{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

STAPHORST jaargang 2 | najaar 2018

Binnenkijker Boer Staphorst Historie

schitterend verleden INTERVIEWS MET: ANNET VAN STRIK, ANNEKE SEGERS DE VROUW VAN DE BURGEMEESTER, HULS VOEGWERKEN

Een verhaal van een vrouw modetrends voor de feestdagen


Decemberactie!

WARM GEROOKTE ZALMZIJDE 1000 gr per stuk

€

19,

95

PROFITEER ELKE WEEK VAN VERSE ACTIES! STAPHORST dinsdag & vrijdag 10.30-18.00 uur

ROUVEEN donderdag 10.30-18.00 uur

BESTELLEN? BEL 06 29 34 59 39 WWW.VISHANDELTIMMERMAN.NL

Uw visspecialist

bij u in de buurt! BLIJF OP DE HOOGTE VAN ACTIES! VISHANDEL TIMMERMAN


‘De vrouwen van Staphorst’

W

aar in de vorige editie van Trots op Staphorst allemaal mannen op de voorkant stonden, was het nu de beurt aan de vrouwen van Staphorst die in deze editie schitteren. En schitteren dat doen ze, wat was dit leuk om te doen. De mooie verhalen van powervrouwen uit Staphorst.

Angela Scholtus Zelf ben ik een persoon die altijd een positieve draai geeft aan negatieve situaties. Omdenken heet dat tegenwoordig. Dit wil ik ook doorgeven aan de mensen om mij heen. Door een lifestyle magazine huis-aan-huis aan te bieden in combinatie met lifestyle events en netwerkborrels, wil ik de gunfactor van de consument naar ondernemers vergroten en zeker ook van ondernemer naar ondernemers. Samen sta je sterk, samen bereik je meer.

In deze editie zijn er veel vrouwen die wat moois te vertellen hebben. Allemaal verhalen van vrouwen uit gemeente Staphorst. Het is een editie met veel diversiteit. Een vrouw die een metaalbedrijf runt, fashion ladies, vrouwen in de makelaardij en nog veel meer verhalen. Maar daarnaast is er ook het moeder zijn in combinatie met werken, vrouw zijn van een ondernemer of zelfs DÉ vrouw van de burgemeester. Dit zijn stuk voor stuk verhalen die in deze editie worden uitgelicht. Maar er is ook een ‘vreemde eend in de bijt’ want u leest ook een verhaal van gebroeders Huls van Huls Voegwerken, dit als correctie op de vorige editie. Ook wel leuk, hardwerkende mannen tussen de vrouwen van Staphorst. Er zijn natuurlijk weer nieuwe trends op gebied van wonen en fashion. Omdat de feestdagen eraan komen, zullen er ook een aantal feestelijke items in het blad naar voren komen. Weer veel leesplezier gewenst! Ik koop lokaal, waar koop jij? Angela Scholtus Bladmanagement

www.trotsopmagazine.nl en volg ons op

www.facebook.com/trotsopstaphorst

Trots op Staphorst

3


IN BEELD AYFER HULSBERGEN “NAILS, VISAGIE & HAIRSTYLING”

4


Inhoud

8

64

BOERTJES MAKELAARS

HULS VOEGWERKEN

18

BOER STAPHORST

Special 06 De vrouw van de burgemeester 32 Royal kids in huiselijke sfeer 36 Schitterend verleden

colofon Trots op Staphorst is een uitgave van Uitgeverij: Uitgeverij Trots op Jan Steenstraat 38, 7944 TS Meppel www.trotsopmagazine.nl staphorst@uitgeverijtrotsop.nl Fotografie: Rianne Brouwer, www.inbeeldmetrianne.nl Omslagfoto: Rianne Brouwer Kleding dames cover: Annet van Strik Tekst: Astrid Mensink, Eelco Kuiken, Erik Riemens, Erwin Dijk Acquisitie: Angela Scholtus Bladmanagement: Angela Scholtus Vormgeving: Comceptum Oplage: 6.500 huis-aan-huis Alle teksten en illustraties zijn copyright 2018 Uitgeverij Trots op. Alle rechten voorbehouden. Overname van delen uit de magazine is niet toegestaan. Indien van toepassing berust het auteursrecht van de aangeboden informatie bij de rechthebbende pagina’s. Dit geldt ook voor alle gebruikte handelsmerken en logo’s. Alle afbeeldingen en teksten worden beschermd door copyright en zijn eigendom van de fotograaf of Uitgeverij Trots op.

Interviews 30 Stameta en Stien 34 CNS Staphorst 44 Family Fit Lekker bewegen

voor het hele gezin

46 De dames van Rouveen Kaas 48 (H)erkenning voor vrouwen

met endometriose

54 Verbinding met Staphorst 60 Mijn Brein 66 Yust 4U in the picture

Shoppen & Vrije tijd 12 JennCollier en Zuss & Zij 16 Wido Double Fashion 22 Haarmode Maureen 23 Huidverzorginsstudio Jaqueline 25 Le Brasil Manicure & Pedicuren 50 Hilleen Mode 52 Echte bakker Bergerslag 56 Chappellerie 63 Annet van Strik creatief ondernemer

Wonen 18 Boer Staphorst 28 Maak kennis met de vrouwen van

Poortman Makelaars

42 “SAMEN INZETTEN TEGEN ALS”

Trots op Staphorst

5


‘IK HOU ERVAN NIEUWE WEGEN IN TE SLAAN’ “Ik ben een pionier. Ik hou ervan nieuwe wegen in te slaan en nieuwe mensen te ontmoeten.” Dat zegt Anneke Segers (56), echtgenote van de burgemeester van Staphorst Theo Segers en onderneemster in de zorg.

Sinds kort woont het echtpaar Segers in IJhorst. Een zoektocht naar geschikte woningen ging hieraan vooraf. Vanaf medio 2015 woonde het gezin Segers in een huurhuis in Staphorst. “Een fijne plek en vooral ook leerzaam, want we zagen hoe de gemeenschap werkt. Daar staken we veel van op. Hier in IJhorst is het anders, maar ook hier zijn de mensen vriendelijk en behulpzaam.”

6


Wonen in IJhorst Het huis in IJhorst past als een jas. “Hier voelen wij ons thuis. Het is licht, ruim en we hebben onze privacy”, zegt Anneke. Samen met hun vier kinderen, Christiaan (32), Ian (29), Renier (23) en Dorethé (20), die allemaal uit huis zijn, werd er geklust. Op de tafel branden kaarsjes. De inrichting is sfeervol, maar niet overdadig. “Ik vind het leuk om mijn omgeving met weinig middelen gezellig te maken. Sfeer maken is leuk, ook in de tuin.” Een orgel en een piano nemen een prominente plek in. Theo was lang dirigent van meerdere koren. “Muziek maken is onze passie.” Terugblik Drie jaar geleden kwamen Theo en Anneke naar Staphorst. Een nieuwe halte voor de echtelieden die al 36 jaar getrouwd zijn. “Ik denk dat dit het juiste moment was voor Theo. Hij was er aan toe om dit mooie ambt te vervullen en hij verlangde er ook naar. We praatten er veel over en we legden het voor aan God. We geloven dat Hij ons leven leidt. Het was goed om deze kant op te komen. Ja, we missen onze kinderen, maar ze komen hier vaak; het huis is groot genoeg.” Eigen leven Anneke Segers staat naast en achter haar man, maar ze heeft ook een eigen leven, een eigen bedrijf zelfs. ‘Zorgsaem in Praktijk’ heet haar ‘eenvrouwszaak’. Voor gemeenten in de Krimpenerwaard, waar het echtpaar eerder woonde, werkt ze één of twee dagen in de week op het snijvlak van zorg en welzijn. Zorgpreventie is haar specialisme. “Ik houd mij bezig met chronisch zieken en zorgmijders.”

“Het huis in IJhorst past als een jas. Hier voelen wij ons thuis.”

Dat is niet alles. Anneke werkte ook anderhalf jaar als praktijkverpleegkundige in Staphorst en nu doet ze dat in Beilen en Steenwijk. Ze leert mensen gezonder te leven. “Omdat ik bij een huisarts in Staphorst zat, ken ik misschien wel meer mensen dan mijn man. De mensen werken hier keihard. Qua leefstijl valt hier nog wel wat winst te behalen”, glimlacht ze. Vrije tijd Dat harde werken verwachten de Staphorsters ook van hun burgemeester. “We doen vrijwel altijd zaterdag boodschappen. Op een gegeven moment kwam er iemand naar ons toe die vroeg aan Theo of hij niet wat anders te doen had. Een andere keer keek iemand in onze kar en vroeg of wij dat allemaal op gingen eten. Een beetje nieuwsgierig, zullen we maar zeggen.” Balans Het echtpaar Segers werkt als een bedrijf. “We leggen vaak de agenda’s naast elkaar en dan bepaal ik wanneer ik kan werken en wanneer ik met Theo op pad ga. Zijn agenda is leidend. Ik vind het fijn om met mijn man mee te gaan, contacten te leggen. Theo is een gevoelsmens. Hij heeft de gave om emotie en zakelijkheid in balans te brengen. Als ik naar hem kijk en luister, dan ben ik heel trots. Hij is helemaal zichzelf en ik trouwens ook.”

Trots op Staphorst

7


BOERTJES MAKELAARDIJ

WAAR EEN NUCHTERE FAMILIE GROOTS IN KAN ZIJN In Dedemsvaart nam Jan Boertjes direct na de oorlog het makelaarskantoor van een goede vriend over. Zijn passie voor de makelaardij liet ook zijn zoon niet onberoerd. In 1980 namen Harry en Irma Boertjes het kantoor over, waarna een tweede vestiging in Staphorst werd geopend. Inmiddels is (klein)dochter Carmen Boertjes in de voetsporen van haar opa en vader getreden. “Als familiebedrijf doen we het echt met z’n allen”, vertellen Carmen en Irma. “Daarbij gaat het ons niet om de stapel stenen, maar om de mensen op zoek naar hun nieuwe thuis.”

Enkele jaren geleden heeft Boertjes het makelaarskantoor in Dedemsvaart overgedragen aan een medewerker, zodat alle werkzaamheden nu in Staphorst zijn geconcentreerd. “Wij voelen ons thuis in Staphorst en het werkt prettig vanuit één locatie, met korte lijnen tussen de makelaardij en hypotheekafdeling. Ondanks de veranderde huizenmarkt zijn de meeste kopers vrij nuchter, hier leidt het niet zomaar tot biedingen boven de vraagprijs. Zo’n mentaliteit kunnen wij ons wel in vinden. Naast verkoop begeleiden we mensen graag bij de aankoop van hun nieuwe woning, waarbij we vanuit onze eigen hypotheekafdeling ook de financiering mee kunnen nemen.” Met dit hele pakket garandeert Boertjes een goede afstemming tussen emotie en financiën, zodat de gewenste woning ook echt binnen handbereik is.

8


PAARDENWERELD Eenmaal binnen bij Boertjes makelaardij word je natuurlijk omringd door het woningaanbod, maar ook door foto’s van paarden. “De paardensport is een hobby die veel contacten in de paardenwereld heeft opgeleverd. Toen we jaren geleden door één van die contacten werden benaderd om zijn object te verkopen, werd een nieuw specialisme binnen ons familiebedrijf geboren.” De (verkoop) activiteiten in de paardenwereld vormden een spin off naar het buitengebied in een grote regio. De activiteiten binnen de woningmarkt in en rondom Staphorst met daarnaast de agrarische sector en bedrijfsonroerendgoed, blijven echter wel de belangrijkste focus. “Zo zijn we ook bevoegd om agrarische bedrijven en grond te taxeren en verkopen en vormt bedrijfsonroerendgoed – geïnspireerd door het kenmerkende Staphorster ondernemerschap – een belangrijke nevenactiviteit.”

HECHT TEAM Achter al deze werkzaamheden schuilt een hecht team van twaalf medewerkers. Natuurlijk vormen Harry en Carmen als gecertificeerde makelaars/taxateurs het gezicht van het kantoor. Irma is de spil, met oog voor de agenda, op de hoogte van alles wat speelt en verantwoordelijk voor de financiële afdeling. “Verder werken we met drie assistent-makelaars, een adviseur en een binnendienstmedewerkster op de hypotheekafdeling, een boekhouder en drie binnendienstmedewerkers voor de makelaardij. Een aantal medewerkers zijn al vele jaren bij ons in dienst en dat zegt wel iets.”.

LANGDURIGE RELATIE Met een familiebedrijf zijn werk en privé niet altijd te scheiden. “In Dedemsvaart woonden we boven het kantoor en zat ik als klein meisje op mijn hobbelpaard naast de receptie”, zegt Carmen. Juist dat familiaire, vertrouwde gevoel heeft ertoe geleid dat Boertjes met veel klanten een langdurige relatie heeft opgebouwd. “In Staphorst zijn we in de garagebox van slijterij Pastoor begonnen”, gaat Irma verder. “Hier lag de potentie en inmiddels hebben we binnen families meerdere generaties mogen begeleiden.” Nu Carmen zelf een dochtertje heeft, is de vierde generatie Boertjes een feit. Of zij de passie voor makelaardij met haar opa, oma en moeder deelt, zal de toekomst uitwijzen.

