Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

T H O O L S E

O P L AG E :

18 JULI 2012 WEEK 29

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

SPORTEND PRATEN OVER HET GELOOF

10 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @ThoolseBode

AA

AUTO’S

Zundert

I

Te l .

076

SPORT

HONDSHAAIEN UITGEZET IN OOSTERSCHELDE

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

DUBBEL LINTJE VOOR KINDERLIEFDE

Rode Kruis haalt minder geld op

Speelmeerdaagse in Sint-Maartensdijk

THOLEN - In de Thoolse kernen is tijdens de collecte van het Rode Kruis afdeling Tholen-Reimerswaal minder geld opgehaald dan vorig jaar. De opbrengst is ongeveer 800 euro lager. In alle kernen werd er minder opgehaald dan in 2011. Het is volgens de afdeling voornamelijk te wijten aan een tekort aan collectanten. In OudVossemeer was er niemand. Er gingen tussen 24 juni en 30 juni zo’n 150 mensen langs de deuren. Het geld is bestemd voor de eigen afdeling. De afdeling dankt alle collectanten vriendelijk. Mensen die alsnog geld willen storten kunnen dat doen op rekeningnummer 15.32.24.711. Meer informatie: www.rodekruis.nl.

SINT-MAARTENSDIJK - Op het grasveld tussen de Fixet en Weggemans aan de Sportlaan in Sint-Maartensdijk vindt van woensdag 8 tot en met vrijdag 10 augustus een speelmeerdaagse plaats voor kinderen tussen de zes en veertien jaar. De organisatie is in handen van de dorpstafel Sint-Maartensdijk/Scherpenisse en het Evenementencomité Sint-Maartensdijk. Toegang is gratis. Elke dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Samen maken ze onder meer een hindernisbaan en een timmerdorp. Woensdagavond is er om 19.30 uur nog een demonstratie met politiehonden en vrijdag is er om 19.30 uur een Vossenjacht. Informatie: dorpstafel@zeelandnet.nl.

W E E K B L A D

Jeugdduikers België naar Oesterdam

Vrijwilligersavond op 23 november

THOLEN - Bij de Oesterdam op Tholen vindt op zondag 23 september de Belgische Nationale Jeugdduikdag plaats. Het college van burgemeester en wethouders heeft daar onlangs een vergunning voor verleend. De Vlaamse jeugdduikschool Orka uit Lokeren organiseert de dag in samenwerking Oost-Vlaamse vereniging voor onderwateronderzoek en sport en Nelos, een organisatie voor diepzeeduiken. Tijdens de dag kunnen jongeren kennismaken met de duiksport en vinden tal van activiteiten plaats. Het is de 11e editie van het Belgische evenement, dat elk jaar op een andere locatie plaatsvindt. Meer informatie op www.orka-lokeren.be.

THOLEN - De Thoolse vrijwilligersavond vindt dit jaar plaats op 23 november. Het feest voor mensen die belangeloos de handen uit de mouwen steken vindt voor de 12e keer plaats. Op de avond worden erevermeldingen uitgereikt voor de groep vrijwilligers van het jaar en de vrijwilliger van de toekomst. Mensen die iemand kennen die een nominatie verdiend, kunnen hem of haar aanmelden via een formulier dat is te vinden op de website van de gemeente Tholen: www.tholen.nl. Ook kunnen zij contact opnemen met servicebureau Voor Elkaar: via het mailadres servicebureau@ tholen.nl of via het telefoonnummer 0166668200. Nomineren kan tot 1 oktober.

Onderzoek naar zelfmoord Fred B. MIDDELBURG - Fred B. die vorige week donderdag voor de dubbele moord op zijn schoonouders zou worden veroordeeld, heeft in de nacht van vorige week woensdag op donderdag zelfmoord gepleegd in zijn cel in het huis van bewaring in Vught. B. werd vorig jaar juli na een klopjacht gearresteerd in Middelburg, nadat hij de ouders van zijn ex-vriendin met messteken om het leven had gebracht. Het Openbaar Ministerie had een levenslange gevangenisstraf tegen hem geëist, maar werd door de rechter niet-ontvankelijk verklaard. Een overledene kan niet worden vervolgd voor strafbare feiten. De dienst justitiële inrichtingen onderzoekt de zelfmoord.

Nieuwe directie voor provincie THOLEN - De provincie heeft een nieuwe directie. Het college van Gedeputeerde Staten is vorige week dinsdag akkoord gegaan met de benoeming van Ab Smit tot provinciesecretaris en algemeen directeur en Marjolein Plantinga-Leenders tot nieuwe directeur. Smit is momenteel nog gemeentesecretaris en directeur van de gemeente Nijmegen, Plantinga-Leenders is actief als gemeentesecretaris bij de gemeente Bussum. Ze hebben tijdens de sollicitatieprocedure kennisgemaakt met provinciale medewerkers en gesproken met een adviescommissie en de ondernemingsraad. Beide hebben een positief advies gegeven.

THOLEN - De parallelweg van de Oesterdam is sinds vrijdagmiddag weer open voor fietsers en recreanten. Het werk aan de zuidkant van de dam in het kader van de dijkversterking is zo goed als afgerond. Over een lengte van vijf kilometer is de steenbekleding versterkt met speciaal asfalt en betonnen blokken. Ook is de onderhoudsweg opnieuw aangelegd door projectbureau Zeeweringen. Na de bouwvak M I D D E L B U R G S E & V E E R S E vinden er zowel aan het zuidelijke als noordelijke deel van de Oesterdam nog afrondende werkzaamheden plaats. Zo krijgt de parallelweg dan nog een nieuwe laag asfalt. Dat gebeurt echter ‘s nachts. FOTO ARCHIEF PROJECTBUREAU ZEEWERINGEN

120 borden wijzen weg naar verblijfsaccommodaties en mooie plekjes

Tholen toeristisch bewegwijzerd THOLEN - Hoe mooi Tholen is, weten veel mensen volgens de Samenwerkende Recreatiebedrijven Tholen (SRT) wel, maar hoe je bij die toeristische plekjes komt, dat kon nog wel wat vergemakkelijkt worden. En dus werkte de SRT de afgelopen jaren aan zo’n 120 bordjes om de toeristische bewegwijzering in de gemeente te verbeteren. Deze week moet de plaatsing van de bordjes klaar zijn. DOOR BRITTA JANSSEN ‘Hoewel we niet te klagen hebben over medewerking van onder andere de gemeente Tholen, was het nog een hele klus om alle details tijdig in orde te krijgen’, schrijft de SRT in een persbericht. ‘Dit zijn onder andere de richtingpijlen, benamingen en exacte locaties.’ De gemeente kon financieel niet bespringen, vertelt SRTvoorzitter Rob Duijm, maar Tholen heeft bijvoorbeeld met de vergunningverlening en contacten met de Provincie Zeeland en Waterschap Scheldestromen haar steentje bijgedragen aan de totstandkoming van de bebording. DetSRThwildeuze voor i het begin van het hoogseizoen geplaatst hebben en dat lukt. Voor het project werkte de SRT samen met veel verschillende mensen en bedrijven en ook daardoor

was het een omvangrijke klus. “Maar de samenwerking is heel bevredigend.” Verkeersluw Het project is een paar jaar geleden opgezet, omdat de betrokkenen vonden dat Tholen op toeristisch gebied kansen miste. “We hebben naar de promotie gekeken en daarbij helpen deze borden, wantW ze maken E E deKgemeente B L AalsDtoeristisch gebied herkenbaar.” Er zijn borden voor commerciële locaties, zoals hotels en campings en niet-commerciële, zoals stranden, monumenten en natuurgebieden. “De commerciële locaties betalen shun eigeni borden n en die d voore de niet-r commerciële locaties worden gesponsord. Het project kost bijna 20.000 euro.” De bewegwijzering - volgens de Europese richtlijnen bruin met witte letters - is zo-

Wees ons oog, fotografeer voor ons Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

wel in de kernen als het buitengebied te vinden. Ze zijn soms een aanvulling op al bestaande infozuilen. “Bijvoorbeeld in Stavenisse helpen de borden ook de kern verkeersluw te maken. Daar rijden vaak toeristen die duiklocaties zoeken. Met de bewegwijzering vinden zij de korte, logische route en is het voor de bewoners rustiger in het dorp.” Kwaliteit Bij de Samenwerkende Recreatiebedrijven Tholen leeft het idee om eind volgend jaar nog tachtig bordjes aan de huidige 120 toe te voegen, als dit - bijvoorbeeld financieel is. “Daar kijken e g - tei realiseren o we na het seizoen verder na. Maar het gaat er niet om heel Tholen vol te zetten. Het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit van het landschap.”

Kroonprins op gala Film by the Sea THOLEN - Prins Willem Alexander is vrijdagavond 14 september aanwezig bij het openingsgala van Film by the Sea in Vlissingen. In bioscoop Cinecity wordt dan de film Beasts of the Southern Wild van Benh Zeitlin vertoond. Het verhaal gaat over het 6-jarige meisje Hushpuppy dat van dichtbij de nadering van de storm Katrina meemaakt in New Orleans. Deze film maakt deel uit van het programmaonderdeel The Big Easy waarin films worden vertoond, die verbanden leggen tussen de Katrinastorm van 2005 in New Orleans en de Watersnoodramp van 1953. Prins WillemAlexander heeft zich gespecialiseerd in het waterbeheer.

Inschrijving nog open voor Zing Zeeuws THOLEN - Zeeuwse bands en zangers kunnen zich afhankelijk van de categorie nog tot 15 september en 1 oktober inschrijven voor Zing Zeeuws, de provinciale variant op talentenjachten als Idols en Holland’s got talent. Dit keer vindt de wedstrijd plaats op 16 november in Porgy and Bess in Terneuzen. De dialectwedstrijd is georganiseerd door de SCEZ in samenwerking met de stichting De Zeeuwse Taele. Doel is om het gebruik van dialect in de muziek te stimuleren. Muzikanten die tot nu toe in het Engels of Nederlands hebben gezongen en nieuwe muzikanten en bands zijn welkom mee te doen. De spelregels staan op de website www.intzeeuws.nl.


Ze zijn er weer! Verse Zeeuwse Mosselen Super-Jumbo Kwaliteit . Dagelijks verse aanvoer.

Hollandse Nieuwe Haring per stuk € 1,85 / 4 voor € 6,95

BioToppers La Bio Idea bonen diverse varianten 400 gram 1.09

0.89

Weerribben karnemelk 1 liter 1.09

0.89

Emmer Hollandse Nieuwe Haring 2kg € 11,95

Krunchy

Mossel-, Zeevishandel en traiteur

aardbei/choco-hazelnoten 375 gram 3.29/2.99

Deurloo

2.59

Contr’ Escape 11, Tholen

Tel.: (0166) 602799/Fax: (0166) 602550 E-mail: zelandaise@zeelandnet.nl

EkoPlaza Bergen op Zoom, Wassenaarstraat 32. Geldig van 2 t/m 7 juli 2012. Info en openingstijden: www.ekoplaza.nl Zetfouten, prijswijzigingen en uitverkochte artikelen voorbehouden.

