__MAIN_TEXT__

Page 1

GENEMUIDEN jaargang 1 | najaar 2018

DE WERELD AAN RIET EN MEER IN ONS EIGEN GENEMUIDEN COMCEPTUM: Ons enthousiasme vertaalt zich in uw rendement

Van Hattem plaatst eerste dakkapel met KOMO keurmerk

Nieuwe modetrends najaar 2018 Refilwe is on fire


‘Handen uit de mouwen’

D

e vakanties zijn al weer lang achter de rug en met de herfstvakantie voor de boeg is het dagelijkse ritme inmiddels weer volop aan het draaien. In het huishouden maar ook in het bedrijfsleven. Daar draait alles weer op volle toeren en worden de handen weer uit de mouwen gestoken om het werk gedaan te krijgen.

Angela Scholtus Zelf ben ik een persoon die altijd een positieve draai geef aan negatieve situaties. Omdenken heet dat tegenwoordig. Dit wil ik ook doorgeven aan de mensen om mij heen.Door een lifestyle magazine huis-aan-huis aan te bieden in combinatie met lifestyle evenementen en netwerkborrels wil ik de gunfactor van de consument naar ondernemers vergroten en zeker ook van ondernemer naar ondernemer. Samen sta je sterk, samen bereik je meer.

Dit thema is gekozen omdat het perfect past bij wat ik van Gaellemunnigers heb gezien. Een thema met een mentaliteit die aansluit bij de Gaellemunnigers. En wat zijn er weer veel prachtige verhalen die ik u mag presenteren in de tweede editie van Trots op Genemuiden. Een gemeenschap om trots op te zijn, een gemeenschap die werkgelegenheid creëert voor velen in de hele regio. Er zijn vele gaven gekregen welke goed worden gebruikt. In deze editie staat bijvoorbeeld een mooi verhaal van een bedrijf dat al sinds 1870 bestaat en nog steeds met zeer veel passie wordt voortgezet door inmiddels de 5e generatie, nieuwe bedrijven die kansen zien en benutten, uitbereidingen en uiteraard de modetrends uut Gaellemuun en nog veel meer. Ik koop lokaal, waar koop jij? Veel leesplezier gewenst! Angela Scholtus Bladmanagement

www.trotsopmagazine.nl en volg ons op

www.facebook.com/TOPGenemuiden

Trots op Genemuiden

3


IN BEELD

DEEL JOUW FOTO WAAR JIJ IN GENEMUIDEN TROTS OP BENT MET DE

#TOG

EN MISCHIEN KOMT JOUW FOTO IN DE VOLGENDE EDITIE

4


Inhoud 40 24

PLEIJSIER BOUW VERSPREIDT DE GENEMUIDER MENTALITEIT

VANDAAG INSCHRIJVEN MORGEN AAN HET WERK

34 HEUTINK & HEIJ EEN PROFESSIONEEL TEAM DAT VOOR U KLAAR STAAT

Shoppen & Vrije tijd 12 De Groene Lantaarn mode

Interviews 6 Riethandel van Rees de wereld aan riet 14 Bij Kindcentrum Ichtus staan het kind en de wereld centraal

colofon Trots op Genemuiden is een uitgave van Uitgeverij: Uitgeverij Trots op Jan Steenstraat 38, 7944 TS Meppel www.trotsopmagazine.nl genemuiden@uitgeverijtrotsop.nl Fotografie: Rianne Brouwer (www.inbeeldmetrianne.nl), Eelco Kuiken Omslagfoto: In beeld met Rianne Tekst: Astrid Mensink, Eelco Kuiken, Joyce Smits en Erwin Dijk Acquisitie: Angela Scholtus Bladmanagement: Angela Scholtus Vormgeving: Comceptum info@comceptum.nl Oplage: 5.000 huis-aan-huis Alle teksten en illustraties zijn copyright 2018 Trots op. Alle rechten voorbehouden. Overname van delen uit de magazine is niet toegestaan. Indien van toepassing berust het auteursrecht van de aangeboden informatie bij de rechthebbende pagina’s. Dit geldt ook voor alle gebruikte handelsmerken en logo’s. Alle afbeeldingen en teksten worden beschermd door copyright en zijn eigendom van de fotograaf of Trots op.

23 Comceptum, ons enthousiasme vertaalt zich in uw rendement 44 VDV inspectie

18 Vivaldi, gedreven door passie 36 Anna’s fashion, waar sfeer en mode samengaan 42 Slager van de Weg: Passie en vakmanschap 48 JR Schoenmode heeft eigen merk 65 Jemako helpt Genemuiden schoonmaken

50 Compaen Bedrijfsadvies 54 Dinant van Dijk; het dienende karakter van dit beroep maakt het zo mooi 56 Brouwer Accountants vertrouwensband is vaak snel opgebouwd. 68 Smit Supply Chain Advies

70 Winterfair Genemuiden

Goede doelen 60 Refilwe is on fire! 72 The Gift City, een uniek concept

Wonen 28 Boudesteyn Regiobank 47 Van Lente Zonwering/Husol, zonwering ook in de winter

In the picture 58 Autobedrijf H. Kamp

62 Van Hattem Dakkapellen plaatst eerste dakkapel met Komo keurmerk 66 Hoveniersbedrijf van Wendel, wil geen ‘van Wendel’ tuinen

27

Think Pink! Gerriejanne van Dalfsen

Trots op Genemuiden

5


DE WERELD AAN RIET EN MEER IN ONS EIGEN GENEMUIDEN Het is 1870 wanneer over-overgrootvader Van Rees zijn bestaan als boer besluit uit te breiden met kleinschalige riethandel. Dat het uit zou groeien tot Riethandel Jos van Rees & Zn, de grootste riethandel van West Europa, had hij vast niet gedacht. Tegenwoordig staan Jos van Rees en zijn zonen Jan en Girbe met een scherp oog voor handel aan het roer. “Wij maaien nog altijd het riet van onze velden rond Genemuiden, Hasselt en Vollenhove, maar halen ook het beste riet van de wereld uit China en zijn de grootste leverancier van rietmatten en andere natuurlijke afscheidingen.�

6


Historie Vijftig jaar geleden kiest Jos bewust voor de riethandel – de boerderij laat hij aan zijn vader – en zet zijn eerste stappen buiten Genemuiden door in Noord Brabant een bedrijfje met twee vrachtwagens over te nemen. “Er was toen weinig geld en dus heb ik de beste van de twee vrachtwagens meteen doorverkocht.” Om aan de vraag naar riet te kunnen voldoen, zocht Jos het al snel in Oostenrijk en Hongarije. Later kwamen er nog meer landen, ook buiten Europa bij. “In 1998 zat Girbe als eerste in China, waar nu negentig procent van onze import vandaan komt.” Buitenlandse handel Met de vele handel in het buitenland pakken de mannen van Riethandel Jos van Rees & Zn iedere maand het vliegtuig, maar luxe zakenreisjes zijn het niet. “Zo waren we een keer in Hongarije en er was slecht weer

>>

Trots op Genemuiden

7


A4 FLYER

â‚Ź35

Meest gekozen door NL!

per 1000 stuks*

...voor de allerlaagste prijs!

+

+

U betaalt voor de netto oplage

Goedkoopste van Nederland

Meer traffic in uw winkel

Snel en makkelijk geregeld

Vrijblijvende offerte ontvangen? info@huisaanhuisflyers.nl | 085-273 73 64

* Prijs bij een minimale afname van 10.000 stuks.

Ontwerpen drukken & bezorgen...


op komst”, vertelt Jos. “Wij moesten snel vertrekken, maar de halfvolle tank werd nog wel even volgegooid. Maar goed ook, want we hebben zes uur lang ingesneeuwd en met draaiende motor langs de kant van de weg gestaan.” En zo zijn er nog veel meer anekdotes over het selecteren van riet in de verste uithoeken van de wereld, met in de winter temperaturen van min twintig en in China zelfs min veertig graden. Natuurlijke afscheidingen In de afgelopen jaren is het niet alleen bij de riethandel gebleven. Naast rietmatten

levert Riethandel Jos van Rees & Zn. namelijk ook wilgenmatten, heidematten en andere natuurlijke afscheidingen aan de meeste tuincentra en vele houthandelaren in Nederland, België en Duitsland. “Eigenlijk is het een beetje uit de hand gelopen”, zegt Girbe. “Maar als je het dan toch doet, moet je het ook goed doen. En dus hebben wij ook de nieuwste trends als schapenhekken van kastanje hout, schermen van black bamboe en matten van boomschors op voorraad.” Goede service Naast de natuurlijke afscheidingen levert Riethandel Jos van Rees & Zn ook de wereld aan riet en alles wat rietdekkers verder nodig hebben het hele jaar uit eigen voorraad. “In combinatie met onze goede service en kwaliteit levert dit de mooiste klussen op. Zo dragen niet alleen de boerderijen van het vakantieresort Hof van Saksen, maar ook de huizen van Palmitos Park op de Canarische eilanden, de villa van Kluivert en het huis van Madonna ons riet.” Een goed vervolg lijkt nog jaren verzekerd nu met de zoon van Jan ook de volgende generatie zich in dit prachtige familiebedrijf heeft aangediend.

WWW.JOSVANREES.NL

Riethandel Jos van Rees & Zn Greenteweg 7, 8281 RC Genemuiden Telefoon: 038 – 3854054 Mail: info@josvanrees.nl

Trots op Genemuiden

9


HOE EEN GROTE BRAND 150 JAAR GELEDEN ONZE STAD VERWOESTTE… Het is Biddag, zaterdag 11 maart 1868, wanneer aan het eind van de avond bij een bakkerij aan de Langestraat in het centrum van Genemuiden brand uitbreekt. De vlammen grijpen snel om zich heen en leggen uiteindelijk 140 huizen en 39 hooibergen in de as, zeshonderd inwoners raken dakloos.

10


“Veel inwoners raken niet alleen hun huis, maar ook hun broodwinning kwijt”

Paniek De brand is overal, de paniek onder de inwoners groot. In allerijl vluchten zij naar de haven en het veerhuis, waar alle gewonden en daklozen worden opgevangen. De ramp heeft grote gevolgen voor de stad. Veel inwoners raken namelijk niet alleen hun huis, maar ook hun broodwinning kwijt.

Hulp Het nablussen duurt tot eind maart. Ondertussen vinden in heel het land inzamelingsacties plaats voor het ‘rerende’ stadje met dan 2300 inwoners. Later klinkt echter ook kritiek; sommige media schrijven dat Genemuiden slecht op het vuur was voorbereid en niet voor hulp lijkt open te staan.

Wederopbouw In Genemuiden zelf wordt beweerd dat de bakker het vuur heeft aangestoken, maar tot die conclusie komt justitie nooit. De wederopbouw gaat snel: al in mei zijn de eerste woningen onder dak, voor het eind van het jaar is een nieuw stadhuis klaar voor gebruik. Wat blijft is een droeve herinnering.

Dit artikel is gebaseerd op de tekst die www.oudgenemuiden.nl met dank aan Genemuiden Actueel over dit onderwerp heeft gepubliceerd.

Trots op Genemuiden

11


AANDACHT, GEZELLIGHEID, EN HUMOR. Deze drie termen staan altijd boven aan mijn lijstje want dat is niet overal te koop! En dat wij mode brengen: logisch toch?

12


DEGROENELANTAARNMODE.NL

Trots op Genemuiden

13


Bij Kindcentrum

Ichthus staan het kind én de echte wereld centraal

Toen de keuze eenmaal gemaakt was, gingen ze er bij Ichthus ‘tweehonderd procent’ voor. Het Kindcentrum in Genemuiden werkt sinds twee jaar met een vernieuwende onderwijsmethodiek, waarbij de persoonlijke ontwikkeling van het kind centraal staat. “We zien dat de motivatie bij de kinderen toeneemt”, vertelt schooldirecteur Eva Stam.

I

n een hoekje van het lokaal is de juf in een klein groepje iets aan het uitleggen. Ze draagt een geel hesje, ten teken dat de andere leerlingen haar even niet mogen storen. “Waarschijnlijk hebben de kinderen in dat groepje op dit moment dezelfde vraag”, legt Stam uit. Het is een klein, maar treffend voorbeeld van het gepersonaliseerde leren dat Kindcentrum Ichthus (zie kader) voorstaat. “Natuurlijk zitten ze nog wel eens in de kring, of krijgen ze klassikale instructie maar we geven steeds meer individuele aandacht.”

