Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

Z U N D E R T S E

O P L AG E :

21 NOVEMBER 2012 WEEK 47

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

9300

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

Volg ons via twitter: @ZundertseBode

PRESENTATIE JUBILEUMBOEK MOLENSTRAAT

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

UITBREIDING SUCCESVOL HUISKAMERPROJECT

Jacco Verhaeren stopt als zwemtrainer

Drankrijder knalt op paal in Wernhout

RIJSBERGEN - Jacco Verhaeren (43) uit Rijsbergen stopt als zwemtrainer. De coach achter de successen van onder anderen Pieter van den Hoogenband, Ranomi Kromowidjojo en Marleen Veldhuis gaat zich de komende jaren volledig toeleggen op zijn rol als technisch directeur bij de Nederlandse zwembond KNZB. Hij zal met name zwemcoaches gaan aansturen. Verhaeren nam het voor hem moeilijke besluit omdat hij zich niet meer volledig als coach en technisch directeur kon geven. Dit botste met zijn filosofie dat een sporter het allerbeste verdient. Voormalig topzwemmer Marcel Wouda zal Verhaeren opvolgen als trainer van Kromowidjojo.

WERNHOUT -De politie arresteerde zondag rond 01.05 uur een 46-jarige man uit Eindhoven. De man was op de Wernhoutseweg tegen een paal gereden en dacht daarmee te kunnen wegkomen door gewoon zijn weg te vervolgen. Hij had dubbel pech, want de politie-agenten troffen de man een stuk verderop aan met autopech. De Eindhovense bestuurder bleek behoorlijk diep in het glaasje te hebben gekeken. Op het bureau blies hij namelijk een waarde van 700 ug/l. Dat was meer dan voldoende om de verdachte een rijverbod van acht uur op te leggen. Bovendien werd het rijbewijs van de drankrijder ingevorderd.

W E E K B L A D

Promotie voor Ineke Crijns

Expositie Hendrikx in Van GoghGalerie

RIJSBERGEN - De Rijsbergse Ineke Crijns is vrijdag gepromoveerd aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) op het onderwerp Zwangerschap Preventie Programma’s (ZPP’s) bij teratogene geneesmiddelen. Het onderzoek gaat voornamelijk over de bestaande preventieprogramma’s voor aangeboren afwijkingen als gevolg van geneesmiddelengebruik door vrouwen in de vruchtbare leeftijd. Deze ZPP’s worden uitgevoerd bij geneesmiddelen die een hoog risico geven op schade bij het embryo of de foetus, teratogene geneesmiddelen. Crijns concludeert dat de ZPP’s falen. Ineke Crijns is werkzaam bij het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG).

ZUNDERT - Van 24 november tot en met 23 december exposeert Anneke Hendrikx in de Van GoghGalerie schilderijen gemaakt van zonnebloemen. De expositie wordt vrijdag om 16.00 uur geopend door Loek Grootjans. Anneke Hendrikx verblijft in oktober en november 2012 als artist-in-residence op de geboortegrond van Vincent van Gogh. Op deze grond heeft zij zonnebloemen gekweekt. Uit de kroonblaadjes, het stuifmeel, stengels, meeldraden, bladeren en wortels van de zonnebloemen onttrekt ze de kleurstoffen waarmee ze verf maakt. De tentoonstelling is geopend van donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Toegang gratis.

Grote lezersactie boek ‘Watersnood’ ZUNDERT - Op 1 februari 2013 is het 60 jaar geleden dat ‘De Ramp’ zich over Zuidwest-Nederland voltrok. In Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant verdronken toen bijna tweeduizend mensen. Auteur Kees Slager heeft in ‘Watersnood’ op indringende manier verslag gedaan van deze zeer emotionele gebeurtenis. In het ruim vier kilo wegende boek zijn de verschrikkingen in woord en beeld vastgelegd. Slager liet vooral ‘gewone mensen’ aan het woord. Bij alle getroffen plaatsen heeft hij bijzondere achtergronden geschetst. De Bode en Kick Uitgevers bieden het boek tot 1 februari 2013 aan met een korting van 30 euro. Zie elders in deze editie.

Sinterklaas komt naar Wernhout

&

V E E R S E

ZUNDERT - Suikergoed, marsepein, pepernoten en cadeautjes. De komst van Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten doet menig kinderhart vol verlangen kloppen. De intocht van de Goedheiligman het voorbije weekeinde maakt dan ook veel los bij de kinderen. Even op schoot bij Sinterklaas is dan al een hoogtepunt op zich. Lees ook het artikel elders in deze editie. FOTO MANOEK MAAS

Bewoner weet overvallers te verjagen

Woningoverval aan Meirseweg ZUNDERT - Overvallen en de gemeente Zundert lijken zo langzamerhand onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het voorbije weekeinde was het opnieuw raak en vond een woningoverval op een gezin aan de Meirseweg plaats. DOOR ADDO SPRANGERS Dat gebeurde zaterdag rond half zes ‘s ochtends. Drie gewapende mannen drongen daarbij de woning binnen. De 36-jarige bewoner werd wakker door het tumult en ging naar beneden. Op de overloop werd hij geconfronteerd met de daders, waarna er een worsteling plaatsvond. De overvallers kozen vervolgens het hazenpad. Via een opengebroken raam vluchtten ze naar buiten en renden ze weg. Wel wisten ze een laptop buit te maken. tDe gewaarschuwde h u i politie controleerde daarop met diverse eenheden auto’s in de omgeving van Zundert. De daders werden echter niet aangetroffen. De technische recherche

geopend

heeft een sporenonderzoek gedaan. Ook zijn er buurtonderzoeken gehouden en zijn de verklaringen van de slachtoffers zijn opgenomen. Geweld Het lijkt erop dat criminelen hun aandacht aan het Wverleggen E E KzijnBnaarL woningen. A D In mei van dit jaar nog werd een echtpaar in hun huis aan de Lange Dreef in Rijsbergen met geweld overvallen. Ook de overval op de Wernhoutse bakker Gerard van Hassel in juni 2010 maakte bijzonder veel simpact onder i nde bevolking. d Van e Hasselr en zijn vrouw werden om vier uur ‘s ochtends met geweld in hun aan hun woning gelegen bakkerij aan de Wernhoutseweg overvallen door gewapende en gemasker-

de mannen. Saillant detail: in maart 2010 vond ook al een woningoverval aan de Meirseweg plaats. De bewoners werden daarbij rond half vijf ‘s ochtends in hun slaapkamer bedreigd met een vuurwapen door een onbekende man met bivakmuts. Samen met een handlanger dwong hij het echtpaar de slaapkamer te verlaten. Op de benedenverdieping werden de bewoners vervolgens opgesloten in een kast, waarna de daders zich met onder meer een geldbedrag uit de voeten maakten. De criminele daad veroorzaakte veel opschudding. e g iDe vele o overvallen - ook op ondernemers - in de regio Zundert leidden in maart van dit jaar tot de installatie van een tijdelijk politieteam in Zundert. Dat team werd in juni weer opgeheven.

IEDERE LAATSTE ZONDAG V/D MAAND

R AG BE ND EM ZO OV N

25

WERNHOUT - Na Zundert, Klein Zundert, Rijsbergen en Achtmaal is nu ook Wernhout aan de beurt. Komende zondag komen Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten om 13.30 uur aan op het Antoon Jurriënsplein in Wernhout. Van daaruit rijden de Sint, zijn pieten en de Wernhoutse fanfare de route Julianalaan-Diepstraat-DahliastraatCactusstraat-Pastoor Bielarsstraat-Mignonstraat-Dahliastraat-PomponstraatPastoor Bielarsstraat-Tiendpad. Hierna zal er nog een stukje via de Wernhoutseweg gelopen worden richting Café van ‘T, waar de intocht eindigt en iedereen welkom is om in de Molen een bezoekje aan Sinterklaas te brengen.

M I D D E L B U R G S E

KOOPZONDAG

.....VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS.....

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL www.winkelhartetten-leur.nl

Duivententoonstelling PV de Vredesduif RIJSBERGEN - PV de Vredesduif uit Rijsbergen houdt komend weekeinde haar jaarlijkse duivententoonstelling in Café Buitenlust aan de Huisakkerstraat 2 in Rijsbergen. Vrijdagavond worden de duiven van 19.00 uur tot 20.00 uur ingekorfd. Komende zaterdag worden deze door een bondskeurmeester gekeurd, waarna ‘s avonds de gewonnen prijzen worden uitgereikt. Zondag 25 november om 13.30 uur start de kampioenen huldiging gevolgd door een grandioze bonnenverkoop met bonnen van grote kampioenen, zoals A. Smits, C. v. Aert, Klijs-Blom, L. Kools, A. Huijbregts, Comb. Oomen, F. Peemen, J. Konings en van nog andere toppers.

Glutenvrije Markt in Amphia Ziekenhuis ZUNDERT - Komende zaterdag is er een Glutenvrije Markt in het Amphia Ziekenhuis. Speciaal voor kinderen en hun ouders houdt Amphia samen met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) deze glutenvrije dag op locatie Langendijk in Breda. De markt begint om 10.30 uur en duurt tot 13.30 uur. Verspreid door het ziekenhuis staan deze dag verschillende kraampjes met informatie en glutenvrije producten, om te kopen én te proeven. Daarnaast zijn er lezingen en kun je vragen over glutenintolerantie stellen aan deskundigen. Voor de jonge kinderen is er een knutselhoek en voor de oudere kinderen draait Amphia een film. Meer informatie: www.amphia.nl


Maandelijkse informatiepagina van

Rabobank De Zuidelijke Baronie

Rabo Rondom November 2012 Volg ons op twitter: @RaboDZB

M aak op eenkans e-read er t.w.v. � 139,ww

Ledenblad Dichterbij vernieuwd

Geef uw mening!

w.rabo ba

nk.nl/

dzb

Op 30 november verschijnt de nieuwste uitgave van Dichterbij. Dit keer is ons ledenblad door Rabobank Nederland in een nieuw, fris jasje gestoken. De vormgeving is moderner en het formaat is groter. Inhoudelijk is het nog steeds een goede mix van landelijke en lokale artikelen. Het blad biedt nu meer mogelijkheden voor diepgaande interviews en fotografie. Dus nog leuker om te lezen! Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar uw mening over de vernieuwde Dichterbij. Daarom houden we een lezersonderzoek. Doet u mee? Ga vanaf 30 november naar www.rabobank.nl/dzb en maak kans op een e-reader t.w.v. ¤ 139,-. Reageren is mogelijk tot 17 december 2012.

WeekkaleNDeR actIe

deCeMBer 2012

Levende kerststaL 15 eN 16 DecembeR IN Het ceNtRum VaN cHaam In december is het weer zo ver: het centrum van chaam wordt dan opgesierd met een levende kerststal. Heeft u altijd al eens op een kerstkameel willen rijden? dan is dit uw kans! Op zaterdag 15 december tussen 15.00-18.00 uur en op zondag 16 december tussen 14.00-18.00 uur kunnen de eerste vijftig personen op vertoon van de bon uit de Weekkalender 2012 een gratis ritje maken. We wensen u alvast veel plezier.

Nu een huis kopen. Ja of nee?

In de huidige woningmarkt is iedereen op zoek naar zekerheid. een hypotheek en alles wat daarbij komt kijken, is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Daarom geven wij ons antwoord op uw woonvragen. Daarmee krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke mogelijkheden, zodat u beter kunt afwegen wat voor u een goede keuze is.

Rabobank geeft antwoord op uw woonvragen. Ga naar rabobank.nl/dzb

Rabobank. Een bank met ideeën.

rabobank de Zuidelijke Baronie

blijft lokale wielersport steunen Onlangs heeft Rabobank Nederland aangegeven zich per 31 december 2012 terug te trekken als sponsor van de professionele wielerploeg. Natuurlijk riep dit in onze lokale gemeenschap vragen op. Want wat doet Rabobank De Zuidelijke baronie met de sponsoring van lokale wielerevenementen? Directeur Particulieren Marja Blankman heeft tijdens een interview in de Rucphense Bode daar antwoord op gegeven: “Wij blijven het komende jaar de wielersport op lokaal niveau ondersteunen. De Rabobank blijft partner van de Nederlandse wielerunie KNWU en ondersteunt daarmee de amateur-

Ledenvoordeel In het weekend van 9 en 10 maart 2013 kunt u opnieuw de Rabobank ledendagen bezoeken in de efteling. beleef samen met familie of vrienden een sprookjesachtige dag vol wonderlijke vertelsels en sensationele attracties. Geniet van spetterend live-entertainment bij de Sprookjesbosbewoners, het sprookje ‘Feetje en de kluis’ of de nieuwe watershow aquanura. Vergeet ook niet het spektakel van Raveleijn bij te wonen. en natuurlijk mag u de strijd met Joris en de Draak ook niet missen. De efteling blijft verbazen! kaartjes kosten �15,- per persoon kinderen tot en met drie jaar zijn gratis. tickets zijn beschikbaar vanaf maandag 10 december via www.rabobank.nl/dzb.

sport als breedtesport. We hebben met diverse verenigingen voor 2013 nog sponsorcontracten lopen. Deze organisaties zijn dan ook ingelicht dat daar niets aan verandert. Voor de langere termijn zullen we nog met hen in gesprek gaan, zodat wij het sponsorbeleid kunnen vormgeven aan de gewijzigde omstandigheden.

Het is nu in ieder geval nog niet aan de orde om deze evenementen niet meer te ondersteunen.”

r ab

Leden o in de edagen fteling meer in www.r formatie aboba nk.nl/d zb

Wees er snel bij want op=op!

Wilt u reag eren o f heeft u vrag en: Rabobank De Zuidelijke Baronie, Postbus 11, 5110 AA Baarle-Nassau mcc@d zb.rab oban k.n l t w itte r : @R ab oDZB te l.: ( 013) 507 40 00


actualiteit

‘Ondersteuning verhoogt kwaliteit leven en neemt druk weg bij mantelzorgers’

Huiskamerproject straks ook in andere dorpskernen ZUNDERT - Het in 2010 gestarte Huiskamerproject Achtmaal is zo’n succes dat het wordt uitgerold naar andere kernen in de gemeente Zundert. Dat melden wethouder Marjon de Hoon-Veelenturf en Leshly Konings, directeur van de Stichting Welzijn Zundert (SWZ). DOOR ADDO SPRANGERS Omdat de deelnemende samenwerkingspartners (naast SWZ zijn dit Surplus Welzijn, Avoord Wonen en De Wierenbos) bereid zijn vanuit maatschappelijk oogpunt een financiële veer te laten, kunnen de nieuwe huiskamers kostendekkend draaien. In Nonnekeshof in Zundert is inmiddels een start gemaakt. De komende maanden volgen Rijserf in Rijsbergen (december), De Willaert in Zundert (januari) en De Wierenbos in Wernhout (maart). Kostendekkend De aandacht voor de eenzaamheidsproblematiek onder ouderen, die óók op het platteland voorkomt, leidde in het najaar van 2010 tot de start van het Huiskamerproject Achtmaal. “Een groot succes,” aldus wethouder Marjon de Hoon-Veelenturf. “De ondersteuning die senioren via het Huiskamerproject wordt geboden verhoogt niet alleen de kwaliteit van het leven, het neemt óók de druk weg bij mantelzorgers.” Er werd echter één belangrijk probleem geconstateerd: het project bleek niet kostendekkend. Daar was zelfs een eigen bijdrage van vijftien euro per deelnemer - de Nachtegaal in Achtmaal trekt elke vrijdag zestien deelnemers - niet tegen opgewassen. Met de beëindiging van de subsidie van de Provincie Noord-Brabant per maart 2013 in het vooruitzicht moest dus worden

gezocht naar andere middelen. Niet alleen om het Huiskamerproject Achtmaal te kunnen continueren, maar ook om het project kostendekkend te kunnen uitrollen naar andere kernen in de gemeente Zundert. Vindplaatsen Dankzij de krachtenbundeling van projectleider SWZ, Surplus Welzijn, Avoord Wonen en De Wierenbos wordt dat doel de komende maanden gerealiseerd. Leshly Konings, directeur van SWZ: “Het Huiskamerproject is ooit op basis van het IDOP Achtmaal begonnen en draait - zeker voor de deelnemers - met succes. Samen met de samenwerkingspartners hebben we bekeken waar de kosten vooral in zitten. Het gaat dan om onder meer zaalhuur, activiteitengelden, maaltijden en commerciële tarieven voor consumpties. Zouden we alles op de ‘oude manier’ doorzetten, dan zou elke deelnemer minimaal 12, 50 euro extra moeten betalen. Een kleine dertig euro per deelnemer per keer is voor de kwetsbare doelgroep die we willen bereiken veelal niet op te brengen. Het moet niet duurder worden, het moet juist laagdrempelig blijven. Het Huiskamerproject Achtmaal is in eerste opzet ‘beschermd’ weggezet. Dat gaan we nu niet doen. Bewoners van woon-zorgcomplexen krijgen straks buitenstaanders binnen met wie ze ‘iets’ moeten. Dat is heel leuk, zagen we al in Nonnekeshof.” Verder

Leshly Konings, directeur van projectleider SWZ: ‘Inzetten op laagdrempeligheid’

is er volgens Leshly Konings nog een bijkomend voordeel. “De huiskamers worden ook vindplaatsen om mensen informatie te kunnen verschaffen, bijvoorbeeld over de AWBZ.” Faciliteren Zoals gezegd laten de verschillende organisaties laten nu een financiële veer en kiezen zij bewust voor de inwoners van

de gemeente Zundert. Leshly Konings: “Zo heeft SWZ met de verschillende instellingen gunstige afspraken gemaakt over de huurprijzen. De Wierenbos bijvoorbeeld levert bijvoorbeeld consumpties zonder winstoogmerk. Daarnaast worden de activiteiten begeleid door vrijwilligers van de instellingen. De organisaties zijn daarbij wel faciliterend als het gaat om het oplossen van mogelijke problemen.

FOTO ADDO SPRANGERS

Dat houdt in dat de aanwezigheid van een professionele activiteitenbegeleider niet per se noodzakelijk is, maar dat hij wel is te consulteren.” Bij het uitrollen van het Huiskamerproject wordt gemikt op maximaal vijftien deelnemers per locatie. “Is een bepaalde locatie vol, dan hopen we potentiële deelnemers via onze integrale samenwerking een vervangende locatie te kunnen aanbieden,” aldus Leshly Konings.

Oudste buurtgenoot ontvangt eerste exemplaar jubileumboek

Buurtschap Molenstraat stelt historie te boek ZUNDERT - Waarom Buurtschap Molenstraat juist nu haar 75e verjaardag viert, is eigenlijk een raadsel. Verschillende bronnen berichten tegenstrijdig over het ontstaan van de buurtschap. Het eigen archief bood geen relaas; dat ging in de jaren ‘70 samen met Hotel van Hassel in vlammen op. Na een uitgebreide zoektocht, heeft Molenstraat haar archief in ere hersteld. En samengevoegd in een 161 bladzijden tellend jubileumboek. DOOR MANOEK MAAS Afgelopen zaterdag hielde de buurtschap in Café-Zaal Victoria een jubileumrecep-

tie en boekpresentatie. In een volle zaal kreeg Jeanne Vlassak (89) als oudste buurtgenoot het eerste jubileumboek uitgereikt. “Een memorabel moment,”

zo sprak voorzitter Ruud Hereijgers van Buurtschap Molenstraat. “Het is bijzonder dat juist Jeanne Vlassak het eerste boek in ontvangst mag nemen. Zij was 76 jaar

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO MANOEK MAAS

www.internetbode.nl

De familie Vlassak - met drie generaties aan fanatieke corsobouwers - toont hetjubileumboek.

geleden betrokken bij het allereerste bloemencorso. Dankzij haar, en vele anderen, hebben wij dit mooie evenement in ons dorp. Een evenement wat zich kenmerkt door haar saamhorigheid. Alle lagen van de bevolking verbinden zich in het corso. En zo ook in onze buurtschap. Spanning Het jubileumboek van Buurtschap Molenstraat staat bol van bijzondere verhalen en fijne weetjes. Wat valt te denken van de groep bouwers die in de jaren ‘50 op corsomaandag met wagen en al naar Wuustwezel vertrekt. Om - zoals het boek vertelt - een bezoek te brengen aan ‘Dikke Lien’, een stripclub dan wel hoerentent. Ook had het niet veel gescheeld of Molenstraat was vandaag de dag twee keer zo groot geweest. Maar door uitbreiding van de buurt - er werd in die tijd volop gebouwd - ontstond er een tweestrijd. Olav Den Ridder, een van de schrijvers van het jubileumboek, vertelt: “Eind jaren ’50 betalen de rijke middenstanders uit de Molenstraat flink wat contributie, maar zijn niet vaak in de corsotent te vinden. De bewoners uit de nieuwbouwwoningen hebben het minder breed, maar zijn bloedfanatiek. Dit levert tijdens een evaluatieavond van de contributierondgang zoveel wrijving op in het bestuur, dat het nieuwe deel van de buurtschap in 1959

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

plannen maakt om zich af te scheiden. Zij verenigen zich in 1960 in een nieuwe buurtschap: Tiggelaar ‘Hij mot af’ De zoektocht naar het verleden van Buurtschap Molenstraat was ‘een flink karwei’, zo vertelt Den Ridder. “Menig archief, buurtgenoot en drukwerk is geraadpleegd. We hebben het boek gemaakt met slechts negen man. Stuk voor stuk buurtgenoten.” Met een ware corsomentaliteit ging de groep te werk. “We leefden echt naar de deadline toe. De laatste dag leek net corsozaterdag. Iedereen had een ‘hij-mot-af’ gevoel,” aldus Den Ridder. Het resultaat is een strak en modern jubileumboek, typerend voor de stijl van de wagens van Buurtschap Molenstraat. Zo’n driehonderd foto’s illustreren het drukwerk. De titel luidt ‘Mijn Buurt’, verwijzend naar het lijflied van de buurtschap. Of - zoals de Molenstraters beweren - de allereerste echte ‘Corsong’ ooit.

Jubileumboek

Het jubileumboek van Buurtschap Molenstraat is te bestellen via jubileumboek@buurtschapmolenstraat. nl of te koop bij Römer Koken en Tafelen aan de Molenstraat 33 in Zundert. Kosten zijn 24,95 euro per stuk.

Volg ons op Twitter: @ZundertseBode.


G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

WILT U OOK

in de du re iets mee , donkere maan r te best eden he den Twijfel bben? nie

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Roosendaalse Goudbank

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

Binnenkort ook een filiaal in Bergen op Zoom

t langer. Kijk in t doosje uw lade met oud e sierad en!

voor hé

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

Wassenaarstraat 44, 4611 BW Bergen op Zoom

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

47

NAAR KEUZE ELBIEFSTUKSPIES 250GR VLEESASS PIES - KOG VARKENSHA N - KALKOENHAASSPIES RTE SOO DIV. VIS

49 5. 1kg en pp la er nd ru re ge ma Zorgverzekering met korting! Informeer naar de mogelijkheden. 1. runderbiefstuk ½kg Voor al uw Koen verzekeringen. Beenackers Voor advies,kippenvleugels 2kg info en/of offertes kunt u ons bellen. 1. kalkoenfilet 1kg Koen Beenackers 0. varkensschnitzels 1kg ... vertrouwd zaken doen

. . . vertrouwd zaken doen

Vestiging Zundert Het Laar 1, 4881 DS Zundert Tel. 076 - 5971700, Fax 076 - 5972879 koen@sweere.nl www.sweere.nl

Vestiging Zundert Het Laar 1, 4881 DS Zundert antiek | (streek)sieraden | Postbus design 80, | kunst | verzamelingen | inboedels 4750 AB Oud Gastel Tel. 076- 5971700, Fax 076- 5972879 Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze info@sweere.nl www.sweere.nl

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling

rollade, stesuk of lapj

alle soorten

49 4. 99 4.

snijworst 150gr 29 bourgondische vleessalade 150gr 75 rauwe ham aan 't stuk gerookt/ongerookt 100gr 99

originele hamfricandeau kg 4.49 runderkogelbief ½kg 4.99 verse erwtensoep 1ltr 3.98 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

op dinsdag 18 en woensdag 19 december VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Legerdump -vintage kleding, jassen, bontmutsen, schoenen, tassen, munitiekisten(hout of metaal), retrolampen, outdoor en schietsport artikelen etc.

Heel veel leuke originele december cadeau’s Bestel online of kom langs

www.dumpcompany.com Katerstraat 71a

4881 AP Zundert

Als u deze advertentie uitknipt krijgt u 10% korting op één artikel naar keuze in onze winkel. Kijk voor de openingstijden op onze site. Wie pleegde het verraad? Het boek vertelt het verhaal. De strijd tussen de post op de Vloeiweide in Rijsbergen (onder Breda) en een overmacht aan Duitse soldaten en landverraders duurt liefst twee uur. De post verdedigt zich heroisch, na een maand verzetswerk voor de naderende geallieerden te hebben verricht. Rinie Maas beschrijft het gevecht van incident naar incident. Nog nooit werden verzetshandelingen zo minutieus vastgelegd, dankzij jarenlang nauwgezet onderzoek in archieven en interviews met tientallen betrokkenen in Breda, Oosterhout, Etten-Leur en Zundert. Daardoor geeft het boek antwoord op vragen die al lang leven.

Tekst: 176 pagina’s, inclusief supplement herdenkingen Beeld: 150 foto’s. Drie katerns gecategoriseerde foto’s: 1. Neefs, 2. Strijd, 3. Herdenking

www.vloeiweide.nl h et bo ek is v er kr ijgb a a r bij: Drukkerij vorsselmans | bredaseweg 26 | Zundert


actualiteit

Column

Intocht goedheiligman verloopt wederom niet vlekkeloos

Warm onthaal voor Sinterklaas ZUNDERT - Een aankomst per stoomboot, paard, wagen, bus; niets is Sinterklaas te gek. Maar zondagochtend leek de goedheiligman het in Klein Zundert wel heel bont te maken. Terwijl de zwarte pieten een enorme landingsbaan op het Jan Koekenplein tekenden, keken alle gespannen kindergezichtjes de lucht in: “Zou de Sint per helikopter aankomen?” vroegen de jonge dorpsbewoners zich af. Maar alle verwachtingen ten spijt, arriveerde de sint per cabrio. Zijn helikopter bleek stuk.

Addo Sprangers

Surprise

U kent ‘m vast wel, het spotje dat waarschuwt tegen het fenomeen phishing. Overal - op straat, op het dak, in de tuin - lopen louche kerels rond die met een hengel lopen te vissen naar wachtwoorden, bankgegevens en credit card nummers. Voor degenen die er intuinen, wacht een onaangename verrassing. Met de afgetroggelde of gejatte gegevens immers kan het geboefte binnen no time uw rekening plunderen om er - misschien zelfs wel aan de andere kant van de aardbol - een gezellig dagje shoppen van te maken. Een vervroegd Sinterklaasfeestje houden op kosten van een ander, om het zomaar eens te noemen. Cybercrime loont dus, zo lijkt het. Het afgelopen week door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bekendgemaakte bericht dat de fraude met internetbankieren in de eerste helft van dit jaar met 14 procent is toegenomen in vergelijking met de tweede helft van vorig jaar, wijst in ieder geval in die richting. De meeste hackers beginnen voor de lol. Gewoon even kijken of een systeem te kraken is. Hoe ingewikkelder de beveiling, hoe groter de uitdaging. Ik ken iemand die op die manier als werknemer bij een of ander ministerie is beland. Alsof een headhunter je benadert omdat je wel heel erg goed bent in je vakgebied. Toegegeven: als je zelfs sites van de overheid weet te kraken, heb je wel wat in je mars. Bovendien vang je de spreekwoordelijke boeven het beste met boeven en dat is in de digitale wereld niet anders. Andere hackers houden er zo hun eigen sollicitatiewijzen op na: ze kraken een website en bieden vervolgens hun diensten aan om jouw bedrijf of organisatie daarvan in de toekomst te vrijwaren. Eigenlijk mag je dus een soort beschermgeld betalen, al worden in dit geval niet meteen je beide benen gebroken door twee breedgeschouderde vechtersbazen die een dergelijk verzoek kracht komen bijzetten. Met cybercriminelen is het net als met ‘traditionele’ boeven: je hoopt dat ze aan je huis - en in dit geval aan je computer - voorbijgaan. Wil je geheimen bewaren, mijdt dan de digitale snelweg. Afgelopen week hebben we ouderwets lootjes getrokken voor de surprises tijdens het Sinterklaasfeest: briefjes in de koektrommel en vervolgens het door jou getrokken briefje onvindbaar verstoppen. Knappe hacker die bij ons de namen weet te ontfutselen.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Zundertse Bode Zundertse Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Charles Luijten, Manoek Maas, Mieke van Meer Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans

Tijdens zijn eerste weekend in Nederland bracht Sinterklaas meteen een bezoek aan Zundert en Klein Zundert.

DOOR MANOEK MAAS Het lijkt wel of er een vloek rust op de intocht van de goedheiligman. Waar hij een dag eerder tijdens de officiële aankomst in Roermond zonder zijn vertrouwde pakjesboot arriveerde, verliep ook de intocht in Klein Zundert en Zundert niet zonder slag of stoot. Doordat de helikopter technische mankementen vertoonde, regelden de pieten op het nippertje een cabrio om de Sint in te vervoeren. Blijkbaar hadden de knechten de route naar Klein Zundert onnauwkeurig uitgestippeld, want de eindbestemming werd niet in één keer gevonden. Gelukkig was een aantal pieten paraat op het Jan Koekenplein. Gewapend met headset en landkaart wisten ze - met hulp van de aanwezige kinderen - de Sint naar het juiste adres te leiden. Traktatie De kinderen uit Klein Zundert waren allesbehalve teleurgesteld over deze aankomst.

Sluittijden Advertenties dinsdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Luid zingend gaven ze de Sint een warm welkom. Verschillende sinterklaasliedjes als ‘Zie gids komt de stoomboot’ en ‘Zie de maan schijnt door de bomen’ passeerden de revue. Ook wethouder Marjon de Hoon was speciaal aanwezig in het kerkdorp om een woordje te spreken tot de goedheiligman. Verlanglijstjes, tekeningen en andere creaties werden massaal door het kroost ingeleverd. Gelukkig werd niemand met lege handen naar huis gestuurd; ieder kind kreeg een snoeptraktatie en een Spaans mandarijntje toe. Rondrit Onder muzikale begeleiding van de Koninklijke Harmonie Nut en Vermaak stapte de Sint ’s middags in zijn koets om een tour te maken door Zundert. Met een feestelijke rondrit deed hij de Klein Zundertseweg, Veldstraat, Prinsenstraat, Nachtegaalstraat, Lijsterstraat, Wernhoutseweg en Molenstraat aan. Onderweg zwaaide hij

FOTO MANOEK MAAS

naar de enthousiaste menigte en drukte veel kinderen de hand. Ondertussen lieten de pieten met hun strooigoed een spoor aan pepernoten en suikerhartjes na. Rond drie uur arriveerde Sinterklaas met zijn gevolg bij het CultuurCentrum, waar tientallen kinderen vol verwachting stonden te wachten. Burgemeester Leny Poppe-de Looff was één van de aanwezigen onder het massaal toegestroomde publiek. Ze heette de kindervriend persoonlijk welkom en gaf aan ‘erg verheugd’ te zijn dat de Sint ook dit jaar weer een bezoek bracht aan het dorp. Eén voor één mochten de kleintjes Sinterklaas de hand schudden, hun tekeningen overhandigen en even op schoot zitten. En natuurlijk werden ook hier alle kinderen beloond met een zoete lekkernij. Surf voor meer foto’s van de intocht van Sinterklaas naar www.internetbode.nl

Mooi ontvangst Sint in Rijsbergen

Puzzel week 47

De oplossing van deze puzzel is in week 48 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

RIJSBERGEN - Het Sinterklaascomité en zijn medewerkers deden er zondag alles aan om Sint Nicolaas groots en warm te onthalen. De goede Sint werd door burgemeester Leny Poppe-de Looff op het bordes van het voormalig gemeentehuis van Rijsbergen ontvangen. Daar zag het niet alleen zwart zag van de Pieten maar ook van Rijsbergse ouders en hun kinderen. De laatste mochten hierna in Koutershof allemaal persoonlijk hun wensjes kenbaar maken bij Sint Nicolaas en kregen een snoepzak. Een in alle opzichten geslaagde dag dus voor de Rijsbergse kids. FOTO CHARLES LUIJTEN PAGINA 5


Aan wie Alice Vlekke haar leven te danken heeft!

