Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

V L I S S I N G S E

O P L AG E :

11 JULI 2012 WEEK 28

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

VEERSE BEELDEN INGEPAKT

22.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @VlissingseBode

AA

AUTO’S

Zundert

I

Te l .

076

SPORT

BELLAMYPARK ALS HART ONDERSTROOM VOELT VERTROUWD

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

HINKELBANEN FLEUREN VLISSINGEN OP

Zeevaartschool blijft op boulevard

Expo Kunstuitleen in bibliotheek

VLISSINGEN - Gemeente Vlissingen, ROC Westerschelde-ROC Zeeland en HZ University of Applied Sciences hebben een onderzoek afgerond naar de huisvesting van de maritieme opleidingen. ‘De uitkomst is dat de voorkeur uitgaat naar de optie om de opleidingen te blijven huisvesten aan de Boulevard Bankert’, aldus een HZ-woordvoerder in een gezamenlijk persbericht. De drie betreffende schoolgebouwen zijn verouderd, vandaar het onderzoek. ‘Nieuwbouw en verbouw op de bestaande locaties in het najaar geniet de voorkeur boven nieuwbouw op een andere locatie, iets wat past binnen de visie van de gemeente op de boulevard-inrichting.’

VLISSINGEN - Na vier maanden te zijn gehuisvest in het voormalige VVV-kantoor aan ‘t Spui is de Kunstuitleen Walcheren weer vertrokken naar haar oude stek in Kunstcentrum Willem III. Als afscheid van de tijdelijke locatie is er in Bibliotheek ‘t Spui tot en met 3 september een expositie van twintig werken uit de ruim 1300 kunstwerken tellende collectie van de uitleen. De kunstwerken lopen uiteen van foto’s tot zeefdrukken en zijn gemaakt door verschillende kunstenaars. Tijdens openingstijden van de bibliotheek is de expositie gratis te bewonderen. Voor meer informatie over de tentoonstelling zie www.bibliotheekvlissingen.nl.

W E E K B L A D

Boek over ‘industriesnelweg’

Martin Mans Band in Sint Jacobskerk

VLISSINGEN - LSNed komt met een geschiedenisboek over de leidingenstraat Rotterdam - Antwerpen die 40 jaar bestaat. Deze voorziening verbindt de industrie van Rotterdam, Moerdijk, Vlissingen en Antwerpen via een ondergrondse ‘snelweg’. Ruim een derde van de jaarlijkse import vanuit het Rotterdamse havengebied vindt haar weg door de straat. Dit is zo’n 230 miljoen ton aan vloeistoffen, water, gassen en data. In ‘Graven om vooruit te komen’ maakt de lezer een reis door de tijd. Vertrekpunt vormt de Bevrijding van 1944-1945 en de daaropvolgende periode van wederopbouw en welvaart. Hieruit vloeide de aanleg van de voorziening voort.

VLISSINGEN - The Martin Mans Band treedt volgende week dinsdag op in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Slagwerker Martin Snel, pianist Mark Brandwijk, trompettist Jantine Kalkman, saxofonist Evelien Keesmaat en muzikaal leider Martin Mans brengen een mix van klassieke en populaire muziek. Mans begeleidt de band op een Content concertorgel. Van Mans is net een nieuwe cd uitgekomen ‘Wonderland’. Deze is te koop voor en na het concert. Elke bezoeker krijgt van hem een cd met orgelmuziek cadeau. Het concert begint om 20.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van de muzikant: www.martinmans.nl.

VLISSINGEN - Theaterartiest Marc Heijnen was met zijn voorstelling ‘Stairway to Heaven’ een van de vele artiesten die dit weekeinde I D D Het E hart L B G was S Edit jaar&verplaatst V Enaar E het R Bellamypark. S E was te zien op OnderstroomM in Vlissingen. van U het R festival Dat is het publiek en de organisatie goed bevallen. Directeur van de Cultuurwerf Onno Bakker zegt op pagina 3 van deze editie van de Vlissingse Bode dat het een ‘perfecte editie’ was. FOTO BO VAN SCHEYEN

Herinrichting Groene Boulevard en Oranjemolen ten bate van oorlogserfgoed

Zwerfpeukenactie op stranden VLISSINGEN - Het bedrijf Japan Tobacco International en de stichting Nederland Schoon trekken na het succes van vorig jaar ook deze zomer ten strijde tegen zwerfpeuken. Vorige week dinsdag is op de stranden in de gemeenten Veere en Vlissingen de campagne begonnen tegen rondzwervende peuken. Medewerkers van het bedrijf en de stichting deelden zogenaamde zakasbakjes uit aan bezoekers van strandpaviljoens. Dat doen ze de komende maanden vaker. Ook wordt op andere manieren aandacht gevraagd voor het probleem. Zo hangen er abri’s in de kustgemeenten posters. .Meer informatie: www.do-U-care.info.

Diederik Samsom in podium ‘t Beest VLISSINGEN - PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom is woensdag (vandaag) in podium ‘t Beest in Goes. Hij komt naar Goes in het kader van zijn ‘Zo komt NL uit de crisis’tour. Samsom vertelt over ‘zijn plannen voor Nederland’, laat de PvdA in een persbericht weten. ‘Het is tijd om een andere weg in te slaan met Nederland. Een weg van groei en optimisme’, zegt hij. Vanaf 20.00 uur beantwoordt de PvdA-lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen vragen van kiezers. Jan Schuurman Hess zorgt voor een column en er is livemuziek van Marsha uit Vlissingen. De avond wordt gepresenteerd door PvdA-Statenlid Piet Hamelink uit Wissenkerke.

Vlissingen krijgt herdenkingsgebied VLISSINGEN - De Groene Boulevard en Oranjemolen worden ingericht als gebied waar de Tweede Wereldoorlog herdacht kan worden. Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders stemde deze week in met dit plan, dat onderdeel is van Europees project om oorlogserfgoed te bewaren. DOOR BRITTA JANSSEN Naast fysieke elementen als bunkers en forten is er bij dit project ook aandacht voor verhalen uit het dagelijkse leven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Op de plek waar nu het landingsmonument staat, lag vroeger de Slijkhaven. ‘In november 1944 zijn de geallieerden hier geland en vanaf hier gestart met de bevrijding van de stad’, aldus de gemeente Vlissingen in een persbericht. ‘De hevige strijd die volgde, had grote impact op Vlissingen en haar inwoners. Daarnaast was deze slag cruciaalt voorhde oprukkenu i de geallieerde troepen richting het noorden van Nederland en Antwerpen. Door het realiseren van dit herdenkingsgebied krijgt deze geschiedenis meer aandacht.’

Najaar De gemeente hoopt in het najaar het voorlopig ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte in het gebied te presenteren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of het landingsmonument naar een prominentere plek aan de andere zijde van de dijk naast de Oranjemolen verplaatst kan worden. met de W E ‘Zo E wordt K BdeLrelatie A D Westerschelde duidelijker.’ Aan de Commandoweg kan volgens de gemeente een parkeervoorziening komen, die voor de binnenstad, het herdenkingsgebied en Scheldekwartier een rol kan vervullen. s‘Ook onderzoeken i n we opdwelkee wijze der Oranjemolen functioneler gebruikt kan worden. Uitgangspunt is dat het karakteristieke van de molen bewaard blijft en het draaiende mechanisme niet wordt

Wees ons oog, fotografeer voor ons Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

aangetast.’ Europees Het college besloot eind 2011 deel te nemen aan een Europees project over erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog en dit herdenkingsgebied valt hieronder. ‘Dit project richt zich op het verzamelen van het resterende erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog.’ Vanuit deze regeling wordt volgens Vlissingen ongeveer de helft van de investeringen van het project gefinancierd. Andere deelnemende partijen aan het Europese project zijn bijvoorbeeld e de g Provincie i o Zeeland, gemeente Middelburg, het muZEEum (Nederland), de Universiteit van East Anglia, de Essex Country Council (Verenigd Koninkrijk) en de Belgische provincie West-Vlaanderen.

Fotobijschrift ‘Over de verbandkamer ...’ VLISSINGEN - In het verhaal ‘Over de verbandkamer, de oude dame en staalplaten’ in de Vlissingse Bode van vorige week is een fout geslopen in het fotobijschrift. Er staat de foto is gemaakt door Bo van Scheyen. Dat is niet juist. Deze foto is gemaakt door Ad Walrave. In het verhaal wordt melding gemaakt van de rondleidingen op het Scheldekwartier die weer zijn begonnen. Ze vonden tot en met september elke week plaats op zaterdag. Onder begeleiding van een gids krijgen belangstellenden in 45 minuten alles over de geschiedenis van het terrein te horen. Meer informatie: www.scheepsbouwgeschiedenisvlissingen.nl.

Nergens in EU minder mannen werkloos VLISSINGEN - In geen enkele regio in de Europese Unie is de werkloosheid onder mannen zo laag als in Zeeland. Dat heeft Eurostat, het Europese Centraal Bureau voor de Statistiek, vorige week laten weten. In Zeeland zat in 2011 2,3 procent van de mannen zonder werk. In de Oostenrijkse regio’s Salzburg en Tirol was het werkloosheidscijfer hetzelfde, maar Zeeland scoorde iets beter. Ook als het gaat om de totale werkloosheid scoort Nederland goed. Van de 271 regio’s in de Europese Unie staat Zeeland met een werkloosheid van 2,7 procent op nummer drie. Alleen Salzburg en Tirol in Oostenrijk scoren op dit vlak iets beter.


Nieuwe aanwinsten Zeeuws Museum Dam- en schaaktoernooi In Oostkapelle

OOSTKAPELLE - De Dam- en Schaakclub Oostkapelle organiseert op donderdag 19 juli voor de 27e keer het traditionele zomertoernooi.

Het toernooi wordt gehouden in een zaal van de Zionskerk, Duinweg 36a te Oostkapelle. De inschrijving start om 18.30 uur en sluit om 19.00 uur. Na de indeling van de partijen starten we direct daarna de wed-

strijden. Wethouder J. Melse zal dit jaar de eerste zet aan het 1e dambord en 1e schaakbord verrichten. Het toernooi is vooral bestemd voor de thuisspelers, vakantiegangers en clubspelers in de provincie. Iedere dammer of schaker is welkom op die avond. Er zijn dit jaar ook weer vele kleine prijzen te winnen. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Kom tijdig, want om 19.00 uur wordt de inschrijving gesloten!

