Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

Z U N D E R T S E

O P L AG E :

20 FEBRUARI 2013 WEEK 8

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

9300

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

SPORT

Volg ons via twitter: @ZundertseBode

GEMEENTEN VERDIENEN AAN TEXTIELINZAMELING

Te l .

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

PARACHUTISTEN UIT BOOM GERED

Leden Oranjecomité zoeken opvolgers

Technische staf VV Zundert krijgt gestalte

RIJSBERGEN - Het Oranjecomité Rijsbergen is op zoek naar enthousiaste mensen die de taken van het huidige comité willen overnemen. Per 1 januari 2014 willen de huidige leden van het Oranjecomité hun functies neerleggen en ze zijn daarom op zoek naar hun opvolgers. Het Oranjecomité werd in 1945 opgericht en bestaat formeel uit vijf personen. Het comité houdt al sinds jaar en dag de activiteiten met Koninginnedag en is ook betrokken bij de Dodenherdenking op 4 mei in Rijsbergen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met mevrouw Bastiaansen (medewerker Kabinet) via tel. (076) 5995621 of per email: c.bastiaansen@zundert.nl.

ZUNDERT - Na de aanstelling van Ger Musters als hoofdtrainer voor het seizoen 2013-2014 is de technische commissie druk doende geweest om de technische staf rondom de selectie 1 en 2 te formeren. In januari zijn gesprekken gevoerd met de huidige trainers en begeleiders. Eduard van Elsacker zal ook volgend seizoen het tweede elftal trainen en coachen. Bas Bastiaenen stopt aan het einde van dit seizoen als assistent-trainer bij Zundert 1. Ludwig van de Wouw en Piet Jacobs blijven ook volgend seizoen als leider verbonden aan respectievelijk Zundert 1 en 2. Ook de verzorgers Jan Luijkx en Ruud Verheijen blijven op hun post.

W E E K B L A D

Informatieavond voor starters

Infoavond over artrose in heup/knie

ZUNDERT - Van Hassel Makelaars houdt op woensdagavond 27 februari een informatieavond voor starters. De avond wordt gehouden in de St. Annakapel aan de Molenstraat in Zundert vanaf 19.30 uur. Tijdens het starterscafé kunnen mensen kennis maken met de mogelijkheden om als starter een woning te kopen. Er wordt informatie gegeven over de mogelijkheden over het verkrijgen voor een hypotheek en het concept Slimmer Kopen (kopen met korting). Een notariskantoor informeert vrijblijvend over onder meer het schenken van ouders aan kinderen en samenlevingscontracten. Natuurlijk informeert Van Hassel ook over het woonaanbod.

ZUNDERT - Op donderdag 28 februari vindt er in de polikliniek Etten-Leur een infoavond plaats over artrose (slijtage) van de heup of knie. De avond wordt ingeleid door de W. Rosenberg, orthopedisch chirurg in het Franciscus Ziekenhuis en A. de Hooge, verpleegkundig specialist Orthopedie. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats op de tweede etage van de polikliniek. Er is een lift aanwezig. Aan bod komen de zorgpaden, de nieuwste behandelingmethodes en de ontwikkelingen op het gebied van protheses. Aanmelden kan bij Het Patiënten Service Bureau psb@fzr. nl, 0165-588576 of via de balie polikliniek Etten-Leur 076-5042000.

Politie heeft meer Twitteraccounts ZUNDERT - De politie in zuidwest-Nederland heeft het aantal twitteraccounts uitgebreid. Dit is een direct gevolg van de recente invoering van de Nationale Politie en van de nieuwe politie eenheid ZeelandWest-Brabant. Voortaan heeft de politie in grote gemeenten samen met omringende gemeenten een eigen Twitteraccount. Dit geldt voor de politie in Breda, Roosendaal en Zeeland. De politie Breda is te volgen via twitter.com/politie_breda, de politie Roosendaal via twitter.com/politie_rdaal en de politie in Zeeland via twitter.com/ politie_zeeland. Ook hebben verschillende wijkagenten een eigen account voor contact met wijkbewoners.

Intercityverbinding gaat via Roosendaal ZUNDERT - Tussen Den Haag Holland Spoor en Brussel rijdt vanaf heden een directe intercityverbinding via Roosendaal. De trein rijdt nu nog twee keer per dag, maar vanaf 11 maart wordt die acht keer per dag ingezet. Het traject tussen Den Haag en Brussel duurt twee uur en een kwartier. De intercity vervangt de Fyra die op 17 januari uit de dienstregeling is genomen na aanhoudende problemen met de treinen van de Italiaanse leverancier Ansaldobreda. De tijdelijke intercity rijdt niet door naar Amsterdam. De nieuwe treinverbinding rijdt komend weekend in verband met werkzaamheden op het Belgisch spoor alleen tussen Den Haag en Antwerpen.

ZUNDERT - Zaterdag werd tijdens een plechtige eucharistieviering in de kerk H.Trudo in Zundert het pastoraal team gepresenteerd dat werkzaam is in de regio’s Rucphen en Zundert. Van links naar rechts J. Foesenek, drs Fr. Verheije, mw. L. Verkade, J. van Steenhoven en drs .G. Damen. Zie ook elders in deze Bode. FOTO CHARLES LUIJTEN

Breed interventieteam Handhaving voor de eerste keer ingezet op campings

Project loopt tot medio 2014 ZUNDERT/RIJSBERGEN - Bij handhavingsacties op de campings Fort Oranje en ‘t Oekeltje in Rijsbergen is M I D L Bkeer U het R nieuwe G S Ebrede&interventieteam V E E RHandhaving S E afgelopen donderdagavond voorDdeEeerste ingezet. DOOR PETER HOUTEPEN De gemeente Zundert controleerde onder meer op de naleving van het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning, de gebruiksvergunning en onrechtmatige (over)bewoning. Overtredingen In één geval werd op camping Fort Oranje direct bestuursdwang toegepast vanwege zeer slechte huisvestingsomstandigheden door het ontbreken van gas en elektriciteit. Er is verder een proces verbaal uitgeschreven voor het illegaal verbranden van afval. Op camping ‘t Oekeltje werden bouwactiviteiten geconstateerd waarvoor geen vergunning afgegeven was.

Ook doet de gemeente Zundert nader onderzoek naar de gasinstallaties van drie caravans. De politie schreef twee processen verbaal uit: eentje voor het ontbreken van een APK-keuring en de ander voor het ontbreken van een geldige verzekering. Verder heeft de Belastingdienst in verband met openstaande schulden in totaal acht auto’s in beslag genomen. Daarnaast werd nog eens voor een bedrag van ruim 2000 euro aan openstaande schulden direct geïnd. Herstellen Sinds enkele jaren hanteert de gemeente Zundert binnen haar handhavingsbeleid een integrale aanpak voor controles op campings en recreatieparken. Het doel

van de integrale handhaving van de gemeente Zundert is om de recreatieve bestemming van de campings en vakantieparken te herstellen, zodat iedereen in de gemeente prettig en veilig kan recreëren, wonen en werken. Het samenwerkingsverband dat de gemeente voor de handhaving op recreatieterreinen al een aantal jaar heeft met Politie, Belastingdienst, Brandweer en het Openbaar Ministerie is recent uitgebreid met de Inspectie SZW Arbeidsmarktfraude (de voormalige Arbeidsinspectie), het UWV en de SVB. Gezamenlijk vormen deze instanties nu een interventieteam, dat wordt ondersteund door het RCF Kenniscentrum Handhaving Zuidwest Nederland. Het project rond het interventieteam loopt tot medio 2014.

W E E K B L A D

BenefietSconcert Vida ZUNDERT - In 2013 gaat Team Vida! op 6 juni weer een geweldige prestatie neerzetten, het 6 keer beklimmen van de Alpe d’Huez.

t

h

u

i

s

i

n

De kanjers bestaan uit Jos van Bergen, Toon de Bruijn, Jörgen Jorissen, Marco Bekers, Joris Jorissen, Maartje Goossens, Maarten Roesink en Kees Koens. Hiermee willen we zoveel mogelijk geld ophalen voor het KWF.

Bekijk onze vrijkomende woningen in deze krant of ga naar: www.thuisvester.nl

Om onze teamdoelstelling van €30.000 te halen hebben we uw hulp nodig. Een van onze acties is het benefietsconcert op 2 maart bij de Ossekop in Zundert. Dankzij de medewerking van Drievoud, d e June en rJaapebeloofd g heti ookodit jaar weer een topavond te worden. Tevens zullen we die avond enkele prachtige schilderijen veilen. Kaarten zijn te koop bij De Ossekop en Tenniscentrum de Leeuwerik in Zundert.Meer informatie: Josine.inhetveld@gmail.com; www.michelinhetveld.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

INFO AVOND voor

STARTERS

Wo: 27 februari Vanaf: 19.30 uur Locatie: St. Anna kapel Molenstraat Zundert Voor meer info: www.vanhasselmakelaars.nl Aanmelden: starters@vanhasselmakelaars.nl

Veolia Transport staat te koop ZUNDERT - Veolia Transport Nederland staat te koop. Dat heeft moederbedrijf Veolia Environnement bekend gemaakt. Het bedrijf heeft besloten zich geleidelijk terug te trekken uit de openbaar vervoer sector. Veolia verzorgt onder meer in Brabant en Zeeland het busvervoer. Veolia Transport Nederland maakt onderdeel uit van Veolia Transdev. Die heeft naast de transporttak nog meer bedrijfsonderdelen in de etalage gezet. Veolia meent dat Veolia Transport Nederland een gezond bedrijf aan het worden is, met goede vooruitzichten voor de toekomst. “Het zou een interessante investering moeten zijn voor een nieuwe strategische aandeelhouder”, meldt Veolia.

Middagje Van Gogh in Bibliotheek Breda ZUNDERT - Barbara Stok (striptekenares) en Rebecca Nelemans (historica en docent bij Nieuwe Veste) praten op zondag 24 februari 2013 uitgebreid over Van Gogh. Dat gebeurt om 14.30 uur in de Bibliotheek Centrum. Rebecca Nelemans heeft een boek over Van Gogh geschreven en Barbara Stok liet zich bij het maken van een stripboek inspireren door het leven en werk van de vermaarde kunstenaar uit Zundert. Van Gogh wordt tegenwoordig gezien als één van de grote schilders van de negentiende eeuw. Zijn invloed op het expressionisme, het fauvisme en de vroege abstractie was enorm. Surf voor meer informatie naar www.nieuweveste.nl


G OUD IS G â‚ŹLD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN â‚Ź 41,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij taxeren en kopen alle soorten sieraden in. Goud en zilver maar ook diamanten, gouden tanden en munten. Bij ons kunt u terecht voor het analyseren, repareren of een geheel nieuw ontwerp van uw sieraden. Loopt u eens binnen, de kofďŹ e staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wilt maken!

Bent u ook aan de wintersport toe? Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Bergen op Zoomse Goudbank

Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 bergenopzoomsegoudbank@gmail.com

Roosendaalse Goudbank

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

OPENINGSTIJDEN: Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. Wo. en Do. 10.00 - 17.00 uur, Vrij. 10.00 - 18.00 uur, Za. 10.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 - 17.00 uur

roosendaalsegoudbank@gmail.com

Zorgenco Levering van oude en nieuwe gebakken klinkers, kasseien en blauwe hardsteen tegels.

www.jvisser.nl 076 - 526 44 87

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Onze helpenden, verpleegkundigen en tuin en klusjesmannen zijn ook in te huren door instellingen.

Verhuur:

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Ons team is uitgebreid met een masseuse die u helpt uw lichaam en spieren te ontspannen en uw bloedsomloop te verbeteren. Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043 Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar â‚Ź20,- pu. ĂŠn maar ĂŠĂŠnmalige reiskosten van â‚Ź5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

NiEuW

• Poorten (ook automatisch) • IndustriÍle hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Bij Zorgenco staat de cliĂŤnt centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke aandacht.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

van 6 m3 tot 40 m3

puiNrEcycLiNg, grONDHANDEL EN SLOOpWErKEN - KrAANVErHuur

Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft.

De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren.

Afvalcontainers

container bestellen DAN OOMEN BELLEN

Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis.

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

WILT U EEN

Aanleveren van puin, bouw- en sloopafval. Voor zowel particulieren en bedrijven.

Welkom op gunstige locatie, Martenstraat 8 - Sprundel - Tel. 0165-382843

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ Te koop: gEZEEfDE ZwARTE gROND

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

Jan van Bergen V.O.f. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

wij

! g e w n moete

+XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW KooPzondAg   Iedere 1e zondag

opheffings uitverkoo p

van de maand!

Zorgenco Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord Zoekt u een betaalbare terrasoverkapping? Eventueel met terrasverwarming Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

50%

g n i t r o kassak ctie

ele op de h

ACTIE! Drie-zijdige Gashaard Compleet geplaatst voor slechts

y 5900,-

Houtkachels â—? Pelletkachels â—? Liftdeur houtkachels â—? Open haarden Design gashaarden â—? Afvoervrije gashaarden â—? Natuursteen schouwen Bio haarden â—? Electrische kachels â—? Snelle levering â—? Vakkundig geplaatst

olle

ingsc t h c i l r ve

Unieke kans!!!

Alles halve prijs! m.u.v. kappen en lichtbronnen

zoals: - Massive - Philips - Lirio - Leclercq en vele andere bekende merken.

BUDGETLAMP BREDA

Iedere laatste zondag van de maand geopend!

1000m2 met alle bekende merken

Koelemei 22 Breda â—? 076 5412 955 info@schouwenpaleis.nl â—? www.schouwenpaleis.nl

Hoekpand Catharinastraat / Kennedylaan / 076 - 5140167


actualiteit

Commerciële inzamelaar verdringt charitatieve organisaties

Gemeenten verdienen aan tweedehands textiel ZUNDERT - De gemeenten in West-Brabant verdienen geld aan tweedehands textiel. Ontwikkelingsorganisatie Humana draagt aan de gemeenten Zundert en Moerdijk een vergoeding af om kleding in te mogen zamelen. In andere gemeenten verzorgen commerciële bedrijven de kledinginzameling of doen de gemeenten het werk zelf. DOOR MONIQUE JANSEN In Etten-Leur en in Rucphen verwerkt afvalbedrijf Van Gansewinkel de kleding. De onderneming heeft met Etten-Leur een overeenkomst tot 2017. Van Gansewinkel leegt de ondergrondse textielcontainers en betaalt hiervoor een bedrag per ton stof aan de gemeente Etten-Leur. Vergoeding In Rucphen is hetzelfde bedrijf daar dit jaar mee gestart. Ook hiervoor ontvangt Rucphen een vergoeding. De inzameling van kleding maakte in Rucphen onderdeel uit van het afvalinzamelcontract, waardoor er geen charitatieve organisaties konden deelnemen. De gemeente Etten-Leur gebruikt het geld dat aan textiel wordt verdiend om de afvalstoffenheffing voor de burgers omlaag te brengen. Hoge marktprijs Afvalverwerkingsbedrijf Saver is sinds de oprichting in 1999 de aangewezen inzamelaar van huishoudelijk afval waaronder gebruikte kleding. De gemeente Roosendaal is aandeelhouder van Saver. “De kosten die Saver maakt worden bij de gemeente in rekening gebracht”, meldt gemeentewoordvoerder Dirk Timmers. “Het inge-

zamelde textiel wordt op de markt gezet en de opbrengsten daarvan vloeien weer terug naar de gemeente om de kosten voor de afvalinzameling te dekken. Er zijn geen voornemens om die te veranderen.” Momenteel geldt een hoge marktprijs voor tweedehands kleding. De gemeente gebruikt de hoge opbrengst voor ingezamelde materialen voor een lagere afvalstoffenheffing. Afvalstoffenheffing Ook de gemeente Moerdijk besteedt de

Vergoeding gebruiken voor lagere afvalstoffenheffing opbrengsten van kledinginzameling voor het laag houden van de afvalstoffenbelasting. Humana draagt aan de gemeente Zundert een opbrengst per kilo af. In Zundert wordt nog nagedacht over de manier waarop dit geld kan worden besteed. De gemeente Zundert vindt dat de opbrengsten van het inzamelen van textiel zowel aan de goede doelen als ook aan diegenen die het textiel voor verkoop beschikbaar hebben gesteld (zijnde de inwoners van

Goede doelen mogen lang niet meer overal in de regio inzamelen.

Zundert) ten goede mag komen. De gemeente Breda zamelt het textiel sinds kort zelf in. De sortering van het textiel vindt plaats bij sociale werkplaatsen, waardoor er werkgelegenheid voor kwetsbare groepen wordt gecreëerd. De gemeente Breda ontvangt een vergoeding voor het ingezamelde textiel die gebruikt wordt om de

afvalstoffenheffing te verlagen. Ontwikkeling De kledinginzameling wordt steeds vaker uitgevoerd door commerciële bedrijven als Van Gansewinkel. Zij kunnen aan gemeenten een hogere vergoeding afstaan dan aan charitatieve organisaties, omdat zij

FOTO KIMBERLY NOUWS

geen geld voor het goede doel hoeven te verdienen. Gemeenten vragen vooral geld voor de plaatsing van inzamelcontainers en vaak ook een opbrengst per kilo kleding. Momenteel brengt een kilo textiel 55 tot 75 cent op. Goede doelen houden door het nieuwe beleid vaak maar acht tot vijftien cent over per kilo.

Rijsbergse Ellie Vanderklei lanceert boek ‘Familie’

‘Nooit had ik gedacht dat dit mij zou overkomen’ RIJSBERGEN - Zorgen voor je ouders als ze het zelf niet meer kunnen: het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar in de praktijk is het vaak een zware opgave. Zo ondervond ook de Rijsbergse Ellie Vanderklei (pseudoniem). De zorg voor haar ouders ontaarde in een ordinaire strijd tussen broers en zussen. De familie viel stukje bij beetje uit elkaar. De schrijfster legde haar hartverscheurende verhaal vast in het onlangs uitgebrachte boek ‘Familie’. DOOR MANOEK MAAS ‘Familie’ vertelt het verhaal van een doorsnee gezin dat worstelt met de zorg voor hun ouders. Ellie Vanderklei beleefde, te midden van haar persoonlijke gevecht met de ziekte borstkanker, een dramatische periode in de laatste levensjaren van haar vader en moeder. Gedetailleerd beschrijft ze welke impact dit op haar leven had. “Het verhaal is een brok van emotie en drama. Ik wilde mijn ouders de beste zorg bieden. De dokter vond dat mijn ouders het beste af waren in een verzorgingstehuis. Ik en mijn oudste broer beaamden dit, mijn andere broers en zussen niet. De discussie zorgde voor een tweestrijd. Uiteindelijk verscheurde het onze familie.”

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO PIXELIO

www.internetbode.nl

‘Familie’ vertelt een hartverscheurend verhaal over een doorsnee gezin dat uiteenvalt.

Grote steun Al die tijd hield Ellie Vanderklei een dagboek bij, waar ze de gebeurtenissen van zich af schreef. Ze vertelt: “Ik heb altijd een passie gehad voor taal. Ik vind het een lekker gevoel om mijn gedachten op papier te zetten. Mijn dagboek was in deze periode dan ook een grote steun. Jaren later liet ik mijn verhalen eens lezen door een notaris en hoogle-

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

raar. Zij riepen meteen: ‘Hier moet je iets mee doen!’. Dit liet me niet los.” Vorig jaar mei besloot Ellie haar dagboek uit te gaan brengen. Ze sloeg aan het schrijven en in een jaar tijd goot ze haar dagboek om in een pakkend leesboek. Onlangs vond ze een uitgever en het boek is inmiddels te koop bij boekhandel De Plantage in EttenLeur. Eigenwaarde Het oprakelen van haar verleden ging Ellie niet in de koude kleren zitten. “Nooit had ik gedacht dat het mij zou overkomen, ik heb vaak genoeg gehoord dat families uit elkaar vallen door morele en geldkwesties. Maar het zijn altijd anderen die dit overkomt. Helaas gebeurde het ook in mijn familie en dat doet pijn. T ijdens het schrijven van mijn boek kwamen al deze weggestopte emoties weer bovendrijven.” Toch heeft Ellie er geen spijt van dat ze haar verhaal heeft uitgegeven. “Ik ben ontzettend trots op mijn boek. Ik hoop dat mensen die het lezen er lering uit trekken. Ik heb met mijn verhaal nooit de intentie gehad om te kwetsen of te beledigen. Ondanks alles is en blijft het toch mijn familie.”

Volg ons op twitter: @ZundertseBode.


Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

HAAL LENTEKLEUREN IN HUIS

All (A) round Hairstyling Alle kappersservice aan huis

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

MET DE NIEUWSTE VERF- EN BEHANGTRENDS

Sandra:

0613812397

de plus van surplus

20% kortainngg

Kom gluren tijdens onze

op alle beh

OPENDAG Zaterdag 23 februari van 10.00-12.00 uur

Kinderdagverblijf • Buitenschoolse opvang Gastouderopvang • Peuterspeelzaal

bruari 2013. Geldig tot 28 fe

U vindt onze kindercentra en gastouders in: Tilburg, Prinsenbeek, Etten-Leur, Steenbergen, Bosschenhoofd, Hoeven, Klundert, Zundert, Rijsbergen

TEMPERATUUR TEMPERATUUR KORTINGEN KORTINGEN !!

21%De temperatuur DeBTW? temperatuur op op

WEG ERMEE!

1 4 deze deze dagen dagen bepaalt bepaalt uw uw 14 & & 3 1 3 1 I korting korting op op alle alle verf verf en en JJU ULLI COMATHERM BETAALT DEZE MAAND UW BTW verfbenodigdheden! verfbenodigdheden! Ramen en deuren

Rolluiken

Dakkapellen

Zonweringen

Serres

Garagedeuren

Meer weten? Kijk voor de dichtstbijzijnde locatie op : www.surpluskinderopvang.nl of bel naar 076 - 503 93 40

welzijn I zorg I kinderopvang I comfort

Tijdens Tijdens de de bouwvak bouwvak zijn zijn wij wij normaal normaal geopend geopend

U bent zes dagen per week van harte welkom in onze ruime showroom

Etten-Leur zaterdag 23 febru ari

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

happy

eg eolnk da z

open

van 17-18 uur

11-17 uur

* eigen fabricage en toonzaal * alle stijlen en modellen op maat gemaakt * totale renovatie * klein bedrijf met grote mogelijkheden al za on to eide

br bezoek onze uitge

industriepark - rijkmakerlaan 13 - 2910 essen (B) - tel. 00323-677.31.98

www.keukenskonings.be antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 19 maart en woensdag 20 maart VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

h ur 20%

korting o p alles ook op a anbieding en* like ons op facebook en maak wekelijks kans op een prachtige prijs!

*De Happy-hour korting is alleen geldig bij Praxis Etten-Leur op zaterdag 23 februari 2013, van 17.00 - 18.00 uur. Niet geldig op diensten, cadeaucards, boeken, tijdschriften, Baseline artikelen. Niet geldig in combinatie met andere (keuze)kortingen of Air Miles korting. Vraag naar de voorwaarden in de vestiging.


actualiteit

Column

‘Doorstroming Zundertse huizenmarkt bevorderen’

Pleidooi voor starterslening ZUNDERT - Het kabinet en de oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP bereikten afgelopen week een akkoord over maatregelen die de woningmarkt een impuls moeten geven. Eén van die maatregelen is het vrijmaken van vijftig miljoen euro voor een speciaal fonds voor startersleningen. Makelaars noemen het een belangrijke voorwaarde om de huizenmarkt weer op gang te brengen.

Addo Sprangers

laten weten dat deze regeling goed werkt en de starter aan een huis kan helpen”.

Kiezelsteentje In ouderwetse avonturenboeken was het altijd heel gebruikelijk: het gooien van kiezelsteentjes tegen ramen. Meestal gebeurde dat als de held in het verhaal een gevangen zittende schoonheid - veelal een betoverende prinses of een oogverblindend mooie boerendochter - verwittigde van zijn reddende komst, of wanneer hij zijn kompanen wilde waarschuwen tegen naderend onheil, zich veelal manifesterend in de vorm van brute slechterikken die vervolgens met veel wapengekletter en sluwe listen terug naar hun hok werden gestuurd. Allemaal prachtig, maar op het moment dat het meteorieten regent kun je daar allemaal weinig mee. Al helemaal niet wanneer de overheid besluit het vanuit de ruimte neersuizende gevaar maar te negeren in de veronderstelling dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. In Rusland zijn ze daar afgelopen week weer achter gekomen. Vette pech, kun je dan denken, maar stiekem zijn we natuurlijk wel blij dat het een eindje uit de buurt is. Het gezegde dat alle zegen van boven komt, is daarmee meteen ook naar het rijk der fabelen verwezen, en dan heb ik het niet over de noodzakelijke regenbuien die nodig zijn om de akkers te kunnen bevloeien. Stel je immers eens voor dat er veel meer achter die meteorieten zit, zoals sommige wetenschappers beweren. Aliens bijvoorbeeld. Misschien lopen er wel buitenaardse wezens gewoon een beetje te fucken en smijten ze af en toe wat rotsblokken richting aarde om te laten zien wie er in de ruimte écht de baas is. ‘Aardse astronauten? Pfff, losers. Terug naar de speeltuin, jullie.’ Het ‘teken van boven ‘ na het opstappen van Paus Benedictus XVI zette dan ook menigeen aan het denken. Hij had zijn aftreden immers maar amper bekendgemaakt of de bliksem sloeg in in de koepel van de Sint Pieterbasiliek. Alsof iemand duidelijk wilde maken het met deze gang van zaken niet helemaal eens te zijn. Toeval? Dat kan, al is de kans om ergens door een meteoriet te worden getroffen misschien groter dan opnieuw een blikseminslag in hetzelfde heilige gebouw. Ik hou me maar vast aan de vertrouwde avonturenboeken. Niks meteorieten of donder en bliksem, maar gewoon een zacht tikkend kiezelsteentje tegen het raam. Waarna de ‘good guys’ het zoals altijd winnen van de ‘bad guys’.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Zundertse Bode Zundertse Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Charles Luijten, Manoek Maas, Mieke van Meer Acquisitie John van Aert

Leefbaarheid “Zeker in deze vastzittende huizenmarkt en specifiek in landelijke gemeentes als Zundert - waar in verhouding weinig instroom is en de bewoners voornamelijk plaatselijk verhuizen - kan iedere stimulering de leefbaarheid, met daarbij inbegrepen het ‘vasthouden’ van de jeugd van vitaal belang zijn” vervolgt hij. “Daarnaast kan - als de doorstroming op gang komt - ook de senior verhuizen die nu vaak buitenaf woont en dichter bij voorzieningen wil gaan wonen. Het opnieuw deelnemen door de gemeente Zundert aan de Startersregeling zou in mijn ogen getuigen van zeer verstandig beleid.” Van Hassel Makelaars houdt op woensdagavond 27 februari een informatieavond voor met name startende kopers in de Anna Kapel aan de Molenstraat te Zundert vanaf 19.30 uur. Erwin van Hassel stelt voor de starterslening weer beschikbaar te stellen.

