{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

GENEMUIDEN jaargang 1 | voorjaar 2018

BREMAN DNA maakt bedrijf uniek

Hamat

grote speler op de wereldmarkt Passie, de brandstof van Koster & Hogeslag

Nieuwe modetrends JR SCHOENMODE ANNA’S DE GROENE LANTAARN PAND 21

Blokker 25 jaar


DRIVEN BY PASSION!

PERSOONLIJKHEID, EXCLUSIVITEIT EN PASSIE! Koster&Hogeslag Automotive - Sisalstraat 58 - 8281 JK Genemuiden - 038-2600121 - info@khautomotive.nl


Lees ons verhaal op pagina 32/33


Doe wat je

LEUK vindt

uitzenden • payroll • detacheren • werven en selecteren • werkplan.nl


Genemuiden op rolletjes Angela Scholtus Zelf ben ik een persoon die altijd overal het positieve van dingen inziet en dit wil ik ook doorgeven aan de mensen om mij heen. Door een Lifestyle magazine huis-aan-huis aan te bieden in combinatie met Lifestyle evenementen en netwerkborrels wil ik de gunfactor van de consument naar ondernemers vergroten en zeker ook van ondernemer naar ondernemers. Samen sta je sterk, samen bereik je meer

L

oopt alles op rolletjes in Genemuiden? Daar komen we in de eerste editie van de Trots op Genemuiden achter.

Eindelijk is het zover, voor u ligt de allereerste editie van de Trots op Genemuiden. Een blad die samen met de ondernemers in Genemuiden is samengesteld. Een blad om u te laten zien waar we dankbaar voor kunnen zijn. Prachtig is het om in gesprek te gaan met deze ondernemers, wat een passie hebben de mensen voor wat ze doen! Met Trots op Genemuiden wil ik u als consument laten zien wie de kartrekkers van de gemeente zijn. Want zeg nou zelf zonder hen wordt het in een gemeente maar een saaie boel. Dankbaar voor de welvaart dat Genemuiden is gegeven, niets is vanzelfsprekend en alles draait om het gunnen naar een ander toe. Gun elkaar handel en wees bewust wie die ondernemers zijn in uw gemeente. Zij zijn de grote sponsoren achter vele activiteiten, zij dragen de gemeente door onder andere werkgelegenheid te creĂŤren en zij zorgen ervoor dat de leegstand beperkt blijft. Mede dankzij de ondernemers van Genemuiden kan ik dit blad, die twee keer per jaar zal verschijnen, bij u in de brievenbus laten vallen.

www.trotsopmagazine.nl en volg ons op

Trots op Genemuiden

5


IN BEELD

DEEL JOUW FOTO WAAR JIJ IN GENEMUIDEN TROTS OP MET DE

#TOG

EN MISCHIEN KOMT JOUW FOTO IN DE VOLGENDE EDITIE

6


Inhoud 08 HET TAPIJT MUSEUM

40

DE GESCHIEDENIS

UNITEDWORK GENEMUIDEN KOMT OP STOOM

34 BREMAN DNA MAAKT BEDRIJF UNIEK

Vrijwilligers 57 Dorcas Hulp werkt aan blijvende

Interviews 14 Blokker weet al 25 jaar wat

colofon

de lokale klanten wensen

18 Hamat: grote speler op de

verandering in het leven van de

allerarmsten 59 Breman.net brengt al jaren het

lokale nieuws in beeld

Trots op Genemuiden is een uitgave van Uitgeverij: Uitgeverij Trots op Jan Steenstraat 38, 7944 TS Meppel www.trotsopmagazine.nl genemuiden@uitgeverijtrotsop.nl Fotografie: Peter Nefkens, Angela Scholtus, Benny Breman, Eljee Bergwerff, Omslagfoto: comceptum Tekst: Astrid Mensink, Peter Nefkens, Joyce Smits Acquisitie: Angela Scholtus Bladmanagement: Angela Scholtus Vormgeving: Comceptum info@comceptum.nl Oplage: 5.000 huis-aan-huis

wereldmarkt

Auto's

22 Onderscheidend vermogen bij

32 Passie, dé brandstof voor

Alle teksten en illustraties zijn copyright 2018 Trots op. Alle rechten voorbehouden. Overname van delen uit de magazine is niet toegestaan. Indien van toepassing berust het auteursrecht van de aangeboden informatie bij de rechthebbende pagina’s. Dit geldt ook voor alle gebruikte handelsmerken en logo’s. Alle afbeeldingen en teksten worden beschermd door copyright en zijn eigendom van de fotograaf of Trots op.

12 Anna's, waar sfeer en mode samengaan

Juwelier Brouwer Optiek

Koster & Hogeslag

28 Verse vis van Vishandel Timmerman

59 Ford Naberman: Zorgeloos

smaakt altijd naar meer!

rijden en profiteren van gemak!

30 Boudesteyn RegioBank, alles voor

een glimlach van onze klanten

40 UnitedWorks Genemuiden

komt op stoom

Special 17 Wat maakt jou Trots op Genemuiden? 45 AH Bart Knap: Het is tijd voor

Shoppen & Vrije tijd

lentegerechten

38 Shop je schoenen bij JR Schoenmode

11

column van de burgemeester

Trots op Genemuiden

7


HET TAPIJT MUSEUM DE GESCHIEDENIS

In 1985 kwam een groep Genemuidenaren, verenigd in de Stichting Stadswacht op het idee om de ontwikkeling van de vloerbedekkingsindustrie in Genemuiden vast te leggen. Om te beginnen werd een tentoonstelling georganiseerd van alle materialen die nog voorhanden waren.

8


De rijke geschiedenis is te zien in het Tapijtmuseum

D

eze expositie, getiteld ‘Vloerbedekking vroeger en nu’ was van hoog niveau en werd zo enthousiast ontvangen, dat men besloot door te gaan met plannen te ontwikkelen voor een Tapijtmuseum. De Stichting Vloerbedekkingmusuem werd in het leven geroepen en men ging van start met het uitwerken van de plannen.

De mensen maken het museum bijzonder

In 1983 werd de Stichting Stadswacht Genemuiden opgericht om cultuurhistorische zaken, onder andere op het gebied van nijverheid, te behouden voor komende generaties. In 1985 werd met een ploeg vrijwilligers een actieve campagne gehouden om werktuigen en andere zaken met betrekking tot de vloerbedekkingsindustrie te inventariseren en te verwerven. Daarbij bleek duidelijk dat het vijf voor twaalf was. Die actie resulteerde op 2 mei 1986 in de opening van de tentoonstelling ‘Vroeger en Nu’ in een oud fabriekspand aan de Klaas Benninkstraat. De expositie toonde de ontwikkeling van vier eeuwen. De tentoonstelling werd in 1987 herhaald. Vanwege het succes besloot de Stichting Stadswacht in dat zelfde jaar in Genemuiden een vloerbedekkingmuseum te stichten, waarin de groeiende collectie permanent tentoongesteld kon worden.

>>

Trots op Genemuiden

9


DE TAPIJTSTAD VAN NEDERLAND!

Het museum heeft een deurmat voor u

Waar zou dat beter tot zijn recht komen dan in Genemuiden: het centrum van de huidige tapijtindustrie. Er werden contacten gelegd met het gemeentebestuur, het bedrijfsleven en personen benaderd voor een commissie van aanbeveling. Als doel werd gesteld een totaalbeeld te geven van de ontwikkeling van vloerbedekking in het algemeen en in het bijzonder de ontwikkeling in Genemuiden. Dat resulteerde in een plan van aanpak, waaronder een verbouwings- en financieringsplan en een begroting. Er kwam een promotieboek en er ging een perscampagne van start. Op 6 mei 1988 werden de plannen voor een vloerbedekkingmuseum in Genemuiden gepresenteerd. Tegelijkertijd opende men in het hiervoor genoemde fabrieksgebouw de tentoonstelling ‘Van biezenmat tot kamerbreed tapijt’. Door de Stichting Stadswacht werd op 28 juni 1988 de stichting Vloerbedekkingmuseum Genemuiden opgericht om het museum te exploiteren.

10

In de museumwinkel zijn onder meer de ambachtelijk vervaardigde biezen sloffen, matten en tassen verkrijgbaar die tijdens de demonstraties worden vervaardigd. Voor meer informatie kijk www.tapijtmuseum.nl

VANDAAG DE DAG KARAN-KOKOSGAREN UIT INDIA IN HET TAPIJTMUSEUM In het tapijtmuseum wordt veel kokosgaren verwerkt. Tijdens de demonstraties worden kokoslopers geweven en in de werkplaats worden japanmatjes en ruigematten geweven. In de matten worden veel gekleurde garens verwerkt voor de diverse patronen en dat leverde een probleem op: de voorraad geverfde kokosgaren werd steeds kleiner! Gelukkig kon Raymond van Dijk, directeur van ITC Natural Luxury Flooring / Red Star, (onderdeel van de KARAN GROUP India) het Tapijtmuseum helpen. Hij heeft contact met een neef van Revi Karan die in de periode 1950-1960 leverancier was van kokosgaren aan de Genemuider kokosfabrieken. Deze neef zou in India proberen om wat restgaren te krijgen.


column van de burgemeester even voorstellen Eddy Bilder (Ermelo, 13 oktober 1964) is een Nederlands ondernemer en politicus. Van 1 maart 2007 tot 17 juni 2010 was hij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Daarvoor was Bilder wethouder in de Gelderse gemeente Ermelo. Eind 2010 werd bekend dat de gemeenteraad van Zwartewaterland hem heeft voorgedragen om daar burgemeester te worden, en op 14 januari 2011 is hij daar als burgemeester beĂŤdigd.

OP ROLLETJES Aan de stelling dat het in Genemuiden op rolletjes loopt kan op meerdere manieren uitleg worden gegeven. Het gaat ons in economisch opzicht redelijk voor de wind, dat zien we aan de uitbreiding van bedrijfspanden en ook aan de opening van een aantal nieuwe winkels . Maar als het om Genemuiden gaat kun je bij rolletjes ook aan tapijt denken. Dat tapijt wordt in Genemuiden geproduceerd veelal op rol vanuit de gemeente getransporteerd naar de afnemers. Die tapijtrollen hebben bijgedragen aan de welvaart in Genemuiden en doen dat nog steeds. De consument in Genemuiden is kwaliteitsbewust en dat is te merken in het winkel aanbod. Er zijn veel mooie winkels met goede producten. De medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam en dat maakt het aantrekkelijk om in Genemuiden te winkelen. Gedurende de afgelopen jaren zijn er, in samenspraak met een groot aantal betrokken burgers , plannen gemaakt om de openbare ruimte in het centrum opnieuw in te richten. Deze plannen zijn nu in uitvoering. De resultaten daarvan worden steeds meer zichtbaar. Het fraaie Havenplein, de vernieuwde straten en de nieuw aangelegde parkeerplaatsen zijn de aansprekende voorbeelden daarvan . Het is nog niet helemaal klaar, maar we mogen met elkaar best trots zijn op ons mooie centrum.

Foto: Bas Wilberink / de Stadskoerier Trots op Genemuiden

11


ANNA’S, WAAR SFEER EN MODE SAMENGAAN

V

an heinde en verre lopen dames over de zwarte loper bij Anna’s binnen, waar ze een warm welkom en stijlvolle mode wacht. “Bijna vijf jaar geleden opende ik met Anna’s voor de tweede keer een eigen modezaak”, vertelt Anneke Regterschot. “Dat voelde als thuis komen, voor mij én mijn klanten.” Gezellig Gællemuun De kracht van Anna’s is de klik met de klanten. Aan de ronde tafel is er tijd voor mooie verhalen en een met smaak geserveerd kopje koffie. “Ik vind het belangrijk dat mensen het hier gezellig vinden en dus helpen wij mensen uit Genemuiden graag in ‘et Gællemunegers.”

12

Goed gekleed Anna’s is een modezaak voor dames van alle leeftijden. De stijlvolle kleding voor iedere dag of juist een bijzondere gelegenheid is van uitsluitend mooie merken als Caroline Biss, Leo Ugo en Etoille Monde. “Wij helpen iedere klant met even veel plezier, kom dus zeker eens bij ons binnen.”

“ De merken die jullie hebben, vind ik niet bij ons in de buurt” Caroline Biss Leo Ugo Etoille du Monde Zenggi Joseph Ribkoff Eroke Linnebjerg Belluna H.E.T. Silver Malvin Apricciani


De schoonmaakartikelen van Blokker vinden gretig aftrek onder de Genemuider bevolking. De winterjassen gaan weer fris gewassen de kast in. De behandeling die ze gehad hebben bestaat uit een wasprogramma met een dons/ fijnwasmiddel van HG en daarna de droger in met deze tennisballen als “opklopper� van de donzen vulling.

GENEMUIDEN; EEN STAD MET PROPERE INWONERS Poetsen, wassen en andere schoonmaakactiviteiten doe je met deze artikelen en voor de prijs hoef je het niet te laten.

