Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

T H O O L S E

O P L AG E :

20 FEBRUARI 2013 WEEK 8

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

SCHILDERS KNAPPEN BEJAARDENHUIS IN ROEMENIË OP

10 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @ThoolseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

KIWANISCLUB ZET ZICH IN VOOR CLINICLOWNS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

DEEL 2 DAGBOEK DAKARTEAM

Motie CDA over kleine basisscholen

Storing computers in gemeentehuis

THOLEN - De CDA-fractie in Tholen heeft een motie opgesteld waarin zij haar zorgen uitspreekt over de het onderzoek waarin staat dat scholen met minder dan 100 leerlingen moeten sluiten. Als de landelijke overheid het advies van de Onderwijsraad overneemt, heeft dat grote gevolgen voor het basisonderwijs in de gemeente. ‘Deze maatregel is een aanslag op de diversiteit, zowel levensbeschouwelijk als pedagogisch en onderwijskundig’. Het CDA heeft alle raadsleden opgeroepen de motie te ondertekenen om zo een breed gedragen standpunt in te nemen tegen het voornemen. De SP in de Thoolse raad heeft ook al vragen gesteld over het onderwerp.

THOLEN - De gemeente Tholen heeft donderdag en vrijdag te kampen gehad met een flinke storing in het computersysteem. Donderdagmiddag meldde ze dat er vanwege de storing de rest van die dag geen publieke dienstverlening mogelijk was. Vrijdagochtend liet de gemeente laten weten nog steeds met problemen te kampen. Er was slechts beperkte dienstverlening mogelijk. Het aanvragen van ID-kaarten en paspoorten lukte toen nog niet, maar het aanvragen en ophalen van rijbewijzen kon wel. Bij het ter perse gaan van deze krant op maandag was nog niet bekend of alle problemen waren verholpen. Lees meer op www.internetbode.nl.

W E E K B L A D

Optreden Fling in de Haestinge

SP uit zorgen over infrastructuur

SINT-MAARTENSDIJK - De stichting uit op Tholen presenteert zaterdag in de Haestinge in Sint-Maartensdijk een optreden van Fling. De muzikanten brengen in het programma ‘De vuurtorenwachter’ een mix van Ierse muziek en nieuw eigen werk. Volgens Uit op Tholen is het ‘een buitengewoon aanstekelijke en magische avond van absurde verhalen, gevat in een stormvloed aan wilde melodieën en ontroerende ballades’. Fling bestaat uit vier muzikanten die traditionele instrumenten bespelen. Ze hebben al vier cd’s uitgebracht. Kaarten voor de avond in Haestinge zijn verkrijgbaar via de website www.uitoptholen.nl. Het optreden begint om 20.15 uur.

THOLEN - De SP in Provinciale Staten betwijfelt of de ambities in het provinciaal verkeer- en vervoerplan nog kunnen worden waargemaakt. Dat zegt de Provinciale Statenfractie in vragen aan het college van Gedeputeerde Staten. SP-lid Roland van Tilborg maakt zich zorgen over de landelijke besparingsdrift. Hij zegt dat er ‘zeer waarschijnlijk’ tot 2028 geen middelen beschikbaar zijn. Hij wil van het college weten of projecten in voorbereiding geen gevaar lopen en of uistel eigenlijk geen afstel betekent. Concreet noemt hij de uitbreiding van de Volkerak- en Kreekraksluizen. Uitstel zou volgens de SP’er erg slecht zijn voor de Zeeuwse binnenvaart.

Presentatie over revalidatie na CVA THOLEN - Specialist ouderengeneeskunde Kristel Gillisse geeft zaterdag een presentatie over de revalidatie na een CVA of beroerte. Ze doet op de eerste bijeenkomst van het CVA Trefpunt dit jaar. Iedereen is zaterdag tussen 14.30 uur en 16.30 uur welkom in de nieuwe locatie van SVRZ Buitenhof aan het Zwink in Tholen. Na de presentatie is er gelegenheid om vragen te stellen en in contact te komen met lotgenoten. Het trefpunt wordt elk jaar vier keer gehouden, twee keer in Tholen en twee keer in Sint-Annaland. Het is een initiatief van het steunpunt mantelzorg in samenwerking met Allévo, SVRZ, zorgcentrum De Schutse en CVA-vereniging Samen Verder.

Druk weekeinde met Meijers en Dikker THOLEN - Podium Reimerswaal heeft dit weekeinde twee gasten. Vrijdag treden Marjolein Meijers en muzikanten op in de Meiboom in Krabbendijke met hun nieuwe programma ‘Niemands meisje’. Het is de nieuwste muziektheatershow van het voormalige lid van de Berini’s. Meer informatie: www.marjoleinmeijers.nl. Zaterdag staat Ellen Dikker in de Meiboom. Zij brengt haar laatste programma ‘Horten en stoten’. Volgens Podium Reimerswaal staat de comédienne op het punt van doorbreken. Meer over haar is te vinden op www.ellendikker.nl. Informatie en aanvangstijden zijn te lezen op de website www.podiumreimerswaal.nl.

SINT-MAARTENSDIJK - Zaterdag is Philippus Martinus Bout in café Smerdiek in Sint-Maartensdijk benoemd tot Lid in de Orde van OranjeNassau. Burgemeester Willem Nuis speldde de voorzitter van hengelsportvereniging ‘De Oosterscheldevissers’ het lintje op bij de viering van het 40-jarig bestaan van de vereniging. FOTO LEO ADRIAANSEN

M I Dverzoek D E LSPB voor U Rbelijning G S E weg & niet V E E R S E Waterschap honoreert

‘Geen markering Engelaarsdijk’ POORTVLIET - Waterschap Scheldestromen is niet van plan belijning aan te brengen op de Engelaarsdijk tussen Scherpenisse en Poortvliet. De Thoolse SP-fractie had hierom gevraagd. DOOR BRITTA JANSSEN In een brief verzocht Kees Slager van de SP het waterschap vorige maand een einde te maken aan de ‘gevaarlijke verkeerssituatie’ op de weg. ‘ We hebben de laatste tijd meerdere klachten gekregen over deze weg, die druk gebruikt wordt door verkeer dat vanuit de richtingen Sint Philipsland en Steenbergen het eiland Tholen opkomt en naar Scherpenisse en Sint-Maartensdijk wil’, schreef Slager. ‘Het probleem is dat waar de wegen tot en met de Zwarteweg wel voorzien zijn van witte belijningen, deze belijning stopt op de Engelaarsdijk, circa tien meter na de rotonde op de Bram Groenewegeweg. Hoewel het logisch is dat het verkeer, komend over de Zwarteweg bij de rotonde de kortste weg kiest en rechtdoor richting

t

h

u

i

Scherpenisse rijdt, is er tot aan de Poortvlietsedijk geen enkele belijning aangebracht. Dat levert zeker bij mist en in het donker meermalen gevaarlijke situaties op. We vragen Waterschap Scheldestromen de verkeerssituatie op de Engelaarsdijk te verbeteren om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.’ Ontmoedigen Het waterschap wil niet aan het verzoek voldoen vanwege het soort weg dat de Engelaarsdijk is, liet bestuurder Sophie van ‘t Westeinde vrijdag weten. “Het is de laagste categorie weg, namelijk een erftoegangsweg we auW E E b,KenBdieLwillen A D toluw houden. Er is ook een route via de Bram Groenewegeweg en Bitterhoekseweg, dus de bereikbaarheid van de kernen is daar goed geregeld.” Volgens de SP gebruikt

s

i

n

d

e

r

het verkeer van en naar Sint-Annaland deze hoofdroute wel vaak, omdat die voor dat verkeer het kortste is, maar het verkeer uit Oud-Vossemeer en Sint Philipsland nauwelijks. ‘Begrijpelijk, want niemand rijdt een eind om als het niet nodig is’, stelt Slager. “Mensen die niet via de Engelaarsdijk willen rijden, omdat ze de situatie daar gevaarlijk vinden, kunnen via de hoofdroute rijden”, zegt Van ‘t Westeinde hierover. Naast dat er geen geld voor is gereserveerd, is het volgens de waterschapsbestuurder ook niet wenselijk om alle wegen te markeren. “Je moet je afvragen of je alle wegen pico bello wilt hebben, want daarmee kun je bijvoorbeeld sluiproutes creëren. Door op sommige wegen geen belijning aan te brengen, ontmoedig je het verkeer. En het idee is ook dat automobilisten op wegen zonder belijning voorzichtiger rijden.”

e

g

i

o

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

13-jarige jongen mishandeld in Tholen THOLEN - Bij de C1000 aan de Postweg in Tholen is vorige week maandag een 13-jarige jongen uit Tholen bedreigd en mishandeld. Hij werd te grazen genomen door twee jongemannen van rond de vijftien jaar. De 13-jarige werd geslagen en geschopt, ook toen hij op de grond lag. Hij moest hen zijn geld geven, maar op dat moment kwam een supermarktmedewerker naar buiten. De daders sloegen toen op de vlucht. De politie riep een dag na de mishandeling getuigen op zich te melden of te bellen met 0900-8844. De daders waren 1.60 meter lang, spraken Nederlands, droegen een zwarte Nickelson-jas met bontkraag en een pet met ‘NY’ erop.

Zeelandnet is weer de beste provider THOLEN - Zeelandnet is in februari opnieuw uitgeroepen tot de beste provider van Nederland op het gebied van internet, bellen en digitale televisie. De Consumentenbond gaf de provider uit Kamperland, die eigendom is van Delta, een 8,2 als totaalcijfer. Zeelandnet liet in de verkiezing XS4All ruim achter zich. De bond beoordeelt alle landelijke providers voortdurend op basis van meningen en ervaringen van consumenten. De Zeeuwse aanbieder kreeg voor de kwaliteit van het internet een 8,4. De kwaliteit van de telefonie kon rekenen op een 8,6 en de televisie op een 8,5. Zeelandnet voert de ranglijst de laatste jaren regelmatig aan.


antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 19 maart en woensdag 20 maart VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

in IES / t s i l a i c e Sp NSTRUCTLATING

LCO VELBEP STAA GE - EN K A D

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

Hét nieuwe adres voor alles op het gebied van hand-, nagel- en voetverzorging! Gel - Gelish / Gel FX - Manicure - Voetverzorging

Molenvlietsestraat 2a 4691BV Tholen Tel: 06-21227006 info@perfectnailsandbeauty.nl www.perfectnailsandbeauty.nl Op afspraak kunt u ook in de avond bij ons terecht

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 41,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij taxeren en kopen alle soorten sieraden in. Goud en zilver maar ook diamanten, gouden tanden en munten. Bij ons kunt u terecht voor het analyseren, repareren of een geheel nieuw ontwerp van uw sieraden. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wilt maken!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Bergen op Zoomse Goudbank

Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 bergenopzoomsegoudbank@gmail.com

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

OPENINGSTIJDEN: Ma. 13.00 - 17.00 uur, Di. Wo. en Do. 10.00 - 17.00 uur, Vrij. 10.00 - 18.00 uur, Za. 10.00 - 17.00 uur, Koopzondagen 13.00 - 17.00 uur

