Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

W O E N S D R E C H T S E

O P L AG E :

16 MEI 2012 WEEK 20

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

9800

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

NOG VEEL HOBBELS VOOR SCHELDEWEG ZONDER VIADUCT

I

Te l .

076

599

SPORT

OSSENDRECHT KLAAR VOOR ROPARUN

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

PARKMANAGEMENT OP BEDRIJVENTERREIN AVIOLANDA

480.000

VACATURES

Volg ons via twitter: @WoensdrechtseBode

Actuele stand glasvezel te volgen

Groen licht voor natuur Jagersrust

WOENSDRECHT - Reggefiber houdt vanaf nu de actuele stand van het aantal benodigde aanmeldingen voor glasvezel bij op de website www.eindelijkglasvezel. nl/woensdrecht. Begin deze maand had 26 procent van de huishoudens zich aangemeld bij een van de serviceproviders. Reggefiber streeft echter naar 30 procent, om de aanleg te kunnen bekostigen. De afgelopen twee weken hebben echter al ruim honderd mensen gekozen om over te stappen op glasvezel. Bij het ter perse gaan van deze krant waren er nog maar 238 aanmeldingen nodig om de benodigde 30 procent te halen. De uiterste inschrijfdag is verschoven naar 10 juni.

OSSENDRECHT - Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het opstarten voor de ruimtelijke procedure om natuurontwikkeling in het gebied Jagersrust mogelijk te maken. Daarmee wordt de provincie de mogelijkheid geboden om de laatste vier agrariërs in het gebied te onteigenen. De gemeenteraad pleit echter nog steeds voor een minnelijk overleg tussen de provincie en de eigenaren. Om die reden kozen ABZ, CDA, VVD en D66 er toch voor om akkoord te gaan met het voorstel. Anders had de raad de regie uit handen gegeven aan de provincie, die dan zelf een inpassingsplan zou opstellen.

Thema-avond voetbal in protestantse kerk OSSENDRECHT - De culturele commissie van de protestantse kerk heeft opnieuw een spraakmakende gast weten uit te nodigen voor een thema-avond in haar kerk in Ossendrecht. Donderdag 31 maart gaat predikant en Ajaxfan Klaas Vos in gesprek met Martin van Geel, nu technisch directeur bij Feyenoord. De centrale vraag die op tafel wordt gelegd luidt ‘Is voetbal oorlog?’. Vos zal Van Geel vragen naar de grillige aspecten van de voetbalwereld, zoals de rol van geld in het betaald voetbal. Ook Van Geels functie als technisch directeur komt aan bod. De avond start om 20.00 uur in de protestantse kerk. Aanmelden kan via arkelfam@wxs.nl.

Weinig problemen bij politiecontrole HOOGERHEIDE - Agenten van de politie Midden- en West-Brabant hebben tijdens een grote controle in Bergen op Zoom, Halsteren en Hoogerheide het bonnenboekje merendeels in hun binnenzak kunnen laten zitten. De politie hield vrijdagavond en zaterdag 465 auto’s aan op de Scheldeweg in Hoogerheide, de Steenbergseweg in Halsteren en op de Rooseveltlaan in Bergen op Zoom. Slechts één automobilist bleek teveel gedronken te hebben. Daarnaast trof de politie een bestuurder met een ongeldig rijbewijs aan werd een bestuurder van een cross-scooter aangehouden. Ook schreef de politie vijf boetes uit voor kleine overtredingen, zoals een verlopen APK.

Hemelvaart 17 mei 2012

W E E K B L A D

HUIJBERGEN - De laatste weken was het weer met alle regen en kou ronduit triest te noemen voor de tijd van het jaar. Toch is de zon niet helemaal verdwenen. In het afgelopen weekend was het gewoonweg prachtig weer. Door de heerlijke zonnestralen was het warm genoeg om lekker te fietsen, te wandelen, een rondje met de oldtimer te maken of om gewoon te genieten. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN

Woonzorgcentrum sinds deze maand gesloten

Zorgfunctie in SDW-locatie HOOGERHEIDE - De Stichting Dag- en Woonvoorziening (SDW) onderzoekt of het mogelijk is om een zorggerelateerde bestemming te realiseren in het woonzorgcomplex aan de Ossendrechtseweg in Hoogerheide. SDW heeft begin deze maand de woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking gesloten, nadat de zorgorganisatie concludeerde dat er teveel in de locatie geïnvesteerd moest worden. Samen met verhuurder Stadlander zoekt SDW nu naar een nieuwe invulling voor het complex. DOOR RIA VAN MEIR Eind vorig jaar besloot SDW MdeI stekker D DuitE haar woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking in Hoogerheide te trekken. De zorgorganisatie uit Roosendaal werd een jaar eerder door de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de vingers getikt over de situatie in het complex aan de Ossendrechtseweg. De inspectiedienst sprak over ‘onverantwoorde zorg en niet acceptabele risico’s op gezondheids- en/ of welzijnsschade’. SDW erkende de problematiek en gaf in eerste instantie aan te werken aan een kwaliteitsslag voor de locatie. In december 2011 kwam de organisatie echter tot de conclusie dat de het aanpassen van het gebouw en de inzet van extra

personeel tot te grote financiële tekorten zouden leiden. Daarom besloot SDW om per L 4Bmei U voorgoed R G Sde Edeuren&van de V woonlocatie te sluiten.

waarvan het merendeel parttime werkte, zijn eveneens gedeeltelijk overgeplaatst. EEenEaantal R SvanEhen zijn echter afgevloeid via een sociaal plan. “Er zijn geen gedwongen ontslagen gevallen”, benadrukt Rouw. Overplaatsing “Sommige medewerkers zijn zelf vertrokVolgens Monika Rouw, woordvoerster ken, anderen zijn herplaatst.” van SDW, is er de afgelopen maanden intensief gewerkt aan de verhuizing van de Gebouwen dertien bewoners, die allen een stoornis in Wat er met de gebouwen aan de Ossendhet autistische spectrum hebben. “Dat is rechtseweg gaat gebeuren, is volgens uiteraard in nauw overleg gebeurd met de Rouw nog niet bekend. “Daarover zijn betrokkenen, vertegenwoordigers, mede- wij met een aantal partijen, waaronder werkers en behandelaars. De meeste van verhuurder Stadlander, in gesprek”, meldt hen hebben een nieuwe plaats gevonden ze. SDW streeft ernaar om de zorggereop een van de andere locaties van SDW. lateerde bestemming te behouden. WanEen enkeling heeft echter gekozen voor neer er uitsluitsel kan worden gegeven een locatie buiten onze organisatie”, ver- over de toekomst van het gebouw is nog klaart Rouw. De zestien personeelsleden, niet bekend.

Bij deze Bode Autostad. De enige echte autodealerkrant van West-Brabant.

W E E K B L A D Met deze week o.a.: • Maak autoverhuur kiest voor de a ukennis t o nmet i e uCindy w sIJzenbrandt u i t d e• rAllrent egio

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

lokale dealer • Nissan Cube: Outside the box • Belona Oud Gastel en Auto Borchwerf

occasions en nog veel meer!

t

h

u

i

i n d e autostad

s

roosendaal

I

bergen op zoom

r

e

g

i

o

Mogelijk laag tarief voor inrichten ruimte WOENSDRECHT - Op verzoek van Algemeen Belang Zuidwesthoek onderzoekt het college of er voor het opbouwen van activiteiten in multifunctionele centra lagere tarieven kunnen gelden. Verenigingen en instanties moeten nu voor het opbouwen van een evenement hetzelfde bedrag betalen als tijdens het evenement. ABZ kwam daarom met een motie om die aanscherping tegen te gaan. is om voor het opbouwen een lager tarief in rekening te brengen. “We moeten voorkomen dat we het kind met het badwater weggooien”, vindt fractievoorzitter Hans de Waal. Ook pleit hij voor goede communicatie met de verenigingen.

Zes jaar cel voor grenspyromaan WOENSDRECHT - De 50-jarige Frans B. uit Roosendaal is door de rechtbank van Breda veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor de brandstichting van drie auto’s in Oudenbosch, Zundert en Rotterdam. Het OM had eerder twaalf jaar cel geëist en verdacht de Roosendaler ook autobranden in Woensdrecht, Hazeldonk en de omgeving van Essen, waaraan B. zijn bijnaam ‘grenspyromaan’ dankt. De rechtbank oordeelde echter dat er voor die branden onvoldoende bewijs is, maar liet bij de strafmaat meewegen dat B. bij de drie bewezen zaken mensen en goederen in gevaar had gebracht. Ook moet B. een schadevergoeding van 160.000 euro betalen.

Studio Pepernoot in race voor award

Wij maken onze lezers en relaties erop attent dat de kantoren van uitgeverij de Bode op donderdag 17 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 18 mei zijn gesloten.

550 WOENSDRECHT - De jury van de Lokale Verse Worst 50 Omroep Awards heeft bekend gemaakt kilo . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5 dat ZuidWest TV genomineerd is voor de Duitse Biefstuk95 98 130 4 stuks . . . . . . . 5 ...............5 Lokale Omroep Award Televisie met het

Dat betekent dat advertenties en kopij voor de zondagedities van De Bode van 20 mei uiterlijk op woensdag 16 mei binnen moeten zijn.

50 50 Grillworst uit eigen keuken!! 20 98 een coproductie met Stichting Sint Nico150 gram . . . . . . TIP. .VAN . .UW. .KEURSLAGER . . . . . . . . WOENSDAG GEHAKTDAG VLEESWARENKOOPJE

Uitgeverij de Bode tel. 076-5998111 www.internetbode.nl

KEURSLAGERKOOPJE

SPECIAL

4 BBQ hamburgers + 4 BBQ worstjes

Pollo Siciliano

met GRATIS saus!!

samen :

100 gram

KEURSLAGERKOOPJE KEURSLAGERKOOPJE KEURSLAGERKOOPJE Leverkaas Varkensschnitzelsen Verse Worst Duitse Biefstukprogramma Studio Pepernoot. ZuidWest met GRATIS saus !! Gebraden Gehakt 50 TV zond Studio Pepernoot in 2011 in de 24 stuks x 100 gram. . . . kilo . . . . . . . . . . . . . . 4 stuks Aanbiedingen zijn geldig van 14-05-2012 t/m 19-05-2012.

Advertenties voor Bergen op Zoom en Roosendaal om 13.00 uur, en voor Etten-Leur en Breda om 14.00 uur. Redactionele bijdrage (via www.internetbode.nl) twee uur eerder.

Varkensschnitzels 4 stuks . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

2 Sinterklaas tijd uit. Studio Pepernoot is 5 5 1 5 laas Bergen op Zoom. De vier afleveringen WOENSDAG GEHAKTDAG: 50 werden met open armen ontvangen door Rundergehakt . . . . . . . . .kilo 5 98 zowel de allerkleinste in de regio als de 50 Gehakt . .20 Half om ouders en grootouders. De contacten met 2Half 1 .kilo 4 Leverkaas en Gebraden gehakt

Grillworst uit eigen keuken !!

2 x 100 gram

150 gram

Rundergehakt kilo 5.50

Half om Half Gehakt kilo 4.98

J.A. Geilings, keurslager Vossemeersepoort 13, THOLEN, tel: (0166) 60 23 04 keurslager J.A. Geilings, Tholen, Bergen Zoom Zonneplein 7-10, BERGEN OPop ZOOM, tel: (0164) 23 55 21 J.A.Hoogerheide Geilings, keurslager en Raadhuisstraat 53, HOOGERHEIDE, tel: (0164) 66 08 66 J.A. Geilings, keurslager

Aanbiedingen zijn geldig van 14 t/m 19 mei 2012

Sinterklaas zijn inmiddels al gelegd voor een nieuwe seizoen van Studio Pepernoot in 2012. Een lijst met alle genomineerden is te vinden op www.olon.nl.


woensdag 2 t/m zaterdag 19 mei 2012 Hemelvaartsdag 17 mei gesloten

Extra koopavonden do. 10, vr. 11, wo. 16 en vr. 18 mei

Gezonde prijzen, in uw voordeel!

t a a c i f i t r e c met

V E R N I E U W D E S H OW R O O M S ! GEZONDE PRIJS!

9470,-

op alle n e t a l p k o o k F N EF

Bij aankoop van 5 NEFF apparaten

Graniet actie 255

5k0or% ting

GEZONDE PRIJS!

VANAF P/M 1

3990,-

FRANKE MENGKRAAN van 281

LUXE INDUCTIEKOOKPLAAT

NU 99,-!

80 cm breed

van 1412,-

NU 706,-

KOOKDEMONSTRATIES

GASKOOKPLAAT RVS

NU 299,-

PELMA en ARDI: za. 12 en za. 19 mei ARDI: vr. 11 en vr. 18 mei

L aat u verrassekknen: op d e koken met stooyamki, ,bawokken enz. teppan

kad o *

G R ATIS nt voor ied ere kla

VAATWASSER

In zwart en R VS

VAATWASSER

NU 450,-

NU 599,-

G ra a g tot z iens!

*Vraag naar de voorwaarden

WWW.DBKEUKENS.NL

• Amundsenweg 47 • 4462 GP Goes • T (0113) 21 97 70

• Ceciliaweg 4 • 4697 RV Sint Annaland • T (0166) 65 34 48


actualiteit

Gemeente werkt aan visie voor herinrichting weg

Nog veel hobbels voor Scheldeweg zonder viaduct HOOGERHEIDE - De gemeenteraad is het nog niet eens over de toekomstige inrichting van de Scheldweg zonder viaduct. Een deel van de raad pleit voor een autoluwe straat, waardoor de verbinding vanaf het centrum met de Noordpolder gemaakt kan worden. Andere partijen zijn echter bang dat daarmee de bereikbaarheid van Hoogerheide in het gedrang komt. Zij worden daarin gesteund door de leden van middenstandvereniging MIWO, die volgens voorzitter Niels van Elzakker sinds de aanleg van de randweg hun klantenbestand hebben zien afnemen. DOOR RIA VAN MEIR De gemeente Woensdrecht wil het afbreken van de Scheldeweg versneld uitvoeren. Het project is namelijk opgenomen in het investeringsprogramma Landschap van Allure, waardoor de provincie een bijdrage levert van vijftig procent in de kosten. Voor het opstellen van een toekomstvisie voor de Scheldeweg, werd de gemeenteraad gevraagd kaders te stellen. Hoewel alle partijen pleitten voor een complete visie, waarbij ook de omliggende terreinen en de samenhang met de Raadhuisstraat wordt meegenomen, bleken de raadsleden niet eensgezind over de toekomst van de Scheldeweg.

Raad niet eens over snelheid Scheldewegs Grootste struikelblok blijkt de keuze voor de snelheid en daarmee de functie van de weg te zijn. D66, ABZ en CDA zijn voorstander van een Scheldeweg, waarop maximaal 30 kilometer per uur mag worden gereden. “Zo weren we de vrachtwagens uit de kern”, verklaart Rainier

Schuurbiers van ABZ. Esther Slootweg van D66 geeft ook aan dat met een rustige Scheldeweg er een betere verbinding met de Noordpolder tot stand komt. “Dat komt de Brabantse Wal ten goede”, meent ze. Maar een 30-km weg stuit op verzet bij de VVD. “Een weg met een snelheid van vijftig kilometer per uur met losliggende fietspaden lijkt mij nog altijd veiliger dan een 30-km weg met fietsstroken op de rijbaan”, verwoordt Henk Kielman het standpunt van de liberalen. Hij krijgt bijval van de jongerenraad en de ZLTO. “De Scheldeweg is voor agrariërs de enige mogelijkheid om van Calfven naar Woensdrecht te rijden. Over de randweg mogen wij niet rijden en de Raadhuisstraat is geen optie”, zegt Jeanne Jansen namens de ZLTO. Ook Ronald Krijtenburg van de jongerenraad pleit voor losliggende fietspaden langs de Scheldeweg. “De Raadhuisstraat is er voor fietsers niet echt veiliger op geworden. Voor scholieren zou het beter zijn om over de Scheldeweg te fietsen.” Daarmee snijdt Krijtenburg meteen een gevoelig onderwerp aan bij de Hoogerheidese winkeliersvereniging. Volgens

In 2008 heeft de gemeenteraad al ingestemd met het afbreken van het viaduct over de Onderstal. Door een subsidie vanuit de provincie wordt het project nu versneld uitgevoerd. ARCHIEFFOTO

MIWO-voorzitter Niels van Elzakker heeft de bereikbaarheid direct gevolgen voor de winkeliers in de Raadhuisstraat. “Sinds de aanleg van de randweg is de omzet in mijn winkels met tien procent gedaald”, haalt hij als voorbeeld aan. De ondernemer vraagt zich af of de raad niet moet terugkomen op haar besluit uit 2008 om de Scheldeweg af te breken. “Er wordt nu gezegd dat het weghalen van

het viaduct de Brabantse Wal beter zichtbaar maakt. Bij de discussie in 2008 was een van de argumenten voor het behoud van het bouwwerk dat het viaduct juist de hoogteverschillen van de Brabantse Wal benadrukt”, brengt Elzakker de raadsleden in herinnering. Klankbordgroep De gemeente gaat nu aan de slag met

het uitwerken van een visie voor de toekomstige Scheldeweg. Die visie moet in juni gereed zijn, zodat de provincie in september beoordeeld of er een subsidie beschikbaar komt. Sven Willemse van de gemeente gaf aan dat er een klankbordgroep in het leven wordt, waarin bewoners, ondernemers en andere belanghebbende een stem krijgen over de toekomst van de weg.

Thema dit jaar ‘Ostrecht wit en rood, BOERgondisch groot’

Ossendrecht klaar voor doorkomst Roparun OSSENDRECHT - Het aftellen is in Ossendrecht begonnen. Nog anderhalve week en de Roparunkaravaan trekt rechtse kunstenaressen. Zij stellen hun sche en Brabantse karakter van het dorp. weer door de straten. Met de titel Roparunstad 2011 op zak gaat Ossendrecht dit jaar op de BOERgondische tour, kunstwerken beschikbaar om te verkopen. De opbrengst daarvan gaat naar de stich- Sponsorloop waarbij de kleuren rood en wit de boventoon voeren. DOOR RIA VAN MEIR Hoewel de eerste teams pas om 02.00 uur op maandagmorgen 28 mei worden verwacht, verkeert Ossendrecht nu al in de Roparunstemming. Afgelopen week hebben de vrijwilligers van het Comité Doorkomst

Roparun Ossendrecht meer dan 850 vlaggen uitgereikt. Daarbij staat het wapen van Ossendrecht afgebeeld op de Brabantse vlag. “We hebben donderdag 17 mei uitgeroepen tot een proefvlagdag. Dan komt de Ster van Woensdrecht, een soort miniRoparun voor de jeugd, langs. We kunnen

dan tegelijk zien hoe het eruit ziet als heel Ossendrecht de vlag uithang”, vertelt Sjef van den Bergh, een van de vrijwilligers. Expositie Daarnaast is in Hotel Dekkers een aantal schilderijen te zien van twee Ossend-

ting Roparun. De expositie blijft tot tweede pinksterdag staan. Dan passeren 275 teams Ossendrecht in hun weg van Parijs naar Rotterdam, waarbij ze zoveel mogelijk geld ophalen om het leven van mensen met kanker te veraangenamen. De eerste teams arriveren dit jaar al om 02.00 uur in Ossendrecht, een uur eerder dan normaal. “Dit jaar starten er voor het eerst ook 50 teams in Hamburg voor een estafetteloop naar Rotterdam. Die komen ongeveer tegelijk aan met de teams uit Parijs. Daarom zijn er wat verschuivingen geweest in de doorkomsttijden”, legt Van den Bergh uit.

‘Doorkomst wordt ouderwets gezellige nacht’

De vrijwilligers van het Comité Doorkomst Roparun Ossendrecht zijn er klaar voor.

Goud is Geld is een smelterij. Uw sieraden worden bij ons niet verder verhandeld!

Open: ma. 13.00-17.00u, di. en do. 10.00-17.00u., wo. gesloten, vr. 10.00-20.30u, zat. 10.00-16.00u.

e nt ta con g! te lin rec beta

GOUD IS GELD TAXATIE LOUNGE

Molenstraat 9a, 4701 JK Roosendaal 0165-852268

Di

GOUD IS G€LD

FOTO RIA VAN MEIR

W W W . G O U D I S G E L D . N L PAGINA 3

Hij verwacht echter niet dat de Ossendrechtenaren de doorkomst daardoor aan zich voorbij laten gaan. “Het gaat ten slotte om het goede doel. Deze mensen leveren een geweldige prestatie door mee te doen met de Roparun. Als wij ze kunnen helpen door ze aan te moedigen doen we dat graag.” Met de achtste titel Roparunstad in handen en na een evaluatie vol vruchtbare ideeën, start het doorkomstcomité vol goede moed het pinksterweekend in. Het thema is dit jaar ‘Ostrecht wit en rood, BOERgondisch groot’; een verwijzing naar het Bourgondi-

Zondagavond wordt er op de Markt om 19.00 uur gestart met een sponsorloop, speciaal voor kinderen. Zij kunnen zich hiervoor aanmelden via sponsorloop.ossendrecht@ gmail.com. Het comité heeft samen met enkele verenigingen extra energie gestoken in de aankleding van het Hondseind en de Markt. “Toch wel het centrum van ons dorp, maar de laatste jaren een beetje uitgestorven. De speakersbus bij de Boulevard staat daarom op de Markt. Bij de Boulevard komt nu een muziekpodium te staan. Het Hondseind wordt aangekleed door een aantal verenigingen, die in Bourgondische sferen gehuld gaan“, licht Van den Bergh alvast een tipje van de sluier. Bourgondische tafel De lopers worden bij het Puts Meuleke verwelkomd met eigen gemaakt koksmutsen. Via een erehaag van meer dan honderd roodwitte borden langs het Moleneind bereiken de deelnemers Ossendrecht. Het comité roept bewoners langs het parcours op om over de hele route een Bourgondische tafel te dekken met allerlei lekkernijen. Iedereen wordt daarnaast gevraagd om in het rood en wit of in boerenkledij te verschijnen. “We rekenen weer op de hulp van de inwoners. Samen maken we er weer een ouderwets gezellige Ossendrechtse nacht van”, besluit Van den Bergh.


bij

JAN VAN SUNDERT

Bij aankoop van een keuken,

Bij aankoop van een badkamer,

COMPLEET WANDCLOSET*

MONTAGE CADEAU CADEAU *

Bij aankoop van vloertegels,

ELKE 10e M2

CADEAU

*

HEMELVAARTSDAG GEOPEND

*

van 11.00 tot 17.00 uur

4500m2 showroom, méér dan 300 keuken- en badkameropstellingen Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur www.janvansundert.nl

vraag naar de voorwaarden in de showroom.