DOOR ADDO SPRANGERS Ook Erwin van Hassel van Van Hassel Makelaars uit Zundert is die mening toegedaan. Het aanvragen van een starterslening is in de gemeente Zundert echter niet meer mogelijk. Zundert heeft alle beschikbare budgetten - ruim een half miljoen euro - reeds vergeven in de periode 2008 tot en met 2011. De minister van Wonen en Rijksdienst heeft weliswaar beslist dat de starterslening vooralsnog kan blijven bestaan, maar dat de gemeente in kwestie daar dan wel specifiek geld voor beschikbaar moet hebben (gesteld). Doorstroming De Bredase wethouder Bob Bergkamp maakte onlangs bekend dat zijn gemeente en de woningcorporaties voornemens zijn om weer budgetten vrij te maken om startersleningen te kunnen afgeven. Van

Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Hassel hoopt dat de gemeente Zundert het voorbeeld van buurman Breda zal volgen. Eerder al bracht hij het in zijn ogen grote belang van de startersleningen voor de Zundertse huizenmarkt schriftelijk onder de aandacht van de gemeenteraad en het college. “De starters kunnen de huizenmarkt weer op gang brengen, zodat er doorstroming gaat ontstaan en er met één starterslening uiteindelijk in totaal drie doorstromers en of senioren in staat worden gesteld om ook te kunnen verhuizen. Met natuurlijk alle daarbij horende economische ontwikkelingen en investeringen,”zo stelt hij. Volgens Van Hassel zijn de ervaringen met de starterslening in de gemeente Zundert erg positief geweest gedurende de openstelling daarvan. Ik vind het dan ook erg jammer dat deze niet meer mogelijk is op dit moment. Ook vanuit de huizenmarkt, zowel marktpartijen als startende kopers, heeft men mij

Starterslening De rijksbijdrage voor de Starterslening is vanaf 1 januari 2013 van kracht. Dankzij de nu opgetrokken rijksbijdrage van 50 miljoen eurodit was eerder 20 miljoen euro - legt het Rijk de ene helft van de Starterslening in. Gemeenten (en provincies) leggen de andere helft in. Gemeenten die de Starterslening voeren komen in aanmerking voor de rijksbijdrage als de hoofdsom van de Starterslening niet meer is dan 20% van de verwervingskosten. De totale kosten van de woning mogen niet hoger zijn dan de verwervingskostengrens volgens actuele NHG normen. De starter mag niet eerder eigenaar zijn geweest van een koopwoning. De hoogte van de Starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van uw gemeente.

Parachutisten in nood

Puzzel week 08

De oplossing van deze puzzel is in week 09 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

KLEIN ZUNDERT - Zondagmiddag rond 16.00 uur is er bij de meldkamer een melding van een parachutist in nood binnen gekomen. Op de Rucphenseweg in Klein Zundert waren twee paracutisten in de bomen terecht gekomen waarvan er een op zo’n 15 meter hoog hing. De eerste melding leek zo ernstig dat er twee ambulances en een traumaheli werden opgeroepen. Ook rukte de brandweer uit met vier voertuigen waaronder een hoogwerker. Eenmaal ter plaatse bleek alles mee te vallen en het lijkt erop dat beide mannen ongedeerd zijn. De traumaheli is hierop meteen omgekeerd en de brandweer heeft de man naar beneden gehaald. Het ongeval was langs de weg gebeurd en trok heel veel publiek wat in de bermen stopte om te kijken. Hoe de mannen zo in de problemen zijn gekomen is niet bekend. TEKST EN FOTO LARS WINDSMA PaGiNa 5


Het Agmaols Cabaret wederom een succes

De Voice in Agmaol.

ACHTMAAL - Drie keer speelde Het Agmaols Cabaret een middag of avond vullend programma in Dorpshuis de Nachtegaal voor de inwoners van Achtmaal e.o. Het programma was veelzijdig en actueel. Ook dit jaar zorgde de filmpjes over het vakantieavontuur van Beppie en Herman een aangename invulling tijdens de verandering van het decor. Beppie en Herman wonnen een reis ‘all inclusive’ naar St.Maarten, maar voor zij konden vertrekken moest er nog heel wat gebeuren. Het publiek werd meegenomen naar de kapper, de voetbal, er werd badkleding aangeschaft en uiteraard moest op het gemeentehuis een nieuw paspoort geregeld worden. De Zundertse burgemeester Leny Poppe-

de Looff zorgde er persoonlijk voor dat ze toch konden vertrekken. In een Achtmaalse tuin hingen shirts aan de waslijn van verenigingen die in het afgelopen jaar een jubileum vierden. Herinneringen werden opgehaald, ook het feit dat Achtmaal 150 jaar bestond kreeg aandacht en uit volle borst werd het jubileumlied nog eens keer gezongen. Ware acrobatiek werd getoond met bloempotten, heel wat uurtjes oefenen werd beloond. Ome Jakke en ome Frakke kregen opvallend veel bezoek van neven en nichten. Zou een bezoek aan de notaris wellicht de reden zijn? Duidelijk werd dat er bij de suiker nonkeltjes voorlopig niets te halen valt, ondanks hun wel héél zuinige manier van leven. Actuele teksten werden gezongen in The

Voice: o.a. Hepie en Hepie, Lenny Kuhr en zowaar Demis Roussos deden een auditie. Verrast was het publiek door de komst van Willem Alexander met zijn Máxima, die al zingend beloofden op Koningsdag naar Achtmaal te komen! Uit het publiek werd de jury gekozen en ondanks dat zij kritisch waren, mochten alle kandidaten door naar de volgende ronde. Een en al chagrijn was het relaas van Frans waarmee hij overigens wel de zaal aan het lachen kreeg. Uitgeput kwamen Beppie en Herman thuis. Bij al hun avonturen waren ze gevolgd door een wel heel onaangenaam persoon, die het zichtbaar voorzien had op de sok met geld in het tasje van Beppie. Ondanks de all inclusive had de gewonnen prijs het paar toch zoveel geld gekost, dat de sok helemaal leeg was. Dit tot grote woede van Gluiperdje. Het publiek kon duidelijk wel tegen een grap en hoefde dan ook niet te balen, zoals in het slotlied gezongen werd. Het Agmaols Cabaret heeft met veel plezier voor u gespeeld en ziet u graag een volgende keer weer terug.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Oproep aan hen die evacué’s watersnood opvingen ZUNDERT/RIJSBERGEN - In de Zundertse Bode van 30 januari verscheen een artikel over de watersnoodramp in 1953. In dat artikel werden toen namen van enkele Rijsbergse families genoemd die mensen uit het rampgebied onderdak boden. Ongetwijfeld hebben dat ook inwoners van Zundert, Achtmaal, Wernhout of Klein Zundert gedaan. De heer Jaap Schoof, hij is oud-directeur van het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk, heeft met de schrijver van het artikel Charles Luijten contact opgenomen aangezien hij graag over de

namen en adressen wil beschikken die geëvacueerden in huis hebben gehad. Piet van Kalmthout heeft zaterdag 23 februari op ROS-radio, te ontvangen kabel 87.5 dan wel FM 106.8 tussen 11.00 en 12.00 uur een interview met de heer Schoof. Ingeval u, familie van u dan wel bekenden destijds mensen vanwege de watersnood in huis hebben genomen, wordt u vriendelijk gevraagd naam en adres door te willen geven aan P.van Kalmthout, Kerkakkerstraat 21, 076-5961256, vkalmthoutpiet@home.nl, of Ch.Luijten, Frederikstraat 1, 076-5961922, chluijten@home.nl. Beiden te Rijsbergen. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

KORT BEDRIJVIG

Bakkerij Van Hassel opent ‘nieuwe’ winkel weer

Gerard en Rina van Hassel in hun nieuwe bakkerswinkel.

WERNHOUT - Nog geen jaar geleden, namelijk eind maart van het vorige jaar, heropenden Gerard en Rina van Hassel hun nieuwe bakkerswinkel in Wernhout. De winkel had een ware metamorfose ondergaan en voldeed aan alle normen van deze moderne tijd. Echter heel lang hebben ze er niet van mogen genieten. Op 11 januari jl. sloeg namelijk het noodlot toe. Door kortsluiting in de toonbank werd de winkel volledig verwoest door brand. Vrijwel direct werd er een noodwinkel gemaakt waardoor men gewoon open kon blijven voor de klanten. Vanaf donderdag 21 februari is de ‘nieuwe’ winkel weer in ere hersteld. De (her)opening wordt gevierd met enkele leuke aanbiedingen. U bent er van harte welkom. Bakkerij Van Hassel, Wernhoutseweg 133, Wernhout, 076-5972419, www.bakkerijvanhassel.nl

CV de Zaantaoze WERNHOUT - Carnaval 2013 zit er helaas weer op en we hebben weer volop leut gehad. In het Zaantaozelaant is alles weer prima en vol leut verlopen. Vrijdagmiddag werd op de basisschool te Wernhout de sleutel aan onze Prinses Kim overhandigd. Zaterdags was het na het ouderen- en ziekenbezoek volop hossen en gezellig in de kantine van VV Wernhout. Daarnaast was de Wernhoutse maandag weer goed te noemen. Na de opening van onze aftredend bestuurslid en voorzitter Alex, trok de carnavalsstoet door de straten van Zaantaozelaant. Na de optocht en uitreiking van de kinder-

optocht door Wethouder de Beer, was het wederom zeer gezellig bij café De Valk. Daarnaast kwamen ook de Goudpoepers als vanouds ‘s-avonds weer op bezoek, één en al gezelligheid dus! Ook dit jaar is het carnaval mede mogelijk gemaakt door onze vele sponsoren en CV de Zaantaoze bedankt dan ook hun en alle vrijwilligers dat het afgelopen carnaval weer een geslaagde editie was. Volgend jaar bestaan we 33 jaar en zullen wij dit groots vieren met een jubileumfeest! Ook hiervoor zoeken wij nog sponsoren en vrijwilligers. Voelt u zich geroepen om hiervoor op wat voor manier dan ook aan bij te dragen, neem dan contact met ons op via: info@cvdezaantaoze.nl.

BEDRIJVIG NIEUWS ‘Waarde toevoegen aan de gebouwde omgeving’

Somnium Real Estate: ontwikkelen van woningen 2.0 RIJSBERGEN - Vanuit lokale betrokkenheid kansen creëren om de gebouwde omgeving aantrekkelijker te maken. Dat is wat Somnium Real Estate nastreeft. Kwaliteit en onderscheidend vermogen zijn daarbij belangrijke uitgangspunten voor directeur/eigenaar Wijnand van der Velden. DOOR MIEKE VAN MEER “Ik ben hier geboren en getogen, vandaar mijn lokale betrokkenheid. Het is ruim tien jaar geleden dat er in Rijsbergen voor het laatst bouwkavels zijn uitgegeven. Dus wat is er nou mooier om vanuit je eigen roots projecten te kunnen ontwikkelen, waarbij je mensen helpt hun droomwoning te realiseren.’ Aan het woord is Wijnand van der Velden. Hij richtte in 2010 Somnium Real Estate op en heeft inmiddels een aantal bijzondere projecten in de regio op zijn naam staan als ‘t Stokperdje in KleinZundert (opgeleverd) en De Kerkakker in Rijsbergen (in ontwikkeling).

Korte doorlooptijd “Ik richt me op de niches in de lokale markt. Door te werken met vertrouwde partners, veel aandacht te geven aan architectuur en stedenbouw en bij voorkeur te kiezen voor kleinere projecten met een korte doorlooptijd, zie je relatief snel resultaat. Neem bijvoorbeeld Parc Tichelt in Rijsbergen. Een kwalitatief hoogwaardig en uniek plan dat aansluit bij de door de gemeente gestelde beleidskaders en daardoor een vlotte procedure heeft doorlopen. Inmiddels is reeds vijftig procent van de bouwkavels verkocht waardoor naar verwachting nog dit jaar daadwerkelijk kan worden gestart met het project.” Parc Tichelt kent ruime kavels met veel bestaand groen en een ruim openbaar gebied als een soort hofje. Daarnaast komt er ook een zestal Parcwoningen. “Je kunt de Parcwoningen een landelijk alternatief voor een appartement noemen,” legt Wijnand uit. “Mensen hebben naast een privéruimte een gezamenlijke tuin waarbij het onderhoud via een vereniging

van eigenaren wordt geregeld. Je hebt dan wel méér woning en een fantastisch vrij uitzicht.” Kansen “De markt is op het moment niet zo gunstig voor nieuwbouwprojecten. Het gaat er dus om dat ik goed inschat welke locaties geschikt zijn om in ontwikkeling te brengen. Daarom is het ook zo belangrijk dat de projecten iets toevoegen aan wat er al is.” In het nieuwste project van Somnium speelt waarde toevoegen de hoofdrol. Wijnand vertelt enthousiast over Landgoed Weerijs. “Een prachtig stukje Rijsbergen, dat nu relatief moeilijk toegankelijk is en dat is zonde. De vorig jaar vastgestelde structuurvisie Rijsbergen kent doelstellingen om de schoonheid van het beekdal aan meer mensen ten goede te laten komen. Daarom heeft Somnium het initiatief genomen het gebied tot landgoed te ontwikkelen. De plannen ben ik nu verder aan het uitwerken en ik hoop dit jaar de eerste schetsontwerpen te kunnen presenteren.”

Zicht op de bouwkavels van Parc Tichelt.

Transparant “Ik wil zo transparant mogelijk werken en als er ergens iets ontwikkeld wordt, is het logisch dat de bestaande bewoners daar vragen over hebben.

Somnium Real Estate, Wijnand van der Velden, tel. (076) 5964651, www.somniumrealestate.nl PAGINA 6

FOTO SOMNIUM REAL ESTATE

Ik kan alleen maar zeggen, schroom niet en neem contact met mij op. Stel vragen en denk mee. Ook dat brengt kwaliteit in projecten voor Somnium en daar sta ik voor.”


lief en leed

Familieberichten

Bedankt!

Dankbetuiging Langs deze weg willen wij iedereen hartelijk danken voor de belangstelling, de vele kaarten en andere blijken van medeleven, die wij mochten ontvangen na het overlijden van ons pa, schoonvader en opa

Onze boerenbruiloft tijdens het carnaval was een groot succes. We willen iedereen bedanken die hierbij aanwezig was. Ondertussen zijn we bevallen. Wil je langs komen? Laat het even weten, 06-30282711

Luna

Nietus & Dun Tiet

12 februari 2013 dochter van

Hans van Baal & Monique Elst

Co Adriaensen Speciale dank willen wij uitspreken aan het personeel en de vrijwilligeres van “De Willaert”, pastoor en koor voor de mooie afscheidsdienst en uitvaartverzorging Jan de Wit. Kinderen en kleinkinderen

Warande 9 4891 VG Rijsbergen

Achtmaal, februari 2013

Drukkerij Vorsselmans Bredaseweg 26 | Zundert | 076 5998111

Weekenddiensten

J&& d& W&&&&&

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rijsbergen en Zundert. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Zundert Dierenartsenpraktijk Zundert, tel. 076 597 2349. Achtmaal Dierenarts J.C.M. Konings in Achtmaal, tel. 076 598 5663. Rijsbergen Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915, voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

&&&&&&&&&&&&&&&&&& Markt 70 Etten-Leur www.jandewit-zn.nl

076-5015807

het Afscheidshuis

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 Jack, Joke en Rosita. www.jackmathijssen.nl www.samenafslanken.nl

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

advertentie-2013-02-150x175-hr.pdf 1 15-2-2013 11:28:25

SchoorSteen & kachelbedrijf het begin herbalife je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich afslanken ingen.

j. aartS alphen

rookkanalen - Schouwen - kachelS over energie te geven aan het verdriet. Het en meer en hun laatste immers geregeld. Goedentijd 18, 5131 AS Alphen N.B. shakemeeste bekeriskado h is het goed Uitvaartverzorging Jack Mathijssen tel. en fax 013 - 508 14 56 franssen ie laatste bel reis.monique wil niet uw uitvaart, maar uw afonderhoud. Schoorsteenvegen. Reparatie. nabestaanden 076-5968175 scheid regelen. De wensenAlle van de reeds bij leven 06-51670299 overledene en de familieAanleg staanrookkanalen. cenDubbel- en enkelwandige R.V.S. Thuis opbaren en verzorgen, meer dantraal. 15 jaar ervaring Renovatie van of schouwen. Impregneer- en reinigingsmiddel. d of begraven samen opbaren in het afscheidshuis, met persoonlijke begeleiding Accessoires en hulpstukken. Nieuwe en gebruikte kachels. de afscheidszelf bloemen bestellen bij de bloepen ? mist, samen de muziek uitzoeken, kerheid bij de het eucharistieboekje maken, toeor hen is het spraken voorbereiden, zelf de kist gebr. timmermans b.v. grijpende gedragen en eventueel helpen bij het boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat wilsbeschikking begraven. Zo komen we samen tot tegenover Saver milieustraat sen aan en leg een persoonlijke en unieke uitvaart.4751 Xk oud gastel

ag 31 maart en zondag 1 april.

47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

C

was het vijf krt jaar geleden dat dan Jack50 Mathijssen begon als Uitis al meer jaar gespecialiseerd in het verwerken van kabel en metalen.M U er a.u.b. rekening meehetdat het, m.i.v. 1 januari 2013, wettelijk is het bedrijfHoudt een begrip met team wij zijn iSogeworden. 9001:2000Samen gecertificeerd en beschikken uiteraard over de vereiste stukje eigenheid en uniciteit. Datuwoord “Uniek” komtbij dan ook verplicht is om te legitimeren het inleveren van koper en koperkabel.Y (milieu)vergunningen. er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of MorU kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling,aanleveren. aanleveren. CM Afscheidshuis”. Een U plek om dagelijks samen tekabel komen, rouwen,tegen af- contante betaling, kunt en te metalen, igen wijze. Hetook tijdstip bepaal wij, jezelf, een auladienst opcontainers kunnen voldoende volume, containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. ook kunnen wij,bij bijwant voldoende volume, plaatsen. MY mogelijkheden. een “bakske troost”. Metaalprijzen geldig week 32 08 metaalprijzen

plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,65 € 1,90 € 0,85 € 0,95

€ 3,50 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,65 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,00 € 5,05 p/kg € 2,85 € 2,95 p/kg € 0,80 € 0,95 p/kg € 1,05 € 1,30 p/kg € 0,95 € 1,20 p/kg € 0,80 € 0,80 p/kg € 0,40 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,16 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

CY

CMY

K

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur PAGinA 7


Prijswinnaars posteractie bekend

Antwerpen Anders

Wandel Mee

Uitvoering ‘Snorro’ van Hé-cabaret ZUNDERT - Het zijn spannende tijden op de Zundertse pampa, waar de Mexicaanse ‘Snorro’ zich de laatste tijd regelmatig laat zien. De gemaskerde held uit de nieuwe familievoorstelling van Hé-cabaret & Theatergroep deelde in het weekend van 15 februari zelfs vrijkaarten uit. Enkele weken geleden werden verschillende basisscholen in de gemeente Zundert bezocht door een aantal leden van Hé-Cabaret en Theatergroep. Dit doet de cabaretgroep om de kinderen alvast kennis

te laten maken met enkele figuren uit de familievoorstelling, dit jaar dus ‘Snorro’, de gemaskerde held van het Mexicaanse Burrito. Tijdens het lesbezoek werden de basisschoolleerlingen uitgedaagd met het raden van snorren en het zelf maken van een spannend hoorspel. Ook kregen zij allemaal een poster mee naar huis, waarmee vrijkaarten te verdienen waren voor de première. Regisseur Ron Schijfs en Sergeant García alias Hé-speler Brian Boot trokken daarom vorige week door de straten van Zundert, op zoek naar huizen

Ostaayense Boys

Rikavonden van start ZUNDERT - Zondag werd er op Ostaayen field de internationale match gespeeld tegen de Ford.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Ford op voorsprong maar daarna liet Ostaayen het betere tikje takkie voetbal zien en liep uit naar een 3-1 voorsprong door R. Godrie (2x) en S. de Ruytter. De Fordjes scoorde voor rust nog eenmaal en brachten hierdoor de marge terug naar een. Na rust kwam de Ford er niet meer aan te pas en bouwde de boys de voorsprong verder uit naar 6-2 door goals van

S. de Ruytter en G. Jongenelen (2x). Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Liesbos 6, aanvang 10.00 uur. Maandagavond vond de eerste rikavond plaats bij café Den Thuur. Elly van de Berg staat op kop in de ranglijst met een gezamenlijk puntentotaal van 155. Dag winnaar (hoogste lijst) was Werner Nooren met 87 punten. Maandag 25 februari is de tweede en tevens laatste rikavond. Aanvang 20.00 uur bij café Den Thuur in Achtmaal. Er is nog plaats voor meer tafels. www.ostaayenseboys.nl

met een Snorro-poster voor het raam. Bij vijf adressen vielen er kinderen in de prijzen: Diede Hereijgers, Max van Trijp, Maya Leenaerts, Bram Peemen en Max en Iris Ravestein wonnen allen toegangsbewijzen voor de voorstelling. Felicidades a todos! De kaartverkoop voor de voorstellingen loopt al goed. De eerste zaterdagvoorstelling 23 februari, is inmiddels uitverkocht. Voor de andere data zijn nog kaarten te koop bij Cultuur Centrum Zundert of op www.cczundert.nl. Nu maar hopen dat onze gemaskerde held zijn snor niet drukt!

Abrahamdag ZUNDERT - Een berichtje voor de mannen die dit jaar 50 jaar worden en dus Abraham zien - en ook graag mee naar Oosterhout gaan: zij kunnen zich uiterlijk tot 16 maart opgeven bij Jaap Hoekman. Deelname bij voorkeur doorgeven via het e-mail adres bvossekop@home.nl onder vermelding van naam, adres, postcode en geboortedatum. Opgave kan ook telefonisch via telefoonnummer 06-51279078. Deelnemers die zich opgegeven hebben opgegeven via de website in Oosterhout hoeven verder niks te doen. Hun aanmeldingen komen in het bezit van Jaap Hoekman.

Geslaagde leerlingenmiddag Nut en Vermaak ZUNDERT - Zondagmiddag 17 februari vond bij Victoria de jaarlijkse leerlingenmiddag van de leerlingenopleiding van de Koninklijke Harmonie Nut en Vermaak plaats. En zoals de naam van de harmonie al zegt, was er die middag vanaf 13.30 uur ook veel Nut en Vermaak te beleven. Nuttig was het voor de leerlingen zelf om nu eens voor publiek één of twee nummers te spelen. Natuurlijk is dat spannend en spelen de zenuwen mee, maar het moet gezegd, het ging de leerlingen allemaal heel goed af, mede door de goede voorbereidingen van

de muziekleraren. Zelfverzekerd traden de leerlingen op en het applaus was dan ook welverdiend. Ook de blokfluitgroep die in september 2012 is gestart, trad deze middag voor het eerst op, alleen en samen met het leerlingenorkest onder leiding van Loes van Cauter. Heel leuk vonden alle aanwezigen de muziekquiz die in het programma verwerkt was. De quiz bestond uit leuke en nuttige muziekvragen over de instrumenten en de muziekstukjes die voorbij kwamen. Na de optredens van de leerlingen kwam er nog een surprise act van de Nootgevallen, met vrolijke noten van de Muppets sloten zij de optredens definitief af.

Hierna begonnen de workshops, de hobo lerares Marleen promootte nog even haar instrument waarna iedereen werd uitgenodigd om één van de vele muziekinstrumenten die uitgestald lagen, uit te proberen. Rond de klok van 15.30 uur volgde de prijsuitreiking van de muziekquiz, waarbij de 3 beste een muzikaal prijsje kregen uitgedeeld. Heb je de workshops gemist deze middag, maar heb je wel interesse om de blokfluit of een muziekinstrument uit te proberen, dan kun je je geheel vrijblijvend opgeven voor 3 gratis proeflessen door een mail te sturen naar nutenvermaak@live.nl.

Faillissementen in de Regio West-Brabant Van 2 januari tot en met 5 februari 2013 Bron: Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland T.C.R.D. B.V. - Heijningen; RCW Food & Beverage B.V. - Breda; LEVV B.V. thodn De Kompagnie - Roosendaal; HEJA Zandsteden B.V. - Breda; Brabant10 B.V. - Breda; HEJA Minervum B.V. - Breda; Van Wijngen Transport B.V. - Breda; Garage Hazeldonk B.V. - Breda; A.C.P. van Wanrooy Holding B.V. - Roosendaal; Ouweland Transport B.V. - Chaam; Beheer en Exploitatie Maatschappij Van den Ouweland Chaam B.V. - Chaam; Transportbedrijf van den Ouweland Chaam B.V. thodn Ouweland Logistiek - Chaam; Verhuurmaatschappij van den Ouweland Chaam B.V. thodn Ouweland Verhuur - Chaam; Rocotrans B.V. - Klundert; Toekomstkopen B.V. - Breda; Heja Spoorzone B.V. - Breda; Jing Long B.V., Jing Long t.h.o.d.n. FEBO - Bergen op Zoom; Schilderwerken Hebro B.V. - Roosendaal; MP Management B.V. thodn MP Promotions, Tin Project, Eggsclusive - Oudenbosch; Greenpol Uitzendburo B.V. - Etten-Leur; Result Properties B.V. - Prinsenbeek; VdHeijden Bouw Breda B.V. - Breda; Aannemersbedrijf P. Aarts en Zonen B.V. thodn Aarts Bouwmaterialenhandel - Roosendaal; De Oekelsetuin B.V. - Zundert; J.A. Kot vhodn K.A.N.S. Advertising & Sales - Halsteren; Rulex Real Estate B.V. thodn Solid Capital Investments - Roosendaal; Aska Global B.V. - Zevenbergen; Deel 2 Adviesgroep B.V. - Etten-Leur; Heliomax B.V. - Breda; B.A. Kerseboom hodn B-FIT - Roosendaal; DigiDude Media B.V. - Roosendaal; C.J. van Halteren hodn DOJA Afbouw - Etten-Leur; Vijf in Eén’ V.O.F. - Etten-Leur; M. Ciowch hodn ‘Vijf in Eén’ V.O.F. - Etten-Leur; K.R. Kakolewski hodn ‘Vijf in Eén’ V.O.F. - Etten-Leur; H.P.J. Hellmig hodn Beezon Zonweringen - Raamsdonksveer; Tango Traffic B.V. - Roosendaal; Fleks Kinderopvangorganisatie B.V. hodn; Fleks Kinderopvangorganisatie - Breda; C.W.P. Verwijmeren hodn Dierenspeciaalzaak C.W.P. Verwijmeren thodn Pets Place - Rijsbergen; X-Aequo Design B.V. - Breda; Van Hal Systeemmontage B.V. hodn Klaar binnenafbouw - Raamsdonksveer; VDB Wonen Groep B.V. - Halsteren; Evers Telecom B.V. thodn Evers Telecom, Evers e-Business, Telecomforever - Etten-Leur; M.J.F. Evers Beheer B.V. - Etten-Leur; M.J.F. Evers Holding B.V. - Etten-Leur; Vermeeren Schilders-, Stucadoors- en glaszetbedrijf - Bavel; F.J.W. Vermeeren vhodn Vermeeren Schilders-, Stucadoors- en glaszetbedrijf - Bavel; A.H.A.C. VermeerenSpoelstra vhodn Vermeeren Schilders-, Stucadoors- en glaszetbedrijf - Bavel; Advantec B.V. - Oudenbosch; Vakantie en Sport (V&S) B.V. - Zegge; Ingenieursburo H. van Haagen B.V. - Breda; Van Heteren Beheer B.V. - Breda; Staalbouw Brabant B.V. - Oosterhout; Hoogendijk Management B.V. - Oosterhout; Z.A.P.C. Mailoa vhodn Knappies - Breda; W. Abraamjan hodn Abraamjan - Breda; AZET Interactive B.V. - Zevenbergen AZET Holding B.V. - Klundert; AZET Products B.V. - Zevenbergen; P.A. de Vroed Holding B.V. - Roosendaal; VB Constructions B.V. - Etten-Leur; D.G.W. Hakkens hodn M&X Stuc - Prinsenbeek; American Fashion Bakery B.V. thodn A.F.B. - Breda; Geddes & Gillmore Europe B.V. - Breda; Brownie Stores B.V. - Breda; Baton Rouge Nederland B.V. - Breda; MBA B.V. hodn MBA - Breda; HEJA/AH PROPERTIES B.V. - Breda; HEJA VASTGOED COMBINATIES B.V. - Breda; Lardo B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Group B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Finance B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Shipping B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Far East B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn International B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Shipbuilding B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Scheepvaart B.V. - Raamsdonksveer; DNS Beheer B.V. - Halsteren; DNS Participatiemaatschappij B.V. - Halsteren; Ted de Klerk Elektrotechniek V.O.F. - Bergen op Zoom; D.H.A.C. de Klerk hodn Ted de Klerk Elektrotechniek V.O.F. - Bergen op Zoom; E. de Klerk-van Hees hodn Ted de Klerk Elektrotechniek V.O.F. - Bergen op Zoom; Vision One B.V. - Baarle-Nassau; Oosterhouts Vlechtbedrijf B.V. - Oosterhout; WeBo Techniek B.V. - Breda; Blenzo Shoes International B.V. - Breda; Jovak B.V. - Achtmaal.