Bent u ook aan de wintersport toe? Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

Roosendaalse Goudbank

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsegoudbank@gmail.com


actualiteit

Vijf man en directeur van Johan Noom van Schildersbedrijf Noom in april naar Szalard

Schilders knappen belangeloos Roemeens bejaardenhuis op SINT-MAARTENSDIJK - Johan Noom gaat eind april met vijf schilders naar Szalard in Roemenië om een oud bejaardenhuis op te knappen. De eigenaar van Schildersbedrijf Noom uit Sint-Maartensdijk en Kapelle stapt in de voetsporen van zijn ouders, die zich al jarenlang inzetten voor de mensen in de grensstreek van het voormalige Oostblokland. “Als je er komt, zet je een stap terug in de tijd.” DOOR EUGÈNE DE KOK Johan Nooms vader en moeder komen al meer dan twintig jaar in Szalard. Rond de tijd dat de communistische dictator Nicolae Ceau?escu werd afgezet en geëxecuteerd, maakten zij in Rotterdam kennis met een Roemeense vluchteling uit Szalard. Ze werden gegrepen door het verhaal over zijn geboortedorp en kwamen in actie. Langzaam nam hun betrokkenheid bij de streek, die tegen de grens met Hongarije ligt en waar veel Hongaars sprekende Roemenen wonen, toe. Met hulpacties en twee bezoeken per jaar proberen ze mee te helpen met de opbouw van de drie dorpen die deel uitmaken van Szalard. “Ze hebben al jaren contact met een inwoner die goed Nederlands spreekt”, vertelt Johan Noom. “Hij zorgt ervoor dat alle hulp goed terecht komt.” Hoewel Roemenië inmiddels lid is van de Europese Unie en het beter gaat, is de regio niet te vergelijken met Nederland. “Als je in Szalard naar de markt gaat, zie je de mensen met paard en wagen aankomen. Daarin ligt dan stro met wat biggetjes erop, die ze proberen te verkopen op de markt.” Volgens Noom is pas onlangs een tweede asfaltweg aangelegd naar en in Szalard. “De andere straten zijn onverhard en zitten vol kuilen en gaten. Je ziet

het de laatste jaren vooruit gaan, maar het is nog steeds een arm gebied.” Met hulp van een Europese subsidie is onlangs een nieuw bejaardenhuis in Szalard gerealiseerd. Het complex waar de ouderen tot dan toe woonden, dat aan het nieuwe vast staat, is totaal verpauperd. “Het is een mooi klassiek gebouw, maar het staat er verschrikkelijk bij”, zegt Noom, die er afgelopen december zelf was. “Het bestuur zei het graag op te willen knappen, zodat de dokter erin kan en er ruimten komen voor het personeel en familieleden, maar dat het hen ontbreekt aan geld. Toen heb ik aangeboden te helpen. De mensen sprongen een gat in de lucht.”

‘Een week is te kort’ Momenteel zijn ze zelf bezig het dak te vernieuwen. Volgens Noom zijn de kosten van de renovatie aanzienlijk, omdat het pand volgens de monumentenregels moet worden gerestaureerd. “Maar het is eenmaal een stuk erfgoed.” Binnenwerk Toen hij het project voorlegde aan zijn werknemers, meldden vijf schilders zich aan voor de klus. De groep wil zich eind april en begin mei concentreren op het bin-

Het bejaardenhuis in het Roemeense Szalard is totaal verpauperd. Johan Noom en vijf schilders van Schildersbedrijf Noom willen het eind april gaan opknappen. FOTO JOHAN NOOM

nenwerk. “Dan kunnen alle mensen erin. Nu is het niet te doen. We denken wel dat één week te kort is voor het werk dat er ligt.” De ouders van Noom gaan een paar weken eerder naar Szalard om het werk voor te bereiden. Tot en met het vertrek op 27 april probeert Noom sponsoren te

vinden voor het transport, de verf en het schildermateriaal. Dat is niet zo makkelijk, zegt hij. “De fabrieken zijn tegenwoordig niet meer zo scheutig als vroeger.” Noom en zijn vijf schilders zetten zich belangeloos in. Om alle andere kosten te dekken zijn bijdragen echter meer dan welkom.

Als u iets over heeft, kunt u dat overmaken op Actie Hulp Roemenië, Rabobank 3402.31.777, Fam. Noom, KvK 22.05.51.31 o.v.v. schilderwerk Filadelfia. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Schildersbedrijf Noom in Sint-Maartensdijk via het telefoonnummer 0166-663804.

Iedereen die dakpan sponsort is welkom op feestavond op 20 april

Kiwanisclub houdt weer oesterfeest voor goed doel tredens. “Minimaal een kwart van de toeTHOLEN - Kiwanisclub Tholen verkoopt voor het vijfde jaar op rij gekalkte dakpannen voor het goede doel. Dit DOOR BRITTA JANSSEN gangsprijs gaat naar het goede doel.” Het keer gaat een deel van de opbrengst naar Stichting Cliniclowns. Wie zo’n speciale dakpan sponsort voor 75 euro, De actie met de dakpannen is vijf jaar ge- definitieve bedrag wordt op de feestavond krijgt toegang tot een feestavond op 20 april. leden in het leven te roepen om iets opvallends te doen. “En we brengen de traditionele oesterkweek ermee terug, zoals dat vroeger op de Kaai in Tholen gebeurde”, legt president Rens Elenbaas van Kiwanisclub Tholen uit. “Daarvoor worden gewone dakpannen gebruikt, omdat die door de vorm makkelijk op een rijtje te zetten zijn. Als oesters gaan melken, dat betekent dat ze het zaad los laten, dan nestelt dit zaad zich graag in een kalkachtige ondergrond.” Daarom worden er in de Oosterschelde gekalkte dakpannen uitgezet en hier belandt het zaad op. “Na een jaar zijn er dan aangegroeide oesters en die kun je door het kalk makkelijk afsteken.” De oesters komen vervolgens in bakken tot wasdom. “Na twee, drie jaar zijn ze rijp.”

‘Aandacht voor traditionele oesterkweek’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

ARCHIEFFOTO

www.internetbode.nl

De opbrengst van de vorige oesterparty was voor stichting De Luchtballon.

Hoe dat smaakt kunnen de sponsoren proeven tijdens de feestavond in de sportzaal van De Meulvliet in Tholen, al worden hier niet alleen de ‘eigen’ oesters gepresenteerd. Iedereen die een dakpan heeft gekocht is welkom bij de feestavond. “En voor mensen die niet van oesters houden, serveren we ook andere hapjes.” Tijdens het feest proosten de aanwezigen ook met champagne op de actie en er zijn op-

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

bekendgemaakt.

Cliniclowns Kiwanisclub Tholen houdt de actie voor de vijfde maal. “Door de recessie merken we wel dat het niet meer altijd vanzelfsprekend is om geld te doneren, maar we horen wel van mensen dat ze het waarderen dat we kinderen in onze eigen regio helpen.” De club zet zich steeds in voor andere doelen, maar wel altijd een organisatie die kinderen helpt. “We kiezen het liefst geen grote doelen, omdat die vaak toch al meer aandacht krijgen. De Cliniclowns doen hele goede dingen en ook in de ziekenhuizen hier in de buurt.” Bij deze stichting werken zo’n 70 clowns die bijvoorbeeld kinderen in ziekenhuizen opzoeken om hen aan het lachen te maken, zodat ze even vergeten dat ze ziek zijn. Meer informatie Kiwanis is een internationale organisatie van serviceclubs. De leden zetten activiteiten op om geld bijeen te brengen voor goede doelen. Het motto is daarbij ‘serving the children of the world’ (de kinderen van deze wereld van dienst zijn, red.). De leden van de clubs zijn in principe afkomstig uit alle lagen van de bevolking, maar iemand kan alleen lid worden als hij of zij wordt uitgenodigd door de club. Kijk voor meer informatie op www.kiwanisclubtholen.nl.

Volg ons op twitter: @thoolseBode.


vanaf 1 maart bij DELTA

GRATIS 15 HD zenders voor alle Zeeuwen met Digitale TV van DELTA

Kijk vanaf 1 maart 15 populaire zenders GRATIS in HD-kwaliteit! Vind alle informatie op www.DELTA.nl/digitaletv

digitale televisie

verbindt 速


actualiteit

Column

Dakarteam De Rooy houdt tijdens rally mensen op Tholen op de hoogte

Vast in het diepe zand THOLEN - Het Thoolse Dakarteam De Rooy is begin februari begonnen aan de Amsterdam Dakar Challenge. In de Thoolse Bode houden Peter Geluk, Hermen Geluk en Ties Reitsma u op de hoogte van hun belevenissen tijdens de rit van Amsterdam naar Dakar. Deze week deel 2, de reis naar de Sahara.

Addo Sprangers

Kiezelsteentje In ouderwetse avonturenboeken was het altijd heel gebruikelijk: het gooien van kiezelsteentjes tegen ramen. Meestal gebeurde dat als de held in het verhaal een gevangen zittende schoonheid - veelal een betoverende prinses of een oogverblindend mooie boerendochter - verwittigde van zijn reddende komst, of wanneer hij zijn kompanen wilde waarschuwen tegen naderend onheil, zich veelal manifesterend in de vorm van brute slechterikken die vervolgens met veel wapengekletter en sluwe listen terug naar hun hok werden gestuurd. Allemaal prachtig, maar op het moment dat het meteorieten regent kun je daar allemaal weinig mee. Al helemaal niet wanneer de overheid besluit het vanuit de ruimte neersuizende gevaar maar te negeren in de veronderstelling dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. In Rusland zijn ze daar afgelopen week weer achter gekomen. Vette pech, kun je dan denken, maar stiekem zijn we natuurlijk wel blij dat het een eindje uit de buurt is. Het gezegde dat alle zegen van boven komt, is daarmee meteen ook naar het rijk der fabelen verwezen, en dan heb ik het niet over de noodzakelijke regenbuien die nodig zijn om de akkers te kunnen bevloeien. Stel je immers eens voor dat er veel meer achter die meteorieten zit, zoals sommige wetenschappers beweren. Aliens bijvoorbeeld. Misschien lopen er wel buitenaardse wezens gewoon een beetje te fucken en smijten ze af en toe wat rotsblokken richting aarde om te laten zien wie er in de ruimte écht de baas is. ‘Aardse astronauten? Pfff, losers. Terug naar de speeltuin, jullie.’ Het ‘teken van boven ‘ na het opstappen van Paus Benedictus XVI zette dan ook menigeen aan het denken. Hij had zijn aftreden immers maar amper bekendgemaakt of de bliksem sloeg in in de koepel van de Sint Pieterbasiliek. Alsof iemand duidelijk wilde maken het met deze gang van zaken niet helemaal eens te zijn. Toeval? Dat kan, al is de kans om ergens door een meteoriet te worden getroffen misschien groter dan opnieuw een blikseminslag in hetzelfde heilige gebouw. Ik hou me maar vast aan de vertrouwde avonturenboeken. Niks meteorieten of donder en bliksem, maar gewoon een zacht tikkend kiezelsteentje tegen het raam. Waarna de ‘good guys’ het zoals altijd winnen van de ‘bad guys’.

