Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

Z U N D E R T S E

O P L AG E :

17 OKTOBER 2012 WEEK 42

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

9300

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @ZundertseBode

MYSTERIE ROND KUNSTWERKEN DON BOSCO

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

ECHTPAAR KERSTENS ZESTIG JAAR GETROUWD

Aanpak entree CLTV op komst

Bestemmingsplan Mfa Achtmaal

ZUNDERT - Het college gaat een grondexploitatieovereenkomst aan met CLTV in het kader van de vernieuwde entree van CLTV en van de vakbeurs GrootGroenPlus op het terrein van CLTV. Deze overeenkomsten zijn noodzakelijk om de door CLTV gewenste ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken. De initiatiefnemer, die de entree van het bedrijf aan de voorzijde wenst te verbeteren en het overige terrein wil benutten voor de jaarlijks terugkerende vakbeurs GrootGroenPlus, worden uitsluitend plankosten in rekening gebracht. Dat laatste is alleen mogelijk als de huidige ‘augurkenloods’ gesaneerd wordt ten gunste van de bouw van een nieuwe loods.

ZUNDERT - Het college brengt het ontwerpbestemmingsplan ‘Mfa Achtmaal’ in procedure en start geen inspraakprocedure. Er wordt een samenwerkingsovereenkomst aangegaan tussen de gemeente en woningcorporatie Thuisvester, Stichting de Nachtegaal en Stichting Primair Onderwijs in de gemeente Zundert voor het realiseren van een multifunctionele accommodatie (Mfa) in de kern Achtmaal. Om deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken, moet het geldende bestemmingsplan ‘Kern Achtmaal’ deels worden herzien. De gemeenteraad wordt via een raadsmededeling op de hoogte gesteld, zo meldt de gemeente Zundert.

W E E K B L A D

Dag van Mantelzorg in Rijsbergen RIJSBERGEN - Op donderdag 1 november van 11.00 uur tot 15.30 uur vindt in De Rijserf in Rijsbergen, en niet zoals eerder aangekondigd in het CultuurCentrum Zundert, de ‘Dag van de Mantelzorg’ plaats, een dag speciaal voor mantelzorgers. Dit jaar staat tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg het thema ‘Nu even niet!’ centraal. Mantelzorgers die intensief voor een ander zorgen, nemen vaak te weinig tijd voor zichzelf, waardoor zij overbelast kunnen raken. Om de zorgtaken vol te houden, is het belangrijk om er regelmatig even tussenuit te gaan. Meer informatie: Stichting Welzijn Zundert, e-mail info@ swzundert.nl of tel. (076) 5972200.

In startblokken voor Sportgala Zundert ZUNDERT - Tijdens het Sportgala 2012, dat op zaterdag 17 maart 2012 wordt gehouden in het CultuurCentrum Zundert, wordt iedereen die in 2012 een kampioenschap heeft behaald of een aansprekende prestatie heeft geleverd, gehuldigd. Tevens worden dan de sportman, sportvrouw, sportploeg, jeugdploeg en de jeugdsporter van het jaar 2011 bekend gemaakt. De organisatie van het Sportgala doet een beroep op verenigingen, supporters en inwoners om kampioenen en kandidaten voor de titel ‘Sportkampioen van de gemeente Zundert’ aan te melden bij Maartje de Ridder tel. (076) 599 55 42 (ma, di en do), email: m.dridder@zundert.nl.

Brabantse wegen klaar voor winter ZUNDERT - Brabantse weggebruikers kwamen het afgelopen jaar regelmatig werkzaamheden van Rijkswaterstaat tegen. Door het Rijkswegennet goed te onderhouden, wil Rijkswaterstaat zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Er werd tijdens 28 weekendafsluitingen en tientallen kleinere afsluitingen onderhoud uitgevoerd aan onder andere de A27, A58, A59 en A67. Het groot onderhoud dat op de planning stond voor 2012, is nu afgerond. Daarmee zijn de Brabantse wegen volgens Rijkswaterstaat klaar voor de winter. Wel gaat het werk aan de A2, de verbreding tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch, voorlopig door.

Ouders op stap tijdens ‘Happy Hour’

WERNHOUT - Ofschoon er bij de bisschop van Breda regelmatig om was gesmeekt, kreeg de voormalige Heerlijkheid Wernhout niet M een I D E enLzelfstandige B U Rparochie. G S Zaterdag E &werd Vdat E E Rtijdens S Eeen eucharistieviering. Aaneerder dan 26 september 1927 eigenDkerk herdacht sluitend hierop was er een lichtprocessie waaraan het hele dorpsleven deelnam. FOTO CHARLES LUIJTEN

‘Stevig inzetten op tegengaan van schoolverzuim’

Start Regionaal Bureau Leerplicht ZUNDERT - Alle West-Brabantse gemeenten, van Woensdrecht via Breda tot en met het Land van Heusden en Altena, werken sinds 1 augustus samen in het Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant. Afgelopen donderdag presenteerde het Regionaal Bureau Leerplicht zich aan de scholen in de regio. DOOR ADDO SPRANGERS De Bredase wethouder Saskia Boelema, voorzitter van het Regionaal Bureau Leerplicht, spreekt van een perfect voorbeeld van héél concreet en effectief samenwerken, waar jongeren direct baat bij hebben. “Jongeren moet in staat worden gesteld om het beste uit zichzelf te halen en hun talenten te ontwikkelen. Een startkwalificatie biedt vijf keer meer kans op de arbeidsmarkt en daarom zetten we stevig in op het tegengaan van schoolverzuim. We hebben alle West-Brabantse jongeren tussen de 4 en 23 jaar in beeld. We weten óf en waar ze naar school gaan en kunnen veel tbeterhdan voorheen u i ingrijpen en bijsturen.” Trend De start van het Regionaal Bureau Leerplicht West-Brabant (RBL West-Brabant) past in een landelijke trend. In West-Brabant ontstaat nu het op één na grootste RBL van het land, dat meer dan 150.000

jongeren in beeld heeft. Er wordt gewerkt met een nieuwe leerlingenadministratie met dagelijkse koppelingen naar belangrijke computersystemen die informatie geven over jongeren en hun schoolloopbaan. In de aanpak van schoolverzuim en schooluitval staan nu nieuwe mogelijkheden ter beschikking.

‘Startkwalifi W E E K B L catie A D biedt vijf keer meer kans op arbeidsmarkt’ sMogelijkheden i n die gemeenten d e voor-r heen niet hadden en waarmee jongeren die dreigen uit te vallen sneller in beeld gebracht en opgepikt kunnen worden. Wanneer een school nu melding maakt van verzuim of schooluitval, is de leerplichtambtenaar er een dag later al mee aan de slag. De eerste geïnteresseerde gemeenten uit het land dienen zich al aan

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

om een kijkje te komen nemen bij RBL West-Brabant. Aanspreekpunt Scholen juichen de oprichting van het regionaal bureau toe. Ook omdat hun leerlingen vaak uit meerdere gemeenten naar een school komen. Omdat een aantal gemeenten rond Breda sinds 1 augustus ook dagelijks samenwerkt in één team van leerplichtambtenaren en trajectbegeleiders, hebben scholen in deze gemeenten nu één vast aanspreekpunt in het Regionaal Bureau Leerplicht. “Deze dubbele samenwerking, één regionale leerlingenadministratie en één team zou er in e van g leerplichtambtenaren, i o heel West-Brabant moeten komen”, zegt Arjan Kastelein bestuursvoorzitter van ROC West-Brabant. ”Dat is de beste vorm van samenwerking tussen gemeenten vinden wij. En het biedt nieuwe kansen voor scholen om met gemeenten samen te werken bij het voorkomen van schooluitval onder jongeren.” AUTOCENTRUM van

ELSACKER

Meirseweg 17 - Zundert Tel. 076 - 5974227 www.autocentrumvanelsacker.nl

ZUNDERT - Ouders van jongeren die 16 jaar oud worden kunnen op dinsdag 23 oktober en dinsdag 13 november mee op een speciale Happy Hour om te zien waar hun kinderen uitgaan in Breda. Deskundigen nemen ouders op ludieke wijze mee naar de uitgaanswereld. Dit is een initiatief van de gemeente Breda en Novadic-Kentron. In het hartje van Breda krijgen ouders presentaties in de horecagelegenheden rondom de Vismarkt. Thema’s als veilig uitgaan, alcohol en de horeca komen aan bod. Theater Helder verzorgt een theatershow over alcohol. Ouders uit omliggende gemeenten van Breda zijn welkom. Aanmelden kan via www.happyouders.nl.

Aantal inbraken in zomer gedaald ZUNDERT - Het aantal woninginbraken tijdens de zomerperiode is gedaald. In de maanden juni, juli en augustus van 2012 telde de politie van de Regio Midden en West Brabant in totaal 1199 woninginbraken. Ten opzichte van dezelfde periode van 2011 een daling van ruim 12 procent. In 2011 deden 1364 bewoners aangifte van inbraak. De politie gaat de komende periode, samen met gemeenten en het Openbaar Ministerie goed voorbereid aan de slag voor een veilige regio. De ervaring leert dat criminelen zich meer manifesteren als het langer donker is. Tussen oktober en maart is de politie daarom extra alert op onder andere woninginbraken.

Bekerduel NAC naar woensdagavond ZUNDERT - Het KNVB-bekerduel tussen NAC en topklasse-amateur HBS is verplaatst van donderdag 1 november naar woensdag 31 oktober. De aftrap in het NAC-stadion is om 19.30 uur. In de tweede ronde versloeg HBS eerder Capelle met 3-4 in de verlenging nadat de stand na negentig minuten nog 3-3 was. Er zijn in de derde speelronde slechts twee wedstrijden tussen eredivisieclubs. RKC ontvangt in eigen huis PEC Zwolle en FC Groningen speelt thuis tegen ADO Den Haag. PSV (EHC), Ajax (ONS Sneek), AZ (SWZ Sneek), Feyenoord (Xerxes), Vitesse (Staphorst), en Heerenveen (Hollandia) lootten, net als NAC, allemaal amateurclubs.


?

?

?

? ??

?

Te koop

4 stalen spanten met gordingen en asbestvrije golfplaten. Voor werktuigberging. Te bevragen: 076-5972989

OPENDEURDAGEN

20 EN 21 OKTOBER ACTIE WEEKEND !!

Bezoek ons tijdens deze dagen en doe uw voordeel! Geopend van 10-17 uur.

DE MOOISTE SERRES, KOZIJNEN & DEUREN IN ALUMINIUM & PVC, E RENOVATIE & NIEUWBOUW KOM DEZ AR

A DAGEN N DOE N BELGIË E DEEL UW VOOR

✔ Maatwerk alle serres. ✔ Fabricatie van ramen & deuren in pvc en aluminium. ✔ Alles in eigen beheer sinds 1983. ✔ 10 jaar waarborg. ✔ Geen voorschot. ✔ Nieuwbouw - Renovaties.

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

✔ Alle RAL-kleuren. ✔ Volledige afwerking. ✔ Geplaatst door vakmensen.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

SERRES - KOZIJNEN - DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Br ass c h a a t s e s t e e n w e g 2 9 2 • 2 9 2 0 K a l mt h o u t B e l g i ë • Te l 0 0 32 3 6 6 6 5 7 8 6 • Fa x 0 0 3 2 3 6 6 6 4 4 4 1 www. b r u vo. b e

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

Riolering of afvoer verstopt?

Rioolreiniging v. Hooijdonk Ook reinigen van dakgoten

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

SchoorSteen & kachelbedrijf

j. aartS alphen rookkanalen - Schouwen - kachelS Goedentijd 18, 5131 AS Alphen N.B. tel. en fax 013 - 508 14 56 Alle onderhoud. Schoorsteenvegen. Reparatie. Aanleg rookkanalen. Dubbel- en enkelwandige R.V.S. Renovatie van schouwen. Impregneer- en reinigingsmiddel. Accessoires en hulpstukken. Nieuwe en gebruikte kachels.

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Bent u ook aan de herfstvakantie toe?

Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

ZATERDAG HALSTEREN Hotel de Ram Steenbergseweg 1 10.00 - 16.00 uur

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur


actualiteit

Jarenlange speurtocht Piet van de Langenberg duurt voort

Herkomst beelden Don Bosco Kleuterschool blijft mysterie ZUNDERT - Ooit prijkten de beelden aan de muur van de gesloopte Don Bosco Kleuterschool in Zundert. Tegenwoordig hebben de kunstwerken een plaatsje in de tuin van het echtpaar Piet en Emmy van de Langenberg. Ze zijn er heel blij mee, maar één vraag blijft tot dusver onbeantwoord: wie maakte de beelden? DOOR ADDO SPRANGERS Het verhaal van Piet van de Langenberg begint in 2007, om precies te zijn bij de sloop van de Don Bosco Kleuterschool. Van de Langenberg kwam voorbij en zag dat de slopers al bezig waren met het ontmantelen van het dak. Hij vroeg een toevallig aanwezige medewerkster van de gemeente Zundert wat precies de plannen waren met de aan de muur van het schoolgebouw bevestigde beelden - in totaal zes - en kreeg daarop te horen dat ze waarschijnlijk gewoon zouden worden gesloopt. Zonde, vond Van de Langenberg, en hij vroeg meteen of hij de beelden (een afbeelding van een pottenbakster, een kind op een schommelstoel, een kind met gevouwen handen, twee kippen en een vis - van de muur af mocht halen. Met toestemming ging hij vervolgens rap aan de slag. Gered Van de Langenberg: “Drie dagen lang ben ik met hamer, beitel en slijptol aan het werk geweest. Op de vierde dag moest ik er nog een paar stukjes van het beeld van de schommelstoel afhalen, maar de muur was inmiddels gesloopt. Die stukjes ontbreken dus.” Desondanks was hij tevreden. De beelden waren gered. “De gemeente had er geen bestemming voor. Was ik een paar dagen later geweest, dan was er van de kunstwerken niets meer over.” Toch wist Van de Langenberg

aanvankelijk niet meteen wat hij nou met de beelden aan moest. Geruime tijd had stonden ze bij hem thuis in dozen verpakt te wachten op wat verder zou komen. Piet van de Langenberg: “Bij de bouw van het Nonnekeshof heb ik geïnformeerd of er interesse was om de beelden terug te nemen. Die was er in eerste instantie wel, maar later werd er toch van afgezien.”

‘Alle sporen lopen dood’ De renovatie van het Sint Annaklooster was voor Van de Langenberg vervolgens aanleiding om bij William Gommers te informeren of de kunstwerken mogelijk konden dienen als decoratie van diens horecabedrijf, maar ook daar kon hij de beelden niet slijten. “Jammer,” vindt Piet van de Langenberg. “Het zijn toch kunstwerken. Mijn vrouw snapt nog steeds niet waar ik alle moeite voor heb gedaan. De beelden zouden bijvoorbeeld ook in de schuur van het Van GoghHuis niet misstaan.”

Piet van de Langenberg tussen een aantal van de door hem geredde beelden.

Gehecht Op dat laatste is echter weinig kans meer. De kunstwerken hangen inmiddels bij Van de Langenberg in de tuin en hij is er zelfs gehecht aan geraakt. “Nu blijven ze hangen ook. Mijn zoon heeft al gezegd: ‘Als je er straks niet meer bent, wil ik ze wel hebben’,” aldus Piet van de Langenberg.

Brandende vraag blijft echter waar de kunstwerken vandaan komen. Piet van de Langenberg: “Ik ben benieuwd naar het verhaal achter de beelden en wie ze gemaakt heeft. De aannemer die de Don Bosco Kleuterschool bouwde, heeft de kunstwerken klaarblijkelijk geschonken. Er zijn echter geen archieven van de

school bewaard gebleven. Van Oorschot uit Roosendaal heeft de school getekend, maar over de kunstwerken zelf is niks terug te vinden. De archieven van het klooster zijn ook verdwenen. De beelden kunnen zijn vervaardigd door Pieter Alphonsus Maria Siebers, ofwel Fons Siebers, uit Delft. Die man is echter op 5 mei 1978 op

FOTO ADDO SPRANGERS

84-jarige leeftijd overleden in Ulvenhout. Daarnaast kan ook zijn broer de maker zijn geweest. Hier lopen alle sporen dood.” Wie kan er opheldering verschaffen over het mysterie van de beelden? Mail uw reacties naar piet@vandelangenberg.nl

Diamanten huwelijksdag voor Frans Kerstens en Jo Mouwen

‘Nog steeds heel content met elkaar’ ZUNDERT - “Toen Frans nog auto kon rijden, gingen we regelmatig naar de Dreef. Door de tuin bij de Mariagrot wandelen en daarna koffie drinken bij de paters. We wilden eigenlijk niets doen aan onze zestigste trouwdag. Maar de kinderen zeiden: Het is jullie dag, wat wil je graag doen? Dus zijn we met zijn allen weer naar de paters in Meersel-Dreef gegaan.” DOOR MIEKE VAN MEER Op de bank, aan de koffie, bij Frans Kerstens (83) en Jo Mouwen (82). Dinsdag vierden zij dat ze zestig jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. “Ik zag Jo op de Wernhoutse kermis en zei tegen mijn maat, dat meisje ga ik vanavond naar huis brengen”. “Ik viel op Frans’ mooie zwarte haren”, lacht Jo. De vonk was er en zo is het gekomen. Nadat Frans vier jaar op en neer fietste tussen Zundert en EttenLeur trouwden ze. “Het was een mooie herfstdag”, weet hij nog, “droog en niet zo koud”.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO MIEKE VAN MEER

www.internetbode.nl

Frans en Jo Kerstens-Mouwen, al zestig jaar een paar.

Tuin Beiden komen uit een groot gezin. Hij uit Zundert en zij uit Etten-Leur. Frans heeft jarenlang als buschauffeur naar vakantielanden gereden, terwijl Jo voor de kinderen zorgde. Ruim vijftig jaar hebben Frans en Jo aan de Achtmaalseweg gewoond. Sinds een jaar wonen ze in de Goudwiek. “We zitten hier heel goed, ook al hebben we veel achter moeten laten. Frans werkte graag in de tuin. Hele dagen kon hij er in

bezig zijn en de tuin lag er dan ook altijd keurig bij.” Vol trots toont Jo de foto van de tuin. “Wij kunnen niet stil zitten, ik heb ook altijd graag gewerkt. Naast het huishouden en de kinderen, ging ik aardbeien plukken, de moeder van Frans helpen of kleding maken en herstellen. Ik heb ze nooit geteld, maar het zijn heel veel broeken geweest die ik korter gemaakt heb. Nu maken we graag een wandeling om een boodschap te doen of om bij iemand op de koffie te gaan. We lopen wel met wat hulpmiddelen, maar het is toch fijn dat we dat met elkaar kunnen doen.” Diamantjes Want dat het niet allemaal vanzelfsprekend is, weten Frans en Jo maar al te goed. Als hartpatiënt heeft Frans de nodige zware operaties achter de rug en ook Jo heeft het een en ander meegemaakt. Het is goed zo, zeggen ze. “We zijn gelukkig met elkaar, de kinderen en kleinkinderen. We hebben ondertussen ook al vier achterkleinkinderen. Dat zijn onze diamantjes. We hopen nog lang samen van dat alles te kunnen genieten.”

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op Twitter: @ZundertseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PAGINA 3


DE HELE MAAND OKTOBER: EXTRA HOGE KORTINGEN OP TEGELS & SANITAIR!!!

Zien

Lekker dineren bij brocks briLLen? wat u niet voor mogelijk hield

Martien en Rob, staan voor een lekker 3-gangenme

In oktober en november merken steeds meer mens Bij minder licht wordt het lezen steeds lastiger. De l gelegd om even uit te rusten. Ook is door de snel in uw ogen. Regen, mist en reflecterende natte wegen wordt gevraagd.

Martien en Rob, staan voor een lekker 3-gangenmenu en een goede bril.

Bij aanschaf van een

Om dit te voorkomen nodigt Brocks Brillen u uit voo nieuwe met In oktober en november merken steeds meer mensen dat het zien moeilijker wordt. bril oogdruk en eventueel aanwezige staar onderzocht Varilux glazen ontvangt Bij minder licht wordt het lezen steeds lastiger. De leeslamp wordt feller gezet of het leeswerk wordt opzij gediplomeerde opticiens of optometristen.

UITVERK

gelegd om even uit te rusten. Ook is door de snel intredende duisternis het autorijden veel inspannender u een dinerbon voor voor uw ogen. Regen, mist en reflecterende natte wegen zijn omstandigheden waarbij het uiterste van de ogen een heerlijk 3-gangenNa de gratis oogmeting ontvangt u een digitale sleu wordt gevraagd.

menu, met een goed

glas, bij restaurant TOT EN MET 3 Auberge van Gogh.

aanschaf van een nieuwe bril met glazen Om dit te voorkomen nodigt Brocks Brillen u uit voor een gratisBijoogonderzoek waarbij het ver-zien, lezen,Varilux de restaurantworden Auberge van Gogh. Zo kunt u nog bet oogdruk en eventueel aanwezige staar onderzocht wordt. Allebij onderzoeken uiteraard uitgevoerd door gediplomeerde opticiens of optometristen.

UITVERKOOP

En maak kans op tot * 70% kort iPad Na de gratis oogmeting ontvangt u een digitale sleutelhanger*, zodat u uw een leukste foto’s altijd3bij! de hand heeft. * zolang de voorraad strekt

TOT EN MET 31 JANUARI Uw ogen passen zich voortdurend aan op de visuele

Bij aanschaf van een nieuwe bril met Varilux glazen ontvangt u een dinerbon voor een heerlijk 3-gangenmenu bij restaurant Auberge van Gogh. Zo kunt u nog beter het mooie gerecht zien wat op uw bord ligt!

informatie uit uw omgeving. Bijvoorbeeld op het water, tijdens het autorijden, het lezen van de krant, * zolang de voorraad strekt tot 70% korting! werken achter de computer, een sms versturen of internetten op uw tablet.

BRILLEN

Varilux® brillenglazen bieden hiervoor optimaal Molenstraat 65 kijkcomfort zodat u zonder inspanning, in iedere 4881 CR ZUNDERT situatie, op iedere afstand scherp en helder kunt zien.

coNtactLENzEN

Molenstraat 20 Zundert Tel. 076 5973337

Tel. 076-5973337

Wij laten u zien wat u niet voor mogelijk hield! BRILLEN coNtactLENzEN Brocks Brillen adviseert *bij aankoop van een bril met Varilux® glazen, vraag ons naar de voorwaarden

www.varilux.nl

Problemen met uw huid? Voor een huidanalyse en advies voor de beste verzorging van uw huid kunt u kosteloos terecht bij onze huidconsulente.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Bedrijfskleding, bedrukt of geborduurd?

Diëtist & Leefstijlcoach Renée Nieser

borduurpromotie mannenmode dartshop

www.dietistenleefstijlcoach.nl Afvallen en op gewicht blijven! - Individuele begeleiding - Gezinscoaching: samen met uw kind en het hele gezin gezonder eten, meer bewegen en overgewicht aanpakken of voorkomen!

Nelemans . . . G E W O O N A LT I J D G O E D

En Voeding- en Leefstijladvies bij o.a. Diabetes, te hoog cholesterol, te hoge bloeddruk, IBS, stress, ondergewicht enz…

www.dermcentrum.nl

Bredaseweg 48, Zundert t: 06-39566519 e: info@dietistenleefstijlcoach.nl

Molenstraat 105 - Zundert - Tel. 076-5990171 - Fax 076-5990172 info@nelemans-zundert.nl

KLIKGEBIT Dé oplossing voor als u last heeft van een loszittend kunstgebit, pijnlijke drukplaatsen of moeite heeft met eten. Met een team van ervaren specialisten hebben wij alles in huis om u weer voluit te laten lachen. Belt u ons voor een afspraak. Wij heten u van harte welkom, het Levident team.

Algemene Tandheelkunde

Kunstgebit en Klikgebit

Kroon- en Brugwerk

Vaste Prothese

Implantologie

Mondhygiëne

www.tandvitaal.nl

rd!

snel geleve Gewoon bij u in de buurt en razend

Elke Nederlandse basisverzekering dekt de kosten voor de gehele behandeling! M.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico.

Levident Zundert

T 076 - 599 05 06

Molenstraat 132

E zundert@levident.nl

Onderdeel van:


actualiteit

Column

Lichtprocessie zorgt voor fascinerende straatbeelden

Parochie Wernhout 85 jaar WERNHOUT - Feest is het in Wernhout. Er komt geen tent of ander soort gelegenheid dan alleen de eigen parochiekerk aan te pas waarvan Onze Lieve Vrouw van Altijddurende bijstand de patrones is. De echte parochianen gaan er zaterdagavond voor van huis om het mee te maken. Pastoor Joost de Bont glundert als een aap met zeven staarten. “Wat fijn dat jullie met zovelen gehoor aan de uitnodiging hebben gegeven om te gedenken dat Wernhout vijfentachtig jaar geleden een eigen kerk en zelfstandige parochie kreeg. Wanneer het droog weer blijft wordt het nog mooier dan nu al is”, zegt de Wernhoutse parochieherder van achter de kansel.

Eugène de Kok

‘Waarom iemand geloven?’

‘Waarom denkt u dat wij zouden geloven wat u zegt?’ Het was één van de eerste vragen die een studente - haar tongval verried dat ze uit het Gooi kwam - tijdens de vrijdag uitgezonden aflevering van het NTR-programma College Tour stelde aan Willem Holleeder. Ik zag het keurige meisje dat zei dat ze ‘twijfelde aan het waarheidsgehalte van de antwoorden van meneer Holleeder’ en vroeg me af waarom ze naar de uitzending toe was gegaan. Als een onder het juk van de prestatiebeurs levende studente had ze haar tijd toch beter kunnen gebruiken dan een uur lang luisteren naar leugens van een crimineel? En toch was het een terechte vraag. Eigenlijk vind ik dat het vanaf het begin van College Tour de standaardopening had moeten zijn. ‘Waarom denkt u dat wij zouden geloven wat u zegt?’ Je had deze vraag bijvoorbeeld kunnen stellen aan Mark Rutte, die - om eens wat te noemen - al vaak heeft gezegd geen geld meer aan Griekenland te geven, maar het toch steeds doet. Je had het ook kunnen vragen aan Rijkman Groenink, die zich als hoogste man van ABN Amro moest verantwoorden voor fraude met geld van klanten, ontduiking van sancties en witwaspraktijken in de Verenigde Staten en uiteindelijk op dubieuze wijze vertrok. Het was ook een goede vraag geweest voor Neelie Kroes, die jaren innig was bevriend met Jan-Dirk Paarlberg, die wordt beschuldigd van het witwassen van geld voor Willem Holleeder. En het was die keer dat Bram Moszkowicz er was ook een passende opening geweest, gezien de laatste ontwikkelingen rondom zijn persoon. De voor de verschrikkelijke ontvoering van Alfred Heineken en Ab Doderer én voor niet geringe afpersingen veroordeelde Holleeder heeft de straffen voor zijn misdaden uitgezeten. Hij is ook geen verdachte in een lopende zaak. Wat dat betreft is hij dus niet anders dan andere mensen. Moest je zijn antwoorden dan ook maar geloven? Volgens mij niet meer of minder dan de antwoorden van bovengenoemde gasten en een dozijn andere prominenten, die in College Tour te gast waren. Zoals ‘meneer Holleeder’ het tegen de studente met de Gooise tongval zei: ‘Die beslissing is aan u’.

Colofon

De processie levert fascinerende straatbeelden op.

DOOR CHARLES LUIJTEN

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Zundertse Bode Zundertse Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Charles Luijten, Manoek Maas, Mieke van Meer Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 42

De oplossing van deze puzzel is in week 43 te vinden op www.internetbode.nl

Wernhout was in de 12e eeuw nog een eigen Heerlijkheid. Een eigen kerk en parochie kreeg het dorp pas op 16 september 1927. Patrones werd Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Die dag werd de kerk tevens ingewijd door de Bredase bisschop Mgr.Petrus Hopmans die aanvankelijk niet van een kerk in Wernhout wilde weten. De bisschop ging door de bocht nadat die een gesprek had gevoerd met J.Wamsteker, op dat moment overste van de Paters Lazaristen te Wernhoutsburg. Pastoor Van den Muijsenbergh van Zundert was daarmee niet zo blij. Die zag de bui al hangen, hij zou klanten gaan verliezen. De aanbesteding voor een bedrag van 94.700 gulden een kerk te bouwen werd gegund aan de gebroeders Van Alphen uit Oosterhout. 27 oktober 1926 in het toen nog geheten café Tramstation van de fa-

milie van Tichelt (nu 4e generatie). Kapelaan Hendrikus Bielars te Terheijden werd Wernhouts eerste pastoor. Assistentie Een plechtige eucharistieviering was er zaterdag om 19.00 uur met bloemlegging bij het beeld van Onze Lieve Vrouw waarvan een fraai en heel bekend icoon bestaat.

‘Het hele dorpsleven doet mee’ In heel veel gevels van woningen treft men het icoon in tegelvorm naast de voordeur aan. Pastoor De Bont, bij de viering geassisteerd door de eerwaarde heren Alfons Burm (oud pastoor te Roosendaal) en de Poolse pater Klim, gaf uitleg over het icoon. Het zou in de lichtjesprocessie worden meegedragen. Deze vertrok van af het kerkplein.

FOTO CHARLES LUIJTEN

Nagenoeg heel het Wernhoutse organisatie- en verenigingsleven nam er aan deel. Fascinerende beelden Lang zit men in Wernhout deze zaterdag 13 oktober in de piepzak. Zal de processie wel door kunnen gaan met dit snertweer? Bijzonder toepasselijk vanwege al die regen. Maar met hulp van ‘boven’ droogt het op en kan alles volgens plan doorgaan. De verkeersregelaars hebben hun posten ingenomen. ‘1,2, 3, 4’ roept iemand en dan zet de stoet zich in beweging met voorop muziekkorps Wernhout en direct erachter een versierd wagentje waarop het Mariabeeld wordt meegenomen. Voor vertrek hebben alle deelnemers een brandende kaars gekregen. De processie duikt de donkerte in van de Weimar om vervolgens de halve dorpskom te doorkruisen wat fascinerende beelden oplevert. Bij terugkeer wordt er in de kerk nog gezongen en gezamenlijk de koffie, thee of fris gedronken op het groot succes van de herdenking.

Stichting wil ook op internationale Unesco-lijst van Immaterieel Erfgoed

Corso Zundert op nationale lijst van immaterieel erfgoed ZUNDERT - Het Zundertse corso staat als eerste Nederlandse traditie op de nationale lijst van Immaterieel Erfgoed. Dat maakt het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed bekend. Zowel de stichting Bloemencorso Zundert als de gemeente Zundert zijn naar eigen zeggen enorm verheugd met deze mijlpaal. Men wil nu proberen ook op de internationale Unesco-lijst van Immaterieel Erfgoed te komen. DOOR VERA DE GEUS

© www.sudokusite.eu

Op 15 mei heeft Nederland het Unescoverdrag ter bescherming van Immaterieel Cultureel Erfgoed goedgekeurd. Staatssecretaris Halbe Zijlstra gaf tijdens het corso in Zundert, op zondag 2 september, de aftrap van de landelijke inventaris immaterieel erfgoed. Vanaf dat moment konden Nederlandse tradities een voordracht doen. Tijdens een grote manifestatie over Immaterieel Erfgoed in Groenekan bij Utrecht werd bekend gemaakt dat de Bloemencorso van Zundert op de nationale lijst gezet wordt. “Er is een dorp in Brabant waar kinderen bij hun geboorte een hamertje krijgen”, zo begon Ineke Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur PAGINA 5

en Immaterieel Erfgoed, de aankondiging waarna bekend werd dat het Zundertse Corso op de Nationale Inventaris zou komen. In totaal werden er zeven tradities door de toetsingscommissie behandeld. Drie ervan zijn goedgekeurd.

