UIT IN EINDHOVEN maart 2017

Page 1

Cross-linx festival 2 maart in muziekgebouw eindhoven

onvermoede verbindingen van nieuwe muziek en artiesten uit de indie-popscene

uitineindhoven.nl maart 2017


eindhoven door de ogen van jot de beer

redactioneel

Jot de Beer is eigenaresse van eetcafé Cooks in de Kerkstraat. Ooit begonnen achter de bar bij de Effenaar, kreeg zij steeds meer belangstelling voor de keuken. “Je valt een keer in voor de kok, gaat koken voor de bandjes die optreden en van het een komt het ander.” In 1999 begon ze samen met een vriend Cooks, dat wel eetcafé heet, maar zeker geen café is. “Het is wel net zo laagdrempelig, de prijzen zijn zoals in een café.” Inmiddels runt Jot de zaak alleen met haar team medewerkers. Ze mag nog steeds graag een goed stuk vlees bakken in de keuken, met port- of pepersaus. DRINKS We hangen natuurlijk regelmatig hier in de zaak aan de bar na sluitingstijd. Eén of twee keer per week ga ik in andere zaken wat drinken. Bij Calypso op het Stratumseind of in La Folie in de Vrijstraat, dat is eigenlijk mijn stamcafé. Daar komen mijn soort mensen, rockcity types en muzikanten.

Don’t miss the plank Of we de hele uitkrant moeten vertalen? Of alleen taalonafhankelijk programma, bijvoorbeeld concerten, dans en exposities? In welke talen? De krant alleen nog online aanbieden? Een speciale ladder maken? Waar verspreiden? Hoe ver ga je met de dienstverlening? Moet er een speciale app komen? In projectvorm gaan International Spouses network Eindhoven en Uit in Eindhoven de antwoorden bij deze vraagstukken in beeld te brengen én ze in de praktijk brengen. Opdat iedere Eindhovenaar, die kort of lang hier vertoeft als bezoeker of inwoner, goed geïnformeerd raakt van het culturele aanbod dat onze stad rijk is. Omdat wij geloven dat dat goed is voor zóveel andere dingen waar je als stad beter van wordt. Zelfs als het je eigenlijk alleen om technology of design te doen is. Of om de publieke ijsbaan, het zwembad, het aflossen van je hypotheek of inwilligen van je dromen. Waar onze inspanningen tot leiden, laten we je weten via onze eigen communicatiekanalen. En als het goed is kom je ons ook op onverwachte plekken tegen, want het bereik: dat moet omhoog! Because we don’t want to miss the plank. Daarom verkneukelen we ons tot die tijd gewoon ouderwets op bijzondere momenten die de komende maand op de agenda staan. Met onze internationale bril nog op starten we maart uiteraard met Cross-Linx (‘onvermoede verbindingen van nieuwe muziek en artiesten uit de indie-popscene’), met niemand minder dan Ane Brun en Hauschka op het menu. De keuze is lastig, zo niet ondoenlijk: diezelfde dag danst Conny Janssens jong talent het publiek een ‘thuis’ in het indrukwekkende HOME. Wat later in de maand ga je Dealen With The Dutch met The English Theatre, naar Escape in Kazerne en je doet – in English - The Big Fat Music Quiz. Er zijn concerten (Youssou n’Dour en Caro Emerald komen naar Eindhoven), serenades, voorjaarsvakantie-kinderactiviteiten en IDFA-films. De STRP Biënnale en de Dutch Happiness Week trekken ook aan je voorbij en aan het eind van de maand is er nog een Conference for the Curious, dé verzamelplek voor de allernieuwsgierigsten onder ons. Some things, like curiosity, sure are language independent.

Lidy Lathouwers, hoofdredacteur

DINNER Ik kom overal, tussen de middag of ’s avonds: bij Mangiare, De Karseboom, Calypso, Zarzo. Bij Tribeca in Heeze was ik net voordat ze die twee sterren kregen. Speciaal voor het groentemenu, met een vriendin die vegetarisch eet. Een topavond. Lunchen bij De Binnenstad is geweldig vanwege de prijs/kwaliteitverhouding, voor een salade met een wijntje ga ik naar Usine. Het zijn allemaal verschillende zaken met een eigen publiek, ik voel me overal thuis als de bediening maar goed is. Ze moeten je zién, dat is het. MUSIC Ik ging altijd naar grote concerten. George Michael heb ik gezien, Leonard Cohen. Maar ik word ook een dagje ouder, haha. Optredens met meer dan 50.000 mensen, dat wordt me te veel. Behalve Lowlands dan. Bij de Effenaar kom ik niet meer zo vaak, alleen nog als er een leuk bandje optreedt. Verder luister ik steeds meer naar klassieke muziek, dat geeft me rust zo ’s morgens voor het werk. Ik ben van plan om klassieke concerten te gaan bezoeken. ART Ik heb er geen verstand van. Ik ben lid geworden van Vrienden van het Rijksmuseum, als er dan speciale exposities zijn dan krijg ik een mail en ga ik erheen. Maak ik er een dagje Amsterdam van. Zo ben ik naar de expositie over Frans Post geweest, een zeventiendeeeuwse kunstenaar die na een verblijf in Brazilië vele landschappen heeft geschilderd en getekend, heel mooi. Ik kom wel veel in het TAC en ook wel in het Van Abbe, ik ken kunstenaars. Maar ik kan het lang niet altijd mooi vinden. Ik moet me er misschien wat meer in verdiepen. DEZE MAAND Ik heb niks speciaals op het oog. Ik moet natuurlijk meestal werken als andere mensen vrij zijn en naar evenementen gaan. En als ik eens een vrij weekeinde heb, ga ik naar Londen om familie te bezoeken. THE CITY In één woord: fantastisch! Ik woon er al ruim 35 jaar, al mijn vrienden wonen hier, het is mijn stad. Er gebeurt hier veel, je hoeft niet naar Amsterdam. IN APRIL Eindhoven door de ogen van cultureel ondernemer Siem Nozza.

op de cover van maart Cross-linx in Muziekgebouw Eindhoven legt in een avond verbindingen tussen gecomponeerde hedendaagse muziek en musici uit de avant-garde pop en rock Zie pagina hiernaast

vintage kilo sale in de stad

Colofon 27e jaargang, nummer 7 Redactie Frank van Eersel, Lidy Lathouwers, Claire van der Elst, Soraya Viana Ferreiro, Mark Grispen, Anne Wilens, Paula van Overveld en Debbie Langelaan Bladmanager Lidy Lathouwers Vormgeving 20-02 Vormgevers Druk Janssen/Pers Gennep Support Supportpunt Verspreiding Tour de Ville, Axender Oplage 35.000 Uitgever Stichting Uit in Eindhoven Deken van Somerenstraat 4, Eindhoven +31 (0)40 266 96 07 info@uitineindhoven.nl Neem voor meer informatie over redactie, advertenties en agenda contact met ons op. Wij staan je graag te woord! Wijzigingen en zetfouten voorbehouden.

uitineindhoven.nl 2

UIT IN EINDHOVEN

Het leek wel de revival van De Dwaze Dagen, vorige maand in Eindhoven bij de jaarlijkse Vintage Kilo Sale van The Vintage Rebel. Plaats van handeling het TAC, waar altijd wel iets leuks te doen is. Diehard hipsters, fervent carnavalsvierders en iedereen daartussenin op zoek naar originele outfits uit de vorige eeuw, ze kwamen er massaal op af en sloegen hun slag: rennen, graaien, snuffelen, passen, keuren en dan de lange rij voor de kassa’s trotseren. Een jaartje wachten voor weer zo’n kans op second hand vondsten. Of je reist het reizende Vintage-sale-circus achterna die verspreid over Nederland geregeld zijn tenten opslaat. (foto en tekst: Paulissimo, Paula van Overveld).


FOTO CHRISTOPHER MICHEL

VPRO Medialab en STRP Biënnale bundelen hun krachten in de zoektocht naar creatieve en innovatieve ontwikkelingen binnen technologie, e-cultuur en media. Dat gebeurt tijdens Conference for the Curious, dé verzamelplek voor de allernieuwsgierigste bezoekers. Met radicale mediavernieuwers, spraakmakende sprekers en performances.

KEVIN KELLY

WO 29 MAART STRP - Senses & Sensors Woensdag 29 maart zoomt STRP in op Senses & Sensors, dat draait om de waarneming en de vele manieren waarop technologie die waarneming beïnvloedt en steeds verder oprekt. Het is een verkenning van de high touch in high tech waarbij wordt ingezoomd op de vergaande verstrengeling van het biologische en het technologische. STRP nodigt een twaalftal sprekers uit cultuur en wetenschap uit, onder wie de kunstenaars Stelarc, Tobias Revell en Memo Akten, die dieper op het thema Senses & Sensors ingaan. WO 29 MAART (AVOND) Keynote door Kevin Kelly Woensdagavond geeft niemand minder dan Kevin Kelly een keynote. Kelly is één van de grondleggers van techmagazine Wired en auteur van bestsellers als De Wil van Technologie en het vorig jaar verschenen The Inevitable. In dit laatste boek schetst hij een beeld van de twaalf drijvende krachten die volgens hem de komende dertig jaar bepalend zijn voor de manier waarop de technologie zich ontwikkelt. Geen verhaal dus over fancy gadgets of hippe trends, maar een visionaire blik in een toekomst door één van de weinige kenners die al dertig jaar bij digitale technologie en internet betrokken is en continu vooruit blijft kijken. DO 30 MAART VPRO Medialab Explores the Future of Media and Storytelling Conference for the Curious vormt voor VPRO Medialab het sluitstuk van de reizende dialoog langs vijf mediafestivals. Verkenning van de toekomst van storytelling staat hierbij centraal. De basis is het Meet the Maker-format, waarin bezoekers ideeën uitwisselen met achttien radicale mediavernieuwers. Deze sessies zijn onderdeel van het uitgebreide programma van drie keynotes, guided STRP Expo Tours, live performances, pitching for funding, Exploding Cinema en meer. Onder andere cultureel hacker en next-level filmmaker Lance Weiler, StoryCode-oprichter Aina Abiodun en eigenzinnig mediakunstenaar Floris Kaayk geven de toekomst hierin vorm en een stem. media festival STRP.NL KLOKGEBOUW WO 29 EN DO 30 MAART

schrijf je in op de digitale nieuwsbrief Kijk op uitineindhoven.nl

vijf agendatips van 1. Cross-Linx 2017

in muziekgebouw eindhoven

UITGELICHT

Cross-linx is sinds de eerste editie in 2001 een jaarlijks terugkerend festival en één van de speerpunten binnen het programma van Muziekgebouw Eindhoven. Het legt in een avond verbindingen tussen gecomponeerde hedendaagse muziek en musici uit de avant-garde pop en rock. Met een artistiekinhoudelijk gezien breed programma trekt het festival een breed publiek. Niet voor niets worden alle denkbare ruimtes van het Muziekgebouw tijdens het festival ingezet. Met onder andere dit jaar:

Cross-linx 2017 line-up: Ane Brun & Zapp4 Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra Hauschka My Brightest Diamond DM Stith Shara Nova Padma Newsome & Unremembered Orchestra VanDryver In Code Molino James Oesi Jerboah U: & ekke Perforator There Are No More Four Seasons Matteo Mijderwijk Bram Stadhouders

Ane Brun & Zapp4 De Noorse Ane Brun is zelf al behoorlijk ‘ongrijpbaar’ met haar stijl die laveert tussen klassiek en folk, maar speciaal voor Cross-linx zoekt ze de onbegrensde samenwerking op met strijkkwartet Zapp4. Het is een lange weg vanaf Brun’s bestaan als straatmuzikant tot de befaamde singer-songwriter die ze nu is. Het mysterieuze, onbereikbare van de Scandinavische sound is ook bij Ane Brun terug te horen. Een soort duisternis die past bij lange Noorse winters. Voor Cross-linx arrangeert Zapp4 op unieke wijze de songs van Brun. Het Nederlandse kwartet is fameus voor zijn bewerkingen van onder meer Radiohead en Nirvana en bewijst dat een nieuw arrangement ook écht nieuw kan zijn. Een samenwerking om naar uit te kijken!

Efterklang & The Happy Hopeless Orchestra Efterklang’s carrière omspant inmiddels meer dan vijftien jaar aan pure kwaliteits indie van het hoogste niveau. Na vier succesvolle albums is Leaves, the colour of falling hun eerste ‘opera’, gezamenlijk gecomponeerd met de Deens componist Karsten Fundal, geïnspireerd op het leven van een groep mensen in een bunker onder Kopenhagen. Deze uit de Koude Oorlog stammende bunker vormt tevens het decor voor het stuk. Samen met The Happy Hopeless Orchestra wordt de bunker middels speciale visuals naar Crosslinx verplaatst. Efterklang speelt in een elf-persoons bezetting met als speciale gast de 71-jarige Wagner-zangeres Lisbeth Balslev.

Hauschka De Duitse pianist Hauschka is allesbehalve een alledaagse act. Met zijn ‘prepared piano’, een vleugel die hij bewerkt en vervormt met stukjes gum, pingpongballen en flessendopjes, maakt hij sublieme composities die het beste van klassieke pianomuziek combineren met hedendaagse elektronica. Hauschka’s sound is als een mengsel van Yann Tiersen, John Cage en Erik Satie, maar dan op zijn geheel eigen manier. Deze paradijsvogel speelde op uiteenlopende festivals als LeGuessWho, Wonderfeel en Motel Mozaique, maar komt natuurlijk helemaal thuis op een event als Cross-linx.

do 2 maart, Muziekgebouw Eindhoven

2. The Orb + Modulab Eindhoven 3. Trash Talk 4. Nouveau Vélo (albumpresentatie) 5. J. Bernardt

cross-linx

FOTO TINE REINGAARD

Conference for the Curious

vr 3 maart, Effenaar vr 10 maart, Dynamo vr 17 maart, Stroomhuis do 23 maart, Altstadt

CROSS-LINX.NL

festival

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN DO 2 MAART 19.00 MAART 2017

3


De Theatertroep Driekoningenavond / Twelfth Night of: zie zelf maar

podia

Met deze voorstelling zet de Theatertroep vol plezier alle maatschappelijke waarden op de kop, om te onderstrepen dat het verstand en de zotheid tweelingen zijn en dat het theater de plaats bij uitstek is om deze 'depolarisatie' op te voeren. In deze bewerking van de Theatertroep moeten personages en acteurs zien te overleven in een web van misverstanden. De rijken worden arm en de armen rijk, de machtigen worden machteloos en omgekeerd, er wordt gedronken en gedanst en gesjanst en mannen spelen vrouwen die spelen dat ze mannen zijn. Iets is niets en niets is iets. In de komedie, onder alle grappen en grillen, schuilt de poëzie van de ware tragedie.

Conny Janssen Danst HOME

Frank Boeijen

Dit jaar is het 25 jaar geleden dat choreografe en artistiek leidster Conny Janssen haar eigen gezelschap Conny Janssen Danst oprichtte. Dat is reden voor een feestje! Het gezelschap opent dit jubileumjaar met nieuw werk waarin de vraag wordt gesteld wat het hebben van ‘een thuis’ betekent. Een thuis is vaak meer dan een fysieke ruimte. Wat maakt dat je jezelf ergens thuis voelt? Waar ben je thuis? Dertien dansers - jonge talenten en bekende gezichten - vertolken mensen van verschillende afkomst met ieder zijn smaak en voorkeur. Conny Janssen Danst staat bekend als een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans. Ook werkt Conny Janssen voor de voorstelling HOME met live muziek. Deze muziek is speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd door Michel Banabila en cellist Maarten Vos. Inleiding 19.15 uur

Frank Boeijen, de Nijmeegse zanger en liedjesschrijver, mag zichzelf rekenen tot mede-grondlegger van de Nederlandstalige popgeschiedenis. Dit seizoen maakt Frank Boeijen het concertzaal wederom tot zijn thuis voor een avondvullende muzikale reis. Een reis van 35 jaar in woorden en muziek. Bekende hits en nieuw materiaal in verrassende uitvoeringen. Frank Boeijen begon in de jaren zeventig en werd landelijk bekend met de Frank Boeijen Groep, waarmee hij in de jaren ’80 hits scoorde, waaronder Zwart wit, Kronenburg Park, De verzoening en Zeg me dat het niet zo is. Iedere tournee verrast hij zijn publiek weer met een muzikale greep uit zijn rijke oeuvre.

theater MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZA 4 MAART 20.15

Quadrivium / Auletes Concerto in Trattoria

Ivo Janssen speelt Bach en Brahms

Met Concerto in Trattoria neemt studentenharmonieorkest Auletes je mee naar de Italiaanse keuken, onder leiding van dirigent Paul van Gils.

Voor het derde opeenvolgende seizoen te horen bij Stratumseind Klassiek: pianist Ivo Janssen. Niet zo vreemd, want Janssen is een van Nederlands beste concertpianisten.

FOTO RAYMOND DE VRIES

Via de antipasto (een prachtige ouverture) komen we aan bij de primo piatto, het mooie La Forza del Destino van Verdi. Daarna belanden we de spectaculaire secondo piatto, het hoofdgerecht: het indrukwekkende Belkis van de Italiaanse componist Respighi. Het concert wordt afgesloten met de laatste gang: Il Dolce, met lichte Italiaanse muziek en euphonium solist Rodin Rosendahl. Het harmonieorkest Auletes is de grootste ondervereniging van ESMG Quadrivium. Elk jaar staat er een gevarieerd en uitdagend repertoire op het programma, dat wordt uitgevoerd in diverse kleine en grote optredens.

dans PARKTHEATER DO 2 MAART 20.00 4

UIT IN EINDHOVEN

muziek

NATLAB DOOR PLAZA FUTURA VR 3 MAART 20.00

muziek PARKTHEATER ZO 5 MAART 20.00

Ditmaal staan op de lessenaar werken van Bach (preludes en een fuga) en Brahms (capriccio’s en intermezzo’s), een componist die zich veelvuldig door Bach liet inspireren. Janssens vorige concerten waren beide uitverkocht. Voorkom teleurstelling en reserveer tijdig je kaarten via stratumseindklassiek.nl

FOTO MICHAEL FLOOR

maart

KAZERNE ZO 5 MAART 14.00

kamer muziek


Ronald Giphart en Bart Chabot Trio Giphart & Chabot “Overal in den lande proberen wij mensen te verpozen met onze woorden, wij zijn vertegenwoordigers in troost,” schreef Martin Bril over de theatervoorstelling Giphart en Chabot met Bril (2005-2007).