Kindcentrum Ichthus Kindcentrum Ichthus bestaat uit een kinderdagverblijf, peuterdagopvang en een basisschool voor christelijk onderwijs. Aan de Schoolstraat in Genemuiden vindt voor-, na- en tussenschoolse opvang plaats. Het centrum biedt een ‘totaalpakket voor kinderen van 0 tot 12 jaar’ en is van 06.30 uur ’s ochtends tot 19.00 uur ’s avonds geopend. De school telt 234 leerlingen, op het kinderdagverblijf komen verspreid over de week 80 tot 90 kinderen.

14


‘Het klassieke onderwijs zit in ons DNA. Het is niet zo eenvoudig om dat te veranderen.’

In gesprek ‘Exova’, zo heet de onderwijsmethodiek die de leerlingen van Ichthus de kennis en vaardigheden van de 21e eeuw moet brengen. “Elke school stelt natuurlijk het kind centraal. Wat wij anders doen is dat de leerling zelf leidend is in zijn of haar ontwikkeling. Het ene kind heeft een paar weken nodig, een ander snapt het na een paar lessen en zegt: ‘Laat mij die toets maar maken’. Daarnaast hebben we veel aandacht voor de toegevoegde waarde van ICT-middelen op school.” De docenten van Kindcentrum Ichthus gaan met de kinderen in gesprek over hun ontwikkeling, hun leerdoelen en wat ze daarvoor nodig denken te hebben. Vrijblijvend is dat echter niet. “Je kunt natuurlijk niet zeggen: ‘Het proces van leren is niet geslaagd omdat het kind zijn of haar leerdoel niet zag’. Wij zijn zelf nog altijd eindverantwoordelijk. En er blijven altijd leerlingen die we tot en met groep 8 aansturen, maar we hebben

er alle vertrouwen in dat het bij veruit de ‘vierkante meter’ betekent, gaan ze eerst grootste groep lukt hun eigen leerdoelen met krantenpapier aan het knippen om te laten zien hoe groot zo’n vierkante meter te formuleren. Dat zien we nu al.” volgens hen is.” Na een periode van grondige voorbereiding ging de knop bij Kindcentrum Ichthus na De medezeggenschapsraad werd betrokken de herfstvakantie van 2016 definitief om. bij het voortraject en op een mooie avond “We hebben er aanvankelijk best mee in oktober 2016 kregen de andere ouders te geworsteld of we dit gepersonaliseerde zien wat dat gepersonaliseerde leren voor onderwijs wel willen en hoe we het vorm hun kind betekent. “We hebben eerst een moeten geven. Het klassieke onderwijs presentatie gegeven en daarna in de klas, zit in ons DNA. Het is niet zo eenvoudig met alle leerlingen, de praktijk laten zien. om dat te veranderen, maar om is bij De meesten waren heel enthousiast.” ons ook echt om. Nadat we eenmaal de keuze hadden gemaakt, is ons team er Kindcentrum Ichthus is protestants. “De ouders van onze leerlingen zijn over het tweehonderd procent voor gegaan.” algemeen positief kritisch, maar niet bang voor vernieuwende ideeën. En ze Vierkante meter Wat Stam en haar team uiteindelijk over zijn direct, wanneer ze het ergens niet de streep trok is het idee dat ‘al het leren mee eens zijn, dan laten ze dat ook horen. in de praktijk begint’. Niet het leerboekje, Persoonlijk vind ik dat heel prettig.” maar de fysieke ervaring in de echte wereld staat centraal. “Wanneer ze in groep zes bijvoorbeeld leren wat het begrip

Trots op Genemuiden

15


Kom groeien en bloeien op Kindcentrum Ichthus! Christelijke opvang en onderwijs onder ĂŠĂŠn dak Samen spelen, leren en geloven!

Kinderopvang 0 tot 4 jaar

Peuteropvang Basisonderwijs 2 tot 4 jaar

ieder kind is welkom

BSO 4 tot 12 jaar

Nieuwsgierig? Bel of surf voor meer info

Kindcentrum Ichthus | Schoolstraat 1, Genemuiden | 038 - 385 52 26 | www.ichthus.accrete.nl


‘Coachende leraren hebben op mij het meest indruk gemaakt’ even voorstellen Genemuidenaar Henrik Beens is vader van drie kinderen op Kindcentrum Ichthus. Als voorzitter van de medezeggenschapsraad maakte hij de introductie van ‘het nieuwe leren’ van dichtbij mee.

Je oudste twee kinderen, die nu in groep zes en acht zitten, hebben de introductie van Exova bewust meegemaakt. Wat vinden zij ervan? “Ze vinden het erg leuk. Het beeld dat dertig kinderen achter hun laptopje zitten is misschien wat vervreemdend, maar het digitale onderwijs biedt grote voordelen. Mijn zoon gaat bijvoorbeeld op zoek naar instructiefilmpjes die hij kan toepassen bij het behalen van zijn leerdoelen. De lesstof is bijna onbeperkt. Als je in groep vier zit en je bent goed in een bepaald vak, kun je rustig verdergaan met de stof voor groep vijf. Dat biedt veel meer uitdaging.” Waren jullie als ouders snel overtuigd van deze methodiek? “Met de medezeggenschapsraad waren we er al vroeg bij betrokken. Aanvankelijk was een groot deel van het docententeam kritisch. Totdat op zeker moment de juiste consulent langskwam om de zaken heel praktisch uit te leggen. Vanaf dat moment ging het team honderd procent de andere kant op. Maar als ouders in de MR waren we eigenlijk bij de eerste informatie over Exova al wel overtuigd.” Zou je zelf ook dit onderwijs gehad willen hebben? “Ja, absoluut. In deze methode heb je vooral coachende leerkrachten. Van mijn eigen schooltijd herinner ik me dat meesters en juffen voornamelijk een bron van kennis waren. Maar als ik probeer na te gaan wie op mij – zowel op school als later in mijn werk – het meest indruk hebben gemaakt, dan zijn dat vooral mensen geweest in een coachende rol. Daar heb ik meer aan gehad dan aan de ‘kennisbronnen’.”

Trots op Genemuiden

17


‘GEDREVEN DOOR PASSIE’

18


Vivaldi is: bijzondere bloemen met passie geschikt, glaswerk en potten voor ieder interieur, mooie cadeaus voor jong en oud altijd met liefde verpakt. En natuurlijk persoonlijke aandacht voor iedere klant, met vakkundig advies. Gastvrijheid en kwaliteit is onze trots. Wij willen dat iedereen zich welkom voelt in onze winkel in het hartje van centrum Genemuiden. De auto parkeer je gratis bij ons voor de deur en onze buitenpresentatie lokt je gastvrij naar binnen.

DE BLOEMEN VAN VIVALDI IS ALS KUNST OP DE VAAS

BLOEMENABONNEMENT een Tijdelijk vaas UTZ gratis D oemen l bij een b ent e n abon m or nze site vo (kijk op o aarden) de voorw

Merken die wij verkopen: Dutz Kartell BePureHome WoodWick Ted Sparks Zusss

Nieuw is nu de handige bestelservice op onze website. Jij bepaalt waar en wanneer je de bloemen bezorgd wilt hebben en wij verrassen je iedere keer weer met verse seizoensbloemen.

GELEGENHEIDSBLOEMWERK Grafwerk en bruidswerk is bloemwerk met emotie. Deze willen wij graag vastleggen met mooi bloemwerk, altijd uniek en persoonlijk.

Mooie merken in een altijd verrassende winkel, mooi gestyled, heerlijk om rond te lopen voor inspiratie. Je ziet hoe je het kan stylen thuis, door de verrassende ingerichte hoekjes in de winkel.

INTERIEURADVIES Jou huis voelt niet als thuis? Wij krijgen regelmatig de vraag of we kunnen helpen bij het stylen van een huis. Daarvoor is er: Vivaldi bij jou thuis. Binnen dit concept komen wij bij jou thuis met onze producten. Samen met de spullen die je al hebt, creĂŤren wij de juiste sfeer! Je betaalt niet voor ons advies en de styling, maar alleen de producten. Zo wordt het laten stylen van je huis heel toegankelijk.

WWW.VIVALDI-GENEMUIDEN.NL Trots op Genemuiden

19


‘ONS ENTHOUSIASME VERTAALT ZICH IN UW RENDEMENT’ 20


COMCEPTUM: FULL SERVICE IN RECLAME EN COMMUNICATIE Als ondernemer wil je dat jouw dienst of product gezien wordt. Om optimaal zichtbaar te zijn, zul je meerdere prikkels moeten afgeven. Als geen ander weet Comceptum, full service in reclame en communicatie, deze prikkels vanuit een duidelijk communicatieplan en op originele wijze te creëren. “Vol enthousiasme ondersteunen wij onze klanten bij het realiseren van hun doelstelling”, vertellen eigenaren Martijn Jansen en Reinier Heikoop. “Wij verkopen namelijk geen reclame, maar rendement.”

>>

Trots op Genemuiden

21


‘KOM ZOALS JE BENT, DAN VAL JE NOOIT TEGEN’ Onder het motto ‘enthousiasme is het verschil tussen middelmatigheid en succes’ haalt Comceptum al meer dan acht jaar het beste uit reclame en communicatie. “Wij leveren geen standaard werk, maar blinken uit in originaliteit. Vertel ons wat je wilt en wij denken proactief mee. Als wij denken dat de wens niet haalbaar of met een alternatief beter realiseerbaar is, zeggen wij dat ook. Wij zien iemand namelijk liever met een goed gevoel vertrekken, dan dat wij iets verkopen waar iemand helemaal niets aan heeft.” Eigen videograaf Wie mee wil draaien in de wereld van reclame en communicatie moet continue vernieuwend zijn. En vernieuwend is Comceptum. “Naar verwachting bestaat internet over twee jaar voor tachtig procent uit video en dus hebben wij nu al een eigen videograaf in huis, goed voor de meest originele product- en bedrijfsvideo’s.” Al eerder creëerde Comceptum een eigen social media afdeling om ondernemers ook op dit vlak volledig te ontzorgen. En dankzij de beste prijs en excellente service in opmaak, druk en verspreiding, mag Comceptum zich op de markt van huis-aan-huisflyers de grootste van Nederland noemen. Sympathiek stel De groei van de afgelopen jaren doet Comceptum letterlijk uit zijn jasje groeien en dus wordt er op dit moment hard gewerkt aan

22

een nieuw pand aan de Beatrixstraat in Genemuiden. “Ook daar zal de deur voor iedereen openstaan. Geen ondernemer is voor ons te groot of te klein, het budget is nooit maatgevend. Wij helpen ze met even veel plezier aan het gewenste rendement.” Voor Comceptum maakt het dus niet uit wie je bent, dit sympathieke stel gaat altijd vol en zonder vooroordelen voor het best mogelijke resultaat.

“ZIE JIJ GRAAG MEER INTERESSE IN JOUW DIENST OF PRODUCT? BEL ONS VOOR EEN AFSPRAAK, SAMEN GAAN WIJ DE UITDAGING AAN.”

Nijverheidstraat 19a, 8281 JD Genemuiden T: 038 – 38 568 48 E: info@comceptum.nl www.comceptum.nl


EXTRA HANDEN GEZOCHT!

Webdevelopper & Grafisch vormgever Voor het einde van het jaar verhuist Comceptum naar het nieuwe pand aan de Beatrixstraat in Genemuiden. Graag verhuizen Martijn en Reinier twee nieuwe collega’s mee.

Als erkend leerbedrijf biedt Comceptum ook regelmatig plek aan leergierige stagiaires, die altijd als volwaardige collega’s in het enthousiaste team worden opgenomen. Heb jij de ambitie om te leren en te delen in full service reclame en communicatie? Laat van je horen!

Trots op Genemuiden

23


VANDAAG INSCHRIJVEN IS MORGEN AAN HET WERK Heb je een gezonde werkhouding en beschik je over gezond boerenverstand, dan kun je meteen aan de slag bij B+B Personeelsdiensten in Genemuiden. “Vandaag inschrijven is morgen aan het werk.”

