Page 1

KATALOG KOMPANIJE


I S TO È N O S A R A J E V O


KATALOG KOMPANIJE

Sadržaj O NAMA Poèeci preduzeæa, misija, vizija

KNEZ Knez - kafe slastièarna i picerija Ponuda Kneza - lasagne, palaèinci, pizze, voæna osvježenja

Knez - pekara

SLATKI SAN Kremasti kolaèi, svadbene i roðendanske torte Pakovani kolaèi

BON APETIT Bijeli program Peciva i proizvodi od lisnatog tijesta Tamni program


O nama P

reduzeæe je osnovano 1991. godine kao preduzeæe za trgovinu i usluge. U poèetku kao osnovna djelatnost preduzeæa bilo je ugostiteljstvo. Otvoren je ugostiteljski objekat kafe – slastièarna – picerija ,,KNEZ,, koji je svojom ponudom , ugodnim ambijentom ostao i do danas veoma popularno mjesto izlaska svih generacija . Uspješno poslovanje u toj oblasti dovelo je do odluke da se pokrene sopstvena proizvodnja kolaèa i to u radionici od 24m2. Godine 2004. iz nje æe se plasirati prva komercijalna pakovanja kolaèa pod nazivom ,,Slatki San,, koji æe kvalitetom, izgledom i dizajnom pakovanja osvojiti sladokusce na najveæem tržištu u Bosni i Hecegovini. Potražnja za našim proizvodima i otvaranje velikog broja trgovinskih lanaca nadmašuje moguænosti male radionice.

Izgradnjom novog objekta 2006.godine , omoguæena je veæa proizvodnja kolaèa i razvoj veleprodajne mreže , a u cilju proširenja ponude proizvoda , pokreæe se i proizvodnja pekarskih proizvoda pod nazivom Pekara ,,KNEZ,,. Cjelokupni asortiman proizvoda plasira se pored sopstvene maloprodaje i u veleprodaju. U cilju poboljšanja restoranske ponude u kafe piceriji i slastièarni „Knez“ odluèili smo proširiti naš asortiman sa vrhunskom talijanskom kuhinjom koja se priprema u savremeno opremljenoj kuhinji i poslužuje u moderno dizajniranom enterijeru restorana.


Vizija i misija kompanije Dak d.o.o. Planovi preduzeæa odnose se na uvoðenje standarda u oblasti proizvodnje, novih tehnologija koje æe omoguæiti plasiranje naših proizvoda na cjelokupno tržište Bosne i Hercegovine , a ujedno omoguæiti izvoz u zemlje regiona. Knez. Vrhunska usluga , kvalitet i izgled proizvoda , visoko kvalitetna dizajnerska ureðenja ugostiteljsko - prodajnih objekata postale su sinonimom za naš najuspješniji brend. Raznovrsna ponuda slatkih i slanih proizvoda, uticala je na razvoj cateringa kao ponude . Cilj nam je da svakom dogaðaju koji je vazan za onoga ko nam je ukazao povjerenje uèinimo sto sveèanijim , raskošnijim i u tim trenucima uštedimo za njega dragocjeno vrijeme i pružimo potpuni užitak . Slatki San. Moderna tehnologija rada i savremen proizvodni prostor je garancija kvaliteta našeg slatkog programa. Raznovrsni kremasti kolaèi, sitni kolaèi, èajna peciva, svadbene i roðendanske torte možete uvijek naruèiti u našim objektima. Bon Apetit. Kada razmišljamo o hljebu i pecivu znamo da je to osnovna potreba svakog od nas, ali isto tako znamo da to može biti nešto veoma posebno. Pekarski proizvodi Bon Apetit predstavljaju upravo to, posebno pripremljene proizvode, od potpuno prirodnih sastojaka, bez konzervansa i umjetnih dodataka.


Ime koje traje


CAFE SLASTIÈARNA PIZZERIA


okusa

Prefinjenost

Lasagne


K

nez - kafe slastièarna - picerija koja je svojim ozbiljnim radom i kvalitetnom ponudom stekla renome u našem gradu.

