Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

Z U N D E R T S E

O P L AG E :

30 MEI 2012 WEEK 22

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

9300

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

EERSTE LUSTRUM PAARDENPENSION AMARANT

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @ZundertseBode

IN STARTBLOKKEN VOOR VAN GOGH LIVE

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

VAN GOGHHUIS OP ZOEK NAAR GELD

Vrouw overleden na val in badkamer

Wethouder van Hees opent Nonnekeshof

ZUNDERT - Een 49-jarige vrouw uit Zundert is vorige week woensdag overleden aan de verwondingen die zij opliep bij een valpartij. Het slachtoffer kwam een dag eerder lelijk ten val in de badkamer van haar woning aan de Markt in Zundert. Ze had daarbij ernstig hersenletsel opgelopen. Mede om die reden kwamen er twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. Omdat de toedracht van het ongeval in eerste aanleiding nog niet duidelijk was, stelde de recherche een onderzoek in. Er zijn geen feiten of omstandigheden die wijzen op een misdrijf. De politie gaat daarom uit van een noodlottig ongeval.

ZUNDERT - Wethouder Willemijn van Hees opent komende donderdag officieel het door Thuisvester gerealiseerde nieuwbouwproject Nonnekeshof aan de Burgemeester Manderslaan, nabij het centrum van Zundert. Het complex is een onderdeel van project St. Anna op het terrein van het voormalige klooster met die naam. Nonnekeshof telt 38 zorgappartementen, specifiek bedoeld voor mensen met een zorgindicatie en daarom voor deze doelgroep van alle gemakken voorzien. Naast de 38 appartementen kent het gebouw een ruimte die is verhuurd aan Surplus Welzijn die de zorg levert. Hierin zit een dagverzorging en een Pluspunt.

W E E K B L A D

Streaming e-books bij bibliotheek

Agressieve vader en zoon in kraag gevat

ZUNDERT - Bibliotheek Zundert-Rucphen presenteert een nieuwe dienst: streaming e-books. Voortaan kunnen alle bibliotheekleden online boeken lezen. Streaming e-books werkt ongeveer hetzelfde als een filmpje bekijken op YouTube of muziek luisteren via Spotify. Bibliotheekleden loggen in op de website van Public Library Online en vervolgens wordt het boek geladen in de browser. Op die manier hebben mensen het boek altijd bij de hand, zonder dat ze het hoeven mee te sjouwen of op te slaan. Het aanbod van streaming e-books is divers en bevat fictie en non-fictie. Bij de start zijn onder meer boeken van Tais Teng en Mariska Hammerstein beschikbaar.

RIJSBERGEN - Fort Oranje was het voorbije weekeinde het toneel van het nodige tumult. Nadat enkele personen zaterdagnacht rond 04.00 uur met elkaar op de vuist gingen op een camping aan de Bredaseweg in Rijsbergen, zag de politie zich genoodzaakt in te grijpen. Toen uit camerabeelden bleek dat een 37-jarige man (zonder vaste woonplaats) klappen had uitgedeeld aan een inmiddels vertrokken slachtoffer, werd deze man aangehouden. Met diens arrestatie was zijn zoon (15) het kennelijk niet eens en hij begon de agenten uit te schelden en te beledigden. Dit liep zo hoog op dat de agenten besloten ook deze jongeman aan te houden.

ZUNDERT - Blije gezichten bij Kees Hereijgers van projectontwikkelaar Anta BV (links) en burgemeester Leny Poppe-de Looff (rechts). Zij plaatsten dinsdag hun handtekeningen onder een overeenkomst voor de uitbreiding van de Aldi in het centrum van Zundert. Ook wethouder Willemijn van Hees (midden) toont zich tevreden over het akkoord. FOTO ADDO SPRANGERS

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

Staatsbosbeheer en gemeente slaan handen ineen bij opruimen zwerfvuil

Grote schoonmaakactie Zundert

‘t Stokperdje zoekt jonge acteurs

ZUNDERT - Er wordt veel afval gedumpt in het buitengebied van Zundert. Van autobanden en glas tot lege blikken bier, sommige gebieden lijken één grote stortplaats. Staatsbosbeheer hoopt dat mensen zich bewuster worden van hun (wan)gedrag.

ZUNDERT - In juli houdt ’t Stokperdje weer haar jaarlijkse vakantieweek. Ook de komende editie is er tijdens die week een doorlopend toneelspel, dit maal rond het thema Middeleeuwen. De hoofdpersonen uit het Kleindorp zijn hiervoor op zoek naar kinderen die mee willen spelen in een film die in het verhaal gebruikt gaat worden. Opgeven hiervoor kan alleen als je in groep 1, 2, 3 of 4 zit. Doe jij graag mee? Stuur dan een mailtje met je naam en telefoonnummer naar pr@stokperdje.nl De eerste tien opgaven mogen zeker meedoen! De voorverkoop van de vakantieweek ‘In Naam van de Koning’ start op 11 juni om 19.00 uur. Meer informatie: www.stokperdje.nl

DOOR ADDO SPRANGERS

In startblokken voor Toekomstdebat 2025 ZUNDERT - Hoe ziet Zundert eruit in 2025? Hoe wilt u dat Zundert eruit ziet in 2025? Over deze vragen en tal van andere aspecten wil de gemeente graag in gesprek met bestuurders en inwoners van Zundert. Dat geldt ook voor mensen die vanwege werk of vrijetijdsbesteding bij Zundert zijn betrokken. Het Toekomstdebat vindt plaats op donderdag 14 juni. De uitkomst van deze gesprekken wordt meegenomen in de gemeentelijke visie op 2025. Het programma start om 17.00 uur met enkele spraakmakende inleidingen, gevolgd door vijf verschillende werkateliers Daarna volgt een terugkoppeling van de resultaten en een informeel samenzijn tot 23.00 uur.

Afgelopen donderdag heeft Staatsbosbeheer samen met de gemeente Zundert een schoonmaakactie gehouden. Boswachters van Staatsbosbeheer zijn daarbij de gehele dag bezig geweest om al het zwerfvuil op te ruimen in het natuurgebied De Gooren en Krochten, twee kilometer ten zuidoosten van Zundert. In het totaal zijn twee aanhangers vol met vuil afgevoerd naar een container die beschikbaar was gesteld door de gemeente.

Kosten Afgelopen maart vond ook al een schoonmaakactie plaats door Staatsbosbeheer. Dat gebeurde toen in samenwerking met verschillende verenigingen uit Zundert en omgeving. Bij die actie werden eveneens ruim twee aanhangers vuil verwijderd. Met deze acties wil Staatsbosbeheer laten zien dat het wel heel erg gesteld is met het achter laten van vuil door mensen. Zeker langs de Meirseweg wordt veel zwerfvuil achtergelaten. W E E K B L A D

“Het is niet alleen een smerig gezicht, maar het duurt ook jaren voordat dit vuil uit de natuur verdwijnt,” zo meldt Staatsbosbeheer. “Sommige producten, zoals autobanden, blijven altijd zichtbaar in de natuur.” In iedere gemeente is het mogelijk om uw vuil weg te brengen, soms moet er een klein bedrag voor betaald worden. Op het moment dat het in het buitengebied gedumpt wordt kost het veel meer. Jaarlijks kost het Staatsbosbeheer meer dan 10.000 euro om dit afval opgeruimd te krijgen.

AUTOCENTRUM

VANDAAG t h u i BIJ DE BODE ranje Deze O

specia

uitgave l is een

r WIN 1 jaa N sporte gratIs active Bij BODy kijk

pagina snel op

11

tg van Ui

e 2 01 2 de Bod everij

4. 6.

kijk snel

op pagina

We

Bekijk onze vrijkomende woningen in deze krant of ga naar:

in nederland te poule zWaars

is een uitgave

van VVV

i n 17 - d e Meirseweg Zundert Tel. 076 - 5974227 www.autocentrumvanelsacker.nl

15

aalde r best bet sneijde Wesley elftal erlands speler ned

Deze special

ELSACKER

Wat Is ce to be’ ‘the pla jD De weDstri tijDens

njefans voor ora egeld is veel ger

2.

van

s

Wal en Brabantse

veland & Tholen VVV Zuid-Be

erking met in samenw

de Bode, Uitgeverij

76 , Tel. +31 (0) 26, Zundert Bredaseweg

599 81 11,

e.nl www.internetbod

www.thuisvester.nl

r

e

g

GOUD i o IS G€LD IS ER WEER!

ZONDAG 3, 17 EN 24 JUNI

GOLDEN TULIP ZEVENBERGEN

DIRECT CONTANTE BETALING! ZIE ELDERS IN DEZE KRANT!

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Vrijmarkt tijdens Rijsbergse kermis RIJSBERGEN - De kermis van Rijsbergen zal dit jaar op zondag worden uitgebreid met een vrijmarkt voor verenigingen, stichtingen en particulieren. Dat is in ieder geval de wens van de organiserende muziekvereniging St. Cecilia. De harmonie hoopt hiermee de kermis wat extra gezelligheid te kunnen geven. Bovendien stelt het daardoor andere verenigingen en stichtingen in staat om de clubkas te spekken door tweedehands waar te verkopen. Meer informatie via tel. (076) 5965510 of 0650276284. De kermis vindt dit jaar plaats van 16 tot 19 juni en zal in tegenstelling tot vorig jaar weer voor een deel centraal in de Sint Bavostraat zijn.

Brabant wil minder verkeersslachtoffers ZUNDERT - In Noord-Brabant zijn vorig jaar 118 doden gevallen. Dat is één persoon meer dan in 2010. Landelijk steeg het aantal met 3,3% naar 661. Dat blijkt uit de laatste cijfers van het CBS. De inspanningen van de provincie en andere partners op het gebied van verkeersveiligheid blijven dus hard nodig aldus gedeputeerde Ruud van Heugten: “Elk verkeersslachtoffer is er één teveel. We streven in Brabant naar nul verkeersslachtoffers, mede door middel van Maak van de nul een punt, het nieuwe verkeersveiligheidsbeleid van de provincie. De focus ligt op fietsers, jonge bestuurders en ouderen, zij vormen 75% van de slachtoffers.”


Dit festival wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting POCOZ presenteert:

Gemeente Zundert VINCENT VAN GOGHPLEIN ZUNDERT

www.pocoz.nl

ZATERDAG 2 JUNI VAN 20.00 TOT 1.00 UUR

KMP audioservice Café Victoria Café Den Bels

The Bump City Big Boys

Café de Ossekop

(NL)

(TOWER OF POWER TRIBUTE BAND)

den Soete Inval (NL)

Wak in Zundert (B)

DJ Zolav

(NL)

SMOOTH LEE

(B)

ZONDAG 3 JUNI VAN 13.00 TOT 21.00 UUR

Rabobank De Zuidelijke Baronie Garagebedrijf Schrauwen

ZUNDERTS FABRICAAT MET O.A.:

ON THE EDGE BROODJE KROKET CONTAINERS

van Beers – Son bv

ONCE UPON A TIME CHALLENGER RITA LYNN 7 SISTERS SCHIPPER EN BEMANNING JUNE

weekblad de Bode

DR. DANIËL’S PRAISE THE HERO

ZATERDAG: KAARTEN: € 10,- / VOORVERKOOP: € 8,-

BESTEL OP

POCOZ.NL

ZONDAG: GRATIS ENTREE

Yaroon’s Webdesign, DTP & Cartoons

A DULL PIECE OF TREE WAS TURNED INTO THIS WONDERFUL POSTER BY: YAROON’S | WWW.YAROONS.COM

Shoarma Shalom * De Bolle Buiken * Grieks restaurant Athos * BH Keukens * ECS computers * Café de Kèrel * Whoopy’s damesmode * E. Sloot AutoRestyling * Multimate Zundert * v.d. Klundert advies * In de Wandelgangen * pizzeria shoarma Luca * Websites enzo * Boomkwekerij Richard de Bie Videotheek Premiere * Dubbel D modeschoenen * Slagerij Graumans * I.D. Coiffures * Hotel de Roskam * Capri Kappers * Chin. Rest. Happy Garden * Nouws Tweewielers * Deco Home de Verfmolen * v.d. Poel Elektro * Wouw da’s een broodje * cafetaria ’t Vrouwke * Ti-na.nl damesmode * Total Maalbergen * Carla Goos-Aerts Glas-in-lood * BJ Zundert * Van Lieverlee kiptraiteurs * Brocks Brillen * cafetaria Poteind * Marlo audio video * De Blauwe Regen * Chin. Rest. Pom Lai


actualiteit

Lustrumviering met ‘boeren high tea’

Vijf jaar paardenpensionproject Amarant in Rijsbergen RIJSBERGEN - Vijf jaar geleden startte Amarant in Rijsbergen bij de familie Johan Goos een dagbestedingproject op diens bedrijf. Het resultaat is een heus paardenpension. DOOR CHARLES LUIJTEN In de stallen van de betreffende familie aan de Watermanseweg zijn de koeien inmiddels alweer een heel tijdje weg. De vrijgekomen ruimte is in beslag genomen door paardenboxen. Als ze allemaal buiten in de wei zijn, lopen er om de boerderij 33 paarden rond die van elkaar zowel qua schofthoogte als ras verschillen. De paarden zijn van particulieren. De stallen huisvesten een paardenpension waar twaalf verstandelijk gehandicapten van Amarant voor hun dagbesteding zijn geplaatst. Een niet op zich zelfstand project omdat de dagbesteding is gekoppeld aan die van de Stichting Kinderspeelboerderij. Birgit van Strien, al dertig jaar werkzaam bij Amarant, kreeg vijf jaar geleden de gelegenheid om samen met haar collega’s Susan Verschuren en Helmy Tellekam het project op te starten. Dat gebeurde na enkele contacten met eigenaar Johan Goos. Werk De groep komt iedere dag ’s morgens tegen de klok van 9.00 uur naar Watermanseweg 1a waar het paardenpension is te vinden en vertrekt daar weer om 16.00 uur. Enkele

cliënten zijn afkomstig van De Leijakker en andere verblijven in gezinsvervangende huizen van Amarant in de omgeving. Het vervoer geschiedt met taxibusjes. “In feite werken we hier voor Johan Goos. Wat we doen is de paardenstallen onderhouden en het verrichten van de daarbij horende klussen.

‘Iedereen heeft taak die elke dag dezelfde is’ Iedereen heeft een taak die elke dag dezelfde is. Dat is voor de cliënt het meest eenvoudig en gemakkelijk,” zegt Birgit van Strien. Op zondag 3 juni is er een klein feestje rond het eerste lustrum. Dat begint ’s middags om 14.00 uur en duurt tot 18.00 uur. “We willen dat bij mooi weer in het weiland doen, bij slecht weer wijken we uit naar de paardenstal. We houden onder meer een zogeheten ‘boeren high tea’ voor de cliënten met ouders, collega’s van Amarant en kennissen,” besluit Birgit van Strien.

De groep Amarant-cliënten met begeleiders en eigenaar van het paardenpension.

FOTO CHARLES LUIJTEN

Funk, ska, rock en pop tijdens eerste lustrumeditie Van Gogh Live

PoCoZ brengt bijzonder divers muzikaal programma ZUNDERT- Onder het toeziend oog van Zadkines Vincent en Theo wordt dit jaar op 2 en 3 juni alweer de vijfde een podium te staan en om tijdens het Van Gogh Live blijkt wel uit de lijst met muzikale proces ondersteund te worden,” bands die zich opgegeven heeft om op zoneditie van Van Gogh Live gehouden. DOOR LOTTE VAN GIELS Muziek speelt bij de familie de Bruijn een grote rol: met een zingende vrouw en twee

musicerende kinderen zit Marcel de Bruijn, die zelf gitaar speelt, zeker op zijn plek bij Stichting Pop Collectief Zundert (PoCoZ). Sinds vier maanden werkt hij mee aan de

organisatie van popfestival Van Gogh Live. “Ik kan erg genieten van jongeren die muziek willen maken. Deze jongeren verdienen een kans om op

aldus Marcel. Marcel s interesse om voor de stichting iets te betekenen bleef bij de organisatie niet onopgemerkt waardoor hij gevraagd werd de organisatie te ondersteunen. “Ik word met de dag enthousiaster van de club en van het mee organiseren van Van Gogh Live,” aldus Marcel. Lol PoCoZ bestaat vier jaar en zet zich vol overgave in om kansen te creëren voor jongeren én ouderen die muziek willen maken: PoCoZ is immers een collec

‘Genieten van jongeren die muziek willen maken’ tief voor iedereen die muziek wil maken. “De jongere en oudere muzikanten hebben lol in het muziek maken en de extra ondersteuning zorgt ook voor een basis voor de toekomst,” aldus Marcel. Dat de muzikanten staan te springen om gebruik te maken van het podium tijdens

dag op te komen treden: van Rita Lynn tot Challenger en van de 7 Sisters tot de band June. Allemaal verschillende bands die, al dan niet met eigen geschreven nummers, op het podium zullen verschijnen. Maar niet alleen lokale bands staan te springen om in Zundert te spelen! DJ-talent Op de vooravond van de muziek van Zunderts fabricaat trakteert PoCoZ op zaterdagavond 2 juni het publiek op een onvervalst avondje muziek genieten. Naast de Belgische band Smooth Lee met hun opzwepende mix van ska en rock en de tienkoppige Rotterdamse funksensatie The Bump City Big Boys zal ook All on Black zijn stevige sound laten horen. Last but zeker not least in het rijtje bands is de talentvolle Belgische belofteband Willow, bestaande uit zes Leuvense heren, die deze avond ook acte de presence zullen geven. Naast de diverse bands zal ook DJ Zolav tijdens‘Van Gogh Live zeker niet ontbreken, aangezien DJ-talent ook een bijzondere gave is. Van Gogh Live: een bijzonder divers muzikaal programma en dus voor ieder wat wils!

Van Gogh Live Zaterdag 2 juni van 20.00 tot 01.00 uur. Entree 8 euro (voorverkoop via website) en 10 euro aan de deur. Zondag 3 juni kunt u van 13.00 uur tot 20.00 uur genieten van Zunderts muzikaal talent en amateurkunst waarbij de inkom gratis is. Voor meer info en het bestellen van kaarten: www.pocoz.nl De Zundertse formatie Rita Lynn.

FOTO POCOZ

VACATURES in zowel krant, website en nu ook met je SMARTPHONE

Een ongeluk Lief en leed zit in een klein hoekje...

én vermogen delen?

Lief en leed én vermogen delen?

Letselschaderecht

PAGINA 3

Vastgoedrecht

Familierecht

Ondernemingsrecht

Nieuw.

Nieuw

.

www.ak-advocaten.eu

Arbeidsrecht

Strafrecht


www.samenafslanken.nl

herbalife

afslanken en meer energie shake beker kado bel monique franssen 076-5968175 06-51670299 meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke begeleiding

Opendeur 2 & 3 juni Allen uitgenodigd !!!

VAN DE LOCHT MOTORWORKS.

Voor slimme vroege vogels...

GOOD MORNING FLIGHT

Boek via internet!

www.adballon.nl

Postbaan 71 essen

BELGIE

Bronkhorststraat 12 | 4651 SZ Steenbergen

Dre Wit (‘t) goed

Postbus 50 | 4650 AB Steenbergen T: 0167-566668 | F: 0167-566604

Tel 0032 3 669 51 61

E: info@zeebrabouw.nl

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Uw adres voor onderhoud & herstelling

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Bel voor een afspraak (U kan bij ons terecht tot 21u)

MOTO’S , SCOOTERS , ATV, 4x4

WWW.MOTORWORKS.BE

Advertorial

Boekhoudbureau Trommelen

Al 65 jaar financieel en fiscaal actief

Rolluiken, ramen, deuren, zonwering, veranda’s, garagepoort

Beste kwaliteit, laagste prijsgarantie!! Elders toch goedkoper? Dan gaan wij er nog onder door met een jaar extra garantie!! Tegen inlevering van deze advertentie,

10% koRTing op uw EERsTE aankoop

TR AT IN WW W.VA NDENBROEKBES

GEN.NL

GRATIS

j Zitzak XXL t.w.v. € 85, - bi

SIERBESTR ATIN* G of op = op NATUURSTEEN dingen, )

N VA K KU HO O G S

D

S IG A DV IE

T E K WA

BE S T E 10 0 % T

*vanaf € 750,- (excl. aan

leg en aanbie

L ITEIT

SER V IC

E

= ENHEID E V RED

Van den Broek Bestratingen Bosstraat 6, 4714 SB Sprundel info@vandenbroekbestratingen.nl SIERBESTRATING • TUINVERLICHTING • BLOKHUTTEN • VERANDA’S

Boekhoudbureau Trommelen viert op 8 juni 2012 haar 65-jarige jubileum. Het Alphense bedrijf is met haar uitgebreide dienstenaanbod op financieel en fiscaal gebied een gerespecteerde naam in de regio. “Het persoonlijke contact met de klant staat bij ons hoog in het vaandel.” De eenmanszaak die Cees Trommelen in 1947 oprichtte aan de Goedentijd 4 (het huidige pand van de RegioBank) was de voorloper van het huidige boekhoudbureau. Het bedrijf bestond destijds uit een administratiekantoor, een spaarbank en de klanten konden ook voor verzekeringen bij Trommelen terecht. “In 1974 volgde een scheiding van deze activiteiten. Het boekhoudbureau werd afgesplitst van de spaarbank en de verzekeringstak. We werkten toen met acht man personeel, waaronder ikzelf. In de daaropvolgende decennia groeide het bedrijf flink. Bij de verhuizing in 1997 naar het huidige pand aan de Chaamseweg werkten dertien mensen bij ons. Inmiddels zijn dat er 25 en een groot aantal van hen is al heel wat jaren bij ons in dienst”, schetst Bert Laurijssen de bedrijfshistorie. Samen met zijn zoon Martin en Johan Suijkerbuijk vormt hij de driekoppige directie van het bedrijf. Niet lang meer overigens. Op 31 december van dit jaar zwaait Bert officieel af als directeur, daarna blijft hij overigens nog wel werkzaam op het kantoor. Boekhoudbureau Trommelen richt zich met haar diensten voornamelijk op het middenen kleinbedrijf en de agrarische en particuliere sector. Martin: “Wij verzorgen onder meer de complete administratie, belastingaangiften en zowel fiscaal als financieel advies. Hoewel het aantal agrariërs steeds verder terugloopt, zijn onze werkzaamheden op dit vlak juist toegenomen. Voornamelijk door een uitbreiding van het werkgebied en onze diensten op agrarisch vlak. Ook vanuit het midden- en kleinbedrijf zien we een toenemende vraag naar onze

werkzaamheden. Wel verschuift onze rol van het daadwerkelijke boekhouden steeds meer naar de adviserende kant.” Veel klanten zijn jarenlang trouw aan Boekhoudbureau Trommelen. Vanzelfsprekend tot grote tevredenheid van Johan Suijkerbuijk. “We zijn een kleinschalig kantoor dat veel tijd en energie investeert in klanttevredenheid. Klinkt misschien heel logisch, maar de praktijk leert dat we daarmee een uitzondering vormen op heel wat andere kantoren. Het persoonlijke contact met de klanten staat bij ons hoog in het vaandel. Als tijdens afspraken blijkt dat de klant niet alleen over zijn bedrijfssituatie, maar ook over zijn privé-situatie geadviseerd wil worden, kunnen we hier door de goede band tussen klant en bedrijf direct op inspelen. We zijn trots op de waardering van de klanten die we daarvoor terugkrijgen.” U bent van harte uitgenodigd voor de receptie ter ere van het 65-jarige jubileum van Boekhoudbureau Trommelen. De festiviteit vindt plaats op 8 juni vanaf 15.00 uur in de feesttent op het terrein van voetbalvereniging Viola (aan de achterzijde van het kantoor). U kunt zich hiervoor aanmelden via www.trommelenbv.nl/aanmelden. Het 65-jarige bestaan laat Trommelen natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Het directeurstrio: “Het succes van ons bedrijf is mede te danken aan onze klanten, (ex)collega’s, relaties en andere bekenden. Samen met hen gaan we deze mijlpaal vieren!”

acemedia®

Roll-Choice, Jos Tilborghsstraat 24, 2920 Kalmthout (B) Tel. +32476770282 E-mail: rc.rolluiken@gmail.com


actualiteit

Column

Negatief advies Raad voor Cultuur o ver subsidieaanvraag van twee ton

Van GoghHuis maatje te klein ZUNDERT - De Raad voor Cultuur adviseert om een door de Stichting Van Gogh & Zundert aangevraagd subsidiebedrag van twee ton niet toe te kennen. Het Van GoghHuis is volgens de Raad van onvoldoende niveau om als nationaal museum te functioneren. Een maatje te klein dus om op een positief advies te kunnen rekenen.

Eugène de Kok

Sympathie Het kwam niet door de zenuwen. ‘Af en toe komt een noot er anders uit dan je bedoelt’, zei Joan Franka na de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Joan zong niet vals. Vond ze zelf. Dat de haren op mijn armen recht overeind gingen staan en weigerden te gaan liggen zo lang ze bezig was, kwam niet door haar. Vond ze zelf. Joan wilde niet toegeven dat het nergens naar klonk. Begrijpelijk, want niemand doet dat graag. Maar ‘het was simpelweg niet goed genoeg’, zeiden de Songfestival-kenners in koor. Als de noten er wel waren uitgekomen zoals ze had bedoeld, zou ze dan wel kans hebben gemaakt op de eerste finaleplek in acht jaar? Nee. En dat is niet de schuld van die arme Joan. We hebben dat te danken aan onszelf. Om in de finale te komen moeten mensen op je stemmen. Dan heb je een leuk liedje nodig, maar moet je ook op wat sympathie kunnen rekenen van de mensen in de landen die meedoen. En een land waar een partij een meldpunt voor Midden- en Oost-Europeanen in het leven roept, dat als hardste schreeuwt dat ‘knoflookdemocratieën’ zoals Griekenland en Portugal zich aan de financiële spelregels moeten houden, omdat ‘we ze anders maar failliet moeten laten gaan’, waar een politicus zegt dat de premier van Turkije ‘een heel gevaarlijk man’ is en dat continu het vingertje opheft naar anderen, maar zelf vindt dat het niets fout doet, hoeft op niet al te veel sympathie te rekenen in een wedstrijd met de landen die je hebt uitgefoeterd. Dat we de finale van het Songfestival er niet door halen, zal me overigens een zorg zijn, maar wat sympathie heb je ook nodig als je voor 30 april een begroting bij Europa moet indienen, dat eigenlijk niet kunt omdat iemand in het zicht van de haven met onderhandelen is gestopt, je uitstel wilt, maar dat door je grote mond in het verleden niet krijgt en vervolgens in twee dagen een akkoord in elkaar moet draaien dat nu voor velen vrij desastreus lijkt uit te pakken. Het had simpelweg beter gekund.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Zundertse Bode Zundertse Bode Redactie Addo Sprangers Correspondenten Lotte van Giels, Charles Luijten Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 12.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 10.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 22

De oplossing van deze puzzel is in week 23 te vinden op www.internetbode.nl

De Raad voor Cultuur vindt dat het Van GoghHuis slechts een beperkt aantal bezoekers bereikt.

DOOR ADDO SPRANGERS In haar advies, opgenomen in het afgelopen week verschenen rapport ‘Slagen in Cultuur: advies over de culturele basisinfrastructuur 2013 - 2016’, omschrijft de Raad voor Cultuur het museum weliswaar als ‘een mooi en ambitieus regionaal initiatief’, maar van ‘onvoldoende niveau om als nationaal museum te functioneren’. Zij is van mening dat de missie en visie van het Van GoghHuis onvoldoende scherp zijn geformuleerd en dat het museum inzet op een veelheid aan activiteiten en initiatieven. Daarnaast vindt de Raad dat de focus van het Van GoghHuis te toeristisch is; het museum wil ‘een toeristische en economische katalysator voor Zundert’ zijn. Verder ziet de Raad geen potentie voor een groei naar een museum van nationaal belang vanwege de geringe omvang van het museum met een formatie van 0,8 fte, de geringe bezoekersaantallen van ongeveer 10.000 per jaar en het ontbreken van een collectie van nationaal belang. Het museum staat weliswaar op de geboortegrond van Vincent van Gogh, zo stelt de Raad, maar het is niet zijn geboorte- of

woonhuis. Bovendien ontbreekt een belangrijk werk van Van Gogh. Kwaliteit Over de kwaliteit van het museum en de collectie raakt de Raad niet opgewonden. Die is ‘niet van voldoende niveau’, zo luidt het oordeel.

‘Niet van nationaal of internationaal belang’ De Raad constateert dat de kerncollectie van het Van GoghHuis voornamelijk bestaat uit documenten en huizen die niet gerelateerd kunnen worden aan Van Gogh en daarom niet van belang is in relatie tot de Collectie Nederland. Daarnaast is de Raad van mening dat het museum kansen laat liggen op het gebied van ondernemerschap, onder de maat presteert op het gebied van educatie en ook slechts een beperkt aantal bezoekers bereikt. Het verwachte bezoekersaantal van 12.000 tot 15.000 bezoekers per jaar is volgens de Raad te gering voor een nationaal kunstmuseum. De door het Van GoghHuis voor-

FOTO ADDO SPRANGERS

ziene stijging van bezoekersaantallen - na de realisatie van een expositieruimte in 2018 - wordt door de Raad als ‘niet realistisch’ aangeduid. Risicovol Verder leunt het Van GoghHuis volgens de Raad te veel en risicovol op private fondsen, terwijl het marketingplan van het museum als ‘gedateerd’ wordt aangemerkt. “Het museum laat kansen liggen om het merk Van Gogh in te zetten en op marketinggebied nauw samen te werken met het Van Goghmuseum en het Kröller-Müller Museum. Voor wat betreft educatie merkt de Raad op dat door het Van GoghHuis slechts lokale scholen worden bereikt. Bovendien is educatie niet verankerd in de organisatie, missie, visie en doelstellingen van het Van GoghHuis, zo stelt de Raad. Tot slot stelt zij dat het Van GoghHuis niet van nationaal of internationaal belang is omdat het niet het huis van Van Gogh is en het ook geen collectie van nationaal belang huisvest. Lees ook elders in deze editie: ‘We hebben onze nek uitgestoken

Jaarstukken 2011 laten positief saldo van bijna zes ton zien

Zundert schrijft zwarte cijfers ZUNDERT - De gemeente Zundert heeft het voorbije kalenderjaar een positief saldo van 593.000 euro weten te bewerkstelligen. Dat blijkt uit de jaarstukken over die periode. Het college van burgemeester en wethouders stemde vorige week in met de jaarstukken 2011. DOOR ADDO SPRANGERS

© www.sudokusite.eu

De jaarstukken bestaan uit het jaarverslag en de jaarrekening. In het jaarverslag wordt aangegeven hoe het staat met de uitvoering van de plannen van de gemeente. Verder gaat de jaarrekening in op de financiële positie van de gemeente. Om met dat laatste te beginnen: er is volgens het college veel gerealiseerd in het afgelopen jaar en dat alles binnen de kaders van de begroting. Een beeld dat ook zijn weerslag vindt in de jaarstukken 2011. Het college meldt grip op de zaak te hebben, maar tegelijkertijd ook oog voor de realiteit te houden. “Wij zijn blij met dit resultaat in deze economisch turbulente tijden”, aldus Willemijn van Hees, wethouder Financiën. “We moeten ons echter bewust zijn van onze omgeving en daarom is het zaak om de financiën op orde te houden. Dat betekent doorgaan met een sober en PAGINA 5

solide beleid.” De accountant geeft op deze jaarrekening een goedkeurende controleverklaring op zowel getrouwheid als rechtmatigheid met de grondexploitatie als belangrijkste aandachtspunt voor het komende jaar. Continuïteit In het jaarverslag worden ook de projecten belicht waaraan in de voorbije jaargang is gewerkt, zoals het Programma Veiligheid. Vanwege het grote aantal overvallen is de proef met inzet van extratoezichthouders ook in 2011 voortgezet.

