Page 1

THUIS IN DE REGIO

19 OKTOBER 2016 WEEK 42

S T E E N B E R G S E

@steenbergseBode /SteenbergseBode

OPLAGE STEENBERGEN 10.500 TOTALE OPLAGE: 480.000

www.internetbode.nl

Veiligheidsplein moet Steenbergen een stukje veiliger maken

Wandeling in De Heen tijdens Week van ons Water

 Lees op pagina 3

 Lees op pagina 5

Tubebar rier moet Steenbergen beschermen bij hoog water

Demonstratie mobiele dijk in Steenbergse Haven

Nieuwe wijkteams actief in gemeente STEENBERGEN - Er zijn sinds 1 oktober 2016 nieuwe wijkteams actief in de gemeente Steenbergen. In 2015 werd gestart met een pilot ‘wijkteams in drie kernen van de gemeente’. “Dat is ons goed bevallen”, stelt wethouder Cors Zijlmans. Daarom wordt de pilot uitgerold over de gehele gemeente. De wijkteams bestaan uit medewerkers van de gemeente, medewerkers van de WVS en klanten van de sociale dienst. Zij zijn verantwoordelijk voor het beheer van de openbare ruimte en bepalen zelf welke werkzaamheden in een wijk opgepakt moeten worden. De vier nieuwe wijkteams zijn al wel begonnen, maar worden in november officieel voorgesteld.

W E E K B L A D

Volg ons op

rabantWerkt.nl

W E E K B L A D

Bibliotheek zet in op laaggeletterdheid

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

STEENBERGEN - Wethouder Cors Zijlmans en Huub Hieltjes (Waterschap Brabantse Delta) hebben afgelopen week gedemonstreerd hoe een mobiele dijk werkt. Waterschap Brabantse Delta is het eerste waterschap uit Nederland dat werkt met deze zogenaamde Tubebarrier. Deze mobiele dijk houdt hoog water tegen als dat nodig is en is te vergelijken met de ouM I D D E L B U R G S E & V E E R S E derwetse zandzakken, maar is wel een stuk sneller op te zetten. De mobiele dijk voor de Steenbergse Haven is door Rijkswaterstaat gegeven aan de gemeente Steenbergen en moet worden gebruikt als waterberging Volkerak-Zoommeer wordt ingezet. “De mobiele dijk (Tubebarrier) is een plastic buis die vastgezet wordt aan de kade en waarin water wordt gedaan. Binnen een uur is de dijk opgezet en sterk genoeg om het hoge water tegen te houden”, aldus het waterschap. De honderd meter lange kering wordt alleen in gebruik genomen op momenten dat er een dreiging van heel hoog water is. Anders ligt de dijk opgeslagen in de loods van het waterschap in Heiningen. FOTO LEO ADRIAANSEN

Volg ons op

Vind ons opuit en 111 rijdt niet op zaterdag Buslijn 310leuk breidt

Gewoon Lokaal! stelt vragen over nieuwe dien stregeling

STEENBERGEN - Burgerraadslid Jan Veraart (Gewoon Lokaal!) heeft het college vragen gesteld over verschillende buslijnen in de gemeente Steenbergen en de daarmee gepaard gaande overlast in de Burgemeester Van Loonstraat. De vragen zijn een reactie op de plannen van busmaatschappij Arriva voor het komende jaar.

Volg ons op

DOOR REMKO VERMUNT Uit die plannen valt op te maken dat de dienstregeling van lijn 111 van Bergen op Zoom naar Roosendaal (via Steenbergen en Dinteloord) op zaterdag komt te vervallen. “Gebrek aan belangstelling bij de weekendreiziger (lege bussen) is volgens Arriva de hoofdoorzaak.” Daarentegen wordt juist de dienstregeling van buslijn 310 van Bergen op Zoom naar Rotterdam (via Steenbergen) uitgebreid.

“In 2017 zal bus 310 in de spits viermaal per uur gaan rijden in plaats van tweemaal op het deel van Bergen op zoom naar Steenbergen/Dinteloord”, staat in de plannen te lezen. Verder zal buurtbus 290 tussen Steenbergen en Wouw breder worden ingezet. “Per saldo neemt de kwantiteit en de kwaliteit van het OV in Steenbergen toe”, stelt Jan Veraart.t“Zeker h in ueen tijd i waarin het OV onder druk staat, is Gewoon Lokaal! gecharmeerd van deze verbeteringen.”

Vind ons leuk op t

h

u

i

Toch heeft Veraart een aantal vragen over deze ontwikkelingen. Zo wil het burgerraadslid weten wat de huidige gemiddelde en de maximale bezetting van buslijn 111 is op maandag tot en met vrijdag per rit. Ook vraagt Veraart aan het college om expliciet na te gaan wat de mogelijkheden zijn om voor bus 111 wat minder omvangrijke bussen te zetten. W Ein E K B L A D “Hierdoor zou de verkeersdrukte op de Burgemeester Van Loonstraat verder kunnen afnemen.” De populariteit van bus 310 is volgens Veraart zo overweldigend dat studenten en forenzen in de spits vaak W E E K B L A D smoeten staan. i n d e r “Het plan van Arriva om in de spits uit te breiden naar vier keer per uur, geldt helaas alleen voor het stuk tussen Bergen

s

i

n

d

e

r

op Zoom en Steenbergen/Dinteloord. Mijn vragen zijn er op gericht om ervoor te pleiten om bus 310 in de spits ook op het hele traject Bergen op Zoom – Rotterdam te laten rijden.” Daarnaast wil Veraart nog aandacht vragen voor de overlast in de Burgemeester Van Loonstraat en het idee om op zaterdag geen grote Arriva-bussen meer door de Burg. Van Loonstraat te laten rijden. “Door het vervallen van bus 111 op zaterdag zal de verkeersdruk op de Steenbergse Burg. Van Loonstraat al fors afnemen. Zaterdag ise immers g ali een o drukke winkeldag in Steenbergen. Dat scheelt in deze straat en op het busstation - op zaterdag in totaal 48 passages van grote Arriva-bussen.”

e

g

i

STEENBERGEN - “De core business van bibliotheek Het Markiezaat gaat veranderen”, aldus wethouder Cor van Geel. Volgens de wethouder wordt het hoofddoel van de bibliotheek steeds meer het voorkomen van laaggeletterdheid in plaats van het uitlenen van boeken. “Dat is niet langer het belangrijkste dat ze te bieden heeft.” Het Steenbergse gedeelte van Bibliotheek Het Markiezaat moet de komende jaren nog flink bezuinigen. Hoewel de gemeenteraad een bezuiniging van 10.000 euro heeft doorgeschoven, moet de bibliotheek komend jaar alsnog 12.000 euro bezuinigen. In totaal is een bezuinigingsopgave neergelegd van 100.000 euro.

Onderzoek naar nieuwe milieustraat STEENBERGEN - “De milieustraat in Steenbergen groeit uit z’n jas”, dat stelt het gemeentebestuur. “Naast het feit dat er geen waterdicht toegangscontrolesysteem is, is er geen ruimte voor uitbreiding van afvalstromen.” Daarom moet de inrichting van de milieustraat aangepast worden. “De milieustraat is een van de onderwerpen die gezamenlijk met de buurgemeenten Bergen op Zoom (en eventueel Woensdrecht) zullen worden bekeken. Hierbij valt te denken aan een haalbaarheidsonderzoek voor een nieuwe milieustraat.” Dit onderzoek zal in 2016/2017 plaatsvinden, omdat de huidige vergunning voor de milieustraat in 2019 afloopt.

www.brabantwerkt.nl VACATURES BIJ JOU IN DE BUURT

o

Volg ons op Word in 3 uur Expert Adverteren Volg ons op op Volg de cursus Adverteren op FaceBook, op 27 oktober, 1 of 8 november. Schrijf u in via: http://internetbode.nl/workshopfacebook

Uitgeverij de Bode


Wilt u uw huis verkopen?

Mercari koopt uw huis! MADE - Het verkopen van een huis brengt normaal gesproken veel onzekerheden met zich mee. Binnen welke periode verkoop ik mijn huis? Krijg ik geen dubbele maandlasten? En niet de onbelangrijkste: wat wordt de uiteindelijke verkoopprijs? Als u bijvoorbeeld op leeftijd bent of naar een ander huis wilt is het van groot belang dat u precies weet waar u aan toe bent. Wij nemen alle onzekerheid weg en zorgen ervoor dat bovengenoemde vragen overbodig zijn. Vooral in deze tijden zijn garantie en zekerheid erg belangrijk en wij kunnen u dit bieden. Hoe we dit doen? Heel simpel. Wij kopen direct uw woning! Zo heeft u 100% garantie en een zorg minder. Ook als uw woning al te koop staat!

Wij van Mercari Vastgoed hebben ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van woningen. Meer dan 2500 woningeigenaren zijn u al voorgegaan. Een belangrijke visie bij ons is: afspraak is afspraak! Wij doen wat vele anderen beloven. Zo kopen wij bijvoorbeeld altijd zonder ontbindende voorwaarden waardoor wij 100% zekerheid kunnen waarborgen.

Weg met de onzekerheid en ga ontspannen verder!

Mercari Vastgoed Voorstraat 19 4921 SH Made T 0162-372211 info@mercari.nl www.mercari.nl

Maandag 17-10 t/m zondag 23-10

1.5 kg

2 kg

2 stuks

van 1.69

0.99

ELSTAR APPELEN

Per kilo

UIEN

SHOARMA*

0.79

6 stuks

0.59

FAIRTRADE LIMOENEN

1 kg

van 5.39

3.99

van 0.89

van 1.19

van 0.69 WITTE PUNTJES

4 x 110 ml

0.49

van 1.89 PERSIMON

1.39 0.82 l

110 g

Gevelreiniging

Jan van Mierlo

Actie!

Actie!

1.69 1 kg

KOELING

BAPAO

DIEPVRIES

Actie!

DREFT

Vrijdag 21-10 t/m zondag 23-10

Actie!

3.89

Voor frisse en stralende gevels!

0.49

MILKA OF OREO HOORNTJES

RUNDERGEHAKT *

1.99 Per stuk

N atuurlijk Aldi!

na Nu ja me ar sk t ex or tra tin g!

Gevelrenovatie, Uithakken/Slijpen, Alle Voegwerken Impregneren (hydrofoberen), Hoogdrukreiniging, Reparatie Metselwerk, Zandstralen/Zandwassing, Schilderwerken info@gevelreinigingjanvanmierlo.nl Jan van Mierlo, Avondster 28, 4907 VA Oosterhout

Tel. 0162 429915 Mobiel 06 25095552 Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren. Ook voor kinder- en familiefeestjes.

Openingstijden: wo-vr-za-zo van 10.00 tot 19.00 u

Actie!

KOELING

KRUIMELVLAAI

1.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden. Zolang de voorraad strekt. * Uit de koeling.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

0165 342478 www.aldi.nl

gehele Wij zijn de tie (wk 43) herfstvakan ! geopendhtenden) oc géén peuter (deze week

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl


actualiteit

‘Je kan in je slaap al gestikt zijn voor je überhaupt iets meekrijgt van een brand’

Veiligheidsplein moet Steenbergen een stukje veiliger maken STEENBERGEN - Het parkeerterrein voor het gemeentehuis van Steenbergen stond woensdag vol met veiligheidsinstanties die de inwoners van de gemeente Steenbergen graag iets meer wilden vertellen over veiligheid. Dat dit gebeurde in de jaarlijkse week van de veiligheid is geen toeval. Gemeente Steenbergen heeft de gelegenheid aangegrepen om samen met haar partners de mensen bewust te maken van eventuele risico’s bij hen thuis.

Volg ons op

DOOR REMKO VERMUNT

Politie, brandweer, Rode Kruis, buurtpreventie, wijkagenten, de veiligheidsregio en Strukton incidentenmanagement. Alle instanties die te maken hebben met veiligheid hadden een stand op het plein, waar ze de inwoners van Steenbergen en omstreken probeerden bewust(er) te maken van onder andere risico’s op brand bij hen thuis en hoe men, met kleine voorzieningen, zich meer zelfredzaam kan maken bij brand. “Iedereen denkt altijd dat het bij hen niet gaat gebeuren”, vertelt wethouder Petra Lepolder bij de opening van de Veiligheidsmarkt. “Maar, stel nou dat het wel bij jou gebeurt? Weten de kinderen dan hoe ze moeten vluchten? Moet je via het balkon of moet je uit het raam springen?”, schetste de wethouder de situaties waarin men terecht kan komen. “We hopen op deze manier de mensen en daarmee Steenbergen een stukje veiliger te maken.”

vensgroot springkussen in de vorm van een brandweerwagen en de kinderen mogen een kijkje nemen in een brandweerwagen en politiewagen. Daarnaast mogen ze bij de brandweer ook uitproberen hoe het voelt om met een brandslang te spuiten en bij de politie krijgen de kinderen even een kogelvrij vest om. Daarnaast demonstreert de brandweer nog hoe een auto wordt opengeknipt. Vreemde eend in de bijt op het Veiligheidsplein is wellicht het minder bekende Strukton incidentmanagement. “Wij sluiten aan bij deze instanties en zijn als het ware een verlengstuk”, vertellen Herman Jungschlager en Wilco Geurens. “De brandweer knipt in principe iemand los en is dan klaar, maar daar begint het voor ons pas.” Zo is de politie vaak als eerst aanwezig om een weg af te zetten, maar dit wordt door Strukton overgenomen. “De politie zet gewoon de auto neer en wij zorgen voor een veilige afzetting. Wij geven de weg ook pas weer vrij als ‘ie helemaal schoon is.” Zo is Strukton bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het reinigen van de weg als er olie heeft gelekt, maar ook zijn ze verantwoordelijk voor chemische drugsdumpingen.

