Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

T H O O L S E

O P L AG E :

11 JULI 2012 WEEK 28

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

1737 DEELNEMERS VOOR 24E ZEVENDORPENTOCHT

10 . 7 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @ThoolseBode

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

MERKLAP MET ZEEUWSE ZAKEN

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

WIL NELISSE VERTELT HAAR ‘LINTJES-VERHAAL’

Vrijwilligersavond 2012 op 23 november

Man aangehouden, aanhanger gestolen

THOLEN - De gemeente Tholen maakte vorige week bekend dat de vrijwilligersavond 2012 plaatsvindt op 23 november, vanaf 20.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst worden de erevermeldingen Vrijwilliger van het Jaar, Groep Vrijwilligers van het Jaar en de Vrijwilliger van de Toekomst uitgereikt. Kandidaten nomineren kan via de formulieren op www.tholen.nl. U kunt ook contact opnemen met het Servicebureau Voor Elkaar via: servicebureau@tholen.nl of tel. 0166668200. Nomineren kan tot 1 oktober. Mensen die de avond willen bijwonen kunnen zich aanmelden via bovenstaand emailadres en telefoonnummer.

SINT-ANNALAND/ SINT-MAARTENSDIJK - Wegens rijden onder invloed heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag in Sint-Annaland een 29-jarige Thoolse snorfietser aangehouden. Hij werd aan de Hoenderweg gecontroleerd op rijden onder invloed en volgens de politie bleek uit de ademanalyse dat de man ongeveer 2,6 maal te veel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook maakte de politie bekend dat van een terrein aan de Pluimpotweg in SintMaartensdijk in de nacht van woensdag op donderdag een aanhanger gestolen is. Het gaat om een meerkleurige Saris Phsa.

W E E K B L A D

Feyenoord A1 tegen NOAD’67

Korenfestival in Tholen op 25 augustus

SINT PHILIPSLAND - Feyenoord A1 komt voor de 5e keer naar Sint Philipsland. Het team van trainer Damien Hertog treedt zaterdag 11 augustus om 16.00 uur aan tegen de selectie van NOAD’67, onder leiding van trainer Johan Sulkers, op het sportpark aan de Zijpestraat. ‘De selectie die naar Sint Philipsland reist, kent weer vele jeugdige talenten die de komende seizoenen de overstap naar de hoofdmacht maken’, aldus de Thoolse club. Spelers die eerder als Feyenoord-talent te zien waren bij NOAD zijn onder meer Luc Castaignos, Jerson Cabral, Stefan de Vrij, Bruno Martens Indi, Georginio Wijnaldum en Leroy Fer.

THOLEN - Tijdens de braderie in TholenStad op zaterdag 25 augustus houdt meezingkoor Oor Ons Us een korenfestival. Dit gezelschap viert tijdens deze gelegenheid haar 5-jarig bestaan en heeft een aantal koren uitgenodigd om dit met hen te vieren. Er zijn van 12.30 tot 18.30 uur optredens op de Markt en Kaai. Popkoor Voix, Van Lieverlee, Cultikoor en vele anderen verlenen hun medewerking. Er is voor elk wat wils; van pop- tot smartlap- tot shantykoren. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de lokale horeca: Hof van Holland, Hart van Tholen, de Sixties en Hotel Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.ooronsus.nl.

Nieuw belastingtoezicht provincie THOLEN - De Belastingdienst past horizontaal toezicht toe bij de Provincie Zeeland. Hiermee stelt de dienst samenwerking met de belastingplichtige centraal. Dit betekent volgens de provincie meer afstemming vooraf in plaats van controles achteraf. ‘Ons controlerend vermogen en de bijbehorende systemen voldoen aan de uitgangspunten van dit toezicht’, schrijft Zeeland in een persbericht. ‘De samenwerking is gebaseerd op begrip, vertrouwen en transparantie.’ Het toezicht geldt voor alle provinciale belastingmiddelen, zoals btw en dividendbelasting. De Belastingdienst houdt al dit toezicht op enkele andere overheden en bedrijven.

Diederik Samsom in podium ‘t Beest THOLEN - PvdA-lijsttrekker Diederik Samsom is woensdag (vandaag) in podium ‘t Beest in Goes. Hij komt naar Goes in het kader van zijn ‘Zo komt NL uit de crisis’tour. Samsom vertelt over ‘zijn plannen voor Nederland’, laat de PvdA in een persbericht weten. ‘Het is tijd om een andere weg in te slaan met Nederland. Een weg van groei en optimisme’, zegt hij. Vanaf 20.00 uur beantwoordt de PvdA-lijsttrekker voor de Tweede Kamerverkiezingen vragen van kiezers. Jan Schuurman Hess zorgt voor een column en er is livemuziek van Marsha uit Vlissingen. De avond wordt gepresenteerd door PvdA-Statenlid Piet Hamelink uit Wissenkerke.

THOLEN - Gemeente Tholen ziet geen mogelijkheden voor speeltoestellen in de Thoolse Bosstraat, maar de jeugd geeft niet op. Ze boden wethouder Kees van Dis (foto,l.) donderdag handtekeningen aan. Volgens aanbieder Zeb Verbraken zou speelmateriaal dat ooit bij de Ten I D D enE Van L Dis B zeiUdatRde G S E dat idee & kanVbekijken. E E R SBIJDRAGE E Ankerweg stond verplaatst M kunnen worden gemeente JOSIEN MATHLENER

In tegenstelling tot traject bij Sint-Annaland

Onderhoudspad Oudepolder blijft wel deels open voor fietsers SINT PHILIPSLAND - Vanaf maart tot november volgend jaar worden de Oosterscheldedijken langs de Oudepolder in Sint Philipsland versterkt. De provincie wil hiervoor een milieuvergunning verlenen, maar mensen die bezwaren hebben kunnen dat nog tot en met 29 augustus kenbaar maken. DOOR EUGÈNE DE KOK Als de dijken zijn versterkt, kunnen fietsers nog op een deel van het buitendijkse onderhoudspad terecht. Het gaat om grofweg de helft van het te versterken traject dat zo’n vijf kilometer beslaat. Via borden worden fietsers straks halverwege het pad naar een binnendijkse fietsroute geleid. In de gemeente Tholen is momenteel veel onvrede over de versterking van het dijktraject bij de Hollarepolder en Joanna Mariapolder bij Sint Annaland. Daar wordt het buitendijkse onderhoudspad, dat nodig is om in det toekomst h ureparai ties te kunnen uitvoeren, in zijn geheel niet opengesteld voor fietsers. Ondanks protesten van onder meer de gemeente en de gemeenteraads- en Provinciale

Statenfractie van de SP en twijfels over het nut van de afsluiting bij natuurvereniging Tholen houdt de provincie vast aan haar besluit het onderhoudspad niet open te stellen. Die maatregel is volgens het bestuur noodzakelijk om broedende en naar voedsel zoekende vogels niet te verstoren. Ook in Sint Philipsland blijft een deel van het buitendijkse onderhoudspad W E E K B L A Dgesloten voor fietsers. Tijdens de werkzaamheden tussen maart en november 2013 wordt ook veel rekening gehouden met de vogels op de aangrenzende slikken in het Natura 2000-gebied. Verder heeft shet projectbureau i n te maken d emet kleinr zeegras. Voor de werkzaamheden wordt dat verplaatst om het te beschermen. Als alles is versterkt, wordt de groei van het zeldzame gras weer gestimuleerd door

Wees ons oog, fotografeer voor ons Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

het aanbrengen van een schelplaag, die wordt afgewerkt met een sliblaag. Volgens de provincie worden ‘negatieve effecten van de werkzaamheden op de beschermde natuurwaarden zo veel mogelijk voorkomen’. De versterking van de dijk is onderdeel van de opdracht om alle dijken in 2015 weer te laten voldoen aan de veiligheidsnorm. Op Tholen zijn al enkele trajecten aangepakt of worden momenteel aangepakt zoals de Oesterdam en Stavenissepolder. De milieuvergunning en bijbehorende stukken liggen vanaf 18 juli tot en met 29 augustus ter inzage op het kantoor van provincie e de g i aan o het Groenewoud in Middelburg. Mensen die een zienswijze willen indienen, kunnen dat in deze periode doen. Meer informatie: www.zeeweringen.nl.

Verkiezingen in november 2014 THOLEN - De verkiezingen voor de algemene vergadering van waterschap Scheldestromen vinden plaats in november 2014. Het huidige bestuur blijft daardoor zitten tot 8 januari 2015. Er was onduidelijkheid over hoe lang het bestuur in dienst zou blijven. Aanvankelijk werd gedacht aan een periode van zes jaar, toen zouden er opeens verkiezingen plaatsvinden in 2012 of 2013 en nu is het november 2014. Dijkgraaf Toine Poppelaars spreekt daarom over een ‘mooi compromis’. De nieuwe verkiezingsdatum is vastgelegd door de Tweede Kamer. Meer informatie over de verkiezingen op de website www.scheldestromen.nl.

Nergens in EU minder mannen werkloos THOLEN - In geen enkele regio in de Europese Unie is de werkloosheid onder de mannen zo laag als in Zeeland. Dat heeft Eurostat, het Europese Centraal Bureau voor de Statistiek, vorige week laten weten. In Zeeland zat in 2011 2,3 procent van de mannen zonder werk. In de Oostenrijkse regio’s Salzburg en Tirol was het werkloosheidscijfer hetzelfde, maar Zeeland scoorde iets beter. Ook als het gaat om de totale werkloosheid scoort Nederland goed. Van de 271 regio’s in de Europese Unie staat Zeeland met een werkloosheid van 2,7 procent op nummer drie. Alleen Salzburg en Tirol in Oostenrijk scoren op dit vlak iets beter.


Loop- of rugprobLemen

zomercollectie ACTIE !!! ACTIE !!! • Boot- of caravankussens 8 stuks v.a. € 350,-

30 tot 50% KORTING! EXTRA AANBIEDING:

• Meubelstof van € 29,95 voor € 9,95 • 25% korting op alle merkstoffen overgordijnen - vitrages - inbetweens Alles uit voorrAAd leverBAAr!