*

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

20

schnitzels soaollrteen hamrollade fricandeau runderriblappen kalkoenfilet beenham rundergehakt

½kg kg

4.99 kg 4.49 kg 4.49 ½kg 2.99 ½kg 2.99

bbq all-in

kg

3.99 hachee 4.49 konijn

80 . 1 1

palingworst 150gr

0.98

bourgondische

vleessalade 150gr

1.69

½kg kg

2.99 4.99

Woningstichting Woensdrecht is een woningcorporatie met bijna 1100 woningen en 15 bedrijfsruimten in bezit en beheer op diverse locaties in de gemeente Woensdrecht. In verband met het reglementair aftreden van één van de leden van de Raad van Toezicht zijn wij per 1 september 2012 op zoek naar een

Lid van de Raad van Toezicht Taak De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht te houden op de algemene gang van zaken binnen de organisatie en staat de directeur-bestuurder met raad en advies bij. De raad bestaat uit vijf leden. Zij vergaderen minimaal zeven keer per jaar. Daarnaast worden regionale en landelijke bijeenkomsten bijgewoond. De leden worden benoemd op basis van een kwaliteitsprofiel en ontvangen een onkostenvergoeding. De zittingsperiode is vier jaar. Profiel Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij onder andere: - aantoonbare interesse heeft in de maatschappelijke ontwikkelingen, in het bijzonder op volkshuisvestelijk gebied; - affiniteit heeft met de missie en doelstellingen van de stichting, die onderschrijft en het vermogen heeft om die te bewaken; - bij voorkeur ervaring heeft op het juridische vlak; met onder andere: • kennis en inzicht in juridische vraagstukken, waaronder de toepassing van wet- en regelgeving, contractvorming en eventueel procesrecht; • ervaring met politieke -/bestuurlijke besluitvormingsprocessen en onderhandelingen; • gevoel voor verhoudingen tussen partijen - een helikopterview en analytisch vermogen heeft gericht op hoofdlijnen, alsmede een zelfstandige en kritische oordeelsvorming; - integer, verantwoordelijk en onafhankelijk is; - woonachtig is in de gemeente Woensdrecht. Informatie Voor nadere informatie over de functie en organisatie kunt u contact opnemen met de heer H.J. de Wolf, directeur-bestuurder (tel. 0164-613313).Tevens kunt u onze website raadplegen: www.wswoensdrecht.nl. Reactie Uw schriftelijke reactie met motivatie en cv ontvangen wij graag vóór 18 mei 2012. De oriënterende gesprekken zullen in de maand juni plaatsvinden. Wij streven naar afronding in juli 2012. Uw correspondentie kunt u richten aan Woningstichting Woensdrecht, t.a.v. sollicitatiecommissie RvT, Postbus 54, 4630 AB Hoogerheide.

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

KIES JE KORTING Met de bus in Brabant is voordeliger dan je denkt. Kijk welke korting bij jou past op ovchipwijzer.nl

gebr. timmermans b.v. tegenover Saver Saver milieustraat milieustraat boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover 4751 Xk oud gastel tel.: 0165 - 31 77 46 Tel.: info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 20 metaalprijzen

Leeftijdskorting

Dalkorting

Leeftijds- én Dalkorting

Leeftijdskorting hoef je niet te kiezen. Die krijg je automatisch als je reist met een Persoonlijke OV-chipkaart en tussen de 4 t/m 18 jaar of 65+ bent.

Kies nu voor Dalkorting op je Persoonlijke OV-chipkaart (€ 10,50 per jaar). Dan reis je na 9.00 uur en in het weekend de hele dag met 40% korting.

Heb je recht op leeftijdskorting? Kies dan ook voor Dalkorting (€ 10,50 per jaar) op je Persoonlijke OV-chipkaart. Je korting loopt in de daluren op tot 60%.

Een samenwerking tussen:

plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,70 € 1,90 € 0,75 € 0,95

€ 3,75 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,70 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 0,90 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,25 € 5,05 p/kg € 2,80 € 2,95 p/kg € 1,00 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 1,00 € 1,20 p/kg € 0,85 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,22 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,22 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur


actualiteit

Column

‘Ik had bijna rechtsomkeert gemaakt’

Dochters regelen lintje voor hun vader Arnold Zoutman HUIJBERGEN - Wie bijna 50 jaar actief is als vrijwilliger, maakt een goede kans op een lintje. Dat bewijst de heer Arnold Zoutman uit Huijbergen. Maar het ging hem helemaal niet om dat lintje. “Je doet al dat vrijwilligerswerk niet om de erkenning of om een lintje, je doet het omdat je het leuk vindt.”

Eugène de Kok

In de war

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN

Ik vond het een terechte vraag van de totaal kansloze kandidate voor het CDA-leiderschap Madeleine van Toorenburg aan de presentatrice van het Radio 1 Journaal. “Waarom heeft niemand het eens over de VVD? Ook zij namen deel aan de coalitie met de PVV … hu-hu-hoor”, stotterde ze op weer een vraag over de samenwerking met Geert Wilders en co. De vinnige journaliste onderbrak haar meteen en zei dat ‘we het nu over het CDA hebben’. Van Toorenburg slikte de vraag in en gaf braaf antwoord. Maar mevrouw Van Toorenburg sloeg de spijker op de kop. Waarom heeft niemand het eens over de VVD? Het CDA staat na het avontuur met de PVV op een all time low, is volop aan het ‘herbronnen’ en zoekt in kerken met een geluidsinstallatie waar de toneelvereniging in Hardinxveld-Giessendam zijn neus voor zou ophalen naar een nieuwe leider, terwijl de VVD rustig de verkiezingen afwacht. Toch lijkt de partij me meer in de war dan die van - proest - ‘Eerlijk, Helder, Henk’. Ze hebben zonder één seconde twijfel Mark Rutte herkozen als lijsttrekker die anderhalf jaar kwispelend achter Wilders heeft aangelopen, een periode waarin hij ook nog eens aanschuurde tegen de SGP die van nature aan het andere einde van het politieke spectrum hoort te staan en Stef Blok is, sinds hij na het Lenteakkoord nogal verliefd naar Jolande Sap keek, geen schim meer van de zo stoer begonnen fractieleider. Als kers op de taart was daar vorige week het wandelende zijden sjaaltje Charlie Aptroot. Mister 130 zei dat Prorail weer volledig in handen van de staat moet komen. Een liberaal, de ultieme verdediger van de heilzame marktwerking, zegt dat een bedrijf weer staatseigendom moet worden? Was het niet Annemarie Jorritsma die Prorail in de jaren ‘90 ‘op afstand’ plaatste, omdat alles dan beter zou worden en waren het niet haar partijgenoten die de beslissing in de jaren erna vurig verdedigden? Niet dat ik het met Aptroot oneens ben, overigens. Het was alleen logischer geweest als de PvdA dit had gezegd, maar juist die partij plaatste vraagtekens bij Aptroots oproep. Over partijen in verwarring gesproken.

Colofon

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Woensdrechtse Bode Woensdrechtse Bode Redactie Ria van Meir Correspondent Mireille Tempelaars, José van der Wegen Acquisitie Monique van Bale Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 15.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 13.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 20

De oplossing van deze puzzel is in week 21 te vinden op www.internetbode.nl

De voordracht voor de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau werd geregeld door de dochters van Arnold. “Het is eigenlijk best grappig dat juist zij degenen zijn geweest die dit hebben geregeld. Veel vrijwilligersactiviteiten heb ik namelijk opgepakt dankzij mijn kinderen.” Zo was hij 15 jaar betrokken bij het Krekelkoor in Huijbergen en vrijwilliger bij de Huijbergse volleybalvereniging. Ook is hij inmiddels 21 jaar voorzitter van het Kindervakantiewerk in Huijbergen. Het was datzelfde Kindervakantiewerk dat als excuus werd gebruikt om Arnold naar het gemeentehuis te lokken op die bewuste vrijdag 27 april. Subsidieaanvraag “Omdat het Kindervakantiewerk in Huijbergen 40 jaar bestaat, hadden we een subsidieaanvraag ingediend. Er zou echter iets niet goed zijn gegaan met die aanvraag, waardoor we naar het gemeentehuis moesten komen. Omdat de penningmeester moest werken, zijn mijn dochter en ik gegaan. Toen we bij het gemeentehuis aankwamen, bleek echter dat de ambtenaar waarmee ik een afspraak zou hebben, er helemaal niet was. Het is dat ze me wisten tegen te houden met allerlei smoezen, anders had ik allang rechtsomkeert gemaakt. Pas toen ik de burgemeester zag en mijn naaste familieleden, had ik door wat er ging gebeuren. Het rare is dat mijn schoonzoon, terwijl wij bij de receptioniste stonden, gewoon langs ons heen is gelopen. Hij heeft zich toen zelfs nog gauw achter een pilaar verstopt.” De vrouw van Arnold moest overigens ook diverse trucs uithalen om ongezien in Hoogerheide te komen. “Ze ging de hond uitlaten, maar heeft deze gelijk bij de buurvrouw op de hoek achtergelaten om bij mijn zoon in de auto te stappen en naar Hoogerheide te rijden. Ze heeft stiekem zelfs een colbert mee weten te nemen, aangezien ik eigenlijk nooit een colbert draag. Maar een lintje mag alleen op een colbert gespeld worden. Ja, ze hebben veel moeite gedaan om een en ander voor mij te verbergen.” Muziek Toch is het niet meer dan terecht dat hij een lintje kreeg. In de jaren ‘60 was hij

Arnold Zoutman poseert bij een fotocollage met zijn gezin met zijn lintje. Het waren immers zijn dochters die datzelfde lintje voor hem regelden FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN

bijvoorbeeld de medeoprichter en vrijwilliger van het jeugdcentrum in Rijswijk/Den Haag. Tevens was hij als vrijwilliger actief voor het Caritas in Rijswijk. Verder is hij al 32 jaar actief betrokken bij muziekvereniging St. Cecilia in Huijbergen. Sinds 2001 is hij zelfs de voorzitter. “Toch ben ik nog steeds bassist. Ik ben immers niet bij St. Cecilia gegaan om in het bestuur te gaan, maar om muziek te maken.” Maar het organiseren zit hem gewoon in het bloed. Zo was hij ook

medeoprichter en bestuurslid van het PC Doe Mee-project in Huijbergen en is hij nu nog als vrijwilliger actief bij het inloophuis ‘t Getij. “Ik merk wel vaak dat als mensen weten dat je in besturen zit, ze je eerder benaderen. Ik probeer het echter te houden bij wat ik nu doe, ook omdat bestuurswerk door alle regelgeving steeds moeilijker wordt. Verder is het niet vrijblijvend, omdat mensen op je rekenen. Toch blijft het gewoon een leuke hobby, vrijblijvend of niet.”

Vrijwilligerswerk blijft een leuke hobby’

Pascal Donkman parkmanager op bedrijventerrein

Aviolanda krijgt Parkmanagement WOENSDRECHT - De bedrijven op het Business Park Aviolanda Woensdrecht gaan zich verenigingen in een parkmanagementorganisatie. Onder de naam Coöperatie Parkmanagement Aviolanda UA komt de nieuwe organisatie niet alleen op voor de belangen van de bedrijven, maar kunnen er ook collectieve voorzieningen worden aangelegd op het bedrijventerrein aan de Aviolandalaan. Daniëlle Janmaat, woordvoerster van het Business Park, verwacht dat in juni de coöperatie middels een ondertekening bekrachtigd wordt. DOOR RIA VAN MEIR

© www.sudokusite.eu

De oprichting van een parkmanagement is vloeit voort uit de samenwerkingsovereenkomst uit 2009. Nabij het terrein van Fokker wordt zes hectare beschikbaar gesteld voor de vestiging van bedrijven die zich richten op het onderhoud van de luchtvaartindustrie. Naast Fokker Elmo, Fokker Aircraft Services en de onderwijsinstellingen AM&TS en WCAA is vorig jaar daar het eerste bedrijf AELS uit Delfts bijgekomen. Volgens Janmaat zal de coöperatie zich als doel stellen om de belangen van de bedrijven op het Business Park te beschermen en te behartigen. “Daarbij valt te denken aan het gezamenlijk inkopen, onderlinge PAGINA 5

serviceverlening, gezamenlijke promotieactiviteiten, beheer en onderhoud”, noemt ze enkele voorbeelden. Daarnaast zal de coöperatie zich ook bezighouden met het realiseren van collectieve voorzieningen, zoals bewaking, handhaving van de openbare orde, catering en vergaderzalen. Alle (toekomstige) bedrijven kunnen zich aanmelden voor het parkmanagement. Zij kunnen kiezen voor een basispakket of een uitgebreider lidmaatschap. Bestuur Inmiddels heeft het Business Park Aviolanda ook al een parkmanager gevonden in de persoon van Pascal Dokman. Hij is het aanspreekpunt voor de ondernemers en zal het parkmanagement ter plaatse

gaan invullen. Namens het Business Park neemt directeur Rob Sturm plaats in het bestuur van de coöperatie. “Alle leden krijgen een plaats in de ledenvergadering”, meldt Janmaat. Volgens haar wordt er op dit moment hard gewerkt aan de overeenkomst, die in juni klaar is om te worden ondertekend. Het Business Park Aviolanda wordt het tweede bedrijventerrein in de gemeente Woensdrecht dat een parkmanagement krijgt. Vorig jaar sloegen drie ondernemers op industrieterrein De Kooi al de handen ineen om gezamenlijk op te trekken richting de gemeente en andere organisaties. Zij zijn bezig fondsen te verwerven om de (camera)bewaking op het terrein in eigen beheer te kunnen nemen.


KORTE BERICHTEN

‘Welzijnswerk is ongelooflijk boeiend, maar ook moeilijk grijpbaar’

Gerda Klokke neemt afscheid van Brede Welzijnsinstelling HOOGERHEIDE - 21 jaar lang zette zij zich in voor het ouderenwelzijnswerk in de gemeente Woensdrecht. Het begon allemaal bij het GOW, waarvan de naam veranderde in SWOW. Sinds 1,5 jaar is zij directeur van de Brede Welzijn Instelling BWI. Tot 31 mei, want dan stopt Gerda Klokke er mee. “Ik stop omdat ik 60 jaar ben en in de omstandigheden verkeer om te kunnen stoppen.” nenalarmering en de dagverzorging, op touw gezet, zoals de hulp- en klusdienst, de seniorenrestaurants en preventieve huisbezoeken. Ook werd het ouderenadviseurschap doorontwikkeld. De ketensamenwerking in het ouderenwelzijnswerk begon toen echt goed op gang te komen.” Vrijwilligers De GOW werd na een aantal jaren omgezet in SWOW, mede als gevolg van landelijke wet- en regelgeving. Gerda werd toen directeur bij Stichting Welzijn Ouderen Woensdrecht. “Ik vond het wel jammer dat ik als directeur steeds verder van het uitvoerende werk kwam te staan. De gesprekken die je met mensen kunt voeren, zijn vaak zo uniek en de huisbezoeken waren meestal heel bijzonder. Graag zou ik dan ook zien dat er met meer respect over bijvoorbeeld vrijwilligers gesproken wordt. Nu wordt er iets te gemakkelijk gezegd ‘Oh, dat doet wel een vrijwilliger’. Vrijwilligers zijn onze goudstukken, zonder hen kunnen we niet eens bestaan. Het zal voor de toekomst nog moeilijk genoeg worden om voldoende gemotiveerde vrijwilligers te werven.”

Gerda heeft in 1,5 jaar tijd de BWI op de kaart gezet, na 31 mei is het aan haar opvolgster. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN.

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN Met haar aftreden als directeur van de Brede Welzijnsinstelling, verliest de gemeente Woensdrecht wel een brok ervaring op het gebied van ouderenwelzijnswerk. En daar waarschuwt Gerda meteen ook voor. “Ik vind dat het accent door de politiek teveel op jongerenwerk wordt gelegd, terwijl de gemeente Woensdrecht met een enorm vergrijzingsprobleem te maken heeft en gaat krijgen. Dat moet niet onderschat worden in de toekomst.” Ouderenwerk “Ik ben in het ouderenwerk gerold, om-

dat de LHNO school Jeanne D’arc waar ik vanaf 1976 lerares gezondheidskunde was, vanwege een tekort aan leerlingen dicht ging in 1991. Ik greep de mij geboden kans aan om een post-HBO opleiding Preventie Consulente Ouderenwerk te doen met een baangarantie. Het resultaat was dat ik op 1 april 1991 als coördinator ouderenwerk bij de gemeente Woensdrecht begon. Binnen het GOW (Gecoördineerd Ouderenwerk Woensdrecht) hebben we vanuit een basissituatie veel zaken, naast de maaltijdenservice, de perso-

Contouren “Het is overigens verstandig geweest dat er 1,5 jaar geleden niet direct een nieuwe persoon werd aangenomen om de BWI te leiden. Een nieuwe directeur zou vanaf nul hebben moeten beginnen. Nu is er de tijd geweest om alle oude en nieuwe mensen tot een nieuw team samen te smeden. De contouren van de BWI zijn in de afgelopen tijd echt zichtbaar geworden. Nu is het zaak daarop verder te bouwen. Welzijnswerk is namelijk ontzettend boeiend, maar ook moeilijk werk, mede omdat resultaten niet altijd meetbaar zijn. Als ik wakker word, zit de BWI dan ook vaak in mijn hoofd. Ik ben erg benieuwd wanneer ik straks wakker word zonder BWI, want ik heb nog genoeg plannen voor de toekomst.”

‘Vrijwilligers zijn onze goudstukken’

Paarden de dupe van de crisis WOENSDRECHT - Bijna 10 jaar geleden is de allereerste stichting in Nederland opgericht voor de opvang van uitgewerkte manegepaarden. Een unieke opvang omdat deze paarden en pony’s die jarenlang vele kilometers per dag hebben gelopen steeds weer met iemand anders op hun rug nergens anders dan in het slachthuis terecht konden als het werk te zwaar was geworden. Oprichtster Carola Poot, paardenliefhebster in hart en nieren vond dat er iets moest

veranderen en richtte een paardenbejaardenthuis op: stichting manegepaardenpensioenfonds. Dat er grote behoefte was aan een dergelijke opvang werd al snel duidelijk, want nadat het eerste manegepaard van Nederland officieel met pensioen was gegaan van manege de Wolf te Huijbergen, stroomden de aanmeldingen binnen, en al snel had Avanti gezelschap van 10 collega ex-werkpaarden, en inmiddels zijn er dat al 33 geworden. Allemaal paarden die zich jarenlang hebben ingezet op manege’s door heel Nederland, maar bijvoorbeeld ook paarden en

pony’s die door bemiddeling van andere dierenorganisaties zijn binnengebracht na verwaarlozing, of bijvoorbeeld zijn gered uit een levende draaimolen waar pony’s dagelijks uren achter elkaar dmv een stang aan het bit rondjes lopen in een draaimolen met kindjes op hun rug. Voor deze dieren zit het werk er op, voor de bestuursleden van de stichting echter nog niet, want de opvang van deze dieren, stalling en medische zorg zijn ontzettend kostbaar. En door de jaren heen zijn er na het ontstaan van de crisis de nodige donateurs afgevallen waardoor de stichting in zwaar vaarwater terecht is gekomen. Omdat de stichting volledig afhankelijk van donateurs en sponsoren zijn zij met grote spoed op zoek naar donateurs, dit kan al vanaf 2,50 per maand. Structurele inkomsten bieden weer enige garantie voor een redelijk toekomstperspectief voor de bewoners, maar ook uw losse gift, hoe klein ook, kan al helpen! Wilt u deze stichting steunen, zodat de paarden kunnen blijven genieten van een welverdiende oude dag, neemt u dan contact op met voorzitster Carola Poot via info@manegepaardenpensioenfonds.nl.

OSSENDRECHT Veteranen Ontmoetingscentrum Woensdrecht: De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 24 mei in de Blauwe Pauw in Ossendrecht en zal beginnen om 19:00 uur. Wanneer mensen problemen hebben met het vervoer kunnen zij dit aangeven via Robert Lansbergen, 0623191672 of robert_lansbergen@hotmail.com. Indien mensen verhinderd zijn, horen wij dit graag via bovenstaand nummer/e-mail. American Day: op donderdag 17 mei wordt er tijdens de lentefeesten in Hoogerheide voor de eerste keer bij café in de Zon, Huijbergseweg 19, van 11.00 tot 18.00u. een amerikaanse dag gehouden met alleen Amerikaanse auto’s. Inlichtingen: Jan 06-16433872 / Jos 06-28573649.