‘Het geheim van villa Vloeiweide’

Geslaagde exploquiz en Exploditie Robinson kamp

RIJSBERGEN - Het geheim van de villa Vloeiweide. Zo omschrijven we het feit dat een hoge Duitse commandant, RIJSBERGEN - Vrijdagavond 9 novem- voor de eilandraad, alle explo’s mochten naar eerst nu bekend is, de eigenaresse van de villa, Alice Vlekke, tijdens opdoemende moeilijkheden de hand ber was het bij Scouting Rijsbergen één stem uitbrengen. De meeste stemweer tijd voor de jaarlijkse exploquiz. men gingen hierbij naar Sara en zij was de boven het hoofd heeft gehouden.

Villa Vloeiweide.

DOOR RINIE MAAS Is de villa Vloeiweide dicht bij de herdenkingsplek een oord geweest van geruchtvorming en verdachtmaking, na de oorlog? Kwamen er Duitse officieren voor een gezellig onderonsje? Jazeker! Kwam pastoor Verbunt van Rijsbergen er? Jazeker, hij was er vóór 18 februari 1943 al gast aan huis ter voorbereiding van de doop van Willem Bouwman - haar tweede echtge-

Boek

Het boek ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’ geeft nog veel meer onvermoede inkijkjes in de complexiteit van het drama. Het boek beleeft een herdruk in verband met wachtenden en nieuwe afnemers voor Sinterklaas en Kerstmis. Het boek is nog - beperkt - verkrijgbaar aan het hoofdkantoor, Bredaseweg 26, Zundert en digitaal via de website www.vloeiweide.nl

note - van protestants naar rooms-katholiek christendom. Was er enige afstand tussen haar en de post Vloeiweide? Totaal niet! Broer Touw knapte er, voordat de post operationeel werd, klusjes op. Jan Nelissen uit Oss was er in dienst als pikeur om de paarden te verzorgen. En toen de post op de Vloeiweide er zat, liep Paul Windhausen er in en uit. Zijn problemen met gevangen genomen Princenhaagse personen, die verdacht werden van spionage werden opgelost door ze, met verbod om zich buiten te tuin te begeven, in de villa vast te houden onder nauwlettend toezicht van Alice Vlekke en de bij haar in dienst zijnde Toos Neefs. Sleutel Alice verzorgde maaltijden voor de etenhalers van de post: Frie Renard en Miel Neefs. De gastvrijheid die de Duitsers genoten bij de open haard, die te hard trok, waardoor in 1950 het rieten dak vlam vatte waardoor de villa afbrandde, is één ding dat na-echoot. De steun aan de post die de onderzoekers bekend is is het tweede ge-

FOTO ARCHIEF RINIE MAAS

geven. En wat is nu het geheim waardoor villa Vloeiweide ongemoeid kon blijven? Dé sleutel hiervan rust bij de moeder van Alice Vlekke. Pas nu geeft Hans Henkes opening van zaken in de Engelbrecht van Nassau dat haar moeder aan de Baronielaan een hoge Duitse officier ingekwartierd had. Uit zijn verhaal blijkt dat deze man, als blijk van waardering, voor de goede zorgen, moeilijkheden voor Alice Vlekke hard de kop heeft ingedrukt. “Aan haar dankte zij haar leven,” aldus Hans Henkes.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Waar kan ik terecht met klachten over producten en voeding? ZUNDERT - Als u een klacht heeft over een product of een voedingsmiddel kunt u dit melden bij de Warenklachtenlijn van de Nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). De NVWA houdt toezicht op de veiligheid van voedsel en producten en het welzijn van dieren. Klacht indienen Bij voorkeur meld u uw klacht via het klachtenformulier op de website van de NVWA. Het adres van de website is www.vwa. nl. Klik rechts op de categorie waar u een klacht over heeft en vul het formulier in.

U kunt uw klacht ook telefonisch melden. Het telefoonnummer is 0800-0488. Dit nummer kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week gratis bellen. Wanneer u uw klacht liever per e-mail indient kunt u de e-mail sturen naar info@vwa.nl. Voedselvergiftiging De NVWA moet bij voedselvergiftiging gelijk actie ondernemen. Klachten over voedselvergiftiging kunt u daarom alleen telefonisch doorgegeven. Klachtenafhandeling NVWA De NVWA onderzoekt elke klacht die u

telefonisch of via internet meldt. U krijgt altijd informatie over de resultaten van het onderzoek. Als uit onderzoek blijkt dat een product of levensmiddel direct gevaar oplevert, laat de NVWA het product uit de handel nemen. Sociaal Raadsliedenwerk Inloopspreekuren: Dinsdag 13.30-16.00u, woensdag 9.30-12.00u, donderdag 9.3012.00u. Welborg 9, Zundert. Tel. alleen tijdens spreekuur 076-5971554. E-mail: sociaalraadslieden@surpluswelzijn.nl

Caritas ondersteunt Choto Tara ZUNDERT - Caritas ondersteunt graag mensen die zich met hart en ziel inzetten om omstandigheden van anderen te verbeteren. Jaarlijks besteden we bijzondere aandacht aan projecten door of voor jongeren die binnen onze eigen gemeente zijn opgestart. Dit jaar vragen we uw aandacht voor Choto Tara waar Sandra Mutsters en Eric Jan Dunk uit Klein Zundert zich voor inspannen.

Choto Tara zet zich in voor kinderen en jongeren met een verstandelijke en/of fysieke beperking in Bangladesh. Want zij hebben net als alle andere kinderen recht op aandacht, warmte en toewijding. Recht op een menswaardig bestaan waarin ze zich kunnen ontwikkelen. Recht op een volwaardige plaats in de samenleving. Hiervoor is het zelfstandigheid, educatie en het leren van een beroep van groot belang. Choto Tara is een kleine organisatie die nu vijf dagcentra heeft waar vier dagen per week kinderen en jongeren

verwelkomd worden. De kinderen krijgen een eenvoudige, doch voedingsrijke maaltijd tussen de middag. Ook krijgen ze aangepast aan hun niveau en mogelijkheden training in gewoon algemeen dagelijks leven, muziekles en handvaardigheid aangeboden. Om de drie maanden veranderen de programma’s een beetje, zodat het een uitdaging blijft voor de kinderen en de begeleidsters. Naast de vijf dagcentra is er onlangs een werkplaats geopend. Deze is echter nog niet in gebruik omdat het gebouw nog niet helemaal af is. Circa 10 kinderen leren hier naaien, houtbewerking, sieraden maken etc., zodat ze in de toekomst mogelijk wat geld kunnen verdienen. Omdat veel deelnemers aan de dagcentra uit zéér arme gezinnen komen, ondersteunt Choto Tara deze gezinnen met medicijnen en iedere maand 150 kg rijst voor mensen die zelf het eten niet kunnen betalen. Omdat de reistijd soms erg lang is krijgen de moeders vaak de riksja vergoed. Ook

zijn er gesprekgroepen voor de moeders die een kind hebben met een verstandelijke beperking. De problematiek is vaak groot, want door de armoede zijn de kinderen vaak ernstig ondervoed, waardoor er weer andere problemen ontstaan. Sandra en Erik-Jan hebben dan ook veel plannen voor de toekomst en nodigen u uit om deze hulp samen te bieden. De mensen achter de stichting kunnen het u nog veel beter vertellen en gaan dat ook doen. In de komende twee weekeinden zullen zij tijdens de kerkdiensten over hun werk en het grote belang daarvan vertellen. Laat het ook u raken, kom luisteren en geef gul: 24 november Zundert, 25 november Rijsbergen, 1 december Achtmaal en Wernhout en 2 december Klein-Zundert. De opbrengst van de Caritascollectes tijdens deze vieringen komen volledig ter beschikking van Choto Tara. U bent van harte uitgenodigd. Meer info: chototara.com. Rabobank: 1279.76.752. PAGINA 6

Met een ouder-, aanhang-, leiding- en exploteam werd er volop naar liedjes geraden, antwoorden gezocht en aangemoedigd voor de meeste punten op de ‘Ik hou van Holland’-draaischijf. Aan het einde van de avond werd bekend gemaakt dat na 4 jaar eindelijk de ouders de beker mee naar huis mochten nemen! Voor de explo’s ging het die avond verder, zij plakte er een weekend aan vast, dit stond in het teken van Exploditie Robinson. Om 00.00 precies kregen de explo’s te horen een vuur te maken en dit brandend te kunnen houden tot de volgende middag 14.00 uur. Het weer zat niet mee dus was het nog spannend, maar uiteindelijk bleef het vuur nog veel langer branden. Verder waren er nog proeven waar kennis, kracht, conditie en uithoudingsvermogen werd getest. Na een verdiende maaltijd was het tijd

beste speler. Na een geweldige zaterdag en twee te korten nachten, was het zondag toch tijd om alles op te ruimen en weer lekker naar huis te gaan. Ben jij tussen de 15 en 18 jaar en heb je ook zin om zelf te bepalen wat voor programma je maakt? Kijk dan eens op www.scoutingrijsbergen.nl

Tonpratersgala de Toekomst in Achtmaal ACHTMAAL - Heel veel liefhebbers kijken reikhalzend uit naar het zesde Tonpratersgala in Café-Zaal de Toekomst in Achtmaal op zondagmiddag 16 december, waar u te gast bent bij Jan en Lia Voermans in hun prachtige zaal aan de Pastoor de Bakkerstraat in Achtmaal. Deze Toptonpraatavond betekent voor de liefhebber van “formidabele onzin”: een schitterende middag lang lachen en gieren en brullen. Heerlijk ontspannen en gezond lachen om niks tot de buikspieren protesteren. De Tonpraters die optreden hebben hun sporen al verdiend in het Tonpraterswereldje, gezien hun grote erelijst, van de diverse kampioenschappen die zij behaald

hebben. Ze zullen alles uit de kast halen om er een dolle boel van te maken. Het is voor de toeschouwers niet nodig iets te weten over dorpspolitiek of plaatselijke toestanden. De zwamverhalen zijn van begin tot eind verzonnen en uit de dikke duim gezogen en gaan over niks. Met o.a. Cees Coolen uit Tilburg als Boer Boeren, Ton Hendrickx uit Gilze Consierge, Bart Keetelaars uit Udenhout als kleermaker, Hans Keeris uit Knechtsel als wielrenner en Peter Ritsema uit Loon op Zand als Opa Doorsnee. Deze toptonpraters staan garant voor een middag lang schuddebuiken. Zondagmiddag 16 december, aanvang 14.00 uur. Entreekaartjes te reserveren bij het de Toekomst, tel. 076-5985391 of e-mail info@ cafedetoekomst.nl.

Landelijke Dag van de Plastische Chirurgie in Amphia ZUNDERT - Na het grote succes van vorig jaar vindt op vrijdag 23 november de tweede landelijke Dag van de Plastische Chirurgie plaats.

Onder het motto ‘De vele gezichten van Plastische Chirurgie’ openen de plastisch chirurgen van het Amphia Ziekenhuis ook dit jaar weer de deuren. Geïnteresseerden zijn tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom op locatie Langendijk om kennis te maken met de veelzijdigheid van het vakgebied. Margot Lemmen, plastisch chirurg in Amphia: “De esthetische kant is slechts een deel van het vakgebied van een plastisch chirurg. Plastische Chirurgie speelt een cruciale rol bij vorm- en functieherstel van delen van het lichaam. Je kunt daarbij denken aan de behandeling van hand- en polsletsels, brandwonden en plastische chirurgie bij huidkanker. Maar ook complexe hoofd- en halschirurgie behoren tot het vakgebied van een plastisch chirurg bijvoorbeeld het reconstrueren van een nieuwe neus.” Juist die veelzijdigheid van het vakgebied willen we graag laten zien tijdens de open dag”, vult plastisch chirurg Thijs de Wit aan. “Daarnaast kunnen bezoekers op deze middag kennis maken met een nieuwe methode van borstreconstructie die sinds kort in Amphia mogelijk is. Bij deze methode wordt geen prothese gebruikt, maar de borst wordt volledig gereconstrueerd met eigen weefsel uit de onderbuik.” Programma open dag U kunt op 23 november de hele middag

terecht op een inloopspreekuur bij een plastisch chirurg die al uw vragen beantwoordt. Daarnaast kunt u kleine ingrepen laten uitvoeren, zoals het verwijderen van een bultje op de huid. Ook worden diverse voorlichtingsfilms getoond, kunt u deelnemen aan een workshop ‘hechten onder de microscoop’ en lezingen bijwonen: •Van 14.00 tot 14.30 uur vertelt plastisch chirurg Margot Lemmen alles over de mogelijkheden voor borstreconstructie. •Van 15.00 tot 15.30 uur geeft plastisch chirurg Wilfred Kolkman uitleg over esthetische chirurgie. •Van 16.00 tot 16.30 uur laat plastisch chirurg Hans de Schipper u de verschillende facetten van handchirurgie zien. Meer informatie De Landelijke Dag van de Plastische Chirurgie is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC). Meer informatie vindt u op www. dagvandeplastischechirurgie.nl. Heeft u een vraag over de open dag in het Amphia Ziekenhuis? Neem dan telefonisch contact op met de polikliniek Plastische Chirurgie: 076-5951043. Plastische Chirurgie in Amphia De maatschap Plastische Chirurgie in het Amphia Ziekenhuis bestaat uit vier plastisch chirurgen die het vak in de volle breedte uitoefenen. U kunt in Amphia dan ook terecht voor allerlei behandelingen op het gebied van hand- en polschirurgie, reconstructieve chirurgie en esthetische chirurgie.


lief en leed

Familieberichten

Vader, een geest zo sterk als een beer Een lichaam, uiteindelijk toch te teer Een wijsheid, niet te evenaren Een wilskracht, haast niet te bedaren Een vechtlust, bijna niet te temmen Alléén iets bovenmenselijks kon dit leven remmen.

Kaartjes, bloemen, troostende woorden, een handdruk en verder alle tekenen van medeleven, waren

Ondanks zijn wilskracht en optimisme heeft hij de strijd niet kunnen winnen. Verdrietig delen wij u mede dat van ons is heengegaan, ons vader, schoonvader, onze trotse opa en opa’koek’

en zijn nog steeds een grote steun voor ons bij het verlies van mijn lieve vrouw en onze moeder

Jan Delcroix

Annet van Hassel

- Johannes Cornelis weduwnaar van

Bedankt.

Maria Delcroix - Kools * Zundert, 26 januari 1927

† Roosendaal, 19 november 2012

Correspondentieadres: Molenweg 1, 4885 KV Achtmaal

Dré, Ron, Aniek en Hein Godrie

José † en Piet Frans en José Maria en Kees Jozef en Miranda Lidia en Peter Bert en Linda Klein- en achterkleinkinderen

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rijsbergen en Zundert. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Zundert Dierenartsenpraktijk Zundert, tel. 076 597 2349. Achtmaal Dierenarts J.C.M. Konings in Achtmaal, tel. 076 598 5663. Rijsbergen Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915, voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Jan is opgebaard in het uitvaartcentrum van Margaret Verbraak, Bergsebaan 104 te Nispen, waar u vrijdag 23 november tussen 15.00 uur en 15.30 uur afscheid van hem kunt nemen. De avondwake vindt plaats op vrijdag 23 november om 19.00 uur in de parochiekerk H. Cornelius te Achtmaal. De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 24 november om 10.30 uur in voornoemde kerk. Aansluitend leggen we hem te rusten op de r.-k. begraafplaats bij de kerk. Gelegenheid tot schriftelijk condoleren voor aanvang van beide kerkdiensten. Ook als u geen kaart heeft ontvangen bent u welkom.

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl het Afscheidshuis

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

Jack, Joke en Rosita.

het begin ingen.

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het en hun laatste meeste is immers geregeld. h is het goed Uitvaartverzorging Jack Mathijssen ie laatste reis. wil niet uw uitvaart, maar uw afnabestaanden scheid regelen. De wensen van de reeds bij leven overledene en de familie staan centraal. Thuis opbaren en verzorgen, of d of begraven samen opbaren in het afscheidshuis, de afscheidszelf bloemen bestellen bij de bloepen ? mist, samen de muziek uitzoeken, kerheid bij de het eucharistieboekje maken, toeor hen is het spraken voorbereiden, zelf de kist grijpende gedragen en eventueel helpen bij het wilsbeschikking begraven. Zo komen we samen tot sen aan en leg(Zorgverlenersnummer: een persoonlijke en90-039475, unieke uitvaart. aangesloten

STOP NU MET ROKEN!!!

●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars!!! Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Zeer succesvol al indoor Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed alle Zorgverzekeraars bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) behandelingen Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3 therapeuten ag 31 maart en zondag 1 april. 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten ●● Geen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos was het vijf ● datextra Jack Mathijssen begon als Uitgeleden Geen kilo’s en pijnloos 3 behandelingen van 20 minuten Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ●jaarLuxopuncture ook: is het bedrijf een begrip geworden. Samen met het team AFVALLEN, BURN-OUT stukje eigenheid  woord “Uniek” komt dan ook Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT en uniciteit. Geen Dat extra kilo’s en pijnloos ● Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, VERMOEIDHEID er niet gekozen is voor woorden alsook: Uitvaartcentrum of Mor-MIGRAINE, Afscheidshuis”. Een om samen te komen, te rouwen, afDEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  plek Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, VERMOEIDHEID igen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, wantAlle een auladienst op MIGRAINE,

mogelijkheden. een “bakske troost”.

Thebe Thuiszorg Zundert, voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten, gratis uitleen- en verhuurartikelen. Bel overdag (06) 51253857 of na 18.00 uur (06) 46725211. Mail zundert@thebe.nl

• U kunt terecht voor het lenen, huren of aankopen van zorghulpmiddelen voor alle fasen van het leven • Maar Vitaal doet meer!

Uw thuiszorgwinkel voor Breda en omstreken • Vitaal levert ook hulpmiddelen om gezond en

Daylight Power Slingerweg 87 4814 AZ Breda 088 - 0300500

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Riool of afvoer verstopt?

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

JOHN

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe met garantie

Vagevuurstraat 5 Zundert

ons mee!

Tussen 11.00u.–17.00u. U welkom op de Rucphenseweg 31, Tussen 11.00u - 17.00u bent U welkombent op de Rucphenseweg 31, 4882 KB Zundert. 4882 KB Zundert.

Naast een hapje en een drankje kan men op deze dag een gratis proefnagel of een Naast een hapje en een drankje kan men op deze dag een gratis mooie make-up laten aanbrengen. Maak je een afspraak op deze feestelijke dag, proefnagel of eenbehandeling mooie make-up laten aanbrengen . En maak je ee dan krijg je 35% KORTING op je eerste naar keuze!

afspraak op deze feestelijke dag dan krijg je 35% korting op je eerste behandeling naar keuze!

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

• U kunt direct naast de ingang Gratis parkeren!

AG 1 DECEMBER 2012 RD TE ZA op Op zaterdag 1 december 2012 is de opening van nagelsalon Mania opening van nagelsalon Beauty is de Beauty Mania.

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

Reinigingsservice

149.95

• Kom kijken en verbaas u over ons assortiment aan hulpmiddelen van bestek tot rollator, van sta-op fauteuils tot scootmobielen. We beschikken over een ruim assortiment aan braces en bandages en artikelen voor de professionele gebruiker

met eest Fmet Feest ons mee!

Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

Dre Wit (‘t) goed

169.95 NU

actief te blijven

www.beauty-mania.nl • tel. 06-21711303 PAGINA 7

www.beauty-mania.nl / tel. 06-21711303


Harmonie Nut en Vermaak

Jubilarissen worden in het zonnetje gezet

Adjo van Opdorp, Loes van Cauter-van Overveld en Hans van Overveld samen 120 jaar lid van Harmonie Nut en Vermaak.

ZUNDERT - Op zaterdag 24 november worden tijdens het jaarlijkse teerfeest van Harmonie Nut en Vermaak Loes van Cauter-van Overveld, Adjo van Opdorp en Hans van Overveld in het zonnetje gezet. Samen zijn zij 120 jaar lid van Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak, wat elk goed is voor 40 jaar lidmaatschap. Dit jaar bestaat de harmonie Nut en vermaak 170 jaar. Drie leden, Loes van Cauter-van Overveld, Adjo van Opdorp en Hans van Overveld vieren dit jaar hun robijnen jubileum. Bij veel bedrijven en verenigingen is het steeds minder van zelfsprekend dat mensen zich voor 40 jaar binden aan een organisatie. 40 jaar lid van een vereniging, muziek maken en jezelf ergens voor inzetten is echt wel bijzonder. In een gesprek memoreren de jubilarissen dat er best wel een heleboel verandert is in de laatste 40 jaar. Adjo vertelt “Vroeger kregen de nieuwe leden les van de oudere leden, er werd geleerd wat de grepen waren op een instrument, het lezen van noten had weinig prioriteit”. Tegenwoordig is de aanpak met leraren, dirigenten en het maken van toetsen veel professioneler. Ook werd er veel meer uitgerukt, een 50

jarig huwelijk was in die periode nog iets heel bijzonders. Lid zijn van een vereniging was iets bijzonders, als er iets te doen was werd daar vrij voor genomen. “tegenwoordig is dat anders, iedereen is druk en het is niet vanzelfsprekend dat iedereen er altijd is”. Hans zet uiteen welke activiteiten ontplooit werden om de schooljeugd te enthousiastmeren voor het maken van muziek. Aan tafel wordt gesproken en gelachen over verschillende activiteiten zoals

de concerten, het uitrukken en natuurlijk het dauwtrappen. Wat iedereen bindt en altijd blijft is de gezelligheid, het plezier hebben in het muziek maken, samen met een groep mensen iets moois produceren. Muziek is er bij de familie van Overveld met de paplepel ingegoten. Pa Piet van Overveld nam zijn kinderen mee naar de harmonie en liet ze kennis maken met muziek. Hans verteld dat hij al heel vroeg begonnen is met drummen, officieel lid werd je echter pas al je 16 jaar was. Op papier is Hans dus 40 jaar lid maar in de praktijk al een flink aantal jaren langer. Adjo is op de ledenlijst gekomen toen hij 14 was en met het A-orkest mee ging spelen maar Adjo speelt al 42 jaar op de Hoorn. Ook Loes (ja weer een van Overveld) die verschillende instrumenten bespeelt, maakt al ruim 40 jaar muziek. Binnen de vereniging is Loes tweede dirigent en dirigent van het leerlingenorkest daarnaast geeft Loes les, blokfluitles aan leerlingen van de basisschool, en les aan een groep senioren die in het A-orkest blazen. Drie leden, Jef Braspenning, Louis Havermans en Herman Wassenaar, allen 15 jaar geleden benoemd tot erelid van Nut en vermaak hebben dit jaar een briljanten jubileum (65 jaar lid van de vereniging). Voor de bond is 65 jaar niet een officieel jubileum wat gevierd wordt (60 en 70 jaar wel). Toch willen wij deze heugelijke gebeurtenis graag memoreren. De jubilea zullen worden gevierd tijdens de teerdag op 24 november. Reeds nu feliciteert het bestuur de jubilarissen met hun jubileum.

ZUNDERT - De kinderen van triple-s dance mochten in een echte videoclip dansen op het liedje van Doenja - hey hallo Sinterklaas. Suzie de Jong is zelf choreograve bij Doenja en mocht een paar kinderen van haar eigen dansschool meenemen. Dus koos ze 9 kinderen uit tussen de 5 en 7 jaar. De clip werd op genomen op een groot landhuis in Wassenaar. Ze moesten hun dans laten

zien die ze van Suzie hadden geleerd maar er waren ook shots dat ze de trap op en af moesten rennen. Ze vonden het super leuk en spannend! Suzie mocht ook optreden bij de intocht van Sinterklaas in Zundert en heeft daar met 3 groepen een geweldige show neer gezet speciaal voor de kinderen en voor Sinterklaas natuurlijk. Ze dansten allemaal op hippe sinterklaas liedjes en de pieten probeerde ook nog mee te doen.

Stichting Zundertse Gehandicapten

De Vrolijke Vrienden zoeken nieuwe leden ZUNDERT - De Vrolijke Vrienden zwemmen ongeveer 30 keer per jaar op zaterdag van 11.30 tot 12.15 uur in zwembad De Wildert te Zundert. Het hele binnenbad is dan voor onze club exclusief beschikbaar. De leeftijd van onze leden varieert van 5 tot 85 jaar. Voor de beginners is er één-op-één begeleiding op weg naar diploma A. De mensen met een diploma A (en B) zwemmen baantjes en doen gezamenlijk oefeningen. Voor elk niveau wordt een passende oplossing

geboden voor wat betreft het programma, het doel en de begeleiding. Hiervoor zorgen diverse vrijwilligers en de professionele begeleiders van het zwembad. Na een half uur intensief zwemmen is er nog een kwartier tijd voor ontspanning met de diverse attracties die het zwembad te bieden heeft. Heb je zin om te komen zwemmen of wil je jezelf aanmelden als vrijwilliger, of wil je meer informatie bel dan met Rika de Bruijn, 06-10905479 of rika.de.bruijn@ hetnet.nl.

Wandel Mee RIJSBERGEN - Zondag 25 november Suske en Wiske in kneuterig Kalmthout. Suske en Wiske zijn geboren en getogen Kalmthoutenaren. Hun geestelijke vader, Willy Vandersteen, kocht hier een woonhuis en tekende er zijn geniale stripverhalen. Na het overlijden van Willy Vandersteen in 1990 is zijn huis en atelier omgevormd tot educatief en creatief stripmuseum. In het eerste deel van de wandeling komen we

de striphelden Suske & Wiske regelmatig tegen. Het tweede gedeelte van de wandeling gaat over de Kalmthoutse heide. Deze heide werd in mei 2011 getroffen door een brand waarbij zo’n 600 hectare heide in vlammen op is gegaan. We wandelen door dit gebied en kunnen zelf bekijken of de natuur herstellende is. Al met al een afwisselende wandeling vol cultuur en natuur van ongeveer 22 km. Vertrek 10.00 uur. Het Kaffee te Rijsbergen, 076-5961857; www.hetkaffee.nl

Werken op het dak van de wereld

KORTE BERICHTEN GGD 28 november gesloten: Vanwege een besloten bijeenkomst is de GGD WestBrabant aan de Doornboslaan 225-227 in Breda op woensdag 28 november de hele dag gesloten. Op afspraak kunt u die dag wel terecht op een van de andere GGDlocaties. Vanaf donderdag 29 november bent u op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur weer van harte welkom op de Doornboslaan. Thema-avond voeding en kanker: Op maandag 3 december houdt Stichting de Honingraad een thema-avond over voeding en kanker in het Inloophuis de Honingraad, J.W. Frisolaan 100 te Breda. Aanvang 19.30 uur. Mevrouw Ellen Kampman, hoogleraar aan de Universiteit van Wageningen, zal spreken over dit onderwerp. Er is ruimte voor discussie en vragen. Aanmelding graag voor donderdag 29 november via www.honingraad.nl, per email naar welkom@honingraad.nl of tel. 076-5655291. Toegang gratis. Opbrengst collecte: De jaarlijkse collecte van Dierenbescherming West- en Midden-Brabant in de week van Werelddierendag heeft ruim 65.000 euro opgebracht. “Een heel mooi bedrag, waarmee we ruim 4.000 euro meer hebben opgehaald dan vorig”, zo vindt de afdeling. Ze zijn de vele vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan de collecte erg dankbaar.

Kinderen dansen op videoclip

RIJSBERGEN VrouwenBond: Op dinsdag 27 november filmavond. Kom allemaal. Deze avond begint om 19.30 uur in de harmoniezaal. Het programma is verandert kijk op je kalender. Het belooft een gezellige avond te worden. Kom bij de Rijsbergse VrouwenBond, tel. 076-5963044. Dansavond: Op zaterdag 24 oktober dansavond in zalencomplex Koutershof te Rijsbergen (naast de kerk). Start 20.15 uur. 240 m2 ruimte voor stijldansers en dansers met uitsluitend basispassen. ZUNDERT Dansavond: Zaterdag 24 november staat er weer een gezellige dansavond gepland in CultuurCentrum Zundert. DJ Twan zal ervoor zorgen dat de dansvloer gevuld blijft. Aanvang 20:00 uur. Koffie Inloop in De Willaert: Loop gezellig binnen bij de Koffie Inloop op woensdag 28 november van 14.30-16.00 uur op locatie De Willaert, Burg. Manderslaan 53 Zundert. Ontmoet en groet buren uit de gemeente Zundert onder het genot van een lekker bakje. Deze week komt St. Nicolaas langs in de Willaert. Een gezellige middag voor jong en oud en er wordt vanzelfsprekend ook nog gezongen onder begeleiding van een bekende muzikant.