Wil je werken, dan kun je werken, dat is het credo van detacheringsbureau B+B, ooit opgericht door Bert Bloemert en Jan Bloemhof. Sinds 2007 zit er een vestiging aan de Puttenstraat 26a in Genemuiden. “Naar leeftijd wordt niet gekeken. Wat kun je, wat wil je en ben je uit het juiste hout gesneden, daar kijken wij naar. Vanuit Genemuiden hebben we veertig mensen aan het werk. De jongste is 16 jaar, de oudste 71” , zegt Dick Lindeboom. Hij runt B+B Genemuiden samen met André de Boer. “We hebben per direct mensen nodig.” B+B werkt op een bijzondere manier. Het bedrijf neemt de jongens en meiden die zich aanmelden in dienst om ze te detacheren bij klanten die zitten te springen om mensen. “We gaan voor langdurige relaties met medewerkers en klanten. Wij leveren zelfs mensen voor klussen vanaf één dag, dus maatwerk. We werken niet met cv’s, maar op basis van vertrouwen. Er zijn veel jongens en meiden die al jaren voor ons werken. 23 B+Bmedewerkers hebben een vast dienstverband. We willen medewerkers aan ons binden.” Dat is totaal anders dan bij een uitzendbureau. Die zoeken mensen voor specifieke functies. B+B vraagt geen functies, maar jongens en meiden die de handen uit de mouwen willen steken. De klanten zijn bedrijven die handjes nodig hebben. “Met gezond boerenverstand kom je een heel eind. De B+B’ers zijn onze mensen. We bieden ze vastigheid, zorgen goed voor ze en we zijn trots op ze.”

WWW.BENBPERSONEELSDIENSTEN.NL 24


BENBPERSONEELSDIENSTEN.NL

“IK HEB HET PRIMA NAAR MIJN ZIN” Joep Spliethof (22) uit Hasselt is een van ‘de jongens’ van B+B Personeeldiensten. Al drie jaar draagt hij met trots de werkkleding met de twee blauwe B’s erop. Joep krijgt binnenkort een vast dienstverband. “Ik heb het prima naar mijn zin.”

De Hasselter werkt momenteel via B+B in de montage bij Alukan in Hasselt. Hij reist heel Nederland door om samen met een collega aluminium rookgaskanalen in te laden en later te monteren bij de meest uiteenlopende klanten.

Joep geniet van de vastigheid die B+B hem biedt, terwijl hij wel om de zoveel tijd bij een ander bedrijf mag werken. Afwisseling. Stilstand is er nooit. Er is werk zat voor jongens als Joep die uit het juiste hout gesneden zijn. Doordat B+B langdurig met Joep werkt en klanten hem kennen, vragen ze specifiek naar Heel wat anders dan de horeca, waar Joep ‘die jongen uit Hasselt die van wanten weet’. voor opgeleid is. Geen glazen bier en belegde broodjes warm vlees, maar aluminium pijpen Joep zit voorlopig bij Alukan. Hij kan niet van soms tientallen meters lengte. “Als je goed gemist worden. “Je moet wel bereid zijn de oplet hoe je collega’s het doen en je gebruikt handen uit de mouwen te steken. Ik ga elke je nuchtere gezonde boerenverstand, dan kun ochtend om half zes op pad.” je veel. Ik blijk best handig te zijn, dat wist ik niet. Dankzij B+B weet ik dat ik veelzijdig ben.”

Trots op Genemuiden

25


Samen de handen uit de mouwen

U vindt ons nu samen aan de Prinses Julianastraat 3 26


Think Pink! I

n 2009 ontdekte Gerriejanne een knobbeltje in haar borst. Er volgden een borstsparende operatie, chemokuren én bestralingen. “Het was een heftige periode”, blikt zij terug. “Ik had mijn vader en andere familieleden aan kanker zien sterven. Afgaand op de positieve prognose van mijn arts moest ik echt even wennen aan de gedachte dat je aan kanker niet dood hoeft te gaan.” DANKBAAR Na alle behandelingen met een positief resultaat pakte Gerriejanne de draad weer op, al was dat geestelijk zwaar. “Pas na vijf jaar heb ik uit laten zoeken of erfelijkheid een rol speelde, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Ik ben dankbaar dat ik er zo goed vanaf gekomen ben, maar voel mij soms ook schuldig naar anderen voor wie dat niet geldt.”

Ieder jaar wordt in oktober internationaal aandacht gevraagd voor borstkanker. Zo ook door Pink Ribbon, sinds 2016 een merk van KWF Kankerbestrijding. Dat aandacht en donaties belangrijk zijn en blijven, kan Gerriejanne van Dalfsen (50) vanuit haar eigen ervaring alleen maar bevestigen.

‘Kanker overleven is geen kwestie van strijd, maar van puur geluk’ COLLECTEBUS Volgens eigen zeggen heeft de ziekte Gerriejanne ook veel gebracht. Om ook anderen zo’n positieve afloop te gunnen, koopt zij ieder jaar het armbandje van Pink Ribbon, het bekende speldje draagt zij zichtbaar op haar jas. “Bovendien loop ik altijd met de collectebus van het KWF om ook onderzoek naar al die andere vormen van kanker te steunen. Het voelt goed om iets terug te kunnen doen.”

Trots op Genemuiden

27


NEEM JE HYPOTHEEK ONDER DE LOEP

NU DE RENTE LAAG IS! Je hebt een fijn huis en een hypotheek waar je alleen op aangeven van de bank naar kijkt als de rentevaste periode afloopt. Over het aflossingsvrije gedeelte dat aan het eind van de looptijd blijft staan, denk je eigenlijk nooit na. Herkenbaar? Weet dan dat deze passiviteit geld kost, zeker nu de rente laag is. Bovendien loop je het risico aan het eind van de looptijd je huis te moeten verkopen. “Wij nodigen mensen graag uit vrijblijvend naar de vele voordelen van oversluiten te kijken”, zegt Marcel Boudesteyn van Boudesteyn hypotheken & verzekeringen.

“ONZE MISSIE: HET BESTE VOOR ONZE RELATIES ÉN BIJDRAGEN AAN EEN GROENE TOEKOMST VOOR IEDEREEN!” 28


“DOOR DEZE LAGE RENTE VOOR DE VOLLEDIGE LOOPTIJD VAST TE ZETTEN, CREËER JE ZEKERHEID” Om zijn uitnodiging kracht bij te zetten, schets Marcel een voor veel mensen niet ondenkbaar scenario. “Stel je bent nu 47 en halverwege de looptijd van je hypotheek met een aflossingsvrij deel van 100.000 euro. Dan ben je 62 als je die ton aan het eind van de juridische looptijd opnieuw moet financieren. Nu denk je dat zonder problemen met een nieuwe hypotheek op te vangen, maar dat is niet vanzelfsprekend. Er volgt altijd een inkomenstoets, waarvan we nu niet weten hoe die er dan uit zal zien. Wat als je dan geen werk meer hebt? Voor de AOW ben je dan nog te jong en dus is gedwongen verkoop van je huis ineens een reëel scenario geworden. Om dit te voorkomen adviseren wij je hypotheek over te sluiten naar een variant met een looptijd van opnieuw dertig jaar.” Lagere maandlasten Met het oversluiten van je hypotheek zet je niet alleen de juridische looptijd en inkomenstoets buitenspel. De lage rentestand van dit moment resulteert – ook als je de rente voor dertig jaar vastzet – in lagere maandlasten met bij voorkeur ruimte voor wat extra aflossing van de lening. “Door deze lage rente voor de volledige looptijd vast te zetten, creëer je zekerheid en dat is met het oog op een rente die op termijn zeker zal stijgen heel veel waard.” Nu weet ook Marcel dat het oversluiten van een hypotheek in sommige

gevallen een boete met zich meebrengt, maar deze is mee te financieren in de nieuwe hypotheek. In dat licht brengt hij graag het thema duurzaamheid naar voren, want ook zonnepanelen en betere isolatie zijn mee te nemen in een nieuwe hypotheek. Comfortabel wonen De overheid verlangt dat consumenten investeren in duurzaamheid, wat over tien, vijftien jaar ook zeker zichtbaar zal zijn op de particuliere woningmarkt. Voor Boudesteyn aanleiding om het verduurzamen van de woning als advies in de hypotheekgesprekken mee te nemen. “Wij hebben anderhalf jaar lang onderzoek in de markt gedaan en dat bracht ons bij de leverancier van zonnepanelen met 25 jaar harde garantie op de opbrengst. Deze panelen mogen dan wat duurder zijn, maar leveren nu en over 25 jaar het meest op. Investering van eigen spaargeld is niet nodig, we nemen deze duurzame oplossing mee in de nieuwe hypotheek. Ook regelen we de terugvordering van de BTW op zonnepanelen en zorgen we dat de zonnepanelen binnen het huidige of uit te breiden verzekeringspakket gedekt zijn.” Dit alles bij elkaar maakt het onder de loep nemen van je hypotheek zeker de moeite waard. Kom uit je stoel en stap binnen bij Boudesteyn. Wij ontzorgen u graag!

Boudesteyn RegioBank Westerkaai 78-80, 8281 BH Genemuiden T: 038 – 3859393 E: info@boudesteyn.nl www.boudesteyn.nl

Trots op Genemuiden

29


WERKPLAN THUIS BIJ UNITED WORKS De productie van kunstgras mag de komende drie maanden dan op een wat lager pitje staan, vanaf februari breekt de start van het hectische hoogseizoen voor United Works weer aan. Om hier qua personeel optimaal op in te kunnen spelen, wordt er naar tevredenheid samengewerkt met uitzendbureau Werkplan. “Voor het nieuwe kunstgrasseizoen zijn wij op zoek naar mensen die graag de handen uit de mouwen steken in een bedrijf waar goed werkgeverschap hoog in het vaandel staat”, zegt Saskia Kooij van Werkplan.

Ga jij komend seizoen aan de slag in het kunstgras? United Works is gespecialiseerd in het tuften van met name kunstgras en het backen van tapijt en kunstgras. Ook grasgarens van de hoogste kwaliteit worden in eigen huis geproduceerd. “Inmiddels kennen wij United Works door en door”, gaat Saskia verder. “Of het nu gaat om klossen opzetten, tuften, aannaaien, tapijtruggen, rollen inpakken of de eindcontrole, wij weten op welke plek in het productieproces en in welke ploeg iemand het best uit de verf komt.” Eén dag in de week zit Saskia op locatie bij United Works, zodat uitzendkrachten met vragen ook altijd even bij haar binnen kunnen lopen.

30


Oog voor talent Werkplan kent haar uitzendkrachten bij naam. “Wij zijn geen kaartenbaktrekkers, maar hebben oprecht oog voor iemands talenten. Ook binnen United Works weten wij iemand in zijn of haar kracht te zetten”, aldus Saskia. Wie via Werkplan bij United Works aan de slag gaat, kan ook van die kant op goed werkgeverschap rekenen. “Gezien ons laagseizoen zijn wij aangewezen op een flexibele schil, die wij niet het jaar rond aan het werk kunnen houden”, vult Brenda van Geest van United Works aan. “Voor deze uitzendkrachten gelden wel altijd dezelfde voorwaarden als voor onze vaste medewerkers. Wij maken geen onderscheid. Naast de wettelijke gelijke verloning krijgen onze uitzendkrachten – net als de vaste medewerkers – opleidingsmogelijkheden, kansen om door te groeien en bijvoorbeeld een mooi kerstpakket aan het eind van het jaar. Zij horen er echt bij.”

Uitstekende match De open, eerlijke en transparante samenwerking tussen United Works en Werkplan bevalt op alle fronten uitstekend. “Wij investeren echt in elkaar”, stelt Brenda. “Het gaat daarbij niet alleen om het uitzenden van personeel, maar ook om het sparren over bijvoorbeeld juridische zaken. Zo heeft iemand vanuit Werkplan actief meegedacht in het opstellen van ons personeelshandboek.” Om een nog betere match te kunnen maken, zijn er onlangs ook enkele korte films over specifieke functies binnen United Works ontwikkeld. “Zo hebben wij er alle vertrouwen in United Works ook voor het komende seizoen de juiste mensen op de juiste plek te kunnen leveren.”

Laten we eens kennismaken! Wil jij graag aan de slag bij United Works? Laten we dan eens kennismaken! Onder het genot van een kop koffie kijken wij samen of er komend seizoen een passende vacature voor je is. Voor een afspraak op locatie bij United Works in Genemuiden kun je contact opnemen met Saskia Kooij van Werkplan, telefoon: 038 – 4222217 of mail: saskia@werkplan.nl.

www.werkplan.nl www.unitedworks.com

Trots op Genemuiden

31


Wil jij graag aan de slag?

Laten we dan eens kennismaken! Onder het genot van een kop koffie kijken wij samen of er komend seizoen een passende vacature voor je is. Voor een afspraak op locatie bij United Works in Genemuiden kun je contact opnemen met Saskia Kooij van Werkplan, telefoon: 038 - 42 22 217 of mail: saskia@werkplan.nl.

32

United Works B.V. Nylonstraat 7, 8281 JX Genemuiden +31 38 385 2170 • info@unitedworks.com • www.unitedworks.com


De jacht is geopend!