RIJSBERGEN - Zondag 24 februari, niet de Meir of Groenplaats, maar ’t Rivierenhof, Te Boelaerpark, Nagtegalenpark en Park Den Brand. Als je die dan aan elkaar plakt heb je een heuse Kaffee-wandeling van wel 20 km, 98% verhard deze keer, met gegarandeerd

unieke doorkijkjes in een wereldstad met toch wel andere mooie kanten. We waren graag met met de trein gegaan, maar die rijdt op zondag voor ons op een ongunstige tijd. Besloten is nu om met een touringcar v.v. te gaan. Wel even aanmelden. Vertrek 10.00 uur, Het Kaffee, St. Bavostraat 79 te Rijsbergen, 076-5961857.

a.s. zondag open

van 11.00 tot 17.00 uur

Strijbeekseweg 14 ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl

Winterwandeling De Schakel ZUNDERT - Eind januari vond onze jaarlijkse winterwandeling plaats, dit keer onder zeer winterse omstandigheden. De opkomst was weer goed (met ongeveer 40 volwassenen en 15 kinderen) en de stemming zat er vanaf het begin al goed in. Dit jaar was een mooie wandelroute door ‘Zundert-zuid’ uitgezet. Ook de vragen voor jong en oud ontbraken niet. De kennis van onder meer spelling, films, het Zunderts dialect en hobby’s van buurtgenoten werd flink getest. Er was ook de mogelijkheid om lekker binnen te blijven en met buurtgenoten te praten of te kaarten. Na de wandeling was er glühwein, chocomelk en een

zakje chips voor de kindjes. Na de uitreiking van de Barry Callebaut Decorationsprijzen aan het winnende team, konden we beginnen aan het goed verzorgde stamppottenbuffet. Het bleef nog lang gezellig en we kijken dan ook met plezier terug op deze geslaagde middag en avond met buurtbewoners van onze wijk De Schakel. Hopelijk kunnen wij volgend jaar weer op jullie deelname rekenen zodat we er samen een gezellige winterwandeling van kunnen maken. Eerst staat de zomerbarbecue nog op het programma. Noteer alvast de datum in je agenda namelijk zaterdag 29 juni. We hopen weer veel buurtgenoten te mogen begroeten. Meer info hierover in de volgende Schakelnieuwsbrief.

Tonpraters Rijsbergen

De tonpraters die ‘s avonds in de ton stonden.

Jeugdtonpraters Rijsbergen

De kinderen die op maandagmiddag 11 februari in de ton stonden. PAGINA 8


Feestje?

Markt 9 Zundert telefoon 076-5972392

100 gram 100 gram 100 gram 100 gram 100 gram 1 liter 100 gram 100 gram

ribstuk of Stooflap ribkotelet Mexicaanse Carbonade ajam Pangang gehaktbroodjes groentesoep Casselerrib eisalade

Weekaanbieding Hamburgers

1.59 1.20 1.39 1.30 1.25 4.50 1.75 1.00

5 halen 4 betalen

Voor verhuur van: tafels • stoelen toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. € 45,-

snijdersverhuur.nl

%

Bel: 0165-386105 0165-386613

KEURSLAGERKOOPJE

4 saucijsjes + 4 gehaktballen

samen

SPECIAL

Pittig preipakketje 100 gram

Iso-reno * * * * * *

Kozijnen, Ramen, DeuRen timmeRweRKen HoogRenDement isolatieglas teRRasoveRKappingen RolluiKen/scReens/maRKiezen seKtional gaRageDeuRen

www.iso-Reno.nl De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

Voor al uw kiplekkere gerechten Ook voor al uw catering!

1.39

Molenstraat 10c, Zundert

Tel. 076-5971915 www.vanlieverlee-kiptraiteur.nl

0.99

Openingstijden: Di t/m Do 09.00 - 19.00 uur Vrij 09.00 - 20.00 uur Zat 09.00 - 18.00 uur Zon 10.00 - 17.00 uur Maandag gesloten aardappelspecialiteiten

Bistro minikrieltjes, Bourgondische golfjes, halve kriel in de schil gekruid of Mexicaanse krieltjes

Definitief afslanken!! STOP STOPNU NUMET METROKEN!!! ROKEN!!! kilo 2.33

Zak 425 gram Normaal 1.39

St. Antoniusstraat 21a, Schijf Tel. nr. 0165 - 341703 Fax nr. 0165 - 340338

VLEESWARENKOOPJE

Boterhamworst,leverkaas vleessalade

(Naast het benzinestation Tamoil in Schijf )

Koop vlees zoals vlees hoort te zijn!!! Lekker en eerlijk... Eigengemaakte kant en klare

Gehaktballetjes in zoete saus € 4.95 per bakje

3 x 100 gram

TIP VAN UW KEURSLAGER

Gemarineerd satevlees + satesaus SALADE VAN DE WEEK

Mosterd-salade 150 gram

Heerlijke Drumsticks voor

Openingstijden:

voor € 9.95 p/kg

dinsdag, donderdag en vrijdag 13.00-17.30 uur zaterdag 8.30-12.00 uur

175 299 595 249

Edgard Hendrikx, keurslager Molenstraat 190, 4881 GH Zundert Tel. 076-5972301, Fax 076-5974590 www.hendrikx.keurslager.nl info@hendrikx.keurslager.nl

maar € 3.95 p/kg

Lekkere gegaarde Spare-ribs

500 gram

595

Massagepraktijk Zwartjes

Deze reclame is geldig van 20 februari t/m 2 maart. OPENINGSTIJDEN: dinsdag 8.30 uur tot 17.30 uur donderdag 8.30 uur tot 17.30 uur vrijdag 8.30 uur tot 17.30 uur zateradg 8.30 uur tot 12.00 uur We eten van 12.30 uur tot 13.00 uur Maandag en woensdag gesloten.

Vlees rechtstreeks van de boerderij!!!

Lavendelhof 76, 4881 GT Zundert, Tel. 06-25166353 www.massagepraktijkzwartjes.nl

CA. 2,5 KILO

2

Jupiler bier

vers geperst ●● Nieuwste methode -> Luxopuncture slagingspercentage, 90,5% sinaasappelsap ●Hoogste Hoogste slagingspercentage, 90,5% Krat à 24 fl esjes  Hoogste slagingspercentage, 90,5% Uit onze sapmachine.   Hoogste slagingspercentage, 90,5% Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● GEEN JOJO-EFFECT Hoogste slagingspercentage, 90,5% methode ->->Luxopuncture Fles 1 liter ●Nieuwste Nieuwste methode Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture Maximaal 6 kratten per klant   Nieuwste methode ->-> Nieuwste methode ->Luxopuncture Luxopuncture ●● Wordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! Normaal 3.49 Nieuwste methode Luxopuncture Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars inin2012 2012 ● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland   Blijvend vergoed alle Zeereen succesvol aldoor indoor Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland Op=Op ● Wekelijks behandeling van 20Zorgverzekeraars min. Blijvend vergoed alleZorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijbij VBAG enVBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijbij enenRBNG)  Word vergoed door alle verzekeringsmaatschappijen (Zorgverlenersnummer: 90-039475, VBAG en RBNG) aangesloten VBAG RBNG)500 GRAM  (Zorgverlenersnummer: Word vergoed door 90-039475, alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● behandelingen door gediplomeerde therapeuten witlof

oogst ek van de we

● ●3 3behandelingen van 2020 behandelingen van 20minuten minuten Geen ontwenningsverschijnselen van  3behandelingen 3Geen behandelingen van 20minuten minuten ontwenningsverschijnselen gram Per 500 ROKEN STOPPEN MET   Geen extra kilo’s en pijnloos BURN-OUT ●● Luxopuncture ook: 3 behandelingen van 20 minuten Geen extra kilo’s en pijnloos 99 l Geen extra kilo’s en pijnloos  3 behandelingen 20 minuten ● Geen extra kilo’s envan pijnloos Normaa 0.   Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, VERMOEIDHEID Geen kilo’s en pijnloos ● ●Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Geenextra extra kilo’s en pijnloosMIGRAINE, Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE Alle CHRONISCHE KLACHTEN   Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN enBURN-OUT BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID kilo 1.38

Aanbiedingen zijn geldig van 18-02-2013 t/m 23-02-2013.

Guust en Els van Tichelt

8.

99

(excl. statiegeld) Actie

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak: Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur) 076-5153143 (Etten-Leur) (Etten-Leur)

geldig

va

013.

4-2-2

/m 2 n 18 t

P6

Behandelingen ook ’s-avonds (Etten-Leur) Ook Behandelingen ’s-avonds en inook het ’s-avonds weekend Ook ’s-avonds en in het weekend

7448-12 WEEK03_06_07_DTP4.indd 6-7

Maak kans op een GRATIS ipod! Zie aktievoorwaarden in de winkel. Elke winkel verloot een ipod.

PLUS Manniën PLUS Manniën

Plannen om uw badkamer te renoveren? Bezoek dan onze showroom om samen met onze badkameradviseurs de mogelijkheden te bekijken, rekeninghoudend met uw wensen en budget. Wij ontzorgen u volledig: van sloop t/m vakkundige installatie. www.sanidrome.nl/vandenbuijs Wernhoutseweg 72, Wernhout (Zundert), (076) 597 22 29

Raadhuisplein 6 - Rucphen Tel. 0165-341281

Elke zondag geopend PLUS Van Eekelen va

PLUS van Eekelen

Sint Bavostraat 50 - Rijsbergen Raadhuisstraat 18 - Alphen Tel. 076-5968280 Tel. 013-5081261


Open dag PI Breda en JJI Den Hey-Acker ZUNDERT - Hoe ziet een justitiële instelling er van binnen uit? Hoe is het om er te werken? Hoe voelt het om ‘opgesloten’ te zitten? Om antwoord te geven op deze en andere vragen openen 54 justitiële instellingen in het gehele land zaterdag 20 april hun deuren voor het publiek. Hiervoor moet u zich vooraf inschrijven. Dit kan vanaf 18 februari op www.dji.nl. Op de Nationale Open Dag van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in verschillende soorten instellingen. De bewoners van deze instellingen hebben door de rechter om uiteenlopende redenen een vrijheidsbeperkende straf (celstraf) of maatregel gekregen. In de volksmond hebben we het dan vaak over mensen in de bajes of de gevangenis, maar DJI onderscheidt een aantal instellingen naar doelgroep: de penitentiaire inrichtingen, justitiële jeugdinrichtingen, huizen van bewaring, forensisch psychiatrische centra en detentiecentra. Inschrijven voor rondleiding Doordat het werk van medewerkers van DJI zich veelal achter gesloten deuren af-

speelt, biedt de Nationale Open Dag op 20 april een unieke kans om kennis te maken met het leven in een justitiële instelling. Er is een beperkt aantal rondleidingsplaatsen beschikbaar. In West-Brabant zullen de penitentiaire inrichting Breda en de justitiële jeugdinrichting Den Hey-Acker de deuren openen. Vooraf inschrijven voor een rondleiding is noodzakelijk. De inschrijving start op 18 februari en duurt tot en met 13 maart. Meer informatie: PI Breda: De PI Breda biedt plaats aan ruim 400 mannelijke gedetineerden. De inrichting kent de volgende regimes en voorzieningen; Huis van Bewaring, Gevangenis, Extra Zorg Voorziening, Penitentiair Coördinatie en Trainingscentrum. Het meest markante bouwdeel van de PI Breda is Gebouw B, in de volksmond beter bekend als De Koepel. Dit gebouw is ontworpen door architect J.F. Metzelaar (rijksbouwmeester van 1870 tot 1883) en werd gebouwd tussen 1883 en 1886. De architect koos destijds bewust voor een panopticumgevangenis met een koepel. Redenen hiervoor waren kostenbesparing (alle cellen waren vanuit één punt te

overzien) en minder mogelijkheid tot contact tussen gedetineerden onderling (door het celraam kan men geen ander celraam zien). JJI Den Hey-Acker: JJI Den Hey-Acker is een justitiële jeugdinrichting, waar jongens verblijven in de leeftijd van 12 tot maximaal 24 jaar. JJI Den Hey-Acker bestaat sinds 1906 en heeft 68 plaatsen verdeeld over vier differentiaties: kortverblijf, langverblijf, jongeren met ernstige seksuele problematiek (ESP) en jongeren die een individueel behandeltraject volgen (ITA). Tijdens het verblijf biedt Den Hey-Acker een veilig orthopedagogisch leefklimaat waarbinnen zorg, opvoeding, onderwijs en behandeling wordt aangeboden. YOUTURN wordt als basismethodiek gebruikt aangevuld met psychiatrische basiszorg, gedrag en GGZ-interventies. ‘Eén kind, één plan’ staat voor onderwijs op maat en gecombineerd met vrijetijdsbesteding vormt dit essentiële onderdelen van de dagprogrammering. Een goede samenwerking met ouders/verzorgers en ketenpartners vergroot de kansen van een jongere op een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan.

Zundertse Vrouwenbond

Foto-expositie Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert ZUNDERT - De Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert heeft weer haar jaarlijkse fotowedstrijd georganiseerd en het komend weekend zullen de ingezonden foto’s in het Vogelopvangcentrum worden geëxposeerd.

De ruim 100 foto’s die allemaal betrekking hebben op natuuronderwerpen worden voor het publiek opgehangen op panelen in professionele passe-partouts. Een onafhankelijke jury zal uit de ingezon-

De Lent is weer op zoek naar Pokerface van Zundert WERNHOUT - Buurtschap de Lent organiseert dit jaar wederom een groot pokertoernooi Texas hold-em. Aan de Kleine Heistraat 2c word dit jaar gestreden om de titel Pokerface van Zundert.

Voorgaande jaren was een daverend succes, met steeds een erg goede opkomst. Vanaf 20.00 uur werd met tafels van 8 personen in 3 rondes gepokerd tot de laatste 8 sterkste spelers overbleven. Deze spelers strijden dan in de finaleronde om de eind-

Waarom stelde boswachter Neefs zijn wo-

ning beschikbaar aan de ondergrondse? Wie pleegde verraad en wie moordden er? Lezing ZVB houdt op maandag 25 februari een bijeenkomst, waarin Rinie Maas en Janus Jochems een lezing geven over het verbeten verzet op de Vloeiweide. De avond

begint om 20.00 uur in café Het Wapen van Zundert, Katerstraat 12 in Zundert. De zaal gaat open om 19.15 uur. Na afloop is er voor belangstellenden de mogelijkheid een gesigneerde versie van het boek te kopen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Atleet Koen van Duinhoven succesvol RIJSBERGEN - De afsluitende Achilles cross van de regiocompetitie vond plaats in de Kogelvanger te Etten-Leur. Voor de C junioren was het, met name voor Koen van Duijnhoven uit Rijsbergen, nog spannend. Daan Dirks en Stef Dirks waren reeds zeker van hun 1e en 2e plaats in het eindklassement, Koen van Duijnhoven moest, om elk risico uit te sluiten, vol aan de bak om zijn 3e plek in het eindklassement te behouden. Met een lengte van 3 kilometer over bospaden is het een leuk en hier en daar smal parkoers. D aan Dirks verscheen, ondanks een griep, toch aan de start, maar

moest in de laatste ronde opgeven. Doordat hij reeds drie 1e plaatsen op zijn naam had staan, bracht dit zijn eindklassering niet in gevaar. Koen van Duijnhoven, die al drie 3e plaatsen op zijn naam had staan, liep in de eerste ronde op de tweede plaats, in de tweede ronde op de vierde plaats en stelde daarmee een 3e plek in de eindklassering veilig. In de laatste ronde dichtte hij bijna het gat met de derde loper, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vierde plaats in deze cross. Hij liet zijn concurrenten voor de 3e plaats in het eindklassement echter ruim achter zich en zo kwam er voor het eindklassement een volledig Achilles podium bij de C junioren.

Floribras-ZV Cafe Stuivezand 3-5 Vrijdag 22 februari 19.00 Tikkie Terug-Roelands Boomkwekerij 20.00 Wonder of Colour-In De Wandelgan-

gen Maandag 25 februari 19.00 De Kerel-Team Tito 20.00 KPJ Achtmaal-De knots

Winterkampioenschappen Kring Zundert ZUNDERT - Op zondag 24 februari is het zover. Voor de 15e maal strijden de Zundertse kruisboogverenigingen om de Rabobank De Zuidelijke Baronie trofee in de Sporthal ‘Onder de Mast’ te Zundert. Wederom wordt deze verschieting betiteld als de officiële start van het seizoen. Op zaterdag 23 februari wordt de sporthal omgebouwd tot schiettempel. Maar liefst 24 mobiele banen worden opgesteld. Ook dit jaar wordt weer de nodige aandacht geschonken aan opslag materialen, en veiligheid van schutters en helpers. Ook dit jaar wordt op volledig automatische banen geschoten. Hoe laat begint het festijn. Om 09.00 uur stipt wordt aangevangen met de eerste doorgang. De doorgangen zijn als volgt: 1e doorgang, av.9.00u. afd. D-C: Baan (BN) 1-2-3-4-5-6-7 Organisatie; BN 8: NG 4; BN 9-10: GV 5; BN 11-12: DT 5; BN 1314: GV 6; BN 15-16: ZMZ 4; BN 17-18: OG 3; BN 19-20: DT 6; BN 21-22-23-24: Organisatie. 2e doorgang, av.10.30u, afd. B-A: BN 1-2: GV 4; BN 3-4: ZMZ 3; BN 5-6: EMM

2; BN 7-8: KdV 3; BN 9-10: DE 2; BN 1112: OG 2; BN 13-14: DT 3; BN 15-16: NG 3; BN 17-18: GV 3; BN 19-20: DT 4; BN 21-22: KdV 4; BN 23-24 GV 2; 3e doorgang, av.12.00u, afd. A-ERE: BN 1-2: GV 1; BN 3-4: KdV 2; BN 5-6: EMM 1; BN 7-8: KdV 1; BN 9-10: DE 1; BN 11-12: NG 1; BN 13-14: ZMZ 1; BN 15-16: DT 1; BN 17-18: OG 1; BN 19-20: NG 2; BN 2122: DT 2; BN 23-24: ZMZ 2; Aanvang 13.30 uur: Demo Jeugd opgelegde klasse. Aansluitend finaleronde (omstreeks 14.30 uur). De 8 beste schutters van de dag binden de strijd aan wie uiteindelijk de Winterkampioen 2013 wordt. Voor de 11e maal is deze finaleronde een feit. De allerbeste van die dag schieten een serie van 10 schoten. De schoten worden gelost op commando. Binnen een beperkte tijd dient een schot gelost te worden. Dat maakt de finaleronde alleen maar spannender. Wie van deze schutters kan het beste met de spanning omgaan. Wie kan zich geheel afzonderen van de vele toeschouwers en toch in opperste concentratie het schot lossen.

Kennisgeving ingevolge artikel 3:42 Awb.

TERINZAGELEGGING Besluit ontheffing ex artikel 35, lid 1 Wilg De bestuurscommissie voor het inrichtingsplan Weerijs-Zuid maakt bekend dat diverse ontheffingen zijn verleend op grond van artikel 35 lid 1 Wilg. Het betreft: Ontheffing aan de heer P. Braspenning te Rijsbergen voor: • een meerjarige teelt tot 1 januari 2015 op de kadastrale percelen Princenhage K 1245, 1246, 1249; • een meerjarige teelt tot 1 april 2015 op de kadastrale percelen Rijsbergen F 1191, 1474, 1475, 1559, 1613, 747. Ontheffing aan de heer C. Domen te Rijsbergen voor: • een meerjarige teelt tot 1 januari 2015 op de kadastrale percelen Rijsbergen H 1175, 2426; • een meerjarige teelt tot 1 april 2015 op de kadastrale percelen Rijsbergen B 3090. Ontheffing aan de heer E. Kennis te Rijsbergen voor: • een meerjarige teelt tot 1 januari 2015 op de kadastrale percelen Rijsbergen F 1591 ged., 1691 ged; • een meerjarige teelt tot 1 april 2015 op de kadastrale percelen Rijsbergen F 1291, 1590, 1591 ged., 1691 ged.. Ontheffing aan mevrouw C. Martens te Rijsbergen voor: • een meerjarige teelt tot 1 januari 2015 op de kadastrale percelen Rijsbergen F 1612 en B 3510.

Zundertse Zaalvoetbal Competitie Uitslagen Puntnetmenu-Jochems 5-5 Qaudrant-De Oude Bok 3-3 Schouwenaars-ZVC Forza 5-9

overwinning. De winnaar krijgt een mooie troffee, eeuwige roem en de titel Pokerface van Zundert 2013. Dit jaar zal het pokeren weer worden georganiseerd aan de Kleine Heistraat 2c en dat op 23 februari. Ben jij wel in voor een spelletje poker en wil je meedoen? Meld je dan tijdig aan. Het aantal deelnemers is beperkt. Je kunt je aanmelden via: pokertoernooi@buurtschapdelent.nl. Je kunt je ook aanmelden op de dag zelf vanaf 19.00 uur, mits er nog plaats is natuurlijk. Ook dit jaar is de deelname weer gratis. Meld je aan!

Wet inrichting landelijk gebied Inrichtingsplan “ Weerijs-Zuid”

Het verbeten verzet op de Vloeiweide ZUNDERT - Welk ideaal dreef een collectief van 17 verzetsmensen en hoe kon zich op 4 oktober 1944 op de Vloeiweide van Rijsbergen een bizar oorlogsdrama voltrekken?

den foto’s de uiteindelijke winnaars kiezen maar er is ook een publieksprijs die door de bezoekers zal worden aangewezen. Deze expositie is met name ook voor kinderen heel interessant omdat op het merendeel van de foto’s dieren en vogels te zien zijn. Na het bezichtigen van de foto-expositie kan ook het opvangcentrum nog worden bezocht. De expositie is geopend op zaterdag 23 en zondag 24 februari van 13.00 tot 16.00 uur en de toegang is gratis.

Wie wordt Winterkampioen: voor alle klasse is er uiteindelijk één kampioen. De nummers één tot en met drie van elke klasse komen in aanmerking voor een prijs. Daarnaast komen de viertallen aan bod. Ook winnaars van de viertallen (per klasse) krijgen een fraaie prijs. Uiteindelijk is die schutter die het hoogst aantal punten schiet, ongeacht klasse, de winterkampioen. Voor de Rabo-trofee komen alle schutters van een vereniging in aanmerking. Een reglement is voorhanden. Een deskundige jury zal het nodige werk verrichten en uiteindelijk de algehele winnaar van de Rabobank de Zuidelijke Baronie-trofee bepalen. Omstreeks 15.30 uur zal de officiële prijsuitreiking plaatsvinden door een afgevaardigde van de Rabobank samen met de voorzitter van Kring Zundert. Natuurlijk zijn supporters en al degenen die de kruisboogsport een warm hart toedragen van harte welkom. Zittend op de tribune kan men de wedstrijden goed volgen. De uitslagen van elke doorgang worden zo spoedig mogelijk, op een groot scherm, bekendgemaakt in de kantine. PAGINA 10

De verleende ontheffingen liggen bij Dienst Landelijk Gebied, Prof. Cobbenhagenlaan 125 te Tilburg, gedurende zes weken, met ingang van 21 februari 2013 tot en met 3 april 2013 op werkdagen tijdens kantooruren voor een ieder kosteloos ter inzage. Ook is de ontheffing in te zien op www.weerijszuid.nl. Binnen 6 weken, derhalve tot en met 3 april 2013 kunnen belanghebbenden schriftelijk bezwaar maken tegen het besluit tot ontheffing Bezwaarschriften kunnen worden ingediend bij: Bestuurscommissie ‘Weerijs-Zuid’ p/a DLG-secretariaat Weerijs-Zuid Postbus 1180 5004 BD Tilburg Tilburg, 15 februari 2013

RTC Zundert

ZUNDERT - Afgelopen zondag werd de zoveelste koffie- annex clubrit onder de wielen geschoven onder uitnodigende weersomstandigheden - althans voor de tijd van het jaar. Ons beider pelotonnetjes hadden dan ook een behoorlijke bezetting en zorgden voor een lekkere training voor de dingen die komen gaan. Zondag over een week begint het nieuwe officiële fietsseizoen van RTC Zundert, maar daarover later meer. Zondag 24 februari inmiddels beginnen wij dus aan onze laatste tussenseizoense clubrit, want zoals boven reeds vermeld is het nieuwe officiële seizoen aanstaande.

Opnieuw vertrekken wij dus om 9.00 uur stipt op het bekende adres in Wernhout en iedereen kan weer mee en wordt ook verwacht. We zijn weer rond de middag terug en het tempo wordt zoals steeds in het nette gehouden. Achter het stuur van de volgwagen voor deze afsluiter van het winterseizoen neemt plaatst Dhr. Jac van Oers. Dat wat betreft de A-ploeg, maar natuurlijk trekt ook onze B-ploeg de wijde wereld in. Eveneens te vertrekken om 9.00 uur op het bekende adres. En ook bij hen is iedereen welkom. Natuurlijk wordt iedereen verwacht op de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 26 februari.


Geen zin Geen tijd Gewoon lekker Geen GeleGenheid koken wij volGende week voor u?!?!