Vind ons leuk op

Volg ons op

Vind ons leuk op

Incidenten Hoewel de markt vooral voor volwassenen interessant is, zijn er ook voor de kinderen verschillende activiteiten. Zo is er een le-

Kinderen mochten uitproberen hoe het is om met een brandweerslang te spuiten

Brandveiligheid Om de inwoners van de gemeente te stimuleren om zelf aan de slag te gaan met een brandveilig leven, werden op het Veiligheidsplein rookmelders uitgedeeld aan iedereen die een enquete in wilde vullen. “We willen de mensen bewustmaken van al het gevaar dat in huis kan voorkomen”, vertelt Ad Franken van de vrijwillige Brand-

weer Steenbergen. “Iedereen weet dat het verstandig is om één rookmelder of liefst meer op te hangen, maar ik denk dat mensen het als een kostenpost zien.” Dat er een gratis rookmelder wordt uitgereikt is volgens Franken dan ook een eerste stap in de goede richting. “Als je niet wakker wordt gemaakt bij een brand door het geluid van een rookmelder, dan kan je al

FOTO REMKO VERMUNT

gestikt zijn voor je überhaupt iets meekrijgt van de brand. Je hebt al een rookmelder voor 2,50 euro, dat is het toch wel waard als het je leven gaat redden?” Franken is dan ook tevreden als de mensen woensdag vertrekken met extra informatie in hun achterhoofd. “ Ik hoop dat de mensen wijzer weggaan en beseffen dat het ook hen kan gebeuren.”

Volg ons op Word in 3 uur Expert Adverteren Volg ons op op Volg de cursus Adverteren op FaceBook, op 27 oktober, 1 of 8 november. Schrijf u in via: http://internetbode.nl/workshopfacebook

Uitgeverij de Bode

Grondwater oppompen voor besproeiing moestuin kan niet met achtergebleven arseen

Bodemverontreiniging wordt na ruim 50 jaar afgegraven NIEUW-VOSSEMEER – In 1999 stelde Provincie Noord-Brabant vast dat er sprake is van een ernstige spoedeisende verontreiniging die binnen 15 jaar aangepakt moest worden. Het gaat om de bodemverontreiniging rondom Kortendijk 2 in Nieuw-Vossemeer. De spoelput die destijds, in de jaren ’50-’60 vorige eeuw, werd gebruikt om tanks met bestrijdingsmiddelen schoon te spuiten, heeft letterlijk sporen achtergelaten in het slotenstelsel en de grond waar het gif arseen zich heeft kunnen verspreiden. De bodemsanering staat gepland. Helemaal schoon zal het niet worden en een nieuwe bron wordt gemeld. DOOR CLAUDIA KOOLE Een kleine groep van ongeveer 20 men-

sen is samengekomen in dorpsherberg De Sterke Duvel te Nieuw-Vossemeer om te luisteren naar het betoog van Joost van

Aanwezigen luisteren aandachtig naar wat experts bodemverontreiniging te melden hebben.

Schijndel, adviseur Tauw BV en Jos Hegmans, projectadviseur bodemsanering Provincie Noord-Brabant. Onder de aan-

FOTO CLAUDIA KOOLE PaGiNa 3

wezigen zijn ook twee wethouders van gemeente Steenbergen; Marijke Vos en Cor van Geel. Zij zijn aanwezig om louter te luisteren. Marijke Vos: “Het is een aangelegenheid van de provincie.” Cor van Geel is er mede vanuit persoonlijke interesse vanwege zijn voormalige professie bij Shell. Gezondheid Hoewel er een ernstige spoedeisende verontreiniging is geuit, is er geen risico voor mens en geen risico voor dier en plant. Joost van Schijndel: “Er wordt behoorlijk vergaand gesaneerd. Men moet er kunnen blijven wonen, blijven tuinieren en blijven kweken. Maar voor vragen over gezondheid kan men terecht bij de GGD en huisarts.” Er is een arsenicum verontreiniging geconstateerd op 2,5 meter diepte. De vervuilde oppervlakte die boven de interventiewaarde is aangetroffen betreft zo’n 3000 m2 van 0,5 meter tot 2,5 meter diep. Grondwater De bron van de verontreiniging wordt afgegraven tot circa 4 meter diepte, mits er veen wordt aangetroffen. Van Schijndel: “Als er eerder veen wordt aangetroffen, wordt er net boven de veenlaag gestopt. Veen heeft de capaciteit om arseen te binden.” Het grondwater wordt voor een groot deel afgevoerd en gaat niet terug de sloot in. “Als we het opnieuw in een sloot laten, ontstaat er een nieuwe verontreiniging. Het grondwater wordt ter plaatse gezuiverd voordat het wordt geloosd in het

gemeenteriool”, laat Joost van Schijndel weten. 200 vrachtwagens Helemaal schoon zal het niet worden. Van Schijndel: “Het is erg lastig om grondwater te zuiveren. In deze regio komen op allerlei plaatsen arseen voor, hoger dan in de rest van Nederland. Het zit van nature ook in klei. Dat maat het technisch onmogelijk om het volledig te verwijderen.” In totaal wordt er zo’n 4000 m3 afgevoerd dat ernstig verontreinigd is. Dit zullen ongeveer 200 vrachtwagens zijn die de verontreinigde grond gaan afvoeren. De route gaat niet door het dorp Nieuw-Vossemeer. Van Schijndel: “Hinder, lawaai en schade aan bestrating proberen we zo veel mogelijk te voorkomen in het dorp.” Nieuwe bron Een onverwachte, nog niet onderzochte, mogelijke vervuiling komt boven water tijdens de avond. Eén van de aanwezigen: “In de Achterstraat was ook een spoelplaats, een grote spoelplaats en vulplaats van sproeiwagens met opslag van bestrijdingsmiddelen. Is dat niet gepeild bij de vorige bewoner?” Op deze vraag komt een opmerkelijk antwoord van de heren Van Schijndel en Hegmans: “Dit is niet bekend bij ons. Hier kunnen we misschien ook naar kijken en onderzoeken.” Nieuw-Vossemeer is nog niet vrij van bodemverontreiniging. De start van sanering Kortendijk 2 start in het voorjaar van 2017. De aanbesteding dient nog gegund te worden.


! s l a e d Mega

17:00 T O T 11:00 N A ND V E P O E AG G D N O Z A . S.

Complete badkamer

Complete keuken

4579,-

5819,7449,-

5354,-

Incl. vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

Incl. luxe schuifwand, doucheset, duo-ligbad, badkraan, badmeubel en designradiator, excl. tegels*

1001 soorten wand- & vloertegels Vloertegels nú per m2 vanaf Wandtegels nú per m2 vanaf

Complete keuken 7423,-

5939,-

Incl. vrijstaand fornuis, koelkast, afzuigkap en vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

Uw kostbaarheden Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Kijk voor meer inspiratie, informatie en openingstijden op www.janvansundert.nl

zijn goud waard!

Goudwisselk antoor is eigendom van fam Goudw isili seelkD uiter en anetoRor is eihe geef ruim ndtom van25 jaar familie De ex Rui petert r is ene!

300 KEUKENS, BADKAMERS & SAUNA’S 1001 VLOER- & WANDTEGELS 4500 M2 WINKELPLEZIER! heeft ruim 2 5

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Jan van Sundert Lokkerdreef 10, Etten-Leur Tel. (076) 504 8800

Senior - Comfort Winkel

expertis

jaar

e!in de showroom. *Vraag naar de voorwaarden Goud wisselkantoo r is eigendom van familie De Ru iter en heeft ruim 25 jaar expertise!

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Uw kostbaarheden Tijdens de oktoberzitcomfort woonmaandvan trakteren Professioneel Fitform. Tijdens de oktober woonmaand trakteren wij op een zeer aantrekkelijke Professioneel van Fitform. zijn goud waard! Zo heerlijk heeft uzitcomfort nog nooitaanbieding! gezeten! wij op een zeer aantrekkelijke aanbieding!

Uw welzijn is onze passie!

Uw welzijn is onze passie!

Zo heerlijk heeft u nog nooit gezeten!

Kies ook voor: van een Fitform Wellness Fauteuil op maat ontvangt Bij aankoop 100% maatwerk u luxe accessoire* t.w.v. max.Fauteuil € 499,-op helemaal gratis! Bijeen aankoop van een rugondersteuning Fitform Wellness maat ontvangt individueel instelbare Kies ook voor: u een luxe accessoire* t.w.v. onderzoek max. € 499,- helemaal gratis! gebaseerd op wetenschappelijk 100% maatwerk volledig ergonomisch verantwoord Wilt u samen genieten van het zitcomfort van Fitform, dan instelbare rugondersteuning écht Nederlands kwaliteitsproduct Wilt uindividueel samen genieten van het zitcomfort van dande prijs! ontvangt u de Fitform-fauteuil voor deFitform, helft van op2e wetenschappelijk onderzoek 10 gebaseerd jaar Garantie Waarborg ontvangt u de 2e Fitform-fauteuil volledig ergonomisch verantwoord voor de helft van de prijs! écht Nederlands leverbaar. kwaliteitsproduct Ook met sta-opfunctie Fitform: 10 jaar Garantie Waarborg Fitform:

• 100% maatwerk • 100% Ook metmaatwerk sta-opfunctie leverbaar. •• volledig volledig ergonomisch verantwoord ergonomisch verantwoord •• ècht èchtNederlands Nederlands kwaliteitsproduct kwaliteitsproduct •• al al meer meerdan dan50.000 50.000 tevreden be’zitters’ tevreden be’zitters’ • ook ookmet metsta-opfunctie sta-opfunctie leverbaar leverbaar

Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar oude een ketting in ofhuis. een horloge, waar nog mee heeft Ook umunten, heeft kostbaarheden Misschieneen wel treintje veel meer danopa u denkt. Een Goupaar dw isselkantoor gespeeld of een oude bankbiljetten. Laat uwopa kostbaarheden geheel oude munten, eendoosje kettingmet of een horloge, een treintje waar nog mee heeft is eens eigend om van Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar fa m vrijblijvend beoordelen door eenbankbiljetten. specialist van Goudwisselkantoor. Dan ili ontdekt u te of uw gespeeld of een doosje met oude Laat uw kostbaarheden eens geheel e De Rui r en oude munten, een ketting of een horloge, een treintje waar opa nog mee heeft heefwij t ru vrijblijvend beoordelen door een specialist vanzou Goudwisselkantoor. Dan ontdekt uuof uw kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze willen verkopen betalen ook nog im 2 5 jaar gespeeld of een doosje met oude bankbiljetten. Laat uw kostbaarheden eens geheel expe kostbaarheden waard zijn. Als u Goudwisselkantoor. deze zou willen Dan verkopen nog rtise! eens eenbeoordelen reëlegoud prijs. vrijblijvend door een specialist van ontdekt betalen u of uw wij u ook kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij u ook nog eens een reële prijs. eens een reële prijs.

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen: Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Inkoop

Verkoop Verpanden Beleggen InkoopVeilingVerkoop Veiling

Inkoop ✔

Verkoop

Bel ons of kom langs voor een deskundig zitadvies en een gratis proefzit. Bij inlevering van deze advertentie ontvangt u bij aankoop van een Fitform-fauteuil op maat een luxe hoofdkussen gratis.

Kade 28, Roosendaal, 0165 395880 www.senior-comfortwinkel.nl

Ook met sta-opfunctie leverbaar. 10 jaar Garantie Waarborg écht Nederlands kwaliteitsproduct volledig ergonomisch verantwoord gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek individueel instelbare rugondersteuning Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. 100% maatwerk Kies ook voor: Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel.

Zo heerlijk heeft u nog nooit gezeten! Professioneel zitcomfort van Fitform. Uw welzijn is onze passie!

✔ ✔ Misschien

Veiling

✔ ✔veel wel

Taxatie Verpanden

Beleggen

Verpanden Beleggen ✔

✔ ✔ meer

Meer dan Locatie Zevenbergen Locatie ✔ ✔ ✔ 50 ✔ Antiek speelgoed AntiekSteenbergen speelgoed locaties door heel t.o. watertoren Floraplein Nederland! Kerkhofweg Floraplein 2wat Goudwisselkantoor Ontdek voor u kan betekenen: 4761 SL Zevenbergen 4651 NC Steenbergen Locatie Zevenbergen Locatie Steenbergen Locatie Zevenbergen Locatie Steenbergen zevenbergen@goudwisselkantoor.nl steenbergen@goudwisselkantoor.nl

u ✔denkt.

