Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

S T E E N B E R G S E

10 . 0 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

26 MAART 2014 WEEK 13

EN WEST-BRABANT:

Uitgeverij

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

SLEUTELROLLEN VOOR GEWOON LOKAAL EN D66 IN FORMATIE

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @SteenbergseBode

I

Te l .

076

SPORT

WERK AAN A4 VORDERT GESTAAG

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

VRIENDEN IN ACTIE VOOR AQUADINTEL

VV Dinteloord nu al kampioen

Dit weekend klok uurtje vooruit

DINTELOORD - Het is nog maar eind maart, maar bij VV Dinteloord werden afgelopen zaterdag al de champagneflessen ontkurkt. Na een eenvoudige overwinning van 6-0 op Serooskerke is VV Dinteloord zes speelronden voor het einde van de competitie al kampioen van de tweede klasse. Doordat Terneuzense Boys, de enige club die Dinteloord voor zaterdag nog van de troon had kunnen stoten, verloor, is het kampioenschap nu beklonken. Daarmee is de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje het tweede kampioenselftal van Nederland geworden. Een week eerder haalde Zwaluwen Utrecht 1911 ook al de kampioenstitel binnen.

STEENBERGEN - In de nacht van zaterdag op zondag gaat om klokslag 02.00 uur de zomertijd in. Klokken, wekkers, horloges en andere tijdmelders moeten dan een uurtje vooruit gezet worden, waardoor het overdag langer licht blijft. De zomertijd is ooit ingevoerd omdat het energie zou besparen. De zomertijd wordt in alle landen van de Europese Unie gelijktijdig van kracht. De zomertijd begint op de laatste zondag van maart en eindigt op de laatste zondag van oktober. Een handig ezelsbruggetje voor wie altijd diep moet nadenken of horloges, wekkers of pendules nou vooruit of terug moeten: in het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit.

Kunstforum verovert binnenstad

Vernieling aan speelelement

STEENBERGEN - Aanvankelijk waren de exposities enkel bedoeld voor leegstaande (winkel)panden, maar de tentoonstellingen van het Kunstforum zijn zo’n groot succes dat voortaan ook winkeliers ruimte willen bieden aan lokale kunstenaars. Dat meldt Sandra Houtepen van het Kusntforum. Zo zijn de werken van Mary Kleijne en Kees van den Bergh vanaf 28 maart tot juli te zien in de Kleine Kerkstraat in Steenbergen. Eerder werden al expositieruimten ingericht bij Paramedisch Centrum Havermans en in gemeenschapshuis De Vaert. Ook in enkele leegstaande panden in de Steenbergse binnenstad is een kunstkijkdoos ingericht.

NIEUW-VOSSEMEER - Vandalen hebben afgelopen weekend vernielingen aangebracht aan de natuurlijke speeltuin in Nieuw-Vossemeer. Het grote stappenelement is met behulp van een koevoet beschadigd. De dorpsraad heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Ongelukkiger kan de vernieling haast niet plaatsvinden. Nieuw-Vossemeer doet met de natuurlijke speeltuin mee aan de Brabantse Dorpen Derby, een leefbaarheidswedstrijd waarbij het dorp kans maakt op de hoofdprijs van 25.000 euro. Donderdag komt Taekwondoka Dennis Bekkers een kijkje nemen. Vanaf 30 maart kan er gestemd worden via www.brabant.nl/dorpenderby.

Dinteloord viert 410 jaar in 2015 DINTELOORD - Nog steeds staat het feestjaar rondom het 400-jarig bestaan van Dinteloord en Prinsenland bij de Dinteloorders vers in het geheugen, ook al is dat inmiddels al weer bijna tien jaar geleden. Want in 2015 bestaan het dorp en de polder al 410 jaar. Omdat de volgende generatie kinderen weer op de basisschool zit en niet kan meepraten over het succes van 2005, wil het oud-comité ook in 2015 een dorpsfeest organiseren. Daarvoor vindt op donderdag 27 maart om 20.00 uur in het Dorpshuis in Dinteloord een bijeenkomst plaats om invulling te geven aan dat feest. Voor meer informatie kan men contact opnemen met riansulkers@kpnmail.nl.

