{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

MEPPEL jaargang 5 | zomer 2019

“Spelenderwijs bewegingsmogelijkheden herkennen, aangeven en vergroten” ZWEMBAD EN WATERPOLO STADTMÜLLER ORTHOPEDIE I 3 SPORTEN IN THE PICTURE I PRESTIGE MEPPEL MOTORCOUREUR: MARCEL CONIJN


2


‘Sport en Business’

D Angela Scholtus Zelf ben ik een persoon dat altijd een positieve draai geeft aan negatieve situaties. Omdenken heet dat tegenwoordig. Dit wil ik ook doorgeven aan de mensen om mij heen. Door een lifestyle magazine huis-aan-huis aan te bieden in combinatie met lifestyle evenementen en netwerkborrels, wil ik de gunfactor van de consument naar ondernemers vergroten en zeker ook van ondernemer naar ondernemer. Samen sta je sterk, samen bereik je meer.

at (top)sport gedragen wordt door de business, dat is één ding wat zeker is! In deze editie is dat duidelijk naar voren gekomen... Zonder bedrijven die sportievelingen ondersteunen zal je nooit TOPSPORTERS kunnen opleiden. Bedrijven zijn nodig voor sponsoring op wat voor manier dan ook... Soms beseffen we dat te weinig. Elke keer wil ik er weer voor zorgen dat deze, vaak lokale, ondernemers bij u ‘in the picture’ komen! Zonder hen kunnen onze kinderen, die hun dromen willen najagen in een bepaalde sportcategorie, dat niet bereiken. Wij hebben ze nodig en zij hebben u ook nodig... Wat een geweldige ervaring was het weer en ik blijf het herhalen: er zijn ongelofelijk veel toffe ondernemers in de regio! Soms weten we dat niet eens. En in sport zijn we vaak met deze bedrijven verbonden. Probeer hiervan bewust te zijn en denk na over waar je koopt. Versterk elkaar waar je kan. Zie concurrentie niet als een vervelende ‘sta-in-de-weg’ maar als een uitdaging om jezelf scherp te houden. Gun elkaar handel en vul elkaar aan waar nodig. Mede door de ondernemers in dit blad mag ik u weer een prachtige Trots op Meppel presenteren! Veel verhalen, mooie bedrijven en weer een blad om TROTS OP te zijn! Heel veel leesplezier en alvast een mooie zomervakantie gewenst! Ik koop lokaal, waar koop jij? Angela Scholtus Bladmanagement

www.trotsopmagazine.nl en volg ons op

www.facebook.com/uitgeverijtrotsop

Trots op Meppel

3


NI EU W!

ME P P E L’ S M Y S T ERIE

BEOORDEELD ONS MET EEN

BOEK NU OP: WWW.ESCAPEROOMDEPOPPENDOKTER.NL

9,

3

Een goed opgestelde escaperoom met verrassende elementen. Goede puzzels, waarbij communicatie en samenwerking belangrijk zijn. De attributen maakte het geheel af.

TR TS OP ACTIE ELK 4E PRODUCT BINNEN ZONWERING

GRATIS

(vraag naar de voorwaarden in de winkel) Actie geldig tot eind september 2019

BEKIJK ONS ARTIKEL OP PAGINA 28-31 >>


Inhoud

12

34

STADTMÜLLER ORTHOPEDIE & PODOLOGIE

16

MARCEL CONIJN REIST VANUIT MEPPEL DE HELE WERELD OVER

ZWEMBAD WATERPOLO

Mooie verhalen 33 Van Boeijen

46 Álle kinderen moeten kunnen sporten!

Sport colofon Trots op Meppel is een uitgave van Uitgeverij: Uitgeverij Trots op Kolderveen 11, 7948 NG Nijeveen www.trotsopmagazine.nl meppel@uitgeverijtrotsop.nl Fotografie: In Beeld met Rianne, Leo de Harder, Hilde Walstra, Eelco Kuiken, Christiaan Hoogeveen, Ruben Hamberg Omslagfoto: In Beeld met Rianne Tekst: Eelco Kuiken, Erik Riemens, Erik Driessen, Marinka Westerik, Astrid Mensink Acquisitie: Angela Scholtus Bladmanagement: Angela Scholtus Vormgeving: Comceptum Drukwerk: Bariet ten Brink Oplage: 15.000 huis-aan-huis Alle teksten en illustraties zijn copyright 2019 Uitgeverij Trots op. Alle rechten voorbehouden. Overname van delen uit de magazine is niet toegestaan. Indien van toepassing berust het auteursrecht van de aangeboden informatie bij de rechthebbende pagina’s. Dit geldt ook voor alle gebruikte handelsmerken en logo’s. Alle afbeeldingen en teksten worden beschermd door copyright en zijn eigendom van de fotograaf of Uitgeverij Trots op.

15 Curves

Interviews

20 In beeld Freerunning,

6 PCBO

26 Alida Elzinga

turnen en basketbal

32 Fysio De Commissaris

39 Volvo Nieuwenhuijsen

43 Sportreep van bakkerij Ubak

40 Prestige Meppel

49 Waarom moeten we 5 uur per dag op

52 BidFood

56 Uitgekookt!?

onze stoel zitten?

58 Groenemuggen

Wonen

24 Matrasconcurrent 28 Vloerexpert 38 Jan Weide 51 HV Wonen

9

Column Notaris Joost Topsport.


SPELENDERWIJS BEWEGINGSMOGELIJKHEDEN HERKENNEN, AANGEVEN EN VERGROTEN

6


Bewegen is iets wat je, net als rekenen en schrijven, moet leren. Dit is niet voor alle kinderen even eenvoudig en vanzelfsprekend. Daarom verdienen sommige kinderen extra zorg en aandacht. Tijdens de reguliere gymlessen door een vakdocent wordt daarom al zoveel mogelijk gedifferentieerd en passende leerhulp gegeven. Hierdoor kunnen de meeste leerlingen op hun eigen niveau meedoen en zich ontwikkelen. Doordat de niveauverschillen tijdens de gymlessen vaak groot zijn, komt het soms toch voor dat sommige kinderen bij het oefenen van bepaalde motorische vaardigheden extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Stichting PCBO Meppel, bestaande uit zes kleurrijke, breed toegankelijke scholen met een christelijke identiteit, biedt leerlingen van het Kompas daarom de unieke mogelijkheid om onder schooltijd deel te nemen aan extra gymlessen.

Motorische Remedial Teaching Kwalitatief goed bewegingsonderwijs staat bij PCBO Meppel hoog in het vaandel. Sinds een aantal jaren maken vakdocenten bewegingsonderwijs dan ook volwaardig deel uit van het onderwijsteam. De vakdocenten van PCBO verzorgen voor iedere groep minimaal één gymles per week. Daarnaast geven zij extra gymlessen aan motorisch minder vaardige kinderen. Albert-Jan Brinksma, vakdocent van het eerste uur vertelt: “in vaktermen noemen wij deze extra gymlessen ook wel Motorische Remedial Teaching (M.R.T.). Kinderen die in de reguliere gymlessen moeite hebben met bepaalde motorische vaardigheden, krijgen de mogelijkheid om vaardigheden in een ander tempo en met individuele begeleiding extra te oefenen. In een groep van maximaal zes leerlingen bieden wij spelenderwijs allerlei bewegingsactiviteiten aan. Hierbij komen o.a. de motorische vaardigheden rollen, klimmen en stuiten aan bod.”

DOOR KINDEREN SPELENDERWIJS BETER TE LEREN BEWEGEN, HOPEN WE DAT ZE EEN LANGDURIGE BEWEGINGSMOTIVATIE ONTWIKKELEN’

Trots op Meppel

7


“JE ZIET KINDEREN TIJDENS DE M.R.T. LESSEN HELEMAAL OPBLOEIEN” Ontwikkelen in een veilige en vertrouwde omgeving Om te toetsen of een kind baat heeft bij M.R.T. gebruiken de vakdocenten een schema waarmee het niveau van acht motorische vaardigheden in kaart wordt gebracht. “Aan de hand hiervan gaan we met sommige kinderen een bepaalde periode aan de slag”, legt vakdocent Rico Emmink uit. “We bekijken per kind wat de behoefte is en boeken zo vrijwel altijd stapsgewijs resultaat.” Aan het eind van de periode worden de motorische vaardigheden opnieuw beoordeeld om te kijken of het niveau verbeterd is. Ook wordt er hard gewerkt aan het zelfvertrouwen. “Door kinderen vooral te laten ervaren wat

ze wel kunnen, wordt de bewegingsefficiëntie steeds groter en ontdekken ze dat oefenen echt werkt. Dit zorgt voor een hoop stralende gezichten en plezier. Een belangrijke stimulans dus.” Het belang van bewegingsmotivatie Was gymmen vroeger nog één grote competitieve strijd, tegenwoordig is het vooral een manier om langdurige bewegingsmotivatie te ontwikkelen. Spelenderwijs leren kinderen bewegingsmogelijkheden herkennen, aangeven en vergroten. Voor motorisch minder vaardige kinderen kan de drempel om te bewegen desondanks hoger zijn. “M.R.T. is vooral bedoeld voor het verlagen van deze drempel en om opnieuw het plezier in bewegen aan te wakkeren”, aldus Albert-Jan. “Bewegen doe je dagelijks. Een ontwikkelachterstand op dit gebied heeft dan ook grote invloed op de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van een kind. Juist om die reden is kwalitatief goed bewegingsonderwijs zo belangrijk.” Met het verbeteren van de motoriek, verbeteren ook de schoolprestaties, het gedrag en het zelfvertrouwen van een kind. “Dit zorgt voor meer plezier in spelen en bewegen en draagt bij aan een gezonde basis.”

PCBO Meppel Leonard Springerlaan 39 7941 GX Meppel www.pcbomeppel.nl

8


topsport. Daar zitten ze dan. Zwijgend tegenover elkaar. Het huwelijk heeft 14 jaar geduurd en ze hebben een gezin met twee jonge kinderen. ‘Waar hij nooit tijd voor heeft gehad’, sneert ze. Ze is er helemaal klaar mee. Ik maak samen met hen de agenda van de onderwerpen die besproken moeten worden voor hun scheiding: over hoe het met het huis moet, wie wat moet gaan betalen, maar vooral ook hoe zij hun toekomst met de kinderen willen invullen. Ik houd de focus op de kinderen, want dat lijkt op dit moment de enige gemeenschappelijke deler. Beide schuiven ongeduldig op hun stoel. Ze staan te popelen hun verhaal te doen. Ik geef ze de ruimte, want de stoom moet van de ketel voordat we verder kunnen. Het onweer breekt los. Ik hoef nu alleen maar te luisteren. Beschuldigingen vliegen over en weer. Niet alleen worden recente gebeurtenissen in detail beschreven, ook worden oude koeien weer uit de sloot gehaald. Ik knik als ze mij aankijken, zodat ze zien dat ik hoor wat ze zeggen. Zonder enige medische achtergrond stellen zij ieder hun eigen diagnose: volgens haar is hij een narcist en volgens hem is zij een borderliner. Hoe herkenbaar..... Ik luister goed en voel wat anders dan er wordt gezegd. Het is de stroom onder de oppervlakte. Ik hoor wederzijdse onvervulde verlangens, te hoog gespannen verwachtingen, beschadiging van vertrouwen en onverwerkt verdriet. We moeten aan de slag. Ik haal diep adem, zet alle zeilen bij en coach beide naar een oplossing voor iedereen. Het is net topsport.