STAPEL VOORDEEL BIJ MORRES

Op de volledige Morres collectie

EN OPRUIMING

MET KORTINGEN

70% OP AL ONZE TOT WEL

*

SHOWROOM

KOOP NU BETAAL LATER**

WIJ MAKEN HET MOGELIJK GROTERE BEDRAGEN GESPREID TE BETALEN. Koen Wauters

*Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.morres.com

MODELLEN

** Een niet doorlopend goederenkrediet van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Morres treedt op als verbonden bemiddelaar van Santander Consumer Finance Benelux B.V.. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de algemene voorwaarden en het standaard informatieblad. Santander en Morres geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

De grootste woonwinkel voor Nederland én België is ELKE ZONDAG OPEN Industrieweg 2 | 4561 GH | Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) | Tel. 0031(0)416 - 673678 | www.morres.com klantenservice@morres.nl | Maar 45 minuten van Breda, 15 minuten van Antwerpen en 25 minuten van Gent

15 0 I N G E R I C H T E WO O N K A M E R S•10 0 C O M P L E T E S L A A P K A M E R S•5 0 G E S T Y L D E B A BY- E N K I N D E R K A M E R S W o o n d e c o r a t i e • B e d - e n B a d t e x t i e l • A r t • R a a m - e n v l o e r b e k l e d i n g • Ta p i j t e n • V e r l i c h t i n g • W o o n c o s m e t i c a • K l e i n m e u b e l e n • K o k e n / t a f e l e n • H o m e o f f i c e


actualiteit

Sportproject Athletes in Action trekt jeugd naar Oesterputten

Thoolse jeugd ontdekt evangelie door sport THOLEN - De Thoolse jeugd maakte afgelopen week op een sportieve en luchtige manier kennis met het evan- uitgetrokken om via sportieve activiteiten vertrouwen ons veel toe. Wij staan ook gelie. Dat gebeurde tijdens het op kinderen en tieners georiënteerde sportproject van Athletes in Action bij de kinderen en jongeren met hun geloof be- oprecht open voor hun verhaal.” kend te maken. De hele week waren er acOesterputten in Tholen. DOOR JOSIEN MATHLENER

Deze maand zijn de sport- en evangelisatieprojecten van Athletes in Action

begonnen. Ook in Tholen zijn jongeren, in samenwerking met een lokale kerk, erop

tiviteiten als voetbal, trefbal en volleybal. Door middel van de sportieve bezigheden ontstaat een relatie met de jeugd. “Voor degenen die niet weg zijn van sporten doen we ook spelletjes”, lichtte Romina Bajramovic van Athletes in Action donderdag toe.

Vertrouwen Op maandag begon de sportweek die in voorgaande jaren in de eerste week van de zomervakantie werden gehouden. “Door omstandigheden houden we de sportweek in de tweede week. We dachten dat hierdoor minder kinderen en tie-

‘Kinderen hebben al veel theorieën’

Sport en evangelie gaat bij Athletes in Action hand in hand.

FOTO JOSIEN MATHLENER

ners zouden komen, maar dat is gelukkig niet het geval.” De negatieve weersberichten maakten evenmin dat de Thoolse jeugd wegbleef. De eerste dag kwamen 80 kinderen en jongeren naar de Oesterputten. In de dagen er na waren het er iets minder. “Vooral ‘s avonds zien we veel tieners komen. We merken dat zij echt openstaan voor de gesprekken over Jezus en Gods liefde. Ze lijken zich hier op hun plek te voelen en

Vragen Romina stelde dat de aanwezige jeugd een zeer gemêleerd gezelschap is. “Kinderen van zowel de christelijke, openbare, speciale als Montessorischool doen mee en ook kinderen met een islamitische achtergrond zien we verschijnen. Zij vertellen ons hoe de dingen gaan in hun geloof en wij vertellen over het onze.” Romina ziet wel dat de jeugd veel twijfelt. “Voor zichzelf hebben ze al veel theorieën, ideeën en eigen waarheden ontwikkeld, maar ze blijven met vragen zitten. We praten over die vragen en proberen er een antwoord op en invulling aan te geven.” De 11-jarige Anouk Nijsse uit Tholen stelt half gelovig te zijn. “ Ik ben niet gedoopt, maar ga wel naar een christelijke school, De Regenboog in Tholen. Over het geloof denk ik wel na, alleen is de ene helft van mijn familie wel en de andere helft niet gelovig, vandaar dat half gelovig ben.” Anouk ging mee met haar broertje die vorig jaar ook al meedeed met Athletes in Action. “Ik vind het erg leuk. Je bent lekker bezig met sporten. Dat er daarnaast over het geloof wordt gepraat, vind ik goed.” De sportweek trekt niet alleen de jeugd. Ieder jaar opnieuw komen ouders een kijkje nemen bij de Oesterputten om met eigen ogen te zien waarover hun kroost thuis enthousiast vertelt.

Dit jaar zo’n honderd exemplaren uitgezet in Oosterschelde

Deltapark wil populatie hondshaaien weer op niveau krijgen THOLEN - Van de honderd hondshaaien die dit jaar worden uitgezet in de Oosterschelde overleeft zeker de helft, denkt Gerard van der Bliek van Deltapark Neeltje Jans. Zij moeten de populatie in het Zeeuwse water weer een impuls geven. Van der Bliek zette vorige week woensdag zo’n twintig haaitjes van ongeveer een jaar oud uit. DOOR EUGÈNE DE KOK Daarnaast liet hij twee kathaaien, een veel zeldzamer soort, los in de getijdenpoelen van het park. Die laatste haaiensoort zullen duikers in de Oosterschelde niet snel te zien krijgen, maar Gerard van der Bliek heeft goede hoop dat de onderwatersporters binnen afzienbare tijd meer hondshaaien op het netvlies krijgen. “Vroeger zagen duikers hem regelmatig, maar de laatste jaren is het bijzonder als ze er eentje tegenkomen.” De populatie hondshaaien in de Oosterschelde is flink gekrompen. De visserij en de komst van de Stormvloedkering zijn daarvoor oorzaken, maar de beestjes beginnen zich ook pas na een paar jaar voort te planten. “Daardoor kom je op een gegeven moment in een soort vicieuze cirkel terecht en komen ze simpelweg niet meer terug.” In Deltapark Neeltje Jans gaat het wel erg goed met de hondshaai, die voorkomt in wateren van Noorwegen tot aan de Ivoorkust, vooral jonge garnalen en kleine zagers eet en tot 80 centimeter lang kan worden. De laatste jaren hebben ze veel eieren in de aquaria gelegd. Een groot deel daarvan is uitgekomen. Het park heeft talloze jonge exemplaren met andere dierenparken uitgewisseld. “Maar op een gegeven moment heb je al die parken gehad”,

zegt Van der Bliek. “Daarom hebben we een vergunning aangevraagd om ze uit te zetten in de Oosterschelde, hun natuurlijke habitat. We wilden iets terug geven aan de natuur. We hebben al zo veel genomen.”

‘Zeker de helft overleeft’ De milieuaanvraag is eerst zorgvuldig bekeken door bevoegde instanties, maar na een paar maanden kreeg Deltapark Neeltje Jans groen licht. Van der Bliek heeft sindsdien al meerdere hondshaaien uitgezet in de getijdenpoelen. In totaal gaan er dit jaar ongeveer honderd de Oosterschelde in. Hij denkt dat zeker de helft het overleeft. Ook worden er haaieneieren uitgezet, kort nadat de beesten ze hebben afgezet, zodat ze zich kunnen ontwikkelen in de natuur. Eieren Van der Bliek vindt het jammer dat andere aquaria vanwege ruimtegebrek eieren van hondshaaien vaak euthanaseren door ze te bevriezen. Hij wil in gesprek met collega’s om dat in de toekomst een halt toe te roepen, zodat er meer exemplaren in de Nederlandse wateren kunnen worden uitgezet en de populatie weer op niveau kan komen.

Gerard van der Bliek van Deltapark Neeltje Jans zet een van de ongeveer twintig hondshaaien uit in de getijdenpoelen in de Oosterschelde. FOTO BENNIE KRAJENBRINK

Bij het deltapark zullen de komende jaren in ieder geval vaker hondshaaien worden uitgezet, al zal dat niet in zulke grote aantallen gaan als dit jaar. Bij Neeltje Jans

zijn er ook kweekprogramma’s voor andere waterdieren, maar Van der Bliek denkt niet dat hij binnenkort ook andere soorten kan uitzetten in de Oosterschelde. “Het pro-

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

gramma voor de roggen is succesvol, maar de aantallen zijn nog te klein. Het is nog lang niet genoeg om daarmee weer een populatie op te bouwen.’

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


Pallets

Kruytenburg Eeterij ‘t EsseneBos Kaay 33 ••Tholen Tholen ••Tel. Tel.0166-602451 0166-602451 www.eetcafethesixties.nl www.eetcafethesixties.nl

Vrijdag 29 april 22.30 uur Zaterdag 21 juli 22.00 uur

Koninginnenacht

amsterdamse met als thema avond! apres-sKi party

GEVELSTEIGERS

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157

HUUR: RENOVATIESTEIGERS, STALEN STEIGERS EN ROLSTEIGERS

RAT IN DE VAL

Vijfhuizenberg 121 - Roosendaal - Bel 0165-561424

bijv.: rolsteiger werkhoogte 6 meter, huur E 8,- per dag (bij minimaal 1 week, huur 7 dagen)

Minimaal 100 stuks.

Mossel weekend

www.ladderensteigerkoning.nl

WWW.HOBBYKAS.NL

T.K. Beagle pups teefjes

Budget € 350,Alu-pro kas v.a. € 925,Combi-pro kas v.a. € 900,Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Tel. 0166 612988

20/21/22 juli Pan mosselen, frietjes, salade, saus en amuse vooraf €19,00 p.p. Gelieve vooraf te reserveren

In de vakantiemaanden juli en augustus zijn we van dinsdag t/m zondag geopend vanaf 14.00 uur! Kruytenburgseweg 4 ❘ 4693 RC Poortvliet ❘ T: 06-12892530

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

www.kruytenburg.nl ❘ essenebos@gmail.com

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

VAKANTIETIP!

U bent van harte welkom! U bent van harte welkom! Toegang gratis Toegang gratis

6000 m2 antieke meubelen en (alle) tuinaccessoires

€ 200,-

Motoren en Bromfietsen

GevraaGd:

Oude motoren en bromfietsen. Loop of sloop.

Tel.nr: 06-25301286

Heeft u of ieManD uit uW oMgeVing BranDWonDen?

Tegen elk aannemelijk bod!

’t Antiekparadijs

Steenbergseweg 45, Lepelstraat 0164 68 63 24

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Camping irenehoeve StaveniSSe

FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA 2012     

DINSDAG van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50 •IEDERE IEDERE DINSDAG van 5 juni t/m 18 september Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,-vaartocht St-Annaland – Zierikzee Zondag 15 juli vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,--€ 17,50 Zondag 5 augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,--

• Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,-• Zondag 15 juli vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,--

FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA 20122012 FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA

 IEDERE van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50 • Zondag 5DINSDAG augustus IEDERE DINSDAG van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50  Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,- vaartocht Zondag 1 juli; 12 augustus 26 augustus vaartocht Zoom – Antwerpen € 40,- Zondag 15St-Annaland juli vaartochten Hansweert –– Antwerpen € 45,--Bergen op€ Middelburg 40,--

  

Geef om kinderen.

