{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

GENEMUIDEN jaargang 2 | voorjaar 2019

‘DAT Racing zet Genemuiden op de kaart in Zandvoort’ EUROM, POWERFUL PRODUCTS 25 JAAR OK GENEMUIDEN I FASHION GENEMUIDEN I FIETSHANDEL VAN DALFSEN DE TEAMSPIRIT VAN BELAKOS


DRIVEN BY PASSION!

PERSOONLIJKHEID, EXCLUSIVITEIT EN PASSIE! Koster&Hogeslag Automotive - Sisalstraat 58 - 8281 JK Genemuiden - 038-2600121 - info@khautomotive.nl

2


Trots op Genemuiden

3


Inhoud 46

16

PALET ‘VAKWERK EN TOPSPORT LIGGEN DICHTBIJ ELKAAR’

JAN BUITINK VAN INTERIEURADVIES TOT REALISATIE

26

EUROM, POWERFUL PRODUCTS

Mooie verhalen

15 Compassion bouwt 18 woningen

in Tanzania

32 Historie Genemuiden

colofon

Trots op Genemuiden is een uitgave van Uitgeverij: Uitgeverij Trots op Kolderveen 11, 7948 NG Nijeveen www.trotsopmagazine.nl genemuiden@uitgeverijtrotsop.nl Fotografie: Rianne Brouwer Omslagfoto: Rianne Brouwer Tekst: Erik Driessen, Astrid Mensink, Marinka Westrik, Paulien Mol, Sijm van Lente Acquisitie: Angela Scholtus Bladmanagement: Angela Scholtus Vormgeving: Comceptum Drukwerk: Bariet ten Brink Oplage: 4.500 huis-aan-huis Alle teksten en illustraties zijn copyright 2019 Uitgeverij Trots op. Alle rechten voorbehouden. Overname van delen uit de magazine is niet toegestaan. Indien van toepassing berust het auteursrecht van de aangeboden informatie bij de rechthebbende pagina’s. Dit geldt ook voor alle gebruikte handelsmerken en logo’s. Alle afbeeldingen en teksten worden beschermd door copyright en zijn eigendom van de fotograaf of Uitgeverij Trots op.

4

Sport

Eten en drinken

6 DAT Racing, een diepgewortelde

12 Bij DOS is het voor iedereen

liefde voor snelheid

25 In the picture: Patrick Slurink

goed eten en drinken

50 Uitgekookt.nl

45 Flier Sport & Fashion

Wonen

22 Breman Verlichting de

grootste collectie verlichting

34 Vloerenfabriek meer dan vloeren alleen

Interviews

18 Fietshandel van Dalfsen 21 Bobsloepen 52 De teamspirit van Belakos 56 WerkIs

42 Herman van As

Fashion 36 Anna’s

38 JR Schoenmode

30

Leden vieren 25-jarig jubileum OK Genemuiden


‘Sport en Business’ D

aar is alweer de 3e editie van de Trots op Genemuiden. Elke keer sta ik er weer versteld van hoeveel mensen er met veel passie hun werk uitoefenen. In deze editie staan een aantal verhalen van ondernemers die vertellen over hun fanatieke sportleven! We hebben veel mooie, trotse en bijzondere verhalen voor u kunnen bundelen in deze editie‌ Er zijn veel florerende bedrijven in Genemuiden waar we enorm trots op mogen zijn!

Angela Scholtus Zelf ben ik een persoon dat altijd een positieve draai geef aan negatieve situaties. Omdenken heet dat tegenwoordig. Dit wil ik ook doorgeven aan de mensen om mij heen. Door een lifestyle magazine huis-aan-huis aan te bieden in combinatie met lifestyle evenementen en netwerkborrels wil ik de gunfactor van de consument naar ondernemers vergroten en zeker ook van ondernemer naar ondernemer. Samen sta je sterk, samen bereik je meer.

Afgelopen weken sprak ik veel mensen en ik heb genoten van alle verhalen die langs kwamen. Dankzij deze ondernemers mag ik u weer een prachtig magazine presenteren met als doel dat wij als inwoners van een gemeente, dat ons laat zien wie onze economie draaiende houden. Al deze bedrijven dragen een steentje bij aan de samenleving: een samenleving om trots op te zijn. Koester dit en koop vooral de producten of diensten die je in je eigen gemeente kunt vinden bij de lokale ondernemers. Trots op staat voor het lokale bevorderen! Want als je bewust bent van de lokale ondernemers en wat zij je te bieden hebben, kunnen we blijven genieten van een gezellige winkelstraat en van een groeiende economie. Ik koop lokaal, waar koop jij? Veel leesplezier gewenst! Angela Scholtus Bladmanagement

www.trotsopmagazine.nl en volg ons op

www.facebook.com/TOPGenemuiden

Trots op Genemuiden

5


EEN DIEPGEWORTELDE LIEFDE VOOR

snelheid

Van hobbymatig sleutelen aan raceauto’s tot gevreesd op het circuit. Dick Verhoek, trotse oprichter van D.A.T. Racing, bouwt, onderhoudt en repareert samen met zijn team vier raceauto’s van groot kaliber. De indrukwekkende ‘racemonsters’ maken de concurrentie direct duidelijk dat er wordt gereden voor de winst. “Ondanks dat wij niet graag zonder bekers naar huis gaan, staat onze passie voor de sport altijd voorop”, aldus Dick.

6


“Onze passie voor racen zit heel diep” Iedere donderdagavond is het een drukte van belang aan de Spoelstraat. Er wordt gesleuteld aan de raceauto’s, gelachen en om de avond af te sluiten wordt er geproost met een koud biertje. Glimlachend vertelt Dick: “onze passie voor racen zit heel diep. Jaren geleden ging ik met een vriend naar een trackday op het circuit. Daar maakte ik in een oude Porsche mijn eerste meters op de baan. Van het één kwam het ander en eind 2015 ontstond D.A.T. Racing. Samen met mijn zoon Thomas en goede vriend André waren wij vooral voor de gezelligheid en hobbymatig bezig met de racesport. Inmiddels is D.A.T. Racing uitgegroeid tot een team dat meedingt voor de podiumplaatsen.”

Trots op Genemuiden

7


Geduchte tegenstander Tijdens de Junkyard race van Maart 2016 debuteerde D.A.T. Racing met hoge snelheid en eindigde op de derde trede van het podium. Een glimp van trots verschijnt op het gezicht van Dick wanneer hij vertelt: “dit was voor ons de ultieme bevestiging dat we op de goede weg waren. Dat we onze eerste race afsloten met een beker gaf een ontzettend goed gevoel. Na deze overwinning bleven we sleutelen aan onze succesformule met uiteindelijk meerdere malen een fantastisch resultaat.” In Genemuiden weten ze het: je kunt niet meer om D.A.T. Racing heen. Niet alleen Dick en zijn zoon hebben het racevirus te pakken. “Mijn dochter heeft sinds kort ook een racelicentie en vergezelt het team met enige regelmaat op het circuit.”

8


Uit de hand gelopen hobby Door de jaren heen veranderde de sport langzaam in ‘business’. “Onze entourage bestaat vandaag de dag uit de monteurs André Beens en Winno Klompenmaker, The Racing Events Company en een hoop liefhebbers en vrijwilligers in de club van 50. Corwin van Dijk, Kim Breedenoord en Francois en Jean Pierre Vermeer vormen samen The Racing Events Company en verzorgen tijdens onze wedstrijden de catering. Het is dus allang niet meer alleen wij en onze hobby.” Regelmatig contact onderhouden met alle sponsoren hoort er inmiddels ook bij. “De één steunt ons door middel van een financiële bijdrage, de ander maakt ons blij met materieel. We kunnen dus wel stellen dat onze hobby aardig uit de hand is gelopen”, lacht Dick. “Eén ding is al die tijd hetzelfde gebleven; onze liefde voor racen. Dat is onze basis.”

Trots op Genemuiden

9


A4 FLYER

€35

Meest gekozen door NL!

Ontwerpen drukken & bezorgen... ...voor de allerlaagste prijs!

+

+

U betaalt voor de netto oplage

Goedkoopste van Nederland

Meer traffic in uw winkel

Snel en makkelijk geregeld

* Prijs bij een minimale afname van 10.000 stuks.

per 1000 stuks*

Vrijblijvende offerte ontvangen? info@huisaanhuisflyers.nl | 085-273 73 64

KRUISSTRAAT 6 I 8281 BA GENEMUIDEN I WWW.READSHOP.NL


DE CLUB VAN 50 Ben je tijdens het lezen van dit artikel helemaal enthousiast geworden en wil je graag een steentje bijdragen aan het in stand houden van deze fantastische sport? Dat komt goed uit. D.A.T. Racing is namelijk aangesloten bij de Club van 50. De Club van 50 is een bonte verzameling vrijwilligers die klaarstaan wanneer dat nodig is. Eén keer per jaar worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet en ervaren zij hoe het is om met een echte coureur op topsnelheid over het circuit te racen. Tegen een kleine vergoeding is het zelfs mogelijk om op eigen houtje een paar rondjes over de baan te rijden in één van de raceauto’s van D.A.T. Racing. Een mooiere beloning voor al het harde werken is ondenkbaar. Je kunt een aanmeldingsformulier ophalen bij café d’olde Soldoat in Genemuiden.