Colofon

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Thoolse Bode

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 08

De oplossing van deze puzzel is in week 09 te vinden op www.internetbode.nl

DOOR DAKARTEAM DE ROOY ‘De challenge is begonnen. Zaterdag 9 februari vroeg uit de veren om naar Amsterdam te vertrekken. Ietwat gespannen over wat gaat komen staan we anderhalf uur later op het vertrekterrein te wachten. Eindelijk is het zover: om kwart over elf vertrekken we na een laatste briefing van de organisatie in kolonne naar Hazeldonk. Veel bekenden wensen ons hier een goede reis en dan zijn we echt onderweg. De auto helt wat naar links en naar rechts door de vele spullen die we opgeladen hebben, maar vol goede moed, met een lekker muziekje en sterke dagdromen over de komende weken toeren we richting Frankrijk.’ Regen en kou ‘We hebben contact gemaakt met wat andere teams en met 4 auto’s in totaal rijden we over de snelweg richting de oversteekplaats naar Marokko. Omdat de gemiddelde snelheid lager ligt dan verwacht overnachten we in de stromende regen naast een benzinestation en worden we de volgende dag vroeg wakker van de kou. Na ontbijt met stokbrood en koffie rijden we dieper Frankrijk in.

Thoolse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondent Josien Mathlener Acquisitie Monique van Bale Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 08.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 06.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

De mannen zijn aangekomen in de Sahara. F

Ook de volgende avond blijkt de slaapplaats niet comfortabel. Net achter Madrid zetten we ons tentje op een grote rotonde naast de McDonalds op. Door de vermoeidheid merken we echter niets van het langsrijdende verkeer en stappen we de volgende dag weer fris en fruitig en voornamelijk steenkoud de auto weer in.’ Na weer wat kilometers komen we in Sotogrande aan. De volgende dag maken we de oversteek naar Marokko. Na een paar uur bij de grens gestaan te hebben, enorm veel papieren ingevuld te hebben en iedereen weer wat beter te hebben leren kennen rijden we even later Marokko in. De dagen gaan nu snel. De wegen wisselen af van asfalt naar onverhard tot wegen met metersdiepe kuilen. Midden in de nacht bereiken we via de hoofdweg - niet verlicht, vol met kuilen, modder en water - de stad Fez. Snel de tent opzetten, wat eten en door naar de volgende dag. Sahara Schitterende uitzichten op rivieren en meren veranderen in een hard kaal steenachtig geheel. De auto bonkt en kraakt, maar houdt zich prima. Na een rit dwars door het Atlasgebergte bereiken we vele kilo-

meters verder de rand van de Sahara. Daar hebben we een rustdag waar we kleding kunnen wassen en de auto goed na kunnen kijken. Na wat relaxen zijn we gaan proefrijden in de zandduinen. Na enkele meters zitten we al vast in het diepe zand. Gelukkig komt na het laten leeglopen van de banden de Pajero volledig tot zijn recht en schieten we door het mulle zand. Eén van de andere teams krijgt problemen met een lekkende remleiding, maar dat wordt in een lokale garage vlot gefikst. Tijdens de reparatie proberen we met de lokale kinderen De zevensprong te zingen, maar dit ontaardt in een duwen en trekken en veel gelach. Al met al een schitterende tijd. Morgen gaan we de Sahara in en zullen we in de woestijn moeten overnachten om verder te komen op onze route. De sterke verhalen hierover hopen we in een volgend bericht te plaatsen.’ Facebook Wil je ons helemaal volgen? Op onze website www.dakarteamderooy.nl kun je ons tracken via Google Maps. Ook zullen we met enige regelmaat daar en op onze Facebook-pagina updates plaatsen: www.facebook.com/dakarderooy.

Honderd studenten aan de slag met onder meer interviews en haalbaarheidsanalyses

Onderzoek naar verbetering Thoolse bedrijventerreinen THOLEN - Hoe kan de overgang tussen polderlandschap en bebouwing verbeterd worden? Hoe belangrijk is het aanzicht voor het succes van een bedrijventerrein? Is het rendabel om hierin te investeren, en zo ja, wie moet dit doen? En wat voor invloed heeft de komst van de nieuwe A4 op de Thoolse bedrijventerreinen? Op deze en andere vragen over de Thoolse bedrijventerreinen hopen honderd studenten ‘Vastgoed en Makelaardij’ eind april een antwoord te presenteren. DOOR BRITTA JANSSEN

© www.sudokusite.eu

OTO DAKARTEAM DE ROOY

Vorige week zijn de studenten van de Hogeschool Rotterdam begonnen met het maken van een plan van aanpak. Binnenkort gaan ze ook in Tholen op onderzoek uit. Alle bedrijventerreinen in de gemeente nemen ze in groepjes onder de loep. Ze voeren het project uit in het kader van het convenant ‘sociaaleconomische agenda Tholen’, van de gemeente Tholen, Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland, MKB-Zeeland, ondernemersvereniging OOT en NV Economische Impuls Zeeland. OOT is de trekker van het convenant en de onderzoeksopdracht. De studenten werken nu aan het deelproject over de vergroening van bedrijventerreinen. “Dit onderdeel is ontstaan vanuit een behoefte om na te denken over het aanzicht van de Thoolse”, legt Vincent van der Male van Timek Planontwikkeling uit. Dit bedrijf begeleidt het PaGiNa 5

project samen met de Hogeschool Rotterdam. “De gemeente wil de harde overgang tussen het polderlandschap en de bebouwing op een bedrijventerrein weg werken. We hebben er toen voor gekozen dit onderwerp breder aan te pakken. Deze studenten onderzoeken niet alleen hoe de overgang verbeterd kan worden, maar kijken naar de algehele uitstraling en identiteit.” De identiteit is volgens de samenwerkende partijen van invloed op het succes van een bedrijventerrein en kan onderverdeeld worden in een aantal factoren: emotioneel, functioneel en fysiek. Wat precies de betekenis van deze factoren is, laat Van der Male in het midden om de studenten niet te veel een bepaalde richting op te sturen. Per factor kunnen de studenten de noodzakelijkheid, mate van aanwezigheid en realisatiemogelijkheid bestuderen. Hiervoor doen de studenten bijvoorbeeld markt- en literatuuronderzoek naar al dan

niet succesvolle bedrijventerreinen in het algemeen. Ze voeren nulmetingen en veldwerk uit en interviewen ondernemers en bezoekers van bedrijventerrein en mensen die er in de buurt wonen.” Om te bepalen of het zinvol is om te investeren in een bepaalde factor op een bedrijventerrein maken de studenten haalbaarheidsanalyses. Resultaat Het resultaat kan gebruikt worden voor het opstellen van toekomstig beleid of direct gebruikt worden bij bijvoorbeeld het opknappen van de openbare ruimte, aldus Van der Male. Verbetering van de bedrijventerrein kan meer dan alleen klandizie opleveren, vindt Van der Male. “Het is bijvoorbeeld ook belangrijk dat de ondernemers, bezoekers en omwonenden het een goed terrein vinden. Dat bezoekers er graag komen en bedrijven zich er graag vestigen.”


Relativi(tijd) Denk en Zet SCHERPENISSE - Tijd kan ook in het schaakspel een grote -zo niet beslissende- rol spelen. Maar soms is deze rol minimaal en is de beschikbare tijd niet meer dan een relatief begrip. Binnen de interne competitie van schaakvereniging Denk en Zet wordt er gespeeld volgens het zogenaamde Fischer-tempo: elke speler krijgt een uur (basis)bedenktijd, welke wordt uitgebreid met 30 sec. per gedane zet. Voorafgaand aan een wedstrijd wordt dit tempo handmatig op de schaakklok ingesteld en elke week is het maar weer de vraag of dat altijd goed gaat. Zo ook in de partij tussen Hans Smits en Petra Brandwijk. In het begin van de partij waren beiden vooral druk in de weer met het in de gaten houden van de klok. Achteraf bezien allemaal onnodig. Enerzijds omdat de klok correct was ingesteld en anderzijds omdat in een stelling met tegenovergestelde rokades Brandwijk op avontuur ging met haar paard en daarbij overzag dat Smits met zijn dame op a7 kon inslaan, waarna mat op a8 onontkoombaar was. De tijd speelde ook in de partij tussen Wilco Lindhout en Andries de Meyer een relatief ondergeschikte rol. In een gesloten Si-

KORT BEDRIJVIG

ciliaan wist de Meyer via een pionvork een licht stuk te winnen, waarna pionwinst en de dreiging van een promoverende vrijpion Lindhout te veel werden. Dat Guido v.d. Breevaart met meer tijd eindigde dan hij begon, bleek achteraf ook maar een relatief onbelangrijke constatering. In een Siciliaanse partij tegen Sebastiaan Koedoot won laatstgenoemde al snel de pion op e4. Nadat Koedoot op een eenvoudige manier nog een extra pion won en het witte loperpaar kon elimineren, waren de overige 40 zetten een formaliteit. In de partij tussen Marcel van den Berge en Raymond Leemreijze werd duidelijk hoe relatief snel het spel kan omslaan. In een gelijkstaande stelling gaf Leemreijze schaak met zijn dame, welke Van den Berge met tempowinst kon opheffen. Dankzij de tempowinst kon wit de a-lijn openen en met een toren binnenvallen en een schijnoffer van een centrumpion plaatsen. Dit schijnofferleevrde minimaal een loper op. Leemreijze speelde het anders, waardoor van den Berge een volle toren en de zege kon opeisen. Dat de tijd niet alleen maar een relatieve rol speelde, bleek in de 2 nog laatst overgebleven partijen. Peter van de Breevaart

KORTE BERICHTEN SINT-MAARTENSDIJK Gezelligheid Vóór Alles: Uitslag 11 februari: 1. dhr. Fr. d. Jong 30 punten, 2. en 3. mevr. A. Poot-dhr. W. Bijl, mevr. W. Kloet-dhr. C. v. Gorsel 24, 4 en 5. mevr. T. Breure-dhr. C. Breure, mevr. A. Bocxe-mevr. M. v.d. Hoek 15, 6. mevr. M. Dane-dhr. A. Wielaard 14, 7. mevr. B. Bijnagte-dhr. G. v.d. Pad 12, 8. mevr. L. Wielaard-dhr. J. Bijnagte 11. THOLEN Inloopochtend: Op woensdag 20 februari is er in de kerkzaal van de NPB, Oudelandsestraat 11 een inloopochtend. Sarien Bout zal ingaan op het thema ‘Hoe je met muziek iets kunt vertellen’. De ochtend begint om 10.00u. Iedereen is welkom.