✔ Een

Taxatie

Taxatie

✔ Ook u heeft kostbaarheden in huis. ✔ dan paar Goud ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Goud Zilver ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ mee heeft ✔ ✔ Zilvermunten, een ketting of✔een horloge, oude een opa nog ✔ ✔ ✔ treintje ✔ Munten ✔ ✔ waar ✔ ✔ ✔ ✔ Zilver ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Sieraden, diamanten en horloges Munten gespeeld oude bankbiljetten. Laat✔uw kostbaarheden ✔ ✔ ✔ ✔ eens geheel ✔ Munten of een doosje met ✔ Kom met naar de winkel voorvoor een proefzit in 1 van vele de verschillende Kom metdeze dezeadvertentie advertentie naar de winkel een proefzit inde 1 van vele verschillende ✔ ✔ ✔ ✔ Oude bankbiljetten advertentie ontvangt u bij aankoop van een Fitform-fauteuil op maat een luxe hoofdkussen gratis. ✔ ✔ ✔ ✔ Sieraden, diamanten horloges Fitform modellen! vrijblijvend beoordelen door✔een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt✔u of uw Kom deze naar de winkel ✔ ✔ ✔ ✔ Fitform Wellness modellen! Sieraden, diamanten enenhorloges Bel met onsWellness of komadvertentie langs voor een deskundig zitadvies en een gratis proefzit. Bij inlevering van deze ✔ Postzegels voor een proefzit in 1 van de vele ✔deze✔ zou ✔willen ✔ ✔ Oude bankbiljetten ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ nog ✔ ✔ ✔ kostbaarheden goud waard zijn. Als u verkopen betalen wij u ook Antiek Oude speelgoed bankbiljetten Bel ons of kom langs voor een deskundig zitadvies en een gratis proefzit. Bij inlevering van deze verschillende Fitform Wellness modellen! ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Postzegels advertentie ontvangt u bij aankoop van een Fitform-fauteuil op maat een luxe hoofdkussen gratis. Postzegels eens een reële prijs. Vraag naar de actievoorwaarden in de winkel. Goud

50dan 50 Meer dan Meer l r heel r hee locaties s doo atie locdoo nd!erland! NederlaNed

t.o.t.o. watertoren Floraplein watertoren Floraplein Openingstijden Openingstijden Kerkhofweg Floraplein 22 Kerkhofweg Floraplein Elke vrijdag van 10.00 – 13.00 uur Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur 4761 SL Zevenbergen 4651 NC 4761 SL Zevenbergen 4651 NC Steenbergen Steenbergen Inkoop Verkoop Veiling Verpanden Beleggen steenbergen@goudwisselkantoor.nl zevenbergen@goudwisselkantoor.nl steenbergen@goudwisselkantoor.nl zevenbergen@goudwisselkantoor.nl ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Goud Openingstijden Openingstijden Openingstijden Openingstijden ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ Zilver Elke vrijdag van 10.00 – 13.00 uur Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur Elke vrijdag van 10.00 –✔13.00 uur ✔ Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur ✔ ✔ ✔ Munten

www.goudwisselkantoor.nl ✔ Sieraden, diamanten en horloges ✔

Taxatie ✔ ✔ ✔ ✔

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

www.goudwisselkantoor.nl

www.goudwisselkantoor.nl Locatie Zevenbergen

Meer dan 50 locaties door heel Nederland!

Locatie Steenbergen Floraplein Floraplein 2 4651 NC Steenbergen steenbergen@goudwisselkantoor.nl

t.o. watertoren Kerkhofweg 4761 SL Zevenbergen zevenbergen@goudwisselkantoor.nl

Openingstijden Elke vrijdag van 13.30 – 16.30 uur

Openingstijden Elke vrijdag van 10.00 – 13.00 uur

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws


actualiteit

Column Addo Sprangers

Retro

Beter ten halve gekeerd, dan ten heele gedwaald. In vroeger tijden was men er al heilig van overtuigd: het is beter halverwege terug te keeren, wanneer men den slechten weg bewandelt, dan op dien weg voort te gaan. Ik geef toe: dat klinkt zwaar. Soms echter kan het geen kwaad om op bepaalde schreden terug te keren. Dat hebben ze gelukkig ook bij Manchester City in de gaten. Als eerste profclub neemt de in de Premier League uitkomende topclub uit Manchester officieel stelling tegen het fenomeen van de veelal felgekleurde voetbalschoenen die spelers tegenwoordig plegen te showen. De Spaanse manager Pep Guardiola heeft in al zijn wijsheid namelijk besloten dat de jeugdspelers van Manchester City voortaan verplicht op zwarte kicksen moeten voetballen. De spelers zouden te veel met randzaken bezig zijn en daardoor minder gefocust zijn op hun eigen ontwikkeling en die van hun medespelers. Daar zit wel wat in, vind ik. Trainen om nog beter te worden? Slechts een enkele profvoetballer lijkt er vandaag de dag nog serieus mee bezig. Veel belangrijker zijn het haarbandje, het volgende kapsel of de meest opzienbarende tatoeage. En anders wel een nieuwe hoed of de laatste aankoop van een peperdure automobiel. Waarover vervolgens uiteraard uitgebreid moet worden bericht via de social media. Dat Manchester City nu de strijd aanbindt met de ook mij al jaren een doorn in het oog zijnde gekleurde voetbalschoenen, kan ik dan ook alleen maar toejuichen. Al had City wat mij betreft best nog een stapje verder mogen gaan door ook al die knakkers in de hoofdmacht stuk voor stuk de wacht aan te zeggen. Iets in de geest van: ‘Zo, Kevin De Bruyne, ga jij voortaan maar eens gewoon doelpunten maken op zwarte voetbalschoenen’. Desondanks zijn ze daar in Manchester best goed bezig. Op het huidige clubshirt prijkt namelijk een logo dat is gebaseerd op het oorspronkelijke dat gedragen werd in de tijd dat City nog op Maine Road speelde. Lekker retro, dus, al mag dat laatste natuurlijk niet worden verward met ouderwets. Dat begrip is meer van toepassing op bijvoorbeeld de sujetten die figureren in het tv-programma ‘Hotter Than My Daughter’, als onderdeel van hun vaak halsstarrige doch kansloze pogingen om de eeuwige jeugd te bewaren. Tja, dan zijn zelfs felgekleurde voetbalschoenen nog te prefereren. Sommigen blijven helaas ten heele gedwaald.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Molenstraat 17a-1, 4881 CP Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Steenbergse Bode Steenbergse Bode Redactie Remko Vermunt Correspondent Elna Hellemons en Claudia Koole Acquisitie Rick Nelemans Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Hoog gras biedt een belangrijke bescherming bij hoog water

Dijkbescherming tijdens Week van ons Water goed belicht DE HEEN – Waterschappen, waterbedrijven, watermusea, Rijkswaterstaat, provincies, gemeentes, ministerie van Infrastructuur en Milieu, Unie van Waterschappen, Vewin, VNG en IPO organiseren de Week van ons Water. Bij Benedensas in De Heen werd een wandeling georganiseerd door het Waterschap Brabantse Delta. Het kleine groepje dat meeliep kreeg diverse details te horen waarom dijkbescherming zo ontzettend belangrijk is en wat de risico’s zijn, ook vandaag de dag nog.

‘Water is onze eerste levensbehoefte, maar kan ook levensbedreigend zijn’, werd uitgelegd tijdens een wandeling in Benedensas FOTO CLAUDIA KOOLE

DOOR CLAUDIA KOOLE Bij de sluizen van Benedensas in De Heen zijn waterstanden afgebeeld in de grond. De realiteit is dat er zonder sluizen in 24 uur een peil NAP ontzettend snel kan stijgen. Ron Lambregts, projectleider bij Waterschap Brabantse Delta: “Als we het water niet tegenhouden bij een storm en de waterkering in Zeeland is dicht, kan het water niet meer naar zee. Dan staat het zo tot aan de dakgoten in Roosendaal.” Het geeft meteen het grote belang aan van een goede waterbeheersing. Elke maand vindt er een test plaats bij de sluizen. Een duiker is dan zo’n 15 minuten onder water. Het sein staat deze tijd op rood voor boten bij de sluizen. Dakpaneffect Maar niet alleen sluizen zijn belangrijk bij waterbeheersing. Ook dijken bieden een niet te missen bescherming. Die dijken moeten dan wel goed zijn, al heeft de

mens met eigen kracht deze aangelegd. Toch geeft dit geen 100% garantie. Dit ligt aan het soort materiaal dat er wordt gebruikt en wat de natuur verder voor invloed heeft op de kwaliteit van de dijk. Roland Legierse, medewerker Waterschap Brabantse Delta: “In de winter dient het gras 10 centimeter hoog te blijven. Er dient van binnen naar buiten gemaaid te worden en ook dieren moeten beschermd worden hierbij. Het gras heeft een dakpaneffect bij golfslag.” Trappen Een onderzoek heeft uitgewezen dat kort gras, een mooi gemaaid gazon zoals we dat graag willen zien, eerder gaten in de dijk veroorzaakt. Betonnen blokken tegen een dijk aan, ter bescherming, hebben ook geen zin. Legierse: “Proeven hebben uitgewezen dat de betonnen blokken omhoog werden gespoeld en aan de andere kant van de dijk terecht kwamen. U zult begrijpen dat trappen in dijken een risico

zijn.” Het menselijk ingrijpen mag dan doordacht en verantwoord zijn, dankzij testen en simulaties die worden uitgevoerd, de invloed van de natuur kan beheersing bemoeilijken. Gras- en kruidwortelen Dan gaat het om dieren die invloed hebben op veilige dijken. Dieren zoals konijnen, hazen en ratten kunnen gaan graven in de dijken wat de dijk zwakker maakt. Roland Legierse: “Bij schadelijk wild in een dijk, waar een zwakke plek ontstaat, moeten we het zand uitkisten en minimaal 60 centimeter klei terug aanbrengen. Een grasmat eroverheen is ontzettend belangrijk met de gras- en kruidwortelen.” Zo blijkt dat water- en wildbeheer goed samen moeten gaan. Dieren worden beschermd in de natuurgebieden, mits er een gevaar bestaat voor overstromingen. Dan geldt er objectbescherming. De Week van ons Water duurt tot 19 oktober en kent diverse evenementen.

(Oud-)leden spelen tegen elkaar tijdens speciale viering

Puzzel week 42

T.C.S. viert zestigjarig bestaan

© www.sudokusite.nl

STEENBERGEN - Tafeltennis Club Steenbergen vierde zaterdag het feit dat men al zestig jaar de tafeltennissport beoefent. Om dit te vieren werd om 13.00 uur een dubbeltoernooi gehouden voor leden en oud-leden. Tussen 14.00 en 15.00 uur kon men de club feliciteren en daarna werd meteen weer een demonstratie gegeven door verschillende bekende spelers. Aansluitend kregen verschillende jeugdspelers ook nog even de kans om tegen deze spelers een balletje te slaan. Rond half vier werd de finale van het dubbeltoernooi gespeeld. Vele oud-leden verschenen weer eens achter de tafel en lieten zien dat ze dit spel nog steeds graag en goed kunnen spelen. Op de foto (vlnr) Han Leunen, Paul Kil en Charles de Weert. Zie ook elders in deze Bode. FOTO LEO ADRIAANSEN

De oplossing van deze puzzel is in week 43 te vinden op www.internetbode.nl

PaGiNa 5


Programma van Chapeau! bekend

Gemeente komt met eigen versie van ‘Hét verhaal van Steenbergen’

Een nieuwe PLUSBUS voor Steenbergen STEENBERGEN - Op 22 oktober zal de nieuwe PLUSBUS, onderdeel van SWOS, officieel en feestelijk in gebruik worden genomen.

STEENBERGEN - De gemeente presenteert op 4 november, tijdens de uitreiking van Chapeau! in de Gummaruskerk in Steenbergen, ‘Hét verhaal van Steenbergen’. Burgemeester Ruud van den Belt maakt tijdens deze avond hét verhaal, de identiteit, van de gemeente Steenbergen voor het eerst wereldkundig, maar er staat nog veel meer Deze PLUSBUS is de 12e in rij van PLUSop het programma. BUSSEN. De PLUSBUS is onmisbaar voor

ouderen en mensen met een beperking om van A naar B te komen. Vijf dagen per week rijdt de PLUSBUS rond om mensen van huis naar zijn/haar bestemming te brengen en vice versa. Vijftien chauffeurs rijden wekelijks vrijwillig de bus. Vijf centralisten zijn werkzaam om dagelijks de ritten aan te nemen, rijlijsten te maken en zorgen dat de chauffeurs hun werk kunnen doen. Wij zijn dan ook trots dat er weer een nieuwe bus, aangepast naar alle richtlijnen voor gehandicaptenvervoer, in gebruik kan worden genomen. Wij zeggen wel

eens ‘de bus is van iedereen’ en dat is ook zo. De bus wordt bij elkaar gespaard door de opbrengsten van de donateursacties, giften en subsidies en het ritgeld van de passagiers. Dankzij dit alles lukt het om elke 3 tot 4 jaar een nieuwe bus aan te schaffen. De PLUSBUS is dan ook van iedereen en dat willen we laten zien door deze heugelijke gebeurtenis. De feestelijke ingebruikname vindt plaats op 22 oktober op de markt in Steenbergen, vanaf 10.30 uur wordt iedereen is welkom in Lunchroom de Huyskamer, adres Markt 8. De sleutel van de PLUSBUS zal worden overhandigd en de PLUSBUS feestelijk ‘ geopend’ voor gebruik. Draagt u de PLUSBUS een warm hart toe? Kom dan gezellig naar de markt op 22 oktober. Voor meer informatie bel naar Tonnie Joxhorst SWOS, 0167-541137.

VV Prinsenland

Verschillende groepen en inwoners van de gemeente Steenbergen ontvangen tijdens Chapeau! een pluim

DOOR REMKO VERMUNT Gedurende de hele avond staan er verschillende onderdelen op het programma. Zo staat de feestelijke avond natuurlijk in het teken van Chapeau. Het moet volgens de gemeente een feest worden van trots, (h)erkenning en verbinding. “Allereerst worden er tijdens de avond pluimen uitgereikt aan personen en groepen die op welke manier dan ook Steenbergen positief op de kaart zetten”, laat de gemeente weten. In alle zes de kernen zijn ambassadeurs aan de slag gegaan met het selecteren van winnaars uit de aanmeldingen die bij de gemeente zijn binnengekomen. De gelukkigen zijn de afgelopen weken al verrast door verschillende wethouders met de mededeling dat zij op 4 november een pluim ontvangen. Winnaars zijn onder andere Vrienden van Aquadintel in Dinteloord en Jo Wezenbeek uit Kruisland.

