Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

T H O O L S E

O P L AG E :

23 JANUARI 2013 WEEK 4

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

GLAZEN EI STAVOORD6 IN DE STRIJD TEGEN KANKER

10 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @ThoolseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

TWEE MEISJES IN JEUGDGEVOLG VAN GRÔÔT PESÔÔT

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

VEELZIJDIGHEID IS DE KRACHT VAN DE MEESTOOF

Thema kunstroute is ‘Binnen de dijken’

Kosten projectmatig werken: 90.000 euro

THOLEN - Het thema van de komende kunstroute in Tholen, de 17e editie, heeft als thema ‘Binnen de dijken’ en staat in het teken van de Watersnoodramp. De stichting Kunstkring Tholen zegt ervan overtuigd te zijn dat de deelnemende kunstenaars en dichters het thema omarmen en hiermee goed uit de voeten kunnen. Volgens de organisatoren heeft de ramp namelijk een onuitwisbare indruk gemaakt op velen. Mensen die mee willen doen, kunnen zich inschrijven tot en met 18 februari via de website van de stichting: www.kunstroutetholen.nl. De route vindt dit jaar plaats op maandag 29 en dinsdag 30 april.

THOLEN - De gemeente Tholen heeft in 2009 en 2010 zo’n 90.000 euro betaald aan projectleiders, projectmedewerkers en cursussen voor het college van burgemeester en wethouders en het management in het kader van het projectmatig werken. Dat zegt het college in antwoord op vragen van de ChristenUnie. De fractie wilde weten of en hoe er in de afgelopen jaren is geïnvesteerd in het projectmatig werken. Dit was en is bijvoorbeeld nodig voor omvangrijke en langlopende dossiers zoals Vestetuin en Impuls Sint-Maartensdijk. Dit soort zaken, waarin ook een actieve grondpolitiek wordt bedreven, vereiste een nieuwe manier van werken.

Vier wietkwekerijen ontmanteld op Tholen THOLEN - De politie heeft woensdag dankzij anonieme tips vier hennepkwekerijen ontmanteld op Tholen. In de Hoogstraat in Tholen werden in een woning 105 oogstrijpe planten gevonden. Niemand was aanwezig. Aan de Achterstraat in Sint Philipsland werd een kwekerij met 520 oogstrijpe planten ontruimd. De bewoner werd aangehouden. In de Deldensestraat vond de politie twintig plantjes. Hier was niemand aanwezig. Tot slot werden in Sint-Maartensdijk nog eens tussen de 250 en 300 hennepplanten aangetroffen. Ook in het huis aan de President Kennedystraat was niemand. De stroom werd overal illegaal afgetapt. Delta doet aangifte.

Vrijwilligers gezocht voor NL Doet THOLEN - De gemeente Tholen roept mensen, clubs, verenigingen en organisaties op klussen aan te melden voor de landelijke vrijwilligersactie NL Doet, die dit jaar op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart plaatsvindt. Ook inwoners die mee willen helpen om iets te maken of realiseren worden gevraagd contact op te nemen met het Servicebureau Voor Elkaar. Dat kan door een mailtje te sturen naar servicebureau@ tholen.nl of te bellen naar het nummer 0166-668200. Aan NL Doet doen elk jaar duizenden organisaties in het hele land mee. Het is een initiatief van het Oranjefonds. Meer informatie is te vinden op de website www.nldoet.nl.

Nieuwe voorzitter RvT Lievensberg BERGEN OP ZOOM – De heer L.A.M. van den Nieuwenhuijzen is sinds 1 januari de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. Hij volgt de heer A.C. Blom op die volgens het reglement moest aftreden. Van den Nieuwehuijzen is momenteel registeraccountant. Voorheen vervulde hij diverse operationele en bestuurlijke functies bij het ministerie van Defensie. Zo was hij directeur van de Defensie Accountantdienst. Via de financiering van de militaire gezondheidszorg deed hij affiniteit met de zorg op. Sinds vorig jaar maakt hij al deel uit van de Raad van Toezicht het Universitair Medisch Centrum in Utrecht.

W E E K B L A D

SINT-MAARTENSDIJK - Hoera, het is 2013! Om het nieuwe jaar nog eens goed in te luiden vond er zaterdag in de Haestinge in SintMaartensdsdijk een dansavond plaats waarbij meerdere stijlen de revue passeerden. Wie het door het winterse weer koud had, kon zich op allerlei manieren lekker warm dansen bij het Nieuwjaarsbal. FOTO LEO ADRIAANSEN

Dit jaar geld voor drie to zes beginners op woningmarkt

Einde startersregeling is in zicht THOLEN - Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Tholen denkt dit jaar drie tot zes startersleningen te kunnen verstrekken. Als het huidige potje van bijna 85.000 euro leeg is, stort de gemeente, zoals de zaken er nu voor staan, er echter geen geld meer bij. DOOR EUGÈNE DE KOK Dat zou extra structurele lasten met zich mee brengen. ‘En daarvoor is geen dekking’, constateert het college bur-E M I van D D gemeester en wethouders nuchter in de evaluatie van de startersregeling, die maandag wordt besproken in de commissie ruimte. Tussen 2008 en 2012 heeft de gemeente voor 820.000 euro aan goedkope leningen verstrekt waarmee 36 kopers op weg werden geholpen. Het kostte de gemeente 30.000 euro structureel. Vorig jaar was er 160.000 euro beschikbaar. Er werden zeven leningen toegewezen, allemaal voor bestaande huizen: één in Poortvliet, Scherpenisse en Sint-Maartensdijk en twee in zowel Tholen als Sint-Annaland. In 2011 waren de leningen vooral bestemd voor kopers van nieuwe starterswoningen, maar wat Tholen betreft worden die niet meer gebouwd. Via de startersregeling vloeit ook geld terug door aflossingen, rentebetalingen

en de verkoop van huizen waarop zo’n lening rust. Daarmee kunnen weer nieuwe worden gefinancierd. Het college ziet de komende jaren door de economische crisis echter & niet veel L enBlage U huizenprijzen R G S E V geld binnenkomen. Daarom adviseert ze zelf geen geld meer te storten. Als er aan het einde van 2013 geen zicht is op verbetering ‘behoort het tot de overwegingen’ om te stoppen met de leningen. Starters zouden dan op een andere manier kunnen worden ondersteund. Woningcorporaties, banken en ontwikkelaars moeten dan wel mee werken. ‘De meerwaarde moeten we vooral vinden in het slim combineren van financieringsmogelijkheden’, schrijft het college. Burgemeester en wethouders willen ook onderzoeken of het beperkte budget voor startersleningen in de toekomst beter kan worden ingezet. Maatregelen als een lening alleen verstrekken aan mensen die een moeilijk verkoopbaar, goedkoop huis

willen kopen op Tholen, een lagere maximale koopprijs (nu 180.000 euro) hanteren om die incourante onderkomens populairder te maken of de maximale lening Everlagen E R (nu S 30.000 E euro) behoren tot de mogelijkheden. Woonvisie Dit jaar zijn er nog wel leningen beschikbaar voor Tholenaren, die hun eerste huis willen kopen. Doordat één eigenaar zijn huis verkocht in 2012 en bescheiden renteopbrengsten is 42.288 euro beschikbaar. Omdat de regering sinds januari net als ze tot mei 2010 deed - het bedrag verdubbeld zit er in totaal 84.576 euro in de pot. Dat is goed om tussen de drie en zes starters te helpen, aangezien de maximale lening nu nog 30.000 euro bedraagt, maar niet iedereen daarop aanspraak maakt. De toekomst van de startersregeling wordt besproken nadat de Woonvisie is vastgesteld. Deze komt binnenkort aan de orde in de gemeenteraad.

Januari biJ salus healthclub W E E actie K B L maand A D

1 maand t

h

u

i

gratis

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

sporten en relaxen biJ

salus healthclub

en bent u nog geen lid van onze mooie club

schriJf dan nu in en u ontvangt

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

1 maand gratis sporten

een gratis fittest en voedingsadvies een trainings sleutel en een mooie drinkbidon kado!

kom langs op de stevinweg 1 in tholen of bel ons

voor een gratis proefles op 0166-604393 kom snel biJ ons langs want deze actie is uitsluitend geldig tot 31 Januari 2013

Neuroloog te gast bij Alzheimer Café THOLEN - Neuroloog mevrouw De Korf van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) is vrijdag te gast in het Alzheimer Café in de recreatieruimte van Dalemhof in Tholen. Zij geeft daar uitleg over alle verschijningsvormen van dementie. Mensen die op de een of andere manier te maken hebben met de ziekte zijn welkom in Dalemhof bij verzorgingshuis Ten Anker. De toegang is gratis en er staat een kopje koffie of thee klaar. De Alzheimer Cafés worden met regelmaat georganiseerd. Elke keer staat een ander thema centraal. Meer info is te verkrijgen op het telefoonnummer 0166-668315. Het Alzheimer Café duurt van 13.30 uur tot 15.30 uur.

Klachtenlijn over openbaar vervoer THOLEN - Provinciale Statenlid voor de PvdA Frits de Kaart is een klachtenlijn begonnen over het openbaar vervoer in Zeeland. Hij heeft dat gedaan naar aanleiding van de nieuwe aanbestedingsronde die voor 2015 staat gepland en waarvoor de voorbereidingen al in gang zijn gezet. Mensen kunnen hun ervaringen mailen naar dekaart@zeelandnet.nl. Na verloop van tijd worden alle opmerkingen gebundeld en door de PvdA-fractie meegenomen in de besluitvorming over de aanbesteding. De provincie wil vanaf 2015 alle vormen van openbaar vervoer in één systeem bundelen, ook het vervoer voor mensen met een beperking.

Politiemedewerker pleegt winkeldiefstal THOLEN - Een medewerker van het politieteam in Zeeland en West-Brabant is vorige week woensdag met onmiddellijke ingang geschorst. De man, waarvan de leeftijd en woonplaats niet bekend zijn gemaakt, wordt verdacht van zeer ernstig plichtsverzuim. Tegen hem loopt zowel een strafrechtelijk als een disciplinair onderzoek. De politiemedewerker is vorige week maandag aangehouden op verdenking van een winkeldiefstal. Na het incident werd hij verhoord door zijn collega’s en naar huis gezonden. Het onderzoek naar hem wordt ingesteld en uitgevoerd door het bureau interne onderzoeken van de eenheid Zeeland en West-Brabant.


Weekend reclame do-vr-za 24-25-26 januari: Malse Riblappen .......................................................kilo € 9,25 Bij 4 Tartaartjes ............................................. de vijfde GRATIS Shoarmavlees .................................................500 gram € 3,80 Bij 2 Rookworsten naar keuze... 500 gram zuurkool GRATIS Voor de boterham: Deze week 25% korting op de volgende vleeswaren: Snijworst - Boterhamworst - Gebraden Fricandeau Lekker stuk Gekookte Worst ..................................................... ...............................................300 gram halen 200 gram betalen Salade van de week: Krabsalade ......................................................... 25% korting maandag 28 en dinsdag 29 januari: Bij 4 Slavinken of Blinde Vinken ................. de vijfde GRATIS Hacheevlees .....................................................500 gram € 4,75 Woensdag 30 januari: Gehakt ........................................................................kilo € 5,50 Bakje Zult .........................................................................€ 0,79

Met dit winterse weer hebben wij voor u weer lekkere stamppotten en heerlijke erwtensoep!!!

SLAGERIJ

OP DEN BROUW

Markt 10, 4695 CE Sint-Maartensdijk Telefoon 0166-662539

gekruiste zwarte

mops pups Ingeënt ontwormd, paspoort en chip. Super leuk en kinderen gewend.

tel. 06-30343048 Wilt u vandaag uW auto verkopen? Bel dan

koogJe auto’S Alle merken, types en bouwjaren Ook bussen, jeeps, sloopauto’s met of zonder gebreken

Contante betaling en RDW vrijwaring

Tel: 06-16423545 24 uur per dag U BELT En WIJ KOMEn DIRECT

te huur

Winkel/kantoor/atelier ruimte 95 m2, magazijnruimte 40 m2 € 650,00 excl. Btw Voor inlichtingen 06 53291802

OER-DEGELIJK! Levering en montage van:  Personenwagenbanden  Vrachtwagenbanden  Tractorbanden  Heftruckbanden  Tuinbouwbanden

24-uur : ch service bandenpe 2 39 3 0168 - 40 en ijv r d voor be

 Grondverzetbanden  Motorbanden/accu’s  Accu’s  Sportvelgen

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

SPOED VERKOOP TRANSPORT 1 MAART 2013 MR. KNOOK & SCHOT TE THOLEN

Dynamoweg 6, Klundert Tel. 0168-403239

info@groenenbergbanden.nl www.groenenbergbanden.nl Openingstijden: Ma. t/m Vr. 8.30-17.30 Zat. 8.30-12.30

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

DE VOORDELEN: • geen makelaarskosten • geen verkoop-stress • geen dubbele woonlasten • snelle afwikkeling • geen ontbindende voorwaarden • ook als uw woning al te koop staat

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

0167 522622

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN? Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl

Ooststraat 7 te Sint Annaland SPOEDPRIJS € 58.000,- k.k. Neeskens Makelaars Marijkelaan 2a, 4401 GG Yerseke Telefoonnummer: 0113-573100

www.neeskens.com


actualiteit

Twee meisjes in jeu gdgevolg van Grôôt Pesôôt

Ook in het carnaval ‘komen steeds meer vrouwen aan de top’ verkollen. Toen het moment daar leek dat GRÔÔT PESÔÔT - Voor het eerst in zijn carnavalsgeschiedenis heeft het protocol in Grôôt Pesôôt een jeugdgevolg DOOR JOSIEN MATHLENER het protocol het carnavalsgezelschap niet dat bestaat uit twee meiden. Sanne Vaders (10) is benoemd tot Prinses Kedôôze en Naomi van Driel (9) tot Nar Vele vlôôien en luusjes kwamen naar De langer in spanning zou laten zitten, kwam Naomi den Eersten. Hoop voor het Endjesdurpbal van Woaidaehenverêênehing De Vlôôientrappers in Grôôt Pesôôt. Het motto dit jaar luidt ‘’t Ei vee om ‘t lief’. De vlôôien en luusjes maakten er zaterdag in een polonaise een vrolijke boel van. De dweilorkesten De Neutekraekers en Oemoemenoe zorgden voor de muzikale omlijsting van het Endjesdurpbal. Het protocol, bestaande uit Prins Arjaon den Tweeden, Nar Kobus, Boer Moppe en Pliessie Witte, maakten het jeugdgevolg bekend. Tijdens de vorige woaidaehen bestond het gevolg uit Prinses Robijntje (Robin van der Bocht) en Nar Marinus (Marijn van Trijen). Voor er ook maar iemand benoemd werd, speelde het protocol, zonder Pliessie Witte, met de luusjes het spel ‘Petje op, Petje af’. Daarbij wisselden ze makkelijke en moeilijke vragen af over de woaidaehen, maar de luusjes bleken zo goed op de hoogte dat het spel niet snel klaar was. Pliessie Witte kon zich nog voor het einde van het spel bij de rest van het protocol voegen. Een van de vragen was of de Zevensprong enkel tijdens het Vlôôiecircus wordt uitgevoerd of op alle carnavalsdagen in Grôôt Pesôôt. ‘Tijdens alle carnavalsdagen’, stelden de luusjes. Kort daarna voegden ze met de vlôôien de daad bij woord. Onder de kandidaatjes voor het nieuwe jeugdgevolg bevonden zich Spaanse danseressen, piraten, prinsessen en to-

Het protocol maakte van Naomi van Driel (tweede van rechts) en Sanne Vaders (rechts) het nieuwe jeugdgevolg. FOTO JOSIEN MATHLENER

nogmaals de Zevensprong langs. Want, zo stelde de ôôgeid, het protocol had bij de eerste Zevensprong zelf niet kunnen mee doen. Geschiedenis Daarna werden de winnaars van de kleurwedstrijd verrast met een cadeautje en vervolgens was het moment dan toch daar: uit welke luusjes zou het jeugdgevolg van 2013 gaan bestaan? Prins Arjaon den Tweeden vertelde dat dit keer ook luusjes van scholen buiten Grôôt Pesôôt zich hadden aangemeld. Vooralsnog waren het kinderen van plaatselijke scholen, die het ambt bekleedden. Voor het eerst in de lokale carnavalsgeschiedenis koos het protocol een meisje tot nar. De gelukkige was Naomi van Driel van Die Heenetrecht. Sanne Vaders werd prinses. Voor beiden was het een droom die uitkwam. Sanne’s vader van de Sint Anthoniusschool was ooit Prins Kedôôze. Sanne draagt die bijnaam van de familie Vaders met trots: “Ik ben dol op carnaval. Ik kijk uit naar de optocht waarbij we op de wagen mogen staan”, zei ze. Naomi vertelde dat ze hoopte te worden verkozen. “Het lijkt me een leuke ervaring waarvan ik heb gedroomd.” Nar Kobus’ mening over het jeugdgevolg was duidelijk: “Steeds meer vrouwen komen aan de top.”