had al snel een voorsprong op Johnny van den Berge. Een voorsprong in (zeeën van) tijd welteverstaan. In een gedrongen stelling, waarin van de Breevaart het bord domineerde met zijn lopers offerde van de Berge een pion om zijn paard weer in spel te krijgen. De zwarte stelling kwam hierdoor helemaal los, maar in tijdnood maakte Van de Berge de foute keuzes. Door de zege blijft Van de Breevaart in het spoor van koploper Koedoot. De langste partij werd gespeeld tussen Corné Niemantsverdriet en Bart Hertog. In een interessante stelling met de torens en dames nog op het bord had Hertog een loper meer, in ruil voor de 2 (vrij)pionnen extra van Niemantsverdriet. Beide spelers vonden in wederzijdse tijdnood niet altijd de juiste voortzetting. Hertog maakte echter de beslissende fout door te lang in gedachten te blijven, waarna de klok onverbiddelijk is en de tijd in deze partij de definitieve scherprechter was. Komende maanden zal blijken hoe de interne competitie verder verloopt. Ook hiervoor geldt het cliché dat de tijd alles zal leren.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Bureau Mayet brengt nu ook doe-hetzelf echtscheiding: www.digi-scheiden. Om aan de vraag van mensen die zelf willen scheiden te voldoen, biedt Bureau Mayet vanaf heden een digitale doe-het-zelf scheiding aan: Digi-scheiden.nl. Geschikt voor mensen die er samen goed uit kunnen komen en een praktische goedkopere procedure willen, maar wél met de juiste kwaliteit! Uit elkaar? Mét elkaar! Met als thema “Uit elkaar? Mét elkaar!” is Bureau Mayet de afgelopen jaren succesvol in Brabant, Zeeland en ZuidHolland. Gevestigd in Bergen op Zoom, Roosendaal, Goes, Rotterdam en Eindhoven biedt Bureau Mayet op een uniek manier complete scheidingsbegeleiding aan. “Er is echter ook vraag naar een soort online scheiding, en die behoefte vullen we nu in”, aldus Charlotte Verbraak, vennoot van Bureau Mayet. www.Digi-scheiden.nl Bureau Mayet lanceert daarbij een nieuwe website www.digi-scheiden.nl. Op deze site vinden mensen een duidelijk en overzichtelijk 10-stappen plan. De procedure is van te voren duidelijk voor beide partijen. Toch willen we onze expertise delen, ook aan deze groep mensen, zodat we een goede kwaliteit van het convenant kunnen garanderen. Kwaliteit telt altijd! Cliënten schatten vaak het werk dat in en achter een scheiding zit te optimistisch in. Het internet is daarin een verleidelijke valkuil en prijsvechters en snelle online echtscheidings-winkels bieden zich tegen een lage prijs aan. “Goedkoop is daarmee duurkoop, als je er samen toch niet uitkomt of als er later naderhand ruzie ontstaat omdat afspraken niet goed in een convenant

Bergen op Zoom I 0164 - 24 42 12

Vlinderorchidee in vele soorten

Orchideeweken Life and Garden Sint-Maartensdijk SINT-MAARTENSDIJK - Dit jaar staat de populaire Vlinderorchidee, de Phalaenopsis, in de picture bij Life and Garden. De vele verschillende soorten Phalaenopsis geven de klant een ruime keuze. Life and Garden biedt twee weken lang een grote collectie orchideeën, waarvan een groot deel duurzaam is geteeld. Nieuw dit jaar is de Phalaenopsis ‘Twister’. Deze orchidee wordt in zijn natuurlijke groeivorm aangeboden inclusief een mooie sierpot. Prachtig hangend valt deze orchidee over de pot en bloeit deze volop. Verder bestaat het assortiment uit Phalaenopsis in boog, een mini Cascade (waterval) en Phalaenopsis met bijzondere bladtekeningen. Er is veel aandacht besteed om deze bijzondere kamerplanten te voorzien van passende potten. Orchideeën mogen immers niet nat staan en om de klant daarin te helpen is een goed assortiment potterie samengesteld. Van keramiek tot kunststof, voor elke wens is er een mooie pot. Sinds 2009 biedt Life and Garden, als eerste landelijke tuincentrum keten, duurzame orchideeën in haar aanbod. Ook tijdens de orchideeweken bestaat een deel van het aanbod uit duurzaam geteelde orchideeën. Op zaterdag 23 februari is er op iedere vestiging een orchideeënexpert aanwezig. Gedurende het gehele seizoen bestaat het aanbod uit zo’n tien verschillende soorten. Tijdens de orchideeweken worden in totaal ruim 30 verschillende soorten orchideeën in het assortiment opgenomen. Life and Garden is een toonaangevende winkelformule op het gebied van planten, tuinartikelen, woon- en tuinaccessoires, tuinmeubels en dierenbenodigdheden. De groene lifestyleketen kenmerkt zich als modern en overzichtelijk, gericht op de vrouw en waar groen centraal staat. Alle Life and Garden-winkels staan vermeld op www.lifeandgarden.com. Life and Garden. Nijverheidsweg 4 in Sint-Maartensdijk.

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 27 38 55, voor inwoners van Tholen, Anna Jacobapolder, Oud-Vossemeer, Poortvliet, Scherpenisse, St. Annaland, St. Maartensdijk, St. Philipsland en Stavenisse. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Voor Tholen: W. Brons, Kalfdamseweg 2 in Poortvliet, tel. 0166 66 25 96. Voor Sint Philipsland: dierenkliniek Steenbergen, tel. 0167 56 59 45. Allévo zorg en dienstverlening Tel: 0113 - 249 111; www.allevo.nl thuiszorg, hulp bij het huishouden en tafeltje-dek-je Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Bureau Mayet Bergen op Zoom met Charlotte Verbraak en Gert Vonk terechtkomen. We vangen vaak in tweede instantie deze stellen op, en dan is er helaas veel meer werk aan de winkel!” merkt Gert Vonk op, mede-vennoot van Charlotte Verbraak. “Het uitgangspunt bij Digi-scheiden.nl. is dus een goede prijs bij de juiste kwaliteit! Het is heel fijn wanneer alle afspraken samen gemaakt kunnen worden, maar van ons mag je verwachten dat we deze afspraken zonder open eindjes in het scheidingsconvenant vertalen”, aldus Vonk. Wanneer het tegenvalt Maar stel, je begint vol goede moed en het lukt toch niet? Dan is het altijd mogelijk om door te zetten bij Bureau Mayet, maar dan met de ondersteuning van een mediator. De communicatie wordt weer vlot getrokken en Bureau Mayet neemt de regie en structuur alsnog over. Dit kan dan naadloos in elkaar overlopen. Scheidingsbegeleiding Zoeken naar oplossingen en niet uitgaan van de mogelijke conflicten. Dat gaat in de praktijk veel verder dan een berekening van een tremanorm of de hoogte van kinderalimentatie. Dus naast de module Digi-scheiden.nl blijven we ook het com-

Goes 0113 - 40 14 50

plete scheidingsbegeleiding aanbieden. De volgende ondersteuning mag je dan verwachten: - Financieel Scheidingsrapport, gebaseerd op het bezit en de schulden en inzicht in de werkelijke portemonnee van ieder na de scheiding - Uniek Kinderzorgmodel - Dynamische ouderschapsregeling - Aandacht voor de kinderen in een scheiding - Inregelen van belastingaangifte, voorlopige aanslagen en toeslagen - Gratis Nazorggesprek Daarnaast is Bureau Mayet gespecialiseerd in Eigen woning en Scheiding, Ondernemers en Scheiding en Omgangsregelingen en Voortgezet ouderschap. Belangstelling? Belangstelling voor een Digi-scheiding? Kijk op www.digi-scheiden.nl en kijk of deze werkwijze bij jullie past. Meer weten? Kijk naar het complete aanbod op de website www.bureaumayet.nl en maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek op een van onze kantoren.

I Roosendaal I Rotterdam I Eindhoven 0165 - 72 20 60

010 - 713 85 91

040 - 760 00 52 PAGINA 6

KORTE BERICHTEN THOLEN Kringloopwinkel: Woensdag 20 februari van 09.00- uur tot 11.30 uur en zaterdag 23 februari van 09.30-15.30 uur is Kringloopwinkel OverThollig, Postweg 3c open. Alle winterartikelen gaan de deur uit met korting. Tijdens de openingstijden kunnen goederen ingeleverd worden (ook oude metalen). Voor grotere meubelstukken, zolderopruimingen of inboedels graag vooraf contact met Colinda de Heer, tel. 0166-604107. Winterkleding: Zaterdag 23 februari laatste verkoopdag van winterkleding in de Kringloopwinkel OverThollig, Postweg 3c. Alles gaat met korting weg. De start van de zomerkleding is eind maart.

Tweede ronde Dreumes, Peuter- en Kleutermuziek THOLEN - Voor de tweede maal start men met een cursus ‘Muziek voor Jonge Kinderen’ bij muziekvereniging Concordia op zaterdagochtend 2 maart.. Muziek maken, liedjes zingen, instrumenten uitproberen en dansen wordt aangeboden voor dreumes, peuter en kleuter. In de lessen die gegeven worden door Berdi Pekelsma (muziekdocente en muziektherapeute), worden liedjes gezongen, bewegingsspelletjes gedaan, gedanst op vrolijke muziek en gespeeld op instrumenten. Naast dat het heel leuk is om muziek te maken, kan muziek ook een ondersteuning zijn in het ontwikkelingsproces van uw kind op bijvoorbeeld het gebied van so-

ciaal- en emotionele ontwikkeling. Muziek op schoot is bedoeld voor kinderen van 1 jaar samen met een begeleider. Peutermuziek is bedoeld voor kinderen van 2 en 3 jaar met begeleider. Deze begeleider kan mama, papa, opa of oma zijn. Kleutermuziek is bedoeld voor kinderen van 4-6 jaar, die geen begeleider nodig hebben. Elke muziekgroep bestaat uit maximaal 10 kinderen en wordt aangeboden in een blok van 10 lessen, een muziekles duurt drie kwartier. De lessen zullen op zaterdagochtend plaatsvinden in het repetitielokaal van Concordia, Zoekweg in Tholen. Voor meer informatie/aanmelding: www.concordia-tholen.nl of een mailtje sturen naar kindermuziek@concordia-tholen.nl.


Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiliging Het succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk.

Roselina

Guard Academy houdt op zaterdag 2 maart een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 à 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot. Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe. Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciërge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging.

Wilt u op een leuke manier wijzer worden?