VANDAAG IN DE BODE Houd je tuin en interieur up-to-date.

Want wonen is mode!

STEENBERGEN - Vrolijke gezichten bij de leden van de Volkspartij. Lijsttrekker Ger de Neve laat het bier nog maar eens rondgaan, wanneer tijdens de uitslagenavond van de verkiezingen blijkt dat zijn partij er twee zetels bij krijgen. Ook de PvdA groeit van één naar drie zetels, terwijl Gewoon Lokaal, CDA en SteenbergenAnders flink inleveren. FOTO LEO ADRIAANSEN

Verlies bij Gewoon Lokaal, CDA en SteenbergenAnders

Winst voor pro-Boltenpartijen STEENBERGEN - De Volkspartij en de PvdA zijn de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen geworden. Beide partijen zagen hun zetelaantal verdrievoudigen van één naar drie. Dat ging vooral ten koste van de partijen die de motie van wantrouwen tegen burgemeester Saskia Bolten steunden. Gewoon Lokaal, de fusiepartij tussen GB/DLP en DOOR!, en het CDA verloren beide twee zetels en ook SteenbergenAnders halveerde van twee naar één zetel. Stabiliteit was er ondanks de landelijke nederlaag bij de VVD, terwijl D66 dankzij de restzetel meteen zetel groeide. DOOR RIA VAN MEIR Ze hadden er beide van gedroomd: van één naar drie zetels. Het lukte zowel de PvdA als de Volkspartij, waarbij laatst genoemde op basis van stemmen ook de derde partij werd bij de gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Ger de Neve kan zijn geluk nauwelijks op. “Ik ben hier zo gelukkig mee. We hebben ook zo’n leuke club. Onze top drie komt volledig in de raad, wat betekent dat wij een goede lijst hebben samengesteld”, jubelt De Neve. Ook Willem van den Berge zag de uitslag positief voor zijn PvdA uitpakken. “Het is voor ons een enorme opsteker dat de kiezer via voorkeursstemmen duidelijk heeft laten weten wat hij van de kwestie-Bolten vindt”, verklaart hij de winst. Verlies Waar winnaars zijn, zijn er ook verliezers en het verlies was vooral te vinden bij de partijen die in december Saskia Bolten naar huis stuurden. Gewoon Lokaal zag

de zes zetels van GB/DLP en DOOR! afnemen naar vier zetels. Toch nuanceert lijsttrekker Cors Zijlmans het verlies. “Het is altijd moeilijk om met één partij hetzelfde aantal zetels van twee partijen te halen. Bovendien had DOOR! in 2010 de restzetel gekregen. Uiteindelijk is het dus maar één zetel verlies en zijn we nog altijd de grootste. Daar mogen we best blij om zijn”, vindt hij. Verlies is er wel duidelijk bij SteenbergenAnders. Niet alleen halveert de partij van twee naar één zetels; door de voorkeursstemmen voor nummer vier op de lijst Tim Huisman is er ook geen plaats meer voor huidig raadsleden Jan Ooms en Rien van Zundert. “Voor de partij en voor mij persoonlijk is dit nogal een vervelend verlies”, geeft Ooms toe. “We zijn ooit begonnen als protestpartij. Mensen wisten waar wij voor stonden. Nu hebben we meegeregeerd en dingen gerealiseerd, maar blijkbaar is dat bij de mensen niet overgekomen. Maar we moeten vooruit. We hebben een nieuw raadslid en die gaan