Trots op Meppel

9


M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M

SE

ma andag

& dinsdag

A

IJ

DEN

10% korting LL E M A A LT

OP 10

G

ORENDA I N

de keuken van onze slagerij!


M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M M E AT & M E A L S M M M M M M M M M M

meat & meals

Lantinga’s dagverse keuken Makkelijk, gezond en superlekker! GEZOND EN LEKKER ETEN IS MAKKELIJKER DAN U DENKT Geen tijd, zin of mogelijkheden om een gezonde maaltijd te bereiden? Doen wij het voor u! Met dagverse ingrediënten, kwaliteitsvlees en een flinke dosis liefde maken Marcel, Jorn en Max dagelijks de lekkerste maaltijden klaar. Drie minuten opwarmen en uw gezonde maaltijd staat op tafel! In de koelkast zijn de maaltijden drie dagen houdbaar, maar invriezen is natuurlijk ook ideaal.

PROEF DE OORSPRONG

VOOR WIE IS MEAT&MEALS senioren niet-kokende vrijgezellen overwerkers gemakzuchtige Bourgondiërs zij die in het weekend niet willen koken gewoon voor iedereen die van gezond en lekker eten houdt, zonder er moeite voor te doen

Meat & Meals maaltijden worden bereid in ons Vershuis met duurzaam kwaliteitsvlees en enkel verse ingrediënten. Eerlijk, verantwoord, zonder conserveringsmiddelen en volgens oude tradities. Een kuil lekkere dikke rundvleesjus bij de stamppot bijvoorbeeld, precies zoals het hoort... Door gebruik te maken van seizoensgebonden producten, houden we de kosten laag én heeft u keuze uit een afwisselend assortiment aan gezonde maaltijden. Bovendien hebben we elke week een andere MealDeal en daarnaast is het op maandag en dinsdag seniorendag. 65-plussers krijgen dan 10% korting op alle maaltijden!

HOE WERKT HET?

Kom gezellig langs in de winkel om het aanbod te bekijken of kijk (en bestel) online op www.lantingaonline.nl Bellen of mailen kan natuurlijk ook! Voor Senioren bieden we op zaterdag een gratis bezorgservice aan vanaf 25 euro. Bestellen gaat via een bestelformulier die wordt meegeleverd bij de bestelling en vervolgens in alle rust kan worden ingevuld.

WOLDSTRAAT 61-65, MEPPEL, 0522 246 619 INFO@LANTINGAONLINE.NL • WWW.LANTINGAONLINE.NL

Trots op Meppel

11


‘ONZE VOETEN VORMEN DE BASIS VAN ONZE SPORTIEVE PRESTATIES’ Slechts twee voeten dragen ons lichaam een leven lang, ook tijdens het sporten. Klachten aan onze voeten hebben een negatief effect op het plezier in sporten of kunnen het zelfs helemaal in de weg staan. Met een goed schoenadvies, steunzolen op maat en/of een effectieve voettraining helpen de sportpodologen van Stadtmüller dergelijke klachten verhelpen of beter nog voorkomen. “Vanuit alle sporthoeken zien wij sporters”, zegt Christian Esselbrugge. “Altijd werken wij aan een persoonlijk behandelplan om mensen zonder klachten te laten sporten.”

12


voldoende oplossing.” Hoe het persoonlijke behandelplan er ook uit ziet, altijd blijft Stadtmüller de sporter volgen. Zo is er na zes weken een controle, waarbij de sporter feedback kan geven. Ook de jaarcontroles, een soort apk voor steunzolen, worden door veel sporters als prettig ervaren.

Vast contactpersoon Bij Stadtmüller heeft iedere sporter een vast contactpersoon. “We proberen echt alles zelf te doen, van intake en behandelplan tot levering en nacontrole”, gaat Christian verder. “Bij blessures streven we er altijd naar om het gebruik van steunzolen ook zo snel mogelijk weer af te bouwen. Er zijn echter sporters die eenmaal aan de steunzolen niet meer zonder willen. Als het goed voelt, zien we deze ‘tussen-deoren-steunzolen’ natuurlijk ook als goede manier om zonder klachten te sporten.” Als gecontracteerd zorgleverancier van alle zorgverzekeraars levert Stadtmüller dus altijd maatwerk aan sporters die klachten ervaren of willen voorkomen.

Voor een afspraak bij Stadtmüller is een verwijzing van fysiotherapeut of huisarts geen must. “Als een sporter bij ons komt, horen wij eerst wat de klachten zijn en hoe deze zijn ontstaan”, vertelt Christian. “Daarna maken we kennis met de voeten. We doen onderzoek, nemen de maat, maken een afdruk en een scan. Verder kijken we naar de knieën, heupen en hele houding van de sporter. Zijn er steunzolen nodig, dan is het altijd even puzzelen. Letterlijk leggen we de stukken in elkaar en kijken dan wat de correctie met de voeten en houding doet. Eenmaal tevreden, tekenen we de zolen 3D in de eigen schoenen van de sporter in om ze vervolgens op maat te maken.”

Grote betrokkenheid Bij hardlopers maakt Stadtmüller ook een loopanalyse, waarbij gekeken wordt hoe iemand loopt. “Soms is het iets hoger optillen van de benen of andere kleine aanpassing in de loop al voldoende”, aldus Christian. “Soms blijken tennisschoenen gewoon te klein of wordt er met verkeerde voetbalschoenen op kunstgras gespeeld. Dan zijn andere schoenen vaak al een

“Mensen zonder klachten laten sporten, dat is mooi en dankbaar werk” Sterk netwerk Bij de behandeling van sporters opereert Stadtmüller natuurlijk niet op een eiland. “De klant staat altijd centraal en dus benutten wij waar nodig ons netwerk om klachten te verhelpen”, legt Christian uit. “Zo onderhouden wij goede contacten met diverse sportwinkels om tot een goed schoenadvies te komen. Zien wij tijdens ons onderzoek problemen bij de heupen of blijkt een specifieke spiergroep niet sterk genoeg, dan zijn steunzolen alleen niet voldoende en verwijzen wij deze sporter naar een huisarts, fysiotherapeut of sportschool.” Zo biedt Stadtmüller met een multidisciplinair team en sterk netwerk sporters de mogelijkheid hun sportieve prestaties zonder klachten neer te zetten.

Trots op Meppel

13


“Onze eigen sportieve ervaring draagt natuurlijk positief bij aan de behandelingen.”

Sportieve ervaring Om die reden weten ook topsporters hun weg naar Stadtmüller te vinden. Zo ook Corien Jansen, wereldkampioen Obstacle Course Running (OCR). “Corien vraagt veel van haar voeten en houding”, vertelt Christian. “Bij klachten is rust natuurlijk het beste advies, maar dat is geen optie voor haar. Wij helpen dan met de meest verantwoorde concessie om de pijnlijke plek te ontzien.” Het team van Stadtmüller is zelf ook heel sportief. Niet op het hoogste niveau, maar wel met het nodige fanatisme, doen zij mee aan evenementen als de City Run Meppel en al die sportieve ervaring draagt natuurlijk positief bij aan de behandeling van alle sporters die zij zien.

Stadtmüller biedt zorg aan alle voeten

Niet alleen sporters vinden bij Stadtmüller de voetzorg die zij nodig hebben. Echt iedereen met voet- en houdingsproblemen kan er terecht voor orthopedie, podologie, podotherapie en/of therapeutisch elastische kousen. “Naast een schoenadvies en steunzolen op maat bieden wij mensen met voet gerelateerde klachten indien nodig ook een behandeling”, licht Christian toe. “En voor mensen met grotere problemen als gevolg van bijvoorbeeld spierverslapping, diabetes of een afwijking in de stand van de voeten maken wij schoenen die niet alleen functioneel en comfortabel, maar ook modieus en trendy zijn. Schoenen zijn er per slot van rekening niet alleen voor voeten, maar ook voor mensen.”

Douwenmaat 5, Meppel I T 0522 - 760 188 I info@stadtmuller.nl

www.stadtmuller.nl 14


GEZONDER, FITTER EN SLANKER DE ZOMER IN MET

CURVES

Janine van der Sluis begon eind vorig jaar met een vestiging van Curves in Meppel. Inmiddels heeft ze naam gemaakt en een mooie klantenkring opgebouwd met het unieke fitnessconcept. Maar belangrijker nog is dat Curves de sportende vrouwen ook echt helpt met gezond gewichtsverlies, spierversteviging en conditieverbetering.

Aan de Prinsengracht 19 begeleidt de Meppelse, samen met haar team, vrouwen met het behalen van doelen die samen met een coach zijn opgesteld. “De drempel van de sportschool is soms net even te hoog.” Bij Curves kunnen vrouwen van alle leeftijden sporten in een vriendelijke, ontspannen en veilige omgeving.” “Curves is een dertig minuten fitnessconcept, dat speciaal ontwikkeld is voor vrouwen”, legt Janine uit. “Tijdens de work-out van een half uur worden alle grote spiergroepen getraind op acht verschillende toestellen.

uiteindelijk gewicht.” Tijdens de oefeningen is er begeleiding van een personal coach. Er wordt begonnen met een warming-up. Het circuit wordt drie keer afgelegd en het meest optimale resultaat wordt behaald bij drie sessies per week. De work-out wordt afgesloten met een cooling-down en meerdere stretchoefeningen. “In een half uur heb je zo alles gedaan”, aldus Janine die een mooie aanbieding heeft voor alle vrouwen die willen sporten, ongeacht leeftijd of lichaamsbouw.

De toestellen werken hydraulisch waardoor ieder op haar eigen niveau kan trainen. Hoe meer conditie, hoe meer kracht en hoe zwaarder het wordt. Zo worden je spieren sterker, neemt je uithoudingsvermogen toe en verlies je

“Je kunt nu tot en met 31 augustus een periode van zes weken trainen bij Curves Meppel voor slechts 54 euro. Het is echt de perfecte voorbereiding voor zomerjurkjes en zonneschijn.”