KORT BEDRIJVIG

Tuinhoutideeën op maat bij De Oude Stee

HOOGERHEIDE - Tuinhoutcentrum De Oude Stee biedt een ruim opgezet terrein waar u de mogelijkheden en bijzonderheden van tuinhout ontdekt. U vindt hier een combinatie van een tuinhoutterrein, een winkel met tuin- en klusaccessoires en een showroom- en -tuin waar u ideeën op doet voor een sfeervolle tuininrichting. Onze showroom is een bron van inspiratie. Hier wordt u omgeven door moderne veranda’s, knusse tuinkamers en leuke tuinaccessoires. Buiten in de showtuin maakt u kennis met diverse modellen tuinhuizen, speeltoestellen en schuttingen. Hoofdzaak van De Oude Stee is al jarenlang tuinhout, met onder andere planken, palen, en ribben; geïmpregneerd, hardhout of eikenhout. Een groot deel van ons aanbod bieden wij u op voorraad aan. Aanvullend vindt u bij ons diverse mogelijkheden voor de complete inrichting van uw tuin. Een tuinhuis als opberg-, hobby- of speelruimte; een terrasoverkapping voor de optimale tuinbeleving of een tuinscherm voor uw privacy met een fraai uitzicht. Heeft u graag een tuinhuis, prieel of veranda geheel naar uw smaak? Of heeft u al lange tijd een leuk idee voor de ideale blokhut? Dan denkt De Oude Stee graag met u mee! Ons maatwerkprogramma maakt dat we kunnen voorzien in uw wensen. Bovendien kunnen we dankzij onze jarenlange kennis en ervaring u altijd van de juiste informatie voorzien. Al uw tuinhout-ideeën en -vragen zijn welkom. Kijk op www.deoudestee.nl voor ons complete aanbod, de meest actuele aanbiedingen en openingstijden. Tuinhoutcentrum de Oude Stee Oude Stee 19, 4631 RL Hoogerheide, 0164-660676

Modeshow Jo Anna daverend succes

HOOGERHEIDE - De bad en Lingerie show bij ‘Jo-Anna Lingerie’ aan de Raadhuisstraat 102, gehouden op woensdagavond 9 mei was een daverend succes. Eigenaresse Anja Bogaers is zeer tevreden over het resultaat. Een 30 tal gasten die gekomen waren zijn zeer te spreken over wat er getoond werd. Badmode, nachtmode en Lingerie met tussendoor een wijnproeverij. Dit vraagt om een vervolg. Jo-anna Lingerie is gespecialiseerd in het aanmeten van BH’s. Anja Bogaers heeft jaren lange ervaring opgedaan in diverse Lingerie speciaalzaken en gebruikt deze kennis nu bij haar eigen klanten. Het assortiment bestaat uit Lingerie, foundation, badmode en nachtmode voor alle leeftijden en geslacht. Jo Anna, Raadhuisstraat 102, 4631 NJ Hoogerheide, tel 0164-610518

PAGINA 6


lief en leed

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Familieberichten

Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 27 38 55, voor inwoners van Woensdrecht, Hoogerheide, Huijbergen, Ossendrecht en Putte. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom, naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dierenarts Via telefoonnummer tel. 0164 235 112 wordt met de dienstdoende dierenarts doorverbonden.

Langs deze weg willen wij U hartelijk danken voor uw felicitaties, bloemen en geschenken, bij gelegenheid van ons

50-jarig huwelijksfeest op 25 april 2012. Mede hierdoor is het voor ons een onvergetelijke dag geworden.

Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Voor al uw thuiszorgvragen: 0168-331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl

Piet en Marie Hussaarts-Janssens Hoogerheide

Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. Thuiszorg West-Brabant Direct zorg nodig? Bel 088 - 560 2000, 7 dagen per week, 24 uur per dag

Voor de vele blijken van belangstelling en medeleven die wij mochten ontvangen na het overlijden van mijn man, onze vader en opa

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen.

Felix de Crom willen wij u hartelijk dank zeggen.

Christian Zorge is 24 uur per dag bereikbaar op 0164-616077. Ook als u niet bij Monuta of ergens anders verzekerd bent. U kunt ons ook op afspraak bezoeken op de Putseweg 147 te Hoogerheide of op www.monutazorge.nl.

Zorge

Te koop:

Eigen montageteam

Dien Jopie en Piet Ans en John Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Jonge bruine en witte legkippen. Tegen de leg. Tevens eendagskuikens. Shell rode dieselolie en petroleum tegen de laagste prijs.

Alle soorten veevoeders en kunstmest. H. Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

Antieke klokken

Loop- of rugprobLemen

Verkoop, reparatie van oude paardjesklokken e.a. Div. klokken op voorraad. Reparatie, bezichtiging alleen op tel. afspraak. Bellen, alle dagen, svp tussen 18.00h-21.00h. 0164-672977 Ossendrecht

Klokkenmakerij

Direct de laagste

SINT ANNALAND | DBKEUKENS.NL

GOLF?

www.reymerswael.nl

Mei actie 2012

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl Voor slimme vroege vogels...

GOOD MORNING FLIGHT

Boek via internet!

www.adballon.nl

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

• • • • • • • •

houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen faunabeheer weringsmaatregelen bestrijding knaagdieren en insecten bouwkundige inspecties balkkoprestauraties mollenbestrijding

€10,-

korting

op een Felina body

Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

PAGINA 7

Raadhuisstraat 102 | 4631 NJ Hoogerheide | 0164-610518


Millennium en Bl

D

E

20 12

BO

U kunt GRATIS meedoen via ode.nl www.internetb

"--&,-&63&/7" "--&,-&63&/

EK

3&(&/#00 3&(&/#0

le u o voetbalp

)FU3PMM&YSPMMVJL DOE MEE )FU3PMM&YSPMMV VEFWSJKIFJE VEFWSJKIFJE EN SCOOR PRACHTIGE JFEFSF3"-LMFVS JFEF JFEF JFEFSF3"-LMF LMFVSFOJOTUSVDUV PRIJZEN! LMFVSFOJOTUSVD [POEFSNFFSQSJKT

Doe kosteloos mee aan het leukste poulespel voor het EK 2012 en scoor een prachtige prijs!!

2X

Kijkt u ook zo uit naar het Europees kampioenschap voetbal in juni? Meedoen aan de

[POEFSNFFSQS BGHFTDIVJOEFFOS op deze pagina is een aanlokkelijk prijzenpakket samengesteld. Om kans te maken op BGHFTDIVJOEFF een van die mooie prijzen moet u zo goed mogelijk de uitslagen van het EK voorspellen. PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠnPNLBTUJOH van deze Het is voor jong en oud mogelijk om het

L Voorjaarsaktie! men een Orea uitdAging? niEuwEkrijgt OOk tOE AAn EEnschermen voetbalpoule van de Bode - bekend van het vorige WK en EK - maakt de voorpret groter en de spelbeleving intenser. Meedoen kost niets! In samenwerking met de adverteerders

gevoel van een skydive, indoor te ervaren! Waardebon t.w.v. Onder begeleiding van onze goedâ‚Ź449.getrainde instructeurs kan iedereen het ultieme gevoel

Seizoenspas (sept. t/m mrt.) t.w.v. â‚Ź449.-

1X

SNEEUWATTRACTIEPARK SKIDÔME

2 knikarmschermen: motor met afstandsbediening "--&,-&63

Vanaf 2

van vrijheid ervaren!

"--&,-& Millennium en Bloemendael Volg de opleiding tot rij-instructeur 3&(&/ ! n e k 3&(&/ ic k d u o k IJs t/m 3 d THUIS IN SNEEUW

On V A O inf riL

GEGARANDEERD SNEEUWPLEZIER!

)FU3PMM&YS )FU3PMM& VEFWSJKIFJ p Belisol Breda, Neerloopweg 20 A VEFWSJKI voorlichtingsavond onze vrijblijvend * Bezoek geheel Win een waardewww.belisol.nl 22 JFEFSF3"- JFEF 3&(&/#00( 3&(&/#00( JFEF JFEFSF3" LMFVSFOJOT LMFVSFOJO [POEFSNF )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU Special Go Kart Day kadobon t.w.v. â‚Ź38.Skydive sessie voor 4 pers. t.w.v. â‚Ź400.- [POEFSN )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU BGHFTDIVJO VEFWSJKIFJE Ma BGHFTDIV VEFWSJKIFJE x. 300 PNLBTUJOH c JFEFSF3"-LMFVSFO JFEF m Max. PNLBTUJO ARNESTEINWEG 19 JFEF JFEFSF3"-LMFVSFO 250

1 donderdag 22 april om 19:00 uur

1X

cm LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL  LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL  [POEFSNFFSQSJKTJOEF [POEFSNFFSQSJKTJOEF BGHFTDIVJOEFFOSPOEF BGHFTDIVJOEFFOSPOEF PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠn van deze PNLBTUJOH

4338 PD MIDDELBURG TEL. 0118 - 617475 info@kartingzeeland.nl www.kartingzeeland.nl

1X

met

de

10%

speels

fraai

en

terrasscherm

modern

afgewerkte

uiterlijk.

druppelvormi­

extra op ro /003%8 korting TERRASSCHERMEN en/003% zonwe L De TibellyŽ­doekcollectie biedt u45&&/#&3 een l n . BLOEMENDAEL ROLLUIKEN & BINNEN- ENop BUITENZONWERING rolluiken mterras­ 45&&/# uitdAging? tOE AAn EEn niEuwE OOk lo uitgebreid kleurenpalet voorbuw l zonwering oo%HGLHQLQJ rij-instructeur tot opleiding Volg de /003%8"-5&- h www.martbrusselaarszonwering.nl scherm. enDeze uitzonderlijk grote keuze in c 5 s s 3 /003%8"-5&- ' r 5 NOORDWAL 14 • TEL: 0167-566171 • STEENBERGEN • MOB: 06-53263052 iL 45&&/#&3(&/.0# pre Ae 5 k 22 r 1 e 45&&/#&3(&/.0# 50donderdag 22 april om 19:00 uur w.v /003%8"-5&- Max. 300 c m Max. 250 c m

ge zijkappen oogt het scherm zeer compact.

Genieten van groen

H. van der Gun verkoop & reparatie

Kade 1 4731 KR Oudenbosch Tel. 0165 312502 www.hvandergun.nl

UV GETEST

e

Bloemendael

met

Dankzij

de

zijk appen De

UV GETEST

en

een

terrasscherm

d VOn

OA uiterlijk. inf

modern

afgewerkte

druppelvormi­

* Nieuwe cursus aanvang 1 mei 2010

Uw terrasscherm is standaard geschikt

voorlichtingsavond * Bezoek geheel vrijblijvend voor eenonze elektrische bediening met

oogt

het

scherm

zeer

compact.

schakelaar. Natuurlijk behoort ook

TibellyŽ­ doekcollectie

biedt

u

een

de mogelijkheden.

Deze

uitzonderlijk

grote

keuze

in

Nog

comfortabeler

en

gebruiks­

e

e rm

ki

fraai

is

uitgebreid k leurenpalet voor uw terras­

scherm.

oo v jk

speels

een draadloze afstandsbediening tot

Leren draai relaxfauteuil t.w.v. â‚Ź449.Calibra leren draai relaxfauteuil

een

w 6 /003%8"-5&- 45&&/#&3(&/.0# 7 w 80.Slipcursus t.w.v. â‚Ź80.:0 5X op l45&&/#&3(&/.0# e e i b /003%8"-5&- at of /003%8"-5&- m 45&&/#&3(&/.0# r fo 45&&/#&3(&/.0# r in ge

1X

een

een

$0.'0357003*&%&3&&/ $0.'0357003*&%&3&&/

'

tijdens daluren en schoolvakanties, niet i.c.m. e van Bloemendael t.w.v. â‚Ź200.andereWaardebon acties, alg. voorw. toepassing, max. 6 is pers. per bon. Reserveren verplicht o.v.v. ‘Actie Bode’.

Dankzij

-

Aktie lo

Vanaf 22 maart1 maart tot 30 april *Actievoorwaarden: geldig t/m 31-08-’12,t/m alleen30 april De Stok 24, Roosendaal • T. +31(0)165 - 520547

Heggenschaar Gardena Easy Cut t.w.v. â‚Ź149.-

149.

GRAoTpt IvaSn

e ko Va

op rolluike en zonwering www.martbrusselaars

schermen krijgt men een Orea RTS motor met afstandsbediening

M M ax. ax 55 .6 0 00 cm cm

1X

"--&,-&63&/7"/%& "--&,-&63&/7"/%&

Onder begeleiding van onze goed getrainde instructeurs kan iedereen het ultieme gevoel van vrijheid ervaren!

dobon: art Day ka K o G l a ci Spe rten n 12 min. ka *2 heats va n te n u ptiem *2 consum areribs of ice: satĂŠ, sp lade rv se te *pla sa en et frites halve kip m ve a cl bala *kartpas en

Het is voor jong en oud mogelijk om het gevoel van een skydive, indoor te ervaren!

4X

* Nieuwe cursus aanvang 1 mei 2010

Locatie: Verkeersschool.nl Blom .nl om omschoolbl 5 l b l Handelsweg 11 inchEtten s 3 oo keer-Leur 55 s

eers

r

3e 5

w.v

-50

1

w 5 6 k 11 015 bel: 07 .veratie6o-p5w w DE SNELSTEHandelsweg WEG NAAR JE RIJBEWIJS! f w o 7 w nform0 Etten-Leur i er me weg naar je rijbewijs. Natuurlijk! Verkeersschool Blom. De snelste r oo Gastelseweg 31 • Tel.: 0165 569457 Locatie: Verkeersschool Blom v ijk Verkeersschool BLOM, Handelsweg 11, 4879 AJ Etten-Leur. www.verkeersschoolblom.nl k

Handelsweg 11 in Etten-Leur

DE SNELSTE WEG NAAR JE RIJBEWIJS!

Verkeersschool BLOM, Handelsweg 11, 4879 AJ Etten-Leur. www.verkeersschoolblom.nl


www.twbselect.nl

ZORG voor je

bestbetaalde vakantiebaan

A AR

.nl t c e l se twb OLLICITEER FN SU R EN S

DI R E

CT !

Maak nu al werk van jouw vakantiebaan! Want bij TWB Select vind

je de bestbetaalde vakantiebaan. Er is werk voor iedereen. En voor

studenten van een zorgopleiding zijn er functies op niveau. Surf naar

www.twbselect.nl en solliciteer direct. Dan maken wij werk van jou! En kun je daarna zelf op vakantie.

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

”Die ene druppel. Die doet er toe.” - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds gratis plaatsing

Wat betekent de financiële crisis, Griekenland én Europa voor úw vermogen?

N A V T S M O DE TOEK OGEN M R E V N J I M d Een inspireren seminar...

Uitnodiging seminar dinsdag 29 mei Rabobank. Een bank met ideeën.

Ook als u niet bij de Rabobank bankiert, bent u van harte welkom.

Kom naar het seminar in Schouwburg De Kring met gastspreker topeconoom Jaap Koelewijn Rabobank Roosendaal-Woensdrecht denkt graag verder als het om uw persoonlijk vermogen gaat. Ook als u geen klant bij ons bent. Daarom geven we in deze hectische tijd graag extra uitleg over de toekomst van uw vermogen. Gastspreker Jaap Koelewijn leert u tijdens het seminar welke effecten de financiële crisis, Griekenland en Europa op het vermogen hebben. Zo maken we niet alleen inzichtelijk waar de bedreigingen liggen, maar juist ook de kansen. En dat is nu precies het achterliggende idee voor dit seminar. Iedere bezoeker ontvangt het boek ‘Barre Tijden’ van Jaap Koelewijn. Dit is een verzameling van zijn columns uit het Financiële Dagblad. Meer helderheid geven in onzekere tijden. Dat is het idee.

Aanmelden kan via www.rw.rabobank.nl


DE RAAD NEEMT STELLING De gemeenteraad zal voortaan 1 keer per maand reageren op een actuele stelling.

De stelling luidt deze keer:

“Langzaam aan, ook zonder drempels” Algemeen Belang Zuidwesthoek – ABZ ABZ vind dat er genoeg drempels in onze gemeente liggen. Niet alleen worden ambulance en brandweer hier door gehinderd, maar ook onze eigen inwoners, zowel in de auto, als buiten de auto (lawaai, trillingen).

Praktisch de gehele gemeente is voorzien van snelheidsremmende en -regulerende maatregelen. Toch wordt er geklaagd over te hard rijden in 30 km zones. Ambulance en brandweer komen later aan. Is het mogelijk een veilig verkeerbeleid te maken zonder drempels, rotondes en chicanes?

Als er ergens te hard wordt gereden is de oplossing niet om daar maar weer een drempel te leggen. Als we daarmee door gaan blijft er geen “normale” weg meer over. Wij zien meer in een combinatie van controle door de politie en opvoeding van de hardrijders. De gemeente dient zogenaamde hotspots, waar te hard gereden wordt, kenbaar te maken. Hier moet extra gecontroleerd worden en moeten mensen aangesproken worden op hun rijgedrag. Als we allemaal met respect voor elkaar rijden, zullen er veel minder problemen zijn en zijn meer drempels niet nodig.

Alle Kernen Troef - AKT Langzaam aan zonder verkeersremmende maatregelen in de 30 km zones is mogelijk indien er een goed plan komt om de overtreders resoluut en zonder pardon hard aan te pakken. De 30 km zone zou in principe een hele veilige zone moeten zijn die in het leven is geroepen omdat er op dat traject een hogere snelheid voor veel extra gevaar zorgt. Een zichzelf respecterende bestuurder zal met deze maatregel ook zonder drempels geen moeite hebben. Het aanleggen van die dure drempels en chicanes hebben dus klaarblijkelijk weinig effect op de bestuurders die zich niet aan de toegestane snelheid willen houden. Voor de veiligheid in de 30 km zones zijn de rotondes een beter middel als stoplichten voor de doorstroming van het verkeer. Om te zorgen dat de hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en politie binnen de gestelde norm op plaats van bestemming aan kunnen komen zouden buiten de rotondes alle verkeersdrempels moeten verdwijnen. Deze maatregel zal voor het beroepsvervoer eveneens zeer welkom zijn. De maatregel tegen de hardrijders is natuurlijk handhaving van de wet. Hiervoor zullen de controles vaker uitgevoerd moeten worden. De boetes zullen fors omhoog moeten en er zal bij veelplegers gemakkelijke overgegaan moeten kunnen worden tot het innemen van het rijbewijs. Verder denk ik dat het onderhoud van de wegen zonder verkeersdrempels goedkoper zal worden. En ook zal het voor de wielrenners tijdens de wedstrijden een stuk veiliger worden.

Christen Democratisch Appel - CDA Langzaam aan en geen drempels is een dilemma in verkeersveiligheid. Een weg met drempels heeft bewezen veiliger te zijn. Onderzoek wijst uit dat 30 km gebieden waar drempels liggen veiliger zijn Er gebeuren 20 tot 30 % minder ernstige ongevallen. Een verkeersdrempel kent ook nadelen. Onderzoek in de Belgische provincie Antwerpen heeft aangetoond dat verkeersdrempels bijdragen aan luchtverontreiniging. Vooral het steeds weer optrekken van het verkeer na een drempel zorgt voor een grotere uitstoot van schadelijke stoffen en is een aanslag op het milieu. Mensen die in de buurt wonen van verkeersdrempels zijn blij met de afgenomen snelheden maar klagen daarna over geluidsoverlast en schade aan hun huizen door de trillingen die bij het nemen van de drempels ontstaan. Automobilisten zijn zelf over het algemeen ook niet blij met verkeersdrempels. We mogen niet vergeten dat er naast drempels ook andere snelheidsremmende maatregelen zijn: aanleg van een verhoogd plateau bij kruisingen, suggestiestroken, plaatsing van bloembakken, wegversmallingen waarbij maar een rijstrook beschikbaar is en ook rotondes doen dienst als snelheidsremmer. CDA Woensdrecht is een voorstander van verkeersveiligheid, maar is niet automatisch voor verkeersdrempels. Het allerbelangrijkste is dat we de verantwoordelijkheid weer terug leggen waar die thuis hoort: bij de weggebruiker. Jezelf aanpassen aan de situatie van het moment en de plaats waar je je bevind, elkaar de ruimte geven en gunnen. De openbare ruimte kan zodanig worden ingericht dat de weggebruiker wordt gestimuleerd zich aan te passen. Dit concept heet ‘shared space’. Ook in dit concept: Langzaam aan, zonder drempels.

Democraten 66 – D66 Er wordt veel geklaagd over het verkeer; te hard rijden en te weinig parkeerplaatsen. Zijn hier oplossingen voor te bedenken zonder allerlei drempels en andere struikelblokken aan te brengen? Jazeker, dat heet ‘shared space’. Deze manier van weg- en pleininrichting gaat uit van gelijkheid. Dat wil zeggen dat alle verkeersdeelnemers dezelfde rechten en plichten hebben en dat de bestrating overal glad wordt aangelegd. Er komen middels kleurverschillen en /of andere soorten stenen suggestiestroken in de weg of op het plein. Hierdoor weet je dat bepaalde delen zijn bedoeld voor parkeren, fietspad of terras. Het gebruik is dus niet persé alleen voor dat doel maar kan naar gelang de noodzaak worden benut. Bijvoorbeeld in de ochtend ruim baan voor de fietsers, in de middag parkeerplaatsen en ‘s avonds terras. Op pleinen geeft het een ruimtelijk beeld zonder verhogingen en de gebruikelijke middenberm op rotondes. Er zijn al diverse gemeenten in Nederland die hier voor hebben gekozen en de ervaringen zijn positief. Hard rijden is voorbij omdat je bij naderen van zo’n rotondeplein erg goed moet opletten hoe je vandaag kunt rijden. De hulpdiensten boeken enorme tijdwinst : zij rijden rechtdoor op de rotonde en er zijn nergens nog drempels.