Trots op Genemuiden

11


BIJ DOS IS HET VOOR IEDEREEN GOED ETEN EN DRINKEN

12


D’Olde Soldoat – in Genemuiden beter bekend als DOS – dankt zijn naam aan de oorspronkelijke uitbater die als kruidenier overging op een viswinkel, waar later ook patat en een borrel te krijgen waren. De uitbater had als bijnaam ‘de soldoat’. “Toen ik de zaak in 2001 kocht, besloot ik qua naam terug te gaan in de tijd”, vertelt eigenaar Johan Snel. “Mensen konden weer naar ‘de soldoat’, een authentiek bruin café met op de kaart een goede maaltijd en een goed glas bier. Een café waar voetbal kijken eerder regel dan uitzondering is, waar familie en vrienden een feest kunnen vieren.”

Van internationaal vrachtwagenchauffeur naar uitbater van een bruin café met cafetaria, alleen aan de uren is volgens Johan niets veranderd. “De horeca heeft altijd al in mijn bloed gezeten. Mijn overgrootmoeder van vaderskant had een café aan de Prinsengracht in Hasselt en mijn moeder komt uit een echte slagersfamilie. Zou daar mijn gevoel voor koken vandaan komen?” Johan vond het rond de eeuwwisseling in ieder geval tijd om iets te doen wat hij echt leuk vindt.

Sfeervol interieur Eenmaal eigenaar van het pand heeft hij alles eruit gehaald om het vervolgens weer helemaal opnieuw in te richten. Inmiddels heeft hij ook de panden van beide buurmannen bij de zaak aangetrokken, wat in 2010 de laatste update van het interieur met zich meebracht. “De laatste jaren vind ik Corwin van Dijk als mede-eigenaar aan mijn zijde. Hij doet vooral het café, terwijl ik mij naast de administratie, het personeel en dagelijkse reilen en zeilen meer met de gerechten bezighoud.”

“EEN AUTHENTIEK BRUIN CAFÉ, MET OP DE KAART EEN GOEDE MAALTIJD EN EEN GOED GLAS BIER.”

Trots op Genemuiden

13


“REGELMATIG VORMEN WE HET DECOR VAN BIJVOORBEELD EEN HILARISCHE PUBQUIZ”

Santiago de Compostella De gerechten zijn alles behalve doorsnee bij d’Olde Soldoat. Zo haalde Johan zijn inspiratie onder andere uit de maaltijden die tijdens zijn twee tochten naar Santiago de Compostella op tafel kwamen. “Nog altijd serveer ik de Spaanse fabada, een heerlijke bonensoep uit de provincie Austurië.” Onlangs stond deze soep samen met een rijk gevulde paella, malse varkenswangen en frisse maaltijdsalade op het ‘Menú de Peregrino’ als onderdeel van een wandelroute waarvoor mensen zich via de Facebookpagina van d’Olde Soldoat konden aanmelden. “Er bleek heel veel animo te zijn en dus krijgt dit initiatief zeker een vervolg.” Eigen barretje Het mag duidelijk zijn dat uit de keuken van d’Olde Soldoat altijd net iets anders dan anders komt. “Van huis uit ben ik geen kok, maar ik heb mijzelf het nodige aangeleerd. Bijzonder lekker is het Defilé der Gerechten, waarbij allerlei gerechten inclusief dessert de revue passeren tot je buik vol is.” Speciaal voor de vrijdagmiddagborrel met collega’s of vrienden en het vieren van verjaardagen, trouwdagen en jubilea is achterin het café een barretje te reserveren waar je je eigen bier en andere dranken mag schenken. “Om het feest compleet te maken, regelen we natuurlijk ook een buffet naar wens of goed gevulde tapasplank.”

Goede zakenlunch Direct naast het café zit de cafetaria met naast een kwalitatieve snack, verse friet en heerlijk softijs ook enkele verrassende maaltijden voor de liefhebbers. “Bami of nasi inclusief gebakken ei en twee satéstokjes, heerlijk malse spareribs met friet en salade of friet met on top smoked and pulled chicken, we maken het allemaal. Ook bedrijven kunnen bij ons terecht voor een goede zakenlunch met keuze uit diverse belegde broodjes, eventueel aangevuld met een grote pan soep. Voor de deur staat onze opvallende Smart, waarmee we enkel zakelijk bezorgen.” Wees welkom Het is dus goed eten en drinken bij de d’Olde Soldoat waar iedereen zich direct thuis voelt. Een gezellig bruin café met natuurlijk de eigen stamgasten en altijd twee speciaal bieren op de tap. “Regelmatig vormen we het decor van een sportieve avond met natuurlijk voetbal, maar ook een hilarische pubquiz en binnenkort het Pokerkampioenschap van Genemuiden. We houden iedereen graag op de hoogte via onze Facebookpagina, maar wees vooral ook welkom bij DOS.”

Oosterbrugstraat 11, 8281 BT Genemuiden T 038-385 4116 I M info@doldesoldoat.nl

WWW.DOLDESOLDOAT.NL 14


COMPASSION BOUWT 18 WONINGEN IN TANZANIA Maar liefst 43 procent van alle kinderen in Tanzania woont in tijdelijke of onveilige onderkomens. Met de bouw van achttien woningen helpt Compassion een deel van hen aan een deugdelijke woning. Het is een van de vele projecten waarmee de christelijke organisatie kinderen helpt aan een betere toekomst. In Genemuiden zet de jubilerende Groothuis Bouwgroep zich in voor het bouwproject.

“ ‘Handen’ zijn geen probleem in Tanzania gebrek aan geld wel.” Compassion ontstond in 1952 tijdens de oorlog in Korea. De Amerikaanse legerpredikant Everett Swanson zag daar dat kinderen over straat zwierven omdat ze wees of verstoten waren. Terug in de Verenigde Staten zette Swanson een sponsorprogramma op waarmee mensen een kind in nood ondersteunen. Bijna zeventig jaar later heeft Compassion twee miljoen kinderen in 25 ontwikkelingslanden geholpen. Dat trok de aandacht van Groothuis Bouwgroep. Het bedrijf bestaat zestig jaar en richtte op die verjaardag een fonds op. Daarmee ondersteunt het projecten in binnen- en buitenland. “Wij vinden goed rentmeesterschap belangrijk. Dit project

van Compassion spreekt ons aan, ook vanwege de link met de bouw”, vertelt Jeroen Groothuis. Even overwoog het familiebedrijf de inzet van de eigen expertise in Tanzania. “Maar het is veel beter dat een lokaal bedrijf bouwt. Dat is een goede steun voor de economie. ‘Handen’ zijn geen probleem in Tanzania, gebrek aan geld wel. Daarom zamelen wij met allerlei acties geld in.” Medewerkers organiseerden diverse sponsoracties en ook bouwpartners leverden een grote bijdrage. Mede daardoor startte Compassion met de bouw van de woningen. “Door samenwerking krijgen we veel voor elkaar. Ook buiten bouwprojecten om”, aldus Groothuis.

Fonds Groothuis Bouwgroep ondersteunt de komende jaren diverse projecten. Doneren kan via NL32 RABO 0321 4144 11 t.n.v. W Groothuis BV onder vermelding van Woningen Tanzania. Kijk ook op www.groothuisbouwgroep.nl/fonds en www.compassion.nl Trots op Genemuiden

15


VAN INTERIEURADVIES TOT REALISATIE BIJ JAN BUITINK INTERIEURSTUDIO

Jouw zoektocht naar inspiratie en advies voor een compleet nieuw interieur begint hier. De nieuwe generatie van Buitink Schilders opende begin dit jaar in samenwerking met Home Made By een compleet nieuwe conceptstore, namelijk Jan Buitink Interieurstudio. Door de kennis en ervaring van vakspecialisten te combineren met de op kleur en stijl geselecteerde collecties van Home Made By, ontstond een uniek concept waar je niet omheen kunt.

16


Eigenaar Jan Buitink vertelt: “Vanaf het begin tot het eind denken wij met je mee. Tijdens een intakegesprek maak je ons jouw wensen duidelijk. Aan de hand daarvan maken wij een passend moodboard, een uitgebreid interieurplan, passende offerte en uiteindelijk zorgen wij ook voor de realisatie. Zo weet je vooraf precies wat je kunt verwachten.” Vind je het spannend om in één keer je hele interieur aan te passen? “Onze stijl- en kleurspecialisten denken graag met je mee. Gewoon even binnenlopen voor een kop koffie en de nodige inspiratie? Dat kan natuurlijk altijd!”

