Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

T H O O L S E

29 MEI 2013 WEEK 22

Uitgeverij

10 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

BOUW WINDPARK KREEKRAKSLUIS GAAT VOORSPOEDIG

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @ThoolseBode

I

Te l .

076

SPORT

LIEVENSBERG STOPT MET KERKDIENSTEN

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

ARENDJE BOLIER VEELZIJDIGE VRIJWILLIGER

‘Zomertoer Zeeland 2040’ naar Tholen

Onderwijssymposium is uitgesteld

THOLEN - De ‘Zomertoer Zeeland 2040’ komt op 18 juni naar de gemeente Tholen. Donderdag is de tentoonstelling ‘Zeeland 2040’ in Middelburg geopend. Daar zijn een aantal toekomstscenario’s voor de provincie te zien, die zijn uitgewerkt door medewerkers van de provincie, gemeenten, organisaties en het bedrijfsleven. Tijdens de tournee willen bestuurders en betrokkenen input krijgen van mensen in de regio. Op 18 juni is er in het gemeentehuis een discussie tussen beleidsmedewerkers van 14.00 uur tot 16.00 uur en van 17.00 uur tot 19.00 uur een discussie met bestuurders en maatschappelijke organisaties. Meer: www.zeeland2040.nl.

THOLEN - De werkgroep Thools Onderwijssymposium heeft besloten het tweede symposium over de toekomst van het onderwijs op het eiland voor onbepaalde tijd uit te stellen. De bijeenkomst stond gepland voor woensdag 12 juni, maar de werkgroep zegt een en ander op een rij te hebben gezet en is tot de conclusie gekomen dat de tijd er nog niet rijp voor is. Het symposium is bedoeld om met zo veel mogelijk betrokkenen uit het onderwijsveld na te denken over hoe het op de lange termijn verder moet met het basisonderwijs in de gemeente. De eerste bijeenkomst werd door vrijwel alle deelnemers als positief ervaren.

Avondvierdaagse Tholen begint 17 juni

Sportdag afgelast door slecht weer

THOLEN - De avondwandelvierdaagse in Tholen vindt dit jaar plaats van 17 tot en met 20 juni. Wandelaars kunnen kiezen tussen vijf en tien kilometer door de stad en langs de natuur. De vierdaagse wordt georganiseerd door de Wandel Sport Club Vosmeer. De wandelingen beginnen elke avond in de Meulvliet tussen 18.30 en 19.00 uur. Wie drie van de vier avonden mee loopt, krijgt een herinnering. De grootste deelnemende groep wint een beker. Inschrijven (vier euro voor individuele deelnemers en 3,50 euro per persoon voor groepen) kan bij Jeane Brusselaars (0167531030) of via het digitale inschrijfformulier op www.zevendorpentocht.nl.

OUD-VOSSEMEER - De sportdag voor alle basisschoolleerlingen in Oud-Vossemeer is vrijdag afgelast vanwege de slechte weersverwachtingen. De dag wordt dit schooljaar niet meer ingehaald. De scholieren van Die Heenetrecht, Sint Anthonius en De Ark zouden op de sportvelden van voetbalvereniging Vosmeer een ochtend of middag in beweging zijn met als thema ‘Samen sporten’. De dag kwam voort uit het Scoolsport-project dat vier thema’s kent: elke dag bewegen, motorisch vaardig, fysiek en mentaal weerbaar en gezond gewicht. Scoolsport-scholen bewegen bijvoorbeeld in de pauzes of doen oefeningen tussen de lessen door.

A4 open voor publiek bij Dag van de Bouw THOLEN - Het publiek heeft zaterdag in het kader van de Dag van de Bouw de kans om van dichtbij te zijn hoe de A4 wordt aangelegd. De ‘Combinatie A4 Steenbergen’ organiseert vanaf het informatiecentrum van Rijkswaterstaat excursies naar de bouwplaatsen van het eerste aquaduct van Noord-Brabant en het viaduct aan de Zeelandweg-Oost. Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 uur en 16.00 op het terrein bij het informatiecentrum aan de Zeelandweg-Oost 10a in Steenbergen. Het publiek wordt vanaf hier met busjes naar de bouwplaatsen gereden. Het centrum is te bereiken via de ventweg parallel aan de Zeelandweg-Oost, naast de Reinierpolder I.

VANDAAG IN DE BODE

ER ND KISPE CIAL HIPPE KINDERFEESTJES

KINDEROPVANG ZONDER SCHULDGEVOEL

SINT-ANNALAND - Voetbalclub WHS in Sint-Annaland organiseerde vorige week de avondvierdaagse in het dorp. De deelnemers liepen van dinsdag tot en met vrijdag elke dag vijf of tien kilometer. Muzikanten van Koninklijke Fanfare Accelerando zorgden voor de sfeervolle ondersteuning. Start en finish was in de kantine van de voetballers. FOTO LEO ADRIAANSEN

College wil bouwplannen Tholen-stad en Havengebied Sint-Annaland aanpassen

Tholen incasseert 3 miljoen verlies THOLEN - Het Thoolse college van burgemeester en wethouders wil in totaal drie miljoen euro afboeken voor de woningbouwprojecten Tholen-stad (VesteTuin en Molenvlietsedijk) en Havengebied Sint-Annaland. “Door de marktontwikkelingen moeten we de plannen bijsturen, want er is minder vraag naar huizen.” Dat kondigde wethouder Peter Hoek woensdag aan bij de presentatie van de gemeentelijke jaarrekening van 2012. Die toont een positief resultaat van acht ton, maar dit staat los van de drie miljoen die Hoek wil afschrijven. “We kunnen onze kop wel in het zand steken, maar dan heb je straks een enorme brok ellende.” DOOR BRITTA JANSSEN Door de economische malaise en demografische ontwikkelingen ziet Tholen zich genoodzaakt dit miljoenenverlies te incasseren, legde Hoek uit. “Deze ontwikkelingen zagen we in 2008, bij de plannen voor Tholen-stad, niet aankomen.” Dat kon ook niet, vond de wethouder. “Maar we gaan nu elk jaar de thermometer in de projecten stoppen, zodat we tijdig kunnen bijsturen. Dat doet nu misschien pijn, maar anders zadelen we toekomstige bestuurders en de bevolking met de ellende op.” De ontwikkelingen voor projecten minutieuzer volgen is een noodzakelijke gemeentelijke cultuurverandering, vindt Hoek. “De marktomstandigheden zijn veranderd. Er is minder vraag naar woningen.” Als Tholen haar verlies neemt, wil dat echter niet zeggen dat de planuitvoering verandert, benadrukte de wethouder. “Maar we moeten accepteren dat het langer duurt voordat we winst generen. Al is het voor het project Buitenzorg de

vraag of er ooit gebouwd wordt. Ik twijfel. Maar als er plannen komen, praten we daarover.” Vermogen Het college stelt de gemeenteraad voor 1,9 miljoen euro af te boeken voor Tholen-stad en 1,1 miljoen voor Havengebied Sint-Annaland. Dat laatste bedrag willen b&w compenseren met de winst van 1,1 miljoen van de eerste fase van Vroonstede. De 1,9 miljoen willen ze opvangen met het weerstandsvermogen. “Dat is spannend, maar daarvoor is die buffer bedoeld.” Om het weerstandsvermogen weer op peil te brengen, komt het college binnenkort met een aantal raadsvoorstellen, waarover Hoek nu nog niets kon zeggen. De gemeenteraad behandelt de jaarrekening en voorstellen op 27 juni. “Er komen realistische voorstellen. Waarschijnlijk wordt een stukje van het eigen vermogen gebruikt. Dat is nu ongeveer twintig miljoen euro. Tegen de achtergrond van de risico’s die we lopen is dat een verantwoord bedrag.”

Leerlingenvervoer In de jaarrekening staan ook meevallers, aldus de wethouder. Daarmee doelde hij op het rentevoordeel van 370.000 euro en 105.000 euro minder energiekosten door lagere prijzen. “We konden tegen een lagere rente dan verwacht geld lenen. 370.000 euro is een behoorlijk bedrag.” Tegenvallers waren naast de consequenties voor de bouwprojecten bijvoorbeeld de besparing op het leerlingenvervoer die minder is dan de gemeente had gehoopt. Deze kosten bleken 850.000 euro te zijn in plaats van de geraamde acht ton. In 2011 was dit nog negen ton, aldus Hoek, dus de gemeente bespaart al wel, maar nog niet genoeg. “Binnen tien jaar willen we op 480.000 euro zitten. Dat is een ambitieus plan.” Hoe Tholen tot dit resultaat wil komen, kon de wethouder nog niet verder toelichten. “Er komt een Europese aanbesteding, maar het is nog te prematuur om daarover meer te zeggen. Binnen een maand hopen we hierover meer te weten.”

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KINDER

MODE

BUDGET BABYKAMERS

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Opnieuw inbraak in benzinestation THOLEN - Voor de tweede keer deze maand is ingebroken in een winkel van een tankstation in Tholen. Vorige week, in de nacht van zondag op maandag, verschaften de dieven zich tussen 3.30 uur en 4.00 uur met grof geweld toegang tot de winkel aan de Postweg. Eerst probeerden ze de schuifdeur open te breken en toen dat niet lukte werd de ruit van de schuifdeur eruit gehaald. Het glas kwam in de winkel terecht. De dieven stalen een onbekende hoeveelheid rookwaar. In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 mei werd ingebroken in een winkel van het benzinestation op het Terreplein. Ook toen namen de dieven sigaretten mee.

Onderhoudswerk aan snelweg A58 THOLEN - Rijkswaterstaat voert nog tot en met zondag onderhoudswerkzaamheden uit aan de A58 tussen Bergen op Zoom en Vlissingen. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden omgeleid. ‘In de afgelopen winterperiode zijn schades ontstaan aan het asfalt’, schrijft Rijkswaterstaat. ‘Voor de veiligheid en vlotte doorstroming worden deze schades nu gerepareerd.’ Van donderdag 30 mei 20.00 uur tot vrijdag 31 mei 6.00 uur is de A58 richting Vlissingen afgesloten tussen Heinkenszand en Arnemuiden en van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot zondag 6.00 uur richting Bergen op Zoom tussen het knooppunt met de N57 en de aansluiting bij Heinkenszand.


‡ Grote collectie meubelstoffen ‡ Polyether in elke maat en dikte d g s maan

‘s maandags GESLOTEN

SCHEEPSSTOFFEERDERIJ EN (SCHEEPS)MATRASSEN

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan

NU â‚Ź 195,-

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

KUSSENATELIER Kussenatelier

Provincialeweg 11 4695 RM Sint-Maartensdijk

GRATIS JURIDISCH ADVIES

7HO)D[‡0RE www.bootkussens.com

AD SCHILLEMANS Complete woning stoffeerder

INLOOPSPREEKUUR:

Wij met stalen stalenaan aanhuis! huis! Wijkomen komenvrijblijvend vrijblijvend met Vloerbedekking LENTE ACTIE! Vloerbedekking Nu 20% korting op Laminaat Laminaat as zonwering -Vakkundig vloeren Gordijnen & gordijnen Gordijnen Betrouwbaar Vitrage Vakkundig Vitrage Betrouwbaar Goede service Vinyl-PVC Vinyl Goede Service

Vinyl

Leuke aanbiedingen Leuke aanbiedingen

Trappen gestoffeerd inclusief tapijt Herfstaktie! LENTEen arbeid â‚Ź tapijt 390,-!en Nuarbeid kamerhoog/ Trappen gestoffeerd inclusief 390,-!

ACTIE! gordijnstoffen vanaf â‚Ź 19, per m.

incl. BTW.

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

95

NĂş ook vele aanbiedingen uit voorraad!

Ad Schillemans - Kaaistraat 67- 4651 BM Steenbergen Tel. Fax 0167-56 56 50 Mobiel 06-54 32 73 63 www.woningstoffeerder.com

20% TOT 50%

KORTING op professionele verf Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Welgelegen 2c, Tholen, Tel.: 0166 - 66 28 80 Biezelingsestraat 51, Kapelle, Tel.: 0113 - 34 21 01 www.decohomeelenbaasnoom.nl

AFVALLEN? Het is NU tijd voor ACTIE! Ik coach U of UW KIND naar een gezond gewicht ĂŠn een gezond eetpatroon! GEDIPLOMEERD GEWICHTSCONSULENTE

CAROLA VAN KESTEREN T 0166-664896 www.praktijkdegewichtscoach.nl Sint-Maartensdijk

ZORGVERZEKERAAR VERGOEDT!

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

VITAK Advocaten

e r P r e m m Su ! s l a e D in z e g e l he t e h r o l o e v w g t n o i nt e Kled g n i t r met ko

Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11) 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU JHPHQJGURRG JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accu’s wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â‚Ź 0,70 p/kg â‚Ź 1,00 p/kg â‚Ź 0,50 p/kg ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ â‚Ź 0,80 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,35 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,35 p/kg â‚Ź 0,14 p/kg ½

₏ 0,80  ½ 

  per kg SHUVWXN

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXU‡YULMGDJXXU‡]DWHUGDJXXU

30 0

KO RT IN G

Tegenover Saver Milieustraat

0

of

40 0 TING R KO 0

Wees er dus snel bij, want OP=OP! Bekijk ook onze collectie op www.vandevenfashionshops.nl

HALSTEREN - Dorpsstraat 112 - tel. 0164-686325 STEENBERGEN - Kaaistraat 43 - tel. 0167-567440 - HOOGERHEIDE - Raadhuisstraat 47 - tel. 0164-612654 ROOSENDAAL - Biggelaar 2-3 - tel. 0165-565852 - ZEVENBERGEN - Noordhaven 96 - tel. 0168-327638


ACTUALITEIT

31 windmolens staan over paar weken overeind, oplevering in laatste kwartaal dit jaar

Wind werkt mee tijdens bouw van windpark Kreekraksluis THOLEN - Wie over de A58 van Zeeland naar Noord-Brabant rijdt, ziet het windpark Kreekraksluis bijna met de dag groeien. Hoewel de harde wind de bouwers vorige week parten speelde, loopt de aanleg van de 31 windturbines van Delta, Eneco, Winvast en Scheldewind twintig dagen voor op schema. In het laatste kwartaal van dit jaar moet het park worden opgeleverd. DOOR EUGÈNE DE KOK Inmiddels staat en draait meer dan 60 procent van de windmolens. De molens die draaien, leveren ook al energie aan het net. “We draaien niet voor de lucht”, lacht projectleider André Schutte in zijn tijdelijke kantoor bij de Kreekraksluizen. “Het gaat goed met de bouw. De meeste tijd zat in de voorbereiding. Het opbouwen zelf stelt niet zo veel voor. Als de wind mee werkt, staat een turbine in twee tot drie dagen overeind.” Vorige week zat het even tegen vanwege de harde wind. De opbouw kon daardoor niet doorgaan. De onderste twee delen van de windturbines kunnen nog worden geplaatst met een windkracht van veertien meter per seconde. Om de turbine zelf te plaatsen, mag het maximaal tien meter per seconde waaien en als de bladen erop moeten, moet de windsnelheid nog lager zijn. “Die bladen zijn gemaakt om wind te vangen”, zegt Schutte. “Het is een vreemd contrast. Je zet dit soort parken neer op plekken waar het zo vaak en hard mogelijk waait, maar tijdens het bouwen heb je alleen maar last van de wind.” Hoewel het weer van de laatste maanden een bron van ergernis is voor velen, hoor je Schutte niet klagen. “Het is koud geweest en het heeft veel geregend, maar qua wind viel het erg mee. Dan kunnen wij doorgaan.” Niet alleen het weer draagt bij aan de spoedige voortgang van het project, ook

de manier waarop de bouw is aangepakt, vertelt Schutte. Doordat ze gelijktijdig aan de west- en oostzijde van de A58 zijn begonnen, kon het proces worden ‘geoptimaliseerd’, zoals hij het omschrijft. “Verder hebben we een doorsteek gemaakt in de dijk bij de Westelijke Schelderijnweg, bij de haven van Antwerpen, zodat we het materiaal makkelijker kunnen aanvoeren. Daardoor is er ook minder overlast. De vrachtwagens komen via een achterdeurtje het werkgebied binnen.”

‘ In twee, drie dagen overeind’ Schutte verwacht dat over enkele weken alle 31 windmolens, die in de plaats zijn gekomen van de 26 kleinere turbines, rechtop staan. Als alle apparatuur is aangesloten, de kabels zijn getrokken, ze een tijdje hebben ingedraaid en storingsvrij blijken te werken, kunnen ze worden opgeleverd. Tiphoogte: 130 meter In het laatste kwartaal van dit jaar moet het windpark volledig in bedrijf zijn. Het levert dan schone energie aan 55.000 huishoudens. De hoeveelheid windenergie in Zeeland neemt met 25 procent toe. Van de 31 windmolens, die een ashoogte heb-

Ruim 60 procent van de windmolens op windpark Kreekraksluis staat overeind.

ben van 80 meter en een tiphoogte van 130 meter, zijn er straks zestien in eigendom van Delta, zeven van Eneco, zes van Scheldewind en twee in het bezit van Winvast. Volgens Schutte kijken veel mensen mee over zijn schouder. “De bouw van zo’n windpark op grond die in bezit is van Rijkswaterstaat, het gebied rondom de Kreekraksluizen, is uniek.

Daarom staat het internationaal ook in de picture. Het heeft veel voorbereiding gekost, omdat je met allerlei specifieke regelgeving hebt te maken, maar iedereen is er trots op dat het ons allemaal lukt.” Windpark Kreekraksluis is op zaterdag 15 juni open voor publiek. Betrokkenen geven dan informatie over het project en de

FOTO TON STANOWICKI

windmolens zijn van dichtbij te zien. Een dag daarvoor komen in Ossendrecht deskundigen op het gebied van windenergie en bestuurders en belanghebbenden bij elkaar om over windenergie te praten. Zij krijgen onder meer een excursie naar het windpark. Meer informatie is te vinden op www. windparkkreekraksluis.nl.

Animo voor bijeenkomsten drastisch teruggelopen

Einde aan kerkdiensten in Lievensberg ziekenhuis THOLEN - Volgend jaar zijn er geen zondagse kerkdiensten meer in het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. Er is volgens het ziekenhuisbestuur te weinig animo voor deze vorm van geestelijke verzorging en daarom ziet ze geen andere mogelijkheid dan te stoppen met de wekelijkse diensten. Ziekenhuispastor Harold Stallaert benadrukt dat de geestelijke verzorging blijft. “We gaan op zondag bij alle mensen langs en zo peilen we of er behoefte is aan geestelijke verzorging in de vorm van een gesprek, gebed of communie.”

DOOR VERA DE GEUS Vijfenveertig jaar lang konden mensen die in het Lievensberg ziekenhuis lagen op zondag een kerkdienst bijwonen. De diensten vormden een vast onderdeel van de intensieve geestelijke verzorging die het Lievensberg haar patiënten biedt.

Humanistisch raadsman aangesteld

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO ZIEKENHUIS LIEVENSBERG

www.internetbode.nl

De aula in het Lievensberg waar nu nog iedere week een kerkdienst wordt gehouden.

Aanvankelijk waren er op zondag twee liturgische vieringen, één rooms-katholieke en één protestantse. “In de loop der jaren is dat één gezamenlijke kerkdienst per zondag geworden”, licht woordvoerder Elma Gortworst toe. Op 24 november valt daar echter ook het doek voor. Oorzaak hiervan is het feit dat steeds minder mensen de dienst bezochten. “De kerkdiensten in de aula van het ziekenhuis werden jarenlang trouw gevolgd door patiënten die op dat moment in het ziekenhuis waren opgenomen, hun familieleden of kennissen en door medewerkers die op die dag een dienst draaiden”, legt ze uit. “In de afgelopen jaren daalde echter de opnameduur.” Ook de mindere belangstelling van de sa-

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

menleving voor de kerk en het bijwonen van kerkdiensten, is een oorzaak van het feit dat de geestelijk verzorgers van het Lievensberg in de afgelopen jaren tijdens de diensten nog maar een handjevol mensen zagen. Veranderingen “De terugloop betekent dat er gemiddeld maar vier patiënten de dienst bezoeken. We hebben dan ook besloten om er op zondag op een andere manier te zijn voor de mensen in het ziekenhuis”, licht ziekenhuispastor en hoofd Geestelijke Verzorging Harold Stallaert toe. “De samenleving verandert in snel tempo, maar de mens blijft een spiritueel wezen, blijft op zoek naar antwoorden, voorlopige antwoorden op levensvragen. Zeker in de kwetsbare situatie waarin een mens kan verkeren tijdens een ziekenhuisopname. Aan de uiting daarvan wordt steeds vaker een persoonlijke vorm gegeven.” Het Lievensberg stopt eind november met de kerkdiensten en stelt vanaf dat moment een humanistisch raadsman in. Gortworst: “We hebben oor en oog voor de veranderingen. Door de aanstelling van een humanistische raadsman kunnen de geestelijke verzorgers vanuit diverse geloofsrichtingen en overtuigingen ondersteuning bieden die nog meer aansluit bij ieders persoonlijke beleving.”