De op stapel staande herinrichtingsplannen centrum Huijbergen, Putte en Ossendrecht zouden ideaal zijn voor dit principe, vergeet ook niet hoe eenvoudig ouderen met rollator of rolstoel dan vooruit kunnen. Het laatste argument kan zijn het gemak van aanleggen en onderhoud, dat is goedkoper en sneller dan de traditionele manier. Alles gaat naar Hoogerheide? Laat me niet lachen, daar is de nieuwe winkelstraat een groot struikelblok in plaats van een multifunctioneel dorpscentrum. We kunnen nog iets goed maken, het Raadhuisplein moet nog worden aangelegd.

Partij van de Arbeid – PvdA Deze discussie is al zeker 25 jaar oud, destijds werd ook gedacht dat het plaatsen van een bord, met daarop de maximum snelheid voldoende zou zijn, de bestuurders kenden immers hun verantwoordelijkheid, het tegendeel bleek waar. Zelfs met snelheidsremmende maatregelen wordt op veel plaatsen in de bebouwde kom de snelheidsbeperking overtreden, dit gebeurt voornamelijk door verkeer dat alleen door de bebouwde kom moet, het zogenaamde sluipverkeer. Het zou dan ook goed zijn om hier extra controle op te zetten en dan niet op de middag maar vroeg in de ochtend en op de late namiddag, klaarblijkelijk helpen de huidige maatregelen niet om deze groep weggebruikers tot verantwoord rijgedrag te bewegen. Een veilig verkeerbeleid zonder drempels en chicanes is volgens ons een utopie, met de huidige verkeersremmende maatregelen is het ongevallen cijfer in de bebouwde kom ondanks het drukker wordende verkeer afgenomen, terwijl de omwonenden van voornamelijk de toegangswegen nog klagen over de hoge snelheden die gereden worden, er zal dan ook gekeken moeten worden naar maatregelen op maat en de handhaving behoort uitgebreid te worden. Met verkeersremmende maatregelen zit je altijd in een spagaat, de bewoners willen de snelheid naar beneden hebben, terwijl de hulpdiensten snel op de plaats van bestemming moeten zijn, daarnaast blijkt ook dat het openbaar vervoer hinder van drempels e.d. heeft en worden in sommige straten de bestaande verkeersremmende maatregelen ongedaan gemaakt. Het aanleggen van rotondes, chicanes en drempels moet dan ook gezien worden vanuit nut en noodzaak en de gemeente moet er ook terughoudend mee omgaan, zodat alle belangen goed tegen elkaar kunnen worden afgewogen.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie - VVD De VVD is van mening dat je de snelheid moet aanpassen aan de gevaarzetting. Dat betekent dat ons uitgangspunt de klassieke snelheden zijn: 50 km/uur binnen de bebouwde kom en 80 km/uur buiten de bebouwde kom. Dat zijn ook snelheden die bestuurders, fietsers en voetgangers verwachten en ook ervaren. Snelheidsbeperkingen zouden we alleen moeten invoeren waar het echt nodig is voor de veiligheid. Door het alleen op die noodzakelijke plaatsen te doen komt het voor iedereen duidelijk en logisch over en wordt de snelheid automatisch beter aangepast. Dit kan door een 30 km/uur bord te plaatsen (zone) in winkelgebieden, bij scholen, bij ouderenvoorzieningen, in de echte centrumgebieden van onze kernen en daar dan ook regelmatig handhavend op te treden. De manier waarop het nu in onze gemeente gebeurt heeft als resultaat dat (bijna) niemand meer 30 km/uur rijdt waar het MOET. Door overal 30 km/uur borden neer te zetten vallen de echt noodzakelijke plaatsen niet meer op. Zo wordt het er eigenlijk gevaarlijker door. Het gebrek aan handhaving op juist die genoemde plaatsen werkt dit nog meer in de hand. Daarnaast vormen de vele drempels en chicanes weliswaar op die specifieke plaats een tijdelijke snelheidsverlaging, maar tussen de obstakels wordt weer geaccelereerd met alle ongemakken van dien. Wat vindt de VVD? De meeste verkeersdrempels weg, de 30 km/uur zones alleen gebruiken op de echt noodzakelijke plaatsen. Waar mogelijk bij veel gewone kruisingen in de bebouwde kom rechts voorrang laten krijgen. Duidelijkheid: de gele markeringen op de hoeken en kruisingen van straten en inritten weer activeren. Met deze aanpak gaat men rustig rijden waar het MOET omdat men niet gefrustreerd is door het feit dat er ongenuanceerd voor de gehele kern 30 km/uur geldt. Ook ambulance en brandweer kunnen zo onze gemeente nog veiliger maken. Langzaam aan is prima, maar wel waar het nodig is.


RAADSZAKEN Rubriek van de gemeenteraad van Woensdrecht

16 mei 2012

THEMARAAD: ‘Transities in de zorg en de nieuwe kadernota Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo)’ Datum: 23 mei 2012 Tijd: 19.30 uur Locatie: Kapel gemeentehuis te Hoogerheide De themaraad bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt globale uitleg gegeven over de nieuwe taken die de gemeenten krijgen, de relaties daartussen en de impact die dit heeft. Het gaat om de transitie begeleiding AWBZ naar Wmo, Transitie Jeugdzorg, Wet Werken naar Vermogen, Passend onderwijs en doorontwikkeling Wmo/Kanteling. In het tweede deel wordt uitleg gegeven over Welzijn nieuwe stijl en de vertaling daarvan in een concept Kadernota Wmo 2012 - 2015. Bezuinigingen door het Rijk zorgen ervoor dat de gemeente voor haar nieuwe taken minder geld krijgt dan er nu aan wordt uitgegeven. Dit dwingt de gemeente anders en slimmer om te gaan met het geld. In de concept Kadernota zijn met behulp van

4 thema’s een aantal activiteiten benoemd om met de beschikbare budgetten de nieuwe en bestaande taken uit te kunnen voeren. Het vaststellen van de kadernota door de gemeenteraad wordt in juni 2012 verwacht. In het derde deel wordt uitleg gegeven over de transitie begeleiding AWBZ naar de Wmo. Programma 19.30 uur Opening 19.35 uur Presentatie en uitleg over de transities en daaraan gerelateerde projecten 20.00 uur Gelegenheid tot vragen stellen 20.10 uur Welzijn Nieuwe Stijl en de vertaling daarvan in de thema’s: a) Beter benutten van de kracht in de Samenleving

b) Ondersteuning van de kwetsbare burger op maat, flexibel en dichtbij c) Versterken van de eigen kracht van burgers (om onnodige afhankelijkheid te voorkomen) d) Verandering van methodiek, rollen en verantwoordelijkheden Bij alle thema’s wordt uitleg gegeven, zijn suggesties voor aanvullingen welkom en wordt verkend of er prioriteiten gesteld moeten worden. 21.10 uur 21.50 uur 22.00 uur

Veranderingen in de AWBZ Samenvatting en schets verdere proces Afsluiting

Alle stukken liggen ter inzage in de leeskamer en zijn via de website te raadplegen Belangstellenden zijn van harte welkom en kunnen vragen stellen en ideeën inbrengen.

UIT DE RAAD VAN 10 MEI 2012 n Raadsvoorstellen

Strategische kaders voor integraal accommodatiebeleid Het college vraagt aan de gemeenteraad vijf strategische kaders vast te stellen waarmee aan toekomstig accommodatiebeleid vorm wordt gegeven. Zij wil dat doen door niet zozeer te kijken naar de gebouwen en terreinen, maar te kijken hoe activiteiten in de kernen kunnen worden behouden. Daarbij speelt dat de gemeente voor meer dan 1,5 miljoen per jaar bijdraagt in kosten van alle gebouwen. In de raad leven verschillende gevoelens. De PvdA vindt dat nieuw accommodatiebeleid er niet toe mag leiden dat de MFC’s gesloten worden. Zij pleiten ervoor de kosten te drukken door bijvoorbeeld meer gebruik te maken van gesubsidieerde arbeid. D66 stipt de betaalbaarheid aan. De VVD diende samen met de coalitiepartijen ABZ en het CDA een amendement in. Daarin worden de kaders opnieuw geformuleerd en naar mening van de indieners begrijpelijker geformuleerd. Met het amendement wil de coalitie benadrukken dat het er om gaat dat alle activiteiten in de kernen behouden blijven, tenzij gebruikers (verenigingen, stichtingen, instellingen) op vrijwillige basis naar een andere locatie willen. Daarnaast moeten activiteiten betaalbaar blijven en dienen gebouwen en terreinen optimaal benut te worden. Verder wil de raad invloed kunnen uitoefenen en keuzes kunnen maken in het verder te volgen traject richting de uitvoering van het beleid. Voor het college was dit aanleiding om een schorsing te vragen. Zij wilde zich beraden in hoeverre met deze opnieuw geformuleerde kaders een nieuw accommodatiebeleid vorm gegeven kan worden. Na schorsing vroeg het college de indieners het amendement aan te passen. Verhuizen van verenigingen en instellingen dient in de kern plaats te vinden tenzij zij op vrijwillige basis naar een andere kern willen. Activiteiten dienen voor zowel gemeente als gebruikers betaalbaar te blijven. Verder stelde het college voor een gezamenlijke werkgroep te maken van raad, college en ambtelijke organisatie om kansrijke projecten te onderzoeken. Deze worden, na burgerparticipatie, aan de raad aangeboden. Zo wordt de invloed van de raad beter gewaarborgd. Het besluit wordt vervolgens gewijzigd vastgesteld. Herijking gemeentelijk subsidiebeleid Een werkgroep uit de gemeenteraad stelt voor het uit 2001 daterende subsidiebeleid te herzien. In het nieuwe subsidiebeleid wordt duidelijkheid verschaft waarvoor subsidie wordt verleend. Ook wat een vereniging of instelling terug moet doen voor de subsidie die ze van de gemeente krijgen. Alle fracties zijn het eens met het feit dat er een nieuwe subsidieregeling moet komen. De raad moest nog een keuze maken over de berekeningswijze van de jeugdsubsidies. Er moest gekozen worden tussen de berekening van verdeling binnen- en buitensport, of een jeugdbedrag per sport. Het jeugdbedrag per sport sluit het meest aan bij de huidige berekeningswijze. De verdeling binnen- en buitensport maakt de verschillen die er nu bestaan kleiner. De meerderheid van ABZ, CDA en VVD kiezen voor de tweede berekening. D66, PvdA en AKT vinden de andere berekening eerlijker. Ondanks dat verschil stemmen alle partijen in met het nieuwe subsidiebeleid. In het beleid wordt voortaan ook een ondergrens om subsidie te krijgen gehanteerd. Als de berekening uitwijst dat de subsidie lager is dan € 500,-wordt deze niet meer toegekend. De raad stelt vervolgens de beleidsnotitie subsidiebeleid, de beleidsthema’s en de Algemene Subsidieverordening gemeente Woensdrecht 2013 vast en vraagt het college deze met ingang van 2013 in te voeren. In een aantal gevallen is er een overgangsregeling.

Natuurontwikkeling Jagersrust Het gebied Jagersrust is sinds mensenheugenis een landbouwzone midden in de natuurgebieden van het Grenspark Kalmthout-De Zoom. Vanaf het begin van deze eeuw is natuurherstel van de Groote Meer en het terugdringen van de verdroging van de Brabantse Wal een brede wens. De gemeente heeft daar in 2006 zelfs afspraken over gemaakt. U begrijpt dat dit in principe niet altijd geldt voor agrariërs en hun vertegenwoordigers, de ZLTO. De landbouw wordt in hun ogen keer op keer getroffen. Veel landbouwareaal gaat verloren omdat voor iedere hectare industrie en woningbouw er meer dan één terug moet naar de natuur. Toch zijn er afgelopen jaren al een aantal geslaagde bedrijfsverplaatsingen en aankopen van agrariërs die in het gebied Jagersrust werkten. De Provincie last een periode van stilstand in voor de aankopen in 2010 en 2011. De Provincie wilde geen geld meer uitgeven aan natuurontwikkeling. Maar in de tweede helft van 2011 raakt de aankoop van deze gronden weer in een stroomversnelling. De Provincie vindt dat Jagersrust de hoogste prioriteit moet krijgen en krijgt weer middelen en Europese subsidie. Maar voor de Provincie is haast geboden. Voor eind 2014 moet de omzetting naar natuur een feit zijn, anders betalen Den Haag en Brussel niet mee. Zij vragen de gemeente daarom mee te werken aan het veranderen van de bestemming van agrarisch gebruik naar natuur. Op grond daarvan kan de Provincie onteigenen. Dat is een noodgreep als het niet lukt om de grond aan te kopen. Partijen hekelen het gebrek aan voortvarendheid van de Provincie in de onderhandelingen met de betrokken agrariërs in het gebied. Nu ineens haast maken en het dreigement van een mogelijke onteigening stuit de raad tegen de borst. Woensdrechtse agrariërs verkeren daardoor ineens en opnieuw in grote onzekerheid over hun bedrijf en hun inkomsten. Rustig onderhandelen en naar een ander bedrijf zoeken is erg lastig als de Provincie bereid is tot onteigening. Zeker als er voor een bedrijfsverplaatsing allerlei vergunningen nodig zijn met soms jarenlange procedures. Wat besluit de raad uiteindelijk? De raad vergaderde voor zijn gevoel met de rug tegen de muur. Coalitiepartijen VVD, CDA en ABZ vinden dat de gemeente in een spagaat staat. Niet meewerken aan het verzoek van de Provincie voor de bestemmingswijziging betekent dat de Provincie dit met een aanwijzing forceert. Op D66 na wil geen van de partijen meewerken aan een bestemmingswijziging die onteigening mogelijk maakt. D66 is van meet af aan duidelijk, zij zijn voorstander van deze natuurontwikkeling en accepteren dat de Provincie mogelijk onteigent om die ontwikkeling mogelijk te maken. AKT en de PvdA zijn onverzettelijk tegen een bestemmingsplanwijziging om natuurontwikkeling mogelijk te maken. De VVD, het CDA en de fractie van ABZ vinden dat ze uiteindelijk wel mee moeten werken aan het verzoek van de provincie. Dan blijft de raad zelf aan het roer bij het vaststellen van het bestemmingsplan. Een meerderheid gevormd door het CDA, VVD ABZ en D66 stemmen voor het voorstel van het college om mee te werken aan de bestemmingwijzing en de bestemmingsplanprocedure op te starten. AKT en de Pvda zijn tegen. VVD, CDA en ABZ nemen daarnaast een motie aan. Hierin wordt gevraagd om waar mogelijk te bemiddelen bij de aankoop. Verder wordt het college gevraagd de gedeputeerde en de Provinciale Staten van Noord-Brabant op de hoogte te stellen van de in de ogen van deze partijen onzorgvuldige en

passieve onderhandelingen met de laatste betrokken eigenaren. Tot slot wordt het college gevraagd de gebieden die in natuur worden omgezet “mee” te nemen als natuurcompensatie voor andere ontwikkelingen in de gemeente. Dat laatste wordt volgens wethouder Van der Wijst erg moeilijk, omdat dit volgens de regelgeving niet mogelijk is. Hij belooft de raad op de hoogte te houden. Jaarverslag en jaarrekening 2011 In het jaarverslag legt het college verantwoording af over de activiteiten en de kosten daarvan in 2011. De jaarrekening van de gemeente heeft een voordelig saldo van € 3.453.137,-. Toch waren met name de oppositiepartijen kritisch, zij stelden o.a vast dat de gemeente de uitgaven niet goed in de hand heeft. De PvdA riep op om de gronden aan de Doktersstraat in Ossendrecht niet af te waarderen en die zo spoedig mogelijk na 2015 te ontwikkelen. Alle partijen zijn het ermee eens dat het overschot alleen te danken is aan eenmalige meevallers en riepen op tot zuinigheid. Ook de risico’s die de gemeente loopt moeten beter in beeld gebracht worden. Nog meer bezuinigen, misschien zelfs meer dan de € 3,1 miljoen waartoe vorig jaar is besloten, is waarschijnlijk onvermijdelijk. Berichten over economie en die uit Den Haag zijn en blijven somber. Als het Rijk extra bezuinigt moet onze gemeente daar ongeveer voor een 0,1 promille in mee. Dus als Den Haag 10 miljard ombuigt heeft Woensdrecht 1 miljoen minder inkomsten. De raad wacht gespannen af. Raadsvoorstellen Raadsvoorstellen over de opgave van onderzoeksonderwerpen voor de rekenkamercommissie, het toepassen van de Wet Voorkeursrecht gemeenten en de toelating van de heer Marc van Eekeren als zesde raadslid voor de fractie van ABZ leiden tot weinig discussie. Alleen D66 is tegen het toepassen van de Wet Voorkeursrecht voor zoekgebieden voor Aviolanda Woensdrecht. Zij hebben dat in de opinieraad al duidelijk verteld bij het voorstel over de visie bedrijventerreinen. Motie drinkwaterpunten In Brabant worden op veel plaatsen openbare watertappunten geplaatst. Het CDA en de PvdA vinden dat dit in Woensdrecht ook een kans verdient en vragen het college dit voor één of meer kernen te onderzoeken. De belangrijkste overwegingen zijn dat zo´n watertappunt een gezonde, duurzame en toeristvriendelijke service biedt voor bewoners en bezoekers aan de “De groene gemeente op de Brabantse Wal” is. Voor ieder kraanwatertappunt dat in Nederland wordt geplaatst een waterput in een ontwikkelingsland wordt geslagen. ABZ en AKT vragen uit te gaan van één watertappunt. Twee fracties zijn tegen. De VVD is tegen het verstrekken van directe en indirecte ontwikkelingshulp door de gemeente. D66 vindt dat deze vorm van ontwikkelingshulp ook kan zonder in de eigen gemeente een watertappunt te maken. Daardoor hebben ondernemers ook nog eens minder omzet. Het college zal deze wens van de raad onderzoeken en een voorstel doen. Motie ABZ en de PvdA over gebruikstarieven accommodaties Sinds 2012 worden de voorwaarden voor verhuur strenger toegepast. Er moet voortaan onder andere betaald worden voor opbouwuren. Dat betekent in een aantal gevallen dat verenigingen 4 tot 5 keer zoveel huur betalen. D66 en de VVD zijn tegen. De fracties van AKT en het CDA steunen de motie. Samen willen zij dat het college onderzoekt of dat niet goedkoper kan. Wethouder Huijgens zegt dit toe maar waarschuwt dat hij het verlies aan inkomsten met een andere bezuiniging zal moet compenseren.


Woensdrechtse Bode 16 mei 2012 - week 20

Informatie

pagina’s Kernen

Hoogerheide, Huijbergen, Ossendrecht, Putte en Woensdrecht

Gemeentehuis Huijbergseweg 3, 4631 GC Hoogerheide

Postadres Postbus 24, 4630 AA Hoogerheide Telefoon 14 0164 Fax (0164) — 616331 Servicelijn (0164) — 611190 (08.30 - 12.30 uur) Communicatie (0164) - 611333 Postbank: 10.72.375 Rabobank 12.29.02.688 Tnv gemeente Woensdrecht

Internet www.woensdrecht.nl E-mail: gemeente@woensdrecht.nl @GemWoensdrecht

Openingstijden Vrije inloop: Ma t/m vrij van 08.30-12.30 uur Dinsdagavond van 17.30-20.00 uur Op afspraak: Ma t/m do van 12.30-17.00 uur

Spreekuren Burgemeester en wethouders volgens afspraak via bestuurssecretariaat, telefoon (0164) 611103

Alarmnummer Politie, brandweer, ongevallen 1-1-2 Niet spoedeisende zaken en evt. maken van afspraken 0900-8844

Milieuklachten Provinciaal klachtennummer (073) 6812821 Regionale Milieudienst klachtenlijn (0165) 559850

Meldpunt Drugsoverlast 0800-2255888

Calamiteiten-info-lijn 0800-0202010 (gratis)

DIGITALE DIENSTVERLENING UITGEBREID Gemakkelijk vanuit huis te regelen via www.woensdrecht.nl: n a fspraak maken voor het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs n a utomatische incasso regelen n g egevens hondenbelasting aanpassen n e n meer… Ook de servicelijn staat 24 uur per dag, 7 dagen per week tot uw beschikking via www.woensdrecht.nl.

GEMEENTEHUIS GESLOTEN In verband met Hemelvaart is het gemeentehuis gesloten op donderdag 17 mei en vrijdag 18 mei. Uiteraard kunt u dan nog steeds wel op onze gemeentelijke website www.woensdrecht.nl terecht voor allerlei actuele informatie. Maandag 21 mei zijn we u graag weer persoonlijk van dienst.