POLITIEBERICHTEN

MIDDELBURG - Het Zeeuws Museum heeft drie schilderijen aangekocht dankzij de jaarlijkse steun van de Bankgiro Loterij. Het gaat om ‘Een Zeeuws gezelschap in een interieur’ van Adolphe Dillens (19de eeuw, olieverf op doek); ‘Aanbidding van de herders’ van Jan Heyse (1908, olieverf op paneel) en ‘Bruidje uit Oud-Beijerland’ van Thérèse Schwartze (1895, olieverf op doek). Vooral het kersttafereel van Heyse (foto) is een bijzonder werk en vormt een waardevolle aanvulling op de Heyse’s die het museum al in haar collectie heeft. De werken krijgen vanaf voorjaar 2013 een plaats in de nieuwe mode- en streekdrachtpresentatie op de eerste verdieping. FOTO ‘AANBIDDING VAN DE HERDERS’ VAN JAN HEYSE (1908, OLIEVERF OP PANEEL)

MIDDELBURG Rijbewijzen motorrijders ingevorderd: Zondagavond 1 juli heeft politie Zeeland, naar aanleiding van klachten over hard rijden, een snelheidscontrole (laser) gehouden op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. Bij de controle zijn de rijbewijzen van twee motorrijders (twee 24-jarige mannen uit Oost-Souburg) ingevorderd. Zij reden rond 20.35 uur met een gecorrigeerde snelheid van 175 km/u over de Nieuwe Vlissingseweg. De maximum snelheid op deze weg is 80 km/u. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt. Diefstal velgen: Tussen zondagavond 1 juli 23.00 uur en maandagochtend 2 juli 05.30 uur zijn, van een auto die geparkeerd stond aan de Johan G. Schorerstraat in Middelburg, de velgen weggenomen. De auto is door de eigenaar op blokken aangetroffen. De velgen hebben een waarde van honderden euro’s. Scooterdieven aangehouden: Dinsdagavond 3 juli rond 20.40 uur zijn in de Lazarijstraat in Middelburg drie personen aangehouden. Ze hadden een scooter weggenomen in de Nederstraat in Middelburg en hadden deze scooter in hun bezit. De verdachten; twee mannen (18 en 20 jaar) en een meisje (16 jaar) allen afkomstig uit Middelburg zijn na verhoor heengezonden. Diefstal uit auto’s: Tussen donderdagmiddag 5 juli en vrijdagochtend 6 juli is er ingebroken in meerdere auto’s die geparkeerd stonden in de woonwijk Mortier in Middelburg. De auto’s stonden geparkeerd in o.a. de Bessie Smithstraat, de Eddie Boydstraat, de Bluesroute en de Paul Butterfieldstraat. Inmiddels hebben vijf personen aangifte gedaan van diefstal uit hun auto. Uit de auto’s zijn sturen (met airbag), navigatie-apparatuur en autoradio’s weggenomen. Van alle auto’s is het portier opengebroken. ZOUTELANDE Eenzijdig ongeval: Zondag 8 juli rond 01.30 uur vond op de Westkapelseweg in Zoutelande een ongeval plaats waarbij twee personen gewond raakten. De auto raakte net voor de kruising met de Houtenburgseweg van de weg en reed tegen bermpaaltjes aan. Vervolgens kwam hij tegen een boom tot stilstand. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit de gemeente Veere, liep snijwonden aan haar armen op. Eén van haar inzittenden, een 22-jarige man uit de gemeente Veere, liep snijwonden in zijn gezicht op. Beiden zijn met ambulances naar het ziekenhuis vervoerd. De andere twee inzittenden kwamen met de schrik vrij.

BIJ ONZE KLANTEN IS HET MUISSTIL

Tulp keukens: 25 jaar Garantie op uw Tulp Keuken Nu bij aankoop van een Tulp Keuken

*

5 BOSCH INBOUWAPPARATEN

GRATIS

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

• • • • • • • •

houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen faunabeheer weringsmaatregelen bestrijding knaagdieren en insecten bouwkundige inspecties balkkoprestauraties mollenbestrijding Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

LEVENSLANGE GARANTIE OP HANG- EN SLUITWERK AL RUIM 30 JAAR ERVARING PERFECTIE TOT IN DETAIL EIGEN MONTAGEDIENST MILIEUBEWUST BEREID

en verwijderen

GRATIS KEUKENMAGAZINE? WWW.TULPKEUKENS.NL * Actie is geldig bij aankoop van een nieuwe Tulp Keuken vanaf €7.000,- netto verkoopprijs. Actievoorwaarden op verkooppunt onder nummer T09.07.2012 | * Garantievoorwaarden op verkooppunt.

PAGINA 2

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

100% MAATWERK UIT EIGEN NEDERLANDSE FABRIEK

Amersfoort • Amsterdam • Drachten • Goes • Heerhugowaard Rijssen • Rotterdam • Son • Veendam • Veenendaal • Velserbroek • Woerden

een half miljoen Bodes Elke week!

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

Uniek in Keukenland

CBW-ERKEND

Meer dan

nl


actualiteit

Netten aangebracht tegen gevaar afbrokkeling

Historische Stadhuisbeelden Veere ingepakt VEERE - In afwachting van de restauratie zijn donderdagochtend uit veiligheidoverwegingen netten aangebracht over de beelden op het stadhuis aan de Markt in Veere. De beelden verkeren volgens de gemeente Veere in slechte staat en er bestaat gevaar dat er stukken afbrokkelen. DOOR BRITTA JANSSEN

de oude beeldengroep.

‘Er is eerst geprobeerd om de beelden op kwetsbare plaatsen te fixeren, maar dat lukte niet afdoende en op korte termijn’, liet een gemeentewoordvoerder vorige week in een persbericht weten . In september worden de beelden van het stadhuis gehaald. Tot die tijd moeten de netten om de meest kwetsbare beelden ervoor zorgen dat er geen brokstukken naar beneden kunnen komen.

Gebruik De gemeente onderzoekt of een ander gebruik van het stadhuis mogelijk is. Nu is het een museum, waarvan de exploitatie in handen is van Stichting Delta Cultureel.

Restauratie Het oude stadhuis staat op de nominatie gerestaureerd te worden. ‘Bij een recent uitgevoerde inspectie aan de toren zijn al enkele reparaties uitgevoerd. Direct gevaar is niet meer aanwezig. Maar de houtaantasters, boktorren, zijn nog actief. Onderzoek van deskundigen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Koninklijk Instituut voor Kunstpatrimonium heeft uitgewezen dat een totale restauratie noodzakelijk en goed mogelijk is.’ Deze totale restauratie, inclusief de toren, begroot Veere op 975.000 euro en de restauratie van de beelden kost volgens Veere 200.000 euro. De gemeente stelt geld beschikbaar voor de behandeling van

‘Boktor tast hout aan’ ‘Kan de gemeente de exploitatie als representatieve ruimte en trouwlocatie in eigen beheer gaan doen?’, is een van de vragen in het onderzoek. ‘Voor een volledige restauratie en herbestemming zijn nog niet voldoende middelen beschikbaar. Uiterlijk april 2013 is bekend of er voor het totaalplan subsidie is. Belang Museum De Schotse Huizen in Veere, om de hoek van het oude stadhuis, herbergt de oude stadhuisbeelden ‘Zeven Heren en Vrouwen van Veere’, waarvoor ook herstelplannen bestaan. De gemeente is eigenaar van deze beelden en stelt ook geld beschikbaar voor deze restauratie. Stichting behoud Veerse Stadhuisbeelden (SbVS) werft fondsen voor de instandhouding van de beelden en Veere hoopt via de

De netten om de Stadhuisbeelden moeten voorkomen dat er stukken steen naar beneden vallen.

stichting ‘een groot deel’ van het bedrag terug te krijgen. De gemeente vindt het onder meer vanwege het historisch belang van de beelden belangrijk ze in goede staat te houden. ‘Deze beeldenreeks is één van de grootste, zo niet de grootste

en meest complete groep stadhuisbeelden in Nederland en België’, aldus Veere. De stadhuisbeelden zijn in 1517 en 1518 gemaakt door de Mechelse beeldhouwer Michiel Ywijnsz. ‘Uit de eerste helft van de zestiende eeuw zijn in Nederland, maar

FOTO LEONARD PASSCHIER

ook in België, nauwelijks stadhuisbeelden bewaard gebleven.’ Tot 1933 prijkten de Zeven Heren en Vrouwen van Veere op het oude stadhuis van Veere. Daarna zijn ze verhuist naar de stadhuiskelder en in 1955 naar De Schotse Huizen.

Duizenden bezoekers struinen Vlissingse straten af op zoek naar acts

Theater op straat, muziek aan zee: Onderstroom succesvol VLISSINGEN - De meeste Vlissingers wisten het al, maar veel bezoekers van het festival Onderstroom waren doel.” Toch heeft Onderstroom het dit jaar Ook is het zijn streven om meer samen te lovend over de stad. ‘Wat is het toch een leuke stad’, was een veelgehoorde opmerking dit weekeinde. Tijdens met minder moeten doen. De gemeente gaan werken met de plaatselijke horeca het festival Onderstroom was in de binnenstad overal wat te doen, zien, horen, eten, ruiken, beleven en te ervaren. heeft de Cultuurwerf flinke bezuinigingen en lokale en regionale partners. Zowel op DOOR BO VAN SCHEYEN De nieuwe festivaldirecteur Onno Bakker blikte voldaan terug op zijn eerste editie. “Wat was het mooi en gezellig. We kre-

gen van iedereen positieve feedback. Veel mensen hebben ons laten weten dat het weer als vanouds gezellig was en dat iedereen blij is dat het Bellamypark weer het hart van het festival mocht zijn. Dat werkt

goed, merkten we. Mensen ontmoetten elkaar sneller, gaven aan elkaar door welke voorstelling de moeite waard is en dat je daar dus heen moest. Die gezelligheid en de ontmoetingen zijn uiteindelijk toch het

opgelegd. “Het was natuurlijk een uitdaging om alles binnen de financiële mogelijkheden voor elkaar te krijgen. Maar dat is dit jaar zeker goed gelukt.” De Cultuurwerf heeft met de nieuwe directeur een bevlogen persoon gevonden. Hij heeft iets met het organiseren van culturele evenementen en hij voelt zich in Vlissingen thuis. “Ik voel me ook Vlissinger. Niet omdat ik hier geboren en getogen ben, maar vanwege de open sfeer. Vlissingen heeft iets kosmopolitisch, de stad is tolerant.

‘Het was een perfect festival’

Festivaldirecteur Onno Bakker is tevreden over ‘zijn’ eerste editie van Onderstroom.

FOTO BO VAN SCHEYEN

Je krijgt het gevoel dat hier alles kan. Vlissingen heeft de allure van een grote stad maar is minder massaal.” En dat is precies wat Onno ook van de artiesten te horen krijgt. Ze komen allemaal graag naar de stad om de ontspannen sfeer en om het eigenzinnige karakter van de stad aan zee. Bakker heeft nog meer plannen met Vlissingen. “De Cultuurwerf heeft vier belangrijke pijlers: we zijn een festivalstad en we houden van beeldende kunst, theater en muziek. Met dat laatste willen we de stad nog meer op de kaart zetten. Vlissingen als popstad. Daar gaan we energie insteken. Ons streven is dan ook om de stad meer en meer als podium te gaan gebruiken.” Maar, vindt Bakker, alles moet wel toegankelijk en betaalbaar blijven.

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

artistiek als zakelijk vlak. Onderstroom was zonder de hulp van alle vrijwilligers niet mogelijk. Elke dag liepen er tijdens het festival een groep van 50 enthousiaste medewerkers rond. Zij hielden alles in de gaten. “Zonder de vrijwilligers is een festival als dit onbetaalbaar”, zei Bakker. Parade Het festival is donderdagavond begonnen met een spectaculaire parade van Pipototal, op het festivalhart Bellamypark waren er tal van kleine voorstellingen te zien zoals Cirque du Platzak, De Poëzie Escribano, Knol d’Amour en Caffé Ripopolo. Er was het Haventheater dat een bakboord en een stuurboord deel kreeg waar voorstellingen plaatsvonden. Vaak moest er voor worden betaald worden, maar dan kreeg je bijvoorbeeld de voorstelling Muurbloem van circus-werktheater Boost te zien. Ademloos zagen kinderen en volwassenen acrobaten van de hoogste plank naar beneden vallen en opgevangen worden. Vanwege het weer moest één voorstelling worden afgelast: ‘Esperando la Luna’ op het Rondeel. “Dat was jammer, het is niet anders. Het publiek ging even schuilen en accepteerde eigenlijk zonder veel gezeur het wisselvallige weer. Het was een perfect festival. En iedereen die ons wil laten weten wat er volgend jaar beter kan, nodig ik uit dat te doen. Dat vinden we leuk.”

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PaGiNa 3


trade & Metal services v.o.f. technische & industriële Kunststoffen

Breed assortiment aan kunststoffen op voorraad.

o.a. div. rubbersoorten - hMPe - hdPe - PVc - teflon - PoM - ertalyte - Plexiglas - PetP Polycarbonaat - Ketron Peek - nylon Halffabricaat en eindproduct d.m.v. verspanen, watersnijden, zagen.