Boertjes Makelaardij en Financiele diensten B.V. Gemeenteweg 75, 7951 CE Staphorst T: 0522 – 462844 E: staphorst@boertjes.nl

www.boertjes.nl Trots op Staphorst

9


A4 FLYER

â‚Ź35

Meest gekozen door NL!

per 1000 stuks*

Ontwerpen drukken & bezorgen...

+

+

U betaalt voor de netto oplage

Goedkoopste van Nederland

Meer traffic in uw winkel

Snel en makkelijk geregeld

* Prijs bij een minimale afname van 10.000 stuks.

...voor de allerlaagste prijs!

Vrijblijvende offerte ontvangen? info@huisaanhuisflyers.nl | 085-273 73 64


TE KOOP

BIJZONDERE WONING OP MISSCHIEN WEL HET MOOISTE PLEKJE VAN DE STRAAT! Sommige woningen springen boven de rest uit door de bijzondere indeling, verrassende ruimte of mooie ligging. Dit huis aan de Staphorster Kerkweg 22 in Staphorst heeft het allemaal. De ligging is dichtbij het centrum van het dorp en met een perceel van 623 m2 is er rondom de woning een fijne tuin aanwezig.

De woonkamer is voorzien van een serre met een gas openhaard, van hieruit is een prachtig zicht op de tuin. Een prettige plek om te genieten van een goed boek en een kop thee. In de luxe open keuken aan de straatzijde kan een kookliefhebber zijn of haar hart ophalen. Verder is er een slaapkamer op de begane grond met aangrenzend een grote badkamer met o.a. een sauna!

Vraagprijs â‚Ź 487.500,- k.k.

Indeling

Begane grond: hal, woonkamer v.v. vloerverwarming, open keuken, bijkeuken, slaapkamer en grote en luxe badkamer op de begane grond. Deze badkamer is voorzien van 2 vaste wastafels, riante inloopdouche, sauna, toilet, urinoir en vloerverwarming. 1e verdieping: overloop, 3 slaapkamers, kledingkamer met kast en badkamer voorzien van toilet, wastafel en douche. Tevens is er toegang tot de bergzolder.

Deze woning staat te koop via Boertjes Makelaardij BV. Wilt u meer weten? Neem contact op via 0522-462844.

Trots op Staphorst

11


DE GEDURFDE COMBI VAN

ZUSS&ZIJ

Aanstekelijk enthousiasme Jennita Visscher en Jacquelien Dunnink stralen als zij het over hun winkels hebben. De gezelligheid en spontaniteit voelt als een warme jas. Super enthousiast delen zij hun passie voor mode met altijd een verrassende twist. “We doen echt ons best om iedere vrouw met een zelfverzekerde uitstraling te belonen. Altijd zijn we eerlijk in ons advies. Zijn er twijfels? Niet doen. Laat het je niet los? Bel gerust, dan is het alsnog voor jou.”

Net even anders Bij Zuss&Zij vind je schoenen die net even anders zijn dan anders, ook voor vrouwen afhankelijk van steunzolen of breedtematen. “We staan regelmatig bij elkaar in de winkel en dus kennen we elkaars collectie door en door. Niet zelden stuurt mijn zus iemand langs voor het perfecte laarsje onder die mooie broek. Als verzorgend extraatje bieden we new care supplements om klachten als spataderen te verminderen. Alles om vrouwen in hun vrouw-zijn te versterken.”

Zuss&Zij Gemeenteweg 69 7951 CE Staphorst, T: 0522 – 468778

Wij verkopen o.a.: Baboos, Bullboxer, Caprice, Carmens, Cafe Moda, DWRS, Helioform,Jana,La Strada, Laura Vita, Lazamani, Maruti, Mustang, Pitt, PostXchange, Rieker, SPM, Tamaris, Tangoshoes.

12

&


&

JENNCOLLIER

Een tikkie stoer

Verrassende collecties

JennCollier zit tegenwoordig ruimer in het jasje en dus vind je er nog meer mooie merken voor een leuke prijs. “Gestimuleerd door onze eigen, meer gedurfde kledingstijl weten we vrouwen uit te dagen een zwarte broek te combineren met een blouse in een opvallende print. Dat levert ze vaak leuke reacties op en dus zien we ze ook terug.” Met ook (corrigerende) ondermode, beenmode en vele accessoires kleedt JennCollier vrouwen van top tot teen.

Elke keer kijken Jennita en Jacquelien uit naar een nieuw seizoen. “Voor de inkoop van nieuwe aanwinsten trekken we gerust twee dagen uit. We maken foto’s, kijken naar trends, comfort en een goede prijs-kwaliteitverhouding.” Moeder en dochter gaan vaak mee om te passen en vergelijken, zodat hun verrassende collectie echt iedere vrouw iets te bieden heeft. “We veranderen regelmatig en dus is er altijd wel reden om even bij ons binnen te lopen.”

JennCollier Gemeenteweg 73A 7951 CE Staphorst, T: 0522 – 468778

Kijk voor de nieuwste collecties op www.jenncollier.nl en www.zussenzij.nl of de desbetreffende Facebookpagina’s.

Trots op Staphorst

13


Veelzijdig in kaasspecialiteiten

Al meer dan honderd jaar is Rouveen Kaasspecialiteiten meester in het maken van kaas. Kaas in honderden soorten, smaken, kleuren, vormen, kort, lang of héél lang gerijpt. Bereid van verschillende melksoorten en met een ruime keuze aan ingrediënten. Ontwikkeld en geproduceerd voor een bijzondere smaakbeleving in alle eetculturen wereldwijd.

Oude Rijksweg 395 | 7954 GH Rouveen | Telefoon +31 (0)522 29 82 22 info@rouveenkaas.nl | rouveen-kaasspecialiteiten.nl


LEVENSBOOMLOCATIE

DOE JE MEE?

Iedereen mag meedoen

Basisschool De Levensboom heeft een nieuwe locatie gekregen. Een stuk grond, midden in Rouveen, is nu leeg. Wat kunnen we daarmee doen? De gemeenteraad van Staphorst hoort het graag van jou. Kom met je plan. Het beste idee wint!

HOE?

SPELREGELS www.jijenoverijssel.nl/levensboom

Je plan verbeelden kan op allerlei manieren. Denk aan een maquette, een schets/tekening, het gebruik van materialen of bijvoorbeeld een filmpje. Maak, bij een bouwwerk, een foto van wat je gemaakt hebt en voeg die toe aan je plan op het platform. Het bouwwerk kan meegenomen worden naar de expert-meetings. Dien je plan in via www.jijenoverijssel.nl/ levensboom. Of lever het in bij de balie van het gemeentehuis. Doe dit vóór 23 november 2018. Plaats je gegevens op het plan (naam, leeftijd, bereikbaarheid: telefoon, email). Vragen? Neem dan contact op met Roelien van der Haar (0522) 46 75 91 of via r.vanderhaar@staphorst.nl.

– Jij blijft eigenaar van jouw plan en de uitvoering. – De gemeente gaat jouw plan niet uitvoeren; dat doen de initiatiefnemers, ook financieel! – Wij bieden jou zoveel mogelijk facilitering, stroomlijning en ondersteuning in de uitvoering van je plan. – Jouw plan mag niet tegen de wet zijn, moet in omgevingsvisies passen, en een goed financieel plan hebben; kortom, voldoen aan de minimale randvoorwaarden en passen binnen de kaders.

FINALE

De besluitvormingsprocedure wordt door de gemeenteraad vastgesteld op 27 november 2018. De beslissingsbijeenkomst is op 21 januari 2019.

Besluitvorming

TIPS

Verzamel positieve energie via www.jijenoverijssel.nl/levensboom. Zet verschillende kanalen in om jouw plan onder de aandacht te brengen. Denk aan social media, laat je zien binnen de gemeente en wees actief via het platform. Neem zoveel mogelijk supporters mee naar de finale.

TWEE EXPERTMEETINGS Wij organiseren twee expertmeetings. Alle indieners lichten dan hun plannen toe. Je kunt je plannen toetsen aan elkaar en bespreken met een aantal experts (op het gebied van bouwen, ruimtelijke kwaliteit, duurzaamheid en financieel). Wie weet worden er gezamenlijke ideeën gedragen en allianties gemaakt.

26 NOVEMBER

17 DECEMBER

voetbalkantine SC Rouveen Korte Kerkweg 22 Rouveen

Wordt nog bekend gemaakt.

OM 19.00 UUR

OM 19.00 UUR

HOUD WWW.JIJENOVERIJSSEL/LEVENSBOOM IN DE GATEN VOOR MEER INFORMATIE EN HET VERVOLG 15


EIGENARESSE HILLIE DE WEERT IS WIDO DOUBLE FASHION

“IK RICHT MIJ ALTIJD OP DE KLANT, NIET OP WAT IK ZELF LEUK VIND”

WIDO Double Fashion Bergerslag 4-a, 7951DS Staphorst T: 0522-463060

WWW.FACEBOOK.COM/WIDOSTAPHORST 16


“MIJN GEVOEL BIJ EEN MERK MOET ALTIJD GOED ZIJN” Het pand waar Wido Double Fashion in huist, heeft al heel wat veranderingen meegemaakt. Ruim dertig jaar geleden was het een sportzaak. Langzamerhand kwam er meer behoefte aan vrijetijdskleding. Tegenwoordig kan de klant aan de Bergerslag 4a vooral terecht voor kinderkleding en een kleine collectie bad- en herenmode. Eigenaresse Hillie de Weert maakte de winkelontwikkeling in al die jaren van dichtbij mee. “In 2001 ben ik in de zaak gekomen. Sinds 2015 run ik de winkel alleen. Daarvoor heb ik het veertien jaar samen met een compagnon gedaan. Samen besloten wij om ons meer te richten op vrijetijdskleding. Bij sportkleding zie je toch dat de clubs het tegenwoordig allemaal zelf regelen. Bovendien is er minder variatie. Verkoop je een zwart sportbroekje, dan moet je er ook weer één inkopen.” De sport is overigens niet helemaal verdwenen uit de winkel. De hoek met badkleding is daar een kleurrijk bewijs van. Ook nu weer ingegeven door de klantvraag en omdat er verder in Staphorst geen verkooppunt is voor kwalitatief goede zwemkleding. “Het hangt er altijd, omdat er best veel zwemmers zijn die het hele jaar baantjes trekken en omdat er altijd zwemles wordt gegeven.” Wido Double Fashion verkoopt volgens het ‘shopinshop’ principe ook sneakers van Vriend Sport en Fashion

uit Meppel. Daarnaast heeft Hillie ook een bescheiden assortiment van kleding voor mannen. “Dat is vooral handig voor jongens, die wel lengte hebben, maar nog niet zo breed zijn. Zij kunnen dan een broek scoren op de herenafdeling en voor een trui of t-shirt nog bij de collectie voor tieners terecht.” “Ik weet wat er leeft in het dorp. Als ik dan op pad ben voor de inkoop, denk ik weleens van ‘dat zou wel heel mooi zijn voor dat meisje of die jongen.’ Het is leuk als de kinderen steeds weer terugkomen in mijn winkel. Zo leer ik ze kennen en weet ik wat ze wel en niet mooi vinden.” In de winkel hangt kinderkleding van populaire merken, zoals Gabbiano, Cars Jeans, Crush denim, Garcia Jeans, Frankie & Liberty en het gewilde Name it. “Mijn gevoel bij een merk moet altijd goed zijn. Ook is de prijs- kwaliteitsverhouding erg belangrijk. Net als de klik met de vertegenwoordiger. Samen bepaal je toch wat er in je winkel komt en wat voor jou het beste werkt.” Hillie staat als enige in de winkel en krijgt af en toe assistentie van haar oudste dochter Joëlle (19) of nicht Klaasje. Haar oudste zoon Jordi van 21 jaar en jongste dochter Amber van 17 jaar, hebben minder met de winkel. “Ik ben op maandag gesloten en dan ben ik vaak op pad voor de inkoop of bezoek ik beurzen. Mijn uitgangspunt is dat ik mij altijd richt op mijn klanten en niet op wat ik zelf leuk vind.”

OOK STOMERIJ Een goede bereikbaarheid, gratis parkeren en service voor de klant. Dat is Wido Double Fashion. Maar er is meer. Sinds 2002 is Hillie ook depothouder van stomerij Meinen uit Meppel.

Trots op Staphorst

17


BINNENKIJKEN IN EEN KLEURRIJKE NIEUWBOUW WONING MET ITEMS VAN BOER STAPHORST

18


We zien het tegenwoordig steeds vaker; een interieur met een eigen persoonlijkheid en een combinatie van verschillende woonstijlen. Dit keer mochten wij binnenkijken in een kleurrijke nieuwbouwwoning in Rouveen Meteen bij binnenkomst van deze nieuwbouwwoning word je aangenaam verrast door de ruimte en de grote vtwonen tegels. Maar dat niet alleen! Het huis heeft dankzij de warme materialen en het kleurgebruik een hele fijne sfeer en je ziet gelijk dat er aan elk detail gedacht is!