Kennismaking Daarnaast krijgen alle zes de kernen tijdens Chapeau! de gelegenheid om zich te presenteren. “Sommigen doen dit op het podium met een optreden en anderen gebruiken hiervoor een presentatiescherm. Op deze manier kunnen bezoekers van het evenement kennismaken met de verschillende kernen”, aldus de gemeente. De avond wordt gepresenteerd door Imke Knuit en Angelo van den Berg en wordt muzikaal omlijst door spetterende optredens van een jeugdorkest, een solist, een gelegenheidskoor en een slagwerkgroep. Hét verhaal “In de afgelopen maanden is in drie bijeenkomsten met een groot aantal inwoners, ondernemers en raadsleden uit de gemeente Steenbergen op allerlei manieren gedacht, gewerkt en gepraat over hét ver-

FOTO CLAUDIA KOOLE

haal van de gemeente Steenbergen”, laat de gemeente weten. Al deze verhalen zijn in de afgelopen maanden samengevoegd en en ineen gevlochten tot één rode draad die voortaan het verhaal van de gemeente Steenbergen zal vormen. Kaarten Er zijn voor Chapeau! nog kaarten beschikbaar. De toegang is gratis, maar kaarten moeten wel op naam worden gereserveerd. Gegadigden kunnen hiervoor bellen naar 140167 of mailen naar c hapeau@gemeente-steenbergen.nl. Per persoon kunnen maximaal tien kaarten worden gereserveerd, waarbij voor elke kaart de naam van de gebruiker van de toegangskaart moet worden doorgegeven. Een toegangskaart geeft recht op toegang tot Chapeau! en een kopje koffie of thee met wat lekkers.

Uitslagen Donderdag 13 oktober Halsteren VE1-Prinsenland VE1 5-1 Zaterdag 15 oktober Senioren Prinsenland-FC Axel 0-3 VVC’68 2-Prinsenland 2 1-6 W.H.S. 3-Prinsenland 3 1-4 Seolto 6-Prinsenland 4 3-1 Prinsenland 5-Internos 4 4-0 Prinsenland VR-Zwaluwe VR2 uitgesteld. Jeugd SVC JO17-1-Prinsenland JO17-1 5-5 JO15-1-Groote Lindt JO15-1 uitg. Prinsenland JO15-2-s.c. Gastel JO15-2 7-1 Prinsenland JO15-3-MOC’17 JO15-61 7-0 Lepelstraatse Boys JO13-1-JO13-1 6-0 Alliance JO13-4-Prinsenland JO13-2 8-0 Prinsenland JO11-1-Alliance JO11-3 1-4 Prinsenland JO11-2-S.V.C.JO11-2 7-3 Prinsenland JO11-3-Halsteren JO11-5 3-6 FC Bergen JO9-1-Prinsenland JO9-1 3-0 Prinsenland JO9-2-Roosendaal JO9-6 6-2 Prinsenland JO9-3-s.c. Gastel JO9-3 6-0 Halsteren JO9-6-Prinsenland JO9-4 3-1 Klundert JO7-2-Prinsenland JO7-1 2-3 Kruisland JO7-1-Prinsenland JO7-2 8-0 MO17-1-SC Welberg MO17-1 1-6 MO15-1-De Fendert MO15-1 0-1 MO13-1-SC Welberg MO13-1 0-4 Zeelandia MO11-2-MO11-1 6-0

Programma Donderdag 20 oktober Prinsenland VE1-Oranje Blauw’14 a20.00u Wemeldinge-Prinsenland VE2 v18.00u Zaterdag 22 oktober Senioren Prinsenland -FC Binnenmaas vr a14.30u Zwaluwe 3-Prinsenland 2 (beker) v13.00u SC Stavenisse 2-Prinsenland 3 v11.30u Prinsenland 4-Oranje Blauw ‘14 2 a14.30u Pelikaan 10-Prinsenland 5 v11.00u Prinsenland VR1-De Fendert VR1 a12.00u Jeugd JO15-1-Oranje Wit JO15-2 a10.30u JO15-2-Hoeven JO15-2 a12.00u Steenbergen JO13-2-JO13-1 v8.45u Unitas’30 JO13-8JO13-2 v8.30u JO11-1-SC Gastel JO11-2 a9.30u JO11-2-Roosendaal JO11-6 a8.30u JO11-3-Noad’67 JO11-1 a8.30u JO9-2-Kogelvangers JO9-3 a8.30u JO9-3-Roosendaal JO9-8 a9.30u Steenbergen JO9-4-JO9-4 v10.15u De Schutters JO7-1-JO7-1 v8.00u Kruisland JO7-2-JO7-2 v10.30u MO17-1-Bruse Boys MO17-1 a14.00u MO15-1-Boeimeer MO15-1 a10.15u MOC’17 MO11-2-MO11-1 v11.45u Dinsdag 25 oktober Prinsenland O23-Den Bommel O23 a20.00u

BEDRIJVIG NIEUWS

- ADVERTORIAL -

Bruynseels-Vochten, een successtory zonder weerga stemd voor de opslag van bouwmaterialen en afgewerkte producten. “In 2010 openden we een productie-unit in Slovakije. Al deze uitbreidingen hadden natuurlijk hun weerslag op de regionale tewerkstelling. Zo bood ons bedrijf in 2000 werk aan 79 personen. Dit getal groeide uit tot 114 in 2005 om de dag van vandaag op te klimmen tot 220 werknemers.” In 1997 startte Bruynseels-Vochten met de productie van aluminium ramen en deuren om het volgende jaar ook veranda’s als sleutel op de deur projecten aan te bieden. Deze hoogwaardige producten worden door iedereen geroemd om hun fijne afwerking en de hoge kwaliteit van plaatsing. KALMTHOUT - Al meer dan dertig jaar is de firma Bruynseels-Vochten uw specialist in veranda’s en ramen en deuren in aluminium en pvc. Het bedrijf begon klein, maar kende een gestage groei. “Na de start in een garage in 1983 bleek al snel dat deze werkplek veel te klein was voor het jonge expansieve bedrijf”, steekt David Vochten van BruynseelsVochten van wal. “Resoluut werd er gekozen voor een echte industriële loods in

de Wipstraat in Kalmthout. In 1994 bleek de behuizing ook hier aan de krappe kant en werd in aanwezigheid van toenmalig burgemeester Erreygers een nieuwe productie ruimte van 1.500 vierkante meter aan de Brasschaatsesteenweg in gebruik genomen.” En bij deze uitbreiding bleef het niet. De totale bebouwde oppervlakte liep op van 1.500 vierkante meter in 1994 tot 11.500 vierkante meter in 2001 en nog was de evolutie niet te stoppen. Zo werden er nog twee extra bedrijfshallen aangekocht in hetzelfde industriepark, be-

Een Slovaaks filiaal opende nieuwe mogelijkheden Van bij de aanvang van de opening van een PVC productie-unit in Slovakije, is er steeds voorop gesteld dat deze ontwikkeling niet ten koste mocht gaan van de tewerkstelling binnen de moederzetel in België. “Om het kwaliteitsniveau van de Belgische markt te garanderen, werden Ronny Bruynseels en zijn schoonvader er met de dagelijkse leiding belast. Het resultaat van deze operatie is positief over de hele lijn. Het aantal plaatsers werd

gevoelig uitgebreid en de aluminiumafdeling kreeg meer ruimte en mogelijkheden. Anderzijds laat het totale opzet toe om in de huidige conjuncturele omstandigheden het hoofd te bieden aan een moeilijke marktsituatie”, aldus David. Voor de potentiële klant houdt dit in dat de Bruynseels-Vochten producten tegen een gunstigere prijs kunnen worden aangeboden. Topkwaliteit tegen een juiste prijs Bruynseels-Vochten investeert niet alleen in vastgoed. Met de regelmaat van een klok worden nieuwe ultra moderne CNCmachines geïmplementeerd waardoor de productie nog beter en nog sneller verloopt. Voeg bij dit ultra moderne machinepark de keuze voor Reynaers aluminium profielen en VEKA PVC en dan ben je verzekerd van een hoogwaardig kwaliteitsproduct dat bestand is tegen weer en wind en dit jaar na jaar. Steeds beter is de boodschap Niet alleen de hoogwaardige kwaliteit van onze materialen zijn belangrijk, deze worden immers gegarandeerd door onze top leveranciers Reynaers alu profielen, Veka kunstofprofielen en Sprimo beglazingen.

Het belangrijkste in ons bedrijf zijn onze medewerkers op de werkvloer en op de werven. Dit zijn stuk voor stuk vakmannen in hun vakgebied zij staan samen met onze projectleiders garant voor een correcte en kwaliteitsvolle eigen productie en vakkundige plaatsing. Samen met Ronny Bruynseels sta ik klaar om de fakkel van het bedrijf van onze vaders over te nemen om de onderneming gedurende de volgende decennia te leiden. Dit biedt onze nieuwe en bestaande klanten de geruststelling dat de garantie die wij aanbieden ook een effectieve zekerheid geeft en dit voor vele jaren! Opendeurdagen Om dit alles te onderstrepen zet de Firma Bruynseels-Vochten de deuren van haar bedrijf aan de Brasschaatsteenweg 292 wagenwijd open tijdens de opendeurdagen op zaterdag 22 en zondag 23 oktober. Dit opendeurweekend zetten wij speciaal onze veranda’s in de kijker en maakt u kennis met het beste wat u op gebied van verandabouw kan vinden. Gedurende deze opendeurdagen zijn de vernieuwde toonzalen van BruynseelsVochten doorlopend geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Bruyseels-Vochten NV, Serres, Ramen, Deuren in aluminium en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout, tel. +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41, www.bruvo.be PAGINA 6


Laat u inspireren tijdens ons

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

OPENDEUR WEEKEND

Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

SERRES • KOZIJNEN & DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

SERRES

zat. 22 & zon. 23 oktober van 10 tot 17u

1 op de 5 mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. www.alzheimer-nederland.nl

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

e Veilig d donkere ? dagen in ! ig jd ti l Beste

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817 www.verstijlenhekwerken.nl

Showroom ook zaterdagochtend geopend!

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen Tel: 0167 560000

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur

OpenInGSTIjDen OkTOber: Dinsdag t/m donderdag v.a. 17.00 uur Vrijdag t/m zondag v.a. 12.00 uur Maandag gesloten

Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen.

Plantenkwekerij Marc

Raats

EIGEN PRODUCTIE IN PVC EN ALUMINIUM • MEER DAN 30 JAAR ERVARING • KWALITEITSGARANTIE, CONSTRUCTIE EN PLAATSING MAATWERK ALLE SERRES ZOWEL MODERN ALS KLASSIEK • VAN ONTWERP EN FUNDERING TOT BEZETTING EN VERWARMING

WinterhardeViolen, Heide planten, Bolchrysanten, Heesters/klimplanten, Vaste tuinplanten, Buxus, Sierfruit

NIEUWBOUW & RENOVATIES • 10 JAAR WAARBORG

www.bruvo.be

Uitgebreid en vernieuwd!!!!!

Extra groot Herfst Assortiment!!! Openingstijden: maandag t/m zaterdag 9.00u – 18.00u

Dagelijks verse aardbeien. Tot begin november

B r a s s c h a a t s t e e n w e g 2 9 2 • 2 9 2 0 Ka l m t h o u t • T + 3 2 3 - 6 6 6 5 7 8 6 • E i n f o @ b r u v o . b e

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

z Bergsebaan 118,

Nispen 06-16380941

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

HUIZENMARKT IN DE LIFT?

45

DE VOORDELEN: • geen makelaarskosten • geen verkoop-stress • geen dubbele woonlasten • snelle afwikkeling • geen ontbindende voorwaarden • ook als uw woning al te koop staat

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

0167 522622

Kies voor zekerheid en betrouwbaarheid

‘NOU, HIER BIJ ONS NIET!!’

MADE – Is bovenstaande zin herkenbaar voor u? Dan hebben wij voor u de oplossing: Ook u kan snel uw huidige woning of appartement verkopen! Ideaal als u zekerheid en geen stress wenst, wilt overstappen naar een andere woning of als een snelle verkoop noodzakelijk is.

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN? Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl

Hoe we dit doen? Heel simpel. Wij kopen direct uw woning! Zo heeft u 100% garantie en een zorg minder. Ook als uw woning al te koop staat! Het maakt voor ons niet uit of U direct of pas over een tijdje uit uw huidige woning vertrekt. Bij ons is alles bespreekbaar en wij denken graag met u mee. Mercari Vastgoed T 0162-372211 www.mercari.nl

Wij van Mercari Vastgoed hebben ruim 30 jaar ervaring in het opkopen van woningen. Meer dan 2500 woningeigenaren zijn u al voorgegaan. Een belangrijke visie bij ons is: afspraak is afspraak! Wij doen wat anderen beloven. Zo kopen wij bijvoorbeeld altijd zonder ontbindende voorwaarden waardoor wij 100% zekerheid kunnen waarborgen.

Nieuwsgierig geworden? Neem nu vrijblijvend contact met ons op.Voor een bod op uw woning!


ZONNEPANELEN?

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast! 300 W

TP660P Peak Power: 230 – 255 Wp

BEL VRIJBLIJVEND VOOR EEN OFFERTE 0165 - 53 64 04

Module characteristics: · Positive only power tolerance: 0 to +3 % · High mechanical load strength: Product to withstand high loading pressure of 5400 Pa in accordance with IEC 61215ed.2 · Fully automated production line: - Better soldering - Better cell spacing tolerance: ± 0.3 mm - Better and more consistent product quality · No potential induced degradation (PID) · All Talesun modules have been tested and certified by TUV for ammonia resistance and salt mist corrosion.