Volg ons op Twitter: @ThoolseBode.


ACTUALITEIT

Rubriek over Tholenaren die bij lintjesregen gedecoreerd zijn

Column

‘Zonder vrijwilligers ligt het land plat’ SCHERPENISSE - Bij de lintjesregen op 26 april zijn tien Tholenaren benoemd tot Lid in de Orde van OranjeNassau. Het gaat om personen die zich belangeloos inzetten voor hun medemens. De meesten vinden het vanzelfsprekend wat ze doen, maar dat maakt hun inzet niet minder waardevol. Daarom besteedt De Thoolse Bode de komende weken aandacht aan hen. In deze vierde aflevering vertelt Arendje Bolier (72) uit Scherpenisse over haar vrijwilligerswerk.

Addo Sprangers

Gokje Ik moet toegeven: aan creativiteit ontbreekt het onze overheid niet. Deze keer heeft zij haar pijlen op de gokwereld gericht, al doet zij dat op zeer doorzichtige wijze. Het kabinet besliste vorig jaar namelijk dat het kansspelen zogezegd ‘niet meer als kerntaak van de overheid ziet’ en dat Holland Casino daarom in de verkoop gaat. Mooi gezegd, maar de waarheid is natuurlijk dat de legale casino’s geen ene mallemoer meer opleveren. De steeds kleinere groep mensen die er komt geeft namelijk steeds minder uit. Gelukkig is er tegenwoordig zoiets als het online gokken. Met het aanbieden van online gokspelletjes, bingo en poker kan op termijn een nieuwe zilvervloot aan de horizon worden begroet, zo is de verwachting. Daartoe moeten eerst nog wel een paar plooien worden gladgestreken. Om te beginnen zal de wet moeten worden aangepast. Dat is de laatste vijftig jaar niet meer gebeurd, waardoor online gokken volgens de wet hier dus eigenlijk nog niet bestaat. Maar goed, daar is best een mouw aan te passen. Lastiger was het beantwoorden van de vraag wat te doen met alle gokverslaafden die zich straks van achter hun computer met steeds nerveuzer muisgeklik te gronde richten. Zij zijn echter nu al gewaarschuwd. Maken ze het in de online wereld te bont met hun gokgedrag, dan belanden ze resoluut in een landelijk register van spelers met verslavingsproblemen. Op dat moment kom je als gokverslaafde pas echt diep in de shit te zitten. Mensen die in het landelijk register zijn opgenomen kunnen namelijk minstens zes maanden niet meer gokken via internet. Ook wordt hen de toegang tot casino’s en gokhallen ontzegd. Als dat niet afschrikt, weet ik het ook niet meer. Sterker nog: hier is een heus succesverhaal in de maak. Stadionverboden hebben er immers ook toe geleid dat er tegenwoordig in geen velden of wegen nog een voetbalhooligan te bekennen is, terwijl seksverslaafden na vruchteloze pogingen hun bezoek aan erkende bordelen ook met gebogen hoofd hebben afgezworen. En dan heb ik het nog niet eens over de alcoholverslaafden die, ontmoedigd door de effectieve anti-alcoholcampagnes van de overheid, niet eens meer in de buurt van slijterij of supermarkt durven te komen en hun illegale zuipketen schuldbewust hebben gesloten. Het online gokken is straks volledig onder controle. Toch? ’t Is maar een gok, maar ik vrees dat het allemaal niet gaat werken.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Thoolse Bode Thoolse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondent Josien Mathlener Acquisitie Leo Elenbaas Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 08.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 06.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 22 De oplossing van deze puzzel is in week 23 te vinden op www.internetbode.nl

Arendje Bolier uit Scherpenisse heeft allerlei soorten vrijwilligerswerk op haar cv staan.

DOOR BRITTA JANSSEN

Plat Arendje Bolier kan iedereen vrijwilligerswerk aanraden. “Het is mooi en dankbaar. Je kunt iets betekenen voor de medemens en je krijgt er leuke sociale contacten door.” Met een lach voegt ze een waarschuwing toe aan haar verhaal. “Vaak rol je wel van het één in het ander, dus het is handig als je nee kunt zeggen. Maar dat woord staat niet in mijn woordenboek.” Vrijwilligers zijn onmisbaar, vindt ze. “Als alle vrijwilligers zouden stoppen, al is het maar voor één week, dan ligt Nederland plat.”

1965, bij zangvereniging De Lofstem in Scherpenisse. Dertig jaar zette ze zich in voor deze club en ze was onder meer secretaris. Hieruit vloeide in 1972 haar penningmeesterschap voort bij de Ring Zeeland van de zangvereniging der Gereformeerde Gemeenten. Dit werk deed ze tot 1996. Van 2001 tot 2006 was ze betrokken bij de hulpgoederenvrachten voor Roemenië en verzorgde wekelijks de kleding. Nu is ze nog op twee vlakken actief. Sinds 2000 is ze penningmeester en begeleider bij Stichting Ontspanning Gehandicapten en bestuurslid van de regionale commissie Sien voor mensen met een beperking. “We helpen mensen met problemen en klachten, maar organiseren ook leuke activiteiten.” Zo is er op donderdag een soosavond in stichtingsgebouw Ons Huis in Scherpenisse. “Dat is altijd leuk.” In haar omgeving kende ze geen mensen met een verstandelijke beperking, dus dit vrijwilligerswerk was ook nieuw voor haar. “Je bent intensief bezig, maar het geeft me ook veel plezier. Na al die jaren heb je vertrouwen opgebouwd met de mensen. Je hebt hun hart en zij het jouwe.”

Hart Ze begon haar vrijwilligerscarrière al in

Hartverwarmend Mevrouw Bolier voelt zich nog jong en ze

Mevrouw Bolier is een veelzijdige dame en dat blijkt ook uit haar vrijwilligerswerk. Ze vindt het leuk om nieuwe dingen te leren en zo kwam het dat ze de functie van bestuurslid, secretaris en penningmeester onder de knie kreeg en ervaren werd in het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking. “Je moet proberen voor alle dingen open te staan, anders wordt je wereld toch heel klein?”, verklaart ze haar enthousiasme.

FOTO LEO ADRIAANSEN

denkt dat het meespeelt dat ze altijd jonge mensen in haar omgeving had. “Dat was al zo toen ik nog volop in het arbeidsproces zat. Ik heb veertig jaar bij een transportbedrijf de planning en administratief gedaan. Toen ik met pensioen ging, voelde ik me een beetje uitgeschakeld. Ik vind bloemetjes heel mooi, maar ik wil er nog niet achter zitten”, glimlacht ze. Toen werd ze benaderd door Stichting Ontspanning Gehandicapten. “Gelukkig ben ik nog gezond en kan ik nog steeds actief zijn. Ik hoop nog een aantal jaren door te kunnen gaan met dit werk.” Haar schoonzus vertelde mevrouw Bolier dat ze bij de lintjesregen naar het gemeentehuis moest komen, omdat haar broer Rien koninklijk onderscheiden zou worden. “Ik vertrouwde het niet. Gek hè? Ik dacht meteen dat het lintje voor mij was, maar ik heb het zo gelaten. Toen ik die vrijdag de draaideur doorging, zag ik meteen de leiding van de stichting staan en toen wist ik het zeker.” De uitreiking was een hele mooie happening, vindt ze. “En alle reacties die ik kreeg, waren hartverwarmend. Ik heb een grote waslijn opgehangen met alle kaarten. En de donderdag erna feliciteerde iedereen me in de soos. Dat deed me ontzettend veel goed.”

Inspectie Veiligheid en Justitie onderzocht Nederlandse veiligheidsregio’s

Veiligheidsregio moet beter THOLEN - Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en de andere 24 veiligheidsregio’s voldoen meer, maar nog niet genoeg aan de wettelijke eisen op het gebied van rampenbestrijding en crisisbeheersing. Dat staat in het rapport ‘Staat van de Rampenbestrijding’ van de Inspectie Veiligheid en Justitie. Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie stelt dat de organisaties snel moeten verbeteren, onder meer op het gebied van alarmering, opschaling, oefening en informatiemanagement. DOOR BRITTA JANSSEN

© www.sudokusite.eu

Verbeteringen zijn volgens de inspectie vooral zichtbaar in het opstellen van de verplichte plannen en bij het realiseren van organisatie-eisen. ‘Maar de groei in het voldoen aan prestatie-eisen, zoals bijvoorbeeld het alarmeren en opschalen en het informatiemanagement, is sinds 2010 zeer beperkt’, valt in het onderzoek te lezen. Slechts twee veiligheidsregio’s - Zeeland hoort hier niet bij - voldoen aan de jaarlijkse verplichting een systeemoefening te organiseren waarmee de slagkracht van de totale organisatie kan worden vastgesteld. Ook de continuïteit moet beter geregeld worden, blijkt uit het rapport. De rampenbestrijdingsorganisatie moet onafgebroken functioneren, ook bij bijvoorbeeld stroom- of communicatie-uitval. PAGINA 5

Zeeland Over de Veiligheidsregio Zeeland zegt de inspectie dat haar beleidsplan niet aan alle wettelijke eisen voldoet. ‘Het multidisciplinair oefenbeleidsplan ontbreekt.’ Bij de alarmering missen volgens de staat ‘eenduidige criteria voor het alarmeren door de meldkamer’. ‘Een werkwijze over hoe om te gaan met meldingen die niet te maken hebben met een ramp of crisis ontbreekt.’ De inspectie beveelt de VRZ aan deze punten op te lossen. ‘Zeeland zit op het landelijk gemiddelde en onze speerpunten “incidentbestrijding op het water” en “nucleaire veiligheid” heeft de inspectie positief opgemerkt’, reageert de VRZ in een persbericht op het rapport. VRZ-voorzitter Jan Lonink erkent dat de Zeeuwse organisatie de alarme-

ring, opschaling en systeemoefeningen moet verbeteren. ‘Zo’n oefening is er niet voor niets. Het houdt ons scherp, waardoor we kunnen bijsturen en onze hulpverlening kunnen blijven verbeteren.’ Evaluatie Het rapport wordt eens in de drie jaar opgesteld en laat volgens de inspectie zien in hoeverre de Nederlandse veiligheidsregio’s en gemeenten voorbereid zijn op rampen en crises. Daarom brengt ze periodiek deze staat uit. Deze editie brengt de periode maart 2010 tot en met oktober 2012 in beeld en staat in het teken van de eerste ervaringen met de Wet Veiligheidsregio’s (Wvr) die in oktober 2010 in werking trad. Deze staat draagt bij aan de evaluatie van de wet en het stelsel van rampenbestrijding en crisisbeheersing.


KORTE BERICHTEN

Goesenaar Sven Remijnsen schrijft ‘De beste Tour aller tijden’

Absurde zoektocht naar Tourheld GOES - In zijn boek ‘De beste Tour aller tijden’ onderneemt Sven Remijnsen een krankzinnige zoektocht naar de grootste held uit een eeuw Tour de France. Voor wielerfans die Eddy Merckx altijd hebben willen zien koersen tegen Miguel Indurain, Lance Armstrong en Alberto Contador, die op hun beurt een robbertje uitvechten met Laurent Fignon en Greg Lemond, die het weer opnemen tegen Maurice Garin, Jacques Anquetil en Bernard Hinault is het een onmisbaar boek. logse helden voorbij, gevolgd door Franse grootheden als Jacques Anquetil en Raymond Poulidor, waarna de tijdperken van Merckx, Hinault, Miguel Indurain en Armstrong aanbreken. Wie die laatste naam zegt, zegt doping. Remijnsen negeert de schandalen rondom stimulerende middelen niet. Ook de noodlottige ongevallen van Tom Simpson en Fabio Casartelli, renners die in de begindagen van de ronde op de trein stapten om een deel van het parkoers niet te hoeven fietsen, de klap die Merckx in 1975 tijdens een zware beklimming kreeg van een supporter, de val in het ravijn van Wim van Est op de Aubisque, de afdaling met gevaar voor eigen leven op weg naar Marseille van Rini Wagtmans en Merckx en de acht seconden waarmee Greg Lemond won van Laurent Fignon komen voorbij. “Natuurlijk klinken mijn persoonlijke voorkeuren door in het boek. Het is bedoeld als een best of the Tour, maar over een enorm gecompliceerd mens als Anquetil is het leuker schrijven dan over iemand als Indurain. Daar kun je niet zo veel mee. Maar als je het boek hebt gelezen, weet je hoe het is gegaan in de afgelopen honderd jaar.”

In het boek ‘De beste Tour aller tijden’ nemen alle grote coureurs het tegen elkaar op.

DOOR EUGÈNE DE KOK Het boek van de Goese freelance journalist Sven Remijnsen begint met een quote van Albert Einstein: ‘If at first an idea does not sound absurd, there is no hope for it’. “Het is een beetje pretentieus om een citaat van Einstein te nemen,” lacht de schrijver, “maar het past er zo goed bij dat ik het wilde gebruiken.” Want Remijnsen heeft een absurd idee uitgewerkt tot een zeer leesbaar boek over de grootste en meest populaire wielerronde ter wereld. Elke wielerliefhebber heeft zich wel eens afgevraagd of Eddy Merckx beter was dan Lance Armstrong of dat Bernard Hinault toch de beste ronderenner ooit is geweest. Dat is de basis van zijn boek. Remijnsen laat alle Tourwinnaars en andere memorabele coureurs uit het verleden het tegen elkaar opnemen in één koers over 23 etappes. “Tegelijkertijd moest het historisch allemaal kloppen. De etappes zijn allemaal verreden, de winnaars hebben ze ook echt gewonnen en ook de kleine dingen zijn gebeurd. 80 procent van wat in het boek staat klopt.” De enige concessie die Remijnsen moest maken, was de route. “Anders lukte het niet om alles passend te maken.” ‘De beste Tour aller tijden’ verloopt redelijk chronologisch. Zo komen in het eerste deel de vooroor-

Onuitwisbaar Dan weet je ook dat Nederlanders slechts een marginale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de Tour de France. “Jan Janssen won op de laatste dag en Joop Zoetemelk werd eerste, omdat Hinault moest afstappen. De indruk bestaat dat we veel hebben gepresteerd in de Tour de France, maar als je de geschiedenis bekijkt, is dat helemaal niet het geval. Luxemburg heeft bijvoorbeeld vijf eindzeges verdeeld over vier winnaars, wij maar twee. Eigenlijk valt het vies tegen.” Wie de Tour der Tours wint, laat de Goese auteur in het midden. Daarvoor moeten mensen het boek maar lezen. “Het is een zoektocht naar de grootste Tour-held. Er doen renners mee, die misschien niet zo veel hebben gewonnen, maar wel een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten, mensen als Johan van der Velde en Rini Wagtmans. Door hen is de Tour de France ook groot geworden. Het is een bundeling van mooie verhalen. Dat spreekt tot de verbeelding.” Het is de reden waarom Remijnsen zelf al zo lang fan is van het wielerevenement. Voordat hij ruim een halfjaar geleden aan het boek begon, dacht hij dat het evenement na het schrijven zijn ‘neus uit zou komen’, maar niets is minder waar. “De liefde is alleen maar groter geworden. Ik kan nu al niet meer wachten tot hij begint.” ‘De beste Tour aller tijden. Alle Tourhelden in één krankzinnige race’ is uitgegeven door Carrera en voor vijftien euro te koop in alle boekwinkels. ISBN: 978 90 488 1738 2.

Gratis boek? Weekblad de Bode mag vijf exemplaren van ‘De beste Tour aller tijden’ weggeven. Wie het antwoord weet op de vraag ‘Welke renner werd de Kannibaal genoemd?’ en dat mailt naar e.dekok@internetbode.nl maakt kans op één van de exemplaren. Stuur uw antwoord in voor vrijdag 8 juni.

Informatie: Whiplash? Het kan de beste overkomen. Whiplash Informatiecentrum Europa wil iedereen vrijblijvend helpen bij het opstarten van uw herstel en indien nodig begeleiden in het eventuele schadebehandeling traject. Door de jarenlange (eigen) ervaring met behandelaars en advocaten vergroot men de kans op een zo goed mogelijk herstel. Het Whiplash Informatiecentrum Europa (W-I-E) houdt voor de gehele regio op woensdag 5 juni in Ziekenhuis Lievensberg, Bergen op Zoom (via ingang en vragen aan receptie) van 10.00-12.00 uur een informatiemorgen over whiplash, toegang gratis. Info: Bob Klip, tel. 0167-562766, 06-81575995, webmaster@whiplash-info.nl, www.whiplash-info.nl Expositie: Tijdens de Kunstroute in het kader van Van Gogh Leeft!, exposeert Jan Kettelerij uit Tholen met een kunstinstallatie (van hout en TL licht) en met diverse sculpturen in de de Withofkapel (met schitterende glas in loodramen), Etten-Leur. De catalogus is verkrijgbaar bij het startadres ‘De Withofkapel’. Meer info: http://www.vincentvangoghinetten.nl/vangoghleeft POORTVLIET Rommelmarkt: Men kan elke zaterdag van 11.00-12.00 uur bruikbare spullen bij fam. Heijboer, Paasdijkweg 16 inleveren. Ook in goede staat verkerende tweedehands kleding voor kinderen en volwassen is welkom. Rommelmarkt (met opbod) wordt D.V. zaterdag 1 juni van 10.00-15.00 gehouden. De opbrengst is bestemd voor de Hersteld Herv. Kerk, Poortvliet. Tuinfakkel: 20 leden van Vrouwen van Nu afd. Poortvliet hebben met veel plezier een tuinfakkel gemaakt bij de kaarsenmakerij in Sint-Annaland. Er ging een heel proces aan vooraf, voordat we de tuinfakkel in een gewenste kleur konden afmaken. Maar her resultaat mocht er zijn. Nu nog wachten op een mooie zomeravond om de fakkel te laten branden. De leden kunnen terugzien op een creatieve avond. SINT-MAARTENSDIJK Gezelligheid Vóór Alles: Uitslag 13 mei: 1. dhr. W. Bijl-dhr. C. v. Gorsel 46 punten, 2. mevr. M. Dane-dhr. Fr. d. Jong 39, 3. mevr. A. Bocxe-dhr. J. Bijnagte 38, 4. mevr. M. v.d. Hoek-dhr. C. Breure 34, 5. mevr. W. Kloet 29. Leger des Heils: Zaterdag 1 juni zijn de kringloopwinkels van het Leger des Heils geopend van 10.00-12.00 uur. Op zaterdag 1 juni een speciale boekenactie. Ook de koffie staat klaar. Iedereen is welkom. OUD-VOSSEMEER Koersbal: Uitslag 12 mei: 1. mevr. M. v. Poortvliet-mevr. L. Weezenaar: 34 punten, 2. dhr. N. Moerkerken-mevr. R. Nagtegaal: 25, 3. mevr. C. v. Mierlo-dhr. G. Rombout: 24, 4. mevr. C. Havermans: 17, 5. mevr. J. v. Houte-mevr. B. Roggeband: 15, 6. mevr. J. de bakker-mevr. L. Rombout: 10. SINT-PHILIPSLAND Avondwandelvierdaagse: Het bestuur van de stichting avondvierdaagse Sint-Philipsland heeft een datum vastgelegd voor het lopen. Van 3 t/m 6 juni, op maandag kan men zich laten inschrijven van 15.30 t/m 17.00 uur, en van 18.00 t/m 18.45 uur, in Café ‘t Durp in de Voorstraat 41. Loopafstanden 5 en 10 kilometer. Start om 19.00 uur. THOLEN Kringloopwinkel: OverThollig, Postweg 3c, heeft van de gemeente Tholen vergunning gekregen om meerdere dagdelen open te zijn. Kringloopwinkel start met extra openstelling op elke vrijdagavond. Vanaf vrijdag 7 juni is de OverThollig open van 18.00-20.00 uur. Om dit te vieren, wordt heel de maand juni 25% korting gegeven op alle artikelen met een groene prijssticker. Voor info over openingstijden en inleveren van goederen kan contact opgenomen worden met Colinda de Heer, tel. 0166-604107 of Kees Dekker 0166-603375. Koersbal: Uitslag woensdag 22 mei: 1.dhr. J. Suurland-dhr. G. v.d. Padt 40 punten, 2. mevr. A. Suurland-dhr. W. Bijl 27, 3. mevr. A. Hilgerson-dhr. J. Sprenkels 19, 4. mevr. C. Sprenkels- mevr. R. Bolier 17, 5. mevr. H. Schot- mevr. J. Bos 14, 6. mevr. N. Deurloomevr. S. Verbraeken 11, 7. mevr. D. Lindenberg-dhr. W. Deurloo 4. Kringloopwinkel Tholen: Elke woensdagmorgen is Kringloopwinkel OverThollig open van 9 uur tot half 12. Tijdens de openingstijden kunnen goederen aangeleverd worden. Ook oude metalen en navulbare cartridges kunnen afgegeven worden. Voor grotere meubelstukken of inboedels graag vooraf contact met Colinda de Heer, tel. 0166-604107.

