Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

T H O O L S E

O P L AG E :

6 MAART 2013 WEEK 10

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

JAN OUDESLUIJS: ‘WE HEBBEN NOOIT GENOEG VRIJWILLIGERS’

10 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @ThoolseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

GEMEENTE EN ONTWIKKELAAR GAAN MET ELKAAR IN ZEE

8 111

KERKELIJK NIEUWS

DAGBOEK DAKARTEAM DE ROOY DEEL 4

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

150 kilometer op de Oesterdam

Afrit A4 Halsteren drie dagen dicht

THOLEN - Een 20-jarige man uit de gemeente Tholen heeft zaterdagavond meerdere bekeuringen gekregen, omdat hij het niet zo nauw met de verkeersregels. Op de Oesterdam haalde hij auto’s in waar dat niet was toegestaan. De andere automobilisten moesten vol in de remmen. Iets verderop deed hij hetzelfde. Met zo’n 150 kilometer per uur reed hij verder richting Rilland. Bij de tijdelijke verkeerslichtinstallatie op de Oude Rijksweg reed hij langs de rij wachtende auto’s en negeerde het rode licht. Op de Valckenisseweg stopte een agent de 20-jarige man uit de gemeente Tholen en gaf hem bekeuringen voor de overtredingen.

THOLEN - Op de A4 bij Halsteren, afrit Tholen voert Rijkswaterstaat van woensdag 13 maart tot en met vrijdag 15 maart werkzaamheden uit tussen 9.00 uur en 15.00 uur. De weg is dan afgesloten voor verkeer uit Steenbergen. Het wordt omgeleid. De afsluiting van afrit 26 bij Halsteren, naar de Eendrachtweg, is nodig om een laatste gedeelte van de A4 te asfalteren en belijning aan te brengen. Om de overlast te beperken vinden de werkzaamheden buiten de spits plaats. Verkeer vanuit Steenbergen wordt omgeleid via de A4, afrit 27 bij Bergen op Zoom-Noord, over de Randweg Noord, via de Steenbergse weg en dan naar de Eendrachtweg.

W E E K B L A D

Bestemmingsplan ijsbaan ter inzage

Aangifte 13-jarige jongen blijkt vals

SINT-ANNALAND - Het ontwerpbestemmingsplan voor de ijsbaan in Sint-Annaland ligt momenteel ter inzage bij de gemeente Tholen. Het gaat om een plan dat de aanleg van een ijsbaan en een schietaccommodatie mogelijk moet maken. Ook komen er parkeerplekken en een gezamenlijke kantine voor de verenigingen op het terrein. De sportvoorziening ligt tussen de Oude Zeedijk aan de zuidzijde en de Koelhuisweg en Koelhuisdreef aan de noordzijde. Het bestemmingsplan is in te zien op de websites www.ruimtelijkeplannen.nl en www.tholen.nl. De papieren versie ligt in het gemeentehuis aan het Hof van Tholen.

THOLEN - De 13-jarige jongen uit Tholen die drie weken geleden aangifte heeft gedaan van mishandeling en bedreiging bij de C1000 aan de Postweg in zijn woonplaats heeft bekend dat hij een valse aangifte heeft gedaan. De jongen had agenten verteld dat hij door twee jongens van ongeveer vijftien jaar oud was aangevallen en mishandeld. Hij had zijn geld moeten afgeven. Toen een medewerker van de supermarkt kwam aanlopen zouden de daders zijn weg gerend. Het hele verhaal blijkt nu niet waar te zijn. De politie denkt erover om eventuele schade door de inzet van mensen en gemaakte uren te verhalen op de jongen.

Vrijwilligers gezocht voor hulp terminalen THOLEN - De stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) West-Brabant en Tholen zoekt vrijwilligers die terminale patiënten willen bijstaan in de laatste weken van hun leven. Momenteel worden er personen gezocht in de gemeenten Roosendaal, Etten-Leur, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Tholen. De vrijwilligers zetten zich in voor mensen die kampen met een terminale ziekte. De VPTZ zoekt mensen die willen waken bij mensen mensen die weinig familie hebben en hun laatste dagen in het verpleeghuis doorbrengen, zodat zij niet eenzaam overlijden. Meer informatie bij de VPTZ via 06-51498069 of info@vptz-westbrabanttholen.nl.

Twee aanmeldingen voor Kroonappels THOLEN - Een rommelmarkt van scouting Heenetrecht uit Sint-Annaland en de zogenaamde sociale contactdagen van de ANBO-afdeling Oud-Vossemeer zijn de enige twee Thoolse initiatieven die tot nu toe zijn aangemeld voor de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Andere sociale initiatieven kunnen nog tot en met vrijdag worden voorgedragen. Landelijk is dat al meer dan 1000 keer gedaan. De Kroonappels zijn in het leven geroepen ter ere van de troonswisseling op 30 april. De mooiste, leukste en meest succesvolle ideeën maken kans op een prijs van 50.000 euro en een Appeltje van Oranje. Meer informatie is te vinden op www.kroonappels.nl.

THOLEN - Finalisten van cabaretfestival Cameretten maakten zaterdagavond het publiek in de Meulvliet in Tholen aan het lachen. René van Meurs (foto) won in november zowel de jury- als publieksprijs van het festival. Hij heeft beroemde voorgangers zoals Marc-Marie Huijbregts, Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen en Theo Maassen. FOTO LEO ADRIAANSEN

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

Gemeente gebruikt ander camerasysteem in Tholen-stad

Nieuw systeem autoluw centrum THOLEN - De gemeente Tholen werkt vanaf deze maand met een nieuw camerasysteem om het centrum van Tholen-stad autoluw te houden. Het gaat om de Botermarkt en Kerkstraat. DOOR BRITTA JANSSEN ‘Het centrum blijft toegankelijk en veilig door het camerasysteem’, schrijft de gemeente op haar website. ‘Het centrum moet aantrekkelijk, veilig en toegankelijk blijven voor het winkelend publiek en daarom mag er slechts een beperkt aantal auto’s in de Botermarkt en Kerkstraat komen. Dit systeem moet voorkomen dat er te veel auto’s het centrum inrijden en parkeren.’ Kentekens De twee camera’s van het nieuwe systeem kunnen kentekens herkennen. Deze apparaten vervangen de zogenaamde inzinkbare palen op de hoek van de Kerkstraat en de Molenvlietsestraat en de

t

h

u

i

hoek van de Bakstraat en de Botermarkt. Deze palen waren volgens de gemeente versleten. De nieuwe camera’s fotograferen de kentekens van alle voertuigen die in het autoluwe deel komen. Een database vergelijkt deze kentekens met de kentekens van de ontheffingshouders. ‘Zodra een voertuig zonder ontheffing wordt geregistreerd, stuurt het systeem het kenteken van dat voertuig met een foto naar de gemeente’, legt Tholen uit. ‘De gemeentelijke toezichthouders controleren voor de zekerheid de foto’s. Als er inderdaad is van overtreding W Esprake E K B een L A D worden de gegevens opgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De overtreder krijgt dan een boete thuisgestuurd.’ Ontheffing

s

i

n

d

e

r

Parkeren zonder ontheffing is in de Botermarkt en Kerkstraat niet toegestaan. Leveranciers kunnen nog steeds laden en lossen, van maandag tot en met zaterdag tussen 6.00 en 11.00 uur. Bewoners, eigenaren en huurders van (winkel)panden in het betrffende gebied kunnen hun kenteken laten registreren in het nieuwe systeem. Zij kunnen hiervoor een ontheffing aanvragen bij de gemeente. ‘We hebben bewust gekozen voor controle met camera’s, omdat dit het meest efficiënte systeem is’, stelt de gemeente. ‘Ook blijkt dit systeem het minst storingsgevoelig en daarmee het meest betrouwbaar.’ Meer informatie Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente: www.tholen.nl.

e

g

i

o

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Jongen rijdt van dijk af bij Scherpenisse SCHERPENISSE - Op de Gorishoeksedijk is woensdagavond rond 22.30 uur een auto onderaan de dijk beland. De auto werd bestuurd door een 19-jarige Tholenaar. Naast hem zat zijn 14-jarige broertje, liet de politie de dag erna weten. De auto kwam aangereden uit de richting van de Schakelweg en wilde linksaf slaan. Toen hij door de bocht reed, verloor de bestuurder de macht over het stuur. Hij belandde daardoor in de rechterberm om vervolgens, tussen twee bomen door, de dijk af te rijden. Beide inzittenden werden ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De politie schatte in dat de auto totall loss was.

Televisiecommercials lijken te werken THOLEN - Promotie Zeeland Delta denkt dat de televisiecommercials die tussen december en februari op de televisiezenders Nederland 1, 2 en 3 werden vertoond effect sorteren. De eerste resultaten laten dat zien, volgens de gezamenlijke VVV’s. In de periode heeft de website www.vvvzeeland.nl ruim 30 procent meer bezoekers gehad. Het reclamefilmpje is 313 keer vertoond en zou gemiddeld 300.000 kijkers hebben gehad. VVV Zeeland vertoonde het tussen december en februari in de hoop mensen over te halen een vakantie te boeken in Zeeland. Om die reden wordt de campagne in de periode tussen april en juni van dit jaar herhaald.


Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

80b x 38d x 178h

Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

JAARVERGADERING 2013 JAARVERGADERING 2013 JAARVERGADERING 2013 Thema: Thema: Thema: JAARVERGADERING 2013 JAARVERGADERING 2013 Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

Thema: Thema:

Spreker: Ds. P.C. Hoek Spreker: Ds. Hoek Spreker: Ds.P.C. P.C. Hoek2013 Datum: D.V. 6 maart Datum: D.V. 6 maart 2013 Datum: D.V. 6uur maart Spreker: Ds. P.C. Hoek2013 Aanvang: 19.30 Aanvang: 19.30 uur Aanvang: 19.30 Datum: D.V.Wellevaete” 6 uur maart 2013 Sint–Annaland Locatie: “De Locatie: “De Wellevaete” Sint–Annaland Locatie: “De Wellevaete” Spreker: P.C. Hoek Sint–Annaland Aanvang: Ds. 19.30 uur ALLEN WELKOM! Locatie: HARTELIJK “De6Wellevaete” Sint–Annaland Datum: D.V. maart 2013

ALLEN HARTELIJK WELKOM!

ALLEN HARTELIJK WELKOM! Aanvang: 19.30 uur ALLEN HARTELIJK WELKOM! Bezoek onze website: Voor informatie mail naar: Locatie: “De Wellevaete” Sint–Annaland Bezoek onze website: Voor informatie mail naar: www.npvzorg.nl/tholen Bezoek onze website: www.npvzorg.nl/tholen Bezoek onze website: www.npvzorg.nl/tholen www.npvzorg.nl/tholen

tholen@afdeling-npvzorg.nl Voor informatie mail naar: tholen@afdeling-npvzorg.nl Voor informatie mail naar: tholen@afdeling-npvzorg.nl tholen@afdeling-npvzorg.nl

ALLEN HARTELIJK WELKOM!

Bezoek onze website: www.npvzorg.nl/tholen

PRIJSDOORBRAAK IN SUPERKWALITEIT

Voor informatie mail naar: tholen@afdeling-npvzorg.nl

Keulsveld 3 Roosendaal 0165 - 76 72 77 www.ploegkozijnen-roosendaal.nl info@ploegkozijnen-roosendaal.nl

Met onze nieuwe lijn in terrasoverkappingen is het NU AL volop genieten van het buitenleven

G OUD IS G €LD G OUD IS G €LD GD OIUSD W WW W.WGW. OU GIESLGDE.LNDL. N L

WIJ BETALEN NU WIJ BETALEN NU R DAN € 41,MEE MEER DAN € 41,- PER GRAM PER GRAM FIJN GOUD* FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast;

”Mensen hebben vaak dierbare herinneringen aan sieraden; onze goudsmid speelt hierop in door een nieuw uitgekozen sieraad te smeden of bijvoorbeeld een gedenkmunt te maken. Het eigen goud of zilver wordt bij ons ter plekke en onder ogen van de klant omgesmolten. Wellicht heeft u een sieraad met een breuk of kapotte Twijfel nietBij langer. sluiting? Goud is Geld kunt u teUw doosje oude sieraden recht voormet vrijblijvend advies voor al uw reparaties en ontwerpen”. kan uw welverdiende vakan-

Bent u ook aan de wintersport toe?

Misschien heeft ze u ook doosjeofmet sieraden indie de ukast; zijnwel uit een de mode het oude zijn erfstukken zelf niet draagt, ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u maar die u welermee dierbaar u niet goed weet uw watkostbaarheden. u aan zijn, moet.waardoor Wij taxeren en analyseren Goud zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en ermee aan moet. Wijentaxeren en analyseren uw kostbaarheden. Loopt u eens binnen, de koffie staatmunten klaar voor Goud en zilver, bestek. maar ook diamanten, gouden tanden, en eenieder die van onze diensten gebruik wil maken. bestek. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wil maken.