Alles binnen zes weken Vaak zie je dat een interieur in de loop van de jaren echt moet ‘groeien’. Maar dat geldt niet voor dit interieur! De bewoners van dit huis hebben namelijk alles binnen zes weken gerealiseerd met behulp van vrienden en familie.

Royale leefkeuken In dit huis kun je niet om de royale keuken heen! De okergele kleur op de muur zorgt er voor dat de keuken er echt uit knalt. Daarnaast kun je zien dat er ook aan de gezelligheid is gedacht. De lange stoere eettafel is perfect voor een uitgebreid diner met een grote groep! De hanglamp en de wanddecoratie zorgen voor een lekker speels contrast bij alle strakke lijnen in het huis.

“De woonkamer is het bewijs dat je oud en nieuw prima kan matchen”

Trots op Staphorst

19


“Je ziet gelijk dat er aan elk detail gedacht is!�

Een mix & match tussen oud en nieuw In de woonkamer vind je vooral veel kringloopgelukjes die gecombineerd zijn met stoere meubels en kleurrijke accessoires. Deze ruimte is het bewijs dat je oud en nieuw prima kan matchen met elkaar. Ook in deze ruimte mag de wanddecoratie niet ontbreken. De okergele vis, gemaakt van houten stokjes en 3d geprinte connectoren, van (het opkomende merk) Plokko steelt hier dan ook echt de show.

Badkamer Ook de badkamer past helemaal bij de rest van het huis. Zo zie je hier de vergrijsde kleuren van de vloertegels terug en is er gebruik gemaakt van vtwonen visgraattegels boven het bad. De accessoires zoals de wandplanken, het badplankje en de radio zijn allemaal van hout. Ook in deze ruimte vind je dus veel natuurlijke materialen terug.

Kijk voor meer inspiratie op

www.boerstaphorst.nl

20


PLOKKO MAANVIS Een uniek statement aan je muur! Hoe tof is het om wanddecoratie in 3D

MAT ZWARTE KEUKENKRAAN

aan je muur te hebben hangen? Want ze zeggen dat 3D printen de toekomst is. Plokko is een uniek maak-het-zelf constructie materiaal dat je helpt met het ontwerpen, delen, maken en weer veranderen van meubels en woonaccessoires zoals met deze maanvis.

Laat de kraan volledig tot zijn recht komen in de keuken! Deze mat zwarte keukenkraan is gedurfd, maar misstaat zeker niet in een mooie keuken. Je geeft je keuken een moderne touch met deze kraan.

56,95

309,-

VTWONEN WANDREK

WINTER TRENDS

Ideaal om je spullen in te zetten! Dat lukt aardig met dit vtwonen wandrek. Je creĂŤert een nostalgische sfeer, maar het metalen ontwerp maakt het rek volledig van deze tijd. Zet je mooiste borden op het rek, hang het in de keuken en je hebt een mooi pronkstuk voor aan de muur.

24,95

BY BOER STAPHORST

BEPUREHOME ROLKUSSEN

DUTCHBONE LOUNGECHAIR

Net even anders dan anders.

Op zoek naar een retro item met een moderne uitstraling?

Dit rolkussen van BePureHome is door zijn fluwelen stof een chique item voor op de bank. Leg bijvoorbeeld het kussen bij de armleuning voor extra comfort bij het zitten of liggen. Wie wil nu niet extra comfort?

Dan is deze loungechair van Dutcbone zeker iets voor jou! Door de vintage brown kleur krijgt de stoel die typische warme uitstraling. Het wordt een echte eyecatcher in je huis! Wil je minder retro in huis? Kies dan voor een stoffen variant in licht- of donkergrijs!

29,95

529,-

Achthoevenweg 2, Staphorst I Kijk voor ons complete assortiment op WWW.BOER-STAPHORST.NL Trots op Staphorst

21


TEAM HAARMODE MAUREEN GEKNIPT VOOR PROFESSIONALITEIT “Dankzij hen sta ik waar ik sta.” Het is een uitspraak van Maureen Hakkers, sinds 1992 de trotse eigenaresse van Haarmode Maureen, over haar team. “Het zijn vijf stoere en trendy dames die met de tijd meegaan en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarmode.” Al 28 jaar is Maureen werkzaam in de salon aan De Markt, die af en toe een restyling krijgt of kleine verbouwing ondergaat. “Na twee jaar bedrijfsleider te zijn geweest, kon ik de zaak overnemen. Hoewel ik geen Staphorster ben, voelde ik mij hier heel snel thuis en direct welkom.” Ze zit nog steeds op dezelfde locatie. “We hebben

heel veel trouwe klanten uit Staphorst, maar ook daarbuiten. Mannen, vrouwen en tieners. Echt heel gevarieerd en er komen nog steeds klanten bij. We hebben een online afsprakensysteem, wat heel goed werkt. Je kunt zo heel gemakkelijk zien wanneer er ruimte en tijd is. Ik denk dat zo’n 80 procent van mijn klanten daar gebruik van maakt.” Een allround klantenbestand betekent ook veel verschillende wensen op het gebied van kapsels. Maureen vindt het belangrijk mee te gaan met de tijd. “Nu is de trend

zachte en koele tinten, maar je ziet ook helder rood, oranje en bruin tinten. Daarnaast zijn we ook kleurenexpert en werken wij met pure pigmenten. We trainen ons personeel ook regelmatig als het gaat om de allerlaatste trends. Dat vind ik sowieso heel belangrijk als ondernemer. Dat je niet alleen up to date moet zijn, maar dat je je ook steeds door ontwikkelt.”

WWW.HAARMODEMAUREEN.NL 22


JE HUID IS IN GOEDE HANDEN BIJ JACQUELINE De vakkundige handen van schoonheidsspecialiste Jacqueline Korterink beroeren de gezichtshuid. De warme stoel doet het lijf goed, terwijl een ontspannend muziekje door de ruimte zwijmelt. Mensen laten ontspannen, een warm thuisgevoel bezorgen, de huid een ‘boost’ geven, dat is al 23 jaar de missie van Jacqueline Korterink van Huidverzorgingsstudio Jacqueline in Staphorst. Jacqueline en haar team: Rianne, Lysanne en Herma zijn specialisten als het gaat om de huid - en dan met name van het gezicht. Meestal is een behandeling heerlijk ontspannend en komen de mensen speciaal hiervoor, soms hebben cliënten last van een huidprobleem en is de kundigheid van de dames nodig om verlichting te brengen. Jacqueline is specialist als het gaat om de behandeling van acné. Ook vrouwen die de zichtbare veroudering willen vertragen, gaan weer stralend de deur uit. Niet de ogen zijn de spiegel van de ziel, maar de huid. “Aan de huid kan je heel veel zien. Stress, voedingspatronen, leefstijl. Wat er van binnen aan de hand is, zie je aan de buitenkant”, zegt Jacqueline. “De huid vertelt een verhaal.” In haar werk staat Jacqueline letterlijk en figuurlijk dichtbij haar klanten. Niet zelden geeft ze voedingsadviezen. Minder suiker, minder varkensvlees en minder zuivel doen wonderen. “Een goede huidverzorging voor de binnen- en buitenkant is een must voor een stralend uiterlijk! Het is prachtig om dichtbij de mensen te mogen komen, het vertrouwen te krijgen en dat al 23 jaar.”

Trots op Staphorst

23


TEAM STAPHORST CENTRUM

TEAM ROUVEEN

TEAM STAPHORST BUITEN

COÖRDINEREND WIJKVERPLEEGKUNDIGEN

GESPECIALISEERD PALLIATIEF VERPLEEGKUNDIGEN

Mariët Keizer en Lisa Kooiker van gemeente Staphorst: De wijkverpleegkundigen coördineren en indiceren de zorg. Vol gedrevenheid staan wij samen met het team ‘Verpleging en Verzorging’ dagelijks voor u klaar.

Sascha Hagen Palliatieve zorg is zorg voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Wij, als gespecialiseerde verpleegkundigen, bieden begeleiding aan cliënten en hun naasten. Dit kan zowel op lichamelijk gebied maar ook op het gebied van psychosociale zorg of zingeving.

TECHNISCH VERPLEEGKUNDIG TEAM NOORD

WONDVERPLEEGKUNDIGE

Wij zijn de technische vrouwen van Carinova. Dit houdt in dat we in opdracht van de huisarts of specialist zorg verlenen rondom infusen, pijnbestrijding, katheters, drains, dialyse, wondbehandeling en dergelijke. We voeren ons werk met passie uit, en zijn dag en nacht bereikbaar voor u.

Danielle Kok De gespecialiseerde wondverpleegkundigen van Carinova zijn uitermate deskundig in de verzorging en behandeling van alle soorten wonden. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wondzorg. Wij werken nauw samen met het wijkteam, huisartsen, specialisten, wondexpertisecentra en ziekenhuis in de regio.

CASEMANAGER DEMENTIE

THUISBEGELEIDING

Femmie Stolte Voor al uw vragen over dementie kan de casemanager dementie van Carinova u verder helpen. Ik informeer, adviseer en bied langdurige ondersteuning als u en/of uw mantelzorgers met dementie te maken hebben.

Wilhelmien Bosman en Henny Korterink Thuisbegeleiding biedt ondersteuning bij psychosociale problematiek en opvoedingsproblemen. Wij proberen samen met cliënt verbetering aan te brengen in het dagelijkse leven.

NACHTZORG Wij leveren zorg gedurende de nacht tussen 23.00 tot 7.00. Dit kan zijn geplande zorgvragen van cliënten thuis en ongeplande zorg zoals een alarmering. Ook leveren wij terminale zorg, een waakdienst bij mensen thuis of in hospices in onze regio.

VERTROUWD DICHTBIJ.

ZORG NOD BEL 24/7 IG? NAAR

0900-866

2

Kijk nu wat we voor u kunnen betekenen op www.carinova.nl


HET BESTE VAN TWEE WERELDEN VOOR HANDEN EN VOETEN Tropische warmte, gecombineerd met Hollandse nuchterheid. Rosana Santos komt van oorsprong uit Brazilië. De liefde bracht haar naar Staphorst en sinds drie jaar heeft ze haar eigen bedrijf: Le Brasil Manicure & Pedicure aan de Gemeenteweg. Vanaf haar 16e weet Rosana alles van de verzorging van handen en voeten. Haar behandeling is tropisch en Nederlands. “Ik combineer het beste van twee werelden. Mijn doel is problemen oplossen, zorgen voor een goede hand- en voetverzorging, waarbij ook schoonheid om de hoek komt kijken”, zegt Rosana die al 26 jaar in Nederland woont. “Ik hou ervan handen en voeten mooier te maken.”

“Ik combineer het beste van twee werelden” Deze werkwijze werkt. Haar klanten komen overal vandaan. “Rosana is supergoed in haar werk. Wat een heerlijke ontspannen behandeling”, schrijft iemand op haar website. Rosana wil haar bedrijf graag uitbreiden, zodat meer dames en ook heren hun handen en voeten in de kundige handen van Rosana kunnen leggen.

Trots op Staphorst

25


‘INDO OP KLOMPEN IN STAPHORSTER KLEDERDRACHT’

26


“EEN DINSDAGMIDDAG OM NIET TE VERGETEN…” Op een dinsdagmiddag stapte ik, spontaan als ik ben, binnen bij de Chapellerie en Boessenkool fotografie. Dit omdat ik van vroeger nog wist dat het bedrijf, net als je dat in Volendam hebt met Volendamse klederdracht, toeristen fotografeert in Staphorster klederdracht. En omdat het nu het thema ‘De vrouwen van Staphorst’ is kan ik er als Aziaat natuurlijk niet onderuit komen om ook in klederdracht gefotografeerd te worden. Dus heb ik de stoute ‘klompen’ aangetrokken en Jeanet Boessenkool gevraagd of ze mee wilde werken aan de pagina en mij wilde fotograferen in Staphorster klederdracht. Wat hebben wij een leuke middag gehad! Met iemand die ik helemaal niet kende prachtige prachtige gesprekken gehad. Wat houd ik van mijn beroep.

OOK TE BOEKEN VOOR TEAMFOTO’S VOOR BEDRIJVEN OF GEWOON EEN LEUKE FOTOSHOOT MET FAMILIELEDEN

Muldersweg 5, Staphorst fotoboessenkool@solcon.nl Trots op Staphorst

27


MAAK KENNIS MET DE VROUWEN VAN POORTMAN MAKELAARS In de jaren ’70 werd door Willem Poortman de basis gelegd voor wat nu Poortman makelaars is. Dit inmiddels kenmerkende kantoor werd in 1999 door zijn schoondochter Ingrid SlotPoortman overgenomen en succesvol voortgezet. Binnen ons kantoor - wat is gevestigd middenin Staphorst - zijn de vrouwen flink in de meerderheid. Dit soms tot ongenoegen van de mannen! Voor boeren, burgers en buitenlui bieden wij met een team van 10 personen diverse diensten aan: van woningmakelaardij tot bedrijfsonroerendgoed, van agrarisch vastgoed tot fosfaatrechten. Wij doen het allemaal! Maak hieronder kennis met de vrouwen én mannen van Poortman makelaars.