Ook een van de hardlopers bij Blokker Genemuiden; de papieren wegwerp gebaksbordjes. Handig, want dan hoef je na een feestje de bordjes in ieder geval niet af te wassen.

Trots op Genemuiden

13


BLOKKER WEET AL 25 JAAR WAT DE LOKALE KLANTEN WENSEN

Profiteer het hele jaar van extrA jubileumaanbiedingen! Vijfentwintig jaar geleden eindigde de zoektocht naar een eigen winkel voor Robert van der Vinne met het aanbod van Blokker hoofdkantoor om de Novalux in Genemuiden over te nemen. De winkel onderging een verfrissende metamorfose, waarna in 1996 werd uitgebouwd. In 2002 volgde opnieuw een verbouwing, waarbij Novalux de huidige Blokker werd. “Wij kunnen zeker zeggen dat de winkel staat, zoals wij voor ogen hebben”, vertellen Robert en zijn partner Arianne. “Maar het is nooit af en dus blijven wij onze producten en service afstemmen op de wensen van klanten uit Genemuiden.”

14


Na al die jaren blijkt Blokker een betrouwbare formule, waarin Robert en Arianne zich prima thuis voelen. “Wij vinden het heerlijk om op de vloer met onze klanten en handel bezig te zijn en vullen elkaar daarin goed aan. Altijd spelen wij in op de markt, op wat lokale concurrenten te bieden hebben. Zo zijn wij binnen ons zorgvuldig opgebouwde assortiment sterk in speelgoed tot vijftig euro.” Lokale markt Met een verscheidenheid aan producten weten Robert en Arianne de gaten in de lokale markt dus goed te vullen. Naast spelletjes, poppen, playmobil en ander speelgoed biedt Blokker elektrische apparaten als stofzuigers, combimagnetrons en airfryers in een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. “Natuurlijk zijn en blijven wij ook de winkel van huishoudelijke artikelen, met op veler verzoek de papieren gebaksbordjes die in Genemuiden zo gewild zijn. En meebewegend met de seizoenen vullen wij ons assortiment in bijvoorbeeld de zomer met tuinmeubelen, parasols en partytenten aan.” Goede service Inwoners van Genemuiden gunnen de eigen middenstand veel, maar stellen (terecht) hoge eisen aan de service. “En dus vinden ook wij goede service belangrijk. Zo laten wij een oudere dame niet met een droogmolen op de fiets stappen, maar brengen het graag even thuis. En mocht bijvoorbeeld een bij ons gekochte magnetron niet werken, dan vergoeden wij het direct aan de klant en handelen het probleem vervolgens zelf achter de schermen af.” Ook heeft Blokker een online bestelpunt in de winkel. Een mooie manier om het assortiment online aan te vullen en klanten de mogelijkheid te bieden het gewenste product ter plekke te bestellen om het later op een eigen gekozen moment in de winkel af te halen of toch thuis te laten bezorgen, natuurlijk met behoud van de goede service.

“ Wij zijn meer dan thuis in Genemuiden.” Blokker. Prinses Irenestraat 10 8281 DX Genemuiden Telefoon: 038 – 3856481 Website: www.blokker.nl

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

HG

Feestelijk jubileum Ook in dit jubileumjaar (en natuurlijk daarna) richten Robert en Arianne zich op hun klanten in Genemuiden. “Wij hebben een prachtige jubileumflyer uitgebracht met extra aanbiedingen die dit jaar regelmatig een vervolg krijgen. Verder hebben wij plannen om ons assortiment met nieuwe producten te versterken.” Loop dus zeker bij deze jarige Blokker binnen en profiteer niet alleen van de extra aanbiedingen, maar ook van het verdere assortiment en de goede service, goed bereikbaar dankzij de ruime parkeergelegenheid rond de winkel.

Trots op Genemuiden

15


Ik investeer liever in contact met mensen Persoonlijke aanpak bij Uitvaart Van Dijk Voor Helmich van Dijk uit Hasselt was het bijna een uitgemaakte zaak dat hij het uitvaartbedrijf van zijn familie zou voortzetten. In 1959 werd het door zijn opa Johan opgericht, vader Jan ging er in de jaren zeventig mee verder en sinds 1997 staat Helmich aan het roer. ‘Ik ben er van jongs af aan mee opgegroeid. Ik vond heel veel dingen leuk en heb er goed over nagedacht. Dit is een mooi vak. Het contact met de mensen spreekt me aan en bij ons houdt het niet op bij de dag van de uitvaart. Na een aantal weken hebben we weer contact’, verklaart Helmich.

Geen kantoor Hij doet het niet alleen: Nienke Apperlo-IJtsma en Herbien Marijs-van der Vegte, als stagiaires begonnen, zijn bij hem in dienst. Het geeft aan dat het goed gaan. ‘Wij doen hoofdzakelijk Genemuiden, Zwartsluis en de regio Vollenhove en een groot gebied eromheen.’ Alle medewerkers werken vanuit huis, een eigen kantoor is er niet. ‘Dit is heel flexibel en het houdt de kosten laag. Bij een melding gaan we toch naar de mensen toe. Ook worden steeds meer overledenen thuis opgebaard, voor de andere gevallen huren we een opbaarruimte.’ Krakelingen Als sterk punt noemt Helmich van Dijk de persoonlijke aandacht, die zelfs zover gaat, dat hij al meermaals thuis de voor Genemuiden zo bekende krakelingen stond te bakken volgens authentiek recept. ‘Vroeger werden deze bij de koffie op uitvaarten geserveerd, daar ging een bepaalde symboliek vanuit: de oneindigheid van het leven. Verder gaat het er me niet om zoveel mogelijk te verkopen, ik investeer liever in contact met de mensen. Mensen kunnen mij, Nienke of Herbien altijd rechtstreeks bellen en wat ook een grote rol speelt, is dat wij een christelijke achtergrond hebben.’

Helmich van Dijk www.uitvaartvandijk.nl 16


Trots op Genemuiden is de markt op gegaan met de vraag:

Wat maakt jou Trots op Genemuiden? Straatpraat Johanna Mijnheer Trots op de mooie winkels die Genemuiden te bieden heeft.

Tina van Dijk Gezellig centrum liggend aan een prachtige haven met een hechte gemeenschap waarbij iedereen elkaar kent.

Jenny en Roelie Elke week de markt op gaan vinden wij erg leuk en Genemuiden heeft zeer gevarieerd winkelaanbod.

Jeroen Dragt Leukste markt om op te staan, door de gezelligheid en de betrouwbaarheid van de klant.

Trots op Genemuiden

17


Hamat grote speler op de wereldmarkt

Service staat bij ons bovenaan Het is een perfect op elkaar ingespeeld duo aan de top van Hamat; operationeel directeur Alexander Roetman en commercieel directeur Jan Doornwaard. Samen leiden ze het bedrijf aan de Spoelstraat, dat wereldwijde bekendheid heeft in vloer- en entreezones, een uniek stukje industrie in Genemuiden.

18


‘We vullen elkaar goed aan, kunnen goed sparren met elkaar,’ vertelt Roetman. ‘Jan heeft zijn eigen kar, ik heb mijn eigen kar en samen leidt dat tot een evenwichtige samenwerking.’ Omringd door (deur)matten en stukjes kunstgras vertellen ze aan de vergadertafel of het de gewoonste zaak van de wereld is, maar onder en achter hen draait op de kantoren en in de fabriekshallen één van de grootste bedrijven in de wereld op het gebied van binnen- en buitenmatten, trapmatten, sisal- en kokoscollecties, lopers, karpetten, naaldvilttapijt, kunstgras en tapijttegels. Het assortiment en de voorraden zijn groot. Dat maakt dat Hamat zeer flexibel kan opereren. De kokosmatten worden geproduceerd in hun eigen bedrijf in India.

Wij zijn dan toevallig de directie, maar de productiemedewerker is zeker niet minder partners in die landen. De producten van Hamat worden in meer dan 50 landen wereldwijd verkocht. ‘We hebben het volledige productieproces in eigen hand. Dat betekent dat we de kwaliteit in eigen hand hebben en ook de prijs in eigen hand hebben,’ aldus Doornwaard.

Medewerkers van Hamat voelen dat het hun eigen keuken is, zegt Roetman. ‘Het gaat om het Hamat hart, het Hamat gevoel. Het is niet: we gooien de hamer en schroevendraaier neer en zien morgen wel verder. We hebben elkaar nodig.’ Over de collectie zegt Ondanks dat zijn Alexander Roetman en Jan Doornwaard: ‘Als je het bij ons niet vindt, Doornwaard heel gewoon gebleven, mannen vind je het nergens.’ van de vloer. Niet voor niets is hun motto ‘samen’. Bij Hamat loopt het hele produc- De kans dat u ooit een (deur)mat van Hamat tieproces verticaal door de organisatie. Het onder de voeten hebt gehad, is groot. En is bedrijf heeft circa 50 medewerkers in het het niet in Nederland, dan toch wellicht wel magazijn, 25 op kantoor, 6 in de buitendienst in het buitenland. Wie door de hallen aan de en 10 agenten in Duitsland. Verder afzet over Spoelstraat 16 loopt en het gehele productiede hele wereld wordt verzorgd door diverse proces aan zich voorbij ziet trekken, kan niet anders dan onder de indruk zijn. Tienduizenden matten, met uiteenlopende prints, van diverse afmetingen, in verschillende hoe-

veelheden en metershoge stellingen waar volledig automatisch en met de nieuwste technieken de bestellingen worden klaargemaakt. De innovaties zorgen er ook voor dat de afvalproductie tot een minimum wordt beperkt. En dat doet Hamat vooral ‘samen’. ‘Wij zijn dan toevallig de directie, maar de productiemedewerker is zeker niet minder,’ zegt Roetman. ‘Met de hele club houden we de klant tevreden, want wij leven van die klant. Als een klant een mat wil met het etiketje op de kop, dan krijgt hij een mat met het etiketje op de kop. Service staat bij ons bovenaan. Of zoals onze bedrijfsslogan luidt: flooring is our product, service our business!’ Alexander Roetman en Jan Doornwaard kunnen zich niet herinneren dat het bedrijf een jaar níet gegroeid is. Roetman: ‘Snel groeien is mooi, groot blijven is lastig. Maar ook dat moet je samen doen. En dat begint bovenaan, bij ons. Als je die positiviteit uitstraalt, sijpelt dat door je hele bedrijf. We zijn geen eilandjes, wij vormen met z’n allen een geoliede machine.’

Trots op Genemuiden

19


BIJ SIGRID dé winkel waar je blij van wordt! Dat het zelf opknappen van een grote partij brocante tot een goed lopende winkel zou leiden, had Sigrid BeensVisserman zes jaar geleden niet bedacht. Om de mooie meubels te kunnen verkopen, vroeg Sigrid een aantal bekenden hun pand te mogen huren. Het bracht haar het pand waar eens Artifleur gevestigd was. “En toen had ik ineens een winkel, waarvan ik één keer maand de deuren opende”, vertelt een nog altijd dankbare Sigrid.

20

I

n de afgelopen zes jaar is Sigrid niet alleen twee keer van pand gewisseld, ook maakt ze mensen nu wekelijks – van woensdag tot en met zaterdag – blij met al het moois haar winkel te bieden heeft. “Sinds 2013 mag ik de Chalk Paint van Annie Sloan verkopen”, werpt Sigrid een blik op haar zeer diverse assortiment. “Verder vind je hier de door mij persoonlijk uitgezochte woonaccessoires en serviezen, bijzondere kaarten en andere papierwaren, heerlijke koffie, thee en meer.” Voor wie wat langer wil blijven hangen, schenkt Sigrid ook een kopje aan de bar of bij de zitjes voor in de winkel.

Warm welkom Bij Sigrid is een winkel waar je zeker blij van wordt, niet in de laatste plaats door het enthousiasme, waarmee Sigrid al haar klanten zo spontaan ontvangt. “Ik maak graag een praatje, vind het leuk de cadeautjes zo mooi mogelijk in te pakken”, zegt Sigrid. “Zelf houd ik erg van het opknappen van meubeltjes. Lekker schilderen met de Chalk Paint van Annie Sloan, waarmee je zo creatief kunt zijn als je zelf wilt.” Die creativiteit zit Sigrid in de genen en draagt zij in haar altijd gezellige workshops met veel plezier aan anderen over.


“ Zo trots dat ik dit zelf vanuit het niets heb opgebouwd”

Creatieve workshops De workshops verzorgt Bij Sigrid in een knusse ruimte naast de winkel. “In het verleden heb ik onder andere boekbinden gedaan, maar tegenwoordig is handlettering heel populair”, stelt Sigrid. “Al vaker heb ik diverse verftechnieken met de in vele kleuren verkrijgbare Chalk Paint van Annie Sloan de revue laten passeren, maar binnenkort wil ik deelnemers ook met een eigen meubelstuk aan de slag laten gaan.” Tot slot benut Sigrid ook een met succes afgeronde cursus gericht op kleur- en interieuradvies in de workshops en natuurlijk de winkel om haar klanten dat beetje extra aandacht te bieden.