we goed coachen en begeleiden. Onze stem gaat niet verloren.” Restzetel Een bitter gevoel overheerst bij het CDA. De partij verloor twee zetels en zag door een lijstverbinding tussen StAn en D66 de restzetel naar D66 gaan. “En dat terwijl wij meer stemmen hadden”, zucht Cor van Geel. Hij vermoedt dat de kwestieBolten zijn partij parten heeft gespeeld. “We hebben de afgelopen vier jaar hard gewerkt, maar toch heeft de kiezer niet voor ons gekozen”, klinkt het teleurgesteld. D66-lijsttrekker Eric van der Spelt is vanzelfsprekend blij met de extra zetel. “Blijkbaar vindt de kiezer het tijd voor vernieuwing”, vertaalt hij de uitslag. Ook bij de VVD koos de kiezer voor een nieuwe nummer 1. Nieuwkomer Kees van Gommeren kreeg meer voorkeursstemmen dan lijsttrekker Petra Lepolder. Die maalt er echter niet om. “Dat kan mijn ego wel hebben. Wij zijn met zijn allen het VVDgezicht en het is alleen maar mooi dat de kiezer zich in ons allemaal herkent.”

Huis & Tuin | Steenbergen Bergen op Zoom | Tholen | Woensdrecht

Voorjaar 2014

OPEN HUIZEN ROUTE op zaterdag 5 APRIL

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

“Een tuin om in te leven!”

“4 seasons tuinmeubelen rukken op” “Duurzaam bouwen: Goed voor het milieu en de portemonnee” “Mode voor de muur”

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Schuurfeest KPJ enkel voor 18+ STEENBERGEN - De verhoging van de alcoholleeftijd zorgt ervoor dat 16- en 17-jarigen dit jaar voor het eerst niet welkom zijn op het schuurfeest van KPJ Steenbergen. De plattelandsjongeren houden op zaterdag 29 maart hun jaarlijkse schuurfeest. Traditioneel kunnen de KPJ-feesten rekenen op veel jonge bezoekers, maar vanwege de verhoging van de alcoholleeftijd voert de Steenbergse KPJ controles uit bij de deur. Bezoekers moeten minimaal achttien jaar zijn en originele legitimatie is verplicht (geen kopie). Het schuurfeest vindt plaats op een nieuwe locatie bij de familie Van Hoof aan de Oude Dijk 1 (navigatie Groeneweg 4) in Nieuw-Vossemeer.

Alarmnummer voor bedrijf in nood STEENBERGEN - De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) van de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) hebben een alarmnummer in het leven geroepen om noodlijdende bedrijven te ondersteunen. Met de actie ‘115 - red een bedrijf’ willen de ISD en IMK voorkomen dat ondernemers te laat aankloppen voor hulp en daardoor in een faillissement en mogelijk ook een schuldsaneringstraject belanden. Daarnaast helpt de actie om bedrijven in nood eerder in beeld te krijgen. Het alarmnummer is tijdens kantooruren bereikbaar via 0889990155 of via www.115redeenbedrijf.nl.


COLOFON

Deze pagina is een gezamenlijke uitgave van het Franciscus ziekenhuis en het Lievensberg ziekenhuis. De redactie wordt gevormd door de stafafdelingen PR & Communicatie.

Franciscus ziekenhuis Boerhaavelaan 25 4708 AE Roosendaal Tel. (0165) 588000 www.franciscusziekenhuis.nl

Lievensberg ziekenhuis Boerhaaveplein 1 4624 VT Bergen op Zoom Tel. (0164) 278000 www.lievensbergziekenhuis.nl

