Prometheus - fictie - zomer 2023

Page 1

Zomer 2023 / Fictie

Fictie Zomer 2023

30 Ashley Audrain De fluisteringen 42 Herman Brusselmans Het huwelijk van Jan en Sofie 36 Christos Chomenidis Niki 44 Ap Dijksterhuis Vader 40 Umberto Eco en Milo Manara De naam van de roos 28 Monica Heisey Maar verder gaat het goed met me 24 E L James De Missus 4 Tom Lanoye ReinAard 34 Mohamed Ouaamari Gesloten wegens omstandigheden 8 Connie Palmen Voornamelijk vrouwen 12 Sanne van Rij Ik weet zeker dat het liefde was 18 Zadie Smith Charlatan 20 Alexander Snegirjov Ik schrijf u vanuit Moskou 26 Loren Snel Muze 50 Antti Tuomainen De bevertheorie 38 Sandro Veronesi en Edoardo De Angelis Commandant

Een spetterende homm aan Van den vos Reynae zoals alleen Lanoye dat Brave, kleurloze hertalin zijn er immers al geno

ARTHURLOSFOTOGRAFIE

age rde kan. gen eg

ReinAard TOM LANOYE

Van jongs af is Tom Lanoye gefascineerd door Reynaert de vos, die zijn mededieren genadeloos afstraft omdat ze denken nog leper te zijn dan hij. Geschreven in de Middeleeuwen is het daarmee onze allereerste moderne schelmenroman. Reynaert zelf raakte echter als cultureel icoon in de loop der eeuwen gecastreerd. Gereduceerd tot schalkse deugniet en laffe verkoper van Reynaert-gebakjes, Reynaert-bier en Reynaert-prentjes. wil met die travestie komaf maken door terug te grijpen op de geest van het origineel. Hij zoekt geen onderkomen in het zoetsappige Disneyuniversum van Bambi of Nemo, maar heeft meer affiniteit met familiale bendes als de Soprano’s of de Peaky Blinders. De verleiding van macht, status, geld en geweld kent hij maar al te goed, hij geeft er geregeld aan toe en geniet er ook van. Maar op zijn minst is hij eerlijk genoeg om dat niet te ontkennen, zoals zijn laffe, schijnheilige mededieren wel doen. Hij belazert ze en hij mishandelt ze zelfs, maar dat is vooral hun verdiende loon.

‘Tegelijk vertalen en toch oorspronkelijk werk leveren, zowel eerbiedig als authentiek – alleen een dubbele lauwerkrans doet recht aan wat Lanoye voor elkaar heeft gekregen.’

DE VOLKSKRANT OVER NIEMANDS LAND. GEDICHTEN UIT DE GROOTE OORLOG

‘Lanoye blijft dicht bij de meester maar zingt zich er tegelijk volledig van los: eigentijds van toon, met prachtige taalvondsten. Zelfs de plot is ingrijpend maar briljant naar zijn hand gezet.’

DE TELEGRAAF OVER HAMLET VERSUS HAMLET

‘Een taalkathedraal in het hem zo eigen idioom, moeiteloos hoogdravend en platvloers tegelijk.’

DE VOLKSKRANT OVER OUSTFAUST

Omslag Gert Dooreman

Uitvoering gebonden, geïllustreerd

Formaat 16,5 x 21,6 cm

Omvang ca. 136 blz.

Prijs ca. € 20,99

ISBN 978 90 446 5309 0

ISBN e-boek 978 90 446 5310 6

NUR 301

Verschijnt augustus

• Posters

• Boekenleggers

TOM LANOYE heeft in de loop der jaren al vele onvergetelijke bewerkingen

gemaakt van Goethe, Sartre, Euripides, Shakespeare... Voor zijn 65ste verjaardag zoekt hij het nu dichter bij huis. ReinAard wordt bijzonder vormgegeven door zijn vaste boekverzorger Gert Dooreman, die zich dit keer laat inspireren door de Reynaert-prenten uit het archief van Lon Landau (19101945), de eerste professionele decor- en kostuumontwerper van Vlaanderen, werkzaam in Antwerpen tijdens de jaren dertig, maar tijdens de oorlog door de nazi’s gedeporteerd.

AUGUSTUS / 7 / LITERATUUR
GEHEEL FULL COLOUR

Voornamelijk vrouwen is Connie Palmens schitterende literaire lofzang op scheppendevrouwelijke kracht en autonomie

TESSA POSTHUMA DE BOER

Voornamelijk vrouwen CONNIE PALMEN

Haar hele lezende leven al is Connie Palmen gebiologeerd door vrouwelijk kunstenaarschap. In Voornamelijk vrouwen beschrijft ze hen: vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Patricia Highsmith en Jane Bowles, die ieder op hun eigen wijze de grenzen van de heersende moraal en hun sekse overschreden. Sylvia Plath, die zich bezoedeld voelde omdat ze te veel onechtheid in haar leven had toegelaten. Vivian Gornick, die met Connie Palmen, haar lezer, onbewust deed wat ze met haar moeder deed: treiteren en provoceren. Olivia Laing, die zich al non-binair voelde voordat ze dat woord kende. Joan Didion, die in haar essays, klaagzangen zonder klacht, beschreef hoe het is om Joan Didion te zijn. Vooruit, één man, Philip Roth, al is het maar omdat je als vrouw altijd weer moet uitleggen waarom je van die wraakzuchtige, overspelige schrijver houdt. En Connie Palmen zelf, die op haar vijftiende voor het eerst de popsong ‘Lola’ hoorde, die een opmaat bleek voor een ‘mixed up, muddled up, shook up world’, waarin geologische en biologische afbakeningen niet langer bindend of noodlottig zijn. Voornamelijk vrouwen is Connie Palmens schitterende literaire lofzang op vrouwelijke scheppende kracht en autonomie. En het is vooral een verkenning van haar eigen schrijverschap, waarin ze al haar literaire thema's laat terugkomen.

Over Jij zegt het : ‘Palmens beste roman.’

ARJEN FORTUIN, NRC ••••

‘Als alle schrijvers in Nederland met zoveel durf, ambitie, intellectuele nieuwsgierigheid, arrogantie, of eigenlijk ballen, zouden schrijven als Connie Palmen, zou de literatuur een stuk spannender zijn.’

JOOST DE VRIES, DE GROENE AMSTERDAMMER

Omslag Suzan Beijer

Uitvoering gebonden

Formaat 12,5 x 20 cm

Omvang ca. 192 blz.

