Page 1

Amb la col·laboració del Consell Social de la UPF

◉ Crònica de l’acte ◉

◉ Protagonistes ◉

◉ I ara, Alumni UPF ◉

Especial Promoció 2018


◉ Crònica de l’acte ◉

Es gradua la promoció 2018 de Dret i del doble grau en Dret i ADE/Economia

La UPF és i serà el que tu siguis. Sigues tu també UPF

JAUME CASALS, RECTOR DE LA UPF

Josep Ferrer impartint la lliçó de graduació. CAROL JOBÉ

Més de 240 estudiants de les titulacions de Dret i del doble grau en Dret i Administració i Direcció d’Empreses (ADE)/Economia han celebrat la seva graduació avui dissabte, 7 de juliol, al matí, acompanyats pels seus familiars i amics. El pati de l’edifici Roger de Llúria del campus de la Ciutadella ha acollit l’acte acadèmic de graduació dels estudiants pertanyents a aquests dos graus de la 25a. promoció de la UPF, que han pujat a l’escenari per recollir el diploma commemoratiu. La projecció d’un vídeo evocatiu ha engegat l’acte, conduït per Lluís Caelles, periodista i professor del Departament de Comunicació, i que s’ha pogut seguir en directe per la web institucional i via xarxes socials amb les etiquetes #GraduacioUPF18 i #MadeInPompeu. Josep Ferrer, professor del Departament de Dret, ha impartit la lliçó de graduació “El dret i les emocions”, que ha estat completada amb els parlaments d’Iris Pallarol, Júlia Mediano i Gerard Godoy, en representació dels graduats. L’acte, organitzat amb el suport del Consell Social de la Universitat Pompeu Fabra, ha comptat amb la

presència de Pablo Pareja, vicerector per a projectes d’acollida, participació i acompanyament d’estudiants; Anna Maria Caballé, degana de la Facultat de Dret, i Joan Picó Junoy, secretari del Departament de Dret.

Més de 240 estudiants han pujat a l’escenari per recollir el diploma commemoratiu L’acompanyament musical ha anat a càrrec del Cor de la UPF, dirigit per Aída Vera, que en el decurs de l’acte ha interpretat el villancet renaixentista Què farem del pobre Joan, del cançoner d’Uppsala, de Mateu Fletxa “el Vell”, i la popular universitària Gaudeamus igitur. Aquesta darrera peça, cantada amb tot el públic dempeus, ha posat el punt final a un acte ple d’emocions, en el qual els graduats han estat els autèntics protagonistes.

Aquest és un missatge que escric per a tu; encara que el text sigui el mateix per a tots els graduats, aquest missatge és per a tu. T’has sentit bé a la UPF? Aquesta és la pregunta que, com a rector de la Universitat Pompeu Fabra, vull adreçar-te. Has de saber que el teu benestar personal i professional és fruit d’un gran esforç col·lectiu que, evidentment, també t’inclou. La UPF és una universitat destacada al món, la cinquena millor d’Europa i l’onzena millor universitat jove del món, i tots els que hi treballem ens esforcem per ferho possible. Som també una universitat compromesa, i ens estem definint al voltant d’un concepte, el planetary well-being, o benestar planetari, que ens recorda que l’activitat de la Universitat ha de contribuir al benestar de la ciutadania però, també, al benestar del planeta. En altres paraules, no hi ha ciència sense consciència. Estic segur que entens que aquest grau de compromís és necessari, i confio que basteixis la teva carrera professional sobre la base dels valors que t’hem transmès a la Universitat. Des d’avui mateix t’incorpores a la UPF com a antic alumne. El que facis formarà part, també, del prestigi d’aquesta universitat. La UPF és i serà el que tu siguis, i per això et vull recordar, amb raons de passat i de memòria, però també amb raons de futur: sigues tu també UPF. Enhorabona i molta sort!


◉ Protagonistes ◉

Manel Santacruz Gómez, Dret

La UPF ha aconseguit convertir la meva etapa universitària en una experiència inoblidable, tant en l’àmbit personal com en l’àmbit acadèmic. Després d’aquests anys m’enduc amistats increïbles i una manera de veure i d’entendre el món més global i completa que la que tenia abans d’entrar.