BEDRIJVIG NIEUWS Iedereen 8 juni welkom bij Elkie stichting en Centrum Voor Attitude & Begeleiding

Open dag jubilerende CVAB THOLEN - Het Thoolse Centrum Voor Attitude & Begeleiding (CVAB) bestaat 1 november 25 jaar. Dit vieren Cok en Angeline Verhoek met meerdere activiteiten, te beginnen op zaterdag 8 juni. Dan houden ze op het terrein van de CVAB en Elkie stichting een open dag. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom te bekijken wat de organisaties allemaal doen. DOOR BRITTA JANSSEN En dat is veel. Het CVAB biedt een dierenpension, trimsalon en gedragscentrum. Met trainingen en cursussen helpen Cok en Angeline uw hond of kat van problemen af. Bijvoorbeeld als uw huisdier spullen kapot maakt, niet goed luistert, jankt of blaft bij het alleen thuis zijn, onzindelijk of agressief is of niet goed kan omgaan met andere huisdieren. De Elkie stichting - opgericht in april 1994 - vangt in haar asiel honden en katten op voor herplaatsing. Ook over oude dieren ontfermt de stichting zich. Per 1 januari komt er een nieuwe taak bij, kondigt Cok

aan. “Zwerfdieren op Tholen worden dan ondergebracht bij de Elkie stichting. Dat is mooi nieuws voor het eiland. We proberen hun baas op te sporen of ze krijgen een nieuwe baas.”

De cursisten moeten zo snel mogelijk een parcours afleggen en bij een ander onderdeel, de gamblers ronde, moeten ze in 55 seconden zoveel mogelijk punten verzamelen met hindernissen.

Activiteiten Ieder jaar is er een open dag en bij de jubileumeditie staat een rommelmarkt op het programma. Verder zijn er gehoorzaamheidstrainingen, kunst van Moir Art, ponyritten, een luchtkussen en ook het rescueteam van stichting Alas, Dierenkliniek de Zoom en de Fixet dierafdeling uit Sint-Maartensdijk zijn aanwezig. Er is een stand met beeldjes en peper- en zoutstelletjes en er worden enveloppen getrokken voor prijsjes waarbij de opbrengst voor het seniorenhuis is. “Mensen die een probleem hebben met hun hond geven we gratis een consult van twintig minuten. Zo kunnen ze voelen en proeven hoe we te werk gaan.” Op 23 juni vindt er op het terrein een wedstrijddag plaats en deelnemers kunnen tijdens de open dag van 13.00 tot 16.00 uur oefenen.

Vertrouwen Cok en Angeline vinden het belangrijk dat ze het vertrouwen van mensen krijgen. Zonder vertrouwen hadden ze dit jubileum niet kunnen vieren, denken ze. “Mensen merken dat we liefde voor de dieren hebben”, legt Angeline uit. “Daardoor kunnen we garanderen dat we goed voor hun dier zorgen. Zo gaan ze twee, drie keer per dag lekker naar buiten en werken we met gediplomeerd personeel.” Sinds 2009 is Coks zoon Jeroen ook werkzaam in het bedrijf. Daarnaast bestaat het team uit Evelien, oproepkracht Niels, weekendhulpen Jessica en Kelly en vrijwilligster Kitty. “We vinden het belangrijk dat er vaste gezichten zijn voor de mensen”, aldus Angeline. Het stel begeleidt ook stagiaires. Aequor, een kenniscentrum voor de groene sectoren, heeft CVAB/Elkie aangewezen als erkend stagebedrijf.

Het CVAB/Elkie stichting-team heeft hart voor dieren.

“Het is leuk om vakkennis over te brengen. En terwijl het schooljaar dan al klaar is, willen ze toch helpen bij de open dag. Daar zijn we blij mee.” Door de jaren heen heeft het echtpaar al veel mensen en dieren geholpen. “Dat is heel waardevol”, vertelt Cok. “Veel van die mensen zien we terug op de open dag.

CVAB/Elkie stichting - Roolandsedijk 2 - 4691 PR Tholen - tel./fax. 0166-612027 - www.cvab.net. PAGINA 6

FOTO LEO ADRIAANSEN

Soms ben je al bij de vierde generatie van hun huisdieren betrokken.” In het pension hebben honden en katten vakantie, net als hun baas. “ Als die weer terug is en het dier komt alleen even snuffelen om daarna weer terug te gaan naar de kennel, dat is de mooiste reclame die er is.”


LIEF EN LEED

Weekenddiensten

Familieberichten

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 27 38 55, voor inwoners van Tholen, Anna Jacobapolder, Oud-Vossemeer, Poortvliet, Scherpenisse, St. Annaland, St. Maartensdijk, St. Philipsland en Stavenisse. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Voor Tholen: W. Brons, Kalfdamseweg 2 in Poortvliet, tel. 0166 66 25 96. Voor Sint Philipsland: dierenkliniek Steenbergen, tel. 0167 56 59 45.

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

AllĂŠvo zorg en dienstverlening Tel: 0113 - 249 111; www.allevo.nl thuiszorg, hulp bij het huishouden en tafeltje-dek-je Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor Ăş! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Moniek Pedicure ambulant ook voor de diabetische/reumatische voet.

*ODVEHZDVVLQJ‡6FKRRQPDDNZHUN]DDPKHGHQ ‡*HYHOUHLQLJLQJ‡3RUWLHNHQ*DOHULMUHLQLJLQJ ‡'DNJRRWUHLQLJLQJ‡*HVSHFLDOLVHHUGLQHWVYHUZLMGHULQJ

06-49113717

zaterdag 1 JUNI

SINT-MAARTENSDIJK Aanvang wedstrijd 12.00 uur

Toegang GRATIS !!

 To boldly go wh

Star Trek Firs

ere no one’s gone

verdiepen in het

0166 662070

t Contact

before? Dan durf jij je vast wel te dagelijks leven va n Carla (45, ka

nker)?!

voor particulier en bedrijf

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen

GEOPEND:

FITNESSCENTER BODYZONE www.bodyzone.cc

GLASBEWASSING

www.moniekpedicure.nl

RAW

Dinsdag t/m Zondag Informeer naar de openingstijden

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen Tel.: 0167 560000

6*2&/($1,1* Glasbewassing van uw woning volgens 6 wekelijks contract al vanaf â‚Ź 8,incl. reinigen raamomlijsting en vensterbanken.

Interesse? neem geheel vrijblijvend contact met ons op telefoonnr. 0166-610886 b.g.g. 06-20983654 www.sgo-cleaning.nl sgo staat voor: servio.gebouwen.onderhoud

TERREIN- EN HORECAMEDEW. (M/V) gevraagd (CV + pasfoto meesturen)

Weekendaanbieding do-vr-za 30-31 mei en 1 juni: Malse Riblappen .................................................... kilo â‚Ź 9,45 Bij 4 Tartaartjes ............................................. de 5e GRATIS Nasi of Bami ........................................................... kilo â‚Ź 5,30 Babi Pangang............................................... 500 gram â‚Ź 4,95 Pakje zelfgemaakte SatĂŠ 3 stokjes..................... voor â‚Ź 2,50 Voor de boterham met 25% korting: Zeeuws Spek - Bacon - Gebraden Procureur Lekker stuk Gekookte Worst ..................................................... ............................................300 gram halen, 200 gram betalen Salade van de week: Krabsalade ........................................ met 25% KORTING Maandag 3 en dinsdag 4 juni: Speklappen ............................................................ kilo â‚Ź 5,50 Bij 4 Roomschijven of Boomstammetjes.... de 5e GRATIS Woensdag 5 juni: Gehakt .................................................................... kilo â‚Ź 5,85 Bakje Zult ..................................................................... â‚Ź 0,89 Vrijdag en zaterdag: Warme Kip uit de grill!!

SLAGERIJ

OP DEN BROUW Markt 10, 4695 CE Sint-Maartensdijk Telefoon 0166-662539

DINSDAG 28 MEI T/M ZATERDAG 1 JUNI

TE HUUR: APPARTEMENT

HEEL WALDKORN VITAL VAN â‚Ź 2.75 VOOR â‚Ź 2.25 DONDERDAG 30 MEI

CHOCOLADE ROOMBROODJES 2 STUKS VAN â‚Ź 2.80 VOOR â‚Ź

2.30

â‚Ź8

VRIJDAG 31 MEI EN ZATERDAG 1 JUNI

GESORTEERD GEBAK 5 HALEN 4 BETALEN RONDJE ROZIJNENBROOD VAN â‚Ź 1.95 VOOR â‚Ź 1.45 ZATERDAG 1 JUNI HAPPY HOURS VAN 07.30 UUR TOT 11.00 UUR

PLUSPUNTEN 4 HALEN 2 BETALEN %RWHUPDUNW‡&=7KROHQ 7HO ‡)D[  OPENINGSTIJDEN: 0DWPGRXXU‡9ULMGDJXXU‡=DWHUGDJXXU

LET OP !!!

d

.mn

p 95,-

Sint-Catharinaplein 12 – Bergen op Zoom

Wonen in een sfeervol appartement op de eerste verdieping van een monumentaal herenhuis in het centrum van het bourgondische en bruisende Bergen op Zoom. Zo vanuit de voordeur midden in het centrum en vanaf het dakterras uitzicht op ‘Het Markiezenhof’. Van alle gemakken voorzien maar met authentieke details, 2 verdiepingen, 2 slaapkamers, 65 m2 woonoppervlakte, ruime woonkamer met o.a. balken plafond, open keuken met inbouwkeuken en apparatuur, badkamer met douche en tweede toilet.

Voor meer informatie: www.gervas.nl Vang 2 4661 TX Halsteren Telefoon: 0164 - 25 75 05

7XVVHQGHPLGGDJ]LMQZLMRRNRSHQ

%HVWHOOLQJHQNXQQHQGDJHOLMNVYHUVYDQDIXXU RSYULMGDJDOYDQDIXXU ZRUGHQDIJHKDDOG

PAGINA 7


Boeren kunnen gronden bij droogte beregenen met zoet water uit sloten

‘Voorziening is een stap voorwaarts’

Open ochtend SmdB De Ark OUD-VOSSEMEER - Voor ieder kind komt een keer het moment dat ze naar de basisschool moeten. Voor zowel ouders als kinderen een spannend moment.

THOLEN - 25 jaar hebben landbouwers op Tholen en Sint Philipsland geprobeerd een goede voorziening voor zoet water te realiseren. De verzilting van de Rammegors en gedeeltelijk van het Zoommeer speelden hierbij een grote rol. Daarom heeft de ZLTO Tholen daartegen bezwaar aangetekend. De afdeling liet het daar echter niet bij. Vorige week vrijdag ondertekende ZLTO met waterschap Scheldestromen een overeenkomst voor een eigen U bent vast wel eens benieuwd naar wat zoetwatervoorziening.

uw kind te wachten staat zodra deze stap gemaakt moet worden. Daarom organiseert SmdB “De Ark” op donderdag 30 mei van 8.30u tot 10.30u een open ochtend voor kinderen in de leeftijd van 2 of

3 jaar. U kunt dan samen met uw peuter een stukje van ons dagelijkse programma meemaken. De kinderen laten u zien wat ze doen, leren en maken. Aansluitend is er gelegenheid om vragen te stellen en staat de koffie voor u klaar. Heeft u ook nog jongere kinderen thuis? Geen probleem, bij ons op school is een crèche aanwezig. Wij nodigen u dan ook van harte uit om geheel vrijblijvend met uw peuter onze open ochtend te bezoeken. Uw kind mag deze ochtend gewoon met onze groep meedoen.

Excursie Vrouwen van Nu SINT-MAARTENSDIJK - De Vrouwen van Nu hebben een excursie gemaakt naar Atelier Art Object te Bergen op Zoom en Arcadia te Steenbergen op donderdag 23 mei. In de ochtend werden de dames gastvrij ontvangen met koffie en wat lekkers. Vervolgens kregen ze een rondleiding door het atelier waar sieraden op ambachtelijke wijze worden vervaardigd. De dames hebben uitleg gekregen over het gietproces, goud en zilversmeden en het zetten van diamanten. Er werd met veel ervaring en passie verteld en werden de dames in de

gelegenheid gesteld vragen te stellen aan de medewerkers over hun specialiteit. Na dit interessante bezoek vervolgden de dames hun excursie richting Arcadia in Steenbergen, waar ze genoten van een boerenlunch met streekproducten en een glaasje notenlikeur. Na de lunch volgde een wandeling door de prachtige beeldentuin en walnotenboomgaard. Ondanks de slechte weersvoorspelling was het tijdens de wandeling in deze mooie aangelegde tuin droog en kwam de zon zelfs tevoorschijn. Na een gezellige en leerzame dag gingen de dames rond 15.30 uur huiswaarts.

Avondwandelvierdaagse THOLEN - Ga lopen in Tholen en geniet van de natuur die nu is verscholen. Luc Mangnus van waterschap Scheldestromen en Hendrik Jan ten Cate van ZLTO Tholen openen de inlaat van zoet water. FOTO WATERSCHAP SCHELDESTROMEN

DOOR FRITS SIMONS Het symbolische startsein voor deze voorziening werd vrijdag 17 mei gegeven toen Luc Mangnus van waterschap Scheldestromen en Hendrik Jan ten Cate van ZLTO Tholen met een druk op de knop een opvoerpomp aanzetten, die het water van de Ravensoordpolder in de hoger gelegen Smalzijdepolder pompte. ZLTO Tholen beschouwt de eigen voorziening als een grote stap voorwaarts. Bij langdurig droog weer kunnen de landbouwers hun gronden voortaan beregenen met zoet water uit de bestaande waterlopen dat is ingelaten uit het Volkerak Zoomeer. Er zijn ook afspraken gemaakt om het hele gebied zo veel mogelijk door te spoelen en metingen uit te voeren naar het zoutgehalte van het water om zo tijdig maatregelen te kunnen nemen. De verzilting wordt hierdoor tegen gegaan en er is meer bedrijfsontwikkeling mogelijk. Uiteindelijk draagt het bij aan een le-

vensvatbaar buitengebied. Ook levert het volgens de betrokkenen een stuk werkgelegenheid op. 80 procent van de belanghebbenden stemden in met het plan om naast de gebruikelijke heffing van het waterschap extra te betalen voor de nieuwe voorziening, die het zo nodige zoete water brengt. Bijzonder is dat het initiatief voor de voorziening van de agrariërs uit de streek is gekomen. “Op meerdere plaatsen in Nederland wordt voor zoet water betaald, maar de manier van kostenverrekening en verdeling is uniek”, aldus Hendrik Jan ten Cate van ZLTO Tholen. Kwaliteit Er moet ‘een eenvoudig beprijzingssysteem’ worden opgezet om tot drie verschillende tarieven voor het zoete water te komen. De kwaliteit en bereikbaarheid geven hierbij de doorslag. Afhankelijk van waar je in het gebied zit, betaal je een hectaretoeslag. Degenen die goed bereikbaar zijn,

moeten 31 euro per hectare betalen. Voor de boeren die minder goed te bereiken zijn, geldt een tarief van 17 euro per hectare. Voor de groep die slecht bereikbaar is, wordt voor drie euro per hectare aangeslagen. De voorziening is al deels ingevoerd en wordt in 2014 verder uitgewerkt en geperfectioneerd. Op 1 januari volgend jaar wordt de heffing als retributieverordening ingevoerd. Alleen de kosten die daadwerkelijk gemaakt worden, worden verrekend. Om de belangen van alle betrokkenen zo goed mogelijk te regelen, is er een gebruikersraad ingesteld. Deze raad gaat fungeren als overlegorgaan tussen ZLTO en Scheldestromen. Voor de komende jaren willen ze dit systeem optimaliseren. Initiatieven moeten uit de streek komen. Ook worden in de raad plannen besproken en voorgelegd aan het waterschap. In de komende jaren wordt er gekeken hoe de zoete en zoute sloten kunnen worden gescheiden, zodat het doorspoelen steeds duurzamer wordt.

Provincie buigt zich over Voorjaarsnota

‘Aan de slag voor Zeeland’ THOLEN - Ondanks de crisis voert de Provincie Zeeland het collegeprogramma ‘Stuwende Krachten’ onverminderd uit. Dat liet ze vorige week weten. ‘Het accent ligt op de zichtbare uitvoering van beleid en belangrijke projecten en enkele nieuwe investeringen met voor Zeeland merkbare (economische) effecten’, laat de provincie in een persbericht weten. Het gaat dan bijvoorbeeld om de verbreding van de N62 bij de Westerscheldetunnel en de komst van de Marinierskazerne in Vlissingen. DOOR BRITTA JANSSEN Provincie Zeeland doet deze uitspraken met het oog op de bespreking van de Voorjaarsnota 2013. Die komt op 7 juni aan de orde bij de commissie Bestuur, Financiën en Welzijn en op 21 juni bij Provinciale Staten. In de Voorjaarsnota is de begroting voor 2013 geactualiseerd, in voorbereiding op de begroting voor de periode 2014 tot 2017. Projecten Waar de eerste twee jaar van deze collegeperiode vooral in het teken stonden van bezuinigingen, reorganisatie, kerntakendiscussies en de vorming van de Zeeuwse RUD (per 1 januari wordt de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland gevormd) willen GS de komende jaren ‘concreet aan de slag voor Zeeland’. Over de N62 laat Zee-

land weten dat het werk voor de Sloeweg nog dit jaar wordt aanbesteed. ‘Voor de Tractaatweg (die aansluit op de Sloeweg, red.) worden de plannen snel ter inzage gelegd. Het ontwerp voor de Tractaatweg is klaar en vertalen we naar een bestemmingsplan. De Noordbuis van de Sluiskiltunnel is af. Dit jaar start ook het boren van de Zuidbuis, volgens planning in augustus.’ Dit project ligt op schema voor openstelling in 2015, laat de provincie weten, en de totale investering bedraagt driehonderd miljoen euro. ‘In totaal hebben we ruim vierhonderd miljoen euro aan infrastructuurprojecten in uitvoering.’ Een ander groot project dat in de fase van uitvoering is, is de bouw van de Marinierskazerne in Vlissingen. ‘De provincie en gemeente Vlissingen zijn verantwoordelijk voor het aanbieden van bouwrijpe grond

en voor de planologische procedure. Het Rijk investeert zo’n tweehonderd miljoen euro. Dit jaar en volgend jaar staan nog in het teken van voorbereidingen, maar in 2015 beginnen de zichtbare werkzaamheden, zoals het bouwrijp maken van de grond.’ Cultuur Gedeputeerde Staten willen tot 2016 jaarlijks 3,5 miljoen euro vrijmaken voor woningbouw in relatie tot bevolkingsontwikkeling en 2,4 miljoen euro investeren in de versterking van het culturele profiel van Zeeland. Dat willen GS onder meer bereiken door ‘aansprekende’ Zeeuwse festivals te ondersteunen met meerjarige subsidies, cultuurarrangementen te realiseren en restauraties van Rijksmonumenten te subsidiëren. ‘Daarvoor is in 2014 en 2015 1,6 miljoen euro beschikbaar. PAGINA 8

De Wandel Sport Club Vosmeer houdt maandag 17, dinsdag 18, woensdag 19, donderdag 20 juni haar 2e grote wandel evenement in 2013, avondwandelvierdaagse van Tholen Stad, onder auspiciën van de K.N.B.L.O. Al wandelend ontdekken de wandelaars wat er voor moois in en om Tholen is, ga en geniet van de natuur en de uitgestrekte velden, maar ook de mooie binnenstad. Wandelen met de kinderwagen mag geen probleem zijn voor jong en oud. Ze starten vanuit sporthal Meulvliet, Zoekweg 8. Startbureau is maandag open vanaf 18.00 uur en de start is elke avond van 18.30-19.00 uur. De te lopen afstanden zijn 5 en 10 km. Onderweg voorzien ze de wandelaars van een versnapering. Wan-

neer je niet de 4 avonden mee kan lopen, geen probleem. Drie avonden meelopen is voldoende voor een herinnering. Er is voor de grootste groep een beker, probeer in de buurt, op het werk of op school een wandelgroep samen te stellen. Een groep is minimaal 11 personen. De bekers worden op de Markt op donderdag 20 juni uitgereikt. Daarna met de Neutekrakers naar Meulvliet om de herinnerring op te halen. Voor alle wandelaars die 3 of 4 avonden hebben meegelopen is er een herinnering. De wandelboekjes kunnen ook worden afgestempeld. De afstanden zijn 5 en 10 km. Willen de wandelaars die mee willen lopen voorinschrijven, zodat ze voldoende routes en verzorging hebben. Voorinschrijven bij Jeane Brusselaars, Ruytersput 34, Steenbergen, tel. 0167-531030, e-mail wscvosmeer@kpnmail.nl, http://www. zevendorpentocht.nl