GRATIS JURIDISCH ADVIES

www.gordijnshop-allin.nl

Margrietstraat 9 4711 Hk St. Willebrord tel. 0165 - 385609 - 06 - 41995321 www.gordijnshopallin.nl

Alle Traffic heren zomerbroeken nu E 49,95 Jupiter overhemden korte mouw nu E 25,00

INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom

Botermarkt 16 4691 CZ Tholen Tel. 0166 602924

(nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Di. t/m Do.09.00-17.30 uur Vrijdag

09.00-20.00 uur

Zaterdag 09.00-16.00 uur

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

Belgische gediplomeerde en erkende tandprotheticus

VITAK Advocaten

Korte Bosstraat 11 4611 MA Bergen op Zoom Tel. 0164 - 23 00 10 info@tppgillemot.nl

Luc GiLLemot

Wouwbaan 2 4631 KM Hoogerheide Tel. 0164 - 66 08 78 www.tppgillemot.nl

* Reparaties, aanpassingen en vernieuwing van gebitsprothese * implantaatprothese (klikgebit) * Gratis advies * op reparaties kan gewacht worden * Vergoeding door alle ziektekostenverzekeraars Openingstijden

Openingstijden

Bergen op Zoom:

Hoogerheide:

ma wo: 14.00 - 17.30 uur

ma wo vr 8.30-13.00 uur

di do: 8.30 - 13.00 uur

di-do: 14.00-17.30 uur

vr: 14.00 - 16.00 uur

Behandeling na afspraak

HKZ gecertificeerd Lid ONT B103

Dagactiviteitencentrum De Schutse in Oud-Vossemeer bedankt onderstaande bedrijven en personen voor hun bijdrage, in welke vorm dan ook. Mede dankzij jullie inzet, hulp en financiële ondersteuning is de Truckersrit 2012 een geslaagde dag geworden.

92.000 keer bedankt! U heeft ons weer verkozen tot de beste provider van Nederland voor internet, telefonie én televisie!* Dankzij trouwe klanten zoals u, staan we ruim een jaar op nummer 1 in de Providermonitor van de Consumentenbond. Hiervoor willen we u enorm bedanken! * Providermonitor Consumentenbond, juni 2012

www.zeelandnet.nl

onderdeel van

Autoschade Buijs Amisio begrafenisondernemer Ben de Rooij Woonboulevard Poortvliet Metsel- & klusbedrijf JapJo Budelpack Buth Bouw Ardi Keukens Van Steenis Auto’s Fa. Tijssen Geluk Schilders Delta Zeeland Fonds Aardappelhandel Bijl M. M. Hage Grondverzetbedrijf Hage Zandijk Spar van Ommen Chauffeursvereniging Flipland Berg Toys Ede Sando skelters Mars Veghel Red Band Roosendaal

Napoleon Breskens Best trucks Oude Tonge De Groentebroers Lobouw Dordrecht Chiquita bananen N.N. Ondernemersvereniging Activa Sint-Annaland Vakgarage De Jonge Slagerij Slager MBTZ Politie Gemeente Tholen Waterschap Dorst begrafenisondernemer Alle chauffeurs Alle vrijwilligers Dacomex Jo Schot Bas Pul Jan van Dijke Elenbaas Verhuur


actualiteit

WSC Vosmeer ziet haar wandelevenement liever samenvallen met braderie

Deelnemers Zevendorpentocht blijven vrolijk en vriendelijk THOLEN - Ruim 1700 wandelaars hebben zaterdag meegedaan aan de 24e editie van de Zevendorpentocht van WSC Vosmeer. Het grootste eendaagse wandelsportevenement van Tholen trok deelnemers uit alle windstreken. DOOR JOSIEN MATHLENER Vanaf het dorpshuis De Vossenkuil in OudVossemeer gingen de lange afstandslopers al vroeg in de ochtend op pad. Hen wachtte een parkoers door en langs de dorpen en Thools natuurschoon. 283 wandelaars liepen de langste afstand van 50 kilometer. Voor de 40 kilometer verschenen zo’n 318 personen aan de start en het traject van 30 kilometer trok maar liefst 508 lopers. Voor de 20 kilometer trokken 306 personen de wandelschoenen aan, zo’n 139 lopers namen deel aan de 15 kilometer, de 10 werd gelopen door 141 wandelaars en de kortste afstand over 5 kilometer telde 42 deelnemers. Bij elkaar goed voor 1737 deelnemers. “Wat de WSC Vosmeer betreft is dat een prima aantal”, aldus organisatielid Jeanne Brusselaars. Een Leerdamse wandelaarster ging met een gemengd gezelschap van 20 lopers van WSV Prins Bernard op pad. Zij liepen de een na kortste afstand. “Voor mij is het de eerste keer. Ik ben ook niet bekend met Tholen. Het bevalt me wel. Mij zien ze zeker terug.” Namens de stichting Vrienden van Siem liepen 236 wandelaars mee, waaronder voorzitter Leo Vroegop, die voor de 50 ging. “Ambassadeurs uit bijna alle Thoolse kernen hebben deelnemers geworven die het

goede doel wilden steunen”, aldus penningmeester Arjan Mosselman. Bij aanvang ontvingen de wandelaars een shirt van de stichting en een voedselpakket en bij terugkomst kregen ze een roos. De opbrengst van de actie gaan dit jaar naar de afdeling oncologie van het ziekenhuis Lievensberg in Bergen op Zoom. Jacqueline van Haaften uit Stavenisse hoorde via de voetbalvereniging over de actie van de stichting Vrienden van Siem.

‘Mij zien ze terug’ “Een goede actie waaraan ik steun wil verlenen. We hebben met zijn vieren 30 kilometer gelopen”, vertelde Van Haaften bij terugkomst. “Last van de warmte hebben we niet gehad en er waren ook geen terugvalmomenten. Drie jaar geleden, toen ik voor het eerst meedeed, kwam ik vol blaren terug. Nu is dat er maar eentje. We hebben geoefend. Iedere avond drie kwartier tot een uur.” Blaren Voor de hulpverleners was het geen zware dag. “Je hebt altijd te maken met blaren, waarvan soms open blaren. Maar er was niks ernstigs. Aan het einde zullen mogelijk wat lange afstandswandelaars onderuit gaan wanneer ze uitrusten. Dat zien we

Met plezier lopen de wandelaars de vele kilometers van de Zevendorpentocht.

vaak, al ligt het aan het weer.” Brusselaars vertelde dat veel deelnemers aangaven dat 24e Zevendorpentocht goed was te doen. “Door het windje blijft het prettig.” Voor het eerst ging het wandelevenement niet hand in hand met de Vosmeerse

braderie. “Dat is niet onze keuze, maar die van De Markten. Jammer, want de wandelaars deden graag nog een rondje over de braderie. Het brengt extra sfeer mee. Van mij mag het volgend jaar weer als vanouds samenvallen.” In de bijna 25 jaar is er

FOTO JOSIEN MATHLENER

veel veranderd. “Door mobiele telefonie is er sneller onderling contact. En vroeger werd alles opgeschreven. Dat gebeurt nu met een computer. Maar de deelnemers veranderen niet. Zij blijven een vrolijk en vriendelijk volk.”

Imposant borduursel gepresenteerd in Streekmuseum De Meestoof

Deel langste merklap te zien in Sint-Annaland SINT-ANNALAND - De langste merklap ter wereld is al in Frankrijk en Japan te zien geweest en dit museumsei- een provinciale museumconsulent. Zoe- Veertig zoen is een deel van het imposante borduursel van 125 meter bij 62 centimeter - waaraan 243 Zeeuwen werkten ken naar mensen die wilden borduren en In de koffiekamer van De Meestoof is een de lappen van 40 bij 50 centimeter met de kleine expositie met merklappen uit de - te bewonderen in Streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland. DOOR JOSIEN MATHLENER De merklap die is opgenomen in het Guin-

ness book of records dateert uit 2000, het jaar van textiel. Een jaar eerder bracht Eef de Jonge-Everaert uit Tholen ‘Door mijn

gedaen’ uit, een boekwerk over merklappen. De langste merklap kreeg de naam ‘Door ons gedaen’. Het idee ontstond bij

hand aan elkaar wilden naaien was niet nodig. Na het bekendmaken van het idee stroomden de aanmeldingen binnen. In De Meestoof wordt vanwege de beperkte ruimte een gedeelte van 66 meter en 72 centimeter slingerend door het streekmuseum tentoongesteld. Op dit deel zijn vooral de werken van de 37 Thoolse makers te zien. De overige meters liggen opgeborgen in een kist. “239 vrouwen en vier mannen hebben aan de merklap gewerkt”, licht Wil Nelisse van De Meestoof toe.

‘Van Michiel de Ruyter tot Bløf’

Wil Nelisse bij de langste merklap ter wereld, die een lust voor het oog blijft.

FOTO JOSIEN MATHLENER

Er zijn wapens en namen van kernen en gehuchten op de lappen te zien. Ook Michiel de Ruyter en Zeeuwse klederdrachten en zelfs aan Bløf is gedacht. Op het Thoolse deel worden onder andere de ijsbaan van Scherpenisse, de kerk van Poortvliet en de vesting van Tholen weergegeven. “Ieder kreeg eenzelfde pakket borduurkatoen om het geheel zo harmonieus mogelijk te houden. De rand moest iedereen hetzelfde maken. Voor de rest mochten ze het invullen met wat ze zelf belangrijk vonden.” Nelisse meent dat het een zaak is de langste merklap goed te bewaren. “Over 200 jaar kunnen belangstellenden het verhaal op de merklap dan nog eens bewonderen.”

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

eigen collectie te zien. Deze lappen stammen uit de 18e en 19e eeuw. Het streekmuseum heeft dit jaar in de landbouwschuur een expositie met als titel: ‘In en om de boerderij. Er zijn karakteristieke makelaars voor Thoolse boerderijen te bezichtigen. Daarnaast worden er onder meer antieke tegeltableaus, kaartenboeken, schilderijen van boerderijen uit het verleden en fotomateriaal geëxposeerd. In navolging van de langste merklap die van Zeeuwse bodem komt, wil het team van De Meestoof een Thoolse merklap door 40 inwoners van Tholen laten maken in verband met het 40-jarige bestaan van het streekmuseum in 2013. “Vanuit ieder jaar willen we dat er voorwerpen van de tentoonstellingen worden geborduurd. Inmiddels hebben we al 30 personen die eraan willen meewerken.” De 20 meter lange Thoolse merklap dient begin volgend jaar klaar te zijn en wordt tijdens het museumweekend op 6 en 7 april 2013 gepresenteerd in de burgemeesterskamer in het streekmuseum. Meer informatie Benieuwd naar de langste merklap ter wereld? De Meestoof aan de Bierenstraat 6 in Sint-Annaland is tot en met oktober geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en in juli en augustus van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur en op woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur.

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


Dé grote maten zaak in uw regio (maten 40 t/m 54)

Per heden:

Goed gekapt op vakantie? Ga voor een mooi, verzorgd zomerkapsel naar De Hippe Knip!

2=1

Uitverkoop 2 halen 1 betalen* 2=1

* m.u.v. basis- en nieuwe collectie, laagst geprijsde artikel gratis!

6 dagen per week staan wij klaar om uw kapsel weer te laten “stralen!”

2=1

Graag tot ziens!

Graag tot ziens! Miranda, Nancy en Danique Carola, Miranda en Nancy

Schoolstraat 1 • Poortvliet Schoolstraat 1 - Poortvliet Tel. 0166-617272 Tel. 0166-617272

AFVALLEN

MET BEGELEIDING?

