Page 1

uitineindhoven.nl februari 2018

22 t/m

C A T n i i r a 25 febru


eindhoven door de ogen van steye van dam

redactioneel

Steye van Dam trekt het land door voor zijn activiteiten als spreker, acteur, presentator, vlogger en wat allemaal nog meer zijn pad kruist. Op dit moment heeft het spreken voor gezelschappen over ‘omdenken’ de overhand. “Ik neem het publiek mee in een proces waardoor je van problemen ook de mogelijkheden gaat zien.” Verder herkennen de trouwe kijkers van Zondag met Lubach in Van Dam de razende reporter. DRINKS Ik zit niet zo heel erg in het uitgaansleven in de stad. Ik ben veel weg en ik heb ook kinderen, dus het komt er niet vaak van. Ik hecht ook niet zo aan plekken, ik vind het belangrijker met wie ik ben dan waar we naartoe gaan. Ik drink wel graag een koffietje bij NulZes op het oude NRE-terrein of bij Calypso op het Stratumseind. Óf gewoon thuis in de keuken. DINNER Ik heb niet zo’n voorkeur eigenlijk. Ik hou van uitgesproken eten, maar ook van gewoon. Ik sta op de lijst van Stampiet, dus als hij kookt dan krijg ik een sms-je. Het is meestal op donderdag bij de Sociale Dienst in de Deken van Somerenstraat. Je kunt van alles verwachten: het is stamppot maar deze kan bijvoorbeeld ook Aziatisch van aard zijn. Je kunt je aanmelden op 06-47035990. Verder haal ik graag Thais eten bij King Thai aan de Bonifaciuslaan, een enkel keertje eet ik daar ook. Die enorme toko bij het Philips Stadion vind ik ook leuk, Amazing Oriëntal.

confetti feesten Opeens zag ik het weer. Die volle agenda, dat veelzijdige programma: Eindhoven weet van wanten waar het gaat om het uitstrooien van kunst en cultuur over haar mensen. In alle varianten, rijp en groen door elkaar. Zo omarmen Sybelius en Grieg Brahms net zo makkelijk als Pand P het Zolderkamertjesklassiek, blijft in TAC veel Onuitgesproken, terwijl je dat van de Camaretten Finalisten echt niet kunt zeggen, schittert elk half uur De Lamp even fel als de nieuwe producties van Het Zuideljik Toneel en Bambie (die terug is!) dat

MUSIC Ik vond carnaval op z’n Frans bij café Bommel altijd erg leuk, het schijnt dat dit nu in Calypso gaat gebeuren. Het is totaal feest; net wat magischer dan gewoon zomaar carnaval. Voor concerten ga ik weleens naar De Effenaar: ik ben een grote Prince-fan, het optreden van Maceo Parker in november kon ik niet voorbij laten gaan. Parker speelde bij Prince en James Brown. ART Ik zit wat meer aan de productiekant van kunst dan aan dat ik het consumeer. Ik kom gewoon weinig aan kijken toe. Al hou ik van musea en vind ik het Van Abbemuseum te gek. THEATER Theatervoorstellingen zie ik af en toe bij Natlab. Het leukste in comedyland vind ik Op sterk water, improvisatiecomedy waarbij ik echt last krijg van het lachen. Zo scherp en razend knap, ik hoop dat ze snel weer in het Parktheater komen.

doen, en doorbreken de dansers van Ann van den Broek rauw en krachtig de immer lallende polonaise. Open Your Mind Festival, DOCfeed, folkfestival Nieuw Akoestisch Peil, het verse talent uit de stal van CKE en het Centrum voor Pop en Jazz op de

DEZE MAAND Carnaval natuurlijk. Ik stap er gewoon in als het even kan. Eigenlijk is alles leuk als je je eraan overgeeft. En bier helpt. Ook bij de Dutch Design Week. Geintje.

een andere keer blijft het plakken en neem je het nog lang met je mee.

MAART-EDITIE Eindhoven door de ogen van Inez van Vuren.

bühne van Café Wilhelmina en de vele uitjes met kinderen in de Voorjaarsvakantie: verspreid over de stad komen data en locaties tot leven onder het programma dat als

Februari heeft nogal veel te bieden als je het zo beschouwt. Of je nu vertier zoekt of je wilt verdiepen: neem een handjevol gekleurde snippers mee in je jaszak en strooi het uit waar je maar gaat.

Lidy Lathouwers, hoofdredacteur

op de cover van februari Documentairefestival DOCfeed in TAC: vier dagen prikkelende documentaires waarin verbinding centraal staat. Met zo’n 80 titels, volop inleidingen, Q&A’s en nagesprekken. Zie pagina 15

FOTO DIEWKE VAN DEN HEUVEL

confetti neerdaalt. Soms dwarrelt het wat rond als illusie van een kleurrijke droom,

THE CITY Ik heb de Academie voor Drama gedaan, daardoor was ik een van de vele wat theatralere mensen in de stad. Door het vertrek van die opleiding is die sfeer langzaam verdwenen. Dat vond ik eerst jammer, ik kon ook niet wennen aan die design-mensen met hun gesloten boordjes en strakke brillen. Maar zo langzamerhand begin ik van ze te houden. Ik begin hun humor te zien. Er gebeurt veel leuks als je wat verder kijkt. Ik vind het leuk dat de stad zo’n duidelijke identiteit begint te krijgen.

tien topstukken on tour in de stad

Colofon 28e jaargang, nummer 6 Redactie Frank van Eersel, Lidy Lathouwers, Claire van der Elst, Soraya Viana Ferreiro, Maaike Zeegers, Anne Wilens, Van Tran, Paula van Overveld en Debbie Langelaan Bladmanager Lidy Lathouwers Vormgeving 20-02 Vormgevers Druk De Persgroep Nederland Support Supportpunt Verspreiding Tour de Ville, Axender Oplage 35.000 Uitgever Stichting Uit in Eindhoven Deken van Somerenstraat 4, Eindhoven +31 (0)40 266 96 07 info@uitineindhoven.nl Neem voor meer informatie over redactie, advertenties en agenda contact met ons op. We staan je graag te woord! Wijzigingen en zetfouten voorbehouden.

uitineindhoven.nl 2

UIT IN EINDHOVEN

De reizende tentoonstelling Tien topstukken on tour komt naar Eindhoven. Het was dringen geblazen bij deze stukken - van onder meer Rembrandt, Appel, Steen, Monet en Picasso - in het Van Abbemuseum. Hier zijn alle blikken gericht op Gezicht op de Gouden Bocht in de Herengracht van Gerrit Berckheyde. Voor de topstukken-tour selecteerde het Eindhovense museum tien eigen ‘pareltjes’ die met deze toppers een verrassende ontmoeting aangaan. Heb je het gemist of wil je sowieso de reizende tentoonstelling achterna: hij gaat in februari naar het Kröller-Müller Museum in Otterloo en eindigt op 25 maart in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. Voor die eigen geselecteerde topstukken van het Van Abbe is nog alle tijd; tot en met 2020 om precies te zijn (zie ‘nieuwe exposities’ op vanabbemuseum.nl). Tekst en foto: Paula van Overveld, Paulissimo.


Sibelius en Grieg omarmen Brahms bij philharmonie zuidnederland

podia

Dmitri Liss, chef-dirigent van philharmonie zuidnederland, wilde dit seizoen heel graag de Tweede Symfonie van Jean Sibelius met het orkest uitvoeren. Dat gebeurt later deze maand. Zijn wens werd tevens aanleiding voor een rode draad in de programmering van het orkest voor dit seizoen: Scandinavië. En dat is een schot in de roos gebleken, want de Scandinavische muziek biedt alles wat goede muziek nodig heeft: passie, folklore, temperament en diepe wortels in de grond van de traditie. De werken van Edvard Grieg en Jean Sibelius hebben het allemaal. Bovendien speelt de Israëlische pianist Inon Barnatan onder leiding van Hans Graf het Eerste Pianoconcert van een belangrijke inspiratiebron voor Grieg en Sibelius, Johannes Brahms.

vijf agendatips van

1

RMFTM & Whispering Sons 3 FEBRUARI IN HET STROOMHUIS

2 Nils Frahm

17 FEBRUARI IN MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN

3 Afterpartees (releaseparty)

philharmonie zuidnederland Dirigent Hans Graf. Piano Inon Barnatan

22 FEBRUARI IN BLUE COLLAR HOTEL

4 Komatsu

Sibelius – Finlandia Grieg – Symfonie in c Brahms – Pianoconcert nr 1

24 FEBRUARI IN THE JACK

5

FOTO MARCO BORGGREVE

februari

Invloed van Beethoven Edvard Grieg en Johannes Brahms waren zelfs goede bekenden van elkaar. Brahms was de Duitse brompot en Grieg de joviale Noor die in elke situatie een vrolijke kwinkslag paraat had. Brahms was zijn grote muzikale voorbeeld. Het enige wat Grieg toevoegde was een dosis Noorse folklore. In de Symfonie in c die Grieg als jonge twintiger in de jaren zestig van de negentiende eeuw schreef, is die Noorse folklore nog wat verborgen. De grootste invloed komt in deze ‘jeugdsymfonie’ van de man die ook voor Brahms enorm belangrijk was: Ludwig van Beethoven. Grieg had de Vijfde Symfonie van Beethoven bestudeerd en wilde eenzelfde statement maken. De componist vond dat het niet helemaal gelukt was. ‘Deze symfonie mag nooit uitgevoerd worden,’ schreef hij op het manuscript. Gelukkig is men er anders over gaan denken en klinkt het meeslepende werk krachtig tussen Finlandia van Jean Sibelius en het Eerste Pianoconcert van Brahms. Inon Barnatan is in het concert de gedroomde solist. ‘De meest geliefde pianist van zijn generatie’, vond men in zijn Amerikaanse vaderland al.

klassiek

Stef Kamil Carlens 25 FEBRUARI IN EFFENAAR (ZIE PAG. 9)

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZA 3 FEBRUARI 20.15

Dans mee in Pand P Vitalis en Mies-en-Scène

Hoe krijgen we de ouderen uit Stratum naar Pand P? Theatermaker Michèle Rijzewijk van Mies-en-Scène vroeg het aan de Stratum Oma’s, een groep oma’s uit de wijk die meededen aan de gelijknamige voorstelling in 2015. Het antwoord: een ouderwetse dansmiddag. Zoals vroeger. Met allerlei soorten muziek: van Frank Sinatra tot de foxstrot. Als er maar op gedanst kan worden. In samenwerking met Vitalis Wilgenhof & Pand P organiseert Mies-en-Scène de eerste editie. En hoewel de muziek misschien van vroeger is, zijn alle leeftijden uiteraard welkom.

ZA 3 FEBRUARI 15.00

Muziek in de Cathrien J. S. Bach: Concerten voor 3 en 4 klavecimbels Collegium Musicum Catharina o.l.v. Ruud Huijbregts ZA 17 FEBRUARI 15.00

Eigentijdse en oude noten Werk van Georgi Sztojanov (wereldpremière), Rudolph Escher, J.S. Bach, Bart Visman, Johannes Brahms, Piere Abélard en Ordo Rachelis Project Meesters & Gezellen: jonge zangers samen met leden van Capella Amsterdam en het Nederlands kamerkoor o.l.v. Daniel Reuss ZA 24 FEBRUARI 15.00

OrgelMuziek in de Cathrien Werk van o.a. Widor (Symphonie II), Reger en Liszt. Janno den Engelsman (Gertrudikerk, Bergen op Zoom)

MUZIEKINDECATHRIEN.NL ST. CATHARINAKERK

MUZIEK

FOTO DIRK KIKSTRA

KoorMuziek in de Cathrien

Arthur & Lucas Jussen Met Academy of St Martin in the Fields

Waar de broers Jussen ook spelen, welke muziek zij ook uitvoeren, hun optreden betovert elk publiek. Inmiddels hebben Arthur en Lucas ook ieder hun eigen solocarrière, maar deze middag zijn ze als vanouds samen op het podium. De vermaarde Engelse Academy of St Martin in the Fields eert Mozart met één van zijn populairste symfonieën.

klassiek

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZO 4 & MA 5 FEBRUARI 20.15

dansen PAND P ZO 4 FEBRUARI 14.30 FEBRUARI 2018

3


Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister

Lennaert Nijgh Theaterconcert Een tip van de Sluier

OPERA2DAY i.s.m. New European Ensemble Hamlet

FOTO ANNA VAN KOOIJ

We herdenken nu vijftien jaar na zijn dood deze fantastische tekstschrijver met een groots eerbetoon. Een tip van de sluier is een uniek theaterconcert met natuurlijk de grote hits én het wat minder bekende werk van Lennaert Nijgh, alles in nieuwe arrangementen en bewerkingen! Maar ook enkele nieuwe songs, want in het Letterkundig Museum zijn onbekende teksten ontdekt die door verschillende componisten, waaronder Frank Boeijen en Han Kooreneef, van muziek zijn voorzien. De voorstelling geeft daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Nijgh. FOTO

FOTO HENK BLEEKER

Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Testament, Pastorale, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President. Het zijn allemaal nummers die in ons collectieve geheugen staan gegrift en zijn geschreven door een van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh.