‘Doorgaan met sober en solide beleid’ Zowel politie, ondernemers als inwoners beschouwen deze inzet positief, zo meldt het college. Aandacht is er ook voor het programma Ontwikkeling Openbare

Ruimte, dat voorziet in het opstellen van Structuurvisies per kern. Een voorbeeld daarvan is de in december 2011 vastgesteld Structuurvisie Rijsbergen. Met betrekking tot het Programma Economische aangelegenheden wordt gemeld dat bij majeur project Treeport vooral aandacht is besteed aan de opzet van de eigen organisatie. Het project vormt de basis voor duurzame ontwikkelingen binnen de gemeente, waarmee continuïteit voor economie en leefbaarheid wordt gegarandeerd. Zo zijn vorig jaar onder meer de voorbereidingen voor de bedrijventerreinen Beekzicht en Waterman II opgestart. Voor wat betreft het Programma Maatschappij wordt aangegeven dat het accommodatieplan verder wordt uitgewerkt, waarbij Mfa Achtmaal als eerste wordt opgepakt, terwijl op initiatief van Dorpsraad Wernhout een aanvang is gemaakt met het opstellen van een Integraal Dorpsontwikkelingsplan.


Overweldigende drukte tijdens open dag St. Annaklooster

‘Mooi pand weer voor honderd jaar voor Zundert bewaard’ ZUNDERT - Sinds 1832 staat in het hartje van Zundert het St. Annaklooster. Nadat er in de vroegere jaren een meisjesschool, weeshuis en internaat in gevestigd waren, gaat het rijksmonument nu plaats bieden aan een horecagelegenheid, woningen en winkels. DOOR LOTTE VAN GIELS

op mooie wijze samenkomen.

De inwoners van Zundert zijn benieuwd hoe het er na jaren leegstand en een jaar durend restauratieproject van binnen uitziet: het St. Annaklooster. Waar vele nieuwsgierige passanten door de weeks regelmatig door de ramen naar binnen gluurden, mochten ze nu het ‘door de ruit’-kijken verwisselen voor een kijkje aan de binnenkant en daar werd gretig gebruik van gemaakt! De Pastoorsdreef en het Kerkplein zijn bezaaid met fietsen. De ruim 4000 belangstellenden wilden, een jaar na de aftrap voor restauratie, wel eens zien wat voor make-over het St. Annaklooster ondergaan heeft. Een feest van herkenning voor vele ouderen die hier op school gezeten hebben, of werkzaam zijn geweest. Veel elementen van vroeger zijn in de huidige staat van het pand gewaarborgd waardoor de restauratie van het St. Annaklooster een geslaagde mix van moderne functionaliteit gecombineerd met schitterende authentieke elementen is geworden waar wonen, werken, winkelen en ontspannen bij ‘Bij de Nonnen’

Aanwinst Na een aantal jaar van verpaupering nam projectontwikkelaar René Maas het initiatief het St. Annaklooster op te knappen en Zundert hiermee iets moois na te laten. Hij vertelt: “Dit is gewoon mooi om te doen. Je zorgt dat een mooi pand weer voor honderd jaar of meer voor Zundert bewaard

‘Het is in één woord geweldig’ blijft.” Er is in relatief korte tijd enorm veel aan het pand versleuteld en dat was ook nodig gezien het feit dat leegstand het oude gebouw geen goed had gedaan. De verjongingskuur is zeker geslaagd. Veel mensen lopen zich dan ook te verlekkeren op de nog te koop zijnde appartementen en winkelruimtes en debatteren ook al over de inrichting ervan. De meeste mensen die door het pand lopen hoor je dan ook zeggen: “Het is een aanwinst voor het dorp!

Om alle plekken te kunnen bezichtigen moest soms wel wat moeite worden gedaan.

Oriëntatiepunten Mensen die zeventig jaar geleden in het pand naar school gingen, kennen het pand door de grondige re-styling dan ook niet meer terug, op wat oriëntatiepunten na. Een vrouw herkent de nog oude trapleuningen in het oudste, witte gedeelte van

CDA te gast in Wernhout WERNHOUT - De eerstvolgende vergadering van het CDA-Zundert zal op 5 juni om 20.00 uur plaats vinden in de Wierenbos in Wernhout. Dit om afstemming te hebben met de inwoners van Wernhout en samen te praten

over actualiteiten zoals bijvoorbeeld (de uitvoering van)het Idop Wernhout maar eventueel ook andere aandachtspunten. We hopen u te mogen begroeten. Voorafgaand zal vanaf 19.00 uur de reguliere achterbanvergadering plaats vinden. Een aantal belangrijke zaken op de agenda,

bestemmingsplan buitengebied, bestemmingsplan randweg Zundert, kadernota, jaarrekening, bestuursrapportage, beleidsnota ruimte voor ruimte en de beleidsnota schuldhulpverlening. Ook bij deze bespreking bent u van harte welkom.

Avondvierdaagse Rijsbergen RIJSBERGEN - Van 5 t/m 8 juni wordt in Rijsbergen voor de 46e keer de Avond Wandelvierdaagse gehouden. De wandelingen worden georganiseerd door de Wandelvereniging Rijsbergen onder auspiciën van de Wandelsport Organisatie KNBLO. Men kan wandelen op 5, 10 of 15 km en de start is elke avond vanaf 18.30 uur vanuit Het Dorpshuis van Amarant. Indien de vierdaagse volledig wordt uitgelopen, dus vier avonden, ontvangt

men een fraaie medaille van de Landelijke Wandelsport Organisatie. Inschrijven: Bij Ria Huijbregts Het Boske 19 of bij Theo Rombouts Laguitensebaan 13 tot dinsdag 5 juni 12.00 uur. Ook kan men nog aanmelden in Het Dorpshuis bij de start, maar vooraf inschrijven bespaart u wachttijd. De deelnemers aan de 5 of 10 km moeten vóór 21.30 uur binnen zijn. Komt men later binnen, dan wordt men van verdere deelname uitgesloten. Op vrijdagavond zijn er andere starttijden, dan ver-

trekken de 15 km wandelaars vanaf 18.00 uur, de 10 km deelnemers om 18.30 uur en de 5 km lopers om 19.00 uur. Er zijn weer prachtige routes uitgezet. Een verandering zijn de aanduidingen van de routes, de gebruikelijk bordjes worden vervangen door kunststof pijlen die worden bevestigd aan lantaarnpalen o.i.d. We verwachten weer een groot aantal deelnemers aan dit wandelgebeuren, waaraan ruim 50 mensen zich gaan inzetten om alles vlekkeloos te laten verlopen.

Nieuw natuurgebied Kievitsmoeren

Monniken en boswachters zetten zich samen in van extensief beheer en begrazing en het verwijderen van ongewenste zaken als een betonnen pad en steile oevers van sloten. Enkele plaatselijke aannemers werden betrokken bij de uitvoering van het plan. Ook voor de begrazing heeft Natuurmonumenten een samenwerking met een plaatselijke biologische boer.

Monniken en boswachters zetten zich samen in voor de natuur

ZUNDERT - Vanaf begin dit jaar werken de monniken van de Abdij Maria Toevlucht samen met de boswachters van Natuurmonumenten aan de ontwikkeling van het nieuwe natuurgebied Kievitsmoeren. Op zaterdag 28 april was er een gezamenlijke activiteit met een wandeling en onthulling van een terreinbord. Kievitsmoeren ligt rondom de Abdij Maria Toevlucht in Zundert en wordt omsloten door bestaande natuurgebieden als De Moeren, Pannenhoef en Lange Maten. De ontwikkeling van de Kievitsmoeren als

laatste schakel maakt het gebied waardevol voor planten en dieren, maar ook voor rustzoekende bezoekers. Van visie naar uitvoering Op 1 januari is de officiële samenwerking tussen de Abdij en Natuurmonumenten gestart. Voor die tijd is er gewerkt, samen met het coördinatiepunt Brabants Landschap, aan een visie voor dit nieuwe gebied en de voorbereidingen van de uitvoering. Nadat administratief alles was geregeld kon de uitvoering van start: de natuurwaarden van de Kievitsmoeren verder ontwikkelen door het mogelijk maken

Officieel moment tijdens wandeling Nu het natuurbeheer daadwerkelijk is gestart was het moment daar voor de monniken en boswachters om de Kievitsmoeren gezamenlijk te bezoeken. Het biologische melkvee graasde op de weilanden, de vochtige graslanden kleurden paars van de Pinksterbloemen, de kruidenrijke akkers zijn ingezaaid en vanaf de nieuwe bankjes hadden de wandelaars een fraai uitzicht op de Abdij en de omgeving. Terreinbord Tijdens deze wandeling is door de prior van de Abdij en de beheerder van Natuurmonumenten een terreinbord onthuld. De Abdij en Natuurmonumenten hebben veel vertrouwen in een mooie toekomst voor de Abdij en de natuur. Het natuurgebied is voor wandelaars grotendeels opengesteld op wegen en paden en dus volop beleefbaar. Geniet er van in stilte! PAGINA 6

het Annaklooster. “Kijk nou, hier heb ik nou ooit eens met mijn arm tussen gezeten en kwam niet meer los,” vertelt ze terwijl ze de trap afgaat.”En blèten,” vervolgt ze lachend. Ook over de oude rectorkamer, en dan met name over de verschuifbare raamluiken, word druk fantaserend ge-

FOTO LOTTE VAN GIELS

speculeerd. In het gedeelte waar de kleuterschool gezeten heeft, haalt een vrouw herinneringen op aan een wel heel bijzonder stukje: de kolenkelder ofwel de ‘strafkelder’. “Goh, daar heb ik vroeger veel in moeten zitten, joh,” vertelt ze vrolijk. “Ik was vroeger nogal eigenwijs, geloof ik.

Wernhout Vooruit houdt ‘Topteam van Wernhout’ WERNHOUT - Om het 75-jarig jubileum van Wernhout Vooruit te vieren heeft de vereniging het plan opgevat om een dag te organiseren voor iedereen die het dorp Wernhout een warm toedraagt. Dit in de vorm van een wedstrijd waarbij gestreden wordt om de titel ‘TopTeam van Wernhout’. Zaterdag 23 juni is de dag dat het allemaal gaat gebeuren. De vereniging heeft al een aantal leuke, spectaculaire attracties ingehuurd om de teams uit te dagen. De TopTeam-dag wordt een mix van ‘Ik hou van Holland’, ‘De Jongens tegen de Meisjes’ en het spel zonder grenzen. Niet alleen heel leuk om aan mee te doen maar ook geweldig leuk om naar te komen kijken en de teams aan te moedigen. Het team dat wint mag gaan ice-karten met het hele team. Ook kinderen uit groep 7 en 8 mogen deelnemen aan de wedstrijd, voor hen is een aparte prijs ter beschikking gesteld. Een team bestaat uit minimaal 4 en maximaal 7 personen. Wil je meedoen met een team (bijvoorbeeld samen met vrienden, buren, familie, vereniging, bedrijf, mensen uit de straat of wie dan ook) dan kun

jezelf nog inschrijven via secretariaat@ wernhoutvooruit.nl. Op de website www. wernhoutvooruit.nl in de rubriek nieuws is ook de nodige informatie te vinden. Deze dag zal er voor alle leeftijden iets te beleven zijn. Zo mogen tijdens de opening van het jubileumweekend alle kinderen een ballon op komen laten. De kinderen uit de groepen 1 tot en met 6 mogen zelfs meedoen aan de openingsact die wordt uitgevoerd door de slagwerkers van Wernhout Vooruit. Ze mogen iets meebrengen waarop je kan slaan of wat rammelt. Dit kan van alles zijn potten en pannen met een pollepel, twee pannendeksels, een speelgoedtrommel, samba-ballen of een eigen geknutseld muziekinstrument (Bijvb. een leuk versierd doosje gevuld met rijst). Mochten de kinderen zich toch nog vervelen dan is er ook nog luchtkussen om op te spelen. De officiële opening is om 14.30 uur en rond 20.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Waarna de band Sneaky Trixx nog zal optreden om de overwinning te vieren en er een gezellig feestje van te maken. Zondag 24 juni staat er een concertmiddag op het programma.

Winnaar Shantyfestival tijdens Havenfeesten ZUNDERT - In een tropisch warm Pinksterweekend werd een ware zeeslag geleverd in Leur.

Waar vorig jaar de beker mogelijk in de wacht kon worden gesleept vanwege het feit dat er weinig koren waren (alleen ‘t Craeyenest uit Roosendaal was toen eigenlijk te vrezen), was er nu beduidend meer concurrentie. Dit jaar moest ook de strijd worden aangegaan met de gerenommeerde “Batraven” en de” Bossche Maten”. Allemaal koren die 10 tot 15 jaar bestaan en inmiddels interregionaal respect afdwingen terwijl Strawberry Sailor Singers in augustus haar 1e lustrum nog moet gaan vieren. Door een vakkundige jury werden anoniem twee van de drie optredens beoordeeld waarbij de maritieme zanggroep uit Zundert het hoogst bleek te scoren op muzikaliteit, variatie in repertoire en uitstraling.

Dat we ons door enkele moeilijke fases heen sleepten en door een goede concentratie tot een oplossing konden komen, is de winst die geboekt is de afgelopen tijd. De nu behaalde prijs is er een behaald op basis van een gezamenlijke en enthousiaste inzet door de tijd heen. Vooral onze muzikaal leider, Michel Buijs, en de vaste begeleiders, Jan Slezak en Johan Nelemans, hebben door hun belangrijke inbreng tijdens de repetities, een groot aandeel in deze prijs! Daarbij ook gastmuzikant Ludia van Ginneken van Con Amore uiteraard niet te vergeten. De uitkomst van de jurering bij de Havenfeesten 2012 was een zeer grote opsteker voor het koor. Strawberry Sailor Singers kan nog enkele zangers en een ervaren accordeonist gebruiken. Heeft u belangstelling? Kom dan naar onze open repetitieavond in het kader van WAK Zundert op donderdagavond 7 juni van 19.30 tot 21.45 uur in de zaal van het Wapen van Zundert.


Jack, Joke en Rosita.

het begin ingen.

en hun laatste h is het goed ie laatste reis. nabestaanden reeds bij leven

d of begraven de afscheidspen ? kerheid bij de or hen is het grijpende gewilsbeschikking sen aan en leg

lief en leed

50

Op 5 juni zijn onze ouders

50

Leon Kools

Familieberichten DANKBETUIGING

en

Liza van Dijck 50 jaar getrouwd

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de belangstelling en het medeleven, in welke vorm dan ook, bij het overlijden van

Op zaterdag 9 juni is er een receptie

Marie Kustermans - Brosens

van 19.00 tot 20.00 uur bij Café de Valk Wernhoutseweg 135 te Wernhout

Kinderen en kleinkinderen

Kinderen en kleinkinderen

50

Op 7 juni 2012 zijn wij

Wim en Nellie Roelands - Mutsters 50 jaar getrouwd Op deze dag is er een receptie van 18.30 tot 20.00 uur waarbij u van harte welkom bent bij Café de Valk Wernhoutseweg 135 te Wernhout

Uitnodiging reünie Mencia Sandrode/ Maria Mavo

Wij willen iedereen bedanken voor de felicitaties, kaarten en bloemen die we mochten ontvangen bij ons Gouden Huwelijksfeest. Het is een onvergetelijke dag geworden.

Twan en Trees Foesenek - Verheijen Kinderen en kleinkinderen

Achtmaal, mei 2012

50

BEDANKT!!

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

35 Kapsalon Maaike 35 jaar! 35

35

Iedereen hartstikke bedankt voor de vele felicitaties, kaarten, leuke attenties en bloemen die wij mochten ontvangen ter gelegenheid van ons 35 jarig bestaan. Wij gaan op naar de 40 jaar!

Mencia Sandrode MAVO - ONDERBOUW HAVO ONDERBOUW ATHENEUM

Op vrijdag 22 juni 2012 vindt er een reünie plaats voor alle

oud-leerlingen en collega’s die op Mencia Sandrode, voorheen bekend als Maria Mavo, hebben gezeten en gewerkt.

Mencia Sandrode is druk bezig met het verzamelen van foto’s, films, dia’s en video’s. Ook oude schoolmaterialen (schriften, boeken, rapporten, getuigschriften, werkstukken, handwerkspullen e.d.) zijn welkom. Hebt u thuis nog iets wat de moeite waard is te bekijken of te beluisteren, laat het weten!

Molenstraat 144a, 4881 GE Zundert Tel. 076-5973308

Als u nog contact heeft met oud-leerlingen, licht ze dan in over de reünie: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Dus komt u ook? Stuur dan een e-mail naar reuniesandrode@mencia.nl met daarin uw voornaam, achternaam en eindexamenjaar op. Om de reünie te verwezenlijken, vragen we bij aanvang een bijdrage van € 10,- per persoon. Aanmelden is mogelijk tot 19 juni 2012.

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Mocht u nog vragen hebben, aarzel niet en neem contact op via reuniesandrode@mencia.nl

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rijsbergen en Zundert. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Zundert Dierenartsenpraktijk Zundert, tel. 076 597 2349. Achtmaal Dierenarts J.C.M. Konings in Achtmaal, tel. 076 598 5663. Rijsbergen Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915, voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

het Afscheidshuis

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

J&& d& W&&&&&

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het meeste is immers geregeld. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen wil niet uw uitvaart, maar uw afscheid regelen. De wensen van de overledene en de familie staan centraal. Thuis opbaren en verzorgen, of samen opbaren in het afscheidshuis, zelf bloemen bestellen bij de bloemist, samen de muziek uitzoeken, het eucharistieboekje maken, toespraken voorbereiden, zelf de kist dragen en eventueel helpen bij het begraven. Zo komen we samen tot een persoonlijke en unieke uitvaart.

Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Markt 70 Etten-Leur www.jandewit-zn.nl

Thebe Thuiszorg Zundert, voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten, gratis uitleen- en verhuurartikelen. Bel overdag (06) 51253857 of na 18.00 uur (06) 46725211. Mail zundert@thebe.nl

076-5015807

PAGINA 7


Regio We s

ant rab t-B

MAINTENANCE: een bedrijfstak die voor West-Brabant kansen biedt! Regio We s

ant rab t-B

Maintenance is een speerpunt van het economisch (een opiniërend stuk van Peter van der Velden, voorzitter Regio West-Brabant)

beleid van de Regio West-Brabant.

Ondernemers, onderwijs en overheid (de 3 O’s) in West Brabant werken steeds beter samen. We hebben prioriteiten bepaald die belangrijk zijn voor onze economie en werkgelegenheid: maintenance, logistiek en biobased economy. In dit artikel informeren wij u over maintenance: wat is dat precies en wat gebeurt er mee in onze regio?”

Achter die Engelse term horen begrippen thuis als onderhoud, revisie, reparatie, vervanging en vernieuwing, kortom: al wat nodig is om fabrieken, productiebedrijven, installaties en transportmiddelen zo soepel mogelijk te laten draaien. Maintenance is heel belangrijk. Zonder onderhoud loopt alles vast. Maintenance is inmiddels ook als bijzondere tak van sport in beeld. Internationale concurrentie wordt steeds heviger. Machines en installaties worden steeds geavanceerder. Wie wil winnen moet kunnen vertrouwen op betrouwbare productieprocessen en een zo lang mogelijke levensduur van de dure machinerie. Goede maintenance kan daarvoor zorgen. De Regio West-Brabant, waarin 18 West-Brabantse gemeenten en de Zeeuwse gemeente Tholen hun krachten hebben gebundeld, zet hoog in op maintenance. De regio telt immers veel bedrijven die daar goed in zijn. Verdere groei is goed mogelijk, wanneer samenwerking en vernieuwing tot stand komen.

Maintenance?

In onze regio is de onderhouds(maintenance)sector zo’n kansrijke

Dutch Institute World Class Maintenance

Als u het woord ‘maintenance’

sector vanwege de aanwezigheid van veel bedrijven in de chemische

Nu is het zo dat al deze activiteiten hun vertrekpunt hier in West-Brabant

leest, is uw eerste reactie

en procesindustrie. Maintenance werd dan ook één van de Pieken in de

en Zeeland hebben, maar al lang niet meer binnen vaste grenzen te pakken

waarschijnlijk: Wat zegt u? Die

Zuidwestelijke Delta.

zijn. Het initiatief heet ook niet voor niets World Class Maintenance.

reactie is niet zo vreemd, omdat

Voor projecten stelden rijk en de beide provincies 16 miljoen euro

De markt en de klanten zitten over heel de wereld. Voor iedere vraag op

u maintenance waarschijnlijk

beschikbaar. Doel was om de vele kapitaalintensieve investeringen

het gebied van maintenance en natuurlijk het antwoord daarop, kun je bij

niet zo vaak tegenkomt. Toch is

van de afgelopen decennia in de regio te behouden en nieuwe aan te

het World Class Maintenance Instituut in Breda terecht. Het DI-WCM staat

het een bedrijfstak waar in heel

trekken. Daarvoor is het behoud en in stand houden van de installaties en

midden in de sector en verbindt een concentratie van kennisinstituten met

Nederland ruim 150.000 mensen

machines essentieel. Eén voorwaarde hiervoor is onderhoud van wereld-

ondernemingen en onderwijs. Dat brengt nieuw werk naar onze regio.

hun boterham verdienen en die

klasse. Het onderhoud aan kapitaalintensieve installaties kost gedurende

In het gebied tussen Rotterdam en Antwerpen en tussen Vlissingen en

in totaal voor 18 miljard euro

de levensduur doorgaans meer dan de aanschaf.

het Duitse Ruhrgebied zijn veel bedrijven die veel onderhoud vragen.

bijdraagt aan de Nederlandse

Het onderhoud van de miljoenen kostende apparatuur, installaties en

Deze bedrijven en de kennisinstellingen, maar ook al die bedrijven die

machines en het oplopende tekort aan technisch geschoold personeel

maintenance aanbieden, willen steeds vaker bij elkaar in de buurt zitten.

gaven voldoende redenen de sector extra aandacht te geven. De lucht-

Dat biedt efficiencykansen. De 19 gemeenten in West-Brabant, samen met

Kortom: zaken waar u allemaal thuis of op uw werk mee te maken hebt.

vaartindustrie met de Koninklijke Luchtmacht en Fokker in de regio, de

de provincies Noord-Brabant en Zeeland, zijn zich bewust van die kansen

Denk eens aan uw reactie als uw televisie of computer het niet doet en

energiesector met Essent, Delta en Nuon, de maritieme sector rond Vlis-

en willen die ook graag ondersteunen daar waar we kunnen. Samen met

wat te doen als uw dak lekt? Onderhoud, maintenance of MRO, zoals we

singen en Werkendam, en de Infrasector met Rijkswaterstaat, Heijmans,

Ondernemers, Onderwijs en Overheid vinden we het onze opgave om ons

het in de vak wereld noemen, is noodzakelijk om lang van onze materiële

Rasenberg, etc, allemaal ondernemingen en organisaties met miljoenen

hiervoor in te spannen.

zaken te kunnen genieten, maar niet zo vanzelfsprekend als de aankoop

kostende installaties en goederen die in optimale conditie moeten blijven

van iets nieuws.

in een vergrijzende arbeidsmarkt. .Al snel vonden Damen Shipyards uit

Regio We s

ant rab t-B

economie. Bij maintenance gaat het om onderhoud, reparatie en revisie.

er Regio West-Brabant I 9

Vlissingen, Essent uit Geertruidenberg, Gasunie Groningen, Wärtsilä

Werkgelegenheid En dan ben ik weer terug bij het begin, waar ik aangaf dat maintenance

Toch is er de laatste jaren met betrekking tot maintenance een verandering

uit Drunen en de Koninklijke Luchtmacht vanuit Woensdrecht elkaar

voor de West-Brabantse werkgelegenheid kansen biedt. Het zijn immers

gaande. Meer en meer neemt het bewustzijn en inzicht toe, dat optimaal

en vormden in maart 2007 het World Class Maintenance Consortium,

al die MKB-ers die in dat onderhoud voorzien. Het is daarom van belang

onderhoud kosten bespaart en bijdraagt aan betere resultaten. Ofwel,

(WCMC),’s werelds eerste crosssectorale maintenance platform. Kort

dat we de opdrachtgevers voor maintenance in onze buurt blijven houden.

als we door goed en slim onderhoud de levensduur van onze goederen

daarna traden bedrijven als Nedtrain uit Utrecht, Stork Asset Management

Met voldoende en adequaat opgeleid personeel voor onderhoud, reparatie

en machines kunnen verlengen, dan kunnen we investeringen voor

Solutions, Bosch Rexroth en de Universiteit van Twente, in samenwerking

en revisie, is het voor ieder bedrijf interessant om daar in de buurt te

nieuwe goederen en machines uitstellen. Voor het bedrijfsleven betekent

met de andere TU’s in Delft en Eindhoven. Sindsdien wordt met tientallen

zitten. Het garandeert namelijk één van de belangrijkste randvoorwaarden

levensduurverlenging dat de kostprijs van de te produceren goederen naar

ondernemingen gewerkt aan gezamenlijke kennis- en strategieontwikke-

voor een ondernemer: continuïteit voor de twee belangrijkste kapitaalgoe-

beneden kan. Het product wordt daardoor meer concurrerend op de markt

ling en innovaties om zo nieuwe marktkansen te creëren.

deren, de mens en de machine. En continuïteit betekent werkgelegenheid

en dus ook goedkoper of beter voor de consument of eindgebruiker.

en inkomen en daardoor ontplooiingsmogelijkheden in West-Brabant.

In deze eerste bijdrage zal ik u informeren over de ontwikkeling in de

Onderwijs

afgelopen jaren. De volgende bijdragen gaan concreet in op voorbeelden

Ook de West-Brabantse onderwijsinstellingen hadden inmiddels het

in het West-Brabantse. Wie zijn de personen achter dat onderhoud? Zoals

belang van maintenance onderwijs onderkend. Het ROC West-Brabant

gezegd hebben alle bedrijven met installaties en machines onderhoud

is landelijk koploper bij het ontwikkelen van de onderwijsprogramma’s

nodig. Er zijn dan ook duizenden bedrijven die dat onderhoud aanbieden.

voor onderhoudsmonteurs in de luchtvaart. Een aantal jaren geleden is

Meestal zijn dat geen grote bedrijven, maar middelgrote bedrijven zoals

daarvoor zelfs een opleiding gestart, de World Class Aviation Academy

die bij u in dorp en stad voorkomen en die in onze regio een belangrijke

in Hoogerheide. Ook Avans Hogeschool is samen met de Hogeschool

werkgever zijn. Maar, onderhoud aanbieden is zinloos als er niets te

Zeeland een hbo-opleiding International Maintenance Management gestart.

onderhouden valt.

En ten slotte hebben vijf universiteiten besloten om een leerstoel Mainte-

Peter van der Velden, voorzitter Regio West-Brabant

nance te financieren, die verbonden is aan het Dutch Institute World Class

Pieken in de Delta

Maintenance in Breda. De hele onderwijskolom is dus ingespeeld op de

Relevante websites zijn o.a.:

Eind 2005 kwam het Kabinet met een belangrijke economische nota om

behoeften die er vanuit de maintenancesector zijn of gaan ontstaan. Met

DI-WCM: www.worldclassmaintenance.com

kansrijke sectoren in Nederland te ondersteunen: Pieken in de Delta.

de aanwezigheid van dat brede scala aan onderwijsmogelijkheden zijn ook

Nederland werd in zes regio’s verdeeld en West-Brabant en Zeeland

de activiteiten om technische beroepen hoger op de lijst van wenselijke

ROC West-Brabant: www.rocwb.nl

vormden samen de Regio Zuidwest-Nederland.

opleidingen bij kinderen en ouders te krijgen kansrijker geworden.

Avans Hogeschool: www.avans.nl

PAGINA 8

Regio West-Brabant: www.west-brabant.eu


2 grenen salontafels 70x110 € 5,00...........80x80 € 4,00 Romans ......................... per stuk € 0,50…6 voor € 2,50

Guust en Els van Tichelt

Kinderboeken ...................................................... € 0,10 Foto-insteekmapjes ...................................................€ 0,20

gram gram gram gram gram gram gram

Ribstuk of Stooflap Gepaneerde Snitzel Gehaktballetjes in tomatensaus Argentijnse Filetlapjes Pastasalade Eisalade Katenspek

Alle blikken en bussen ............................HAlve pRijs

1.52 1.35 1.30 1.40 1.20 1.10 1.55

BARBECUETIJD: Vraag vrijblijvend informatie naar de mogelijkheden, die wij voor u hebben

WEEKAANBIEDING Slavinken

5 halen 4 BETALEN

Voor al uw kiplekkere gerechten Ook voor al uw catering!

Molenstraat 10c, Zundert

Tel. 076-5971915 www.vanlieverlee-kiptraiteur.nl

Openingstijden: Di t/m Do 09.00 - 19.00 uur Vrij 09.00 - 20.00 uur Zat 09.00 - 18.00 uur Zon 10.00 - 17.00 uur Maandag gesloten

Grote hondenmanden .............................HAlve pRijs Grote (geprijsde) tassen ..........................HAlve pRijs Alle schoenen ..........................................HAlve pRijs

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

KEURSLAGERKOOPJE

Satévlees met gratis satésaus 500 gram vlees

TE HUUR:

SPECIAL

huis

Filet puur

in spanje

100 gram VLEESWARENKOOPJE

In overleg.

Boterhamworst + pastrami

Tel. 076-597 6982

2 x 100 gram BBQ-TIP

Mega-burgers met gratis saus

NaaiatelierAngélique Angélique Lubbers Naaiatelier Lubbers Gordijnen,vitrage, vitrage, stoelhoezen, Gordijnen, stoelhoezen, bankhoezen,kussens, kussens, etc. bankhoezen, etc. Tel. 06 10 38 59 17 Tel. 06 - 10 38 59 17 www.angelique-lubbers.nl www.angelique-lubbers.nl

4 stuks SALADE VAN DE WEEK

Asperge-salade 150 gram

595 175 295 550 199

Aanbiedingen zijn geldig van 28-05-2012 t/m 02-06-2012.

100 100 100 100 100 100 100

MARKT 9 ZUNDERT TELEFOON 076-5972392

Edgard Hendrikx, keurslager

Geef Geef uw uw keuken keuken een een tweede tweede leven leven Kijk voor meer informatie op Kijk voor meer informatie op www.meubelspuiterijroosendaal.nl www.meubelspuiterijroosendaal.nl Ook de plek voor het spuiten van al Ook de plek voor het spuiten van al uw meubilair, binnendeuren en radiatoren. uw meubilair, binnendeuren en radiatoren. We geven u graag een interieur advies, er zijn erg veel We geven u graag een interieur advies, er zijn erg veel mogelijkheden om uw oude meubels weer een frisse en mogelijkheden om uw oude meubels weer een frisse en nieuwe look te geven, maak hiervoor even een afspraak via nieuwe look te geven, maak hiervoor even een afspraak via ons contact formulier via: ons contact formulier via: www.meubelspuiterijroosendaal.nl of bel 0165-520607 www.meubelspuiterijroosendaal.nl of bel 0165-520607

Polikliniek PolikliniekEtten-Leur Etten-Leur Polikliniek Etten-Leur kkekennedndedekekekeuuezuzezee EEeEennenvvavananznzezelflfesplfsprspreere

Molenstraat 190, 4881 GH ZUNDERT Tel. 076-5972301, Fax 076-5974590 www.hendrikx.keurslager.nl info@hendrikx.keurslager.nl

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

ANIMO hondentrimsalon

SchoorSteen & kachelbedrijf

j. aartS alphen rookkanalen - Schouwen - kachelS Goedentijd 18, 5131 AS Alphen N.B. tel. en fax 013 - 508 14 56 Alle onderhoud. Schoorsteenvegen. Reparatie. Aanleg rookkanalen. Dubbel- en enkelwandige R.V.S. Renovatie van schouwen. Impregneer- en reinigingsmiddel. Accessoires en hulpstukken. Nieuwe en gebruikte kachels.

Corinda Jansen - Braspenning

Huisakkerstraat 12 4891 ZM Rijsbergen 06-10077689 / 076-5963465 Behandeling volgens afspraak Lid A.B.H.B.