MARIëLLE VISSERS Haven 2a 4695 CP St. Maartensdijk Tel. 0166-66 37 72

Op gewicht met gezonde voeding

Blauwstraat 48, 4651 GD Steenbergen Tel. 0167 - 561476, www.dixifashion.nl antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

BGN-gewichtsconsulente Carola van Kesteren Sint-Maartensdijk Zorgverzekeraar vergoed! www.praktijkdegewichtscoach.nl

T 0166-664896

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

Wegens vakantie is de kapsalon van di. 31 juli t/m za. 11 augustus gesloten

ACTIE

06 - 122 58 443

EIKEN PLANK 19 CM BREED

Ook ’s avonds.

Diverse kleuren leverbaar o.a. White Wash inclusief legkosten:

BIJ ONZE KLANTEN IS HET MUISSTIL

€ 59,95/m2

Classico Parket

Energieweg 11L, 4691 SE Tholen, 0166-605008 Geopend: zaterdag van 10.00-14.00 uur (ma. t/m vrij. op afspraak)

Garagedeuren

www.classicoparket.nl

Leverbaar in hout - kunststof en staal. Waarom kiezen voor Romass? • • • • • •

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335

De beste kwaliteit in de regio Gratis professioneel advies Persoonlijk contact Professionele montage Snelle service bij storingen Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren

www.romass.nl sprundel@romass.nl

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

• • • • • • • •

houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen faunabeheer weringsmaatregelen bestrijding knaagdieren en insecten bouwkundige inspecties balkkoprestauraties mollenbestrijding Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

(0113) 57 38 81

Stoppen ! met roken

www.ongediertespecialist.nl

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Met regelmaat voor een paar dagen en vakanties

Afslanken met succes!

voor rustige oude hond.

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

06-51166404

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

Lasertherapie

Lasertherapie

oppas gezocht

Geen katten. e15,- p.d.

GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant. Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

www.goudisgeld.nl

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties: Op donderdag 12, 19 en 26 juli vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel Dekkers, Zr.M. Adolfinestraat 6, 4641 CP OSSENDRECHT

Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 18.00 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

Iedere zaterdag van 14 juli t/m 25 augustus vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel de Ram, Steenbergseweg 1, 4661 RJ HALSTEREN

Op zondag 15 en 29 juli en 12 en 26 augustus vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!


actualiteit

Column

Wil Nelisse-Kleijwegt uit Sint-Annaland benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Lintje voor bewaren geschiedenis SINT-ANNALAND - De gemeente Tholen is sinds de lintjesregen van 27 april dertien inwoners met een koninklijke onderscheiding rijker. Het gaat om mensen die zich belangeloos inzetten voor de samenleving en dit vaak als een vanzelfsprekendheid zien. Maar dat maakt wat zij doen niet minder waardevol en daarom besteedt De Thoolse Bode de komende weken aandacht aan hen. In deze tiende aflevering vertelt Wil Nelisse-Kleijwegt uit Sint-Annaland over haar vrijwilligerswerk. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Eugène de Kok

Libor en Higgs: de verschillen Had er tot twee weken geleden nog nooit van gehoord: het Libor-tarief. Het blijkt het fundament te zijn van de rente die je betaalt voor bijvoorbeeld je hypotheek of een bedrijfskrediet. Immens belangrijk dus. En hoe bepalen onze bankiersvrienden het Libor-tarief? Door een soort dagelijks belrondje waarin ze, ongetwijfeld onder het genot van een bakje koffie, tegen elkaar vertellen hoeveel rente ze moeten betalen als ze van andere banken geld willen lenen. In artikelen die zijn verschenen na de megaboete voor Barclays vanwege gesjoemel met het tarief - wat natuurlijk voor iedereen als een donderslag bij heldere hemel is gekomen - bleek hoe simpel het was om ermee te frauderen. Niets of niemand leek te controleren wat onze bankiersvrienden tegen elkaar vertelden. Onwaarschijnlijk dat het kan bij iets wat blijkbaar zo belangrijk is. De ene bankier beweert iets en de andere neemt het al koffiedrinkend voor waar aan. Wanneer dringt het op het Beursplein, in de City en op Wallstreet eens door dat simpele aannames niet de basis mogen zijn van een heel systeem? Beste bankiersvrienden, kijk eens naar de wetenschap. De Schot Peter Higgs maakte in de jaren ‘60 van de vorige eeuw zijn aanname wereldkundig dat er een klein deeltje moest zijn dat massa gaf aan alle elementen en dus ook aan het heelal, de aarde, bomen, bankgebouwen, telefoons en kopjes koffie. Het leek wetenschappers een logische veronderstelling en via andere theorieën borduurden ze er op voort, zodat er een heel wetenschappelijk systeem ontstond dat was gebaseerd op dat ene Higgsdeeltje. Maar niemand nam het voor waar aan. Tot vorige week. De wetenschappers van het immense CERN-laboratorium maakten bekend dat het voor 99,9999 procent zeker is dat het Higgs-deeltje bestaat. Ze houden nog een slag van één op één miljoen om de arm, maar 48 jaar nadat Higgs erover begon, lijkt het deeltje gevonden. En ik heb nog geen artikel gelezen waarin aan de resultaten wordt getwijfeld. Het duurt even, maar dan weet je tenminste zeker dat je het bij het rechte eind hebt. Daar kunnen bankiers nog iets van leren.

Colofon

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Thoolse Bode Thoolse Bode

Wil Nelisse-Kleijwegt zet zich op verschillende manieren in voor Streekmuseum De Meestoof.

Redactie Britta Janssen, Eugène de Kok Correspondent Josien Mathlener Acquisitie Monique van Bale Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 08.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 06.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

DOOR BRITTA JANSSEN

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 28

De oplossing van deze puzzel is in week 29 te vinden op www.internetbode.nl

“Ik ben voor anderen vaker naar uitreikingen van een lintje geweest en dan was ik door het gedoe blij dat ik nu vooraan zat”, vertelt Wil Nelisse lachend. “Maar nu het wel voor mezelf was, vond ik het toch wel leuk.” Ook deze keer dacht ze voor iemand anders naar de bijeenkomst te komen. “Hanneke Nuis die net als ik vrijwilliger is bij museum De Meestoof kreeg een lintje en voorzitter Jaap Hage vroeg of ik naar de uitreiking wilde gaan voor haar, omdat hij op vakantie was. Maar hij was gewoon in het gemeentehuis hoor”, blikt ze lachend terug. Toen de secretaresse van de burgemeester Nelisse vroeg met haar mee te lopen, begon het te dagen. “En toen ik

in de zaal mijn man op de eerste rij zag zitten,wist ik genoeg. Ik liet alles verder maar over me heen komen.” Bloedkoraal De Stallandse ontving de koninklijke onderscheiding, omdat ze van 1979 tot 1985 vrijwilligster was bij de School met de Bijbel in haar dorp, sinds 1985 betrokken is bij het plaatselijke Streekmuseum De Meestoof en in 2009 en 2010 mantelzorger was. In het museum heeft Nelisse verschillende functies bekleed, zoals coördinator, gids, persbegeleider, redacteur van de nieuwsbrief en 25 jaar was ze bestuurslid. “Daarmee ben ik in april gestopt, omdat we naar een kleiner bestuur gingen.” Maar nog steeds zet ze zich op verschillende ma-

FOTO LEO ADRIAANSEN

nieren in voor De Meestoof. “Ik doe ongeveer tien uur per week vrijwilligerswerk. Ik ben coördinator van de vrijwilligers en help met de tentoonstellingen, zorg ervoor dat alles goed loopt. Onderling is het heel gezellig.” Ze geniet ook van haar werk, omdat het heel gevarieerd is en ze het mooi vindt dat het museum de Thoolse geschiedenis bewaart. “Achter veel voorwerpen schuilt een verhaal, ook over hoe het in het museum terecht is gekomen. Zo kwam er een paar jaar geleden een vrouw uit Rotterdam. Ze was geboren in Oud-Vossemeer en wilde ons haar bloedkoralen ketting en armband geven die bij de Thoolse klederdracht hoorden. Ze wilde graag dat anderen het ook konden zien en nu liggen ze in de sieradenvitrine.”

Fosforproducent heeft weer te veel dioxine uitgestoten

Ton boete voor Thermphos THOLEN - Fosforproducent Thermphos in Vlissingen-Oost moet de Provincie Zeeland 100.000 euro boete betalen voor het te veel uitstoten van dioxines. DOOR BRITTA JANSSEN

© www.sudokusite.eu

Volgens de provincie heeft de fabriek op 29 mei de dioxinenorm in de vergunning van 0,4 ng TEQ/Nm3 (nanogram dioxine per kubieke meter lucht) overschreden. ‘Er is een uitstoot van 0,47ng TEQ/Nm3 gemeten’, schrijft Zeeland in een persbericht. De boete hing het bedrijf boven het hoofd, omdat de provincie Thermphos op 24 januari een last onder dwangsom oplegde voor eerdere overschrijdingen. Daardoor moet Thermphos iedere keer dat er een te hoge doixine-uitstoot wordt gemeten een ton betalen, met een maximum van 500.000 euro. Dit is de eerste keer dat de provincie de boete oplegt. PAGINA 5

Veiligheidsbeheerssysteem Met deze maatregelen wil de provincie de fabriek aansporen verbeteringen door te voeren. Zeeland liet vorige weten dat ze ook wil dat Thermphos het veiligheidsbeheerssyteem aanpakt. ‘Gedeputeerde Staten leggen Thermphos een last onder dwangsom op van 7500 euro voor het niet vastleggen van een risicoafweging in de procedure “overbruggen van vergrendelingen en beveiligingen en afsteken leidingen”’. De procedure is onderdeel van het veiligheidsbeheerssyteem. ‘Tijdens een inspectie in februari 2012 kwam deze overtreding aan het licht. Met deze last onder dwangsom wil de provincie Thermphos ertoe bewegen het veiligheidsbeheerssyteem aan te passen.’

In reactie op het bericht van de provincie liet een Thermphos-woordvoerder vorige week weten dat het bedrijf werkt aan de verbetering van de veiligheidsprocedures. ‘Tijdens een inspectie in januari is geconstateerd dat de procedure voor tijdelijke aanpassingen van de installaties verbeterd moet worden, omdat de hierbij uitgevoerde risicobeoordelingen onvoldoende aantoonbaar gedocumenteerd zijn’, aldus de woordvoerder in een persbericht. ‘We hebben al tijdens de inspectie aangegeven dat we ons kunnen vinden in deze constatering en later bevestigd dat we de betreffende procedure op korte termijn verbeteren. We betreuren het dan ook dat Gedeputeerde Staten ondanks deze toezegging toch een last onder dwangsom hebben opgelegd.’