10 jaar GARANTIE

solar company First chinese seal. with VDE quality

Electrical parameters*:

230

235

240

245

250

255

230 W

235 W

240 W

245 W

250 W

255 W

Voltage at maximum power (Vmpp)

MODEL

30.1 V

30.2 V

30.3 V

30.4 V

30.5 V

30.6 V

Current at maximum power (Impp)

7.69 A

7.83 A

7.95 A

8.07 A

8.22 A

8.36 A

Maximum rated power at STC (Pmax)

op zonnepanelen

37.2 V

37.3 V

37.4 V

37.5 V

37.6 V

37.7 V

8.58 A

8.67 A

8.80 A

8.89 A

8.97 A

9.06 A

14.2

14.5

14.8

15.1

15.4

15.7

Power tolerance

ALTIJD EEN WARM HUIS & WARM WATER! Vaillant Voordeelweken

Laat uw VAILLANT ketel jaarlijks vakkundig onderhouden door Vigar.

Nu

€ 175

cashb

,-

ack

de ecoTEC plus met slimme thermostaat

met gratis app

vSMART

+

de slimme thermostaat van Vaillant

Erkend VAILLANT installateur

Ook voor u hebben we een passende oplossing!

Open circuit voltage (Voc) Short circuit current (Isc) Module efficiency  (%)

ZONDER ZORGEN WARM DE WINTER DOOR?

0 to +3 % Pmpp Voc

Temperature coefficient Isc NOCT

-0.45 % / °C

• VERHUUR • VERKOOP • LEASE • ONDERHOUD -0.35 % / °C

+0.05 % / °C 45 ± 2 °C

Op zoek naar echte rust??

Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst, nu tot wel 70 m2 vloeroppervlak, welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

U huurt al een HR-ketel voor minder dan 1 EURO PER DAG!

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE: WWW.VIGAR.NL

Last van uw kunstgebit?

In 2017 gaat de eigen bijdrage voor een implantaatgedragen prothese (klikgebit) omhoog. Zorg ervoor dat uw klikgebit nog in 2016 geplaatst wordt, zodat u weer onbezorgd kunt lachen, praten en eten.

Financiering mogelijk.

OPENDAG DAGzAtErDAG ZONDAG 9 29 NOVEMBER OPEN OktObEr VAN13:00 13.00tOt - 16.00 VAN 16:00UUR UUr

Meer 0031-167-560000 www.de-uitwijk.nl Meer info: info: Fam. Fam. v. v. Nieuwenhuyzen Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger Top Totaal Dhr. L. Haverkamp 0031-6-45484570 www.toptotaal.nl/parken/chaletparc-de-uitwijk/ J.K. Bekius GSM +31658977991. Nieuw: instapmodel Top Montana € 55.000,- sleutelklaar.

Dorpsweg136, 136, Dorpsweg 4655 AH de Heen 4655 AH de Heen (Steenbergen) (Steenbergen) Dorpsweg Dorpsweg 136, 136, De Heen, Tel. 0167-560000 Dorpsweg 136, De DeHeen, Heen,Tel. Tel.0167-560000 0167-560000 www.de-uitwijk.nl www.de-uitwijk.nl Tevenswww.de-uitwijk.nl heeft onze camping nog enkele seizoensplaatsen beschikbaar! Restaurant geopend: dinsdag t/m zondag v.a. 12.00 uur,

KO M NU IN AC T I E !

Wacht niet langer en vraag een gratis intakegesprek aan via

www.lastvanmijnkunstgebit.nl

Restaurant geopend: v.a. 12.00 uur,uur, Restaurant geopend:dinsdag dinsdagt/m t/mzondag zondag v.a. 12.00 maandag gesloten maandag gesloten

KOM IN ACTIE OF WORD DONATEUR!

Tevens terrein-, keuken- en bedieningsmedewerkers m/v gevraagd

SUPERSTUNT

SCHOUDERKARBONADE

KALKOEN DRUMSTICK RUNDERGEHAKT VARKENSSCHNITZELS alle soorten

KIPFILET NATUREL 1KG

chniek

1KG

2.99

2.50 50 1KG 3. 50 1KG 4.

1KG

KIPREEPJES KIPFILET 50 99 4. NATUREL/INDIAN/PIRI-PIRI ½KG 2. GEKRUID 1KG 3.99

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | BBQ-VLEES-BESTELLEN.NL

42

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

in TIES / t s i l a i c e Sp NSTRUCPLATING

LCO LBE S TA A N G E V E

DAK

-E

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

Bel voor meer info

06-55100747

patricwarmteservice@home.nl

WWW.INTERNETBODE.NL

WE BEZOEKEN U GRAAG THUIS Een levenspartner vinden via onze persoonlijke bemiddeling? Ruim 75% van de ingeschrevenen slaagt!

VOOR HET (GRATIS) AANLEVEREN VAN AL UW NIEUWS

Bel voor meer informatie: 0165-388816 Lia van der Wel (Bergen op Zoom e.o.) Of 088-0221900 (alle regio’s)

www.mens-en-relatie.nl Hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling

www.dier.nu

Voor man/vrouw relaties, man/man en vrouw/vrouwVacatures bij jou in de buurtOntvang vacatures die jij zoekt!Zoek en vind lokale vacatures

Maak gratis een zoekprofiel aan

Eerste hulp bij solliciteren? Maak gratis een professioneel CV

www.brabantwerkt.nl


VOOR JE DAGELIJKSE PORTIE VITAMINE C3

RUIM 45 JAAR

TAPIJT - VINYL - PVC VLOEREN SPECIALIST

CITROËN C3

RUIM 45 JAAR

TAPIJT - VINYL - PVC VLOEREN SPECIALIST

PT 82 SELECTION

Nu ruim 1000m2 729453L4 - B09 Ed : Pvc vloeren gepresenteerd

VANAF

€ 13.490 € 3.800 VOORDEEL

729453L4 - B09 Ed : TOT 20 JAAR GARANTIE

INCLUSIEF

+ ZUINIGE PURETECH BENZINEMOTOR + AIRCONDITIONING + 7’’ TOUCHSCREEN NAVIGATIE

U RIJDT AL EEN CITROËN C3 MET PRIVATE LEASE VANAF

€ 275

P.M.

U HOEFT ALLEEN NOG MAAR TE TANKEN

• Vrijblijvend deskundig advies • De beste kwaliteit Pvc vloeren • Grootste assortiment Pvc vloeren • Grote voorraad snelle levering • Vakkundig leggen van Pvc vloeren • Eigen opgeleide stoffeerders

citroen.nl Uitstoot- en brandstofgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens EU-richtlijn 715/2007/CE. Verbruikscijfers kunnen onder normale omstandigheden afwijken door o.a. extra uitrusting van de auto, bandenspanning, rijstijl en -omstandigheden en kwaliteit van het wegdek. De vanafprijs van de Citroën C3 € 13.490 is gebaseerd op de Citroën C3 PT82 Selection en is incl. BTW en BPM, excl. recyclingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken (zie voor kosten en verkoopvoorwaarden www.citroen.nl). Het productvoordeel op dit rijk uitgeruste model bedraagt € 2.300, het voorraadvoordeel bedraagt € 1.000 en het inruilvoordeel € 500. Kijk voor de actuele voorraad op www.citroencarstore.nl. Afgebeeld model kan afwijken van het standaardmodel. Prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Actie geldig tot en met 31 oktober 2016.

GEM. BRANDSTOFVERBRUIK: 3,0-4,5 L/100 KM; 22,2-33,3 KM/L; CO2: 79-104 G/KM.

CITROËN VAN BEEK

WWW.CITROENVANBEEK.NL Nog steeds gevraagd:

BOSSCHENDIJK 195 OUDE MOERSTRAATSEBAAN 25 MARIE CURIEWEG 25 BURGERHOUTSESTRAAT 194 SPINVELD 74

OUDENBOSCH BERGEN OP ZOOM RITTHEM (VLISSINGEN) ROOSENDAAL BREDA

v.a.

0165-313944 0164-242050 0118-629955 0165-552688 076-5222371

€ 42,95

m2 (incl leggen, lijm en egaliseren) DESKUNDIG ADVIES VAN SFEERVOLLE LUXE RAAMBEKLEDING VRIJBLIJVEND AAN HUIS

op de weekmarkt In Bergen op Zoom

Stalen RacefietS

€219,60

vishandel

Klaas renes

06 10 44 15 46

Trapstoffering grote keus uit Trapstoff ering grote keus uit A-Merk tapijt incl leggen en lijm A-Merk tapijt Iedere donderdag op de weekmarkt in het centrum, voor de V&D van 08.00 tot 17.00 uur met gebakken, gerookte en verse vis

Waar drinkt u gebakken verse verse koffie Lekkerbekken foreL sLiptong uit? Iedere maandag van 8.00 tot 12.30 uur Iedere zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur

€in3,€ 10,- gerookte en€verse 3,- vis Op de markt heino12 mtr gebakken,

per stuk per kilo 3 stuks verse e d s i in V w Nieu € 8,50 zaLmfiLets en g! spnu ie€z22,95 aanbied4in stuks 10,- per stukper€kilo 2.25 Za€lm Moten nu

Met dit gevoel hebben Alzheimerpatiënten dagelijks te kampen.

Help Alzheimer overwinnen. Dan hoeft niemand zichzelf te verliezen.

stuks

€ 6.00

Nu € 299,-

Nieuwe collectie Parket en laminaat

vloerkleden

Nieuwe collectie 2016

per stuk mpi Sc4€astuks 10,in look 5e gram € 2.95 100gratis lijk

3Putte (08.00-12.00 u) en Steenbergen hte u) Ambac En elke woensdag in (13.00-16.00 50

1 op de 5 mensen krijgt dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende vorm is. www.alzheimer-nederland.nl

t/m 13en treden incl leggen lijm Nu € 299,t/m 13 treden

Groot assortiment wol design karpetten en handtuft van € 399,voor € 299,Grootedassorti ment 160 x 230 cm

per stuk € 3. bereid unieke houten vloeren 0 .0 10 € Zeevishandel Gebr. van Diermen Spakenburg ks u 3 st Bestellen kan ook tel. 0653-306450 Jan Jochems derdag Moe H T info@gebrvandiermen.nl men.nl angst! vandier Nieuwe •vwww.gebr

Verse forel tie k a e d m estoo G l e r kte o f o o r lm e a G z of gevraagd l e e k r a M paling Nu per kilo € 10.95

andel en

ransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

or in de Heerlijk vo Heimolendreef 36a - Rucphen oven of bbq

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

per stuk 2 stuks

Snuffelmarkt GoeS Zeevishandel Gebr. van Diermen Spakenburg

22 + 23

06-53306450 okt .

Bestellen kan ook tel

nieuw nu ook online vis bestellen ZeelanDHallen * 9.00-16.30 uur via de website

Gratis parkeren dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

€ 4.00 € 7.00

500 gr

€ 15.00

Gratis woonadvies Wonen

PVC Vloeren

Groothandel

Projecten

Gratis woonadvies Wonen

PVC Vloeren

Groothandel

Projecten

Onze adviseurs komen op afspraak vrijblijvend bij u thuis met Onze adviseurs komen op afspraak vrijblijvend bij uen thuis met de mobiele showroom. In heel Nederland Belgie de mobiele showroom. In heel Nederland en Belgie Sjerk Slagmolen Wooninrichters Bergen op Zoom

Sjerk Slagmolen Wooninrichters Bergen- Project op Zoom Hoofdkantoor - Centraal magazijn - Centraal - Projectop Zoom pakjes palingfilet Hoofdkantoor Rooseveltlaan 72-78, magazijn 4624 DB Bergen Rooseveltlaan 72-78, DBTapijt) Bergen Zoom (voorheen Ben de4624 Graaff telop 0164 788 393 0164 788 per stuk € 5.50 telOpen: Open: ma393 t/m za 09:00 - 17:00 of op afspraak ma t/m za 09:00 - 17:00 of op afspraak Slagmolen Wooninrichters Putte Slagmolen Wooninrichters 2 stuks € 10.00 SjerkSjerk Antwerpsestraat 86, 4645 BL Putte Putte

info@gebrvandiermen.nl

www.gebrvandiermen.nl

Antwerpsestraat 50, 4645 BK Putte tel 0164 606 918, fax 0164 606 919 tel 0164 606 918, fax 0164 606 919 Open: 7 dagen per week open Open: di t/m zo 11:00 - 16:00 info@sjerkslagmolen.info www.sjerkslagmolen.nl www.sjerkslagmolen.nl info@sjerkslagmolen.info

3 tot 20 jaar garantie 3 tot 20 jaar garantie met de S van Service met de S van Service


‘ Al 25 jaar warmtegarantie’

Stichting Samen Werken viert jubileum met staatssecretaris Klijnsma BERGEN OP ZOOM – Subsidieregelingen en overheidssteun volgen de politieke wind en het economisch klimaat. Daarbinnen vaart de Stichting Samen Werken (SSW) nu 25 jaar haar koers. Met 250 trajecten biedt zij aan inwoners die het op eigen houtje (nog) niet redden een nuttige invulling van de dag. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma stak de jarige stichting, de vele organisaties waarmee zij samenwerkt en de vrijwilligers waar zij op steunen een hart onder de riem. Klijnsma: “U zorgt ervoor dat iedereen kan meedoen!” De wijze waarop er door SSW in de regio naar samenwerkingverbanden is gezocht, wil ze in het land uitventen.

Gemeente krijgt ruim zes ton extra voor uitkeringen STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen heeft vanuit de Minister van Sociale Zaken een extra budget toegekend gekregen van 643.105 euro. Dit geld is bestemd voor de uitkeringen op grond van de Participatiewet, de wet die mensen met een arbeidsbeperking ondersteunt. Gemeente Steenbergen trok eind 2015 al aan de bel bij de Rijksoverheid dat zij zeer waarschijnlijk niet toe zouden komen met de gelden die voor dat jaar door het rijk toegekend werden aan de gemeente. “Daarom heeft de gemeente Steenbergen in 2015 ingezet op het beper-

ken van het voorziene tekort. Dat is onder meer gedaan door het inzetten op het helpen van mensen met een uitkering bij het vinden van een baan via allerlei acties vanuit het Werkcentrum, zoals banenmarkten, instellen van een Werkgeversservicepunt en intensiever persoonlijk contact met uitkeringsgerechtigden.” Deze maatregelen blijken hun vruchten te hebben afgeworpen. “Het tekort is beperkt gebleven en het aantal uitkeringen is gestabiliseerd.” Dat is voor de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid reden geweest om de gemeente Steenbergen te belonen met een extra uitkering van ruim zes ton.