Antiekrenovatie Hans Swanenberg Polikliniek Polikliniek Etten-Leur Etten-Leur Polikliniek Etten-Leur

Schoonhout Schoonhout 215 215 Schoonhout 215 4827 4827 MC MCEtten-Leur Etten-Leur 4827 MC Etten-Leur Tel. Tel. (076) (076) 504 504 202020 00 Tel. (076) 504 0000 www.polikliniek-ettenleur.nl www.polikliniek-ettenleur.nl www.polikliniek-ettenleur.nl

Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl

Iso-reno * * * * * *

Kozijnen, Ramen, DeuRen timmeRweRKen HoogRenDement isolatieglas teRRasoveRKappingen RolluiKen/scReens/maRKiezen seKtional gaRageDeuRen

www.iso-Reno.nl De Waterman 2 Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 4891 TL Rijsbergen zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

Woningaanbod

GRATIS motor*

Adres

(300cm breed, uitval 250cm)

Multimate Zundert Meirseweg 21 4881 DH Zundert 076-5990125

Totale huur

Type woning

Bruto jaarinkomen

Burg. Antonissenstraat 21a Rucphen

€ 483,72

seniorenwoning

onder € 34.085,00

N. Beetsstraat 20

Zegge

€ 488,58

rijtjeswoning

onder € 34.085,00

Korenbloemstraat 48

St. Willebrord

€ 600,26

2/1 kapwoning

onder € 34.085,00

Leeuwenbekstraat 18

St. Willebrord

€ 604,07

rijtjeswoning

onder € 34.085,00

Huisakker 22

Zundert

€ 522,11

rijtjeswoning

onder € 34.085,00

Haagakker 8

Rijsbergen

€ 548,18

rijtjeswoning

onder € 34.085,00

Kapelstraat 31

Zegge

€ 503,46

rijtjeswoning

onder € 34.085,00

P. de Bakkerstraat 3a

Achtmaal

€ 413,32

appartement

onder € 34.085,00

Waterman 7

Rijsbergen

€ 525,57

woonwagenwoning onder € 34.085,00

> Voor nadere informatie omtrent <passende huur> verwijzen wij u naar onze website. Reageren Om in aanmerking te kunnen komen voor een van bovenstaande woningen dient u ingeschreven te staan bij Thuisvester. Ook dient u een recent IB60 formulier aan Thuisvester te overleggen ter toetsing van uw inkomen. U kunt dit aanvragen bij de belastingsdienst via www.belastingdienst.nl of via telefoonnummer 0800 0543. U kunt tot en met maandag 4 juni 2012 voor 17.00 u. reageren op één of meer van bovenstaande woningen via www.thuisvester.nl of kom langs in één van onze woonwinkels. Rucphensebaan 52 ■ 4714 RE Sprundel ■ Postbus 11 ■ 4714 ZG Sprundel St. Bavostraat 18 ■ 4891 CJ Rijsbergen Telefoon 0165-380200 ■ Website: www.thuisvester.nl

(druk- en zetfouten voorbehouden)

Christinastraat 22

773,-

Woonplaats

Wonen in Kats

Deze week biedt Thuisvester de volgende woningen te huur aan:

*uitsluitend op actie uitvoering Ibiza (standaard maten met uitval (250 en 300 cm)

VANAF

• Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing.


Van GoghHuis blijft zoeken naar wegen om exploitatie structureel rond te krijgen

TentTentoonstelling

‘We hebben onze nek uitgestoken’

Kunstenaars tonen beeldende kunst

ZUNDERT - Van het negatieve advies van de Raad voor Cultuur inzake een mogelijke subsidie voor het Van GoghHuis ligt hij niet meteen wakker, zo meldt Ron Dirven, directeur-conservator van het Vincent van GoghHuis. “We ZUNDERT - In het eerste weekend van glasobjecten en van gelaagde olieverfbewandelen alle mogelijke wegen om onze exploitatie structureel rond te krijgen.” juni verandert de corsotent van buurtschap Tiggelaar tijdelijk in een klein museum.

Het bouwen van de jaarlijkse corsowagen in buurtschap Tiggelaar is dan ook even tot stilstand gekomen; lasapparaten, betongaas en tempexblokken hebben plaatsgemaakt voor beeldende kunst. Zeven professioneel beeldende kunstenaars tonen gezamenlijk een reeks van eerder gemaakte beelden en speciaal nieuw gemaakte kunstwerken. Van fascinerende mystieke foto’s tot fragiele

schilderijen tot absurde installaties. Alles komt aan bod in deze experimentele TentTentoonstelling. Iedere exposant in deze expositie is geboren of woonachtig in de gemeente Zundert. De vernissage met een hapje en drankje is op vrijdag 1 juni om 20.00 uur. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni is de tentoonstelling te bezichtigen van 11.00 tot 17.00 uur. De locatie is de bouwplaats van buurtschap Tiggelaar, Oude Gasthuisstraat in Zundert. De TentTentoonstelling is zowel op de openingsavond alsook in het weekend gratis te bezoeken.

Carwash buurtschap Wernhout WERNHOUT - Op zaterdag 2 juni is het weer tijd voor de Carwash. Deze activiteit wordt nu voor het vierde jaar georganiseerd en wordt steeds beter bezocht. We zouden het leuk vinden als we dit jaar nog meer auto’s mogen wassen. Van buurtgenoten maar zeker ook van mensen buiten de buurt.

Met een kopje koffie en een plakje cake kunt u dan wachten tot de mensen van buurtschap Wernhout uw auto hebben gewassen. Tussen 9.00 en 17.00 uur wordt er gewassen aan de Weimerstraat 1a, oftewel bij de tent van buurtschap Wernhout. Buurtschap Wernhout hoopt ook dit jaar weer veel auto’s te mogen wassen!

KORTE BERICHTEN

Ron Dirven, directeur-conservator van het Van GoghHuis: ‘Zolang er een kans is, moet je het proberen’

DOOR ADDO SPRANGERS In beginsel vindt hij het advies van de Raad voor Cultuur ook niet echt negatief. “De Raad begint eigenlijk met een prachtig compliment door het Van GoghHuis een mooi en ambitieus regionaal initiatief te noemen. De kans dat we de subsidie zouden ontvangen was klein, want de Raad voor Cultuur hanteert de zwaarste criteria. Toch hebben we onze nek uitgestoken. Zolang er een kans is, moet je het proberen. Stel dat we de subsidie wél hadden gekregen. Dan waren we voor de komende vier jaar uit de financiële problemen geweest en hadden we een mooie boodschap aan de gemeente kunnen verkondigen. We blijven ons best doen, ook bij andere fondsen.” Spiegel Of hij zich inhoudelijk kan vinden in de

door de Raad voor Cultuur aangedragen punten van kritiek? Ron Dirven: “Dat het Van GoghHuis niet het geboortehuis is van Van Gogh, daaraan kunnen we niets veranderen. Dat we geen werken van Van Gogh in huis hebben, dat is nu eenmaal zo. Er is ons echter een mooie spiegel voorgehouden waar we mee verder gaan.

‘Eigenlijk verkeren we in soort niemandsland’ Zo is de suggestie van de Raad om te proberen wat meer mee te liften met het Van Goghmuseum serieus opgepikt. Ik heb al een afspraak met de directeur op de agenda staan. Wel vind ik het jammer

FOTO ADDO SPRANGERS

dat de Raad in haar advies niet al te diep is ingegaan op het door mij geschreven activiteitenplan over de periode 20132016 meegenomen. Daarin staan ook onze plannen voor de tweede fase met onder meer Van Gogh Brabant en de Europese Van Gogh Route, initiatieven waarmee het Van GoghHuis zich beter kan profileren en naar verwachting ook meer bezoekers zal trekken. Dan wordt het streven om straks per jaar 30.000 bezoekers te trekken een stuk realistischer. De Raad heeft echter een oordeel op afstand geveld. Bij een persoonlijk bezoek kan iemand zich toch een duidelijker oordeel vormen. Eigenlijk verkeren we momenteel nog in een soort niemandsland: te groot voor Zundert, te klein om landelijk mee te spelen. Dan kun je alleen maar achteruit of vooruit. In mijn optiek moet je dan vooral proberen dat laatste te blijven doen.”

ZUNDERT Workshop Zingen: In het kader van de Week van de Amateurkunst (WAK) zal Maartje Knoop op dinsdagavond 5 juni twee workshops geven om te ervaren hoe leuk het is om te zingen. Dit is voor meisjes en jongens van 10 tot en met 17 jaar van 19.00-20.00 uur en vanaf 20.00 uur voor dames en heren van 18 jaar en ouder. Locatie: ’t Wapen van Zundert, Katerstraat 12 in Zundert. RIJSBERGEN Inzameling oud papier: Er is weer de mogelijkheid om uw oud papier karton en boeken in te leveren op het Kennedyplein. Heeft u een buur of kennis die niet in staat is om dit te brengen breng dan hun oud papier mee. Opbrengst is voor de Rijsbergse mensen met een handicap. Inleveren vrijdag 1 juni 13.00-17.30 uur en zaterdag 2 juni 8.30-11.30 uur. Eerstvolgende inlevering 6 en 7 juli. Achterbanvergadering Dorpsbelangen: Op maandag 4 juni is er een achterbanvergadering om 20.30 uur in De Koutershof te Rijsbergen. Onderwerpen: agenda’s commissievergaderingen van 11, 12 en 13 juni, zie www.gemeenteraadzundert.nl of in het gemeentehuis. Bestemmingsplan buitengebied dat in de raadsvergadering van 25/26 juni wordt vastgesteld. Meer informatie: www.dorpsbelangenzundertrijsbergen.nl

Galerie Op 11

Drietal Zundertenaren laat werk zien

Welpen verdienen EHBO insigne

Scouting Rijsbergen op bezoek bij de brandweer.

RIJSBERGEN - De welpen van Scouting Rijsbergen hebben dit seizoen een aantal bijeenkomsten gevuld met het thema EHBO en veiligheid. Het thema werd afgelopen zaterdag op een gepaste wijze afgesloten, de jongens

in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar gingen namelijk op bezoek bij de brandweer in Rijsbergen. In de kazerne werd uitleg gegeven over het reilen en zeilen bij de brandweer. Ook mochten de jongens de hele ochtend het

werk van een echte brandweerman uitvoeren. Om eruit te zien als een brandweerman mochten de helm en een veiligheidsbril gepast worden. Daarna mochten de scouts meerijden in de brandweerwagen, met sirene nog wel! Dat was wel spannend, we kwamen uit bij een brandende auto die uiteindelijk geblust werd met schuim. Daarna mocht iedereen met de grote brandslang op de auto spuiten. Met de schuim die er nog lag, hebben we een nog een kleine schuimparty gehouden. Het werd een gezellige boel met op het plein achter de kazerne. De brandweer heeft ons ook laten zien hoe een autodeur eruit wordt geknipt, wat moet gebeuren als er iemand bekneld zit. Wauw wat stoer! De welpen jongens van Scouting Rijsbergen waren allemaal heel geïnteresseerd en hebben de brandweermannen goed geholpen. Zij hebben hun insigne dan ook welverdiend! Komend weekend houden de welpen jongens hun weekendkamp in de Blokhut. Voor de Bevers staat komende zaterdag de bever-doedag voor de deur. Een aantal bevergroepen uit de regio de Baronie komen dit jaar naar Rijsbergen om allerlei activiteiten te beleven. Meer info over de verschillende speltakken van onze scouting is te vinden op www.scoutingrijsbergen.nl PAGINA 10

Werk van Rosa Haast.

ZUNDERT - Op donderdag 31 mei gaat de expositie van Rosa Haast, Gré Mirck en André van Erk van start in Galerie Op 11 in Zundert. Het is de laatste expositie voor de zomervakantie. Rosa heeft het schilderen in 2005, na een tussenpauze van bijna 10 jaar, weer opgepakt. Ze werkt tegenwoordig vooral met olieverf. Ze houdt van ‘het fijne’ en maakt onder andere portretten. Gré verenigt in haar werk kracht en kwetsbaarheid waardoor een

stilte kan ontstaan. Groffe ondergrondstructuren met verschillende materialen en tere figuren maken samen één schilderij. André neemt soms een woord als startpunt. Hij bedenkt een thema en gaat daar mee aan de slag. Zijn doeken zijn fijn geschilderd met als onderlaag soms een dikke laag mortel. De expositie van Rosa, Gré en André is te zien tot en met 24 juni. Vanaf 30 augustus opent Galerie Op 11 zijn deuren weer met een tentoonstelling van Elaine Meys en Bart van Esch.


MIJN VALENTIJNTJE

Super magazijn uitverkoop

ETEN ZONDER BESTEK BUITEN KOKEN

Verras uw geliefden met een heus ‘Valentijntje’. Deze romantische Gildetrophy is gemaakt van lekker pittig gekruide kipfilet, waarin een met roomkaas gevulde pepadew is verstopt. Dat belooft een bijzondere maaltijd! Op www.gildeslager.nl vindt u meer smakelijke tips.

ETEN ALS EEN...

Heeft u uw tanden als eens in onze spareribs gezet? Dan weet u hoe echt lekkere spareribs Wat is er nu gezelliger dan lekker buiten zijn met de barbecue onder handbereik? In onze smaken. Onze kruiding geeft een bijzondere smaak aan het vlees. Ook wordt het vlees zo toonbank aan. Ook de sausjes, Gildetrophytreft u een groots assortiment barbecuespecialiteiten Extra voordeelaanbieding lekker zacht. U heeft dus helemaal geen bestek nodig! Neem ook eens een kijkje op salades en heerlijke broden koopt u bij ons. Op vindt u de lekkerste Valentijntje 4 www.gildeslager.nl Hamlappen + 4 www.gildeslager.nl. barbecuerecepten. 50 Biefburgers 95

Gildetrophy

1

100 gram

Steak Rozemarijn 3 Peper steaks Aanbieding

Gildetrophy Gildetrophy

Steak rozemarijn 100 gram Tommy Chicken

voor

Uit eigem worstmakerij

50 545 1 45

1150 1

Extra voordeelaanbieding

4 Sucadelapjes +6 4 Gehaktballen Samen voor

Alleen even opwarmen

Winters stoofpotje

Extra voordeelaanbieding Extra voordeelaanbieding

4 Sucadelapjes +4 100 gram 4 Goud-schnitsels + samen voor uit eigen keuken Gehaktballen

195 7 95 20

7795 1

…Rauwe ‘kruidig varkentje’! ook de naam vanZuiderzeesalade onze nieuwe Gildetrophy. gaat hier 4 Kipbraadworstjes bacon Zo luidt metHet 100 gram voor Specialiteit hetSamen huis Aanbieding om een smakelijk gekruide karbonade gevuld met gehakt, uienvan kruiden. U kunt 100 gram Samen voor ons kabeljauw -en garnalen 40 Specialiteit 69 Aanbieding van het huis 100 gram gram ‘kruidig varkentje’ als een geheel – rollade – of als losse schijven bereiden.100 Op Aanbieding Specialiteit van het huis Monchou Rouletjes www.gildeslager.nl leest u meer over deze nieuwe Gildetrophy. Menu van de week Broodje van de maand

Monchou Orientaalse Zwitserse vlinders Rouletjes aspergerolletje Rodekoolstamppot met brie Aspergerolletje saucijzen met gehaktbal honing en noten 12550 Meergranen 100 gram

Lekker makkelijk

100 gram wrap met Javaanse

50 4 425

1

Per 500 persoon gram

100 gram

Extra voordeelaanbieding 100 gram Uit eigen worstmakerij Snijworst-Gebr Kruidig varkentje 500 gem hachevlees+ Italiaanse varkens Rauwe nootham kip ,tauge en uitjesBillet 10 gehakt-Gekookte Slagerij Lekker eigen worstmakerij Hamburgers per4881 stuk CV Zundert Samen 300 gram stoverijmakkelijk Molenstraat 112, 35 25 4Uit Gildetrophy Alleen even opwarmen

21 1 Javaanse wrap met

12135 10 85 35

1

van 6 1999,nu voor slechts 6 590,-

Per 100stuk gram

Uit eigen worstmakerij

Aanbiedingen zijn geldig van 14 februari 2011 t/m 19 februari 2011.

Snijworst-Gebr.

00 3 719540

300 gram

3 1 36

100 gram Tel. 076-5972224, 100Fax. gram076-5975593Broodje van de maand Menu van de week billet.gildeslager.nl Aanbieding Alleen Uit eigen worstmakerij Menueven vanroerbakken de week

van 6 1689,nu 6 790,-

Samen voor 100 gram

van 6 5900,nu voor 6 2299,-

Groentegratin met Waldkorn met Herfstfiletsteak Indiase Saksische Aspergehamschotel Oosters worstje en uitjes kip, tauge Gehakt-Gek. Gelderse 25 tapenade-kip-griekse 25 Per stuk smeerleverworst Per persoon met puree 15 15 79 currywokschotel 50 10 00

per stuk

5 1 20

100 100gram gram

Uit eigen worstmakerij

Slagerij Coburger ham Menu van de weekBillet

1 Groentegratin met

Slagerij Billet 50

100 gram

persoon Aanbiedingen zijn geldig van Per 29 mei 2012 t/m 2 juni 2012.

Saksische Broodje van de maand

Molenstraat 112, 4881 CV Zundertsmeerleverworst 100Fax. gram 076-5975593 Tel. 076-5972224, Molenstraat 112, 4881 CV Zundert billet.gildeslager.nl Menu van de week Broodje van de maand Tel. 076-5972224, Fax. 076-5975593

Waldkorn met tapenade-kipOosters worstje billet.gildeslager.nl Boerenkoolstamppot Maisrarre met griekse met rookworst kipsalade en 25 gerookte 25 per persoon

Per persoon

5 4

Super voordeel

Uit eigen worstmakerij Aanbiedingen zijn geldig van 14 mei 2012 t/m 19 mei 2012.

per stuk

100 gram

Per stuk

080 25 350

Aanbiedingen zijn geldig van 24 oktober 2011 t/m 29 oktober 2011.

Slagerij Billet Slagerij Billet

diëtist Greet Roelen

Aanbiedingen zijn geldig van 29 mei t/m 2 juni 2012

Molenstraat 112, 4881 CV Zundert Molenstraat 112, 4881 CV Zundert Tel. 076-5972224, Fax. 076-5975593 billet.gildeslager.nl Tel. 076-5972224, Fax 076-5975593, billet.gildeslager.nl

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Professionele voedingsadviezen bij: -Vermageren -DIaBeTeS -VerHOOgD CHOLeSTerOL -HOge BLOeDDrUK -maag-, Darm-, LeVeraanDOenIngen -VOeDSeLaLLergIeen -VOeDIng en SPOrT

Dak / Gevelreiniging en Onderhoud

Etten-Leur 076-3030037 www.stefcleaningservices.nl

Persoonlijk oPgesteld voedingsschema na intake-gesPrek. ondersteuning en oPvolging. onkosten worden vaak vanuit aanvullende verzekering vergoed.

Garagedeuren

Voor informatie of afspraak bel of mail: Tel: 06-38000266 / e-mail: greetroelen@home.nl

Leverbaar in hout - kunststof en staal.

tPonyclub rednuZ tiu sVan retiGoghruiters urhgoG naV buituZundert lcynoP

Waarom kiezen voor Romass?

torganiseert ePonyclub m gnikrewninVan em samenwerking asGoghruiters ni treesinamet gro organiseert een nPonyclub eretslaH tPrins iu engr Auvergne evuA sniruit P bHalsteren ulcynoP

• • • • • •

Concours Hippique

torganiseert em2012 gnikaan rewnin em samenwerking as niLentsebaan treesinamet gro op 2 en 3 juni de Oude te Wernhout

dPony jirtsdindoor ewgnispringwedstrijd rps roodni ynoP

Deze wedstrijd is een selectiewedstrijd voor het kampioenschap van Kring Breda. Tijdens deze wedstrijd starten op zaterdag de dressuurcombinaties en we ontvangen op zondag de springcombinaties. Het jaar weer teeworden. lOp aad6neen so7oR november et hbelooft grebuook o 2010 Gditne in D eManege geneen aMspannende n Den i 01Goubergh 02 strijd rebm vteon Roosendaal 7 Aanvang ne 6 pOvan de wedstrijd op zaterdag en op zondag is 09.00 uur. Kom gerust eens kijken, toegang is gratis.

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335

sDeze la adewedstrijd rB gnirK is lew een oz n selectiewedstrijd av pahcsneoipmvoor ak tehet h rokampioenschap ov djirtsdeweitcevan l es n zowel ee si Kring djirtsdBreda ew ezeals D Deze eKring zed sWest nedjiTBrabant .puC wedstrijd tnen abaeen rB nwordt a selectiewedstrijd v tramede H ed mogelijk roov voor djirtsgemaakt dde ewHart eitcedoor le van s nonze e Brabant e nesponsors: tnCup. abarBTijdens tse W gdeze nirK nwedstrijd ee reew starten tfooleb ongeveer teH .tnaba500 rB dcombinaties rooN leeh tiuuitseheel itanibNoord moc 0Brabant. 05 reeveHet gno belooft netrats weer djirtsdeen ew HOOfDsPONsORs; spannende strijd .ruu te0worden. 0:81 toRabobank t 0Aanvang 0:9 negde ad wedstrijd edieb djbeide irBaronie tsdew dagen gnavnMeeus 9:00 aA .tot nVerzekeringen e18:00 drow euur. t djirts ednennaps Zuidelijke Vorsselmans uitgeverij Kom gerust eens kijken, toegang is gratis sitarg si gBergamo nageot ,Havando nekjik snee tsureg moK Plus supermarkten Gommers Betanco aanhangers Deze :srosnwedstrijd ops eznowordt rCafetaria ood tk mede aDe amDriesprong emogelijk g kjilegom gemaakt edem BHV tdoor droExpogroep. wonze djirtssponsors: dew ezeD Van Oers accountants De Kraan instel. Techn VC Europe Naalden Ruitershop

Cafetaria De Driesprong

CLTV thcizredlaG eveoH Klusbedrijf Loek Hereijgers aivliS nolaS kReinigingsservice nodyooH v kcaJ sJohn releiwDictus eewT PeeconnessjihtaM orubnekeT Jef de Meijer sredeovnedraaP onaL Dere Buurtkapper eheb eitnak8X av dnalredeN Maroon BV

VTLC Withagen vastgoed deogtsav negahti W Hoeve Galderzicht sregSilvia jiereH keoL fjirdebsulK Le TroubadourruodabuorT eL Salon sTweewielers utciD nhoJ eJack civresvsHooydonk gniginieR Gotech keininstallatietechniek hceteitallatsni hcetoG n Timmerbedrijf evohreaL .v .LL.fjv. irdLaerhoven ebremmiT Tekenburo MathijssennoceeP rejieM ed feJ Oostvogels fjirdebeevPluimveebedrijf miulP slegovtsoO Lano Paardenvoeders X 8 repEpeakbeheer truuB eD Jongenelis neg• nirSchone obetonboringen bnotebmontage silenegnoinJ één Nederland vakantie dag n nieu V B oraM Le Garage egaraG eL V OORJ now • Zonder hakken en breken A een n AR, ie • De meubels kunnen blijven staan PL AFO uw ND

www.romass.nl sprundel@romass.nl

Aannemersbedrijf Johan Huijbrechts BV Voor al Uw Burgerlijke & Utiliteitsbouw nieuwbouw & verbouw machinale timmerwerken

gnorpseirD eD airatefaC

Jongenelis beton boren Peecon landbouw mach. Grondverzetbedr. Gommers Autoschadebedrijf Roks Rabobank kjiTimmerbedrijf lediuZ eRoosendaal Dk naLearhoven bobaR Drukkerij snamVorsselmans lessroPeecon V jirelandbouw kkurD mach.PluseGommers lHoeve aadnGalderzicht esooDe R sZuidelijke remmoG sReinigingsservice ulP van Dictus Baronie einoraB BVVBJanade mrMeijer ahpo&Dzn VOF VC Europe VB eporuECafé-zaal CV BVboomkwekerijen Lodders Mertens Bouwmaterialen deDopharma Valk Bergamo&Havando odnPaardenboxen av Meeus Breda aHoefsmederij derB sueeWJ M Machielsen nexovlees bnedraaP fadeB .vDams .H Handel H. v. Bedaf & Transport Maroon BVaH&omagreB Peeters BHV Expo Groep peoservice rG opOostvogels xE VHB n Timmermans egn irekezreVVerzekeringen sLoonbedrijf namremm iTTax BetancoPluimvee sreliarT ocnaDierenhospitaal teB Trailers Bergamo & Havando Visdonk Karl Jansen BV ezJ.Jochems revdnen oHandel rGTransport VBenne snaJ Hertoghs VB nëiCarrosseriën ressorrGotech aC shinstal. gBV otretechniek H tropsn aRaamsdonksveer rTGrondverzet ne lednaH smErwin aD Jacobs DamstHandel Transp Dopharma Elektro Dictus Exotic Green Wilthagen Boomkwekerijen Laurijssen StovannekreGrondwerken NED detachering vb gnirbeheer. ehcated DEN Gommers wdnorBoomkwekerij G sremmoG nbv eerG citoBouwbedrijf xE Cafe Den Thuur de Meijer Boomkwekerij nednTimmermans aZ d/vDictus jireverzekeringen kewkmooB Boomkwekerij madnyuDDuyndam jirSchildersbedrijf ekewkmooBBastiaansen sutciDv/d jireZanden kewkmoJef oB Boomkwekerij Tweewielers Hoydocnk Hans de RooversStovan Bouwbedrijf navotS J.fjv.ird ebwuoB Loonbedrijf snetreJan M naMertens JBoomkwekerij fjirdebnoovd L Zanden tnatnuocca ZORZ ROAccountants ORZ accountants Van Beers-Son Hasselt hout Mertens bouwmaterialen elWerners airDe etam wuob snetreM Marcelv. Dams sAdrie maDvanleHees craM kBV laV eD laaZ eAutoschadebedrijf faC Cafe nZaal Valk H. van Autoschadebedrijf v.eHasselt tlessaHFam .v Backx fMakelaardij jirdeMelkveehouder. bedahcBV sotuA JanFde OVMeijer nooz & zoon rVissenberg ejieMVOF edsierteelt naJ VBBedaf jidrapaardenboxen alekaM n reemGrondverzetbedrijf reV Vermeeren Jan Mertens Salon NED Detach. Rijsbergen Dierenhospitaal Visdonk nJansen odsiVBV laGrondverzet atipsohnereiD Theunis timmer ne reen m mit Silvia sinuehT tslE ydLoonbedrijf dE Eddy kElst Schouwenaars Koetshuis Heide Troubadour Van BVJ W dimsfeLeoH nosreeB naV onderhoudsbedrijf fjirdebHoefsmed. sduohreB.dn o nBeerson esleLaarse ihcaM Hoefsmid W JVB Machielsen

De beste kwaliteit in de regio Gratis professioneel advies Persoonlijk contact Professionele montage Snelle service bij storingen Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren

Vraag geheel vrijblijvend een prijsofferte aan Ettensebaan 15 telefoon fax info

4882 TA ZUNDERT 076 5976677 076 5977749 www.johanhuijbrechts.nl

Een nieuw plafond in één dag!

• Onderhoudsvrij

Ik heb belangstelling voor uw Plameco plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

“Eindelijk een plaf ond zonder scheuren”

Telefoon: ...........................Naam: .......................................... Adres:....................................................................................... Postcode:...........................Woonplaats: ................................. Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

Plameco Plafonds Weidehek 125, 4824 AT Breda Bezoek onze showroom of bel: (076) - 762 00 00 www.vrwbv.nl

Ruim 30 jaa r ervari ng

ALPENSTEAKS .............................................................................. 100 gram VARKENSFILETLAPJES.................................................................... 4 voor KIPKROKANTSCHNITSELS ....................................................4 voor KIPSATÉSALADE ........................................................................... 100 gram ONTBIJTSPEK ..................................................................................... 100 gram MAALTIJD V/D WEEK KIP IN OOSTERSE SAUS MET RIJST ..... p. maaltijd

KASSAKOOPJE

4 Hamlappen + 500 gr. Gehakt HOH samen

€ 8.99

MAANDAG

VERSE WORST 500 gram € 3.60 DINSDAG

HACHEEVLEES 500 gram € 6.20 WOENSDAG

GEHAKT HOH 500 gram € 3.10

2.05 € 5.80 € 3.60 € 1.40 € 1.45

€ 4.10

DONDERDAG

3 MALSE BIEFSTUKKEN € 5.95 VRIJDAG:

VARKENSHAAS 500 gram € 8.90 ZATERDAG:

SHOARMAPAKKET € 5.95

Molenstraat 43 - Zundert - 076-5973720 / 06-30736945


Majoretten promoveren naar junior middenklasse ACHTMAAL - Op 20 mei organiseerden de majoretten van St. Martinus voor het eerst een concours in Zundert in opdracht van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. Aan dit concours nam een 20-tal verenigingen deel wat resulteerde in bijna 120 optredens. Met maar liefst 7 optredens stonden de meiden van St. Martinus op de wedstrijdvloer. De allerjongste meiden van de vereniging mochten als eerste optreden. Deze meiden, Kyra, Zita, Franske en Alycia, gingen voor het eerst op concours en met hun prinsessenshow betoverden zij de jury. Maar liefst 63,1 punten haalden zij in hun categorie jeugd 1 accessories, wat goed is voor een kwalificatie voor de Brabantse Kampioenschappen. Daarna was het de beurt aan de meiden van team 3, zij traden op met hun Franse show. En ook dit team behaalde genoeg punten namelijk 65 in jeugd 2 accessories, om zich te selecteren voor de Brabantse Kampioenschappen. Gefeliciteerd meiden! Het trio bestaande uit Marijke, Pascalla en Patricia stond voor het eerst met hun nieuwe show op de vloer. Zij voerden deze show zeer naar behoren uit, maar ze hadden helaas niet

Verkoop-Verhuur: *Rolsteigers *Spinhoogwerkers *Schaarhoogwerkers *Minigravers *Toiletwagens Machinehandel Jespers

Baarleseweg 16, Ulicoten 013-5199501 www.jespersmachinehandel.nl

LENTEKRIEBELS?

Maak een ballonvaart... bestel nu!

www.adballon.nl 076 â&#x20AC;&#x201C; 514 53 72

genoeg punten om zich te kwalificeren. Dit geldt ook voor de meiden van team 2, welke op de vloer stonden met hun halloweenshow. Helaas geen kwalificatie, maar dit komt op het volgende concours vast goed! Ook de meiden van team 1 en het trio bestaande uit Ancilla, Ilse en Joyce zagen door de gevallen batons de kwalificatie net voor hun neus voorbij gaan. Zij voerden voor het eerst hun nieuwe shows in junior sectie A uit voor de jury. Hierdoor hadden af en toe de zenuwen de overhand, waardoor niet alles gevangen werd en ze een eventuele kwalificatie misliepen. Volgende keer beter meiden. Aan het einde van de middag mochten de meiden van de groep laten zien wat ze in huis hadden. Voor de allereerste keer stonden ze op de vloer met hun formule 1 show. Dat de jury deze show kon waarderen is een feit, maar liefst 70.4 punten behaalden zij, wat resulteert in een promotie naar de junior middenklasse! Daarnaast hebben deze meiden zich gekwalificeerd voor de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen! Hartelijk gefeliciteerd meiden, jullie trainsters zijn megatrots op jullie! Vanaf deze plaats willen wij graag iedereen nog van harte bedanken die tijdens deze dag geholpen heeft.

Klokkenmakerij

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

Vakkundige restauratie: â&#x20AC;˘ antieke uurwerken â&#x20AC;˘ moderne uurwerken â&#x20AC;˘ wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Wees ons oog, fotografeer voor ons Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met fotoâ&#x20AC;&#x2122;s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfotoâ&#x20AC;&#x2122;s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL Voor diverse graafwerkzaamheden

/RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ staan wij voor u klaar!

Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

7(.223

Riolering6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW of afvoer verstopt?

,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

Rioolreiniging v. Hooijdonk

+XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143  

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

SUIJKERBUIJK BESTRATINGEN BV Korte Hei 19a, Rucphen

Aanleg en verkoop van (sier-)bestrating, riolering, grondwerken... In onze showroom ruime keuze bestratingsmaterialen aan zĂŠĂŠr scherpe prijzen!! Reeds getrommelde koppelstones 20x30 vanaf â&#x201A;Ź 12,50/m2 Geopend op zaterdag van 10 tot 14u en maandag en woensdag van 9 tot 11.30u. Alle dagen op afspraak.