Muziek in de Cathrien FOTO YANNICK PUTZ

Opvolger De Grote Liefde in 2008 kwam helaas vroegtijdig ten einde wegens de ziekte van Martin. Dit voortijdige einde heeft altijd geknaagd, maar nu gaat de reis verder. Voor de derde keer bundelen Giphart en Chabot hun krachten en trekken het land in met een vrolijke, hilarische, ontroerende, wijze, bijzondere en uitermate boeiende voorstelling. Er wordt voorgelezen, gezongen en misschien zelfs gedanst...

cabaret

Unico van Wassenaer: Concerti Armonici Met om 14.25 uur beiaardbespeling door Rosemarie Seuntiëns. Orchestra van Wassenaer o.l.v. Makoto Akatsu ZA 4 MAART 15.00

KamerMuziek in de Cathrien

PARKTHEATER MA 6 MAART 20.30

Messiaenproject. Studenten Fontys Conservatorium, Tilburg

Yora Rienstra speelt

ZA 11 MAART 15.00

Paaz

KoorMuziek in de Cathrien

Als Emma opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt... Ze heeft namelijk een goed leven, een leuke baan en een geweldige vriend, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn?

ZA 18 MAART 15.00 FOTO ANNEMIEK VAN DER TOGT

Scandinavisch programma met werk van Gjeilo, Grieg en Nillsson. Veldhovens Kamerkoor o.l.v. Peter van Aerts

Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrie. Een zoektocht naar de uitgang, maar vooral naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit en dat zij de enige is die kan bepalen of en hoe ze de paaz weer verlaat. Paaz, een monoloog naar de gelijknamige roman van Myrthe van der Meer, is een voorstelling vol humor die de donkere kant van de psychiatrie niet schuwt. Inleiding 19.30 uur.

toneel

OrgelMuziek in de Cathrien Werk van Andriessen, De Klerk, Strategier Janno den Engelsman (Bergen op Zoom) en Charlotte Stoppelenburg, alt. ZA 25 MAART 15.00

MUZIEK

MUZIEKINDECATHRIEN.NL ST. CATHARINAKERK ELKE ZA 15.00

PARKTHEATER DI 7 MAART 20.30

Dealing with the Dutch is een Engelstalige razend snelle hilarische voorstelling over wat expats te wachten staat in Nederland. Een vreemd land, met soms hele bijzondere gewoontes. De Britse actrice Camilla van Doorn is in deze dwaze komedie te zien met de Nederlandse actrices Mechteld Schelberg en Anna Nicolai van theatergroep Plankgas. Een voorstelling die zeker tot de verbeelding zal spreken van vele internationals in Eindhoven en omgeving. Ook voor Nederlanders is deze voorstelling een ‘leerzame’ vrolijke kijk in de eigen keuken.

De voorstelling Tasso van Johann Wolfgang Goethe, geregisseerd door Theu Boermans, is een muzikale voorstelling met prachtige liederen en een indrukwekkend decor. Goethes stuk draait om het tragische levensverhaal van de Italiaanse dichter Torquato Tasso. Als blijkt dat de excentrieke kunstenaar Tasso zijn grote liefde niet kan krijgen, stort zijn wereld in. Datgene waar hij zo vast op vertrouwde, blijkt een illusie te zijn: zijn kunst kan de wereld niet veranderen. Boermans: “In de emotionele rollercoaster waarin Tasso en zijn vriendenkring belanden, verbergt zich ook het verlangen van de moderne mens een vrij en creatief individu te zijn.” Een muzikaal stuk over obsessief liefhebben. Met Jappe Claes, Sallie Harmsen, Hannah Hoekstra, Justus van Dillen en Joris Smit. Tekst Johann Wolfgang Goethe. Regie: Theu Boermans Inleiding 19.30 uur

FOTO KURT VAN DER ELST

STET The English Theatre tweemaal het nationale toneel Dealing with the Dutch Tasso

toneel

PARKTHEATER VR 10 MAART 20.30

Jeanne d’Arc

toneel PARKTHEATER WO 8 MAART 20.30

In de oorlog met Engeland staat de Franse koning op het punt van overgave, als een stralend meisje uit de provincie verschijnt. Zij beweert van God de opdracht te hebben gekregen de Engelsen te verdrijven. Tot ieders verbazing bevrijdt ze met de restanten van het Franse leger de stad Orléans. Zo wordt Jeanne het symbool van de hoop. Niets lijkt haar te kunnen stoppen. Tot ze op het slagveld plotseling tegenover de jonge Engelse luitenant Lionel staat. Sallie Harmsen speelt Jeanne d’Arc in Theu Boermans’ bewerking van dit beroemde verhaal. Het verhaal over een jonge vrouw die op religieuze gronden radicaliseert en uitgroeit tot een heldin. Met Sallie Harmsen, Tamar van den Dop, Betty Schuurman, Stefan de Walle e.a. Tekst Friedrich Schiller. Regie Theu Boermans. Inleiding 19.30 uur.

FOTO LUCAS TILKENS

Jeanne d’Arc is de nationale heilige van Frankrijk. Friedrich Schiller vertelt in zijn stuk hoe deze jonge vrouw uitgroeit tot een heldin voor volk en vaderland.

toneel

PARKTHEATER ZA 11 MAART 20.30 MAART 2017

5


Muziekgebouw Eindhoven presenteert programma 17/18 Een interview met artistiek manager Frank Veenstra

Festivals, traditie in vernieuwing Er staan twee vertrouwde festivals in de brochure: Cross-linx en het Storioni Festival. Beiden een traditie, maar beiden vernieuwend. In Cross-linx worden klassieke muziekensembles gekoppeld worden aan bands uit de indie-popscene. In het Storioni kamermuziekfestival gaat het er net even anders aan toe dan bij reguliere klassieke concerten. De sfeer is los, de musici zijn dichtbij en aanspreekbaar. Elk jaar wordt het Storioni Festival geprogrammeerd rond een thema. Veenstra: ‘Dit jaar hebben we gekozen voor ‘Beyond Borders’. Daarmee willen wij begrippen als ‘grenzen’ en ‘vluchtelingen’, met muziek in een ander licht zetten. Vaak zijn we geneigd alleen de down side te zien. Het Storioni Trio wil graag de positieve kanten tonen. Het programma is nog in ontwikkeling, maar in elk geval componeert de uit Palestina afkomstige Haytam Safia een nieuw werk voor het Storioni Trio. Ook zal er aandacht zijn voor ‘entartete Musik’, van componisten die moesten vluchten onder het nazibewind in de tweede wereldoorlog.’

MITSUKO UCHIDA

FOTO HYOU VIELZ

Internationale artiesten, shortlist en highlights Ook de recitals van pianisten Pletnev, Sokolov en Uchida staan hoog op de shortlist van Veenstra als het gaat om bijzondere concerten met internationale artiesten. Veenstra: ‘Pletnev focust zich al jaren op dirigeren, nu geeft deze uitzonderlijke pianist eindelijk weer een pianorecital. Sokolov wordt door kenners als de allergrootste gezien. Zijn programma is nog een verrassing, dat maakt hij altijd kort van tevoren bekend. Uchida speelt weer drie prachtige Sonates van Schubert.’ In de serie strijkkwartetten wijst Veenstra op het Borodin Quartet. ‘Het is een kwartet met een enorm rijke geschiedenis. Het bestaat nu natuurlijk uit een nieuwe generatie musici, maar hun voorgangers hebben nog voor Sjostakovitsj gespeeld, en die traditie leeft voort.’ In de serie Meesters van de kamermuziek zien we Janine Jansen terug. Veenstra: ‘Zij heeft afgelopen seizoen een fantastisch concert gegeven met pianist Alexander Gavrylyuk. Nu speelt zij pianotrio’s met hem én met cellist Thorleif Thedéen. Twee musici van wereldklasse, die het verdienen

Kenners én beginners Met de serie Maestro Jules Onthult, presenteert Muziekgebouw Eindhoven een nieuwe serie, speciaal voor de beginnende liefhebber van klassieke muziek. Voor de pauze vertelt dirigent Jules van Hessen over de muziek, het orkest illustreert zijn verhaal met fragmenten. Na de pauze wordt het complete stuk gespeeld. Veenstra: ‘Wij kennen Jules van Hessen uiteraard van de succesvolle nieuwjaarsconcerten die we jarenlang met hem samenstelden. Hij kan als geen ander inzicht geven in hoe een componist te werk gaat, en hoe dirigent en orkest een partituur in muziek omzetten. Zijn verhaal is helder, toegankelijk en heeft humor. Wat Robbert Dijkgraaf voor de natuurkunde betekent, is Jules van Hessen voor de klassieke muziek!’

YUJA WANG

Verdieping en Out of the Box Helemaal nieuw is de serie In één adem. Daarin staat telkens een schrijver centraal. Hij of zij draagt voor uit eigen werk, muziek uit verschillende genres ondersteunt het verhaal. Het zijn avonden waarop literatuur en muziek samen komen en elkaar verdiepen. Ook de serie Out of the Box gaat weer buiten de gebaande paden. Met buitengewone combinaties en spannende samenwerkingen. Veenstra: ‘In dit soort series laat Muziekgebouw Eindhoven zijn meest avontuurlijke gezicht zien. Het gaat om beleving. En, wie kaarten voor alle Out of the Box concerten koopt, krijgt van ons een verrassingsconcert op een onverwachte locatie in Eindhoven cadeau!’

JANINE JANSEN

Artist in Residence ‘Voor onze artist in residence gaan wij bewust op zoek naar een interessante, jonge artiest, die nog niet tot gevestigde namen behoort’, vertelt Veenstra. ‘Muziekgebouw Eindhoven bestaat in het nieuwe seizoen vijfentwintig jaar. We zijn een jonge speler, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld het Concertgebouw in Amsterdam, en zo willen wij ons ook profileren. Vernieuwend, avontuurlijk en uitdagend.’ In seizoen 17/18 is cellist Nicolas Altstaedt artist in residence. Hij voldoet in alles aan het profiel. Veenstra: ‘Hij is iemand met een grote diversiteit artistieke gezichten. Hij is artistiek leider van het beroemde Lockenhaus Festival en hij speelt net zo goed eigentijdse muziek als klassiek, barok of cross-overs. Dat maakt hem voor ons bijzonder aantrekkelijk. Al die gezichten van Altstaedt laten wij zien in zijn serie concerten.’

Start kaartverkoop seizoen 17/18 op WO 8 maart Bent u ook zo benieuwd naar wat wij voor u in petto hebben voor het nieuwe klassieke seizoen 17/18? Vanaf 8 maart start de kaartverkoop van de klassieke concerten.

6

UIT IN EINDHOVEN

FOTO NORBERT KNIAT

net zo bekend te worden als Janine.’ Philippe Herreweghe leidt Orchestre des Champs-Elysées en Collegium Vocale Gent in onder meer de Mis in C van Beethoven. Veenstra: ‘Dat is ook een van die highlights van het seizoen. En dat concert krijgt meteen een langer leven, want de dag na hun optreden nemen zij een cd op in onze grote zaal. Wist je trouwens dat die bekend staat om zijn geweldige akoestiek. Niet alleen voor concerten, maar ook voor opnames. Grote musici komen van heinde en verre naar Eindhoven om bij ons hun cd’s op te nemen!’

NICOLAS ALTSTAEDT

FOTO MARCO BORGGREVE

BORODIN-QUARTET

FOTO KEITH SAUNDERS

Klassieke wereldtop in Eindhoven ‘We programmeren in series. Zo kunnen muziekliefhebbers makkelijk een reeks concerten vinden in het genre waar ze van houden.’ Frank Veenstra bladert aan zijn tafel in het Muziekgebouw door de geprinte pdf’s van de jaarbrochure. Eind van de week gaat die naar de drukker. In series als Internationale Toporkesten, Grote meesters op de piano en Grote Strijkkwartetten zien we de namen van musici die tot de absolute wereldtop behoren. Trots wijst Veenstra een aantal daarvan aan. Het Mahler Chamber Orchestra met de jonge, Chinese pianiste Yuja Wang bijvoorbeeld. Dat is een concert waarin voor Veenstra alles samenkomt: ‘Een langgekoesterde wens om dat orkest naar Eindhoven te halen, gaat in vervulling. Yuja Wang behoort tot de aanstormende wereldtop, zij is echt zo’n artiest die we graag presenteren. En dan het onorthodoxe programma: Yuja Wang speelt die avond maar liefst twee pianoconcerten en ze heeft de muzikale leiding. Ik kijk daar erg naar uit!’

FOTO TOM DOMS

Muziekgebouw presenteert het programma van klassieke concerten voor het volgend seizoen, 2017/2018. Deze maand verschijnt de nieuwe jaarbrochure. Uit in Eindhoven sprak met artistiek manager Frank Veenstra en kreeg een preview. Vertrouwde series komen terug, maar er is ook ruimte voor vernieuwing. ‘Muziekgebouw Eindhoven wil graag een breed publiek bedienen. We programmeren voor kenners, maar ook voor liefhebbers die nog niets van klassieke muziek weten.’ Enthousiast vertelt Frank Veenstra over de internationale musici die hij naar Eindhoven haalt, over vernieuwende series en vertrouwde festivals.


Arno Huibers DE CLOWN VOORBIJ In deze voorstelling over de essentie van 35 jaar acteren als clown vraagt Arno Huibers zich af wát als straks de clown voorbij is? Wat blijft over van de mens achter iemands levenswerk? Op zijn eigen unieke wijze geeft Arno Huibers vorm aan deze universele vraag. Het is 14 maart 2023. Een oudere acteur zit achter zijn bandrecorder zoals ieder jaar met zijn verjaardag en luistert naar ingesproken teksten uit het verleden. Hij herleest verloren gewaande brieven. Zo herbeleeft hij zijn chaotische keuzes in de liefde als niet meer dan vluchtige passages. Een brief van zijn vader brengt hem naar zijn 24ste verjaardag toen alles in zijn leven veranderde. Hij ondergaat opnieuw zijn keuze voor het theater en zijn grote liefde voor de clown. Acteren en clown, beweging en dans, video en geluidsdecor vertellen samen het verhaal. Regie Geert Niland. Techniek Rob Bügel. Reserveren info@arnohuibers.nl / 040 2816483 ARNOHUIBERS.NL

Zehetmair Quartett De Duitse stad Hanau aarzelde in 2014 geen moment: niets anders dan het Zehetmair Quartett moest de Paul Hindemith Preis van de geboortestad van deze componist krijgen. Hun opname van Hindemiths vierde kwartet had de Diapason d’Or van dat jaar gewonnen. De nieuwe standaard, oordeelden de critici. Hindemith wordt geflankeerd door de ‘vader van het strijkkwartet’: Haydn verwerkte in het beroemde Keizerskwartet de ook door hem gecomponeerde Keizershymne, wat later het Duitse volkslied werd.

muziek MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZA 11 MAART 20.15

Gare du Nord & special guest Eric Vloeimans

FOTO JAN BOGAERTS

Lekkere trompet geluiden, pakkende jazz hits, een super sexy zangeres en een fenomenale live band. Gare du Nord maakt coole lounge muziek en soulvolle jazz, zowel geschikt om ontspannen in de late avond aan te zetten, als voor een opwindend optreden op de bühnes!

ARNO’S THEATER (KALVERSTRAAT 11) ELKE VR EN ZA VAN 10 MAART T/M 22 APRIL 20.15

Na bekroonde albums als (in search of) Excellounge, Kind Of Cool en Sex 'n' Jazz keert de band rondom zangeres Dorona Alberti met een Edison nominatie en een Top Tien notering voor het nieuwe album Stronger op zak terug aan de top van de Nederlandse muziek scene. Om dit feestje uitbundig te vieren komt Gare du Nord exclusief voor de fans naar het Muziekgebouw met in de gelederen special guest Eric Vloeimans, Nederland's beste jazz trompettist. Na afloop van dit concert organiseert Muziekgebouw Eindhoven een heerlijke wijnproeverij in de foyer.

wijn concert

toneel MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZA 11 MAART 20.15

Audrey Bolder Bep, dochter van Rietveld Een intrigerende solo van de Utrechtse actrice en zangeres Audrey Bolder waarin ze onderzoekt hoe legitiem het is offers te brengen om je doel te bereiken. Daarbij dient Elisabeth Eskes-Rietveld (Bep) – schilderes en oudste dochter van architect en meubelontwerper Gerrit Rietveld – als inspiratiebron. Door Beps ogen zien we haar vader omarmd worden door mevrouw Truus Schröder en aanhangers van kunstgroep De Stijl. De bonte stoet aan personages die voorbij trekt, blijkt ook voor het leven van Bep zeer bepalend. Bij Audrey rijst de vraag ten koste van wie of wat je kunstenaar mag zijn.

NATLAB DOOR PLAZA FUTURA

ZA 11 MAART 20.30

THE BIG FAT MUSIC QUIZ Guinness World Record-winnende popquiz back in town! The Big Fat Music Quiz komt terug naar de Effenaar. Jij bent er toch ook bij, bij die supertoffe Guinness World Record-winnende co-quizproductie van de Effenaar en Number 42? Reken op een spectaculaire middag met vragen – in het Engels – over alle hoeken van de popmuziek ondersteund door clips, video’s en natuurlijk live muziek. Een muzikale wereldreis, van David Bowie tot David Guetta, van Sex Pistols tot T12he Weeknd en van Radiohead tot Robbie Williams. Tickets koop je per tafel; deelname kost € 50,- per team van max. 5 personen. English spoken.

quiz

toneel EFFENAAR ZO 12 MAART 14.30

MAART 2017

7


Kasteelconcert Geldrop: Erik Bosgraaf

FOTO JAAP REEDIJK

Van Deursen wist al snel: deze gedichten moet ik zingen. En dus vroeg hij een uitgelezen gezelschap muzikanten ze op muziek te zetten. Michiel Borstlap, Spinvis, Jeroen Zijlstra, Bertolf, Wouter Planteijdt, Bob Zimmerman, Henk Hofstede, Rutger Molenkamp, Theo Nijland, Paul de Munnik en Daniël Lohues voorzagen een eigenzinnige selectie uit Vromans werk van hun allermooiste noten. Het resultaat verscheen in april 2015: de cd De Vogel in mijn Borst. Een jaar eerder al verscheen het hartverscheurend mooie boek Hoe mooi alles, waarin Vromans biografe en redacteur Mirjam van Hengel de even ontroerende als onwaarschijnlijke liefdesgeschiedenis van Leo en Tineke Vroman beschrijft. Samen brengen zij nu de voorstelling De Vogel in mijn Borst.

muziek

Een muzikale reis door de tijd: Van Jacob van Eyck, Bach, Telemann, Händel en Vivaldi tot Jorrit Tamminga en Pierre Boulez. Reserveren 040 - 368 57 66 vanaf 2 maart a.s. Gereserveerde kaarten dienen uiterlijk een half uur voor aanvang van het concert te zijn afgehaald. Organisatie Stichting Strabrecht Theater. KASTEEL GELDROP ZO 12 MAART 12.00

Patrick Laureij Dekking Hoog Patrick Laureij is een veelbelovende stand-upper. Geboren in Rotterdam-Zuid en dat hoor je. In 2013 won hij de Jury- en Publieksprijs van Cameretten, hij stond meerdere malen op Lowlands en deed een dubbeltour met Daniël Arends. Ontdek de diepe laag van zijn debuutvoorstelling Dekking Hoog. “De manier waarop Patrick zijn observaties omzet in een goed getimed, humoristisch verhaal is bewonderenswaardig”, aldus de jury van Cameretten. Theo Maassen noemt hem “een extreme combinatie van gevoeligheid en stoerheid in één persoon”. Tegelijk macho en ontwapenend, maar vooral grappig. Een eerlijke, maar gevaarlijke jongen. Hij wordt niet voor niets geroemd om zijn bijtend, grappige, Sinatra-esk getimede comedy, die vaker wel dan niet over zijn eigen leven gaat. Voorstelling in het kader van Ontroerend Goed.