Verrassende modeshow in Siemburg Kruisland KRUISLAND – In dorpshuis Siemburg in Kruisland wordt op donderdag 20 oktober om 14.00 uur een modeshow gehouden, georganiseerd door KBO Kruisland. De entree is gratis. Wat er zoal te zien zal zijn blijft nog een verrassing. Kleuren, modellen en ontwerpen worden afgewisseld. Ondertussen kan er genoten worden van een samenzijn met een drankje (voor eigen rekening). Wie op de hoogte wil blijven van de laatste mode en geïnspireerd wilt raken door winterse kleuren, doet er goed aan om gezellig te komen, mede om sociale contacten uit te wisselen wat een mens nu eenmaal vaak goed doet. Laat u verrassen en kom naar de modeshow van KBO Kruisland, want u weet, bij KBO Kruisland is het altijd goed vertoeven. Zij zijn laatst nog bestempeld als één van de actiefste KBO’s in West-Brabant. Inloop is vanaf 13.30 uur. Zorg dat u een plekje heeft op de voorste rij. Zo kunt u alles goed zien en met een mooie jurk, rok, trui, blouse of jas loopt u er weer fleurig bij komende winterperiode. Staatssecretaris Jetta Klijnsma voert gesprekken met betrokkenen van de jubilerende Stichting Samen Werken. FOTO MARJET LUBBERS

DOOR MARJET LUBBERS Klijnsma wilde daarom graag meer weten over de werkwijze van SSW en kennismaken met haar cliënten. Tientallen betrokkenen schoven bij haar aan tafel om ervaringen uit te wisselen. Klijnsma toonde ook veel belangstelling voor twee nieuwe samenwerkingsverbanden die tijdens de jubileumviering officieel van start gingen: Doorgeefpunt en Het Kwadrant. Andere partners van SSW zijn onder andere WVS, GGZ, ISD Brabantse Wal, SDW, Dynamo, Taalhuis en kunstenaarscollectief Krot & Co. Alle deze organisaties presenteerden zich tijdens een minimarkt. Naar schatting vierden ruim 250 mensen het jubileum, waaronder natuurlijk veel cliënten van SSW die meehielpen bij de organisatie en genoten van de feestelijkheden. Rekening De stichting werd in 1991 door de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht opgericht om uitvoering te geven aan de Banenpool en het Jeugd Werk Garantieplan. Daardoor biedt SSW al 25 jaar warmtegarantie, zei de Bergen op Zoomse wethouder Yvonne Kammeijer

die namens het bestuur, bestaande uit de wethouders van de drie gemeenten, het woord voerde. Bezuinigingen maakten het vieren van het jubileum niet vanzelfsprekend, memoreerde Kammeijer. Het bestuur zette de schouders eronder want de zwakke doelgroepen mochten niet het kind van de rekening worden. Een onderzoek en een nieuwe koers zorgde gelukkig voor perspectief. Sfeer Directeur Marco Klaassen benadrukte de goede sfeer binnen SSW. Die zorgt ervoor zorgt dat kwetsbare mensen zich er snel thuis voelen en kunnen werken aan hun zelfvertrouwen.

´Iedereen kan meedoen´ Het gaat om een zeer diverse groep die om wat voor reden dan ook geen regulier werk kan doen. Via begeleide trajecten krijgen zij structuur en een zinvolle dagbesteding aangeboden, van graffiti-verwijdering en

het opruimen van zwerfvuil tot toezicht houden en recyclingwerkzaamheden. SSW is ook gericht op jongeren. Dynamo, inloophuis voor vroegtijdig schoolverlaters die een tweede kans willen, is één van de partners en sinds dit jaar biedt SSW stageplekken aan leerlingen van Het Kwadrant, school voor praktijkonderwijs. Keten SSW staat in nauw contact met haar partners, tezamen vormen ze een keten voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben op het gebied van werk maar ook in het dagelijks leven. Naast Het Kwadrant werd het Doorgeefpunt als partner verwelkomd. Doorgeefpunt zorgt op laagdrempelige wijze voor gratis spullen die ieder mens nodig heeft maar niet zomaar kan aanschaffen, zoals handdoeken, beddengoed, toiletspullen en zorgbenodigdheden. Oprichtster Pierrette Schoon zag twee kanten van de medaille. Aan de ene kant is het fijn dat het Doorgeefpunt bij SSW een vaste plek heeft gekregen. Aan de andere kant is er het feit dat mensen afhankelijk zijn van organisaties als Doorgeefpunt en de Voedselbank omdat zij dagelijks worstelen met armoede.

Campagne gestart om inbraak te voorkomen THOLEN - In de gemeente Tholen, Steenbergen, Woensdrecht en Bergen op Zoom is de landelijke campagne ‘Geef inbrekers geen kans’ van de politie en het Openbaar Ministerie van start gegaan. “In deze maanden nemen van oudsher het aantal woninginbraken meestal toe en om hier iets tegen te doen, worden de inwoners bewust gemaakt van het feit dat zij anti-inbraak maatregelen kunnen nemen”, aldus de politie. Op verschillende plekken in de gemeentes is een spandoek opgehangen met daarop de tekst ‘Opgelet, maak het inbrekers niet makkelijk’. Voor meer informatie kunnen inwoners terecht op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl.

Darttoernooi bij vv Steenbergen

STEENBERGEN - Op zaterdag 22 oktober wordt er een koppel darttoernooi bij vv Steenbergen georganiseerd. De kantine van de voetbalvereniging wordt omgetoverd tot een waar dart-walhalla. Iedereen die een dartpijltje wil gooien is van harte welkom. Er wordt gespeeld in koppels. Samen met je teamgenoot neem je het op tegen andere koppels om de felbegeerde darttitel. Deelname is dan ook alleen mogelijk in koppels. De wedstrijden beginnen me diverse poulewedstrijden, waarna de kruisfinales van start gaan. De wedstrijden beginnen om 19.30 uur in de kantine van vv Steenbergen. Aanmelden kan via martijn.hagens@gmail.com. Voor meer informatie kan er contact op worden genomen met Martijn Hagens via 06-53335157 of martijn.hagens@gmail.com.

www.Brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt PAGINA 10

Dialectcafé Hof van Ram HALSTEREN - Wat is ‘n kapzak, ‘n ieleke of ‘n echelstaert? Nieuwsgierig; Ga dan donderdag 20 oktober naar het dialectcafé. Donderdagavond 20 oktober wordt in heemhuis ‘t Hof van Ram, De Beeklaan 29a in Halsteren, voor het eerst een Alters en Straots dialectcafé gehouden. Iedereen die de Alterse en Straotse dialecten, de verhalen en schrijfsels, liedjes, enz. een warm hart toedragen, is die avond van harte welkom.

Zeer zeker ook de mensen die het dialect van Altere of de Straot nog beheersen. De toegang is gratis. Er zullen verhalen verteld en voorgelezen worden en iedereen is uitgenodigd om zijn zegje te doen of naar anderen te luisteren. Om de kennis van deze dialecten nog eens te testen, wordt er ook een quiz gespeeld. Het Dialectcafé gaat om 19.30u. van start en zal omstreeks 22.00u. eindigen. Voor nadere informatie: Joop van Elzakker, tel. 0167-5673 56 of email: jvelzakker@home.nl

Bent u toe aan een nieuwe uitdaging?

Onderstaande organisaties verwelkomen u graag SDW is op zoek naar vrijwilligers voor activiteitenbegeleiding (340854, 340855, 340856) De 29 jarige Sementha woont in Steenbergen en wil graag 1 x per maand op zaterdag gaan zwemmen. Sementha zwemt graag samen met een rustige vrouw die stevig in haar schoenen staat. De 29 jarige Arjen werkt bij de WVS. Arjen wil graag samen met een andere stoer uitziende jonge man wandelen (niet te ver) of vissen. Bijvoorbeeld op maandag- of dinsdag avond. En de 35 jarige Manon wil graag samen met een rustige vrouw, die duidelijk is in afspraken en deze ook nakomt, wandelen of andere activiteiten in Steenbergen doen. Heb je interesse in een van deze vacatures? Neem dan snel contact op! UNICEF zoekt een Coördinator Voorlichting (340858) Als coördinator voorlichting benader je scholen met het educatieprogramma en coördineer je de inzet van zo’n acht jeugdvoorlichters in de regio. Ook verzorg je zelf gastlessen in de laatste twee groepen van de basisschool. Je bent representatief, een teamplayer, hebt affiniteit met de doelgroep jeugd (10-12 jaar) en het werk van UNICEF. Beschik je over didactische vaardigheden, bent je enthousiast, initiatiefrijk en creatief. Voordat je aan de

gang gaat volg je een training didactische vaardigheden. Je kunt gebruik maken van lespakketten, promotiematerialen, voorlichtingsmaterialen en UNICEF-projectinformatie en materialen die horen bij het Kid Power project. Is dit een functie die jou wel aanspreekt? Reageer dan op deze vacature! Wandelvrijwilliger (340862) Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen zoekt een vrijwilliger die met een oudere man uit Kruisland een of twee keer per week een stuk wil gaan wandelen. Meneer kan niet alleen op pad en zoekt een maatje die houdt van een flinke wandeling! Hou je er ook van om de pas er stevig in te zetten? Dan kun je deze meneer een groot plezier doen om dat samen te ondernemen! Geïnteresseerd in een van deze vacatures of wil je alle vacatures zien? Kijk op www. vipsteenbergen.nl en reageer op de vacature of kom langs op vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur. Komt deze tijd niet uit? Bel dan voor een afspraak, we maken graag tijd voor je vrij! Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen, Fabrieksdijk 6, 4651 BR Steenbergen, (0164) 237 056 (receptie WijZijn Traverse Groep), info@vipsteenbergen.nl, www.vipsteenbergen.nl Het Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen is onderdeel van WijZijn Traverse Groep.


Warme voordeelweken bij TMC

Gratis wooncheques t.w.v. 150,- bij iedere 1.000,- die u besteedt!

Tijdens onze warme voordeelweken leggen wij u bij TMC Woonwinkels graag in de watten. Bij iedere besteding van € 1.000,- ontvangt u namelijk een wooncheque t.w.v. € 150,- cadeau! Zo zit u er deze winter warm en gezellig bij! De wooncheque is in te leveren bij alle TMC Woonwinkels maar ook bij 20 andere Zeeuwse winkels. Kijk op www.tmcwoonwinkels.nl voor de deelnemende winkels.

TMC Goes Vloer- en raambekleding, Beddenspecialist, houten vloeren, Karpettenstudio, Verf&Wand en buitenzonwering

Wooncheque t.w.v. 150,-

TMC Bergen op Zoom

TMC Kruiningen Vloer- en raambekleding, Musterring en de complete meubelcollectie van de mooiste woonwinkel

Vloer- en raambekleding, Verf&Wand, Karpettenstudio en Henders&Hazel

TMC WoonWenz 10.000 m2 meubelen met o.a. Budget Homestore XXL en Top selected Furniture

Maakt wonen leuker

WWW.TMCWOONWINKELS.NL

KIJK IN HET LOOKBOOK

CONFIGUREER JE WOONSTIJL

ONTWERP IN DE CONFIGURATOR

BASIC &PUUR

MODERN &DESIGN

INDUSTRIEEL &VINTAGE

LIFESTYLE &LANDELIJK

STIJLVOL &KLASSIEK


lief en leed

Een bijzonder leven verdient een bijzonder afscheid

e. info@nuiten-groffen.nl | i. www.uitvaartzorgnuiten-groffen.nl

T: 0167 76 72 74

Plaats gratis uw familiebericht in Weekblad de Bode

Links: Han Leune, midden: Paul Kil, rechts: Charles de Weert. Han Leune is oprichter Avendo, waarmee T.C.S. later fuseerde. Paul Kil en Charles de Weert zijn de oprichters van T.C.S.

STEENBERGEN - De viering van het 60-jarig bestaan tafeltennisvereniging T.C.S. is erg goed bevallen. ‘s Middags kwamen leden en oud-leden in actie in een dubbeltoernooi. Vanaf de 1e seconde was al duidelijk dat de sfeer deze dag belangrijker was, dan het resultaat. Maar dit betekende andersom niet dat de strijd daar onder te lijden had. Vooral tussen de vroegere topspelers, bleek het peil nog onverminderd hoog. Verrassend was de uitslag daar wel. Paul Kil (niet de voorzitter) en Johan Michielsen, sleepten hier ongeslagen de 1e prijs binnen. De overige klassen waren allemaal ingedeeld naar een idee van (wel voorzitter) Paul Kil. Hierdoor traden dames, recreanten, oud-leden, afhankelijk van hun laatste optreden, enz., steeds tegen elkaar aan. De winnaars in de diverse klassen waren: Erik van der Wegen en Peter Bogers (klasse goud), Marco Buijsen en Kees Bakx

(goud gemengd), Sandra Adriaansen en Miranda Bogers (goud dames), Inge en Sjef van der Heijden (gouden dubbels), Jos Bolders en Tom van Campenhout (gouden recreanten). Halverwege het toernooi was er een receptie, die goed werd bezocht. Vertegenwoordigster van de NTTB gaf aan dat T.C.S. en ook voorzitter Paul Kil in het verleden, maar ook nu nog, een grote rol in het tafeltennis hadden gespeeld. Hierna werd het toernooi onderbroken voor een demonstratie. Die werd gevolgd door een optreden van de jeugd. Zij mochten het opnemen tegen de sterkste dames en heren uit vroegere jaren. De dag werd afgesloten met een feest voor leden en oud-leden. Ook hier was het een drukte van jewelste. Voorzitter Paul Kil kreeg het enkele keren ‘hard’ te verduren, maar ook werd uitgerekend dat hij aan zijn 60 jaar voorzitterschap, nog wel 33 jaar toe mocht voegen. Zijn oma was immers 109 geworden en men ging ervan uit dat hij dat ook kon/moest halen.