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. Wij betalen u*direct contant de mogelijke dagprijs. Prijs is afhankelijk van hoogst de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

tie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Middelburgse

Bergen op Zoomse Goudbank Goudbank Varkensmarkt 4 Wassenaarstraat 44 4331 LA Middelburg 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 Tel. 06-84901123

Geopend nieuw filiaal Middelburg

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

IEDERE VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1

OPENINGSTIJDEN: 13.00 - 17.00 uur, Di.enWo. en uur, Za. Vrij. 10.0010.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 17.00 uur 13.00 - 17.00 uur OPENINGSTIJDEN: Ma.Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. Wo. Do. Do. 10.00Vrij. - 17.00 - 18.00 uur, Za. 10.00 - 17.00 uur, -Koopzondagen


actualiteit

Tijdwinst is de meerwaarde van project Hartveilig Wonen

Tholen is dankzij investeringen nu een hartveilige gemeente THOLEN - Tholen is met 30 gemeentelijke automatische externe defibrillators (aed’s), die goed over de gemeente zijn verspreid, een hartveilige gemeente. Toch ziet wethouder Jan Oudesluijs graag meer aanmeldingen van AED-bezitters bij het project Hartveilig Wonen. DOOR JOSIEN MATHLENER De gemeenteraad stelde vorig jaar 25.000 euro ter beschikking voor de aanschaf van aed’s. Er werden acht nieuwe exemplaren aangeschaft. De bestaande defibrillators werden vervangen of vernieuwd. De oudere modellen bleken in hun buitenkasten niet bestand tegen de winterse kou. De huidige kasten zijn verwarmd. De gemeente heeft alle 30 aed’s begin dit jaar aangemeld bij Hartveilig Wonen, een project dat vrijwillige hulp probeert te organiseren als aanvulling op ambulancezorg. Bij de registratie neemt Hartveilig Wonen de aed-adressen op in een sms-systeem. Zodra iemand via 112 melding maakt van een persoon met hartfalen, laat Hartveilig Wonen een sms uitgaan naar meerdere gediplomeerde vrijwillige hulpverleners in de omgeving. “De een krijgt een sms met de opdracht naar de persoon in kwestie toe te gaan, een ander om de dichtstbijzijnde aed op te halen. De adressen staan in het sms´je vermeld. Door een code terug te sturen, weet Hartveilig Wonen dat je eropaf gaat. Bij geen directe reactie gaat er een bericht naar een andere hulpverlener”, licht Henk van Driel, voorzitter van EHBO Tholen en lid van de Thoolse aedwerkgroep, toe. “De meerwaarde van het

alarmeringssysteem is tijdwinst. De eerste zes minuten zijn bij hartfalen de belangrijkste. De ambulance heeft vaak al meer tijd nodig om op de locatie te komen. Daarbij heb je met een aed 60 tot 70 procent meer kans op een goede afloop dan met alleen reanimeren.” Het systeem werkt, stelt Van Driel: “In de afgelopen paar maanden zijn er al zes meldingen geweest. Vanuit Sint-Maartensdijk, Sint Philipsland en Tholen.” Een betere spreiding van de gemeentelijke apparaten over de kernen en buurtschappen in Tholen, de registratie van de aed’s en die van 120 lokale hulpverleners bij Hartveilig Wonen maken van Tholen een hartveilige gemeente, vindt wethouder Jan Oudesluijs: “Toch kunnen het er nooit genoeg zijn. Het zou fijn zijn als bedrijven, instellingen en verenigingen die over een AED beschikken zich via de website www. hartveiligwonen.nl ook laten registreren.” Gediplomeerd De gemeentelijke aed’s zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week te gebruiken. Indien de apparatuur alleen op bepaalde dagen of tot een bepaald tijdstip bereikbaar is, wordt dat ook geregistreerd. Verder worden gediplomeerde hulpverleners verzocht zich aan te melden. Van Driel: “Je hoeft er niet voor thuis te blijven, iets voor

Henk van Driel (links), Jan Oudesluijs en Marleen Walpot bij de nieuwe aed op het gemeentehuis in Tholen. FOTO JOSIEN MATHLENER

te laten of iets speciaals voor te doen.” Wel houdt de EHBO’er hulpverleners het volgende voor. “Waarom heb je de cursus gedaan? Om nooit hulp te hoeven verlenen of om iemand te helpen of diens leven te redden?” Gemeentelijke aed-apparatuur die is gebruikt wordt door de gemeen-

telijke aed-coördinator Marleen Walpot afgemeld. Zodra de defibrillator weer is voorzien van nieuwe geleidingplakkers en gecontroleerd, meldt Walpot ze opnieuw aan. Zo ontstaan er geen situaties waarbij het apparaat onbruikbaar is. Op Tholen zijn er zes

controleurs die om de veertien dagen de aed’s checken. Meer informatie is te vinden op de websites www.hartveiligwonen.nl en www. tholen.nl. Elders in deze krant staat een overzicht van de plaatsen op Tholen waar de aed’s hangen.

Gemeente tekent samenwerkingsovereenkomst met Suzannapolder BV voor Sint-Annaland

Frank Hommel houdt rotsvast vertrouwen in havengebied SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen staat op het punt een samenwer- Inmiddels zijn alle benodigde percelen gemeente komen volgens hem regelmatig lang en 3,5 meter breed en komt iets lager kingsovereenkomst te tekenen met projectontwikkelaar Suzannapolder aangekocht. De gemeente heeft tot nu toe vragen binnen wanneer de bouw begint. te liggen dan de rest van het havenpla3,5 miljoen euro in het project gestoken. Verder hebben drie onafhankelijke make- teau. “Het moet voor een verbinding zorBV voor de ontwikkeling van het havengebied in Sint-Annaland. DOOR EUGÈNE DE KOK Wethouder Frank Hommel schetste vorige week in een toelichting de lange voorgeschiedenis van het project. Al in 2002 werd er in de structuurvisie voor Sint-Annaland gesproken over het verbinden van het dorp en de haven. Ruim tien jaar later gaat dat er dan toch van komen. In december 2011 ondertekenden de gemeente en projectontwikkelaar Suzannapolder BV al een raamovereenkomst.

De samenwerkingsovereenkomst is een volgende stap waarmee de twee echt met elkaar in zee gaan. Samen willen de partijen op het havenplateau bijna 70 appartementen laten verrijzen en zo’n honderd grondgebonden woningen in de Suzannapolder. Daarnaast maken de uitbreiding van de C1000-supermarkt, de bouw van een woonzorgcentrum, de aanleg van een wandelboulevard van 300 meter lengte en het ophogen van het havenplateau deel uit van het plan.

Volgens Hommel blijft het bij dat bedrag. “Aan overeenkomsten zoals deze zitten altijd risico’s, maar we hebben een risicoanalyse laten maken en alles wijst erop dat het voor ons bij 3,5 miljoen euro blijft. Alles kan daarmee worden gerealiseerd.” Hommel toonde zich wel realistisch. “De tijd maakt het er niet makkelijker op. De woningmarkt moet wel weer op gang komen.” Toch zei hij dat er veel interesse is voor de appartementen en woningen. “Van de penthouses tot de starterswoningen.” Aantallen noemde hij niet, maar bij de

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Een impressie van een deel van het nieuwe havengebied in Sint-Annaland. Op de voorgrond de appartementengebouwen, daarachter de huizen in de Suzannapolder BV. ILLUSTRATIE GEMEENTE THOLEN

laars voor het ondertekenen van de raamovereenkomst positief geoordeeld over het plan. Mede daarom wilde het college van burgemeester en wethouders het project niet in de ijskast zetten. “De investeringen zijn bovendien al gedaan. Als je nu zou stoppen, zou de renteteller oplopen zonder dat er iets gebeurt. Dat komt de haalbaarheid uiteindelijk niet ten goede.” Sterk signaal Het project is opgedeeld in drie bestemmingsplannen. “We hebben er een rotsvast vertrouwen in, maar we willen voorkomen dat één bezwaar alle activiteiten in de war schopt.” Zodra de handtekeningen onder de samenwerkingsovereenkomst staan, kan de bouw beginnen. Hommel zei de bouwwerkzaamheden over de verschillende deelgebieden te willen spreiden. Hij verwachtte dat er na april snel activiteiten zijn te bespeuren op het terrein van de supermarkt en op de plek van het woonzorgcentrum. Over de realisatie daarvan is de gemeente nog met woningcorporatie Stadlander is gesprek. “In Sint-Annaland is er enorme behoefte aan zo’n complex. Dat is een signaal dat Stadlander niet kan negeren.” Zeker is dat er voor eind juni een wandelboulevard met een grote trap tussen het dorp en de haven ligt. In verband met een Europese subsidie van zo’n 400.000 euro moet die voor juli klaar zijn. De boulevard wordt ongeveer 300 meter

gen tussen het dorp en het havengebied. We verwachten dat het een trekker is voor het hele project.” Als de gemeenteraad het eens zijn met de voorwaarden in de samenwerkingsovereenkomst worden op 4 april de handtekeningen gezet. Daarna komen de drie bestemmingsplannen in de raad aan de orde. De ontwerpovereenkomst staat woensdag op de agenda van de commissie Bestuurszaken. Voor het raadsvoorstel zie de website www.tholen.nl.

Vastgoedfraude

een voorwaarde die de gemeente in het kader van de samenwerkingsovereenkomst aan Suzannapolder BV heeft gesteld is dat de oorspronkelijke ontwikkelaar Willemsen Minderman op geen enkele manier meer bij de ontwikkeling van het havengebied in Sint-annaland is betrokken. De twee directeuren werden in 2009 tot een maandenlange gevangenisstraf veroordeeld voor fraude met vastgoed in de Klimop-zaak. Volgens wethouder Frank Hommel worden alle belangen die zij nog in Suzannapolder BV hebben op 4 april overgedragen aan een nieuwe partij. Hommel kon de naam daarvan vorige week nog niet noemen.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op twitter: @thoolseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PaGiNa 3


Met TV van DELTA en internet van ZeelandNet

GRATIS tv kijken op je laptop, tablet en smartphone televisie

internet

Kijk vanaf nu de 12 meest bekeken zenders GRATIS via je ZeelandNet internetverbinding! Download de gratis app in de App Store of op Google play of ga naar zeelandnet.nl/tv.

verbindt 速


actualiteit

Column

Dakarteam De Rooy houdt tijdens rally mensen op Tholen op de hoogte

Vier landen in zeven dagen THOLEN - Het Thoolse Dakarteam De Rooy is begin februari begonnen aan de Amsterdam Dakar Challenge. In de Thoolse Bode houden Peter Geluk, Hermen Geluk en Ties Reitsma u op de hoogte van hun belevenissen tijdens de rit van Amsterdam naar Dakar. Deze week deel 4.

Addo Sprangers

Onsterfelijk

Hoogmoed komt voor de val. Het al eeuwen in zwang zijnde spreekwoord blijkt nog altijd niet aan actualiteit te hebben ingeboet. Dat onderstreepte het Ajax van trainer Frank de Boer afgelopen week nog maar eens al te duidelijk. In de halve finale van het KNVBbekertoernooi besloot De Boer met duidelijk misplaatste arrogantie om maar liefst zeven basisspelers ‘rust’ te gunnen. Ook met de tweede garnituur immers moesten de kaasboertjes van AZ geen probleem vormen voor de zelfbenoemde Amsterdamse Godenzonen. Dat bleek een grove misrekening. De Alkmaarders lieten zich namelijk beslist niet de kaas van het brood eten en boekten in de Amsterdam Arena een keurige 0-3 overwinning. Ajax kon daarmee dag zeggen tegen de vooraf zo ‘zekere’ bekerfinale. Een dergelijke vorm van zelfoverschatting was thaibokser Ramon Dekker vreemd. De achtvoudig wereldkampioen onderschatte niemand en bereidde zich altijd tot in de puntjes voor op zijn wedstrijden. Met succes. In de ring kreeg geen enkele tegenstander de Bredase vechtmachine klein en ging hij nimmer knock-out. Groot was dan ook de schok toen hij afgelopen week, per fiets zijn conditie op peil houdend, op pas 43-jarige leeftijd plotseling bezweek aan een hartstilstand. Magere Hein, de man met de zeis, bleek als enige een maatje te groot voor Ramon Dekker. Binnen de ring een gerespecteerde vechtersbaas, daarbuiten een aardige en gastvrije kerel, zo bleek toen ik hem enkele jaren gelden interviewde. Iemand ook die bescheiden was over zijn sportprestaties, terwijl hij voor de thaibokssport net zoveel of misschien zelfs nog meer betekent dan Johan Cruyff voor de voetbalsport. Dat bleek telkens weer wanneer hij Thailand bezocht. De verschijning van Ramon Dekker deed het openbaar leven er bijkans stoppen. Niet voor niets kreeg hij er nog niet zo lang geleden een Koninklijke onderscheiding voor zijn verdiensten voor de thaibokssport. Ramon Dekker was de verpersoonlijking van die sport. Het bericht over het overlijden van de vechtsportlegende deed wereldwijd dan ook het nodige stof opwaaien. In de thaibokswereld zullen nieuwe talenten tot in de eeuwigheid worden vergeleken met het fenomeen Ramon Dekker. Van iets dergelijks kunnen ze bij Ajax op dit moment alleen dromen. Godenzonen of niet, Ramon Dekker geniet pas echt de status van onsterfelijkheid.

Colofon

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Thoolse Bode Thoolse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondent Josien Mathlener Acquisitie Monique van Bale Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 08.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 06.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

De oplossing van deze puzzel is in week 11 te vinden op www.internetbode.nl

Het is een bewogen weekje geweest. We hebben in de afgelopen 7 dagen 4 landen doorkruist: Marokko, Mauritanië, Senegal en inmiddels zijn we aangekomen in Gambia. Alle landen hebben hun eigen ritme, sfeer, geuren, kleuren en landschap. Prachtig om verder naar het zuiden het landschap te zien veranderen van droge vlaktes naar meer groen en rodere, mineraalrijke grond. Doordat we zoveel kilometers hebben afgelegd de afgelopen week hebben we veel asfalt gezien, vooral in Marokko en de westelijke Sahara. In Mauritanië worden we per 4 a 5 auto’s aan een gids gelinkt en gaan we gelukkig weer wat off-road door de Saharawoestijn. Wederom een belevenis! We slapen aan het eind van iedere dag in onze eigen tent of soms in tenten van Bedoïenen die al klaarstaan op de campings.

verversen. 5 liter olie: 15 euro. Olie laten verversen in de lokale, met olie volgelopen smeerput door 2 enthousiaste jonge gasten: 2,50 euro. De ervaring: onbetaalbaar. Van Nouakchott gaat het door het Banc d’Anguin nationaal park richting de grens van Senegal, een reis die dankzij goede voorbereidingen niet lang duurt. In Senegal verandert de omgeving en de mensen meteen. Het volk lacht en bruist en de kleuren spetteren je tegemoet. Een totale omslag in vergelijking met Marokko en Mauritanië. Vriendelijk zijn ze in alle 4 deze landen, maar Senegal en Gambia zijn extra vrolijk lijkt het wel. We staan op een camping in Sint Louis in Senegal en hoewel de camping er erg goed uitziet zijn de douches helaas alweer niet voorzien van warm water, iets wat ons al een aantal dagen op rij is gebeurd. Maar, het is een challenge of niet, dus klagen doen we niet! Beetje poedelen met koud water en je kunt gewoon door.