PARKTHEATER ZO 12 MAART 14.30

PARKTHEATER DI 14 MAART 20.30

Caro Emerald Emerald Island Tour

Junior Company Juniors Go Dutch

Sinds haar doorbraak met Deleted Scenes From The Cutting Room uit 2009 is Caro Emerald niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziek scene. Met haar unieke mix die schommelt tussen ballroom jazz, tango en zwoele pop veroverde ze de harten van heel Nederland én Europa. Haar stijl met invloeden uit de jaren ’40 en ’50 is uit duizenden herkenbaar en dat hoor je zeker terug op de hits: Back It Up, That Man en Tangled Up. Gelukkig is er een nieuw album onderweg waar we zeker veel van gaan horen tijdens dit concert. Dus maak je klaar voor A Night Like This met the one and only... Caro Emerald.

kamer muziek

FOTO MARTIN OUDSHOORN

Op 22 februari 2014 overleed de ‘vlakbijste dichter van Nederland’, Leo Vroman. Een dag later raakten zijn regels postuum alsnog het hart van zanger Frans van Deursen, die nog nooit een gedicht van Vroman gelezen had. Nooit te oud om te leren, ging hij op ontdekkingstocht door de enorme berg gedichten die Vroman heeft nagelaten en vond daar onnoemelijk veel moois.

Erik Bosgraaf (1980) wordt algemeen beschouwd als een van ‘s werelds beste blokfluitisten. Zijn repertoire reikt van Bach tot de muziek van morgen. Hij wordt beschouwd als de nieuwe Frans Brüggen. Deze liet zich lovend over hem uit: “Wat die jongen allemaal kan, grenst aan het ongelooflijke.” Erik Bosgraaf neemt u mee in een turbulente reis door de tijd met monumentale, eigengereide en lieftallige stukken muziek die door de eeuwen heen zijn gecomponeerd. Hij heeft daarbij een twintigtal fluiten tot zijn beschikking die stuk voor stuk op een bijzondere wijze worden ingezet.

cabaret

De jonge toptalenten van de Junior Company dansen in Juniors Go Dutch wereldpremières van Ton Simons, Wubkje Kuindersma en Peter Leung. Bestaande choreografieën zijn onder andere Toer van Schayks Ephebe, Visions Fugitives van Hans van Manen, Autumn Haze van Rudi van Dantzig en Blink van Juanjo Arqués. De Junior Company Het Nationale Ballet bestaat uit twaalf jonge supertalenten, afkomstig uit negen verschillende landen en zijn allemaal tussen de 18 en 20 jaar. Met de Junior Company wordt een brug geslagen tussen de professionele dansopleiding en het professionele gezelschap: de Nationale Balletacademie, onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, en Het Nationale Ballet.

FOTO PETROVSKY & RAMONE

Frans van Deursen en Mirjam van Hengel De Vogel in mijn Borst

dans PARKTHEATER DO 16 MAART 20.00

FOTO FRANK VAN EERSEL

Bende van Oz Bier en Liefde 4 Bier en Liefde van Bende van Oz staat dit seizoen weer op de planken van het Parktheater met een nieuwe keur aan muzikale probeersels, theatrale escapades en kunstige speelsheid. In een cafésetting dompel je je als bezoeker onder in het beste wat deze theatergroep te bieden heeft. Van een gulle lach naar een kwetsbaar kleinood; deze avond laat je niet onberoerd. De liefde lonkt en de glazen zijn royaal gevuld. Laat de energie vanaf het podium op je neerdalen en geniet van het leven! Ook te zien van 28 t/m 30 april 2017.

muziek

pop MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN DO 16 MAART 21.00 8

UIT IN EINDHOVEN

spot on

PARKTHEATER DO 16 T/M ZA 18 MAART 20.30


Film in natlab door plaza futura IDFA on Tour

Movies that Matter: Noces

The Best of IDFA on Tour is een dagprogramma met prijswinnaars en festivalfavorieten van IDFA 2016. Kaarten voor The Best of IDFA on Tour zijn geldig voor het gehele programma, dus voor 4 documentaires: Nowhere to Hide / IDFA Award for best Feature Length Documentary Verontrustend ooggetuigenverslag van een Iraakse verpleegkundige en familievader die moet vluchten als zijn woonplaats in handen valt van IS. Zaradasht Ahmed, Noorwegen / Zweden, 2016 / 86 min. The Grown-Ups / Best Female-Directed Documentary Ontroerende en confronterende observaties van vier Chileense volwassenen met Down. Zij zijn klaar voor het echte leven, hun omgeving echter niet. Maite Alberdi, Chili / Nederland / Frankrijk, 2016 / 80 min Close Ties / IDFA Special Jury Award for Student Documentary Liefdevol portret van een kibbelend echtpaar dat alle stormen lijkt te hebben overleefd. Tijdens een familiediner valt alles op zijn plek. Zofia Kowalewska, Polen, 2016 / 19 min Plastic China / IDFA Special Jury Award for First Appearance Yi Jie woont met haar familie bij een primitief recyclingfabriekje. Haar wereld bestaat uit bergen plastic afval uit Europa, de Verenigde Staten en Azië. Jiu-liang Wang, China, 2016 / 81 min

Movies that Matter opent ogen voor mensenrechten en menselijke waardigheid door film. De stichting zet cinema in voor het aanwakkeren van de dialoog over mensenrechten, de beïnvloeding van de publieke opinie en de activering tot inzet voor mensenrechten.

serie ZO 5 MAART 13.00

Lokale partners, vaak Amnesty-groepen, organiseren daarbij een verdiepingsprogramma in de vorm van een debat, inleiding of interview met gasten uit binnen- en buitenland. Het publiek krijgt ruimschoots gelegenheid met gasten als mensenrechtenactivisten, experts en politici in gesprek te gaan. Deze maand in Movies that Matter: Noces De hechte band tussen Zahira en haar ouders komt onder druk te staan als ze moet trouwen met een Pakistaanse man, zoals de traditie wil. Ze staat voor een hartverscheurende keuze. Sterk portret van de dilemma's van tweedegeneratieimmigranten, dat zich ontvouwt als een Griekse tragedie in hedendaags Brussel.

Gay Film Night: Un Bacio Elke tweede en laatste zondag van de maand in Natlab: Gay Film Night. De leerlingen van een middelbare school kijken vreemd op als een nieuwe leerling het schoolplein opkomt. Lorenzo, die door pleegouders uit een tehuis is gehaald, maakt er geen geheim van dat hij homo is. Dat maakt hem tot mikpunt van heel wat treiterijen, maar daar trekt hij zich niet veel van aan. Met twee andere outsiders van de school krijgt hij goed contact: met de vrijgevochten Blu en de schuchtere Antonio. Blu heeft de reputatie van een slet gekregen toen een filmpje werd rondgestuurd waarin te zien was hoe ze, dronken gevoerd, met verschillende jongens vrijde. Antonio is de ster van het basketbalteam, maar buiten de sportzaal een stille, verlegen jongen. Het drietal is al snel onafscheidelijk en neemt het op tegen de pestkoppen van de school. Maar een schuchtere kus verandert film alles...

film

ZO 12 EN ZO 26 MAART 19.30

WO 15 MAART 19.00

deze maand uitgelicht: united cowboys

Kuiperskaai Gent In de lente editie brengt United Cowboys o.m. het jonge, talentvolle kunstenaarscollectief Kuiperskaai uit Gent (B), in 2012 opgericht door Lisaboa Houbrechts (°1992), Romy Louise Lauwers (°1994), Oscar van der Put (°1989) en Victor Lauwers (°1991).

Bende van Oz Bier en Liefde 4 Bier en Liefde van Bende van Oz presenteert weer een nieuwe keur aan muzikale probeersels, theatrale escapades en kunstige speelsheid. Zie pagina hiernaast. PARKTHEATER 16 T/M 18 MAART 20.30

theatergroep nomen Voor wie is niets onmogelijk Hanna van Mourik Broekman maakt theater dat je opnieuw laat kijken naar een omgeving, een mens of een idee. Zie pagina 13. PARKTHEATER WO 29 MAART 20.30

thisiseindhoven.nl

Elke wisseling van het seizoen een kersvers programma, speciaal voor u samengesteld door het artistiek team van United Cowboys: Maarten van der Put en Pauline Roelants. United Cowboys nodigt (jonge) gasten uit hun recente werk te tonen en presenteert dat in één doorgaande flow. Dans, performance, muziek, beeld. De toeschouwer wordt in een ongedwongen setting langs de werken geleid en kan deze van dichtbij meemaken, haast aanraken. Seasoning vindt plaats in de verschillende ruimtes van Art House United Cowboys aan de Kleine Berg 62. Voor Seasoning wordt letterlijk ruimte gemaakt voor de nieuwe generatie. Jonge gasten waarvan wij denken dat ze van groot belang zullen zijn voor de komende ontwikkelingen in de kunst. In de periode voorafgaand aan Seasoning werken zij in huis, gaan het gesprek aan, kijken naar elkaar bij repetities, wellicht slaat een vonk over en ontstaat er een samenwerking. Vanaf 6 maart introduceren we onze jonge gasten op FACEBOOKUNITED-C en UNITEDCOWBOYS.NET Info en reserveringen info@united-c.nl / 0402371277. € 10,- (CJP / student / mbo-card € 7,50). Met de nieuwe seizoenkaart Seasoning 2017 (€ 35,-): bezoek je alle Seasonings van 2017. Bovendien mag je eenmaal een gast meenemen.

Kuiperskaai Gent is een collectief van individuen. Vier kunstenaars die binnen- en vanuit hun eigen discipline werkzaam zijn en tegelijkertijd onderlinge samenwerking aangaan waarin zij mooie en bijzondere projecten realiseren. Bovendien is het gezelschap genereus naar andere kunstenaars, die zij bij haar projecten betrekt en ruimte geeft voor onderzoek. Daaruit kan een nieuwe samenwerking ontstaan. Maxime en Kuiperskaai is zo’n samenwerking. Muzikant en componist Maxime Rouquart werkt aan de eerste composities van 1095, de nieuwe voorstelling van Kuiperskaai, die later in 2017 in première gaat. United Cowboys nodigt Maxime en Kuiperskaai uit voor een werkperiode in haar Artistiek Huis om aan deze composities te werken. Deze periode wordt afgesloten met een toonmoment tijdens de editie van Seasoning lente 2017. KUIPERSKAAI.COM

MAARTEN VAN DER PUT

FOTO HANS SPIEGELAAR

Jo pr ng es e en m te ak re er n si hu n n Ein pr d og ho ra ve m n m a

spot on eindhoven

SEASONING 2017 - SPRING / LENTE

performance

ART HOUSE UNITED COWBOYS VR 17 EN ZA 18 MAART 20.30 MAART 2017

9


Kleurrijk en opzwepend bij philharmonie zuidnederland Grootse en kleurrijke partituren zijn niet alleen een must voor elk orkest, ze zijn ook een feest voor de luisteraar. Vereiste is natuurlijk wel een dirigent die alles uit zo’n gelaagde compositie weet te halen. De philharmonie zuidnederland heeft zo’n dirigent. Vandaar dat Dmitri Liss met zijn philharmonie zuidnederland Don Juan van Richard Strauss, Lalo’s Symphonie espagnole en vooral Moessorgski’s spectaculaire Schilderijententoonstelling uitvoert.

LLOYD COLE “The Retrospective – playing the Lloyd Cole songbook 1983 – 1996 so celebrate the release of the new 1983 – 1996 anthology, Lloyd will perform songs exclusively from this classic period”. In de 80’s kwamen ze duizenden keren door de speakers, gedraaid door de heren dj’s van de Arbeidsvitaminen: Lloyd Cole and the Commotions. Met hits zoals Rattlesnakes en Perfect Skin (later ook gecoverd door Tori Amos) komt de Brit Cole nu solo naar Eindhoven. And yes sir, de inmiddels 55-jarige artiest heeft nog steeds what it takes. Vanavond klinken de klassiekers, net zoals 30 jaar geleden, net zo puntig door de speakers pop als toen. EFFENAAR VR 17 MAART 20.15

Dat Dmitri Liss voor een werk als Moessorgski’s Schilderijententoonstelling kiest in het eerste jaar van zijn chefdirigentschap is logisch. Weinig andere partituren zetten alle geledingen van het orkest zo aan het werk als Moessorgski’s Schilderijententoonstelling. Al had de componist zelf daar niet zo veel mee te maken. Moessorgski schreef het werk in 1874 als een pianosuite naar aanleiding van een bezoek aan de tentoonstelling van de schilderijen van Viktor Hartmann. Deze goede vriend van Moessorgski streefde een ware Russische schilderkunst na, zoals Moessorgski net als vele anderen zocht naar een werkelijk Russische muziek. Na zijn overlijden in 1873 besloten zijn vrienden een overzichtstentoonstelling te organiseren. Vervolgens maakte Moessorgski hem onsterfelijk met zijn Schilderijententoonstelling. Het werk werd overigens pas echt beroemd nadat Maurice Ravel in 1922 een orkestratie had gemaakt voor het Boston Symphony Orchestra. Sindsdien geldt dit werk als het summum van de Russische muziek; een werk derhalve dat chef-dirigent Dmitri Liss na aan het hart ligt. philharmonie zuidnederland Dirigent Dmitri Liss. Viool Valeriy Sokolov. R. Strauss - Don Juan Lalo - Symphonie espagnole Moessorgski (instr. Ravel) Schilderijententoonstelling

klassiek

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZA 18 MAART 20.15

De Partizanen Welkom in Partizanië

Salaheddine Benchikhi Reda & The Salaheddine Show

Na hun prijswinnende debuut uit 2014 gaan De Partizanen opnieuw het land in. Om je te overtuigen dat De Partizanen de moeite waard zijn. En het leven dus ook.

Salaheddine komt dit keer met een korte nieuwe show. Zijn standup en anekdotes geven een unieke inkijk in de wereld van moslims en specifiek zijn eigen wereld, de Marokkaanse gemeenschap. Een show, dit keer wat korter, maar een die je wederom niet mag missen.

FOTO ELS ZWEERINK

Dus pak die tas en gun jezelf een enkele reis naar het beloofde land. De Partizanen zijn Thomas Gast en Merijn Scholten. Ze begonnen bij Comedytrain, wonnen in 2013 het Leids Cabaret Festival en kregen in 2015 De Neerlands Hoop voor het beste debuutprogramma. “Virtuoos absurd” (HHHH NRC Handelsblad), “Vernuftig en hoge lachwaarde” (HHH Volkskrant), “Onbedaarlijk grappig (...) Briljant” (Leidsch Dagblad).

cabaret PARKTHEATER ZA 18 MAART 20.00

Hoofdact van de avond is de film Reda. Reda is een Marokkaanse jongen uit Rotterdam die steeds verder afglijdt in een donkere wereld die hem doet vervreemden van zijn familie, vrienden en identiteit. Het gevecht met de wereldse verleidingen dreigt hij te verliezen. Door een zeer heftige gebeurtenis in zijn directe omgeving, komt hij voor het kruispunt van zijn leven. Het beroemde kruispunt voor veel Marokkaanse (moslim)jongens in Nederland. De film Reda geeft een inkijk in de Marokkaans Nederlandse wereld zoals nooit tevoren. Afsluitend is er een slotwoord door Salaheddine samen met de cast van de film.

Toneelhuis / Olympique Dramatique Risjaar Drei Risjaar is afstotelijk. Hij is prematuur geboren, onaf. Hij is misvormd, hij is mank en hij is lelijk als de nacht. Tijdens de Rozenoorlogen die plots uitbraken na de dood van Hendrik Vijf, heeft Risjaar als een beest gevochten voor zijn familie, aan de zijde van zijn broer Edwaar.

ILL. JAN DECLEIR

En nu is Edwaar koning, dankzij een aantal brutale politieke moorden, uitgedacht door zijn kreupele broertje. Maar het einde van de oorlog brengt voor Risjaar niet de lang verwachte rust. In het stuk Richard III schiep Shakespeare een van de meest memorabele monsters uit de literatuur. Wat hem zo aantrekkelijk maakt, is zijn bevrijde en ongegeneerd vrolijk tentoongespreide losbandigheid. Schaamteloze onmenselijke meningen klonken nooit zo lekker. Met Marc Van Eeghem, Jan Decleir, Mieke De Groote, Koen De Sutter e.a. Tekst en regie Tom Dwispelaere en Stijn Van Opstal. toneel Inleiding 19.30 uur. PARKTHEATER ZA 18 MAART 20.30 10

UIT IN EINDHOVEN

comedy film PARKTHEATER ZO 19 MAART 18.00


Muziek bij CKE Café-C & free bites Elke derde zondag van de maand presenteert CKE samen met Centrum voor Pop en Jazz een gevarieerd muzikaal programma in de Oude Rechtbank. Bandjes, singer-songwriters, zangkoren en bigbands uit Eindhoven en omgeving presenteren zich op dit podium aan publiek.

Brabantse Strijkersdag Jonge strijkers volgen de hele dag lessen en nemen deel aan orkestrepetities onder leiding van topmusici van philharmonie zuidnederland, docenten van CKE en violist Nico Dezaire. De dag wordt afgesloten met een presentatie in de concertzaal van CKE.

FOTO MARCO DIRVEN

Laat je als bezoeker verrassen door bijzondere optredens en geniet van een lekker drankje in een relaxte sfeer. Ideaal voor de zondagmiddag! De chefkok van de Oude Rechtbank zorgt zoals altijd voor lekkere hapjes. Gratis! Ook op het podium? Heb je interesse om op te treden tijdens Café-C? Neem dan contact op met Sandra van Gerwen via sandra.vangerwen@cke.nl of 040 - 2 163 263.

muziek CKE (PASTOOR PETERSSTRAAT) ZO 26 MAART 16.00

CKE organiseert met Jazzworks en Popei de tweede editie van Brawling Big Bands. Het publiek geniet op deze middag van optredens van bigbands die strijden om de jury- en publieksprijs. Deelnemende bigbands zijn Forest Lane (winnaar 2016), Groove Connexxion, Triple B, Pete’s Corner, Solid en Studentproof. De pauzes worden muzikaal gevuld door jazzband Take 6.