Behang Van natuurlijk tot grafisch en van modern tot klassiek. Onze behangcollectie verrast in kleur en design. Hierdoor geef jij je leefomgeving zonder veel moeite een nieuwe uitstraling. Vloeren Laminaat, PVC of tapijt? Ontdek ons diverse assortiment aan harde en zachte vloeren en bepaal welke vloer het beste bij jou past. Tapijt onder je voeten voelt niet alleen lekker zacht en warm aan, het zorgt ook voor goede isolatie, geluiddemping en een sfeervol thuis. Woonaccessoires Accessoires maken je huis helemaal af en zijn ook heel leuk om als cadeau te geven! Vrolijke kleuren creëren een totaal andere sfeer dan bijvoorbeeld zachte pasteltinten. Twijfel je over de juiste kleur? Je mag altijd onze accessoires even thuis proberen om te kijken of het mooi past bij het geheel. Meubels Meubels zijn de trendobjecten in de woning. Je woonstijl word bepaalt door je meubels en worden bank, tafel of stoelen sneller vervangen om weer een nieuwe stijl neer te zetten.

Schering 51a 8281 JW Genemuiden

Raamdecoratie Ramen verbinden buiten met binnen. En jij alleen bepaalt wanneer je de buitenwereld binnenlaat. Onze raamdecoratie zorgt ervoor dat je thuis ongestoord jezelf kunt zijn.

T 038 303 55 20 www.janbuitink.nl

meer insperatie? @janbuitinkinterieurstudio

Verf Het is al jaren een feit, verf bepaalt de basis van je woning en dat is ook de basis van onze winkel. Heeft jouw interieur behoefte aan een nieuwe uitstraling, maar wil je liever geen intensieve verbouwing? Een accentmuur is dé oplossing: kleur laat je interieur leven en dynamisch aanvoelen.

Trots op Genemuiden

17


Topteam van Rijwielhuis Van Dalfsen vertelt..

FIETSEN MET PLEZIER! We weten allemaal dat fietsen gezond is, maar het daadwerkelijk gebruiken van je fiets is vaak een tweede. Veel mensen laten hun fiets voor langere tijd ongebruikt in de schuur staan. Het is dan ook flink afstoffen geblazen wanneer je op een bepaald moment toch aangewezen bent op je tweewielige vriend. Bij Rijwielhuis Van Dalfsen koop je daarom niet ‘zomaar’ een fiets. Je wordt deskundig begeleid bij het uitzoeken van een fiets die voor jou de drempel om te bewegen wegneemt. “Wij vinden het heel belangrijk dat je nieuwe fiets past bij jouw wensen en bewegingssituatie. Wanneer de aanschaf van een nieuw of tweedehands exemplaar ervoor zorgt dat jij wat vaker een rondje in de buitenlucht rijdt, is onze missie geslaagd”, vertelt eigenaar Jan van Dalfsen.

18


“je hoeft geen racefiets te hebben om sportief te zijn”

In de winkel van Rijwielhuis Van Dalfsen is iedereen zoals altijd druk aan het werk. Klanten worden geadviseerd en na het nodige advies meegenomen naar de uitgebreide showroom. De zorgvuldig vormgegeven ruimte verrast door de hoeveelheid fietsen die staan uitgestald. Kinderfietsen, stadsfietsen en de steeds gewildere e-bikes behoren tot het kernassortiment en staan allemaal keurig opgepoetst te glanzen in het zonlicht. “Voor de klant is het heel belangrijk om de verschillende fietsen te bekijken en even vast te houden”, legt Jan uit. “Ook een testrondje is onderdeel van ons aankoopproces.” In overleg met zijn fabrikanten kiest Jan samen met zijn team bewust voor het aanhouden van een ruime

voorraad. “Hierdoor zijn wij iedere dag in staat om een optimale customer experience te creëren. Zo wordt een bezoek aan onze winkel voor iedereen een belevenis.”

Een echt service artikel Met de aankoop van een fiets koop je niet alleen gemak. Een fiets is onderdeel van een gezonde(re) levensstijl. Voor veel mensen dus een belangrijke aankoop. “Om die reden besteden wij veel aandacht aan ons serviceniveau. Wij vinden het belangrijk om onze klanten goed te behandelen en om ze te voorzien van uitgebreid advies. Wanneer je een fiets online bestelt, kies je voor de laagste prijs. >>

Trots op Genemuiden

19


“Na je aankoop bij ons ben je altijd verzekerd van nazorg en onderhoud”

Bij ons koop je misschien niet altijd voor de laagste prijs, maar je wordt wel uitstekend geholpen en geadviseerd.” Daarnaast kun je na jouw aankoop terecht voor nazorg en onderhoud. “Wanneer je een fiets koopt, kun je niet zonder onderhoud. Een fiets is namelijk een echt serviceartikel. Juist daarom is het zo belangrijk om een fiets niet alleen uit te zoeken op de laagste prijs”, aldus Jan.

Het plezier van bewegen op een e-bike Uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van alle Nederlanders boven de 18 jaar te weinig beweegt. Belangrijke redenen om niet te bewegen zijn fysieke klachten en een gebrek aan motivatie. “De aanschaf van een e-bike is in beide gevallen

de perfecte oplossing. Fietsen op een e-bike is super laagdrempelig en comfortabel.” Liet je eerder de fiets staan vanwege de harde wind? Wanneer je beschikt over een e-bike is dit niet langer een excuus. Daarnaast kun je fietstochtjes inplannen op momenten dat je toch al ergens naar toe gaat. Zo ben je in beweging zonder dat je (veel) extra tijd kwijt bent. En met bijna 35.000 kilometer aan fietspaden in Nederland zijn er voor de meeste mensen nog genoeg mooie plekjes te ontdekken. Jan stapt zelf ook met enige regelmaat op de fiets om een rondje te rijden door de prachtige natuur die de omgeving van Genemuiden rijk is. “Als eigenaar van een fietsenzaak moet je toch een beetje het goede voorbeeld geven”, lacht Jan.

Rijwielhuis Van Dalfsen Langestraat 92, 8281 AN Genemuiden E rijwielhuisvandalfsen@kliksafe.nl T (038) 385 46 80

www.rijwielhuisvandalfsen.nl 20


SERVICE & ONDERHOUD IN EIGEN STAD

DE ONBEKENDE KANT VAN BOBSLOEPEN Dat de karakteristieke aluminium sloepen van Bob Wensink over nationale en internationale wateren varen weten veel Genemuidenaren. Minder bekend is dat Bobsloepen ook hét Genemuider bedrijf is voor service, onderhoud en reparatie van ‘gewone’ boten en jachten.

“Ik denk dat veel Genemuidenaren helemaal niet weten dat we deze diensten ook aanbieden. Ze zijn gericht op de waterdorpen in de buurt en kennen onze faciliteiten niet”, zegt Wensink. Bij zijn twee vestigingen heeft hij alle ruimte voor vaarklaar maken van boten en winterstalling én alles wat tussen die twee momenten kan gebeuren met de boot of de motor. “En dat doen we goed én niet te duur voor kleine en grotere boten”, stelt Wensink. De Bobsloepen Hij kijkt uit over zijn werf aan de Schering waar medewerkers hard werken aan een volgende Bobsloep. Een indrukwekkend aantal exemplaren is ondertussen te water gelaten. “Ooit begon ik met het opknappen van een reddingssloep. Vervolgens rolde ik van het ene project in het andere, met een eigen lijn aluminium sloepen als resultaat. Allemaal gebaseerd op het model van een reddingssloep.” Naast verkoop en productie van die Bobsloepen voert hij in opdracht van andere werven werkzaamheden uit. Van reparatie van een klein onderdeel tot een complete refit. “Meest trots ben ik op de eigen lijn. We verkopen de Bobsloepen door heel Nederland en Europa. Klanten die komen vinden een bezoek aan ons bedrijf mooi: geen luxe showroom, maar een ‘pure’ werkplaats waar we boten maken die aan alle wensen van de kopers voldoen.”

Schering 41a, Genemuiden I 06-54 65 46 83

WWW.BOBSLOEPEN.NL Trots op Genemuiden

21


EEN ECHTE MET DE GROOTSTE COLLECTIE IN DE REGIO

Goede verlichting bepaalt de sfeer in huis. Het maakt dat het met zorg gekozen interieur volledig tot zijn recht komt. Toch is verlichting vaak een sluitpost en dat ziet Breman Verlichting uit Genemuiden natuurlijk graag anders. “Bij ons vinden mensen niet alleen de grootste collectie lampen van heel de regio, maar ook een deskundig advies voor de meest sfeervolle verlichting van hun thuis.�

22


Wie graag een ruime keuze aan lampen heeft, kan bij Breman Verlichting zijn hart ophalen. “Er zijn steeds minder verlichtingsspeciaalzaken en dus komen mensen van heinde en verre naar onze showroom. Met leveranciers uit onder andere Nederland en Duitsland hebben wij een zeer breed assortiment met voor iedere woonstijl een passende lamp. Ook volgen wij de nieuwste trends. Naast de industriële lampen komt volgens kenners ook het glaswerk weer helemaal in.” Heel veel lampen zijn bij Breman Verlichting direct uit voorraad leverbaar en ook via de eigen webwinkel snel en eenvoudig tegen schappelijke prijzen te bestellen.