Onbetaalbaar In Mauritanie blijkt het leven gek genoeg duurder te zijn dan Marokko, wat ook weer even wennen is. Maar je kunt het ook treffen. In Nouakchott, waar we een middag staan wegens een kapotte bladveer van een bevriend team, besluiten we de tijd nuttig te gebruiken en onze olie te

Warmlopers De volgende dag rijden we een korte route over het strand naar Dakar. Korter, maar niet qua duur. Het strand blijkt nog niet geheel vrij te zijn door het tij, dus moet er door het mulle zand gereden worden. Dit wordt een enorme slijtageslag voor zeer veel auto’s in de groep van 29. Gelukkig

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 10

DOOR DAKARTEAM DE ROOY

heeft de Pajero geen problemen, maar toch staan we 2,5 uur stil als we een Ford Maverick helpen met een kapotte radiateur. Aan het eind van de 2,5 uur ligt er een gekregen tweedehands radiateur plat op de motor, vastgezet met tie-rips en wat balkjes eronder. De motorkap ligt op het dak. Op het strand slepen we de Ford nog even, maar op de verharde weg doet de ‘noodoplossing’ van de radiateur het prima! Geen warmlopers meer. De verharde weg blijkt zeer slecht te zijn, dus de finish in Dakar komt pas rond 22.00 uur in zicht. Maar, dan genieten we ook driedubbel van het koude biertje wat op ons staat te wachten. Niet te lang, want de volgende dag gaat om 4 uur weer de wekker voor de rit naar Banjul. De rit is erg makkelijk, inclusief de grensovergang. Maar omdat het extreem laag tij is, ligt de pont vast in het zand en kan dus niet weg. Dat betekent uiteindelijk uren wachten tot de liggende pont heen en weer kan, en na omkoping van de kapitein kan er gelukkig om 1.00 uur ’s nachts nog een keer gevaren worden. Rond 3.00 uur zetten we de motor uit voor ons hotel in Banjul: we hebben het gehaald! We gaan nu de auto opruimen en prepareren voor aflevering bij de kliniek in Kubuneh. Tot volgende week!

Vrijwilligers actief op acht locaties in kader van NL Doet

Handen uit de mouwen op Tholen THOLEN - De gemeente Tholen staat volgende week zaterdag in het teken van de landelijke vrijwilligersactie NL Doet. Dan wordt er in de gemeente geklust door vrijwilligers. DOOR EUGÈNE DE KOK

© www.sudokusite.eu

NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en wordt georganiseerd door het Oranjefonds. Vorig jaar waren ruim 300.000 mensen actief voor zo’n 7000 verschillende klussen. Dit jaar zijn er al ruim 8300 aangemeld via de speciale website. Acht klussen vinden plaats op Tholen. Zo wordt er in het gebouw van Scouting Heenetrecht op de voormalige Oesterputten de laatste hand gelegd aan de keuken en het sanitair. In zorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland zijn alle mensen van de vrijwillige thuiszorg Tholen welkom. Zij en hun cliënten krijgen een lekkere maaltijd aangeboden. Andere vrijwilligers gaan PaGiNa 5

het schoolplein van Montessorischool De Kraal aan de Zoekweg in Tholen opknappen. Het gaat vooral om schilderwerk. De bewoners van SVRZ-zorglocatie Ten Anker in staat ook een leuke dag te wachten. Na een kopje koffie of thee met een bolus gaan ze met begeleiders en vrijwilligers een wandeling maken door de natuur. Als ze terugkomen wordt de dag afgesloten met een bingo. De jongerenraad Tholen biedt alle cliënten van de voedselbank volgende week zaterdag een gratis boottocht aan. Op de boot is van alles te doen en met een beetje geluk zijn er zeehonden te zien. Bij de Vlinderbloem aan de Hoogstraat in Tholen zijn vrijwilligers nodig om een gat te graven voor een trampoline in de tuin.

De 221 leden van de Anbo in Oud-Vossemeer maken volgende week zaterdag samen een uitstapje in het kader van een zogenaamde herenigingsdag. De Anbo hoopt dat er blijvende contacten ontstaan tijdens het uitje. Tot slot vraagt speeltuinvereniging De Vossetuin in Oud-Vossemeer of mensen willen helpen met het verven van toestellen en de boel verder op willen knappen. De speeltuinvereniging hoopt zo op een frisse manier aan het nieuwe seizoen te beginnen. Informatie Meer informatie over NL Doet is te vinden op www.nldoet.nl. Mensen die zaterdag tijd hebben, kunnen zich daar ook opgeven voor een van de klussen.


Publiek ligt dubbel van het lachen door Toneelclub Poortvliet

Postuum applaus voor Henri Bungener POORTVLIET - Toneelclub Poortvliet hield zaterdagavond in dorpshuis ‘t Ouwe Raed’uus zijn laatste toneelvoorstelling van dit toneelseizoen. Aan de opvoering ging een laatste applaus vooraf voor de in februari overleden toneelvriend Henri Bungener.

De spelers van Toneelclub Poortvliet gaan helemaal op in hun alter ego’s. FOTO JOSIEN MATHLENER

DOOR JOSIEN MATHLENER Vele jaren kroop Henri Bungener bij Toneelclub Poortvliet in de huid van een ander. Met zijn komische inslag kreeg hij de lachers op zijn hand. Met zijn invulling aan meer serieuze, gevoelige rollen wist de Setallander de toeschouwers te raken. Enkele jaren terug stopte Bungener met toneelspelen, maar bleef als regieassistent en souffleur actief. Zijn strijd tegen kanker maakte dat hij sinds vorig jaar niet meer zijn medewerking kon verlenen. Wel zorgde hij ervoor dat zijn echtgenote Maya de toneelclub uit de nood hielp met het invullen van een mooie rol. Bungener verloor vrijdag 15 februari de strijd thuis in zijn vertrouwde omgeving. Ondanks het gemis, herinnert de club hem zoals hij was. Hij verleende in de voorafgaande periode zijn medewerking aan de samenstelling van een boekje over zijn leven en de ernstige

ziekte waaraan hij sinds 2006 leed. In zijn voorwoord liet hij weten te hopen dat velen het boekje afnemen, maar niet zozeer vanwege zijn eigen memoires. Bungener maakt in het boekje duidelijk hoe belangrijk onderzoek is naar de bestrijding van kanker en de financiën die daarvoor nodig zijn. De opbrengst gaat via de Vrienden van Siem geheel naar de kankerbestrijding. In aanwezigheid van Maya Bungener gaf het publiek voorafgaand aan het toneelstuk als dank en uit blijk van waardering Henri postuum een staande ovatie. Hilariteit De door Diana Monshouwer geschreven komedie ‘Een huis met gouden balken’ bracht de volledig gevulde zaal geregeld aan het schaterlachen. De cast, bestaande uit Herberien Theunissen (Anna Ruysdael), Marianna Lobbezoo (Hilde Ruysdael), Kees Droogers (Frederik van Santen), Daan

Goense (Peter van Dam), (Pieter Roggeband (Sjon van de Made) en Rianne Abrahamse (Magda), leefde zich helemaal in en uit in de huid van hun alter ego’s. De op leeftijd zijnde zussen Ruysdael verhuren voor kamers in hun kasteel, dat aan een grondige opknapbeurt toe is. Alleen komen mannen er van de dominante Anna niet in. Om toch binnen te komen om een groot bedrag buit te maken, gaan Peter en Sjon als vrouw door het leven. Iets waar Sjon helemaal niet blij mee is. Het duo ‘Petra Damstra’ en ‘Sjaanie van de Madela’ zorgde voor veel hilariteit in de zaal. Als de simpele, maar zorgzame Hilde samen met de butler een bewusteloze zwerfster uit de tuin binnenhalen, is het hek helemaal van de dam. De vrouw, Magda, wordt ingezet als dienstmeid, maar blijkt uiteindelijk de echte Anna te zijn. Frederika, de vermeende Anna, was ooit bevriend met echte Anna. Frederika ruimde Anna uit de weg en nam haar plaats in. Met hulp van Sjon eigent Anna zich haar leven in Huize Ruysdael weer toe. Hilde is zonder het zich te realiseren ook niet wie zij dacht te zijn. Ze blijkt de dochter van de butler en zodoende een halfzus van Anna. Zoals het een komedie betaamt komt alles goed: Anna is verenigd met Hilde en Frederik mag van zijn rust genieten. Peter en Sjon blijven ook en helpen het kasteel omturnen tot een hotel en Frederika… Tja, boontje komt om zijn loontje.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Concert Schorrekoor SINT-ANNALAND - Het Schorrekoor houdt hun jaarlijkse Jaaruitvoering op donderdag 7 en vrijdag 8 maart in café restaurant Havenzicht, Havenplein. Dit jaar zal volledig in het teken staan van het 10-jarig bestaan, met veel verrassende optredens. Aan dit concert werken diverse gast muzikanten mee: Joris Scheurs slagwerker, Martien de Nijs trompettist en zangeres Corina Overgaauw de Bruijne. Het Schorrekoor Combo is uitgebreid met Albert van Driel op de bas/bes. Voor de humor

en presentatie staat Zeeuwse Sien Borg. Sien is Sien. Onvervalst Zeeuwse en recht voor zijn raap. Ongeremd maakt ze een ieder deelgenoot van haar dagelijkse belevenissen en dat van het Schorrekoor over de afgelopen 10 jaar. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel Heijboer, Ring, Sint-Annaland. Kaarten kan men ook reserveren via: mail@schorrekoor.com, met vermelding van uw naam, welke avond men wilt komen en het aantal kaarten. De kaarten liggen dan klaar bij binnenkomst op de avond van keuze.

Zaalvoetbal Tholen THOLEN - ZVV speelde in de wedstrijd tegen Klavertje Bier een zware pot. Er zat bij het team veel spanning op en dit ging ten koste van het spel. Het werd erg haastig en rommelig.

was het gevolg, met voor beide teams volop kansen. Uiteindelijk trok Pladijsvogels aan het langste eind en won met 3-2. Decora opende verrassend goed in de wedstrijd tegen ’t Keeten/Westdorp Bouw.

Klavertje Bier kwam na de rust, welke werd bereikt met een 3-2 voorsprong voor ZVV, goed terug en had kansen op de gelijkmaker. Nadat ze terug waren gekomen van een 5-3 achterstand, hadden ze enkele mooie kansen uit der counter en ondanks dat de 5-4 viel, konden ze de gelijkmaker niet maken. In de tweede wedstrijd speelde vanderKleijn schilders tegen de Pladijsvogels. Beide teams speelden op het scherpst van de snede en hierdoor ontstond een snelle en spannende wedstrijd. Een mooi wedstrijd die tot het eind boeide

Ze konden de tegenstander, die een stuk hoger geklasseerd staat, goed bijhouden en konden dan ook met een verdiende 5-5 gaan rusten. In de tweede helft stelde ’t Keeten/Westdorp Bouw orde op zaken, mede door de conditionele achterstand van Decora en kon uitlopen naar een 13-7 overwinning. Voor Decora was deze wedstrijd een vingerwijzing dat ze op de goede weg zijn, maar dat er nog wel enkele puntjes zijn die voor verbetering in aanmerking komen. Wanneer hier aangewerkt wordt komt het zeker goed voor de Hoveniers van Decora.

Jaaruitvoering Schorrekoor SINT-ANNALAND - Het Schorrekoor houdt hun jaarlijkse Jaaruitvoering op donderdag 7 en vrijdag 8 maart in café restaurant Havenzicht, Havenplein. Dit jaar zal volledig in het teken staan van het 10-jarig bestaan, met veel verrassende optredens. Aan dit concert werken diverse gastmuzikanten mee: Joris Scheurs (slagwerker), Martien de Nijs (trompettist) en zangeres Corina Overgaauw-De Bruijne. Het Schorrekoor Combo is uitgebreid met Albert van Driel op de bas/bes Voor de humor en presentatie staat Zeeuwse Sien

borg. Sien is Sien. Onvervalst Zeeuwse en recht voor zijn raap. Ongeremd maakt ze een ieder deelgenoot van haar dagelijkse belevenissen en dat van het Schorrekoor over de afgelopen 10 jaar. Aanvang is om 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Kantoorboekhandel Heijboer aan de Ring, Sint-Annaland. Kaarten kan men ook reserveren via emailadres mail@schorrekoor.com, met vermelding van naam, welke avond men wilt komen en het aantal kaarten. De kaarten liggen dan klaar bij binnenkomst op de avond van keuze.

Afdelingsvoorzitter NPV Tholen-Sint Philipsland vertrekt na tien jaar

Chris Koopman neemt met een goed gevoel afscheid SINT-MAARTENSDIJK - De afdeling Tholen-Sint Philipsland van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) neemt afscheid van haar voorzitter Chris Koopman. Na tien jaar geeft hij het stokje over aan bestuurslid Piet van Lit uit Sint-Annaland. DOOR JOSIEN MATHLENER De scheidende voorzitter is 32 jaar geleden lid geworden van de NPV. In 2001 begon Koopman aan een bestuursfunctie in de nu 26-jarige afdeling van de christelijke belangenorganisatie voor patiënten. Twee jaar later nam de Smerdiekenaar plaats op de voorzittersstoel. “Tot drie keer toe was ik verkiesbaar. Nu is het een mooi moment voor afscheid van ons fijne en deskundige bestuur. Met een gerust hart geef ik eind dit jaar het stokje door aan de nieuwe voorzitter”, aldus Koopman. Bevlogen en vol trots vertelt hij over de NPV en de afdeling Tholen-Sint Philipsland. “De NPV is er voor jong en oud. Voor de jongeren is er de NPV Jongeren Way of Live.” De afdeling Tholen-Sint Philipsland beschikt volgens Koopman over een goed en actief bestuur en participeert in de gehandicaptenraad, de cliëntenraad van de Wmo en de ambulance. Verder onderhoudt ze nauwe contacten met de gemeente Tholen over vrijwilligers en mantelzorgers. “We vormen een volwaardige partner.” Over de afdelingsfinanciën maakt Koopman zich geen zorgen. “Door een zeer ruimhartige nalatenschap is de afdeling zeer bemiddeld. We besteden de rente van

het vastgezette bedrag aan de tien jaar geleden opgerichte hospice in het woonzorgcentrum De Schutse in Sint-Annaland en de studie en bijscholing van hospicevrijwilligers en vrijwilligers in de thuishulp.” Zijn voorzitterschap ervaart Koopman als leuk en ontspannend. Wanneer hij terugblikt is het vooral de oprichting van de hospice die hem doet stralen. “Dat is een van de mooiste ervaringen. Er zijn 25 vrijwilligers actief in de hospice met zowel een gelovige als niet-gelovige achtergrond. Ondanks die diversiteit is er toch een eenheid.” Koopman maakt zelf deel uit van de groep hospicevrijwilligers. “Aan de terminale bewoners in de hospice bieden we een luisterend oor, we voeren gesprekjes met ze of lezen voor en we bieden ondersteuning. Voor iemand wat kunnen betekenen, daar ben ik blij om. De hospice voorziet duidelijk in een behoefte.” De NPV staat continu klaar voor de samenleving. “Het consultatiepunt 112 van de NPV is iedere dag, 24 uur lang, telefonisch bereikbaar voor zorgvragen die niet kunnen wachten, of je nu wel of niet lid bent van de vereniging.” Tijd te kort De afdeling Tholen-Sint Philipsland wordt binnen de gemeente betrokken bij zaken

die aan de zorg gerelateerd zijn, maar ze oriënteert zich breder. “We participeren in de huisartsenpost in Bergen op Zoom. Samen met zorgbehartiger Klaverblad gaan we kijken naar het functioneren van de

nieuwe HAP. Die stelt dat zeer op prijs.” Koopman laat het voorzitterschap met een gerust geweten los en heeft alle vertrouwen in opvolger Van Lit. “Aan de zijlijn blijf ik de ontwikkelingen volgen en blijf actief

Vanaf de zijlijn blijft Chris Koopman de ontwikkelingen binnen de NPV volgen. PAGINA 6

in de hospice.” Daarnaast is Koopman gemeenteraadslid en waterschapbestuurder. Verlegen om bezigheden zit hij dan ook niet. Lachend besluit de scheidend voorzitter. “Eigenlijk kom ik altijd tijd te kort.”