B-jeugd Emergo pakt titel ONDO B2-Emergo B1: Emergo moest winnen om nog een kans te maken op de titel. De ploeg ging goed van start en liet zien dat ze in de klasse bij de sterkste teams hoort. ONDO kreeg weinig kansen en zag Emergo snel uitlopen naar een ruime voorsprong, zodat de spanning snel uit de wedstrijd was. Emergo ging in de 2e helft door met het vergroten van de marge. Uiteindelijk werd de grens van 10 doelpunten niet bereikt, maar een 1-8 zege was genoeg voor de ploeg om minimaal de gedeelde titel binnen te halen. Voor Emergo waren Sanne Jansen (3x), Stephanie Langeland (2x), Yoni v. Daalen, Suzanne de Jong en Romy Stoutjesdijk de doelpuntenmakers. ONDO D1-Emergo D1: Emergo had het zeer lastig tegen het sterke ONDO, dat bovenin meedraait. Emergo speelde zelf niet onaardig, maar ONDO was een maatje te groot en kon dan ook in de 1e helft weglopen van Emergo. In de met 7-3 gestarte 2e helft bleef het spelbeeld hetzelfde, met ONDO dat er weinig moeite mee had om de korf te vinden en Emergo dat bleef proberen om de score een draaglijker aanzien te geven. Uiteindelijk werd het 15-7, waarbij Ellen de Jong (3x), Baukje Broeren (2x), Chloë Anthonisse en Alejandro Moncilla Tello de productie verzorgden. Emergo D2-Zevenbergen D1: Emergo had weinig moeite met Zevenbergen, dat desondanks boven Emergo stond. Emergo speelde in een veel te hoog tempo en draaide Zevenbergen bij tijd en wijle helemaal dol. De score liep snel op en de dubbele cijfers werden al ruim voor tijd

bereikt. Bij het laatste fluitsignaal stond er een alleszeggende 17-4 stand op het bord, zodat de punten voor Emergo was. Alejandro Moncilla Tello (8x), Jarno Jansen (6x) en Annemieke Geuze (3x) trefzeker. Tjoba E2-Emergo E1: Emergo speelde een goede wedstrijd tegen Tjoba. Emergo die in de race is voor de titel, verdedigde uitstekend en omdat Tjoba de kansjes die het kreeg niet benutte, was de ruststand een terechte 0-1. In de 2e helft wist Tjoba nog wel op het scorebord te komen, maar Emergo pakte met 1-3 de zege. Voor Emergo wisten Evy Kostermans (2x) en Romy Hoffers de korf te vinden. TOP F3-Emergo F1: Emergo, was kampioen, kende geen genade met TOP. De ploeg uit Arnemuiden werd compleet weggespeeld en mocht uiteindelijk blij zijn dat er nog een eretreffer gescoord werd. Emergo scoorde er lustig op los en wist al snel de dubbele cijfers te bereiken. Uiteindelijk blies de scheidsrechter af bij een 1-15 eindstand. Voor Emergo scoorden Christy den Engelsman (7x), Mathijs de Jong (6x), Thijs Bogers en Nienke Crezee de doelpunten. VIOS F1-Emergo F2: Emergo speelde een behoorlijke wedstrijd tegen lijstaanvoerder VIOS. VIOS was wel sterker, maar door goed verdedigen van Emergo bleef het lang spannend. Toch nam de ploeg uit Willemstad de leiding en die werd niet meer afgegeven. Emergo probeerde nog wel terug te komen, maar bleef steken op een 3-1 nederlaag. Desondanks een goede wedstrijd voor Emergo, waarvoor Beau Boons scoorde.


B L I J V EN D

VERL A AGD!

Mager rundergehakt

Oven roasted pinda’s

KofďŹ ebonen

500 g

225 g

500 g

3

van 2.99

van 3.49

v an 1.19

2.79

1.09

3.29

B L IJ V E N D

Vloeibaar wasmiddel zwart

VERLAAGD Allesreiniger Boterhamzakjes

1.5 l

1l

120 stuks.

14%

goedkop er

van 2.39

van 0.69

van 0.79

2.29

0.59

0.69

ven! Het betere buitenleVan af zaterdag 01-06-2013 Gezinstent - voor 4 tot 6 personen - 3 slaapcabines met exibele tussenwanden - stahoogte: 2 m

89.99

NIEUW IN SCHERPENISSE EN OMGEVING! KAAS & DELICATESSENHANDEL BIEMOND 8ZYHUVVSHFLDOLVWDDQKXLV(ONHZRHQVGDJPLGGDJEH]RUJHQZLMELMXDDQKXLV

+ROODQGVHNDDVEXLWHQODQGVHNDDVWDSDVQRWHQZLMQ

Het is er weer! Graskaas!

Camping waterkoker

Camping kofďŹ ezetapparaat

Per kilo â‚Ź 6.95

ĹľĆ?ĆšÄžĆŒÄšÄ‚ĹľĆ?ÄžĎŊŜĞĹŻÄžÇ€ÄžĆŒÇ Ĺ˝ĆŒĆ?ĆšWÄžĆŒĆ?ƚƾŏÎŚĎ­Í˜ĎłĎąĎŽÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒÎŚĎŻÍ˜ĎŽĎą ^ƉĂĂŜĆ?ÄžŚƾĹ?Ć?Ç Ĺ?ĹŠĹśÍžĆŒĹ˝Ĺ˝ÄšÍ•Ç Ĺ?ĆšŽĨĆŒĹ˝Ć?Ä ÍżWÄžĆŒŇĞĆ?ÎŚĎ°Í˜ĎľĎą DÄ‚Ĺ?ĹŻŽĨÄ?ĞůĞŜÄ?ÄžĆ?ƚĞů͊ Ç€ÄžĆŒĹŹĹ˝Ĺ˝Ć‰Î›ĹŹÄ‚Ä‚Ć?ŚĂŜĚĞůÄ?Ĺ?ÄžĹľĹ˝ĹśÄšÍ˜ĹśĹŻ Tel: 06-ϰϏϰϹϲϭϰϴ

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR

8.99

Versaanbieding! Appelen Royal Gala 1.5 kg

dkoper

KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

41% goe

8.99 * Vanaf woensdag 29-05-2013

Tomaten 500 g

van 3.39

1.99

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 29-05-13 t/m dinsdag 04-06-13.

43%

goedkop er

van 0.69

0.39

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Koos Moerenhout Classic door Tholen Twee geslaagde diploma-avonden Smash’76 SINT ANNALAND - Tafeltennisvereniging Smash’76 uit St. Annaland heeft dinsdag 21 mei en de week ervoor twee geslaagde diploma-avonden voor haar jeugdleden gehouden. Eerst een avond voor de beginners en gisteren voor de gevorderden. Zo’n 50 jongens en meisjes hebben deelgenomen in sportzaal De Wellevaete. Per

avond stonden er tien onderdelen waar de jeugd aan moest deelnemen, zoals een theorietest, circuit, balletje mikken in een korf en spelen tegen een tafeltennisrobot. Elk deelnemer krijgt medio juni, tijdens de seizoensafsluiting, een diploma. Smash’76 beschikt over een grote en talentvolle jeugdafdeling. Zo gaat het 1e jeugdteam na de zomervakantie spelen in het landelijk tafeltennis.

Euterpe @ Sea op Gorishoek SCHERPENISSE - Fanfare Euterpeuit Sint-Maartensdijk heeft wat bijzonders in petto. Met de zomer in aantocht heeft de fanfare staan er namelijk enkele buitenconcerten op het programma.

THOLEN - Het was zaterdagochtend een drukte van belang in het centrum van Steenbergen bij de start van de inmiddels traditionele Koos Moerenhout Classic, die georganiseerd wordt door RTC De Fatuur. De naar schatting 2000 wielrenners hadden de keuze uit vier afstanden: 85, 125, 160 en 200 kilometer door West-Brabant en Zeeland. Ook Tholen werd aangedaan. Burgemeester Saskia Bolten van de gemeente Steenbergen gaf omstreeks 9.30 uur het startschot voor de tocht door een bel te luiden. Ook Koos Moerenhout ging van start voor de 125 kilometer in de naar hem vernoemde classic.

Hayes & Wanderers FC wint de Gerard Noorthoek Cup SINT PHILIPSLAND - Hayes & Wanderers FC uit Yeading/Middlesex heeft. de Gerard Noorthoek Cup, het 1e Internationale toernooi van NOAD’67 gewonnen. In de laatste wedstrijd wonnen de fysiek sterke Engelsen met 2-0 van NOAD en daarmee waren ze verzekerd van de eindoverwinning. WCR uit Rhoon werd 2e, NOAD eindigde na 2 gelijke spelen en een verliespartij op nr. 3 en Lovell FC uit Nottingham werd 4e. NOAD start tegen Lovell FC. Op het hoofdveld startte NOAD tegen Lovell FC uit Nottingham. Het werd een onderhoudende partij o.l.v. scheidsrechter Maurits Verwijs. Kansen over en weer in de ontmoeting van 2x20 minuten. Echter aan beide kanten werden de kansen niet benut; zodat er na het laatste fluitsignaal een ‘draw’ geno-

teerd kon worden voor deze match. Op ‘pitch 2’ eindigde de wedstrijd o.l.v. scheidsrechter Martijn v.d. Burg tussen H&W en WCR met de oud-Feyenoorders Leonardo 2 en Christian Gyan in de gelederen eindigde ook gelijk: 1-1. In de onderlinge ‘Engelse’ confrontatie tussen Lovell en H&W trok de ploeg uit Yeading aan het langste eind; door de fysieke kracht kwam H&W op een 2-0 voorsprong. Lovell FC wist in de slotfase de aansluitingstreffer nog te scoren, maar moet uiteindelijk de meerdere erkennen in H&W. In de andere ‘Nederlandse’ wedstrijd: WCRNOAD werd het 2-2. Bij NOAD scoorde Stefan v.d. Peet de beide doelpunten. Aan het eind van de 2e ronde was het fotomoment per team en van alle teams vastgelegd, gevolgd door een gezamenlijke maaltijd in de tent aan de kantine. Vervolgens werd de laatste ronde gespeeld.

Slot NOAD kon het toernooi nog winnen als het in de laatste wedstrijd H&W kon verslaan. Maar de sterke Engelsen lieten zich niet van de wijs brengen. Na een 2-0 voorsprong voor H&W bleef NOAD strijden om een ‘ere’treffer te scoren. Mahamed Aweys Ali zat daar in de slotminuut heel dichtbij, maar zijn inzet ging net naast. In de andere wedstrijd wist WCR te winnen van Lovell FC, zodat de ploeg uit Rhoon de 2e plaats bereikte. Vlak voordat Gerard Noorthoek aan de prijsuitreiking zou beginnen, werd hij aangenaams verrast door NOAD-bestuurslid Theo Gorissen. Dit was voor NOAD het 1e nationale toernooi en de intentie is om dit ieder seizoen vast te houden. Als dank voor de vele bestuursjaren gaat het toernooi in de toekomst: ‘Gerard Noorthoek Cup’ heten. De NOAD-secretaris voelde zich zeer vereerd met de geste.

Stavoord6 vertrekt voor Alpe d’HuZes en Vrienden van Siem houden Geuzecup

Oud-Vossemeer zaterdag in teken van strijd tegen kanker

Vrijdagavond 31 mei wordt het 1e buitenconcert gegeven bij Brasserie de Zeester op Gorishoek, Scherpenisse. De muziekvereniging zal tegen de achtergrond van de Oosterschelde plaatsnemen om vanaf 19.30 uur van zich te laten horen. Het programma van dit 1e zomeravondconcert is zeer gevarieerd, van nr.1

James Bond hit ‘Skyfall’ tot ‘Tequila!’ van de Champs. Gegarandeerd voor iedereen wat wils en zeker de moeite waard om te luisteren. Behalve de mooie klanken van muziekvereniging Euterpe over het water is er nog meer te genieten. Brasserie de Zeester is uitstekend in staat om ook de inwendige mens te verzorgen. Ze hopen natuurlijk op schitterend weer, de fanfare brengt in ieder geval zonnige muziek, meeluisteren is geheel gratis en ook stoelen zijn voldoende aanwezig. Ze zouden iedereen graag mogen begroeten als publiek op deze schitterende locatie.

Vierde zomerconcert Tholen THOLEN - Eric Brander, vaste organist in de Gereformeerde Ichthuskerk geeft zaterdagmiddag 1 juni van 14.30 tot 15.00 uur een concert op het Van Dam orgel in de Grote- of Onze Lievevrouwekerk te Tholen. Eric Brander in 1960 geboren in Groningen woont sinds 10 jaar in Tholen stad. Orgelspelen is van jongs af zijn hobby. Het veelzijdige concert omvat onder meer “Cent

mille chansons”in een bewerking van Dub de Vries en “All Loves Excelling” in een zetting van Adriaan Engels en Charles Wesley. Voorts staat op het programma een improvisatie over “Eternal Father Strong to Save” Het is het 4e concert uit de serie zomerconcerten, die tot en met 19 oktober iedere zaterdagmiddag afwisselend in drie kerkgebouwen in Tholen worden gehouden. De toegang is gratis.

Gehandicapten-gym stopt? SINT-ANNALAND - Afgelopen jaren is het ledenaantal minder geworden bij de gehandicapten-gym bij gymvereniging W.I.K.. De gymgroep bestaat al meer dan 25 jaar bij der vereniging. Helaas is momenteel het ledenaantal gedaald tot 2 deelnemers. Vanwege het ledenaantal en subsidieverlaging is het moeilijk om dit uur voor de g-gymmers rendabel te houden. Het zou jammer zijn om door deze reden de groep

te moeten stoppen. Dit willen ze natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, vandaar de oproep. Ben jij iemand met mogelijkheden en lijkt het jou iets om te komen sporten op maandagavond van 19.00-20.00 uur in de Welleveate? Ga eens een kijkje nemen tijdens de lessen. Misschien zeg je nu wel: n’ee sporten vind ik niet leuk’, maar wie weet na een keer mee te hebben gedaan is je gedachte hierdoor veranderd en lijkt het jou wel gezellig en leuk om bij WIK te sporten.

Zaterdag in fitnesscentrum aan Nijverheidsweg

Wedstrijd bankdrukken bij Bodyzone

OUD-VOSSEMEER - Na maanden bezig te zijn geweest met het bijeen sprokkelen van het inschrijfgeld van 40.000 euro, vertrekken de twee teams van de Thoolse Stichting Stavoord6 zaterdag naar Frankrijk voor het sportevenement Alpe d’HuZes tegen kanker. Om 10.00 uur verzamelen de zeventien renners en tien verzorgers zich op het sportpark in Oud-Vossemeer. Om 11.00 uur vertrekken ze en daarvoor maken ze de voorlopige opbrengst bekend van alle acties die ze op touw zetten om geld in te zamelen, zoals het Glazen Ei. Het vertrek is ook het startschot voor het voetbaltoernooi Geuzecup van stichting Vrienden van Siem, die zich ook inzet voor de strijd tegen kanker. DOOR BRITTA JANSSEN Op Tweede Pinksterdag vond er nog een voorjaarsmarkt plaats in Sint Philipsland, waarbij ruim 3000 euro geschonken is aan Stichting Stavoord6. En woensdag was er een culinaire avond die 1223 euro heeft opgeleverd voor de strijd tegen kanker. Met een eerdere spinningmarathon haalde de stichting 13.000 euro op en met het Glazen Ei, waarbij vier leden zich als dj’s lieten opsluiten op het Raadhuisplein in OudVossemeer om non-stop plaatjes te draaien voor een donatie, zelfs 25.000 euro. Nu Alpe d’HuZes dichtbij komt, is het tijd voor de laatste loodjes van de voorbereidingen. Die lopen op rolletjes, vertelde Ivo Slok-

kers van Stichting Stavoord6 vrijdag. “Het programma is in kannen en kruiken. Wat er vorig jaar niet goed ging, hebben we nu verbeterd.” Alleen het weer werkt nog niet mee, ook niet in Frankrijk, weet Slokkers. “Daar is het ook slecht, twee graden en sneeuw. Dat is niet erg aantrekkelijk, haha.” Maar de stichtingsleden blijven positief. Het evenement, waarbij mensen op de fiets zo vaak mogelijk op één dag - het ultieme streven is zes keer - de Alpe d’Huez moeten bedwingen, vindt plaats op woensdag 5 en donderdag 6 juni en wie weet wordt het weer nog beter. “Kou is niet erg, maar nattigheid maakt het lastig. Normaal gesproken is een jasje voldoende, maar we nemen maar extra warme kleding mee.”

Ontvangstfeest Op de berg moeten de teams zelf hun verzorgingsposten en tenten opbouwen. “We hebben een plaats vlak voor de finish gekregen, een hele mooie plek dus.” De verrichtingen van de teams zijn te volgen via het Twitter- en Facebook-account van de stichting. Naar verwachting arriveren de Tholenaren zaterdag 8 juni rond 16.00 uur bij café De Hoop in Oud-Vossemeer. Daar vindt een ontvangstfeest plaats. Meer informatie Meer informatie over Stichting Stavoord6 is te lezen via www.stavoord6.nl, Twitteraccount Team_stavoord6 en https://nl-nl.facebook.com/StaVoord6. Informatie over stichting Vrienden van Siem is te vinden op www.vriendenvansiem.nl. PAGINA 10

THOLEN - Na het grote succes van vorig jaar organiseert Fitnesscenter Bodyzone op zaterdag 1 juni voor de tweede keer een open bankdrukwedstrijd in Sint-Maartensdijk. de wedstrijd is voor beginners en gevorderden. Er hebben zich deelnemers uit het hele land ingeschreven. Er komen krachtpatsers uit Bergen op Zoom, Halsteren, Kampen, Vlissingen, Putte, Amsterdam, Haarlem en zelfs een Belg en vier Duitse deelnemers. De leeftijd van de deelnemers zit tussen de 14 en 61 jaar. Bankdrukken is een onderdeel van het powerliften. Er is ook een demonstratie van een internationale kampioen. De wedstrijd wordt gehouden in het pand van Bodyzone aan de Nijverheidsweg 19 in Sint-Maartensdijk. Voor meer info: www.bodyzone.cc. De wedsttijd start om 12.00 uur. De toegang is gratis.


EDITIE BERGEN OP ZOOM THOLEN WOENSDRECHT STEENBERGEN

KINDER SPECIAL

HIPPE KINDERFEESTJES

KINDEROPVANG ZONDER SCHULDGEVOEL

KINDER

MODE

BUDGET BABYKAMERS

KINDERMODE


Corrie’s Stoffenplaza Ooststraat 2, Sint-Annaland | tel: 06 25273574 | www.corriesstoffenplaza.nl

TEGEN INLEVERING VAN DEZE ADVERTENTIE

20% KORTING âœ

OP AL UW AANKOPEN (*)

âœ

(*) actie geldig t/m 30 juni 2013, niet op afgeprijsde artikelen

Voor de allermooiste modestoffen, ruim assortiment, tevens lint, haarspeldjes en meer. Openingstijden: PDJHVORWHQ‡GLHQ‡ZR GRHQ‡YUHQ‡]D

)RUWXLQVWUDDW10%HUJHQRS=RRP‡7HO

Win elke dag je aankoopbedrag terug!

BABY & KIDS MERKENFESTIJN van dinsdag 4 t/m zaterdag 8 juni

Dinsdag 4 juni Woensdag 5 juni Donderdag 6 juni Vrijdag 7 juni Zaterdag 8 juni

NOPPIES DAG MEXX DAG CLAESENS’S DAG QUAPI DAG s.OLIVER DAG

20% korting op de Noppies collectie 20% korting op de Mexx collectie 20% korting op de Claesens’s collectie 20% korting op de Quapi collectie 20% korting op de s.Oliver collectie

Tevens maak je dus elke dag kans je kids aankoopbedrag terug te winnen!!