Het lekkerste van de winter

Maaltijdenservice de knollentuin

Sweet & nu bij uw Gildeslager Smokey Heerlijke kip/kalkoenschnitMalse zel, gevuld met rookkaas en

St Bavostraat 25 4891 CG rijsbergen, tel 076-5961183 info@deknollentuin.com www.deknollentuin.com

4 Gep.goudschnitsels Winter rolletjes met Het lekkerste van de winter kruidencrème, gedecoreerd + 4 kipbraadworstjes zuurkool en ananas lekkerste van de winter metHet ananas enuw kruidenolie Biefstukken nu bij Gildeslager Samen voor uw 7.95 100 gram 1.25 nu bij Gildeslager

per Wintersleetje 100 gram

150 3 voor

Vitello Venezia

695

4 Blinde vinken + Bombay schotel Alleen even roerbakken 4 Kipschnitzels 7.95 7.95 1.25 90 95 Vitello Venezia Vanaf voorWintersleetje Winter rolletjes met 100 gram 1.75 zuurkool en ananas Winter rolletjes met zuurkool en ananas Boeuf bourguignon 100 gram 1.25 met puree

4 Gep.goudschnitsels 100 gram 1.50 + Gep.goudschnitsels 4 kipbraadworstjes 4 + 4 kipbraadworstjes Kalfs preparé Samen voor Samen voor

100 gram

Wintersleetje

7

100 gram

1.80

100 gram

Per portie

Vitello Venezia 4.50

Uit 100 eigen gram worstmakerij 1.50 100 gram 1.50

0

1.75 Kip stroganoff 1.75 Kalfs preparé Boeuf bourguignon met pasta en met puree Slagerij traiteur Billet Kalfs preparé Boeuf bourguignon Haagse leverworst met puree Vanaf 1.80 salade 4.50 80 Vanaf 50 1.80 4.50 100 gram 10 januari t/m16 januari

Molenstraat 112 100 gram 076-5972224 100 gram Zundert

10 januari t/m16 januari 10 januari t/m16 januari

100 gram 100 gram

0

Per portie Per portie

5

De Gildeslager verrast je smaak©

Per persoon

Aanbiedingen zijn geldig van 20 t/m 27 februari 2013.

Slagerij Billet

Slagerij traiteur Billet Slagerij traiteur Billet Molenstraat 112 Molenstraat 112, 4881 CV Zundert 076-5972224 112 Molenstraat Tel. 076-5972224, Zundert 076-5972224

Fax 076-5975593, billet.gildeslager.nl De Gildeslager verrast je smaak© De Gildeslager verrast je smaak©

Zundert

1 2 3 4 5

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Voor en bijgerechten Groentesoep met balletjes uiensoep Salade van vers fruit Gemengde salade De lekkere trek: gehaktballetjes in zoete chilisaus met witte rijst

€ 1,95 1,95 2,50 2,50 4,50

Hoofdgerechten Spinaziestamppot met plakjes spek, pesto, geitenkaas en noten Draadjesvlees in vleesjus met spruitjes en aardappelen Blinde vink in vleesjus met gegratineerde witlofstruikjes en puree Bal gehakt in vleesjus met andijvie `a la crème en aardappelen kabeljauwfilet met ravigottesaus, doperwtjes en gebakken krieltjes Brabants stoofvlees met puree en een salade Warm vlees** met tuinbonen en gebakken aardappelen Geroosterde kippenbout in Oosterse saus met nasi goreng Chili con carne met witte rijst Spaghetti Bolognese 12*** Warm vlees: Plakjes fricandeau in een mild-pittige uien/champignonsaus.

€ 6,75 7,75 7,00 6,75 8,75 7,00 7,75 7,75 7,00 7,00

Eigengemaakte schilderijen € 1,00

Schilderij en fotolijsten  HAlvE prijS

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

1.40

KANT EN KLAAR:

KIP PEKING...................................................................................................... 100 gram

KASSAKOOPJE: 4 VARKENSFILET LAPJES + 4 ARDENNER WORST

MAANDAG

VERSE WORST 500 gram € 3.60 DINSDAG

HACHEEVLEES 500 gram € 6.20 WOENSDAG

DONDERDAG

3 MALSE BIEFSTUKKEN € 5.95 VRIJDAG:

VARKENSHAAS 500 gram € 8.90 ZATERDAG:

€ 9.95 GratiS motor Molenstraat 43 - Zundert - 076-5973720 / 06-30736945

GEHAKT HOH Sensationele Voorjaarsactie! SHOARMAPAKKET 500 gram € 3.10 samen € 5.95

Bij een zonnescherm

garagedeuren en horren. Perfect in zonwering, rolluiken, garagedeuren en horren.

Kinderboeken  € 0,10

Alle Glazen  € 0,10

2.10 1.20 3.60 1.25 1.50

201 983 3 1 Perfect in zonwering, rolluiken,

Dubbele Damespockets  € 0,20

dinerborden  € 0,20

€ € € € €

NU: DeJoma-Rolluik-Actie

BESTEL UW MAALTIJDEN BESTELLING DOORGEVEN VOOR MAANDAG 25 FEBRUARI VRIJDAG 1 MAART BEZORGD

Boekenweekgeschenken € 0,25

Alle Ontbijt-, soep- en

ENTRECOTE ...................................................................................... 100 gram HAMLAPPEN ...................................................................................... 100 gram HAMBURGERS .......................................................................................... 4 voor KATENSPEK ....................................................................................... 100 gram CARPACCIOSALADE ........................................................ 100 gram

Koen Martens

BETONBORINGEN • betonslijpen/frezen • zagen • verankeringen • sleuven zagen • kleine sloopwerken • boren

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Strijbeekseweg 39b Telefoon: 06-38220171 4856 AA Strijbeek koen@martensbetonboringen.nl

Bedrijfskleding, bedrukt of geborduurd?

www.martensbetonboringen.nl

Tel.: 076-5963799 076-5963799 // 06-53159369 Tel.: 06-51383728 Fax: 076-5961151 www.dejoma.nl info@dejoma.nl www.dejoma.nl info@dejoma.nl

Meubelstoffeerbedrijf

leon PluyM

borduurpromotie mannenmode dartshop

Nelemans . . . G E W O O N A LT I J D G O E D

Zundert

snel geleverd!

Gewoon bij u in de buurt en razend

Molenstraat 105 - Zundert - Tel. 076-5990171 - Fax 076-5990172 info@nelemans-zundert.nl

Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

Uw Warme Bakker

VAN HASSEL Wernhoutseweg 133 WERNHOUT Tel. 076-5972419 Fax. 076-5971238

Na de brand die onze winkel op 11 januari j.l. trof, kunnen wij gelukkig weer verhuizen naar onze winkel aan voorkant.

OPENING DONDERDAG 21 FEBRUARI vanaf 8.00 u Om dit te vieren hebben wij leuke aanbiedingen voor u

4 BRUINE ZACHTE BROODJES .................. voor € 1,00 4 EIERKOEKJES .................................................... voor € 1,00 4 AMERIKAANSE GEBAKSPUNTEN ......voor € 5.75 Graag zien wij u in onze vernieuwde winkel!


week 8 / 20 februari 2013

Gemeente informatie

LET OP: Snoeihout Op 6 (Rijsbergen) en 7 (overige kernen) maart a.s. wordt het snoeihout weer opgehaald. Bied het snoeihout gebundeld in handzame pakketten, gebonden met milieuvriendelijk touw, om 07.30 uur aan op de verzamelplaats (max. 1 m³ per aanbieder). Wilt u snoeihout laten ophalen? Meld dit op werkdagen vóór de ophaaldag via tel. 076 – 597 49 97 of via www.zundert.nl Klik en meld. U kunt snoeihout ook gratis aanbieden bij de Milieustraat.

Vergunningen Aanvragen omgevingsvergunning Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning heeft ontvangen:

Datum aanvraag

Soort activiteit

Locatie

08-02-2013

intern aanpassen begane grond, plaatsen raamkozijn achterzijde en wijzigen en toevoegen handelsreclame oprichten schuur en aanleggen inrit

Sint Bavostraat 60, Rijsbergen

12-02-2013

Melding Wet milieubeheer Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende melding ingevolge de Wet milieubeheer heeft ontvangen:

Naam besluit

Locatie

Activiteitenbesluit

Mathildalaan 1, Achtmaal

De betreffende stukken liggen gedurende twee weken na publicatie op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur ter inzage bij het cluster Vergunningverlening en Handhaving, Bredaseweg 2 te Zundert.

Update project Mfa Achtmaal Er is weer een update over de multifunctionele accommodatie Achtmaal beschikbaar. Dit keer nieuws over het bestemmingsplan, het ontwerp en de tijdelijke huisvesting van basisschool De Wegwijzer. Kijk op www.zundert.nl Menu rechts Mfa Achtmaal Nieuwsberichten.

Colofon Gemeente Zundert

Wernhoutseweg 30, Zundert

Tegen een aanvraag om omgevingsvergunning kan geen bezwaar worden ingediend. Bezwaar op grond van de Algemene wet bestuursrecht is pas mogelijk, nadat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert op het verzoek heeft beschikt. Ingediende aanvragen liggen gedurende twee weken op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur ter inzage bij het cluster Vergunningverlening en Handhaving, Bredaseweg 2 te Zundert.

Verleende omgevingsvergunning reguliere procedure Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning heeft verleend:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

18-02-2013

plaatsen dakkapel voorzijde woning

Wielewaal 27, Zundert

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht; d. gronden van het bezwaar. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

APV vergunningen / ontheffingen Afdelingen Bestuurszaken, Maatschappij & Dienstverlening, Bedrijfsvoering Markt 1, 4881 CN Zundert

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert heeft navolgende vergunningen / ontheffingen verleend c.q. melding ontvangen:

Afdelingen Strategie & Programmering, Beheer Openbare Ruimte Bredaseweg 2, 4881 DE Zundert

Activiteit

Datum activiteit

Locatie activiteit

Datum verzending

Gemeentewerf Hofdreef 30, 4881 DR Zundert

Oplaten ballonnen Koninginnedag Aanwezigheid speelautomaat Ploegwedstrijd

2013 30 april 2013 1 januari t/m 31 december 2013 11 mei 2013

Huisakkerstraat 2, Rijsbergen Achtmaal Wernhoutseweg 116, Wernhout Nabij Weduwestraat 4, Zundert

07-02-2013 07-02-2013 06-02-2013 06-02-2013

Milieustraat Zundert De Ambachten 20, 4881 XZ Zundert ELZ, startpunt voor welzijn, zorg en wonen De Welborg 14, Zundert Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur Postadres Voor alle afdelingen: Postbus 10.001 4880 GA Zundert E-mail gemeente@zundert.nl Internet www.zundert.nl Telefoon gemeentehuis 076 - 599 56 00 Maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit tegen de verleende ontheffingen c.q. vergunningen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Deze termijn gaat in op de dag na die van verzending van het besluit aan de aanvrager. Een bezwaarschrift dat per e-mail is ingezonden, wordt pas nadat dit bezwaar Awb-conform is in behandeling genomen. U kunt ook de Voorzieningenrechter van de rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voorziening is een soort kort geding. Een dergelijk verzoek kunt u richten aan de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met het cluster Vergunningverlening en Handhaving, tel. 076 – 599 56 00.

Mandaatbesluit benoeming leden Cliëntenraad Sociale Werkvoorziening

Gemeentewerf 076 - 597 49 97 & Milieustraat ELZ, startpunt voor 076 - 503 89 39 welzijn, zorg en wonen Fax 076 - 599 56 66

Bekendmaking op grond van artikel 3:40 en 3:42 van de Algemene wet bestuursrecht inzake vaststelling van het Mandaatbesluit benoeming leden Cliëntenraad Sociale Werkvoorziening.

Hierin wordt onder andere de benoemingsprocedure van de leden via de afzonderlijke colleges geregeld. Deze bevoegdheid wordt aan de afzonderlijke portefeuillehouders SW gemandateerd.

Bezoek- en openingstijden gemeentehuis Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Afdeling Maatschappij (publieksbalie) ook op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 19.00 uur.

In de vergadering van 15-05-2012 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert het mandaatbesluit vastgesteld. Dit beleid treedt in werking op de dag na publicatie.

Openingstijden Milieustraat Zundert Maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur Donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur Zaterdag van 09.00 uur tot 14.00 uur

Tegen betaling van de leges kunt u een afschrift van het Mandaatbesluit benoeming leden Cliëntenraad Sociale Werkvoorziening verkrijgen. Het mandaatbesluit is ook te raadplegen via www.zundert.nl Bestuur en organisatie Zundertse regelgeving.

Ingevolge de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) hebben de negen bij WVS-groep aangesloten gemeenten in 2008 eensluidend de ‘verordening cliëntenparticipatie Wsw’ vastgesteld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Maatschappij en dienstverlening, tel. 076 – 599 56 00.


week 8 / 20 februari 2013

zundert.nl Aflevering 11 11 informatieve afleveringen van uw gemeente

Aflevering 11: de laatste in deze reeks Bedankt voor uw interesse in de afleveringen over water en riolering. In de afgelopen maanden zijn verschillende onderwerpen over water aan bod gekomen. In deze elfde en laatste aflevering blikken we kort terug op de informatie die u de afgelopen maanden heeft kunnen lezen: U weet nu dat… • … de waterketen de infrastructuur is voor het winnen, produceren en transporteren van drinkwater en het transporteren en zuiveren van het afvalwater. • … de gemeente door samenwerking in de waterketen kosten bespaart. • … de gemeente dagelijks in de weer is om deze ondergrondse spaghetti van rioolbuizen goed te laten functioneren. • … er in de ondergrond van Zundert een kleine 100 kilometer aan riolering ligt! In het buitengebied liggen circa 200 km drukriolering en 1000 drukrioolpompjes.

• … u via de gemeentelijke belastingen ieder jaar de rioolheffing betaalt. Dit geld wordt door de gemeente gebruikt om het rioolstelsel te beheren en onderhouden én om wateroverlast in de kernen en het buitengebied zoveel mogelijk te voorkomen. • … in het gemeentelijk rioleringsplan beschreven staat hoe de gemeente doelmatig (afval)water inzamelt en transporteert. • … u bij een calamiteit direct contact kunt opnemen met het meldpunt van de gemeente: 076 – 597 49 97. • … de gemeente circa iedere 10 jaar een inspectie uitvoert in het riool bij u in de straat. Bij klein onderhoud worden ook problemen met huisaansluitingen en straatkolken opgelost. • … de gemeente ook jaarlijks groot onderhoud uitvoert. Hierbij kan naast het vervangen van vrijvervalriolering ook gedacht worden aan het grootschalig vervangen van drukriolering of het vervangen van gemalen.

Kennisgeving buiten behandeling laten aanvraag omgevingsvergunning Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt op grond van artikel 4:5 Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning buiten behandeling heeft gelaten:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

18-02-2013

kappen 6 dennen, 4 berken en 1 eik

Waaijenbergstraat 14, Zundert

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht; d. gronden van het bezwaar. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Zeeland-West Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

Huisnummerbesluiten Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende nummeraanduidingen heeft vastgesteld:

Besluitdatum

Soort project

Nummeraanduiding(en):

29-01-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) Tiendpad 46, Wernhout Onderstaande adressen zijn bekendgemaakt onder de naam Molenstraat (Kastanjehof): 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 1, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 2, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 3, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 4, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 6, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 8, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 10, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 12, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 14, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 16, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 18, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 20, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 21, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 22, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 24, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 26, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 28, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) De Oude Drukkerij 30, Zundert 18-02-2013 Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) Molenstraat 96, Zundert Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. De bezwarentermijn van zes weken begint op de dag na die van toezending van het besluit. De datum van toezending staat op de brief bij het huisnummerbesluit vermeld. Indien bezwaar wordt ingediend, kan tevens een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

• … u, door goed op te letten, een ontstoppingsbedrijf buiten de deur houdt en daarmee onnodige kosten bespaart. Wat wel en wat niet in het riool mag en wat u wel met afval doet, leest u op www.nederlandleeftmetwater.nl. Ook op de meeste verpakkingen staat vaak wat wel en niet in het riool mag komen. Helpt u ook mee ons water schoon te houden? • … u voor alle informatie over water en riolering terecht kunt bij het waterloket: www.zundert.nl Inwoner Waterloket. U vindt er ook handige tips voor duurzaam watergebruik.

Gemeenteraad Zundert Vergaderingen Op 25 februari 2013 vergaderen de commissies Grondgebied en (aansluitend) Bestuurszaken en Middelen. Op 27 februari 2013 vergadert de commissie Maatschappij. Maandag 25 februari: commissie Grondgebied Verkorte agenda: • i nspraak m.b.t. volgende onderwerpen: Parc Patersven, Plan Wielewaal 2 en Waterman 2 • bespreking raadsmededelingen: 2013/502 ontwerpbestemmingsplan ‘Parc Patersven’ en 2013/1207 acties n.a.v. de uitspraak Rechtbank Breda inzake Parc Patersven (terug te vinden op www.gemeenteraadzundert.nl Bestuurlijke informatie Raadsinformatie Systeem via zoekscherm het nummer bij registratienummer invullen) Maandag 25 februari: commissie Bestuurszaken en Middelen Verkorte agenda: • legesverordening Zundert 2013 (eerste wijziging) Woensdag 27 februari: commissie Maatschappij Verkorte agenda: • p resentatie over de drie decentralisaties in het sociaal domein • d elegatiebesluit vaststellen basistarieven Hbh Wmo • s ubregionaal kader: Schets Zorg voor jeugd 2015 WestBrabant West • b egroting 2012/2013 regionaal bureau leerplicht WestBrabant (RBL) • M aatregelen- en handhavingsverordening Inkomensvoorzieningen 2013 gemeente Zundert Tijd en plaats Alle vergaderingen vinden plaats in de hal van het gemeentehuis, Markt 1 te Zundert. De vergaderingen beginnen om 19.30 uur, vanaf 19:15 uur staan de deuren van het gemeentehuis voor u open. Agenda’s ter inzage De agenda’s en de voorstellen voor de vergaderingen vindt u op www.gemeenteraadzundert.nl. Mogelijkheid tot inspreken U kunt tijdens de vergaderingen van raadscommissies inspreken n.a.v. een agendapunt. U moet dit tenminste 2 x 24 uur vóór aanvang van de betreffende vergadering doorgeven via e-mail: griffie@zundert.nl. Volg de vergadering De vergaderingen van de raadscommissies zijn openbaar. U bent van harte welkom deze bij te wonen. Wij wijzen er wel op dat de publieke tribune slechts een beperkte capaciteit heeft. Als u bijvoorbeeld van plan bent een oproep te doen om met zoveel mogelijk mensen naar een openbare vergadering te komen, dan kunnen wij aan maximaal 75 personen ruimte bieden. Alle openbare vergaderingen zijn ook live beluisteren via www.gemeenteraadzundert.nl Bestuurlijke informatie Notubiz Klik hier om direct naar Notubiz te gaan. Contact De gemeenteraad wordt, bij haar werkzaamheden als volksvertegenwoordiger van de gemeente Zundert, ondersteund door de raadsgriffie. Van maandag t/m donderdag is de griffie bereikbaar via het rechtstreekse telefoonnummer 076 – 599 55 59, e-mail: griffie@zundert.nl.


Randweg Zundert Donderdag 28 februari 19.30 uur: informatiebijeenkomst hal gemeentehuis

20 februari 2013

Volgende stap randweg Zundert Het bestemmingsplan voor de randweg Zundert is op 25 juni 2012 door de gemeenteraad vastgesteld. Al eerder, op 7 juni 2012, tekenden de gemeente Zundert en de provincie NoordBrabant de uitvoeringsovereenkomst. Daarna is achter de schermen doorgewerkt om intern een projectorganisatie samen te stellen, gesprekken met grondeigenaren aan te gaan en diverse onderzoeken op het gebied van grond, bodem en archeologie te starten. In april volgt nog een belangrijk moment als de Raad van State zich uitspreekt over het al dan niet definitief worden van het bestemmingsplan voor de toekomstige randweg. Tot die tijd worden diverse zaken voorbereid, bijvoorbeeld de beelkwaliteitplannen voor de fietsbrug en de ecologische verbindingszone. Projectwethouder J. De Beer vertelt: “Het jaar 2013 staat in het teken van het verder uitwerken van de plannen en het zoeken naar een geschikte aannemer die deze klus in 2014 gaat uitvoeren. Maar eerst moet het ontwerp van de randweg en de directe omgeving verder uitgewerkt worden. De gemeente en provincie doen dat graag samen met u. Op donderdag 28 februari praten we u bij over de actuele stand van zaken. We leggen dan ook de planologische en technische kaders voor de ontwerpen van de fietsbrug en de ecologische verbindingszone, een gebied met nieuwe natuurontwikkeling, uit. De gemeente wil graag uitgebreid uw wensen en ideeën horen over deze ontwerpen zodat er goede beeldkwaliteitplannen opgesteld kunnen worden. Wat dat precies zijn, leest u verderop in deze publicatie. Tot slot kunt u zich op deze avond aanmelden voor Wethouder J. de Beer. het ontwerpatelier over deze beeldkwaliteitplannen op 6 maart. Aan het ontwerpatelier nemen, Foto: Sandragrafie naast ambtenaren van de gemeente Zundert, ook het waterschap Brabantse Delta, de stichting Brabants Landschap en Natuurmonumenten deel. Doel van dit ontwerpatelier is om de beeldkwaliteitplannen verder inhoud te geven en een aanzet te maken voor de voorontwerpen. Op 27 maart laten we op een volgende informatieavond graag zien wat er met uw inbreng is gebeurd. Ik hoop u op 28 februari te mogen begroeten.”

Wat is een ecologische verbindingszone (EVZ)? De aanleg van de nieuwe randweg kost natuur. De gemeente en provincie zijn dan ook wettelijk verplicht de natuur die verloren gaat te compenseren in een zone met nieuwe natuurontwikkelingen. Dit gebeurt door het gebied tussen de randweg en de Kleine Beek (tussen de Rucphenseweg en Klein Zundertseweg) in te richten als een ecologische verbindingszone , de zogenaamde EVZ. Een ecologische verbindingszone is een strook natuur in het landschap welke natuurgebieden met elkaar verbindt. Via deze stroken natuur kunnen planten en dieren zich verplaatsen van het ene natuurgebied naar het andere. Zo ontstaat er uitwisseling tussen de verschillende natuurgebieden. Langs waterlopen bieden verbindingszones ruimte voor waterberging om wateroverlast te voorkomen. Ook aan de Buntweg wordt een natuurcompensatiegebiedje aangelegd.

Beeldkwaliteitplannen fietsbrug en ecologische verbindingszone De eerste stap die nu gezet moet worden, is het vertalen van het bestemmingsplan naar een ontwerp voor de fietsbrug en ecologische verbindingszone. Hierbij wordt nadrukkelijk gekeken hoe de nieuwe weg ingepast kan worden in het landschap. Dit doet de gemeente door een zogenaamd beeldkwaliteitplan op te stellen voor de fietsbrug en ecologische verbindingszone. De gemeente heeft adviesbureau Arcadis ingeschakeld om de beeldkwaliteitplannen op te stellen. In deze plannen legt de gemeente in woord en beeld vast wat de ruimtelijke kwaliteit van het ontwerp van deze beide onderdelen zou moeten zijn. Daarbij kan

gedacht worden aan de relatie met het bestaande omliggende landschap, uitstraling en gebaar naar de (bebouwde) omgeving, zichtlijnen en silhouetten, ecologische inpassing, (duurzaam) materiaalgebruik, detaillering en kleurstelling. Ook maakt de gemeente samen met Arcadis zogenaamde voorontwerpen (VO) voor zowel de fietsbrug als de ecologische verbindingszone. Deze voorontwerpen beschrijven de afmetingen, vormgeving en inrichting op hoofdlijnen van zowel de fietsbrug als de ecologische verbindingszone. Samen met de beeldkwaliteitplannen vormen ze de basis voor de verdere uitwerking van het (technische) ontwerp. Vervolg na 28 februari Na de informatieavond op 28 februari maakt de gemeente een keuze uit de aanmeldingen voor het werkatelier. Er wordt gekeken naar een zo goed mogelijke vertegenwoordiging van de diverse belanghebbenden. Op woensdag 6 maart vindt het werkatelier plaats. Deelnemers krijgen hierover persoonlijk bericht. Op woensdag 27 maart om 19.30 uur worden de resultaten van het ontwerpatelier tijdens een tweede informatiebijeenkomst in de hal van het gemeentehuis aan belangstellenden gepresenteerd.

Toekomstig tracé Randweg.

Samenwerking provincie Noord-Brabant en gemeente Zundert Randweg Zundert is een gezamenlijk project van provincie Noord-Brabant en van gemeente Zundert. De randweg loopt weliswaar over grondgebied van de gemeente, maar zal na realisatie in beheer en onderhoud worden gesteld bij de provincie. De randweg maakt dan onderdeel uit van de volledige provinciale structuur N638. Dit is de verbinding tussen Rucphen en de E19 bij Meer.

Voorbeeld van een mogelijke inrichting van de ecologische verbindingszone langs de Kleine Beek. Hier wordt tijdens het werkatelier dieper op ingegaan. Impressie: Oranjewoud

Aanmelden werkatelier 6 maart

Wie mee wil denken over deze beeldkwaliteitplannen voor de fietsbrug en ecologische verbindingszone, kan zich tijdens de informatieavond opgeven voor het werkatelier. Dit werkatelier vindt plaats op woensdagavond 6 maart. Wie niet in de gelegenheid is om aanwezig te zijn op de informatiebijeenkomst en zich toch wil deelnemen aan het ontwerpatelier kan zich voorzien van een korte motivatie aanmelden via de website www.randwegzundert.nl Voor meer informatie kan gebeld worden met programmamanager dhr. W. van Zuijlen. Telefonisch is hij bereikbaar op 076-5969853. Uit de aanmeldingen worden vijf tot acht kandidaten geselecteerd. Wie een groep van belanghebbenden vertegenwoordigt, doet er goed aan dit bij de aanmelding te vermelden.

Noteer in uw agenda Donderdag 28 februari 19.30 uur: Informatiebijeenkomst hal gemeentehuis Markt 1 Zundert. Woensdag 6 maart: Werkatelier beeldkwaliteitsplannen (na aanmelding) Woensdag 27 maart 19.30 uur: Informatiebijeenkomst resultaten beeldkwaliteitsplannen hal gemeentehuis Markt 1 Zundert

Foto’s: gemeente Zundert / Arcadis

Let op: Er worden geen persoonlijke uitnodigingen verstuurd voor deze informatieavonden


BELASTING AANGIFTE

Een belastingadviseur geeft adviezen over uw fiscale positie en verzorgt de aangiften van alle voorkomende belastingen. Hij zorgt ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet.

LAAT HET VÓÓR 1 APRIL DOEN. RAADPLEEG TIJDIG UW BELASTINGADVISEUR.