Deskundig advies Met een piek in de winter kunnen Bennie en Anja zich in de zomer wat meer op de presentatie in de winkel zelf richten. “Als het aan ons ligt, komt iedere klant persoonlijk naar onze winkel. Een lamp en zeker het licht moet je toch met eigen ogen zien. Hier kunnen mensen echt ontdekken wat zij mooi vinden en wij geven graag advies over de verschillende stijlen en lichtbronnen. Neem bijvoorbeeld de ontwikkeling van ledverlichting. Met led kies je al lang niet meer voor energiebesparing alleen, maar ook voor warm en in diverse kleuren te dimmen licht om de sfeer in huis nog persoonlijker te maken.”

“wij hebben een zeer breed assortiment met voor iedere woonstijl een passende lamp.” Trots op Genemuiden

23


“wij bieden voor iedere klant goede service, dat begint al met de gratis parkeergelegenheid voor de deur” Perfect maatwerk Breman Verlichting levert ook maatwerk. “De eettafels worden tegenwoordig steeds langer en daar passen geen standaard lampen boven. Voor passende verlichting maken wij balken op maat, waaraan bijvoorbeeld drie lampen naast elkaar kunnen hangen. Deze balken bieden gelijk ruimte om alle snoeren mooi weg te werken.” In de winkel en via een aparte website (videlamp.com) biedt Breman Verlichting bovendien een grote collectie lampen voor hoge, open ruimtes als een vide of trappenhuis. “Voor de optimale verlichting van ook dit soort ruimtes maken wij lampen in verschillende hoogtes oplopend tot wel meer dan drie meter.” Goede service Naast de mooiste lampen voor sfeervol wonen levert Breman Verlichting zakelijke klanten met hetzelfde gemak meerdere lampen passend binnen het bedrijf. “Voor iedere klant geldt dezelfde goede service en dat begint al met de gratis parkeergelegenheid voor onze deur. Bovendien mag een lamp altijd binnen acht dagen met teruggave van geld retour. Dat geeft onze klanten alle tijd om thuis nog even rustig te kijken of de lamp aan alle verwachtingen voldoet. En ook voor het repareren en monteren van lampen draaien wij onze hand niet om.” Dit alles maakt Breman Verlichting hét adres voor de meest sfeervolle verlichting van welke ruimte dan ook. Schering 21, 8281 JW Genemuiden T 038 385 6336 I info@breman-verlichting.nl

www.breman-verlichting.nl

24


IN THE PICTURE Patrick Slurink opende in oktober een ‘toegankelijke sportschool’. Bij Fit Gym Genemuiden haalt iedereen onder zijn motiverende begeleiding resultaat. Of dat nou in de fitnessruimte is of in de PT Ruimte waar Patrick als personal coach zijn klanten onder handen neemt. Met de opening van de zaak kwam een droom uit.

leeftijd: 26 jaar beroep: personal coach

“IK BEN ER TROTS OP DAT IK ALS EERSTE ‘PERSONAL TRAINER’ IN DE REGIO FIT GYM GENEMUIDEN HEB MOGEN OPENEN.” Een dik half jaar na de opening, hoe gaat het? “Super. Op een eigen plek kun je volledig je eigen ideeën kwijt. Dat is leuker voor mezelf én voor de sporters. Het concept slaat aan. Mooi is de variatie aan klanten. Van jong tot oud en allemaal met verschillende doelstellingen.” Waar ben je trots op? “Ik ben er trots op dat ik als eerste ‘personal trainer’ in de regio Fit Gym Genemuiden heb mogen openen. ‘Daar kun je geen brood mee verdienen’, hoorde ik regelmatig als ik vertelde dat ik personal coach wilde worden. Het was ook een nieuw fenomeen, ik was de eerste in de regio.” Wat is je ambitie? “Zo doorgaan en misschien verder groeien. Maar kwaliteit blijven leveren staat voorop. Wij beginnen altijd bij de basis: een goede motoriek en je lichaam leren trainen. Veel mensen slaan die stappen over, terwijl ze cruciaal zijn.” Strak de zomer in, kan dat nog? “Dat kan zeker! In hele korte tijd een sixpack kweken wordt zwaar, maar wat kilo’s kwijtraken en een stuk fitter worden zeker!” Sasdijk 5, Genemuiden I T 038 303 16 26

PERSONALTRAINER-GENEMUIDEN.NL Trots op Genemuiden

25


‘Vele mensen vertellen met

TROTS

over ons innovatieve elektrische apparatuur’

26


Aanstaande november is het exact 45 jaar geleden dat Eurom actief werd op de markt van elektrische apparatuur. In de begin jaren richtte het innovatieve bedrijf zich volledig op de agrarische sector. Veranderingen in deze sector leidde echter tot minder boeren en dus besloot Eurom een andere richting te kiezen. “Nu vinden onze elektrische producten als hogedrukreinigers, bladblazers, heaters, sfeerhaarden, airconditioners en aggregaten via diverse dealers hun weg naar de consument”, vertelt Wycher Bakker, die zijn vader inmiddels als eigenaar heeft opgevolgd.

Nog iedere dag benut Eurom de kennis van agrarische producten in de elektrische apparatuur waar vele mensen met trots over vertellen. “Wij gaan altijd voor de beste kwaliteit”, aldus Wycher. “Dat gold in het verleden voor het verwarmen van stallen, dat geldt nu voor het met een elektrische kachel verwarmen van bijvoorbeeld een zolderkamer. Met onze terrasverwarming kun je ook op de nog frisse avonden in het voor- en najaar buiten zitten en onze airco’s zorgen in de zomermaanden voor een aangenaam koele woning. Zo leveren wij voor ieder seizoen producten aan onder andere tuincentra, bouwmarkten en online retailers. In elke winkel kom je ons wel tegen.”

“In elke winkel kom je ons wel tegen.” Innovatie Het innovatieve Eurom vraagt zich ook continue af waarom mensen hun producten wel of juist niet kopen. “Als een airco in de schappen blijft liggen, omdat het teveel geluid maakt, dan komen wij met de oplossing door een stille airco te ontwikkelen”, geeft Wycher als voorbeeld. “Ook duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zo blijven wij innoveren in producten met een zo hoog mogelijk rendement tegen een zo laag mogelijk energieverbruik. Daarmee bewegen wij optimaal mee in de behoefte van mensen om met zonnepanelen hun eigen energie op te wekken of bewust te kiezen voor een leverancier van groene stroom.” Verantwoordelijkheden Het innoveren in duurzame elektrische apparatuur doet Eurom met een betrokken team van 34 medewerkers. “Wij hebben veel jonge mensen een kans gegeven”, zegt Wycher. “Mensen die uit voldoening zijn gebleven en dus vind je bij ons mensen van dertig met tien jaar werkervaring. Die voldoening komt vooral voort uit het vertrouwen en de verantwoordelijkheden die wij onze mensen geven.” Door met dit team te blijven ontwikkelen, zijn de producten van Eurom altijd up-to-date. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het design van de producten, de presentatie in de winkels en de marketing in de vorm van onder andere productflyers.

Trots op Genemuiden

27


EUROM, POWERFUL PRODUCTS

28


Lokaal De roots van Eurom liggen in Genemuiden en dus is het bedrijf – met destijds ook een beetje geluk bij de uitgifte van grond – nog altijd hier gevestigd. “Onze locatie ligt redelijk centraal in Nederland en dus is er geen enkele reden om ons elders te vestigen”, vult Wycher aan. “Wij zijn trots op onze herkomst en dat vertaalt zich niet alleen in onze adresgegevens. Ook hebben wij oog voor andere lokale ondernemers en dus zijn wij met onze eigen inkoop zoveel mogelijk op Genemuiden gericht. Waarom zouden we iets van ver halen als er lokaal een goed aanbod is? Bovendien voelt het goed om ook op deze manier een positieve bijdrage te leveren aan de lokale economie.”

“Wij zijn trots op onze herkomst.”

Ambitie Eurom mag dan in Genemuiden gevestigd zijn, de markt beperkt zich absoluut niet tot deze regio. “Natuurlijk staan wij open voor verdere groei in de juiste proporties, maar belangrijker is dat wij een stabiel en gezond bedrijf blijven”, verwoordt Wycher de ambitie van Eurom. “Wij willen innovatieve producten blijven maken en dat met een team, waarin mensen geen nummer zijn, maar alle vrijheid voelen om zelf initiatieven te nemen. Die initiatieven worden ook echt gezien en dragen positief bij aan de ontwikkeling van onze mensen en ons bedrijf.” Het mag duidelijk zijn dat Eurom alle ingrediënten in huis heeft om tot in lengte van dagen te blijven innoveren in elektrische apparatuur waar menig huishouden dagelijks van profiteert.

Trots op Genemuiden

29


‘LATEN ZIEN DAT GENEMUIDEN VEEL KANSEN BIEDT’ V.l.n.r.: Alfred Bakker, Herman de Haan, Tiemen van Dijk, Harmen van de Pol, Karin Schaapman-Verhoek, Annemarie Wijnbergen-Beens, Rien Heutink, Berthran Selles en Geerhard Schaapman

Leden vieren 25-jarig jubileum Ondernemerskring Genemuiden 30

Ondernemerskring Genemuiden heeft in de 25 jaar van haar bestaan veel bereikt. Al te lang terugblikken op behaalde prestaties doen de ondernemers niet. Genoeg te doen nog. OK Genemuiden kijkt liever naar de toekomst en is volop bezig met duurzaamheid en de omslag naar een circulaire economie. “Ook moeten we meer laten zien waarmee we bezig zijn, zodat ambitieuze werknemers uit de regio weten dat Genemuiden veel kansen voor ze biedt.”