WIJ ZIJN U GRAAG VAN DIENST! Poortman Makelaars Bergerslag 1A 7951 DR Staphorst T: 0522-464040 E: poortman@bix.nl

28


Woningmakelaardij Ingrid en Martine zijn ingeschreven als register woningmakelaar en -taxateur. Zij mogen woningen aan- en verkopen en daarnaast allerlei taxaties uitvoeren. Kristine begint volgend jaar met haar opleiding tot register makelaar en taxateur. U kunt haar nu al wel treffen bij bezichtigingen en/of de in verkoop name van uw woning.

Agrarisch vastgoed Naast woningmakelaars zijn Ingrid en Martine ook gecertificeerd als register makelaar voor landelijk en agrarisch vastgoed. Van de taxatie van een perceel landbouwgrond tot de verkoop van complete agrarische bedrijven: wij zijn van alle markten thuis.

Fosfaatrechten Naast onroerend goed is ons kantoor ook druk met de handel in productierechten en dan hebben we het met name over de fosfaatrechten. Wist u dat een groot deel van alle fosfaattransacties in ons land door de handen van Marleen en Klazien gaan?

Bedrijfsonroerendgoed (BOG)

Binnendienst

Bij Ingrid bent u ook aan het juiste adres voor verkoop, aankoop of taxatie van uw bedrijfsonroerendgoed. Als veelzijdig vastgoeddeskundige is zij hét aanspreekpunt voor vele soorten taxaties, bijvoorbeeld ten behoeve van een financiering of voor fiscale doeleinden.

De makelaars kunnen natuurlijk niet alles zelf doen en dus nemen Klazien en Marleen ze met plezier het nodige werk uit handen. Als echte duizendpoten bieden zij ondersteuning op het gebied van de woningmakelaardij, agrarisch vastgoed, bedrijfsonroerendgoed en fosfaatrechten. Ook zijn zij het prettige en eerste aanspreekpunt voor onze klanten. Dat gaat altijd met een glimlach!

KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.BIX.NL

Om te zorgen dat Klazien en Marleen volledig binnen het kantoor hun ding kunnen blijven doen, zorgt onze Annelies Kooiker elke week voor de plaatsing van de verkoopborden en alles wat daarbij komt kijken, zoals de plaatsing van de verkocht en/of open huis meldingen.

Klaas Kooiker

Jacob Cornee van Jan Vrieling Zandwijk Steenhagen

Onze mannen Met al die vrouwen is het erg gezellig op kantoor, maar natuurlijk zijn wij ook blij met onze mannelijke collega’s. Graag stellen wij u voor aan Klaas Kooiker (handelend in productierechten), Jan Steenhagen (register makelaar en taxateur landelijk en agrarisch vastgoed), Jacob Vrieling (makelaar agrarisch onroerend goed) en Cornee van Zandwijk (handelend in productierechten). Wij vinden het fijn om in een gemengd en gemêleerd team te werken om zo meningen te delen en gedachten en ervaringen uit te wisselen. Hier ervaart u als klant de voordelen van!

Trots op Staphorst

29


ONDERNEEMSTERS ANJA EN ERIKA STAAN HUN MANNETJE Vrouwen leiden bedrijven met gevoel. Betrokken medewerkers maken een bedrijf beter. Twee onderneemsters die hun mannetje staan: Erika Keizer van restaurant Stien en Anja Bosch, eigenaar van metaalbedrijf Stameta.

30


“VROUW ONDERNEEMT MEER MET GEVOEL”

“MENSEN OP HUN GEMAK STELLEN”

Anja Bosch is eigenaar en directeur van Stameta Metaal en ErgoLift. Als vrouw leidt ze een bedrijf van vijftig mensen, vooral mannen. “Ik heb het imago een iron lady te zijn, maar niets is minder waar. Eigenlijk ben ik best gevoelig en sociaal, maar als het nodig is, sta ik mijn mannetje.”

Erika Keizer is eigenaar van restaurant Stien in Staphorst. Ze wil haar gasten een heerlijke avond bezorgen. “Ik ben een zakenvrouw die het mensen naar de zin wil maken. Vrouwen zijn er denk ik beter in om mensen op hun gemak te stellen.”

Staphorst Metaal (Stameta) is groot in aluminium zetwerk en geveldelen. In 2007 kocht Anja de zaak. Daarvoor was ze jarenlang financieel directeur van een poedercoatingbedrijf. Dit jaar nam Anja een grote klant over: Ergolift, een bedrijf wat onder andere gevelonderhoudsinstallaties maakt. “Als directeur in loondienst een bedrijf leiden is moeilijker dan als eigenaar. In het eerste geval werk je met de portemonnee van een ander. Dat is een grote verantwoordelijkheid. Nu is het mijn eigen geld. Dat voelt vrijer.” Volgens haar zit het ondernemerschap deels in je genen. Naar eigen zeggen was Anja op de basisschool al aan het ondernemen. “Ik was ook altijd klassenhoofd en aanvoerster bij de voetbal. Ik neem de verantwoordelijkheid en ga voorop in de strijd. Dat is een eigenschap die je als ondernemer moet hebben.” Toch is ze naar eigen zeggen geen vrouw van staal. Integendeel. “Ik denk dat een vrouw meer met gevoel onderneemt. Ik vind het welzijn van mijn mensen zeker zo belangrijk als het rendement van mijn bedrijf. Goed voor je mensen zorgen, betekent dat ze zich betrokken voelen en gewaardeerd. Betrokken mensen zorgen voor een goed bedrijf. Ik doe het niet zelf. Ik heb een managementteam. We doen het samen.” Ergolift uit Apeldoorn, met ruim twintig mensen, is geïntegreerd in Stameta. “Dat betekent een verandering voor de personeelsleden. Ik probeer de mensen mee te nemen in de nieuwe koers, betrokken te maken. Is dat een vrouwelijke manier van leiding geven? Misschien wel.”

Restaurant Stien is gevestigd op een historische plek. Hier woonde en werkte ooit een ander ‘stoer wijf’. Kunstenares Stien Eelsingh (1903-1964), wereldberoemd om haar expressionistische werk over Staphorst, was eigenaar van het rijksmonument. Dit was haar ‘Witte Boerderij’. Als vrouw stond ze haar mannetje en ze werd op handen gedragen. “Als er een lampje knippert, zeggen we: oh, daar is Stien.” Erika wil haar gasten een onvergetelijke culinaire avond bezorgen op een prachtige plek, maar wel betaalbaar en dus voor iedereen. “Hier komen alle rangen en standen.” Chef Hermann en souschef Vincent zorgen daarvoor. Gastvrouw is Marijke Groenink. Erika is sinds negen jaar eigenaar van het bedrijf waar zes mensen werken. “Ik vind het een kick als gasten de keuze maken voor Stien. Ze komen overal vandaan en ze kiezen voor mijn bedrijf. Prachtig.” Voordat Erika met Stien startte, was ze accountmanager voor een bierbrouwer. In die hoedanigheid kwam ze bij talloze horecabedrijven over de vloer. “Ik leerde toen hoe het niet en wél moet. Je personeel is het belangrijkste, qua kostenpost, maar ook omdat je mensen je bedrijf maken. Wij werken hier relaxed, dat vindt iedereen. Geen gedoe, ook niet als iets mis gaat. We willen het mensen naar de zin maken, dan moeten we het zelf ook leuk hebben. Dat is misschien de vrouwelijke touch. Gevoel is belangrijk.”

Trots op Staphorst

31


“IK BIED ANDERE KINDEROPVANG AAN”

OPVANG BIJ ROYAL KIDS IN HUISELIJKE SFEER

Royal Kids heeft in korte tijd naam gemaakt in de gemeente Staphorst. Eigenaresse Rolinda Lindeboom runt in ‘d Olde Baank nu ruim twee jaar een kinderopvang, waar ouders en kinderen terecht kunnen voor peutereducatie, kinderopvang en buitenschoolse opvang. Ze praat met een enorme passie, gedrevenheid en betrokkenheid over haar vak. “Ik wil een goede en fijne plek bieden voor de kinderen.”

Royal Kids Lijsterbeslaan 7, 7954 HE Rouveen T: 06 29793063 E: info@kinderopvang-royalkids.nl

32


“IK WIL EEN HUISELIJKE SFEER CREËREN, ALS VERVANGING VAN DE THUIS-SITUATIE.”

Dat doet ze niet alleen uiteraard, maar met een team van enthousiaste en professionele pedagogisch medewerkers en vrijwilligers. “De peuterjuffen hebben een HBOachtergrond. Dat doe ik bewust om een goed pedagogisch en educatief aanbod te kunnen realiseren. Zelf kom ik uit het onderwijs, ben ik intern begeleider en pedagoog. Ik heb interim werk gedaan en daardoor veel scholen en kinderopvang gezien. Voor veel kinderen is het verschil tussen school en vrije tijd best wel verwarrend. De kinderopvang wordt vaak heel schools. Ook zie je in de opvang vaak “Voor de opvang hebben wij geen vast hele grote groepen, waar sommige kinderen activiteitenprogramma, maar de kinderen mogen vooral spelen. Wij werken volgens haast in verzuipen.” de principes van ervaringsgericht leren De visie die Lindeboom wil uitdragen en kijken met name naar welbevinden en is bijzonder in deze omgeving. “Ik bied betrokkenheid van het kind. Het vrije spel als Royal Kids andere kinderopvang aan. is daarbij heel belangrijk. Ik vind dat de Veel spel, vaak buiten en vooral kleinere waarde daarvan wordt vaak onderschat. Ik groepen. Voor de inrichting en het speel- vind het belangrijk om te kijken naar: wie materiaal gebruik ik veel natuurlijke mate- is dit kind en wat heeft dat kind nodig? De rialen. Bij ons tref je geen schermpjes aan of groepen zijn daarom zo klein, zodat wij als speelgoed op batterijen. Ik wil een huiselijke team ook ieder kind echt kunnen zien.” sfeer creëren, als vervanging van de thuissituatie. Daarnaast vind ik een goede Royal Kids – de naam betekent Koningsoverdracht van groot belang. Wij nemen kinderen, een geschenk van God – heeft nu daar de tijd voor en vinden samenwerking plaats voor 15 kinderen, kinderdagopvang en BSO. Ze werken met verticale groepen, met de ouders heel belangrijk.” waarbij verschillende leeftijden gemixt zijn, net als in een gezin. Sinds vorig jaar is er een peuterspeelgroep, die afgelopen januari

werd uitgebreid met een tweede groep. Hierin wordt peutereducatie aangeboden aan kinderen tussen de twee en vier jaar, met een gericht voorschools aanbod. Maar Royal Kids heeft meer in huis. Naast de organisatie van diverse thema-avonden over onder meer opvoeding, is er een zwangerschapscursus van Bewust Zwanger ter voorbereiding op de bevalling en het ouderschap. De cursus bestaat uit zeven avonden, waaronder één partneravond. Zelfs een privécursus in de eigen, vertrouwde omgeving is mogelijk. De Rouveense zit vol plannen en ideeën. Ze zoekt daarin heel erg de samenwerking in de gemeente. “Soms heb ik het idee dat er te veel eilandjes zijn, terwijl we elkaar juist kunnen versterken, aanvullen en kunnen leren van elkaar”, zegt ze met het nodige enthousiasme in haar stem.

WWW.KINDEROPVANG-ROYALKIDS.NL Trots op Staphorst

33


Het is een aandoenlijk tafereel. Een stuk of tien kinderen zitten op de evenwichtsbalk geboeid te kijken hoe de vier juffen poseren voor de foto. Rina Hoxe, Conny Hofsink, Betty van den Brink en Lenette Veneman vertellen het verhaal van CNS Staphorst. “Maar het gaat niet om ons hoor”, waarschuwen ze meteen al. “We doen het echt als team.”

BIJ CNS STAPHORST HEBBEN ZE HET GOED SAMEN Spelende kinderen, moeders die staan te praten op het schoolplein, stevige klimrekken en knikkerpotjes in de tegels. CNS Staphorst lijkt een school als zoveel anderen. Lijkt, want de basisschool behoort tot een in Nederland zeer select gezelschap. “We zijn een éénpitter”, vertelt Rina. “Dat betekent dat we helemaal zelfstandig zijn en niet zijn aangesloten bij een stichting of vereniging.” En dat biedt voordelen, legt Conny uit. “We zijn alle vier leerkracht, maar hebben ook nog een andere functie.” Zo is Conny zelf gedragsspecialist, terwijl Lenette rekenspecialist is. “Ik bespreek met collega’s de sterktes en zwaktes van de leerlingen bij het rekenen. Wanneer een leerling bijvoorbeeld extra begeleiding nodig heeft, bespreek ik dat weer met de ‘remedial teacher’ – dat is Rina – die vervolgens gaat kijken wat er moet gebeuren.”