FOTO JOSIEN MATHLENER


BOGERT KLOKKEN VERHUIST! naar de Vossemeersepoort 10 in Tholen

Vanaf a.s. donderdag 7 maart geopend Nieuwe locatie, nieuwe naam: VANAF HEDEN WIJZIGT BOGERT KLOKKEN IN

REPARATIEATELIER

1873

U kunt bij ons terecht voor klokreparaties (nieuw en antiek). Ook voor het repareren van uw horloge bent u bij ons aan het juiste adres. Tevens verkoop horlogebatterijen, -bandjes en –glazen. Verder zijn we gespecialiseerd in goud- en zilverreparaties. Openingstijden: do. + vr. 09.30 – 17.00 uur | za. 09.30 – 12.30 uur U bent van harte welkom bij uw klokken- en horlogemaker Martien Bogert. E-mail bogertklok@hotmail.com | telefoon 0166 600 200

ALLEEN 9 MAART

G N I T R O K * S E L L A P O de acties. Vraag dering van lopen

*Met uitzon

naar de overige

voorwaarden in

de bouwmarkt.

DA’S NOU HET MOOIE VAN MULTIMATE

MULTIMATE THOLEN Stevinweg 11


BELASTING AANGIFTE

Een belastingadviseur geeft adviezen over uw fiscale positie en verzorgt de aangiften van alle voorkomende belastingen. Hij zorgt ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet.

LAAT HET VÓÓR 1 APRIL DOEN. RAADPLEEG TIJDIG UW BELASTINGADVISEUR.

Johan Filius

Johan Filius Mastgatstraat 1 4675 CN Sint Philipsland

Administratie, belastingzaken en adviezen

AdministrAtiekAntoor slAger voor het verzorgen van uw administratie, jaarrekening en belastingaangiften Tel. (0166) 69 70 10 • Fax (0166) 69 70 24 e-mail: jslager@zeelandnet.nl

T. 0167-573790 F. 0167-573702 E. Johan@jfadvies.nl

voor Adviesbureau iften belastingaang

Kerkstraat 14 4694 BX Scherpenisse Telefoon 0166 - 66 29 79

AAngesloten bij het noAb

Het voordeel van de belastingadviseur Als u van de Belastingdienst een aangifteformulier in de bus krijgt, moet u aangifte inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen doen. Ontvangt u geen brief, maar verwacht u wel dat u belasting moet betalen of denkt u dat u meer dan veertien euro terugkrijgt? Doe ook dan aangifte. U kunt over het jaar 2012 geld terugvragen tot en met 31 december 2017. *Bron: de Belastingdienst

E-mail adres: donken@solcon.nl

Nog lang niet alles duidelijk over activiteiten op 30 april

Programma’s afgestemd op abdicatie THOLEN - De organisaties van de Koninginnedagactiviteiten hebben het er druk mee: moeten we het voor de laat- DOOR JOSIEN MATHLENER ste keer op 30 april doen of alles verzetten en komt er wel of geen uitgebreid programma?

Thoolse Oranjeorganisatie stemmen hun programma’s af op de abdicatie en inhuldiging.

ARCHIEFFOTO

Zo veel vragen rondom de oranjeviering hebben de oranjecomités, dorpsgemeenschappen en andere verenigingen, die zich bezighouden met het organiseren van de feestelijkheden, niet ieder jaar. Op Tholen wordt de ene na de andere vergadering naar aanleiding van de troonswisseling gehouden. Ruwe schetsen van aangepaste agenda’s verschijnen, maar van een compleet programma is nog geen sprake. “Voor 99 procent staat vast dat we de Koninginnedagviering op de 30e vieren, al is nog niets zeker”, zegt Jan Slabbekoorn, voorzitter van Stichting STAD. Een vergadering die deze week plaatsvindt moet meer duidelijkheid voor Tholen brengen. In Poortvliet hebben ze getwijfeld over wat te doen. Trudy Schot van het Oranjecomité Poortvliet: “We hebben besloten om om negen uur ballonnen op te laten. In het dorpshuis ‘t Ouwe Raed’uus willen we daarna gezamenlijk kijken naar de abdicatie van de vorstin. Om half vier staat er een springkussen voor de jeugd opgesteld op het Kerkplein. We zijn nog niet bezig geweest met het motto ‘Mijn droom voor ons land, inspiratie voor onze koning’, maar mogelijk doen we er iets mee bij de spelletjes.” In Sint-Annaland pakt de dorpsgemeenschap Sint-Annaland het anders aan dan normaal. “De 29e zijn er om vijf uur kinderspelen van de speeltuinvereniging. Vanaf acht uur ‘s avonds is er de maximale rommelmarkt in de veilinghallen. De 30e is er om negen uur de aubade bij het streek-

museum. Verder is er nog geen definitieve planning, ook niet betreft het motto.” In Anna Jacobapolder gaat het oranjeprogramma door, maar ook dat begint al op de 29e met een Oranjebal om half negen in Ons Dorpshuis. De volgende dag zijn er kinderspelletjes en om elf uur de aubade. “In het dorpshuis willen we op een groot scherm de troonwisseling bekijken”, zegt Freek Boudeling van Oranjevereniging Anna Jacobapolder. “De 30e hebben we een verkort programma”, aldus Bart Hertog van de Oranjestichting in Oud-Vossemeer. “Om vier uur hebben we een fietsoptocht. Daarna vindt het plaatsen van de Koningslinde plaats. Eenmaal terug op het dorpsplein genieten we van een Oranjebittertje. Over wat te doen met het motto hebben we nog niet nagedacht. Dat ligt aan wat wel of niet kan doorgaan.” Barbecue Mevrouw Bruijnzeel van Oranjecomité Prins Willem-Alexander in Scherpenisse vertelt dat er van het jaar op Koninginnedag overdag geen activiteiten plaatsvinden in het dorp. “De ruwe schets van het programma is dat er later op de dag wel een barbecue is en een Oranjebal met een troubadour. Verder willen we op 1 mei een spelletjesmiddag voor de jeugd houden.” Voortaan wordt Koningsdag gevierd op Willem-Alexanders verjaardag: 27 april. Daarin gaan de organisaties in de gemeente Tholen mee. Toch zullen de activiteiten rondom de eerste Koningsdag niet op de 27e worden gehouden, maar een dag eerder op zaterdag 26 april.


Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer

VAN € 2.85 VOOR €

2.35 zeebonk VAN € 1.45 VooR € 1.10

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

Kledingreparatie:

bij inlevering van deze bon 20% korting

Rijkebuurtstraat 11 – Bergen op Zoom (t.o. de Gevangenpoort/zijstraat van Stoelemat) Telefoon. 06 16 97 37 85

Saddlers schoenmakerij

DoNDErDAG 7 mAArt Dinsdag 23 aug t/m donderdag 25 aug

GEvulDE boluSSEN 2 STUKS VAN € 2.80 VOOR € 2.30 appelflappen

2 STUKS VAN € 2.60 VooR € 2.05 mINI pAASStollEtJES 5 hAleN 4 BETALEN BraDerie aanBieDingen!!! vrIJDAG 8 mAArt EN ZAtErDAG 9 mAArt

VAN € 5.95 VOOR € 4.95 tompoucen 5 hAleN 4 beTAleN suikeRbRood VAN €9 mAArt 2.15 VooR € 1.50 ZAtErDAG hAppY hourS VAN 07.30 uuR tOt 11.00 uuR heeRlijke VeRse oliebollen AbrIkolA’S 10 stuks VAN € 8.00 VooR € 6.50

KORTINGSBON SCHOENREPARATIE

4 hAleN van 2 BETALEN Happy Hours 07:30 - 11:00 uur

Tegen inlevering van deze bon bij één van de onderstaande aannamepunten ontvangt u

SlAGroomSchNItt of en mokkA-SlAGroomSchNItt Vrijdag 26 aug zaterdag 27 aug

gEvULdE rozijNENBoL mET gELE room EN ABriKooS Zaterdag 27 aug

opENiNgSTijdEN: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur LET op !!! Tussen de middag zijn wij ook open! Bestellingen kunnen dagelijks vers vanaf 06.15 uur (op vrijdag al vanaf 05.30 uur) worden afgehaald.

Botermarkt 12-14 • 4691 CZ Tholen Tel. (0166) 602324 • Fax (0166) 604790

gesoRteeRde haRde bRoodjes Botermarkt 12-14 • 4691 CZ Tholen Tel. (0166) 602324 (0166) 604790 6 hAleN = •3Fax beTAleN

€ 5,00 KORTING bij een besteding boven de € 20,00

openingstijden: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur

De

Kruisberg 2 let op !!!

CURSUS

Tussen de middag zijn wij ook open!

Bestellingen kunnen dagelijks vers vanaf 06.15 uur (op vrijdag al vanaf 05.30 uur) worden afgehaald

Halsteren - tel. + fax 0164-684567 Partijen

•Wand- en Vloertegels •sierpleisters •Metselstenen

HAARKNIPPEN start april in Uw regio!

Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

YOUNG ST YLE

Spar Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, Sint Philipsland en Oud-Vossemeer

Pleune Young-Style Sint-Annaland

en verwijderen

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

AdvocAtenkAntoor SwArt voor al uw juridische vraagstukken op het gebied van onder meer

perSonen– en fAmilierecht, jeugdrecht, ArbeidSrecht en ondernemingS- en verbinteniSSenrecht Vraag naar mw. Mr. L.E. Swart voor informatie of direct advies. Stationsstraat 36 - 4701 nc roosendaal - telefoon: 0165 - 556 000 website: www.advocatenkantoor-swart.nl e-mail: contact@advocatenkantoor-swart.nl

Wordt uw project al ondersteund door het

DELTA Zeeland Fonds? s Volg on k boo op Face en ! Twitter

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard! krt is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het verwerken van kabel en metalen. Houdt U er a.u.b. rekening mee dat het, m.i.v. 1 januari 2013, wettelijk wij zijn iSo 9001:2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard over de vereiste verplicht is om u te legitimeren bij het inleveren van koper en koperkabel. (milieu)vergunningen. UU kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. kunt dagelijks kabel en metalen, tegen ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen.

Metaalprijzen geldig week 32 10 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,65 € 1,90 € 0,85 € 0,95

€ 3,50 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,65 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,00 € 5,05 p/kg € 2,85 € 2,95 p/kg € 0,80 € 0,95 p/kg € 1,05 € 1,30 p/kg € 0,95 € 1,20 p/kg € 0,80 € 0,80 p/kg € 0,40 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,16 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Jaarlijks stort DELTA een bedrag in het DELTA Zeeland Fonds. Dit fonds verstrekt donaties aan maatschappelijke projecten in Zeeland. Ook uw project kan voor financiële steun in aanmerking komen. De bijdragen variëren van € 500 tot € 25.000, afhankelijk van de aard van het project. Een onafhankelijk bestuur buigt zich vijf keer per jaar over alle aanvragen. Als u uw aanvraag instuurt vòòr 27 maart, weet u vier weken later of uw project wordt ondersteund. Benieuwd of, en hoe u een aanvraag kunt doen? Kijk dan op www.DELTAZeelandFonds.nl/aanvragen We zien uw aanvraag graag tegemoet.

Kunst & Cultuur Zorg & Welzijn DELTA Sport &Zeeland vrijeFonds tijd Natuur & milieu

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

Meer informatie? Kijk op www.DELTAZeelandFonds.nl

Dinsdag 23 aug t/m zaterdag 27 aug

WAlDkorN DoNkEr

Nachthemden, kantenhemd, ondermode, lingerie, ahh-bra Verkrijgbaar in 20 kleuren Alle nachthemden 100% katoen

DINSDAG 5 mAArt t/m ZAtErDAG 9 mAArt

REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

MIJN MODA

Unileder Henk van Rooijen


KORT BEDRIJVIG

Project Hartveilig Wonen

Locaties aed’s in gemeente Tholen THOLEN - Mede in het kader van het project Hartveilig Wonen hangen in de gemeente Tholen op 30 locaties automatische externe defibrillators (zie elders in deze Thoolse Bode voor meer informatie). Hieronder een overzicht van de plekken waar de levensreddende apparaten zijn te vinden. VAN ONZE REDACTIE Met de aed’s en het vrijwilligersnetwerk is de kans groter dat slachtoffers van hartfalen het er levend vanaf brengen. Meer info: www.hartveiligwonen.nl. De locaties waar aed’s hangen per kern: Tholen: aan de buitengevel bij de entree van het gemeentehuis, nabij de ingang van de pinautomaat van de Rabobank aan de Brugstraat 27, aan de buitengevel van de Meulvliet nabij de ingang aan de Zoekweg 8, bij zorgcentrum Ten Anker in het voorportaal, in appartementencomplex Slikkenburg in de wijk Waterfront, aan de wand van verenigingsgebouw De Wingerd aan Nieuwepad 1, bij de familie Peper links van de woning aan het tuinhuisje aan de Meanderlaan 153, bij de familie Van Driel naast de voordeur aan de Mossellaan 26 en bij de ingang Vliethof op de hoek van Ten Ankerweg en Molenvlietsedijk.