Prijs ca. € 20,-

ISBN 978 90 446 5397 7

ISBN e-boek 978 90 446 5398 4

NUR 320

Verschijnt september

• Posters

• Ansichtkaarten

CONNIE PALMEN is de auteur van essays, verhalen, een novelle, het Logboek van een onbarmhartig jaar, en haar zes grote romans De wetten (European Novel of the Year), De vriendschap (winnaar AKO Literatuurprijs), I.M. (winnaar Trouw Publieksprijs), Geheel de uwe, Lucifer en Jij zegt het (winnaar Libris Literatuur Prijs).

‘Een schitterend dubbelzijdig schrijversportret.’
SEPTEMBER / 11 / LITERAIRE NON-FICTIE
JESSICA DURLACHER, ELSEVIER

SANNE VAN RIJ

Het m bloede van S

je zag het wel, die andere jas. Dan zat er een frons in haar gezicht, en leken haar ogen minder groot, alsof het niet meer lukte om met een open blik te kijken. Ik geloof niet dat je de dingen van de ene op de andere dag niet meer schitterend vindt. Ik geloof dat het erin sluipt, zo tergend langzaam dat je het zelf niet doorhebt.

Als Sanne 25 jaar is, krijgt ze haar ‘erfenis’ cadeau: een aantal korrelige VHS-opnames, gedigitaliseerd door haar vader. Zo ziet ze haar moeder, die al tien jaar overleden is, weer in beweging. Zingend, lachend en treurig aan de tuintafel. Dit is inderdaad een erfenis, denkt Sanne, maar niet zoals mijn vader het bedoelde.

Ik weet zeker dat het liefde was is een liefdevolle reconstructie van opgroeien zonder moeder en bovenal een confronterende bevraging, want hoe beïnvloedt de ene relatie de andere? Dit werk biedt een intieme blik in het hoofd van iemand die dat probeert te begrijpen. In deze meeslepende memoires over het verlangen om gezien te worden, over verliezen en weer terugvinden, raakt Sanne van Rij tal van menselijke snaren.

AUGUSTUS / 12 / MEMOIR

eeslepende, erlijke debuut anne van Rij

Omslag Annabel Keijzer

Uitvoering paperback

Formaat 12,5 x 20 cm

Omvang ca. 224 blz.

Prijs ca. € 22,50

ISBN 978 90 446 5187 4

I SBN e-boek 978 90 446 5188 1

NUR 301

Verschijnt augustus

SANNE VAN RIJ (1996) studeerde aan de School voor Journalistiek. Ze schreef voor onder meer De Correspondent, Volkskrant Magazine en ELLE over de menselijke psyche, rouw en relaties.

DELOBEL
MAARTEN

Mijn

moeder had relatief veel goede dagen. De zon deed haar goed en misschien herinnerde Italië haar wel aan de tijd waarin alles nog schitterend was. Ik zag haar lachend aan het zwembad met de ouders van mijn nieuwe vrienden. Ze zat in kleermakerszit op haar handdoek of rookte een sigaret vanuit een ligstoel. Andere keren kwam ze waterijsjes of zonnebrand brengen. We gingen regelmatig naar het bescheiden restaurant dat bij het complex hoorde, waar we pizza’s uit de steenoven bestelden. Mijn ouders werden aangeschoten van de limoncello en konden de tiramisu vervolgens niet weerstaan. Bij het restaurant kregen we een grote bak, die we met vier lepels te lijf gingen. Mijn ouders kusten elkaar op de mond en ik juichte wanneer ze dat deden. Op dat soort avonden kon ik onze digitale camera niet loslaten, ik wilde alles vasthouden. De hoop op een goede afloop, denk ik.

Er waren ook dagen dat we alleen met mijn vader op pad gingen. Of we gingen wel met mijn moeder, maar dan was ze er niet echt. Ze zette dan een grote zonnebril op en droeg geen make-up.

Op één foto staat ze tussen mijn broertje en mij in, haar armen rusten op onze schouders. Ik weet nog dat ik haar de voorvertoning liet zien, op het kleine schermpje van de camera.

‘Gadverdamme,’ zei ze toen, wijzend naar haar buik. Ze was erg aangekomen door de medicatie. Hoe vaak we dat beeld ook bekeken, er moest op die buik worden ingezoomd.

Ik wilde niet dat ze het opgaf, het houden van zichzelf, maar dat was volgens mij wel wat er aan de hand was. De goede dagen sijpelden, en de liefde deed dat ook.

Soms keek ik naar mijn vader en vroeg ik me af wat hij van de goede en slechte dagen vond. Bij mijn moeder nam iets af, heel langzaam maar zeker, maar bij hem ook. Het houden van, misschien, of de kracht om door te gaan.

Ik durfde er bijna niet aan te denken, maar vermoedde dat het antwoord beide was.

‘Vlammend debuut.’

NRC

‘Gül is giftig, grof gebekt en grappig, maar ook kwetsbaar.’

TROUW

‘Ambitieus en gedurfd met een geheel eigen stijl.’

DE TELEGRAAF

‘Lale Gül heeft iets losgemaakt met haar boek.’

YESIM CANDAN

‘Met haar boek geeft Lale Gül meisjes die er alleen voor staan eindelijk een stem.’

FIDAN EKIZ

Ik ga leven van fe van juni t/m aug

FILMRECHTEN VERKOCHT

‘Onweerstaanbaar grappig.’

HET PAROOL

‘Een verbluffend eerlijke inkijk in de belevingswereld van Gül.’

DE VOLKSKRANT

MEER DAN

310.000 EXX.

VERKOCHT

WINNAAR NS PUBLIEKSPRIJS

‘Zeer grappig geschreven.’

ÖZCAN AKYOL

‘Met haar scherpte en humor rekent Lale af met alle moeders en mannetjes die haar vrijheid in de weg stonden. Ze geeft een stem en betekenis aan wat “vrijvechten” betekent in het Nederland van nu.’

KLAAS DIJKHOFF

ARNON GRUNBERG

‘Het is echt bijzonder van stijl. Het boek fascineert me. Wat een verhaal!’

FRANCA TREUR

‘Een geheel eigen stijl, bittergeestig en ongegeneerd.’

KEES ’T HART

nomeen Lale Gül ustus voor 15 euro

‘Een moedig boek dat lof verdient.’