Tel. 0165-387972 of 06-53448393

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

bbq all-in

80 . 1 1 schouderkarbonade 3kg 10.-

22

cornetbeef sucadelappen ½kg 2.98 100gr 0.98 verse kuikenfilet ½kg 2.48 rundvlees slaatje 98 gemengd h.o.h. gehakt kg 2. 4st 3.99 keuze uit meer dan 500gr bbq schotel 25 soorten vlees p.p 4.95

magere

gemarineerd of naturel

paardenbiefstuk

½kg

2.48 platte ribben 1kg 2.48

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Nouws Perkplanten * geraniums * perkplanten * palm/olijf/fruit

* kuipplanten * groenteplanten * kruidenplanten

Achterste Schaapsdijk 1a, Zundert, Tel. 076-597 29 96 openingstijden: ma - vr 8.00-18.00 uur, zat 8.00-16.00 uur

perkplanten uit eigen kwekerij

verbouwings uitverkoop!

10 tot 70% korting op de gehele collectie

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur - 076-5012941


btw VrIj weeKenD enD ko op 12 zo .0 nd 0 to ag t1 3 7. ju 00 n i

Van dOnderdag 31 mei t/m zOndag 3 juni Betaalt etaalt Brejaart Op de cOmplete cOllectie llectie de BtW VOOr u! OOk geldig Op aanBiedingen, niet geldig in cOmBinatie inatie met andere acties

Veemarktstraat 12 • Breda • 076 522 70 00 • www.brejaartsport.nl O'NEILL • PUMA • PROTEST • BRUNOTTI • BJÖRN BORG • REEF • HAVAIANAS • GAASTRA • SUNFLAIR • ADIDAS • SUNMARINE • ESPRIT • NIKE • ICEPEAK • Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Wilt u strak de zomer in? Kom dan banenzwemmen!

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

In de ochtenden: Maandag t/m vrijdag

09.00 – 09.45 uur

In de middagen: Dinsdag & donderdag

12.00 – 13.00 uur

In de avonden: Dinsdag & woensdag Donderdag

20.00 – 20.45 uur 19.00 – 19.45 uur

Regelmatig banenzwemmen zorgt voor: 1. Een strakker lijf 2. Calorieën verbranden, dus afvallen! 3. Een goede gezondheid voor: hart & de longen 4. Een ontspannende werking op lichaam & geest 5. Een verbeterende lichaamscoördinatie

ZWEMBAD AQUAMARANT Laguitensebaan 62 - 4891 XR Rijsbergen – Tel: 076-5964085

WWW.ZWEMBADAQUAMARANT.NL

kunstgebitten

SALE 50% Op de gehele collectie Molenstraat 57 | Zundert

reparaties - nieuw - garantie gratis: controle, advies, hoogglanzen Afspraak; 8.00-22.00 uur ook zaterdag + zondag! Telefoon 076 - 597 61 83 ook thuisservice! tomson Vagevuurstraat 5, Klein-Zundert

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

WILT U EEN

container bestellen DAN OOMEN BELLEN

puiNrEcycLiNg, grONDHANDEL EN SLOOpWErKEN - KrAANVErHuur

NiEuW

Aanleveren van puin, bouw- en sloopafval. Voor zowel particulieren en bedrijven.

Welkom op gunstige locatie, Martenstraat 8 - Sprundel - Tel. 0165-382843

Feestje? Voor verhuur van: tafels • stoelen toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. € 45,-

snijdersverhuur.nl

%

Bel: 0165-386105 0165-386613


sport

Van Goghloop in startblokken voor eerste lustrum

‘Vrijwilligers zijn keihard nodig’

Hans Kraaij daagt VV Zundert uit op Sponsoravond

ZUNDERT - Vanaf 2008 worden in looppas de hielen over het plaveisel van Zundertse straten gelicht. Dat gebeurt ZUNDERT - Voor VV Zundert is 2012 Natuurlijk vieren we dit. En dan denken komend weekend dus voor de vijfde keer. Uiteraard kan de Van GoghLoop daarbij niet zonder haar trouwe vrijwil- wel een zeer speciaal jaar. De juiste we met name ook aan onze sponsors. We cijferaar weet dat bij een oprichting zagen op tegen dit seizoen: zou de econoligers. in 1932 de club inmiddels de leeftijd van 80 bereikt heeft. En hoe? Met een uniek kampioenschap in Nederland.

Reeds in maart kampioen in de 4e klasse D. De vurig gewenste promotie naar de 3e klasse hiermee bereikt. En niet nipt zoals veel clubs dat mee maken, maar met de straatlengte van 20 punten voorsprong. 80 jaar klinkt dus oud, maar VV Zundert bruist als nooit tevoren. In 1 seizoen tijd wist de jeugd zich geweldig te profileren in het 1e team. Alsof ze er al jaren stonden. En van voetbal kun je genieten bij VV Zundert. Met machtsvertoon werden heel wat tegenstanders dit jaar van het kastje naar de bekende muur getikt om tenslotte moegestreden de punten aan VV Zundert te moeten laten.

mische recessie snijden in onze sponsormogelijkheden. Het tegendeel bleek waar: ze stonden samen fier en blijven de club geweldig steunen. Chapeau sponsoren. Vrijdag 1 juni is de dag. De aanmeldingen leren dat onze sponsors in grote getale gaan komen: ruim 100 aanmeldingen, prachtig. En niet om het minst omdat we een prima gastspreker krijgen: Hans Kraaij jr. Hans daagt ons uit om alle vragen te stellen die we maar willen, dat belooft wat. Mooi om te zien dat VV Zundert ook in het hoge noorden van ons land leeft: Richard van Elsacker, telg van VV Zundert, is daar bij FC Groningen marketing manager. Dat helpt. Richard: bedankt. En sponsoren: geniet met volle teugen op 1 juni, jullie hebben het meer dan verdiend.

Yoseikan Aikido ZUNDERT - Dit jaar is de Aikidoschool Kyorakukan alweer 12 jaar actief in de gemeente Zundert. Begonnen in de zaal van Cafe Neefs, toen deze te klein werd, is de school verhuist naar de Koutershof in Rijsbergen.

V.l.n.r . Jan van den Broek, Jac van Nispen en Chantal Böhmer.

DOOR CHARLES LUIJTEN Er moest in Zundert een sportevenement bijkomen. Althans, zo dacht Jac van Nispen daar over, een echte triatlonfanaat. Hij trommelde enkele mensen bij elkaar en legde zijn idee van een stratenloop voor. Een ander voegde er het voorstel aan toe om er een speciale 800-meterloop aan vast te koppelen en se Van GogLoop was geboren. Komende zaterdag is de vijfde uitgave van de Van GoghLoop, een evenement dat niet zou kunnen doorgaan als de ruim honderd vrijwilligers onverwachts zouden afhaken. Ze zijn echter stuk voor stuk te fanatiek om tot zo’n daad over te gaan. Zeker Jan van den Broek en Chantal Böhmer niet die zich vanaf het eerste uur voor de Van GoghLoop inzetten. Lang voordat dat de atleten aan de wedstrijdloop beginnen, start ter hoogte van café-restaurant De Roskam de Van Gogh-wandeling. Deze wordt ieder jaar al in kaart gebracht door Jan van den Broek. “Ik krijg daarbij een beetje hulp van

Thea, de vrouw van voorzitter Jac van Nispen, maar doe toch wel het overgrote deel daarvan in mijn uppie. Er is een tocht van vijftien en één van dertig kilometer,” zegt Van den Broek.

‘Atleten hebben weg naar Zundert gevonden’ De tippelaars doen onder andere de Pannenhoef, de Moeren en de Lange Maten aan. “Er zijn geen controleurs tijdens de route. Je mag er vanuit gaan, dat iedere deelnemer keurig de door mij op papier aangegeven route tot aan het eind toe volgt,” zegt Jan van den Broek. De eerste wandeling werd ingezet vanuit Oudenbosch, nabij de basiliek. Regel Naast de 63-jarige Van den Broek zit Chantal Böhmer. Zij zorgt voor de inwendige

FOTO CHARLES LUIJTEN

mens. “Het is min of neer een regel dat de partners van de organisatoren automatisch de handen laten wapperen. Mijn hele gezin is in de ban van hardlopen. Ik zorg er voor dat om 12.00 uur de soep en de belegde broodjes voor de vrijwilligers klaarstaan zodra die er hun werk hebben opzitten, zoals uitzetten van het parcours, plaatsen van dranghekken, neerhangen van spandoeken enzovoorts. Dan doe ik een bezorging bij de vrijwilligers in CultuurCentrum Zundert die daar niet weg kunnen en verder verzorg ik het buffet voor de uitgenodigde atleten,” zegt Chantal die het leuk vindt en de meeste voorbereidingen bij haar thuis doet. Van Nispen gaat trots op zijn medewerkers. “Je kunt van alles willen maar zonder hen kun je het schudden. Elke Van GogLoop zijn we als organisatie sterker geworden en hebben telkens meer atleten de weg naar Zundert gevonden. Ik ben dan ook heel tevreden. Hopelijk is het komende zaterdag goed weer.”

Achille s-LTV

Timothy Vergauwen loopt parcoursrecord

ZUNDERT - Tijdens de 25e Golden Ten loop in Delft hebben de Achilles-LTV mannen optimaal gepresteerd. Onder prima omstandigheden werd er in het gezellige stadscentrum een 5 km en 10 km wedstrijd gelopen.

Op de 5km verbeterde Timothy Vergauwen het parcourrecord met 30” en liep 15.15 min. solo naar de finisch. Felix Warndorff werd 1e in het junioren klassement en Mike Teekens liep solo naar een winnende tijd van 32.00 min. Voor het eerst tijdens de 25e editie van de Golden Ten was er een junioren klassement. Een prima manier om ook de prestaties van de jongeren te waarderen. Felix begon voortvarend zoals we dat van hem gewend zijn en liep de eerste km in 3.05 min. Gezien zijn recente 3 km tijd was dit prima. Maar gaandeweg moest hij toch wat gas terug nemen. Door omstandigheden is zijn inhoud nog niet op het niveau van vorig jaar. Desondanks op dit parcours een prima tijd en 1e bij de junioren, wat nog een leuke premie opleverde. Bij de senioren was de strijd voor de overwinning alleen de eerst kilometer zichtbaar. Timothy en Mart Solleveld kwamen op 3.00 min. door bij de eerste km. Mart liet vrij snel daarna lossen het talent uit Zundert liep solo door de mensenmassa op de markt naar de overwinning.

En verbeterde het al jaren staande parcour record. 2.139 dames en heren stonden er aan de start bij de 10 km. En direct vanaf de start nam de hardloper uit Roosendaal de kop. Mike opende zeer snel de eerste km onder de 3 min. om alvast een gaatje te slaan. En gaande weg de race bleef dat gaatje even groot, wat de wedstrijd spannend hield. Zijn overwinning kwam niet meer in gevaar en voor familie en vrienden won hij zijn eerste 10km in Delft. Vanaf de start nam Michaël Groeneweegen de 3e positie in. En hield die vast tot de 7e km. Langzaam kwam achter hem het groepje met Marc Rotsaert dichterbij en van de 7e km liepen ze naar de finish. Marc plaatste op de Markt zijn versnelling. Michaël moest het even laten gaan, maar kon met een laatste krachtsinspanning de 3e plaats veroveren. Een Kortom met 3 eerste prijzen en een derde plek en een vijfde plek vertrekken uit Delft mag een succes genoemd worden. En volgens Timothy juichen ze in Delft harder dan tijdens de Parelloop in Brunssum! Dus volgend jaar weer? PAGINA 14

Sinds de zomer van 2011 is de groep gevestigd in de gymzaal van het Mencia Sandrode in Zundert. Er is een jeugdgroep ( 8 tot 15 jaar), en een volwassenen groep. Het Aikido dat er gegeven wordt valt onder de stijlgroep Aikikai, welke zijn hoofdkwartier in Tokio heeft, en nog steeds onder leiding staat van de kleinzoon van de grondlegger van het Aikido Morihei Ueshiba.

Sinds April wordt er ook les gegeven in een vooroorlogse Aikido stijl, het Yoseikan Aikido. Deze kent invloeden uit het Jiu Jitsu. De hoofdverantwoordelijke voor deze stijl is in Nederland Edgar Kruyning, 6e Dan Aikido en 7e Dan Jui Jitsu. Het grote verschil in beide stijlen zit hem in het feit dat het Yoseikan Aikido eerder de realiteit en de factor zelfverdediging traint. Dat is niet zo vreemd omdat de oorsprong van de stijl uit een tijdsperiode stamt waarbij dit nog heel belangrijk was, en vaak noodzaak om te kunnen overleven. Kijk voor meer informatie op Kyorakukan. com, of kom eens langs.

‘t Alfertje WERNHOUT - Maandag 28 mei werd de 10e wedstrijd om het clubkampioenschap gevist op de Grote Put. Er werd door de deelnemers in totaal 140,520 kg. Winnaar in vak A was R. van Nispen met 20,140 kg en in vak B was R. Jacobs met11,720 kg de winnaar, algemeen winnaar was R. van Nispen. Uitslag, vak A: 1. R. v. Nispen 20,140; 2. C. v. Beek 8,800; 3. W. Vissenberg 7,480; 4. A. Aarts 7,140; 5. D. v. Aert 7,100; 6. H. Schrauwen 5,600; 7. A. den Otter 5,500; 8. H. Kuipers 4,940; 9. J. v. Aert 4,560; 10. L. v. Hassel 3,920. Vak B: 1. R. Jacobs 11,720; 2. J. v. Hooydonk 7,760; 3. E. Goos 6,600; 4. R. v. Genk

6,300; 5. T. Hereijgers 5,160; 5. T. v. Genk 5,160; 7. G. de Weijer 4,800; 8. W. vd Zanden 4,440; 9. C. Goverden 2,860; 10. A. Hereijgers 1,880 Programma Op zondag 3 juni wordt de 11e wedstrijd om het clubkampioenschap gevist. Inschrijven van 6.30 tot 7.00 uur in café de Valk te Wernhout. Prijsuitreiking in voornoemd café. Woensdag 6 juni wordt de 12e wedstrijd om het woensdagkampioenschap gevist. Er wordt gevist van 9.30 tot 12.00 uur en dan van 13.00 tot 15.30 uur. Inschrijven aan de put tot 8.45 uur.

Volleybal Rijsbergen dames RVC 3 RIJSBERGEN - Het volleybalseizoen is bijna afgelopen. We hebben nog twee wedstrijden voor de boeg om nog wat punten bij te sprokkelen. We staan op dit moment nog onderaan en hopen nog een plaatsje op te kunnen schuiven.

Afgelopen donderdag hadden we een uitwedstrijd in Klundert. We hebben heerlijk gespeeld, Klundert is een sportieve tegenstander. Zij konden in deze wedstrijd kampioen worden, en dat is ze gelukt ook! De eerste en tweede set hebben we dik verloren, de derde en vierde set waren spannende sets. Jammer dat we er een beetje laat inkwamen, maar de tegenstander was ontzettend goed. Terecht dat zij in onze poule kampioen zijn geworden. Ons betere spel vanaf de derde set kan ook gekomen zijn door de vele aanwezige supporters van Klundert, met livemuziek. Dat deed ons vast beter spelen, zouden we vaker moeten proberen met muzikale begeleiding. Blessures We hebben het hele seizoen leuke wedstrijden kunnen spelen, ondanks dat we

niet altijd met een voltallig team waren. Door blessures hebben twee teamleden aan het begin van het seizoen moeten stoppen, even waren we bang dat we de competitie niet konden starten omdat we met zijn vijven waren. Door van andere teams spelers te lenen lukte het net om de competitie rond te krijgen. Inmiddels hebben we versterking gekregen en zijn wij nu met zeven dames. Kom ons versterken Doordat er soms blessures zijn of doordat soms iemand moet werken, is een team van 7 krapjes. Met nog twee teamleden zou het prettiger spelen zijn. Wij spelen in de ORV-recreantencompetitie en trainen op dinsdagavond van 20.00 tot 21.30u. Thuiswedstrijden zijn in plaats van de training. Alleen voor uitwedstrijden kan het voorkomen dat we op een andere avond spelen. Heb je zin om te komen volleyballen dan ben je van harte welkom om een keer mee te trainen. Je mag 4x gratis meetrainen. Je kunt contact opnemen met het secretariaat van RVC, email jcpaarts@ziggo.nl of kijk op onze website www.r-v-c.nl.


OpENINGSAANbIEDING ZOM deze weeK: .

Geraniums €0,95 p Ve As rs pe e rg es

.st

la ve Nu 50 cm nd sle ch va e ts € 7n € 12 l ,9 ,95 5p

.

VAste plANteN in 50 soorten extra grote maat doorsnede ø50cm

p. st

95

€2

9,

0c lec m ho ht s og

bo e

Aa Ver rd se be ien Ba m 30

Hangplanten

keuze uit o.a. (m.u.v. Franse Geranium Arenaria, Ridderspoor, AqULEGIA (vaste plant) Verbena, stokroos, enz. enz. Nor maal € 1,95 p.stuk, nu 5 voor € 5,-

Nu s

Ø

p van i T normaal € 3,95 p.st. SpAANSE MARGRIET eek! w e d A L L E S V E R S U I T E I G E N K W E K E R I J !Nor maal A€ L1,40 LES V E R S U I T E I G E N K W EKERIJ! p.stuk, nu 5 voor € 5,-

Nu 4 voor € 10,-

Wij zijn goed in perkgoed!

• • • • •

30.000 m2 kwekerij 10.000 m2 overdekte verkoopruimte Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters palmen - olijven - groenteplanten - enz.

Wij zijn goed in perkgoed!

A.s. zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur A.s.zondag Zondag OpeNvan van10.00 10.00 tot 16.00 Voor koopzondagen zietot A.s OPEN 16.00uur uur www.plantenkwekerijdeplantage.nl Voor koopzondagen zie • • • • •

30.000 m2 kwekerij 10.000 m2 overdekte verkoopruimte Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen • Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters palmen - olijven - groenteplanten - enz.

www.plantenkwekerijdeplantage.nl A L L E S V E R S U I T E I G E N K W E K ELetRop I onze J ! specialiteit:

Let op onze specialiteit:

Wij zijn goed in perkgoed! OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Hangplanten V E R S inU50 I Tsoorten EIGEN KWEKERIJ! A L L Wij E S zijn V Egoed R SinU I T E Ideze G E NweeK: K W E K E R I J ! Dagelijksin 50 soorten perkgoed!

OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Kom gerust eens kijken Dagelijks geopend deze weeK:

Hangplanten

• 30.000 m2 kwekerij • 10.000 m2 overdekte verkoopruimte • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Wij zijn goed in perkgoed!tegen scherpe prijzen zoals: violen • Vele seizoensproducten • 30.000 m2 kwekerij primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen • 10.000 m2 overdekte verkoopruimte • 30.000 m2 kwekerij • Tevens:Geraniums) laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters • Keuze uit zo’n 100 soorten perkplanten • 10.000 m2 overdekte (m.u.v. verkoopruimte Franse - olijven - groenteplanten - enz. (vasteHangpotten plant) AqULEGIA (vaste plant) •AqULEGIA Onze specialiteit: 50 soorten •ca. Keuze uit zo’n 100 soortenpalmen perkplanten Let opscherpe onze prijzen specialiteit: •Nor Vele seizoensproducten violen - ca. 50 soorten specialiteit: Hangpotten maal € 1,95 p.stuk,tegen nu•5Onze voor € 5,-zoals: Nor maal € 1,95 p.stuk, nu primula’s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen vtegen • Vele seizoensproducten scherpe prijzen zoals: violen n a ip T - bolchrysanten •SpAANSE Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen - heesters primula’s - geraniums - pompoenen MARGRIET SpAANSE MARGRIET ek-! palmen groenteplanten - enz. laanleibomen - coniferen - heesters de w-efruitbomen Nor maal- olijven € 1,40 -p.stuk, nu•5Tevens: voor € 5,Nor maal € 1,40 p.stuk, nu palmen - olijven - groenteplanten - enz.

Geraniums €0,95 p. stuk

doorsnede ø50cm

Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot versedoorsnede ø50cm 95 18.00 uur Geraniums €0, p. stuk Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur aardbeien (m.u.v. Franse Geraniums) De koffie staat klaar

5 voor € 5,-

Geraniums €0,

M

M

NU NOG MEER VOOR UW HET Nor maal € 1,95TUIN p.stuk, nu 5 HELE voor € JAAR 5,-95 DOOR! Geraniums €0, p. stuk doorsnede ø50cm

oe Tip de rd ag

oe Tip de rd ag

oe Tip de rd ag

M

M

oe Tip de rd ag

Tip van OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Mixhangpot eek! Lavendel Spaanse Hangplanten Vlinderstruik 5 voor € 5,- de w cialiteit: in 50 soorten deze weeK: A.s. zondag in vele soorten Let onze specialiteit: A.s.opzondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur OPeN van 10.00 tot 16.00 uur per stuk € 1,25 doorsnede ø50cm Normaal Margriet ø 50cmtot per stuk € 9,95 zie 95 (bloeit ZOMERSEIZOEN nten OpENINGSAANbIEDING 95 Normaal € 5,99 de winter) Voor koopzondagen zie Geraniums €0, p. stuk Voor koopzondagen OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Ø 20 cm Hangplanten NU € 0, per stuk rten www.plantenkwekerijdeplantage.nl www.plantenkwekerijdeplantage.nl deze weeK: Ø 50cm per stuk € 9,95 € 1,40 (m.u.v. Franse Geraniums) 00 95 95 in 50 soorten AqULEGIA (vaste plant) deze weeK: Nu 3 voor (m.u.v. Franse geraniums) ø50cm NU€10, €1,00 Nu 2 voor €17, Nu 10 voor €9, 95

Hangplanten Geraniums

2 voor 17,95 NU Nu NOG MEER €VOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR!

p. stuk

Kom gerust eens kijken Tip van SpAANSE MARGRIET Dagelijks geopend Dagelijks Geraniums) Dagelijks (m.u.v. Franse week! te plant) Nor maal 1,40 p.stuk, 518.00 voor € 5,- deverse (m.u.v. Franse Geraniums) Maandag t/m€Vrijdag 09.00nu tot uur verse p.stuk, nu AqULEGIA 5 voor € (vaste 5,- plant) Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur asperges aardbeien A.s. OPeN van 10.00 tot 16.00 uur Nor maal € 1,95 p.stuk, nu 5zondag voor € staat 5,De koffie klaar Tip van GRIET n a ! v k e Voor koopzondagen zie ip e T p.stuk, nu SpAANSE 5 voor €MARGRIET 5,- de w eek! Nor maal € 1,40 p.stuk, nuwww.plantenkwekerijdeplantage.nl 5 voor € 5,- de w

Kom gerust eens kijken Dagelijks geopend Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur De koffie staat klaar

Nu Nog meer voor uw tuiN het hele jaar door! Dagelijks verse aardbeien

Dagelijks verse asperges

g OPeN van 10.00 tot 16.00 uur www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws A.s. zondag tot 16.00 uur or koopzondagen zie OPeN van 10.00 Kom gerust eens kijken Voor koopzondagen zie antenkwekerijdeplantage.nl Dagelijks geopend Dagelijks Dagelijks www.plantenkwekerijdeplantage.nl Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse verse Goud is Geld09.00 zijn geen handelaars, maar isasperges een smelterij en groothandel! Zaterdag tot 17.00 uur aardbeien Kom gerust eens kijken De koffie staat klaar Kom gerust eens kijken Uw sieraden worden bij ons niet verder verhandeld! Dagelijks geopend Dagelijks geopend Dagelijks Maandag Dagelijks t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 Dagelijks uur verse Uwtotoude sieraden Maandag 09.00 18.00gouden uur Zaterdag uur t/m Vrijdag asperges verse zijn nog steeds geld waard, zelfs als deze verse09.00 tot 17.00 Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur De koffie staat klaar beschadigd of kapotasperges zijn. De goudprijs is de voorbije 30 jaren nog aardbeien De koffie staat klaar

GOUD IS GELD

Golden Tulip Zevenbergen

nooit zo hoog geweest. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden en munten. Wij betalen hiervoor de beste prijzen.

ctete e r Di tan g! n co talin be

WE ZIJN SLECHTS 3 DAGEN IN

ZEVENBERGEN

ZONDAG 3, 17 EN 24 JUNI A.S. vanaf 10.00 tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen Schansdijk 3, 4761 RH Zevenbergen

BELANGRIJKE DATA VOOR UW AGENDA:

HALSTEREN

Directe contante !! betaling

Zaterdag 2, 9, 16, 23 en 30 juni a.s. vanaf 10.00 tot 16.00 uur goud is g€ld Hotel de Ram, Steenbergseweg 1, 4661 RJ Halsteren Lounge

w w w . g O u d i s g e l d . n l

TAXATIE LOUNGE IS GEOPEND IN ROOSENDAAL Mocht u niet op de locatie kunnen komen bent u altijd van harte welkom in onze taxatie lounge voor een vrijblijvende taxatie onder het genot van wat lekkers.

goud is g€ld

w w w . g O u d i s g e l d . n l

Lounge

U bent van harte welkom in onze nieuwe winkel goud is geld taxatie lounge in Roosendaal!

Molenstraat 9a, 4701 JK Roosendaal • 06-42841682 • 0165-852268

ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!

goud is geld heeft een smelterij en werkt voor de groothandel. Uw sieraden worden bij ons niet verder verhandeld!

w w w. g o

Molenstraat 9 A,

udisg

4701 JK

Roose

Grote Kleine Grote en kleine nieuwe nieuwe gebruikte voorwerpen voorwerpen voorwerpen 916 duizendsten (22 karaat) 833 duizendsten (20 karaat) 750 duizendsten (18 karaat) 585 duizendsten (14 karaat)

Grote nieuwe voorwerpen

Kleine Grote en kleine Conventie nieuwe gebruikte tekens voorwerpen voorwerpen

925 duizendsten (1e gehalte)

835 duizendsten (2e gehalte)

800 duizendsten (3e gehalte)

De afgelopen 6 maanden was bij ons de fijngoudprijs/24k al boven de 40 euro per gram. Wij zijn geïnteresseerd in diamanten, hoogwaardige Art Deco, antieke sieraden en zeldzame munten.

WEGENS

UW VAKANTIE

Openingstijden: Ma 13.00 - 17.00 uur Di 10.00 - 17.00 uurgoud is geld taxatie lounge, Molenstraat 9A te Roosendaal. Wo GESLOTEN tel: 0165 852268 Do 10.00 - 17.00 uur www.goudisgeld.nl Vrij 10.00 - 20.30 uur Za 10.00 - 16.00 uur Zo op afspraak

open: ma. 13.00-17.00u., di. 9.30-17.00u., do. 9.30-17.00u., vr. 9.30-17.00, 18.30-20.30u.

zat. 11.00-16.00u zondag alleen geopend op koopzondagen. (Op woensdag gesloten).

Directe contante ! betaling!

ZILVER

GOUD

GROTE BELANGSTELLING ZIJN WIJ OPNIEUW BIJ U IN

eld.nl

ndaal,

DE BUURT

0165 85 2268

GOUD IS GELD IN DE MEDIA: VTM, MADIWODOVRIJDAG SHOW, NOVA, TELEGRAAF, ALGEMEEN DAGBLAD, RTV UTRECHT, LEEUWARDER COURANT TV, DE BODE, VELE ANDEREN. KIJK OP ONZE WEBSITE WWW.GOUDISGELD.NL VOOR MEER INFORMATIE


week 22 / 30 mei 2012

Gemeente informatie

Nachtelijke werkzaamheden aan rotondes Zundert en Rijsbergen In het kader van het project ‘Kindkwadrant’ wordt op maandag 4 juni gestart met het aanbrengen van rode coating op de fietsoversteken van de rotondes in de kernen Zundert en Rijsbergen. Omdat deze rotondes overdag veel verkeer te verwerken krijgen, worden de werkzaamheden van maandag 4 t/m woensdag 6 juni a.s. uitgevoerd tussen 20.00 en 06.00 uur. Als de werkzaamheden niet kunnen worden uitgevoerd vanwege de weersomstandigheden, worden ze doorgeschoven naar donderdag 7 en vrijdag 8 juni a.s. Het verkeer op de rotondes wordt tijdens de werkzaamheden geregeld door verkeersregelaars. Houdt u rekening met enig oponthoud. De gemeente Zundert probeert de nachtelijke overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken. Heeft u vragen? Heeft u concrete vragen over de werkzaamheden aan de rotondes? Neem dan contact op met de heer Laurita (projectleider van de gemeente Zundert), tel. 076 – 596 98 67, e-mail: g.laurita@zundert.nl.

Vergunningen Aanvragen omgevingsvergunning Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning heeft ontvangen:

Datum aanvraag Soort activiteit

Locatie

30-03-2012 10-05-2012 21-05-2012 21-05-2012 21-05-2012

Wernhoutseweg 124, Wernhout Hellegatweg 1A, Rijsbergen Antwerpseweg 83, Rijsbergen Heistraat 7, Rijsbergen

22-05-2012

Gemeente Zundert Afdelingen Bestuurszaken, Maatschappij & Dienstverlening, Bedrijfsvoering Markt 1, 4881 CN Zundert Afdelingen Strategie & Programmering, Beheer Openbare Ruimte Bredaseweg 2, 4881 DE Zundert Gemeentewerf Hofdreef 30, 4881 DR Zundert Milieustraat Zundert De Ambachten 20, 4881 XZ Zundert ELZ, startpunt voor welzijn, zorg en wonen De Welborg 14, Zundert Postbus 10.100, 4870 GA Etten-Leur Postadres Voor alle afdelingen: Postbus 10.001 4880 GA Zundert E-mail gemeente@zundert.nl Internet www.zundert.nl Telefoon gemeentehuis 076 - 599 56 00 Maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur. Gemeentewerf 076 - 597 49 97 & Milieustraat ELZ, startpunt voor 076 - 503 89 39 welzijn, zorg en wonen Fax 076 - 599 56 66 Bezoek- en openingstijden gemeentehuis Maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Afdeling Maatschappij (publieksbalie) ook op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 19.00 uur. Openingstijden Milieustraat Zundert Maandag van 14.00 uur tot 17.00 uur Donderdag van 14.00 uur tot 18.00 uur Zaterdag van 09.00 uur tot 14.00 uur

Smokstraatje 4, Rijsbergen Antwerpseweg 29, Rijsbergen

Tegen een aanvraag om omgevingsvergunning kan geen bezwaar worden ingediend. Bezwaar op grond van de Algemene wet bestuursrecht is pas mogelijk, nadat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert op het verzoek heeft beschikt. Ingediende aanvragen liggen gedurende twee weken ter inzage op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur bij het cluster Vergunningverlening en Handhaving, Bredaseweg 2 te Zundert.