AVOND VOOR OUDERS MET PUBERS Het Centrum voor Jeugd en Gezin Woensdrecht organiseert op dinsdagavond 22 mei een avond voor ouders met kinderen in de puberteit. Alcohol drinken, het roken van een sigaret of stickie, vrienden, huiswerk, uitgaan en tijden van thuiskomen. Allemaal onderwerpen die ouders én pubers bezighouden. Marina van der Wal, co-auteur van ‘Het enige echte eerlijke puberopvoedboek’ en zelf moeder van twee pubers, bespreekt op humoristische wijze deze thema’s. Toegang tot deze avond is gratis. Opgave is gewenst, maar niet verplicht. Meer informatie n w ww.cjgwoensdrecht.nl n w ww.mammaweetalles.nl

Themavond voor ouders met pubers Datum: dinsdagavond 22 mei Tijd: vanaf 20.00 uur Locatie: Kloosterhof, Huijbergseweg 3 te Hoogerheide

OPEN DAG BRABANTSE WAL BEDRIJVEN Datum: Zaterdag 2 juni Tijd: 10.00 – 16.00 uur Locatie: Voestalpine Polynorm Van Niftrik, Bosweg 2, 4645RB Putte Diverse organisaties, ondernemingen en instellingen uit de omgeving zullen zich tijdens de Open Dag Brabantse Wal bedrijven presenteren. Daarnaast is er ook aandacht voor toerisme, cultuur en kunst. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen.

OPENBARE VERGADERING DORPSPLATFORM OSSENDRECHT Datum: 21 mei 2012 Tijd: 19.30 uur Locatie: MFC De Drieschaar te Ossendrecht Agenda: 1. Blok 1 Opening Vaststellen agenda Inventarisatie spreekrecht over de onderwerpen: a) Verkeer en vervoer b) Openbare ruimte n J ongerenwerker c) Veiligheid Mededelingen n B eslisboom financiële ondersteuning n T erugkoppeling vorige vergadering Ingekomen stukken Vaststellen actielijst (verslag vorige vergadering) en dashboardlijst 2. Blok 2 Politiezaken (uitleg/informatie van de wijkagent) n ‘ Nationale politie’ 3. Blok 3 Collegezaken (uitleg/informatie van het collegelid) n W ijkveiligheid 4. Blok 4 Behandeling van lopende en nieuwe zaken aangaande: a) Verkeer en vervoer b) Openbare ruimte n W ijkschouw n B epalen branchepatroon standplaatsenbeleid c) Veiligheid 5. Rondvraag 6. Sluiting


Woensdrechtse Bode 16 mei 2012 - week 20

GROTE DRUKTE AANVRAGEN NIEUWE REISDOCUMENTEN Vanwege het vervallen van de kinderbijschrijving in het paspoort op 26 juni aanstaande worden er momenteel extra veel reisdocumenten aangevraagd. Dit heeft geleid tot nieuwe instructies van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, omdat de voorraad blanco reisdocumenten snel slinkt.

zodat het mogelijk wordt een recreatieve paardenrijhal te ontwikkelen. Inzien Het voorontwerp bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage vanaf 17 mei 2012 gedurende een periode van zes weken, bij de centrale balie van het gemeentehuis te Hoogerheide. Ook is het gehele bestemmingsplan langs elektronische weg te raadplegen. U vindt de pdf-documenten op www.woensdrecht.nl onder de “Wonen & leven” vervolgens “Ruimtelijke plannen” en “Ruimtelijke plannen in procedure”. Geen advies door onafhankelijke instantie Aangaande dit voornemen zal geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen. Reageren Binnen de genoemde termijn van zes weken kunnen ingezetenen en andere belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie indienen. Deze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 24, 4630 AA Hoogerheide. Voor mondelinge reacties kunt u een afspraak maken met mevrouw S. Brooijmans. Haar directe telefoonnummer is (0164) 61 13 55.

Wat betekent dit voor u? Het vriendelijke doch dringende verzoek om reisdocumenten die verlopen vanaf 1 september 2012 niet nu al te laten verlengen, maar hiermee te wachten tot maximaal 1 maand voor het verstrijken van de geldigheid van het document. Een uitzondering geldt voor aanvragers die kunnen aantonen dat hij/zij op reis gaat naar een land waarvoor geldt dat het paspoort of de Nederlandse identiteitskaart bij aankomst of vertrek een minimum periode geldig moet zijn. U dient dit bewijsmateriaal dan mee te nemen bij de aanvraag. Heeft u hierover vragen bel met de servicelijn van de gemeente 14 0164 of kijk op www.woensdrecht.nl

VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN Actualisatie bp buitengebied, 2e herziening: Herenbaan 2 Burgemeester en wethouders van Woensdrecht maken, ter voldoening aan artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en de gemeentelijke inspraakverordening, bekend dat het voorontwerp van het bestemmingsplan “Actualisatie BP Buitengebied, 2e herziening: Herenbaan 2” voor een ieder ter inzage ligt. Inhoud De bestemming ter plaatse zal worden gewijzigd,

Verkrijging Desgewenst kan tegen vergoeding van de kosten een afschrift van genoemd voorontwerp bestemmingsplan op het gemeentehuis worden verkregen. Hoogerheide, 16 mei 2012

BINNENGEKOMEN AANVRAGEN/MELDINGEN Algemene zaken Burgemeester en wethouders van Woensdrecht onderscheidenlijk de burgemeester maken bekend dat een aanvraag is ontvangen voor: n H et organiseren van de Jaarmarkt Woensdrecht op 17, 18 en 19 augustus 2012. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Woensdrecht maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen: n H et plaatsen van diverse bijgebouwen Dennenlaan 25, 4631 BE Hoogerheide Ontvangen 1 mei 2012 n H et aanleggen van een inrit Vogelven 20, 4631 MP Hoogerheide Ontvangen 8 mei 2012

n V erbouwen

en uitbreiden van de woning Molenstraat 13, 4641 BA Ossendrecht Ontvangen 8 mei 2012

Sloopmeldingen Burgemeester en wethouders van Woensdrecht maken bekend dat zij op grond van het bouwbesluit de volgende melding(en) hebben ontvangen: n H et verwijderen van een asbesthoudend plafond uit een garage Van Houtenstraat 22, 4631 BZ Hoogerheide Ontvangen 7 mei 2012 n H et verwijderen van asbesthoudende golfplaten van de garage Stenenhoef 32, 4641 CH Ossendrecht Ontvangen 8 mei 2012 n H et slopen van een garage Klavetterstraat 20, 4645 EA Putte Hoogerheide, 16 mei 2012

GENOMEN BESLUITEN Omgevingsvergunningen Kennisgeving beschikking Wet algemene bepalingen omgevingsrecht reguliere voorbereidingsprocedure. Burgemeester en wethouders van de gemeente Woensdrecht maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen, hebben verleend: n H et gewijzigd uitvoeren van een reeds eerder verleende vergunning voor de bouw van een bedrijfsruimte Zuidstraat 15 en 15h, 4641 VZ Ossendrecht Verzonden 4 mei 2012 n H et plaatsen van dakkapellen Raadhuisstraat 100a, 4631 NH Hoogerheide Verzonden 4 mei 2012 n H et plaatsen van een voetbalkooi Postbaan 65, 4635 RN Putte Verzonden 4 mei 2012 n H et wijzigen van de gevelindeling van de garage aan de voorzijde Wouwbaan 302, 4631 RW Hoogerheide Verzonden 4 mei 2012 De bovenstaande beschikkingen en de bijbehorende stukken liggen gedurende zes weken ter inzage bij de centrale balie tijdens openstellingsuren van het gemeentehuis, Huijbergseweg 3 te Hoogerheide. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bovengenoemde datum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam, adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 24, 4630 AA Hoogerheide. Hoogerheide, 16 mei 2012

Muziekfeesten de Scheldezonen HOOGERHEIDE - Als muziekver. De Scheldezonen zijn we al jaren trots op het feit dat we i.s.m. de MIWO van Hoogerheide de Lentefeesten kunnen en mogen organiseren. De laatste paar jaar was het door de diverse bouw projecten in het dorp iedere keer weer een uitdaging of er wel een muziektent geplaatst kon worden,echter met behulp van de grondeigenaren en project ontwikkelaars was dat toch nog iedere keer gelukt. Echter dit jaar zag het er plotseling toch wat somberder uit,de bouw projecten

waren immers in een verder gevorderd stadium waardoor er helaas geen plaats meer was om een tent te kunnen plaatsen, dus is er naarstig gezocht naar een andere plek. Door de fantastische medewerking van de gemeente zijn we uiteindelijk op het vd Meulen plein terecht gekomen,het plein direct gelegen aan het begin van de Raadhuis straat en daardoor een perfecte blikvanger voor ons als Muziekvereniging zo aan het begin van de braderie. Het programma is uiteraard niet zo omvangrijk als dat van de fantastische Brabantse wal editie van afgelopen week

rondom 30 april, toch zijn we er van overtuigd dat wij als muziekvereniging weer een mooie 2 dagen muziek en entertainment voor jullie hebben kunnen organiseren. Op donderdagmiddag 17 mei is de tent traditiegetrouw gereserveerd voor de diverse muziekkorpsen uit de regio die altijd weer zorgen voor een gezellige ambiance in een sfeervolle tent. Enkele deelnemers zullen, als het weer het toelaat, ook buiten de tent een optreden verzorgen, waardoor de bezoekers van de braderie gelijk al getrakteerd worden op een gezellige muzikale groet. PAGINA 13

Donderdagavond zijn we als Scheldezonen gastheer voor de Ster van Woensdrecht,het hardloop evenement georganiseerd door de vrienden van Bokki. Vrijdagmiddag 18 mei is de tent en het podium beschikbaar voor iedereen die zich op wat voor muzikale manier dan ook wil laten horen op het Open Podium event van De Scheldezonen. Hiervoor zijn al enkele beginnende pop/rockbandjes aangemeld toch hebben we nog steeds plaats voor enkele optredens, aanmelden kan nog steeds via info@descheldezonen.nl Vrijdagavond is zoals we inmiddels in heel Hoogerheide en omstreken gewend zijn,

traditiegetrouw bestemd voor de cover band On Cue…..zij zijn al jaren DE vaste afsluiter van onze muziekfeesten en deze kerels staan garant voor een geweldige avond van pop rock en meezingnummers en dat alles in een super gezellige sfeer waar iedereen, iedereen kent. Tevens organiseren De Scheldezonen ook de kermis die opgesteld staat op het Lucasplein in Hoogerheide. Van donderdag 17 t/m zondag 20 mei is het kermis plein gevuld met diverse spectaculaire attracties voor jong en oud. Kortom de Lentefeesten staan garant voor 4 dagen ouderwets gezellig vertier voor jong en oud.


Fair aan de Hogeweg

uitgaan

Fair de10.00 Hogeweg Zaterdag aan 19 mei van tot 17.00 uur

ROMMELMARKTEN EN bRAdERiEËN 17 mei donderdag Bergen op Zoom stadspark Kijk in de Pot rommelmarkt 19 & 20 mei Hoeven braderie (centrum) met Luikse markt 26 mei Yerseke jaarmarkt (centrum) met Luikse markt 27 mei Hoogerheide Lucasplein rommelmarkt 2 juni rilland braderie met Luikse markt 3 juni Welberg braderie met Luikse markt 10 juni Wouw braderie met Luikse markt

Zaterdag 19 mei van 10.00 tot 17.00 uur

De Zeeuwse Tuinkamers De Zeeuwse Tuinkamers

Inlichtingen/Reserveren 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

Resto Buffalo

“GRATIS BOWLEN”

Landelijke fair tussen de weilanden met ruim 60 standhouders

vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN

Geen marktspullen, alleen leuke, lekkere, mooie en te gekke artikelen!

krijgt u een uur

Div. brocante, planten, stoelenmatter, wijnen, kunst, workshops, linnengoed,

Landelijke fair tussen de weilanden met ruim 60 standhouders

Kinderverjaardag is Bowlingparty

GRATIS BOWLEN

Geen marktspullen, alleen leuke, lekkere, te gekke artikelen! Tuinmeubelen, decoraties, sieradenmooie en nogenveel meer…

* min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

€ 8,- p.p.

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

Chaletpark Wouwse Plantage

van ganzenhoeder optredens van linnengoed, Div. brocante,Demonstraties planten, stoelenmatter, wijnen, & kunst, workshops, Quatro Emil Yo en The Englisch Tea Lady

uW eIGen krant Geheel naar Wens vormGeGeven en Gedrukt

Tuinmeubelen, decoraties, sieraden en nog veel meer… Fair aan de Hogeweg |4693 RJ Poortvliet | 0166-617577 Demonstraties van ganzenhoeder & optredens van Quatro Emil Yo en The gratis! Englisch Tea Lady Toegang

Fair aan de Hogeweg |4693 RJ Poortvliet | 0166-617577

Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

Toegang gratis!

ZONDAG 20 MEI

oPen dag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

Chaletpark Wouwse Plantage Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

drukkerij@vorsselmans.nl zundert

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

tel 076 599 8111

Voorjaarsmenu! 3 gangen menu €9,95

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

BRIDGE

Bergen op Zoomse Schaakvereniging

Oliver de Hert is Open Bergs schaakkampioen WOENSDRECHT - Op vrijdag 11 mei is de slotronde gespeeld van het Open Bergs Schaakkampioenschap, georganiseerd door de Bergen op Zoomse Schaakvereniging BSV. Bij het ingaan van de slotronde stond Oliver de Hert alleen aan kop. Hij werd echter op slechts een half punt gevolgd door John Havermans, Freek Schouten, en jeugdlid Alik Tikranian. Om zijn eerste plaats te behouden, zou Oliver dus nog wel moeten presteren. Omdat de tegenstander van John Havermans op het laatste moment verhinderd was, ontving John een reglementair winstpunt. Dat maakte de druk op Oliver nog groter. Oliver zette zijn partij tegen Harry Groenveld erg voorzichtig op. Met veel manoeuvreren verbeterde Oliver langzaam maar zeker zijn stelling. Toen Harry opgaf, ontlaadde Olivers spanning zich in een luide vreugdekreet. Zeer ongebruikelijk onder schakers, waar de wedstrijden doorgaans in een diepe stilte worden afgewerkt. Van

de drie deelnemende jeugdspelers won Tikran Tikranian van Alexander van ’t Hoff, zijn broer Alik Tikranian speelde remise tegen Martin de Smit, en Erwin Kalle verloor van René Paardekam. Verder won Robert Kunst van Piet Bruys, Pieter-Jan Demmers won van Robert Huizer, en Bert van der Linden versloeg Frank Lambregts. Tenslotte speelden Bas van de Putte en Ton Hertogs remise. Nu de eindstand bekend is, is duidelijk dat Oliver de Hert het Open Bergs Schaakkampioenschap heeft gewonnen: met 7 punten uit 9 ronden heeft hij de hoogste score behaald. John Havermans is tweede geworden op een half punt afstand; op de derde plaats, met nog een half punt minder, eindigde Alik Tikranian, daarmee ook de best eindigende jeugdspeler. Met zijn overwinning is Oliver de Hert ook BSV-clubkampioen van het seizoen 2011-2012. Alle uitslagen en de eindstand van het Open Bergs zijn na te zien op www.openbergs.nl.

West speelt 4 Harten: Zuid opende Multi, west vond zijn kaart niet goed genoeg voor een 2 harten volgbod. Maar wel de moed om na Zuid 4 harten te bieden. De Dummy kon mooier en toen noord met schoppen Boer startte was het contract gemaakt (klavertje weg op ruiten vrouw BRIDGECLUB T MARKIEZAAT Maandag 7 mei, groep A: 1. Jan de Rooij-Robert v. Egmond 59,72%, 2. Wim v. Hoof-Louis Maas 58,33%, 3. Toon en Jan v. Huffel 57,29%, 3. Ludo v. WellenPartner 57,28%, 5. Lau v. Geel-Peter Sanders 55,90%.

Zwart aan zet geeft mat in 4.

Op 25 april stond de volgende stelling in de Bode: wit: Kg1, Db6, Ta1 en f1, Lb5, Pe5, pionnen a4, c5, f2, g2, h2; zwart: Kg8, Dc8, Tb2 en f8, Le4, Pf4, pionnen e7, f7, g6, h7 (Pasztor-Szekeres, Hongaarse Kampioenschappen voor teams, 19992000). Zwart speelt 1. ... Dh3, en staat meteen gewonnen. Hij dreigt 2. ... Dg2 mat, terwijl op 2. gxh3 Pxh3 volgt, wat ook mat is. De nieuwe stelling komt uit de partij Neiksans - Stefansson, in 2004 gespeeld in Liep?ja (Letland). Zwart geeft in deze stelling in vier zetten mat.

Groep B: 1. Adje Maurer-Maurits Schoenmaker 61,98%, 2. Leny Bartelen-Corry Snelders 57,81%, 3. Elly v. Aken-Mien v. Vliet 53,65%, 4. Mia en Cees Petersen 52,08%, 5. Miep Andringa-Jan v. Es 51,56%. Groep C: 1. Annie en Johan Moonen 68,84%, 2. Annie Aertsen-Elly Kalker 60,66%, 3. Karin en Kim Israëls 57,53%, 4. Ineke Jansen-Leo Kuipers 53,92%, 5. Ria Karman-Elma Snoek 51,84% BELLEVUE BRIDGE Woensdag 9 mei, groep A: 1. Ludo v. WellenPartner 63,75%, 2. Paula Syukerbyuk-Jac Kil 58,13%, 3. Christina Koek-Frans v.d. Reijt 54,38%, 4. Jeny en Koos Weijdt 50,52%, 5. Lau v. Geel-Peter Sanders 50,00% Groep B: 1. Elly Pijnen-Willem Frasl 65,00%, 2. Paula Krooswijk-Nellie v.d. Bergh 60,42%, 2. Anneke DiksGerdadien Kuijlen 60,42%, 4. Nel en Dick Klompenmaker 52,08%, 5. Marlijn en Jan Kappers 50,42%

PAGINA 14

BRIDGECLUB ROZENOORD Uitslag woensdag 9 mei: 1. Dms. Rekkers en Dorsselaar 61.80%; 2. Dms. Geluk en Canne 52.77%; 3. Dms. Werner en Wijnands 52.08% BRIDGECLUB WBM Familyland uitslag 7 mei, A-lijn: 1. N. Overbeeke + R. Verbeek 56,25%; 2/3. A. Borremans + J. Goossens 54,38%; 2/3. A. Seip + G. Tamboer 54,38%. B-lijn: 1. Echtp. Verleur 60,83%; 2. M. Bogaert + Y. Vreeken 57,92%; 3. N. Middag + B. Veenman 53,33% BRIDGECLUB FOUR ACES Uitslag wintercompetitie, groep-A: 1. dhrn. Jan Deusing & Toon Verdult 580.63%; 2. mevr. Ankie Holtzer & dhr. Jan Pigmans 554.80%; 3. epr. Toos & Johan v. Elsakker 531.87% Groep-B: 1. dms. Annelies Leijgraaff & Tineke Mulder 526.54%; 2. dms. Ria Bakker-Vanwesenbeeck & Lyda v. Gullik Ponne 517.32%; 3. mevr. Jeanet Jansenvan Terheyden & dhr. Adrie Kuijpers 516.68% Groep-C: 1. epr. Marjolijn & Harrie Vermeulen 531.96%; 2. dms. Riet v. Oorschot-de Wit & Ria Willems 522.77%; 3. dms. Bets de Kort-Withagen & Monique v/d Voorde 513.31% Verder zijn voor de cursus Clubleider A (CLA) met lof geslaagd: Mevr. Toos v. Elsakker, Dhr. Johan v Elsakker, Dhr. Toon Verdult en Dhr. Ton Thijssen. Dinsdagavond is er in de Zomer vrij bridgen en we beginnen om 20.00u, nieuwe paren zijn van harte welkom.


Wij hebben oog voor uw oren Beter horen? Ga naar Beter Horen bij Govaert Optiek Goed horen is net zo belangrijk als goed zien. U ontdekt het bij Govaert Optiek. Dankzij een samenwerking met Beter Horen kunt u daar namelijk ook terecht voor een persoonlijk hooradvies van onze StAr-gecertificeerde audicien en een hooroplossing die echt bij u past. Bovendien garandeert Beter Horen altijd de laagste prijs op het gehele assortiment. Zo krijgt u de beste hoorzorg én betaalt u nooit teveel. Wilt u direct een afspraak maken? Bel dan 0313 - 48 56 78 of loop eens binnen voor een gratis hoortest. Binnen 3 minuten weet u hoe het met uw gehoor is gesteld. De Beter Horen audicien ontvangt u graag bij Govaert Optiek.

Doe de gratis hoortest in 3 minuten

o p t i e k

MAGAZIJN (LEEG) V MAGAZIJN (LEEG) VERKOOP

BOXSPRINGS, MATRASSEN E BOXSPRINGS, MATRASSEN EN TOPPERS Al 100 jaar TEGEN FABRIEKSPRIJZE TEGEN FABRIEKSPRIJZEN!!!

Raadhuisstraat 106, 4631 NJ Hoogerheide

WAT DOET U DEZE ZOMER?

1

Met uw nieuwe partner naar de zon? Een stralende zomer begint bij Mens & Relatie! Bel voor meer info: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

Star T

rek

First C To bold ontac ly go w h t e r Dan d urf jij e no one’s gone b je efo va in het dageli st wel te verd re? jks lev iepen (45, k en van Car anker

)?!

la

www.mens-en-relatie.nl

KORTING TOT KORTING TOT 70% MAGAZIJN

Te koop gevraagd

vink koopt alle auto’s, bussen, +jeeps

MAGAZIJN (LEEG) VERKOOP BOXSPRINGS, MATRASSEN EN TOPPERS (LEEG) VERKOOP MAGAZIJN (LEEG) VERKOOP TEGEN FABRIEKSPRIJZEN!!! MAGAZIJN (LEEG) VERKOOP BOXSPRINGS, TOPPERS BOXSPRINGS,MATRASSEN MATRASSEN ENEN TOPPERS KORTING TOT 70% TEGENFABRIEKSPRIJZEN!!! FABRIEKSPRIJZEN!!! TEGEN VLIEG NAAR DE MAAN KORTING TOT 70% KORTING TOT 70% VERSCHILLENDE MODELLEN, MATEN EN

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw.