Wandeling: Op zondag 25 november start de wandeling over Henriette & Richard Roland Holst om 11.00 uur. U wandelt op de Oude Buisse Heide van Natuurmonumenten en daarna brengt u op eigen gelegenheid een bezoek aan de expositie in het Vincent van GoghHuis. Aanmelden: VVV Zundert, 076-5978590 (woensdag t/m zondag); vvv@vangoghhuis.com. KLEIN ZUNDERT KVO: Maandag 26 november om 19.30 uur Sintavond bij Schuttershof. Opgeven voor de Kerstreis naar Valkenburg kan nog steeds. Ook voor leden van de regio en introducés zijn van harte welkom. Lampionnenoptocht: Sinterklaas laat weten dat hij zaterdag 24 november met de nodige pieten aanwezig zal zijn in Café Schuttershof. De zaal is open vanaf 18.30u. Sinterklaas komt tussen 18.45 en 19.00 uur. Na afloop krijgen de kinderen een cadeautje en een snoepzak mee. ACHTMAAL Actieve Vrouwen Achtmaal: Dinsdag 27 november gaan we een avondje bowlen in Etten-Leur. Deze avond zal in het teken staan van Sinterklaas. We rijden gezamenlijk met auto’s en vertrekken om 19.00 uur bij de kerk in Achtmaal. Meer informatie bij het bestuur of op www.avachtmaal.nl PAGINA 8

ZUNDERT - Wat doe je als liefhebbende ouder, waneer je je kind niet meer voldoende kunt kleden en voeden? Wanneer je geen kans ziet hem of haar naar school te sturen en zo uitzicht te bieden op een toekomst zonder armoede? Ter adoptie aanbieden is dan vaak geen keuze, je wilt je kind niet kwijt. Als alternatief worden kinderen soms meegegeven aan familie of bekenden, die beloven voor het kind te zorgen en het naar school te sturen. Het gevolg is nogal eens een moderne vorm van slavernij of prostitutie. Met dit soort afschuwelijke keuzes en gevolgen worden veel ouders in ontwikkelingslanden geconfronteerd. In 2007 en 2010 kwam ik, na eerdere bezoeken aan het land in aanraking met een kindertehuis in Nepal, in een afgelegen, arme streek in dit qua natuur en cultuur intrigerende land. Mensen doen hier hun uiterste best om het hoofd boven water te houden en hun kinderen een menswaardig bestaan te geven, zonder honger en zonder ze uit hun land en cultuur weg te rukken. Het tehuis ‘Mitrata’ (= Vriendschap), waar ik geheel op eigen initiatief enkele jaren na mijn pensionering terechtkwam en vrijwilligerswerk ging doen, is zo’n instelling. Nepal heeft tussen 1996 en 2007 een burgeroorlog gekend, waardoor veel kinderen ontheemd zijn en leven zonder één of beide ouders. Familie is vaak te arm om ze op te vangen. Een tehuis is dan het enige alternatief. Ze vinden er liefde, onderdak en scholing: drie van de belangrijkste rechten van elk kind. Tweemaal heb ik gedurende 3 maanden in primitieve omstandigheden in zo’n tehuis mogen werken: Engelse les en huiswerkklas verzorgen, begrip kweken

voor elkaars levenswijze en cultuur. Ook zette ik mij in op het plaatselijke schooltje, gehuisvest in schamele gebouwen zonder elektriciteit of de meest simpele faciliteiten. Het geeft je een gevoel van nuttig bezig te zijn met dingen die er echt toe doen. Terug in Europa verbaas ik me steeds weer over hoe wij leven, en dat vaak“gelukkig” noemen. Ik heb inmiddels ervaren, dat geluk niet gaat om bezittingen, maar om sociale omgang, aandacht en hulp voor elkaar, dingen samen doen, in liefde opgroeien. Helaas blijken financiële middelen daarbij vaak weer de doorslag te geven. In januari 2013 ga ik me opnieuw gedurende drie maanden inzetten voor de kinderen van ‘Mitrata’. Het zou fijn zijn, als mensen mij daarbij moreel en financieel willen steunen. Reis- en verblijfkosten zijn voor mijn rekening. Ingezameld geld komt goed terecht, het wordt niet aan de instelling gegeven. In samenspraak met de manager wordt een plan gemaakt: wat is het meest noodzakelijk? Samen gaan we inkopen doen, waarbij ik zelf de ‘kas’ beheer. Zo konden we vorige keer b.v. zeil leggen op de kale betonnen vloeren, wat simpel spelmateriaal kopen en kleerkasten op enkele slaapkamers, maar er is nog veel nodig om van de spartaanse omgeving een echt ‘t(e) huis’ te maken. Mensen, die meer willen weten en belangstelling hebben voor mijn dagboek ‘Nepal 2010’, kunnen dat digitaal toegestuurd krijgen (aanvragen op phgvanderlinden@live. nl). Ook ben ik altijd bereid tot het verzorgen van een dia-en filmvoorstelling. Ik hoop op een heel vruchtbaar bezoek begin volgend jaar, misschien mede met de hulp van inwoners van Rijsbergen, Zundert en omgeving. Na thuiskomst doe ik vanaf deze plaats met plezier verslag van mijn ervaringen. Piet van der Linden.


All (A) round Hairstyling Alle kappersservice aan huis

Guust en Els van Tichelt

Sandra:

0613812397

Markt 9 Zundert telefoon 076-5972392

baklapjes Halscarbonade Zundertse Pan kalkoentournedos gehaktballetjes in ketjapsaus erwtensoep boerenmetworst Zalmsalade

Weekaanbieding tartaartjes

1.99 1.15 1.15 1.29 1.30 4.75 1.70 1.65

Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

KEURSLAGERKOOPJE

Nog enkele plaatsen vrij:

4 gehaktballen 4 stroganoffburgers Italiaanse cordon bleu

5 halen 4 betalen

Lavendelhof 76, 4881 GT Zundert, Tel. 06-25166353 www.massagepraktijkzwartjes.nl

ma. 20.00 – 20.45 Aquajoggen Aquagym Nog enkele plaatsendo. vrij:13.00 – 13.45 Nog enkele plaatsen vrij:

Tandprothetische Praktijk

ACTIE tot Kerst 2012: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

100 gram

595 245

VLEESWARENKOOPJE

Bij 150 gram gebraden rosbrief

Touwen b.v.

&

GRATIS 250 gram leverworst

13.45 – VLEESWARENTRIO 14.30

Aquajoggen ma. 20.00 – vrij: 20.45 Nog enkele plaatsen leverkaas,boterhamworst ma. 20.00 – 20.45 –vleessalade Aquajoggen Aquagym do. 13.00 – 13.45 Aquakids wo. 19.00 19.45 3 x 100 gram &do. 13.45 – –14.30 Aquagym 13.00 13.45 KEURSLAGERKOOPJE ma. 20.00 – 20.45 Aquajoggen

Aquakids 18.00 – Aquakids Special wo. –– 19.45 & 19.00 13.45wo. 14.30

18.45

299 5

Shoarmavlees, 5 broodjes, 95 sausje Aquagym do. 13.00 – 13.45 Aquakids Special wo.wo. 18.00 Aquakids 19.00– –18.45 19.45 500 gram & 13.45 – 14.30 Edgard Hendrikx, keurslager Aquakids Special wo. 18.00 – 18.45 Aquakids wo. 19.00 – 19.45

R PO AG BE R O K ND EM UU 0 ZO OV17.0 N 05 2 .0

Aquakids Special wo. 18.00 –

18.45

€ 50o0u,r-* reptuw oude

Molenstraat 190, 4881 GH Zundert Tel. 076-5972301, Fax 076-5974590 www.hendrikx.keurslager.nl info@hendrikx.keurslager.nl

NOG 5 WEKEN OM EEN PARTNER TE VINDEN

o assen! maBtij aranschaf van n 2 Auping

samen

SPECIAL

Massagepraktijk Zwartjes

12

Voor al uw dakwerken!!

Aanbiedingen zijn geldig van 19-11-2012 t/m 24-11-2012.

100 gram 100 gram 100 gram 100 gram 100 gram 1 liter 100 gram 100 gram

Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

ZWEMBAD AQUAMARANT

www.mens-en-relatie.nl ZWEMBAD AQUAMARANT WWW.ZWEMBADAQUAMARANT.NL

matrasse

Laguitensebaan 62 - 4891 XR Rijsbergen – Tel: 076-5964085

ZWEMBAD AQUAMARANT

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie Laguitensebaan 62 - 4891 XR Rijsbergen – Tel: 076-5964085 Laguitensebaan 62 - 4891 XR Rijsbergen – Tel: 076-5964085

WWW.ZWEMBADAQUAMARANT.NL WWW.ZWEMBADAQUAMARANT.NL

Uw oude matras is geld waard! Jaarlijks worden alleen in Nederland al zo’n 1,2 miljoen matrassen weggegooid. Terwijl veel materialen uit deze oude matrassen prima opnieuw te gebruiken zijn. Auping biedt daarom het Take Back System: koopt u een nieuwe Auping matras, dan wordt uw oude matras meegenomen en verwerkt in bijvoorbeeld ondertapijt en judomatten. Hiermee wordt 85% afvalreductie gerealiseerd! Goed voor milieu én portemonnee, want tijdelijk ontvangt u bij aanschaf van nieuwe -Cradle to Cradle gecertificeerde- Auping matrassen € 500,- retour* op uw oude! Kijk op auping.nl/c2c voor meer info over Take Back en C2C.

OKT

OKT

De Auping matrassen Adagio en Cresto zijn door de Consumentenbond uitgeroepen als ‘Beste uit de test’ Oktober 2012. * Bij aanschaf van twee 1-persoons of één 2-persoons nieuwe Auping matras(sen). Max. twee 1-p / één 2-p oude matras(sen) retour per twee 1-p / één 2-p nieuwe matras(sen). Inruilwaarde is afhankelijk van het type nieuwe matras(sen) en bedraagt max. € 500,-. Uitgesloten zijn: Dublin matras, Match London en de boxspringsets Dublin (Maximus), Dublin Denim (Maximus), Monaco Maximus en Boxton. Kijk op auping.nl voor de voorwaarden. Deze actie geldt van 5 nov t/m 9 dec 2012.

www.auping.nl

Uitgebreide collectie dekbedden, kussens, en badjassen. koopzondagbedtextiel 25 november 12.00-17.00 uur Valpoort 60 • Etten-Leur, 076-5441414, zie: www.jacksuykerbuyk.com KOOPZONDAGEN: 25 NOVEMBER, 2, 16, 23 EN 30 DECEMBER

Naast een passend woonadvies leveren wij natuurstenen binnenvloeren, natuursteen op maat, sfeervolle verlichting, woontextiel, woonaccessoires, tafels, kasten, stoelen en allerlei snuisterijen die van uw huis een thuis maken.

OPENING

24 & 25 NOV. zaterdag 10.00 - 17.00 zondag 12.00 - 17.00

www.hannbinnenenbuiten.nl

Molenstraat 15 4881 CP Zundert I T-076-5973703 I F-076-5041202


Bijzondere verhalen opgetekend door Kees Slager en - voor het eerst - kleurenfoto’s

‘Watersnood’ is indringend verslag

Tentoonstelling vogelvereniging De Edelzanger

ZUNDERT - Het boek ‘Watersnood’ wordt in woord en beeld beschouwd als een bijzonder indringend verslag over De Ramp van 1953. Auteur Kees Slager, dé specialist op dit gebied en eerder auteur van de bestseller ‘De Ramp, ZUNDERT - De Eerste Zundertse Vo- zware tegenstand wel van liefhebbers die een reconstructie’, beschrijft in dit 656 bladzijden dikke en ruim vier kilo wegende boek de geschiedenis van de gelvereniging “De Edelzanger” is hun TT al gespeeld hebben. weer bezig met het organiseren van Door de grote ruimte kan men nu een groot eeuwenoude strijd tegen het water in het Deltagebied. hun vogeltentoonstelling. Deze wordt gespeeld in het kader van het “Open Zunderts Kampioenschap”.

Eén van de unieke kleurenfoto’s in het boek ‘Watersnood’ van Kees Slager

VAN ONZE REDACTIE In samenwerking met Weekblad de Bode biedt Kick Uitgevers het boek tot en met 1 februari 2013 aan met een tijdelijke korting van 30 euro. Het document wordt zonder verzendkosten thuisbezorgd. Deze actie houdt verband met het feit dat op 1 februari het 60 jaar geleden is dat ZuidwestNederland werd overvallen door het water. In het boek neemt Kees Slager de lezer mee terug naar lang vervlogen eeuwen, maar hij staat ook stil bij de huidige en toekomstige situaties op het gebied van water en veiligheid. In deze ‘stoeptegel’ over de meest emotionele gebeurtenis na de Tweede Wereldoorlog zijn de verhalen over De Ramp voorzien van vele honder-

.

FOTO UIT WATERSNOOD

den, vaak unieke en nooit eerder gepubliceerde foto’s.

gebieden beschikbaar zijn gekomen. Deze foto’s zijn onder andere gemaakt door de Amerikaanse helikopterpiloot Henry Schmaltz, die in 1953 bij de reddingsacties was betrokken. In woord en beeld worden alle in februari 1953 getroffen gebieden in Zeeland, ZuidHolland en West-Brabant belicht. Over alle plaatsen die indertijd werden getroffen, zijn door Kees Slager bijzondere verhalen opgetekend. De auteur heeft in zijn geschiedschrijving vooral geluisterd naar de verhalen van de ‘gewone mensen’ in het Rampgebied; naar de vissers en de andere werkers die - dikwijls anders dan de autoriteiten - wel meteen in actie kwamen in en kort na de rampnacht van 31 januari op 1 februari 1953.

‘Nooit eerder gepubliceerde foto’s’ Uiteraard is veruit het belangrijkste deel van dit boek gewijd aan de schokkende gebeurtenissen in 1953. Op groot formaat zijn de verwoestingen van weleer te zien. Maar er zijn ook foto’s opgenomen van de evacuaties, de hulpverlening en wederopbouw. Kleurenfoto’s Heel bijzonder is dat zes decennia na De Ramp ook kleurenfoto’s van de getroffen

TIJDELIJKE SUPERKORTING OP BOEK WATERSNOOD 1953!

Binnenkort is het 60 jaar geleden dat het Deltagebied van zuid-west Nederland werd getroffen door ‘De Ramp’. Een bijzonder moment, waar een bijzonder aanbod bij past. In samenwerking met DE BODE biedt KICK Uitgevers tot en met 1 februari 2013 het kolossale boek WATERSNOOD aan met een superkorting van € 30. En dan wordt dit ruim 4 kilo wegende document ook nog gratis bij u thuisbezorgd. Tot en met 1 februari wordt de prijs van € 69 naar € 39 verlaagd.

rting € 30 ko kosten erzend géén v Ik bestel ......... exemplaren van het boek WATERSNOOD. De verzendkosten zijn voor rekening van de uitgever. Hierbij machtig ik Kick uitgevers eenmalig het totaalbedrag (€ 39 per exemplaar) van mijn rekening af te schrijven. Rekeningnr: Naam: Adres: Postcode: Tel.nr:

........................................................................................................................................ ........................................................................................................................................ ............................... Woonplaats:............................................................................... ...............................

E-Mail:........................................................................................

Stuur deze bon in een ongefrankeerde envelop naar: Uitgeverij de Bode, Antwoordnummer 11006, 4880 VC Zundert PAGINA 10

Deze zal worden gehouden op 1 en 2 december en is te bezichtigen in Cafe-zaal Schuttershof te Klein Zundert. De voorbereidingen zijn in volle gang en vele liefhebbers hebben de kwaliteiten van hun vogels al op andere tentoonstellingen laten zien. Luc Cools, Frans Raats, David Verboven, Louis Boudewijns en Jan van den Broek hebben al verscheidene prijzen binnengehaald. Voor de titel “Open Zunderts Kampioen” kan iedere vogelliefhebber met zijn 4 beste EK vogels meedoen. Tegenstand voor deze liefhebbers genoeg en misschien komt de

aantal vogels tentoonstellen en is er een flinke strijd onder hen. De inschrijvingen moeten zondag 18 november om 17.00 uur binnen zijn bij Jan van den Broek, Bredaseweg 29 in Zundert. Tel: 076-5974837. Inschrijfformulieren zijn daar ook aan te vragen. De Tentoonstelling is open 1 december van 14.00 tot 20.00 uur en zondag 2 december van 10.00 tot 16.30 uur. En de toegang is gratis.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

Zundertse Zaalvoetbal Competitie Programma Vrijdag 23 november ZV Cafe Stuivezand-De Oude Bok Puntnetmenu-In De Wandelgangen Maandag 26 november Floribras-Wonder of Colour

Jochems-Qaudrant Uitslagen Jochems- Floribras 2-5 Schouwenaars-Team Tito 9-2 De knots-Tikkie Terug5-7 ZVC Forza-De Kerel 6-2

Verkoop boek 150 jaar Achtmaal loopt uitstekend ACHTMAAL - Het boek ‘150 jaar Achtmaal’ met kalender vindt gretig aftrek. Vrijwilligers van de Parochie en de Muziekvereniging zijn bij veel inwoners van Achtmaal al aan de deur geweest of zullen een dezer dagen bij u aankloppen om het boek met kalender 150 jaar Achtmaal aan te bieden.

Mensen die het boek reeds gelezen hebben zijn zeer lovend over dit interessante naslagwerk. Vanaf 25 november liggen de boeken in de winkel bij: Coop van Bedaf, café-zaal de Toekomst, VVV Zundert en Bruna Zundert. Nog ruim op tijd om als exclusief cadeau te dienen voor Sint of Kerst. De afname is groot de oplage is beperkt en op=op!

In het Van Goghkerkje

Een romantische middag ZUNDERT - De mooiste mandolines werden begin 20e eeuw gebouwd door de Italiaan Raffaele Calace. Het was zijn wens om mooie instrumenten te bouwen en hij speelde zelf virtuoos op het instrument. De mandoline was zijn passie. Dat vertelde Marina Eckhardt afgelopen zondag bij het concert in het Zundertse Van Goghkerkje. De in onze tijd gebouwde mandolines hebben geen soortgelijke veelzijdigheid meer. Specifiek van de door Calace gebouwde instrumenten is dat zij niet alleen donkere, maar ook lichte klanken produceren. Vooral dat liet Marina Eckhardt horen in het concert. Zij speelde samen met accordeonist Monty van Belzen en dat is wel een uitdaging. Het contrast van een tokkelinstrument en een stevig harmonie instrument kan haast niet groter zijn en al heel snel overstemt de accordeon

de mandoline. Van de Nederlandse componist Malando werd een tango gespeeld met veel staccato akkoorden; dat is moeilijk voor een accordeon. Maar er waren prachtige vormen van gelijkwaardigheid zoals bij de Tarantella van bovengenoemde mandoline bouwer Calace en muziek van Astor Piazzolla. Ook waar de accordeon eenstemmig met de mandoline speelde waren mooie momenten. Er werden veel nummers gespeeld niet alleen uit Italie en Spanje, maar ook uit Brazilië en Argentinië. Toch was de verscheidenheid in samenspel minder dan de oorsprong en vorm van de muzieknummers deed vermoeden. De muziek werd prettig ingeleid, informatief en duidelijk. Het overwegend romantische karakter van de gespeelde nummers betekende ook dat bij veel muziek een verhaal verteld kon worden. Vrolijkheid en melancholie wisselden elkaar op een plezierige manier af.


MIJN VALENTIJNTJE

Houthandel en Mach. Timmerbedrijf

r o f m Co

TABEL R O F M O C ET

g.van Trijp Specialist in

Verras uw geliefden met een heus ‘Valentijntje’. Deze romantische Gildetrophy is gemaakt van lekker pittig gekruide kipfilet, waarin een met roomkaas gevulde pepadew is verstopt. Dat belooft een bijzondere maaltijd! Op www.gildeslager.nl vindt u meer smakelijke tips.

Gildetrophy

Extra voordeelaanbieding

Gildetrophy Valentijntje

Smultasje

100 gram

1

Extra voordeelaanbieding 4 Hamlappen +4

4 Bistro Oesters 695 + 4 Kipburgers Winters stoofpotje

50 Biefburgers

Aanbieding

100 gram

voor

Uit eigem worstmakerij

Rauwe bacon

Aanbieding

Griekse Rodekoolstamppot Gyrosburgers met gehaktbal

100 gram

50 560 1

100 gram

Samen voor

uit eigen keuken

Zuiderzeesalade met Alleen even-roerbakken kabeljauw garnalen

140

100 gram

r a w r ve

Tevens uw adres voor: Schaven, zagen en frezen

Alleen even opwarmen

3 Peper steaks

20 150 7

canadasTraaT 4 sT. willebrord TeL. 0165-543094 / MobieL: 06-53498628

169

g r e n e g a a l

 CW 4,5,6

Hongaars Meergranen metpannetje brie

Menu van de week

Broodje van de maand

Per persoon

4 voor

Samen voor

ER IN M DE WINT RIJF LATIEBED L A T S IN BAKX DEROP EN DAAL

HardHouTen: binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

50 450

honing en noten

3

Per stuk

100 gram

85 215

1

 Gelijktijdig warm water en CV

Aanbiedingen zijn geldig van 14 februari 2011 t/m 19 februari 2011.

Slagerij Billet

Uit eigenMolenstraat worstmakerij 112, 4881 CV ZundertUit eigen worstmakerij Tel. 076-5972224, Fax. 076-5975593 billet.gildeslager.nl

Tostiham 100 gram

110

Bospaddestoelen gehakt

110

100 gram

VANAF

Menu van de week

Broodje van de maand

Gehaktbal bloemkool en puree

Panini met tomaat, raclettekaas

Per persoon

Per stuk

495

450

Aanbiedingen zijn geldig van 19 november t/m 24 november 2012

Slagerij Billet

Molenstraat 112, 4881 CV Zundert Tel. 076-5972224, Fax 076-5975593, billet.gildeslager.nl

DRIEDUBBEL GLAS in uw kunststof kozijnen

isoleert tot 40 % beter dan HR++ glas ! Meerprijs slechts 10 euro per kozijn

nieuw

OFFERTE ?

nieuw

ZUNDERT KOZIJNEN te ACHTMAAL Will Eestermans

 Hoogste tapwater rendement

06-30460726

€ 1950,-

 Standaard 2de CV zone  Modulerende regeling

+ GRATIS 10 JAAR

Cv-ketels van ONDERDELEN Itho Daalderop kenmerken zich GARANTIE!

vraag naar de voorwaarden

door royaal warm water en een degelijk

Bakxbadkamers - Keukens - Interieur - Installatie

verwarmingssysteem. deZundert Aqua-Max MolenstraatZo 93 hebben I 4881 GC I 076-5972360 info@bakxbadkamers.nl I www.bakxbadkamers.nl

en de Base Cube een zéér hoog rendement en

daardoor een zéér laag energieverbruik voor u als gebruiker. U profiteert daarom van het

Bak

comfort en bespaart tegelijkertijd op uw

RUNDERBAKLAPPEN ...................................................... 100 gram ................................................4 voor ROOMSCHIJVEN ..................................................................................... 4 voor KIPSATE SALADE .................................................................... 100 gram PAIN DE STRASSBOURG........................................... 100 gram

GEPANEERDE SCHNITZELS energierekening.

deze actie loopt tot december 2012

€ € € € €

KANT EN KLAAR:

BEENHAM IN HONINGMOSTERDSAUS 100 gram €

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG

KASSAKOOPJE: 500 gram MAGERE SPEKLAPPEN + 4 VERSE WORST samen

€ 7.75

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

• KETELVERSE ROOKWORST • BLOEDWORST

1.80 5.95 3.20 1.40 1.35

Mol 488 T 0 E i 1.50 I w

MAANDAG VERSE WORST 500 gram € 3.60 DINSDAG HACHEEVLEES 500 gram € 6.20 WOENSDAG GEHAKT HOH 500 gram € 3.10 DONDERDAG 3 MALSE BIEFSTUKKEN € 5.95 VRIJDAG VARKENSHAAS 500 gram € 8.90 ZATERDAG: SHOARMAPAKKET € 5.95

Molenstraat 43 - Zundert - 076-5973720 / 06-30736945

VAN 12.00 TOT 17.00 van Itho Daalderop Cv-ketels Jan Jochems ke

OPEN

Harde brillenkokers..........................€ 0,20 Alle puzzels .....................................€ 0,20 Knuffels...................................groot € 0,25 ................................................ klein € 0,10 Naslagwerken ..................................€ 1,00 Damespockets .................................€ 0,10 Kinderboeken ..................................€ 0,10 Glazen .............................................€ 0,10 Alle speelgoed .................... HAlve prijs Volop kerstkaarten in de winkel!

Handel

en

TransporT

door royaal warm water en een Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

verwarmingssysteem. Zo hebbe

KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje”

van 6 m3 tot 40 m3

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

en de Base Cube een zéér hoog Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

15km. daardoor een zéér laag energie afstand Op

van Breda!

Voor het als gebruiker. U profiteert daar realiseren van uw droombadkamer

comfort en bespaart tegelijkert energierekening.

Vanaf nu bakt uw bakker het heerlijke ouderwetse desembrood voor u.

info@bakkerijvanhassel.nl

Dit betekent terug naar de natuur.

Desembrood is fris van smaak, en blijft lang vers. Het bevat meer calcium en ijzer dan gewoon brood en is bovendien vrij van dierlijke vetten en gist en is daarbij ook nog eens geheel melkvrij.

www.sanidrome.nl/vandenbuijs Wernhoutseweg 72, Wernhout (Zundert), (076) 597 22 29

Als geen ander weet Sanidrõme van den Buijs design, comfort en techniek met elkaar te combineren. Tot in het kleinste detail spelen wij in op uw wensen en behoeften. Onze ervaring en ons vakmanschap staan bovendien garant voor een gedegen advies, creatief ontwerp en vakkundige installatie van uw nieuwe badkamer.


sport

Biljarten in Zundert VOORRONDE KAMPIOENSCHAP DRIEBANDEN RIJSBERGEN 2013

RIJSBERGEN - In de C-klasse een sterk optreden van Johan Oomen. Hij ging van start met 2 overwinningen, met in zijn eerste partij in slechts 15 beurten, partijgemiddelde 1.000. Verder kwamen Mon Zagers en Gerrit van Opstal eveneens tot twee winstpartijen met alg.gem.van 0.535 en 0.681. In de B-klasse overheerst Dennis Reuvers met zijn algemeen gemiddelde van 0.750, hij moest enkel verlies toestaan tegen Kees van den Beemd, echter Kees stelde in zijn andere partijen teleur. Verder waren er 2 overwinningen voor Jan Braspenning en Kees Marijnissen. In de A-klasse een sterk optreden van Vic Herreweghe, met winstpartijen in 15 (1.833) en 28 beurten, alg.moyenne 1.279. Verder de winstpartijen van Kees Jochems met 1.145 gemiddelde en alg.gem. 0.901. Jan Peeters behaalde eveneens 2 overwinningen, evenals Heddy Hendrickx. Bijzonder sterk het optreden van John Vriends, hij behaalde reeds 2 winstpartijen met een alg.gem.van 0.684. De poulewedstrijden worden deze week

en volgende week wederom voortgezet in de locaties van Ut Krisje, Kaffee, Marktzicht en de Kwinkslag. Finale A-B-C-klasse in de Harmoniezaal van 4 t/m 9 maart. INSCHRIJVING DRIEBANDENKAMPIOENSCHAP ZUNDERT ZUNDERT - De voorronden van het Bkampioenschap zijn in november van start gegaan. Het wordt dus weer tijd de inschrijving voor het 47e A-Driebandenkampioenschap te openen. De voorronden worden gespeeld in februari en maart 2013 hoofdzakelijk op dinsdagen woensdag-avond. De loting zal verricht worden door regerend kampioen Jeffrey van Nijnatten op vrijdag 21 december na afloop van de finale van het B-kampioenschap bij Café de Ossekop. Vanwege het feit dat vóór aanvang van de finale van het B-kampioenschap, het aantal promotieplaatsen bekend moet zijn, dient U zich aan de uiterlijke inschrijfdatum te houden. U kunt zich inschrijven tot uiterlijk 7 december 18.00 uur telefonisch bij Joost Havermans, tel. 076-5972388 of via e-mail oefeningenvermaak@gmail. com. Indien u van plan bent om deel te nemen, adviseren wij u dan ook snel te

reageren. Na het genoemde tijdstip is inschrijven niet meer mogelijk. Er kunnen geen uitzonderingen worden gemaakt. Indien u op één van de bovengenoemde data van de voorronden verhinderd bent, kunt u dit van tevoren kenbaar maken bij de inschrijving (U mag maximaal 2 avonden aangeven). Wij proberen zo goed als mogelijk rekening te houden met uw wensen, maar kunnen hiervoor helaas geen garanties geven. Nadat de poule-indeling heeft plaatsgevonden is verschuiven niet meer mogelijk. Voor eerdere deelnemers geldt dat men uiteraard speelgerechtigd moet zijn om in de A-klasse uit te komen. Voor nieuwkomers in het toernooi geldt dat je moet wonen in de gemeente Zundert. Bovendien wordt het gemiddelde beoordeeld. Het toetsingscriterium hierbij is het gemiddelde van de moyennes van de eerste 25 deelnemers van het vorige kampioenschap en dat is een totaal gemiddelde van 0.909. Je moet dus aantoonbaar dit gemiddelde spelen. De finaleronde van het kampioenschap zal van woensdag 27 maart tot en met zaterdag 30 maart worden gespeeld. Via onze website www.oefeningenvermaak.nl zullen wij u voor en tijdens het toernooi zo goed mogelijk blijven informeren.

Glorieus weekend voor Snellen Recycling ZUNDERT - Na 4 overwinningen op rij én voorlopig een fraaie 4e plaats in de rangschikking stonden de mannen van Snellen Recycling het voorbije weekend voor een cruciaal tweeluik. Zaterdag moest men in Den Hoek aantreden tegen Martens Cleaning (nr.3) en zondag kwam Holland Mineraal (nr.5) op bezoek. Een kwestie dus van handhaven, stijgen of terug in de middenmoot van de Eredivisie? Na afloop van de beide ontmoetingen was een 3e plaats in de rangschikking een juiste beloning voor het team, óók tot genoegen van het veelkoppige publiek bij beide wedstrijden. Harrie van de Ven had, naar later zou blijken, deze middag weinig te duchten van Kay de Zwart, die in de voorgaande ontmoeting nog met ruim 2.000 moyenne wist te winnen. Via 19-11, na14 brt, en 29-17, na 26 brt, caramboleerde Harrie zich naar een verdiende 50-42 winst in 48 beurten. Barry van Beers, die de voorbije week al schitterde tijdens het laatste KNBB Ranking toernooi in Vlaardingen, ging tot aan de 12e beurt, 21-22, gelijk op met Raymond Ceulemans. Nadien nam hij met rasse schreden afstand van de Maestro en finishte na 21 brt met 50-31. Peter

Ceulemans trof ex-teamgenoot Jean van Erp ditmaal als opponent en gaf al snel zijn visitekaartje af, 21-8 na12 brt. Van Erp werd er deze middag beduusd van en Peter liet verderop geen twijfel bestaan over zijn doelstelling. De fraaie winst was derhalve voor de kersverse “Papa - Peter” met 50-36 na 31 beurten. Ook kopman Roland Forthomme zou gaan aansluiten bij de verrichtingen van zijn teammaten. Martin Spoormans, een prima subtopper in het driebandencircuit, wist tot de 13e beurt met 18-16 in de buurt te blijven van Roland, maar kreeg waarschijnlijk al de kriebels bij de 37-27 achterstand na 26 brt. Dat zou ook bewaarheid worden want Roland zette na 34 beurten de kroon op het werk van zijn teamgenoten door te gaan winnen met 50-30 na 34 beurten. Een clean-sheet dus met 8-0 en een respectabel teammoyenne van 1.492. Zondag wilde Harrie waarschijnlijk tegen Stefan Spillemans tonen dat hij niet voor zijn maten behoeft onder te doen, want na 19 beurten nam hij al een voorschot, 34-13, op de overwinning. De bevestiging volgde dan ook na 28 brt. met een prima overwinning met 50-24. Voor Barry van Beers zou het zo op het oog niet gemakkelijk zijn om zijn prima prestaties van de voorbije dagen te evenaren. Hij

bleek zich echter goed voorbereid te hebben om routinier Jelle Pijl te bekampen. De voorbereiding bleek goed uit te pakken met de 32-9 na 15 brt. Ook toonde hij in het vervolg vormbehoud en stevende af op een, opnieuw, prachtige overwinning na 26 brt. met 50-27. Daardoor leek de kou, met de 4-0 voorsprong, uit de lucht in dit belangrijke duel met Holland Mineraal. Peter Ceulemans toonde zijn klasse tegen Anno de Kleine al na 7 brt. met een 23-10 na slechts 6 brt., en vervolgde zijn scoringsdrift middels 40-20 na 20 brt. op het scorebord. Onbegrijpelijk was het derhalve in het vervolg van de partij dat Peter blokkeerde en de Kleine tot 49-48 wist te verkleinen. Het verdict na 36 brt. werd helaas alsnog een 50-50 een remise. Kopman Roland Forthomme had deze middag een moeilijke klant aan Stefan Galla. Roland had tot aan de 30e beurt de leiding, 45-43, maar zag zijn tegenstander bij 4849 de matchbal missen. In de nabeurt wist Roland, ultiem, de partij in 34 beurten naar zich toe te trekken. Zes wedstrijden geleden een 3e plaats van onder en zes weken later een 3e plaats van boven. Dat schept vertrouwen voor de 2e helft van de competitie Eredivisie voor Snellen Recycling.

Majoretten Sint Martinus

Twee keer goud en één keer zilver ACHTMAAL - Op 17 en 18 november vonden de Brabantse kampioenschappen majoretten plaats in Waalwijk. St. Martinus was met drie optredens vertegenwoordigd en ging met mooie prijzen weer terug naar huis.