Opvolger Koos Schouwenaar is 46 jaar, lid van de VVD en nu nog burgemeester Albrandswaard

Harald Bergmann ziet Middelburg als een lot uit de loterij

Zeeuws Kampioenschap Ringlopen

via Twitter weten. Bergmann is helemaal voor de vacature ‘gegaan’, zoals hij zegt. “Soms zie je een profielschets die bij je lijkt te passen, maar dan ligt de gemeente je niet. In het geval van Middelburg was dat anders. Voordat ik besloot te reageren, hebben ik, mijn vrouw (Marjolijn, redactie) en onze kinderen (Valentijn en Julia, redactie) de stad bezocht, er gewandeld, geluncht in de Drvkkery en alles goed bekeken. Toen we thuis waren, besloten we dat we hier graag een toekomst zouden willen opbouwen. De brief heb ik de dag daarna geschreven.”

‘Groot voorstander van samenwerking’

Harald Bergmann wordt met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de nieuwe burgemeester van Middelburg. ARCHIEFFOTO

MIDDELBURG - Het burgemeesterschap van Middelburg is een mooie baan, maar als je de stap wilt zetten, moet je wel zeker weten of je hier een toekomst wilt opbouwen met je vrouw en twee kinderen. Voordat hij zijn sollicitatiebrief voor het burgemeesterschap van Middelburg schreef, bezocht Harald Bergmann met zijn gezin Middelburg. Hij liep door de stad, bekeek die met andere ogen dan de voorgaande keren en kwam tot de conclusie dat hij hier maar wat graag zou willen wonen en werken. DOOR EUGÈNE DE KOK Woensdag werd de 46-jarige Harald Bergmann, lid van de VVD, voorgedragen als opvolger van Koos Schouwenaar. De vertrouwenscommissie zag in hem iemand die uitstekend past in het profiel dat de gemeente had opgesteld. De gemeenteraad steunde zijn voordracht woensdag unaniem. Bergmann is sinds 2005 burgemeester van de gemeente Albrandswaard, onder de rook van Rotterdam. Een mooie gemeente - hij begon vorig jaar niet voor niets aan

zijn tweede periode - maar toen hij de vacature voor burgemeester van de gemeente Middelburg voorbij zag komen, vond hij de kans te mooi om te laten liggen. “Zoiets komt maar één keer in je leven voorbij”, zegt hij. “Een lot uit de loterij.” Hij is dan ook ‘ontzettend vereerd en trots’ dat hij woensdag door de raad is voorgedragen. De mensen in Albrandswaard vinden het jammer dat hij vertrekt, maar gunnen het hem wel. De brandweer, waarmee hij de ochtend na de voordracht een overleg had, trakteerde hem op een Zeeuwse bolus. ‘Echt lekker’, liet de burgervader

Voordat hij burgemeester werd in Albrandswaard, was Bergmann voorzitter van het dagelijks bestuur van de Centrumraad in Rotterdam en werkte hij bij de gemeente Rotterdam en in het bedrijfsleven. Na Henny van Kooten in Noord-Beveland en Anton Stapelkamp in Kapelle is het de derde burgervader uit de regio van Rotterdam die in Zeeland aan de slag gaat. “Door de dynamiek van de stad en de havens doe je er heel veel ervaring op”, zegt Bergmann over de Maasstad. “Bovendien word je gedwongen om zaken met elkaar te doen, hoe groot de gemeenten er ook zijn. Ik ben ook altijd een groot voorstander geweest van samenwerking. In Zeeland moet je dat ook zo veel mogelijk proberen. Je ontkomt er niet meer aan om zaken samen op te pakken: je kunt sneller inspelen op ontwikkelingen, de kwaliteit van je dienstverlening kan erdoor verbeteren en je bespaart geld.” Standaard Bergmann wil in augustus beginnen in Middelburg. Halverwege juli wordt hij officieel benoemd door de kroon. “Vanaf dag één wil ik kennismaken met iedereen. Zowel met de wethouders als raadsleden als ambtenaren, maar ook met zo veel mogelijk mensen buiten het stadskantoor. Ik zoek de mensen graag op.” Hij typeert zichzelf als ‘geen standaard burgemeester’, maakt graag gebruik van nieuwe technologieën als Twitter en zegt dat hij makkelijk benaderbaar is en dat ook wil blijven. “Bovendien werk ik graag samen. Ik ben geen generaal die voor de troepen uitloopt. Ik overleg met alle partijen, maar ben wel degene die op een gegeven moment zegt dat het genoeg is en dan een beslissing neemt.”

Jesse Dingemanse.

THOLEN - Maandagmiddag 23 juli gaat het gebeuren. Voor de derde keer in de historie van de ZRV gaat het Zeeuws Kampioenschap Ringlopen van start voor kinderen tot 12 jaar. Alle kinderen zijn van harte welkom om mee te doen. Er wordt in drie banen gereden. In elke baan hangt de ring op een andere hoogte, zodat klein en groot mee kan doen. Ook zijn er grote en kleine (sjezen)lansen om mee te lopen. Na de 30 beurten gaan de beste ringlopers over naar de kamp in de hoofdbaan, waar de eindstrijd om het Zeeuws Kampioenschap wordt gestreden. Moet de 10 mm-ring hier aan te pas komen? Het zou prachtig zijn! De begeleiding is in han-

den van echte topringrijders, die je de fijne kneepjes van het vak kunnen leren. Rond 16.30 uur verwachten we dat de Zeeuws Kampioen bekend is en dat de prijzen kunnen worden uitgereikt. Het ZK Ringlopen begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur bij Stal de Pagter, Hogelandseweg 7, Grijpskerke. Naast het ringlopen zijn er nog andere leuke activiteiten die georganiseerd worden. Iedereen is welkom. Alle deelnemers die zich vooraf opgeven krijgen een herinnering aan deze dag. Dit kan met vermelding van naam en leeftijd via coenzrv@zeelandnet.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Martijn Minderhoud, 0644516959.

Schapen scheren bij kinderboerderij het Appeltje

Ombudsman speciaal voor ouderen THOLEN - Het Nationaal Ouderenfonds lanceert vandaag de OuderenOmbudsman: een vraagbaak en klachteninstituut, speciaal voor ouderen. Een initiatief dat volgens bestuur en directie van het Ouderenfonds hard nodig is in deze economisch moeilijke tijden, waarin ook de ouderen flink worden geraakt. Door de vele bezuinigingen en de brij aan regelgeving hebben veel senioren geen idee meer waar ze recht op hebben. Daarnaast hebben ze grote moeite om de juiste instanties te vinden. Ook familie en vrijwilligers, die zorg aan een oudere verlenen, zien vaak door de bomen het bos niet meer. De OuderenOmbudsman wil aan deze onoverzichtelijke situatie een einde maken. De organisatie verwijst mensen met vragen door naar de juiste regelingen en instanties.

Daarnaast kunnen mensen, die zich onheus bejegend voelen door bijvoorbeeld een zorginstelling of op enigerlei wijze gediscrimineerd worden, bij de OuderenOmbudsman een klacht indienen. De OuderenOmbudsman bekijkt alle klachten serieus en onderneemt actie waar nodig. Daarnaast biedt de OuderenOmbudsman senioren de mogelijkheid hun stem te laten horen. Zo zal de kersverse instantie nauwlettend in de gaten houden of bepaalde maatschappelijke ontwikkelingen, die ouderen treffen, leiden tot extra klachten. Indien nodig, trekt de OuderenOmbudsman hierover aan de bel. Bevorderen zelfredzaamheid Het Nationaal Ouderenfonds, de drijvende kracht achter de OuderenOmbudsman, wil met haar initiatief de zelfredzaamheid van ouderen bevorderen. Omdat de groep senioren almaar groter wordt, mensen lan-

ger op zichzelf blijven wonen en familie/ mantelzorgers steeds minder tijd hebben, is het van groot belang dat de ouderen zelf de weg weten te vinden naar de juiste instanties. Oproep Het Nationaal Ouderenfonds doet een oproep aan ouderen en degenen die voor hen zorgen om hun vragen, ervaringen of klachten te delen met de OuderenOmbudsman. Dit stelt de OuderenOmbudsman in staat om in de toekomst gerichte hulp te verschaffen aan al diegenen die dat nodig hebben. De OuderenOmbudsman is op doordeweekse dagen geopend van 9 uur ‘s morgens tot 17 uur ‘s middags en is bereikbaar via tel. 0900-6080100 (5 cent per minuut) of via de mail op ouderenombudsman@ ouderenfonds.nl. Website www.OuderenOmbudsman.nl PAGINA 6

Deze drie dames worden 15 juli op vakkundige wijze geschoren.

THOLEN - De drie Oussant ooien (vrouwtjes schapen) van kinderboerderij het Appeltje worden zondag 15 juli om 12.00 uur ontdaan van hun wol door schaapscheerder Jan Sins uit Zevenbergen. Het staat iedereen vrij om daarbij aanwezig te zijn. Jan zal samen met de beheerder ‘opa vogel’ een en ander uitleggen over het scheren van schapen, het bijwerken van de hoefjes en de preventieve behandeling tegen spoelwormen. Ook vragen over de andere dieren zullen worden beantwoord. Kinderboerderij het Appeltje is, nadat er een tijdje weinig gebeurde, weer helemaal opgeknapt en er loopt weer een aantrek-

kelijk aantal dieren, waaronder de eerder vernoemde schapen, dwerggeiten, damherten (met kalfje van 20 juli jl.), eenden, kippen van allerlei rassen, ganzen kalkoenen etc. De schapen en geiten zijn geënt tegen Q koorts. Uiteraard kunt u na de demonstratie nog met uw kinderen verder rondkijken of genieten van de speeltuin. U vindt Kinderboerderij het appeltje aan de Balsedreef 5, 4623RA Bergen op Zoom. Op alle dagen van de week bent u welkom tussen 10.00 en 17.00 uur. En als u kinderen een keer mee willen helpen bij het voeren dan kan dat dagelijks rond 10.00 uur (max 5 kinderen per keer).


lief en leed

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Familieberichten

Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 27 38 55, voor inwoners van Tholen, Anna Jacobapolder, Oud-Vossemeer, Poortvliet, Scherpenisse, St. Annaland, St. Maartensdijk, St. Philipsland en Stavenisse. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Voor Tholen: W. Brons, Kalfdamseweg 2 in Poortvliet, tel. 0166 66 25 96. Voor Sint Philipsland: dierenkliniek Steenbergen, tel. 0167 56 59 45.

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

Allévo zorg en dienstverlening Tel: 0113 - 249 111; www.allevo.nl thuiszorg, hulp bij het huishouden en tafeltje-dek-je Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Philips de Goedestraat 18, POORTVLIET

www. eurofix.nl IDEAAL VOOR ZELFBOUW

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 28 metaalprijzen

vanaf € 1,70 € 1,90 € 0,80 € 0,95

€ 3,75 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,70 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,00 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,00 € 5,80 p/kg € 4,50 € 5.30 p/kg € 4,25 € 5,05 p/kg € 2,90 € 2,95 p/kg € 0,85 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 0,90 € 1,20 p/kg € 0,85 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur

carports serredaken 23 HoogerHeide, duinhoefplein Zaterdag 31 maartoverkappingen a.s. open Huis

Starters opgelet! Ruime, modern afgewerkte hoekwoning met grote achtertuin en vrij achterom.

van 11:00 tot 15:00 uur Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar:

Eurofix Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch DIA0138

Nieuwe vraagprijs: € 149.000,- k.k.

Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39 Dhr./mevr.

Paasdijkstraat 37 te Poortvliet Adres STARTERS OPGELET!

PC + plaats

nette starterswoning met berging en zonnige tuin op het westen. Bouwjaar 1920, opp. 99 m², inhoud 210 m³. indeling: Begane grond: hal/entree, woonkamer met schouwpartij vv gashaard en 2 vaste kasten, dichte keuken vv inbouwkeuken met inbouwapparatuur, tussenhal, slaapkamer met toegang tot tuin, betegelde badkamer vv een ligbad, toilet en wastafel, trap naar:

P E O AR G kO nb in ER E V V OP Rij R cH PE nS i

plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

1e verdieping: overloop, slaapkamer met toegang tot platdak.

Geen VeRKoopRIsICo eIGen wonInG! enten: KijKmom 0 uur 12.0

Dinsdag juli t/m t/m zaterdag zaterdag 14 Dinsdag 2310aug 27juli aug

Waldkorn van € 2.90 voor € 2.40 zeebonkdonker VAN € 1.45 VooR € 1.10 12 juli Dinsdag 23 Donderdag aug t/m donderdag 25 aug

Parijse bollen appelflappen

2 stuks van € 2.75 voor € 2.25 2 STUKS VAN € 2.60 VooR € 2.05 Vrijdag 13 juli en zaterdag 14 juli BraDerie aanBieDingen!!!

koffiekoeken chocolade of Vrijdag 26 augmet en zaterdag 27 aug met rozijnen5 5 halen = 4 Betalen tompoucen hAleN 4 beTAleN suikeRbRood VAN € 2.15 VooR € 1.50 10 heerlijke verse heeRlijke VeRse oliebollen slagroomsoesjes van € 4.00 voor € 3.25

10 stuks VAN € 8.00 € 6.50 Zaterdag 14VooR juli

en 00 3e 11.de li tussenop zaterdag 14LajuDune In Residence verd.0gelegen exclusief 3 (evt 4)-kauur. 3 . 0 2 n e 0 3 . sen 19 merepenthouse parkeerplaats en royaal balkon van juli tusberging, n woensdag 18met ca.30m² (zuiden). Het appartement is sfeervol afgewerkt met 1e klas materialen en geheel instapklaar! Bj.2003, woonopp.145m2. inschrijving dientcentrale uiterlijk donderdag 16-08lift. a.s. vóór 16.00 Algemeen: hal met Appartement: hal/entree, toilet, uur ontvangen te zijn ten kantore van Ligne netwerk noL-vormige woonkamer (ca.81m²) met gashaard en schuifpui, open tarissen, Wouwseweg 1, 4661 Vm Halsteren. De openkeuken mod. inb.keuken inbouwapparatuur, 2 slaapkmrs bare zittingvv zal plaatsvinden op hetzelfdemet notariskantoor op donderdag 16-08 a.s. moderne om 16.00 uur. badkamer vv ligbad, douchecabine, (ca.9 en 20m²), wandcloset, badkamermeubel metvandubbele wastafel en designraVoor meer informatie of voor het maken een diator, CV/wasruimte, vrij met uitzicht bezichtigingsafspraak kunt ubalkon contact met opnemen

Koopsom € 429.000,- k.k.

de heer T. Helmig van ons kantoor.

Zaterdag aug Happy Hours van 27 07.30 - 11.00 uur

Bel voor informatie (0164) 68 59 25

Waldkornbollen halen = 3uur Betalen Happy Hours van5 07:30 - 11:00

gesoRteeRde haRde bRoodjes Botermarkt 12-14 • 4691 CZ Tholen Tel. (0166) 602324 • Fax (0166) 604790 6 hAleN = 3 beTAleN

oPeningstijden: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur

let oP !!!12-14 Tussen de • middag zijn wij ook Tholen open! Botermarkt 4691 CZ Bestellingen kunnen dagelijks vers vanaf 06.15 uur (op vrijdag al vanaf 05.30 uur) worden afgehaald. Tel. (0166) 602324 • Fax (0166) 604790 openingstijden: Ma. t/m do. 8.00 - 17.30 uur • Vrijdag 8.00 - 20.00 uur • Zaterdag 7.30 - 15.30 uur

let op !!!

Tussen de middag zijn wij ook open!

Bestellingen kunnen dagelijks vers vanaf 06.15 uur (op vrijdag al vanaf 05.30 uur) worden afgehaald

Kijk voor een uitgebreide beschrijving op

Makelaardij en Taxatieburo o.z. BV PAGINA 7

www.helmigmakelaardij.nl


Meer bekendheid gratis openluchtconcert doet toeschouweraantal toenemen

Lustrumeditie Musica Nautica in teken van water SINT-ANNALAND - Hoog gekwalificeerde musici betraden vrijdagavond in de haven van Sint-Annaland het podiumponton tijdens de eerste lustrumeditie van het gratis jaarlijkse openluchtconcert Musica Nautica.

Zomermarkt in Scherpenisse SCHERPENISSE - Op de evenementenkalender kan een nieuwe markt genoteerd worden. Een geweldige zomerse markt waar jong en oud veel plezier kunnen beleven. Woensdag 18 juli kan vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur de Zomermarkt en de vele kramen met een mooi, gevarieerd aanbod worden bezocht. Het terrein in Scherpenisse van vakantie-

park De Pluimpot is natuurlijk deze dag ook gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom. Deze Zomermarkt wordt aangevuld met vele aantrekkelijke extra’s zoals een gezellig terras, muziek, kermisattracties en kinderattracties. Er zijn diverse spelletjes waar alle kinderen aan mee kunnen doen. ’s Middags zal er ook een geweldige Kindershow zijn waarin Joep & Teun een leuk avontuur zullen beleven.

KORTE BERICHTEN

THOLEN Kringloop: Elke woensdag van 09.00-11.30 uur is men van harte welkom in de Kringloopwinkel, Postweg 3c. Verkoop van 2e hands goederen en 2e hands zomerkleding. Tijdens de openingsuren kunnen goederen ingeleverd worden. Voor grotere meubelstukken of inboedels graag vooraf contact met Colinda de Heer, tel.: 604107.

Duivensport

PV de Vredesduif SCHERPENISSE - Drie vluchten maar liefst deze week namelijk Tarbes op 985 km afstand, Peronne op 206 km en La Souterainne op 630 km.

Het muziek minnende publiek geniet, vooraan helemaal in stijl - volop van Musica Nautica.

DOOR JOSIEN MATHLENER Dat Musica Nautica voor de vijfde keer in het havenwater van Sint-Annaland werd gehouden was voor de organisatie geen reden om een speciaal programma neer te zetten. Wel heeft ze het voor het eerst gekoppeld aan een thema: water. De provincie Zeeland heeft dit jaar uitgeroepen tot het Zeeuws Jaar van het Water. Van het jaar zijn er in dit kader tal van wateractiviteiten in Zeeland. Het openluchtconcert speelt met haar thema in op het Zeeuws Jaar van het Water. Verschillende artiesten, zoals Bram Bos (bekend van The Voice Kids) met zijn vertolking van Every teardrop is a waterfall, verwezen met hun repertoire naar water. Ook de weersgesteldheid ging met een korte periode van neerslag mee in het thema. Maar in tegenstelling tot de voorgaande editie hoefden de paraplu’s en poncho’s niet lang dienst te doen.

Bekendheid Doordat het openluchtconcert steeds meer bekendheid geniet, loopt het publieksaantal gestaag op. Eerste rang toeschouwers genoten op de door de Lions Club verhuurde bootjes van Scouting Tholen van de optredens. De club sluist de verhuuropbrengst door naar goede doelen. Klassieke muziek minnende belangstellenden keken ook toe vanaf een van stoelen voorziene ponton, omliggende plezierjachten, het terras van clubhuis Buutengaets, de kade en het talud. Tot de belangstellenden behoorde ook Karla Peijs, de commissaris van de koningin in Zeeland. Het programma begon vooraf met een optreden van De Klienkers. Natalya Kraevsky (sopraan), Inez Carsauw (mezzo-sopraan), Alex Vermeulen (tenor), Piet Hendriks (bas), Céleste Zewald (klarinet), Daniël Kramer (piano), Bram Bos en dansgezelschap De Stilte vormden samen het hoofdprogramma. “Het begin van het openluchtconcert omvat meer klassiek werk, het einde wat luchtiger werk”, licht

FOTO JOSIEN MATHLENER

Caroline van Doorn van Musica Nautica toe. Verrassend Verrassend was het optreden van De Stilte, dat zich geheel richt op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor de jeugd. Het academisch geschoolde gezelschap heeft sinds ‘94 zo’n 2600 gelaagde voorstellingen gedanst die zowel jong als oud aanspreken. Sinds zes jaar timmert De Stilte ook internationaal aan de weg en trad het onder meer op in Marokko, Curaçao en Jordanië. Het publiek toonde zich zeer enthousiast over het dansoptreden. De organisatie is er nog niet aan uit wanneer volgend jaar de zesde editie zal gaan plaatsvinden. “De Schout en Schepenenrace en Musica Nautica worden dicht op elkaar georganiseerd. Dat is vrij heftig. We gaan er over nadenken of we het zo behouden of dat we het openluchtconcert vooruit schuiven. Daarop komen we in een later stadium terug.”