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws www. internetbode.nl

Weekenddiensten

Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 - 27 38 55, Boerhaaveplein 1, Ingang: Van Swietenlaan. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl De beste zorg, waar thuis ook is. 0900-900 4444 (24 uur per dag), altijd bereikbaar voor directe zorgverlening. www.tantelouise.nl

Ga naar internetbode.nl Klik op Advertentie aanleveren en kies Familieberichten aanleveren

Jubileum TCS hoogtepunt

Familieberichten

Openingstijden

Gemeente Steenbergen Buiten de Veste 1 4652 GA Steenbergen Tel: 14 0167 Maandag 09.00 – 13.00 uur Maandag t/m Donderdag 13.00 – 15.30 uur (op afspraak) Woensdag, Donderdag 09.00 – 13.00 uur Donderdag 17.30 – 19.30 uur Vrijdag 09.00 – 12.00 uur

KERKELIJK NIEUWS DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 23 oktober: 10.00u Ds. W. Westland uit Sliedrecht; 18.30u Ds. J.W.J. Guis uit Ridderkerk

nl. Voor informatie: J. Keijzer, tel. 0167502593. Zondag 23 oktober: 9.00u eredienst in de Protestantse Kerk aan de Voorstraat; Dhr. D.J. Bierenbroodspot.

Gereformeerde kerk Dinteloord en Steenbergen Zondag 23 oktober: 10.00u Ds. Evelien Barendregt, Dinteloord

STEENBERGEN Evangelische kerk Open Deur Iedere zondag 10.30u samenkomst; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst en iedere maandagavond 20.00u evangelisatiestudie . Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: 06-53118236, www.opendeursteenbergen.nl of info@ opendeursteenbergen.nl Voor een goed gesprek of gewoon een kop koffie bent U door de weeks van harte welkom in de keuken van Open Deur, maandag van 13.30u tot 17.00u en dinsdag t/m zaterdag van 10.00u tot 17.00u.

NIEUW-VOSSEMEER H. Joannes de Doper Vrijdag 21 oktober: 19.00u H. Mis in De Vossemeren De data voor de doopvoorbereiding zijn: 3 - 10 en 17 november. Deze avonden vinden plaats in De Vonk. Opgave bij het parochiesecretariaat. Missiezondag, Missio: Zondag 23 oktober: 09.00u Woord Gebed Communieviering, voorganger p.w. Hein Paulissen. Intenties: Antonius Timmermans en Jacoba Brocatus; Tinus van Gaans e.v. Jo Timmermans; Felicien Jansen e.v. Louisa Claessens; Pietje en Ran Heijnen-Brocatus; Lientje Wijmans-Slokkers wed. van Jan Wijmans; jgt. Cornelis Rozendaal e.v. Catharina Suijkerbuijk; Maandag 24 oktober: 18.00u Rozenkransgebed en H. Mis Woensdag 26 oktober: 18.45u Rozenkransgebed en H. Mis Donderdag 27 oktober: 19.00u Medjugorjeviering en Rozenkransgebed Vrijdag 28 oktober: 19.00u H. Mis in De Vossemeren Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer Elke zondag 9.00u dienst in de Protestantse Kerk, Voorstraat, Nieuw Vossemeer. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel. 0164-231992, hcvhmaalpad@home.

Hervormde Gemeente Zondag 23 oktober: ds. E.J. Vledder. St. Gummaruskerk Personalia: de overledenen, die wij in ons gebed gedenken, zijn: Sjef van Eekelen e.v. Corrie van Eekelen-Sebrechts. Openingstijden Parochiesecretariaat: Vanwege vakantie is het secretariaat is alleen op donderdag geopend van 9.15-11.30u. Spreekuur: Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.30-10.30u in het Parochiesecretariaat in de Gummaruskerk, Westdam 83 (ingang marktzijde). Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (ivm tijdige plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.15 uur t/m 11.30 uur of via de website. Eén ding ten goede verbeteren is meer waard dan aan te tonen dat er duizend dingen verkeerd zijn.

Buitelstee volleybal toernooi DINTELOORD - Ook dit jaar zal Voverdi, Volleybalvereniging Dinteloord, weer het welbekende Buitelsteetoernooi organiseren.

Het toernooi zal worden gehouden op: Zaterdag 12 november van 18.30 tot 22.30 uur. Verder is er weer de bekende verloting met schitterende prijzen. Enkele spelregels voor het toernooi: 1. In PAGinA 12

elk team dienen minstens 2 dames te zijn opgesteld. Zo niet, dan worden setpunten in mindering gebracht (1 dame te weinig 5 strafpunten, 2 dames te weinig 10 strafpunten); 2. In uw team mogen maximaal 3 leden van Voverdi opgesteld staan. Nieuw is dat er een mogelijkheid is om tweemaal mee te trainen en wel op woensdag 2 en 9 november. De uiterste inschrijfdatum is 6 november.

Kerkdiensten: jaarcyclus C. Zaterdag 22 oktober: 17.00u pastor S. Chazhoor. Overleden familie van Leent: Marielle Smout. Zondag 23 oktober: 9.30u pastor S. Chazhoor. Familie Vermue-Rijk; Adrie van Rozendaal-van Spundel; jaargetijde C. Peeters en zoon Robert; Marijke Welten vanwege haar 30e jaargetijde. Maandag 24 oktober 19.00u. RK Vredeskerk Zaterdag 22 oktober: 19.00u Woord- en Communieviering; 30e zondag door het jaar; voorganger pw H. Paulissen; zang Vredeskoor; extra collecte voor Missio ivm Wereldmissiedag; wij gedenken: Piet van Loon-van Zimmeren, jgt Cornelis Adrianus de Pree, o.o. Kroonen-van Tilburg, Wim en Frans Kroonen, Jan Iriks, Toon Ligtenberg ev To Ligtenberg-van der Weegen. Woensdag 26 oktober: 09.30u Woord- en Communieviering in de Vonk; voorganger pw H. Paulissen. Sint Annaparochie Secretariaat tel: 0167-563129. E-mail: par. secretariaat@sintannaparochie.com. Post: Postbus 145, 4650 AC Steenbergen. Website: www.sintannaparochie.com Na 22 november zijn er 3 kerken in de Sint Annaparochie gesloten maar in deze geloofsgemeenschappen blijven een aantal zaken gewoon doorlopen, zoals alle handelingen voor wat betreft de begraafplaats, doorgeven doop, huwelijk, uitvaart, vragen omtrent de nieuwsbrief, misintenties enz. Hiervoor kunt u de volgende contactpersonen benaderen: de Heen: Cobie Schoonen tel: 0167566322 e-mail: cobyschoonen@gmail.com Welberg: Janny Broos tel. 06-24414076; Leo Houtman tel. 0167-566103 Dinteloord: Ger de Jong tel. 0167-522909; misintenties An v.d. Eem tel. 0167-521286

Bij overschrijding van het maximale aantal teams van 24, is de volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren bepalend. Inschrijven met meerdere teams is mogelijk. Indien u niet mee kan doen krijgt u hierover bericht. Met eventuele vragen en opmerkingen kunt u terecht bij: Peter van de Merbel 0167-523530, 06-46574058, E-mail: pvandemerbel@home.nl


NU online je bereik vergroten? Adverteer lokaal op NU.nl De samenwerking tussen Weekblad de Bode en NU.nl biedt u de mogelijkheid om lokaal en doelgericht op het meest populaire nieuwsplatform van Nederland te adverteren. Het actuele lokale nieuws staat (op basis van locatie) op de voorpagina van de NU.nl app. Dagelijks ‘snacken’ zowel mannen als vrouwen het laatste nieuws van NU.nl, waarbij alle leeftijden sterk vertegenwoordigd zijn. Als adverteerder kunt u nu uw lokaal bereik substantieel vergroten!

 Samenwerking met het bekendste én grootste nieuwsplatform van Nederland  2.8 Miljoen bezoekers per dag

 1.1 Miljard pageviews per maand  Adverteren in regionale katernen

Kijk voor meer informatie op: www.uitgeverijdebode.nl/nu


Onze mensen maken INSULCON tot een succes! Daarom zijn wij altijd op zoek naar nieuwe collega’s die met ons willen samenwerken om de ‘brandende’ issues van onze klanten op te lossen. De INSULCON GROEP is een internationale en servicegerichte organisatie gespecialiseerd in hoog temperatuurbestendige materialen en diensten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Steenbergen aan de Zilverhoek 4.

Explosieve groei

RESTAURANT VROENHOUT Wij zijn op zoek naar een gemotiveerde jonge oproepkracht

voor in de bediening met horeca ervaring voor in de avondUren die graag gepassioneerd wil werken in een jong team.

Bel of mail naar restaurant Vroenhout Vroenhoutseweg 21, 4703 SG Roosendaal 0165-532632 t.a.v. mevr. van Beekveld of info@restaurantvroenhout.nl

 Vacatures bij jou in de buurt

Sinds de oprichting in 1980 is de INSULCON GROEP

Waar belang wordt gehecht aan een open communicatie

uitgegroeid tot één van de grootste en meest gespecialiseerde

met korte lijnen, samenwerken, respect en collegialiteit,

producenten van hoog temperatuurbestendige producten

pro-activiteit en verbetervoorstellen. Gemotiveerde mensen

(tot 1800°C). INSULCON heeft vestigingen in Nederland,

met een groot verantwoordelijkheidsgevoel die oog hebben

België en Duitsland en beschikt over ruim 160 ervaren

voor details, maken het verschil bij INSULCON!

medewerkers. Onze producten worden wereldwijd gebruikt in zeer uiteenlopende toepassingen en industrieën, zoals bijvoorbeeld in de (petro)chemie, de (non)-ferro industrie,

Wij zijn op zoek naar:

vuilverbrandingsinstallaties en in huishoudelijke apparatuur

• Assistent Marketing Manager • Technische productiemedewerkers

zoals CV-ketels en kachels.

• Coupeuse • Assistent Warehouse Manager

Productie in eigen beheer hoog in het vaandel.

• Inspector/Supervisor (Werkgebied: nationaal/internationaal)

Durf jij de uitdaging aan?

Uitgebreide functieomschrijvingen zijn terug te

Kwalitatief goede producten en teamwork staan bij INSULCON

Durf jij te investeren in jezelf en in onze organisatie? Een organisatie die zich in een paar kernwoorden laat omschrijven als specialistisch, maatwerk, innovatief, oplossingsgericht, hectisch en ambitieus.

vinden op onze site: www.insulcon.com/jobs Spreekt één van bovenstaande functies u aan, stuur dan uw sollicitatiebrief met CV en motivatie naar: INSULCON BV, afdeling PZ, Postbus 118, 4650 AC STEENBERGEN, of per e-mail: MAOverveld@insulcon.com Voor verdere informatie kunt u contact opnemen

Zoek en vind lokale vacatures

met: Mary-Ann van Overveld (0167-565750).

T’oonladders Zat houdt Duitse Avond

Lange r blijven wonen in eigen huis

KBO Steenbergen STEENBERGEN - Op maandag 24 oktober organiseert de KBO afd. Steenbergen een voorlichting over een onderwerp dat al jaren in het middelpunt van de belangstelling staat. De afgelopen jaren is er het nodige verandert, in de wetgeving zowel als in de mogelijkheden. En, hoe vervelend ook, de kans is groot dat we er allemaal een keer mee te maken

krijgen. Dan is het beter om tevoren op de hoogte te zijn. Maar ook om nu al te weten welke dingen het leven in eigen huis makkelijker maken. Deze voorlichting wordt op maandag 24 oktober gegeven in ‘t Cromwiel, aanvang 13.30 uur. De zaal gaat om 13.00 uur open. Na de pauze is er ook een mogelijkheid om vragen te stellen. Tussen 15.30 en 16.00 eindigt deze bijeenkomst. KBO-leden hebben gratis toegang.

Vrijwilligers gezocht Aan de wandel (340868): TanteLouise zoekt een vrijwilliger voor een van de bewoners van zorgcentrum De Vossemeren. Mevrouw heeft dringend behoefte aan contact (haar familie woont in New York en Dubai). Welke vrijwilliger vindt het leuk om met mevrouw een gezellig gesprekje aan te knopen of met haar een wandelingetje (met een rolstoel) te maken door het dorp? Het zou fijn zijn als de vrijwilliger twee dagen per week, minstens een uur, beschikbaar zou kunnen zijn, bij voorkeur ‘s middags tussen 14.00 en 16.30 uur.