Sint-Maartensdijk: in de ruimte van de pinautomaat van de Rabobank aan de Markt 13, aan de buitengevel van De Haestinge, in het voorportaal van woonzorgcentrum Maartenshof aan de Bloemenlaan en bij de familie Janssen op de hoek van de woning, naast de voordeur aan de Hogeweg 37. Sint-Annaland: bij de receptie van het park De Krabbenkreek aan de Nieuwlandseweg 2, aan de buitengevel van de Wellevaete naast de voordeur aan de Hoenderweg 133, in het voorportaal van woonzorgcentrum De Schutse aan de F.M. Boogaardweg en aan de buitengevel van de C1000 aan de Spuistraat. Sint Philipsland: aan de buitengevel van tandartspraktijk Bomas aan de Schoolstraat 1a, in het voorportaal van zorgcentrum De Rozeboom aan de Eendrachtstraat 2 en bij de familie Van Beelen aan de gevel van de garage aan de Plataanstraat 30. Oud-Vossemeer: bij de ingang van de se-

niorenwoningen naast De Vossenkuil aan de Bou Kooijmanstraat, aan de gevel bij rijwielhandel v.d. Zande aan de Kalisbuurt 53 en bij de familie Vaders naast de voordeur aan de Marehoekstraat 38. Stavenisse: aan de buitengevel bij de voordeur van dorpshuis De Stove, Voorstraat 42 en in woonzorgcentrum Elenahof in de Poststraat. Scherpenisse: bij de voordeur van verenigingsgebouw de Hoeksteen aan de Prinses Margrietlaan 2 en aan de zijkant van benzinestation De Pooter, naast de magazijndeur aan de Spuidamstraat 3. Poortvliet: aan de gevel van dorpshuis ‘t Ouwe Raed’uus bij de voordeur aan de Langestraat 16, aan de gevel van de voetbalkantine aan de Deestraat en naast de ingang van de Ontmoetingskerk aan de Zuidplantsoen 3. Anna Jacobapolder: aan de buitengevel, naast de voordeur van Ons Dorpshuis aan de Langeweg 7.

Mike de Rijke biedt mensen met verstandelijke beperking perspectief SINT-MAARTENSDIJK - Mike de Rijke, eigenaar van lunchroom ’t Hoekske, en Zuidwester, zorg- en dienstverlener voor mensen met een verstandelijke beperking, bundelen hun krachten. In de horecagelegenheid aan de markt kunnen mensen met een verstandelijke beperking voortaan, op basis van een indicatie, arbeidsmatige dagbesteding ontvangen. Een echte baan, midden in de samenleving. Mike heeft 23 jaar met mensen met een verstandelijke beperking gewerkt en toen werd het tijd voor iets anders. Mike: “Een langgekoesterde droom voor mij, was het openen van een eigen lunchroom en het bieden van dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking onder één dak. Cliënten leren hier alles over koken, hygiëne, klantgerichtheid en schoonmaak. Daarnaast leren zij zich te ontwikkelen op het gebied van zelfstandigheid en gastvrijheid en krijgen ze de mogelijkheid creatief te zijn door ideeën aan te dragen voor de lunchroom. In een aparte ruimte, waar we ook feesten en partijen geven, kunnen we ontspanningsactiviteiten aan cliënten aanbieden. Deze is net als de lunchroom huiselijk ingericht, waardoor klanten en cliënten zich hier snel

thuis voelen. Daarnaast is er de mogelijkheid om in de moestuin te werken.” Samenwerking “Het prettige gesprek met Leen van Westen, regiodirecteur bij Stichting Zuidwester, maakte mijn keus om een samenwerking aan te gaan met een zorginstelling een feit”, legt De Rijke uit. “We vinden elkaar op een groot aantal raakvlakken als het om de benadering van cliënten en de visie op zorg gaat.” Zuidwester vindt ’t Hoekske een geschikte locatie voor cliënten om hun sociale en praktische vaardigheden te ontwikkelen en kijkt uit naar een prettige samenwerking. Cliënten Cliënten met een verstandelijke beperking kunnen bij lunchroom ’t Hoekske terecht voor dagbesteding om zich te ontwikkelen op de arbeidsmarkt. Er is nog voldoende plaats! Voor meer informatie over de werkzaamheden, vragen of aanmeldingen kan men contact opnemen met de bemiddelingsafdeling Match4Care van Zuidwester. Zij zijn bereikbaar via tel. 0900-2020039 of per mail match4care@zuidwester.org.

Ook voor Tholen

Saddlers schoenmakerij’s nieuwste service

THOLEN - Uw oude schoenen verdienen een tweede kans en dat bewijzen de dames van Saddlers keer op keer. Sinds september 2012 biedt Saddlers schoenmakerij aan de inwoners van Scherpenisse, Sint-Maartensdijk, OudVossemeer, Sint-Annaland en Sint Philipsland een gloednieuwe service. Tegenwoordig kunt u bij de Spar supermarkten in alle bovengenoemde dorpen en bij Pleune Young-style in Sint-Annaland gebruik maken van hun service. U kunt uw schoenreparaties en herstelwerkzaamheden aan riemen en tassen daar afgeven. Vervolgens rijden zij op vaste dagen om de opdrachten op te halen en ook weer retour te brengen naar het punt waar u uw reparatie heeft aangeboden. Voor de bewoners een groot gemak en aanwinst binnen de eigen dorpskern. Saddlers Schoenmakerij is al meer dan 20 jaar een begrip in Bergen op Zoom. Vakmanschap en service staan hoog in het vaandel. De oude ambacht verdwijnt snel en dat maakt het zo leuk dat zij deze ambacht in stand houden. U kunt natuurlijk altijd nog in de winkel in Bergen op Zoom terecht waar u hartelijk ontvangen wordt en er altijd wel ruimte is voor een praatje. Klanten die voor maatwerk komen, zoals het inkorten van laarzen en het versmallen van laarzenschachten kunnen ook rekenen op input van Saddlers waardoor er meer mogelijk is dan verwacht.

Poortvlietrit THOLEN - Motor- en autoclub ‘Tholen’houdt een gezellige autopuzzelrit, ‘Poortvlietrit’, op zaterdag 9 maart. Iedereen mag meedoen. De beginners rijden in een apart klassement. Er is een mooie route uitgezet over de binnenwegen van het oostelijk deel van het eiland Tholen. Aan de hand van een eenvoudige routebe-

schrijving is het voor iedereen mogelijk om de finish te bereiken. Na afloop wordt een klassement opgemaakt en iedereen heeft prijs. In afwachting van de uitslag wordt een bingo gehouden. Inschrijven voor deze rit in Sport- en Gemeenschapscentrum ‘De Meulvliet’, Zoekweg 8 van 19.00-19.30 uur. De start is om 19.30 uur. Info: tel. 0113-576900, www.mactholen.nl

Notitie van Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio

Gemeenten bereiden zich grondig voor op decentralisatie THOLEN - Hoewel er nog veel onduidelijkheid is over hoe de decentralisatie van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vorm krijgt, willen de gemeenten in de Oosterschelderegio niet wachten met de voorbereidingen. Op 1 januari 2015 is het namelijk een feit. In de notitie ‘Uitgangspunten voor de maatschappelijke ondersteuning’ geeft het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) een eerste aanzet. DOOR EUGÈNE DE KOK In het SWVO werken de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland, Reimerswaal, Schouwen-Duiveland en Tholen samen. De notitie moet daarom straks worden besproken in alle gemeenteraden. ‘De decentralisaties brengen een enorme verandering met zich mee in de wijze waarop zorg en ondersteuning worden georganiseerd’, schrijft het bestuur van het SWVO in de begeleidende brief. Omdat de tijd dringt en hoewel nog lang niet alles duidelijk is, moeten de voorbereidingen nu beginnen, zeggen de bestuursleden. In het document hebben ze een aantal uitgangspunten geformuleerd waarop het beleid straks moet steunen. Daarbij maken ze onderscheid in de 0e, 1e en 2e lijn, respectievelijk de mensen en bestaande voorzieningen in wijken en dorpen, de korte en eenvoudige zorg en meer complexe zorg. In de notitie zijn de categorieën weergegeven in een piramide, waarbij de 0e lijn de onderkant is en de 2e lijn de smalle top. SWVO zegt dat de brede onderkant ‘de basis is van het lokale zorgstelsel’ en dat de gemeente daar ‘bescheiden en op

afstand aanwezig is … Wij laten het initiatief zo veel mogelijk aan bewoners, bewonersgroepen, verenigingen en actieve ondernemers. Waar nodig stimuleren we de bereidheid tot inzet voor anderen’. Eigen verantwoordelijkheid wordt dus veel belangrijker. ‘De kracht van de 0e lijn is belangrijk in het terugdringen van de vraag naar individuele zorg en ondersteuning’. Als de 0e lijn goed is georganiseerd, kan er veel geld worden bespaard. De SWVO oppert verschillende ideeën hoe ze de lijn kunnen versterken, zoals wijken of dorpen een budget geven om ‘de collectieve redzaamheid’ te bevorderen. Dat kan bijvoorbeeld door middel van een dorpsplan. Ook moeten mantelzorgers beter worden ondersteund en de bewoners zouden meer met elkaar in contact moeten komen. Daar zouden bijvoorbeeld koffieochtenden of gezamenlijke maaltijden voor in het leven kunnen worden geroepen. Waar de gemeenten beperkt aanwezig zijn in de onderste rand van de piramide, zijn ze dat wel in het middelste gebied. Daar wordt kortdurende, eenvoudige zorg verleend zoals thuiszorg, het maatschappelijk werk en jeugdzorg.

Selectief De zorgverleners moeten per wijk of dorp een sociaal team vormen waarin ze elkaar aanvullen. Zij zitten dicht op de burgers en moeten zorg verlenen met ‘zo weinig mogelijk regeltjes, protocollen en handboeken’. Hun rol is cruciaal, aldus het SWVO. ‘Als deze niet krachtig genoeg is, zal dat gevolgen hebben voor het beroep dat moet worden gedaan op individuele voorzieningen’. Daarmee moeten de gemeenten vanwege de bezuinigingen uit Den Haag namelijk ‘selectief’ zijn. Wanneer mensen niet genoeg hebben aan de hulp van de sociale teams, kunnen ze worden doorverwezen naar mensen in de 2e lijn, maar ‘de nadruk ligt op eenvoudige zorg en informele oplossingen’. In de 2e lijn is de gemeente weer nauwelijks aanwezig. Hier gaat het om langdurige, intensieve zorg zoals beschut werken, jeugdzorg, intensieve thuiszorg of hulp bij verslaving. Ook in deze categorie moet de zorg dichter bij de inwoners komen dan nu. Doel is om kwetsbare inwoners te helpen, maar vooral dat ‘ze blijven mee doen aan de samenleving’. PAGINA 10

De SWVO wil de collectieve redzaamheid bevorderen om de kosten voor de zorg in de hand te houden. FOTO MORGUEFILE

De gemeenten gaan met inwoners, cliënten en zorgorganisaties in gesprek over de notitie. ‘Daarmee kunnen we hem aanvullen en aanscherpen’, zegt het SWVO.

Daarna vellen de gemeenteraden hun oordeel. Als dat is gebeurd, gaan werkgroepen aan de slag met de uitwerking van alle plannen. Op 1 januari 2015 moet alles een feit zijn.


WoENsDAg 1 kilo runder gehakt .................................. € 5,85 500 gram Indisch gehakt .......................... € 2,85 1 kilo nasi of bami ..................................... € 4,98 300 gram babi pangang ............................ € 2,25 DoNDERDAg,VRiJDAg EN zAtERDAg

Haarscherpe maandaanbieding Haarscherpe maandaanbieding van Speedy Speedy Haarcosmetica van Haarcosmetica Nieuw van Indola:

KWALITEITSSLAGERIJ J. BEVELANDER

Nieuw van Indola:

15%

Langestraat 1, Poortvliet Telefoon 0166-612467

Ammoniavrije haarverf + 100% grijs dekkend

Ammoniavrije haarverf + 100% grijs dekkend

KORTING

G N I D E I B N AA

500 gram varkens filet (naturel of gemarineerd) . € 4,50 100 gram runder snitsels (naturel, gepaneerd of gemarineerd) ......................... € 1,39 100 gram zwitserse kip rolletjes .............. € 0,95 100 gram ardenner vinken........................ € 0,93 300 gram kip roerbak reepjes (piri piri) .... € 2,89 100 gram runder of varkens saucijzen .... € 0,65 bief of ajuin burgers ...............5 halen 4 betalen 100 gram zeeuwsspek .............................. € 1,15 100 gram gekookte worst ......................... € 0,90 100 gram runder rollade ........................... € 1,39 of alle drie samen voor slechts ................. € 3,39

Op alle stylingsproducten van Goldwell

Breng deze bon mee!

PROFITEER NU !

Maandag 12.00 tot 17.00 uur Dinsdag t/m vrijdag 09.30 tot 17.00 uur Zaterdag 11.00 tot 17.00 uur Antwerpsestraat 4 - Bergen op Zoom 0164 - 25 87 88 Volg ons ook Facebook 1 tube haarverf enopeen flesje waterstof

voor slechts € 11,95

2ko0rt% ing

ING 20% KORT

van op tapijt parade ®, o g a im d arte en bonKaOpRTING % 20

rting 20% koh ang ties p be o se collec uit diver

GRATIS tis je JURIDISCH pimp gra 1 tube haarverf en een flesje waterstof ADVIES voor slechts € 11,95

RTING 20% KO

25% !!!! KORTING GRATIS!op!! rolluiken en screens *

breng deze bon mee

20%

Maandag 12.00-17.00 di t/m vrijdag 9.30 -17.00

Zaterdag 12.00 – 17.00

ijn rolgord dimago® februari t/m 16 maart.

Antwerpsestraat 4 0164-258788

n en n 23 or waarde s lopen va de vo ar bieden nabinnen Deze actieNaast allede kan soorten wij u ook een groot assortiment nkelvoor wizonwering nbod uctaa g in odkorting U krijgt t/m 31 mei 2012 25% op rolluiken en screens en pr Vraabuitenzonwering. t He . n. hillen Uiteraard meten u ontvangt lijk motor bij aankoop van een terrasscherm. hede versc ge een gratis mo per winkel *

wij bij u in en monteren we de zonwering op deskundige wijze. Niet geldig op overkappingen. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

*

INLOOPSPREEKUUR:

Antwerpsestraat 4 0164-258788 (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

www.decohomeelenbaasnoom.nl

• Verf • Behang • Raamdecoratie • Gordijnen • Tapijt • Laminaat • Pvc vloeren • Insectenwering • Buitenzonwering • Garagedeuren

Ruim 70 jaar ervaring!