34


“Onze normen en waarden zitten vooral in wat we doen, minder in uiterlijk vertoon” Dubbelfuncties

Welkom

Als intern begeleider is Betty de spin in het web. Ze bespreekt met alle leerkrachten het wel een wee van de leerlingen. “Het voordeel van die dubbelfuncties is dat we de kinderen goed kennen. We hangen als het ware boven een groep, maar staan er tegelijk ook zelf in. Er zijn tegenwoordig heel veel ‘verschillende kinderen’, wij proberen ze goed in beeld te krijgen en te houden. We staan samen met ouders om het kind heen en zijn heel erg op elkaar ingespeeld.” Conny knikt. “Zo hebben we ook nog Bertha die de sociale vaardigheidstraining geeft, Jolanda die de hoogbegaafdenwerkgroep begeleidt en Colinda die ons als leerkrachten kan coachen en ook de stagiaires coacht.”

De naam Christelijke Nationale School Staphorst zegt het al, aan de Staphorster Kerkweg staat een christelijke school waar iedereen welkom is. “Onze normen en waarden zitten vooral in wat we doen, minder in uiterlijk vertoon”, zegt Lenette. “Iedereen mag hier zichzelf zijn. Ieder kind is goed zoals het is.” Zoals op de meeste basisscholen voeren de dames op CNS Staphorst de boventoon. Toch is de school niet helemaal een vrouwenbolwerk. Naast directeur Aldert Dijk telt het team drie mannelijke leerkrachten en twee conciërges. “De mannen zijn hier heel tevreden, ze worden op handen gedragen”, zegt Rina gekscherend. Conny vult aan: “Voor de mix is het goed dat we ook een aantal mannen hebben. Vooral voor de jongens is dat prettig. Ze gaan gewoon wat anders met bepaalde dingen om. Toen we een nieuw klimrek kregen zeiden de vrouwen: ‘Oei, wat hoog, laat ze maar voorzichtig doen’. De mannen zeiden juist: ‘Ach joh, dat gaat wel goed’. Samen vullen we elkaar aan. We zijn één team en hebben het goed samen.”

Niet alle vrouwen waren op het fotomoment aanwezig.

www.cnsstaphorst.nl Staphorster Kerkweg 38, Staphorst T: 0522 461 632 | E: cns@cnsstaphorst.nl

Trots op Staphorst

35


Schitterend verleden Streekdrachtsieraden uit Staphorst

dirk kok

Schitterend verleden Streekdracht-sieraden uit Staphorst

08-05-18 10:54

36


De rijken willen ’t mooiste goed De mindre stand volgt op de voet. De mode is wel een wrede macht, Zoo menig moeder slaakt die klacht. Hoe komt ze met haar dochters klaar, ’t Kost moeit’ en zorg en ’t heeft bezwaar. Niet elke vader vindt het goed Als moeder zoo aan pronken doet. Maar ja het moet, de mode eischt Of men het laakt of men het prijst. Want bijna ieder mist den moed, Om niet de doen wat ieder doet. J.V. 1925 Uit ‘Schitterend Verleden’

Dirk Kok - Staphorster vrouw voor haar pronkkast

Dirk Kok - Tippespeld

Dirk Kok - Gouden krul op oorijzer

Op twaalf jarige leeftijd kreeg het meisje haar tweede oorijzer en hier werden de ‘nabben’ vervangen door de gouden krullen. Als het meisje haar oorijzer met de krullen kreeg, dan was ze zichtbaar blij. De meisjes, vanuit school op weg naar huis, liepen of fietsten speciaal om en kwamen bij Drost vragen. “Wanneer bint mien kruln’n klaor? Ze waren enthousiast en keken uit naar de krull’n dag. Dat ze voor het eerst een nieuw oorijzer met gouden krullen konden dragen betekende een nieuwe fase in het leven. Een opstap naar volwassenheid. Rond haar zeventien of achttiende jaar kreeg het meisje haar uiteindelijke oorijzer. Hieraan bevonden zich de krullen en eventueel de gouden stiften die zij gezien haar stand behoorde te dragen. Dirk Kok Uit ‘Schitterend Verleden’

Trots op Staphorst

37


38


van links naar rechts: Hennie Luten ontwerp Annet van Strik | Anja Bosch ontwerp Karin van Oosten | Anneke Segers ontwerp Roelie van Dijk | Erika Keizer ontwerp Annet van Strik | Gerja Roo ontwerp Annet van Strik | Hilly Kuiers ontwerp Grietje Kuiers | Maureen Hakkers ontwerp Annet van Strik | Jennita Visscher ontwerp Jeanet v.d. Horst | Carmen Boertjes ontwerp (origineel) en Annet van Strik | Jacqueline Korterink ontwerp Klaasje Konterman | Jacquelien Dunnink ontwerp Anouk Hoogeveen | Annet van Strik ontwerp Grietje Kuiers | Irma Boertjes ontwerp Janny van Strik | Marijn Gerritsen ontwerp Annet van Strik | Anja Geene ontwerp Annet van Strik Rolinda Lindeboom ontwerp Annet van Strik | Hillie de Weert ontwerp Annet van Strik

Trots op Staphorst

39


MARIJN IS DE SPIN IN

HET WEB TUSSEN GEMEENTE EN HET BEDRIJFSLEVEN

40


“wie kan er beter beoordelen of mensen ergens kunnen werken dan iemand die met beide partijen nauw samenwerkt.” Tussen de gemeente Staphorst en het lokale bedrijfsleven zit Marijn Gerrits (39). Sinds twee jaar is zij accountmanager ondernemers. Plooien gladstrijken, zorgen voor de juiste ingangen, contacten bevorderen én mensen aan een baan helpen, dat is wat ze doet. Het is een unieke dubbelfunctie die in het leven is geroepen om het contact tussen de gemeente Staphorst en het lokale en regionale bedrijfsleven zo optimaal mogelijk te hebben en te houden en ervoor te zorgen dat mensen in de Participatiewet een goede plek vinden bij het bedrijfsleven in Staphorst en bij bedrijven in buurgemeenten. Dat laatste doet ze met twee consulenten. Wie kan beter beoordelen of mensen ergens kunnen werken, dan degene die dagelijks bij die bedrijven over de vloer komt én weet welke mensen er in de kaartenbak zitten. Eens per week zit Marijn die opgroeide in IJhorst, aan tafel met andere accountmanagers van de gemeenten Westerveld, Meppel, Steenwijkerland en het UWV om te kijken of er mensen uit buurgemeenten vanuit de Participatiewet bij Staphorster bedrijven geplaatst kunnen worden en omgekeerd. Staphorst heeft altijd handige handjes nodig. “Samen vormen we een subregio binnen het Werkgevers Servicepunt Regio Zwolle. Dat gaat heel goed. We kunnen veel mensen en ook statushouders aan werk helpen.” Dat is één kant van het verhaal. De andere kant is dat ze een vraagbaak is voor bedrijven. Geen hobbels, geen obstakels of onduidelijkheden. Oud-jobcoach Marijn is er voor om ondernemers zo snel mogelijk bij de juiste gemeentelijke medewerkers te krijgen als ze wat willen en om de behoeftes en wensen van ondernemers binnen de gemeentelijke organisatie uit te zetten bij de juiste personen die vervolgens in actie komen. Ondernemers hoeven zich al twee jaar niet meer achter de oren te krabben wie van de gemeente ze ook alweer moeten hebben voor een vergunning, een vraag of

een probleem. Bel gewoon Marijn en zij drukt meteen op de juiste knoppen. Tijd is geld, dat begrijpt de accountmanager ondernemers maar al te goed. “Deze werkwijze werkt, maar in het proces kunnen we nog wel een paar dingen verbeteren. Ondernemers moeten weten dat ze bij mij moeten zijn en voor de medewerkers van de gemeente geldt hetzelfde. Ik heb een poortfunctie naar beide kanten. We denken er nu aan om een gemeentelijk serviceteam op te richten. Vaak heb ik dezelfde mensen nodig op het gemeentehuis. Als die in een hecht team samenwerken en elkaar frequent spreken, gaat het nog beter.” Niet voor niks is Marijn tussen de ondernemers en de gemeente gezet. Staphorst kent een imposant bedrijfsleven. De kleinste gemeente van de provincie is qua bedrijvigheid een van de grotere. Momenteel bereidt Staphorst een uitbreiding van twee bedrijventerreinen voor: de Esch IV en V. Wensen en behoeftes konden ondernemers via een enquête aangeven. De gemeente Staphorst is beroemd om haar arbeidsethos en ondernemers die de wereld veroveren. “Werken zit de Staphorsters in het bloed. Het Staphorster bedrijfsleven is bescheiden. Ondernemers zouden harder op de tamtam moeten slaan. Wat hier gebeurt, is heel bijzonder. We horen vaak alleen de stereotype dingen over Staphorst. Als er weer zo’n vooroordeel in de krant staat, dan denk ik: daar gaan we weer. De mensen moesten eens weten hoe het er hier echt aan toegaat.”

Contact opnemen met Marijn? bel: 06 12 71 68 41 Trots op Staphorst

41


‘SAMEN INZETTEN TEGEN ALS’ ALS is een vreselijke ziekte. Deze aandoening aan het zenuwstelsel sloopt patiënten in een (vaak) snel tempo. Karin de Weert uit Nieuwleusen verloor in 2008 haar man Jan aan ALS. Samen met de familie De Weert doet ze mee, onder de naam ‘Team JAN’, aan Tour du ALS op 29 mei 2019.’ Zij zetten zich in tegen ALS, ieder met zijn eigen gedachten!

42


Op de site van het evenement staat vermeld waarom Team JAN meedoet: ‘Bijna 10 jaar geleden zijn we ‘onze’ Jan verloren aan ALS. Dit jaar kwamen onze gedachten samen; we gaan de Mont Ventoux beklimmen! Door samen als familie De Weert deze uitdaging aan te gaan, willen we Jan herinneren. We hopen d.m.v. onze gezamenlijke inzet geld op te halen voor de Stichting ALS; voor onderzoeken, betere zorg en begeleiding van ALS-patiënten en hun familie.’ De opbrengst van Tour du ALS besteedt Stichting ALS Nederland aan onderzoek, medicijnen en hulpmiddelen voor de 1500 ALSpatiënten in Nederland.

He el

kt

Team JAN Tour du ALS is een jaarlijks terugkerend sportief fondsenwervend evenement. Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ beklimmen honderden fietsers, hardlopers en wandelaars jaarlijks de Mont Ventoux om geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak van deze ziekte. Meedoen kan individueel of als team. Team JAN bestaat uit een groot aantal leden van de familie De Weert, die voornamelijk in Staphorst wonen. De teamleden kunnen kiezen hoe ze de Mont Ventoux willen bedwingen. Bij de familie De Weert zal één deelnemer de berg drie keer op de fiets beklimmen en de overige 12 familieleden gaan één keer wandelend omhoog.

Ba

phors a t t S

DONDERDAG

20 DECEMBER 2018 Doneren Iedereen die deze sportieve prestatie van Team JAN wil steunen, kan dat doen door middel van een donatie via www.tourduals.nl/team/teamjan. Team JAN wordt door een aantal bedrijven gesponsord en zoekt momenteel nog bedrijven die hun steun willen verlenen in de strijd tegen deze genadeloze ziekte. Daarnaast onderneemt het team nog allerlei acties om geld in te zamelen, totdat het evenement volgend jaar plaatsvindt. Het eerstvolgende grote event is: ‘Heel Staphorst bakt’. Deze vindt plaats op donderdag 20 december a.s..

“Samen gaan we de Mont Ventoux beklimmen om Jan te herinneren.”

Meer informatie hierover is te vinden op facebook.

www.facebook.com/teamjantourduals/

Trots op Staphorst

43


FAMILY FIT

LEKKER BEWEGEN VOOR HET HELE GEZIN

Binnen bij Family Fit proef je direct de gemoedelijke sfeer. Onder het mom ‘ons kent ons’ biedt dit sportcentrum voor het hele gezin diverse groepslessen, fitness en nieuwe uitdagingen als de Milon Cirkel, Five en HIIT. “In 2016 openden we onze indoor survival baan, in hetzelfde jaar uitgeroepen tot beste trainingslocatie van ons land”, zegt eigenaar Anja Geene. “En wie na het sporten even lekker wil ontspannen, kan altijd gebruik maken van onze sportsauna, zonnebank en gezellige koffiehoek.”

‘GEEN TIJD OM TE SPORTEN BESTAAT NIET MEER’

44


Voor het ontstaan van Family Fit moeten we terug naar de tijd waarin Anja als baliemeisje begon in het sportcentrum van haar zus. “Na verloop van tijd ging ik er ook les geven en zo ben ik er eigenlijk ingerold.” Toen Anja in Staphorst kwam wonen, werd haar gevraagd ook hier les te geven, waarna al snel een gevoel van ‘dit kan ik zelf ook’ naar voren kwam. “In 1995 begonnen een collega en ik in een klein pand in het dorp ons eigen Studio Fit, met groepslessen vooral gericht op vrouwen.” Na 2,5 jaar ging Anja alleen verder om in 2005 de stap naar het huidige pand te maken om onder de noemer Family Fit naast groepslessen ook fitness aan te gaan bieden.