T’oonladders Zat tijdens hun vorige dweilbandfestival

DINTELOORD - Op zaterdag 29 oktober houdt de Dinteloordse dweilband T’oonladders Zat een dweilbandfestival in het Dorpshuis in Dinteloord. Het muzikale festijn wordt een Duitse Avond, compleet met pullen schuimend bier en zoute bretzels. Tijdens het dweilbandfestival zullen meerdere bands uit de regio hun medewerking zullen verlenen, zoals ‘Bloas Tem Op’ uit Heijningen, ‘De Vossebloazers’ uit Nieuw-Vossemeer en ‘De

Primeurkes’ uit Steenbergen. Tussen de optredens van de dweilbands door zal DJ Ton Peeters van METRO Drive-in-Show voor de muziek zorgen. Locatie en tijd Het dweilbandfestival vindt plaats in het Dorpshuis aan de Westvoorstraat 3. Dresscode is Duitse kleding, oftewel voor dames een dirndl en voor heren een lederhosen. De entree is gratis en voor hapjes zal gezorgd worden. PAGINA 14

Penningmeester Zonnebloem (340869): Als penningmeester beheer je de financiën van de Zonnebloemafdeling Steenbergen/Welberg. Je bent lid van het dagelijks bestuur van deze afdeling. Ze vergaderen vier keer per jaar met het dagelijks bestuur en circa vier keer per jaar met het algemeen bestuur. Ervaring op dit gebied is handig maar geen must. Werk je graag met cijfers en mensen meld jeaan! Algemeen bestuurslid Zonnebloem

(340870): Het bestuur van Zonnebloemafdeling Steenbergen/Welberg is op zoek naar een algemeen bestuurslid. Er wordt circa acht keer per jaar vergaderd. De taken worden in overleg vastgesteld. Dit zijn bestuurlijke taken, maar je kan ook denken aan organisatorische taken en bezoekwerk. Wil je hierover in gesprek met het huidige bestuur reageer dan direct! Informatie Geïnteresseerd in een van deze vacatures of wil je alle vacatures zien? Kijk op www. vipsteenbergen.nl en reageer op de vacature of kom langs op vrijdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur. Komt deze tijd niet uit? Bel dan voor een afspraak, we maken graag tijd voor je vrij! Het Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen is onderdeel van WijZijn Traverse Groep. Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen, Fabrieksdijk 6, 4651 BR Steenbergen, (0164) 237 056 (receptie WijZijn Traverse Groep). info@vipsteenbergen.nl www.vipsteenbergen.nl


vacatures

Pluimveebedrijf de Heen is een modern legpluimveebedrijf, gevestigd in de gemeente Steenbergen.

STOUTJESDIJK ZOEKT: LEIDINGINSPECTEUR

Aannemingsbedrijf Stoutjesdijk B.V., ook wel Stoutjesdijk Rioleringen genoemd is een familiebedrijf, waar ondertussen de derde generatie actief is. Het op 1 januari 1936 door de heer W. Stoutjesdijk opgerichte bedrijf heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een volwaardige aanbieder van alle rioleringswerkzaamheden en grond- weg- en waterbouw projecten. Met onze mensen, kennis en speciale producten beweegt Aannemingsbedrijf Stoutjesdijk B.V. zich dagelijks in het speelveld van niet alledaagse oplossingen. Het belangrijkste uitgangspunt hierbij is het beheersen van kwaliteit, levertijd en kosten.

Functieomschrijving: Als leidinginspecteur ben je verantwoordelijk voor het inspecteren van leidingen met geavanceerde leidingapparatuur, zoals bijvoorbeeld een robotcamera. Aan de hand van jouw vakkundig werk wordt precies duidelijk wat de staat van de leiding is en waar de problemen zitten. Met behulp van jouw vakkundige inspecties zorg jij ervoor dat de leidingen in goede conditie blijven. In deze zelfstandige en afwisselende functie heb je veel contact met de klanten, jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Taken: Inspecteren van diverse leidingsystemen. Het opstellen van inspectierapporten. Duidelijk in kaart brengen van diverse leidingsystemen m.b.v. zendapparatuur. Het verrichten van tekenwerk. Onderhouden van het inspectiemateriaal. Verhelpen van storingen en calamiteiten aan binnen- en buitenrioleringen.

GRONDWERKER / RIOLEERDER Functieomschrijving: De werkzaamheden bestaan uit het handmatig graven, ondersteunen bij kraanwerkzaamheden, kolken en putten plaatsen en het aanleggen van pvc riolering en ondersteuning bieden bij diverse grondwerkzaamheden. Het is belangrijk dat je goed zelfstandig kunt werken en je bent uiteraard bekend met de fijne kneepjes van het vak!  

Voor deze locatie zijn wij op zoek naar:

Pluimveeverzorger/-ster Voor 18 tot 24 uur

voor de verzorging van de scharrelkippen, die gehuisvest zijn in 2 moderne volièrestallen. Ook het verpakken van de eieren is grotendeels geautomatiseerd. Als pluimveeverzorger ben je samen met de bedrijfsleider verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren, het verzamelen van de eieren en alles wat daarbij komt kijken. Hou jij van dieren, heb jij verantwoordelijkheidsgevoel en vind je regelmatig in het weekend werken geen bezwaar, dan zien we je reactie graag tegemoet! Kijk voor meer info en om te reageren op deze vacature op onze site www.pluimveebedrijf.com

Weekendkrachten (m/v)

Voor op zaterdag of op zondagmorgen die helpen bij bovengenoemde werkzaamheden. Ben jij tussen de 15 en 20 jaar, zit je nog op school en ben je op zoek naar een leuk bijbaantje voor op zaterdag of op zondagmorgen, stuur dan je gegevens door via www.pluimveebedrijf.com

Functie-eisen: Een aantal jaren ervaring als grondwerker is een vereiste. Goed zelfstandig kunnen werken. In het bezit van een VCA certificaat. In het bezit van rijbewijs B. Flexibele en gemotiveerde instelling. Fireplace is een snel groeiend bedrijf dat wegens uitbreiding van haar werkzaamheden, per direct op zoek is naar een nieuwe collega.

SERVICEMONTEUR Functieomschrijving: Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het verhelpen en repareren van storingen en problemen aan binnen- en buitenrioleringen in de particuliere en zakelijke sector. In deze zelfstandige en afwisselende functie heb je veel contact met de klanten, jij bent het visitekaartje van het bedrijf. Taken: Verhelpen van storingen en calamiteiten aan binnen- en buitenrioleringen. Repareren van binnen- en buitenrioleringen. Het netjes achterlaten van de werkplek na reparatie of storing.

Monteur tiMMerMan • • • • •

Diploma/certificaat gas installateur Geen hoogtevrees Affiniteit met bouw Leeftijd 20-45 jaar Weet van aanpakken

• • • • • •

Flexibele inzet Klantvriendelijk Woonachtig in de regio Goed kunnen timmeren is een pre Accuratesse is een pre Rijbewijs BE is een pre

Opleiding MBO niveau 3/een aantal jaren ervaring in soortgelijke functie

ADS uitzendbureau doet in opdracht van Aannemersbedrijf Stoutjesdijk B.V. de werving en selectie. Voor de volledige omschrijving van de vacatures en meer informatie ga je naar www.adsuitzendbureau.nl Sollicitaties kunnen verstuurd worden naar vacature@adsuitzendbureau.nl

Ben jij geïnteresserd in deze functie, stuur dan een CV met toelichting, per e-mail naar administratie@fireplace-haarden.nl FiREpLACE | Laan van Everswaard 59 | 4617 LH Bergen op Zoom 0164-261 909 | www.fireplace-haarden.nl

Pamela Hack spreekt in Bergen op Zoom over de Amerikaanse verkiezingen

Mollerlyceum ontvangt hoog bezoek van Amerikaanse consulaat BERGEN OP ZOOM - Pamela Hack, plaatsvervangend Consul General van het Amerikaanse consulaat, bracht maandag een bezoek aan de Ontmoetingskerk in Bergen op Zoom. Zo’n honderdvijftig vwo-leerlingen van het Mollerlyceum spraken met haar over het Amerikaanse verkiezingsstelsel, de huidige verkiezingen en de strijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump. De organisatie van de ochtend was in handen van Marjolein Barendregt - Schot, lerares maatschappijleer op het Mollerlyceum. DOOR REMKO VERMUNT

is toch wel spannend.”

“Iedere vier jaar nodigen we iemand uit om te praten over de verkiezingen in Amerika, maar dit jaar is dat een beetje uit de hand gelopen”, vertelt ze. Normaal komt een communicatiemedewerker van de ambassade vertellen over Amerika, maar afgelopen week kreeg de school opeens te horen dat ze hoog bezoek mochten ontvangen. “Toen moesten we opeens alles nog regelen, zoals deze locatie.” Met de klassen die Barendregt daarna nog had besprak ze de debatten tussen Hillary Clinton en Donald Trump. “Dat is natuurlijk een feest om naar te kijken. We moeten bepaalde programma’s aanhouden als leraar, maar afgelopen week ging het alleen nog maar over de verkiezingen in Amerika. Politiek vinden de leerlingen vaak saai, maar dit niet.” Samen met de leerlingen werden vragen voorbereid om te stellen aan Pamela Hack. “Ik ben benieuwd of ze hun vragen nog durven te stellen, want het

Frisbee Het kwam wellicht langzaam op gang, maar naarmate de ochtend vorderde kwamen er steeds meer vragen uit het publiek. Eén van de vragen luidde: “Wat is de publieke opinie over Donald Trump en in hoeverre komt dit overeen met uw mening?”. Een vraag die de Amerikaanse Hack maar voor een deel kon beantwoorden. “Het is officieel niet toegestaan om hierover in mijn functie een mening te hebben, maar misschien kan ik na de verkiezingen mijn persoonlijke mening hierover met jullie delen”, opperde ze. Hack moet het naar eigen zeggen dan ook bij de feiten houden. Andere vragen die de revue passeren zijn: ‘Zou het goed zijn voor de USA om een vrouw als president te hebben?’, ‘Is er ruimte voor een derde partij in de Amerikaanse verkiezingen?’ en ‘Wat is de rol van super delegates in de Amerikaanse verkiezingen?’. Zo goed als ze kon gaf Hack

Pamela Hack ging in gesprek met leerlingen van 4, 5 en 6 vwo

antwoord op de verschillende vragen en om de leerlingen te belonen voor het stellen van een vraag kregen ze een ‘speciale’ frisbee van de Amerikaanse ambassade naar zich toegeworpen. Verkiezingen Verder vertelde Pamela Hack over het Amerikaanse verkiezingsstelsel, over het belang van stemmen en de verschillende kiessystemen over de hele wereld. Voor PaGINa 15

haar werkzaamheden in Nederland werkte ze in vijf andere landen, waaronder Suriname en Marokko. “Door in verschillende landen te werken, heb ik verschillende vormen van verkiezingen meegemaakt. Ieder met z’n eigen methodiek en dat is enorm interessant om te zien.” Hack vindt het dan ook opvallend dat zo veel mensen uit andere landen juist de Amerikaanse verkiezingen volgen. “Het voelt daadwerkelijk alsof de hele wereld meekijkt”, stelt ze. Op de

FOTO REMKO VERMUNT

vraag hoe Hack tegenover het Nederlandse systeem staat, reageert Hack positief. “Dit systeem werkt heel goed. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld. Het is een heel effectief systeem, al denk ik niet dat het ooit zou werken in de Verenigde Staten.” Voor de leerlingen die echt geïnteresseerd zijn in de Amerikaanse verkiezingen heeft Pamela Hack nog een laatste tip: “Volg de website fivethirtyeight. com om helemaal op de hoogte te blijven.”


HALLOWEEN VERKLEEDSET

TRIPLE BLADE SCHEERMESJES

diverse varianten dames: S-L heren: M-XL

dames/heren wegwerpmesjes

LUXE CHOCOLADELETTER

GEUR THEELICHTEN

diverse smaken 150 gram

diverse geuren set/24 maxi set/8

1.49

2.49

7

088

169

DAMES TOP

ZENKER BAKVORM

met geweven onderkant polyester/elastan diverse kleuren maten S-XL

3

95

79

panty: zwart legging: diverse kleuren polyester/elastan 100 den maten S-XXL

diverse varianten 100% polyester maten 98-176

2

95

PLUCHE DIER XL 63 cm

KRASSEN!

75

diverse varianten

Surpriseprijs

99

695

DREFT AFWASMIDDEL

DAMES SINGLET

4

95

SEN SURPRISE TAS

DAMES VEST

diverse kleuren 97% polyester/ 3% elastan maten S-XXL

appelboomgaard of granaatappel 383 ml

750 € P

SHO D TEGOE

SHOP TEGOED

1.49

GA NAAR WWW.ACTION.EU/750 KIJK VOOR DE ACTIEVOORWAARDEN OP ONZE SITE

GESCHIKT VOOR BUITENGEBRUIK

1995

71 cm

met 3 LED kaarsen incl. timer (6 uur) kunststof/glas zwart met antiek finish 24x24x71 cm

naadloos skin, zwart, wit of grijs 92% polyamide/8% elastan maten S-XL boxershort

LIMITED EDITION BIG SHOPPER

XL LANTAARN

waarschuwt bij gevaarlijke concentratie koolmonoxide incl. batterijen 85 dB

10

49

9

1

KOOLMONOXIDE MELDER

rookmelder 2.99

stream je favoriete muziek op deze bluetooth speaker of gebruik de dj headphone om naar je muziek te luisteren

79

KINDER ONESIE

PULSE BLUETOOTH SPEAKER OF LAB31 DJ HEADPHONE

THERMO PANTY/LEGGING

MAAK KANS OP

taartvorm met vaste bodem 30 cm of cakevorm 30 cm, hoogwaardige ILAG anti-aanbaklaag vaatwasserbestendig

087

4

49

COLOUR CATCHER

LUXE JAARAGENDA 2017

139

UITZOEKEN

wasmachinedoekjes kleur of wit set/10

0

92

diverse modellen en dessins zakelijk, bureau en trendy

149

239

Aanbiedingen geldig van woensdag 19 oktober t/m dinsdag 25 oktober 2016

Kijk voor al onze aanbiedingen op www.action.nl Q&A Research & Consultancy

De Telegraaf

Zet- en drukfouten voorbehouden.

GRIEZEL MASKER diverse varianten

8-PACK

Steenbergse Bode 19-10-2016  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you