Zeven jaar na haar laatste roman is Zadie Smith terug met een overrompelende roman over bedrog en authenticiteit, en het mysterie van ‘de ander’

Charlatan ZADIE SMITH

Engeland in de negentiende eeuw. Eliza Touchet is de Schotse huishoudster – en aangetrouwde nicht – van William Ainsworth, een schrijver wiens roem tanende is en met wie ze al dertig jaar door het leven gaat. Eliza is een vrouw met tal van interesses: literatuur, slavernij, klasse, haar neef, zijn vrouwen, dit leven en het volgende. Maar ze is ook sceptisch. Ze verdenkt haar neef ervan geen talent te hebben; zijn succesvolle vriend, Charles Dickens, dat hij een pestkop en een moralist is; en dat Engeland een land van valse schijn is, waarin niets is wat het lijkt. Andrew Bogle is als slaaf opgegroeid op de Hope Plantation op Jamaica. Hij weet dat elk schepje suiker mensenlevens kost. Dat de rijken de armen bedriegen. En dat mensen gemakkelijker te manipuleren zijn dan ze denken. Wanneer Bogle kroongetuige is in een beruchte rechtszaak, weet hij dat zijn toekomst afhangt van wat hij gaat zeggen. Charlatan is een duizelingwekkende roman, gebaseerd op echte gebeurtenissen uit de geschiedenis, over waarheid en fictie, Jamaica en het Verenigd Koninkrijk, bedrog en authenticiteit, en het mysterie van ‘de ander’.

Over Swing Time: ‘Zadie Smith is de Victor Hugo van onze tijd. (...) Smith schrijft geweldig en heeft een scherp oor voor dialoog. Ook bezit ze het vermogen om in kort bestek empathie op te roepen voor de meest uiteenlopende personages.’

NRC ••••

‘Een dansbare roman die een staande ovatie verdient.’

DE GROENE AMSTERDAMMER

‘Vanaf de eerste pagina hangt een zweem van dreiging boven de nieuwe roman van Zadie Smith.’ DE VOLKSKRANT ****

Oorspronkelijke titel The Fraud

Vertaling Peter Abelsen

Omslag DPS Design & Prepress Studio

Uitvoering luxe paperback

Formaat 15 x 23 cm

Omvang ca. 432 blz.

Prijs ca. € 25,-

ISBN 978 90 446 5333 5

ISBN e-boek 978 90 446 5334 2

NUR 302

Verschijnt september

• Posters

• Boekenleggers

ZADIE SMITH (1975) is de auteur van vijf romans, drie essaybundels en twee boeken met korte verhalen. Ze won onder meer de James Tait Black Memorial Prize, de Orange Prize for Fiction, de Whitbread First Novel Award en de Guardian First Book Award, en stond op de shortlist van de Man Booker Prize en de Baileys Women’s Prize for Fiction.

SEPTEMBER / 19 / ROMAN
EVA TEDESJO
SMITH VERKOCHT MEER DAN 75.000 EXX. IN NEDERLAND

ALEXANDER SNEGIRJOV

Ik schrijf u vanuit Moskou

Een verboden dagboek

Toen Rusland Oekraïne binnenviel, sloeg het nieuws bij Alexander Snegirjov in als een bom. Vechtend tegen de angst die velen om hem heen verlamde, besloot Snegirjov in Rusland te blijven en een dagboek bij te houden van zijn leven in Moskou, waar de oorlog verraderlijk langzaam het land binnensijpelt en zich diep in de gemoederen van de Russische samenleving nestelt.

Snegirjov aanschouwt een stad doordrongen van oorlog, hij ademt de lucht in van straten waar geen jongeman zich meer laat zien, en bovenal luistert hij. Naar zichzelf, naar de wereld om hem heen en naar wat niemand durft uit te spreken.

Snegirjov treedt in de voetstappen van schrijvers als Konstantin Paustovski en dwaalt door de hoofdstad van een land dat verscheurd is door twijfel, maar waar het openlijk uitspreken van kritiek onmogelijk lijkt.

Ik schrijf u vanuit Moskou is een onverschrokken literair ooggetuigenverslag van een desastreuze oorlog waarin de hartkloppingen van een imploderend Rusland op elke bladzijde voelbaar zijn.

Oorspronkelijke titel Чти богов, друзей хорони

Vertaling Seijo Epema

Omslag Tessa van der Waals

Uitvoering paperback

Formaat 13,7 x 21,3 cm

Omvang ca. 280 blz.

Prijs ca. € 25,-

ISBN 978 90 446 5368 7

ISBN e-boek 978 90 446 5369 4

NUR 302

Verschijnt juni

ALEXANDER SNEGIRJOV (1980) is geboren in Moskou en behaalde zijn masterdiploma in politicologie aan de Russische Universiteit van de Vriendschap der Volkeren. In 2015 won hij de Russische Booker Prize voor zijn roman Vera. Snegirjov woont in Moskou, waar hij een dagboek bijhoudt over het dagelijks leven in de stad. Deze dagboekfragmenten zijn gebun deld in Ik schrijf u vanuit Moskou

JUNI / 20 / LITERATUUR

Een ooggetuigenverslag

De bejubelde, historischeromantrilogie,schitterend n

‘Neemt de lezer mee op een beklemmende hellevaart door Stockholm als een ranzig, sadistisch, van rottenis walmend universum waar hoererij, misdaad en dronkenschap regeren.’

NRC ∙∙∙∙

e en afschrikwekkende u in één aantrekkelijke set

VOOR € 30,-

THRON ULLBERG

De Missus E L JAMES

Maxim Trevelyan, graaf van Trevethick tegen wil en dank, heeft de liefde van zijn leven tot in de wildernis van Albanië achtervolgd. Hij heeft voor haar gevochten en haar voor zich gewonnen, maar met het mes op de keel moet hij nu ook met haar trouwen. Kan deze voormalige casanova ooit een goede echtgenoot worden? Of zullen Maxims beruchte reputatie en de schandalige geheimen van zijn aristocratische familie zijn nieuwgevonden geluk kapotmaken?

Alessia Demachi trotseerde kidnappers, was smokkelaars te slim af en veroverde het hart van de man van haar dromen, maar kan ze dit huwelijk ook doen slagen? Geconfronteerd met Maxims lugubere verleden, zijn onaangename familie en het gefluister van de Londense elite wordt Alessia’s positie steeds onzekerder. Zal ze ooit echt Maxims gravin worden of zal ze voor eeuwig gezien worden als zijn schoonmaakster? Van de majestueuze bergen van Albanië, door het idyllische Engelse platteland, tot de schimmige glamour van modern Londen is De Missus een betoverende reis van liefde, verlangen, acceptatie en verlossing.