@ Administratie en Advies Bureau Jacobs @ Administratie en Advies Bureau Jacobs @ Administratie en Advies Bureau Jacobs Administratie (ook online mogelijk) Marjo Jacobs Administratie (ook online mogelijk) Belastingaangiftes (BTW,mogelijk) IB en VPB) Administratie (ook online Belastingaangiftes (BTW, IB en VPB) Jaarrekening Belastingaangiftes (BTW, IB en VPB) Jaarrekening Startersbegeleiding Jaarrekening Startersbegeleiding Adviezen Startersbegeleiding Adviezen Inrichting financieel pakket Adviezen Inrichting financieel pakket Inrichting financieel pakket

Marjo Jacobs46 Oranjestraat Marjo Jacobs Oranjestraat 46 4891 XP Rijsbergen Oranjestraat 46 4891 XP Rijsbergen 06 – 33 092 4891 XP011 Rijsbergen 06 – 33 011 092 info@aabjacobs.nl 06 – 33 011 092 info@aabjacobs.nl www.aabjacobs.nl info@aabjacobs.nl www.aabjacobs.nl www.aabjacobs.nl

Voor al uw administratieve en fiscale zaken Oude Bredaseweg 7A - 4872 AB Etten-Leur voor zowel de Agro-- Telefax: als de MKB-sector. Telefoon: 076-5040456 076-5040457 Maak vrijblijvend een afspraak met ons. e-mail: info@peetersfiscaal.nl

Persoonlijk, deskundig, betaalbaar, integer, flexibel Persoonlijk, deskundig, betaalbaar, integer, flexibel Persoonlijk, deskundig, betaalbaar, integer, flexibel

Http: www.peetersfiscaal.nl

Oude Bredaseweg 7A - 4872 AB Etten-Leur lid van de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs Telefoon: 076-5040456 - Telefax: 076-5040457 e-mail: info@peetersfiscaal.nl - Http: www.peetersfiscaal.nl

lid van Register Belastingadviseurs

uwd VVeerreettnrnroouwd ! lijk! ppeerrssoooonnlijk

Belastingadvies & aangiften: Piet Piet Mathijssen Mathijssen

Administraties zzp zzpen enmkb mkb -- Administraties

Gommersstraat Gommersstraat 65

Belastingaangiftes - Belastingaangiftes particulieren particulieren

4891 4891 AP AP Rijsbergen Rijsbergen

Bedrijfsadvisering - Bedrijfsadvisering

076-8501145 076-8501145

Interim werkzaamheden werkzaamheden - Interim

www.finance-key.nl www.finance-key.nl

- Scherpe Scherpe tarieven tarieven

- Privé en zakelijk - Administratie Het is weer aangiftetijd Belastingadvi- Erfeseni& saangi f t e n: sen -- EstPrivaéteenplazakel nninigjk - Administratie mr. drs. Eva Smi- Erftsenissen Fiscaal jurist en- EstPreconoom ate planning

Belastingaangifte doen over 2012 kan tot 1 april

B BO OO OT T

Als u van de Belastingdienst een aangifteformulier in de bus krijgt, moet u aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. Ontvangt u geen brief, maar verwacht u wel dat u belasting moet betalen of denkt u dat u meer dan veertien euro Ettenseweg 73 Rijsbergen • Tel.: 596 161659 Ettenseweg Ettenseweg 73• 4891 4891 73XT XT 4891 rijsbergen XT rijsbergen tel: 076 076 tel: 596 076 596 59 16 59 terugkrijgt? Doe ook dan aangifte. U kunt over het jaar 2012 geld terugvragen tot en met 31 december 2017. ”t Bootje” ”t Bootje” vaart vaart al 43 jaren al 43 op jaren eigen op eigen krachtkracht verder” verder” ! ! *Bron: de Belastingdienst Zoekt UZoekt een kantoor U een kantoor dat pastdat bij uw pastonderneming bij uw onderneming in het middenin het middenen kleinbedrijf en kleinbedrijf (inclusief(inclusief zzp) en agro-sector zzp) en agro-sector en U wiltenbij U een wiltniet bij een ”te groot” niet ”tekantoor groot” kantoor zijn, maar zijn, wel maar bij een welkantoor bij een kantoor dat beschikt dat beschikt over alleover adviseurs alle adviseurs dan bentdan bent Zoekt Ujuiste een kantoor dat past bij uw onderneming in het midden- en kleinbedrijf U bij ons Uop bijhet ons op het adres. juiste adres. Tevens kunt Tevens u terecht kunt u bij terecht voor bij ons uwvoor particuliere uwUparticuliere aangifte. (inclusief zzp) enons agro-sector en wiltaangifte. bij een niet ”te groot” kantoor zijn, maar wel bij Belastingadvies & aangiften: een beschikt over adviseurs dan bent bij ons op het juiste adres. Onze tarieven Onzekantoor tarieven zijn laagdat zijn i.v.m laaglage i.v.m overheadkosten lage alle overheadkosten en een echt en een familiebedrijf. echtUfamiliebedrijf. Bij ons zeer Bij ons persoonlijke zeer behandeling, behandeling, snelvoor en flexibel snel en en flexibel u merkt en uaangifte. direkt merktonze direkt meerwaarde. onze meerwaarde. Tevens kuntpersoonlijke U terecht bij ons uw particuliere Ettenseweg 73 4891 XT rijsbergen tel: 076 596van 16fiskalisten. 59van fiskalisten. - Privé en zakelijk Wij kunnen Wij kunnen alle diensten alle diensten leveren zoals leveren fiskalisten, zoals fiskalisten, omdat wij omdat aangesloten wij aangesloten zijn bij een zijnnetwerk bij een netwerk - Administratie Aangesloten Aangesloten bij: Register bij: Register Belastingadviseurs Belastingadviseurs , Fiscount , Fiscount en Agroadviseurs en Agroadviseurs ”tzijnBootje” vaart al 43 jaren op kracht verder” ! Onze tarieven laag i.v.m. lage overheadkosten en eigen een echt familiebedrijf. Deze aansluitingen Deze aansluitingen staan voor staan betrouwbaarheid, voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, onafhankelijkheid, deskundigheid deskundigheid en actuele en vakkennis. actuele vakkennis. BijUons zeer persoonlijke snelinen enenUkleinbedrijf merkt direkt onze meerwaarde. Zoekt een kantoor dat past bijbehandeling, uw onderneming hetflexibel midden(inclusief zzp) en agro-sector

BEL BA ES LT A ISNTGI N AG DA VD I SVEI U SR EU SR B.V. S B.V.

”t Bootje” vaart al 44 jaren op eigen kracht verder!

B O O T

B E L A S T I N G A D V I S E U R S B.V.

en U wilt bijook eenonze niet ”te groot” kantoor zijn, maar wel bij een kantoor beschikt over dan bent Wij kunnen alleop diensten leveren zoals fiskalisten, omdat wijdat aangesloten zijnalle bijadviseurs een netwerk Kijk ook Kijk eens op eens website: onze website: www.bootrijsbergen.nl www.bootrijsbergen.nl U bijvan ons fiskalisten. op het juiste adres. voor hetvoor gehele gehele bij belastingplan alles 2012 over , alles de landbouwvrijstelling, over de landbouwvrijstelling, en overige en zaken. overige zaken. Tevens kunthet ubelastingplan terecht ons2012 voor ,uw particuliere aangifte. OnzeAangesloten tarieven zijn laag i.v.m lage overheadkosten en een echt familiebedrijf. bij: Register Belastingadviseurs, Fiscount, Agroadviseurs en NOAB. Bij ons zeer persoonlijke behandeling, snel en flexibel en u merkt direkt onze meerwaarde. Deze aansluitingen staan voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, Wij kunnen alle diensten leveren zoals fiskalisten, omdat wij aangesloten zijn bij een netwerk van fiskalisten.

deskundigheid en actuele vakkennis.

Aangesloten bij: Register Belastingadviseurs , Fiscount en Agroadviseurs Deze aansluitingen staan voor betrouwbaarheid, onafhankelijkheid, deskundigheid en actuele vakkennis.

Kijk ook eens op onze website: www.bootrijsbergen.nl Kijk ook het eensgehele op onzebelastingplan website: www.bootrijsbergen.nl voor 2013 , alles over de landbouwvrijstelling, voor gehele zaken. belastingplan 2012 , alles over de landbouwvrijstelling, en overige zaken. enhet overige

Pr

- Erfenissen - Estate planning - Testamenten

Pr

mr. drs. Eva Smits Fiscaal jurist en econoom 06 – 48 47 90 39 eva.smits@bsbelastingadvies.nl www.bsbelastingadvies.nl

06 – 48 47 90 39 eva. s mi t s@bsbel a sti n gadvi e s. n l mr. drs. Eva Smits


Tandprothetische Praktijk

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Touwen b.v. www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

reparaties - implantaten nieuwe protheses

StukadoorSbedrijf Stuc-, tegelrenovatieen Schilderwerken

Scherpe Prijzen!! Bel voor vrijblijvende offerte

06-13909620

GOEDKOOPSTE PUINCONTAINERS!

Antiekrenovatie Hans Swanenberg

Heeft u binnen een week een goedkopere aanbieding in uw regio, dan ontvangt u het verschil terug!

Huur een opslag box Self Storage Zundert

Tel. 076-597 6982 / 06-53374511

• Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl

Ponyclub DES ruiters in actie RIJSBERGEN - In Prinsenbeek kon er een dressuurwedstrijd gereden worden. Asha verscheen voor de eerste keer met haar pony Kantjes Zodiac in de dressuurring. En het ging goed, ze behaalde de derde en tweede plaats. Het afgelopen weekend gingen veel springruiters naar Oosteind. Daar werd de laatste wedstrijd voor de Brabantse Kampioenschappen gehouden. Voor DES verschenen de volgende ruiters in

de ring. Emma behaalde in de klasse A/B-B de negende plaats. In de klasse D-B kwamen zowel Thieu als Jesse in de ring. Jesse eindigde op de vierendertigste plaats en Thieu werd elfde. In de A/B-lL was Liv aan de beurt met haar beide pony’s. Ze eindigde op de zesde en tweede plaats. In de C-L sprongen zowel Tom als Thieu. Thieu eindigde op de achtste plaats en Tom werd zesde. De D/E-L is net als de D-B een grote klasse. Hier reden maar liefst vier DES ruiters. Jacco

www.adviesburocoremans.nl

Tel: 076-5962336 Fax: 076-5964794 info@adviesburocoremans.nl

PERSOONLIJK CONTACT zorgt voor een persoonlijke match

EN DAT WERKT! Zoekt u een partner?

Bel dan voor vrijblijvend gesprek:

werd drieëndertigste, Sharon zevenentwintigste en Naomi op de zesentwintigste plaats. Tot slot eindigde Thieu in deze klasse op de achttiende plaats. Tot slot de klasse D/E-M. Hierin eindigde Naomi op de vijfentwintigste plaats, Steven werd zeventiende en Nicole eindigde zowel dertigste als twaalfde. Kortom een goede voorbereiding voor de Brabantse Kampioenschappen. De meeste ruiters zien we zaterdag of zondag in Roosendaal voor de kampioenschappen.

0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP!

Voor bemiddeling verkoop vragen wij: Caravans, Campers en Vouwwagens!

Voor alle voordelen zie:

Engelse pot strandt op 1-1

NAC en Heracles delen de punten BREDA - Slecht begin, goed herstel. Dat is in het kort hoe NAC afgelopen zaterdag ten strijde trok tegen Heracles Almelo. Na afloop stond in het Rat Verlegh Stadion in Breda dan ook een 1-1 eindstand op het scorebord, een uitslag waar beide ploegen mee konden leven.

www.CaRva.NL

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en aPK Keuring

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

Btw-actie!

Betaal nu geen 21% maar slechts 6% Btw op meubelen en slaapcomfort

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE (Actie geldig t/m 31-3-2013 excl. aanbiedingen)

Tweede Paasdag 9 april geopend van 10.00- 16.00 uur Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

Dinsdagmiddag gesloten

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE Doelman Remko Pasveer is kansloos op de rake kopbal van Remco ten Voorde.

DOOR PETER HOUTEPEN Een in de beginfase uitermate zwak acterend NAC keek al na 11 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Bij een corner van Marko Vejinovic kroop Ben Rienstra voor Tim Gilissen. Zijn kopbal werd door Everton eveneens met het hoofd achter doelman Jelle ten Rouwelaar geknikt. Nog geen drie minuten later had het al 0-2 kunnen staan toen Ninos Gouriye geklungel in de NAC-verdediging bijna afstrafte. Diezelfde Gouriye was in de 25e minuut wederom dicht bij een treffer. Ommekeer Vreemd genoegd vormde een knieblessure van Anouar Hadouir op het half uur de ommekeer in de wedstrijd. Hadouir moest per brancard het veld verlaten en werd vervangen door Elson Hooi. Vanaf dat moment ging van NAC meer dreiging uit. Het duel werd ook een stuk feller en de Belgische arbiter Jonathan Lardot

zag zo nu en dan wel eens wat over het hoofd. Op slag van rust had Jordy Buijs de 1-1 op zijn schoen, maar in vrije positie voor doelman Remko Pasveer raakte de middenvelder de bal totaal verkeerd; het mislukte schot ging naast. Staande ovatie Buijs was in de 55e minuut weer dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal uit een voorzet van Hooi ging weer naast. Een minuut later was Rick ten Voorde wel succesvol. De huurling van NEC kopte een vrije trap van Buijs snoeihard binnen: 1-1. NAC was in het vervolg met afstand de beste ploeg op het veld, kreeg nog enkele mogelijkheden, maar kwam niet meer tot scoren. Absoluut hoogtepunt van het duel was de afstandspoging van Anthony Lurling, die de aanvaller in de 70e minuut ondernam na een uittrap van keeper Pasveer. De bal leek van 40 meter rechtstreeks in het verlaten doel te ploffen, maar raakte uiteindelijk het dak van het doel.

FOTO WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

Een eventuele goal zou vermoedelijk de hele wereld overgegaan zijn. Niettemin kwam de actie Lurling op een staande ovatie van het publiek te staan. Opportunistisch De routinier beschreef na afloop NACHeracles als ‘een beetje een Engels potje’. “De eerste fase van ons was heel slap, heel matig. We lieten Heracles voetballen, terwijl het eigenlijk de bedoeling was om ze dat niet te laten doen. Pas na 20 of 25 minuten kwamen we in de duels en konden we constant druk zetten. We hebben heel opportunistisch gespeeld, alleen de tweede goal ontbrak. Toch denk ik dat de uitslag wel terecht is. Onze eerste fase was niet goed, maar daarna hebben we behoorlijk wat kansen gekregen. Ik denk dat we wat meer overwicht hadden, maar over de hele wedstrijd bekeken kunnen we met een punt leven. Hoewel je er altijd drie wilt natuurlijk”, aldus Lurling. PAGINA 16

Diverse Showroommodellen tegen dumpprijzen! Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

Dinsdagmiddag gesloten


HANDIG IN

HUIS

Kijk op action.nl voor de folder

TRENDY

SOLAR

ZOEK UIT

maten 36-41

hoogte 36 cm

o.a. Pippi Langkous en Afblijven

TUIN LAMP RVS

Elders 6.95 8.95

DECO

PAAS HAAS diverse kleurcombinaties

4.29

hoogte 65 cm

deco PAAS EIEREN koker 8 stuks

0.79

KITEKAT

KATTEN VOER rund en groenten of

1.39

KUNSTSTOF

OPBERG BOX met klemdeksel

1.99

1.15

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

CORRIGERENDE

NAADLOZE HEUPSLIP katoen/polyester/

Elders 4.95 5.95

HUGGIES

BABY DOEKJES pure of soft skin

2.59

1 K ILO

1.59

Elders 1.99 3.39

LANGE MOUW

KINDER SHIRT diverse trendy prints

0.79

jongens: maten 116-164 meisjes: maten 140-176

0.69

Elders 5.95 6.95

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

toptitels DVD SPEELFILM diverse titels o.a. The Reader, Black Swan en De Eetclub

2.99

KLITTENBAND

SCHUUR VELLEN diverse modellen

1.99

voor de elektrische schuurmachine te gebruiken op hout en metaal

Elders 3.19 4.99

DISNEY

KLEUR BOEK diverse uitvoeringen

1.29

met potloden A4 48 blz.

64 stuks

zware kwaliteit 18x14x8 cm 1 liter

idem 29x17,5x8 cm 2,4 liter

0.79

Elders 2.79 3.95

elastan maten 36-50

tonijn en groenten

kunststof DIERENVOER BEWAARBOX diverse prints 5 liter

KINDER DVD diverse toptitels

TEKEN SET 16-delig

1.49

DUBRO

0.79

ULTRA ONTVETTER marseille zeep 75 0 M L

2.99 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

Elders 2.49 3.29

1.49 TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 17-02-2013 t/m za. 23-02-2013 in Nederlandse filialen.

NEON GYMPEN diverse kleuren


Treeport en NL Greenlabel trekken samen op “Treeport maakt van West-Brabant het meest aantrekkelijke boomkwekerijgebied van Europa.” Op duurzaamheidsgebied worden er grote stappen gemaakt in dit gebied. Door projecten als ‘Schoon Water in de Boomteelt’, ‘Treeport Energiek’ en het ‘Nestkastenproject’ wordt gewerkt aan een schonere omgeving, een duurzamere bedrijfsvoering en meer biodiversiteit. Met de Treerun wordt er efficiënter vervoerd wat direct leidt tot minder transportbewegingen, minder verkeersoverlast en minder milieubelasting. Met Planty Pot worden potten van biologisch

afbreekbaar plastic ontwikkeld. Kortom allemaal maatregelen die bijdragen aan een betere wereld. Prachtig allemaal, maar hoe krijg je dit overtuigend gecommuniceerd aan andere partijen in de keten? Door het partnerschap van Treeport met NL Greenlabel worden al deze inspanningen daadwerkelijk zichtbaar gemaakt voor de buitenwereld. NL Greenlabel is in het leven geroepen om het gebruik van duurzame materialen in de buitenruimte met een meetbaar lage ecologische footprint te stimuleren. De overtuiging is dat door het zichtbaar maken van wat je op het gebied van duurzaamheid doet er een voorkeurspositie in de markt verkregen kan worden. Als instrument kan daarbij bijv. de duurzaamheidsscan ‘Groen is leven’ worden gebruikt die inmiddels bij 60 leden van Treeport uitgevoerd is. De te benaderen markt is zeer breed; van consument en de overheid tot hovenier en tuincentra. Het label legt een koppeling tussen boomkwekers en leveranciers van dode materialen. Maandagavond 4 februari was Lodewijk Hoekstra,

‘De boom in met treeport’ Rubriek bomen over bomen

bekend van het tv-programma Eigen Huis en Tuin, te gast in het eerste Treeportcafé van 2013. Lodewijk is een van de oprichters van het label. Door Treeport was hij uitgenodigd om meer te komen vertellen over de collectieve overeenkomst die Treeport en NL Greenlabel onlangs hebben gesloten. Onder belangstelling van zo’n 50 aanwezigen heeft Lodewijk uitleg gegeven over het label en zijn de Treeport-leden in de zaal uitgedaagd om mee te denken in de verdere ontwikkeling van het label. Inmiddels hebben 6 Treeport-leden zich hiervoor aangemeld. Zij gaan samen met het team van NL Greenlabel, ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en Treeport het label verder ontwikkelen.

BEDRIJF UITGELICHT:

boomkwekerij isidoor van Hassel bV

Stachyurus bloeit nog vóór de lente Stachyurus rekent men tot de winterbloeiers maar de plant opent zijn bloemen pas echt als sneeuw en vorst alweer ver op hun retour zijn. De heester bloeit dus tijdens de overgang van winter naar voorjaar en is daarmee de opvolger van toverhazelaar en diverse Prunus- en Viburnumsoorten die écht in het hartje van de winter hun bloemen openen. Stachyurus groeit van nature in het Verre Oosten, met name in Nepal, China en Japan. Belangrijkste kenmerk van de heester is dat hij bloeit op het moment dat het nieuwe blad gaat uitlopen óf nét daarvoor. Vrijwel altijd zijn de bloemen lichtgeel, soms is er sprake van crèmewit of lichtrood. Als Nederlandse naam heeft Stachyurus staartaar. Het Griekse woord stachus betekent aar en ouro betekent staart. De naam verwijst naar de bloemen die samen een staartvormige bloeiwijze vormen. Van de staartaar zijn slechts enkele bladverliezende soorten geschikt voor het Nederlandse klimaat. S. praecox en S. chinensis zijn de bekendste. S. praecox is afkomstig uit Japan waar hij aan bosranden in struikgewas groeit en vanwaar hij in 1859 werd ingevoerd. De soort, die in de Nederlandse tuin amper 3 meter hoogte haalt, is voldoende winterhard maar bij jonge exemplaren kunnen takken en uitlopend loof tijdens een late nachtvorst wat beschadigen. In februari of maart, afhankelijk van de weersomstandigheden, verschijnen de bloemen in trossen die tot 10 cm lang zijn. Omdat men de plant meestal via zaad vermeerdert, verschilt de troslengte per plant. Ook de bloemkleur, die meestal crèmegeel is, kan iets verschillen. Uitbundiger bloeiend dan de gezaaide soort zijn de diverse gestekte cultivars. ‘Petra’ heeft heldergele en relatief grote bloemen terwijl ‘Rubrifolius’ donkerrode bloemknoppen heeft en crèmeroze bloemen. S. chinensis is een bladverliezende struik die van nature in Midden-China groeit waardoor de winterhardheid iets beter is. In 1908 bracht men de eerste exemplaren naar de Verenigde Staten. S. chinensis groeit wat lager en breder dan S. praecox en is te herkennen aan de opvallende purperen tint van de jonge twijgen. Ook bij deze Chinese soort openen de bloemen zich vanaf eind februari. In ieder geval nog voordat het nieuwe loof zich ontvouwt. De bloemtrossen zijn tot 15 cm lang en de bloemkleur is bleek geelgroen. De cultivar ‘Celina’ heeft veel langere bloemtrossen, soms tot 20 cm. Verder zijn er drie bontbladige selecties bekend. ‘Magpie’ – Engels voor ekster – heeft groene bladeren met een crèmekleurige rand. De groei is vrij zwak en de winterhardheid minder dan bij de soort. ‘Joy Forever’ is een bontbladige cultivar waarbij de bladrand van groengeel naar crèmekleurig verandert. Deze cultivar is en groeit sterker dan ‘Magpie’. ‘Goldbeater’ loopt heldergeel uit maar verkleurt later in het seizoen groengeel. Stachyurus is een makkelijk groeiende plant die het goed doet op een zonnige plaats maar ook in de halfschaduw gedijt. Vanwege zijn sterkte is het ook een prima plant voor plantsoenen waar hij als vroege voorjaarsbode een opvallende rol vervult. Tekst: Emiel van den Berg

Bedrijfstype: kwekerij en handelsbedrijf Plaats: Wernhout, gemeente Zundert Sortiment: Onze kwekerij bestaat uit drie hoofdteelten: kluitplanten (naaldhout en struiken), beveerde spillen en lichte laanbomen. Het assortiment naaldhout, beveerde spillen en laanbomen bestaat vooral uit wilde soorten. Hiernaast wordt bosplantsoen op contract gekweekt. Heeft u participaties van Treeport: ja Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: Ons bedrijf heeft een breed assortiment. Hierdoor is er ook een brede klantenkring ontstaan, waaronder aanlegbedrijven, handelaren, hoveniers, tuincentra, gemeenten etc. Ik ben er trost op, dat we het voor elkaar krijgen om zo’n brede klantenkring te bedienen. Dit vergt immers veel kennis, inspanning en organisatie. Een gegeven dat naar mijn mening, vandaag de dag nog wel eens onderschat wordt.

Wat vindt u mooi aan het vak: De diversiteit van het vak vind ik fascinerend. De boomkwekerijsector kent een enorm assortiment met vele verschillende teeltwijzen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om van een en hetzelfde uitgangsmateriaal, verschillende eindproducten te produceren. Ik denk dan ook dat veel bedrijven er individueel sterker van zouden kunnen worden als binnen de sector meer samen gewerkt zou worden. Wat ik jammer vind is dat er mede door massa productie, veel knowhow verloren zal gaan. Wat is uw favoriete boom: Om eerlijk te zijn heb ik geen uitgesproken favoriete boom. Ik vind juist de diversiteit in soorten en variëteiten het interessante aan onze sector. In ons bedrijf bestaat het grootste gedeelte van het assortiment bomen uit wilde soorten. Ook wilde soorten hebben regelmatige een hoge sierwaarde. Zo heeft een Quercus palustris vaak een prachtige herfstkleur.

Zundert Rijsbergse Dartfederatie

Help, wie komt ons versterken

Statistieken en nieuws Stand A-poule: 1. Grand Neuf 14-87; 2. Wapen I 14-82; 3. MultiMaten 14-69; 4. Double Trouble I 13-63; 5. Factor 180 1462; 6. Den Bels I 14-61; 7. De Toekomst 14-60; 8. B&S Ut Krisje 13-58; 9. Bull’s Hit 14-56; 10. De Kereltjes 13-54; 11. Jolly Jester III 13-54; 12. Stuivezand V 14-51; 13. Multimate 14-44; 14. DC Ut Krisje II (terug getrokken) 0-0 Stand B-poule: 1. Jolly Jester II 15-98; 2. H.H.H. 15-84; 3. Café Neefs 15-76; 4. De Sundarts 15-75; 5. Den Hoek II 15-75; 6. Victoria II 15-70; 7. Dun Zatte Schup 15-69; 8. DC Die Twee 15-65; 9. W.S.U. 15-64; 10. Den Hoek III 15-61; 11. Jolly Jester I 15-60; 12. DC ‘t Trefpunt 15-52; 13. Krisje III 1548; 14. VPV De Knots 15-48 Stand C1A-poule: 1. Double Trouble II 14-93; 2. Tokkiestreet 14-88; 3. Zeker En Vast 14-79; 4. Stuivezand I 15-78; 5. The Jolly Of ‘69 14-72; 6. Den Bels IV 15-51; 7. Dammarkepot 14-47; 8. Ossekop III 14-27; 9. DPV (terug getrokken) 8-14 Stand C1B-poule: 1. Den Bels Angels 1387; 2. Nie Te Houwe 13-84; 3. H4DC 13-76;

WERNHOUT - Het Wernhouts Amateur Toneel is dringend op zoek naar nieuwe toneelspelers. De groep bestaat dit jaar 30 jaar en we hebben nog een aantal leden die vanaf toen al lid zijn. Gelukkig hebben we ook door de jaren heen er steeds weer mensen bijgekregen. Op dit moment hebben we ook een aantal jonge leden waar we heel blij mee zijn.