YOUNG ST YLE

Voorstraat 5-7 Sint-Annaland Tel. (0166) 65 70 84 E-mail pleune@xs4all.nl www.pleunemode.nl

Dalemsestraat 4, 4691 CX Tholen Tel. 0166-610913

OPRUIMING START! Lange mouwen - 25% KORTING Spijkerjassen, zomerjassen en bodywarmers - 25% KORTING Slippers - 20% KORTING

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: Gehaakte baretten en leuke tasjes ndjes Lynn & Roos haarspeldjes en –ba

*actie loopt tot en met 29 juni 2013

KƉĞŜĹ?ĹśĹ?Ć?Ć&#x;ŊĚĞŜ͗ Ma. gesloten Di t/m Do 10.00 - 12.00 & 13.30 - 17.00 uur Vr 10.00 - 12.00 & 13.30 - 20.00 uur; Za 10.00 - 16.00 uur

25T% ING

KOR

Groot assortiment

baby- en kinderartikelen

GRATIS GRAVEREN

ollectie!

op de baby zomerc

Tandendoosje

Geldig van 29 mei t/m 15 juni 2013.

Fotolijstje Spaarpotje juwelier | atelier

Angelique

Rammelaar Dalemsestraat 1-3 4691 CV Tholen tel. (0166) 60 20 28

Kinderbestek


KINDERMODE Welke kindermode brengt de lente en zomer van 2013? 7EÒ ZIENÒ VEELÒ šUORESCERENDÒ HELDERÒ KATOEN Ò ZACHTE Ò KLEURRIJKEÒ SNEAKERSÒENÒACCESSOIRESÒMETÒLEUKEÒPRINTS Het minimale wit wordt gebroken door kleuren van groenten en fruit. Als rode draad loopt voedsel als levensstijl, zoals land, cultuur, passie, smaak, door de collectie heen. De zomercollectie 2013 van de kindermode knalt vanaf het begin van het seizoen met veel kleuren, mooie denim jacks, neon kleuren in broeken en sweaters van trendy en sportieve collecties voor jongens en meisjes. De stijlen zijn voor jongens en meisjes hippie en retro. Voor de jongens nog de college stijl en voor de meisjes de romantische stijl.

KLEURTRENDS

BLAUW

GEEL

FEL GROEN GRASGROEN SMARAGDGROEN

NEON-ORANJE

PASTEL PINK

ROOD

Kom ook!


Gastouderopvang: aantrekkelijk alternatief voor kinderdagverblijf of BSO

Kinderdagverblijf Newkids

Wij bieden: Halve- en hele dagopvang, semi-flexibele, flexibele opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar. Geopend van 6.30u tot 18.30u, ook in schoolvakanties. Newkids biedt een warme, huiselijke kinderopvang waar kinderen zich thuis voelen!

Buitenschoolse opvang Rommel, Rotzooi & Ravage

Lekker buiten ravotten volgens de drie R’s: Rommel, Rotzooi en Ravage. Spelen in de natuur, met oog voor de ontwikkeling van ieder kind. Naar hartelust buitenspelen, met takken sjouwen, rommelen en rotzooien met zand en kiezeltjes. Daar word je vies van! Heerlijk toch? Zo lang mogelijk kind zijn, daar gaan we voor bij Newkids.

l 0% 10 lexibe F

Gastouderbureau ViaViela biedt voordelige opvang: . laag uurtarief . betalen per uur in plaats van per dag of dagdeel . flexibele breng- en haaltijden . huiselijk, rustige omgeving voor het kind Heb je interesse in een gastouder of wil je graag zelf gastouder worden? Neem contact op met ViaViela Bergen op Zoom Ilona Willard 06-16 14 11 98 bergenopzoom@viaviela.nl of kijk op www.viaviela.nl

Geïnteresseerd in een plaats voor uw kind? Bel dan met KDV Newkids. Wij informeren u graag over onze mogelijkheden. Telefoon: 0164 682926

Kinderdagverblijf Newkids Kerkstraat 60 I 4664 BS Lepelstraat 0164 682926 I info@kdvnewkids.nl I www.kdvnewkids.nl

ADVERTEREN

IN DE BODE

‘KINDERLIJK EENVOUDIG...’

076-599 81 11

ʄ Ilse van Vliet, MSc ʄ Autismepraktijk Tholen ʄ ʄStoofstraat 3 ʄ ʄwww.autismepraktijktholen.nlʄ ʄinfo@autismepraktijktholen.nl ʄ ʄ06-51305122ʄ

Begeleiding van ouders, broers, zussen, leerkrachten en partners

Naast deze zeer persoonlijke begeleiding op maat biedt de praktijk ook:

Autismepraktijk Tholen is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met een autisme spectrum stoornis. Autismepraktijk Tholen is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen, jongeren en volwassenen met een autisme spectrum stoornis.

Zorgonderneming

Voorlichtings-informatieavonden over diverse psychische stoornissen

Het Paard verlicht mijn levenspad

Naast deze zeer persoonlijke begeleiding op maat biedt de praktijk ook:

Equitherapie: individuele begeleiding met behulp van paarden

Voetbaltechniek trainingen

Therapie met paarden en paardrijden

Voetbaltechniek trainingen

o

Cursussen

Dagjes/ weekendjes weg

Therapie met paarden en paardrijden

o

Dagjes/ weekendjes weg Cursussen

¾

¾

Sport

Voorlichtings-informatieavonden over diverse psychische stoornissen ¾

¾

¾

ʄ Ilse van Vliet, MSc ʄ Autismepraktijk Tholen ʄ ʄStoofstraat 3 ʄ ʄwww.autismepraktijktholen.nlʄ ʄinfo@autismepraktijktholen.nl ʄ ʄ06-51305122ʄ ¾

Kleinschalige, avontuurlijke en belevingsgerichte begeleiding in, om en samen met de natuur!

o

¾

o

¾

Begeleiding van ouders, broers, zussen, leerkrachten en partners

Sport

¾

¾

VOOR KINDEREN MET BIJZONDERE WENSEN

Zorgboerderij: dagbesteding en vrijetijdsinvulling in de natuur met een ecologische visie

Pedagogische Begeleiding: gezinsbegeleiding in de thuissituatie en/of met behulp van paarden

Workshops: zelfvertrouwen, assertiviteit, zelfbeeld

EQuiMio Horsemanship Training: communicatie met paarden ter ondersteuning van persoonlijke ontwikkeling

Wij zijn gespecialiseerd in complexe gedragsproblemen en werken samen met een psycholoog en een psychiater.

NNuu vo volo lopp 44-da daag agse se sn snoe oept ptra rakt ktat atie iess bi bijj In Inte tert rtoy oyss St Stee eenb nber erge gen! n! Voor speciale wensen en/of bestellingen, bel 0167-566454

Voor informatie over al onze activiteiten:

www.equimio.nl eefke@equimio.nl 06-16418258

INTERTOYS STEENBERGEN"LAUWSTRAATs 


KINDEREN NAAR DE OPVANG Het gevoel dat u uw kindje in de steek laat als u het naar een kinderopvang brengt, hoeft niet terecht te zijn. Kinderopvang is in Nederland goed geregeld en het kan een positieve invloed hebben Als gekeken wordt naar de kwaliteit, zoals de dagelijkse individuele zorg voor de kinderen; de activiteiten die van belang zijn voor hun ontwikkeling en het interieur dan blijkt dat in geen enkel ander land de kinderdag- verblijven zo goed zijn geregeld als in Nederland.

Keuze

Kinderopvang Op Maat‌ mÊÊr dan opvang alleen! KOM, al 20 jaar een vertrouwd adres voor kinderopvang. Vooruitstrevend, innovatief en altijd een stapje voor!

Wij onderscheiden ons en bieden meer: - Een mooie locatie aan de Laan van Everswaard met een grote buitenspeelruimte met aparte speelplekken voor baby’s, peuters en BSO-kinderen - Kleine verticale groepen 0-4 jaar met maximaal 12 kinderen en vaste leiding op de groep - 3+groep De Spetters, als voorbereiding op de basisschool, er wordt nauw samengewerkt met verschillende basisscholen in Bergen op zoom o.a. De Kreek en Lodijke. - Gastouderopvang: voor opvang op maat bij gediplomeerde gastouders thuis. - Strippenkaart voor gratis inhalen van dagdelen waarop uw kind niet naar de kinderopvang komt.

Veel activiteiten Kinderdagverblijf - Speciale workshops zoals babymassage, peutergym, muziek en peuteryoga

Veel activiteiten Buitenschoolse opvang - Doorlopende workshops bij sportverenigingen zoals FC Bergen, atletiekvereniging Spado, tennisvereniging Smash en zwembad De Schelp. - Workshops dans-, muziek, kunstatelier en yoga. - Samenwerking Scouting en Kraayenberg

U bent van harte welkom voor een persoonlijke rondleiding

Een afspraak is zo gemaakt! 0164 – 256331

Tegenwoordig werken veel moeders. Vaak niet full time met kleine kinderen, maar dan is er wel een oppas nodig. Heeft u het geluk met een opa of oma die wilt oppassen of denkt u na over een kinderdagverblijf. Het kan een moeilijke keuze zijn voor ouders. Een kindercentrum is het hele jaar door open. Bij ziekte van een leidster is het de verantwoordelijkheid van het kindercentrum om vervanging te regelen. Het is ook goed voor de sociale vaardigheden van uw kind. Vooral bij peuters en de Buitenschoolse opvang worden een hoop extra activiteiten aangeboden. U en uw partner kunnen in het arbeidsproces blijven. Uw partner of u heeft de gelegenheid om enkele dingen te doen waar u anders niet meer aan toe komt. Er hoeft geen beroep gedaan te worden op familie of kennissen. U bent altijd verzekerd van opvang (handig in onverwachte situaties). Uw kindje ontwikkelt zich, door met anderen in aanraking te komen en door in een andere omgeving te zijn.

Welke opvang? De basis van goede kinderopvang is de kwaliteit van het personeel. Het personeel moet over de juiste papieren beschikken en betrokken zijn bij ontwikkeling van kinderen. Er moet een natuurlijke klik zijn tussen de begeleidster en het kind/ouder. Kijk goed hoe leidsters met elkaar en met de kindjes omgaan. Uw kindje heeft persoonlijke aandacht nodig van een vast en betrouwbaar persoon. Een belangrijk punt is het aantal kinderen dat door een begeleidster verzorgd wordt. Hoe groter het aantal begeleiders ten opzichte van het aantal kinderen, des te beter. Let op het aantal personeelswisselingen. Wordt er veel gewisseld van personeel, dan is dat niet prettig voor het kind. Het is ook belangrijk dat uw kind niet de hele dag in een ruimte is. Als ouder heeft u ook altijd nog de optie om uw kind naar een gastouderopvang TEĂ’BRENGENĂ’$ITĂ’ISĂ’BIJĂ’IEMANDĂ’THUISĂ’ENĂ’KANĂ’VOORĂ’EENĂ’KINDĂ’SOMSĂ’ÂľJNERĂ’ZIJNĂ’%ENĂ’KLEINEĂ’ groep met altijd dezelfde gastouder. Wanneer het als ouder ergens goed voelt, zit het vaak ook goed. Wanneer dat niet het geval is, doe het dan niet. Volg uw gevoel!

Dit is een special van Uitgeverij de Bode, postbus 22, 4880 AA Zundert, www.internetbode.nl Oplage 60.000 exemplaren Verspreidingsgebied Bergen op Zoom, Tholen,

Kinderopvang Op Maat Laan van Everswaard 78 4617 LK Bergen op Zoom E: info@komboz.nl www.komboz.nl

Woensdrecht, Steenbergen Acquisitie Leo Elenbaas, Jolanda den Haring, Eduard van Elsacker Redactie Kimberley Nouws Layout Fleur van Zuilen, Jan Bastiaenen Druk Drukkerij Vorsselmans, Zundert


  Â‘Â’Â™Â›Â˜ÂœÂŽÂœČąĹ˜ĹšČŚĹ?ȹȹȹ ˜žÂ?‹ŠŠ›Â?ČąĹžĹžČąČąČąĹšĹœĹ˜Ĺ› ȹȹȹŽ›Â?ÂŽÂ—ČąÂ˜Â™ČąÂ˜Â˜Â–ČąČąČąČąĹ–Ĺ—ĹœĹšČŹĹ˜ĹœĹœĹ?Ŗřȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹȹ www.kinderopvanghotel.nl CHIPROSES 24/7; ÂŽÂ?ČąÂ–ÂŽÂŽÂœÂ?ČąÂ?•Ž¥’‹Ž•Žȹ”’—Â?Ž›Â?ŠÂ?Â&#x;Ž›‹•’“Â?ȹ‹’ŽÂ?Â?ǹȹ ȹȹ

CHIPROSES 24/7 KIDS BEACHCLUB Â˜Â™ČąÂŽÂŽÂ—ČąÂ&#x;Ž››ŠœœŽ—Â?Čą

x

ŠŠœÂ?ČądagopvangČąÂ&#x;Â˜Â˜Â›ČąÂ?ÂŽČąÂŠÂ•Â•ÂŽÂ›Â”Â•ÂŽÂ’Â—ÂœÂ?Ž—ȹȹ diverse Çťflexibele) opvangmogelijkhedenČąÂ&#x;Â˜Â˜Â›ČąÂžÂ ČąÂ”Â’Â—Â?ǝŽ›Ž—ǟȹ Â&#x;Š—ȹŖȹÂ?˜Â?ȹŗřȹ“ŠŠ›ǯȹ x ŠœÂ?ÂŽČąÂ˜Â?ČąÂ?•Ž¥’‹Ž•Žȹ™•ŠŠÂ?œ’—Â?œ˜Â&#x;Ž›ŽŽ—”˜–œÂ?ȹǯȹ Čą x ›Ž—Â?ÂŽÂ—ČŚÂ‘ÂŠÂ•ÂŽÂ—ČąÂ–Â˜Â?Ž•’“”ȹÂ?ÂžÂœÂœÂŽÂ—ČąĹ–ĹœÇąĹ–Ĺ–ČŹĹ˜Ĺ˜ÇąĹ–Ĺ–ČąÂ‘Â›Čą Čą x Ĺ˜ĹšČŹÂžÂžÂ›ÂœČąÂ”Â’Â—Â?Ž›˜™Â&#x;Š—Â?ȹȹĹ?ČąÂ?ŠÂ?ÂŽÂ—ČąÇ­ČąÂ—ÂŠÂŒÂ‘Â?Ž—ȹ™Ž›ȹ ŽŽ”ǰȹȹ x Ĺ™ĹœĹ›ČąÂ?ŠÂ?ÂŽÂ—ČąÇ­ČąÂ—ÂŠÂŒÂ‘Â?Ž—ȹ™Ž›ȹ“ŠŠ›ǯȹȹ x ŽŽ›ȹÂ?ž—œÂ?Â’Â?ÂŽČąÂ?Š›’ŽÂ&#x;ÂŽÂ—ČąÂ’Â—ÂŒÂ•ÂžÂœÂ’ÂŽÂ?ČąČąÂ•ÂžÂ’ÂŽÂ›ÂœÇ°ČąÂ&#x;˜ŽÂ?’—Â?Ȍ–ŠŠ•Â?’“Â?Ž—ǯȹȹ  x —Œ•žœ’ŽÂ?ČąÂ?ÂŽČąÂ•ÂŽÂžÂ”ÂœÂ?ÂŽČąÂŠÂŒÂ?Â’Â&#x;Â’Â?ÂŽÂ’Â?ÂŽÂ—ČąÂ’Â—ČąÂ˜Â—ÂŁÂŽČąChiproses BeachclubČą Čą ȹȹȹȹȹȹȹ

Â•ÂŽÂžÂ”ÂŽČąÂ•Â˜ÂŒÂŠÂ?Â’ÂŽ  ˜›Â?Â?ČąÂ?ÂŽÂŁÂŽČąÂŁÂ˜Â–ÂŽÂ›ČąÂ?Ž˜™Ž—Â?ǯȹȹ Čą x

Pre-SchoolDz Ž›’Œ‘Â?ČąÂ˜Â™ČąÂ•ÂŽÂ›ÂŽÂ—ČąÂ?Â˜Â˜Â›ČąÂ?Â˜ÂŽÂ—ČąÂ&#x;Â˜Â˜Â›ČąÂ”Â’Â—Â?Ž›Ž—ȹÂ&#x;ÂŠÂ—ČąĹ˜Čą Â?˜Â?ȹŚȹ“ŠŠ›ȹ–ŽÂ?ČąÂŽÂŽÂ—ČąÂœÂ™ÂŽÂŒÂ’ÂŠÂŠÂ•ČąÂ™Â›Â˜Â?›Š––ŠȹÂ&#x;Â˜Â˜Â›ČąÂ˜Â—ÂŁÂŽČąÇťÂ‘Â˜Â?Ž•ǟȏ Â?ŠœÂ?Ž—ȹÂ?Â’ÂŽČąÂ Â˜Â›Â?Ž—ȹÂ&#x;˜˜›‹Ž›Ž’Â?ČąÂ˜Â™ČąÂ?ÂŽČąÂ‹ÂŠÂœÂ’ÂœÂœÂŒÂ‘Â˜Â˜Â•ÇŻ

x

After-School;ŠŠ›ȹ—ŠȹŽŽ—ȹ•Š—Â?ÂŽČąÂœÂŒÂ‘Â˜Â˜Â•Â?ŠÂ?ȹ”’—Â?Ž›Ž—ȹ‘ž—ȹ Ž—Ž›Â?’Žȹ” ’“Â?ȹ”ž——Ž—ȹ’—ȹÂ?ÂŽČąÂ•ÂŽÂžÂ”ÂœÂ?ÂŽČąÂ‹Â’Â—Â—ÂŽÂ—ČŹČąÂ˜Â?ȹ‹ž’Â?Ž—ȏ ŠŒÂ?Â’Â&#x;Â’Â?ÂŽÂ’Â?ÂŽÂ—ÇłČąÂ˜Â?dzȹ ŠŠ›ȹ”’—Â?Ž›Ž—ȹŽ—Ž›Â?Â’ÂŽČąÂ”ÂžÂ—Â—ÂŽÂ—ČąÂ˜Â™Â?Â˜ÂŽÂ—Čą Â?Â˜Â˜Â›ČąÂ˜Â—Â?œ™Š——’—Â?ȹdzȹȹ Čą

Čą

Op zoek naar kinderopvang?

Maak dromen groot met de Zilvervloot

Dan kan kinderopvang Mamaloe u op korte termijn een passende oplossing aanbieden... Stichting Kinderopvang Mamaloe verzorgt professionele, kwalitatief hoogwaardige opvang voor kinderen van 0 t/m 13 jaar op diverse locaties in de gemeente Bergen op Zoom. De opvang van kinderen 0 t/m 4 jaar kan op iedere gewenste locatie plaatsvinden, de buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 13 jaar kan alleen in combinatie met inschrijving op de betreffende basisschool. 6WLFKWLQJ .LQGHURSYDQJ 0DPDORH YHU]RUJW SURIHVVLRQHOH NZDOLWDWLHI KRRJZDDUGLJH RSYDQJ YRRU NLQGHUHQ YDQ WP MDDU RS GLYHUVH ORFDWLHV LQ GH JHPHHQWH %HUJHQ RS =RRP 'H RSYDQJ YDQ NLQGHUHQ WP MDDU NDQ RS LHGHUH JHZHQVWH ORFDWLH SODDWVYLQGHQ GHEXLWHQVFKRROVHRSYDQJYRRUNLQGHUHQYDQ WP MDDU NDQ DOOHHQ LQ FRPELQDWLH PHW LQVFKULMYLQJRSGHEHWUHIIHQGHEDVLVVFKRRO          Deel de droom van je kind op snsbank.nl/maakdromengroot

â–Ş â–Ş â–Ş

0 Âą 13 jaar: %UHGH6FKRRO2RVW %XUJ%ORPODDQ %HUJHQRS=RRP 0 Âą 13 jaar: %UHGH6FKRROGH.UDEEHQNRRL &RHKRRUQVWUDDW %HUJHQRS=RRP0 Âą 4 jaar: GH0RQWHVVRULVFKRRO 7KRPDVGH5RXFNVWUDDW %HUJHQRS=RRP 0 Âą 13 jaar: %UHGH6FKRROGH5RGH6FKRXZ 5RGH6FKRXZ +DOVWHUHQ 0 Âą 13 jaar: /RFDWLH'RUSVVWUDDW 'RUSVVWUDDW +DOVWHUHQ 4 Âą 13 jaar: %UHGH6FKRRO6LQW0DDUWHQ 9LMYHUVWUDDW +DOVWHUHQ

Voor informatie: 0164 -68 26 62 - info@mamaloekinderopvang.nl - www.mamaloekinderopvang.nl

2% variabele rente* Jaarlijks tot â‚Ź 600 storten 18 jaar? Tot 10% premie** over de inleg

Met Zilvervloot Sparen spaar je op een gemakkelijke manier voor de droom van je kind. Je kunt elk jaar maximaal â‚Ź 600 storten. Als je kind 18 jaar wordt, krijgt hij of zij een mooie premie van maximaal 10% over de inleg die dan nog op de rekening staat. Open nu Zilvervloot Sparen, dan krijgt je kind een mooie tekendoos.*** Ga voor meer informatie naar snsbank.nl/maakdromengroot. Natuurlijk ben je ook welkom in de SNS Winkel.