‘Gemeente wil stichting wederom steunen’ Het gaat om het Zundertse Corso, de Boxmeerse vaart en de Sint Maartensviering in Utrecht. Erkenning Het Zundertse corso is naar eigen zeggen

bijzonder blij met deze erkenning en wil graag de vervolgstap zetten om in aanmerking te komen voor de internationale Unesco-lijst van Immaterieel Erfgoed. “ Mogelijk gebeurt dat in samenwerking met andere corso’s, aangezien corso’s in Nederland een sterk levende traditie is”, zegt men. De gemeente Zundert is eveneens verheugd met het bericht dat de corso als eerste traditie op de landelijke lijst is beland en feliciteert het bestuur en de medewerkers van de Stichting Bloemencorso Zundert met deze mijlpaal. “Wij zullen als gemeentebestuur van Zundert de stichting wederom van harte steunen om ook op de Unesco-lijst van Immaterieel Erfgoed terecht te komen”, belooft men.


Stuk gr ond in een half jaar tijd zeven keer duurder geworden

Kinderbuurtfeest en Lampionnenoptocht

Extern onderzoek naar aankoop grond Thuisvester

Buurtschap Wernhout WERNHOUT - Ook dit jaar organiseert Buurtschap Wernhout weer een kinderbuurtfeest voor alle kinderen die zo hard hun best hebben gedaan met het corso en het kindercorso. Het kinderbuurtfeest vindt plaats op zaterdag 20 oktober. We gaan dit jaar richting Rucphen waar we gaan glowgolfen bij de Skidome. Na het golfen gaan we lekker frietjes eten bij Cafe van T.

Lampionnenoptocht Ook dit jaar sluiten we het kinderbuurtfeest af met de lampionnenoptocht onder begeleiding van de Blaoshaoze. Hierbij is iedereen uitgenodigd, ook de kinderen die ‘s middags niet meegedaan hebben of daar nog iets te klein voor zijn. Iedereen krijgt een gratis lampion. De optocht vertrekt om 19.00 uur bij Cafe van T. We hopen dat er weer veel kinderen naar ons kinderbuurtfeest en/of lampionnenoptocht komen dit jaar.

Toeristen als ambassadeurs voor Zundert en boomteeltsector

TreePort start ‘Duo bomen’-project

ZUNDERT - TreePort is gestart met een uniek project. Het gaat om het zogenaamde ‘Duo bomen’- project. Het project moet de naamsbekendheid van de regio vergroten.

De woningcorporatie bezit zo’n 13.500 huurwoningen in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert. ARCHIEFFOTO

ZUNDERT - Woningcorporatie Thuisvester laat onderzoek doen naar aanleiding van een eigenaardige transactie. In 2006 werd namelijk een stuk langbouwgrond aangekocht voor 897.000 euro terwijl dit stuk grond slechts een half jaar eerder voor 130.000 euro was verkocht aldus NRC Handelsblad. Thuisvester laat een externe partij onderzoek doen nadat het NRC vragen gesteld heeft over de betreffende transactie. DOOR MERIJN SITSEN Het terrein aan de Bovendonksestraat werd in 2006 voor 130.000 euro verkocht door een groep particulieren. Het stuk grond is gelegen in Hoeven en ligt net buiten de bebouwde kom. Slechts een half jaar later werd hetzelfde stuk grond voor 897.000 overgenomen door woningcorporatie Thuisvester om de locatie te ontwikkelen. Omdat dit bedrag een zevenvoud is van hetgeen wat een half jaar eerder is betaald, stelt de woningcorporatie een onderzoek in. Een onafhankelijke externe partij moet de transactie onderzoeken. Zolang het onderzoek loopt wil Thuisvester geen uitspraken doen over de aankoop. De woningcorporatie bezit zo’n 13.500 huurwoningen. De woningen zijn gelegen in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert. Laurentius De woningstichting doet veel zaken met bouwbedrijf Van Agtmaal. Dit bedrijf is een dochteronderneming van het bouw-

concern VolkerWessels. Het moederbedrijf is in de afgelopen periode een aantal keer in het nieuws gekomen, omdat het zaken doet met woningcorporatie Laurentius. Deze laatste organisatie ligt onder vuur vanwege verschillende corruptieaffaires. Zo wordt de voormalig directeur van Laurentius verdacht van fraude, corruptie en omkoping. Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar transacties tussen de Bredase corporatie en VolkerWessels. Betrokken bedrijven Bij de aankoop van het stuk grond zijn verschillende bedrijven betrokken. Zo geeft Thuisvester aan dat naast bouwbedrijf Van Agtmaal ook grond- en transportbedrijf Wagenmakers betrokken is bij de transactie. Zowel Wagenmakers als van Agtmaal geven aan zich te behouden van enig commentaar op de transactie. Ook Thuisvester heeft aangegeven verder geen uitspraken te willen doen zolang het onderzoek nog loopt. De woningcorporatie geeft wel aan dat ze geen aanleiding zien om andere transacties te gaan onderzoeken.

Derde prijs Grime Zundert

Zowel De Heks als Grime Zundert zijn heel blij met deze mooie prijs.

ZUNDERT - Zaterdag 13 oktober hebben 2 Living Statues van Grime Zundert deelgenomen aan het Festival KOM in Oosterhout. Tijdens de officiële opening van dit festival was Grime Zundert gevraagd om een 4-tal living Statues te leveren om het winkelend publiek op te warmen voor die komende week die bol stond met activiteiten voor

jong en oud op het gebied van kunt en cultuur, met als afsluiter op zaterdag 13 oktober een wedstrijd voor Living Statues. I.v.m. het slechte weer was zaterdag de Centrale locatie, het overdekte winkelcentrum Arendshof. Er namen iets minder dan 20 beelden deel aan deze wedstrijd. Van Grime Zundert waren dit De Heks en Napoleon. U herinnert zich deze beelden misschien nog wel van het Bloemencorso van 2011 en 2012 Het was een gezellige drukte, het publiek was razend enthousiast over alle Living Statues die verspreid stonden over het hele winkelcentrum. De concurrentie onder de Living Statues was hoog. Tijdens de prijsuitreiking mochten alle Living Statues zich op de catwalk voor een laatste keer aan het publiek showen. De drie-koppige jury gaf toe dat het een zeer moeilijke taak was om een winnaar te kiezen omdat er een verscheidenheid aan Living Statues deel nam. De jury sprak als volgt over De Heks: Een hele goeie verzorgde uitwerking; Er waren mooie details; Een hele mooie strakke mimiek die ze vast kon houden. Dat is goed voor de derde prijs!

Vakantieleed Als een grote groep mensen op vakantie gaat en het gaat onderweg mis, zijn de gevolgen van een busongeluk bijna altijd heel ernstig Een gezin dat bij mij kwam maakte mee wat je hoopt dat nooit gebeurt: de bus kreeg een klapband en kantelde. Het gezin was op weg naar huis, toen het ongeluk gebeurde. De vader en zijn twee kinderen kwamen bekneld te zitten. Sigrid Vos sv@ak-advocaten.eu sectie letselschade

Later bleken vader en kinderen bot- en armbreuken te hebben. Ze werden naar het ziekenhuis gebracht en daar geopereerd. De moeder van de kinderen bleef in een hotel om dicht bij man en kinderen te zijn.

Bij het ‘Duo bomen’- project krijgen willekeurige toeristische gasten van hotels en campings in Zundert bij vertrek van hun verblijf een boompje dat door de Zundertse boomkekers beschikbaar is gesteld. Het boompje staat in een bio based, duurzaam en milieuvriendelijk potje (Planty Pot) en is behangen met foldermateriaal over de regio en over de boomteelt. Bos Zo’n zelfde boompje, de ‘duo boom’, wordt ook beschikbaar gesteld voor de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar gaan kinderen onder begeleiding van de gemeente Zundert en TreePort en in samenwerking met het Vogelrevalidatie Centrum en Natuurmonumenten bomen planten. De ‘duo bomen’ van TreePort worden op een perceel geplant dat door de gemeente be-

schikbaar is gesteld. Zo ontstaat een ‘Duo bomen bos’. Bomen in het bos die allemaal een soortgenoot elders in de wereld hebben staan. Namelijk de bomen die onze toeristische gasten hebben meegenomen en thuis hebben geplant. TreePort werkt met dit project aan een unieke samenwerking en aan promotie van de regio en de boomteeltsector. De toeristische gasten die een boom hebben meegekregen zijn immers allemaal ambassadeurs voor de regio Zundert en de boomteeltsector.

?

??

DOOR ADDO SPRANGERS

?

? ??

? ?

Stichting EPS

GrootGroenPlus 2013 t/m 2015

De botbreuken herstelden gelukkig goed, maar de schrik en pijn hebben maanden doorgespeeld. Ze hadden ook last van nachtmerries en herbelevingen, waarvoor zij uitvoerig werden behandeld door een psycholoog. De kosten lopen snel op en zijn voor een gemiddeld gezin niet meer op te brengen. De vader kon een aantal weken niet werken. Zijn aandeel in het huishouden en bijvoorbeeld het onderhoud van de tuin werden overgenomen door zijn vrouw. We zijn bezig geweest om alle extra kosten in kaart te brengen, om deze te laten vergoeden door de verzekeringsmaatschappij. Gelukkig gaat het meestal goed en zijn trein, vliegtuig en touringcar toch relatief veilige vervoersmiddelen. Het maakt uit welke onderneming u kiest om u te laten vervoeren: de training van de buschauffeur en de kwaliteit van de bussen zijn van groot belang. Dat kost allemaal geld en komt tenslotte tot uitdrukking in de prijs van uw reis. Al te goedkoop kan gewoon niet. Dan is ergens op bespaard! Aan alles hangt een prijskaartje. Mijn advies: bespaar niet op een goede reisverzekering!

tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

076-502 20 80

PAGINA 6 Ondernemingsrecht • Letselschaderecht • Vastgoedrecht • Familierecht • Arbeidsrecht • Strafrecht Bredaseweg 161

4872 LA Etten-Leur

T. 076 502 20 80

info@ak-advocaten.eu

www.ak-advocaten.eu

Het nieuwe bestuur.

ZUNDERT - Vakbeurs GrootGroenPlus 2012, de internationale vakbeurs voor grootgroen met een open oog voor het visueel aantrekkelijke, is vorige week gehouden in Zundert. GrootGroenPlus draait al 22 jaar onder licentie van de Stichting European Plant Support (EPS). Zij zijn de afgelopen jaren druk bezig geweest met het vinden van een vervangende beurslocatie en het samenstellen van een nieuw bestuur. Daarnaast echter ook met de uitbesteding van de beurs voor de jaren 2013 t/m 2015. Onlangs heeft zij dan ook, na uitvoerig overleg, besloten om de vakbeurs uit te besteden aan C-Plus uit Zundert. Dit bureau is reeds jaren betrokken bij de opzet van GrootGroen en GrootGroenPlus en bedacht onder andere de vormgeving van de Groene Stad. EPS denkt met deze partner onder andere uitgebreide kennis, een goede betrokkenheid en borging van de sfeer van de beurs in te kopen. Tijdens de deelnemersbijeenkomst in juli

FOTO: SANDRAGRAFIE

werd al bekend dat de beurs zal verhuizen naar het terrein van de CLTV aan de Molenstraat in Zundert. Hierdoor is de beurs voortaan ook via het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar. Daarnaast werd het nieuwe bestuur op 5 oktober j.l. op de beursvloer voorgesteld. Het nieuwe bestuur bestaat uit Didier Hermans (Herplant BVBA), Wendy van Aart (Van Aart Boomkwekerijen), Frans van Wanrooij (ABAB), Erik Bastiaensen (CLTV), Frank Roelands (Roelands Boomkwekerijen BV) en David Bömer (Bömer VOF). Het scheidende bestuur en alle betrokken partijen hebben de beurs in de afgelopen vier jaar naar een hoger niveau getild, dit groeiproces te evenaren is een schitterende uitdaging! Alle partijen die de afgelopen jaren meewerkte aan de opzet van GGP in de nieuwe stijl zullen wederom benaderd worden. GrootGroenPlus 2013 is van woensdag 2 oktober t/m vrijdag 4 oktober. Reserveringsformulieren zijn al in omloop.


lief en leed

Familieberichten Je was een man van weinig woorden. Herkenbaar voor degenen die bij je hoorden. Een man, vader en opa waar je op kon bouwen, op wiens woord je kon vertrouwen. Zo bescheiden als je hebt geleefd, zo bescheiden ben je gestorven.

Dankbetuiging

De aanwezigheid en vriendschap van familie, vrienden en bekenden maakten onze Gouden Bruiloft tot een succes.

Op 30 september 2012 is de 60-jarige bruiloft gevierd van

Jan Vriends & Lies Godrie

Ook de vele kaarten, bloemen en cadeaus hebben ons bijzonder verrast. Bedankt hiervoor!

Kees en Fien Sprenkels

Mede door uw aanwezigheid, kaarten en bloemen is het een onvergetelijke dag geworden voor onze ouders. Hiervoor onze grote dank.

kinderen en kleinkinderen

Na een liefdevolle verzorging in verzorgingstehuis De Willaert, is op 83-jarige leeftijd van ons heengegaan ons pa en lieve, trotse opa

Bart Nouws weduwnaar van

Josepha Nelen

Kinderen en kleinkinderen

Rudy †- Angelien en John Sjoerd, Jesse Ingrid en Jelle Petra en Robert Lois, Lara, Jens

DANKBETUIGING

Dankbetuiging Ik ben blij, als de mensen blij zijn.

Hartelijk dank voor uw medeleven, aanwezigheid, kaarten en belangstelling na het overlijden van mijn lieve man, vader, schoonvader en opa,

Sjaan Bastiaansen

Jo van Dijke Uw blijken van medeleven, de vele hartelijke reacties, in welke vorm dan ook, ontvangen na het overlijden en bij de begrafenis van

Het is voor ons een grote steun geweest.

Johannes Jacobus van Dijke

J. Bastiaansen - Godrie Kinderen en kleinkinderen

waren overweldigend. Wegens grote belangstelling bij de uitvaartdienst en begrafenis is het ons niet mogelijk u allen persoonlijk te bedanken. Het is ons duidelijk geworden dat Jo niet alleen voor ons, maar ook voor anderen veel heeft betekend. J.M. van Dijke-Meesters kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen Ossendrecht, oktober 2012

Zundert, 15 oktober 2012 Correspondentieadres: H. Roland Holstlaan 3 4885 AD Achtmaal Ons pa is thuis opgebaard in De Willaert aan de Burgemeester Manderslaan te Zundert, Woongroep 5 waar u na de avondwake afscheid van hem kunt nemen. De avondwake vindt plaats op vrijdag 19 oktober om 19.00 uur in de parochiekerk H. Cornelius te Achtmaal. De uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 20 oktober om 10.30 uur in voornoemde kerk. Aansluitend leggen we hem te rusten bij ons ma op de r.-k. begraafplaats bij de kerk. Gelegenheid tot schriftelijk condoleren voor aanvang van beide kerkdiensten. Ook als u geen kaart heeft ontvangen bent u welkom. Voor info: Margaret Verbraak Uitvaartverzorging 0165-364566

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen.

Wij willen familie, buren, vrienden en kennissen bedanken voor de vele kaarten, bloemen en kado’s. Dankzij jullie is ons Gouden Huwelijksfeest op 2 oktober een onvergetelijke dag geworden.

We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Ook namens kinderen en kleinkinderen. Hartelijk Dank.

Weekenddiensten

Frans en Wies Delcroix-Poppelaars

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rijsbergen en Zundert. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Zundert Dierenartsenpraktijk Zundert, tel. 076 597 2349. Achtmaal Dierenarts J.C.M. Konings in Achtmaal, tel. 076 598 5663. Rijsbergen Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915, voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

J&& d& W&&&&& &&&&&&&&&&&&&&&&&& Markt 70 Etten-Leur www.jandewit-zn.nl

Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

het Afscheidshuis

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

Thebe Thuiszorg Zundert, voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten, gratis uitleen- en verhuurartikelen. Bel overdag (06) 51253857 of na 18.00 uur (06) 46725211. Mail zundert@thebe.nl

AFSCHEIDSHUIS IN RIJSBERGEN. In het weekeinde van 31 maart en 1 april hoopt Uitvaartverzorging Jack Mathijssen Het Afscheidshuis te openen met een Open Dag en Uitvaartbeurs. Het Afscheidshuis wordt gevestigd in het achtergedeelte van het voormalig Gemeentehuis van Rijsbergen. Naast een verzorgingskamer en een opbaarkamer is er ook gelegenheid om afscheid te nemen in de aula (de

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Uitvaartverzorgers: Annelies, Jack, Joke en Rosita.

Een afscheid is het begin van herinneringen.

076-5015807

PAGINA 7

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl


Bibliotheek in D’Aops prachtige zondag groot succes CultuurCentrum Zundert Rijsbergen staat bol van vrolijke blaasmuziek

RIJSBERGEN - De plaatselijke kapel D’Aops vierde met achttien andere blaasorkesten het eerste lustrum van het ZUNDERT - Een deel van de boeken- wijs te maken in het gebouw en uitleg te collectie voor volwassenen is na de geven over de nieuwe zelfbediening. haar ieder jaar te houden muziekevenement ‘D’Aops prachtige zondag’. sluiting van het gebouw Onder de Mast verhuisd naar het CultuurCentrum Zundert. De collectie bestaat uit 2400 romans en 600 informatieve boeken. Bovendien nog een kleine collectie D-boeken voor jongvolwassenen vanaf 15 jaar. Op de tijden dat het CCZ is geopend, is het uitleenpunt ook open. Vrijwilligers staan klaar om u weg-

We zoeken nog steeds vrijwilligers om onze vestigingen zoveel mogelijk open te laten zijn. U kunt zich aanmelden bij Jelleke Doppen, 076-5961773. De openingstijden van het uitleenpunt in het CCZ: maandag 10.00-17.00u; dinsdag 10.00-17.00u; woensdag 10.00-17.00u; donderdag 10.00-20.00u; vrijdag gesloten; zaterdag 10.00-12.00u.

KORTE BERICHTEN

Na de verwelkoming is de opening van het immens populaire blaasfestival op het Lindekensplein.

DOOR CHARLES LUIJTEN Ze zijn er al bijtijds. In de Harmoniezaal worden vanaf 11.00 uur de deelnemende blaasorkesten onder muzikale klanken van de Beierse Nachtuilen en het genot van koffie met een broodje ontvangen waarbij Ton van de List, voorzitter van de organiserende kapel D’Aops, het woord voert. Het is deze kapel die voor de vijfde keer in Rijsbergen haar traditionele D’Aops prachtige zondag organiseert. Zes café’s Na de verwelkoming is de opening van het immens populaire blaasfestival op het Lindekensplein. Nu droog, verleden jaar was het anders. Alle kapellen spelen gezamenlijk ‘Kan het niet alleen’ waarna de kapellen met aanhang in een grote sliert musicerend door de Sint Bavostraat trekken. Gaande weg haakt de ene kapel na de andere af bij het café voor een eerste optreden. Het muziekfestijn is verspreid over een zestal kroegen die van ieder orkest

bezoek krijgt. Omdat een in het buitengebied is wordt hiervoor een paardentram ingezet. Bol In alle hoeken van de dorpskom is het een en al gezelligheid. Rijsbergen staat letterlijk en figuurlijk bol van vrolijke blaasmuziek. De muzikanten hebben het naar hun zin. “We zouden het niet graag willen missen. Het is altijd heel erg gezellig. We komen daarom ook niet voor niets ook met carnaval naar Rijsbergen”, zeggen Loes Dockx en Iris Damen van de Zundertse jongerenkapel Nootgevallen. Als we ernaar luisteren doen we dat in café Marktzicht waar ober Ad Lochten met een bierblad op de maten van de muziek achter de toog staat mee te zwaaien. Sfeer De stemming die er al vroeg in zat blijft de hele dag zo. Schlagers zoals Zijn het je ogen, Als de morgen is gekomen enzovoorts van de volkszangers Hazes en Smit,

FOTO CHARLES LUIJTEN

maar ook van ander kaliber om bijvoorbeeld te noemen Het Dorp van Wim Zonneveld, zorgen er voor dat omstanders een droge keel krijgen en met een oog al zingend lonken naar de bierkraan. Geen drank zonder klank is een gezegde dat vooral onder muzikanten wordt gespuid. Een hele toer om het georganiseerd te krijgen valt volgens voorzitter Ton van de List mee. “We hebben minstens vijftig vrijwilligers nodig op zo’n dag. Ons dorp staat er om bekend dat we er daar karrenvrachten vol van hebben. De medewerking is dan ook geweldig.” In-en uitblazen Om 17.00 uur sluiten de kapellen die dan aan de beurt zijn in de betreffende cafés het festival D’Aops prachtig zondag af. Het is inderdaad een prachtige zondag. Daarom gaan de deelnemers ook met een goed gevoel weer naar huis terug om na zo’n vermoeiende zondag van 14 oktober half liggend in een relaxstoel of languit op de bank uit te blazen...

Leren omgaan met verlegenheid: De cursus ’Met lef!’ “Zelfverzekerd in contact met anderen” start bij GGz Breburg voor mensen die snel verlegen zijn, het moeilijk vinden een gesprek te beginnen of bang zijn op te vallen in gezelschap. Start: donderdag 25 oktober van 19.00-21.00 uur, 9 bijeenkomsten. Locatie: Breda. Aanmelding en informatie: GGz Breburg, Preventie, tel. (088-01) 65282, preventie.regiobreda@ggzbreburg.nl of via www.ggzbreburg.nl - Cursussen en trainingen. ACHTMAAL KBO: Op woensdag 24 oktober is het bingo voor iedereen in het gemeenschapshuis De Nachtegaal, aanvang 13.00 uur. Griezelkampvuurtocht voor kinderen: Zondag 28 oktober organiseert Natuurmonumenten samen met de Zundertse Komedie een speciale ‘Griezelkampvuurtocht’ voor kinderen. De ‘Griezelkampvuurtocht’ start om 17.00u bij de parkeerplaats van ’t Pannehûske aan de Roosendaalsebaan 4 te Achtmaal en duurt tot ongeveer 20.00u. De activiteit is gericht op kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: 0135231800; www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/agenda. ZUNDERT Collecte Stichting Zundertse Hoofdpieten: Over een paar weken komt de Sint weer in het land. Daarom houdt Stichting Zundertse Hoofdpieten een collecte van 21 oktober tot en met 27 oktober. Dit is voor een financiële ondersteuning van de Pietendisco op zondag 2 december en de Lampionnenoptocht op zaterdag 24 november. Tevens zijn wij op zoek naar mensen die in enkele straten willen collecteren. Heb je interesse bel of mail ons: 06-23664809, 5december@home.nl. Achterbanvergadering NZ&W: Dinsdag 23 oktober om 20.30 uur achterbanvergadering ter voorbereiding op de raadsvergadering van 25 oktober in zaal van de Roskam. Agenda met o.a. espreken commissies en aandacht Patersven, v.Gogh, zwembad etc. Eén ieder is van harte welkom en mocht u aansluitende punten willen bespreken die voor u en/of de burger van Gemeente Zundert van belang zijn dan vernemen we dit graag vooraf op rachiemkoevoets@hotmail.com. RIJSBERGEN Achterbanvergadering Dorpsbelangen: Maandag 22 oktober achterbanvergadering om 20.30 uur in De Koutershof te Rijsbergen met de volgende onderwerpen: agenda raadsvergadering 25 oktober (zie www.gemeenteraadzundert.nl of in het gemeentehuis. Tevens: visie regio West Brabant aanwijzen locaties voor windenergie; vaststellen bestemmingsplan Schouwland en programmabegroting 2013-2016. Meer informatie: dorpsbelangenzundertrijsbergen@gmail.com; www.dorpsbelangenzundertrijsbergen.nl KLEIN ZUNDERT Kledingactie: KVO Klein Zundert kledingactie van 19 t/m 26 oktober: mevr. Raats Burg Kievitslaan 49; mevr. Peeters Hulsdonkstraat 2; mevr. Pinxteren Ettensebaan 17; mevr. Jochems Eldertstraat 20; mevr. Herijgers Stuivezandseweg 44 KVO Kl. Zundert: Donderdag 25 oktober om 19.30uur aquarel-schilderen bij Fien Peeters,Wernhoutseweg 11 en 26 oktober Handwerkbeurs in Rotterdam. Voor de contactdag in Bavel op dinsdag 20 november kunt u zich t/m 5 november nog steeds opgeven. Dit i.v.m. het bestellen van kaartjes.

BEDRIJVIG NIEUWS Bruynseels Vochten werkt ook voor particulieren

‘Door specialisatie beter’ KALMTHOUT - Het in Kalmthout gevestigde bedrijf Bruynseels-Vochten N.V. kunststof en aluminium ramen, deuren en serres, is een bekende leverancier van veel aannemers. Wat veel mensen niet weten is, dat het bedrijf met dezelfde service en garantie ook opdrachten van particulieren aanneemt. “Zeer veel uit Nederland,” benadrukt commercieel afgevaardigde, Jos Goetstouwers. Op zaterdag 20 oktober en zondag 21 september van 10.00 uur tot 17.00 uur houdt het bedrijf zijn opendeurdagen. “Kom en vergelijk, u bent altijd voordeliger uit,” zegt Jos zeker van zijn zaak. DOOR HENK KETELAAR

Actieweekend

Actieweekend op zaterdag 20 oktober en zondag 21 oktober van 10.00 uur tot 17.00 uur. Bezoek ons tijdens deze dagen en maak kennis met een moderne onderneming met dertig jaar ervaring en doe uw voordeel! Uw specialist voor kozijnen, deuren, serres en tuinkamers woont vlakbij. Bezoek hem komend weekend!

“We hebben tijdens die opendeurdagen speciale aanbiedingen die beslist de moeite van een uitstapje naar ons bedrijf waard zijn, zelfs vanuit Nederland. Kom eens vrijblijvend kijken en overtuig u van onze scherpe prijzen,” zegt Jos die zich al veel jaren op de particuliere markt in Nederland richt. Het bedrijf bestaat bijna dertig jaar en de laatste vijftien jaar werkt het zeer veel voor particulieren in Nederland. Bruynseels-Vochten N.V. kent dus de verlangens en eisen van de klant. “Omdat de productie geautomatiseerd plaatsvindt, kunnen wij tegen bodemprijzen leveren en plaatsen,” zegt Jos en vertelt dat HR++ beglazing standaard is.

Innovatie Bruynseels-Vochten N.V. is voortdurend innoverend bezig, kent daarom de nieuwste tendensen en gebruikt de laatste technieken en constructies. In dat opzicht doet het bedrijf zijn slogan: ‘Door specialisatie steeds beter’, alle eer aan. Jos: “Vooral de constructie van onze profielen zijn in de loop van de tijd heel wat verbeterd. Die zijn zwaarder, hebben meer kamers, zijn daardoor steviger en hebben een hogere thermische waarde. Bovendien kopen wij ons materiaal uitsluitend in bij internationaal gerenommeerde fabrikanten,” verklaart hij nader.

Totaalpakket Het bedrijf doet niet alleen de productie van serres, ramen en deuren, maar plaatst ze ook. Daarvoor heeft het een eigen technische dienst die het hele bouwproject van tekentafel tot aan realisatie in handen heeft. De klant heeft dus met één aanspreekpunt te maken, tijdens, maar ook na de bouw. Jos: “Wij hebben al duizenden opdrachten in Nederland uitgevoerd. We werken met Nederlandse BTW-tarieven en voldoen aan de in Nederland gestelde wettelijke eisen, zoals het KOMO keurmerk en die van het Keurmerk Veilig Wonen,” zegt Jos er voor alle duidelijkheid bij.

Werkwijze Jos: “Bij het plaatsen gaan we steeds op dezelfde, weloverwogen manier te werk. 1e: We komen ter plaatse, meten op en overleggen met de klant wat de meest ideale oplossing is. 2e: We ontwerpen naar de wens van de klant. 3e: We maken een expliciet akkoord en houden rekening met de aanwijzingen van de architect of andere aannemer. 4e: We starten het project op en gedurende dit hele proces vragen wij geen voorschot. De klant betaalt als het werk is afgerond na de plaatsing. Een eigen dienst na verkoop staat in voor de waarborg nadien, volgens alle wettelijke bepalingen hieromtrent.

Een voorbeeld van een gerenoveerde woning door Bruynseels-Vochten N.V. FOTO BRUYNSEELS-VOCHTEN N.V.

Bruyseels-Vochten N.V., Serre’s, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 8


 KL\YLU [YHWWLU RL\RLUZ WSHMVUKZ

droomkeuken! trap in in waarde waarde stijgen! stijgen! droomkeuken! geschi kt voor alle keukens! trede systeem! Wij renoveren, nr. 11inintrap Europa van de de Renovatiespecialist renovatiespecialist nr. Europa

Deuren ´s morgens oud gehaald ´s avonds avonds nieuw nieuw gebracht! gebracht! ´s

De andere weg naar uw

Laat uw

Grote keuze aan decors en Zonder hak- of breekwerk! moderniseren 21:00 uur modelbouwen len!open dag. tijden en plaats vanende

Deuren nooit meer verven!

vrijdag 2 oktober Hier komen de data,14.00 uur -

zaterdag

3 oktober 10:00 - 17:00

uur

PORTAS-Vakbedrijf nieuw op maat! Deuren ¡ Keukens ¡ Trappen ¡ Plafonds Deuren ´s morgens oud gehaald De andere weg naar uw Laat uw

L.K.B. BV uw MeerBunschoten dan hier komt

ervoor ervoor

ervoor ervoor

ervoor ervoor

droomkeuken! Bel: 026-4463027trap in waarde stijgen!

´s avonds nieuw gebracht!

of bezoek bezoek ons ons of

telefoonnummer Energieweg 20 Centrum ¡beproefd! 3751 LT BUNSCHOTEN Advies 30 jaar PORTAS-Renovatie Ž Ž

en uw adres

Bosveld Bosveld Houthandel Houthandel

Exclusief voor de regio‘s Amersfoort,Sonsbeeksingel Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk en omgeving Sonsbeeksingel 71-72 71-72

Guust en Els van Tichelt

Weekaanbieding blinde Vinken

erna ervoor ervoor geschikt voor alle keukens! trede systeem! systeem! Wij renoveren, trede Grote keuze aan aan decors decors en en Zonder hakhak- of of breekwerk! breekwerk! Grote keuze Zonder moderniseren PORTAS-Renovatie modellen! modellen! en bouwen Advies CentrumŽ PORTAS-Vakbedrijf PORTAS-Vakbedrijf nieuw op maat! Bosveld Houthandel hier komt uw Tijdens onze shows tonen wij u waarom Portas-vakbedrijf L.K.B. Bunschoten BV Meer dan reeds Sonsbeeksingel 71-72 Energieweg 20 ¡¡beproefd! 3751 LT BUNSCHOTEN BUNSCHOTEN telefoonnummer mÊÊr dan een miljoen klanten overtuigd zijn Renovatie Noord Brabant Energieweg 20 3751 LT 30 jaar

ERNA

erna www.bosveld.portas.nl ervoor ervoor www.bosveld.portas.nl

Met het het 026-4463027 frontenwisselsysteem, Met Met het het PORTAS-trede-opPORTAS-trede-opMet frontenwisselsysteem, Bel:

Deuren nooit nooit meer meer verven! verven! Deuren

voorons alle keukens! Wij renoveren, of bezoek Degeschikt renovatiespecialist Nr.1 in Europa

KLYLUV]H[PLZWLJPHSPZ[UYPU,\YVWH de renovatiespecialist nr.1 in Europa

De renovatiespecialist Nr.1 in Europa ILaVLRVUaLVWLU KL\YKHNLUVW!