Bij Sigrid Markt 3, 8281 AD Genemuiden T: 06 19 92 25 58 E: info@bijsigrid.nl www.bijsigridindewebwinkel.nl

Sfeervol winkelen De komende tijd neemt Sigrid alle ruimte om haar ding te blijven doen, om het warme karakter van haar winkel nog meer te benadrukken. “Ik hoop dat mensen graag terug willen komen”, uit Sigrid haar wens. “Dat zij een bezoek aan mijn winkel als een uitje, een belevenis ervaren. Natuurlijk zie ik mensen graag blij de deur uit gaan met een bijzonder cadeau of iets moois voor in huis, maar ook vind ik het leuk om heel andere dingen aan te bieden. Ik denk bijvoorbeeld aan sfeervolle livemuziek op vrijdagavond?” Wees meer dan welkom en word ook blij van Bij Sigrid.

Trots op Genemuiden

21


Derde generatie staat in de startblokken Onderscheidend vermogen bij Juwelier Brouwer Optiek

Het is een en al bedrijvigheid in het bijzondere pand van Juwelier Brouwer Optiek aan het Havenplein. Een oogmeting, een collier ophalen en een mooie ring uitzoeken; de klanten weten de voormalige vleugel van het oude gemeentehuis feilloos te vinden.

22


Z

e waarderen de persoonlijke aandacht en het brede arsenaal aan juwelen, horloges en brillen. ‘We hebben hier in de winkel voor ieder wat wils, van modern tot klassiek, van heel betaalbaar tot exclusief. Dit geldt voor de optiek en de juwelier.’, zegt Kees Dogterom Verburg trots. Hij is de man van Betty Brouwer en het mooie is dat ze elkaar leerden kennen op de optiekschool in Rotterdam. Te krap jasje Het familiebedrijf werd voor de oorlog al opgericht door Sander Brouwer, de vader van eigenaresse Betty. Sander senior begon een zaak aan de Julianastraat en verhuisde in 1957 naar de Langestraat. Betty en haar man Kees namen de winkel in 1980 over. De zaken gingen goed en het jasje werd te krap. ‘Aan de Langestraat hadden we 110 vierkante meter tot onze beschikking, nu 350. We zijn hier in 2013 naartoe verhuisd, blij dat we waren dat dit pand voorbijkwam. ‘Dit deel was in 1995 aan het gemeentehuis gebouwd. Het bestond uit allemaal aparte kantoortjes en heel veel palen. Die hebben we bij de verbouwing zoveel mogelijk verstopt’, lacht hij.

De combinatie van juwelier en opticien bevalt de familie prima, het brengt een grote mate aan variatie in het werk

Ambtenaren Er is in de winkel niets meer van te merken dat hier ooit ambtenaren achter hun bureau zaten te zweten. Het pand werd grondig verbouwd, iets wat zoon Sander voor een groot deel voor zijn rekening nam. ‘Ik werkte nog in een optiekzaak in Zwolle om ervaring op te doen, maar nam daar ontslag om hier de verbouwing te doen’, laat hij enthousiast weten. Stilletjes wist hij wel dat hij wel verder wilde in de zaak. Dit jaar neemt de derde generatie het stokje definitief over. Sander gaat met zijn vrouw Janine verder op het bijzondere vlak van juwelen en optiek, al dacht half Genemuiden dat ze al veel langer eigenaar waren omdat ze er al enige jaren werken. De combinatie van juwelier en opticien bevalt de familie prima, het brengt een grote mate aan variatie in het werk. Dat was voor Sander junior na wat leerzame baantjes in de horeca een belangrijke reden om

deze richting op te gaan, al wees een test ook al uit dat hij perfect bij de detailhandel past. Janine had een administratieve achtergrond, maar bleek een snelle leerling in de winkel. Ze hebben zin om op eigen benen te staan, maar weten zich eerst nog gesteund door Kees en Betty. Ze laten in ieder geval een mooie zaak achter, waar zeven personen werken en waar ze zich duidelijk weten te onderscheiden van andere juweliers en opticiens. ‘We gaan veel naar beurzen in het buitenland, zoals naar Milaan, Parijs of München. En Basel is voor de horloges en juwelen de plaats waar het gebeurt’, legt Betty uit. ‘Het is bovendien leuk om daar ideeën op te doen.’ Het betaalt zich uit, want de klanten komen allang niet meer alleen uit Genemuiden zelf, maar ook uit de regio, tot aan Zwolle aan toe. ‘We proberen altijd weer goed in te kopen voor de klanten die we hebben.’

www.brouwer-optiek.nl Trots op Genemuiden

23


Het creatieve reclameproductiebedrijf van Genemuiden e.o.

Creatieve communicatie Innovatief sign- en printwerk Al meer dan 30 jaar... creatief in ontwerp en communicatie specialist in print en sign partner in productpresentaties vakman in vlaggen en textiel professional in plaatprinten expert in gifts en drukwerk

T (038) 385 35 65

E info@prestige.nl

Hout en bouwmaterialen Bouwcenter Concordia is hét adres voor iedereen die bouwt of verbouwt. Wij hebben alles onder één dak waar het bij het bouwen op aankomt. Bouwcenter Concordia, weet hoe ‘t werkt!

10.000 artikelen op voorraad

Een begrip in de regio

Altijd het juiste advies

Bezorging op elke plek

Bouwcenter Concordia | Puttenstraat 18, Genemuiden T (038) 204 03 06 | E genemuiden@bouwcenterconcordia.nl


Onze huidige collectie bestaat uit kleine, grote en exclusieve merken. Bering Boccia Buddha to Buddha Calvin Klein Casio Edifice Casio G-Shock Daniel Wellington Diamonfire Fjory Guess Hugo Boss Ice Watch MelanO

JUWELIER BROUWER

N

aast onze optiek hebben wij een ruim assortiment aan sieraden en horloges. Onze sieraden- en horlogecollectie is zeer uitgebreid en divers. Van modern tot klassiek, van heel betaalbaar tot exclusief. Zoekt u iets bijzonders en kunt u het in onze winkel niet vinden dan kunnen wij bij onze leveranciers vragen naar een sieraad van uw wensen. Wij staan iedere dag voor u klaar om u te adviseren bij het kiezen van het perfecte sieraad. Ook voor trouwringen bent u bij ons aan het juiste adres.

My Imenso Nol Sieraden Pulsar R&C Diamond Jewellery Seiko TW Steel Zeno Zilgold Zinzi

Trots op Genemuiden

25


CREAMIJN INSPIREERT ECHT IEDEREEN TOT HAKEN!

WELK KNUFFELDIER MAAK JIJ? Bij CreaMijn lopen de zaken niet op rolletjes, maar op bolletje. Wie een blik in het kleurrijke magazijn van deze webwinkel werpt, ziet namelijk heel veel bolletjes garen om mee te haken en te breien. Ook alle benodigdheden en patronen om het garen te verwerken tot een omslagdoek, kussen of knuffeldier hebben er een eigen plek. Van over de hele wereld weet men CreaMijn goed te vinden. Zo gaan er dagelijks pakketten naar België en Duitsland, maar ook de Verenigde Arabische Emiraten en Australië liggen niet buiten bereik. “Ik heb oprecht van mijn hobby mijn werk kunnen maken”, aldus eigenaresse Jenny Huisbrink. “Dat het zo groot geworden is, verwondert mij soms nog.”

26


‘ZO LEUK OM TE ZIEN WAT MENSEN ERVAN MAKEN’

Haken is voor Jenny een passie, die zij een paar jaar geleden via een blog met de wereld is gaan delen. “Ik liet er mijn zelfgemaakte knipjes, armbandjes en andere accessoires zien”, vertelt ze. “Toen mijn man zijn baan dreigde te verliezen, wilde ik er iets bij gaan doen. Hij kwam met het idee zelf garen te verkopen en dus kochten wij veertien verschillende kleuren in. Als één van de eersten bezorgden wij de bollen in vacuüm pakketten, gewoon via de brievenbus en dat sloeg enorm aan.” In rap tempo werd de keukentafel te klein, net als de bijkeuken en garage. In de achtertuin kwam een kantoorunit, maar ook daar groeide de webwinkel uit zijn jasje. Inmiddels zit CreaMijn al tweeënhalf jaar op het industrieterrein van Genemuiden, waar geen eind lijkt te komen aan de groei. Familiebedrijf Jenny mag dan de eigenaresse zijn, maar CreaMijn is bovenal een familiebedrijf. Naast vijf parttimers werkt dochter Tiemieke de hele week met

Wij hebben een ruime keuze Haakpakketten Elk pakket bevat garen, vulling, accessoires en patroon

Kijk op creamijn.nl voor al onze haakpakketten en alles wat u nodig heeft voor uw haak creaties

veel plezier voor de webwinkel en ook de andere dochters springen regelmatig bij. “Mijn man doet de administratie, onze zoon de ICT klusjes en koffie tijdens de showroomochtenden”, gaat Jenny verder. “De kleine cadeautjes die wij in ieder pakket meesturen, worden door mijn vader gemaakt. We doen het dus echt met z’n allen.” Naast losse garen, naalden, kralen, labels en andere benodigdheden verkoopt CreaMijn heel veel kant-en-klare pakketten, vooral de knuffeldieren zijn erg in trek. Een enorme hit is de Nostalgia Crochet Along 2018, waarbij via de Facebookgroep Haakplein iedere week een stukje patroon van een prachtig sprei wordt gedeeld.

Haken is echt helemaal in en wie de handen voelt jeuken, kan natuurlijk direct naar de webwinkel gaan om iets uit te zoeken. Daar staat ook wanneer de eerst volgende showroomochtend wordt gehouden. “Mensen zijn hier dan welkom om ons persoonlijk vragen te stellen, wat natuurlijk ook altijd via de mail kan”, zegt Jenny. “Gezellig is ook de handwerkmorgen: om de veertien dagen rond de grote gezellige tafel met je eigen haakwerk bezig zijn of samen een nieuwe techniek aanleren.” Nog iedere dag is de familie Huisbrink dankbaar voor hun CreaMijn en natuurlijk voor al die mooie knuffels, wagenspanners, dekens en andere haakwerken die klanten vol trots met hen delen.

www.creamijn.nl Trots op Genemuiden

27


VERSE VIS VAN VISHANDEL TIMMERMAN SMAAKT ALTIJD NAAR MEER! Het geheim zit ‘m in de liefde voor het vak

28

Bij Vishandel Timmerman lopen de zaken letterlijk en figuurlijk op rolletjes. Iedere week trekken Aalt Willem Timmerman, oudere broer Wiebe, goede collega Engbert en de rest van het team betrokken medewerkers met twee rijdende viswinkels naar Genemuiden, Hasselt en andere standplaatsen in de regio. De kruisbestuiving met het in april geopende visservicepoint in Genemuiden blijkt sterker dan verwacht. “Iedere donderdag staan medewerkers van bedrijven op het industrieterrein totw buiten in de rij voor hun geliefde twaalfuurtje”, vertelt Aalt Willem. “Maar ook halen en plaatsen mensen hier steeds vaker hun bestellingen die wij wekelijks in combinatie met onze viskraam afhandelen.”


“ Wij roken onze vis op ambachtelijke wijze met hout, vuur en heel veel liefde.” De liefde voor vis is Aalt Willem met de paplepel ingegoten. Terwijl zijn vader als beroepsvisser het ruime sop koos, verkocht zijn moeder verse vis op de markt. “Als jongste uit het gezin moest ik iedere woensdagmiddag met mijn moeder mee naar haar vaste standplaats aan de haven in Kampen”, gaat Aalt Willem terug in zijn herinneringen. “Met mijn moeder als leermeester groeide al in die jaren de liefde voor het vak.” Het bracht Aalt Willem ertoe om als jongetje van tien met verse vis te venten. Altijd wist hij alles te verkopen, waarop zijn ouders telkens reageerde met ‘jonge, woor loat ie et’. Op het vuistje Inmiddels zit Aalt Willem ruim vijfentwintig jaar in het vak en blijft hij met evenveel gedrevenheid op zoek naar hoe het nóg beter kan. “Die zoektocht heeft het visservicepoint op het industrieterrein in Genemuiden gebracht”, zegt Aalt Willem met enige trots. “Iedere donderdag staat het hier bomvol mensen die tussen de middag graag een gebakken scholletje, kibbelingen, haring of andere vis op het vuistje eten. En voor collega’s die zijn achtergebleven op de zaak gaat de smakelijke lunch gewoon mee in een handige box.” Het visservicepoint aan de Sisalstraat in Genemuiden is – ook voor het afhalen en plaatsen van bestellingen - iedere donderdag van 9.00 tot 18.30 uur geopend.