*RXYHUQHPHQWVSOHLQ 3;%HUJHQRS=RRP * Variabele rente op jaarbasis per 23-04-2013. Rentewijzigingen voorbehouden. Kijk voor de actuele rentepercentages op snsbank.nl. ** Je kind krijgt 1% premie per volgemaakt spaarjaar, met een maximum van 10% over de inleg die dan nog op de rekening staat. *** De actievoorwaarden vind je op snsbank.nl/maakdromengroot.

Maak kans op een droom voor 1 dag


HIPPE KINDERFEESTJES Ieder jaar is het weer stressen want de kinderen hebben recht op een leuk kinderfeestje. Het is uiteraard alleen maar leuk dat uw kind jarig is. Wat er echter allemaal bij komt kijken, zorgt voor de nodige zweetdruppeltjes. Want bij een kinderverjaardag horen natuurlijk ook een versierde kamer, een special stoel voor de jarige, traktaties, cadeautjes en een kinderfeestje.

Buitenfeestje De buitenfeestjes zijn perfect voor de kleine ravotten die hun energie kwijt kunnen in survival-avonturen, GPSspeurtochten, vlotten bouwen of voetbalfeestjes. Sportieve kinderen kunnen de eerste stappen op de golfbaan zetten en avonturiers gaan in de duinen en op het strand als echte strandjutters op zoek naar schatten en sporen uit de natuur. Jongens kunnen ook helemaal los in een echte DJ-workshop om te ontdekken of ze misschien wel de nieuwe DJ TiĂŤsto kunnen worden. Of tijdens een GRAFÂľTIĂ’ WORKSHOPĂ’ WAARĂ’ ZEĂ’ LEGAALĂ’ GRAFÂľTIĂ’ LERENĂ’ SPUITEN

Meidenfeestje Voor de meiden is de zomerbloemen pluktuin een echt feest. Maak zelf een mooie vaas om die te vullen met de mooiste zelfgeplukte bloemen. Designers in de dop pimpen hun eigen T-shirt of tas. En hoe voelt het om bijvoorbeeld een paar UURĂ’TEĂ’KRUIPENĂ’INĂ’DEĂ’HUIDĂ’VANĂ’EENĂ’FOTOMODELĂ’$ATĂ’KINDERENĂ’ gek zijn op knuffels en beren is niets nieuws, maar nu maak je je eigen wensbeer door hem met liefde en wensen te vullen!

Eerste kinderfeest Het eerste kinderfeestje is er ĂŠĂŠn om nooit te vergeten. Maar hoe groot u uw kind ook vindt, vergeet niet dat hij of zij eigenlijk nog maar heel klein is. Houd het eerste kinderfeestje daarom klein. Houd de activiteiten kort en simpel en betrek altijd iedereen erbij; ook het feestvarken! Zorg voor een leuke aankleding tijdens het eerste kinderfeestje van uw zoontje of dochtertje. Hang de kamer vol met ballonnen en slingers. Zet de jarige een mooie verjaardagsmuts of verjaardagskroon op het hoofd. En natuurlijk versiert u de stoel. Begin met het uitpakken van de cadeautjes. Doe dit aan tafel zodat ze wat kunnen drinken. Ga bijvoorbeeld naar het bos, neem wat lekkernijen en een bal mee en de kids vermaken zich PRIMAĂ’ (EBBENĂ’ ZEĂ’ EENĂ’ PAUZEĂ’ NODIGĂ’ ,AATĂ’ ZEĂ’ DANĂ’ KLEUREN Ă’ zorg voor een kleurplaat of laat ze schatkistjes versieren. Het TAARTJEĂ’ VANĂ’ HETĂ’ FEESTJEĂ’ MAKENĂ’ DEĂ’ KINDJESĂ’ ZELFĂ’ ,AATĂ’ ZEĂ’ EENĂ’ plakje cake versieren. Zet van alles op tafel en laat ze maar aanrommelen.

De Pannenkoekerei, de plek voor uw kinderfeest!

Binnenkort een kinderfeestje? KOM BIJ ONS EEN LEUKE WORKSHOP SIERADEN OF MOZAĂ?EK DOEN! Ga naar www.pompelientje.com voor de mogelijkheden Pompelientje, hĂŠt adres voor kralen, mozaĂŻek, zpagetti, hobbyartikelen

Openingstijden: di, wo, vr van 09.30-16.30 uur za 09.30-16.00 uur

Eendrachtsweg 2 | Tholen | 06-53268270

Volg ons op Facebook

Meer info op: www.pompelientje.com

Bent u op zoek naar een locatie voor uw kinderfeest en zoekt u iets op het eiland Tholen? Dan bent u bij de Pannenkoekerei aan het juiste adres. We hebben in de loop van de tijd diverse thema’s ontwikkeld en blijven ook steeds nieuwe dingen ontwikkelen. Van piraten, ridders en prinsessen tot hutten bouwen en dieren verzorgen. Knutselen, speurtochten, kruisboogschieten, er is van alles te doen. Direct achter het restaurant hebben we een speeltuin met air-trampoline, een kinderboerderij en voetvalveld. De kinderen eten een overheerlijke pannenkoek of gewoon een snack met frietjes. Op www.depannenkoekerei.nl vindt u de mogelijkheden met prijzen, maar bellen kan natuurlijk ook (0166662457). Graag tot ziens in Scherpenisse bij de Pannenkoekerei! Emile en Juliette Hirdes


verloskundigen

tel. 06-46616555 Plesmanlaan 6 7PPSBGTQSBBLFOOJFUESJOHFOEFWSBHFO NBBOEBHUNEPOEFSEBHUVTTFOVVS 4631 JL Hoogerheide 1MFTNBOMBBO verloskundigenpraktijkzuidwesthoek@planet.nl +-)PPHFSIFJEF www.verloskundigenpraktijkzuidwesthoek.nl WFSMPTLVOEJHFOQSBLUJKL[VJEXFTUIPFL!QMBOFUOM

Kade 6, 4651 BS Steenbergen, 06-53510707 (spoed), 0167-561361, 0166-604969, info@bibverloskundigen.nl, www.bibverloskundigen.nl

Vliethof 7 | 4691 HA Tholen | T: 0166-604664 | M: 06-51690191 | E: info@svpt.nl | I: www.svpt.nl Marlien van Kempen, Petra Timmers en Klasine van Zielst

www.verloskundigenbergenopzoom.nl

XXX WFSMPTLVOEJHFOQSBLUJKL[VJEXFTUIPFL OM

Samenwerkende Verloskundigen Noordzijde Haven 52 4611 GT Bergen op Zoom klgouda@xs4all.nl Tel. 0164-253039 Mob. 06-22236923 Fax 0164-299051

Kindje op komst? Kindje op komst? Bovenstaande praktijken bieden jullie met plezier een volledig pakket in verloskundige zorg aan.

De pakketten bestaan van de eerste echo tot en met de nacontrole. /AsKINDERWENSSPREEKUURsVASTEVERLOSKUNDIGENsECHOSsZORG OPMAATsREGELMATIGINFORMATIEAVONDENsJARENLANGEVERLOSKUNDIGE ervaring Voor meer informatie neem contact op met betreffende praktijk.

9RORSNHX]HLQVFKRROÂżHWVHQ YDQWUHQG\WRWNODVVLHN ! # ' ! ! $&%#% $$!#% fietsen te 

Batavus Diva Sparta E-motion +LSSHVWDGVÂż HWVPHWWUHQG\ Al vanaf â‚Ź1299,YRRUGUDJHU

Sparta Lola Jo Trendy en sierlijk fietsen

Volop keuze in fietsen Met 3, 7 of 8 versnellingen

Tweewielerspecialist Fa. P. Besters & Zn. %'#"$$%#%' (# !"!!  ( ! $%#$%''#$ ($% '''$%#$%''#$ 


COOL NAAR JE NIEUWE SCHOOL Elk kind wil stoer, hip en mooi naar school. Vooral de brugklassers hechten vaak veel waarde aan uiterlijk van kleding, SCHOENEN Ò¾ÒETSEN ÒSCHOOLTASSENÒENÒZELFSÒKAFTPAPIER ÒSCHRIFTENÒENÒETUISÒ Een goede SCHOOLAGENDA moet voldoen aan een makkelijke indeling, het moet overzichtelijk zijn en je moet er genoeg in kunnen opschrijven. Maar je agenda is tegenwoordig ook een accessoire. Van veel kledingmerken en voetbalclubs zijn er niet alleen agenda’s, maar een hele schoolspullenlijn. Ga samen met uw zoon of dochter schoolspullen uitzoeken. Dat is gezellig en u weet van uw eigen schoolcarrière wat uw kind nodig heeft. Vaak geeft de middelbare school een lijst mee met wat er aangeschaft moet worden. Een goede FIETS hebben is belangrijk. Ook moet de tweewieler stevig zijn, want middelbare scholieren rijden vaak met een zware tas. Ouders willen vaak dat kindeRENÒHUNÒGEHELEÒMIDDELBAREÒSCHOOLPERIODEÒMETÒEENÒ¾ÒETSÒ

doen. Vaak gaat dit niet, want kinderen in die leeftijdscategorie kunnen erg hard groeien in een korte periode. Zit je krap met het budget, kies dan voor een goede tweeDEHANDSEÒ ¾ÒETSÒ )NÒ .EDERLANDÒ ISÒ ERÒ EENÒ GROOTÒ AANBODÒ VANÒ¾ÒETSENÒ7ELKEÒ¾ÒETSÒPASTÒHETÒBESTEÒBIJÒUWÒKINDÒ%ENÒ DERAILLEUR¾ÒETSÒISÒVOORÒDEÒSNELLEREÒRITJESÒ(ETÒKOSTÒJEÒMIN DERÒINSPANNING ÒWANTÒDEÒ¾ÒETSÒHEEFTÒVEELÒVERSNELLINGENÒ5Ò KUNTÒOOKÒKIEZENÒVOORÒDEÒTERUGTRAPREM¾ÒETSÒ%ENÒOMA¾ÒETSÒ is een echte aanrader voor de jeugd. Hij of zij zal u eeuWIGÒDANKBAARÒZIJNÒ-ETÒDEZEÒ¾ÒETSÒBENÒJEÒHELEMAALÒHIPÒOPÒ je nieuwe school en er kan niet veel stuk aan. De tromMELREM¾ÒETSÒISÒEENÒPERFECTEÒ¾ÒETSÒALSÒJEÒLANGEÒAFSTANDENÒ MOETÒAšÒEGGENÒ$EÒ¾ÒETSÒHEEFTÒDRIE ÒVIJFÒOFÒZEVENÒVERSNEL lingen en is niet onderhoudsgevoelig.

INVLOED VAN TABLETS EN TELEFOONS OP KINDEREN

GADGETS

Leuke spullen die je moet hebben! Gadgets voor op school, op de sportvereniging en thuis.

.ATUURLIJKĂ’ISĂ’DE SCHOOLTAS een accessoire. Zorg alleen wel dat je er al je boeken in kwijt kunt en dat je dan OOKĂ’NOGĂ’KUNTĂ’LOPENĂ’ENÒ¾ÒETSENĂ’$EĂ’HELEĂ’SCHOOLPERIODEĂ’ veranderen kinderen van tas. Ze beginnen met een klein kleutertasje en gaan dan steeds meer naar de schooltas. Ingroep acht zijn vaak de zijtassen hip voor de meiden en op de middelbare school de rugzak en hoe ouder de meiden worden hoe ‘normalere’ tassen ze meenemen. Je kunt het dan geen schooltas mee noemen. Veel brugklassers vinden het uiterlijk van de tas veel belangrijker dan of er wel boeken inpassen bijvoorbeeld. Ga als ouder toch wel een beetje mee met de mode en trends die UWĂ’KINDĂ’VOLGT Ă’WANTĂ’HETĂ’ISÒ¾ÒJNĂ’DATĂ’HIJĂ’OFĂ’ZIJĂ’METĂ’EENĂ’ZELF verzekerd gevoel naar de middelbare school gaat. Maar zorg wel dat de tas goed te gebruiken is voor uw kind.

Tien jaar geleden kregen kinderen vaak pas een telefoon als ze naar de middelbare school gingen of nog later. Dat is erg snel veranderd. Nu zien we soms kinderen rond de tien jaar in de stad lopen met een iPhone. Oudere mensen moeten hier nog even aan wennen, maar het wordt steeds normaler dat de allerkleinste met een iPhone/iPad opgroeien. Spelletjes spelen via een app op je iPad is zelfs al niet meer hip. Leuker is nog om

TELEFOON

TABLET

attributen te gebruiken, zoals pionnen of autootjes die je over de iPad schuift. Speel-

We kunnen niet meer zonder als je hem hebt, maar wanneer je als een van de weinige nog geen smartphone hebt mis je het meestal ook niet. Een smartphone is in ĂŠĂŠn woord, handig. Je kan overal je mail checken, met verschillende apps kan je makkelijker op een site terecht. Alles is gemakkelijk op te zoeken. Denk aan een woord wat je even niet weet of een telefoonnummer.

Een tablet is eigenlijk een grote smartphone, maar wordt meer gebruikt voor in de bank op internet surfen en spelletjes spelen. Sommige scholen werken zelfs al met tablets in de klas.

goedleveranciers een hype.

goed waarmee kinderen fysiek kunnen spelen op een iPad is volgens sommige speel-

Invloed Er wordt vaak gezegd dat het niet goed is om altijd maar met die telefoon of tablet te zitten. Daar zit zeker wat in natuurlijk. Kinderen spelen bijvoorbeeld niet meer buiten en missen het sociale stukje. Aan de andere kant blijven de meeste kinderen toch wel buiten spelen en gewoon face to face afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Een telefoon of tablet heeft ook zo zijn voordelen. Uw kind is gemakkelijk te bereiken. En op internet is erg veel te vinden en het is snel gebeurd. Kinderen zoeken eerder iets op via internet dan dat ze in een boek gaan zoeken.

Apps

MUZIEKPODS

USB

Apps zitten op tablets en smartphone. Voordelen zitten er zeker aan de apps. In veel

De iPod is erg in onder de jeugd, maar ook ouderen maken er veel gebruik van. Op elke smartphone zit ook een mp3 spelertje op, maar een iPod biedt meer mogelijkheden en kwaliteit. De iPod is gemakkelijk mee te nemen. In de trein, op het strand of op school is de iPod uitstekend.

Tegenwoordig moet je gewoon een USB in je etuis hebben zitten. Je doet zoveel digitaal dat het slim is om bijvoorbeeld grote opdrachten voor school ook op je USB op te slaan. USB sticks heb je in alle kleuren, vormen en maten.

al vroeg mee in aanraking komen werkt dat alleen maar stimulerend. De kosten van

apps zit Engelse taal. Op jonge leeftijd leer je een taal het snelst, dus als kinderen er apps voor kinderen zijn relatief laag. Er zit in veel apps ook iets educatiefs. Het kan gemakkelijk mee op vakantie of in de auto en er is een groot aanbod aan spelletjes.

Muziek pods Kinderen zijn al op jonge leeftijd gevoelig voor muziek. Hoe klein ze ook zijn, ze houden van dansen of doen hun best om de tekst mee te zingen. En dit kunt u alleen maar aanmoedigen! Voor de allerkleinsten zijn er dan ook speciaal voor die leeftijd gemaakte muziek pods.Vooral de Ipods zijn erg hip. Middelbare scholieren en studenten maken het meeste gebruik van de iPod. Het is voor hen vaak ontspanning. Even nergens aan denken en rustig een muziekje luisteren.


NISSAN TAKE AWAY DEALS EXCLUSIEF BIJ AUTOBEDRIJF BOGERS DE NISSAN PIXO 5-DEURS

www.goudverf.com 0113 - 57 41 82 / 06 40 - 64 92 39

MUURVERVEN/ LATEX

Innovation that excites

PROFESSIONELE KWALITEIT! Wit - Ral 9010 - Ral 9001 uit voorraad leverbaar

NU RIJKLAAR VOOR

Gratis advies en bezorging binnen de regio

€8.495,-

Kijk voor de actuele prijzen op onze website of bel ons!

INCLUSIEF METALLIC LAK

RAAD STREKT!

R ZOLANG DE VOO

AUTOBEDRIJF_BOGERS

Steenspil 36, 4661 TZ Halsteren telefoon: 0164-267010 • e-mail: info@autobedrijfbogers.nl

HALSTEREN

www.autobedrijfbogers.nl

Raadpleeg voor de exacte specificaties uw Nissan-dealer.

Overeenkomstig 715/2007.EG. Min/max verbruik Pixo gamma gecombineerd: 4,3-5,1 l/100 km, resp. 23,3-19,6 km/ltr. CO2-uitstoot variërend van 99 gr/km tot 118 gr/km. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.

About Music eerste prijs Balk festival zuid

Amivedi, week 22 THOLEN - Amivedi, vermiste en gevonden huisdieren, week 22.

About Music.

THOLEN - Na hard werken en studeren gingen we op 25 mei naar Zevenbergen voor de tiende editie van BALK festival Zuid: De Fendert Zingt. Het Broadway thema hebben we in ons repertoire verwerkt in 4 seizoenen: The seasons of Broadway. Voor ieder seizoen zingen we een of twee passende (Broadway) nummers. ‘s Middags begonnen we met een workshop van theatermaker en

regisseur Arjen van Zalinge. Eens kijken of hij onze Winterse Broadway medley (‘We need a little Christmas now!’) nog wat kan ‘aankleden’. Gewapend met de tips en adviezen van Arjen en wat last minute choreo aanpassingen mochten we om 20.00u het podium op. Bijzondere sfeer hoor, op zo’n festival vol met enthousiaste koren. Aanstekelijk! Prachtige klanken en leuke choreo’s zagen we voorbij komen. Om 23.00u was de prijsuitreiking. En wat we

absoluut niet verwacht hadden gebeurde: About Music is door de vakjury gekozen tot Vocal Group van het jaar 2013. We hebben van de hele dag ontzettend genoten en er vooral enorm veel energie van gekregen. Ongeacht of we nu gewonnen hadden of niet. Het voelt top om dit met elkaar te doen en de bevestiging van de jury dat we ook echt iets goeds en unieks wegzetten is dan alleen maar mooi. Meer info: www.aboutmusic.eu

Gratis spreekuur voor werkzoekenden THOLEN – Mensen met een uitkering die op zoek zijn naar werk zijn welkom op de spreekuren van Talenta, deze worden op verschillende momenten in juni gehouden op diverse locaties in Zeeland. Talenta is een christelijke stichting die mensen met een uitkering en/of arbeidsbeperking helpt bij het vinden van een baan en indien nodig ook begeleiding biedt om werk te behouden. Ook beschikt Talenta regelmatig over interessante vacatures. Iedereen met vragen of problemen op het gebied van werk en uitkering kan op het spreekuur terecht. Gratis en zonder ver-

dere verplichtingen. Ook werkgevers die meer willen weten over de voordelen van het in dienst nemen van mensen met een uitkering en/of arbeidsbeperking, zijn welkom op het spreekuur. Spreekuren worden gehouden op de volgende locaties: Kapelle: 3 juni 13:30-15:00u De Vroone, C.D. Vereekestraat 74, 4421 CE Kapelle Borsele: 11 juni 13:30-15:00u Dorpshuis Ons Dorpsleven, Poelvoordestraat 3, 4431BP ’s Gravenpolder; 13 juni 9:3011:00u Dorpshuis De Pompweie Bernhardstraat 2a 4484 AN Kortgene. Goes: 13 juni 13:30-15:00u Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7, 4463 CV Goes. Middelburg, Veere, Vlissingen: 14 juni

13:30-15:00u Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg. Reimerswaal: 21 juni 10:00-11:30 uur Dorpshuis De Meiboom, Kerkpolder 30, 4413GB Krabbendijke. Tholen: 21 juni 13:30-15:00u Dorpshuis De Vossenkul”, Bou Kooijmanstraat 48, 4698 AM Oud-Vossemeer. Schouwen Duiveland: 25 juni 10:00-11:30u Ons Dorpshuis, Nieuwerkerk, Poststraat 20, 4396 CA Nieuwerkerk. Wie een van de spreekuren wil bezoeken kan daarvoor een afspraak maken met Cees van Vliet, 06 53560315, cvanvliet@ talentawerkt.nl Meer informatie over Talenta is te vinden op www.talentawerkt.nl. PAGINA 20

Vermist: 15-01: Tholen - Schelderijnweg: zwarte halflangharige kater, gecastreerd. 15-02: Scherpenisse - Westkerkseweg: cypers katertje met witte voetjes en een witte punt aan de staart, ongecastreerd. 13-03: Sint-Maartensdijk - Pr. Rooseveltstraat: wit met cypersbruin kleine tengere kater, witte onderkant, tussen de ogen wit en witte snoet, kale plekken in de nek, ongecastreerd. 22-03: Sint-Annaland - Hoenderweg: schildpadpoes, klein van stuk. 14-03: Sint-Maartensdijk - Jacoba v. Beierenstraat: rode kater met witte bef en voetjes. 16-04: Oud-Vossemeer - Raadhuisstraat: zwarte kater met een bruine gloed, gechipt. 29-04: Anna Jacobapolder - Sluisweg: cyperse kater met witte kin en bef, voor witte voetjes en achter sokjes. 01-05: Tholen - Kuipersdreef: zwarte ongecastreerde kater. 18-05: Sint-Maartensdijk - Oudestraat: muisgrijze kater, van de neus tot de borst wit, witte pootjes.

