Page 1

5 DE JUNY DE 2012 22’30h.

ALUMNES DE CICLE SUPERIOR ESCOLA VALL DEL GES


He triat Rocaprevera perquè és un lloc important per Torelló. De vegades hi fan misses i també s’hi celebren casaments. Cada any es celebra la festa major de Rocaprevera. En aquesta església hi ha flors, bancs, la Verge de Rocaprevera, etc. Des de la porta de l’església es veu un parc petit. També hi ha taules i bancs de pedra perquè hi ha gent que venen de caminar i es paren a menjar o a beure alguna cosa. Quasi tot és pla, però el terra esta cobert de pedres, i també hi poden aparcar cotxes . Des d’allà hi ha una vista molt maca del poble.

Andrea Martín Escribano.


Jo he triat els Jardins Pujol perquè són molt bonics i ben conservats. Fa molt temps que són a Torelló i espero que continuï així, perquè tinc records molt bonics. Un d’ells és que m’hi vaig fer les fotos de la meva comunió. També hi havia anat a jugar amb els meus cosins, els meus pares i els meus avis. Jo i el meu pare ens estiràvem a la gespa i jugàvem. També amb la meva germana i la meva mare jugàvem a l’atrapada. Llavors com que era més gran encara jugava, però m’agradava més estirar-me a la gespa i mirar els núvols amb la meva germana i dir quines formes tenien, era molt divertit! La veritat és que m’ ho passava molt bé i tinc molt bons records dels Jardins Pujol. A més a més i hi ha molta vegetació: arbres, flors i ocells que pots mirar i escoltar tranquil·lament.

Laura Jiménez González.

Laura Jiménez.


El Puig de les Tres Creus és un lloc important per Torelló i un dels més bonics. Un cop a dalt hi ha una vista molt maca. Pel nord es veu el poble de Torelló, pel sud el Montseny, per l’est, el Collsacabra i pel sud, el riu Ter. Des del Puig també pots caminar fins a molts llocs i al terra hi pots veure una brúixola amb la qual et pots orientar. Si hi vas al matí pots mirar com surt el sol per Cabrera i a la nit, veus tots els llums de Torelló i dels pobles veïns.

Oriol Capdevila Estragués.


L’església de Sant Feliu m'agrada perquè hi ha una finestra rodona que quan hi toca el sol brilla moltíssim al mig de la església. També m'agrada molt perquè és la més gran de Torelló, té dues torres a cada costat, 9 finestres tancades i les portes són de fusta. També m’agrada perquè està molt ben pintada i quan neva el sostre de la església queda molt blanca i, així, queda molt maca. A l’església de Sant Feliu la gent hi van a veure la Mare de Déu.

Aina Casas Tarrias.


Jo he escollit el camp de futbol perquè el futbol és el meu esport preferit i a més, jo hi jugo. Ha estat renovat no fa gaire i ara gaudim d’unes instal·lacions noves i modernes a l’alçada d’un poble com Torelló, on molta gent pot gaudir de fer esport. També hi ha la piscina, just a davant del riu, el Pavelló d’Esports. És important per Torelló perquè la gent s’ho passa molt bé.

Àlex Jurado Delgado.


Jo he triat la carrossa de carnaval perquè m’agrada molt treballar-hi amb el meu pare i amb els amics. El carnaval, per Torelló, significa una nit sense límits però vigilant, sense emborratxar-te.

Àlex Moreno Izquierdo.


Jo he tirat la Font dels Lleons perquè és molt bonica. Normalment sempre hi passo per davant perquè és una ruta que fem amb els amics. Sempre anem en un parc que està al darrera i per això hi passem per davant. Àlex Verdaguer Pastor.


Jo he triat el Pelut. És un lloc molt bonic i tranquil i va bé per passejarhi. El Pelut se situa al costat de la meva escola i és un dels llocs per on passa el riu Ter. També, a part del riu Ter, hi ha arbres, flors i molta vegetació més. A la tardor als arbres els cauen les fulles i queden al terra. En aquests arbres hi viuen moltes aus que canten i altres animalets petits. El pelut és un bon lloc per anar-hi amb la bicicleta i jugar. És molt divertit, proveu d' anar-hi.

Bouda Bouchra.