Pice, raznovrsni slani i slatki palaèinci, lazanje, hladne plate, veliki izbor žestokih piæa èiju slast dopunjavaju voæne rakije, vrhunski izbor whisky-ja i likera zaèinjen samo najboljim vinima. Za osvježenje samo za Vas pripremaju se prirodni sokovi uz koje ide raznovrsna ponuda kolaèa iz programa Slatki San u kojoj možete svakodnevno uživati. Poseban dio koji predstavlja izuzetno eksterijersko rješenje je ljetna bašta objekta. Þubor vode iz fontane, prijatna hladovina drveæa i raznovrsnog rastinja, radosna igra djece na posebno za njih osmišljenom igralištu sa bogatim sadržajem , uèiniæe za svakog posjetioca nezaboravan ugoðaj potpunog relaksirajuæeg odmora tokom cijelog dana do kasnih veèernih èasova. Mi smo tu da bi ste Vi uþivali.

Palacinci


Pice

Najbolje pizze u gradu! Probajte Capriciozu, Mexicanu, Calconu, Quatrostagione, proljetnu, pileæu, sendviè pizzu, kao i specijalitet kuæe pizzu Knez Grande


V

rhunska usluga, vrhunska jela i piæa. Kvalitetan izbor domaæih i inostranih vina.

Vino, popularan i bitan napitak koji èini sastavni dio kako evropske, tako i mediteranske kuhinje, od jednostavnih tradicionalnih jela do n a j s l ože n i j i h e g zo t i è n i h specijaliteta

Hladna plata


Vocna osvjezenja Zdravlje u velikoj èaši! Svježe voæe sa najukusnijim prelivom velikih majstora. Poslastice koje garantuju zaborav na Vašu svakodnevnicu. Voæna salata Vaš izbor je i ovaj put.


Banana split Odraslima omiljeni kup i djeèija radost za svaki dan. Budite dio ove radosti i uživajte u slatko ledenom užitku.

Tufahija Voæna poslastica sa domaæeg podneblja. Zavešæe vas svojom jednostavnošæu i punoæom ukusa tradicionalno spremljene slatke jabuke.


U

sklopu objekta kafe slastièarne i picerije nalazi se i Pekara Knez koja Vam nudi veliki izbor slatkih i slanih peciva.

Iako mlada organizacija za veoma kratko vrijeme svojom raznovrsnom i kvalitetnom ponudom zadobila je povjerenje i postala nezaobilazna stanica velikog broja kupaca. U ovom maloprodajnom objektu možete pronaci sve proizvode iz asortimana Bon Apetite i Slatki San i izvršiti narudžbu rodendanskih i svadbenih torti. Predahnite na radnoj pauzi u prijatnom ambijentu Pekare Knez. Zdrava ishrana i vrhunski kavalitet proizvoda. Veliki izbor ukusnih proizvoda: sendvici, pice, slatka i slana lisnata peciva, integralna peciva i hljebovi, pite.

PEKARA


Uzivajte u Slatkom snu


Kremasti

kolaci


P

osebnu pažnju pridajemo izboru n a j k va l i tet n i j i h s i ro v i n a , o d èokoladnih i vanila kremova, lješnjaka, oraha i badema, svježih domaæih jaja i najkvalitetnijeg voæa do ukrasnih detalja koji su bazirani na prirodnim bojama i aromama. Ni jedan proizvod Slatkog Sna ne sadrži konzervanse i aditive.

Nudimo Vam izbor od preko 50 razlièitih proizvoda, tradicionalnih kolaèa, suhih kolaèa i torti. Svaki od proizvoda Slatkog Sna možete kupiti na komad ili kao cijeli kolaè, a nudimo Vam veliki asortiman torti po narudžbi, za sve prilike i sveèanosti, ukrašeni prema Vašim željama i potrebama


Svadbene i rodendanske

torte


Kremasti kolaci i torte NAZIV PROIZVODA

BOEM ATINA TORTA PUSLICA TORTA KARAMEL TORTA ŠPANSKI VJETAR BIJELI ANÐEO KINDER EXOTIC TORTA KOLAÈ ŠUMSKO VOÆE HAVANA TORTA ESTERHAZI TORTA KARAKAS TORTA TIGRICA TORTA SAHER TORTA TORTA SLATKI SAN ÈOKOLADNA TORTA KIKIRIKI TORTA ŽITO TORTA DINASTIJA CHEESE CAKE ŽERBO KOCKE ŠAMPITA KREMPITA TUFAHIJA BAKLAVA VOÆNE KORPICE BANANICA TORTA MINJON

JED. MJERE

ROK TRAJANJA

kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom.