Kijk voor onze vacatures op www.metalservices.nl

Online b(r)oodschappen doen,

gemakkelijk en snel op webshop. pietdaane.nl

gebr. timmermans b.v.

TK gevraagd:

Oudijzer & metalen Voltaweg 7, Middelburg Arnestein, Tel: 0615174118

boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 28 metaalprijzen

vanaf € 1,70 € 1,90

plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

tot € 2,70 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,00 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,25 € 5,05 p/kg € 2,90 € 2,95 p/kg € 0,85 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 0,90 € 1,20 p/kg € 0,85 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

€ 0,80 € 0,95

€ 3,75 € 4,80

per kg per stuk

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen.

drogisterij-parfumerie

openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

Haamstede, Ring 15 • Middelburg, Lange Delft 64 drogisterij-parfumerie Rhoon, Julianstraat 49-51 • Rotterdam, Keizerswaard 45 Haamstede,Vlissingen, Ring 15 • Lange Middelburg, Lange Delft 64 Appelmarkt 24 Zelke 50 • Zierikzee, Rhoon, Julianstraat 49-51 • Rotterdam, Zwijndrecht,Keizerswaard Oudeland 9245 Vlissingen, Lange Zelke 50 • Zierikzee, Appelmarkt 24 Zwijndrecht, Oudeland 92

Eigen montageteam Goes | dbkeukens.nl

Direct de laagste

Schoon genoeg van vuil tapijt?

chem-Dry Droger, schoner, gezonder • • • • •

Voor particulieren en bedrijven Snel droog en langer schoon Vuilafstotende behandeling Specialist in moeilijke vlekken Speciale behandeling voor Berbers, Perzen etc.

Ook voor meubelreiniging

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

Dé tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

92.000 keer bedankt!

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

Laadt u deze zomer ook uw batterij op in Zeeland?

Dan moet u écht eens bij Piet Voskamp langs!

Nieuws

Winkel

U heeft ons weer verkozen tot de beste provider van Nederland voor internet, telefonie én televisie!*

Onderdelen

Service

Occasion

Actie

Als toerist op de fiets in Zeeland is de wind vaak een spelbreker. Fiets eens langs fietsspecialist Piet Voskamp in Middelburg en probeer een e-bike, dan gaat u ook deze zomer in Zeeland voor de wind!

Dankzij trouwe klanten zoals u, staan we ruim een jaar op nummer 1 in de Providermonitor van de Consumentenbond. Hiervoor willen we u enorm bedanken! * Providermonitor Consumentenbond, juni 2012

www.zeelandnet.nl

onderdeel van

Collectie

Stationsstraat 52, Middelburg [t] 0118 - 61 31 87 [e] info@pietvoskamp.nl www.pietvoskamp.nl


actualiteit

Column

Buurtbewoners realiseren zelf drie banen met mozaïekstenen

Hinkelbaantjes versieren binnenstad VLISSINGEN - In de Vlissingse Palingstraat, Paardenstraat en Wilhelminastraat kunnen kinderen voortaan hinkelen op banen van mozaïek en dat hebben ze te danken aan een groep binnenstadbewoners. Maanden werkten zij aan het idee, de uitvoering en financiering en donderdag was het zover: de hinkelbanen zijn aangelegd en feestelijk in gebruik genomen.

Eugène de Kok

Libor en Higgs: de verschillen Had er tot twee weken geleden nog nooit van gehoord: het Libor-tarief. Het blijkt het fundament te zijn van de rente die je betaalt voor bijvoorbeeld je hypotheek of een bedrijfskrediet. Immens belangrijk dus. En hoe bepalen onze bankiersvrienden het Libor-tarief? Door een soort dagelijks belrondje waarin ze, ongetwijfeld onder het genot van een bakje koffie, tegen elkaar vertellen hoeveel rente ze moeten betalen als ze van andere banken geld willen lenen. In artikelen die zijn verschenen na de megaboete voor Barclays vanwege gesjoemel met het tarief - wat natuurlijk voor iedereen als een donderslag bij heldere hemel is gekomen - bleek hoe simpel het was om ermee te frauderen. Niets of niemand leek te controleren wat onze bankiersvrienden tegen elkaar vertelden. Onwaarschijnlijk dat het kan bij iets wat blijkbaar zo belangrijk is. De ene bankier beweert iets en de andere neemt het al koffiedrinkend voor waar aan. Wanneer dringt het op het Beursplein, in de City en op Wallstreet eens door dat simpele aannames niet de basis mogen zijn van een heel systeem? Beste bankiersvrienden, kijk eens naar de wetenschap. De Schot Peter Higgs maakte in de jaren ‘60 van de vorige eeuw zijn aanname wereldkundig dat er een klein deeltje moest zijn dat massa gaf aan alle elementen en dus ook aan het heelal, de aarde, bomen, bankgebouwen, telefoons en kopjes koffie. Het leek wetenschappers een logische veronderstelling en via andere theorieën borduurden ze er op voort, zodat er een heel wetenschappelijk systeem ontstond dat was gebaseerd op dat ene Higgsdeeltje. Maar niemand nam het voor waar aan. Tot vorige week. De wetenschappers van het immense CERN-laboratorium maakten bekend dat het voor 99,9999 procent zeker is dat het Higgs-deeltje bestaat. Ze houden nog een slag van één op één miljoen om de arm, maar 48 jaar nadat Higgs erover begon, lijkt het deeltje gevonden. En ik heb nog geen artikel gelezen waarin aan de resultaten wordt getwijfeld. Het duurt even, maar dan weet je tenminste zeker dat je het bij het rechte eind hebt. Daar kunnen bankiers nog iets van leren.

column

Colofon

Kantoor regio Zeeland Damplein 1, 4331 GC Middelburg, Tel. 0118 617 661 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Middelburgse Vlissingse BodeBode

Pret en vrolijkheid troef, donderdag bij de ingebruikname van de hinkelbaantjes.

M_burgse Vlissingse Bode

DOOR BRITTA JANSSEN

Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondenten Marielja de Geus, Sjoukje van der Zee Bo van Scheyen Acquisitie Lennert Steketee Bert Paauwe, Lennert Steketee Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 08.00 09.00 uur uur. Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 06.00 07.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 28 xx

De oplossing van deze puzzel is in week 29 te vinden vinden op op www.internetbode.nl www.internetbode.nl xx te

Twee moeders, Wendy en Agnes, kwamen met het initiatief en in hun enthousiasme kregen ze een hele groep buurtbewoners zover om te helpen de drie hinkelbaantjes te verwezenlijken. “We waren al lang in gesprek met de gemeente over een speelvoorziening in het centrum, maar er was geen budget”, vertelt moeder Agnes van der Veen. Toen ze met dit idee op de proppen kwam, stond de gemeente daar positief tegenover. “Als bijdrage regelde de gemeente de stratenmakers om de hinkelbaantjes aan te leggen.” De rest van het project namen de twee moeders voor hun rekening. Ze kwamen op het idee om de banen van mozaïeksteentjes te door een workshop mozaïek van Inge van Herpen. Zij verleende haar medewerking aan het

project. “We gingen in de buurt langs de deuren om mensen over de hinkelbaantjes te vertellen en mensen wilden op allerlei manieren meewerken. Met een financiele bijdrage, helpen met mozaïeken of een fles limonade voor de feestelijke middag.” Een groep creatievelingen werkte vier dagdelen en daarna nog en passant aan de mozaïekstenen, tien tegels per baan. “De banen hebben allemaal een ander thema. Die in de Wilhelminastraat is een landbaan, met bijvoorbeeld een pick-up truck en bloemen. Die in de Palingstraat is een nautische baan, met bijvoorbeeld vuurtorens en die in de Paardenstraat is een baan ‘onder zee’, met bijvoorbeeld zeemeerminnen.’ Aan alles is gedacht, ook de veiligheid. “Een ambtenaar van de gemeente heeft de baan getest, zelfs door de kinderen er bij regen met regenlaarsjes te

FOTO AGNES VAN DER VEEN

laten hinkelen.” Stralend “Wij juichen dit soort initiatieven ter bevordering van de leefbaarheid in de buurt toe en wil daaraan graag meewerken”, liet een woordvoerder van de gemeente Vlissingen vorige week weten. “Het sluit mooi aan bij de richting die de gemeente in het kader van Welzijn Nieuwe Stijl wil inslaan.” Van der Veen vertelde dat het doel van de aanleg van de baantjes was speelvoorzieningen te creëren voor de kinderen, maar dat het project nog meer positieve aspecten heeft. “Het heeft ook sociale waarde, want er zijn veel mensen uit de buurt, jong en oud, bij betrokken. En de hinkelbaantjes maken de straten ook vrolijk. Als toerist bijvoorbeeld, moet je er wel stralend voorbij lopen.”

Fosforproducent heeft weer te veel dioxine uitgestoten

Ton boete voor Thermphos VLISSINGEN-OOST - Fosforproducent Thermphos in Vlissingen-Oost moet de Provincie Zeeland 100.000 euro boete betalen voor het te veel uitstoten van dioxines. DOOR BRITTA JANSSEN

© www.sudokusite.eu

Volgens de provincie heeft de fabriek op 29 mei de dioxinenorm in de vergunning van 0,4 ng TEQ/Nm3 (nanogram dioxine per kubieke meter lucht) overschreden. ‘Er is een uitstoot van 0,47ng TEQ/Nm3 gemeten’, schrijft Zeeland in een persbericht. De boete hing het bedrijf boven het hoofd, omdat de provincie Thermphos op 24 januari een last onder dwangsom oplegde voor eerdere overschrijdingen. Daardoor moet Thermphos iedere keer dat er een te hoge doixine-uitstoot wordt gemeten een ton betalen, met een maximum van 500.000 euro. Dit is de eerste keer dat de provincie de boete oplegt. PaGiNa PAGINA 5

Veiligheidsbeheerssysteem Met deze maatregelen wil de provincie de fabriek aansporen verbeteringen door te voeren. Zeeland liet vorige weten dat ze ook wil dat Thermphos het veiligheidsbeheerssyteem aanpakt. ‘Gedeputeerde Staten leggen Thermphos een last onder dwangsom op van 7500 euro voor het niet vastleggen van een risicoafweging in de procedure “overbruggen van vergrendelingen en beveiligingen en afsteken leidingen”’. De procedure is onderdeel van het veiligheidsbeheerssyteem. ‘Tijdens een inspectie in februari 2012 kwam deze overtreding aan het licht. Met deze last onder dwangsom wil de provincie Thermphos ertoe bewegen het veiligheidsbeheerssyteem aan te passen.’

In reactie op het bericht van de provincie liet een Thermphos-woordvoerder vorige week weten dat het bedrijf werkt aan de verbetering van de veiligheidsprocedures. ‘Tijdens een inspectie in januari is geconstateerd dat de procedure voor tijdelijke aanpassingen van de installaties verbeterd moet worden, omdat de hierbij uitgevoerde risicobeoordelingen onvoldoende aantoonbaar gedocumenteerd zijn’, aldus de woordvoerder in een persbericht. ‘We hebben al tijdens de inspectie aangegeven dat we ons kunnen vinden in deze constatering en later bevestigd dat we de betreffende procedure op korte termijn verbeteren. We betreuren het dan ook dat Gedeputeerde Staten ondanks deze toezegging toch een last onder dwangsom hebben opgelegd.’


Landelijke prijs Speelhof Hoogerzael voor bevorderen natuur in de wijk

Gouden Zwaluw voor speelhof

Terra Maris OOSTKAPELLE - Op 14 juli organiseert Terra Maris van 10.30-12.00 uur de activiteit ‘Met de imker mee’.