He triat la plaça de la Sardana que està situada al Barri de Montserrat perquè és una de les més importants del barri. M’agrada perquè al costat hi ha un parc on hi vaig sempre a jugar amb el meu germà.

Enya Garolera Aguilar.


He triat la plaça de la Sardana perquè és un lloc molt bonic on ens ajuntem els amics i juguem. Hi poden jugar els nens de totes les edats. Hi ha l'església on fan comunions i també el campanar. Hi ha moltes botigues: una sabateria, una llibreria, un forn de pa i botigues de roba. Pel mig hi passa una carretera per on circulen els vehicles. Hi ha una escultura del ball de la sardana i per això rep aquest nom. Hi ha gent que hi balla sardanes.

Èric Moreno Vidal.


Jo he triat la plaça de Joan Maragall perquè és bastant gran i é son jo hi quedo i hi jugo amb els meus amics. Hi ha una Font i l’escut de Torelló, i al darrere hi ha un monument dedicat a Joan Maragall on hi ha un petit text i un tros dels seus poemes més famosos. Aquesta plaça està al barri de Montserrat , davant de casa meva i una mica més avall hi ha la meva escola. Miquel Comasòlivas Vellisco.


He triat el parc de l’alzinar perquè es el millor lloc per jugar a pilota, baixar pel tobogan, gronxar-se als gronxadors. També hi ha una porteria i una taula de ping-pong, aquest parc té aquest nom perquè els arbres que hi ha són alzines. Els nens quan surten de l’escola hi van a berenar i a jugar.

Ernest Solà Garcia.


Pigroví és un lloc a sobre d’un turó on hi ha un patró que s’anomena “El patronet de Puigroví”. Està fet amb pedres i ciment i al seu voltant hi ha unes quantes plantes. Des d’aquí es veuen moltes muntanyes com les d’Orís i “El Pelut” que és un bosc molt bonic per anar en bici, fer caminades etc. Quan es pon el sol és molt bonic perquè queda tot el cel de color ataronjat.

Laia Mas Sastre.


Jo he triat el pati de la meva escola que és l’escola Vall del Ges. És un mica gran, hi ha porteries i hi jugo cada dia a futbol i a la pastora, i m’agrada molt.

Mohamed Maaroufi.


Jo he escollit el camí Vora Ges perquè hi pots veure un bonic paisatge i també és un camí molt adequat per anar-hi a peu i en bicicleta. És un camí molt llarg i hi ha una ruta des del naixement fins a la desembocadura al riu Ter, que passa per dins del nostre poble, en el curs mitjà d’aquest riu. A més a més hi podem trobar ànecs i altre ocells. La gent des del pont els tira pa. Abel Villena Macià.


És el poble on vivia a la Xina i en aquesta platja hi anava a jugar amb la meva mare. Però ara visc a Torelló i vaig a l’escola Vall del Ges i m’agrada molt.

Zhipeng Lin.


Al meu poble hi ha el barri de Montserrat que té una plaça amb un parc i una església perquè els nens i nenes hi puguem jugar. Aquesta plaça, la Plaça de la Sardana, és molt bonica perquè hi ha arbres i moltes plantes aromàtiques. També hi trobem una escultura que fa un homenatge a la sardana, ja que en aquesta plaça per la Festa Major, el dia 27 d’Abril, s’hi ballen sardanes i s’hi fan diferents activitats per a la canalla i al vespre s’hi fa el ball de Festa Major. L’ inici de la rua del Carnaval de Terra Endins, cada any surt d’aquesta plaça, on el Rei Carnestoltes fa el pregó inicial. La rua dura unes quantes hores perquè hi ha moltes carrosses. Fa uns quants anys van remodelar la plaça perquè estava una mica feta malbé. Al voltant de la plaça hi ha diferents comerços i un bar. Aquesta plaça m’agrada perquè és molt tranquil·la i els nens i nenes hi podem jugar i ens ho passem molt bé.

Anna Raurell Bagaria.