Nederlandse Bachvereniging Dit seizoen neemt Jos van Veldhoven afscheid. Onder zijn bezielende leiding groeide de Nederlandse Bachvereniging uit tot een barokensemble van wereldformaat.

Hamlet is het verhaal dat iedereen in zijn leven ooit gezien moet hebben. Een psychologische operathriller die voor generaties liefhebbers een hoogtepunt binnen het operarepertoire is. OPERA2DAY heeft een compacte versie gemaakt waarin we door een mix van opera en film diep doordringen in Hamlets geesteswereld. Regie Serge van Veggel. muziek Inleiding 18.45 uur. theater

Trouw noemde hem ‘Een van de weinige oude muziekuitvoerders die de broodnodige pioniersdrift heeft behouden’. ‘In Bachs werk word je telkens geraakt door andere aspecten’, zei van Veldhoven zelf. Zo klinkt die oude muziek telkens nieuw. In dit concert hoor je een aantal van Bachs meest dierbare cantates.

PARKTHEATER DI 6 FEBRUARI 19.30

FOTO JOS FIELMICH

Al ruim 400 jaar spreekt Hamlet tot de verbeelding. Alsof Shakespeare gisteren het stuk schreef. Een ijzersterk drama gemaakt van diepmenselijk drijfveren als liefde, idealisme, jaloezie en wraak.

muziek PARKTHEATER WO 7 FEBRUARI 20.00

Bram van der Vlugt, Nettie Blanken, Bart Klever, Malou Gorter e.a.

Mooi weer vandaag

film

Bram van der Vlugt is een groot liefhebber van de tragikomedie Mooi weer vandaag van David Storey. Zijn wens dit stuk op het toneel te brengen komt dit seizoen uit. Mooi weer vandaag begint met alledaags gebabbel in het park tussen twee mannen, Max en Arnold. Voornamelijk praten zij over het weer. Maar hun gesprek stokt voortdurend. Al snel blijkt dat hier meer aan de hand is. Als Max en Arnold de vrouwelijke patiënten Greta en Cathrien ontmoeten, wordt duidelijk waar deze mensen zich bevinden: op het terras van een psychiatrische kliniek. Maar zijn ze hier vrijwillig? Regie Bruun Kuijt. Inleiding 19.30 uur.

Tosca

klassiek MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN DO 8 FEBRUARI

Live cinema: opera & ballet in Natlab door Plaza Futura Natlab is maandelijks live verbonden met het Royal Opera House/Covent Garden in Londen. Ook deze maand kun je genieten van voorstellingen op wereldniveau, namelijk de operateske thriller Tosca en het ballet The Winter’s Tale.

De operateske thriller Tosca van Puccini kan worden gezien als een van de grote avonturen op operagebied. Vanaf de doordringende openingsakkoorden schets het een wereld van politieke instabiliteit en dreiging. Het is namelijk zo dat het hoofd van de politie, Scarpia, de vijanden van de staat achtervolgt en meedogenloos martelt. De duistere, demonische muziek die hem begeleidt vormt een groot contrast met de breed uitwaaierende melodieën van het idealistische liefdeskoppel Tosca en Cavaradossi. WO 7 FEBRUARI 20.15 ZO 11 FEBRUARI (ENCORE) 10.15

The Winter’s Tale

FOTO PIEK

The Winter’s Tale is een sprookje over liefde en verlies omgetoverd in een meeslepend dansdrama. Het verhaal draait om het stuklopen van een huwelijk door een alles verterende jaloezie, het te vondeling leggen van een kind en een ogenschijnlijk hopeloze liefde. Toch volgt uiteindelijk, ingegeven door wroeging en spijt, een happy end dat overloopt van vergevingsgezindheid en verzoening.

live cinema

toneel PARKTHEATER VR 9 FEBRUARI 20.30 4

UIT IN EINDHOVEN

WO 28 FEBRUARI 20.00


Kasteelconcert Geldrop Alexander Warenberg en Yang Yang Cai

Samir Calixto / Korzo producties en Cello Octet Amsterdam Summa

Alexander Warenberg (1998, cello) en Yang Yang Cai (1998, piano) zijn sinds enkele jaren een vast podiumduo. Zeer getalenteerde musici die al op jonge leeftijd grote muzikale prestaties geleverd hebben.

De iconische muziek van Arvo Pärt is voor talloze mensen een inspiratie door zijn tijdloze en haast etherische kwaliteit. De puurheid en vrijheid in zijn muziek raakt aan het verlangen naar troost en stilte in tijden van verwarring en onrust.

Alexander won eerste prijzen op het Britten concours (12 jaar) en het celloconcours in Kroatië. Sinds 2016 studeert hij aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn. Yang Yang won het Internationale Steinway Concours in 2008 en 2012. Als 15-jarige won zij de Junior Finale van de Young Pianist Foundation Competition (2013) met het Mozarts Pianoconcert no.14 in Es en het Yehudi Menuhin School Orchestra. Laat je verrassen door deze twee supertalenten op kasteel Geldrop. J.S. Bach - Prélude, uit de 6e cellosuite F. Schubert - Sonate Arpeggione D821 - Impromptu No. 2 Op. 31 G.Fauré S. Rachmaninov - Sonate in g mineur, Op. 19 Reserveren kasteelgeldrop.nl (en dan: Kasteelconcerten Geldrop). Organisatie Stichting Strabrechttheater.

kamer muziek

KASTEEL GELDROP ZO 11 FEBRUARI 12.00

Bambie en de Eef van Breen Group Bambie is back!

Stilte is in Pärts werk net zo belangrijk als de muzikale noten. Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en het Amsterdamse Cello Octet samenbrengt om Summa te creëren. Pärt noemt het Cello Octet Amsterdam ‘ein Goldstück’ en schreef speciaal voor hen composities die de basis vormen voor Summa. Acht cellisten en twee dansers brengen in opperste concentratie een synthese tussen de muziek en de kennis die in ons lichaam ligt opgeslagen: een ‘summa’ van onze menselijke complexiteit. Muziek streelt de ruimte als een fluistering, terwijl dans de ruimte doorsnijdt als de wind. Inleiding 19.30 uur.

Bambie is terug en dat werd tijd. Daar gaat het dan ook over. De mimetheatergroep van Paul van der Laan en Jochem Stavenuiter gaat samen met de muzikanten van de Eef van Breen Group in gevecht met de tijd.

FOTO EYJO ́ LFUR EYJO ́ LFSSON

Een minuut wachten kan eindeloos duren. Een jaar is soms bizar snel voorbij. Een vreselijke gebeurtenis kan voor iemand de tijd stilzetten. Terwijl elke seconde precies even lang is, is ons besef van tijd wonderbaarlijk rekbaar. Het ene moment lijkt er niets te gebeuren, het volgende moment schrik je ervan dat de zomers die je nog hebt te tellen zijn. Drie mimers en drie muzikanten geven dit elastische tijdsbesef vorm in Bambies achttiende voorstelling. Ze rekken seconden uit en ballen lichtjaren samen. Een voorstelling over de bemeten eindigheid en de veronderstelde oneindigheid van alles.

theater

NATLAB DOOR PLAZA FUTURA WO 14 FEBRUARI 20.30

dans PARKTHEATER DO 15 FEBRUARI 20.30

Ann van den Broek WArd/waRD

FF+Rew 60:00 (Revisited)

FOTO MAARTEN VANDEN ABEELE

Krachtige, dynamische dans over (onze reactie op) angst en shock. In FF+Rew 60:00 (REVISITED) toont Van den Broek vijf performers in een bevreemdend universum waar elke notie van tijd, plaats en ruimte ondergraven wordt. Hun toestand ontstaat vanuit een emotionele of fysieke klap, een moment van verbijstering. FF+Rew 60:00 ging in première in 2005 en ontwikkelde zich vanuit een diepgaand onderzoek naar angst en shock; een maniakale ontleding van een van de belangrijkste emoties aan de basis van Ann haar unieke bewegingstaal. FF+ Rew 60:00 wordt gezien als de grondlegger van haar oeuvre, waarin je al een aankondiging kan zien van wat gaat komen. Twaalf jaar na datum herneemt Ann Van den Broek deze krachtige en dynamische voorstelling.

dans

NATLAB DOOR PLAZA FUTURA ZA 17 FEBRUARI 20.30

POKEY LAFARGE Blues, folk, country, gipsy, Pokey. Wat? Pokey LaFarge! De muziek van Pokey LaFarge klinkt alsof hij al decennia lang rondzwerft aan de oevers van de Mississippi, spelend op zijn banjo. De Americana is met de paplepel ingegoten en de snaarinstrumenten zitten met secondelijm aan zijn vingers geplakt. Pokey LaFarge deelde het podium met Jack White, The Raconteurs, Wanda Jackson, Old Crow Medicine Show en Carolina Chocolate Drops.

americana EFFENAAR ZO 18 FEBRUARI 20.15 FEBRUARI 2018

5


Cameretten Finalistentournee In 1966 organiseert een groep studenten een cabaretfestival vernoemd naar een plein in hartje Delft. Een succes! Het festival groeit uit tot één van de grootste cabaretfestivals van Nederland. 52 jaar later is het festival nog steeds hét platform dat jong cabarettalent herkent, begeleidt en presenteert aan het grote publiek. De strijd om de winst van Cameretten Festival 2017 is gestreden! Na de selecties, workshops, try outs, de halve finale en finale is het nu tijd voor de Finalistentournee. De drie aanstormende cabarettalenten staan te popelen. Bereid je voor op een avond keihard lachen! Voorstelling in het kader van Ontroerend Goed.

cabaret PARKTHEATER DI 20 FEBRUARI 20.30

Het Zuidelijk Toneel & Het Paleis King Lear Met liefde voor Shakespeare, tien acteurs op het toneel, een krachtige beeldtaal en een grenzeloze stuwende energie halen Het Zuidelijk Toneel en Het Paleis King Lear naar deze tijd. Regisseur Simon De Vos legt Shakespeare’s magistrale King Lear naast de politiek situatie in de Europese Unie nu.

FOTO KURT VAN DER ELST

King Lear stichtte samen met zijn kompanen Gloucester en Kent het Rijk, over de oude grenzen heen. Maar de geest is uit de fles. Het zijn verwarrende tijden. Het Rijk kreunt onder het beleid van de oude mannen-generatie die hardnekkig de eenheid wil bewaren. Een jonge generatie stelt de idealen van het Rijk in vraag; het is buigen of barsten. Wanneer zelfs zijn drie dochters zich tegen de idealen van het Rijk keren, kan de zieke Lear dit ultieme verraad alleen maar persoonlijk nemen; hij barst en met hem het Rijk. Spel Jan Hammenecker, Bram De Win, Jobst Schnibbe, Simon Boer e.a. Tekstbewerking en regie Simon de Vos. Artistiek advies Piet Menu. Inleiding 19.30 uur.

theater

PARKTHEATER WO 21 FEBRUARI 20.30

FOTO BAS BERENDS

Cameretten Festival is dé cabaretkweekvijver van Nederland! Duizenden mensen zagen hier de eerste stappen van onder anderen Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Theo Maassen, Ronald Goedemondt en Daniël Arends. Laat je vanavond verrassen door een nieuwe lichting cabaretiers en zie de topcabaretiers van morgen!

Carte Blanche Het Proces (Kafka) Wegens succes hernomen Iemand moet hem belasterd hebben want zonder dat Josef K. iets kwaads gedaan heeft, wordt hij op een ochtend gearresteerd. In een poging zijn onschuld te bewijzen, komt hij terecht in een nachtmerrie waarin recht en rede lijken plaats te maken voor macht en logica van een kille ambtenarij. Zijn we niet allemaal een Josef K.? Ons voortslepend in een web van regels, wetten en verwachtingen, verstrikt in eigen drijfveren, angstige gedachten en bizarre waanvoorstellingen. Misschien is het allemaal lachwekkende onzin. De verhalen van Kafka worden veelal gekenmerkt door een unheimische sfeer waarin de verantwoordelijkheid van het individu in een onmogelijk en absurdistische omgeving een grote rol speelt. Zo ook in Het Proces, vertolkt door acteurs van Carte Blanche, Theatergroep Attika en Tejatergroep Gemert. Een voorstelling geïmproviseerd op de roman ‘Het Proces’ van Frans Kafka, coproductie van Theatergroep Attika en Carte Blanche. Regie Stefan Jung en Jurgen Zweemer. Dramaturgie Stefan Jung. Reserveren reserveren@carteblanche.nu THEATER CARTE BLANCHE (JAN HEYNSLAAN 4) DO 22, VR 23 FEBRUARI 20.30 ZO 25 FEBRUARI 15.00

theater

Introdans 5HHHHH

Na een UK tour met Blink 182 én in oktober een nieuw album Going Grey is het voor The Front Bottoms tijd voor een episch optreden bij Dynamo. Dit samen met The Smith Street Band en Brick + Mortar.

In vijf sterchoreografieën, gemaakt door vijf sterchoreografen, geeft Introdans zijn dansers de kans om de sterren van de hemel te dansen.