MEER INFORMATIE? WWW.CURVES.NL

Curves Meppel Prinsengracht 19, 7941 KD Meppel

Trots op Meppel

15


“Ik wil

Motorcoureur reist vanuit Meppel heel Europa door 16


wereldkampioen worden” “Wereldkampioen worden”, antwoordt Marcel Conijn resoluut op de vraag wat zijn ambitie is. De Terschellinger reist vanuit Meppel heel Europa door op weg naar WK-wedstrijden in de MX2-klasse. Na een zware val in mei wil hij in de tweede seizoenshelft ‘flink wat stappen omhoog’ maken. Want tevreden is de 19-jarige Marcel niet over zijn voorjaar, waarin hij voor het eerst op het een na hoogste niveau in de motorcross uitkwam. Wel bleef hij zich ontwikkelen met een 21e plek als voorlopig beste resultaat. Toen ging het in de training in Delfzijl helemaal mis. Een groot stuk steen in de oploop van de bult zorgde voor een zware val. “’Er komt bloed uit je mond’, zei iemand, maar ik wist meteen dat het niet uit mijn mond kwam. Vooral van mijn longen had ik veel last. Gebroken sleutelbeen, twee gebroken ribben, gekneusde longen en een gekneusd hart”, somt Marcel op. Hij lacht er nog net niet bij. Motocrossers piepen niet zo snel blijkbaar. “Het hoort er bij”, zegt Marcel, terwijl hij op zijn lichaam wat herinneringen aan eerdere valpartijen toont. Toch pakte hij dit keer flink wat rust om van de blessures te herstellen. Voor fysieke trainingen om weer fit en op kracht te komen is Marjorie Borger van MX Fit zijn steun en toeverlaat. “Eind juni zat ik voor het eerst weer op de motor. Dat ging prima, al voelde ik mijn schouder nog goed. Maar vanaf dat moment richtte ik mij op de Zwarte Cross, waar de Dutch Masters wordt verreden, en daarna staan wedstrijden in Tsjechië, Italië, België, Zweden en Zwitserland op het programma.” Veel reizen De coureur van het Gebben van Venrooy Kawasaki Team noemt de landen op alsof hij moet racen in pakweg Dwingeloo, Staphorst en Nijeveen. Wie hogerop wil komen in de sport, moet veel reizen. “En dan sla ik wedstrijden in Argentinië en Shanghai nog over, in feite omdat die niet te betalen zijn. We draaien zelf voor de meeste kosten op”, vertelt Marcel, die in de winter ook drie maanden in Italië trainde. “Ik heb een Italiaanse trainer waarvan ik veel leer. In de trainingen gaat het hartstikke goed, nu is het zaak dat het er ook in de wedstrijden uitkomt.” Hij heeft er vertrouwen in dat dit ook echt gaat gebeuren. Zolang hij zich kan ontwikkelen blijft hij vol voor de motorsport gaan. “Mijn ambitie is wereldkampioen worden. Of dat realistisch is, moet de komende jaren blijken. Als ik merk dat ik me niet langer verbeter, ga ik nadenken over een andere toekomst, maar voorlopig zie ik dat ik stappen zet”, klinkt het vastberaden. Terug naar Terschelling En als die ontwikkeling uiteindelijk toch tot stilstand komt, keert hij vermoedelijk terug naar zijn Terschelling. “Mijn ouders zijn eigenaar van Camping Cupido in Hee. Het lijkt me wel wat om dat bedrijf voort te zetten. Het is ook de plek waar ik Foto: Luc Wright

Trots op Meppel

17


voor het eerst op een motor zat, zo’n klein minimotortje waarmee ik over de camping reed. Mijn vader is ook crosser, dus ik ben echt met de sport opgegroeid. Over presteren op topniveau dacht ik helemaal niet na. Pas toen ik wedstrijden reed op het vasteland, bleek dat ik talent had.” Zoveel talent dat uiteindelijk die eeuwige veerboot van en naar Terschelling teveel een obstakel werd. Vanuit Meppel is de tocht naar de verschillende circuits beter te doen. “Mijn twee zussen studeerden in Zwolle en Leeuwarden en zochten een woning ergens daar tussenin. Dat werd Meppel. Ondertussen ben ik bij een van die zussen ingetrokken en haar vriend is mijn monteur. Ik woon dus samen met mijn zus en mijn monteur”, lacht Conijn. Hij voelt zich op zijn gemak in Meppel. “Een mooi stadje waar je alles hebt, maar Terschelling blijft toch als mijn ‘thuis’ voelen. Tijdens het Oerol-festival heb ik weer een week meegewerkt op de camping. Dan zie je weer hoe mooi het eiland is.”

“Gebroken sleutelbeen, twee gebroken ribben, gekneusde longen en een gekneusd hart”, somt Marcel de schade van een valpartij op. Dat business en sport met elkaar verbonden zijn is onlosmakelijk! Zonder sponsoren en bedrijven die de sportverenigingen en sporters steunen kunnen er geen kampioenen en topsporters worden opgeleid. Camping Cupido op Terschelling is zijn belangrijkste sponsor, aan zijn ouders dankt Marcel sowieso veel. “Om Marcel zijn droom waar te maken is veel geld nodig. Maar wij staan er voor honderd procent achter. Goed materiaal is belangrijk, toch zal de persoon die op de motor zit er zelf wel uit moeten halen wat erin zit. Met Marcel zit dat wel goed, hij is een zeer gepassioneerd en getalenteerd motorcrosser, die het maximale eruit zal halen,” vertelt vader Laurens vol trots over zijn zoon. Er is veel geld gemoeid met topsport, maar daar tegenover staat dat bedrijven en gemeente Meppel (en Terschelling) weer op de kaart worden gezet als er een sporter op TOPNIVEAU presteert.

18


DE CLUB VAN 100 Gebben van Venrooy Kawasaki Team Goed materiaal bepaalt in de motorcross voor een deel de kans op succes. Met andere woorden: hoe meer geld, hoe groter de kansen op titels. “Ergens is dat natuurlijk oneerlijk, maar hoe goed je motor ook is, je moet het nog altijd zelf doen”, relativeert Marcel Conijn de macht van het geld in zijn sport. Toch kan hij niet zonder sponsoren. Als coureur van het Gebben van Venrooy Kawasaki Team beschikt hij over goede materialen en faciliteiten, maar daarnaast zoekt hij ondersteuning van persoonlijke sponsoren. “Daarmee kan ik nog vaker op trainingskampen en trainen onder de beste omstandigheden en uiteindelijk ook meedoen aan wedstrijden in andere werelddelen.” Binnen de sponsormogelijkheden is er ook een zogenoemde Club van 100. Al vanaf honderd euro kunnen bedrijven mee helpen om zijn droom waar te maken. Zij krijgen daarvoor een mooie binding met de spectaculaire sport terug. Bedrijfsnamen kunnen bijvoorbeeld een plek krijgen op de kleding, de website sponsorborden, de grote truck van Gebben Kawasaki en op allerlei andere uitingen. Bovendien krijgen sponsoren uitnodigingen om de wedstrijden van de coureur uit Meppel te bezoeken.

Kijk voor alle informatie over Marcel Conijn en de sponsormogelijkheden op www.marcelconijn.nl

Trots op Meppel

19


EN SPORT: ‘DÉ ULTIEME KICK’ Dat sporten en bewegen belangrijk is voor kinderen (en volwassenen) is een feit! Trots op heeft een aantal kinderen benaderd die gepassioneerd hun sport beoefenen en vroeg aan hen: ‘Waarom is juist deze sport nou zo ontzettend tof?’ Een 4-tal kinderen, van Kindcentrum de Kornalijn, uit groep 6 hebben we in de picture gezet met hun sport ‘freerunning’ en ‘acrogym’. En een leerling van Stad & Esch vertelt waarom hij voor basketbal kiest!

20


‘FREERUNNEN VIND IK COOL OMDAT IK LEKKER HARD OVER OBSTAKELS HEEN KAN RENNEN’ ‘HET LEREN VAN NIEUWE SKILLS MAAKT DAT DIT VOOR MIJ DÉ SPORT IS’ “DAT IK VRIJ KAN RENNEN EN SPRINGEN GEEFT MIJ EEN KICK”

FREERUNNING Spectaculaire sprongen maken door te rennen en springen over obstakels! Wauw dat is toch even wat anders dan een potje voetbal… Salto’s maken in de lucht, tegen de muur oplopen en tegelijkertijd een coole draai in de lucht maken, dat is toch ontzettend tof! Koen Tamminga, Quirijn Prins en Stefan Geerts vinden het in ieder geval enorm gaaf om als vrienden samen te freerunnen bij ‘Riot Movement’.

Trots op Meppel

21


Wanneer geef jij een feestje? Reserveer een compleet BBQ-buffet zonder dat je er zelf omkijken naar hebt. Onze barbecuepakketten zijn standaard voorzien van servies en bestek, een grote professionele RVS-barbecue met een volle gasfles, voor oneindig barbecueplezier!

22


ACROGYM Acrogym staat voor acrobatische gymnastiek en wordt ook wel sportacrobatiek genoemd. Ook dit is een echte teamsport! Er wordt gewerkt vanaf 2 tot 4 sporters die acrobatische oefeningen in een choreografie op muziek uitvoeren. Met de sport komen vele vaardigheden naar voren: van behendigheid tot dans maar ook psychologische en sociale vaardigheden komen aan bod. Je leert hoe in teamverband te werken, te luisteren naar elkaar en (letterlijk en figuurlijk) te bouwen op elkaar. Renée Koetsier sport bij ‘Sportacrobatiek Zwolle’.

‘HET OMHOOG GEGOOID WORDEN EN EEN SALTO IN DE LUCHT MAKEN GEEFT MIJ DE ALLERGROOTSTE KICK’

‘IN BASKETBAL ZIT VEEL ACTIE EN BEWEGING WAT MIJ ENORM BOEIT’

BASKETBAL Basketbal is een eeuwenoude sport die in 1891 werd uitgevonden door James Naismith uit Springfield (USA) en is tot op heden nog steeds een sport die veel wordt beoefend. En wie kent nou de beroemde Michael Jordan niet die de Chicago Bulls deed schitteren. Welk jongetje zou nou niet zoals dé Michael Jordan willen zijn?! Het 13-jarig ‘jongetje’ Sisco Flier speelt in het team van ‘Red Giants’ Meppel waar hij zijn basketbaltalent heerlijk kan uitoefenen.

Trots op Meppel

23


MATRASCONCURRENT HEEFT ALLES VOOR IN DE SLAAPKAMER

Matrasconcurrent ligt dan misschien ietwat verscholen op het industrieterrein in Rogat. Het familiebedrijf heeft al meer dan dertig jaar ervaring en is de slaapspecialist in Meppel en omstreken. Opa en vader De Vries begonnen ooit met het verkopen van matrassen vanuit een loods. Tegenwoordig zijn er naast de winkel in Rogat ook twee winkels in Slagharen en Zwolle en heeft Matrasconcurrent een goedlopende webshop. “Bij ons vind je alles wat met goed slapen te maken heeft.”

In de fraaie en ruime showroom in Rogat waar Matrasconcurrent nu al zo’n vijftien jaar zit, heet Mandy de Vries de klant welkom met koffie. Wat opvalt is de ruime opstelling van boxsprings, matrassen en slaapkamerkasten. Er staan ruim dertig modellen opgesteld. “Boven hebben we nog ruimte voor outletartikelen. Daarin vind je wisselende artikelen tegen hele lage prijzen. Eigenlijk hebben we alles voor in de slaapkamer. We zijn een beddenspeciaalzaak waar je terecht kunt voor mooie, goede en ook wat luxere bedden tegen een scherpe prijs. Boxsprings zijn echt helemaal in.” Luxe “Het mooie van boxsprings is dat het laag voor laag is en dat je het helemaal zelf kunt samenstellen. Dus de matras, de toplaag, maar ook het hoofd- en voetenbord. Eigenlijk is alles mogelijk. Dat zelf bepalen wil de klant graag, net als de keuze voor iets meer luxe. Daarom zijn we ook officieel dealer geworden van Skagen, een Scandinavisch en ietwat luxer merk”, laat Mandy, woonachtig in Slagharen, weten. Iedereen die een nieuw bed wil kan bij Matrasconcurrent terecht. Ledikanten worden nog wel verkocht, maar zijn wel steeds minder populair. Dat geldt ook voor waterbedden. Het voordeel van boxsprings is dat de afmetingen ook echt de afmetingen zijn. Bij een ledikant is er sprake van een ‘binnenmaat’ en moet je altijd rekening houden met extra ruimte. Een boxspring geeft daarnaast meer comfort en kun je ook helemaal aanpassen aan je eigen lichaam. En niet geheel onbelangrijk. Boxsprings zijn tegenwoordig prima betaalbaar.” “Naast klanten die voor iets meer luxe gaan, hebben wij ook nog steeds klanten die puur voor de prijs bij ons komen of bestellen op de webshop, die we nu zo’n twee jaar hebben.