Tel.: 033ď Ž 83 al¡istwww.lkb.portas.nl De- 298 renovati66deuren especi nr. 1 in Europa

ď Ž keukens ]YaHLUaV THHY[ ď Ž trappen ď Ž plafonds en uw adres erna erna

6821 ARNHEM Exclusief voor de regio‘s regio‘s Amersfoort, Amersfoort, Baarn,AB Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk en en omgeving omgeving Exclusief de Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk van devoor PORTAS-renovatie-systemen. Een bijCampagneweg 11 S

erna erna

erna

erna www.bosveld.portas.nl

zondere belevenis Open Dagen 4761 RM Zevenbergen Geschikt voorERNA alle deuren!zijn onzeMet het Deur frontenwisselsysteem, Met het PORTAS-trede-opDe renovatiespecialist in De renovatiespecialist Nr.1 in Europa Europa ERNA geschikt vooreen alleNr.1 keukens! trede systeem!0168-330129 Wij renoveren, waar u ERNA de mogelijkheid krijgt voor betelefoon: Deuren nooit meer verven! Grote keuze aan decors en Zonder hakbreekwerk! moderniseren drijfsbezichtiging, ook vrienden Fax:of0168-330251 modellen! en bouwen renovatiespecialist Nr. 1 in Europa enDe kennissen zijn hartelijk E-Mail: info@rnb.portas.nl PORTAS-Vakbedrijf nieuw op maat! uitgenodigd.

1.49 1.30 1.45 1.32 1.15 4.50 2.65 1.70

5 halen 4 betalen

EXTRA VOORDEELKOOPAVOND* Markt 23- 4881 - 4881 Zundert - 076 Markt 23 CN CN Zundert - 076 - 599 15 15- 599 15 15

10% korting 24Bon & voor 25 oktober a.s. Bon voor 10% korting op 1 artikel naar keuze.

van 18:00 uur totnaar 21:00 uur op 1 artikel keuze.

Bon geldig van 22-08-2012 t/m 26-08-2012. Zie voorwaarden in de winkel.

* Zie voorwaarden in det/m winkel Bon geldig van 22-08-2012 26-08-2012. Zie voorwaarden in de winkel.

Markt 23 - 4881 CN Zundert - 076 - 599 15 15

Tel.: 033 De - 298 66 83 ¡ www.lkb.portas.nl renovatiespecialist nr. 1 in Europa

hier uw De renovatiespecialist nr. 1komt inBV Europa L.K.B. MeerBunschoten dan Deuren ¡ Voordeuren ¡ Keukens ¡¡ Trappen ¡ Plafonds ¡ Kastsystemen telefoonnummer 30 jaar beproefd! Deuren ¡ Voordeuren ¡ Keukens Trappen ¡ Plafonds ¡ Kastsystemen KHNLSPQRZ]HU[V[\\Y w w w. rn b . p o r t a s . n l Energieweg 20 ¡ 3751 LT BUNSCHOTEN

en uw adres

Exclusief voor de regio‘s Amersfoort, Baarn, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Kootwijk en omgeving

769;(: =HRILKYPQM. 9 :I] - Vakbedrijf R.N.B. *HTWHNUL^LN:t94AL]LUILYNLU ERNA

De renovatiespecialist Nr.1 in Europa

De renovatiespecialist Nr. 1 in Europa

Tel.: 033 De - 298 66 83 ¡ www.lkb.portas.nl renovatiespecialist nr. 1 in Europa

Campagneweg 11S ;LS  

Deuren ¡ Voordeuren ¡ Keukens ¡ Trappen ¡ Plafonds ¡ Kastsystemen

^^^WVY[HZUS(bij de suikerfabriek) 4761 RM Zevenbergen

769;(:YLUV]LLY[TVKLYUPZLLY[LUIV\^[UPL\^VWTHH[

Tel. 0168-330129 www.portas.nl

22-dlg nieuwe geïllustreerde Encyclopedie ...............₏ 4,00 20-dlg kleine WP Encyclopedie ..........₏ 4,00 Naslagwerken .....................................₏ 1,00 Kinderboeken ....................................₏ 0,10 Alle CD’s ............................................₏ 0,40 Foto insteekmapjes ............................₏ 0,20 Kandelaartjes en waxinelichthouders .₏ 0,10 Sleutelhangers....................................₏ 0,05 Rieten mandjes, Fotolijstjes, WC-brilletjes en Pootjes ........ hAlvE PRijS

Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

NaaiatelierAngĂŠlique AngĂŠlique Lubbers Naaiatelier Lubbers Gordijnen,vitrage, vitrage, stoelhoezen, Gordijnen, stoelhoezen, bankhoezen,kussens, kussens, etc. bankhoezen, etc. Tel. 06 10 38 59 17 Tel. 06 - 10 38 59 17 www.angelique-lubbers.nl www.angelique-lubbers.nl

Iso-reno * * * * * *

Kozijnen, Ramen, DeuRen timmeRweRKen HoogRenDement isolatieglas teRRasoveRKappingen RolluiKen/scReens/maRKiezen seKtional gaRageDeuRen

www.iso-Reno.nl De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

T E L T ELOU

TEG

WEGENS SUCCES VERLENGD! NU dagelijks geopend ma. t/m van vr. 9.00 tot 18.00 uur zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur Meer dan 6000 m2 uit voorraad! Industrieweg 3 - 5 ZUNDERT

DUMPPRIJZEN

3 stuks SPECIAL

Ball & beans 100 gram VLEESWARENKOOPJE

Zeeuws spek en boterhamworst

2 x 100 gram

TIP VAN UW KEURSLAGER

Gepaneerde schnitzels 4 stuks SALADE VAN DE WEEK

Kip-kerrie salade 150 gram

595 125 295 595 198

Edgard Hendrikx, keurslager Molenstraat 190, 4881 GH Zundert Tel. 076-5972301, Fax 076-5974590 www.hendrikx.keurslager.nl info@hendrikx.keurslager.nl

Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis.

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

MET KERST HET VIJFDE WIEL AAN DE WAGEN? Of schakel Mens & Relatie in en vind een fijne levenspartner Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

WILT U EEN

container bestellen DAN OOMEN BELLEN

puiNrEcycLiNg, grONDHANDEL EN SLOOpWErKEN - KrAANVErHuur

NiEuW

Aanleveren van puin, bouw- en sloopafval. Voor zowel particulieren en bedrijven.

Welkom op gunstige locatie, Martenstraat 8 - Sprundel - Tel. 0165-382843

UITVERKOOP

Bon geldig van 22-08-2012 t/m 26-08-2012. Openingstijden: Zie voorwaarden in de winkel. Di t/m Do 09.00 - 19.00 uur Vrij 09.00 - 20.00 uur Zat 09.00 - 18.00 uur Molenstraat 10c, Zundert Zon 10.00 - 17.00 uur Tel. 076-5971915 Maandag gesloten www.vanlieverlee-kiptraiteur.nl

Pepersteaks

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje�

Voor al uw kiplekkere gerechten Bon voor 10% korting

op 1 artikel keuze. Ook voornaar al uw catering!

KEURSLAGERKOOPJE

Aanbiedingen zijn geldig van 15-10-2012 t/m 20-10-2012.

Hachevlees Herfstschnitzel goulash (even opwarmen) kalkoentournedos Zundertse Pan tomaten-groentesoep Pain d’ardenne krabsalade

erna ervoor ervoor

ERNA Geschikt voor voorERNA alle deuren! deuren! Geschikt alle

Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft. Bij Zorgenco staat de cliĂŤnt centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke aandacht. De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren. Onze helpenden, verpleegkundigen en tuin en klusjesmannen zijn ook in te huren door instellingen. Ons team is uitgebreid met een masseuse die u helpt uw lichaam en spieren te ontspannen en uw bloedsomloop te verbeteren. Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

Zorgenco Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

...WEGENS NIEUWE COLLECTIE...

UITVERKOOP

100 gram 100 gram 100 gram 100 gram 100 gram 1 liter 100 gram 100 gram

Markt 9 Zundert telefoon 076-5972392

6821 AB AB ARNHEM ARNHEM 6821 Deuren ¡ Keukens ¡ Trappen ¡ Plafonds erna erna erna erna erna erna

SHOWROOMMODELLEN

KORTINGEN ligst! e d r o o v t e Altijd h TOT 70% www.janvansundert.nl

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden Ma gesloten, Di t/m Do 9.30-17.30 uur Vrijdagavond koopavond 9.30-21.00 uur Za 9.30-17.00 uur


Bijeenkomst 55+ Werkzoekenden

June neemt deel aan Red Bull Bedroom Jam

Zundertse band gaat voor winst

ZUNDERT - Na een succesvolle themabijeenkomst op 7 juni in Den Drempel, over solliciteren en rekruteren via Social Media, is het tijd voor een nieuwe bijeenkomst.

Werk 55plus-EL is nu ongeveer een jaar actief om 55plussers te helpen met het vinden van betaald werk. Om nog beter vanuit de behoeften van senior werkzoekenden onze activiteiten voort te zetten, maken wij graag nader kennis met de leden die zich op onze website hebben ingeschreven. Maar ook willen wij deze middag veel ruimte geven voor het uitwisselen

van tips en ervaringen en het beantwoord krijgen van vragen. Want samen weten we meer. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 17 oktober van 14.00 – 16.00 in buurtcentrum “Den Drempel”, Halewijnstraat 47, 4875 CT Etten-Leur. De middag staat in het teken van elkaar beter leren kennen, antwoorden krijgen op vragen en informatie uitwisselen. Eigen inbreng juichen wij zeer toe. Op het programma staat o.a. nieuws over het jaarplan 2012-2013, hulp bij vragen over je Linked-in account en informatie over netwerken. Voor meer informatie: info@ werk55plus-el.nl , Bestuur Werk 55plus-EL

Dieren Centrale Nederland Gevonden Poes, grijs, met veel wit, grijze staart en oren door naar ogen, moederpoes, van Lanschotstraat Achtmaal. June.

ZUNDERT - Het kan een flinke sprong zijn om door te breken met je band: de tweede editie van Red Bull’s Bedroom Jam. De winnaar van deze competitie mag op tour met de alom bekende band Go Back To The Zoo en ook niet onaardig: ze mogen ook een EP opnemen. Bedroom Jam is een wereldwijd concept waarbij bands het online en live tegen elkaar opnemen. De vijf jongemannen van June gingen op 7 september 2012 de strijd aan door zich in te schrijven op de Bedroom Jam website

en gaan nu voor de winst. De top 10 van meest populaire bands werd al bereikt, maar dat succes was slechts van korte duur. Er is wat extra hulp nodig om de top te bereiken. Het door het publiek geliefde nummer ‘Pessimist’ werd gekozen als inzending voor de grote competitie. Bas Adriaansen, toetsenist/saxofonist/bassist van June knutselde een filmpje in elkaar met videobeelden uit de privécollectie van de band waarna de promotie kon beginnen. Er zijn ondertussen al meer dan 1100 stemmen binnengehaald. In tegenstelling tot andere bandwedstrij-

FOTO: VALERY VOETEN

den gaat het bij de Bedroom Jam niet alleen om het aantal stemmen, maar ook om het aantal keren dat de bandpagina bezocht is, hoe vaak de videoclip bekeken is en hoeveel reacties er geplaatst zijn. June roept daarom graag alle dorpsgenoten op te stemmen en te reageren via www.redbullbedroomjam.nl/band/june. Als dank voor alle hulp geeft het enthousiaste vijftal op zaterdag 3 november een knallend optreden in café Den Thuur in Achtmaal. Iedereen is welkom en de entree is gratis. Voor actuele informatie kunt u de band volgen op: www.facebook.com/musicfromjune.

Caritas Regio Zundert voor Wereldmissiedag ZUNDERT - Wereldmissiemaand staat dit jaar in het teken van Senegal. Dit West-Afrikaanse land is ongeveer vijf keer zo groot als Nederland en heeft circa 13 miljoen inwoners van verschillende bevolkingsgroepen. Senegal is een republiek en heeft dit jaar een nieuwe president gekregen: Macky Sall. Het land is overwegend islamitisch. De christenen, meestal katholiek, zijn met 7% in de minderheid. Kerk en staat

zijn in Senegal gescheiden. Moslims en christenen leven vreedzaam naast en met elkaar. Er zijn ongeveer 600.000 katholieke gelovigen in Senegal, verspreid over zeven bisdommen, waaronder het aartsbisdom Dakar. De Katholieke Kerk zet zich onder andere in voor het onderwijs. Het land kent nog steeds een hoog percentage analfabetisme. Het onderwijs is meestal in het Frans, de officiële taal van Senegal. Men streeft er naar meer kinderen naar school te laten gaan en vooral ook langer dan al-

leen de basisschool. Andere belangrijke problemen waar de Kerk zich mee bezig houdt zijn emigratie, vrouwenbesnijdenis en de situatie van verstoten vrouwen. Steun de katholieke geloofsgemeenschap in Senegal en geef aan de collecte op Missiezondag 21 oktober of stort uw bijdrage op rekeningnummer 1566 Missio Wereldmissiemaand te Den Haag. Voor meer informatie: www.missio.nl of http://www.trudozundert.nl/collecteinformatie.html

KVO Rijsbergen op bezoek bij Vorsselmans RIJSBERGEN - Donderdag 11 oktober werd door 38 dames van de Vrouwen Organisatie een bezoek gebracht aan drukkerij Vorsselmans in Zundert. Benieuwd hoe het immense bedrijf van ‘dun Drukker’ er aan de binnenkant uit zou zien, en hoe de wekelijkse Bode wordt gemaakt, vertrokken deze dames vanuit Rijsbergen op de fiets richting Zundert. Na de hartelijke ontvangst met koffie werd zeer gedreven uitleg gegeven over het ontstaan in 1902, de ontwikkelingen, de verhuizing van de Molenstraat naar de Bredaseweg, en de huidige manier van drukken familiebedrijf Vorsselmans. Vakmanschap,

investeren, moderne druktechnieken, innovatie, scherpe prijzen, ondernemerszin, en gastvrijheid zijn begrippen die bij Vorsselmans “de krant” maken. Na deze uitleg volgde een rondleiding door de drukkerij, waarbij vooral de technische ontwikkelingen duidelijk te volgen waren. Ad, Jan en Dinie, bedankt voor de ontvangst en enthousiaste uitleg. De eerste ledenavond op de 3e dinsdag in september stond in het teken van Hoedjesdag. De Rijsbergse hoedenmaakster Huberdine besprak de geschiedenis van dit hoofddeksel, showde vele modellen en gaf de aanwezige dames de mogelijkheid om ook een hoedje te passen. Vooral de uitleg over: hoe je een hoed(je) draagt en de tips

voor aanschaf en/of zelf maken trokken de aandacht. Fysiotherapie, is het thema van de informatieavond op dinsdag 23 oktober om 19.30 uur in de Harmoniezaal. Sligchers geeft dan een presentatie van de ontwikkelingen binnen de fysiotherapie, van masseur tot bewegingsadviseur. Welke vormen van therapie zijn er, waarom is bewegen zo belangrijk, en tips en wetenswaardigheden op het gebied van diverse bewegingsactiviteiten. Ook niet KVO-leden zijn bij deze uitgenodigd en van harte welkom. Heeft u ook zin om mee te doen, of bent u benieuwd naar de activiteiten voor 2013, neem contact op met een van de bestuursleden: 076-5961247 of 5972537.

Speciaal concert St. Cecilia voor sponsoren RIJSBERGEN - Zondag 21 oktober zal het groot orkest van Muziekverenging Sint Cecilia een speciaal koffieconcert verzorgen voor haar sponsoren. Zij hebben onlangs een persoonlijke uitnodiging hiervoor ontvangen. Het concert is in de eerste plaats bedoeld als dank voor de financiële bijdrage en daarmee het vertrouwen dat ondernemers en particulieren in de vereniging stellen. Daarnaast biedt dit concert de gelegenheid voor lokale en regionale ondernemers om op informele wijze in contact met elkaar te komen en te netwerken.

Het koffieconcert heeft overigens de naam ‘Gerard Kuijpers Sponsorconcert’ meegekregen. De reden is dat Gerard Kuijpers al jaren als bijzondere begunstiger de Beschermheer van de muziekvereniging is en daarmee extra in het zonnetje wordt gezet. Niet alleen de financiële begunstigers zijn welkom bij dit concert. Ook alle gezinsleden van de muzikanten van de muziekverenging, zeg maar de mentale sponsoren, zijn welkom om aanstaande zondag op de koffie te komen. Er is meer dan muziek dat de sponsoren krijgen voorgeschoteld. Onder het genot van een hapje en een

drankje worden ze bovendien geïnformeerd over de wijze waarop Sint Cecilia de verkregen gelden heeft besteedt en nog gaat besteden. De ambities van Sint Cecilia zijn talrijk en zullen ook in dit verhaal niet gaan ontbreken. Willen de begunstigers dus, naast het luisteren naar een goed stuk muziek, meer weten over de ‘ins & outs’ van de muziekvereniging en bovendien in contact komen met (collega) ondernemers dan mogen zij aanstaande zondag niet ontbreken. Het concert vindt plaats in de Harmoniezaal te Rijsbergen en vangt aan om 11.00 uur. De zaal is open om 10.30 uur. PAGINA 10

Informatie Voor gratis registratie en informatie over vermiste en gevonden huisdieren kunt u bellen 0161-433437. Kijk voor recente gegevens op www.dierencentrale.nl.

Prijsverschieting luchtbuksgilde St. Willibrordus RIJSBERGEN - Luchtbuksgilde St. Willibrordus uit Rijsbergen organiseert weer haar jaarlijkse prijsverschieting. Op donderdag 11 oktober van 19.00-23.00 uur; vrijdag 12 oktober van 19.00-23.00 uur; zaterdag 13 oktober van 18.00-23.00 uur; zondag 14 oktober van 10.00-19.00 uur. Aansluitend is de prijsuitreiking om 20.30 uur. U kunt schieten in de klasse

KNSA, Ere, A, B, C, geor., ongeor., jeugd, en voor de geluksprijs. Voor iedereen die eens graag met de luchtbuks schiet is dit de gelegenheid om eens langs te komen. Er staan weer veel huishoudelijke prijzen en we hebben noch een loterij. Dus u bent van harte welkom op onze schietbanen bij Cafe Buitenlust, Huisakkerstraat 2, Rijsbergen, tel. 076-5961281. Voor verdere informatie kijkt u op www.lbgstwillibrordus.nl

Pluspunt het Nonnekeshof

Computeractiviteiten voor senioren ZUNDERT - Op woensdag 7 en 14 november organiseert Stichting Welzijn Zundert twee keer één middag ter kennismaking met de computer en haar programma’s voor senioren in Pluspunt het Nonnekeshof, Nonnekeshof 5 in Zundert. Inloopmiddag Van 13.30 tot 15.30 uur wordt uitleg gegeven over de computer en diverse programma’s. Aandacht wordt besteed aan de apparatuur en programma’s als Windows, Word, telebankieren, fotobewerking en internet/email. De inloopmiddag is bedoeld

om te polsen of er interesse is voor ondersteuning in de vorm van cursussen/oefenbijeenkomsten. Deze cursussen hebben een heel informeel karakter, omdat naast leren ook ontmoeten van anderen centraal staat. De cursussen worden verzorgd door vrijwilligers en er is ook altijd iemand aanwezig om vragen te beantwoorden over computerproblemen, die men thuis ervaart. Ter plekke wordt een oplossing gezocht. Wilt u wat meer weten over de computeractiviteiten dan bent u van harte welkom. De bijeenkomst is gratis. U kunt zo binnenlopen en u hoeft zich niet aan te melden.

Laatste wedstrijd RunningCenter Loopcircuit

10 van AVR

ZUNDERT - Aanstaande zondag organiseert AVR’90 in Rucphen haar jaarlijkse wedstrijd, de 10 van AVR. Gekozen kan worden afstanden van 5 km en 10 km. Voorafgaand is er een jeugdloop over 600 en 1200 meter op de baan van AVR’90. Deze wedstrijd is de laatste wedstrijd van het Running Center Loopcircuit. Het parcours van zowel de 5 kilometer als de 10 km is onveranderd. De 5 km betreft 2 maal het rondje Baanvelden-Kozijnenhoek-BosheidestraatBaanvelden. De10 kilometer loopt langs de Baanvelden-Kozijnenhoek-IndustriestraatMolenweg (tussen de koekjesfabriek en de sportvelden)-Vorenseindseweg-Pauwenstraat-Moervenstraatje-Zundertseweg-Dennenweg-Molenweg-Sprundelseweg-Industriestraat-Kozijnenhoek-Baanvelden. De start van de 5 km is op de atletiekbaan en de start van de 10 km op de toegangsweg naar de atletiekbaan. Zowel de 5 als de 10 km starten zondag 21 oktober om 11.00 uur. Voorafgaand zijn er om half elf

scholierenlopen over 600 en 1200 meter op de atletiekbaan. De voorinschrijving is inmiddels gesloten maar deelnemers kunnen zich zondag in de kantine van AVR’90 vanaf half 10 tot uiterlijk kwart voor elf nog inschrijven. Inschrijving voor de scholierenloop kan zondag vanaf half 10 tot kwart over 10. Voor verbetering van de parcoursrecords van de 5 en de 10 kilometer wordt zowel voor de heren (15:40 en 30:42) als de dames (17:19 en 37:10) een premie in het vooruitzicht gesteld. Bij de scholierenlopen zijn er voor zowel de jongens als de meisjes medailles voor de nummers 1, 2 en 3. De prijsuitreiking van de scholierenloop vindt plaats direct na de start van de 5 en de 10 kilometer. De prijsuitreiking van de 10 van AVR is zo spoedig mogelijk nadat de laatste loper gefinisht is. Zodra de organisatie van het circuit het totaalklassement opgemaakt heeft, volgt ook de prijsuitreiking van het circuit 2012. De atletiekbaan van AVR’90 is te voet via de ingang van sportcentrum de Vijfsprong aan de Kozijnenhoek (waar de auto op het parkeerterrein geparkeerd kan worden) te bereiken.


MIJN VALENTIJNTJE

RUNDERBAKLAPPEN ......................................................... 100 gram BIEFSTUKREEPJES ..................................................................... 100 gram COTELET SUISSE .............................................................................. 100 gram GEKOOKTE GELDERSE ............................................................. 100 gram HERFSTSALADE MET KALKOEN ......................................... 100 gram KANT EN KLAAR:

€ € € € €

1.80 1.95 1.45 1.25 1.75

GEPOFTE AARDAPPELEN MET VARKENSHAAS IN CHAMPIGNONROOMSAUS .................................... per maaltijd € 6.95

KASSAKOOPJE:

4 KIPKROKANT SCHNITZELS + 4 VERSE WORST SAMEN

€ 7.50

MAANDAG VERSE WORST 500 gram € 3.60 DINSDAG HACHEEVLEES 500 gram € 6.20 WOENSDAG GEHAKT HOH 500 gram € 3.10 DONDERDAG 3 MALSE BIEFSTUKKEN € 5.95 VRIJDAG VARKENSHAAS 500 gram € 8.90 ZATERDAG: SHOARMAPAKKET € 5.95

UIT EIGEN WORSTMAKERIJ

• KETELVERSE ROOKWORST • BLOEDWORST

Koen Martens

BETONBORINGEN • betonslijpen/frezen • zagen • verankeringen • sleuven zagen • kleine sloopwerken • boren

Verras uw geliefden met een heus ‘Valentijntje’. Deze romantische Gildetrophy is gemaakt van lekker pittig gekruide kipfilet, waarin een met roomkaas gevulde pepadew is verstopt. Dat belooft een bijzondere maaltijd! Op www.gildeslager.nl vindt u meer smakelijke tips.

Gildetrophy

Extra voordeelaanbieding

Gildetrophy Valentijntje

Extra voordeelaanbieding 4 Hamlappen +4

1 4 Blinde vinken 695 Eekhoorntjesbrood 50 Biefburgers

100 gram

Alleen even opwarmen

3 Peper steaks

Winters stoofpotje

100 gram

voor

Uit eigem worstmakerij

50 525 1

Rauwe bacon

Strijbeekseweg 39b Telefoon: 06-38220171 4856 AA Strijbeek koen@martensbetonboringen.nl

www.martensbetonboringen.nl

Samen voor

Aanbieding

+ 4 Kipschnitzels Samen voor

100 gram

uit eigen keuken

Zuiderzeesalade met

195 7 20

Specialiteit van het huis

Aanbieding

- garnalen 69 140 kabeljauw Herfstfiletsteak 1 Kalkoensteak 100 gram

100 gram

Menu van de week

Broodje van de maand

Rodekoolstamppot met gehaktbal

Meergranen met brie honing en noten

India

Per persoon

100 gram

445 1

50

gevuld met groente 85 Per stuk

100 gram

215 1

Aanbiedingen zijn geldig van 14 februari 2011 t/m 19 februari 2011.

Slagerij Billet

Alleen even opwarmen Molenstraat 112, 4881 CV ZundertUit eigen worstmakerij

Massagepraktijk Zwartjes

Molenstraat 43 - Zundert - 076-5973720 / 06-30736945

Tel. 076-5972224, Fax. 076-5975593 billet.gildeslager.nl

Babi Ketjap

125

100 gram

Rauwe bacon

140

100 gram

Uit eigen worstmakerij

Menu van de week

Gegrilde ham

Spaghetti Bolognaise met salade

100 gram

150

495

Per persoon

Aanbiedingen zijn geldig van 15 oktober t/m 20 oktober 2012

Lavendelhof 76, 4881 GT Zundert, Tel. 06-25166353 www.massagepraktijkzwartjes.nl

Slagerij Billet

Molenstraat 112, 4881 CV Zundert Tel. 076-5972224, Fax 076-5975593, billet.gildeslager.nl

50 jaar Regtop Interieurs

specialisten in beeld en geluid

Marlo is genomineerd voor het predikaat:

1962 2012

Tax-free week!

HiFi WinKel Van Het JaaR in nedeRland en belgie 2012

van 22 t/m 27 oktober Alléén op meubelen

U kunt, natuurlijk als u dat wilt, nog op ons stemmen: ga naar www.hvt.nl en breng uw stem op ons uit.

Dus u hoeft géén BTW te betalen!!

Molenstraat 124, Zundert, tel. 076-5973272 Kijk ook eens op: www.marlo.nu

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Raadhuisstraat 74 - Rucphen - Tel. 0165-341464 - www.regtopmeubelen.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 42 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,80 € 1,90 € 0,85 € 0,95

€ 3,75 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,80 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,25 € 5,80 p/kg € 4,75 € 5.30 p/kg € 4,25 € 5,05 p/kg € 3,00 € 2,95 p/kg € 0,85 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 1,00 € 1,20 p/kg € 0,80 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,16 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

KARWEI ETTEN-LEUR

ELKE ZONDAG VAN 12.00 TOT 17.00

OPEN KARWEI ETTEN-LEUR, MUNNIKENHEIWEG 53, 076 501 3755

50% KORTING

OP HET 2e ARTIKEL

GELDIG OP DE COLLECTIE! COMPLETE 2012, korting geldig op het * geldig t/m 20 oktober acties en goedkoopste artikel, niet i.c.m. andere aanbiedingen.

VEEMARKTSTRAAT 12 • BREDA • 076 522 70 00 • WWW.BREJAARTSPORT.NL ATOMIC • BART’S • BOGNER • ELAN • FISCHER • GOLDBERGH • HEAD • ONEILL • PEAK PERFORMANCE • SPYDER • NAPAPIJRI • SALOMON • LUHTA


Goede start zwemcompetitie Hieronymuszwemmers

Zelfhulp Netwerk Nederland-magazine bij Info-Méér 6123,92 punten zal Hieronymus in ieder geval bij de beste 5! ploegen eindigen.

Jan van Opstal.

ZUNDERT - 30 september zijn beide Hieronymusteams gestart in de E-on zwemcompetitie. In Giessen en Roosendaal samen waren er bijna 100 zwemmers van de verenging actief. Dat alleen is al een eerste record. In zwembad de Stok was het voor het tweede opeenvolgende weekend erg druk. Er kwamen meer dan 150 zwemmers aan de start voor een wedstrijd van bijna 3 uur.

De scheidrechter had daarom ook deze week besloten om een Duitse start toe te passen. Hierdoor was de wedstrijd al voor 17.00 uur afgelopen met complementen voor de scheidsrechter, officials, coaches maar vooral de zwemmers die zorgden dat door deze wijze van starten de wedstrijd erg vlot verliep. Hieronymus moest de Zeeuwse Kust in het puntentotaal niet voor laten maar met

Hieronymus 2 In Giessen, in het zwembad de Kikvors, hadden ze de duikplank weggehaald zodat er op alle banen snel gezwommen kon worden. Helaas was er een probleem met de scheidsrechter en hadden sommige zwemmers last van een afgesloten veerpondje. Na een wat aarzelende start kwam de wedstrijd goed op gang na de pauze verliep alles vlot. Rond 18.00 uur was de wedstrijd afgelopen. Manuela, Barbara, Kees en Johan coachte het team, dit ging gesmeerd net of het al jaren zo was. De oudere zwemmers hielpen hierbij ook goed mee. Tijdens de wedstrijd zijn er enkele dissen gevallen maar over het algemeen was het een wedstrijd waar vele zwemmers hun persoonlijke record flink hebben aangescherpt. Het team heeft 4376,29 punten gehaald. Jan van Opstal uit Zundert blijkt ook bij de competitiewedstrijd weer te laten zien dat bij een waardevolle aanvulling is in het Hieronymuszwemteam. Hij zwom 50m rugslag en 100m wisselslag. Op de wisselslag verbeterde hij zijn persoonlijke record. Met veel persoonlijke records en een goede klassering kan Hieronymus terugkijken ook een goede start van de competitie.

ZUNDERT - Steeds vaker nemen patiënten en cliënten de regie over hun gezondheid en welzijn in eigen hand. Door voortschrijdende techniek in de zorg is er meer mogelijk met behandelingen en medicijnen, maar hierdoor wordt de mens achter de kwaal soms vergeten.