Verleende omgevingsvergunningen voor een bepaalde termijn artikel 2.12 lid 2 Wabo en paragraaf 5.4 Bor (uitgebreide procedure) Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen voor een bepaalde termijn ex artikel 2.12, lid 2 van de Wabo heeft verleend:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

29-05-2012

tijdelijk plaatsen woonunit en tijdelijk huisvesten 7 arbeidsmigranten tijdelijk maken van verblijfsruimten in bestaande loods, tijdelijk plaatsen 2 woonunits en tijdelijk huisvesten van 8 arbeidsmigranten

Oekelsestraat 6B, Rijsbergen

29-05-2012

Colofon

uitbreiden cafetaria-restaurant slopen woning en oprichten woning oprichten loods met kantoor renoveren bedrijfswoning plaatsen tijdelijke woonunit t.b.v. tijdelijk huisvesten 4 arbeidsmigranten veranderen voorgevel woning

Breedschotsestraat 8c, Rijsbergen

Op grond van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking beroep instellen. Een beroepschrift kan vanaf 31 mei 2012 gedurende zes weken worden gericht aan de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het beroep is gericht; d. gronden van het beroep. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het beroepschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de uitspraak op het beroep niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl. Ingevolge artikel 3:18 lid 4 Algemene wet bestuursrecht (Awb) maakt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert tevens bekend dat er geen zienswijzen bij haar naar voren zijn gebracht naar aanleiding van de tervisielegging van de ontwerpbeschikking. De beschikking is niet gewijzigd ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

Verleende omgevingsvergunning met afwijking ex artikel 2.12, lid 1 sub a onder 2 Wabo reguliere procedure Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning met afwijking ex artikel 2.12, lid 1, sub a onder 2 Wabo heeft verleend:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

29-05-2012

oprichten garage

Bredaseweg 44, Klein Zundert

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht; d. gronden van het bezwaar. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.


week 22 / 30 mei 2012

zundert.nl Vertonen beelden EK voetbal op het terras

Vervolg vergunningen Geweigerde omgevingsvergunning reguliere procedure Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning heeft geweigerd:

Verzenddatum beschikking

Soort activiteit

Locatie

22-05-2012

oprichten kas/warenhuis

Oekelsestraat ongenummerd, Rijsbergen

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen deze beschikking bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tevens: a. naam en adres van de indiener; b. dagtekening; c. omschrijving en ‘ons nummer’ van de beschikking waartegen het bezwaar is gericht; d. gronden van het bezwaar. Tevens kunt u, tegelijk met of na het indienen van het bezwaarschrift, een voorlopige voorziening (onder meer schorsing van de beschikking) vragen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Uw belang moet dan wel zodanig zijn dat de beslissing op bezwaar niet kan worden afgewacht. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

Vergadering Welstandscommissie op 4 juni 2012 Op maandag 4 juni a.s. vergadert de Welstandscommissie vanaf 09.00 uur in het gemeentehuis, Markt 1 te Zundert. Voor informatie over de agenda en het exacte tijdstip van behandeling kunt u twee dagen vóór de behandeling contact opnemen met de gemeente Zundert, de heer A. de Rooij tel. 076 – 596 98 25. U kunt dan tevens aangeven of u de vergadering wilt bijwonen. U heeft geen spreekrecht.

Van 8 juni t/m 1 juli 2012 vindt het EK voetbal 2012 plaats. Met betrekking tot het vertonen van beelden op het terras hebben de burgemeesters in de regio zich geconformeerd aan de afspraken die zijn gemaakt in het districtelijke driehoeksoverleg tussen politie, officier van justitie en gemeenten. Op www.zundert.nl vindt u de volgende informatie met betrekking tot de afspraken, de benodigde licentie(s) voor het vertonen van tv-beelden bij evenementen en de brandveiligheid: 1. Regeling op wedstrijddagen EK 2012; 2. Regeling finale 1 juli 2012; 3. Vertoning tv-beelden bij evenementen; 4. Feestversieringen in horecabedrijven.

Meldingen Wet milieubeheer Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende meldingen ingevolge de Wet milieubeheer heeft ontvangen:

Naam besluit

Locatie

Besluit landbouw Besluit landbouw Activiteitenbesluit

Nelleveldstraat 8, Rijsbergen Meirseweg 37, Zundert Oekelsebaan 55, Zundert

De betreffende stukken liggen gedurende twee weken na publicatie ter inzage op elke werkdag van 09.00 tot 12.30 uur bij het cluster Vergunningverlening en Handhaving, Bredaseweg 2 te Zundert.

KERNEN BEPALEN HET KARAKTER VAN ZUNDERT

Toekomstdebat Zundert 2025 op donderdag 14 juni 2012 in CultuurCentrum Zundert, aanvang 17.00 uur. Vorige week meer informatie over twee werkateliers, te weten werkatelier Wonen en werkatelier Werken. Nu meer informatie over de andere drie ateliers die deel uitmaken van de vijf werkateliers. In deze ateliers worden thema’s behandeld die een toekomstvisie verder kunnen inkleuren. Het zijn schetsen waarmee de stuurgroep Strategische Visie verder aan de slag gaat. U KOMT TOCH OOK? LEVEN&ZORGEN Nu, anno 2012, kent Zundert een heel rijk bloeiend cultureel leven. Tal van verenigingen, evenementen en activiteiten waar een heel groot deel van de inwoners van de gemeente Zundert bij betrokken is, brengen het hele jaar door mensen samen. In de gemeente Zundert is een aantal bijzondere en specialistische zorginstellingen gevestigd, zoals Juzt (tot voor kort Tender) en Amarant. Elke kern heeft een basisschool en in de kernen Zundert en Rijsbergen zijn er diverse voorzieningen voor medische- en ouderenzorg, zoals de Welborg, het Rijserf en de Willaert. Leefbaarheid van de kernen staat hoog op de agenda. Maar de samenstelling van de bevolking verandert in de komende jaren. Meer oudere en minder jongere mensen. Het stelsel van sociale voorzieningen wordt door Den Haag op de schop genomen en dat zullen we ook in de gemeente Zundert gaan merken. Hoe gaat de gemeente Zundert op deze ontwikkelingen reageren? Wat betekent dit voor de toekomst van de bestaande voorzieningen? Welke rol gaat de gemeente als overheid daar in spelen? Belangrijke vragen, waarvan de antwoorden zullen bepalen hoe de gemeente Zundert er in de toekomst uit zal zien. In de Strategische Visie willen we op deze en andere koersbepalende vragen een antwoord geven. GEEF U OP VOOR DIT WERKATELIER ALS U MEE WILT DISCUSSIËREN OVER DIT ONDERWERP. CULTUUR&TOERISME Nu, anno 2012, zijn het Bloemencorso en Van Gogh grote culturele smaakmakers in de gemeente Zundert. Maar ook evenementen als de Boerendag en de Aardbeienfeesten en de vele culturele verenigingen maken Zundert tot een gemeente die bruist van het leven. Gelegen aan de grens met België heeft de gemeente Zundert een schitterend buitengebied, waar vele fietsers, wandelaars en andere recreanten het hele jaar door van genieten. De toeristisch-recreatieve sector biedt flinke kansen voor de plaatselijke en zelfs regionale economie. Wat willen we daar in de toekomst mee doen? Waar gaan we ons op richten en wat betekent dat voor onze inwoners? Belangrijke vragen, waarvan de antwoorden zullen bepalen hoe de gemeente Zundert er in de toekomst uit zal zien. In de Strategische Visie willen we op deze en andere koersbepalende vragen een antwoord geven. GEEF U OP VOOR DIT WERKATELIER ALS U MEE WILT DISCUSSIËREN OVER DIT ONDERWERP. BESTUUR&SAMENWERKING Nu, anno 2012, is de gemeente Zundert één van de negentien gemeenten in West-Brabant die op allerlei gebieden meer of minder intensief samenwerken om efficiënter en effectiever eigen gemeentelijke taken uit te kunnen voeren, maar ook om de regionale belangen beter bij de Provincie, het Rijk en in Brussel voor het voetlicht te kunnen brengen. Met ruim 21.000 inwoners is de gemeente Zundert een van de kleinere gemeenten in de regio. Maar wel een gemeente met een aantal stevige uitdagingen, zoals diverse handhavingsvraagstukken en het grote aantal arbeidsmigranten dat in de gemeente woont. Maar steeds meer ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkelingen overstijgen de gemeentegrenzen. En vanuit het Rijk komen steeds meer taken naar de gemeente toe, waarvoor specialistische kennis en ervaring vereist is die we nu niet in huis hebben. Terwijl van de andere kant de opdracht is om als overheden compacter en vooral goedkoper te worden. Er worden andere eisen gesteld aan de dienstverlening naar burgers. Een deel daarvan gebeurt tegenwoordig al digitaal en vaak niet eens vanuit de woonplaats zelf. Hoe gaat de gemeente Zundert op deze ontwikkelingen reageren? Welke taken hebben we als gemeente in de toekomst nog wel of niet meer? Welke onderwerpen zullen dan op de bestuurlijke agenda staan en hoe geeft de ambtelijke organisatie van de toekomst daar invulling aan? Belangrijke vragen, waarvan de antwoorden zullen bepalen hoe de gemeente Zundert er in de toekomst uit zal zien. In de Strategische Visie willen we op deze en andere koersbepalende vragen een antwoord geven. GEEF U OP VOOR DIT WERKATELIER ALS U MEE WILT DISCUSSIËREN OVER DIT ONDERWERP. Uw inbreng is van groot belang voor het welslagen van deze werkateliers. Aarzel niet en geef u nu op via communicatie@zundert.nl. Meer informatie over hoe het proces van de Strategische Visie verloopt vindt u op www.zundert.nl.


week 22 / 30 mei 2012

Gemeente informatie

Huisnummerbesluiten Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij de volgende nummeraanduiding heeft vastgesteld:

Besluitdatum

Soort project

Nummeraanduiding(en):

21-05-2012 23-05-2012

Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) Wet Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG)

Het Laar 70A Molenstraat 102A

Op grond van artikel 7:1 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden tegen dit besluit bezwaar maken. Een bezwaarschrift dient binnen zes weken na de datum van bekendmaking van dit besluit te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert, Postbus 10.001, 4880 GA Zundert. De bezwarentermijn van zes weken begint op de dag na die van toezending van het besluit. De datum van toezending staat op de brief bij het huisnummerbesluit vermeld. Indien bezwaar wordt ingediend, kan tevens een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, Sector Bestuursrecht, Postbus 90.006, 4800 PA Breda. Voor een dergelijk verzoek bent u griffierecht verschuldigd. Meer informatie over griffierecht vindt u op www.rechtspraak.nl.

Wijzigingsbesluit artikel 3.6 lid 1 onder A Wro voor de locatie Oude Baan 5A te Wernhout Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zundert maakt bekend dat zij het ‘Wijzigingsplan artikel 3.6 lid 1 onder A Wro voor de locatie Oude Baan 5A te Wernhout’ heeft vastgesteld. Dit plan houdt in een wijziging van de bestemming ‘agrarische bedrijven’ naar ‘wonen’ t.b.v. het bouwen van een bijgebouw. Het vaststellingsbesluit (met plankaart) ligt met ingang van 31 mei 2012 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de afdeling Beheer Openbare Ruimte, Bredaseweg 2 te Zundert. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen naar voren gebracht. Bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20.019, 2500 EA ‘s-Gravenhage) kan nu beroep worden ingesteld door belanghebbenden. Gedurende de beroepstermijn kan door voornoemde doelgroep bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State ook een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend.

Bekendmaking ‘Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Zundert 2012’ Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad van Zundert op 24 mei 2012 de ‘Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Zundert 2012’ heeft vastgesteld. Deze verordening treedt in werking per 1 juni 2012 onder gelijktijdige intrekking van de ‘Verordening voorzieningen maatschappelijke ondersteuning gemeente Zundert 2011’. De nieuwe verordening is gebaseerd op de door de gemeenteraad in haar vergadering van 24 mei 2012 vastgestelde nota Wmo, Volksgezondheid en Jeugdbeleid 20122015 ‘Versterken eigen kracht’ en staat in het teken van

de ‘kanteling’ van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Het ‘compensatiebeginsel’ van de Wmo, zoals bedoeld door de wetgever en uitgewerkt in de jurisprudentie in de afgelopen jaren, komt hierin tot uitdrukking: het proces om de omslag te realiseren van claim- en aanbodgericht werken (denken in termen van voorzieningen) naar vraagen resultaatgericht werken (denken in termen van participatie en zelfredzaamheid).

U kunt tegen betaling van de leges een afschrift verkrijgen van de verordening. De verordening is ook zo spoedig mogelijk te raadplegen via www.zundert.nl Bestuur Zundertse regelgeving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Schijvenaars (afdeling Maatschappij en Dienstverlening), tel. 076 – 599 55 22, e-mail: k.schijvenaars@zundert.nl.

De volledige tekst van de verordening ligt ter inzage in het gemeentehuis (Markt 1 te Zundert).

voor meer info: zundert.nl Avoord ondersteunt fietstocht

Kenya Classics RIJSBERGEN - Avoord Zorg en Wonen gaat het team CSCBikes4Kenya ondersteunen in hun deelname aan de Kenya Classics 2012. De wijze waarop zal 8 juni tijdens het benefietconcert van dit sportieve team in de Harmoniezaal in Rijsbergen worden bekendgemaakt. Eén van de medewerkers van Avoord is lid van het team CSC Bikes4Kenya en neemt deel aan de loodzware fietstocht

Kenya Classics die hen begin oktober letterlijk langs de projecten van Amref Flying Doctors in Kenia voert. De opbrengst van deelname komt ten goede aan Flying Doctors. Door het meefietsen met deze 6-daagse Kenya Classic verleggen zij fysiek en mentaal hun grenzen én maken zij direct het leven in Kenia een beetje beter. We kunnen iedereen aanraden om dit enthousiaste team op weg te helpen naar de Kenya Classics! Het benefietconcert vangt aan om 20.30 uur.

Kruisboogschieten NK 65+

Piet Nouws prolongeert titel ZUNDERT - Op de schietbanen van Kruisboog vereniging Strijd in Vrede in Hoeven, waren de NKB senioren kampioen schappen in de klasse 65+.

ZUNDERT - Alsof het om het best bewaarde geheim van Zundert ging. De belangstelling voor de open dag van het gerenoveerde en verbouwde St. Annaklooster op Tweede Pinksterdag was overweldigend. Sommige bezoekers hadden ook al snel een favoriet plekje gevonden. FOTO LOTTE VAN GIELS PAGINA 18

19 schutters waren naar Hoeven gekomen om de strijd met elkaar aan te gaan, elke schutter kregen 3 proef en 10 tellende pijlen. Piet Nouws 69 jaar van ZMZ uit Wernhout prolongeerde zijn titel met95 punten, Henk van de Wouw 81 jaar van Gezellige Vrienden Zundert legde beslag op de 2e plaats met 92 punten. Voor de 3e plaats moest er een nakamp plaatsvinden Piet van Ginneke, Ad Pals en Piet Adriaansen schoten allen 91 punten.

Na 5 schoten in de nakamp wederom gelijk 44 punten nu ging het verder schot om schot en hier viel na het 1e schot de beslissing Piet Adriaansen van ZMZ uit Wernhout werd 3e 4e werd Piet van Ginneke van Strijd in Vrede en Ad Pals van Nooit gedacht Zevenbergschen hoek mocht voor de 1e keer deelnemen en legde beslag op de 5e plaats. Oudste deelnemer was Andre van As 83 jaar van Alpenjagers Roosendaal hij behaalde de 18e plaats met 79 punten. Na het omhangen van de medailles en het spelen van het volkslied werden de winnaars gefeliciteerd en keerde men de een wat meer tevreden dan de ander huiswaarts.


VIJF DAGEN TOPSPORT AAN DE HOEVENSEWEG

13e editie Jumping Etten-Leur Dat Jumping Etten-Leur erg in trek is bij springruiters uit geheel Nederland blijkt uit de vele inschrijvingen en reacties. Met maar liefst vijf dagen wedstrijdsport is Jumping Etten-Leur inmiddels uitgegroeid tot één van de grotere paardensportevenementen van Nederland. Van woensdag 6 tot en met zondag 10 juni worden de terreinen in de achtertuin van Rinus Blom wederom - en voor de 13e keer omgetoverd tot één grote wedstrijdpiste. DOOR PETER HOUTEPEN De eerste drie dagen komen de springruiters van heinde en verre om met hun vier- tot en met zevenjarige springpaarden aan de start te verschijnen. Vrijdag rond 17.00 uur vindt de finale plaats tussen de deelnemers met vijf-, zesen zevenjarige paarden; op woensdag- en donderdagavond is de springpiste gereserveerd voor de streekruiters in de klasse L met als inzet de beste amateur ruiter. Unicum Na de officiële opening op vrijdagavond door burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot begint Jumping Etten-Leur met een unicum, een veulenveiling. “In augustus is de echte veiling, maar nu komen alvast de beste veulens van dit voorjaar hierheen”, zegt Eva van den Adel, projectcoordinator Jumping Etten-Leur. “Van Groningen tot Limburg. Veilingmeester Johan Wilmink maakt daar een heel spektakel van. Die man is geboren om te praten.” Na deze veiling wordt de piste gereserveerd voor het

knock-out springen, waarbij twee dezelfde parkoersen met vier hindernissen parallel aan elkaar staan. Er komen steeds twee ruiters in de ring en wie het traject als snelste aflegt, gaat door naar de volgende ronde. Ook hier spektakel verzekerd. Springrubrieken en entertainment De basisrubrieken hebben inmiddels een vaste plaats ingenomen tijdens Jumping Etten-Leur, met op zaterdag de M-, Z- en ZZ-rubrieken. Op zaterdagavond kan het publiek genieten van de Six Bars-hoogtesprong, waarbij de hindernis steeds een beetje hoger komt te liggen. “Van den Adel: “Ook zeer spectaculair om te zien. Dat gaat tot hoogtes van twee meter of meer. Voor niet-paardenpubliek ook heel makkelijk te begrijpen omdat het een afvalrace is.” Jumping Etten-Leur wordt op zondag traditiegetrouw afgesloten met de Grote Prijs van Verkeersschool Blom, het nationaal 1.40m. Het programma op zondag wordt afge-

wisseld met een show van de beste tuigpaarden uit heel Nederland. Deze tuigpaarden demonstreren hun spectaculaire draf alleen op de grootse paardensportevenementen in Europa. Gratis De entree voor Jumping Etten-Leur aan de Hoevenseweg 34 in Etten-Leur is alle dagen gratis. Voor alle toeschouwers zijn er overdekte tribunes en er kan een drankje worden genuttigd in het sfeervolle stro- c.q. promotiedorp met terras direct aan de wedstrijdarena of in de sfeervol ingerichte publiekstent. Ook aan de kleinste bezoekers is gedacht: op zaterdag- en zondagmiddag (9 en 10 juni) kunnen zij zich vermaken in het kinderdorp. Met gratis pony rijden, de schminkclown en springkussens. Kijk voor meer informatie op www.jumpingettenleur.nl

GR ATIS ENTREE

6 | 7 | 8 | 9 | 10 JUNI www.jumpingettenleur.nl

nderdorp 9 & 10 JUNI - Ki met (v.a. 12.00 uur) inken n, sm een springkusse den en gratis ponyrij

5 dagen lang wedstrijdsport met o.a. kampioenschap voor jonge springpaarden, voorjaars veulenveiling, six bars, knock out springen, rubrieken in de klassen L t/m ZZ en nationaal 1.40m. Locatie: Hoeve de Grient, Hoevenseweg 34 in Etten-Leur.

Jumping Etten-Leur • Postbus 480 • 4870 AL EttEn-LEur sponsoring@jumpingettenleur.nl • tel.: 076 - 501 55 35


Zaterdag 5 juni 15:00 uur15:00 Zaterdag 9 van juni11:00 van tot 11:00 tot

uur

ERA’S OPEN HUIZEN ROUTE ERA’S opEN huiZEN RoutE Neem een kijkje in onderstaande woningen zonder voorafgaande afspraak

Neem een kijkje in de woning zonder voorafgaande afspraak

Kijk voor meer informatie over de woningen op www.vanhasselmakelaars.nl

Kijk voor meer informatie over de woningen op www.vanhasselmakelaars.nl

Zundert

Zundert

Achtmaal

Zundert

Chaam

Zundert

Rijsbergen

Zundert

Rijsbergen

Rijsbergen JUNI =

V.O.N. ! MAANMDE R

Lijsterstraat 16

Prinsenstraat 18

Markt 21-d

Vrijst. woning met tuinkamer, verzorgde achtertuin en vrijst. garage met ruime oprit gelegen in rustige straat 8 Meijsberg

Karakteristieke geschakelde woning met berging, achtertuin en achterom. Gel. op loopafstand van winkels 5 etc. heiningstraat A

Bredaseweg 21

Zandakker 5

DEE

LNE

Ruim 3-kamer appartement met eigen Vooroorlogse vrijst. woning op ruim In nieuwbouwplan De Schakel gelegen parkeerplaats en berging in de parperceel. Gel. aan doorgaande weg buiten recent gebouwde vrijst. geschakelde wonkeerkelder. Gelegen op de 3e Nassaustraat verdieping. de bebouwde kom met vrij uitzicht. Nassaustraat ing met garage 24 14 en leuke uitstraling

Brandslootpad 5

2 3 grond opp: 297 m2 met 2inhoud: woonopp: grond opp: 555met m2 grond met opp: uitgeb. 235 m2 serre, 414 m3 op de m3 tussenwoning inhoud: m3 inhoud: 587 m3 gelegen, nette geschakelde woning grond opp: 203 mvrijstaande inhoud: 350 mmet Rustig gelegen woning Bungalow slaapkamers beg. 100 m2Gunstig inhoud: gelegen300royale Ruime580 tussenwoning Rustig royale woonkamer, dichte eetkeuken, grond, garage met hobbyruimte/kantoor woonk., keuken` 348.000,overdekt en achtertuin Vraagprijs ` 269.000,k.k. Vraagprijs `doorzon 329.000,k.k. luxe half open Vraagprijs k.k. terras, berging Koopsom ` 394.000,- v.o.n. met slpk. en bdk. op begane grond en Vraagprijs ` 260.000,- k.k. 4 slaapkamers en vrijstaande garage. en tuin op het zuiden. en vrijst. berging. met achterom. inpandige garage.

grond opp: 1040 m2

grond opp: 1075 m2

inhoud: 500 m3

Rijsbergen

Royale helft van 2-o-1-kap woning met garage, 2 opritten, houten tuinhuis en ruime tuin op het zuiden. grond opp: 398 m2

inhoud: 375 m3

Wernhout Klein Wernhout Zundert Neem een kijkje Neem woningen zonder invan onderstaande voorafgaande afspraak woningen zonder voorafgaande afspraak De Tuintjes 13 in onderstaande Wernhoutseweg 37een kijkje Pastoor Vessemstraat 56 Laarpark 52 Kies voor een GRATIS waardebepaling! Rustig op loopafstand van centrum Karakteristieke vrijstaande woning met Vrijstaande woning met schuur/garage (8 Ruime vrijst. semi-bungalow met dubbele

gelegen vrijst. woning met gar., extra verrassende indeling en sfeervolle details. x 12 m). Gelegen in buitengebied op ruim inpandige garage en tuinkamer. Mooi Overweegt u opuw woning te verkopen, ofperceel. in de toekomst? Dan is kort hetbij de beb.over Kijk voor meer informatie over Kijk woningen voor meer op www.vanhasselmakelaars.nl informatie de woningen opperceel. www.vanhasselmakelaars.nl bergruimte en diepe tuin zonzijde. Gelegen de opnu ruim perceel kom. afspraak gelegen op ruim Neem een kijkje in onderstaande woningen zonder voorafgaande handig om nu al te weten wat deze waard is. Uw ERA-makelaar voert grond opp: 474 m2

grond opp: 1023 m2

inhoud: 450 m3

inhoud: 480 m3

grond opp: 4645 m2

grond opp: 925 m2

inhoud: 359 m3

inhoud: 600 m3

daarom een geheel GRATIS waardebepaling voor u uit wanneer u deze Prijs meer op aanvraag Vraagprijs 399.000,- k.k. op www.vanhasselmakelaars.nl Vraagprijs ` 429.000,- k.k. Vraagprijs ` 499.000,- k.k. Kijk voor informatie over de`woningen WAARDEBON opstuurt of inlevert. Zundert Zundert Zundert ZundertKalmthoutsebaan Zundert Zundert Zundert Julianalaan 20 5 Zundert

Vraagprijs ` 374.500,- k.k.

Zundert Werfkens 1

de heer/mevrouw: ............................................................................................... adres: ............................ postcode ............... woonplaats: ................................. Zundert Zundert Zundert Zundert Zundert telefoonnummer: ................................................................................................. e-mail adres: ........................................................................................................

Rustig gelegen ruime vrijst. woning met royale woonkamer, dichte eetkeuken en Zundert Zundert aangeb. garage. Prinsenstraat 18

grond opp: 306 m2

inhoud: 460 m3

ZaterdagOPEN 5 juni van 11:00 totOPEN 15:00 uur HUIZEN ROUTE ERA’S ERA’S HUIZEN ROUTE WAT IS UW WONING WAARD? ERA’S OPEN HUIZEN ROUTE

inhoud: 485 m3

grond opp: 355 m2

grond opp: 160 m2

inhoud: 352 m3

Vraagprijs Vraagprijs € 229.000,- k.k.Zundert Vraagprijs € 247.500,k.k. € 345.000,- k.k. Zundert€ 385.000,Zundert Zaterdag 5 k.k. juniZundert van 11:00 Zaterdag tot 515:00 juni van uur 11:00 tot Vraagprijs 15:00 uur

Vraagprijs € 439.000,- k.k. Zundert

Stuivezandseweg 20

grond opp: 158 m2

inhoud: 850 m3

inhoud: 620 m3

Lijsterstraat 16

Prinsenstraat 18Markt 21-d

Ruime Semi-bungalow helft van twee-onder-één met prachtige royale kapwoning met open serrekeuken, en vrijst.serre schuur/garage. en aangeb. Zundertsiertuin, Zundert Zundert JUNI Gelegen berginginmet buitengebied. carport. = . V.O.N ! MAANMDE R

grond opp: 255 8025mm2 2

Lijsterstraat 16 Bredaseweg 21

inhoud: 395 440 m3 DEE

Markt 21-d ZandakkerJU=5NI

Zundert past. Kalmthoutsebaan van Vessemstraat 5 18

Gunstig Semi-bungalow gelegen geheel met prachtige vrijst. woning royalemet siertuin, doorzon serre woonkamer, en vrijst. dichte schuur/garage. keuken en JUNI Gelegen tuininrondom. buitengebied. = .

LNE

Bredaseweg 21

grond opp: 750 8025mm2 2

V.O.N ! MAANMDE R

inhoud: 325 440 m3

Zandakker 5

DEE

LNE

Vraagprijs € 349.000,- k.k.Vrijst. woning met tuinkamer, € 249.000,515.000,- k.k.vrijst. woning op ruimVraagprijs € 319.000,515.000,k.k.gelegen verzorgde Ruim 3-kamer appartement met Vrijst. eigen met tuinkamer, Vooroorlogse verzorgde vrijst. woning opRuim ruim3-kamer appartement In Vraagprijs nieuwbouwplan met eigen De In nieuwbouwplan De Schakel Karakteristieke woning met U kunt dezegeschakelde bon inleveren bijwoninguw ERA makelaar

Karakteristieke geschakelde woning met berging, achtertuin en achterom. Gel. op loopafstand van winkels Prinsenstraat 18 etc.

Palmbosstraat 14metm3 2 Karakteristieke woning350 grond opp: 203 mgeschakelde inhoud:

V.O.N. gelegen Schakel ! Vooroorlogse MAAND

R ME achtertuin en vrijst. garage met ruimeachtertuin parkeerplaats en berging in de achtertuin paren vrijst. perceel. garage Gel.met aanruime doorgaande wegparkeerplaats buiten recent en berging gebouwde in de parvrijst. geschakelde wonGel. aan doorgaande weg buiten berging, en achterom. Gel. op L N E perceel. DEE oprit gelegen in rustige Gelegen op de 3e verdieping. oprit gelegen in derustige bebouwde straat kom21 met vrij uitzicht. keerkelder. Gelegen ing op de met3egarage verdieping. de bebouwde kom met vrij uitzicht. van winkels etc.21-d Lijsterstraat 16 straat loopafstandkeerkelder. Markt Bredaseweg Zandakker 5en leuke uitstraling

Laarpark 9 m3 203 Ruim Egelantier 14 mgrond Oekelsebaan 27 Goorbaan 1c 2 2414 m3opinhoud: 2 3 inhoud: 2 3-kamer Vrijst. met verzorgde appartement eigen vrijst. ruim In nieuwbouwplan De Schakel grond woning opp: 297 m2tuinkamer, 100 m2 350 m3met grond300 opp: opp: 555 mwoning woonopp: mgrond opp: 235 m2300 mgelegen grond587 opp: inhoud: 414opp: inhoud: m3 297Vooroorlogse inhoud: 580 m3100 inhoud: m3 555 m2 grond mwoonopp: inhoud:

inhoud: 580 m3 Landelijk en rustig buiten deGel. bebouwde Op en royaal gel.ruime vrijst. woningparkeerplaats met karakteristieke In fraaie landelijke recent omgeving gelegen Prachtige achtertuin vrijst.perceel garage met enSfeervol berging inafgewerkte de parperceel. Gel. aan doorgaande weg buiten gebouwde vrijst. geschakelde won- villa met schitterende tuin, berging, achtertuin en achterom. op kom op ruim perceel gelegen vrijstaand uitstekende afwerking, dubbele garage, woning in boerderijstijl met ruime garage zeer luxe semi-bungalow met oa. brede lange oprijlaan en dubb. gar. Landelijk en Vraagprijs ` 269.000,k.k. Vraagprijs ` 329.000,k.k. Vraagprijs ` 269.000,Vraagprijs k.k. ` 348.000,k.k. Vraagprijs ` 329.000,Koopsom ` k.k. 394.000,v.o.n. Vraagprijs ` 348.000,k.k. oprit gelegen in rustige straat keerkelder. Gelegen op de 3e verdieping. de bebouwde kom met vrij uitzicht. ing met garage en leuke uitstraling Vraagprijs 260.000,k.k. Vraagprijs ` 260.000,- k.k. loopafstand`van winkels etc.

woonhuis met diverse bijgebouwen grond opp: 297 mruim opritinhoud: en prachtige tuin privacy. 2 woonopp: 100 m2 en mooie grond opp: 555 m2 414 m3 tuin. inhoud: 300met m3 volop inhoud: 350 m3 inhoud: 375 m3 grond opp: 1166 m2 grond opp: 1030 m2 inhoud: 610 m3 inhoud: 1250 m3

Klein Zundert

Klein Zundert

grond opp: 203 m2

grond opp: 11470 m2

Vraagprijs ` 269.000,- k.k.

Vraagprijs ` 260.000,- k.k.

Vraagprijs ` 530.000,- k.k. Zundert

oprit grote garage en royale tuin. 3 grond opp: 235 m2

inhoud: 580 m Klein Zundert Zundert grond opp: 5000 m

Vraagprijs ` 329.000,- k.k.

Vraagprijs ` 348.000,- k.k.

2

centraal gel. Volop privacy. 3

inhoud: 1000 m3

inhoud: 587 m Zundert grond opp: 5445 m

Koopsom ` 394.000,- v.o.n.

inhoud: 925 m3

2

Vraagprijs ` 675.000,- k.k. Vraagprijs ` 679.000,k.k. Vraagprijs ` 795.000,k.k. Zundert Prijs op aanvraag. Zundert Zundert Zundert Zundert Zundert Zundert Zundert

Zundert

Zundert

Zundert

Zundert

recent gebouwde vrijst. geschakelde woning met garage en leuke uitstraling

grond opp: 235 m2

inhoud: 587 m3

Koopsom ` 394.000,- v.o.n.