4. Cel’s Angels 13-53; 5. S.G.Z. 13-53; 6. Den Bels III 13-51; 7. Den Bels II 13-36; 8. Jolly Dots 13-28 Ranking A-poule: 1. Niek Zagers (Wapen I) 11-47 100%; 2. Marjo v. Nijnatten (Factor 180) 7-30 100%; 3. Jelle-Martijn Jochems (Bull´s Hit) 7-29 100%; 4. Arwin Gooijers (Double Trouble I) 13-51 92%; 5. Jack Boomaerts (Double Trouble I) 10-42 90% Ranking B-poule: 1. Pablo Schijvenaars (Jolle Jester II) 13-54 92%; 2. Jesper Oomen (Jolly Jester II) 11-47 91%; 3. Daan Dekkers (Dun Zatte Schup) 13-52 85%; 4. Rob Notenboom (H.H.H.) 12-47 83%; 5. Jeroen Havermans (Den Hoek II) 11-40 82% Ranking C-poule: 1. Dennis Maas (Den Bels Angels) 8-37 100%; 2. Bram v. Overloop (Double Trouble II) 13-57 92%; 3. Frank v. Loon (Den Bels Angels) 12-52 92%; 4. Jurgen Aernouts (Tokkiestreet) 1147 91%; 5. Tim v. Dun (Double Trouble II) 11-39 91% Meeste 180-scores: John Sprenkels (H.H.H.): 5x Hoogste finish: Niek Zagers (Wapen I): 156-finish

Opkomende toernooien Zaterdag 9 maart: koppel tactics (Café De Ossekop) Zondag 10 maart: single 501 (Café De Ossekop) Jubileumcommissie 25 jaar ZRDF Het duurt nog eventjes, maar na het seizoen 2013-2014 bestaat de ZRDF 25 jaar. En dit willen we niet zomaar aan ons voorbij laten gaan! Daarom zijn we ook op zoek naar leden van de ZRDF die samen met een aantal bestuursleden een jubileumcommissie willen vormen, zodat we hier een geweldig feest van kunnen maken. Ben je hierin geïnteresseerd? Dan kan je je aanmelden kan via secretariaat@zrdf.nl. Jeugddarten Zoals jullie misschien al weten is de ZRDF begonnen met het jeugddarten bij ´t Stokperdje. Dit vindt plaats op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. De avond zal gevuld worden met o.a. uitleg van de regels, training, onderlinge competitie en wat dartspelletjes. Je kunt je opgeven via jeugdplan@zrdf.nl. Voor meer informatie kijk op www.zrdf.nl. PAGINA 18

Maar het zou voor de groep heel fijn zijn om nog wat meer leden te mogen begroeten.Wij spelen ieder jaar in december een toneelstuk in het Wierenbos in Wernhout. Daar repeteren we ook vanaf eind augustus, begin september. We gaan ervoor om een goed toneelstuk op de planken te zet-

ten, maar we houden ook van gezelligheid. Ook zijn we op zoek naar een Regisseur voor onze groep. Dus als je je aangesproken voelt om toneel te spelen of om te regisseren neem dan contact met ons op en dan komen we er samen vast wel uit. Ons contactadres is: tyverhoeven@hetnet. nl, dat is onze secretaresse Tony Verhoeven. Je kunt natuurlijk ook altijd terecht bij een van onze leden. Ook op onze website staat er informatie over het WAT: www. hetwat.nl We hopen dat we een aantal mensen, en vooral ook jongens of mannen enthousiast kunnen maken om bij ons toneel te komen spelen. Wij als Wernhouts Amateur Toneel zouden er heel blij mee zijn. Wij kijken uit naar je aanmelding.

KORTE BERICHTEN ZUNDERT Thema-avond Intuïtief Schilderen: 1 maart 19.00-22.30u, Lavendelhof 76, Zundert. Opgeven vóór 27 februari bij Ginie Zwartjes, 06-25166353. Open dag Massagepraktijk Zwartjes: 2 maart 13.00-17.00u, Lavendelhof 76, Zundert. Ook info over de komende intuïtieve-spirituele ontwikkelingscursus. Wel graag even aanmelden bij Ginie Zwartjes, 06-25166353.


WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

immer werken Ook voor het aanbrengen van inbraakwerend hang- en sluitwerk

Reinigingsservice

JOHN

Riool of afvoer verstopt?

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

08

99 2.

bakken 79 varkensfricandeau/rollade ½kg 1. kipfilet

magere runderlappen ½kg

100gr

1.29

krabsalade

kuikenbout 2kg gehakt magere varkenslappen 1kg 0. hiel shoarma/ runder verse 99 49 varkenssoepvlees 49 worst 99 1. reepjes 3. 3. 2. 1kilo

1kg

½kg

150gr

1.80

gebraden

100gr

99

1kg

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

De mooiste ramen,

deuren & veranda’s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

ovenge

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe met garantie

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Iemand dIe Interesse heeft In een volkstuin(en) In het buItengebIed van rIjsbergen. Gratis te gebruiken, alleen vergoeding van deze advertentie.

Inlichtingen: 06-12940730 moet wel netjes ondehouden worden!

BESTE PRIJS BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Maatwerk alle serre’s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

WWW.BRUVO.BE BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERANDA’S • RAMEN • DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Meer dan 25 jaar ervaring!

2013


St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830 Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info OCCASIONS

BJ

PRIJS

St. Janstraat 147 4714 EE Sprundel Tel: 0165-382830 St.St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830 Janstraat 147 -–4714 EE Sprundel -–Tel: 0165-382830 IN €

Mercedes Benz c180K combi of winterbanden 2007 19.950 Ook voor uw wintercheck kunt Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt avantgarde airco u voor bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info Ook uw onderhoud, banden, airco-onderhoud, u bij ons terecht, bel ofAPK, mail ons voor meer info Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco 2007 19.950 schades, ruitreparatie en BOVAG producten! OCCASIONS PRIJS opel Vectra 3.0 V6 cdti eleg. airco 2004 9.950 OCCASIONS BJBJ PRIJS OCCASIONS BJ ININ €€ opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 6.950 Auto’s boven de € 4.500 worden geleverd Mercedes Benz c180K combi 2007 19.950 Mercedes c180K combi 2007 10.950 19.950 opel astra H 1.8Benz cosmo airco 2005 avantgarde airco avantgarde airco met afl. beurt, APK en Bovaggarantie opel astra Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco 2007 2007 19.950 19.950 Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco opel astra 1.6 Gtc njoy airco 20072004 12.450 Audi TTHVectra 1.8 turbo airco Imcdti velgen 2001 opel Vectra 3.0 eleg. airco 9.950 opel 3.0 V6V6 cdti eleg. airco 2004 9.950 opel astra Hzafira 1.6 Business airco 2008 opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 12.950 6.950 opel 1.8 16V Max cool airco 2004 6.950 Fiat Punto Classic airco Im velgen 2009 opel astra Hastra 1.6 Stat. Bus. airco opel astra H 1.8 cosmo airco 2007 2005 12.450 10.950 opel H 1.8 cosmo airco 2005 10.950 Fiat Punto airco 2005 opel astra opel astra Hastra 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 opel opel astra H 1.6 Gtc njoy airco 2007 2007 11.950 12.450 opel H 1.6 Gtc njoy airco 2007 12.450 opel astra Hastra 1.6 cosmo aut.station Ford Puma 1.7 airco Im velgen 2000 opel astra H 1.6 Business airco 2004 2008 7.950 12.950 opel H 1.6 Business airco 2008 12.950 opel astra Hastra 1.6 njoy airco opel astra H 1.6 Stat. Bus. airco 2007 12.450 Hyundai Tucson 2.0Stat. StyleBus. Im velgen ecc 2006 opelH astra 1.6 aircoairco 2007 12.450 opel astra 1.4 H njoy 2004 7.950 opel astra 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 12.950 opel astra HH 1.6 Stat. cosmo 2007 opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 Mercedes ClK 230 komp Automaat Cabrio airco 1998 opel astra 1.6 cosmo aut.station 2007 2007 11.950 11.950 opel astra HH 1.6 cosmo aut.station opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 opel astra H 1.6 njoy airco 2004 7.950 opel astra H 1.6 njoy airco 2004 7.950 Opel Astra Sports Tourer 1.3 Cdti 2011 opel agila 1.2 16V 2004 opel astra 1.4 njoy 2004 5.450 7.950 opel astra HH 1.4 njoy 2004 7.950 Opel Astra 1.6 edition airco Im velgen 2009 2010 opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 10.950 5.450 opel corsa 1.4 16V intouch airco opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 3.950 7.450 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 opel corsa 1.3 cdti 2004 Opel Astra 1.6 Gtc N-Joy airco Im velgen 2007 opel agila 1.2 16V 3 drs 2004 9.950 5.450 opel agila 1.2 16V 2004 5.450 opel corsa 1.2 njoy airco 2008 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 10.950 10.950 Opel Astra 1.7 Cdti Cosmo leer5drs airco Im2007 velgen 2008 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 opel corsa 1.2 Business airco 8.950 opel corsa 1.3 cdti 2004 3.950 3.950 opel corsa cdti 2004 opel corsa 1.2 Business 5drs Opel Corsa 1.21.3 N-Joy 3 airco drsairco airco 2008 opel corsa 1.2 njoy 3 drs 2007 2008 8.450 9.950 opel corsa 1.2 njoy airco 3 drs 2008 9.950 opel corsa 1.2 Business 3drs 2007 opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 7.950 8.950 opel corsa Business airco 5drs 2007 8.950 Opel Corsa 1.21.2 N-Joy 5 airco drs airco 2007 Skoda octavia 1.61.2 airco 2001 opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 3.950 8.450 opel corsa Business airco 5drs 2007 8.450 Opel Meriva 1.4 Turbo airco Im velgen 2011 opel corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 7.950 Mercedes Benz c180 1999 opel corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 Skoda octavia 1.6 airco 3.950 eleg.auto.airco Opel Zafira 1.8 Elegance airco Im velgen 2001 31-12-2002 Mercedes Benz c180 1999 Mercedes c180 1999 peugeot 205 1.4Benz Generation 1997 750 VW Polo 5 drs airco lm velgen 2011 eleg.auto.airco eleg.auto.airco BMW all road F650 1995 2.250 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) Voor actuele prijzen zie: 2.250 BMW road F650 1995 2.250 BMW allall road F650 1995 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) opel combo 1.3 cdti opel combo 1.3 cDti airco/navi 2004 2007 4.750 6.750 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750

www.caoomen.nl opel combo 1.3 cdti 2004 4.750 4.750 opel combo 1.3 cdti 2004

De Ford Focus met EcoBoost motor Ongeëvenaard zuinig en krachtig

Tijdelijk met 2.500,- inruilpremie Wie een auto wil kopen, kiest nu voor de de Ford Focus met EcoBoost motor. Superzuinig, maar toch met veel power. Daardoor betaalt u tot 2014 geen wegenbelasting met de 5-deurs 74kW/100pk. Tijdelijk krijgt u op alle versies van de Focus ook nog eens een inruilpremie van maar liefst 2.500,-. Door het hoge uitrustingsniveau voelt u zich helemáál extra rijk. Als u slim wilt kopen, kunt u dus eigenlijk niet om de Ford Focus heen. Als u least trouwens ook niet, want met de speciale lease-uitvoering heeft u maar 14% bijtelling. Ga dus snel naar de Ford dealer!

Autodemontagebedrijf

Ook leverbaar met:

Wij maken de Focus EcoBoost nu extra aantrekkelijk:

De Focus 5-drs EcoBoost 74 kW/100 pk Champions Pack met o.a. navigatie en SYNC Bluetooth® met Voice Control Normaal Inruilpremie

20.775,995,21.770,-/- 2.500,-

19.270,-

NU TIJDELIJK Geen wegenbelasting

14% bijtelling

U least de Ford Focus al vanaf 299,- met Ford Lease, netto bijtelling vanaf 128,- p.mnd.

Sloop-loop-schade auto’s - motors

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en voorwaarden ford.nl. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Ford Lease prijzen gebaseerd op 20.000 km/48 mnd. en op full operational lease, excl. BTW, brandstof en vervangend vervoer.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 13,9-29,4; liter/100 km: 3,4-6,4; CO2 g/km: 88-169.

Breda Etten-Leur Oosterhout

te koop gevraagd

Alle gebruikte onderdelen online erkend: * lid Autorecycling nederland * rijksdienst v/h wegverkeer * Autotransport / berging * reparatie en onderhoud * Stiba - lid * VbV- opkoper

terrein/garage: Maalbergenstraat 24a Wernhout 076 - 597 17 39 Molenstraat 184 Zundert 076 - 597 56 75 / 06 - 54278822 www.jokozundert.nl / info@jokozundert.nl

Autobedrijf vd Wouw Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

HUGO

vraagt v.a. ’98

auto’s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443 VERKOOP - VERHUUR

* Heftrucks * Hoogwerkers * Bouwdrogers * Infraroodstralers voor ons compleet verhuurprogramma bezoek onze website: mobiliteit en vitaliteit

www.jespersmachinehandel.nl

076 - 528 14 00 076 - 503 44 50 0162 - 48 14 00

Zundert, 076 - 597 22 96

voor al uw: - automaterialen - reparaties - onderhoud - schades - A.P.K. Achtmaalseweg 23 Zundert Tel. garage: 076-5973209 of 076-5971614 Tel. automaterialen: 076-5975577

verkoop - verhuur Baarleseweg 16 Ulicoten TE KOOP 013-5199501 TE HUUR:

• Hoogwerkers • Tuinfrezen • Stronkenfrezen • Houtversnipperaars

www.jespersmachinehandel.nl 0(031)13-5199501 • Baarleseweg 16 • 5113 TA Ulicoten

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755


VANAF

€ 12.495,-

De nieuwe

OPEL ADAM

creatief zonder grenzen. Nu in de showroom.

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Fax. 076-571 96 44 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 Fax. 076-501 85 45 Gemiddeld brandstofverbruik 5,5-5,0 l/100km; gemiddelde CO²-uitstoot 119-118 g/km.

Er is al een Opel ADAM vanaf € 12.495,-. Genoemde prijs is inclusief BPM en BTW en exclusief kosten rijklaar maken. Zie voor kosten en voorwaarden www.opel.nl. Wijzigingen voorbehouden.

ALLÉÉN BIJ OTTEN Standaard voorzien van o.a.: • • • • • •

Dualzone automatische airconditioning Cruise control • Parkeersensoren 16” lichtmetalen velgen Radio/CD met stuurbediening en USB Bluetooth carkit • Spoiler achter Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels • Chroompakket • Middenarmsteun voor • Aluminium instaplijsten • Alfa Romeo DNA-systeem • 7 airbags/ASR/ESP • TomTom voorbereiding • Lederen bekleding En nog veel meer

A L FA R O M E O M I T O T U R B O TWINAIR EXECUTIVE GEHEEL RIJKLAAR

€ 1 5 . 9 9 5 ,*-

GEHEEL RIJKLAAR

€ 15.995, NaviSport pakket: • Full Map geïntegreerd navigatiesysteem • 17” lichtmetalen velgen • Mistlampen vóór • Aluminium sportpedalen • Sportieve achterbumper

€ 1.250,*Geheel rijklaar, dus incl. BTW, kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage, legeskosten en afleverpakket incl. volle tank. Géén bijkomende kosten! Netto prijs, geen kortingen mogelijk. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Diverse kleuren mogelijk, prijs is excl. eventuele kleurtoeslag. Afgebeelde auto wijkt niet af van de aanbieding.

W I T H O U T

AUTOBEDRIJF OTTEN B.V. Beverweg 4, Breda. Telefoon: 076-522 25 33. Donderdag koopavond. info@ottenauto.nl. www.ottenauto.nl

H E A R T

W E

W O U L D

B E

M E R E

M A C H I N E S


sport

Biljarten in Zundert GELIJKSPEL VOOR GOMMERS GRONDWERKEN ZUNDERT - In de strijd om degradatie heeft het Zundertse driebandenteam afgelopen zaterdag geen grond weten in te halen. Met de nummer 10 van de ranglijst op bezoek in Biljartcentrum Den Hoek was dit eigenlijk wel dé gelegenheid. Om van het 11e op het veilige 10e honk te komen moest Hultermans Installatie Bedrijf uit Dongen geklopt worden. Echter, net als in de heenwedstrijd werden de matchpunten gedeeld. Hans Snijders wist als invaller voor de geblesseerde Ton de Hoon twee partijpunten binnen te halen. Dingeman Picocrie kon de grondwerker tot de 27e stoelwisseling volgen maar bleef daarna 5 puntjes uit de pas. Hans besloot met twee series van 3 een degelijke partij in 59 beurten (45-39). Op het andere biljart leek Lennart Schrauwen met de verkeerde keu aan tafel gestapt. Vanaf acquit kon bezoeker Bart Hultermans gestaag uitlopen naar 10-24 in 32 beurten. In tegenstelling tot eerdere optredens kon de bodemspecialist dit keer geen grote series maken om de spanning terug in de partij te brengen. Hultermans tikte in de 74e beurt aan, waarna Lennart door de gelijkmakende beurt met 4 scores nog op een totaal van 42 caramboles uitkwam. Relatieve status quo door 2-2 bij de pauze. Vic Herreweghe trof in Jack Wijnen één van de waardevolste spelers in de Eerste Divisie. Deze status leek zich al snel in de partij te uitten. Een serie van 7 in de 2e beurt, 5 in de 18e, 6 in de 22e, en een 10 klapper in de 33e maakten de thuisspeler tot figurant. Na 36 stoelwisselingen eindstand 23-45. De laatste partij ging tussen Mark Havermans en bezoeker Willie Damen. De thuisspeler kon in de beginfase met overtuigend spel uitlopen naar 30-19 in 35 keer krijten. Tien beurten later was het verschil nog steeds 11, 37-26. Vanaf de 46e beurt leek het toch nog te kunnen kantelen. Mark was zijn krijtje 10 beurten kwijt en Damen kwam op 34 punten erg dichtbij. Doordat de uitspeler niet doorpakte kon de bodemspecialist het verschil bij de finish terug op 8 zetten, 45-37 in 69 beurten. Met dit 4-4 resultaat blijft de 11e positie op de ranglijst gehandhaafd. Teamcaptain Henk Havermans heeft de ambitie uitgesproken hogerop te komen. Eerstvolgende mogelijkheid hiertoe is zaterdagavond 23 februari op bezoek bij A1 Biljarts in Arnhem. KAMPIOENSCHAP DRIEBANDEN TEAMS RIJSBERGEN 2013 RIJSBERGEN - Eindzege de Toekomst bijna binnen! De laatste loodjes voor Wim Huybregts en zijn teamleden. Op donderdag 21 februari staat hun laatste wedstrijd op de kalender tegen Kwinkslag 8 uit Rijsbergen in deze driebanden-teamcompetitie jaargang 2013. Ook zij hebben nog een laatste kleine kans om deze fel

begeerde titel binnen te slepen, echter dan moeten zij de Toekomst een geweldige grote nederlaag toebrengen. Eveneens op de loer ligt het reeds uitgespeelde team van André Billet Slagerij, bij een slecht resultaat van beide teams kunnen zij als lachende derde met de deze felbegeerde titel aan de haal gaan. Vanaf 19.00 uur zal er in Achtmaal gestreden worden om deze fel begeerde titel. Optimaal gemotiveerd zal Wim Huybregts zijn team-spelers aan de tafels brengen. Hij zal een keus moeten maken uit: Jos Daems, Kees Laurijssens, Arjan van Oosterhout, Mon Zagers, André Peeters, Ad en Kees Mertens en zijn eigen persoontje, om het juiste 4-tal samen te stellen. De tegenstander Kwinkslag 8 met de Families Vriends, Pinxteren en Verschueren zullen terdege voor tegenstand en vuurwerk zorgen. Deze eindwinnaar zal op zaterdag 2 maart aantreden tegen de Bekerwinnaar van 2012 (de Ossekop) om de Louis Daemen Schaal vanaf 12.30 uur bij de Kwinkslag. Vanaf 4 maart t/m 9maart zal er in de Harmoniezaal gestreden worden om het Kampioenschap driebanden in de A/B-C-klasse. Aanvang elke avond om 18.30 uur en op zaterdag vanaf 10.00 uur. Vanaf week 21 zal er een begin gemaakt worden met de Bekercompetitie Driebanden-Teams 2013. Er zal gespeeld worden volgens het knock-out systeem. 7 teams alsmede de Bekerkampioen uit 2012 (de Ossekop) gaan over naar de tweede ronde, waarna wederom volgens het knock-out systeem gespeeld zal worden met steeds een uit- en thuiswedstrijd. VAN HASSELT AUTOSCHADE/GARAGE SCHRAUWEN TELT WEER MEE ZUNDERT - Door een royale overwinning op de Zeeuwse formatie Korenbeurs-Scheldeoord uit Kwadendamme ligt het team van de Zundertse autoherstellers weer helemaal op koers. In 14 wedstrijden werden precies 14 matchpunten bij elkaar gestoten, goed voor een voorlopige 6e plaats in poule 4 van de 3e divisie KNBB. In de openingspartij liet de Zeeuw Jean Louis Smulders zijn biljartkwaliteiten zien tegen Cees Marijnissen. De bezoeker nam in Den Hoek meteen een voorsprong van 9-18. Na 18-24 kwam Cees terug met kansen op 2224, maar via 3 beurten van 2 bracht Smulders de eindstand op 24-30 na 59 loopjes en dus 0-2 voor Zeeland. Op de andere tafel kon nestor Jan Westdorp de gedreven Jef Jacobs in het begin nog volgen. Toen Jef een tandje hoger ging stond het bord van Ed Frijters na 20 toeren op 19-11. Het verschil werd nog iets groter en na 40 beurten kon Jef tevreden zijn keu opbergen bij de stand 35-22, 2-2 bij de onderbreking. Cees Arnouts en Rinus Rijk hadden een matige start, Hugo Oostvogels kon na 20 beurten niet meer noteren dan 8-7 in de het voor-

deel van de Zundertenaar. Op dat moment drukte Cees het gaspedaal in met een resultaat van 17-10 na 25 keer en bij de 40e beurt zelfs 22-13, ondanks een aantal fortuinlijke Zeeuwse bolussen van Rinus. Vervolgens kwam Arnouts mede door een serie van 4 los over de meet na 49 beurten en noteerde 30-18, goed voor 4-2 op het scorebord. Kopman Hans Snijders speelde weer degelijk en strooide met mooie oplossingen. Zijn opponent André Karelse kon niet volgen en verloor steeds meer terrein. Na 30 beurten kwam Hans 27-15 voor, waarna 10 maal bij beide spelers alles rakelings mis ging. In 43e herhaling herstelde Hans met een sublieme reeks van 5 om in de volgende stap uit te gaan. Via een overtuigende 3516 kwam de totaalstand op 6-2, goed voor een traktatie van biljartcentrum Den Hoek en goed voor het moraal. De strijd in de onderlinge strijd om de super navigatie van Garage Schrauwen is nog niet beslist bij de stand: 1. Jef Jacobs 69,23; 2. Hans Snijders 66,66; 3. Jack Martens 60,00; 4. Cees Arnouts 59,09. Op vrijdag 22 februari zullen de grensbiljarters in Zevenbergen het duel aangaan met Stuc. Bedrijf Kanters en op dinsdag 26 februari is weer een thuiswedstrijd in Den Hoek tegen het team Eekhoorn 3 uit Oosterhout, aanvang 19.30 uur. WERNHOUTS BILJARTKAMPIOENSCHAP LIBRE 2013 WERNHOUT - Voor de 5e keer houdt gemeenschapshuis het Wierenbos te Wernhout in 2013 een biljarttoernooi met als inzet: Kampioen van Wernhout. Dit jaar nodigen wij iedereen uit, die of in Wernhout woont of speelt bij een club in Wernhout. De wedstrijden zullen plaatsvinden op de woensdagavonden in Het Wierenbos. De eerste partij begint steeds om 19.00 uur. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de wedstrijden worden gespeeld in april, mei, juni. Graag doorgeven aan uw leden. Opgeven kan tot 1 april. Uw deelname inleveren bij Het Wierenbos, Diepstraat 12 te Wernhout. Doet u mee, dan zouden wij graag de volgende gegevens van u ontvangen: Naam, adres, postcode + woonplaats; eventueel e-mailadres, het gemiddelde aantal caramboles, behaald in 25 beurten.

Kruisboogsport

Winterkampioenschappen Kring Zundert ZUNDERT - Op zondag 24 februari is het zover. Voor de 15e maal strijden de Zundertse kruisboogverenigingen om de Rabobank De Zuidelijke Baronie trofee in de Sporthal Onder de Mast te Zundert. Wederom wordt deze verschieting betiteld als de officiële start van het seizoen. Op zaterdag 23 februari wordt de sporthal omgebouwd tot schiettempel. Maar liefst 24 mobiele banen worden opgesteld. Ook dit jaar wordt weer de nodige aandacht geschonken aan opslag materialen, en veiligheid van schutters en helpers, en wordt wederom op volledig automatische banen geschoten. Om 9.00 uur stipt wordt aangevangen met de eerste doorgang. De doorgangen zijn als volgt: 1e doorgangaanvang 9.00 uur / afd. D-C; 2e doorgangaanvang 10.30 uur / afd. B-A; 3e doorgangaanvang 12.00 uur / afd. A-ERE; Nieuw:

Opgelegde klasse: aanvang 13.30 uur. Finaleronde De 8 beste schutters van de dag binden de strijd aan wie uiteindelijk de Winterkampioen 2013 wordt. Voor de 11e maal is deze finaleronde (omstreeks 14.00 uur) een feit. De allerbeste van die dag schieten een serie van 10 schoten. De schoten worden gelost op commando. Binnen een beperkte tijd dient een schot gelost te worden. Dat maakt de finaleronde alleen maar spannender. Wie van deze schutters kan het beste met de spanning omgaan. Wie kan zich geheel afzonderen van de vele toeschouwers en toch in opperste concentratie het schot lossen. Winterkampioen Wie wordt Winterkampioen: voor alle klasse is er uiteindelijk één kampioen. De nummers één tot en met drie van elke klasse komen in aanmerking voor een

prijs. Daarnaast komen de viertallen aan bod. Ook winnaars van de viertallen (per klasse) krijgen een fraaie prijs. Uiteindelijk is die schutter die het hoogst aantal punten schiet, ongeacht klasse, de winterkampioen. Voor de Rabo-trofee komen alle schutters van een vereniging in aanmerking. Een reglement is voorhanden. Een deskundige jury zal het nodige werk verrichten en uiteindelijk de algehele winnaar van de Rabobank de Zuidelijke Baronie - trofee bepalen. Omstreeks 15.30 uur zal de officiële prijsuitreiking plaatsvinden door een afgevaardigde van de Rabobank samen met de voorzitter van Kring Zundert. Natuurlijk zijn supporters en al degenen die de kruisboogsport een warm hart toedragen van harte welkom. Zittend op de tribune kan men de wedstrijden goed volgen. De uitslagen van elke doorgang worden zo spoedig mogelijk, op een groot scherm, bekendgemaakt in de kantine. pAGINA 22

Ben Vriends debuteert op halve marathon in 1:13:01 ZUNDERT - Zondag 10 februari debuteerde Ben Vriends van Achilles-LTV op de halve marathon tijdens de Groet uit Schoorl Run in Schoorl.

Vriends bleef vanaf het begin heel wijs bij Toon Heeren, de ervaren loper uit St. Willebrord. Heeren gaf de aanwijzingen die Vriends wijselijk volgde. Toch moest de 23-jarige Zundertenaar de bijna 46-jarige master laten gaan na een kilometer of veertien. Ja, met nog een derde van de afstand voor de boeg begint de halve pas echt. Dat weet Heeren als geen ander. Een zeer strakke race met een prima eindtijd voor Heeren en 1e master 45 en 4e Nederlander. Dat geeft aan dat Heeren weer dicht bij zijn goede vorm komt. Vriends volgde na ongeveer 45 sec. en eindigde op 1:13:01 als 8e senior en 6e Nederlander. Kortom een geweldig debuut. En een leerzame eerste wedstrijd. Vriends over zijn voorbereiding op zijn halve marathon debuut. Doel deze winter Het doel deze winter is een goede basis trainen. Dit heb ik tot nu toe gedaan door vooral de trainingsomvang te vergroten en veel te crossen. De trainingsomvang is van 40-50 km. per week naar ongeveer 70 km. per week gegaan. Ik wilde graag ook veel crossen om sterker te worden. Als tussendoel hebben we aan het eind van de winter het NK halve marathon gesteld, we kunnen dan mooi zien hoe mijn basis is. Uiteindelijk ga ik deze basis nodig hebben om in september dit jaar goed te lopen op het NK 10 km. op de weg in Utrecht. Trainingen Ik train zes dagen per week. Op donderdag en zondag doe ik mijn belangrijkste trainingen, de kerntrainingen. Op donderdag train ik op de baan bij ARV Achilles in EttenLeur. In aanloop naar de halve marathon hebben we bijvoorbeeld een test gedaan van 10 x 1.000 m. in 3:22 min/km, met tussen de kilometers telkens een korte pauze

Ben Vriends laatste meters van zijn halve marathon debuut. FOTO: NICOLINE FRANKEN

van 30 seconden. Op zondag doen we vaak langere tempoblokken waarbij de totaalafstand regelmatig op 25 km. uitkomt. Om nog wat meer omvang toe te voegen hebben we van mijn dinsdagtraining 90 min. op 14,5 km/u gemaakt. De andere drie dagen loop ik meestal uit om te herstellen en doe ik op zaterdag m’n heuvelsprints. Debuut in Schoorl Om 24 maart op het NK halve marathon in Venlo goed te kunnen presteren werd er in overleg met mijn trainers en trainingsmaat Toon Heeren besloten om de Groet uit Schoorl Run te lopen als test. De wedstrijd heeft een goed deelnemersveld en kwam precies goed uit, omdat er na de test dan nog vier trainingsweken overbleven voor het NK.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Zaterdag 9 maart fietsclinic

WTC De Trappistentrappers ZUNDERT - Dat het komende wegseizoen in aantocht is, en dat het dus bij vele leden alweer begint te kriebelen bleek zondag jl. wel. Maar liefst 30 leden stonden om 9.00 uur aan het vertrek voor de vaste winterronde. Houdt wel in de gaten heren en dames, dat het tempo niet te hoog moet zijn, zodat ook iedereen mee huiswaarts kan keren.