Jaarlijkse Rommelmarkt gaat door op zaterdag 28 juli 2012

De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: · Lotgenotencontact · Voorlichting · Belangenbehartiging · Juridische zaken

redeenkind.nl | Giro 1599333

Zondag 15 juli5vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,- Zondag augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,- 5 augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,-Zondag

Kijk voor meer informatie op

Zondag vaartocht incl maaltijd

WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL

TEL 0166.654321 TEL 06.53470330

www.brandwondenvereniging.nl

Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland Zondag vaartocht incl maaltijd

OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL

TEL 0166.654321 TEL 06.53470330

Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland

Zondag vaartocht incl

maaltijd WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN TEL 0166.654321 TEL 06.53470330 WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL TEL 0166.654321 Bronsgeestweg 16 Bronsgeestweg 16, 4697 RT St-Annaland INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL TEL 06.53470330 4697 RT St-Annaland

OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen

Dorpsweg 136, De Heen 0167 560000 Dagelijks geopend vanaf 12.00u maandag gesloten

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

t inCTIES / s i l a i c e p S NSTRU PLATING

LCO VELBE STAA N GE E K DA

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info


actualiteit

Column

Echtpaar Van Vossen uit Sint-Annaland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

‘Kinderen rust en warmte geven’ SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen is sinds de lintjesregen van 27 april dertien inwoners met een koninklijke onderscheiding rijker. Het gaat om mensen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving en dit vaak als een vanzelfsprekendheid zien. Maar dat maakt wat zij doen niet minder waardevol en daarom besteedt De Thoolse Bode een voor een aandacht aan hen. In deze elfde en voorlaatste aflevering vertellen Adri (62) en Gerda (56) van Vossen uit Sint-Annaland over hun vrijwilligerswerk. Dit echtpaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Addo Sprangers

Dorpspriester U kent ’m vast wel, die reclame van de Koninklijke Landmacht. Huis-, tuin- en keukengebeurtenissen uit het dagelijkse burgerleven worden gespiegeld aan situaties waar militairen voor komen te staan. Een keuze makende uit de twee opties ‘geschikt’ en ‘ongeschikt’ wordt met het aankruisen van het desbetreffende vakje vervolgens duidelijk tot welke categorie de hoofdrolspeler in het wervingsfilmpje behoort. De slampampers, lamzakken, kneuzen, twijfelaars en kanslozen krijgen met het keiharde ‘ongeschikt’ een denkbeeldige schop onder hun reet, terwijl de echte doorzetters en degenen die doortastend en alert zijn bijkans met fanfaregeschal als ‘geschikt’ door Defensie worden binnengehaald. Hebben we daarmee iets nieuws onder de zon? Nee, hoor, Defensie acteert gewoon heel erg old skool. Nog niet zo heel lang geleden bepaalden ouders hier in Nederland immers ook of zoon- of dochterlief wel met een zogenaamde ‘goede partij’ naar huis kwam. In India gingen ze vroeger zelfs nog een stapje verder, las ik onlangs. Dorpspriesters, huwelijksmakelaars en oude tantes werden ingeschakeld om uit te zoeken of iemand wel een goede huwelijkskandidaat was. Om het maar even wat duidelijker te stellen: een zedig meisje dus en geen snollenbol die al op jeugdige leeftijd als afgelikte boterham door het leven gaat. Een jongen dus met een goedbetaalde baan en liefst ook nog welgestelde ouders in plaats van een loser die alleen maar denkt in termen van seks, drugs en rock-‘n’-roll. Een huwelijkskandidaat ook die fysiek top is en geen verborgen medische gebreken kent, zodat er straks bij voorbaat al geen halve Quasimodo in de wieg ligt. De tijden veranderen en tegenwoordig zoeken verontruste ouders in India steeds vaker hun toevlucht tot detectives, zo blijkt. Alleen zij lijken nog in staat dergelijke prangende vragen te beantwoorden in een land waar mensen nog massaal uitgehuwelijkt worden. Tja, dan lijkt mij het concept van de vrije keuze nog altijd het meest hanteerbaar. Mijn nu nog jonge dochters staan straks ongetwijfeld ook met een al dan niet geschikte kandidaat op de stoep, eentje waar ze hopelijk goed over hebben nagedacht en met wie ze verwachten gelukkig te worden. We weten dan snel genoeg wat voor vlees we in de kuip hebben, verwacht ik zo. Geheelonthouder, supporter van de verkeerde voetbalclub en absoluut geen muziekliefhebber? Geeft niet. Zelfs ik mocht blijven. Daar is geen dorpspriester aan te pas gekomen.

Colofon

Adri en Gerda van Vossen willen kinderen een veilige thuissituatie geven.

DOOR BRITTA JANSSEN

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Thoolse Bode Thoolse Bode Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondent Josien Mathlener Acquisitie Monique van Bale Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 08.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 06.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 29

De oplossing van deze puzzel is in week 30 te vinden op www.internetbode.nl

Het komt niet vaak voor dat een echtpaar koninklijk onderscheiden wordt, maar Gerda en Adri van Vossen zetten zich dan ook op bijzondere wijze in voor de medemens. ‘Jullie vrijwilligerswerk houdt niet op als jullie thuiskomen’, zeggen mensen regelmatig tegen hen. Sinds 1985 zijn zij pleegouders en dat gaat 24 uur per dag, zeven dagen per week door. Het bescheiden stel staat hier niet bij stil. “Je zit erin en het gaat vanzelf, want je moet er altijd zijn voor de kinderen”, legt Gerda uit. Het echtpaar verleent crisisopvang en langdurige pleegzorg aan baby’s en (jonge) kinderen die niet in hun eigen thuissituatie kunnen opgroeien, omdat hun ouders bijvoorbeeld verslaafd zijn of psychische problemen hebben. Door de jaren heen hebben ze zo’n dertig kinderen een thuis geboden. Drie kinderen maken sinds ze baby waren deel uit van het gezin Van Vossen. Uit privacyoverwegingen kunnen ze niet veel vertellen over wat ze allemaal al hebben meegemaakt. Ze hebben al veel el-

lende gezien, maar toch hebben ze er nooit aan gedacht te stoppen met de opvang, vertellen ze. “Je gaat voor het kind, om het rust, warmte en stabiliteit te bieden, ook al maak je erge dingen mee”, aldus Gerda. “Ieder kind hoort bij zijn ouders”, vat Adri het verdriet achter hun werk samen. “Deze kinderen kunnen zelf niets doen aan de situatie waarin ze zijn terechtgekomen. De plek waar je geboren wordt, daar heb je geen invloed op.” Gerda denkt dat hun liefde voor kinderen hen de kracht geeft door te gaan. “En als wij niet voor ze zorgen, wie hebben ze dan? Dan staan ze alleen”, aldus Adri. Hun beloning is de kinderen tot rust zien komen, vertelt Gerda. “Als je merkt dat een kind goed gedijt, daar doe je het voor.” Ze proberen dat te bereiken door een ‘gewoon’ gezin te zijn en zichzelf te blijven. “We zijn een open gezin en maken geen verschil tussen onze eigen kinderen en de pleegkinderen”, legt Adri uit. Er zijn in huize Van Vossen ook wel eens problemen, net als overal, maar dat is volgens het echtpaar ook goed. “Als een pleegkind

FOTO LEO ADRIAANSEN

boos is, is dat een teken dat ze zich veilig voelen en niet denken ‘als ik te veel zeg, dan zetten ze me buiten’”, verklaart Gerda. Koningin Drie dorpsgenoten - Siem, Sander en Hanna - droegen Gerda en Adri voor de benoeming voor. Door de openheid in hun gezin, kregen ze door dat er iets aan de hand was. “De kinderen deden geheimzinnig. Als ze de telefoon opnamen was het opeens wel vaak verkeerd verbonden of een enquête”, lacht Adri. Ze vinden hun benoeming bijzonder en een uitnodiging die het paar onlangs ontving, maakt hun koninklijke onderscheiding nog specialer. Ze zijn door commissaris van de koningin Karla Peijs gevraagd de Zeeuwse vrijwilligers te vertegenwoordigen tijdens Prinsjesdag en komen dan oog in oog te staan met koningin Beatrix. Hoe de dag eruit gaat zien, weten ze nog niet precies, maar ze zeiden meteen ‘ja’ op de uitnodiging. “Zoiets maak je nooit meer mee”, aldus Gerda. “Het lijkt ons heel speciaal om daarbij te zijn.”

Streep door plan Florestede BV voor Mosselhoekseweg

Raad van State: geen landhuizen THOLEN - De Raad van State heeft vorige week woensdag een streep gezet door het plan om vier landhuizen te bouwen aan de Mosselhoekseweg in Tholen. Volgens het bestuursorgaan heeft de gemeente niet genoeg rekening gehouden met de afstand tussen de omliggende agrarische bedrijven en de nieuwe woningen. De ChristenUnie maakt zich naar aanleiding van de uitspraak zorgen. DOOR EUGÈNE DE KOK

© www.sudokusite.eu

De CU-fractie in de gemeenteraad van Tholen wil weten wat de uitspraak van de Raad van State betekent voor besluiten, die de gemeente in het verleden heeft genomen in het kader van de provinciale regeling ruimte-voor-ruimte. Deze is in het leven geroepen om de bouw van woningen of recreatieve voorzieningen op voormalige agrarische locaties mogelijk te maken. De ChristenUnie is nu bang dat eerdere besluiten op losse schroeven komen te staan. Ook vraagt de partij een overzicht van alle lopende aanvragen in het kader van ruimte-voor-ruimte. Ze wil die lijst het liefste binnen twee weken hebben. Verder werpt ze de vraag op of het college PAGINA 5

opnieuw wil kijken naar de manier waarop de gemeente omgaat met de regeling. Het plan voor de bouw van drie landhuizen en verbouwing van de bestaande boerderij op de locatie van een oud glastuinbouwbedrijf aan de Mosselhoekseweg 5 in Tholen komt uit de koker van ontwikkelaar Florestede BV uit Den Bosch. De gemeente stemde vorig jaar maart in met het plan. Daarop stapten vier eigenaren van omliggende agrarische bedrijven naar de rechter. Zij zeiden bang te zijn dat ze zouden worden gehinderd in hun bedrijfsvoering, omdat de landhuizen te dicht bij hun terrein zouden komen te staan. Tussen een agrarisch bedrijf en een woning moet minimaal 100 meter zitten, voor een fruitteeltbe-

drijf geldt een afstand van 50 meter. Het conflict tussen de gemeente en agrariërs spitste zich toe op de manier van meten. De bezwaarmakers zeiden dat je de tuin ook moet meerekenen, omdat de bewoners ook daar een aanvaardbaar woon- en leefklimaat moeten hebben. De gemeente had echter vanaf de toekomstige woonhuizen gerekend. De Raad van State oordeelde dat de gemeente onvoldoende rekening had gehouden met zowel de belangen van de bedrijven als met de toekomstige bewoners van de landhuizen. De bestuursrechter stelde de agrariërs vorige week woensdag dus in het gelijk. De ontwikkelaar moet nu met een nieuw plan komen waarover de gemeente dan opnieuw haar licht laat schijnen.


Openluchtconcert Musica Nautica weer groot succes

KORTE BERICHTEN

Het Nederlandse Rode Kruis: Van 24 juni t/m 30 juni is er door het Nederlandse Rode Kruis afd. Tholen in alle kernen gecollecteerd. In totaal zijn ongeveer 150 collectanten langs alle Thoolse deuren gegaan. Tholen 2124.44; Poortvliet 627.36; St.Annaland 381.22; Stavenisse 510.06; St.Philipsland 778.32; St.Maartensdijk 617.37; Scherpenisse 393.89. Collectant gemist kunt u alsnog een bijdrage overmaken: 15.32.24.711.Collectanten en gevers bedankt voor hun inzet en giften. Meer informatie: secretaresse Laura Blok, 06-12257399 OUD-VOSSEMEER Rommelmarktspullen: Voor de jaarlijkse rommelmarkt in Oud-Vossemeer, welke op zaterdag 11 augustus gehouden wordt, zijn nog veel bruikbare spullen nodig. Heeft menu nog spullen voor de rommelmarkt, dan kan men deze iedere vrijdag tussen 19.00-20.00 uur inleveren in de loods van de familie van Gorsel, Krommedreef 4, Oud-Vossemeer. Alle bruikbare spullen, elektra, kasten, boeken en complete inboedels zijn welkom. Voor vragen, Peter Geene, tel.: 672856. SINT-MAARTENSDIJK Kleine zeeuwse/franse markt: Vrijdag 20 juli van 16.00 tot 21.00 uur is er een kleine zeeuwse/franse markt op de Gorishoekse Hoeve bij de pannekoekerei. Tevens is er voor de kinderen een optreden van Max en Lena vanaf 16.00 uur. Toegang gratis.

Schoolslagwinst voor Jacqueline Heijboer

ZPC de Krabben

Geslaagd Openluchtconcert.