MIDDELBURG - Een bronzen beeldje, oorkonde en eeuwige roem, daarmee is Stichting Speelhof Hoogerzael in Middelburg onderscheiden door Vereniging Nederlands Cultuurlandschap. Jaarlijks reikt ze drie Gouden Zwaluwen uit aan bedrijven, overheden of personen die natuur in de straat, wijk of stad bevorderen. Stichtingsvoorzitter Maximaal 20 deelnemers gaan onder Marco Paauwe liet vorige week weten extra trots te zijn met de landelijke prijs, omdat het realiseren van de leiding van de imker op zoek naar bijen speeltuin een burgerinitiatief is. in de landschapstuin. Er wordt een kijkje genomen bij de bijenstal. Het is belangrijk goed gesloten kleren te dragen met lange mouwen, lange broek en sokken. Kinderen worden verkleed als echte imkers. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Aanmelden, bij voorkeur via e-mail: reserveringen@terramaris.nl of 0118-582620. Meer informatie zie: www.hetjaarvandebij.nl Natuurspreekuur Zeeuwse schelpen: Zondag 15 juli organiseert Terra Maris een natuurspreekuur Zeeuwse schelpen

om 11.00 uur in de ontvangsthal van het museum aan de Duinvlietweg 6 in Oostkapelle en duurt tot 13.00 uur. Het spreekuur in de ontvangsthal is gratis toegankelijk. In het museum zijn Zeeuwse schelpen te zien in de tentoonstelling ‘Naar ’t strand’ en in één van de expositiezalen. Korren en zeeschuimen: Dinsdag 17 juli van 19.30 tot 21.00 uur en op zaterdag 21 juli van 9.30 tot 11.00 uur de activiteit Korren en zeeschuimen. Er wordt met behulp van de kor letterlijk een kijkje in het zeeleven genomen. Het is praktisch om een handdoek en waterschoenen mee te nemen voor deze activiteit. Aanmelden is noodzakelijk, reserveringen@terramaris. nl, 0118-582620 uiterlijk tot één dag voor de activiteit.

Kartteam pakt overwinning MIDDELBURG - Op zaterdag 7 juli maakte het Zeeuwse kartteam van Veersedam Auto zijn debuut in het Belgium Endurance Karting Championship (BEKC) te Berghem.

Directeur Jaap Dirkmaat van Vereniging Nederlands Cultuurlandschap overhandigt de prijs aan bestuurslid Marien Boonman en voorzitter Marco Paauwe van Stichting Speelhof Hoogerzael (vlnr). FOTO VALENTIJN TE PLATE

DOOR BRITTA JANSSEN De Gouden Zwaluw, een bronsgouden beeltenis van de gierzwaluw, gemaakt door kunstenaar Frans van Hintum, is in Nijmegen aan de stichting overhandigd. Speelhof Hoogerzael verdiende de prijs volgens de vereniging voor de creatie en het beheer van een natuurlijke speeltuin waar kinderen kunnen spelen met water en grond en voedsel kunnen verbouwen en bereiden. De twee andere winnaars zijn de gemeente Rotterdam, voor het vergroenen van schoolpleinen waardoor kinderen ongedwongen en spelenderwijs weer in contact komen met de natuur en de bewoners van de Johannieterhof in Nijmegen,

voor hun initiatief, originele invulling en verantwoordelijkheidsgevoel wat betreft het groen in hun woonomgeving. Cultuurlandschap Vereniging Nederlands Cultuurlandschap ziet de stad als het meest intensief ingerichte cultuurlandschap van Nederland. ‘In de stad moet voor de natuur zelf en de mensen die er wonen elke ruimte voor groen benut moet worden’, is de visie van de vereniging. ‘Natuur in de stad betrekt op een ongedwongen manier de jeugd weer bij dit onderwerp en zorgt voor verkoeling, afname van vervuiling en een toename van het welbevinden van de bewoners’, stelt de VNC in een persbericht. Maar ook de natuur buiten de stad heeft

de aandacht van de vereniging. ‘Wij willen eeuwenoude agrarische cultuurgeschiedenis zichtbaar houden’, schrijft de VNC op haar website. ‘Daarnaast ijveren wij voor een per streek verschillend cultuurlandschap in heel Nederland, buiten de steden en natuurgebieden. Een landschap van deze tijd, met respect voor het verleden en voor de mensen die daar nu werken, wonen en recreëren.’ De vereniging vindt dat Nederland als vruchtbare delta de morele plicht heeft een aanzienlijk deel van haar voedselproductie op eigen grondgebied te produceren, onder meer uit het oogpunt van duurzaamheid. ‘En agrarische gebieden moeten ook ruimte bieden aan andere functies zoals cultuurhistorie, landschapsschoon, recreatie en biodiversiteit.’

Ankergebied Schouwenbank schoon

Het BEKC is een endurance kampioenschap op outdoor circuits waarbij races van 100 minuten worden verreden in twee klassen, de RK1 en de Rotax Max. Dave Adriaanse uit Vrouwenpolder en Ruben Boutens uit Middelburg slaagden erin om gelijk hun debuutrace om te zetten in een

mooie overwinning in de RK1 klasse. Na vanaf een 2e plaats te zijn gestart, werkten zij zich op naar de leiding in de race en stonden die niet meer af. De race diende als voorbereiding op het komende seizoen, waarin Veersedam Auto uit zal komen in de snellere Rotax Max klasse. Een hoop ervaring werd opgedaan en de snelle Zeeuwen die de laatste jaren voornamelijk op indoor circuits raceten, lieten zien dat er ook rekening met hun moet worden gehouden op de snelle outdoor banen.

KORTE BERICHTEN OOST-SOUBURG Nachtelijke Finissage op het IK-eiland: Stichting IK nodigt iedereen van harte uit voor de afsluiting van de tentoonstelling van Klaus Schmitt (D) op zaterdag 14 juli tussen 22.00 en 24.00u op het IK-eiland, Vlissingsestraat 239 a in Oost-Souburg. De verlichte installatie van de Duitse beeldhouwer straalt dan nog één keer om de nachtelijke bijeenkomst luister bij te zetten. Meer informatie: www.stichtingik.nl VLISSINGEN Orgelconcert: Vrijdag 13 juli om 12.00u in de Sint Jacobskerk een middagpauze-orgelconcert door Henk G. van Putten uit Kapelle. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer en bij Prof. Anton Heiller te Wenen. Hij was vele jaren stadsbeiaardier, o.a. te Middelburg. Hij speelt tijdens dit concert klassieke werken uit de Duitse en Franse orgelmuziek.

Zomerzangavond Aagtekerke AAGTEKERKE - In de Dorpskerk van Aagtekerke wordt woensdag 25 juli de eerste van de vier zomerzangavonden van dit seizoen gehouden.

MIDDELBURG - Rijkswaterstaat heeft op zo’n twintig kilometer uit de kust van Zeeland het ankergebied Schouwenbank schoongemaakt. Ankers en kettingen zijn van de zeebodem verwijderd, zodat schepen hier niet achterblijven hangen bij het ankeren. Tijdens deze avond kunnen bezoekers zelf

een verzoeknummer indienen vanuit de bundel die samen is gesteld door de organisatie Omnis Cantare. In deze bundel staan psalmen en gezangen van onder andere Joh. de Heer. Het orgel wordt deze avond bespeeld door

de organist Harrie Roubos. Naast het begeleiden van de samenzang zal Harrie ook nog een orgelsolo verzorgen. De avond biedt een mooie gelegenheid om met elkaar te zingen en te luisteren naar muziek. De avond begint om 20.00 uur en de deuren zullen vanaf 19.30 uur geopend zijn voor het publiek. De toegang is vrij. Wel zal er bij de uitgang een collecte zijn t.b.v. de vier Zeeuwse gezinnen die voor de MAF werkzaam zijn.

POLITIEBERICHTEN OOST-SOUBURG Motorrijder zwaar gewond bij aanrijding: Bij een ongeval op 2 juli rond 17.15 uur, op de kruising Sloeweg/Veerhavenweg is een motorrijder zwaargewond geraakt. Hij kwam aanrijden vanaf de Sloebrug en reed bij groen licht de kruising over, rechtdoor richting de A58. Op dat moment kwam een 49-jarige automobilist uit Oost-Souburg aanrijden vanaf de A58 die linksaf sloeg richting de Veerhavenweg. De motorrijder botste tegen de rechterzijkant van de auto en kwam ten val. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse waaronder ook een traumaheli. De motorrijder raakte door het ongeval zwaargewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De trauma-arts is meegereden in de ambulance. VLISSINGEN Diefstal trailer met bootje: Dinsdagmiddag 3 juli rond 17.00 uur werd van een terrein aan de Edisonweg in Vlissingen een grijze trailer met daarop een wit polyester reddingssloepje van 4 meter lengte gestolen. Van de trailer noch van de sloep is de waarde bekend. Een medewerker van Rijkswaterstaat spuit een anker schoon in de hoop dat hij de kenmerken van de fabrikant kan achterhalen. FOTO RIJKSWATERSTAAT

VAN ONZE REDACTIE Met hulp van duikers zijn de belangrijkste obstakels zijn na twee weken weg, zegt Rijkswaterstaat in een persbericht. Het zwaarste anker dat uit het Zeeuwse gebied is verwijderd woog zo’n acht ton en had een ketting met een lengte van 186 meter. Deze zomer worden ook nog voor de havens van Rotterdam en IJmuiden ankers en kettingen van de bodem gehaald. Rijkswaterstaat focust

zich op belangrijke ankergebieden die intensief worden gebruikt door de schepen. Op deze ligplaatsen mogen schepenhun anker laten zakken, bijvoorbeeld als ze wachten op orders of totdat ze hunlading kunnen lossen. Als er ankers, kettingen en kabels op de bodem liggen, kunnen zij hier achter blijven haken waardoor zij hun anker ook moeten achterlaten. Door ze weg te halen, neemt de veiligheid op de ligplaatsen toe.

Verstoren openbare orde: Zondag 8 juli rond 01.00 uur zijn op het Bellamypark in Vlissingen twee mannen uit Vlissingen (19) en de gemeente Goes (23) aangehouden. Agenten zagen tijdens hun surveillancedienst dat twee mannen met glazen aan het gooien waren op een terras van een horeacagelegenheid aldaar. Ze zijn voor het verstoren van de openbare orde en zijn, na verhoor, met een proces verbaal op zak heengezonden. Zondag rond 04.00 uur is in de Nieuwstraat in Terneuzen een 39-jarige man uit die plaats aangehouden. Volgens omstanders had de man zich de hele avond erg vervelend gedragen t.o.v. enkel dames. Op een gegeven moment escaleerde dit en belde men de politie. Die trof de man aan die veel stennis aan het maken was. Hij is aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. PAGINA 6


lief en leed

Familieberichten Uitvaartverzorging

Stijlvol en zorgzaam!

Janneke en Ditsy den Besten Londensekaai 9 Middelburg Warm, informeel en laagdrempelig. Wij geven u alle ruimte om uw eigen wensen te bespreken. Uitvaartverzorging Wij denken graag PIETER-JOHAN MEERVELD met u mee.

Wij staan dag

(0118) 62 33 59 - dag en nacht bereikbaar

06-53993828

4337 KJ Middelburg

06-44131638

Overlijden en begraven zijn momenten waarop emoties een belangrijke plaatsuinnemen. en nacht voor klaar

Overlijden en begraven zijn momenten waarop emoties een belangrijke plaats innemen.

Begrijpelijk dat u zich op een

Pieter Louwersestraat 37 respectvolle en professionele 4388 EJ Oost Souburg wijze wilt– laten ondersteunen. Tel. 0615528040 – 0118 415183 Fax.0118 415183 www.blomenderidderuitvaartverzorging.nl Wij zullen u een respectvolle en professionele ondersteuning bieden!

Begrafenisverzorging Roubos Uitvaartzorg Memoriam Walcheren Reigersberg 15, 4363 BN Aagtekerke

Een stijlvolle uitvaart tegenWalcheren een eerlijke prijs Uitvaartzorg Memoriam info@begrafenisverzorgingroubos.nl

PJ.MEERVELD@GMAIL.COM

Kriekenhofstraat 38

Stijlvol en zorgzaam!