Na de fenomenale Vijftig tinten-serie komt bestsellerauteur E L James opnieuw met een gepassioneerd en opwindend liefdesverhaal

Oorspronkelijke titel The Missus

Omslag DPS Design & Prepress Studio

Uitvoering paperback

Formaat 13,7 x 21,3 cm

Omvang ca. 336 blz.

Prijs ca. € 25,-

ISBN 978 90 446 5409 7

ISBN e-boek 978 90 446 5410 3

NUR 302

Verschijnt juni

• Backcards

• Posters

• Boekenleggers

E L JAMES werd door Time Magazine verkozen tot een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Vijftig tinten grijs stond 133 weken aaneen in de New York Times -bestsellerlijst. Wereldwijd zijn van de Vijftig tintenserie 165 miljoen exemplaren verkocht in vijftig talen. James was intensief betrokken bij de succesvolle verfilmingen van de serie. Ze woont met haar man en twee kinderen in West-Londen.

JUNI / 25 / ROMANTISCHE FICTIE
NINO MUÑOZ

LOREN SNEL Een roma zijn met e trouw t

de gouden en rauwe randjes van de stad leert kennen. Langzaamaan ontwikkelt Nora vertrouwen in de kracht van haar foto’s. Dan ziet ze Dominik staan, de mooiste en meest getalenteerde schilder die de stad rijk is. Nora wil hem, en hij wil Nora schilderen. Terwijl obsessie en liefde in een katen-muisspel verstrengeld raken, vergeet Nora steeds vaker achterom te kijken. Tot Dominik één vrucht te veel plukt van haar toewijding en de jonge kunstenaars ontdekken welke prijs je betaalt voor liefde op het doek.

Muze meandert door het onstuimige land van twintiger zijn en je eigen ambities met onzekerheid in de weg zitten. Een roman over hoe samen te zijn met een ander en intussen trouw te blijven aan jezelf. Nora’s pijn en volwassenwording – als kunstenaar en als mens – laten ons nadenken over waar de vrijheid en schuld van een ander eindigt, en onze zelfstandigheid begint.

SEPTEMBER / 26 / ROMAN

n over hoe samen te en ander en intussen e blijven aan jezelf

Omslag Prometheus

Uitvoering paperback

Formaat 13,7 x 21,3 cm

Omvang ca. 256 blz.

Prijs ca. € 22,50

ISBN 978 90 446 5155 3

ISBN e-boek 978 90 446 5156 0

NUR 301

Verschijnt september

LOREN SNEL (1992) is schrijver, essayist en redacteur. Ze publiceerde onder andere bij Hard//hoofd, Seizoenszine en rekto:verso. In 2022 werd zij genomineerd voor De Prijs voor de Jonge Kunstkritiek met een essay over plagiaat van levenskunst. Muze is haar debuutroman.

DELOBEL
MAARTEN

uit

een even geestig als ingenieus boek over een jonge, net gescheiden vrouw

‘Beste boek van het jaar.’

THE OBSERVER

‘Een slimme en grappige coming-of-divorce-roman, een verhaal over verwerking, met een sympathieke heldin om aan te moedigen.’

THE GUARDIAN, BOEK VAN HET JAAR

‘Belooft een van de meestbesproken boeken van het jaar te worden.’

THE SUNDAY TIMES

‘Heiseys behendige controle over haar verhaal en waanzinnig grappige zinswendingen zorgen ervoor dat Maggie monsterlijk kan worden als ze van de ene rampzalige keuze naar de andere fladdert, maar ze blijft hartverscheurend herkenbaar.’

THE TIMES

De
boekenhit
Londen:

MONICA HEISEY

Oorspronkelijke titel Really good, actually

Omslag Prometheus

Illustratie omslag Cynthia Torrez

Uitvoering paperback

Formaat 13,7 x 21,3 cm

Omvang ca. 416 blz.

Prijs ca. € 24,99

ISBN 978 90 446 5383 0

ISBN e-boek 978 90 446 5384 7

NUR 302

Verschijnt juni

• Posters

• Boekenleggers

leven alleen, kan ze haar huur niet betalen en schiet haar PhD totaal niet op... Toch is ze vastberaden om haar nieuwe status als Verrassend Jong Gescheidene© te omarmen. Maggie ontdekt nieuwe hobby’s, keert terug in de datescene, deelt te veel details in groepchats en gaat uit met haar onstuimige, net gescheiden vriendin Amy.

Terwijl Maggie zich in de chaos van het eerste jaar na haar scheiding stort, begint ze aan alles te twijfelen: waarom trouwen we nog steeds? Heb ik gefaald voordat ik überhaupt was begonnen? Hoeveel nachtelijke hamburgers moet ik nog eten voordat ik gelukkig word?

Maar verder gaat het goed met me is ontzettend grappig, messcherp en pijnlijk herkenbaar. Het is een onweerstaanbare debuutroman over de onzekerheden van moderne liefde, vriendschap en geluk van een prachtige nieuwe stem in de letteren, Monica Heisey.

MONICA HEISEY is een schrijver van tv-scenario’s en essays uit Toronto die tegenwoordig in Londen woont. Ze publiceerde onder meer in The New Yorker The New York Times en The Guardian en op VICE Maar verder gaat het goed met me is haar debuutroman.

JUNI / 29 / ROMAN

ASHLEY AUDRAIN

de puntjes uitgewerkt. Net zoals het hoort, denkt de gastvrouw. En dan komen de genodigden aan. Blair bestudeert Whitney, Whitney bestudeert Rebecca en Rebecca bestudeert de kinderen, die zorgeloos ronddollen. Mara is niet komen opdagen, al kijkt ze toe vanaf een afstand. Drank vloeit tot laat in de nacht, verboden blikken worden uitgewisseld. Tot Whitneys uitbarsting tegen haar zoontje plots onbedoeld de gasten bereikt en lang voorgehouden maskers onherroepelijk afvallen. Wanneer datzelfde zoontje later uit zijn slaapkamerraam valt, kijkt iedereen naar elkaar. Want waartoe is een vrouw in staat wanneer haar reputatie op het spel komt te staan?

De fluisteringen verkent jaloezie, vriendschap, verlangen, moederschap en de intuïties die wij onderdrukken. Met deze indringende roman bewijst Audrain opnieuw hoe treffend ze onder de vrouwenhuid kan kruipen.