24


“Bij ons kan je terecht voor mooie, goede en ook luxe bedden tegen een scherpe prijs”

Dat kan natuurlijk ook, al geven we wel aan dat je bij het kopen van een bed eigenlijk echt moet voelen. Bij ons kun je altijd ‘proefliggen’. Dan ervaar je toch het beste hoe een bed ligt en beweegt. Slechte slapers hebben vooral last van de rug en de heupen. Daarom is een goed persoonlijk advies ook zo belangrijk, want iedereen slaapt op zijn eigen manier.” Motorcrosser Voor personeelslid Remon Eemten is dat laatste enorm belangrijk. Hij is motorcrosser en is in het weekend vaak op de baan te vinden. Remon woont in Ruinerwold en komt uit een echte crossfamilie. “Ik werk hier vooral als bezorger en ben vier dagen op pad. Bijna iedere zaterdag doe ik aan motorcross, soms ook nog op de woensdagavond. Dan krijgen je rug en je onderarmen veel te verduren. Daarom zijn een goede nachtrust en goed bed echt heel belangrijk voor mij. Ik merk het ook meteen als ik slecht geslapen heb.” “Tegenwoordig doen we ook in slaapkamerkasten”, zo gaat Mandy verder. “Die montage besteden wij uit. Wel doen we de bezorging. Uiteraard bezorgen en monteren we ook bedden. En als klanten geen passend vervoer hebben als ze een matras kopen, dan stellen we een gratis leenbus ter beschikking. Verder hebben wij de nodige producten op voorraad. Zo hebben we in Slagharen een groot magazijn en kunnen we snel leveren. Klanten waarderen dat ook.” “De meeste klanten komen ongeveer rond een straal van ruim dertig kilometer buiten Meppel, maar ik rijd ook weleens naar Groningen of Friesland”, vult Remon tot slot aan. “We hebben echt een goede naam in de regio.” Matrasconcurrent heeft drie fysieke winkels: Aan de Industrieweg 11 in Rogat Aan de Coevorderweg Noord 22 in Slagharen En tegenwoordig ook aan de Grote Voort 7 in Zwolle, waar Matrasconcurrent nu ongeveer één jaar gevestigd is. Ook is er een webshop, te vinden op:

www.matrasconcurrent.com Trots op Meppel

25


A

L

Ik ben Alida Elzinga 46 jaar, zelfstandig ondernemer, eigenaresse “Flamboyant Fashion” en daarnaast Body Mind Release therapeut “Vrije Kracht” Als bekend gezicht van damesmodezaak “Flamboyant Fashion” ben ik sinds kort ook als erkend Body Mind Release therapeut gestart onder de naam “Vrije Kracht”.

26


A Waarom ben ik begonnen met Body Mind Release? Op het juiste moment kwam de opleiding Body Mind Release Therapeut op mijn pad. Wat een geweldige opleiding en wat een leerschool voor mijzelf en naar ik hoop ook voor de mensen die ik nu mag gaan begeleiden. Wat ik wil bereiken? Dat mensen weer lekker in hun vel komen te zitten en dat ze weer volop kunnen genieten. Ongemerkt en onbewust dragen we gedurende ons leven een hoop ballast met ons mee. Met deze ballast bedoelen we beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten, Gaandeweg je leven heb je deze ballast opgedaan. Bijvoorbeeld door traumatische of vervelende gebeurtenissen, door wat je opgelegd hebt gekregen, vanuit je opvoeding, door meningen van anderen of door het letterlijk over te nemen van anderen. Wist jij dat de ballast die je bij je draagt grotendeels bepaalt hoe jij je voelt, denkt, gedraagt en handelt? Het bepaalt of iets WEL of NIET lukt in jouw leven. Of jij succesvol bent en wat JIJ als persoon UITSTRAALT en AANTREKT in jouw leven. Door middel van de Body Mind Release methode leer ik jou om de ballast daadwerkelijk los te laten, en vervolgens positieve gevoelens terug te halen. Je krijgt meer levensvreugde, meer ontspanning, je gaat beter in je vel zitten en je mentale balans herstelt. Dit alles met als doel dat jij het waard bent om VOLUIT het leven te leven.

“DE KRACHT VAN VERANDERING ZIT IN JEZELF” Body Mind Release is zeer breed inzetbaar: Denk hierbij aan: • Posttraumatische stress • Angsten, onzekerheden en onrust • Afhankelijkheid • Stress, spanning en onrust • Beperkende emoties en gevoelens • Moeite in het omgaan met veranderingen • Vermoeidheidsklachten • Negatieve gedachten en piekeren • Gevoelens van vastzitten in het leven • Fysieke klachten • Beperkende gedragsproblemen Mijn betrokken en professionele begeleiding is gericht op een doelgerichte aanpak van de innerlijke oorzaak van de levensklachten waarbij jij zelf actief werkt aan en verantwoordelijkheid draagt voor het te behalen resultaat. Na een behandelingstraject van 6 tot 8 weken ben jij in staat om deze methode zelfstandig toe te passen in jouw leven. Is mijn grootste passie als kind ook de passie van nu? Ik ben altijd bezig met wat mensen denken en voelen, wil mensen laten stralen. Ook in mijn winkel zorg ik dat mensen er weer op-en-top uitzien, zich goed voelen en stralen. Met BMR mag ik mensen begeleiden om ook het innerlijke weer te laten stralen. Waar ben ik het meest trots op? Dat ik een doorzetter ben en niet snel de moed opgeef, want ik geloof dat alles op het juiste moment op je pad komt. De kracht in jezelf gebruiken om vrij te zijn.

BODY MIND RELEASE “ VRIJE KRACHT” I MAIL@VRIJEKRACHT.NL I WWW.VRIJEKRACHT.NL

Trots op Meppel

27


Nieuw in de Woldstraat

VLOEREXPERT veel meer dan vloeren alleen 28


“Je hoeft niet te verhuizen om een mooie woning te krijgen”, zegt Andres van Dijk van Vloerexpert. Bij de woon- en interieurspecialist aan de Woldstraat doe je volop inspiratie op, of het nou voor een bestaande of nieuwe woning is. Vloerexpert is hét adres voor de inrichting van je woning, kantoor of bedrijf. Vloerexpert opende in maart een complete woonwinkel na een grondige verbouwing van de voormalige videotheek. Met een eigen team van ervaren stoffeerders zorgen wij dat alles keurig geplaatst en gemonteerd wordt. “Wij nemen klanten zoveel mogelijk het werk uit handen, ook het verwijderen van de oude vloerbedekking behoort tot de mogelijkheden”, vertelt Van Dijk over de filosofie van Vloerexpert. De klant moet bij wijze van spreken de sleutel kunnen afgeven en Vloerexpert gaat aan het werk. Vloerexpert gaat veel verder dan de vloer alleen, laat Andres zien in de winkel. “Naast pvc-vloeren, houten vloeren en laminaat hebben we ook tapijt, vinyl, gordijnen, binnen- en buitenzonweringen”, somt hij op. De komende periode komt er nog meer ruimte in de zaak om alle mogelijkheden te laten zien. En nergens kiest Vloerexpert voor de makkelijke weg maar juist voor een

combinatie die de winkel uniek maakt. “Dankzij ons uitgebreide netwerk zijn we voortdurend op zoek naar de ‘snoepjes’. En die hebben we in alle prijsklassen.”

Misverstanden Met ruim twintig jaar ervaring heeft Andres veel kennis van woningen projectinrichting. “Ik ben geen verkoper, maar een adviseur die onze bezoekers op een juiste manier wil voorlichten. Belangrijk in de huidige tijd, waarin veel mensen zich op internet oriënteren. Internet is prachtig, maar brengt ook veel misverstanden in de wereld. Consumenten kiezen soms voor producten die helemaal niet bij hun woning of stijl passen. Ik heb liever dat ze blij zijn met de keuze die ze maken.” Belangrijk voor Vloerexpert is de kwaliteit en de prijs, maar de prijs mag nooit ten koste van het product gaan, klinkt het. “Want de ergernis van de slechte kwaliteit duurt voort, als de vreugde van de lage prijs al lang is vergeten.”

Trots op Meppel

29


Op

culinaire wereldreis

bij Fusion plaza zwolle

Fusion Plaza is een live Wok-Grill restaurant waar je voor een vaste prijs, 2,5 uur lang, heerlijk kan eten en drinken. N. Ruitenweg 1, Zwolle, 0529 - 42 65 66

fusionplaza.nl

30


“Goed advies vinden we veel belangrijker dan een snelle verkoop” Wekenlang klussen? Dat eerlijke en deskundige advies én het uitgebreide assortiment vormen de kracht van Vloerexpert. “En dat op een breed gebied van wonen en interieur. Mensen die bij ons binnenlopen, zien meteen dat ze voor alles bij ons terecht kunnen. Na de sleuteloverdracht en wekenlang klussen vinden wij het een voorrecht om het interieur te mogen verzorgen zodat de afnemer er met plezier kan wonen of werken.” Bij Vloerexpert in het assortiment zijn ook de trends in ecologische vloeren, zoals vloeren met natuursteen of kurk als basis. “Prachtig duurzaam design. Veel van deze producten hebben alleen wij in deze regio in het assortiment!”

Vloerexpert is dinsdag t/m vrijdag geopend van 9.00 t/m 18.00 uur, op vrijdagavond van 19.00 t/m 21.00 uur en op zaterdag van 9.30 uur t/m 17.00 uur.

www.vloerexpert.nl Trots op Meppel

31


‘ONZE KRACHT IS EEN IJZERSTERKE COMBINATIE VAN SPECIALISATIE EN INNOVATIE’ Enkele jaren geleden stelden Bart van Deel en Gemma van der Kolk elkaar de vraag waar zij naartoe wilden met hun praktijk Fysio De Commissaris. Vol overtuiging sloegen zij de weg naar specialisatie in. “Als je veel van hetzelfde ziet, word je er beter in”, leggen beide fysiotherapeuten uit. “En dus hebben binnen ons team minimaal twee therapeuten dezelfde specialisatie, zodat zij van elkaar leren en patiënten waar nodig in onderling overleg de gewenste zorg van hoge kwaliteit bieden.”

Ieder jaar bespreken Bart en Gemma hun visie met het team. “Onze therapeuten weten dat zij niet op ieder vlak actief kunnen zijn, maar dat onderschrijven zij volledig. Het maakt ze zelfverzekerder en biedt ze alle ruimte om heel gericht aanvullende opleidingen en interessante innovaties te volgen. Zo bracht ons gedeelde enthousiasme voor nieuwe ontwikkelingen echografie, shockwave en epte naar onze praktijk en bieden wij nu zorg aan patiënten die wij anders niet verder hadden kunnen helpen.”