Je zit vast in Het Jachthuis. Tijd om rustig rond te kijken heb je niet want Julius is onderweg. Gebruik de aanwijzingen en maak dat je wegkomt want hij is tot alles in staat. De onbereikbare liefde heeft hem gebroken. Hij is klaar voor de volgende stap, de ultieme jachttrofee.

Het jachthuis is zeker een aanrader! Veel special effects! Echt een complete escape room! Succes met de Jacht!!

Veel ruimte, veel verschillende soorten puzzels en zeker niet bezuinigd op robuuste materialen die het thema goed doorvoeren.

al meer dan 600 boekingen!

Reserveer nu! leeftijdscategorie 18 t/m 66 jaar

www.escaperoomgenemuiden.nl


Heutink & Heij werkt dus voornamelijk op het gebied van hypotheken en verzekeringen. Maar ook voor vraagstukken over pensioenen en financiële planning bent u hier op het juiste adres.

EEN PROFESSIONEEL TEAM DAT VOOR U KLAARSTAAT Door letterlijk de handen uit de mouwen te steken en een strakke planning aan te houden, kon Heutink & Heij Hypotheken en Verzekeringen in juni het nieuwe pand betrekken aan de Prinses Julianastraat 3. “Vijf jaar geleden verhuisden we naar het kantoor aan de Westerbrugstraat, we dachten klaar te zijn richting toekomst, dat bleek niet zo te zijn” vertelt Gert Heij. Groei van het bedrijf heeft ook groei van het personeelsbestand met zich meegebracht. “Inmiddels werken wij met 18 mensen in verschillende teams van specialisten op het gebied van particuliere verzekeringen, zakelijke verzekeringen en hypotheken”, vertelt Cor Heutink.

34


Heutink & Heij Hypotheken en Verzekeringen:

‘kracht zit in het team’ Heutink & Heij werkt dus voornamelijk op het gebied van hypotheken en verzekeringen. Maar ook voor vraagstukken over pensioenen en financiële planning bent u hier op het juiste adres. Naast de kracht van de verschillende teams wordt de laagdrempeligheid van het kantoor door Gert en Cor genoemd als een grote kracht. Wij zijn volop aanwezig in de samenleving, sponsoren veel binnen en buiten Genemuiden en steunen veel goede doelen. Ook zijn onze

We merken dat er juist op de hypothekenmarkt wat meer mogelijk is de afgelopen jaren. “Banken willen steeds meer meedenken met klanten om een aankoop van een woning of omzetting van een hypotheek toch mogelijk te maken”, vertelt Cor. Heutink & Heij doet zaken met alle grote hypotheekverstrekkers in Nederland en er staat een team van meerdere experts klaar om u goed te kunnen adviseren op dit gebied. Klanten worden nu ontvangen in een prachtig

medewerkers als vrijwilliger vaak betrokken bij diverse activiteiten in de regio. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dus zeer zeker een belangrijk doel van Heutink & Heij Hypotheken en Verzekeringen. Er staan wel openingstijden op het raam bij binnenkomst, maar klanten kunnen Heutink & Heij ook bereiken buiten kantooruren en een afspraak in de avonduren is geen probleem.

vernieuwd pand. Er is hard gewerkt en we zijn heel blij om vanuit deze locatie onze klanten te mogen bedienen. Ook zijn we trots op het feit dat Brouwers Accountants, Infra Trading, VI Bouwmanagement, Smit Supply Chain Advies en Winter Financieringen hebben gekozen om met ons het pand aan de Julianastraat te betrekken. Het vormt een mooi geheel.

De snelle groei van het kantoor en de veranderende markt brengen veel uitdagingen met zich mee. “Vooral het feit dat er steeds minder aanbieders op de verzekeringsmarkt zijn en dat maatschappijen bepaalde risico’s niet meer willen accepteren, maakt de inkoop wel eens een uitdaging. Onze specialisten geven dan niet op en zoeken desnoods richting Buitenlandse partijen” vertelt Gert. “Klanten moeten terecht kunnen om risico’s, die zij zelf niet kunnen dragen, af te dekken en daar doen wij ons best voor”, vervolgt Cor.

Loop eens rustig binnen aan de Julianastraat 3 om het pand te bekijken onder het genot van een kopje koffie. Ervaar dan ook de service en doortastendheid van het team van Heutink & Heij Hypotheken en Verzekeringen dat graag voor u klaarstaat.

Prinses Julianastraat 3, Genemuiden T 038 376 8380 I info@heutinkenheij.nl

heutinkenheij.nl Trots op Genemuiden

35


“ANNA’S, WAAR SFEER EN MODE SAMENGAAN”

36


WESTERKAAI 70, GENEMUIDEN Trots op Genemuiden

37


IN DE AGENDA Het garenmerk Durable en de bekende haakster HandmadeJolie hebben hun krachten gebundeld en samen een agenda ontworpen. Met de Durable agenda, die bestaat uit maar liefst 144 pagina’s, ga je 2019 vol creativiteit tegemoet! Laat je inspireren door prachtige sfeerbeelden en diverse haakprojecten, uiteraard gehaakt met de fijne Durable garens. De haakpatronen bestaan uit verschillende moeilijkheidsgradaties zodat zowel beginnende als gevorderde haaksters aan de slag kunnen. De agenda heeft een mooie ringband, handig elastiek en biedt genoeg schrijfruimte per dag.

12,95

CREAMIJN NYLONSTRAAT 12-10, GENEMUIDEN HAAKPAKKET JOLIE NOĂ‹L ORNAMENTS Haakpakket Alicante Kersthangers, ontworpen door Mariska van Handmade Jolie. In dit pakket zitten 2 bollen Durable Macrame kleur 2172 cream waarvan 4 eigentijdse kersthangers in RVS ringen gemaakt kunnen worden beginnende als gevorderde haaksters aan de slag kunnen.

34,95

38


HAAKPAKKET BARCELONA PAKKET NATURE Nature en Trend collectie Haakpakket Barcelona Nature (pkt) Haakpakket Plaid Barcelona Nature Ontdek de diversiteit van Durable met deze nieuwe collectie gehaakte woonaccessoires ontworpen door Mariska van der Neut van Handmadejolie. In de items zijn maar liefst 5 verschillende garens van Durable verwerkt. Van een royaal plaid (185 x 135 cm) is dit haakpak samengesteld.

van 154,95 voor 149,95

WWW.CREAMIJN.NL HAAKPAKKET BARCELONA TREND Nature en Trend collectie Haakpakket Barcelona Trend Haakpakket Plaid Barcelona Trend Naast de Haakpakket Barcelona Nature is er ook de Barcelona Trend. De kleuren die worden gebruikt zijn helemaal HIP. Door de combinatie van verschillende steken en garens in trendy kleurcombinaties heeft plaid Barcelona Trend een eigentijdse uitstraling, helemaal passend bij de huidige interieurkleuren. Het is echte blikvanger op je bank.

van 159,95 voor 154,95

Trots op Genemuiden

39


PLEIJSIER BOUW VERSPREIDT DE GENEMUIDER MENTALITEIT Ze timmeren in heel Nederland aan de weg. Vanuit thuisstad Genemuiden zet Pleijsier Bouw de fraaiste gebouwen voor de grootste bedrijven neer en daar is directeur Robert Pleijsier ‘best een beetje trots op’. “Genemuidenaren nemen hun mentaliteit mee naar het werk.”

www.pleijsierbouw.nl 40


D

e huidige directeur behoort samen met zijn broer Winno tot de derde generatie van de familie Pleijsier aan het hoofd van de onderneming. De basis van het bedrijf werd al gelegd in 1903, toen Jan Mol uit Genemuiden de aanbesteding van een havenvernieuwingsproject in Elburg won en kort na de Tweede Wereldoorlog haakte de familie Pleijsier aan. “We hebben onze roots in Genemuiden, maar hoewel we hier mooi langs de provinciale weg (N759, red.) zitten, zijn we juist door onze projecten in het hele land misschien niet bij iedereen in beeld.” Daarom vertelt Pleijsier graag wat zijn bedrijf doet, maar vooral ook waar Pleijsier Bouw voor staat. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de grotere utiliteitsbouw: indrukwekkende kantoorpanden, hotels, bedrijfsverzamelgebouwen, opslag- en distributiecentra en autogarages van Genemuider hand zijn overal in Nederland te vinden. “We hebben bijvoorbeeld het hoofdkantoor van modemerk G-Star in Amsterdam gebouwd en we zijn bezig met het RAI Hotel, dat het grootste hotel van de Benelux wordt. Ook zijn we in Hoofddorp de Europese hoofdkantoren voor sportmerk Asics en zuivelreus Danone aan het afronden en verder bouwen we veel voor hotelketen Van der Valk. We hebben de laatste jaren best wel wat mooie dingen langs de weg gezet. We zeggen het niet zo vaak en het past ook niet zo bij ons, maar daar zijn we best een beetje trots op.” Groepsgevoel Dergelijke projecten zorgen volgens Pleijsier tegelijk voor veel energie binnen het bedrijf, waar het ‘wij-gevoel’ toch al sterk leeft. “We zijn een familiebedrijf, waar iedereen er

toe doet. Dat komt aan de ene kant door de invulling van de functies, maar ook doordat we aandacht hebben voor elkaars persoonlijke hoogte- en dieptepunten. Iedereen is betrokken bij ons bedrijf en het groepsgevoel is heel sterk. Dat blijkt bijvoorbeeld uit lange dienstverbanden. Hoewel ons team relatief jong is, hebben we er genoeg die hun 12,5-jarig jubileum al gevierd hebben. Veel collega’s zijn hier bijvoorbeeld vanuit een stage komen werken. We zijn dus niet alleen trots op onze projecten, maar ook op ons team.”

collega’s de Genemuider mentaliteit in heel Nederland verspreiden. “We hebben de nodige mensen uit de regio in dienst en die nemen hun mentaliteit mee naar het werk, waar dat ook is. Slagvaardigheid en een no-nonsenshouding zitten verankerd in onze bedrijfscultuur. Daarnaast proberen we onze christelijke normen en waarden hoog te houden. Dat betekent dat we eerlijk en betrouwbaar willen zijn, maar bijvoorbeeld ook dat we niet werken op zondag. Ook een stuk dankbaarheid past daarbij. We zijn in ons werk immers afhankelijk van de zegen van God.”

“We zijn een familiebedrijf, waar iedereen er toe doet” 115 jaar oud, maar toch ‘jong en dynamisch’ blijven: het kan volgens Pleijsier, bijvoorbeeld door contact te houden met de jonge generatie. Zo geeft de directeur regelmatig gastcolleges op hoge scholen. “Op die momenten merk ik dat bijvoorbeeld projecten als die voor G-Star en RAI jonge mensen erg aanspreken, maar ze vinden het tegelijk ook gaaf dat we een familiebedrijf zijn.” Afkomst Pleijsier is zelf geboren en getogen in de tapijtstad en die afkomst verloochent hij niet. Sterker nog, hij is er trots op dat zijn

Naast thuisstad Genemuiden, heeft Pleijsier Bouw al decennialang een vestiging in Nijkerk. Daar werd eerder dit jaar het nieuwe kantoor - op zichtlocatie langs de A28 - geopend. “Het is niet kolossaal, maar transparant en open. Iedereen mag zien wat we doen, daar is niets geheimzinnigs aan. We zijn een bedrijf met een duidelijk gezicht. Daarnaast voldoet dat pand aan de hoogste duurzaamheids- en gebruikskwalificaties, iets wat voor ons ook heel belangrijk is. Kortom, met ons nieuwe pand laten we zien waar we als bedrijf voor staan.”

Trots op Genemuiden

41


KEURSLAGER VAN DE WEG:

PASSIE EN VAKMANSCHAP

Twee woorden zijn voldoende om Keurslager Van de Weg in Genemuiden te omschrijven: Passie en vakmanschap. Martinus van de Weg (55) en zijn zoon William (28) runnen de zaak aan de Klaas Fuitestraat. De slagerij staat bekend om zijn pure producten. “Alles wat er niet in hoort te zitten, ontbreekt.”