The Front Bottoms is een indie punk rock band uit New Jersey. Met maar liefst zes studio albums, zes EP’s én zes singles is zeggen dat ze zwaar hard bezig zijn een flinke understatement. In 2016 stonden ze al op een van de grootste festivals ter wereld: Coachella! Met hun opzwepende, vaak akoestische, muziek is het bijna onmogelijk om stil te blijven staan. En nu zullen ze op 22 februari onze mainstage op zijn kop gaan zetten! Support wordt verzorgd door The Smith Street Band en Brick + Mortar. Tickets zijn in de voorverkoop verkrijgbaar voor €15,00 aan de deur zijn de kosten €17,50.

FOTO HANS WITHOOS

The Front Bottoms + The Smith Street Band + Brick+Mortar in dynamo

Het programma 5HHHHH toont hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is, variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit. Naast Mauro de Candia’s beeldschone La Morte del Cigno bevat de voorstelling maar liefst vier nieuwe werken voor Introdans, gecreëerd door Jirí Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Robert Battle en Ben Van Cauwenbergh – vier choreografen die ieder op geheel eigen wijze hun dansers uitdagen en hun publiek raken.

dans

PARKTHEATER DO 22 FEBRUARI 20.00

The Dawn Brothers + Maurice van Hoek

pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock ’n’ roll. Geïnspireerd door de grote klassieke songsmid (The Rolling Stones, CCR, The Band, Otis Redding) brengen deze jonge honden pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Onder de vertakkingen van blues, gospel en sixties rock ligt een onwrikbaar fundament met gouden melodieën.

muziek DYNAMO DO 22 FEBRUARI 19.30 6

UIT IN EINDHOVEN

Maurice van Hoek ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. Terug in Nederland voltooit hij zijn studie en werkt hij tegelijk aan zijn composities, zijn band en zijn eerste album. ALTSTADT EINDHOVEN VR 23 FEBRUARI 21.00

muziek


Al jaren staat Gare du Nord in Muziekgebouw Eindhoven garant voor een super swingende avond met pop, jazz en soul en talloze hits. Dat de band daarbij exclusief voor Eindhoven speciale gasten meebrengt, is ook een traditie geworden. Deze keer brengt Gare du Nord een absolute primeur naar Eindhoven: voor het eerst wordt het best verkochte Nederlandse jazzalbum ooit, Sex 'n' Jazz, integraal live gespeeld. Dus niet alleen de hits Beautiful Day, You're My Medicine en Marvin & Miles, maar ook de songs met Paul Carrack, Chet Baker en Miles Davis. Dat vraagt om een uitbundig feest met oude bekenden en nieuwe verrassingen. En met speciale gasten!

Als Ronny en Eric, oftewel Deng Boy, in één ruimte zitten wordt er altijd meer gelachen dan gepraat! Ze toeren sinds 2008 met succes door Nederland en zijn elk jaar met een nieuwe voorstelling in de theaters te zien. FOTO ICHARD TERBORG

Gare du Nord

Deng Boy Witte Vis

De programma’s van Deng Boy zitten altijd vol hilarische en originele sketches, imitaties en verschillende typetjes waarmee zij het publiek keihard laten lachen. In de nieuwe voorstelling Witte Vis vliegt Deng Boy op komische wijze langs de hoogte- en dieptepunten van onze samenleving!

cabaret

PARKTHEATER VR 23 FEBRUARI 20.30

Gandini Juggling/ Plastic Boom Water on Mars Een avond waarbij kegels, ringen, ballen, kledingstukken, flessen water, toiletrollen en zelfs mannen door de lucht vliegen.

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN VR 23 FEBRUARI 20.15

FOTO MARK ROBSON

Ook de show vliegt voorbij met de snelheid van een komeet, overladen met humor en vakmanschap. Gandini Juggling bewijst dat jongleren meer is dan het kunstig opwerpen en weer opvangen van allerhande spullen. Op de stuiterende elektronische soundtrack van Plastic Boom zet Gandini Juggling een virtuoos staaltje jongleren 2.0 neer.

jazz

circus PARKTHEATER VR 23 FEBRUARI 20.00

Arthouse

BETTIE SERVEERT

Na twee onvergetelijke en uitverkochte edities met Monika Kruse en Hot Since 82 presenteren La Fête 040 & Natlab door Plaza Futura de derde editie van Arthouse.

Afgelopen jaar brachten de Amsterdammers ‘gewoon’ weer een briljant album uit. Op Damaged Good gaat de band van een 60 seconden liedje naar een epos van acht minuten.

ARTHOUSE = BACK!

+ REIGER

En dan staat er met Love Sick ook nog een heerlijk duet met Claw Boys Claw zanger Peter te Bos op. Gelukkig zijn hun shows nog steeds even rauw en met dezelfde aanstekelijke energie als in de 90’s.

Tijdens Arthouse zal de grote bioscoopzaal van het Natlab voor één nacht worden omgetoverd tot een dampende nachtclub die tot de nok toe is gevuld met audiovisueel spektakel en uiteraard ook deze editie weer een techno line-up van wereldklasse.

evenement NATLAB DOOR PLAZA FUTURA VR 23 FEBRUARI 22.00

CKE presenteert

FOTO JOSÉ MONHEMIUS

Saturnoon Music Café

CAFÉ WILHELMINA ZA 24 FEBRUARI 16.00

In Saturnoon Music Café presenteren CKE en Centrum voor Pop en Jazz eens per maand nieuw en reeds gearriveerd talent op het podium van Café Wilhelmina. Kom langs voor een gezellige zaterdagmiddag vol verrassende muziek. Kijk voor het programma op CKE.NL/AGENDA

muziek

muziek EFFENAAR ZA 24 FEBRUARI 20.00 FEBRUARI 2018

7


Paul Groot, Marjolein Keuning e.a. You’re the top Ken je de wereldberoemde songs als I’ve Got You Under My Skin, Night And Day, Ev’ry Time We Say Goodbye en de musicals Anything Goes, High Society en Kiss Me, Kate? De man achter deze nummers was Cole Porter en terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikte, groeide zijn eenzaamheid. Hij combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl en leidde een dubbelleven. Hij kon niet zichzelf zijn in het openbaar. You’re The Top schetst de laatste levensfase van Cole Porter, een wervelend beeld over zijn leven en zijn muziek. Regie Gijs de Lange.

Dmitri Liss eert Sibelius bij philharmonie zuidnederland De vaste bezoekers kijken inmiddels uit naar de momenten dat chef-dirigent Dmitri Liss weer terug is bij philharmonie zuidnederland, maar ook voor de nieuwsgierige nieuwkomers staat de combinatie garant voor bijzondere concerten. Op 24 februari staat de aanleiding voor het Scandinavië-thema, dat dit seizoen als een rode draad door de programmering loopt, op de lessenaar; Sibelius’ Tweede Symfonie, een werk dat Liss heel graag met het orkest uit wilde voeren. Deze symfonie krijgt reliëf door een Nederlandse én een wereldpremière.

Hatzis – The Isle is full of Noises (Nederlandse première) Westerhus – Twin Twinkler (Wereldpremière) Sibelius – Symfonie nr 2

klassiek

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZA 24 FEBRUARI 20.15

De Lamp Het Philips Museum presenteert de korte voorstelling De Lamp. In dit intieme toneelstuk met het sfeervolle oude fabriekje als decor vertelt het Lampenmaakstertje samen met Gerard en Anton Philips hoe het was om in 1891 bij Philips & Co te werken in Eindhoven. Het technische proces van het maken van de eerste Philipsgloeilampen wordt in het toneelstuk op een eenvoudige manier uitgelegd.

FOTO NOCI KROON

Sjamaan Sibelius noemde zijn Tweede Symfonie ‘een bekentenis van de ziel’, een uitspraak die voor verwarring zorgde. Het werk was kort na het beroemde Nederlandse-Finlandia geschreven en velen gingen er van uit dat Sibelius ook met zijn Tweede Symfonie protesteerde tegen de overheersing door de Russen. Sibelius ontkende vervolgens dat het werk iets met de Finse onafhankelijkheidsgedachte te maken had, maar het Finse publiek was verkocht en omarmde het werk. De ruim een generatie jongere collega-componist Sulho Ranta verwoordde misschien wel het beste wat de symfonie losmaakte: ‘Er is, in ieder geval voor ons Finnen, iets met deze muziek dat leidt naar extase – alsof een sjamaan op zijn magische drum slaat.’ Ook bij de andere werken op het programma past de kwalificatie magisch. Ondanks het feit dat zowel The Isle is full of Noises van de Grieks-Canadese Christos Hatzis als Twin Twinklers van de Noorse gitarist-componist Stian Westerhus, een werk dat tijdens dit concert zijn wereldpremière beleeft, van recente datum zijn, is het direct aansprekende en betoverende muziek. De klanken van popmuziek, minimal music, klassiek en gierende gitaarsounds mengen zich tot een indrukwekkend geheel. Stian Westerhus is niet voor niets al eens ‘de hedendaagse Jimi Hendrix’ genoemd, dus dat beloofd wat. philharmonie zuidnederland. Dirigent Dmitri Liss. Gitaar en zang Stian Westerhus.

musical PARKTHEATER ZA 24 FEBRUARI 20.00

OPEN YOUR MIND weekend DANS IN DYNAMO, PARKTHEATER & PAND P Op 23, 24 en 25 februari organiseert Sample Culture voor de vijfde keer Open Your Mind. Inmiddels uitgegroeid tot een internationaal dansfestival met verschillende edities in Nederland, Rusland en Japan, waar experimenteren en creativiteit de boventoon voert. Vrijdag 23 februari is de officiële start in Dynamo met een jamsessie: een samensmelting van de verschillende dansculturen aanwezig in de experimentele danswereld.

FOTO SJOERD DERINE

Zaterdag en zondag verplaatst het festival zich naar het Parktheater. Met op zaterdag Sample Culture Open Your Mind: The Battle, het hoogtepunt van het festival: een kruising tussen een traditionele ‘dance battle’ van de straat en improvisatietheater. De meest creatieve ‘out of the box’ dansers van Europa komen naar Eindhoven om te strijden voor de titel ‘Free Spirit’ en de eer om te mogen jureren op de Open Your Mind-editie in Rusland. Zaterdagavond is er in Pand P een Open Your Mind afterparty. Zondag is het tijd voor Open Your Mind: Showcase battle van Sample Culture & ISH. André Grekhov en Shailesh Bahoran (namens Sample Culture en ISH) gaan op zoek naar dansdemonstraties die hét toonbeeld zijn van creativiteit. Dansers vanuit alle stijlen mogen zich aanmelden. Een deskundige jury bepaalt wie de titel ‘Not Of This World’ krijgt, het publiek bepaalt wie de ‘Crowds Favorite’ wordt. Dynamo: gratis entree. Parktheater: kaarten zijn verkrijgbaar per dag. Pand P: op vertoon van je Parktheaterkaartje.

PHILIPS MUSEUM ZA 24 FEBRUARI T/M ZO 4 MAART ELK HALF UUR TUSSEN 12.00-15.30 8

UIT IN EINDHOVEN

toneel

urban PARKTHEATER ZA 24 (20.30) EN ZO 25 FEBRUARI (20.00)


Randy Newman

STEF KAMIL CARLENS

Meervoudig Grammy- , Emmy- en Oscarwinnaar Randy Newman komt naar Muziekgebouw Eindhoven. De Amerikaanse Randy Newman is een van de meest succesvolle singer-songwriters ooit. Begonnen als tekstschrijver en sinds de jaren 70 als soloartiest te vinden op het podium.

Het was een tijd stil rond de briljante muzikant uit dEUS en Zita Swoon Group. Tenminste, op muzikaal vlak, want Stef is een creatieve duizendpoot die nooit stil zit.

d r e e l u n n gea

Begin 2017 was daar opeens weer een soloplaat (Stuck in the Status Quo) met ‘gewoon’ weer ontzettend fijne liedjes. Daar had hij zin in. En wij hebben zin in zijn intieme show in de kleine zaal!

muziek

In liedjes als Short People, I Love LA en You've Got a Friend In Me komen rythm-and-blues en popmuziek op een unieke manier samen, met een flinke dosis maatschappelijke kritische en ironische teksten. Newman is nog altijd even productief en bracht onlangs zijn nieuwste album Dark Matter uit. Op deze goed ontvangen plaat heeft Newman zijn eigen grenzen afgetast én verlegd. Zo brengt hij rauwe en eerlijke satirische liedjes over kwesties van nu. En dat helemaal op z’n Randy’s. Bovenal is Randy Newman een rasentertainer. Maak dit unieke concert mee in Muziekgebouw Eindhoven want hij blijft Lonely at the Top.