De combinatie van Genemuiden is bijzonder: de juiste werkinstelling én een voortdurende hang naar innovatie. Ondernemers voegen daar een prima samenwerking aan toe. Dat bijna alle bedrijven lid zijn van OK Genemuiden is veelzeggend, vinden de bestuurders. “We wilden voor het jubileumjaar nog meer ondernemers aan onze club binden. Alle bestuursleden belden tien bekenden en binnen de kortste keren was nagenoeg het complete bedrijventerrein lid. Dat is typerend voor Genemuiden. Zelfs bij een bedrijvendamtoernooi zie je dat: hier zit De Kaaihof stampvol, terwijl dat elders anders is.” Lef en risico’s De mentaliteit, vernieuwingsdrang en saamhorigheid zijn belangrijke succesfactoren, maar zakendoen in Genemuiden bestaat uit meer. Alleen de schouders er onder zetten, is zelden voldoende. “Het gaat ook om lef en risico’s durven nemen. Dat zit Genemuidenaren in het bloed. In de visie van OK Genemuiden hebben we het over passie, lef, plezier en betrouwbaarheid. Die belangrijke kernwaarden voor ondernemers zijn in Genemuiden goed vertegenwoordigd.” OK Genemuiden faciliteert de bedrijven waar mogelijk. “Ondernemers moeten ondernemen, wij zorgen ervoor dat ze dat onder meest optimale voorwaarden en condities kunnen doen”, noemt het bestuur dat. Het wijst op de verbeterde infrastructuur, de aandacht voor duurzaamheid en de opening van het Ondernemersloket van de gemeente Zwartewaterland. “De gemeente heeft ons idee heel goed opgepakt. Ook een bewijs dat we als een serieuze gesprekspartner worden gezien. De lijnen zijn heel kort, ook met de provincie Overijssel die bij alle thema’s van de Topwerklocatie volop betrokken is. Cruciaal is dat we onze leden centraal stellen. Die voelen zich gehoord én vertegenwoordigd.”

Infra en parkeerbeleid Ondanks dat er veel bereikt is, blijft er genoeg te doen. Groei van de economie zorgt logischerwijs voor groei van het wegverkeer. “Dat merken we vooral in de spitsuren: ’s ochtends stagneert het verkeer vanuit Hasselt en ’s middags bij het verlaten van het industrieterrein. Wij pleiten daarom voor infrastructurele maatregelen die dat probleem oplossen, zoals bijvoorbeeld een extra rotonde. Verder denken we actief mee over nieuw parkeerbeleid.” En dan is er nog de flinke subsidie die de provincie Overijssel beschikbaar stelt. De regionale overheid waardeert het belang van ondernemend Genemuiden met het predicaat Topwerklocatie. Ook dankzij de medefinanciering van de ondernemers maakt de provincie onder meer onderzoeken naar een verdere verduurzaming en een circulaire economie mogelijk. “Dat zijn belangrijke impulsen voor het toekomstbestendig maken van ons bedrijfsleven. Dat geldt ook voor voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Die komen per saldo het milieu ook ten goede.” Meer naar buiten Ondanks dat Genemuiden bekend staat als een ondernemersstad, werkt OK Genemuiden aan verdere profilering. Die is gericht op bestaande en nieuwe relaties, organisaties met passie en nieuwe medewerkers met de juiste instelling voor de lidbedrijven. “Genemuiden is meer dan alleen tapijt. Wellicht is onvoldoende bekend dat we in de volle breedte innovatief en vooruitstrevend bezig zijn. Dat ligt aan onszelf: we moeten nog meer naar buiten en duidelijk maken wat hier allemaal gebeurt. Dan blijf je ook aantrekkelijk voor jongeren, studenten en hoogopgeleide medewerkers.”

Ondernemerskring Genemuiden bewandelt al 25 jaar vernieuwende paden. Tijdens de Wandelvierdaagse die op maandag 17 juni begint, kiezen de ondernemers voor één van de bekende paden. Ze staan langs de route klaar met een verrassing om het jubileum te vieren!

Trots op Genemuiden

31


TEKST: SIJM VAN LENTE - FOTO’S: HISTORISCH CENTRUM GENEMUIDEN

DEMPING VEERGAT EN DRECHT

Dit jaar is het 60 jaar geleden dat een gedeelte van de haven en de Drecht zijn gedempt. Hiermee verdween een belangrijk, maar vooral kleurrijk stuk uit het hart van Genemuiden.

D

e oude verbinding van het Zwarte Water via de haven en de Ziel en de vaarweg door Mastenbroek naar Zwolle en Kampen werd verleden tijd. Deze vaarweg kronkelde buiten de bebouwde kom van Genemuiden schilderachtig door de polder Mastenbroek en werd opgenomen in het kaarsrechte kanaalstelsel van de eeuwenoude polder. Op de plaats van de huidige replica brug lag tot aan de demping een brug die oud Genemuiden verbond met de ‘Overkant’/Oosterkaai. Voorbij de oude brug (zuidwaarts) was ook een havengedeelte, het Veergat genoemd. Voor de doorvaart kon de brug opengedraaid worden door middel van grote sleutels, die door luikjes in het brugdek in het mechanisme gestoken werden. Het opendraaien gebeurde vanzelfsprekend met de hand. Daarachter lagen enkele woonarken en in de winter turfschepen. Lang geleden was er ook

32

een scheepswerfje. De naam van het straatje ‘De Helling’ herinnert hier nog aan. In de kade waren her en daar trappen aangebracht om water voor de huishouding te scheppen. Achter het schutsluisje in de M.G. Simondsstraat, de Ziel, begon de Drecht en liep achter de huizen en schuren van de Langestraat langs naar het zuiden. Over de Drecht lagen drie bruggetjes: de Molenbrug, vervolgens een brug zonder leuningen die op de plaats lag waar nu de Schoolstraat de Drecht elkaar kruisen en verderop aan het einde van Genemuiden een betonnen brug. De Drecht was vóór 1922 de vaarweg van de trekschuit naar Zwolle en Kampen. De opstapplaats was bij de Molenbrug. De Drecht veranderde echter in een open riool. De bewoners van aangrenzende percelen en andere Genemuidenaren gebruikten de Drecht als vuilstortplaats. En zo veranderde op den duur de Drecht in een stinkende sloot.


“ In september 1959 verdween de Drecht onder meters zand.”

Tenslotte werden er bordjes geplaatst met het opschrift: Verboden te zwemmen, ziekte van Weil. Een ziekte die ontstaat door bacteriën in de urine van ratten. Het was begrijpelijk dat er wel wat moest gebeuren. De demping was een jarenlange discussie in de gemeenteraad. Uiteindelijk werd besloten om het Veergat en de Drecht te dempen. Dat gebeurde in september 1959. Alles werd vervangen door vaste grond. Alle bacteriën van Weil verdwenen onder meters zand van het Zwarte Meer. Misschien zouden we heden ten dage het besluit tot demping niet genomen hebben en het geheel hebben laten restaureren zodat een karakteristieke havenpartij zou ontstaan. Laten we het geheel wel bekijken door de bril van 60 jaar geleden. We hebben als inwoners ook voordelen van de demping. Ons stadje heeft een mooi (voormalig) stadhuis en Havenplein gekregen en een goede verkeersverbinding wat in deze tijd onmisbaar is.

In het museum het Historisch Centrum Genemuiden wordt na de zomervakantie een expositie gehouden over de demping van het Veergat en de Drecht. Het museum is op zoek naar foto’s, documenten e.d. die betrekking hebben op de demping. Misschien wilt u deze afstaan aan het museum of mag er een scan van gemaakt worden. Het Historisch Centrum Genemuiden houdt zich aanbevolen. Contactpersoon Sijm van Lente, M 06-20013356.

Trots op Genemuiden

33


VLOERENFABRIEK.NL

VLOEREN VAN DE ALLERHOOGSTE KWALITEIT De specialist in het verkopen van PVC, laminaat en tapijt. Vloerenfabriek.nl heeft een ruim assortiment vloeren van diverse bekende merken. Voor iedere ruimte vinden wij de juiste vloer. Voor een snelle levering van u vloer tegen een zeer scherpe prijs, bent u bij ons aan het juiste adres.

34


GORDIJNENEN EN RAAMDECORATIE IN ALLE SOORTEN EN MATEN Vloerenfabriek heeft een ruime collectie raamdecoratie. Voor ieder raam of deur hebben wij een passende oplossing. Of je nu de zon wilt weren, het donker wilt maken, je huis iets meer wilt isoleren, meer sfeer in je kamer wilt toevoegen of meer privacy wilt. Raamdecoratie is de oplossing. Wij hebben een ruime collectie gordijnen, duettes, plissés, horizontale (houten) jaloezieën, lamellen, rol- en vouwgordijnen. In allerlei kleuren, verschillende stoffen met wisselende lichtregulering.