Klaas Fuitestraat 32a, 8281 BZ Genemuiden T 038 385 4435 www.vandeweg.keurslager.nl

42


ZOON WILLIAM IS MEESTERWORSTMAKER EN KEURMEESTER DE GRILLWORST IS WERELDBEROEMD IN DE REGIO, NET ALS DE ROOKWORST EN ROOKVLEESWORST

Geen E-nummers, geen gluten, geen onnatuurlijke toevoegingen en zo min mogelijk zout. Vlees, zoals vlees hoort te zijn en alles zelf gemaakt, inclusief de maaltijden. Maar dat niet alleen. De runderen die gebruikt worden, groeien puur natuur op. Het varkensvlees is afkomstig van dieren die duurzaam gehouden worden en het kippenvlees is van de antibioticavrije Hollandse boerderijkip. Pure smaak. De slagerij verhuisde in 2011 naar de Klaas Fuitestraat. Tussen de supermarkten maken Martinus, William en hun medewerkers de mooiste producten. Klanten komen uit de wijde regio. De grootgrutters kunnen niet in de schaduw staan van de kwaliteit die bij Van de Weg is te krijgen. Van concurrentie is dan ook geen sprake. “We versterken elkaar”, zegt Martinus. Hij heeft ook een zaak in Zwolle die zijn zoon Rik runt. Alles bij elkaar werken er twintig professionals bij Keurslager Van de Weg. Echt Van de Weg Zoon William is meesterworstmaker en keurmeester. De producten die hij in de eigen worstmakerij uitdenkt en maakt, zijn befaamd. De grillworst is wereldberoemd in de regio, net als de rookworst en de rookvleesworst. Zelfs andere slagers nemen de worst Van de Weg af. Het bedrijf staat ook bekend om zijn rollades, grill- en hapjesschalen, ook weer met dat eerlijke vlees. Vooral met de kerst nemen bedrijven

BEKEND OM ZIJN ROLLADES, GRILL- EN HAPJESSCHALEN deze producten af als cadeau voor hun Echte slagersfamilie werknemers. Lekker voor bij de borrel. Daar Vader en zonen Van de Weg komen uit een echte slagersfamilie. Stamvader Henk kun je mee thuiskomen. van de Weg begon in 1928 met een zaak in Oosterwolde. Alle zonen traden in zijn Dry-age vlees zonder fratsen Eerlijk vlees verdient een ambachtelijke voetsporen. Allemaal met die passie om de manier van rijping. Van een klein stukje klant het beste en het lekkerste vlees voor grillworst tot robuuste steaks voor op te zetten. de buitenkeuken, Van de Weg heeft het allemaal. Die grote jongens, geliefd bij de 23 Jaar geleden kocht Martinus de slagerij echte barbecueliefhebber, rijpen bij Van de van Anton van der Steeg in het centrum Weg in zogeheten dry-aging kasten. Het van Genemuiden. Hij was een begrip. De droog rijpen van vlees is de oudst bekende ene vakman nam het over van de ander. “Ik manier van rijpen. Puur natuur en passend heb veel van Anton geleerd en hij weer van bij de filosofie van Van de Weg: geen vlees mij. Hij liep zelfs een paar jaar mee, voordat met fratsen. De slagers hangen het vlees hij met pensioen ging. Er wordt hier nog nog in het been onder gecontroleerde altijd met respect over hem gesproken en omstandigheden weg. Niet verpakt in sommige producten die hij bedacht maken plastic, maar open in een droogkast. Het we nog steeds. Dit is een prachtig vak. Voor levert het mooiste product op en ja, het kost creatieve specialisten is altijd ruimte. Kom proeven en genieten.” even tijd, maar dan heb je ook wat.

Trots op Genemuiden

43


VDV INSPECTIE Arend van der Vegt besluit in 2016 om ‘VDV Inspectie’ op te richten en dit blijkt een gouden beslissing. Zijn onderneming is sinds de oprichting alleen maar gegroeid.

44


Het keuren van arbeidsmiddelen is in Nederland volgens het Arbeidsomstandighedenbesluit verplicht. Het belang en de vraag naar deugdelijke keuringen en inspecties is merkbaar. Geen enkele verzekeringsmaatschappij zal iets uitkeren als een ondernemer zijn zaken niet op orde heeft en er iets mis blijkt te zijn met de arbeidsmiddelen. “Niemand wil aansprakelijk worden gesteld voor iets wat voorkomen had kunnen worden” aldus van der Vegt. Deze regelgeving heeft eraan bijgedragen dat van der Vegt de stap heeft durven nemen om voor zichzelf te beginnen. “Eigenlijk bestaat onze service uit drie onderdelen”, vertelt hij, “het keuren van gereedschappen en materialen, het repareren en aanpassen bij gebreken en waar nodig het leveren van gereedschappen”. Zelf is van der Vegt ook met de acquisitie van zijn onderneming bezig en het aangaan van nieuwe klantencontacten.

“Niemand wil aansprakelijk worden gesteld voor iets wat voorkomen had kunnen worden” Van A tot Z ontzorgen

‘Bij de tijd blijven’

“We worden misschien niet gezien als de goedkoopste aanbieder in de regio, maar we willen onze klanten graag van A tot Z ontzorgen. We bieden onze klanten extra service in de zin van een online klantenportaal, onze service op locatie en het leveren van de benodigde materialen. Inspecties en keuringen zijn vaak een grijs gebied voor ondernemers waar we graag in willen meedenken en adviseren. En als iets goedkoper kan of kwalitatief een betere optie is dan zullen we dat ook aangeven”, aldus van der Vegt. “Ik zeg vaak, de liefde moet van twee kanten komen”, vertelt van der Vegt, “als ik dat gevoel samen met een klant heb dan zit het goed en kun je met elkaar in zee gaan. Ik merk dat klanten zich juist gezien voelen door een eerlijk advies, en dat houd je uiteindelijk het langste vol”.

Van der Vegt legt uit dat je in dit vakgebied altijd ‘bij de tijd’ moet blijven. “Als ik de vraag krijg of ik een specifiek iets voor iemand kan inspecteren of keuren, dan ben ik altijd bereid om de benodigde certificaten te behalen zodat we die keuringen mogen verrichten. Het is een stukje service die ik graag aan onze klanten aanbied. Dat maakt dit werk zo uitdagend, je moet jezelf blijven ontwikkelen om ‘bij de tijd’ te blijven. Ook is het voor ondernemers die één of meer werknemer(s) in dienst hebben goed om zich te realiseren dat ze wettelijk verplicht zijn om hun gereedschappen en materialen te laten keuren”. Of Genemuiden een bijzondere plaats inneemt voor zijn ondernemerschap? Ik heb klanten die uit Genemuiden komen maar ik doe ook veel zaken met grote bedrijven die niet uit de omgeving komen. Dat maakt dit werk zo leuk en gevarieerd, geen dag is hier hetzelfde!

Spoelstraat 5D 8281JT Genemuiden, T: 038 - 38 555 69

www.vdvinspectie.nl Trots op Genemuiden

45


Screens I Uitvalschermen I Terrasschermen (knikarm schermen) Markiezen I Horren I Rolluiken (Heroal) I Terrasoverkappingen Parasols I Windschermen I Binnen Zonwering

Joop van Lente M 06 343 183 33 www.vanlentezonwering.nl


ZONWERING OOK IN DE WINTER Van Lente Zonwering is het adres voor montage en reparatie van uw zonwering. Als u kiest voor de montage door een professionele monteur van Van Lente Zonwering, bent u ervan verzekerd dat uw project exact zo wordt als u in gedachten heeft. De materialen waarmee we werken zijn ontworpen en geproduceerd om alle in Europa gebruikelijke weersinvloeden te weerstaan, dus ook in de winter. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van slijtvast en roestvrij materiaal. De producten die wij monteren zijn met uiterste precisie gefabriceerd en getest op veiligheid, duurzaamheid en bedieningsgemak. Wij staan garant voor een lange levensduur van de door ons geleverde producten. Door goed contact met leveranciers, zoals onder andere Husol Genemuiden, kunnen wij de levertijd beperkt houden.

“Laat u voor passende zonwering vrijblijvend inspireren en adviseren door Joop en Mark.� HUSOL ZONWERING, SFEERVOLLE SCHADUW Elektrische rolluiken maken het u een beetje gemakkelijker. Soms is het simpelweg heerlijk om u even af te sluiten van de buitenwereld. Met een elektrisch rolluik van Husol is die klus zo geklaard. Een enkele druk op de knop volstaat om uw elektrische rolluiken geruisloos neer te laten. Een enkel commando en u geniet van een optimale privacy en geborgenheid in uw woning. Elektrische rolluiken van Husol bieden optimale veiligheid, hogere isolatiewaarde en privacy.

Sisalstraat 70-4 8281 JK Genemuiden T 038-3856297 info@vanlentezonwering.nl www.vanlentezonwering.nl

Schering 47 8281 JW Genemuiden T 038-3856085 info@husol.nl www.husol.nl

Trots op Genemuiden

47


‘KLEREN MAKEN DE MAN EN MIJN SCHOENEN MAKEN HET AF’ NIEUW! VRAAG NAAR DE SCHOENEN VAN ONS EIGEN MERK JR&HM

JR Schoenmode Langestraat 15 8281 AE Genemuiden T: 038 385 4599 E: info@jrschoenmode.nl

48


JR SCHOENMODE Naast schoenen heeft JR Schoenmode ook accessoires voor de mannen zoals riemen, portemonnees, handschoenen en shawls.

Boot Greve Kalfsleder/suede Militair groen

Handschoenen

240,-

Heren 89,-

Greve* Kalfsleder blauw

Nu met GRATIS leder handschoenen

Melik Congac of blauw 219,95

Wij hebben ook schoenmode voor stoere kids!

Polo Ralph Lauren In winter wit met detail sok

Polo Ralph Lauren Donker blauw â‚Ź 189,95

Trots op Genemuiden

49


‘SUCCES SCHUILT IN EEN GOEDE BALANS TUSSEN MENS EN ORGANISATIE’

50


COMPAEN BEDRIJFSADVIES Genemuiden telt veel ondernemers met groei als vanzelfsprekende ambitie. Compaen Bedrijfsadvies helpt ondernemers bij het realiseren van de gewenste groei door een goede balans tussen mens en organisatie te creëren. “De persoonlijke ontwikkeling van mensen is altijd van invloed op de resultaten van een organisatie”, vertelt directeur Paul van Lummel. “Wij zoeken naar wegen waar mensen hun kwaliteiten en vaardigheden inzetten, waardoor zij een gezond werkplezier met bevredigende resultaten ervaren; fluitend naar het werk en zingend weer naar huis.”

Als mensen in hun persoonlijke ontwikkeling blijven hangen, de onderlinge samenwerking niet soepel verloopt en processen lijken te stagneren, levert de persoonlijke aanpak van Compaen Bedrijfsadvies altijd resultaat op. “Onze aanpak begint bij het in overleg met alle betrokkenen helder krijgen van de vraag”, legt Paul uit. “Dat is namelijk alles bepalend voor de zoektocht naar antwoorden, voor het succes van het vervolg. Zo willen wij vooraf altijd weten wanneer iemand tevreden is en daar zetten wij dan vol vertrouwen onze eigen beloftes naast.” Persoonlijk maatwerk In de zoektocht naar antwoorden levert Compaen Bedrijfsadvies uitsluitend maatwerk. “Iedere vraag en ieder mens is anders”, stelt Paul. “In onze individuele begeleiding van een leidinggevende of medewerker kiezen we altijd een aanpak die voor die persoon werkt. Dat kan persoonlijke coaching zijn, maar ook een communicatie- en effectiviteitstraining, persoonlijkheidsonderzoek of assessment.” Zo helpt Compaen Bedrijfsadvies mensen hun motivatie terug te vinden en vaardigheden te ontwikkelen die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling en daarmee aan groei van de organisatie.

‘HET MANAGEMENT BEPAALT HOEVEEL WATER ER VAN BOVEN NAAR BENEDEN STROOMT’

‘WIJ ZOEKEN NAAR WEGEN WAAR MENSEN HUN KWALITEITEN EN VAARDIGHEDEN INZETTEN’ Overige diensten Compaen Bedrijfsadvies begeleidt mensen ook bij (dreigend) ziekteverzuim. “Uitgangspunt is dat wij eerst kijken naar de mogelijkheden om iemand terug te laten keren in de organisatie, maar we benoemen ook de onmogelijkheden”, zegt Paul. “Dat laatste is voor een leidinggevende moeilijk om te vertellen, als externe partij kunnen wij een toekomst buiten de organisatie vaak beter brengen.” Tot slot levert Compaen Bedrijfsadvies ook interim management aan organisaties die voor een specifiek project of begeleiding van interne veranderingen tijdelijk een manager van buiten kunnen gebruiken. Blijvende investering Compaen Bedrijfsadvies helpt ondernemers dus op meerdere fronten bij het realiseren van groei. Daarbij draait het overigens niet alleen om persoonlijke ontwikkeling, ook het management is van wezenlijk belang. “Er zal van alle kanten blijvend geïnvesteerd moeten worden in competenties, samenwerking en processen”, aldus Paul. “Na twee maanden bellen we ook altijd om te horen of er sprake is van verdere ontwikkeling of van een terugval in oude patronen.” Om de hoek De betrokkenheid van Compaen Bedrijfsadvies is duidelijk groot, de aanpak helder en pragmatisch, de rapporten kort en bondig. “We scoren dan ook heel hoog op klanttevredenheid”, rond Paul af. “Benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? Kom gerust eens langs, we zitten in Genemuiden letterlijk om de hoek.”