FOTO ROBERTO BOGERS

FOTO MARCO DIRVEN

Brawling Big Bands

muziek

OUDE RECHTBANK ZO 19 MAART 15.00-18.00

muziek POPEI ZO 26 MAART 12.00-18.00

Enno Voorhorst

Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost e.a. FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer

Voor het eerst bij Stratumseind Klassiek: klassiek gitaar. Deze primeur is bij Enno Voorhorst in goede handen. Deze veelzijdige gitarist, docent gitaar aan het koninklijk conservatorium in Den Haag, beheerst meerdere stijlen. Hij bewerkte onder meer klaviermuziek van Bach en Händel voor gitaar en maakte daar schitterende opnames van. Op het programma staat werk van Bach en Torroba en van eigentijdse componisten. Info en reserveren STRATUMSEINDKLASSIEK.NL

Schrijver en regisseur Tom de Ket (De Verleiders) heeft een hilarisch en bijzonder confronterend hedendaags koningsdrama geschreven dat over meer gaat dan alleen voetbal. De hoofdpersoon Sepp Blatter zou je een kruising tussen Richard III, de koning die zonder scrupules het mes in de rug van zijn trouwste vazallen stak, en King Lear, de koning die niet in staat is om afstand te doen van zijn troon, kunnen noemen. Een voorstelling over macht. De absolute macht van één man en het onbegrijpelijke verschijnsel dat die man onder het oog van de hele wereld en de hele wereldpers in staat is om iedereen te bedriegen en voor te liegen zonder dat iemand hem een strobreed in de weg legt. Verder met Lotje van Lunteren en Mohammed Azaay.

FOTO ROY BEUSKER

(klassiek gitaar)

muziek theater PARKTHEATER MA 20 MAART 20.00

Guido’s Orchestra Red Passion 2.0

FOTO WILDUNDLEISE.DE

In de shows van Guido’s Orchestra - bekend van Symphonica in Rosso - sluiten pop en klassiek een vrolijk verbond. Onder leiding van dirigent en vioolsolist Guido Dieteren maakte dit 30-koppige ensemble internationaal furore. In deze nieuwe show presenteert Guido’s Orchestra romantische ballads, swingende melodieën en humorvolle acts. Vaste zangsoliste Wendy Kokkelkoren verrijkt het orkest met haar prachtige zang. Een eigentijdse muzikale beleving met fantastische lichtshow, passie en humor. Het bekende poporkest kleurt het Parktheater opnieuw rood, dus kleedt u in de kleur van de passie.

KAZERNE ZO 19 MAART 14.00

kamer muziek

muziek PARKTHEATER DI 21 MAART 20.00 MAART 2017

11


The Grand East Rock ‘n Soul zoals The Doors en

Youssou N’Dour

& Le Super Étoile de Dakar

Captain Beefheart

Met trots ontvangt Muziekgebouw Eindhoven misschien wel de grootste Afrikaanse muzikant aller tijden, want zo kun je Youssou N'Dour wel noemen. De meester van de Senegalese mbalax vlamt al drie decennia op zowel plaat als bühne. Zijn geluid verrijkt hij met Cubaanse muziek, jazz, hiphop en soul wat een dansbaar en modern geheel oplevert. Hij werkt samen met onder andere Bruce Springsteen, Peter Gabriel, Paul Simon, Sting en zangeres Neneh Cherry met wie hij in 1994 zijn grootste hit 7 Seconds scoort.

Rock ’n Soul gebracht door een fanatieke groep uitstekende muzikanten die worden beïnvloed door The Doors, The Allman Brothers, Tom Waits en Captain Beefheart. Horen we daar ook een mondharmonica? Met een frontman die als een swingende predikant zijn kerk de weg wijst, worden we meegenomen naar de wereld van The Grand East. Je zult vast in de gaten hebben gehad dat dit een van de meest geboekte bands was van Popronde Nederland 2016. Of je kent ze als support van DeWollf? The Grand East is niet meer te stuiten! De mannen hebben, onder andere met hun vorige band Texas Radio, al menig poppodium aangedaan, inclusief twee aftershows van Bob Dylan. Ze bereikten ook een tweede plek bij de SENA Performers Awards in de Melkweg. Daarnaast waren ook de grote festivals niet veilig: Eurosonic, Oerol en Zwarte Cross, zelfs drie jaar op rij! Met Movano Camerata hebben deze heren een vet debuutalbum op zak en daar mogen wij van gaan genieten.

MEMPHIS MANIACS in de effenaar

pop ALTSTADT EINDHOVEN VR 24 MAART 21.00

Op 4 maart 2016 zinderde de grote zaal van de Effenaar tot in de kleinste kieren en gaten de avond waarop de Memphis Maniacs met een explosief feestje hun tienjarig jubileum vierden. Er is goed nieuws voor iedereen: de ‘masters of the mash-up’ zijn nog lang niet uitgeraasd! Funk, metal, pop, rock en dance; Deze maniakken rijgen elk genre moeiteloos aan elkaar met hun ‘eenvoudige’ rockinstrumenten als bas, gitaar en drums. Stel je voor: The Nightrider Theme, een funky versie van Nirvana’s Smells Like Teen Spirit en Insomnia van Faithless. Deze krakers van hits worden aan elkaar gesmeed door een vakkundige groep mafkezen die al pop meer dan 60 festivals compleet plat speelde.

muziek MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN VR 24 MAART 20.15

EFFENAAR VR 24 MAART 20.15

Joris Linssen & Caramba Serenade

Toneelgroep Oostpool speelt Een Meeuw

Serenade is geïnspireerd op het Mexicaanse gebruik een orkestje in te huren om je geliefde het hof te maken of je overleden helden te eren.

Tsjechov slaat in zijn toneelstuk Een Meeuw precies de kwetsbare toon tussen komedie en tragedie aan. Enerzijds schetst hij jonge mensen die op het punt staan hun dromen op de werkelijkheid los te laten. Anderzijds toont hij ervaren mensen die kijken wat het leven gebracht heeft.

FOTO HENRY KRUL

Op Allerzielen maakten Joris Linssen & Caramba een rondreis langs belangrijke plekken van overleden Nederlandse artiesten, om ze te eren met een lied. En in de zomer stonden de amigo’s onder menig balkon een liefdeslied te zingen. Joris Linssen en zijn vrienden smeden deze verhalen en liedjes aaneen tot een hartverscheurende en hilarische voorstelling; een ode aan het leven, de liefde en de muziek. Met Joris Linssen, Marcel van der Schot, Kees van den Hoogen, Erik van Loo en Djem van Dijk.

muziek PARKTHEATER VR 24 MAART 20.30

Konstantin en Nina begeven zich aan het prille begin van een kunstenaarsleven. Arkadina – moeder van Konstantin – en haar goede vriend Trigorin kunnen juist terugblikken op een succesvolle carrière als actrice en schrijver. Op ingenieuze wijze laat Tsjechov deze twee levensfasen op elkaar ingrijpen, door ontluikende liefdes, de wederzijdse zoektocht naar erkenning tussen ouders en kinderen en de delicate concurrentie tussen generaties. Met Ariane Schluter, Vincent Valk, Sigrid ten Napel, Peter Bolhuis e.a. Regie Marcus Azzini. Inleiding 19.30 uur.

ZOMERTIJD/WINTERTIJD: PLEASED TO MEET YOU III Het Eindhovense theatermakerscollectief organiseert meerdere keren per jaar in Pand P de serie ZOMERTIJD/WINTERTIJD. Nieuw fris vlakkevloertheater op de avonden die door het verzetten van de klok een uurtje langer of korter zijn.

PAND P ZA 25 MAART 20.30 12

UIT IN EINDHOVEN

FOTO KRISTA VAN DER NIET

Tijdens Zomertijd/Wintertijd staat de avond in het teken van Tijd en laten telkens een aantal makers korte voorstellingen zien; origineel, experimenteel, gevarieerd en toegankelijk. De eerste editie was op 26 maart 2016. “Oude Plaza sfeer herleeft” “Dit is de reden dat Pand-P open is” “Wanneer is de volgende?” De tweede editie was met Jorg van den Kiemboom, Luka Kooijmans & Michèle Rijzewijk, Hedwig Mandemakers en Maarten van der Velden, Sjoerd Wintzen en Janneke Hauwaard. Deze derde editie belooft weer een leuke, spannende avond te worden... Het volledige theatercollectief bestaat uit Esther Leermakers, Bregje Aarts, Erna van Rosmalen, Eva Nijs, Hedwig Mandemakers, Jeroen de Waard, Jeroen Maasland, Luka toneel Kooijmans, Michèle Rijzewijk en Sjoerd Wintzen.

toneel PARKTHEATER ZA 25 MAART 20.30


Calefax De vijf houtblazers van Calefax komen al jaren met programma’s die meer zijn dan louter een verzameling mooie muziek. Deze keer staat muziek gebaseerd op sprookjes centraal.

Lange tijd leek Beethovens Vioolconcert in D een werk dat als een eenzame parel boven alle laatklassieke vioolconcerten uitstak. Pas met de ontdekking van het Vioolconcert van Franz Clement ontvouwde zich een relatie en vooral een wederzijdse beïnvloeding. Clement modelleerde zijn Vioolconcert in D naar de pianoconcerten van Beethoven. Zijn concert ging in 1805 in première en direct daarna vroeg hij Beethoven ook een vioolconcert te schrijven. Beethoven gaf graag gehoor aan deze vraag en nam het Vioolconcert van Clement als model. Alina Pogostkina is de soliste die nu Clements Vioolconcert alle eer geeft met het orkest onder leiding van de voormalig violist en motor achter Musica Antiqua Köln, een ware autoriteit als het om de historische uitvoeringspraktijk gaat. Een verrassend concert. philharmonie zuidnederland Dirigent Reinhard Goebel. Viool Alina Pogostkina. Beethoven - Ouverture Coriolan Clement - Vioolconcert in D Beethoven - Symfonie nr 4

muziek

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZO 26 MAART 12.30

klassiek MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZO 26 MAART 14.15

Maarten Ebbers en Kay de Jong spelen Pest Pest is een cabaretvoorstelling over pesten, seks, internet en respect. Dat is hard nodig, want het zijn onderwerpen waar je als jongere op de middelbare school veel mee te maken hebt. Door middel van energie, humor, muziek en gedeelde verhalen worden deze onderwerpen op een laagdrempelige manier besproken. Daardoor kan iedereen meedoen en zijn er geen taboes. Niemand wil gepest worden. Toch is lang niet altijd duidelijk dat bepaald gedrag van de één erg vervelend kan zijn voor de ander. Pest is een voorstelling die dit bespreekbaar maakt.

cabaret PARKTHEATER ZO 26 MAART 14.30

Op avontuur met de muziek van Beethoven? Het kan nog steeds. Zowel met de keus voor de dirigent als met de programmasamenstelling bewijst philharmonie zuidnederland dat er nog veel te leren en te ontdekken valt. Zo getuigt de keuze voor dirigent Reinhard Goebel van een grote leergierigheid op het gebied van de historische uitvoeringspraktijk en is het programma met het Vioolconcert van Franz Clement tussen de Ouverture Coriolan en de Vierde Symfonie van Beethoven een ware verrassing. Hetzelfde geldt voor de hier nog niet zo bekende DuitsRussische violiste Alina Pogostkina.

Theatergroep Nomen Voor wie is niets onmogelijk Hanna van Mourik Broekman maakt theater dat je opnieuw laat kijken naar een omgeving, een mens of een idee. “Ik wil het leven tonen vanuit een ander perspectief, het leven zoals jouw leven ook had kunnen zijn. En wat dat leven dan betekent.” Voor deze nieuwe voorstelling verdiepte ze zich samen met schrijver Jibbe Willems in het thema macht en maakte in dialoog met het publiek deze voorstelling. Een spannende avond waarin Van Mourik Broekman op een subtiele manier uw aannames rondom het thema macht uitdaagt. Voorstelling in het kader van thinX.

FOTO SARIS & DEN ENGELSMAN

FOTO ROB MARINISSEN

De bekende sprookjes van Andersen en Grimm en de Deense legende van Peer Gynt is al eeuwen een inspiratiebron voor kunstenaars. Zowel in beeld, verhaal, toneel en muziek komen figuren als Sneeuwwitje, Tijl Uilenspiegel en Moeder de Gans en meer langs met de diepe thema’s van het leven. Ravel, Strauss en Grieg wijdden al betoverende noten aan sprookjesfiguren. Speciaal voor Calefax deed de dwarse Nederlandse componist Giel Vleggaar er nog een schepje bovenop en kust hij Sneeuwwitje wakker met enerverende noten. Mis het niet: de sprookjes van Calefax zijn echt.

Bij philharmonie zuidnederland: Het vioolconcert dat Beethoven inspireerde

PARKTHEATER WO 29 MAART 20.30

Boiler Room Comedy Night met Johan Goossens & Jennifer Evenhuis De shows van Boiler Room Comedy zijn de ideale avond uit; betaalbaar, voor ieder wat wils en bovenal staan ze garant voor een avond goed lachen. De shows zijn stand-up comedy op zijn best: een mooie mix van gevestigde namen én veelbelovend talent, in een ontspannen setting. Drankje erbij en lachen, heel veel lachen. Met de vinyl dj en cocktailshakemeester Sten gaat het feest zelfs na de show nog door. Op 31 maart een fantastisch dubbelprogramma met Johan Goossens & Jennifer Evenhuis. Johan Goossens is cabaretier en schrijver. Hij publiceerde twee columnbundels, onder andere over zijn werk op een ROC. In 2006 wint Johan op het Groninger Studenten Cabaret Festival alle prijzen: de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs en hij is tegenwoordig lid van het gevestigde comedygezelschap Comedytrain. Ook Jennifer Evenhuis is een echte must-see. Ze is bijzonder en grappig, en bijzonder grappig. Denk aan John Cleese als hij een vrouw zou zijn en hij meer van zijn agressie zou bedekken met een glimlach. Boiler Room Comedy weet iedere editie weer een blik comedians open te trekken waar je u tegen zegt. Dus mis het niet! Info en tickets BOILERROOMCOMEDY.NL

spot on

comedy

toneel KETELHUIS VR 31 MAART 20.30

MAART 2017

13


Vakantiekriebels

uit met kinderen

Kom in de carnavalsvakantie mee zingen, spelen, dansen en decor maken bij CKE! Samen met andere kinderen werk je, onder begeleiding van een docententeam, in drie dagen toe naar de voorstelling Matties in de stad die gaat over Polle die verhuist naar de stad. Om mee te kunnen doen is ervaring niet nodig, Vakantiekriebels is een project voor alle kinderen van 7 tot 12 jaar. CKE.NL/VAKANTIEKRIEBELS-VOORJAAR

workshop CKE (STRATUMSEDIJK) WO 1 T/M VR 3 MAART 10.00-16.00

Hip Hop Hoera! Deze humoristische hiphopvoorstelling neemt je mee in thema’s als ‘Wie ben ik?’, ‘Wie is die ander?’ en ‘Waarom hoort hij wel bij een groepje en ikke niet?’. Een voorstelling over jezelf zijn, anders zijn en met elkaar zijn. Aan het einde mag je zelfs op het toneel komen om lekker met de dansers te shaken en te grooven! In Hip Hop Hoera! klinken allerlei soorten muziek afkomstig uit de hiphop scene. De samples zijn voor de ouders een feest der herkenning en natuurlijk kidsproof gemaakt. Idee & concept Honey Eavis en Mirjam Nebbeling. Choreografie Honey Eavis i.s.m. de dansers. Dans Junadry Leocaria, Stefan Seedorf en Steven Lima.

Introdans Hoera voor Hans

Introdans onderhoudt al jaren een innige relatie met een van Nederlands grootste choreografen: Hans van Manen. Sinds 1995 heeft het gezelschap meer dan twintig van zijn werken op het repertoire genomen. Vrijwel zonder uitzondering zijn deze balletten oorspronkelijk voor een volwassen publiek gemaakt, maar jonge kijkers blijken ze ook heel leuk te vinden. Introdans vindt dat ook zij dans van topkwaliteit verdienen. Op het programma staat Squares, een klassieker uit 1969, met een verbluffend spel van ruimte, licht, kleur en bewegingen. In In and Out verdwijnen en verschijnen twaalf dansers voortdurend uit drie kasten. De feestelijke uitsmijter is Black Cake, een verrukkelijke ‘verjaardagstaart’ in 1989 voor het dertigjarig jubileum van het Nederlands Dans Theater.

FOTO HANS GERRITSEN

Frontaal i.c.m. Don’t Hit Mama

dans 6+

PARKTHEATER ZA 4 MAART 19.00

Nellerike de Voogd, Daan van Rijssel en kinderen

dans

Welk kind droomt er niet van om astronaut te worden? Met een raket de ruimte in. Astronaut André Kuipers is de enige Nederlander die maar liefst twee keer in de ruimte is geweest. Tijdens zijn tweede ruimtereis schreef hij het avontuur André het astronautje voor zijn kinderen. Een verhaal over vriendschap, raketten, muizen, astronauten en kaasfondue en het eerste boek ter wereld dat in de ruimte geschreven is. Nu vertaald naar een muzikale voorstelling met liedjes van Claudia de Breij. Ready for take-off?! “Voor kinderen is de voorstelling niet alleen een mooi ruimte-avontuur om naar te kijken, ze leren óók hoe leuk wetenschap en techniek zijn!”, aldus André Kuipers.