St. Bavostraat 91 – 4891 CH Rijsbergen Tel. 076-5324325 www.s-computers.nl verkoop@s-computers.nl Deze week in de aanbieding: De Kidz tablet!

Op zaterdag waren de meiden van de prinsessenshow aan de beurt. Alycia, Franske, Kyra en Zita straalden als prinsesjes de jury tegemoet. En dat ze dit goed hebben gedaan was te merken, ze mochten plaatsnemen op het hoogste podium en zijn Brabants Kampioen jeugd 1. Hartelijk gefeliciteerd met jullie titel meiden! Op zondagochtend was het vroeg voor de meiden van het trio. Ancilla, Ilse en Joyce mochten als zesde optreden van de ochtend aantreden. Dit optreden ging redelijk goed. Ze konden dan ook trots zijn op hun prestaties. ’s Middags was de grote groep aan de beurt. Door hun promotie in het voorjaar, komen zij nu uit in de middenklasse. Ook dit optreden ging heel erg goed, de meiden zorgden voor een spetterend en strak optreden. Aan het einde van de dag werden dan eindelijk de prijzen bekend gemaakt. En wederom mocht er op het hoogste podium gestapt worden. Het trio werd Brabants kampioen! En even later mochten ook alle meiden van de raceshow het podium op. Zij werden beloond met een tweede plaats. Naast de mooie prijzen hebben ook alle optredens een NK ticket verdiend. Zij zullen op 15 december gaan strijden om Nederlandse titel. Meiden, van harte gefeliciteerd met jullie prestaties en alvast heel veel succes op de Nederlandse Kampioenschappen. PAGINA 12

Springselectie A springt er bovenuit

RIJSBERGEN - Afgelopen weekend vond in Steenbergen het ABC springtoernooi plaats. De springselectie A nam met 2 teams deel aan deze wedstrijd. Het team 9-12 jaar kwam uit op C niveau, dit team bestond uit: Marije, Ayla, Roxan, Veronique, Myrthe, Iris en Yshanie. 5 van deze meiden zijn ‘nieuw’ bij de Springselectie A dus het was extra spannend omdat het voor hen de eerste springwedstrijd bij deze groep was. Dit team mocht de spits afbijten bij het onderdeel plankkast. Hier werd netjes en naar kunnen gesprongen. De meiden versloegen hierbij alle concurrenten en mochten op het hoogste podium gaan staan, ze werden eerste. Bij trampoline werden er geen vallen gemaakt en de salto’s lukten allemaal! Ook hier werden veel concurrenten verslagen en de meiden werden hierbij tweede. Bij trampoline-pegasus werden wat kleine foutjes gemaakt waardoor de meiden naast een podiumplaats grepen. Maar al met al heeft dit jonge en nieuwe team een super goede wedstrijd geturnd. Heel stabiel en beheerst, dan belooft nog wat voor de toekomst. Het 10-16 jaar kwam op trampoline en trampoline-pegasus uit op B

niveau en op plank-pegasus op C niveau. Dit team bestond uit: Hilde, Femke, Nikki, Lara, Amy, Melissa en Maaike. Ook dit team is erg jong, het merendeel bestaat uit 10 en 11 jarige meiden die het dus ook op moeten nemen tegen teams die volledig bestaan uit 16-jarigen! Dit team heeft laten zien deze concurrentie aan te kunnen en heeft iedereen verslagen! Bij trampoline-pegasus werden de salto’s hoog boven de pegasus gesprongen, zelfs de anderhalve schroef van Hilde is gelukt! Een super begin van hun wedstrijd met een eerste plaats als eind resultaat. Bij trampoline werd ook veel concurrentie verslagen, de salto werden hoog en heel netjes gesprongen. De benen waren recht en de tenen gepunt. Ook dit optreden heeft de jury geïmponeerd en weer mocht dit team op de eerste plaats gaan staan. Bij plank-pegasus werd naar kunnen gesprongen en ook bij dit onderdeel mochten de meiden op het hoogste podium gaan staan. Ze werden wederom eerste. Dit team heeft laten zien zich niet onder te laten sneeuwen door oudere teams maar ze juist te overtreffen. Echt heel erg knap en ook deze jonge meiden kunnen nog voor veel verrassingen gaan zorgen in de toekomst.

DJA uitslagen Dorpsboscross in Standdaarbuiten 18 november. 3 km: Sanne Schellekens 16.14, Manon Schellekens 16.56. 4 km: Yoran Nuyts 18.28, Cilia Hense 22.59. 6 km: Ina Gommers 31.36. 8 km: Luc v. Genk 35.36. 10 km: Niels Damen 41.42. Zevenheuvelenloop Nijmegen 18 november. 15 km: Deny Blom 53.39, Martijn Nooren 55.27, David Bömer

1.00.51, Ad Verboven 1.04.15, John Koeken 1.05.13, Rini v. Gils 1.07.30, Gerda Nouws 1.09.27, Robert Vermeiren 1.10.14, Kees Goetstouwers 1.15.19, Frank v. Aert 1.16.28, Ester Peeters 1.20.23, Jeanne v.d. Berg 1.20.42, Jolanda Peeters 1.22.08, Sylvia Halters 1.23.27, Annie v. Oijen 1.23.52, Jolanda v. Hassel 1.25.54, Sonja Snepvangers 1.30.21, Tiny Tax 1.30.37, José Kustermans 1.30.38.

WTC De Trappistentrappers ZUNDERT - De wasmachines hebben weer op volle toeren overuren kunnen maken. Menig lid kwam dit weekend met een besmeurd pak terug van de toertocht op Galder, waar een lekker vettig parcours werd voorgeschoteld. Wat ook niet anders kan met de weersomstandigheden die er de dagen ervoor waren. Vanaf Stuivezand waren er 23 leden vertrokken per fiets naar Galder, daar kwamen nog eens de vele leden bij die op eigen gelegenheid die richting op waren gegaan. We kunnen dus wel stellen dat we een van, zo niet de grootste, vereniging waren die daar deelnamen. Op de foto’s (www. sportingoekel.nl) die daar gemaakt zijn is het ook te zien dat we goed vertegenwoordigd waren. Op de weg waren er minder leden actief. Vertrokken met maar 6 man werd er een verkorte versie van de vaste winterronde verreden, en kwamen ze allen met een zeer nat pak terug thuis. Voor de jeugd liep het zondag allemaal wat minder. Vanaf de thuisbasis Stuivezand vertrokken zij richting De Mosten alwaar een paardenwed-

strijd roet in het eten gooiden. Dan maar richting de Meerse Bergen, waar eenmaal daar aangekomen, een tweede domper stond te wachten. Het mooiste gedeelte hier is door middel van een hekwerk afgezet. Hier hebben ze er toch maar het beste van gemaakt en eenmaal huiswaarts werden de hemelsluizen nog eens helemaal open gezet, en kwamen ook zij met een nat pak thuis. De Trappistentrappers van het eerste uur gaan komende zondag de oprichting van onze club op gepaste wijze herdenken. Zij zullen wellicht net als vroeger de bloemetjes nog wel eens een keer buiten zetten. We zullen hier nog wel van te horen krijgen. Het programma voor komende zondag is: De veldrijders vertrekken om 8.30 uur naar Prinsenbeek, de wegploeg vertrekt gewoon om 9.00 uur vanaf Stuivezand en de jeugd vertrekt om 8.30 uur vanaf Stuivezand naar Alphen, zij zullen rond 12.00 uur terug zijn. Voor de jeugdleden nog het volgende: lees allemaal je mail voor vrijdagavond.


T E L T ELOU

breek de dag, tik een eitje !!!

‘de eierautomaat’

TEG

- handig en snel - gegarandeerd dagverse eieren van onze eigen kippen - doosjes van 6 tot 10 eieren - trays van 30 tot 150 eieren

D A A R R O O V E W r i a t NIEU i n a s k o o Nu

ook voor grotere bestellingen zijn wij het juiste adres

(bv voor broodjeszaken, frituren, restaurants enz.)

de ‘eierautomaat’ vindt u net over de grens vlakbij recreatiedomein ‘de Mosten’ in ‘Meer’

komende van snelweg volg afslag ‘de Mosten’, volg dan de pijlen spring ook eens binnen in onze kijkersruimte en breng een bezoekje aan onze scharrelkippen

‘t kakelhof bvba

- NU -

pluimveebedrijf de Mosten 12 2321 Meer

meer info bel 0032 497 50 21 18

NU dagelijks geopend ma. t/m van vr. 9.00 tot 18.00 uur zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur Magazijnen van: Bakx Badkamers Industrieweg 3 - 5 ZUNDERT

Uitverkoop

BodemPRIJZEN

zie onze etalage!!!!!

voor al uw stukadoorswerkzaamheden

START UITVERKOOP!

M o d e e n pa s v o r M s c h o e n e n

U verlangt kwaliteit en daarom zoekt u een professionele en betrouwbare vakman. Wij staan garant voor: • Een duidelijke en scherpe offerte • Uitstekende service • Garantie op het afgeleverde werk

MARKT 25 • ZUNDERT

www.debollebuiken.nl

Alles voor uw feesten en partijen!

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens!

Frituurwagens, koude en warme buffetten, BBQ, ijswagens, springkussens, abraham-, sara- en geboortepoppen, etc. etc.

Vraag naar onze mogelijkheden Tel. 076 - 5975835 U vindt ons ook ieder weekend op de Markt in Zundert

Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

De Waterman 3, 4891 TL Rijsbergen Tel. 076 5968290, Fax 076 5968291 info@stukadoorsbedrijfvanbaal.nl www.stukadoorsbedrijfvanbaal.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

gratis

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

Voorlichtingsavond Dinsdag 27 november 19.30 uur KSE

Stijn Streuvelslaan 42 Etten-Leur

Woensdag 28 november

keukens

zen uken kie e k w u thuis

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl

19.30 uur Munnikenheide College Trivium 60 Etten-Leur

Donderdag 29 november

19.30 uur Munnikenheide College 20.30 uur KSE Bosheidestraat 1 Rucphen

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com 40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop ‘t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl


Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

• Polikliniek Etten-Leur • Oudenbosch Medisch Centrum

Belangrijke schakel bij verwerking opname op de Intensive Care

De nazorgverpleegkundige

Opgenomen worden op de afdeling Intensive Care is voor patiënten een ingrijpende gebeurtenis. De Intensive Care (IC) is immers de afdeling waar je terecht komt als er sprake is van een zeer ernstige of levensbedreigende aandoening. Veel patiënten hebben dan ook moeite om de opname op de IC te verwerken. De heer Bartelen uit Nispen kan dit beamen. Hij is begin dit jaar enkele malen opgenomen geweest op de IC van het Franciscus Ziekenhuis. “Een opname op de IC is niet niks. Het is een bedreigende situatie en dat doet iets met je ‘tussen je oren’, vertelt de heer Bartelen. “Voor het verwerken van de opname heb ik heel veel gehad aan de nazorgverpleegkundige. Zij neemt de tijd om met je te praten en heeft oog voor wat een opname op de IC met je doet. Ik heb deze persoonlijke zorg en aandacht als heel positief ervaren. Alle verpleegkundigen hebben goed voor mij gezorgd, maar door de begeleiding van de nazorgverpleegkundige heb ik de opname een plekje kunnen geven. Ik heb mijn leven weer op kunnen pakken en geniet van elke dag!” Op de IC van het Franciscus Ziekenhuis zijn drie nazorgverpleegkundigen werkzaam. Zij maken deel uit van het project nazorg wat op de IC is ingevoerd om patiënten na opname extra begeleiding te bieden.

Van links naar rechts nazorgverpleegkundigen Linsey Ackermans-Schoonen, Jessica Huybreghts en Hedda Broeren-van der Burght Werkwijze “Enkele patiëntengroepen worden altijd benaderd voor nazorg”, vertelt één van de nazorgverpleegkundigen, Linsey Schoonen. “Dit zijn de patiënten die drie dagen of langer op de IC afdeling zijn beademd en/of gedialyseerd. Ook kraamvrouwen die op de IC zijn opgenomen krijgen altijd nazorg aangeboden. Daarnaast kunnen alle andere IC patiënten die behoefte hebben aan nazorg een beroep op ons doen.”

Winnaar kwaliteitsprijs Jaarlijks wordt in het Franciscus Ziekenhuis de kwaliteitsprijs uitgereikt. Dit jaar heeft het project nazorg deze eervolle prijs in de wacht gesleept. De nazorgverpleegkundigen ontvingen de prijs, een toepasselijk kunstwerk, op maandag 12 november jl. uit handen van mevrouw J. van Vliet, lid Raad van Bestuur van het ziekenhuis en tevens voorzitter van de vakjury. Voor de kwaliteitsprijs komen projecten binnen het ziekenhuis in aanmerking die leiden tot aantoonbare verbetering van de veiligheid en kwaliteit van de zorg en dienstverlening.

Rondleiding “Wanneer de patiënt geen intensive care meer nodig heeft, wordt hij of zij overgeplaatst naar een andere afdeling”, vervolgt Linsey. “De nazorgverpleegkundige bezoekt de patiënt hier voor een kennismakingsgesprek. Naar aanleiding van dit gesprek zullen er, indien gewenst, meerdere gesprekken plaatsvinden. Patiënten maken veel van de opname niet bewust mee. Dit kan een gevolg zijn van de ernst van de aandoening en de benodigde medicatie. Daarom bieden we de patiënt de mogelijkheid om naar de afdeling te komen voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding geven we een zo goed mogelijk beeld van de opname en beantwoorden we de vragen die de patiënt heeft. Dat is vaak heel verhelderend. Soms is het nodig om andere disciplines in te schakelen, zoals de geestelijk verzorger, psychiatrisch verpleegkundige of maatschappelijk werker. Het is de taak van de nazorgverpleegkundige om ervoor te zorgen dat dit in gang wordt gezet.”

Kort nieuws • Kort nieuws • Kort nieuws • De belangstelling voor kinderopvang in het ziekenhuis tijdens bezoekuren is de laatste tijd • •

sterk teruggelopen. Daarom is besloten om met ingang van 10 december 2012 deze service van de Unie Van Vrijwilligers op te heffen. Op 4 december vindt in het ziekenhuis een inloopochtend plaats van de ProstaatKankerStichting en op 12 december is er een informatieavond voor aanstaande ouders. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij het Patiënten Service Bureau, tel. (0165) 58 85 76. Onze patiëntenfolders zijn digitaal beschikbaar via de homepagina van onze website www.franciscusziekenhuis.nl. Klik op Direct naar: Kies een folder. Meer informatie? Kijk op www.franciscusziekenhuis.nl Volg ons ook op twitter http://twitter.com/franciscusZH

Colofon Redactie: afdeling Communicatie Franciscus Ziekenhuis, Postbus 999, 4700 AZ Roosendaal T. (0165) 58 89 84, E. communicatie@fzr.nl, www.franciscusziekenhuis.nl Fotografie: Franciscus Ziekenhuis

ziekenhuis in beeld

Uitgave 05 | november 2012

Franciscus

Franciscus Ziekenhuis krijgt kwaliteitskeurmerk voor stomazorg Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal heeft een ‘vinkje’ ontvangen van de Nederlandse Stomavereniging. Met dit kwaliteitskeurmerk geeft de Nederlandse Stomavereniging aan dat de zorg rondom de stomapatiënten in het Franciscus Ziekenhuis goed georganiseerd is en voldoet aan de eisen die de vereniging voor goede stomazorg heeft opgesteld. Het ziekenhuis is zeer verheugd over deze erkenning. Basisset van 10 minimale normen voor stomazorg De Nederlandse Stomavereniging heeft een eerste basisset van 10 minimale normen voor stomazorg opgesteld. Op de website www.stomazorgwijzer.nl zijn de ziekenhuizen die voldoen aan al deze minimale normen gemarkeerd met een vinkje. Daarmee wordt aangegeven dat de zorg die deze ziekenhuizen bieden, goed georganiseerd is op de aspecten die de Nederlandse Stomavereniging belangrijk vindt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de stomazorg voor mensen die een colo- of ileostoma hebben of krijgen en de stomazorg die geboden wordt aan mensen die een urinestoma hebben of krijgen. Goede stomazorg Het Franciscus Ziekenhuis voldoet meer dan voldoende aan de gestelde eisen van de patiëntenvereniging. De chirurgen en urologen beschikken over ruime ervaring op het gebied van darm- en blaaschirurgie en werken nauw samen met de twee stomaverpleegkundigen. Deze gespecialiseerd verpleegkundigen zijn zeer deskundig in het begeleiden en het geven van de juiste zorg aan mensen met een stoma. De stomaverpleegkundigen participeren ook in het oncologisch multidisciplinair overleg over psychosociale zorg. Maandelijks houdt de Nederlandse Stomavereniging in het Franciscus Ziekenhuis een lotgenotencontact.

Handhygiëne...heel gewoon! Een goede handhygiëne door zorgmedewerkers wordt beschouwd als de meest effectieve manier om ziekenhuisinfecties te voorkomen. Tijdens de landelijke Week van de Patiëntveiligheid, die plaatsvond van 12 tot en met 16 november jl., heeft het Franciscus Ziekenhuis dit belangrijke onderwerp daarom op ludieke wijze bij de medewerkers onder de aandacht gebracht. Want handhygiëne, dat is toch heel gewoon! Gedurende drie dagen stond tegenover de ingang van het personeelsrestaurant een stand waar medewerkers informatie kregen over handhygiëne. Daarnaast werden de medewerkers met behulp van het Rad van Veiligheid uitgedaagd om hun handhygiëne techniek te tonen. Na het reinigen van de handen met alcohol moesten de handen onder een speciale lamp gehouden worden om te zien of ze echt schoon waren. De medewerkers met de schoonste handen maakten kans op een leuke prijs. Andere activiteiten Naast de activiteiten tijdens de Week van de Patiëntveiligheid staan er in deze periode nog een aantal andere activiteiten op het programma. Nelleke ten Feld, één van de deskundigen infectiepreventie in het ziekenhuis vertelt: “In de maand november stappen we over op andere handhygiënemiddelen. De handzeep, handalcohol en handcrème worden hierbij vervangen. Deskundigen infectiepreventie Ook zal aan nagenoeg ieder Nelleke ten Feld (l) en Stefan Machielse bij de stand patiëntenbed handalcohol worden bevestigd. Zo is handalcohol in de patiëntenzorg voor iedereen nog sneller bereikbaar. Bij de ingangen van het ziekenhuis en de poliklinieken in Etten-Leur en Oudenbosch worden eveneens dispensers met handalcohol geplaatst. Bezoekers kunnen bij binnenkomst hun handen desinfecteren en zo meehelpen aan het voorkomen van infecties.” De patiënt in schone handen Collega Stefan Machielse vult aan: “Het thema ‘Handhygiëne…heel gewoon’ wordt de komende tijd op diverse manieren ingezet om met name de medewerkers in zorgfuncties te ondersteunen en te faciliteren. Zo is er digitaal lesmateriaal beschikbaar op het Franciscus Leerplein en worden er posters op afdelingen verspreid met de vijf belangrijke momenten voor het toepassen van handhygiëne. Want onze patiënten moeten er van op aan kunnen dat ze in ‘schone handen’ zijn!”


L LEKKER E K K Kerst Auberge van Gogh

Genieten van een heerlijk kerstmenu in sfeervolle omgeving... Wij nodigen U graag uit om dit feest te vieren bij Auberge van Gogh!

Maandag 24 december - Kerstavond Geopend v.a. 18.00 u (a la carte of kerstmenu)

Dinsdag 25 december - 1e Kerstdag Geopend v.a. 18.00 u (Kerstmenu)

Woensdag 26 december - 2e Kerstdag Geopend v.a. 18.00 u (Kerstmenu)

KERST CULINAIR

2012

Kerstversiering

Het geven van cadeautjes met Kerstmis komt voort uit twee feesten in het Romeinse rijk. Zo vierden de Romeinen op 17 december het feest van Saturnalia, een feestelijke dag met veel geschenken. De viering van het Romeinse nieuwjaarsfeest op 1 januari ging gepaard met het geven van geschenken aan de kinderen en de armen. Daarbij werden de huizen versierd met groen en met lichtjes. Dat maakt meteen ook de oorsprong van onze eigen kerstdecoratie duidelijk. De Kelten en Germanen vulden het feest verder in. Zij bedachten het versieren van een boom en het daarbij eten in een gezellige sfeer. Een verbod van Karel de Grote in de negende eeuw om bomen te versieren met Kerstmis, maakte dat deze gewoonte langzaam maar zeker verdween. Honderden karen later maakte het oude gebruik een opvallende comeback, want sinds de zeventiende eeuw maakt het gebruik wederom deel uit van de traditie rond Kerstmis. In de Middeleeuwen ontstond een uitgebreid aanbod van kerstliederen.

Kijk voor meer informatie op www.aubergevangogh.nl of loop even binnen! Markt 26, 4881 CN Zundert, tel. 076 5973340, info@aubergevangogh.nl

DAMES

PELLENS

DAMES

PELLENS

Laat u zich met Kerst verrassen p r e s ebij: nteert:

presenteert: JAN DE BRUIJN 1e en 2e Kerstdag KERST à LA CARTE (Kerstavond gesloten) JAN DE&BRUIJN

STEF PEIRE & Voor meer info en/of reserveringen: Zondagmiddag 21 juni Dames Pellens STEF PEIRE St. Bavostraat 30, 4891 CJ Rijsbergen Alléén op reservering!

Aanvang: 14.00 Locatie: Dames Pellens Rijsbergen Tel: 076-5968169 Entree: gratis Zondagmiddag 21 juni 076 596 8169 www.damespellensrijsbergen.nl Aanvang: 14.00 Locatie: Dames Pellens Rijsbergen Entree: gratis 076 596 8169

ANTWERPSEWEG 36, RIJSBERGEN Ook tijdens de aanstaande kerstdagen kunt u genieten van een door u zelf samengestelde maaltijd afkomstig van onze Wok, Tipanyaki en Specialiteiten Buffetten. Hiernaast hebben wij nog andere speciale heerlijkheden voor u ingekocht, om u een onvergetelijke smakelijke kerstmaaltijd te garanderen.

Speciaal voor Kerst geselecteerd: 1e en 2e KerStdag: Vanaf 16.00 uur € 26,50 p.p. - kinderen € 15,00

Voor info en/of reserveringen: Tel.: 076 - 5961789 / 06 - 19739930

Kerstmis2010 2012 Kerstmis Restaurant ininRestaurant

DeSinjoor Sinjoor De beiDe KeRStDagengeopenD geopenD beiDe KeRStDagen Op kerstavond is ons restaurant ook geopend

Restaurant De Sinjoor

tafelreserveringen:

Kerstkeuzemenu

Bloemenmarkt 4 1e + 2e kerstdag 4701 JB Roosendaal geopend Voorgerechten Carpaccio van ossenhaas Telefoon (0165) 547425 vanaf 16.30 tot 19.30 uur Geserveerd met een mosterddressing en geraspte Old Amsterdam info@de-sinjoorroosendaal.nl of vanaf 20.00 tot 23.30 uur Cocktail van Stellendamse garnaaltjes Met een klassieke whiskysaus of Kerstpakketje van neptunes Gerookte zalm, paling en een crabsalade of ardennerham met meloen MetVoorgerechten een frisse sellerie/fruitsalade

Op kerstavond is ons restaurant ook geopend

Kerstkeuzemenu Carpaccio van ossenhaas Soepen geserveerd met een mosterddressing en geraspte Old Amsterdam Rijk gevulde vissoep of of Cocktail van Stellendamse garnaaltjes toscaanse tomatensoep met een klassiekeofwhiskysaus Heldere ossenstaartsoep met Madeira of bonbon van Zalm en Crab Hoofdgerechten geserveerd met rivierkreeftjes Matelot Veronique of Zalm-, schol-, en kabeljauwfilet met garnaaltjes, assiétein ardennaise geserveerd een heerlijke vissaus combinatie van Ardennerham en of mousse met Cumberlandsaus Stroganoff entournedos een fruitsalade Biefstuk van de haas met een klassieke saus of Soepen Varkenshaasmedaillons Champignon crèmesoep Met een bruine pepersaus o f of Hertenbiefstukjes een saus van Rode port toscaanse met tomatensoep Geserveerd met stoofpeertjes en preiselberen

of Heldere ossenstaartsoep met Madeira Kerstdessert

De meest favoriete toetjes, door de kerstman, voor U uit gezocht. ***** Hoofdgerechten

€ 42,50 p.p. € 17.50 p.p.

Zeebrugs Vispaletje Stel uw eigen vier-gangen menu samen voor zalm-, schol-, en kabeljauwfilet met garnaaltjes en mosselen, geserveerd in een heerlijke vissaus Kindermenu verkrijgbaar voor met muscatdruiven of tournedos poivre Op kerstavond is ons au restaurant ook geopend. biefstuk van de haas met een klassieke pepersaus Restaurant De Sinjoor o f tafelreserveringen: Varkenshaasmedaillons e Kerstdag geopend Bloemenmarkt 4 met een champignonroomsaus en1 bospaddestoeltjes Roosendaal vanaf 16.00 tot 19.30 uur of Hertenbiefstukjes van rode Telefoon (0165) 547425 met een saus vanaf 20.00port tot 23.30 uur geserveerd met stoofpeertjes en preiselbeeren e info@de-sinjoorroosendaal.nl 2 Kerstdag

vanaf 16.00 uur geopend Kerstdessert

www.de-sinjoorroosendaal.nl

De meest favoriete toetjes, door de kerstman voor U uitgezocht

6 39,75 p.p. Kinderkerstmenu verkrijgbaar voor 6 19,75 p.p.

Stel uw eigen vier-gangenmenu samen voor


on d , G ez

ezellig genieten in hartje E lekker & g tten-L

KERST

eur

CULINAIR

2012

restaurant

Kerstavond en 1e kerstdag Chez David Ge zon d

Kerstavond vanaf 16:00 uur vrije inloop 1e kerstdag kerstmenu à la carte

§

-L , lek te n ker & e Et gezellig genieten in hartj

e ur

Gemengde groente plateau met aubergine, tomaat, paprika en courgette €8.50 Fijn gesneden gerookte kip met een frisse mangosaus en een gemengde salade €9.50 Proeverij van zalm: zalmbonbon, zalmmousse, zalmsalade, krokant gebakken zalm, gestoomde zalm en warm gerookte zalm €11.50

Prijzen incl. non alcoholische dranken (warm/koud). Voor alcohol E 1,25 extra per glas, sterke dranken/likeuren E 2,00 extra.

Huisgemaakte romige tomatensoep met verse balletjes en een kaasstengel €5.50 Verse ossenstaartsoep naar wens geparfumeerd met een vleugje Madeira €6.50

§

Tel. 076 - 5041880 • Fax 076 - 5441808 Oude Bredaseweg 2a Etten-Leur www.meiswok.nl ‘s maandags gesloten

§

Reserveer tijdig!!! Vol = vol! Beide Kerstdagen geopend vanaf 16.00 - 23.00 uur U heeft 3 uur gelegenheid om onbeperkt te genieten E 29,95 (tot 12 jaar E 15,50)

Bordje met gebakken feta met vers fruit en fijne groentjes €8.00 2 verse garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie €8.50 Grote champignons met vleesvulling, gegratineerd met kaas €8.50

§

RestauRant lounge

Vier grote gamba’s overgoten met een milde knoflooksaus €21.00 Lamskroon van ‘’Nieuw Zeeland’s “ lam met een heerlijke honing tijmsaus €23.50 Gebraden tournedos met gebakken bospaddenstoelen €29.50

Asian Cuisine voor fijnproevers

Ons kerstdessert bestaat uit een heerlijke parade van verschillend gebak vergezeld van een lekker likeurtje naar keuze €8.50

§

(o.a. salades, soep, sushi, dim sum gestoomd/gefrituurd, div. soorten vis, vlees: kip, varken, rund, lam en eendenborst) Tijdens de feestdagen heerlijke Sushi voor thuis. Informeer naar de mogelijkheden. Markt 34 • 4875 CE Etten-Leur • 076-5015076 www.meidelicious.nl Eigen parkeergelegenheid

§

Beide Kerstdagen geopend vanaf 17.00 uur Verrassingsproeverij incl. een welkomstdrankje E 27,50 p.p.

Alle hoofdgerechten worden vergezeld door een bijpassend kerstgarnituur

Gelieve te reserveren voor woensdag 19 december met opgave van tijd, aantal personen, en keuze gerechten Kindermenu mogelijk, vraag erna bij de reservering Molenstraat 81 - Zundert tel. +31 (0)76-5994206 www.chez-david.nl

R E S Ta U R a N T & B R a S S E R I E KERSTMENU AMUSE ****

CARPACCIO VAN HET LIMOUSINRUND MET PESTODRESSING, PARMEZAANSE KAAS, ZONGEDROOGDE TOMAATJES EN PIJNBOOMPITTEN OF SALADE VAN ROZE GARNALEN EN GEROOKTE ZALM MET EEN HUISGEMAAKTE DILLE DRESSING OF GEFRITUURDE GEITENKAAS LOEMPIA’S GESERVEERD OP RUCOLA MET TRUFFELOLIE EN EEN OOSTERSE SAUS ****

TOMATENSOEP VAN POMMODORRI TOMATEN OF LICHT GEBONDEN WILDSOEP MET KASTANJE CHAMPIGNONS ****

TRIO VAN VIS MET EEN ZACHTE KREEFTEN SAUS OF VARKENSHAAS MEDALLIONS OMWIKKELD MET SPEK GESERVEERD MET EEN BOSPADDENSTOELEN SAUS OF MALSE ZIJHAAS BIEFSTUK VAN HET LIMOUSINRUND WELLINGTON NIEUWE STIJL: OPEN GEWERKTE BLADERDEEG CREATIE MET BOSPADDENSTOELEN EN EEN TOEFJE KRUIDENBOTER OF HERTENBIEFSTUK MET EEN CRANBERRIE SAUS GESERVEERD MET WILDGARNITUUR OF SPINAZIE-RICOTTA QUICHE GESERVEERD MET SALADE VAN RUCOLA EN TOMAAT EN GROENTEN ****

KERST DESSERT ****

€ 39,50 p.p.

gezellig samen kerst vieren Bij de Nonnen

1ste & 2de kerstdag geopend, kerstlunch & diner, reserveer tijdig kerstavond en nieuwjaarsdag gesloten oudjaarsdag open tot 19h

Inclusief 3 drankjes waarbij u kunt kiezen uit huiswijn, bier, fris, koffie en thee.

KERSTBRUNCH 2E KERSTdag 11.30-14.30 UUR KERSTBRUNCH OP RESERVERING (Inclusief onbeperkt koffie, thee, melk en jus d’orange.)

€ 24,50 p.p.

Kinderen van 4 tot 12 jaar € 15,50 p.p.

Voor meer info en openingstijden kerstdagen zie www.demoersebossen.nl de Moerse Bossen, Rucphenseweg 30 4882 KC Zundert Tel: 076-5977979 Gelegen in een bosrijke omgeving met wandelmogelijkheden en voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Bij de Nonnen Molenstraat 11 4881 CP ZUNDERT T 076 5972311

reserveren@bijdenonnen.nl

www.bijdenonnen.nl

Kerstmis vier je in De Ruyterhof. Sfeervol en prachtig versierd in kerstsfeer en met heerlijke ambachtelijke gerechten van mooie producten bij voorkeur uit eigen regio. 2/12 Zondagse Sinterklaas tafel. Een uitgebreid lunchbuffet met een surprise voor ieder kind door de Sint zelf gegeven!