Wilt op bedrijven een leuke manier worden? Bij ons u kunnen en particulieren terechtwijzer voor erkende opleidingen, trainingen en workshops die en leukparticulieren en leerzaam zijnterecht om te volgen Bij ons kunnen bedrijven vooro.a.: Kantooropleidingen erkende opleidingen, trainingen en workshops die leuk en Administratief medewerker start 11 maart leerzaam zijn om te volgen o.a.: Commercieel administratief medewerker start 11 maart Communicatie: Secretaresse start 5 en 6 (ook Medisch en Juridisch) Een goed met types (start 2 juni) Juridische kennisgesprek start 11 april en lastige 20 augustus Om de tafel metstart de medewerker (start 23 mei) Juridische Vaardigheden 11 april en 20 augustus Medisch start 9 april 7 mei) Als Correspondentie de telefoon gaat….(start

Omgangskunde start 9 april Medische Terminologie start 22 augustus Management: Financieel Personele Zaken in een notendop (start 19 mei) Basiskennis Boekhouden en Calculatie start 8 mei Alleen een hond heeft baas (23 mei) Praktijkdiploma Boekhouden starteen 28 augustus Even op de stoel van de werkgever (5 mei) Managementopleidingen Middle Managment start 10 april Voortgezet Management start 7 september Managementsuppport: Financieel Mangenment voor de niet-financïele manager 8 maart En zo is het afgesproken (notuleren) (startstart 7 mei) (diploma Stibex) Van factureren tot incasseren (start 9 mei en 25 juni) Overige trainingen Het mysterie van financiën (start 2 juni en 29 Social Media (workshop) start 16 maart augustus) Zakelijk Engels start 5 en 6 maart Engels voor de secretaresse (start 6 mei en 27 Plannen en organiseren met Outlook 29 maart augustus) Notuleren met de laptop 5 april, 18 mei, 28 juni

Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie. Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf. EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONT Studeren kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studiefinancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

Coaching & Officemanagement

Lorentzweg 20 Energieweg 11B 4691 SR Tholen 4691 SE THOLEN Telefoon: 0166-603036 Telefoon: 0166-603036 GSM: info@roselina.nl 06-20626810 E-mail: Internet: www.roselina.nl

E-mail: roselina.langius@tiscali.nl Internet: www.roselina.nl

erkend opleidervoor voor LSSO, LSSO, Nemas Nemas en Wij sturen Wij Wij zijnzijn erkend opleider ende deAssociatie. Associatie. u graag informatie toe, ook is een (kosteloos) intakegesprek mogelijk. Nieuwsgierig geworden? Wij sturen u graag informatie toe. Ook kunt u een afspraak maken voor een (gratis) intakegesprek.

BEGIN 2013 GOED BIJ

FOLLOW2 Autorijschool Merijn

CURSUS HAARKNIPPEN start april in Uw regio!

Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam staRt BEgin MaaRt spoedcursus op zaterdag Telefoon 0165-546707

www.yachtconsult.com.

20 rijlessen+praktijkex €799,Nu met gratIs internet theoriecursus t.w.v. 6 69,-

info: 06-42014518 www.follow2.nl

www.goudverf.com 0113 - 57 41 82 / 06 40 - 64 92 39

SIGMA S2U SATIN/GLOSS Mooie, sterke en slijtvaste verf: ook zeer geschikt voor uw binnenschilderwerk! Wit - Ral 9010 - Ral 9001 uit voorraad leverbaar Gratis advies en bezorging binnen de regio

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Kijk voor de actuele prijzen op onze website of bel ons!

GOEDKOOPSTE PUINCONTAINERS! Heeft u binnen een week een goedkopere aanbieding in uw regio, dan ontvangt u het verschil terug!

Ruim 70 jaar ervaring!

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

Metaalprijzen geldig week 32 08 metaalprijzen

€ 3,50 € 4,80

per kg per stuk

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens! Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl 12-12-11 1

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

INKOOP VAN METAAL Voor bedrijven en particulieren (Koper, zink, ijzer, lood, RVS etc.)

METAALHANDEL

€ 0,85 € 0,95

tot € 2,65 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,00 € 5,05 p/kg € 2,85 € 2,95 p/kg € 0,80 € 0,95 p/kg € 1,05 € 1,30 p/kg € 0,95 € 1,20 p/kg € 0,80 € 0,80 p/kg € 0,40 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,16 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer

Handelsweg 53 - 4421 SH Kapelle T 06 53 83 25 05 E info@metaalhuiskes.nl

plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,65 € 1,90

Unileder Henk van Rooijen Huiskes-visite.indd 1

krt is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het verwerken van kabel en metalen. Houdt U er a.u.b. rekening mee dat het, m.i.v. 1 januari 2013, wettelijk wij zijn iSo 9001:2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard over de vereiste verplicht is om u te legitimeren bij het inleveren van koper en koperkabel. (milieu)vergunningen. UU kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. kunt dagelijks kabel en metalen, tegen ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen.

Wij hanteren aantrekkelijke inkoopprijzen gebaseerd op de dagkoers, deze onder voorbehoud; ze kunnen ondertussen gewijzigd zijn. Actuele prijzen: Koper kabel Aluminium kabel Koper lood kabel Koper aluminium kabel Zuiver blank koper Onzuiver koper Gemengd rood koper Geel koper / messing

€ 1,70 € 0,65 € 0,85 € 0,50 € 5,10 € 4,60 € 3,60 € 2,95

Aluminium € 0,80 RVS € 1,04 Lood € 1,10 Zink € 0,80 Electro motoren € 0,50 IJzer € 0,18 Accu’s € 0,50 Katalysators (p.st) € 20,00

Handelsweg 53 4421 SH Kapelle info@metaalhuiskes.nl 0113-340170 - 06-53832505

ma-vrij 08.30 - 17.00 • za van 09.00 - 12.00 uur

www.metaalhuiskes.nl


BELASTING AANGIFTE

Muzikale vorming Een belastingadviseur

SINT-MAARTENSDIJK - Muzikale vorming van kindegeeft adviezen over uw fiscale en ren ispositie een belangrijk element in de ontwikkeling van verzorgt de aangiften kinderen. Vanzelfsprekend leren kinderen spelendervan alle voorkomende wijs om teHij gaan belastingen. zorgtmet muziek. ervoor dat u zo min

LAAT HET VÓÓR 1 APRIL DOEN. RAADPLEEG TIJDIG UW BELASTINGADVISEUR.

AdministrAtiekAntoor slAger voor het verzorgen van uw administratie, jaarrekening en belastingaangiften Tel. (0166) 69 70 10 • Fax (0166) 69 70 24 e-mail: jslager@zeelandnet.nl AAngesloten bij het noAb Johan Filius Mastgatstraat 1 4675 CN Sint Philipsland

Johan Filius

Administratie, belastingzaken en adviezen

ANGIFTE

T. 0167-573790 F. 0167-573702 E. Johan@jfadvies.nl

voor Adviesbureau iften belastingaang

Een belastingadviseur geeft adviezen over uw fiscale positie en verzorgt de aangiften van alle voorkomende belastingen. Hij zorgt ervoor dat u zo min mogelijk belasting betaalt, uiteraard binnen de grenzen van de wet.

Kerkstraat 14 4694 BX Scherpenisse Telefoon 0166 - 66 29 79 E-mail adres: donken@solcon.nl

Harlekijn dwergpoedel

AFVALLEN?

pup reutje, gouden Het is NU tijd voor ACTIE! karakter.UW Ingeënt, ontw. EEG TIJDIG BELASTINGADVISEUR. Ik coach U of UW KIND naar een gezond met paspoort en chip. gewicht én een gezond eetpatroon! Prachtig om te zien. € 400 GEDIPLOMEERD GEWICHTSCONSULENTE

Tel. 06-30343048

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

CAROLA VAN KESTEREN T 0166-664896 www.praktijkdegewichtscoach.nl Sint-Maartensdijk

ZORGVERZEKERAAR VERGOEDT!

AdvocAtenkAntoor SwArt voor al uw juridische vraagstukken op het gebied van onder meer

perSonen– en fAmilierecht, jeugdrecht, ArbeidSrecht en ondernemingS- en verbinteniSSenrecht

mogelijk belasting Maar muziek biedt meer: juist het zelf muziek maken en met betaalt, uiteraard binnen elkaar muziek maken geeft vorm aan de creatieve en sociale de grenzen van de wet. ontwikkeling van kinderen. Daarnaast is samen muziek maken gewoon een leuke hobby met een bepaalde sociale controle.Muziekvereniging Euterpe heeft daarom het initiatief genomen enkele lessen muzikale vorming te verzorgen op de school van uw kind. Hierbij maken de kinderen spelenderwijs kennis met de in-

strumenten die ze in de fanfare gebruiken en ze mogen hier ook op spelen. Deze week is een team van muzikanten van Euterpe op de Rieburch aanwezig om les te geven. In een aantal lessen worden er toffe liedjes ingestudeerd en krijgen de leerlingen de kans om op instrumenten te spelen. Als afsluiting van de muziekweek is er vrijdagavond 22 februari een concert in de Haestinge. Voorafgaand worden de kinderen opgehaald voor een kleine lampionoptocht. De start is 18.45 bij de Rieburch. Het concert begint om 19.00 in de muziekzaal van de Haestinge. Iedereen is welkom. Heb je een lampion, zin in een concert, doe mee en ga langs. Alles is geheel gratis, het duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Foto-avond Woord en Daad SINT-ANNALAND - Het comité Woord & Daad Tholen houdt op vrijdagavond 15 maart een foto-avond met als thema ‘Een avond terug in de tijd’. De avond wordt gehouden in de Wellevaete te Sint-Annaland en begint om 19.30 uur. Aanmelding is noodzakelijk. Tijdens deze unieke foto-avond wordt van elke kern in de Gemeente Tholen een fotopresentatie gegeven. Foto’s van dorpen, gebouwen, kerken, personen etc. uit lang vervlogen tijden worden op boeiende wijze met nadere uitleg gepresenteerd door dhr. C. Fase van Heemkundekring Stad en Lande Tholen en Sint-Philipsland. De presentaties duren totaal 2 uur, er is een pauze en er is

ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Het belooft een interessante avond te worden voor oud en jong. Aanmelding voor deze avond is verplicht: iedereen die deze interessante avond wil bijwonen kan zich tot 12 maart opgeven bij Hanneke Aret, tel. 0166-654074, of per mail: wendwinkel@gmail.com. Er zijn ook verkooptafels met o.a. Wilhelminapepermunt, diverse soorten snoep van vroeger jaren en boeken. De netto opbrengst van deze avond is bestemd voor een Onderwijsproject van Woord en Daad, het jaarthema 2013. Voor meer informatie over deze avond kunt u contact opnemen met Hanneke Aret of kijk op de website van het comité: www.woordendaadtholen.nl

Toneeluitvoering Rederijkerskamer Eendracht THOLEN - De repetities zijn in volle gang en de laatste puntjes worden op de i gezet onder leiding van Betsy Gakeer. De speeldata zijn 9 maart in de Vossenkuil en 30 maart in de Meulvliet. Beide avonden beginnen om 19.30 uur. We spelen het stuk “Komkommertijd”, een blijspel in drie bedrijven geschreven door Carl Slotboom. Een korte impressie van het stuk: Marie heeft met het oplossen van een kruiswoordpuzzel, met haar man Gerrit, een volledig verzorgde vakantie gewonnen op het platte land.

Tegelijkertijd arriveert Marion en Krijgt de kamer naast die van Marie en Gerrit. Wanneer Marion in het dorp gaat eten, wijst de piccolo per vergissing haar kamer toe aan een jong stel Hans en Claudia. Wanneer Gerrit door het sleutelgat van de verbindingsdeur van beide kamers loert ziet hij Marion staan, met wie hij sedert drie maanden een intieme verhouding heeft. En als dan Josefien, de eigenaresse van het hotel, zich met de zaak gaat bemoeien, is dit het begin van een groot aantal verwarringen. Kaarten zijn te bestellen bij: Kees Jan van Gorsel 672739; Janny van Oorschot 603798 of per mail: info@derederijkers. nl. We hebben ook een website: www.derederijkers.nl.