Zundert in prijs gedaald. Zundert

Zundert

Molenstraat 50, Zundert Tel. 076 597 59 00 Burg. Kievitslaan 57 44 Stuivezandseweg 2944 hertogstraat Azalearing 26 29 van Vessemstraat 56 Leeuwerikstraat Azalearing 26 60 De TuintjesStuivezandseweg 13 Stuivezandseweg Wernhoutseweg 20 37 Dehertogstraat Tuintjes Pastoor 13van Vessemstraat 56Wernhoutseweg 37 Laarpark 52 Pastoor Laarpark 52 Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165 34 45gelegen Prachtig Sfeervol gelegen en landelijk vrijst. gelegen woningsemi-bungamet royale Gunstig Sfeervolgelegen en landelijk 2-onder-1-kapwoning gelegen semi-bungamet 85Gunstig Rustig gelegensemi 2-onder-1-kapwoning bungalow met slaapk. met Rustig Goedgelegen onderhouden semi bungalow tussenwoning met slaapk. met

past. Burg. vanKievitslaan Vessemstraat 57 18 Stuivezandseweg 20

Prachtig Gunstig gelegen gelegen geheel vrijst.woning woning vrijst. met royale met Royale helft van 2-o-1-kap metwoning Rustig op loopafstand van centrum Royale helft van Karakteristieke 2-o-1-kap woning vrijstaande met woning Rustig met op loopafstand Vrijstaande van woning centrummet schuur/garage Karakteristieke (8 vrijstaande Ruime vrijst.woning semi-bungalow met met Vrijstaande dubbele woning met schuur/garage (8 Ruime vrijst. semi-bungalow met dubbele garage, 2 opritten, houten tuinhuis enkeuken gelegen vrijst.low woning met gar.,garage, extragarage, 2 opritten, verrassende houten tuinhuis indeling en sfeervolle gelegen details. vrijst. woning x 12 m). met Gelegen gar., extra in buitengebied verrassende op ruim indeling en sfeervolle garage details. enen tuinkamer. x 12Mooi m). Gelegen inen buitengebieden op badk. ruim keuken inpandige garage endakterras tuinkamer. Mooi woonkamer, doorzon woonkamer, eetkeuken, dichte dubbele garage en woonkamer, met eetkeuken, dubbele opslagloods garage enen low met achtertuin dubbele en garage, vrijst. opslagloods stenen garage diepe eninpandige badk. achtertuin op de vrijst. grond, stenen dakterras garage dichte op de en beg. ruime grond, garage, gelegen en Stuivezandseweg 20 De Tuintjes 13 dubbele Wernhoutseweg 37 diepe Pastoorperceel van Vessemstraat 56 en Laarpark 52 beg. ruime tuin op het zuiden. bergruimte en diepe tuin op zonzijde.ruime tuin op hetGelegen zuiden. op ruim perceel.bergruimte en diepe tuin op zonzijde. kort bij de beb. kom. Gelegen op ruim perceel. gelegen op ruim perceel. perceel kort bij de beb. kom. gelegen op ruim perceel. Royale helft 2-o-1-kap woning met Rustig op loopafstand van centrum Karakteristieke Vrijstaande met schuur/garage (8 Ruime vrijst. semi-bungalow metberging. dubbele envantuin tuinmet rondom. achterom. enwijnmakerij tuin met achterom. (loods). vrijstaande woning met wijnmakerij enwoning berging. (loods). tuin en met achterom. aan tuindemet randachterom. v.h. dorp. grond opp:2 398 m2 houten inhoud: garage, opritten, tuinhuis485 en m3

www.vanhasselmakelaars.nl

2 2sfeervolle 2 Gelegen 2 m3 inhoud: grond opp: 474woning m2 opp: mgrond opp: 1023 en m485 grond480 opp: grond opp: 4645 m450 grond359 opp: grond m2 garage opp: 925 m2480 m3 Mooi grond600 opp: 450 m3 398 inhoud: m3 inhoud: m3 474 inhoud: m3 1023 inhoud: inhoud: m3 4645 m2 gelegen vrijst. met inhoud: gar.,grond extra verrassende indeling details. x 12mm). in buitengebied op ruim inpandige en tuinkamer.

inhoud: 359 m3

grond opp: 925 m2

inhoud: 600 m3

ruime tuin op het bergruimte en diepe tuin op zonzijde. 2 2 Gelegen op ruim perceel. perceel2 kort beb. kom. gelegen op ruim perceel. 3 2 3 grond opp: 919 750 m2 zuiden.k.k. grond opp: 919 25265 mm 25265 m m2 bij de`inhoud: grond opp: 242 161 161 Vraagprijs m2 inhoud: 615 325 m3 Prijs 665 615 335 665k.k. m3 inhoud: 352 335 370 352 m3 Vraagprijs ` 374.500,op aanvraag Vraagprijs ` inhoud: 374.500,Vraagprijs k.k. `m 399.000,-grond k.k. opp: Prijs242 op aanvraag Vraagprijs 429.000,Vraagprijs ` 399.000,Vraagprijs k.k. `m 499.000,- k.k. Vraagprijs `m 429.000,-grond k.k. opp: 218 `inhoud: 499.000,k.k. grond opp: 398 m2

inhoud: 485 m3

grond opp: 474 m2

inhoud: 450 m3

grond opp: 1023 m2

grond opp: 4645 m2

inhoud: 480 m3

grond opp: 925 m2

inhoud: 359 m3

Vraagprijs € 439.000,319.000,- k.k. Vraagprijs € 439.000,748.000,k.k. Vraagprijs € 185.000,748.000,- k.k. Prijs op aanvraag Vraagprijs ` 399.000,- k.k. Vraagprijs ` 429.000,- k.k.  Zundert  Zundert Zundert Zundert  Zundert Zundert  Zundert Zundert Zundert Zundert  

 

Zundert

Zundert

inhoud: 600 m3

Vraagprijs € 185.000,209.000,- k.k.

Vraagprijs ` 374.500,- k.k.

Vraagprijs ` 499.000,- k.k.

Zundert Zundert

Vraagprijs € 209.000,214.500,- k.k. Zundert De Schakel fase 2 Zundert Zundert

Zundert

Zundert

Zundert

perc.opp.:

        ca. 153 m2  inhoud:  Palmbosstraat 14 Laarpark 9  Egelantier 14 Laarpark 9Oekelsebaan 27 Egelantier 14Goorbaan 1c Oekelsebaan 27 ca. 467 m³ Landelijk buiten deafgewerkte bebouwde karakteristieke Op royaal perceel gel. vrijst. woning met en rustig Sfeervol Op royaal perceel gel. In fraaie vrijst.landelijke woning met omgeving gelegen Sfeervol afgewerkte Prachtige karakteristieke villa met schitterende In tuin, fraaie landelijke omgeving gelegen  Egelantier 27 met woning kom op ruim perceel gelegen vrijstaand14 uitstekendeLaarpark afwerking, 9dubbele garage, woning in boerderijstijl met ruime uitstekende garage afwerking, zeerOekelsebaan luxe dubbele semi-bungalow garage, oa. brede in boerderijstijl langeGoorbaan oprijlaan met ruime en1c garage dubb. gar. Landelijk zeer luxe ensemi-bungalow met oa. brede incl. garage  Op royaal perceel vrijst. woning met afgewerkte karakteristieke In fraaie landelijke omgeving Prachtige villa metprivacy. schitterende metSfeervol diverse bijgebouwen ruim oprit gel. en prachtige tuin.woonhuis en mooie tuin met volop privacy.ruim oprit en prachtige oprit grote tuin. garage engelegen royale tuin. en mooie tuin met volop centraal gel. Voloptuin, privacy. oprit grote garage en royale tuin. uitstekende afwerking, dubbele garage, woning in boerderijstijl met ruime garage zeer luxe semi-bungalow met oa. brede lange oprijlaan en dubb. gar. Landelijk en       2 opp: 2 2 m3 inhoud: 2 m3 inhoud: 2 m3 inhoud: grond610 opp: m inhoud: grondruim opp:oprit 1166enmprachtige 1030 m375 grond opp: grond m2 grote opp: 5000 en m610 opp: grond m2 opp: 5445 mprivacy. grond925 opp: inhoud: m3 11470grond 1250 m3 1166oprit inhoud: 1000 m3 1030 centraal inhoud: m3 5000 m2 inhoud: 1000 m3 tuin. en mooie tuin met volop privacy. garage royale tuin.grond gel. Volop1250 

     Landelijk en rustig buiten de bebouwde   Palmbosstraat 14 kom op ruim perceel gelegen vrijstaand    Landelijk rustig buiten de bebouwde  woonhuisenmet diverse bijgebouwen    perceel kom  op ruim gelegen vrijstaand grond opp: 11470 m inhoud: woonhuis met diverse bijgebouwen 375m in prijs gedaald.

Palmbosstraat 14

2

3

Zundert Goorbaan 1c

Prachtige villa met schitterende tuin, lange oprijlaan en dubb. gar. Landelijk en centraal gel. Volop privacy. grond opp: 5445 m2

inhoud: 925 m3

 3 2 grondVraagprijs opp: 1166 m2` 675.000,grond 1030 m2k.k. grond` opp: 5000 m2 k.k. grond opp: 5445 mPrijs inhoud: m3 inhoud: 1250k.k. m 1000 m3Vraagprijs 925 1m3halfvrijstaande Nog beschikbaar!  610 Vraagprijs ` opp: 530.000,k.k. Vraagprijs ` 679.000,Vraagprijs 675.000,Vraagprijs `inhoud: ` 679.000,k.k. opinhoud: aanvraag. Vraagprijs `woning 795.000,k.k. Prijs op aanvraag. Leeuwerikstraat Spechtstraat 3660 Spechtstraat Zandakker 12 36 Zandakker Wielewaal 12 3795.000,- k.k. Wielewaal 3 prinsenstraat 9   Deze hoekwoning met garage bestaat uit een woonlaag met hal, woonVraagprijs ` 530.000,k.k. Vraagprijs ` 675.000,k.k. Vraagprijs ` 679.000,k.k. Vraagprijs ` 795.000,k.k. Prijs op aanvraag. Goed onderhouden tussenwoning met Royaal hoekhuis met uitgeb. keuken, Laatste Royaalpatiowoningen hoekhuis met uitgeb. in de Schakel keuken, met Laatste Ruime geschakelde patiowoningen bungalow in de Schakel met ruime met Ruime geschakelde bungalow met ruime Uitst. gelegen geschakelde vrijst. won        kamer en keuken (naar keuze) aan de voor- of achterzijde en drie royale slaapkamers en een  dichte keuken garage, aangeb. garageen enruime achtertuin metgelegen stenen aangeb. slpk. engarage badk. en op achtertuin begane grond, met ruime stenen slpk. woonkamer,zonneterras en badk. op beganeen grond, gelegen ruime in woonkamer, zonneterras en gelegen in ing met luxe afwerking, garage, tuin en  badkamer op de 1e verdieping. De vrij indeelbare zolder biedt mogelijkheden om de woning aan de rand v.h. dorp. berging en achterom. verdieping berging en50, en achterom. garage. verdieping rustige woonwijk. en garage. rustige 076 woonwijk. prachtig dakterras.   Molenstraat Zundert Tel.Molenstraat 076 597 00 uitZundert Tel. 597 59van de00 naar59 eigen50, inzicht te breiden. Een uitbouwoptie over de gehele breedte achtergevel  50, Zundert Tel. 076 175597 59 inhoud: 00tot de 458  mMolenstraat  3 mogelijkheden. Het bijzondere is de360 beukmaat 6 meter! grond opp: 213 218 m2 inhoud: 370 grond opp: 213 175 m2 grond opp: 211 m2 behoort grond opp: 211aan m2deze woningen opp: 153 m2 375 inhoud: 375 458 m3 360 m3 inhoud: m3 vangrond inhoud: 380 m3 grond opp: 11470`m2530.000,inhoud:k.k. 375 m3 Vraagprijs

Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. Raadhuisplein 0165 Deze 34extra85breedte 45 4,maakt Rucphen Tel. 0165De34 85 bestaat 45 ook de woningen duidelijk beter indeelbaar. mogelijkheid        Koopsom Vraagprijs €€293.000,219.000,v.o.n. k.k. Koopsom Vraagprijs €€ 293.000,299.000,v.o.n. k.k. Vraagprijs € 299.000,k.k. Vraagprijs € 324.000,- k.k. Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165 34 85 45  om deze woning zonder garage te kopen. 

Vraagprijs € 214.500,219.000,- k.k.

€ 265.000,00 v.o.n. incl. garage. www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl Molenstraat 50, Zundert Tel. 076 597Koopsom: 59 00 www.vanhasselmakelaars.nl Molenstraat 50,Zundert Tel. 076-5975900 



         

Woonwinkel Rucphen

Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165 34 85 45 

Zundert      Zundert  Zundert Zundert   Zundert   Raadhuisplein 4,Zundert Rucphen Tel. 0165-348545 De Schakel fase 2     De Schakel fase 2        www.vanhasselmakelaars.nl   perc.opp.:   

www.vanhasselmakelaars.nl

 

 

        Molenstraat B   51  groot, 4-kamer  Zeer ruim appart. met

  dakterras  deels overdekt  gelegen in het

 hartje van Zundert.   woon opp: 142 m2 inhoud: 450 m3   Vraagprijs € 359.000,- k.k.    

                                   Modern vrijstaand huis met 2 badk.,          Gunstig  

 

     prinsenhof 13   

 



aangeb. garage, eigen oprit en een pri  vacy biedende achtertuin.   

perc.opp.:

        ca. 153 m2 ca. 153 m2  inhoud:  inhoud:  ca. 467 m³  ca. 467 m³ incl. garage  incl. garage       Vrij  gelegengoed onderhouden vrijst. gelegen royale semi-bungalow 

Egelantier 14

Bredaseweg 4

woning in boerderijstijl met inp. garage  en tuin rondom.

met dubbele garage, carport en grote tuin Nog 1 halfvrijstaande woning beschikbaar! Nog 1 halfvrijstaande woning de beschikbaar! rondom woning.

 Deze hoekwoning met bestaat garage bestaat uit een woonlaag hal, woonDeze hoekwoning met garage uit een woonlaag met hal, met woon-

              

Zundert

ZundertDe Schakel fase 2

perc.opp.: ca. 153 m2 inhoud: ca. 467 m³ oekelsebaan 27 incl. garage In fraaie landelijke omgeving gelegen semi-bungalow met brede oprit, grote Nog 1 halfvrijstaande woning beschikbaar! garage en royale tuin.

Deze hoekwoning met garage bestaat uit een woonlaag met hal, woon-

       

kamer en2keuken (naar keuze) aan of achterzijde en drieslaapkamers kamer keuken een (naar 3keuze) aan de voor- of achterzijde royale slaapkamers3 en een kamer1030 en keuken (naar keuze) aan de voor-de achterzijde en drie royale eninhoud: eenen en 2 grond opp: 318 m grond opp: m grond opp: 1810royale m2 slaapkamers grond opp: 5000 m2 en drieinhoud: inhoud: 600 m3 inhoud: 1250 mof3voor1012 m 1000 m   

 

badkamer 1e verdieping. vrij indeelbare zoldermogelijkheden biedt mogelijkheden om de woning op de 1e verdieping. De vrij indeelbare zolder biedt mogelijkheden om de woning badkamer op de op 1e de verdieping. De vrij De indeelbare zolder biedt om de badkamer woning

  naar eigen te breiden. Een uitbouwoptie debreedte gehele breedte van naarde eigen achtergevel inzicht uit te breiden. Een uitbouwoptie over€ de 698.000,gehele breedte van de achtergevel Vraagprijs € 399.000,- k.k. Vraagprijs 649.000,k.k. Vraagprijs 685.000,k.k. Vraagprijs k.k. naar eigen inzicht uit te uit breiden. Een uitbouwoptie over de over gehele van€ de achtergevel  €inzicht

 

                  

behoort tot detot mogelijkheden. Het bijzondere aan deze woningen is de beukmaat vanbehoort 6 meter! behoort de mogelijkheden. Het bijzondere aan deze woningen is de beukmaat vantot6 meter! de mogelijkheden. Het bijzondere aan deze woningen is de beukmaat van 6 meter!  Deze Deze extra extra breedte maaktmaakt de woningen duidelijk beter indeelbaar. De mogelijkheid bestaat ook breedte de woningen duidelijk beter indeelbaar. De mogelijkheid Deze extra bestaat breedte ook maakt de woningen duidelijk beter indeelbaar. De mogelijkheid bestaat ook        om dezeom woning kopen.te kopen.  deze zonder woninggarage zondertegarage om deze woning zonder garage te kopen.

 Koopsom: € 265.000,00 v.o.n.v.o.n. incl. garage. Molenstraat Tel. 597 59 00 Koopsom: € 265.000,00 incl. garage. € 265.000,00 v.o.n. incl. garage. Molenstraat50, 50,Zundert Zundert Tel.076 Molenstraat 076 597 59 50, 00 Zundert Tel. 076 597Koopsom: 59 00 Woonwinkel Rucphen  Woonwinkel Rucphen Woonwinkel Rucphen Molenstraat 50,Zundert Tel. 076-5975900 Molenstraat 50,Zundert Tel. 076-5975900 Molenstraat Raadhuisplein 4,4,Rucphen 0165 3434 85 45 45    Raadhuisplein Raadhuisplein RucphenTel. Tel. 0165 85 4, Rucphen Tel. 0165 34 85 45 50,Zundert Tel. 076-5975900 

 

                                             

          

zakenvriend

Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165-348545 www.vanhasselmakelaars.nl KWF www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl vriend

 

   Raadhuisplein 4,  Rucphen Tel. 0165-348545      Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165-348545 

  

Wij steunen een

Zaken


Zaterdag 5 juni 15:00 uur Zaterdag 9 van juni11:00 van tot 11:00 tot 15:00

Stuivezandseweg Stuivezandseweg 20 20

Royale Royale helfthelft van 2-o-1-kap van 2-o-1-kap woning woning met met garage, garage, 2 opritten, 2 opritten, houten houten tuinhuis tuinhuis en en ruime ruime tuin tuin op het op zuiden. het zuiden. 2 m2 grond grond opp:opp: 398 m 398

uur

ERA’S OPEN HUIZEN ROUTE ERA’S opEN huiZEN RoutE

De Tuintjes De Tuintjes 13 13

Stuivezandseweg Wernhoutseweg Wernhoutseweg 20 37 37

De Tuintjes Pastoor Pastoor 13 vanvan Vessemstraat Vessemstraat 56 56 WernhoutsewegLaarpark 37Laarpark 52 52 Pastoor van Vessemstraat 56

Laarpark 52

Rustig Rustig op loopafstand op loopafstand van centrum van centrum Royale helft van Karakteristieke 2-o-1-kap Karakteristieke woning vrijstaande met vrijstaande woning woning Rustig met met op loopafstand Vrijstaande Vrijstaande van woning centrum woning met met schuur/garage schuur/garage Karakteristieke (8 (8 Ruime vrijstaande Ruime vrijst. vrijst. semi-bungalow woning semi-bungalow met metVrijstaande met dubbele dubbelewoning met schuur/garage (8 gelegen gelegen vrijst. vrijst. woning woning met met gar.,gar., extra garage, extra2 opritten, verrassende verrassende houtenindeling tuinhuis indeling enensfeervolle en sfeervolle details. gelegen details. vrijst.x 12 woning xm). 12 Gelegen m). metGelegen gar.,inextra buitengebied in buitengebied verrassende op ruim op ruimindeling inpandige en inpandige sfeervolle garage garage details. en tuinkamer. en tuinkamer. x 12 Mooi m). Mooi Gelegen in buitengebied op ruim bergruimte bergruimte en diepe en diepe tuin tuin op zonzijde. op zonzijde. ruime tuin op het Gelegen zuiden. Gelegen op ruim op ruim perceel. perceel. bergruimte en diepeperceel tuin perceel opkort zonzijde. kort bij de bijbeb. de beb. kom.kom. Gelegen op ruimgelegen perceel. gelegen op ruim op ruim perceel. perceel. perceel kort bij de beb. kom. grond m grond opp:opp: 10231023 m m inhoud: grond m grond opp:opp: 46454645 m 450 m m inhoud: grond grond m grond opp:opp: 925 m 925 480 m m inhoud: grond inhoud: 450 opp: m 450 m398grond inhoud: 485 inhoud: 480 opp: m 480 m474grond inhoud: inhoud: 359 opp: m 359 m1023 inhoud: inhoud: 600 opp: m 600 m4645 m inhoud: 359 m Neeminhoud: een kijkje in monderstaande woningen zonder voorafgaande afspraak

3 m3 grond 2 m2 grond opp:opp: 474 m 474 inhoud: inhoud: 485 m 485

Vraagprijs Vraagprijs ` 374.500,` 374.500,k.k.k.k.

3

3

2

2

2

3

3

3

2

2

2

3

3

3

2

2

2

3

3

3

2

Ruime vrijst. semi-bungalow met dubbele inpandige garage en tuinkamer. Mooi gelegen op ruim perceel.

grond opp: 925 m2

3

inhoud: 600 m3

Neem een kijkje in de woning zonder voorafgaande afspraak

PrijsPrijs op aanvraag op aanvraag Vraagprijs `Vraagprijs 374.500,Vraagprijs `k.k. 399.000,` 399.000,k.k.k.k. Prijs opVraagprijs aanvraag Vraagprijs ` 429.000,` 429.000,k.k.Vraagprijs k.k. `Vraagprijs 399.000,Vraagprijs ` k.k. 499.000,` 499.000,k.k.Vraagprijs k.k. ` 429.000,- k.k.

Vraagprijs ` 499.000,- k.k.

Kijk voor meer informatie over de woningen op www.vanhasselmakelaars.nl

Kijk voor meer informatie over de woningen op www.vanhasselmakelaars.nl ZundertZundert Zundert ZundertZundert Zundert ZundertZundert Zundert Zundert Zundert

Zundert Zundert

Zundert Zundert

Zundert

Zundert

Rucphen Palmbosstraat Palmbosstraat 14 14

Landelijk Landelijk en rustig en rustig buiten buiten de bebouwde de bebouwde komkom op ruim op ruim perceel perceel gelegen gelegen vrijstaand vrijstaand woonhuis woonhuis met met diverse diverse bijgebouwen bijgebouwen

Zundert

Rucphen

Laarpark Laarpark 9 9

PalmbosstraatEgelantier 14Egelantier 14 14

Rucphen

Zundert

Zundert

Nieuwbouwdag bij Oekelsebaan 27 Goorbaan 1c vaN Hassel Makelaars o.g.

Laarpark Oekelsebaan 9 Oekelsebaan 27 27

Egelantier 14 Goorbaan Goorbaan 1c 1c

NI Landelijk en rustig buiten de bebouwde Op royaal Op royaal perceel perceel gel. gel. vrijst. vrijst. woning woning met met Sfeervol Sfeervol afgewerkte afgewerkte karakteristieke karakteristieke Op royaal perceelIngel. fraaie Invrijst. fraaie landelijke woning landelijke omgeving metomgeving gelegen Sfeervol gelegen afgewerkte Prachtige Prachtige karakteristieke villavilla met met schitterende schitterende tuin, In fraaie tuin,landelijke omgevingJUgelegen = . O.Nbrede komgarage, op ruim perceel gelegen vrijstaand uitstekende uitstekende afwerking, afwerking, dubbele dubbele garage, woning woning in boerderijstijl in boerderijstijl met met ruime ruime uitstekende garage garageafwerking, zeerzeer luxedubbele luxe semi-bungalow semi-bungalow garage, met met oa. woning brede oa. brede in boerderijstijl langelange oprijlaan met oprijlaan ruime en dubb. en garage dubb. gar. gar. Landelijk Landelijk zeer luxe en en semi-bungalow metV.oa. ND! MAAtuin. woonhuis met diverse ruimruim opritoprit en prachtige en prachtige tuin.tuin. en mooie enbijgebouwen mooie tuin tuin met met volopvolop privacy. privacy. ruim oprit enoprit prachtige oprit grotegrote tuin. garage garage en royale en royale tuin.tuin. en mooie tuin metcentraal volop centraal privacy. gel. gel. VolopVolop privacy. privacy. oprit grote garage en royale ER EM

Prachtige villa met schitterende tuin, lange oprijlaan en dubb. gar. Landelijk en centraal gel. Volop privacy.

loop zaterdag 9 juni tussen 09:30 en 16:00 vrijblijvend 3 grond opp: 5445 m2 binnen inhoud: 925 m3 Zandakker 5 inhoud: 1000 m in onze woonwinkel aan de Molenstraat 50 te Zundert voor ons Vrijst.`woning met k.k. tuinkamer, Ruim appartement met eigen vrijst. woning op Prijs ruimPrijs In nieuwbouwplan gelegen Karakteristieke geschakelde woning metVraagprijs Vraagprijs Vraagprijs ` 530.000,` 530.000,k.k.k.k. Vraagprijs `Vraagprijs 530.000,k.k. Vraagprijs 675.000,` 675.000,k.k. verzorgde Vraagprijs ` 679.000,` 3-kamer 679.000,k.k. Vraagprijs k.k. `Vraagprijs 675.000,Vraagprijs ` k.k. 795.000,` Vooroorlogse 795.000,k.k.Vraagprijs k.k. ` 679.000,opk.k. aanvraag. op aanvraag. VraagprijsDe`Schakel 795.000,k.k. Prijs op aanvraag. achtertuin en vrijst. garage met ruime parkeerplaats en berging in de parperceel. Gel. aan doorgaande weg buiten recent gebouwde vrijst. geschakelde won- wij ons nieuwbouwaanberging, achtertuin en achterom. Gel. op totale nieuwbouwaanbod. Hier tonen hoofdvaart 16etc. Kade 36 postbaan 24de bebouwde kom met vrij uitzicht. oprit gelegen in rustige straat keerkelder. Gelegen op de 3e verdieping. ing met garage en leuke uitstraling loopafstand van winkels bod en kunt u zich vrijblijvend laten informeren. Gunstig en rustig gelegen nette helft 3van Vrijst. woning met dubbele3 inpandige op ruim bos- 2 2 2Vrijst. bungalow gelegen 3 3 2 3 2

3 m3 grond 2 opp:opp: 3 inhoud: 3 m 3 grond 3 grond 3 inhoud: 3 grond 2 m2 m3inhoud: 3 m 3 grond grond opp:opp: 11470 11470 m2 m2 inhoud: grond 11470 mgrond inhoud: 375 m 375 inhoud: grond opp:opp: 11661166 m2 m2 inhoud: 10301030 m2 375 m2 minhoud: grond opp: m2grond opp:opp: 50005000 m2 610 m2 minhoud: grond opp: m2grond opp:inhoud: opp: 54455445 m1250 grond 5000 m2 inhoud: 610 opp: m 610 12501250 m3 m1166 inhoud: 10001000 m3 m1030 inhoud: 925 opp: m 925

Lijsterstraat 16

Prinsenstraat 18

grond opp: 203 m

inhoud: 350 m

3

Vraagprijs € 223.000,- k.k.

Zundert

 

woonopp: 100 m

inhoud: 414 m

Bredaseweg 21

inhoud: 300 m

grond opp: 555 m

inhoud: 580 m

grond opp: 235 m

DEE

LN

inhoud: 587 m

garage (met verd.)50, en50, ruime tuin aan rand Tel. perceel in natuurlijke omgeving met Zundert Tel. 076 597 59 00 Molenstraat Molenstraat Zundert Molenstraat 076 076 597 59759 59 00 50, 00 Vraagprijs ` 269.000,k.k. Zundert VraagprijsTel. ` 329.000,k.k. Vraagprijs ` 348.000,Koopsom ` 394.000,v.o.n. voork.k.meer informatie neem telefonisch contact op met: van dorp. alles gelijkvloers. 076-5975900. 4,4, Rucphen Rucphen Tel. Tel. Raadhuisplein 0165 0165 34inhoud: 858545 4, 45mRucphen Tel. 0165 34 85 45 grond opp: 580 m grond opp: 29330 m 34 inhoud: 340 Raadhuisplein m Raadhuisplein inhoud: 690 m 350

2-onder-1-kap woning met vrijst. dubbele Vraagprijsberging. ` 260.000,- k.k. grond opp: 298 m2

grond opp: 297 m

Markt 21-d

2

3

2

3

De aardbeien staan klaar voor u! Vanafprijs € 265.000,- k.k. Vraagprijs € 563.000,- k.k. Zundert Zundert Zundert Zundert www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl

  Sprundel   Scherp geprijsd!  Stuivezandseweg 20   woning met Royale helft van 2-o-1-kap

Zundert Zundert Sprundel Sint Willebrord De De Schakel Schakel fasefase 2 2 

 Sprundel    

De Tuintjes 13

Zundert De Schakel fase 2

Laarpark 52 Ruime vrijst. semi-bungalow met dubbele perc.opp.: perc.opp.: perc.opp.: garage, 2 opritten, houten tuinhuis en inpandige garage  ca. ca. 153 153 m2 men2 tuinkamer. Mooi ca. 153 m2 ruime tuin op het zuiden. gelegen op ruim perceel. inhoud: inhoud: inhoud:    grond opp: 398 m2 grond opp: 474 m2 grond opp: 1023 m2 grond opp: 4645 m2 grond opp: 925 m2 inhoud: 485 m3 inhoud: 450 m3 inhoud: 480 m3 inhoud: 359 m3 inhoud: 600 m3   ca. ca. 467467 m³ m³ ca. 467 m³       hertog`Janlaan Branden 77 heikant 5 Vraagprijs ` 429.000,- k.k. Wilhelminastraat 11` 499.000,- k.k. onze Lieve Vrouwestr. 52 Vraagprijs 374.500,- 6k.k. Prijs op de aanvraag Vraagprijs ` 399.000,-de k.k. Vraagprijs incl. incl. garage garage incl. garage       2-onder- 1-kapRoyale goed onderhouden Gunstig gelegen met Vrijst. gerenoveerde uitgeb. met  Helft van een 2-onder-1-kapwoning met Vrijstaande woning met div. mogelijk    2-onder-1-kapwoning              woning          woning met vrijst. stenen ruime woonkamer, dichte eetkeuken en div. bijgeb. gelegen op ruim perceel in royale woonkamer, aangeb. open keuken heden gelegen op een ruim perceel   garage/berging  Nog Nog 1 halfvrijstaande 1 halfvrijstaande woning woning beschikbaar! beschikbaar! halfvrijstaande woning beschikbaar!   en nette achtertuin. aangeb. garage. het buitengebied. en vrijst. garage. buitenNog de 1bebouwde kom.

Palmbosstraat 14

Zundert

 DezeDeze hoekwoning hoekwoning met met garage garage bestaat bestaat uit een uit een woonlaag woonlaag met met hal,Zundert hal, woonwoon- Deze hoekwoning met garage bestaat uit een woonlaag met hal, woonZundert        

kamer enmkeuken en (naar (naar keuze) keuze) aan aan de m voorde of achterzijde of achterzijde en drie en drie royale slaapkamers kamer enenkeuken een en een (naar de voorof achterzijde royale slaapkamers 2 2 keuken 3 voor2 slaapkamers grond opp: 295 m grond opp:kamer 4200 grond opp: 350 mroyale grond opp: 890 m2 en drie inhoud: inhoud: 365 m3 inhoud: 842 inhoud: 303 m3keuze) aan 380 m3en een   

badkamer badkamer op de op1e deverdieping. 1e verdieping. De vrij De vrij indeelbare indeelbare zolder zolder biedtbiedt mogelijkheden mogelijkheden badkamer om de omwoning deop woning de 1e verdieping. De vrij indeelbare zolder biedt mogelijkheden om de woning   Vraagprijs € 249.000,- k.k. Vraagprijs € inzicht 580.000,k.k. € van 199.000,k.k. Vraagprijs k.k. naarnaar eigen inzicht uit te uitbreiden. te breiden. Een Een uitbouwoptie uitbouwoptie overVraagprijs over de gehele de gehele breedte breedte naar van de eigen achtergevel de achtergevel inzicht uit te breiden. Een uitbouwoptie over€ de 245.000,gehele breedte van de achtergevel    eigen  behoort behoort tot de totmogelijkheden. de mogelijkheden. Het Het bijzondere bijzondere aan aan dezedeze woningen woningen is deisbeukmaat de beukmaat behoort van van 6tot meter! de 6 meter! mogelijkheden. Het bijzondere aan deze woningen is de beukmaat van 6 meter!   

                  

DezeDeze extra extra breedte breedte maakt maakt de woningen de woningen duidelijk duidelijk beter beter indeelbaar. indeelbaar. De mogelijkheid De mogelijkheid Deze extra bestaat bestaat breedte ook ook maakt de woningen duidelijk beter indeelbaar. De mogelijkheid bestaat ook        om deze om deze woning woning zonder zonder garage garage te kopen. te kopen. om deze woning zonder garage te kopen.

  Laarpark 9 Egelantier 14  27 Goorbaan 1c Koopsom: Koopsom: € 00 265.000,00 €Oekelsebaan 265.000,00 v.o.n. v.o.n. incl. incl. garage. garage. Koopsom: € 265.000,00 v.o.n. incl. garage. Molenstraat Molenstraat 50,metZundert Zundert Tel. Tel. Molenstraat 076 076597 597 5959 00 50, Zundert Tel. 076 597 59 00 Op royaal perceel gel. vrijst.50, woning Sfeervol afgewerkte karakteristieke In fraaie landelijke omgeving gelegen Prachtige villa met schitterende tuin, Woonwinkel Woonwinkel Rucphen Rucphen uitstekende afwerking, dubbele garage, woning in boerderijstijl met ruime garage zeer luxe semi-bungalowWoonwinkel met oa. bredeRucphen lange oprijlaan en dubb. gar. Landelijk en Molenstraat Molenstraat 50,Zundert 50,Zundert Tel. Tel. 076-5975900 076-5975900 Molenstraat 50,Zundert Tel. 076-5975900 ruim oprit en prachtige tuin. en mooie tuin volop privacy. grote en royale tuin. Tel. 0165 centraal gel. Volop 85 privacy.45  Raadhuisplein  Raadhuisplein  met 4,4,Rucphen Rucphen Tel. Tel. Raadhuisplein 0165 0165343485oprit 8545 4, 45garage Rucphen 34 zakenvriend

Landelijk en rustig buiten de bebouwde  kom op ruim perceel gelegen vrijstaand woonhuis met diverse bijgebouwen   grond opp: 11470 m2



              

  Vraagprijs € 239.000,- k.k.      