SINTY-ANNALAND - Op 6 juli vond de vijfde editie van het openluchtconcert Musica Nautica plaats. Bij het vallen van de avond brachten hooggekwalificeerde musici vanaf een ponton, midden in de jachthaven van Sint-Annaland, een adembenemend concert. Zo’n 650 bezoekers hebben kunnen luisteren naar lichte klassieke muziek in een nautische setting. Blaaskapel de Klienkers uit Tholen zorgde voor een gezellige noot. Nadat iedereen

een zitplaats had gevonden werd de Intrada ingezet. Daarna brachten Natalya Kraevsky (sopraan), Inez Carsauw (mezzo-sopraan), Alex Vermeulen (tenor), Pieter Hendriks (bas), Céleste Zewald (klarinet) en Daniël Kramer (piano) opera, operette en filmmuziek ten gehore. De bezoekers werden getrakteerd op mooie dansduetten van Dansgezelschap “De Stilte” en een gastoptreden van Bram Bos, bekend van het tv-programma The Voice Kids. Spreekstalmeester Wilbert van

den Bosch leidde het muzikale programma steeds verrassend in. Het thema van dit jaar was ‘Water’, een groot aantal liederen had een relatie met water. De Provincie Zeeland heeft 2012 uitgeroepen tot Zeeuws Jaar van het Water en daarom paste de kleine regenbui dit jaar dan ook heel goed bij het thema. Voorzien van een poncho en paraplu, geregeld door de organisatie, genoot het publiek van het concert. De lustrumeditie van Musica Nautica was een groot succes!

Postbus 51 verandert van naam en telefoonnummer THOLEN - Postbus 51 verandert van naam en telefoonnummer. Burgers met vragen aan de Rijksoverheid kunnen vanaf nu bellen met de informatielijn via het nieuwe telefoonnummer 1400. De naam Postbus 51 wijzigt in Rijksoverheid. Aan de informatievoorziening van de Rijksoverheid verandert verder niets. Die blijft vragen van burgers beantwoorden via telefoon en e-mail en campagnes voeren via onder meer radio- en tv-spotjes. Met de naam- en nummerwijziging wil de Rijksoverheid de herkenbaarheid voor burgers vergroten. Eerder is al één rijkslogo in gebruik genomen en zijn de websites van ministeries opgegaan in www.rijksoverheid.nl.

Nummer 1400 Via het telefoonnummer 1400 kunnen burgers met vragen aan de Rijksoverheid terecht op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. De Rijksoverheid sluit zich hiermee aan bij de zogeheten 14-reeks voor overheden. De telefonische loketten van meer dan 100 gemeenten hebben reeds een telefoonnummer dat begint met 14, gevolgd door het netnummer. Net als voor de overige nummers in de 14-reeks geldt voor 1400 een tarief voor bellen naar een vast nummer. De naam Postbus 51 wordt niet meer gebruikt. Aan het eind van de tv-spots wordt de naam Postbus 51 vervangen door Rijksoverheid. De bekende ‘jingle’ rond de radio- en tv spots blijft wel dezelfde.

Jacqueline Heijboer met beker.

THOLEN - Zaterdag 8 juli gingen vijf zwemmers van zwem en polovereniging De Krabben naar Appeltern om deel te nemen aan de open water wedstrijd aldaar. Een lekker schijnend zonnetje en de prachtige locatie zorgden voor het perfecte wedstrijddecor. Jacqueline Heijboer startte op de 1 km schoolslag masters 50+. De schoolslag is niet haar meest favoriete onderdeel maar toch kwam ze goed uit de verf. In haar leeftijdscategorie was ze het snelst. Hans Kwaks ging het water in om deel te nemen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen. Op de 3 km vrije slag masters finishte hij als vijfde wat hem tot tevredenheid stemde, hij had op maximale snelheid gezwommen en er zat op dit moment niet meer in. Later in het programma startte Hans op de 1 km schoolslag masters 40+. Na de zware 3 km waren de verwachtingen niet hoog gespannen. Pas na een spannende eindsprint wist de concurrentie hem te verslaan, een tweede plaats was dus het resultaat. Rick de Schutter kwam namens

De Krabben aan de start op de 2 km vrije slag heren. Appeltern was Rick zijn eerste wedstrijd in buitenwater en Rick zijn conclusie was dat het toch heel wat anders was dan zwemmen in een zwembad. De coördinatie, met name het rechtdoor zwemmen, heb je in een zwembad niet nodig maar is wel belangrijk in het open water. Anna de Wit kwam ook aan de start op de 2 km vrije slag maar dan bij de dames. Na een sterke start was het vervolg wat minder omdat haar schouderblessure roet in het eten gooide. Zowel Anna als Rick wisten in de middenmoot te eindigen. Peter Reedijk is ondertussen ook een vast lid van het open water team van De Krabben. Ook deze keer had Peter zich ingeschreven voor de 1 km vrije slag. Ten opzichte van 2 weken eerder was er een spectaculaire tijdsverbetering van maar liefst 3 minuten, Peter kwam dan ook lachend het water uit. De volgende wedstrijd waaraan Krabbenzwemmers meedoen zal op zaterdag 14 juli zijn. Met een team van maar liefst 9 zwemmers zullen ze dan afreizen naar Wijk en Aalburg. Ook interesse in de zwemsport, kijk dan op www.dekrabben.nl.

BEDRIJVIG NIEUWS Ben van der Heiden Optiek lanceert eigen glossy magazine

‘De klanten staan bij ons centraal’ THOLEN - Ter ere van het 35-jarige bestaan lanceerde Ben van der Heiden Optiek vrijdag zijn eerste glossy magazine. Covermodel Nicole van der Heijden uit Tholen mag zich een jaar lang BvdH’s Next Top Model noemen. DOOR JOSIEN MATHLENER Het eerste magazine van Ben van der Heiden Optiek heet Zien, Zorg & Horen en telt 34 pagina’s. Eigen klanten uit Tholen, Bergen op Zoom en Halsteren vormen de boventoon. Zij zijn voor de opticien, met een filiaal in Halsteren en Tholen, belangrijk. Het magazine is dan ook geen opsomming van merken of een reclameblaadje. Ze staat niet vol met beschrijvingen van nieuwe producten. “Al deze dingen vinden we wel belangrijk. We gebruiken de nieuwste merken. We hebben de productkennis. We weten wat iemand nodig heeft met een bepaalde brilsterkte. Dat doen we

al 35 jaar. Maar in dit magazine staat de klant centraal, zoals de klant ook bij ons in de winkel centraal staat”, zei optometrist en eigenaar Gerrit Atres bij de lancering van het magazine. “Sinds drieënhalve decennia geven we de beste zorg voor ogen, gecombineerd met kennis, kunde, passie en gedrevenheid. Het hele team van Ben van der Heiden geniet van het vak, maar vooral van het omgaan met en adviseren van de klant. We geven een onafhankelijk, op maat gemaakt en betrouwbaar advies. Dat is ook waar het in het magazine om draait. Een bijzondere glossy, omdat we elke dag met plezier helpen een bril of contactlenzen uit te zoeken of zoals tegenwoordig ook gehooroplossingen.” Topmodel Dat ze bij Ben van der Heiden de klant op de eerste plek zetten, is terug te zien aan en te lezen in het magazine. Een speciale glossy behoeft een prachtige cover met

daarop een van de eigen klanten, bedachten ze bij Ben van der Heiden. Vandaar een BvdH’s Next Topmodel wedstrijd. Twintig bekende en minder bekende Tholenaren, Bergenaren en Halsterenaren stonden model voor de cover. Studio09 fotografeerde de bebrilde modellen. Bij de lancering liet Atres telkens een glossy zien met op de cover een van de modellen. Ieder model kreeg het magazine met zijn of haar eigen cover. Maar het is de 38-jarige Nicole van der Heijden uit Tholen die werd uitgeroepen tot BvdH’s Next Topmodel. Zij staat op de cover van alle 29.000 exemplaren. Sinds haar 17e koopt Nicole al haar brillen bij Ben van der Heiden. “Eerst was dat in Halsteren, maar nadat ik naar Tholen verhuisde ben ik ze in Tholen gaan kopen. Dat ik zo trouw hier mijn bril koop komt door het gevoel dat ik bij Ben van der Heiden krijg. Het voelt vertrouwd en betrouwbaar. Je wordt er goed geholpen

Optometrist en eigenaar Gerrit Atres samen met het winnende covermodel Nicole van der Heijden. FOTO JOSIEN MATHLENER

en de teamleden zien je werkelijk als een persoon.” In het magazine vertelt Nicole over haar brilkeuze. Atres is trots op het magazine. Nu het een feit is, proeft het

naar meer. “We willen er een vervolg aan geven, maar we denken er nog over na of dat op maandelijkse, kwartaal, of jaarlijkse basis gaat gebeuren.”

Ben van der Heiden Optiek, Markt 8-10 Tholen, Dorpsstraat 128 Halsteren, t. 0166 604947/0164 682160, e. tholen@benvdheiden.nl/halsteren@benvdheiden.nl, w. www.benvdheiden.nl. PAGINA 6


GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

Op donderdag 19 en 26 juli

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Dekkers, Zr.M. Adolfinestraat 6, 4641 CP OSSENDRECHT

Iedere zaterdag van 21 juli t/m 25 augustus Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 18.00 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

UW VAKANTIE

WWW.GOUDISGELD.NL

Restaurant Oude Raadhuis Bistro deHet Oude Raadzaal

ZOMERACTIE Nieuw!!!!!! Bij Restaurant Het Oude Raadhuis in Halsteren

Boven ons restaurant met als enige in de regio met een Bib-Gourmand vermelding in de Michelin-gids, is Bistro de Oude Raadzaal gerealiseerd. De authentieke raadzaal waar vroeger de raadsheren bijeen kwamen is vanaf maandag 18 juli a.s. geopend als Bistro De Oude Raadzaal. Hier kunt u genieten van de zelfde kwaliteit die u van ons gewend bent in ons restaurant. Ervaar zelf de Raadsleden in ACTIE!!!

Elke 2e persoon geniet voor de

(*) =

Op zondag 15 en 29 juli en 12 en 26 augustus

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

Laatste week voor de vakantie

Nieuw!!!!!! Bij Restaurant Het Oude Raadhuis in Halsteren

halve prijs

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel de Ram, Steenbergseweg 1, 4661 RJ HALSTEREN

(*) van ons heerlijk 3 gangen menu

Speciaal voor onze opening heeft het College van D(ave) & W(esley) een actie bedacht om u voordelig met ons kennis te laten maken. Bij inlevering van deze Deze advertentie in onze Bistrode krijgt u € 2,50 korting van 2012 slechts e 12,25. actie geldt hele zomer op het 4-gangen Oude Raadzaal keuzemenu van € 29,50. Wij hopenvan u te mogen begroeten Bistro devan Oude18.00 Raadzaal Geopend maandag t/min onze zaterdag tot 21.00

enRaadzaal zondag 17.00 21.00 uur Bistro De Oude en van Restaurant Hettot Oude Raadhuis Dorpsstraat 22 Bistro De Raadzaal en Restaurant Het Oude Raadhuis 4661 HPOude Halsteren 0164-684076 Dorpsstraat 22 | 4661 HP | Halsteren | 0164-684076

top AANBiEDiNgEN

WoENsDAg , DoNDERDAg EN VRiJDAg kilo runder gehakt (alleen woensdag) ...... € 5,76 500 gram indisch gehakt ......................... € 2,85 500 gram gezouten boerenhamlappen... € 2,98 300 gram shoarma of gyrosvlees (gratis saus) ............................................... € 2,29 100 gram malse bief spiezen................... € 1,32 100 gram kip cordon bleu........................ € 0,95 300 gram kipblokjes (naturel of saté gekruid)............................ € 2,89 gehakt schnitzels.................. 5 halen 4 betalen 100 gram eigen gekookte achterham ..... € 1,35 100 gram gekookte worst ........................ € 0,79 100 gram boterhamworst ........................ € 0,79 of alle drie samen voor slechts ................. € 2,89 wegens vakantie gesloten vanaf zaterdag 21 juli t/m maandag 6 augustus (let op zaterdag 21 juli gesloten en D.V. dinsdag 7 augustus weer open)

KWALITEITSSLAGERIJ J. BEVELANDER Langestraat 1, Poortvliet Telefoon 0166-612467

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Moniek Pedicure (ambulant pedicure voor heel eiland Tholen)

06-49113717

FA B R I E K S R E S TA N T E N , M E R K A P PA R AT U U R E N A C C E S S O I R E S

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET

ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!