Verhaalvoorstelling BERGEN OP ZOOM - Drie zondagmiddagen brengt Carool Popelier uit ’s-Hertogenbosch 3 verschillende verhaalvoorstellingen onder de noemer ’t BLIJFT in de familie! Dit in het kader van zijn 30-jarig jubileum als voordrachtskunstenaar. Als 1e vertelt hij voor een volwassen publiek op 24 februari de beroemde Oudgriekse mythe van koning Oidipoes: ‘Een verboden kind’. Hierin bespiegelt de oude koning zijn leven leven en vertelt hoe hij vanaf zijn jeugd in den blinde heeft gehandeld. Weggeven als baby, groeit hij op en maakt als mens mee, wat een mens maar mee kan maken. Toch loopt hij niet weg voor zijn verantwoordelijkheid en plichten. Desondanks lijkt het wel of hij al die jaren ziende blind is, zodat hij zelf in zijn onwetendheid het net van het noodlot alsmaar strak-

ker om zich heen trekt. In zijn ontroerend verhaal ontrafelt hij als oude mens steeds meer de hele toedracht en de samenhang. Juist daardoor ontstaat er bij het publiek begrip, wijsheid en mededogen voor hem en onszelf. Een indringende Griekse tragedie met als thema’s o.a. het beroemde ‘Oidipoes-complex’, lot of vrije wil in het leven en het drama van het verbodene. Met dia’s uit de kunst over dit verhaal, citaten uit de literatuur en muziekfragmenten op band. Carool Popelier staat bekend als de man, die al 30 jaar op zijn geheel eigen en unieke wijze mythen vertelt. Steeds weer weet hij een oud verhaal tot een verhaal van deze tijd en deze mens te maken. Zondag 24 februari. in Zalencentrum De Raayberg, Antwerpsestraatweg 267, aanvang 14.00 uur. Reserveren alleen mogelijk via caroolpopelier@verhaalapart.nl of tel. 073-6129236. Voor meer info www.verhaalapart.nl.

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www. internetbode.nl

Vraag naar mw. Mr. L.E. Swart voor informatie of direct advies. Stationsstraat 36 - 4701 nc roosendaal - telefoon: 0165 - 556 000 website: www.advocatenkantoor-swart.nl e-mail: contact@advocatenkantoor-swart.nl

ACTIE! Drie-zijdige Gashaard Compleet geplaatst voor slechts

y 5900,-

Houtkachels ● Pelletkachels ● Liftdeur houtkachels ● Open haarden Design gashaarden ● Afvoervrije gashaarden ● Natuursteen schouwen Bio haarden ● Electrische kachels ● Snelle levering ● Vakkundig geplaatst

Medisch Pedicure Annelies Neele

Achterstraat 34 | 4675 BW | St. Philipsland 06-16330114

Iedere laatste zondag van de maand geopend!

Mijn praktijk is op de eerste etage met de trap te bereiken. TEVENS prakTijk bij QuiST SchoENModE TholEN

Koelemei 22 Breda ● 076 5412 955 info@schouwenpaleis.nl ● www.schouwenpaleis.nl

www.pedicurepraktijkhetvoetstuk.nl PAGINA 8


● lasergame

Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

AKK ERMANS leisure & golf

In de voorjaarsvakantie de hele week opEn van 10.00 tot 21.30 u

winnaar 2012

Winnaar 2012 Beste Familiebedrijf van nederland!

• Op woensdagmiddag schminken • Van ma t/m vrij elke middag knutselen en gratis lasergame (voor kinderen van 8-12 jr) • Van ma t/m vrij van 12.00 tot 13.00 uur * je eigen pizza versieren en bakken • Op wo-, do en vrijdagavond * LiVe BattLefieLd Lasergame (voor kinderen van 8-12 jr). Elke middag knutselen, * meer info op de website! gratis lasergame en je eigen pizza bakken!

w w w. a k k e r m a n s . co m

21e editie FESTIJN®

ROMMELMARKTEN MAART 3 MRT. klundeRT spoRThal de nieRvaeRT 10 MRT. oud-GasTel spoRThal T veeRhuis 17 MRT. hoeven spoRThal de paRResTee 24 MRT. hooGeRheide M.F.C. kloosTeRhoF 30 MRT. hansweeRT (bRadeRie) open 10-18u 31 MRT. zundeRT spoRThal ondeR de MasT RoMMelMaRkTen open 9:00/16:30 uuR

(Er mogen geen dieren in de hallen) inl.en reserv. 0165-302682 of www.deMaRkTen-wouw.nl

Kinderverjaardag is Bowlingparty

LEGOuwwerken MET LE GO bo ®

• Grote rijden • Bouwwedst

MODELBOUWSHOW.NL

23 en 24 februari 2013 | 10.00 tot 18.00 uur tickets online te bestellen www.zeelandhallen.nl

Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

Resto Buffalo

“GRATIS BOWLEN” vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

2013

BOUW JE WERELD

Voor de échte Griekse keuken bent u bij ons aan het juiste adres!

* min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

DINSDAG 19 februArI T/M ZATerDAG 23 februArI

Dinsdag 23 aug t/m zaterdag aug Heel wIT TIjGerbrooD of Heel bruIN27 TIjGerbrooD

zeebonkVAN VAN €VOOR 1.45€VooR € 2.50 1.95 € 1.10 Dinsdag 23 aug t/m 21 donderdag DoNDerDAG februArI25 aug

ZwITSerSe rooMbolleN appelflappen

2 STUKS VAN € 2.80 VOOR € 2.30 2 STUKS VAN € 2.60 VooR € 2.05 BraDerie aanBieDingen!!! SAucIjZeNbrooDjeS 4 hAleN 3 beTalen

VrIjDAG 22 februArI eN ZATerDAG 23 februArI

Vrijdag 26 aug of en zaterdag 27puNTjeS aug 10 MelkpuNTjeS 10 TArwe

tompoucen 5 7hAleN 4 beTAleN 10 hAleN beTalen ZATerDAG suikeRbRood VAN23€februArI 2.15 VooR € 1.50 HAppY HourS VAN 07.30 uuR tOt 11.00 uuR heeRlijke VeRse oliebollen GeVulDe rooMcroISSANTS 4 hAleN 2 beTalen 10wijstuks € 8.00 € 6.50 nieUw!!! hebbenVAN vanaf nu diverseVooR soorten zuurdesembrood.

aug e nummer vrij, zonder Zaterdag gist en zonder27 melk. authentiek Desembrood. Happy Hours van 07:30 - 11:00 uur woensdag 27 februari zijn wij de gehele dag geSloTen i.v.m. biddag.

gesoRteeRde haRde bRoodjes Botermarkt 12-14 • 4691 CZ Tholen Tel. (0166) 602324 • Fax (0166) 604790 6 hAleN = 3 beTAleN

openingSTijDen: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur leT op !!! Tussen de middag zijn wij ook open! Bestellingen kunnen dagelijks vers vanaf 06.15 uur (op vrijdag al vanaf 05.30 uur) worden afgehaald.

Botermarkt 12-14 • 4691 CZ Tholen Tel. (0166) 602324 • Fax (0166) 604790

openingstijden: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur

let op !!!

Tussen de middag zijn wij ook open!

3 gangen keuzemenu €22,50. U hebt keuze uit: • 23 voorgerechten • 23 hoofdgerechten (vlees en vis) • 12 nagerechten Geldt van dinsdag t/m zondag (incl. feestdagen) Geopend: v.a. 16.00 uur. Ma. gesloten, behalve op feestdagen.

Grieks Restaurant Knossos - sinds 1999 Lievevrouwestraat 4, Bergen op Zoom, Tel. 0164-242607, www.knossos.nl

AD SCHILLEMANS

GRATIS BOWLEN

€ 8,- p.p.

vanaf 3 t/m 12 jr € 5,00 vanaf 12 jr € 10,00

We hebben een ruim assortiment van voorgerechten en soepen. Tevens kunt u bij ons terecht voor diverse vlees- of visgerechten. Een combinatie is uiteraard ook mogelijk al dan niet voor meerdere personen. Voor de kinderen hebben wij een bijpassende menukaart samengesteld. Indien u afhaalt krijgt u 10% korting.

Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl Flexibel Cleaning, heeft een breed pakket aan schoonmaakdiensten. Bent u op zoek naar een ervaren, betrouwbare hulp in huis? Of bent u op zoek naar een schoonmaker voor u bedrijfspand? Dan bent uw bij Flexibel Cleaning aan het juiste adres! En wij zijn per direct beschikbaar! Belt u gerust voor meer informatie!

Complete woning stoffeerder Wijkomen komenvrijblijvend vrijblijvend met Wij met stalen stalenaan aanhuis! huis! Uw tapijt weer fris en schoon! Vloerbedekking Vloerbedekking Wij reinigen uw tapijt tegen een Laminaat Laminaat betaalbare prijs. Vakkundig Gordijnen Vakkundig Gordijnen Betrouwbaar Betrouwbaar Vitrage Vitrage Goede Goedeservice Service Vinyl Vinyl-PVC Leuke aanbiedingen Vinyl Leuke aanbiedingen Trappen gestoffeerd inclusief tapijt Herfstaktie! winteren arbeid € tapijt 390,-!en Nuarbeid kamerhoog/ Trappen gestoffeerd inclusief € 390,-!

actie! gordijnstoffen vanaf € 19, per m. 95 Nú ook vele aanbiedingen uit voorraad!

Ad Schillemans - Kaaistraat 67- 4651 BM Steenbergen Tel. Fax 0167-56 56 50 Mobiel 06-54 32 73 63 www.woningstoffeerder.com

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Tel: 06-85673249

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

80b x 38d x 178h

Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.


Raceteam Geelhoed een van de exposanten op Modelbouwshow, die dit keer als thema racebanen heeft

Amivedi

‘Het geklungel met het kabeltje heb je gelukkig niet meer’

THOLEN - Amivedi, vermiste en gevonden huisdieren week 8.

OOST-SOUBURG - Wie dit weekeinde de Modelbouwshow in de Zeelandhallen in Goes binnenstapt, stuit meteen op het thema van dit jaar: racebanen. Wim Lagendijk uit Oost-Souburg en zijn vrienden van hobbyclub Raceteam Geelhoed beginnen deze week met de opbouw van de tientallen meters lange baan. “Wij doen het net effe anders.”