ILItaliaans BAMBINO Ristorante KERSTMENU:

KINDERMENU:

PESCE:

CARNE:

Ravioli al Pesce Spada Ravioli met zwaardvis

Ravioli Funghi Porcini Ravioli met eekhoorntjes broodsaus Crema di Pomodoro Romige tomatensoep Zuppa di Pomodoro é Minestrone Combinatie van tomaat- en Kinderspoen groentesoep op Italiaanse wijze Sagliola ó Scallopina con patate Spoen Gebakken tongfilet met patat of Kalfsoester met patat Agnello con vino Rosso é Rosmarino Lamsvlees bereid in rode wijnsaus Fantasia di Natale en rosemarijn Fantasie van de chef Fantasia di Natale Fantasie van de chef e

Zuppa Arragosta Kreeftensoep Spoen Sogliola alla Fiorentina Tongfilet op de Florentijnse wijze, spinazie, tomaten, mozzarella en Parmezaanse kaas uit de oven Fantasia di Natale Fantasie van de chef Koffie/Thee

€ 39,50

Koffie/Thee

Linguine alla Bolognese Pasta met bolognesesaus

€ 39,50

€ 15,00

1 kerstdag gesloten 2 kerstdag geopend vanaf 17:00 e

Molenstraat 40 - 4881 CS Zundert - 076-5973020

Zondag 23/12 Pré-Kerst Brunch. Deze uitgebreide brunch brengt U al helemaal in Kerstsfeer. Dinsdag 1e Kerstdag.  “Live cooking” Kerstbrunch.  “Live cooking” Kerstbuffet.  “Proeven” Kerstdiner arrangement. Woensdag 2e Kerstdag.  “Live cooking” Kerstbrunch.  Christmas Dinnershow met live muziek & entertainment.  “Proeven” Kerstdiner arrangement. Alle informatie, menu’s en prijzen vindt U op onze website www.deruyterhof.nl Een orgineel idee voor Uw Eindejaarsof Nieuwjaarsborrel? Kijk eens op onze website! Inlichtingen & reserveringen: 076-5961601 Peter & Marianne Reiters Hogestraat 22A Rijsbergen Aan het Kennedyplein


KERST

Restaurant

de eetkamer Het 5 gangen

CULINAIR

2012

Kerstdiner bestaat uit :

Een schotel van gerookte vissoorten of carpaccio van ossenhaas *** een dubbel getrokken runderbouillon met bospaddestoelen *** gebakken zalm met Hollandse garnalen en kreeftensaus. of Varkenshaas wellington in een modern jasje. *** dessert Noël *** koffie of thee met friandise

€ 45,00

reserveren verplicht Restaurant

Kindvriendelijk

Het kindvriendelijke karakter van Kerstmis heeft veel te maken met het feit dat in bepaalde streken Sint-Nicolaas wordt gevierd op 25 december. Door de vermenging met sprookjesachtige figuren uit sagen ontstaat de kerstman: Santa Claus in een karrenslee, voortgetrokken door rendieren. Dat is meteen ook de verklaring waarom in bepaalde Amerikaanse kerstliederen ‘Santa Claus’ wordt vernoemd. In België valt dat feest op 6 december. In Nederland komt de Sint op 5 december. De vigilie op de vooravond van Sint-Nicolaas, een liturgische viering, is hier in de volkstraditie ‘pakjesavond’ geworden.

Café eet- en feestgelegenheid

de eetkamer

Wernhoutseweg 80 4884 AX Wernhout 076-5991990 www.deeetkamerwernhout.nl

5 jaar Uw Thuis Buiten

5aurant jaar Uw Thuis Buiten Huis Den Deijl

aurant Huis Den Deijl

Op beide Kerstdagen kunt u weer komen genieten eenKerstdagen waar Culinair Feest bij Huis Dengenieten Deijl. Opvan beide kunt u weer komen van Culinair Huis Den Deijl. Vooreen onze waar Kerstinformatie kuntFeest u kijkenbij op www.huisdendeijl.nl Voor onzeopKerstinformatie u kijken opinfo@huisdendeijl.nl www.huisdendeijl.nl of bellen 076 565 36 16kunt of mailen naar of bellen op 076 565 36 16 of mailen naar info@huisdendeijl.nl

In de middag presenteren we om 12.30u en om 13.30u een uitgebreide In de middag presenteren we om 12.30u en om 13.30u een uitgebreide Kerstbrunch Kerstbrunch à à€ € 37,95 37,95 p.p. p.p. Kinderen Kinderen van van 22 t/m t/m 44 jaar jaar àà € € 14,50. 14,50. Kinderen Kinderen van van 55 t/m t/m 10 10 jaar jaar àà € € 19,95. 19,95. Op 1e en 2e Kerstdag vanaf 18:30 uur een luxe familiedinerbuffet Op 1e envoor 2e Kerstdag vanaf 18:30 uur t/m een10 luxe familiedinerbuffet € 39,50 p.p.en kinderen jaar € 19,95

voor € 39,50 p.p.en kinderen t/m 10 jaar € 19,95

‘s Avonds om 19.00u pakken wij flink uit. Op 1e Kerstdag met een 5-gangen ‘s Avonds omluxe 19.00u pakkenKerstdiner wij flink uit.à € 59,95 p.p. en op 2e Kerstdag een net zo luxe 4-gangen Kerstdiner à € 49,50 p.p.

Op 1e Kerstdag met een luxe 5-gangen Kerstdiner à € 59,95 p.p. Op2e beide dagen iseen er een uit 2 Kerstdiner heerlijke hoofdgerechten. en op Kerstdag netkeuzemogelijkheid zo luxe 4-gangen à € 49,50 p.p. Restaurant Huis Den Deijl • Marellenweg 8 • 4836 BH Breda Op beide dagen is er een keuzemogelijkheid uit 2 heerlijke hoofdgerechten.

Tel. 076-5653616 • www.huisdendeijl.nl

Restaurant Huis Den Deijl • Marellenweg 8 • 4836 BH Breda

Tel.www.huisdendeijl.nl 076-5653616 • www.huisdendeijl.nl g 8 4836 BH Breda tel. 076-5653616

Josephien en Mark Bogers Antwerpseweg 24, 4891 CP Rijsbergen

Ook met Kerst kent gezelligheid “De Tijd” Zowel 1e als 2e Kerstdag geopend (Alleen op reservering)

Speciaal Kerst á la carte en “Nieuw” 2e Kerstdag: Kerstontbijt Voor inlichtingen en/of reserveringen: Tel. 076-5968030 of www.detijd-rijsbergen.nl Na de kerstdagen zijn wij t/m 3 januari GESLOTEN

aals t n e ori

showcooKing restau ran t

Kong’s garden woK Dorpsstraat 248-250 | 4711 EP | St. Willebrord | Tel. 0165-388791 | Fax 0165-381393

g 8 4836 BH Breda tel. 076-5653616 www.huisdendeijl.nl

Vrijheid 167 2320 Hoogstraten Tel 0(032) 33141364 of 0(032) 473274688 www.denengel.com

Den Engel Hoogstraten tijdens de feestdagen Beide Kerstdagen geopend vanaf 11.30 uur Wij serveren op beide Kerstdagen een keuzekerstmenu en daarnaast onze kerst a la carte. Ook verzorgen wij wederom onze gekende Kerst- en eindejaarscatering: koude schotels, soepen, voor-, hoofd- en nagerechten kant en klaar voor oven/magnetron. Of ons vier gangen Kerstmenu voor bij u thuis à € 45,00 p.p. Carpaccio van ossenhaas Soep van bospaddestoelen Wildstoverij of vispannetje (met bijpassende garnituren) Kerstdessert Het menu en alle catering gerechten kant en klaar, mooi en goed verpakt en voorzien van opwarmingstijden Interesse, bestellen, reserveren of folder toegestuurd krijgen: Bel 0032

3 314 1364 of mail naar info@denengel.com

ons restaurant is uitgebreid met een speciale afdeling voor- en nagerechten

1e en 2e kerstdag onbeperkt genieten

Wokken - Bakken - Drinken - Japanse sushi en met uitgeBreiD Warm lopenD Buffet Voorgerechten - Kerstsoep - Grote Chinese garnalen - Lamskoteletjes - Malse biefstuk - Tongfilet - Gebakken mosselen - Zalmfilet Kipfilet met verse mango - Babi Pangang - Babi pangang spek (incl. drank zoals bier, wijn, frisdranken, koffie en thee. Schepijs, vers fruit en Kerstgebak. Excl. sterke dranken zoals jenever, cognac, whiskey, likeur, e.d.)

reserveer tijdig voor de feestdagen! 1e zitting 13.00 - 15.30 28,95 p.p. Kinderen tot 12 jaar 16,95 2e zitting 16.00 - 18.30 31,95 p.p. Kinderen tot 12 jaar 18,95 3e zitting 19.00 - 22.00 31,95 p.p. Kinderen tot 12 jaar 18,95

Voor meer info: www.kongsgarden.nl


Gezocht:

Vriendin

Maakt ICT beheersbaar voor MKB

3-voudi beglazinge voor de g prijs van 2! Deze actie loop 31 decembe t tot r 2012

± 70 jaar, liefst zonder kinderen om gezellig te fietsen, wandelen, reisje te maken.

Wij verzorgen een vrijblijvende inventarisatie van uw ICT omgeving en verwerken hierin uw huidige Maakt ICT beheersbaar voor MKB en toekomstige wensen op het gebied van “Cloud” diensten, systeem- en technisch beheer, mobiele envan functioneel beheer. Bezoek onze website: www.kleinautomatisering.nl Wij verzorgen oplossingen een vrijblijvende inventarisatie uw ICT omgeving en verwerken hierin uw huidige en toekomstige wensen op het gebied van “Cloud” diensten, systeem- en technisch beheer, mobiele oplossingen of bel: 06-12412086. Mailen kan ook: erik@kleinautomatisering.nl en functioneel beheer.

Brief onder nr. 317 van dit blad.

Bezoek onze website: www.kleinautomatisering.nl of bel: 06-12412086. Mailen kan ook: erik@kleinautomatisering.nl

BESPAAR HONDERDEN EURO’S MET KUNSTSTOF KOZIJNEN VAN WERU WERU.NL Vestiging Etten-Leur: Vestiging Yerseke: Vosdonk 4 Kreeft 6a 4879 NC Etten-Leur 4401 NZ Yerseke Tel: 076-5032800 Tel: 0113-574173 www.kumasol.nl

Ook voor een echografie, borstonderzoek en röntgenfoto kunt u bij ons terecht

Polikliniek Etten-Leur

Polikliniek Etten-Leur Schoonhout 215 | 4827 ML Etten-Leur Tel. (076) 504 20 00 | www.polikliniek-ettenleur.nl

Het moet niet gekker worden! We zijn er ondersteboven van!

wij

! g e w n moete

KooPzondAgen 25 nov. - 2 dec. 16 dec. - 23 dec.

opheffings uitverkoo p

50%

g n i t r o kassak ctie

ele op de h

olle

ingsc t h c i l r ve

Unieke kans!!!

Alles halve prijs! m.u.v. kappen en lichtbronnen

zoals: - Massive - Philips - Lirio - Leclercq en vele andere bekende merken.

BUDGETLAMP BREDA

HR++ glas OF Profel Kozijnen Extra isolatiepakket Rolluiken GRATIS! Zonwering

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering. INFORMEER NAAR ON ZE LA AG ST E PRIJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N

1000m2 met alle bekende merken Hoekpand Catharinastraat / Kennedylaan / 076 - 5140167

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077


Spirituele Beurs Rucphen nu exTRA koRTing Welkom de wereld op alleinhaarden van sfeer en warmte en kachels AAnbieding: bij alle pelletkachels

Morgen 15 april Koopzondag 500 kilo pelletkorrels gRATiS 11.00-17.00 uur

koopzondAg g ShowRoom Grootste shoWroom BE M beR gRooTSTe VE em SepT 30 NO 25 uuR 11.00-17.00

zuid nedeRlAnd Zuid NederlaNd

Houtkachels l Pelletkachels l Liftdeur houtkachels l Design gashaarden l Open haarden l Afvoervrije gashaarden Bio haarden l Electrische kachels l Natuursteen schouwen l Snelle levering l Vakkundig geplaatst

info@schouwenpaleis.nl l www.schouwenpaleis.nl

Café

Eetcafé

8 dec. 2012 : 10.30 uur Gasterij de Posthoorn

Cafetaria Zaal

Voor Oud en rijst Nieuw Pilav met of friet verzorgen wij graag voor u

Info www.suijkerbuijk.nu

november • woensdag diverse28 schalen van 19.00-21.00 uur gratis biljartles

hors d’oeuvres,

divers wild en bavarois • zondagmiddag 16 december tonpraten gratis entree OokOud verzorgen wij weer uw schotels en Nieuw vieren in voor de komende feestdagen De Toekomst

er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

doorlopend buffet, graagmet tot ziens bij Jan & Lia Voermans

drank,DE vuurwerk en disco. 19 PASTOOR BAKKERSTRAAT ACHTMAAL - TEL. 076 - in 598 53 91 Kaarten verkrijgbaar ‘t café. Alle medewerkers van De Toekomst wensen u prettige feestdagen en een voorspoedig 2010! PASTOOR DE BAKKERSTRAAT 19

de HEERENS VLEESHANDEL PARTICULIERE VERKOOP en PRIVÉ SLACHTINGEN

Reclames in onze winkel! EERSTE KWALITEIT VLEES TEGEN GROOTHANDELS-PRIJZEN LANGE HEI 16, SPRUNDEL, TEL. 0165-385595 (achter het IJspaleis) di. t/m do. van 8.00 tot 17.00 uur; vr. van 8.00 tot 16.00 uur maandag en zaterdag GESLoTEN

ACHTMAAL -

TEL.

076 - 598 53 91

presenteert zaterdag 24 november

21.00

rolling stones tribute dag

De Stones bestaan 50 jaar en dat moet gevierd worden. zondag 25 november

cafe - feesterij ‘t trefpunt Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

sint nicolaas

www.feesterijtrefpunt.nl

De Sint dient zich aan in de Klomp tussen 14.00 en 16.00 uur. Opgeven met leeftijd en naam.

Stichting “de Spirituele Weg”

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

organiseert

Spirituele Beurs

Chaletpark Wouwse Plantage Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

ZONDAG 25 NOvember

oPen dag

Zondag 25 november 2012 Zaal Koch, Molenstraat 120 4756 BH Kruisland Entree € 4,- incl. consumptie Zaal open om 11.00 uur

www.stichtingdespiritueleweg.nl

van 14.00 uur tot 16.00 uur

Zondag a.s. open

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

Financiering mogelijk !

Chaletpark Wouwse Plantage Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

De DuizenDpoot

-graven van funderingen/vijvers -leveren, leggen bestratingen -leveren plaatsen schuttingen -diverse sloopwerkzaamheden

tel. 06 53999207

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

SchoorSteen & kachelbedrijf

j. aartS alphen rookkanalen - Schouwen - kachelS Goedentijd 18, 5131 AS Alphen N.B. tel. en fax 013 - 508 14 56 Alle onderhoud. Schoorsteenvegen. Reparatie. Aanleg rookkanalen. Dubbel- en enkelwandige R.V.S. Renovatie van schouwen. Impregneer- en reinigingsmiddel. Accessoires en hulpstukken. Nieuwe en gebruikte kachels.

- ADVERTORIAL -

Den Scherpenberg: gecombineerde binnen- en buitenspeeltuin en kinderboerderij op één locati e voor één entreeprijs

Veel kinderplezier bij goed en slecht weer RUCPHEN – In het buitengebied van Rucphen ligt de unieke speelboerderij Den Scherpenberg, waar kinderen zich bij goed en slecht weer een hele dag kunnen vermaken in de binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en kinderboerderij. DOOR HÉLÈNE HEIJS Vanwege een plotseling verminderde lichamelijke conditie was Marcel Sommers niet meer in staat om zijn bestaande veehouderij voort te zetten, maar moest deze verkleinen. Zijn wens was altijd al om een speelboerderij te beginnen en samen met zijn vrouw Mieke heeft hij de daad bij het woord gevoegd en is de unieke speelboerderij Den Scherpenberg gestart. Alle kinderen in de leeftijd van 1 t/m 12 jaar kunnen hier terecht voor een hele dag vermaak, onafhankelijk van het weer. “Alleen de kinderen betalen”, vertelt Marcel. “De

ouders hebben gratis entree.” De entreeprijs is zeven euro. Binnenspeeltuin Via de ruime parkeerplaats loopt men via de buitenspeelplaats naar de binnenspeelplaats met kantine. “Mensen zijn altijd positief verrast bij binnenkomst”, vertelt Marcel trots. In deze hal staat een acht en halve meter hoge klim- en klautertoren voor kinderen van drie tot dertien jaar, bestaande uit tal van kleinere speeltoestellen met diverse glijbanen waarvan één hele hoge vrije-val-glijbaan, spannende kruipbuizen, hangbruggen en klimnetten. Ook een absolute aanrader voor kinderfeestjes. Voor de kinderen tot drie jaar staat aan de andere kant van de kantine een apart speeltoestel en ballenbak waar ze ongestoord kunnen spelen zonder dat ze overlopen worden door de grotere kinderen. In de ruime verlichte kantine kunnen ouders onder genot van een kopje

koffie, een drankje, soep of warme snack goed zicht houden op hun spelende kinderen. Buitenspeelplaats en kinderboerderij Buiten staan diverse uitdagende speeltoestellen zoals een graanveld klimtoestel, een wip, diverse schommels, duikelrekken, glijbaan en zandbak. Vooral het waterspel is erg favoriet, omdat de kinderen naar harte lust kunnen spelen met zand en zelf opgepompt water. Rondom de buitenspeelplaats liggen de weitjes van de kippen, geiten, varkens, pony’s en de konijnenberg. Bij slecht weer staan de dieren in een ruime en schone stal, waar ze dan geaaid, geborsteld en geknuffeld kunnen worden. De kinderen kunnen pony rijden tussen 11 en 12 uur en van 16 tot 17 uur. Met mooi weer is het buitenterras geopend met zicht op de buitenspeelplaats en dierenweiden.

De speelboerderij in Rucphen.

en te nimmer spotten”, aldus Marcel. Veiligheid De woorden plezier en veiligheid staan bij Den Scherpenberg hoog in het vaandel. Het gehele terrein is goed afgeschermd en de kinderen kunnen het terrein niet zomaar ongezien verlaten. Alle speeltoestellen zijn van zeer degelijk materiaal en voldoen aan alle veiligheidseisen. “Met veiligheid kan je nooit

Speelboerderij Den Scherpenberg, Scherpenbergsebaan 55, Rucphen, 0165-342478

Openingstijden: Woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 10.00 – 19.00 uur. Tijdens de vakanties: maandag t/m zondag van 10.00 – 19.00 uur. Voor informatie kunt u terecht op www.denscherpenberg.nl of www. facebook.com/DenScherpenberg. E-mail: info@denscherpenberg.nl


week 47 / 21 november 2012

Gemeente informatie

Op zoek naar sportkampioenen Tijdens het Sportgala 2012, dat op zaterdag 16 maart 2013 wordt gehouden in het CultuurCentrum Zundert, wordt iedereen die in 2012 een kampioenschap heeft behaald of een aansprekende prestatie heeft geleverd, gehuldigd. Tevens worden dan de sportman, sportvrouw, sportploeg, jeugdploeg en de jeugdsporter van het jaar 2012 bekend gemaakt. Aanmelden Wij doen een beroep op verenigingen, supporters en inwoners om kampioenen en kandidaten voor de titel sportkampioen 2012 van de gemeente Zundert aan te melden. Iedere inwoner uit de gemeente Zundert die in 2012 een kampioenschap heeft gewonnen of een aansprekende sportprestatie heeft geleverd, kan worden aangemeld bij mevrouw De Ridder, tel. 076 – 599 55 42 (ma, di, do), e-mail: sportgala@zundert.nl of via www.zundert.nl Digitale balie Online formulieren Aanmeldingsformulieren. Aanmelden kan tot 7 januari 2013.

Militairen oefenen in omgeving Zundert Op 22 en 23 november 2012 vindt er een militaire oefening plaats, waarbij militairen zich te voet verplaatsen in een strook tussen Breda en Roosendaal. Er wordt alleen gebruik gemaakt van openbare wegen en paden. Aan de oefening nemen 80 personen deel, er wordt geen gebruik gemaakt van oefenmunitie.

Colofon Gemeente Zundert Afdelingen Bestuurszaken, Maatschappij & Dienstverlening, Bedrijfsvoering Markt 1, 4881 CN Zundert Afdelingen Strategie & Programmering, Beheer Openbare Ruimte Bredaseweg 2, 4881 DE Zundert Gemeentewerf Hofdreef 30, 4881 DR Zundert Milieustraat Zundert De Ambachten 20, 4881 XZ Zundert ELZ, startpunt voor welzijn, zorg en wonen De Welborg 14, Zundert Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur Postadres Voor alle afdelingen: Postbus 10.001 4880 GA Zundert E-mail gemeente@zundert.nl Internet www.zundert.nl Telefoon gemeentehuis 076 - 599 56 00 Maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Gemeentewerf 076 - 597 49 97 & Milieustraat ELZ, startpunt voor 076 - 503 89 39 welzijn, zorg en wonen Fax 076 - 599 56 66 Bezoek- en openingstijden gemeentehuis Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Afdeling Maatschappij (publieksbalie) ook op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 19.00 uur. Openingstijden Milieustraat Zundert Maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur Donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur Zaterdag van 09.00 uur tot 14.00 uur

Cultuurprijs Zundert 2012 Op 13 april 2013 worden de Cultuurprijzen voor de gemeente Zundert uitgereikt. Daarom zijn wij op zoek naar kandidaten in de categorieën: • Cultuurbeoefenaar: persoon die zich bezig houdt met één of meerdere culturele disciplines; • Cultuurorganisator: organisatie die zich bezig houdt met één of meerdere culturele disciplines; • Culturele weldoener: iemand die door financiële steun of substantiële steun in andere vorm het verschil maakt tussen het wel of niet kunnen organiseren van culturele disciplines binnen de gemeente Zundert. Een onafhankelijke jury van buiten de gemeente Zundert

zal de nominaties zorgvuldig bekijken en licht de keuze voor de winnaars toe tijdens de prijsuitreiking. Aanmelden Kent u kandidaten voor de Cultuurprijs 2012 van de gemeente Zundert? Meld dit dan vóór 7 januari 2013 via het aanmeldformulier op www.zundert.nl Beleidsterreinen Cultuur Nominatieformulier Cultuurprijs 2012. Het formulier is ook af te halen en in te leveren in het gemeentehuis (Markt 1 te Zundert), de gemeenschapshuizen en het Van GoghHuis. Aanmelding kan eveneens via cultuurprijs@zundert.nl.

Wijzigingsbesluit artikel 3.6 lid 1 onder A Wro voor de locatie Grote Heistraat 29 te Wernhout Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij het ‘Wijzigingsplan artikel 3.6 lid 1 onder A Wro voor de locatie Grote Heistraat 29 te Wernhout’ heeft vastgesteld. Dit plan houdt in een wijziging van de bestemming ‘Agrarische bedrijven’ naar ‘Wonen’. Het vaststellingsbesluit (met plankaart) ligt met ingang van 22 november 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte (Bre-

daseweg 2, Zundert). Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA ‘s-Gravenhage kan nu beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Gedurende de beroepstermijn kan door voornoemde doelgroep bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Vergunningen

APV vergunningen/ontheffingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert heeft navolgende vergunningen / ontheffingen verleend c.q. melding ontvangen:

Activiteit

Datum activiteit

Locatie activiteit

Datum verzending

Innemen standplaats

Dinsdag en vrijdag in 2013

14-11-2012

Ontheffing sluitingstijd

15 en 16 februari 2013 29 en 30 november 2013

Oranjeplein, Zundert en P-terrein bij Gommersstraat, Rijsbergen Van den Berghstraat 4, Achtmaal

09-11-2012

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit tegen de verleende ontheffingen c.q. vergunningen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Deze termijn gaat in op de dag na die van verzending van het besluit aan de aanvrager. Een bezwaarschrift dat per e-mail is ingezonden, wordt pas nadat dit bezwaar Awb-conform is in behandeling genomen. U kunt ook de Voorzieningenrechter van de rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voorziening is een soort kort geding. Een dergelijk verzoek kunt u richten aan de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met het cluster Vergunningverlening en Handhaving, tel. 076 – 599 56 00.

Verleende omgevingsvergunning voor een bepaalde termijn artikel 2.12 lid 2 Wabo en paragraaf 5.4 Bor (uitgebreide procedure) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning voor een bepaalde termijn ex artikel 2.12, lid 2 van de Wabo heeft verleend:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

19-11-2012

tijdelijk bewonen bijgebouw

Kleuterhuislaan 6, Rijsbergen

Op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking beroep instellen. Een beroepschrift kan vanaf 22 november 2012 gedurende zes weken worden gericht aan de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het beroep is gericht; d. gronden van het beroep. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het beroepschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de uitspraak op het beroep niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl. Ingevolge artikel 3:18 lid 4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) maakt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert tevens bekend dat er zienswijzen bij haar naar voren zijn gebracht n.a.v. de tervisielegging van de ontwerpbeschikking. De beschikking is gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking. De beschikking en de bijbehorende stukken liggen vanaf 22 november 2012 gedurende zes weken ter inzage bij het cluster Vergunningverlening en Handhaving (Bredaseweg 2 te Zundert) op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur.


week 47 / 21 november 2012

zundert.nl Vergunningen

Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen heeft verleend:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

19-11-2012 19-11-2012

aanleggen in- en uitrit en verbreden in- en uitrit kappen 1 eik

Roosendaalsebaan 14, Achtmaal Sintelweg 19, Rijsbergen

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht; d. gronden van het bezwaar. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

Van rechtswege verleende omgevingsvergunning reguliere procedure Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning van rechtswege heeft verleend:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

19-11-2012

slopen dakbeplating schuur

Nelleveldstraat 7, Rijsbergen

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht; d. gronden van het bezwaar. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

Kennisgeving verlenging beslistermijn Wabo Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij in het kader van de Wabo heeft besloten voor de volgende aanvraag de beslistermijn te verlengen met maximaal zes weken:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

13-11-2012

aanleggen 2 in-/uitritten en verwijderen bestaande in-/uitrit

Van Lanschotstraat 30, Achtmaal

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht; d. gronden van het bezwaar. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

Aanvragen omgevingsvergunning Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning heeft ontvangen:

Verzenddatum aanvraag

Soort activiteit

Locatie

09-11-2012 12-11-2012

kappen 1 boom vestigen webwinkel in bestaande garage

Tiggeltsestraat 1A, Rijsbergen Achtmaalseweg 98C, Zundert

Tegen een aanvraag om omgevingsvergunning kan geen bezwaar worden ingediend. Bezwaar op grond van de Algemene wet bestuursrecht is pas mogelijk, nadat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert op het verzoek heeft beschikt. Ingediende aanvragen liggen gedurende twee weken ter inzage op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur bij het cluster Vergunningverlening en Handhaving (Bredaseweg 2 te Zundert).

Commissies en Gemeenteraad Zundert Vergaderingen Op 22 november 2012 vergadert de gemeenteraad. Op 26 november 2012 vergaderen de commissies Bestuurszaken/Middelen en Maatschappij. Op 27 november 2012 vergadert de commissie Grondgebied. Donderdag 22 november: openbare vergadering gemeenteraad Verkorte agenda: • B enoeming van de heer P.G.H.N. Utens tot wethouder • B egroting WVS 2013 • G eurgebiedvisie en verordening geurhinder en veehouderij • B estemmingsplan ‘Parc Tichelt Rijsbergen’ • C ontroleprotocol 2012 • B eroep tegen reactieve aanwijziging bestemmingsplan ‘Buitengebied’ • I nitiatiefvoorstel PvdA oversteek voorzieningen Bredaseweg en Molenstraat • A anwijzing gronden ex artikel 2 juncto 5 Wvg Tiendpad-Diepstraat te Wernhout Maandag 26 november: commissie Bestuurszaken en Middelen Verkorte agenda: • G emeentelijke belastingverordeningen 2013 • Vaststellen verordening toeristenbelasting 2013 Maandag 26 november: commissie Maatschappij (aansluitend op commissie Bestuurszaken en Middelen) Verkorte agenda: • Vaststellen subsidieplafonds 2013 • Verordening beheer en gebruik gemeentelijke begraafplaats 2012 Dinsdag 27 november: commissie Grondgebied Verkorte agenda: • E nergie-, Water-, en Telecommunicatieverordening Zundert 2013 • Vaststellen structuurvisie Kern Zundert 2025 • Vaststellen bestemmingsplan ‘Centrumgebied Rijsbergen’ • Vaststellen bestemmingsplan ‘Centrumgebied Zundert’ • Verzoek Kroon tot opstarten onteigening Beekzicht • Vaststelling landschapsontwikkelingsplan (LOP) • Toegangsbesluit coördinatieregeling CLTV • C oncept-plan van aanpak Groenblauwe mantel • P lan van aanpak partiële herziening bestemmingsplan ‘Buitengebied’ (veegactie) Tijd en plaats Alle vergaderingen vinden plaats in de hal van het gemeentehuis (Markt 1 te Zundert). De vergaderingen beginnen om 19.30 uur, vanaf 19:15 uur staan de deuren van het gemeentehuis voor u open. Agenda’s ter inzage De agenda’s en de voorstellen voor de vergaderingen vindt u op www.gemeenteraadzundert.nl. Mogelijkheid tot inspreken U kunt tijdens de vergaderingen van raadscommissies inspreken naar aanleiding van een agendapunt. U moet dit tenminste 2 x 24 uur voor aanvang van de betreffende vergadering doorgeven via e-mail: griffie@zundert.nl. Volg de vergaderingen De vergaderingen van de gemeenteraad en van de raadscommissies zijn openbaar. U bent van harte welkom deze bij te wonen. Wij wijzen er wel op de publieke tribune slechts een beperkte capaciteit heeft. Als u bijvoorbeeld van plan bent een oproep te doen om met zoveel mogelijk mensen naar een openbare vergadering te komen, dan kunnen wij aan maximaal 75 personen ruimte bieden. Alle openbare vergaderingen zijn ook live beluisteren Bestuurlijke invia www.gemeenteraadzundert.nl Notubiz Klik hier om direct naar Noformatie tubiz te gaan. Daarnaast kunt u de raadsvergaderingen volgen via de lokale omroep ROStv. Contact De gemeenteraad wordt, bij haar werkzaamheden als volksvertegenwoordiger van de gemeente Zundert, ondersteund door de raadsgriffie. Van maandag t/m donderdag is de griffie bereikbaar via het rechtstreekse telefoonnummer 076 – 599 55 59, e-mail: griffie@zundert.nl.


week 47 / 21 november 2012

Gemeente informatie

11 informatieve afleveringen van uw gemeente

Aflevering 8: duurzaam watergebruik U kunt helpen om het milieu schoon te houden, door duurzaam om te gaan met water. Hoe, dat leest u in deze achtste aflevering van de reeks over water en riolering. Het eerste onderwerp binnen deze aflevering is duurzaam gebruik van regenwater. Daarna komt gras op het dak aan de orde en we sluiten af met wat tips. Het meeste regenwater komt via de regenpijp of de straatkolk in het riool en vervolgens in de rioolwaterzuivering terecht. Dat is jammer, want regenwater is al schoon! De gemeente heeft hier handig op ingespeeld door waar mogelijk regenwater in een apart regenwaterriool op te vangen. Dit noemen we afkoppelen. Met dit regenwater kan het grondwater worden aangevuld. Ook kunnen waterpartijen ermee verfraaid worden. Samen Schoon regenwater moet goed gescheiden blijven van het vuile water van toiletten, wasmachines en gootstenen. Zo wordt voorkomen dat het in de buurt van uw huis in de sloot of in de grond terecht komt. Bij nieuwbouw en grootschalige rioolvervanging worden tegenwoordig daarom niet één maar twee rioolbuizen aangelegd: één

voor het vuile water en één voor het relatief schone regenwater. Een nieuw regenwaterriool werkt echter pas goed als er voldoende regenpijpen en straatkolken op zijn aangesloten. Het is daarom heel belangrijk dat u de regenpijp(en) aan de voorzijde van uw woning laat aansluiten op het regenwaterriool, wanneer het riool in uw straat vervangen wordt. Wat kunt u zelf doen? Wist u dat u schoon regenwater zelf eenvoudig kunt opvangen en (her)gebruiken? Zo kunt u regenwater aan de achterzijde van uw woning opvangen in een regenton of een ondergrondse voorziening, of op sierlijke wijze laten afstromen naar uw tuin. Ook kunt u andere slimme tips toepassen: • B reng uw auto naar een autowasstraat waar alleen milieuvriendelijke, biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen worden gebruikt. Wast u zelf uw auto, bekijk de etiketten op schoonmaakmiddelen dan eens goed. • G ooi nooit verontreinigd water of andere stoffen in de straatkolken. Vetten en afgewerkte olie horen ook niet in het riool. Deze kunt u naar de Milieustraat brengen. Op

www.zundert.nl matie hierover.