4+

PARKTHEATER ZO 5 MAART 14.30

FOTO ERMIN DE KONING

FOTO JEAN VAN DER LINGEN

André het astronautje

musical 4+

PARKTHEATER ZA 12 MAART 14.00

HealthLab en museum kids factory in het Philips Museum Museum Kids Factory: voorjaarsvakantie Van 26 februari t/m 5 maart is er voor kinderen vanaf acht jaar Museum Kids Factory. Vanwege het grote succes van de afgelopen edities zijn de tijden van de MKF uitgebreid. Vanaf 11.00 uur kunnen kinderen zelf experimenteren met elektronica, solderen, 3D printen en nog veel meer. Kosten: entree Philips Museum plus toeslag € 2,- per kind. Maak je HealthySelfie in het Philips Museum Tijdens de Week van Zorg en Welzijn organiseren Diagnostiek voor U, Philips Jet-Net en het Philips Museum samen een HealthLab op zaterdag 18 en zondag 19 maart. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen die dagen in het Philips Museum meten én ervaren hoe innovaties in de gezondheidszorg helpen om gezonder te leven. Met diverse metingen en proefjes brengen bezoekers zelf hun fitheid in beeld, uiteraard doen volwassenen ook mee! In het HealthLab trekken kinderen een laboratoriumjas aan en mogen ze zelf allerlei proefjes en testjes uitvoeren. Maak je eigen HealthySelfie! Of kijk hoe jouw gedachten of jouw gevoelens je gezondheid beïnvloeden. Op verschillende manieren verzamelen deelnemers gegevens over het lichaam en verwerken deze data op een ‘fit-card’. Ze zoeken uit hoe een menselijk lichaam in elkaar zit en hoe artsen tegenwoordig met allerlei technieken in het lichaam kunnen kijken. En ze leren over DNA door het DNA uit een aardbei te destilleren. Met een geldig entreebewijs voor het Philips Museum kun je gratis meedoen aan het HealthLab. PHILIPS MUSEUM ZA 18 EN ZO 19 MAART 14

UIT IN EINDHOVEN

kids


cultuur+ in de bibliotheek eindhoven Nieuwste titels en boekentrends

dutch happiness week

Wat zijn de nieuwe boektitels waar de verwachtingen hoog van zijn? En welke trends zijn er zichtbaar in boekenland? Als je graag de meest actuele boeken leest en op de hoogte wilt blijven van veelbelovende schrijftalenten, dan is de inspiratieochtend in de bibliotheek een aanrader. In een informele sfeer presenteert de collectiebeheerder van de bibliotheek de nieuwste titels en trends. Met beschrijvingen en ondersteunend beeld- of filmmateriaal. Na afloop ben je helemaal op de hoogte van wat er de komende tijd in de kasten komt te staan.

Als Geluksplek doet de Bibliotheek Eindhoven natuurlijk volop mee aan de Geluksweek! Ga op zoek naar de vijf geheimen van een gelukkig leven. Kom een spoedcursus geluk volgen, met drie miniworkshops op maat. Of leer hoe je actief geluk in je werk kunt creĂŤren. Word je vooral gelukkig door iets moois te maken? Tijdens de workshop Album amicorum maak je een persoonlijk album vol verhalen en gedichten voor de persoon aan wie je het cadeau gaat doen. Een week met 100% Glimlach Garantie!

Aanmelden boekeninspiratie.eventbrite.nl

Aanmelden geluksweek.eventbrite.nl

presentatie

DI 7 MAART 10.00-11.00

Zie ook de achterzijde van deze uitkrant

workshop

MA 13 T/M VR 17 MAART

Hooggevoeligheid bij kinderen Hooggevoelige kinderen hebben een gevoeliger zenuwstelsel en beleven alles intenser. Vaak hebben zij moeite met het verwerken van deze belevingen en de vele prikkels uit hun omgeving, waardoor ze sneller overprikkeld kunnen raken. Heb je het idee dat jouw kind hooggevoelig is en wil je graag meer weten? Tijdens deze lezing legt kindercoach Judith Promper uit wat hooggevoeligheid is, hoe je gevoeligheid en overprikkeling bij je kind kunt herkennen en geeft ze een aantal praktische tips om je kind te ondersteunen. Aanmelden hooggevoeligheidkinderen.eventbrite.nl

lezing

Pimp je vogelhuis In deze creatieve workshop gaan kinderen timmeren, knippen, plakken... Alles kan en alles mag. De kinderen krijgen alle ruimte voor hun ideeĂŤn. Aan het einde van de workshop kan het mooie vogelhuisje mee naar huis worden genomen. Deze workshop wordt gegeven door Timo van Wijgerden van HoutenDroom. Als creatief timmerman en talentcoach zet hij zich met veel enthousiasme in om van de workshop een creatieve ontdekkingstocht te maken. Aanmelden pimp-je-vogelhuis.eventbrite.nl workshop ZA 18 MAART 14.00-16.00

WO 8 MAART 10.30-12.00

Vrouwen Vuur Verhalen

Pink & Pienter Plein

Voorlezen is niet alleen voor kinderen leuk, maar ook voor volwassenen. Dat bewijst verhalenvanger Linde ten Broek met haar Vrouwen Vuur Verhalen.

Het Pink & Pienter Plein is een nieuwe, creatieve speelplaats voor kinderen van 2 tot en met 7 jaar en hun ouders. Het Plein is neergestreken bij basisschool de Driesprong in Doornakkers. Hier kunnen kinderen samen met hun ouders elke woensdagmiddag op onderzoek uit gaan. Er is volop materiaal aanwezig om mee te experimenteren. Een kunstenaar richt de ruimte in en zorgt voor de nodige creatieve uitdaging. Wisselend staat een thema centraal in het Pink & Pienter Plein. De eerste periode is dat: Licht en Donker. In vier weken tijd wordt dit thema onderzocht.

Verhalen kunnen je meenemen, inspireren en moed geven. Ze kunnen je laten sidderen, glimlachen en bekrachtigen. Elke maand kiest ze verschillende boeken in een bepaald thema en leest eruit voor. Kom je luisteren? De verhalen over moed, liefde en passie zullen vast iets met je doen. Aanmelden vuurverhalen.eventbrite.nl

voorlezen ELKE DERDE VR VAN DE MAAND 18.45-20.45

Aanmelden is per 4 bijeenkomsten: pink-pienter-plein.eventbrite.nl

workshop 2-7

ELKE WO 15.00-17.00 MAART 2017

15


Boekie Night in natlab door plaza futura Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt in samenwerking met Natlab en Boekhandel Van Piere de maandelijkse Boekie Night. Hij verwelkomt schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in de theaterzaal van Natlab voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom op de Boekie Nights. Het programma begint om 20.00 uur, maar tijdens de inloop vanaf 19.30 uur is er al live muziek dus kom gerust lekker op tijd! Deze maand te gast: Jan Mersbergen (De Ruiter en thriller onder pseudoniem: Dagboek uit de rivier), Bregje Bleeker (Eva) en Henk van Straten (Wij zeggen hier niet halfbroer).

voorjaarsexcursie naar DÜSSELDORF-BOCHUM LANDSCHAP, KUNST & ARCHITECTUUR Perk Interieuropleidingen Eindhoven organiseert een werkelijk fantastische dagexcursie naar Düsseldorf en Bochum. Een uitgelezen kans om per comfortabele bus op één dag drie zeer bijzondere tentoonstellingen te zien. In Düsseldorf bezoeken we in het K21 Ständehaus: Marcel Broodthaers Het gaat om een grote overzichtstentoonstelling van het werk van de Belgische kunstenaar Marcel Broodthaers (1924-1976), die rond de gebieden van de Pop Art, Minimal Art en Conceptuele kunst een eigen positie inneemt. Deze internationale tentoonstelling is georganiseerd door het Museum of Modern Art, New York en het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid. K20 toont de expositie Otto Dix – Der böse Blick De beroemde kunstenaar Otto Dix (1891-1969) ‘de schrik van de brave burger’, verbleef in jaren 1922 -1925 in Düsseldorf. Als lid van de revolutionaire kunstenaarsgroep Das Junge Rheinland ontwikkelde hij zijn kritische beeldtaal die hem in de 20e eeuwse kunstgeschiedenis zo onmiskenbaar maakt. K20 presenteert het werk uit deze vormende jaren: ongeveer 200 schilderijen, aquarellen en grafiek uit nationaal en internationaal bezit. Deze tentoonstelling reist door naar Tate Liverpool.

talkshow DI 14 MAART 20.00

Situation Kunst (für Max Imdahl) is een museumcomplex voor moderne kunst in het Park van het Haus Weitmar in Bochum waar kunst, architectuur en natuur samenkomen. Het complex is aangelegd tussen 1988-1990 op initiatief van Alexander von Berswordt-Wallrabe ter herinnering aan de stichter van het Kunsthistorisch Instituut van de RuhrUniversität Bochum Prof.Dr. Max Imdahl (1925–1988). Er is werk te zien van onder meer Arnulf Rainer, Jan Schoonhoven en Norbert Kricke. In het omliggende park zijn Environments te zien van Richard Serra, Maria Nordman en David Rabinowitch. In 2005 werden nieuwe tentoonstellinggebouwen geopend (SOAN Architekten Bochum) waar werk wordt getoond van o.m. Dan Flavin, Francois Morellet, Robert Ryman en Ad Reinhardt. Daarnaast is er expositieruimte voor de collectie oude Afrikaanse- en Aziatische kunst. De KUBUS werd in 2010 aan het complex toegevoegd. Een fraai ontwerp van de architekten Pfeiffer, Ellermann & Preckel uit Münster. De nieuwbouw vormt één geheel met de 16e eeuwse ruïne van het in de tweede wereldoorlog verwoeste Haus Weitmar. MuT – Museum unter Tage Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de RuhrUniversität Bochum werd in 2015 het MuT – Museum unter Tage geopend. Daar is de expositie Artige Kunst. Kunst und Politik im Nationalsozialismus te zien. Op deze belangwekkende tentoonstelling is kunst die de nazi’s mooi vonden (‘oude meesters’) samengebracht met de kunst die zij verafschuwden (‘onnatuurlijke kladden en vlekken’). In tentoonstellingen uit de oorlogstijd ligt de nadruk doorgaans op de ‘Entartete Kunst’, de ‘ontaarde’ moderne kunst die niet aan de eisen van de nationaal-socialisten voldeed omdat te abstract of te expressionistisch was. Een aanrader! Programma Vertrek vanaf Visserstraat 13 om 9.30 uur. Omstreeks 20.00 uur bent u daar weer terug (er is daar gratis parkeergelegenheid). Prijs: € 85,- inclusief entree drie musea, comfortabele touringcar en deskundige reisbegeleiding van kunsthistorica drs. Marie Christine Walraven. Inschrijven PERK-INTERIEUR.NL/EXCURSIES

excursie PERK INTERIEUROPLEIDINGEN ZA 25 MAART 16

UIT IN EINDHOVEN


dutch happiness week In het Inkijkmuseum

Volksuniversiteit Eindhoven presenteert

Wildernisbeleving in Alaska lezing door Paul Wolff De film Barrow gaat over de toendra rond het meest noordelijke plaatsje van de USA en over de Inuit die daar wonen. Barrow ligt aan de Noordelijke IJszee. In het voorjaar wachten de Inuit met spanning op het invallen van de dooi en op de terugkeer van de walvissen waarvan ze er enkele mogen vangen. Voor de plaatselijke bevolking het hoogtepunt van het jaar. Verder keren op de kale toendra veel vogels terug om er te gaan broeden. De sneeuwuilen - die er de hele winter blijven - krijgen weer gezelschap.

Het voorjaarsprogramma van het Inkijkmuseum brengt u langs bijzondere plekken. Iedere dinsdag zijn er Art & Bite nights: Internationals die in Eindhoven wonen maken eten uit het land van hun oorsprong. Het programma wordt aangevuld met Eindhovense muzikanten en dichters en/of verteller. Super relaxed en super lekker. Tijdens de Dutch Happiness Week presenteren we lieve mensen uit mooie landen, waar we vaak alleen maar slecht over horen.

De tweede film heeft de titel Kuugruac, de oude rivier. In het ruige landschap van Noord-Alaska bieden de rivieren de beste mogelijkheid om je te verplaatsen. De film is een reisverslag van een rafttocht die begint in de bergen en eindigt dichtbij de Noordelijke IJszee. Het indrukwekkende landschap én de vele bijzondere dieren die thuishoren in deze afgelegen wildernis komen in de film volop aan bod. Paul Wolff (1949) is een bioloog (landschapsecoloog). Hij is bij de overheid werkzaam geweest in de vakgebieden van de ruimtelijke ordening en het milieubeleid. Op film legt hij zijn belevenissen vast. Aan de hand van enkele lezing korte films gaat hij met de zaal in gesprek om zijn belevenissen verder uit te diepen.

MA 13 MAART Saffraan met Iraans/Afghaans eten DI 14 MAART Derar, specialist in traditioneel Syrisch eten WO 15 MAART Eten uit de Balkan DO 16 MAART Eten uit de voormalige kolonies VR 17 MAART Eten uit Marokko

ACADEMISCH GENOOTSCHAP DI 14 MAART 20.00

Op dinsdag 7, 21 en 28 maart is de kok nog een verrassing!

STRP BIËNNALE

INKIJKMUSEUM.NL Zie ook de achterzijde van deze Uitkrant

STRP Biënnale 2017 is een tiendaags festival vol spectaculaire kunst, experimentele technologie en elektronische muziek. Het thema van STRP Biënnale 2017 is ‘Senses & Sensors’; zintuigen en sensoren. Senses & Sensors gaat over waarneming. Waarneming van onszelf en de wereld om ons heen en de vele manieren waarop technologie die waarneming beïnvloedt en steeds verder oprekt. STRP Biënnale 2017 brengt kunstenaars en ontwerpers, coders en hackers bijeen die gefascineerd zijn door de complexe processen waarmee wij de wereld waarnemen en die in hun werk vol sensorische technologie spelen met onze waarneming, die vervormen en ontwrichten. STRP prikkelt haar publiek om via verbeeldingskracht grenzen te verleggen en nieuwe ervaringen op te doen. STRP.NL

festival

KLOKGEBOUW EINDHOVEN VR 24 MAART T/M ZO 2 APRIL

eten INKIJKMUSEUM MAART

MAART 2017

17


expo

in het van abbemuseum

POSITIONS #3 Vier kunstenaars in dialoog Positions #3 presenteert het werk van vier kunstenaars; Rossella Biscotti, Duncan Campbell, Maryam Jafri en Natasja Kensmil. Zij geven elk hun commentaar op gebeurtenissen uit de recente en verre geschiedenis en koppelen dit aan het hier en nu. Ze maken daarbij gebruik van zeer verschillende beeldende disciplines. In de zalen van Kensmil zie je grote schilderijen en zeefdrukken op zijde met religie - de geschiedenis van de Wederdopers - als thema. Maryam Jafri geeft met objets trouvés, films en installaties commentaar op de economische, politieke en sociale realiteit om ons heen en de bureaucratische regels die ons inperken. Van Turner Prize winnaar Duncan Campbell zijn twee films te zien waarin hij historische beelden vermengt met nieuw opgenomen materiaal. En Rossella Biscotti toont twee nieuwe installaties waarin langzaam duidelijk wordt dat het oorspronkelijke expo onderwerp maar een klein deel is van iets veel groters. T/M 12 MAART

Bas van Beek Pracht und prinzip In Pracht und Prinzip combineert ontwerper Bas van Beek de ontwerpprincipes van het Bauhaus en de Wiener Werkstätte met de collectie van het Van Abbemuseum. Van Beek ziet de Bauhaus school, met zijn industrieel vervaardigde product, en de Wiener Werkstätte met zijn frivolere en meer ambachtelijke inslag, als de kraamkamers van het hedendaagse design. Hij heeft een reeks ontwerpen en patronen van beide scholen opnieuw ontworpen en de resultaten past hij toe op verschillende producten, zoals behang, een tapijt, een meubel, kleding en een houten legpuzzel. Hoewel de ontwerpen dateren uit 1910 zijn ze nog verrassend actueel. Zeker nu ze geplaatst worden in de context van een hedendaags museum.

expo

T/M 26 MAART

Donderdagavondprogramma

Stichting de Cultuurkantine Kunstkameraden De expositie Kunstkameraden van Stichting De Cultuurkantine toont de werken die kinderen en jongeren samen met professionele kunstenaars hebben gemaakt. De kinderen en jongeren hebben een asielzoekersverleden en/of worden geholpen door diverse jeugdzorgorganisaties in de provincie. Het ontwikkelen van je eigen creativiteit en het uiten van wie je bent en wat er in je leeft, heeft een groot effect op de ontwikkeling van een kind. Stichting De Cultuurkantine maakt door middel van haar projecten kunst en cultuur toegankelijk voor kinderen voor wie dat minder vanzelfsprekend is. Het Van Abbemuseum is trots de gastheer te zijn voor Kunstkameraden.

expo

T/M 19 MAART 11.00-17.00

Familiedag

Toys and Parents In Queering session #2 toys and parents wordt de queer gezinssamenstelling besproken. Wat vertelt het speelgoed van vandaag over de mogelijkheden en beperkingen van het zijn en worden? DO 2 MAART 19.00-20.30

Op zaterdag 18 maart organiseert het Van Abbemuseum een speciale dag met activiteiten voor het hele gezin. Om 13.00 uur kun je aansluiten bij een hele bijzondere zintuiglijke rondleiding door de collectietentoonstelling.

Young Art Crowd presents: portfolio night Speciaal voor jou nodigen wij professionals in kunst, design, fotografie, grafisch ontwerp, illustratie en mode uit om jouw portfolio van feedback te voorzien. Update je portfolio en meld je aan! € 5,- per persoon, gratis voor YAC leden. DO 9 MAART 19.00-20.30

Dé kans om een keer aan kunstwerken te mogen voelen. Doe je ogen dicht en ontdek de kunst met je handen, neus en oren. (€3,- (excl. entree), kinderen t/m 5 jaar gratis).

