Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

Z U N D E R T S E

O P L AG E :

6 MAART 2013 WEEK 10

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

9300

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Volg ons via twitter: @ZundertseBode

NIEUWE SHOW RIJSBERGS TONEEL

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

In startblokken voor Trekkertrek Zundert

Caravanbrand op camping ‘t Oekeltje

ZUNDERT - Op zondag 12 mei vanaf 09.00 uur vindt voor de 30ste keer Trekkertrek Zundert plaats op het terrein bij Café Stuivezand. Alweer voor de vijfde maal keer ligt de organisatie van dit evenement volledig in handen van buurtschap Stuivezand. Met een deelnemersveld van ruim 220 deelnemers wordt er gestreden in de landbouwklassen van 3,5 tot en met 12 ton, de Agrisport - en Hypropullerscompetitie en de Jeeptrek. Bezitters van tractoren, shovels, gronddumpers, rupsvoertuigen en dergelijke boven de 12 ton kunnen inschrijven, voor deelname in de vrije klasse. Surf voor meer informatie naar www.trekkertrekzundert.nl

RIJSBERGEN - Op camping ‘t Oekeltje in Rijsbergen heeft zondagavond rond 21.15 uur een brand gewoed in een stacaravan. Niemand raakte gewond. Vermoedelijk is de brand aangestoken. De caravan stond al geruime tijd leeg. De brandweer kwam met vijf wagens ter plekke. De deuren van de caravan werden geforceerd om de brand te bedwingen. In de caravan is veel schade. De bewoners reageerden nogal onrustig op de brand. In het verleden vonden al vaker verdachte branden op de camping plaats.In het najaar van 2011 brandden er in drie weken tijd vijf caravans uit. De politie hield toen een buurtonderzoek en maakte een daderprofiel.

W E E K B L A D

Snelheidsduivel is rijbewijs kwijt

In startblokken voor Rijsbergse Autocross

RIJSBERGEN - Een 68-jarige man uit Rijsbergen is vorige week dinsdag rond 10.45 uur op de Graaf Engelbertlaan (zuidelijke rondweg) in Breda betrapt op een forse snelheidsovertreding. Een politieman met een lasergun constateerde dat de bestuurder van een Toyota Prius met wel heel veel overtuiging het gaspedaal van zijn voertuig wist in te drukken. De man reed namelijk met een snelheid van 117 km / uur op een gedeelte waar een maximumsnelheid van 50 km / uur geldt. Beduidend te snel dus. De bejaarde verdachte werd op de Rijsbergseweg staande gehouden. Het rijbewijs van de Rijsbergse snelheidsduivel is ingevorderd.

RIJSBERGEN - Op zondag 24 maart vindt de jaarlijkse Autocross Rijsbergen plaats. Op de locatie Breedschotsestraat treden lokale autocrossers aan tegen onder meer Belgische tegenstanders. In tegenstelling tot voorgaande edities wordt dit jaar niet ook op zaterdag gereden maar uitsluitend op zondag 24 maart. De wedstrijden starten tussen 10.00 uur en 10.30 uur. Uit ieder kerkdorp van de gemeente Zundert doen coureurs mee in diverse klassen, zoals de Lage Kever Klasse en de Standaard Klasse. Dit jaar is ook de Junior Klasse weer van de partij. Op het crossterrein is er volop eten en drinken te nuttigen en bij mooi weer is er een springkussen voor de kids.

Geblesseerde Schalk voorlopig aan de kant ZUNDERT - Het in Zundert trainende NAC kan de komende weken geen beroep doen op Alex Schalk. De 20-jarige aanvaller liep afgelopen week tijdens de training een kneuzing in zijn voet op na een duel met ploeggenoot Tim Gilissen. Dat meldt Voetbal International. Hoe lang de geboren Bredanaar uit de roulatie is valt nu nog moeilijk in te schatten. De verwachting is dat de spits tussen de drie en zes weken niet inzetbaar is in de Bredase ploeg. Schalk maakte dit seizoen tot dusver drie competitiedoelpunten voor NAC. De spits, die in Breda een doorlopend contract heeft tot medio 2015, zou overigens op het verlanglijstje van FC Utrecht staan.

Informatieavond glaucoom bij Amphia ZUNDERT - In het kader van de internationale glaucoom week van 11 tot en met 15 maart 2013 houdt de afdeling Oogheelkunde van het Amphia Ziekenhuis op donderdag 14 maart 2013 een informatiebijeenkomst over Glaucoom. De informatiebijeenkomst start om 19.30 uur en is om 21.00 uur afgelopen. Naast een presentatie van dr. Thomas Colen, oogarts in het Amphia Ziekenhuis, is er voldoende ruimte voor vragen. De bijeenkomst vindt plaats in de Gehoorzaal, locatie Langendijk in Breda. Mensen met glaucoom en andere belangstellenden die deze bijeenkomst willen bijwonen zijn van harte welkom. Inschrijven is niet nodig.

ZUNDERT - Het jaarlijkse Onderling Muziek Toernooi (OMT) in sporthal Onder de Mast is weer in aantocht. Dat betekent voor de deelnemende muziekverenigingen uit de gemeente Zundert weer repeteren geblazen om zondag 24 maart goede voorbereid in de startblokken te staan. Dat geldt ook voor Harmonie Nut en Vermaak. Dit jaar treden harmonie en drumband gescheiden op. FOTO CHARLES LUIJTEN

M IZundert D D Evoorlopig L B U R G S E & V E E R S E Inwoners gemeente aangewezen op alternatieven

Postkantoor bijna maand dicht ZUNDERT - Het postkantoor in Bruna Zundert aan de Molenstraat 80 zal binnenkort bijna een maand sluiten. Reden is de grootscheepse verbouwing die het pand dan ondergaat, zo meldt eigenaar Albert Stevense. DOOR ADDO SPRANGERS Het betekent dat de inwoners van de gemeente Zundert gedurende 19 maart tot en met 10 april op alternatieven zijn aangewezen. Albert Stevense: “Postzegels kunnen bijvoorbeeld bij Albert Heijn worden gekocht. Voor aangetekende stukken, pakketjes en dergelijke kunnen mensen terecht bij het servicepunt van de Spar. Voor transacties als het overschrijven van auto’s en dergelijke is men aangewezen op de Plus in Rijsbergen, terwijl voor bijzondere zaken als chauffeurspassen naar het ING-kantoor aan de Markendaalseweg in Breda. De postbussen worden tijdelijk verhuisd naar scholengemeenschap Mencia San-

VANDAAG t h u BIJ DE BODE

i

Rucphen

37e RABOBANK

drode aan de Akkermolenweg, waar zij dagelijks van 08.00 uur tot 09.30 uur bereikbaar zullen zijn. Sloop Bruna Zundert is zondag 16 maart voor het laatst open, het postkantoor op donderdag 14 maart. Maandag 18 maart start de sloop van het huidige interieur van de Bruna, aldus Albert Stevense. “De voorgevel blijft intact. Binnen komt er echter een totaal nieuw interieur. De postkantoren zijn al verdwenen, landelijk worden nu ook de postagentschappen ontmanteld. Dat betekent het Kpostagentschap W dat E E B L A Din de huidige vorm niet terugkeert. Bruna en het postagentschap vormen straks één

s

Bekijk onze i n d e vrijkomende woningen in deze krant of ga naar: www.thuisvester.nl

www.brabantwerkt.nl

G Z O N D A

10 T M A A R

INTERVIEWS

PARCOURS

HOOFDSP

2 0 1 3

DEELNEMERS

ONSOR

bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

r

balie, waarbij een uitgebreide service wordt geboden. Zo kunnen bezoekers er verschillende diensten aanvragen en adreswijzigingen laten doorvoeren.” Volgens Stevense biedt de nieuwe balie straks ook de nodige voordelen. “Mensen kunnen tijdens de reguliere winkeltijden gewoon voor postzaken terecht, dus ook op koopavonden en op zaterdag. Dat geldt eveneens bij een zondagopenstelling en bijvoorbeeld evenementen. Voorheen golden voor postzaken de reguliere openingstijden van het postagentschap.” Voor het zover is moet er dus eerst nog gesloopt en verbouwd worden. Tot die tijd blijft het wat postzaken betreft even behelpen voor de inwoners van de gemeente Zundert.

e

g

i

o

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE

NIEUWS... KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Landschappen uit tijd Van Gogh herleven ZUINDERT - Op zondagmiddag 17 maart staan de poorten van de Heemtuin Rucphen voor het eerst dit seizoen op zondagmiddag weer open voor de bezoeker. Tientallen vrijwilligers staan ook in 2013 weer op 1 van de 25 zondagmiddagen paraat om de bezoekers welkom te heten. Op die zondagen kan het publiek er terecht van 13.00 uur tot 16.00 uur en van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. Deze ruim twee hectare grote tuin, waarin landschapjes uit de regio uit de tijd van Van Gogh herleven, is aangelegd en wordt nog steeds onderhouden en beheerd door mensen van de sociale werkvoorziening. De Heemtuin ligt aan de Baanvelden 12.

Motie tegen wegenvignet België ZUNDERT - De Provinciale Staten van Brabant hebben een motie aangenomen tegen de invoering van het wegenvignet in België. Op initiatief van de PvdA moeten de Gedeputeerde Staten bezwaar maken tegen het wegenvignet. De gewestelijke overheden van Vlaanderen, Wallonië en Brussel willen het vignet invoeren om buitenlandse automobilisten en vrachtwagenchauffeurs mee te laten betalen aan het onderhoud van de wegen in België. Het land is van plan om het wegenvignet vanaf 2016 te verplichten. Wie dan gebruik wil maken van de Belgische wegen is dan verplicht om een vignet te kopen. Het is niet duidelijk hoeveel zo’n vignet kost.


Koen Martens

BETONBORINGEN • betonslijpen/frezen • zagen • verankeringen • sleuven zagen • kleine sloopwerken • boren Strijbeekseweg 39b Telefoon: 06-38220171 4856 AA Strijbeek koen@martensbetonboringen.nl

www.martensbetonboringen.nl

Gebroken puin € 3.50 p/ton Ophoogzand € 4.60 p/ton Grindzand € 13.75 p/ton Drainzand € 6.50 p/ton Per volle vracht Tel: 076-5962370

Kan uw kind niet meekomen op school? Dreigt uw kind achterop te raken?

All (A) round Hairstyling

Praktijk Koene biedt hulp

Alle kappersservice aan huis

Sandra:

Bij leerproblemen zoals dyslexie, dyscalculie, ADHD of DCD biedt Els Koene hulp. Zowel voor kinderen in het basisonderwijs als voortgezet onderwijs. Ook voor huiswerkbegeleiding en studieplanning bent u bij Els Koene aan het juiste adres.

0613812397

gratis

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

Neem vrijblijvend contact op voor verdere informatie en een oriënterend gesprek:

keukens

zen uken kie e k w u thuis

Drs Els Koene (orthopedagoog/rt-er) Bredaseweg 48 4882 DG Zundert Telefoon: 076 5972896 Mobiel: 06 38346409

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl

KLIKGEBIT Dé oplossing voor als u last heeft van een loszittend kunstgebit, pijnlijke druk-

ALLEEN 9 MAART

plaatsen of moeite heeft met eten. Met een team van ervaren specialisten hebben wij alles in huis om u weer voluit te laten lachen. Belt u ons voor een afspraak. Wij heten u van harte welkom, het Levident team.

G N I T R O K *

Algemene Tandheelkunde Kroon- en Brugwerk Kunstgebit en Klikgebit

Elke Nederlandse

Implantologie

basisverzekering dekt de kosten

Vaste Prothese

voor de gehele behandeling!

Mondhygiëne

M.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico.

www.tandvitaal.nl

Levident Zundert

Levident Putte

Molenstraat 132 - Zundert

Antwerpsestraat 41 - Putte

T

+31 (0)76 - 599 05 06

T

+31 (0)164 - 60 65 88

E

zundert@levident.nl

E

putte@levident.nl

Onderdeel van:

S E L L A P O de acties. Vraag dering van lopen

*Met uitzon

naar de overige

voorwaarden in

de bouwmarkt.

DA’S NOU HET MOOIE VAN MULTIMATE

MULTIMATE ZUNDERT Meirseweg 21


actualiteit

Klaar voor Sportgala Zundert 2012

Sportsterren in de schijnwerpers ZUNDERT - Voor de sporters uit de gemeente Zundert die genomineerd zijn voor een prijs op het jaarlijks terugkerende Sportgala Zundert, begint nu het echte aftellen pas. Wie mag zich straks de Zundertse Sportman van het Jaar, Sportvrouw van het Jaar en Jeugsporter van het Jaar 2012 noemen? En welke ploegen worden er straks uitgeroepen tot jeugdteam en sportploeg van het jaar? Voor de jury van het Sportgala Zundert was het wikken en wegen. DOOR ADDO SPRANGERS De genomineerden, gesteund door hun aanhang, zullen elkaar nu bekijken en vergelijken. Vaak is dat laatste als het vergelijken van de spreekwoordelijke appels en peren. Hoe dan ook, totdat het definitieve woord is gesproken, blijft het spannend. De Zundertse Sportman van het Jaar 2012 zal in ieder geval worden aangewezen uit het viertal Adrie Roelands, Stan Godrie, Timothy Vergauwen en Henk Broeders. Kruisboogschutter Adrie Roelands deed onder meer van zich spreken door een derde plaats te behalen in de interland Nederland-België, terwijl wielrenner Stan Godrie - vorig jaar al Zundertse Sportman van het Jaar - op het erepodium stond vanwege onder meer zijn derde plaats tijdens het NK Veldrijden. Atleet Timothy Vergauwen vestigde een persoonlijk record op de 5000 meter en ballonvaardr Henk Broeders werd voor de veertiende keer Nederlands kampioen. Talent Voor de titel Zundertse Sportvrouw van het Jaar 2012 komen Paddy Hereijgers en

Dorien Kemps in aanmerking. Paddy Hereijgers - vorig jaar al Zundertse Sportvrouw van het Jaar - kreeg niet alleen de handen op elkaar door de Van GoghLoop op haar naam te schrijven, ook met de derde plaats bij het NK Veldlopen scoorde de atlete prima. Turnster Dorien Kemps vestigde de aandacht op zich door regiokampioen All Round Turnen Dames te worden en ook het kampioenschap op de brug in de wacht te slepen. Kevin Sprenkels, Kelly Jochems en Lauren Arnouts maken ieder kans op de titel Jeugdsporter van het Jaar 2012. Kruisboogschutter Kevin Sprenkels werd algemeen Nederlands kampioen bij de junioren, amazone Kelly Jochems behaalde tijdens het EK een vijfde plaats in de landenwedstrijd en wielrenner Lauren Arnouts werd derde tijdens het NK tijdrijden. Ploegen Voor de titel Sportploeg van het Jaar 2012 gingen de nominaties naar het eerste elftal van VV Zundert (kampioen 4de Klasse D), kruisboogvereniging Zeldzaam Maar Zeker (Nederlands kampioen kruisboog 20 meter traditioneel) en de wielrenners van het Tijdrijders Team Zundert (onder meer

Het Zundertse wielertalent Stan Godrie is genomineerd als Sportman van het Jaar 2011.

een eerste plaats in de finale van de Rabo Ploegentijdrit Valkenburg). Als Jeugdteam van het Jaar ten slotte zijn genomineerd Moerse Boys A1 (kampioenschap en promotie naar de 1ste klasse), VVR A1 (bekerwinnaar) en de tennissers van ZTV 1

(districtskampioen 2de klasse). Eeuwige roem en glorie. Daar gaat het om tijdens het jaarlijkse Sportgala Zundert dat dit jaar wordt gehouden in het CultuurCentrum Zundert op zaterdag 16 maart 2013. Ook alle kampi-

FOTO COLLECTIE STAN GODRIE

oenen uit de gemeente Zundert worden tijdens het Sportgala gehuldigd. Als speciale gasten zijn onder andere aanwezig Olympisch zwemcoach Jacco Verhaeren en Olympisch zwemkampioen Michael Schoenmaker.

Verjongd toneelgezelschap speelt ‘Jan Rap en Zijn Maat’

Nieuwe show Rijsbergs Toneel RIJSBERGEN - Voor Rijsbergs Toneel, anno Geestesbeschaving 1902 is het weer zover. Met veel jong talent speelt met Zundert niet bepaald overloopt van schillend dus. Samen moeten ze het met zij het derde weekend van maart een indringend toneelstuk dat u niet mag missen. een podiumcultuur die de mens geestelijk elkaar in het opvangtehuis zien te stellen. DOOR CHARLES LUIJTEN

Het is weer tijd voor een gezellig avondje

of middagje toneel. In Rijsbergen al meer dan honderd jaar. Want nog altijd is daar sinds 1902 ons Rijsbergs Toneel, Gees-

tesbeschaving anno 1902 dat hiervoor zorgt. Een hele mijlpaal waarop het dorp trots mag zijn omdat het in vergelijking

amuseert en verrijkt.

Opvangtehuis Vrijdag 15 maart, zaterdag 16 maart en zondag 17 maart komt het gezelschap, dit keer onder leiding van Mariëtte Haazen, in Koutershof voor het voetlicht met een indringend toneelstuk dat getiteld is naar de bekende uitdrukking: ‘Jan Rap en Zijn Maat.’ Wie straks in de zaal zit zal er snel achterkomen waarom het zo heet. Rijsbergs Toneel treedt de komende voorstelling wel met een bijzondere bezetting op, aangezien het stuk voor het overgrote deel gedragen wordt door jong talent.

‘Stuk wordt vooral gedragen door jong talent’ Dat moet ook wel wanneer men na wil spelen hoe het er in een opvangtehuis van jongens en meisjes aan toegaat die stuk voor stuk een verleden hebben.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO CHARLES LUIJTEN

www.internetbode.nl

Een toneelstuk met een rolbezetting waarin veel ruimte bestaat voor jong talent.

Jongelui We volgen een van de repetities waarmee in september al is begonnen. Het stuk ‘Jan Rap en Zijn Maat’ wordt voor de regisseur een hele kluif met al die jongelui, in totaal acht jongeren in de leeftijd vanaf 14 jaar. De één loopt thuis steeds weg, de ander is drugsgebruiker of steelt. Allemaal ver-

U kunt zich voorstellen wat voor consternatie dat soms teweegbrengt. Dat ook de oudere- en ervaren spelersgroep aan al dat jonge grut moet wennen is denkbaar, ofschoon een enkel jong meisje of jongen van de groep vorig jaar met deze al op de planken stond. De sfeer binnen het Rijsbergs Toneel, eveneens rijk aan jeugdige technici achter de schermen, is nog altijd prima. Ook vooral nieuw bloed tussen de 20 en 40 jaar is bij Rijsbergs Toneel zeer welkom. Enthousiasme hoopt dat de weg die het plaatselijk gezelschap heeft ingeslagen vruchten zal afwerpen. Het valt ons in elk geval op dat de jeugdspelers die we polsten stuk voor stuk veel enthousiasme uitstralen, en zich gedisciplineerd gedragen bij het opvolgen van aanwijzingen die aan ze worden gegeven. Begint u al niet een beetje nieuwsgierig te worden? Wel, neem een kaart en ga het stuk ‘Jan Rap en Zijn Maat bekijken’. Het is reeds ontelbare jaren een vast patroon van de toneelclub dat haar leden een rondgang houden met donateurkaarten. U kunt ze eerdaags dan ook bij u thuis aan de deur verwachten. Vriendelijk klantgericht. Trouwens, men verwacht van de Rijsbergse toneelclub niet anders.Opgemerkt wordt dat eventueel op de speeldata zelf voor aanvang van de voorstelling kaarten verkrijgbaar zijn aan de zaal. Tot straks in Koutershof.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op twitter: @ZundertseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PaGiNa 3


Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v. www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

Mollenbestrijding

Bastiaansen Bastiaansen Tevens 076-5968279 uw adres voor gehele ongediertebestrijding Tel. Tel. 076-5968279

reparaties - implantaten nieuwe protheses

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe met garantie

www.bastiaansenloonwerken.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

076-5976183

Vagevuurstraat 5 Zundert

Te koop:

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

Vraag vrijblijvend informatie Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

De mooiste ramen,

deuren & veranda’s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

EN G A D 3 EUR art 201

a D OPEagN9 & zondag 10.0m 0 uur

Zaterd

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Jonge bruine en witte legkippen. Tegen de leg. Ook ééndagskuikens. Ook Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, maiszaden & graszaden.

KARWEI ETTEN-LEUR

ot 17

.00 t van 10

BESTE PRIJS BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Mais- en grasland gevraagd 06-57128895

Maatwerk alle serre’s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

WWW.BRUVO.BE BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERANDA’S • RAMEN • DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Meer dan 25 jaar ervaring!

2013

G OUD IS G €LD G OUD IS G €LD GD OIUSD W WW W.WGW. OU GIESLGDE.LNDL. N L

WIJ BETALEN NU WIJ BETALEN NU R DAN € 41,MEE MEER DAN € 41,- PER GRAM PER GRAM FIJN GOUD* FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast;

”Mensen hebben vaak dierbare herinneringen aan sieraden; onze goudsmid speelt hierop in door een nieuw uitgekozen sieraad te smeden of bijvoorbeeld een gedenkmunt te maken. Het eigen goud of zilver wordt bij ons ter plekke en onder ogen van de klant omgesmolten. Wellicht heeft u een sieraad met een breuk of kapotte Twijfel nietBij langer. sluiting? Goud is Geld kunt u teUw doosje oude sieraden recht voormet vrijblijvend advies voor al uw reparaties en ontwerpen”. kan uw welverdiende vakan-

Bent u ook aan de wintersport toe?

Misschien heeft ze u ook doosjeofmet sieraden indie de ukast; zijnwel uit een de mode het oude zijn erfstukken zelf niet draagt, ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u maar die u welermee dierbaar u niet goed weet uw watkostbaarheden. u aan zijn, moet.waardoor Wij taxeren en analyseren Goud zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en ermee aan moet. Wijentaxeren en analyseren uw kostbaarheden. Loopt u eens binnen, de koffie staatmunten klaar voor Goud en zilver, bestek. maar ook diamanten, gouden tanden, en eenieder die van onze diensten gebruik wil maken. bestek. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wil maken.