Stichting Stavoord6 komt met een honderd uur durende radio-uitzending in paasweekeinde

Plaatjes draaien vanuit glazen ei voor strijd tegen kanker OUD-VOSSEMEER - Stichting Stavoord6 gaat van donderdag 28 maart tot en met maandag 1 april vanuit een glazen ei op het dorpsplein aan de Raadhuistraat in Oud-Vossemeer een honderd uur durende radio-uitzending verzorgen. Ze wil er geld mee ophalen voor de strijd tegen kanker.

Het glazen ei van Stichting Stavoord6 is een variant op het glazen huis van de 3FM Serious Request-actie. In het ei, een kwinkslag naar het paasweekeinde waarin de actie wordt gehouden, komt een radiostudio. De stichting wilde de actie al voor de kerstdagen organiseren, maar dat was niet haalbaar. “Het paasweekend biedt voldoende ruimte tussen het project en het vertrek”, aldus stichtingsvoorzitter Ivo Slokkers. Op 1 juni vertrekken de fietsers met de opbrengst naar de Alpe d’Huez in Frankrijk om mee te doen aan het evenement Alpe d’Huzes voor KWF.

‘We gaan het nu vormgeven’ Vanuit het glazen ei, dat komt te staan in een geïsoleerde feesttent, wordt honderd uur non-stop radio gemaakt via Omroep Tholen. Het programma is ook via een livestream op de website van de omroep te zien en horen. Er komen webcams te staan rondom het ei, zodat de verrichtingen van de bewoners en activiteiten zijn te volgen. Slokkers: “Wie het Stavoord6-ei gaan bewonen is nog niet officieel bekend.” De bewoners zullen programma’s gaan presenteren zonder te eten, net als de dj’s in het glazen huis. Tussendoor krijgen ze

bezoek van gastpresentatoren en gasten, die iets te vertellen hebben over de ziekte waartegen Stavoord6 strijdt. Antistrijkstok In de komende tijd benadert Stavoord6 bands, verenigingen en artiesten om hun steentje bij te dragen. “We gaan het nu vormgeven”, aldus Slokkers. De stichting roept ook iedereen op om leuke, ludieke acties op touw te zetten. Alles om zo veel mogelijk geld in te zamelen. Tijdens de radio-uitzending is het glazen ei te bezoeken en kunnen mensen de ingezamelde bedragen inleveren bij bewoners. Door het antistrijkstokbeleid heeft de stichting geen financiële back up. Slokkers: “We kunnen niet bufferen. Iedere cent gaat naar KWF. Heel goed, maar het is voor de teams lastig projecten te organiseren.” De stichting heeft niet de financiële middelen om eventuele risico’s voor het unieke evenement te dragen. Daarom diende Stavoord6 een ondersteuningsverzoek in bij de stichting Oud-Vosméér, die het bevorderen van de leefbaarheid en saamhorigheid in Oud-Vossemeer ten doel heeft. “Ons projectvoorstel kreeg de goedkeuring van het bestuur. Ze steunen het in financieel opzicht”, aldus de Stavoord6-voorzitter. Het glazen ei is het eerste project waaraan de stichting Oud-Vosméér medewerking verleent. Met het incasseren van geld

De teams van Stavoord6 hopen, net als afgelopen jaar, zo veel mogelijk geld in te zamelen voor KWF.

voor het draaien van verzoeknummers, die ook kunnen worden aangevraagd via de website van Stavoord6, donaties van

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

DOOR JOSIEN MATHLENER

bezoekers, horecaopbrengsten en geld van andere acties hoopt Stavoord6 op een zo hoog mogelijke opbrengst. Het bedrag

ARCHIEFFOTO

wordt toegevoegd aan wat de fietsers al hebben opgehaald. Kijk voor meer informatie op: www.stavoord6.nl.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op twitter: @thoolseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PaGiNa 3


Aanbiedingen geldig t/m 2 februari 2013. Zolang de voorraad strekt.

Nieuw iN ANimAl world oudeNbosch:

hAppy-house lifestyle shop

Stijlvolle p ro d u c t e n v oor hond en kat . Fashionable en erg comfort abel.

nu

nu

39.95

39.95

nu 3 voor

9.95

nu

7.99 Curver kattentoilet

Fraai ontwerp, gemaakt van gevlochten, zeer sterke kunststof. Schuiflade voor schoonmaakgemak, schepje en filter, en handig uitlooprooster. In antraciet en wit.

Whiskas maaltijdzakjes 12 pack Handige portiezakjes in een doos, in verschillende smaken.

vanaf

24.

49.95

95

Biokat’s Classic kattenbakvulling 20 kg

Klontjesvormende korrels van 100% natuurlijke klei. Zuinig in gebruik en sterk absorberend.

Iams kat 10 kg

Complete voeding met een hoog vleesgehalte. Verschillende soorten en smaken, ook voor kittens en oudere katten.

nu

nu

39.95

10.95

12 + 2,5 Kg gratis!

Knaagdier/konijnenkooi 100 cm Zeer solide onderkomen voor cavia en konijn, met deuren aan zij- en bovenkant. Inclusief ruif. Kleur: zwart.

Royal Canin breed adult 12 kg

Hoogwaardige voeding afgestemd op de behoeften van het specifieke ras. Diverse soorten. Actie is geldig voor de soorten aanwezig in de winkel.

de Mooiste en grootste dierenWinKels! oudenbosch 2500 M2 (Met dogWash!), bergen op zooM 1000 M 2 oudenbosch Molenstraat 131 tel 0165 31 39 40

Ma t/M do vrijdag zaterdag

Hill’s Canine bonus bag 12 + 2,5 kg

Hoogverteerbare voeding, bevat alles wat de hond nodig heeft. Adult Chicken en Adult Large Breed.

Havens lammeren & schapenmuesli 25 kg

Compleet en smakelijk voeder, met vitaminen, mineralen en sporenelementen.

KijK voor Meer aanbiedingen op aniMalWorld.nl

8.30 - 18.00 8.30 - 20.00 8.30 - 17.00

bergen op zooM ravelstraat 74 tel 0164 23 33 49

Ma t/M do vrijdag zaterdag

8.30 - 18.00 8.30 - 20.00 8.30 - 17.00


actualiteit

Column

De Meestoof bestaat 40 jaar: presen tatie Thoolse merklap en elke maand activiteiten

‘Onze kracht is de veelzijdigheid’ SINT-ANNALAND - Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland viert dit jaar zijn 40-jarige jubileum. Dat gaat onder meer gepaard met de presentatie van de Thoolse merklap op donderdag 4 april, de officiële oprichtingsdatum van het museum.

Addo Sprangers

Roofridders

Inhaligheid en hebzucht is van alle tijden. Tegenwoordig hebben we er de term graaicultuur voor. Berichten over bonussen, gouden handdrukken en toezichthouders die zelf meer blijken te verdienen dan is toegestaan, struikelen sneller over elkaar heen dan koopjesjagers tijdens de uitverkoop. De jacht op bezit en status zit klaarblijkelijk in de menselijke genen. Onze voorouders deden niet anders, al gebeurde dat veelal op minder diplomatieke wijze. Als je iets wilde hebben wat de ander al had, maakte je de concurrentie gewoon een kopje kleiner en nam je zijn zaakjes over. Zo speelden tal van koningen en koninginnen jarenlang landpikkertje om hun rijk te vergroten, al dan niet bijgestaan door indrukwekkende legers van huurlingen die uiteraard ook hun graantje van de buit mochten meepikken. Roofridders waren de zzp’ers van toen die links en rechts maar wat graag bijklusten. En eerlijk is eerlijk, de vaak zo bewierookte Hollandsche koopmansgeest die in de Gouden Eeuw voorspoed naar de Lage Landen bracht, kon dat ook alleen door er in de overzeese koloniën goed de knoet onder te houden. In beroemde fabeltjes wordt ons al uitgelegd hoe je op slimme wijze je slag kunt slaan. Zo was ik als kind flink onder de indruk van het verhaal van de raaf en de vos, waar een vos met mooie praatjes en vleierij een kaas weet te stelen van een raaf. Heel gemeen van die vos, natuurlijk, maar eigenlijk ook best uitgekookt. Een bekende voetbaltrainer zou meteen de vraag stellen of de vos nou zo slim of de raaf nou zo dom is. Daar moest ik ook even aan denken bij alle berichten over de financiële problemen bij SNS Reaal. Je zou verwachten dat een beetje bank haar zaakjes inmiddels op orde heeft, maar nee hoor. Bij de financiering van allerlei vastgoedprojecten blijkt het afgelopen kwartaal maar liefst 99 miljoen euro te zijn verdampt door fraude, witwassen, valsheid in geschrifte, laksheid en mismanagement. Stront aan de knikker dus en daar zullen sommige bankbonzen stevig van balen. Een bonus kunnen ze nu wel op hun buik schrijven en een gouden handdruk ligt waarschijnlijk ook niet meteen in het verschiet. Grote beleggers echter schijnen nu volop te speculeren op een koersval van de bank. De roofridders gaan gewoon met hun tijd mee. In navolging van ‘s werelds grootste merklap, die is gemaakt in Zeeland, is er vanaf april de Thoolse merklap in De Meestoof te zien. ARCHIEFFOTO

Colofon

DOOR JOSIEN MATHLENER

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Thoolse Bode Thoolse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondent Josien Mathlener Acquisitie Monique van Bale Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 08.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 06.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 04

De oplossing van deze puzzel is in week 05 te vinden op www.internetbode.nl

Zijn veelzijdigheid maakt het streekmuseum tot een publiektrekker voor alle leeftijden. “Er is voor iedereen wat: voor mannen, vrouwen en kinderen”, aldus Wil Nelissen van De Meestoof. “Daarin onderscheidt het zich van andere musea en schuilt onze kracht. Net als in de wisselexposities. Ieder jaar is het hier anders.” De Meestoof toont hoe het leven op Tholen er vroeger uit zag. Sinds de vestiging van De Meestoof in het oude gemeentehuis van Sint-Annaland is het meerdere keren verbouwd en uitgebreid. In het stenen hoofdgebouw zijn Thoolse klederdracht, sieraden en aardewerk te zien. De zolder herbergt de volledige inboedel van een grutterswinkel. Ook is er kinderspeelgoed en een bedstede. Zo’n tien jaar na de oprichting kwam de eerste schuur erbij. Daarin is een klaslokaal uit 1910 gevestigd. In 1998 is de schuur met ambachten aan het museum toegevoegd. Er staan oude werkplaatsjes en een maquette van een meestoof. Ook zien bezoe-

kers hoe verf wordt gemaakt van de wortel van de meekrapplant. Nelissen: “Met de 50e herdenking van de Watersnoodramp van 1953 kreeg het museum er in 2003 een Noorse woning bij. Die deed jarenlang dienst in Stavenisse tot hij plaats moest maken voor nieuwbouw.” Bijzonderheden De 40ste verjaardag van De Meestoof wordt gemarkeerd met een Thoolse merklap. “Elke merklap bevat een element van een tentoonstelling uit een ander jaar en bijzonderheden uit die periode.

‘Het ging voor de wind’ Daarnaast voegden de 40 makers er ook iets persoonlijks aan toe. Hij is geworden wat we ervan hadden verwacht”, stelt Nelissen. “Momenteel zijn mensen bezig de lappen met de hand aan elkaar te bevestigen. Er zijn ook lappen met de logo’s van sponsoren. In totaal hebben we er 43. De lengte is zo’n 23 meter.”

De Thoolse merklap wordt in verband met de verwachte grote opkomst onthuld in De Wellevaete in Sint-Annaland. Daarna gaat hij naar De Meestoof. Vanaf vrijdag 6 april, tijdens het museumweekend, kan het publiek de Thoolse merklap bezichtigen. Met een maandelijkse extra activiteit onderstreept De Meestoof zijn jubileum. In mei verzorgt het in samenwerking met de lokale watersportvereniging, die haar 50ste verjaardag viert, een maritieme markt. Er zijn dan foto’s te bezichtigen in de koffiekamer. In juni staan er uitvoeringen van muziekkorpsen op de agenda. In augustus neemt het museum deel aan de plaatselijke braderie. In september is er in samenwerking met Modehuis Pleune - die ook zijn 40-jarige bestaan viert - een modeshow en met medewerking van het Zeeuwse Veilinghuis is er in oktober een taxatiedag. “De afgelopen 40 jaar ging het De Meestoof over het algemeen voor de wind”, zegt Nelissen. “En na dit jubileumjaar gaan we voor de 50 jaar.”

Streekmuseum De Meestoof is uitzondering op de regel

Veel minder bezoekers voor musea

SINT-ANNALAND - De door de Zeeuwse musea zo gewenste 500.000 bezoekers zijn vorig jaar bij lange na niet gekomen. In 2012 stapte in vergelijking met het jaar daarvoor zes procent minder mensen binnen bij één van de 41 musea in de provincie. DOOR EUGÈNE DE KOK

© www.sudokusite.eu

Het streven een half miljoen bezoekers te trekken werd hardop uitgesproken in 2010. Toen was er ten opzichte van 2009 een flinke stijging van het bezoek te zien. De 500.000 leek destijds ook een reëel doel, omdat er in 2010 ruim 469.000 mensen bij één van de musea binnen stapten. Het ging echter al in 2011 mis. De gezamenlijke musea zagen hun bezoekersaantallen toen met zo’n 12.000 dalen. Vorig jaar is er nog eens extra de klad in gekomen. 429.269 inwoners en toeristen stapten één van de 41 musea binnen, ruim 28.000 minder dan in 2011. ‘Het jaar heeft niet de verwachte toename van bezoekcijfers, waar vooraf op was gehoopt en gerekend, opgeleverd’, stelt de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) teleurgesteld vast. PaGiNa 5

Landelijk was er wel sprake van een flinke toename. SCEZ zegt dat er bepaalde trends waren die dat in de hand werkten, bijvoorbeeld als gastmuseum fungeren voor collecties van andere musea. In Zeeland gebeurde dat in 2012 echter nauwelijks. De daling hier is volgens de Vereniging van Zeeuwse Musea vooral te wijten aan ‘een kwakkelzomer en de recessie’. Watersnoodramp Dit jaar hoopt de vereniging weer op een stijging. Ze rekent met name op grote belangstelling voor het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk - al jaren het best bezochte museum in Zeeland - in het kader van de 60-jarige herdenking van de ramp. Verder verwacht SCEZ dat musea profijt hebben van speciale programma’s voor jongeren en dat ze meer mensen kunnen trekken door vaker verbindingen te leggen tussen

de collectie en regio. De Meestoof Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland, het enige op het eiland, verwelkomde in 2012 meer bezoekers dan het jaar ervoor: 7378 ten opzichte van 6100. Het zet daarmee een stijgende lijn voort. In 2010 verwelkomde het nog slechts 4000 mensen. Opgemerkt moet worden dat van de 7378 mensen er 5178 daadwerkelijk naar de locatie aan de Bierensstraat gingen. 1200 inwoners en toeristen brachten een bezoekje aan de Oranjekamer in Sint-Maartensdijk, die sinds mei wordt beheerd door het streekmuseum. Daarbovenop kwamen nog eens 1000 mensen af op speciale evenementen van De Meestoof. Meer informatie over de musea is te vinden op www.zeelandmuseumland.nl.