EFFENAAR ZO 25 FEBRUARI 20.00

Nieuw Akoestisch Peil Een folkfestival! Winter. Dikke trui, wollen sjaal, haardvuur en warme chocomelk met rum of zonder chocomelk. En muziek. Akoestische folk, zowel Nederlands- als anderstalig. Tussen 13 en 19 uur spelen Sido Martens (Fungus), Ad Grooten (Pater Moeskroen/Mannen van naam/Cowboy Billie Boem), Iwein Segers, Mannen met Baarden, Matzko, Pyrolysis en Quivive. Entree: Pay What You Want. Sido Martens bewijst zich ieder najaar weer als een liedjesschrijver en tekstdichter van exceptionele klasse; Ad Grooten behaalde met Pater Moeskroen top 10 hits; Iwein Segers is een Vlaamse acteur, komiek en muzikant. Eerder won hij de publieksprijs bij het Leids cabaret festival; Mannen met Baarden speelt live folkmuziek, ouderwets vermaak en kunst; Pyrolysis speelt met veel energie en een heldere positieve insteek en QuiVive speelt eigentijdse balfolk. POPEI.NL

muziek PYROLYSIS

POPEI ZO 25 FEBRUARI

pop

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN DI 27 FEBRUARI 20.15

I Muvrini I Muvrini is sinds dertig jaar het boegbeeld van de Corsicaanse muziek. Maar ook ver buiten de kusten van het Franse eiland, zijn ze bekend en geliefd om hun bijzondere mix van polyfone, traditionele en populaire muziek. In 2000 braken ze door bij het grote publiek met de single Terre d’Oru (Fields of Gold) in samenwerking met Sting.

muziek MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN WO 28 FEBRUARI 20.15

Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel e.a. Achter Het Huis

Club Gewalt is Yuri van Gelder. In vier aktes en met een collectieve frequentie van een dactylische hexameter, raakt de Club in sync met de Lord of the Rings. Met Olympische ambitie snuift het gezelschap magnesium, klimt op een sokkel, springt de afgrond in en klautert aan de ringen weer omhoog. Als een Icarus with a deathwish. Op de ultieme workout-track van Club Gewalt kan je maar één kant op. Immer gerade aus. Met een tomeloze energie mixt Club Gewalt zang en bewegingskunst tot een rauw en spannend geheel. De groep is in 2013 ontstaan uit de eindexamenklas van de opleiding muziektheater aan het Rotterdams Conservatorium. muziek

Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? Hoe was dat voor de mensen om haar heen? Deze vragen vormden het uitgangspunt voor Achter het Huis, geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks ervaren in oorlogsgebieden. Verder met Anne van der Burg, Raymonde de Kuyper, Marie Louise Stheins, Michiel Nooter, Joost Koning en Amarenske Haitsma. Regie Johan Doesburg. Inleiding 19.15 uur.

theater

theater

PAND P DI 27 FEBRUARI 20.30

FOTO BEN VAN DUIN

Club Gewalt Yuri, a work-out opera

Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot een van de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Dagelijks staan mensen in de rij om het Anne Frank Huis aan de Amsterdamse Prinsengracht, waar zij tussen 6 juli 1942 en 4 augustus 1944 haar dagboek schreef, te bezoeken. Achter het Huis is een toneelinterpretatie van haar dagboeken.

PARKTHEATER WO 28 FEBRUARI 20.00 FEBRUARI 2018

9


uit met kinderen

Wij Willen Muziek VOF de Kunst: Vanaf hier nog vijf kwartier VOF de KUNST kinderpop. De band steekt met veel liefde kinderklassiekers van Annie M. G. Schmidt en anderen in een eigentijds jasje. De heren speelden drie seizoenen mee in Sesamstraat en brachten een reeks kindercd’s uit. Nu zijn ze terug in Eindhoven met theaterconcert Vanaf hier nog vijf kwartier!, een bezoek aan het leukste pretpark van Nederland. Zingen, dansen en samen wachten in de rij, wie wordt daar nou niet blij van?

met leuke vakantietips!

muziek 4+

MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN ZO 4 FEBRUARI 14.15

Te gekke workshops in de bibliotheek eindhoven Game Design Lab Kinderen lijken soms wel hun halve dag achter een scherm te zitten; netflixen, social media, en ook gamen. Bij maX Music grijpen we dit samen met de bibliotheek aan om kinderen te interesseren voor ontwerpen en programmeren. In het Game Design Lab creëren de kinderen in drie middagen zelf een virtuele wereld met eigen spelregels en animaties. De eerste middag worden verhaal en karakters ontworpen, om ze in de tweede les tot leven te brengen. De laatste middag bouwen de kinderen hun eigen controller, waarmee ze hun game kunnen besturen. Aanmelden game-design-lab.eventbrite.nl

Valentijnshartjes maken

vakantie tip!

Tijdens deze creatieve workshop gaan we in de bibliotheek fantasieharten maken. Dat kan je op veel verschillende manieren doen!

workshop 10-12

Welk hartje past het beste bij jou? Wanner de handgemaakte hartjes worden gebakken is het tijd voor muziek en gaan we begeleid door gitaar een zelfgeschreven lied zingen. Natuurlijk neem je je eigen hart mee naar huis, waar je hem kan geven aan iemand van wie je houdt! Aanmelden hartjes.eventbrite.nl workshop

4-12

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN WO 14 FEBRUARI 14.00

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN WO 7, 21 EN 28 FEBRUARI 14.00

Carnavalsvakantie in het Philips Museum Ook in de carnavalsvakantie is er genoeg te beleven in het Philips Museum. In de vakantie is het museum elke dag open (ook op maandag) van 11.00 tot 17.00 uur. Entreeprijs: Kinderen tot 6 jaar gratis toegang, kinderen van 6 tot en met 18 jaar € 4,50 en volwassenen € 9,-.

Museum Kids Factory

vakantie tip!

Tijdens Museum Kids Factory gaan kinderen actief aan de slag met techniek. Kinderen van 8 jaar en ouder leren alles over elektronische circuits, solderen, boren en zagen en hun eigen constructies bouwen. Voor kinderen vanaf 5 jaar is er ook van alles te doen. Ze kunnen met Philiform bouwen, tekenen, kleuren, knutselen en werken met de 3D-printer en de 3D-pen. Er is van alles te doen! Museum Kids Factory is van maandag 12 t/m zondag 18 februari. Je kunt op deze dagen meedoen van 11.15-12.45 uur van 13.15-14.45 uur of van 15.15-16.45 uur. Om alle kinderen persoonlijke aandacht te kunnen geven, kunnen er per sessie maximaal 25 kinderen meedoen. Dus reserveer op tijd je kaartje via philips-museum.com. De kosten voor deelname zijn een entreekaart voor het Philips Museum + €2,- p.p.

workshop 5+

PHILIPS MUSEUM 10

UIT IN EINDHOVEN


Wildpark Anne, 10 jaar, wil graag driedaags project opgehaald worden Vakantiekriebels: Monsters & zo “Anne, ga jij maar eens goed nadenken over wat je hebt gedaan!" Er is iets ergs gebeurd. Waarschijnlijk. Anne denkt na. Koppie erbij. De denktank aan het werk zetten. Maar waar moet je dan beginnen?

In de carnavalsvakantie organiseert CKE Vakantiekriebels, een superleuk driedaags project voor kinderen van 7 tot 12 jaar. De kinderen gaan op reis met hun Monsters. De Monsters zoeken angstkreten van kinderen om te verzamelen in hun Monsterfabriek. Maar wat gebeurt er als kinderen op de planeet van de Monsters komen? Drie dagen wordt van 10.00 tot 16.00 uur gewerkt aan een voorstelling met zang, dans, spel en beeldende kunst. Op de laatste dag wordt het eindresultaat getoond aan familie en vrienden. Lijkt jou dit leuk? Inschrijven CKE.NL (deelname kost € 89).

In deze voorstelling neemt Anne je mee op ontdekkingstocht. Een zoektocht naar identiteit. Naar waar je thuishoort. Omdat je erbij wilt horen maar eigenlijk juist ook helemaal niet. Een bijna echt waargebeurd verhaal over de dikke kans dat je vader je echte vader niet is. Spel en concept: Anne van der Steen. Eindregie Annemiek Nienhuis. Tekst: Glenn Markesteijn.

theater

vakantie tip!

project

8+

PAND P ZA 3 (15.00 & 19.00) EN ZO 4 FEBRUARI (14.00)

7-12

CKE WO 14 T/M VR 16 FEBRUARI 10.00

Kwatta De Familie van Nielie barst van liefde!

Theater Terra Welterusten, Kleine Beer

Op avontuur met een nieuwe familie met een nieuwe vader, een nieuwe moeder, een nieuw broertje, een nieuwe zus, een nieuwe oma, een oude hond en een nieuw varken.

Theater Terra brengt het wereldberoemde prentenboek Welterusten, Kleine Beer tot leven in een nieuwe familievoorstelling.

Een familie waarbij alles mogelijk is, maar wat gebeurt er als er iets mis gaat? En wat als dochter Pam verdwijnt, de kattenmaffia opduikt en er tussen al dat nieuwe soms iets ouds en verdrietigs oppiept? Dan barst de Familie van Nielie van liefde soms bijna uit elkaar. Het is een wereld vol bouwstenen en bomvol liedjes, live muziek en poppen.

Kleine Beer kan niet slapen. Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt steeds een groter lichtje naar Kleine Beer. Uiteindelijk neemt hij zelfs de maan voor hem mee en alle fonkelende sterren. Grote Beer, Kleine Beer en hun berengrot komen nu voor het eerst naar het theater. Na de voorstelling mag iedereen met Kleine Beer op de foto!

FOTO LAURA LUCA

FOTO BOY HAZES

vakantie tip!

theater

musical

6+

PARKTHEATER ZO 18 FEBRUARI 14.30

4+

PARKTHEATER ZO 25 FEBRUARI 14.30

Voorjaarsvakantie in het Van Abbemuseum Tijdens de voorjaarsvakantie is er in het Van Abbemuseum weer van alles te doen. Op de zondagen kun je een gratis rondleiding volgen en ook zijn er elke dag gratis mini-rondleidingen. Op 10 februari vindt er een Kinderkunstclub plaats en op 17 februari een Familiekunstclub. Samen met andere kinderen ga je de kunstwerken in het museum eerst bekijken en daarna maak je je eigen kunstwerk. Ook kun je in de voorjaarsvakantie meedoen aan een theatrale rondleiding. In Yuki en De Vloek van de Verdwijnende Beelden wordt het museum bedreigd met een vloek: het een na het andere schilderij vervaagt. Om de kunstwerken te redden is Yuki ingevlogen. Zij bezit magische krachten om de vloek te verdrijven. Hiervoor heeft ze jullie hulp nodig! Gaat het jullie samen lukken om de vloek te verslaan?

Familiekunstclub za 17 februari 14.00 - 16.00 uur / €6,1 volwassene per kind gratis.

vakantie tip!

Theatrale rondleiding wo 14 februari en zo 18 februari om 13.00 uur / €3,- (excl. entree) t/m 5 jaar gratis.

FOTO MARCEL DE BUCK

Kinderkunstclub za 10 februari 14.00 - 16.00 uur / €6,max. 20 kinderen per groep / 6-12 jaar.

kids

VAN ABBEMUSEUM FEBRUARI 2018

11


"DE TIJD WAS NOOIT VAN MIJ" ZIJ, SLOEG MET SECONDEN NAGELS IN MIJN VOETEN, ÉÉN VOOR ÉÉN, VAST AAN DE GROND.

Literaire agenda voor februari

STOND OP MIJN HANDEN, BENAM ME UREN, DIE IK NIMMER TIJDIG VOND. ZIJ KROOP VOORBIJ DE DONKERSTE NACHTEN, EN HAASTTE ZICH DOOR HET LICHT. HAAR SLAGEN GEVEN DE JAREN AAN, VERMOMD ALS LIJNEN IN MIJN GEZICHT. DE TIJD WAS NOOIT VAN MIJ, HAAR TIJD LIEP ALTIJD AL HARDER DAN IK KON. WANT ZIJ BRAK PAS AAN NÁ GLOREN, EN VERTROK VOORAFGAAND AAN DE ZON. JESSICA BARTELS, STADSDICHTER VAN EINDHOVEN

Onuitgesproken #3

litera tuur

Deze keer luisteren we naar niemand minder dan vanuit Eindhoven schrijvend maar in Aarle Rixtel geboren en getogen Wim Daniëls. Een Amsterdams ritmisch orakel Sjaan Flikweert en het van 2015 tot en met 2017 bekroond literair talent Lotte Lentes. Ook komt de Haagse Jhilani Wijsman vergezeld met zijn gitaar prachtige soulvolle liedjes spelen en hebben we Elten Kiene, organisator van Woorden Worden Zinnen. De Eindhovense Marco Martens sluit met zijn band de avond af met verhalen verteld en gezongen begeleid door de prachtigste sferische en ruimtevullende muziek. De avond wordt wederom aan elkaar gepraat door onze vaste host Terence Machete.

TAC / VR 2 FEBRUARI 20.00

Inspiratie-ochtend: Lezen!