Mensen zijn ook steeds beter geïnformeerd en willen zeggenschap over wat er met hen gebeurt. De afgelopen jaren zijn er steeds meer zelfhulpgroepen gestart, waarin patiënten en cliënten zich verenigd hebben, vaak op lokaal niveau. Het Zelfhulp Netwerk Nederland probeert al deze groepen samen te laten werken en te ondersteunen waar nodig. Het Steun-

punt Zelfhulp Breda is ondergebracht bij Stichting Info-Méér, Adriaan van Bergenstraat 230 in Breda. Het steunpunt in Breda faciliteert zelfhulpgroepen in de regio en ondersteunt ook nieuwe groepen bij het opstarten als er behoefte aan is. Het Zelfhulp Netwerk Nederland heeft het eerste nummer van een magazine uitgebracht. Exemplaren hiervan zijn bij InfoMéér te verkrijgen. Het magazine geeft in duidelijke artikelen weer wat zelfhulp is en wat zelfhulp kan doen. Het magazine is verkrijgbaar bij Info-Méér en zal ook verspreid worden onder huisartsen en andere adressen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Info-Méér, tel. 076-5211813. Info-Méér is ook te vinden op internet: www.info-meer.nl

Vogelrevalidatiecentrum Zundert

Het mooiste schouderklopje

De OuderenOmbudsman wijst u de weg WEST-BRABANT - Hoe ouder, hoe wijzer is het gezegde. Maar met het klimmen van de jaren komen mensen ook juist voor vragen te staan. Want het leven verandert. En dat roept vragen op. Vragen rond ouder worden, maar bovenal vragen die te maken hebben met léven, het leven op latere leeftijd. Sinds kort is er de OuderenOmbudsman: een betrouwbare wegwijzer. Ouderen en mensen die zorgen voor bijvoorbeeld een oudere vader, buurvrouw of oma, vragen zich wel eens af hoe of waar zij iets kunnen regelen. Er zijn allerlei instanties voor ouderen die goed werk doen! Maar door de hoeveelheid aan voorzieningen en regels hebben veel mensen geen idee waar ze moeten beginnen. Ouderen zelf, om mensen die voor een oudere zor-

gen, zien door de bomen het bos niet meer. De OuderenOmbudsman is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Jan Romme, directeur van het Ouderenfonds, vertelt: “Mijn moeder is jaren geleden overleden en mijn vader bleef thuis alleen achter en werd ziek. Lang is geprobeerd dit met de familie op te lossen tot op een gegeven moment bleek dat hij de klok rond verzorgd moest worden. Hij moest acuut in een verzorgingshuis of verpleeghuis worden opgenomen. Ik, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, zou dat wel gaan regelen. Maar hoe? Ik had daar nog nooit mee te maken gehad. Waar moest ik beginnen? Uiteindelijk ben ik er wel uitgekomen, maar het uitvinden van de juiste weg was lastig. De bureaucratie en stroperigheid van het systeem die ik tegenkwam vind ik schrijnend! Ik kon mij goed voorstellen dat heel veel ouderen, maar ook

kinderen en verzorgenden, het erg lastig vinden om hun weg te vinden, net zoals ik dat vond. Toen ik mijn verhaal deelde, was er herkenbaarheid alom. De juiste zorg voor je naasten snel en goed regelen, blijkt een moeilijk en frustrerend proces te zijn in Nederland. Zo is het idee voor de Ouderen Ombudsman geboren.” De OuderenOmbudsman wil een eind maken aan de onoverzichtelijke situatie en wijst u de weg naar de juiste regelingen en instanties. Mensen kunnen terecht met vragen over financiën, werk, wonen, mobiliteit, zorg of familiezaken. Verder verzamelt de OuderenOmbudsman op landelijk niveau de knelpunten en vraagt hiervoor aandacht in de media. De OuderenOmbudsman is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9 tot 17 uur: 0900-6080100 (5 cent p/m). Meer informatie op: www.ouderenombudsman.nl

Herfsttafereel

Het was heerlijk vertoeven onder de herfstzon.

ZUNDERT - “Ik had niet verwacht dat het zo groot zou zijn” en “wat is het hier prachtig” waren afgelopen zondag veel gehoorde reacties tijdens de jaarlijkse open dag van het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert. Een lekker herfstzonnetje, geen regen en het kwik dat zelfs kwam tot bijna 20 graden graden, de ideale omstandigheden voor een open dag. Vanaf het moment dat de deuren van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert op zondagochtend 7 oktober werden geopend, kwam de stroom van bezoekers op gang. Aan het einde van de open dag stond de teller op ruim 1200 bezoekers. Tal van activiteiten waren ontplooid om bezoekers te informeren en te vermaken. Elk half uur vertrok een rondleiding, gegeven door één van de vrijwilligers. Zij vertelden honderduit over de vogels in de

FOTO: THEA CASTELIJN.

verschillende buitenkooien, de redenen waarom ze hier zijn en wat het werk van het Vogelrevalidatiecentrum Zundert precies inhoudt. In de tuin konden groot en klein zelf nestkastjes in elkaar knutselen. De door vrijwilligers gemaakte vogeltaarten werden gretig afgenomen, zodat menig bezoeker de vogels in zijn tuin kan verwennen met een mooie zaden- en vruchtentaart. Vele kinderen vermaakten zich met diverse spelletjes, terwijl ouders en grootouders genoten van de zon en een kopje koffie met appelgebak op het terras. Onder de terug ingeleverde kinder-doe-kaarten worden binnenkort een aantal verrekijkers verloot. Met het aanbieden van deze activiteiten werd uiteindelijk een mooie bedrag opgehaald. Juist deze financiële steun heeft het centrum hard nodig. Tot slot maken we graag van de gelegenheid gebruik om onze vrijwilligers te bedanken voor hun enorme inzet en danken we de bezoekers.

WTC De Trappistentrappers ZUNDERT - De kop is eraf voor de liefhebbers van veldrijden onder onze leden. Elf leden zijn naar Chaam geweest waar hen, door de regenval van zaterdag, een modderig parcours werd voorgeschoteld.

ZUNDERT - Een 25 jarig huwelijkskoppel in de gemeente Zundert werd verrast door een stelletje aangeklede poppen versierd met maïs en pompoenen. Pompoenentijd! LEZERSFOTO F. KOOLS PAGINA 12

Dus na afloop een vuile fiets en vuile was, maar dat neemt niet weg dat het een zeer mooie tocht was. Kortom tevreden veldrijders. De wegploeg vertrok, met nog maar liefst 25 leden, om 9.00 uur voor de vaste winterronde. Er rijdt zeker tot december een volgbus mee. Wel moet er rekening worden gehouden met de mindere in deze groep. Zorg dat we als een groep terug op Stuivezand aankomen. Het verkennen van de eigen veldtoertocht die iedere zaterdagmiddag plaats vindt trekt ook veel belangstelling onder onze leden. Ook komende

zaterdag is de vertrektijd weer 14.30 uur om de puntjes op de i te zetten wat betreft de route. De afgelopen week is er een mail en een reminder gekomen met de uitnodiging voor het jaarlijks teerfeest. Vergeet jezelf niet op te geven, het beloofd weer een gezellige boel te worden. Voor komend weekend staan er weer twee veldtoertochten, Sprundel en Ulicoten, op onze kalender. Bij voldoende belangstelling zal er gesplitst worden om te flyeren voor onze eigen tocht. Vertrektijd voor de veldrijders is 8.30 uur. De wegploeg vertrekt gewoon op de vaste tijd van 9.00 uur met volgbus. Afgelopen week zijn er nog foto’s op de website geplaatst van de tijdrit en de koninginnenrit. Zeker de moeite waard om eens te kijken. Ook zijn er filmpjes gemaakt van de koninginnenrit, de webmaster zal de links ook op de website plaatsen.


ALLES VERS UIT EIGEN KWEKERIJ! Wij zijn goed in perkgoed! Voor iedere klant een graTis bolchrysant*!! • 30.000 m2 kwekerij • • • •

10.000 m2 overdekte verkoopruimte Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen primula’s18 - geraniums - pompoenen stuks - bolchrysanten nu slechts € 5,• Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters p/st.) 2 stuks nu slechts € 5,palmen - olijven - groenteplanten - enz.

Deze week: 5 euro knallers Volle tray violen Bolchrysanten (€ 2,95 Let op onze specialiteit: Winterheide (€ 1,25 p/st.) Zak tulpen Hangplanten

Tegelactiedagen ExTra korTingEn op vElE TEgEls En vloErEn

AC ndag EL .m. zo EG 25 t.e

T

Bosviool in hangvariateit doorsnede ø50cm

donderdag 25 oKtober tot 21.00 uur vrijdag 26 oKtober van 09.00 tot 18.00 uur zaterdag 27 oKtober van 10.00 tot 17.00 uur zondag 28 oktober van 10.00 tot 17.00 uur

ag

erd

nd

do

nieuw: in 50 soorten

Koopavond

er

S ktob TIE 28 o

Tegeladvies dat blijft hangen

nu slechts € 5,nu slechts € 5,-

2 hangpotten 10 kg

nu slechts € 5,95 nu slechtsp. € 5,-stuk

OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN deze weeK:

Nieuwe (klei)aardappelen

Geraniums €0,

(m.u.v.planten Franse tegen Geraniums) Vanaf 1 november weer volop beukenhaag scherpe prijzen!!! AqULEGIA (vaste plant) Amaal L L €E1,95 S p.stuk, V E Rnu Svan5U I T E5,I Gafhalen E N -Kmax. W2EperKklant). ERIJ! Nor * Bij aankoop €voor 10 (bij€kassa n Wij zijn goed in perkgoed! Tip va SpAANSE MARGRIET • 30.000 m2 kwekerij e • 30.000 m2 kwekerij w ek! Nor maal € 1,40 p.stuk, nu •510.000 voorm2€ overdekte 5,- deverkoopruimte

www.gedimatvandervelden.be Meerseweg 135 C, Hoogstraten - Meer

117227 GEDIMAT BILBOARD TEGELNOCTURNE.indd 7

5 stuks 100 stuks

• • • •

10.000 m2 overdekte verkoopruimte Keuze zo’n 100 soorten perkplanten • Veleuitseizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten- pompoenen primula’s - geraniums - bolchrycanten Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen • Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen palmen - olijven - groenteplanten - enz. - heesters palmen - olijven - groenteplanten - enz.

A.s. zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur Voor koopzondagen zie www.plantenkwekerijdeplantage.nl

24/09/12 09:06

van der velden bouwmaterialen, Meerseweg 135C, 2321 Hoogstraten - Meer

Let op onze specialiteit:

NU Nog NOGmeer MEER voor VOOR UWtuiN TUINhet HEThele HELE JAAR DOOR! Nu uw jaar door! OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Hangplanten Kom gerust eens kijken Dagelijks Dagelijks in 50 soorten Kom gerust eens kijkengeopend - dagelijks geopend Dagelijks deze weeK: Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse verse

Geraniums €0,

maandag t/m vrijdag 09:00 tot 18:00 uur doorsnede ø50cm Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur 95 p. stuk asperges aardbeien Zaterdag 09:00 tot de koffie staat klaar De17:00 koffie uur staat -klaar (m.u.v. Franse Geraniums)

immer werken

AqULEGIA (vaste plant) Nor maal € 1,95 p.stuk, nu

5 voor € 5,-

van www.internetbode.nl voor het (gratis) van al uw nieuws Tipaanleveren SpAANSE MARGRIET Nor maal € 1,40 p.stuk,

nu 5 voor € 5,-

k!

de wee

A.s. zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur Voor koopzondagen zie www.plantenkwekerijdeplantage.nl

NU partijverkoop Oosterse tapijten

NU NOG MEER VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR! Dagelijks verse aardbeien

en ller Ke blokk n e uk Ke . v.a

-

, 195

Kom gerust eens kijken Dagelijks geopend Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur De koffie staat klaar

Dagelijks verse asperges

Nepal, Ziegle en diverse andere Oosterse tapijten

tijdelijk met

50% KORTING Miele ovens

v.a.

€ 599,-

n late

G

. v.a

-

, 227

p ook ask

Openingstijden: Do - Za van 10.00 - 16.00u.

Atoomweg, Roosendaal (achter Keller Keukenfabriek) www.kellerfabrieksoutlet.nl

Allerlaatste kans, zaterdag 20 oktober!


sport

Zundertse Hockeyclub

Recreanten verliezen nipt van Liberty

VV Jacobs Wegenbouw ZUNDERT- Ondanks het aanvallende spel van Jacobs Wegenbouw, werd er verloren van Buitenlust`72. In de eerste helft was Jacobs Wegenbouw veelal in balbezit en wist een aantal kansen te creeren. Echter werden deze kansen niet verzilverd, wat een 0-0 ruststand opleverde. In de tweede helft werd het spel van Ja-

cobs Wegenbouw doorbroken door aanvallen van Buitenlust`72. Waar Jacobs Wegenbouw de kansen liet liggen, wist Buitenlust`72 deze wel te maken. Er werd dan ook met 0-2 verloren. Programma Zondag 21 oktober wordt ONA-Jacobs Wegenbouw gespeeld. Om 9:00 uur aanwezig bij cafe Neefs.

‘t Alfertje WERNHOUT - Op zaterdag 20 oktober wordt de 4e pickerwedstrijd gevist op de grote put.

Het recreanten elftal van ZHC

ZUNDERT - Dinsdagavond 9 oktober hebben de Recreanten hun eerste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen de Trimmers van Liberty. De recreanten hadden nog wat recht te zetten daar op 30 mei in Dongen met 1-0 was verloren en konden beschikken over een aantal uitstekende ‘gast’ spelers en speelsters. De 1e helft ging mooi gelijk op en eindigde in een 1-0 achterstand wat zeker niet on-

verdienstelijk is daar Liberty elke week op het veld staat. De 2e helft begon zeer voortvarend wat resulteerde in een aantal mooie kansen. Helaas moesten we ver in de 2e helft nog een 2e tegendoelpunt incasseren en werd er dus uiteindelijk met 2-0 verloren. Zeker geen slecht resultaat en wil daarom bij deze iedereen bedanken voor hun inzet. Na de wedstrijd werd er gezellig nagepraat in het clubhuis. Op naar 12 december dan spelen we ook

weer tegen Liberty alleen nu in Dongen. Komend weekend geen wedstrijden in verband met de herfstvakantie. Uitslagen Dinsdag 9 oktober ZHC Recreanten-Liberty Trimmers 0-2 Zondag 14 oktober ZHC D1-Souburgh D1 0-3 ZHC D2-Tilburg D15 2-2 ZHC H1-Olympia H1 2-4

Zundertse Zaalvoetbal Competitie Uitslagen Jochems-ZV Cafe Stuivezand 3-19 ZVC Forza-Team Tito 5-0 Schouwenaars-De knots 1-3

De Kerel-Roelands Boomkwekerij 1-4 Vrijdag 19 Oktober 19.00 Roelands Boomkwekerij-Team Tito

20.00 Tikkie Terug-Schouwenaars Maandag 22 Oktober 19.00 De knots-ZVC Forza 20.00 KPJ Achtmaal-De Kerel

Van 11 september tot en met 10 oktober Bron: Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland Venestra Groep B.V. - Oud Gastel; CER International B.V. - Roosendaal; Ülknur B.V. - Breda; Partner Logistics Maintenance en Support B.V. - Bergen op Zoom; Partner Logistics Exploitatie B.V. - Bergen op Zoom; KBP Investments B.V. - Breda; Steur Bouwonderneming B.V. thodn Steur Bouw - Heerle; Machinefabriek J. Bayens B.V. - Raamsdonksveer; Flexel Europe B.V. - Breda; Blue Developers Architects B.V. thodn Blue Developments & Architecture, BDA - Breda; J.I.B. World B.V. - Breda; Bomak Onroerende Zaken B.V. thodn Uw huis in Spanje - Dorst; A.A. Goossens-Damen hodn Schoonmaakbedrijf de Opkikker - Geertruidenberg; Kleijn Wanner Productions B.V. - Oosterhout; W.C. Boden vhodn Boden Tuinen - Bergen op Zoom; Champignonkwekerij V.O.F. Neelen - Oudemolen; A.M.P. Neelen hodn Champignonkwekerij V.O.F. Neelen - Oudemolen ; E.G.M. Neelen-Verbeek hodn Champignonkwekerij V.O.F. Neelen - Oudemolen; Van Terheijden Bouw B.V. - Bergen op Zoom; Samen Flexwerk B.V. - Roosendaal; Seabricks B.V. - Breda; Odell Europe Ltd. - Etten-Leur; ATA Transport B.V. - Roosendaal; Optiglas B.V. hodn Optiglas - Oosterhout; GeSW Glashandel Oosterhout B.V. - Oosterhout; Van Holten Carrosserie en Engineering B.V. - Oosterhout; DBA Groep B.V. thodn Gilde Garant, Bouwotheker - Breda; Bakkerij Jacques B.V. - Steenbergen; Van der Zee Beheer B.V. - Roosendaal; Seabricks Holding B.V. - Breda.

Rowi-Zuvo 1-3

Zuvo heren 1 blijft leider

Zuvo was in de eerste 2 sets heer en meester. Geen moment werden de Zundertenaren bedreigd. Ook nu was er veel servicedruk, waardoor Rowi hun geliefde spel, alles over de ruim 2 meter lange Mark Mathijsen aanvallen, niet konden uitvoeren. Daarnaast was Zuvo passend en blokkerend veel beter. Alleen de aanval van Zuvo haperde op zijn tijd enigszins. Met 25-20 en 25-17 werd het dus 2-0. En dan dus set 3. Een noodgedwongen wissel, Tim voor Stijn, bracht onrust bij de Zundertse mannen. Meer praten en rommelig spel had tot gevolg dat Rowi

kon blijven volgen. En dan is het bij 23-23 afwachten wie het meeste beheersing heeft. Als Zuvo dan 2 ballen achtereen met veel te veel risico probeert af te werken is het ineens 2-1. Het is onnodig zo’n set afgeven, maar blijkbaar hoort dat bij de Zundertse volleybalheren. Want in set 4 zijn er dan, met de zelfde opstelling, geen zorgen meer. Rowi kan het niet meer brengen, Zuvo blijft technisch de meerdere en met 25-20 wordt het 3-1 en blijft Zuvo aan de leiding in de derde divisie. Een ongekende prestatie, al vier weken lang de ranglijst aanvoeren. Setstanden: 21-25 17-25 25-23 20-25. Komende zaterdag spelen we de eerste ronde van de beker Dames 1 Na de winst van vorige week waren de dames vastberaden dit door te trekken in de wedstrijd in en tegen Goirle. Het werd een wedstrijd van hard werken maar te veel persoonlijke fouten. Waar Zuvo vorige week door overmoed en uitstraling de wedstrijd naar zich toe kon trekken,

Veldtoertocht Zundert ZUNDERT - Op zondag 28 oktober zullen de Trappistentrappers uit Zundert hun jaarlijkse veldtoertocht organiseren. Vertrek tussen 8.00 en 10.30 uur vanaf Cafe Stuivezand, Bredaseweg 43, Zundert.

Te rijden afstanden 25, 40 en 55 km. Door medewerking van de diverse landeigenaren kunnen we wederom door de mooiste gebieden van het grensgebied fietsen. Heb je zin in een gezonde en sportieve zondagochtend twijfel dan niet.

luchtbuksvereniging de grenschutters

Faillissementen in de Regio West-Brabant

ZUNDERT - Zaterdag stonden de nummers 1 en 2 tegenover elkaar. Zuvo en Rowi in de top van de 3e divisie en allebei uit West-Brabant, dat is op zich al een prestatie van formaat. Dan verwacht je een spetterende wedstrijd. Maar er waren wat probleempjes, die een goede wedstrijd in de weg zouden staan. Aan beide kanten blessures, te veel spanning bij beide ploegen en slordig aanvalsspel.

Er wordt gevist van 09:00 tot 13:00 uur. Inschrijven aan de put tot 8:00 uur. De maximale afstand (recht vooruit vissen) is 25 meter. Van de vier wedstrijden is er één valwedstrijd. Op zaterdag 27 oktober zal de laatste wedstrijd voor het kampioenschap worden gevist. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in de haven van Oudenbosch. Tevens kan men deze dag gebruik maken van de bus. Inschrijven bij Edwin Goos tel: 06-14247499 voor deze wedstrijd kan t/m

26 oktober tegen betaling. De bus vertrekt om 06:45 uur graag iedereen die met de bus gaat om 6:30 uur aanwezig voor het inladen van de materialen. Iedereen is van harte welkom om mee te strijden voor de dagprijzen. Op zaterdag 3 november is de teeravond bij cafe De Valk in Wernhout. Om 18.00 zal er een maaltijd geserveerd worden, waarna de prijsuitreiking van de wedstrijd van 27 oktober en de huldiging van de kampioenen van 2012 zal plaatsvinden. Opgeven voor deze avond kan tot en met 31 oktober 20:00 uur bij Edwin Goos telnr. 06-14247499 of via de mail luiykx@home.nl.

lukte dit deze week niet. Te veel energie ging er zitten in de lange ralley’s tegen de taaie meiden van Goirle. En met maar 6 dames kan niemand op adem komen en breekt dit tenslotte het team op. Wanneer dan ook de scheidsrechter vreemde beslissingen gaat nemen (een antenne die op de grond hangt, ballen die door het veld rollen en gewoon laten doorspelen), komen er ook wat frustraties om de hoek kijken. De 1e set begon onrustig en met een lange stevige service-reeks van Goirle werd het 25-18. In de 2e set kregen de Zundertse dames hier wel meer vat op, ging men hard werken maar kwam er aanvallend niet echt doorheen, 25-17. De 3e set lukte dit beter, mede ook door een goede service-reeks van Zuvo-zijde. Het bleef hard werken maar deze set kwam men er aanvallend beter uit, 16- 25 winst voor Zuvo. Toen bleek de koek zowat op te zijn. Binnen mum van tijd stond men met 8-3 achter. Maar wederom door hard werken kwam men terug tot 13-13. Het bleek dat men alles gegeven had en meer kon er niet van af. Met 25- 17 was 3-1 verlies een feit. PAGINA 14

Toon Naenen nieuwe koning ZUNDERT - Zondag 30 september is de koningverschieting van luchtbuksvereniging de Grenschutters geweest. Na eerst een middagje boerengolf gespeeld te hebben heeft in Het Wapen van

Schijf de koningverschieting plaats gevonden na alle punten geteld te hebben bleek Toon Naenen de meeste punten te hebben en werd hij gekroond tot de nieuwe koning van de vereniging.

Majorettewedstrijd succesvol verlopen voor St.Cecilia RIJSBERGEN - Zondag 30 september vond de eerste wedstrijd na de zomer plaats te Breda. De majorettes van St.Cecilia Rijsbergen waren vertegenwoordigt met de A-groep, B-groep, solo optreden, duo en trio optreden.

Deze volle dag, waarbij zo’n 17 verenigingen aanwezig waren, begon voor onze majorettes om 16.00 uur pas. Als eerst kwam Nina Vergouwen de vloer op met haar solo optreden, Nina presteert ook dit jaar weer uitstekend en met haar score van 74.4 zit zij dicht tegen een promotie naar de top klasse aan. Vervolgens haalde Nina precies een week later op een wedstrijd te Bakel de gehoopte score van 75.6!! Hiermee behaalt ze haar promotie naar de topklasse. Superprestatie Nina! Daarna was het de beurt aan Demi van Baal samen met Nina Vergouwen, dit duo is al langere tijd samen en goed op elkaar ingesteld. Zij lieten hun routing zien met veel plezier en een mooie score van 73.7. Het trio met Anouk Mathijssen , Laura Snepvangers en Evi Timmermans was om 17.00 aan de beurt. Zelf stapten ze met een teleurgesteld gevoel de vloer af na het optreden, ze vonden dat ze beter konden, maar de jury had een andere mening en beloonde de show met een score van 70.2 en daarmee hebben ze zich ook geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen. De meiden van de B-groep deden het weer een stukje beter dan de vorige keer en zo kruipt de score steeds een stukje hoger, deze keer 60.2. Prima hoor! Zeker voor Fatima was het spannend , want zij was er afgelopen zondag voor het eerst bij op wedstrijd. De trainsters van de B groep hebben het

Nina Vergouwen haalt promotie met 75.6 naar de topklasse.

vaak zeer druk, het is een hele klus om de grote groep van 15 meiden klaar te hebben staan in make-up en kleding en in te trainen, terwijl je zelf ook nog in andere optredens op de vloer staat. Bedankt daarvoor Kelly en Milou! En natuurlijk de ouders die hierbij meehelpen. Als laatste optreden van de dag was het de beurt aan de A-groep met de I-pod show. Deze show heeft een metamorfose ondergaan in het beginstuk. Dit pakte zeer goed uit en de meiden straalden enthousiasme en plezier uit. De jury heeft dit ook gezien en dit beloond met 73.75. Geweldig. Na de prijsuitreiking vertrokken we om 19.30 uur na een geslaagde dag weer huiswaarts.


COMPLETE WONINGINRICHTING Bellier Jade

JDM Roxsy

Van Gils Auto’s - Doornbos

Bellier Jade Bellier Jade Jade Bellier

JDM Roxsy JDMJDM Roxsy Roxsy

Gewoon mooier !

Wij hebben wél wat u zoekt! Kom snel eens bij ons langs.

Van Auto’s - Doornbos Van Gils Auto’s - Doornbos VanGils Gils Auto’s - Doornbos Bellier Jade

JDM Roxsy

Van Gils Auto’s - Doornbos

Doornboslaan 104 4816 EA Breda

Doornboslaan 104104 Doornboslaan Doornboslaan 104 4816 EA Breda 4816 EA Breda 4816 EA Breda Doornboslaan 104 Tel. 076-5720494

4816 EA BredaTel. 076-5720494 www.vangils-autos.nl

Tel. 076-5720494 Tel. 076-5720494 www.vangils-autos.nl www.vangils-autos.nl www.vangils-autos.nl

Tel. 076-5720494 www.vangils-autos.nl Brommobielen Nieuw en Gebruikt

Brommobielen Nieuw en Gebruikt

Brommobielen Nieuw Gebruikt Brommobielen Nieuw en WIJ Gebruikt ZIJNen VERHUISD !! VANAF 1 OKTOBER Brommobielen Nieuw en Gebruikt KUNT U ALLEEN NOG WIJ ZIJN VERHUISD !! WIJ ZIJN VERHUISD !!

WIJ ZIJN VERHUISD TERECHT OP !!

ONZE LOCATIE AAN DE

Mega 400 Van

Mega 400 Van Mega Van Mega400 400 Van

Mega 400 Van

VANAF 1 OKTOBER VANAF 1 OKTOBER VANAF 1 OKTOBER DOORNBOSLAAN 104 WIJ ZIJN VERHUISD !! KUNT U ALLEEN KUNT U ALLEEN KUNT U ALLEEN NOG NOGNOG TERECHT TERECHT TERECHT OP OP OP VANAF 1 OKTOBER ONZE LOCATIE ONZE LOCATIE AAN DE ONZE LOCATIE AANAAN DE DE KUNT U ALLEEN NOG DOORNBOSLAAN TERECHT104 OP 104 104 DOORNBOSLAAN DOORNBOSLAAN ONZE LOCATIE AAN DE

DOORNBOSLAAN 104

vanaf nu len meube op alle

10

ntie jaar gara

IN LEVERBAAR IN MOG RUIL ALLE KLEUREN!! ELIJ K!

meubelen ● gordijnen ● vloeren ● verlichting ● kleinmeubelen ● zonwering ● woonaccessoires

Margrietstraat 15 / Rucphensestraat 62 - Sint Willebrord - Tel. 0165-382403 www.daanvandeurse.nl - Dinsdagmiddag gesloten. - Vrijdagavond koopavond.

STOP NU MET ROKEN!!! ●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars!!! Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen therapeuten 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten ●● Geen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ●● Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Geen extraook: kilo’s en pijnloosMIGRAINE, ● Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

Polikliniek Etten-Leur

Röntgenfoto’s laten maken? Loop binnen zonder afspraak

Polikliniek Etten-Leur Schoonhout 215 4827 ML Etten-Leur Tel. (076) 504 20 00 www.polikliniek-ettenleur.nl


sport

Biljarten in Zundert ROLSTOELBILJARTTOERNOOI ZUNDERT - Het onlangs gehouden rolstoelbiljarttoernooi was wederom een groot succes. In de porachtige ambiance van het CC Zundert werd op twee tafels gespeeld om de prachtige prijzen geschonken door de vele sponsors. dat de spelers er zin in hadden bleek uit de gemiddelden die er gehaald werden. Een voorbeeld is Jan Zagers die de benodigde 43 caramboles in slechts 9 beurten bij elkaar wis te tikken. Wij danken de sponsors die met hun bijdrage dit tournooi mogelijk hebben gemaakt. Dank ook aan de tellers en schrijvers voor hun inzet gedurende het gehele weekend. De uitslag: 1. Koos van der Hoff Breda; 2. Joost Polak Roosendaal; 3. Jan Zagers Wernhout; 4. Henk Ras Breda; 5. Mylene Rombouts Rijen; 6. Frans Schellekens Zundert; 7. Sjaan Brocatus Bergen op Zoom; 8. Andres Pinxteren Rijsbergen. GOMMERS GRONDWERKEN THUIS ONDERUIT ZUNDERT - Tot nu toe hebben de driebanders in Biljartcentrum Den Hoek nog geen matchpunt behaald. Ook in de 2e thuiswedstrijd werden slechts 2 partijpunten toegeëigend. De bezoekers van B.C.A. / A1 Biljarts uit Arnhem bleken de tafels snel te begrijpen en speelden erg gemakkelijk. Ton de Hoon en Mark Havermans mochten het opnemen tegen de Nederlandse helft van de NL-DE formatie. Gert Jan Esvelt en Ton vertrokken vlot: 15-18 in 13 beurten. Hierna moest Ton even afhaken terwijl Esvelt vrolijk caramboleerde naar 33-41 in 32 keer krijten. Omdat de uitspeler 5 keer miste kon Ton nog terugkomen. Verder dan 39 oplossingen kwam hij helaas niet. In 38 beurten werd het 0-2 voor de gasten. Mark leek vanaf het begin het initiatief te pakken en stond 5-15 voor na 7 beurten. René Gerrits compenseerde dit verschil met een knappe 10 punter, om een aantal stoelwisselingen later nog een 5 en 4 te laten noteren. Tussenstand 22-29 in 19 beurten. Gerrits hield de voorsprong van 7 tot 29-36 vast. Met 1, 3 en 4 kwam de grondwerker op gelijke hoogte. Meteen hierna draaide het spel om en kon Gerrits de partij uitspelen naar 45. Met 3 scores in de nabeurt strandde Mark op 43 punten. Halverwege 0-4 voor de bezoekers. Na het grondig poetsen van de tafels stonden de Belgische bodemspecialisten Danny Geysen en Vic Herreweghe voor een moeilijke opgave tegenover Duitsers Hans Jürgen Kühl en Karl Heinz Gertzen. Danny vertrok goed en stond na 11 missers op 12 punten. Kühl aarzelde wat met 8. Vanaf dat moment liet de bezoeker fijn spel zien en stoomde door naar een voorsprong van 2033 in 29 keer tevergeefs bukken. Het gat bleek Danny te groot. Resultaat 30-45 in 41 beurten. De 2e Belgische strijder had wel succes tegen de andere oosterbuur. In een moeizame partij wist Vic langzaam de regie over te nemen. Na steeds op kleine achterstand gestaan te hebben was het erop en erover bij 31-31. 11 caramboles uit de laatste 9 pogingen bleken voldoende voor de winst. Gerdzen bleef steken op 37. Eindresultaat

2-6 voor B.C.A. / A1 Biljarts. Volgende week bericht over de confrontatie in Reusel aanstaande zaterdag op bezoek bij het W. van der Sanden waar hopelijk meer succes behaald wordt. HOOG/LAAG KEUKENS BEGINT GOED AAN COMPETITIE ZUNDERT - Het biljartteam van Hoog/ Laag Keukens is met 3x winst en 1x remise goed begonnen aan het nieuwe seizoen driebandengroot in poule 4 van de 4e div. De 1e wedstrijd werd dinsdags na corso nog gelijkgespeeld in Dordrecht tegen Kloens Bestrating, hierna werd thuis gewonnen met 8-0 van de Staart/TVM uit Dordrecht. Vervolgens werd in st. Willebrord met 7-1 ‘t Pleintje aan de zegekar gebonden, en werd vorige keer met de maximale cijfers 8-0 het Rotterdamse cafe de Pijp terug naar huis gestuurd. Jaap Hoekman en Herman van Aelst wonnen al hun partijen, Ben Hoppenbrouwers won er 3, en Luc Zagers won er 2 en speelde 1x gelijk. Hierdoor samen op kop van de ranglijst met L/B uit Hoeven. Deze week de eerste serieuze test tegen Hordijk uit Alblasserdam, en hopelijk met een goed resultaat. KAMPIOENSCHAP RIJSBERGEN