KORT BEDRIJVIG

Jongerenraadsleden willen meer aansluiting met Thoolse jeugd

Joth zint op volledig digitale aanpak Doorstart Van de Breevaart Voor klanten verandert er niets

THOLEN - De eerste ‘digitale’ vergadering van de Jongerenraad Tholen (Joth) verliep vorige week maandag niet helemaal volgens plan. De proef om geheel digitaal aan de slag te gaan duurt een paar maanden.

Keukens en Sanitair

HALSTEREN - Van de Breevaart heeft op 15 januari een doorstart gemaakt en gaat verder onder de naam ‘Van de Breevaart, keuken en badkamerspecialist’. Half december ging de ondernemer op eigen verzoek failliet. Op dat moment werkten er negen mensen binnen het bedrijf. “Wij zijn zeer verheugd het bedrijf in kleinere vorm voort te kunnen zetten Met een team van drie medewerkers worden de schouders eronder gezet om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Alle garanties uit het faillissement worden één-op-één overgenomen en blijven wij onder dezelfde voorwaarden uitvoeren. Voor onze klanten verandert er dus niets”, aldus Peter van de Breevaart. Ook Ardhout, ambachtelijke vloeren blijft onderdeel van de showroom. Van de Breevaart geniet al bijna acht jaar regionale bekendheid met het leveren en plaatsen van keukens, badkamers en kastwandsystemen. Ze hebben een no-nonsense aanpak, scherpe prijzen en ontzorgen de klant. Die staan ook in de toekomst centraal binnen de onderneming. Meer informatie: www.vdbkeukens.nl.

KORTE BERICHTEN

Bij de eerste Joth-vergadering van dit jaar kwamen de laptops en iPads op tafel.

DOOR JOSIEN MATHLENER Stukken moeten voortaan digitaal worden toegezonden. Bij vergaderingen moeten de leden zoveel mogelijk hun laptop of iPad meenemen voor het uitsparen van papier . “Het voornemen om vanaf de eerste vergadering digitaal te gaan is niet helemaal gelukt”, constateerde voorzitter Simon van Lit in de vergadering. Verder wil de Joth meer gebruik maken van sociale media, met name twitter. Voor 2013 werken werkgroepen verschillende activiteiten uit. Namens de Joth legt Hilde de Jong op 1 februari bij de herdenking van de watersnoodramp van 1953 in Stavenisse een krans. In maart willen de leden brainstormen met de Thoolse gemeenteraad. Daarbij komen verschillende punten aan bod.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Gezien het aantal vergaderingen van de gemeenteraad is het afwachten of maart haalbaar is. Op 15 en 16 maart is er de grootste vrijwilligersactie van Nederland, NLdoet. In het kader daarvan treedt een werkgroep van de Joth in een oriënterend gesprek met Annie Vogelaar van de Voedselbank. Een groep van zo’n 15 jongeren in Sint-Maartensdijk heeft aangegeven dat ze iets wil betekenen voor de Voedselbank. De Joth gaat bekijken hoe de groep kan worden betrokken. Aansluiting De Joth wil zich promoten op de VMBOscholen in Tholen. Ze hoopt zo meer aansluiting onder de jeugd te krijgen. De activiteit Joth Extreem (mei-juni) is gericht op 16-plussers. “We willen extreme activiteiten houden op één of meerdere locaties”, aldus Jörgen Beens. De aandacht gaat uit naar het veld achter het tankstation in Scherpenisse. De Joth wil 20 september op de Markt in Sint-Maartensdijk, het liefst samen met de plaatselijke horeca, een oOpenluchtbioscoop organiseren met als thema ‘Tolerantie’. Jörgen gaat, net als jongerenraadslid Denise Guequierre, als stagiair bij jeugd- en jongerenwerk aan de slag. Jörgen gaat een combinatiefunctie vervullen en daarbij ontstaat een overlapping met de activiteiten. Hij gaat naar de jeugdhonken in diverse Thoolse kernen voor Let’s Move Around. Oud voorzitter van de Joth, Hermen

FOTO JOSIEN MATHLENER

Geluk en jeugdwerker Ties Reitsma, eveneens oud Joth-lid, nemen in februari deel aan de Amsterdam Dakar Challenge. De Joth zal met zoveel mogelijk leden op 1 februari de byebyeparty in Meulvliet bijwonen. Jeugdwerker Ingrid Bras volgde de opleiding Jongerenwerk nieuwe stijl. Zij wil deze nieuwe stijl presenteren aan de Joth en daarop een reactie ontvangen van de leden. Of de gemeente de nieuwe stijl zal aannemen, staat nog niet vast. Organisatorisch kan het beter in de Thoolse jongerenraad. Er moet op een betere manier afspraken worden gemaakt en meer structuur komen. Binnendeurs zal hieraan extra aandacht worden geschonken.

Vochtproblemen? binnen 1 dag verholpen? nu op voorraad: Sika, de probleemoplosser in de bouw.

Logusbergenopzoom.nL

Oud-Katholieke dienst: Op zondag 27 januari heeft Oud-Katholiek Zeeland geen dienst. Basiscursus Vogels kijken: De West Brabantse Vogelwerkgroep houdt ook dit voorjaar, voor de tiende keer, de succesvolle Basiscursus Vogels kijken. Tijdens deze cursus, van vijf theorie avonden en vijf excursies in het veld, leert u de basisvaardigheden voor het herkennen van vogels. Zo wordt vogels kijken pas echt leuk! De cursus wordt in het vroege voorjaar gegeven: van eind februari tot medio april 2013. Heeft u interesse? Meer informatie: www.westbrabantsevwg.nl THOLEN Concert: Zaterdag 26 januari komen Marcel en Lydia voor een tweetal concerten naar Tholen. ‘s Middags houden zij een kinderconcert en ‘s avonds is er een optreden in samenwerking met Gospelkoor Clarity uit Sint-Maartensdijk. Beide concerten vinden plaats in de Meulvliet in Tholen. Info via jhage61@zeelandnet.nl EHBO cursus: Het Nederlandse Rode Kruis afd. Tholen-Reimerswaal zal binnenkort met een nieuwe cursus EHBO starten. De cursus wordt gegeven op de donderdagavond van 19.00-22.00 uur. De duur van de cursus is 12 lesavonden + een examen. Voor iedereen toegankelijk die graag iets meer van EHBO wil leren. Via de cursus hopen we weer een aantal enthousiaste vrijwilligers voor onze afdeling te krijgen, maar dat is geen vereiste. Voor inlichtingen: Joke de Neeff-Verspeek 0166-667060. De Meulvliet: Uitslag 16 januari: 1. dhr. W. Deurloo-dhr. W. Bijl 25 punten, 2. mevr. A. Hilgerson-mevr. C. Sprenkels 24, 3. mevr. J. Verbraeken-dhr. J. Sprenkels 18, 4. mevr. D. Lindenberg-mevr. H. Schot 16, 5. dhr. J. Suurland-dhr. G. v.d. Padt 14, 6. mevr. N. Deurloomevr. J. Bos 8. SINT-MAARTENSDIJK Gezelligheid Vóór Alles: Uitslag 14 januari: 1. mevr. C. v. Mierlo 28 punten, 2. mevr. A. Poot-dhr. C. v. Gorsel 25, 3. dhr. A. Wielaard-dhr. Fr. d. Jong 24, 4. mevr. W. Kloet-dhr. C. Breure 23, 5. mevr. M. Dane-dhr. W. Bijl 21, 6. mevr. L. Wielaard-dhr. J. Bijnagte 16, 7. mevr. A. Bocxe-dhr. G. v.d. Padt 9, 8. mevr. B. Bijnagte-mevr. T. Breure 8. Kringloop: Verbouwingsopruiming bij Kringloop, Pluimpotweg 20 (achterkant garage). Ze hebben speelgoed, kleding, meubels, antiek, retro, boeken, huisraad, kortom te veel om op te noemen. Open op vrijdag van 10.00-14.00 uur, zaterdag 10.00-16.00 uur. Men ook spullen en oude metalen brengen. POORTVLIET Gezinsdienst: Op 27 januari houdt de Ontmoetingskerk van Poortvliet een gezinsdienst. Het thema is: ‘Maak een vrolijk geluid voor de Heer!’ Zoveel mogelijk mensen, van jong tot volwassen, zullen op een eigen instrument meedoen, en iedereen kan natuurlijk meezingen. Daarnaast zullen we nadenken over het belang van muziek in de dienst aan God. Het wordt een vrolijke, inspirerende dienst waarbij iedere belangstellende welkom is. De dienst begint om 10.00u aan de Zuidplantsoen 3 in Poortvliet.

BEDRIJVIG NIEUWS Per 1 februari heeft Thoolse kinderkledingzaak nieuwe eigenaresse

Claudia Kot neemt Bo&Co over THOLEN - Rianne Priester is deze week voor het laatst als eigenaresse te vinden in de winkel Bo&Co Babyen Kinderkleding. Zij heeft haar zaak verkocht aan Claudia Kot, die als moeder al vaak als klant de winkel bezocht. Deze rollen zijn per 1 februari omgedraaid. “Ik vond het een moeilijke beslissing om de winkel te verkopen”, vertelt Rianne, “maar ik ben heel blij met Claudia. Bij haar is Bo&Co in goede handen.” DOOR BRITTA JANSSEN Rianne opende Bo&Co eind 2008, maar ze kan het werk niet meer combineren met haar gezin. “Met pijn in mijn hart stop ik, maar gelukkig hoef ik de winkel niet te sluiten. Er is behoefte aan in Tholen en zo gaat wat je hebt opgebouwd niet verloren. Claudia wil

de winkel op dezelfde manier voortzetten en ik heb er alle vertrouwen in dat ze het goed gaat doen. De klanten zullen daardoor niet veel merken van de overname, alleen dat er een andere eigenaar is. Maar ik weet zeker dat zij ook met haar snel een band hebben.” Droom Omdat Claudia regelmatig rondsnuffelde bij Bo&Co, kletste ze ook vaak met Rianne. Zo kwamen de verkoopplannen een keer ter sprake. “Claudia was meteen enthousiast.” Zij heeft jarenlange verkoopervaring. “Ik heb altijd in een winkel gewerkt en van een eigen zaak kon ik alleen maar dromen. Maar zo kan het dus lopen. Ik heb zelf ook kinderen en vind het super om ze leuk aan te kleden. En Bo&Co heeft precies de merken waar ik achter sta. Daarom zet ik de winkel graag zo voort.” Deze merken zijn S&D le

chic, Vingino, Twinlife, Porto azul, LT-01, Doerak, Rumble en als nieuwkomer voor baby’s Tuuf’s. Verder zijn er aanverwante artikelen, zoals slippers van Trentino in de zomer, leuke babycadeauartikelen en voor de stoere meiden de Gooise Frutsels. De kleding is er voor jongens en meisjes, in de maten 56 tot en met 170 en de collectie is goed te combineren. Bo&Co biedt mooie, nette, leuke en stoere kleding in alle prijsklassen en voor elke seizoen en gelegenheid. De kleding is met zorg ingekocht en van zeer goede kwaliteit. Missen Bo&Co is open van dinsdag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.00 uur, op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur, van 13.30 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Rianne sluit de deuren zaterdag voor het laatst.

Rianne (l) heeft kinderkledingzaak Bo&Co verkocht aan Claudia.

“Ik denk dat het best pittig zal zijn, want ik ga de winkel erg missen. Ik heb zo’n fijn contact gehad met de mensen. Daarvoor wil ik alle klanten heel hartelijk bedanken.”

Bo & Co Baby- en Kinderkleding, Dalemsestraat 4, Tholen, tel. 0166-610913, www.boenco.nl. PAGINA 6

FOTO LEO ADRIAANSEN

Claudia trakteert haar nieuwe klanten op 1 februari op een leuke attentie. Daar hoort Rianne dan ook bij. “Ik heb beloofd haar eerste klant te zijn”, zegt Rianne lachend.


Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

80b x 38d x 178h

Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

AD SCHILLEMANS

Complete woning stoffeerder Wijkomen komenvrijblijvend vrijblijvend met Wij met stalen stalenaan aanhuis! huis! Uw tapijt weer fris en schoon! Vloerbedekking Vloerbedekking Wij reinigen uw tapijt tegen een Laminaat Laminaat betaalbare prijs. Vakkundig Gordijnen Vakkundig Gordijnen Betrouwbaar Betrouwbaar Vitrage Vitrage Goede Goedeservice Service Vinyl Vinyl-PVC Leuke aanbiedingen Vinyl Leuke aanbiedingen Trappen gestoffeerd inclusief tapijt Herfstaktie! winteren arbeid € tapijt 390,-!en Nuarbeid kamerhoog/ Trappen gestoffeerd inclusief € 390,-!

actie! gordijnstoffen vanaf € 19, per m. 95 Nú ook vele aanbiedingen uit voorraad!

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

Ad Schillemans - Kaaistraat 67- 4651 BM Steenbergen Tel. Fax 0167-56 56 50 Mobiel 06-54 32 73 63 www.woningstoffeerder.com

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 41,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij taxeren en kopen alle soorten sieraden in. Goud en zilver maar ook diamanten, gouden tanden en munten. Bij ons kunt u terecht voor het analyseren, repareren of een geheel nieuw ontwerp van uw sieraden. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wilt maken!

Bent u ook aan de wintersport toe? Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs.

Bergen op Zoomse Goudbank

Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 bergenopzoomsegoudbank@gmail.com

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

DONDERDAG FIJNAART Zalencentrum De Parel Prinses Margrietstr. 15 10.00 - 17.00 uur

VRIJDAG EN ZATERDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Roosendaalse Goudbank

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsegoudbank@gmail.com


Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center Voor bemiddeling verkoop vragen wij: DINSDAG 22 jANuArI T/M ZATErDAG 26 jANuArI

Dinsdag 23 aug t/m zaterdag 27 aug

HEEl WAlDkorN VAN € 2.75 € VOOR € 2.25 zeebonk VAN vITAl € 1.45 VooR 1.10

Dinsdag 23 aug T/M t/m DoNDErDAG donderdag 25 DINSDAG 22 jANuArI 24aug jANuArI

appelflappen GEvulDE BoluSSEN 2 STUKS VAN € 2.80 VOOR € 2.30 2 STUKS VAN € 2.60 VooR € 2.05

vrIjDAG 25 jANuArI EN ZATErDAG 26 jANuArI

BraDerie aanBieDingen!!! roNDjE BoTEr-roZIjNENBrooD

Caravans, campers en vouwwagens! Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

Vrijdag 26 zaterdag VANaug € 2.75en VOOR € 2.25 27 aug

tompoucen 5 hAleN 4 beTAleN ADvocAATSTEr € 5.75 VOOR € 4.95 suikeRbRood VAN VAN € 2.15 VooR € 1.50 ZATErDAG 26 jANuArI heeRlijke VeRse oliebollen HAPPY HourS VAN 07.30 uuR tOt 11.00 uuR 10 stuks VAN € 8.00 VooR € 6.50 vollErkorEN BollETjES Zaterdag 27 aug

5 Happy hAleN 3 Hours BETALEN aan vezeLs!!! vanLekker 07:30 rijk - 11:00 uur

gesoRteeRde haRde bRoodjes Botermarkt 12-14 • 4691 CZ Tholen Tel. (0166) 602324 (0166) 604790 6 hAleN = •3Fax beTAleN

OpENiNgSTijdEN: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur LET Op !!! Tussen de middag zijn wij ook open! Bestellingen kunnen dagelijks vers vanaf 06.15 uur (op vrijdag al vanaf 05.30 uur) worden afgehaald.