Aquest és el nou camp de futbol de Torelló. Està situat al peu del turó on hi ha el Santuari de Rocaprevera, molt a prop de la confluència entre els rius Ges i Ter, i al costat de les piscines. Aquí m’ho passo bé practicant l’esport que m’agrada i fent amics. Aprenc valors com ara el respecte, l’esforç, la constància o la solidaritat, i tinc l’oportunitat de jugar defensant els colors del poble que em veu créixer. El van inaugurar un diumenge del mes de novembre de l’any 2010. Ara és de gespa artificial i, a més del camp gran, té dos camps petits d’entrenament darrere de les porteries. També vam estrenar vestidors, oficines i un local social. Aquell diumenge memorable es va tancar una pàgina en la història d’aquesta instal·lació perquè, amb la concessió d’una placa al senyor “Madriles”, se li van reconèixer tots els anys de dedicació i cura de la gespa natural del camp vell. El recordaré sempre perquè, deu dies després de la seva inauguració, m’hi vaig trencar el braç esquerre en un entrenament, quan vaig caure malament sobre una pilota.

Martí Blanco Pérez.


He triat Rocaprevera perquè és un dels llocs del meu poble que més m’agrada. Cada diumenge hi pujo en bicicleta i m’hi paro a jugar i a admirar el paisatge. Des d’allà es pot veure tot Torelló. Al setembre s’hi celebra la festa de Rocaprevera: es ballen sardanes, es fan els balls dels gegants de Torelló, hi ha inflables pels nens i nenes i hi ha una gran tómbola que hi sortegen molts regals...

Arnau Ramos Comas.


La foto que jo he tirat es des de l'entrada del cementiri de Torelló, des d’on es veu el carrer principal que es diu C/Sant Miquel. És el carrer principal perquè té moltes botigues de roba, de menjar, sabateries, bars, botigues d’informàtica... També és molt important perquè hi ha un balcó del jurat del carnaval que voten la carrossa més xula i més creativa, per tant, és el carrer pel qual hi passa la rua del carnaval. El carrer principal de Torelló és estret, dóna entrades a la plaça Nova que ha estat reformada actualment. També té entrades i sortides al Casc Antic de Torelló com pot ser la Plaça Vella, la Casa de la Vila, l'Ajuntament i els jardins de Can Parella. També he tirat la foto des d’aquest lloc perquè es veu l'església de Rocaprevera i també el campanar. En definitiva, la imatge de Torelló.

Xènia Vela Muñoz.


He triat el Moscou, una discoteca de Torelló, perquè els joves de divuit anys o més hi gaudeixen ballant. Per la castanyada couen castanyes per menjar. Té una barra bar per posar les begudes i també uns quants para-sols a la terrassa per a l’estiu. És important per Torelló perquè han vingut molts DJ’s famosos i joves DJ’s que volen començar.

Jacint Redondo Pearce.


Jo he triat la Plaça Nova de Torelló i m’agrada perquè hi va molta gent. Al seu voltant hi ha el Bon Preu, el Banc Sabadell i el Teatre Cirviànum. Jo hi vaig sovint amb els meus amics.

Walid Sili.


El meu lloc preferit de Torelló és el carrer Àngel Guimerà, que està en un lloc que en diuen “Les Serrasses”. Aquest carrer és un dels més bonics de Torelló perquè es veu una vista molt bonica de tot el poble, de les muntanyes del voltant i del riu . Aquest carrer és un carrer sense sortida i no hi passen gaires cotxes i hi pots sortir a jugar sense perill. Les Serrasses és un hotel que ara està tancat però abans era molt important per Torelló. Abans havia aportat molts turistes tot i que l’ hotel no és gaire gran. Per sota l’ hotel hi passa el riu Ges. Des de “Les Serrasses” és veu Rocaprevera, el riu, l’església, els pobles del voltant, etc.

Marc Casas Arbós.


M’agrada perquè és una casa molt antiga i té una forma molt bonica. També té uns vidres de colors molt macos i cada cop que passo pel lloc que he triat sempre miro la casa perquè destaca de les altres cases i representa una època, la Moderna, del S.XV.

Marc Oliva Camps.


He triat aquest lloc perquè a casa m’hi trobo bé i des d’allà veig la casa del Puig, el Castell d’Orís, els Pirineus, una bona part del meu poble i la meva escola. Estic a quatre passes del centre del poble i de la zona esportiva.

Josep Bartrina Crusellas.


Aquest lloc m’agrada perquè és molt gran i és un lloc on aniré el curs que bé. També m’agrada perquè és un lloc important del poble. L’institut és un edifici enorme, on s’hi fan esports al poli esportiu i també hi ha un teatre. I un munt de classes!!!!!!!! També és Escola Verda, com la nostra. José Rubio Escobar.