3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3 dana 3-5 dana

(JAGODA, LJEŠNIK, VIŠNJA,KAPUÆINO, ŠUMSKO VOÆE, RUM PUNÈ, ÈOKOLADA)

Sve vrste svadbenih i roðendanskih torti. Kvalitet kontroliše: Zavod za zaštitu zdravlja I. Sarajevo Temperatura èuvanja svih kolaèa je do + 8 stepeni.


Pakovani

kolaci


Sitni kolac

Sitni domaæi kolaèi u pakovanju od 500 gr , naš je najprodavaniji proizvod . Samo ime govori da je mali slatki kolaèiæ za jedan zalogaj idealan za sve prilike, a naroèito za svadbe, roðendane, koktele, kako raznovrsnošæu okusa, tako i kao izuzetan dekorativni dio. Deset razlièitih okusa u prigodnom pakovanju od svakodnevnih do sveèanih prilika, Sitni kolaè je uvijek pravi izbor.

Cajno pecivo Grancle, išleri, padobranaci, šah tortica, linzer i puter kiflice èine bogastvo okusa i oblika. U pakovanju od 400 gr, dugotrajnom svježinom, prhki kolaèiæi blagog okusa uèinit æe potpunim svakodnevnu potrebu za slatkim zalogajem na kraju svakog obroka ili ispijanja omiljenog napitka.

Boem

Boem je sinonim za nekoga ko živi nekonvencionalno, hedonistièki, koji vodi borbu da živi život punim pluæima. To ime dobio je i kolaè sa božanstvenim okusom prženih lješnjaka od koga zastaje dah, a da li smo zaista znali uživati u životu mjerimo i po tome.


Pakovani NAZIV PROIZVODA SITNI KOLAÈ ÈAJNO PECIVO BOEM 4/1 ORASNICE MEDENA KOCKA 6/1 LJEŠNIK ŠNITA 6/1 KUGLICE MINI TORTE ø 20mm -Saher -Mocart -Karakas

kolaci

GRAMA JED. MJERE 500 400 300 350 400 450 350

BAR KOD

ROK TRAJANJA

pak. pak. pak. pak. pak. pak. pak.

3871418000015 3871418000022 3871418000060 3871418000206 3871418000336 3871418000367 3871418000374

25 dana 45 dana 7 dana 15 dana 20 dana 45 dana 25 dana

pak. pak. pak.

3871418000176 3871418000152 3871418000138

7 dana 7 dana 7 dana

Sitni rinfuzni NAZIV PROIZVODA MEDENA KOCKA ÈOKOLADNA KUGLICA RAFAELO KUGLICA BAJADERA KASATO FIGARO KOKOS KOCKA

GRAMA 50 50 50 50 50 50 50

kolaci

JED. MJERE ROK TRAJANJA kom. kom. kom. kom. kom. kom. kom.

5 dana 5 dana 5 dana 5 dana 5 dana 5 dana 5 dana


Za dobra jutra i bolje sutra


Domaci bijeli hljeb Hljeb od bijelog brašna, pravi se na tradicionalan naèin po receptu naših baka bez dodatka hemijskih aditiva. Zahvaljujuæi dugoj fermentaciji u drvenim korpicama, sredina je blago šupljikava i meka, a korica tanka, ukusna, hrskava i sjajna. Zbog svog sastava i izuzetnog okusa domaæi hljeb je hljeb za svaki dan i sve ukuse.


S

vaki od naših proizvoda je ruèno pripremljen i oblikovan, koristeæi višegodišnje iskustvo naših majstora i dragocjeno znanje preneseno od naših francuskih kolega, koji su vjekovima razvijali nove recepture i naèine dobivanja savršenih pekarskih proizvoda. Znanje koje svakodnevno koristimo u odabiru sirovina i strast u pripremi proizvoda su od presudnog znaèaja za svakodnevnu isporuku svježih i vrhunski kvalitetnih proizvoda Bon Apetit.