Vermist 18-11: Oud-Vossemeer- Weelhoekstraat: lapjespoes met witte bef. 18-11: Sint-Annaland - Julianastraat: cypers bruine poes met bandje luipaardprint met belletje. 25-11: Oud-Vossemeer - Veerstraat: rood gecyperde flinke kater, wit vlooienbandje. 02-12: Oud-Vossemeer - Kalisbuurt: zwarte grove kater met een geel en zwart oog. 14-12: Scherpenisse - Anna v. Burenplein: ragdoll, wit met grijs, poes. 02-01: Oud-Vossemeer - Klaverveld: rood gecyperde kater, gecastreerd. 21-01: Oud-Vossemeer - Molenstraat: zwart wit poesje, klein van stuk, erg schuw. Gevonden 20-01: Tholen - Molenvlietsedijk: grote ka-

ter, zwart met wit op zijn kop en lijf. 26-01: Tholen - Windsingel: konijn, voedster, wit met bruine streep over de rug en vlekjes op het kopje, staande oortjes. 02-02: Tholen -Machteld v. Gelrestraat: rood geyperde kater, ongecastreerd. 03-02: Tholen - Roolandsedijk: zilvergrijze chinchilla, vrouwtje, tam. 06-02: Sint-Maartensdijk - Povincialeweg ter hoogte van de uitjesfabriek: zwarte kat met wit puntje aan de staart. 08-02: Tholen - Kon. Wilhelminastraat: zwarte kater, erg lief, kale plekken op de rug, gecastreerd. Een dier gevonden (ook overleden of aangereden) of vermist, bel Amivedi voor info en kosteloze registratie, tel. 088-0064681, www.amivedi.nl, e-mail tholen@ amivedi.com. Dierenambulance, tel. 0651803031.

Wie wordt er kampioen? SINT PHILIPSLAND - In de provinciale titel strijd in de promotieklasse bij DSVF Dam Schaakvereniging Flipland staan H. v.d. Velde en A. Slager gezamenlijk bovenaan. Ook nog niet kansloos is H. van Akkeren op 1 punt afstand. De kampioen 2013 promoveert naar de Zeeuwse Hoofdklasse.

Raceteam Geelhoed is zaterdag en zondag met een speciale baan aanwezig op de Modelbouwshow.

DOOR EUGÈNE DE KOK Iedereen die vroeger als jochie een racebaan op zijn kamer heeft gehad, zal zijn ogen uitkijken bij de stand van Raceteam Geelhoed. De leden leggen speciaal voor de Modelbouwshow een baan van rond de 100 meter neer. “We hebben genoeg materiaal van Fleischmann en Ninco voor 180 meter baan, maar daar hebben we net geen ruimte voor”, lacht Wim Lagendijk uit Oost-Souburg. Met zijn club heeft hij onlangs een systeem uit Australië aangeschaft. Daarmee kunnen ze op hun baan met 24 auto’s tegelijk tegen elkaar racen. “Het is wat anders dan het achtje dat je vroeger had. En alles gaat draadloos. Het geklungel met het kabeltje, dat iedereen van vroeger kent, heb je niet meer.” Met het Scorpius Wireless-systeem zijn de mogelijkheden volgens hem eindeloos. Omdat het gekoppeld is aan een laptop kun je de Formule 1 of andere races bijna tot in detail naspelen. “Verplichte pitstops, strafpunten als je te hard uit de pits wegrijdt … het kan allemaal. Dat maakt het erg leuk.” Volgens Lagendijk is het de eerste keer in Nederland dat liefhebbers het systeem op

een openbaar evenement te zien krijgen. “We leggen de baan op de vloer van de hal, zodat iedereen het goed kan zien en het heel herkenbaar is.” Raceteam Geelhoed bestaat inmiddels zo’n tien jaar. Lagendijk had net als bijna elk ander klein jochie een baan, maar die verdween in zijn puberjaren in een doos op zolder. Toen de eigenaar van Sportschool Geelhoed, voor wie hij de trainingshal in Oost-Souburg beheert, met zijn kinderen op een gegeven moment een racebaantje op de mat had gelegd, haalde Lagendijk zijn baan onder het stof vandaan om die aan hen te laten zien. “En daarna kwam van het een het ander.” Populair Met het raceteam legt hij om de zoveel tijd een grote baan in de sportschool, koopt hij baandelen, raceautootjes en apparatuur op internet en gaat beurzen af. Hij geniet van zijn hobby. “Ik ben een autoliefhebber en tegenwoordig heb je prachtige modelautootjes. Dat vind ik leuk, maar het bouwen van de baan en de wedstrijden, die soms ongelooflijk spannend zijn, zijn dat ook.”

FOTO ANNET EEKMAN

Volgens de Oost-Souburger is het een hobby die wereldwijd door miljoenen mensen wordt beoefend, maar is het in Nederland minder populair. Op een beurs als de Modelbouwshow merkt hij daar niet veel van. “Er blijven altijd veel mensen kijken en iedereen is even enthousiast.” Meer informatie Naast Raceteam Geelhoed is onder meer de Carreraclub Nederland te gast in de Zeelandhallen. Deze club viert dat zij voor de 10e keer in Goes van de partij zijn en dat het merk Carrera 50 jaar bestaat. “Een felicitatie waard”, aldus Lagendijk. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de verschillende banen, maar ook zelf racen. Hiernaast zijn er volop modelspoorbanen, modelboten, vliegtuigen en alles wat op schaal kan worden nagebouwd te zien. Een van de drie hallen is traditioneel gereserveerd voor Legoclub De Bouwsteen. De Modelbouwshow vindt zaterdag en zondag plaats en duurt op beide dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.modelbouwshow.nl.

KERKELIJK NIEUWS EREDIENSTEN ZONDAG 24 FEBRUARI THOLEN: CHR GER KERK: 10.00 en 18.30u ds. J. van Amstel HERV GEM: 9.30u Ds. W.Meijer; 18.30u Ds.L. Wullschleger HERSTELD HERV GEM: 9.30u kand A Meuleman; 15.30u ds D J Diepenbroek CHRISTENGEM: 10.00u A. Wisse HERV GEM IMMANUEL: 10.00u Ds. H. de Bie, Gasthuiskapel GER ICHTHUSKERK: 10.00u Ds. P.A. Broere RK KERK: 11.00u Eucharistieviering POORTVLIET: HERSTELD HERV GEM: 10.00u ds.L. W. Ch. Ruijgrok, Poortvliet; 18.00u ds.C. Gielen, Middelharnis GER KERK: 10.00u Ds. R. Luijk, Tilburg SCHERPENISSE: GER GEM: 9.30 en 18.30u ds. E. Bakker, 14.00u leesdienst HERV GEM: 9.30u ds. D.J. Budding Elspeet; 14.30u ds. D.J. Budding Elspeet SINT-MAARTENSDIJK: HERSTELD HERV GEM: 9.30u Dhr. J. Lankhaar, Papendrecht; 14.30u Ds. A. van Wijk, Herkingen HERV GEM REHOBOTH: 10.00u ds. J.W. Meeuwissen, St. Maartensdijk; 19.00u ds. J.W. Scheurwater, Oud-Vossemeer

STAVENISSE: HERV GEM: 10.00u ds. D. Hoolwerf, Stellendam; 18.00u ds. C. Molenaar, Papendrecht SINT-ANNALAND: HERV GEM: 10.00u Ds. E. Versluis; 18.00u Ds. H.J. Lam, Ridderkerk HERSTELD HERV GEM: 10.00u ds. D.J. Diepenbroek, St-Annaland; 16.00u kand. M. Diepeveen, Stellendam OUD-VOSSEMEER: CHR GER KERK: 10.00u leesdienst; 15.30u ds. J.v.Amstel HERV GEMEENTE: 10.00u Kand L Hoftijzer, Hardinxveld-Giessendam; 18.30u Ds J Maasland, ‘s Gravenhage GER KERK: 10.00u Dhr.M. Jansen Drunen RK KERK: 09.30u WGC. ANNA JACOBAPOLDER: GER KERK: 10.00u Ds. J.Reehorst, Stavenisse SINT PHILIPSLAND: HERVORMDE GEM: 09.30u ds. D.J. van Eckeveld; 17.00u ds. J. Lohuis Wijzigingen en/of aanvullingen kunt u via de website www.internetbode.nl (klikken op Redactie) aanleveren. PAGINA 10

Ook in de onderlinge DSVF-clubcompetitie kan men de vraag stellen wie wordt er kampioen? Afgelopen jaren werd A. Slager clubkampioen nadat J. v.d. Weteringh een tiental jaar de onbetwiste koploper was. Dit jaar ligt de strijd nog open. Dit kwam mede doordat koploper Jos Noorthoek te-

gen zijn 1e nederlaag aanliep, nota bene tegen concurrent A. Slager. Nico Flikweert vond tegen Willem Drenth in het eindspel niet de juiste voortzetting, waardoor Willem remise kon behalen. Gerben won na een damcombinatie van Jan Roggeveen. Door deze resultaten is de stand als volgt: 1. A. Slager 11-17, 2. H. v.d. Velde 12-14, 3. J. Noorthoek 8-11, 4. W. Drenth 11-10, 5. G. v.d. Velde 11-10, 6 N. Flikweert 109, 7. J. Roggeveen 9-5, 8. I. Verwijs 4 -0. Jeugd: 1. Lars Roggeveen 2-4, 2. Jorian Kosten 2-4, 3. Gert Jan v.d. Velde 2-4, 4. Laurens Hoek 1-2, 5. Adrienne v.d. Velde 1-0, 6. Jan Verwijs 2-0, 7. Annelien Bakker 2-0, 8 Jacqueline v.d. Velde 2-0.

Concert van Euterpe en schoolkinderen SINT-MAARTENSDIJK - Muziekvereniging Euterpe geeft lessen muzikale vorming op basisscholen. De kinderen maken spelenderwijs kennis met instrumenten en mogen daar ook op spelen. Deze week is de muziekvereniging op de Rieburch in Sint-Maartensdijk. Als afsluiter van de lesweek is er vrijdagavond een concert in de Haestinge met Euterpe en de schoolkinderen. Daarvoor kunnen de scholieren meelopen in een kleine lampionnenoptocht. Die begint om 18.45 uur bij de Rieburch. Het concert start om 19.00 uur in de muziekzaal van de Haestinge. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis. Het optreden duurt tot ongeveer 20.00 uur.