Correspondentie naar: communicatie@fzr.nl of info@lievensberg.nl


ACTUALITEIT

Kwestie-Bolten wer pt ook schaduw over vorming nieuwe coalitie

Sleutelrollen voor Gewoon Lokaal en D66 in formatie STEENBERGEN - Het Saskia-Bolten-effect mag dan duidelijk zichtbaar zijn in de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen, een coalitie wordt niet gevormd op basis van één thema, maar aan de hand van een programma voor de komende vier jaar. En dus is er nog van alles mogelijk bij de formatie. Daarin neemt Gewoon Lokaal als grootste partij het voortouw. Een sleutelrol lijkt echter ook te zijn weggelegd voor D66, die vanwege haar wat neutralere standpunt over de toekomst van Bolten de ideale bruggenbouwer lijkt in de te vormen coalitie. DOOR RIA VAN MEIR Of de partijen het nu willen of niet, de kwestie-Bolten zal ook zijn schaduw over de formatie werpen, zo bleek wel tijdens het formatiedebat een dag na de verkiezingen. De winnaars, Volkspartij en PvdA, zetten beide zwaar in op het thema. Willem van den Berge (PvdA) pleitte voor een onafhankelijk onderzoek. “Er moeten duidelijke procesafspraken gemaakt worden. Dat is voor ons een belangrijk bespreekpunt in de onderhandelingen.” Michel Lambers van de Volkspartij gaat zelfs een stapje verder en vindt dat de nieuwe raad de motie van wantrouwen moet intrekken. Daarmee staan de Volkspartij en PvdA lijnrecht tegenover de VVD en SteenbergenAnders die beide vast houden aan de motie. Gewoon Lokaal, D66 en het CDA laten echter zien dat zij bereid zijn een compromis op te zoeken. Hun lijsttrekkers Cors Zijlmans, Eric van der Spelt en Cor van Geel geven aan het onderzoek van waarnemend burgemeester Vos te willen afwachten, voordat zij conclusies verbinden aan de toekomst van Saskia Bolten.

Voorkeurscoalities Daarmee lijken vooral Gewoon Lokaal en D66 zich in een sleutelpositie te hebben gezet. Vanwege de verkiezingsuitslag zijn de opties voor een coalitie beperkt.

‘Onderzoek Vos afwachten voor conclusies’ Op vraag van gespreksleider Ilona Eichhorn formeerde het publiek twee voorkeurscoalities met telkens Gewoon Lokaal en D66; eenmaal aangevuld met de VVD, de andere keer met PvdA en de Volkspartij. De lijsttrekkers Zijlmans en Van der Spelt kunnen elkaar ook op andere onderwerpen vinden. Zo zijn zij beide voorstander van meer investeringen in duurzaamheid. Zijlmans pleit zelfs voor een Steenbergs energiebedrijf. De twee zitten ook op één lijn als het gaat om de financiering van het sociale domein. “We hebben als gemeente genoeg vet op de botten om in de aanloopfase budgetoverschrijdingen uit onze reserves te halen”, meent Van der

Gespreksleider Ilona Eichhorn voelt Eric van der Spelt (D66) aan de tand over de kwestie-Bolten. Net als Cors Zijlmans (Gewoon Lokaal, staand midden) en Cor van Geel (CDA, staand links) neemt hij daar een gematigde positie over in. FOTO RIA VAN MEIR

Spelt. Ook CDA en PvdA delen die mening, net als dat zij zich in het standpunt van Gewoon Lokaal en D66 kunnen vinden dat incidentele meevallers gebruikt mogen worden voor eenmalige uitgaven. Lokale economie Verschil tussen de PvdA en de andere drie partijen is er wel als het gaat om het niet

verhogen van de lokale lasten en over de opdracht om meer mensen naar de gemeente te trekken. Van den Berge ziet kansen als Steenbergen zich ontwikkelt van een agrarische naar een meer stedelijke en recreatieve gemeente. Dat is tegen het zere borst van agrariër Van der Spelt, die erop wijst dat ook lokale werkgelegenheid belangrijk is. Ook Petra Lepolder van

de VVD wil harder inzetten op de lokale economie, terwijl StAn ervoor pleit om de grondprijzen te verlagen. Het is aan Cors Zijlmans als lijsttrekker van de grootste partij Gewoon Lokaal om de puzzel voor de coalitie te leggen. Zijlmans is daar ondanks de moeilijke opdracht positief gestemd over. “Deze week verwacht ik al belangrijke stappen te kunnen zetten.”