In de buurt Wie op donderdag bij het visservicepoint een bestelling plaatst, kan deze op zaterdag tussen 9.30 en 18.00 uur afhalen bij Timmermans viskraam op het Havenplein in Genemuiden. “Ook zijn wij iedere zaterdag weer van negen tot drie bij de Emté in Hasselt te vinden”, gaat Aalt Willem verder. “Mulder vindt het echt geweldig dat er weer een echte visboer voor zijn supermarkt staat en daar denken de inwoners van Hasselt blijkbaar net zo over, want iedere week heeft Engbert de kraam aan het eind van de dag nagenoeg leeg verkocht.” Uit eigen rokerij Dat het Vishandel Timmerman voor de wind gaat, heeft alles te maken met de hoge kwaliteit. “Zo roken wij onze vis nog altijd zelf”, geeft Aalt Willem een voorbeeld. “Toen Engbert nog elders werkte, rookte hij als hobby al iedere avond onze vis en dat is hij als één van de vijftien vaste medewerkers altijd met veel gevoel blijven doen.” Naast gerookte vis biedt Vishandel Timmerman diverse soorten verse vis, schaal- en schelpdieren, ook verwerkt in mooie vissalades, ovengerechten, barbecue-, gourmet- of andere visschotels. Altijd vers en met passie gefileerd, gebakken of gerookt en dat proef je!

Onze trots… Vishandel Timmerman vist met een eigen garnalenkotter op de Waddenzee en zelfs een stukje van de Noordzee. De liefde voor het vak vertaalt zich in duurzame garnalenvisserij met alle respect voor het visbestand en ecosysteem, beloond met een MSC-certificaat. Alle (h)eerlijke Hollandse garnalen in de rijdende viswinkels van Timmerman komen dus gegarandeerd uit eigen vangst en daar zijn zij maar wat trots op. Kom ze zeker proeven!

Vishandel Timmerman Sisalstraat 57 8281 JJ Genemuiden T: 06 - 29345939 E: vishandeltimmerman@gmail.com

Trots op Genemuiden

29


Max van Leeuwen

BOUDESTEYN REGIOBANK, ALLES VOOR EEN GLIMLACH VAN ONZE KLANTEN Bij ons kun je nog gewoon binnenlopen!

Met een goed gevulde spaarpot naar de bank om vervolgens met rode wangetjes te volgen hoe de ratelende machine alle muntjes bij elkaar optelt. Nostalgie? Niet bij Boudesteyn RegioBank, waar jong en oud nog altijd binnenloopt om gratis geld op hun rekening te storten of andere bankzaken, hypotheken en (zorg)verzekeringen te regelen. “Wij doen waar de grote banken mee stoppen”, vertelt Max van Leeuwen. “En dat is de deur open houden voor klanten die graag persoonlijk geholpen worden.”

30


A

ltijd al is Boudesteyn gericht op het totaal ontzorgen van de klant. Niet voor niets toont hun logo een huisje, waar alles op het gebied van hypotheken en verzekeringen onder één dak te regelen is. Met RegioBank werden daar enkele jaren geleden ook alle bankzaken aan toegevoegd, waarna in november 2015 het wat verstopte pand op het industrieterrein werd verruild voor de mooie, meer statige locatie met een duidelijk gezicht in het centrum van Genemuiden. “Achter de twee gevels vormen Boudesteyn en RegioBank een sterke eenheid, waar alle medewerkers met trots en passie voor onze particuliere én zakelijke klanten werken”, zegt Van Leeuwen. Optimale klantreis Bij Boudesteyn RegioBank staat de klant centraal, letterlijk vormgegeven met de spreekkamers in het hart van pand. “Wij kunnen van alle kanten iemand toeschuiven om vragen over bijvoorbeeld een te openen bankrekening, af te sluiten hypotheek of (zorg)verzekering en uitkering bij schade persoonlijk te beantwoorden”, schetst Van Leeuwen. “Wij nemen de klant bij de hand, leggen in begrijpelijke taal uit wat de mogelijkheden zijn en laten pas los als alles goed geregeld is.” Boudesteyn RegioBank is volledig onafhankelijk en brengt klanten op transparante wijze bij de aanbieder met de voor hen beste balans in prijs en kwaliteit.

Persoonlijke service Waar grote banken afbrokkelen in persoonlijke service, wil Boudesteyn RegioBank het juist blijven bieden. “Wij vinden een goede relatie met onze klanten belangrijk en dat bereik je niet via internet”, stelt Van Leeuwen. “Bij ons word je altijd goed ontvangen en krijg je, dankzij ons doorvragen, te horen wat echt goed bij je eigen wensen en doelen past. Wij bieden onze klanten alle ruimte om in controle te blijven over hun eigen kosten. Zelfs de energiekosten, want onze partner biedt ook zonnepanelen aan.” Als extra service ondersteunt Boudesteyn RegioBank particuliere en zakelijke klanten in de aanloop naar april ook bij hun belastingaangifte. Financiële opvoeding Speciaal voor kinderen en hun ouders is er, naast het bekende Zilvervloot Sparen, de JongWijs spaar- en betaalrekening voor kinderen van nul tot achttien jaar.

“Van alleen sparen groeit deze rekening met het kind mee naar zelfstandig betalen via internetbankieren”, legt Van Leeuwen uit. “Je ontvangt praktische informatie, tips, spelletjes en natuurlijk een verjaardagskaart.” Vooral in de spaarweken ziet Boudesteyn RegioBank kinderen met trots hun geld uit het bijbehorende rode spaarvarken op hun rekening storten. Een mooi moment, dat ouders bijna net zo leuk vinden als het kind zelf. Die persoonlijke beleving wil je toch niet missen?

Boudesteyn RegioBank Westerkaai 78-80, 8281 BH Genemuiden T: 038 – 3859393 E: info@boudesteyn.nl www.boudesteyn.nl

Trots op Genemuiden

31


PASSIE, DE BRANDSTOF VAN KOSTER & HOGESLAG De mannen van Koster & Hogeslag vertellen vol passie het verhaal wat hen heeft gedreven om een autobedrijf te starten in een niche. Hoe moeilijk is het tegenwoordig niet om vindbaar te zijn tussen alle websites om toch jóuw auto’s te verkopen. Wij hebben het antwoord gevonden.

De mannen van Koster&Hogeslag Robert Koster, een jongeman van 24 jaar oud, deelt zijn passie met zijn ooms André Hogeslag (48) en Bernhard Koster(46). Hij heeft samen met André Hogeslag het bedrijf in het jaar 2013 opgestart. We zijn autofanaten pur sang, zegt Robert. Het begon met 1 auto in de ‘stoepverkoop’ en snel werden het er veel meer met vorig jaar 500 verkochte auto’s in een exclusieve markt. Met veel verstand van auto’s, passie, oog voor detail en exact weten wat ze inkopen, hebben zij de meest uitzonderlijke auto’s klaarstaan in Genemuiden, die de ogen van veel mensen doen schitteren. Benzine zit bij ons in het bloed, we zijn 32

niet geschoold tot verkopers, maar door enthousiasme en passie zijn wij zeer gedreven, vertellen de heren verder. De aantallen die we verkopen zijn een leuke bijkomstigheid, maar niet onze drijfveer. In de families zijn wij altijd al bezig met auto’s en hebben we verschillende achtergronden op het gebied van auto’s. Tussen de successen door heb ik een paar maanden geleden mijn studie afgerond aan de Nyenrode Business Universiteit, vertelt Robert vol trots. De opleiding is geen must voor de verkoop, de klanten moeten wij uiteindelijk weten te trekken door ons


aanbod, maar het is wel belangrijk voor mijn auto slechts 60.000KM gereden had en in eigen ontwikkeling en het leiden van het absolute nieuwstaat was. Een unieke auto, waarop zelfs Autoweek ons belde om een inmiddels groter wordende autobedrijf. review te maken. Een man uit Duitsland had het stuk gelezen en was op zoek naar exact Een bijzondere verkoop Elke auto die hier gekocht wordt, heeft een dit type auto en we hebben hem aan hem uniek verhaal! Mensen met een passie voor verkocht. Die man bleek slechts 100 km van auto’s en die daar wat voor over hebben, die andere vrouw te hebben gewoond en komen hun auto bij ons kopen. Je kunt heeft de Golf bij ons opgehaald. Hoe mooi het ook wel anders zeggen: onze klanten is dat! komen een droom waarmaken, iets waar vaak lang naar uit is gezien! Vaak vergeten Unieke voorraad mensen ook wel dat diegene van wie wij de Een unieke voorraad! Wat is exclusief? auto kopen ook een verhaal heeft. Dat is Iets wat zeldzaam is. Bij Koster&Hogeslag zoeken we altijd naar de zeldzame auto natuurlijk ook een liefhebber geweest. in de klasse voor onze voorraad. Dat wil Robert vertelt een verhaal dat hem nog zeggen dat wij er op proberen te focussen steeds voor ogen staat. Een man kwam met dat er niet heel veel vergelijkingsmateriaal zijn vrouw bij hen langs om een BMW X6 M is en een liefhebber bij ons iets vind wat te bewonderen en eventueel te kopen. Hij echt lastig te vinden is. De voorraad bestaat heeft toen de BMW gekocht en een paar alleen uit unieke auto’s en dat willen wij dagen na de verkoop belde de man mij op ook zo houden omdat wij daarmee klanten en vroeg: “Hey Robert, ik zag bij jou ook een uit heel Europa naar Genemuiden kunnen mooie fiets staan (die had ik net gekocht), Is halen, echter graag willen wij benadrukken het een BMW e-bike?” Waarop ik reageerde: dat we net zo graag een mooie VW Golf of “Wil je ook die fiets voor jezelf hebben Polo willen leveren en we zijn dankbaar dat dan?” “Nee, die koop ik voor mijn vrouw”, ook veel klanten uit Genemuiden ons hier zegt hij. En ook de fiets werd mee verkocht. de kans voor geven. Inmiddels kunnen we trots zijn op het feit dat steeds meer mensen terugkomen Vast team voor een auto en we de huidige, door ons Door een team van zes man kunnen wij doen wat wij doen. We zijn er erg trots op dat geleverde auto, weer inruilen. we dit samen kunnen realiseren. Dat doen Bernhard Koster vertelde ook een verhaal we ook door bij voorbeeld onze in-house van 2 jaar geleden. Wij werden getipt dat fotograaf. Hij schiet perfecte beelden van de aan de Zuidkant van de Brennerpas 18 jaar auto’s die wij aanbieden. Zo creëren wij een geleden een vrouw een auto had gekocht. sfeer die we naar buiten willen uitstralen. Haar vader was overleden en ze kreeg een En dat is de sfeer van persoonlijkheid en erfenis. Met het geld wilde ze een bijzondere aandacht! Alle werkzaamheden voeren wij Golf GTI kopen, want daar waren er maar uit in eigen beheer wat onze flexibiliteit 250 van gemaakt. Het bijzondere was dat de hoog houd en de kosten laag.

UNIEKE, KLOPPENDE AUTO’S MET PASSIE KOPEN EN VERKOPEN! DAT IS DE KERN! Automotive Onze visie is unieke, jong gebruikte occasions te verkopen voor aantrekkelijke prijzen. Wij willen uitblinken in uitvoeringen van auto’s. Wij zijn onafhankelijk en hoeven geen aantallen te halen. Hierdoor kunnen wij gerichter inkopen om zo een perfect aanbod aan onze klanten te presenteren.

Youngtimer Youngtimers zijn hot! Nu alle belastingvoordelen op het autorijden verdwenen zijn is er nog maar een mogelijkheid om niet een magisch bedrag aan belasting te betalen en dat is een Youngtimer. Youngtimers worden steeds meer bij de tijd en veel auto’s van 15 jaar oud lijken lang niet zo oud als ze in werkelijkheid al zijn. Onze youngtimers zijn uniek met een sluitende historie, van eerste of tweede eigenaar en vol opties!

Trots op Genemuiden

33


BREMAN DNA MAAKT BEDRIJF UNIEK Fotografie: Eljee Bergwerff 34


De klanten die een beroep doen op Breman Installatiegroep, hebben er het afgelopen jaar niet veel van gemerkt, maar intern is een belangrijke koerswijziging ingezet. Binnen Breman spreken ze van ‘Ons Breman DNA’, het moet leiden tot de verwezenlijking van de doelstellingen.

H

et bijna honderdjarige Breman staat bekend als installateur, maar biedt nog vele andere aanvullende diensten om wonend en werkend Nederland te ondersteunen. Het bedrijf is onlosmakelijk verbonden aan Genemuiden, maar heeft ook in andere plaatsen vestigingen. In totaal werken er ruim 1.600 mensen, die allemaal voor ogen hebben dat samen gezorgd wordt voor een beter woon- en werkklimaat. ‘Wij geloven dat wanneer wij energiepositief zijn, wij meer energie teruggeven dan het kost aan medewerkers, klanten en Aarde, dat is ons doel’, benadrukt de directie. Doel is om in 2025 volledig energiepositief te zijn. René Breman heeft de functie Verbinder en Bernardo Eenkhoorn is directeur namens de aandeelhouders, maar binnen het bedrijf is iedereen gelijkwaardig. Dat uit zich onder meer in de gedeelde medezeggenschap voor medewerkers en aandeelhouders. ‘Wij willen een huis creëren waar iedereen zich niet alleen thuis voelt, maar ook iedere dag met passie de vakman wil en kan zijn om de klanten te verrassen. We geven iedereen daarbij de vrijheid en verantwoordelijkheid.’ Basis Het is de basis voor de nieuwe Bremanstructuur, waar de gelijke zeggenschap centraal staat. René Breman zegt zelf dat zijn positie binnen het bedrijf ‘van, voor, tussen en ten dienste van de medewerkers en de bedrijven is’. De 30-jarige ziet er een stevige uitdaging in. ‘Het klinkt misschien

Wie is René Breman? René is de jongste zoon van Reind Breman. Hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan Windesheim. In 2008 kwam hij als trainee in dienst bij Breman. Hij werkte op de bouw, calculatie, administratie en groeide door als bedrijfsadviseur. Zijn huidige rol is die van verbinder.