DRIEBANDEN

Uitslagen 6e ronde Knollentuin/Raats Gebak 38.4210-Bakkerij Douenburg 28.3792 Carambole 33.8693-André Billet Slagerij 37.1019 Victoria 36.7307-Kwinkslag 8 34.9449 K.O.T. 35.6521-Ossekop 28.4407 De Toekomst 33.5554-Klein Keuke 1 33.3080 Klein Keuke 2 26.7254-Kwinkslag 36.6666 Duvels 37.7272-Daemen 33.0500 D.E.L. vrij Kortste partij: 25brt. Stan Haast Hoogste serie: 5car. Wim Huybregts, Jan Braspening, Louis en Eddy Daemen, John Havermans Hoogste alg.gem: 1.333 John Havermans; 0.996 Eddy Daemen; 0.977 Frans Zagers; 0.961 Jan Braspenning Beste Teamprestatie: 38.4210 pnt. Knollentuin/Raats Gebak Tussenstand na 6e ronde (*=wedstrijd minder gespeeld): 1.Victoria 215.6305pnt.; 2.Duvels 210.8264pnt.; 3.André Billet Slagerij 208.0034pnt.; 4.Kwinkslag 204.9878pnt.; 5.Kwinkslag 8 202.0744pnt.; 6.K.O.T.2 01.1126pnt.; 7.Daemen 200.3401pnt.; 8.Klein Keuke 1 191.3363pnt; 9.Klein Keuke 2 186.0890pnt.; 10.Carambole 173.1876pnt.*; 11.Knollentuin/Raats Gebak 170.4533pnt.*; 12.Bakkerij Douenburg 170.0517pnt.*; 13.de Toekomst 169.9669pnt.*; 14.Ossekop 160.5105pnt.*; 15.D.E.L. 140.6316pnt.* VAN HASSELT AUTOSCHADE/GARAGE SCHRAUWEN 4-4 ZUNDERT - Thuis op de voortreffelijke biljarts van Den Hoek deelden de teams Stuc bedrijf Kanters en de Zundertse autoherstellers de punten. Dit resultaat was in overeenstemming met

Van Goghruiters ZUNDERT - Afgelopen weken hebben de ruiters niet stilgezeten, maar weer mooie prestaties neergezet in zowel springen als dressuur. Met dressuur wist Eva Vissenberg met Mandy een supermooie proef neer te zetten wat haar glansrijk de overwinning opleverde. Een gezelschap springruiters reisde af naar Geldrop om daar het driedaagse Geldrop Hippique te verrijden, met weer mooie re-

de prestaties. Teamleider Jack Martens gaf andermaal het goede voorbeeld. Voortvarend zette Jack zijn tegenstrever Walter Smolders op 27-15 na 34 keer opstaan. Toen de thuisspeler even haperde kwam Walter op kousenvoeten dichterbij. Bij 2926 besloot Jack zijn partij, waarna Walter via 2 in de nabeurt met 30-28 moest capituleren. Op het andere biljart moest Cees Marijnissen alle zeilen bijzetten contra Wim Kanters. Na 25-25 kwam Kanters steeds meer in het voordeel. Bij 31-35 (56 b.) resulteerde dit in een 2-2 stand bij de rookpauze. Jef Jacobs en Ivo Stolting gaven elkaar weinig toe. Het werd super spannend bij 28-28. Op het alles beslissende moment kwam Jef met 3,1 en 2 om te winnen via 35-31 (53 b.), 4-2 voor het thuisteam. Het scorebord bij het duel tussen Fons Havermans en Jos Broeders stond op 2119. Omdat Fons op het einde van de rit kansen miste, soms voor open doel, werd dit terecht afgestraft door een technisch bekwame tegenstander. Broeders pakte verdiend twee punten via 23-30. Totaal dus 4-4, een terechte uitslag van een sportieve biljartontmoeting. Op aangeven van de arbiters werd alles accuraat vastgelegd op de tellijsten door de schrijvers Hugo Oostvogels en Ed Frijters. Garage Schrauwen wil ook in deze competitie de motivatie verhogen. De beste Zundertse speler kan een extra vernieuwde navigatie verdienen. Beslist de moeite waard om eens flink door te stoten. Na een uitwedstrijd in Oosterhout tegen Eekhoorn 3 zal het VHA/GS team thuis het duel aangaan contra R.D.A.D. Trading, eveneens uit Oosterhout. Deze wedstrijd met o.a. de familie Tellekamp staat op de kalender dinsdag 23 oktober, aanvang 19.30 uur. TELETRONIKA SPEELT GELIJK TEGEN KOPLOPER PEARL OPTICIENS ZUNDERT - In biljartarena de Ossekop spelen René en Erwin als eerste. Kopman René Vermeiren begint tegen de sterke Pascal Claus. In een lang gelijkopgaande partij blijft tegenstrever Claus de beste eindspurt in huis te hebbben. René verliest op 1 carambole de partij met 3940 52 beurten. Op de andere tafel heeft Erwin op bord 4 al korte metten gemaakt met Cor de Jonge. Erwin begint ijzersterk en staat in 22 beurten al met 27-15 voor. Helaas voor ERwin komen er hierna 14 poedels. Met een sterk slotakkoord weet Erwin knap zijn partij te winnen, 35-26 in 45 beurten. Tussenstand 2-2. Na de break speelt Cees Jochems op bord 3 tegen Eddy van Goethem. Cees speelt goed en behaald al snel een voorsprong van 10 caramboles. Cees blijft goed spelen en wint vrij gemakkelijk met 35-25 in 51 beurten zijn partij. Op de andere tafel is Rijsbergenaar Hein Hanegraaf goed bezig om het team moyenne naar beneden te halen tegen een sterk spelende Dion Bergmans. Toch weet Hein zich enigzins terug in de wedstrijd te spelen met 15 caramboles in de laatste 15 beurten. 5 caramboles in de nabeurt blijken er 4 te veel. Hein verliest met 36-40 in 55 beurten de partij. Eindstand 4-4 en met een teammoyenne van 0.714 had er zeker meer in gezeten. Volgene wedstrijd is donderdag 18 oktober tegen Derogee in Dordrecht: aanvang 20.00u.

sultaten tot gevolg. Jessy Dictus met Balou D/L een 7de prijs, Christy Dictus met Kelvin D/Z een 8ste prijs. Tevens mochten Christy met Kelvin D/Z en Amber Elst met Dante D/ZZ de fameuze Derbyfinale rijden. Christy wist als enige van heel het Z deelnemersveld foutloos te blijven en zich daarmee winnaar te noemen van de klasse D/Z. Amber mocht van start in de klasse D/ZZ en wist een mooie 4de prijs in de wacht te slepen. Allen van harte gefeliciteerd. PAGINA 16

Kring Zundert doneert aan Toon Hereijgers Memorial

Aanwezig bestuur van Kring Zundert met het Bestuur van Ons Genoegen.

ZUNDERT - Tijdens de prijsuitreiking was bekend gemaakt dat er een goed jaar was gedraaid in het kader van het 60 jarig bestaan van de kring, niet wetende dat er nog een leuke bijdrage te vergeven was ten behoeve van een goed doel. Het kringbestuur was al snel unaniem van mening dat het overschot aan budget gedoneerd zou moeten worden aan een goed doel. Al 12 jaar lang zet KBV ons Genoegen zich in om een bijdrage te kunnen leveren aan het Koningin Wilhelmina Fonds door elk jaar een vrije verschieting te organiseren in naam van de Toon Hereijgers memorial verschieting. De totale inbreng van de inschrijving gaat dan ook al jaarlijks uit aan dit fonds. Kringvoorzitter Jos Willemsen veraste het bestuur dan ook aangenaam met de mededeling dat het overgeschoten bedrag wat werd verdiend in het jubileumjaar van de Gezamenlijke Kruisboogverenigingen Kring Zundert van €300 extra te doneren aan Ons Genoegen ten behoeve van het KWF. Jos blikte terug aan de per-

soon Toon Hereijgers welke heel veel heeft betekent voor Kring Zundert in zijn jaren en haalde ook aan dat er tot op de dag van heden nog steeds met materiaal wordt geschoten wat vervaardigd is uit hand van Toon. Uit bijzondere waardering van de persoon Toon Hereijgers en de waardering van zijn vereniging Ons Genoegen hoopt het bestuur van Kring Zundert hiermee zijn bijdrage te hebben vervult in nagedachtenis aan Toon Hereijgers en hoopt het KWF gesteund te hebben voor alle noodzakelijk onderzoek in de kankerbestrijding. De opbrengst van de verschieting werd afgerond door Ons Genoegen op €700 dus met de bijdrage van Kring Zundert kan er €1000 gedoneerd worden aan KWF waar een ieder een gevoel bij heeft met een traan.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

Dallinga/Frans Bevers

Snellen Recycling pakt naast de punten ZUNDERT - In Sluiskil moest Snellen Recycling aantreden tegen de grote favoriet voor de titel Dallinga/Frans Bevers. In de voorbije jaren waren dat ontmoetingen waarbij de uitslagen bijna altijd zéér close waren. Dus toog de Zundertse formatie vol goede moed naar Zeeuws-Vlaanderen om wederom een spannende strijd teweeg te brengen. Dat was ditmaal zeker nodig, na een zeer matige start van het seizoen tot dusverre. Helaas konden geen punten worden meegenomen, alhoewel een remise zeker tot de mogelijk was geweest. Barry van Beers en J.P. de Bruijn speelden voor de 2e keer in 8 dagen tegen elkaar. In het rankingtoernooi van Oosterhout zegevierde Barry soeverein in de ½ finale maar in Sluiskil dicteerde de Bruijn aanvankelijk de partij. Bijna halverwege, na 9 brt., leidde de Zeeuw met 22-11 maar miste daarna 4 maal. Barry herstelde de schade knap met series van 6 en 5 en wist zich met 22-22 weer op gelijke hoogte. Na 22 brt. wist de Bruijn wederom afstand te nemen met 33-27 maar alweer toonde Barry veerkracht door middels 13 caramboles in de volgende 5 beurten voor het eerst aan de leiding te komen, 40-35. Die marge behield hij ook tot aan de finish, 45-50 na 41 brt. De nabeurt voor de Bruijn stokte al na een punt, zodat de winst voor Barry óók een opsteker was voor zijn team. Harrie van de Ven ging tegen Glenn Hofman gelijk op tot 21-21 na18 brt. Met een serie van 8, juist voor de theepauze, bracht Harrie zich aan de leiding met 21-29, maar had in het tweede deel van de partij moeite met de spelsituaties waardoor Hofman terug kon komen tot

33-31. Tot overmaat van ramp voor Harrie zag hij Hofman met 7-2 en 4 caramboles demarreren en moest nadien het antwoord schuldig blijven. Aan de finish zag hij hem zegevierend terug, 50-43 in 36 beurten. Een gemiste kans dus om de leiding voor Snellen Recycling te bewerkstelligen en dat zou later nog zuur gaan opbreken. Roland Forthomme werd deze middag al vrij snel geremd in zijn dadendrang door Frédéric Caudron. Na 11 beurten wist Caudron al 24 maal te scoren, door o.a. een serie van 13. Roland deed nog wat terug met series van 8 en 5, maar werd in de 13e beurt overrompeld door een serie van 15 en keek derhalve tegen een 39-16 achterstand aan. Dat wist zelfs Roland niet meer glad te strijken. Chapeau voor Caudron, 5029 in 24 brt. Peter Ceulemans kende een zwakke start en had daarbij de pech dat Eddy Leppens in een supervorm verkeerde, 31-5 na 11 beurten. Peter recupereerde prima en kwam terug tot 31-24 na 18 brt. maar het was Leppens die de draad weer op wist te pakken en caramboleerde naar een 50-32 winst in 25 beurten. Derhalve een 6-2 nederlaag voor “Snellen Recycling”, waar zoals eerder vermeld een 4-4 in wording leek te zijn. Zondag 21 oktober speelt Snellen Recycling in biljartcentrum Den Hoek tegen ‘s Lands Welvaren uit Kwadendamme. Dit team is debutant in de Eredivisie en staat tot dusverre één plaats hoger dan de gastheer. Nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen?! Programma: 13.00u Harrie van de Ven-Kees Wittens; Barry van Beers-Ronny Daniëls 15.30u Peter Ceulemans-Henk Habraken; Roland Forthomme-Francis Forton


Advertorial

Plastic verpakkingsafval terug als nieuwe producten In Nederland wordt sinds 2009 plastic verpakkingsafval gescheiden ingezameld. Dit systeem, inmiddels landelijk bekend als het Plastic Heroes-systeem, heeft mede door het enthousiasme van de Nederlandse consument in korte tijd goede resultaten geboekt. Dit resultaat is niet alleen af te meten aan het nog altijd groeiende hoeveelheid ingezameld materiaal, maar vooral ook in het hergebruik daarvan. De stijgende lijn zal zich naar verwachting ook de komende jaren verder voortzetten. Met dit succes zijn er natuurlijk ook steeds meer vragen over wat er met de ingezamelde plastic verpakkingen gebeurt. De gemeenten in Nederland zijn verantwoordelijk voor het inzamelen van het huishoudelijk afval, dus ook van plastic verpakkingen. Van de 415 gemeenten zijn er ongeveer 370 die de plastic verpakkingen gescheiden inzamelen. De overige gemeenten doen aan nascheiding, waarbij de plastic verpakkingen uit het restafval worden gesorteerd. Na het ophalen van het plastic verpakkingsafval, wordt het materiaal via een overlaadstation vervoerd naar speciale sorteerinstallaties voor plastic verpakkingen. In totaal zijn er vier sorteerinstallaties dagelijks actief, waarvan drie in Duitsland en sinds 2011 één in Rotterdam. Deze sorteerinstallaties zorgen ervoor dat al het ingezamelde plastic verpakkingsafval op soort en kwaliteit wordt gesorteerd, zodat zoveel mogelijk materiaal voor hergebruik geschikt is. Om een idee te geven: in Rotterdam worden per week ongeveer 200 vrachtwagens vol met plastic verpakkingsafval gesorteerd. Van al het ingezamelde kunststof verpakkingsafval wordt momenteel ongeveer 75% geschikt gemaakt voor hergebruik. Het is en blijft het streven om zoveel mogelijk materiaal her te gebruiken, zodat het kan worden ingezet als grondstof voor nieuwe producten.

Nieuwe grondstof Het gesorteerde materiaal gaat vervolgens naar recyclebedrijven, waar er een grondstof van wordt gemaakt. Deze grondstoffen vormen de basis van (of worden verwerkt in) allerlei nieuwe producten. Dat kunnen bijvoorbeeld tuinstoelen zijn, maar ook bloembolpotten, truien, draagtassen, jerrycans, opbergmandjes en speelgoed. Eigenlijk komen er steeds meer toepassingen waarin het gerecyclede plastic zijn weg weet te vinden. “Dat is wat ons betreft een goede ontwikkeling”, zegt Joris van der Meulen van de Plastic Heroes-organisatie. “En zonder meer een ontwikkeling die nog lang niet ten einde is. Hoe meer materiaal kan worden hergebruikt, hoe minder nieuwe grondstoffen we nodig hebben. Dat is een mooie stimulans voor iedereen om zoveel mogelijk plastic verpakkingen in te zamelen.” Meer informatie: www.plastic-heroes.nl www.facebook.com /plasticheroes www.twitter.com /plasticheroes


Nieuwbouwappartementen met garagebox en berging locatie Spar te Schijf a.d. Sint Antoniusstraat

Geassocieerde notarissen te Wuustwezel, Gemeentepark 17 Tel. 03/670.19.90 - Fax. 03/669.89.74 =========================================================

OPENBARE VERKOPING MET RECHT VAN HOGER BOD

Bouw is gestart! Bouw is

Nog 3 gestart! gg pp!! nnoo oooote koop!

wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.!

ee kk t t 33

24

HERMAN VERSCHRAEGEN en ISIS VERMANDER

Geassocieerde notarissen Verschraegen en Vermander te Wuustwezel zullen openbaar verkopen, onder opschortende voorwaarde van afwezigheid van hoger bod:

Prachtig gelegen langgevelhoeve met 2 aanpalende percelen weiland (samenvoeging mogelijk) van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur Perceel weiland

3-, 4- en 5- kamerappartementen 3-, 4- en 5- kamerappartementen met pr met prachtig uitzicht op achtig uitzicht op de leurse jachthaven de leurse jachthaven

• eigentijds en modern gebouw • eigentijds en modern gebouw vvaannaaff ,— • uitzicht op haven • uitzicht op haven .00000,— 25566.0 € € 2 • woonkamer vanaf ca. 33m • woonkamer vanaf ca. 33m22 In het hart van Schijf aan de Sint Antoniusstraat wordt een uniek, kleinschalig project gerealiseerd • minimaal 2 slaapkamers • minimaal 2 slaapkamers door Bouwbedrijf Gebroeders Nouws. Het project bestaat uit 8 stijlvolle appartementen met een ruim • open keuken • open keuken 2 balkon op zonzijde, 2waarvan • oppervlakte 85m • oppervlakte 85m -140m -140m22 er nog enkele beschikbaar zijn. Alle appartementen hebben een eigen garagebox en berging welke aan de achterzijde van het complex gelegen zijn. Op de begane grond • • eigen overdekte inpandige parkeerplaats eigen overdekte inpandige parkeerplaats komen 2 commerciële ruimten, waarvan er nog 1 beschikbaar is.

249 Koopsom vanaf: € 237.000,V.O.N. incl. garage en berging

Verkopend makelaar Logo Heijblom

Wuustwezel, Heivelden 7 realisatie realisatie Realisatie & Ontwikkeling Wuustwezel, Noordwateringsweg 076 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl Realisatie & Ontwikkeling Bouwbedrijf

Markt 17, Etten-Leur, 076-5041500, www.heijblommakelaardij.nl

Logo gebr. Nouws

Gebr.

ouws

Te Huur Halfvrijstaande woning

Hofdreef 16, Zundert

Toplocatie Sprundel Inlichtingen

0165-383864

TE HUUR (on)gemeubil. dEEl van langgEvElboERdERij op riante loc. in het buitengeb. van Zundert. Hogere prijskl., voor tijdelijk, alleenst. / max. 2 pers.

TE KOOP

Tel. 06 - 12 44 19 51

• kleinschalige bedrijfsunit met grote betonnen entresolvloer • uitstekend bereikbaar via de A16 en op korte afstand van het centrum • totale oppervlakte ca. 343m² bestaande uit werkplaats, hal en kantoor • geschikt t.b.v. groothandel en lichte productie-/assemblage activiteiten • zeer complete oplevering met toilet, pantry en afgewerkt kantoor • het geheel is uitstekend onderhouden

KOOP 1 : Prachtig gelegen langgevelhoeve met bijgebouwen, Heivelden 7 Een langgevelhoeve (woonst, stal en schuur) en aparte stal, op en met grond, gelegen Heivelden 7, kad. sectie C, nrs. 239/D en 239/E/deel. Indeling: veranda, WC, berging, keuken met trap naar de zolder en trap naar de kelder, grote kelder, woonkamer, twee slaapkamers, stal en schuur, zolder/ schelft. Aparte kippenstal. Gelegen in agrarisch gebied, Vg dd. 3/6/1957 voor bouwen van een hoeve, Vg dd. 9/7/1958 voor bouwen van een wegenhuis en kippenstal, geen dagvaarding uitgebracht, geen voorkooprecht, geen verkavelingsvergunning Opp.: 8721 m² K.I.: 614 (klein beschrijf mogelijk) Beschikbaarheid: onmiddellijk Bezichtiging: zaterdag van 10.00u tot 12.00u en woensdag van 15.00u tot 17.00u KOOP 2 : perceel weiland, Heivelden Een perceel weiland aan Heivelden, kad. sectie C, nr. 239/E/deel. Opp.: 1ha 75a 91ca Beschikbaarheid: onmiddellijk KOOP 3 : perceel weiland, wegende naar Heivelden Een perceel weiland, wegende naar Heivelden, kad. sectie C, nr. 238/A. Opp.: 1ha 91a 25ca Beschikbaarheid: onmiddellijk SAMENVOEGING MOGELIJK PLAN TE BEVRAGEN OP KANTOOR NOTARIS KOOP 4 : perceel weiland, Huisheuvelstraat Een perceel weiland gelegen aan de Huisheuvelstraat. kad. sectie C, nr. 250/E Gelegen in agrarisch gebied, geen vergunning, geen dagvaarding uitgebracht, geen voorkooprecht, geen verkavelingsvergunning Opp.: 79a 38ca Beschikbaarheid: onmiddellijk

Vijverstraat 1 • 4818 ST BREDA

TE KOOP: appartement in wintersportgebied Winterberg in Duitsland. (320 km vanuit Breda). Volledig ingericht, slaapgelegenheid voor 6 personen.

Meer info www.vakantiewinterberg.be of 0032495-501961

Zitdag donderdag 25 oktober om 15.00 uur café Junior te Wuustwezel, Achter d’Hoven 63

RECHT VAN HOGER BOD: Eenieder heeft het recht gedurende vijftien dagen na de zitdag om een hoger bod uit te brengen, ten belope van 10% van de prijs en niet hoger dan € 6 200,00, bij deurwaardersexploot aan te zeggen aan de notaris en aan de koper. Verdere inlichtingen op het kantoor van de notaris. Gehuwde kandidaat-kopers dienen beiden aanwezig te zijn of voorzien te zijn van een volmacht van de afwezige echtgenoot en worden verzocht trouwboekje en huwelijkscontract mee te brengen.

Waarschuwen voor online nep medicijnen blijft nodig WEST-BRABANT - Met de vernieuwde website www.internetpillen.nl blijft het ministerie van VWS aandacht vragen voor de gevaren van het online bestellen van medicijnen. Volgens het ministerie is dat nodig omdat uit onderzoek blijkt dat ruim 500.000 mensen in Nederland op internet medicijnen kopen zonder doktersrecept. De verwachting is dat dit aantal stijgende is. Online bestelde pillen kunnen gevaarlijk zijn voor de volksgezondheid. “Ook de verpakkingen en bijsluiters verschillen vaak nauwelijks van de ‘echte’ geneesmiddelen. Online bestelde neppillen zijn gevaarlijk voor de volksgezondheid omdat er geen zekerheid is over de samenstelling en veiligheid van de pillen, zo kunnen er bijvoorbeeld giftige stoffen in neppillen zitten”, aldus apotheker Rik Wagenaar van het laboratorium van de KNMP, de apothekers beroepsorganisatie. Waarschuwing via nepsite VWS Om potentiële bestellers te waarschuwen bood vorig jaar de nep webshop van VWS (www.medi-plaza.nl) medicijnen als slaappillen, antidepressiva, erectiepillen en afslankmiddelen aan. Ruim 18.000 mensen wilden via deze nep online webwinkel medicijnen bestellen. Bij het bestellen kreeg de

bezoeker het bericht dat het niet om een echte online apotheek ging. Bezoekers gaven aan dat ze niet in de gaten hadden dat ze niet bij een echte apotheek aan het bestellen waren. Ze schrokken ervan. Veilig bestellen Medicijnen bestellen via internet kan zeker op een goede manier gebeuren, zolang deze met een geldig recept besteld worden bij een betrouwbare aanbieder. Dat is een gevestigde apotheek met een adres op de website. Op de voorlichtingssite www.internetpillen.nl van het ministerie staat de nodige informatie over het herkennen van onbetrouwbare aanbieders van internetpillen.Het Ministerie van VWS werkt samen met organisaties als de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de douane, de farmaceutische industrie, patiënten- en beroepsorganisaties van artsen en apothekers om de risico’s van het online bestellen van medicijnen onder de aandacht te brengen. http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/vws/documenten-en-publicaties/rapporten/2009/07/02/ geneesmiddelen-op-internet.html

PAGINA 18


week 42 / 17 oktober 2012

Gemeente informatie

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Kastanjehof te Zundert’ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 27 september 2012 het bestemmingsplan ‘Kastanjehof te Zundert’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan Doel van dit plan is de realisatie van zestien zorgappartementen en bijbehorende algemene ruimtes voor bewoners van Amarant aan de Molenstraat 90-98, een commerciële ruimte en zes grondgebonden woningen, waarvan twee patio’s voor senioren, t.h.v. de Kastanjelaan te Zundert. Het plan betreft een herontwikkeling van het gehele gebied tussen Molenstraat 90-98 en Dennenlaan 9. Het huidige bestemmingsplan ‘Bebouwde kom Zundert/ Wernhout’ uit 1997 staat de ruimtelijke ontwikkeling niet rechtstreeks toe. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken, is gekozen voor een bestemmingsplanprocedure ex artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening, waarmee het ter plaatse geldende bestemmingsplan partieel wordt herzien. Hierdoor krijgen de betreffende gronden de bestemmingen ‘centrum’, ‘wonen’, ‘verkeer’, ‘groen’ en ‘tuin’. Het bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling om dit te verwezenlijken en bestaat uit een toelichting, regels, bijlagen en verbeelding. Wijzigingen t.o.v. het ontwerp Ter verbetering van het plan en n.a.v. voortschrijdend inzicht zijn de volgende ambtelijke wijzigingen in het bestemmingsplan t.o.v. het ontwerpplan doorgevoerd: • I n de regels zijn abusievelijk omschrijvingen en regels opgenomen die geen relatie hebben met onderhavig plan. Deze regels zijn verwijderd.

Colofon Gemeente Zundert Afdelingen Bestuurszaken, Maatschappij & Dienstverlening, Bedrijfsvoering Markt 1, 4881 CN Zundert Afdelingen Strategie & Programmering, Beheer Openbare Ruimte Bredaseweg 2, 4881 DE Zundert Gemeentewerf Hofdreef 30, 4881 DR Zundert Milieustraat Zundert De Ambachten 20, 4881 XZ Zundert ELZ, startpunt voor welzijn, zorg en wonen De Welborg 14, Zundert Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur Postadres Voor alle afdelingen: Postbus 10.001 4880 GA Zundert E-mail gemeente@zundert.nl Internet www.zundert.nl Telefoon gemeentehuis 076 - 599 56 00 Maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Gemeentewerf 076 - 597 49 97 & Milieustraat ELZ, startpunt voor 076 - 503 89 39 welzijn, zorg en wonen Fax 076 - 599 56 66 Bezoek- en openingstijden gemeentehuis Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Afdeling Maatschappij (publieksbalie) ook op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 19.00 uur. Openingstijden Milieustraat Zundert Maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur Donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur Zaterdag van 09.00 uur tot 14.00 uur

• E nkele tekstuele omissies en spelfouten zijn gecorrigeerd en de redactie van de regels is op een aantal punten aangepast. De aanpassingen hebben tot doel meer duidelijkheid te geven over het aantal zorgwoningen dat gerealiseerd mag worden in de bestemmingen ‘centrum’ en ‘wonen’ met de functieaanduiding ‘gestapeld’. Daarnaast wordt nu nog duidelijker gemaakt dat de zorgwoningen uitsluitend als zorgwoningen gebruikt mogen worden. • D e verbeelding is bij de bestemmingen ‘centrum’ en ‘wonen’ met de functieaanduiding ‘gestapeld’ zodanig aangepast, dat het maximaal aantal zorgwoningen per genoemde bestemming duidelijker is aangeven. De bestemming ‘tuin’ gelegen voor de ‘patiowoningen’ is 40 centimeter versmald. Bij de bestemming ‘wonen’ met de functieaanduiding ‘gestapeld’ is nu op een vlak een maatvoeringsaanduiding opgenomen. Ter inzage Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt, samen met het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken, vanaf 18 oktober 2012 gedurende zes weken (t/m 28 november 2012) voor iedereen ter inzage bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert). De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan. Het digitale bestemmingsplan is rechtstreeks in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en/of op www.zundert.nl. Beroep Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken (t/m 28 november 2012) kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan, op basis van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), geen beroep instellen. Wel kan door iedereen beroep worden ingesteld tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen. In werking Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voor-

zitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit van de gemeenteraad treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Besluit hogere waarde(n) Wet geluidhinder In het kader van het bestemmingsplan ‘Kastanjehof te Zundert’ heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert conform de Wet geluidhinder een Besluit Hogere Waarde(n) ongewijzigd vastgesteld. Met dit besluit wordt een hogere waarde vastgesteld ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder voor een aantal gevels van de zorgappartementen en de grondgebonden woningen als gevolg van wegverkeerslawaai. Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking niet veranderd. Daarnaast is tegen het ontwerpbesluit tijdens de inzageperiode geen zienswijze ingediend. Ter inzage Het Besluit Hogere Waarde(n) met de bijbehorende stukken kunt u van 18 oktober t/m 28 november 2012 tijdens de reguliere openingstijden inzien bij de afdeling Strategie en Programmering van de gemeente Zundert (Bredaseweg 2 te Zundert). Het besluit is ook te raadplegen via www.zundert.nl. Beroep Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken (t/m 28 november 2012) kunnen belanghebbenden tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbesluit kan, op basis van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht, geen beroep instellen. In werking Het besluit Hogere Grenswaarde(n) treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Intensieve controles op verlichting regio Breda Onder het motto ‘Ik wil je zien’ controleert de politie in de regio Breda van maandag 22 oktober 2012 t/m 13 januari 2013 intensief op het juiste gebruik van fietsverlichting. De actie richt zich vooral op scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs. Wie geen juiste en goed werkende verlichting op de fiets heeft, krijgt een bekeuring. De Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland voeren zo veel mogelijk preventieve fietsverlichtingscontroles uit, bij voorkeur op scholen. Alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in de regio ontvangen een lesbrief over fietsverlichting en een set campagnematerialen. Bovendien worden alle leerlingen uitgenodigd mee te doen met de grote prijsvraag ‘Ik wil je zien’, waarbij met een tekening en slogan aan anderen duidelijk moet worden gemaakt, waarom verlichting en zichtbaarheid in het donker

zo belangrijk zijn. Prijzen variëren van een speelgoedcheque voor het basisonderwijs tot een glow-in-the-dark-fiets voor het voortgezet onderwijs. Word je door de politie of door Veilig Verkeer Nederland gecontroleerd? Dan kun je een antwoordkaart krijgen, waarmee je kans kunt maken op één van de twaalf glow-inthe-dark-fietsen die door gemeenten in de regio Breda beschikbaar zijn gesteld. Je gebruikt je verlichting niet alleen om zelf beter te zien, maar ook om beter zichtbaar te zijn voor anderen. En dat is in deze tijd van het jaar, met mist, regen, beslagen autoramen en veel duisternis geen overbodige luxe. Kortom: val op, daar kun je mee thuiskomen! De actie is een gezamenlijk initiatief van twaalf gemeenten in de regio Breda, de Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland, de politie en de provincie Noord-Brabant.

APV vergunningen/ontheffingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert heeft navolgende vergunningen / ontheffingen verleend c.q. melding ontvangen:

Activiteit

Datum activiteit

Locatie activiteit

Datum verzending

Rommelmarkt

11 november 2012

Laguitensebaan 60, Rijsbergen

08-10-2012

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit tegen de verleende ontheffingen c.q. vergunningen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Deze termijn gaat in op de dag na die van verzending van het besluit aan de aanvrager. Een bezwaarschrift dat per e-mail is ingezonden, wordt pas nadat dit bezwaar Awb-conform is in behandeling genomen. U kunt ook de Voorzieningenrechter van de rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Een voorlopige voorziening is een soort kort geding. Een dergelijk verzoek kunt u richten aan de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over de vergunning kunt u contact opnemen met het cluster Vergunningverlening en Handhaving, tel. 076 – 599 56 00.


week 42 / 17 oktober 2012

zundert.nl Uitnodiging Gemeenteraad Zundert Vergaderingen Donderdag 25 oktober 2012: vergadering gemeenteraad Verkorte agenda: • Businesscase / besluitvormingsnotitie gezamenlijke werkorganisatie Werk en Inkomen • Visie regio West-Brabant aanwijzing locaties voor windenergie • Verordening naamgeving en nummering (adressen) gemeente Zundert • Aanwijzing gronden ex artikel 2 juncto 5 Wvg ‘Tiendpad-Diepstraat’ te Wernhout • Vaststellen bestemmingsplan ‘Schouwland’ • Algemeen Delegatiebesluit Gemeente Zundert 2012 • Ontslag wethouder mevrouw W. van Hees Tijd en plaats Alle vergaderingen vinden plaats in de hal van het gemeentehuis, Markt 1 te Zundert. De aanvang is 19.30 uur, vanaf 19:15 uur staan de deuren van het gemeentehuis voor u open. Agenda ter inzage De agenda en de voorstellen voor de vergaderingen vindt u op www.gemeenteraadzundert.nl. Geen mogelijkheid tot inspreken Alleen tijdens de vergaderingen van raadscommissies is inspreken mogelijk. Bij een vergadering van de gemeenteraad is er geen mogelijkheid tot inspreken.