Cijfers en feiten over de gemeenteraadsverkiezingen

Nieuwkomers trekken voorkeursstemmen STEENBERGEN - De gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Steenbergen zijn meer dan de winst van de pro- sterk te zijn in de dorpen. De partij is de tels. Daardoor is er ook voor Hanneke Boltenpartijen en het verlies van haar tegenstanders. De redactie van de Steenbergse Bode dook in de cijfers en grootste bij De Vossenburcht (Nieuw- Neutkens een plekje in de raad. Meeste Vossemeer, De Regenboog en De Nieuwe voorkeursstemmen voor een niet-lijsttrekgeeft de meest opvallende conclusies weer. DOOR RIA VAN MEIR Opkomst 45,33 procent van de stemgerechtigden heeft op 19 maart een stem uitgebracht in de gemeenteraadsverkiezingen. Dat was zoals verwacht lager in 2010, toen de opkomst nog 46,03 procent bedroeg.

Laagste opkomst was er op stembureau De Vaert in Welberg, waar slechts 40,84 procent van de mensen ging stemmen. De hoogste opkomst van 55,55 procent werd genoteerd in Onze Stede in Steenbergen. In totaal werd er 138 keer blanco gestemd. 111 stemmen zijn ongeldig verklaard.

Verdeling per kern De Volkspartij is bij maar liefst vier van de tien stembureaus de grootste partij geworden. Het gaat om de Steenbergse stemlokalen gemeentehuis, Onze Stede en Gummarus en De Stelle in De Heen. In Steenbergen was de PvdA steeds de tweede partij. Gewoon Lokaal blijkt vooral

Haven (Dinteloord) en tweede bij de Siemburg in Kruisland. Kruisland kleurt echter VVD-blauw, mede dankzij Edwin Maas. De VVD doet het verder ook goed in Dinteloord. D66 is dan weer de grootste op de Welberg en bij de Wallenburch in Steenbergen. CDA heeft haar aanhang vooral in Steenbergen, Dinteloord en Nieuw-Vossemeer zitten, terwijl SteenbergenAnders enkel scoort bij De Nieuwe Haven.

Verrassendste nieuwkomer is Tim Huisman (StAn) Voorkeursstemmen Willem van den Berge (PvdA) is met 650 voorkeursstemmen de populairste lijsttrekker. Hij wordt op de voet gevolgd door Ger de Neve (Volkspartij), die 619 voorkeursstemmen kreeg. Een goede derde plaats is er voor Gewoon Lokaal-voorman Cor Zijlmans (575 voorkeursstemmen). Bij Gewoon Lokaal, VVD, CDA en de Volkspartij zijn alle raadsleden op basis van voorkeursstemmen verkozen.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

ARCHIEFFOTO

www.internetbode.nl

Willem van den Berge (PvdA) is met 650 voorkeursstemmen de populairste lijsttrekker.

Nieuwkomers Hoogste nieuwe binnenkomer is Eric van der Spelt, de nieuwe lijsttrekker van D66. Hij kreeg 523 voorkeursstemmen en zag zijn partij groeien van twee naar drie ze-

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

ker waren er echter voor Kees van Gommeren, die 421 stemmen op zijn naam kreeg en ondanks zijn vierde plaats op de kieslijst toch zeker is van een plaats in de raad. Bij Gewoon Lokaal was Edwin Maas de meest opvallende stijger. De nummer acht was goed voor 151 voorkeursstemmen. Dat zijn er nog altijd minder dan de meest verrassende nieuwkomer van de raad: Tim Huisman. De 26-jarige Dinteloorder stond op een vierde plaats bij SteenbergenAnders, maar is dankzij 171 voorkeursstemmen het enige StAn-raadslid. Bij de PvdA zijn Joey van Aken en Lesly Molhoop de nieuwe gezichten, terwijl bij de Volkspartij Willy Knop en Michel Lambers de nieuwe zetels bezetten. Afvallers Het onverwachte succes van Tim Huisman zorgt ervoor dat StAn-raadsleden Jan Ooms en Rien van Zundert buiten de raad vallen. Ook VVD’er Alex van Pelt is voorbijgestreefd en moet de volgende raadsvergadering toekijken vanaf de tribune. Bij het CDA is er geen plaats voor huidig raadsleden Jeroen Weerdenburg en Jurgen Huijbregts en bij Gewoon Lokaal hebben Kees Aarts, Jan Veraart, Monique van der Blom en Dasja Abresch het niet gered. Loes Baselier (D66) keert vanwege een lagere plaats op de kieslijst niet terug en raadslid Koos Boluijt brak voor de verkiezingen al met het CDA.