22-05: Oud-Vossemeer - Marehoekstraat: cypers grijze poes met witte borst en buik, witte sokjes, korte staart, rood bandje. Gevonden 16-05: Tholen - Oesterstraat: bruine schildpadpoes met kitten. 23-05: Tholen - Pr. Bernhardstraat: grijs gecyperde kat met voor witte voetjes achter sokjes. Een dier gevonden (ook overleden of aangereden) of vermist, bel Amivedi voor info en kosteloze registratie, tel. 088-0064681, www.amivedi.nl, e-mail: tholen@ amivedi.com. Dierenambulance. tel. 0651803031.

Clubteamwedstrijd W.I.K. SINT-ANNALAND - Gymnastiekvereniging W.I.K houdt vrijdag 31 mei een clubteamwedstrijd. Tijdens de wedstrijd showen de kleuters hun beste turnkunsten en turnen de turnsters de sterren van de hemel. Ook gaan de stoere turners de strijd aan tegen elkaar en laten de jazz dames tijdens de pauze een spetterende dansdemonstra-

tie zien. Tijdens de sportieve en gezellige wedstrijd hopen ze veel enthousiaste pappa’s mamma’s, opa’s, oma’s, broers, zussen, ooms en tantes te trekken die de turnstertjes, turners en turnsters sportief aan komen moedigen. De medailles zullen worden uitgereikt door Piet van Dijke. De wedstrijd begint om 18.30 uur en is in de Welleveate, toegang gratis.

PV de Vredesduif SINT PHILIPSLAND - Voor de vlucht vanuit Morlincourt op 242 km. afstand vanaf Sint Philipsland waren er 549 duiven ingezet door 23 liefhebbers van PV de Vredesduif. Zaterdagmorgen 25 mei werden ze om 09.00 uur gelost en de 1e duif viel om

12.32 uur binnen bij de Comb. Hoek. Ook de 2e, 8e en 9e plaats was voor de liefhebber. Piet Wagemaker pakt de 3e en 7e plaats, gevolgd door de Gebr.Reijngoudt met de 4e. Drie vroege duiven waren er ook voor Peter Bolijn met de 5e, 6e, en 10e prijs. Volgend weekend is er een vlucht vanuit Pithiviers op 407 km. afstand.

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!


VIBO Rijopleidingen VOORJAARSACTIE

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiliging Het succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk

Guard Academy houdt op zaterdag 8 juni een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 Ă 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot. Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe.

 HLGLQJ O S R M L U Auto rijexamen Incl. 1

Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciĂŤrge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging.

   Âź I 9DQD

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

.HHV0RO GrĂŠ Mol 06-50293756 Actie: op basis van 20 rijlessen en 1 examen. Geldig tot 29-06-2013. Meer lessen tegen meerprijs

Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie. Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf.

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

atelier28 en KunstCentrum Tholen

EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONT Studeren kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studieďŹ nancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

opdrachten cursussen galerie ͲÄ‚ĹŻĹľÄžÄžĆŒĚĂŜĎ­ĎŹĹŠÄ‚Ä‚ĆŒÄ‚Ä?Ć&#x;ĞĨĹ?ĹśdŚŽůĞŜͲ

BO M alle cursussen starten weer eind september hele zomer: iedere zaterdag vrij schilderen voor cursisten 06 38904426 www.atelier28.net

VAKKRACHTEN ZIJN STRAKS KEIHARD NODIG!

Ontdek ons veelzijdig beroepsonderwijs!

Open huis

Welk om

41#803%5 #068.&/4&/

dinsdag 4 juni 2013 van 19.00 - 21.00 uur Locatie: Molenlaan 36-38 Sommelsdijk/Middelharnis www.edudelta.nl

Computercursus Ben je 16 jaar en heb je jouw VMBO diploma (bijna) op zak, dan hebben wij een schitterende toekomstkans voor jou! Wij bieden diverse banen mÊt opleiding in de bouw-, hout- en schildersector met goede carrièremogelijkheden.

REGIO BRABANT-WEST EN THOLEN

Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw

t#FSHFOPQ;PPN/PCFMMBBOUFM

www.bouwopleidingzuidwest.nl info@samenwerkingsverband.nl

in Bergen op Zoom Word - Excel - PowerPoint - Access - Outlook

tot juli 10% KORTING tel. 0164 230 209 info@bit-by-bit.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!


W E S T- P O I N T V O O R D E M U Z I E K L I E F H E B B E R We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Roosendaal, zondag 21 juli

Voorverkoop Blommenkindersfestival start 1 juni Het Blommenkindersfestival, een van de grootste muziekfestivals in West-Brabant, lijkt nog ver weg (zondag 21 juli) maar de voorverkoop start al op 1 juni! Wie zijn de mensen achter het festival? Tijd voor een interview met Cor Geers. “Het bestuur bestaat uit 4 personen. Zelf ben ik penningmeester. We zijn een hechte groep geworden waarbij het prettig is dat we al jarenlang kunnen bouwen op dezelfde mensen. Drie van de vier bestuursleden zijn vanaf het eerste jaar (2007) actief binnen het bestuur. Onze ‘jongste’ aanwinst was, in 2010, Toon van Oers. En daarnaast kunnen we, voor de ‘female touch’ altijd een beroep doen op ons ere-bestuurslid Rietje Hersbach, overigens ook al ‘bij ons’ vanaf 2007. Niet alleen wij kunnen het goed met elkaar vinden, maar ook onze achterban, ook niet onbelangrijk….. Onbegrijpelijk trouwens dat een lokaal krantje een tijdje terug meldde dat het zou rommelen in ons bestuur. Volledig uit de lucht gegrepen. Het tegenovergestelde is waar, anders hou je het niet al zeven jaar zo goed met elkaar uit!” Tijdens de voorbereidingen heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheden. Cor: “Corné Rossen en Peter Uytdehage (voorzitter) boeken samen de bands, daarnaast organiseert Corné ook nog eens het BlommenBluesfestival, Toon van Oers (secretaris)

Agenda

Bestuur Blommenkindersfestival.

regelt alles wat met de inrichting van het terrein te maken heeft en zelf organiseer ik de festivalmarkt en leg ik contacten met eigenaren van oldtimerbusjes. Daarnaast zijn er nog honderden dingen die geregeld moeten worden en waar we elke drie weken voor bij elkaar komen. Heerlijk om te doen!”. Is er nog nieuws te melden over het festival? “We hebben een prachtig programma gerealiseerd dat inmiddels op onze vernieuwde website staat. Mooi is ook dat we een voor een festival vriendelijke prijs voor consumpties kunnen rekenen. Alle

consumpties kosten twee euro. Ook wijn en speciaal bieren. Dit met grote dank aan onze geweldige horeca man Jac van Dongen. Zeker wil ik onze vrijwilligers noemen. Het festival is alleen mogelijk door de inzet van onze nog steeds groeiende groep vrijwilligers. Een groot aantal is drie dagen achter elkaar intensief in touw om het festival te laten slagen”. Voorverkoopadressen: VVV Roosendaal, Tobaccoshop Vriends Nieuwe Markt Roosendaal, Café De Klomp Etten-Leur en CD Shop De Waterput Bergen op Zoom. Meer info: blommenkinders.nl

Win! Win! Win!

Celtic Night De Maagd Bergen op Zoom vrijdag 31 mei 20.00 Borstrock Festival Werkhaven Nieuw Vossemeer vrijdag 31 mei Rob de Nijs De Kring Roosendaal vrijdag 31 mei 20.00 Lose Control Mezz Breda vrijdag 31 mei 20.00 Joy Division Undercover Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 31 mei 20.00 Mijn Stad Mezz Breda vrijdag 31 mei 20.30 ZaZi De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 1 juni 20.00 Rauw&Lauw Mezz Breda zaterdag 1 juni 22.00 Stooom Time-Out Roosendaal zaterdag 1 juni 22.30 I Like Retro Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 1 juni 22.00 Blommenkindersmuziekquiz Erato Roosendaal zaterdag 1 juni Garron Frith Het Zwijnshoofd Bergen op Zoom maandag 3 juni 20.15 Nick Waterhouse Mezz Breda donderdag 6 juni 20.00 Klub Bulk Mezz Breda donderdag 6 juni 22.00 Pre Party Rock Over Halsteren Gebouw-T vrijdag 7 juni 20.00 The Veils Mezz Breda vrijdag 7 juni 20.30 Superstijl Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 8 juni 22.00 Flower Cult Time-Out Roosendaal zaterdag 8 juni 22.30 James Wood Mezz Breda zondag 9 juni 16.30 Various Centrum Schijf woensdag 12 juni 20.30

Band John Coffey doet Nieuw-Vossemeers Borstrock aan

John Coffey: ‘Grote bek, klein hartje.’

West-Point geeft 2 x 2 tickets, een John Coffey shirt én een Borstrock 2013 t-shirt weg. Winnen? Deel ‘t interview met John Coffey of Vanderbuyst en laat weten waarom je kans wilt maken op de prijzen. Bij beide interviews wordt één set tickets weggegeven plus een shirt. Meedoen via Facebook Commentaar onder de interviews op www.west-point.nl of via Twitter door het stuk te linken en @west_point te mentionen.

Borstrock Festival in Nieuw-Vossemeer

‘Vanderbuyst een niet te stoppen achtbaanrit’

Vanderbuyst te zien op Borstrock.

Het zijn misschien wel de hardst werkende muzikanten van Nederland, de drie mannen van Vanderbuyst. Zij brachten sinds 2008 drie albums uit en traden al meer dan 200 keer op in binnen- en buitenland. Vanderbuyst - een knipoog naar Adje Vanderbergs band Vandenberg - maakt hardrock in de traditie van Thin Lizzy en Van Halen. Uptempo vuist-in-de-lucht-muziek dus, diepgeworteld in het rock- en metalgevoel van de jaren 70 en 80. Een gesprek met

Willem Verbuyst over ‘zijn’ Vanderbuyst, de hardrocksensatie van dit moment. DOOR RUTGER RIJKEN “De band staat op nummer één. Al het andere moet wijken. Onze neuzen staan gelukkig dezelfde kant op. Ik ben al vijf jaar niet meer op een verjaardagsfeestje geweest en een fatsoenlijke baan zit er ook niet in. Dit is natuurlijk een enorme

opoffering maar je krijgt er zoveel voor terug. Vanderbuyst is een levend organisme, we zijn als het ware met elkaar vergroeid geraakt en werken ontzettend hard om te kunnen doen wat we het liefst doen: muziek maken en optreden.” Vanderbuyst is graag ‘on-the-road’, toch vertoeft het trio ook met plezier in de studio. “De afgelopen drie jaar hebben we ieder jaar een plaat John Coffey. afgeleverd. We barsten van de inspiratie en willen die inspiratie meteen op plaat John Coffey kent maar een modus: voluit zetten. Omdat het nu zo lekker gaat met gaan! Met de muziek, de intensiteit qua de band is de vibe gewoon enorm goed. show en natuurlijk het tempo en volume. We gaan bij ieder album op zoek naar een Toch, zo vertelt gitarist Chris van Teijlinavontuurlijk geluid. Het moet open, dyna- gen, schuilt er meer achter de band dan misch en energiek. En het liedje is altijd de alleen maar het imago van stoere jongens. baas. Als dat een rockende swing bevat En dat maakt de naam John Coffey zo geschikt voor de groep. komen de solo’s en de breaks vanzelf.” Bezoekers van Borstrock kunnen hun borst dus nat maken voor een onvervalste, avon- DOOR ROBBY VAN DER ZANDE tuurlijke rockshow, inclusief uitbundige gitaarsolo’s. Een eigentijdse ode aan de `”We nemen onszelf allemaal niet te sehardrock van weleer. “We willen mensen rieus, maar de muziek wel” , lacht Chris: die naar onze shows komen verrassen. “We zien er stoer uit, maar zijn ook een Ook al ken je onze liedjes niet, het moet stel gasten die door de weeks een baantje een feestje worden. Stel, je hebt een hebben. Met onze muziek is het moeilijk rotbaan of voor mijn part een rot vrouw, geld verdienen. Onze insteek is muziek dan wil je alle negativisme eruit kunnen maken die we leuk vinden. Alle dromen headbangen. Bij Vanderbuyst ben je dan die we hadden voor het uitkomen van de aan het juiste adres. Een biertje drinken, vorige plaat zijn uitgekomen. Festivals, lekker met je haren wapperen, meebrullen. onze tour, spelen op Speedfest en nu En dan met een overwinningsgevoel weer Lowlands.” Met name dat laatste nieuws, naar huis. Dan is een optreden voor ons dat een maand voor het interview bekend raakte, sloeg in als een bom. “Ik stond in geslaagd.” Vanderbuyst staat op zaterdag 1 juni op het de winkel en sprong een gat in de lucht” , lacht Chris. Lowlands is in Nederland Borstrock Festival in Nieuw-Vossemeer. toch wel het ultieme festival voor de bandMeer info: leden. En dan te bedenken dat de groep vanderbuyst.com en borstrock.nl.

enkele jaren terug radicaal veranderde. Eerste stapte de gitarist op, die door Chris vervangen werd, vervolgens werd de zanger ingewisseld. Toch was er al snel weer een hechte groep. “Ik denk dat John Coffey vooral op vriendschap draait en kende de jongens al van een andere band.” Desalniettemin moest de groep even settlen. “We hadden grote plannen, grote doelen, wilden snel met een album komen. Bovendien zijn we alle vijf Alfamannetjes met een enorme bek, dat botste enorm. “ Het resultaat, het huidige succes van de band, maakt duidelijk dat de leden op één lijn zitten. Maar die naam dan? Filmliefhebbers associëren de band naam met de grote neger John Coffey uit de Green Mile. En daar komt het ook vandaan. “De vorige gitarist, die ik vervang, had de film gezien en deze had een goede indruk gemaakt. Hij vertelde over een grote gast, imposant, ook een beetje eng, maar met een klein hartje.” “Het klinkt heel cheesy, maar zo zijn wij ook. Gasten die op het podium iets willen uitstralen, maar met een klein hartje.” John Coffey staat 1 juni op het Nieuw-Vossemeerse Borstrock. Meer info johncoffey.nl

W W W . W E S T - P OIN T. N L - IN FO @ WES T- POINT.NL - WWW.WEST- POINT.NL - INF O@ W E ST - PO INT . NL - W W W . W E ST - PO INT . NL PAGINA 22


Zo Corneel en Tale Iedere woensdagmiddag gaat Corneel met Tale op stap. Dan hebben ze allebei vrij. Vader en zoon zijn collega’s, want ze gaan alle twee naar de basisschool. Corneel staat voor de klas, Tale zit in de klas. Vanuit Groede gaan ze schepen kijken in Terneuzen. Met de haren in de wind. ‘Van die wind maken ze toch energie, papa?’

Zo DELTA!

Kies net als Corneel en Tale voor zekerheid en gemak, kies voor energie van DELTA. U kunt nu proďŹ teren van onze nieuwe, vaste leveringsprijzen voor elektriciteit en gas. Als uw overeenkomst aoopt ontvangt u van ons een nieuw aanbod.

Meest klantgerichte energieleverancier

www.DELTA.nl/energie

CUSTOMER CENTRIC DNA AWARD 2013

 

   

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

rIPVUXPSN CPLUPSFO[XBNCFTUSJKEJOH rQSFWFOUJFQMBOOFO rGBVOBCFIFFS rXFSJOHTNBBUSFHFMFO rCFTUSJKEJOHLOBBHEJFSFOFOJOTFDUFO r CPVXLVOEJHFJOTQFDUJFT r CBMLLPQSFTUBVSBUJFT rNPMMFOCFTUSJKEJOH Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

â‚Ź 35,- AM GRvan R E P p basis o

G

RX ÂżMQJ

! ""   # $%#

         

G OUD IS G â‚ŹLD W W W. G O U D I S G E L D . N L

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast; ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u ermee aan moet. Wij taxeren en analyseren uw kostbaarheden. Goud en zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en EHVWHN /RRSW X HHQV ELQQHQ GH NRIÂżH VWDDW NODDU YRRU HHQLHGHU GLH van onze diensten gebruik wil maken.

Twijfelt u niet! Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn. Het kan zomaar in uw lade liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar. * Parkeergeld wordt vergoed bij verkoop

OPENINGSTIJDEN: Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. t/m Za. 10.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 - 17.00 uur BERGEN OP ZOOMSE GOUDBANK

BREDASE GOUDBANK

Wassenaarstraat 44

Van Goorstraat 2

4611 BW Bergen op Zoom

(zijstraat van Nieuwe Ginnekenstraat)

Tel. 0164-243234

4811 HJ Breda

ROOSENDAALSE GOUDBANK Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. 0165-852268

Tel. 076-5329780

------------------------- OP

KOOPZONDAGEN

GEOPEND -------------------------


ROAD NAVIGATOR

KATOEN VELOURS

SILAN

4,3 inch touchscreen kaarten van heel Europa gratis updates

diverse prints 100x180 of 100x200 cm

Natural Energy Magnolia of Waterlily 1350 ml

NAVIGATIE SYSTEEM

STRAND LAKEN

WAS VERZACHTER RT 5 0 WA S B E U

handsfree BLUETOOTH CARKIT

11.95

39.95

7.95

trendy ZONNE BRIL

0.79

EN

2.19

HOME DECO

WATERDICHTE

FLATSCREEN TV

40x40 cm

90x200 cm

geschikt voor LED, LCD en plasma tv’s tot 50 kg

KUSSEN HOES

MATRAS MUUR BESCHERMER BEUGEL

H[FOELQQHQNXVVHQ

UITZOE K E N

ZOEK UIT

SPEEL GOED

1.59

keuze uit: fashion designer blok, zweefvliegerset, springtouw, yoyo, boksballonnen of stoepkrijt

waterdichte KUSSEN SLOOP 60x70 cm

1.95

HEREN

5.69

OVER HEMD diverse kleuren en prints korte mouw katoen maten M-XL

0.79

Flamingo COAX AANSLUITKABEL 1,5 meter met kabelkeur is geschikt voor digitale televisie van Ziggo en UPC

2.99

FA

6.95

DOUCHE CREME diverse varianten

55 0 M L

5.99

1.69

Kijk voor winkeladressen en overige


Kijk op www.action.nl voor de folder!

PROLINE

SUSA

3.05 METER

incl. spuit- en koppelstukken lengte 20 meter

diverse dessins 38x38x8 cm

incl. veiligheidsnet tüv-gekeurd

Lifetime Garden SLANG KOPPELINGSET 4-delig

1.19

4.95

ZIT KUSSEN

MEGA TRAMPOLINE

1.29 99.95

INTEX EXPLORER

LICHTGEWICHT

VLOOIEN- EN

topkwaliteit 196x102x33 cm 2-persoons

aluminium 189x57x26 cm ideaal als logeerbed of op het strand

ter bestrijding van vlooien en teken op honden en katten veilig in gebruik bij puppy’s en kittens 100% natuurlijk 500 ml

OPBLAAS BOOT

Intex vinyl STRAND BAL ca. 61 cm

0.59

INTEX

VOUW BED

10.99 20.95

LUCHT BED velours 1-persoons 76x191x22 cm

TEKEN SPRAY

DIVERSE PRINTS

CLAYFIBRE

katoen/polyester 140x200 cm

XL-uitvoering 30x27x50 cm

DEKBED BOEDDHA OVERTREKSET HOOFD 140x220 cm

7.29

2-persoons LUCHTBED

9.95

1-persoons SLAAPZAK

10.89

200x200 cm

5.99

2.49

9.99

240x200 cm

10.99

240x220 cm

11.99

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 26-05 t/m za. 01-06

TUIN SLANG

6.99 12.95 Clayfibre BOEDDHA WANDPLAAT 39x39x5 cm

4.99

informatie op onze website ACTION.NL


Damteam Ter Tolne naar Nederlands kampioenschap dammen voor basisscholen

‘Een klein foutje en je hebt ze’ THOLEN - Het damteam van basisschool Ter Tolne uit Tholen neemt volgende week zaterdag deel aan het Nederlands kampioenschap dammen voor basisscholen. De titelstrijd vindt plaats in Purmerend.