Anterieure overeenkomsten over ruimtelijke ontwikkelingen CLTV Het college van burgemeester en wethouders maakt, ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24, lid 3, Wro, bekend dat zij op 10 oktober 2012 en op 13 oktober 2012 twee anterieure overeenkomsten ex artikel 6.24, lid 1, Wro heeft gesloten met de Coöperatieve Land- en Tuinbouwvereniging (CLTV) voor de percelen, kadastraal bekend gemeente Zundert, sectie K, nr. 7870 (ged.), 8837 en 8838. In de overeenkomsten zijn afspraken gemaakt over de wijze waarop de onderneming haar entree aan de voorzijde t.h.v. de Molenstraat wenst te vernieuwen, alsmede over het onderzoekstraject naar de voorgenomen benutting van de bedrijfsgronden voor een jaarlijks terugkerende meerdaagse vakbeurs GrootGroenPlus en de daarbij beoogde sanering van de verouderde ‘augurkenloods’ ten gunste van nieuwbouw van een loods op eigen terrein. Daarnaast

is in de overeenkomsten vastgelegd dat de CLTV een financiële bijdrage levert voor ambtelijke plankosten conform de bepalingen uit de Wro voor beide trajecten. Dit zijn de belangrijkste afspraken in de anterieure overeenkomsten. Ter inzage Met ingang van 18 oktober 2012 ligt een zakelijke beschrijving van deze twee anterieure overeenkomsten gedurende een periode van zes weken tijdens openingsuren voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis (Bredaseweg 2 te Zundert). Informatie Meer informatie is verkrijgbaar bij de heer Van Ballegooijen of de heer Simons, afdeling Strategie en Projecten, tel. 076 – 599 56 00.

Werk aan openbaar groen gemeente Zundert Vanaf 23 oktober a.s. gaat de gemeente Zundert op diverse plaatsen in de gemeente verouderde en slechte beplanting in de openbare ruimte vervangen. De kwaliteit van openbaar groen krijgt hierdoor een impuls. Dit is in 2011 vastgelegd in het Groenbeheerplan. Hierin staat ook wat een aanvaardbaar onderhoudsniveau van het openbaar groen in de gemeente is. Dit kan betekenen dat op een aantal plaatsen straks andere planten staan, die goedkoper of meer onderhoudsvriendelijk zijn. Minder verschillende soorten planten kost ook minder in het onderhoud. Waar wordt gewerkt? De gemeente Zundert gaat de komende weken op de volgende plaatsen aan de slag: • speeltuin Berkenlaan (Zundert): heestervakken verwijderen en vervangen door gazon; • Pauwstraat (Zundert): heesters verwijderen en vervangen door gazon; • Vinkenstraat (Zundert): rozenvakken verwijderen en dichtstraten;

• De Ramen (Rijsbergen): heestervakken verwijderen (teveel variëteit en kale plekken) en aanplanten vitale sierheesters; • Annekeswei (Klein Zundert): inzaaien gazon en aanliggende zwarte grond t.v.v. versleten gazon. Vragen? Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de heer Laurita, tel. 076 – 596 98 67, e-mail g.laurita@zundert.nl. Meldingen openbare ruimte Meldingen over de openbare ruimte (bv. overlast door zwerfvuil, gaten in fietspaden, niet werkende verlichting) kunnen 24 uur per dag doorgeven worden op www.zundert.nl Klik en meld. U kunt hier ook ideeën melden om overlast te beperken. Telefonisch meldingen en tips doorgeven, kan op werkdagen van 08.30 tot 16.30 uur, tel. 076 – 597 49 97. Dit nummer kunt u ook bellen voor dringende zaken in het weekend en op feestdagen.

Volg de vergaderingen De vergaderingen zijn openbaar. U bent van harte welkom deze bij te wonen. Wij wijzen er wel op dat de publieke tribune slechts een beperkte capaciteit heeft. Als u bijvoorbeeld van plan bent een oproep te doen om met zoveel mogelijk mensen naar een openbare vergadering te komen, dan kunnen wij aan maximaal 75 personen ruimte bieden. U kunt alle openbare vergaderingen live beluisteren via www.gemeenteraadzundert.nl Bestuurlijke informatie Notubiz Klik hier om direct naar Notubiz te gaan. Let op! De vergadering van 25 oktober 2012 wordt niet uitgezonden door ROStv. Contact De gemeenteraad wordt, bij haar werkzaamheden als volksvertegenwoordiger van de gemeente Zundert, ondersteund door de raadsgriffie. Van maandag t/m donderdag is de griffie bereikbaar via het rechtstreekse telefoonnummer 076 – 599 55 59, e-mail: griffie@zundert.nl.

Themabijeenkomst Overvallen en Overvalpreventie Op dinsdag 23 oktober a.s. organiseert de gemeente Zundert een speciale bijeenkomst voor ondernemers en hun personeel. Thema: Overvallen en Overvalpreventie. Het doel is om ondernemers te helpen het risico op overvallen te verminderen en de gevolgen van een eventuele overval zoveel mogelijk te beperken. De bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Zundert, Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Midden- en West-Brabant, Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland en de Regiopolitie. De bijeenkomst start om 18.00 uur en vindt plaats in het gemeentehuis, Markt 1 te Zundert. Meer informatie vindt u op www.zundert.nl.

voor meer info: zundert.nl


week 42 / 17 oktober 2012

Gemeente informatie

Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Uitbreiding Aldi Molenstraat 47-53 Zundert’ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 27 september 2012 het bestemmingsplan ‘Uitbreiding Aldi Molenstraat 47-53, Zundert’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het plan Het doel van dit plan is de verbouw van de bestaande panden c.q. winkels aan de Molenstraat 47-53, een uitbreiding van de Aldi aan de achterzijde, het toevoegen van dagwinkels langs de passage en het splitsen en verbouwen van het bestaande appartement boven de bloemwinkel aan Molenstraat 47. Het huidige bestemmingsplan ‘Bebouwde kom Zundert/ Wernhout’ uit 1997 staat de gewenste ruimtelijke ontwikkeling niet rechtstreeks toe. Om de ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk te kunnen maken, is gekozen voor een bestemmingsplanprocedure ex artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening, waarmee het ter plaatse geldende bestemmingsplan partieel wordt herzien. Hierdoor krijgen de betreffende gronden de bestemmingen ‘centrum’ en ‘verkeer’. Het onderhavige bestemmingsplan bevat de juridisch-planologische regeling om dit te verwezenlijken. Het bestemmingsplan be-

staat uit een toelichting, regels, bijlagen en verbeelding. Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp Ter verbetering van het plan en n.a.v. voortschrijdend inzicht zijn de volgende ambtelijke wijzigingen in het bestemmingsplan t.o.v. het ontwerpplan doorgevoerd: • I n de regels is onder artikel 3.2.1 lid f toegevoegd: ‘ter plaatse van de specifieke bouwaanduiding ‘balkon’ is uitsluitend een balkon toegestaan’. • O p de verbeelding is bij de bestemming ‘centrum’ op een vlak de specifieke bouwaanduiding ‘balkon’ met een maatvoeringsaanduiding opgenomen. Het bouwvlak is ter plaatse van de specifieke bouwaanduiding ‘balkon’ verkleind. Ter inzage Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zal, samen met het vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken, vanaf 18 oktober 2012 gedurende zes weken (t/m 28 november 2012) voor iedereen ter inzage liggen bij de gemeente, afdeling Strategie en Programmering (Bredaseweg 2 te Zundert). De digitale versie van het bestemmingsplan is het juridisch bindende plan. Het digitale bestemmingsplan is rechtstreeks in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en/of op www.zundert.nl.

Beroep Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken (t/m 28 november 2012), kunnen belanghebbenden tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20.019, 2500 EA Den Haag. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerpbestemmingsplan kan, op basis van artikel 6.13 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb), geen beroep instellen. Wel kan door iedereen beroep worden ingesteld tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen. In werking Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Om te voorkomen dat het besluit in werking treedt, kan gedurende de beroepstermijn door voornoemde doelgroep bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Het besluit van de gemeenteraad treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

voor meer info: zundert.nl Delegatie te gast in Zundert en Rijsbergen

Gemeente heeft dertig jaar nauwe band met Auvers-Sur-Oise ZUNDERT - Dit weekend was er een delegatie uit Auvers-Sur-Oise in Zundert en Rijsbergen te gast. Met deze Franse plaats DOOR CHARLES LUIJTEN heeft de gemeente reeds dertig jaar een nauwe band.

Onder aanvoering van Leon Pierre Béquet, hij is al drieëntwintig jaar burgemeester van het Franse dorpje Auvers-Sur-Oise, brengt een delegatie uit dit Franse dorpje een jubileumbezoek aan de gemeente Zundert. Men gaat daarbij vooral op de ‘culturele toer’. Bezoeken worden in Zundert en Achtmaal respectievelijk gebracht onder andere aan de Roland Holst-tentoonstelling in het Van Goghhuis en een wandeling over de Oude Buisse Heide. De afvaardiging bestaat buiten de burgemeester verder uit een wethouder en de secretaris van Auvers-Sur-Oise en personen van het jumelagecomité van deze gemeente. Het gezelschap arriveerde zaterdagmiddag in Zundert.

Expositie Bij zijn bezoek aan de gemeente, begeleid door de Zundertse wethouder Willemijn van Hees, wordt ook zondag 14 oktober deelgemeente Rijsbergen aangedaan. Op de agenda staan bezoeken aan het Streek Historisch Museum en twee plaatselijke kunstenaars te weten Jos Hamat (beeldhouwer) en Liesbeth Struis (keramiste). De Franse delegatie krijgt in de Weeghreyse een rondleiding van Corrie Evers. Zij exposeert tot en met 24 oktober haar olie- en waterverfschilderijen. De Rijsbergse kunstenares schildert in diverse stijlen. Bij elk werkstuk, die voor het overgrote deel betrekking op Rijsbergen hebben, geeft zij uitleg en vertelt daarbij een stuk geschiedenis. De verhalen van Evers worden in het Frans vertolkt door de in Frankrijk wonende Nederandse Anne-Claire Saintier die compleet hoteldebotel raakt van een aquarel waarop rood-en zwartbonte koeien voorkomen ergens in een weiland op de Pannenhoef. Corrie Evers haalt de culturele Rijsbergse boerendag daarbij aan waarover het gezelschap graag geïnformeerd wenst te zijn. Gerard Kuypers vertelt over Mgr.Frankenbergh van wie een schilderportret te zien is en verder wijst hij de Franse gasten op het groot digitaal paneel dat over de door Keizer Napoleon in 1812 aangelegde weg Antwerpen Breda gaat. Alvorens te vertrekken plaatst burgemeester Béquet eerst nog zijn handtekening in het grote boek Ereburgerschap van de gemeente en zijn FOTO CHARLES LUIJTEN metgezellen doen hetzelfde in het gastenboek.

Delegatie met in het midden burgemeester Béquet op het bordes van het voormalige gemeentehuis Rijsbergen. PAGINA 21


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N FLANELLEN

MAJESTIC HALOGEEN

POLYSTONE

diverse kleuren katoen maten XS-XXL

GU10 230V 20W of 50W

met verlichting diverse uitvoeringen

REFLECTOR VERKOOP LAMP KRAAM

NACHT HEMD

7.69

5.99

Majestic HALOGEEN STEEKLAMP G4 12V 10W of 20W SET/2

0.95

0.29

DIVERSE SOORTEN

DECO

Royal King diverse maten: 1-persoons 2-persoons of lits-jumeaux

90 cm hoog diverse uitvoeringen

DEKBED HEKS op OVERTREK BEZEM VA N A F

KUNSTSTOF

H A LLOW E E T IP !

5.99

OPBERG BOX met klemdeksel zware kwaliteit 18x14x8 cm 1 liter

29x17,5x8 cm 2.4 liter

1.15

DESIGNER

SCHETS BLOK

0.99

HEKS met BEZEM 30 cm hoog diverse uitvoeringen

1.49

DAMES/HEREN

2.49

HAND SCHOENEN diverse modellen en kleuren

0.69

incl. voorbeelden, stickers en sjablonen diverse thema's

MEGA POSTER KLEURBOEK diverse thema's

N

1.59

Elders 3.95 4.95

2,5 OF 3 MM

1.49

Elders 5.95 7.95

WC-EEND

2.99

TOILET BLOK Lavendel Fresh extra schuim & hygiëne 40 gram

Wc-eend VLOEIBAAR TOILETBLOK Active Green 55 ml

0.89

DVD

0.79

MUZIEK DOCUMENTAIRE keuze uit o.a. Beyonce, Amy Winehouse, U2, Queen, Madonna, Michael Jackson, Adele, Rolling Stones PC GAMES keuze uit veel verschillende titels

1.49

CULIQUICK

1.49

INTERDENTALE COMPLETE BORSTELTJES MAALTIJD tandplakverwijderaar de grondigste manier om de ruimte tussen de tanden te reinigen metalen grip: 10 stuks kunststof grip: 7 stuks Elders 2.95 3.95

kip zoetzuur, kipsaté met rijst of pasta bolognese 375 gram

0.75

NIEUW! Elders 2.49 2.99

1.59

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 14-10 t/m za. 20-10 in Nederlandse filialen.

flanellen DAMES PYJAMA diverse kleuren maten XS-XL

S E T/2


H ET VERN I EUWDE TU I NCENTRUM DE BOSR AN D ALWEER EEN JA AR OPEN !!! Voor het beste groen en exclusieve sfeer bij u in de buur t ! ieten n e g l o v r e Sfe bij a e T h g i met H

nieten e g l o v r e e Sf ea bij T h ig H t me

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

Bezoe sfeervo k nu onz l e ker e stshow !

Kosten High Tea:

Mongo, exclusieve country en leisure wear. Het merk voor stoere waxjassen, prachtige Ierse wollen poncho’s en capes, warme truien, typische Engelse tweed petten en hoeden, comfortabele leren laarzen

â‚Ź 12,99 per persoon â‚Ź 25,00 voor 2 personen

Wilt u een High Tea cadeau doen, dan kan dat, vraag naar de kadobonnen van Tuincentrum De Bosrand en verras vriend, vriending, opa, oma enzovoorts met een sfeervolle High Tea in Tuincentrum De Bosrand

MUCKS ADULTS LAARZEN waterdicht en warm, maten 37 t/m 42 van 119,-

Plant Nu uw:

BLOEMBOLLEN

Ook vers fruit bij de Bosrand - HEERLIJK VERS ZO VAN ‘T LAND - LEKKERE SEIZOENSPRODUCTEN - MILIEUBEWUST GETEELD - PASSIE EN BEZIELING VAN DE TELER - GEZOND EN EERLIJK SCHERP GEPRIJSD

nu voor

Het grootste assortiment vindt u bij De Bosrand

99,-

Bosrand Eindejaars Agenda:

1 en 2 mei Woensdag 24 oktober Elstar WORKSHOP tete-a-tete Handappel HERFSTBLOEMSTUKJES orchideeĂŤnweekend TULPEN-MIX OF NARCISSEN

NIEUWE 1 en 2 mei is het ‘orchideeĂŤnweekend’ bij OOGST

Tuincentrum De Bosrand. Alle 4 de filialen zullen dit weekend in het teken van van2.49 ‘orchideeĂŤn’ staan.

zak a 20 stuks van 3.99 nu voor

1,99

Zak a 1½ kilo

nu voor

DE BOSRAND,

1.49

VOGELWINTERVOER AANBIEDING:

MEZENBOLLEN

aanbieding: Phalaenopsis (1 tak) van â‚Ź 5,99 voor â‚Ź3,99

5,99

Donderdag 25 oktober WORKSHOP

HERFSTBLOEMSTUKJES MAKEN Donderdag 22 november

CANDLELIGHT AVOND Tevens zal er dit weekend met een inke kor tingen MOOIE Zaterdag zijn,1 december ‘oHANGPOT rchideeĂŤnspecialist aanwezig KINDERWORKSHOP BOSVIOOLTJES om u van diverse informatie te CAKES MAKEN CUP in diverse kleuren voorzien en vragen te be- met hulp van zwar te piet antwoorden. Op verschillende per stuk 7, 11 en 13 december WORKSHOP afdelingen vindt u diverse provan 6.99 KERSTSTUKJES MAKEN nu voor ducten die iets met ‘orchideeĂŤn’ te maken hebben. U bent van harte Voor nadere info, bel ons of kom langs welkom. STERK IN GROEN

Ook weer volop verkrijgbaar!

zak a 20 stuks Speciale nu voor

MAKEN

3,99

Antwerpseweg 30a te Rijsbergen Rolstoel Biljart Zundert wil de

www.tcdebosrand.nl

+XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW 

in spanje In overleg.

Tel. 076-597 6982

DRIEDUBBEL GLAS in uw kunststof kozijnen

isoleert tot 40 % beter dan HR++ glas ! Meerprijs slechts 10 euro per kozijn

nieuw

OFFERTE ?

nieuw

ZUNDERT KOZIJNEN te ACHTMAAL Will Eestermans

06-30460726

deze actie loopt tot december 2012

Goud Zilver Munten

Te koop Handgerooide

voederbieten bij W. nooren Liesboslaan 309 Breda 076-5212118

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

• U kunt terecht voor het lenen, huren of aankopen van zorghulpmiddelen voor alle fasen van het leven • Maar Vitaal doet meer! • Vitaal levert ook hulpmiddelen om gezond en actief te blijven

Uw thuiszorgwinkel voor Breda en omstreken • Kom kijken en verbaas u over ons assortiment

Slingerweg 87 4814 AZ Breda 088 - 0300500

huis

inkoop - verpanding

www.tcdebosrand.nl

MediPlus

TE

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP HUUR:

NU OOK LAAGSTE VERPANDRENTE IN DE REGIO

volgende sponsors bedanken die het rolstoelbiljarttoernooi hebben mogelijk gemaakt: • Rabobank Zundert • Garagebedrijf Schrauwen • Fysiotherapeuten Froeling en Partners • H. de Bruijn landbouwmechanisatie • Bouwbedrijf F. Konings

Voorheen:

Jan van Bergen V.O.f. Hulsdonkstraat 20 4882 Jm Zundert tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

AL JAREN DE HOOGSTE GOUDPRIJS

aan hulpmiddelen van bestek tot rollator, van sta-op fauteuils tot scootmobielen. We beschikken over een ruim assortiment aan braces en bandages en artikelen voor de professionele gebruiker

• U kunt direct naast de ingang Gratis parkeren!

ACTIE tot Kerst 2012: GĂŠĂŠn EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

?

?

De Stichting

Sloten maaien. /RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ te koop: gEZEEfDE ZwARTE gROND

www.abc-goud.nl

Openingstijden

maandag 13.00 uur tot 17.45 uur dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.45 uur zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL

?

? ??

?

076 5872910

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens! Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

gevelSTeIgeRS bouwlIfTen - bouwhekken alles voor de bouw ook verhuur, verkoop, montage, demontage, renovatiesteigers, hangbakken etc. etc. Bel 0165-561424 • Vjifhuizenberg 121, Roosendaal

www.ladderensteigerkoning.nl


sport

Eerste uitoverwinning voor vv Zundert ZUNDERT - In een niet al te beste wedstrijd heeft Zundert afgelopen zondag 3 belangrijke punten bij haar totaal kunnen bijschrijven. Te veel spelers haalden hun niveau niet waardoor het voor de trouwe supportersschare een rommelige wedstrijd werd met veel onnodig balverlies en weinig mooie momenten.

De goal van Fabian Nelemans in de 83e minuut, die de perfecte voorzet van Wim Kas in een tijd achter de doelman van Beek Vooruit deponeerde was dan ook het hoogtepunt van de wedstrijd. In de eerste helft waren de acties van Jesse Mouws over links en Wim Kas over rechts momenten die voor enig gevaar voor het doel van Beek Vooruit zorgden. Ook Etienne werd in de eerste periode enkele malen getest door Beek Vooruit. Als vanouds was Etienne weer een rots in de branding en klaarde zonder veel moeite de enkele doelpogingen. In de tweede helft begon Beek Vooruit sterker dan Zundert. De eerste en enigste grote kans voor Beek Vooruit, ongeveer 10 minuten na rust, werd veel te zwak ingeschoten waardoor

Etienne de bal simpel kon oprapen. Gaandeweg de 2e helft kwam Zundert wat beter in haar spel. Dit omdat Roy Jacobs steeds meer zijn stempel op de wedstrijd kon drukken. Het laatste kwartier van de wedstrijd was dan ook voor Zundert en begon met een goed genomen vrije schop van Roy. Even later gevolgd door een vloeiende combinatie met Wim, waaruit Fabian uiteindelijk de 0-1 kon aantekenen. Beek Vooruit was geslagen. Zundert kreeg in de resterende tijd van de wedstrijd nog de beste mogelijkheden. Een grotere uitslag zou niet terecht zijn geweest. Met de 0-1 mochten we dik en dik tevreden zijn. Zondag a.s. de inhaalwedstrijd tegen Rijen. Gezien de stand op de ranglijst weer een belangrijke klus om te klaren. Programma zaterdag 20 oktober Junioren Jong Brabant A1-Zundert A1 av 14.30u Baronie A4-Zundert A2 av 14.30u Zundert B1-DESK B1 av 13.15u Zundert B2-VVR B2 av 15.00u DSE MB2-Zundert MB1 av 14.00u Advendo C1-Zundert C1 av 12.45u

Zundert C2-Groen Wit C2 av 13.15u Zundert MC1-SCO/TOFC MC1 av 11.30u Zundert D1-JEKA D2 av 11.30u

Geslaagd schaaktoernooi Poteind

Senioren SCO/TOFS ZA6-Zundert ZA2 av 15.00u Zondag 21 oktober Rijen 1-Zundert 1 av 14.30u Zundert 3-WDS ‘19 2 av 12.00u Zundert 4-VVR 5 av 10.00u Westlandia DA2-Zundert DA1 av 11.00u Ulicoten DA1-Zundert DA2 av 10.30u Algemene Ledenvergadering Maandag 5 november staat de jaarlijkse ledenvergadering op het programma. Alle senioren, kaderleden en rustende leden worden van harte uitgenodigd bij deze vergadering aanwezig te zijn. Jeugdleden kunnen zich door hun ouders laten vertegenwoordigen. Belangrijk onderwerp op de agenda is de contributievaststelling voor de komende jaren. De vergadering start om 20.00 uur in de kantine. Vanaf 19.30 uur is de kantine geopend en kan het verslag van de vorige vergadering worden ingezien.

Advertorial

Ardo B.V. nieuwe hoofdsponsor V.V. Zundert

Het winnende team van buurtschap Veldstraat.

ZUNDERT - Op 14 oktober organiseerde Poteind voor het eerst het corsoschaaktoernooi, uiteraard met een knipoog naar haar wagen van dit jaar ‘Schaakmat’. Met een mooi aantal van 8 deelnemende teams (3 personen per team) werd er gestreden in 4 spelonderdelen (snelschaak, individueel, simultaan en puzzelronde) verdeeld over 4 rondes. Buurtschap Veldstraat en buurtschap de Lent waren met een team vertegenwoordigd, net als café Neefs en familie Metz-van den Berg. Het thuisbuurtschap wist maar liefst 4 teams op de been te brengen. De strijd om de bovenste 2 plaatsen ging vooral tussen de Veldstraat en de Lent. Uiteindelijk won de Velstraat met slechts 5 punten verschil

(205 om 200). Hun spannende onderlinge wedstrijd bij het individueel schaken bleek doorslaggevend. De 3e prijs was dan toch voor een team van Poteind (180) zodat ook zij nog in de prijzen vielen. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd toernooi, blijkt ook wel uit de vele enthousiaste reacties. Binnen Poteind wordt er zeker over gedacht om dit een vervolg te geven, al was het maar om eer te doen aan de prachtige wisselbeker die ter beschikking werd gesteld door SV de Raadsheer. Nogmaals bedankt ook voor de inzet van hun vrijwilligers, hun hulp werd zeer gewaardeerd. Voor een volgende keer hopen we op nog iets meer teams, wat zou het toch mooi zijn als uiteindelijk elk buurtschap een team op de been zou kunnen brengen!

RTC Zundert ZUNDERT - Afgelopen zondag stond voor de RTC-ers het jaarlijkse clubkampioenschap op de kalender. Ieder jaar weer opnieuw een bijzondere onderneming voor de RTC-fanaten. De Rood-Zwarte familie is verheugd en vereerd dat een gerenommeerd bedrijf als Ardo B.V. als hoofdsponsor van onze vereniging gaat optreden. Grote dank aan Ardo B.V. en voor zijn directie. VV Zundert zal met trots de naam van Ardo uitdragen.

Collectief falen van Achtmaal in Oosteind

VV Achtmaal ACHTMAAL - De afgelopen drie weken speelde Achtmaal achtereenvolgens tegen de sterke tegenstanders Chaam, VCW en Right ‘Oh. Ondanks dat het in alle drie de wedstrijden strijdvol en bij vlagen ook goed voetbal speelde, hield het nul punten over aan deze wedstrijden. Aan de Achtmaalse formatie om zichzelf eindelijk eens te belonen met drie punten tegen OVV ’67 uit Oosteind. Het bleek echter al snel dat het zondag niet de dag van Achtmaal was. Men was in geen velden of wegen de ploeg die het tegen Chaam of Right ‘Oh was. Er werd zeer slordig en onrustig gespeeld, waardoor het niet aan voetballen toekwam. Daarnaast was de organisatie ook ver te zoeken, waardoor het publiek een zeer chaotische en dramatische pot voorgeschoteld kreeg. De eerste minuten leek er geen vuiltje aan de lucht, doordat Achtmaal snel tweemaal voor het doel van de thuisploeg opdook. Er werd echter te lang gewacht en niet uitgehaald. Wat een goede start leek werd echter al snel in de kiem gesmoord. Achtmaal was het spoor volledig bijster en kwam meerdere malen moeilijkheden. Het mocht van geluk spreken dat Koert Hereijgers enorm sterk stond te keepen en meerdere malen

als winnaar uit de bus kwam in één-op-één duels met de aanvallers van de thuisploeg. Zo leek Achtmaal met zeer veel mazzel op een 0-0 ruststand af te stevenen. De engelen bleken echter nog gunstiger gezind toen net voor rust het eerste schot op doel van Achtmaalse zijde tegen de touwen belandde. Lars Kools werd randje zestien aangespeeld door Chiel van Nispen. Uit de draai schoot hij de bal met zijn linker in de verre hoek raak. Ondanks de 0-1 voorsprong was er geen rede tot lachen in de rust. De toespraak en overleg in de rust leken in het begin van de tweede helft enigszins goed te doen. Achtmaal speelde wat rustiger en hield de bal meer in de ploeg. Dit resulteerde in enkele mogelijkheden, met name Chiel van Nispen was dichtbij de 0-2. Het laatste half uur leek echter weer helemaal nergens op. Het viel weer terug in het spel van de eerste helft en wanneer het de bal afpakte werd deze weer blindelings naar de tegenpartij geschoten. Nadat Koert Hereijgers opnieuw enkele malen kordaat optrad bij voornamelijk voorzetten en diepteballen van OVV ’67 was het in de 85e minuut alsnog raak: 1-1. Een vrije trap van zo’n 20 meter werd hard en laag binnengeschoten. Een domper voor Achtmaal, maar gezien het vertoonde spel niet onterecht. Volgende week de lastige inhaalwedstrijd tegen Be Ready uit Hank.

Uitslagen zaterdag 13 oktober GSBW MA1-Achtmaal 1 afgelast Achtmaal C1-Good Luck C1 2-4 Zundert E3-Achtmaal E2 14-0 Uitslagen zondag 14 oktober OVV’67 1-Achtmaal 1 1-1 Gloria UC 4-Achtmaal 2 1-1 Achtmaal 3-Chaam 4 0-4 Achtmaal 4-IFC 7 2-0 Chaam Da-Achtmaal Da 5-2 Uitslagen maandag 15 oktober Achtmaal B1-Beek Vooruit B3 3-0 Programma zaterdag 20 oktober Achtmaal MA1-Internos MA1 aw13:45u Achtmaal B1-Madese Boys B2 uitg. info leiders Achtmaal C1-HZ’75 C1G aw12:15u Achtmaal D1-Schijf D1 aw12:15u Achtmaal E1 vrij info leiders Achtmaal E2 vrij info leiders Wernhout MD1-Achtmaal ME1 aw8:45u Achtmaal F1 vrij info leiders Achtmaal F2 vrij info leiders Programma zondag 21 oktober Be Ready 1-Achtmaal 1 aw12:30u Moerse Boys 5-Achtmaal 2 aw8:30u Achtmaal 3-Gesta 3 aw10:00u Achtmaal 4-Schijf 5 uitg. info leiders Roosendaal Da-Achtmaal Da 10:15u PAGINA 24

Achter de schermen wordt er inmiddels al weer gewerkt aan de uitslag, maar officieel zal de winnaar nog even op de bloemen en eremetaal moeten wachten, want zoals de traditie het wil wordt de winnaar pas bekend gemaakt tijdens de jaarlijkse teerdag eind november. Wij zijn benieuwd. Ondertussen zijn we op onze officiële toerkalender aan de op een na laatste regel aangekomen. Nog 2 ritjes dus, en dan is

het officiële seizoen 2012 weer voltooid verleden tijd. Zondag 21 oktober de voorlaatste dus, en onze A-boys laten voor deze gelegenheid de pedalen clicken voor een ritje richting Moerstraten. Te vertrekken zoals steeds op het bekende adres in Wernhout om 9.00 uur stipt. Iedereen kan weer mee en wordt ook verwacht. We zijn rond de middag terug, en zoals altijd wordt het tempo in het nette gehouden. Achter het stuur van de volgwagen neemt plaats Dhr.R.Wirix. Ook onze B-ploeg gaat op stap voor de nodige kilometers en vertrekt op dezelfde plaats en het zelfde moment, maar wel naar andere einders dan de Aploeg en ook bij hen is iedereen welkom.

Zundert Rijsbergse Dartfederatie Uitslagen competitieronde 4 A-poule Den Bels I-DC Ut Krisje II n.n.b. Wapen I-Jolly Jester III 4-5 Multimate-Double Trouble I 3-6 Factor 180-Bull’s Hit 5-4 De Toekomst-Stuivezand V n.n.b. B&S Ut Krisje-MultiMaten 7-2 De Kereltjes-Grand Neuf 0-9 Stand: 1. Grand Neuf 4-29; 2. Wapen I 4-23; 3. B&S Ut Krisje 4-20; 4. Jolly Jester III 4-20; 5. MultiMaten 4-20; 6. Bull’s Hit 4-19; 7. Double Trouble I 4-19; 8. Factor 180 4-19; 9. Den Bels I 3-14; 10. DC Ut Krisje II 3-12; 11. De Kereltjes 4-12; 12. Multimate 4-11; 13. De Toekomst 3-8; 14. Stuivezand V 3-8. B-poule WSU-Krisje III 6-3 Victoria II-Café Neefs 5-4 De Sundarts-Jolly Jester II 5-4 Dun Zatte Schup-H.H.H. 5-4 Jolly Jester I-DC ‘t Trefpunt 5-4 DC Die Twee-Den Hoek II 4-5 Den Hoek III-VPV De Knots 6-3 Stand: 1.Jolly Jester II 4-24; 2. Café Neefs 4-22; 3. Dun Zatte Schup 4-21; 4. H.H.H. 4-21; 5. DC Die Twee 4-20; 6. Den Hoek II 4-20; 7. De Sundarts 4-19; 8. Den Hoek

III 4-18; 9. Jolly Jester I 4-18; 10. Victoria II 4-16; 11. WSU 4-15; 12. DC ‘t Trefpunt 4-14; 13. VPV De Knots 4-13; 14. Krisje III 4-11. C1 A-poule Double Trouble II-Stuivezand I 6-3 Den Bels IV-Tokkiestreet 1-8 Ossekop III-Zeker En Vast 2-7 Dammarkepot-DPV 5-4 The Jolly Of ‘69 was vrij Stand: 1. Tokkiestreet 4-30; 2. Stuivezand I 4-25; 3. Zeker En Vast 3-23; 4. Double Trouble II 3-18; 5. The Jolly Of ‘69 3-16; 6. Dammarkepot 4-12; 7. Den Bels IV 4-9; 8. Ossekop III 4-6; 9. DPV 3-5. C1 B-poule H4DC-Den Bels Angels 3-6 Nie Te Houwe-Jolly Dots 6-3 Cel’s Angels-Den Bels III 6-3 Den Bels II-S.G.Z. 6-3 Stand: 1. Den Bels Angels 3-20; 2. Nie Te Houwe 3-17; 3. Cel’s Angels 3-16; 4. H4DC 3-14; 5. SGZ 3-12; 6. Den Bels III 3-11; 7. Den Bels II 3-9; 8. Jolly Dots 3-9. Dartsdrive Zondag 21 oktober vindt de jaarlijkse dartsdrive plaats. www.zrdf.nl.


in en om de tuin

Bloeiende planten en bloemen brengen altijd mijn huis tot leven. Ze geven me een blij gevoel en voegen veel toe aan de sfeer. We gebruiken stijlvolle, eerlijke en modieuze accessoires, zodat ons huis weerspiegelt wie wij zijn.