JUNI / 30 / ROMAN
Een pag er verlor we toe slech

eturner over wat en gaat wanneer geven aan onze tste impulsen

Oorspronkelijke titel The Whispers

Vertaling Ineke de Groot

Omslag Jan van Zomeren

Uitvoering paperback

Formaat 13,7 x 21,3 cm

Omvang ca. 296 blz.

Prijs ca. € 23,99

ISBN 978 90 446 4474 6

ISBN e-boek 978 90 446 5372 4

NUR 302

Verschijnt juni

Over De duw :

‘De duw is een verslavende, aangrijpende en onweerstaanbare roman die alles wat je dacht te weten over het moederschap in twijfel weet te trekken.’

HET PAROOL

‘Goed uitgedacht, bedachtzaam gecreëerd, levendig gerealiseerd en aangrijpend, dit is een slimme conceptroman die de angsten en onzekerheden die bijna elke moeder heeft manipuleert en exploiteert.’

THE GUARDIAN

ASHLEY AUDRAIN (1982) werkte voorheen als publiciteitsmanager bij Penguin Books Canada, waar zij met bestsellerauteurs als Khaled Hosseini en Elizabeth Gilbert werkte. De duw was haar debuutroman en verscheen in meer dan dertig landen. Audrain woont met haar gezin in Toronto.

BARBARA STONEHAM

Zomerlezen, nu e juni t/m a

ISBN 978 90 446 5148 5 ISBN 978 90 446 3592 8 ‘Ontroerende en geestige roman.’ PLUS MAGAZINE
€ 15,‘Een prachtige fictieve biografie van de avontuurlijke en eigenzinnige Julia.’ NRC

xtra voordelig van ugustus

€ 15,-

‘De serie Q van thrillerauteur Jussi AdlerOlsen is ongekend populair en dat is terecht.’

‘Thrillerfenomeen S.K. Tremayne gunt je een gruwelkijkje achter de schermen van een luxeresort.’

€ 15,-

ISBN 978 90 446 5102 7
978 90 446 4447 0
ISBN
NRC
KNACK

Gesloten wegens omstandigheden

Wanneer de Belgisch-Marokkaanse vrachtwagenchauffeur Hakim ontdekt dat hij onvruchtbaar is, belandt hij in een existentiële crisis. Zijn huwelijk met Nadia, een succesvol en drukbezet onderneemster, dreigt daardoor nog meer in het gedrang te komen. Terwijl Hakim zijn lusteloze en kinderloze huwelijk vervolgens tracht te ontvluchten, raakt hij in de ban van een groep xenofobe vrachtwagenchauffeurs die zich verzetten tegen de migranten in Calais. Wanneer de groep stilaan verandert in een militante organisatie en hun verzet tot een gewelddadige confrontatie leidt, komt Hakims toekomst plots op het spel te staan. Zal hij nog naar huis kunnen terugkeren? En nog belangrijker: voelt zijn huis nog wel als thuis?

Gesloten wegens omstandigheden is een roman die hoofd versus hart centraal zet en daarbij vragen over nationaliteit en cultuur oproept. In een zinderende vertelling onderzoekt Mohamed Ouaamari de crisis van identiteit en mannelijkheid in een tijdperk waarin grenzen steeds meer het lot van mensen bepalen.

Over Groetjes uit Vlaanderen: ‘Boordevol kritische kwinkslagen biedt hij een kijk in de Marokkaanse cultuur, de banaliteit ervan weet hij buitengewoon sappig te beschrijven (...). Geen detail ontsnapt aan zijn humor.’

DE LAGE LANDEN

Groetjes uit Vlaanderen bestaat uit vier delen, die elk een levensfase bestrijken, en op die manier elk een metaforisch cassettebandje met herkenbare, grappige en pijnlijke verhalen vullen.’

DE NEDERLANDSE BOEKENGIDS

‘Mohamed Ouaamari bewijst in zijn debuut dat hij niet enkel de korte sprint beheerst – op Twitter en in columns voor deze krant – maar dezelfde scherpte ook tweehonderd pagina’s lang vast kan houden. (...) Leerrijk en grappig, kritisch en minzaam.’

DE MORGEN

Omslag Mohamed Ouaamari en Mouad

Boulhana

Uitvoering paperback

Formaat 12,5 x 20 cm

Omvang ca. 232 blz.

Prijs ca. € 21,99

ISBN 978 90 446 5349 6

I SBN e-boek 978 90 446 5350 2

NUR 301

Verschijnt september

MOHAMED OUAAMARI (1991) schrijft columns voor De Morgen en publiceerde eerder het goed onthaalde

Groetjes uit Vlaanderen. Hij heeft een scherpe kijk op de samenleving en beschrijft fijnbesnaard en met veel humor de wereld om zich heen. Gesloten wegens omstandigheden is zijn debuutroman.

SEPTEMBER / 35 / ROMAN
MOHAMED OUAAMARI
JEROEN GIJSELINCKX

Een prijswinnende Griekse roman,

Niki CHRISTOS CHOMENIDIS

Het leven van Niki, geboren in 1938 als dochter van een vooraanstaande Griekse communist, ligt voor haar eerste verjaardag al overhoop. Haar ouders zijn gearresteerd en samen met haar moeder wordt ze verbannen naar verschillende eilanden. Ze groeit op in Athene ten tijde van de Italiaanse en Duitse invasie, de Duitse bezetting en de burgeroorlog die daarop volgt, en moet daarna nog zeven jaar met haar ouders onderduiken in een buitenwijk van Athene.

Niki’s dogmatische ouders willen haar opvoeden als ideale communiste in plaats van als gewoon meisje, wat ten koste gaat van haar levensvreugde.

Zal het haar lukken uit het keurslijf los te breken?

Niki is een opmerkelijke, ontroerende roman over het verlangen naar persoonlijke vrijheid van een modeldochter die zich ontwikkelt tot een vrouw met haar eigen leven. Tegelijk vertelt het ook de brute geschiedenis van Griekenland in de twintigste eeuw.

‘Het verhaal van een vrouw wordt het verhaal van een land in deze krachtige, vlammende roman.’

HISTORIA

‘Wat Chomenidis doet is indrukwekkend: het overbrengen van de meest emotionele en menselijke momenten van de geschiedenis.’

TO VIMA

‘Op een zeer directe en bijzondere manier weet Chomenidis menselijke handelingen te belichten. Zoals Milan Kundera zegt: “De romancier is historicus noch profeet: hij is een onderzoeker van het bestaan.”’

KATHIMERINI

Oorspronkelijke Nίκη

Vertaling Hero Hokwerda

Omslag Tessa van der Waals

Uitvoering luxe paperback

Formaat 13,7 x 21,3 cm

Omvang ca. 432 blz.