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. Wij betalen u*direct contant de mogelijke dagprijs. Prijs is afhankelijk van hoogst de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

tie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Middelburgse

Bergen op Zoomse Goudbank Goudbank Varkensmarkt 4 Wassenaarstraat 44 4331 LA Middelburg 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 Tel. 06-84901123

Geopend nieuw filiaal Middelburg

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

IEDERE VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1

OPENINGSTIJDEN: 13.00 - 17.00 uur, Di.enWo. en uur, Za. Vrij. 10.0010.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 17.00 uur 13.00 - 17.00 uur OPENINGSTIJDEN: Ma.Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. Wo. Do. Do. 10.00Vrij. - 17.00 - 18.00 uur, Za. 10.00 - 17.00 uur, -Koopzondagen


actualiteit

Column

Familie Vriends: een gezin van 1000 jaar oud

‘Het wordt feest vol herinneringen’

Addo Sprangers

Onsterfelijk

Hoogmoed komt voor de val. Het al eeuwen in zwang zijnde spreekwoord blijkt nog altijd niet aan actualiteit te hebben ingeboet. Dat onderstreepte het Ajax van trainer Frank de Boer afgelopen week nog maar eens al te duidelijk. In de halve finale van het KNVBbekertoernooi besloot De Boer met duidelijk misplaatste arrogantie om maar liefst zeven basisspelers ‘rust’ te gunnen. Ook met de tweede garnituur immers moesten de kaasboertjes van AZ geen probleem vormen voor de zelfbenoemde Amsterdamse Godenzonen. Dat bleek een grove misrekening. De Alkmaarders lieten zich namelijk beslist niet de kaas van het brood eten en boekten in de Amsterdam Arena een keurige 0-3 overwinning. Ajax kon daarmee dag zeggen tegen de vooraf zo ‘zekere’ bekerfinale. Een dergelijke vorm van zelfoverschatting was thaibokser Ramon Dekker vreemd. De achtvoudig wereldkampioen onderschatte niemand en bereidde zich altijd tot in de puntjes voor op zijn wedstrijden. Met succes. In de ring kreeg geen enkele tegenstander de Bredase vechtmachine klein en ging hij nimmer knock-out. Groot was dan ook de schok toen hij afgelopen week, per fiets zijn conditie op peil houdend, op pas 43-jarige leeftijd plotseling bezweek aan een hartstilstand. Magere Hein, de man met de zeis, bleek als enige een maatje te groot voor Ramon Dekker. Binnen de ring een gerespecteerde vechtersbaas, daarbuiten een aardige en gastvrije kerel, zo bleek toen ik hem enkele jaren gelden interviewde. Iemand ook die bescheiden was over zijn sportprestaties, terwijl hij voor de thaibokssport net zoveel of misschien zelfs nog meer betekent dan Johan Cruyff voor de voetbalsport. Dat bleek telkens weer wanneer hij Thailand bezocht. De verschijning van Ramon Dekker deed het openbaar leven er bijkans stoppen. Niet voor niets kreeg hij er nog niet zo lang geleden een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de thaibokssport. Ramon Dekker was de verpersoonlijking van die sport. Het bericht over het overlijden van de vechtsportlegende deed wereldwijd dan ook het nodige stof opwaaien. In de thaibokswereld zullen nieuwe talenten tot in de eeuwigheid worden vergeleken met het fenomeen Ramon Dekker. Van iets dergelijks kunnen ze bij Ajax op dit moment alleen dromen. Godenzonen of niet, Ramon Dekker geniet pas echt de status van onsterfelijkheid.

Colofon

Broers en zussen Vriends in 1947.

FOTO ARCHIEF FAMILIE VRIENDS

Broers en zussen Vriends in 2012.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

FOTO WERNER PELLIS

ZUNDERT - Ze waren met dertien kinderen thuis. Acht meisjes en vijf jongens. Allemaal zijn ze nog in leven. Komend weekeinde vieren ze dat ze samen 1000 jaar oud zijn. Een bijzonder moment. DOOR MIEKE VAN MEER

Zundertse Bode

De jaartallen, anekdotes en familielijnen vliegen je om de oren. Willem (83), Toon (73) en Corrie (71) zijn drie telgen van de dertien kinderen tellende familie Vriends. Samen met een aantal andere familieleden houden zij zaterdag de feestdag.

Zundertse Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Charles Luijten, Manoek Maas, Mieke van Meer Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans

Bijzonder “Moet je nagaan,” zegt Corrie, “dertien kinderen in zeventien jaar tijd, geen twee-

Sluittijden Advertenties dinsdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Record

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 10

De oplossing van deze puzzel is in week 11 te vinden op www.internetbode.nl

Het Guinness Book of Records noemt sinds augustus 2012 een Italiaans gezin het oudste ter wereld: negen kinderen, samen 818 jaar oud. Verschillende Nederlandse gezinnen claimden nadien nog ouder te zijn. “Er zijn vast oudere families dan wij, maar wij zijn er allemaal nog en dat willen we vieren,” aldus de familie Vriends.

ling erbij en nog allemaal in leven. Dat is toch heel bijzonder.” De oudste is 85 jaar en de jongste 67. Toon Vriends heeft tot op de dag uitgerekend wat de gemiddelde leeftijd is: 76 jaar en 337 dagen. “Je kunt wel zien dat ik onderwijzer ben geweest,” lacht hij. Het ‘archief’ van de familie is Willem. Hij schrijft al 40 jaar alle familiegebeurtenissen op in zijn dagboek: “Met de kwis die we op de feestdag gaan houden, kwam mijn archief goed van pas.” Sterk geslacht “Ik denk echt dat het in de genen zit, dat oud worden,” vertellen de drie, “want onze ouders zijn 98 en 88 jaar geworden en waren 60 jaar getrouwd.” Ook in vroegere tijden werden de Vriendsen al oud, zegt Toon wijzend op de stamboom die teruggaat tot 1600. Met elkaar hebben de broers en zussen Vriends 36 kinderen, 66 kleinkinderen en al vier achterkleinkinderen gekregen. De meesten wonen in Zundert of de regio. Corrie: “We hebben een heel hechte

band. Als er iets is, dan staan we direct voor elkaar klaar. Waar vroeger de oudste kinderen voor de kleintjes moesten zorgen, hebben we de rollen nu omgedraaid.” Feestdag De eerste kinderen zijn geboren in Klein Zundert, maar de meeste tijd woonde de familie in Wernhout. Daar viert ze dan ook hun feest. Te beginnen om 13.30 uur met een Heilige Mis in de OLV van Altijddurende Bijstand kerk. “Iedereen is van harte welkom om deze mis bij te wonen,” benadrukken de kinderen. “Daarna vieren we met 158 familieleden ons eigen feestje. Met foto’s van vroeger, filmpjes van de dertien kinderen en natuurlijk de kwis. Alle deelnemers krijgen een naambordje met daarop de lijn tot drie generaties terug. Zo kan iedereen zien van wie die er eentje is.” Willem knikt: “We horen die zaterdag vast heel vaak: weet je nog?. Het is prachtig dat we met zijn allen die herinneringen mogen delen.”

SINT BAVOKERK

Presentatiedienst communicanten

RIJSBERGEN - Op zondag 3 maart werd in de St. Bavokerk in Rijsbergen de presentatiedienst gehouden. Zesentwintig kinderen die op zondag 28 april hun Eerste Heilige Communie gaan doen, stelden zich voor aan onze parochie. De kinderen hebben collages met handjes gemaakt, die opgehangen zijn in de kerk. Ook de silhouetten van alle kinderen hangen nu in de kerk, goed zichtbaar voor iedereen. De viering werd muzikaal begeleid door de kinderkoren Bavonootjes en New Voices. We kunnen terugkijken op een mooie en goed bezochte viering.

© www.sudokusite.eu PaGiNa 5


Collecteweek Reumafonds

KORT BEDRIJVIG

reuma in de toekomst. We geven voorlichting en financieren veel onderzoek naar betere behandelmethoden. We komen op voor de belangen van mensen met reuma en we financieren activiteiten van reumapatiëntenverenigingen. Ook investeert het Reumafonds veel geld in het vinden van de oorzaken van reuma. Alleen wetenschappelijk onderzoek brengt ons dichter bij een wereld zonder reuma. We zijn blij met iedere gift die hieraan bijdraagt. Voor het geval u een collectant mist en toch graag een donatie wil doen: Rekeningnummer 12.30.40.000, Amsterdam. www.reumafonds.nl

Trouwe collectanten voor het Reumafonds.

RIJSBERGEN - In de week van 11 t/m 16 maart gaan ruim 60.000 vrijwilligers van het Reumafonds langs de deuren om te collecteren voor de bestrijding van reuma, zoals artrose. In Nederland leven bijna twee miljoen mensen met deze ingrijpende aandoening die niet te genezen of te voorkomen is. Onderzoek naar de oorzaak en behandeling van reuma is kostbaar. Daarom is uw bijdrage hard nodig.

kenmerken van deze chronische ziekte. Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan botten, gewrichten en spieren. Het is een auto-immuunziekte. Dit betekent dat het natuurlijke afweersysteem het eigen gewrichtsweefsel (en soms organen) aanvalt. Hierdoor hebben mensen met reuma vaak last van ontstekingen aan gewrichten of spieren, en is bewegen pijnlijk. Reuma is een ingrijpende aandoening en kan jong en oud overkomen.

Onzichtbare ziekte Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid, beide onzichtbare

Steun van iedere Nederlander nodig Het Reumafonds strijdt voor een beter leven met reuma nu en een leven zonder

Reumafonds is blij met alle vrijwilligers In november jl. waren er presentjes voor 23 trouwe collectanten in Rijsbergen. Of zij nu 5 of bijna 25 jaar collecteren, het Reumafonds is blij met ieders inbreng en hulp. Maar liefst 6 collectanten collecteren al meer dan 20 jaar voor het Reumafonds; zij ontvingen hiervoor een oorkonde en een zilveren speld.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Uitreiking ballonnenwedstrijd Kerstmarkt Wernhout

Mia Colore, Italiaans voor ‘mijn kleur’, is een bijzonder fraai en geliefd merk gespecialiseerd in kalk en krijtverven met eigentijdse kleuren. Dit bijzondere merk is vanaf heden verkrijgbaar bij Dictus Verf & Interieur in Zundert. Het assortiment van Mia Colore is met zorg voor detail en met oog op het milieu samengesteld. Hierdoor biedt Mia Colore een overzichtelijk assortiment intense kleuren die elke woning een geweldige rustiek, elegantie en klasse geeft. Hanneke Dictus over Mia Colore: “Dictus Verf & Interieur is met een merk als Mia Colore in staat de vraag te beantwoorden van klanten die meubels willen pimpen, meer kleur in huis willen brengen, maar tegelijkertijd hun woning ook een eigen identiteit willen geven.” Zaterdag 23 maart a.s. is er bij Dictus Verf & Interieur een gratis workshop voor het pimpen van meubels, tips en adviezen hierover geven en u wordt in de gelegenheid gesteld een kleinmeubel mee te nemen wat u in de workshop zelf gaat pimpen! Wilt u ook meedoen aan deze gratis workshop van Mia Colore?Dan kunt u zich inschrijven via hanneke@dictusverfeninterieur.nl of loop binnen in de winkel! Dictus Verf & Interieur, Molenstraat 23, Zundert, tel. (076) 5972424, www.dictusverfeninterieur.nl

Informatieavond voor starters ZUNDERT - Al een kwartier voor aanvang liepen de eerste starters het woensdag gehouden ‘Starterscafé’ binnen in de St. Annakapel te Zundert. Sommigen vergezeld met vriend of vriendin, anderen met ouders. De starters konden zich, onder het genot van een drankje, verzorgd door Bij de Nonnen, deze avond vrijblijvend laten informeren door en vragen stellen aan verschillende partijen. Aanwezig deze avond waren Rabobank de Zuidelijke Baronie en Van Dongen Financieel Adviesbureau voor financiële vraagstukken en er kon een ‘quick scan’ worden gemaakt. Vanuit Thuisvester werd nadere informatie over startersregelingen gegeven, waaronder SlimmerKopen. Voor juridischs advies kon de starter terecht bij Van Gogh Notarissen & Adviseurs. Van Hassel Makelaars o.g. presenteerde haar woningaanbod in zowel de bestaande bouw als een aantal nieuwbouwprojecten, zoals Kloosterhof en Kastanjehof. Met ruim veertig belangstellenden is deze avond geslaagd te noemen. Ook is er een flink aantal handtekeningen gezet voor het verzoek om de starterslening in gemeente Zundert terug in te voeren. Van Hassel Makelaars, Molenstraat 50, 4881 CS Zundert, tel. (076) 597 5900, fax (076) 597 6585, e-mail: og@vanhasselmakelaars.nl, www.vanhasselmakelaars.nl

Uitwisselingsconcert Wernhout Vooruit en Con Amore

WERNHOUT - Op zaterdag 2 maart werden de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de ballonnenwedstrijd die gehouden werd bij de opening van de Kerstmarkt in Wernhout. De ballonnen waren dit jaar erg ver gekomen met een afstand van 264km in Badbergem (DE) voor de winnaar, Wouter Jansen. Youri van Beek heeft de tweede prijs en Kim van der Veeken de derde prijs. Naast een cadeau kregen de winnaars ook een rondleiding door de kerk inclusief het bespelen van het orgel en beklimming van de kerktoren.

Dictus Verf & Interieur brengt met Mia Colore passie in uw huis!

WERNHOUT - Elk jaar vlak, zo’n twee weken voordat het Onderling Muziek Toernooi (OMT) in Zundert plaatsvindt, proberen Muziekvereniging Wernhout Vooruit en Accordeonvereniging Con Amore samen een concert te verzorgen.

De trotse winnaars met van links naar rechts: Youri van Beek, Wouter Jansen en Kim van der Veeken.

Woningcorporatie Thuisvester reikt prijzen uit

Buurtkanjers in de schijnwerpers

Dit jaar staat zondagmorgen 10 maart in de agenda’s bij beide verenigingen. Ver

hoeft er, door de verenigingen, niet gereisd te worden om elkaar te treffen, beide zijn namelijk thuis bij Café de Valk in Wernhout. Eigenlijk is deze uitwisseling dus voor beide clubs een soort van thuiswedstrijd. Het zal zeker de moeite zijn om te komen luisteren naar hetgeen beide verenigingen ten gehore zullen brengen. Het concert vangt aan om 11.00 uur bij Café de Valk in Wernhout en de entree is gratis.

Seizoen opener groot succes

RTC Zundert

ZUNDERT - Het officiële seizoensbegin 2013 van onze rood-blauwe garde werd een weergaloos succes. Een 25tal RTC-ers, A- en B-ploeg samen, trokken de wijde wereld in voor de eerste officiële meters van het seizoen 2013. De weersomstandigheden waren frisjes maar uitnodigend om eens flink de pedalen te beroeren en de koffie halverwege, in ons eigen clublokaal, was uitstekend. De kop is er dus af, en vanaf nu “kunnen we dus weer”. Iedere zondag de nodige kilometers en voor elk wat wils, want traditiegetrouw scheiden tot nader order weer de wegen tussen A- en B-ploeg, maar daarom niet minder amicaal of fanatiek. Onze A-ploeg laat zondag om 9.00 uur op het bekende adres in Wernhout de pedalen klikken voor

een pakweg 70 km lange rit onder de noemer Clubrit Rondje Woensdrecht. Iedereen kan weer mee en wordt ook verwacht en het tempo wordt uitaard aan ieders kunnen aangepast en houden het in het zeer nette. Hebben we trouwens afgesproken op de laatste jaarvergadering. Achter het stuur van de volgwagen neemt deze maal plaats Dhr. Peter Struys. Dat wat betreft de A-ploeg, maar ook onze B-boys trekken vanaf 9.00 uur de wijde wereld in, zij het naar andere oorden dan de A-ploeg, en ook bij hen is iedereen welkom. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan alle officiële papierwerk voor het nieuwe seizoen, inclusief de kalender en in de loop van deze week zal Tante Pos haar rondje langs de leden doen. Per email, dan wel op papier. Dat was het, houdoe en fietstum.

Opstapgroep DJA KLEIN ZUNDERT - Voor de tweede maal reikte woningcorporatie Thuisvester waarderingsprijzen uit aan buurtbewoners die zich structureel inzetten voor een betere leefomgeving, bijvoorbeeld door het doen van dagelijkse boodschappen voor buren, het buiten zetten van containers, het bijhouden van tuintjes, het verzorgen van attenties voor nieuwe buurtbewoners, het opruimen van sneeuw en het organiseren van activiteiten. Buren en buurtbewoners wezen uiteindelijk 33 ‘Buurtkanjers’ aan. De Buurtkanjers uit Zundert en Rucphen mochten vorige week woensdag in de Moerse Bossen in Klein Zundert een prijs in ontvangst mogen nemen. FOTO THUISVESTER PAGINA 6

ZUNDERT - Wederom start DJA op 13 maart met een opstapgroep om de beginnende loper kennis te laten maken met de facetten van deze uitdagende sport. Ben jij geïnteresseerd, neem dan contact op via secretaris@dja-zundert.nl voor

meer informatie. Uitslagen 02-03 Nederlands Studenten Kampioenschap Indoor te Apeldoorn. Niels Hanegraaf: hoog 1.95 60m horde 9.11. Ronald Cockx: 800m 2.06.65. Sabine Monden: hoog 1.55


Jack, Joke en Rosita.

het begin ngen.

lief en leed

Familieberichten Heden is na een actief en intens leven, in de vroege ochtend overleden, mijn man, onze pa, trotse opa en overopa

Louis van Opstal

- Ludovicus Johannes Hubertus echtgenoot van Jeanne Vriends * 31 mei 1923

Erelid

Ernest Neefs Wij verliezen hiermee een bijzonder en zeer toegewijd persoon. Wij wensen José, kinderen en familie heel veel sterkte toe. V.V. Jacobs Wegenbouw

Noor 17 februari 2013

† 4 maart 2013

dochter van

Jeanne van Opstal – Vriends kinderen, klein- en achterkleinkinderen

Alhassan en Zina Altamimi

Achtmaalseweg 102a 4881 VN Zundert

Klein Maalbergen 6, 4884 MP Wernhout.

Drukkerij Vorsselmans

De avondwake wordt gehouden op donderdag 7 maart om 19.00 uur in de O.L.V. van Altijd Durende Bijstand in Wernhout. Aansluitend kunt u Louis een laatste groet brengen in “Het Afscheidshuis”, St. Bavostraat 18 te Rijsbergen.

Bredaseweg 26 | Zundert | 076 5998111

Op vrijdag 8 maart is de plechtige uitvaartdienst in voornoemde kerk om 10:30 uur. Daarna leggen we onze pa te ruste op de begraafplaats achter de kerk.

In Memoriam Nest Neefs ZUNDERT - Hier wil ik even enkele herinneringen benoemen van de O zo vele die wij als voetbalclub Jacobs Wegenbouw hebben mogen beleven met de familie Neefs en in het bijzonder ons Erelid Nest Neefs.

In Memoriam Nest Neefs ZUNDERT - Zaterdagochtend 23 februari ontvingen wij het bericht dat Nest die nacht is overleden. Enkele onder ons hadden al gemerkt dat er iets niet in orde was. Zij hadden vrijdagavond voor een gesloten café gestaan. Iets wat zeer ongewoon is. Nest was enige tijd ziek en we merkten ook dat het de laatste tijd wat minder ging. Nu resten de mooie herinneringen die we samen met hem beleefden. Nest was de man waar je altijd op kon reken. Als vereniging, maar ook en vooral als individu. Dikwijls was hij je daar ook te snel mee af. Dan waren zaken al geregeld voordat je hiervoor een beroep op hem kon doen. Maar als je dan wat van hem vroeg en wat licht gemopper je ten deel viel, wist je dat het goed kwam. Dat hoorde nu eenmaal bij hem. Nest, we gaan je heel erg missen. Op onze uitstapjes, op de schietbanen en in het café. De mooie herinneringen aan je, zullen we koesteren. “’t is mooi geweest…” Wij wensen José, Nancy en Erik, Mark, Bianca, Luan en Vigo en Nicole en Ronald, alle sterkte om dit verlies te verwerken.

Hij was onze grote kracht die overal een oplossing voor had, zeker toen we op ons eigen veld bij Stuivezand iedere week het veld wilde maaien maar de tractor ons in de steek liet. Gaan we oplossen zie NEST en zijn oud Dafke met trekhaak werd beschikbaar gesteld. Zo kunnen jullie zeker iedere week het voetbalveld maaien en ja hoor ons veld lag er prachtig bij. Over techniek auto”s repareren, motors, brommers, of simpel een fiets, overal was Nest specialist in en kon tot in detail precies de werking/functie er van vertellen en ook herstellen. Ruimte om te vergaderen, teren, ons jaarlijkse Rikavond of andere feestjes alles werd prima georganiseerd en ingeplant. Zijn betrokkenheid bij onze voetbalvereniging was enorm, belangstelling in nieuwe leden, kinderen verwennen met snoep en chips, niets was hem teveel. Als ikzelf zaterdags het net met ballen ophaalde om op te pompen vroeg hij altijd “Hoe laat zondagmorgen”?? Kwart over 8 was mijn antwoord, Hij zei dan “TOCH NIET VRUUGER JOH”!!!! Maar zondagmorgen was de deur ALTIJD open om 8 uur en stond de Koffie en Thee al warm klaar. Bij terugkomst ‘s middags stond de schaal met gekookte eitjes traditioneel ook al weer op tafel, dit gaat zo al 34 jaar. Zolang we bij Familie Neefs als kind aan huis zijn met onze voetbalclub. Ons valt het HEEL ZWAAR nu om afscheid te nemen van zo’n BIJZONDER Gewoon mens. We zullen JE voortaan iedere zondag ENORM missen. Bedankt voor de fijne jaren samen, AUDOE NESTJE!! Voetbalclub Jacobs Wegenbouw

Kruisboogvereniging De Gezellige Vrienden

J&& d& W&&&&&

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rijsbergen en Zundert. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Zundert Dierenartsenpraktijk Zundert, tel. 076 597 2349. Achtmaal Dierenarts J.C.M. Konings in Achtmaal, tel. 076 598 5663. Rijsbergen Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915, voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

&&&&&&&&&&&&&&&&&& Markt 70 Etten-Leur www.jandewit-zn.nl

076-5015807

het Afscheidshuis

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

PAGinA 7


Kleine wijziging in parcours 37e editie

Rabobank Dorpenomloop kent internationaal deelnemersveld ZUNDERT – De gemeente Rucphen staat zondag 10 maart in het teken van de 37e editie van de Rabobank Dorpenomloop. Veelbelovende wielertalenten van internationale continentale wielerploegen verschijnen dan aan de start in Sint Willebrord. Teams die onder meer hun opwachting maken zijn Atlas Personal Jakroo, Leopard Continental, Rabobank Development en Doltcini-Flanders. Dongen reed twee jaar lang als junior bij Willebrord Wil Vooruit. Vorig jaar won hij de junioreneditie van de Ronde van Vlaanderen.

De Dorpenomloop kent elk jaar een spannend verloop.

DOOR MONIQUE JANSEN Het parcours van de Rabobank Dorpenomloop kent een lengte van 187,18 kilometer en gaat door de gemeenten Rucphen, Zundert en Etten-Leur. De route kent een kleine wijziging. Door werkzaamheden aan de weg tussen de Sprundelsebaan en de Bredasebaan heeft de organisatie de koers een klein deel verlegd. De renners gaan nu via de Zundertseweg linksaf via Wildert. Daar rechtsaf te slaan op de Oosteindseweg komen ze terug op de Bredasebaan. Overwinning Brambilla Vorig jaar won de 24-jarige Italiaanse wielrenner Giorgio Brambilla de Dorpenomloop. Dit jaar komt hij zijn titel verdedigen. Brambilla fietst dit seizoen voor de Zwitserse ploeg Atlas Personal Jakroo. Een opvallende naam rijdt mee bij het Leopard Continental Team. De 22-jarige Italiaan Piero Baffi is paraat. Hij is zoon van oud-prof en teamdirecteur Adriano Baffi. Ook de Belg Sean de Bie –zoon van Eddy de Bie- koerst voor Leopard.

Livestream

De Dorpenomloop is via internet en kabeltelevisie live te volgen. Surf voor meer info naar www.dorpenomlooprucphen.nl

ARCHIEFFOTO

Regionale renners Natuurlijk ontbreken ook namen uit de regio niet. Voor het Rabobank Developmentteam rijdt Ricardo van Dongen uit Oosterhout mee.

Parcours is 187,18 kilometer Andere namen uit de streek zijn Bram de Kort van Cycling Team Jo Piels, Jurriën Bosters van Metec en Fausto Hofland en Joeri Leijs van Croford. Ook Willebrord Wil Vooruit is afgevaardigd in de Dorpenomloop. De jonge ploeg brengt Guus de Graauw, Corné Hagenaars, Kenny Kastelijn, Dennis van Iersel en Peter Woestenberg aan de start in Sint Willebrord.