COMPLEET AANBOD Door constant te blijven ontwikkelen, groeide Family Fit uit tot een veelzijdig sportcentrum voor het hele gezin. “We bieden groepslessen als work out of the day (WOD), pilates, tacoyo en jump-fit, een energieke workout op kleine trampolines die na jaren van afwezigheid weer helemaal in is.” Populair is de Milon Cirkel, waarbij je twee keer in de week in slechts 35 minuten je hele lichaam traint. “In het midden van de cirkel staat een zuil die met groen de duur van je inspanning en met rood het moment van wisselen aangeeft. Een pasje met je persoonlijke kenmerken maakt het eigenhandig instellen van de acht apparaten overbodig. Met deze cirkel gaat het excuus ‘geen tijd’ niet langer op.”

NIEUWE UITDAGINGEN Naast de Milon Cirkel vind je bij Family Fit nu ook Five, een concept om rug- en gewrichtsklachten te voorkomen, en HIIT, een intensieve interval training van dertig minuten om je conditie te vergroten. “Bijzonder is natuurlijk onze indoor survival baan, inmiddels met een outdoor component aangevuld. Onder de noemer Family Fit Indoor Survival bieden we er zowel vrije trainingen als groepslessen voor jong en oud. We verzorgen onder andere klimclinics en ontvangen scholen om hier hun gymlessen te vullen. Kinderen vinden het echt helemaal geweldig en dus bieden we naast kidssurvival en ouder-kindlessen ook de mogelijkheid om bij ons je kinderfeestjes te vieren.”

GRATIS KINDEROPVANG

Family Fit Sport & Bewegingscentrum Family Fit Indoor Survival Wethouder Timmermanstraat 7B 7951 SH Staphorst T: 0522 – 464635 E: info@family-fit.nl

www.family-fit.nl

Family Fit is er voor het hele gezin, ook voor ouders met kleine kinderen. “Drie ochtenden in de week is er gratis kinderopvang met een hele leuke mini-crosstrainer en andere kleine apparaten.” Kijkend naar haar eigen gezin zien we grote betrokkenheid. Waar Anja zich met het team richt op Family Fit Sport & Bewegingscentrum, neemt haar oudste zoon én Europees kampioen Obstacle Running met meerdere collega’s Family Fit Indoor Survival voor zijn rekening. “Wellicht komen mijn andere zonen later ook in het bedrijf en kan ik het stokje aan hen alle drie overdragen.” Trots op Staphorst

45


DE DAMES VAN ROUVEEN KAASSPECIALITEITEN “ONZE DAMES PRODUCEREN PER JAAR 182 MILJOEN LITER MELK”

46

Een coöperatie met vooral mannelijke ledenveehouders. Een productiebedrijf waar het personeelsbestand voor meer dan 75% uit mannen bestaat. Maar zijn het niet juist de dames die Rouveen Kaasspecialiteiten draaiende houden?


“MOOI OM ZO TE LATEN ZIEN DAT WE ÉCHTE VAKMENSEN ZIJN” De Coöperatieve Zuivelfabriek “Rouveen” u.a. kent een traditionele samenwerkingsvorm. De ruim 250 betrokken leden-veehouders leveren dagelijks de melk die nodig is voor de productie van de kazen. In totaal 182 miljoen liter verschillende soorten melk per jaar. En die 182 miljoen liter wordt geproduceerd door de dames van Rouveen Kaasspecialiteiten. Zij worden met zorg behandeld, in de watten gelegd door onze leden-veehouders en staan het liefst in de gezonde buitenlucht vers gras te grazen. De melk van onze dames is de basis van een zeer natuurlijk, duurzaam en vooral lekker product: kaasspecialiteiten.

Duurzame kaasspecialiteiten Aan Rouveen Kaasspecialiteiten is het de uitdagende taak haar missie te realiseren: Rouveen Kaasspecialiteiten wil met een hoogwaardig assortiment van unieke kwaliteitskazen een bovengemiddelde melkprijs voor haar leden-veehouders realiseren. Om deze bovengemiddelde melkprijs te kunnen uitbetalen is onderscheidend vermogen in de hele keten erg belangrijk. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol. Dé reden dat de coöperatie al ver voordat ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ een trend werd hiermee bezig was. Rouveen Gewoon Duurzaam (RGD) wordt dat genoemd, omdat het voor Rouveen Kaasspecialiteiten gewoon heel normaal is goed voor jezelf en je omgeving te zorgen. Algemeen directeur Klaas Hokse vertelt: ‘Duurzaamheid is inmiddels de nieuwe standaard. Daarom is ons uitgangpunt bij het nieuwe RGD-programma voor de leden-veehouders ook ‘Iedereen doet mee’. Niet omdat wij als bedrijf dat persé willen, maar omdat het een eis is van de afnemers. Duurzaam produceren geeft ons bestaansrecht’. Een duurzame bedrijfsvoering wordt niet alleen gevraagd van de leden-veehouders, maar is voor de kaasfabriek ook heel gewoon. Naast zonnepanelen, led-verlichting en het hergebruik van bijvoorbeeld wei, water en warmte, wordt ook veel aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Flexibele werkroosters, een leefstijlcoach, gratis fruit en een abonnement op de sportschool zijn voorbeelden uit de praktijk. ‘Ook dát valt onder Rouveen Gewoon Duurzaam. ’Gewoon’ goed met elkaar omgaan, daar gaat het om. Want uiteindelijk maken onze medewerkers het verschil.’, meent Klaas Hokse.

Kwaliteitsvrouwen Jaarlijks neemt een aantal medewerkers van Rouveen Kaasspecialiteiten deel aan het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC). Bij deze wedstrijd, waarbij tien kaasboorsels beoordeeld worden op soort kaas, leeftijd, vetpercentage en eventuele geur- en smaakafwijking, wonnen dit jaar maar liefst twee medewerkers van Rouveen Kaasspecialiteiten! Thea Hidding (goud) en Lilian Hoepel (brons) werken beide op de afdeling ‘kwaliteit & technologie’ en zijn – met recht – trots op deze prestatie! ‘Mooi om op deze manier aan de hele zuivelsector te laten zien dat we bij Rouveen Kaasspecialiteiten échte vakmensen zijn’.

Boerinnendag Rouveen Kaasspecialiteiten weet hoe belangrijk het thuisfront is voor het melkveebedrijf. Daarom organiseert zij regelmatig een ‘Boerinnendag’, speciaal bedoeld voor de vrouwelijke kracht op het bedrijf. In 2018 stond deze dag in het teken van voedselverspilling. De dames gingen zelf aan de slag met het bedenken én maken van een eigen kaassoort. Het beste idee van de boerinnen werd daadwerkelijk in productie genomen door Rouveen Kaasspecialiteiten.

WWW.ROUVEEN-KAASSPECIALITEITEN.NL Trots op Staphorst

47


‘ALS DOOR EEN WONDER KREGEN WE TOCH NOG EEN PRACHTIGE TWEELING’

48

(H)erkenning voor vrouwen met endometriose Na een heerlijke vakantie besloot Jacquelien in 1996 haar buikklachten kenbaar te maken bij haar huisarts. Een maag- en darmonderzoek wees echter niets uit en dus werd zij met een poedertje en ‘het zal wel weer afzakken’ naar huis gestuurd. De klachten hielden echter aan, maar het duurde ruim dertien jaar voordat de diagnose endometriose werd gesteld. “Eindelijk was er een verklaring voor mijn buikpijnen, darmklachten en hevige menstrueren”, vertelt Jacquelien.


‘Met de diagnose vielen alle puzzelstukjes op hun plek’ Aan deze diagnose gingen voor Jacquelien vele jaren van pijn vooraf. Bij haar huisarts stuitte zij op onbegrip en dus leerde zij er maar mee leven. “Ik ging naar mijn werk en deed het huishouden. Veel meer kon ik niet, want verder had ik alle energie voor mijn lichaam nodig. Opnieuw naar de huisarts ging ik niet, want ik wilde geen aansteller zijn.” De klachten werden echter steeds erger en dus ging Jacquelien toch weer in gesprek met haar huisarts. Er volgden meerdere onderzoeken; allergieën voor melk en gluten werden uitgesloten.

Goede pijnstillers Jacquelien wilde niets liever dan weten wat er met haar aan de hand was. “Natuurlijk is het fijn dat onderzoeken goed zijn, maar het bracht mij niet verder. Ik hield dagboeken bij, bezocht natuurartsen en ging ondertussen gewoon door zonder een verjaardagsfeestje over te slaan, zodat mijn omgeving er niets van merkte. Ondanks mijn klachten werden in 2002 en 2004 onze twee zoons geboren. De zwangerschappen waren een welkome adempauze, want de verandering van hormonen zette mijn klachten op een lager pitje.” In 2006 kreeg Jacquelien een nieuwe, vrouwelijke huisarts waar zij meer begrip, goede pijnstillers, maar geen diagnose vond.

Grote opluchting Uiteindelijk waren er drie miskramen nodig om te ontdekken wat Jacquelien had. “Bij een inwendig onderzoek kwam aan het licht dat ik endometriose had. Na van alles geprobeerd te hebben, wees een MRI uit dat een operatie de beste oplossing was. Op 11 mei 2011 is een deel van mijn darmen, blaas en eierstokken verwijderd. Daarna volgden maanden van herstel.” Op een dag wilde Jacquelien een pijnstiller nemen, maar een gevoel zei haar dat niet te doen. “Ik bleek toen al negen weken zwanger te zijn. Na controles in het ziekenhuis mocht ik met vier maanden naar een verloskundige. Zij twijfelde over de uitgerekende datum, maar pas bij de twintig weken echo in het ziekenhuis werd duidelijk dat er iets anders aan de hand was.” Jacquelien bleek tot grote verwondering van ook haar arts zwanger van een tweeling. Op 11 mei 2012 – precies een jaar na de operatie – kwamen de twee gezonde dochters ter wereld. “Het heeft gewoon zo moeten zijn.”

Wat is endometriose? Endometriose is een ziekte waarbij weefsel dat (enigszins) lijkt op baarmoederslijmvlies, het endometrium, buiten de baarmoederholte voorkomt. Dit weefsel zit op het buikvlies en/of andere organen in de onderbuik. Het groeit daar en zorgt voor een chronische ontsteking met een scala van klachten tot gevolg. De Endometriose Stichting is een patiëntenvereniging die de belangen van vrouwen met endometriose behartigt. Kijk voor meer informatie op www.endometriose.nl. Bron: Endometriose Stichting, www.endometriose.nl

Trots op Staphorst

49


HILLY RUNT AL 26 JAAR PARELTJE VAN STAPHORST Hilly Kuijers (48) runt al 26 jaar een van de pareltjes van de Staphorster middenstand: Hilleen Mode & HeM. Vanuit de wijde regio komen klanten naar haar zaak aan de Bergerslag. De kleurrijke onderneemster kleedt haar klanten van hoed tot voet.

Betaalbare, kwalitatief goede, eigentijdse mode voor haar én hem dat is wat Hilly haar klanten biedt. Bij Hilleen Mode & HeM is het op elk moment van de dag druk. Vandaar dat de onderneemster het ook niet alleen kan. Medewerksters Laura, Trijnie, Grietje en Sanne zijn goud waard. Samen runnen ze deze modezaak in hartje Staphorst. Geen dag is hetzelfde. Kleding is beleving, zeker bij Hilleen Mode & HeM. Twee jaar geleden werd Hilleen Mode twee keer zo groot en besloot ze haar assortiment uit te breiden met herenmode. Mannen kunnen ook hun hart ophalen bij Hilleen Mode & HeM en dat doen ze ook veelvuldig. Zelfs voor schoenen kun je bij Hilleen Mode terecht. Hilly wil er zijn voor haar klanten, ze is meer dan een verkoopster. Wie jarig is, krijgt een kaartje. Niet via de e-mail, maar via de post. Hartelijk gefeliciteerd en als je de volgende keer komt, krijg je 20 procent korting. Wanneer krijg je nou nog een ‘echt’ kaartje in de bus? Van Hilly dus. Persoonlijk contact, net een stapje extra zetten voor je klant dat is wat wij graag willen uitstralen. Hilly Kuijers is een onderneemster die graag buiten de lijntjes kleurt. Creatief en net even anders. Dat zie je ook aan de dingen die ze doet. Een bijzonder project was de Pink Ribbon Wandeltocht die ze in april organiseerde. Hilly kent veel vrouwen die kampten of kampen met borstkanker. Ze draalde niet, maar riep iedereen op om mee te wandelen door Staphorst. De actie leverde 6500 euro op voor het KWF. Volgend jaar april, op de woensdag na de Jaarmarkt, vindt de wandeltocht voor het goede doel opnieuw plaats. Dan wil de onderneemster nog meer geld ophalen.