‘WIJ GELOVEN IN DE SAMENWERKING BINNEN ONS TEAM, MET ANDERE (PARA)MEDICI EN ONZE PATIËNTEN ZELF.’ Efficiënte behandeling Innovatief is ook de speciale app waarmee Fysio De Commissaris patiënten thuis toegang tot de voorgeschreven oefeningen geeft. “Het oefenen gaat veel beter en dat maakt de behandeling een stuk efficiënter. Patiënten ervaren meteen de invloed die zijzelf op hun klachten kunnen uitoefenen, een goede motivatie om de oefeningen ook na de behandeling voort te zetten. Wij zien namelijk graag dat patiënten ons niet meer nodig hebben en positief vertellen over onze praktijk.” Foto: Ruben Hamberg 32

WWW.FYSIODECOMMISSARIS.NL Commissaris de Vos van Steenwijklaan 2 7942 XK Meppel T 0522 - 255 555 E info@fysiodecommissaris.nl


‘ONZE ONVOORWAARDELIJKE ONDERSTEUNINGSRELATIE MAAKT HET VERSCHIL’

Vanuit de visie ‘Goed leven – Mooi werk – Met elkaar’ biedt Vanboeijen mensen met een verstandelijke beperking een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. Zo ook op een locatie in Meppel waar in drie van de vier wooneenheden 24 jongeren een thuis vinden. “Wij zien jongeren die in 15 jaar op 15 verschillende plekken hebben gewoond. Als er gedoe was, mochten zij hun rugzak pakken”, vertelt Jacolien de Lange, zorgmanager bij Vanboeijen. “Na gedoe pakken wij de draad echter altijd weer samen op.”

T 0592 – 305305 INFO@VANBOEIJEN.NL WWW.VANBOEIJEN.NL

Bij Vanboeijen werken wij in de driehoek van bewoner of cliënt (hier de jongeren), hun ouders en verwanten en de begeleiders. “Voor ons is het heel vanzelfsprekend dat de jongeren ook altijd zelf inspraak hebben in hun plan. Zo gaf een jongen aan dat hij graag een kippenhok wilde bouwen en nu raapt hij dagelijks de eieren. Die verantwoordelijkheid heeft hij op durven pakken vanuit een beginnend vertrouwen dat hij hier mag blijven.” Dit soort resultaten geven voldoening aan de begeleiders, die vanuit hun idealisme elke dag opnieuw het avontuur met de jongeren aangaan. Creativiteit Het begeleiden van deze jongeren vraagt naast expertise ook om doorzettingsvermogen en creativiteit. “Het opbouwen van een goede relatie is complex, in het begin zijn er de hobbels en muurtjes. Altijd zoeken wij naar de goede klik met een begeleider die met zijn of haar persoonlijkheid het verschil kan maken. Zo is je kamer opruimen lastig als je altijd iets is afgenomen. Wat iemand dan nodig heeft, is niet altijd zichtbaar. Als begeleider probeer je dat boven water te krijgen en dat kost tijd, maar die investeren wij met liefde.” Trots op Meppel

33


“Plezier in zwemmen staat voorop” Bad Hesselingen en zwemsportclub De Reest versterken elkaar De band tussen het zwembad en de zwemsportclub in Meppel is misschien wel beter dan ooit tevoren. Dat Bad Hesselingen voortvarend draait én het de Meppeler Zwem- en Poloclub De Reest voor de wind gaat, kan geen toeval zijn. “We zijn er trots op dat we een vereniging in huis hebben die zo groot is en het zo goed doet,” aldus directeur van Bad Hesselingen Edwin Koelink. “De Reest huurt bij ons een aanzienlijk aantal uren. De club maakt dagelijks gebruik van het bad. We versterken elkaar.”

34


Martijn Schuring, voorzitter van MZPC De Reest, beaamt de woorden van Koelink. Koelink en Schuring vinden elkaar in hun visie. “Hesselingen is echt het thuishonk van onze vereniging. Onze mensen voelen zich prettig als ze hier komen,” aldus Schuring.

Dagelijks maken leden van De Reest al in de vroege uren gebruik van het zwembad. De club telt ruim 250 leden en biedt naast zwemmen en waterpolo met afdeling De Zwerfkei ook mensen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid de zwemsport te beoefenen. “Wij zijn het verlengstuk voor de periode na het zwemonderwijs en een leven lang actief zwemmen. De zwemsport in al zijn facetten staat in Meppel goed op de kaart,” weet Schuring. Ook bij De Reest staat plezier centraal. “De rest gaat onbewust, want je zet de sport ook in omdat die een positieve uitwerking heeft op de gezondheid van kinderen. En kinderen die willen gaan voor prestatie, filter je er wel uit. Dat doen we alleen niet meer aan de voorkant. Daar gaat het erom dat kinderen het leuk hebben.”

In Bad Hesselingen aan de Badweg 1 staat plezier voorop, zoals Edwin Koelink het omschrijft. Bad Hesselingen is een subtropisch zwembad met onder meer een klimpark, zonneweide, groots opgezette speeltuin, recreatie- en wedstrijdbad, Mosquito glijbaan, peuterbad, verwarmd buitenbad, zonnestudio en sauna. Niet voor niets trekt het bad gasten uit de wijde regio en zelfs daarbuiten. Uiteraard biedt Bad Hesslingen zwemlessen aan en bezoeken veel basisscholen tijdens onderwijstijd het zwembad voor Swim2Play, het moderne schoolzwemmen. Ook de horeca in Bad Hesselingen neemt volgens Schuring een belangrijke plaats in. “Mensen van De Zwerfkei zitten vaak Koelink: “Zwemmen als sport en bewegingsonderwijs vinden nog even na in het restaurant. Dat sluit perfect aan op hun wij ongelofelijk belangrijk. We zien kinderen voor wie zwemmen zwemactiviteiten en is voor onze vereniging heel belangrijk. helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Daar willen we graag mee aan We krijgen voor wedstrijden natuurlijk ook zwemverenigingen de slag. Bad Hesselingen heeft ook een sociaal-maatschappelijke op bezoek. Het zwembad, de club en de horeca worden door functie.”

“Onze mensen voelen zich prettig als ze hier komen.” Trots op Meppel

35


LET ME ENTERT AIN YOU!

EZINGERWEG 56-57 MEPPEL, 06-19859898 INFO@PERSONALLYYOURS.NL, WWW.PERSONALLYYOURS.NL

Probeer Nu!

Bij inlevering van onderstaande bon

€1,- K RTING Deze bon is geldig van 20-08-2019 tot 30-09-2019. Alleen geldig bij de vestiging in Meppel.

STAPHORST I ROUVEEN I MEPPEL

JIJ BENT UNIEK, JIJ BENT JIJ, GEEN MASSA!

EZINGERWEG 56-57 MEPPEL, 06-48758610 INFO@PERSONALLYYOURS.NL, WWW.PERSONALLYYOURS.NL


Foto: Leo de Harder

Foto: Leo de Harder

“Ze weet van bijna ieder kind de naam. Het zijn van die kleine dingen, maar wel heel belangrijk.” bezoekende clubs als één geheel gezien. Daarom is het van groot belang dat we het met z”n drieën goed voor elkaar hebben. Daar zijn we ons allemaal van bewust.” Ook Koelink roemt de passie van horecaonderneemster Tineke van Pul. “Ze weet van bijna ieder kind dat afzwemt de naam. Het zijn van die kleine dingen, maar wel heel belangrijk. Het draagt bij aan het familiegevoel. Als er bij Martijn een belangrijke wedstrijd is, weet ze dat. Ze is een belangrijke schakel voor ons.” Over de samenwerking met Martijn zegt hij: “Vanaf dag 1 is die goed geweest. We begrijpen elkaar. Gaat het Martijn goed, dan gaat het mij goed, dat weten we allebei. We laten geen mogelijkheid onbenut elkaar te noemen op social media.” En Schuring: “Onze koers is de afgelopen jaren dezelfde geweest. We hebben een richting bepaald die we met

elkaar op willen. We zullen het niet nalaten elkaar te helpen.” Naast MZPC De Reest maken ook Trebokama, zwemvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking, duikvereniging Archimedes en Reddingsbrigade De Dukers gebruik van Bad Hesselingen. De laatste ondersteunt het zwembad zelfs bij toezicht aan de badrand bij piekbelasting en evenementen. De Reest heeft onder andere schoolwaterpolo met groot succes geïntroduceerd. “Als vereniging hebben we veel te bieden en daar kunnen we nog veel meer uithalen.” De hele vereniging bloeit en de organisatie van het NK Waterbasketbal in 2020 moet de kers op de taart worden. Schuring: “We zijn gevraagd en durven die uitdaging blindelings aan. We weten dat we er in Bad Hesselingen niet alleen voor staan.”

www.badhesselingen.nl Badweg 1, Meppel I T 0522 – 251002 I info@badhesselingen.nl

Trots op Meppel

37


Jan Weide (59) van het gelijknamige makelaarskantoor in Meppel is maar liefst vier dagen in de week in de sportschool te vinden. Al om zeven uur staat hij voor de deur om zich een uur lang in het zweet te werken. Daarna gaat hij naar kantoor aan de Groenmarkt of heeft hij een afspraak voor bezichtiging, aankoop, taxatie of overdracht. “Ik heb gewoon heel veel energie”, lacht de bekende makelaar. “Als ik een uurtje aan de gewichten heb gehangen en getrokken, voel ik me superfit en heb ik nóg meer zin in de rest van de dag.”

IK HEB GEWOON VEEL ENERGIE Jan Weide is sinds begin jaren tachtig makelaar. Hij kan zich niet voorstellen dat hij iets anders doet. “Wij gaan er als team echt voor. We zijn enorm betrokken bij de verkoop van een woning en zoeken altijd naar manieren om het te laten lukken. Als we dan weer een mooie recensie lezen op Funda, dan genieten we daar allemaal van. We willen harder lopen dan anderen. En dan niet alleen in de sportschool haha.”

kantoor mensen in beweging te krijgen. Iedereen waar ik zaken mee doe, mag een wielrennersshirt of -broek of hardloopkleding uitzoeken met ons logo erop. Dat werkt twee kanten op. Klanten vinden het leuk om een mooi cadeau te krijgen en zij maken op hun beurt weer reclame voor ons. En eerlijk is eerlijk. Ik vind het echt heel gaaf als ik iemand met onze naam op de borst zie fietsen of hardlopen.”

Jan begon 2,5 jaar geleden met sporten. “Ik denk weleens, ‘waarom ben ik er niet eerder mee begonnen?’ Ik probeer ook via mijn

WWW.JANWEIDE.NL 38

Jan Weide Makelaars Groenmarkt 4, Meppel T: 0522 259 900


VOLVO NIEUWENHUIJSE

begrijpt wat belangrijk is voor tevreden klanten “Elk contact dat de klant met ons heeft, is essentieel voor een uitstekende Volvo- en Volvo Nieuwenhuijseervaring”, aldus Erik van de Maat, vestigingsmanager van Volvo Nieuwenhuijse Meppel. Volvo streeft volgens hem niet alleen naar optimale verkeersveiligheid, maar ook naar het bieden van een meer dan uitstekende service en daarmee een zeer hoge klanttevredenheid. “Bij Volvo Nieuwenhuijse Meppel staat daarom kwaliteit hoog in het vaandel en daar hoort ook een optimale dienstverlening bij. Dat gaat veel verder dan klanttevredenheid. In elk stadium is de focus op de klant gericht, met passie voor Volvo en voor de klant. “Het is niet voor niets dat Volvo Nieuwenhuijse Meppel op nummer één staat van een landelijk en onder alle automerken gehouden verkoopbeoordeling.”

Aandacht De resultaten van al die inspanningen worden op tien punten gemeten. Van het eerste contact met de klant via de nazorg tot aan de werkplaatsbezoeken. “Je hebt tevreden klanten nodig om als dealer succesvol te opereren”, zo gaat de vestigingsmanager verder, die maar wat trots is op zijn team. “We begrijpen wat belangrijk is voor tevreden klanten en weten hoe belangrijk persoonlijke aandacht voor Volvo-rijders is.” “Elk contact dat de klant met ons heeft, is essentieel voor een uitstekende Volvo- en Volvo Nieuwenhuijse-ervaring. Van een bezoek aan onze website tot een verkoopgesprek of werkplaatsbezoek, altijd en overal moeten onze dienstverlening en aandacht voldoen aan de verwachtingen van de klant. En als het even kan, moeten ze die ook overtreffen”, besluit Van de Maat.