         

   Zundert

  grond opp: 256 m2 inhoud: 370 m3

Pastoor van Vessemstraat 56

 Karakteristieke vrijstaande woning Rustig op loopafstand van centrum met Vrijstaande woning met schuur/garage (8             verrassende         gelegen vrijst. woning met gar., extra indeling en sfeervolle details.  x 12 m). Gelegen in buitengebied op ruim   bergruimte en diepe tuin op zonzijde. Gelegen op ruim perceel.  perceel kort bij de beb. kom.

                         Zundert

Wernhoutseweg 37

Zegge

inhoud: 375 m3

                               

grond opp: 1166 m2

        3  grond opp: 1030 m 2 inhoud: 610 m         

         

inhoud: 1250 m3

5000     3  2 grond opp: m inhoud: 1000 m    

grond opp: 5445 m2

inhoud: 925 m3

KWF www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl vriend

  Vraagprijs ` 530.000,k.k. Vraagprijs ` 675.000,- k.k.

Raadhuisplein Raadhuisplein 4, Rucphen 4, Rucphen Tel.Tel. 0165-348545 0165-348545 Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165-348545  Vraagprijs ` 679.000,- k.k. Vraagprijs ` 795.000,- k.k. Prijs op aanvraag.

  

Zaken

Wij steunen een

Te koop:

Luxe 2-onder-1 kap woning te Rijsbergen

www.biesveld20.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

M3

M2

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’ gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63. Geert, deelnemer vakantiereizen Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN - giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl


sport

Wernhouts kampioenschap biljarten libre

Badminton Club Zundert ZUNDERT - Het derde moest uit tegen BC Tilburg. Tilburg is al jaren een geduchte tegenstander, lange tijd zelfs speelden zij in een hogere klasse. Het derde was doordoor niet onder de indruk geraakt en speelde in een puike wedstrijd naar een mooi gelijkspel. Estella verving de geblesseerde Ilona en dat betekende dat het damesdubbel van BCZ bestond uit een niet op elkaar ingespeeld duo. Nicky en Estella speelden goed en hadden blijkbaar geen last van deze handicap, want na winst in de eerste game haalde ze het eerste wedstrijdpunt voor BCZ binnen in de tweede game. Tim en Stefan speelde een goed eerste game, maar verloren die toch nipt en in de tweede game maakten ze teveel eigen fouten om nog te kunnen winnen. De eerste mix met Tim en Estella begon-

RTC Zundert Van links naar rechts: nr. 3: Bertus van Hasselt; nr. 1: Sjaan Domen (Wernhouts Kampioen 2012); Wethouder Willemijn van Hees; nr. 2: Karel Roelands.

WERNHOUT - Woensdagavond 23 mei werd in het Wierenbos te Wernhout voor de vierde keer gestreden om de titel Wernhouts kampioen biljarten libre. Vanaf woensdag 2 mei werd er door 20 deelnemers aan deze strijd begonnen. Na de voorrondes bleven er voor de laatste avond nog 8 deelnemers over die onderling moesten gaan uitmaken wie de eer en de titel mee naar huis mocht nemen. Uiteindelijk waren de 4 finalisten: Sjaan Domen, Bertus v. Hasselt, Karel Roelands en Jac Vriends. Om plaats 3 en 4 werd gebiljart door Bertus en Jac. Helaas ging het bij Jac in

de laatste wedstrijd mis en hij belandde daardoor op de vierde plaats. Bertus werd daarmee nummer drie. De strijd om plaats 1 en 2 bleef tot het allerlaatste spannend. Helaas voor hem kwam Karel in zijn nabeurt net 2 caramboles te kort. Hij werd dus tweede. De nummer een van 2012 werd Sjaan Domen. Dat het hem menige zweetdruppel kostte is op de foto wel merkbaar. Ook het (te) warme weer was hier oorzaak aan. Tenslotte een proficiat aan de winnaars en een hartelijk dank aan wethouder Willemijn van Hees, die bereid was gevonden de bekers uit te reiken. Zij zegt dat zij graag voor deze gelegenheid even naar Wernhout komt.

Ook een woord van dank aan de organisatie, bestaande uit het Wierenbos en bestuursleden van de biljartclub 55+.

In de eerste set bleek al snel dat Zandberg meer last van de zenuwen had dan RVC. De bezoekers uit Breda stapelden fout op fout, en al spoedig keek het team tegen

een niet meer te overbruggen achterstand aan. RVC sleepte de set dan ook met 2514 over de streep. In de tweede set waren de rollen echter omgedraaid. Bij RVC ging ineens alles fout. Zowel Pass, setup als aanval kwamen op geen enkele manier nog goed. Zandberg won dan ook met 14-25. Veerkracht Na de teleurstelling van de tweede set was het aan RVC om veerkracht te tonen. Ondank een moeizaam begin bleek al snel echter dat RVC op de belangrijkste puntjes net iets beter, sneller en slimmer was. Langzaam maar zeker werd er een kleine voorsprong opgebouwd, die niet meer uit

handen werd gegeven, en na een goede twintig minuten was de overwinning in de derde set met 25 -20 een feit. Voorsprong Ook in de vierde set bleef RVC de betere ploeg. Hoewel Zandberg goed tegenstand bleef bieden maakte RVC de belangrijkste punten. Na het laatste fluitsignaal stond er 25-18 op het scorebord en had RVC de voorsprong op de ranglijst met twee punten uitgebouwd, waardoor het team het kampioenschap in eigen hand hield. Volgende week is een 3-1 overwinning bij CSS om de heren van RVC kampioen te laten worden.

Zeer geslaagd jeugdtoernooi VVR RIJSBERGEN - Op 18, 19 en 20 mei vond op sportpark de Laguiten het 40 ste jeugdtoernooi plaats. Over deelname had de organisatie geen klagen, maar liefst 85 teams hadden zich aangemeld wat de toernooi commissie zeer tot tevredenheid stemde. Vrijdagavond werd begonnen met de meisjes C en meisjes B. De velden lagen er lekker kort gemaaid bij en er was een prettige temperatuur, dit gaf de meiden wat extra energie om heel wat spannende wedstrijden op de groene mat te leggen. Zaterdagmorgen was het de beurt aan de F-jeugd in 5 poules werd er flink gestreden voor de winst, ook ‘s middags was het een drukte van jewelste met maar liefst 6 poules van de E jeugd. Het hoogtepunt van deze twee categorieën was wel de prijsuitreiking voor iedereen was er een medaille een waardebon van een grote fastfood keten, snoep en een ijsje. Maar het mooist van allemaal was dat een be-

kende persoon bekend van film en televisie de prijsuitreiking verzorgde en dat was niemand minder dan Patrick Martens, hij nam voor iedereen de tijd voor een foto of handtekening waar zelfs bij de moeders, opa en oma gretig gebruik van werd gemaakt. Op zondag was het de beurt aan de D en C jeugd. Ook zij maakten er een leuk toernooi van dit was mede te wijten aan het talrijk opgekomen publiek. Ook vrijdagavond en zaterdag was er geen klagen over belangstelling. Het was een drukke bedoeling op de Laguiten. Natuurlijk waren er voor de meisjes en D en C jeugd ook een aantal verrassingen. Al met al en dankzij de prachtige weersomstandig heden was het een fantastisch toernooi en een ieder die zij of haar medewerking hieraan heeft gegeven bedankt. VVR Da2 zoekt trainer en leider VVR dames 2 is op zoek naar een leider en een trainer. Een leider die ons komend seizoen naar het kampioenschap gaat lei-

Dus genieten was de boodschap en verdergaan op de ingeslagen weg. Achter de schermen wordt ondertussen de laatste hand gelegd aan de aanstaande Avond-Fiets-Vierdaagse. Ook komende zondag wordt voor de vereniging een belangrijke dag met de bloedeigen klassieker De Scherpenheuveltocht op het programma. Voor deze 150 km lange prachtig mooie eigen klassieker verwachten zij echt een groot aantal le-

den. Om te beginnen zal de snelheid zeker worden aangepast door de lengte van de rit en er worden voldoende rustpauzes ingebouwd (Bouwel, Scherpenheuvel en ergens op de terugweg). Vertrek van de rit is voor deze ene maal niet om 8.00 uur maar om 7.30 uur. Iedereen wordt verwacht, en achter het stuur van de volgwagen, met materiaal en EHBO, neemt plaats Dhr. Johan Bakkers. Mocht door onverwacht slecht weer de rit niet kunnen doorgaan wordt deze een week uitgesteld. Voor wie deze 150 km echt te veel van het goede is kan zich uiteraard aansluiten bij de B-ploeg die zoals steeds om 8.30 uur uit de startblokken schiet.

VV Zundert

KHS/RVC verslaat naaste concurrent RIJSBERGEN - Afgelopen dinsdag stond de topper in de derde divisie van de ORV volleybalcompetitie Breda op het programma: KHS/RVC heren tegen Zandberg 1. Tot deze wedstrijd was KHS/RVC de ongeslagen koploper in de strijd om promotie naar de tweede klasse. Zandberg volgde op vier punten achterstand met een wedstrijd minder gespeeld. RVC moest dus winnen om het kampioenschap in eigen hand te houden.

ZUNDERT - Het verlengde pinksterweekend bezorgde de vereniging weer de nodige kilometers. Het weer speelde deze keer het spelletje duidelijk mee, want dat viel in een woord samen te vatten, zomer!

nen goed met een krappe winst in de eerste game, maar zij konden dit niet vasthouden en na verlies in de verlenging van de tweede game ging ook deze partij naar Tilburg. Stefan en Nicky zorgden in een degelijke partij voor het tweede wedstrijdpunt en een gelijke stand halverwege de wedstrijd. Ook in de enkelspelen werden de punten gedeeld. Tim zorgde voor het derde punt voor BCZ door in twee games, weliswaar met klein verschil, te winnen. Stefan moest de eer aan Tilburg laten, ook met kleine verschillen in twee games. Nicky zorgde voor het vierde punt ook in twee games en eveneens met een krappe zege in de eerste game. Estella tenslotte moest naar verwachting het hoofd buigen voor haar Tilburgse tegenstandster en zo kwam er een verdiend gelijkspel op het bord. Uitslag: BC Tilburg 3-BCZ 3 4-4.

den. Beschik jij over een dosis humor, voetbalkwaliteiten, lesvaardigheden en ben jij een echte teamplayer die het leuk vindt om met ons een gezellig potje te voetballen op zondag? Grijp dan nu je kans! Om het kampioenschap volgend seizoen te bereiken, dienen onze voetbalkwaliteiten hier en daar wat aangescherpt te worden, door een trainer. Frequentie is te overleggen. Durf jij de uitdaging aan om hiermee aan de slag te gaan, dan is dit het moment. Wij bieden je, naast een kei gezellig en kwalitatief goed spelend team, uiteraard ook uitstekende arbeidsvoorwaarden. In afwachting van het aantal reacties zal er een sollicitatieprocedure plaatsvinden. Voor meer informatie en om je beschikbaar te stellen, kun je contact opnemen met commissie Wedstrijdzaken, Marcel van Dijk 06-20422257. PS. Mocht iemand interesse hebben om op zondag met een vlaggenstok langs de lijn te kuieren, meld je dan ook aan! PAGINA 22

ZUNDERT - Komend weekend viert vv Zundert haar 80-jarig jubileum. Het jubileum wordt op vrijdagavond voorafgegaan door de kampioensreceptie van Zundert 1. Aansluitend vindt de sponsoravond plaats. Gastspreker is Hans Kraay jr. Zaterdag wordt het jubileum gevierd voor senioren, kaderleden, rustende leden en A-jeugd. Alle deelnemers aan het dagprogramma worden om 10.15 uur verwacht op sportpark de Wildert. De mensen die komen helpen dienen om 10.0 uur op het sportpark aanwezig te zijn voor uitleg en taakverdeling.

Op zondag is het de beurt aan de jeugd, zij dienen om 10.00 uur aanwezig te zijn. De vrijwilligers voor deze dag worden om 9.30 uur verwacht. Voetballen bij vv Zundert vv Zundert is een sportieve, ambitieuze en gezellige voetbalclub waar ieder op zijn of haar eigen niveau kan voetballen. Prestatief of recreatief? Je vindt het bij vv Zundert. Zowel bij de heren, dames, jongens en meisjes zijn nieuwe gezichten meer dan welkom. Wil je volgend seizoen bij ons voetballen meld je dan nu aan via dick@ vvzundert.nl. Voor meer informatie bekijk je onze website www.vvzundert.nl.

VV Moerse Boys Programma jeugd Zaterdag 2 juni M.Boys E1 toernooi Beek Vooruit vt.12.00u

Europool 2012 van start Het EK Voetbal 2012 komt er aan. Hele straten worden weer in de kleuren van Moerse Boys geschilderd en overal kun je weer meedoen aan een EK-pool. Zo ook bij Moerse Boys. Via onze website kun je jezelf aanmelden voor dit spel. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal de waarde van de te winnen prijzen toenemen. Mocht je geen internet hebben, maar toch mee willen doen, dan kun je inschrijfformulieren ophalen bij Ron Hendrikx, Aanstee 28 te Klein Zundert. Daar dien je ook het inschrijfgeld te voldoen. Invullen van het formulier (en evt. inleveren) plus betalen dient uiterlijk 8 juni 17.00 uur te zijn gebeurd. Daarna sluit de inschrijving. Kijk op http://www. moerseboys.nl voor meer info en om mee te spelen. Inleveren pasfoto’s Voor een aantal spelers van Moerse Boys verloopt de spelerspas binnenkort. Er moeten nieuwe passen worden aangevraagd. Daarvoor dienen deze spelers een pasfoto inleveren bij André van Hooijdonk, Willem

Passtoorsstraat 2-a te Zundert. Graag je naam en geboortedatum op de achterzijde van de foto vermelden. Let op: geen pasfoto, geen spelerspas, niet spelen. Kijk op de site van Moerse Boys voor een lijst met namen van spelers die een pasfoto moeten inleveren. Speel jij straks ook in Oranje Ben je tussen de 5 en de … jaar en heb je zin om een lekker potje te voetballen, wordt dan lid van Moerse Boys. Je kunt eventueel vrijblijvend een aantal weken gratis komen trainen om alvast kennis te maken met het voetbalspelletje en je medespelers. Ook meiden zijn van harte welkom. Als je meer informatie wilt of lid wilt worden, neem dan contact op met: Arno Weijgers, Willem Passtoorsstraat 12, tel. 076-5971133, e-mail ledenadministratie@ moerseboys.nl. Kaderleden gezocht Voor het komende seizoen zijn we nog op zoek naar train(st)ers en leid(st)ers voor onze Dames 2, Meiden B en Meiden C. Dus heb je tijd én spreekt meidenvoetbal je aan, laat dan snel iets van je horen! Voor aanmelden, vragen en extra informatie bel dan naar Judith Vermeiren (06-15358060) of Marij Marijnissen (076-5972107).


uitgaan

Lunch Lunch Vanaf heden zijn wij Vanaf heden wij geopend metzijn onze geopend met onze specialiteiten lunch! specialiteiten lunch! Wij serveren diverse Wij serveren diverse pistolets, omeletten, pistolets, omeletten, uitsmijters, salades en uitsmijters, salades en warme gerechten. warme Voor de gerechten. liefhebbers Voorzoet de liefhebbers van hebben wij van zoet hebben wij een ijskaart met een ijskaart met verschillende zoete verschillende zoete lekkernijen! lekkernijen! Ook voor de snelle Ooklunchhapjes! voor de snelle lunchhapjes! Openingstijden: Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van Dinsdag t/m 11:00 totzondag 15:00 van 11:00 tot 15:00

Shalom Shalom

Shalom 81 Molenstraat Molenstraat 81 4881cr Zundert 4881cr Zundert 0765976258 0765976258

01 JUNI

free frIdays met Pat B en Glenn

02 JUNI

feestBook Party

08 JUNI

stUIfteeNaGe miami editie

08-09-10 JUNI oPelweekeNd 16 JUNI

dIrty stUIf met feest dJ ruud en ralvero meer info: www.stUIvezaNd.Nl

DE WISSEL Café-Restaurant-Zaal

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

LAURENS en JOSINE OSSE

Bredaseweg 10, Zundert, tel. 076-5972542 www.dewissel-zundert.nl Maandmenujuli/augustus Juni € 20,95 Maandmenu • EEtcafé • Eetcafé € 20,95 Cocktail de Wissel • REstauRant ***Hawaï Cocktail •• ZalEn Restaurant Kop Aspergesoep mEt gRotE tuin *** *** Kop champignonsoep • Zalen met • tERRas Gebakken pangafilet

v.a. 28 juli tuin zijn we weer grote normaal geopend • Terras

*** witte wijnsaus Gebakken zalmfilet garni met garni *** Roomijs, slagroom Roomijsaardbeien aardbeienen slagroom

bu ff e t t e n, ook a a n hu is!

BLØF * GOLDEN EARRING ILSE DELANGE * THE BASEBALLS

ACDA EN DE MUNNIK * VAN VELZEN TRIJNTJE OOSTERHUIS * DE DIJK

GO BACK TO THE ZOO * CØVER AT SEA * KRYSTL * ED * WAYLON

LEFTIES SOUL CONNECTION * MEMPHIS MANIACS * WIPNEUS & PIM GEMMA HAYES * LORRAINVILLE * STRAATTHEATER, DJ’S EN VELE ANDERE BANDS

Oldtimerweekend de Walm

2 en 3 juni aan de Aardgangstraat te Zundert van 10.00 tot 18.00 uur. Kampeerders welkom vanaf vrijdagavond 1 juni, 18.00 uur. Op vrijdag- en zaterdagavond is de tent open.

Toegang grATis.

iedereen met oldtimer parkeren op tentoonstellingsterrein. Demonstraties ploegen met Belgische trekpaarden. Zandbak voor zowel kinderen als ook voor tractoren.

LAATSTE KAARTEN!!! KAARTEN VANAF C= 35,- WWW.CONCERTATSEA.NL

KAARTEN VIA WWW.CONCERTATSEA.NL, PRIMERA WINKELS EN 0900-9000500

CAS_Laatstekaarten150x190.indd 1

23-05-12 11:49


sport

DJA beloont Zundertse jeugd tijdens Van Goghloop ZUNDERT - Zaterdag 2 juni worden, in elke categorie, de beste drie deelnemers van gemeente Zundert aan de diverse jeugdlopen van de Van Goghloop, door atletiekvereniging DJA beloond met een ticket dat recht geeft op drie maanden lang gratis meetrainen in de groep van zijn of haar leeftijd.

DJA wil de Zundertse jeugd kennis laten maken met de gevarieerde en uitdagen atletieksport. De in korte tijd tot een succesvolle en goed bezochte Van Goghloop richt zich op één van de onderdelen van atletiek, het hardlopen. In het verlengde daarvan biedt DJA de deelnemers aan deze wedstrijd, de kans op een gratis kijkje

in de totale keuken van de atletiek.

Receptie DJA-50 jaar Zaterdag 9 juni houdt DJA ter gelegenheid van haar 50 jarig bestaan een receptie. Deze begint om 15.00 uur en duurt tot circa 17.30 uur. Het is onmogelijk om iedereen een persoonlijke uitnodiging te sturen. Met name leden /oud-leden en allen die DJA een warm hart toedragen kunnen daarom deze oproep als uitnodiging beschouwen. Aansluitend op de receptie vindt de trekking plaats van de loterij. (Oud) leden vanaf 15 jaar kunnen ook nog meedoen aan de dauwloop die voor de receptie is gepland en om 06.45 begint. Met na afloop een gezamenlijk ontbijt. U kan zich hiervoor voor 1 juni inschrijven bij: Annie van Oijen

e-mail: annie.van.oyen@gmail.com. Janus Hereijgers e-mail: herei073@planet.nl

Vroege vogels op golfbaan De Turfvaert

Wandelgroep Dinsdagmiddag 5 juni De Krochten bij parkeerplaats via Maalbergenstraat/Krochtenweg Wernhout. Woensdagavond 6 juni: Panhoef parkeerplaats De Bak Ettenseweg Lopersmeeting Tilburg 25 mei: 800m: 2:10:10 (pr) T-meeting Tilburg 28 mei: Isabelle Bömer 600m: 2.25,29 (6e Brabants kampioenschap) Cyrille Bömer: 3.44,58 (9e Br. Kamp.). Vader David Bömer: 400m: 55,46

Gilde Sint Ambrosiu s Zundert

Uitslag kringverschieting ZUNDERT - De uitslag van de kringwedstrijd Gilde Sint Ambrosius verschoten op de banen Schuttershof Klein Zundert is als volgt: Hoofdklasse: 1. Jack van Bekhoven 159, Alfons Damen 159, Antoon Marijnissen 159; 2. Willem Gosens 158, Charlo Jochems 158 Ere klasse: 1. Rien van Baal 156, Lauran Geus 156; 2. Andre Oostvogels 155, Mark Tax 155, Wim Adams 155, Mark Siemons 155, Corne Siemons 155, Frans Mutsters 155, Kees Daemen 155 A klasse: 1. Wim van Ginneken 155; 2. Jan Goos 154, Tonny de Krom 154 B klasse: 1. Patrick Kustermans 155; 2. Ad de Hoon 154 C klasse: 1. Theo Oomen 149; 2. Ilse Adriaensen 148, Kees Lazeroms 148

Aspiranten klasse: 1. Lisette Goossens 149; 2. Robbie Jochems 146

Gilde Sint Jan C1 1125; 3. Gilde Sint Cornelius B1 1111

Tussenstand Teams Hoofd klasse: 1. Gilde Sint Cornelius H1 1260; 2. Gilde Sint Ambrosius H1 1251, Gilde Sint Jan H1 1251; 3. Gilde Sint Cornelius H2 1248. Ere klasse: 1.Gilde Sint Jan E1 1238; 2. Gilde Sint Jan E3 1232; 3. Gilde Sint Cornelius E1 1225. A klasse: 1. Gilde Sint Ambrosius A1 1213; 2. Gilde Sint Ambrosius A1 1210, Gilde Sint Antonius A2 1210; 3. Gilde Sint Jan A1 1205 B klasse: 1. Gilde Sint Bavo B1 1188, Gilde Sint Jan B1 1188; 2. Gilde Sint Cornelius B2 1186; 3. Gilde Sint Ambrosius B1 1181 C klasse: 1. Gilde Sint Bavo C1 1156; 2.

Tussenstand persoonlijk Hoofd klasse: 1. Alfons Damen 319; 2. Jack van Bekhoven 317, Charlo Jochems 317 Ere klasse: 1. Rien van Baal 315; 2. Mark Tax 312 A klasse: 1. Tonny de Krom 309; 2. Henk Hultermans 308 B klasse: 1. Jan Jochems-Mertens 305, Wouter van Hooijdonk 305; 2. Frans Gommers 304 C klasse: 1. Piet van de Maas 296; 2. Johan Simons 293, Michel Delmotte 293, Henk Noorden 293; 1. Lisette Goossens 301; 2. Ton Rombouts 285 Voor de totale uitslag bekijk onze site: wwwgildesintambrosius.nl

WTC De Trappistentrappers ZUNDERT - De zomerse temperaturen tijdens het pinksterweekend zorgden weer voor vele leden tijdens de diverse clubritten. Vele kilometers werden er dus weer weg getrapt door de Trappistentrappers, met als klapper voor de C-groep op tweede pinksterdag de HSL-rit, die de nodige viaducten heeft. Het komend weekend staat voor de jeugd in het teken van hun jeugdweekend. De jeugdcommissie gaat dan weer een paar dagen op stap met jeugdleden en zullen het fietsen combineren met andere ontspannende bezigheden. Voor zondag 3 juni

staat de eigen Trappistenklassieker op het de kalender. De A- en B- en C-groep rijden dan onder leiding van Ad Struijs 200km. Vertrek voor deze groep is 7.00 uur, vergeet zelf niet voor voldoende eten en drinken te zorgen. Halverwege is er een pauze aan de Grevelingen. Voor diegene die het normale programma rijden is er een combi van de A- en B-groep, de C-groep rijdt een rit van 90 km. en de D-groep en de jeugdleden een rit van 60 km. Verder wordt er op zaterdag 2 juni de Van Goghloop gehouden. Er was een mail naar de leden rond gegaan om te helpen tijdens dit evenement. Alleen de datum stond verkeerd vermeld in de mail

en de begeleidende brief, maar vele leden maakte ons hier op attent. Belangstellende kunnen zich opgeven bij Frans van Saane fsane@xs4all.nl telefoon 076-5974949. Ook is de tijdritcommissie weer volop bezig met de voorbereidingen voor het tijdrit spektakel 2012. Dit jaar is er voor een nadere opzet gekozen, meer informatie hierover staat op onze website. Wij wensen alle leden die aan de Alped’HuZes deel nemen veel succes. Tenslotte nog een pluim voor de chauffeurs die de bidons hebben uitgewassen, zodat ze met deze temperaturen de diverse groepen van extra water konden voorzien.

Van Goghruiters

ZUNDERT - Afgelopen weekend was er voor de ruiters een springselectie in Kaatsheuvel bij manege Pullens. Weer menig ruiter wist een prijs te bemachtigen. Bo Dictus met Crocket beauty A/B een 2de prijs, Jessy Dictus met Balou D/L 2de prijs, Amber Elst met Kyra D/Z een 1ste prijs, Christy Dictus met Marktzicht’s boy D/ZZ een 1ste prijs.

Voorrondes Schoolatletiek West-Brabant zitten erop WEST-BRABANT - Na de laatste voorronde in Roosendaal zijn alle finalisten bekend. Op zaterdag 9 juni strijden 32 scholenteams om de fel begeerde ereprijzen. De wedstrijden worden dit jaar georganiseerd op het Red Band Sportpark in Roosendaal. Ze vangen aan om 11.00 uur (voorafgegaan aan een gezamenlijke warming-up) en afgesloten met de spectaculaire brakkentrofee waarin scholieren en leraren elkaar op een sportieve wijze bevechten. Ook wordt dit jaar nauw samengewerkt met de afdeling West-Brabant van het Wereld Natuurfonds. Een 3-meter hoge Pandabeer staat garant voor een natuurvriendelijk spel, genaamd Ren je rot… voor de natuur. Niet alleen de finalisten zijn deze dag

van harte welkom. Ieder die de (school) atletiek of de natuur een warm hart toedraagt, is van harte welkom. Natuurlijk zullen de scholieren met hun leerkrachten + hun naaste familieleden zorgen voor het leeuwendeel van de aanwezige personen, doch hopelijk zijn ook de verenigingen, andere scholen, de gemeentebesturen en de media van West-Brabant hierbij aanwezig. Wij zien uit naar deze mooie, sportieve en speelse dag waar Samen Sporten in de buitenlucht centraal staat. Lijst met de finalisten: Jongens Groep 1: De Driemaster, Bergen op Zoom; St. Martinus, Schijf; Groen van Prinsterer, Dinteloord; De Schittering (gemengd), Hooge Zwaluwe. Jongens Groep 2: OBS De Linde, OudGastel; Vinkenbos A, Sprundel; St. Bavo,

Rijsbergen; Maria Regina A, Steenbergen. Jongens Groep 3: St. Joannes, OudGastel; Petrus + Paulus A, Dinteloord; De Stappen, Wouw; De Heiberg, Roosendaal. Jongens Groep 4: RK bs Lodijke, Bergen op Zoom; St. Bernardus, Oud-Gastel; Het Palet, Klundert; De Schakel, Oudenbosch Meisjes Groep 1: RK bs Lodijke, Bergen op Zoom; OBS de Linde, Oud-Gastel; Vinkenbos A, Sprundel; St. Bavo, Rijsbergen Meisjes Groep 2: BS Zonnebloem, Zundert; St. Bernardus, Oud-Gastel; Regenboog, Zevenbergen; Maria Regina, Steenbergen. Meisjes Groep 3: St. Anna, Zundert; Klimroos, Roosendaal; Martinusschool, Rucphen; Merijntje, Nieuw Vossemeer. Meisjes Groep 4: De Kreek, Bergen op Zoom; Heiberg, Roosendaal; Mariaschool, Oudenbosch; De Stappen, Wouw. PAGINA 24

Prachtige afslag van Esther van Gorkom op hole 8..

RIJSBERGEN - Op zaterdagochtend 26 mei om 07.00uur stond er een groep golfers klaar om deel te nemen aan de Early Birds wedstrijd van de Rijsbergse Golfclub De Turfvaert. Niets is zo mooi en zo rustgevend als een golfbaan in de vroege ochtend. Hoewel sommige deelnemers daar op dit vroege uur anders over leken te denken. Na een stevige kop koffie gaven de eerste 2 flights het startsein voor de Early Birds wedstrijd. Hier en daar schoot een geschrokken haas over de baan weg. Zoveel activiteit op de vroege ochtend is de natuur niet gewend. Het leuke van golf is eigenlijk dat het geen onderlinge strijd is, maar meer een strijd ‘tegen’ jezelf. Blijf je

rustig en geconcentreerd dan is de kans groot dat je een goede ronde loopt. Iedere golfer heeft een persoonlijke handicap en deze bepaalt hoeveel ‘extra’ slagen je per hole meekrijgt en zo heb je de kans om punten te scoren. Daardoor heeft het niveau waarop je speelt niet direct invloed op je kansen om te winnen. De handicap van de deelnemende golfers lag tussen de 17 en 45. De wedstrijd eindigden met 4 winnaars: zij hadden allemaal 19 stableford punten weten te behalen over 9 holes. De vroege ochtend werd afgesloten met een lekker ontbijtbuffet. De Rijsberge Golfclub de Turfvaert organiseert iedere maand een leuk evenement voor alle clubleden en niet leden (GVB of baanpermissie verplicht). Kijk op de website www.deturfvaert.nl voor meer informatie.

Zundertse Hockeyclub Uitslagen zondag 20 mei ZHC Rec.-HCEL Trim. 0-3 zaterdag 26 mei Made MA2-ZHC MA1 2-1 Waalwijk JA1-ZHC JA1 12-1 Programma zaterdag 2 juni 09.00u ZHC J8D1-Zwart-Wit J8D4 Thuis

09.30u ZHC ME1-Prinsenbeek ME5 Thuis 10.45u ZHC MD1-Walcheren MD3 Thuis 12.15u ZHC MC1-DDHC MC3 Thuis 13.45u ZHC MA1-Walcheren MA3 Thuis 15.15u ZHC JA1-Zevenbergen JA1 Thuis zondag 3 juni 12.45u ZHC D2-Zwart-Wit D12 Thuis 14.30u ZHC H1-Olympia H1 Thuis

Duivenuitslagen PV DE VREDESDUIF RIJSBERGEN Bourges 26 mei, 150d.: 1-2-10. Th. Adriaensen; 3-4-6-10. A. Marijnissen; 5. W. Adriaensen; 7. C. Bastiaansen. 8. P. Vermonden Creil 26 mei, 248d.: 1-2-3-6-7-8. M. Verpalen; 4-10. Th. Adriaensen; 5. J. Kwist; 9. A. Marijnissen PV DE POSTDUIF WERNHOUT Bourges 26 mei, 155d.: 1-3-5-8. G. van Hassel; 2-6. Adw. Huybregts; 4. Baelemans van Dongen; 7-9-10. Adr. Verhaard Creil 26 mei, 275d.: 1-7. G. van Hassel; 2-6. P. Antens; 3. A. Gommers; 4. Baelemans van Dongen; 5. P. Kiewit; 8. J. Bastiaansen; 9. A. Nouws; 10. W. Hereijgers PV DE REISDUIF ZUNDERT Bourges 26 mei, 171d.: 1-4-7. J. van Sprundel; 2. A. Roks; 3-5. A. Smits; 6-8. C. Braspenning; 9-10. J. Laurijssen Creil 26 mei, 220d.: 1-2-5-10. J. van Sprundel; 3. A. Smits; 4. J. Laurijssen; 7-9. F. Pemen; 8. J. Antonissen PV DE LUCHTBODE ACHTMAAL Een prachtig Pinksterweekend met heerlijke zomerse temperaturen en mooie vluchten zowel voor de midfond als voor de dagfondvlucht. Net na de middag eerst de

duiven vanuit Creil en hier is het opnieuw Leon Kools die ook op de 2e midfondvlucht de overwinning pakt. Maar de concurrentie ligt op de loer met Kees Foesenek op 2 en 3, Mark Oostvogels op 4 en 5 en ook Cor van den Broek met 2 duiven in de top 10. Enkele uurtjes later kwamen de duiven van de eerste dagfondvlucht vanuit Bourges onder een stralende zon en een matige oost noordoosten wind huiswaarts. Hier is het Kees van Aert die zijn fondambities voor dit jaar meteen op tafel gooit, met 4 duiven in de top 10 waarvan de plaatsen 1 en 2 ook in het B2000 concours tegen 10.000 duiven goed zijn voor de 17e en 54e plaats. Jan Konings bevestigd zijn 3e plaats van vorige week met opnieuw een prachtige 3e prijs en ook Leon Kools en Mark Oostvogels zijn op de dagfondvluchten geduchte tegenstanders. Zeker vermeldenswaardig is de prachtige 8e plaats van ons jeugdlid Quinty Pinxteren op dit zware concours. Uitslagen Creil 255 oude duiven: 1-8. Leon Kools; 2-3. Kees Foesenek; 4-5. Comb. Oostvogels; 6. Kees Kools; 7-9. Cor v.d. Broek; 10. comb. Hooydonk-Lambregts. Bourges 185 oude duiven: 1-2-7-9. Kees v. Aert; 3. J.C.M. Konings; 4-10. Leon Kools; 5. comb. Oostvogels; 6. Steven Mertens; 8. Quinty Pinxsteren.