SLAGERIJ

OP DEN BROUW 12-12-11 1

Markt 10, 4695 CE Sint-Maartensdijk Telefoon 0166-662539

Voor bedrijven en particulieren (Koper, zink, ijzer, lood, RVS etc.)

METAALHANDEL

Op vrijdag en zaterdag WARME KIPPEN uit de GRILL!

INKOOP VAN METAAL Handelsweg 53 - 4421 SH Kapelle T 06 53 83 25 05 E info@metaalhuiskes.nl

Huiskes-visite.indd 1

Weekend reclame do-vr-za 7-8-9 maart: Malse Riblappen ..................................................kilo € 9,25 Bij 4 Tartaartjes ....................................... de vijfde GRATIS Bij 2 Rookworsten naar keuze.. 500 gram Zuurkool GRATIS Bij 500 gram Kipschotel ..........................bakje Rijst GRATIS Voor de boterham: Dit weekend 25% korting op de volgende vleeswaren: Leverkaas - Boerenmetworst - Achterham Lekker stuk Gekookte Worst ................................................ .................................... 300 gram halen 200 gram BETALEn Salade van de week: Eisalade .........................................................25% korting maandag 11 en Dinsdag 12 maart: Hacheevlees ............................................... 500 gram € 4,75 Bij 4 Slavinken of Blinde Vinken ........... de vijfde GRATIS Woensdag 13 maart: Gehakt ..................................................................kilo € 5,50 Bakje Zult ................................................................... € 0,79

www.actglerum.nl

huism

Biezelingsestraat 51, 4421 BN Kapelle, Tel.: 0113 - 34 21 01, www.decohomeelenbaasnoom.nl

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Scottweg 25 Goes

me deco ho erk

Verf • Behang • Raamdecoratie • Gordijnen • Tapijt • Laminaat • Pvc vloeren • Insectenwering • Buitenzonwering • Garagedeuren

LET OP: DUIDELIJKE SCHAARTJES IN DE VIER KADERS ZETTEN!!!!

Met medewerking van:

op ve

Welgelegen 2c, 4691 SJ Tholen, Tel.: 0166 - 66 28 80

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan Maandag 12.00-17.00 di t/m vrijdag 1 9.30 -17.00 Bergen op Zoom Zaterdag 12.00 – 17.00

Alles op campergebied

ting 20% rkfovran het

Welgelegen 2c,SJ4691 SJTel.: Tholen Welgelegen 2c, 4691 Tholen, 0166 - 66 28 80 Biezelingsestraat 51, 4421 BN Kapelle, Tel.: 0113 - 34 21 01 Tel.: 0166-662880 Biezelingsestraat 51, 4421 BN Kapelle Tel.: 0113-342101

LET OP: DUIDELIJKE SCHAARTJES DE VIER KADERS ZETTEN!!!! breng deze bonINmee

Camperbeurs 8 & 9 maart

ING KORT

Wij hanteren aantrekkelijke inkoopprijzen gebaseerd op de dagkoers, deze onder voorbehoud; ze kunnen ondertussen gewijzigd zijn.

ACTUELE PRIJZEN PER KILOGRAM: Koper kabel Aluminium kabel Koper lood kabel Koper aluminium kabel Zuiver blank koper Onzuiver koper Gemengd rood koper Geel koper / messing

€ 1,70 € 0,65 € 0,85 € 0,50 € 5,05 € 4,55 € 3,55 € 2,90

Aluminium € 0,80 RVS € 1,04 Lood € 1,05 Zink € 0,80 Electro motoren € 0,50 IJzer € 0,19 Accu’s € 0,50 Katalysators (p.st) € 20,00

Handelsweg 53 4421 SH Kapelle info@metaalhuiskes.nl 0113-340170 - 06-53832505

ma-vrij 08.30 - 17.00 • za van 09.00 - 12.00 uur

www.metaalhuiskes.nl


Weekenddiensten

www.goudverf.com 0113 - 57 41 82 / 06 40 - 64 92 39

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 27 38 55, voor inwoners van Tholen, Anna Jacobapolder, Oud-Vossemeer, Poortvliet, Scherpenisse, St. Annaland, St. Maartensdijk, St. Philipsland en Stavenisse. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Voor Tholen: W. Brons, Kalfdamseweg 2 in Poortvliet, tel. 0166 66 25 96. Voor Sint Philipsland: dierenkliniek Steenbergen, tel. 0167 56 59 45.

MUURVERVEN/ LATEX PROFESSIONELE KWALITEIT! Wit - Ral 9010 - Ral 9001 uit voorraad leverbaar Gratis advies en bezorging binnen de regio

Kijk voor de actuele prijzen op onze website of bel ons!

Stoppen ! met roken

Allévo zorg en dienstverlening Tel: 0113 - 249 111; www.allevo.nl thuiszorg, hulp bij het huishouden en tafeltje-dek-je

Lasertherapie

AD SCHILLEMANS

Complete woning stoffeerder Wijkomen komenvrijblijvend vrijblijvend met Wij met stalen stalenaan aanhuis! huis! Uw tapijt weer fris en schoon! Vloerbedekking Vloerbedekking Wij reinigen uw tapijt tegen een Laminaat Laminaat betaalbare prijs. Vakkundig Gordijnen Vakkundig Gordijnen Betrouwbaar Betrouwbaar Vitrage Vitrage Goede Goedeservice Service Vinyl Vinyl-PVC Leuke aanbiedingen Vinyl Leuke aanbiedingen Trappen gestoffeerd inclusief tapijt Herfstaktie! winteren arbeid € tapijt 390,-!en Nuarbeid kamerhoog/ Trappen gestoffeerd inclusief € 390,-!

actie! gordijnstoffen vanaf € 19, per m. 95 Nú ook vele aanbiedingen uit voorraad!

Ad Schillemans - Kaaistraat 67- 4651 BM Steenbergen Tel. Fax 0167-56 56 50 Mobiel 06-54 32 73 63 www.woningstoffeerder.com

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444.

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Lezing

SINT-ANNALAND - Over Thoolse (dienstplichtig) soldaten onder Napoleon houdt Jan de Jonge uit Tholen dinsdagavond 5 maart een lezing bij de heemkundekring Stad en Lande van Tholen. De Jonge werkt aan een boek over dit onderwerp. Het is een treffend thema in het jaar dat het tweehonderd jaar is geleden dat er een einde kwam aan de Franse overheersing van ons land. De lezing in De Wellevaete in Sint-Annaland begint om 19.30 uur. Op zaterdag 23 maart is de halfjaarlijkse inloopdag van de heemkundekring. Dit keer in Meulvliet in Tholen, van 10.00-16.00 uur. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk en ook niet-leden zijn welkom.

GOEDKOOPSTE PUINCONTAINERS! Heeft u binnen een week een goedkopere aanbieding in uw regio, dan ontvangt u het verschil terug!

Hét nieuwe adres voor alles op het gebied van hand-, nagel- en voetverzorging! Gel - Gelish / Gel FX - Manicure - Voetverzorging

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Molenvlietsestraat 2a 4691BV Tholen Tel: 06-21227006 info@perfectnailsandbeauty.nl www.perfectnailsandbeauty.nl Op afspraak kunt u ook in de avond bij ons terecht

Caravan/Camper verkopen:

Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans – Campers en Vouwwagens. Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

Jonge Tholenaar zwaar mishandeld

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

THOLEN - De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling, vorige week maandag tussen 20.30 uur en 20.35 uur in een park in Tholen. Een 17-jarige jongen uit Tholen wandelde door het park toen hij drie voor hem onbekende jongemannen passeerde. Toen hij hen voorbij was, werd hij plotseling van achteren aangevallen. Hij is meerdere malen geschopt en geslagen. De jongen slaagde erin weg te rennen, maar moest aan de Oudelandsepoort gaan zitten. Hij is met een klaplong overbracht naar Lievensberg in Bergen op Zoom. De politie zoekt getuigen van de mishandeling. Zij kunnen zich melden op het politiebureau of bellen met 0900-8844.

PlomPen Versproducten IK WIL U GRAAG LEREN KENNEN Mens & Relatie helpt u bij het vinden van de juiste partner

Bel:

0165-388816 Lia van der Wel

vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam staRt BEgin MaaRt spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

www.yachtconsult.com.

Of 0800-0230595 (landelijk)

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Tholen

Bent u klaar voor een duurzame relatie?

www.mens-en-relatie.nl

UW RELATIE IS ONZE MISSE erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Wij komen bij u langs de deur met vast op de wagen vrije uitloop eieren, aardappelen en diversen andere producten. Schelde Rijnweg 14, 4691 RW Tholen Tel. 06-22870793 e-mail: c.plompen@kpnplanet.nl

U bent van harte welkom tijdens ons open huis van 5 t/m 9 maart! Extra koopavond woensdag 6 maart

Hèt Keuzemenu van 10% korting euzemenu van restaurant “de bloemkool” Nieuw nt “de bloemkool” ht gegaarde procureur met honing tijmsaus g a d is v g a jd ri v e lk MOOIE HOEDEN cureur metE€honing tijmsaus 20.- per persoon Of Of lekkere grote vissoep, heerlijk gevuld met dive WIJ PRESENTEREN EEN NIEUW MENU! voor het (gratis) Naast ons vertrouwdeheerlijk Roosjes keuzemenu van €gevuld 24,50 p.p. vissoep, met diverse met rouil aanleveren n enis nu erbij geserveerd knoflookbrood ook Thijsjes keuzemenu weer terug! € 29,50 p.p. van al uw Tot snel bij “De Bloemkool” rveerd knoflookbrood met rouille nieuws Of Wouwsestraatweg 146, 4623 AS Bergen op Zoom, 0164 233045 bordOf met gekookte mosseltjes met apart een lich kte mosseltjes met apart een licht Tijdens de open huisweek

op onze kleding

in assortiment:

(natuurlijk ook ons

gbaar)

gewone menu verkrij

VOOR 49,95

www.internetbode.nl

Langeville 17 - 4401 GL Yerseke - 0113-574257 www.anneliquemode.nl

PAGINA 12


www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen 0167 560000 v.a. 15 maart geopend vrijdag en zaterdag 17.00 uur zondag v.a. 12.00 uur

SPECIAAL INGEKOCHT, SPECIAAL VO SPECIAAL INGEKOCHT, SPECIAAL VOOR U! �������������������������������������������������������������������������

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen

7 Jaar gratis garantie • 7 Jaar gratis APK • 7 Jaar gratis Internationale Kia Wegenhulp

DE KIA RIO KiaDESIGN Picanto 1.0 DesignEDITION Edition

NOG 7 S T VOORR UKS DIREC T U AAD LE VERBAA IT R!

VAN € 16.995,- VOOR € 15.995,€ 811,€ 11.995,Van € 12.806,- �� �������� ����

Terrein- en horecamedew. (m/v) gevraagd (CV + pasfoto meesturen)

VOORRAADVOORDEEL

A SPECIAAL INGEKOCHT, SPECIAAL VOOR U!

+ 50/50 € 811,-

14% Bijtelling | Wegenbelastingvrij

������������������������������������������������������������������������� ���������

Kia Picanto Design Edition met o.a.: �������������������������������������� Kia Picanto 1.0 Design Edition � ������������ Van € 12.806,- �� �������� ���� ���������������� ���������������� BETAAL NU DE HELFT VOORRAADVOORDEEL ** �������������������������������� EN DE REST IN 2014 A 14% Bijtelling | Wegenbelastingvrij � ����������� ������������������������������������������� Kia Picanto Design Edition met o.a.: ���������������������������������� �������������������������������������� � ������������ ������������������������������ ���������������� ���������������� BETAAL NU DE HELFT ������������������������������� **

€ 11.995,-

+

OF 50/50

€ 500,-OF

EN DE REST IN 2014

EXTRA INRUILPREMIE*

€ 500,-NU KOPEN = DIRECT RIJDEN!

Kaay 33 ••Tholen Tholen ••Tel. Tel.0166-602451 0166-602451 www.eetcafethesixties.nl www.eetcafethesixties.nl

Vrijdag 10 29 maart april 22.30 uur Zondag 16.30 uur

Koninginnenacht BLUES/ROCK

JAMSESSION! apres-sKi party met als thema

Met als speciale gast:

U Kars bent van van harte welkom! Nus Toegang Toeganggratis gratis

EXTRA INRUILPREMIE*

NU KOPEN = DIRECT RIJDEN!

AUTOBEDRIJF BOGERS

Steenspil 36,Autoromme 4661 TZ Halsteren, 0164-267010 Etten-Leur telefoon: Autoromme Roosendaal Autoromme Hoeven ������������������������������ - www.autobedrijfbogers.nl ����������������������������� �������������������������������� e-mail: info@autobedrijfbogers.nl Kia Rio Design Edition met o.a.: ��������������������� �������������������� �������������������

EXTRA •Centrale portiervergrendeling met klapsleutel en geïntegreerdewww.kia-roosendaal.nl afstandsbediening www.kia-ettenleur.nl www.kia-hoeven.nl Autoromme Etten-Leur Autoromme Roosendaal INRUILPREMIE •Radio CD-/MP3-speler met USB en AUX aansluiting

+

Autoromme Hoeven

Gem. verbruik: 4,1 – 5,3 l/100km, 24,6 – 18,9 km/l. CO2-uitstoot: 95 – 125 g/km. Extra inruilvoordeel op een nieuwe Kia Picanto 3-deurs bedraagt € 300,- en op een nieuwe Kia Picanto 5-deurs € 500,- inclusief BTW. Deze actie geldt bij inruil van een auto bij de aankoop van een Kia Picanto met kentekenaanvraag t/m 4 april 2013 en een uiterste registratiedatum van 2 mei 2013. De inruilauto dient minimaal 3 maanden op naam te staan van de koper (privé persoon of kleinzakelijke markt). Verder dienen de gegevens op de klantfactuur over���� ��������� ��� � ��� �������� ���� � ���� ����� �� ���������� �� � ��� ����� LED achterlichten enDeze mistlampen vóór een•Projectie te komen metkoplampen, de gegevens op het dagrijverlichting, kentekenbewijs van deLED nieuwe en de inruilauto. actie geldt niet in combinatie met andere acties. **De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance *��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� **���������������������������������� •Elektrisch bedienbare en spiegels•6 12011170. airbags en Electronic Stability Benelux B.V., geregistreerd bij ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� AFMramen onder vergunningnummer Toetsing en registratie bij hetControl BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Santander en Kia Finance geven geen advies. U dient ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� zelf•Sportieve te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van (de uitgestelde betalingsperiode (12 maanden) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag ��������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 15” lichtmetalen velgen•Supervision instrumentencluster ����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� bedraagt € 5.000,voor de Kia speed Picanto. Deze actie is geldig opstuurwiel bovengenoemd model met kentekenaanvraag t/m 4 april 2013 en uiterste registratiedatum van 2 mei 2013. Deze actie geldt niet in combinatie met andere acties. Genoemde prijzen zijn exclusief metallic lak, •Cruise control met limiter•Lederen en pookknop•Airconditioning �������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� kentekenleges en verwijderingsbijdrage. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaard specificaties, drukfouten voorbehouden. Kijk voor meer informatie en de volledige garantievoorwaarden op www.kia.nl.