Volvo Nieuwenhuijse Meppel - Blankenstein 490, Meppel - 0522 237437 - www.nieuwenhuijse.nl Trots op Meppel

39


“WIJ WILLEN ONZE GASTEN ONDERDOMPELEN IN ONZE RIJKE CULTUUR” 40


Meppel is sinds anderhalf jaar een uniek restaurant rijker: Prestige, Tapas & Lounge. De Arabische en Spaanse keuken worden gecombineerd. Wie het wil, mag zelfs de waterpijp roken. Het bijzondere etablissement aan het Zuideinde, dit jaar winnaar van de Gold Award voor leukste restaurant in Meppel, wordt gerund door Wisam Machool (48) en zijn dochter Nathalie (17). Moeder (48) en zoon Joy (22) werken op de achtergrond hard mee en samen met hun enthousiaste personeelsleden maken zij wat Prestige nu is.

Een culinaire culturele totaalbeleving Bij Prestige ga je niet zomaar uit eten in de zin van dat je gaat zitten, je gerechten en drankjes bestelt en weer vertrekt. “Wij willen onze gast een totaalbeleving bieden die je bijblijft. Uit eten gaan in onze cultuur is jezelf onderdompelen in een bad van gastvrijheid. Je doet het samen. Als gast – zeker als je vaker komt – ben je bijna familie,” vertelt Wisam met trotse blik in zijn ogen. “Wij willen onze gasten meenemen in onze rijke

cultuur. Die is warm, gastvrij en culinair fantastisch”, vult dochter Nathalie aan. “Deze totaalbeleving van onze Syrische cultuur in een restaurant is uniek in Nederland.” Een horecafamilie Wisam is 21 jaar geleden, samen met zijn vrouw en 1-jarige zoon, naar Nederland gekomen. Na vijf jaar in Amsterdam te hebben gewoond zijn ze meer richting het noorden van het land verhuisd en zijn in Zwartsluis verzeild geraakt. Topkok dat is wat Wisam is en komt uit een horecafamilie. In zijn thuisstad Homs in Syrië had hij twee restaurants en zijn broers runnen nog altijd een grote horecagelegenheid in deze stad. Koken is er bij Wisam

“HET IS HEERLIJK OM ONZE GASTEN IETS VAN ONS THUIS TE LATEN ERVAREN” Trots op Meppel

41


“OVERGEVEN AAN DE GEZELLIGHEID, IN COMBINATIE MET DE LEKKERSTE HAPJES EN DRANKJES.”

met de paplepel ingegoten. “In Nederland heb ik voor meerdere restaurants gewerkt. Ik raakte geïntrigeerd door de Spaanse keuken en ben erachter gekomen dat de Syrische/Libanese keuken niet echt bekend is in Nederland. Daardoor is het concept van Prestige Meppel een combinatie geworden van de Spaanse en Arabische keuken. Dat lijkt gek, maar dat is niet zo. Ze vullen elkaar heel goed aan en overlappen elkaar deels. Een deel van Spanje was tot in de Middeleeuwen Arabisch,” vertelt Wisam vol passie over zijn Meppels concept. Samen relaxed eten Bij Prestige draait het om kleine smaakvolle gerechten. De Arabische en Spaanse hapjes worden op borden geserveerd waarmee je samen deelt, precies zoals in de Arabische wereld. Samen eten is vooral ook een sociale aangelegenheid. Je kunt kiezen uit tientallen

gerechten. Na 22.00 uur mogen gasten zelfs de waterpijp roken en ook dat hoort helemaal bij de cultuur van het Midden-Oosten, waarbij je je overgeeft aan de gezelligheid en de sociale contacten, in combinatie met de lekkerste hapjes en drankjes. Het gaat overigens niet om echte tabak, maar om een tabaksvervanger waar geen nicotine of teer aan te pas komt. Genietend van de verhalen van Wisam vertelt hij, met glinsterende ogen, hoe heerlijk het is om zijn gasten iets van hun thuis te laten ervaren! Wat heeft deze man een liefde voor zijn land en voor het koken. De Arabische en Spaanse keuken staan bekend om hun rijke palet aan smaak. In de keuken van Wisam komt zo min mogelijk uit een pakje. “Kruiden die ik nodig heb haal ik uit de Arabische wereld. Ik ken de leveranciers, want ik wil alleen het beste en alles moet vers zijn,”

Teruggeven aan de samenleving “Ik ben dankbaar voor wat we hebben bereikt en dit wil ik ook teruggeven aan de samenleving,” vertelt Wisam. Mensen die niks hebben maar ook mensen die het te druk hebben, iedereen in de samenleving verdient het om in ieder geval een avond te worden verwend. “We werken allemaal hard of willen wel werken maar kunnen niet. Ik wil samen met mijn personeel een aantal avonden per jaar organiseren in ons restaurant, om mensen die het wat slechter hebben te verwennen en verzorgen. Dat zorgt voor positieve energie en dat is belangrijk. Wij weten dat als geen ander,” benadrukt Wisam.

Zuideinde 38, 7941 GH Meppel T 0522 - 854 237 I M info@prestigemeppel.nl 42

WWW.PRESTIGEMEPPEL.NL


‘SPORTREEP’ VAN BAKKERIJ UBAK Willem Ubak vertelt over zijn ambachtelijke ‘Sportreep’: een reep voor een energieboost en die in de regio best uniek is! De Sportreep is een bron van energie voor topsporters.

Energieboost ‘We hebben klanten die in een hoog klassement sporten. Vaak willen deze sporters dan snel energie binnen krijgen zonder dat het een ‘vette’ hap is. Nu hebben wij voor de sporters de ‘Sportreep’ ontwikkeld. Een reep die je een energieboost geeft tijdens het sporten, maar ook voor de lekkere trek is het een gezond tussendoortje’, vertelt Willem. Nog steeds halen deze sporters de sportreep bij Bakkerij Ubak omdat het echt werkt!

Lekkers uit de natuur De ambachtelijke reep wordt gemaakt van ingrediënten die komen uit de natuur zoals o.a. cranberry’s, haver, gedroogde abrikozen, hazelnoten en rozijnen. De ‘Sportreep’ zit boordevol vitaminen en mineralen om je sportprestatie en je gezondheid goed te ondersteunen. De koolhydraten uit de sportreep geven je een geleidelijke opname van energie en doordat er geen kruiden aan toegevoegd worden heb je geen last van eventuele ‘oprispingen’.

“BOORDEVOL VITAMINEN EN MINERALEN VOOR JE GEZONDHEID” WIL JE MEER WETEN OVER DE SPORTREEP? KOM DAN LANGS ! STAPHORST Gemeenteweg 234 ROUVEEN Scholenland 1 MEPPEL Rembrandtplein 36

WWW.BAKKERIJUBAK.NL

Trots op Meppel

43


ECHOGRAFIE ECHOGRAFIE EchografiEchografi e is een e beeldvormende is een beeldvormende techniektechniek dat gebruikt dat gebruikt wordt inwordt het onderzoek in het onderzoek naar de naar de oorzaak oorzaak van pijnklachten van pijnklachten van bijvoorbeeld van bijvoorbeeld pezen, spieren pezen, en spieren gewrichtsbanden. en gewrichtsbanden. Het werkt Het werkt met hoogfrequente met hoogfrequente geluidsgolven, geluidsgolven, die pijnloos die pijnloos en onschadelijk en onschadelijk zijn voorzijn hetvoor lichaam, het lichaam, en is bij en is bij ons geheel onskosteloos! geheel kosteloos! Na echo-onderzoek Na echo-onderzoek kan kan er een goed er eenbehandelplan goed behandelplan voor je voor blessure je blessure gemaaktgemaakt worden. worden. HierdoorHierdoor ben je snel ben weer je snel weer

NAAST NAAST ECHOGRAFIE ECHOGRAFIE && SHOCKWAVE SHOCKWAVE NU NU OOK OOK EPTE EPTE Echografi Echografi e, Shockwave e, Shockwave Therapie Therapie en EPTE en EPTE vormen vormen de ideale de ideale combinatie combinatie om van om je van (chronische) je (chronische) pijn af pijn te af komen. te komen.

klachtenvrij! klachtenvrij!

SHOCKWAVE SHOCKWAVE THERAPIE THERAPIE Shockwave Shockwave is een bewezen is een bewezen effectieve effectieve nonnonchirurgische chirurgische behandelmethode behandelmethode bij pijn in bijhet pijn in het bewegingsapparaat. bewegingsapparaat. VoorkomVoorkom pijnlijke injecties pijnlijke injecties of een operatie! of een operatie! Shockwave Shockwave wordt doorgaans wordt doorgaans toegepast toegepast nadat met nadatEchografi met Echografi e de aard e de aard en mateenvan mate beschadiging van beschadiging zijn vastgesteld. zijn vastgesteld. Shockwave Shockwave stimuleert stimuleert het herstel, het vermindert herstel, vermindert de pijn de en pijn verbetert en verbetert de beweeglijkheid. de beweeglijkheid. De De klacht kan klacht op weefselniveau kan op weefselniveau worden aangepakt worden aangepakt waardoorwaardoor de pijn afneemt. de pijn afneemt.

EPTE EPTE EPTE is EPTE een nieuwe is een behandelmethode nieuwe behandelmethode voor voor pijnklachten pijnklachten aan pezen. aan Onder pezen. geleide Onder geleide van van echografiechografi e (waarop e (waarop u live mee u live kunt mee kijken!) kunt kijken!) wordt opwordt de plaats op devan plaats de overbelasting van de overbelasting een een dunne naald dunne ingebracht. naald ingebracht. De naaldDe is qua naald dikte is qua dikte vergelijkbaar vergelijkbaar met de naald met de dienaald gebruikt die gebruikt wordt wordt bij acupunctuur. bij acupunctuur. Deze naald Deze zalnaald stroom zalgeleiden stroom geleiden precies in precies het overbelaste in het overbelaste gebied. gebied. Door deDoor de nauwkeurige nauwkeurige lokalisatie lokalisatie middels middels echografiechografi e en e en het rechtstreeks het rechtstreeks behandelen behandelen op de plek op zijn de plek de zijn de resultaten resultaten zeer goed. zeer goed. Bovenstaande Bovenstaande wordt altijdwordt gecombineerd altijd gecombineerd met adviesmet advies over belasting overen belasting belastbaarheid en belastbaarheid en een oefenprogramma en een oefenprogramma om de belastbaarheid om de belastbaarheid te verhogen. te verhogen.

INDICATIES INDICATIES VOORVOOR SHOCKWAVE SHOCKWAVE & EPTE &*EPTE*

GEEN GEEN EXTRA EXTRA KOSTEN KOSTEN ECHOGRAFIE, ECHOGRAFIE, SHOCKWAVE SHOCKWAVE & EPTE & EPTE

• Hielspoor* • Hielspoor* • Overbelasting • Overbelasting van van & Plantaire & Plantaire Fasciopathie* Fasciopathie* de achillespees* de achillespees* • Tenniselleboog* • Tenniselleboog* & Golferselleboog & Golferselleboog

• Overbelasting • Overbelasting van pezen van pezen in de schouderregio* in de schouderregio*

• Overbelasting • Overbelasting van de van kniepees* de kniepees*

• Verkalkingen • Verkalkingen

• Pijn aan • Pijn hetaan scheenbeen het scheenbeen door overbelasting door overbelasting (vaak bij(vaak hardlopers) bij hardlopers)

Commissaris Commissaris de Vos vande Steenwijklaan Vos van Steenwijklaan 2, www@fysiodecommissaris.nl 2, www@fysiodecommissaris.nl 06 838 5910692838 | Whatsapp 591 92 | Whatsapp Fysio?! Fysio?! 7942 XK Meppel 7942 XK | 0522 Meppel 25 55 | 0522 55 25 55 55 info@fysiodecommissaris.nl info@fysiodecommissaris.nl Voor gratisVoor advies gratis en contact. advies en contact.