ACTIE

EIKEN PLANK 19 CM BREED Diverse kleuren leverbaar o.a. White Wash inclusief legkosten:

€ 59,95/m2

Classico Parket

Energieweg 11L, 4691 SE Tholen, 0166-605008 Geopend: zaterdag van 10.00-14.00 uur (ma. t/m vrij. op afspraak)

www.classicoparket.nl

ROLSTEIGERS

PROFESSIONELE ROLSTEIGERS dus geen Gamma of Makro kwaliteit Nu SUPERACTIE bijv. 100x200 cm, werkhoogte 4,3 meter E 590,-, 6,3 meter E 890,- en 8,3 meter E 1300,- incl. BTW. Zien is kopen!

www.ladderensteigerkoning.nl

Vijfhuizenberg 121 - Roosendaal - Bel 0165-561424

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

! D N E P O E G AK V W U O B E D S

! P O = P O ! E I T K A E I T N VAKA

TIJDEN

0,-

5 vanaf € 1 n e t s a lk e ko ol inbouw rs vanaf € 425,o lp ir h W e • ,vaatwass • Boretti asten vanaf € 25 k • Keuken den vanaf € 25,• Werkba

ING T R O K % 0 7 A:

EXTR

! S N E K U E K G OP OPSLA

Wa ttw e

g

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

Dr

eb

VITAK Advocaten

be

lst

ra

at

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET

Drebbelstraat 5 4622 RC Bergen op Zoom T: 0164-285314 E: keukenoutlet@bruynzeel.com

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

TIJDENS DE BOUWVAK (23 JULI T/M 11 AUGUSTUS)

Donderdag: 13:30 - 17:00 uur Vrijdag: 13:30 - 17:00 uur Zaterdag: 09:00 - 13:00 uur

WWW.BRUYNZEELKEUKENOUTLET.NL Alleen uitzoeken en meenemen, dus geen bestellingen of reserveringen

BODEMPRIJZEN • UITZOEKEN • AFREKENEN • MEENEMEN

ACTIE !!! ACTIE !!! • Boot- of caravankussens 8 stuks v.a. € 350,• Meubelstof van € 29,95 voor € 9,95 • 25% korting op alle merkstoffen overgordijnen - vitrages - inbetweens Alles uit voorrAAd leverBAAr! www.gordijnshop-allin.nl

Margrietstraat 9 4711 Hk St. Willebrord tel. 0165 - 385609 - 06 - 41995321 www.gordijnshopallin.nl


Maak de mooiste of leukste foto van het nest jongen

Ooievaars-fotowedstrijd De Mikke

KORT BEDRIJVIG Hotel en eetcafé in Bergen op Zoom

Eetcafé The Sixties breidt uit

MIDDELBURG - De niet-alledaagse geboorte van drie wilde ooievaars bij vogel- en zoogdieropvang Zeeland De Mikke in Middelburg heeft de medewerkers geïnspireerd tot het uitschrijven van een fotowedstrijd. Tot 1 augusTHOLEN - Eetcafe The Sixties in Tholen breidt uit met een eetcafé en hotel aan tus kunnen mensen foto’s van het nest insturen. Hiermee maken ze kans op prijzen en steunen ze de opvang. nemers tot en met twaalf jaar. De jury bestaat uit de fotografen Lex de Meester en Ruben Oreel en De Mikke. “De drie hoofdprijswinnaars krijgen de kans de wereld, en misschien zelfs hun huis, te zien en fotograferen vanuit ooievaarsperspectief tijdens een rondvlucht van dertig minuten vanaf vliegveld Midden-Zeeland.” De winnende foto’s worden groot in museumkwaliteit op aluminium geprint en minimaal vier weken in boekhandel De Drvkkery in Middelburg geëxposeerd. Verder zijn er onder meer cadeaubonnen en toegangskaarten van allerlei zaken te winnen.

Het kersverse ooievaarsgezin is het onderwerp van de fotowedstrijd.

DOOR BRITTA JANSSEN “We zijn erg blij met de komst van de ooievaars, want de geboorte is uniek voor Walcheren”, aldus Ine Thurnim van De Mikke. “De jonge ooievaars groeien als kool en eten zodoende letterlijk gaten in het budget van De Mikke, dat dit eigenlijk niet kan velen. Te meer nu we volledig afhankelijk zijn van donaties en subsidies.” Daarom heeft de opvang de wedstrijd in het leven

FOTO DE MIKKE

geroepen. “Het gebeuren in en om het nest zorgt voor een fantastisch schouwspel en de ooievaars trekken dan ook veel publiek. Daarnaast worden ze veelvuldig gefotografeerd”, vertelt Thurnim hoe het idee voor de wedstrijd ontstond. Om deel te nemen, moet mensen per foto 4,50 euro doneren. De prijzen zijn in drie categorieën te winnen: de mooiste foto’s, de leukste foto’s en de beste foto’s ingestuurd door deel-

Meer informatie De sluitingsdatum voor de wedstrijd is 1 augustus 2012. Inzendingen kunnen worden afgegeven bij De Mikke of gemaild worden naar fotowedstrijd@zeelandnet. nl. Voor elke inzending wordt een donatie van 4,50 euro gevraagd en deelnemers kunnen dit bedrag storten op gironummer 55 45 590 ten name van Vogel- en Zoogdieropvang Zeeland o.v.v. ‘fotowedstrijd’.

Niet tegelijk Ooievaarseieren hoeven niet gelijktijdig uit te komen. Dat is bij het nest bij De Mikke duidelijk te zien. Eén van de jongen is al beduidend groter dan de anderen.

Noord-Beveland komt slecht uit de bus in onderzoek RTL Nieuws

‘Zeeuwse ambulances vaak te laat’

het Beursplein in Bergen op Zoom.

Eigenaren Rene en Tatjana houden hetzelfde concept aan als in Tholen: gevarieerd, vers en goed eten voor een betaalbare prijs. Tevens kun je overnachten in het nieuwe etablissement, want er komt een hotel bij met zes kamers. De inrichting wordt anders dan in Tholen. De verbouwing is inmiddels in volle gang en medio september openen de deuren. De naam willen Rene en Tatjana nog niet vertellen. Die wordt medio september bekend gemaakt. Eetcafé The Sixties, Kaaij 3, 4691 EE Tholen, tel. 0166 - 602451.

In Sint Maartensdijk en Scherpenisse

Gratis jeugdland voor kinderen SINT-MAARTENSDIJK/SCHERPENISSE - Op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 augustus organiseert Dorpstafel Sint Maartensdijk-Scherpenisse in samenwerking met Evenementen Comité Sint Maartensdijk, Zondagsschool de Zaaier en zwembad Haestinge een speelmeerdaagse voor alle kinderen tussen de 6 en 14 jaar op het grasveld tussen Fixet en Weggemans aan de Sportlaan. Dit om de laatste week vakantie feestelijk af te sluiten. We hopen hiermee een begin te maken met een nieuwe traditie voor de kinderen. Programma Woensdag 8 augustus 10.00-16.00 uur: Bouw timmerdorp en hindernisbaan (breng je hamer mee). Het is de bedoeling dat er van pallethout hutten getimmerd worden, maar ook de hindernisbaan voor de volgende dag 19.30 uur: Demonstratie politiehonden door politie Zeeland. Natuurlijk zijn ouders, opa’s en oma’s, etc. ook van harte welkom om deze slimme honden in actie te zien.

THOLEN - Met name de gemeente Noord-Beveland komt slecht uit een onderzoek van RTL Nieuws over de aanrijtijden van ambulances. Van de 415 gemeenten in Nederland staat Noord-Beveland op de 408e plaats van gemeen- Donderdag 9 augustus ten waar ambulances de aanrijtijden niet halen. 10.00-16.00 uur: Afmaken hindernisbaan DOOR EUGÈNE DE KOK

Volgens RTL Nieuws komen ambulances in 320 van de 415 gemeenten te laat bij levensbedreigende situaties. Ze horen dan in een kwartier ter plekke te zijn. Afspraak is dat ze dat in 95 procent van de spoedgevallen ook daadwerkelijk op tijd zijn. In Noord-Beveland wordt die norm bij lange niet gehaald. Ze waren daar in de door RTL onderzochte periode in 135 van de 411 rit-

ten te laat. Dat is 32,8%. Daarmee staat Noord-Beveland op de 408e plaats. Alleen Reimerswaal scoort in Zeeland slechter. Die gemeente staat nog twee plaatsen lager. Goes scoort het beste van de provincie. Daar komt de ambulance slechts in 5,3 procent van de levensbedreigende situaties te laat. in Middelburg is dat 6,0 procent, in Vlissingen 8,0 procent, in Kapelle 9,3 procent, in Tholen 14,1 procent, in Bor-

sele 17,3 procent en in Veere 19,4 procent. De cijfers voor aanrijtijden bij niet levensbedreigende situaties zijn overal aanmerkelijk beter. Meer informatie De redactie van RTL Nieuws heeft voor het onderzoek aanrijtijden van 1,3 miljoen ambulanceritten in 2010 en 2011 bekeken. Het hele onderzoek is te lezen op www.rtl. nl.

Samen de maatschappij veiliger maken

Doe mee met Burgernet

en timmerdorp, diverse spelletjes oa. touwtrekken, hindernisbaan nemen, net zoals bij militairen. We zullen met zijn al-

Hoe meer mensen zich bij Burgernet aansluiten, hoe beter het werkt. Iedereen van zestien jaar en ouder, met een vaste of mobiele telefoon of e-mail, kan meedoen. Meldkamer Bij Burgernet stuurt de meldkamer van de politie bij bijvoorbeeld een vermist kind een bericht naar deelnemers in één of meer gemeenten in de buurt met een signalement, zodat zij kunnen uitkijken naar dit kind en zo de politie helpen. De deelnemers doen dit gewoon vanuit hun woning, op straat of vanaf de werkplek. Met één druk op de knop kan een groep mensen vanuit de meldkamer gewaarschuwd worden. Zij krijgen het ook te weten als de actie gestopt is. Dat kan na enkele uren zijn, bijvoorbeeld bij een gezochte auto, maar ook enkele dagen, bij een vermissing.

Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij de politie een duidelijk signalement heeft, zoals bijvoorbeeld een inbraak, doorrijden na een aanrijding of tasjesroof. Burgernet werkt ook andersom, als voorlichtingsmiddel. Burgers kunnen gealarmeerd worden als

er in de buurt bijvoorbeeld een grote brand is. Maar het systeem is tot nu toe vooral ingezet voor opsporing. Aanmelden Op de website www.burgernet.nl is meer informatie over Burgernet en aanmelding hiervoor te vinden.

Hoe werkt Burgernet? 1. De meldkamer van de politie ontvangt een melding en vervolgens stuurt de meldkamermedewerker de politie hierop af. 2. Bij een duidelijk signalement schakelt de meldkamer meteen ook Burgernet in. 3. De meldkamer geeft een bericht door aan alle Burgernetdeelnemers in het gebied van de melding, via een ingesproken telefoonbericht of sms. 4. Aan de hand van de door Burgernetdeelnemers gemelde informatie kan de politie het zoekgebied vergroten of verplaatsen. 5. Het vergroten van het zoekgebied betekent dat de meldkamer ook Burgernetdeelnemers in aangrenzend gebied inschakelt. 6. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde Burgernetdeelnemers een bericht over de afloop van de actie. PAGINA 8

Alle kinderen mogen gratis meedoen, dankzij financiële bijdrages van diverse sponsors en instellingen. Voor eten wordt gezorgd, ook dit is gratis. Wel verwachten we dat je zelf de broodjes klaar maakt. We doen dit allemaal voor ons plezier, dus breng je goede humeur mee, zodat iedereen 3 leuke dagen heeft! Alle kinderen zijn van harte welkom. Graag willen we weten wie er mee doet aan het jeugdland en ook kunnen we voor de begeleiding van de kinderen nog vele handjes gebruiken, om er zo voor te zorgen dat de kinderen in veilige handen zijn. Wil je je opgeven, dan kan dit via de antwoordstrook die je via de mail van school hebt gekregen in de bussen bij de Spar in Sint Maartensdijk of de dorpswinkel in Scherpenisse. Ook kan je mailen naar dorpstafel@zeelandnet.nl. Vermeld daarbij wel je naam, adres, telefoon en op welke dagen je komt of op welke dagen je kunt helpen.