Bijeli program NAZIV PROIZVODA BIJELI HLJEB BIJELI HLJEB POLUBIJELI HLJEB POLUBIJELI HLJEB BIJELI BAGET BIJELI BANET POGAÈA SUNCE VEKNA PANINI PANINI POGAÈA MALA KIFLA MINI BAGET SA POSIPOM

GRAMA 600 450 600 450 300 300 350 350 240 100 130 50 150

Za proizvode iz programa Bon Apetite vršimo dostavu.


Peciva i proizvodi od lisnatog tijesta


Peciva

NAZIV PROIZVODA KIFLA PRAVA PUŽ PEREC SLANI ŠTAPIÆ ÐEVREK KAPA PLETENICA DVOSTRUKA SENDVIÈ KIFLA BLOK KIFLA

GRAMA

70 80 60 60 50 50 50 100 50

Proizvodi od

lisnatog tijesta

NAZIV PROIZVODA ROL VIŠNJA ROL KREM ROL MAK SPIRALNA VIRŠLA PANCEROTA ŠAPA ŠUNKA ŠAPA SIR UVRNUTI ŠTAPIÆ SA MAKOM I SUSAMOM KROASAN SA KREMOM KROASAN OD SIRA PAŠTETA SA SIROM

Pite

GRAMA

80 80 80 50 150 80 80 60 80 80 80

PITA SA MESOM kg PITA SA ZELJOM /SIROM/ kg KROMPIROM 130 gr PITA VIŠNJA I JABUKA


Punjena peciva


Punjena peciva NAZIV PROIZVODA ŠTAPIÆ SA TUNJEVINOM ŠTAPIÆ SA MLADIM SIROM ŠTAPIÆ SA ZELJOM ŠTAPIÆ SA VIŠNJOM PITULJICE SA SIROM PITULJICE SA AJVAROM PITULJICE SA ZELJOM PITULJICE SA MLADIM SIROM KROFNA

GRAMA

80 80 80 80 80 80 80 80 150

Sendvici NAZIV PROIZVODA ÐAÈKI SENDVIÈ VELIKI MJEŠANI SENDVIÈ SENDVIÈ SA PRŠUTOM KROASAN SA ŠUNKOM KROASAN SA PILEÆIM PARIZEROM

GRAMA

150 170 240 170 170


Tamni hljeb i peciva Tamni hljeb i peciva (beorustik) od pšeniènog i smjese raževog, graham i sojinog brašna bez hemijskih aditiva izuzetnog okusa, produžene svježine, fine mekane mirisne sredine. Hljeb za zdravo tijelo i zdrav duh, za sve one koji žele da se zdravo hrane i ostanu dugo vitalni i vitki.


I

ntegralni domaæi hljeb – Hljeb od cijelog zrna pšenice, izuzetne hranjive vrijednosti, bogat vitaminima B i E, gvožðem, magnezijumom i kalcijumom. Tradiconalnim naèinom proizvodnje ovog hljeba bez dodatka hemijskih aditiva dobija se proizvod izuzetne biološke i hranjive vrijednosti koji pri konzumiranju daje organizmu snagu, energiju i osjeæaj sitosti. Idealan za sportiste i djecu u pubertetu.

Tamni program NAZIV PROIZVODA INTEGRALNA KIFLA 5 ZRNA TAMNI ŠTAPIÆ SA POSIPOM TAMNA KAJZERICA SA POSIPOM

GRAMA 80 80 50

NOVI PROGRAM DOMAÆI O TENTIK HLJEB DOMAÆI O TENTIK HLJEB TAMNI BEORUSTIK HLJEB DOMAÆI INTEGRALNI HLJEB DOMAÆI INTEGRALNI HLJEB DOMAÆI INTEGRALNI HLJEB MIJEŠANI KUKURUZNI HLJEB MIJEŠANI RAŽEVI HLJEB INTEGRALNI HLJEB TAMNI BAGET TAMNI BANET

400 500 350 350 400 500 350 350 400 300 300


Dizajn i grafièka priprema: Vladan Jeftoviæ Fotografija: Vladan Jeftoviæ


I S TO Ăˆ N O S A R A J E V O

D.Mihajlovica 4 71123 I.Sarajevo Tel. 057 320 220 057 320 221 Fax:057 343 066 E-mail: info@dak-is.com www.dak-is.com www.dak.rs.ba

DAK KATALOG  

dak katalog

DAK KATALOG  

dak katalog

Advertisement