Een stijlvolle uitvaart tegen een Walcheren Memoriam 0118Uitvaartzorg - 58 22 98 / b.g.g. 06 - 14 58 eerlijke 48 78 prijs Dag en nacht bereikbaar Een stijlvolle uitvaart tegen een eerlijke prijs www.begrafenisverzorgingroubos.nl  06 49357632

Dag en nacht bereikbaar Dag ennacht bereikbaar 06 49357632 Fagotweg 2A 4337 RC Middelburg www.uitvaartzorgmemoriam.nl  06 49357632

Fagotweg 2A 4337 RC Middelburg www.uitvaartzorgmemoriam.nl

Fagotweg 2A 4337 RC Middelburg www.uitvaartzorgmemoriam.nl

Begrijpelijk dat u zich op een respectvolle en professionele wijze wilt laten ondersteunen.

Warm, informeel Wij zullen u een respectvolle en professionele en laagdrempelig. ondersteuning bieden! Wij geven u alle ruimte om uw Begrafenisverzorging Roubos Reigersberg 15, 4363 BN Aagtekerke eigen wensen te info@begrafenisverzorgingroubos.nl 0118 - 58 22 bespreken. 98 / b.g.g. 06 - 14 58 48 78 www.begrafenisverzorgingroubos.nl Wij denken graag met u mee.

Uitvaartverzorging Janneke en Ditsy den Besten

Uitvaartzorg Memoriam Walcheren

Een stijlvolle uitvaart tegenWalcheren een eerlijke prijs Uitvaartzorg Memoriam

Wij staan dag en nacht voor u klaar

Londensekaai 9 Middelburg

Uitvaartverzorging

Een stijlvolle uitvaart tegen een Walcheren eerlijke prijs Uitvaartzorg Memoriam

Dag en nacht bereikbaar Pieter Louwersestraat 37 tegen een eerlijke prijs Monuta Goes enEen stijlvolle uitvaart PIETER-JOHAN  06 49357632 4388 EJ Oost MEERVELD Souburg Monuta De Voorzorg. Dag en nacht bereikbaar Tel. 0615528040 – 0118 415183 – Fax.0118 415183 We zijn 24 uur per dag PJ.MEERVELD@GMAIL.COM Dag ennacht bereikbaar 06 49357632 Fagotweg 2A 4337 RC Middelburg www.uitvaartzorgmemoriam.nl bereikbaar op 0113-21 63 63 www.blomenderidderuitvaartverzorging.nl  06 49357632 en 0118-4153 27 60. Ook als u Zorg... Hugo de Grootlaan Fagotweg 2A 4337 RC Middelburg www.uitvaartzorgmemoriam.nl 4334 AT Fagotweg Middelburg niet bij ons bent. 38 06-53993828 voor een 2Averzekerd 4337 RC Middelburg www.uitvaartzorgmemoriam.nl Respect... Wij zorgen Kriekenhofstraat Tel. 0118-616012 U kunt ons bezoeken aan de persoonlijke4337 invulling Internet: www.begrafenisverzorging-poppe.nl KJ Middelburg 06-44131638 Aandacht... Fluitekruidstraat 8 te Goes Email: info@begrafenisverzorging-poppe.nl van de begrafenis. of aan de Industrieweg 20 te Vlissingen. Kijk ook op www.monuta.nl.

Begrafenisverzorging Tollenaar

(0118) 62 33 59 - dag en nacht bereikbaar

Monuta Goes en Monuta De Voorzorg. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0113-21 63 63 en 0118-41 27 60. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. U kunt ons bezoeken aan de Fluitekruidstraat 8 te Goes of aan de Industrieweg 20 te Vlissingen. Kijk ook op www.monuta.nl.

Hugo de Grootlaan 53 4334 AT Middelburg Tel. 0118-616012 Internet: www.begrafenisverzorging-poppe.nl Email: info@begrafenisverzorging-poppe.nl

Wij verzorgen goed georganiseerde begrafenissen met eerbied, meeleven, en… met oog voor detail.

De laatste wensen brochure “Bevel aan uw huis” is gratis verkrijgbaar. John Tollenaar Voltastraat 21, 4532 LG Terneuzen.

Zorg... Respect... Wij zorgen voor een Aandacht... persoonlijke invulling van de begrafenis.

(Wij berekenen uiteraard geen km en tunnelkosten)

0115 61 25 54 of 06 18 14 80 08

Uitvaartverzorging Overtoom Groen

www.bvtollenaar.nl

Vervoersbedrijf P.A. Blanker VOF

Van Dishoeckstraat 620 4382 XW Vlissingen www.UZN-Nederland.nl tel: 0118-413 417

Klein Vlaanderen 70 Middelburg T. 0118-635871

Begrafenisverzorging Tollenaar www.vervoersbedrijfblanker.nl

Wij verzorgen goed georganiseerde begrafenissen met eerbied, meeleven, en… met oog voor detail.

De laatste wensen brochure “Bevel aan uw huis” is gratis verkrijgbaar.

Joke Duivenvoorde

John Tollenaar Voltastraat 21, 4532 LG Terneuzen.

Nettie Hollemans

Uitvaartverzorging Overtoom Groen

(Wij berekenen uiteraard geen km en tunnelkosten)

0115 61 25 54 of 06 18 14 80 08 www.bvtollenaar.nl

Van Dishoeckstraat 620 4382 XW Vlissingen www.UZN-Nederland.nl tel: 0118-413 417

Vervoersbedrijf P.A. Blanker VOF Klein Vlaanderen 70 Middelburg T. 0118-635871

Joke Duivenvoorde

www.vervoersbedrijfblanker.nl PAGinA PAGINA 7

Nettie Hollemans


FOV FOV

Auberge de Campveerse Toren E 30 Markt menu 3 gangen ÂŹ

VERLICHTING TIM ERWERKEN

Erkend Installatiebedrijf Erkend Installatiebedrijf

Meulmeester Meulmeester

sanitair, sanitair, centrale centrale verwarming, verwarming, gas, gas, water, water, dakbedekking, loodgietersloodgieters- en en zinkwerk, zinkwerk, dakbedekking, houtgestookte cv-ketels en zonnecollectoren houtgestookte cv-ketels en zonnecollectoren Jan Vaderstraat 7, 4365 BH Meliskerke

Jan Vaderstraat 7, 4365 Telefoon 0118 - 56 13 98 BH Meliskerke Fax 01180118 - 56 62 Telefoon - 561413 98 info@installatiebedrijfmeulmeester.nl Fax 0118 - 56 62 14 www.installatiebedrijfmeulmeester.nl info@installatiebedrijfmeulmeester.nl www.installatiebedrijfmeulmeester.nl

Veere

info@campveersetoren.nl Kaai 2 Reserveren 0118-501291

Omwonenden kunnen tot en met 3 augustus opmerkingen kenbaar maken

Herinrichting Schuitvlotstraat Grijpskerke besproken GRIJPSKERKE - De gemeente Veere wil de Schuitvlotstraat in Grijpskerke verbeteren en donderdag hield ze een bijeenkomst waarbij aan- en omwonenden het concept-ontwerp voor de herinrichting konden beoordelen. Tot en met 3 augustus kunnen mensen hun opmerkingen over het ontwerp kenbaar maken. Van onze redactie

Veere wil de straat aanpakken om de verkeerssituatie veiliger te maken. Door de aanleg van de vernieuwde N57 en de rondweg bij Serooskerke is het verkeer volgens de gemeente toegenomen in de Schuitvlotstraat. Naast het vergroten van de veiligheid moet de vernieuwing ook de verkeersstromen soepeler laten verlopen. Voor de herinrichting wordt de huidige situatie geanalyseerd en ook de toekomstige ontwikkelingen. Aandachtspunten die in de herinrichting aan bod komen zijn rijbaanbreedte, bebouwde komgrens, (maximum) snelheid, voorrangssituatie, (brom) fietspositie, parkeren, bushalte, bomen, voetgangers en beeld. Meer informatie Via de gemeentelijke website www.veere.nl kunnen mensen het voorlopig ontwerp voor de herinrichting bekijken. Opmerkingen kunnen tot 3 augustus worden gemaild naar grijpskerke@exante.nl. Na 3 augustus worden alle reacties, ook die van de bijeenkomst, verwerkt. Hierna wordt het definitieve inrichtingsplan vastgesteld en na de zomervakantie wordt er weer een inloopbijeenkomst gehouden. Vervolgens neemt de gemeente een besluit over de herinrichting.

WANDEN PLAFONDS [PVC] -VLOEREN SCHUIFKASTEN Verkoop, reparaties en onderhoud van computers en laptops. Zie ook onze website BOEKENKASTEN WANDEN PLAFONDS [PVC] -VLOEREN VERLICHTING Noordhoutstraat 40 SCHUIFKASTEN 5 4353 BL Serooskerke Walcheren BOEKENKASTEN TIMMERWERKEN Jaar Telefoon 0118 59 16 04 Mobiel 06 209 65 803 Internet www.het-kompjoetertje.nl E-mail info@het-kompjoetertje.nl

VERLICHTING TIMMERWERKEN

w .wim oenstoa l.n www.wimmoenstotaal.nl

www.wimmoenstotaal.nl sterk in schuifkasten op maat!

Maar liefst vierhonderd kilometer wandelroute

Nieuw Walchers wandelnetwerk DOMBURG - Voor Walcheren en Noord-Beveland zijn er vorige week nieuwe wandelnetwerken officieel geopend. De routes over dijken, duinen en watergangen in de gemeenten Veere, Vlissingen en Middelburg bieden wandelaars maar liefst vierhonderd kilometer aan wandelpaden, waarvan 160 kilometer onverhard is. brede zandstranden. Naast water vind je op Walcheren veel cultuurhistorie en pittoreske dorpjes die ook zeker de moeite waard zijn voor een bezoek.

Van onze redactie Ook adverteren op deze pagina? Ook adverteren Neem contact op met op deze pagina? Nick Visser Neem contact op met Tel. 0118 617661 Nick Visser Tel. 0118 617661

Al wandelend zie je overal in het landschap elementen terug van dijken, duinen en watergangen. Je wandelt dwars door de polders, langs stille watergangen, door schitterende duinnatuur, over robuuste dijken of de

Wandelnetwerk Het systeem van het wandelnetwerk is vergelijkbaar met het fietsknooppuntensysteem. De paden en wegen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van landschap, veiligheid, diversiteit aan verharde en onverharde paden of de aanwezigheid van voorzieningen en bezienswaardigheden onderweg. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo bepaal je zelf eenvoudig je eigen route. De aanduidingen op de palen onderweg doen de rest. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan palen met daarop een richtingspijl. Deze verwijzen naar het knooppunt waar je naar toe wandelt. Het maakt niet uit of je links- of rechtsom wandelt. Het netwerk is langs twee kanten bewegwijzerd. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV’s op Walcheren en Noord-Beveland.