Botermarkt 12-14 • 4691 CZ Tholen Tel. (0166) 602324 • Fax (0166) 604790

openingstijden: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur

Pladijsvogels verslaat Klavertje Bier let op !!!

Tussen de middag zijn wij ook open!

Bestellingen kunnen dagelijks vers vanaf 06.15 uur (op vrijdag al vanaf 05.30 uur) worden afgehaald

THOLEN - In de B poule van de zaalvoetbalcompetitie pakte Pladijsvogels nuttige punten tegen het team van Klavertje Bier. De eerstgenoemde staat al een aantal weken goed te voetballen en schurkt tegen een koppositie aan en was dus aan de stand verplicht om deze wedstrijd te winnen. Klavertje Bier probeerde vanuit verdedigende stelling het teambelang veilig te stellen en door counters maakte ze het Pladijsvogels af en toe nog lastig. Het goed combineren van dit team zorgde ervoor dat er toch steeds een veilige voorsprong was voor de Pladijzen. Na een ruststand van 4-2 werd de wedstrijd beëindigd met een 8-5 overwinning voor de Pladijsvogels. In de A poule werden twee wedstrijden gespeeld. ’t Centrum kwam, na de overwinning van vorige week, weer in actie. Deze week was Hotel Kom de tegenstander. De teams waren aan elkaar gewaagd. Waar ’t Centrum vanuit de verdedigende stelling opereerde, probeerde Hotel Kom met prima aanvallend spel de wedstrijd naar de hand te zetten. De ploegen waren aan elkaar

gewaagd, met een 4-2 voorsprong bij rust kwam ’t Centrum goed weg. Door de voorsprong kon de tactiek ongewijzigd in de tweede helft worden voortgezet en dat ging de heren uit Poortvliet goed af, waardoor de overwinning, uiteindelijk 9-6, niet in gevaar kwam. Voor Hotel Kom waren de druiven zuur, goed gevoetbald maar weer geen punten. Hart van Tholen tegen de Sixties was de laatste wedstrijd van de avond. De teams waren aan elkaar gewaagd, beide speelde de bal in een hoog tempo rond en probeerde de tegenstander de wil op te leggen. De ruststand was 1-1 en dat was een prima afspiegeling van de verhoudingen. Na rust slaagde de Sixties er als eerste in te scoren, waardoor het initiatief en het risico van nog een tegendoelpunt bij Hart van Tholen kwam te liggen. Ondanks verwoedde pogingen van Hart lukte het niet te scoren en viel in de slotminuten de 3-1. Al met al een zeer goede wedstrijd, welke tot het eind spannend bleef. Winnaar de Sixties staat nog steeds soeverein aan kop, maar de tegenstanders maken het de mannen week voor week toch moeilijk. Dus de beslissing voor het kampioenschap is dan ook zeker nog niet gevallen.

WoENsDAg 500 gram stroganoff gehakt ......................................... € 2,85 1 kilo runder gehakt ...................................................... € 5,76 500 gram rookworst .................... met GRATIS pak zuurkool 500 gram ribbetjes .................. met GRATIS pak spliterwten DoNDERDAg,VRiJDAg EN zAtERDAg 500 gram magere riblappen (naturel of grootmoeders) .... € 4,50 soeppakket (250 gram mager runder gehakt + 250 gram mager soepvlees + mergpijp) ................................ € 3,85 100 gram bief culinair ................................................... € 1,35 100 gram franse steak (franse kruiden kaas met ardenner ham) € 1,12 100 gram ardenner oesters .......................................... € 0,96 100 gram kip krokant schnitzels .................................. € 0,95 blinde vinken.......................................... 5 halen 4 bETALEn 100 gram boterhamworst ............................................. € 0,90 100 gram gebraden fricando ........................................ € 1,38 100 gram gevulde zeeuwsspek rollade ....................... € 1,25 Of alle drie samen voor slechts .................................. € 3,45

KWALITEITSSLAGERIJ J. BEVELANDER Langestraat 1, Poortvliet Telefoon 0166-612467

Medisch Pedicure Annelies Neele

Achterstraat 34 | 4675 BW | St. Philipsland 06-16330114

Mijn praktijk is op de eerste etage met de trap te bereiken. TEVENS prakTijk bij QuiST SchoENModE TholEN

www.pedicurepraktijkhetvoetstuk.nl

Haar-Alternatief Natuurkapsalon

ige 100% Natuurlijke en Plantaard . gen urin rkle Haa e isch en Biolog l f.n atie ern -alt aar w.h ww

Bij klachten en (synthetische) haarverf-allergie tevens een goede kuur. Ook bij b.v PPD allergie, jeuk, e.a klachten, een uitstekend alternatief. Grijsdekkend en minimaal 6 tot 8 weken kleurvast. Keuze uit ruim aantal kleuren. 100% Natuurlijke haarproducten en cosmetica, B.D.I.H gecertificeerd.

Meliasweg 3, 4695 SG Sint-Maartensdijk, 06-1256.2640

De klokken- en reparatiespecialist. Voor alle voorkomende reparaties van klokken en horloges.

Bogert

KloKKen Dorsvloer 18 - Tholen - Telefoon: 0166 600 200 Donderdag en vrijdag geopend. Breng- en haalservice.

De vakman in uw regio!

Lezersfoto

Winter in Tholen

THOLEN - Het witte winterweer maakt dat velen eropuit trekken om sfeervolle foto’s te maken. Zoals Aart de Boer uit Poortvliet. Hij legde Tholen vast in ‘winterkledij’, zoals hij het noe mt. LEZERSFOTO AART DE BOER

PROFITEER VAN DE VLOERENWEKEN De hele maand januari vloerenweken bij Deco Home Elenbaas Noom. Profiteer van geweldige kortingen op tapijt, laminaat en pvc! Kom langs in onze winkel en laat u inspireren. *Aanbieding geldig t/m 31 januari 2013. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

GRATIS

rubber ondertapijt t.w.v. e 9,- p/m2

PVC incl. leggen en egaliseren

Laminaat ACTIE E29,95 p/m2 incl. leggen

diverse kleuren

diverse kleuren

E49,95 p/m2

Verhuizing?

Welgelegen 2c, 4691 SJ Tholen, Tel.: 0166 - 66 28 80

Welgelegen 2c, 4691 SJ Tholen, Tel.: 0166 - 66 28 80 Biezelingsestraat 4421 Tel.: 0113 - 34 21 01 Verf • Behang • Raamdecoratie • Gordijnen • Tapijt • 51, Laminaat • Pvc BN vloeren Kapelle, • Insectenwering • Buitenzonwering • Garagedeuren Biezelingsestraat 51, 4421 BN Kapelle, Tel.: 0113 - 34 21 01, www.decohomeelenbaasnoom.nl

Haal uw persoonlijke waardebon op in één van onze winkels!


VOGELVRIJ VERKLAARD

n de juiste middelen, een luisterend oor.

Niet alleenNiet de juiste alleen middelen, de juiste middelen, maar ook maar een luisterend ook een luisterend oor. oor.

voor moeder en kind centraal tijdens de valling en bij het kraambed. Professionaliteit Duurzame oplossingen vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, kkenheid gaan bij ons hand in hand.

Bij Sifra staat de zorg voor Bij Sifra moeder staat en de kind zorg centraal voor moeder tijdens ende kind centraal tijdens de zwangerschap, de bevalling zwangerschap, en het kraambed. de bevalling Professionaliteit en het kraambed. Professionaliteit en persoonlijke betrokkenheid en persoonlijke gaan bij betrokkenheid ons hand in hand. gaan bij ons hand in hand.

a op een rij: en spreekuren in Tholen, Scherpenisse, (0113) 57 38 81en Sint Annaland. Stavenisse www.ongediertespecialist.nl nsspreekuur den en borstvoedingscursus

De voordelen van SifraDe opvoordelen een rij: van Sifra op een rij: • Avondspreekuren • en spreekuren Avondspreekuren in Tholen, en spreekuren Scherpenisse, in Tholen, Scherpenisse, Sint Maartensdijk, Stavenisse Sint Maartensdijk, en Sint Annaland. Stavenisse en Sint Annaland. • Speciaal kinderwensspreekuur • Speciaal kinderwensspreekuur • Voorlichtingsavonden • Voorlichtingsavonden en borstvoedingscursus en borstvoedingscursus

D

papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

Pretecho’s: 3D + 4D•

Pretecho’s: 3D + 4D

7Vliethof |HA 4691 Tholen |Tholen T:t0166-604664 | M: 06-51690191 | E: info@svpt.nl | I: www.svpt.nl i n f o @ s v p t . n l Vliethof | Vliethof I 7 :| 4691 w w Tholen w. 7HA | 4691 s | T:v 0166-604664 HA p .n | l T:| 0166-604664 M: 06-51690191 | M:| 06-51690191 E: info@svpt.nl | E: | I:info@svpt.nl www.svpt.nl | I: www.svpt.nl Marlien vanTimmers Kempen, Petra Timmers envan Klasine perling MarlienMarlien van Kempen, Petra en Klasine Sperling van Kempen, Petra Timmers en Klasine ZielstSperling

Niet alleen Niet alleen de juiste de juiste middelen, middelen, maar maar ook een ookluisterend een luisterend oor Noor e f it houdt Hét nieuwe adres voor alles op het gebied van hand-, nagel- en voetverzorging! Gel - Gelish / Gel FX - Manicure - Voetverzorging

Nederland

war m

Molenvlietsestraat 2a 4691BV Tholen Tel: 06-21227006 info@perfectnailsandbeauty.nl www.perfectnailsandbeauty.nl Op afspraak kunt u ook in de avond bij ons terecht

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard! krt is al meer dan 50 jaar gespecialiseerd in het verwerken van kabel en metalen. Houdt U er a.u.b. rekening mee dat het, m.i.v. 1 januari 2013, wettelijk wij zijn iSo 9001:2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard over de vereiste verplicht is om u te legitimeren bij het inleveren van koper en koperkabel. (milieu)vergunningen. UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen.

Metaalprijzen geldig week 32 03 metaalprijzen

K la ar

voor de toeKomst ?

vanaf tot plastic koper kabel € 1,65 € 2,65 € 1,90 € 2.90 p/kg ies voor een efit € 0,75 plastic aluminium kabel € 0,70 p/kg loodkabel koper € 0,85 € 1,05 grondkabel koper € 0,95 € 1,15 p/kg loodkabel aluminium € 0,50 grondkabel aluminium € 0,50 p/kg € 5,00 zuiver blank koper € 5,80 p/kg € 4,50 onzuiver koper € 5.30 p/kg € 3,50 € 4,00 gemengd rood € 4,80 € 5,05 p/kg € 2,85 geel koper € 2,95 p/kg € 0,80 aluminium € 0,95 p/kg roest vrij staal € 1,05 € 1,30 p/kg € 0,95 zuiver lood € 1,20 p/kg Ontvang een gratis ModuLine € 0,80 zink € 0,80 p/kg 300 indien ookTimmers één of meer Marlien van Kempen Marlien van Kempen Ingrid Verdonk Ingrid Verdonk Petra Petra Timmers € 0,40 electro motoren € 0,50 p/kg van uw buren deelnemen aan € 0,19 ijzer € 0,21 p/kg € 0,40 accu’s € 0,45 p/kg de actie! Voor meer informatie Voor meer kuntinformatie u ook naar: kunt www.svpt.nl u ook naar: www.svpt.nl € 0,17 wasmachines, drogers per kg € 0,21 p/kg auto katalysator per stuk € 20,00 € 15,00

K

n

Hr- K etel !

Nu met 10 jaar extra garantie*!

Burenactie

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

*restanten

Magazijn t/m 75% ! p o o korting k r e v it u en 1 betalen Dames/Heren*

KinDerscHOenen

Sturris Schoenen Weststraat 11

Bent u toe aan een nieuwe HR-ketel? Dan is dit het juiste moment om te kiezen voor een Nefit ProLine of Nefit TrendLine HR-ketel. Tijdelijk krijgt u bij aanschaf 10 jaar extra garantie op alle onderdelen*! Een exclusief aanbod, want nergens anders in Nederland krijgt u verlengde garantie op de Nefit TrendLine. Wij leveren complete systemen, incl. montage en accessoires. Zo heeft u al een Nefit ProLine HRC24/CW4 vanaf € 1.595,- of een Nefit TrendLine HRC25/CW4 vanaf € 1.850,-. Laat u nu vrijblijvend informeren!

70% korting t/m

Deze actie loopt van 23 jan t/m 2 feb

sint annaland Kerkplein 10, Yerseke, tel. 0113 - 57 15 OpeningstijDen: 65 tel. 0166-652250 Weststraat 11, Sint-Annaland, tel. 0166 - 65Maandag 22 50 / Dinsdag

gesloten Woensdag t/m vrijdag 09.30 - 12.30 / 13.30 - 17.30 Vrijdagavond koopavond t/m 20.00 Zaterdag 09.30 - 12.30 / 13.30 - 16.00

* Alleen geldig bij aanschaf van een Nefit ProLine of Nefit TrendLine. Geldig op bestellingen t/m 31 januari 2013. Vraag naar de voorwaarden.


Commissaris van de Koningin en burgemeeste rs praten in Den Haag met minister over Rijksdiensten

‘We moeten ons als Zeeland op de kaart blijven zetten’

GOES - De provincie en Zeeuwse gemeenten geven de strijd tegen het vertrek van Rijksdiensten niet op. Commissaris van de Koningin Karla Peijs en de burgemeesters Harald Bergmann van Middelburg en René Verhulst van Goes spraken vorige week woensdag in Den Haag met minister Stef Blok van Wonen en Rijksdienst. “De tijd dat je stil kunt blijven zitten is voorbij.” voorbij. Je moet soms moeilijk doen. Dat loont.”

Burgemeester René Verhulst, hier op een archieffoto, kijkt met een goed gevoel terug op de ontmoeting met minister Stef Blok. FOTO BENNIE KRAJENBRINK

DOOR EUGÈNE DE KOK Volgens de twee burgemeesters was het een goed gesprek. “Wij hebben nogmaals onze grote zorgen over de verschillende plannen van het kabinet geuit en gezegd dat we hopen dat het een keer stopt”, zegt Harald Bergmann. Volgens de Middelburgse burgemeester maakte Blok duidelijk dat niet alleen Zeeland door de landelijke bezuinigingen wordt geraakt. “Dat snappen we en daar hebben we begrip voor getoond, maar het stapelt zich hier wel op. Als je de faillissementen van een aantal bedrijven er bij optelt, kom je tot de conclusie dat de situatie hier zorgelijk is”, aldus René Verhulst. “In de Randstad zijn bovendien vrij makkelijk alternatieven voor verloren banen te vinden. Hier is dat een stuk moeilijker.” Volgens Bergmann toonde Blok empathie, maar deed hij, zoals de drie hadden verwacht, geen harde toezeggingen. Verhulst heeft wel het idee dat de sluiting van gevangenis Torentijd in Middelburg verder weg is dan een paar weken geleden. “Het slepen met gevangenen van een Zeeuws

politiebureau naar de penitentiaire inrichting in Vught leek hen bij nader inzien ook niet erg handig. Dat zou ten koste gaan van de veiligheid en de tijd dat agenten op straat zijn.”