Queer media club bespreekt

Om 14.00 uur is er een familie-kunstclub. Hierin ga je met het hele gezin aan de slag met een thema en natuurlijk mag je je kunstwerk mee naar huis nemen (€ 6,- per kind. Per kind doet één ouder gratis mee)

moeten biseksuele mensen uit de kast komen? Op onze rode bank in het Doe-Het-Zelf Archief: mensen die graag willen uitleggen of biseksuele mensen uit de kast moeten komen, die de mythe over hun bestaan willen bespreken en veel, veel meer. Geef je gratis op! DO 16 MAART 19.00-20.30

Om 15.00 uur volgt er een performance van Francesca Grilli, getiteld: Family. De Familie Wesseling de Barrientos (drie generaties) zingt over haar favoriete werken uit de collectie op de trappen van de nieuwbouw. Een performance die je niet wilt missen! De dag wordt afgesloten met een optreden van het Van Abbemuseumkoor om 15.45 uur. Wil jij hier op 18 maart bij zijn? Schrijf je in per activiteit, of voor de hele dag op VANABBEMUSEUM.NL Iedere zaterdag is er een kinderkunstclub, met op de derde zaterdag van de maand een familiekunstclub. Op zondag 5 maart is de allerlaatste theaterrondleiding schrijf je nu nog in op VANABBEMUSEUM.NL ZA 18 MAART 13.00 18

UIT IN EINDHOVEN

De straat 1972

familie

Jan van Toorn en Tjeerd Deelstra in gesprek met Willem Jan Renders In elk van de bijdragen op de vijf verdiepingen van de huidige tentoonstelling ‘Van wie is de straat?’ wordt gerefereerd aan de legendarische tentoonstelling De Straat die in 1972 plaatsvond in het Van Abbemuseum. Jan van Toorn en Tjeerd Deelstra gaan in gesprek met Willem Jan Renders om te vertellen hoe tentoonstelling De Straat tot stand kwam. € 5,- per persoon. DO 16 MAART 19.00-20.30


ESCAPE

vlucht in de intrigerende schoonheid van (licht)kunst en design Wegens succes verlengd tot mei 2017! Stap even uit de waan van de dag. Laat je meevoeren door intrigerende schoonheid, zoals die van de kinetische installatie In 20 steps van Studio Drift; een eerbetoon aan het menselijk verlangen om te kunnen vliegen. Of door de installatie Lightfall van Paul Thursfield en Simon Rycroft voor Philips, en het innovatieve kleuronderzoek van Maarten Kolk en Guus Kusters voor het RembrandtLAB. De werken in de Kazerne expositie ESCAPE hebben stuk voor stuk een grote zeggingskracht, die je voor even in vervoering brengt en de waan van de dag doet vergeten. Tijdens je ESCAPE word je omarmd door de vrijhaven die schoonheid biedt. Een vrijhaven zonder oordeel, zonder dogma’s en zonder angst. Want het is tijd voor reflectie en inspiratie. Loop gewoon binnen om de expo te bekijken of reserveer nu alvast voor een lunch, borrel of diner, op stoelen van Maarten Baas, aan tafels van Daphna Laurens. Nieuwsgierig naar de betekenis van design? KAZERNE.COM Open dagelijks van 12.00-00.00

agenda WOENSDAG 1

VRIJDAG 3

Altstadt Eindhoven

Parktheater Eindhoven

20.00 u • carnaval • gratis

Digitaal café

10.00 - 16.00 u • kids / € 84,-

Muziekgebouw Eindhoven

ZONDAG 5

POPEI

Adriaan Geuze

Parktheater Eindhoven

CKE, Stratumsedijk 22

Vakantiekriebels (7-10 jaar)

De Bibliotheek Eindhoven

Di-Rect

15.00 - 17.00 u • kids

The Orb

Marc-Marie Huijbregts - Getekend

SCALA TipoTango

Quadrivium - Concerto in Trattoria

20.00 u • muziek • € 15,-

Philips Museum

t/m 5 van 11.00 - 17.00 u • kids • € 2,- per persoon

Museum Kids Factory

DONDERDAG 2 Parktheater Eindhoven

20.00 u • 19.15 u • inleiding • dans • vanaf € 21,50

Conny Janssen Danst - HOME 20.30 u • cabaret • € 19,50

ma t/m vr 8.00-23.00 u, za en zo 10.00-22.00 u

19.00 - 20.30 u • cultuur+ • gratis voor studenten, museumkaarthouders en met geldig toegangsbewijs Reserveren via vanabbemuseum.nl

Cross-linx Festival 2017

Queering session #2 Toys and parents

5 t/m 26 maart do, vrij en zo 14.00-17.00 u

BILDERDIJKLAAN 10

Expositie Martin Groen

Kazerne

Positions #3 - Rossella Biscotti, Duncan Campbell, Maryam Jafri en Natasja Kensmil

PARADIJSLAAN 8

t/m 26 maart

BROET Kweekvijver - Sync

t/m mei

Pracht und Prinzip – Bas van Beek

Verdwijnen

t/m 9 april

APPÈL – Galerie presentatie met Contempo Galerie Rotterdam, Jan van Hoof galerie Den Bosch e.a.

Lidwien van de Ven – Over de relatie tussen Nederland en Indonesië

Wo t/m zo 12.00-19.00 u / gratis

Victor Goppe: Making Books – Bibliotheektentoonstelling

Philips Museum

The Intimate Earthquake Archive – Sissel Marie Tonn

14.15 u • familieconcert • vanaf € 10,-

21.00 u • muziek • gratis

Paul van Loon & Andere Snuiters

Dance’n’Vision

Jazzclub OSJE

CKE, Stratumsedijk 22

10.00 - 16.00 u • kids / € 84,-

Vakantiekriebels (7-10 jaar)

Natlab door Plaza Futura

20.00 u • theater • € 17,50 / € 15,(CJP/PlazaPas/scholieren en studenten)

De Theatertroep Driekoningenavond/Twelfth Night, of: zie zelf maar

POPEI 20.30 u • muziek • gratis

Streekvijver: 3 live bands in de zaal!

14.00 - 17.00 u • muziek • € 5,-

Sonic Blast Big Band

Van Abbemuseum

13.00 - 13.45 u • familie • €3,- incl. entree / t/m 5 jaar gratis / Reserveren via vanabbemuseum.nl

Theaterrondleiding voor de hele familie 14.00 - 15.30 u • cultuur + • gratis / Reserveren via vanabbemuseum.nl

Onbeperkt Van Abbe: rondleiding voor doven en slechthorenden

POPEI

14.00 u • muziek • kids € 3,- / ouders gratis

ZATERDAG 4

Van Abbemuseum

1 maart t/m 2 april

12.30 u • muziek • vanaf € 8,-

Narek Hakhnazaryan & Pavel Kolesnikov

Zin-Dans op Zondag

Fototentoonstelling Weer Toekomst

Dagelijks 12.00-00.00/ gratis

Altstadt Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

Pand P

13 t/m 17 maart

t/m 2 april

Argentijnse tango: danscafé

20.00 u • muziek • vanaf € 11,-

Filosofische workshop Democratie

28 februari t/m 26 maart

De Collectie Nu - Meer dan 600 collectiewerken en archiefstukken

21.00 u • dans/muziek • € 3,- / gratis kennismaken

20.00 u • cabaret • vanaf € 24,50

19.00 u • muziek • € 39,-

DOMMELSTRAAT 2-A

ESCAPE - Vlucht in de schoonheid van intrigerende (licht)kunst en design

20.30 u • muziek • € 20,-

De Bibliotheek Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

TU/e - Metaforum

t/m 12 maart

20.30 u • muziek • uitverkocht

The Kids - muziekworkshop voor kids, singer-songwriter voor ouders

Ronald Snijders - Welke show

Inkijkmuseum

Van Abbemuseum

14.30 u • jeugd 4+ • € 12,50

Frontaal i.c.m. Don’t Hit Mama - Hip Hop Hoera

Najib Amhali & Plussupportact In Concert

HELZE 8, GELDROP

20.15 u • muziek • vanaf € 17,50

11.00 - 12.00 u • cultuur+ • gratis

Effenaar

Effenaar

Kasteel Geldrop

20.30 u • toneel • € 29,50

20.00 u • muziek • gratis PUURliedjes - singer-songwriter avond

Bestemming Eindhoven met Stranger in Paradise

Dutch Happiness Week in het Inkijkmuseum

Kinderkunstclub

Renée Soutendijk, Chris Tates, Roos van Erkel - Twee vrouwen

19.30 u • film + debat • entree gratis

EXPOSITIES IN MAART

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- per kind / reserveren via vanabbemuseum.nl

De Bibliotheek Eindhoven

Voor wie er geen genoeg van kan krijgen: Haring uit het vuistje en big aan ’t spit!

Natlab door Plaza Futura

KAZERNE TOT MEI

20.00 u • cabaret • vanaf € 21,50

Van Abbemuseum

Wim Helsen - Er wordt naar u geluisterd

Haring & Big

Pink & Pienter Plein

expo

maart

CKE, Stratumsedijk 22

13.00 - 16.00 u • cultuur+ • € 17,50 / € 22,-

11.00 u • dans • € 10,80 15.00 u • muziek • € 10,-

Parktheater Eindhoven

Zolderkamertjesklassiek - Duo Annemarie en Persephone

Introdans - Hoera voor Hans

Kazerne

19.00 u • jeugd/dans 6+ • € 15,20.00 u • cabaret • vanaf € 21,50

Wim Helsen - Er wordt naar u geluisterd

14.00 u • muziek • € 12,50 / stratumseindklassiek.nl

10.00 - 16.00 u • kids / € 84,-

Muziekgebouw Eindhoven

Stratumseind Klassiek: Ivo Janssen speelt

Vakantiekriebels (7-10 jaar)

17.00 u • muziek • gratis

Natlab door Plaza Futura

Yuri Honing - Blue Note ClubSessions

10.15 u • live Ballet encore • € 22,50 / € 17,50 (CJP/PlazaPas/scholieren en studenten)

20.15 u • muziek • € 24,50

21.15 u • film • € 8,-

Frank Boeijen

Vanaf deze datum • film

Effenaar

20.30 u • muziek • € 13,-

Dynamo

Drive Like Maria

19.30 u • muziek • gratis evenement

15.00 u • Muziek in de Cathrien • € 7,(scholieren en studenten gratis)

BPM Talentnight : DJ Contest

Natlab door Plaza Futura

Petipa/Ashton/Dowell/Wheeldon - The Sleeping Beauty 13.00 u • film • € 25,- / € 22,50 (CJP/PlazaPas/scholieren en studenten)

The Best of IDFA On Tour

Catharinakerk

Orchestra van Wassenaer o.l.v. Makoto Akatsu

t/m 16 april

t/m 30 april

EMMASINGEL 31

t/m 11 juni

Doorlopend

Guerrilla Girls 1985 tot nu – kunst feminisme en institutionele kritiek

‘Innovation and you’ Experience Expositie The Space Age

TAC VONDERWEG 1

3 t/m 19 maart

Apprentice Master #6 Opening vr 3 maart 19.30 u

Ton Smits Huis JACOB REVIUSLAAN 25

tot 17 mei

Waar gaat dat heen? Wo 11.00-17.00 u en op afspraak

t/m 3 september 2017

Van wie is de straat? – Visies op onze publieke ruimte Doorlopend: t/m 2 april

Rondleiding Toolshop

t/m 11 juni / € 7,50 incl. entree

Workshop: doe het zelf collectie t/m 31 juli • 9.00.17.00 u. € 7,50 excl. entree

Examentraining VMBO, HAVO en VWO. Dromen, Maatwerk en Voorbeelding

MAART 2017

19


Kettle Groove & Jazz met Anton Goudsmit in Het Ketelhuis Op vrijdag 17 maart speelt Anton Goudsmit tijdens de Kettle Groove & Jazz Sessie onder leiding van bassist Jörgen Fleskens. Anton Goudsmit, vooral bekend van The New Cool collective en zijn eigen band The ploctones, is een veelgevraagd jazzgitarist in Nederland en daarbuiten.

ZATERDAG 11 Parktheater Eindhoven

11.30 u • musical • € 120,-

Audrey Bolder - Bep, Dochter van Rietveld

Busreis naar Nederlandse Reisopera Don Giovanni

ZONDAG 12

15.30 u • opera • € 175,-

19.00 u • jeugd/goochelshow 4+ • vanaf € 18.50 (volw) € 14,50 (kind)

Oscar, Renzo, Mara, Steven en Hans Kazàn - Kazàn, the Magic Family! 20.30 u • 19.30 u • inleiding • toneel

FOTO HANS SPEEKENBRINK.NL

€ 27,50

Parktheater Eindhoven

20.00 u • cabaret • vanaf € 24,50

Marc-Marie Huijbregts - Getekend

20.30 u • cabaret/voordracht • € 23,50

10.30 - 12.00 u • cultuur+ • aanmelden via hooggevoeligheid-kinderen.eventbrite.nl

Hooggevoeligheid bij kinderen

De Bibliotheek Eindhoven 15.00 - 17.00 u • kids

Ronald Giphart en Bart Chabot - Trio Giphart & Chabot

Pink & Pienter Plein

Muziekgebouw Eindhoven

20.00-22.00 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

21.00 u • muziek • € 10,-

Ad van Meurs presenteert Guy Verlinde + The Jaydees

De Bibliotheek Eindhoven 19.00 - 21.00 u • cultuur+ • gratis

Verkiezingsspecial: de Tweede Kamerverkiezingen

Blauwe Zaal Auditorium TU/e 20.00-21.30 u • cultuur+ • gratis, reserveren via tue.nl/sg

Het Verkiezingsdebat - Moderatie: Gijs Weenink

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

20.00-22.00 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

Arrival

DINSDAG 7

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

Effenaar

20.15 u • muziek • € 24,50

Gare du Nord & special guest Eric Vloeimans 20.15 u • muziek • vanaf € 26,-

Zehetmair Quartett

Natlab door Plaza Futura

Effenaar

Gay Film Night - Un Bacio

21.00 u • muziek • € 10,23.00 u • muziek • € 7,50 (vvk) / € 10,(deur)

De democratie onder vuur - Prof.dr. Tom van der Meer

Gaslab TU/e

20.30-22.10 u • muziek/film • € 15,-

Behind the Telescopes - Animation film with live music

DONDERDAG 9 Parktheater Eindhoven

20.30 u • voordracht • € 15,12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,20.15 u • muziek • € 24,50

19.00 - 20.30 u • cultuur+ • € 5,- per persoon, gratis voor YAC leden/Reserveren via yac@vanabbe.nl

19.00 - 22.00 u • cultuur+ • gratis

Young Art Crowd presents: portfolio night

Lezing: Levenstestament en uitvaartwensen

De Bibliotheek Eindhoven

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

Lezing: Als je kind niet naar school kan

Arrival

Natlab door Plaza Futura

Subsurface: Unseen Codes - Dr. James Grime

American Honey Alberta

WOENSDAG 8

VRIJDAG 10

Parktheater Eindhoven

Parktheater Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

Erik Bosgraaf (blokfluit)

20.15 u • theater • € 13,50

Van Abbemuseum

Arno Huibers - De clown voorbij (première)

14:00 - 15:30 u • cultuur + • gratis / Reserveren via vanabbemuseum.nl

Reserveren info@arnohuibers.nl / 040 2816483 / Zie ook arnohuibers.nl

Onbeperkt Van Abbe: rondleiding voor blinden en slechtzienden

MAANDAG 13

Studenten Fontys Conservatorium, Tilburg

diverse locaties

Van Abbemuseum

Dutch Happiness Week

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- per kind / reserveren via vanabbemuseum.nl

Cultuur+ Zie achterzijde van deze Uitkrant

Parktheater Eindhoven

20.00 u • cabaret • vanaf € 21,-

Philips Stadion

Youp van ’t Hek - Licht

Jebroer

20.30 u • Dance • tickets: soulcitydance.com

Debat in de stad

De Bibliotheek Eindhoven

15.30 - 17.00 u • kids • € 72,- / aanmelden via eventbrite.nl

Dynamo

19.00 u • muziek • vvk: € 13,- / dvk: € 15,-

Trash Talk + Youth Man + For the Glory

Soul City Eindhoven

Altstadt Eindhoven 22.00 u • muziek • gratis

Nieuwe Namen: Matt Winson

De Bibliotheek Eindhoven 11.00 - 12.00 u • cultuur+ • gratis

Digitaal café 13.30 - 15.00 u • cultuur+ • aanmelden via eventbrite

Workshop Android tablet - de basis

20.30 u • debat • € 2,80

Muziekgebouw Eindhoven 21.00 u • muziek • € 10,-

Ad van Meurs presenteert Russel Joslin & Sarah McCaig

Van Abbemuseum

14:30 - 16:00 u • cultuur+ • € 7,50 incl. entree/Reserveren via vanabbemuseum.nl

Onvergetelijk Van Abbe: rondleiding voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers

GUIDO WEIJERS TIJDENS DE DUTCH HAPINESS WEEK MET MASTERCLASS GELUK THE PURSUIT OF HAPPINESS IN HET PARKTHEATER

20.00 u • musical • vanaf € 29,50

Paul Groot, Brigitte Heitzer, Lone van Roosendaal e.a. - Into the Woods 20.30 u • 19.30 u • Inleiding • toneel • € 27,50

Het Nationale Toneel - Tasso

Muziekgebouw Eindhoven 20.15 u • muziek • uitverkocht

Koninklijk Concertgebouworkest

20.30 u • muziek • gratis

Effenaar

Spidergawd

20.00 u • muziek • € 16,20.30 u • muziek • uitverkocht

Waylon - This is our night tour

UIT IN EINDHOVEN

Arno’s Theater

12.00 u • muziek • € 18,(tot 12 jaar € 8,-)

Vanaf deze datum • film

Vriendentafel - Micha Hamel over Debussy en Ravel

20

Kasteelconcert Geldrop

21.15 u • film • € 8,-

BROET Kweekvijver - Sync

STET The English Theatre: Dealing with the Dutch

Argentijnse tango: danssalon

19.30 - 22.00 u • cultuur+ • gratis

12.40-13.35 u • cultuur+ • gratis, reserveren via tue.nl/sg

20.30 u • toneel • € 17,50

17.00 u • dans/muziek • € 5,- / gratis kennismaken

21.00 u • muziek / vvk € 11,- deur € 10,(incl)

20.00 u • muziek • € 15,-

Van Abbemuseum

SCALA TipoTango

Kinderkunstclub

Locatie: Microlab, Kastanjelaan 400

Navarone

LOS Muziektheater - Vast

Altstadt Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

De Bibliotheek Eindhoven

20.30 u • cabaret • € 19,50

Reserveren info@arnohuibers.nl / 040 2816483 / Zie ook arnohuibers.nl

Zesdelige workshop vanaf deze datum: Techniekbieb-Maakclub

Effenaar

Staatsopera van Tatarstan - Madame Butterfly

Arno Huibers - De clown voorbij (tryout)

NTGent - Kleine dagen

20.30 u • toneel • € 17,50

20.00 u • 19.15 u inleiding • opera • vanaf € 29,50

20.15 u • theater • € 13,50

19.30 u • Film

The GO WILD! - festival - 60’s garage, freakbeat, surf, mod. Bands, DJ’s, Go Go Girls

15.00 u • KamerMuziek in de Cathrien • € 7,- (scholieren en studenten gratis)

Yora Rienstra - Paaz

Blauwe Zaal Auditorium TU/e

14.00 u • muziek • € 15,-

Arno’s Theater

12.40-13.35 u • lezing • gratis, reserveren via tue.nl/sg

Spinvis

20.00-22.00 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

21.00 u • dans/muziek • € 3,- / Gratis kennismaken

17.00 u • muziek • gratis

Zig Zags

Catharinakerk

20.00 u • cabaret • vanaf € 24,50

Digitaal café

SCALA TipoTango

POPEI

Stroomhuis

Argentijnse tango: danscafé

Marc-Marie Huijbregts - Getekend

11.00 & 14.00 u • cultuur+ • gratis

comedyticket.nl voor tickets en meer info

14.30 u • muziek • € 50,- (5 person team)

The Big Fat Music Quiz

POPEI Sessions - lekker eten + live muziek van huisband met wisselde vocalisten

Blauwe Zaal Auditorium TU/e

Philharmonie zuidnederland

Presentatie: Nieuwste titels en boekentrends

Courthouse Comedy Club: Comedy & Bites - Comedy line-up show met o.a. Roel C. Verburg

14.30 u • muziek • € 19,50

17.00 u • muziek • gratis

Minyeshu - Blue Note ClubSessions

Arrival

Parktheater Eindhoven

10.00 - 11.00 u • cultuur+ • aanmelden via boeken-inspiratie.eventbrite.nl

20.30 u • theater • € 15,- vvk € 17,50 deur (incl. tapas arr. vanaf 18.00)

Nellerike de Voogd, Daan van Rijssel en kinderen - André het astronautje

FOTO LOENS MEDIA BV

MAANDAG 6

14.00 u • jeugd/muziektheater 4+ • vanaf € 14,50

Muziekgebouw Eindhoven

POPEI De Oude Rechtbank

Parktheater Eindhoven

Frans van Deursen en Mirjam van Hengel - De Vogel in mijn Borst

Club Godverdomme

De Bibliotheek Eindhoven

20.30 u • theater • € 17,50 / € 15,(CJP/PlazaPas/scholieren en studenten)

Busreis naar Soldaat van Oranje

Het Nationale Toneel - Jeanne d’Arc

In 2010 ontving hij de Boy Edgar prijs. Anton voelt zich thuis in veel verschillende stijlen en is bekend om zijn aanstekelijke en humoristische stijl. Mede daardoor is hij op het podium een opvallende verschijning. Het Ketelhuis vindt het dan ook erg leuk dat Anton deze avond meespeelt. Elke keer nodigt Jörgen getalenteerde jazzmusici uit om een stomend en groovend concert te geven (met gratis toegang) en te laten eindigen in een vette climax! Met Anton Goudsmit (gitaar), Joost Wesseling (drums), Jacob Bedaux (toetsen) en Jörgen Fleskens (basgitaar).