Compaen Bedrijfsadvies Puttenstraat 20 8281 BP Genemuiden T 038 - 385 55 92 www.compaenbedrijfsadvies.nl

Trots op Genemuiden

51


SHOP BIJ JR SCHOENMODE DE NAJAARSCOLLECTIE

Ted Baker Sneaker € 139,-

Maluo Ook in zwart en blauw, suede met lak €199,95

Hassia Uitneembare zool Kalfsleer € 222,50

Melania Vanaf €74,95 Maat 24 t/m 40 Lak zwart Lilian Kalfsuede 9cm hak Zwart 52

Eli Ook in taupe € 110,Tasje Ook in Marine Blauw € 75,-

Eli babyschoenen Créme en donker blauw € 49,95


‘TROTS OP ONS EIGEN NIEUWE LABEL JR&HM’

JR Schoenmode Langestraat 15 8281 AE Genemuiden T: 038 385 4599 E: info@jrschoenmode.nl

Trots op Genemuiden

53


Dinant van Dijk Begrafenisverzorging

‘HET DIENENDE KARAKTER VAN DIT BEROEP MAAKT HET ZO MOOI’

54


Pas als u met een goed gevoel kunt terugkijken op het afscheid van uw dierbare, hebben wij ons werk goed gedaan.

Veelzijdig en respectvol Een uitvaart is mensenwerk en geen mens is hetzelfde, daarom stemt Dinant van Dijk Begrafenisverzorging het afscheid van een dierbare volledig af op de wensen van de klant. Daarbij staat hij open voor anders denkenden en heeft hij respect voor een ieders principes, zonder daarbij zijn eigen principes uit het oog te verliezen. Dat betekent dat er gekeken wordt naar de wensen van de familie maar dat door zijn bedrijf bijvoorbeeld geen crematies worden verzorgd. Vandaar ook de naam Dinant van Dijk Begrafenisverzorging. Aan een begrafenis kan op velerlei wijze vorm en inhoud worden gegeven en daarover gaat Dinant graag in gesprek met de nabestaanden.

Derde generatie ‘Dinant van Dijk Begrafenisverzorging’, voorheen ‘de Laatste Zorg’, is sinds 1 januari 2017 in handen van Dinant van Dijk. Hij is daarmee de derde generatie binnen de familie Van Dijk die, sinds de oprichting van het uitvaartbedrijf in 1959, voor dit unieke en dienende beroep heeft gekozen. Dinant heeft het bedrijf voortgezet van zijn vader Joop van Dijk, die op zijn beurt het vak heeft geleerd van zijn vader Johan van Dijk. Zoals het een goed familiebedrijf betaamt, kan Dinant altijd een beroep doen op zijn familie voor assistentie.

Ondersteuning Wanneer een naaste komt te overlijden, worden de nabestaanden met diep verdriet geconfronteerd en moet er in korte tijd veel geregeld worden. Soms zijn de wensen van de overledene bij de familie bekend en vastgelegd in een wilsbeschikking. In het andere geval moeten er veel beslissingen worden genomen waarbij Dinant van Dijk behulpzaam kan zijn. Als de familie zelf een rol wil vervullen, bijvoorbeeld bij het afleggen van de overledene of als spreker bij de afscheidsdienst, dan zal Dinant daar graag bij ondersteunen. Juist dat dienende karakter van het beroep spreekt hem aan en dat heeft hij van huis uit meegekregen. ‘Pas als u met een goed gevoel kunt terugkijken op het afscheid van uw dierbare, hebben wij ons werk goed gedaan’ zegt Dinant daarover.

Eigen drukkerij Of de rouwbrief een zwarte, een grijze of misschien wel helemaal geen rand krijgt, het kan allemaal in de eigen ‘drukkerij’ worden verzorgd. Maar ook diensten die het bedrijf zelf niet kan bieden, bijvoorbeeld een speciale kleur rouwauto, bloemen, een spreker of een fotograaf kunnen allemaal door Dinant van Dijk Begrafenisverzorging worden geregeld. Het bedrijf heeft door zijn jarenlange ervaring goede contacten met diverse leveranciers opgebouwd. Zo zijn er altijd een aantal grafkisten op voorraad, maar kan aan de hand van een fotoboek ook voor een andere kist worden gekozen die dan op korte termijn kan worden geleverd. Wie graag wil kennismaken met Dinant van Dijk of bijvoorbeeld samen met hem een wilsbeschikking wil vastleggen en eventueel bij hem opslaan, kan bij hem terecht aan de Burg. Ten Veldestraat 22. Inderdaad, het adres waar voorheen De Laatste Zorg was gevestigd, het bedrijf van vader Joop van Dijk.

Trots op Genemuiden

55


‘Vertrouwensband is vaak snel opgebouwd’ Ondernemersvraagstukken zijn er om opgelost te worden. Zo denken ze erover bij Brouwers Accountants en Adviseurs Genemuiden. Met de verhuizing in juli naar het vernieuwde gebouw aan de Prinses Julianastraat 3, het financiële adviescentrum van Genemuiden, hopen accountant Roelof-Jan Smit en teamleider Dennis van Mackelenbergh dit nog lang voor hun klanten te mogen doen. Roelof-Jan is tevens bestuurslid van de beroepsorganisatie NBA.

B

rouwers heeft naast Genemuiden vestigingen dienstverlening. Het is verbazingwekkend hoe snel relaties in Zwolle, Deventer, Arnhem en Apeldoorn. een vertrouwensband met ons opbouwen. Je bent toch de accountant. Blijkbaar stralen we dat ook uit. We zijn Deze laatste gaat binnenkort ook verhuizen en krijgt een upgrade. Op de website is veel informatie te een informele organisatie. Open, duidelijk, eerlijk en vinden over de dienstverlening en heeft het kantoor oprecht. We gaan voor ons vak.’ Volgens Smit vormt de accountancy het hart van de economie. ‘Als er iets niet interessante vacatures openstaan. In totaal zijn er bij klopt, zeggen ze: maar jij hebt het toch gecontroleerd? Brouwers 120 mensen werkzaam, van wie er acht hun werkplek hebben in Genemuiden. Dit team experts Dat klopt, maar we zijn geen fraudespecialist. Helaas bestaat uit accountants, auditors, HRM consultants, komen alleen de incidenten in de pers. Je merkt dat de fiscalisten en bedrijfs- en arbeidsjuristen. Een team waar betrokken accountants niets liever zouden willen dan mede-eigenaar Roelof-Jan Smit en vertellen hoe ze hebben gehandeld, Dennis van Mackelenbergh trots op maar mogen dit niet in verband ‘Wij staan niet op met de geheimhoudingsplicht. zijn. Medewerkers van Brouwers Accountants en Adviseurs komen de voorgrond, het Hierdoor verneem je ook niets van de ontdekte fraudes en graag persoonlijk toelichten wat gaat om de relatie ongeregeldheden. We vertellen onze ze kunnen betekenen voor hun relaties. Hun dienstverlening is klanten hoe het zit, of het nu goed met de klant’ te vinden op Brouwers.nl: Audit, of slecht nieuws is. Het is belangrijk Accountancy, Brouwers HRM, om als beroepsorganisatie het Fiscaal, Juridisch, Brouwers365, Venturefirm.nl (advisering publiek goed te blijven informeren.’ Over hun diensten bedrijfsfinancieringen, zoals werkkapitaal, lease, panden) zegt hij: ‘We kunnen klanten adviseren en ondersteunen en Fundfirm.nl. (Corporate Finance advies, insiders in door ons breed palet aan dienstverlening, hoe ze hun fusies en overnames). ‘Wij staan niet op de voorgrond, het boekhouding zo efficiënt mogelijk kunnen doen en gaat om de relatie met de klant,’ zegt Van Mackelenbergh. zo makkelijk mogelijk inzichtelijk kunnen maken. Een ‘Vroeger was het traditie om één of twee keer per jaar ondernemer kan zeggen: ik wil de hele boekhouding bij een klant langs te gaan. In onze digitale wereld is het zelf doen en uiteraard ondersteunen we dit. Maar als juist goed om vaker bij de klant op bezoek te gaan, we hij vraagt of wij dat voor hem willen doen, dan doen wij zijn laagdrempelig. Het contact verloopt zoals de klant dat ook graag en tegen lagere kosten dan hij het zelf het wil, het draait om hem of haar.’ Smit: ‘Wat er zo mooi kan organiseren. We hebben een team van specialisten is aan dit vak? Je bent met mensen bezig. Natuurlijk zijn - Brouwers365 - die de inrichting van administraties, we sterk cijfermatig en advies gericht, maar met al onze inclusief dashboarding verzorgt, uiteraard digitaal en kennis en ervaring doen we het om de mensen te helpen. op de klant afgestemd. Van MKB-onderneming tot Geen uurtje factuurtje, maar op de klant afgestemde ZZP’er of retailer. We blijven de klanten adviseren, in

56


alle facetten.’ Tegenwoordig halen ondernemers al veel financiële informatie van internet, ook al is dat soms een wirwar aan gegevens. Roelof-Jan Smit vindt het geen enkel probleem dat ondernemers mondiger zijn geworden. ‘Ik praat liever met een ondernemer met wie ik goed kan sparren. We zijn heel transparant. We zeggen als het goed is, maar ook als het niet goed is. Het mooiste is dat je vanuit de cijfers een ondernemer een zodanig advies kunt geven dat de bedrijfsvoering er beter van wordt. Of het terecht is dat er zoveel kwaliteitseisen aan onze beroepsgroep worden gesteld? Jazeker. Wat ik al zei: de accountant moet een rechte rug hebben.’

www.brouwers.nl Trots op Genemuiden

57


IN THE PICTURE 58


HARMEN KAMP

leeftijd: 37 jaar beroep: Eigenaar Autobedrijf H. Kamp Wij steken onze handen uit de mouwen om… Onze klanten zo goed mogelijk te helpen en de auto’s van de klanten in een zo goed mogelijke conditie te houden!

‘SAMEN MET ONS TEAM HOUDEN WIJ UW AUTO IN TOP CONDITIE!’ Een eigen onderneming beginnen is dat een droom die uitkomt? Ja eigenlijk wel, ik heb het altijd al leuk gevonden om met mensen om te gaan. En al heel gauw wist ik dat ik een garage wilde hebben. Maar dat het zo groot zou worden in een zeer kort tijdsbestek had ik niet gedacht! Verbaasd kijk ik toe hoe het kan dat zo veel klanten vertrouwen in ons hebben en er steeds meer nieuwe klanten bij komen. En dat allemaal zonder dat we iets doen op sociale media.

Wat schuilt er meer achter Harmen? Ben Harmen Kamp is mijn volledige naam en ik ben 37 jaar jong. Getrouwd met Annemiek Kamp en trotse vader van 3 kinderen (allemaal meiden) ;) Ik ben begonnen met een opleiding in metaalbewerking en volgde daarna de opleiding Autotechnicus. Inmiddels al 20 jaar vakidioot. Wij zijn het meest trots op… Ons team en de kwaliteit die we leveren. Die moet er goed in zitten. Wat we nu al 6 jaar hebben opgebouwd willen we wel vast blijven houden om de klanten tevreden te houden. Welke tips om je auto in goede conditie te houden in de winter? 1. Accu laten testen 2. Profiel van je banden na laten kijken (zeer belangrijk) 3. Oliepeil op orde 4. Ruitensproeier check

Puttenstraat 11, Genemuiden T: 038 - 38 580 63

Trots op Genemuiden

59


REFILWE

IS ON FIRE! Refilwe is een stichting die bij veel inwoners van Genemuiden inmiddels bekend is. Op menige markt of evenement staan vrijwilligers die de stichting een warm hart toedragen en producten verkopen ten behoeve van Refilwe.

Dit geld is hard nodig voor de projecten die de stichting in samenwerking met LIV heeft opgezet in Lanseria (Zuid-Afrika). Deze projecten zijn gericht op de ontwikkeling van kwetsbare kinderen, jongeren en ouderen uit de omgeving.