06-21939973 of 06-24963738

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

VERSCHILLENDE MODELLEN, MATEN EN STOFFEN. VEEL LOSSE HOOFD-, VOETBORDEN, HOCKERS, T OOK VEEL LOSSE HOOFD-, VOETBORDEN, HOCKERS,OOK TOPPERS EN MATRASSEN!!!

Geen hemel en geen hel, wat danen wél??? hel, Geen Geen hemel hemel en geen geen hel, wat wat dan dan wél??? wél???

Duurzame oplossingen bij vliegen, U KUNT ONZE FABRIKANT EEN KEUZE MAKEN U KUNT houtworm, BIJ ONZE EEN KEUZE MAKEN UIT VELE BIJ MODELLEN. mollen,FABRIKANT ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz. VERVOLGENS VERVOLGENS KUNT U HET GEKOZEN PRODUCT BESTELLEN BIJ KUNT U HET GEKOZEN PRODU LEVV! LIFESTYLE TE BERGEN OP Z LEVV! LIFESTYLE TE BERGEN OP ZOOM OF BEVESTIGEN VIA DE E-MAIL/TEL (0113) 38 81 OF 57 BEVESTIGEN VIA DE E-MAIL/TELEFOON.

www.pentahof.nl www.pentahof.nl www.pentahof.nl (kijk bij laatst toegevoegd)

(kijk bij laatst toegevoegd) (kijk bij laatst toegevoegd)

PF v.d Meer Kootwijkerbroek PF v.d Meer Kootwijkerbroek PF v.d Meer Kootwijkerbroek

OPENING 17 MEI

Winkel en Webshop in unieke modeWinkel: en woonaccessoires!

VERSCHILLENDE MODELLEN, MATEN EN STOFFEN. VERSCHILLENDE MODELLEN, MATEN EN STOFFEN. OOK VEEL LOSSE HOOFD-, VOETBORDEN, HOCKERS, TOPPERS MATRASSEN!!! OOK VEEL LOSSE HOOFD-, VOETBORDEN, HOCKERS, TOPPERS EN EN MATRASSEN!!!

www.ongediertespecialist.nl

WOENSDAG 9 MEI VAN 10:00 TOT WOENSDAG 9 MEI VAN 10:00 TOT 17:00 UUR

Vandaag uw auto, jeep UONZE KUNT BIJ ONZE FABRIKANT EEN KEUZE MAKEN UITVELE VELE MODELLEN. DONDERDAG 10 MEI VAN 10.00 TO U KUNT FABRIKANT EEN KEUZE MAKEN UIT MODELLEN. DONDERDAG 10 MEI BIJ VAN 10.00 TOT 17.00 UUR VERSCHILLENDE STOFFEN. of bus v.a. ’96 verkopen. VERVOLGENS KUNT MODELLEN, U HET GEKOZENMATEN PRODUCTEN BESTELLEN BIJ VERVOLGENS KUNT UVOETBORDEN, HET GEKOZEN PRODUCT11 BESTELLEN BIJMATRASSEN!!! VRIJDAG MEI VAN 10.00 TOT 1 LOSSE HOOFD-, HOCKERS, TOPPERS EN LEVV! LIFESTYLE TE BERGEN OP ZOOM VRIJDAG 11OOK MEIVEEL VAN 10.00 TOT 17.00 UUR Bel HUGO LEVV!OF LIFESTYLE TE BERGEN OP ZOOM VIAMAANDAG DE E-MAIL/TELEFOON. 14 MEI VAN 10.00 TOT Contant + RDW. Vrijwaring! MAANDAG 14 MEI VAN 10.00 TOTBEVESTIGEN 17.00 UUR OF BEVESTIGEN VIA DE E-MAIL/TELEFOON. U KUNT BIJ ONZE FABRIKANT EEN KEUZE MAKEN MODELLEN. DINSDAG 15 UIT MEIVELE VAN 10.00 TOT 1 06 - 122 5815 443MEI VAN 10.00WOENSDAG DINSDAG TOT 17.00 UUR 9 MEI VAN 10:00 TOT 17:00 UUR VERVOLGENS KUNT U HET GEKOZEN PRODUCT BESTELLEN BIJ Ook ’s avonds. WOENSDAG 16 MEI van 10.00 tot 17.00 uur WOENSDAG 16 UUR MEI VAN 10.00 TOT DONDERDAG 10 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR WOENSDAG 16 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR WOENSDAG 9 MEI VAN 10:00 TOT 17:00 LEVV! LIFESTYLE TE BERGEN OP ZOOM VRIJDAG 11?MEI VAN10.00 10.00 TOT 17.00 DONDERDAG DONDERDAG MEITOT STRAND? 10 MEI VAN 17.00UUR UUR 17 MEI STRAN DONDERDAGDONDERDAG 17 MEIOF STRAND BEVESTIGEN VIA17 DE E-MAIL/TELEFOON. MAANDAG 14 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR VRIJDAG 18 MEI VANuur 10.00 TOT 1 VRIJDAG 1118 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR AKSOY MEI van 10.00 VRIJDAG 18 MEI VANVRIJDAG 10.00DINSDAG TOT 17.00 UUR 15 MEI VAN 10.00 TOTtot 17.0017.00 UUR MAANDAG 14 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR SCHILDER- EN WOENSDAG 9 16 MEI 10:00 TOT 17:00 WOENSDAG MEIVAN VAN 10.00 TOT 17.00 UURUUR Winkel: DINSDAG 15 DONDERDAG MEI TOT 17.00 UUR UUR 17 MEI STRAND ? 17.00 Voor de magazijnverkoop: STUCADOORSDONDERDAG 10VAN MEI 10.00 VAN 10.00 TOT VRIJDAG 18 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 Fabrikant: WOENSDAG 16 MEI VAN 10.00 TOT 17.00UUR UUR WERKEN

UUR LEVV!VRIJDAG LIFESTYLE11 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 RECHTZAAD 15d DONDERDAG 17 MEI STRAND ? MAANDAG MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR Winkel: Voor de magazijnver Kremerstraat 26 (t14vierkantje) Telefoon: (linkerzijde pand) Fabr VRIJDAG 18 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR DINSDAG 15 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR 4611 TR Bergen op Zoom 0164-606623 LEVV! LIFESTYLE 4703 RC ROOSENDAAL RECHTZAA TR Bergen op Zoom Kom een kijkje nemen, u bent van 4611 harte welkom! WOENSDAG 16 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR (linkerzijde Kremerstraat 26bergenopzoom@levv-lifestyle.nl (t vierkantje) of 06-28785618 0165-527995 bergenopzoom@levv-lifestyle.nl

Modami verkoopt voornamelijk (woon)accessoires van het merk Riverdale en Modami. LEVV! Gina Mion ontwerpt elk seizoen een nieuwe collectie shawls,LIFESTYLE kettingen, armbanden en oorbellen, dit allemaal handgemaakt! Kremerstraat 26 (t vierkantje) Raadhuisstraat 71a, Hoogerheide, www.modami.nl, info@modami.nl

Winkel:

4611 TR Bergen op Zoom DONDERDAG bergenopzoom@levv-lifestyle.nl

LEVV! LIFESTYLE

Voor de magazij

4703 RC ROOSEN 17 MEI STRAND ? 0165-52 VRIJDAG 18 MEI VAN 10.00 TOT 17.00 UUR RECHT


Bruisende Lentefeesten in vernieuwde Raadhuisstraat HOOGERHEIDE - Ook dit jaar staat het centrum van Hoogerheide op Hemelvaartsdag weer bol van de activiteiten, kraampjes en gezelligheid. Dit jaar zullen de Lentefeesten nog specialer zijn. Het is namelijk voor het eerst dat dit regionale evenement plaatsvindt op het warme, rode tapijt van de vernieuwde Raadhuisstraat.

Scouting Hoogerheide HOOGERHEIDE - Dit jaar zal Scouting Hoogerheide wederom met een eigen kraampje aanwezig zijn tijdens de Lentefeesten in Hoogerheide op Hemelvaartsdag. De Welpen Meisjes hebben leuke, handgemaakte armbandjes die ze zelf aan de man zullen brengen vanuit het Scouting

Hoogerheide kraampje. En wegens het grote succes in 2011 zullen de Scouts Jongens prachtige pioenrozen verkopen. Alle opbrengsten zullen ten goede komen aan de zomerkampen die deze zomer door veel van de leden worden bijgewoond. Ook kunt u bij het kraampje terecht om informatie in te winnen over de actieve jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 5 tot 21 jaar.

Concert Glymes Consort DOOR RIA VAN MEIR Braderie, kermis, live-muziek en sportiviteit. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten die de Lentefeesten ieder jaar weer tot een groot succes maken. De Lentefeesten kunnen ieder jaar op duizenden bezoekers uit West-Brabant, Zeeland en België rekenen. Ook dit jaar zullen de succesnummers niet ontbreken. Over de hele straat zullen bijna honderd kramen opgesteld worden. Die worden niet alleen gevuld door de plaatselijke winkeliers, die tijdens de Lentefeesten vele kortingen weggeven, maar ook door een groot aantal standplaatshouders waar u allerlei snuisterijen en lekkers kunt kopen. Ook lokale verenigingen en instanties, zoals De Luchtballon, de EHBO en de Scouting, zijn van de partij. Scheldezonen De vernieuwde Raadhuisstraat heeft ervoor gezorgd dat muziekvereniging De Scheldezonen nu ook een vast plekje heeft kunnen vinden op de Lentefeesten. De Scheldezonen zorgen al jaren voor sfeervolle live-

muziek. Door de diverse bouwprojecten in de straat, verhuisden zij ieder jaar naar een ander stekje. Maar met het opgeknapte Van der Meulenplein aan de zuidelijke entree van de winkelstraat, is er voor De Scheldezonen voldoende ruimte om daar de muziektent op te zetten. Muziek Ook in de Raadhuisstraat zelf is er volop live-muziek. “Bij café De Entree aan de noordzijde van de straat wisselen Gemeentekoor Sugar & Spice het podium af met de bigband Skylineband”, weet Humphrey Hekhuizen, secretaris van de organiserende MIWO. Op het kerkplein stuurt popkoor Gossip gezellige muzieknoten de straat in. De Woensdrechtse dweilbands Ier Eddut en de Sanegeit lopen door de winkelstraat om de braderie te vullen met muziek. Bij de diverse cafés treden eveneens live-artiesten op. Ambachten Nieuw dit jaar is de aanwezigheid van de ambachtengroep Nostalgie uit de Ach-

terhoek. Over het hele parcours laten zij op ambachtelijke wijze en in klederdracht zien hoe het er vroeger aan toe ging. Autoliefhebbers komen ook aan hun trekken. Een autoclub uit België brengt een aantal getunede auto’s mee. “Voor de afwisseling hebben we dit jaar eens gekozen voor een andere club”, verklaart Hekhuizen. Ook een autobedrijf en een rijschool presenteren zich. Abseilen Wie kiest voor een sportieve uitdaging moet aan de entrees van de Raadhuisstraat zijn. Bij café Entree staat weer de bungeejumptrampoline en waaghalzen kunnen abseilen van de kerk. ‘s Avonds, wanneer de kraampjes weer leeggeruimd zijn, vormt de Raadhuisstraat de finish voor de Ster van Woensdrecht, een soort mini-Roparun voor de jeugd. “De braderie start ‘s ochtends al om 10.00 uur en gaat door tot 19.00 uur. Daarna is de straat voor de Vrienden van Bokki voor de Ster van Woensdrecht. Er is dus een hele dag genoeg te zien en te beleven in de Raadhuisstraat”, aldus Hekhuizen.

OSSENDRECHT - Op zaterdag 19 mei verzorgt het Glymes Consort o.l.v. Karel Smagge een uitvoering in de Protestantse Kerk van Ossendrecht. Uitgevoerd worden werken van Claudio Monteverdi. Aanvang: 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Kaarten aan de zaal verkrijgbaar. Het Glymes Consort is een ensemble van gevorderde amateurmusici dat zich toelegt op het uitvoeren van oude muziek. Het is een groep van zo’n 20 vocale en instrumentale amateurmusici. Bij de con-

certen worden authentieke instrumenten ingezet, zoals een kromhoorn, renaissance blokfluiten, pommer of viola da gamba. Het Consort is opgericht door Karel Smagge. Karel Smagge (1948) studeerde clavecimbel en schoolmuziek aan het Koninklijk Conservatorium voor Muziek te Den Haag. Als begeleider of dirigent werkte Smagge samen met wereldberoemde ensembles; hij is dirigent van o.a. het Toonkunstkoor Messa di Voce en het projectkoor Musica Antiqua in Delft, het Markiezaats Kamerkoor en Toonkunstkoor Bergen op Zoom.

KORT BEDRIJVIG Veertig eetplaatsen en twee prachtige terrassen

Hart van Tholen

THOLEN - Lia de Nijs runt nu alweer 5 jaar het gezellige eetcafe Hart van Tholen. Zij heeft het voormalige Cafe de Pub aan de Markt 11 in Tholen overgenomen en helemaal verbouwd tot het prachtige Hart van Tholen! Het interieur is strak met warme kleuren en accenten. Het eetcafe telt 40 eetplaatsen. Tevens kun je er een potje biljarten, darten, schaken, baggamon, kaarten of gewoon lekker borrelen en socializen. Ook worden er regelmatig feestjes gegeven bij ‘het Hart’. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een verjaardagsfeest, bruiloften of themafeesten. De ‘lunch en dinerkrant’ worden eens in de vier maanden vernieuwd, zodat je het hele jaar door kunt genieten van de seizoensgerechten. En dit alles voor een goede en betaalbare prijs. Ook heeft het Hart van Tholen twee prachtige terrassen, één op de pittoreske Markt van Tholen een één voor het eetcafe zelf. Zittend in de zon kijk je naar de kerktoren en de kiosk. Tevens is er gratis Wifi aanwezig en kun je eredivisie Live en sport 1 bekijken! Ook is Hart van Tholen een fietsstartpunt en beschikken ze over twee oplaadpunten. In de tussentijd dat je de fiets oplaadt kun je heerlijk genieten van een kopje koffie met appeltaart, of een heerlijke lunch of diner. Hart van Tholen is alle dagen open van 10.00 tot 2.00 uur, dus…. kom eens gezellig een borreltje drinken of een hapje eten in het Hart van Tholen!

Knutselen bij Jeveo HOOGERHEIDE - Vindt uw kind het leuk om van hout, papier en nog vele andere materialen iets leuks te maken? Kom dan eens op maandag naar MFC de Kloosterhof te Hoogerheide. Stichting Jeveo biedt knutsellessen aan waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van de deelnemers. De lessen van 16.00-17.00u zijn bestemd voor de kinderen van 4-8 jaar. Zij maken aan de hand van een opdracht elke week met verschillend materiaal de mooiste werken. De lessen van 17.00-18.00u voor de kinde-

ren van 8-12 jaar. Zij gaan aan de slag met verschillende soorten materiaal, maar ook met verschillende hulpmiddelen. De eigen creativiteit wordt nog meer gestimuleerd doordat deze kinderen meer vrijheid krijgen in de opdracht. Tijdens de lessen is er begeleiding van een docent die de kinderen zowel in groepsverband als individueel begeleidt. Als uw kind het leuk vindt om bij ons te komen knutselen, kom dan gerust langs voor een proefles! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirjam GeersVan der Poel (0164-610939) of kijk op onze website www.jeveo.org.

Vlaaienslag Ossendrecht OSSENDRECHT - Op zaterdag 2 juni kunt u de leden van Scouting Ossendrecht weer verwachten aan de deur. Zij komen voor het opnemen van de bestelling van vlaaien tussen 10.00 en 13.00 uur. Op zaterdag 16 juni (een dag voor vaderdag) worden de vlaaien bezorgd tussen 10.00 en 12.00 uur. Mocht u onze jeugdleden niet treffen aan de deur, dan kan u tot 12 juni een vlaai bestellen via het tel. 673608. PAGINA 16

Hart van Tholen, Markt 11, 4691 BX Tholen, www.hartvantholen.nl

Duivensport PV LUCHTKLIEVERS Creil 649 duiven: 1-4-8-10. Comb. de Dooij; 2. Comb. Huijgens; 3. C. de Rooij; 5. J. Kortus; 6. Jac. Prop; 7. L.A.J. Pijnen; 9. Comb. Meesters. WELKOMSVRIENDEN OSSENDRECHT Uitslag Creil 268 duiven: 1. Wj. Vriens; 2-3-6-7. Comb. Vriens; 4-5-9-10. Gebr. Clarijs; 8. H. vd Broek. PV VLUG EN EERLIJK Uitslag Creil: 1-2-4-5-6-7. Gebr. v. Loon;

3. J. Geilings; 8. H. Goossens; 9. A. Paassens; 10. A. Sebregts. PV DE PELIKAAN Uitslag Creil 12 mei: 1-5-9-10. J. Traets; 2-4-6. Fr. de Brie; 3-7-8. J. v. Stel. SAMENSPEL DE KLEINE WESTHOEK Uitslag Creil, 1587 duiven: 1-4. Gebr. v. Loon; 2-10. Comb. d Dooij; 3-5. F. v. Linden en Zn; 6. Comb. Huijgens; 7. C. d Rooij; 8. J. Traets; 9. J. Geilings.


www. eurofix.nl

LENTEKRIEBELS?

Maak een ballonvaart... bestel nu!

IDEAAL VOOR ZELFBOUW Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

carports serredaken overkappingen

www.adballon.nl 076 – 514 53 72

HOOGEVEEN INTERIORS ANTIEK in- en verkoop antiek

Geopend vrijdag’s van 14.00 tot 20.00 uur

Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar: Eurofix Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39

Voor info bel: 06-53871875 Bebouwdendam 30 Tholen www.hoogeveeninteriors.nl

Dhr./mevr.

Belgische gediplomeerde en erkende tandprotheticus

Luc GiLLemot

Adres

Korte Bosstraat 11

PC +4611 plaatsMA Bergen op Zoom

Tel. 0164 - 23 00 10 info@tppgillemot.nl

Wouwbaan 2 4631 KM Hoogerheide Tel. 0164 - 66 08 78 www.tppgillemot.nl

* Reparaties, aanpassingen en vernieuwing van gebitsprothese * implantaatprothese (klikgebit) * Gratis advies * op reparaties kan gewacht worden * Vergoeding door alle ziektekostenverzekeraars Openingstijden

Openingstijden

Bergen op Zoom:

Hoogerheide:

ma wo: 14.00 - 17.30 uur

ma wo vr 8.30-13.00 uur

di do: 8.30 - 13.00 uur

di-do: 14.00-17.30 uur

vr: 14.00 - 16.00 uur

Behandeling na afspraak

HKZ gecertificeerd Lid ONT B103

Online keuzewijzer hypotheken Ken je onze website: www.hypotheker.nl? Vast wel! De meeste mensen die zich online informeren over hypotheken, komen op onze site terecht. Geen wonder, de site biedt enorm veel informatie over het kopen van een huis en over hypotheken. Onze site wordt zelfs als een autoriteit beschouwd op dat gebied. Dat komt vooral doordat De Hypotheker absoluut onafhankelijk is. De informatie die je via onze site kunt vinden, is dat dus ook! Op meer dan 250 pagina’s, kun je gemakkelijk de informatie vinden die je zoekt. Sinds kort vind je op onze site de “hypotheek keuzewijzer”. Via de keuzewijzer krijg je antwoord op de vraag: “Welke hypotheek kiest iemand zoals ik?” In de keuzewijzer kun je enkele gegevens over jezelf invullen, zoals je leeftijd, de koopprijs en de bouwsoort van de woning. Daarna kun je in één oogopslag zien, welke hypotheken gekozen werden door andere consumenten in een situatie die vergelijkbaar is met die van jou. Deze keuzewijzer gaat dus een flinke stap verder dan andere vergelijkingssites en geeft je extra houvast als je een hypotheekkeuze moet maken. De informatie in de keuzewijzer is gebaseerd op de tienduizenden hypotheekkeuzes die de afgelopen 1,5 jaar zijn gemaakt door de klanten van De Hypotheker. Maar er is nog veel meer te vinden op www.hypotheker.nl. Zo kun je online verschillende berekeningen laten maken. Bijvoorbeeld hoeveel je maximaal zou kunnen lenen of hoe hoog de maandlasten worden bij een bepaald hypotheekbedrag. Ook kun je op onze site je eigen account maken: ‘Mijn

Hypotheker’. Je kunt je daar heel eenvoudig voor aanmelden.“Mijn Hypotheker” biedt je veel extra’s. Zo kun je je bijvoorbeeld abonneren op diverse e-mail abonnementen zoals het Rentestandabonnement en de Nieuwsbrief. En als je al klant bent van De Hypotheker, dan kun je via “Mijn Hypotheker” gemakkelijk berichten uitwisselen met je eigen adviseur. Bijvoorbeeld over je hypotheekofferte of over het aflopen van je rentevaste periode. Daarnaast kun je online volgen hoe het staat met de voortgang van je hypotheekaanvraag. Een andere handige toepassing is de Jazeker Check. Dat is een online vragenlijst voor klanten. Hiermee kun je checken of je hypotheek nog past bij je huidige woon- , werk- of gezinssituatie. Het is dus beslist de moeite waard om je aan te melden voor “Mijn Hypotheker”. Het kost je niets, maar het kan je veel opleveren! Dus ben je op zoek naar een hypotheek of wil je informatie over het kopen van een huis? Ga naar www.hypotheker.nl!