MENGVERF 25% KORTING! Ook heeft Vloerenfabriek een uitgebreid assortiment aan verf en schilders artikelen. Oa Sigma en Histor kunnen wij u leveren in ieder gewenst kleur.

Vloerenfabriek Genemuiden Pr. Beatrixstraat 31c, 8281 CA Genemuiden 0624989957 www.vloerenfabriek.nl

Trots op Genemuiden

35


36


Trots op Genemuiden

37


 ALTIJD DE SCHOEN DIE BIJ JE OUTFIT PAST

38


SIOUX wit/goud gevlochten €139,99

JR&HM PUMP SLINGBACK beige I blauw I zwart €139,98

ALLAN K. MUILTJES diverse kleuren

ZOMERCOLLECTIE DAMES 2019

JR&HM BANDSCHOENTJES wit | taupe € 149,95

MICHAEL KORS SNEAKER MET DETAIL VLINDERS

ALLAN K. GEVLOCHTEN TASJE | ARMBANDJES EN KETTING CAMPS & CAMPS | ZONNEBRIL €14,95

DW//RS COWBOY LAARS wit I geel I piton €119,95

TANGO SLIPPERS wit | cognac | zwart €59,99

JR&HM PUMP beige I blauw I zwart €139,98 Trots op Genemuiden

39


 VAN VOETBALLER NAAR GENTLEMAN

40


GREVE SUÈDE VETERSCHOEN okergeel € 250,00

JR&HM VETERSCHOEN donkerblauw | zwart € 189,99

MELIK GESPSCHOEN donkerblauw | zwart € 230,00

ZOMERCOLLECTIE HEREN 2019

GROTESQUE SNEAKER donkerblauw | wit € 139,95

JR&HM KROKODILLEN DUBBEL GESP cognac I zwart € 229,00

ROYAL NOBLE SNEAKER groen I blauw I zwart € 125

JR&HM LOAFER VLECHTWERK zwart I congac € 229

GROTESQUE SNEAKER wit I donkerblauw € 149,95

JR&HM STRAKKE CLASSIC LOAFER zwart I blauw €199,95

Trots op Genemuiden

41


‘VROEGER SPORTTE IK, NU BEN IK MAKELAAR…’

42


MAKELAAR ZIJN IS TOPSPORT “Vroeger deed ik aan voetbal, hardlopen, badminton, tennis en nu aan makelaardij”, lacht Herman van As (49). Sinds hij een eigen makelaarskantoor heeft schiet het sporten er een beetje bij in, maar hij krijgt beweging genoeg. “Makelaar zijn is hollen voor je klanten. Daar gaat heel veel tijd in zitten, maar ik doe het met veel plezier.” Want Van As voelt zich op en top makelaar. En dat al twintig jaar. “Ik heb een administratieve achtergrond, maar heb me ooit laten omscholen. Toen ben ik in 1999 in Harderwijk bij een kantoor begonnen en later kwam ik in Kampen terecht. Daar werkte ik bij een kantoor dat slachtoffer van de crisis werd. Voor mij stond vast dat ik verder wilde als makelaar. Dit is een prachtig vak: een mooie combinatie van binnen en buiten werken en bovendien heb je contact met veel verschillende mensen.” En dus begon Van As een eigen kantoor in Genemuiden, de plaats waar hij inmiddels was komen wonen. Familiebanden van zijn vrouw brachten hem in de Tapijtstad. “Zelf kom ik uit Schoonhoven en mijn vrouw uit Rotterdam. Omdat we in het midden van het land wilden wonen, zijn we ooit in Nunspeet beland. Dan zaten we ook dichter bij de familie in deze regio. Toen ik later in Kampen ging werken, verhuisden we naar Genemuiden.” Happy in Genemuiden En daarmee is het gezin nog steeds blij. Ze waarderen de ‘openheid’ van de bevolking. Bovendien kregen ze ook zakelijk kansen. In zeven jaar tijd groeide het kantoor stevig. “Ik begon op een kleine slaapkamer, via een grotere slaapkamer en de garage kwam ik twee jaar geleden op de Westerkaai terecht. Met een eigen kantoor kun je gemakkelijker met klanten afspreken en kom je professioneler over.”

Trots op Genemuiden

43


Van As sluit verdere groei niet uit, maar is eigenlijk tevreden met de huidige stand van het bedrijf. Dat is ondertussen uitgegroeid tot een echt ‘familiebedrijf’. “Mijn vrouw werkt parttime mee en mijn zoon maakt de video’s. Daarvoor volgt hij ook een opleiding. Deze omvang vind ik prettig, al is het soms flink aanpoten. Maar eigenlijk hou ik daar ook van. De makelaardij is mijn werk, maar ook mijn hobby. Werken in de avonduren of op zaterdag vind ik geen probleem.”

‘GEK EIGENLIJK: EEN HUIS VAN DRIE TON KOOP JE IN EEN HALF UUR, VOOR EEN AUTO MAAK JE TENMINSTE NOG EEN PROEFRIT’

Geen wachttijden Daarin schuilt ook de kracht van zijn kantoor, denkt Van As. Wachttijden kent hij niet en wie het kantoor belt, krijgt bijna zonder uitzondering Van As zelf aan de lijn. “Mensen waarderen de persoonlijke aanpak en de korte lijnen. Bij ons is veel mogelijk: bel je ’s ochtends dat je een huis wilt bezichtigen, dan kan dat vaak ’s middags of de volgende dag nog. Die snelheid past ook wel bij de huidige woningmarkt: ook in Genemuiden verruilen woningen razendsnel van eigenaar. Dat betekent dat je als koper snel moet acteren.” De eerste tekenen dat de woningmarkt zich gaat normaliseren, zijn volgens Van As wel zichtbaar. “Meestal begint een ontwikkeling in het westen, waarna een stad als Zwolle volgt en daarna is de regio aan de beurt. Ik verwacht dat ook in onze regio de ergste prijsstijgingen achter de rug zijn. Het aanbod van woningen wordt ook minder. Volgens mij absoluut geen zorgelijke ontwikkeling: de woningmarkt komt alleen wat tot rust.” Weekendje logeren Misschien maar beter ook. De huizenmarkt is nu wel heel hectisch. “Eigenlijk is het ook vreemd”, zegt Van As. “Voor een auto van vijftienduizend euro neem je uitgebreid de tijd en plan je een proefrit, maar een huis koop je tegenwoordig in een half uur. Bij een eerder kantoor hadden we daarvoor een oplossing bedacht: een weekendje logeren in het huis waarin je interesse had. Dat is nooit van de grond gekomen, maar het idee was goed. Je weet dan veel beter welk huis je eigenlijk koopt.”

44

Herman van As Makelaardij Westerkaai 66A 8281 BH Genemuiden Tel. 038-385 5636

HERMAN VAN AS

M A K E L A A R D I J


PRESTEREN OP HET VELD EN IN DE WINKEL “alles in mijn leven is verbonden aan dat wat ik het liefste doe.. sporten”

In het knusse centrum van Genemuiden loop je zonder enig zoeken Flier Sport & Fashion tegen het lijf. Deze sportzaak verrast niet alleen met de nieuwste mode op het gebied van sport, maar ook met een aantal hippe merken die thuishoren in de garderobe van iedere man. Flier Sport & Fashion bleek een schot in de roos. Sinds deze eigentijdse sportzaak in 2007 haar deuren opende voor het winkelend publiek, wordt de winkel druk bezocht. Albert Flier, voormalig keeper van SC Genemuiden, begon met een uitgebreid assortiment dat bestond uit sportkleding, dames- en herenmode en zelfs kinderkleding. “Inmiddels is onze winkelformule aangescherpt en kent de klant ons van trendy en betaalbare sportkleding. Daarnaast verkopen wij de mannenmode van Scotch & Soda en Colours & Sons. Deze populaire en internationale merken zijn een echte hit.”

Het succes van de afgelopen jaren heeft Albert vooral te danken aan hard werken, zijn achtergrond in de sport en een uitgebreid netwerk. “Daarnaast moeten klanten je ook gewoon iets gunnen. Zeker in een kleinere gemeenschap is dit erg belangrijk.” Naast de sport- en modecollecties kun je bij Flier Sport & Fashion ook terecht voor de sportieve vrijetijdsschoen en het bedrukken van teamkleding. Trots vertelt Albert: “Wij hebben het hele proces in eigen beheer en leveren een uitstekende kwaliteit.” Ook hiervoor geldt: de combinatie van sport en business zorgt voor het succes.