Prijs ca. € 25,-

ISBN 978 90 446 5219 2

ISBN e-boek 978 90 446 5220 8

NUR 302

Verschijnt september

CHRISTOS CHOMENIDIS (1966) is een Griekse romanschrijver. Hij studeerde rechten aan de universiteit van Athene. Voor Niki ontving hij in 2021 de Prix du livre européen.

SEPTEMBER / 37 / ROMAN
NIKOS KOKKALIS

Wordt verfilmd met onder

anderen Johan Heldenbergh, bekend van de verfilming van

SANDRO VERONESI EN EDOARDO DE ANGELIS

Commandant

Een waargebeurd verhaal over moed en mededogen

1940. Italië is in oorlog. Salvatore Todaro heeft de leiding over de onderzeeër Cappellini, varend over de wateren van de Atlantische Oceaan. Een Belgisch vrachtschip is in zicht. De vijand. Commandant Todaro doet wat hij moet doen: hij laat het schip zinken. Maar in strijd met bevelen van hogerop, gehoorzamend aan de veel overtuigender wet van de zee, redt hij de 26 overlevenden en brengt hen aan

is Sandro Veronesi’s kijk op dit waargebeurde verhaal van menselijkheid in tijden van oorlog. Het is een even aangrijpend als noodzakelijk boek voor onze tijd, waarin politici daadwerkelijk oproepen asielboten tegen te houden of zelfs te bombarderen.

Over De kolibrie: ‘Een van de belangrijkste Italiaanse auteurs van zijn generatie.’

BOEKENPANEL DE WERELD DRAAIT DOOR

‘Een rijke en intrigerende roman van een schrijver die alles heeft gegeven wat hij in zich had.’

HET PAROOL

‘Minutieus ontleedt Veronesi moeizame relaties tussen mannen en vrouwen, tussen ouders en kinderen.’

TROUW

‘Als romanschrijver lijkt Veronesi steeds tijdlozer te worden. In Italië wordt hij al vergeleken met Beckett en Tolstoj.’

HUMO

Oorspronkelijke titel Commandante

Omslag Bart van den Tooren

Uitvoering luxe paperback

Formaat 12,5 x 20 cm

Omvang ca. 144 blz.

Prijs ca. € 18,99

ISBN 978 90 446 5328 1

ISBN e-boek 978 90 446 5329 8

NUR 302

Verschijnt juni

SANDRO VERONESI (1959) is een van de grootste Italiaanse schrijvers van zijn generatie. Maar liefst tweemaal won hij de Premio Strega, de belangrijkste Italiaanse literaire prijs van het jaar; voor zijn romans Kalme chaos en De kolibrie

EDOARDO DE ANGELIS (1978) is een Italiaanse filmregisseur en scenarioschrijver.

JUNI / 39 / LITERAIRE NON-FICTIE
DELOGU
MARCO

Veertig jaar na publicatie nu als graphic novel

UMBERTO ECO EN

MILO MANARA

De naam van de roos

De naam van de roos was een wereldwijde bestseller en is nog altijd een ongekend populaire roman. Met zijn unieke combinatie van thema’s en genres wist Umberto Eco een enorm publiek aan te spreken. Het is niet voor niets dat Le Monde het boek uitriep tot een van de honderd belangrijkste boeken van de twintigste eeuw.

Ruim veertig jaar na de verschijning van De naam van de roos krijgen lezers opnieuw de kans zich te verliezen in de verhaalwereld van Umberto Eco.

Niemand minder dan Milo Manara brengt de roman naar de wereld van de negende kunst. In deze graphic novel maakt Manara het werk van zijn landgenoot tot een geheel nieuwe beleving.

Oorspronkelijke titel Il nome della rosa

Vertaling Pietha de Voogd

Uitvoering integraal gebonden

Formaat 17 x 24 cm

Omvang ca. 72 blz.

Prijs ca. € 24,99

ISBN 978 90 446 5348 9

NUR 360

Over De naam van de roos: ‘Het bewijs dat een bestseller toch van superieure kwaliteit kan zijn.’

VRIJ NEDERLAND

‘Een roman zó vol fantasie en eruditie, als er weinige bestaan.’

ELSEVIER

‘Virtuoos divertissement.’

NRC

Verschijnt juli

Graphic novel LEONARDO

• Posters UMBERTO ECO (1932-2016) was een van de grootste en succesvolste schrijvers van Europa, en de auteur van wereldwijde bestsellers als De naam van de roos, De slinger van Foucault, Het eiland van de vorige dag, Baudolino en De begraafplaats van Praag

MILO MANARA (1945) is een Italiaanse tekenaar voor wie Umberto Eco, zelf ook groot stripliefhebber, veel bewondering had.

JULI / 41 / GRAPHIC NOVEL
CENDAMO
VERSCHIJNT
2024
DEEL 2
IN

HERMAN BRUSSELMANS

Omslag Kris Demey

Uitvoering gebonden

Formaat 13,7 x 21,3 cm

Omvang ca. 288 blz.

Prijs ca. € 23,99

ISBN 978 90 446 5370 0

ISBN e-boek 978 90 446 5371 7

NUR 301

Verschijnt september

stand in de onverklaarbare wereld lijkt ver van hen af te staan, al zijn ze zich bewust van het schisma tussen Oost en West.

De liefde is net groot genoeg om hen te laten trouwen. Sofie wordt op de koop toe zwanger. Hoe zal het hen met z’n drieën verder vergaan?

Het huwelijk van Jan en Sofie is een roman die de pen van Herman Brusselmans waardig is. Het zoveelste toppunt in zijn gestaag uitdijende, door velen bewonderde oeuvre.

HERMAN BRUSSELMANS werd geboren te Hamme op 9 oktober 1957. Na veel vijven en zessen groeide hij uit tot misschien wel een heel belangrijk auteur. De schrijver is bescheiden, beleefd en vriendelijk. Vele fans zijn hem daar dankbaar voor, en ook voor z’n meer dan 85 boeken, die de literatuur steeds weer op stelten zetten.

SEPTEMBER / 42 / ROMAN

Boy meets girl in een Brusselmansjasje: zo werd de liefde nog beschrevennooit

Over Theet 77 :

‘Brusselmans gaat op zoek naar de duistere bronnen van zijn bestaan, naar de ervaringen uit zijn jeugd die hem hebben getekend. Hij kijkt het monster van zijn angsten in de ogen, de ervaringen die hem hebben geteisterd, laten kermen en klappertanden.’