Trots op Genemuiden

35


Zin in...

...kortom; Zin in Genemuiden! zin-genemuiden.nl

BIERTJE

Bakkie doen? doen?

IRISH IRISH COF COF FEE FEE

‘n lekkere salade

DINEREN

LUNCH

THEELEUTEN Hapje & drankje?

Grand Café ZIN Langestraat 14 8281 AL Genemuiden T 038 - 385 91 10 E info@zin-genemuiden.nl I www.zin-genemuiden.nl Voor de laatste nieuwtjes, volg ons op Facebook: F www.facebook.com/ZINgenemuiden

eten met een glimlach


Als we over vijf jaar terugkijken, zullen we versteld staan van wat we met elkaar bereikt hebben en waartoe we in staat zijn

Wie is Bernardo Eenkhoorn?

gek, maar als het lastig wordt of als er problemen zijn, begin ik het juist leuk te vinden.’ Het directielid ziet dat het Breman DNA het leidende principe wordt binnen de organisatie. ‘Het geeft randvoorwaarden voor de beslissingen die we nemen. Het geeft ons de richting waar we naartoe willen en hoe we dat doen.’ René wil de buitengewone structuur, die al sinds de jaren zeventig bestaat, verder versterken. ‘Wij zijn nog steeds het enige Nederlandse bedrijf met die unieke structuur. Ik wil zorgen voor die herkenbaarheid, dat is mijn doel.’ Breman ziet nu al dat de eerste vruchten van Ons Breman DNA al geplukt kunnen worden. ‘Enerzijds kun je dat zien aan de nieuwe

Bernardo maakt deel uit van de vierde generatie Breman, van de moederskant van de familie. Hij is de middelste uit een gezin van vijf en de oudste kleinzoon van Reind Breman. Momenteel is hij directeur namens de aandeelhouders in Breman Structuur. In januari 2018 is het drie jaar geleden dat hij in dienst kwam bij Breman. Hij studeerde Bedrijfskunde MER aan het Windesheim en haalde zijn master Financieel Management aan de VU in Amsterdam.

initiatieven die je direct kan koppelen aan de stappen binnen het strategiehuis, anderzijds merk je dat het gaat leven. Breman heeft dit nodig’, weet de hij zeker. Hij weet ook wel dat niet iedereen op dezelfde lijn zit. ‘Er zullen mensen om weg gaan, maar er zullen juist ook mensen vanwege ons Bremansysteem bij ons komen werken.’ Jongste zoon en kleinzoon René Breman mag dan een jonge man zijn, Bernardo Enkhoorn is met zijn 26 jaar nog wat jonger. ‘Het Breman DNA zie ik als een tweede natuur.’ Hij ziet dat het

bedrijf onlosmakelijk verbonden is met Genemuiden. ‘Maar ik weet ook wel dat Breman meer is dan Genemuiden.’ Eenkhoorn doorliep er verschillende functies en dat gaf hem een goed beeld van Breman. ‘De verhalen kende ik, maar door zelf aan de slag te gaan, merkte ik het pas echt. Nu kan ik alleen maar zeggen dat ik het geweldig vind. Het Breman DNA is een belangrijk fundament en voor mij zeker een drijfveer geweest. Als we over vijf jaar terugkijken, zullen we versteld staan van wat we met elkaar bereikt hebben en waartoe we in staat zijn.’

Trots op Genemuiden

37


SHOP JE SCHOENEN BIJ JR SCHOENMODE

DE NIEUWE COLLECTIE IS BINNEN! De winkel Jan Rein en Herma van Rees inmiddels al 12 jaar te vinden aan de Langestraat 12 te Genemuiden. De winkel dateert uit 1868, ligt in het hart van de stad en is twee jaar geleden verbouwd tot een winkel van nu. De antieke toonbank en de gezellige zithoek achterin de winkel waar de koffie en kruidkoek voor u klaar staat zijn sfeerbepalend.

Kleren maken de man en de schoenen van JR schoenmode maken het af

38


SCHOENEN EN BIJPASSENDE ACCESSOIRES Bij JR Schoenmode koop je schoenen voor het hele gezin: dames, heren en exclusieve kinderschoenen. Naast schoenen bieden zij ook stijlvolle accessoires aan die het geheel tot een harmonieus plaatje maken. Hoe bijzonder is het om naast de schoenen, ook de tas, de sjaal, het collier in dezelfde kleurnuance te kunnen kopen.

NIEUW De nieuwe collectie is binnen en zij hebben ontzettend veel leuke nieuwe items die zij graag met u willen delen. Bijvoorbeeld de ‘Bag-in-bag 3 in 1 tas’ of de fijne instappers van Maluo. Kom langs en mix en match de nieuwe schoenen met de daccessoires.

JR Schoenmode Langestraat 15 8281 AE Genemuiden T: 038 385 4599 E: info@jrschoenmode.nl

Trots op Genemuiden

39


UNITEDWORKS GENEMUIDEN KOMT OP STOOM Een bedrijf dat nog maar net een jaar bestaat, maar waarvan de onderdelen al veel langer actief zijn. Het bedrijf UnitedWorks is in Genemuiden op drie locaties actief, Nylonstraat, Karst de Langestraat en aan de Nijverheidstraat.

40


‘We zijn een verlengstuk van onze klanten’

UnitedWorks is het resultaat van een wijziging binnen de Edel Group. Een groot aantal diensten werd samengevoegd en in het afgelopen jaar werd veel tijd en energie gestoken om de integratie van de verschillende bedrijven te vervolmaken. ‘Alle culturen samenvoegen heeft veel voeten in de aarde gehad’, weet operations directeur Evert van Laar. ‘De bedrijven die samengevoegd zijn, waren vroeger ooit collega’s of zelfs concurrenten. Je moet er dan terdege rekening mee houden dat medewerkers tijd nodig hebben om te wennen’, vult CEO Allard Peursum aan.

Flexibele schil Bij UnitedWorks werken nu gemiddeld 200 mensen, die voornamelijk uit de buurt komen. Ook werkt het bedrijf met een flexibele schil in samenwerking met uitzendorganisatie Werkplan. ‘We hebben een goede leeftijdsopbouw in de organisatie. Wij vinden het belangrijk dat de kwaliteit hoog blijft, dat de mensen hier met plezier werken en dat “morgen slimmer” elke dag ervaren wordt. Als je met een probleem zit, is het goed om even de tijd te nemen om over een oplossing na te denken’, legt Allard Peursum uit. Het productiebedrijf heeft te maken met de seizoenen: in de zomer is het logischerwijs drukker dan in de koude maanden. ‘Met Werkplan proberen we de pieken in de zomer op te vangen’, zegt Van Laar. ‘Maar we doen daarna ook ons best om deze flexibele schil actief te houden, zodat ze zo mogelijk in het laagseizoen aan het werk kunnen blijven’, benadrukt Peursum.

Tuften en Backen In de fabriekspanden staan tuftingmachines en drie backingstraten, waar talloze vierkante meters tapijt en kunstgras ‘getuft en gebackt’ worden. Ook worden garens ge-extrudeerd en veredeld. Het tuften gebeurt met een groot aantal moderne tuftingmachines. Uiteindelijk komen er grote rollen tapijt of kunstgras uit de fabrieken. Het productieproces oogt van dichtbij indrukwekkend en het kunstgras heeft niet alleen de kleur groen. Er is wit, de blauwe variant wordt bij hockey nogal eens gebruikt. Van Laar en Peursum showen ook een speciale kleur die door een klant gebruikt wordt op cruiseschepen. Het gebruik van kunstgras als landscaping heeft ook een enorme vlucht genomen, in Zuid-Europa bijvoorbeeld. De klanten weten Genemuiden heel goed te vinden. ‘Wij zijn een verlengstuk van onze klanten doordat wij hun producten zo goed mogelijk afmaken.’ En van Laar: ‘We zijn best een uniek bedrijf, op sportgebied hebben we veel knowhow opgebouwd. “Breng maar naar UnitedWorks, die weten wel van wanten”, is iets wat we geregeld horen.’ Ze weten dat de arbeidsethos van Genemuidenaren groot is. ‘Onze mensen draaien hun hand niet om voor wat extra werk, niet voor niets dat heel veel jongeren al beginnen met werken naast school, weet Evert van Laar. Aan het eind van dit jaar moet de integratie klaar zijn. ‘Dan willen we een helder beeld hebben waar we staan en kunnen we onze richting voor de toekomst bepalen. We zijn aardig op stoom gekomen’, benadrukt Peursum.

www.unitedworks.com Trots op Genemuiden

41


Helmich van Dijk

HOE EEN SPAANSE VINDING IN NEDERLAND TERECHTKOMT

J

arenlang ging het er in de uitvaartbranche vrij traditioneel aan toe. Men week niet teveel af van het gebruikelijke en dat was goed. Tegenwoordig is dat niet zo van-zelfsprekend meer. Nabestaanden willen (gelukkig) steeds vaker anders dan het traditionele en denken meer na over de uitvaarten. Zo was het vroeger heel gebruikelijk dat een overledene zo lang mogelijk thuis werd opgebaard. Vervolgens kwamen uitvaartcentra in opkomst. Omdat de mogelijkheden voor thuisopbaring steeds verbeterden, wordt er tegenwoordig steeds meer thuis opgebaard. Dat heeft vele voordelen boven een opbaring in een uitvaartcentrum. Thuis kun je op elk gewenst moment even naar de overledene toegaan. Ook ben je dan in de eigen vertrouwde omgeving. En wat is nou niet mooier dan dat de overledene vanuit zijn eigen woning begraven wordt?

42

Voor thuisopbaring waren er tot nu toe 2 mogelijkheden: opbaring met een koelplaat of thanatopraxie. De eerste is wel duidelijk, de tweede is een moeilijk woord voor lichte balseming. Met de lichte balseming is het mogelijk zonder koeling een lichaam toonbaar te houden. Sinds kort is er een nieuwe (milieuvriendelijke) methode bijgekomen. Het product is Bio Sacs 200 en komt uit Spanje. De bedenker van de Bio Sacs 200 gebruikte de grondstoffen voor het conserveren van bloemen. Wat met bloemen kan, moet ook met mensen kunnen, dacht hij. Uiteindelijk heeft hij de samenstelling van het product zo ontwikkeld, dat je met 2 zakjes Bio Sacs 200 een overledene kunt opbaren zonder enige koeling. In Spanje was mevrouw Kooijman werkzaam als uitvaartverzorger voor de Nederlanders

Vaak word me gezegd dat ik een deprimerend beroep heb omdat je altijd in verdrietige omstandigheden terecht komt. Het tegendeel is echter waar. Ik word enthousiast als ik menwsen kan helpen, dingen kan regelen rondom een uitvaart. En als een uitvaart verlopen is zoals een familie dat wenst, dan ben ik een gelukkig en dankbaar mens.

die in Spanje wonen en ontdekte het product. Wat in Spanje kan, dacht zij, moet ook in Nederland mogelijk zijn. Terug in Nederland maar eens voorzichtig uitvaartverzorgers benaderd met het product. Wij van Uitvaartverzorging Van Dijk hebben in overleg met nabestaanden het product mogen proberen. Dat was een spannend moment, want wat als het niet goed gaat en het product niet werkt? De resultaten waren verbazingwekkend. Het lichaam van de overledene ging in de dagen voorafgaand aan de begrafenis niet in conditie achteruit. Inmiddels zijn we een aantal opbaringen met Bio Sacs 200 verder en zijn we erg enthousiast geworden over het product. Niet in alle situaties kan het optimaal worden gebruikt, maar de keren dat we het hebben gebruikt, zijn we er erg tevreden over.