TOT �����������������������������

������������������������������ ��������������������� •Privacy glass•Parkeersensoren•Bluetooth connectiviteit www.kia-ettenleur.nl 2

��������������������€ 1.000,-* www.kia-roosendaal.nl

�������������������������������� ������������������� www.kia-hoeven.nl

���� ��������� ��� � ��� �������� ���� � ���� ����� ��2���������� �� � ��� ����� *����������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������� 20% Bijtelling | Wegenbelastingvrij ������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������������

A

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

PROBLEMEN MET UW RELATIE ? IN DE KNOOP MET UZELF? COUNSELLING KAN U VERDER HELPEN! CONFLICT MET FAMILIE, BUREN OF INSTANTIE ? MEDIATION KAN DIT OPLOSSEN!

COUNSELLOR/MEDIATOR PIETER BALLEMANS SCHERPENISSE www.ballemanscounselling.nl

�������������������������������� � ����������� ������������������������������������������� ���������������������������������� ������������������������������ �������������������������������

06-38376439 www.ballemansmediation.nl

Autobedrijf

Bal B.V. 120 occasions op voorraad Klaverveld 43, Oud-Vossemeer Tel. 0166-602440 • Fax 0166-604440

Open: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur, ‘s avonds op afspraak

www.autobedrijfbal.nl 110382) 110382)

OPENHAARDEN | HOUTKACHELS | ONDERHOUD & REPARATIE

 Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen Wij werken alle verzekeringsmaatschappijen  Altijd gratis voor vervangend vervoer Altijd gratis vervoer  Geen eigenvervangend risico  Geen eigen risico

Energieweg 25 ¦0166 606898 ¦info@autoschadebuijs.nl Energieweg 25 ¦0166 606898 ¦info@autoschadebuijs.nl

4691 SE Tholen ¦06 14431800 ¦www.autoschadebuijs.nl 4691 SE Tholen ¦06 14431800 ¦www.autoschadebuijs.nl

DE GROOTSTE KACHELSPECIAALZAAK VAN HET ZUIDEN!

VAN RIJN V E I L I G H E I D S O P L E I D I N G E N B . V.

BHV herhaling Begin snel! Schrijf je nog in voor de cursus van donderdag 25 april 2013  

1 dag (excl. btw)

€149,,-

Aanmelden kan via bhv@vrbb.eu of

BEL: 088 112 9999 ˜Ê“iˆÊœ«i˜Ìʜ˜ÃʘˆiÕÜiʜ«iˆ`ˆ˜}ÃVi˜ÌÀՓʈ˜Ê/…œi˜tÊÊUÊÊwww.vanrijnbrandbeveiliging.nl

HELP

VAKMANNNEN GEzocHt Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl


KORTE BERICHTEN

Opbrengst naar de kankerbestrijding

Biografie Henri Bungener

Henri Bungener werd de Toots Tielemans van Tholen genoemd

SINT-ANNALAND - Van de biografie van de onlangs overleden Henri Bungener uit Sint-Annaland is bijna de helft van de oplage van 250 stuks verkocht. Via de Vrienden van Siem, de Setallandse stichting, die zich beijvert diverse projecten die aan kanker zijn gerelateerd, financieel te steunen, heeft een groot aantal inwoners van de gemeente Tholen en SintPhilipsland een populair exemplaar gekocht. De productie van de biografie is een initiatief van Bungener zelf geweest. Hij kon de ziekte niet overwinnen en dacht dat het goed was wanneer er meer geld beschikbaar kwam voor onderzoek naar het voorkomen van onder andere leverkanker.

Maar ook projecten die gericht zijn op het draaglijker maken van de ziekte genoten zijn warme belangstelling. De biografie, die geschreven is door zijn vriend en oud-journalist Gerard van den Heuvel, en waaraan ook zijn dochter en zijn echtgenote aan hebben meegewerkt, gaat over zijn leven op het eiland. Bungener was elektromonteur bij de firma Verjaal in Sint-Maartensdijk en kwam in die functie bij naar schatting 5000 huishoudens over de vloer voor het repareren van witgoed en het aanleggen van elektriciteit. Daarnaast genoot hij grote bekendheid als acteur, onder meer bij de toneelvereniging Poortvliet en was hij een begenadigde mondharmonicaspeler. In die functie speelde en zong hij bij het ensemble Toeval en was hij vanaf de oprichting lid van het Schorrekoor uit Sint-Annaland. Verder vertegenwoordigde Bungener een groot aantal jaren Sinterklaas, daartoe uitgenodigd door de plaatselijke winkeliersvereniging Activa en heeft hij onder meer veel voetballertjes van de voetbalvereniging WHS op schoot gehad. Wethouder Cultuur van de gemeente Tholen, Cees van Dis, beschrijft in het voorwoord zijn ervaringen met Bungener en roemt hem omzijn veelzijdige talent. Dat bleek onder meer uit zijn optreden als grootvader in het jaar 2000 gedurende het Setallands Spektakel en zes jaar later als burgemeester van Sint-Annaland tijdens het Atlantisspektakel. Het boekje staat vol namen en toe-

namen van mensen die hij heeft gekend. Het is te koop bij kantoorboekhandel aan de Ring in Sint-Annaland bij Leo Vroegop van de Vrienden van Siem, tel. 0166654864. Vrienden van Bungener zijn inmiddels actief voor het organiseren van een Benefietconcert. Het muzikale zangduo Anita en Ed hebben hun medewerking toegezegd. Net als de opbrengst van de biografie gaat het volledige netto resultaat, dankzij sponsors, via de Vrienden van Siem, naar de diverse onderdelen van de kankerbestrijding.

OPEN

AVOND

DONDERDAG 7 MAART 2013 19.30 UUR

WWW.JUVENAAT.NL

Goede week voor Emergo Emergo 1-Oranje Zwart 3: Emergo moest aantreden tegen Oranje Zwart in een rechtstreeks gevecht om de 2e plaats. De thuisploeg leek dat feit het meest te beseffen en begon dan ook scherp. Oranje Zwart moest toezien hoe de stand snel op 3-0 kwam en die marge was bij de rust nog steeds aanwezig: 6-3. In de 2e helft bleef Emergo de bovenliggende partij, maar door momenten van onachtzaamheid in de verdediging kwam Oranje Zwart wel steeds dichterbij. Toch wist Emergo op de juiste momenten te scoren, zodat Oranje Zwart nooit langszij kwam. Uiteindelijk werd er een dikverdiende 11-8 zege geboekt, zodat de ploeg uit Sint-Maartensdijk de 2e plaats verstevigde. Voor Emergo waren Marco v.d Hoek (3x), Marnix Somers (3x), Hans Peter de Jong (2x), Jaco Rip (2x) en Jeffrey Pals trefzeker. Emergo D1-Volharding D1: Emergo speelde een leuke, open wedstrijd tegen Volharding. De ploeg uit Yerseke bood goed weerwerk, maar Emergo was simpelweg net wat sneller en slimmer in het spel en nam dan ook de leiding, die voor de

rust niet meer uit handen werd gegeven. In de 2e helft bleef het spel leuk om te zien en werd de marge lange tijd gehandhaafd, maar in de slotfase kwam er toch nog een voorsprong van 4 doelpunten op het bord. Uiteindelijk werd het 9-5, zodat de titel binnen handbereik is voor Emergo. Namens Emergo wisten Bas Crezee (4x), Alejandro Moncilla Tello (2x), Chloë Anthonisse, Lorenzo Bosters en Baukje Broeren de korf te vinden. Emergo D2-Keep Fit D1: Emergo had geen enkel medelijden met Keep Fit, dat vanaf het 1e fluitsignaal overlopen werd. Er was geen houden aan voor Keep Fit, die bij de rust al tegen een ruime achterstand aankeken. In de 2e helft bleef de slachting doorgaan en uiteindelijk stopte de teller pas bij 30 (!) doelpunten. Uitslag 30-1, waarbij Annemiek Geuze (10x), Alejandro Moncilla Tello (10x), Ellen de Jong (6x), Michelle v.d Putten (2x) en Richard v.d Putten (2x) de productie verzorgden. Emergo E1-Ten Donck E1: Emergo moest het opnemen tegen de lijstaanvoerder. Er werd met veel inzet gespeeld en de gasten

konden niet goed in hun spel komen, zodat er bij de rust een terechte 3-1 voorsprong was voor Emergo. In de2e helft ging het echter mis voor Emergo. Ten Donck rook dat er kansen lagen en wist helemaal terug te komen. In de slotfase was het razend spannend, maar ging de koploper toch met de volle winst naar huis. Het werd 5-6, waarbij de doelpunten van Emergo kwamen van Joey Somers (2x), Thijmen Broeren, Jara Gijzen en Evy Kostermans. Emergo F1-Oranje Wit F1: Emergo speelde tegen de koploper geen beste 1te helft. De ploeg had erg veel moeite om tot scoren te komen en moest dan ook toezien hoe Oranje Wit een 0-4 voorsprong wist op te bouwen, wat ook de ruststand was. In de 2e helft liet de thuisploeg zien dat het niet veel onder hoefde te doen voor de ploeg uit Dordrecht. Oranje Wit scoorde wel, maar de ploeg uit Sint-Maartensdijk gaf zich niet gewonnen. Uiteindelijk werd het 4-8, zodat Emergo met opgeheven hoofd het veld konden verlaten. Voor Emergo scoorden Mathijs de Jong (2x), Timo Bogers en Christy den Engelsman.

KERKELIJK NIEUWS EREDIENSTEN ZONDAG 10 MAART THOLEN: HERV GEM: 9.30u Ds.W.Meijer; 18.30u Ds.A.L.Molenaar HERSTELD HERV GEM: 9.30u ds H Verheul; 15.00u ds N vd Want CHRISTENGEM: 10.00u A. Wisse; Gebedsavond om 19.30u HERV GEM IMMANUEL: 10.00u Ds H de Bie. Doopdienst Gasthuiskapel GER ICHTHUSKERK: 10.00u Ds. P.A. Broere RK KERK: 11.00u Eucharistieviering POORTVLIET: HERSTELD HERV GEM: 10.00u voorbereiding Heilig Avondmaal ds.L. W. Ch. Ruijgrok, Poortvliet; 18.00u kand.M. Diepeveen, Stellendam GER KERK: 10.00u Mw. M.S. Maris, Nisse SCHERPENISSE: GER GEM: 9.30 en 18.30u ds. E. Bakker, 14.00u leesdienst HERV GEM: 9.30u Heilig Avondmaal ds. J. Lohuis Scherpenisse; 14.30u nabetrachting Heilig Avondmaal ds. J. Lohuis Scherpenisse SINT-MAARTENSDIJK: HERV GEM REHOBOTH: 10.00u ds. J.W. Meeuwissen, St. Maartensdijk; 19.00u ds. S. Dierx, Waarde

STAVENISSE: HERV GEM: 10.00u ds. W.C. Meeuse, Sliedrecht; 18.00u ds. W.C. Meeuse, Sliedrecht SINT-ANNALAND: HERV GEM: 10.00u Ds. E. Versluis, Voorbereiding H.A.; 18.00u Kand. A. van Kralingen, Ridderkerk HERSTELD HERV GEM: 10.00u Ds. G. Kater, Rouveen; 16.00u Ds. G. Kater, Rouveen OUD-VOSSEMEER: CHR GER KERK: 10.00u leesdienst; 15.30u ds. A.den Boer HERV GEMEENTE: 10.00u Ds JW Scheurwater; 18.30u Ds GH Abma, Gouda GER KERK: 10.00u Ds.J. Reehorst Stavenisse RK KERK: 09.30u WGC. ANNA JACOBAPOLDER: GER KERK: 10.00u Ds. H.C. van het Maalpad SINT PHILIPSLAND: HERVORMDE GEM: 09.30u ds. D.J. Jongeneel H.A.; 17.00u kand. M. de Wilded.z. H.A. Wijzigingen en/of aanvullingen kunt u via de website www.internetbode.nl (klikken op Redactie) aanleveren. PAGINA 14