Tandje Bij renners rijden La Marmotte THOLEN - La Marmotte is een wielerwedstrijd die elk jaar in de maand juli wordt gereden in de Franse Alpen. Deze prestatietocht kan met een zware Alpen touretappe vergeleken worden. De rit, die in totaal 174 km lang is en 5000 hoogtemeters telt, gaat over vier cols, waarvan in de Tour drie cols als buitencategorie bestempeld worden.

THOLEN - Zeeland was de eerste provincie van Nederland waarin alle gemeenten zich aanmeldden voor Burgernet. Maar dat betekent niet dat nieuwe deelnemers - de Zeeuwen - niet meer welkom zijn bij dit landelijke samenwerkingsverband tussen burgers, gemeenten en politie om via telefoon en e-mail de veiligheid in de samenleving Aan de start in Le Bourg-d’Oisans staan te verbeteren. Burgers zijn hierbij extra ogen voor de politie. DOOR BRITTA JANSSEN

len het timmerdorp en de hindernisbaan slopen en al het materiaal opruimen. Vrijdag 10 augustus 10.00-16.00 uur: Spelletjes in zwembad Haestinge met barbecue (breng je zwempak en handdoek mee) 19.30 uur: Vossenjacht Tussen alle (timmer)werkzaamheden en spelletjes zal er ook een spannend Bijbels verhaal worden voorgelezen.

jaarlijks 7000 deelnemers. Dit jaar hadden vijf renners van TC Tandje Bij zich voor deze rit, door velen beschouwd als de meest prestigieuze en zwaarste cyclosportieve van Europa, ingeschreven. Kees en Armando Lindhoud, Izaak Scherpenisse, Louis Baeselaer en Adrie v..d. Ree met partner Melanie Alders hadden allen de vereiste medische verklaring verkregen en zich via voorinschrijving een plaats op de deelnemerslijst weten te bemachtigen. Er wordt gestart in verschillende groepen, afhankelijk van de leeftijd en de gereden tijd is het mogelijk Marmotte goud of zilver te behalen. Men moet dan wel van goeden huize komen. In de de voorgaande maanden werden al de nodige trainingskilometers gemaakt, o.a. in de Ardennen en Eifel. Louis had pech bij een trainingsrit en brak op het laatste moment zijn sleutelbeen,weg deelname. De Tandje Bij leden waren ruim van tevoren afgereisd naar de Franse Alpen om

vooraf nog wat extra trainingskilometers in het hooggebergte te maken. In slechte omstandigheden, lage temperaturen en nattigheid, werden de nodige Alpenreuzen beklommen. Zaterdag 7 juli vetrokken de Tandje Bij-ers om 7.00 en 07.30 uur voor de grote opgave. Volgens afspraak werd de Glandon rustig beklommen, waar op de top de bidons konden worden bijgevuld en wat werd gegeten. De steile afdaling hiervan, ruim 12%, is voor de tijdwaarneming geneutraliseerd om teveel waaghalzerij te voorkomen. Na 20 km glooiend terrein volgde de beklimming van de Telgraphe waarna in Valloire de volgende verzorgingspost was. Vervolgens de zware beklimming van de Galibier met een afdaling langs diepe afgronden. Na Lautaret nog een stuk met brede wegen waar de snelheid hoog opliep, om na een vlak stuk te arriveren aan de voet van de Alpe ‘d Huez. Hier was duidelijk wat een slagveld deze tocht is, zittende, liggende en kreunende renners alom. Izaak en Adrie hadden ook moeilijke tijden op deze beklimming. Armando en Kees hadden duidelijk voordeel van hun klimmerspostuur en gingen nog goed omhoog. Het eindresultaat was uitstekend. Armando was super, met een tijd van 7u33 dik goed voor goud, Kees haalde met zijn tijd van 8u31 ook goud in zijn categorie. Izaak en Adrie, met 9u02 en 10u04 beiden goed voor zilver en Melanie in de damescategorie met 11u18 ook zilver.


AUTOnieUws door: Bart van den Acker

Primeur: de nieuwe Renault Clio

kortnieuws

Dit is de allereerste foto van de nieuwe Renault Clio. Op het eerste gezicht valt op dat de Clio een prachtige vormgeving heeft: clean, herkenbaar, gespierd en met maar één stylinggrapje in de vorm van een weggewerkte achterste deurgreep. Dit is de eerste Renault die volledig is ontworpen onder leiding van Nederlander Laurens van den Acker

• De nieuwe Hyundai Santa Fe komt eraan. In september start de levering van deze ruime en moderne alleskunner, voor prijzen vanaf € 38.995 voor de benzineversies en € 40.995 voor de diesels.

en hij heeft daarmee een prachtig visitekaartje afgegeven, voor zover nodig. Deze nieuwe Clio is een rechtstreekse opponent voor de Peugeot 208, die net met veel bravour is geïntroduceerd. Samen kunnen die twee compacte Fransen het zeer belangrijke zogenaamde B-segment (iets groter dan de allerkleinste) wel eens flink op de kop gaan zetten. De

• De nieuwe Kia Cee’d is als vijfdeurs hatchback al heel succesvol, vanaf september krijgt die nog versterking van de Sportwagon. Die is ietsje langer dan de hatchback, maar uiteraard nog ruimer. De prijzen staan al vast: vanaf € 18.195. • Opmerkelijk nieuwtje van Nissan: met ingang van 1 april 2013, is de elektrisch Leaf te koop bij alle Nissan-dealers. Voor het zover is, krijgen alle betrokken medewerkers van de dealers instructie.

Primeur: de Dacia Dokker

• Staat er iets echt bijzonders in de stalling en heeft u zin om mee te doen aan een liefdadigheidsrit? Meldt u dan aan voor deelname aan de Maarten Memorial op 2 augustus. In deze rit van Rotterdam naar het Circuitpark Zandvoort, met enkele vrije rondjes op het circuit, worden honderd kinderen met kanker blij gemaakt, die zo voor één dag kunnen ze hun ziekte vergeten. De rit is vernoemd naar Maarten van Sten, die in 2003 op 27 jarige leeftijd overleed. Eén van de deelnemende auto’s die al zijn ingeschreven, is de Ferrari F40 die van Nigel Mansell is geweest. Aanmelden bij Wouter Glaser via www.maartenmemorial.com. • Het zeer prestigieuze concours d’elegance in de tuinen van Paleis Het Loo op 23/24 juni, is gewonnen door een wel heel treffende auto. Dat is deze Talbot-Lago T150 SS ‘teardrop’ uit 1937 met een carrosserie van Figoni & Falaschi, afkomstig uit de collectie het Louwman Museum in Den Haag. De onwaarschijnlijk mooie Talbot is niet alleen een terechte winnaar, maar attendeert autoliefhebbers die-er-nog-nooit-zijn-geweest ook nog eens op al het moois dat in het mooiste niet-merkgebonden automuseum van Europa te zien is.

Het wemelt echt van de nieuwe modellen, vaak verwacht, maar dat geldt niet voor deze. De Dacia Dokker wordt het vijfde model van het Roemeense merk, naast de Logan, Sandero, Duster en Lodgy. Die laatste verwachten we in september, de Dokker komt pas in 2013. Die twee zitten betrekkelijk dicht bij elkaar. De Lodgy is een zevenpersoons MPV, de Dokker is op de eerste plaats een compacte bestelauto,

Shooting Brake diende dan voor de jacht, die bood veel ruimte aan jagers, geweren en prooi. De historie gaat nog verder terug, want eerdere shooting brakes werden gewoon getrokken door paarden die niet schrokken van een geweerknal.

kend, maar reken erop dat ook de Dacia Dokker weer heel veel ruimte en comfort voor een scherpe prijs zal bieden.

Primeur: de nieuwe Seat Toledo Tja, dat zat erin, vlak na de eerste foto’s van de Skoda Rapid, is hier zijn evenknie uit Spanje, de nieuwe Seat Toledo. Motorkap, grille en voorbumper maken van deze zeer strak gelijnde sedan-met-achterklep plotseling een Seat. De interne concurrentie zal niet gering zijn, maar samen vormen de Rapid en de Toledo wel een heel sterk duo, dat in de zakelijke middenklasse, juist in deze tijd heel goed kan scoren. ‘Value for money’, een karakteristieke eigenschap van zowel Seat als Skoda, is van alle tijden, maar telt nu meer dan ooit. De exacte specificaties zijn evenals de eventuele verschillen met de Skoda nog niet bekend, maar de Toledo

Bijzonder: de Mercedes-Benz CLS ‘Shooting Brake’

In de historie van de auto is een Shooting Brake een adellijke variant op de stationcar. Als ze eenmaal waren bekeerd tot het automobilisme, hield rijke, vooral Britse landadel er zo’n honderd jaar geleden al meer auto’s op na. De

maar hij komt ook in personenauto-uitvoering. Dan is het een heel ruime vijfpersoons, met vooral een enorme bagageruimte. Zaken als een navigatiesysteem, uitgebreid audio-systeem, cruise control, parkeersensoren en airconditioning zijn voor de Dokker ook beschikbaar, al zal dat niet allemaal standaard zijn. Prijzen en meer details zijn nog niet be-

nieuwe Clio beschikt over innovatieve, nieuwe voorzieningen, zoals een ingebouwde tablet-computer met touch-screen bediening, zestraps automaat met dubbele koppeling, achteruitrijcamera en de ‘handsfreecard’ in plaats van een sleutel. Er komt in elk geval een nieuwe driecilinder benzinemotor, de TCe 90 met een CO2-uitstoot van maar 99 g/km en een nieuwe diesel, de dCi 90 met maar 83 g/km uitstoot. Minstens zo belangrijk is dat de Clio net als de 208 zo’n honderd kilo lichter is dan zijn voorganger. Minder gewicht betekent minder verbruik, betere wegligging en betere handelbaarheid, eindelijk lijkt daarmee een kentering te komen in de foute trend waarin auto’s alsmaar zwaarder zijn geworden. We verwachten de nieuwe Clio nog ruim voor het einde van het jaar in de showroom.

Ach, die oude begrippen verwateren, want wie weet er nou nog waar de naam stationcar vandaan komt? In elk geval is de Mercedes-Benz CLS Shooting Brake geen auto die zich direct leent om mee te gaan jagen, stel je voor dat het aangeschoten wild vlekken in de bekleding maakt, een kras van een hertengewei op het dak of modderlaarzen op het fraaie tapijt? Je moet er niet aan denken! Hoewel, als optie is de auto wel leverbaar met een laadvloer in de bagageruimte van minimaal 550 liter van Amerikaans kersenhout! Er zijn natuurlijk veel meer mogelijkheden om de Shooting Brake een heel persoonlijke stijl mee te geven. Er is keuze uit twee benzinemotoren en twee diesels en uiteraard is alle vooruitstrevende techniek die we kennen uit andere Mercedessen beschikbaar. De prijzen of de exacte timing van de CLS Shooting Brake staan nog niet vast, maar hij kòmt wel!

krijgt uiteraard een keur aan moderne Volkswagen-motoren ter beschikking: 1,2 en 1,4 liter TSI en de 1,6 liter

Jacky Ickx

Jacky Ickx is niet alleen de meest succesvolle Belgische autocoureur aller tijden, hij heeft ook internationaal gezien een heel indrukwekkende staat van dienst. Jacky, zoon van voormalig autojournalist Jacques Ickx, won zesmaal de 24 uren van Le Mans, hij won acht Grands Prix en was tweemaal vicewereldkampioen en in een heel andere tak van autosport won hij diverse ‘rally-raids’, waaronder eenmaal (1983) de meest beroemde van allemaal: Parijs-Dakar. Ickx heeft niet alleen een imposante loopbaan, maar groeide tegelijk uit van een beetje verwend jongetje tot een innemende en bijzondere persoonlijkheid, die ook veel oog heeft voor wat er verder in de wereld gebeurt. Eindelijk is er een goed boek over Jacky verschenen. Geen saai geschreven biografie, maar een aaneenschakeling van 24 bijzondere

TDI, op termijn in twee varianten. De Toledo komt in 2013 pas voor ons land beschikbaar.

momenten uit zijn leven, in mooi Vlaams geschreven. Bovendien is het een fotoboek van uitzonderlijke klasse, met heel veel zeer fraai en nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal. Er is een zeer speciale genummerde limited edition, gebonden in rubber (!), op heel groot formaat met als titel: X. Dit wordt geleverd met tien kleine glazen flesjes met unieke relikwieën, zoals een stukje raceoveral, een stukje boomschors, grind uit Francorchamps, een stukje carrosserie, elk authentiek en met een bijzonder verhaal er aan vast. De limited edition, waarvan slechts 150 exemplaren in het Nederlands, is exclusief voor Nederland te koop bij ‘De Boekenlegger’ in Eersel (www.de-boekenlegger. nl) en kost € 995. Gelukkig is er ook een eenvoudiger uitgave, zonder flesjes en op kleiner formaat, voor € 45. Een onmisbaar boek voor elke – historisch geïnteresseerde- autosportliefhebber.