A mi m’agrada aquest lloc perquè hi ha una zona verda molt gran, piscina, pista de futbol sala, pistes de tennis, es pot fer quasi bé de tot. Ja fa molt de temps que hi vaig i allà hi tinc molts amics a part del col·legi i ens ho passem molt bé junts, a més, els encarregats i els monitors tots són molt amables i fan moltes bromes. Quasi bé cada dia de la setmana hi sóc, si no és per entrenar, per jugar amb els amics.

Nil Martínez Holloway.


A mi m’agrada perquè des que era petit hi vaig a jugar amb els meusa amics. A més a més la plaça està al costat de casa meva i aixó fa que i vagi molt sovint. Allà també hi vaig amb el meu germà i tots dos junts ens ho passem fenomena !!! Aquesta plaça es trova a l’altre de la via de tren, on ha anat naixent una nova part del Barri de Montserrat. L’estiu passat en aquesta plaça van venir els de pa negre a fer-se una foto. Sergi Mayenco Yebra

A mi m’agrada la Plaça dels Països Catalans perquè des que era petit hi vaig a jugar amb els meus amics. A més a més la plaça està al costat de casa meva i això fa que hi vagi molt sovint. Allà també hi vaig amb el meu germà i tots dos junts ens ho passem fenomenal !!! Aquesta plaça es troba a l’altre costat de la via de tren, on ha anat naixent una nova part del Barri de Montserrat. L’estiu passat en aquesta plaça van venir els de “Pa Negre” a fer-se una foto.

Sergi Mayenco Yebra.


Aquest lloc m’agrada perquè aquí, aquest hotel era molt gran i molt bonic. S’hi ha celebrat tot tipus de festes , celebracions familiars i de diferents grups. Té un parc molt gran i molt bonic darerere seu. Però aquest hotel també és important perque aquí vora passa el riu Ges; hi van viure els primers pobladors d’aquesta vall. En aquest moments l’hotel està tancat esperant segurament un nou funcionament

Ruth Torres Nuño.


Jo he triat la Casa de la Vila perquè és un lloc molt tranquil. A davant hi ha una plaça i la parròquia de Sant Feliu. Allà hi ha un balcó on s’hi celebren moltes festes com l’inici del Carnaval, l’arribada dels Reis Mags i d’altres.

Guillem Sánchez Roma.


hi ha

Rocaprevera m’agrada perquè és un lloc molt gran, i hi ha jocs per infants, tambè hi ha bancs perquè s’hi asseguin les persones grans. A Rocaprevera hi ha un lloc on hi poden aparcar els cotxes i tambè hi ha una església, és un santuari. Rocaprevera és un lloc impotrant pels Torellonencs. I al setembre es celebra la Festa de Rocaprevera.

Iman Azdad Amezian.


Aquest lloc m’agrada perquè és molt maco i també m’agrada perquè moltes vegades hi vaig amb els amics i fem la xerrada. Abans va ser una fàbrica de plomes per escriure i després va ser una escola de formació professional . Ara hi ha diferents entitats del nostre poble com: els escoltes , el tennis taula , entre d’altres… Hi destaca la roda que hi ha, símbol de la industrialització.

Ivan Polo Guàrdia.


A mi m’agrada anar al Puig de les Tres Creus, perquè des d’allà es veu tot Torelló i m’agrada veure-ho tot des d’allà dalt, i de vegades intento veure on és casa meva. També m’agrada perquè des d’allà es veuen totes les serralades que hi ha per allà i al seu entorn.

Joel Arraez Dot.


A mi m’ agrada la biblioteca del meu barri perquè mai hi ha gaire soroll i perquè hi ha molts tipus de contes i llibres com : d’ aventura, misteri, cómics… També és un lloc on t’hi pots concentrar i és molt inportant pel nostre barri

Jahoscar Saravia Mendioroz.


M’agrada perquè estudiem per apendre, celebrem moltes festes , les profesores són totes simpàtiques i divertides. És escola verda, aquesta és la meva escola.Jo estic en aquesta escola des de P-3 fins a 6è. Jo crec que és un lloc important pels infants. M’he l’estimo molt.

Cristina Pizarro Jiménez.


Jo he triat l’estació de Torelló .Perquè he pensat que com està reformada i ha canviat de color i d’aspecte, doncs per això m’ha agradat. I també perquè ens comuniquem amb altres pobles de la línes Puigcerdà – Bacelona.