Hayden McCormick De Belgische ploeg Lotto-Belisol U23 brengt onder meer de Nieuw-Zeelander Hayden McCormick aan de start. De 19-jarige McCormick geldt als een enorm talent. Hij werd vorig jaar nationaal NieuwZeelands kampioen op de weg en wist de aandacht te trekken van professionele Europese teams door goede resultaten in Europa neer te zetten. Belgische talenten bij Belisol zijn onder meer Alexander Geuens en Rob Leemans uit Hoogstraten. Opvallende namen bij de nieuwe Belgische ploeg van Doltcini-Flanders zijn eliterijder zonder contract Gorik Gardeyn en de jonge talenten Darijus Dzervus uit Litouwen en Andris Smirnovs uit Letland. UCI 1.2-status De Rabobank Dorpenomloop kent een zogenaamde UCI 1.2-status. Deze categorie richt zich op jonge en talentvolle renners. Het bestuur van de Dorpenomloop wil het criterium uiteindelijk optillen naar het niveau UCI 1.1. De organisatie is er in geslaagd om dit jaar met hetzelfde budget te werken als voorgaande jaren. Door de crisis schroefden enkele trouwe sponsoren hun bijdrage terug of beëindigden die helemaal. Het betstuur slaagde erin om nieuwe sponsoren aan zich te binden, waardoor de Dorpenomloop op hetzelfde niveau als vorig jaar wordt gehouden.

Nederlands talent De Rabobank brengt naast Ricardo van Dongen ook andere talenten als Jasper Bovenhuis, Merijn Korevaar en Dylan van Baarle mee. De 18-jarige Merijn Korevaar geldt als een groot wielertalent. Hij won vorig jaar de tweede etappe van de Grote Prijs Rüebliland in Zwitserland. De 20-jarige Dylan van Baarle schreef de proloog van Thüringen-Rundfahrt onder de 23 jaar op zijn naam. De Oosterhoutse Ricardo van

Profiteer nu van verlaagde BTW-tarief!

Help boswachter op Oude Buisse Heide ZUNDERT - De beheereenheid WestBrabant van Natuurmonumenten is werklocatie van NLdoet op zaterdag 16 maart op de Oude Buisse Heide. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Natuurmonumenten West-Brabant zoekt vrijwilligers om een wandelpad in de Oude Buisse Heide op te hogen met extra zand, zodat het wandelpad het hele jaar droog en daardoor goed begaanbaar blijft voor de wandelaars. Wandelpad Oude Buisse Heide De Oude Buisse Heide is een zeer afwisselend natuurgebied met prachtige vennen. Doordat de omliggende gebieden natter worden gehouden, blijft het water in de vennen helder. Soorten als klokjesgentiaan en witsnuitlibel profiteren hiervan. De wandelpaden bij de vennen zijn daardoor vaak drassig. Tijdens de ‘NLDoet-dag’ op zaterdag 16 maart gaat Natuurmonumenten die wandelpaden ophogen met extra zand, zodat ze het gehele jaar goed te bewandelen zijn. NLdoet “Natuurmonumenten ziet NLdoet als een

op TV: RTL LifestyleXperience zondag 10 maart 14.25 uur RTL 4

20% KORTING op beha

ng (300 boeken, oa. Eijffinger)

OPGELET! NIEUW! PVC en PVC Click!

Gekozen tot inspiratiewinkel van het jaar 2013! Etten-Leur | Bisschopsmolenstraat 46 | 076-5035797 | www.vromans-ettenleur.decokay.nl

KORTE BERICHTEN Als je vader of moeder in de war of verslaafd is: Speciaal voor kinderen/jongeren van ouders met psychische of verslavingsproblemen organiseert Indigo Brabant in samenwerking met Novadic-Kentron een tweetal cursussen. Doe-Praatgroep (9-12 jaar) dinsdagmiddag 26 maart 16.00-17.30u (10 wekelijkse bijeenkomsten); Jongerengroep (12-17 jaar) donderdagavond 21 maart 18.30- 20.00u (8 wekelijkse bijeenkomsten) Deelname gratis. Info/aanmelding: Indigo Brabant, afd Preventie 088-0161800, info@indigobrabant.nl; www.indigo.nl Informatiebijeenkomst Glaucoom: In het kader van de internationale glaucoom week van 11 t/m 15 maart houdt de afdeling Oogheelkunde van het Amphia Ziekenhuis op donderdag 14 maart een informatiebijeenkomst over Glaucoom van 19.30-21.00u. Naast een presentatie van dr. Thomas Colen, oogarts in het Amphia Ziekenhuis is er voldoende ruimte voor vragen. Bijeenkomst: Gehoorzaal, locatie Langendijk, Breda. Inschrijven is niet nodig. Longpunt: Dinsdag 12 maart van 14.30 tot 16.30u is er weer een bijeenkomst van het Longpunt Breda. Dit keer is het thema: Bewegen. Kom luisteren naar 2 fysiotherapeuten die u meer inzichten geven waarom bewegen zo goed voor ons, longpatienten, is. Hotel Merlinde, Schormolenstraat 6, 4811 VP Breda, gratis deelname. ZUNDERT Bach in Van Goghkerkje: Op zondag 10 maart zal er een bijzonder concert worden gegeven in het Van Goghkerkje. De zanggroep Octagon zal om te beginnen een aantal liederen van Johann Sebastian Bach zingen en vervolgens zullen ze een hele cantate van Bach zingen. Een dergelijk programma hebben we in geen enkel concert van de voorgaande 13 jaar kunnen beleven. Het concert begint om 15.30u en duurt een uur. Info: www.concerten-vangoghkerkje.nl Dansen: Vrijdag 8 maart een stijldansavond in het CultuurCentrum in Zundert. Aanvang 20.00u. Achterbanvergadering NZ&W: De achterbanvergadering van NZ&W ter voorbereiding op de raadsvergadering zal gehouden worden op dinsdagavond 12 maart om 20.30 uur in de Roskam te Zundert. Samenstelling agenda: Opening en welkom; afmeldingen achterban; vaststellen agenda; status visie partij; bespreking raadsvergadering; discussies aangaande diversen; rondvraag; sluiting. Mocht u het van belang vinden om bepaalde onderwerpen toe te voegen aan deze agenda vernemen we het graag via rachiemkoevoets@hotmail.com. Bingo bs Molenstraat: Zaterdag 16 maart houdt buurtschap Molenstraat haar jaarlijkse bingo in café de Ossekop, om 19.30 uur start de eerste bingoronde. Er zullen 11 rondes gespeeld worden, met als laatste twee superrondes, waarbij de hoofdprijzen, een rondvlucht boven Zundert en een half varken, te winnen zijn. Na afloop van alle bingorondes volgt er nog een grote loterij met vele mooie prijzen. RIJSBERGEN Dansavond: Zaterdag 9 maart stijldansavond in de zalen van Koutershof te Rijsbergen. 240 m2 houten dansvloer met mooie dansmuziek. Start 20.00 uur. Jong Toptalent in de Boshoeve: Zondag 10 maart concert RABO Bank Jong Toptalent van 15.00-17.00 uur. Twee zeer getalenteerde jonge musici maken hun opwachting. Liset Pennings op dwarsfluit en Aart Strootman op gitaar. Zij brengen werken ten gehore van onder meer Erik Satie, Bela Bartok, Ravi Shankar en Maxima Pujol. Reserveren: info@ deboshoeve.org of 076-5968708. Locatie: Pater Taksweg 3, 4891 SV Rijsbergen. Inlevering doods/bidprentjes: Stichting Heden & Verleden, zterdag 9 maart tussen 10.00 en 12.00 uur, Ettenseweg 75(achterom) te Rijsbergen. Inlevering doods/bidprentjes/overlijdensberichten. Vergoeding is dan ter plaatse bespreekbaar. ACHTMAAL Actieve Vrouwen Achtmaal: Op dinsdag 12 maart is er een informatie avond voor leden, over het werk van de wijkzuster. Wijkzuster Anneke Farag komt deze avond voor ons verzorgen. Ook het Zorg- en dienstennetwerk Achtmaal zal aan de orde komen. Aanvang 19.30 uur. Locatie: de Nachtegaal. Meer informatie: www.avachtmaal.nl

Een van de mooie vennen op de Oude Buisse Heide

goede gelegenheid om juist dat beetje extra werk te doen waar we normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. Of vaker een dagje vrijwilligerswerk willen doen”, aldus Bianca de Craen van Natuurmonumenten West-Brabant. Mensen die met vrienden, collega’s of hun vereniging of sportclub in actie willen komen op de Oude Buisse Heide bij Natuurmonumenten kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl.

Interesse en/of aanmelden Voor meer informatie en aanmelden, kunt u terecht op www.nldoet.nl. Vul daar de woonplaats Achtmaal in en u ziet de activiteit ‘Herstellen Recreatieve Voorziening’ vanzelf verschijnen. We starten om 10.00u en ronden de klus af om 15.00u. Deelname is gratis. Voor materialen, koffie en thee wordt gezorgd, wel zelf een lunchpakket meenemen. Goed schoeisel en/of laarzen en werkhandschoenen zijn aan te bevelen. PAGINA 8

KLEIN ZUNDERT KVO: Woensdag 13 maart workshop tasjes van fietsbanden maken bij Jeanne Luijten om 13.00 uur. WERNHOUT Klimaatspel: Wilt u een leuke en leerzame activiteit voor uw vereniging, organisatie of gezin? Het is nog steeds mogelijk om het klimaatspel gratis op te vragen bij klimaatspel@ziggo.nl. Vragen zijn bedoeld voor jong en oud en gaan over energieverbruik, klimaatproblemen en afvalverwerking. Het spel is ontwikkeld door de Mereltjesstraat n.a.v. de klimaatstraatfeestactie. Collecteweek Reumafonds: Het Reumafonds start binnenkort met de jaarlijkse, landelijke collecte. In de week van 11 t/m 16 maart 2013 gaan ruim 60.000 vrijwilligers langs de deuren om te collecteren voor de bestrijding van reuma, zoals artrose. Collectant gemist: Uw gift is van harte welkom op rek.nr. 12.30.40.000, Amsterdam. www. reumafonds.nl. We kunnen nog steeds collectanten gebruiken, aanmelden bij Riet Noorland, Molendreef 10, Wernhout tel. 076-5973760, mailadres hnoorland@planet.nl


Te koop

Bouwgrond

in wernhout perceel bouwgrond van circa 440m2, gelegen aan het St. Janshof 12/a. Inclusief bouwvergunning voor vrijstaande woning. Ideaal voor senioren of startende zelfbouwer. Voor inlichtingen cvopstal@hotmail.nl of 06-53312349

100 gram 100 gram 100 gram 100 gram 100 gram 100 gram 100 gram

Markt 9 Zundert telefoon 076-5972392

Hacheevlees nasi of Bamivlees kip in ananas-Chilisaus kalkoentournedos Zundertse Pan Zeeuws Spek Bouilliesalade

WeekaanBieding

Blinde Vinken

1.49 0.90 1.35 1.25 1.10 1.75 1.65

5 halen 4 Betalen

9 + 10 MRT. ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

- Theorie- en praktijklessen cat. B (personenauto) - Theorieen praktijklessen cat. B (personenauto) - Praktijklessen cat. E achter B (aanhanger) - Praktijklessen cat. E achter B (aanhanger) - Theorielessen cat. AM (bromfiets)

Tel. 076-5977730 / 06-52416276- Theorielessen cat. AM (bromfiets) - Gecertificeerd faalangstinstructeur

Geslaagde kandidaten:

d je tijdig aan! sh Sarabdjitsingh (1e ex), Lenneke van Hassel (1e ex) en Femke Brosens Mel

citeerd! Bedankt voor de samenwerking en heel veel rijplezier toegewenst.

Geslaagde kandidaten: ter de Hoon is nu ook gecertificeerd faalangstinstructeur!

500 gr. gehakt 4 hamburgers

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

samen

SPECIAL

Te koop:

Luxe

2-onder-1 kap woning Tel. 076-5977730 / 06-52416276

KEURSLAGERKOOPJE

in Rijsbergen www.biesveld20.nl

HELP VAKMANNNEN

Carpaccio van varkenshaas

TE HUUR 73,6 m2

100 gram

bedrijfsruimte

VLEESWARENKOOPJE

filet americain en boterhamworst

De Waterman Rijsbergen Div. bedrijfsactiviteiten mogelijk. tel. 06 22 37 63 42

GEzocHt

150 + 100 gram

KEURSLAGERKOOPJE

Minute steaks 4 stuks KEURSLAGERTROTS

Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

Kijk op de website voor de meest actuele aanbieding en Edwin Smits (1e ex.) en Samantha Wagemakers. informeer naar de voorwaarden. Internet: www.peterdehoon.nl Gefeliciteerd! Bedankt voor de samenwerking en heel veel rijplezier toegewenst! E-mail: autorijschool@peterdehoon.nl

Mini varkensrollade + champ.saus

Te koop: 4 Spanten, GordinGen, aSbeStvrije Golfplaten

per stuk

600 225 325 600 495

Aanbiedingen zijn geldig van 04-03-2013 t/m 09-03-2013.

Guust en Els van Tichelt

Edgard Hendrikx, keurslager

voor werktuigenloods

Molenstraat 190, 4881 GH Zundert Tel. 076-5972301, Fax 076-5974590 www.hendrikx.keurslager.nl info@hendrikx.keurslager.nl

20m lang/14m breed 076-5972989

Kijk op de website voor de meest actuele aanbieding en informeer naar de voorwaarden. Internet: www.peterdehoon.nl | E-mail: autorijschool@peterdehoon.nl

leon PluyM

Het voorjaar gaat weer beginnen!

www.jvisser.nl 076 - 526 44 87

Varkensdrijfmest Geïnjecteerd

€ 479.000 k.k. Ruime vrijstaande woning met aangebouwde hobby-/ woon-/praktijkruimte met eigen entree en royale vrije tuin op het zuid-westen. Eveneens geschikt voor: - dubbele bewoning / kangoeroewoning - kantoor- / werkruimte aan huis - bed & breakfast. Voor meer informatie: www.vanhasselmakelaars.nl of bel 076-5975900 Molenstraat 50 4881 CS Zundert Tel. 076 - 597 59 00 www.vanhasselmakelaars.nl og@vanhasselmakelaars.nl

Wij perkgoed! ALLES VERS U I TzijnEgoed I Gin EN KWEKERIJ!

Wij zijn goed in perkgoed! BOSVIOOLTJES € 0,35 p./st. Volle tray 18 stuks nu slechts € 4,95 • • • • •

30.000 m2 kwekerij 10.000 m2 overdekte verkoopruimte Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • 30.000 m2 kwekerij Onze specialiteit: Hangpottenverkoopruimte ca. 50 soorten • 10.000 m2 overdekte Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten violen - primula’s - geraniums - bolchrysanten • Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten pompoenen • Velelaanseizoensproducten tegen scherpe • Tevens: leibomen - fruitbomen - coniferen - prijzen zoals: violen- palmen - primula’s - geraniums - bolchrysanten heesters - olijven - groenteplanten - enz.

LAVENDEL € 1,- p./st. • 10 stuks € 7,95

pompoenen • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen heesters - palmen - olijven - groenteplanten - enz.

HAAGBEUK NOG VOLOP 100cm € 1,- p./st. • 10 stuks € 8,95 PERKPLANTEN

Ideaal voor gras of bouwland 06-51673853

TE KOOP IN RIJSBERGEN

A Lloop LES V E R S Ueens I T E I bij GEN W E K E R I J !binnen! Dus alvast DeKPlantage

NOG VOLOP versPRIMULA’S uit eigen kwekers € 0,75 p./st. • 5 stuks € 3,PERKPLANTEN NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR! Kom gerust eens kijken groenteplanten zoals vers uit Volop eigen kwekers Dagelijks geopend

Dagelijks verse aardbeien

sla, kool, enz. Dagelijks

asperges www.plantenkwekerijdeplantage.nl NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR!

Dagelijks verse aardbeien

Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur De koffie staat klaar

verse

Kom gerust eens kijken Dagelijks geopend Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur De koffie staat klaar

Woningaanbod Adres Burg. Voetenstraat 16 St. Janshof 3a Gertrudisstraat 15a Rozenkransstraat 49 Het Boske 75 Clausstraat 11 Nonnekeshof 49 Azaleahof 29 Frisostraat 34 Lavendelring 20 Hoogveenvaart 17 Sibeliusstraat 23 > Passende huur Moutberg 24 Moutberg 24 Duivenstraat 33 Duivenstraat 33

Woonplaats Rucphen Sprundel St. Willebrord St. Willebrord Rijsbergen Rijsbergen Zundert Zundert Rijsbergen Zundert Rucphen St. Willebrord

Totale huur € 701.02 € 401,96 € 502,10 € 575,37 € 575,37 € 350,93 € 692,81 € 575,37 € 314,79 € 310,69 onder voorbeh. € 541,22 € 37,36

Type woning Bruto jaarinkomen rijtjeswoning boven € 34.229,00 steunpuntwoning onder € 34.229,00 seniorenwoning onder € 34.229,00 levensloopbestendig onder € 34.229,00 rijtjeswoning onder € 34.229,00 seniorenwoning onder € 34.229,00 zorgappartement onder € 34.229,00 rijtjeswoning onder € 34.229,00 seniorenwoning onder € 34.229,00 appartement onder € 34.229,00 steunpuntwoning onder € 34.229,00 garage n.v.t.

Sprundel Sprundel St. Willebrord St. Willebrord

€ € € €

2/1 kapwoning 2/1 kapwoning 2/1 kapwoning 2/1 kapwoning

575,37 734,50 645,02 705,94

onder € 34.229,00 boven € 34.229,00 onder € 34.229,00 boven € 34.229,00

Dagelijks verse asperges

Wonen in Kats

Meubelstoffeerbedrijf

Levering van oude en nieuwe gebakken klinkers, kasseien en blauwe hardsteen tegels.

Voor al uw kiplekkere gerechten Ook voor al uw catering!

Molenstraat 10c, Zundert

Tel. 076-5971915 www.vanlieverlee-kiptraiteur.nl

Openingstijden: Di t/m Do 09.00 - 19.00 uur Vrij 09.00 - 20.00 uur Zat 09.00 - 18.00 uur Zon 10.00 - 17.00 uur Maandag gesloten

Reageren Om in aanmerking te kunnen komen voor een van bovenstaande woningen dient u ingeschreven te staan bij Thuisvester. Het beleid ten aanzien van de controle t.a.v. de inkomstengrens is aangescherpt. Dit betekent dat u met de voorlopige acceptatie van een aangeboden woning, verplicht bent een IB60 verklaring van alle volwassen personen in te leveren. Kunt u het IB60 niet overleggen tegelijkertijd met de acceptatie? Dan wordt het aanbod van de woning ingetrokken. We zullen dan onmiddellijk de woning aan een volgende kandidaat aanbieden. Het aanvragen van een IB60 in gratis en duurt ongeveer 2 weken. Bent u aan het reageren op ons woningaanbod? Vraagt u de verklaring dan alvast aan bij de belastingdienst. Tel.nr.: 0800-0543. U kunt tot en met zondag 10 maart 2013 voor 24.00 u. reageren op één of meer van bovenstaande woningen via www.thuisvester.nl of kom langs in één van onze woonwinkels. Rucphensebaan 52 ■ 4714 RE Sprundel ■ Postbus 11 ■ 4714 ZG Sprundel St. Bavostraat 18 ■ 4891 CJ Rijsbergen ■ Telefoon 0165-380200 ■ Website: www.thuisvester.nl

De volgende advertentie wordt 3 april gepubliceerd.

(druk- en zetfouten voorbehouden)

Christinastraat 22

> Voor nadere informatie omtrent <passende huur> verwijzen wij u naar onze website.


Op maandag 18 februari jl. vond in het Trivium te Etten-Leur een informatieavond plaats voor de mogelijk gedupeerden van neuroloog Sanders om hen te kunnen informeren over hun juridische positie en mogelijkheden. Tijdens de informatieavond zijn reeds vele vragen beantwoord. De zaak Sanders heeft echter duidelijk gemaakt dat er nog steeds veel vragen leven. Voor de Bode aanleiding om in gesprek te gaan met Ferda van Benthem en José Renshoff, beide letselschadeadvocaat bij Asselbergs & Klinkhamer advocaten te Etten-Leur.

José Renshoff. FOTO ASSELBERGS & KLINKHAMER

Uw kantoor is volop in het nieuws geweest vanwege de affaire Sanders. Hoe is dat balletje gaan rollen? Wij hadden enkele zaken tegen dokter Sanders in behandeling. We hadden dus al enkele signalen dat er waarschijnlijk iets niet goed was gegaan. Door ons was bij de Inspectie voor de GezondheidsZorg (IGZ) één van de zaken tegen dokter Sanders al gemeld als calamiteit. Renshoff heeft er vervolgens voor gezorgd dat de heer van den Berg zijn verhaal kon doen in de media. BN De Stem plaatste het artikel op maandag 13 februari. Een paar uur later stond er op de website van de Inspectie voor de GezondheidsZorg het bericht dat de Inspectie neuroloog Sanders het bevel had gegeven met zijn werk te stoppen. Kunt u de belangrijkste punten aangeven die u tijdens de informatieavond met de belangstellenden heeft besproken? Wij hebben de aanwezigen voorgelicht over de juridische mogelijkheden. Welke stappen kan men zetten. Het ziekenhuis aansprakelijk stellen, schadevergoeding claimen, een tuchtklacht indienen. We hebben het gehad over het verzamelen van de informatie, het opvragen van het dossier in het ziekenhuis en bij de huisarts. Belangrijk is dat we controleren of het dossier compleet is, of er goed genoteerd staat hoe de behandeling is verlopen en welke onderzoeken er zijn verricht om vast te stellen of iemand MS had. Hoe is de diagnose gesteld, was de diagnose juist, had deze diagnose gesteld mogen worden. Dat doen wij samen met een gespecialiseerd medisch adviseur.