Voor tarbes waren er 85 duiven ingezet door 12 liefhebbers. De duiven werden vrijdag middag op 14.00u gelost en de eerste duif viel om 03.16u bij Adrie Goudzwaard en dit was de eerste duif van Zeeland en de tweede nationaal! De 2e en 3e plek was voor Rinus Meijer en Rinus pakte de tweede plek van zeeland. Op de 4e plek vinden we de Comb Reijngoudt en Jac Reijngoudt pakt de 5e en 6e plek. Corry Walpot bezette de 7e en 9e plaats en de Comb vermaas de 8e en 10e. Uitblinkers: Comb vermaas met 2 van de 4. Voor La Souterainne waren er 55 duiven ingezet door 8 liefhebbers. Om 07.15u

werden ze gelost en de eerste duif viel om 13.46u bij de Comb Hoek. Ook de 4e, 6e en 8e plek was voor deze combinatie. Een van onze jeugdleden Owen Koolbergen pakt een mooie 2e plek gevolgd door Rene Reijngoudt met de 3e,5e,7e,9e en 10 plaats. De 192 jonge duiven werden deze week in Peronne gelost om 08.00u. De eerste duif hiervan viel om 10.09u bij de Comb Hoek, die ook de 2e en 6e plaats pakten. Twee jeugdleden de Gebr Vermeij pakten een mooie 3e en 10 stek en Rene Reijngoudt bezette de 4e en 5e stek. Ko van Dommelen pakte ook 2 vroege duiven met de 7e en 8e plaats. Uitblinkers: Comb Hoek met 20 van de 33. Rene Reijngoudt met 12 van de 21. Alle uitslagen staan op www.duivenmarktplaats.nl

U w v a c a t u r e i n D e B o d e é n o p Z e e l a n d We r k t . n u POLITIEBERICHTEN

OUD-VOSSEMEER Brandstichting: Donderdagavond 28 juni tussen 18.0 uur en 20.00 uur is er brand gesticht tegen de gevel van een pand aan de Bou Kooijmanstraat in Oud-Vossemeer. Door omwonenden is het brandje geblust. Een deel van de gevel raakte beschadigd. SINT MAARTENSDIJK Aanhanger gestolen: Van een terrein aan de Pluimpotweg in Sint Maartensdijk werd in de nacht van 4 op 5 juli een aanhanger gestolen. Het gaat om een meerkleurige Saris Phsa, de waarde is onbekend. SINT ANNALAND Rijden onder invloed: In de nacht van 6 op 7 juli rond 01.50 uur is een 29-jarige snorfietser uit de gemeente Tholen, aan de Hoenderweg in Sint Annaland, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 2,6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Noord-Beveland houdt jaarlijks symposium dit keer op vrijdag 7 september

Lezing Dr. Bas Levering: ‘Heeft de jeugd de toekomst nog?’ KORTGENE - Dr. Bas Levering is de spreker tijdens het zesde symposium van de gemeente Noord-Beveland. De wijsgerig en historisch pedagoog, docent en onderzoeker, verbonden aan de Universiteit Utrecht en Fontys Hogescholen in Tilburg, geeft op vrijdag 7 september in dorpshuis De Pompweie in Kortgene zijn visie op het actuele thema ‘Heeft de jeugd de toekomst nog?’ DOOR BRITTA JANSSEN Noord-Beveland organiseert jaarlijks een symposium en heeft dit keer voor dit thema gekozen, omdat ze het zeer aansprekend vindt. “We hebben doctor Levering gevraagd over de jeugd en toekomst te spreken naar aanleiding van het toekomstperspectief voor jongeren in onze samenleving”, aldus raadsgriffier Kees Poortvliet van de gemeente Noord-Beveland. “Hij heeft veel kennis op dit gebied en het belooft dan ook een interessante en leerzame middag te worden.’ De bijeenkomst is zoals ieder jaar openbaar en vrij toegankelijk en Noord-Beveland hoopt weer veel Zeeuwse bestuurders, ambtenaren en andere belangstellenden te mogen verwelko-

men. “Inmiddels hebben zich ook 25 HBOstudenten Pedagogiek van de Hogeschool Zeeland zich aangemeld.” Opvoeding Levering is naast zijn functie bij Universiteit Utrecht lector Algemene Pedagogiek bij Fontys en van 2009 tot 2011 was hij gastprofessor pedagogiek aan de Universiteit van Gent. Ook was hij werkzaam bij verschillende internationale universiteiten, zoals in Canada, China en Italië. Daarnaast is hij hoofdredacteur van het magazine Pedagogiek in Praktijk. Als deskundige in debatten praat hij regelmatig over ethische vraagstukken, zoals over de verantwoordelijkheid en invloed van ouders en de staat op de opvoeding.

Hij heeft talloze publicaties op zijn naam staan, zoals over mythes in het onderwijs, peuters en kleuters en opvoedingsclichés. Voor zijn publieke optredens en zijn op de praktijk gerichte publicaties ontving hij in 2003 de Wilhelminaprijs. Prikkelend De eerste twee keer dat de gemeente het symposium organiseerde, nodigde ze prof. mr. Hub. Hennekens uit.

‘Sprekers kunnen iedereen boeien’ Hij sprak bij de eerste editie over de bevoegdheden en rolverdeling van de bestuursorganen in het duale tijdperk en PAGINA 8

tijdens de tweede over openbare orde en recht. Bij de derde keer behandelde Twan Tak de rechtsbescherming van burgers en in 2010 gaf Raymond Schlössels zijn visie op de dienstverlening van de overheid aan burgers. Vorig jaar verleende prof. dr. Leo van Wissen zijn medewerking aan het symposium. Als hoogleraar economische demografie aan de Rijksuniversiteit Groningen ging hij in op de vraag wat krimp betekent voor Zeeuws ruimtelijk beleid. Volgens Poortvliet zoekt de gemeente steeds naar personen die een aansprekend thema op duidelijke en prikkelende wijze kunnen toelichten. De gemeente belooft dat de sprekers iedereen kunnen boeien, niet alleen mensen die veel van het betreffende onderwerp afweten. Aanmelden De lezing begint om 14.00 uur. Aan het eind kunnen de aanwezigen - er is in de zaal ruimte voor zo’n honderd personen -

Dr. Bas Levering is onder meer verbonden aan de Universiteit Utrecht.

vragen stellen aan dr. Levering. Na afloop van de lezing, omstreeks 16.30 uur, is er gelegenheid tot napraten in een informele sfeer. Aanmelden is gewenst. Dit kan via griffier Kees Poortvliet, e-mail: k.poortvliet@noord-beveland.nl of telefonisch: 0113-377312.


Voor de vijfde keer in successie

Talenten Feyenoord A1 tegen NOAD’67 SINT PHILIPSLAND - Feyenoord A1 komt voor de vijfde keer in successie naar Sint Philipsland. Het team van trainer Damien Hertog zal op zaterdag 11 augustus om 16.00 uur aantreden tegen de selectie van NOAD’67onder leiding van trainer Johan Sulkers, op het sportpark aan de Zijpestraat. De Feyenoord Academy, de jeugdopleiding van Feyenoord, grossiert al jaren in allerlei prijzen. Zo is wel de belangrijkste die van beste jeugdopleiding van Nederland, de Rinus Michels Award, in de seizoenen 2009/2010 en 2010/2011. Vele van die talenten die hun stappen op het hoofdveld in Sint Philipsland hebben gezet spelen nu in de hoofdmacht van Feyenoord of elders bij betaald voetbalorganisaties: Opkomende acties van centrale verdediger Stefan de Vrij of de geslepen acties van spits Luc Castaignos, een Bart Schenkeveld of een

Ricky van Haaren. Maar ook de snelle linkerspits Jerson Cabral bracht menig toeschouwer in vervoering. Degelijk en snel was het handelsmerk van Bruno Martens Indi. Wijnaldum en Fer die schitterden op de velden van NOAD’67. In 2011 waren het Anass Achabar, Tony Vilhena en Elvis Manu die nogmaals duidelijk maakten waarom Feyenoord de beste jeugdopleiding heeft. Allemaal spelers die afgelopen jaren toegevoegd zijn aan de succesvolle Feyenoord 1 hoofdmacht van Ronald Koeman en Jean Paul van Gastel. De selectie waarmee Feyenoord A1 op 11 augustus naar Sint Philipsland reist, kent weer vele jeugdige talenten die vanuit de juiste opleiding de komende seizoenen de overstap naar de hoofdmacht zullen maken. Let maar eens op! Juist hier op de Zeeuwse bodem kunnen de vele Feyenoord supporters de aanstormende talenten bewonderen op 11 augustus.

GOLF?

Gewichtsbeheersing en goede voeding gaan samen bij

Herbalife

www.reymerswael.nl

Bel voor info: Levina de Berg Tel . 0167-572070 06-53336095

overige 20% korting

BENT U KLAAR VOOR DE WARE LIEFDE?

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen

Dorpsweg 136, De Heen 0167 560000 Dagelijks geopend vanaf 12.00u maandag gesloten

Bel voor informatie: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

ANDERE AUTO?

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Kijk dan op WEGENsWEGENs totAlE totAlE vErNIEuWING vErNIEuWING EEN AR EEN R A A N A N K E K O ER? OE PAZM OK WWW.AUTOWORKSHOP.NL vAN shoWroom AMER? vAN shoWroom BADKBADKAMERS EN INSTALLATIETECHNIEK OMBAD M BADKAMERS EN INSTALLATIETECHNIEK O O R D (ambulant pedicure voor

Moniek Pedicure heel eiland Tholen)

± 50 auto’s op voorraad vanaf € 1000 t/m € 15.000

06-49113717 WAANZINNIGE uItvErkoop! WAANZINNIGE uItvErkoop! N

EN

IAt orE AD

(DE

Sierwerk van Elzakker AN

kr

N)r

sIG

N

N

DE

DE

N AN ENEr-pIps shoW

AD

hE

N WA

(DE

Of bel 0166 66 44 67 voor nw gekeurde auto’s met 6 mnd garantie en NAP.

IAt orE

uC

hE

N WA

shoWEr-pIps

Do

uC

ERVAREN TEGELZETTERS

Do

DI vE www.internetbode.nl rs rs E Et voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws ERVAREN ERVAREN tr rE EN ND TEGELZETTERS TEGELZETTERS DY YB Showroom dagelijkS Showroom dagelijkS D B DoAuDWoENsDAg AD o u eomschrijving Cgram Functieomschrijving mh 500 .......................... € 2,85 m hEB boerenCgehakt geopend en moet zo geopend en moet zo E E Eu uB Akkgehakt .................................. gelzetter ben verantwoordelijk het betegelen vanhet zowel vloerenvan alszowel wan- vloeren als wan1 kilo runder € 5,75 Akk AlsjeTegelzetter ben je voor verantwoordelijk voor betegelen B B EN karbonade El EN ............... El € 4,98 500 gram schouder e zult werkzaam zijn in werkzaam de renovatie en nieuwbouw. den. Je zult zijn in de renovatie en nieuwbouw. s Spoeding mogelijk leeg zijn! s Spoeding mogelijk leeg zijn! DoNDERDAg, VRiJDAg EN zAtERDAg taken en verantwoordelijkheden als Tegelzetter behoren onder andere: Tot de taken en verantwoordelijkheden als Tegelzetter behoren onder andere: 500 gram magere riblappen (sYstEEm)BADE (sYst en in specie maken in specie maken N EEm)BADEN * Vloeren vE

kr

DI

N)r

. . . DOE DA. . . DOE DA

and met uitbreiding personeelsbestand zijn wij per direct zijn op zoek naar In verbandvan methet uitbreiding van het personeelsbestand wij per direct op zoek naar

Geulweg 35 - Sint-Maartensdijk

sIG

ut Badkamers is gespecialiseerd de renovatie van complete badkamers. De badkamers. De Lindhout Badkamers isingespecialiseerd in de renovatie van complete p vindt plaats vanuitvindt eenplaats moderne showroom en de showroom realisatie van verkoop vanuit een moderne en de badkamers realisatie van de badkamers aats door vindt een enthousiast eigen vakkundige monteurs. plaats doorteam een enthousiast team eigen vakkundige monteurs.

Gespecialiseerd in massief hekwerk dat op maat wordt gemaakt.