Langestraat 45, Genemuiden I info@fliersportenfashion.nl I 038 385 85 99 www.fliersportenfashion.nl Trots op Genemuiden

45


PALET

VASTGOEDONDERHOUD

46


‘VAKWERK EN TOPSPORT LIGGEN DICHTBIJ ELKAAR’

Trots op Genemuiden

47


10&11 oktober 2019

2 dagen vol nostalgie!

uitnodiging

100 jaar Johannes Bogermanschool Johannes Calvijnschool Maarten Lutherschool

Vrijdag 11 oktober 19.00-20.00 uur Dankdienst Grote Kerk Genemuiden aansluitend reĂźnie in het Hervormd centrum

u komt toch ook? 48

Heeft u nog oude foto’s of ander beeldmateriaal? Graag mailen voor 12 juli D.V. naar directie@johannesbogermanschool.nl


“Dit is topsport”, zegt Jan Pleijsier van Palet Vastgoedonderhoud als hij naar beelden kijkt van de restauratie van het Grand Hotel Amrath Kurhaus in Scheveningen. Onderhoudsspecialisten van Palet Vastgoedonderhoud werken aan het gevel- en dakherstel van het bekendste hotel van Nederland. In vier maanden tijd nemen ze het hele complex onder handen. “Dit kunnen weinig bedrijven, misschien zijn we wel de enige”, zegt Pleijsier. Een gesprek over overeenkomsten tussen vakwerk en topsport.

Sjaak en Jan Pleijsier runnen sinds 1998 het bedrijf dat vader Jochem in 1965 startte. Daarnaast vormen ze sinds 2006 ook de mede-eigenaren van Pleijsier Bouw & Onderhoud. Sport speelde altijd een rol binnen het bedrijf. Dat was bijvoorbeeld jarenlang hoofdsponsor van wielervereniging De Noordwesthoek. Tegenwoordig ondersteunt het bedrijf de schaatssport. Alternatieve Elfstedentochtwinnares Erna Kijk in de Vegte stapte ooit het kantoor van Palet Vastgoedonderhoud binnen. “Haar ploeg zat zonder sponsor. Of dat niks voor ons was. Uit liefde voor sport stapten we in. Ondertussen zijn we de langst dienende sponsor in het marathonpeloton. Als bedrijf vergroten we zo onze landelijke naamsbekendheid.” Vakwerk op steigers De link tussen topsport op de gladde ijzers en vakwerk op steigers is snel gemaakt. “Wij zijn goed in lastige en grote projecten. Waar andere bedrijven afhaken, hebben wij het lef om zo’n klus aan te nemen. Daarom werken we veel voor de hospitality branche. Als vastgoedbedrijf werken we voor de grootste hotels van Nederland.” “Het draait daarbij om veel meer dan de werkzaamheden zelf”, zegt Pleijsier. “Als je als internationale gast overnacht in een vijfsterren hotel, wil je geen overlast van werkzaamheden. Onze medewerkers kunnen zich

goed verplaatsen in die wensen. Hotelgasten merken niet dat we er zijn, maar ondertussen rondden we grote opdrachten wel op tijd af.” Naast de renovatie van het Kurhaus voert Palet Vastgoedonderhoud momenteel ook het gevelonderhoud uit aan de monumentale gebouwen van Grand Hotel Amrath Amsterdam en Art`Otel Amsterdam aan de prominente Prins Hendrikkade in hartje Amsterdam. “Ook zijn we in opdracht van Pleijsier Bouw Genemuiden bezig met de afwerking van het meest uitdagende bouwproject in Nederland: het Nhow Rai Hotel Amsterdam direct naast de RAI. Met 650 kamers wordt dat de grootste nieuwbouw hotel van de Benelux.” Passie Natuurlijk is hij trots op dit soort projecten, maar de mannen van Palet gaan met net zoveel passie aan de slag met het onderhoud van honderd woningen of een monumentaal grachtenpand. “Uiteindelijk haal je voldoening uit een tevreden opdrachtgever. Of je werkt aan een woningbouwproject of een in het oog springend hotel, maakt dan eigenlijk niet uit. We willen maximaal presteren binnen de wensen en het budget van onze opdrachtgevers. Dat is een belangrijke link tussen topsport en onze werkzaamheden. Topsporters presteren alleen optimaal als de hele organisatie rondom hen klopt. In een bedrijf werkt dat niet anders. Medewerkers presteren beter en werken met plezier als ze weten dat het bedrijf gezond en toekomstbestendig is.”

BENIEUWD WAT WE VOOR U KUNNEN DOEN? WWW.PALETVGO.NL Trots op Genemuiden

49


UITGEKO Was de familie van Marle in 1830 nog vooral bezig met het telen en verbouwen van groenten en aardappelen. Inmiddels richt deze ondernemende familie zich vooral op de verkoop en het maken van de lekkerste gerechten voor catering, events en maaltijden aan huis. Johan van Marle ziet het werken met voedsel als iets dat je moet bewonderen en koesteren als een waardevol geschenk van een dierbare. Met deze passie en bewondering werkt Johan, samen met zijn team van meer dan 100 bevlogen medewerkers, aan het unieke concept van ‘UITGEKOOKT’. ‘Eerlijk, vers en koken met seizoensgroenten’ “Werken met eerlijke en verse producten is waar we voor honderd procent achter staan”, vertelt een enthousiaste Johan. “Pakjes of halffabricaten is voor ons als een doorn in het oog en komt de keuken niet in. We koken puur vanuit de basis en dat is wat de natuur ons biedt. Onze roots liggen bij mooie, verse producten, dat staat voor kwaliteit en daar willen we aan herkend worden. Seizoenen komen en gaan en ‘UITGEKOOKT’ volgt zoveel mogelijk die seizoenen. Hierdoor heb je een zeer gevarieerd aanbod aan maaltijden. Daar raken zowel wij als onze klanten enthousiast van.”

50


OOKT?! Een geoliede machine

Koken en organiseren is ONS DING!

Onlangs is ‘UITGEKOOKT’ verhuisd naar een nieuw pand in IJsselmuiden. Vol met geavanceerde keukenapparatuur waarmee de koks enthousiast en gepassioneerd aan de slag kunnen gaan. Johan staat er zelf soms nog steeds verbaasd naar te kijken als hij al die koks bezig ziet in hun nieuwe keukens. “Fantastisch om te zien hoe de keukenbrigade, van inmiddels meer dan honderd gepassioneerde medewerkers, als een geoliede machine te werk gaat. Vakmanschap en het streven naar perfectie gaan hier hand in hand met de dynamiek in de keuken als extra dimensie en dat is enorm genieten.”

“Bij ‘UITGEKOOKT’ houden we van koken en uitdagingen. Het organiseren van kleine tot grote evenementen past daarom helemaal in ons straatje. De expertise hebben wij hiervoor in huis. Van alle events maken wij een daverend succes, waar men nog lang over zal napraten. Door te ontzorgen, waarbij wij van A tot Z meedenken, is een feest of event bij ons in goede handen. Het op- en afbouwen van partytenten, bruisende muziek, het regelen van sanitair of doorgewinterde horecatoppers, er is heel veel mogelijk als je onze hulp inschakelt. Wij zeggen ‘the sky is the limit’, als je onze hulp inschakelt.”

Wat ons bindt… Tegenwoordig lijkt de keuken absoluut niet meer op het oude fornuis en de gietijzeren pannen waarin Johan’s oma haar stoofpotje bereidde. ‘Maar de liefde voor voedsel en de passie om er iets lekkers van te maken hebben we kunnen doorgeven”, vertelt Johan vol trots, “en dat straalt van de gezichten van mijn koks af. De puurheid van voedsel en de hartstocht om daarmee te koken, een ding wat ons bindt. En dat is iets waar ik ongelooflijk trots op ben!”

www.uitgekookt.nl 085 040 60 65 Trots op Genemuiden

51


DE TEAMSPIRIT VAN BELAKOS Belakos levert door heel Europa kwaliteitsvloeren voor projecten. Nederlandse consumenten kopen de producten van het Genemuider bedrijf bij veel interieur- en vloerenwinkels. Naast dat Belakos vloeren van hoge kwaliteit levert, schuilt de echte kracht van het bedrijf naar eigen zeggen in de service en persoonlijke aanpak. Drie medewerkers vertellen over de teamspirit van Belakos!

MARJET TIMMERMAN (21), ADMINISTRATIEF MEDEWERKSTER “Nadat ik anderhalf jaar geleden mijn Schoevers-opleiding afrondde, wilde ik aan het werk. Toen zag ik dat Belakos in verband met zwangerschapsverlof een administratief medewerker zocht. Na terugkeer van mijn collega kon ik toch blijven. Daar ben ik heel blij mee, want ik heb een leuke functie bij een prettig bedrijf. Mooi vind ik het persoonlijke contact met klanten: veel mensen spreek je zo vaak, dat je echt een band opbouwt.

‘HET PERSOONLIJKE CONTACT MET KLANTEN VIND IK MOOI’ Mijn werk is breed. Ik neem orders aan, verwerk facturen, verzorg de aanvraag van stalen en neem tussendoor de telefoon aan. Kwestie van multitasken dus. Die afwisseling is heel leuk. Momenteel richt ik mij op de Nederlandse markt, maar ik mag nu een cursus Engels volgen, zodat ik ook bij de export betrokken raak. Dat maakt het werk nog afwisselender. Ondanks dat mijn vader ook actief was in de tapijtindustrie, merk ik pas bij Belakos hoe interessant deze branche is. Er gebeurt ontzettend veel. Prettig vind ik dat we een relatief klein team hebben, waarbij iedereen elkaar helpt om het beste voor de klant te regelen. Ik zit hier helemaal op mijn plek.”