Letselschade is een breed juridisch begrip, wat is de definitie van letselschade? Letselschade is inderdaad breed. Wij behandelen veel verkeersongevallen, arbeidsongevallen, beroepsziektezaken, een val van een paard, pesterijen op school, een ongeluk op het hockeyveld, noem maar op. Wat wij ook steeds vaker tegenkomen zijn problemen met arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van zelfstandigen. Die betalen niet graag. Letselschade is schade aan personen en schade van personen. Inkomensschade, huishoudelijke hulp, klusjes die je niet meer kunt doen in en om het huis, smartengeld. Wanneer kunt u voor een zaak ingeschakeld worden? Wij kunnen het beste vlak na een ongeluk op het werk of in het verkeer of nadat u weet dat er iets verkeerd is gegaan in een ziekenhuis ingeschakeld worden. Dan bespreken wij wat er moet gebeuren en zetten wij de eerste noodzakelijke stappen. Wij bespreken ook of u er niet beter aan doet eerst even rust te nemen, bij te komen van het ongeluk of de fout van het ziekenhuis/de arts. Wij komen dan later weer in beeld. Voor ons staat het welbevinden van onze klant centraal. De zaak Sanders is een hele actuele zaak. Kunnen ook zaken uit het verleden alsnog worden aangebracht en beoordeeld door uw kantoor? Een hele algemene richtlijn: een verkeersongeluk verjaart na 5 jaar, beter is het om bij een verkeersongeluk de zaak aan te spannen binnen 3 jaar na de dag waarop het ongeluk gebeurde, maar 5 jaar kan vaak ook nog, als je maar de naam en het adres van de aansprakelijke persoon hebt. Een arbeidsongeval verjaart na 5 jaar. Een ongeluk waarbij iemand als passagier in een bus of trein (of vliegtuig) zat, verjaart na 2 jaar. Een medische fout verjaart 5 jaar nadat je weet dat er iets fout is gegaan, soms kom je daar pas jaren later achter. Wie betaalt de kosten van een advocaat? Dient cliënt die zelf te betalen of zijn cliënten die een rechtsbijstandverzekering hebben ook welkom? De kosten verdienen bijzondere aandacht. De algemene regel is, dat de kosten door de tegenpartij worden betaald,

Harrie van de Ven opende de ontmoeting tegen Wim van Cromvoirt. Tot aan de 16e brt. ging de strijd zij aan zij (16-15), maar in de volgende 8 brt. haalde van Cromvoirt het beste in zich boven met 20 gave caramboles en een 36-17 tussenstand. Een kansloze missie dus met 50-35 voor van Cromvoirt. Barry van Beers ging als een speer van acquit met 16 caramboles na 4 brt. Ad Broeders liet zich niet intimideren en kwam enkele brt. later met 9 en 2 weer naast van Beers. Broeders had nadien de controle over deze spannende partij tot aan de 33e brt. waarin Barry wederom aan de leiding ging (40-41). Barry liep nog uit naar 40-46, maar de taaie Broeders perste er nog een slotreeks uit met 1-2-5-2 en tikte daarmee als 1e aan. Barry had de nabeurt nog tegoed en verzilverde koel de 3 nog ontbrekende punten. 50-50 dus na 40 brt. De twee laatste partijen moesten dus in

Zunderts voordeel eindigen om schadeloos huiswaarts te keren. Peter Ceulemans had geen moeite met zijn tegenstrever, Jan Arnouts. Na 11 brt. had Peter met 11-24 al een ruime voorsprong genomen tegen de onfortuinlijke Arnouts. Peter won de partij met 23-50 in slechts 25 beurten. Intussen zag Roland Forthomme zijn tegenstander, Kurt Ceulemans, met grote stappen voorwaarts gaan. 24-12 na 15 brt. en 32-22 na 22 brt. Ceulemans bleef op het creatieve pad tot groot genoegen van zijn vele supporters. Finish na 36 brt. en een ongewone nederlaag voor Roland met 50-34. Een nederlaag dus met 5-3 voor Snellen Recycling, maar die 3 partijpunten bleken achteraf voldoende voor een zeker plaatsing voor de Play-Offs. KNBB Bekercompetitie Aansluitend moest het team van Snellen Recycling de koffers pakken en verkassen naar Sluiskil voor het spelen van de return van de 5e en laatste kwalificatieronde van de KNBB Bekercompetitie. Na de 2-6 nederlaag voor het Zundertse team op 20 februari was de opdracht in Zeeuws Vlaanderen een schier onmogelijke opgave te-

Amnestygroep voert actie voor vrouwen in Egypte ZUNDERT - Met een stand in de hal bij AH voert de Amnesty Groep Zundert Rijsbergen actie voor de vrouwen in Egypte. Zij hebben niet dezelfde rechten als mannen. De nieuwe Grondwet van Egypte, die op 26 december 2012 is aangenomen, staat gelijkheid tussen mannen en vrouwen in de weg. Discriminatie op grond van sekse wordt

Ferda van Benthem. FOTO ASSELBERGS & KLINKHAMER

als de aansprakelijkheid vaststaat. Bij een verkeersongeval is dat vaak wel duidelijk. Bij een ongeluk op het werk ook wel. Bij een medische fout ligt dat moeilijker. Er moeten altijd goede duidelijke afspraken gemaakt worden over de kosten. Vaak kunnen wij afspraken maken met een rechtsbijstandverzekering. En in Nederland kennen we het systeem van gesubsidieerde rechtsbijstand voor on-en minvermogenden. Welke stappen zou u onze lezer willen adviseren die zich wil laten adviseren over een letselschadezaak? Ons advies: bellen of een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. Vaak weten wij al heel snel of er mogelijkheden zijn, of er wat in uw zaak zit. Wij hebben zo veel ervaring, dat we een zaak vaak snel kunnen overzien. Zijn er verder nog punten die u onder de aandacht van onze lezer zou willen brengen? Ja, pas op voor bureaus die werken op basis van no cure no pay. Vaak is dat helemaal niet nodig, omdat de tegenpartij de kosten betaalt en je bent wel een stuk van je schadevergoeding kwijt. U beiden bent gespecialiseerd in letselschade. Bent u de enige op uw kantoor die hierin werkzaam is? Wij werken met 10 mensen dag in dag uit aan letselschadezaken. Daarnaast kunnen wij indien er in de letselschadezaak vragen of problemen rijzen in de familiale sfeer of in de werksituatie een beroep doen op de familie- en arbeidsrechtadvocaten binnen ons kantoor. We hebben ook nog specialisten op het gebied van bestuursrecht, huurrecht en bedrijven, maar die hoeven wij in letselschadezaken niet vaak in te schakelen.

Onverwachte nederlaag voor Snellen Recycling ZUNDERT - In Oosterhout moest de Zundertse formatie voor de 20e ronde van de competitie aantreden tegen Van Wanrooy Transport.

8 maart Internationale Vrouwendag

gen Dallinga/Bevers. Hoop in de Zundertse harten ontstond in de partij tussen Harrie vd Ven en Glenn Hofman. In de 1e set verschafte Harrie zich op 14 zelfs 4 maal het setpunt, maar liet de kansen verloren gaan met 15-14. Evenzo ging Harrie in de 2 volgende sets slordig met zijn kansen om en verloor deze dan ook onnodig met 15-12 en 15-13. Barry van Beers verloor kansloos twee sets op rij tegen JP de Bruijn, 15-3 en 15-8. Dat was het moment dat de kansen voor Snellen Recycling voor deelname in hun “eigen” Bekerfinale in rook opgingen. Roland Forthomme verloor in de partij die niet meer van belang was met 2-1 van Frédéric Caudron. Peter Ceulemans redde de eer voor Snellen Recycling door met 1-2 te winnen van Eddy Leppens. Programma Zaterdag 9 maart speelt Snellen Recycling de laatste thuiswedstrijd voor de Competitie Eredivisie 2012-2013 tegen FDV Jacobi/Schuler Cues. 13.00u Harrie v.d. Ven-Frans de Vos Barry v. Beers-Jeffrey v. Nijnatten 15.30u Peter Ceulemans-Steven v. Acker Roland Forthomme-Davy v. Havere PAGINA 10

niet expliciet verboden. Een vrouw hoort thuis bij haar gezin, zo ademt de tekst. Volgens de Grondwet vormt de shariawetgeving de basis voor de rechtspraak. Amnesty vreest dat daarmee bestaande wetgeving die vrouwen op het gebied van huwelijk, echtscheiding en het familieleven discrimineert, wordt gehandhaafd. Tekent u ook op 8 maart de petitie tegen geweld en onderdrukking van Vrouwen in Egypte?

ADVOCATENKANTOOR MR. V.D. BORST Markt 21 te Etten-Leur

KOSTELOOS inLOOpSpREEKUUR Wekelijks voor particulier en bedrijf Maandag 19.00 - 20.00 uur www.advocaatvanderborst.nl

Proeflessen

Dansvereniging STD infinity ACHTMAAL - Op zaterdag 9 maart zijn er proeflessen bij de dansvereniging STD infinity. Na meer dan 30 jaar een onderdeel van de muziekvereniging St. Martinus te zijn geweest, werd het tijd dat de majorette-groep een zelfstandig eigentijds karakter kreeg. En zo is dansvereniging STD Infinity ontstaan.

dansprestaties kunnen laten zien aan hun ouders, familie en vrienden. Deze vinden plaats in Gemeenschapshuis De Nachtegaal, Van den Berghstraat 4, 4885 AH Achtmaal. Aarzel niet en geef je op: stdinfinity8x@gmail.com. Wij nemen dan vanzelf contact met je op. Voor meer informatie kun je ook bellen naar: 0765985972..

De afgelopen jaren heeft de vereniging zich vooral toegelegd op majorette. Door de opsplitsing wil de dansafdeling ook uitbreiden in allerlei dansvormen. Op dit moment bieden wij aan: leuterdans: 13.30-14.30u (4- 5 jarigen); Clipdance: 13.30-14.30u (vanaf 6 jaar); Showdance: 14.30-15.30u (vanaf 6 jaar). Alle dansvormen worden aangeboden in een lessenreeks van 10 lessen met een afsluiting waarin de kinderen hun nieuwe

Uiteraard bieden wij ook nog steeds twirl aan. Het dansen met baton en attributen blijft een afzonderlijk onderdeel van de vereniging. Deze lessen vallen niet op zaterdagmiddag maar gaan door op een avond in de week. Men wordt dan in groep ingedeeld in groepen afhankelijk van de leeftijd. Vanaf 5 jaar kan men deelnemen aan twirllessen. Voor meer informatie stdinfinity8x@gmail.com of volg ons op onze facebook-pagina STD Infinity.

Jaarvergadering en bingo

Zwemvereniging De Wildert ZUNDERT - Afgelopen zaterdag heeft zwemvereniging De Wildert voor haar leden de jaarvergadering gehouden bij cafe-zaal Den Hoek in Zundert. In deze vergadering werd het afgelopen jaar nog eens doorgenomen. Hierna volgende een fantastische bingo voor ouders, kinderen en vrienden. Hierdoor werd het gezellig druk. Er werden zes bingorondes gespeeld geleid door enkele ouders van de

jeugdleden. Er waren vele mooie prijzen te winnen. Deze waren geschonken door de Zundertse winkeliers. Er was ook nog een aparte kinderronde. Deze was extra leuk omdat er voor iedereen een prijsje was. Aan het eind van de avond volgende er nog een loterij met bingokaartjes zodat niemand met lege handen naar huis hoefde. Het was een geslaagde avond waar zwemvereniging De Wildert tevreden op terug kijkt.

Zundert Rijsberse Dartfederatie Uitslagen halve finales beker Den Bels Angels (C)-Wapen I (A) 3-6 De Sundarts (B)-Jolly Jester III (A) 3-6 A-poule: 1.Grand Neuf 15-94; 2.Wapen I 15-88; 3.MultiMaten 15-73; 4.Factor 180 15-68; 5.Double Trouble I 14-66; 6.Den Bels I 15-66; 7.De Toekomst 15-65; 8.B&S Ut Krisje 15-62; 9.De Kereltjes 14-61; 10.Bull’s Hit 15-60; 11.Jolly Jester III 1458; 12.Stuivezand V 15-54; 13.Multimate 15-49 B-poule: 1.Jolly Jester II 16-102; 2.H.H.H. 16-93; 3.Café Neefs 16-79; 4.Den Hoek II 16-79; 5.Dun Zatte Schup 16-76; 6.De Sundarts 16-75; 7.Victoria II 16-75; 8.W.S.U. 16-70; 9.Den Hoek III 16-68; 10.DC Die Twee 16-67; 11.Jolly Jester I 16-65; 12.VPV De Knots 16-56; 13.DC ‘t Trefpunt 16-54; 14.Krisje III 16-49 Indeling C2A-poule: 1.Double Trouble II; 2.Den Bels Angels; 3.Nie Te Houwe; 4.Tokkiestreet; 5.H4DC; 6.Zeker En Vast Programma C2A-poule Double Trouble II-Zeker En Vast Den Bels Angels-H4DC

Nie Te Houwe-Tokkiestreet Indeling C2B-poule: 1.The Jolly Of ‘69; 2.Stuivezand I; 3.S.G.Z.; 4.Cel’s Angels; 5.Den Bels III; 6.Den Bels IV; 7.Dammarkepot; 8.Den Bels II; 9.Jolly Dots; 10.Ossekop III Programma C2B-poule The Jolly Of ‘69-Ossekop III Stuivezand I-Jolly Dots S.G.Z.-Den Bels II Cel’s Angels-Dammarkepot Den Bels III-Den Bels IV 25-jarig jubileum ZRDF Het duurt nog eventjes, maar na het seizoen 2013-2014 bestaat de ZRDF 25 jaar. En dit willen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan! Daarom zijn we op zoek naar leden van de ZRDF die samen met een aantal bestuursleden een jubileumcommissie willen vormen, zodat we hier een geweldig feest van kunnen maken! Ben je hierin geïnteresseerd? Dan kan je je aanmelden kan via secretariaat@zrdf.nl. Voor meer informatie kijk op www.zrdf.nl


Het lekkerste van de winter

Wiener nu bij uw Gildeslager roerbakschotel Malse reepjes runderbiefstuk 4 Verse Worstjes 4 Gep.goudschnitsels Winter rolletjes met metHet champignons, fijne lekkerste van winter + 4 kipbraadworstjes + 4 de Duitse zuurkool en ananas Het van de winter kruiden enlekkerste peterselie nu bij uw Gildeslager 7.95 Biefstukjes 1.25 nu bij uw Gildeslager 85 95 per 100 gram Samen voor

Wintersleetje

1

7

100 gram

samen

Vitello Venezia

Alleenrolletjes even roerbakken 4 Gep.goudschnitsels Winter met Afrikaanse 1.50 Winter 1.75 + Gep.goudschnitsels 4 kipbraadworstjes zuurkool en ananas 4 rolletjes met + 4 kipbraadworstjes zuurkool en ananas Toscaanse Kipburgers Kalfs preparé bourguignon 7.95 Boeuf 1.25 met puree 7.95 Vleesreepjes 1.25 + GRATIS bakje saus Wintersleetje Vitello Venezia Vanaf 50 Vitello Venezia 4.50 10 1.80 Wintersleetje 100 gram

100 gram

Samen voor

100 gram

Samen voor

100 gram

4 voor

10 januari t/m16 januari

4

Per portie

100 gram 1.50 Uit 100 eigen worstmakerij gram 1.50

Kalfs preparé Slagerij traiteur Billet Kalfs preparé

Coburgerham1.80 70 1.80 Molenstraat 112 100 gram 076-5972224 100 gram Zundert

100 gram

10 januari t/m16 januari 10 januari t/m16 januari

1

100 gram

VAnAf nu zIJn DE VooRJAARSMoDE En SCHoEnEn In DE wInKEL!

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

1

100 gram

100 gram

Romans ������������������������������ per stuk € 0,50 ����������������������������������������������� 6 voor € 2,50 Grote Tuinboeken ���������������������������� € 0,70 Kinderboeken ���������������������������������� € 0,10 Alle DVD’s en CD’s �������������������������� € 0,40 LP’s�������������������������������������������������� € 0,25 Alle Glazen ��������������������������������������� € 0,10 Sleutelhangers���������������������������������� € 0,05 Alle Rieten Mandjes������������� HALVE PRIJS

Voor al uw bouw en verbouwingswerkzaamheden

1.75

Andijvie- 1.75 stamppot met stooflapje

100 gram

Boeuf bourguignon met puree Boeuf bourguignon met puree Vanaf Per portie 4.50 je smaak© Vanaf Per portie De Gildeslager verrast 4.50

5

per persoon

50

VAN GENK

Aanbiedingen zijn geldig van 7 maart t/m 13 maart 2013.

Slagerij Billet

Slagerij traiteur Billet Slagerij traiteur Billet Molenstraat 112 Molenstraat 112, 4881 CV Zundert 076-5972224 112 Molenstraat Tel. 076-5972224, Zundert 076-5972224

Bouwcompleet v.o.f.

VAN GENK

Fax 076-5975593, billet.gildeslager.nl De Gildeslager verrast je smaak

Zundert

©

De Gildeslager verrast je smaak©

WILT U EEN

Neem contact op voor een vrijblijvende prijsofferte.

container bestellen DAN OOMEN BELLEN

NIEUWBOUW

NiEuW

Julianalaan 49, 4884 BE Wernhout Tel. 076 5976363 / 06 20630194 Email: avangenk@home.nl www.bouwbedrijfvangenk.nl

VERBOUW

ONDERHOUD TEGELWERK

TIMMERWERKEN

puiNrEcycLiNg, grONDHANDEL EN SLOOpWErKEN - KrAANVErHuur

MAGERE RIBLAPPEN...................................................... 100 gram GEPANEERDE SCHNITSELS ...............................................4 voor FRANSE ROERBAK REEPJES ........................... 100 gram COBURGERHAM ........................................................................ 100 gram KIPKERRY-SALADE.............................................................. 100 gram

Welkom op gunstige locatie, Martenstraat 8 - Sprundel - Tel. 0165-382843

1 en 2 mei De Bosrand is: orchideeënweekend - sfeervol genieten en vriendelijk in de buurt

Tuincentrum De Bosrand Rijsbergen ELKE ZONDAG OPEN! 1 en 2 mei isNhet ‘orchideeënweekend’ maart bij ZO DAG 10 n e 9 G A D R Tuincentrum De Bosrand. Alle 4 de ZATE filialen zullen dit weekend in het teken van ‘orchideeën’ staan.

- deskundig advies

EEKEND W N Ë E E D I H ORC

- 7 dagen per week open, dus ook iedere zondag

- de scherpste prijzen

1.49 5.95 1.35 1.99 1.45

1.20

MAALTIJD V/D WEEK:

PASTA ROMANA.................................................................................. 100 gram

ALPENBURGER

per stuk

€ 1.10

SPECIALE AKTIE VOOR ALPE D’HUZES.

Van iedere verkochte hamburger doneren wij € 0,20 aan Team Vida. Zij gaan op 5 en 6 juni 2013 deelnemen aan Alpe d’HuZes om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker. Elke deelnemer zal 1 tot 6 maal Alpe d’Huez beklimmen als tegenprestatie voor aan hen gedane donaties. Dus ook die van u !!!

Molenstraat 43 - Zundert - 076-5973720 / 06-30736945 GETUIGEN GEZOCHT!

Op dinsdag 29-01-2013 stond ik in een zwarte Suzuki Swift te wachten voor de rotonde “ de Risten” in Rijsbergen (vanuit Galder). Op die rotonde ben ik ingehaald door een witte BMW die mij aanreed en door is gereden! Wie o wie heeft dit zien gebeuren? Graag contact opnemen: 06-17680623

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Caravan/Camper verkopen:

Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans – Campers en Vouwwagens. Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

STUCWERK

Aanleveren van puin, bouw- en sloopafval. Voor zowel particulieren en bedrijven.

€ € € € €

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

GOEDKOOPSTE PUINCONTAINERS! Heeft u binnen een week een goedkopere aanbieding in uw regio, dan ontvangt u het verschil terug!

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

- gezellige koffiecorner

een lekker Tevens zal ervoor dit weekend een hapje en een drankje hideeën c r o t n e im t r

Groot asso

zijn, in groen en sfeer ‘orchideeënspecialist - grootsteaanwezig assortiment om u van diverse informatie te - compleet in dierbenodigdheden en dierenvoer en van uw eig ! voorzien en vragen te beën ee id - uitgebreide tuinwinkel h rc n o otte antwoorden. Opmeubelen, verschillende verlichting, gereedschap etc. Gratis omp met ën ee id afdelingen vindt u diverse provan de orching! Speciale aanbieding: - bloemboeketten nig re s ve ducten die iets met ‘orchideeën’ te ie v d a (1 tak) Phalaenopsis ig d n naar eigen wens in onze bloemenwinkel Desku maken hebben. U bent van harte van € 5,99 welkom. voor €3,99 Openingstijden

maandag van 13.00 uur tot 17.45 uur dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.45 uur zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Antwerpseweg 30a te Rijsbergen

www.tcdebosrand.nl

www.tcdebosrand.nl

Workshop ‘PIMP je meubel’ Wanneer:

NN IE IE UU WW !!! !!!

Neem een klein meubeltje of accessoire mee: een krukje, lampenvoet of spiegellijst. LET OP: vooraf schuren en vetvrij maken!

3 Brillen voor 3 Brillen voor tot 75% korting

U kunt zich telefonisch aanmelden via 076-5972424 of via hanneke@dictusverfeninterieur.nl

€ 279,-* € 279,-* op een deel van onze collectie t/m 31 januari 2013

Opgeven voor 13 maart a.s. VOL=VOL

Bij Dictus verf en interieur Molenstraat 23 in Zundert

Click Click &GO &GO

3 Brillen en maar 1 3 Brillen en maar paar glazen nodig!1 paar glazen nodig!

HEEFT U OOK z o'n N E U S VO O R KO RT I N G?

Zaterdag 23 maart 2013 van 12.00 - 15.00 uur

Graag tot dan!

colorlineshop.nl colorlineshop.nl

Voorwaarden: Bestel in de winkel 0,5 liter krijtverf in je favoriete kleur t.w.v. € 20,50. Hier kun je meerdere meubels mee pimpen!

*Exclusief glazen *Exclusief glazen

Molenstraat 20, Molenstraat 20, Zundert Zundert Tel. 076-5973337 Tel. 076-5973337


BELASTING AANGIFTE

Een belastingadviseur geeft adviezen over uw fiscale positie en verzorgt de aangiften van alle voorkomende belastingen. Hij zorgt ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet.

Belastingadvies & aangiften:

LAAT HET VÓÓR 1 APRIL DOEN. RAADPLEEG TIJDIG UW BELASTINGADVISEUR.

- Privé en zakelijk - Administratie Belastingadvi- Erfeseni& saangi f t e n: sen -- EstPrivaéteenplazakel nninigjk - Administratie mr. drs. Eva Smi- Erftsenissen Fiscaal jurist en- EstPreconoom ate planning

Het voordeel van de belastingadviseur Als u van de Belastingdienst een aangifteformulier in de bus krijgt, moet u aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. Ontvangt u geen brief, maar verwacht u wel dat u belasting moet betalen of denkt u dat u meer dan veertien euro terugkrijgt? Doe ook dan aangifte. U kunt over het jaar 2012 geld terugvragen tot en met 31 december 2017. *Bron: de Belastingdienst

Voor al uw administratieve en fiscale zaken Oude Bredaseweg 7A - 4872 AB Etten-Leur voor zowel de Agro-- Telefax: als de MKB-sector. Telefoon: 076-5040456 076-5040457 Maak vrijblijvend een afspraak met ons. e-mail: info@peetersfiscaal.nl

uwd VVeerreettnrnroouwd ! lijk! ppeerrssoooonnlijk Piet Piet Mathijssen Mathijssen

- Administraties Administraties zzp zzpen enmkb mkb

Gommersstraat Gommersstraat 65

- Belastingaangiftes Belastingaangiftes particulieren particulieren

4891 4891 AP AP Rijsbergen Rijsbergen

Bedrijfsadvisering - Bedrijfsadvisering

076-8501145 076-8501145

Interim werkzaamheden werkzaamheden - Interim

www.finance-key.nl www.finance-key.nl

- Scherpe Scherpe tarieven tarieven

Http: www.peetersfiscaal.nl

Oude Bredaseweg 7A - 4872 AB Etten-Leur lid van de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs Telefoon: 076-5040456 - Telefax: 076-5040457 e-mail: info@peetersfiscaal.nl - Http: www.peetersfiscaal.nl

Pr

B BO OO OT T

BEL BA ES LT A ISNTGI N AG DA VD I SVEI U SR EU SR B.V. S B.V.

lid van Register Belastingadviseurs

Belastingadvies & aangiften:

- Privé en zakelijk - Administratie - Erfenissen - Estate planning - Testamenten

Pr

mr. drs. Eva Smits Fiscaal jurist en econoom 06 – 48 47 90 39 eva.smits@bsbelastingadvies.nl www.bsbelastingadvies.nl

06 – 48 47 90 39 eva. s mi t s@bsbel a sti n gadvi e s. n l mr. drs. Eva Smits Het iswww. weer aangiftetijd b sbel a sti n gadvi e s. n l Fiscaal jurist en econoom

Ettenseweg 73 Rijsbergen • Tel.: 596 161659 Ettenseweg Ettenseweg 73• 4891 4891 73XT XT 4891 rijsbergen XT rijsbergen tel: 076 076 tel: 596 076 596 59 16 59

”t Bootje” ”t Bootje” vaart vaart al 43 jaren al 43 op jaren eigen op eigen krachtkracht verder” verder” ! ! ”t Bootje” vaart al 44 jaren op eigen kracht verder! Zoekt UZoekt een kantoor U een kantoor dat pastdat bij uw pastonderneming bij uw onderneming in het middenin het middenen kleinbedrijf en kleinbedrijf (inclusief(inclusief zzp) en agro-sector zzp) en agro-sec

B O O T

en U wiltenbij U een wiltniet bij een ”te groot” niet ”tekantoor groot” kantoor zijn, maar zijn, wel maar bij een welkantoor bij een kantoor dat beschikt dat beschikt over alleover adviseurs alle adviseurs dan bentdan Zoekt Ujuiste een kantoor dat past bij uw onderneming in het midden- en kleinbedrijf U bij ons Uop bijhet ons op het adres. juiste adres. Tevens kunt Tevens u terecht kunt u bij terecht voor bij ons uwvoor particuliere uwUparticuliere aangifte. (inclusief zzp) enons agro-sector en wiltaangifte. bij een niet ”te groot” kantoor zijn, maar wel bij een beschikt over adviseurs dan bent bij ons op het juiste adres. Onze tarieven Onzekantoor tarieven zijn laagdat zijn i.v.m laaglage i.v.m overheadkosten lage alle overheadkosten en een echt en een familiebedrijf. echtUfamiliebedrijf. Bij ons zeer Bij ons persoonlijke zeer behandeling, behandeling, snelvoor en flexibel snel en en flexibel u merkt en uaangifte. direkt merktonze direkt meerwaarde. onze meerwaarde. Tevens kuntpersoonlijke U terecht bij ons uw particuliere Ettenseweg 73 4891omdat XT rijsbergen tel: 076 596van 16fiskalisten. 59van fiskalisten Wij kunnen Wij kunnen alle diensten alle diensten leveren zoals leveren fiskalisten, zoals fiskalisten, omdat wij aangesloten wij aangesloten zijn bij een zijnnetwerk bij een netwerk

B E L A S T I N G A D V I S E U R S B.V.