HEUTINK DIERENSPECIAALZAAK BESTAAT 50 JAAR

BEKENDHEID EN SERVICE ONZE KRACHT HAARSTYLING DOUBLE BOOST HAIRSTYLING OUTFIT ANNA’S SCHOENEN JR SCHOENMODE

Heutink Dierenspeciaalzaak, wie in Genemuiden kent de winkel aan de karakteristieke Drostenhofstraat niet? Dit jaar vieren de eigenaren Jeannette en Johan Heutink het 50-jarig bestaan van de zaak. 50 Jaar en ook al 50 jaar op deze locatie. Johan nam het bedrijf over van zijn vader, dus voor hem was er niets nieuws onder de zon. Jeannette is afkomstig van de boerderij. ‘Dieren kende ik wel, maar werken in een dierenspeciaalzaak, dat was nieuw voor mij!,’ lacht Jeannette. Het heeft het echtpaar Heutink alleen maar mooie jaren opgeleverd. Het verhaal van de winkel: klein, groter, grootst. Door de jaren heen heeft de opslagruimte telkens wat vierkante meters ingeleverd aan de winkel. Totdat het deel van de opslag totaal verdwenen was en er ook een ingang aan de achterkant gecreëerd is. Naast het uitgebreide assortiment voor dieren, nemen artikelen voor de hengelsport een deel van de winkel in beslag. Ook voor kaarten, snoep, slingers en tabaksartikelen kunnen klanten bij Heutink terecht. ‘Als mensen op vakantie gaan en geen plekje hebben voor de verzorging van hun knaagdier of vogel, dan vangen wij die dieren op. Zo hebben deze dieren een vakantieadresje bij ons,’ zegt Jeannette. ‘Onze bekendheid en service zijn onze kracht.’ Van de 50 jaar bestieren Johan en Jeannette nu 36 jaar de winkel in de Drostenhofstraat. Johan: ‘Een eigen zaak betekent er veel tijd insteken, maar je krijgt er ook veel voor terug. De gezelligheid van de mensen en de afwisseling zorgen ervoor dat iedere dag anders is. We doen ‘s morgens nog altijd met plezier de winkel open en zolang dat zo is, kun je het ook volhouden.

Trots op Genemuiden

43


www.johanvandijkhoveniersbedrijf.nl

ONTWERP | AANLEG | ONDERHOUD

Naast print & sign ook

Familie- & handelsdrukwerk!

Grote keuze uit onze collectie jubileum- en geboortekaarten. Liever een eigen ontwerp? Wij denken graag met u mee!

T (038) 385 35 65

E info@prestige.nl


Bart Knap

STAMPPOT MOVE OVER

HET IS TIJD VOOR LENTEGERECHTEN MET DEZE LENTE IN DE HOOFDROL: DE TOMAAT Al eten we hem het hele jaar door, eigenlijk is het een echte lentetopper: de tomaat. Hij is er in vele soorten en maten. Wil je ‘m vullen? Kies dan een stevige tomaat, zoals de vleestomaat. Trostomaten hebben een net wat vollere smaak dan de ‘gewone’ tomaat en de romatomaat doet het goed in de pastasaus.

TO­MA­TEN­TAART MET PES­TO DE COMBINATIE MET KNOFLOOK, MOZZARELLA EN PESTO IS ALTIJD GOED. EXTRA ERBIJ: WITTE KAASBLOKJES! 4 personen | 545 kcal | 20 min. bereiden | 20 min. oventijd

INGREDIËNTEN

BEREIDING

5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries) 125 g mozzarella 6 romatomaten 5 el pesto alla Genovese 2 tenen knoflook 4 el traditionele olijfolie 150 g witte kaasblokjes

1. Laat het deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5. Snijd de mozzarella in plakken. Snijd de tomaten in plakjes. 2. Vet de taartvorm in en bekleed met de deegplakjes. Prik de deegbodem met een vork in en besmeer met de pesto. Verdeel de mozzarella en de tomaat erover. Pers de knoflook boven een kommetje en roer de olie erdoor. Besprenkel de taart met de olie en bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. 3. Verkruimel de kaasblokjes en verdeel over de warme taart. Zet de taart nog ca. 2 min. terug in de warme oven tot de kaas iets zacht wordt.

Extra nodig lage taartvorm (Ø 24 cm)

Lekker met: een gemengde rucolasalade met knoflookdressing.

Trots op Genemuiden

45


BAKKERIJ SLAGER HEEFT PLEK VEROVERD IN GENEMUIDEN

I

n Genemuiden wordt volop genoten van brood uit Staphorst. Bakkerij Slager heeft zich in tien jaar tijd een vaste plek verworven in het bedrijvige dorp aan het Zwartewater. ‘We zijn er eigenlijk zo ingerold’, legt Annekie Hulst uit. ‘Wij leverden brood aan de aan de zaak aan de Langestraat, als aanvulling op de Limburgia Vlaaien, en kregen tien jaar geleden de kans om de zaak zelf voort te zetten. Onze voorganger had al een klantenkring opgebouwd en wij hebben de stap durven zetten.’ Uiteindelijk groeide bakkerij Slager letterlijk uit haar jasje aan de Langestraat, de kans om te verhuizen werd met beide handen aangegrepen.

Bakkerij Slager bekend om hun

STAPPESTER ROLLETJES

OOK IN GENEMUIDEN De specialiteit van bakkerij Slager, de Stapperster Rolletjes zijn ook gewoon verkrijgbaar in de winkel in Genemuiden.

46


Elke dag je best doen, kwaliteit maken, dat is het en meer niet!

Het begon allemaal in Staphorst, waar Harm Hulst naast de bakkerij van de familie Slager woonde. Harm hielp regelmatig mee, als klein ventje al, en wist al snel dat hij bakker wilde worden. Toen Klaas Slager geen opvolger had, zetten Harm en Annekie in 1997 de grote stap naar een eigen bedrijf. Verse producten en hoge kwaliteit staan hoog in het vaandel.

Iedere ochtend rijdt de wagen vol met verse producten van Staphorst naar Genemuiden. ‘Twee afzonderlijke bakkerijen is financieel niet te doen.’ Zeker is in ieder geval dat de klanten er geen probleem mee hebben. ‘We horen vaak in Genemuiden dat ons brood zo ontzettend goed is, dat er niets tegenop kan’, roept een medewerkster vol trots.

Parkeren De bakkerij maakte net als in Staphorst, waar onlangs de hele inrichting gemoderniseerd werd, ook in Genemuiden een flinke groei door. ‘Op bepaalde dagdelen hebben we extra personeel aangenomen. Het parkeren voor de deur is heel belangrijk, sowieso is hier veel parkeergelegenheid in de buurt’, weet Annekie. Het leuke is dat in Genemuiden andere producten populair zijn als in Staphorst. ‘Hier verkopen we met feestdagen bijvoorbeeld veel opgespoten harten en opgespoten suker. Dat is echt iets De zaak heeft nooit een eigen bakkerij gehad van hier, in Staphorst is dat minimaal. Het is in Genemuiden, alle producten worden in een zachte speculaaskoek, die opgespoten de moderne bakkerij in Staphorst gemaakt. wordt met crème’, verduidelijkt ze. ‘In Kratten en dozen De roem van de bakkerij werd alleen maar groter, tot in Genemuiden aan toe. ‘Wij zitten hier tien jaar, waarvan de laatste drie jaar aan het Havenplein. We werkten in de Langestraat op een gegeven moment tussen de kratten en dozen, dat terwijl de winkel steeds vol klanten stond’, kijkt Annekie terug. Ze moesten wel even geduld hebben, want het kostte een aantal jaren voordat de verhuizing definitief was.

Staphorst doen de Staphorster rolletjes het heel erg goed.’ Zes dagen in de week staan de mensen van bakkerij Slager voor de klanten klaar. In totaal werken er over beide vestigingen verspreid vijf bakkers en zeventien parttime krachten. Harm en Annekie kunnen daarmee wel zeggen dat alles op rolletjes verloopt. Dat de bakkerij na de overname de naam van Klaas Slager bleef dragen, siert de familie Hulst. ‘Een bakker die Slager heet, dat is toch mooi? Ik denk dat ik het elke dag wel een paar keer moet uitleggen. Dat doe ik met liefde’, besluit Annekie.

Trots op Genemuiden

47


‘ALLE PRODUCTEN MAKEN WE ZELF’

Gildeslager Van Ingen op z’n plek aan Havenplein

Evert van Ingen is van huis uit een worstenmaker, werkte altijd op de achtergrond in de slagerij. Sinds hij in 1998 de zaak aan de Langestraat overnam, veranderde ook zijn rol. Nu in de moderne zaak aan het Havenplein kennen de klanten niet alleen de medewerksters, maar ook Evert van Ingen.

48

Evert zit al sinds 1985 in het vak. ‘Mijn vader was ook slager, dat heeft zeker meegespeeld bij de keuze om dit vak in te gaan. Ik hielp wel eens in de zaak en zo rol je erin. Ik werkte als worstenmakerij, achterin de zaak slachtten we zelf ook nog, uitbenen deden we ook zelf’, kijkt Evert terug. Met de overname werd Evert eigenlijk gewoon in het diepe gegooid, zoals hij dat zelf verwoordt. ‘Ik was dertig jaar en het was nooit mijn bedoeling om een eigen zaak te beginnen. Misschien ooit een keer, maar ik was er nog niet mee bezig’, glimlacht hij. Toch pakte hij de handschoen op en zette de zaak eerst op dezelfde voet voort. ‘Ik was geen winkelier, maar wel lid van het Worstmakersgilde. We leggen al jaren de nadruk op onze eigen producten en de eigen smaak die ze hebben. Alles wordt zelf gemaakt, echt alles.’


‘ Wij snijden alles zelf, paneren zelf, geven er zelf een smaak aan; zo krijg je smaakvolle producten’ Efficiënt Dat is ook na de verhuizing zo gebleven, al wordt er sinds de MKZ-crisis van 2002 niet meer zelf geslacht. ‘Er kwamen zoveel aanvullende eisen, dat het niet meer uit kon.’ Het slachten gebeurt nu in Ommen, maar de koeien komen nog steeds uit de regio Zwartewaterland. ‘We hadden aan de Langestraat wel meer ruimte, maar die was niet efficiënt in te richten. De Langestraat is een dijk en daar moesten we steeds wat trappen op en af.’ Op de vraag wat een slager een goede worstenmaker maakt, moet Evert even nadenken. ‘Gebruik van verse grondstoffen en een goede samenstelling. Niet te vet, maar ook niet te mager’, schetst hij daarna. ‘Als ik wat tijd heb, experimenteer ik ook wel eens. We hebben alles op receptuur staan, geheimen hebben we niet. Iedereen maakt de worst toch op zijn eigen manier, eenzelfde recept kan bij iedereen weer anders smaken.’ Evert van Ingen staat voor kwaliteit leveren. ‘En omdat we alles zelf maken, zijn we ook onderscheidend. Onze klanten

komen niet voor niets uit de hele regio, we hebben wel een naam opgebouwd.’ Succesvolle producten in de winkel zijn vooral de gehaktproducten als slavinken en hamburgers, maar ook kip doet het heel goed en de worsten natuurlijk, met de grillworst als bestverkochte. ‘Wij snijden alles zelf, paneren zelf, geven er zelf een smaak aan; zo krijg je smaakvolle producten’, glundert Evert. De slagerij biedt werkgelegenheid aan veertien personen en die zijn niet alleen druk binnen de slagerij. ‘We doen ook warme- en koude buffetten en barbecues. We leveren alles compleet aan en ik vind dat vooral logistiek steeds weer een hele leuke uidaging. Als je bijvoorbeeld rond de kerst tien tot twaalf buffetten moet leveren, dan ben je echt een paar dagen bezig met de planning alleen al.’ Evert van Ingen is er trots op aangesloten te zijn bij De Gildeslager en haalt ook veel inspiratie uit de contacten met deze culinaire kanjers. De klanten profiteren daar weer optimaal van.

Gildeslager Van Ingen Havenplein 3c, 8281 EV Genemuiden T: 038-3855113 E: info@slagerijvaningen.nl www.vaningen.gildeslager.nl

Trots op Genemuiden

49


SLAGERIJ VAN INGEN

& BAKKERIJ SLAGER

‘WE VERSTERKEN ELKAAR HIER’ De aanwezigheid van meerdere winkels naast elkaar, heeft een versterkend effect op de omzet van de ondernemers. Dat is ook de ervaring van bakkerij Slager en Gildeslager Van Ingen aan het Havenplein in Genemuiden. Met ook nog de Hema en de Kwalitaria in het rijtje, constateren bakker Anneke Hulst en slager Evert van Ingen dat mensen het wel erg handig vinden om al die bedrijven efficiënt te kunnen bezoeken. Beide bedrijven waren eerder gevestigd aan de Langestraat en kozen niet alleen vanwege de ruimte en indeling van de panden voor verhuizing naar het Havenplein. Het is veel meer een doorgaande route en er is volop parkeergelegenheid voor de deur. ‘Je merkt dat hier veel meer de loop in zit en ja, dat parkeren vinden mensen toch wel heel fijn’, zegt Evert van Ingen.

‘MENSEN KOMEN VAN DE SLAGER EN HALEN NOG BROOD BIJ ONS, OF ANDERSOM NATUURLIJK’ Voor Annekie Hulst is het duidelijk zichtbaar dat het extra klanten oplevert. ‘Mensen komen van de slager en halen nog brood bij ons, of andersom natuurlijk’, glundert ze. ‘Ik sprak laatst nog een ondernemer van de Langestraat en die mist dat effect toch wel. Mensen zijn al helemaal gewend aan onze aanwezigheid’, weet Annekie. Beide bedrijven zijn een begrip geworden in Genemuiden, maar ook van buiten de plaats weten de klanten het Havenplein te vinden. Saillant detail nog: beide bedrijven jubileren dit jaar. Bakkerij Slager zit tien jaar in Genemuiden en slagerij Van Ingen bestaat zelfs al twintig jaar.