Kom de unieke collectie bewonderen bij Life & Garden Etten-Leur Lage Vaartkant 11 4872 NC Etten-leur

VOOR:

WINTERHARDE VIOLEN, POTCHRYSANTEN, POTGROND

M. Raats

NAAR: Koekoekstraat 1, Etten-Leur tel. 076-5019063 of 06-30422083

Golden Delicious tijdelijk 3,- per 5 kg

dinsdag, donderdag en zaterdag van 9:00-17:00 uur Nelleveldstraat 12, Rijsbergen

www.nelleveld.nl

Te Koop aangeboden Taxus 20/40cm (bonte) Bollen E 0.50 per stuk ø 30cm en Buxus 3 jarig Pyramides ca. 25cm E 0.60 per stuk 60/80cm E 7.50 Zundert, 076-5973377

Recht van het land. W. Roelands Bakkebrugstraat 4, Zundert 076-5973184

?

Potchrysanten Eetbare Pompoenen

?

? ??

?

ZUNGU VIERT FEEST *Tuinfrezen *Toiletwagens *Houthakselaars *Knikladers *Minigravers *Rolsteigers *Hakhamers

(18/10 t/m 23/10/2012) €

?

Meer weten? www.homeplan.nl

VERKOOP - VERHUUR

BOOMGAARD NELLEVELD

Te koop

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee?

Machinehandel Jespers Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501 www.jespersmachinehandel.nl

www.samenafslanken.nl

herbalife

afslanken en meer energie shake beker kado bel monique franssen 076-5968175 06-51670299 meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke begeleiding

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

SMS HOME AAN

naar 5757 en steun HomePlan met 3 euro per maand

Klokkenmakerij

vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

VERHUUR

Heftrucks - Hoogwerkers Diverse modellen Ook voor langere perioden Tevens verkoop van hoogwerkers, heftrucks, palletwagens Machinehandel Jespers Baarleseweg 16 Ulicoten 013-5199501 www.jespersmachinehandel.nl

staRt haLf novEmBER Rt sEptEm spoedcursus op op zaterdag spoedcursus zaterdag Telefoon 0165-546707 Telefoon 0165-546707

www.yachtconsult.com.

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 13 en woensdag 14 november VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Elke 4e pers. gratis op alle dagreizen

StukadoorSbedrijf Stuc-, tegelrenovatieen Schilderwerken

Scherpe Prijzen!! Bel voor vrijblijvende offerte

06-13909620

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Aktie loopt tot 6 nov.

Margriet Winterfair Zwarte Markt Oberhausen Dusseldorf Keulen Brugge Maastricht Valkenburg 2 dgn Londen l.o. 2 dgn Disney/Parijs

16 t/m 22 nov.excl. entrée 3 nov. 24 nov. 22 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 8 dec. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 8t/m9dec & 15t/m16dec. 27 t/m 28 december

€ € € € € € € € € €

16,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 99,50 116,50

Prijzen incl.vervoer,overnachting met ontbijt,entrée Disney Muys Reizen Rucphen Tel:0165-342351 info@muysreizen.nl


auto’s

2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR  2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD  2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRP 2SHO&RUVD9&RPIRUW  ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO Voor ons complete aanbod occasions 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP zie: 2SHO&RUVD91MR\$XW  2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG HQDLUFRUHSDUDWLHV HQDLUFRUHSDUDWLHV  .LD3ULGH  HQDLUFRUHSDUDWLHV %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: 

Nu tot wel 4.000,- inruilpremie op de kampioensklasse.

www.caoomen.nl

2&&$6,216 2&&$6,216  %- 35,-6 %- 2&&$6,216 %- 35,-6 ,1Âź ,1Âź %0:'$XW$LUFR %0:'$XW$LUFR  %0:'$XW$LUFR  %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR  0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR 

Autodemontagebedrijf

Sloop-loop-schade auto’s - motors te koop gevraagd

FIESTA

1.000,-IE

IN R U IL P R EM

FOCUS

2.500,-

INRUIL PREMIE

C-MAX /GRAND C-M TOT WEL

AX

Alle gebruikte onderdelen online erkend: * lid Autorecycling nederland * rijksdienst v/h wegverkeer * Autotransport / berging * reparatie en onderhoud * Stiba - lid * VbV- opkoper

MONDEO

4.000,-

4.000,-

INR UIL PR EM IE

terrein/garage: Maalbergenstraat 24a Wernhout 076 - 597 17 39 Molenstraat 184 Zundert 076 - 597 56 75 / 06 - 54278822 www.jokozundert.nl / info@jokozundert.nl

INR UILP REM IE

Profiteer nu van ongekend hoge inruilpremies in de kampioensklasse. Tot wel 4.000,-! Ford is niet voor niets sponsor van de UEFA Champions League. Want Ford behoort tot de kampioensklasse op het gebied van design, technologie en innovatie. Neem de Fiesta: met

AutoschAde

de krachtigste motor in de 14% bijtellingscategorie de best verkochte auto van Europa in zijn klasse. Dan de Focus: onlangs verkozen tot Zakenauto van het Jaar. En de zuinigste in benzine en diesel in zijn klasse. Natuurlijk ook beschikbaar met 14% bijtelling. Of de C-MAX, ANWB Gezinsauto van het Jaar 2012. Alle toppers zijn er als speciale Champions Edition of met aantrekkelijke Champions Packs. Met de enorme inruilpremies nĂłg aantrekkelijker. Dus ga nĂş naar de Ford dealer en profiteer zolang het kan!

Autobedrijf SiemonS Voor verzekering en particulier Autotransport

Van Lanschotstraat 55a, Achtmaal, Tel. 076 5985183

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW en BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Afgebeelde auto kan afwijken van standaardspecificaties. Genoemde technologieÍn zijn niet altijd standaard, vraag uw Ford dealer naar de beschikbaarheid en voorwaarden.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 13,0-30,3; liter/100 km: 3,3-7,7; CO2 g/km: 87-179.

Breda Etten-Leur Oosterhout

Autobedrijf vd Wouw

076 - 528 14 00 076 - 503 44 50 0162 - 48 14 00

Zundert, 076 - 597 22 96

gevraagd

Alle merken auto’s, bussen. Ook zonder aPK. eigen ophaaldienst. Bel 24 uur per dag 06-44479244

voor het laatste actuele lokale nieuws kijk op WWW. internetbode.nl

Kindercorso zwembadfeest enorm succes voor al uw: - automaterialen - reparaties - onderhoud - schades - A.P.K. Achtmaalseweg 23 Zundert Tel. garage: 076-5973209 of 076-5971614 Tel. automaterialen: 076-5975577

Klaterende zang ZUNDERT - Om een melodie eenstemmig echt zuiver te kunnen zingen is zeer bijzondere training en voorbereiding vereist. De dames van het kwartet Rusalki uit Amsterdam lieten ons dat zondag in het Van Goghkerkje overtuigend horen.

ZUNDERT - Onder het genot van een ijsje, snoepje en muziek van dj Bas Stoffelen kunnen de kindercorsodeelnemers zich helemaal uitleven! Ben je nog niet geweest? Geen nood! Ook donderdag 18 en vrijdag 19 oktober kun je van 10.00 tot 12.00u tegen inlevering van je kaartje discozwemmen bij zwembad de Wildert. PAGINA 26

Zij zongen 13 volksliederen uit alle hoeken van vooral Europa: Rusland, ItaliĂŤ, RoemeniĂŤ, KroatiĂŤ, ServiĂŤ, Hongarije, Engeland, OekraĂŻne met uitstapjes naar Kenia en Egypte. In al die landen is de muzikale praktijk voor ons westerlingen nog herkenbaar, hoewel het lied uit Egypte al duidelijk Arabische klanken liet horen. De liederen werden ook in even zoveel talen gezongen. Van de voordracht en zang van Rusalki wordt gezegd dat zij met humor, passie en gevoel voor theater verhalen vertellen over liefde en dood, verlangen en verlies, slimme meerminnen, wraakzuchtige moeders en vrouwengeheimen. Dat maakten ze allemaal waar!

Op een charmante manier werden alle liederen met hoeden en zwarte en kleurige doeken ook visueel gemaakt, want de meeste talen waren ons vreemd. Maar bovenal werd er fantastisch gezongen. Met een enorme discipline werden de kleinste toonverschillen en dynamiek gehanteerd en ook de laagste vrouwenstem was aanwezig. Door de zeer grote beheersing van de zangtechniek was een grote verscheidenheid te horen: grote dynamiek bij het lied uit KroatiĂŤ, een hartstochtelijk Marialied uit ItaliĂŤ, een echt Spaans ritme en Engelse vrolijkheid. Kleine toonverschillen vormden aparte akkoorden zoals bij de Roma-liederen. Alle liederen werden in zeer passende bewerkingen van Tatiana Kouzovkina, een van de zangeressen, gezongen. De meeste liederen klonken a capella, maar hier en daar werd op bescheiden wijze met gitaar en accordeon begeleid. Wie er niet bij was heeft wat gemist.


€ 25.995,-

€ 18.995,-

€ 12.395,-

€ 20.845,-

DEZE MAAND BIJ OPEL

DUITSE KWALITEIT, VERRASSEND HOLLANDSE PRIJZEN. We hoeven u niet te vertellen dat Duitse auto’s bekend staan om hun betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatieve karakter. Vaak hangt hier ook een bijbehorend prijskaartje aan. Niet bij Opel. Om dat nu voor eens en altijd te bewijzen, introduceren wij een speciaal actiemodel. De RHYTHM is een uiterst luxe uitvoering met een zeer scherpe (Hollandse) prijs. Zonder fratsen dus, u weet precies wat u krijgt. Tenminste als u er snel bij bent… Dat is het enige nadeel, de oplage is helaas beperkt.

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Fax. 076-571 96 44 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 Fax. 076-501 85 45 Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 1,2 – 11,0; kms/liter: 83,33 – 9,09; CO2 gr/km 27 – 259.

Vraag naar de voorwaarden in onze showroom. Rhythm actiemodellen zijn leverbaar zolang de voorraad strekt en niet in combinatie met andere aanbiedingen (bijv. 5+5). Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werkelijke uitvoeringen.

Audi A3 Sportback Attraction Advance 1.2TSI - 105pk Inclusief o.a.: volautomatische airconditioning | metallic- of pareleff ectlak | Audi radio/dvd-navigatiesysteem | lichtmetalen velgen 16” | verwarmbare buitenspiegels en -ruitensproeierkoppen | xenon plus verlichting | parkeerhulp achter | telefoonvoorbereiding basis

Het afgebeelde model kan afwijken van het hierboven beschreven actiemodel.

Gemiddeld verbruik: 5,5L/100km. Co2 -Emissie: 127g/km.

Centrum Roosendaal Industrieterrein Borchwerf II Argon 41 | 4751 XC Oud Gastel | T 0165-52 29 50 info@audiroosendaal.nl | www.audiroosendaal.nl

NU € 24.950,(excl. kosten rijklaar maken)

Private Lease va. € 499,- p.mnd. bij 15.000km. per jaar / een looptijd van 48mnd.


sport

Met 10 man naar prachtige overwinning op koploper RCS

Moerse Boys

ZUNDERT - Moerse Boys heeft afgelopen zondag een belangrijke overwinning geboekt op RCS. De eerste 10 minuten van de wedstrijd waren voor koploper RCS, dat met goed, verzorgd en snel positiespel, Moerse Boys op eigen helft terugdrong. Het veldoverwicht leidde echter niet direct tot enig doelgevaar. Langzamerhand nam Moerse Boys het initiatief. Bij een tegenaanval in de 23e minuut was RCS kort bij de voorsprong. Een teruggelegde bal werd direct op doel geschoten, maar Rob wist de inzet met de voet te pareren. Kort voor de rust een mogelijkheid voor Peter, maar hij schootuit een afgeslagen aanval te slap in. In de 50e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong.uit een voorzet van Daan kopte Mark de bal 2x op de binnenkant van elke paal, waarna Rens voor een leeg doel gemakkelijk kon scoren. Drie minuten later een ongelukkig moment voor Kevin. Hij liet zich te gemakkelijk binnen de 16 vallen en kreeg geel en daarna ook nog eens rood, omdat het zijn tweede geel zou zijn geweest. De scheidsrechter had zijn administratie niet op orde, want eerder hij Peter een

gele kaart gegeven en niet Kevin. RCS verhoogde daarna de druk. Peter werd gewisseld voor Rudo om de verdediging meer body te geven. Enkele minuten later slalomde Rens door de Zeeuwse verdediging. In plaats van zelf te schieten, passte hij op Harron, die helaas buitenspel stond. De laatste mogelijkheid was voor de ingevallen Joris, die een voorzet van Marvin over en naast schoot. Komende zondag de inhaalwedstrijd thuis tegen Aardenburg, gevolgd door de bekerwedstrijd op dinsdagavond 23 oktober om 20.00uur bij en tegen Jeka. Zie vooruitgebreider verslag onze site. Programma Zaterdag 20 oktober DVO’60 6-Moerse Boys 8 vt.12:00u Zondag 21 oktober Moerse Boys 1-Aardenburg 1 av.14:30u Moerse Boys 2-VOAB 2 av.12:00u Dongen 3 -Moerse Boys 3 av.12:00u, vt.10:30u PCP 3-Moerse Boys 4 vt.09:15u Moerse Boys 5-Achtmaal 2 av.10:00u Ulicoten 2-Moerse Boys 6 09:30u CHC/Orka 6-Moerse Boys 7 vt.09:00u Moerse Boys VR1-BSC VR2 av.10:00u

Gelukkig gelijkspel Wernhout Moerse Boys VR2-Wernhout VR1 av.12:00u Jeugd 20 oktober Groen Wit A1-Moerse Boys A1 vt.Ioml Moerse Boys A2-Roosendaal A3 aw.13:45 DVO’60 B1-Moerse Boys B1 vt.Ioml DIA B2-Moerse Boys B2 vt.11:15 Moerse Boys MB1-vrij Moerse Boys C1-Baardwijk C1 aw.12:00 Beek Vooruit C5-Moerse Boys C2 vt.10:30 Moerse Boys C3-Internos C5 aw.8:30 Chaam MC1-Moerse Boys MC1 vt.11:45 Moerse Boys D1-Wernhout D1 aw.10:30 GloriauC D2-Moerse Boys D2 vt.10:30 KFC Meer-Moerse Boys D3 vt.ioml De Fendert MD1-Moerse Boys MD1 vt.9:45 Right’Oh E1-Moerse Boys E1 vt.10:00 Internos E8-Moerse Boys E2 vt.9:00 Moerse Boys E3-Baronie ME1 aw.8:15 Moerse Boys F1-DSE F1 aw.8:15 WDS’19 F2-Moerse Boys F2 vt.8:00 Moerse Boys F3G-WDS’19 F3 aw.10:15 Moerse Boys F4G-Internos F5 aw.10:15 Unitas’30 F8-Moerse Boys F5 vt.7:30 Agenda 25 oktober algemene ledenvergadering. Aanvang 21.00uur.

VVR leidt onnodig puntverlies tegen Sc Emma RIJSBERGEN - Sportpark De Laguiten was op zondag 14 oktober het decor voor de wedstrijd VVR-Sc Emma, twee ploegen met vooraf hetzelfde aantal punten. In een felle maar sportieve wedstrijd wisten beide elftallen een keer het net te vinden: 1-1. VVR was het eerste half uur de betere ploeg en probeerde via de zijkanten gevaar te stichten. Kansen waren er dan ook voor de Rijsbergenaren. Zo kon de sterk spelende Lowie, die vervroegd doorgeschoven is naar de selectie, de bal bij de vrijstaande Tymo leggen. Tymo zag zijn schot echter net over gaan. Niet veel later een kopkans voor Tobias uit een corner, ook hij mikte te hoog. Na een half uur spelen hadden de blauwhemden een penalty kunnen hebben. Robert werd door twee man neergehaald binnen de kalklijnen, maar de goed fluitende scheidsrechter zag er niks in. VVR bleef het betere van het spel houden tot ongeveer 10 minuten voor rust. Sc Emma ging feller spelen en VVR moest achteruit. Vlak voor rust moest daarom goalie Jens nog aan de bak. Eerst redde hij goed op een vrije trap en een 1op1 situatie. In de 40e minuut was hij echter kansloos toen de spits van Emma de bal in tweede instantie achter Jens wist te krijgen, ook Tobias kon net zijn voet niet meer achter de bal krijgen. 0-1. In de rust werd er op gehamerd vooruit te blijven voetballen en de technische

aanvallers geen ruimte te geven. Dit lukte redelijk. VVR was de bovenliggende partij en dwong een flink aantal kansen af. Eerst was Stef gevaarlijk in de lucht, hij kopte de bal net langs het vijandige goal. Niet veel later een knappe actie van Jolan die twee tegenstanders voorbij snelde en de bal achterin de zestien bracht bij Tymo. De linksbuiten bedacht zich niet en nam de bal in een keer op de pantoffel. Helaas voor hem redde de keeper. Na 70 minuten voetbal was het wel raak. De ingevallen Roel bracht de bal scherp voor en Tymo reageerde attent: 1-1. VVR wou doorzetten hierna maar echt grote kansen leverde het niet meer op. Robert was nog een keer dichtbij na een goede vrije trap van Maarten maar opnieuw was de keeper een stain-de-weg. Kortom: VVR had zeker mogelijkheden de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar gezien het beeld van de wedstrijd kan er worden geleefd met een gelijkspel. Volgende week speelt VVR opnieuw thuis, ditmaal is Noordhoek de tegenstander. Extra ledenvergadering Op vrijdag 26 oktober zal er een extra ledenvergadering worden gehouden. Aanvang 20:00 in de kantine van VVR. Agenda volgt. Bestuur VVR info@vvrijsbergen.nl Programma senioren Zaterdag 20 oktober VVR 2(z)-De Fendert av14.30

Zondag 21 oktober VVR 1-Noordhoek 1 av14.30 VVR 2-RWB 2 av12.00 Steenbergen 2-VVR 3 vt10.15 VVR 4-Baronie 6 av10.00 Zundert 4-VVR 5 vt8.45 SC Amstelwijck 6-VVR 6 vt10.45 Victoria’30 5-VVR 7 vt8.30 VVR vr1-Dongen vr1 av10.00 VVR vr2-Chaam vr1 av12.00

WERNHOUT - In de eerste helft zat Wernhout niet lekker in de wedstrijd en speelde dan ook de slechtste wedstrijd van dit seizoen. De wedstrijd had voor de rust al beslist kunnen zijn en Wernhout mocht van geluk spreken dat het met een 2-1 stand kon gaan rusten. Barca speelde goed en Wernhout moest alle zeilen bijzetten om de schade te beperken. Na tien minuten sneed Barça op links door de Wernhout verdediging en werd bij de tweede paal de bal simpel binnengeschoten door hun spits, 1-0. Hierna kreeg Barça nog een aantal kansen die verprutst werden of waarbij keeper Jasper Slootmans de reddende Wernhoutse engel was. Toch kwam Wernhout bij de eerste de beste kans terug in de wedstrijd. A-jeugdspeler Jordan van der Staak legde een vrije trap op de krullen van Mathieu Rombouts en die knikte de bal langs de Barça-goalie 1-1. Binnen twee minuten nam Barca weer de leiding toen de bal buiten de zestien tussen een aantal spelers bleef liggen en de linksbuiten van de blaugrana’s niet aarzelde en Jasper met een droge knal onder in de hoek verraste, 2-1. Na de rust kwam Wernhout beter voor de dag en gooide meer de schroom van zich af, al waren er in de beginfase nog een paar kansen voor Barça en bleef Barça de bovenliggende partij. Na een uur spelen kwam Wernhout op gelijke hoogte toen Jordan vanaf rechts een bal de zestien in krulde en deze zonder dat die werd geraakt in de linkerhoek van het Barça-doel verdween, 2-2. Barça kreeg even een dip en Wernhout zette aan en kreeg nog een paar kansen en kwam tien minuten voor tijd door ‘een mooi stiffie à la Bergkamp’ over de Barça keeper van Joost Anthonissen kwam

Wernhout zowaar tegen de verhouding in op voorsprong, 2-3. Barça drong in de slotfase nog aan om er een punt uit te slepen en slaagde daar door een ‘vermeend’ buitenspeldoelpunt nog op de valreep in, 3-3. Wernhout appelleerde nog maar de scheidsrechter keurde de treffer goed en blies na de aftrap ook gelijk af. Volgende week inhaalwedstrijd uit tegen SSW uit Dordrecht. Uitslagen The Gunners O23-Wernhout O23 3-1 Wernhout B1-VCW/HZ’75 B1 2-2(B) Viola/Ulicoten MB1-Wernhout MB1 0-7 (B) Wernhout C1-Waspik C1 0-4 (B) TSV Gudok D5-Wernhout D1 6-2 (B) Wernhout D2-Uni Animo D3 4-1(B) Schijf E1-Wernhout E1 3-3(VR) Wernhout E2-Zundert E4 2-7(VR) Barca 1-Wernhout 1 3-3 Victoria ’03 2-Wernhout 2 0-3 DIOZ 4 - Wernhout 3 2-4 Wernhout 4-Cluzona 7 0-2 Wernhout 5-ODIO 6 2-1 Internos Vr2-Wernhout Vr1 4-1 Programma zaterdag 20 oktober Wernhout A1-SC ‘t Zand A2 14.30u DIOZ B1-Wernhout B1 14.00u Wernhout MB1-Victoria’03 MB1 13.30u Wernhout C1-Internos C2 12.30u (vr) Moerse Boys D1-Wernhout D1 11.30u (vr) Wernhout D2-DIA D4 10.00u (b) Wernhout MD1-Achtmaal ME 10.00u (vr) Unitas’30 E3-Wernhout E1 09.30u VVR F5- Wernhout F1 10.15u Zondag 21 oktober SSW 1-Wernhout 1 14.00u BSC 4-Wernhout 2 12.00u Wernhout 3-RSV 4 09.45u Wernhout 4-FC Moerstraten 3 12.00u Wernhout 5-MOC’17 8 10.00u Moerse Boys Vr2-Wernhout Vr1 12.00u Agenda: 25 oktober: Deutsche Abend Oktoberfest, kantine, 21.00u.

Programma Jeugd Zaterdag 20 oktober VVR A1-Gloria UC A1 av14.30 VVR MA1-Hoeven MA1 av14.30 Sarto B1-VVR B1 vt13.45 Zundert B2-VVR B2 vt14.00 VVR C1-WSC C1 av13.00 Baronie C5-VVR C2 vt9.00 VVR C3-Roosendaal C7 av12.30 VVR MC1-Rimboe MC1 av12.30 Sportpark “De Laguiten” VVR D1-BSC D1 av11.00 Unitas’30 D4-VVR D2 vt10.00 Uno Animo D3-VVR D3 vt12.00 VVR E1-Baronie E1 av9.00 Madese Boys E3-VVR E2 vt8.00 Unitas’30 E4-VVR E3 vt8.30 VVR E4-Unitas’30 E6 av9.00 Unitas’30 E5-VVR E5 vt8.30 GSBW F1-VVR F1 vt10.45 VVR F2-Mades Boys F2 av10.15 Aanvang: 14.30 uur TVC/Breda F4-VVR F3 vt7.30 VVR F4-Madese Boys F5 av10.15 WWW.TWEEDEHANDSMATERIALEN.NL Hoofdsponsor: Wedstrijdsponsor VVR F5-Wernhout F1 av10.15 Rijen F5-VVR F6 vt9.30

A.s. zondag 21 oktober

V.V.R. nooRDhoek

Zaterdag dames/heren fietsclinic

WTC De Trappistentrappers ZUNDERT - Komende vrijdag staat het jaarlijkse teerfeest op het programma, vele opgaves heeft de commissie al mogen ontvangen. Heb je jezelf niet aangemeld maar heb je toch nog zin om te komen dat kan, vanaf 21.00 uur is iedereen welkom op Stuivezand. Komende zaterdag 20 oktober is er weer een dames/heren fietsclinic voor beginners. Heb je interesse of wil je meer informatie hierover dan kun je jezelf aanmelden bij Joke Vriends: duub@home.nl Het verkennen van de route van onze eigen veldtoertocht is zaterdagmiddag om 14.30 uur. De organisatie is er bijna aan uit. Reclame wordt er ook al weer gemaakt door o.a. te flyeren, zoals afgelopen zondag toen 12 leden naar Sprundel en 4 leden naar Ulicoten gingen voor de veldtoertochten aldaar. D e wasmachine heeft bij de deelnemers

weer op volle toeren moeten draaien, omdat het zeer natte omstandigheden waren daar. De zondagmorgenploeg, die bestond uit 20 man, is gewoon weer op pad geweest voor hun vaste ronde. Voor de jeugd was er afgelopen zondag weer een opstapdag in het veld. Gezien het schoolvakantie is waren er toch nog 11 personen komen opdagen, waaronder ook weer een aantal nieuwe gezichten. Deze groep vertrok richting De Krochten alwaar de stuurvaardigheid op de proef werd gesteld. Ook moest er nog een lekke band worden gewisseld, met de begeleiders erbij was dat geen punt. Eenmaal terug op de thuisbasis Stuivezand kon men weer terug kijken op een geslaagde morgen. Als een van de jeugdleden of een van de nieuwelingen iemand kent die ook in het bos wil fietsen aarzel dan niet om deze komende- of een andere zondag mee te

brengen. Helmen zijn aanwezig bij de club, dus dat moet geen probleem zijn. De veldtoertochtcommissie is nog op zoek naar verkeersregelaars, zijn er leden die dit zijn en willen helpen kunnen zij zich aanmelden bij Kees Vriends: duub@home.nl Verder wil de club de bedrijven die het gehele wegseizoen een volgbus beschikbaar hebben gesteld nogmaals bedanken.

DJA activiteiten

Programma Het programma voor komend weekend is als volgt: De wegploeg vertrekt gewoon om 9.00 uur voor hun vaste winterronde. De jeugd wordt door de jeugdcommissie weer opgewacht om het veldrijden verder onder te knie te krijgen. De andere veldrijders zullen om 8.30 uur vertrekken, de keuzes zijn Wouwse Plantage en Meerle, hier kan ook weer geflyerd worden voor onze eigen veldtoertocht.

ACHTMAAL - Zaterdagmiddag hadden we onze koppelwedstrijd.

PAGINA 28

Uitslagen Bredase Singelloop, 7 oktober: 5 km: Jos Daems 27.25, Corry Mathijssen 38.19 min. Herfstinstuif OSS-Volo in Den Bosch,

14 oktober: D-jun: Femke Frijters 60m 8.5 sec. 600m 2.14.5 min. ver 4.14 m. C-jun: Sanne Schellekens 80m 11.1 sec. ver 4.66 m. speer 26.84 m. Vrouwen: Ans Schellekens speer 25.30 m.

Komst des Vredes Tijdens deze wedstrijd gaan de hoogste en de laagste van het kringseizoen 2012 samen naar de banen om ieder een nieuwe serie te schieten van 15 schoten. Dit gaat naar het eigen kringgemiddelde. Het is niet zomaar een wedstrijdje. Nu komt er toch een andere spanning bij kijken. Dat blijkt dan ook uit de uitslag. Erwin Tax en

Cees van de Kloot proficiat met jullie overwinning. Uitslag: 1. Erwin Tax 144+143 is -1, Cees van der Kloot 134+142 is +8; 2. Rene Tax 141+143 is +2; 3. Ed Antonnissen 141+145 is +4, Frans Boden 137+135 is -2 is +2; 4. Wim Aarts 141+143 is +2, Arno Dictus 139+138 is -1 is 0. Programma Vrijdagavond bamisverschieting.


25 oktober open

Dames- en heren kleding

Nieuw BE

TA A

Zuidrand 5 Zevenbergen

LB AA

R!

Modieus

Zaterdag 17 november

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Beverwijk de Zwarte Markt € 25,-- p.p. Donderdag 22 november

Margriet Winterfair Utrecht € 30,-- p.p. Voor meer informatie kunt u bellen naar 0165.502446 of Email info@tb-broeren.nl

Nieuwe wetgeving in 2013

Start daarom nu met je Rijbewijs Motor 3-DA AGSE SPOED OPLEIDING

verkeersschoolblom.nl

D A N S E N

Lid BOVAG & ANWB

VOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 27 oktober Harmoniezaal te Rijsbergen

Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank A N S E N uur Start 20.30 uur Zaal open D19.30 ThE WiGs mET ZAnGEREs iRis Inlichtingen: 06 22 41 43 07 Entree € 5,00 per persoon VOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 3 MAART HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo bank Zaal open 20.00 uur start 20.30 uur

Inlichtingen: 06 22 41 43 07

ALLROUND LIVE PARTY

DANS MUZIEK

BAND

aanvang 21.00 start optreden 21.30

frontaal

Een stevige rockcoverband. zondag 21 oktober

aanvang 16.00 start optreden 16.30

arthur ebeling Blues

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

mET GoEDE DAns muZiEk

www.bootrijsbergen.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

BINGO ! BINGO ! BINGO !

Eetcafé

Cafetaria Zaal

Spaghetti Voor Oud en Nieuw verzorgen wij graag voor u Schotel diverse schalen hors d’oeuvres, eRWteNSoep divers wild en bavarois

Graag tot ziens bij Jan & Lia Voermans

PASTOOR DE BAKKERSTRAAT 19 Oud en Nieuw vieren in ACHTMAAL - TEL. 076 - 598 53 91

De Toekomst met doorlopend buffet, drank, vuurwerk en disco.

tE koop BIj INSCHrIjVINg

Afmeting ongeveer 74 x 70 mm Klnt: 104800

Houdt U van een gezellig middagje Bingo - spelen !!! Kom dan zaterdagmiddag 27 oktober a.s. naar gemeenschapshuis “Het Wierenbos”, Diepstraat 12 te Wernhout. Er zijn leuke prijzen te winnen. De eerste ronde begint om 13.30 uur. We zijn geopend vanaf 13.00 uur. Café

Natuurlijk! Blom Verkeersschool. De snelste weg naar je rijbewijs.