‘Funest voor onze regio’ Onder aanvoering van Karla Peijs vroegen de Zeeuwen Blok aan Zeeland te denken als het kabinet een pilot lanceert of wil investeren in een bepaalde regio. “Je kunt bijvoorbeeld denken aan het creëren van een economische zone waar tijdelijk andere regels gelden, een soort ontwikkelingsgebied waar je dingen in gang kunt zetten”, aldus Bergmann. “Dat soort ideeën hebben we bij hem in de week gelegd. Het zal niet van vandaag op morgen gebeuren, maar we hebben laten merken dat we er ook zijn en ertoe doen.” Verhulst juicht de actieve aanpak toe. “Het was goed ernaar toe te gaan. De tijd dat je stil kunt blijven zitten en hopen dat er iets jouw kant op komt is

Petitie Bergmann zegt dat het niet altijd bestuurders moeten zijn die de Zeeuwse zaak bepleiten. “De ene keer moet je via stille diplomatie te werk gaan, de volgende keer in het openbaar en het is goed als de mensen zich zelf ook af en toe roeren.” Met dat laatste doelt de Middelburger onder meer op het bezoek van een breed platform van Zeeuwse organisaties aan Den Haag. 150 Zeeuwen reizen volgende week dinsdag in drie bussen af naar de residentie om een petitie aan te bieden aan Tweede Kamerleden. De petitie is een samenvatting van verschillende manifesten en moties van de Zeeuwse Orde van Advocaten, de Roosevelt Academy, de ondernemingsraad van Torentijd en betrokken Zeeuwse ondernemers. ‘Men moet in Den Haag weten dat een dergelijke kaalslag niet kan en funest is voor onze regio’, schrijven de organisatoren in de aankondiging van de protestactie ‘Zeeland, leeuw of lam? “We moeten onszelf op de kaart blijven zetten”, reageert Bergmann. “Je staat sterker als we het met zijn allen doen. Al worden ze moe van ons in Den Haag, we leggen ons er niet bij neer.”

CDA naar Torentijd Het CDA komt maandag 4 februari naar gevangenis Torentijd in Middelburg. De delegatie staat onder leiding van Tweede Kamerlid Michel Rog. De directie van de inrichting licht toe wat het belang is van Torentijd voor de strafketen in Zeeland. Volgens de christendemocraten is het bezoek onderdeel van een lobby om te voorkomen dat de Rijksdiensten wegtrekken uit de provincie. Minister Ivo Opstelten maakt in het voorjaar bekend wat zijn plannen zijn voor de hervorming van het gevangeniswezen.

Gemeenten praten volgende maand met leverancier over openbare verlichting

Nog steeds veel defecte verlichting

DOMBURG - De Zeeuwse gemeenten hebben nog steeds in meer of mindere mate te maken met meer niet-werkende openbare verlichting dan normaal. Begin februari overlegt het bedrijf dat het bovengrondse onderhoud doet met de Zeeuwse gemeenten over de voortgang van het oplossen van de problemen. DOOR BRITTA JANSSEN Sinds vorige zomer verzorgt een nieuwe leverancier - City Tec - het onderhoud van de openbare verlichting boven de grond. Eronder doet Delta dat. Klachten over bijvoorbeeld defecte lantaarnpalen moet het bedrijf binnen vijf werkdagen oplossen. Maar nu staan er nog meldingen open van zelfs vorige maand, laat de gemeente Veere weten. “Door aanloopproblemen kan de leverancier de afspraken nu niet altijd waarmaken”, aldus een woordvoerder van de gemeente Vlissingen. “Een lamp die stuk is vervangen, is niet zoveel werk. Maar als er een armatuur kapot is en je moet die bestellen, dan heb je met levertijden te maken. Maar de leverancier heeft nieuwe mensen in dienst en zij gaan de achterstand inlopen.” In Tholen gaat het op dit moment beter, laat een gemeentewoordvoerder weten. “Ook wij hebben met opstartproblemen te maken gehad. Het bedrijf kampte in de startfase met een personeelstekort en aanvangsperikelen. Nu worden grote storingen redelijk snel opgelost.”

Oorzaak Verschillende gemeentewoordvoerders laten weten dat zij de leverancier niets kwalijk nemen. “Zij hebben mensen ingezet naar aanleiding van het aantal verwachte storingen”, verklaart een woordvoerder van de gemeente Borsele. “Er zijn meer storingen dan voorzien en het bedrijf werkt er met man en macht aan om de problemen op te lossen. Ze werken ook preventief, door lampen eerder te vernieuwen.” Vlissingen en Borsele kunnen de vinger niet precies leggen op de oorzaak van de storingen. “Het is heel vochtig geweest de afgelopen tijd, maar of dat de oorzaak is, valt niet te zeggen.” Wethouder Jon Herselman van Kapelle heeft het idee dat de communicatie de kern van het probleem is en de gemeente Goes deelt die mening. “Vroeger werd het onderhoud bovengronds ook door Delta gedaan”, legt Herselman uit. “Dat waren twee aparte bedrijven, maar met hetzelfde moederbedrijf en ik denk dat zij beter met elkaar communiceerden. Formeel zou er geen verschil moeten zijn, maar dat is er in de praktijk wel.

Het effect daarvan hebben we onderschat bij de aanbesteding en van die les moeten we leren. De laagste prijs is leuk, maar we zijn ook andere zaken belangrijk. Nu ben je meer tijd en werk kwijt aan het verhelpen van de storingen en dat kost ook geld.” Boetes Begin februari bespreken de betrokken partijen de voortgang van het oplossen van de problemen. “Dan moeten er minder klachten zijn”, aldus Herselman. De gemeente Veere eist dat inmiddels. Zij was in het begin ook coulant, maar haar geduld raakt op. “Het bedrijf heeft de tijd gehad zich in te werken, maar nu is de maat vol”, aldus een ambtenaar. “We gaan een datum prikken vanaf wanneer we boetes gaan uitdelen als klachten niet binnen vijf dagen zijn opgelost. Waarschijnlijk is dat vanaf begin of uiterlijk eind volgende maand.” Melden Zeeuwen kunnen meldingen van defecte openbare verlichting doorgeven via www. ovstoringzeeland.nl. PAGINA 10

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 27 38 55, voor inwoners van Tholen, Anna Jacobapolder, Oud-Vossemeer, Poortvliet, Scherpenisse, St. Annaland, St. Maartensdijk, St. Philipsland en Stavenisse. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Voor Tholen: W. Brons, Kalfdamseweg 2 in Poortvliet, tel. 0166 66 25 96. Voor Sint Philipsland: dierenkliniek Steenbergen, tel. 0167 56 59 45. Allévo zorg en dienstverlening Tel: 0113 - 249 111; www.allevo.nl thuiszorg, hulp bij het huishouden en tafeltje-dek-je Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Laura van Dijke schoolslagzilver bij kampioenschap THOLEN - In een vol Springband van het mooie Pieter van den Hoogenband zwemstadion op het Brabantse Winterkampioenschap zwemmen streden 350 zwemmers op meer dan 1000 individuele starts en 103 estafettes om de eer zich Brabants Kampioen te mogen noemen. Zwem- en polovereniging Hieronymus was met een zeer grote ploeg van 40 zwemmers aan de start voor 119 individuele en 10 estafette starts. Ook de prestaties van de zwemploeg waren ook erg goed. Met 42 medailles (13 goud, 15 zilver en 14 brons) was de ploeg 3e in het Brabantse Medailleklassement na Zeester Meerval uit Uden en Eiffel Swimmers PVS uit Eindhoven. Naast de medailles werd en er 104 pr’s gezwommen. Deze prestaties onderschrijven dat het topsportklimaat binnen de vereniging goed is. Paul Koster werd 2 keer eerste, op de vrije- en vlinderslag. Wimar Lindenberg won de schoolslag, werd 2e op de vrije slag en zwom een pr. op de rugen vlinderslag. Wouter de Mol won de schoolslag. Rick Bulman haalde op 4 van de 5 afstanden een medaille, hij won de schoolslag en vrije slag en werd 2e op de vlinder en wisselslag. Roos Englebert won de vlinderslag en haalde brons vrije en rugslag. Kristy Nagtzaam won de vlinderslag en werd 3e op de vrije slag. Ze haalde op alle afstanden een pr. Ronaldo Nagtzaam haalde goud op de vlinderslag en brons op de vrije- en wisselslag. Tessa Loos won de vrije slag en de schoolslag, haalde brons op de vlinderslag en haalde op alle afstanden een pr. Op de rugslag zwom hij een pr. Cedric Broere behaalde 2 zilveren medailles (vrije slag en vlinderslag) en hij behaalde op zijn andere afstanden ook een pr. Bas de Bruijn haalde 3 bronzen medailles. Christan de Koning werd 2e op de schoolslag en haalde een pr. op de vrije slag. Nikita van den Ouden haalde zilver op de school, vlinder en wisselslag en brons

Laura van Dijke

op de rugslag. Fabian Sebregts haalde zilver op de schoolslag. Marissa Minkman haalde zilver op de schoolslag en brons op de wisselslag, ook zwom ze een pr op de vrije slag. Rick Minkman werd 3e op de schoolslag en ook hij haalde 4 pr’s. Prestaties Thoolse zwemmers: Laura van Dijke haalde zilver op de schoolslag, ze kwam ook aan de start op de 100m. vrije slag en 200m. wisselslag. Ook met het estafetteteam waarin ze startte kwam ze op het podium. Ook de estafetteploegen zwommen in de prijzen: Heren 1 ( Wimar Lindenberg, Bas de Bruijn, Andy van Akkeren en Paul Koster) wonnen de vrije slag. Bij de wisselslag won Heren 1 ook maar dan in de samenstelling Ramon Verhulst (Rug), Bas de Bruijn (school), Paul Koster (vlinder) en Wimar Lindenberg ( vrije slag). De dames jeugd won ook 2 medailles: Eva van Ginneken, Laura van Dijke, Marith Schuur en Nikki Burcksen haalde zilver op de vrije slag, Op de wisselslag haalde ze brons in de samenstelling Eva van Ginneken (rug), Laura van Dijke (school), Jennefer van Terheijden (vlinder), Nikki Burcksen (vrij). Uitslag en meer info over wedstrijdzwemmen op www.zpvhieronymus.com


Kinderverjaardag is Bowlingparty Keuzemenu van

Resto Buffalo

“GRATIS BOWLEN” Hèt vanaf 4 personen* Op woensdag-, zaterdag- en Keuzemenu van zondagmiddag v.a. 15.00 uur AKKERMANS restaurant “deLeeftijd bloemkool” GEZELLIG TAFELEN tussen 6 en 13 jaar. krijgt u een uur ntgegaarde “de bloemkool” Min. 6 pers. Een uur bowlen, ht procureur met honing tijmsaus er GRATIS BOWLEN 2 cons., frietje met frikandel/ Roos in de wint en ijs Th ocureur met honing * min. 4 volwassenen kroket met ketchup en Oftijmsaus p.p. € 24,50 mayonaise, kinderijsje, Tegen Of kinderfilm en s lekkere grote vissoep, heerlijk gevuld met diverse inlevering van deze kinderdisco. ie nt rte ve Voorgerechten vissoep, heerlijk gevuld met diversead met rouille en en erbij geserveerd knoflookbrood TOTAAL Echt huisgerookte zalm op toast, klassiek met ui, kappertjes en citroen SPOTPRIJS Of ouderwets lekkere bloedworst, gemaakt door Maurice Vos uit Heerle, rveerd knoflookbrood met rouille Of € 8,p.p. natuurlijk met spek en appel een overheerlijke carpaccio, met grana padano, kappertjes en een Graag reserveren. bordOfOf met mosseltjes met apart een licht dressinggekookte van tomaat en basilicum Bel: 0165-536360 Of portabello paddenstoel, gevuld met noten, geitenkaas en honing okte mosseltjes met apart een licht Na 12.00 uur winnaar 2012 pikante mosterdsaus Of grote scampi in pittige tomatensaus Of boerenpaté uit eigen keuken met piccalilly Bowling-Resto Buffalo te mosterdsaus Of Damstraat Of Provencaalse vissoep met knoflookbrood en Rouille 52a te Roosendaal Of salade met gebraden eendenborst en sinaasappeldressing www.bowlingroosendaal.nl Of met spek, honing kropsla en w w. a k k e r m a n s . co m Of hartig Elzasser taartje met münsterkaas en bosuitjes, salade vanw Of Bourgondische slakken met de beste kruidenboter! ng en bosuitjes, salade van kropsla en pomodori Hoofdgerechten Start nieuwe cursus meubels restaureren pomodori ***** Gestoomde kabeljauw met blote billetjes in het gras en mosterd Of kalfslever met spek, ui en appel calvadossaus Sommelsdijk- Restauratiebedrijf Merck hoe Sterck start donderdag 24 januari weer ***** liptongen, despekplaat gebakken en geserveerd met op Goeree Overflakkee. Heeft u interesse in Of roulleau van parelhoen met op zilverui, champignon, en aardappel een nieuwe cursus “Meubelrestauratie” Of Ierse steak (biefstuk) naar uw wens gebakken en geserveerd met antieke meubelen en wilt u meer weten over de wijze van restaureren of heeft u zelf e plaatpepersaus, gebakken en geserveerd met remouladesaus Stroganofsaus of gebakken champignons een meubel wat u graag zou willen opknappen, dan kunt u terecht bij deze cursus. Of zeebaarsfilet met bruine boter en kappertjes mouladesaus of Of gebraden biefstukjes van Walcherse hertenbout met wildjus waarin De cursus “Meubelrestauratie” wordt gehouden in de werkplaats van Merck hoe peper, room en vossenbessen aan de Molenlaan 40 in Sommelsdijk. De cursus bestaat uit 8 lessen op de of Of sliptong met remoulade saus en salade varkensribstuk met krachtige jus waarin Sterck rode wijn, donderdagavond van 19.00-22.00 uur. Of cannelloni van savooikool met pijnboompitten, saus met paddenstoelen Tijdens de lessen wordt onder leiding van de restaurator door elke cursist een meubel met krachtige jus waarin rode wijn, toofdeOfratatouille en een gevulde aardappel mooie beekforel met gebakken amandelen onder handen genomen. U kunt zelf een meubel meebrengen, of eventueel een meuOf spies van varkens medaillons en tirools speck, jus met rozemarijn bel uitkiezen uit de werkplaats. Aan de hand van de meubelen wordt uitleg gegeven ille en een gevulde aardappel of huid- en laserklinieken huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • over huidtherapie restauratietechnieken, materialen, gereedschappen en handelingen die tijdens • poliklinieken dermatologie • huidtherapie huid- en laserklinieken • en huidtherapie Desserts • poliklinieken dermatologie huidlaserklinieken • poliklinieken dermatologie • de huidtherapie Bergen op ZoomMiddelburg restauratie moeten worden uitgevoerd. Daarnaast wordt informatie gegeven over ofOuderwetse Bergen opBergen Zoomop -rozemarijn Middelburg lamsbout, met eigen jus waarin en lichtstijlen van de meubelen. De cursus biedt u dus naast huid- en laserklinieken •Zoompoliklinieken dermatologie • huidtherapie Dame Blanche, zo lekker kan het zijn Middelburg Bergen op Zoom- Middelburg geschiedenis en uiteenlopende Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve Bergen op Zoom- Middelburg Of schotel met diverse kaassoorten, theoretische kennis, ook praktische kennis en vaardigheden die meteen in praktijk eigen jus waarin rozemarijn en en licht huidverjonging: look geselecteerd bij kaasmeester ‘Van Tricht’ huid- enanti-rimpelbehandelingen laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie kunnen worden gebracht. De cursus is zowel geschikt voor beginners als voor mensen - Rimpelfilling met Restylane Of apfelstrudel met vanille-ijs, slagroom en vanille saus Bergen op Zoom- Middelburg die al enige ervaring hebben met meubelrestauratie. look Botoxbehandelingen Of - Fractional Laser en CO2-fractional laser Of kaneelparfait met stoofpeer en perenstroop De lessen zijn inclusief materialen en gebruik van gereedschappen en uiteraard wordt voor koffie en koek gezorgd. en de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping Of diverse el met en een saus van tomaat De gerechten van ons aantrekkelijke keuzemenu vissoorten zijn ook los te verkrijgen: De lessen worden verzorgden door gediplomeerd antiekrestaurator en meubelmaker Er weer jonger uitzien…tegen overbeharVerder alle laserbehandelingen Voorgerechten €8,50; Hoofdgerechten €18,50; Desserts €6,50 Herman Weitkamp. Voor verdere informatie en aanmelding kunt u contact opnemen vissoorten enbestrooid een sausing,van en couperose,tomaat pigmentvlekken, huidoneffenbasilicum, met pittige kaas met Merck hoe Sterck 06.22.61.85.12 of via info@merckhoesterck.nl heden, kleine spatadertjes en nog veel meer... Elke vrijdag visdag! strooid met pittige kaas Er weer weerjonger jonger uitzien… zonder plastische chirurgie Er uitzien... met knoflookbrood en rouille ***** ErGoedgevulde weervissoep jonger uitzien… zonder plastische chirurgie Er weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgie zonder plastische chirurgie *** Vis van de dag met een passend garnituur *** Dame blanche Er weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgie ***** 20,- per persoon! Mini vlaai met room en aardbeitjes Wouwsestraatweg 4623 AS Bergen op ZoomEr weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgie et room en146,aardbeitjes Of www.debloemkool.nl 0164 233045 Of Schotel met diverse kaassoorten 1 Sta kaassoorten t diverse Of r Trek First C www.goudverf.com Of To bol Verse met sorbet ijs o dly go fruitsalade n 0113 - 57 41 82 / 06 40 - 64 92 39 t a w c her sorbet tijs tsalade Dan dmet u r f j i j e no one’s gone before je va in het GLASWEEFSEL/ n Voorgerecht Een – of – ? Hoofdgerecht dageli st wel te & v e r d jks lev iepen &recht Een Hoofdgerecht – of€–23,= -VLIES & (4Een eNagerecht n v a n Carla 5, kan gerecht €Een 23,= ker)Hoofdgerecht gerecht, & Een Nagerecht € 29,50 ?! Diverse soorten uit leverbaar! ofdgerecht & Een Nagerecht €voorraad 29,50

Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

leisure & golf

Winnaar 2012 Beste Familiebedrijf van nederland!

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

Bij en

De beste dermatologen van (weekblad Elsevier) Elsevier) De beste dermatologen vanNederland Nederland (weekblad

huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Bergen op Zoom- Middelburg

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier) Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Bij ons kunt u terecht> Rimpelfi voor veilige effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: lling met en Restylane, ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en ons huidverjonging: > Rimpelfi met Restylane, Bij kunt u terecht> Botoxbehandelingen, voor veilige lling en effectieve anti-rimpelbehandelingen > Fractional Laser en CO2-fractional laser, huidverjonging: > Rimpelfi met Bij ons kunt u terecht voor lling veilige enRestylane, effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: > en>deBotoxbehandelingen, Rimpelfi lling met Restylane, nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping.

> Botoxbehandelingen, Fractional Laser en CO2-fractional laser, en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, > Botoxbehandelingen, Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, > Fractional Laser en CO2-fractional laser, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en de en nieuwe tegen huidverslapping. > Botoxbehandelingen, > Fractional LaserUltherapie en CO2-fractional laser, nog veel meer… Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen > en de>nieuwe Ultherapie huidverslapping. Fractional Laser entegen CO2-fractional laser, > en de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping. en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, > en de nieuwe Ultherapie tegenVerder huidverslapping. zonder plastische chirurgiepigmentvlekken, > Botoxbehandelingen, Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,Verder pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, > Fractional Laser en CO2-fractional laser, > Huid- pigmentvlekken, en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum huidoneffenheden, kleine spatadertjes tegen en nogoverbeharing, veel meer… couperose, Verder alle Laserbehandelingen huidoneffenheden, kleine spatadertjes en Lievensberg nog veel meer… > en3dde nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping. Boerhaaveplein • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Bergen 4624VT opZorgcentrum Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek opBergen Zoom • In Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 >• www.huidlaser.nl Huid- en laserkliniek • In Barcode gebouw > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In •Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Middelburg 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huid- enBoerhaaveplein laserkliniek Middelburg • In Barcode Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 3d • 4624VT Bergen gebouw op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw • www.dermateam.nl Park Veldzigt 67laserkliniek • 4336DR Middelburg • www.dermateam.nl > Huid- en Middelburg • •In0118-673050 Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg • www.dermateam.nl Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

Gratis advies en bezorging binnen de regio

Kijk voor de actuele prijzen op onze website of bel ons!

Professionals op tegelgebied.

BUDGET STUNTS

er weer een Ierse avond bij de bloemkool rse avond bij de“Coracle” bloemkool Ierse folkband zorgt weer voor de NESTO HOLLAND TEGELWERKEN B.V. Bij Janzorgt van Sundert betaalt “Coracle” weer voor de u geleiding vond kost € 52,50 persoon nog steeds deper prijzen van 2012 0 per persoon 40m2 5 2475,4500m2 showroom, 300 keuken- en badkameropstellingen nel want vol méér is dan vol! vol! Wilt u vloeren renoveren? Voor uw woonkamer, keuken of hal?

BUDGET VLOEREN Woonkamer vloer 40m2 complete vloer gelegd, incl. tegels, lijm, voegmateriaal.

incl. BTW

Wij kijken geheel vrijblijvend wat mogelijk is binnen het budget. Bij elke offerte ontvangt u een bijpassend ontwerp geheel volgens de situatie en wensenpakket in uw huis.

BADKAMERACTIE*

25% KORTING

op het topmerk deVille sanitair

KEUKENACTIE*

30% KORTING

op keukendelen

+ GRATIS MONTAGE *

TEGEL &

SAUNAACTIE*

GRATIS

20% KORTING

NATUURSTEENACTIE*

TEGELLIJM (bij afname van minimaal 20 m2 vloertegels)

ZONDAG GEOPEND

van 11.00 tot 17.00 uur

vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

NESTO SANITAIR B.V.

Compleet geïnstalleerd. incl. slopen oude badkamer, stucwerk, tegelwerk, sanitair en tegels voor het te gek bedrag van

5 7995,-

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur *

BUDGET BADKAMER

incl. BTW

Vakkundig geïnstalleerd door onze eigen vakmensen van Nesto. Met gerenommeerde tegel- en sanitairmerken. Geïnstalleerd binnen 1 week.

Kom de complete badkamer bekijken in onze showroom!

BUDGET TOILET

Compleet geïnstalleerd. incl. slopen oude toilet, stucwerk, tegelwerk, sanitair en tegels voor het te gek bedrag van

5 2995,• • • • • •

incl. BTW

Nesto Sanitair bouwt badkamers voor aannemer en particulier. Wij ontwerpen en bouwen uw badkamer. 5 jaar garantie. Hoge kwaliteit. Eén aanspreekpunt. Vrijblijvende offerte, opmeting.

VANG 7 4661 TX HALSTEREN TEL. 0164 630 242 Neem alvast een kijkje op www.nestohollandtegelwerken.nl en www.nestosanitair.nl Vraag naar onze voorwaarden.

Openingstijden: maandag gesloten dinsdag t/m donderdag vrijdag zaterdag

Perfecte badkamers bestaan, wij bouwen ze.

09.30 - 17.30 uur 09.30 - 18.30 uur 09.30 - 17.00 uur


Steeds meer jongeren met startkwalificatie

Aantal vroegtijdige schoolverlaters met acht procent gedaald op ROC THOLEN – Het aantal vroegtijdige schoolverlaters op het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) West-Brabant is met acht procent gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Landelijk nam het aantal voortijdige schoolverlaters af met zes procent.

Nieuwjaarsbijeenkomst Chr. Ouderen Vereniging Tholen THOLEN - Op 10 januari hield de Chr. Ouderen Vereniging Tholen haar nieuwjaarsreceptie in Brasserie du Bois aan de Stevinweg te Tholen, waarbij ongeveer 20 leden aanwezig waren. Zoals meestal waren er wat afmeldingen door ziekte of andere verhindering. We konden plaats nemen in de afzonderlijk opgestelde zithoekjes. Uiteraard werden eerst de nieuwjaarswensen uitgewisseld en deze werden daarna beklonken met een gezamenlijke dronk. De tafels waren op een leuke manier opgesteld en ieder kon plaatsnemen. De voorzitter, Mevr. De Visser opende de maaltijd met gebed. Nadat we genoten hadden van de soep werd gebruik gemaakt van een goed verzorgde lunch met ijs als toetje.

Het werd een leuke en gezellige middag. Er kon onderling door de aanwezigen ruimschoots worden bijgepraat. De voorzitter blikte nog kort vooruit op de bijeenkomsten in dit pas begonnen jaar. Ze hoopte iedereen weer te ontmoeten op de bijeenkomst van 7 februari voor de lezing van van de schrijfster Mevr. Smit-Coornhert. We hopen er nog wat leden bij te krijgen want uiteraard vallen er af en toe toch wat af. Hoe meer leden we hebben, des te betere lezingen we kunnen aanvragen, want goede sprekers hebben meestal een hogere prijs, mede door de duurder wordende vervoerskosten die zij moeten maken. De voorzitter bedankte de bediening voor hun goede zorgen en correcte bediening en stilte indien dat werd gevraagd, waarna werd door de aanwezigen met stil dankgebed werd geëindigd.

Het Lievensberg ziekenhuis werkt aan het verminderen van de parkeerdruk. Aan de achterkant van het gebouw wordt een parkeercomplex neergezet. Na de bouw van deze garage beschikt het ziekenhuis over ruim 900 parkeerplaatsen.

Het ROC hanteert een speciale aanpak om te voorkomen dat jongeren voortijdig met hun opleiding stoppen.

DOOR MONIQUE JANSEN Steeds meer scholieren ronden een opleiding af en verlaten met een startkwalificatie de school. De Rijksoverheid vindt het belangrijk dat jongeren met een diploma de arbeidsmarkt opstromen. Onder een startkwalificatie vallen havo-, vwo- en mbo-diploma’s vanaf niveau twee. Een vmbo-diploma geeft toegang tot het middelbaar beroepsonderwijs, maar is officieel geen startkwalificatie. Het ROC West-Brabant hanteert een speciale aanpak om te voorkomen dat jongeren zonder diploma van school gaan. De mbo-instelling heeft bijvoorbeeld een medewerker aangesteld die maandelijks bijhoudt waarom studenten stoppen met hun opleiding en hoe dit kan worden voorkomen. Deze zogenaamde ‘poortwachter’ analyseert de informatie over uitvalsredenen. Samen met de scholen onderneemt

deze medewerker vervolgens ook actie om te voorkomen dat scholieren vroegtijdig stoppen met hun opleiding. Daarnaast lopen er projecten om te voorkomen dat scholieren een verkeerde beroepskeuze maken. Leerlingen van vmboscholen kunnen op verschillende manieren kennismaken met de vervolgopleiding die zij op het oog hebben. Dat kan door middel van voorlichtingsbijeenkomsten, snuffelstages en persoonlijke gesprekken met medewerkers van het ROC. “Als een student bijvoorbeeld graag in de horeca aan de slag wil, is het goed om te weten dat je dan vaak in de avonduren moet werken. Wanneer studenten zich dat vooraf niet voldoende realiseren, ligt uitval op de loer”, geeft het ROC West-Brabant als voorbeeld aan. Natuurlijk kan het ROC niet altijd voorkomen dat leerlingen een verkeerde studiekeuze maken. Daarom kunnen deze scholieren instromen in zo-

genaamde heroriëntatieklassen. Daar krijgen ze begeleiding in het maken van een nieuwe keuze. Risicoleerlingen Het ROC besteedt extra aandacht aan ‘risicoleerlingen’. Dat zijn studenten met een verhoogd risico om vroegtijdig de opleiding te verlaten. Deze leerlingen krijgen extra begeleiding van een speciaal aangestelde coach. Deze aanpak blijkt succesvol. Van de 187 risicoleerlingen vielen er in 2012 in totaal zeven uit. De coaches blijven de studenten de komende schooljaren verder begeleiden om te voorkomen dat ze alsnog uitvallen. Docenten van het ROC volgen geregeld trainingen in het herkennen van problemen, klassenmanagement en coachingsvaardigheden om schooluitval te vermijden. Onder het ROC West-Brabant valt onder meer het Westerpoort College uit Tholen.

Tijdens de bouw, die tot eind februari duurt, zijn op de parkeerterreinen van Lievensberg tijdelijk minder parkeerplaatsen beschikbaar. Onze excuses voor de eventuele overlast die u hierdoor ondervindt.

DSVF/De Eendracht haalt verrasende nipte zege THOLEN - Het combiteam DSVF/De EendrachtTholen heeft in de hoofdklasse van de ZeeuwseDamclub competitie een nipte en even verrassende zege behaald tegen Aagtekerke.

en H. v.d. Velde verloren hun partijen. Het uiteindelijke winstpunt werd behaald door H. van Akkeren (remise) tegen A . Riemens, uitslag 7-9. Door dit resultaat staat halverwege de competitie de Flipland/Tholencombinatie op een stevige 4e plaats in de middengroep. Ongeslagen koploper is PWG Gravenpolder. Deze tegenstander wordt vrijdag januari bezocht. Stand: 1. PWG Gravenpolder 4-8, 2. Lammerenburg 3-5, 3. Middelburg 4-5, 4. Tholen/DSVF 4-4, 5. Souburg 4-4, 6. Aagtekerke 4-3, 7. Goes/Zierikzee 3-1, 8. BDV Bergen op Zoom 4-0.

‘Transitie jeugdzorg biedt kansen’

In bijna alle gevallen moesten ze tegen spelers met hogere ratings.Totale teamrating: Aagtekerke 8000, DSVF/Tholen 7303. Opvallende zeges werden geboekt door G. v.d. Velde en W. Drenth tegen R. Provoost en A. Provoost. Ook waren er zeges voor H. Gunther en enigszins gelukkig ook voor A. Slager. C. Droogers ,S. Schot

THOLEN - Het overhevelen van de jeugdzorg in Nederland van de rijksoverheid naar de gemeenten, is volgens Bureau Jeugdzorg Zeeland (BJZ) een ingrijpende operatie. Deze nieuwe taken moeten de gemeenten uitvoeren met minder geld. ‘Maar wij zien juist kansen om de zorg te verbeteren’, schrijft directeur Nelleke Groenewegen over de transitie in het Meerjarenbeleidsplan 2012-2015 van het BJZ.