Jurk Geisha € 89,99 Sjaal € 14,99 Pumps € 49,99

Hilleen Mode Bergerslag 2a, 7951 DS Staphorst T: 0522 463993 E: info@hilleenmode.nl

WWW.HILLEENMODE.NL 50


GREEP UIT ONZE COLLECTIE Rok €49,99

Ketting €39,99 Fabs €59,99

Marc Marcs panty €14,99

Cluca Leren tas €109,95 Overknee laars Fabs €59,99

Trots op Staphorst

51


ECHTE BAKKER BERGERSLAG Puur, eerlijk en vooral lekkere producten

Wat schuilt er nog meer achter Beertie Mulder? Ik vind het heerlijk om elke morgen in alle vroegte de winkel te vullen met vers brood en bolletjes, wat ik ook dagelijks doe. Met veel plezier sta ik elke dag in de winkel. Ik ben zowel privĂŠ als zakelijk een perfectionist. Alles heeft een eigen plek, dus geen rommel. Ik ben trots op ons team, zonder deze toppers begin je niks. Nu met de Kerst voor de deur is het weer een uitdaging om alles weer in goede banen te laten lopen bij de bakkerij en de slagerij. Deze periode ligt mijn passie bij de broodmanden, cadeaus en natuurlijk de kerstpakketten voor bedrijven.

52


“Wij willen onze klanten laten genieten van (h)eerlijke producten� Waar zijn jullie als bakker echt trots op?

Gezond ontbijten is belangrijk, wat maakt jullie brood zo goed om de dag mee te starten? Omdat ons brood puur en eerlijk is, zo gebruiken we voor al onze Staphorster landbroden uitsluitend Franse desem (niet zuur zoals de Duitse) en werken we alleen met pure grondstoffen en geen kant en klare mixen.

Dat we bijna alle producten zelf maken en waar het kan van volkorenmeel, of we het nu hebben over beschuiten, crackers, koeken, frikandellenbroodjes, krentenwegge of Staphorster molenbrood, allemaal huisgemaakt van puur eerlijke grondstoffen, onder andere meel van de sterrenbergmolen uit Nijeveen. Ook proberen we alle rode E-nummers te weren, waardoor we heerlijk pure producten kunnen maken. Vooral voor onze klant die weet wat ze eet. Gezond en lekkere producten voor zichzelf en het gezin.

Waar streeft Echte bakker Bergerslag naar? Wij willen onze klanten laten genieten van (h)eerlijke producten, zowel op het gebied van brood als koeken en met name van ons gebak. De afgelopen maanden hebben we ons hele assortiment gebak vernieuwd. Nu werken we alleen nog maar met pure grondstoffen, zoals: verse aardbeien, huis gekookte stoofpeertjes. We zijn echt trots op ons eigen gemaakte pure banketbakkersroom.

De R is weer in de maand wat is jullie specialiteit voor de feestdagen en waarom is dat? Onze speculaas is een product waar we echt trots op zijn. We hebben de afgelopen maanden heel veel getest met de speculaas en zoals de speculaas nu is, vinden wij, het team, ze superlekker. Het is de basis voor onze gewone speculaasjes en molens, maar ook voor onze gevulde speculaaskoeken en blokken.

Trots op Staphorst

53


VERBINDING MET STAPHORST IN GESPREK MET HENNIE LUTEN, BEKEND GEZICHT VOOR ONDERNEMEND EN CULTUREEL STAPHORST ‘Het is maar net hoe je het brengt.’ Wie een écht verhaal, een eerlijke boodschap heeft en vooral zichzelf blijft, kan rekenen op steun van communicatietalent Hennie Luten. ‘Ik voel me erg betrokken bij de organisaties waar wij de communicatie voor mogen verzorgen. Bij de samenwerking speelt verbinding een grote rol en omdat we oplossingen bieden met resultaat is die samenwerking er jarenlang.’

STAPHORSTER NETWERK ‘Het is mijn persoonlijke missie om zowel het Staphorster bedrijfsleven als ook de cultuur op de kaart te zetten.’ Om de Staphorster ondernemers onderling te verbinden stond ze samen met anderen aan de start van het project Ondernemend Naoberschap van ICC Staphorst waardoor de industriële netwerkclub onder de aandacht kwam bij jonge ondernemers. Daardoor ontstonden er ook nieuwe vormen van samenwerking tussen bedrijven binnen Staphorst. Inmiddels is Ondernemend Naoberschap een volwassen begrip binnen de I.C.C. en samen met de werkgroep organiseert ze in 2019 weer een

54


vervolg. Daarnaast is Hennie sinds dit jaar ondersteunend aan het bestuur van Sport en Business Staphorst voor de communicatie en organisatie van activiteiten.

STAPHORSTER CULTUUR Op cultureel vlak is ze te vinden in Museum Staphorst als voorzitter van de Stichting Staphorster Stipwerk. ‘Cultuur is een dynamisch begrip, ook Staphorst verandert. Staphorster Stipwerk is een mooi voorbeeld van cultuur in beweging. We trachten het in de stichting levend te houden voor de komende generaties en brengen kennis over door vakopleidingen en leren vakdrukkers workshops te geven. Die vakdrukkers komen uit heel Nederland. Zo hebben we een prachtig netwerk aan Staphorster drukkers die ieder met hun eigen creatieve achtergrond er zijn of haar ‘stempel’ op zet. In 2013 is Staphorster Stipwerk cultureel erfgoed geworden en ligt de borging vast in een erfgoedzorgplan. Kennis waarborgen en vastleggen is een uit de kluiten gewassen ‘hobby’ geworden. Het begon met het uitgeven van het inmiddels uitverkochte boek ‘Staphorst op de Catwalk’ van Gerard van Oosten, twee jaar later volgde de Staphorster Stipwerk uitgave ‘Kleurrijk Gedrukt’ van Dirk Kok. De laatste uitgave is ‘Schitterend verleden’ over de streeksieraden van Staphorst van Dirk Kok. Nog steeds heb ik het gevoel alsof we moeten opschieten omdat het morgen anders zal zijn. Mensen met verhalen over hoe het was raken uit de tijd.’

STAPHORST ZICHTBAAR Waar Hennie ook vol voor gaat is A28 Staphorst Media. Zichtbaarheid voor de Staphorster bedrijven langs de snelweg voor minimaal 550.000 passanten per week. Dat is de insteek van A28 Staphorst Media. ‘Ook A28 Staphorst Media is een samenwerking. De B.V. valt onder de Industriële Contactclub Staphorst. Bedrijven uit de gemeente Staphorst kunnen adverteren voor een gereduceerd tarief. Op het moment dat er

sprake was van ruimte langs de snelweg voor commerciële boodschappen hebben bedrijven vanuit de I.C.C. hier onmiddellijk op ingehaakt vanuit het principe: Dát kunnen we zelf! Hetzelfde zie je nu gebeuren bij windenergie waar coöperatie Wij Duurzaam Staphorst zich mee bezig houdt en waar LK mediasupport een adviserende rol in de communicatie voor verzorgt. Ook dat idee is tussen ondernemers op een netwerkbijeenkomst ontstaan. En deze daadkracht, daarvan durf ik te zeggen: dat kan alleen in Staphorst!’

LK mediasupport – marketing in uitvoering Hennie Luten is samen met André Koers eigenaar van LK mediasupport; ‘Een organisatie van een evenement, open huis, bijeenkomst, afscheid of jubileum waarbij omvang geen rol speelt, daarvoor is LK mediasupport de spin in het web. Bijvoorbeeld bij de organisatie van 200 jaar gemeente Staphorst of vrij recent nog de Open Bedrijvendag Staphorst. Verder houdt het team van LK mediasupport zich bezig met imago-opbouw van bedrijven. Voor het schrijven van een persbericht of een geheel marketingplan met communicatieplanning en de uitvoering daarvan kunnen bedrijven bij hen terecht. De heldere kijk op zaken zet LK mediasupport om in doelgerichte communicatie. Altijd met een onafhankelijke uitvoering door samen met andere professionals te werken.

HENNIE LUTEN T: 06 1400 40 39 LK MEDIASUPPORT Wethouder Timmermanstraat 15 k 7951 SH Staphorst T: 038 82 00 230 E:info@lkmediasupport.nl www.lkmediasupport.nl A28 STAPHORST MEDIA T: 0522 20 20 04 www.a28staphorstmedia.nl

Trots op Staphorst

55


56

Muldersweg 5, Staphorst


WWW.FACEBOOK.COM/WIDOSTAPHORST Bram Jansen Petrol sweater & jeans Nike schoenen

Joanne Kooiker Frankie & Liberty

Julia van Oosten Frankie & Liberty

Thomas Bloemert Gabbiano sweater en Petrol jeans Nike schoenen

Trots op Staphorst

57


Gebak, omdat het háár dag is!

D De columns van Karin en haar collega’s zijn gebundeld in een boekje, ‘Bijzondere verhalen over afscheid’, hiervan is een derde uitgave verschenen. Deze derde bundel kunt u gratis bestellen door een email met uw adresgegevens en de code TOS te zenden aan bedrijfsbureaudrenthe@yarden.nl

e zon komt op. Ik ben vroeg op pad. De zoon vertelde me aan de telefoon dat ze na drie nachten waken heel graag even naar huis wilden om in hun eigen bed te slapen. Alle begrip daarvoor en dus heb ik mijzelf snel aangekleed en ben, mijn ontbijt vergetend, in de auto gestapt. Informatie over de overleden mevrouw moet nog op mijn mobiel binnen komen en ik weet dan ook nog niet alles van de situatie. Bij de deur komt de geur van koffie me tegemoet en ik word hartelijk ontvangen door zes mensen.“U bent precies op tijd om met ons een gebakje te eten. Hebben we gistermiddag bij de bakker gekocht”. Verbluft om de ontspannen, bijna feestelijke sfeer, bedank ik vriendelijk voor het gebak. Niet omdat ik het niet lekker vind, maar omdat ik in de ochtend niet veel kan eten. Laat staan wanneer ik mijn ontbijt vergeten ben en ik mijn maag eerst wat lichters moet geven. Met de drie kinderen ga ik bij mevrouw kijken. Er ligt een fragiel ogend klein vrouwtje op bed. Haar kwetsbaarheid, haar broosheid maar tegelijkertijd de rust op haar gezicht grijpen me direct aan. Ik kan dan ook niet anders dan daar een opmerking over maken. De dochter pakt me vast en zegt: “U zegt wat wij net ook zeiden. Ze is heel rustig gestorven terwijl wij bij haar zaten en vrijwel meteen straalde haar gezicht rust uit”. Haar broer vult aan: “Ja, en dat komt ook omdat haar wens in vervulling is gegaan. De cirkel van haar leven is rond. Ze wilde graag op haar verjaardag sterven. Ze is precies een uur na haar geboortetijd overleden, 95 jaar!” Ineens besef ik de betekenis van het gebak. Tranen in mijn ogen kan ik niet meer terugdringen. We lopen terug naar de kamer. Een kop koffie staat al voor mij klaar. “Geef mij toch ook maar een gebakje”, zeg ik. We heffen tegelijkertijd ons vorkje bij de eerste hap. De oudste zoon zegt: “Op moeder! Dit is echt háár dag!”

Karin van Hattem, Yarden Uitvaartzorg

Trots op Staphorst

59


GERJA LEGT PROBLEMEN OP DE WERKVLOER BLOOT ‘Jeetje, dat je dat eruit hebt gekregen’. Het is een reactie die Gerja Roo-Dolsma vaak hoort wanneer ze onuitgesproken problemen, gevoelens of vooroordelen heeft blootgelegd. Met Mijn Brein Counseling helpt ze ondernemers, medewerkers en complete teams om inzicht te bieden in hun eigen functioneren. “Uiteindelijk moet die persoon er zelf mee aan de slag.”

‘OOK VOOR EEN ONDERNEMER KAN DE GEN-SCAN HEEL VERHELDEREND ZIJN.’