GOEDE

AllRounD livE PARTy BAnD presenteert zaterdag 20 oktober

MET

Inschrijven? Bel nú: 076-50.15.535

SNUFFELMARKT GOES

Bouwkavel aan de Streek te Etten-Leur Voor de bouw van een of twee woonhuizen, type vrijstaand/twee aaneengebouwd/geschakeld. In opdracht van de Congregatie Zusters Franciscanessen Van Etten bieden wij per inschrijving te koop aan een bouwkavel gelegen aan de Noord-Westzijde van de straat de Streek tussen voornamelijk vrijstaande en geschakelde woningen, naast huisnummer 22. Het groen van het Withofcomplex grenst aan de achterzijde van het bouwkavel. De grootte van het kavel bedraagt ca. 779 m2. Het kavel is bestemd voor de bouw van een of twee woonhuizen, type vrijstaand/ twee aaneengebouwd/ geschakeld. Voor meer informatie en een uitgebreide documentatieset m.b.t. de inschrijvingsvoorwaarden kunt u contact opnemen met ons kantoor.

27 + 28 OKT.

Markt 17, Etten-Leur

GRATIS PARKEREN

076 504 15 00

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

dewitevenementen.nl / 0251 - 31 90 90

www.heijblommakelaardij.nl


Rinie Maas over herdruk ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’

Huis-aan-huiscollecte

‘Boek dat lezers aangrijpt’

Sinterklaascomité Rijsbergen klopt aan (voor hulp)

ZUNDERT - “Het is een boek dat lezers aangrijpt. Het laat mij geen dag los”, zegt Rinie Maas over zijn historische boek en bestseller ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’. VAN ONZE REDACTIE Het boek ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’ is uitverkocht. Er zijn nog gegadigden zonder boek die het voor Sinterklaas en Kerstmis voor zichzelf of anderen willen afnemen via www.vloeiweide.nl De uitgever heeft besloten tot herdruk. Rinie Maas over dit succes. “De Vloeiweide leeft heel erg, het hele jaar door. De schuilkelder is een begrip op negentig passen van de woning. Sommigen vinden dat deze heropgebouwd moet worden. Er is een voorstel om tot een Janus van de Heuvelstraat te komen. Met deze zaken worden wij geconfronteerd.” Schuilkelder Die ‘wij’, dat is de auteur en zijn collega Janus Jochems. Ze signeerden samen honderden boeken. En er kleeft aan hen nóg een fenomeen waaruit de belangstelling voor het drama van de overval op de post op 4 oktober blijkt: dat zijn de voordrachten die in heel West-Brabant mudvolle zalen te zien geven. Maas: “Na bijna zeventig jaar, hoor ik, is het opnieuw een schok voor de mensen om de feiten onder ogen te zien. Buren zijn, na de overval, gaan kijken naar het kapotgeschoten huis en zijn beschroomd de schuilkelder binnengegaan. ‘Hadden ze daar hun euforie getemperd dat de geallieerden naderden en de boel afgewacht, dan hadden de Duitsers ze nooit gevonden’. Nog altijd is

RIJSBERGEN - Het duurt nog wel even voordat Sinterklaas in Nederland aankomt, maar het Sinterklaascomité Rijsbergen is weer gestart met de voorbereidingen voor zijn intocht in Rijsbergen. De Sint heeft laten weten dat hij op zaterdag 17 november in Nederland aankomt en een dag later al, op zondag 18 november naar Rijsbergen komt.

er de zonk te zien. Ik neem er kinderen van de scholen mee naar toe. Voor de Duitsers een onvindbare schuilplek. De kinderen gaan ook binnen de fundering van de kelder zitten. Dat moet je toelaten. Kinderen zijn heel betrokken.” Spannend De Zundertse burgemeester Leny Poppe de Looff noemt het boek in een van haar toespraken feitelijk en ‘bijzonder’. In die uitspraak herkennen zich velen. Zodanig dat nog bij de laatste herdenking de familie Van Brautigam zegt: “Nu zien we het eerst voor ons zoals het is geweest.”

‘Oorlogsdrama Vloeiweide laat mij geen dag los’ Het boek maakt recht wat krom is; heeft grote historische waarde en raakt snaren, zoals gebleken is, door de snelle verkoop van de oplage. “Je pakt het opnieuw,” hoort Maas. “Je leest het weer. Soms een enkel verhaal eruit. Dan weer helemaal.” Dat hoort hij. “Het is geen oppervlakkig boek. Het is een feitelijk en een uitstekend geschreven en spannend boek.” Familiebezit Velen draaien er niet omheen dat het boek familiebezit is. Nog onlangs hoorde Rinie

Rinie Maas.

FOTO ADDO SPRANGERS

Maas dat een extra exemplaar in de kast moet. De schrijver: “Het boek eist door reacties, dag in dag uit, mijn aandacht. Niet ik schrijf de Vloeiweide. Maar het onderwerp heeft bezit genomen van mij. Piet van Kalmthout van Rostelevisie noemt me ‘de expert’ van de Vloeiweide. Hij zegt het. Niet ik. En het is waar dat we in dit boek ongelooflijk veel informatie geven. Niet in gezwollen taalgebruik. Maar feitelijk en ingetogen. Juist daardoor komt de wreedheid tot uiting die ‘eigen volk’ (de NSKK) ten opzichte van medemensen heeft bedreven. Dit schokkende inzicht leidt tot lezen. ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’. Het blijft een onverwoestbaar humaan thema, dat opnieuw genoeg afnemers zal trekken voor de herdruk.”

Het bestuur en vrijwilligers willen ook dit jaar weer van de sinterklaasintocht een leuk feest maken voor alle kinderen in Rijsbergen, vandaar dat de collectanten volgende week (van 20 tot en met 27 oktober) weer hun rondgang zullen doen. Het Sinterklaascomité hoopt dat ze weer op de financiële steun van de inwoners mag rekenen tijdens deze huis-aan-huiscollecte. Want alleen met uw bijdrage kunnen we

de intocht én het bezoeken van de Sint in De Koutershof voor alle kinderen weer tot een feest maken. En daarbij hoort natuurlijk ook de snoepzak en het cadeautje voor de kinderen tot en met groep 5, ook dit jaar zullen die niet ontbreken! Het Sinterklaascomité is nog steeds dringend op zoek naar mensen die een handje willen helpen op 18 november bij de jaarlijkse intocht of willen collecteren in enkele straten. En zoals zo vaak geldt ook hier: kleine moei te, groot plezier! Je krijgt er immers veel blije kindergezichten voor terug en trouwens ook zelf iets, namelijk een bezoek aan de Sint in De Koutershof zonder dat je van te voren een toegangsnummer hoeft af te halen. Heb je interesse of wil je meer weten, bel de voorzitter Jack Mathijssen even op 06-47838056.

Sinterklaas komt naar Zundert ZUNDERT - Het is weer bijna zover, Sinterklaas komt eraan.

En het Sint Nicolaas Comité heeft ook dit jaar weer van de Sint en zijn Pieten te horen gekregen dat hij naar Zundert komt op zondag 18 november zijn. Schrijf deze dag alvast op, vergeet hem niet en zorg dat je langs komt bij de Sint.

We gaan er weer een geweldig leuk feest van maken. Meer informatie volgt. Om dit leuke feest te bekostigen zullen de mensen van het Sint Nicolaas Comité in de komende weken bij alle Zundertse ondernemers langs komen voor een financiële bijdrage, waarvoor alvast onze dank.

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE H. CORNELIUS ACHTMAAL Spreekuur dinsdag 9.30-10.30u. Contactnr. 076-5987010 b.g.g. 06-57598600 A. Koeken. Pastoor de Bont 076-5985218 b.g.g. 06-13593082. www.parochie-achtmaal.nl Zaterdag 20 oktober 17.00u Vooravond 29e zondag door het jaar, gez. H. Mis. Verj. Overleden ouders VriendsGodrie. Jo v. Hooijdonk-Tax. Jgt. Charles Oostvogels. Overleden ouders BodenDockx. Martha Boden. Jgt. Elisabeth Koeken-Siemons. Johannes Koeken. Adrie Koeken. Louis en Anna v. Aert. Jgt/verj. Sus v. Opstal en Pieta Kerstens. Verj. Pieter Koeken. Jgt. Amer de Ruytter. Dinsdag 23 oktober: bidden we om 8.45 uur het rozenhoedje i.v.m. de oktobermaand. Om 9.00 uur is er een H. Mis. Caritas: In het weekend van 20 en 21 oktober wordt de caritascollecte gehouden. Deze is bestemd voor Wereldmissiedag en wordt bijzonder bij U aanbevolen. Kerk schoonmaken: Groep 6 maandag 22 oktober. PAROCHIE H.WILLIBRORDUS KLEIN ZUNDERT Pastoor J. de Bont 06-13593082. Spreekuur woensdag 09.30-11.30u. De pastorie is enkel op woensdag tijdens het spreekuur te bereiken, t. 5972214. Tijdens het spreekuur kunt u terecht voor het maken van afspraken en het opgeven van misintenties. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van het parochiecentrum, huisnummer 5, worden gedeponeerd. Graag in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen en naam en telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven voor woensdagmiddag worden de daaropvolgende week vermeld in de Zundertse Bode. www.parochie-klein-zundert.nl Zondag 21 oktober 10.00u Eucharistieviering m.m.v. Vivace. O.o. van Opstal-van Gils. Piet Verdaasdonck e.v. Mieke Bastiaansen.; Jgt. o.o. BalemansJacobs. Jan Vanlaerhoven e.v. Ria Elst. Louisa Verheijen w.v. Marinus de Beer. Riet Jochems e.v. Piet Hereijgers Woensdag 24 oktober: 18.30u Bidden

van het rozenhoedje met aansluitend om 19.00u een Eucharistieviering Caritas: De Caritascollecte die dit weekend wordt gehouden is bestemd voor Wereldmissiedag Overleden Maandag 8 oktober is overleden in de leeftijd van 99 jaar Maria Ludovica Verheijen weduwe van Marinus de Beer. De Plechtige Uitvaartdienst en begrafenis op ons parochie kerkhof heeft reeds plaats gevonden. Goede God laat Louisa de beerVerheijen wonen in Uw Licht en wees een troost voor hen die achterblijven. Donderdag 11 oktober is in de leeftijd van 79 jaar overleden Maria Petronella Agatha Jochems echtgenote van Petrus Jacobus Hereijgers. De Plechtige Uitvaartdienst en begrafenis op ons parochie kerkhof heeft reeds plaats gevonden. Goede God laat Riet Hereijger-Jochems wonen in Uw Licht en wees een troost voor hen die achterblijven. Mededeling: Pastoor de Bont is afwezig van zondagmiddag 21 oktober tot woensdag 24 oktober. Pastoor van Oers neemt waar en is te bereiken via het 06-nummer van pastoor de Bont. PAROCHIE O.L.V VAN ALTIJDDURENDE BIJSTAND WERNHOUT Pastoor J. de Bont, 06-13593082; parochie.wernhout@hotmail.com. Contactpersoon K. Roelands t. 5985979 www.parochie-wernhout.nl Spreekuur donderdag van 18.30-19.00u t. 5972294. Hier kunt u terecht voor het opgeven van intenties of het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van de sacristie worden gedeponeerd, in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen, alsmede het adres of telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven tot donderdagavond worden de daaropvolgende week in de Zundertse Bode vermeld. Zaterdag 20 oktober 19.00u Vooravond, 29e zondag door het jaar, Eucharistieviering, m.m.v. Sursum Corda. Intenties: Cornelia Goosens w.v.Cornelis Antonissen. Anna Mertens e.v. Jan Vriends. Verj Kees Lodders e.v.Corrie van der Vel-

den. Jgt Johannes Vermeiren-Cockx. Jgt Cornelia Oostvogels-Schellekens. Jgt Maria Schrauwen-van Hees. Jgt Marjo Vergauwen. Jgt Adrianus de Beer-Hereijgers. Jgt o.o.Josephus Adrianus Breugelmans en Louisa Maria Breugelmans – Krijnen. Donderdag 25 oktober: 9.00 Eucharistieviering. Caritas: In de viering van Zaterdagavond is er een extra caritascollecte ten bate van Missio bij gelegenheid van Wereldmissiedag PAROCHIE ST. BAVO RIJSBERGEN Pastores: Pastoor Drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 0765972292. Parochie St. Bavo, St. Bavostraat 7, 4891 CG Rijsbergen, 076-5961283 Spreekuur: Iedere woensdagochtend 9.3010.30 uur en donderdagavond 18.30-19.00 uur. U kunt dan altijd terecht voor het opgeven van misintenties en het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus worden gedeponeerd in een gesloten envelop met duidelijke vermelding van de namen, alsmede een adres of telefoonnummer. Zaterdag 20 oktober 19.00u Woord en Communieviering in de H. Trudo kerk te Zundert diaken J. van Steenoven Zondag 21 oktober 10.30u Woord en Communieviering in de St. Bavokerk te Rijsbergen, diaken J. van Steenoven m.m.v. gemengd koor Voluntate. Misintenties: O.o. Roovers-Braspenning. Janus Trip. Kees Herrijgers. Sjaan Bastiaansen. Andre Foesenek verj.. Jgt. Cor Mathijssen - Adriaensen. Fien van Raamsdonk-van Zoelen. Jgt. Jan Braspenning. Overleden familieleden van de familie Smuga. Fam. Braspenning-van Kuijck. Jgt. Toon Bastiaansen. Corrie Sprenkelsvan Endschot. Gerrit Sprenkels-Aerts. Jgt. Corne Stoffelen. Extra Collecte: Wereldmissiedag, Missio. Woensdag 24 oktober: 9.30u H.Mis in kapel Margriet van de Laer Rijserf. Overleden: Josephina van Zoelen weduwe van Johannes van Raamsdonk in de leeftijd van 94 jaar. Op donderdag 11 oktober was de plechtige uitvaartdienst in de St.Bavokerk te Rijsbergen waarna de PAGINA 30

begrafenis op de RK begraafplaats. Caritascollecte: Opbrengst was € 205.37 waarvoor hartelijke dank. PAROCHIE H. TRUDO ZUNDERT Pastoor: drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292; www. trudozundert.nl Open Pastorie: dinsdag en woensdag van 9.00-12.00u kunt u bij de pastorie langs komen. Ook is de pastorie dan het beste telefonisch te bereiken, via 5972292. U kunt misintenties opgeven en afspraken maken bijvoorbeeld rondom doopviering, huwelijksviering of jubileumviering. Als u een huisbezoek wenst voor een zieke of voor een pastoraal gesprek kan dit tijdens de spreekuren gemeld worden. Voor vragen met betrekking tot de begraafplaats kunt u het beste de woensdagmorgen contact opnemen. Bereikbaarheid: De melding van een overlijden kunt u doen via het telefoonnummer van de pastorie. Als uw telefoontje niet meteen persoonlijk beantwoord kan worden, is er gelegenheid om in te spreken en wordt, wanneer dit weer mogelijk is, contact met u opgenomen. Soms wordt verwezen naar een ander telefoonnummer of naar een telefonisch spreekuur voor spoedeisende aangelegenheden op een ander tijdstip. Zaterdag 20 oktober 19.00u Woord- en Communieviering, diaken J. van Steenoven, m.m.v. het gemengd koor, liturgie van de 29e zondag door het jaar. Uit dankbaarheid b.g.v. een 40-jarig huwelijk; Rinus Poppelaars. Louis van Trijp; jgt. overl. leden Buurtschap de Gaard; o. leden Ouderenbond St. Trudo; jgt. Annie Nieuwenhuizen-Braun; jgt. Louis Antonissen en dochter Jeanette; o.fam. Donkersvan Hassel; o.o. Voeten-v.d. Hoven; o.o. Leenaerts-Jongenelen. Zondag 21 oktober 10.30u Woord- en Communieviering, diaken J. van Steenoven, in de Sint Bavokerk te Rijsbergen. Donderdag 25 oktober: 14.00u Eucharistieviering in de kapel van Margriet van de Laer in de Willaert ( pastoor J. de Bont ). Kerk schoonmaken: groep 8 en groep 2.

Herdenking van de overleden parochianen: Bij gelegenheid van Allerzielen herdenken wij onze medeparochianen van wie wij in onze kerk het afscheid gehouden hebben in de Eucharistieviering op zaterdag 3 november. Hun familieleden en vrienden zijn heel bijzonder uitgenodigd. De namen worden genoemd, waarbij een gedachtenislicht wordt aangestoken. De Allerzielenprentjes met de namen worden uitgereikt. Na de viering zijn de nabestaanden in de gelegenheid het gedachteniskruisje in ontvangst te nemen. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 21 oktober is dhr. Ds. B.A. Koek uit Hengelo onze voorganger, aanvang 10.00u. Dhr. van Nes is de organist. Dhr. de Ruiter is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor de Kerk. Agenda: De cantorij heeft op 18 oktober geen repetitie i.v.m. herfst vakantie. www.pk-zundert.nl NEDERLANDS GEREFORMEERDE KERK RIJSBERGEN In dit seizoen zijn we bezig met vragen als ‘Wie zijn we?’, ‘Waar komen we vandaan?’ en ‘Wat staat ons te doen?’. Ook aanstaande zondag zoeken we in de bijbel naar antwoorden op deze vragen. De dienst wordt geleid door ds. Reinier Drop en wordt gehouden in Diakonia, het gebouw aan de Gommersstraat 87 te Rijsbergen. De aanvang van de dienst is 10.00u en de muzikale inloop start om 09.45u. Er is kinderoppas en de kindernevendienst is geopend voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Na afloop is er koffiedrinken. Als u meer wilt weten over het geloof of over activiteiten van onze gemeente, neem dan contact op met onze predikant, Reinier Drop, tel. 06-19021077.


vacatures

“Treeport maakt van West-Brabant het meest aantrekkelijke boomkwekerij gebied van Europa”

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Treeport werkt aan een duurzame versterking van de boomkwekerijsector in West-Brabant, met bovenstaande slogan als doelstelling. Met financiële ondersteuning van de provincie Noord-Brabant en gemeenten in West-Brabant zijn diverse activiteiten en projecten opgestart en in uitvoering.

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Do 15 nov, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 22 nov, Hotel Trivium te Etten-Leur

Binnen het team van Treeport zijn we per direct op zoek naar een:

Tel: 015 – 36 112 36

Financieel-administratief medewerk(st)er voor 32 uur per week

Wij zijn op zoek naar een jong en enthousiast iemand met een afgeronde relevante Mboopleiding met enkele jaren ervaring óf iemand die een relevante BBL opleiding (niveau 4) volgt en op zoek is naar een baan. Wij zijn dan wel op zoek naar iemand in het 3e of 4e leerjaar. De werkzaamheden omvatten o.a. de financiële boekhouding (ervaring met Accountview is een pré), het verzorgen van in- en uitgaande post, aanname telefoon, urenregistratie en overige administratieve/secretariële werkzaamheden. Ervaring met MS Office pakketten is van belang en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift. Affiniteit met de boomkwekerijsector is geen vereiste maar wel een pré.

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

GEVRAAGD: Enkele

scholieren

die zaterdag en eventuele andere vrije dagen willen werken in boomkwekerij.

Per direct zijn wij op zoek naar een nieuwe medewerker voor de functie van:

Magazijnmedewerker / Bezorger

Voor reacties: Brief onder nr. 313 v/d blad.

Deze functie omvat een 37 urige werkweek, kandidaat moet in het bezit zijn van een vrachtwagenrijbewijs eventueel met chauffeurs diploma. Vind jij met je handen werken leuk en ben je op zoek naar een afwisselende baan, een nieuwe uitdaging en een prima werksfeer?

Wij bieden afhankelijk van opleiding en ervaring een marktconform salaris en uiteraard een prettige werkomgeving met een enthousiast team van jonge medewerkers. Nadere informatie over de functie is te verkrijgen bij Gerard de Baaij (programmamanager; tel. 06-53391651) of Jessica van Nijnatten (bureaumanager; tel. 076-5995000). Voor meer informatie over Treeport kun je terecht op onze website: www.treeport.eu. Ons kantoor is gevestigd in Zundert. Heb je belangstelling voor deze functie, reageer dan voor 10 november 2012 per e-mail aan gerard.de.baaij@treeporteurope.com.

Functie eisen:

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Wegens Wegens gezondheidsredenen gezondheidsredenen

OVE OVER R TTEE N NEEME MEN N::

Ontdek onze wereld!

Klantvriendelijk, collegiaal, zorgvuldig. Geen 9 tot 5 mentaliteit. Kandidaat is in het bezit van rijbewijs C eventueel met chauffeursdiploma.

Stuur je sollicitatiebrief met cv naar:

Jan van Sundert BV, t.a.v. afdeling personeelszaken, Lokkerdreef 10 4879 ND Etten-Leur of mail naar post@janvansundert.nl

goedlopende goedlopende kapsalon kapsalon op op verhuurbasis verhuurbasis zonder zondergrote groteinversteringen inversteringenaan aanzeer zeergunstige gunstigevoor voorwaarden waarden

06 - 483 383 15 Vo Vooor rininf ormatie f ormatie: : R R. .Ho Hoececk k tel tel: :+3 +32 23 3 315 150 07 721 21 www.k www.kn niph iphoe oeckck.be .be

www.trimster-at-home.nl

Enthousiaste Collega’s Gezocht

Echte liefde voor het vak en de modernste bereidingswijzen. Samen vormen deze ingrediënten de kracht waarmee

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur

Eén van onze bakkerijen is Bakkersland Tholen waar een team van circa 30 gedreven vakmensen garant staat voor de productie van een Echte liefde voor het vak en de modernste bereidingswijzen. breed assortiment brood- en banketproducten. Dagelijks leveren onze Samen vormen deze ingrediënten de kracht waarmee medewerkers een topprestatie door onze klanten te voorzien van verse en smaakvolleBakkersland producten.de consument elk moment van de dag

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Enthousiaste Collega’s Gezocht

Tel.: 06-50905037

laat genieten van dagvers brood, bakkersspecialiteiten,

Eén vanSamen onze bakkerijen is Bakkersland Tholendewaar eenwaarmee team van vormen deze deze ingrediënten kracht Samen vormen ingrediënten de kracht waarmee circa 30 gedreven vakmensen garant staat voor de productie van een Bakkersland de de consument consumentInelk elk moment van de dag Taken en breed verantwoordelijkheden deze fulltime functie vervul Bakkersland moment van de dag onze assortiment brood- en banketproducten. Dagelijks leveren laatuitvoerende genieten van dagvers dagvers brood, bakkersspecialiteiten, medewerkers een topprestatie door brood, onze klanten te voorzien van verse je zelfstandig alle werkzaamheden ten behoeve vanende laat genieten van bakkersspecialiteiten, smaakvolle producten. winkelafbak, enaan gebak. broodproductie. Hierbij kunthuisafbak je denken het voorbereiden en verwerken

winkelafbak, thuisafbak en gebak.

van degenVoor en Bakkersland het afbakken allerlei broodspecialiteiten. Tholenvan zijn wij per direct op zoek naar 2 enthousiaste Eén van onze bakkerijen is Bakkersland Tholen waar een team van

Eénbroodbakkers. van onze bakkerijen is Bakkersland Tholen waar een team van (ervaren) circa 30 gedreven vakmensen garant staat voor de productie van een

circa 30 gedreven vakmensen garant staat voor de productie van een

breed assortiment brooden banketproducten. Dagelijks leveren Jouw profiel Jebreed beschikt over MBO werk- en denkniveau. Jeonze hebt enkele assortiment brooden banketproducten. Dagelijks leveren onze Taken en verantwoordelijkheden In deze fulltimetefunctie vervul medewerkers een topprestatie door onze klanten voorzien van verse en een topprestatie door onze klantenachtergrond te voorzien van verse en jaren ervaring inmedewerkers eenalle soortgelijke functie en een in het smaakvolle producten. werkzaamheden je zelfstandig uitvoerende ten behoeve van de smaakvolle producten. bakkersvak. Je hebt proceskennis en technisch inzicht. Ook ben je bekend broodproductie. Hierbij kun je denken aan het voorbereiden en verwerken Voor Bakkersland Tholen zijnallerlei wij per direct op zoek naar 2 enthousiaste het afbakken Voor en Bakkersland Tholenvan zijn wij perbroodspecialiteiten. direct op zoek naar 2 enthousiaste met HACCPvan endegen voedselveiligheid. (ervaren) broodbakkers. Je spreekt en schrijft Nederlands, (ervaren) broodbakkers. hebt discipline en bent een teamplayer. Daarnaast benJejehebt accuraat Jouw profiel Je beschikt over MBO werken denkniveau. enkele en Taken en verantwoordelijkheden In deze fulltime functie vervul Taken en In fulltime functie vervul communicatief vaardig. Jealle kunt goed werkzaamheden plannen organiseren jaren ervaring inverantwoordelijkheden een soortgelijke endeze eenen achtergrond hetdeen bent je zelfstandig uitvoerendefunctie ten behoeveinvan je zelfstandig uitvoerende werkzaamheden ten Ook behoeve de bakkersvak. hebtalle proceskennis technisch inzicht. benenvan jeverwerken bekend broodproductie. Hierbij kun jeen denken aan het voorbereiden verantwoordelijk enJeflexibel. broodproductie. Hierbij kun je denken aan het voorbereiden en verwerken

KALKOENDRUMSTICKS 3KG ” Binden, BoeienSCHO & UDERKARBONADE

bakkersvak. Je hebt proceskennis en technisch inzicht. Ook ben je bekend communicatief vaardig. Je kunt goed plannen en organiseren en bent communicatief vaardig. Je kunt goed plannen en organiseren en bent verantwoordelijk en flexibel. verantwoordelijk en flexibel.

Bakkerslandgevoel van Cindy Bakkerslandgevoel van Bakkerslandgevoel van Cindy Gladdines Cindy Gladdines Gladdines

Reageren en informatie Voor nadere informatie of om te reageren op Reageren enkun informatie Voorsturen nadere informatie of om te reageren op deze functie je een email naar cgladdines@bakkersland.com deze functie kun je een email sturen naar cgladdines@bakkersland.com

Bakkersland Tholen BV Bakkersland Tholen BV Energieweg 32, 4691 Tholen Energieweg 32, SG 4691 SG TT +31 166166 – 60 34 98 34 98 +31(0)(0) – 60 F +31 (0) 166 – 60 47 23 +31 (0) 166 – 60 Bakkersland Tholen BV 47 23 IFwww.bakkersland.com

Tholen

Energieweg 32, 4691BVSG Tholen Bakkersland Tholen I www.bakkersland.com T +31 (0) 16632, – 60 34 98 Energieweg 4691 SG Tholen TF +31 (0) 166 – 60 47 34 23 98 FI www.bakkersland.com +31 (0) 166 – 60 47 23 I www.bakkersland.com

RUNDERBIEFSTUK

VARKENSHAAS KIPPENBOUT

Bakkerslandgevoel van Cindy Doorgroeien”

Binden, Boeien&&& ””“Binden, Boeien Gladdines Binden, Boeien Bakkerslandgevoel van Cindy Doorgroeien” Doorgroeien” Gladdines Doorgroeien”

met HACCP en voedselveiligheid. Je spreekt en schrijft Nederlands, Reageren en informatie Voor nadere informatie of omNederlands, te reageren op met en voedselveiligheid. Je spreekt en schrijft hebtHACCP discipline en bent een teamplayer. Daarnaast ben je accuraat en deze functie kun je een email sturen naar cgladdines@bakkersland.com hebt discipline en bent een teamplayer. Daarnaast ben je accuraat en

Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

42

Doorgroeien” ” Binden, Boeien &

met HACCP en voedselveiligheid. Je spreekt en schrijft Nederlands, van degen en het afbakken van allerlei broodspecialiteiten. van degen het een afbakken van allerlei broodspecialiteiten. hebt discipline enenbent teamplayer. Daarnaast ben je accuraat en

• nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

winkelafbak, thuisafbak Voor Bakkersland Tholen zijn wij en pergebak. direct op zoek naar 2 enthousiaste Echte liefde liefde voor voor het het vak vak en en de de modernste modernste bereidingswijzen. (ervaren) broodbakkers. Echte bereidingswijzen.

Reagerencommunicatief en informatie nadere informatie of omJeen tebent reageren op Jouw profiel Je Voor beschikt over MBO werk- en hebt enkele vaardig. Je kunt goed plannen endenkniveau. organiseren Jouw Jeinbeschikt over MBO werk-en eneen denkniveau. Je hebt jaren profiel ervaring een soortgelijke functie achtergrond in hetenkele verantwoordelijk en flexibel. deze functie kunjaren je ervaring een email sturen naar cgladdines@bakkersland.com eenproceskennis soortgelijke functie en een achtergrond bakkersvak. Jeinhebt en technisch inzicht. Ook beninjehet bekend

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Enthousiaste Collega’s Gezocht

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK

CCooi if ff feeuurr

Bakkersland de consument elk moment van de dag laat genieten van dagvers brood, bakkersspecialiteiten, winkelafbak, thuisafbak en gebak.

WEGGEMANS BV

Uw mobiele hondentrimsalon

bbq all-in

10.-

4.49 99 1KG 4. 49 2KG 3.

½KG

80 . 11

> SALAMI

150GR

1.39

> INDISCHE

SATE SALADE

150GR

1.98

> KOOKWORST

0.98 RUNDERKOGELBIEF ½KG 4.99 VARKENSHIEL 2KG 4.99 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

150GR


x x x x x

x x x

x x x

x x

x

x

x x

15 ,6 "|

40

cm

2 TB opslagcapaciteit

4 GB intern werkgeheugen, 320 GB harde schijf

Art.nr.: 1125621

Elements 2 TB 3,5" Externe harde schijf

GEWELDIGE PRESTATIES VOOR EEN GEWELDIGE PRIJS.

Opgewaardeerd met verbeterde graphics en prestaties. Kies voor al je dagelijkse taken de uitzonderlijke waarde van een pc met een Intel® Pentium® processor. Uitstekend geschikt voor: • E-mailen en chatten • Foto's delen • Een muziekbibliotheek beheren • HD-video's bekijken Copyright© 2012 Intel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Intel Inside, Intel Core, Pentium, Intel en het Intel logo zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.

AKOYA® E6227 15,6" Notebook

PRIJZEN! HEEL NEDERLAND IN DE Kijk elke werkdag om 17:20 uur naar The Price is Right

t door Media Markt Mede mogelijk gemaak

Intel® Pentium® Processor B970 (2,3 GHz, 2 MB Intel® Smart-Cache), 4 GB intern werkgeheugen, 320 GB harde schijf, Intel HD videokaart, DVD-brander, Bluetooth, WiFi N, USB 3.0, kaartlezer, webcam, Dolby® Advance Audio V2, Microsoft Windows 7 Home Premium. Art.nr.: 1185421

Geen verlies van zuigkracht

Warmtepompdroger zuinigste manier van drogen

Superieure reiniging

Starttijdvoorkeuze

7 kg inhoud

AET3520 Zakloze stofzuiger

Zakloze stofzuiger met multicycloon techniek (stofzuigen zonder verlies van zuigkracht), wasbare Hepa filter en wasbare motorfilter, inclusief combi zuigmond en parketborstel. Art.nr.: 1142341

Green 40 Warmtepompdroger

Vrijstaande warmtepomp condensdroger, starttijdvoorkeuze, resttijd indicatie, 6th Sense Air Care technologie, 9 programma's waaronder delicaat, nederlands tekstpaneel, inclusief waterafvoerslang, programma opfrissen/ luchten, energie klasse A-/-40%. Art.nr.: 1166117

tot

22uur

BREDA • Kruisvoort 14 Woonboulevard Breda • Tel. 076 - 5258100 • www.mediamarkt.nl

ediamarkt.nl w.m wwnne er u nu op de mediamail!

Abo

The Price Is Right is a Trademark of FremantleMedia, produced by Blue Circle B.V and licensed by FremantleMedia Enterprises. http://www.fremantlemedia.com

x x

x

x

*Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 17.10 t/m 21.10.2012 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen excl. verwijderingsbijdrage

x

DZ_20121017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you