Tamara legt uit dat de inkomsten onvoldoende zijn om de kosten te betalen, laat staan om vernieuwingen en voorzieningen door te voeren. Het opknappen van het ‘El Roi Babyhome’ is bijvoorbeeld hard nodig, maar daar is simpelweg geen geld voor. Melk en luiers hebben op dit moment een hogere “Refilwe wil vanuit de liefde van God prioriteit als het repareren en vernieuwen ondersteuning en zorg bieden aan deze van de vloer. mensen”, vertelt Tamara Brouwer, een van de oprichtsters van de stichting. Daarnaast Samen ‘de handen uit de mouwen’ willen we bijdragen aan het doorbreken van Refilwe wil mensen graag bewustmaken van armoede die daar overheerst. Bewustwording het werk dat er in Lanseria wordt gedaan. en het stimuleren van zelfredzaam is nodig Er is nog zoveel geld en zorg nodig om de op zoveel gebieden. armoede tegen te gaan. Tamara benadrukt dat ze als stichting blij zijn met alle hulp die Crisis ze aangeboden krijgen, in welke vorm dan Zuid-Afrika bevindt zich momenteel in een ook. “Structurele hulp is eigenlijk waar we crisis en er is geen enkele vorm van subsidie het meest naar op zoek zijn. Dan kunnen voor de belangrijke projecten die Refilwe we toekomstplannen maken en investeren”, heeft opgezet. De overheid is corrupt en de aldus Tamara. waarde van de lokale munteenheid keldert steeds meer. Veel grote bedrijven trekken Het mooie van Genemuiden is de saamhun financiële steun aan de projecten terug horigheid en betrokkenheid. Mensen vinden vanwege de crisis. Zonder deze support het belangrijk om elkaar te steunen. Dit merkt kunnen de projecten niet blijven draaien. de stichting o.a. door hoe acties voor Refilwe ontvangen worden door de inwoners van de Dagelijks komen er alleen al zo’n 780 kinderen stad en de hulp die ze aangeboden krijgen. naar de projecten van Refilwe. De continuïteit “Door de stichting in dit magazine een gezicht van de projecten is in gevaar doordat er te geven hopen we ons mooie werk in Lanseria structureel te weinig geld binnenkomt. te kunnen blijven doen” vertelt Tamara. We

Wilt u ook doneren? WWW.REFILWE.NL 60

willen laten zien en uitstralen dat we trots zijn op wat we vanuit Genemuiden betekenen voor de mensen in Lanseria. Dit kan zowel door het geven van geld, als het doen van vrijwilligerswerk voor de stichting, maar we geloven ook zeker dat de kracht van onze gebeden minstens zo belangrijk is. We willen blijven strijden tegen de armoede in Lanseria en de projecten die zijn opgezet waar mogelijk blijven ondersteunen, want zoals ze in Afrika zo mooi verwoorden, “Refilwe is on fire!”


Als je de kinderen en medewerkers spreekt die onze projecten bezoeken en merkt hoeveel onze steun voor de mensen betekent, dan weet je dat we de crisis moeten overleven!

Trots op Genemuiden

61


Van Hattem plaatst eerste dakkapel met KOMO keurmerk

‘IK WIL ALTIJD EEN GOED PRODUCT LEVEREN’

www.vhdakkapellen.nl 62


Een stapje voor de anderen, met betere papieren Het wetsvoorstel ligt bij de Eerste Kamer, maar Robert van Hattem wilde niet wachten op Den Haag. Hij greep met zijn bedrijf Van Hattem Dakkapellen de mogelijkheid aan om het KOMO Attest te halen. Dat lukte en hij had een primeur. Van Hattem uit Genemuiden leverde eerder dit jaar in Zwolle de allereerste dakkapel van Nederland met een keurmerk van KOMO. ‘Het mooie is: de eerste zijn we over tien jaar nog en over twintig jaar ook,’ lacht Robert van Hattem. De lach van de directeur is er één van trots. Ondanks de lach is Van Hattem uiterst serieus. ‘Mijn bedrijf bestaat vijftien jaar en we doen serieus in dakkapellen. Dat is nog niet eens zo lang, maar we kunnen hardop zeggen dat wij de betere papieren hebben.’

Keurmerk Het KOMO Attest houdt in dat alle onderdelen en de gehele manier van fabriceren nauwgezet is vastgelegd. Alle losse onderdelen voldoen onafhankelijk aan de kwaliteitseisen en montageeisen uit het Bouwbesluit en aan de strenge normen voor isolatie, wind- en waterdichtheid en brandwerendheid. Het vastgelegde productieproces en de aangepaste montage zijn gekeurd en in orde bevonden door de gecertificeerde SKH uit Wageningen en KOMO. De monteurs zijn persoonlijk gecertificeerd met het Dakvenstermeester Montage keurmerk. Daarvoor hebben zij een intensieve cursus gevolgd. Ze zijn getraind en geschoold in een vastgelegde manier van monteren. Hoe nodig is zo’n keurmerk eigenlijk? Van Hattem: ‘Er wordt genoeg gesjoemeld in onze branche. Sommige bedrijven halen kozijnen uit het buitenland. Dat zijn soms kunststof kozijnen zonder een stijl van staal erin. Een dakkapel op een slaapkamer is heel wat anders dan een dakkapel op een bergzolder. Wij willen een goed product leveren, aan iedereen. Het vertrouwen van de klant is heel belangrijk. Ja, dat betekent inderdaad dat al mijn monteurs op cursus moeten, maar dat hoort er gewoon bij. Het was een unieke kans om verder mee te komen en daar zijn we ingestapt.’

Meerwaarde Van Hattem raadt zijn concurrenten aan zich ook te laten certificeren. ‘Er zijn veel avonturiers in deze sector. Ik weet wat je moet doen voor een KOMO Attest, die heb je niet 1-2-3. Omdat ik altijd alles goed verzameld en gedocumenteerd heb, had ik de spullen al voor 80 procent voor elkaar.’ De consument gaat het belang van het keurmerk echt wel inzien, meent Van Hattem. ‘Die wetgeving komt er heus wel. De meerwaarde zit hem vooral in de toekomst, wanneer je bij de verkoop van je huis kunt laten zien dat er een dakkapel op staat die voldoet aan de officiële eisen. Vergelijk het met een energielabel van een woning.’ Groeiend bedrijf Van Hattem produceert in de fabriek aan de Klaas Fuitestraat te Genemuiden gemiddeld tien dakkapellen in de week. ‘Toen we in 2015 in dit pand kwamen, waren we met zes mensen, nu heb ik dertien mensen in dienst. We zijn hard groeiende, leveren aan consumenten door heel Nederland en zijn gestart met de uitbreiding naar de zakelijke markt. Met het certificaat zijn we dan mooi een stapje voor.’

Trots op Genemuiden

63


GENEMUIDEN WORDT NOG MOOIER De nieuwe generatie van Buitink Schilders zal binnenkort in samenwerking met Home Made By een compleet nieuwe conceptstore gaan openen. Voor een compleet nieuw interieur is alles te vinden onder één dak; persoonlijk interieuradvies, de op kleur & stijl geselecteerde collecties van Home Made By én de uiteindelijke realisatie door onze vakspecialisten. Ben je nieuwsgierig en wil je op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief op www.homemadeby.nl/genemuiden

JAN BUITINK


THEA EN MARTINE HELPEN GENEMUIDEN SCHOONMAKEN Wanneer de handen uit de mouwen moeten en er een stevige schoonmaakklus wacht, komen de producten van JEMAKO goed van pas. Thea Jager en Martine van Dieren zijn distributiepartner van het Duitse bedrijf en helpen Genemuidenaren hun huis spic en span te houden. “Schuim is helemaal niet nodig.”

Met grote regelmaat komen Thea en Martine op doordeweekse dagen bij inwoners op bezoek om de producten van JEMAKO tijdens thuispresentaties te demonstreren. “Of de mensen komen bij ons langs”, aldus Thea. “Ons eerste doel is om de potentiële klant bewust te maken van het verschil tussen JEMAKO-producten en reguliere schoonmaakartikelen. Door de mensen zelf doeken, raamtrekkers en reinigers te laten gebruiken, ervaren ze het verschil.”

‘EEN GROOT VOORDEEL IS DAT DE SCHOONMAAKMIDDELEN BIOLOGISCH AFBREEKBAAR ZIJN’ Spoelbak als nieuw De gastvrouw mag kiezen of die avond bijvoorbeeld de badkamer, de keuken of buiten centraal staat. “Soms denk je misschien dat een toilet of spoelbak niet meer schoon kan worden, maar we laten graag zien hoe deze er toch weer als nieuw uit kunnen zien. Soms willen mensen schuim zien, maar met de producten van JEMAKO is dat helemaal niet nodig. Een groot voordeel is tegelijk dat de schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar zijn.” Behalve schoonmaakmiddelen bieden Thea en Martine ook de persoonlijke verzorgingsproducten van JEMAKO aan. Wil de klant een heerlijk voetenbadje? De dames laten het hem of haar graag ervaren tijdens een Time-Out Thuispresentatie. Grote schaal JEMAKO heeft in Genemuiden de afgelopen jaren stevig voet aan de grond gekregen. Veel inwoners lijken overtuigd van de kwaliteit van de producten, want de doeken, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten worden volgens de dames op grote schaal gebruikt. “Het leeft hier gigantisch. Klanten hoeven ook niet altijd een hele avond bij te wonen, maar kunnen ook gewoon bij ons aan huis komen of via mail, telefoon of app bestellen.”

MEER INFORMATIE VIA WWW.JEMAKO-SHOP.COM/THEA-JAGER OF WWW.JEMAKO-SHOP.COM/MARTINE-VAN-DIEREN Trots op Genemuiden

65


HOVENIER WOUT VAN WENDEL WIL GEEN ‘VAN WENDEL-TUINEN’

‘DE KLANT MOET ZICH LEKKER VOELEN IN EIGEN TUIN.’

66

Een tuin van tien of duizend vierkante meter: elk geslaagd project is Wout van Wendel even lief. De hovenier legt met zijn mannen tuinen tot in de wijde omtrek van Genemuiden aan en ook verzorgt Hoveniersbedrijf Van Wendel het onderhoud. Het ontwerpen doet hij echter niet zelf. “Het gaat om de beleving van de klant zelf.”

Groene gazons, bloeiende borders, visrijke vijvers en strak straatwerk. Waar Wout van Wendel en zijn medewerkers geweest zijn, liggen de tuinen er weer fraai bij. “We doen alles buiten de deur van de woning”, licht de hovenier toe. “Dat loopt uiteen van het plaatsen van de schutting tot het aanleggen van de waterpartijen en de bestrating. We doen de tuinen bij particulieren, maar ook bij bedrijven en overheden.”

Beleving Wie een nieuwe tuin wil laten aanleggen of de buitenruimte een andere look wil geven, is bij Van Wendel aan het juiste adres. Het ontwerp maakt hij echter bewust niet zelf. “We willen niet dat mensen zeggen: ‘Dat is een typische Van Wendel-tuin’. Als we het ontwerp zelf maken loop je het risico dat we overal dezelfde stenen en dezelfde planten gaan gebruiken, omdat wij dat mooi vinden.


‘ONZE TUINEN ZIJN ONZE RECLAME.’ Wij vinden juist dat het om de beleving van de klant gaat. Hij of zij moet zich lekker voelen in eigen tuin en dat kan het best verwezenlijkt worden door iemand die onafhankelijk is.” Stiptheid staat bij de Genemuidense hovenier en zijn drie medewerkers hoog in het vaandel. Afspraak is afspraak en ze doen wat ze zeggen. “Of een ander dat niet doet? Dat weet ik niet, maar wij wproberen altijd open te communiceren met onze klanten en netjes te werk te gaan.” Heeft er bijvoorbeeld een kar met zand gestaan, dan zorgen de hoveniers dat het gemorste zand weer netjes opgeruimd wordt. “De buren moeten na afloop niet kunnen zien dat de hovenier geweest is.” Een ander sterk punt van Hoveniersbedrijf Van Wendel is de moderne apparatuur. Zo zijn de machines relatief stil. “Natuurlijk hoor je bijvoorbeeld de elektrische heggenschaar nog wel, maar het is niet zo dat het halve dorp kan meegenieten.” Reclame De hovenier schat in dat zo’n veertig procent van zijn klantenbestand uit Genemuidenaren bestaat. De overige

zestig procent bevindt zich in plaatsen als Zwolle, Dronten en Kampen, tot een camping in het Friese Oudemirdum aan toe. “Als we ergens aan het werk zijn, dan blijven we daar vaak ook. Als we een tuin hebben aangelegd en mensen zien dat het goed is, dan zeggen ze al gauw: ‘Laat Van Wendel het maar doen, want die hebben we hier vaker gezien’. Onze tuinen zijn dus eigenlijk onze reclame.” Een favoriet onder de door hemzelf en zijn mannen aangelegde tuinen heeft Van Wendel niet. Groot of klein, elk geslaagd project is hem even lief. “Ik vind het gewoon mooi als we ergens geweest zijn en de tuin ligt er mooi, netjes en hanteerbaar bij. Als de klant tevreden is, is het voor ons gewoon super. Ik ga graag met klanten om en ik ben altijd in de natuur bezig. Dat is voor mij gewoon genieten.”