Milieu en afval staat meer infor-

Nieuw: gras op het dak Mocht uw dak toe zijn aan een opknapbeurt, overweeg dan een groen dak: dat is beter voor het milieu én weer eens wat anders dan een pannendak. Groene daken vertragen de afvoer van hemelwater, zuiveren het en slaan het tijdelijk op. Groene daken hebben ook gunstige bijeffecten. Ze werken verkoelend en ze beschermen het onderliggende dakmateriaal. Daarbij maken groene daken de omgeving groener en dus gevarieerder. Op dit moment zijn er nog niet zoveel groene daken in Zundert maar u zult ze, mede als gevolg van de klimaatverandering, in de toekomst meer gaan zien. Meer lezen? Op de website van de gemeente Zundert staat uitgebreide informatie over water en riolering. Kijk eens op www. zundert.nl Inwoner Waterloket. Via ‘Klik en meld’ kunt u problemen aan uw riolering aan ons doorgeven: menu rechts Klik en meld. www.zundert.nl

Volgende maand in aflevering 9: meer tips voor duurzaam watergebruik!

Verleende gedoogbeschikking aan Dienst Landelijk Gebied, voor het voortgezet gebruik tot 1 juli 2015 van een gronddepot nabij de Gaardsebaan te Zundert, in verband met kavelaanvaardingswerken als gevolg van de ruilverkaveling Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende gedoogbeschikking heeft verleend:

Verzenddatum beschikking

Locatie

Aard van gebruik

Periode tot

13-11-2012

Gaardsebaan ongenummerd, Zundert

gronddepot

1 juli 2015

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht; d. gronden van het bezwaar. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

Vooraankondiging ruimtelijke plannen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt, ingevolge artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro), bekend dat de volgende structuurvisies in voorbereiding zijn: • Structuurvisie Wernhout 2025 - Doel is om te beschrijven wat voor kern Wernhout in 2025 is. Daarbij worden gewenste ontwikkelingen in en rondom de kern Wernhout ruimtelijk onderbouwd, zodat deze d.m.v. een ruimtelijke procedure mogelijk gemaakt kunnen worden. • S tructuurvisie Achtmaal 2025 – Doel is om te beschrijven wat voor kern Achtmaal in 2025 is. Daarbij worden gewenste ontwikkelingen in en rondom de kern Achtmaal ruimtelijk onderbouwd, zodat deze d.m.v. een ruimtelijke procedure mogelijk gemaakt kunnen worden. Tegen de in voorbereiding zijnde structuurvisies kunnen nog geen reacties worden ingediend. Wanneer deze mogelijkheid er wel is, wordt dit bekend gemaakt in de ZundertInwoner Ruimtelijke se Bode en op www.zundert.nl plannen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Strategie en Programmering, tel. 076 – 596 98 19 of 076 – 596 98 50.

voor meer info: zundert.nl Strooizout voor het goede doel

Tuinwedstrijd 2012

ZUNDERT - Wie goed voorbereid wil zijn op de komende vorstperiode, kan nu bijzonder strooizout ophalen of bestellen. Het zout heeft geen aparte kleur of geur, maar is bijzonder omdat de opbrengst ten goede komt van verschillende goede doelen.

ZUNDERT - Dinsdag 13 november werd in dorpshuis De Nachtegaal in Achtmaal de uitslag bekend gemaakt van de Tuinwedstrijd 2012.

De verkoop is een initiatief van Rotaryclub Rucphen-ZundertHalderberge. “Jaarlijks ondersteunt onze serviceclub regionale en internationale goede doelen”, vertelt voorzitter Michel Mansveld. “De fondsen hiervoor generen we door acties op te zetten. De verkoop van het strooizout is er daar één van. Mensen die bij ons hun strooizout kopen, houden niet alleen hun eigen stoep- en

straatwerk veilig, ze steunen ook het goede doel. De volledige opbrengst komen ten goede van een dansvoorstelling voor senioren uit instellingen in Nieuwe Nobelaer en een kinderziekenhuis in Malawi.” De Rotaryclub maakt het kopers van strooizout makkelijk. “Het strooizout kan tijdens werktijden worden afgehaald bij Bresam Heftrucks, Mon Plaisir 35 in Etten-Leur. Maar in de gemeenten Rucphen, Zundert en Halderberge bezorgen we het ook thuis op zaterdag 24 november, zaterdag 1 december en zaterdag 8 december.” De club verkoopt het zout in handzame emmertjes van 7,5 kg en zakken van 25 kg. Bestellen kan door het sturen van een mail naar Rotaryclub-RZH@caiway.net met vermelding van adres en telefoonnummer. PAGINA 22

Namens het gemeentebestuur was burgemeester Poppe-de Looff hierbij aanwezig. De uitslag van deze 49e Tuinwedstrijd: 1. Mevr. van Gaal-Broos; 2. Mevr. VriendsGoorden; 3. Mevr. Van Bergen-Deckers; 4. Mevr. Daamen-Mertens; 5. Mevr. Snepvangers-Dams; 6. Mevr. Martens-Hereijgers;

7. Mevr. Elst-Backx; 8. Mevr. Poppelaarsvan den Broek; 9. Mevr.de Meijer-Brosens; 10. Mevr.Teuns-Graumans. Na de prijsuitreiking was er een bingo en ook werd er nog een loterij gehouden. Op het einde van de avond ging iedere deelneemster naar huis met een doos vol prachtige planten, geschonken door een groot aantal begunstigers. Al deze begunstigers willen we hierbij dan ook nog eens extra bedanken.


STRO KORRELS

WEGGEMANS BV

Ideaal stalbed voor dieren

Nieuw...Nieuw...Nieuw Vanaf nu in Achtmaal:

100% natuurlijk, voordelig, ruimte- en arbeidbesparend

met vlees van eigen boerderij.

Vleesautomaten

â‚Ź4.50 per zak

Geopend: alle dagen van 8.00 u tot 20.00 u

06-24887585

Ambachtelijk vlees van de Elfra Hoeve, da’s recht van de boerderij, dat kun je wel proeven!

van 15 kg

VERHUUR

Elfra Hoeve Nieuwmoerseweg 21 Achtmaal

Heftrucks - Hoogwerkers Diverse modellen Ook voor langere perioden Tevens verkoop van hoogwerkers, heftrucks, palletwagens Machinehandel Jespers Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501 www.jespersmachinehandel.nl

U wilt

sint & piet aan hUis bel 076-5961224

VERKOOP - VERHUUR *Tuinfrezen *Toiletwagens *Houthakselaars *Knikladers *Minigravers *Rolsteigers *Hakhamers

www.jespersmachinehandel.nl

renovatieen Schilderwerken

Scherpe Prijzen!! Bel voor vrijblijvende offerte

06-13909620

Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

vermist

Op 17 november is mijn

grijze roodstaart

uit haar kooi ontsnapt. Graag zou ik willen weten of iemand haar gezien heeft of evt kunnen pakken. Je kan contact opnemen op het nr 076 598 5864

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • proďŹ elplaten, dakpanplaten en potdekselproďŹ elen uit eigen productie • geĂŻsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

KEUKENS, BADKAMERS, TEGELS & SAUNA’S VOOR DE BESTE PRIJS! bij JAN VAN SUNDERT

Machinehandel Jespers Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501

StukadoorSbedrijf Stuc-, tegel-

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

Winterspecial Zoekt u nog een leuk cadeau voor sint of kerst? Of verwen u zelf met onze producten.

4500m2 showroom met 300 keuken en badkameropstellingen kijk voor onze folderaanbiedingen op www.janvansundert.nl

Vrijdag 23 november 19.00 - 21.00 uur Zaterdag 24 november 14.00 - 17.00 uur Bij aankoop van 1-2 producten 10% korting. Bij 3 producten of meer 15% korting. Op onze topmerken: MARIA GALLAND, DERMALOGICA en IMAGE SKINCARE.

a.s.

alle voor ook l a a er eci En sp n, ik ben t�... e e i r P e le kind “Gul zondag! tot

ZONDAG GEOPEND

van 11.00 tot 17.00 uur

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur www.janvansundert.nl

M.u.v. acties en cadeaubonnen.

Op alle POWER SLIM producten 15% korting. Uiteraard wordt alles feestelijk voor u ingepakt en kunt u even rondkijken onder het genot van een hapje en een drankje. Graag tot ziens bij Schoonheidsinstituut Marlotte.

woensdag 21 november van 13.30 tot 16.00 uur: Kom in je Pietenpak en laat je schminken

zaterdag 24 21 november vanvan 13.30 uurtot tot16.00 16.00uur: uur: woensdag november 13.30 Kom in je Pietenpak en laat je smincken schminken Schoentje zetten voor de Sint zaterdag 24 novem zondag 25 november van 13.00 tot 16.00 uur: Kom in je Pi KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST Sint Nicolaas komt langs! Schoen “Oh kom er eens kijken wat er in je schoentje zitâ€? TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL zondag 25 november van 13.00 tot 16.00 uur: De Pietenband treedt op Sint Nicolaas komt langs! /RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ Te koop: gEZEEfDE ZwARTE gROND woensdag 28 november van 13.30 tot 15.30 uur: “Oh kom er eens kijken wat er in je schoentje zitâ€? Jan van Bergen V.O.f. workshop marsepein maken o.l.v. Zwarte Piet De Pietenband treedt op Hulsdonkstraat 20 woensdag 28 n 4882 JM Zundert zaterdag 121december woensdag novembervan van13.30 13.30tottot16.00 16.00uur: uur: Tel: 076 - 5985324 workshop ma Kom in je Pietenpak en laat je smincken schminken Gsm: 06 - 55918911 Schoentje zetten voor de Sint zaterdag decembervan van13.30 13.30uur tottot 16.00 uur: zaterdag 241november 16.00 uur: De Heikant 6 • Sprundel • 0165-387081 www.instituutmarlotte.nl

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

Meubelstoffeerbedrijf +XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW  

leon PluyM

Kom in je Pietenpak en laat je smincken zondag 2 december van 13.00 tot 16.00 uur: voor de Sint Schoentje zetten Sint Nicolaas komt langs! zondag 25 november van 13.00 tot 16.00 uur: er eens kijken wat er in je schoentje zit�zondag 2 december van 13.00 tot 1 Sint Nicolaas “Oh komtkom langs! De Pietenband Sint Nicolaas komt langs! “Oh kom er eens kijken wat er in je schoentje zit� treedt op De Pietenband treedt op

“Oh kom er eens kijken wat er in je sc woensdag 28 november van 13.30 totDe15.30 uur: treedt op Pietenband workshop marsepein maken o.l.v. Zwarte Piet

zaterdag 1 december van 13.30 tot 16.00 uur: Kom in je Pietenpak en laat je smincken Schoentje zetten voor de Sint zondag 2 december van 13.00 tot 16.00 uur: Sint Nicolaas komt langs! “Oh kom er eens kijken wat er in je schoentje zit� De Pietenband treedt op

www.winkelhartetten-leur.nl

www.winkelhartetten-leu


sport

Moerse Boys pakt wederom 3 punten thuis Zundertse bridge kampioenen ZUNDERT - Moerse Boys heeft haar ongeslagen status in eigen huis weten te behouden door Sarto met 3-0 te verslaan. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Rob Kuijstermans gehuldigd vanwege zijn 250 wedstrijden in Moerse Boys 1. De wedstrijd wilde niet echt op gang komen de eerste 25 minuten. Maar daarna braken er 20 minuten aan waarin met name de thuisploeg kansen kreeg. Een vrije trap van Daan werd door de Tilburgse defensie weggekopt, een kopbal van Harron werd gepareerd door de doelman en een intikker van Kevin werd met kunst en vliegwerk uit het doel gewerkt In de 38ste minuut werd een schot van Kevin van de doellijn gehaald, maar het bleek uitstel van executie. Want twee minuten later werd er wel gescoord. Na wederom een mooie actie van Daan werd Kevin aangespeeld, die zich knap vrijdraaide en de 1-0 aantekende. In de laatste minuten van de eerste helft kreeg Moerse Boys nog enkele kansen, maar de bal wilde er niet meer in. Na rust kwam Sarto feller uit de startblokken en de Moer moest even alle zeilen bijzetten. Daarna nam Moerse Boys het initiatief over. De doelman van Sarto was deze wedstrijd prima op dreef en behoedde zijn ploeg voor een grotere achterstand, door een vrije trap van Daan uit zijn doel te boksen. Maar uit de corner die daarop volgde, viel wel de 2-0. Harron tikte de bal beheerst binnen. Aan de andere kant wist Leroy een bal van de lijn te halen, zodat Sarto de aansluitingstreffer misliep. Uit de daarop volgende aanval van Moerse Boys tikte de Tilburgse doelman een schot van

Marvin over zijn doel en vervolgens zag hij een schot van diezelfde Marvin op de lat belanden. In de 75ste minuut schoot Marvin echter wel raak uit een vrije trap. 3-0, met nog een kwartier te spelen. Moerse Boys wisselde nog drie keer, Jochem voor Daan, Rudo voor Ronald en Joris voor Peter, maar na 90 minuten voetbal werd er afgefloten en was de 3-0 zege een feit. Zie uitgebreid verslag onze site. Programma senioren Zaterdag 24 november M.Boys 8-Dinteloord 4 av.14.30u Zundert 2-M.Boys 9 vt.13.30u M.Boys G1G-Rijen G1 av.13.30u Zondag 25 november M.Boys 4-Terheijden 4 av.12.00u TSC 7-M.Boys 5 vt.10.45u M.Boys 6-Chaam 4 av.10.00u M.Boys 7-IFC 7 av.10.00u Roosendaal VR1-M.Boys VR1 vt.10.30u Programma jeugd Zaterdag 24 november I.v.m. de kerststerrenactie staat bij elk team de tijd van aanwezigheid. M.Boys A1-vrij M.Boys A2-Baronie A4 aw.13.45 Klundert B1-M.Boys B1 aw.9.00 JEKA B7-M.Boys B2 aw.11.30 M.Boys MB1-ST Viola/Ulicoten MB1 aw.10.15 Victoria’03 C1-M.Boys C1 aw.10.00 JEKA C6-M.Boys C2 aw.9.00 M.Boys C3-DVO’60 C5 aw.11.00 M.Boys MC1-MOC’17 MC1 aw.10.15 M.Boys D1-Roosendaal D2 aw.9.00 M.Boys D2-Wernhout D2 aw.9.00 VVR D3-M.Boys D3 aw.13.15

M.Boys MD1-DSE MD1 aw.10.30 Chaam E1-M.Boys E1 aw.11.00 Gloria UC E2-M.Boys E2 aw.13.00 M.Boys E3-Zundert E4 aw.10.15 M.Boys F1-Gloria UC F1 aw.8.15 Cluzona F3-M.Boys F2 vt.8.30 Unitas’30 F12-M.Boys F3G vt.7.30 M.Boys F4G-Zundert F3 aw.10.15 M.Boys F5-VVR F5 aw.10.15 Activiteiten 23 november: Pietenavond voor F-jeugd en vijfjarigen. 24 november: Kerststerrenactie.

GRATIS TAXATIE MUNTEN POSTZEGELS BANKBILJETTEN OUDE ANSICHTEN Op verzamelbeurs Zondag 25 november 10-16 uur ‘De Nieuwe Nobelaer’ A. van Berchemlaan 2 Etten-Leur Info: 030-6063944 / www.mpo.nl

Zundert met lege handen ZUNDERT - Na een redelijke eerste helft dacht iedereen, dat er iets te halen was in Made. In de tweede helft werd duidelijk, dat Madese Boys aan het langste eind zou trekken. Dat gebeurde ook. Einduitslag 3-0! Vanaf het begin leverde het fysieke spel van MB vele vrije trappen (en pas veel later gele kaarten) op. Rond het kwartier schoot Dorus Valk keihard in de muur en werd er hands geconstateerd. Penalty dacht iedereen, behalve de scheids. De vrije trap leverde weer een indirecte vrije trap op, op zo’n 4 meter van de doellijn. Heel Madese Boys stond op de doellijn. Roy Jacobs schoot helaas over. MB zorgde daarna pas voor het eerste wapenfeit. Na een gevaarlijke corner kon de goed spelende Wim Kas de bal van de doellijn wegtikken. Verder dan wat corners en enkele schoten/vrije trappen kwam MB niet. Etienne Hereijgers stond steeds goed opgesteld en redde enkele keren bekwaam. Op slag van rust zette Zundert een goede aanval op en kreeg Niels Damen een uitstekende gelegenheid de score te openen. De keeper kon de bal nog net met de voet keren. Al met al was Zundert voor rust de betere ploeg. Na de thee voerde MB enkele wissels

door, die meteen zichtbaar resultaat opleverde. Vooral de snelle behendige flankspeler (nr. 14!) zorgde zowel op links als rechts voor het nodige gevaar. Overigens waren de eerste kansjes voor Zundert. Roy kreeg een goede kopkans na een strakke voorzet van Dorus. Ook de ingevallen Tim Goethals kreeg een goede kans om te scoren. Daarna gaf MB stevig gas op het middenveld en de snelle uitbraken werden steeds gevaarlijker. Aanvankelijk kon Etienne heel wat mogelijkheden keren. Maar rond de 65e minuut moest ook hij capituleren, waarbij overigens wel het vlagsignaal voor buitenspel werd genegeerd! Zundert creëerde nog maar weinig mogelijkheden en het ging ook slordiger spelen in deze fase. Alleen Fabian Nelemans kreeg nog een kans. Echter in plaats van zelf de trekker over te halen, liet hij het over aan Roy, die er iets minder goed voorstond. Ondanks nog enkele reddingen van Etienne, viel de tweede treffer van de thuisploeg in de slotfase van de wedstrijd. In blessuretijd werd het zelfs ook nog 3-0. De uitslag is geflatteerd, maar de winst van MB op basis van de tweede helft wel terecht. Gaynio Aerts maakte tien minuten voor tijd verdienstelijk zijn debuut in Zundert 1.

Programma jeugd Zaterdag 24 november Zundert A1-SCO/TOFS A1 av15.00u Beek Vooruit A3-Zundert A2 av14.45u Zundert B1-SCO/TOFS B1 av13.15u Zundert B2-Boeimeer B5 av15.00u Zundert MB1-SC Gastel MB1 av13.15u Zundert C1-Zwaluwe C1 av11.30u Good Luck C1-Zundert C2 av10.15u Neerlandia ‘31 MC1-Zundert MC1 av9.45u Groen Wit D1-Zundert D1 av10:30u Zundert D2-VVR D2 av10.15u ST Ulicoten/Viola D1-Zundert D3 av13.00u Zundert E1-Viola E1 av9.00u Gilze E3-Zundert E2 av8.45u Zundert E3-Gloria UC E3 av9.00u Moerse Boys E3-Zundert E4 av8.45u Zundert F1-Groen Wit F1 av10.15u Zundert F2-VVR F2 av10.15u Moerse Boys F4G-Zundert F3 av10.45u Gloria UC F4-Zundert F4 av9.30u Programma senioren Zaterdag 24 november Zundert ZA2-Moerse Boys ZA3 av14.30u SC Olympus G1G-Zundert G1 av11.00u Haarsteeg G1G-Zundert G2 av14.30u Zondag 25 november Rimboe 2-Zundert 2 av12.30u Raptim 2-Zundert 3 av14.00u Gesta 3-Zundert 4 av13.15u Zundert DA2-Roosendaal DA3 av10.00u

Ponyclub DES ruiters in actie RIJSBERGEN - Het afgelopen weekend kwamen de springruiters in de ring tijdens Indoor Oosteind. Deze wedstrijd telt meteen mee voor het kringkampioenschap van kring Breda. In de A/B-B ging Emma heel goed. Zij reed een foutloos parcours en eindigde hiermee op de 14e plaats. Ook Jesse reed in de D-B foutloos rond. Bij hem leverde dit de 18e plaats op. In de A/B-L kwam Liv met haar beide pony’s in de barrage en was met Droerak net iets sneller dan met Crocket. Ze behaalde de 3e en 4e plaats. Met Doerak mocht ze in de finale meespringen. Thieu en Tom reden in de C-L en eindigde op de 5e en 8e plaats. Hadden wij het nu goed ge-

zien dat Tom ook nog met een nieuwe pony (Loek) in de bak verscheen. Hiermee sprong hij een foutloos parcours, maar omdat hij nog geen startkaart heeft telt het niet mee voor de uitslag. Hoewel ik begreep dat Loek niet heel lang zou blijven, ben benieuwd of we nog meer van Tom en Loek te zien krijgen. Ook Thieu had het geluk in de finale mee te mogen rijden. Wegens het grote aantal ruiters moesten de D en E klasse L al op zaterdagavond verreden worden. In de D-L behaalde Naomi de 8e plaats, Nicole de 14e en Sharon de 24e plaats. Op zondag werd er ook nog in de D/E-M gesprongen. Dit leverde voor Naomi de 12e, Nicole de 13e en 20e, Steven de 15e en Anne Britt de 20e plaats op. Zoals ik al aangaf mochten

Liv en Thieu de finale meerijden. De finale was alleen voor de beste twee ruiters uit elke klasse. Bij afwezigheid van een ruiter mocht de daarop volgende beste ruiter deelnemen. Thieu ging goed en eindigde op de 12e plaats, maar werd onder andere verslagen door zijn zusje. Uiteindelijk lukte het Liv om in de prijzen te rijden, zij behaalde de 3de plaats. Deze week zijn alle ruiters druk bezig, natuurlijk met paardrijden, maar ook met het maken van een rijm en surprise. Vrijdagavond staat de surpriseavond op het programma. Dan mogen zaterdag en zondag de dressuurruiters weer naar Oosteind voor het vervolg van Indoor Oosteind, dressuur pony’s. Volgende week kunnen jullie lezen hoe het de DES ruiters vergaan is. PAGINA 24

v.l.n.r. Liesbeth de Beer, Corry Engelen, Jan Hennekam, Joke Jerphanion.

ZUNDERT - Corry Engelen en Joke Jerphanion zijn de eerste Zundertse kampioenen bridge. Afgelopen zaterdag werd het toernooi gehouden. Perfect georganiseerd door Jan Hennekam begonnen om 11 uur 66 paren

aan de krachtmeting. Na drie tafels was er een lunch waarna de laatste spellen gespeeld warden. Rond half vijf werden de kampioenen bekend gemaakt. De drie Zundertse bridgeverenigingen kunnen terugkijken op een zeer geslaagde happening.

Winst voor Zuvo dames 1 ZUNDERT - Op de dag dat de Sint in het land kwam om cadeautjes uit te delen, was Sarto de tegenstander van Zuvo.

Sarto staat stevig als laatste en daarom was het van groot belang dat Zuvo hier 5 punten weg zou halen. Iets wat op voorhand niet altijd vanzelfsprekend is en de dames hadden zeker niet op een cadeautje gerekend. Echter niets was minder waar. Bij het inslaan werd al duidelijk dat Sarto weinig te zoeken heeft in de promotieklasse. Des te belangrijker is het dan om zelf de wedstrijd te gaan maken en gefocust te blijven op iedere bal. Dat hebben de meiden van Zuvo gedaan en zij zijn dan ook geen moment in gevaar geweest. Er kon zelfs naar hartenlust geëxperimenteerd worden met de 2 jonge A-

meiden. En wanneer je dan de wedstrijd af kunt sluiten met deze 2 meiden in het veld, kun je spreken van een mooi Sintcadeau met een strik er om heen. Setstanden: 25-15, 25-17, 25-12, 25-17 Goed gedaan dames en meiden! Na afloop werd met een mop van Kevin een oude traditie in ere hersteld. Daarna zijn de dames nog verder gaan feesten met hun jaarlijks teamweekend. Volgende week staat de bekerwedstrijd tegen Voltena op het programma. Een team uit de 3e divisie. Dit is dan een mooie oefenpot als voorbereiding op de wedstrijd die op dinsdag 27 november gespeeld gaat worden tegen Jola. Heren Zuvo heren 1-Voleco 3-2, setstanden: 2521 23-25 25-19 23-25 15-13.

Pieten training

Zundertse Hockeyclub ZUNDERT - Sinterklaas is weer in Nederland en ben je benieuwd wat je dit jaar krijgt, kom dan op woensdag 28 november naar de Zwarte Piet training kijken. Ze willen graag dat iedereen komt, kom dus allemaal om Zwarte Piet een handje te geven. Uitslagen Zaterdag 17 november Push ME11-ZHC ME1 7-0 ZHC M8E1-Liberty M8E3 0-4 Zwart-Wit MD8-ZHC MD1 1-2 Pelikaan MC6-ZHC MC1 4-2 Gilze-Rijen JA1- ZHC JA1 4-3

Zondag 18 november Vianen D1-ZHC D1 2-3 Liberty D4-ZHC D2 2-1 Rapide H1-ZHC H1 5-2 Programma Zaterdag 24 november 09.30u ZHC ME1-Zevenbergen ME1 Thuis 10.00u ZHC M8E1-Zwart-Wit M8E5 Uit 10.45u ZHC MD1-HSD MD2 Thuis 12.15u ZHC MC1-Walcheren MC4 Thuis 13.45u ZHC JA1-HSD JA1 Thuis Zondag 25 november 11.00u ZHC D1-Tempo ’34 D1 Thuis 12.45u ZHC D2-Zwart-Wit D11 Thuis

Van Goghruiters ZUNDERT - Afgelopen weekend kwamen onze springruiters in actie op alweer de tweede springselectie die werd verreden te Oosteind. Onze ruiters deden goed hun best en namen weer heel wat prijzen mee naar huis.

Bo Dictus met Manjara B/B 4de prijs, Eva Vissenberg met Mandy D/B een 5de prijs, Noa Mutsters met Jaro E/B een 3de prijs, Jessy Dictus met balou D/L een 2de prijs, Ilse Lauwen met Nadal E/L een 3de prijs, Christy Dictus met Marktzicht’s Boy D/ZZ een 1ste prijs. Allen van harte gefeliciteerd.

RTC Zundert ZUNDERT - Afgelopen zondag was voor de fietsers weer zo’n dag om zo snel mogelijk te vergeten, regen. Op dan maar naar de dingen die komen gaan. Zaterdag is een datum welke bij onze RTC-ers met een dikke stift is onderstreept. De jaarlijkse teer-avond. Samen lekker een hapje eten. Dit wat overgieten met een lekker glaasje. Gezellig kletsen met elkaar en tussen de bedrijven door komen we eindelijk te weten wie de nieuwe

clubkampioen van RTC Zundert geworden is en/of wie de meeste malen acte de presence gaf voor de aanwezigheidscompetitie. De belangstelling onder de leden is meer dan goed. Kortom, het belooft weer een gezellig avondje te worden. De fietsfanaten worden natuurlijk niet vergeten, want daags nadien staan we om 9.00 uur gewoon aan de start voor een lekker koffieritje, met niet te veel kilometers en zo maar een tempootje, en ondergetekende zal de volgwagen bemannen.


p p ha

21-2v5ember no

n e g n i t Kor 40%

tot

40% KORTING

GRATIS SLIJPEN & WAXEN*

NOOIT MEER PIJNLIJKE VOETEN Fischer Vacuum Fit is de eerste skischoen waarbij niet alleen de binnenschoen maar ook de buitenschaal volledig op maat gemaakt wordt.

SKISCHOENEN TOT

30% KORTING

BOARDS EN BOOTS TOT

VOOR EXCLUSIEF NT A WEST-BRAB

30% KORTING

U betaalt €24,95 (ski) of €34,95 (snowboard) en ontvangt direct een tegoedbon t.w.v. van hetzelfde bedrag die geldig is t/m 31 december 2012.

SKIJACKS TOT

40% KORTING

K 25 OO N P 12 O ZO .0 VE N 0 to M DA t1 B G E 7. 00 R

*

FISCHER SKIBOOT TUNING

SKI’S TOT

VEEMARKTSTRAAT 12 • BREDA • 076 522 70 00 • WWW.BREJAARTSPORT.NL

ATOMIC • BART’S • BOGNER • ELAN • FISCHER • HEAD • ONEILL • PEAK PERFORMANCE • SPYDER • SALOMON

Weet u op welke fiets een wielrenner begin 20e eeuw reed?

Steun De Weeghreyse

Aanmelden Ja, ik word graag  vriend van De Weeghreyse (€20.- per jaar)

Rijsbergen – Het antwoord op die vraag had u te weten kunnen komen in Cultuurhistorisch Centrum De Weeghreyse tijdens de expositie over wielerlegende “d’n Bras” uit Zundert. Met uw steun kan het Centrum/museum antwoord blijven geven op vragen over de geschiedenis van de vijf kerkdorpen van de gemeente Zundert en haar bewoners. Markant gebouw

Iedereen in de gemeente kent het markante witte gebouw aan de Sint Bavostraat. Het voormalig gemeentehuis van Rijsbergen, waar sinds 2006 museum De Weeghreyse in is gehuisvest. Het museum maakt het verleden van onze gemeente zichtbaar. Denk daarbij niet alleen aan vitrines met potscherven of pijlpunten. De Weeghreyse sluit juist aan bij het nu en kijkt van daaruit terug naar het verleden. Dat levert interessante tentoonstellingen op voor een breed publiek, zoals over de wielrenner Braspennincx of de turfwinning. Ook kunt u genieten van kunst- en cultuurexposities in De Weeghreyse.

Word daarom nu vriend van De Weeghreyse, zodat u kunt blijven ontdekken wat de historie is van onze vijf kerkdorpen en bijzondere tentoonstellingen kunt blijven bezoeken. Dat kan al vanaf € 20 per jaar. Bovendien heeft u dan een jaar lang gratis entree. Vul de bon in of meld u aan via de website of per telefoon. Onder de aanmeldingen vóór 1 januari 2013 verloten we een mooie attentie.

 vriend van De Weeghreyse (€50.- per jaar) gratis toegang, ook voor uw partner en kinderen, gratis koffie/thee u krijgt informatie over nieuwe tentoonstellingen en activiteiten toegestuurd)

Sponsoren meer dan welkom

Wanneer u als bedrijf iets terug wilt doen voor de lokale samenleving, dan is sponsoring van De Weeghreyse iets voor u. Als blijk van waardering kan het museum uw bedrijf op een passende wijze promoten. Dat kan variëren van uw logo in het gebouw of een miniexpositie over uw bedrijf. Heeft u interesse in sponsoring? Neem contact op via 076-5962024 of de website. knip de bon uit en lever deze in bij Rijkepad 2, Rijsbergen ✔ u ontvangt een bevestiging en betalingsverzoek ✔ u kunt zich ook aanmelden via www.deweeghreyse.nl of per telefoon: 076 5962024 ✔

Ontmoetingsplaats

Door stijgende kosten en teruglopende subsidies kampt het museum echter met een financieel tekort. Het voortbestaan is afhankelijk van uw steun. U denkt misschien, waarom zou ík het museum steunen? Bijvoorbeeld omdat het gebouw dan zijn huidige functie kan behouden: een plaats om te ontmoeten en te leren van onze regionale historie. Maar ook omdat het een sfeervolle plaats is om te trouwen en een plaats die ook ú de gelegenheid biedt uw verzameling met het publiek te delen. Dat wilt u toch niet verloren laten gaan?

gratis toegang

Vrienden gezocht

ONDER D E AANMEL DINGEN VÓÓR 1 JANUA RI 2013 V E RLOTEN WE EEN MOOIE A TTENTIE !