Natlab door Plaza Futura


De Bibliotheek Eindhoven t/m 16 • cultuur+ • aanmelden via geluksweek.eventbrite.nl

Dutch Happiness Week: workshops 13.30 - 14.15 u • gratis

Lezing: Eindelijk geluk(t) 15.00 - 17.30 u • gratis

Workshop: Gelukkiger? dat kan!

WOENSDAG 15

Muziekgebouw Eindhoven

diverse locaties

Rembrandt Trio

Cultuur+

Dutch Happiness Week Zie achterzijde van deze Uitkrant

Parktheater Eindhoven

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,20.15 u • muziek • vanaf € 26,-

Arthur & Lucas Jussen

20.15 u • muziek • € 39,50 / VIP € 125,-

Caro Emerald - Emerald Island Tour

20.00 u • toneel • vanaf € 22,50

Van Abbemuseum

20.30 u • college • € 28,50

Queer media club bespreekt: moeten biseksuele mensen uit de kast komen?

20.30 u • stand-up comedy • € 13,50

Lezing: de straat 1972. Onderdeel van: van wie is de straat.

Cultuur+

The Laughing Lizard 7

Dutch Happiness Week

De Bibliotheek Eindhoven

Academisch Genootschap

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

20.00-22.15 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

Hans Croiset & Johanna ter Steege De Vader

DINSDAG 14

Guido Weijers - Dutch Hapiness Week biedt aan Masterclass Geluk 'The Pursuit of Happiness'

La La Land

diverse locaties Zie achterzijde van deze Uitkrant

15.00 - 17.00 u • kids

19.00 - 20.30 u • cultuur+ • Gratis / Reserveren via vanabbemuseum.nl. 19.00 - 20.30 u • cultuur+ • € 5,- Reserveren via vanabbemuseum.nl.

20.00 u • cultuur+

Parktheater Eindhoven

Pink & Pienter Plein

Wetenschapslezing - Levensstijlen en duurzaamheid door C. van de Weijer

Youp van ’t Hek - Licht

Spoedcursus Geluk

De Bibliotheek Eindhoven

20.00 u • cabaret • vanaf € 21,20.30 u • cabaret • € 17,50

Patrick Laureij - Dekking hoog

Academisch Genootschap

20.00 u • cultuur+ • € 7,- (vrienden VUE en leden AG gratis)

14.00 - 16.00 u • € 13,50 / € 17,-

Natlab door Plaza Futura

Lezing: Gelukkig werken

Movies that Matter: Noces (A Wedding)

Natlab door Plaza Futura

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

BROET Kweekvijver - Sync

Blauwe Zaal Auditorium TU/e

The Day Will Come After the Storm

La La Land

De Bibliotheek Eindhoven

12.40-13.35 u • lezing • gratis, reserveren via tue.nl/sg

11.00 & 14.00 u • cultuur+ • gratis 13.00 - 16.00 u • gratis

De Verkiezingsshow - Met o.a. prof.dr. Rens Vliegenthart

Filosofische workshop Geluk

Gaslab TU/e

Workshop: Album amicorum

20.30-22.00 u • lezing/theater • Stud. gratis, anderen € 5,-

14.00 - 17.00 u • € 17,50 / € 22,-

Natlab door Plaza Futura 20.00 u • talkshow • € 8,-

Boekie Night

Dynamo

19.30 u • muziek • vvk: € 12,50

21.15 u • film • € 8,-

20.00-22.15 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

Volksuniversiteit Eindhoven presenteert: ‘Wildernisbeleving in Alaska’ lezing door Paul Wolff

Digitaal café

19.30 - 22.00 u • € 9,50 / € 12,-

19.00 u • film

100 jaar De Stijl

Vanaf deze datum • film

VRIJDAG 17 diverse locaties Cultuur+

Dutch Happiness Week Zie achterzijde van deze Uitkrant

Parktheater Eindhoven

20.00 u • muziek • vanaf € 22,50

DONDERDAG 16

Stef Box & band - Wereldwijd

diverse locaties

Pip Utton - Adolf

Cultuur+

20.30 u • toneel • € 16,50 20.30 u • muziek • € 15,-

Wolves Den + Welicoruss + Vanaheim

Dutch Happiness Week

Energyforum Metaforum, TU/e

Zie achterzijde van deze Uitkrant

SPOT ON - Bende van Oz Bier en Liefde 4

12.40-13.35 u • cultuur+ • gratis, reserveren via tue.nl/sg

Parktheater Eindhoven

Ketelhuis

In gesprek met Ahmet Polat, fotograaf

Junior Company - Juniors Go Dutch

Kettle Groove & Jazz met Anton Goudsmit

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

20.00-22.15 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

La La Land

20.00 u • dans • vanaf € 21,50 20.30 u • show • € 22,50

23.00 u • gratis • muziek

Hans Aarsman - Precies Andersom 20.30 u • muziek • € 15,-

SPOT ON - Bende van Oz - Bier en Liefde 4

MAART 2017

21


Muziekgebouw Eindhoven

ZATERDAG 18

Catharinakerk

Klokgebouw, Strijp-S

Altstadt Eindhoven

15.00 u • KoorMuziek in de Cathrien • € 7,(scholieren en studenten vrij toegang)

12.00 - 18.00 u • cultuur+ • gratis

20.00 u • muziek • gratis

FeelGood Market

Veldhovens Kamerkoor o.l.v. Peter van Aerts

Kasteel Geldrop

Presentatie Nico Spruijt Music Studio, dag 1

Kasteel Geldrop

Kunstfair Kasteel Geldrop

11.00 & 14.00 u • cultuur+ • gratis

Kunstfair Kasteel Geldrop

Oude Rechtbank

Digitaal café

20.30 u • muziek • € 15,-

De Bibliotheek Eindhoven

CKE: Café-C & free bites

Stroomhuis

SPOT ON - Bende van Oz - Bier en Liefde 4

14.00 - 16.00 u • kids • aanmelden via pimp-je-vogelhuis.eventbrite.nl

Muziekgebouw Eindhoven

Workshop: Pimp je vogelhuis

Nouveau Vélo

17.00 u • muziek • gratis

Digitaal café

20.15 u • muziek • uitverkocht

An Evening with K's Choice

Effenaar

20.15 u • muziek • € 18,-

Lloyd Cole

20.15 u • muziek • uitverkocht

White Lies 23.00 u • muziek • gratis

80’s Anders 21.00 u • muziek • € 7,50

POPEI 20.00 u • muziek • gratis

Nataraj - blote-voeten-feest

United-C 20.30 u • theater • Reserveren: info@united-c.nl / 0402371277 • € 10,- / CJP-student/mbo card € 7,50

SPOT ON - Seasoning 2017 Spring / Lente

Arno’s Theater

20.15 u • theater • € 13,50

Arno Huibers - De clown voorbij Reserveren info@arnohuibers.nl / 040 2816483 / Zie ook arnohuibers.nl

Pand P

Parktheater Eindhoven

20.00 u • cabaret • vanaf € 14,50

De Partizanen - Welkom in Partizanië 20.30 u • 19.30 u inleiding • toneel • € 27,50

Toneelhuis / Olympique Dramatique Risjaar Drei

Reinier Baas Kwartet - Blue Note ClubSessions 20.15 u • muziek • vanaf € 17,75

Dynamo

Effenaar

20.30 u • muziek • € 17,50

With Confidence + Safe to Say + Milestones

Van Abbemuseum

POPEI

SCALA TipoTango

Scenario II (dark melodic death thrash metal) + Cirrha Niva (prog/rock/metal)

Argentijnse tango: danscafé

United-C

Altstadt Eindhoven

20.30 u • theater • Reserveren: info@united-c.nl / 0402371277 • € 10,- / CJP-student/mbo card € 7,50

De Bibliotheek Eindhoven

20.00 u • muziek • € 5,-

SPOT ON - Seasoning 2017 - Spring / Lente

18.45 - 20.45 u • cultuur+ • aanmelden via vuurverhalen.eventbrite.nl/

Philips Museum

Vrouwen Vuur Verhalen

HealthLab

Dynamo 19.30 u • muziek • gratis evenement

Dynamo Metalfest Bandbattle 2017 22.00 u • muziek • gratis evenement

BPM: Exclusive: DJ Thera, Psyched, Mad II, Blindvision, Contest winner(s)

11.00 - 17.00 u • kids/cultuur+

Arno’s Theater

20.15 u • theater • € 13,50

WOENSDAG 22

20.00 • toneel/muziektheater • vanaf € 19,50

Parktheater Eindhoven

20.00 u • dans • vanaf € 22,50

Scapino Ballet Rotterdam - Holland & Le Chat Noir 20.30 u • 19.30 u inleiding • toneel • € 25,-

Paul R. Kooij, Cees Geel, Peter Drost e.a. - FIFA Blatter, de val van de voetbalkeizer

Theater Utrecht - Hedda Gabler

Muziekgebouw Eindhoven

Presentatie Nico Spruijt Music Studio, dag 2

ZONDAG 19

Ad van Meurs presenteert Aidan’s well

De Bibliotheek Eindhoven

Parktheater Eindhoven

Boekhandel van Piere

Cor Bakker, Danny Malando, Ernö Olah, Gert Wantenaar, Rebecca Lobry e.a. - De Gouden Jaren

20.00 u • cultuur+ • € 5,-

Pink & Pienter Plein

Lezing Geert Mak

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

Hell or Highwater

Salaheddine Benchikhi - Film Reda & The Salaheddine Show

Hell or Highwater

Blauwe Zaal Auditorium TU/e

Muziekgebouw Eindhoven

DINSDAG 21

Vadym Kholodenko

Parktheater Eindhoven

De Tesla-revolutie - Willem Middelkoop

POPEI

Guido’s Orchestra - Red Passion 2.0

19.00 u • muziek • vvk: €13,- / dvk: € 15,-

Amenra (Afterlife Acoustic) 14:00 - 16:00 u • kids • € 6,- per kind, 1 volwassene per kind gratis / reserveren via vanabbemuseum.nl

20.00-21.45 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

Stratumseind Klassiek: Enno Voorhorst (klassiek gitaar)

Parktheater Eindhoven

20.15 u • muziek • € 19,-

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e Hell or Highwater

Microlab (Kastanjelaan 400) 14.00 - 16.00 u • kids • gratis

De Bibliotheek Eindhoven

14.00 u • muziek • € 12,50 / stratumseindklassiek.nl

MAANDAG 20

Harry Sacksioni

Moordspel! - Musicaltheater Roekeloos

The Clash of the Cover Bands

12.00 - 17.00 u • € 23,50 / € 29,50

15.00 - 18.00 u • muziek • gratis

Workshop handboekbinden

CoderDojo

20.00 u • theater • € 13,50

19.00 u • muziek / vvk € 7,50 deur € 7,50

11.00 - 12.00 u • cultuur+ • gratis

philharmonie zuidnederland Een spectaculaire Schilderijententoonstelling

Familiekunstclub

21.00 u • dans/muziek • € 3,- / gratis kennismaken

13.00 - 17.00 u • cultuur+ • gratis

11.00 - 17.00 u • cultuur+ • gratis

14.30 u • muziek • € 27,50 18.00 u • comedy • € 25,-

15.30 u • muziek • vanaf € 17,50

15.00 u • muziek • gratis

Singer-songwriter Anne Nederhoed

Natlab door Plaza Futura & De Ontdekfabriek

10.15 u • film + workshop • € 12,50 voor kinderen / € 5,- voor volwassenen

De Filmfabriek

Arno Huibers - De clown voorbij

Philips Museum

Reserveren info@arnohuibers.nl / 040 2816483 / Zie ook arnohuibers.nl

HealthLab

11.00 - 17.00 u • kids/cultuur+

21.00 u • muziek • € 10,-

20.00-21.45 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

20.00 u • muziek • vanaf € 29,50 20.30 u • cabaret • € 21,50

Vrijdag & Sandifort - Vrijdag vs. Sandifort

Altstadt Eindhoven 20.00 u • muziek • gratis

15.00 - 17.00 u • kids 20.00-21.45 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

12.40-13.35 u • lezing • gratis, reserveren via tue.nl/sg

DONDERDAG 23 Parktheater Eindhoven

20.30 u • toneel/cabaret • € 22,50

Muziekgebouw Eindhoven

Sjaak Bral - De moord op Blonde Dolly

Bach & omgeving - Luisteravond

Muziekgebouw Eindhoven

Koninklijk welkom aan de lente

Imola Piano Academy Eindhoven

20.15 u • muziek • € 12,50 20.15 u • muziek • € 23,-

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,-

Van Abbemuseum 19.00 - 20.30 u • cultuur+

Donderdag avond open

Altstadt Eindhoven

20.30 u • muziek / € 10,-

J. Bernardt + support

De Bibliotheek Eindhoven 13.30 - 15.00 u • cultuur+ • gratis, wel graag aanmelden.

Workshop e-books lenen

Natlab door Plaza Futura 20.00 u • Talkshow • € 5,-

Einstein & Bekkering 21.15 u • Film • € 8,-

BROET Kweekvijver - Sync Vanaf deze datum • film

Life, Animated

Blauwe Zaal Auditorium TU/e 12.40-13.35 u • lezing • gratis, reserveren via tue.nl/sg

Crowdocracy: real democracy - Drs. Iman Stratenus

Gaslab TU/e 20.30-22.00 u • muziek • Students free entrance, others € 7,50

Lego Piano - Jeroen van Veen plays from Beethoven to Glass

VRIJDAG 24 Parktheater Eindhoven 20.00 u • muziektheater/cabaret • vanaf € 23,50

Karin Bloemen - Volle Bloei 20.30 u • muziek • € 23,50

Joris Linssen & Caramba - Serenade

Muziekgebouw Eindhoven 20.15 u • muziek • € 35,-

Youssou N'Dour & Le Super Étoile de Dakar 20.15 u • muziek • € 19,-

Jan Willem Rozenboom Muziekcollege Bach

Effenaar

20.00 u • muziek • € 15,-

7 Layers Sessions

20.15 u • muziek • € 17,50

Memphis maniacs - ‘maximum mashup’

POPEI 21.00 u • muziek • gratis

THT Release Party - live dance music

22

UIT IN EINDHOVEN


Klokgebouw t/m 2 april • festival / strp.nl

STRP Biënnale 2017

SCALA TipoTango

17.00 u • dans/muziek • € 5,- / Gratis kennismaken

Arno’s Theater

Argentijnse tango: danssalon

20.15 u • theater • € 13,50

CKE, Pastoor Petersstraat 180

Arno Huibers - De clown voorbij

16.00 u • muziek • gratis

Reserveren info@arnohuibers.nl / 040 2816483 / Zie ook arnohuibers.nl

Brabantse Strijkersdag

Altstadt Eindhoven

21.00 u • muziek / vvk € 9,- deur € 11,-

The Grand East

SCALA TipoTango

21.00 u • dans/muziek • € 3,- / Gratis kennismaken

Argentijnse tango: danscafé

Dynamo

19.00 u • muziek • vvk: € 7,50 / dvk: € 10,-

The Lost Boys Club (Happy Ending Show) + The Overslept + Sealow

POPEI 12.00 - 18.00 u • muziek • gratis

Parktheater Eindhoven

20.00 u • muziektheater • vanaf € 19,50

Powervrouwen - Een fenomenale vriendinnenrevue! 20.30 u • 19.30 u Inleiding • toneel • € 23,50

14.00 - 15.30 u • cultuur+ • gratis

Presentatie: Het Kleintje Schoolalfabet 11.00 u • film

Muziekgebouw Eindhoven

Peter Klimo & Tessa Lark

19.30 u • film

Het kijkende oor - Luistercursus

19.30 u • film

Van Abbemuseum 9.30 - 16.30 u • cultuur+ • havo en vwo leerlingen vanaf klas 4 • gratis. Info en reserveren: vanabbemuseum.nl.