Whiplash: Het Whiplash Informatiecentrum Europa (een lotgenotengroep van en door whiplasher’s) willen een ieder vrijblijvend helpen bij het opstarten van herstel en indien nodig begeleiden in het eventuele schadebehandelings traject. Door de jarenlange (eigen) ervaring met behandelaars en advocaten vergroot u uw kans op een zo goed mogelijk herstel. Woensdag 6 maart in ziekenhuis Lievensberg, Bergen op Zoom (via ingang en vragen aan receptie) van 10.00-12.00u een informatiemorgen over whiplash. Ervaringsdeskundigen van het W-I-E (zelf whiplashpatiënten) geven antwoord op uw vragen, toegang gratis. Info Bob Klip, tel.: 0167-56276, 06-81575995, webmaster@whiplash-info.nl, www.whiplash-info.nl SCHERPENISSE Klaverjassen: Op vrijdag 8 maart houdt Klaverjasclub “De Roemers” uit Scherpenisse een vrije wedstrijd. Bent u een klaverjasliefhebber, geef u dan snel op (voor 7 maart, 22.00u) bij Ditta van Gijlswijk, tel. 0166-663412. De wedstrijd begint om 20.00u in het “Holland Huis”, Laban Deurloostraat 28 te Scherpenisse. THOLEN Lezing: Donderdagavond 7 maart is er om 19.30u in de kerkzaal van de NPB, Oudelandsestraat 11 in Tholen een lezing over ‘De legende van Esther’ door Ruud Bartlema. Ruud Bartlema is theoloog en beeldend kunstenaar. Als predikant was hij werkzaam in Groningen, Nuenen en Soest. Daarnaast is hij leraar Joodse mystiek en leidt hij reizen naar het werk van Marc Chagall in Frankrijk. Poëzie en literatuur vormen zijn bron van inspiratie. Verkoping Bethelkerk: Zaterdag 9 maart is er van 9.30 tot 12.00u een verkoping in de Bethelkerk. Er is van alles te koop gebak, kaas, groente, fruit, cadeauartikelen,slaatjes,te xtiel ,bloemen,planten en nog veel meer tegen aantrekkelijke prijsjes. Koersbal: Uitslag 26 februari van koersbal vereniging De Meulviet: 1. mevr. N.Deurloodhr. G.v.d.Padt 29 punten, 2. mevr. J. Verbraeken-dhr. W. Bijl 27, 3. mevr. H. Schot-dhr. W. Deurloo 26, 4. mevr. J. Bos-mevr. A. Suurland 24, 5. mevr. A. Hilgerson-dhr. J. Suurland 15, 5. mevr. D. Lindenberg 15. Kringloopwinkel: Kringloopwinkel OverThollig, Postweg 3c is elke woensdag open van 09.00-11.30 uur. Er kunnen dan goederen en oude metalen ingeleverd worden. Voor grotere meubels of inboedels graag vooraf contact met Colinda de Heer, tel. 0166-604107. SINT-MAARTENSDIJK Gezelligheid Vóór Alles: Uitslag 18 februari: 1. dhr. G.v.d.Padt-dhr. C. Breure 29 pnt, 2. mevr. C. v. Mierlo-dhr. Fr. d. Jong 27 pnt, 3. mevr. A. Bocxe-dhr. W. Bijl 24 pnt, 4. mevr. W. Kloet 20 pnt, 5. mevr. B. Bijnagte-dhr. C. v. Gorsel 16 pnt, 6. mevr. T. Breure-dhr. J. Bijnagte 13 pnt, 7. mevr. V. d..Hoek-mevr. M. Dane 8 pnt. SINT-ANNALAND Live muziek: Komend weekend is er veel te doen in café An de Sloove. Zaterdag 9 maart komt de feestband J & J 2mens compagny. De bestaat uit 2 personen die van elk optreden een feest maken. Met nummers van CCR, Jannes, Jan Smit, Johnny Cash. Kortom een optreden dat men niet mag missen, waar gezelligheid verzekerd is, aanvang 22.00 uur. Zondag 10 maart houdt de Country Line dance groep van Sloove een gezellige dansmiddag. Iedereen is welkom, de eerste dansjes kunnen gedaan worden vanaf 14.00 uur. Kaarten: Vrijdag 15 maart is de laatste kaartavond van dit seizoen bij voetbal vereniging WHS. De kaartspelen petoeten, klaverjassen en jokeren kunnen gespeeld worden. Er zijn leuke prijzen te winnen en ook meedoen voor het algemeen klassement is mogelijk, omdat de beste 2 uitslagen tellen van de 3 avonden die dit seizoen gehouden worden op ‘de Waaje’. Aanvang 20.00 uur. SINT PHILIPSLAND Uitwisselingsconcert: Vrijdagavond 1 maart vond een geslaagde uitwisseling plaats tussen de fanfares OVM en Concordia van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland. Ondanks de vele zieken aan beide kanten, was de kwaliteit van de stukken goed en de sfeer ontspannen. Hoogtepunt van de avond was de gezamenlijke afsluiting.

Uitvoering Rederijkers

Afgelast

OUD-VOSSEMEER - De jaarlijkse toneeluitvoeringen van de Rederijkers op zaterdag 9 en 30 maart gaan i.v.m. ziekte niet door. Mensen die losse kaarten gekocht hebben, kunnen hun geld terugkrijgen. Voor vragen hierover kan men contact opnemen met: Kees Jan van Gorsel, tel. 0166-672739 of mailen naar info@derederijkers.nl.

VPTZ zoekt vrijwilligers THOLEN - Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. We denken er niet graag aan, maar toch krijgen bijna alle mensen er vroeg of laat mee te maken: iemand in de naaste omgeving wordt ernstig ziek en wil graag zo lang mogelijk in de eigen, vertrouwde omgeving blijven. Om die wens te kunnen realiseren is vaak de hulp en ondersteuning van de zieke en mantelzorgers nodig. Dat doen de mensen van stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) West-Brabant & Tholen vrijwilligers. “Er zijn” is de missie van VPTZ. VPTZ vrijwilligers verlenen daar waar nodig en gewenst, tijd aandacht en ondersteuning. De vrijwilligers zijn gemotiveerde en goed opgeleide mannen en vrouwen, die zich belangeloos inzetten voor hun medemens. Dankzij hen kan vaak de laatste wens van een stervende, thuis blijven tot het einde, worden gerealiseerd. Ook in diverse woonzorgcentra en verpleeghuizen bevinden veel mensen zich in hun laatste levensfa-

se. Vrijwilligers verdwijnen vaak uit beeld wanneer de bewoners ziek worden en achteruitgaan. VPTZ West-Brabant & Tholen zoekt mensen die in de nabije toekomst af en toe kunnen waken bij hen, die weinig of geen familie hebben en hun laatste dagen in het verpleeg- of verzorghuis doorbrengen. Want iedereen mag alleen sterven, maar niet eenzaam. De stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant & Tholen zoekt betrokken mannen en vrouwen, die hun oudere medemens willen bijstaan in de laatste weken van hun leven. Heeft u tijd om een medemens te helpen? VPTZ zoekt vrijwilligers voor de volgende regio’s: EttenLeur, Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Tholen. Wanneer u meer wilt weten over vrijwilliger worden bij VPTZ, neem gerust contact op me VPTZ West-Brabant & Tholen, Postbus 334, 4600 AH Bergen op Zoom, 06 - 514 980 69, email: info@vptz-westbrabanttholen.nl, neem een kijkje op onze website: www. vptz-westbrabanttholen.nl of op Facebook: Noah VPTZ.


Bo^rent Bergen op Zoom zoekt een

HOUT DE WORM!

International Tyre Business B.V. Graanweg 8 4782 PP Moerdijk

baliemedewerker/ chauffeur b (e)

Is op zoek naar:

Chauffeur

Interesse? Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

met groot rijbewijs voor het besturen van trekker met oplegger. Werkzaamheden:

•••••

(0113) 57 38 81

Handmatig laden en lossen van vrachtwagenbanden in de Benelux.

www.ongediertespecialist.nl

Ik coach U of UW KIND naar een gezond gewicht én een gezond eetpatroon!

ere no one’s gone

GEDIPLOMEERD GEWICHTSCONSULENTE

t Contact

CAROLA VAN KESTEREN T 0166-664896 www.praktijkdegewichtscoach.nl Sint-Maartensdijk

before? Dan durf jij je vast wel te dagelijks leven va

Opruiming bij Van der Maarl Opruiming Pandora Horloges tot 50% korting 70% korting verdiepen in het

n Carla (45, ka

nker)?!

(Alle armbanden en bedels)

Pure

 

 

60% korting (Italiaanse Design Sieraden)

 

175,-­‐   Voor:  Voor:   175,-­‐  

 

 

 

 

Van: 2269, 69, Van:  

Voor: 175,

Voor: 175,

 

  Profielen is in ruim  dertig   jaar tijd     uitgegroeid tot een gerenommeerde Bijl     Van:  269,-­‐   producent van glasvezelversterkte polyester profielen. Nederland is onze thuis         Van:   269, want vanuit onze vestiging in markt, maar we hebben onze grenzen verlegd,             Voor:  175,-­‐   Heijningen bedienen wij klanten in geheel Europa. Klanten die actief zijn in         de bouw,   Voor:  175,tuinbouw, maritiem, energiediverse branches zoals industrie,   techniek, sport en recreatie. Een gezonde spreiding en een uiterst stabiele     klantenset die maakt dat we jaar op jaar autonome groei weten te realiseren.   Ter versterking van ons team hebben wij plaats voor een:  

 

 

 

De functie: Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de verkoop van glasvezelversterkte polyester profielen. Je onderhoudt en verdiept de bestaande contacten, werkt actief aan uitbreiding van ons klantenbestand en draagt bij aan de afwikkeling van het verkoopproces. De werkzaamheden zullen deels   in de buitendienst plaatsvinden en deels op ons kantoor in Heijningen. Het werkgebied is voornamelijk Nederland, Duitsland en België. In deze functie rapporteer je rechtstreeks aan de directie.

RTENS

     

bv

Koopzondag 10 maart geopend 10.00 - 16.00 uur

% 0 1 AKTIE

korting op ons GEHELE assortiment

het voorjaar profiteer NU komt eraan, van onze kor 10 maart t/m 24 maart ting Ook 24 maart open van 10.00 - 16.00 uur

Blokhutten - Tuinhout - Betonsysteem - Tuinmeubelen - Speeltoestellen en nog veel meer........

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

* Aktie korting geldt niet voor lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

Account manager (M/V) (fulltime)

MARKT 22 • SINT-MAARTENSDIJK TELEFOON 0166-66 24 86

Tuinhoutspecialist

EVan n v€el269,e andere den a r e   voor n si mer€ke175,-

VAN DER MAARL-WALHOUT

www.tuinhoutspecialist.nl

Van: 269,-­‐  

o

bv

Van: 269,-­‐  

mail dan je sollicitatiebrief met cv naar pizzeria La Familia. daisy verstijlen daisy@pizzerialafamilia.nl of bel 0166-607452 t.a.v. www.pizzerialafamilia.nl  

Horloges al   verkrijgbaar     p vanaf €p10,=o

HORLOGER - JUWELIER

RTENS

50% korting (Met edelstenen) Morellato

wat bieden wij? * Goede salariëring, mogelijkheid tot vast- of oproepcontract tussen de 10 en 30 uur per week, * doorgroeimogelijkheden, goede werksfeer en dynamisch bedrijf.

van zilver bij Van der Maarl

Zoekt vaste krachten en parttime medewerkers

past het voLGende bij jou?   * Affiniteit met de horeca, flexibel, stressbestendig, toegewijd aan je werk, eigen vervoer, representatief, collegiaal, vooruitstrevend en   geen 9 tot 17 mentaliteit.   * woonachtig in een straal van 15 km vanaf oesterdam tholen

ZORGVERZEKERAAR VERGOEDT!

 

Pizzeria La Familia • • • • • •

wat Zijn de verantwoordeLijkheden? tot jouw kerntaken behoren het bereiden van voor- en hoofdgerechten en het bereiden van pizza’s. verder heb je hoog in het vaandel staan: hygiëne, kwaliteit en gevoel voor presentatie. je bent stressbestendig en bent in staat om op een juiste manier bestellingen te verwerken.

AFVALLEN? Het is NU tijd voor ACTIE!

Stuur uw reactie en CV naar: info@itbcasings.nl

To boldly go wh

voor 3 à 4 keer per jaar en tussendoor onkruid verwijderen. Klein voortuintje en achtertuin in St.-Maartensdijk Tel. 06-29181728 Bellen voor 20.00 uur.

Leerling kok/pizza bakker/ bediening (m/v)

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Werktijden en arbeidsvoorwaarden: Maandag t/m Vrijdag Aanvang: 06.00 tot ongeveer 16.30 uur. Wij bieden u een uitstekend salaris !

Star Trek Firs

tuinman

wegens enorm succes zoeken wij ter uitbreiding van ons team:

Functie eisen: - Werken met PDA’s om gegevens in te scannen - Heftruck kunnen bedienen - Fysiek zwaar werk kunnen verrichten

1

www.borent.nl onder vacatures.

GevraaGd

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen R’daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Wij zoeken: - Een zelfstandig commercieel talent, met de volgende kenmerken: o Relevante opleiding, minimaal op MBO+ niveau o Beheersing van Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift o Uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden o Doorzettersmentaliteit en gedreven en ambitieuze persoonlijkheid o Kennis van- en ervaring met het MS office pakket o Bereidheid tot reizen o Voor deze functie wordt een auto ter beschikking gesteld, dus het bezit van rijbewijs B is een vereiste Wij bieden: - Een zeer uitdagende, zelfstandige en afwisselende functie binnen een klein team in een sterk groeiend en innovatief bedrijf - Uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een marktconform salaris en een auto van de zaak - Enthousiaste en collegiale werkomgeving - Een zeer afwisselende klantenkring Interesse? stuur dan je CV met motivatie bij voorkeur per email naar stefan@bijlprofielen.nl. W.B. Bijl Profielen B.V. t.a.v. Stefan Jacobs Markweg Zuid 34 4794 SN Heijningen Telefoon 0167-521717 www.bijlprofielen.nl Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.


Voordelig Voorjaar!

Kijk op action.nll voor de d folder f l TERRAS

MAJESTIC

GAZON

rond 40x40 cm niet van aardewerk te onderscheiden

en uitvoeringen als beste getest op levensduur door het tv-programma Kassa

voor 50/60 m² 5 kg graszaad: voor 50 m² 1 kg

LED LAMP diverse maten

BLOEM POT kunststof

6.95

CILLIT BANG

POWER CLEANER citrus of fresh

6.49

1000 ml vuil & toilet 750 ml

Elders 5.99 12.99

CLOVERLEAF

2.99

TAKKENBOS met HAKEN breedte 50 cm met lint white of natural

1.49

FIETS COMPUTER met 8 functies incl. batterijen

deco/fiets BLOEMEN SLINGER met 20 LED's

2.19

DISNEY

2.99

handig afsluitbare deksel inhoud 220 ml

0.39

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

SNEAKER SOKKEN zwart of wit maten 39-46

3 PA A R

Elders 2.99 3.49

KATOEN

1.49

HANDDOEK met CAPUCHON Mickey, Spiderman, Cars, Pooh en Minnie 50x100 cm

SNACK TROMMEL diverse designs

Disney DRINK BEKER diverse vrolijke kinder designs

LOTTO

(excl. hangfiguren)

DE CO T R E N D!

AS 888

2.99

Elders 4.95 7.95

Elders 6.99 7.95

WOK- OF

HAPJES PAN voor alle

3.59

warmtebronnen met anti-aanbaklaag wokpan: Ø 35 cm hapjespan: Ø 28 cm met glazen deksel

0.79

Elders 14.95 17.95

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

1.99

TROPPIE

VRUCHTEN LIMONADE orange of multi fruit 10x200 ml

Elders 1.99 2.49

UITZOEKEN

1.59

TRENDY ACCESSOIRES oorbellen, armband of ketting

8.49 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

0.49 TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 03-03-2013 t/m za. 09-03-2013 in Nederlandse filialen.

idem vierkant 40x40x40 cm

ENERGIE ! BE SPA ARTIP

TUINMEST GRASZAAD gazon-/tuinmest:

DT_20130306  
DT_20130306