Naam

:....................................................

Adres

:....................................................

Postcode

:....................................................

Woonplaats :.................................................... E-mail

:....................................................

DE WEEGHREYSE Museum De Weeghreyse | St. Bavostraat 18, Rijsbergen iedere zondag van 14.00 tot 17.00 uur geopend, m.u.v. feestdagen www.deweeghreyse.nl | 076 596 2024


sport

Kleine overwinning Wernhout WERNHOUT - De Rucphense club RSV was als laatste tegenstander van de eerste helft van de competitie te gast op Wernhout. De eerste helft was Wernhout de betere ploeg en een aantal goede aanvallen leverden ook een handvol goede kansen op. Al binnen een paar minuten verscheen Joost Anthonissen oog in oog met de RSVkeeper maar Joost op het moment dat hij wilde schieten gleed hij onderuit en hiermee was ook meteen de kans verkeken. Na een minuut of twintig bereikte de jarige Leroy Gommers Joost met een afgemeten voorzet bij de tweede paal die de bal terug voor het doel kopte waar Mathieu Rombouts de bal eenvoudig kon binnenwerken, 1-0. Even hierna werd Leroy binnen de zestien onderuit geschoffeld toen hij aanlegde voor een schot maar de verder goedleidende scheidsrechter zag hierin geen penalty. Bij de volgende aanval schoot Leroy alle frustratie van de niet gegeven strafschop van zich af. Bijna vanaf de achterlijn kogelde hij de bal in de verre kruising, 2-0. Sporadisch was RSV gevaarlijk en bij een corner kort voor rust mocht de lange spits geheel vrij van dichtbij binnenkoppen en was de marge weer één, 2-1.De thee had Wernhout blijkbaar geen goed gedaan want het goede spel van de eerste helft was de tweede helft verdwenen. RSV

kroop meer uit de schulp en kreeg in het begin al een dot van een kans die gelukkig voor Wernhout werd gemist. Nadat de druk even was gaan liggen kreeg Alex Huijbregts een goede schietkans maar zijn pegel zeilde langs de kruising. Een kwartier voor tijd moest Wernhout-keeper Jasper Slootmans nog eens aan de bak om een schot uit de bovenhoek te ranselen. Kort hierna omzeilde Mathieu Rombouts de buitenspelval en werd uiteindelijk naar de grond getrokken door een RSV-verdediger die hierdoor zijn tweede gele kaart kreeg en ook gelijk mocht vertrekken. RSV probeerde ondanks een man minder nog de ballen er in te pompen om de gelijkmaker te forceren maar Wernhout hield de drie punten in de knip. Doordat de overige uitslagen gunstig waren voor Wernhout (TVC Breda verloor en SSW speelde gelijk) werd ook gelijk de koppositie weer ingenomen. Volgende week is er geen competitie maar de twee weken daarna worden de weken van de waarheid voor de winterstop. De eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen het Dordtse SSW en de week daarna is de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen TVC Breda. Hopelijk mogen we weer rekenen op de steun van onze hondstrouwe aanhang. Uitslagen RSV B1-Wernhout B1 9-2

Barca C1-Wernhout C1 0-8 Wernhout D1-UVV’40 D1 3-0 Gloria UC D2-Wernhout D2 3-2 DSE MD1-Wernhout MD1 3-0 Moerse Boys E1-Wernhout E1 8-3 Wernhout E2-Zundert E3 0-10 Wernhout F1-VVR F3 0-15 Wernhout 1-RSV 1 2-1 Sc Kruisland 2-Wernhout 2 2-3 De Schutters 3-Wernhout 3 1-12 Nieuw Borgvliet 7-Wernhout 5 2-4 Wernhout Vr1-Zundert Vr2 8-2 Programma zaterdag 24 november Wernhout A1-Bavel A1 14.30 MOC’17 B3-Wernhout B1 15.00 Baronie MB1-Wernhout MB1 15.00 Wernhout C1-Boeimeer C3 13.00 Wernhout D1-Olympia’60 D1 11.00 Moerse Boys D2-Wernhout D2 11.30 Sc Gastel MD1-Wernhout MD1 10.30 Wernhout E1-DIA E1 09.45 Gesta E1-Wernhout E2 09.00 TVC Breda F4-Wernhout F1 08.30 Zondag 25 november Wernhout 1 vrij Wernhout 2-SVC 2 12.00 Sc Gastel 6-Wernhout 3 12.00 WVV’67 3-Wernhout 4 10.00 SVC 6-Wernhout 5 10.00 Wernhout Vr1-Uliocten Vr1 10.00 Maandag 26 november Moerse Boys A1-Wernhout A1 20.00 (vr)

Achtmaal beslist wedstrijd in de eerste helft ACHTMAAL - In tegenstelling tot vorige week, toen het een 0-1 voorsprong tegen Neerlandia ’31 in de tweede helft uit handen gaf, wist Achtmaal dit weekend de voorsprong wel vast te houden. De nummer laatst van de ranglijst, The White Boys, werden met een 2-0 overwinning aan de kant gezet. Achtmaal begon de eerste helft overtuigend aan de wedstrijd en ging meteen opzoek naar de snelle voorsprong. Niek Elst was tweemaal toe dichtbij de openingstreffer. De eerste keer kreeg hij de bal niet mee toen hij alleen op de keeper af kon stormen. Enkele minuten later werd zijn kopbal gepareerd. Ook Ralph Mertens en Lars Kools kregen kansen uit een corner, want deze kreeg Achtmaal handenvol de eerste helft. Doordat het naliet de score te openen konden de bezoekers uit Waspik bijna nog geheel tegen de verhouding in op voorsprong komen, maar de spits schoot uit kansrijke positie ruim naast. Na een kwartier gespeeld te hebben werd Ralph Mertens uit de wedstrijd geschopt, nadat de scheidsrechter al had gefloten. Dergelijke harde charges werden vooral in de tweede helft nog regelmatig uitgevoerd door de bezoekers. Halverwege de eerste helft tekende Gertjan van Nispen alsnog voor de verdiende 1-0 voorsprong.

Een vliegensvlugge aanval werd voorgetrokken richting tweede paal, waar Gertjan de bal binnenschoof. Niet lang na de eerste treffer werd Niek Elst de vrije doortocht onrechtmatig belet, waarop een vrije trap randje zestien volgde. Gertjan van Nispen schoot hard op doel waardoor de doelman van de bezoekers moest lossen, Lars Kools was er als de kippen bij om de rebound binnen te werken. Na deze 2-0 kregen raakten Gertjan van Nispen en Lars Kools beide uit een goede voorzet de bal perfect, maar tot tweemaal toe wist de doelman zich nog knap in de baal van het schot te werpen. Na rust speelde Achtmaal minder zorgvuldig en ging het teveel mee in het spel van de tegenstander. Hierdoor kwam het niet meer tot echte grote kansen en werd de ruststand tevens de eindstand. De tweede helft werd vooral ontsierd door vele overtredingen van de tegenstander. De scheidsrechter floot een goede wedstrijd maar vergat op te treden tegen de harde overtredingen. Ondanks de gestrekte benen en tackles van achteren verliet het gros van de spelers van The White Boys het veld zonder kaarten. Achtmaal liep de tweede helft geen averij meer op en kon de drie punten bijschrijven. Volgende week zaterdag de jaarlijkse teeravond en zondag een weekend vrijaf.

Programma zaterdag 24 november Achtmaal MA1-VVR MA1 aw.12.45u Achtmaal B1-Bavel B1 aw.12.30u Achtmaal C1-Jeka C4 uitgesteld Achtmaal D1-PCP D1 aw.10.15u Achtmaal E1 vrij Info Leiders Achtmaal E2-Gloria UC E4 aw.10.15u Achtmaal ME1-De Fendert ME1 aw.9.15u Achtmaal F1-Baronie F4 aw.9.15u Achtmaal F2-Gesta F1 aw.9.15u Zondag 25 november Achtmaal 1 vrij info trainer Achtmaal 2-Ulicoten 1 aw.11.00u Papendrecht 3-Achtmaal 3 aw.8.15u Schijf 5-Achtmaal 4 aw.8.15u Achtmaal Da1-Barca Da1 aw.11.15u Maandag 26 november Achtmaal ME1-Virtus ME1 aw.18.15u Uitslagen zaterdag 17 november Gesta B1-Achtmaal B1 1-7 Oudemolen/Chrislandia C1-Achtmaal C1 9-0 Achtmaal D1-Raamsdonk D2 4-2 Achtmaal E1-Jeka E6 4-6 Achtmaal E2-Moerse Boys E3 10-3 Achtmaal F1-Neerlandia’31 F1 3-8 Achtmaal F2-Moerse Boys F4 11-1 Zondag 18 november Achtmaal 1-The White Boys 1 2-0 Achtmaal 2-Gesta 2 5-2 Zundert 4-Achtmaal 3 6-1 Achtmaal 4-CHC/Orka 6 3-3 Achtmaal Da-Ulicoten Da 3-2

Zundert Rijsbergse Dartfederatie Uitslagen competitieronde 8, A-poule Multimate-Wapen I 4-5 Factor 180-Den Bels I 6-3 B&S Ut Krisje-Jolly Jester III 6-3 Grand Neuf-Double Trouble I 5-4 MultiMaten-Bull’s Hit 6-3 De Kereltjes-Stuivezand V 6-3 Stand: 1. Grand Neuf 8-49; 2. Wapen I 8-49; 3. MultiMaten 8-43; 4. Factor 180 8-42; 5. Double Trouble I 8-38; 6. Den Bels I 8-35; 7. B&S Ut Krisje 8-35; 8. Bull’s Hit 8-34; 9. Jolly Jester III 8-33; 10. De Toekomst 7-30; 11. Stuivezand V 8-30; 12. De Kereltjes 8-27; 13. Multimate 8-26; 14. DC Ut Krisje II 7-24 B-poule De Sundarts-Victoria II 6-3 Jolly Jester I-Krisje III 5-4 DC Die Twee-Café Neefs 6-3 Den Hoek III-Jolly Jester II 0-9 Den Hoek II-H.H.H. 3-6 DC ‘t Trefpunt-VPV De Knots 6-3 Stand: 1. Jolly Jester II 8-55; 2. H.H.H. 8-45; 3. Café Neefs 8-41; 4. De Sundarts 8-40; 5. Den Hoek II 8-38; 6. Victoria II 8-38; 7. Den Hoek III 8-34; 8. DC Die Twee 8-32; 9. Jolly Jester I 8-32; 10. DC ‘t

Trefpunt 8-30; 11. Dun Zatte Schup 6-29; 12. W.S.U. 7-27; 13. VPV De Knots 8-24; 14. Krisje III 7-21 C1A-poule Stuivezand I-Zeker En Vast 4-5 The Jolly Of ‘69-DPV 8-1 Double Trouble II-Dammarkepot 8-1 Den Bels II-Ossekop III 7-2 Tokkiestreet was vrij Stand: 1. Tokkiestreet 7-50; 2. Double Trouble II 7-44; 3. Zeker En Vast 7-42; 4. Stuivezand I 7-37; 5. The Jolly Of ‘69 7-34; 6. Den Bels IV 8-26; 7. Dammarkepot 7-24; 8. Ossekop III 7-17; 9. DPV 7-14 C1B-poule H4DC-Den Bels III 6-3 Cel’s Angels-Den Bels II 6-3 S.G.Z.-Jolly Dots 7-2 Stand: 1. Den Bels Angels 6-42; 2. H4DC 7-41; 3. Nie Te Houwe 6-38; 4. Cel’s Angels 7-31; 5. S.G.Z. 7-28; 6. Den Bels III 7-24; 7. Den Bels II 7-20; 8. Jolly Dots 7-19 Voor meer informatie kijk op www.zrdf.nl. PAGINA 26

VVR E5 kampioen

RIJSBERGEN - Afgelopen zaterdag kon VVR E5 kampioen worden, maar dan moest er wel eerst gewonnen worden van Zundert. Na een 3-1 voorsprong wist Zundert terug te komen tot 3-3 waardoor het heel lang spannend bleef op Sportpark De Laguiten in Rijsbergen. Pas in de laatste minuten wist VVR nog een keer te scoren en zo met 4-3 te winnen en het kampioenschap naar zich toe te halen. Het hele team en natuurlijk hun leiders Toine en Marcel gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

VVR speelt opnieuw gelijk RIJSBERGEN - Zondag 18 november stond in klasse 4C de topper tussen de nummer 2 en 4 op het programma: SSW-VVR. Op een goed kunstgrasveld en onder een aangenaam herfstzonnetje speelden de Rijsbergenaren voor de 6e keer dit seizoen gelijk: 1-1. Beide teams begonnen defensief aan de wedstrijd. VVR had het betere van het spel maar echt grote kansen werden niet afgedwongen. De wedstrijd speelde zich dan vooral af op het middenveld waar de duels gewonnen moesten worden. VVR gaf in de eerste helft maar een kans weg nadat de sterke middenvelder van SSW vrij mocht uithalen vanaf 16 meter. Zijn schot was een makkelijke prooi voor Jens. VVR had op zijn beurt een tweetal goede kansen in de eerste helft: eerst was Stef dichtbij een treffer na een goede corner van Maarten. De tweede kans voor VVR was wel raak: Timo werd na 44 minuten spelen diep gestuurd vanuit het middenveld, de keeper was net eerder bij de bal. Deze wist de bal echter niet vast te houden en Timo kon de bal goed terugleggen op Robert. Robert was niet zelfzuchtig en legde de bal keurig breed op Lowie die wel raad wist met deze open kans: 0-1. De tweede helft een ander beeld in de wedstrijd: SSW kwam sterker uit de kleedkamer en VVR werd teruggedrongen op de eigen helft. De blauwhemden kregen de tweede helft maar een grote kans: De sterk spelende Tobias gaf de bal diep op Timo die zijn schot gekeerd zag worden door de goalie van SSW. Het was dan wel SSW wat het betere van het spel had, tot echt grote kansen leidde dit niet. Slechts een keer moest Jens direct handelend optreden nadat de snelle linksbuiten alleen op hem af kon gaan. De frustratie bij de zwart-witte nam steeds meer toe en dit leidde in de 75e minuut tot een directe rode kaart: De ingevallen spits van SSW sloeg tot tweemaal toe Sven en de scheidsrechter stuurde hem terecht van het veld. Helaas kon VVR de voorsprong niet vastgehouden ondanks de extra man.

Dom balverlies in de 85e minuut op het middenveld leidde de tegentreffer in. De voorzet kwam bij een veel te vrijstaande staande aanvaller die raak schoot: 1-1. Kortom: Gezien het spelbeeld een terechte puntendeling, het was zuur voor VVR dat de gelijkmaker in de 85e minuut kwam. Volgende week speelt VVR vriendschappelijk thuis tegen Viola, aanvang 12.00. De week erop de competitiewedstrijd uit tegen Noordhoek. Programma senioren Zaterdag 24 november DVO’60 3-VVR 2(z) vt.11.15 Zondag 25 november VVR 1-Viola 1 av.12.00 (vr) Bavel 2-VVR 3 vt.10.45 (vr) ZBC’97 2-VVR 4 vt.10.45 VVR 5-Ulicoten 2 av.12.00 VVR 6-Ovv’67 2 av.12.00 VVR 7-Devo 3 av.10.00 Oosterhout vr1-VVR vr1 vt.9.45 Internos vr2-VVR vr2 vt.10.45 Programma jeugd Woensdag 21 november VVR MC1-Sprundel MC1 av.19.30 Zaterdag 24 november VVR A1-Jeka A2 av.14.30 Achtmaal MA1-VVR MA1 vt.12.30 VVR B2-Beek Vooruit B4 av.14.30 Terheijden C1-VVR C1 vt.10.30 Bavel MC1-VVR MC1 vt.12.15 VVR C2-Terheijden C2 av.12.30 UVV’40 C3-VVR C3 vt.11.00 Bavel D1-VVR D1 vt.9.15 Zundert D2-VVR D2 vt.9.15 VVR D3-Moerse Boys D3 av.11.00 VVR E1-Jeka E1 av.8.45 VVR E2-Chaam E2 av.9.00 VVR E3-Ovv’67 E2 av.9.00 RSV E2-VVR E4 vt.10.00 Chaam E3-VVR E5 vt.9.45 Jeka F2-VVR F1 vt.8.30 Zundert F2-VVR F2 vt.9.15 VVR F3-Viola F2 av.10.15 VVR F4-Chaam F3 av.10.15 Moerse Boys F5-VVR F5 vt.9.45

Badmintonclub de Treffers RIJSBERGEN - Wat vooraf een relatief eenvoudige wedstrijd tegen de op een na laatst geplaatste Oosterhout 3 leek, bleek toch nog een spannende wedstrijd te worden. De herendubbel van Ludovic en Leon werd met moeite met 21-19, 21-19 gewonnen. Eerste punt binnen. De damesdubbel van Eva en Therese ging kansloos verloren met 15-21 een 11-21. Ludovic moest in zijn single tegen een technische diesel. De eerste set werd weliswaar nog gewonnen met 21-16, maar daarna kwamen de kwaliteiten van de tegenstander echt uit de verf, vooral de smashreturn was indruk-

wekkend. De tweede en derde set werden 14-21 en 11-21. Miranda kon in haar single geen potje breken en verloor met 12-21 en 11-21. Een nederlaag leek in het verschiet. Gelukkig waren de tweede heer en dame van iets mindere kwaliteit bij Oosterhout. Leon won zijn herenenkel met 21-11 en 21-16 en eva heeft met hard werken gewonnen met 27-25 en 21-17. De stand weer gelijk, dus de mixen moesten het brengen en dat lukte. Ludovic en Miranda wonnen met 21-18, 15-21 en 21-19 terwijl Therese en Leon wonnen met 21-17, 15-21 en 21-17. Moeizame overwinning, maar daarom niet minder zoet.


Actief in wonen

onroerend goed

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Ondernemers opgelet!! Nu te huur: 6 prachtige bedrijfsruimtes bestaande uit hal met hoge sectionaldeur, toilet en een kantoorruimte op de verdieping. Vloeroppervlak circa 89 m². Voldoende parkeergelegenheid op eigen afsluitbaar terrein. Ideaal voor de zzp’er, startende ondernemer of de hobbyist. Penningweg 14a t/m f te etten-Leur TE HUUR VANAF SLeCHtS € 550,- PER MAAND!!

Appartement te koop nabij het centrum van Baarle Nassau Rector van den Broekstraat 1-6 Gelegen op een rustige en toch centrale locatie op de plaats van het voormalige klooster ‘Le Monastère’ verkoopt Thuisvester een luxe (nieuwbouw) appartement. Het appartement is gelegen op de begane grond en grenst aan de gezamenlijke binnentuin. U heeft de beschik-

Zundert, Berkenlaan 43 estart! Verkoop g

king over een eigen parkeerplaats en een eigen berging in de afgesloten parkeerkelder.

14 appartementen in Zundert

Bijzonderheden: Perc. opp.: 152raampartijen m2 1972 balkon/terras Riante woonkamer met royale enBouwjaar: toegang tot inpandig 3 Halfopen keuken met luxe afwerking Inhoud: 320 m Vraagprijs € 172.500,- v.o.n.

Een grote slaapkamer, eveneens met deur naar balkon/terras Thuisvester biedt en deze voormalige te koop aan voor een betaalbare prijs zodat Ruime badkamer bijkeuken methuurwoning div. aansluitingen starters, huurders of doorstromers in het algemeen, Instapklaar, appartement verkeert in nieuwstaat. de stap kunnen maken naar een eigen koopwoning. om zorg af te nemen naar behoefte (zgn. zorgpakket). estart! Mogelijkheid Verkoop g

ZATERDAG 24 NOVEMBER A.S. OPen DAg VAN 11.00 TOT 14.00 uur. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar! Meer info? Bel met Marc Tummers Makelaardij, telefoon 06-55783935 of email info@tummersmakelaardij.nl www.tummersmakelaardij.nl

14 appartementen in Zundert Hoe komt u voor deze woning in aanmerking? In principe komt een ieder in aanmerking voor de koop van deze woning. Er ismeen Oppervlakte: ca. 118 m Inhoud: ca. 350 gestart! 14 appartementen doelgroepenbeleid met betrekking tot de verkoopvolgorde indien er meerdere erkoop k.k. Vkandidaten Bouwjaar: 2008 Vraagprijs: € 284.500,00 belangstelling tonen. Bij belangstelling door meerdere kandidaten kan er besloten worden in Zundert start! 4 appartementen om tot loting over te gaan.Verkoop ge Heeft u interesse? in Zundert Heeft u interesse? 2

3

HERMAN VERSCHRAEGEN en ISIS VERMANDER Geassocieerde notarissen te Wuustwezel, Gemeentepark 17 Tel. 03/670.19.90 - Fax. 03/669.89.74 =========================================================

Neemt u voor meer informatie contact op met Van Hassel makelaars, Neemt u voor meer informatie contact op met Van via Molenstraat 50 te Zundert via telefoonnummer 076Hassel 59 75makelaars 900. het telefoonnummer 076-5975900 of kijk op www.vanhasselmakelaars.nl

Thuisvester Thuisvester

ToEWIjzING NA HoGER boD

De Bakkerij De Bakkerij

■ 0162 49 11 00 ■ www.thuisvester.nl Mathildastraat Mathildastraat52 52■■4901 4901HC HCOosterhout Oosterhout ■ 0162rt!49 11 00 ■ www.thuisvester.nl

14 appartementen in Zundert

Geassocieerde notaris Verschraegen te Wuustwezel zal op donderdag 29 november 2012 toewijzen na hoger bod:

esta

Verkoop g

De Bakkerij

TE HUUR

ENKELE TE KOOP

buitenterrein

Op het 'Poteind', tussen de Molenstraat, Poteindplein en Op het 'Poteind', tussen de Molenstraat, Poteindplein en De Waterman Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe appartementen en 3 commerciële ruimtes gerealiseerd. Rijsbergen appartementen en 3 commerciële ruimtes gerealiseerd. 260 m2

De Bakkerij

Appartementen van ca. 78m2 tot ca. 111m2

Op het 'Poteind', tussen de Molenstraat, Poteindplein en Appartementen met lift bereikbaar Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe verhard tot ca. 111m2 en 3 commerciële appartementen gerealiseerd. Met eigen parkeerplaats en bergingruimtes in de inpandige parkeergarage

Appartementen van ca. 78m2

Op het 'Poteind', tussen de Molenstraat, Poteindplein en Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe Appartementen met lift appartementen en 3 commerciële ruimtes gerealiseerd.

Starters opgelet!

Elk appartement heeft de beschikking over een balkon bereikbaar 2 2 Appartementen van ca. 78m tot ca. 111m Koopsommen vanaf € 195.000,- t/m € 279.000,- v.o.n.

Koop nuinnog appartement voor Met eigen parkeerplaats en berging de een inpandige parkeergarage Appartementen met lift bereikbaar

De Bakkerij

Appartementen van ca. 78m2 tot ca. 111m2

Elk appartement Appartementen met lift bereikbaar

31 december 2012 in verband met

Kijk voor meer www.vanhasselmakelaars.nl Op hetvanaf 'Poteind', tussen Molenstraat, eninformatie Vraagopnaar de actievoorwaarden! Koopsommen € 195.000,t/mde € 279.000,v.o.n.Poteindplein

Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe Heeft u interesse? appartementen en 3 commerciële ruimtes gerealiseerd.

Heeft u interesse?

Neemt u voor meer informatie contact op met Van Hassel makelaars, Molenstraat 50 te Zundert via telefoonnummer 076-5975900. Appartementen van ca. 78m2 tot ca. 111m2 KijkVan voor meer informatie op www.vanhasselmakelaars.nl Neemtcontact u voor meer contact op met Hassel makelaars, mt u voor meer informatie op met Van informatie Hassel makelaars, Appartementen met lift bereikbaar enstraat 50 te Zundert via telefoonnummer 076-5975900. Molenstraat 50 te Zundert via telefoonnummer 076-5975900. voor meer informatie op www.vanhasselmakelaars.nl Met eigen parkeerplaats en berging in de inpandige parkeergarage

Kijk voor meer informatie op www.vanhasselmakelaars.nl Elk appartement heeft de beschikking over een balkon Koopsommen vanaf € 195.000,- t/m € 279.000,- v.o.n.

Heeft u interesse?

en omheind evt. i.c.m. 50-70 m2

bedrijfshal

Meer info 0622376342

Met eigen parkeerplaats en berging in de inpandige parkeergarage heeft de beschikking over een balkon

wijziging van de hypotheekvoorwaarden. Heeft u interesse? Elk appartement heeft de beschikking over een balkon Met eigen parkeerplaats en berging in de inpandige parkeergarage U t/m kunt€ aanzienlijk veel geld besparen Koopsommen vanaf € 195.000,279.000,v.o.n. Koopsommen vanaf 195.000,t/m € 279.000,- v.o.n. Neemt u voor meer informatie contact op met €Van Hassel makelaars, Elk appartement heeft de beschikking over een balkon Molenstraat 50 te door kopen! 076-5975900. Zundertnu viate telefoonnummer

ft u interesse?

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Neemt u voor meer informatie contact op met Van Hassel makelaars, Molenstraat 50 te Zundert via telefoonnummer 076-5975900. Kijk voor meer informatie op www.vanhasselmakelaars.nl

 

  

Te koop:

Luxe

2-onder-1 kap woning in Rijsbergen www.biesveld20.nl

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?



    

Prachtig gelegen langgevelhoeve met 2 aanpalende percelen weiland

   

      

 

 

   

   

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

  

  

 

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Wuustwezel, Heivelden 7 KOOP 1: Prachtig gelegen langgevelhoeve met bijgebouwen, Heivelden 7 Een langgevelhoeve (woonst, stal en schuur) en aparte stal, op en met grond, gelegen Heivelden 7, kad. sectie C, nrs. 239/D en 239/E/deel. Indeling: veranda, WC, berging, keuken met trap naar de zolder en trap naar de kelder, grote kelder, woonkamer, twee slaapkamers, stal en schuur, zolder/schelft. Aparte kippenstal. Gelegen in agrarisch gebied, Vg dd. 3/6/1957 voor bouwen van een hoeve, Vg dd. 9/7/1958 voor bouwen van een wegenhuis en kippenstal, geen dagvaarding uitgebracht, geen voorkooprecht, geen verkavelingsvergunning. Opp.: 8721 m² K.I.: 614 (klein beschrijf mogelijk) Beschikbaarheid: onmiddellijk. Bezichtiging: zaterdag van 10.00u tot 12.00u en woensdag van 15.00u tot 17.00u KOOP 2: perceel weiland, Heivelden Een perceel weiland aan Heivelden, kad. sectie C, nr. 239/E/deel. Opp.: 1ha 75a 91ca Beschikbaarheid: onmiddellijk KOOP 3: perceel weiland, wegende naar Heivelden Een perceel weiland, wegende naar Heivelden, kad. sectie C, nr. 238/A. Opp.: 1ha 91a 25ca Beschikbaarheid: onmiddellijk PLAN TE BEVRAGEN OP KANTOOR NOTARIS

Na samenvoeging ingesteld op € 550 000,00 Na hoger bod gebracht op € 556 200,00 DEFINITIEVE ToEWIjzING op donderdag 29 november 2012 om 15.00 uur in café junior te Wuustwezel, Achter d’Hoven 63. Verdere inlichtingen op het kantoor van de notaris. Gehuwde kandidaat-kopers dienen beiden aanwezig te zijn of voorzien te zijn van een volmacht van de afwezige echtgenoot en worden verzocht trouwboekje en huwelijkscontract mee te brengen.


l er op action.n ld fo e d r o vo k K ij

BINNEN/BUITEN

SPORT & ACTION

80 lampjes

keuze uit veel verschillende figuren

GLORIA VANDERBILT

LED PLAYMOBIL EAU DE TOILETTE VERLICHTING FIGUREN 10 0 M L

LED VERLICHTING 48 lampjes geen stekker nodig!

3.49

5.49 1.89 5.49 Elders 3.49 4.95

Elders 9.95 12.95

STARCANDLE

IMPULS

MEGA

red berries, vanille of magnolia zak 25 stuks

voor draadloze bediening van lampen en apparaten 3 ontvangers 1 afstandsbediening

met o.a. pompons, wiebelogen, en chenille knutseldraden

AFSTANDS GEUR KNUTSEL THEELICHTEN BEDIENINGSET SET

GEUR KAARS 10x6 cm 5 geuren

0.89

SET/2

1.15

STICKER VELLEN keuze uit diverse uitvoeringen en licenties

2 VO O R

Elders 2.69 3.99

0.98

Elders 14.99 17.49

7.99

SPEEL KLEI 5 grote potten

1.29

2.99

FOAMING SHOWERGEL OF

DAMES/TIENER

Zen Paradise Pink, Good Health, Happy Days of Beauty Secrets 200 ml

diverse kleuren maten S-XL

BODY BUTTER

Elders 3.99 5.95

FLEECE VEST

1.49 10.99 Elders 16.95 18.95

Kijk voor winkeladressen en overige


g i d e l l o v d n e s s a r r e v g i l e d r o o v d n e v e rba z

FUN BAKING

MANDEMAKERS

voor 12 popcakes

6 stuks 180 gram

POPCAKE MAKER TE DE NIE U WS E B A K R AG !

1.12

GLITTER

sierblad of bessentak lengte 85 cm

0.68

50x250 cm

5 ROL L E N

0.95

UITZOEKEN

SPECULAAS SPEEL CAKES GOED

9.95 0.79 1.59

KERST SIERTAK

DECO KERSTMIX wit, rood of zilver

GE SC HE N K PAPIER

Elders 1.29 1.39

Elders 3.99 6.49

HOME DECO

DIERENPRINT

40x40 cm

in etui 6-delig

KUSSEN HOES UITZOE K E N

0.79

!

1.59

Elders 2.99 3.98

MANICURE SET

Elders 4.95 6.95

1.99

KERSTBALLEN

NORTH STAR

BLING BLING

diverse uitvoeringen incl. parels, kwasten en draad voor 8 kerstballen

diverse kleuren en modellen

diverse kleuren

KNUTSEL PAKKET

kerststerren KNUTSEL PAKKET voor 36 sterren

0.99

1.59

HOOFD BAND

pluche OOR WARMERS diverse kleuren

0.69

0.99

TRENDY ARMBAND

Elders 4.95 6.95

0.99

informatie op onze website ACTION.NL

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 18-11 t/m za. 24-11

POPCAKE BAKMIX 24 popcakes

SINTERKL A AS


Kerstmarkt Wernhout

Belangrijke data voor vrijwilligers een van de bestuursleden benaderen. Hier een lijstje met data voor de bouw werkgroep inclusief groenslingers. Mocht u willen helpen, kom gerust.

Groenslingers maken.