AGENDA AG EINDHOVEN

Tijdens de inspiratie-ochtend presenteert de collectiebeheerder van de bibliotheek de nieuwste boeken en trends in het boekenvak. Met beschrijvingen van de titels waar de verwachtingen hoog van zijn en beeld- of filmmateriaal illustreert ze de trends voor de komende tijd. Vervolgens neemt leesambassadeur Lidewijde Paris je mee in het plezier van lezen; hoe lees je, wat haal je uit verhalen? Van Paris verscheen in 2016 het boek 'Hoe lees ik?', vol lees-suggesties. Tijdens deze inspiratie-ochtend zal ze ook vertellen over haar nieuwste boek, die dan net uit is. Aanmelden lezen.eventbrite.nl

DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN 26 FEBRUARI 10.00

lezing

do 24 februari 17.00 Dichter Lieke Marsman vertelt over Het tegenovergestelde van een mens

BOEKHANDEL VAN PIERE za 4 februari 14.00 Boekpresentatie Marijke Vos over Ik kom je halen!

wo 14 februari opruiming met 70% korting op boeken met een rode sticker

vr 16 februari 19.00

Boekie Night Schrijver en columnist Wim Daniëls verzorgt in samenwerking met Natlab en Boekhandel Van Piere de maandelijkse Boekie Night. Hij verwelkomt schrijvers, dichters, lezers, uitgevers, studenten, scholieren, boekhandelaren en boekliefhebbers in de Podiumzaal van Natlab voor een avondvullend programma rondom boeken en lezen. Iedereen die van boeken houdt, is welkom op de Boekie Nights. Op 20 februari ontvangt Boekie Night weer drie schrijvers in Natlab: Oscar van den Boogaard, Tom Hofland en Geert-Jan Knoops. Voor meer informatie over de schrijvers zie natlab.nl/specials/Boekie_Night_met_Wim_Daniels. Het programma begint om 20.00 uur, maar tijdens de inloop vanaf talk 19.30 uur is er al live muziek dus kom gerust lekker op tijd! show

NATLAB DOOR PLAZA FUTURA DI 20 FEBRUARI 20.00

12

UIT IN EINDHOVEN

Geschiedenis cafe met Jeroen Koch over Oranje in revolutie en oorlog

zo 18 februari 14.00 Filosofiecafé met Marc de Kesel

di 20 februari 20.00 Boekie Night in Natlab (zie hiernaast)

wo 21 februari 15.00 Lees & ontdek: kinderboekenprogramma

vr 23 februari 19.00 Leesbeesten leesclub

di 27 februari 20.00 Science café over quantumcomputers

vanpiere.nl


Rouw reizen

Verlies van een broer of zus

cultuur+

Riet Geurts is verlieskundige en begeleidt mensen met hun rouwproces. Deze middag staat in de bibliotheek het verlies van een broer of zus centraal. Riet heeft aan de hand van verhalen actieve vertellingen gemaakt, waarin telkens een onderdeel van een rouwproces wordt uitgelicht. Ze neemt je mee door het landschap van rouw en maakt kwetsbare onderwerpen bespreekbaar. Hiermee wil ze aandacht geven aan de impact van rouw op het dagelijks leven, taboes rond rouw bespreken en sociaal aanvaardbaar maken. Wil jij je verhaal delen, dan kun je contact opnemen met Riet, riet@maggyssmile.nl Aanmelden rouwreizen.eventbrite.nl

lezing DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN ZO 18 FEBRUARI 14.00

Cybercrime

Volksuniversiteit Eindhoven presenteert

Het dal der beenderen lezing door Wouter Prins

Healthy Sisters

In het nieuws hoor je er bijna dagelijks over: cybercrime. Gehackte computers, virussen, malware... Je zou het idee kunnen krijgen dat de digitale wereld een levensgevaarlijke jungle vol cybercriminelen is.

Healthy is een totale levensstijl, geen hype! Maak in de bibliotheek kennis met de bloggers en zussen Najima en Rachida. Hun website en blogs trekken tienduizenden bezoekers.

Voor Dave Maasland van het IT-securitybedrijf ESET is cybercriminaliteit dagelijkse kost. Na afloop van deze avond weet ook jij alles over digitale dreiging, tactieken van cybcercriminelen en preventieve maatregelen. Zo blijf je binnen je eigen digitale omgeving de cybercrimineel een stap voor. Want wanneer je weet hoe de aanvaller werkt, is het mogelijk een gedegen verdedigingstactiek op te stellen. Deze lezing is interessant voor iedereen die digitaal actief is, óók wanneer je geen technische voorkennis hebt. Aanmelden cybercrime-lezing.eventbrite.nl

Rachida en Najima zullen je deze avond laten zien hoe je op een (laagdrempelige) normale manier gezonder kunt leven door gezonder te eten en voldoende te bewegen. Dat doen zij met de nodige humor en luchtigheid. Zij zullen je meer vertellen over gezonde snacks, moeilijke momenten, volhouden en genieten. Aanmelden healthy-sisters.eventbrite.nl

Aan ons, Nederlanders, is het niet besteed: relieken, schedels en botten van heiligen en martelaren, tentoongesteld onder altaren of opgetast tegen de wanden van catacomben. Maar al zit het ‘vieren van de dood’ niet in onze Calvinistische genen, ook wij worden meer en meer gefascineerd door exorbitante vormen van doden- en voorouderverering over de spirituele en artistieke meerwaarde van het knekelhuis en van relieken in het Lutherjaar. Wouter Prins is conservator van het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Het museum combineert oude en moderne religieuze kunst in tentoonstellingen als een vorm van dialoog met kunstwerken uit uiteenlopende tijden. Met niet-religieus werk uit de Collectie Uden gaat het museum de confrontatie aan met oude religieuze kunst, zowel inhoudelijk als visueel. ACADEMISCH GENOOTSCHAP VR 9 FEBRUARI 20.00

lezing

lezing DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN DI 20 FEBRUARI 19.30

lezing DE BIBLIOTHEEK EINDHOVEN DO 22 FEBRUARI 19.30

Philips Design Tour Het Philips Museum heeft een nieuwe augmented reality-tour: de Philips Design Tour. Nu kan elke bezoeker met een tablet in de hand de wereld van Philips Design en de ideeën achter wereldberoemde producten ontdekken. De Philips Design Tour neemt museumbezoekers mee op een tijdreis. Van de eerste grafische posterontwerpen van Louis Kalff, via tijdloze designklassiekers naar de Philips-oplossingen van vandaag. De Philips Design Tour leidt bezoekers bijvoorbeeld langs art deco-radio’s, een MRI-behandelkamer en het futuristische Philips Paviljoen op de wereldtentoonstelling in Brussel in 1958. Een museum ín een museum Door de extra laag ‘werkelijkheid’ die de augmented reality toevoegt, ontstaat er in feite een nieuw museum ín een al bestaand museum. Door gebruik te maken van interactie in de vorm van spellen en virtuele ruimtes waar je doorheen kunt wandelen heeft het Philips Museum daarmee een unieke museumervaring ontwikkeld. De kosten voor deelname bedragen €5,- per persoon voor het huren van de iPad en een geldig entreebewijs voor het Philips Museum.

tour PHILIPS MUSEUM FEBRUARI 2018

13


expo

in het van abbemuseum

Crossbreeding, Hybriden-Verlag Bibliotheektentoonstelling Hartmut Andryczuk is een uitgever, kunstenaar, schrijver en verzamelaar. Hij richtte in 1993 in Berlijn de Hybriden-Verlag op waarmee hij vele kunstenaarsboeken publiceerde. Zo creëerde hij een internationaal centrum voor het kunstenaarsboek. In zijn eigen werk gebruikt hij een ‘primitivistische’ stijl waarin woorden, figuren en symbolen samen een fascinerend verhaal vertellen. Vanaf 6 februari kun je dit verhaal ervaren in de bibliotheek van het Van Abbemuseum. De bibliotheek is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. HARTMUT ANDRYCZUK, NATO BLUME, 2001

Tony Chakar In de projectzaal op de tweede verdieping van het collectiegebouw vind je twee werken van de Libanese kunstenaar, schrijver en architect Tony Chakar. De tentoonstelling bestaat uit de installatie Of Other Worlds that Are in This One (2014-17) en het werk The Discourse of the Last Things Before the First (2017). Deze werken zijn voor het eerst in Europa te zien. Chakar maakte tijdens zijn reizen foto’s van lege stadsgezichten. Zijn gezichtsherkenningssoftware begon echter menselijke gezichten te onderscheiden. In Of Other Worlds that Are in This One toont Chakar een metalen wand met afbeeldingen hiervan. Deze combineert hij met esoterische geschriften uit de islam, het christendom en de Kabbala. Op die manier wil de kunstenaar aangeven dat deze ‘onzichtbare’ gezichten mogelijk inzicht geven in 'een andere wereld die zich in deze bevindt'. The Discourse of the Last Things Before the First brengt verschillende representatiesystemen samen die we ontwikkeld hebben om het visuele te begrijpen. Door fragmenten uit verschillende tijdsperiodes en plaatsen te combineren, probeert Tony Chakar het uiteenvallen van deze moderne wereld expo zichtbaar te maken. TONY CHAKAR, OF OTHER WORLDS THAT ARE IN THIS ONE, 2014-17.

WO 7 FEBRUARI T/M ZO 22 APRIL

expo DI 6 FEBRUARI T/M VR 4 MEI

Michèle Matyn in het Oog After Laughter Tot en met 15 april is Michèle Matyn aan de slag in Het Oog, een patio in het Van Abbemuseum, dat gratis te bezoeken is. De inspiratie voor het werk After Laughter haalde de kunstenares uit de rivier de Dommel die naast het Van Abbemuseum stroomt.

FOTO ARTUR ERANOSIAN

De Antwerpse laat in dit werk zien dat water en gelach allebei een zuiverende kwaliteit hebben, net zoals ze mensen kunnen verbinden. Daarnaast bezocht Matyn voor dit werk locaties die nog niet zijn beïnvloed door de moderniteit, zoals het platteland van China. Door zeer intense en persoonlijke foto’s van het landschap te maken onderzoekt ze eeuwenoude volksverhalen en gewoonten, antropologische mythen en sagen, maar ook populaire strips en films over de veronderstelde grenzen tussen mens en dier, tussen mens en boze geest. In After Laughter wordt hiervan een serie foto’s getoond, gecombineerd met sculpturen, een handgemaakt gordijn en een ‘lachend’ orgel. Op deze manier laat Michèle Matyn de grenzen tussen het menselijke en het natuurlijke vervagen.

expo T/M ZO 15 APRIL 14

UIT IN EINDHOVEN


IN MU

februari

agenda EXPOSITIES IN FEBRUARI Philips Museum

HELZE 8, GELDROP

EMMASINGEL 31

4 t/m 25 februari Expositie Schellekens

Doorlopend Augmented reality-tour ‘Innovation and you’ Experience Expositie The Space Age Mission Eureka

Kazerne PARADIJSLAAN 8

t/m 26 maart FUNDAMENTALS – by Dutch Invertuals

Van Abbemuseum BILDERDIJKLAAN 10

3 februari 2018 t/m 25 februari 2018 Kunstblok in de Studio

MU

6 februari 2018 t/m 4 mei 2018 Crossbreeding. Hybriden-Verlag

TORENALLEE 40-06 (STRIJP-S)

MA-VR 10.00-18.00 / ZA 11.00-17.00 / ZO 13.00-17.00 U

TAC VONDERWEG 1

t/m 11 februari Waterballet

17 februari 2018 t/m 22 april 2018 Tony Chakar t/m 4 maart 2018 Hier of daar? De plaats van het Karel I Archief t/m 25 maart 2018 Rasheed Araeen: Een retroperspectief

t/m 11 februari Aprentice – Master #4

t/m 31 maart 2019 Van wie is de Straat?

t/m 11 februari Flesh Artefacts

t/m 15 april 2018 Michèle Matyn in het Oog

t/m 18 februari Gravitating Towards Inner Logic

t/m 3 januari 2021 The Making of Modern Art

DO & VR 16.00 – 21.00 U, ZA & ZO 13.00 – 21.00 U | GRATIS

Muziekgebouw Eindhoven

Storytelling in het Chinees

Philharmonie Zuidnederland

DAGELIJKS 12.00 – 0.00 U

Tot 18 februari Life Time | Biological Clocks of the Universe

De Bibliotheek Eindhoven

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,-

Kasteel Geldrop

DO, VR & ZO 14.00 - 17.00 U | GRATIS

DONDERDAG 1 20.15 u • muziek • € 22,75

Ton Smits Huis JACOB REVIUSLAAN 25

t/m 31 maart Snapshots

18.30 - 21.00 u • cultuur+ • € 17,50 leden, € 22,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

Lay Down & Listen II: Ligconcert met Matteo Myderwyk

Workshop: Visuele aantekeningen / Sketchnotes

Natlab door Plaza Futura

TAC

Vanaf deze datum • film

Pand P

15.00 & 19.00 u • theater • vanaf € 8,-

Wildpark - Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden (8+)

Van Abbemuseum

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- / inschrijven via vanabbemuseum.nl

Kinderkunstclub: Voor 6-12 jaar

20.30 - 22.30 u • literatuur/muziek • € 5,-

Microlab

10.00 - 12.00 u • kids • € 2,50 • aanmelden via eventbrite.nl

The end of fear The Post Maria by Callas

Onuitgesproken #3

Perk Interieuropleidingen

Makersclub

Altstadt Eindhoven

Excursie naar Londen: Architectuur Vormgeving Kunst

Altstadt Eindhoven

Mister And Mississippi

SCALA TipoTango

Nieuwe Namen: The Artificial

20.30 u • muziek • € 16,50

PhilTon Theater (Lindenlaan)

20.00 u • theater • € 12,50 incl. 1 consumptie via philipstoneel.nl/store

Philips'Toneel speelt 'Behekst?'