STADTMÜLLER ORTHOPEDIE & FYSIO DE COMMISSARIS Twee weten meer dan één en dus houden Stadtmüller en Fysio De Commissaris ook samen spreekuur. Soms heeft één van de twee iemand al in de eigen praktijk gezien, maar moet een oplossing voor de klachten in een combinatie van beide disciplines worden gezocht. Het is echter ook mogelijk om zelf een afspraak te maken voor het spreekuur, waar beide specialisten samen aan tafel zitten om tot een gezamenlijke conclusie te komen. “Wij kunnen het niet altijd alleen en schromen dan niet ons netwerk aan te spreken om iemand de best mogelijke behandeling te bieden.”

“DOOR SAMEN TE WERKEN KUNNEN WE IEMAND DE BEST MOGELIJKE BEHANDELING AANBIEDEN” Breed netwerk Naast dit gezamenlijke spreekuur houdt Stadtmüller ook spreekuur in het Spectrum Medisch Centrum. “Wij kunnen daar breed overleggen met verschillende zorgdisciplines. Zo werken wij nauw samen met de huisartsen om echt in samenspraak te kijken waarmee iemand het best geholpen is.” De werkplek van de specialisten van Stadtmüller beperkt zich dus niet tot de vestigingen in Meppel en Klijndijk. Zo zijn ze ook regelmatig te vinden bij de aanmeetlocaties van Stadtmüller Schoenen in Leeuwarden en Beilen en bij Ballij Schoenen in Emmen.

Positieve indruk Bij Fysio De Commissaris staat het via korte lijnen samenwerken met andere (para)medici hoog in het vaandel. “Wij weten waar wij goed in zijn, maar ook waar wij minder goed in zijn. Als een ander onze patiënt beter kan helpen, verwijzen wij zonder meer door naar bijvoorbeeld het Hand- en polscentrum Zuidwest Drenthe, De Kinderpraktijk of Stadtmüller. De beste behandeling van onze patiënten staat altijd voorop. Als wij die niet zelf kunnen bieden, doen wij graag een stap opzij in de wetenschap dat wij ook daarmee een positieve indruk achterlaten.

Trots op Meppel

45


46

tekst: Judith van der Steeg I foto: Hilde Walstra

ÁLLE KINDEREN MOETEN KUNNEN SPORTEN!


Sporten is goed voor kinderen. Juist in een tijd waarin ze steeds minder buiten spelen en veel te vaak met hun neus voor een scherm zitten. Maar niet elk gezin beschikt over genoeg financiële middelen om het kroost op een sportclub te doen. Toch zijn er genoeg manieren om ook deze kinderen te laten sporten. Stichting de Arme kant van Meppel wijst ouders graag de weg in de wirwar van bestaande regelingen daartoe en legt de contacten met de sportclubs. Judoclub Sonkei is één van die clubs. Dit seizoen mocht de club, dankzij deze samenwerking, maar liefst tien jonge judoka’s verwelkomen op de judomat. Een prachtig resultaat, vinden stichtingsvoorzitter Jan Bloksma (66) en judoleraar Jan Nip (55).

Bloksma:

Voor de duidelijkheid; Stichting De arme kant van Meppel geeft geen geld, maar helpt de ouders met een aanvraag bij diverse gemeentelijke fondsen (zoals het Fonds Deelname Maatschappelijke Activiteiten en de Regeling Participatie Schoolgaande Kinderen). Daarmee wordt dan het nodige bekostigd. De ouders betalen zelf ook iets, een symbolisch bedrag. Zodat er wel een drempeltje blijft.

Nip:

Met het beschikbare geld wordt voor een jaar de contributie betaald, krijgt het kind een judopak en mag het deelnemen aan examens en een wedstrijdje. Dat kleine bedrag dat de ouders zelf betalen maakt dat ze er ook serieus aan beginnen. Als Sonkei vinden we het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om te sporten. In maatschappelijk opzicht willen we daarin graag ons steentje bijdragen. Maar we zijn uiteindelijk geen liefdadigheidsinstelling.

Bloksma:

Wij stáán als stichting voor die arme kant van Meppel en willen iedereen zoveel mogelijk mee laten doen. Dat doen we door fondsen aan te schrijven en diverse acties te organiseren. Wij zijn een doorgeefluik. Wij hebben de adressen van de gezinnen om wie het gaat en gaan daar heel zorgvuldig mee om. Sonkei kwam bij ons met een brief waarin ze kinderen uit gezinnen met weinig financiële ruimte de kans boden om te judoën. Die brief hebben wij doorgestuurd.

Nip:

Niemand zal overigens aan de leerlingen zien dat ze hier langs deze weg judoën. De kinderen blijven in de anonimiteit. Aan het begin van het seizoen zijn er tien gestart. Daarvan zijn er nu nog acht over. Ik hoop natuurlijk dat ze doorgaan! De ouders zullen binnenkort een brief ontvangen over de mogelijkheden.

Bloksma:

Het is echt heel goed geregeld in Meppel! Het is alleen nog te onbekend wat er allemaal voor regelingen bestaan voor deze gezinnen en kinderen. Het is belangrijk dat mensen dat weten. En het zou natuurlijk nog mooier zijn als wij uiteindelijk niet meer nodig zijn.

www.armekantmeppel.nl I www.sonkei.nl Trots op Meppel

47


BEWEGEN MET PEUTERS! “Ouders vertellen me dat de kinderen elke keer weer uit zien naar de peutergym” aldus Richard Wagenaar, één van de peutergymleraren van PCBO Meppel. “Ouders komen overigens ook graag mee, omdat ze hierdoor in contact komen met de basisschool, maar misschien nog wel belangrijker, met elkaar. Ik merk dat er tijdens de peutergym al speelafspraakjes gemaakt worden”. Al ruim vijf jaar bieden de kindcentra van PCBO Meppel gratis peutergym aan. De belangstelling neemt nog steeds toe en de peutergym lijkt echt in een behoefte te voorzien. “Bewegen is voor kinderen gewoon erg belangrijk, niet alleen voor de gezondheid, maar om je eigen grenzen te verkennen en niet te vergeten om te leren spelen met andere kinderen”, aldus Richard. Dat de ouders elkaar ontmoeten en dat de peuters op een speelse manier kennis maken met de basisschool, is een mooie bijkomstigheid. Eerste en derde woensdag van de maand 4 en 18 september, 2 en 16 oktober, 6 en 20 november, 4 en 18 december

09.00 uur 11.00 uur

Nieuwveense Landen (Speellokaal de Vissersingel 1) Kindcentrum Beatrix/Talent.nl

Eerste en derde vrijdag van de maand 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1 en 15 november, 6 december

09.00 uur 11.00 uur

Kindcentrum het Kompas Kindcentrum Stadskwartier

Tweede en vierde woensdag van de maand 11 en 25 september, 9 oktober, 13 en 27 november, 11 december

09.00 uur 11.00 uur

Kindcentrum de Akker Kindcentrum Anne Frank

NIEUW BIJ KINDCENTRUM ANNE FRANK EN KINDCENTRUM BEATRIX/TALENT.NL….

PEUTERDANS! thema onderzoeken we, waarbij we gebruik maken van muziek en de ruimte.” Iedere les heeft wel een soort structuur, zo beginnen we met een vaste warming-up, vervolgens gaan we met zijn allen het thema ontdekken en aan het eind mag iedereen vrij dansen. Op deze manier wordt en spelenderwijs geoefend met muzikaliteit, evenwicht, coördinatie en “In mijn lessen werken we vanuit de motoriek! dansexpressie. We doen geen vaste pasjes of dansjes, maar ontdekken de dansbewegingen Peuterdans is gratis, aanmelden is niet nodig zelf. Elke les werken we vanuit een thema. Dat en een keer overslaan is geen probleem. Peuters zijn gek op bewegen, daarom bieden we naast peutergym nu ook peuterdans aan in de Oosterboer en Haveltermade. En wat is er nu leuker dan dansen met mama, papa, oma, opa of elkaar? Monique Kaasjager, pedagogisch medewerker bij PlusKinderopvang verzorgt de peuterdans lessen.

48

“SOMS DANST MAMA, SOMS DANS IK EN DAN DANSEN WE SAMEN”

Eerste en derde vrijdag van de maand 6 en 20 september, 4 en 18 oktober, 1 en 15 november, 6 december

09.30 uur

Kindcentrum Anne Frank (Oosterboer)

Tweede en vierde vrijdag van de maand 13 en 27 september, 11 oktober, 8 en 22 november, 13 december

09.30 uur

Kindcentrum Beatrix/Talent.nl (Haveltermade, Centrum en Nieuwveense Landen)


‘WAAROM MOETEN WE 5 UUR PER DAG OP ONZE STOEL ZITTEN?’ KINDEREN WILLEN MEER BEWEGEN PCBO Meppel heeft de kinderen gevraagd om mee te denken over het kindcentrum van de toekomst. “Meer bewegen” was één van de meest gehoorde wensen van de kinderen. Een wens die binnen de PCBO kindcentra serieus genomen wordt. Zo kun je op het Stadskwartier al fietsend je opdrachten maken, zijn er wiebelstoelen en krijg je gym van een echte vakleerkracht. Gezond bewegen is een speerpunt binnen de PCBO kindcentra. Daarom zijn er vakleerkrachten en beweegspecialisten aangenomen die niet alleen tijdens de schooluren actief zijn, maar ook binnen de kinderopvang. Dat begint al op tweejarige leeftijd met de gratis peutergym van meester Richard en de peuterdans van juf Monique, maar ook voor de oudere kinderen is er na schooltijd een gevarieerd programma. Regelmatig komt bijvoorbeeld

meester Joshua langs. Joshua is vooral bekend als freestyle balkunstenaar. In binnen- en buitenland heeft hij zijn kunsten al laten zien. Wat minder mensen weten is dat hij al heel wat jaren als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang verbonden is aan de PCBO kindcentra. “Tijdens de BSO mogen kinderen zelf kiezen wat ze doen, heel anders dan tijdens de schooluren, dus zorg ik ervoor dat plezier en uitdaging samengaan met gezond bewegen. Uiteraard kan dat met een bal, maar net zo goed met een leuk tikspel of een estafette in de gymzaal”, vertelt meester Joshua. Het leukste compliment dat hij kreeg was van een ‘klagende’ moeder: “Op donderdagmiddag heb ik helemaal geen opvang nodig, maar als meester Joshua komt, wil hij er toch per se heen”.

Trots op Meppel

49


9,1 FUNDA

Puur Persoonlijk janweide.nl | 0522-259900 | Groenmarkt 4, 7941 KT Meppel

DE NIEUWE VOLVO S60 NU IN ONZE SHOWROOM!

Meppel | Blankenstein 490 | 7943 PH Meppel | 0522 23 74 37 | www.nieuwenhuijse.nl


Kom langs en laat u inspireren!