Toon Verdoolaege, franchisenemer De Hypotheker Bergen op Zoom

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Waarom kiezen voor Romass? • • • • • •

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335

De beste kwaliteit in de regio Gratis professioneel advies Persoonlijk contact Professionele montage Snelle service bij storingen Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren

www.romass.nl sprundel@romass.nl

Bergen op Zoom, Burg. van Hasseltstraat 78, (0164) 25 98 00 www.hypotheker.nl

PENSIONSTAL DE BLINKERT

Het Geleg 8, 4641 ST Ossendrecht

KORTING!

€ 3.000,-

Aan de rand van het bos prachtig gelegen kleinschalige pensionstal met ruime paardenboxen, tevens een buitenrijbak van 20 × 40m aanwezig. Wij hebben nog enkele boxen vrij, bel vrijblijvend voor informatie 06 50 830 537 of 06 55 377 720 Mailen kan ook naar info@deblinkert.com

Corsa 1.2 3-Deurs Edition van € 14.995,- voor € 11.995,-

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Bergen op Zoom Roosendaal Goes Vlissingen Onderdeel van de Automotions Groep

WWW.AUTOTEAM.NL

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 11,3 - 1,2; kms/liter: 8,8 - 83,3; CO2 gr/km 265 - 27. Actie geldig zolang de voorraad strekt. Prijzen zijn excl. afleveringskosten, metallic lak en eventuele opties.

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Mn Cleaning Mn Montage

Wij maken alles schoon!!! Glas-Gevel Bewassing, Gevelreiniging, Industrie Reiniging, Graffiti verwijderen, Bouw oplevering, Bouw schoonmaak, Interieur en vloer onderhoud, Schoonmaken van Rolluiken, Montage Zonwering-Rolluiken. Voor info neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op. 06 15870759 www.mncleaning.nl info@mncleaning.nl • Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl


Red. ver.: www.paginagezond.nl

Haaruitval? Dun haar?

Geef uw haar een boost met HairGro ! ®

Voor vrouwen en mannen met haaruitval, dunner haar en beginnende kaalheid is er nu een échte oplossing: ®

HairGro . Met de wetenschappelijk ontwikkelde HairGro producten geeft u uw haarwortels een boost, waardoor uw haren beter gaan groeien en minder uitvallen. Ook wordt uw haar dikker en er komt snel weer nieuwe haargroei. Niet alleen mannen hebben last van haaruitval of dunner wordend

Complete aanpak

haar. Dit probleem komt ook steeds vaker voor bij vrouwen, m.n.

Hair Treatment Capsules is een inwendige natuurlijke kuur die

tijdens en na de overgang of door stress, diëten of zwangerschap.

haaruitval voorkomt, de haarwortels voedt en nieuwe haargroei

Aangezien het makkelijker is om haaruitval te verhinderen dan om

stimuleert. Klinisch onderzoek toont 83% positief resultaat.

haren opnieuw te laten groeien kunt u bij beginnende haaruitval

Voor op de hoofdhuid en haren is er Hair Healing Shampoo en

beter meteen het probleem bij de kop aanpakken.

Thickening Conditioner met ‘Hair Booster Formula’ die zorgen

Speciaal hiervoor zijn de nieuwe HairGro producten.

voor betere verankering van de haarwortels, dikker haar én nieuwe haargroei. Het krachtige Hair Booster Serum geeft een extra boost aan plaatselijk dunner wordend haar, kale plekken

NIEUW Nu verkrijgbaar bij drogist, gezondheidswinkel (G&W) en De Tuinen. Voor meer informatie of advies: 035 548 05 48 of www.hairgro.nl

Plasklachten Deze zijn meestal het gevolg van goedaardige prostaatvergroting. Soms echter gaat het om kwaadaardige groei en ontstaat er prostaatkanker. Bij vroegtijdige ontdekking door Andros is de aandoening goed te behandelen.

en maakt het haar dikker.

worden gebruikt en zijn dermatologisch getest, zeep- en parfumvrij, zonder parabenen en schadelijke chemicaliën.

Steeds meer mannen krijgen te maken met plasklachten, prostaatkanker en erectiestoornissen. Wacht niet af, maar ga nu naar dé gespecialiseerde kliniek voor mannenklachten: Andros Mannenkliniek. Alles wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

verpleegkundigen en zijn gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van urogenitale klachten bij de man.

voorkomt afbreuk en verbetert de verankering van de haarwortels

Alle HairGro producten kunnen apart en in combinatie met elkaar

Mannen, ga met klachten naar een speciale mannenkliniek!

De Andros Mannenklinieken beschikken over een team van gerenommeerde urologen en

of een brede scheiding. Het stimuleert krachtig nieuwe haargroei,

Erectiestoornissen Er is meestal een duidelijk aanwijsbare lichamelijke oorzaak, zoals slechte bloedvaten, suikerziekte of overgewicht. Soms is de oorzaak psychisch. Andros biedt verschillende methoden om deze aandoening goed te behandelen behandelen. Een erectiestoornis kan daarnaast een voorbode zijn van hart- of vaatproblemen. Een tijdige diagnose door Andros kan in dat geval uw leven redden. Minder zin in seks Als u ouder wordt, neemt uw testosterongehalte af met als

gevolg minder zin in seks, vermoeidheidsklachten, en verminderde spierontwikkeling.

Andros test of u kampt met een testosterontekort, en kan u hier, indien nodig, voor behandelen.

Andros is de grootste kliniek voor mannengezondheid met 4 vestigingen in Nederland. Met deskundige urologen en verpleegkundigen. In één dagdeel wordt u onderzocht, krijgt u direct de uitslagen te horen en vindt indien nodig behandeling plaats. Deskundig en discreet. U kunt er snel terecht en alle ziekteverzekeraars vergoeden de kosten ervan. Bel nu voor een afspraak! Amsterdam: 020 - 64 22 227 Arnhem: 026 - 38 91 753

Leiden: Maastricht:

071 - 52 49 080 043 - 35 07 444

Voor meer informatie: www.andros.nl

Een fijne dag begint de nacht ervoor! De dag verloopt een stuk plezieriger na een goede nachtrust. Helaas lukt dat niet altijd. Problemen met in slaap komen of met doorslapen kunnen veroorzaakt worden door een verminderde aanmaak van melatonine. Melatonine is een lichaamseigen stof die in de hersenen wordt aangemaakt en die zorgt voor het slaap- en waakritme. U kunt uw lichaam een handje helpen door extra melatonine in te nemen en zo uw natuurlijke slaap te stimuleren. Sleepzz heeft drie soorten melatonine producten die u makkelijk kunt innemen en doseren, zonder bijwerkingen. Melatonine Original om lekker in slaap te vallen. Melatonine Time Release om de hele nacht lekker door te slapen. Nieuw: Melatonine Forte 1,5 mg. Een extra hoge dosering melatonine. Vraag nu gratis een proefsachet aan via www.fijnenacht.nl en ervaar het zelf. Bovendien maakt u kans op een heerlijk ontbijt op bed. Fijne nacht! Sleepzz producten zijn verkrijgbaar bij drogist, apotheek en gezondheidswinkel. Meer informatie 0900 2333666 (€ 0,15/min.) of www.sleepzz.nl

Verlaag uw vetpercentage met Liv.52 Vraagt u zich wel eens af hoe het komt dat het zo moeilijk is om af te vallen of dat uw huid er niet mooi uitziet? Het antwoord hierop is veelal: de lever. Uw lever is het filter van uw lichaam en als deze niet goed werkt dan kunnen allerlei ‘gifstoffen’, zoals alcohol, suikers, vetten en nicotine niet worden afgevoerd. Als uw lever gezond is, kunt u makkelijker afvallen én ziet uw huid er mooier uit. Gezonde lever

Gezond gewicht

Gezond lichaam

®

Voor een gezonde lever is er nu Liv.52 van Himalaya: stimuleert de afbraak van afvalstoffen in de lever én de vetverbranding, waardoor afvallen makkelijker gaat. Liv.52 zijn natuurlijke tabletjes met bijzondere kruiden uit het Himalaya gebied. Deze kruiden zijn samengesteld op basis van de Ayurveda leer, die al 5.000 jaar oud is. Te koop bij drogist, apotheek, gezondheidswinkel (G&W), VitaminStore en De Tuinen. Meer info: www.himalayaproducten.nl

Stevigere of grotere borsten? Het kan met BreastGro ! ®

Maar liefst 25% van de vrouwen is ontevreden over haar borsten, 80% wil echter niets weten van cosmetische chirurgie om de borsten te verfraaien. BreastGro biedt een natuurlijke oplossing. Met het gebruik van de inwendige BreastGro capsulekuur worden de borsten binnen enkele maanden verstevigd en na 6 maanden vergroot. Wilt u uw borsten liever van buitenaf verfraaien? BreastGro heeft nu een nieuw compleet assortiment. Vergroting: BreastGro Volumizing Cream (100 ml € 39,50) vergroot de borsten uitwendig door lipofilling (stimuleert de opslag van vetweefsel). Lifting: BreastGro Lifting Gel (100 ml € 29,50) is een collageen stimulerende gel die de borsten lift. Versteviging en anti-rimpel: BreastGro Firming Mask (75 ml € 19,50) is een nachtmasker speciaal voor de borsten en het decolleté; het heeft een verstevigende én anti-rimpel werking. Vraag naar de nieuwe producten bij uw drogist of ga naar De Tuinen. Meer info: www.breastgro.nl of bel 035 548 05 48.


A d v e r to r i a l

Waarom kiest Vic Huijgens voor glasvezel?

Vic Huijgens, wethouder gemeente Woensdrecht. ‘De straten moeten even open, maar toch ben ik er blij mee. Want met glasvezel zijn we in één keer aangesloten op de toekomst. Dan verandert de digitale snelweg met z’n dagelijkse files ineens in een supersnelweg met duizenden rijbanen. En ontdekken we nieuwe mogelijkheden om te werken, te leren, te communiceren en te ontspannen. Tenminste, als we er samen voor kiezen. Als dertig procent van onze inwoners ‘ja’ zegt, gaat glasvezel er toch nog komen. Het gemeentebestuur van Woensdrecht heeft zich er hard voor gemaakt en heeft alle vergunningen verleend. Als nog een aantal mensen meedoen gaat glasvezel er dus komen in onze gemeente. Doet u mee?’

GLASVEZEL.

Inschrijftermijn

verlengd tot 10 juni.


sport

Wielerkoers in Hoogerheide

Avondcriterium Ronde van Hoogerheide HOOGERHEIDE - Op vrijdagavond 18 mei houdt Stichting Wielercomité Hoogerheide de 74e Ronde van Hoogerheide. Sinds de jaren dertig is de Ronde van Hoogerheide een vaste waarde op de regionale wielerkalender. Voor het tweede jaar wordt er een avondcriterium gereden met twee categorieën: Amateurs+Sportklasse en Elite-Mannen/ Beloften. Het deelnemersveld ziet er nu al mooi uit met bij de Elite-Mannen/Beloften de toppers uit de regio en een aantal renners uit Japan en Engeland aan de start. Op deze vrijdagavond is het tevens kermis op het St. Lucasplein en zijn er muziekfeesten in het kader van de Lentefeesten. Parcours De renners rijden dit jaar over een parcours van 1,9 km wat langs de volgende straten gaat: Raadhuisstraat (start), Onderstal, Canadalaan, Cameronlaan, Toron-

Ronde van Hoogerheide 2011

tolaan, Canadalaan, Nieuweweg, Scheldeweg oversteken, Raadhuisstraat (finish). Het parcours is afgesloten van 16.30 tot 22.00u.

FOTO PETER LAMEIR

Programma Het programma op vrijdag 18 mei: 17.15u Amateurs+Sportklasse; 19.00u Elite-Mannen/Beloften.

Elf plaatsingen binnen voor The Sunflowers

Nina van Oevelen de jongste soliste.

OSSENDRECHT - De Ossendrechtse show- en twirlvereniging The Sunflowers heeft op 12 mei meegedaan aan een majorettenwedstrijd in Oude Tonge. Bijna alle solisten van klein naar groot deden met een geheel nieuwe of een vernieuwde routine mee. Hun show werd beoordeeld door een deskundige jury. Hierbij wordt gekeken naar o.a. presentatie, twirl in combinatie met dans, twirltechniek, houding en afwerking, en of de muziek goed wordt gebruikt. Natuurlijk is iedereen ingedeeld in divisies op leeftijd, en daarna op eigen

niveau. Iedereen begint in de basisdivisie. Als het erg goed is promoveren ze naar de middendivisie, en hier kunnen ze weer promoveren naar de topdivisie. Nina van Oevelen mocht de spits afbijten in jeugd 1 divisie basis. Ze haalde een mooie 4e plaats. In jeugd 2-basis liet Laura Braat haar mooie routine zien. Ze deed het erg goed en behaalde 63,8 punten. In jeugd 3 basis behaalden Lotte Mylle 63 punten en Shelsey Nordsiek 65,5. In junior midden behaalden Esther de Moor 68,9, Demi Geilvoet 70 punten en Amy Lynn Hunting 72,6. In senior midden Angelique Langenberg 68,8; Marjolijn Stigter

71,6 en Inge de Mey 72 punten. In senior top behaalde Ilona Moerkens de hoogste punten van de dag, namelijk 77,8 punten. Bij de duo’s in junior midden behaalden Esther de Moor/ Sanne Mylle 72,4 en het duo Inge de Mey en Amy-Lynn Hunting 70 punten. Het B-team deed ook voor het eerst mee in nieuwe kostuums met een gloednieuwe show. Het team deed het geweldig en behaalde 66 punten. Alle winnaars in elke divisie ontvingen een mooie medaille of beker. Ilona Moerkens werd 1 in senior top , Amy-Lynn Hunting werd 2e in junior midden, Het duo Sanne en Esther werd 1e in junior midden duo’s en het B-team werd 1e in junior basis teams. Op deze eerste wedstrijd zijn er maar liefst 11 plaatsingen binnen gehaald voor de Brabantse Kampioenschappen in november, namelijk voor Nina van Oevelen, Shelsey Nordsiek,Laura Braat, Demi Geilvoet, Amy-Lynn Hunting, Inge de Mey, Marjolijn Stigter, Ilona Moerkens, duo’s Esther/Sanne Amy-Lynn/Inge en voor het B-team. Zondag 10 juni doen alle leden en teams mee aan de majorettenwedstrijd in Waalwijk en 17 juni met de twirl/majorettenwedstrijd in Klundert. The Sunflowers kunnen nieuwe leden gebruiken. Lidmaatschap kost maar EUR. 55,00 per jaar. Lijkt het je wat om ook te twirlen en bij onze supergezellige club te komen ? Kom gewoon een keertje langs en we laten je kennismaken met de baton. We trainen elke donderdag vanaf 18.00 uur in de sporthal van de Drieschaar. Voor meer informatie of inschrijving kun je mailen naar the-sunflowers@home.nl of bel naar Inge Moerkens tel.0164-673694. Wil je meer weten over The Sunflowers? Kijk eens op onze website www.thesunflowers.nl

Meto C3 kampioen HOOGERHEIDE - In de eerste competitiehelft leek alles vrij eenvoudig te gaan in de vierde klasse, voor Meto C3. Geen enkele nederlaag en slechts 1 gelijkspel, dus de overtuigende winnaar. Na de winterstop begon de C3, ondanks het betere spel, met een nederlaag tegen BSC. Het team toonde echter veerkracht, bleef gefocust en goed spelen, won daardoor keer op keer. Helaas werd er toch nog een keer gelijk gespeeld tegen een sterk Hoeven. Maar ook directe concurrenten lieten dure punten liggen, dus met nog 1 wedstrijd voor de boeg, stond Meto C3 weer bovenaan; evenveel punten als BSC, maar een beter doelsaldo. De laatste wedstrijd werd in eigen huis overtuigend gewonnen, onder het toeziend oog van veel trouwe supporters (8-2). Het was alleen nog wachten op de uitslag SteenbergenBSC, die onverwacht uitgesteld was. Steenbergen won uiteindelijk met 4-0, wat betekende dat Meto C3 voor de tweede keer op rij het kampioenschap heeft binnen gehaald.

Als we de balans van het totale seizoen 2011-2012 opmaken, komen we uit op 17 overwinningen, 2 gelijke spelen en slechts 1 verlies partij. Ook de productiviteit was hoog, nl. 91 doelpunten voor en 26 tegen. Complimenten voor het team met deze uitstekende resultaten, proficiat. Meto C3 is in de loop van het seizoen uitgegroeid tot een hecht team, dat bereid is te vechten voor elkaar. Het seizoen wordt verlengd door nog 2 toernooien te spelen en een vriendschappelijke wedstrijd tegen de vaders. Geloof maar gerust dat ook daar voor de eer gestreden zal worden. Uitslagen senioren Zondag 13 mei Patrijzen 1-METO 1 1-1 Programma senioren Zondag 20 mei nacompetitie 14:30u METO 1-Patrijzen 1 Programma jeugd Zaterdag 19 mei 12:30u METO B1-Roosendaal B2 Vriendschappelijk 13:00u NIEUWE METO B1-ODIO B1 13:00u NIEUWE METO C1-WVV’67 C1

Alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur GROTE FAMILIEBEURS

Familiedagen Bij Sneeuwattractiepark Skidôme

7

september 10.00-22.00 u.

8

september 10.00-22.00 u.

9

september 10.00-22.00 u.

Speciale lezers aanbieding Normaal tarief: Tarief Bode-lezer:

Voorjaarscompetitie op de helft

TV Mattemburgh HOOGERHEIDE - Afgelopen week zijn de 4e wedstrijden gespeeld in de voorjaarscompetitie. Deze is precies op de helft, reden genoeg om de tussenstanden te bekijken. Zondag 6 mei Dames Mattemburgh 1-Boskreek 1 2-4 Meisjes t/m 14 jr TV Mattemburgh 1 Strijdo 1 0-6 Gemengd t/m 17 TV Mattemburgh 1-Smash 1 3-2 Met de zondagsteams op een 1e, een 4e en een 5e plaats wenst men hen veel succes voor de volgende wedstrijden. Dinsdag 8 mei Dames Mattemburgh1-NTV 1 3-1

Pagnevaar 1-Mattemburgh 2 3-1 Mattemburgh3-de Bocht 1 3-1 Lobbelaar 1-Mattemburgh 4 3-1 Prima resultaat dames. Met een gedeelde 1e, een 4e, 5e en een 6e plaats maar met nog 4 wedstrijden te spelen kan er nog veel veranderen. Woensdag 9 mei 3/4 t/m 11 jr Mattemburgh 1-ZW hoek 1 6-12 Halsteren 2-Mattemburgh 1 0-6 Mattemburgh 1-Prinsenbeek 1 0-5 Een gedeelde 7e, een 6e en een gedeelde 6e plaats kan beter voor de woensdagteams. Hier kunnen ze nog 4 wedstrijden aan werken. Veel succes. Vrijdag 11 mei heren 55+ Mattemburgh 1- SSVR 2 3-1 Mattemburgh 2-de Zoom 3 3-1

Gemengd 55+ Zundert 1-Mattemburgh 1 2-2 Met een 2e, een 3e en een gedeelde 1e plaats doen de 55 plussers het geweldig. Gemengd 35+ Mattemburgh 1-Steenbergen 1 2-2 Mattemburgh 2-de Meet 2-4-0 Heren 35+ Wouw 1-Mattemburgh 1 2-2 Dames 35+ De zoom 2 Mattemburgh 1 0-4 Met een 5e een 3e een 6e en een 8e plaats hebben de 35 plussers nog 4 wedstrijden om te proberen hoger te eindigen. Ze hebben vertrouwen in jullie. De wedstrijden van afgelopen weekend waren nog niet gepubliceerd. Deze houdt men nog tegoed. PAGINA 20

GlowGolf 4 t/m 12 jaar 6,50 GlowGolf v.a. 13 jaar 7,95 2 uur vrij skiën/snowboarden 4 t/m 12 jaar 27,50 2 uur vrij skiën/snowboarden v.a. 13 jaar 32,50 1,5 uur proefles + 0,5 uur vrij alle leeftijden 39,75 2 uur sleeën/snowtuben 4 t/m 12 jaar 15,00 2 uur sleeën/snowtuben v.a. 13 jaar 19,00 1 heat IceKarten (v.a. 1,40 meter) 19,50 Tokkelen en abseilen vanaf brandtrap (ca. 25mtr.)

5,50 6,95 12,50 15,00 15,00 12,50 15,00 17,00 15,00

SPECIAAL MILIEDAGEN!! D TIJDENS E FA

Inschrijven? Ga snel naar www.internetbode.nl Lezersaanbieding geldig t/m 30 juni 2012. Vol = vol!


in en om de tuin

Oude Stee 19 4631 RL Hoogerheide tel. 0164-660676

en verwijderen

Ruim 40 showmodellen opgesteld. nl

Oude Stee 19 4631 RL Hoogerheide tel. 0164-660676

Ruim 40 showmodellen opgesteld.

Vlijmscherpe acties bij de Oude Stee Kijk op onze website www.deoudestee.nl en profiteer van 17 mei t/m 28 mei 2012 Kies voor kwaliteit en de laagste prijs!!

Spoedopleiding Rijbewijs Vrachtauto! ACTIE EREN: TI R PA CULI

www.verkeersschoolblom.nl

U betaalt geen 19% BTW!