FOV FOV

Feest in stijl! Feest stijl! Bruiloft • Receptie in • Diner • Hotel Feest in stijl! Bruiloft • Receptie • Diner • Hotel Ruime, gratis parkeergelegenheid

Bruiloft • Receptie • Diner • Hotel Ruime, gratis parkeergelegenheid

Bruiloft•Rec ptie•Diner•Hotel Ruime, gratis parkeergelegenheid

Vlissingsestraat 38-40, Koudekerke Vlissingsestraat 38-40, (0118) 553003 Vlissingsestraat 38-40, Koudekerke Vlissingsestraat 38-40, info@huysterschelde.nl (0118) 553003 Koudekerke Koudekerke www.huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl (0118)553003 553003 (0118) www.huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl info@huysterschelde.nl www.huysterschelde.nl www.huysterschelde.nl

Meulenberg Meulenberg Meulenberg Diervoeder Diervoeder Diervoeder PaardenvoerPaardenvoer Paardenvoer En hobbyvoeders En hobbyvoeders En hobbyvoeders

Ruime,gratisparke rgel genheid

Honden-en kattenvoer Honden-en kattenvoer Honden-en kattenvoer

Uitgebreid assortiment Uitgebreid assortiment Uitgebreid assortiment Accessoires Accessoires Accessoires Weide afrastering Weide afrastering Weide afrastering Kunstmeststoffen Kunstmeststoffen Kunstmeststoffen Molenweg 2 4353 BE Serooskerke Molenweg 2 4353 BE Serooskerke

Molenweg 2 4353 BE Tel.0118-591238 Serooskerke Tel.0118-591238 Tel.0118-591238

Fietsen op hoog

niveau Dorpsplein 14, Aagtekerke • 0118 - 581306 • www.leojoossetweewielers.nl

Dorpsplein • 0118 - 581306 Dorpsplein14, 14,Aagtekerke Aagtekerke • 0118 - 581306 • www.leojoossetweewielers.nl www.leojoossetweewielers.nl

Heeft u zichzelf buitengesloten? Neem contact op met:

Dorpsplein 14, Aagtekerke • 0118 - 581306 • www.leojoossetweewielers.nl

Hubo Westkapelle 0118-572612 westkapelle@hubo.nl DE ENIGE SLOTENMAKER VAN WALCHEREN!

ROEMENIËSCHUUR Inname en verkoop van goederen en kleding ook inboedels

Openingstijden: maandag: gesloten dinsdag

9.00 - 12.00 14.00 - 17.00

woensdag 14.00 - 17.00

Hondegemsweg 27 GRIJPSKERKE Tel. 0118-592153 www.diakonos.nl

donderdag 14.00 - 17.00 vrijdag zaterdag

14.00 - 17.00 9.30 - 12.00

Imkers te gast bij Zeeuwse fruittelers

Open imkerdagen: ook in Veere OOSTKAPELLE - Omdat 2012 het Jaar van de Bij is, kunnen mensen in het kader hiervan op 14 en 15 juli tussen 10.00 en 16.00 uur bij Zeeuwse fruittelers kennis maken met het werk van de imker. Tijdens deze landelijke open imkerdagen openen acht fruitteeltbedrijven in Zeeland hun deuren en in de gemeente Veere is Boomgaard Ter Linde aan de Oranjezonweg 3A in Oostkapelle van de partij.

Hommels en bijen zijn belangrijk voor de bevruchting van eetbare gewassen.

Van onze redactie

Ook adverteren op deze pagina? Ook adverteren Neem contact op met op deze pagina? Nick Visser Neem contact op met Tel. 0118 617661 Nick Visser Tel. 0118 617661

Imkers laten tijdens de dagen zien hoe bijenvolken functioneren, zoals met de rolverdeling tussen darren en werksters. Op een aantal locaties zijn er honingproeverijen. De andere Zeeuwse fruittelers die meedoen zijn Fruitteeltbedrijf Weststrate in Middelburg (Sandberglaan 10), ‘t Hof Welgelegen in Middelburg (Noordweg 402), Fruitbedrijf Houtekamer in Bruinisse (Hageweg 3, alleen open op 14 juli), J.J. Kloosterman Kapelle in Kapelle (Oostweg 8), M. J. Riemens in Heinkenszand (Oudekamerseweg 10), E. van der Wielen in Kloosterzande (Lange Nieuwstraat 25) en bij het NME-centrum Schouwen-Duiveland in Renesse vindt 14 juli een demonstratie bijenhuis met een imker plaats op (Roelandsweg 3, bij transferium). Jaar van de Bij De wilde bij en honingbij, maar ook hommels en zweefvliegen zijn belangrijk voor de bevruchting van eetbare gewassen. 2012 is uitgeroepen tot het Jaar van

de Bij, omdat het niet goed gaat met dit diertje. Mede door het verdwijnen van kleinschalige landbouw, de versnipperde leefgebieden en vermindering van de diversiteit van planten is er sprake van bijensterfte. Volgens de Provincie Zeeland, één van de organisatoren van het Jaar, kan iedereen de bij helpen te overleven. ‘Bijvoorbeeld door planten in de tuin te zetten die voor bijen belangrijk voedsel zijn, bij-vriendelijke bestrijdingsmiddelen voor de tuin te gebruiken en bijenhotels te bouwen’, aldus de provincie in een persbericht. Meer informatie Kijk voor meer informatie op www.jaarvandebij.nl. In Zeeland zorgen fruitkwekers, imkers, natuurbeschermers, de agrarische sector, het fruitteeltmuseum, afgevaardigden van het IVN, NME-centra en Provincie Zeeland voor Zeeuwse activiteiten in het Jaar van Bij. Zij willen hiermee de kwetsbaarheid van de bijen onder de aandacht brengen. De landelijke open imkerdagen worden georganiseerd door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NVB).


Kunstenaar bij aanschuifborrel vereniging Stadspark Molenwater en CBK Zeeland

De Koning geeft uitleg over installatie MIDDELBURG - Kunstenaar Krijn de Koning geeft zondag om 17.00 uur uitleg over zijn tijdelijke installatie, die in het kader van cultuurevenement Façade 2012 in het Molenwaterpark wordt gebouwd.

Kunstenaar Krijn de Koning.

Van 17 augustus tot en met 18 november vindt in Middelburg de kunst- en architectuurmanifestatie Façade 2012 plaats. Deze bestaat naast een wandeling door de bin-

FOTO THOM SCHAAR

nenstad van Middelburg - waarbij veertien tijdelijke installaties van internationaal gerenommeerde kunstenaars zijn te zien - uit een lezingenreeks, een serie films,

verschillende symposia, een architectuurcongres en een educatief programma voor Zeeuwse scholen. Façade 2012 wordt georganiseerd door CBK Zeeland in opdracht van gemeente Middelburg. Een van de veertien kunstenaars is Krijn de Koning. Tijdens een rondwandeling door de stad met curator Thom Schaar werd hij naar eigen zeggen meteen gepakt door de voormalige locatie van Miniatuur Walcheren. In de meer dan achttien maanden, die volgden maakte hij vele schetsen en maquettes en kwam hij meerdere keren terug om het terrein in foto’s vast te leggen. Maandag 16 juli begint op het Molenwater de bouw van de installatie, die Krijn de Koning heeft ontworpen. Een team van vijf mensen trekt in een week de installatie op uit hout. In deze installatie, die bij het kassahuisje van Miniatuur Walcheren wordt gebouwd, speelt hij met de verschillende schalen die Miniatuur Walcheren kenmerkten. In samenwerking met de vereniging Stadspark Molenwater organiseert CBK Zeeland op zondag 15 juli om 17.00 uur in het Molenwater voor omwonenden en overige geïnteresseerden een aanschuifborrel om kennis te maken met De Koning. Hij geeft onder meer uitleg over zijn installatie, wat hem inspireerde en om vragen te beantwoorden. De aanschuifborrel is openbaar en voor iedereen toegankelijk.

Clubcompetitie

Sjoelvereniging Schijf ‘83 OOST-SOUBURG - De Sjoelvereniging bestaat bijna 30 jaar. Er is dit jaar gesjoeld in vijf klassen A t/m E. De prijswinnaars zijn. A klasse: 1e Dennis Eijke gem. 139.37, 2e Corrie Stijns gem. 135.05, 3e Peter Kreule gem. 134.34. B klasse: 1e Bram de Waardt gem. 129.11, 2e Bert Verduyn gem. 127.66, 3e Dave v d Bos gem. 125.89. C klasse: 1e Betsy de Waardt gem. 125.63, 2e Ina Colijn gem. 121.91, 3e Sonja Provoost gem. 121.85. D klasse: 1e Adrie Poortvliet gem. 114.38, 2e Adrie Provoost Gem 113.75, 3e Jan Sinke, 112.42.

E klasse: 1e Gerda Traas gem. 101.35, 2e Gert-Jan Duinkerke gem. 99.50, 3e Gerda Ellen gem. 98.98. De Wisselbeker was voor de 3e keer voor Dennis Eijke en mag hem dan ook houden. Ook was er nog een poedelprijs die ging naar Kees v.d. weerd met een gem. van 98.64. Donderdag 16 augustus starten we weer met 31 leden in de Zwaan in Oost-Souburg. Graag zouden we wat leden er bij hebben. De sjoelavonden zijn altijd op donderdagavond van 19.1521.15 uur en van 21.30-23.00 uur. U kunt altijd inlichtingen krijgen bij de wedstrijdleider, Bram de Waardt, 0118-602771 of 06-25298878.

In Zeeuws Museum

Porseleinen zomeractiviteiten

KORTE BERICHTEN OOSTKAPELLE Zomeravondconcert: In de Dorpskerk Zomeravondconcert op 11 juli 20.00 uur, m.m.v. 3 leden van het Rotterdam Chamber Ensemble. Daniella Ferdinand piano, Arco van Zon hobo, Henk van Zonneveld clavecimbel. Toegang: vrijwillige bijdrage. Stichting Oostkapelle Cultureel, www.zomeravondconcertenoostkapelle.nl DOMBURG Tennis by the Sea: Voor het 2e seizoen houdt tennisvereniging LTC Domburg i.s.m. de Domburgse Ondernemersvereniging en Apparthotel Bommelje het Tennis by the Sea op Tennispark De Kikkerpit, J.W. Schuurmanstraat 129a, Domburg. . Dit zijn recreatieve avondtoernooien op de dinsdagavonden 17, 24 en 31 juli en 7, 14, 21 en 28 augustus. De avonden zijn bedoeld voor toeristen en leden van tennisverenigingen in de regio. Aanvang 20.00 uur. Zomeravondconcert: Woensdag 11 juli geeft mandoline-accordeonduo Follie à deux Marina Eckhardt; mandoline en Monty van Belzen; accordeon - een concert in de Grote Kerk in Domburg. Dit is het 150ste concert van het duo sinds het ontstaan in december 2003. Het concert begint om 20.30u, de toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter bestrijding van de kosten. Informatie over het duo: www. follieadeux.nl. WESTKAPELLE Kofferbakverkoop: Op woensdag 18 juli wordt tijdens de Wielerdag in Westkapelle een kofferbakverkoop georganiseerd. Deze vindt plaats tussen 13.00 en 17.00 uur op de parkeerplaats aan de Joossesweg te Westkapelle. Vooraf opgeven via evenement@ polderhuiswestkapelle.nl. GRIJPSKERKE Fiesta mediterranea: Een sprankelend fiesta in de sprookjesachtige Middellandse Zeetuin van Wim Uilenbroek in Buttinge te Grijpskerke. Met optredens van Con Mucho Gusto flamenco, Ameena bellydance, Majidah bellydance, Yaïr & Benjamin lambazouk en live muziek. Het mozaïekatelier van MissMoza is open en kinderen kunnen worden geschminkt. De tuin is extra lang open van 10.00 tot 21.00 uur. Kinderen t/m 12 jaar gratis. www.middellandsezeetuin.nl Time 2 Sing: Zondag 15 juli wordt er in de Opstandingskerk in Grijpskerke een Time 2 Sing dienst gehouden om 19.00 uur. Thema: Oude wijn in nieuwe zakken. In deze avonddienst zal veel gezongen worden, en het zingen zal worden afgewisseld met korte, eenvoudige meditaties. Meer informatie: time2sing@pkn-grijpskerke.nl, 0118-592523. Ook te beluisteren via www.audioserver.nl AAGTEKERKE Zomermarkt voor Roemenië: Zomermarkt op dinsdag 17 juli tussen 9.00 en 15.00 uur op het terrein van Aannemersbedrijf Minderhoud & Zn., Burg. Bosselaarstraat 22 in Aagtekerke. Aanwezig o.a.: kramen met rommelmarktspullen, streekproducten en altijdprijs spel. Verkoping per opbod om 10.00 uur. Opbrengst is bestemd voor projecten van Stichting Hulp aan Roemenië, www.shraagtekerke.tk. Parkeren kan in de woonstraten in Aagtekerke. Als daar geen ruimte meer is, mag u gebruik maken van het Kalfhoeksepad. Parkeer geen fietsen op de doorgaande route, maar let a.u.b. op de aanwijzingen van de parkeerstewards. KOUDEKERKE Inloopmorgen PKN: De Protestantse Gemeente in Koudekerke organiseert op woensdag 18 juli een inloopmorgen in de Klimop, Kerkstraat 2 van 10.00-11.30 uur. Het doel is gezellig even samenzijn. Er zullen demonstraties zijn van o.a. zelfgemaakte kaarten, u kunt een stukje muziek luisteren of maken, dvd kijken, het kan allemaal. Er zal een leestafel staan met diverse lectuur en informatie. MIDDELBURG Middagpauzeconcert: Donderdag 12 juli vindt in de Oostkerk te Middelburg weer het wekelijks pauzeconcert plaats door André Poortvliet. Elke donderdag tussen 12.30 en 13.00 uur zal het beroemde “De Rijckere”-orgel uit 1783 worden bespeeld. Het concert is gratis toegankelijk. Openstelling Hofpleinkerk: Ook dit jaar is de Hofpleinkerk de zomermaanden juli en augustus iedere zaterdagmiddag open. Wij willen zo als Kerkelijke Gemeente naar buiten treden. Op deze manier willen wij iets laten zien en vertellen wat ons als Kerkelijke Gemeente bezighoud. Ook is er een stiltehoek aanwezig. Openingstijden 13.00-16.30 uur. Orgelconcert: Het tweede concert in de serie zomeravond-orgelconcerten te Middelburg zal op dinsdag 17 juli worden gegeven door Marcel Verheggen om 20.00 uur. Hij speelt op het Van Leeuwen-orgel in de Nieuwe Kerk, Groenmarkt 12, werken van Bach, Vivaldi, Mendelssohn, Alain en Bovet.