Trots op Genemuiden

51


HAKEN IS HIP ÉN LEUK!

Haken bestaat net zoals breien al een hele lange tijd. Wat eerst een beetje oubollig werd is nu weer in opkomst want de afgelopen periode is er weer een sterke opkomst in het aantal hakende mensen. Dit komt omdat het veel hipper is geworden. Want zeg nou zelf je eigen unieke gehaakte sjaals en omslagdoeken maken tot knuffels en trendy woonaccessoires; je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het haken, dat is toch leuk! En alle benodigdheden voor je haakwerk vind je op CreaMijn.nl. Je huis opleuken met schattige cactussen, voeg een krukje, met een haakwerk om de zitting, toe aan je woonkamer, of haak een origineel kraamcadeau. Kijk op de website van www.creamijn.nl en doe ideeën op van reeds gemaakte creaties van klanten.

WAGENSPANNER In roze en mint

HAAKPAKKETTEN FUNNY BUNNY NINA FUNNY BEAR MARY Elk pakket bevat garen, vulling, accessoires en patroon (excl. haaknaald)

52

LIKE ONS OP FACEBOOK FACEBOOK.COM/CREAMIJN/ EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN DE NIEUWSTE TRENDS

CREAMIJN.NL


Pand 21 Voorjaarscollectie 2018 2 1 Nieuwe start, nieuwe pand en nieuwe collectie Pand 21 bestaat dit jaar tien jaar en gaat verhuizen. Er gaat dus het een en ander veranderen; mede in het kader van het jubileum komt er een nieuw logo en een nieuw fris interieur. Het nieuwe, winkelpand dat Pand 21 nu gaat betrekken, bestaat uit twee verdiepingen. Wat Henriëtte met de tweede verdieping gaat doen houdt ze nog voor zich. Wat wel hetzelfde blijft, is de naam. De winkel begon ooit op Kerkplein 21, wat mede de basis vormde voor de naam Pand 21. Nu de winkel aan de Westerkaai is gevestigd, bestaat de naam nog steeds. En daar zal de verhuizing niks aan veranderen.

3

4

5

6

6

6

7

1. Gustav top €119 | 2. Cluse horloges v.a. € 89,95 | 3. ZAG Armbandjes en ketting v.a. €19,95 4. Gustav sjaal €109 | 5. Roberto ‘d Angelo tas € 79,95 | 6. Schoenen zijn van Roberto d’ Angelo v.a. €129,95 | 7. Gustav broek €169

Pand-21.nl Trots op Genemuiden

53


De jacht is geopend!

Je zit vast in Het Jachthuis. Tijd om rustig rond te kijken heb je niet want Julius is onderweg. Gebruik de aanwijzingen en maak dat je wegkomt want hij is tot alles in staat. De onbereikbare liefde heeft hem gebroken. Hij is klaar voor de volgende stap, de ultieme jachttrofee.

Het jachthuis is zeker een aanrader! Veel special effects! Echt een complete escape room! Succes met de Jacht!!

Veel ruimte, veel verschillende soorten puzzels en zeker niet bezuinigd op robuuste materialen die het thema goed doorvoeren.

Reserveer nu en ontvang ĂŠĂŠn gratis consumptie voor elk teamLID! www.escaperoomgenemuiden.nl


Familiebedrijf met meer dan 90 jaar ervaring!

Een familiebedrijf uit Genemuiden. Sinds onze opa in 1924 de basis legde, is Buitink Schilders uitgegroeid tot een bekende naam in Genemuiden en omstreken. Betrouwbaar en met persoonlijke aandacht voor elk project.

Ons team van medewerkers is zo samengesteld dat wij alle specialismen voor diverse schilderwerk en onderhoud in huis hebben. Op deze manier voeren wij iedere klus, buiten- en binnenschilderwerk, onderhoudsschilderwerk, wandafwerking en beglazing, op professionele wijze uit. Daarnaast beschikken wij ook over een eigen spuiterij in Genemuiden.

kwaliteit af te werken. Wanneer die kwaliteit leidt tot tevreden klanten hebben wij ons doel bereikt.

Tot ons klantenbestand mogen wij veel Verenigingen van Eigenaren rekenen, voor deze tak mogen wij de volledige onderhoud van verschillende complexen verrichten door het hele land. Ook veel gerenommeerde bouwbedrijven met betrekking tot Wij als Buitink Schilders hebben alle nieuwbouw projecten en uiteindelijk ook middelen in huis om uw project in perfecte particulieren door het hele land. Wij als Buitink zijn actief door het gehele land en wij zorgen ervoor dat het eerste schilderwerk en de onderhoud van hoge kwaliteit is en dit ook optimaal blijft!

www.buitinkschilders.nl

Trots op Genemuiden

55


SPORTENWELLNESS.COM

FITNESS - GROEPSLESSEN - SMALL GROUP & PERSONAL TRAINING Onze groepslessen: - Bootcamp - Club Cycle - Club Challenge - Club Power - Club Yoga - Obstacle Run Training - Tae Bo - Total Effect

SPORT & WELLNESS ZWARTEWATER

SISALSTRAAT 60, 8281 JK GENEMUIDEN

T 038 - 385 9042


DORCAS HULP WERKT AAN BLIJVENDE VERANDERING IN HET LEVEN VAN DE ALLERARMSTEN Wij zijn Dorcas. Wij geloven in gerechtigheid en we zijn overtuigd van het prachtige potentieel in ieder mens. We zien een wereld vol unieke mensen, die leven onder uiteenlopende omstandigheden. Kwetsbaar en krachtig tegelijk. We weten dat niet ieder mens dezelfde kansen en mogelijkheden heeft. Daarom bieden wij hulp als de nood aan de man is. En redden we levens wanneer die worden bedreigd. Daarom creëren wij kansen in situaties die kansloos lijken. Betere vooruitzichten in tijden die uitzichtloos lijken. Daarom helpen we mensen overeind als ze gevallen zijn. En bieden we perspectief voor de allerarmsten. We zien hen die ongezien zijn. Onze drijfveer is Mattheüs 25:35-45. Dat doen we vanuit Nederland, ver over onze landsgrenzen. Wij zijn daar waar het nodig is. Daar waar wij nodig zijn. Nooit vluchtig, maar altijd gericht op blijvende verandering. Als effectief instrument om levens van mensen te raken. We kijken mensen in de ogen en trekken met hen op.

Wij zijn Dorcas. Een krachtige en constructieve combinatie van vrijwilligers en medewerkers in binnen- en buitenland. Gelijkwaardig en gepassioneerd zetten we onze talenten in. Van de Dorcaswinkels tot de boekhouding en projectmedewerkers in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Samen zorgen we ervoor dat Dorcas werkt. Duizenden vrijwilligers bakken taarten, zamelen goederen in, sorteren kleding, collecteren, helpen bij de voedselactie of zijn chauffeur voor Dorcas. Dankzij hun enthousiaste inzet kunnen wij bijvoorbeeld in Kenia waterpompen aanleggen, in Ethiopië huizen bouwen, in Oekraïne gezondheidszorg bieden of in Albanië landbouwtrainingen geven. Het werk van Dorcas zou onmogelijk zijn zonder de steun van deze betrokken Nederlanders !

DANK AAN AL ONZE VRIJWILLIGERS, KLANTEN EN LEVERANCIERS !

Wij zijn Dorcas. Er zijn inmiddels 30 Dorcaswinkels in Nederland waar circa 2000 vrijwilligers werkzaam zijn. Dorcas ziet in Nederland nog kansen om meer winkels te openen. Voor de voortgang van de hulpverlening in de diverse landen is Dorcas voor een behoorlijk deel afhankelijk van deze winkelopbrengsten. Vanuit Genemuiden, met zo’n 80 vrijwilligers, werken wij voor kinderontwikkeling in Albanië. Dankzij het grote draagvlak wat Dorcas in de samenleving van Zwartewaterland heeft zijn wij in staat om meerdere projecten financieel te ondersteunen. We mogen in alle bescheidenheid concluderen dat we inmiddels een succesvolle aanvulling op het bestaande winkelbestand zijn geworden. Mede door dit grote succes zijn wij voortdurend op zoek naar goede gebruikte spullen. Winkel- of fabrieksrestanten, meubels, kleding, huisraad, boeken etc.

WIJ ZIJN DORCAS. WE GELOVEN IN DE KRACHT VAN GOD. EN DAAROM GELOVEN WE IN DE KRACHT VAN MENSEN. Benieuwd wat u als school, bedrijf, kerk of vereniging voor Dorcas kunt betekenen? Kijk op www.dorcasw.nl of bel 0228 595900 of haal een folder op de Schering 25 in Genemuiden. Openingstijden: dinsdag tm zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur

Trots op Genemuiden

57


Wilt u (door)groeien en boven de concurrentie uitstijgen? U heeft een bedrijf. Een bedrijf dat floreert, maar waar nog véél meer uitgehaald kan worden. Misschien heeft u teruglopende omzetten of gewoon géén idee wat u met termen als reclame, marketing en communicatie moet doen. Allemaal redenen om eens kennis te maken met het team van Comceptum!

NIEUW!

NIEUW!

huisstijlen | flyers | beurzen | fotografie & video | social media | animatie

comceptum.nl

magazines | marketing en communicatie | websites | spandoeken | signing


DE GROENE LANTAARN

MEER DAN MODE ALLEEN De letters “Hotel Het Zwarte Water” zijn van de prachtige gevel gehaald. Ze hebben plaats gemaakt voor “De Groene Lantaarn”. Een aantal jaren geleden hebben Josita, die al 20 jaar de eigenaresse is, en haar enthousiaste team de deuren van hun nieuwe pand voor het eerst geopend. Vol energie en prachtige plannen. Deze combinatie uitte zich in een gezellige hippe kledingwinkel, die niet meer weg te denken valt uit het havenstadje Genemuiden. Passie Josita en haar medewerkers willen je graag, door middel van de prachtige kleding, zelfvertrouwen en enthousiasme geven. Een uitgebreide collectie biedt mogelijkheden voor verschillende kledingstijlen, voor zowel dames als heren. “Het liefst laten we je lekker met een kopje koffie in de stoel zitten en zoeken wij verassende combinaties voor je uit. We willen je op je gemak stellen en geven je graag eerlijk advies. Het is belangrijk dat je met een goed gevoel de deur uitgaat, ook al koop je niets.” Groen Twee keer in het jaar wordt de groene week georganiseerd. Een week die in het teken van recycling staat. Je kunt je papieren tasjes van de Groene Lantaarn opsparen, en in de groene week inleveren. Het tasje levert 1 punt op. Zo spaar je punten op je eigen spaarsysteem. Ook is er een mogelijkheid om je oude merkkleding in te leveren. Deze wordt in een tweedehands winkel verkocht. Wanneer je items verkocht zijn, krijg je een cadeaubon. Dus je oude collectie biedt mogelijkheden om de nieuwste hippe items te kopen. Herenkleding Vaak worden de heren vergeten, maar bij de Groene Lantaarn is dat absoluut niet het geval. “De kleding wordt afgestemd op de man die wij voor ogen hebben. Een modieuze man die met beide benen op de grond staat en ook van kwaliteit houdt.” Je kunt bij de Groene Lantaarn terecht voor elke gelegenheid.

GRATIS PARKEREN VOOR DE DEUR

Trots op Genemuiden

59


VWC WEET WAT WERKT VWC is al jaren een begrip in Genemuiden. Wie vraagt hoe VWC ooit begonnen is krijgt een bijzonder en bijna ongelofelijk verhaal van twee mannen die ‘mooie handel’ zagen in computers. In een tijd waarin de computer een revolutie was, waren persoonlijk advies en kennis van techniek essentieel. Geen dozen schuiven, maar bedrijven adviseren en verder helpen. Dát is nog steeds de missie van VWC. Daarom vindt VWC dat klanten moeten ervaren en beleven wat er allemaal mogelijk is, juist omdat bijna alles digitaal en in de cloud is. Het ervaren en beleven heeft VWC mogelijk gemaakt in het Xperience center in Kampen. De techniek biedt bedrijven grote kansen, die ze zelf vaak nog niet zien, maar op deze manier wel kunnen ervaren”, zegt Klaas van Wendel.

en boeken. En wij hebben alle apparatuur voor het nieuwe werken. Van videoconferencing systemen en VoIP-telefonie tot ergonomische zit/sta werkplekken. Onze medewerkers beschikken over veel kennis. Belangrijk is ook dat we een eigen Service en Support-dienst hebben, zodat we zowel remote als bij de klant installatie, beheer, onderhoud en reparatie kunnen uitvoeren”, zegt Klaas van Wendel “Mede dankzij onze service zijn we groot geworden. Onze apparaten storen ook, maar wij lopen nooit weg bij een probleem. Dat is hoe klanten ons kennen: VWC weet wat werkt.”