De die-hards onder de veldrijders waren toch nog met 10 man om het lekker vettig parcours dat uitgezet was in Bergen op Zoom te trotseren. Voldaan en met een vuil pak kwamen ze weer terug aan. De jeugdleden zijn onder begeleiding naar De Mosten geweest, en dat zij er zin in hadden bleek wel uit het feit dat ze pas om 12.00 uur terug op Stuivezand waren. Voor de beginnend fietser, of dit nu dames en of heren zijn, is er op 9 maart een cli-

nic. Belangstellende kunnen vanaf 13.30 tot 16.30 uur op Stuivezand aan de Bredaseweg 43 in Zundert terecht om kennis te maken met alles wat er bij komt kijken om recreatief te fietsen met de racefiets. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht bij Joke Vriends: duub@home.nl. Op 25 februari is er voor de chauffeurs en de wegkapiteins een korte vergadering op Stuivezand, aanvang 20.00 uur. Afgelopen week is er een mail naar jullie gestuurd door de nieuwe secretaris. Voor degene die deze nog niet hebben beantwoord het verzoek dit alsnog te doen. Het programma voor de komende zondag is als volgt: De wegploeg vertrekt om 9.00 uur voor de vaste winterronde. De veldrijders vertrekken om 8.30 uur en zij gaan de laatste veldrit rijden in Essen Wildert. De jeugd vertrekt ook om 8.30 uur, zij gaan naar het bike circuit in Alphen.

Bij Achilles Etten-Leur

Laatste cross ARWB klassement ZUNDERT - Op een prachtig parkoers in het recreatiegebied Kogelvanger in Etten-Leur werd op zondag 17 februari de laatste ARWB crossen gelopen.

Alle Atletiek Verenigingen uit de Regio West-Brabant waren weer sterk vertegenwoordigd. Bij de pupillen en junioren werd er nog tot de laatste meter van het glooiend terrein gestreden om de ere-plaatsen. De huldiging van de pupillen t/m de C-ju-

nioren vond meteen na afloop plaats in het inmiddels zonnige bos. Achilles had voor een geweldige entourage gezorgd. Na de prijsuitreiking werden de A en B junioren, de Senioren en Masters weggeschoten voor hun kilometers over het zware parcours. De prijsuitreiking van deze categorieën vindt plaats op vrijdagavond 1 maart vanaf 19.00 uur bij AVO’83 op Sportpark Albano in Oudenbosch. Alle sporters en introducés zijn van harte welkom.


U en/of uw partner bent inwoner van de gemeente Rucphen. handen ineen geslagen en gaan ver- ■ U en/of uw partner staat ingeschreven bij de gemeente Te koop: te huur aangeboden Luxe Rucphen. rganisatie. ■ U bent niet ouder 2-onder-1 dan 35 jaar. kap gelegen centrum Zundert, Molenstraat 21C woning ■ Het belastbaar hoofdinkomen over 2008 mag maximaal (bovenvoelt. speelgoedzaak u zich helemaal thuis Dat wil Intertoys) in Rijsbergen € 40.000,00 bedragen. n van een fijne, startersVoorbetaalbare verdere inlichtingen bel 06-22799066 www.biesveld20.nl ■ U bent huurder en betreedt voor de eerste maal de kot eenvoudig. Met de kortingsregeling persmarkt of u bent thuiswonend en betreedt voor de onden Eigendom (MGE) van ThuisTE KOOP eerste maal de kopersmarkt. en van uw eerste huis een stap dichVRIJSTAANDE rgeloos wonen voor een betaalbare WONING Heeft u interesse? op ca 175 m2 grond dt een bestaande starterswoning via De verkoop vindt plaatste Achtmaal. via loting door notariskantoor g MGE te Voor koop het aan:rooien van kwekerij met opraper Rombouts | Boemaars te St. Willebrord. Schrijft u zich Vraagprijs € 159.000,k.k. of het rooien met klembandrooier van grote of kleine planten. Bel voor informatie in voor de loting door het invullen van een inschrijfte St. Willebrord en voorwaarden: Bel vrijblijvend voor info: tel 06-22523365 / 076-5971547 formulier dat verkrijgbaar is bij Van Hassel makelaars, www.grondwerkenhuijBregts.nl 06-30460726 tussenwoning met berging. Raadhuisplein 4 te Rucphen. U kunt bij vragen contact (inhoud ca. 355 m³, opnemen met het hoofdkantoor van Thuisvester in Oostere ca. 174 m²). Ontmoet ons op hout via het telefoonnummer 0162 49 11 00 nkamer, en moderne open keuken vindt ond. Op de eerste verdieping zijn 2 Woonwinkel Rucphen Hoofdkantoor n badkamer gelegen. Daarnaast heeft Rucphensebaan Mathildastraat 52 21 t/m 24 februari 52 OP GEOSTEEN Brabanthallen en zolder, middels vlizotrap bereikRE Sprundel 4901 HC Oosterhout 4714 ‘s-Hertogenbosch tegen inlevering stand 14502 00 achtertuin inclusief stenen berging. tel. 0165 38 tel. 0162 van de beursfl yer, 49 11 00

Lugtenburg 32 te St. Willebrord

Uiterste insch

Motorrijlespakket! Nu lessen en deze zomer rijden!

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - Theorieles - theorie examen - Theorieboekje

€1.125,-

€900,-

Aanbieding geldig tot 1 april 2013 Vraag naar de voorwaarden

Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiliging Het succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk. Guard Academy houdt op zaterdag 2 maart een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 à 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot. Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe. Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciërge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging. Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie. Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf. EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONT Studeren kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studiefinancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

Hoofdkantoor

Woonwinkel Rucphen

Mathildastraat 52

Rucphensebaan 52

4901 HC Oosterhout

4714 RE Sprundel

tel. 0162 49 11 00

tel. 0165 38 02 00

v

v

rijfdatum:

bij R&B notari ssen te St. Willebror d

2) Te koop: Perceel cultuurgrond geschikt voor diverse doeleinden, waarvan deels bos (ca. 2.300 m²). Gelegen aan de verharde weg aan de Pannenhoefsebaan te Rijsbergen. oppervlakte 0.80.05 ha. pRIJS op AANVRAAG

f

a Koopsom van

3) Te koop: v.o.n. .750de,-Hoeksestraat € 165nabij Perceel cultuurgrond gelegen Roosendaalsebaan te Schijf. ing envoor koisrtgeschikt ef 25% en perceel heeft een agrarische diverse teelten. Inclusibestemming oppervlakte 2.42.10 ha. Van Hassel Agromakelaars is uw adres voor: pRIJS op AANVRAAG agen:

Kijkd - aan- en verkoop agrarisch onroerend goed li 2009 taxaties agrarische vrijdag 17- ju r advies onteigening en projectontwikkeling 17.30bijuu van 16.30 to- tadvies bij bedrijfsbeëindiging li 2009 zaterdag 18 ju .00 uur t 12076-5975900 Molenstraat 50,va Zundert Tel. n 11.00 to

www.vanhasselmakelaars.nl

verkrijgbaar op de stand

WINTER AANBIEDING

K € Incl

1) Te koop: 23 juli 20 Perceel cultuurgrond gelegen nabij 09 de Berkstraat te Zundert. De grond heeft een agrarische bestemming. perceel is geschikt voor diverse teelten. oppervlakte ca. 5.10.95Lha. otingsdatum: pRIJS op AANVRAAG 30 juli

10% KORTING

tuinaanleg sierbestrating tuinaccessoires waterpartijen veranda’s buitenkeukens

in voor de loting door het invullen van een inschrijfformulier dat verkrijgbaar is bij Van Hassel makelaars, Raadhuisplein 4 te Rucphen. U kunt bij vragen contact opnemen met het hoofdkantoor van Thuisvester in Oosterhout via het telefoonnummer 0162 49 11 00

Van Hassel Agromakelaars

BEURSACTIE

Du Bois Sierbestrating & T uintechniek Rucphenseweg 49a Zundert (t.o. A bd ij) T. 076 - 597 3201 w w w.du-bois.nl

Recent gebouwde tussenwoning met berging. Royaal van opzet (inhoud ca. 355 m³, perceelsoppervlakte ca. 174 m²). De hal, toilet, woonkamer, en moderne open keuken vindt u op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers en een badkamer gelegen. Daarnaast heeft de woning een open zolder, middels vlizotrap bereikbaar, een voor– en achtertuin inclusief stenen berging.

Woningaanbod Adres N. Maesstraat 39 Clausstraat 27 Narcishof 5 Vinkenstraat 65 Elzenrijs 72 Rozenstraat 9 Tulpstraat 5 Laagveld 8 Hoogveenvaart 17 Hoogveenvaart 19 Lavendelring 46 Lavendelring 62

Woonplaats Rucphen Rijsbergen St. Willebrord St. Willebrord St. Willebrord St. Willebrord St. Willebrord Sprundel Rucphen Rucphen Zundert Zundert

Totale huur € 536,93 € 304,83 onder voorbehoud € 458,78 € 529,56 € 398,79 € 496,02 € 522,11 € 533,27 onder voorbehoud € 541,22 onder voorbehoud € 541,22 onder voorbehoud € 372,23 € 372,23

Type woning rijtjeswoning seniorenwoning seniorenwoning rijtjeswoning seniorenwoning 2/1 kapwoning rijtjeswoning rijtjeswoning steunpuntwoning steunpuntwoning appartement appartement

> Passende huur Gildenveld 11 Rucphen € 575,37 2/1 kapwoning € 750,82 2/1 kapwoning Gildenveld 11 Rucphen > Voor nadere informatie omtrent <passende huur> verwijzen wij u naar onze website.

Bruto jaarinkomen onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 onder € 34.229,00 boven € 34.229,00

Reageren Om in aanmerking te kunnen komen voor een van bovenstaande woningen dient u ingeschreven te staan bij Thuisvester. Het beleid ten aanzien van de controle t.a.v. de inkomstengrens is aangescherpt. Dit betekent dat u met de voorlopige acceptatie van een aangeboden woning, verplicht bent een IB60 verklaring van alle volwassen personen in te leveren. Kunt u het IB60 niet overleggen tegelijkertijd met de acceptatie? Dan wordt het aanbod van de woning ingetrokken. We zullen dan onmiddellijk de woning aan een volgende kandidaat aanbieden. Het aanvragen van een IB60 in gratis en duurt ongeveer 2 weken. Bent u aan het reageren op ons woningaanbod? Vraagt u de verklaring dan alvast aan bij de belastingdienst. Tel.nr.: 0800-0543. U kunt tot en met maandag 25 februari 2013 voor 17.00 u. reageren op één of meer van bovenstaande woningen via www.thuisvester.nl of kom langs in één van onze woonwinkels. Rucphensebaan 52 ■ 4714 RE Sprundel ■ Postbus 11 ■ 4714 ZG Sprundel St. Bavostraat 18 ■ 4891 CJ Rijsbergen ■ Telefoon 0165-380200 ■ Website: www.thuisvester.nl De volgende advertentie wordt 6 maart gepubliceerd. (druk- en zetfouten voorbehouden)

Toe aan een nieuw kunstgebit of problemen met uw huidige?

Sense-Dent

u en Bel n naar g vraa aktie! onze Hart voor u en uw mond

Tevens snelle reparaties en klikgebit op implantaten! Tot 100% vergoed door zorgverzekering (vraag naar de voorwaarden)

076 - 515 06 13 Mastbosstraat 78a, 4813 GV Breda www.kunstgebitbreda.nl

CURSUS HAARKNIPPEN start april in Uw regio!

Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

HAARKNIP CURSUS

vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

start: wo. zat. april

staRt BEgin MaaRt spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

www.yachtconsult.com.

www.STYLELINE.nl 06-12158097

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 13 maart, Hotel Trivium Etten-Leur Do 14 maart, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

Wonen in Kats

AppArtement

Christinastraat 22

Oosterhout en zorgvoorwonen uit


sport

VVR

VV Moerse Boys

Avondje Aardenburg eindigt in 0-0 ZUNDERT - In een koud en door mistbanken omgeven Aardenburg is Moerse Boys afgelopen zaterdagavond niet verder gekomen dan 0-0. De eerste minuten van de wedstrijd zijn duidelijk voor Moerse Boys. Al na 2 minuten krijgt Stefan een schietkans, maar zijn schot eindigt in de handen van de doelman. Daarna ontspint zich een rommelig duel met veel onnauwkeurigheden aan beide kanten, mede als gevolg van de moeilijk bespeelbare grasmat. Zowel Aardenburg als Moerse Boys krijgen hierdoor enkele mogelijkheden. Vlak voor rust krijgt de thuisploeg enkele grote kansen, maar Rob en een niet scherpstaand vizier zorgen ervoor dat de rust wordt ingegaan met 0-0. Trainer Arnouts brengt na rust 2 verse krachten binnen de lijnen, Rudo en Rob voor Mark en Stefan. Moerse Boys krijgt meer grip op de wedstrijd. Na een uur voetballen gaat Kevin alleen op de doelman af, maar met een uiterste krachtsinspanning weet een verdediger alsnog de bal van

richting te veranderen. Twee minuten later valt de bal opeens voor de voeten van Rens, die bedenkt zich geen moment, maar zijn schot gaat naast. Marvin komt dan Joris vervangen. Na 75 minuten, staan de Boys met 10 man. Peter moet met rood het veld verlaten na een onschuldig lijkende botsing op het middenveld. Ondanks deze man minder, komen de Boys niet meer in de problemen en eindigt deze wedstrijd in een 0-0. Volgende week komt koploper Roosendaal op bezoek, dus alle oranje-wit verzamelen om onze mannen te steunen in deze topper. Programma senioren Zaterdag 23 februari Unitas’30 3-M.Boys 8 av.16.30 M.Boys 9-Oosterhout 3 av.14.45 M.Boys G1G-RKDVC G1G av.13.30 Zondag 24 februari M.Boys 1-Roosendaal 1 av.14.30 M.Boys 2-Roosendaal 2 av.12.00 Baardwijk 2-M.Boys 3 av.12.00 Boeimeer 3-M.Boys 4 av.14.30 M.Boys 5-Gloria UC 4 av.10.00

Unitas 4-M.Boys 6 av.10.00 M.Boys VR2-JEKA VR2 av.12.00 Programma jeugd Zaterdag 23 februari Zundert A1-M.Boys A1 aw Ioml M.Boys A2-FC Bergen A2 aw.13.45 SVC B1-M.Boys B1 vt Ioml Rijen B5-M.Boys B2 vt.11.15 M.Boys MB1-N Borgvliet MB1 aw.12.15 M.Boys C1-Advendo C1 aw.12.00 M.Boys C2-DVO’60 C3 aw.10.15 TSC C5-M.Boys C3 vt.10.00 Roosendaal MC1-M.Boys MC1 vt.9.15 M.Boys D1-BSC D1 aw.10.30 Wernhout D2-M.Boys D2 vt.10.30 M.Boys D3-Baronie D12M aw.8.30 M.Boys MD1-Virtus MD1 aw.8.30 M.Boys E1-Chaam E1 aw.8.15 M.Boys E2-UVV’40 E4 aw.8.15 Bavel E9-M.Boys E3 vt.9.00 SAB F1-M.Boys F1 vt.9.00 M.Boys F2-Zundert F2 aw.10.15 M.Boys F3G-Zundert F3 aw.10.15 DVVC F2-M.Boys F4G vt.10.00 M.Boys F5-Bavel F7 aw.10.15

Op woensdag 27 maart wordt op sportpark de Wildert een voetbalclinic georganiseerd voor de jongere groepen van de basisschool. Jongens en meisjes zijn welkom. De clinic start om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Vriendinnendag Op woensdag 3 april houdt vv Zundert in samenwerking met de KNVB een Vriendinnendag voor meisjes en meiden van 5 t/m 17 jaar. Sportpark de Wildert zal deze middag tussen 15.00 en 17.00 uur helemaal in het teken staan van meisjesvoetbal. Jeugdvoetbalclinic In het kader van het naschoolse aanbod houdt vv Zundert in samenwerking met de combinatiefunctionarissen van de gemeente Zundert een voetbalclinic voor de

groepen 5 t/m 8 van de basisschool. Deze clinic is op 17 april van 15.00 tot 17.00 uur. Uitgebreider informatie over bovenstaande clinics volgt begin maart via de Bode en de website www.vvzundert.nl. Kun je niet wachten op de clinics en wil je nu al met voetballen beginnen. Meld je dan aan via de website door rechtsboven op de startpagina op de button ‘lid worden?’ te klikken. Ben je in 2002 of later geboren dan mag je zelfs 3 maanden gratis meetrainen. Naast bovenstaande clinics staat op 24 april de jaarlijkse voetbalclinic van de vv Zundert E&F voetbalschool op het programma. De jongste jeugd van vv Zundert zal op deze middag onder leiding van hoofdtrainer Coen Rijppaert en met medewerking de spelers van Zundert 1 en 2 een uitdagende training krijgen voorgeschoteld. Na afloop ontvangen de kinderen hun certificaat. Programma jeugd Zaterdag 23 februari Zundert A1-Moerse Boys A1 av.15.00u BSC A2-Zundert A2 av.14.30u Zundert B1-Boeimeer B1 av.13.15u

Boeimeer B4-Zundert B2 av.15.00u Virtus C1-Zundert C1 av.12.45u Zundert C2-Hoeven C3 av.11.30u MOC ‘17 MC1-Zundert MC1 av.11.45u Unitas ‘30 D1-Zundert D1 av.10.45u Baronie D10-Zundert D2 av.13.30u Zundert E1-SAB E1 av.9.00u Chaam E2-Zundert E2 av.9.00u Zundert E3-Neerlandia ‘31 E2 av.9.00u Bavel E6-Zundert E4 av.10.15u Zundert F1-Neerlandia ‘31 F1 av.10.15u Moerse Boys F2-Zundert F2 av.10.45u Moerse Boys F3G-Zundert F3 av.10.45u Zundert 4-Groen Wit F4 av.10.15u Zundert F5-Gilze F6G av.10.00u Programma senioren Zaterdag 23 februari The Gunners ZA5-Zundert ZA2 av.15.00u Braakhuizen G1-Zundert G1 av.13.00u JEKA G2G-Zundert G2 av.15.00u Zondag 24 februari Baardwijk 1-Zundert 1 av.14.30u Rood Wit W-Zundert 2 av.12.00u Zundert 3-SV Reeshof 3 av.12.00u Zundert 4-UVV ‘40 6 av.10.00u Zundert DA1-Westlandia DA2 av.12.00u VVR DA2-Zundert DA2 av.12.00u

Bastiaansen 8.36, Simone Snepvangers 6.58, Femke Frijters 6.59, Fleur Bastiaansen 7.54, Tonke Bastiaensen 7.55, Sophie Kenis 8.15. 2200 meter: Cyrille Bömer 9.07, Sam Schrauwen 9.50, Bam van de Wouw 10.23. Eindklassement ARWB jeugdcross seizoen 2012/2013 C-pupillen: 3e Anouk Boomaerts.

B-Pupillen: 5e Isabel Bömer. A-Pupil: 28e Andra Goverden, 29e Siem Goverden, 31e Jerom Bastiaansen. D-Junioren: 5e Simone Snepvangers, 7e Femke Frijters, 16e Tonke Bastiaensen, 17e Fleur Bastiaansen, 26e Bowien Snepvangers, 27e Sophie Kenis. D-Junioren: 15e Cyrille Bömer, 27e Sam Schrauwen.

DJA uitslagen NK indoor Apeldoorn 16-02 Niels Hanegraaf: hoog 1.94. Achillescross Etten-Leur 17-02 550 meter: Rens Schalk 2.41. 1100 meter: Anouk Boomaerts 5.25, Isabel Bömer 5.12, Tessa Mertens 5.16, Christel Schalk 6.15. 1650 meter: Siem Goverden 8.11, Jerom

Zuvo Heren 1 heeft het taai ZUNDERT - Het is maar goed dat de heren van Zuvo een goede seizoenstart hebben gekend met veel punten, want nu zitten ze inde fase van mindere prestaties. Het is allemaal wel verklaarbaar, maar het is toch jammer dat een riante tweede positie op de ranglijst meer en meer in gevaar komt. Op dit moment heeft Zuvo de beschikking over 6 spelers en als dan zelfs super-sub Roel Ruiter wegens ziekte afvalt, dan is het roeien met de riemen die we hebben. Dan komt de wedstrijd tegen Spivo 2 eigenlijk ongelegen, want dat is een zeer ervaren team, dat een wedstrijd goed kan lezen. Dus is het zaak de tegenstander te verrassen en dat deed Zuvo. Met degelijk spel en wederom een prima service van Tim bracht met 25-19 de eerste set naar Zuvo. Kun je dan in de volgende set meteen het initiatief pakken, dan zet je Spivo onder druk. Dat lukte niet en dan ken je de

consequenties. Met 25-20 werd het 1-1 in sets. De derde set werd een Houdini-act van Zuvo. Vanuit een onmogelijke positie werd er terug geknokt en met 27-25 werd het 2-1 voor Zuvo. De vierde set zie je dan weer het tegenovergestelde. Zuvo is de bovenliggende partij, maar geeft het rond de twintig punten weer af en met 26-24 komen we dan toe aan de vijfde set. De bekende loterij met als winnaar Spivo. Voor de vijfde achtereenvolgende keer een 3-2 uitslag, dus Zuvo blijft wel meedoen, maar overtuigend is het niet allemaal. We wensen Kevin en Richard en Roel dan ook van harte beterschap, dat ze maar snel terug mogen komen. Spivo 2-Zuvo 3-2 (setstanden: 19-25, 2520, 25-27, 26-24, 15-10. Ook taaie zaterdag voor Dames 1 Waar Heren 1 afgelopen zaterdag met 6 spelers de wedstrijd in moest gaan, is dames 1 met maar 6 speelsters het seizoen gestart. Wel met de nodige hulptroepen, maar de basis blijft smal. En dit eigenlijk

Programma jeugd Woensdag 20 februari Moerse Boys D1-VVR D1 vt.18.00 DSE MC1-VVR MC1 vt.18.00 Zaterdag 23 februari Klundert A1-VVR A1 vt.11.00 Hoeven MA1-VVR MA1 vt.12.30

VVR B1-Terheijden B1 av.14.30 VVR B2-HSC’28 B1 av.14.30 Terheijden B2-VVR B3 vt.12.00 SC Gastel C1-VVR C1 vt.11.30 DSE MC1-VVR MC1 vt.11.15 VVR C2-Boeimeer C4 av.12.30 Tholense Boys C3-VVR C3 vt.12.30 VVR D1-Roosendaal D2 av.11.00 VVR D2-Bavel D3 av.11.00 Jeka D8-VVR D3 vt.7.30 VVR E1-Dongen E1 av.9.00 Boeimeer E3-VVR E2 vt.7.30 VVR E3-Taxandria E4 av.9.00 VVR E4-Virtus E4 av.9.00 Boeimeer E8-VVR E5 vt.9.00 VVR F1-Chaam F1 av10.15 VVR F2-DVO’60 F2 av.10.00 DIA F3-VVR F3 vt.8.15 Achtmaal F2-VVR F4 vt.9.00 VVR F5-Ulicoten F2 av.10.15 Viola F3-VVR F6 vt.9.00

A.s. zondag 24 februari Sportpark “De Laguiten”

Voetbalclinic bij vv Zundert ZUNDERT - De winter is bijna verdreven en het voorjaar dient zich aan, het gras kleurt groen en het wordt weer heerlijk om buiten te sporten. VV Zundert houdt daarom in maart en april een drietal voetbalclinics voor jongens en meisjes ter kennismaking met de voetbalsport.