Braderie Stavenisse blijft een bron van plezier voor bezoekers

ProDelta Open Eendrachttoernooi

Vochtig patroon nog niet veranderd Tennistoernooi ondanks STAVENISSE - In de Voorstraat en het Van der Lek de Clerqplein in Stavenisse vond zaterdag de jaarlijks terugkerende braderie plaats. Geopende paraplu’s regeerden geregeld het straatbeeld in het dorpscentrum.

slecht weer toch een succes THOLEN - De 24ste editie van het ProDelta Open Eendrachttoernooi op de tennisbanen van Tennisvereniging Eegedima te Tholen kende veel tegenslag door regen. Het jaarlijkse dubbel tennistoernooi had te maken met minder deelnemers dan voorgaande jaren waardoor het mogelijk was om alle wedstrijden in poule-vorm te spelen. De deelnemers konden dit zeker waarderen en de toeschouwers ook. Er werd gespeeld in 11 categorieën. De herendubbel 3-4 was de hoogste categorie. Op donderdagavond kon er na de enorme regenval aan het begin van de avond niet meer getennist worden. Gelukkig konden de wedstrijden doorgepland worden naar de vrijdag en zaterdag. Op zondag zijn de finales gespeeld en hielden we het uiteindelijk droog tot 17:30 uur. Toen stond alleen de herendubbel 3-4 nog op de baan en deze wedstrijd is uiteindelijk in Halsteren verder afgespeeld.

Gewapend met paraplu’s bezoeken belangstellenden de braderie in Stavenisse.

DOOR JOSIEN MATHLENER Waar organisator S.C. Stavenisse jarenlang mooi weer genoot tijdens zijn braderieactiviteiten, heeft het de laatste paar jaren te kampen met een of meerdere vochtige momenten. Zaterdag kwam er vooralsnog in dit patroon niet bepaald veel verandering. “We hebben zo’n 20 jaar mooi weer gehad met de braderie en sinds vier jaar valt er regen. Als dat er ook 20 gaan worden… Het is jammer want het weerhoudt mensen er van om te komen, zelfs wanneer het wat opklaart. Ze hebben er dan niet zoveel zin meer in”, aldus Stavenissenaar Flip de Rijke. Niet lang na aanvang van het zomerevenement stroomden de belangstellenden mondjesmaat toe. Gewapend met een paraplu of regenponcho paradeerden de bezoekers langs

de verschillende stands. Aan diversiteit geen gebrek. Op het Van der Lek de Clerqplein was er een ruime keuze aan bolides die middels fotomateriaal te bezichtigen waren, maar keuze was er ook in smakelijke kaasbolletjes en leuke woning- en tuinaccessoires. Veilig Verkeer Nederland liet bezoekers de eigen verkeerskennis onder de loep nemen. Menigeen wordt er verrast door de moeilijkheidsgraad want de vragen kunnen aardig verraderlijk zijn, net als het verkeer. Zin De rommelmarkt, het Rad van Avontuur, de schiettent, het trekken van enveloppen vormen een vertrouwd element in het straatbeeld van de braderie. Met een opgetrokken kraag schuifelde de Stavenissense Trudie langs het aanbod. Niet dat

FOTO JOSIEN MATHLENER

ze het koud had, ze weerde zich tegen de regendruppels die mogelijk via het doek van de kraam in haar nek konden vallen. Vorig jaar had ze de braderie in haar woonplaats aan zich voorbij laten gaan, dit keer niet. “Het is dan wel niet zulk fijn weer, maar ik had gewoon zin om er even uit te gaan. Dan is het ook wel leuk om even de kraampjes langs te lopen. Per slot van rekening is er niet iedere week in het dorp een braderie.” Stands met kleding en bijpassende sieraden ontbraken ook deze braderie-editie niet in de Voorstraat, evenmin lekkernijen als oliebollen en paling. Als vanouds waren de kermisattracties op het havenplateau gestationeerd, maar met alle nattigheid schortte het wat aan animo. Echter, zowel de braderie als de kermis in Stavenisse blijft ieder jaar opnieuw een bron van plezier voor de bezoekers.

Inbrekers doen niet aan vakantie

Veel woninginbraken tijdens zomerperiode THOLEN - De vakantieperiode is begonnen. Een tijd van heerlijk luieren aan het strand, lekker eten en drinken en mooie steden bekijken. Maar ook de weken waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Door rekening te houden met de gevaren kan een kater bij thuiskomst voorkomen worden. “Het is vooral een kwestie van goede voorzorgsmaatregelen treffen”. Lilian Tieman is programmaleider Veilig Wonen bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Zij kent als geen ander de gevaren van een woninginbraak tijdens de vakantieperiode. “Inbrekers doen niet aan vakantie. Deze periode is voor hen een toptijd. Het is vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn, nooit een lampje aan.” Bewust Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat jaarlijks in gemiddeld één procent van de Nederlandse woningen wordt ingebroken. Maar wat zorgt ervoor dat de ene woning wel doelwit wordt van een woninginbraak, terwijl er bij een andere woning nooit wordt ingebroken? In veel gevallen is een inbraak te voorkomen met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Hier zijn volgens Tieman lang niet altijd kosten aan verbonden. “Veilig wonen is ook een kwestie van bewust wonen. Dat begint al bij de voorbereiding van de vakantie. Het loont om de woning door te lopen alsof u een inbreker bent. Waar zou uw oog op vallen? Het antieke zilver, de mooie klok, de computer met groot beeldscherm, een waardevol schilderij? Kijk voor dat u op vakantie vertrekt wat er uit het zicht geplaatst kan worden. Voor de kleinere zaken kunt u een goed verankerde kluis overwegen.” Bewoonde indruk Een inbreker kiest voor de woning waar hij gemakkelijk binnen kan komen. De afwezigheid van bewoners is ook een belangrijke factor. “De meeste inbrekers hebben er een hekel aan om tijdens hun inbraak gestoord te worden”, vertelt Tieman. “Daarom worden er ook veel inbraken overdag gepleegd als mensen naar hun werk zijn. De vakantieperiode, waarin mensen soms wel weken weg zijn, is voor inbrekers helemaal ideaal. Om te voorkomen dat inbrekers tijdens uw vakantie hun oog op uw woning laten vallen, is het dus zaak dat de woning een bewoonde indruk maakt.” Dat kan bijvoorbeeld door de buren te vragen om het huis in de gaten te houden, de post te verwijderen of hun auto op uw inrit te parkeren. Heeft u planten in de venster-

bank staan, laat deze dan ook tijdens uw vakantie daar staan en vraag of iemand ze water geeft. Een tijdschakelaar op de lamp zorgt dat ook ’s avond de indruk wordt gewekt dat er iemand in huis is. Sociale media Ten slotte wijst Tieman op de gevaren die sociale media met zich meebrengen. “Een live vakantieverslag vanaf het vakantieadres op internet of Twitterberichtjes over je vakantie zijn natuurlijk leuk voor familie en vrienden, maar vergeet niet dat inbrekers ook met hun tijd zijn meegegaan. Ze kijken niet alleen vanaf de straat of u thuis bent, maar ze zijn ook te vinden op het internet. Wees ervan bewust dat criminelen berichten mee kunnen lezen, pas berichten hierop aan. Maak dus geen melding op Twitter, Hyves, Facebook, MySpace of op uw weblog dat u op vakantie gaat en hoe lang u wegblijft. Anders maakt u het inbrekers wel heel gemakkelijk.” Meer informatie Bekijk het overzicht met tips waaraan u moet denken als u op vakantie gaat op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen: www.politiekeurmerk.nl/preventietips. Naast deze maatregelen is het natuurlijk wel belangrijk dat uw woning aan een aantal veiligheidseisen voldoet. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen helpt u hierbij. PAGINA 10

De uitslagen zijn als volgt: De herendubbel 3-4 werd uiteindelijk na een spannende 3-setter gewonnen door Jeroen Bakx en Joost van Loon. Maarten de Jong en Geert Jansen trokken hierbij aan het kortste eind (7-5, 4-6, 6-3). Jeroen en Joost prolongeerden met deze overwinning hun titel van vorig jaar. In de herendubbel 5 waren Arie Draaier en Patrick Theunisse te sterk voor Koen Roelands en Erwin Roosendaal (6-2, 4-6, 7-5). Bij de dames dubbel 5 wisten Ingrid Remijnse en Miranda van Isselt na een lange partij uiteindelijk te winnen van Els Kooij en Sandra Geilings (7-5, 5-7, 7-5). De gemengd dubbel 5 werd gewonnen

door Nicole van der Heijden en Onno Quick. Nelly Breker en Curtis Goedegebuure werden tweede (6-3, 4-6, 6-1). Bij de heren dubbel 6 was het koppel Jacco Kooij en Curtis Goedegebuure te sterk voor Koen Wilsing en Samir ljaljak (6-3, 4-6, 6-1). De dames dubbel 6 werd gewonnen door Nelly Breker en Judith Geuze. Tweede werden Monique Ruinard en Marga Masseurs (6-1, 6-1). In de categorie gemengd dubbel 6 wisten Nelly Breker en Samir Ljaljak te winnen van Monique Ruinard en Marco van Elzakker (6-3, 6-4). In de herendubbel 7 poule wisten Freek en Piet Geuze uiteindelijk de titel te behalen door te winnen van Carlo van Loenhout en Dave Nuijes (6-2, 6-1). De damesdubbel 7 werd gewonnen door Helma Buijsen en Sandra van Schilt. Tweede werden Susanne Graf en Annet Krebbeks (6-1, 6-2). In de gemengd dubbel 7 wisten Judith en Freek Geuze na een spannende 3 setter de partij te winnen van Jeske Boerrigter en Dave Nuijes (5-7, 6-2, 6-4). In de laaste categorie, de dames dubbel 8 wisten de dames Simone Snoep en Nancy Westdorp te winnen van Yvonne Kuiper en Lilian Bierbooms (6-0, 7-6). Volgend jaar is alweer de 25ste editie van het ProDelta Open Eendrachttoernooi te Tholen. Die editie belooft een speciale jubileum editie te worden waarbij men natuurlijk weer hoopt op veel deelnemers en beter weer dan afgelopen week. Zie voor alle uitslagen en de foto’s www.tveegedima.nl