Parktheater Eindhoven

20.00 u • muziek • vanaf € 22,50

21.00 u • muziek • € 10,-

We All Love 80's 90’s 00's

Van Abbemuseum

20.30 u • theater • € 10,-

Zomertijd/Wintertijd - Pleased To Meet You III

Arno’s Theater

20.15 u • theater • € 13,50

20.15 u • muziek • € 12,50

Gay Film Night: Un Bacio

Ad van Meurs presenteert Amy Speace & Ben Bedford

Pand P

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,-

Meesters op zondag: Exhibition on screen - The Artists' Garden: American Impressionism

Lucas Hamming

Earth Hour - elektriciteitsloze muziekavond vol singer-songwriters

20.30 u • cabaret € 13,50

Natlab door Plaza Futura

Muziekgebouw Eindhoven

17.00 u eten, 20.00 u muziek • gratis

ISH - Elements of Freestyle

Blind Date 5 - Theaterbezoek op goed geluk

MAANDAG 27

27 t/m 30 9.00 - 15.30 u • € 330,00 per groep (max. 15 leerlingen. Reserveren via vanabbemuseum.nl)

Scholen aanbod, shake up your senses, bezoek aan het Van Abbemuseum, Dynamojeugdwerk en STRP Biënnale

Pand P

20.00 u • theater • € 12,50

DATtheater - Jaar van de Hond

Van Abbe debat, scholieren gaan op zoek naar vragen

Natlab door Plaza Futura 19.00 u • film

4ENG54SUBS5 - Film met Engelse ondertiteling 21.15 u • film • € 8,-

BROET Kweekvijver - Sync Vanaf deze datum • film

Waldstille A United Kingdom Rivonia

Klokgebouw cultuur+ • strp.nl

Conference for the Curious

VRIJDAG 31 Parktheater Eindhoven

20.00 u • show • vanaf € 19,50

Nocturnal Animals

Muziekgebouw Eindhoven

14:00 - 16:00 u • kids • € 6,- per kind / reserveren via vanabbemuseum.nl

DINSDAG 28

Miss Montreal

Kinderkunstclub

Parktheater Eindhoven

20.30 u • college/show • € 19,50

Richard Galliano

15.00 u • OrgelMuziek in de Cathrien • € 7,- (scholieren en studenten gratis)

Janno den Engelsman (Bergen op Zoom), Charlotte Stoppelenburg, alt

Perk Interieuropleidingen

Vertrek 09.30 u • cultuur+ • € 85,- / Inschrijven via perk-interieur.nl/excursies

Voorjaarsexcursie naar Düsseldorf Bochum

Academisch Genootschap 17.00 u • cultuur+

Anne-Gine Goemans over Honolulu King

De Bibliotheek Eindhoven 11.00 - 12.00 u • cultuur+ • gratis

Digitaal café

Jan van den Berg - Profs op het podium 2

Van Abbemuseum

Wende - MENS

20.15 u • muziek • € 26,20.15 u • muziek • € 25,-

Effenaar

22.00 u • muziek • € 7,50

Return of the boom bap! 23.00 u • muziek • € 10,-

14:00 - 16:00 u • cultuur + • Gratis bij geldig toegangsbewijs/Reserveren via vanabbemuseum.nl

Singlefeestje

Spraakmakend Van Abbe: Interactieve rondleiding voor mensen met afasie en hun begeleiders

Paceshifters

De Bibliotheek Eindhoven 11.00 - 12.00 u • cultuur+ • gratis

Digitaal café

Boekhandel van Piere

20.00 u • cultuur+ • € 5,-

Herman Koch in gesprek met Wim Daniëls

Café Wilhelmina

21.00 u • muziek • € 10,-

POPEI 22.00 u • muziek • gratis

10 o’Clock Heroes - live band in het café

Arno’s Theater

20.15 u • theater • € 13,50

Arno Huibers - De clown voorbij Reserveren info@arnohuibers.nl / 040 2816483 / Zie ook arnohuibers.nl

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

Altstadt Eindhoven

Boekhandel van Piere

Nocturnal Animals

Afterpartees + The Super Soakers

Dagelijks t/m 2 april • cultuur+

WOENSDAG 29

Het Ketelhuis

14.00 - 16.00 u • cultuur+ • gratis

Boekpresentatie Saskia van Mieghem

Boekenweek 2017

20.00-22.00 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

Muziekgebouw Eindhoven 11.00 u • familieconcert • uitverkocht

Pannenkoekconcert: Nijntje op de fiets 2+

Bram van der Vlugt, Thijs Prein, Merijn de Jong - Vaders & Zonen 20.30 u • thinX/toneel • € 12,50

21.00 u • dans/muziek • € 3,- / Gratis kennismaken

Argentijnse tango: danscafé

Muziekgebouw Eindhoven

21.00-01.00 u • music • Students free entrance, others € 5,-

20.30 u • muziek • gratis

Vriendentafel - Sabine Lichtenstein over de Matthaus Passion 20.15 u • muziek • uitverkocht

De Bibliotheek Eindhoven 15.00 - 17.00 u • kids

Pink & Pienter Plein

Singer-songwriter Jordi Repkes

Natlab door Plaza Futura

Pand P

Filmquiz

20.00 u • theater • € 12,50

SCALA TipoTango

SPOT ON - Theatergroep Nomen Voor wie is niets onmogelijk

Racoon

15.00 u • muziek • gratis

21.00 u • muziek / vvk € 8,- deur € 10,-

De Bibliotheek Eindhoven Emmasingel 22 040 260 42 60 bibliotheekeindhoven.nl Dynamo Catharinaplein 21 040 239 31 10 dynamo-eindhoven.nl Eindhoven Museum Boutenslaan 161-b 040 252 22 81 eindhovenmuseum.nl Effenaar Dommelstraat 2 040 239 36 66 effenaar.nl Filmhuis de Zwarte Doos TU/e Terrein aan het Limbopad 040 294 68 48 dezwartedoos.nl

Inkijkmuseum Dommelstraat 2a 040 8488230 inkijkmuseum.nl

14.15 u • muziek • vanaf € 17,75

POPEI

Catharinakerk Kerkstraat 1 040 244 88 97 kerkconcerten.dse.nl

boilerroomcomedy.nl voor tickets en info

Effenaar

philharmonie zuidnederland - Meer licht op Beethoven

Carte Blanche Jan Heynslaan 4 040 245 17 39 carteblanche.nu

20.30 u • toneel • € 29,50

12.30 u • muziek • vanaf € 8,-

Calefax

Ayurvedisch Centrum BELA Smalle Haven 130 06 20 93 86 90 ayurvedischcentrumeindhoven.nl

Boiler Room Comedy Night met Johan Goossens & Jennifer Evenhuis

Mark van de Veerdonk - Kaaskleum

14.30 u • cabaret/jongeren • € 13,50

axesjazzpower Postbus 72 5600 AB Eindhoven axesjazzpower.nl

20.00 u • cabaret • vanaf € 18,50

Parktheater Eindhoven

Maarten Ebbers en Kay de Jong Pest

Altstadt Eindhoven Stratumseind 71 040 243 23 99 info@altstadt.nl

Flipside / Zesde Kolonne Tarwelaan 56 040 245 62 77 artspaceflipside.nl

Parktheater Eindhoven

Studio 100 - Bumba in Dromenland

Natlab door Plaza Futura / Baltan Laboratories Kastanjelaan 500 040 294 68 48 natlab.nl

20.30 u • theater • € 12,50 early bird € 15,- regular - combi ticket incl diner: € 30,-

ZONDAG 26 14.00 & 16.00 u • jeugd/poppen 2+ • € 16,50

Afslag Eindhoven Daalakkerweg 2 (Sectie C) afslageindhoven.nl

CKE-theaterschool Stratumsedijk 22 040 216 32 63 cke.nl

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

Catharinakerk

Muziek in de Cathrien Florastate 36 040 212 11 46 07 07 muziekindecathrien.nl

CKE muziekschool Pastoor Petersstraat 180 040 216 32 00

Reserveren info@arnohuibers.nl / 040 2816483 / Zie ook arnohuibers.nl

Van Abbemuseum

Academisch Genootschap Parklaan 93 040 243 48 08 academischgenootschap.nl

20.30 u • muziek • € 28,-

African Sunset

Arno Huibers - De clown voorbij

20.00-22.00 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

adressen

DONDERDAG 30 20.00 u • dans/urban arts/jongeren • vanaf € 18,50

Effenaar

POPEI

cultuur+ • strp.nl

Conference for the Curious

De Bibliotheek Eindhoven

Toneelgroep Oostpool - Een Meeuw

22.00 u • muziek • € 10,-

Klokgebouw

Parktheater Eindhoven

Dean Elliot e.a. - The Simon & Garfunkel Story

20.30 u • muziek • € 12,50

20.00-22.00 u • film • € 7,50/Stud. € 3,50

Nocturnal Animals

CKE: Brawling Big Bands

Movies that Matter: Bram Fischer

ZATERDAG 25

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

19.30 u • quiz • € 6,50

Gaslab TU/e Super Silent Disco

Kazerne Expo Restaurant Paradijslaan 2-8 040 236 61 96 kazerne.com MU Torenallee 40-06 040 296 16 63 mu.nl Museum Helmond Boscotondohal 0492 84 59 80 museumhelmond.nl Muziekgebouw Eindhoven Heuvel Galerie 140 040 244 20 20 muziekgebouweindhoven.nl

Pand P Leenderweg 65 040 303 21 70 pand-p.nl Parktheater Eindhoven Theaterpad 1 040 211 11 22 (reserveringen) parktheater.nl Perk Interieuropleidingen Visserstraat 13 040 244 35 13 perk-interieur.nl philharmonie zuidnederland Jan v. Lieshoutstraat 5 088 1660 700 info@philharmoniezuidenderland.nl Philips Museum Emmasingel 31 040 235 90 30 info-museum@philips.com PopEi Klokgebouw 300 040-243 14 44 popei.nl RHCe Raiffeisenstraat 18 040 264 99 40 rhc-eindhoven.nl Stichting Complex / Kruisruimte Gen. Bothastraat 7e stichtingcomplex.nl Stichting Strabrecht Theater Mierloseweg 1 kasteelgeldrop.nl Studium Generale, TU/e Den Dolech 2 / Auditorium 2.02 040 247 49 00 tue.nl/sg TAC - Temporary Art Centre Vonderweg 1 040 246 13 25 tac.nu Tipotango Scala, Kanaalstraat 6 info@tipotango.nl tipotango.nl Ton Smits Huis Jacob Reviuslaan 25 040 211 47 86 tonsmitshuis.nl United Cowboys Kleine Berg 62 040 237 12 77 united-c.nl Van Abbemuseum Bilderdijklaan 10 040 238 10 00 vanabbemuseum.nl Boekhandel van Piere Nieuwe Emmasingel 44 040 249 20 02 vanpiere.nl Volksuniversiteit Eindhoven Tongelresestraat 146a 040 782 08 10 info@vu-eindhoven.nl

DATtheater - Jaar van de Hond MAART 2017

23


PROGRAMMA MA 13 MAART Lezing Femke Wetzer - Van gelukkige leerkrachten leer je het meest PopEi 13.00-14.00 u / € 5,Lezing Gelukszoekers - Eindelijk geluk(t) De Bibliotheek Eindhoven 13.30-14.15 u / gratis Workshop Gelukszoekers - Gelukkiger? Dat kan! De Bibliotheek Eindhoven 15.00-17.30 u / gratis Lezing Akshaya de Groot - Geluk in het onderwijs Muziekgebouw Eindhoven 16.00-18.00 u / € 5,Theater Corporate Rebels & Leon van der Zanden Een inspirerende avond over geluk op je werk Parktheater 20.30-21.50 u / € 19,50

DI 14 MAART

13-17 maart Geluk staat centraal in de Dutch Happiness Week van 13 – 17 maart. In deze week vol lezingen, voorstellingen en workshops zijn er meer dan 50 geluksactiviteiten voor volwassenen, jongeren en kinderen. Activiteiten over geluk op het werk, in het onderwijs en met elkaar. Laat je verrassen op een van de geluksplekken, dans je gelukkig in Pand P, ga mee op reis in de film Down to Earth of geniet van een hapje en een drankje met elkaar.

Uitgelicht Geluk in het onderwijs Geluksdeskundige en onderwijssocioloog Akshaya de Groot leert je in deze openbare les hoe je geluk onderdeel maakt van je onderwijsprogramma. MA 13 MAART / 16.00-18.00 / MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

Een inspirerende avond over geluk op je werk Cabaretier Leon van der Zanden gaat op speelse wijze in gesprek met de Corporate Rebels. Ze nemen je mee op hun zoektocht naar wat mensen nodig hebben om (weer) gemotiveerd in hun werk te raken. MA 13 MAART / 20.30-21.50 / PARKTHEATER

Kees Klomp Kees Klomp laat tijdens deze lezing de belangrijkste kenmerken en gevolgen van de betekeniseconomie passeren en verschillende manieren waarop bedrijven welzijn kunnen bevorderen. DI 13 MAART / 20.30-22.00 / PARKTHEATER

The Power of Happiness Leo Bormans ontsluiert tijdens deze Engelstalige lezing het geheim en de kracht van hoop en geluk: in ons eigen leven en voor onze samenleving. Ook in onzekere tijden. Hij geeft maar een beperkt aantal lezingen in de buurt. Gun jezelf het geluk om erbij te zijn! English spoken. DO 16 MAART / 20.30-23.00 / AUGUSTIJNENKERK

Ontdek de natuur in de stad Geluk haal je bijvoorbeeld uit de natuur, Eindhoven heeft prachtige stukken natuur, ook midden in de stad. Op geluksplekken ‘De Heerlijkheid Eckart’ en ‘Landgoed De Grote Beek’ maak je mooie wandelingen. Schuif daarna gezellig aan voor een kop koffie of thee. Kalfjes melk geven kan op de Genneper Hoeve. In de Philips Fruittuin leer je alles over het snoeien van fruitbomen als je meedoet met een workshop Alles wat je aandacht geeft groeit.

Workshops voor de jeugd

Gelukkig eten & drinken

Wat is er fijner dan lekker met je handen werken? Voor kinderen en jongeren zijn er diverse workshops, waarin ze lekker praktisch aan de slag kunnen. Leer hoe je een tekenfilm maakt in de praxinoscoop workshop. Voor wie altijd al wilde weten hoe je lego kunt laten bewegen zonder handen te gebruiken, kan meedoen met een techworkshop van Dynamo Jeugdwerk. Of kom knutselen met gescharrelde materialen in workshop Scharrelkunst in Pand P.

Een gelukskoekje bij de koffie, je eigen geluksbrood bakken of je laten verrassen door een internationale kok tijdens een art & bite night. Eten en geluk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij diverse geluksplekken kun je tijdens de Dutch Happiness Week terecht voor een hapje of een drankje, in combinatie met een wandeling, kunst of gezellig samenzijn.

Expo Kunstkameraden Van Abbemuseum 11.00-17.00 u / normale toegangsprijzen Lezing Alexander Kjerulf - Happiness @ Work Parktheater 12.00-18.00 / € 195,- (excl. btw) / English + Dutch spoken Buiten Kalfjes melk geven op de Gelukkige Hoeve De Genneper Hoeve 12.30-16.00 u / gratis / kinderen Workshop Ingeborg van den Bold: Filosofische workshop Geluk de Bibliotheek Eindhoven 13.00-16.00 u / gratis Workshop Album Amicorum De Bibliotheek Eindhoven 14.00-17.00 u / vanaf € 17,50 Buiten Alles wat je aandacht geeft groeit...! Philips Fruittuin 15.00-17.00 u / gratis Dialoog Eindhoven in Dialoog - Dialogen over Geluk Parktheater 19.30-23.00 u / gratis Dansen Voetjes van de vloer in Pand P Pand P 19.30-22.30 u / gratis Talkshow Muziek maakt gelukkig Met o.a. JW Roy, Mariska vd Meulen, o.l.v. Annemoon Langenhoff Muziekgebouw Eindhoven 20.00-22.00 u / € 7,50 Lezing Kees Klomp - Het rendement van Geluk Parktheater 20.30-22.00 u / € 7,50

WO 15 MAART Expo Kunstkameraden Van Abbemuseum 11.00-17.00 u / normale toegangsprijzen Buiten Kalfjes melk geven op de Gelukkige Hoeve De Genneper Hoeve 12.30-16.00 u / gratis / kinderen Workshop Energy Power van Dynamo ontdek je techtalent diverse locaties 13.30-17.30 u / gratis / jongeren Lezing Marieke Verlangen - Spoedcursus Geluk De Bibliotheek Eindhoven 14.00-16.00 u / vanaf €13,50 Workshop Scharrelkunst voor kinderen in Pand P Pand P 14.00-15.30 u / € 5,- / kinderen Debat Denk Groter Debat met Guido Weijers Parktheater 14.00-16.00 u / gratis / (tv-opnames) Lezing Yvette den Brok - ‘Een-mevrouwtje-op mijn-schoudermiddag’ PopEi 14.00-16.30 u / € 5,- / kinderen t/m 13 jaar Buiten Alles wat je aandacht geeft groeit...! Philips Fruittuin 15.00-17.00 u / gratis Masterclass Guido Weijers - Masterclass Geluk ‘The Pursuit of Happiness’ Parktheater 20.30-22.25 u / € 26,50

DO 16 MAART Lezing Femke Wetzer - Van gelukkige leerkrachten leer je het meest PopEi 10.00-11.00 u / € 5,Expo en lezing Kunstkameraden + interactieve lezing Van Abbemuseum 11.00-21.00 u / normale toegangsprijzen Buiten Kalfjes melk geven op de Gelukkige Hoeve De Genneper Hoeve 12.30-16.00 u / gratis Workshop Corporate Rebels - De belangrijkste lessen van ’s werelds meest gelukkige werkplekken PopEi 14.00-17.00 u / € 25,Buiten Alles wat je aandacht geeft groeit...! Philips Fruittuin 15.00-17.00 u / gratis Lezing Annemarie Steen - Zelfhuwelijk - Self-marriage a personal experiment towards more Love and Connection Parktheater 16.30-17.15 u / gratis / English spoken Film Down to Earth met een nagesprek met Sahil Gill Natlab 19.00-22.30 u / vanaf € 8,50 Lezing Onno Hamburger - Gelukkig werken De Bibliotheek Eindhoven 19.30-22.00 u / vanaf € 9,50 Lecture Leo Bormans - The Power of Happiness Augustijnenkerk 20.30-22.30 u / € 15,- / English spoken

VR 17 MAART Workshop Pilar Bosch - Carrière vs. moederschap Parktheater 09.30-12.30 u / € 22,50 Expo Kunstkameraden Van Abbemuseum 11.00-17.00 u / normale toegang Buiten Alles wat je aandacht geeft groeit...! Philips Fruittuin 15.00-17.00 u / gratis Workshop Praxinoscoop - maak je eigen tekenfilm over geluk De Ontdekfabriek 16.00-17.30 u / gratis / kinderen Workshop Pilar Bosch - Keuze en prio’s Parktheater 16.30-18.30 u / gratis / jongeren

ELKE DAG

PROGRAMMA EN RESERVEREN 24

UIT IN EINDHOVEN

DUTCHHAPPINESSWEEK.NL

Wandel en geniet op het Eiland in de Dommel Eckartdal 9.00-21.00 u / gratis Buiten Beleef geluk! Vers gebrande koffie met een wandeling! GGzE, café de Caffeine Dealers 9.00-16.00 u Ontdek de twinkeling achter de gevel Twinkelbel ma 13.00-17.00 u di-vr 10.00-17.00u / gratis Lunch Gelukslunch met een zelfgemaakt broodje geluk ’t Bellefort 12.30-13.30 u / € 1,Art & Bite Night in het Droomhuisje vol hoop Inkijkmuseum 18.00-22.30 u / € 12,-


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.