Programma senioren Zaterdag 23 februari VVR 2(z)-Klundert 3 av.14.30 Zondag 24 februari VVR 1-Dubbeldam 1 av.14.30 VVR 2-Dubbeldam 2 av.12.00 BSC 3-VVR 3 vt.10.45 VVR 4-WDS’19 2 av.10.00 Chaam 4-VVR 5 vt.10.15 Gilze 5-VVR 6 vt.8.45 VVR 7-SVC 5 av.10.00 VVR vr1-Oosterhout vr1 av.10.00 VVR vr2-Zundert vr2 av.12.00

al voor het 2e seizoen. Wanneer om allerlei redenen er dan ook nog wat minder getraind wordt, is het moeilijk om iedere zaterdag een topprestatie neer te zetten. Tegen Podarwic in Aalst lukte dit nog wel. Maar tijdens de wedstrijd tegen de directe concurrent uit Goirle, kwamen de meiden toch wat te kort. Een zwaar bevochten 1e set werd gewonnen met 27-25 Aan inzet en hard werken ligt het dan ook niet. Maar wanneer het aankomt op handigheid met de bal en elkaar. En venijnigheid om altijd die bal, zo lastig mogelijk voor de tegenstander, over het net te spelen, blijkt de tegenstander hier beter in te zijn dan Zuvo. Een leuke wedstrijd om naar te kijken met lange ralley’s, maar met te weinig resultaat voor de Zunderste meiden, want de overige 3 sets werden gewonnen door Goirle. 21-25, 18-25 en 20-25 A.s. zaterdag een thuiswedstrijd in sporthal ’t Trefpunt in Rijsbergen tegen Mikro. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De meiden blijven er voor gaan! pAGINA 24

V.V.R. DubbelDAm Aanvang: 14.30 uur Hoofdsponsor:

VV Wernhout

Uitslagen Internos A2-Wernhout A1 1-5 (vr) Wernhout B1-RSV B1 1-4 Sc Gastel MB1-Wernhout MB1 1-2 Wernhout C1-Barca C1 1-11 SJO Prinsenland MD1-Wernhout MD1 3-3 Olympia’60 E1-Wernhout E1 6-5 Boeimeer F8-Wernhout F1 7-0 Achtmaal 1-Wernhout 1 0-8 (vr) Wernhout 2-Zundert 3 1-1 (vr) RSV 4-Wernhout 3 0-1 ODIO 4-Wernhout 4 7-0 Wernhout 5-Sprundel 4 6-2 Wernhout Vr.1-Ulicoten Vr.1 1-4 Programma zaterdag 23 februari Wernhout A1-Gilze A1 14.30 Kogelvangers B1-Wernhout B1 12.30 Unitas’30 MB1-Wernhout MB1 14.45 Wernhout C1-Bavel C2 13.00 Wernhout D2-Moerse Boys D2 11.15

VV Achtmaal Uitslagen zaterdag 16 februari Achtmaal MA1-Kapelle MA1 4-2 Achtmaal B1-Gesta B1 3-0 Achtmaal C1-Sprundel C2 1-9 Achtmaal D1-Schijf D2G 1-6 Achtmaal MD1-Waspik MD1 1-3 Achtmaal E1-WDS’19 E2 2-8 Achtmaal E2-Jeka E8 0-12 Achtmaal F1-Madese Boys F4 0-0 Achtmaal F2-Jeka F14 2-4 Zondag 17 februari Achtmaal 1-Wernhout 1 0-8 Achtmaal 2-Oosterhout 5 3-4 Achtmaal 4-Papendrecht 5 3-2

Wedstrijdsponsor

Achtmaal MD1-Wernhout MD1 10.30 Wernhout E1-OVV’67 E1 10.00 Jeka E12-Wernhout E2 11.45 Wernhout F1-Jeka F17 10.00 Zondag 24 februari SC Emma 1-Wernhout 1 14.00 Schijf 2-Wernhout 2 13.00 Victoria’03 6-Wernhout 3 09.45 Wernhout 4-DEVO 4 10.00 Wernhout 5-SC Gastel 8 10.00 Gesta Vr 1-Wernhout Vr 1 11.00 Dinsdag 26 februari Wernhout O23-The Gunners O23 20.00 TVC Breda D1-Wernhout D1 19.00 Kaderavond Vrijdag 22 februari kaderavond voor de vrijwilligers in de kantine van de vv Wernhout. Denk aan de opgave ook als je niet komt bij tomzagers83@hotmail.com

Programma zaterdag 23 februari Achtmaal MA1-BSC MA1 aw.13.45u Achtmaal B1-Dongen B2 aw.13.30u Achtmaal C1-BSC C4 aw.12.15u Achtmaal D1-FC Bergen D3 aw.12.15u Achtmaal MD1-Wernhout MD1 aw.9.45u Achtmaal E1-SCO / TOFS C4 aw.10.15u Achtmaal E2-Rijen E8 aw.10.15u Achtmaal F1-Ulicoten F1 aw.9.15u Achtmaal F2-VVR F4 aw.9.15u Zondag 24 februari Chaam 1-Achtmaal 1 aw.12.30u SAB 4-Achtmaal 2 aw.9.30u Achtmaal 3-Jeka 15 aw.10.00u Achtmaal 4-Sprundel 5 aw.9.00u Schijf VR 3-Achtmaal VR1 aw.8.45u

Zundertse Hockeyclub Uitslagen Zondag 17 februari Prinsenbeek MD3-ZHC MD1 6-1

Goes MC4-ZHC MC1 2-6 Were Di D5-ZHC D2 2-6


Café

Eetcafé

Cafetaria Zaal

Eigengemaakte nasi

Voor Oud en Nieuw verzorgen wij graag voor u diverse schalen d’oeuvres, Graag tothors ziens bij Jan & Lia Voermans divers DE wild en bavarois 19 PASTOOR BAKKERSTRAAT ACHTMAAL -

TEL.

5 betonwerkers

076 - 598 53 91

Oud en Nieuw vieren in De Toekomst met doorlopend buffet, drank, vuurwerk en disco. Kaarten verkrijgbaar in ‘t café.

ROMMELMARKTEN MAART Alle medewerkers van De Toekomst

3 MRT. klundeRT spoRThal de nieRvaeRT wensen u prettige feestdagen en 10 MRT. oud-GasTel spoRThal T veeRhuis een voorspoedig 2010! 17 MRT. hoeven spoRThal de paRResTee DE BAKKERSTRAAT 19 24 MRT. PASTOOR hooGeRheide M.F.C. kloosTeRhoF TEL. 076 - 598 53 91 ACHTMAAL - (bRadeRie) 30 MRT. hansweeRT open 10-18u 31 MRT. zundeRT spoRThal ondeR de MasT RoMMelMaRkTen open 9:00/16:30 uuR

(Er mogen geen dieren in de hallen) inl.en reserv. 0165-302682 of www.deMaRkTen-wouw.nl

Betonfiguratie is een bedrijf gespecialiseerd in het aanbrengen van printbeton en voegvullingen. Onze werkzaamheden vinden plaats in Nederland en België. Door uitbreiding van

Wij vragen: • Ervaring en affiniteit met het aanbrengen van beton • Flexibele instelling • Collegialiteit • Geen 7.00 tot 16.00-mentaliteit Wij bieden de arbeidsvoorwaarden zoals omschreven in de CAO Bouwnijverheid. U kunt uw sollicitatie per e-mail sturen aan info@betonfiguratie.nl of eventueel per post zenden naar: Korte Hei 43a, 4715 RS Rucphen t.a.v. Mevr. Hello

de werkzaamheden zijn wij op zoek naar betonwerkers.

brengt beton tot leven

Acquisitie n.a.v. deze uiting wordt niet op prijs gesteld.

figuratie BVBA Weekgerechten

2910 Essen Tel. +32 (0)3 - 36 91 300 E-mail: info@betonfiguratie.be

Oxtail clair € 4.50 Heldere ossenstaartsoep met een tipje Madeira Geserveerd met stokbrood.

Presenteert

Zaterdag 23 februari

BEALE STREET

Tod nam pla € 7.50 Thaise viskoekjes

21.30 uur

Classic rock, some Blues, some Jazz. Speelden al in Nederland, Belgie en Duitsland

Zondag 24 februari

Wildertsedijk 61, 4881 ET Zundert Tel.: 076-5971117 info@zwembad-dewildert.nl www.zwembad-dewildert.nl

16.30 uur

GET BACK 2.SIXTIES Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

Runderentrecote € 21.50 Entrecote met gebakken ui, overgoten door een milde paprikasaus Geserveerd met bijpassend garnituur Crêpes Suzette € 7.50 Flensjes met sinaasappelsaus, aan tafel geflambeerd met Grand Marnier

Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Maandag gesloten.

NIEUW - NIEUW - NIEUW

DUIKFEESTJE

Vier samen met je vriendjes of vriendinnetjes

Molenstraat 81 - Zundert tel. +31 (0)76-5994206 www.chez-david.nl

een duikfeestje! Zaterdag van 12.00 uur - 16.00 uur.

Eindelijk een reden om vroeg op te staan...

Kosten € 16,- per persoon, inclusief eten. Je moet wel in het bezit zijn van een A diploma en minimaal 8 jaar zijn. Voor inlichtingen bel: 076-5971117 Reservering minimaal 2 weken van te voren.

Vanaf zondag 24 februari starten wij met ons ontbijt. Vers afgebakken croissants, gekookt of gebakken eitje, verse sinaasappelsap, huisgemaakte jam, vers fruit en nog veel meer lekkers. kortom; zoals een zondag hoort te beginnen!

Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren. Ook voor kinder- en familiefeestjes.

Trouwens ook leuk om cadeau te doen! Elke zondag van 09.00 uur tot 11:00 uur. Graag vooraf reserveren

Molenstraat 11 | Zundert | T 076 5972311 | reserveren@bijdenonnen.nl | www.bijdenonnen.nl

Gebroken puin € 3.50 p/ton Ophoogzand € 4.60 p/ton Grindzand € 13.75 p/ton Drainzand € 6.50 p/ton Per volle vracht Tel: 076-5962370

0165 342478

uitje Een gezellig ud! no voor jong e

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl


Presentatie pastoraal werkster Liesbeth Verkade-van Zandvliet ZUNDERT/RIJSBERGEN - Pastoor Frans Verheije wordt in de pastorale zorg binnen de parochies Heilige Trudo en Sint Bavo voortaan bijgestaan door Liesbeth Verkade.

De benoemingsbrief wordt voorgelezen.

DOOR CHARLES LUIJTEN De Rucphense Liesbeth VerkadeZandvliet komt het pastoraat in de parochies Heilige Trudo in Zundert en Sint Bavo in Rijsbergen versterken. De bisschop van Breda, Mgr. Dr. J. Liesen heeft haar hiertoe halftijds benoemd aangezien zij haar werk in de regio Rucphen gedeeltelijk zal blijven voortzetten. Liesbeth Verkade werd zaterdag onder goede belangstelling in de plechtige dienst van 19.00 uur in de Zundertse parochiekerk door Geerten Kok, stafmedewerker van het vicariaat Breda, gepresenteerd nadat vicevoorzitter van de parochie Heilige Trudo Ton Franken de benoemingsbrief had voorgelezen.

FOTO CHARLES LUIJTEN

Eerstaanspreekbaarheid Pastoraal werkster Verkade, sinds 2006 in die hoedanigheid werkzaam, zal tezamen met pastoor Verheije de gedeelde eerstaanspreekbaarheid hebben in de hiervoor genoemde parochies. Met dien verstande dat dit in haar geval ook is met betrekking tot de parochie van de Heilige Martinus in Schijf. Liesbeth Verkade maakt derhalve deel uit van het pastoraal team dat met ingang van 1 februari 2013 door de Bredase bisschop is benoemd voor de parochies in de regio Rucphen omvattende de parochies Heilige Martinus in Rucphen, Heilige Martinus in Schijf, Heilige Willibrordus in Sint Willebrord, Heilige Johannes de Doper in Sprundel en de Heilige Maria Boodschap in Zegge en de samenwerkende parochies van Zundert en

Rijsbergen. Kennismaking Het team dat naast Liesbeth Verkade verder wordt gevormd door Frans Verheije (hij is de pastoor van alle zeven parochies), J.M. Foesenek en J.C.W van Steenhoven (beiden zijn diaken)en pastoraal werker drs. G. Damen werd tevens in de Heilige Eucharistie gepresenteerd. De families van het team waren hierbij aanwezig. De parochiekoren van Zundert en Rijsbergen luisterden gezamenlijk onder leiding van dirigent Anton Franken deze bijzondere dienst op. Aansluitend op de viering was iedereen in de gelegenheid in CultureelCentrumZundert nader kennis te maken met de leden van het pastoraal team. Hiervan werd druk gebruik gemaakt.

KORTE BERICHTEN

Angstklachten de baas: Voor volwassenen met lichte tot matige angst- en/of paniekklachten start Indigo Brabant de volgende cursussen. Ook individueel te volgen met telefonische of face to face coaching. Start: 28 februari 19.15-21.15u in Breda. Start Zelfhulp: op ieder gewenst moment. Informatie/aanmelding: Indigo Brabant, afdeling preventie, 088-0161800, preventieregiobrabant@indigobrabant.nl; www.indigo.nl Geen Paniek Leren: Leren omgaan met spanningsklachten, grip krijgen op gedachten die uw angst doen toenemen, u opnieuw leren begeven in voor u moeilijke situaties. Start: 28 februari 19.15-21.15u in Breda. Informatie/aanmelding: Indigo Brabant, afdeling preventie, 088-0161800, preventieregiobrabant@indigobrabant.nl; www.indigo.nl Thema avond: De Stichting Honingraad aan de Johan Willem Frisolaan 100 houdt een thema avond over Erfelijke borst- en/of eierstokkanker’ op maandagavond 4 maart. Mevrouw José van Montfoort, genetisch consulent op de afdeling Klinische genetica in het Erasmus MC te Rotterdam zal een lezing houden over dit onderwerp. Aanvang 19.3021.30 uur. Wilt u deze avond bijwonen? Aanmelding graag voor donderdag 28 februari via onze website www.honingraad.nl, per email naar welkom@honingraad.nl of tel. 076-5655291. Toegang gratis. Alzheimer café: ‘Mantelzorgondersteuning en respijtzorg bij dementie’. We gaan hierover in gesprek met Arjan Koreman, consulent mantelzorg van HOOM. Het Alzheimer Café vindt plaats in Het Anbarg op donderdag 21 februari, Nassaulaan 1 in Etten-Leur en begint om 19.30u. Wanneer uw dementerende partner of ouder niet meer de mogelijkheid heeft om het Alzheimer Café te bezoeken, kunt u HOOM bellen zodat zij u thuis kunnen ondersteunen tijdens uw bezoek aan het Alzheimer Café. Heeft u interesse? Bel dan HOOM: 0168-356555. Avoord komt aan huis: Avoord Zorg en Wonen biedt al enkele jaren thuiszorg aan senioren onder de naam Avoord AanHuis. Sinds deze week is die dienstverlening versterkt dankzij de komst van vijf auto’s. Het Avoord AanHuis-team, dat 24 uur per dag thuis ouderenzorg verleent, kan nu veilig op weg naar al haar cliënten. ACHTMAAL Actieve Vrouwen Achtmaal: Op dinsdag 26 februari is er weer een vrije rik- en spelavond. Meedoen is gratis voor AVA-leden en hun kennissenkring. Aanvang 19.30 uur in dorpshuis de Nachtegaal. Info: www.avachtmaal.nl KBO: Woensdag 27 februari bingo voor iedereen. Aanvang 13.00 uur in gemeenschapshuis De Nachtegaal. WERNHOUT ‘t Alfertje: Zaterdag 23 februari wordt er aan de put gewerkt vanaf 8.30 uur. Vele handen maken licht werk dus alle hulp is welkom. Er is een tekort aan kruiwagens dus iedereen die komt helpen en er 1 heeft deze graag meebrengen. ZUNDERT In Van Goghkerkje: In het Van Goghkerkje wordt op dinsdagavond 26 februari de eerste van 4 lezingen over symbolen en karakteristieken van het Christelijk geloof gehouden. Aanvang 20.00 uur. KLEIN ZUNDERT KVO: Dinsdag 5 maart Jeu de Boules i.v.m. KVO Vrouwenweek, op Sportpark de Wildert. Donderdag 7 maart High Tea en winkelen bij De Bosrand. Voor deze activiteiten kan men zich nog opgeven t/m 28 februari bij een van de bestuursleden.

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE H. CORNELIUS ACHTMAAL Spreekuur dinsdag 9.30-10.30u. Contactnr. 076-5987010 b.g.g. 06-57598600 A. Koeken. Pastoor de Bont 076-5985218 b.g.g. 0613593082. www.parochie-achtmaal.nl Zaterdag 23 februari 17.00u Vooravond 2e zondag v.d. Vasten, gez. H. Mis. Jgt. Maria Hereijgers-v.d. Kloot; jgt. overl. ouders Matthijssen-Hereijgers; Co Adriaensen; verj. Christ Wagemakers; Franciscus Wagemakers en Marie Wagemakers-Anthonissen; jgt. Jan v. Laerhoven; Cor Blontrock-Maas; jgt. Maria v. Aert-Jochems; Julia v. Dijck-Jochems. Dinsdag 26 februari 9.00u: H. Mis. Overleden: Uit onze geloofsgemeenschap is overleden: Julia Jochems echtgenote van Toon v. Dijck. De uitvaart heeft plaats gevonden op maandag 17 februari. Daarna werd zij overgebracht naar het crematorium in Roosendaal. Dat Julia voor altijd geborgen mag zijn in het hart van de levende God, en dat de nabestaanden troost en steun mogen ontvangen. Kerk schoonmaken: Groep 8 maandag 25 februari. PAROCHIE H.WILLIBRORDUS KLEIN ZUNDERT Pastoor J. de Bont 06-13593082. Spreekuur woensdag 09.30-11.30u. De pastorie is enkel op woensdag tijdens het spreekuur te bereiken, t. 5972214. Tijdens het spreekuur kunt u terecht voor het maken van afspraken en het opgeven van misintenties. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van het parochiecentrum, huisnummer 5, worden gedeponeerd. Graag in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen en naam en telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven voor woensdagmiddag worden de daaropvolgende week vermeld in de Zundertse Bode. www.parochie-klein-zundert.nl

Zondag 24 februari 10.00u Eucharistieviering m.m.v. Vivace. Jgt. o.o. Snepvangers-Jacobs; jgt. Jac Oostvogels en zoon Harry; jgt. Jan KustermansVriends; jgt. o.o. Suske en Toke MutstersMathijssen; verj. Adrianus Roelands w.v. Petronella Roelands-Gommers; Drik Kennis e.v. Cor Bastiaansen vanwege lidmaatschap van de Broederschap van Hakendover; Dina Jacobs-v.d. Broek w.v. Cees Jacobs. Woensdag 27 februari 18.30u: Bidden van het rozenhoedje met aansluitend om 19.00u een Eucharistieviering. PAROCHIE O.L.V VAN ALTIJDDURENDE BIJSTAND WERNHOUT Pastoor J. de Bont, 06-13593082; parochie.wernhout@hotmail.com. Contactpersoon K. Roelands t. 5985979 www.parochie-wernhout.nl Spreekuur donderdag van 18.30-19.00u t. 5972294. Hier kunt u terecht voor het opgeven van intenties of het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van de sacristie worden gedeponeerd, in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen, alsmede het adres of telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven tot donderdagavond worden de daaropvolgende week in de Zundertse Bode vermeld. Zaterdag 23 februari 19.00u Vooravond, 2e zondag van de vasten. Eucharistieviering, m.m.v. Zanggroep Belcanto. Intenties: Marie Vissers w.v. Cornelis Baelemans; jgt. Johanna Backx-Daems; jgt. Johanna Elst-Mouws; jgt. Jos v.d. Locht; jgt. Adrianus Oostvogels e.v Cornelia Godrie. Donderdag 28 februari 9.00u: Eucharistieviering. Vrijdag 1 maart: 1e vrijdag van de maand, de thuiscommunie wordt op za-

terdag 2 maart op de bekende adressen thuisgebracht. PAROCHIE ST. BAVO RIJSBERGEN Pastores: Pastoor Drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 0765972292. Parochie St. Bavo, St. Bavostraat 7, 4891 CG Rijsbergen, 076-5961283 Spreekuur: Iedere woensdagochtend 9.3010.30 uur en donderdagavond 18.30-19.00 uur. U kunt dan altijd terecht voor het opgeven van misintenties en het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus worden gedeponeerd in een gesloten envelop met duidelijke vermelding van de namen, alsmede een adres of telefoonnummer. Diensten Week van zaterdag 23 februari t/m vrijdag 1 maart. 2e zondag van de veertigdagentijd. Zaterdag 23 februari 19.00u Woord en Communieviering in de H.Trudokerk te Zundert. Voorganger Jan Foesenek. Zondag 24 februari 10.30u Woord en Communieviering St.Bavokerk te Rijsbergen. Voorganger Jan v. Steenoven m.m.v. gemengd koor Voluntate. Misintenties: Jgt. Cornelis Hendrickx; jgt. o.o. Herijgers v. Zundert; Jan Huijbregts verj.; Catharina de Meijer Herijgers; To Braspenning Tax; o.o. Graumans v. Raak; Bart Hendrickx; Jaan Verpaalen; Geertuda Vermeeren Huijsmans. Woensdag 27 februari 9.30u: H.Eucharistieviering in Kapel Margriet van de Laer Rijserf. Pastoor Verheije. Donderdag 28 februari: Communicantjes oefenen met de Bavonootjes in de kerk 18.30-19.15u. Ingang aan de zijkant van de kerk. Mededeling: Rondleiding van de communicanten in de kerk. Op dinsdag 26 februari van 13.15 tot 14.15 uur eerste groep en PAGINA 26

14.15 tot 15.15 uur tweede groep. Overleden: Adriana Vriends weduwe van Christiaan Bogaerts in de leeftijd van 90 jaar. Op vrijdag 15 februari was de plechtige uitvaartdienst in de St.Bavokerk te Rijsbergen waarna de crematie te Breda. PAROCHIE H. TRUDO ZUNDERT Pastoor: drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292; www. trudozundert.nl Open Pastorie: dinsdag en woensdag van 9.00-12.00u kunt u bij de pastorie langs komen. Ook is de pastorie dan het beste telefonisch te bereiken, via 5972292. U kunt misintenties opgeven en afspraken maken bijvoorbeeld rondom doopviering, huwelijksviering of jubileumviering. Als u een huisbezoek wenst voor een zieke of voor een pastoraal gesprek kan dit tijdens de spreekuren gemeld worden. Voor vragen met betrekking tot de begraafplaats kunt u het beste de woensdagmorgen contact opnemen. Bereikbaarheid: De melding van een overlijden kunt u doen via het telefoonnummer van de pastorie. Als uw telefoontje niet meteen persoonlijk beantwoord kan worden, is er gelegenheid om in te spreken en wordt, wanneer dit weer mogelijk is, contact met u opgenomen. Soms wordt verwezen naar een ander telefoonnummer of naar een telefonisch spreekuur voor spoedeisende aangelegenheden op een ander tijdstip. Zaterdag 23 februari 19.00u Woord- en Communieviering m.m.v. het gemengd koor, liturgie van de tweede zondag van de Veertigdagentijd, diaken J. Foesenek. An Jochems-Pinxteren; jgt. Jeanne Kennis; jgt. Petrus VermeirenSnepvangers; Jef en Peter v. Erk. Zondag 24 februari 10.30u Woord- en Communieviering in de Sint Bavokerk te Rijsbergen, diaken J. v. Steenoven.

Donderdag 28 februari 14.00u: Eucharistieviering in de kapel van Margriet van de Laer in de Willaert, pastoor Verheije. Kerk schoonmaken: groep 6 op woensdagmorgen. Eerste Heilige Communie: Woensdag 27 februari 13.45u: eerste katechese-bijeenkomst van de kinderen in de kerk met de werkgroep E.H. Communie en pastoor Verheije. Op zaterdag 2 maart is om 19.00 uur de presentatieviering, de Eucharistieviering waarin de communicanten zich mogen voorstellen aan onze geloofsgemeenschap. We hopen weer op een mooie en fijne voorbereidingstijd. Parochiebestuur: Donderdag 28 februari om 15.00 uur. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 24 februari is mevr. Ds. J.H. Veldhuizen uit Zundert is onze voorganger, aanvang 10.00 uur. Dhr. Guis is de organist. Dhr. Noorland is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor de 40 dagentijd collecte. Na afloop van de dienst is er koffiedrinken. U bent van harte uitgenodigd! Ook dit jaar houden we een actie tijdens de 40 dagen tijd voor de Voedselbank, waarbij u de producten hiervoor kunt inleveren tot en met Pasen. In de kerk is een folder van de ZWO over de Voedselbank verkrijgbaar. Uw gaven zijn van harte aanbevolen en welkom! Agenda: De cantorij heeft op donderdag 21 februari koorrepetitie, aanvang 20.00 uur. Nieuwe leden zijn van harte welkom. www.pk-zundert.nl


vacatures

Zorgt u met ons mee? Surplus is een regionale organisatie voor welzijn, zorg, kinderopvang, comfort en wonen met dochterstichtingen in West- en Midden-Brabant. Surplus vindt inspraak en medezeggenschap van cliënten zeer belangrijk. Het biedt de organisatie de mogelijkheid om in te kunnen spelen op behoeften van cliënten en het geeft input bij het bepalen van de koers die Surplus moet varen. In verband met het vertrek van de voorzitter van de centrale cliëntenraad is Surplus op zoek naar een nieuwe, onafhankelijke voorzitter.

VOORZITTER CENTRALE CLIËNTENRAAD Kijk voor meer informatie en sollicitatie op onze website www.surplusgroep.nl en klik op Vacatures, of bel met P&O, tel. 0168-331872.

Asperge- en Wijnboerderij De Santspuy zoekt voor de maanden april, mei en juni een

voorman autoschade

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten ‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’ gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63. Geert, deelnemer vakantiereizen Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN - giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

Bedrijfsprofiel Steur Autoschade B.V., gevestigd te Oudenbosch en opgericht in 1963, bestaat uit verschillende werkmaatschappijen op het gebied van Autoschadeherstel en Industrial Coating. Bij Steur is niets onmogelijk en worden de wensen van de klant vertaald in een perfect eindproduct. Alles conform ISO 9001:2008 kwaliteitsnorm.

voor het steken en sorteren van de asperges. CAO Open teelten. Graag schriftelijke reactie inclusief CV, sturen naar Gilbert en Loes Sweep Rijsbergseweg 53 4873 LS Etten-Leur

Wegens toenemende drukte in onze autoschade vestiging, zoeken wij per direct een:

Op zoek naar personeel?

ALLROUND PLAATWERKER / SPUITER Heb je plezier in het autoschade vak, kan je zelfstandig alle voorkomende richt,- herstel,- montage- en spuitwerkzaamheden uitvoeren en woon je in de omgeving van Halderberge, dan zouden wij jou graag aan ons autoschade team toevoegen. Solliciteren: Als deze uitdaging je aanspreekt stuur dan je reactie op deze vacature per email, voorzien van je cv. aan dhr. Jack Steur. Email: info@steur.com meer informatie over ons bedrijf op www.steur.com . Wil je direct contact opnemen? Bel dan met dhr. Jack Steur 0165-315350 Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

zoekt ervaren

ELEKTROMONTEUR(S) Wij zijn op zoek naar ervaren elektromonteurs. Wij zijn een installatiebedrijf dat werkzaam is in de tuinbouw en boomkwekerij. De werkzaamheden zullen bestaan uit het aanleggen en onderhouden van beregening / elektro / klimaat installaties zowel in de kas als buiten. Jouw profiel: - in bezit van rijbewijs B (BE) is een pre - je hebt geen van 8 tot 5 mentaliteit - je hebt een goede werklust en weet van aanpakken - je kunt zelfstandig werken - je hebt een afgerond MBO of HBO elektro diploma Spreekt jou bovenstaande wel aan, wil je graag werken in een klein team, met goede arbeidsvoorwaarden. Neem dan geheel vrijblijvend contact op met: Stan van Eekelen Achterste Schaapsdijk 6, 4882 NC Zundert Tel. 076-5976539 info@stanvaneekelen.nl www.stanvaneekelen.nl

Boomkwekerij Huijbregts is een boomkwekerij met een breed assortiment sierheesters en coniferen, zowel in volle grond als in pot. Wegens uitbreiding van de werkzaamheden zijn wij op zoek naar een spontane en collegiale:

Medewerker(ster) boomkwekerij (40 uur) Wij zoeken iemand voor het uitvoeren van alle voorkomende werkzaamheden zoals stekken, planten, snoeien, spuiten, potten enz. Jouw profiel: • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken; • Je bent in het bezit van een spuitlicentie of de bereidheid deze te halen; • Je hebt een flexibele instelling; • Je bent in het bezit van rijbewijs B; • Je kunt goed omgaan met tractoren en machines; Interesse? Stuur dan een mail of bel ons, of bezoek onze site! Boomkwekerij Huijbregts

Neem contact met ons op 076 - 596 4668 www.ned-personeel.nl Payroll Uitzenden Verlonen

NED personeel Rijsbergen


x x x x x

x x x

x x x

x x

x x x x

x

x

x

x x

x

Laatste stuk s!

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 18.02 t/m 24.02.2013 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen zijn excl. thuiskopievergoeding (www.thuiskopie.nl).

x

: s n a k e t s Laat

OP=OP

Wees er snel b ij!

KOM VOOR ALLE AANBIEDINGEN NAAR UW MEDIA MARKT Openingstijden

BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag

12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DZ_20130220  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you