En ook de moderne gevaren zien veel ondernemers nog niet, voegt Erik van Wendel er aan toe. Online veiligheid is hét item van dit moment. De kranten staan er vol mee. “Dagelijks wordt onze supportafdeling gebeld door bedrijven met problemen: ze zijn gehackt of zijn data kwijtgeraakt. Tegen betaling van een fors bedrag aan de hacker kunnen ze die data terug krijgen. Veel bedrijven onderschatten nog de gevaren van dit soort criminele organisaties. Wij zien het als onze taak om ze daarvan bewust te maken.” Innovatie staat altijd voorop. VWC maakt werken makkelijker. “Met onze zelf ontwikkelde FM Module kunnen klanten bijvoorbeeld heel eenvoudig inkoopfacturen digitaliseren

KIJK VOOR AL ONZE DIENSTEN OP

WWW.VWC.NL 60


BREMAN.NET BRENGT AL JAREN HET LOKALE NIEUWS IN BEELD Wat begon als hobbymatige fotografie met nog ouderwetse rolletjes is uitgegroeid tot een digitale foto- en nieuwssite met ruim vierduizend bezoekers per dag. Het meest trots is Benny Breman echter op zijn team van veertien meer dan betrokken vrijwilligers die het samen mogelijk maken al het nieuws uit en over Genemuiden op breman.net te plaatsen. “Ons doel is de nieuwsberichten met mooie fotoseries te ondersteunen. Wij blijven per slot van rekening dé fotosite van Genemuiden.”

“WANNEER IK AAN HET WERK BEN PAKKEN MIJN VRIJWILLIGERS ALLES OP.”

Aan het eind van de vorige eeuw, in 1999 om precies te zijn, besloot Benny Breman een fotosite op te zetten met de mooiste archiefbeelden en actuele foto’s van zijn eigen woonplaats Genemuiden. “Het nieuws was niet direct de insteek, maar is er in de loop der jaren bijgekomen. Als nu mijn pieper gaat, spring ik op om het nieuws als eerste te kunnen brengen” Naast de vele fotoseries – al dan niet gemaakt met een professionele drone – onderscheidt breman.net zich van andere lokale nieuwssites met de webcams die de hele dag prachtige livebeelden vanuit Genemuiden leveren. Magische grens Met ook aansprekende video’s, een overzichtelijke agenda en digitaal weerstation is breman.net al jaren meer dan compleet. “En dat weten de mensen te waarderen. Ieder jaar weer passeren wij in oktober, november de magische grens van een miljoen bezoekers.” Die vele bezoekers trekken ook adverteerders aan die in ruil maar wat graag een donatie doen om breman.net nog vele jaren een begrip in Genemuiden te laten zijn.

Benny Breman Langestraat 90, 8281 AN Genemuiden T: 06 532 371 15 www.breman.net

Trots op Genemuiden

61


PRIVATE LEASE BIJ FORD NABERMAN

ZORGELOOS RIJDEN EN PROFITEREN VAN GEMAK! We merken dat klanten van tegenwoordig graag ontzorgd worden. Als het maar makkelijk gaat en niet te veel moeite kost. Om aan die behoefte te voldoen is de Private Lease ontstaan. Het voldoet aan de wensen van de consument die graag wilt profiteren van alle gemakken en zorgeloos wilt rijden. De einige kosten die u dan naast de lease heeft zijn de brandstofkosten. Wel zo fijn! Een mooie manier om als particulier een auto te leasen. Zo hoeft u niet meer om te kijken naar onderhoud en onvoorziene uitgaven. Kortom een transparant product zodat u weet waar u aan toe bent!

Naberman

Gemak Naberman is de gehele gebruiksperiode uw vaste partner. Of het nu gaat om onderhoud, banden of een schadegebeurtenis, u kunt altijd bij Naberman terecht en u kunt rekenen op onze bewezen dienstverlening.

Zekerheid U betaalt een vast bedrag per maand en de operationele risico’s liggen vervolgens bij Ford Naberman. U komt dus tussentijds niet voor onaangename verrassingen te staan en u weet vooraf precies waar u de komende jaren aan toe bent.

Flexibiliteit Zelf uw keuses maken, zodat u de lease-overeenkomst optimaal kan laten aanlsuiten op uw persoonlijke behoefte. Op deze wijze hoeft u niet te betalen voor zaken waar u geen behoefte aan heeft en kunt u zaken toevoegen waar u wel waarde aan hecht.

Transparantie U ziet snel en overzichtelijk wat de invloed van uw persoonlijke keuzes betekenen voor het maandbedrag. Ook Is het helder gesteld wat er gebeurt als u meer rijdt dan de afgesproken vrije kilometers en wat de consequentie is als u de overeenkomst eerder wilt beëindigen.

KEES JAN VAN BALE SALES

VRAGEN OVER PRIVATE LEASE? KEES JAN VAN BALE STAAT VOOR U KLAAR KOM LANGS VOOR EEN ORIËNTEREND GESPREK!

62


Financial Lease Kenmerken & Voordelen • De auto staat op de bedrijfsbalans • Na betaling van de laatste termijn ben je volledig eigenaar • Het bedrijfskapitaal hoeft niet voor auto’s te worden aangewend en kan je blijven gebruiken voor jouw onderneming • Vaste lage rente gedurende de gehele looptijd • De betaalde rente is fiscaal aftrekbaar

Full Operational Lease Kenmerken & Voordelen • De auto blijft eigendom van Ford Lease en draagt de risico’s, zoals het restwaarderisico, onderhoud, reparatie en verlies door schade of diefstal • Je leaset de auto van Ford Lease voor één vast maandbedrag, inclusief service, onderhoud en verzekering • Volledige zekerheid: Je weet precies waar je aan toe bent • De auto staat niet op jouw balans • Jouw financiële middelen blijven beschikbaar om te ondernemen Altijd één aanspreekpunt voor alle zaken rond jouw auto: one-stop-shopping • Aan het eind van de looptijd geef je de auto terug aan Ford Lease

NABERMAN AL SINDS 1933 IN BEDRIJF VOOR UW MOBILITEIT !

ANDRÉ BEENS AFTERSALES

Autobedrijf Naberman is al ruim 80 jaar een begrip in Genemuiden en omgeving. Ouderwetse normen en waarden t.a.v. mobiliteit zijn voor ons uiterst aktueel. Hier wordt Service nog met een hoofdletter S geschreven. Oftewel een bedrijf waar u uw auto met een goed gevoel kunt achterlaten

AUTOBEDRIJF NABERMAN • VERKOOP NIEUW- EN GEBRUIKTE PERSONEN- EN BEDRIJFSWAGENS • LEASING • ONDERHOUD EN REPARATIE • AUTO- EN BEDRIJFSWAGEN VERHUUR • TANKSTATION • AUTOWASGELEGENHEID • FOCWA SCHADEHERSTEL

Autobedrijf Naberman Nijverheidstraat 53, 8281 JD Genemuiden Telefoon: 038-3854000 E-mail: kvb@naberman.nl

Trots op Genemuiden

63


EEN CULINAIR WONDERLAND WE BIEDEN ONZE GASTEN EEN CULINAIRE WERELDREIS

Vorig voorjaar opende het Wereldrestaurant zijn deuren. De eigenaren verbouwden partycentrum De Vijverhoeve tot een culinair wonderland. “Je hoeft niet in een klein restaurant te zitten om te kunnen genieten van topgerechten”, zegt een van de vier eigenaren, Xiaoli Chen. “We doen geen enkele concessie aan de kwaliteit. We bieden onze gasten een culinaire wereldreis en we maken hem of haar bewust van de ongekende verscheidenheid van de Aziatische keuken.” Fusion Plaza Zwolle is het grootste restaurant van de regio. Eigenlijk mag je wel zeggen dat het meerdere restaurants onder één dak zijn. Je hebt de wokafdeling, even verderop staat alles in het teken van de Japanse

www.fusionplaza.nl 64


Fusion Plaza Het is een enorm restaurant met 450 zitplaatsen, maar toch wil Wereldrestaurant Fusion Plaza Zwolle bij De Lichtmis de gasten het gevoel geven dat ze in een klein etablissement zitten met persoonlijke aandacht en op maat gemaakte topgerechten met vaak een Aziatisch fundament. kooktechniek teriyaki en dan is er een afdeling voor sushi die volgens kenners van uitstekende kwaliteit is. Alleen al het kijken naar de koks die toveren met pannen en tafel te zitten tot de ober de maaltijd brengt, Nee, ze kunnen als ze willen beginnen bij vlammen is een ervaring op zich. het toetje, smullen van vers fruit, vervolgens Vervolgens is er een klassieke Europese af- patat opscheppen met frikadellen, kroketten deling en uiteraard de voor- en nagerech- om vervolgens te eindigen met spekkoek. ten. Alles in buffetvorm. Het bedrijf is groot, Wie een avondje meedraait, ziet kinderen maar door de verschillende segmenten voelt met grote ogen verlekkerd rondstruinen. “Dit het toch kleinschalig aan. Het leuke is dat je is de hemel”, zegt de 9-jarige Thijs Tiebie uit niet bent gebonden aan richtlijnen. Je steekt het Drentse Borger die met zijn gezin aan het kriskras de culinaire wereld over om met een eten is. Op zijn bord ligt spekkoek, patat en internationaal bord in de veelal afge- spareribs. schermde hoekjes te gaan zitten genieten. Als kinderen zich vermaken, hebben de Voor volwassen smulpapen is Wereld- ouders het ook naar hun zin. Boven kunrestaurant Fusion Plaza Zwolle een ervaring, nen gezinnen voor een vast bedrag tafelen, maar voor kinderen is het restaurant een beneden, in een kelder onder het totale reswaar uitje. Ze hoeven niet opgeprikt aan taurant, vindt de jeugd een waar kinderpretpark, inclusief bioscoop. Er is nog toezicht ook. Buiten vinden kinderen ook een speeltuin. Als de kleintjes zijn uitgegeten en gaan spelen, tafelen de ouders nog even door. “Als de jeugd lekker bezig is, kunnen ouders meer

genieten van onze gerechten”, zegt Xiaoli Chen. Xiaoli Chen uit Epe, haar man Honghe Zhang en hun compagnons Binbin Zhou en Xiao Zhen zijn de eigenaren van Wereldrestaurant Fusion Plaza Zwolle. Ze kochten het horecapand, de voormalige Vijverhoeve, medio vorig jaar van Zeger en Annelies Wijnands. Zij runden het partycentrum op De Lichtmis sinds 2001. De eigenaren hebben vergelijkbare restaurants in Hulshorst, Zutphen en in Doetinchem. De nieuwe eigenaren zijn blij met hun aankoop. “Deze plek is perfect voor wat wij willen. Het is een A-locatie langs de A28 op een perfecte afstand tussen Meppel en Zwolle. Wat wij willen is niet echt geschikt voor een stadscentrum. Onze gasten gaan echt ‘uit’ eten. Dat betekent dat ze even in de auto stappen en er echt ‘uit’ zijn.”

Trots op Genemuiden

65


REGEL AL JOUW CONTRACTEN IN HUIS Het regelen van contracten levert vaak een hoop gedoe op. Zo heb je voor elk contract een andere partij en verlies je snel overzicht. Hoe handig zou het zijn om een winkel te hebben waarin je alles voor al je contracten in huis regelt. Die winkel is VWC Genemuiden. Want, wij weten hoe contracten uitpluizen werkt. Dat doen we persoonlijk, onafhankelijk en dichtbij. Wij geloven dat als we je echt leren kennen, we een passender aanbod kunnen doen. Daarom vinden wij dat je gewoon in onze winkels moet kunnen langskomen. Bij ons vind je dus geen geautomatiseerde online tools die alles voor jou bepalen. Kom daarom gerust eens langs in ĂŠĂŠn van onze winkels. Abonnementen op het gebied van energie, internet of mobiel, wij kunnen jou er mee helpen.

66

KIJK VOOR AL ONZE DIENSTEN OP

WWW.VWC.NL Onze winkels: Puttenstraat 12a, Genemuiden Zambonistraat 9a, Kampen


Laat uw hypotheek bekijken : Tijdelijke actuie Ontvang n

€50,-

*

bij uw gesprek

Historisch lage rente

De hypotheekrente staat historisch laag!

Lagere lasten Voorkom risico’s

Maak daarom nu een vrijblijvende afspraak.

Regiobank is meer dan alleen sparen en betalen Bel voor een afspraak 038 - 385 93 93 DE KOFFIE STAAT VOOR U KLAAR! Ons adres Westerkaai 78-80 8281 BH Genemuiden

Ons adres Handelskade 7 8064 DV Zwartsluis

Contact ons info@boudesteyn.nl (038) 385 93 93

Openingstijden ma t/m vr 08.30 - 17.00 u weekend gesloten *vraag naar de actievoorwaarden


Profile for Uitgeverij Trots op

Trots op Genemuiden Voorjaar 2018  

Trots op Genemuiden Voorjaar 2018  

Advertisement