Bijbels in China: broodnodig!

Bureau Jeugdzorg Zeeland presenteert Meerjarenraming 2012-2015

DOOR BRITTA JANSSEN ‘Het gevoel dat gezinnen effectievere steun krijgen, waarbij de samenleving toegroeit naar een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor het opvoeden en opgroeien van onze jeugd, kan energie geven’, aldus Groenewegen. ‘Onze oproep aan Zeeland is: gebruik die energie en we maken het samen mogelijk dat de transformatie succesvol kan zijn.’ Veranderingen De overheveling biedt in de ogen van de directeur de kans verbeteringen en veranderingen door te voeren. ‘Een belangrijke wijziging voor BJZ is bijvoorbeeld het invoeren van de methodiek van het gezinsgerichte werken.’ Hiermee begint ze dit voorjaar. ‘We besteden hierbij meer tijd aan contact met het gezin en minder aan bureaucratie. De gezinnen krijgen één plan en één contactpersoon. Het contact is intensiever, waardoor we sneller kunnen helpen. Dit komt de veiligheid van de kinderen ten goede.’ Gezinnen met meerdere of zwaardere

problemen begeleiden, is vanaf 2015 nog meer de kern van BJZ, staat er in het plan. ‘We streven ernaar de natuurlijke opvoedomgeving van een kind zo veel mogelijk in stand te houden en te versterken. De vraag van de cliënt en zijn eigen kracht en netwerk zijn de basis voor verdere stappen. We betrekken het netwerk meer bij de oplossing van problemen.’ BJZ gaat hierbij uit van partnerschap tussen cliënten en professionals. ‘Plannen maken we samen met de cliënt.’ Ook wil het bureau flexibeler worden. ‘Voor een betrokken organisatie die de client centraal stelt, is goede bereikbaarheid vereist. In 2013 investeren we onder meer in flexibele openingstijden, bereikbaarheid in lokale omgevingen zoals CJG’s (Centrum voor Jeugd en Gezin, red.) en betere telefonische bereikbaarheid. ‘Medewerkers gaan meer naar cliënten toe. Dit alles met als doel dat ook na 2015 ieder kind veilig is.’ Uitgangspunten BJZ werkt vanaf 2015 in opdracht van de gemeenten aan het signaleren, on-

derzoeken, begeleiden en stoppen van onveiligheid. ‘Elk kind heeft recht op een veilig en vertrouwd ‘thuis’, een omgeving die bescherming, geborgenheid en stimulans biedt, waardoor het kind zich kan ontwikkelen en zijn plek kan innemen in de maatschappij.’ Uitgangspunten om dit te bereiken zijn onder meer: van recht op aanbodgerichte jeugdzorg naar recht op ondersteuning, gericht op de vraag van de cliënt, van het denken in problemen naar het zoeken van oplossingen, van een ongelijke relatie tussen professional en cliënt naar partnerschap, van het weghalen van het kind uit zijn natuurlijke opvoedomgeving naar het in stand houden van zijn natuurlijke opvoedomgeving en deze versterken en van te snel specialistische hulp bieden naar doen wat nodig is. De overheveling brengt ook organisatorische veranderingen met zich mee. ‘BJZ wil zijn expertise zo maximaal mogelijk inzetten. De cliënt en het cliëntsysteem staan hierbij centraal en vorm volgt pas na inhoud. BJZ is dus niet gericht op het koste wat kost in stand houden van de organisatie als zodanig.’ PAGINA 12

Bijbelverspreiding in China

THOLEN - Op DV 26 januari wordt er een Psalmzangavond gehouden voor de Bonisa Zending in de Onze Lievevrouwekerk van Tholen. Het thema van deze avond is “hoort dit alle gij volken”. Het orgel wordt bespeeld door Bart Burger.

De algehele leiding van deze avond is in handen van ds. A.A. Brugge. De collecte die op deze avond gehouden wordt is bestemd voor Bijbelverspreiding in China. De avond begint om 19.30 uur en de kerk is vanaf 19.00 uur open. De toegang is vrij. Zie voor meer informatie www.bonisa.nl


Vanwege gezondheidsredenen te koop

THUIS IN DE REGIO

Punt duiVenhok 5x1.80 meter. 5 jaar oud. Prijs n.o.t.k. telefoon 0166-652681

ACTIE!

Uitgeverij de Bode bv is de uitgeefster van de volgende weekbladen in West-Brabant en Zeeland:

Drie-zijdige Gashaard Compleet geplaatst voor slechts

y 5900,-

Houtkachels ● Pelletkachels ● Liftdeur houtkachels ● Open haarden Design gashaarden ● Afvoervrije gashaarden ● Natuursteen schouwen Bio haarden ● Electrische kachels ● Snelle levering ● Vakkundig geplaatst

Iedere laatste zondag van de maand geopend! Koelemei 22 Breda ● 076 5412 955 info@schouwenpaleis.nl ● www.schouwenpaleis.nl

AFVALLEN? Het is NU tijd voor ACTIE!

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) BKB / BKC / PDB

4 4 4 4

Geen specifieke vooropleiding nodig

BREDASEWEG 26, 4881 DE ZUNDERT I TEL.: 076 599 8111 I WWW.INTERNETBODE.NL

Ik coach U of UW KIND naar een gezond gewicht én een gezond eetpatroon!

DE THOOLSE BODE DE BERGEN OP ZOOMSE BODE DE ROOSENDAALSE BODE DE MOERDIJKSE BODE DE BEVELANDSE BODE DE MIDDELBURGSE & VEERSE BODE DE VLISSINGSE BODE DE WOENSDRECHTSE BODE DE BREDASE BODE DE HALDERBERGSE BODE DE ETTEN-LEURSE BODE DE ZUNDERTSE BODE DE RUCPHENSE BODE DE STEENBERGSE BODE DE BERGEN OP ZOOMSE BODE (weekend) DE ROOSENDAALSE BODE (weekend) DE ETTEN-LEURSE BODE (weekend) DE BREDASE BODE (weekend)

GEDIPLOMEERD GEWICHTSCONSULENTE

CAROLA VAN KESTEREN

Account manager (m/v)

De functie Als accountmanager ben je verantwoordelijk voor de acquisitie van onze Bodes en speciale uitgaven. Je hebt een adviserende rol bij de invulling van advertenties en bouwt een langdurige relatie met de klant op. Profiel Je bent commercieel ingesteld en denkt in kansen en uitdagingen. Contacten leggen met klanten gaat je gemakkelijk af en je weet deze om te zetten in langdurige relaties. Je weet wat er speelt bij klanten en in de markt en speelt daar flexibel op in. Functie-eisen - Minimaal mavo/havo/MBO werk- en denkniveau - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Gedreven, enthousiast en positief ingesteld Wij bieden - Een uitstekend maandsalaris - Goede secundaire arbeidsvoorwaarden - 8% vakantiegeld - 24 vakantiedagen - Bij gebleken geschiktheid een passende auto van de zaak - Een interessante functie met veel ruimte voor eigen initiatief Informatie Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kunt u contact opnemen met Luuk Roozeboom, tel. 076 - 599 8111 Reactie U kunt uw sollicitatie met CV richten aan: Uitgeverij de Bode bv

T 0166-664896 www.praktijkdegewichtscoach.nl Sint-Maartensdijk

Tav Monique Elst, Postbus 22, 4880 AA Zundert Of mailen naar: m.elst@internetbode.nl

ZORGVERZEKERAAR VERGOEDT!

Computercursus in Bergen op Zoom iedere week beginnen met starters - Word - Excel - PowerPoint - Access

Fabius is een CRKBO erkende opleider 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

t s m o k e o t e j Ontdek ! l a a t e m e d n i ns je opleiding!

● Meteen verdienen tijde t je werkgever ● Ontmoe uke ● Volop kansen op een lejob! en veelzijdige

tel. 0164 230 209 info@bit-by-bit.nl www.bit-by-bit.nl

Peet’s bloemenshop Steenbergen zoekt per direct

AutoCAD en Inventor AutoCAD basis 28 jan avond 6 feb avond

Bergen op Zoom Goes

Inventor basis 19 feb avond 14 mrt dag

Bergen op Zoom Goes

Info: 0164-230209 info@bit-by-bit.nl www.bit-by-bit.nl

vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

OvPEN AV Vrijdag

1 Febru

0 tot 20

Zaterda

Telefoon 0165-546707

ari

OND

.30 uur

ruari O PE van 10. N D A G 00 tot 1 3.00 uu r g 2 Feb

www.vakopleidingmetaal.nl

Munnikenheiweg 37 Etten-Leur

Te l . : 0 7 6 - 5 7 2 6 5 0 1 E - m a i l : i n f o @ v a k o p l e i d i n g m e t a a l . n l

een OPROEPKRACHT

Profiel:

- ruime ervaring als bloembind(st)er - flexibel

Schriftelijke sollicitaties richten aan Peet’s bloemenshop Blauwstraat 78, 4651 GD Steenbergen of neem telefonisch contact op met Peet van Dorsten, tel. 0167-564218

Unileder Henk van Rooijen Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer

staRt BEgin MaaRt spoedcursus op zaterdag

an 18.0

Uitgeverij de Bode bv is een gerenommeerde onderneming met als hoofdactiviteit het uitgeven van huis-aan-huis bladen. Wekelijks verschijnen er een half miljoen huis-aan-huis bladen in geheel West-Brabant en een groot gedeelte van Zeeland onder de naam “De Bode”. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zundert, daarnaast zijn er een tweetal bijkantoren in Bergen op Zoom en Middelburg. Voor de versterking van ons verkoopteam zijn wij op zoek naar een:

www.yachtconsult.com.

JANUARI-ACTIE!

Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling. Nu gratis 3 maanden extra. Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

VITAK Advocaten


Acht partijen achter initiatief om kolencentrale om te bouwen tot duurzame eenheid

6e Traditionele Zeeuwse Psalmzang

Over paar maanden duidelijkheid over bio-energiecentrale

Herdenking 60 jaar Watersnoodramp

BORSSELE - Halverwege dit jaar moet duidelijk zijn of de kolencentrale van EPZ kan worden omgebouwd tot een bio-energiecentrale. Voorwaarde is dat de landelijke overheid een deel van de kosten subsidieert. Om de geesten in Den Haag daarvoor rijp te maken, werd vorige week dinsdag in Nieuwspoort een manifest ondertekend door acht Zeeuwse bedrijven en organisaties.

THOLEN - Zaterdag 2 februari vindt de 6e Traditionele Zeeuwse Psalmzang plaats in de Grote kerk van Tholen. Deze avond staat in het teken van 60 jaar herdenking van de watersnoodramp. Ds. G.J. van Aalst houdt meditaties over de te zingen Psalmen. Martin Weststrate begeleidt de samenzang. Het begint om 19.00 uur; de deuren gaan om 18.15 uur open. Toegang is gratis. Een avond waar velen naar uit kijken; de Zeeuwse Psalmzang. Deze traditionele Zeeuwse Psalmzang trekt elke jaar weer vele bezoekers; de bezoekers komen van heinde en ver om

deze avond mee te maken. Organist Martin Weststrate begeleidt de massale samenzang op het prachtige van Dam-orgel en Ds. G.J. van Aalst houdt meditaties over de Psalmen die gezongen worden. Er wordt een collecte gehouden voor de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten. Ds. G.J. van Aalst is als docent aan deze school verbonden. Van deze Psalmzang wordt een live-cd opname gemaakt zodat u later de gezongen Psalmen nog eens na kunt luisteren. De cd kunt u tijdens deze avond al bestellen. Jong en oud zijn van harte welkom! Meer informatie kunt u vinden op www.naarhetconcert.nl

F-jeugd verrast Movado THOLEN - De F-jeugd van Emergo, dat als enige in actie moest komen afgelopen weekend, heeft voor een verrassing gezorgd door het sterker geachte Movado nipt te kloppen.

Financieel directeur Frank Verhagen van Delta ondertekent het manifest voor de Bio-Energiecentrale Zeeland.

DOOR EUGÈNE DE KOK De Bio-energiecentrale Zeeland is een initiatief van Delta en EPZ. De twee bedrijven willen de kolencentrale, die uiterlijk op 1 januari 2016 de deuren moet sluiten, ombouwen tot een volledig op biomassa gestookte centrale. Hun streven wordt ondersteund door de provincie, gemeente Borsele, ZMF, de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging, DOW Benelux en Zeeland Seaports. Volgens de acht partijen kan Nederland met zo’n nieuwe centrale ‘een flinke stap vooruit zetten op het gebied van zijn duurzaamheidsdoelstellingen’. De overheid wil dat in 2020 zestien procent van de energie duurzaam is. Als de centrale eenmaal werkt, is zijn productie gelijk aan het vermogen van alle windmolens op land in 2011. Het vermogen ligt volgens de initiatiefnemers tussen de 75 en 350 Megawatt zijn en hij gaat naar verwachting 2,2 Terrawattuur aan groene stroom leveren, goed voor 630.000 huishoudens. Bovendien versterkt de centrale de biobased economy in Zeeland, een belangrijke pijler van de

toekomstige Zeeuwse economie. Hoewel Delta en EPZ flink willen investeren in het ombouwen van de kolencentrale, komt er geen duurzame opvolger zonder subsidie. Het Zeeuwse initiatief past echter niet binnen de huidige stimuleringsregelingen. Met het manifest wilden de acht

‘Geen negatieve houding’ partijen dinsdag de voordelen van de bioenergiecentrale onder de aandacht brengen in Den Haag. Woensdag spraken de politici in de Tweede Kamer met minister Henk Kamp van Economische Zaken over het onderwerp. Op een vraag van Paulus Jansen van de SP zei de bewindspersoon ‘geen negatieve houding’ te hebben ‘tegenover het bij- en meestoken en het gebruik van biomassa’. Duidelijker werd hij niet in het debat. De bio-energiecentrale moet volledig op biomassa draaien. Stimulans Delta en EPZ willen aanspraak maken op de SDE+, de meest bekende subsidierege-

FOTO DELTA

ling voor duurzame energie. De website energeia.nl meldde dinsdag dat het zou gaan om één miljard euro subsidie, verdeeld over tien jaar. Naast ‘de belangrijke bijdrage’ aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid en een stimulans voor de biobased economy in de provincie zou de centrale volgens Delta en EPZ belangrijk zijn voor de innovatie. ‘Het is een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van duurzame elektriciteitsproductie’, schrijven de ondertekenaars in het manifest. De Bio-energiecentrale Zeeland moet als katalysator dienen voor vernieuwingen. Alle partijen erkennen dat het niet de definitieve oplossing is. De partijen zeggen biomassa in de huidige vorm - voornamelijk houtpellets uit Canada en Scandinavië - te zien als transitiebrandstof. Ze benadrukken dat de biomassa die ze willen gebruiken voldoet aan alle duurzaamheidscriteria, maar op termijn moet de centrale restproducten van biobasedbedrijven gaan gebruiken. Als alles mee zit, kan de duurzame centrale in 2016 de deuren openen. Hij gaat mee tot ergens tussen 2025 en 2028.