Aangesloten Aangesloten bij: Register bij: Register Belastingadviseurs Belastingadviseurs , Fiscount , Fiscount en Agroadviseurs en Agroadviseurs ”tzijnBootje” vaart al 43 jaren op kracht verder” ! Onze tarieven laag i.v.m. lage overheadkosten en eigen een echt familiebedrijf. Deze aansluitingen Deze aansluitingen staan voor staan betrouwbaarheid, voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, onafhankelijkheid, deskundigheid en actuele en vakkennis. actuele vakkennis. BijUons zeer persoonlijke snelinen enenU merkt deskundigheid direkt onze meerwaarde. Zoekt een kantoor dat past bijbehandeling, uw onderneming hetflexibel middenkleinbedrijf (inclusief zzp) en agro-sector en U wilt bijook eenonze niet ”te groot” kantoor zijn, maar wel bij een kantoor beschikt over dan bent Wij kunnen alleop diensten leveren zoals fiskalisten, omdat wijdat aangesloten zijnalle bijadviseurs een netwerk Kijk ook Kijk eens op eens website: onze website: www.bootrijsbergen.nl www.bootrijsbergen.nl U bijvan ons fiskalisten. op het juiste adres. voor hetvoor gehele gehele bij belastingplan alles 2012 over , alles de landbouwvrijstelling, over de landbouwvrijstelling, en overige en zaken. overige zaken. Tevens kunthet ubelastingplan terecht ons2012 voor ,uw particuliere aangifte. OnzeAangesloten tarieven zijn laag i.v.m lage overheadkosten en een echt familiebedrijf. bij: Register Belastingadviseurs, Fiscount, Agroadviseurs en NOAB. Bij ons zeer persoonlijke behandeling, snel en flexibel en u merkt direkt onze meerwaarde. Deze aansluitingen staan voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, Wij kunnen alle diensten leveren zoals fiskalisten, omdat wij aangesloten zijn bij een netwerk van fiskalisten.

deskundigheid en actuele vakkennis.

Aangesloten bij: Register Belastingadviseurs , Fiscount en Agroadviseurs Deze aansluitingen staan voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, deskundigheid en actuele vakkennis.

Belastingaangifte doen over 2012 kan tot 1 april Als u van de Belastingdienst een aangifteformulier in de bus krijgt, moet u aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. Ontvangt u geen brief, maar verwacht u wel dat u belasting moet betalen of denkt u dat u meer dan veertien euro terugkrijgt? Doe ook dan aangifte. U kunt over het jaar 2012 geld terugvragen tot en met 31 december 2017.

06 – 48 47 90 39 eva.smits@bsbelastingadvies.nl www.bsbelastingadvies.nl

*Bron: de Belastingdienst

@ Administratie en Advies Bureau Jacobs @ Administratie en Advies Bureau Jacobs @ Administratie en Advies Bureau Jacobs Administratie (ook online mogelijk) Marjo Jacobs Administratie (ook online mogelijk) Belastingaangiftes (BTW,mogelijk) IB en VPB) Administratie (ook online Belastingaangiftes (BTW, IB en VPB) Jaarrekening Belastingaangiftes (BTW, IB en VPB) Jaarrekening Startersbegeleiding Jaarrekening Startersbegeleiding Adviezen Startersbegeleiding Adviezen Inrichting financieel pakket Adviezen Inrichting financieel pakket Inrichting financieel pakket

Marjo Jacobs46 Oranjestraat Marjo Jacobs Oranjestraat 46 4891 XP Rijsbergen Oranjestraat 46 4891 XP Rijsbergen 06 – 33 092 4891 XP011 Rijsbergen 06 – 33 011 092 info@aabjacobs.nl 06 – 33 011 092 info@aabjacobs.nl www.aabjacobs.nl info@aabjacobs.nl www.aabjacobs.nl www.aabjacobs.nl

Kijk ook eens op onze website: www.bootrijsbergen.nl

Kijk ook het eensgehele op onzebelastingplan website: www.bootrijsbergen.nl voor 2013 , alles over de landbouwvrijstelling, voor gehele zaken. belastingplan 2012 , alles over de landbouwvrijstelling, en overige zaken. enhet overige

Persoonlijk, deskundig, betaalbaar, integer, flexibel Persoonlijk, deskundig, betaalbaar, integer, flexibel Persoonlijk, deskundig, betaalbaar, integer, flexibel


advertentie-2013-02-150x175-hr.pdf 1 15-2-2013 11:28:25

hreven bij de gemeente erste inWOZ-aanslag? Twijfelt u overUituw schrijfdatum:

23 juli 09voorstellen dat u vragen Wij kunnen 20 ons heeft over met name de hoogte van de Lotingsdatwaarde vastgestelde um: en dat u wellicht het 30maken juli bijvan R&Bbezwaar notarisseoverweegt. n te St. Willebro Daarom houdt rd van Hassel Makelaars een WOZ-inloopochtend op zaterdag 9 maart a.s. waar u vrijblijvend en zonder afspraak binnen kunt lopen en uw vragen kunt voorleggen aan een van onze makelaars. Zij zijn u graag van dienst en kunnen in vanaf of het indienen van overleg u bepalen psom Koomet bezwaar zin heeft. v.o.n. ,0 .75

ver 2008 mag maximaal

r de eerste maal de kond en betreedt voor de

ng door notariskantoor ebrord. Schrijft u zich len van een inschrijfVan Hassel makelaars, € 165 % korting unt bij vragen contact Inclusief 925maart Loop vrijblijvend binnen op zaterdag a.s. van 10.00 tot n Thuisvester in Ooster12.30 uur bij ons kantoor aan de Molenstraat 50 te Zundert en : Kijkdagen 2 49 11 00 neem uw WOZ-aanslag en taxatieverslag mee. 09 20 vrijdag 17 juli Rucphen .30 uur 17 t to 0 .3 Voor meer informatie of een afspraak: van 16 an 52 18 juli 2009 ag 076-5975900 zaterd Molenstraat 50, Zundert Tel. 12.00 uur ndel van 11.00 tot C

M

Y

CM

MY

Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165-348545

02 00

www.vanhasselmakelaars.nl

CY

CMY

K

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

Btw-actie!

Betaal nu geen 21% maar slechts 6% Btw op meubelen en slaapcomfort

NS IS ONZE SERVICE (Actie geldig t/m 31-3-2013 excl. aanbiedingen)

Tweede Paasdag 9 april geopend van 10.00- 16.00 uur Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Dinsdagmiddag gesloten

Info: www.meubeltrend.eu

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

Diverse Showroommodellen tegen dumpprijzen! Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

Dinsdagmiddag gesloten

www.adviesburocoremans.nl

Zoekt u een betaalbare terrasoverkapping? Eventueel met terrasverwarming Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

Tel: 076-5962336 Fax: 076-5964794 info@adviesburocoremans.nl

Uw auto/bus verkopen? Bel 06-10401169

Correcte afhandeling RDW erkend

* eigen fabricage en toonzaal * alle stijlen en modellen op maat gemaakt * totale renovatie eide toonzaal * klein bedrijf met grote mogelijkheden

br bezoek onze uitge

industriepark - rijkmakerlaan 13 - 2910 essen (B) - tel. 00323-677.31.98

www.keukenskonings.be

TE HUUR:

IK WIL U GRAAG LEREN KENNEN Bent u klaar voor een duurzame relatie?

huis

Mens & Relatie helpt u bij het vinden van de juiste partner

in spanje

0165-388816 Lia van der Wel

In overleg.

www.mens-en-relatie.nl

Tel. 076-597 6982

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Bel:

Of 0800-0230595 (landelijk)

UW RELATIE IS ONZE MISSE


week 10 / 6 maart 2013

Gemeente informatie

Vergadering Welstandscommissie op 11 maart 2013 Op maandag 11 maart a.s. vergadert de Welstandscommissie vanaf 09.00 uur in het gemeentehuis, Markt 1 te Zundert. Voor informatie over de agenda en het exacte tijdstip van behandeling kunt u twee dagen vóór de behandeling contact opnemen met de gemeente Zundert, de heer A. de Rooij tel. 076 – 596 98 25. U kunt dan tevens aangeven of u de vergadering wilt bijwonen. U heeft geen spreekrecht.

Melding Wet milieubeheer Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende melding ingevolge de Wet milieubeheer heeft ontvangen:

Naam besluit

Locatie

Activiteitenbesluit

Sint Bavostraat 104A, Rijsbergen

De betreffende stukken liggen gedurende twee weken na publicatie ter inzage op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur bij het cluster Vergunningverlening en Handhaving, Bredaseweg 2 te Zundert.

Colofon Gemeente Zundert Afdelingen Bestuurszaken, Maatschappij & Dienstverlening, Bedrijfsvoering Markt 1, 4881 CN Zundert Afdelingen Strategie & Programmering, Beheer Openbare Ruimte Bredaseweg 2, 4881 DE Zundert Gemeentewerf Hofdreef 30, 4881 DR Zundert Milieustraat Zundert De Ambachten 20, 4881 XZ Zundert ELZ, startpunt voor welzijn, zorg en wonen De Welborg 14, Zundert Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur Postadres Voor alle afdelingen: Postbus 10.001 4880 GA Zundert E-mail gemeente@zundert.nl Internet www.zundert.nl Telefoon gemeentehuis 076 - 599 56 00 Maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Gemeentewerf 076 - 597 49 97 & Milieustraat ELZ, startpunt voor 076 - 503 89 39 welzijn, zorg en wonen Fax 076 - 599 56 66 Bezoek- en openingstijden gemeentehuis Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Afdeling Maatschappij (publieksbalie) ook op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 19.00 uur. Openingstijden Milieustraat Zundert Maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur Donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur Zaterdag van 09.00 uur tot 14.00 uur

Vergunningen Aanvragen omgevingsvergunning Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning heeft ontvangen:

Datum aanvraag

Soort activiteit

Locatie

22-02-2013 22-02-2013 22-02-2013 25-02-2013 25-02-2013

oprichten garage met opbouw uitbreiden woning en vervangen tuinmuur plaatsen aanbouw oprichten carport plaatsen 2 dakkapellen

Turnstraat 22, Zundert De Tuintjes 32, Zundert Wildertsedijk 2, Zundert Oranjeplein 20, Zundert Hogestraat 15, Rijsbergen

Tegen een aanvraag om omgevingsvergunning kan geen bezwaar worden ingediend. Bezwaar op grond van de Algemene wet bestuursrecht is pas mogelijk nadat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert op het verzoek heeft beschikt. Ingediende aanvragen liggen gedurende twee weken ter inzage op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur bij het cluster Vergunningverlening en Handhaving, Bredaseweg 2 te Zundert.

Verleende omgevingsvergunning reguliere procedure Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning heeft verleend:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

04-03-2013

oprichten loods

Molenstraat 155, Zundert

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht; d. gronden van het bezwaar. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

Verleende omgevingsvergunning uitgebreide procedure Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning heeft verleend:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

04-03-2013

plaatsen propaantank van 18m³

Laarse Heistraat 10, Zundert

Op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking beroep instellen. Een beroepschrift kan vanaf 7 maart 2013 gedurende zes weken worden gericht aan de Rechtbank Zeeland-West Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het beroep is gericht; d. gronden van het beroep. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het beroepschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West Brabant, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de uitspraak op het beroep niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl. Ingevolge artikel 3:18 lid 4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) maakt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert tevens bekend dat er geen zienswijzen bij haar naar voren zijn gebracht n.a.v. de tervisielegging van de ontwerpbeschikking. De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

APV vergunningen / ontheffingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert heeft navolgende vergunningen / ontheffingen verleend c.q. melding ontvangen:

Activiteit

Datum activiteit

Locatie activiteit

Datum verzending

Loterij buurtschap Achtmaal

April-mei 2013

Gemeente Zundert

27-02-2013

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit tegen de verleende ontheffingen c.q. vergunningen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Deze termijn gaat in op de dag na die van verzending van het besluit aan de aanvrager. Een bezwaarschrift dat per e-mail is ingezonden, wordt pas nadat dit bezwaar Awb-conform is in behandeling genomen. U kunt ook de Voorzieningenrechter van de rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voorziening is een soort kort geding. Een dergelijk verzoek kunt u richten aan de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met het cluster Vergunningverlening en Handhaving, tel. 076 – 599 56 00.


week 10 / 6 maart 2013

zundert.nl Kennisgeving ontwerpbeschikking verlenen omgevingsvergunning uitgebreide procedure Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij op grond van artikel 3.10 Wabo voornemens is de volgende omgevingsvergunning te verlenen:

Verzenddatum ontwerpbeschikking

Soort activiteit

Locatie

04-03-2013

oprichten loods

Eldertstraat 9, Klein Zundert

De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 7 maart 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het cluster Vergunningverlening en Handhaving, Bredaseweg 2 te Zundert op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur. Tijdens de inzageperiode kunnen (bij voorkeur schriftelijk) zienswijzen worden ingebracht. Zij dienen te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. In deze periode kunnen ook mondelinge zienswijzen worden ingebracht. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als een belanghebbende ook een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkakkerstraat 10’ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkakkerstraat 10’ ter inzage wordt gelegd.

ningstijden ter inzage bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert). Het plan kan ook worden geraadpleegd via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl en is zo spoedig mogelijk ook te vinden op www.zundert.nl Inwoner Ruimtelijke procedures Bestemmingsplannen.

Inhoud in het kort Doel van dit plan is de realisatie van maximaal vier nieuwe grondgebonden woningen aan Kerkakkerstraat 10 te Rijsbergen. De huidige bedrijfsgebouwen van het ter plaatse aanwezige garagebedrijf worden gesloopt, met uitzondering van de bedrijfswoning. Deze woning krijgt een kwaliteitsimpuls en wordt bestemd als een burgerwoning. De huidige bedrijfsbestemming wordt herzien in de bestemmingen ‘Wonen’, ‘Tuin’ en ‘Verkeer’. Om deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken, dient het geldende bestemmingsplan partieel te worden herzien. Daartoe is het onderhavige ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Gelijktijdig met het in procedure brengen van het ontwerpplan wordt de noodzakelijke ontheffingsprocedure hogere grenswaarden opgestart.

Zienswijze Gedurende bovenstaande termijn kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak, tel. 076 – 596 98 44.

Ter inzage Het ontwerpbestemmingsplan met de hierbij behorende stukken ligt van 7 maart t/m 17 april 2013 tijdens ope-

Vervolgprocedure Als de inzagetermijn voorbij is, wordt aan de raad een voorstel gedaan tot vaststelling van het bestemmingsplan. In dat voorstel worden de eventueel ingekomen zienswijzen meegenomen bij de besluitvorming. In het vervolg van de procedure komt het bestemmingsplan nogmaals ter inzage te liggen als (eventueel gewijzigd) vastgesteld bestemmingsplan. De mogelijkheid bestaat dan nog om beroep in te stellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Kennisgeving Wet geluidhinder: ontwerpbeschikking hogere grenswaarden gemeente Zundert Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij voornemens is hogere grenswaarden vast te stellen voor een aantal voorgevels van de maximaal vijf te realiseren woningen aan Kerkakkerstraat 10 te Rijsbergen. Het besluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden wordt voorbereid overeenkomstig afdeling 3.4 van de AWB (Algemene Wet Bestuursrecht). Hiervoor is een ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder opgesteld. De ontwerpbeschikking met bijbehorende stuk-

ken ligt vanaf 7 maart 2013 gedurende zes weken op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur ter inzage bij de gemeente (Bredaseweg 2 te Zundert). Tijdens de inzageperiode kunnen (bij voorkeur schriftelijk) zienwijzen worden ingebracht. Zij moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. In deze periode kunnen ook mondelinge zienswijzen worden ingebracht. Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt, tel. 076 – 596 98 44.

Bestemmingsplan ‘Buitengebied’ grotendeels in werking De voorzieningenrechter van de Raad van State heeft zich vorige week uitgesproken over ingediende verzoeken om een voorlopige voorziening tegen het bestemmingsplan ‘Buitengebied’. Dit betekent dat het nieuwe bestemmingsplan ‘Buitengebied’ met deze uitspraak op enkele uitzonderingen na in werking is getreden. Vanaf nu kunnen aanvragen om omgevingsvergunningen (bouwvergunning) in het buitengebied getoetst worden aan het nieuwe bestemmingsplan. Voor de uitzonderingsgevallen, de toegekende voorlopige voorzieningen en de gevallen waar de provincie een reactieve aanwijzing op heeft gegeven, treedt het nieuwe plan vooralsnog niet in werking. Beroep Weliswaar is het bestemmingsplan ‘Buitengebied’ nu voor het overgrote deel in werking getreden, maar het is nog niet definitief (onherroepelijk). Pas wanneer de Raad van State een uitspraak heeft gedaan in de beroepsschriften (38) tegen het bestemmingsplan en de beroepsschriften (8) tegen de reactieve aanwijzing van de provincie is het plan onherroepelijk. De verwachting is dat deze beroepschriften pas op zijn vroegst eind 2013 worden behandeld. Voor wat betreft het Boomteeltontwikkelingsgebied en de burgerwoningen volgt hieronder nog een korte toelichting. Boomteeltontwikkelingsgebied De Raad van State heeft het verzoek van de Provincie Noord-Brabant om voorlopige voorziening voor enkele gebieden in het BOG toegewezen. De provincie is van mening dat de gemeente Zundert bepaalde delen te ruimhartig heeft bestemd als BOG. Voor deze gebieden geldt dus voorlopig nog het oude bestemmingsplan. Op www.zundert. nl Menu rechts Bestemmingsplan ‘Buitengebied’ staan de overzichtskaarten met daarop de gebieden die nog onder het oude bestemmingsplan vallen. Inhoud woningen buitengebied Een ander aspect betreft de reactieve aanwijzing van de provincie ten aanzien van de inhoud van woningen in het buitengebied. De provincie stelt voorwaarden aan woningen die een inhoud hebben van meer dan 600 m³. De gemeente doet dat pas vanaf 750 m³. Door de reactieve aanwijzing kan de gemeente vooralsnog geen bouwvergunningen verlenen op basis van het nieuwe bestemmingsplan. Voor die situaties gelden nog steeds de oude bestemmingsplannen en beheersverordeningen. De gemeenten in de regio West-Brabant zijn overigens in gesprek met de provincie om toch een woninginhoud van 750 m³, zonder voorwaarden, voor woningen in het buitengebied gerealiseerd te krijgen. Een definitief standpunt hierover wordt in de loop van dit jaar verwacht. Bouwplannen? Laat u informeren! Heeft u specifieke vragen over het bestemmingsplan neem dan contact op met het projectteam, tel. 076 – 596 98 04. Wie van plan is om een bouwvergunning voor een woning in het buitengebied aan te vragen, kan zich melden bij het loket van de gemeente aan de Bredaseweg 2.

voor meer info: zundert.nl ‘t Stokperdje

Tafeltennisclub, RC-club of Mclub iets voor jou ZUNDERT - Ben je 16 jaar of ouder en vind je tafeltennis leuk om te doen? Dan heeft ’t Stokperdje de oplossing: De tafeltennisclub! Voor deze hobbyclub zijn we op zoek naar enthousiaste leiding die een groep jongeren van 10 t/m 15 jaar op donderdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur willen vermaken en begeleiden in de spelletjes en wedstrijden die gespeeld worden. Lijkt tafeltennis je heel leuk, maar ken je de spelregels niet? Geen probleem, want deze regels leer je zo! Mail naar hobbyclubs@stokperdje.nl als je graag leiding wil worden van de tafeltennisclub bij ’t Stokperdje.

RC-club Bij de RC-club is nog genoeg plaats voor jongens en meiden tussen de 10 en 15 jaar die van racen, sleutelen en snelheid houden. Op dinsdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur rijden er in en rond ’t Stokperdje een aantal elektrische radiografisch bestuurbare wagens hun rondes. Met topsnelheden die door de 60 km per uur gaan, kun je pas een echte wedstrijd racen! Mclub De Mclub, ofwel ‘Maakclub’ is de nieuwe knutselclub bij ’t Stokperdje die op maandagavond tussen 19.00 en 21.00 uur zijn deuren open zet

voor alle creatievelingen uit Zundert en omstreken. De eerste avond was zeer geslaagd waarin de leden alles uit de kast hebben gehaald om van hun ruwe zeepsteen een mooi gladde steen te maken, met erg leuke resultaten. Voor de volgende Mclub staat het maken van je eigen knuffel op de planning. De Mclub draait om de week, op de volgende data: 11 en 25 maart, 15 april, 6 en 20 mei en de afsluiting voor dit seizoen is 3 juni. De eerste keer kijken is natuurlijk gratis. Dus lijkt het je leuk om maandag 11 maart je eigen knuffel te komen maken (en nog andere dingen), mail dan naar hobbyclubs@stokperdje.nl en laat weten dat je er bij bent.


Voordelig Voorjaar!

Kijk op action.nll voor de d folder f l TERRAS

MAJESTIC

GAZON

rond 40x40 cm niet van aardewerk te onderscheiden

en uitvoeringen als beste getest op levensduur door het tv-programma Kassa

voor 50/60 m² 5 kg graszaad: voor 50 m² 1 kg

LED LAMP diverse maten

BLOEM POT kunststof

6.95

CILLIT BANG

POWER CLEANER citrus of fresh

6.49

1000 ml vuil & toilet 750 ml

Elders 5.99 12.99

CLOVERLEAF

2.99

TAKKENBOS met HAKEN breedte 50 cm met lint white of natural

1.49

FIETS COMPUTER met 8 functies incl. batterijen

deco/fiets BLOEMEN SLINGER met 20 LED's

2.19

DISNEY

2.99

handig afsluitbare deksel inhoud 220 ml

0.39

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

SNEAKER SOKKEN zwart of wit maten 39-46

3 PA A R

Elders 2.99 3.49

KATOEN

1.49

HANDDOEK met CAPUCHON Mickey, Spiderman, Cars, Pooh en Minnie 50x100 cm

SNACK TROMMEL diverse designs

Disney DRINK BEKER diverse vrolijke kinder designs

LOTTO

(excl. hangfiguren)

DE CO T R E N D!