DE VOLKSKRANT ****

‘Theet 77 biedt een sublimatie, die van ontwapenend zelfinzicht getuigt. In die zin is dit de Brusselmans-roman waarop we eigenlijk niet meer gerekend hadden.’

NRC ∙∙∙∙

‘Aan het einde van dit boekwerk vat Brusselmans zijn eigen carrière beknopt samen: “Ik schreef boeken die meteen vergeten werden, ik schreef boeken die bleven hangen.” Theet 77 mag nu al bij die laatste soort gerekend worden.’

DE STANDAARD

KOEN BROOS

AP DIJKSTERHUIS

Omslag Sander Patelski

Uitvoering paperback

Formaat 12,5 x 20 cm

Omvang ca. 304 blz.

Prijs ca. € 22,99

ISBN 978 90 446 5344 1

ISBN e-boek 978 90 446 5345 8

NUR 301

Verschijnt juni

Hier ben ik dan. Je zoon. Lange tijd wist ik weinig over je. Twintig jaar nadat ik de blikken trommel vond in moeders secretaire durfde ik hem eindelijk te openen. Ik bekeek de foto’s, ik las de brieven die moeder en jij elkaar stuurden en ik legde ze op een denkbeeldige tijdbalk die begon in 1957 en eindigde in 1973. Ik diepte oude fotoalbums op waarvan ik wist dat ze op zolder stonden en ik sorteerde de andere documenten die ik aantrof in de trommel: krantenknipsels, ambtelijke stukken, rechtbankverslagen. Ik begon te lezen en het leek alsof ik terechtkwam in een overwoekerde kasteel-

laat Ap Dijksterhuis zien hoe een heftige gebeurtenis het leven van een gezin voor altijd ontwricht. Hoe ga je om met een verleden dat je niet goed kent, maar waarvan je weet dat het zowel verwarrend als gruwelijk is? Wil je alles weten, of is het soms maar beter om dingen niet te weten? En kan dat? Kun je je verleden uit de weg gaan? In dit pijnlijke en tegelijkertijd ontroerende boek, dat vrijwel volledig op waarheid berust, schetst de schrijver hoe hij omging en omgaat met zijn ongewone familie-

Een nagenoeg autobiografische roman over een schokkende gebeurtenis, een voor altijd ontwricht gezin en een zoektocht naar het verleden. Pijnlijk, eerlijk, ontroerend, liefdevol en gruwelijk.

AP DIJKSTERHUIS (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Het slimme onbewuste, Op naar geluk, De merkwaardige psychologie van een wijndrinker, Wie (niet) reist is gek, Maakt geld gelukkig?, het kinderboek Tussen je oren, Wegwee, de novelle Bart en Inspiratie. Van zijn boeken zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

JUNI / 45 / ROMAN
Vader
BOB BRONSHOFF

Voor het eerst sa

Twintig jaar geleden debuteerde de jonge arts-microbioloog Miquel Bulnes met Zorg, een moderne satire over de zorgsector, twee jaar later gevolgd door Lab, een tragikomische roman over de medische wetenschap. Zorg is het ontroerende verhaal van een jonge chirurg in opleiding die zich staande tracht te houden in een ziekenhuis bevolkt door hypochonders, querulanten, borderliners, aanstellers en mensen die – tja, gewoon ziek zijn.

‘Een vermakelijke en vlot geschreven moderne zedenkomedie. De humor van Zorg zit ’m niet alleen in de verhalen van alledaagse waanzin, maar vooral in de herhaling. Bulnes toont zich meester van de running gag.’

‘Deze roman is zo geslaagd door de humor, de stijl, de vorm waarin het verhaal is gegoten en de knappe wijze waarop het gevoel van hectiek wordt opgeroepen.’

men in één band

Over Lab:

‘Toon me een humoristisch, vlot lezend boek en ik toon u Lab. Wetenschap is toch beduidend minder droog dan je aanvankelijk misschien denkt.’

8WEEKLY

‘Bulnes lezen is vooral vaak lachen.’

MEER DAN

20.000 EXX.

ZORG EN LAB VERKOCHT

bezig met fundamenteel kankeronderzoek. Wanneer het faculteitsbestuur een slordig artikel van hem aangrijpt om zijn professor onder druk te zetten, moet Jidde zich in allerlei bochten wringen om hier niet het slachtoffer van te worden. en Lab immens populair, reden om ze nu samen in één band te bundelen.

Prijs ca. € 29,99

ISBN 978 90 446 5364 9

ISBN e-boek 978 90 446 5365 6

NUR 301

ILJA KEIZER

Na Zorg en Lab schreef MIQUEL BULNES (1976) de grote en succesvolle historische romans Het bloed in onze aderen (shortlist Libris Literatuur Prijs) en Reconquista, de roman/thriller Openbaringen, die tegelijkertijd als graphic novel verscheen, en de roman Monstrum

VRIJ NEDERLAND

Op veler verzoek weer leverbaar: het ontroerende verhaal van Pia de Jong over haar dochter

‘De Jong sleurt de lezers mee haar burcht in en maakt het pijnlijke mengsel van liefde en angst scherp voelbaar.’

DE VOLKSKRANT

‘Het boek dat De Jong schreef is een aangrijpende ziektegeschiedenis die alleen dragelijk is doordat je de goede afloop al kent, met afwisselend scherpe beelden van de buitenwereld (...) en een overdaad aan liefde en harmonie binnenshuis.’

NRC

‘Als iets in Charlotte meesleept, zijn het wel de beschrijvingen van de dierlijke manier waarop je van een ander kunt houden.’

OPZIJ

‘De Jong draait er niet omheen (...) toch tilt ze dit persoonlijke verhaal naar een niveau dat verder gaat dan het persoonlijke, zoals alleen grote literatuur dat kan.’

DE LIMBURGER *****

MET EEN NIEUW WOORD VOORAF

De bevertheorie ANTTI TUOMAINEN

De problemen stapelen zich op in dit even spannende als geestige boek over verzekeringswiskundige Henri Koskinen van Antti Tuomainen, de bestsellerauteur uit Finland die de wereld aan het veroveren is.