Andrea Nieto i Brocal, Dret Ara que he acabat el grau, vull estudiar el Màster d’Accés a l’Advocacia, també a la UPF. La Universitat m’ha aportat coneixement i maduresa i, sobretot, m’ha ajudat a aprendre a reflexionar i a forjar els meus pensaments i les meves idees, així com a adonar-me de què és el que realment vull fer en el futur i, per tant, a perseguir els meus objectius. Belén Piélago Vázquez, Dret Després del meu pas per la Universitat tinc bones sensacions envers el futur. Confio molt en l’educació rebuda i sé que tot el que hi he après m’obrirà moltes portes. El millor record que m’emporto és la gent que he conegut, que m’ha obert la porta a un món més gran del que imaginava, amb persones meravelloses i societats i realitats ben diferents. Gerard Godoy Jordana, doble grau en Dret + Economia/ADE D’aquests anys puc dir que he rebut una bona formació acadèmica i habilitats individuals molt importants i necessàries, tant en el vessant professional com en el vessant personal, que m’obriran un ventall de possibilitats laborals interessant. Sempre recordaré les hores dedicades a estudiar i a preparar treballs amb amics i amigues que han acabat forjant unes relacions molt bones entre nosaltres. Neus Torres i Blas, doble grau en Dret + Economia/ADE

La Universitat m’ha permès descobrir qui sóc, conèixer-me millor a mi mateixa i trobar els meus grans interessos. He crescut com a persona gràcies a les experiències i a les oportunitats que m’ha ofert, a l’educació i, sobretot, a la gent que he conegut durant la carrera. Sens dubte, em quedo amb tots els petits moments que he passat amb els meus amics.

Patricia Bueno Tintoré, doble grau en Dret + Economia/ADE

Gràcies a la formació rebuda a la Universitat, sé que les meves perspectives de futur són bones. La UPF m’ha donat les eines necessàries per arribar professionalment allà on vulgui, i vull aprofitar-les. A més, he estat rodejada d’un ambient molt ric i divers, d’aprenentatge constant i de grans reptes intel·lectuals. Els companys i professors han estat excel·lents.

7 de juliol del 2018

Anna Caballé, degana de la Facultat de Dret

Enhorabona, heu aconseguit el títol que és el símbol d’una fita anhelada i somiada des de la vostra arribada a la Universitat. La recordeu? En aquell moment us demanàvem esforç, i l’heu fet. Ara en recolliu els fruits. Us desitgem molts èxits en els nous reptes que se us plantegen a partir d’ara, i us agraïm la confiança que vau dipositar en nosaltres per a la vostra formació. No oblideu que aquesta serà sempre la vostra universitat i, per descomptat, casa vostra.

Josep Capdeferro, coordinador de mobilitat de la Facultat de Dret

Formeu part de la promoció de Dret de la UPF més internacionalitzada fins al dia d’avui. Quatre de cada deu heu participat en algun programa de mobilitat, la resta heu acollit a Barcelona estudiants d’arreu del món. Esteu preparadíssims per treballar en diverses llengües en un context cada vegada més plural i exigent. Enhorabona, i que sigui a fi de bé!

Carlos Ignacio Gómez Ligüerre, director del doble grau en Dret i Economia/ADE

Mantened el contacto con la Universidad y ayudadnos a mejorar. Nunca olvidéis que el prestigio de la UPF será vuestra mejor presentación profesional.


◉ I ara, Alumni UPF ◉

Ets #madeinpompeu, ets Alumni de la Universitat Pompeu Fabra

La teva universitat, amb tu, com i quan ho necessitis. Sense quotes. Gratuïtament.

Alumni UPF segons el diccionari

ofertes de feina · orientació professional · revisió de currículum · activitats i debats · networking · formació · emprenedoria · cultura · biblioteca · reserva d’espais · préstec de material · esports · descomptes...

1. [Pl].

...i tot allò que puguem imaginar plegats!

Antics estudiants o graduats de la Universitat Pompeu Fabra.

2. [Def].

Persones que porten “tatuada” la UPF allà on siguin.

Si encara no ho has fet, dóna’t d’alta a:

I segueix-nos a les xarxes socials!

upf.edu/alumni

@alumniupf

3. [Grat].

Usuaris de serveis gratuïts per seguir fent de la UPF casa seva.

360UPF - ESPECIAL PROMOCIÓ 2018 - 3A. SESSIÓ - UNIVERSITAT POMPEU FABRA  

Especial de la revista "360upf", amb motiu de l'acte de graduació de la promoció 2018, corresponent a la tercera sessió. Hi van participar e...

360UPF - ESPECIAL PROMOCIÓ 2018 - 3A. SESSIÓ - UNIVERSITAT POMPEU FABRA  

Especial de la revista "360upf", amb motiu de l'acte de graduació de la promoció 2018, corresponent a la tercera sessió. Hi van participar e...