Nerea Castillo Solà.


A mi m’ agrada la Plaça Vella perquè és un lloc que sempre hi acostuma a passasr gent i alhora també és tranquil. Es converteix en un lloc màgic quan es celebren algunes festes del poble com la Festa Major o el Pullassu de Carnaval i quan s’ organitzen espaectacles, tota ella cobra vida.

Andrea Ponce Villena.


A mi m’agrada aquest lloc perquè té una història relacionada amb Torelló. Ara està gairebé en runes. Però temps enrere era un castell , aquest castell tu hi entres i és molt petitó , perquè només hi ha la torre, però està molt bé , és molt bonic. Aquest castell va ser construït a l’Edat Mitjana. Abans d’arribar al “Castell deTorellò’’ (anomenat popularment com el Castell dels Moros) passes pel Coll de Gallina i Puigcornador.

Aida Fuentes Cañada.


He triat aquest lloc perquè em fa molta gràcia que allà on el Ter i el Ges s’ajunten sigui tant a prop de casa meva. Quan estàs allà no semblen dos rius que es creuen. I el riu és viu i forma part d’un paisatge, el més antic i més modern alhora del meu poble.

Júlia Lopez Hinojo.


He triat aquest lloc perquè és un dels jardins que hi ha a Torelló, hi ha molta natura, és molt tranquil i és un dels pocs jardins antics que existeix a Catalunya. El seu nom es deu a Vicenç Pujol que va ser un alcalde de Torelló fa uns quants anys.

Ariadna Rifà Castillo.


Aquest lloc m’agrada perquè hi va molta gent els diumenges. També perquè hi ha gent que coneixo, també molts cops que passo per allà miro l’hora en el campanar. Aquest lloc està situat a la Plaça de la Sardana i és important pel Barri de Montserrat de Torelló.

Hicham Assikiou Ouazza.


Aquest lloc m’agrada perquè cada dia al matí , per les vacances d’estiu anava a passsejar el gos per aquest tros i sempre em quedava una estona assegut en un banc i esmorzava, cada vegada mirava el riu i observava els ànecs i alguna vegada algun peix.

Eric Arcarons Casellas.


He triat aquesta foto perque és la part del poble on m’ho pass-ho més bé jugant a futbol i altres jocs. És un parc amb ombres a l’estiu i sol a l’hivern. Hi ha alzines que són propies d’aquí. També hi ha una font i una taula de ping-pong.

José Antonio Campaña Chica.


Jo he escollit aquest lloc perquè és un lloc amb molta història a Torelló. És amplia i en el seu voltant hi ha botigues, per exemple: de roba, de gelats, de videojocs… Fa molt temps hi va haver una inundació i tota la plaça va quedar inundada, i cap el C/del Pont hi ha una placa que diu fins on va arribar l’aigua. Molta gent li diu la plaça dels taxis perquè hi para un taxi, però en realitat es diu la Plaçeta d’en Pujol.

Oriol Rodríguez Borrell.


Aquest lloc m’agrada perquè no hi ha gaire ningú i és un lloc tranquil. També m’agrada perquè es veu tot Torelló i les seves rodalies. Allà hi ha una Rosa dels Vents amb tota l’orientació dels pobles i muntanyes que l’envolten, com Cabrera, el Montseny, la Serralada de Santa Llúcia, els Pirineus al fons, Bellmunt, Puigacalm…

Anna Rovira Andújar.


A mi m’agrada aquest lloc perquè aquesta plaça la van construir nova, i s’hi celebren moltes festes. És de les més antigues del poble, tot i que ara l’han reformat. Abans també s’hi feia el mercat. També és un lloc per passejar i per estar-hi una estona amb els amics. Al costat hi ha el Cirvianum on s’hi fan moltes obres de teatre, concerts…

Laia Calvo Farrés.


Jo he escollit la Biblioteca Dos Rius, la biblioteca més gran del poble. És molt interessant i també s’hi fan molts actes culturals. Està situada al mig del poble , a la Plaça Vella.

Nicole Aguilar Gonfaus.

TERRENY PERSONAL  

Aquestes són totes les nostres fotos dels llocs més importants i que més ens agraden de Torelló. Algunes d'elles són les que van seleccionar...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you