Jan van Nassaustraat 8/A 8281 ZD Genemuiden T: 06 - 25 41 39 92

WWW.HOVENIERSBEDRIJFVANWENDEL.NL Trots op Genemuiden

67


SMIT SUPPLY CHAIN ADVIES Smit Supply Chain Advies is een jong bedrijf uit Genemuiden, welke zich bezighoudt met het optimaliseren van Supply Chain management en processen bij bedrijven. Eigenlijk houdt dit in dat we ons bezighouden met het optimaliseren van goederenstromen, informatiestromen en geldstromen binnen de bedrijven. Dit gaat niet zonder samenwerken en de juiste dingen doen op het juiste moment, daarom proberen wij de samenwerking van afdelingen binnen de bedrijven, maar ook de samenwerking met klanten en leveranciers te optimaliseren. Dit is niet eenvoudig maar het is onze overtuiging dat wanneer er maximaal wordt samengewerkt er een sterkere concurrentiepositie wordt opgebouwd.

“Onze overtuiging is dat het optimaliseren van je eigen bedrijf effectief is, maar het effect is vele malen groter wanneer je integraal de samenwerking met je klanten en leveranciers verbetert. Hierbij past ook de quote: “Wie niet kan delen kan niet vermenigvuldigen.” Welke veel wordt toegepast onder de sponsoren van Sportclub Genemuiden, waar wij ook onderdeel van zijn. Wij doen dit door echt mee te denken met de klant; wij zitten bij bedrijven niet als consultant aan tafel, maar als partner. Dat vraagt om analytisch vermogen, creativiteit, positief kritisch te durven zijn, openstaan voor een gezonde discussie of de waarom vragen durven te stellen. Wij kijken over grenzen heen en kunnen inzicht geven in een bedrijf door een supply chain scan of quickscan uit te voeren. “Vaak zien wij dat bedrijven het lastig vinden om verbeteringen of veranderingen door te voeren, daarom helpen wij daarbij.”

‘SCOREN DOOR SAMEN TE WERKEN MET KLANTEN EN LEVERANCIERS?’ Wij houden ons ook bezig met het implementeren en trainen van bedrijven in de populaire lean methodiek, dit houdt in dat je denkt vanuit de klant en daarbij alle verspillingen die er zijn te verminderen. Bij elk bedrijf valt hierbij minimaal 15 tot 20 procent verbetering te behalen. Door onze inzet en een betere afstemming met de ketenpartners worden goederenstromen, informatiestromen en geldstromen beter op elkaar afgestemd, met als resultaat een hogere klanttevredenheid, meer focus en een beter bedrijfsresultaat. Kortom, wij kunnen door onze inzet: De samenwerking in en met bedrijven verbeteren, waardoor een sterkere concurrentiepositie in de markt en een positief werkklimaat voor werknemers ontstaat en dit zorgt er uiteindelijk voor dat er sterkere concurrentiepositie ontstaat wat er mede voor zorgt dat er een positief werkklimaat is voor de medewerkers van de bedrijven Voor meer info kunt u onze website www.smitsupplychainadvies.nl raadplegen of contact met ons opnemen per mail info@smitsupplychainadvies.nl of per telefoon 038 747 00 29

68


Persoonlijke aanpak om uw bedrijf te optimaliseren

Supply chain optimalisatie

Persoonlijke ontwikkeling

Materialen en middelen

Het realiseren van groei

Onze diensten

Supply chain strategie

Supply Chain Processen

S&OP

Lean/ proces optimalisatie

Persoonlijke en team coaching

Communicatie- en eectiviteitstraining

Werving en Selectie

Quickscan/ bedrijfsscan (Interim) management

Resultaat

Ă— Korte bondige rapportage

Onze inzet levert altijd resultaat op! Heldere pragmatische aanpak

Verbeterde processen, versterkt leiderschap betere ketensamenwerking balans tussen service, cost en cash

smitsupplychainadvies.nl Trots op Genemuiden

69


WINTERFAIR GENEMUIDEN

14 DECEMBER 2018 14 december is er in het centrum van Genemuiden een hartverwarmende winterfair. De organisatoren Anneke van Dijk (Vivaldi) en Janneke ten Hove bundelen de krachten met Heutink en Heij, en de andere 5 ondernemers in het mooie pand aan de Prinses Julianastraat 3.

70


Vanaf 16.00 uur zal Genemuiden worden ondergedompeld in warme wintersferen. We willen een gezellige ouderwetse familiedag creëren, waarin ontmoetingen, belevingen, een gezellig praatje, onder het genot van een hapje & drankje met verrassende kramen de boventoon voeren. Naast de vele kramen en foodtrucks, hebben we ook aan een stukje oud cultuur van Genemuiden gedacht! Twee bezichtigingen, waar mooie herinneringen aan kleven zijn er mogelijk. Zo is de oude Rabobank, het nieuwe pand van Heutink en Heij deze dag voor iedereen te bezichtigen! Hoe leuk is het om door de “oude bank” te lopen met vast nog wat herkenningspunten? Ook is op de eerste verdieping van ’t Olde Stadhuus het torenuurwerk van de Grote Kerk uit 1883 te bezichtigen. Deze is onlangs weer in beweging gezet. Natuurlijk hebben alle winkeliers ook de deuren geopend, zodat het tijdens het struinen langs de kramen ook even fijn opwarmen is in de sfeervolle winkels.

Trots op Genemuiden

71


“OOK GERRIT BREDEWOUT VAN STICHTING DORCAS DRAAGT DE GIFT CITY EEN WARM HART TOE”

UNIEK CONCEPT – DE GIFT CITY De Gift City is in de omgeving van Zwolle inmiddels een begrip voor velen. Hier komen mensen op vrijwillige basis binnen bij één van de vijf onderdelen die de Gift City telt. Naast het meest bekende City Café bestaat de Gift City uit; de Keuken, de Twinkelwinkel, het Talentenbureau en de City Meubelloods.

Het bijzondere van de Gift City is dat deze Stichting wordt gevormd door mensen uit alle lagen van de bevolking. Zo kunnen mensen, of ze nu sterk of zwak, rijk of arm, jong of oud zijn, samen de Gift City tot een plek maken waarin je mag zijn zoals je bent. Elke vrijwilliger is uniek en kan hier zijn eigen talenten en kwaliteiten (her)vinden en inzetten. Mensen die zich aanmelden bij het Talentenbureau van de Gift City hebben vaak een tegenslag gehad in het leven. Hierbij kun je denken aan het verliezen van een baan, gezondheidsproblematiek of andere privéomstandigheden, die ervoor kunnen zorgen dat iemand flink uit balans is geraakt. De stap naar een betaalde baan voelt voor hen soms als een snel stromende rivier die ze over moeten steken. Het concept van de Gift City is dat deze mensen hier de brug mogen vinden om weer mee te draaien in de maatschappij en nieuwe sociale contacten kunnen opdoen. Ze mogen bij de Gift City in hun eigen tempo zoeken naar waar hun grenzen liggen maar

72


HET IS MOOI OM TE ZIEN DAT MENSEN ZICHZELF HERVINDEN

des te meer waar hun kracht ligt. Het is mooi om te zien dat mensen zichzelf hervinden en waar mogelijk, stappen durven zetten richting een (betaalde) baan waar ze zich gezien voelen en op hun plek zijn.

de gelegenheid om te pitchen en in gesprek te komen met de uitgenodigde aanwezige ondernemers. Nieuwe restpartijen voor onze Twinkelwinkel De Gift City is altijd geïnteresseerd in ondernemers en/of winkeliers die betrokken willen zijn bij het unieke concept van de Gift City. Heeft u in uw winkel of magazijn nog nieuwe restpartijen die u niet meer verkoopt dan is de Gift City zeer geïnteresseerd om deze van u ontvangen voor onze Twinkelwinkel.

Vrijwilligers die voldoen aan bepaalde voorwaarden kunnen Twinkels verdienen. De Twinkels vormen een beloningsysteem voor de uren die ze hebben gewerkt voor de Gift City. Deze gespaarde Twinkels kunnen worden gebruikt in ‘de Twinkelwinkel’ voor het aanschaffen van producten maar ook gebruikt worden voor een maaltijd of een Veel ervaren vrijwilligers helpen op diverse drankje in het City Café. plekken in de Gift City mee om het geheel De Gift City is onafhankelijk en werkt nauw mogelijk te maken. Mocht u geïnteresseerd samen met ondernemers uit de regio, zijn in wat u zou kunnen betekenen voor gemeente en maatschappelijke organisaties. de Gift City neem dan contact op met het Vanaf het begin dat de Gift City haar deuren Talentenbureau. Dit kan via telefoonnummer heeft geopend op 01 mei 2015 tot op heden 038-7920020, info@degiftcity.nl of direct zijn er al meer dan zeventig mensen via de met onze bedrijfsleider Harry Wilbrink Ondernemerslunch doorgestroomd naar 06-45709070. een (betaalde) baan. Tijdens deze lunch, die elk kwartaal gehouden wordt in het City Café, krijgen de vrijwilligers van de Gift City

Trots op Genemuiden

73


Vloerenfabriek.nl is gespecialiseerd in het verkopen van Laminaat, PVC en Tapijt tegen fabrieksprijzen. Zij leveren u de beste kwaliteit vloeren tegen de laagste prijs. Maar achter de naam Vloerenfabriek schuilt er meer. Door passie voor het vak, het contact met veel mensen en de handel die zij hebben maakt dat het geen dag hetzelfde is voor Jimmie Lubberts, eigenaar van Vloerenfabriek.nl. ‘Het mooie van dit alles is dat je waardering krijgt van de mensen. Wij krijgen altijd een dikke voldoende voor de kwaliteit en service die wij bieden,’ vertelt Jimmie vol trots.

JIMMIE LUBBERTS

Vloerenfabriek meer dan alleen vloeren!

Trots gevoel Naast het ‘gewone’ werk, zijn zij begonnen vanuit een schuurtje met wat handel. Dat er nu een compleet ingerichte winkel staat geeft hen een enorm trots gevoel. ‘Hierin mogen we de consument blij maken met een mooie collectie van vloeren, raamdecoratie en niet te vergeten verf,’ benadrukt Jimmie. Verf Dat zij vloeren en raamdecoratie in hun assortiment hebben is reeds bekend. Dat zij de mengmachine van Hubo over hebben genomen weten veel mensen echter nog niet. ‘Wij hebben Sigma en Histor op de mengmachine waarmee we alle kleuren kunnen maken. Hoogglans, zijdeglans, mooie matte muurverf, krijtverf, betonverf, schoolbordenverf, wij leveren het allemaal,’ vertelt Jimmie met een glimlach. Vloerenfabriek.nl is meer dan vloeren alleen. Namelijk ook voor: - raamdecoratie - horren - verf Beatrixstraat 31c, T 06 24 989 957

ALLE MENGVERF

25% KORTING 74

E info@vloerenfabriek.nl

VLOERENFABRIEK.NL


Energy by

Besparen begint bij Boudesteyn Met onze zonnepanelen helpen wij u naar een lagere maandlast. Maximale energieopbrengst, hoogste rendement en langste levensduur. 25 jaar garantie.

Wij regelen het in een paar stappen:

â‚Ź 1. Inventariseren

2. Quick scan

3. Financieringsmogelijkheden

â‚Ź 4. Offerte

5. Besparen

Energy by T 038 385 93 93 E offerte@energybyboudesteyn.nl

www.energybyboudesteyn.nl


BOUWEN MET PLEIJSIER

WAAR WIJ TROTS OP ZIJN? BLADER SNEL NAAR BLZ. 40

Profile for Uitgeverij Trots op

Trots op Genemuiden nr.2  

Advertisement