KERKELIJK NIEUWS EREDIENSTEN ZONDAG 27 JANUARI THOLEN: CHR GER KERK: 10.00u ds. A. den Boer; 18.30u ds. G.J. Capellen HERV GEM: 9.30u ds. W.Meijer; 18.30u ds. J.C. Breugem, Sommelsdijk HERSTELD HERV GEM: 9.30 en 15.30u ds C. J.P. v.d. Bas CHRISTENGEM: 10.00u A. van der Wiel HERV GEM IMMANUEL: 10.00u Ds. H. de Bie, HA, Gasthuiskapel GER ICHTHUSKERK: 10.00u Ds. A. Vos, Dordrecht POORTVLIET: HERSTELD HERV GEM: 10.00u ds.L. W. Ch. Ruijgrok, Poortvliet; 18.00u kand.G. K. Terreehorst, Sommelsdijk GER KERK: 10.00u Ds. P.A. Broere SCHERPENISSE: GER GEM: 9.30u en 18.30u ds. E. Bakker, 14.00u leesdienst HERV GEM: 9.30u ds. J. Lohuis Scherpenisse; 14.30u ds. J. Lohuis Scherpenisse SINT-MAARTENSDIJK: HERSTELD HERV GEM: 9.30u Dhr. J. Lankhaar, Papendrecht; 14.30u Ds. L.W.Ch. Ruijgrok, Poortvliet HERV GEM REHOBOTH: 10.00u ds. A.A.S ten Kate, Bergen op Zoom; 19.00u ds. T. Meijer, Werkendam

STAVENISSE: HERV GEM: 10.00u ds. A.L. Molenaar, Yerseke; 18.00u ds. D. Jongeneel, Arnemuiden SINT-ANNALAND: HERV GEM: 10.00u Ds. E. Versluis; 18.00u Ds. J.A.H. Jongkind, Brandwijk HERSTELD HERV GEM: 10.00u ds. D.J. Diepenbroek, St-Annaland; 16.00u ds. A. van Wijk, Herkingen OUD-VOSSEMEER: CHR GER KERK: 10.00u ds. G.J.Capellen; 15.30u ds. A.den Boer HERV GEMEENTE: 10.00u Ds JW Scheurwater; 18.30u Ds JW Scheurwater GER KERK: 10.00u Mevr.H.Droogers-Vogel Oud-Vossemeer RK KERK: 09.30u WGC ANNA JACOBAPOLDER: GER KERK: 10.00u Ds. H.C. van het Maalpad SINT PHILIPSLAND: HERVORMDE GEM: 09.30u ds. P.M. van ‘t Hof; 17.00u ds. W. Meyer Wijzigingen en/of aanvullingen kunt u via de website www.internetbode.nl (klikken op Redactie) aanleveren. PAGINA 14

Movado F1-Emergo F1: Emergo had de thuiswedstrijd tegen de ploeg uit Dordrecht nog ruim verloren met 4-10, maar nu was Emergo vanaf het eerste fluitsignaal veel scherper. Movado stond binnen een mum van tijd met 0-3 achter en werd gedwongen in de achtervolging te gaan. Omdat naar de rust toe de druk van de Movado steeds groter werd, kon Emergo de voordelige marge niet behouden. Bij de rust was de stand met 4-4 geheel gelijkgetrokken. In de 2e helft ontspon zich een bloedstollend duel. Beide ploegen bleven

kansen krijgen, maar doelpunten waren ineens heel schaars. Movado nam de leiding, maar omdat het gat beperkt bleef tot 1 doelpunt was het tot het laatste fluitsignaal spannend. Uiteindelijk was 1 treffer van Emergo in de 2e helft genoeg voor een 4-5 overwinning. Voor Emergo, die de strafworpen ook met 2-4 won, waren Mathijs de Jong (3x), Nienke Crezee en Christy den Engelsman de doelpuntenmakers. Programma Zaterdag 26 januari ’t Capproen 3-Emergo 1 13.20u. Hellevoetsluis - De Fazant Fortis D3-Emergo D1 12.00u. Oost-Souburg - De Belt ELKV E1- Emergo E1 09.00u. Etten-Leur Het Turfschip

Emergo blijft goed presteren in zaal Emergo 1-Voltreffers 3 Emergo speelde een zeer spannende wedstrijd tegen Voltreffers. De thuisploeg nam het voortouw en wist vrij snel op voorsprong te komen, maar vlak voor rust werd de stand toch weer gelijkgetrokken door Voltreffers. In de met 5-5 gestarte tweede helft waren de kansen voor beide ploegen talrijk, maar doelpunten schaars. Bij 8-8 leek het duel op een gelijkspel af te gaan, maar in een zenuwslopende slotfase pakten de Tholenaren toch de volle winst. Een 9-8 overwinning dus voor Emergo, waarvoor Marnix Somers (4x), Liesbeth Potappel (2x), Gerrie Anthonisse, Marco v.d Hoek en Petra de Jong scoorden. Emergo B1-Voltreffers B1 Emergo had het knap lastig tegen Voltreffers, waar een paar spelers met hun snelheid en lengte het verschil konden maken. Toch bleven de rood-zwarten knokken voor een goed resultaat, zodat de marge na de eerste helft nog maar één doelpunt was: 1-2. Na de rust wist Voltreffers verder uit te lopen en kon de thuisploeg nooit meer echt in de buurt komen. De wedstrijd werd afgesloten met een 2-4 stand, zodat de punten voor de ploeg uit Oosterhout waren. Voor Emergo waren Sanne Jansen en Suzanne de Jong trefzeker. Emergo D1-TOP D4 Emergo speelde een prima openingsfase tegen TOP. De ploeg speelde gevarieerd en in een hoog tempo en kwam dan ook terecht op voorsprong. Bij een 3-0 voorsprong ging de ploeg uit Arnemuiden echter mee scoren. In de tweede helft bleef het lang nog enigszins spannend, maar in de slotfase speelden de Tholenaren de wedstrijd slim uit en bleef de marge op 4 doelpunten hangen. Uiteindelijk werd het 10-6, zodat de ploeg ongeslagen bleef. Voor Emergo wisten Chloë Anthonisse (2x),

Jarno Jansen (2x), Ellen de Jong (2x), Alejandro Moncilla Tello (2x), Baukje Broeren en Bas Crezee de korf te vinden. Emergo D2-Juliana D2 Emergo was goed op dreef tegen Juliana. De ploeg schoot uit de startblokken en nam binnen de kortste keren de leiding, waarna de gasten alleen maar konden toezien hoe de thuisploeg veel effectiever met de kansen omging. Na de rust bleef de ploeg uit Sint-Maartensdijk het spel dicteren en werd er uiteindelijk een ruime 11-1 zege geboekt, zodat de ongeslagen status behouden bleef. Voor de Tholenaren scoorden Richard v.d Putten (4x), Annemiek Geuze (3x), Robyn Timmer (3x) en Lucas Geuze. Emergo E1-Oranje Zwart/ De Hoekse E2 Emergo had het heel lastig tegen Oranje Zwart, dat vooral over een stel gevaarlijke heren beschikte. In de openingsfase namen de gasten de leiding, maar nog voor de rust kwam de thuisploeg terug. In de met 3-3 gestarte tweede helft ging het toch mis. Oranje Zwart liep snel verder uit en de Tholenaren kregen geen kans meer om terug te komen, zodat de wedstrijd in een 4-8 zege voor de gasten. Voor Emergo waren Jara Gijzen (2x) en Evy Kostermans (2x) de doelpuntenmakers. Emergo F1-Scheldevogels F1 Emergo speelde een prima wedstrijd. De ploeg kwam nog een beetje moeizaam op gang, maar nam in de eerste helft toch een ruime voorsprong, waarmee de rust bereikt werd. In de tweede helft werd het verschil alsmaar groter en was de zege snel binnen. Uiteindelijk werd er een mooie 9-1 zege geboekt door doelpunten aan Thoolse zijde van Mathijs de Jong (3x), Thijs Bogers (2x), Christy den Engelsman, Timo Bogers en Nienke Crezee.


I N T E R N AT I O N A L E

H O R E C A

G R O O T H A N D E L

Om Ons team In antWeRPen te veRsteRken zIjn We dRIngend OP zOek naaR (m/v):

assIstent chef afdelIng veRse vIs Je assisteert de manager afdeling verse vis bij het beheer van de afdeling, dit zowel commercieel als operationeel. Je verzorgt de aanvulling en presentatie van de rayons. Je hebt een relevante werkervaring in een winkel of distributie, bij voorkeur in een afdeling verse vis. Je beschikt over leidinggevende capaciteiten. Je bent klantvriendelijk en commercieel ingesteld.

medeWeRkeR afdelIng veRse vIs Je verzorgt de aanvulling en presentatie van de rayons. Je staat de klant te woord en fileert en snijdt de vis op vraag van de klant. Je hebt een relevante werkervaring in een winkel of distributie, bij voorkeur in een afdeling verse vis. Je bent klantvriendelijk en commercieel ingesteld.

HGC-HANOS is een internationale groothandel voor Horeca, grootverbruikers en de bedrijvenmarkt, met een assortiment van 65.000 artikelen onder één dak voor de zelfbediening en voor de bezorging aan huis.

Interesse?

U w v a c a t u r e i n D e B o d e é n o p Z e e l a n d We r k t . n u Nette NederlaNds sprekeNde dames

gevraagd i.b.v eigen vervoer. Het betreft schoonmaakwerkzaamheden in Rilland, Bergen op Zoom en Roosendaal. Reacties naar info@barristaschoonmaakbedrijf.nl

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’

Kijk op

Murre Techniek B.V. is al jaren bezig met een continu groeiproces. Hiervoor zijn we op zoek naar een ambitieuze

MEDEWERKER VERKOOP BINNENDIENST (FULL-TIME) Je komt te werken binnen het team van de afdeling verkoop. Deze afdeling verzorgt de verkoop van proceslijnen voor voedselverwerking. Van hieruit onderhoud je nauwe contacten met zowel interne als externe partijen (waaronder klanten, leveranciers, fabrikanten). Daarnaast ben je mede verantwoordelijk voor het voorbereiden en uitvoeren van marketingacties en biedt je administratieve ondersteuning voor het verkoop team. Binnen de functie ben je onder andere verantwoordelijk voor:

www.hanos.be

• • •

Mail uw cv naar egysbrechts@hanos.be

het te woord staan, informeren en adviseren van (potentiële) klanten via e-mail en telefoon; het inspelen op de behoeften van de klant; het correct opstellen, calculeren, registreren, versturen en opvolgen van offertes; het aannemen en registreren van orders, opstellen van orderbevestigingen en (op)volgen van orders.

De functie-eisen:

HGC-HANOS, Personeelszaken, Nijverheidsstraat 54E, B-2160 Wommelgem België

• • • • Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Metaalwerken Bergen op Zoom BV is een internationale onderneming met een uniek machinepark en 85 enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze specialisatie is; engineering, plaatbewerking, poedercoaten en assemblage. We leveren zowel onderdelen als complete machines en apparaten voor diverse markten. Wij zijn volledig ISO 9001:2008 gecertificeerd. Metaalwerken Bergen op Zoom BV is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en geldt binnen de branche als zeer geavanceerd.

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

• • •

MBO/HBO werk- en denkniveau; commerciële achtergrond is een vereiste; technische achtergrond is een pré; goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal; Duits en Frans is een pré; goede communicatieve vaardigheden in woord en geschrift; je bent stressbestendig, gedreven, enthousiast, accuraat, resultaat- en klantgericht; ervaring met MS Office pakket.

Wij bieden:

Murre Techniek biedt een uitdagende en verantwoordelijke functie binnen een groeiende organisatie. Verder bieden wij een passend salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Interesse?

Stuur uw CV met motivatie binnen 14 dagen na verschijnen van dit blad naar Murre Techniek B.V., t.a.v. dhr. M. Huissen, Zuidweg 18-20, 4413 NM Krabbendijke of e-mail naar mh@murre.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Bent U de vrijwilliger die we zoeken?

Wij zijn op zoek naar een:

WERKVOORBEREIDER/CAD TEKENAAR Naast je HBO WTB heb je ruime ervaring in de plaatbewerkende industrie en ervaring met een 3D CAD tekenpakket, bij voorkeur Hicad. Interesse in deze belangrijke functie? Mail dan een gemotiveerde brief met cv naar Metaalwerken Bergen op Zoom BV, t.a.v. Robert Vink, afdeling Personeelszaken, postbus 164, 4600 AD Bergen op Zoom. r.vink@bozgroup.eu Telefoon: 0164-240910 Zie ook onze website www.bozgroup.eu “Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld”

Sjaloom Zorg is op zoek naar vrijwilligers (op Goeree Overflakkee en Tholen) die iets willen betekenen voor onze cliënten door: - samen op pad van en naar de dagbesteding… - samen op pad met cliënten voor buitenactiviteiten…. - samen genieten van gezelligheid… - samen de klussen uitvoeren met een voldaan gevoel….. Spreekt een van deze vrijwilligerswerkzaamheden u aan of wilt u meer informatie over bovenstaande. Dan kunt u contact opnemen met mevrouw L. Kersbergen- Andriesse, vrijwilligerscoördinator. T. 0187-609400 of via e-mail l.kersbergen@sjaloomzorg.nl

Ter versterking van ons team, zijn we op zoek naar een nieuwe collega te weten:

een kok

Sjaloom Zorg is een protestants christelijke regionale netwerkorganisatie die begeleiding, hulp en ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke, psychiatrische, N.A.H.- en/of lichamelijke beperking en anderen die zorg behoeven.

32/38 uur

Voor meer informatie en/of sollicitaties: Eetcafé The Sixties

Hotel-Eetcafé van Ee

Kaai 3 4691 EE Tholen

Beursplein 5 4611 JC Bergen op Zoom

Voor direct contact, bel 0166 602451 of 0164-299500 en vraag naar Tatjana Hanser of René van Ee

Stichting Sjaloom Zorg Watertoren 8b 3247 CL Dirksland Tel. 0187 - 609400 Fax 0187 - 609401 regiokantoor@sjaloomzorg.nl www.sjaloomzorg.nl


Kijk dagelijks op action.nl voor

DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN MOLTON

PARTYMIX KINDER

HOES LAKEN 90x200 cm

VERKLEED SET top kwaliteit zeer gedetailleerd groot assortiment maten 116-140

S TIP!

6.49

LUCHT VERFRISSER assorti geur 150 gram

Elders 1.09 1.29

KOFFIE/THEE

ISOLEER KAN glazen binnenfles

ZEN

BODY SCRUB Beauty Secrets,

0.64

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

140x200 cm

3.79

4.49 5.95

180x200 cm

RVS DELUXE

WATER KOKER 360º draaibaar

RBR PR IJ S DOO Elders 19.95 24.95

RONDE HALS

DAMES SHIRT katoen/elastan

3.29 1.09

Majestic ECO HALOGEEN LAMPEN groot assortiment in diverse uitvoeringen

0.79

5 DRAAGVARIANTEN

VOORGEVORMDE BEHA zwart of wit

A AK!

12.95

Elders 4.95 5.95

Elders 5.95 7.95

FREESTYLE

en prints stereo XL

2.39

Elders 7.99 13.75

ROOKEE

puzzels en niveaus

of garnalen 65 gram

PUZZEL BOEKJE zeer groot assortiment

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

3.99

KOP TELEFOON diverse kleuren

SANDERS/DE DENKER

Elders 1.99 3.49

7.99

maten 75B-80D

diverse kleuren maten S-XL

Good Health, Happy Days of Paradise Pink 500 gram

Elders 3.95 5.95

10.95

inhoud 1.7 ltr

kunststof 1 ltr

Elders 5.99 6.99

hoogte 42 cm

0.99 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

2.99

CUP NOODLES kip, rundvlees

2 VO O R

Elders 2.95 3.95

0.88 TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 20-01-2013 t/m za. 26-01-2013 in Nederlandse filialen.

BLOEM GEL

TAFEL LAMP incl. kap idem hoogte 60 cm

C A R N AVA L Elders 14.95 19.95

SILVER PLATED

DT_20130123