Wisselend resultaat Emergo Emergo 1-Good Luck 3: Emergo speelde een moeizame 1e helft tegen de ploeg uit Middelharnis. De thuisploeg was sterker, maar speelde te gehaast om een ruime voorsprong te nemen. Omdat Good Luck goed omging met de kansen, was er bij de rust met een 6-5 stand niks beslist. In de 2e helft ging het in de afronding een stuk beter bij Emergo, die op een 9-6 voorsprong kwamen en daarna liet Good Luck het hoofd zakken. Geduldig spelend werd er een ruime 14-8 zege geboekt door Emergo, dat zo in het spoor van de koploper blijft. Voltreffers B1-Emergo B1: Emergo speelde een prima wedstrijd tegen Voltreffers. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd, waardoor het lang duurde voor de score op gang kwam. Toen de doelpunten eenmaal vielen, wist geen van beide teams een ruime marge op te bouwen. Tot het laatste fluitsignaal bleef het spannend en uiteindelijk moesten Voltreffers en Emergo genoegen nemen met een gelijkspel. Het werd 7-7, waarbij de productie aan Emergo-zijde verzorgd werd door Sanne Jansen (3x), Romy Stoutjesdijk (2x), Suzanne de Jong en Jennifer Leemreijze. Fortis D3-Emergo D1: Emergo kende een lastig begin tegen Fortis. Emergo had de grootste moeite om aan de leiding te komen, zodat de 1e helft gelijk op bleef gaan. De rust werd wel bereikt met een kleine voorsprong voor Emergo. Na rust ging Emergo beter spelen en kon Fortis geen vuist meer maken, zodat de voorsprong vergroot werd. Bij het laatste fluitsignaal was de stand 5-9, zodat de gasten hun ongeslagen status behielden. Voor Emergo

waren Baukje Broeren (5x), Chloë Anthonisse (3x) en Ellen de Jong trefzeker. Voltreffers D1-Emergo D2: Emergo moest aantreden in de topper tegen Voltreffers. In de openingsfase ging het spel op en neer, maar vanaf een 1-1 stand liep Voltreffers ineens snel uit naar 4-1 door matig spel van Emergo. In de 2e helft was er een ander Emergo te zien, dat knokte voor iedere bal en het de ploeg uit Oosterhout heel lastig maakte. Bij een 7-5 stand leek de spanning terug, maar een zeer knap doelpunt van Voltreffers was de nekslag voor Emergo, die uiteindelijk nog een treffer moesten incasseren. Een 9-5 nederlaag voor Emergo, waarvoor Annemiek Geuze (2x), Richard v.d. Putten (2x) en Robyn Timmer de doelpunten scoorden. Voltreffers E2-Emergo E1: Emergo speelde een prima wedstrijd tegen de hekkensluiter. Er werd goed rondgespeeld en Voltreffers kreeg zeer weinig kansen om tot scoren, zodat de rust werd bereikt met een 1-4 voorsprong voor Emergo. In de 2e helft liep Emergo verder uit naar een 1-7 voorsprong, waarna Voltreffers de voorsprong nog iets draaglijker wist te maken. Eindstand werd bepaald op 3-7 door doelpunten van Joey Somers (3x), Jara Gijzen, Romy Hoffers, Evy Kostermans en Giorgio Kroonen. DSO F1-Emergo F1: Emergo had het zeer moeilijk tegen het sterke DSO, dat binnen de kortste keren de leiding nam en de voorsprong gestaag uitbreidde. De rood-zwarten vonden af en toe wel een gaatje in de verdediging, maar dit was niet genoeg om het DSO lastig te maken. DSO bleef doorscoren en won verdiend met 16-2.


autoschade

Bedrijfsprofiel Steur Autoschade B.V., gevestigd te Oudenbosch en opgericht in 1963, bestaat uit verschillende werkmaatschappijen op het gebied van Autoschadeherstel en Industrial Coating. Bij Steur is niets onmogelijk en worden de wensen van de klant vertaald in een perfect eindproduct. Alles conform ISO 9001:2008 kwaliteitsnorm. Wegens toenemende drukte in onze autoschade vestiging, zoeken wij per direct een:

ALLROUND PLAATWERKER / SPUITER Heb je plezier in het autoschade vak, kan je zelfstandig alle voorkomende richt,- herstel,- montage- en spuitwerkzaamheden uitvoeren en woon je in de omgeving van Halderberge, dan zouden wij jou graag aan ons autoschade team toevoegen. Solliciteren: Als deze uitdaging je aanspreekt stuur dan je reactie op deze vacature per email, voorzien van je cv. aan dhr. Jack Steur. Email: info@steur.com meer informatie over ons bedrijf op www.steur.com . Wil je direct contact opnemen? Bel dan met dhr. Jack Steur 0165-315350 Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

OER-DEGELIJK! Levering en montage van:  Personenwagenbanden  Vrachtwagenbanden  Tractorbanden  Heftruckbanden  Tuinbouwbanden

24-uur : ch service bandenpe 2 39 3 0168 - 40 en ijv voor bedr

 Grondverzetbanden  Motorbanden/accu’s  Accu’s  Sportvelgen

WoENsDAg 500 gram stroganoff gehakt ........................€ 2,85 1 kilo runder gehakt .....................................€ 5,85 500 gram rookworst ..............gratis pak zuurkool grootmoeders gehaktballen ....5 halen 4 betalen DoNDERDAg,VRiJDAg EN zAtERDAg 1 kilo gezouten boeren hamlappen ............€ 5,95 500 gram verse sausijsjes ...........................€ 2,49 250 gram mager nasivlees ..........................€ 1,75 100 gram ongepaneerde schnitzels ...........€ 0,83 100 gram varkensoesters (gemarineerd of naturel) ..€ 0,87 300 gram shoarma of gyrosvlees (met gratis saus) € 2,28 100 gram malse bief steaks.........................€ 1,38 baconburgers of gehakt schnitzels ..................... .................................................... 5 halen 4 betalen 100 gram boterhamworst ...........................€ 0,95 100 gram spareribs gehakt..........................€ 0,95 100 gram gevulde zeeuwsspek rollade ......€ 1,38 of alle drie samen voor slechts ..................€ 3,20 Maandag 25 februari t/m woensdag 27 februari GESLoTEn, donderdag 28 februari zijn we weer open.

KWALITEITSSLAGERIJ J. BEVELANDER Langestraat 1, Poortvliet Telefoon 0166-612467

Stoppen ! met roken Lasertherapie

Dynamoweg 6, Klundert Tel. 0168-403239

info@groenenbergbanden.nl www.groenenbergbanden.nl Openingstijden: Ma. t/m Vr. 8.30-17.30 Zat. 8.30-12.30

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes!

PERSOONLIJK CONTACT zorgt voor een persoonlijke match

EN DAT WERKT! Zoekt u een partner?

Bel dan voor vrijblijvend gesprek: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie Weekend reclame do-vr-za 21-22-23 februari: Malse Riblappen .................................................kilo € 9,25 Bij 4 Tartaartjes ....................................... de vijfde GRATIS Hamlappen ..............................500 gram € 3,95 kilo € 6,95 Nasivlees ................................................... 500 gram € 3,30 Voor de boterham: Dit weekend 25% korting op de volgende vleeswaren: OLE - Beenham - Bacon Lekker stuk Grillworst ............300 gram halen 200 gram betalen Salade van de week: Vleessalade ..............................................................25% korting maandag 25 februari: Hacheevlees ............................................... 500 gram € 4,75 Bij 4 Slavinken of Blinde Vinken ........... de vijfde GRATIS Dinsdag 26 februari: Gehakt ..................................................................kilo € 5,50 Bakje Zult ................................................................... € 0,79

Woensdag 27 februari zijn wij de hele dag gesloten in verband met Biddag!

SLAGERIJ

Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

OP DEN BROUW

Markt 10, 4695 CE Sint-Maartensdijk Telefoon 0166-662539

Elektro

n de juiste middelen, materiaal een luisterend oor. Avilek.nl

voor moeder en kind centraal tijdens de valling en het kraambed. Professionaliteit kkenheid gaan bij ons hand in hand.

VLIEG NAAR DE MAAN

a op een rij: en spreekuren in Tholen, Scherpenisse, Stavenisse en Sint Annaland. nsspreekuur den en borstvoedingscursus D

Niet alleenNiet de juiste alleen middelen, de juiste middelen, maar ook maar een luisterend ook een luisterend oor. oor. Bij Sifra staat de zorg voor Bij Sifra moeder staat en de kind zorg centraal voor moeder tijdens ende kind centraal tijdens de zwangerschap, de bevalling zwangerschap, en het kraambed. de bevalling Professionaliteit en het kraambed. Professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid en persoonlijke gaan bij betrokkenheid ons hand in hand. gaan bij ons hand in hand. De voordelen van SifraDe opvoordelen een rij: van Sifra op een rij: • Avondspreekuren • en spreekuren Avondspreekuren in Tholen, en spreekuren Scherpenisse, in Tholen, Scherpenisse, Sint Maartensdijk, Stavenisse Sint Maartensdijk, en Sint Annaland. Stavenisse en Sint Annaland. • Speciaal kinderwensspreekuur • Speciaal kinderwensspreekuur • Voorlichtingsavonden • Voorlichtingsavonden en borstvoedingscursus en borstvoedingscursus • Pretecho’s: 3D + 4D• Pretecho’s: 3D + 4D

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

7Vliethof |HA 4691 Tholen |Tholen T:t0166-604664 | M: 06-51690191 | E: info@svpt.nl | I: www.svpt.nl i n f o @ s v p t . n l Vliethof | Vliethof I 7 :| 4691 w w Tholen w. 7HA | 4691 s | T:v 0166-604664 HA p .n | l T:| 0166-604664 M: 06-51690191 | M:| 06-51690191 E: info@svpt.nl | E: | I:info@svpt.nl www.svpt.nl | I: www.svpt.nl (0113) 57 38 81 Marlien vanTimmers Kempen, Petra Timmers envan Klasine perling MarlienMarlien van Kempen, Petra en Klasine Sperling van Kempen, Petra Timmers en Klasine ZielstSperling

Niet alleen Niet alleen de juiste de juiste middelen, middelen,

www.ongediertespecialist.nl


HANDIG IN

HUIS

Kijk op action.nl voor de folder

TRENDY

SOLAR

ZOEK UIT

maten 36-41

hoogte 36 cm

o.a. Pippi Langkous en Afblijven

TUIN LAMP RVS

Elders 6.95 8.95

DECO

PAAS HAAS diverse kleurcombinaties

4.29

hoogte 65 cm

deco PAAS EIEREN koker 8 stuks

0.79

KITEKAT

KATTEN VOER rund en groenten of

1.39

KUNSTSTOF

OPBERG BOX met klemdeksel

1.99

1.15

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

CORRIGERENDE

NAADLOZE HEUPSLIP katoen/polyester/

Elders 4.95 5.95

HUGGIES

BABY DOEKJES pure of soft skin

2.59

1 K ILO

1.59

Elders 1.99 3.39

LANGE MOUW

KINDER SHIRT diverse trendy prints

0.79

jongens: maten 116-164 meisjes: maten 140-176

0.69

Elders 5.95 6.95

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

toptitels DVD SPEELFILM diverse titels o.a. The Reader, Black Swan en De Eetclub

2.99

KLITTENBAND

SCHUUR VELLEN diverse modellen

1.99

voor de elektrische schuurmachine te gebruiken op hout en metaal

Elders 3.19 4.99

DISNEY

KLEUR BOEK diverse uitvoeringen

1.29

met potloden A4 48 blz.

64 stuks

zware kwaliteit 18x14x8 cm 1 liter

idem 29x17,5x8 cm 2,4 liter

0.79

Elders 2.79 3.95

elastan maten 36-50

tonijn en groenten

kunststof DIERENVOER BEWAARBOX diverse prints 5 liter

KINDER DVD diverse toptitels

TEKEN SET 16-delig

1.49

DUBRO

0.79

ULTRA ONTVETTER marseille zeep 75 0 M L

2.99 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

Elders 2.49 3.29

1.49 TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 17-02-2013 t/m za. 23-02-2013 in Nederlandse filialen.

NEON GYMPEN diverse kleuren

DT_20130220  
DT_20130220