52


HENK VAN DALFSEN (53), AFDELING VERZENDING “Ik loop hier al een paar jaar rond... dertig jaar om precies te zijn. Als jongen wilde ik een dure surfplank. ‘Dan ga je er maar voor werken’, zei mijn vader. Zo kwam ik in de tapijtindustrie. Belakos is mijn tweede werkgever. Dagelijks zorg ik met de jongens dat we binnengekomen voorraden sorteren en gereedmaken voor verzending naar de klanten. Dat is vaak best hectisch, maar daarin zit ook de uitdaging. Belakos zet zich altijd optimaal in voor klanten. Het mooie vind ik dat je daar als medewerker over kunt meedenken. Als je met ideeën of tips voor verbeteringen komt, doet de directie of verkoop daar iets mee. Dat vind ik prettig. Belakos speelt sowieso steeds in op ontwikkelingen. We verbeteren voortdurend de kwaliteit. Kijk alleen al naar ons chloorbestendige tapijt, met kleurechtheid als groot voordeel. Ik ben ervan overtuigd dat er voor tapijt altijd een markt blijft. Zeker in het hogere segment waarin wij werken.

‘HIER BEN JE ONDERDEEL VAN EEN TEAM’ Bij Belakos ben je onderdeel van een team. Het bedrijf voelt zich ook betrokken bij je privéleven. Dat sociale karakter waardeer ik. Pas kregen we na een hectische tijd bijvoorbeeld een fles wijn als waardering. Dat zijn misschien kleinigheden, maar die aandacht bepaalt of je met plezier werkt of niet.”

Trots op Genemuiden

53


ACTIE

GRATIS INSCHRIJVEN+ 1 MAAND GRATIS SPORTEN T E R W A A R D E VA N € 3 7, 5 0 MELD JE NU AAN VIA WWW.FIT-GYM.NL

LANGESTRAAT 45, GENEMUIDEN

SPORT I FASHION I DRUKWERK


JAN VOORHORST (61), EXPORT MANAGER “35 jaar geleden begon ik bij Belakos op kantoor: ik ondersteunde verkoopcollega’s die in het buitenland actief waren. Hoewel ik die ambitie niet had, bezocht ik later die klanten ook. Nu reis ik door heel Europa om onze collecties te presenteren en vooral om met onze relaties te spreken. Wij weten heel goed wat onze klanten willen en daarop spelen we voortdurend in met onze collecties.

‘EEN LEUK BEDRIJF MET VEEL UITDAGINGEN’ In die persoonlijke relatie met klanten schuilt onze kracht. Wij bouwen een band op, waardoor we de service leveren die klanten zoeken. Onze medewerkers zijn daarbij natuurlijk cruciaal. We hebben een gezellige ploeg met mensen waarop je kunt bouwen. Als ik in het buitenland ben, kan ik terugvallen op de collega’s op kantoor. Het vertrouwen is groot. Zelf woon ik in Balkbrug. Dat is een ander soort gemeenschap dan Genemuiden, maar ik heb me altijd thuis gevoeld bij Belakos. Na 35 jaar ken ik ook veel mensen in het bedrijfsleven van Genemuiden. De gemeenschapszin vind ik mooi. Het leven hangt af van toevalligheden: als ik destijds die advertentie niet had gezien, was ik nooit in Genemuiden terechtgekomen. Nu werk ik al 35 jaar met veel plezier bij een leuk bedrijf met veel uitdagingen.”

De Blokmat 15 8281 JH Genemuiden Nederland +31 (0)38 385 4622 www.belakosflooring.com

Trots op Genemuiden

55


WERKIS GENEMUIDEN

WWW.WERKIS.NL

56

“We vinden het belangrijk dat er continu aandacht is voor ontwikkeling. Goed werk levert voldoening op. Wij hanteren een procesgerichte werkmethode en zien het resultaat als goed gevolg hiervan”, aldus Rozemarijn Rietberg en Hilliza van der Linde van Werkis / verder met werk! Het bedrijf heeft een unieke regionale spreiding met vestigingen in de wijde omtrek van Zwolle, waaronder in Genemuiden, en is sterk vertegenwoordigd in het midden- en kleinbedrijf. “We zijn steeds meer een centrum voor werk, hier spelen we op in door het verbreden van onze dienstverlening”, introduceert Rietberg het bedrijf.


“WE ONDERSCHEIDEN ONS DOOR TE WERKEN VANUIT DE OVERTUIGING DAT WE ONS WERK GOED WILLEN DOEN”

Samen met Robert-Jan van Dijk, Job van Dalfsen, Alwin Lindenholz en Jeanine Kolk werken Rietberg en Van der Linde op de vestiging aan de Genemuider Puttenstraat. De diensten van Werkis zijn uitzenden, detacheren, werving & selectie, payrolling, loopbaancoaching, casemanagement en inhouse services. Rozemarijn: “Wij onderscheiden ons als intermediair op de arbeidsmarkt met onze aanpak. Onze overtuiging is dat we ons werk oprecht goed willen doen en betrokken zijn. Door de intrinsieke motivatie van medewerkers werken we iedere dag met grote betrokkenheid aan tevreden opdrachtgevers en werkzoekenden. Dit in combinatie met marketing- en datadriven ondersteuning geeft veel kracht aan onze processen.”

Prestaties “Het gaat bij ons om de manier waarop je het werk doet”, vertelt Hilliza. “We werken met een team van ambitieuze professionals. Met een samenwerkende en positief kritische houding brengen onze collega’s opdrachtgevers en kandidaten bij elkaar.” Toegankelijkheid en ontwikkeling staan hierbij centraal. Van der Linde: “We nemen de tijd voor onze contacten en voor elkaar. Een kopje koffie staat altijd klaar en we tonen interesse in elkaar. We bezoeken onze opdrachtgevers en houden consequent contact met hen. Daarnaast mogen onze contacten verwachten dat we goed bereikbaar zijn”. Werkis besteedt veel tijd aan de selectie van kandidaten voordat ze bij relaties aan de slag gaan. Het leveren van het juiste personeel is belangrijk. Rietberg: “In ons selectieproces letten we specifiek op de werkmentaliteit van de kandidaat. Deze moet passen bij de werkmentaliteit binnen de organisatie van onze opdrachtgever. We achterhalen dit door hierop door te vragen tijdens het intakegesprek met de kandidaat en door referenties na te trekken bij recente (oud)werkgevers.

DE KERNWAARDEN VAN WERKIS • BETROKKENHEID • BEGRIPVOL • BETROUWBAARHEID • PROCESGERICHT • PROACTIEF • POSITIEF KRITISCH

Trots op Genemuiden

57


“KLANTTEVREDENHEID IS ALTIJD HET UITGANGSPUNT EN DAARVOOR ZETTEN WE ONS MAXIMAAL IN. ELKE DAG OPNIEUW”

Onze accountmanagers volgen trainingen om hierbij de juiste vraagtechnieken toe te passen. Dit betekent dat de kandidaten die aangeboden worden, een gedegen screening hebben ondergaan en zich in beginsel goed thuis voelen bij onze opdrachtgevers.”

Krappe arbeidsmarkt Het CBS meldt dat het aantal 15- tot 75-jarigen met betaald werk de afgelopen drie maanden met gemiddeld 16 duizend per maand is toegenomen wat neerkomt op ruim 8,9 miljoen werkenden. Het aantal werklozen daalde met gemiddeld 7 duizend per maand tot 307 duizend. Hiermee was het aantal werklozen voor het eerst lager dan op het laagste punt vlak voor het begin van de crisis in 2008. Rozemarijn: “Met de verschillende vestigingen van Werkis beschikken wij over een groot regionaal netwerk. De vestigingen van Werkis staan continue met elkaar in verbinding. Zo profiteren wij van een gemeenschappelijke database wat betreft kandidaten en vacatures in deze krappe arbeidsmarkt.” “Klanttevredenheid is altijd het uitgangspunt en daarvoor zetten we ons maximaal in. Elke dag opnieuw”, vult Hilliza aan.

Werkis Genemuiden Puttenstraat 34 A 8281 BP Genemuiden T (038) 303 18 2

58


Wanneer geef jij een feestje? Reserveer een compleet BBQ-buffet zonder dat je er zelf omkijken naar hebt. Onze barbecuepakketten zijn standaard voorzien van servies en bestek, een grote professionele RVS-barbecue met een volle gasfles, voor oneindig barbecueplezier!


VERF I BEHANG I VLOEREN I RAAMDECORATIE I MEUBELEN I ACCESSOIRES I DOCK FOUR

SAMEN ONTDEKKEN WE JOUW THUIS VAN INTERIEURADVIES TOT REALISATIE BEKIJK OOK ONS ARTIKEL OP PAGINA 16 & 17

JAN BUITINK INTERIEURSTUDIO

SCHERING 51A | 8281 JW - GENEMUIDEN | T 038 303 55 20 | WWW.JANBUITINK.NL

Profile for Uitgeverij Trots op

Trots op Genemuiden voorjaar 2019  

Trots op Genemuiden voorjaar 2019  

Advertisement