Zomeravondconcerten SINT-ANNALAND - Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van de Meestoof treden er in de maand juni 4 muziekkorpsen van het eiland Tholen op bij de Meestoof. Het museum, dat het culturele erfgoed van het eiland Tholen bewaart, vond het jubileum een heuglijk feit om de muziekkorpsen bij hen uit te nodigen voor een zomeravondconcert. Men is welkom om de bijzondere muzikale avonden bij te wonen. Voor de gelegenheid staat er de hele maand juni een nostalgische muziekkiosk op het terrein van de Meestoof. Onder het genot van het een hapje en drankje kan men genieten van de muzikale klanken die de eilandelijke verenigingen voortbrengen. De spits wordt afgebeten door Accelerando uit Sint-Annaland op zaterdag 1 juni. Op zaterdag 15 juni zal Concordia uit Tholen acte de préséance geven. De Oud-Vossemeerse muziekvereniging OVM treedt op samen met het popkoor VOIX op zaterdag

22 juni en de rij wordt gesloten door Concordia uit Sint-Philipsland op zaterdag 29 juni. De zomeravondconcerten beginnen om 19.00 uur. Men kan de avonden ook gelijk van de gelegenheid gebruik maken om het museum te bezoeken, want speciaal is het museum dan ook op de avonden open en zijn de suppoosten aanwezig om een ieder gastvrij te ontvangen en van informatie te voorzien. Vanaf de opening zijn de nieuwe tentoonstellingen ‘Thoolse Landverhuizers’ en ‘Samen lappen we het’ zeer in trek bij het publiek. Want ruim 1200 bezoekers gingen voor om de geschiedenis van de emigranten vanuit het eiland Tholen te bekijken en het speciaal merklappenproject dat voor het jubileumjaar is ontworpen te bewonderen. Zeker als eilandbewoner mag men de mooie verhalen, beelden en kunstschatten niet missen als terugblik in de voorgeschiedenis. Daarom hopen ze iedereen tijdens deze avonden te mogen ontmoeten. De concerten kan men geheel gratis bijwonen.

A58 doet mee THOLEN - A58 houdt ter gelegenheid van hun jubileum Zeeuwse Toppers, een groots en spetterend concert met 4 Zeeuwse topkoren en 1 duo dat het zeker in zich draagt een Zeeuwse topper te wórden op vrijdag 31 mei.

Het team van Ter Tolne bereidt zich zo goed mogelijk voor op het Nederlands kampioenschap.

DOOR FRITS SIMONS Het is voor het eerst sinds 1996 dat de school een team mag sturen naar de landelijke finale van de damwedstrijd voor basisscholen. Op de Theo Thijssenschool in Vlissingen werd het Thoolse team vorige week zaterdag tweede. Aan die halve finale deden ook teams uit Noord-Brabant, Limburg en Zuid-Holland mee. Op Ter Tolne in Tholen zijn ze trots op de prestatie van Niels Stevense, Robin Koedood, Jasper Wiens en Hong Jie Zheng. “We zijn sinds oktober elke maandagmiddag aan het dammen”, zegt begeleidster Bianca van Antwerpen. “Eerst voor het schoolkampioenschap, daarna in De Meulvliet in Tholen voor het toernooi van de gemeente Tholen, later in Lewedorp voor het Zeeuws kampioenschap en vorig weekend in Vlissingen waar we de halve

finale speelden. Nu mogen we 8 juni mee doen aan het Nationale kampioenschap in Purmerend.” Of ze daar gaan winnen en dus Nederlands kampioen worden? “Echt niet”, beweren Niels, Robin, Jasper en Hong Jie, allemaal leerlingen uit groep 8. “Het is al een eer dat we mee mogen doen”, vult Van Antwerpen aan. “Daar zijn natuurlijk allemaal damclubleden actief.” De vier jongens zijn erg gemotiveerd, maar geen van allen lid van een damclub en zijn ook niet van plan lid te worden. “Het is gewoon heel gezellig”, vinden ze. Op de vraag wat nodig is om een goede dammer te worden, zegt Niels gevat ‘een dambord en damstenen’. “Je moet telkens denken aan wat er omgaat in het brein van je tegenstander en daarop reageren”, reageert Jasper daarna. “Een klein foutje en je hebt ze.”

FOTO FRITS SIMONS

Websites De jongens zijn vanaf groep 5 bezig met dammen op school en ook thuis wordt de sport driftig beoefend. “Op school en het gemeentelijke toernooi mag je telkens je partij uitspelen, maar als je verder komt, krijg je een klok erbij en komt er voor elke zet tijd bij”, vertelt Hong Jie. Na de strijd in Vlissingen kregen ze van een organisator adressen van websites om een beetje bij te leren. De jongens gebruiken deze en een boekje om zich goed voor te bereiden op Purmerend. Daarnaast blijven ze druk oefenen. Niels speelde in Vlissingen één partij zo goed dat hij al een dam had, terwijl hij niet één steen had verloren. “Heel leuk was dat mijn tegenstander een keer een steen van mij sloeg en daarna de gewonnen steen niet wegnam. Ik zei natuurlijk niets en damde gewoon door. Je wilt immers graag winnen”, geniet Robin nog na van het toernooi in de Scheldestad.

Na de officiële opening van het festival door de Commissaris van de Koning, Han Polman, hoort men achtereenvolgens (de tijden zijn bij benadering): 19.45 uur: Popkoor X-Stream o.l.v. Ineke Jasperse: 20.15 uur: Intermezzo met duo Hi-T. 20.25 uur: Zeeuws Byzantijns koor Srétenje o.l.v. Emilia Tabachnik-Li. 20.55 uur: Pauze (ondertussen optreden duo Hi-T.) 21.15 uur: Koor Lichte Muziek A58 o.l.v. Rob van der Meule: March April May Wouter Hamel arr. Rob

van der Meule Moon over Bourbon Street Sting arr. Rob van der Meule Why do fools fall in love Frankie Lymon en the Teenagers arr. Christian Blaha Nothing else matters Metallica arr. Christian Blaha Not while I’m around Steven Sondheim arr. Rob van der Meule Another hundred people Steven Sondheim arr. Rob van der Meule (volgorde nog niet bekend) 21.45 uur: Intermezzo met duo Hi-T. 21.55 uur: optreden Shantykoor Het Veerse Scheepstuig 22.25 uur: sluiting Het Abdijplein is open vanaf 19.00 uur; kaartverkoop start om 17.00 uur in de infostand op het Abdijplein in Middelburg. Bij slecht weer verplaatsen ze het concert naar de Nieuwe Kerk.

Creatief: geuren en kleuren

Marieke Schöningh nieuw in RVC Delta THOLEN - Marieke Schöningh is vorige week toegetreden tot de Raad van Commissarissen van energiebedrijf Delta. De 49-jarige Schöningh is momenteel program director profit improvement bij DSM in Heerlen. ‘Ze heeft brede ervaring op het gebied van management, strategische planning en strategisch alliance management, logistiek en inkoop’, zegt Delta in een persbericht over haar. Ze heeft in diverse landen en in Japan gewerkt. Ze studeerde economie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en haalde een MBA aan Insead in Fontainebleau. Ze is een geboren en getogen Belgische, maar woont momenteel in Maastricht.

KERKELIJK NIEUWS EREDIENSTEN ZONDAG 2 JUNI THOLEN: CHR GER KERK: 10.00u leesdienst; 18.30u ds. J. Westerink HERV GEM: 9.30u Ds.W.Meijer; 18.30u Ds.J.Lohuis HERSTELD HERV GEM: 9.30u ds. C.J.P. v.d. Bas, Heilig Avondmaal; 15.30u ds. C.J.P. v.d. Bas, nabetrachting Heilig Avondmaal CHRISTENGEM: 10.00u J. Snoep, Avondmaalsviering HERV GEM IMMANUEL: 10.00u Gasthuiskapel, Ds. H. v.d. Heuvel GER ICHTHUSKERK: 10.00u Ds. P.A. Broere, Heilig Avondmaal; 17.00u Ds. P.A. Broere, Heilig Avondmaal RK KERK: 11.00u Woord Gebed Communieviering N.P.B.: 10.30u Ds. D.C. Peters, Alphen a.d. Rijn POORTVLIET: HERSTELD HERV GEM: 10.00u ds. L. W. Ch. Ruijgrok, voorbereiding Heilig Avondmaal; 18.00u ds. L. W. Ch. Ruijgrok GER KERK: 10.00u Mw. P.N. Littel-van Dommele, Willemstad

den Ouden HERV GEM REHOBOTH: 10.00u kand. A. Slabbekoorn, Goes; 19.00u kand. G. Stougie, Capelle a/d IJssel STAVENISSE: HERV GEM: 10.00u ds. H. v. Ginkel, Goes; 18.00u ds. J.C. Breugem, Sommelsdijk SINT-ANNALAND: HERV GEM: 10.00u Ds. E. Versluis; 18.00u Ds. E. Versluis HERSTELD HERV GEM: 10.00u ds. D.J. Diepenbroek, St-Annaland; 15.30u ds. A. van Wijk, Herkingen OUD-VOSSEMEER: CHR GER KERK: 10.00u ds. J.Westerink; 15.30u ds. J.Westerink RK KERK: 09.30u WGC. ANNA JACOBAPOLDER: GER KERK: 10.00u Ds. A.A.S. ten Kate, Bergen op Zoom

SCHERPENISSE: GER GEM: 9.30u en 18.30u ds. E. Bakker, 14.00u leesdienst. HERV GEM: 9.30u voorbereiding Heilig Avondmaal ds. J. Lohuis Scherpenisse; 14.30u ds. J. Lohuis Scherpenisse

SINT PHILIPSLAND: HERVORMDE GEM: 09.30u kand.J.Hooydonk; 17.00u ds. A.A.W. Boon

SINT-MAARTENSDIJK: HERSTELD HERV GEM: 9.30u Ds. N. den Ouden; 14.30u Ds. N.

Wijzigingen en/of aanvullingen kunt u via de website www.internetbode.nl (klikken op Redactie) aanleveren. PAGINA 26

Kunstige bloemen op linnen

SINT-MAARTENSDIJK - Het was gezellig druk op de Juliana van Stolbergschool op donderdagmiddag 23 mei. Behalve de kinderen van de school, waren er ook ouders en opa’s en oma’s druk in de weer met de jaarlijkse creamiddag. Een paar weken geleden konden de kinderen intekenen op een lange lijst met knutselideeën die vooraf werden voorbereid door de bedenkers ervan en donderdag konden de kinderen met het idee van hun keuze aan de slag. Er was van alles te doen op creatief gebied en de kinderen werden daarbij, waar nodig, geholpen door hun begeleiders. Zomaar een greep uit de activiteiten: bloemschikken, flessen versieren en pixelen. Er werd gezaagd en getimmerd aan vogelhuisjes en sleutelkastjes. Ook bijzonder was het maken van een plantenbak van binnenbanden van fietsen. Als dat

niet creatief te noemen is… Mooie kaarsenstandaards werden geknutseld met schelpen, vers van het strand, 3-d kaarten gingen mee naar huis, evenals mooie waxinelichtjes. Naald en draad werden gehanteerd bij het maken van een vilten dier. Ook werd met kralen, bloemen en klei gewerkt. Geschilderd werd er ook, als echte kunstenaars, op linnen. Het rook heerlijk naar versgebakken koekjes en cakepops. Er werd zó hard en met zóveel enthousiasme gewerkt dat letterlijk de rookwolken er vanaf vlogen toen de naaimachine waar jongens een knikkerzak aan het maken waren, spontaan kortsluiting maakte. Gelukkig liep het allemaal goed af en konden alle kinderen aan het einde van de middag met een mooi, zelfgemaakt werkstuk naar huis. Het was erg fijn dat er zoveel ouders, opa’s en oma’s hebben geholpen. Zo te zien hadden zij net zoveel plezier in al het geknutsel als de kinderen.


Samen werken, op betrokken wijze!

Jansen Tholen BV is een technisch specialist voor wie de klant centraal staat. Onze medewerkers vormen een hecht team waarin samenwerking met elkaar belangrijk is. Ons bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met machinebouw, reparatie, onderhoud, elektrotechnisch installatiewerk en industriĂŤle automatisering. Ook zijn wij sterk in het bewerken van kunststoffen en het behandelen van walsrollen.

GGZ WNB staat midden in de samenleving en biedt een breed zorgpakket: van preventieve cursus tot opname; van korte therapie tot langdurige woonbegeleiding. Dit gebeurt op eigentijdse, enthousiaste en betrokken wijze. Wij zoeken hiervoor collega’s die samen met ons de toekomst verder vorm geven.

Wij zouden ons team graag uitbreiden met een:

ADMINISTRATIEF MEDEWERK(ST)ER De werkzaamheden binnen deze functie zijn: s !FHANDELING VAN POST EN CORRESPONDENTIE WAARBIJ STANDAARD ZAKEN zelfstandig worden afgehandeld. s "EWERKEN STUKKEN VAN ANDEREN UITWERKEN OPMAAK EN TAALCORRECties) en zelfstandig opstellen correspondentie over gevarieerde onderwerpen s :ELFSTANDIGETELEFOONBEHANDELINGENONTVANGSTBEZOEKERSWAARBIJALgemene en basale vragen beantwoord worden s 6OORBEREIDEN REGELEN EN UITWERKEN VAN VERGADERINGEN NOTULEN presentaties, bijeenkomsten, beurzen en activiteiten, s 6ERZORGINGVANINFORMATIEVOORZIENINGAANBELANGHEBBENDEN WAARBIJ het met name gaat om het samenstellen en verspreiden van informatiepakketten en prijslijsten. s (ETZELFSTANDIGOPSTELLENVANOFFERTES s !DMINISTRATIEVEENSECRETARIÔLEWERKZAAMHEDEN s !RCHIEFBEHEER s #ONTROLEFACTURENENDECLARATIES BEHEERADRESSENBESTANDENPERSOneelsadministratie s (ETZELFSTANDIGBIJHOUDENENINKOPENVANDEGRIJPVOORRAAD s -EEDENKENOVERPROCESVERBETERINGENINDESALESENADMINISTRATIE

Binnen GGZ WNB hebben wij de volgende vacatures:

  vacaturenummer 29

 vacaturenummer 25 Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

7 dagen per week

GEOPEND voor lunches, diners, bruiloften en partijen

VOOR UITGEBREIDE INFORMATIE OVER GGZ WNB EN DEZE VACATURE VERWIJZEN WIJ U NAAR ONZE WEBSITE:

   

Grote speeltuin aanwezig!

Vraag naar de mogelijkheden

Partycentrum

‘t Appeltje U kunt bij ons gratis parkeren! Balsedreef 5, Bergen op Zoom tel. 0164 - 25 79 49 www.hetappeltje.nl

DAKWERKEN

“Die ene druppel. Die doet er toe.�

vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Voegwerk! vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266

Unileder Henk van Rooijen Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

DE SCHANS TUINSCHERMEN betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

Als u bij Knossos gaat eten krijgt u 10% KORTING op de totale rekening!

Wij bieden: s %ENLEUKEFUNCTIEMETAFWISSELENDENINTERESSANTWERK s 6RIJHEIDENEIGENVERANTWOORDELIJKHEID s %ENENTHOUSIASTTEAMCOLLEGAS s 'OEDEARBEIDSVOORWAARDEN

- Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

WOENSDAG 500 gram stroganoff gehakt .......................â‚Ź 2,85 1 kilo runder gehakt ....................................â‚Ź 5,85 1 kilo nasi of bami .......................................â‚Ź 4,98 300 gram babi pangang ..............................â‚Ź 2,25 DONDERDAG,VRIJDAG EN ZATERDAG 1 kilo gezouten boeren hamlappen ..........â‚Ź 5,95 500 gram verse sausijsjes .........................â‚Ź 2,49 250 gram mager nasivlees .........................â‚Ź 1,75 100 gram ongepaneerde snitsels ..............â‚Ź 0,83 100 gram varkens oesters (gemarineerd of naturel) ............................â‚Ź 0,87 300 gram shoarma of gyrosvlees ........................ (met gratis saus) ........................................ â‚Ź 2,28 300 gram bief culinair .................................â‚Ź 1,38 baconburgers of gehakt snitsels 5 halen 4 betalen 100 gram boterhamworst ...........................â‚Ź 0,95 100 gram sparibs gehakt ............................â‚Ź 0,95 100 gram gevulde zeeuwsspek rollade .....â‚Ź 1,38 of alle drie samen voor slechts .....................â‚Ź 3,20

JANSEN THOLEN B.V. 3LABBECOORNWEG 2:4HOLEN 4EL 

Stoppen ! met roken Lasertherapie

Meer dan een half miljoen Bodes Afslanken met succes! Lasertherapie elke week! DE BEHANDELING WORDT VERGOED

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Langestraat 1, Poortvliet Telefoon 0166-612467

Kinderverjaardag is Bowlingparty Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

Resto Buffalo “GRATIS BOWLEN�

www.praktijknatuurlijkbeter.nl

tel. 0164-254602

vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

Graag reserveren.

Lievevrouwestraat 4 - 4611 JK - Bergen op Zoom Tel.: 0164-242607 - www.knossos.nl

%MAILADRES+EES *ANSENTHOLENNL

KWALITEITSSLAGERIJ J. BEVELANDER

₏ 8,- p.p. ‡ niet geldig bij afhalen ‡ min. 2 gasten ‡ niet i.c.m. andere acties ‡ 1 kortingsbon per tafel GELDIG TOT 31-07-2013

)NTERESSE 3TUURBINNENWERKDAGENJEMOTIVATIEEN#6NAARONSTOE *EKUNTDEZERICHTENAANDEHEER+EES*ANSEN:ODRAWIJJESOLLICITATIEHEBben ontvangen nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

âœ

HEEFT U IN 2013 IETS TE VIEREN?

Wij vragen man / vrouw met: s -INIMAALEENAFGERONDE-"/OPLEIDINGADMINISTRATIEF s %ENGOEDEREPRESENTATIEVEHOUDING s #OMMERCIEELINZICHT s 3ERVICEGERICHTEKLANTGERICHTEHOUDING s %ENGOEDEBEHEERSINGVANDE.EDERLANDSETAALINWOORDENSCHRIFT s %ENGOEDEBEHEERSINGVANDE%NGELSETAALINWOORDENSCHRIFT s %ENBASISBEHEERSINGVANDE$UITSETAAL s 'EENNEGENTOTVIJFMENTALITEIT s "EREIDHEIDTOTHETVOLGENVANCURSUSSEN s )NHETBEZITVANRIJBEWIJS"

sss

$ 

 * B

sssss

sssssss

ater icht op het w nee sssUitz culaire aanbiedingen on em rt po rs ta en voor iede maand spec info, bel of mail gerust! Lekker, snel tenspeeltuin sssElke meer r oo V c. ui et /b s rty’ hoek Binnenspeel vergaderingen, baby pa maar ₏ 6,tjes, es fe or Aglio voor vo e n n Ook e P EN f o arita INGKUSS : Pizza Marg G met SPR G A IN D D ID IE M B R E N D JUNI AA ONDAG KIN r IEDERE Z Bij mooi wee

sss

Oesterdam 3 | Speelmansplaten |4696 PV | Tholen | 0166-607452 | daisy@pizzerialafamilia.nl

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws


n e p

O

Boerhaaveplein 1 Bergen op Zoom

g a D

zaterdag 8 juni van 10.00 tot 15.00 uur Ervaar onze zorg

Gezondheidsplein

Poppendokter

Neem een kijkje achter de schermen en

Hier komt u meer te weten over extreem

De poppendokter houdt spreekuur in de nieuwe

beleef het ziekenhuis op een andere manier.

overgewicht, krijgt u uitleg over knie- en heup-

poli Kindergeneeskunde. Knuffels en poppen die

Maak kennis met diverse afdelingen en stel

protheses, kunt u vragen stellen over voeding en

een beetje ziek zijn maakt hij snel weer beter.

vragen aan onze zorgprofessionals.

horen hoe belangrijk hygiĂŤne is in een

Een grote pleister of een mooi verband en je

ziekenhuis.

lieveling is er zo weer bovenop.

Het volledige programma van de Open Dag vindt u op www.lievensbergziekenhuis.nl > agenda

DT_20130529