VRIJDAG 2 Muziekgebouw Eindhoven

t/m 4 februari • cultuur+ • € 375,-

21.00 u • dans/muziek • € 3,- / gratis kennismaken

Argentijnse tango: danscafé

PhilTon Theater (Lindenlaan)

20.00 u • theater • € 12,50 incl. 1 consumptie via philipstoneel.nl/store

Parktheater Eindhoven

21.00 u • muziek • vanaf € 13,50

40UP - dansnacht voor 40+

22.00 u • muziek • vanaf € 11,50

NOX met Keeno e.v.a.

21.00 u • muziek • € 11,50

De Stroom met o.a. Leafs

Café Wilhelmina

21.00 u • muziek • € 11,50

Vurro

20.11 u • carnaval • parktheater.nl

Federatiebal 2018

Muziekgebouw Eindhoven

20.15 u • muziek • vanaf € 20,-

Peter Kuipers Munneke & Ralph van Raat

20.15 u • muziek • vanaf € 18,75

PhilTon Theater (Lindenlaan)

Philips'Toneel speelt 'Behekst?'

POPEI

20.00 u • muziek • € 5,-

Cambrian release party: progressive metal

ZONDAG 4 Muziekgebouw Eindhoven

14.15 u • familieconcert • vanaf € 7,50

philharmonie zuidnederland: Sibelius en Grieg omarmen Brahms

VOF de Kunst (4+): Vanaf hier nog vijf kwartier!

Effenaar

Pand P

Nachtcollege

Wildpark - Anne, 10 jaar, wil graag opgehaald worden (8+)

23.00 u • muziek • vanaf € 15,48

Stroomhuis

21.00 u • muziek • € 11,50

Eindhoven Psych Lab Presents: RMFTM + Whispering Sons

WO 11.00 - 17.00 U / OP AFSPRAAK / € 2,50

15.00 u • Muziek in de Cathrien • € 7,(scholieren en studenten vrij toegang)

Philips'Toneel speelt 'Behekst?'

Locatie: Geheime locatie 20.15 u • muziek • € 20,-

Effenaar

Catharinakerk

Collegium Musicum Catharina o.l.v. Ruud Huijbregts

ZATERDAG 3

Mike Boddé & Mike del Ferro: Mike Kwadraat

21.30 u • muziek • gratis

20.00 u • theater • € 12,50 incl. 1 consumptie via philipstoneel.nl/store

20.15 u • muziek • € 10,-

Unboxing hosted by Cross-linx

Stroomhuis t/m 3 januari 2021 The Way Beyond Art

10.00 - 10.30 u • kids • gratis

14.00 u • theater • vanaf € 8,-

14.30 u • dans • gratis

Dans mee in Pand P Vitalis en Mies-en-Scène

vier dagen in TAC Laat je raken en verrassen tijdens documentairefestival DOCfeed; een vierdaags festival met een bijzondere selectie van de meest recente en prikkelende documentaires. Verbinding staat centraal tijdens DOCfeed. Zo’n 80 titels, internationaal en nationaal, van jonge en gerenommeerde filmmakers, staan op het programma en er zijn volop inleidingen, Q&A’s en nagesprekken. Maak contact, bediscussieer, wees verwonderd en ervaar de documentaires die je als eerste alleen bij DOCfeed kunt zien. Naast de films zijn er ook exposities en is er muziek. Laat je meenemen naar een onbekende werkelijkheid en expand your world. DOCFEED.NL

festival

TAC DO 22 T/M ZO 25 FEBRUARI FEBRUARI 2018

15


POPEI

14.00 u • kids/muziek • € 4,-

The Kids: drumworkshop voor kinderen 15.00 u • muziek • gratis

MAANDAG 5

De Bibliotheek Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

Proefles: Muziek op schoot

20.15 u • muziek • vanaf € 25,-

Elisabeth Daniel: PUURliedjes Presents

Academy of St Martin in the Fields & Arthur en Lucas Jussen

Natlab door Plaza Futura

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

Film

Voorpremière: The Florida project

Van Abbemuseum

13.00 u • kids • € 3,- pp (excl. entree), kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee

Theatrale rondleiding: Yuki en De Vloek van de Verdwijnende Beelden met gebarentolk

20.00 - 22.00 u • film • € 7,50 / studenten € 3,50 tue.nl/sg

Coco

Effenaar

20.00 - 22.00 u • film • € 7,50 / studenten € 3,50 tue.nl/sg

Coco

WOENSDAG 7 Blauwe Zaal Auditorium TU/e 12.40 - 13.35 u • lezing • gratis / reserveren via tue.nl/sg

Natlab door Plaza Futura

Het is weer carnaval! Rob van de Laar & Sander Mattheijssen

Henry Rollins - Travel Slideshow 15.00 u • filmspecial

Exhibition on screen: David Hockney at The Royal Academy of Arts

Special Guests rondleiding in gebarentaal. Vooraf reserveren.

09.30 - 11.00 u • sport • per les € 12,- / aanmelden via popupyogaeindhoven@gmail.com

14.00 - 15.30 u • cultuur+ • € 2,50 leden, € 3,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

20.30 u • muziek • € 25,-

14.00 - 15.30 u • cultuur + • gratis (excl. museumentree) / reserveren via vanabbemuseum.nl

De Bibliotheek Eindhoven

10.00 - 12.45 u • cultuur+ • gratis

De Bibliotheek Eindhoven

Shake your Chakra's! Pop Up Yoga

De Bibliotheek Eindhoven

10.30 - 12.00 u • cultuur+ • € 2,50 leden, € 3,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

20.00 u • muziek • gratis

Kinderkunstclub: Voor 6-12 jaar

PUURliedjes: Gevarieerde semi-akoestische avond

Arno’s Theater

Microlab

14.00 - 17.00 u • kids • € 55,- voor 3 lessen • aanmelden via eventbrite.nl

Clowns Kado + na de pauze de documentaire ‘Ik wil Mieke blijven' (clown en Alzheimer)

20.00 - 21.30 u • lezing • gratis / reserveren via tue.nl/sg

DONDERDAG 8

ZONDAG 11

Dr. Netflix: Black Mirror: Dr. Edwin van Meerkerk and Frank van Caspel, MA

Parktheater Eindhoven

Effenaar

Parktheater Eindhoven

Ashton Brothers - Enfants Terribles

Kickz: carnavalsfeest van 12 t/m 17 jaar

Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister-Lennaert Nijgh theaterconcert - Een tip van de sluier

René van Meurs - Ik beloof niks

Natlab door Plaza Futura

20.00 u • muziek • vanaf € 19,50

20.30 u • cabaret • € 19,50

20.00 u • show • vanaf € 19,50 20.30 u • cabaret • € 19,50

Muziekgebouw Eindhoven

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,-

Parktheater Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

14.00 u • literatuur • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

19.30 u • 18.45 u inleiding • opera/muziektheater • vanaf € 22,50

Nederlandse Bachvereniging: Bach Cantates

Mikhail Pletnev

Natlab door Plaza Futura

Kasteel Geldrop

René van Meurs - Ik beloof niks 20.15 u • muziek • vanaf € 23,-

Natlab door Plaza Futura

20.10 u • podiumkunsten • € 25,- / € 20,- (met PlazaPas) / € 17,50 (CJP/voor scholieren en studenten)

Nicolas van Poucke

20.15 u • muziek • vanaf € 22,-

Vanaf deze datum • film

The Florida project

Verhalenvertelling

Het Zuidelijk Toneel & De Verwondering - MARX

Live Opera: Tosca

19.30 u • film met inleiding • € 20,- / € 18,50 (met PlazaPas/CJP/voor scholieren en studenten)

PhilTon Theater (Lindenlaan)

Effenaar

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

The end of fear: met lezing Ko van Dun

14.30 & 15.30 u • cultuur+ • gratis

15.00 u • theater • € 12,50 incl. 1 consumptie via philipstoneel.nl/store

Philips'Toneel speelt 'Behekst?'

19.30 u • muziek • € 30,50

Accept + Night Demon

19.30 u • familietheater 4+ • € 7,50 t/m 16 jaar, € 12,50 volwassenen / reserveren via info@arnohuibers.nl

Workshop: Game Design Lab (overige lessen op 21 en 28 februari)

Boekhandel Van Piere

20.30 u • 19.30 u inleiding • toneel € 23,50

Van Abbemuseum

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- / inschrijven via vanabbemuseum.nl

DINSDAG 6 OPERA2DAY i.s.m. New European Ensemble - Hamlet

13.00 u • carnaval • gratis

Optochtsfiske

POPEI

De kracht van gevoelens

Lezing: Gezonde voeding

Boekpresentatie Marijke Vos over Ik kom je halen!

Altstadt Eindhoven

20.00 - 22.00 u • film • € 7,50 / studenten € 3,50 tue.nl/sg

Coco

De Bibliotheek Eindhoven

13.30 - 15.30 u • cultuur+ • € 10,- leden, € 12,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

Workshop Android smartphone en tablet - de basis 17.00 u • cultuur+ • gratis

Neos: 'Ooit had ik een goede baan en een mooi huis...'

Altstadt Eindhoven 20.00 u • carnaval • gratis

Kings of Schrobbelèr

VRIJDAG 9 Parktheater Eindhoven 20.00 u • 19.15 u inleiding • dans • vanaf € 19,50

Scapino Ballet Rotterdam - Scala 20.30 u • 19.30 u inleiding • toneel • € 29,50

Bram van der Vlugt, Nettie Blanken, Bart Klever en Malou Gorter - Mooi weer vandaag

Effenaar

21.00 u • carnaval • € 20,-

Ik hou van Lampegat “Love and Marriage”

De Bibliotheek Eindhoven 19.00 - 21.00 u • cultuur+ • gratis

Eindhoven aanTafel bij WOMEN Inc.!

Altstadt Eindhoven 12.00 u • carnaval • gratis

Lerarenbal

Academisch Genootschap

20.00 u • literatuur/cultuur+ • € 7,(vrienden VUE en leden AG gratis)

Volksuniversiteit Eindhoven presenteert: ‘Het dal der beenderen’ lezing door Wouter Prins

20.00 u • carnaval • vanaf € 8,50

10.15 u • podiumkunsten • € 22,50 / € 17,50 (met PlazaPas) / € 15,(CJP/voor scholieren en studenten)

Live Opera: Encore: Tosca

Arno’s Theater

15.00 u • familietheater 4+ • € 7,50 t/m 16 jaar, € 12,50 volwassenen / reserveren via info@arnohuibers.nl

Clowns Kado

Altstadt Eindhoven 16.00 u • carnaval • gratis

House Of Rock

Van Abbemuseum 14.00 - 15.30 u • cultuur + • gratis (excl. museumentree) / reserveren via vanabbemuseum.nl

Special Guests rondleiding voor blinden en slechtzienden. Vooraf reserveren.

Kasteel Geldrop

12.00 u • muziek • € 18,- (tot 12 jaar € 8,) • reserveren via kasteelgeldrop.nl

Alexander Warenberg (cello), Yang Yang Cai (piano)

SCALA TipoTango 17.00 - 22.00 u • dans/muziek • € 5,- / Gratis kennismaken

Argentijnse tango: milonga

MAANDAG 12 Effenaar

20.00 u • carnaval • vanaf € 8,50

Kickz: carnavalsfeest van 12 t/m 17 jaar

Altstadt Eindhoven 16.00 u • carnaval • gratis

Bloco Barulho

Philips Museum

t/m 18 • kids • entreeprijs + € 2,-

Museum Kids Factory

Dagelijks van 11.15-12.45, 13.15-14.45 of van 15.15-16.45 u

DINSDAG 13 Natlab door Plaza Futura

20.30 u • podiumkunsten • € 17,50 / € 15,- (met PlazaPas/CJP/voor scholieren en studenten)

Helmert Woudenberg Mozes (try out)

Altstadt Eindhoven 20.00 u • carnaval • gratis

SCALA TipoTango

Idiot Proof

21.11 - 02.11 u • carnaval

De Bibliotheek Eindhoven

Carnaval djIsaac

ZATERDAG 10 Effenaar 14.00 u • carnaval • gratis

Prijsuitreiking Lampegatse optocht + Lampegatse kinderoptocht 20.00 u • carnaval • vanaf € 8,50

Kickz: carnavalsfeest van 12 t/m 17 jaar

Microlab

10.00 - 12.00 u • kids • € 2,50 • aanmelden via eventbrite.nl

Makersclub

10.00 - 17.00 u • cultuur+ • € 249,ex BTW en incl koffie, thee en lunch. Leden: 20% korting

Schrijfworkshop De kracht van het persoonlijke verhaal

WOENSDAG 14 Natlab door Plaza Futura

20.30 u • podiumkunsten • € 17,50 / € 15,- (met PlazaPas/CJP/voor scholieren en studenten)

Bambie en de Eef van Breen Group Bambie is back! 19.00 u • film

Movies that Matter: Risk

16

UIT IN EINDHOVEN


SCALA TipoTango

21.00 u • dans/muziek • € 3,- / gratis kennismaken

Argentijnse tango: danscafé

POPEI 22.00 u • muziek • gratis

DEBORAH WITTEVEEN - ZOLDERKAMERTJESKLASSIEK IN PAND P

FOTO MAJANKA FOTOGRAFIE

Huismerk: Stonewall (Rock Covers) + band

ZATERDAG 17 Parktheater Eindhoven 20.00 u • muziek • uitverkocht

The Analogues - The White Album 20.30 u • cabaret • uitverkocht

Rundfunk - Wachstumsschmerzen

Pand P

20.00 u • muziek • € 12,50 / pand-p.nl

KEPLR & Friends: The Vision of Johanna en One Of These Days

CKE

Effenaar

Vakantiekriebels ‘Monsters & zo’