Henri is niet alleen verzekeringswiskundige, maar ook eigenaar van een avonturenpark. Als hij intrekt bij zijn vriendin Laura en haar dochter in een buitenwijk van Helsinki lijkt zijn bestaan aanvankelijk kalm te verlopen. Hij doet zijn best een vaderfiguur voor zijn nieuwe dochter te zijn en wordt lid van de jongevadersclub in de buurt. Maar de rust is van korte duur. Een rivaliserende parkondernemer probeert succesvoller te worden en gaat zich te buiten aan criminele handelingen. Hoe combineer je je steeds lastiger wordende werk met de onvoorspelbaarheid van een gezinsleven? Die twee lijken maar één gemene deler te hebben: ze kunnen allebei heel slecht tegen dode lichamen, zeker als dat er steeds meer worden. Om dit schijnbaar onmogelijke raadsel op te lossen moet Henri ver buiten zijn wiskundig gedefinieerde comfortzone stappen.

Oorspronkelijke titel Majavateoria

Vertaling Anton Havelaar

Omslag Studio Monty

Uitvoering paperback

Formaat 13,7 x 21,3 cm

Omvang ca. 264 blz.

Prijs ca. € 22,50

ISBN 978 90 446 5336 6

ISBN e-boek 978 90 446 5337 3

NUR 302

Verschijnt juli

ANTTI TUOMAINEN (1971) is een van de succesvolste thrillerauteurs van Finland. Zijn boeken zijn in meer dan 25 talen vertaald. Verscheidene malen viel zijn werk in de prijzen en twee van zijn thrillers werden door The Times geschaard onder de beste boeken van het jaar. Het eerste deel van zijn trilogie, De haasfactor, wordt verfilmd met niemand minder dan Steve Carell.

JULI / 51 / ROMAN
NU VOOR € 15,- VILLE JUURIKKALA ISBN 978 90 446 4823 2 ISBN 978 90 446 5081 5

Daar komen de vliegen DAVID PEFKO

In Daar komen de vliegen schetst David Pefko het levendige portret van de beruchte New Yorkse beurshandelaar Jerry Kirschenbaum, een joodse man met lobbige hamsterwangen, die decennialang een systeem hanteerde waar iedereen in geloofde maar waar niets van klopte. Daar komen de vliegen is een zenuwslopend kat-en-muisspel, maar ook een ontroerend familiedrama. Het is een roman over schuld en boete, over onwrikbaar vertrouwen en sluimerend ongeloof, en over eeuwigdurend afscheid. David Pefko baseerde Daar komen de vliegen op het waargebeurde verhaal van Bernie Madoff, die gedurende de financiële crisis in 2008 onverwacht het gezicht van het absolute kwaad werd.

Omslag Sander Patelski

Uitvoering paperback

Formaat 15 x 23 cm

Omvang 360 blz.

Prijs € 22,99

ISBN 978 90 446 5374 8

ISBN e-boek 978 90 446 2232 4

NUR 301

‘Pefko laat ons het gezicht van hebzucht zien, terwijl we dachten dat we dat voor 150 jaar hadden opgesloten.’

DE VOLKSKRANT ****

‘Deze roman laat goed zien hoe afhankelijk onze economie is van vertrouwen en dus van illusies. De lezers wandelen, net als beschreven beleggers, over drijfzand.’

NEDERLANDS DAGBLAD

‘Pefko slaagt erin om een tijdloos verhaal te maken over een man die boven zichzelf wil uitstijgen en keihard ten val komt. Hoe fout Kirschenbaum ook is, Pefko laat je van hem houden.’

NOORDHOLLANDS DAGBLAD

DAVID PEFKO (1983) debuteerde in 2009 met de roman Levi Andreas. In 2011 verscheen zijn tweede roman, Het voorseizoen, waarvoor hij de Gouden Boekenuil in ontvangst mocht nemen. Pefko publiceerde onder meer verhalen en columns in Tirade, Hollands Maandblad, Das Magazin, De Morgen, Vrij Nederland en NRC

BERT NIENHUIS

De klassieke roman over een totale oplichter. Anno 2023 opnieuw actueel door de Netflix-serie Madoff.

Het drielichamenprobleem

ISBN 978 90 446 4579 8

Prijs € 10,-

Het donkere woud

ISBN 978 90 446 4581 1

Prijs € 10,-

Het einde van de dood

ISBN 978 90 446 4583 5

Prijs € 10,-

Binnenkort op Netflix

Verfilmd door de makers van Game of Thrones

Ashley Audrain

Ap Dijksterhuis

Monica Heisey

E L James

Alexander Snegirjov

Sandro Veronesi en Edoardo De Angelis

De fluisteringen

Vader

Maar verder gaat het goed met me

De Missus

Ik schrijf u vanuit Moskou

Commandant

Umberto Eco en Milo Manara

Antti Tuomainen

De naam van de roos

De bevertheorie

Tom Lanoye

Sanne van Rij

Herman Brusselmans

Christos Chomenidis

Mohamed Ouaamari

Connie Palmen

Zadie Smith

Loren Snel

ReinAard

Ik weet zeker dat het liefde was

Het huwelijk van Jan en Sofie

Niki

Gesloten wegens omstandigheden

Voornamelijk vrouwen

Charlatan

Muze

JUNI AUGUSTUS JULI SEPTEMBER

NEDERLAND

Verkoop

Herengracht 48

1015 BN Amsterdam

Postbus 1662

1000 BR Amsterdam

T (020) 624 19 34

E verkoop@pbo.nl

www.uitgeverijprometheus.nl

Hoofd verkoop

Niels Koemans

T (020) 521 05 27

E n.koemans@pbo.nl

Verkoop binnendienst

T (020) 624 19 34

E verkoop@pbo.nl

Verkoop buitendienst

Janne van den Bosch

T 06 46 76 39 24

E j.vandenbosch@pbo.nl

Hoofd publiciteit

Maartje Latten

T (020) 624 19 34

E m.latten@pbo.nl

Bestellingen

Alle fondsen: Centraal Boekhuis

BELGIË Verkoop L&M Books

Hessenstraatje 3 bus 6

2000 Antwerpen

T +32 (0) 3 293 68 14

E info@lmbooks.be

www.lmbooks.be

Marc Grossen

T +32 (0) 472 98 01 02

E marc@lmbooks.be

Ilse Schollaert

T +32 (0) 474 34 81 07

E ilse@lmbooks.be

Pers en promotie

Pieter Peyskens

T +32 (0) 478 97 16 25

E pieter@lmbooks.be

Caroline Mariën

T +32 (0) 497 15 92 05

E caroline@lmbooks.be

Alle genoemde verschijningsdata zijn indicatief

De fondslijst van Prometheus is eenvoudig te raadplegen via www.uitgeverijprometheus.nl

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.