(naturel of grootmoeders) ...................... € 4,15 Hekwerk, poorten, raam- en deurbeveiliging, automatisering, soeppakket (250 gram mager runder gehakt balkonhekken, verlichting, schoorsteenkappen, industrie+ 250 gram mager soepvlees + mergpijp).................... € 3,75 hekken, glittermatten, diverse laswerkzaamheden etc. 100 gram bief culinair ............................... € 1,32 Voor info, vrijblijvende offerte en/of openingstijden: 100 gram indisch roerbakvlees e-eisen Functie-eisen Tel & fax: 0166 66 19 98 / mobiel 06 51 03 91 32 / of indisch spiezen .................... € 0,96 jaren ervaring als tegelzetter zowel in de particuliere als in de nieuwbouwsector Tel & fax: 0164 61 65 77 * Enige jaren ervaring als tegelzetter zowel in de particuliere als in de nieuwbouwsector 100 gram parijse kip steak ....................... € 0,95 www.sierwerkvanelzakker.nl uwbaar, gemotiveerd en zelfstandig * Betrouwbaar, gemotiveerd en zelfstandig 100 gram runder snitsels.......................... € 1,32 zit van rijbewijs BE * In bezit van rijbewijs BE 100 gram varkens oesters (gevuld of naturel) .. € 0,89 boomstammetjes of zwitserse burgers .................. 5 halen 4 betalen den een mooi arbeidsvoorwaardenpakket, bestaande uit eenbestaande marktconform Wij bieden een mooi arbeidsvoorwaardenpakket, uit een marktconform 100 gram been ham................................... € 1,34 en goede salaris secundaire voorwaarden. en goede secundaire voorwaarden. showroom: Cecillaweg 10 st. Annaland tel: | ma & di 08.30 - 18.00 wo t/m vr 08.30 - 20.00 uur, za 09.00 - €17.00 showroom: Cecillaweg|10 st.0166-662 Annaland335 | tel: 0166-662 335 | gram ma uur, & dizeeuwsspek 08.30 - 18.00 uur, wo t/m vr 08.30 - 20.00 uur, za 09.00 - 17.00 100 .............................. 1,19 100 gram sparibs gehakt .......................... € 0,85 interesse in dejevacature Tegelzetter? Heb interesse in de vacature Tegelzetter? Of alle drie samen voor slechts ................. € 3,29 dan contactNeem op met Lindhout danF.contact opop met06-55101355 F. Lindhout op 06-55101355 Let op onze vakantie begint zaterdag 21 juli!!!!

en lijmen, *zowel kleinlijmen, als groot formaat Wanden zowel klein als groot formaat en traditioneel zettentraditioneel zetten * Wanden

kortINGEN tot 75 %75 % kortINGEN tot

op ShowroomopStellingen op ShowroomopStellingen

citeer directofvia info@lindhoutbadkamers.nl solliciteer direct via info@lindhoutbadkamers.nl

e Moerstraatsebaan 6, 4614 RP Bergen op Zoom, Telefoon 0164 650 270 0164 650 270 Oude Moerstraatsebaan 6, 4614 RP Bergen op Zoom, Telefoon

LINDHOUTBADKAMERS.NL LINDHOUTBADKAMERS.NL

Altijd de voordeligste keuze Direct de laagste

SINT ANNALAND | DBKEUKENS.NL

KWALITEITSSLAGERIJ J. BEVELANDER Langestraat 1, Poortvliet Telefoon 0166-612467

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!


Twee nieuwe routes bieden overzicht mogelijkheden watersport

Varen langs waterlinie en vestingsteden THOLEN - Wie te fiets of te voet de Brabantse Wal wil ontdekken, kan al jaren terecht bij de VVV Brabantse Wal voor bijzondere routes langs de mooiste plekjes. Twee jaar geleden werd het aanbod aangevuld met speciale mountainbiketochten en sinds kort kunnen ook watersporters bij het toerismekantoor aankloppen voor een tocht over de West-Brabantse wateren. Met twee nieuwe routes, gericht op zeiljachten of motorboten, geeft de VVV Brabantse Wal een overzicht van de waterrecreatie langs de West-Brabantse Waterlinie en in de vestingsteden Bergen op Zoom, Steenbergen en Willemstad. DOOR RIA VAN MEIR Voor het eerst zijn alle mogelijkheden voor waterrecreatie op de Brabantse Wal in kaart gebracht. De Zeilroute Langs de West-Brabantse Waterlinie en de Vaarroute langs het vestingsverleden van de Brabantse Wal bieden een compleet overzicht van de jachthavens, aanmeerplekken, verhuurlocaties en horecagelegenheden aan het water. Ook de doorvaarhoogte van bruggen en viaducten wordt weergegeven, evenals de vaardiepte in de belangrijke waterwegen. Lia van Dongen van de VVV Brabantse Wal benadrukt echter dat het de routes geen waterkaarten zijn. “Het is meer een overzicht van de mogelijkheden van waterrecreatie op de Brabantse Wal”, verklaart ze. Uitvoeringsprogramma De ontwikkeling van de twee waterroutes komt voort uit het uitvoeringsprogramma dat de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht hebben opgesteld voor de Brabantse Wal. “Vanuit dat uitvoeringsprogramma investeren wij ieder jaar weer in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van toerisme en recreatie. De Brabantse Wal bevindt zich op een kruispunt van waterwegen en vaarroutes. Met Steenbergen als watergemeente vonden we het belangrijk om de watersporters

te attenderen op de mogelijkheden”, legt Van Dongen uit. Willemstad De VVV heeft voor het ontwikkelen van de routes actief de samenwerking met Willemstad opgezocht. “Willemstad is erg in trek bij watersporters. Wij willen de bezoekers van de Brabantse Wal de mogelijkheid bieden deze historische vestingstad te bezoeken, maar vooral ook de watersporters vanuit Willemstad uitnodigen onze streek te ontdekken”, zegt Van Dongen. De Zeilroute is voornamelijk een verbinding tussen Steenbergen en Bergen op Zoom, maar biedt de zeilers ook de gelegenheid een uitstapje te maken naar Willemstad. De Vaarroute doet de wat kleinere waterwegen in het West-Brabantse polderlandschap aan.

‘Watersporters attenderen op mogelijkheden’ De tocht vertrekt in de haven van Steenbergen. Meteen na het verlaten van de haven passeren de opvarenden het eeuwenoude Fort Henricus dat in 2012 in ere wordt hersteld. Via de Steenbergsche Vliet voert de route langs De Heen en het historische sluizencomplex Benedensas naar

De Vaarroute en Zeilroute voeren watersporters naar de mooiste plekjes aan het water.

het Volkerak. Bij de Mandersluis kunnen de watersporters de Dintel op varen, richting Stampersgat. Bij de Suiker Unie gaat de route verder zuidwaarts richting Oud Gastel om via het negentiende eeuwse

Campingevangelisatie STAVENISSE - Ook deze zomer zal er weer namens tien Hervormde Gemeenten en Gereformeerde Kerken evangelisatiewerk gedaan worden op camping Stavenisse. Tot en met zaterdag 4 augustus zullen de Dabaristen weer aanwezig zijn op Camping Stavenisse. Dabaristen zijn jonge, enthousiaste mensen die recreatiewerk verzorgen met het doel over het evangelie in gesprek te komen met kinderen en jongeren. Er komen twee teams die elk twee weken op de camping verblijven. Elk

team bestaat uit acht-negen enthousiaste jongeren. Ook is er gedurende deze twee weken een campingpastor aanwezig. De campingpastor met zijn/haar gezin zal het Dabar-team ondersteunen en hoopt ook in contact te komen met volwassenen op de camping. We hopen dat al deze mensen zich gesteund zullen weten door de gemeenten die achter hen staan. Dit kan door gebed of door een bezoekje aan de camping. De Commissie Camping-evangelisatie begeleidt de twee teams gedurende deze 4 weken. Deze commissie bestaat uit ver-

sluizencomplex Bovensas weer terug naar Steenbergen te keren. Verkrijgbaar De Vaarroute en de Zeilroute zijn gratis

ARCHIEFFOTO RUUD VAN KAAM

verkrijgbaar bij de VVV Brabantse Wal, VVV agentschappen, VVV informatiezuilen, TAB Willemstad, watersportondernemers en bij leden van de Ondernemersvereniging De Brabantse Wal.

Kerkelijk leven Tholen tegenwoordigers van diverse Hervormde Gemeenten en Gereformeerde Kerken in Tholen en St.Philipsland. Iedere zondagmorgen bezoekt het team met de campingpastor een kerkdienst van één van de deelnemende kerkelijke gemeenten. Het Dabar-team zal de volgende gemeenten bezoeken: 15 juli Hervormde Gemeente Tholen; 22 juli Hervormde Gemeente Rehoboth St.Maartensdijk; 29 juli Hervormde Gemeente Oud-Vossemeer. Op zondagavond 15 juli en 29 juli wordt er om 20.00 uur een campingdienst gehouden in de witte tent van Dabar.

Op provinciale weg tussen Stavenisse en Sint-Maartensdijk

Combine komt in sloot terecht

EREDIENSTEN ZONDAG 15 JULI THOLEN: CHR GER KERK: 10.00u Leesdienst; 18.30u Ds. A. den Boer HERV GEM: 9.30u kand. R. Jansen; 18.30u ds. C. v.d. Berg HERSTELD HERV GEM: 9.30u ds A v Wijk; 15.30u kand H Hoorn CHRISTENGEM: 10.00u Dirk Lemmens GER GEM: 9.30u, 14.00u en 18.30u leesdienst HERV GEM IMMANUEL: 10.00u mevr. ds. Hummel. Gezamelijk dienst in de Ichthuskerk GER ICHTHUSKERK: 10.00u Ds. mevr H.P. Hummel, Rotterdam RK KERK: 11.00u Eucharistieviering N.P.B.: 10.30u POORTVLIET: HERSTELD HERV GEM: 10:00u leesdienst; 18:00u kand. F. van Binsbergen, Lunteren GER KERK: 10.00u ds. W.A. Boer, ’s-Gravendeel SCHERPENISSE: HERV GEM: 9:30 ds. J. Lohuis Scherpenisse; 14:30 ds. J. Lohuis Scherpenisse SINT-MAARTENSDIJK: HERV GEM REHOBOTH: 10.00u drs. A.L. Kornaat, Klundert; 19.00u ds. P.D. Steegman, Ridderkerk SINT-ANNALAND: HERV GEM: 10.00u ds. A. van Herk, Hasselt; 18.00u ds. A. van Herk, Hasselt HERSTELD HERV GEM: 10.00u ds. R. van de Kamp, Barneveld; 15.30u ds. R. van de Kamp OUD-VOSSEMEER: CHR GER KERK: 10.00u en 15.30u Ds A den Boer GER KERK: 10.00u Dhr. J. lemsom, Renesse RK KERK: 09.30u Euch. ANNA JACOBAPOLDER: GER KERK: 10.00u ds. J.H.J. Timmers SINT PHILIPSLAND: HERVORMDE GEM: 09.30u ds. T.W.H. van der Heiden; 17.00u ds. D.J. van Eckeveld

SINT-MAARTENSDIJK - Op de provinciale weg tussen Stavenisse en Sint-Maartensdijk is zaterdag rond 16.30 uur een combine in de sloot geraakt. Volgens de website 112tholen.nl kwam het voertuig in de zachte berm terecht toen het moest uitwijken voor een auto. In de berm zakte de combine weg. Een bergingsbedrijf heeft het gevaarte uit de sloot gehaald. LEZERSFOTO ARIE STORM PAGINA 10

Wijzigingen en/of aanvullingen kunt u via de website www.internetbode.nl (klikken op Redactie) aanleveren.


Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een:

TRANSPORTPLANNER (M/V)

voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ GROUP chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

WIJ BIEDEN FUNCTIE-EISEN Voor onze vestiging Farm Trans Fresh & Frozen BV, standplaats Moerdijk, zijn wij opmaar zoek naar een: Bij ANWB Rijopleiding is een intest of proefl es nu € 20,-! Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering Als je daarna een autorijopleiding boekt, maak je kans op één bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ van de drie Ford Ka’s! instelling voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. REAGEREN • stressbestendig opdrachtgevers/chauffeurs/vervoerders en geautomatiseerd verwerken van opdrachten. WIJ BIEDEN WIJhet BIEDEN FUNCTIE-EISEN FUNCTIE-EISEN Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering • kennis van automatisering Meer weten en voorwaarden? Kijk voor meer informatie op bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte • flexibele en servicegerichte Wij bieden: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen instelling instelling Belin076-57 23van 730 of kijk WWW.farmtrans.nl op anwb.nl/win-een-auto pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dung • opleiding op minimaal MBO-niveau Een uitdagende fulltime baan een team REAGEREN REAGEREN • stressbestendig • stressbestendig Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen • goede contactuele eigenschappen • ervaring in een soortgelijke of bel naar jonge enthousiaste collega’s in een bedrijf met Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen • kennis van de moderne talen functie is een pré Rijopleiding Velthuizen O R pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) Q UBreda, A LIrma I T Y G 0168-393030 O O D S H A N D L I N een informele • opleiding op minimaal MBO-niveau werksfeer enANWB eenFpassende beloning pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) • opleiding op minimaal MBO-niveau

TRANSPORTPLANNER TRANSPORTPLANNER (M/V)(assistent) (M/V) TransporTplanner

• ervaring in een soortgelijke • ervaring in een soortgelijke Minervum Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. Moerdijk) www.farm functie is een pré functie is een pré F 516), O R4761 Q RK U Zevenbergen A L I 7406, T F Y (industrieterrein O G4817 RO Q O ZG U D A SBreda L HI T A YNTel. DG0168 L OI O-N39 DG30 S 30,Hemail A Ninfo@farmtrans.nl, D L I N G Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 MarkRK S. Zevenbergen Clarkelaan 17(industrieterrein (Havennr. 516), 4761 Moerdijk) RK Zevenbergen Tel. 0168 - 39 (industrieterrein 30 30, email info@farmtrans.nl, Moerdijk) Tel. 0168 www.farmtrans.nl - 39 30 30, email info@farmtrans.nl, www.farmtrans.nl

Onze werkzaamheden bestaan uit breed spectrum van boswerkzaamheden tot specialistische snoei- en rooiwerkzaamheden in krappe tuintjes.

ANWB Rijopleiding Dave van Haaften

Gespecialiseerd in alle boomwerkzaamheden: planten, snoeien, kappen en verplanten.

VAN ALTEN

Wegens uitbreiding van onze kwalitatief goede rijschool zijn wij op korte termijn op zoek naar een:

Ruime voorraad brandhout gezaagd en gekloofd

Juridisch Advies

www.devietbosenboombeheer.nl | tel. 06 15 076 815

Full- en parttime rij-instructeur

Specialisten in ondernemings- en arbeidsrecht

(voor auto, motor en bromfiets)

Unileder Henk van Rooijen

Functie-eisen:

Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer

Betrokken, betrouwbaar en deskundig

- Zelfstandig kunnen werken - Goede contactuele eigenschappen - In het bezit van de vereiste diploma ‘s

REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

Wij bieden een goed salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

Uw sollicitatiebrief met CV sturen naar:

THOLEN en SCHIEDAM

T: (0166) 60 36 60

Dave verkeersopleidingen

www.vanaltenjuridischadvies.nl

t.a.v. dhr. D. van Haaften Guido Gezellelaan 40 4624 GM Bergen op Zoom

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Voor inlichtingen, bel 0164 25 41 17 of 06 53 48 75 40

L Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

www.daveverkeersopleidingen.nl

Maak kans op een gratis helm*

en verwijderen

Nu bij een bromfietsrijbewijs ook een praktijkexamen hoort, heeft Dave Verkeersopleidingen een speciaal pakket samengesteld: • Bromfietsrijbewijs, praktijk en theorie

Levering en montage van:  Personenwagenbanden  Vrachtwagenbanden  Tractorbanden  Heftruckbanden  Tuinbouwbanden

24-uur : ch service bandenpe 2 39 3 0168 - 40 en ijv voor bedr

• Guido Gezellelaan 40

 Grondverzetbanden  Motorbanden/accu’s  Accu’s  Sportvelgen

/ 06 40 - 64 92 39

• 4 uur alleen praktijkles + examen v.a. 329,-

Bergen op Zoom • Ambachtsweg 1 Tholen

• 4 uur praktijk rijles + praktijkexamen (twee leerlingen tegelijk) al v.a. 375,-

Tel. (0166) 60 23 00 of (0164) 25 41 17

• Theoriecursus + theorie-examen

OER-DEGELIJK!

Dave0113 Verkeersopleidingen - 57 41 82

B.g.g. 06 - 53 48 75 40 www.daveverkeersopleidingen.nl

• Hetzelfde pakket, maar dan met privé-rijles, al v.a. 425,•

STRUCTUURVERVEN EN SIERPLEISTERS

Voor beide pakketten geldt dat Dave een voortgezette rijvaardigheidtraining biedt na het behalen van het examen. Er worden dan speciale vaardigheden

geoefend, ter bevordering van de veiligheid. Dave Verkeersopleidingen heeft speciaal voor deze bromfietspraktijklessen enkele Kymco Agility aangeschaft, degelijke en betrouwbare scooters. Verder werken de instructeurs met de beste communicatietechnieken, dezelfde als die door het CBR gebruikt worden. Dave Verkeersopleidingen is gespecialiseerd

trade & Metal services v.o.f.

in motorrijlessen, maar ook voor autorijlessen kan men hier terecht. Het slagingspercentage is zeer

Het Bromfiets Pakket: structuurverf WIT en voorstrijk WIT

• Bromfietsrijbewijs, praktijk en theorie

uit voorraad leverbaar!

• Theoriecursus + theorie-examen

Gratis advies • 4 uur Praktijk rijles duo

Kijk voor de actuele

en bezorging prijzen op onze (twee leerlingen tegelijk) + praktijkexamen vanafbinnen 325,- de regio

website of bel ons!

• Hetzelfde pakket solo (privé-praktijkles)

vanaf 445,technische & industriële AUTOSCHADE OPGELOPEN ? Kunststoffen *Iedere 5e klant die zich aanmeldt voor een bromfietsrijbewijs krijgt een GRATIS helm! hoog: 96 tot 100%. Dit is te zien op de site van het CBR (www.rijschoolgegevens.nl)

samenwerking met 2-Wielerservice v.d. Zande, Oud-Vossemeer & Speedservice Motorshop te Bergen op Zoom. Breed assortiment aan kunststoffen opInvoorraad.

o.a. div. rubbersoorten - hMPe - hdPe - PVc - teflon - PoM - ertalyte - Plexiglas - PetP Polycarbonaat - Ketron Peek - nylon 325286_Opmaak.indd 1

Halffabricaat en eindproduct d.m.v. verspanen, watersnijden, zagen.

Kijk voor onze vacatures op www.metalservices.nl

Drukkerij Dieleman

nl

www.goudverf.com

Verder verzorgen de instructeurs ook opleidingen voor politie en marechaussee.

n Wij werken voor alle verzekeringsmaatschappijen 26-03-2010 14:02:32

n Complete schade afhandeling n Gratis vervangende auto bij schadereparatie n 10 jaar garantie op onze spuitwerkzaamheden

Dynamoweg 6, Klundert Tel. 0168-403239

info@groenenbergbanden.nl www.groenenbergbanden.nl Openingstijden: Ma. t/m Vr. 8.30-17.30 Zat. 8.30-12.30

Energieweg 25, 4691 SE Tholen Tel. 0166-606898, Mob. 06-14431800


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N 3.05 METER

PROLINE

KATOEN

inclusief veiligheidsnet TÜV-gekeurd op=op

zware kwaliteit incl. spuit- en koppelstukken lengte 20 meter

diverse uitvoeringen en prints 100% katoen maat S-XXL

RBR A AK!

99.95

PR IJ S DOO Elders 249.95 299.99

4.95

Elders 8.95 9.95

HEREN SHIRT

2.49

Elders 6.99 9.99

VAKANTIE

FLADDERENDE

DIVERSE

uitzoeken!

vliegt in de rondte leuk in huis of tuin!

keuze uit: passerset, memoset met markers, snelhechters set/8, gelpennen met geur of pennenetui

SPEEL GOED

Elders 3.99 5.95

ASSORTI

LEES BOEK

2.39

zeer ruime keuze

! 10 0 T I T E L S M E E R DA N Elders 7.95 9.95

GEVOERDE

DAMES TAS

0.79

textiel/gevlochten riet diverse dessins

ZONNE BRIL diverse modellen en kleuren

0.79

SOLAR VLINDER

Elders 4.95 5.95

2.29

0.79

Elders 1.99 2.99

PURE COCONUT

CAMILLE

500 ml

eerste hulp voor de huid werkt verzachtend op de huid o.a. bij insectenbeten en na te lang zonnebaden 30 ml

INECTO SHAMPOO

CONDITIONER BODYWASH DOUCHECREME BODYCREME BODYLOTION

500 ml 200 ml 250 ml 275 ml 250 ml

BODY BENEFITS

1.69

SHOWER GEL Fresh, Cool Wave, Caring of 2in1 douche+shampoo 300 ml

2.49

SCHOOL SPULLEN

Elders 1.49 1.69

0.79

S.O.S. CREAM

Elders 5.99 7.99

ELECTRISCHE

2.29

INSECTEN LAMP 10x10x20 cm kunststof zwart

anti-vlieg KLEEFSTRIP set/4 of CITRONELLA GEL 125 gram

0.35

2.49

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 08-07 t/m za. 14-07 in Nederlandse filialen.

TUIN MEGA TRAMPOLINE SLANG

DT_20120711  

Verkiezingen in november 2014 Korenfestival in Tholen op 25 augustus MIDWEEKEDITIE Nieuw belasting- toezicht provincie WIL NELISSE VERTELT H...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you