In een zorgvuldig ingerichte showroom voorzien de specialisten van Tegelhome & HV Wonen jou van professioneel en vrijblijvend advies. Naast tegels en badkamers heeft Tegelhome & HV wonen een uitgebreide collectie vloeren, gordijnen, raamdecoratie en zonwering. Van monteren tot inrichting van uw woning bent u bij ons aan het goede adres! Vind je het lastig om te bepalen welke kleuren en materialen elkaar versterken? Onze binnenhuisarchitect denkt met je mee. Zo weet je zeker dat je vloer bij de gordijnen past. Wil jij ook een badkamer uitzoeken zonder zorgen? Kom gerust langs!

www.tegelhome.nl

Tegelhome & HV Wonen Kosterweg 4, 7949 AM Rogat (Meppel) T: 0522 44 51 51, E: info@tegelhome.nl

Trots op Meppel

51


Groothandel voor professionele kok Bidfood verbindt foodprofessionals met elkaar 52


“Als Bidfood zijn we de internationale groothandel voor de professionele keuken en de marktplaats voor met name de lokale leveranciers. Wij verbinden foodprofessionals met elkaar en maken de grote foodwereld bereikbaar voor onze klanten.” Het is in een notendop het verhaal dat vestigingsmanager Dirk-Maarten de Haan met veel enthousiasme vertelt over Bidfood met onder meer een vestiging in Meppel, die aan de Industrieweg in Rogat gevestigd is. Om de klanten in Noord en Midden Nederland nog beter te kunnen bedienen, is het naastgelegen pand er onlangs bij betrokken. Daardoor is Bidfood Meppel inmiddels niet alleen een regionaal verscentrum, maar ook een voorraadhoudende vestiging. “De horecamarkt rondom Zwolle en Meppel gelooft in ons en daarin investeren wij graag.”

Marktplaats “We zijn niet alleen de groothandel voor de professionele kok, wij ondersteunen hem of haar ook in de breedste zin van het woord. Dat doen we allereerst door de meest verse producten te leveren. Wat ‘s ochtends nog op het land staat wordt de volgende dag geleverd.” “Naast groothandel voor die professionele kok, zijn wij ook de markplaats voor (lokale) leveranciers. Zij kunnen op onze website producten aanbieden die via ons, maar soms ook door de leverancier zelf, geleverd worden. Onze slogan is dan ook: ‘waar professionals elkaar vinden.’ Op die manier zijn wij dus dé verbindende groothandel, die de foodprofessionals echt verbindt.” “Als Bidfood geloven wij in het leveren van die toegevoegde waarde. Dat zie je terug in het volledige dienstenpakket wat wij aanbieden. Bijvoorbeeld in de samenwerking met

keukenbedrijven als Techno Horeca en KitchenCreate of door ondersteuning op het gebied van waste management aan te bieden.” “Bovenstaande past allemaal in het beleid van Bidfood”, gaat De Haan verder, “de naam die we hebben sinds maart 2017. Voor die tijd heetten we Deli XL. Met Bidfood zijn we actief in 35 landen en vijf continenten. Er zijn zestien vestigingen in heel Nederland die in activiteit niet meer van elkaar verschillen, maar waar lokaal ondernemerschap hoog in het vaandel staat. Daar geloven wij in.” Trots “Doordat we snel groeien is de commerciële afdeling ook uitgebreid. Bidfood gelooft in persoonlijk contact met onze afnemers. Daarom gaan we op de korte termijn ons verkoopteam uitbreiden met drie nieuwe medewerkers. Daar ben ik best trots op.” “Wat ik belangrijk vind in de zoektocht naar goed personeel, is of die medewerkers aanslaan op Bidfood. Er zijn hier ook mogelijkheden voor iemand met

Trots op Meppel

53


Wij zoeken regelmatig collega’s. (ook voor de omgeving Meppel en Steenwijk)

Interesse? www.vanboeijen.nl/vacatures

vanboeijen.nl

v

vbeben v

CURVES MEPPEL | Prinsengracht 19 | Tel: 0522-230851


een achterstand op de arbeidsmarkt of vanuit een Wajong traject. Iemand krijgt dan een goede begeleiding, begint met orderpicken, gaat een keer mee op de vrachtwagen en kan zich zo ontwikkelen. We hebben hier een Wajong jongere gehad die hier binnenkwam als hulp voor een oudere chauffeur, zijn rijbewijs CE gehaald heeft en nu bij een internationaal transportbedrijf werkt. Dat vind ik mooi en ondanks dat ik een goede kracht ben kwijtgeraakt, ben ik ook daar heel trots op.” Bij Bidfood Meppel werken ongeveer tachtig medewerkers. Zij zorgen ervoor dat er rond de 25 vrachtwagens dagelijks op weg zijn naar de klant met dagverse producten. “Als Bidfood zetten we in op duurzaamheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzame producten, dus de manier waarop iets geproduceerd wordt. Dat heeft onze voortdurende aandacht, waarbij wij de samenwerking zoeken met de ondernemer.”

“Als Bidfood zetten we in op duurzaamheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzame producten.” Voortrekkersrol Duurzaamheid is volgens De Haan ook dat je dagelijks bezig bent met de impact op het milieu. “Dat is niet alleen het aantal transporten zo logisch mogelijk indelen en dus te beperken, het is veel meer. Bijvoorbeeld hoe lang willen we onze vrachtwagens nog de binnenstad in laten rijden? Wat zijn de alternatieven? Zo onderzoeken we de mogelijkheden om aan de rand van de stad de vrachtwagens te laten staan en met elektrische voertuigen de stad in te gaan om te bevoorraden. Wij vervullen als Bidfood de voortrekkersrol als het gaat om de duurzame belevering van onze klanten.”

Interesse of meer informatie? www.bidfood.nl Industrieweg 14, Rogat / T 088 800 8900

Trots op Meppel

55


UITGEKO Was de familie van Marle in 1830 nog vooral bezig met het telen en verbouwen van groenten en aardappelen. Inmiddels richt deze ondernemende familie zich vooral op de verkoop en het maken van de lekkerste gerechten voor catering, events en maaltijden aan huis. Johan van Marle ziet het werken met voedsel als iets dat je moet bewonderen en koesteren als een waardevol geschenk van een dierbare. Met deze passie en bewondering werkt Johan, samen met zijn team van meer dan 100 bevlogen medewerkers, aan het unieke concept van ‘UITGEKOOKT’. ‘Eerlijk, vers en koken met seizoensgroenten’ “Werken met eerlijke en verse producten is waar we voor honderd procent achter staan”, vertelt een enthousiaste Johan. “Pakjes of halffabricaten is voor ons als een doorn in het oog en komt de keuken niet in. We koken puur vanuit de basis en dat is wat de natuur ons biedt. Onze roots liggen bij mooie, verse producten, dat staat voor kwaliteit en daar willen we aan herkend worden. Seizoenen komen en gaan en ‘UITGEKOOKT’ volgt zoveel mogelijk die seizoenen. Hierdoor heb je een zeer gevarieerd aanbod aan maaltijden. Daar raken zowel wij als onze klanten enthousiast van.”

56


OKT?! Een geoliede machine

Koken en organiseren is ONS DING!

Onlangs is ‘UITGEKOOKT’ verhuisd naar een nieuw pand in IJsselmuiden. Vol met geavanceerde keukenapparatuur waarmee de koks enthousiast en gepassioneerd aan de slag kunnen gaan. Johan staat er zelf soms nog steeds verbaasd naar te kijken als hij al die koks bezig ziet in hun nieuwe keukens. “Fantastisch om te zien hoe de keukenbrigade, van inmiddels meer dan honderd gepassioneerde medewerkers, als een geoliede machine te werk gaat. Vakmanschap en het streven naar perfectie gaan hier hand in hand met de dynamiek in de keuken als extra dimensie en dat is enorm genieten.”

“Bij ‘UITGEKOOKT’ houden we van koken en uitdagingen. Het organiseren van kleine tot grote evenementen past daarom helemaal in ons straatje. De expertise hebben wij hiervoor in huis. Van alle events maken wij een daverend succes, waar men nog lang over zal napraten. Door te ontzorgen, waarbij wij van A tot Z meedenken, is een feest of event bij ons in goede handen. Het op- en afbouwen van partytenten, bruisende muziek, het regelen van sanitair of doorgewinterde horecatoppers, er is heel veel mogelijk als je onze hulp inschakelt. Wij zeggen ‘the sky is the limit’, als je onze hulp inschakelt.”

Wat ons bindt… Tegenwoordig lijkt de keuken absoluut niet meer op het oude fornuis en de gietijzeren pannen waarin Johan’s oma haar stoofpotje bereidde. ‘Maar de liefde voor voedsel en de passie om er iets lekkers van te maken hebben we kunnen doorgeven”, vertelt Johan vol trots, “en dat straalt van de gezichten van mijn koks af. De puurheid van voedsel en de hartstocht om daarmee te koken, een ding wat ons bindt. En dat is iets waar ik ongelooflijk trots op ben!”

www.uitgekookt.nl 085 040 60 65

Trots op Meppel

57


IN MEPPEL IS HET LEVEN GOED DE GROENE MUGGEN ZIJN ER TROTS OP!

Foto: Leo de Harder

Het kan u niet ontgaan zijn. De Groene Muggen veroveren de stad. Regelmatig verspreidt een groene zwerm zich door de straten om iedereen een warm welkom te heten. Een team met enthousiaste vrijwilligers die stuk voor stuk hart hebben voor de stad en haar gastvrijheid maar wat graag uitdragen. “Een Groene Mug is het visitekaartje van Meppel!”, vertelt initiatiefnemer Rick Jakobs enthousiast. “We hebben een prachtige stad met fantastische activiteiten en een breed aanbod aan winkels, horeca en cultuur. De Groene Muggen kennen Meppel op hun duimpje en zijn trots op hun stad. We willen indruk maken en ervoor zorgen dat iedereen zich welkom voelt.” “De vrijwilligers zijn erop getraind om het de bezoekers naar de zin te maken”, vervolgt Jakobs. “Dat doen we al bij binnenkomst. Bij grote evenementen zoals Donderdag Meppeldag en het Grachtenfestival staat er bijvoorbeeld een Groene Mug op het station om de wensen van de bezoekers te achterhalen en hen verder de weg te wijzen. Op verschillende strategische plekken is de Groene Mug het aanspreekpunt.” Gekleed in knalgroene jas en bijpassende polo zorgt de Groene Mug ervoor dat een bezoek aan Meppel een beleving is en dat je graag nog wat langer wilt blijven en verder wilt kijken. “De stad moet als een warme deken voelen. Behaaglijk en vertrouwd”, zegt hij met een brede lach. “Dat de Groene Muggen hier een bijdrage aanleveren daar ben ik hartstikke trots op!”

MEER INFO? GROENEMUGGENMEPPEL.NL 58


DINNER & MOVIE MONDAY 3-GANGEN DINER

& BIOSCOOPKAARTJE

20 euro

! g a d n a a m e k l E RESERVEREN VIA POSTKANTOOR: 0522-216000 Trots op Meppel

59


Wij heten u van harte welkom in ons nieuwe pand! Kruisstraat 30 , 7941 AN Meppel I 0522-458510 I info@hup-en-fidom.nl

www.hupenfidommakelaarsmeppel.nl

Profile for Uitgeverij Trots op

Trots op Meppel Zomer 2019  

Trots op Meppel Zomer 2019  

Advertisement