60

Na haar vertrek bij Univé begon Gerja vier jaar geleden met Verzekering Team haar eigen bedrijf. Ze levert personeel aan banken en verzekeraars en merkte steeds meer dat er binnen organisaties veel kan spelen, waardoor medewerkers hun arbeidsvreugde dreigen te verliezen. “Door reorganisaties en fusies ontstaat er bijvoorbeeld veel stress en onzekerheid bij mensen en binnen teams. Daar wilde ik iets mee.” Totaalplaatje Gerja volgde daarom een driejarige hbo-opleiding bedrijfscounseling en startte begin dit jaar haar tweede bedrijf Mijn Brein Counseling. Wanneer ondernemers, medewerkers of complete teams niet lekker draaien, kunnen bedrijven haar inschakelen. “Het is begeleiding op ‘psychosociaal’ vlak en dat doe ik vanuit een ‘holistische’ benadering. Dat betekent dat ik kijk naar het totaalplaatje. Problemen in het brein kunnen samenhangen met fysieke problematiek. Zo kan stress leiden tot lichamelijke problemen als migraine, slapeloosheid of hartkloppingen. Wanneer ik één op één met iemand werk ga ik kijken waar problemen of klachten vandaan komen. Dat doe ik met een objectieve blik, zonder een oordeel te geven over waarom iemand bepaalde gevoelens heeft. Ik geef inzicht en reik handvatten aan, maar uiteindelijk moet die persoon er wel zelf mee aan de slag. Ik zeg niet wat hij of zij precies moet doen.” Eén mogelijk vooroordeel wil ze overigens graag uit de weg geruimd hebben. “Het is absoluut niet zweverig, daar ben ik het type ook helemaal niet voor.” Een voorbeeld van haar dienstverlening is de Gen-Scan, die Gerja zelf ontwikkelde. “Dat is een onderzoek om waardevolle informatie vanuit je organisatie te verkrijgen. Het geeft inzicht in de kernwaarden werk, welzijn en waardering. Dat inzicht is voor een ondernemer onontbeerlijk om zijn of haar managementstrategie op af te stemmen.”


‘HET IS ABSOLUUT NIET ZWEVERIG. DAAR BEN IK HET TYPE OOK HELEMAAL NIET VOOR.’ Daarnaast is de Gen-Scan een middel om ziekteverzuim te voorkomen. “Wanneer je weet dat de kans bestaat dat medewerkers op termijn gaan uitvallen, kun je daar als ondernemer preventief op inspelen.” Aan de Gen-Scan doen zowel het management als het personeel mee, onder meer door in gesprek met Gerja uiteenlopende vragen te beantwoorden. “Dat zijn vaak heel normale vragen, waarvan mensen toch zeggen: ‘Goh, zo had ik het eigenlijk nooit bekeken. De basis is anonimiteit en vertrouwelijkheid. Daar zit ook de kracht.” Toekomstplannen De resultaten van een dergelijke Gen-Scan kunnen verrassend zijn, vertelt Gerja. Vanwege de vertrouwelijke aard van haar werk wil ze niet teveel uitweiden over concrete voorbeelden, maar soms blijkt bijvoorbeeld dat de ondernemer en zijn medewerkers heel verschillende verwachtingen van elkaar hebben. “Ik vorm een schakel in de communicatie tussen het management en de medewerkers. Omdat het vertrouwelijk is durven mensen tegen mij te zeggen wat ze tegen hun baas niet zo snel zouden zeggen. Puur omdat er een verschil in hiërarchie zit. Maar ook voor een ondernemer zelf kan het heel verhelderend zijn. Vaar ik nog wel de koers die ik ooit voor ogen had? En zien mensen mij zoals ik mijzelf zie? Op dat soort vragen krijg je antwoord. Het voelt goed als mensen zeggen: ‘Jeetje, dat je dat eruit hebt gekregen’.” Duurzame inzetbaarheid Gerja hielp al verschillende bedrijven in Staphorst en omgeving, maar merkt tegelijk dat counseling in deze contreien nog wel enigszins moet ‘landen’. “Mijn werk met Verzekering Team is veel concreter. Counseling vergt wat meer uitleg, ondernemers vragen zich af wat ze er aan hebben. Maar als ik dan bijvoorbeeld vertel dat duurzame inzetbaarheid van medewerkers steeds belangrijker wordt en ziekteverzuim voor een ondernemer gewoon hartstikke duur is, zeggen ze toch wel vaak: ‘Hier moeten we iets mee’. Ook vanuit wetgeving rond ziekteverzuim komt er steeds meer zorgplicht bij een ondernemer te liggen. Dan kun je dat maar beter voor zijn.”

WWW.MIJN-BREIN.COM Trots op Staphorst

61


DE DRIE LEUKSTE EN LIEFSTE PIETEN VAN STAPHORST EN OMGEVING KOMEN GRAAG BIJ U THUIS! We maken het Sinterklaasfeest bij jullie thuis extra gezellig. Wij vinden het leuk om aan kinderen of volwassenen cadeautjes uit te delen, liedjes te zingen en pepernoten te geven (of te strooien). Voor slechts € 25,- brengen we een bezoek van 25 minuten bij u thuis. Boek de Staphorster Stip Pieten voor een bezoek t/m 5 december, maar wacht niet te lang! Mail voor meer informatie en overleg over de dag, tijdstip en wensen naar: Staphorsterstippieten@gmail.com.

Tot snel! SCHOONMAAK PRODUCTEN

schoonmaakmiddelen - werkwagens - mopwagens - microvezeldoeken - borstels - dweilen

MACHINES

hogedrukreinigers - stofzuigers - schrobmachines - poetsmachines - stickerverwijderaars

AUTOVERZORGINGSPRODUCTEN

detergenten - polijstmiddelen - wax - polijstpads - doeken - wasborstels - drukspuiten

HYGIENE & PAPIERWAREN

industriepapier - toiletpapier - poetsdoeken - handzeep - osmosewater - waterontharder

info@roohandelsonderneming.nl - 0620163119

WWW.ROOHANDELSONDERNEMING.NL


ANNET VAN STRIK CREATIEF ONDERNEMER

Als Interieurvormgever/ adviseur helpt ze nuchtere, ambitieuze, harde werkers en ondernemers om hun interieur zo vorm te geven dat deze past bij wie zij zijn en wat zij doen, zodat zij optimaal kunnen genieten van hun woonruimte en maximaal kunnen presteren in hun werkruimte. Voor een mooi feest, privé of zakelijk kan ze uw styler, gastvrouw en horeca-adviseur zijn. Zo kunt u een mooi feest geven, zonder stress.

RUIMTE IS NET ALS TIJD, JE KUNT ER NIET GENOEG VAN HEBBEN, MAAR JE KUNT HET WEL ANDERS INRICHTEN. Annet is organisator van Staphorst op de Catwalk. Een veel bekeken show die steeds wil vernieuwen. Het behouden dorp komt in de show van Staphorst op de Catwalk verrassend naar buiten. De folklore stoffen zijn verwerkt in prachtige creaties. Niets laat de creativiteit van de Staphorster onverhuld. Vermaak met een culturele knipoog. Aan deze creatieve processen wordt gewerkt vanuit Groepsaccommodatie De Uitstap Rouveen

WWW.GROEPSACCOMMODATIE DEUITSTAP.NL Trots op Staphorst

63


HULS VOEGWERKEN LEVERT AL TIEN JAAR LANG KWALITEIT

64


Huls Voegwerken V.O.F. is opgericht op 1 februari 2008 en bestaat dus officieel tien jaar. Maar de broers Klaas en Bernard Huls geven er geen ruchtbaarheid aan of een feestelijk tintje. “Hoe je voegt is en blijft het allerbelangrijkste. We willen gewoon kwalitatief goed werk leveren.”

Dat doen ze blijkbaar al jarenlang. Wie hun website bekijkt ziet heel veel projecten die Huls Voegwerken V.O.F. heeft uitgevoerd. “Dan heb je het over de werkzaamheden die wat langer duren”, aldus Klaas, die na een aantal jaren bij een voegbedrijf in de restauratie, besloot om voor zichzelf te beginnen. “Ik heb de bouwopleiding gedaan en wist eigenlijk niet zo goed wat ik wilde. Ik ben toen bij een voegbedrijf op de Veluwe gaan werken. Dat ging eigenlijk zo goed, dat ik op een gegeven moment besloot om voor mezelf te beginnen.” Ook met de eigen zaak ging het voortvarend. Daarom trad broertje Bernard in 2013 toe. Hoe gaat de wisselwerking en afstemming? “Het gaat gewoon vanzelf”, klinkt het nuchter. “We doen alles samen. In het verleden hebben we wel wat werk uitbesteed, maar dat werkte toch niet echt. Daarom doen we alle werkzaamheden met zijn tweeën.” En die werkzaamheden bestaan uit gevel-restauratie, -reiniging, -renovatie en -impregnatie. “We doen alle soorten

“HOE JE VOEGT IS EN BLIJFT HET ALLERBELANGRIJKSTE”

voegwerk en in elke gewenste kleur. Van een enkele scheur tot geheel nieuw werk. Dat kunnen woningen, boerderijen, monumenten en authentieke panden zijn. Daarnaast halen we de voegen er ook uit. Ook reinigen en impregneren wij de gevels. ” De broers werken in Gelderland, Drenthe en Overijssel, maar vaak in Staphorst. Daar bevinden zich nu eenmaal veel monumenten. Dat is vaak een vak apart, erkennen ze. “Het belangrijkste is dat je de juiste materialen gebruikt, de structuur en de korrelgrote van het zand en de juiste bindmiddelen zoals kalk of cement. Kalk maakt de mortel sterk door zijn taaiheid. Je moet de mortelsamenstelling altijd aanpassen naar de hardheid van de baksteen’’, legt Bernard uit. “Op die manier kunnen we monumenten kwalitatief onderhouden met behoud van de historische waarde en uitstraling.” Wat Huls Voegwerken nog meer doet, is up to date blijven. Dat gebeurt onder meer door het volgen van

cursussen om zo hun kennis in de restauratie te vergroten. Op hun website staat hoeveel monumenten ze gerestaureerd hebben. Dat vereist echt de nodige specialistische kennis. “We zijn dan ook gecertificeerd door de Stichting Certificering Restauratie (SCR). Daardoor zijn we ook opgenomen in het zogenaamde Register Kennis en Kunde. Dat is in ons vak niet alleen iets om trots op te zijn, maar ook het bewijs van meer dan tien jaar vakmanschap.” Trots zijn de broers ook op hun werkzaamheden. Onlangs restaureerde Huls Voegwerken V.O.F. de gevels van Hotel en Grand-Café De Roskam in Nunspeet. Een monumentaal pand uit 1855. ‘’Het is een prachtige klus om op ambachtelijke wijze, het oudste pand van Nunspeet op te laten leven. In dit geval met een mooie snijvoeg. Dat levert een ingetogen resultaat op, wat prima past bij oudere panden.”

WWW.HULSVOEGWERKEN.NL Oude Rijksweg 67, 7951 EA Staphorst info@hulsvoegwerken.nl Klaas 06 4946 4603 | Bernard 06 1630 3479 Trots op Staphorst

65


IN THE PICTURE buurtondernemer uit meppel

CHRISTINE SELLES leeftijd: 55 jaar beroep: Eigenaar Yust 4U

‘MOOI ZIJN HOEFT GEEN PIJN TE DOEN’ Wie schuilt er achter Yust 4U Christine Selles, een gepassioneerde vrouw, die al 3 jaar een zaak runt in het centrum van Meppel. Wat maakt jou zo gek op deze schoenen… Ik was zelf zoekende naar comfort voor mijn voeten en stuitte op het merk Recharge Footwear. Het merk is verder nergens verkrijgbaar in het Noorden en daarom heb ik het opgenomen in mijn collectie.

66

Wat maakt deze schoenen zo bijzonder? Mooi zijn hoeft geen pijn te doen. Sterker nog: het zit heerlijk. Hiermee hebben wij de term schoencomfort opnieuw gedefinieerd. De filosofie van het merk is om een fashion statement te maken voor de klant die zowel stijl als comfort waardeert. Wij zijn er voor al die eigenzinnige vrouwen die geen concessies doen aan mode, ook als ze moeilijke voeten hebben. Ik ben het meest trots op… Het complete concept dat wij hebben uitgedacht en dat wij steeds vernieuwend willen zijn. Dat geeft mijzelf weer een boost. Welke tips heb jij voor de winter Denk een keer out of box, laat je verrassen door de kleuren die nu trendy zijn zoals: okergeel, petrol, esmerald groen, rood of kobalt blauw. Blijf wel bij jezelf want het is Yust 4U! Yust 4U Hoofdstraat 85 7941 Ae meppel 0522-230135

Volg ons op facebook en instagram!


“Wij helpen u graag bij een goed afscheid.” Wij zijn Karin van Hattem en Roelof van der Veen, uitvaartverzorgers voor Yarden in Meppel en omstreken. Uit ervaring weten wij dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces. Daarom ondersteunen en inspireren wij u bij het organiseren van een begrafenis of crematie. U kunt ons bellen op 0522 – 251939. Yarden Uitvaartzorg Meppel. Wilt u een overlijden melden? Bel dan 0800 8192 (24 uur per dag). www.yarden.nl Ook indien u niet of elders bent verzekerd.

www.jijenoverijssel.nl/levensboom


k e o z p o n j Wi j z i ! n e g n i n o w op naar s in ver ko

on woning bij u B r e n g uw ling cadea y t s g in n o g een w e n o n t va n 76!* oor Stijl4 d d g r o e won in g) ig z st r ve e of to ekom uw hu id ig ke (Te ge br ui

n vo or

Poort

man

makelaars

TE KO OP 0522 -464 www 040 .bix.n l

0522-464040 Bergerslag 1a Staphorst poortman@bix.nl

*Vraag naar de voorwaarden

Profile for Uitgeverij Trots op

Trots op Staphorst najaar 2018  

Trots op Staphorst najaar 2018  

Advertisement