Kerkelijk leven Tholen EREDIENSTEN ZONDAG 22 JULI THOLEN: CHR GER KERK: 10.00 en 18.30u ds. A. den Boer HERV GEM: 9.30u ds. E.M. Bakker; 18.30u kand. J.H. de Vree HERSTELD HERV GEM: 9.30u en 15.00u ds. H. Verheul CHRISTENGEM: 10.00u Mike Heinrich HERV GEM IMMANUEL: 10.00u ds. J.W.Scheurwater. Gezamenlijke zomerdienst Ichthuskerk GER ICHTHUSKERK: 10.00u ds. J.W. Scheurwater, Oud Vossemeer RK KERK: 11.00u Eucharistieviering N.P.B.: 10.30u da. N. Roggeband, Tholen POORTVLIET: HERSTELD HERV GEM: 10.00u leesdienst; 18.00u ds. J. Joppe, Woudenberg GER KERK: 10.00u ds. C. van der Zanden, Oost-Souburg SCHERPENISSE: GER GEM: 9.30, 14.00 en 18.30u leesdienst HERV GEM: 9.30u ds. J. Lohuis Scherpenisse; 14.30u ds. J. Lohuis Scherpenisse SINT-MAARTENSDIJK: HERV GEM REHOBOTH: 10.00u mevr. M. Burgering namens Dabarteam; 19.00u mw. ds. E. Bouman, Nieuw en St.Joosland SINT-ANNALAND: HERV GEM: 10.00u kand. J.J. Steketee, Zwijndrecht; 18.00u dhr. R.L. Antes, Ridderkerk HERSTELD HERV GEM: 10.00u ds. D.J. Diepenbroek, St. Annaland; 16.00u ds. D.J. Diepenbroek, St. Annaland OUD-VOSSEMEER: CHR GER KERK: 10.00u leesdienst en 15.30u ds. A den Boer GER KERK: 10.00u ds. R.Luyk, Tilburg RK KERK: 09.30u WGC. ANNA JACOBAPOLDER: GER KERK: 10.00u dienst SINT PHILIPSLAND: HERVORMDE GEM: 09.30u ds. J.Th. Pronk; 17.00u N.n.b Wijzigingen en/of aanvullingen kunt u via de website www.internetbode.nl (klikken op Redactie) aanleveren.


Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij met spoed op zoek naar een

Systeem- werkplekbeheerder (40 uur p/w) In- en verkoop van nieuwe & gebruikte auto’s en bestelwagens Dinsdag juli t/m t/m zaterdag zaterdag 21 Dinsdag 2317aug 27juli aug

heel volkoren of â‚Ź 1.10 zeebonk VAN â‚Ź 1.45 VooR van â‚Ź 2.15 voor â‚Ź 1.65 heelDinsdag grof 23 volkoren aug t/m donderdag 25 aug Donderdag 19 juli appelflappen 2 aardbeienroombroodjes STUKS VAN â‚Ź 2.60 VooR â‚Ź 2.05 â‚Ź 3.10 voor â‚Ź 2.50 2 stuks vanaanBieDingen!!! BraDerie

- Onderhoud, reparatie - APK - Schadeherstel voor alle maatschappijen! - Koelauto’s te koop/te huur

Paasdijkweg 2 4693 RE Poortvliet Tel. 0166-612680 Fax. 0166-612622 paasdijkauto@hetnet.nl

www.niemantsverdrietauto.nl

tompoucen hAleN 4 beTAleN appelcake 5van â‚Ź 4.25 voor â‚Ź 3.50 suikeRbRood VAN â‚Ź 2.15 VooR â‚Ź 1.50 suikerbrood van â‚Ź 2.25 voor â‚Ź 1.50 heeRlijke VeRse oliebollen Zaterdag 21VooR juli 10 stuks VAN â‚Ź 8.00 â‚Ź 6.50

Spreekt deze vacature je aan of wil je meer info? Stuur dan binnen 7 dagen na de verschijningsdatum je CV naar michel@mitch-it.nl of bel 0168371718

Happy Hours van 27 07.30 - 11.00 uur Zaterdag aug

kampioentjes 4 halen 2 Betalen Happy Hours van 07:30 - =11:00 uur openingstijden: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur

let op !!!12-14 Tussen de • middag zijn wij ook Tholen open! Botermarkt 4691 CZ Bestellingen kunnen dagelijks vers vanaf 06.15 uur (op vrijdag al vanaf 05.30 uur) worden afgehaald. Tel. (0166) 602324 • Fax (0166) 604790 openingstijden: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur

let op !!!

Tussen de middag zijn wij ook open!

Bestellingen kunnen dagelijks vers vanaf 06.15 uur (op vrijdag al vanaf 05.30 uur) worden afgehaald

Functie eisen: - MBO+ afgerond - Min 2 jaar relevante werkervaring - Kennis van Microsoft systemen Server/AD/Exchange/SQL - Goede kennis van Windows XP en Windows 7 - Rijbewijs - PrĂŠ; kennis van Hyper-V en Linux omgevingen, A+ - Goede beheersing in woord en geschrift in de Nederlandse en Engelse taal Aanbod en Inlichtingen - Salaris van ! 2200 tot ! 2600 bruto! - 25 vakantiedagen - Reiskostenvergoeding - Telefoon + notebook - Mogelijkheid tot het volgen van trainingen

Vrijdag 2620aug 27juli aug Vrijdag juli en en zaterdag zaterdag 21

Botermarkt 12-14 • 4691 CZ Tholen gesoRteeRde haRde bRoodjes Tel. (0166) 602324 • Fax (0166) 604790 6 hAleN = 3 beTAleN

De werkzaamheden vinden plaats op diverse locaties tussen Rotterdam en Antwerpen.

Stoppen ! met roken

DE, GEMOTIVEER ZELFSTANDIG K WERKEND KO

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602 - APK - Onderhoud - Storings diagnose - Banden/velgen - Bovag garantie op reparaties behoud fabrieksgarantie

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Mn Cleaning Mn Montage

proef

Bekijk de vacature snel op

Baanvelden 13, Rucphen

T. +31(0)165 - 34 31 34

Wij maken alles schoon!!! Vandaag uw auto, jeep Glas-Gevel Bewassing, Gevelreiniging, Industrie Reiniging, Ordernummer HAH 17560 Graffiti verwijderen, Bouw oplevering, Bouw schoonmaak, of bus v.a. ’96 verkopen. 9 juli 2012 Datum Interieur en vloer onderhoud, Schoonmaken van Rolluiken, Bel Montage Zonwering-Rolluiken. Contant + RDW. Vrijwaring! Voor info neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op. 06 15870759 www.mncleaning.nl info@mncleaning.nl Ook ’s avonds.

HUGO

06 - 122 58 443

“Dutaxâ€? Reizen “Dutaxâ€? Reizen B.V.BV Moerseweg 4927RKRK Hooge Zwaluwe Moerseweg 8,8,4927 Hooge Zwaluwe Tel. Fax0168-482497 0168-482497 Tel. 0168-482331, 0168-482331, Fax info@dutax.nl • www.dutax.nl www.dutax.nl info@dutax.nl

vraagt wegens uitbreiding van met haar werkvraagt in verband zaamheden, verkregen na werkzaamheden Europese aanbeuitbreiding van haar stedingen, ingaande het nieuwe schooljaar

paRttimE chauffEuR (m/V) paRttime chauffeuR

(m/v)

met rijbewijs B voor gehandicapten - en/of leerlingenvervoer met een 8-persoonsbus (met lift) op routebasis. met rijbewijs B Het betreft een vacature van circa 15 uur per week, verspreid over 5 werkdagen • Voor gehandicaptenleerlingen vervoer. of op basis van en/of inval ingeval van ziekte, • Metvakantie een 8-persoonsbus (met lift) op routebasis. e.d. werkzaamheden worden uitgevoerd • Het betreft een vacature van circa 15 uur per week, in de regio Noord Brabant.

I. www.skidome.nl

E. m.ruijten@skidome.nl

Te koop gevraagd

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

T 08 E kr www

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

06-21939973 of 06-24963738

!"#$%%&'#(%%)"#""*+",)*-.%*)*+ -/01#&2/3/4536078#%9517/:;#<= !"##$%"&'()*+,-./01123*

!""#$%&"'#'()%)07>3/0?*%+,#-$%.#/#'(%012!23%-$4 "5$'%6$,6$')%7#48",&9%-$4%4"#.$49%:",;<$9% &=>?,#-4$%$'%/?#@%=;<4$?"-)%@>#A>B7/>4/0?*%A%>.==5B 6=-$?>)#<>#A>B7/>4/0?*%%8$?(C".:$?) )0C9'#;/:;#94#:664D03#9C#E>3#FGH<I#=F#IJ#KFD##

verspreid over 5 werkdagen. paRttimE â&#x20AC;˘ Of op basis van inval intOuRiNGcaR geval van ziekte, vakantie e.d. â&#x20AC;˘ Werkzaamheden worden uitgevoerd in de regio chauffEuRS (m/V) Noord Brabant.

van Haaften

voor alle voorkomende tour-, pendel- en overige werkzaamheden Voor deze vacature kunt u naar bovenstaand doordeweeks en/of in het weekend adres schrijven of bellen. Voor meer informatie in binnenen buitenland kunt ook onzeD website. in u bezit vanterecht minimaal op rijbewijs Indien u in het bezit bent van aantoonbare ervaring is dit een prĂŠ Voor deze vacatures kunt u naar bovenstaand adres schrijven of bellen. Voor meer informatie kunt u ook terecht op onze website

Sierbestrating

Wij zijn leverancier van o.a.: â&#x20AC;˘ Sierbestrating â&#x20AC;˘ Blokhutten Paasdijkweg 19A in Poortvliet â&#x20AC;˘ Speeltoestellen (bereikbaar via parkeerterrein van de woonboulevard) â&#x20AC;˘ Tuinverlichting Pilootweg 5 in Stavenisse â&#x20AC;˘ Tuinbeelden Tel. 0166-619200 b.g.g. 0166-692977 Ook voor het verzorgen van uw grondwerk, riolering en aanleg kunt u bij ons terecht. info@sierbestratingvanhaaften.nl

www.vanhaaftenpoortvliet.nl

 !  (-

      !#        '  " ( !  !"&*#()-&)+,&


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N TIENERS/DAMES

DAMES/HEREN/KINDER

PP GLOSSY

katoen/elasthan diverse kleuren en prints maten XXS-XL

maten 19-46

decor of uni 2- of 4-rings

S E T/2

Elders 4.99 6.99

2.59

UITZOEKEN!

SPEEL GOED

3 PA A R

Elders 2.99 3.29

EXCELLENT

1.59

SORISO

125 cm hoog Ø 40 cm, 50W 3 snelheden chroom RVS

500 gram 2 componenten polyester ook te gebruiken als houtrotvuller 1 kg INSTANT VULLER

3.29

MAX

MOND WATER

3.29

mint of classic 3-in-1 500 ml

0.59

JOHNSON'S

0.69

BADGEL 500 ml

2.19

SHAMPOO 300 ml

1.09

1.49

KANT EN KLAAR

3-VAKS OF SATÉ

bijzonder handig 31x24x4 cm

wit kunststof 20 stuks

GRILL BBQ

Elders 2.49 3.49

TOILET- OF

1.25

MAKE-UP TASJE diverse uitvoeringen

0.69

PP ELASTO MAP

300 ml

0.79 25.95

UNIVERSELE PLAMUUR

RING BAND

STAANDE BABY VENTILATOR OLIE

Elders 34.95 39.95

Elders 1.49 2.99

Elders 1.49 1.99

SNEAKER SOKKEN

Elders 3.95 4.95

1.69

PARTY BORDEN herbruikbaar BESTEK 24-delig super sterk

1.19

SUBLIEM OXI

0.65

VLEKKEN VERWIJDERAAR extra oxi booster white brilliance 1200 gram

Elders 4.49 4.99

1.59

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 15-07 t/m za. 21-07 in Nederlandse filialen.

BOXER of HIPSTER

DT_20120718  

Rode Kruis haalt minder geld op MIDWEEKEDITIE DUBBEL LINTJE VOOR KINDERLIEFDE SPORTEND PRATEN OVER HET GELOOF ONROEREND GOED AUTO’S SPORT KE...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you