Super voordeel NU UIT VOORRAAD LEVERBAAR e 2.100.SLOOPAUTO’S DOOR PAKKET INKOOP TE KOOP GEVRAAGD:

AUTOSLOPERIJ SIEMONS

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

auto’s

Autodemontagebedrijf

Sloop-loop-schade auto’s - motors

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee?

CITROËN C3C1 eHDi 90 DYNAMIQUE CITROËN AMBIANCE 5-drs NIEUW MODEL Tel: 0765985376 Van Lanschotstraat 57

06 - 122 58 443

Achtmaal

Ook ’s avonds.

te koop gevraagd

• Airco

€ 2.500,-

Super voordeel

• ABSdoor pakket inkoop Cruise control C3 HDi • Airbags Citroën

ZUNGU VIERT FEEST

Alle gebruikte onderdelen online erkend: * lid Autorecycling nederland * rijksdienst v/h wegverkeer * Autotransport / berging * reparatie en onderhoud * Stiba - lid * VbV- opkoper

Meer weten? www.homeplan.nl

SMS HOME AAN 5757

naar en steun HomePlan met 3 euro per maand

v.a. e 11.085.16.240.Te koop gevraagd

Heeft u of 1 L. vink d koopt alle iesel op iemand uit NU Mauto’s, extra bussen, +jeeps E T EXTRA uW omgeving g terrein/garage: iN t r o k Alle bouwjaren. Collection • CPV Airbags 2 Maalbergenstraat 24a Wernhout + afstand. bed. v.a. €16.440,7 , . 8 komen v.a kmdirect. brandWonden? U belt, wij K 076 - 597 17 39 O R T Rdw vrijw. I Molenstraat 184 Zundert G Airco w e •• Radio+CD+MP3 g 06-21939973 of enbelaN 076 - 597 56 75 / 06 - 54278822 s 06-24963738ting www.jokozundert.nl / info@jokozundert.nl v . a. •• Startbeveiliging CPV + Elektrisch ramen 1 op 27,8 e 0,0,Euro * Radio+CD+MP3 •• Elec. ramen Meer dan een half miljoenZBodes week! akelelke ijke rijde rs •• Stuurbekrachtiging Mistlampen 14% bijte lling •• 5Stop en startsysteem Reg. 29-07-2011 * Excl. rijklaar maken en fabrieksopties. deurs Nu met

€13.940,-

• Radio + CD + MP3 • Startbeveiliging • Electr. ramen • Stuurbekrachtiging • 5-deurs • Midden armsteun

• Airco automatisch • Cruise Control • Bluetooth • Mistlampen • ABS • Airbags • CPV + afstand.bed.

Brandstofverbruik:

e 8.985,-

Wegenbelasting

Van Beek

voor al uw: - automaterialen - reparaties - onderhoud - schades - A.P.K.

* Excl. rijklaar maken en fabrieksopties.

autobedrijven

Oudenbosch: Tel. 0165-313944 Roosendaal: Tel. 0165-552688 Bergen op Zoom: Tel. 0164-242050 Vlissingen (Ritthem): Tel. 0118-629955

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Uw officiële Citroën-dealer voor West-BrabantAchtmaalseweg en Zeeland. 23 Zundert

Uw officiele Citroen dealer voor West-Brabant en Zeeland.

www.citroenvanbeek.nl

Tel. garage: 076-5973209 of 076-5971614 Tel. automaterialen: 076-5975577

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

PROFITEER VAN ENORM VEEL MODELVOORDEEL! NU EXCLUSIEF BIJ AUTO INDUMIJ

RENAULT TWINGO COLLECTION

O P = O P!

RENAULT CLIO AUTHENTIQUE

STANDAARD VOORZIEN VAN O.A.: ■ AIRCONDITIONING ■ RADIO CD/MP3 SPELER ■ STUURBEKRACHTIGING ■ CRUISE CONTROL

STANDAARD VOORZIEN VAN O.A.: ■ AIRCONDITIONING ■ RADIO CD/MP3 SPELER ■ ELEKTRISCHE RAMEN ■ CRUISE CONTROL

NU BIJ AUTO INDUMIJ

NU BIJ AUTO INDUMIJ

VANAF

VANAF

€ 4.519,- (RIJKLAAR)

BETAAL DE ANDERE HELFT BINNEN 2 JAAR, ZONDER RENTE.* TOTAALPRIJ S (RIJ KLAAR) € 9.038,-

O P = O P!

€ 5.901,- (RIJKLAAR)

BETAAL DE ANDERE HELFT BINNEN 2 JAAR, ZONDER RENTE.* TOTAALPRIJ S (RIJ KLAAR) € 11.802,-

INDUMIJ VOORRAAD VOORDEEL

INDUMIJ VOORRAAD VOORDEEL

€ 1.500,-

€ 3.000,-

VRAAG DIRECT ONLINE EEN OFFERTE AAN OP RENAULTAANBIEDINGEN.NL WWW.INDUMIJ.NL

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

RENAULT EXPERIENCE CENTER OOSTERHOUT DE BOEDINGEN 19 TEL. (0162) 43 14 50 RENAULT EXPERIENCE CENTER ETTEN-LEUR ECUSTRAAT 5 TEL. (076) 503 93 00 50/50 actiefinanciering 0% actiefinanciering 9,9% standaardtarief

Totaal kredietbedrag € 5.000 € 7.500 € 7.500 € 15.000 € 7.500 € 15.000

Looptijd in maanden 24 24 36 36 36 36

Vaste debet rentevoet 0% 0% 0% 0% 9,9% 9,9%

Jaarlijks Totaal te betalen Maandtermijn kostenpercentage bedrag 0% € 5.000 € 208 0% € 7.500 € 313 0% € 7.500 € 208 0% € 15.000 € 417 9,9% € 8.646 € 240 9,9% € 17.293 € 480

TWINGO ECO2 DIESEL EN BENZINE CLIO ECO2 DIESEL

GÉÉN WEGEN BELASTING OOK NA 1 JULI

* Actie alleen geldig bij Indumij van 2 mei tot en met 30 juni 2012, met uiterlijke registratiedatum 30 juni 2012. De genoemde kortingen en 50/50 actiefinanciering zijn alleen van toepassing op voorraadauto’s en gelden zolang de voorraad strekt. Het maximale te financieren bedrag voor de Clio bedraagt € 6.000,en voor de Twingo € 5.000,-. Indien u geen gebruik maakt van de actiefinanciering op de Renault Clio ontvangt u € 3.000,- korting i.p.v. € 2.400,- Indumij-voordeel bij aankoop van een Clio.De vanafprijs op Renault Twingo inclusief Indumij-voordeel van € 1.500,-, BTW, BPM, verwijderingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken. De vanafprijs op Renault Clio is inclusief Indumij-voordeel van € 2.400,- BTW, BPM, verwijderingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken. Op elke nieuwe Renault geldt een fabrieksgarantie van minimaal 2 jr. en 12 jr. plaatwerkgarantie. Aflopend krediet met vaste debetrentevoet verstrekt door Renault Financial Services, handelsnaam van RCI Financial Services B.V. te Schiphol-Rijk (KvK nummer 30055070, AFM vergunningsnummer 12009781). 50/50 actiefinanciering alleen geldig op nieuwe Renault Twingo, Clio, Modus en Wind personenauto orders van particulieren van 02/05/2012 tot en met 30/06/2012. U betaalt minimaal 50% van het totale aankoopbedrag aan (of naar wens meer), het resterende bedrag betaalt u in 24 maanden tegen 0%. Jaarlijks kostenpercentage 0% tot 24 maanden. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Bedragen zijn afgerond op hele euro’s. Rentewijzigingen, drukfouten, prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Voor meer informatie en de volledige actievoorwaarden bel gratis 0800-0303, kijk op renault.nl of raadpleeg uw Renault-dealer.

Min./max. verbruik: 3,0-7,0 l/100 km. Resp. 33,3-14,3 km/l. CO2 89-150 g/km.


‘Trots dat we dat we dit kampioenschap in Rijsbergen kunnen en mogen houden’

Jeugdkoren zingen om landstitel

Overzicht Klein Zundertse Feesten

RIJSBERGEN - Het nationale kampioenschap voor jongerenkoren brengt komend weekeinde jongens en meiden KLEIN ZUNDERT - Komend weekein- welkom tijdens de Kom in de Tent Party. de vinden de Klein Zundertse Feesten Een avond muziek, bier en gezelligheid in van 16 tot 28 jaar voor de 23ste keer naar Rijsbergen. Start Zaterdag 2 juni is om 10.30 uur de opening. Er is een A- en B-competitie. De aftrap wordt om 11.30 uur gegeven door het Jongerenkoor A-Capelle uit Capelle aan de IJssel met vijftien zingende leden en voor wie Rijsbergen niet onbekend is. Na haar verschijnen die dag nog negen jongerenkoren op het podium. Zondag wordt de competitie om 12.00 uur voortgezet en is het Jongerenkoor Sint Antonius uit Ede dat het festival afsluit, waarna de prijsuitreiking volgt. In totaal doen twintig jongerenkoren aan het nationaal zangevenement mee verdeeld in A- en B-klasse.

‘Door zingen kun je op bijzonder manier boodschap vertellen’ Beeld van het nationale kampioenschap in Rijsbergen in 2004.

DOOR CHARLES LUIJTEN Gesteund door de publieke omroep K.R.O, Rabobank de Zuidelijke Baronie, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en diverse bisdommen vindt zaterdag 2 en zondag 3 juni het Nationaal Kampioenschap voor jongerenkoren plaats. Ruim 700 jongeren, zowel jongens als meisjes uit het hele land vandaan, komen voor deelname naar Rijsbergen. Dat is dit jaar voor de 23ste keer en ook nu is de Sint Bavokerk het podium waar het zich afspeelt. Ze logeren bij burgers, tuinders en boeren die eerdaags de geboden slaapruimten voor de jongelui in gereedheid brengen. “Dat is niet niks,”vindt Piet Koeken die al van meet af aan de kar van

CHARLES LUIJTEN

dit landelijk zangfestijn trekt. “Wij zijn daarom trots dat we dit kampioenschap samen weer kunnen en mogen houden in Rijsbergen. Blij zijn we ook dat er zich weer zoveel jongerenkoren hebben aangemeld. Samen hopen we er opnieuw een mooi festival van te maken. Dat draagt dit jaar als thema ‘Laat je horen’.” Burgemeester Leny Poppe-de Looff vertelt er het volgende over: “Als er één ding voor de deelnemers aan het Nationaal Jeugdkorenfestival geldt, is dat ze van zich laten horen. Zingen is niet alleen leuk omdat je er mooie muziek mee kan maken, je kunt er ook je verhaal in kwijt. Door te zingen op het festival kun je zo op een bijzondere manier je boodschap vertellen, hoe jij dingen beleeft.”

Tussen de bedrijven door zijn er diverse nevenactiviteiten om de vele jongeren aangenaam bezig te houden. Zo staat voor hen een avonturentocht op de agenda, zijn er workshops. “Alvorens om 21.00 uur de feestavond begint die opgeluisterd wordt door de band Double XL, is er een megabarbecue die verzorgd wordt door leden van de biljartclub Gin-een. De horeca in de feesttent is in handen van leden van het Wernhoutse koor Belcanto met assistentie van nog een aantal vrijwilligers,” zegt Koeken die er helemaal klaar voor is. De Rijsbergse Sint Bavokerk zal zondag 3 juni met zoveel aanwezige jongeren afgeladen vol zijn wanneer daar om 10.30 uur een eucharistieviering is met muzikale omlijsting in gezamenlijk optreden van de kinder- en tienerkoren Sint Bavonootjes (Rijsbergen), Melodierakkertjes, New Voices (Klein Zundert) en zanggroep Belcanto (Wernhout).

plaats. Gedurende drie dagen worden verschillende activiteiten georganiseerd in en rondom de tent van buurtschap Klein Zundert (Pastoor van Vessemstraat). Hieronder een overzicht.

Voor de 3e maal op rij wordt er op vrijdag een aftrapavond georganiseerd. Deze avond luidt het begin van het bouwseizoen in. Alle leden en sponsors van Buurtschap Klein Zundert zijn vanaf 20.00 uur welkom om gezamenlijk te proosten op het nieuwe bouwjaar. Tijdens het formele gedeelte zal de maquette van het ontwerp ‘Heilige Koe’ voor het eerst te zien zijn. Na de presentatie is er ruim de tijd voor een drankje en hapje. Zaterdagavond 2 juni is iedereen van harte

de tent van buurtschap Klein Zundert. De avond wordt door regionale artiesten begeleid; dit jaar treden ´Broodje Kroket´ en ´Drievoud´ op. Net zoals de voorgaande jaren beloofd het weer een mooi feest te worden! Entree is gratis en, starttijd vanaf 20.00 uur. Zondag 3 juni wordt Corso Zonder Grenzen voor de tweede maal georganiseerd. Corso Zonder Grenzen is een intensief spellenprogramma wat vorig jaar door de deelnemers en publiek ontzettend enthousiast ontvangen werd. Sportief spektakel op de zondag! Inmiddels is het deelnemersveld goed gevuld en is het hopen op goed weer. Deelnemers worden rond 11.00 uur verwacht, starttijd 11.30 uur. Ook publiek is van harte welkom om plaats te nemen langs de spellen of op het terras.

Avond Fietsvierdaagse in Wernhout WERNHOUT - Naar jaarlijkse traditie organiseert RTC Zundert ook dit jaar weer de Avond Fietsvierdaagse. Vanaf dinsdag 5 juni tot en met vrijdag 8 juni kan iedereen die het fietsen een warm hart toedraagt genieten van bijna een week georganiseerd fietsen. De start is vanaf ons clublokaal De Valk Wernhout en gaat door de mooiste streken rond Zundert. En zoals ieder jaar heeft ook nu RTC Zundert weer voor elk wat wils. Om ook de allerjongsten en alleroudsten onder ons een gerede kans te geven om de Avond Fietsvierdaagse tot een goed einde te brengen heeft de organisatie ook dit jaar weer naast de gewone rit van ongeveer 30 km de dagelijkse rit van ongeveer 15 km behouden. RTC Zundert rekent dan

ook op een zeer grote deelname van de jeugd en de 65-plussers. Bovendien zijn de parcoursbouwers er eens extra goed voor gaan zitten en hebben een aantal zeer fraaie ritten in het verschiet, die bovendien, tijdens de rit, in de mate van het mogelijke beveiligd worden door leden van onze vereniging. Vertrek is elke avond tussen 18.30 en 19.00 uur vanuit café De Valk, Wernhoutseweg 135 te Wernhout. Afstanden: 15 en/of 30 km. Gratis loterij onder de deelnemers, voor iedereen na afloop een herinnering. Prijzen voor oudste en jongste deelnemers, grootste scholen en grootste verenigingen. Voor deze laatste wordt er traditioneel een wisselbeker ter beschikking gesteld.. Alle vier de dagen zijn er EHBO-koffers en materiaalwagens aanwezig.

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE H. CORNELIUS ACHTMAAL Spreekuur dinsdag 9.30-10.30u. Contactnr. 076-5987010 b.g.g. 06-57598600 A. Koeken. Pastoor de Bont 076-5985218 b.g.g. 06-13593082. www.parochie-achtmaal.nl Zaterdag 2 juni 17.00u Vooravond Hoogfeest: Allerheiligste Drieeenheid, gez. H. Mis. H. Mis uit dankbaarheid; Willem Godrie; Adriana Koeken-Kustermans, n.m. de Bond v. Ouderen; Marie Kustermans-Brosens; jgt. Jan Kools en Theo Kools; verj. Frans v. Hees; Louis v. Hooijdonk. Dinsdag 5 juni 9.00u: H. Mis. H. Doopsel: Op zondag 3 juni wordt door toediening van het H. Doopsel in onze geloofsgemeenschap opgenomen: Roos v. Ginneken. H. Communie: Op vrijdag 1 juni wordt de H. Communie thuis gebracht op de bekende adressen. Overleden: Uit onze geloofsgemeenschap is overleden en begraven: Ludovicus Johannes v. Hooijdonk echtgenoot van Leonie Vriends. Dat Louis mag delen in de vreugde van de Verrezen Heer, en dat zij die achterblijven troost en sterkte mogen ontvangen. Kerk schoonmaken: Groep 2 maandag 4 juni. PAROCHIE H.WILLIBRORDUS KLEIN ZUNDERT Pastoor J. de Bont 06-13593082. Spreekuur woensdag 09.30-11.30u. De pastorie is enkel op woensdag tijdens het spreekuur te bereiken, t. 5972214. Tijdens het spreekuur kunt u terecht voor het maken van afspraken en het opgeven van misintenties. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van het parochiecentrum, huisnummer 5, worden gedeponeerd. Graag in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen en naam en telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven voor

woensdagmiddag worden de daaropvolgende week vermeld in de Zundertse Bode. www.parochie-klein-zundert.nl Zondag 3 juni 10.00u Eucharistieviering m.m.v. Vivace. Jgt. Cornelia Poppelaars-v.d. Mast; jgt. Wim de Bruijn e.v. Nel Mertens; jgt. Johanna Snepvangers-v.d. Broek; jgt. o.o. PinxterenDekkers; Jan v. Bergen e.v. Annie Daamen; Jeanne Wouters-Gommers w.v. Sjef Wouters; Toon Goverden e.v. Liza Jacobs. Woensdag 6 juni 18.30u: Bidden van het rozenhoedje en de Antoniusnoveen aansluitend om 19.00u Eucharistieviering. Mededeling: Dit weekend is het Jongerenkorenfestival in Rijsbergen. Wij wensen alle koren veel succes toe. PAROCHIE O.L.V VAN ALTIJDDURENDE BIJSTAND WERNHOUT Pastoor J. de Bont, 06-13593082; parochie. wernhout@hotmail.com. Contactpersoon K. Roelands t. 5985979 www.parochie-wernhout.nl Spreekuur donderdag van 18.30-19.00u t. 5972294. Hier kunt u terecht voor het opgeven van intenties of het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus van de sacristie worden gedeponeerd, in een gesloten enveloppe met duidelijke vermelding van de namen, alsmede het adres of telefoonnummer van de contactpersoon. Intenties opgegeven tot donderdagavond worden de daaropvolgende week in de Zundertse Bode vermeld. Zaterdag 2 juni 19.00u Vooravond 9e zondag door het jaar, Eucharistieviering m.m.v. gastkoor Singfonie uit Terheijden, Naviering 1e communicanten. Intenties: Johanna Oostvogels e.v. Adrianus Jacobs; verj. Sooi Domen e.v. Germaine Lambregts; jgt. Anna Raats e.v. Jacobus Nouws. Donderdag 7 juni 9.00u: Eucharistievie-

ring. Gildedag: Op zondag 17 juni wordt in Wernhout bij gelegenheid van het 350 jarig bestaan van het Gilde Sint Jan een gilde dag gehouden die begint met een Eucharistieviering om 9.30u, voorgangers zijn Mgr. Liesen, Bisschop van Breda en Pastoor Joost de Bont. In verband hiermee is er op zaterdag 16 juni geen dienst, wilt u met het opgeven van uw Misintenties hier rekening mee houden PAROCHIE ST. BAVO RIJSBERGEN Pastores: Pastoor Drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292. Parochie St. Bavo, St. Bavostraat 7, 4891 CG Rijsbergen, 076-5961283 Spreekuur: Iedere woensdagochtend 9.3010.30 uur en donderdagavond 18.30-19.00 uur. U kunt dan altijd terecht voor het opgeven van misintenties en het maken van afspraken. Misintenties kunnen ook in de brievenbus worden gedeponeerd in een gesloten envelop met duidelijke vermelding van de namen, alsmede een adres of telefoonnummer. Diensten Week van zaterdag 2 t/m vrijdag 8 juni. Jongerenkorenfestival. Zaterdag 2 juni 19.00u H.Eucharistieviering in de H.Trudokerk te Zundert Zondag 3 juni 10.30u H.Eucharistieviering in de St.Bavokerk te Rijsbergen. Misintenties: jgt. Riet Antonissen de Meijer en schoonzoon Ad; jgt. Cor Jochems; jgt. Jan Jochems; jgt. Jan Hereijgers; Jan Gevers; Nis v. Aert; Kees Dekkers; Theo Braspenning verj. Overleden: Cornelis van Aert echtgenoot van Adriana Bogers in de leeftijd van 83 jaar. Op woensdag 23 mei was de plechtige uitvaartdienst in de St.Bavokerk te Rijsbergen waarna de crematie te Breda Cornelis PAGINA 26

Dekkers echtgenoot van Antonia Huijbregts in de leeftijd van 82 jaar. Op dinsdag 29 mei om 10.30 uur is de plechtige uitvaartdienst in de St.Bavokerk te Rijsbergen waarna de crematie te Breda. Maandag 4 juni: kerk schoonmaken groep 8 Woensdag 6 juni 9.30u: H.Mis in kapel Margriet van de Laer Rijserf. Misintentie: o.o. Vermeeren Boot. PAROCHIE H. TRUDO ZUNDERT Pastoor: drs. F.M. Verheije, Molenstraat 9, 4881 CP Zundert, 076-5972292. Open Pastorie: Dinsdag en woensdag van 9.00-12.00u kunt u bij de pastorie langs komen. Ook is de pastorie dan het beste telefonisch te bereiken, via 5972292. U kunt misintenties opgeven en afspraken maken bijvoorbeeld rondom doopviering, huwelijksviering of jubileumviering. Als u een huisbezoek wenst voor een zieke of voor een pastoraal gesprek kan dit tijdens de spreekuren gemeld worden. Voor vragen met betrekking tot de begraafplaats kunt u het beste de woensdagmorgen contact opnemen. Uitvaartwacht: De melding van een overlijden kunt u doen via het telefoonnummer van de pastorie. Als uw telefoontje niet meteen persoonlijk beantwoord kan worden, is er gelegenheid om in te spreken en wordt, wanneer dit weer mogelijk is, contact met u opgenomen. Soms wordt verwezen naar een ander telefoonnummer of naar een telefonisch spreekuur voor spoedeisende aangelegenheden op een ander tijdstip. Zaterdag 2 juni 19.00u Eucharistieviering m.m.v. het gemengd koor, liturgie hoogfeest van de heilige Drieeenheid. Daatje Hereijgers-Voeten; jgt. Johanna Hereijgers-Godrie; jgt. Josephus Roelands-Zagers. Zondag 3 juni 10.30u Eucharistieviering van het Nationaal Jon-

gerenkorenfestival in de St. Bavokerk te Rijsbergen. Donderdag 7 juni 14.00u: Eucharistieviering in de kapel van Margriet van de Laer in de Willaert, Sacramentsdag. Vandaag is er ook een korte viering met uitreiking van de H. Communie in de Nonnekeshof om 11.30 uur (bij een eventuele uitvaart in een van beide parochies wordt dit moment op een andere dag gehouden). Caritas: Donderdag 7 juni om 19.30 uur. Kerk schoonmaken: groep 4 op woensdagmorgen. Overleden: Jan van der Klugt, echtgenoot van Riet Sprenkels, in de leeftijd van 82 jaar. Op 25 mei was de plechtige uitvaart, waarna de crematie volgde. Moge Jan van der Klugt in vrede bij God zijn. Geertruida Hereijgers-Voeten, weduwe van Johannes Hereijgers, levenspartner van Jacobus Balemans (overl.), in de leeftijd van 89 jaar. Op 26 mei was de plechtige uitvaart, waarna zij werd begraven op het parochiekerkhof. Moge Daatje Hereijgers-Voeten in vrede bij God zijn. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 076-5797608. Eredienst: Zondag 3 juni, is mevr. Ds. W. van Dijk uit Barneveld, onze voorganger, aanvang 10.00 uur. Dhr. Schaart is de organist. Dhr. van Dam is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor het Werelddiaconaat. Agenda: De cantorij heeft een vakantiestop. www.pk-zundert.nl VIERINGEN DORPSHUIS AMARANT Zaterdag 2 juni: 16.30u Terugkijken naar Pinksteren, Bewonerskoor.


Verkoop-Verhuur:

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

*Rolsteigers *Spinhoogwerkers *Schaarhoogwerkers *Minigravers *Toiletwagens Machinehandel Jespers

Baarleseweg 16, Ulicoten 013-5199501 www.jespersmachinehandel.nl

Luisteren is een belevenis! Vrijwilligerswerk bij Sensoor ook! Word VRIJWILLIGER bij SENSOOR Breda. Sensoor is er dag en nacht voor een gesprek. Anoniem en vertrouwelijk. Wij zoeken vrijwilligers voor aan de telefoon of chat.

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Do 28 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Do 30 aug, Hotel Trivium te Etten-Leur Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

Voor informatie en aanmelden kijk op www.sensoor.nl/ brabant of bel 076 - 521 84 50 voor een informatiepakket.

Diëtist & Leefstijlcoach Renée Nieser

www.dietistenleefstijlcoach.nl Voor afvallen én op gewicht blijven

- Volwassenen & kinderen - Groepscursussen ‘Volhouden met Afvallen’

Leefstijladvies bij o.a. Diabetes, te hoog cholesterol, te

hoge bloeddruk, IBS, stress, stoppen met roken, alcohol….

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bredaseweg 48, Zundert t: 06-39566519 e: info@dietistenleefstijlcoach.nl

Verhuur:

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

afhalen, bezorgen en aanleg mogelijk.

Project Manager - Meewerkend Voorman EMA Inventory & Planning Analyst CNC operators (3-ploegendienst)

martens

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

van 6 m3 tot 40 m3

ZOEKT COLLEGA’S

naar

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Afvalcontainers

graszodenkwekerij

voor een mooi gazon

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

FLOWSERVE

Bovenheining 3a Tel./Fax 076-5962414 4891 PR Rijsbergen Mobiel 06-22409341 www.graszoden-martens.nl

gebr. timmermans b.v. tegenover Saver Saver milieustraat milieustraat boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover 4751 Xk oud gastel tel.: 0165 - 31 77 46 Tel.: info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Voor meer informatie kijk op:

www.werkenbijflowserve-roosendaal.nl Of neem contact op met; Ben Wienk, Recruiter van Flowserve M. 06 - 460 962 00

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 22 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,70 € 1,90 € 0,75 € 0,95

€ 3,75 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,70 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 0,90 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,25 € 5,05 p/kg € 2,80 € 2,95 p/kg € 1,00 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 1,00 € 1,20 p/kg € 0,85 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,21 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,21 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

KOM BIJ ONS!

Uiteraard behoort een rondleiding tot de mogelijkheden.

Locatie : Borchwerf 20 Roosendaal

www.werkenbijflowserve.com

Experience in Motion

Elke dag vers gerooide nieuwe aardappelen!

Frieslander en Doré Ze zijn er weer!

En een groot aanbod voorjaarsgroenten van eigen kwekerij. Wij helpen U graag en U proeft het verschil! Boerderijwinkel Geopend ma. t/m vrij. 15.00 - 20.00 zaterdag 9.00 - 16.00

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792

Groentekwekerij Luijkx Oude Koekoekweg 20, 4876 NN Etten-Leur 0765016394 - 0623057871

E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

KLIKGEBIT Dé oplossing voor als u last heeft van een loszittend kunstgebit, pijnlijke drukplaatsen of moeite heeft met eten. Met een team van ervaren specialisten hebben wij alles in huis om u weer voluit te laten lachen. Belt u ons voor een afspraak. Wij heten u van harte welkom, het Levident team.

Kunstgebit en Klikgebit Reparaties

Implantologie

Elke Nederlandse basisverzekering dekt de kosten voor de gehele behandeling! M.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico.

Levident Putte

T +31 (0)164 - 60 65 88

Antwerpsestraat 41 E putte@levident.nl

www.tandvitaal.nl

Levident Zundert

T +31 (0)76 - 599 05 06

Molenstraat 132

E zundert@levident.nl

Onderdeel van:


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig ORANJE

CLAYFIBRE

EXTRA COMPACT A4

polyester jongens shirt maten 116-176

XL-uitvoering 30x27x50 cm

zeer korte opwarmtijd ideaal voor thuis of op kantoor

BOEDDHA HOOFD

verkrijgbaar in diverse landenprints

oranje heren shirt maten M-XXL

3.99

ORANJE

AD E E N S IE R AIN ! IN U W T U

3.49 12.95 BOEDDHA WANDPLAAT 39x39x5 cm

4.79

VLAGGEN LIJN weerbestendig 10 meter kleur de straat oranje!

3 VO O R oranje AFZET LINT 20 meter

0.69

KINDER

0.99

SNEAKER SOKKEN diverse kleuren katoen/elasthan maten 19-38

3 PA A R

EHBO

VERBAND DOOS 40-delig onmisbaar op vakantie en in de auto! reflecterend VEILIGHEIDS VEST voldoet aan de EN471 norm

1.19

0.39 1.39

20 stuks A4

SOLAR

met trendy prints diverse kleuren katoen maten S-XL

10 lampionnen met led licht lengte 870 cm

DAMES SHIRT trendy ARM BAND met extra setje drukknopen

1.49

CREATIVE KIDS

2.99

STOEP KRIJT SET/3 BELLEN BLAAS 3x60 ml

0.59

GLITTER OF FOLIE

0.49

WENS KAARTEN S E T/2 4 Elders 5.95 7.95

8.95

PARTY SLINGER L E U K IN D E T U IN !

3.98

Elders 6.99 9.95

HIBACHI

TAFEL BARBECUE dubbel grill/rooster 44x25 cm

met enveloppen verpakt in luxe bewaarbox verkrijgbaar in diverse thema’s

2.49

LAMINEER HOEZEN 20 stuks A6

ZOMERS

in handige bewaaremmer 15 stuks

1.69

Elders 2.99 3.99

LAMINEER APPARAAT

2.99

BBQ HAND SCHOEN of REINIGINGS BORSTEL

0.89

BIER/FRIS/WIJN

PARTY BEKERS

3.98

25 stuks transparant 200 ml

Elders 1.49 1.79

0.72

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 27-05 t/m za. 02-06 in Nederlandse filialen.

VOETBAL SHIRT

DZ_20120530  

www.thuisvester.nl DIRECT CONTANTE BETALING! DIRECT CONTANTE AUTOCENTRUM ONROEREND GOED AUTO’S SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES Uitgeverij d...

DZ_20120530  

www.thuisvester.nl DIRECT CONTANTE BETALING! DIRECT CONTANTE AUTOCENTRUM ONROEREND GOED AUTO’S SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES Uitgeverij d...