The Bootleg Beatles

19.30 u • muziek • gratis

Natlab door Plaza Futura

Snoeck afscheidsshow: trip-pop

t/m 16 februari • kids • € 89

20.15 u • muziek • € 29,-

Van Abbemuseum

13.00 u • kids • € 3,- pp (excl. entree), kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee

Theatrale rondleiding: Yuki en De Vloek van de Verdwijnende Beelden - met gebarentolk

Vanaf deze datum • film

Effenaar

The Insult The shape of water

Clan of Xymox

Academisch Genootschap

Electric Six

De Bibliotheek Eindhoven

20.00 u • cultuur+ • € 7,(vrienden VUE en leden AG gratis)

Workshop: Hartjes maken 4 - 12 jaar

Lezing: Wat is er met het klimaat aan de hand? door prof. S. Kroonenberg

14.00 - 16.00 u • kids • € 5,-

Boekhandel Van Piere 09.30 - 18.00 u • literatuur

Van Piere ruimt op: 70% korting op boeken met een rode sticker

Altstadt Eindhoven 18.00 u • carnaval • gratis

Haring & Big

DONDERDAG 15 Parktheater Eindhoven 20.30 u • 19.30 u inleiding • dans • € 19,50

Samir Calixto / Korzo producties en Cello Octet Amsterdam - Summa

VRIJDAG 16

Natlab door Plaza Futura

20.30 u • dans • € 17,50 / € 15,- (met PlazaPas/CJP/voor scholieren en studenten)

Ann van den Broek WArd/waRD FF+Rew 60:00 (REVISITED)

Van Abbemuseum

The Analogues - The White Album

Familiekunstclub: Voor 6-12 jaar

20.30 u • cabaret • €24,50

Karin Bruers en Nol Havens Bruers haalt uit

Microlab

10.00 - 12.00 u • kids • € 2,50 • aanmelden via eventbrite.nl

Boekhandel Van Piere

Makersclub

19.00 u • cultuur+ • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

Catharinakerk

Geschiedenis cafe met Jeroen Koch over Oranje in revolutie en oorlog

De Bibliotheek Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

Groen café: Onze Stad van Morgen!

Marcel Worms

20.15 u • muziek • € 20,-

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,-. Per kind een ouder gratis / inschrijven vanabbemuseum.nl

17.00 - 19.30 u • cultuur+ • € 2,50 leden, € 3,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,-

20.00 u • muziek • € 17,50

20.00 u • muziek • uitverkocht

Parktheater Eindhoven

20.30 u • stand-up comedy • € 13,50

The Laughing Lizard 6 - International

POPEI

15.00 u • KoorMuziek in de Cathrien • € 7,(scholieren en studenten vrij toegang)

Project Meesters & Gezellen: Jonge zangers samen met leden van Capella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Daniel Reuss

Dynamo

19.00 u • muziek • vvk € 23,50 / deur € 25,-

Amberian Dawn + Edenbridge + Dream Ocean + Manzana

geraakt door cultuur

Wilma Heuvelink, tot de verbeelding

over het gevoel van rijkdom dat een bibliotheek kan geven

“Lezen gaat niet per sé over leren. Een kind heeft zijn eigen fantasie, ziet in tekeningen andere dingen dan jij en gaat vragen stellen. Heb daar geduld voor. Het is een ontdekking, en dat geeft zoveel plezier. Lees elke dag met aandacht met je kind.” Wilma Heuvelink past elke week op kleindochter Janne. Het bezoek aan de bibliotheek is dan hun uitje. Samen op de fiets naar de Witte Dame, in het Bibliotheekcafé wat drinken, Janne kan er met andere kinderen spelen en natuurlijk lezen en lenen ze altijd een paar boekjes. “Ik houd van ontzettend veel boeken, vooral boeken waarbij de karakters echt tot leven zijn gebracht. Ik woonde als kind in het buitengebied in Gelderland. In mijn puberteit kwam er een bibliotheek in een nabijgelegen dorp. Dat ik daar voor het eerst binnenstapte weet ik nog heel goed! Ik was verwonderd. Een plek waar je álles kan vinden wat je wilt lezen, alles kan uitzoeken. Het was een gevoel van rijkdom. Ik was een jaar of 11 toen ik De lijsterbeshoeve las. Ik weet niet meer waar dit boek over ging, maar ik heb het toch altijd onthouden. Het heeft diepe indruk gemaakt. Ik kom nog altijd graag in bibliotheken. Ik vind het heerlijk om gewoon wat rond te kijken, door verschillende boeken te bladeren. Natuurlijk weet ik niet waar het heen gaat met de toekomst van de bibliotheek, maar wel wat ik graag zou willen behouden. De bibliotheek is ook een soort gemeenschapshuis. Je ontmoet elkaar hier, drinkt koffie, studeert, leest. Er is een ongedwongen sfeer. Ook vind ik het belangrijk dat er een verscheiden collectie blijft. Je moet kunnen blijven dwalen door de boeken.” #EINDHOVEN #TOTDEVERBEELDING #GERAAKTDOORCULTUUR door: Uit in Eindhoven

FEBRUARI 2018

17


Muziekgebouw Eindhoven

Natlab door Plaza Futura

Ensemble van Codarts Hogeschool voor de Kunsten

Arthouse

Aynur Dogan met band

10 O’clock Heroes: Unknown Jet (melodieuze rock ‘n roll)

12.30 u • lunchpauzeconcert • € 2,20.15 u • muziek • vanaf € 29,-

Natlab door Plaza Futura

De Bibliotheek Eindhoven 18.30 - 19.30 u • cultuur+ • € 8,50 / aanmelden via eventbrite.nl

Healthy Sisters

Studium Generale/Luna Corona 20.00 u • muziek • gratis • reserveren via tue.nl/sg

First Round Kleine Prijs van Nederland

TAC Documentairefestival • diverse prijzen / docfeed.nl

FOTO KURT VAN DER ELST

20.30 u • theater • € 12,50 / reserveren@carteblanche.nu

Wegens succes hernomen: Het Proces (Kafka)

Dynamo

19.00 u • muziek • vvk € 15,- / deur € 17,50

The Front Bottoms + The Smith Street Band & Brick + Mortar

Academisch Genootschap

ZONDAG 18

Boekhandel Van Piere

Parktheater Eindhoven

Down South Jazzband

15.00 u • kids 4+ • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

Kwatta - De Familie van Nielie barst van liefde!

MAANDAG 19

Muziekgebouw Eindhoven

Parktheater Eindhoven

International Franz Liszt Piano Competition 2017: Alexander Ullman

Quiztie van Smaak 2

A Ghost Story

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

Blauwe Zaal Auditorium TU/e 12.40 - 13.35 u • lezing • gratis / reserveren via tue.nl/sg

Gandini Juggling / Plastic Boom Water on Mars

A Ghost Story

Hazing & Humiliation: Dr. Liesbeth Mann

Deng Boy - Witte Vis

15.30 u • muziek • vanaf € 17,50

20.15 u • muziek • € 21,50 / student € 10,-

Droom! Nederlands Studenten Orkest en Remy van Kesteren

Pand P

15.00 u • muziek • € 10,-

Deborah Witteveen - Daan van den Hurk - Zolderkamertjesklassiek 20.00 u • muziek • € 12,50 / pand-p.nl

KEPLR & Friends: The Blue Mask en KEPLR Into BOWIE

Effenaar

20.15 u • muziek • € 23,50

Pokey Lafarge

Natlab door Plaza Futura 15.00 u • filmspecial

Exhibition on screen: Vermeer 10.15 u • kids • € 12,50

De Filmfabriek

De Bibliotheek Eindhoven

14.00 - 15.30 u • cultuur+ • € 2,50 leden, € 3,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

Lezing Riet Geurts: Rouw Reizen: Verlies van een broer of zus

POPEI 15.00 u • muziek • gratis

18.00 u • pubquiz • € 17,50

20.00 - 22.00 u • film • € 7,50 / studenten € 3,50 tue.nl/sg

Muziekgebouw Eindhoven 21.00 u • muziek • € 10,-

Ad van Meurs presenteert Spanjers, Van Dijsseldonk & Planteijdt

De Bibliotheek Eindhoven

09.30 - 11.00 u • sport • per les € 12,- / aanmelden via popupyogaeindhoven@gmail.com

Shake your Chakra's! Pop Up Yoga

DINSDAG 20

Gerard van Maasakkers - 40 jaar liedjes

20.00 u • literatuur • € 8,-

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

20.00 - 22.00 u • film • € 7,50 / studenten € 3,50 tue.nl/sg

Workshop: Rise of the Robots 2

Van Abbemuseum

Lezing: Cybercrime door Dave Maasland

Filosofie café met Marc de Kesel over Zelfloos

20.30 u • muziek • uitverkocht

Boekie Night met Wim Daniëls met als gasten Oscar van den Boogaard, Tom Hofland en Geert-Jan Knoops. Muziek verzorgd door Ton Engels

19.30 - 21.30 u • cultuur+ • € 10 leden, € 12,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

14.00 u • literatuur • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

20.00 u • dans • vanaf € 21,50

Introdans - 5 HHHHH

Natlab door Plaza Futura

De Bibliotheek Eindhoven

Boekhandel Van Piere

Parktheater Eindhoven

20.30 u • cabaret • € 17,50

Microlab

Theatrale rondleiding: Yuki en De Vloek van de Verdwijnende Beelden met gebarentolk

DONDERDAG 22

Cameretten Finalistentournee

A Ghost Story

13.00 u • kids • € 3,- pp (excl. entree), kinderen t/m 5 jaar doen gratis mee

Addicted to Love: Jan Geurtz

Parktheater Eindhoven

Daniel Kist: PUURliedjes Presents 14.00 - 15.30 u • kids • € 5,- • aanmelden via eventbrite.nl

19.30 - 21.00 u • lezing • € 7,50 / studenten gratis / reserveren via tue.nl/sg

WOENSDAG 21 Parktheater Eindhoven 20.00 u • cabaret/muziektheater • vanaf € 23,50

Karin Bloemen - Volle Bloei

20.30 u • 19.30 u inleiding • toneel • € 25,-

Het Zuidelijk Toneel & Het Paleis King Lear THE DAWN BROTHERS IN ALTSTADT EINDHOVEN

18

UIT IN EINDHOVEN

Altstadt Eindhoven

21.00 u • muziek • deur € 12,50 / vvk € 10,- (incl)

The Dawn Brothers + Maurice Van Hoek

23.30 u • muziek • gratis

Dance’n’Vision Documentairefestival • diverse prijzen / docfeed.nl

Jazzclub OSJE

20.00 - 22.00 u • film • € 7,50 / studenten € 3,50 tue.nl/sg

Workshop GGzE: Mentaal fit

Blue Collar

Carte Blanche

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

19.15 - 21.00 u • cultuur+ • € 2,50 leden, € 3,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

TAC

20.30 u • muziek • € 11,50

Lees & ontdek: kinderboekenprogramma

Samen eten

DOCfeed

Afterpartees (Releaseparty)

14.30 u • jeugd/muziektheater 6+ • € 15,-

22.00 u • muziek • gratis

Vanaf deze datum • film

19.30 - 21.30 u • cultuur+ • € 5,- leden, € 6,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

14.00 - 17.00 u • muziek • € 5,-

POPEI

De Hazenschool

De Bibliotheek Eindhoven

KING LEAR VAN HET ZUIDELIJK TONEEL & HET PALEIS IN HET PARKTHEATER

22.00 u • dance

DOCfeed

Carte Blanche

20.30 u • theater • € 12,50 / reserveren@carteblanche.nu

Wegens succes hernomen: Het Proces (Kafka)

Boekhandel Van Piere 19.00 u • literatuur • gratis, aanmelden is gewenst via info@vanpiere.nl

Leesbeesten leesclub

SCALA TipoTango

21.00 u • dans/muziek • € 3,- / gratis kennismaken

20.00 u • cultuur+ • € 7,- (vrienden VUE en leden AG gratis)

Argentijnse tango: danscafé

Lezing: De Zuid-Chinese Zee zoals China dat ziet door Henk Schultze Nordholt

ZATERDAG 24

VRIJDAG 23 Parktheater Eindhoven

20.00 u • circus • vanaf € 18,50

Parktheater Eindhoven

20.00 u • musical • vanaf € 29,50

Paul Groot, Marjolein Keuning e.a. You’re the top 20.30 u • dans/urban • € 15,-

Sample Culture - Open Your Mind: The Battle

20.30 u • cabaret • € 18,50

Muziekgebouw Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

philharmonie zuidnederland: Dmitri Liss eert Sibelius

Gare du Nord: A Decade of Sex ‘n’ Jazz

POPEI

20.15 u • muziek • € 24,50

Fifth|NRE 20.00 - 01.00 • muziek • gratis

20.15 u • muziek • vanaf € 18,75

19.30 u • muziek • € 12,(inclusief workshop € 17,-)