WERNHOUT - Ook dit jaar heeft de Stichting Kerstmarkt Wernhout de hulp van alle vrijwilligers weer hard nodig. Daarom zetten we alle data voor u op een rijtje. Daarnaast vindt u de agenda en na-

dere informatie voor de activiteiten op www.kerstmarktwernhout.nl. Vrijwilligers die willen helpen bij de horeca of eigen kramen en nog niet benaderd zijn kunnen zich melden via de website of

Donderdagavond 29 november av.19.30u Informatie avond bouw bij Café de Valk. Zaterdag 1 december: Groen knippen voor de groenslingers bij Lodders, Grote Heistraat 22. Maandag 3 en dinsdag 4 december: Groenslingers maken bij Lodders, Grote Heistraat 22. Vrijdag 7 december: Tent vloer leggen en spanten opbouwen (m.b.v. kraan) op het Ant.Jurriënsplein. Zaterdag 8 december: Tent verder afmaken, zeilen trekken, wanden plaatsen enz. Maandag 10 december t/m vrijdag 14 december: Tent inrichten. Vrijdagavond 14 december: Markt inrichten en bedrijvenavond op het Ant.Jurriënsplein. Zaterdag 15 en zondag 16 december: Kerstmarkt! Diverse activiteiten voor vrijwilligers, zoals: de eigen kramen op de markt, horeca, kinderactiviteiten, enz. Zondagavond 16 en maandag 17 december: Tent uitruimen. Dinsdag 18 december: Tent afbreken.

Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout WERNHOUT - Op woensdag 28 november om 18.30 uur organiseert de Stichting Hooghe Heerlickheyt Wernhout een eerste ‘Vriendenavond’ voor zijn achterban, de Vrienden van de Stichting. De Stichting bestaat nu 2 jaar en wil op

deze avond haar activiteiten wat nader toelichten. Dat gebeurt met een presentatie over de familie Mouws, een van de oudste Wernhoutse families. Een filmpje van het in 1987 gesloopte huis van de familie Mouws aan de Weimerstraat 18. Een presentatie over Maalbergen en de omgeving daarvan

en een presentatie over de familie van Aerssen, in de 17e eeuw de Heren van Wernhout. Alle Vrienden van de Stichting zijn welkom op deze avond, met hun partner of een belangstellend familielid of kennis. De toegang en de koffie of thee zijn deze avond gratis.

Huiskamer voor ouderen in Rijserf start op RIJSBERGEN - In Rijsbergen is in navolging van Achtmaal het initiatief genomen door Stichting Welzijn Zundert (SWZ) en Avoord om een huiskamer voor ouderen te starten in het Rijserf.

In Zundert is in navolging van Achtmaal het initiatief genomen door Stichting Welzijn Zundert (SWZ) en Surplus om een huiskamer voor ouderen te starten in de Nonnekeshof. De huiskamer is een ontmoetingsplek waar kwetsbare ouderen samen kunnen komen, gezamenlijk kunnen eten en waar allerlei activiteiten georganiseerd worden. Ouderen kunnen elkaar op deze manier blijven ontmoeten en een beetje buurten. De huiskamer voor ouderen wil contacten bevorderen en daarmee een bijdrage leveren aan het voorkomen van eenzaamheid. Immers ontstaan daardoor vaak vroegtijdig gezondheidsproblemen. De komende maanden zullen op meer locaties binnen de gemeente Zundert dergelijke huiskamerprojecten worden geopend in samenwerking met Avoord, Surplus en bestuur Wierenbos. Voor wie is de huiskamer? Het huiskamerproject is bedoeld voor ouderen. Ouderen, die niet zo gemakkelijk de

deur meer uit kunnen of alleenstaanden, die graag wat contacten willen blijven onderhouden. Wilt u informatie of de huiskamer voor ouderen iets voor u is neem dan eens contact op met Joyce Franken van de Stichting Welzijn Zundert. Zij zal u alles vertellen over de huiskamer en over vervoer en kosten voor deelname. Gastvrouwen en heren gezocht Voor het begeleiden van ouderen zijn we op zoek naar vrijwilligers! Enthousiaste mensen die ouderen willen helpen bij de gezamenlijke maaltijd en gezellige activiteiten willen organiseren en begeleiden. Vrijwilligers kunnen duidelijk aangeven wanneer ze willen meehelpen, bijv. 1x per week of 1x per maand. De gemeente Zundert ondersteunt het initiatief. Bij het project zijn verder betrokken de Stichting Welzijn Zundert (SWZ), Avoord Zorg en Wonen, Surplus en besturen de Wierenbos en de Nachtegaal. Voor meer informatie Stichting Welzijn Zundert, Joyce Franken, tel. 076-5972200 of email: j.deklerk@ swzundert.nl of Avoord zorg en wonen, Monique Broeren, 06-23790163 of email: m.broeren@avoord.nl

Dierencentrale Nederland Vermist Kater, zwart witte bef en wit aan poten, Vagevuurstraat Zundert Poes, cypers zonder wit, kitten, Vagevuurstraat Zundert Gevonden Kater, zwart, rode gloed over vacht, oude

kat, Vagevuurstraat Klein Zundert Kat, zwart met witte aftekeningen, Jasmijnhof Zundert Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE H. CORNELIUS ACHTMAAL Spreekuur dinsdag 9.30-10.30u. Contactnr. 0765987010 b.g.g. 06-57598600 A. Koeken. Pastoor de Bont 076-5985218 b.g.g. 06-13593082. www.parochie-achtmaal.nl Zaterdag 24 november 17.00u Vooravond Hoogfeest Christus Koning, gez. H. Mis. Voor de levende en overleden leden van het St. Corneliuskoor; jgt. overl. ouders Kools-Boden; jgt. Cornelis Kustermans en Anna Brosens; jgt. Sjaak Sprenkels; Lies Hense-Gevers, n.m. de Bond v. Ouderen; verj. Amer de Ruytter; jgt. overl. ouders Oostvogels-Voeten; Rik de Ruytter; jgt. Elisabeth Mertens-Anthonissen; verj. Kees Mertens; jgt. Dre Adriaensen; jgt. Maria Hereijgers-Foesenek; jgt. overl. ouders Brosens-Milbou; Bart Nouws; jgt. overl. ouders Nouws-Boden. Dinsdag 27 november 9.00u: H. Mis. Kerk schoonmaken: Groep 3 maandag 26 november. PAROCHIE H.WILLIBRORDUS KLEIN ZUNDERT Pastoor J. de Bont 06-13593082. Spreekuur woensdag 09.30-11.30u. De pastorie is enkel op woensdag tijdens het spreekuur te bereiken, t. 5972214. Tijdens het spreekuur kunt u terecht voor het maken van afspraken en het opgeven van misintenties. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van het parochiecentrum, huisnummer 5, worden gedeponeerd. Graag in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen en naam en telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven voor woensdagmiddag worden de daaropvolgende week vermeld in de Zundertse Bode. www.parochie-klein-zundert.nl Zondag 25 november 10.00u Eucharistieviering met orgelspel. O.o. Hereijgers en zoon Louis; jgt. Cornelia Herijgers-Verpaalen; jgt. Louis Herijgers; jgt. o.o. Vanlaerhoven-Herrijgers; Louisa Verheijen w.v. Marinus de Beer; Riet Jochems e.v. Piet Hereijgers; Annet v. Hassel e.v. Dre Godrie; Anneke de Jong e.v. Kees v. Erk; Lisette Gommers e.v. Wim Michielse. Woensdag 28 november 18.30u: Bidden van het rozenhoedje met aansluitend om 19.00u een Eucharistieviering. PAROCHIE O.L.V VAN ALTIJDDURENDE BIJSTAND WERNHOUT Pastoor J. de Bont, 06-13593082; parochie.wernhout@hotmail.com. Contactpersoon K. Roelands t. 5985979

www.parochie-wernhout.nl Spreekuur donderdag van 18.30-19.00u t. 5972294. Hier kunt u terecht voor het opgeven van intenties of het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van de sacristie worden gedeponeerd, in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen, alsmede het adres of telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven tot donderdagavond worden de daaropvolgende week in de Zundertse Bode vermeld. Zaterdag 24 november 19.00u Vooravond 34e zondag door het jaar. Eucharistieviering m.m.v. Sursum Corda. Hoogfeest Christus, Koning van het Heelal. Intenties: Marieke Vissers e.v. Geert v. Oijen; verj. Cornelis de Meijer en Corneliade Meijer Rombouts; verj. Annie de Meijer; verj. echtpaar Frijters-Leenaerts; jgt. Cas Schrauwen e.v. Marie de Bruijn, en hun zonen Jan en Kees; verj. Cees Domen e.v. Toke Elst; verj. Jos v.d. Locht; leden en partners en overl. leden en partners van Sursum Corda. Donderdag 29 november 9.00u: Eucharistieviering. Gemengd koor Sursum Corda: Op zaterdag 24 november vieren wij ons jaarlijks Ceciliafeest, dit is ieder jaar rond de feestdag van de Heilige Cecilia de patrones van koorzangers en zangeressen, 22 november. Wij gaan dit vieren met onze leden en verdere genodigden. ‘s Avonds zingen wij om 19.00u de Heilige mis. Na de viering gaan wij verder met ons feest. Hopend dat het voor ons koor een mooie dag mag worden. Vormsel 2013: Bericht voor de parochies, Achtmaal, Klein Zundert en Wernhout, van de vormselwerkgroep. Beste ouders en kinderen, mocht uw kind dit schooljaar de basisschool gaan verlaten en wil, zij of hij, deelnemen aan het H.Vormsel, dan kunt u zich aan melden of informatie vragen bij leden van de vormsel werk groep. Voor Achtmaal Carola van Bergen 076-5985367. Voor Klein-Zundert Sylvia Kenis 076-5976365. Voor Wernhout Marielle Nouws 0765976951. PAROCHIE ST. BAVO RIJSBERGEN Pastores: Pastoor Drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292. Parochie St. Bavo, St. Bavostraat 7, 4891 CG Rijsbergen, 076-5961283 Spreekuur: Iedere woensdagochtend 9.30-10.30 uur en donderdagavond 18.30-19.00 uur. U kunt dan altijd terecht voor het opgeven van misintenties en het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brie-

venbus worden gedeponeerd in een gesloten envelop met duidelijke vermelding van de namen, alsmede een adres of telefoonnummer. Diensten Week van zaterdag 24 t/m vrijdag 30 november. 34e zondag door het jaar. Zaterdag 24 november 13.00u Huwelijksmis van Sjak v. Leijsen en Sonja Verkooijen. Zaterdag 24 november 19.00u H.Eucharistieviering in de H.Trudo kerk te Zundert. Celebrant: Pastoor Verheije. Zondag 25 november 10.30u H.Eucharistieviering in de St.Bavokerk te Rijsbergen. Celebrant: Pastoor Verheije m.m.v. gemengd koor Voluntate. Misintenties: Johanna de Koning Daamen verj.; jgt. o.o. Graumans v.d. Berg; jgt. Janus en Riet Verschueren Bogers; Fam. Noorden; Anton Luijten; jgt. o.o. Luijten v.d. Broek; jgt. Adriana Voesenek v.d. Berg; o.o. Verhaeren Hereijgers; o.o. Frijters Martens; Fam. v.d. Kieboom; jgt. o.o. Schrauwen Hereijgers; jgt. Joost Schrauwen; Jan Rens verj. Extra collecte: De caritas collecte is voor het jongeren project Choto Tara in Bangladesh. Presentatie Erik-Jan Dunk en Sandra Mutsters. Maandag 26 november: kerk schoonmaken groep 8. Woensdag 28 november 9.30u: Eucharistieviering Kapel Margriet van de Laer Rijserf. PAROCHIE H. TRUDO ZUNDERT Pastoor: drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292; www.trudozundert.nl Open Pastorie: dinsdag en woensdag van 9.00-12.00u kunt u bij de pastorie langs komen. Ook is de pastorie dan het beste telefonisch te bereiken, via 5972292. U kunt misintenties opgeven en afspraken maken bijvoorbeeld rondom doopviering, huwelijksviering of jubileumviering. Als u een huisbezoek wenst voor een zieke of voor een pastoraal gesprek kan dit tijdens de spreekuren gemeld worden. Voor vragen met betrekking tot de begraafplaats kunt u het beste de woensdagmorgen contact opnemen. Bereikbaarheid: De melding van een overlijden kunt u doen via het telefoonnummer van de pastorie. Als uw telefoontje niet meteen persoonlijk beantwoord kan worden, is er gelegenheid om in te spreken en wordt, wanneer dit weer mogelijk is, contact met u opgenomen. Soms wordt verwezen naar een ander telefoonnummer of naar een telefonisch spreekuur voor spoedeisende aangelegenheden op een ander tijdstip.

PAGINA 30

Zaterdag 24 november 19.00u Eucharistieviering met samenzang, liturgie van het hoogfeest Christus, Koning van het heelal, celebrant is pastoor Verheije. In deze viering is er de Caritascollecte en aandacht voor Choto Tara, het project van Sandra Mutsters en Eric-Jan Dunk voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking in Bangladesh. O.o. Kennis-v.d. Veeken en dochter Mariëtte; jgt. Sjef Gommers; jgt. Josephus Vriends-Beurskens; jgt. Johannes v. Bergen-Jacobs; jgt. Gerardus Vriends; Anna v. Hees v.d. Kloot; jgt. Jaan Schrauwen; jgt. Toon Arnold; jgt. Kees Arnold. Zondag 25 november 10.30u Eucharistieviering in de Sint Bavokerk te Rijsbergen, pastoor Verheije. Donderdag 29 november 14.00u: Eucharistieviering in de kapel van Margriet van de Laer in de Willaert, pastoor de Bont. Parochiebestuur: Donderdag 29 november om 19.30 uur. Kerk schoonmaken: groep 7 op woensdagmorgen. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 076-5797608. Eredienst: Zondag 25 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, is mevr. Ds. J.H. Veldhuizen uit Zundert onze voorganger, aanvang 10.00 uur. In deze dienst gedenken wij de overledenen van het afgelopen jaar en vieren wij met elkaar het Heilig Avondmaal. Dhr. Guis is de organist. Dhr. Bruinzeel is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor de Voedselbank. Agenda: De cantorij heeft op 22 november repetitie, aanvang 20.00 uur. www.pk-zundert.nl NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGEN Zondag 25 november wordt de dienst geleid door Maarten van der Veer. Deze kerkdienst wordt zoals altijd gehouden in Diakonia, Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang is 10.00 uur. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Als u meer wilt weten over geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan contact op met onze predikant, ds. Reinier Drop (Rijsbergen), tel. 06-19021077.


Rabobank De Zuidelijke Baronie zoekt Verkoop & Service adviseur www.twbselect.nl/aandeslag Rabobank De Zuidelijke Baronie Particulieren zoekt Verkoop & Service adviseur

t voor particuliere klanten. In de bankhal, maar vooral via de

ent inzetbaar voor onze kantoren in regio Baarle-Nassau, Rucphen en op zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive en luisterend

Particulieren

ed en snel De af. functie Je adviseert over betalen, sparen, verzekeren en lenen

Je bent het eerste aanspreekpunt voor particuliere klanten. In de bankhal, maar vooral via de welke Rabobankproducten bij hem passen. Defunctie functie De

telefoon, e-mail en internet. Je bent inzetbaar voor onze kantoren in regio Baarle-Nassau, Rucphen Rabobank De Zuidelijke Baronie en Zundert. Ook in de avonduren en op zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive en luisterend zoekt Verkoop & enService adviseur oor. Je handelt servicevragen goed snel af. Je adviseert over betalen, sparen, verzekeren en lenen skracht? Ben je resultaatgericht, flexibel, kun je goed samenwerken en stemt samen met de klant af welke Rabobankproducten bij hem passen. Gezocht: aal MBOParticulieren niveau 4? Kijk dan voor meer informatie en hoe je kunt Verzorgenden dzb, onderWord ‘Werken bij onze bank’. We ontvangen jouw sollicitatie jij de Rabobank? Je hethet eerste aanspreekpunt voor particuliere In de bankhal, maarIn vooral via de Jebent bent eerste aanspreekpunt voorklanten. particuliere klanten. de bankhal,

telefoon, e-mail en Je bent inzetbaar onze kantoren in regioinzetbaar Baarle-Nassau, Rucphen maar vooral viainternet. de telefoon, e-mail voor en internet. Je bent voor onze en Zundert. Ook in de avonduren en op zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive en luisterend

kantoren in regio Baarle-Nassau, Rucphen en Zundert. Ook in de avonduren

oor. Je handelt servicevragen goed en snel af. Je adviseert over betalen, sparen, verzekeren en lenen

en op zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive en luisterend oor.

en stemt samen met de klant af welke Rabobankproducten bij hem passen.

Je handelt servicevragen goed en snel af. Je adviseert over betalen, sparen,

verzekeren en lenen en stemt samen met de klant af welke RabobankWord jij de Rabobank? De functie producten bij en hem passen. Heb je klantfocus overtuigingskracht? Ben je resultaatgericht, flexibel, kun je goed samenwerken

(IG)

Hebhetjeeerste klantfocus en overtuigingskracht? Ben je resultaatgericht, flexibel, kun je goed samenwerken aande. Je bent aanspreekpunt voor particuliere klanten. In de bankhal, maar vooral via de en is je opleidingsniveau minimaal MBO niveau 4? Kijk dan voor meer informatie en hoe je kunt

en je opleidingsniveau minimaal MBO niveau 4?ontvangen Kijk danjouw voor meer informatie en hoe je kunt telefoon, en internet. Je bent inzetbaar voor onze kantoren in We regio Baarle-Nassau, Rucphen toetst aan deise-mail Regeling Screening Rabobank. solliciteren op www.rabobank.nl/dzb, onder ‘Werken bij onze bank’. sollicitatie en Zundert. Ook in de avonduren en op zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive bank’. en luisterend solliciteren op www.rabobank.nl/dzb, onder ‘Werken bij onze We ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk november aanstaande. Word jij de30servicevragen Rabobank? oor. Je handelt goed en snel af. Je adviseert over betalen, sparen, verzekeren en lenen Nieuwe medewerkers worden getoetst aan de Regeling Screening Rabobank.

Wil jij graag werken in een klein, zelfstandig en profes sioneel team? Dan is een carrière bij TWB, Thuiszorg met Aandacht iets voor jou! We hebben volop mogelijkheden voor Verzorgenden (IG). Vaste uren, maar ook flexibele uren zijn mogelijk.

graag uiterlijk 30ennovember aanstaande. Heb je klantfocus overtuigingskracht? Ben je resultaatgericht, flexibel,

en stemt samen met de klant af welke Rabobankproducten bij hem passen. ze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Nieuwe worden aan de Regeling Screening kun je goedmedewerkers samenwerken en is jegetoetst opleidingsniveau minimaal MBO Rabobank.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Word jij de4? Rabobank? niveau Kijk dan voor meer informatie en hoe je kunt solliciteren op Heb je klantfocus en overtuigingskracht? Ben je resultaatgericht, flexibel, je goed samenwerken www.rabobank.nl/dzb, onder ‘Werken bij onze bank’. Wekun ontvangen jouw

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Meer weten en solliciteren

en is je opleidingsniveau minimaal MBO niveau 4? Kijk dan voor meer informatie en hoe je kunt

sollicitatie graag uiterlijk 30 november aanstaande.

solliciteren op www.rabobank.nl/dzb, onder ‘Werken bij onze bank’. We ontvangen jouw sollicitatie

Ga naar www.twbselect.nl/aandeslag. Hier vind je uitgebreide informatie over de functie en de arbeidsvoorwaarden. Via de site solliciteer je direct op onze vacature! Voor vragen kun je contact opnemen met Sanne de Groen, via (0165) 56 61 36.

Nieuwe medewerkers worden getoetst aan de Regeling Screening

graag uiterlijk 30 november aanstaande.

Rabobank.

Word jij de Rabobank?

Nieuwe medewerkers worden getoetst aan de Regeling Screening Rabobank.

Word jij de Rabobank?

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Een bank met ideeën. Rabobank.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Word jij de Rabobank?

Rabobank. Een bank met ideeën.

Word jij de Rabobank? www.rabobank.nl/werken

Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabobank. Een bank met ideeën.

Nu de beste tijd om rozen te planten! Maak nu uw keuze uit onze kleurrijke, geurige en gezonde collectie tuinrozen! Neem een kijkje in onze uitgebreide online catalogus. Uw bestelling kan ook worden thuis bezorgd.

www.rabobank.nl/werken

www.rabobank.nl/werken

zondag’s open tot 17.00 uur

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Profiteer nu van goedkopere rozenstruiken, de zgn. kale wortelrozen (zonder pot) zijn veel voordeliger. En fikse kortingen bij meer afname!

PATISSERIE

VAN THILLO

GANS DE DAG KRAAKVERSE BROODJES IN ESSEN De gehele voormiddag doorlopend ovenverse broodjes. Om 12.00 uur en om 15.30 uur rechtstreeks uit de oven. Ook zaterdag namiddag om 15.30 uur vers uit de oven. Als je zeker wilt zijn van ovenverse broodjes bestel dan vooraf, dan liggen de kraakverse pistolekes voor u klaar.

Rozenrijk Kapelweg 2A, 4861CH Chaam 0161-492277/06-38527699 Route:Vanaf de weg Galder/Strijbeek naar Chaam (Goudbergseweg-Oude Bredase baan), linksaf naar Chaam (Meerleseweg) dan 2e straat rechts en bij T-splitsing links. Of via A58 afslag Chaam. Net voor Chaam afslag Meerle en dan 3x links. Open: Let op! za van 9.00-17.00 uur.

St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830 St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830 Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt Ook voor uw wintercheckC.A. of winterbanden kunt A utobedrijf omeer omen u bij ons terecht, bel of mail ons voor info u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info bestAAt dit jAAr 50 jAAr! OCCASIONS BJ PRIJS OCCASIONS

BJ

PRIJS

IN € om dit te vieren, en u een kijkje te geven IN € Benz bent c180Kucombi 2007 19.950 inMercedes ons bedrijf, van harte welkom op Mercedes Benz c180K combi 2007 19.950 avantgarde airco onze open Dag op zaterdag 24 november avantgarde airco Saab 9-5– 2.0t leer nav.airco 2007 19.950 St. Janstraat 147 4714estate EE Sprundel – Tel: 0165-382830 Saab 9-5 10.00 2.0t estate leer nav.airco 2007 tot 19.950 a.s. totcdti 16.00 dan! opelvan Vectra 3.0 V6 eleg.uur. aircoGraag 2004 9.950 opel Vectra 3.0 V6 cdti eleg. airco

2004

9.950

opel zafira 1.8 16V Max cool airco airco-onderhoud, 2004 6.950 Ook voor uw onderhoud, APK, banden, Ook voor uw wintercheck of winterbanden opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 kunt 6.950 opel astra H 1.8 cosmo airco producten! 2005 10.950 schades, ruitreparatie en BOVAG opel astra Hbel 1.8 of cosmo airco 2005 info 10.950 u bij ons terecht, mail ons voor meer opel astra KLANTEN DIE BESTELLEN VOOR DE OVEN VAN 15.30 UUR KRIJGEN opel astra OCCASIONS BJ opel astra H 1.6 Gtc njoy airco 2007 12.450 opel astra H 1.6 Gtc njoy airco 2007 PRIJS 12.450 OCCASIONS BJ opel astra 1.6 Business aircogeleverd 2008 Auto’s bovenH de €–4.500 met afl.12.950 beurt, St. Janstraat 4714 worden EE Sprundel 0165-382830 opel astra H147 1.6 Business airco – Tel: 2008 12.950 € opel H 1.6 Stat. Bus. airco 2007 IN 12.450 APK enastra bovaggarantie opel astra H 1.6 Stat. Bus. airco 2007 12.450 Deze actie is geldig iedere ZATERDAG en ZONDAG van dit jaar 2012. opel astra H 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 Mercedes Benz c180K combi 2007 19.950 Ook voor uw wintercheck kunt opel astra 1.6 Stat. cosmoof winterbanden 2007 12.950 Fiat Panda edH cool airco 2011 AUTOSERVICE opel H 1.6 cosmo aut.station 2007meer11.950 AUTOSERVICE avantgarde airco uPunto bijastra ons terecht, bel of mail ons voor info opel astra H 1.6Airco cosmo aut.station 2007 11.950 Fiat Classic lmairco velgen 2009 opel astra H 1.6 njoy 2004 7.950 Bestellen kan per mail eric@bakkerijvanthillo.be Saab 9-5 2.0t estate 2007 opel astra H 1.6leer njoynav.airco airco 2004 19.950 7.950 Fiat Punto airco 2005 AUTOSERVICE opel astra H 1.4 njoy 2004 7.950 BANDENSERVICE OCCASIONS BJ 9.950 PRIJS opel astra H 1.4 njoy 2004 7.950 opel Vectra 3.0 V6 cdti eleg. airco 2004 of telefonisch +32.3.677.06.37 (1 dag van te voren bestellen) BANDENSERVICE opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 Fiat Seisento Brusch 2002 IN € opel 1.8 astra16V 1.7 Max Dt njoy airco 2002 5.450 opel zafira cool airco 2004 6.950 opel Meriva 1.4 16V aircocombi 2005 7.450 BANDENSERVICE Ford Fiesta lm Benz velgen airco 2009 Mercedes c180K 2007 10.950 19.950 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 Aktie november zie desnep.nl opel astra H 1.8 cosmo airco 2005 opel agila 1.2airco 16VStyle lm velgen Airco 2004 5.450 Hyundai Tucson ecc 2006 avantgarde opel agila 1.2 2.0 16V 2004 5.450 Bakkerij Van Thillo • Nieuwstraat 56 • Essen • België opel astra opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 10.950 Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco 2007 19.950 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 10.950 Mercedes C180 komp. Avangarde Automaat airco ecc 2007 Alle info zieAktie november zie desnep.nl opel corsa 1.3 cdti 2004 3.950 opel astra Hcorsa 1.6 Gtc njoy airco 2007 opel Vectra 3.0 V6 cdti eleg. airco 2004 12.450 9.950 www.bakkerijvanthillo.be opel 1.3 cdti 2004 3.950 Mercedes CLKBusiness 230 komp Automaat Cabrio airco 1998 opel corsa 1.2 njoy airco 3 drs 2008 9.950 opel astra H 1.6 airco 2008 12.950 opel zafira 1.8 16Vairco Max3cool airco 2008 2004 9.950 6.950 opel corsa 1.2 njoy drs Alle info zie Alle info zie Mini One 1.4 airco ImBus. veIgen navi 2008 opel 1.2 Business airco 2007 8.950 opel astra Hcorsa 1.6 Stat. airco opel astra H 1.8 cosmo airco5drs 2005 12.450 10.950 opel corsa 1.2 Business airco 5drs2007 2007 8.950 opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 8.450 Opel Agila lm velgen airco 2009 opel astra opel 1.2 Business 2007 12.950 8.450 opel astra Hcorsa 1.6 Stat. cosmoairco 5drs2007 opel corsa 1.2 Business aircoairco 3drs 2007 7.950 WWW.HOBBYKAS.NL Opel Agila lmcosmo velgen 2004 opel astra H 1.6 Gtc njoy 2007 11.950 12.450 opel corsa 1.2 Business airco 3drs2007 2007 7.950 opel astra H 1.6 aut.station Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 Autodemontagebedrijf opel astra H 1.6 Business airco 2008 12.950 Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 Opel Astra 1.6 Gtc N-Joy Airco lm velgen 2007 opel astra H 1.6 njoy airco 2004 7.950 Mercedes Benz c180 1999 opel astra H 1.6 Stat. Bus. airco 2007 12.450 Mercedes Benz c180 1999 Opel Astra 1.6 station airco e.e.c. Im veIgen 2007 opel astra H 1.4 njoy 2004 7.950 eleg.auto.airco opel astra H 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 eleg.auto.airco Opel Combo 1.3 Cdti 2004 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 opel astra cosmo aut.station 1997 2007 11.950 peugeot 205 H 1.41.6 Generation 750 BMW all road F650 1995 2.250 Opel Corsa 1.2 N-Joy 3 drsairco Airco 2008 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 opel astra H 1.6 njoy 2004 7.450 7.950 BMW all road F650 1995 2.250 Budget kas € 350,BEDRIJFSWAGENS B.T.W.) 20042004 5.450 Opel Corsa 1.2 H N-Joy 5 drs(EX airco 2007 opel agila 1.2astra 16V opel 1.4 njoy 7.950 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 opel astra Dt njoy airco Im veIgen 2002 10.950 5.450 Opel Meriva 1.41.7 16V Cosmo airco 2006 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 Alu-pro kas v.a. € 925,Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. opel combo 1.3 cdti 2004 4.750 opel Meriva 1.4cdti 16V airco 2005 3.950 7.450 opel combo 2004 4.750 opel corsa 1.3 cdti 2004 Opel Meriva 1.41.3 16V airco 2005 Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz Combi-pro kas v.a. € 950,agila 16Vairco 5.450 opel corsa 1.2 njoy airco 3 drs Opelopel Meriva 1.41.2 Turbo Im veIgen 20082004 9.950 2011 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 10.950 Tel. 0622523365 / 0765971547 Victoriaanse kas v.a. €1400,te koop gevraagd opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 8.950 Opelopel Vivaro verlengd dub cab airco 2011 corsa 1.3 cdti 2004 3.950 Bel voor onze folder/prijslijst Alle gebruikte onderdelen online opel corsa 1.2 Business airco 20072008 8.450 Opelopel Zafira 1.8 Elegance airco lm velgen 31-12-2002 corsa 1.2 njoy airco5drs 3 drs 9.950 Showterrein erkend: opel corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 Peugeot 1.41.2 Airco e.c.c. airco 5drs 2007 2001 opel 206 corsa Business 8.950 met 36 kassen * lid Autorecycling nederland SkodaPeugeot octavia 1.6 20012007 3.950 opel 207 corsa 1.2 5drs 8.450 1.6airco XS Business lm velgen airco airco ecc 2007 * rijksdienst v/h wegverkeer corsa 1.2 Business airco 7.950 Mercedes Benz c180 19992007 EmBrEgtS KASSEN VWopel Golf 1.6 Automaat lm velgen 5 drs3drs airco 2009 gors 70 Hoeven Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 * Autotransport / berging eleg.auto.airco VW Golf 1.6 Variant airco ecc Im veIgen pdc 2010 0165-502506 Mercedes Benz c180 * reparatie en onderhoud peugeot 205 19971999 750 VWeleg.auto.airco Polo 1.4 5 drsGeneration airco Im veIgen 2011 * Stiba - lid BMW all road F650 1995 2.250 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 * VbV- opkoper BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) Voor actuele prijzen1995 zie: 2.250 BMW all road F650 Vandaag uw auto, bus of opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) terrein/garage: jeep verkopen v.a. ’98. opel combo cdti1.3 cDti airco/navi 20042007 4.750 opel 1.3 combo 6.750

20 % KORTING OP PISTOLEKES

Aktie november zie desnep.nl

VERHUUR AFVALCONTAINERS

Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Sloop-loop-schade auto’s - motors

Maalbergenstraat 24a Wernhout 076 - 597 17 39 Molenstraat 184 Zundert 076 - 597 56 75 / 06 - 54278822 www.jokozundert.nl / info@jokozundert.nl

www.caoomen.nl 2004 4.750

opel combo 1.3 cdti


! t s e e f t r e i v v.d. Poel

40 JAAR VAN DER POEL

BIJ ELKE AANKOOP KANS OP GRATIS 40 INCH LED TV

Bij aankoop van een LIEBHERR KOELER of VRIEZER

GRATIS KOEL-

De zaak bekend om z’n service!

of VRIESPAKKET t.w.v.

€ 40,-

V.D. BEELD

I

POEL ELEKTRO GELUID

I

H U I S H O U D E L I J K E A P PA R AT E N

M o l e n s t r a a t 8 6 - 8 8 , Z u n d e r t , Te l . 0 7 6 5 9 7 3 6 0 0 , w w w. p o e l e l e k t r o. n l

k De zaa om bekend e! ic z’n ser v

DZ_20121121