AS 888

2.99

Elders 4.95 7.95

Elders 6.99 7.95

WOK- OF

HAPJES PAN voor alle

3.59

warmtebronnen met anti-aanbaklaag wokpan: Ø 35 cm hapjespan: Ø 28 cm met glazen deksel

0.79

Elders 14.95 17.95

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

1.99

TROPPIE

VRUCHTEN LIMONADE orange of multi fruit 10x200 ml

Elders 1.99 2.49

UITZOEKEN

1.59

TRENDY ACCESSOIRES oorbellen, armband of ketting

8.49 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

0.49 TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 03-03-2013 t/m za. 09-03-2013 in Nederlandse filialen.

idem vierkant 40x40x40 cm

ENERGIE ! BE SPA ARTIP

TUINMEST GRASZAAD gazon-/tuinmest:


VERKOOP - VERHUUR

* Toiletwagens * Hoogwerkers * Bouwdrogers * Betonzagen * Stronkenfrees * Houtkliefmachines

verkoop - verhuur Baarleseweg 16 Ulicoten TE KOOP 013-5199501 TE HUUR: www.jespersmachinehandel.nl

• Hoogwerkers • Tuinfrezen • Stronkenfrezen • Houtversnipperaars

www.jespersmachinehandel.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Ribkarbonade

100 gram

€ 0.79

Zigeunerburgers

100 gram

€ 0.75

0(031)13-5199501 • Baarleseweg 16 • 5113 TA Ulicoten

vlooien markt

€ 4.20

Hele kip (900 gram) Gekruid of naturel

Runderpoulet

100 gram

g Bezoek onze showroom en ontvan Korting 5% op Materialen + 15% op Montage

kilo

€ 0.99

• 660Wp • 3 zonnepanelen • Omvormer riaal • Basis aansluit mate ten • 17% lagere stroomkos

€ 849,15

10 maart

racketcentrum

€ 2.210,00

€ 1.657,00

Bij schaatsbaan Breda oPen: 10.00 - 17.00 uur

Info: 0161-456291

• 4000Wp • 20 zonnepanelen • Omvormer 4ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 99% lagere stroomkos

€ 5.100,00

Telefoon: +31(0)76 5017990 Email: solar@verdegro.com

RommelmaRkt

17 maart in Sporthal ‘t Trefpunt Laguitensebaan 60 te Rijsbergen 2de Paasdag in Tennishal de Leeuwerik Leeuwerikstraat 27 te Zundert. Reserveer een kraam op 0165 529824 of kijk op de site www.tosca-markten.nl

Rijsbergs Toneel “geestesbeschaving anno 1902”

4826 aB

Volg Breda-noord/terheijden

€ 4.100,00

€ 3.272,50

terheijdenseweg 500

Breda

• 3200Wp • 16 zonnepanelen • Omvormer 3ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 82% lagere stroomkos

• 2400Wp • 12 zonnepanelen • Omvormer 3ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 62% lagere stroomkos

• 1200Wp • 6 zonnepanelen • Omvormer 1.5ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 32% lagere stroomkos

nu: 2 hallen! zondag

• 1600Wp • 8 zonnepanelen • Omvormer 1.5ktl riaal • Basis aansluit mate ten • 41% lagere stroomkos

Café

Eetcafé

Cafetaria Zaal

Voor met Oud en Nieuw Kipkerrie rijst of friet verzorgen wij graag voor u diverse schalen 1e Paasdag Paasbrunch hors d’oeuvres,

Regie: Mariëtte Haazen

divers wild en &bavarois Graag tot ziens bij Jan Lia Voermans

PASTOOR DENieuw BAKKERSTRAAT Oud en vieren in 19 ACHTMAAL - TEL. 076 - 598 53 91

De Toekomst met doorlopend buffet, drank, vuurwerk en disco. Binnen en buiten in spelen Kaarten verkrijgbaar ‘t café.in

een landelijke omgeving met Alle medewerkers van De Toekomst boerderijdieren.

Vrijdag 15 maart Aanvang: 20.00 uur

(076) 596 89 87

Zaterdag 16 maart Aanvang: 20.00 uur

(076) 596 34 76

Zondag 17 maart Aanvang: 14.00 uur

(076) 596 11 78

Secretariaat: Claudia van Veltom, Lagestraat 33b, 4891CC Rijsbergen E-Mail: info@rijsbergstoneel.nl | www.rijsbergstoneel.nl

€ 5,-

www.rijsbergstoneel.nl

Na 10 maart 2013

€ 10,-

Heeft u de kaartverkoop aan huis gemist dan kunt u via onze website kaarten bestellen of bij het secretariaat op telefoonnummer (076) 596 36 16. Op de speeldata zijn voor aanvang van de voorstellingen kaarten verkrijgbaar aan de zaal. Geadviseerd wordt om in dat geval eerst even de website te raadplegen of te bellen om te controleren of de voorstelling is uitverkocht.

wensen u prettige feestdagen en

Ook voor en familiefeestjes. een kindervoorspoedig 2010! PASTOOR DE BAKKERSTRAAT 19 ACHTMAAL -

0165 342478

TEL.

076 - 598 53 91

uitje Een gezellig ud! no voor jong e

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

Paasbrunch Eerste paasdag 31 maart organiseren wij een gezellige en lekkere Paasbrunch voor het hele gezin! Om 11:30 uur serveren wij u een vers kopje koffie of thee van het huis, met uiteraard iets lekkers erbij. Vervolgens kunt u tot 16:00 uur op eigen tempo gebruik maken van ons uitgebreide Paasbuffet. Voor de kinderen is er een knutselhoek en kunnen ze op zoek naar de verstopte Paaseieren. Volwassenen Kinderen t/m 10 jaar Kinderen tot 2 jaar

€ 25,75 € 12,50 Gratis

Het uitgebreide Paasbuffet kunt u zien op:

www.den-hoek.com Voor meer informatie en/of reserveringen:

tel. 076-5972300 Voor de maand maart een vernieuwd 3-gangen keuzemenu voor € 23,50

Bourgondisch genieten? Kom bij ons high-bieren!

08 - 03 09 - 03 16 - 03 23 - 03 30 - 03

3 jaar STUIFTEENAGE.NL STUIVEZAND CLASSICS met o.a. PAT B, D-VINITY BAND ZONDER BANAAN, bestel je kaarten via www.stuivezand.nl BIRTHDAYZZ 4 years TEKNIXX Meer info www.stuivezand.nl


sport

VVR en RSV delen punten RIJSBERGEN - Zondag 3 maart stond na een lange tijd weer eens een competitieduel voor VVR op het programma; tegenstander was het RSV. VVR begon gedreven aan de wedstrijd en had het overwicht. Eerst was er goede kans voor Simon na een voorzet van Martijn, zijn schot werd helaas geblokt. Niet veel later nog een grote kans voor spits Lowie die net over schoot. De goal kon niet lang uitblijven en in de 10e minuut was het wel raak: Eloy zag Simon vrijstaan en met een boogbal gaf hij Simon de gelegenheid de openingstreffer te maken: 0-1. Niet veel later gestuntel achterin bij RSV. Lowie en Roel zaten fel op de bal en wisten een fout te forceren bij de keeper. Roel kon hierdoor makkelijk binnentikken: 0-2 en niks aan de hand. Tot de 28e minuut, een te korte terugspeelbal van Sven leidde de 1-2 in en RSV kwam wat meer in de wedstrijd. Na rust waren de plannen om het eigen spel weer op te pakken. De intenties waren er ongetwijfeld maar na 5 minuten in de tweede helft stond toch de 2-2 op het scorebord. Een voorzet van de rechterkant werd uit het niets tot doelpunt gepromoveerd. Kansen waren er gaande de tweede helft in overvloed: Eerst schoot de ingevallen Robert in het zijnet na een goede indi-

viduele actie en ook Simon schoot vanaf 16 meter gevaarlijk op goal. Niet veel later kwam er wellicht de grootste kans voor VVR. De keeper van RSV ging onder de bal door en kwam voor de voeten van Simon te liggen die de bal van 5 meter net naast schoof. Jens moest nog een drietal keer handelend optreden om de schade te beperken. In de blessuretijd nog grote kansen voor Robert (een volley), Martijn (kopbal) en Jolan die in de scrimmage de bal niet over de doellijn wist te krijgen. Volgende week moet de inzet groter als VVR titelkandidaat TVC op bezoek krijgt. Aftrap 14.30 uur. Ledenvergadering Op woensdag 20 maart wordt er in de kantine van VVR om 20.00 uur een ledenvergadering gehouden. De agenda is op www. vvrijsbergen.nl te raadplegen Programma senioren Zaterdag 9 maart VVR 2(z)-Internos 3 av.14.30 Zondag 10 maart VVR 1-TVC/Breda 1 av.14.30 VVR 2-Dongen 3 av.12.00 Hoeven 2-VVR 3 vt.11.15 Jeka 9-VVR 4 vt.8.45 Rijen 7-VVR 5 vt.9.15

Weer verlies VV Zundert ZUNDERT - Zundert heeft in de thuiswedstrijd tegen Oosterhout wederom geen potten kunnen breken.

In de eerste helft konden de Rood-zwarten zonder de geschorste Roy Jacobs nog goed partij geven. Beide ploegen kregen mogelijkheden genoeg om de score te openen. Zo was Olivier van Hassel na een vrije trap van Niels Damen dichtbij de openingstreffer. Zijn kopbal ging jammer genoeg net over. In de 18 min was een breedtepass van Niek Damen te kort zodat de spits van Oosterhout vrij baan kreeg richting het doel van Etienne. De ingeschoten bal caramboleerde via de paal terug het veld in. Nog eenmaal was Zundert via Erwin Braspenning gevaarlijk maar zijn half-volley miste het doel. Na rust afhankelijk hetzelfde spelbeeld. De slecht leidende scheidsrechter beĂŻnvloedde op een negatieve manier de wedstrijd. Na een voor iedereen duidelijke overtreding op Fabian Nelemans liet de linesman doorspelen en maakte Oosterhout de 0-1. Toen kort daarna via een afstand schot de spits van Oosterhout 0-2 aantekende was het Zunderts verzet gebroken. De trainer wisselde daarna Dirk van Hassel ??! voor een extra aanvaller. Het open huis achterin werd echter snel afgestraft met de 0-3 en de 0-4. Al met al gezien het spel beeld een verdiende maar geflatteerde nederlaag waarbij aangetekend dat de scheidsrechter die ook

Rijen 8-VVR 6 vt.11.45 VVR 7-Internos 9 av.10.00 Baronie vr2-VVR vr1 vt.13.15 Moerse Boys vr2-VVR vr2 vt.10.45 Programma jeugd Woensdag 6 maart VVR B2-Smerdiek B1 av.19.15 Zaterdag 9 maart VVR A1-Beek Vooruit A1 av.14.30 MZCâ&#x20AC;&#x2122;11 MA1-VVR MA1 vt.13.30 VVR B1-Zundert B1 av.14.30 VVR B2-VVCâ&#x20AC;&#x2122;68 B1 av.12.45 Beek Vooruit B5-VVR B3 vt.12.00 Zundert C1-VVR C1 vt.10.30 Moerse Boys MC1-VVR MC1 vt.10.00 VVR C2-Jeka C4 vt.11.30 Steenbergen C4-VVR C3 vt.11.30 VVR D1-Virtus D1 av.11.00 Wernhout D2-VVR D2 vt.10.00 VVR D3-DIA D4 av.11.00 VVR E1-TSC E1 av.9.00 VVR E2-Baronie E6 av.9.00 Longa E2-VVR E3 vt.9.30 VVR E4-BSC E4 av.9.00 TSC E8-VVR E5 vt.7.30 Zundert F1-VVR F1 vt.9.15 VVR F2-Jeka F5 av.10.15 Jeka F8G-VVR F3 vt.7.30 Jeka F14-VVR F4 vt.7.30 VVR F5-Zundert F4 av.10.15 VVR F6-Rijen F5 av.10.15

Oosterhout-Zundert gefloten had in beide wedstrijden niet bepaald een onpartijdige indruk heeft achter gelaten. Zondag wacht het degradatie duel tegen Waspik. Een belangrijk duel waarbij de verliezer het moeilijk zal krijgen zich te handhaven in de derde klas. Supporters wij rekenen op jullie steun aanstaande zondag.

Zundert E2-Baronie E7 av.9.00u Bavel E4-Zundert E3 av.10.00u Gilze E3-Zundert E4 av.8.45u Zundert F1-VVR F1 av.10.15u Zundert F2-Baronie F6 av.10.15u Gilze F3G-Zundert F3 av.10.15u VVR F5-Zundert F4 av.10.15u Zundert F5-Viola F4 av.10.00u

Programma senioren Donderdag 7 maart Zundert G2-Moerse Boys G1G av.19.00u Zaterdag 9 maart Zundert ZA2-Olympia â&#x20AC;&#x2DC;60 ZA3 av.15.00u Zondag 10 maart Wapik 1-Zundert 1 av.14.30u Steenbergen 2-Zundert 2 av.11.30u Zundert 4-Moerse Boys 6 av.10.00u Zundert 5-Schijf 5 av.10.00u AGE DA1-Zundert DA1 av.14.00u

Jeugdbingo Zaterdag 9 maart houdt de Activiteitencommissie de jaarlijkse jeugdbingo voor de hele jeugd van VV Zundert, hun ouders, broertjes en zusjes. Natuurlijk zijn ook de kinderen van onze seniorenleden van harte welkom. De bingomolen begint om 18.30 uur te draaien en rond 21.00 uur zal de laatste ronde, de superronde gespeeld zijn. Er zijn weer prachtige prijzen te winnen, met een fantastische hoofdprijs voor alle leeftijden.

Programma junioren Zaterdag 9 maart Virtus A1-Zundert A1 av.14.30u Zundert A2-Rijen A2 av.15.00u VVR B1-Zundert B1 av.14.30u Zundert B2-Bavel B3 av.15.00u Zundert C1-VVR C1 av.11.30u Zundert C2-Tholense Boys C3 av.13.15u SC Welberg MC1-Zundert MC1 av.10.30u Roosendaal D2-Zundert D1 av.11.30u Zundert D2-TVC Breda D4 av.10.15u UVV â&#x20AC;&#x2DC;40 D3-Zundert D3 av.12.00u Zundert E1-Chaam E1 av.9.00u

Wil jij graag voetballen? VV Zundert is een sportieve, ambitieuze en gezellige voetbalclub waar ieder op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Prestatief of recreatief? Je vindt het bij VV Zundert. Jongens en meisjes die volgend seizoen willen gaan voetballen kunnen in maart en april alvast mee trainen en kennismaken met VV Zundert. Meld je aan via dick@vvzundert.nl. Ben je geboren na 31 december 2001 dan train je de eerste 3 maanden vrijblijvend mee.

WTC De Trappistentrappers

Het wegseizoen is begonnen ZUNDERT - De seizoenstart is gemaakt, en hoe. Ruim honderd fietsende leden en buschauffeurs stonden om 9.00 uur klaar op de parkeerplaats van Stuivezand om te vertrekken voor de eerste officiĂŤle wegrit van 2013. De grote opkomst had ook zeker te maken met de weersomstandigheden maar de leden willen er weer op uit met hun racefiets. Het is immers lang genoeg winter geweest. Grote afwezigen waren de jeugdleden, maar zij waren 14 man al om 8.30 uur vertrokken naar Alphen. Zij gingen nog een keer op herhaling om de bulten aldaar eens op te rijden en af te dalen zonder een besneeuwde ondergrond. Maar komende zondag staan zij ook om 9.00 uur present bij de rest van de club. Afgelopen zaterdag hebben we een geslaagde fietsclinic gegeven. Op zaterdag 9 maart om 13.30 uur doen we dat nog een keer. Ook was er de afgelopen week de laatste clinic met een

groep jongens en meisjes van het Mencia. Bij de Mosten was een parcours uitgezet, hier werden weer wat kneepjes van het mountainbiken bij gebracht. Zowel de deelnemers als de vrijwilligers van onze club hebben veel plezier aan de clinics beleefd. Komende tijd zal de balans samen met de begeleiders van deze school worden opgemaakt. Afgelopen week is de informatiegids 2013 rond gebracht. Heb je deze niet ontvangen laat dit dan aan Wil Wouters weten: wilwouters@planet.nl. Programma voor zondag 10 maart is: A-groep: 90km. Johan Gommers, B-groep: uur 80km. Kees Vriends, C-groep 75km. Toon Braspenning, D-groep 60km. Jos Hereijgers. Alle groepen vertrekken om 9.00 uur. De jeugd gaat ook om 9.00 uur van start. Clinics voor beginnende toerfietsers Elk voor- en najaar organiseren de trappistentrappers gratis clinics voor beginnende toerfietsers (dames en heren). Deze clinics worden gegeven door ervaren wielrenners

en zijn bedoeld om fietsers sneller vertrouwd te maken met alle facetten van het rijden op een racefiets. Zaterdag 9 maart is het weer zover, dan start de clinic om 13.30 uur op Stuivezand. Het begint met een uitleg over de goede fietshouding en zo nodig worden er kleine aanpassingen aan de fiets gedaan. Dan volgen er diversen oefeningen met schakelen in de juiste versnelling, remproeven en nemen van bochten. Ook worden er tips gegeven over sportvoeding en veilig fietsen in groepsverband. Tenslotte wordt een ronde van ongeveer 30 km gereden om de nieuwe kennis in de praktijk te brengen. Een fietshelm dragen is verplicht en een goede fietsbroek wordt aanbevolen. Hebt u geen helm dan krijgt u, voor deze middag, een helm van de Trappistentrappers. Hebt u ook geen goede fiets kan dat misschien geregeld worden als u zich tenminste zich opgeeft bij Joke Vriends (tel. 076-5994076) of Frans van Saane (tel. 06-20122004). pAGINA 18

A.s. zondag 10 maart Sportpark â&#x20AC;&#x153;De Laguitenâ&#x20AC;?

V.V.R. TVC BRedA Aanvang: 14.30 uur Hoofdsponsor:

Wedstrijdsponsor

Moerse Boys geeft voorsprong weg en verliest 0\KXU2O\STQO\]6OXXc`KXNO=KXNO QKKX^\Y_aOX

ZUNDERT - Moerse Boys heeft op Sportpark Heksenwiel een gevoelige nederlaag geleden tegen laagvlieger Boeimeer. Uiteindelijk werd het 4-2 voor de Bredase ploeg.

Een vrije trap van Boeimeer werd nog wel gekeerd door Rob maar in de rebound wist de Bredase ploeg toch het net te vinden (1-2). Moerse Boys kreeg in de 10 minuten na deze tegentreffer kansen om de voorsprong weer te vergroten, maar zonder succes. In de 71ste minuut sloeg het noodlot toe. Een aanvaller van Boeimeer soleerde door de defensie van Moerse Boys en werd aangetikt. De makkelijk gegeven strafschop werd benut waardoor Boeimeer op gelijke hoogte kwam. In de laatste 3 minuten van de wedstrijd sloeg Boeimeer twee keer ongenadig hard toe. Allereerst maakte een invaller aan Boeimeer-zijde na een mooie slalom door de verdediging 3-2 en in de 92ste minuut viel uit een snelle counter zelfs de 4-2, wat ook meteen de eindstand betekende. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Axel. We hopen weer op veel supporters langs de lijn om de ploeg te ondersteunen. ASTQO`OXOVUKK\RO^TKaYY\NYZKZ\SV

"YW__\SXRO^M_V^__\RS]^Y\S]MR W_]O_WNOAOOQR\Oc]O^O<ST]LO\QOX

.OUO\UOVSTUOSXdOQOXSXQ`SXN^ZVKK^]YW

__\SXNOZK\YMRSOUO\U24YKXXO]NO .YZO\^O=Z\_XNOV

?LOX^`KXRK\^OaOVUYWYZYXdO\OMOZ^SO `KX"__\^Y^__\YZYX]

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was er overwicht voor Boeimeer, maar er werden geen serieuze kansen gecreĂŤerd. Pas na 14 minuten was er het eerste wapenfeit van Moerse Boys. Vanuit een mooi aangesneden vrije trap van Marvin kopte Kevin naast. Meteen daarna nog een kansje voor Moerse Boys, wederom uit een scherpe voorzet van Marvin, maar Joris kon er net niet bij. In de 24ste minuut stuurde Daan Kevin de diepte in. De verdediger van Boeimeer kon hem alleen maar onreglementair afstoppen en dit gebeurde binnen de 16 meter, dus strafschop. De scheidsrechter was mild en trok slechts geel. Kevin zelf ontfermde zich over het karwei en schoot de bal prima binnen, 1-0. Pas na 36 minuten voetballen noteerden we de eerste echte grote kans voor de thuisploeg, maar via een Moerse Boysbeen ging de bal naast. Een paar minuten voor rust, moest Rob nog gestrekt op een inzet. Moerse Boys was gewaarschuwd. Het tweede bedrijf begon veelbelovend voor oranje-wit, want binnen 3 minuten stond de 2-0 op het bord. Na prima voorbereidend werk van Joris omspeelde Kevin de doelman en rondde af. Maar langer dan 5 minuten konden de mannen van Moerse Boys niet genieten van de ruime voorsprong.

POO]^KN\O]$ 1OVNO\NYXU]O]^\KK^!"#:.<ST]LO\QOX

Programma zaterdag 9 maart Seolto 5-M.Boys 8 av.14.30 M.Boys 9-Ireneâ&#x20AC;&#x2122;58 2 av.14.45 zondag 10 maart M.Boys 1-Axel 1 av.14.30 M.Boys 2-Baronie 2 av.12.00 Uno Animo 2-M.Boys 3 av.12.00 M.Boys 5-Gesta 2 av.10.00 Zundert 4-M.Boys 6 av.10.00 Achtmaal 4-M.Boys 7 av.10.00 M.Boys VR1-Roosendaal VR1 av.10.00 M.Boys VR2-VVR VR2 av.12.00 Voor het programma jeugd op zaterdag en activiteiten zie onze website: www.moerseboys.nl

SV de Raadsheer viert haar jaarlijkse teerdag ZUNDERT - Sinds 2011 is de jaarlijkse teerdag van Schaakvereniging de Raadsheer opgedeeld in twee dagen. In januari wordt het traditionele snelschaaktoernooi gehouden. Dit jaar is dit gewonnen door topschaker Leo Rietveld die Marco vd Linden achter zich liet. De derde plek werd knap opgeĂŤist door Niek Oostvogels. Afgelopen zaterdag was het tijd voor het tweede deel van die dag. In de avond werden de leden van de Raadsheer ontvangen in de Roskam voor de jaarlijkse teeravond. Om 18.30 uur en met een overheerlijk buffet werd een basis gelegd voor een zeer geslaagde avond die in het teken stond van een Quiz georganiseerd door Jan Knoop. Het was origineel en gezellig opgezet. Er werden groepen van 6 geformeerd die zoveel mogelijk quizvragen goed moesten beantwoorden. Jan Knoop die het ge-

heel in goede banen leidde maakte er een geweldige avond van. Op het einde van de avond werden de punten geteld en won het team van Jorrit Havermans. Hij werd bijgestaan door zijn vriendin Carola, door superschaker Marco van der Linden met zijn vriendin Alina en door Frank Verkooijen en zijn vrouw Marian. Opvallend was dat enkele teamleden antwoord wisten op de meest curieuze vragen. Zelfs het rugnummer van auto Herby werd goed gegokt. Na de quiz duurde de feestavond nog tot in de late uurtje waarna een ieder weer tevreden huiswaarts keerde. Heeft u ook zin om te komen schaken kom dan eens langs in Hotel Cafe Restaurant de Roskam vanaf 19.30 uur op donderdagavond. U kunt ook informatie inwinnen bij Frank Verkooijen (f.verkooijen@freeler.nl) of door te kijken op www.sv-deraadsheer.nl.


Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

AUTOSERVICE

Verhuur:

BANDENSERVICE

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3

Alles onder één dak

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Alle info zie

HUGO vraagt v.a. ’98

AANGEBODEN

VARKENS DRIJFMEST

voor al uw: - automaterialen - reparaties - onderhoud - schades - A.P.K.

GEïNjEctEErD OP GrAS- EN BOUWLAND Bel M. van Gurp 06-13210126

auto’s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Achtmaalseweg 23 Zundert Tel. garage: 076-5973209 of 076-5971614 Tel. automaterialen: 076-5975577

AUTOBEDRIJF

Weekgerechten

SPRENKELS

Trio van mousse € 10.50 3 verschillende mousses van schaaldieren. Krab, kreeft en garnalen. Geserveerd met stokbrood.

Buntweg 3, Achtmaal, Tel. 076-5985235

***

Onze nieuwe wasserette is klaar! Ter kennismaking kunt u nu alvast uw auto laten wassen met.......

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

€ 2,50 korting*

Binnenkort houden wij een oPEN dAg! * actie geldig t/m zaterdag 16 maart 2013

www.autobedrijfsprenkels.nl

Mixed Grill € 21.50 Mixed grill bestaande uit een lamskoteletje, kipfilet, kalfsoester en kogelbiefstuk. Geserveerd met bijpassend garnituur en 2 koude sauzen

***

Cassata € 7.50 Huisgemaakte Cassata met gebakken ananas en slagroom

Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Maandag gesloten. Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Molenstraat 81 - Zundert tel. +31 (0)76-5994206 www.chez-david.nl

OPTIEPAKKETTEN MET 50% KORTING.

De nieuwe

MOKKA

LANG GENOEG GEWOON GEDAAN. Maak kennis met de Opel Mokka, de nieuwe compacte SUV die niet alleen ongelofelijk veelzijdig is, maar ook uitzonderlijk stijlvol. Een auto waarmee u zich kunt onderscheiden van de massa. Zeker met onze aantrekkelijke optiepakketten. Kies nu bijvoorbeeld voor een Opel Mokka Cosmo en u krijgt het Executivepakket, met o.a. navigatie, Electronic Climate Control, achteruitrijcamera en telefoonvoorbereiding met bluetooth en stuurwielbediening met 50% korting. Kom naar onze showroom en profiteer!

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Fax. 076-571 96 44 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 Fax. 076-501 85 45 Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 4,5-6,5; kms/liter: 22,2-15,4; CO2 gr/km 120-153.

Er is al een Opel Mokka vanaf € 22.645,-. Prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Deze actie is geldig op particuliere klantenorders vanaf 1 januari t/m 30 maart. Wijzigingen voorbehouden.


sport

Onverdiende nederlaag Wernhout WERNHOUT - Na een paar weken zonder wedstrijden ‘voor het eggie’ moest Wernhout thuis de degens kruisen met de Sint Anna Boys, beter bekend als SAB, uit Breda. In het begin was het wat aftasten over en weer en het duurde een tijdje voor de wedstrijd wat op gang kwam. In de 13e minuut ontfutselde Jeroen Koeken knap de bal bij een tegen stander na goed doorjagen en rondde oog in oog met de SAB-keeper beheerst af, 1-0. Tien minuten later werd een inzet van Dion de Meijer van dichtbij net voor de lijn weggewerkt. Kort hierna werd Mathieu Rombouts binnen de zestien naar de grond getrokken maar helaas zag de scheids van dienst deze strafschop over het hoofd. Na ruim een half uur kwam SAB op gelijke hoogte doordat een voorzet bij de eerste paal werd binnengewerkt en er door de Wernhout-verdediging te slap werd gereageerd. Even later kwam Wernhout weer op voorsprong door een doelpunt van Dion de Meijer. Dion pikte de bal op op 30 meter van het doel en sneed de zestien binnen. Zijn schot belandde eerst nog op de paal maar in de rebound kon hij alsnog scoren, 2-1. De voorsprong was maar van korte duur want binnen een paar minuten viel een diepe bal plotseling goed voor een geheel vrijstaande

SAB-spits en die schoot beheerst langs Wernhout-keeper Jasper Slootmans, 2-2. Een kwartier voor tijd werd een SAB-spits de diepte in gestuurd en binnen de zestien gevloerd door Albert Baelemans waardoor de bal op de stip belandde. Door de benutte pingel nam SAB de leiding, 2-3. Hierna zette Wernhout nog alles op alles om de gelijkmaker of nog meer te forceren maar het leek wel of er de bal er niet meer in mocht gaan. Wernhout miste 5 honderd procent kansen en een glaszuiver doelpunt (ook volgens SAB) werd niet toegekend dus zodoende bleef de 2-3 stand op het scorebord staan. Gezien de wedstrijd en het aantal kansen was een punt zeker verdiend geweest en kreeg SAB met de drie punten eigenlijk meer dan waar het recht op had. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sprundel op het programma. De vorige ontmoeting op Wernhout eindigde in een 1-2 overwinning voor de Sprundelse equipe, hopelijk kan Wernhout deze keer wel de winst pakken en zo de aansluiting met de top-3 behouden. Uitslagen Wernhout 1-SAB 1 2-3 Wernhout 2-DSE 2 5-0 Wernhout 3-Schijf 3 4-1 Nieuw Borgvliet 5-Wernhout 4 0-1

De Os sekop i.s.m. Team Vida!

Rood Wit W 7-Wernhout 5 1-5 Wernhout Vr1-Chaam Vr 1 4-0 SAB A1-Wernhout A1 1-12 Wernhout B1-DEVO B1 5-1 Moerse Boys MB1-Wernhout MB1 1-3 OVV’67 C1-Wernhout C1 3-2 Wernhout D1-Dongen D3 2-0 Bavel D3-Wernhout D2 3-2 Wernhout MD1-Unitas’30 MD1 3-2 Dongen E4-Wernhout E1 6-1 Wernhout E2-Bavel E9 1-2 Moerse Boys F4G-Wernhout F1 0-5 Wernhout O23-The Gunners O23 3-2 TVC Breda D1-Wernhout D1 1-8 Programma zaterdag 9 maart Wernhout A1-TSC A2 14.30 Virtus B2-Wernhout B1 10.00 Wernhout C1-Neerlandia’31 C1 13.00 Chaam D1-Wernhout D1 10.00 Wernhout D2-VVR D2 11.00 Waspik MD1-Wernhout MD1 10.45 Wernhout E1-Jeka E5 09.45 Irene’58 E4-Wernhout E2 09.30 Wernhout F1-Gloria UC F4M 09.45 Zondag 10 maart Sprundel 1-Wernhout 1 14.30 RSV 2-Wernhout 2 13.15 SC Kruisland 4-Wernhout 3 13.30 Wernhout 4-Schijf 4 10.00 Wernhout 5-Roosendaal 12 10.00 Achtmaal Vr1-Wernhout Vr1 12.00

Darten voor Alpe d’HuZes ZUNDERT - Ieder jaar organiseert café De Ossekop te Zundert rond halfvasten zijn dartstoernooi. Op zaterdag 9 maart voor koppels (tac-tics) en op zondag 10 maart voor singles (501). Dit jaar komt de opbrengst van de inschrijfgelden geheel ten goede aan Team Vida! Dit team zal dit jaar wederom deelnemen aan Alpe d’HuZes. Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd voor de

overwinning op kanker. Dit doen zij door fietsend en/of lopend de onmacht van de kankerpatiënt om te zetten in kracht. Alpe d’HuZes zet zich ervoor in dat de strijd tegen kanker uiteindelijk wordt gewonnen. Dat kanker niet meer als een dodelijke ziekte, maar als een chronische aandoening kan worden gezien. Genoeg reden om deel te nemen dus! Het koppel tac-tics start zaterdag om 18.00 uur en de single 501 op zondag om 14.30 uur. Inschrijven kan op bvossekop@home. nl. Ben er op tijd bij, want vol=vol.

a.s. zondag open

van 11.00 tot 17.00 uur

Achtmaal 1 zet goede lijn voort ACHTMAAL - Nu koning winter zich weer heeft teruggetrokken konden de velden weer betreden worden. Achtmaal liet zien dat het weer zin heeft in de tweede seizoenshelft. Het begon scherp aan de wedstrijd tegen de nummer drie VCW uit Wagenberg. VCW had het betere van het spel maar was in de beginfase niet doortastend genoeg. Achtmaal was zoekende en het duurde een tijdje voor het de organisatie had staan. Desalniettemin werd er alert en scherp genoeg gespeeld waardoor de kansen voor de bezoekers spaarzaam bleven. Achtmaal daarentegen kreeg wel kansen uit de counter. Na een knappe actie op rechts werd de bal teruggetrokken op Lars Kools die in de verre bovenhoek hoe raak schoot. Niet veel later was ook de tweede kans raak. Een vloeiende aanval werd meedogenloos in de kruising geschoten door Jeroen Havermans die goed doorliep op recht en op zijn wenken werd bediend. Tot ieders verbazing werd niet veel later een zuiver doelpunt van Achtmaal afgekeurd wegens buitenspel, ondanks dat de vlagger van de bezoekers zijn vlag omlaag hield. Voor rust werd het alsnog verdiend 3-0 nadat Roel Jongenelis de bal met geluk meekreeg. Alleen een voor de doelman bleef hij kalm, omspeelde de keeper en

schoof de bal in het lege doel. VCW had voetballend misschien de overhand maar was niet doortastend genoeg, enkel via corners waren de bezoekers echt gevaarlijk. Na de 3-0 ruststand liet Achtmaal blijken dat het nog niet klaar was met de bezoekers. De goede lijn uit de eerste helft werd doorgetrokken en als team werd de voorsprong nog verder uitgebreid. Uitblinker Roel Jongenelis werd tweemaal perfect vrijgespeeld door achtereenvolgens Richard van Hooydonk en Werner van Aert. Beide malen was het raak waardoor Achtmaal maarliefst op een 5-0 voorsprong kwam. Achtmaal kwam nog wel een keer goed weg doordat de scheidsrechter opnieuw in de fout ging en de bal op de stip weigerde te leggen nadat doelman Gertjan van Nispen de spits van de bezoekers vloerde. In de slotfase wist VCW maarliefst driemaal tegen te scoren. Achtmaal leek wat uitgeput en moest toestaan dat de bezoekers nog even voetballes gaven. Al met al toch een verdiende 5-3 overwinning die vertrouwen geeft voor de resterende tweedeseizoenshelft. Uitslagen zaterdag 2 maart DSE MA1-Achtmaal MA1 4-2 TSE B3-Achtmaal B1 3-8 Roosendaal C5-Achtmaal C1 10-2

SJO Prinsenland-Achtmaal MD1 3-0 Jeka E13-Achtmaal E1 4-0 Zundert E4-Achtmaal E2 7-2 Advendo E1-Achtmaal F1 3-2 WDS’19 F4-Achtmaal F2 3-0 Zondag 3 maart Achtmaal 1-VCW 1 5-3 Achtmaal 2-Chaam 3 0-8 Moerse Boys 6-Achtmaal 3 0-3 Schijf 5-Achtmaal 4 0-1 Ulicoten-Achtmaal VR 1 2-2 Programma zaterdag 9 maart Achtmaal MA1-Noordhoek MA1 aw.13.45u Achtmaal B1-Baronie B3 aw.13.30u Achtmaal C1-HSC’28 C1 aw.12.15u Achtmaal D1-HSC’28 D1 aw.12.15u Achtmaal MD1-Boeimeer MD1 aw.9.45u Achtmaal E1-Molenschot E1 aw.10.15u Achtmaal E2-Bavel E6 aw.10.15u Achtmaal D1-HSC’28 D1 aw.12.15u Achtmaal F1-Beek Vooruit 4 aw.9.15u Achtmaal F2-JEKA F13 aw.9.15u Zondag 10 maart Right’Oh 1-Achtmaal 1 aw.12.30u Boeimeer 4-Achtmaal 2 aw.10.30u Achtmaal 3-Ulicoten 2 aw.10.00u Achtmaal 4-Moerse Boys 7 aw.9.00u Achtmaal VR1-Wernhout VR1 aw.11.15u

Zuvo heren 1 stabieler dan Sarto ZUNDERT - Twee gelijkwaardige teams als je naar de stand en de eerste wedstrijd tussen beide teams kijkt. Tevens ook twee aangeslagen teams. Veel blessures waardoor beide teams met 6 spelers en een libero het veld op kwamen. Waar liggen kansen en waar moeten we op bedacht zijn. Daarvoor had Zuvo een wijziging in de opstelling aangebracht. Bram Douven speelde niet op het midden maar had van positie geruild met Mattheus Szczepaniak. Meer kracht en blok aan de buitenkant en meer snelheid in het midden. Na wat aftasten in het begin haakte Zuvo toch wel snel af door een matige pass. En het blok kreeg maar geen vat op de buitenaanvallers van de Tilburgers. Met 25-21 werd de set dan ook ingeleverd. Wat er in de tweede set gebeurde was niet best. Sarto was de weg kwijt en kreeg de spelers maar niet op de juiste plek en

Zuvo bleef maar matig in het verzorgen van het spel. Sarto maakte echter meer fouten en dat betekende via 25-15 een 1-1 in sets. Probeer je voordeel te halen uit het feit dat Sarto niet in z’n ritme zit. Het rommelige spel maakte een voorspelling moeilijk, zelfs de scheidsrechter moest er achteraf flink door zuchten, maar met 25-21 wist Zuvo toch een 2-1 voorsprong te nemen. Om vervolgens de vierde weer eenvoudig aan Sarto te geven. Dus 2-2 en weer die tombola oftewel de 5e set. Met 15-9 toch de winst met 3-2 en dat brengt Zuvo weer op de vierde plaats met uitzicht op meer. Hoewel je dat niet zou zeggen als je de wedstrijd in ogenschouw neemt. Zuvo-Sarto 3-2 (setstanden: 21-25, 25-15, 25-21, 21-25, 15-9). De rollen omgedraaid… Na in november verrassend gewonnen te hebben tijdens de uitwedstrijd tegen Olympus (1-3), was de zin op wraak van de

Madese meiden groot en de hoop op nogmaals winst voor Zuvo dames 1 ook groot. Voldoende ingrediënten voor een leuke pot volleybal. De eerste 2 sets was dit terug te zien in gelijkwaardige teams die lange ralley’s maakten om setwinst af te dwingen. De 1e set ging naar Olympus, de 2e set naar Zuvo. 1-1 dus. Echter daarna werd het steeds meer een wedstrijd van tevergeefs hard werken en maar niet voldoende te scoren aan Zuvozijde. Waarbij Olympus de kans kreeg om beter in de wedstrijd te komen, het geluk afdwong en de punten dan ook vlot binnenhaalde. Met duidelijke cijfers (15-25 en 16-25) ging de winst dus nu met 1-3 naar Made. Komende week tijdens de trainingen nog maar eens flink aan de bak gaan om zo as zaterdag voldoende geprepareerd en gemotiveerd naar Tilburg af te reizen om te spelen tegen hekkensluiter Sarto. Volle winst is nodig om weer de nodige afstand te nemen van De Burgst en Breda beach. pAGINA 20

Strijbeekseweg 14 ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl

VV Jacobs Wegenbouw ZUNDERT- Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Nest Neefs, werd er begonnen aan de wedstrijd tegen KPJ Bavel. Het spel van Jacobs Wegenbouw was wat rommelig in de eerste helft van de wedstrijd. Maar na een twintig minuten spelen wist Jacobs Wegenbouw op een voorsprong te komen. Hierdoor begon het bij Jacobs Wegenbouw wat beter te lopen en nog voor de

rust wist Robert-Jan er 2-0 van te maken. In de tweede helft was KPJ Bavel voornamelijk in de aanval. De meeste aanvallen wist Jacobs Wegenbouw af te slaan, maar toch wist KPJ Bavel tot 2-1 te komen. Vijf minuten na de 2-1 maakte Jurgen er 3-1 van, tevens ook de eindstand. Programma Zondag 10 maart wordt Jacobs Wegenbouw-DULA gespeeld. Om 9:15 aanwezig bij cafe Neefs.

Plantenverschieting Gilde St. Jan Wernhout WERNHOUT - Gilde St. Jan Wernhout organiseerd weer haar jaarlijkse plantenverschieting op de schietbanen bij Cafe De Valk Wernhoutseweg 135 in Wernhout. Data zijn: Donderdag 14 maart vanaf 19.00-22.00 uur; Vrijdag 15 maart vanaf 19.00-22.00 uur; Zaterdag 16 maart vanaf 16.00-22.00 uur; Zondag 17 maart vanaf 10.00-17.00 uur; Maandag 18 maart vanaf

19.00-22.00 uur. Er wordt geschoten volgens de geldende kringklasseringen van de Kring Baronie en Markizaat-De Belgische Kring. Vrije schutters, georganiseerd en ongeorganiseerd en Dames ongeorganiseerd. Ook kan er geschoten worden op het geluksdoel, voor het winnen van prachtige planten. Schietmaterialen zijn aanwezig op onze banen. Graag tot ziens op een van deze dagen. Veel succes toegewenst.

Ponyclub DES ruiters in actie RIJSBERGEN - Het was een rustig weekend. Er kon worden gesprongen in Alblasserdam en een aantal dressuurruiters reden een wedstrijd in Wouwse Plantage. Beide wedstrijden samen leverde de volgende resultaten op. In Alblasserdam werd Liv in de klasse B-L derde en eerst. Haar broer Thieu reed in de klasse D-L en behaalde de eerst en de tweede plaats. Met zijn andere pony reed hij in de klasse D-B en eindigde op de tweede en derde plaats. Voor Anne Britt was het een bijzondere dag, zij mocht voor het eerst weer een springwedstrijd met haar Kanjer rijden. En dat ging helemaal niet slecht, ze behaalde in de klasse D-L de vijfde plaats. Fijn dat

jullie weer kunnen springen. Lisanne ging naar de Wouwse Plantage om voor de eerste keer in de klasse D/EM1 te starten. Ook dat ging goed, ze behaalde in beide proeven de vierde plaats. Ik weet dat er vanuit DES nog meer ruiters hebben gereden in de Wouwse Plantage, maar de uitslagen hiervan komen volgende week. Iets dat ik vorige week was vergeten is dat er vanuit DES twee ruiters naar Indoor Brabant worden afgevaardigd. Steven mag op zondag in de D/E M springen en Emma mag met haar pony meerijden tijdens het afscheid van Salinero op donderdagavond. Haar pony is één van de 24 look-a-likes van Salinero. Het zal zeker een onvergetelijke avond worden.


BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

10

botermals!

runderbiefstuk ½kg 3.99 salam1. i tonijn magere runderriblappen ½kg 2.99 cockt ail diverse gepaneerde schnitzels soorten 1kg 3.99 sala1.de kipdrumsticks 2kg 4.99 beenham

immer werken Ook voor dakrenovatie en -onderhoud

(076) 597 17 21

nu ook gel- en acrylnagels

runderkogelbiefstuk

blanke schnitzels 1kg

originele ham49 4. fricandeau/ lappen/rollade

1kg

½kg 4.99

150gr

55

150gr

95

aan 't stuk

500gr

3.99

kip 99 3. karbonade4.49 3kg

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Wij zijn verhuisd naar Katerstraat 50! Met ingang van 12 maart ben ik U daar graag van dienst. Om dit heugelijke feit te vieren ligt er voor elke klant een leuke attentie klaar. Openingstijden: Dinsdagmiddag, vrijdag en zaterdag de gehele dag.

renovatieen Schilderwerken

Scherpe Prijzen!! Bel voor vrijblijvende offerte

06-13909620

Reinigingsservice

te koop gevraagd

JOHN

Alle gebruikte onderdelen online erkend: * lid Autorecycling nederland * rijksdienst v/h wegverkeer * Autotransport / berging * reparatie en onderhoud * Stiba - lid * VbV- opkoper

Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL

Klokkenmakerij

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ Te koop: gEZEEfDE ZwARTE gROND Vakkundige restauratie: â&#x20AC;˘ antieke uurwerken â&#x20AC;˘ moderne uurwerken â&#x20AC;˘ wijzerplaten

Jan van Bergen V.O.f. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Tuinhoutspecialist

RTENS

bv

Koopzondag 10 maart

% 0 1 AKTIE

korting op ons GEHELE assortiment

StukadoorSbedrijf Stuc-, tegel-

terrein/garage: Maalbergenstraat 24a Wernhout 076 - 597 17 39 Molenstraat 184 Zundert 076 - 597 56 75 / 06 - 54278822 www.jokozundert.nl / info@jokozundert.nl

bv

geopend 10.00 - 16.00 uur

Autodemontagebedrijf

Sloop-loop-schade autoâ&#x20AC;&#x2122;s - motors

RTENS

het voorjaar profiteer NU komt eraan, van onze kor 10 maart t/m 24 maart ting Ook 24 maart open van 10.00 - 16.00 uur

Blokhutten - Tuinhout - Betonsysteem - Tuinmeubelen - Speeltoestellen en nog veel meer........

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

www.tuinhoutspecialist.nl

* Aktie korting geldt niet voor lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen Râ&#x20AC;&#x2122;daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Nieuw in Brabant:

16 of 17 jaar? Vanaf 6 april extra voordelig met de bus. â&#x201A;Ź 40,85 per maand

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

Iso-reno

+XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW * Kozijnen, Ramen, DeuRen  * timmeRweRKen  * HoogRenDement isolatieglas * teRRasoveRKappingen * RolluiKen/scReens/maRKiezen * seKtional gaRageDeuRen

www.iso-Reno.nl De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur â&#x20AC;&#x2DC;s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

Vanaf 6 april te koop: â&#x20AC;&#x2DC;Brabant Vrij 16- en 17-jarigenâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;˘ Alleen te gebruiken i.c.m. persoonlijke OV-chipkaart. â&#x20AC;˘ Onbeperkt geldig op maandag t/m vrijdag in alle bussen van Arriva, Veolia Transport en Hermes in Brabant. Niet geldig op nationale feestdagen. â&#x20AC;˘ Te koop via de webshop van Arriva, bij de Arriva Stores (â&#x20AC;&#x2122;s-Hertogenbosch en Veghel), de Servicepunten van Veolia Transport (Breda en Tilburg), de Hermeswinkel (Eindhoven) en bij veel OV-chipkaart-verkooppunten in Brabant. Ga voor meer informatie, zoals voorwaarden en verkooppunten, naar www.goedbezigbus.nl of www.hermes.nl.

en verwijderen

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl


Biljarten in Zundert KAMPIOENSCHAP RIJSBERGEN 2013

DRIEBANDEN

ZUNDERT - Met miniem verschil heeft het team van de Toekomst de Louis Daemen Schaal gewonnen. Bij het ingaan van de laatste ronde op 2 tafels stond het team van de Ossekop nog 3 matchpnt. voor, dus het zou tot de laatste carambole spannend blijven. Nadat Leo Hoppenbrouwers zijn partij tegen Wim Huybregts via de beurten regeling moest beëindigen bleef dit verschil nog steeds intact, dus alle druk kwam nu te liggen op Arjan van Oosterhout van de Toekomst. Indien de Toekomst deze fel begeerde titel, alsnog wilde winnen, moest Arjan van Oosterhout tegenstander Jan Huybregts royaal kloppen. Jan kon dit verhinderen en mocht zijn partij verliezen, echter dan moest hij wel 20 caramboles behalen, zodat dan de titel voor de Ossekop zou zijn. Echter Arjan besliste anders en hield Jan op ruime afstand zodat de titel naar de Toekomst ging. Eindstand: de Toekomst 65.5289; Ossekop 62.0927. Hoogste partijgem: 1.100 Jos Havermans serie 5 car.Jos Havermans Kom deze week eens een kijkje nemen in de Harmoniezaal, waar wederom op 3 tafels gestreden zal worden om het Kampioenschap van Rijsbergen in de A/B-en C-klasse. TELETRONIKA WINT OVERTUIGEND MET 8-0 VAN MERVEHOF-DEROGEE ZUNDERT - Afgelopen vrijdag speelden de heren van Teletronika zonder de geblesseerde kopman René Vermeiren tegen de rode lantaarn drager

Mervehof-Derogee.