Wielerronde van Westkapelle

Oud wielerprof Cees Bal schiet de coureurs weg WESTKAPELLE - Op woensdag 18 juli wordt al weer voor de 37e keer de Wielerronde van Westkapelle verreden.

MIDDELBURG - In de zomermaanden is er in het Zeeuws Museum in Middelburg van alles te doen rondom de tentoonstelling ‘Eenmaal, andermaal: de porseleinschatten van Willem Bal’. Zo zijn er in juli en augustus elke woensdag porseleinworkshops voor kinderen en families. De workshops vinden steeds plaats tussen 11.00 uur en 12.30 uur. Verder zijn er op zaterdag 14 en 28 juli en 11 en 15 augustus tussen 11.00 uur en 12.00 uur gratis rondleidingen door de expositie. Deelnemers betalen wel entree voor het museum. Kinderen tot en met 18 jaar kunnen gratis naar binnen. Tot slot is er elke dag een speurtocht over ‘Eenmaal, andermaal: de porseleinschatten van Willem Bal’ voor kinderen. Op de foto is een beeld te zien van de opening van de tentoonstelling op zaterdag 23 juni. De porseleinschatten zijn nog te zien tot en met 14 april 2013. FOTO ANNET EEKMAN PAGINA 10

Zoals gebruikelijk vinden er in het voorprogramma Stratenlopen plaats, namelijk voor de scholieren om 18.30 uur, gevolgd door de Trimmers en de Wedstrijdatleten om 19.00 uur voor een vijftal ronden. Om 20.15 uur gaan de coureurs van start. De B-Amateurs en Amateurs 40+ starten gelijktijdig, gevolgd door de SP-categorie om 20.16 uur. Oud-Profwielrenner Cees Bal, o.a. winnaar van de Ronde van Vlaanderen, verricht de startschoten en prijsuit-

reikingen, in het bijzijn van de charmante Rondemiss, de 19-jarige Evelisa Slabber. Het aantal inschrijvingen bedraagt momenteel ruim 70, zodat we weer kunnen spreken van een mooi rennersveld, die weer voor de nodige strijd zullen zorgen. De Stichting kan nog altijd beschikken over een groot aantal sponsoren en vrijwilligers(sters), nodig om een dergelijk evenement te laten plaatsvinden. De bewoners van Westkapelle zijn op vrijdag 6 juli weer op de hoogte gebracht middels een flyer huis aan huis. Info: www.wielerstichting-westkapelle.nl


kerkelijk

KERKELIJK LEVEN MIDDELBURG Gereformeerde Gemeente in Nederland Westerkerk - Armeniaans Schuitvlot 22, Middelburg. Erediensten op zondag om 9.30 en 18.00u. Christelijke Gereformeerde Kerk Gasthuiskerk - Lange Delft 94, Middelburg. Erediensten op zondag om 9.30 en 16.30u. Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Klein Vlaanderen 75, Middelburg. Zondag 15 juli: 9.30u prof. C.J. de Ruijter, Kampen; 16.30u prof. C.J. de Ruijter, Kampen Gereformeerde Gemeente Ter Hoogekerk - W.Teelinckstraat 3, Middelburg. Erediensten op zondag voor gemeente centrum: 9.00u leesdienst; 16.00u ds G.J.N. Moens en voor gemeente zuid: 11.30u en 18.30u leesdienst. Zuiderkerk wegens verbouwing tijdelijk gesloten. Gereformeerde Gemeente Zuiderkerk - Schoutstraat 1, Middelburg. Zuiderkerk wegens verbouwing tijdelijk gesloten. Diensten worden tijdelijk gehouden in de kerk van Middelburg centrum. Waalse Hervormde Gemeente (Eglise Wallonne) Engelse Kerk - Simpelhuisstraat 12, Middelburg. Eredienst eens in de 14 dagen op zondag om 10.45 of 16.30u Koorkerkgemeenschap (Vereniging van Vrijzinnig Protestanten & Remonstrantse Gemeente Midden Zeeland) Koorkerk, Koorkerkhof 2, Middelburg. Zondag 15 juli: 10.00u Dr. E.H. Cossee, Rotterdam Wijkgemeente de Ontmoeting Ontmoetingskerk - Oosterscheldestraat 1, Middelburg. Zondag 15 juli 9.0010.45u cand.M. Roelofse, Rhenen; 18.30u ds.L.W. Smelt, Bodegraven. Oostkerkwijk Oostkerk - Oostkerkplein 1, Middelburg. Eredienst op zondag om 10.00u. Predikant: Ds.J.B. Beijer. Organist: Bram Beekman. Zondag 15 juli: ds. J.C. Hanekamp, Kapelle Hofpleinkerk Hofplein 13, Middelburg. Diensten 09.30u. Predikant: S.N.D. Francke. Scriba: M.A. v.d. Hooft-Bimmel. Coördinator kosters: C.P. Alewijnse. Jeugdgebouw Achter het Hofplein 43, Middelburg. Zondag 15 juli: ds. J.H. Bekker, Terneuzen De Morgenster De Morgenster - Adr. Lauwereyszstraat 6, Middelburg. Eredienst op zondag om 09.30u (zomertijd) of 10.00u (wintertijd). Zondag 15 juli: 9.30u dhr. W. Bevelander, Dordrecht. Nieuwe kerk, Protestantse gemeente Middelburg Wijkgemeente Centrum, Groenmarkt 12, Middelburg. Zondag 15 juli: 10.00u Dienst van Schrift en Tafel. Voorganger: Ds. B. ten Kate, Bergen op Zoom. Iedere vrijdag om 13.00u middaggebed voor vrede en verzoening. Wijkgemeente de Hoeksteen De Hoeksteen-Roozenburglaan 22, Middelburg. Stiltecentrum Hoeksteen. Openingstijden: donderdag t/m zaterdag van 12.00 tot 13.30u. Eredienst op zondag om 09.30u. Zondag 15 juli: ds. W. Dekker, Serooskerke. Baptistengemeente De Fontein Gebouw De Fontein - Kruitmolenlaan 70, Middelburg. Eredienst op zondag om 10.00u. Volle Evangelie Gemeente Sion In de Thomaskapel - Vrijlandstraat 98, Middelburg. Eredienst op zondag om 10.00u. Joodse Gemeente Zeeland Postbus 402, Middelburg. Erediensten op vrijdag en zaterdag. Informatie over tijden, tel. 651099. Doopsgezinde Gemeente Walcheren L. Noordstraat 62, Middelburg. Erediensten: zie aankondiging aan kerkgebouw. Zondag 15 juli: 10.00u ds. L de Kam. De Christengemeenschap Gemeente Zeeland Gebouw: Lange Noordstraat 62 te Middelburg. Eenmaal per vier weken Mensenwijdingsdienst en Zondagsdienst voor de kinderen. Zie aankondiging aan kerkgebouw. Evangelisch-Lutherse Gemeente Zuidsingel 70, Middelburg. Eredienst op zondag om 10.00u. Jehovah’s Getuigen Gem. Middelburg-Centrum

Dauwendaelselaan 35, Middelburg. Openbare lezing op zaterdag om 18.30u. Gemeentebijbelstudie op dinsdag om 19.15u. Jehovah’s Getuigen Gemeente Middelburg-Reyershove Dauwendaelselaan 35, Middelburg. Openbare lezing op zondag om 10.00u. Gemeentebijbelstudie op woensdag om 19.15u. Geredja Indjili Maluku - Moluks Evangelische Kerk Djemaat ‘Geredja Bethlehem’, Rijnstraat 40, Middelburg. Nieuw Leven Gemeente Voorganger: D. van der Meer. Ravensteijnweg 1a, Middelburg. Aanvangstijd zondagdienst 10.00u. Pinkstergemeente Baarsjesstraat 42, Middelburg. Eredienst op zondag om 11.30u. Rooms Katholieke Kerk H.H. Petrus- en Pauluskerk - Lombardstraat 1, Middelburg. Erediensten op zondag om 10.00u, ‘s woensdags om 19.00u. Huize St. Willibrord, Bachtensteene 1: 2e, 3e, 4e, 5e zaterdag om 17.00u. LEGER DES HEILS KORPS WALCHEREN ‘t Zwin 1 (naast de brandweerkazerne), Middelburg. Samenkomst zondag 10.00u. Opening kledingwinkels informatie aan het gebouw.

Protestantse Gemeente Dorpsplein 4, Aagtekerke. Zondag 15 juli: 10.00u Ds. B.M. van Ginhoven, Aagtekerke; 19.00u Ds. A. van der Ploeg, Bruinisse.