Nataraj: blote-voeten-feest

TGIF @ Fifth|NRE - Live Jazz Funk & Soul Band (n.t.b) & DJ Ventilator

Effenaar

Effenaar

Bettie Serveert + Reiger

20.15 u • muziek • € 27,50

Rhapsody: 20th Anniversary Farewell Tour

20.00 u • muziek • € 17,50

20.30 u • muziek • € 21,50

Memphis Maniacs


adressen Academisch Genootschap Parklaan 93 040 243 48 08 academischgenootschap.nl Afslag Eindhoven Daalakkerweg 2 (Sectie C) afslageindhoven.nl Altstadt Eindhoven Stratumseind 71 040 243 23 99 info@altstadt.nl

DESPISED ICON IN DYNAMO

Microlab

Fifth|NRE

Makersclub

Zondag @ Fifth|NRE Jazz, Drinks and Bites

Van Abbemuseum

Effenaar

Kinderkunstclub: Voor 6-12 jaar

Naked Song presents... Stef Kamil Carlens

Philips Museum

De Bibliotheek Eindhoven

10.00 - 12.00 u • kids • € 2,50 • aanmelden via eventbrite.nl

14.00 - 16.00 u • kids • € 6,- / inschrijven via vanabbemuseum.nl

Elk half uur tussen 12.00 & 15.30 u • cultuur+/kids • reguliere entreeprijs Toneelstuk De Lamp

15.00 - 22.00 • muziek • gratis

20.00 u • muziek • € 22,-

14.00 - 16.00 u • cultuur+ • € 2,50 leden, € 3,- niet-leden / aanmelden via eventbrite.nl

DINSDAG 27 Parktheater Eindhoven 20.00 u • 19.15 u inleiding • opera • uitverkocht

Staatsopera van Tatarstan Die Zauberflöte 20.30 u • cabaret • € 13,50

Blind Date 3 - Theaterbezoek op goed geluk

Muziekgebouw Eindhoven 20.15 u • muziek • € 12,50

TAC

Filosofiemiddag: Vervreemding en verbinding

Het kijkende oor door Frank de Munnik

Documentairefestival • diverse prijzen / docfeed.nl

TAC

Randy Newman: Dark Matter Tour

DOCfeed

Documentairefestival • diverse prijzen / docfeed.nl

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

Catharinakerk

DOCfeed

15.00 u • OrgelMuziek in de Cathrien • € 7,- (scholieren en studenten vrij toegang)

Carte Blanche

Janno den Engelsman (Gertrudikerk, Bergen op Zoom)

15.00 u • theater • € 12,50 / reserveren@carteblanche.nu

Academisch Genootschap

Wegens succes hernomen: Het Proces (Kafka)

20.00 u • literatuur/cultuur+ • aanmelden via ag-eindhoven.nl • leden gratis / nietleden € 10,-

Literaire Lezing: Kom kennismaken met... Lieke Marsman / Het tegenovergestelde van een mens

Café Wilhelmina 16.00 - 19.00 u • muziek • gratis

Saturnoon Music Café

Dynamo

19.00 u • muziek • € 18,-

Philips Museum Elk half uur tussen 12.00 & 15.30 u • cultuur+/kids • reguliere entreeprijs

Toneelstuk De Lamp

SCALA TipoTango

17.00 - 22.00 u • dans/muziek • € 5,- / Gratis kennismaken

Argentijnse tango: milonga

MAANDAG 26

Despised Icon + Malevolence + Archspire + Vulvodynia

Parktheater Eindhoven

ZONDAG 25

Gerard van Maasakkers - 40 jaar liedjes

Parktheater Eindhoven

Muziekgebouw Eindhoven

10.30 & 11.30 u • jeugd/dans 0,5+ • uitverkocht

Wonderland Collectief / Makiko Ito - BB

14.30 u • jeugd/ musical 4+ • € 15,-

Theater Terra - Welterusten, Kleine Beer

20.00 u • dans/urban • € 17,50

Sample Culture & ISH Open Your Mind: Showcase battle

POPEI 13.00 u • muziek • entree: pay what you want

Nieuw akoestisch peil: nieuw folkfestival, met o.a. Sido Martens, Ad Grooten, Matzko, Pyrolysis en Quivive

20.30 u • muziek • € 25,-

21.00 u • muziek • € 10,-

Ad van Meurs presenteert Walt Wilkins & the Mystiqueros

Natlab door Plaza Futura 15.00 u • filmspecial

20.00 - 22.00 u • film • € 7,50 / studenten € 3,50 tue.nl/sg

Your Name (Kimi no na wa)

Pand P

20.30 u • muziektheater • € 13,50

Club Gewalt - Yuri, a work-out opera

Philips Museum Elk half uur tussen 12.00 & 15.30 u • cultuur+/kids • reguliere entreeprijs

Toneelstuk De Lamp

Boekhandel Van Piere 20.00 u • cultuur+

Science cafe over quantumcomputers

WOENSDAG 28 Parktheater Eindhoven 20.00 u • 19.15 u inleiding • toneel • vanaf € 24, 50

Hajo Bruins, Oda Spelbos, Cees Geel e.a. - Achter Het Huis

Muziekgebouw Eindhoven

20.15 u • muziek • € 35,I Muvrini - Luciole 20.30 u • muziek • gratis

Thiemo Wind over de Matthäus Passion van Bach: Vriendentafel

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e 19.15 - 22.00 u • film • € 7,50 / studenten € 3,50 tue.nl/sg

Exhibition on screen: Encore: David Hockney at The Royal Academy of Arts

Your Name (Kimi no na wa)

Philips Museum

Blauwe Zaal Auditorium TU/e

Elk half uur tussen 12.00 & 15.30 u • cultuur+/kids • reguliere entreeprijs

12.40 - 13.35 u • lezing • gratis / reserveren via tue.nl/sg

Toneelstuk De Lamp

Kunnen we praten: Joris Luyendijk

De Bibliotheek Eindhoven

Studium Generale/Luna Corona

09.30 - 11.00 u • sport • per les € 12,- / aanmelden via popupyogaeindhoven@gmail.com

Muziekgebouw Eindhoven

12.00 u • muziek • vanaf € 8,-

Shake your Chakra's! Pop Up Yoga

Hamlet Piano Trio

Inspiratie-ochtend: Lezen!

café 't Rozenknopje

Filmhuis De Zwarte Doos TU/e

13.00 u • cultuur+ • talkshow de SPAMshow Dè Eindhovense live talkshow over Eindhovense zaken

20.15 u • muziek • € 55,-

10.00 - 12.00 u • literatuur • gratis

20.00 - 22.00 u • film • € 7,50 / studenten € 3,50 tue.nl/sg

Your Name (Kimi no na wa)

20.00 - 21.45 u • theater • gratis • info via tue.nl/sg

George en Eran lossen wereldvrede op: De Finale

Natlab door Plaza Futura

20.10 u • podiumkunsten • € 25,- / € 20,(met PlazaPas) / € 17,50 (CJP/voor scholieren en studenten)

Live Ballet: The Winter’s Tale

Philips Museum Elk half uur tussen 12.00 & 15.30 u • cultuur+/kids • reguliere entreeprijs

Carte Blanche Jan Heynslaan 4 040 245 17 39 carteblanche.nu Catharinakerk Kerkstraat 1 040 244 88 97 kerkconcerten.dse.nl CKE Pastoor Petersstraat 180 040 216 32 00 7 cke.nl De Bibliotheek Eindhoven Emmasingel 22 040 260 42 60 bibliotheekeindhoven.nl Dynamo Catharinaplein 21 040 239 31 10 dynamo-eindhoven.nl Eindhoven Museum Boutenslaan 161-b 040 252 22 81 eindhovenmuseum.nl Effenaar Dommelstraat 2 040 239 36 66 effenaar.nl FIFTH | NRE Gasfabriek 5 040 237 60 70 info@fifthnre.com fifthnre.com Filmhuis de Zwarte Doos TU/e Terrein aan het Limbopad 040 294 68 48 dezwartedoos.nl Inkijkmuseum Dommelstraat 2a 040 8488230 inkijkmuseum.nl Kazerne Expo Restaurant Paradijslaan 2-8 040 236 61 96 kazerne.com MU Torenallee 40-06 040 296 16 63 mu.nl Muziekgebouw Eindhoven Heuvel Galerie 140 040 244 20 20 muziekgebouweindhoven.nl Muziek in de Cathrien Florastate 36 040 212 11 46 07 07 muziekindecathrien.nl

Natlab door Plaza Futura / Baltan Laboratories Kastanjelaan 500 040 294 68 48 natlab.nl Pand P Leenderweg 65 040 303 21 70 pand-p.nl Parktheater Eindhoven Theaterpad 1 040 211 11 22 (reserveringen) parktheater.nl Perk Interieuropleidingen Visserstraat 13 040 244 35 13 perk-interieur.nl philharmonie zuidnederland Jan v. Lieshoutstraat 5 088 1660 700 info@philharmoniezuidenderland.nl Philips Museum Emmasingel 31 040 235 90 30 info-museum@philips.com PopEi Klokgebouw 300 040-243 14 44 popei.nl RHCe Raiffeisenstraat 18 040 264 99 40 rhc-eindhoven.nl Stichting Complex / Kruisruimte Gen. Bothastraat 7e stichtingcomplex.nl Stichting Strabrecht Theater Mierloseweg 1 kasteelgeldrop.nl Studium Generale, TU/e Den Dolech 2 / Auditorium 2.02 040 247 49 00 tue.nl/sg TAC - Temporary Art Centre Vonderweg 1 040 246 13 25 tac.nu Ton Smits Huis Jacob Reviuslaan 25 040 211 47 86 tonsmitshuis.nl United Cowboys Kleine Berg 62 040 237 12 77 unitedcowboys.net Van Abbemuseum Bilderdijklaan 10 040 238 10 00 vanabbemuseum.nl Boekhandel van Piere Nieuwe Emmasingel 48 040 249 20 02 vanpiere.nl Volksuniversiteit Eindhoven Tongelresestraat 146a 040 782 08 10 info@vu-eindhoven.nl

Toneelstuk De Lamp

FEBRUARI 2018

19


KEPLR & FRIENDS spelen David Bowie, Lou Reed en Pink Floyd! Op zaterdag 17 en zondag 18 februari a.s. presenteren Stichting KEPLR Music & Events en Pand P de eerste editie van KEPLR & Friends - een tweedaags event waar ambitieuze en talentvolle bands van Nederlandse bodem van zich horen. KEPLR & Friends is synoniem met muzikale diversiteit, kwaliteit en (gezellige) muzikale ontmoeting.

za 17 februari The Vision of Johanna en One Of These Days

DESIGN ONTWERPERIK. FOTO’S NICK FRANKEN, JASON VAN VLIET EN JOHAN HAHN

The Vision of Johanna is een soulful popband met brede smaakpapillen voor funk, soul en pop. Het debuut album MindRunning is in de media goed ontvangen en ze mochten het voorprogramma van onder andere Sabrina Starke en Douwe Bob verzorgen. Op zaterdag staat de band klaar om te grooven! De gloednieuwe Pink Floyd-tributeband One Of These Days brengt het programma Childhood’s End op podia in Nederland en daarbuiten: bekende Pink Floyd klassiekers, vergezeld van eigen en verrassend beeldmateriaal.

zo18 februari The Blue Mask en KEPLR Into BOWIE The Blue Mask brengt een ode aan Lou Reed en één van de beste platen uit zijn ruim 40jarige carrière; het gelijknamige album uit 1982. De band speelt de beste nummers van dit album in een intieme setting, begeleid door beeld, en natuurlijk staan ook de hits van Lou Reed en een aantal nummers van The Velvet Underground op het programma. KEPLR brengt met KEPLR into BOWIE een afwisselend en gevarieerd programma met hoogtepunten uit het repertoire van David Bowie. KEPLR is een projectband die jaarlijks classic rock songs interpreteert, registreert en vertolkt. Zij weten ‘hun helden’ zo dicht mogelijk te benaderen bij het vertolken van hun muziek. Kaarten pand-p.nl en op de avonden zelf aan de kassa van Pand P. Let op! Er zijn per avond maar 110 kaarten (€ 12,50 per persoon) verkrijgbaar, dus wees er snel bij!

muziek

PAND P ZA 17 EN ZO 18 FEBRUARI 20.00

Uittips online lezen? februari @ Fifth|NRE

vr 23 februari (20.00-01.00 u / gratis)

TGIF @ Fifth|NRE Thank God it’s Friday - Clubnight Live Jazz Funk & Soul Band (n.t.b) & DJ Ventilator De welbekende TGIF Club Night met live muziek, dus voetjes van de vloer! zo 25 februari 15.00-20.00 uur

Zondag @ Fifth|NRE Jazz, Drinks and Bites Live De jongens van Smit

schrijf je in voor onze nieuwsbrief: sign up for our newsletter: uitineindhoven.nl 20

UIT IN EINDHOVEN

Kom genieten van jazz, blues, pop, ballads, folk, musical en classics en natuurlijk onze heerlijke drinks & bites tijdens Zondag@Fifth|NRE Fifth|NRE Gasfabriek 5, Eindhoven FIFTHNRE.COM

UIT IN EINDHOVEN februari 2018  

UIT IN EINDHOVEN newspaper February 2018

UIT IN EINDHOVEN februari 2018  

UIT IN EINDHOVEN newspaper February 2018