In een kolkende biljart-arena de Ossekop begint Jaap Hoekman op bord 4 tegen P. den Boer. In een zeer matige wedstrijd met maar liefst 95 beurten wint Jaap op de valreep met 35-34 zijn partij. Op de andere tafel is Erwin Vissenberg op bord 3 ondertussen al uitgespeeld tegen Wim Derogee. In ook een zeer matige partij wint hij met 35-21 in 68 beurten op zijn sloffen zijn partij ! Tussenstand een zeer belangrijke 4-0 voor Teletronika. Na de pauze speelt Cees Jochems op bord 2 tegen Rein den Adel. In wederom een zeer matige partij weet ook Cees als eerste de benodigde 40 caramboles te behalen. Tegenstrever heeft er dan 39. Gelegenheidskopman Hein Hanegraaf speelt op de andere tafel tegen P. van Es. Met een uitstekende partij ontpopt Hein zich als de man of the match! In 42 beurten wint hij met 40-22 met uitmuntend biljartspel zijn partij. Eindstand 8-0. Volgende wedstrijd tegen de Distel uit Roosendaal in biljart-arena de Ossekop, vrijdag 8 maart aanvang 20.00 uur. BILJARTNIEUWS VAN DE ZOBC Uitslagen poule A KOT-Oefening & Vermaak 52.647-51.364 de Toekomst 2-Nooit Volleerd 1 42.22247.143 ‘t Zonneke-de Toekomst 1 51.875-51.556 DEVO-de Ossekop 52.833-45.392 Stand na 5 wedstrijden: 1. Oefening & Vermaak 264.983; 2. DEVO 263.577; 3. de Ossekop 262.550; 4. KOT 253.797; 5. Nooit Volleerd 1 237.395; 6. ‘t Zonneke 229.932; 7. de Toekomst 2 226.944; 8. de Toekomst 1 225.469 Uitslagen poule B de Toekomst 3-de Mortier 60.000-32.286

de Toekomst 4-OHK 41.779-60.000 Nooit Volleerd 2-de Pommerans 57.50049.306 BIOS was vrij Stand poule B: 1. Nooit Volleerd 2 (30 wedst) 250.416; 2. de Mortier (30 wedst) 232.556; 3. BIOS (24 wedst) 200.028; 4. de Toekomst 3 (24 wedst) 198.667; 5. OHK (24 wedst) 192.500; 6. de Pommerans (24 wedst) 188.057; 7. de Toekomst 4 (24 wedst) 179.918. De kortste partij was van Jac Hereijgersvan Beek van OHK in 8 beurten, de hoogste serie was van Hans Schrauwen van Oefening & Vermaak met 6 caramboles. De beste team prestatie was voor 2 teams die het maximum van de score van 60 matchpunten behaalden namelijk OHK met Christ Stes, Wim van Hoof en Jac Hereijgers-van Beek en de Toekomst 3 met Mon Zagers, Ludo Sprenkels en Ad van Aert. De volgende wedstrijden en tevens voorlaatste worden gespeeld in de week vanaf maandag 11 maart. VHA/GS TEAM HERSTELT VAN 0-4 ZUNDERT - In biljartcentrum Den Hoek moest het team Van Hasselt Autoschade/Garage Schrauwen twee partijen uit handen geven. Uitdeuken en plamuren geboden bij de 0-4 stand! Tijdens het tweede bedrijf zorgden Hans Snijders en Cees Arnouts voor evenwicht, het eindresultaat was goed voor één matchpunt. Captain Jack Martens en Frans Sebregts vertrokken snel. Bij 14-14 bleef Jack op de plaats rust. Frans vond dit best en via 15-21 kwam 17-26 op de tellijst van Hugo. Ondanks series van 3 en 4 moest Martens de partijpunten afstaan. Sebregts bracht

de score op 0-2. De wedstrijd tussen Jef Jacobs en Erik van Woerkom leek bij 19-11 in de knip voor Jef. De Eekhoorn speler had daar een ander idee over. In no time zette Erik de stand van notulist Ed op 21-24. Bij 28-28 werd het super spannend. Het was niet te geloven, dat bij beide spelers van alles rakelings mis ging. Via 33-35 pakte van Woerkom de punten na te veel beurten, maar wel 0-4 voor de bezoekers. Dan trok een wisselvallige Hans Snijders geruime tijd gelijk op met invaller Arie Hermans. De biljarters leken enigszins bang van elkaar. Bij 27-21 trok Hans met een serie van 6 de partij naar zich toe om te winnen met 35-29 (57 b.), dus 2-4. Na een snel vertrek vielen Cees Arnouts en Geoffrey Molenschot even stil. Bij 12-12 nam Cees het initiatief en had bij 22-17 en 2621 de beste kansen. Na 48 toeren maakte Cees zijn 30 caramboles vol. Voor Geoffrey een te zware taak om in de nabeurt nog zes punten te verzilveren, eindstand 30-25 en dus herstel naar 4-4, maar deze keer een pintje voor eigen rekening. Door deze schermutselingen doet Hans Snijders de beste zaken voor de vernieuwde navigatie van Garage Schrauwen. Hans komt met 72,72 steviger aan de leiding voor Cees Arnouts die met 65,38 Jef Jacobs passeert, die net als Jack Martens in moet leveren naar resp. 64,28 en 58,33, maar het is nog ver en het is zeker de moeite waard nog eens extra te krijten voor deze stimulans.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Zundertse Hockeyclub ZUNDERT - Eindelijk was het dan zover, na 3 maanden winterstop had Me6 zaterdag 2 maart eindelijk weer een thuiswedstrijd, deze keer tegen Liberty. Na onze ‘winterslaap’ waren we allemaal erg fanatiek en hadden er super veel zin in. Na een warm ontvangst in de kantine was het tijd om eerst wat oefeningen te doen. Om 09.30 uur begon de wedstrijd. We hebben hard ons best gedaan en heel goed samen gespeeld. Na hele mooie, maar helaas gemiste kansen van onze kant bleef het tot de laatste minuut heel erg spannend waarin Liberty helaas op een onbewaakt moment een punt scoort. Heel erg jammer maar we gaan er volgende keer weer volop tegenaan. We hebben er samen weer volop van genoten om lekker te hockeyen en daar gaat het tenslotte om. Uitslagen Zaterdag 2 maart ZHC M6E1-Liberty M6E3 0-1 ZHC M8E1-Walcheren M8E1 1-8 ZHC MD1-Olympia MD2 1-0 ZHC MC1-Teteringen MC3 5-2 Zondag 3 maart ZHC D2-Push D15 0-4 ZHC H2-Mistral H1 1-4 Programma Zaterdag 9 maart ZHC M6E1-Zevenbergen M6E2 Uit ZHC M8E1-Warande M8E5 10.15u Uit ZHC MD1-Pelikaan MD4 10.30u Uit ZHC MC1-Push MC12 13.00u Uit Zondag 10 maart ZHC D1-Gilze-Rijen D1 12.45u Thuis ZHC H1-Tempo H1 14.30u Thuis ZHC H2-Gilze-Rijen H2 11.30u Uit

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE H. CORNELIUS ACHTMAAL Spreekuur dinsdag 9.30-10.30u. Contactnr. 076-5987010 b.g.g. 06-57598600 A. Koeken. Pastoor de Bont 076-5985218 b.g.g. 06-13593082. www.parochie-achtmaal.nl Zaterdag 9 maart 17.00u Vooravond 4e zondag v.d. Vasten (zondag Laetare), gez. H. Mis. Jgt. Cornelia v.d. Kloot-v.d. Mast; jgt. overl. ouders v. Hasselt-Poppelaars; jgt. overl. ouders v. Dijck-v. Loon; jgt. Franciscus Wagemakers; Marie Wagemakers-Anthonissen; Christ Wagemakers; jgt. Antoinette Elst-Hereijgers en Johannes Elst; Cor BlontrockMaas; Julia v. Dijck-Jochems; jgt. Catharina Gommers-Jacobs; jgt. overl. ouders Mouws-Vermeiren en schoondochter Net; jgt. Louis v. Dijck; jgt. Martin Bommelijn. Dinsdag 12 maart 9.00u: H. Mis. Caritas: In het weekend van 9 en 10 maart wordt de caritascollecte gehouden. Deze is bestemd voor de stille armoede. Kerk schoonmaken: Groep 2 maandag 11 maart. PAROCHIE H.WILLIBRORDUS KLEIN ZUNDERT Pastoor J. de Bont 06-13593082. Spreekuur woensdag 09.30-11.30u. De pastorie is enkel op woensdag tijdens het spreekuur te bereiken, t. 5972214. Tijdens het spreekuur kunt u terecht voor het maken van afspraken en het opgeven van misintenties. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van het parochiecentrum, huisnummer 5, worden gedeponeerd. Graag in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen en naam en telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven voor woensdagmiddag worden de daaropvolgende week vermeld in de Zundertse Bode. www.parochie-klein-zundert.nl Zondag 10 maart 10.00u Eucharistieviering m.m.v. Vivace. Jgt. Lambertus en Joanna Mutsters-Gossens; jgt. Adriaan Josephus Jochems; jgt. Johanna Louisa Jochems-Elst; jgt. o.o. Bruijns-Voeten; jgt. o.o. Jochems-v.d. Broek; jgt. Louis

Jochems; jgt. o.o. Adrianus Mathijssen en Elisabeth Poppelaars; jgt. en verj. Cornelis Aerts e.v. Catharina Aerts-Dielemans; jgt. Corrie Herijgers. Woensdag 13 maart 18.30u: Bidden van het rozenhoedje met aansluitend om 19.00u een Eucharistieviering. Caritas: De caritascollecte dit weekend is bestemd voor het project “Stille Armoed” binnen onze parochies. PAROCHIE O.L.V VAN ALTIJDDURENDE BIJSTAND WERNHOUT Pastoor J. de Bont, 06-13593082; parochie.wernhout@hotmail.com. Contactpersoon K. Roelands t. 5985979 www.parochie-wernhout.nl Spreekuur donderdag van 18.30-19.00u t. 5972294. Hier kunt u terecht voor het opgeven van intenties of het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van de sacristie worden gedeponeerd, in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen, alsmede het adres of telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven tot donderdagavond worden de daaropvolgende week in de Zundertse Bode vermeld. Zaterdag 9 maart 13.30u Eucharistieviering b.g.v. 1000 jaar Familie Vriends, m.m.v. Sursum Corda. Zaterdag 9 maart 19.00u Vooravond 4e zondag van de vasten. Eucharistieviering m.m.v Sursum Corda. Intenties: Marie Vissers w.v. Cornelis Baelemans; jgt. Cornelis v. Hooijdonk en Cor v. Hooijdonk-Pinxteren; jgt. o.o. LeenaertsElst. In de viering van zaterdagavond is er een extra caritascollecte t.b.v. werkplan, stille armoede. Donderdag 14 maart 9.00u: Eucharistieviering Overleden: Op maandag 4 maart is overleden Louis van Opstal echtgenoot van Jeanne Vriends. Hij bereikte de leeftijd van 89 jaar. Donderdagavond om 19.00 uur vindt de avondwake plaats en vrijdag om 10.30 uur de plechtige uitvaartdienst, waarna hij wordt begraven op onze parochiebegraafplaats.

Moge Louis rusten in vrede en sterkte voor hen die hij achterlaat. PAROCHIE ST. BAVO RIJSBERGEN Pastores: Pastoor Drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 0765972292. Parochie St. Bavo, St. Bavostraat 7, 4891 CG Rijsbergen, 076-5961283 Spreekuur: Iedere woensdagochtend 9.3010.30 uur en donderdagavond 18.30-19.00 uur. U kunt dan altijd terecht voor het opgeven van misintenties en het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus worden gedeponeerd in een gesloten envelop met duidelijke vermelding van de namen, alsmede een adres of telefoonnummer. Diensten Week van zaterdag 9 t/m vrijdag 15 maart. 4e zondag van de veertig dagen tijd. Zaterdag 9 maart 19.00u Woord en Communieviering in de H.Trudokerk te Zundert. Voorganger Diaken J. v. Steenoven. Zondag 10 maart 10.30u H.Eucharistieviering in de St.Bavokerk te Rijsbergen. Celebrant Pastoor Verheije. Misintenties: Jgt. Antoon v. Hooijdonk; Jaan Jacobs verj.; Annie Hoosemans Nuijten; Bart Hendrickx; o.o. Jaan en Net Jacobs Jochems; Maria de Leeuw Verdaasdonk; Jaan Verpaalen; Geertruda Vermeeren Huijsmans; Els Verkooijen Peeters; jgt. Mientje Peeters v. Engelen; jgt. Ronny Martens; jgt. o.o. Martens Rutten; Piet Peeters; o.o. Nooren de Hoon; Adriaan Martens verj.; Pedro Daemen verj.; Janus Trip; Joost Donkers; jgt. Ad en Regien Panis; Jef Mathijssen verj. Extra collecte: voor het werkplan van de regionale Caritas: Stille Armoede. Doop: Om 12.00 uur doop van Halo Schoemaker. Om 12.30 uur Doop van Fleur Daemen. Woensdag 13 maart 9.30u: H.Eucharistieviering in Kapel Margriet van de Laer Rijserf. Pastoor Verheije. Opbrengst caritas collecte: € 165,73, waarvoor hartelijk dank. PAGINA 22

PAROCHIE H. TRUDO ZUNDERT Pastoor: drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292; www. trudozundert.nl Open Pastorie: dinsdag en woensdag van 9.00-12.00u kunt u bij de pastorie langs komen. Ook is de pastorie dan het beste telefonisch te bereiken, via 5972292. U kunt misintenties opgeven en afspraken maken bijvoorbeeld rondom doopviering, huwelijksviering of jubileumviering. Als u een huisbezoek wenst voor een zieke of voor een pastoraal gesprek kan dit tijdens de spreekuren gemeld worden. Voor vragen met betrekking tot de begraafplaats kunt u het beste de woensdagmorgen contact opnemen. Bereikbaarheid: De melding van een overlijden kunt u doen via het telefoonnummer van de pastorie. Als uw telefoontje niet meteen persoonlijk beantwoord kan worden, is er gelegenheid om in te spreken en wordt, wanneer dit weer mogelijk is, contact met u opgenomen. Soms wordt verwezen naar een ander telefoonnummer of naar een telefonisch spreekuur voor spoedeisende aangelegenheden op een ander tijdstip. Zaterdag 9 maart 19.00u Woord- en Communieviering m.m.v. het gemengd koor, diaken J. v. Steenoven, liturgie van de vierde zondag van de Veertigdagentijd. Piet Rommers; An JochemsPinxteren; jgt. Jaan Roelands; verj. o.o. Roelands-Leenaerts; jgt. Toon Bastiaansen; jgt. Johannes Jochems-Damen; o.o. v. Ham-Braspenning; jgt. Maria v. ZundertRombouts; o.o. Nouws-v.d. Broek. Zondag 10 maart 10.30u Eucharistieviering in de Sint Bavokerk te Rijsbergen, celebrant is pastoor F. Verheije. Donderdag 14 maart 14.00u: Eucharistieviering in de kapel van Margriet van de Laer in de Willaert, pastoor J. de Bont. Caritascollecte: Voor het werkplan in de regio Zundert rondom stille armoede. Overleden: Piet Rommers weduwnaar van Nelly Rommers-v. Dorst, in de leeftijd van 89 jaar. Op 1 maart was de plechtige uitvaart, waarna hij werd begraven op het

parochiekerkhof. Moge Piet Rommers in vrede bij God zijn. Kerk schoonmaken: groep 8 op woensdagmorgen. Paaskaarten: Tellen en verdeling voor de bezorging op woensdag 13 maart om 9.30 uur. Eerste H.Communie: Woensdag 13 maart om 13.45u: Tweede Katechesebijeenkomst voor de kinderen in de kerk met pastoor Verheije en de werkgroep E.H. Communie. Doopgesprek: Woensdag 20 maart om 20.00u in de Trudopastorie voor de ouders die hun kinderen daarna willen laten dopen in de H. Trudokerk of in de St. Bavokerk. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 10 maart is mevr. Ds. J.H. Veldhuizen uit Zundert is onze voorganger, aanvang 10.00 uur. Dhr. Schaart is de organist. Dhr. Bruinzeel is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor de 40 dagentijd. Ook dit jaar houden we een actie tijdens de 40 dagen tijd voor de Voedselbank, waarbij u de producten hiervoor kunt inleveren tot en met Pasen. In de kerk is een folder van de ZWO over de Voedselbank verkrijgbaar. Uw gaven zijn van harte aanbevolen en welkom. Agenda: De Cantorij heeft op donderdag 7 maart koorrepetitie. Zondag 10 maart is er een concert van de zanggroep Octagon uit Utrecht, zij zingen liederen van Bach, aanvang 15.30 uur. www.pk-zundert.nl POOLSE RK PAROCHIE H . MAXIMILIAAN KOLBE Elke 2e zondag van de maand 18.00u O.L.V. van Altijddurende Bijstand kerk, Wernhoutseweg 149, Wernhout. Pastoor S. Klim 076-5321438 / 06-14243225.


Payroll Uitzenden Verlonen

wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij op zoek naar een

MAINCOWEL B.V.

Op zoek naar betaalbare payroll? Wij regelen het.

Zoekt Zoekt medewerkers medewerkers voor voor de de buitendienst buitendienst op diverse projecten in de regio’s op diverse projecten in de regio’s West-Brabant, Rotterdam en Zeeland.

West-Brabant, Rotterdam en Zeeland.

ONDERHOUDSBANKWERKERS

ONDERHOUDSBANKWERKERS 1E PIJPFITTERS

1E PIJPFITTERS

GRONDWERKERS

NED in RIJSBERGEN Bel 076 - 596 46 68 of ga naar www.ned-personeel.nl Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard! krt is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het verwerken van kabel en metalen. Houdt U er a.u.b. rekening mee dat het, m.i.v. 1 januari 2013, wettelijk wij zijn iSo 9001:2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard over de vereiste verplicht is om u te legitimeren bij het inleveren van koper en koperkabel. (milieu)vergunningen. UU kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. kunt dagelijks kabel en metalen, tegen ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen.

Metaalprijzen geldig week 32 10 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,65 € 1,90 € 0,85 € 0,95

€ 3,50 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,65 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,00 € 5,05 p/kg € 2,85 € 2,95 p/kg € 0,80 € 0,95 p/kg € 1,05 € 1,30 p/kg € 0,95 € 1,20 p/kg € 0,80 € 0,80 p/kg € 0,40 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,16 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

GRONDWERKERS

U MOET IN HET BEZIT ZIJN VAN: EIGEN VERVOER & B-VCA

U MOET IN HET BEZIT ZIJN VAN:

Bent uEIGEN op zoekVERVOER naar een uitdagende & B-VCAfunctie met diversiteit in zowel de soort werkzaamheden als Bent in deuverschillende en werklocaties? op zoek naarprojecten een uitdagende functie Bel, mail in of zowel bezoekdedan onze website. met diversiteit soort werkzaamheden

als0168-380299 in de verschillende info@maincowelbv.nl projecten en werklocaties?  Bel, mail of bezoek dan onze website. WWW.MAINCOWELBV.NL

 0168-380299

info@maincowelbv.nl

WWW.MAINCOWELBV.NL St. Antoniusstraat 21a, Schijf Tel. nr. 0165 - 341703 Fax nr. 0165 - 340338

vaarbewijscursus

(Naast het benzinestation Tamoil in Schijf )

Lekker vlees....

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

Onze Supermals Ribstuk voor de prijs van

staRt BEgin MaaRt spoedcursus op zaterdag

€ 9.95 p/kg

Lekkere Varkens Hamlapjes voor maar

FOTOCURSUSSEN

€ 7.95 p/kg

Edwin Brosens

Eigengemaakte, Rijkgevulde,

Basiscursus Digitale Fotografie

Kant en klare Goulash Openingstijden:

dinsdag, donderdag en vrijdag 13.00-17.30 uur zaterdag 8.30-12.00 uur

voor

€ 4.95 p/kg

Deze reclame is geldig van 5 t/m 23 maart. OPENINGSTIJDEN: dinsdag 8.30 uur tot 17.30 uur donderdag 8.30 uur tot 17.30 uur vrijdag 8.30 uur tot 17.30 uur zateradg 8.30 uur tot 12.00 uur We eten van 12.30 uur tot 13.00 uur Maandag en woensdag gesloten.

www.yachtconsult.com.

Telefoon 0165-546707

Gevorderden Digitale Fotografie Masterclass Voor uitgebreide informatie:

Vlees rechtstreeks van de boerderij!!!

www.eb-fotocursussen.nl

Tel. 06-14127643

www.samenafslanken.nl

herbalife

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

afslanken en meer energie shake beker kado bel monique franssen 076-5968175 06-51670299 meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke begeleiding

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36.

CURSUS HAARKNIP HAARKNIPPEN CURSUS start april in Uw regio!

Gitaarlessen

Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

Toon v/d Maagdenberg

start: wo. zat. april

www.STYLELINE.nl 06-12158097

Gegeven door gediplomeerd docent

Klassiek solo en basgitaar in div stijlen.

toongitaar@gmail.com Tel. 076-5032876

Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 13 maart, Hotel Trivium Etten-Leur Do 14 maart, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

Daarom

WINTER AANBIEDING

Nu lessen en deze zomer rijden!

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - Theorieles - theorie examen - Theorieboekje

€1.125,-

€900,-

Aanbieding geldig tot 1 april 2013 Vraag naar de voorwaarden

INSTAPPAKKET1

20 RIJLESSEN+ EXAMEN! € 1125,I.p.v. €1.240,-

OOK VOOR AUTOMAAT!

www.mediationeducatie.nl

kies ik voor

INSTAPPAKKET2

SIMULATOR+

20 RIJLESSEN+EXAMEN +EXAMENGARANTIE!

1375,-

I.p.v. €1.515,-

Bel voor informatie en/of een gratis intest: Verkeersschool Blom Breda (076) 52 27 555 of Etten-Leur (076) 50 15 535

www.verkeersschoolblom.nl

Actie geldig t/m 31 maart 2013

Motorrijlespakket!

info@mediationeducatie.nl


x x x x x

x x x

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 04.03 t/m 10.03.2013 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen zijn excl. thuiskopievergoeding (www.thuiskopie.nl)

Korte programma's Startuitstel

6 kg inhoud

Lavamat 54870 wasmachine

1400 toeren, 6 kg inhoud, energieklasse A+, startuitstel, onbalanscorrectie, korte programma's mogelijk, laag waterverbruik. Art.nr.: 1145994

BEZORGEN

Voor ons zijn grote apparaten een kleinigheid. Openingstijden

BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

Wij bezorgen uw nieuwe apparaten graag bij u thuis. Geen zorgen over het afvoeren van uw oude apparaat, dat nemen wij mee.

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag

12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DZ_20130306  
DZ_20130306