KERKELIJK LEVEN ARNEMUIDEN Hersteld Hervormde Kerk Van Cittersweg 2R, Arnemuiden. Zondag 15 juli: 15.30u Kand K van Olst, Genemuiden Gereformeerde Gemeente in Nederland Burg. Langebeekestraat 16, Arnemuiden. Eredienst op zondag om 09.30, 14.30 en 18.30u. Gereformeerde Kerk Kerklaan 4, Arnemuiden. Zondag 15 juli: 9.30u ds. C. Bijman; 19.00u ds. C. Bijman Hervormde Gemeente Markt 10, Arnemuiden. Zondag 15 juli: 10.30u Ds. D. Jongeneel; 17.00u Ds. D. Jongeneel

KERKELIJK LEVEN VROUWENPOLDER Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Schoolstraat 9, Vrouwenpolder. Zondag 15 juli: 9.30u Ds.D.Griffioen; 14.30u Eredienst. Protestantse Gemeente Pelgrimskerk. Fort den Haakweg 2, Vrouwenpolder. Zondag 15 juli: 10.00u ds. P.J. Hofland, Wezep

KERKELIJK LEVEN VLISSINGEN Christelijke Gereformeerde Kerk Kasteelstraat 109-111, Vlissingen. Zondag 15 juli 9.30 en 16.30u Dienst v/h Woord Het Apostolisch Genootschap Rosenburglaan 310, Vlissingen. Eredienst op zondag: 09.30u. Pinkstergemeente Vrijdomweg 1, Vlissingen. Eredienst op zondag vanaf 15.00u. Tevens elke eerste dinsdag van de maand vanaf 19.00u. De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen Badhuisstraat 161, Vlissingen. Eredienst op zondag: Avondmaalsdienst 10.00-11.10u; Jeugdwerk 11.20-13.00u; Zondagsschool 11.20-12.00u; ZHV, Priesterschap, JM/JV 12.10-13.00u. Gemeente Zuidpoort Ontmoeting- en celebrationdienst op zondagmorgen om 10.30u. Voltaweg 3, Vlissingen. www.zuidpoort.nl Jehovah’s Getuigen, gemeente Vlissingen-Bosenburgh en Vlissingen-Centrum Koninkrijkszaal van Jehovah’s Getuigen, v.Dishoeckstraat 534, Vlissingen. Tijden: Zondagmorgen 10.00u. Dinsdagavond 19.15u. Gereformeerde Kerk (Vrijgemaakt) Lannoystraat 2, Vlissingen. Zondag 15 juli: 9.30u G.Oosterhuis; 16.30u G.Oosterhuis Gereformeerde gemeente Marnixkerk, Marnixplein 41, Vlissingen, www.marnixkerk.nl. Zondag 15 juli: 9.30u leesdienst; 16.00u ds C.G. Vreugdenhil Nieuw Apostolische Kerk Westerbaan 20, Vlissingen. Erediensten op zondag om 10.00u en op

woensdag om 20.00u. Volle Evangelie Gemeente Bérea Gildeweg 29, Vlissingen. Eredienst op zondag om 10.00u, deuren open om 9.00u. R.K. Onze Lieve Vrouwekerk Bij stadhuis. H. Maria Parochie, Singel 106, Vlissingen. Erediensten op zondag om 10u en op woensdag om 9u in de zijkapel aan de Brouwenaarstraat. Volle Evangelie Gemeente Filadelfia Vrouwestraat 5, Vlissingen. Eredienst op zondag om 10.00u. Bidstond: woensdag om 19.00u. Evangeliegemeente de blinkende Morgenster Dr. Stavermanstraat 61-63. Zondag 10.00u dienst Protestantse Gemeente Vlissingen Weekafsluiting Scheldehof vrijdagavond 13 juli 19.00u dhr.K.Walhout. Admiraal de Ruyterziekenhuis Goes. Zondag 15 juli 10.00u ds.D.Westering. Zondag 15 juli: St.Jacobskerk 9.30u ds.L.T.J. Heuvelman, Naarden. Open Hof 9.15u Kerk open, welkom met koffie en thee; 9.45u Morgengebed algehele leiding mevr.M.Huisman. Schaapskooi 9.30u Dhr.P.v.d.Maas. Ter Reede 19.00u ds.M.A.Vermet The Mission to Seafarers Engelstalige kerkdienst, zondagavond, 20.00u, Ritthemsestraat 498, (Haven 1010, bij Scheldepoort), Vlissingen-Oost.

KERKELIJK LEVEN NIEUW- EN SINT JOOSLAND Protestantse Gemeente Eben-Haëzerkerk aan het Kerkplein. Zondag 15 juli: Dienst te Ritthem 10.00u ds. J. de Haan, Zevenhoven KERKELIJK LEVEN KLEVERSKERKE Protestantse Gemeente Dorpsstraat 25, Kleverskerke. Eredienst op zondag om 09.30u. KERKELIJK LEVEN SINT LAURENS Gereformeerde Kerk Noordweg 372, Sint Laurens Hervormde Gemeente Van Cittersstraat 69, Sint Laurens. Zondag 15 juli 10.00u ds. A.Fox, Amsterdam KERKELIJK LEVEN VEERE Protestantse Gemeente Veere Kapellestraat 27, Veere. Zondag 15 juli: 10.00u ds. G. Klein KERKELIJK LEVEN WESTKAPELLE Vrije Evangelische Gemeente Maranatha Koestraat 27, Westkapelle. Eredienst op zondag om 09.30u. Gereformeerde Gemeente Rookstraat 1, Westkapelle. Erediensten op zondag om 09.30u, 14.00u en 18.30u. Protestantse Gemeente Westkapelle Moria, Markt 67, Westkapelle. Zondag 15 juli: 9.30u Ds. E. Versloot, Woerden; 19.00u Ds. E. Versloot, Woerden KERKELIJK LEVEN AAGTEKERKE Gereformeerde Gemeente Prelaatweg 17, Aagtekerke. Erediensten op zondag om 09.30u, 14.30u en 19.00u.

KERKELIJK LEVEN MELISKERKE Gereformeerde Gemeente Valkenburgstraat 25, Meliskerke. Erediensten op zondag om 9.30u en 14.30u (juni t/m aug ook 19.00u). KERKELIJK LEVEN OOSTKAPELLE Gereformeerde Gemeente Noordweg 34, Oostkapelle, tel. (0118) 592223. Erediensten op zondag om 09.30u en 15.00u. Protestantse Gemeente Dorpskerk, Waterstraat 2, Oostkapelle. Zionskerk, Duinweg 36a, Oostkapelle. Zondag 15 juli: 10.00u Zionskerk ds. E. van Hoof uit Wormer; 10.00u Dorpskerk ds. A.C. den Hollander; 11.15u Dorpskerk - Duitse dienst - Pfarrer T. Walter uit Dortmund; 19.00u Dorpskerk mw. ds. B.M. van Ginhoven uit Aagtekerke. Tijdens de ochtenddiensten is er crèche en kindernevendienst.

KERKELIJK LEVEN BIGGEKERKE/MELISKERKE Protestantse Gemeente Biggekerke/Meliskerke - Odulphuskerk, Torenstraat, Meliskerke. - Dorpskerk, Kerkplein, Biggekerke. Erediensten op zondag om 10.00u. Zondag 15 juli: Odulphuskerk 10.00u dienst, ds. N.van Doorn. Kindernevendienst: basisschoolgroepen 1 t/m 8. KERKELIJK LEVEN GAPINGE Protestantse Gemeente Torenkerk, hoek Dorpsstraat/Schotsehoek. Zondag 15 juli: 10.00u ds. G. Klein, Veere. Gezamenlijke dienst met Veere in Kleine Kerk in Veere. KERKELIJK LEVEN KOUDEKERKE Protestantse Gemeente Michaëlskerk, Dorpsplein 1. Zondag 15 juli: 9.30u ds.R.Poesiat. KERKELIJK LEVEN SEROOSKERKE Protestantse Gemeente Petruskerk, Dominee van Wouwestraat 41, Serooskerke. Johanneskerk, Noordweg 1, Serooskerke. Eredienst op zondag om 10.00u in een der kerken. Zondag 15 juli: 10.00 Johanneskerk Ds.W.J Rutgers, Groningen KERKELIJK LEVEN ZOUTELANDE Protestantse Gemeente Catharinakerk, Willibrordusplein 3, Zoutelande. Zondag 15 juli: 09.30u ds. Ruitenburg. KERKELIJK LEVEN DOMBURG Protestantse Kerk Markt 8, Domburg. Zondag 15 juli: 10.00u ds. J. Nauta, doopdienst St. Willibrordkapel Badhuisweg 4, Domburg. Erediensten iedere zondag om 10.00u. KERKELIJK LEVEN GRIJPSKERKE Protestantse Gemeente Opstandingskerk, Jacob Catsstraat 7, Grijpskerke, tel. (0118) 591723. Michaëlskerk, Kerkring 26, Grijpskerke, tel. (0118) 592477. Eredienst op zondag om 10.00u, afwisselend in beide kerkgebouwen. Zondag 15 juli: Michaëlskerk, dr. L. Wals, Zoutelande; 19.00u Opstandingskerk: Time2Sing

KERKELIJK NIEUWS

KERKELIJK LEVEN OOST-SOUBURG Evangeliegemeente De Wijngaard Kanaalstraat 8, Oost-Souburg. Zondag 15 juli: 10.00u dhr. D. Bolier PAGiNA 11

Gereja Kristen Protestan Maluku Stemerdinglaan 123a, Oost-Souburg. Zondag 15 juli: 10.00u Dhr. F. Dooms Protestantse Gemeente Oost-Souburg Zondag 15 juli: Open Haven 9.30u de heer H. Hondius. De Zoute Viever 19.00u de heer C. Simons. Vergadering van Gelovigen Rehobothstraat 9, Oost-Souburg. Erediensten op zondag vanaf 10.00u. Bidstond: elke donderdag om 19.45u. KERKELIJK LEVEN WEST-SOUBURG Leger des Heils Walcheren Het Zwin 1 in Middelburg (naast de brandweerkazerne aan de Stromenweg). Diensten zondag 10.00u. Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten Adventkerk, Kerklaan 17-19, West-Souburg. Eredienst op zaterdag van 10.00-12.00u. Pinkstergemeente Shalom Locatie: Gebouw Adventkerk, Kerklaan 17-19, West-Souburg. Zondag 15 juli: 14.30u pred. H. Swart Gereja Kristen Hermon Zeeland Alamat: Adventkerk, Kerklaan 17-19 in West Souburg. Jadwal Kebaktian: Setiap Minggu. Jam: 10.30u KERKELIJK LEVEN RITTHEM Protestante Gemeente Ritthem Adres kerk: Dorpstraat 1. Postadres: Zuidwateringstraat 3a, Ritthem. Zondag 15 juli: 10.00u ds J. de Haan


OPRUIMING !! S E L L ! A G E W T E O M

ALLE DEKBEDOVERTREKKEN ALLE MERKEN ALLE MATEN Eveline - Essenza - Mexx - Esprit - Face to Face Mart Visser - Romanette - Cinderella - Venice

ALLE HOESLAKENS KATOEN/KATOENSATIJN OF DUBBELJERSEY

ALLE MERKEN ALLE MATEN Cinderella - Decanso - Eveline - Mozaique

ALLE DEKBEDDEN 4 SEIZOENEN MILANO SYNTHETISCH DEKBED ALLE MATEN 4 SEIZOENEN DEKBED VAN WOL VAN HET TEXELSE SCHAAP ALLE MATEN 4 SEIZOENEN NORDIC 90% GANZEDONZEN DEKBED ALLE MATEN

ALLE HOOFDKUSSENS 2e HALVE PRIJS!

3 HALEN = 1 BETALEN 5 HALEN = 2 BETALEN 50% KORTING EN GROTE VOORRADE KBEDD N ZOMERDE katoen/tijk en vullingen alle maten - 100%

50% KORTING

DEN L E G N E IEDING B N A A E NGEN: I G I T S E AL ONZ NZE V O 3 E L L ELLE & P A IN A K , G UBUR OOST-SO KENSZAND HEIN

Heinkenszand

Oost-Souburg

Kapelle

Stenevate 2, Heinkenszand (inpandig bij EMTE)

Paspoortstraat 32-34, 4388 BH Oost-Souburg

Kloosterpoort 7-9, Kapelle (Bedrijventerrein De Smokkelhoek)

Openingstijden: Maandag 13.00-17.00 uur Dinsdag - Vrijdag 10.00-17.00 uur en Zaterdag 09.00-16.00 uur

Openingstijden: Maandag 13.00-17.30 uur, Dinsdag - Vrijdag 09.00-17.30 uur en Zaterdag 09.00-16.00 uur

Openingstijden: Maandag 13.00-17.00 uur Dinsdag - Vrijdag 10.00-17.00 uur en Zaterdag 09.00-16.00 uur

DV_20120711  

MIDWEEKEDITIE HINKELBANEN FLEUREN VLISSINGEN OP Fotobijschrift ‘Over de verbandkamer ...’ VEERSE BEELDEN INGEPAKT ONROEREND GOED AUTO’S SPOR...