• 2-Daagse praktijkopleiding • Theorie in slechts 5 dagen

Inschrijven? T (076) 501 55 35

Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag geopend van 10.00 – 17.00 uur

Vlijmscherpe acties bij de Oude Stee Kijk op onze website www.deoudestee.nl en profiteer van 17 mei t/m 28 mei 2012 Kies voor kwaliteit en de laagste prijs!! Hemelvaartsdag en 2e Pinksterdag geopend van 10.00 – 17.00 uur

Graszoden

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen

Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

(Tuin)beregening Rijbakberegening Stofbestrijding Ontijzering/ontharders Bronboringen Electrotechniek Tuinverlichting Keuring gereedschap NEN3140 Besturingstechniek Onderhoud en pomprevisie

Corsmit Techniek levert naast beregening en electroproducten ook alles op het gebied van vijvers, fonteinen en zwembaden. Maak voor een vrijblijvend advies een afspraak met ons zodat wij een passende offerte voor u kunnen maken. De Leemput 25  4661 VP Halsteren   06-22 65 01 99  info@corsmittechniek.nl

Natuurlijk! Verkeersschool Blom. De snelste weg naar je rijbewijs

Roncalli Sg. Tuinderspad 6 ‫ ׀‬4613 CA ‫ ׀‬Bergen op Zoom ‫ ׀‬0164-241050

OnderbOuw rOncalli aan zet

De leerlingen van de eerste en tweede klas van Roncalli hebben het er maar druk mee. De afgelopen week hadden de tweede klassers het jaarlijkse circusproject. Tijdens dat project werkten ze bij allerlei vakken over het onderwerp circus. Dat gold niet alleen voor drama of beeldende vorming, maar ook bij vakken als Nederlands en geschiedenis. In groepjes die samengesteld zijn uit leerlingen van de verschillende tweede klassen, presenteerden deze leerlingen, werkten samen aan een poster of berekenden bij economie de kosten van het circus. Het project werd afgerond met deelname aan een heus circus. De eerste helft van de dag werden de verschillende onderdelen van het circus geoefend, ’s middags werd voor een act gekozen en gepresenteerd aan medeleerlingen. In deze zelfde week liepen de spanningen voor de leerlingen van brugklas 1 hoog op. Zij moesten aan de klassendocenten en ouders van alle leerlingen de resultaten van hun project “kleur” presenteren. Dit vond plaats op woensdagavond. Eerst werden ouders in de kantine verrast met een ingestudeerde flashmob, waarna de presentaties bekeken konden worden door de ouders. Klassendocenten liepen rond om het werk te beoordelen. Natuurlijk stond er aan het einde van deze spannende avond voor ouders en kinderen wat te drinken klaar. Voor de volgende week staat nog een en ander op het programma. De leerlingen voor de tweede klas krijgen op maandagmiddag de uitvoering te zien van de Roncalli Junior Musical Class. In dit geval zijn het de tweedejaars deelnemers die “Little shop of horrors” ten tonele brengen. Zij spelen dit op dinsdagavond nog een keer voor ouders en andere belangstellenden. Kaarten zijn te verkrijgen bij de receptie van de school. De kinderen die deelnemen aan de JMC uit brugklas 1 zijn volgende maand aan de beurt om hun musical te presenteren. Op woensdag stappen de tweedejaars in de bus. Zij gaan een dag naar de Efteling, waar zij in groepjes tal van meetopdrachten bij de attracties verwerken voor het vak natuurkunde. Natuurlijk vergeten ze ook niet om hier en daar voor hun plezier gebruik te maken van dit geweldige pretpark. Na al deze activiteiten wacht de leerlingen een rustig Hemelvaartweekend. www.roncalli-boz.nl


vacatures

We rk je gr aa g me t “jo ng e” en “ou de re” ou de ren ? Namens de nieuwe stichting SWOS is stichting tanteLouise-Vivensis op zoek naar gemotiveerde kandidaten voor de functie:

Coördinator SWOS

Een inspirerende duizendpoot met ideeën, 32 uur per week, vacaturenummer 2012054

In de gemeente Steenbergen is na de fusie van de Stichting Ouderenwerk Steenbergen (SOS) en het Sociaal Kultureel Ouderenwerk Steenbergen (SKOS) een nieuwe stichting ontstaan: Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS). Deze stichting zal nauw samenwerken met, en gefaciliteerd

Beschik je over…? Een HBO denk- en werkniveau met bij voorkeur een

de CAO VVT, inschaling volgens het functiewaarderings-

opleiding Sociaal Cultureel Werk, Sociaal Pedagogische

systeem Gezondheidszorg • Secundaire arbeids-

Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

voorwaarden, zoals: pensioenregeling PFZW, collectieve

• Een grote dosis enthousiasme • Kennis van de intra- en

ziektekostenverzekering bij IZZ, VGZ of CZ, meerkeuze

extramurale ouderenzorg • Kennis van de sociale kaart van

systeem, diverse personeelsvoorzieningen, Fitpas etc.

Steenbergen • Sociale, emotionele en communicatieve vaardigheden voor het onderhouden van contacten met

Dan kijken wij uit naar jouw sollicitatie!

ouderen, vrijwilligers en andere organisaties • Goede

Stuur je sollicitatiebrief en Curriculum Vitae o.v.v.

mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden

vacaturenummer 2012054, bij voorkeur via e-mail, vóór

• Een probleemoplossend vermogen.

30 mei 2012 naar solliciteren@tantelouise-vivensis.nl of

worden door, stichting tanteLouiseVivensis. TanteLouise-Vivensis staat voor hoogwaardige zorg-op-maat in westelijk Brabant. In haar werkgebied - van Dinteloord tot Putte - biedt zij een compleet dienstenpakket aan op het gebied van thuiszorg, (begeleid) wonen, verzorging & verpleging en aanvullende dienstverlening.

www.tantelouise-vivensis.nl

per post naar stichting tanteLouise-Vivensis, afdeling Hou je van…?

HR Support, Postbus 73, 4600 AB te Bergen op Zoom, die

“Jonge” en “oudere” ouderen en van wat hen boeit en

de werving en selectie begeleidt. De selectiegesprekken

bezighoudt • Het enthousiasmeren van mensen

vinden plaats op vrijdag 8 juni a.s.

• Verbindingen te leggen tussen de intra- en extramurale ouderenzorg • Het organiseren van de meest diverse

Wil je meer weten?

activiteiten, cursussen, etc. • Zelfstandig werken en

Mocht je meer willen weten over de vacature van

netwerken.

Coördinator SWOS, aarzel dan niet contact op te nemen met: mevrouw Maria Wong, Divisiemanager Intramuraal

En word je enthousiast van…?

bij stichting tanteLouise-Vivensis, telefoonnummer

Een uitdagende baan in een prettige werksfeer •

0164-713300 of met de heer Adrie Hommel, Voorzitter

Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden conform

SWOS, telefoon 0167-502682.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld!

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIE DE BRON Pastoor Hans de Kort, 0164-672400, 0612866859. Pastor Bert Grotaers 0164852375, 06-12778986. Pastor Lenie Robijn (pw) 06-45674172. O.L.VROUW HEMELVAART HUIJBERGEN Adres: Boomstraat 1 (in de kerk) 4635 CX Huijbergen, 0164-642330, locatie.huijbergen@hetnet.nl Voor parochie-aangelegenheden: Br. Marcus 0164-642650; Mevr. Phielix 0164-653565. Misintenties kunnen worden opgegeven bij de receptie van Ste. Marie 0164-642650. Zondag 20 mei 9.30u Dienst van woord en gebed. Voorganger: L. Sep (p.w.). Muzikale verzorging: Volkszang. Lectrice: Monique Heijnen. Intenties: Jac Hoogeveen; en voor alle zieken in onze parochie. Afscheid Leny Robijn: Bisschop Liesen heeft in de afgelopen periode een beroep gedaan op Leny, om zich beschikbaar te willen stellen voor een nieuwe taak. In de Ste. Christoffelparochie in Halsteren ontstaat per 1 juni een vacature. De bisschop is voornemens haar per 1 juni in deze parochie te benoemen. Op zondag 20 mei neemt Leny Robijn van onze parochie De Bron afscheid in een viering om 09.30u. in de kerk van Hoogerheide. Op zondag 27 mei in een viering om 11.00 u. neemt ze afscheid van de parochie O.L.Vrouw in het Woud in de kerk van Wouw. We vinden het jammer dat pastoraal werkster Leny Robijn gaat vertrekken.

We wensen haar alle goeds en Gods zegen toe bij de nieuwe stap die zij gaat zetten. Hemelwater: In onze parochie wordt het blad Hemelwater uitgegeven. Dit blad bevat plaatselijke kerkberichten voor Huijbergen. Het geeft de kerkgangers informatie over dopen, huwelijken en overledenen. Daarnaast is er ruimte voor activiteiten en ander nieuws aan de parochianen. Er wordt een nieuwe redacteur gezocht. ST. GERTRUDISKERK OSSENDRECHT Adres: Dorpsstraat 7, 4641 HV, t. 672400; locatie.ossendrecht@hetnet.nl. Parochie De Bron inz. Ossendrecht. Zondag 20 mei 11.00u Eucharistieviering. Voorganger: pastor T. v. Oers. Lector: J. den Ouden. Misdienaars: Judith en Nicole v.d. Eijnden. Intentie(s): overl. echtpaar v. Hoof-Schrauwen; Pieter Willemsens v.w. geb.dag. 9.30u: afscheid van pastor L. Robijn in de kerk van Hoogerheide. 18.00u: Poolstalige eucharistieviering. Dinsdag 22 mei 19.00u: Eucharistieviering in de Adolphinekapel. Gedoopt 6 meI: Dylan, zoontje van Kurt Plevier en Annemiek Plevier-v. Put. Overleden: Annie Huijgens; Jan v. Loon; Jac Koolen. O.L. VROUW HEMELVAART HOOGERHEIDE Parochiecentrum; Raadhuisstraat 134, 4631 NJ, Hoogerheide, 0164-612521; locatie. hoogerheide@hetnet.nl. Openingstijden parochiekantoor: dinsdag, woensdag en

vrijdag van 9.00-11.30u. H. JOSEPH WOENSDRECHT Parochiecentrum: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ, Hoogerheide, 0164-612521; locatie. hoogerheide@hetnet.nl. ST. DIONYSIUSKERK PUTTE Intenties en/of mededelingen, indien parochiekantoor is gesloten, graag in een gesloten enveloppe (met daarbij het verschuldigde bedrag) in de brievenbus op het kerkplein (de groene zijdeur). Postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte, 0164602491; locatie.putte@hetnet.nl. Zaterdag 19 mei 19.00u Eucharistieviering. Voorgangers: Pastoor J. de Kort. Intenties: Rosa Ots, Louis en Adriana Ots-Jansen, Ouders Ots-Aerts, verj. Jeanne v. Dijke-de Smet, jgt. Jeanne Sloven en overl. familie, t.e.v. O.L.Vrouw van Altijddurende Bijstand. Zondag 20 mei 11.00u 1e heilige Communieviering. Voorganger: Pastoor J. de Kort. SAINTE MARIE HUIJBERGEN Pastoor Leo Testers, Klooster Broeders, 0164-642650. Eucharistie: Zondag 09.30u. Weekdagen 08.00u.: Behalve op zaterdag. Ingang kapel via Staartsestraat 2a. PROTESTANTSE GEMEENTE WOENSDRECHT Kerkgebouw: Dorpstraat 10, 4631 HW, Ossendrecht, 0164-672991, info@pkgw.nl,

www.pkgw.nl Donderdag 17 mei 9.45u Voorganger ds. K. Vos, Hemelvaartsdag. Zondag 20 mei 9.45u Voorganger ds. K. Vos. CEL-KERK ‘Levend Woord Brabant-Zeeland’ Pastors: Jorden & Debora Spijker, Plantage-

laan 8, 4631 CS Hoogerheide, 0164-612927, jordenspijker@home.nl, www.lwgbz.nl POOLSE R.K. PAROCHIE H. MAXIMILIAAN KOLBE Elke 3e zondag van de maand 18.00u St. Gertrudis kerk, Dorpsstraat 7, Ossendrecht. Pastoor S. Klim 076-5321438 0614243225.

Zestig jaar KBO-Huijbergen HUIJBERGEN - Eind mei viert KBOHuijbergen haar zestigjarig jubileum. Op woensdag 23 mei is er groot feest voor alle leden. Eerst is er een Eucharistieviering in de parochiekerk van Huijbergen - de KBO wil haar rooms-katholieke wortels niet verloochenen - en daarna verzamelen leden en genodigden zich in MFC De Kloek voor o.a. een uitgebreide lunch. Voor het middagprogramma verplaatst het gezelschap zich naar Hoogerheide, waar in MFC Kloosterhof een gevarieerd programma zal worden gepresenteerd met o.a. het smartlappenkoor C’est la Vie en tonpraatster Slie van de Spie. Op vrijdag 25 mei houdt de afdeling een grote receptie in De Kloek voor gemeentebestuur, collega-bestuurders, leden en wie verder nog komen wil. De receptie zal worden opgeluisterd door den Teun uit Ossendrecht. Een maandje later, op zaterdag 30 juni, is er dan ook nog een

grote bridgedrive, waarvan de opbrengst naar een goed doel zal gaan. Wie wil meebridgen, kan zich tot uiterlijk 15 juni a.s. opgeven bij Jan Hurks, telefoon 0164 – 64 28 72 of e-mail janhurks@hotmail.com. De KBO heeft zich in de loop van zestig jaar duidelijk een plaats verworven in de Huijbergse samenleving. De activiteiten vallen in de smaak, wat moge blijken uit de bezettingsgraad ervan en uit het ledental van de afdeling, dat zeker tot tevredenheid stemt. Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte is voor nieuwe leden, integendeel, en voor een jaarbijdrage van € 19,50 per persoon biedt een lidmaatschap een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Aanmelden kan bij de secretaris van de afdeling, Joop de Krom, telefonisch onder nummer 0164 - 65 38 06 of via e-mail: joopdekrom@hetnet. nl. KBO-Huijbergen is een krasse knar en kan nog jaren mee, mits er leden blijven komen. Huijbergen kan niet zonder de KBO, maar de KBO kan niet zonder U!


De BOZ Group is een internationale onderneming met een uniek machinepark en 90 enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze specialisatie is; engineering, plaatbewerking, poedercoaten en assemblage. We leveren zowel onderdelen als complete machines en apparaten voor diverse markten. De hoge eisen die onze klanten stellen aan kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, innovatie, vormgeving, afwerking en flexibiliteit bepalen de bedrijfscultuur van onze organisatie. Wij zijn volledig ISO 9001:2008 gecertificeerd.

MODOC WERKT AAN JOUW TOEKOMST

Wij zijn op zoek naar een kandidaat voor de functie van:

Strategisch inkoper Takenpakket: • Je draagt zorg voor een optimale inkoop en logistiek. • Onderhouden van technische en commerciële contacten met leveranciers. • Analyseren van doorlooptijden, risico’s, leverbetrouwbaarheid en inkoopkosten. • Ontwikkelen van leveranciersrelaties, het verbeteren en meten van leveranciers processen. • Verantwoordelijk voor het voorraadbeheer. • Logistieke afstemming verzorgen tussen leveranciers en de interne organisatie. • Controleren van inkooporders en het bewaken van de leveringstijden. • Verzorgt de administratieve afhandeling van inkooporders. • Beheren van het artikelbestand en het actualiseren van inkoopprijzen. • Doen van voorstellen tot verbetering m.b.t. de processen.

DOE M ONZE EE MET EN WINEK ACTIE BIER EEN CAM TENDER, DINE ERA OF RBON

MODOC UITZENDBUREAU HEEFT VOOR JOU DE OPLOSSING NAAR DE JUISTE BAAN

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar weet je niet waar je moet beginnen? Modoc Uitzendbureau heeft kennis van de markt en begeleidt jou graag naar een passende baan. KIJK OP WWW.MODOCUITZENDBUREAU.NL/EK Wij zijn o.a. op zoek naar een: > > > >

Mechanisch bankwerker(s) Vrachtwagenchauffeur(s) nationaal Lasser(s) (MIG/MAG en TIG) Bakwagenchauffeur

Uw profiel Je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding, aangevuld met NEVI 1 of gelijkwaardig. Wij zijn op zoek naar een inkoper met commerciële vaardigheden met enige jaren ervaring in een productietechnische metaalomgeving, logistiek en planningtechnische inzicht, kennis inzake integrale kostenbenadering en contract- en leveranciersmanagement. Daarnaast ben je een resultaatgerichte onderhandelaar met een klantgerichte, flexibele en probleemoplossende instelling. Tevens ben je een omgevingsbewuste en creatieve teamspeler.

> Werkvoorbereider > Medewerk(st)er wasserij > Allround monteur > CNC frezer / programmeur

Wij bieden een verantwoordelijke, strategische functie in een internationaal speelveld. Een gezonde, groeiende en innovatieve organisatie en een aantrekkelijk primair en secundair arbeidsvoorwaardenpakket, conform de Cao voor de Metaal en Techniek.

HOOGSTRAAT 2 | 4691 CB THOLEN | T 0166-744015 | WWW.MODOCUITZENDBUREAU.NL

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Interesse? Stuur of mail dan een gemotiveerde brief met cv naar; BOZ Group, t.a.v. Robert Vink, afdeling personeelszaken, postbus 164, 4600 AD Bergen op Zoom. Zie ook onze website www.bozgroup.eu

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

L LCONVELBEP E STAA G - EN DAK

Jan Jochems

is op zoek naar

Handel

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

HOOGERHEIDE Het nieuwe Basislogo van Karwei is zwart/wit.

WEGGEMANS BV

TransporT

LET OP: Zie ‘DEF_Logo+KLEUR_Karwei’ voor het gebruik van kleur dat aan het basislogo gekoppeld kan worden.

magazijnmedewerker (38 uur)

Zoek jij een leuke baan in deze geweldige bouwmarkt en heb je geen problemen met wisselende diensten?

en

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Verhuur:

Afvalcontainers

Stuur dan nu je brief met C.V. naar hcavliet@planet.nl

van 6 m3 tot 40 m3

t.a.v. Dhr. P. van Vliet.

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

KLIKGEBIT Dé oplossing voor als u last heeft van een loszittend kunstgebit, pijnlijke drukplaatsen of moeite heeft met eten. Met een team van ervaren specialisten hebben wij alles in huis om u weer voluit te laten lachen. Belt u ons voor een afspraak. Wij heten u van harte welkom, het Levident team.

Kunstgebit en Klikgebit Reparaties

Implantologie

Elke Nederlandse basisverzekering dekt de kosten voor de gehele behandeling! M.u.v. de wettelijke bijdrage en uw eigen risico.

Levident Putte

T +31 (0)164 - 60 65 88

Antwerpsestraat 41 E putte@levident.nl

www.tandvitaal.nl

Levident Zundert

T +31 (0)76 - 599 05 06

Molenstraat 132

E zundert@levident.nl

Onderdeel van:


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

NJnE.nl OR A w w w.actio K ijk op

OLDE R VOOR ONZE F

INTEX VINYL

METALEN

1-PERSOONS

harde wand zeer makkelijk op te zetten met leuke print 244x46 cm

handig opklapsysteem gemakkelijk te monteren

100% katoen moderne dessins 140x200/220 cm

Intex ZWEM BANDJES 2 stuks

0.79

5 LITER

45 M ETE R E ! GT O D R OG L E N

11.49 16.99 Youki WAS KNIJPERS 24 stuks

0.37

EXTRA GROTE

1.39

EK VOETBAL VLAG weerbestendig diverse uitvoeringen 180x300 cm

S TR A A T K LE U R D E JE ! OR AN

EK VOETBAL VLAG 90x150 cm

1.19

ANNE O’LEARY

2.99

REIS TROLLEY met 2 voorvakken 37x20x53 cm boardcase, voldoet aan handbagage formaat

Elders 18.95 24.95

11.99

zware kwaliteit incl. spuit- en koppelstukken lengte 20 meter

topkwaliteit 1-persoons 90x200/ 220 cm

Elders 8.95 9.95

4.95

2-persoons 140x200 cm

5.79

lits-jumeaux 180x200/220 cm

7.59

ORANJE

750 ml of Power Cleaner Citrus of Fresh 1000 ml

in oranje of rood-wit-blauw maten S-XL

CILLIT BANG

Elders 2.49 2.99

MONDO

1.49

ORANJE VOETBAL oranje HAND KLAPPER met led licht

0.49

0.75

5.99

HOES LAKEN

BADKAMER/AFVOERREINIGER

23 cm

9.99

9.99

lits-jumeaux 240x200/220 cm

FIJN KATOEN

DE W E G V E ILIG OP R Z IC HT E T E B DOO R

Elders 3.99 5.99

2-persoons 200x200 cm

PROLINE

RUITENSPROEI TUIN VLOEISTOF SLANG gebruiksklaar extra geconcentreerde anti-insect formule

DEKBED OVERTREK

4.49

TUIN BROEK

Elders 9.99 14.99

HOME/GARDEN

4.99

MATRAS KUSSEN zware kwaliteit uni of dessin 39x39 cm

plaat STOEL KUSSEN 40x40 cm

1.69

1.99

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 13-05 t/m za. 19-05 in Nederlandse filialen.

DROOG MOLEN

ZWEM BAD

DW_20120516  

Woonzorgcentrum sinds deze maand gesloten THUIS IN DE REGIO 2 x 100 gram. . . . . . . . . . . . . . . . . . 2 50 Tholen, Bergen op Zoom en H...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you