Volg ons op Twitter: @SteenbergseBode.


o ok

v o o r

d e

aller le u k s te

k i n d ers c h o e n e n !

L M ' C : G L M K : : M 1 2  - 0- * : G  A H > O > G u P > L M O H H K L M K : : M , - :  - / 0 * < >  = B G M > E H H K = u P P P ' P B E = L M H K > ' G E

Diergeneeskunde in Roosendaal op Hoog niveau Hartproblemen Do is een herder teef van 6 jaar oud. Als ze wordt uitgelaten gebeurt dit altijd samen met haar zusje Kim. De laatste tijd is Do veel sneller moe dan Kim. En soms hoort haar baasje dat ze moet hoesten, terwijl ze dit daarvoor nooit deed. Eten doet ze graag, en ze maakt geen zieke indruk. Het baasje van Do maakt zich toch wat ongerust en heeft een afspraak gemaakt

bij ons Dierenhospitaal. Met het beluisteren van haar hart bleek een hartruis hoorbaar te zijn. Dit kan duiden op een hartprobleem. Om te zien of/ en wat voor soort hartprobleem dit dan precies is worden verdere onderzoeken afgesproken. Er worden een echograďŹ e van het hart en een ecg (hartďŹ lmpje) gemaakt. Bij Do bleken er vormveranderingen van haar hartkleppen aanwezig te zijn. Doordat de hartkleppen minder goed aansluiten werkt het hart minder efďŹ ciĂŤnt en komt het uiteindelijk in de problemen. Haar hartspier bleek gelukkig voldoende sterk.

en haar hoesten is opgehouden. Ze krijgt nu ook een aangepast dieet waardoor de hoeveelheid aan harttabletten zoveel mogelijk kan worden beperkt. Haar hartprobleem zal niet meer weggaan maar met de medicijnen doet ze het gelukkig weer veel beter.

Wij zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar. Spreekuur volgens afspraak.

Met hartmedicatie ging het al snel veel beter met Do. Ze loopt weer beter mee met uitlaten

Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, 4707 PE Roosendaal Dierenhospitaal Visdonk locatie Tolberg, Tolbergcentrum 53, 4708 GB Roosendaal T 0165 583 750

F 0165 583 755

E dierenhospitaal@visdonk.nl I www.dierenhospitaal-visdonk.nl

2 4 U U R 7 DAG E N P E R W E E K B E R E I K B A A R

Bedrijfsruimte voor starters www.starters-bedrijfsruimte.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

!  [ V [  ! K]HU

LVWLU .  Â&#x2039; ; 4((9   . 65+( A 7 6 6 2

30% K ORTI NG

op ke uken delen + gra tis m ontag e! *

Wand close GRAT t com I binat S ie* Complete badkamer signatuur 4290,-

2494,-

Incl. inloopdouche, stortdouche met thermostaatkraan, badmeubel, wastafelkraan, wandcloset combinatie en designradiator, excl. tegels.*

Complete keuken

4990,-

8445,-

Incl. vaatwasmachine. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

Complete badkamer signatuur

Complete keuken

Incl. inloopdouche, stortdouche, douchegoot, badmeubel, kranen en wandclosetcombinatie (excl. tegels).*

Incl. vaatwasmachine en inductie kookplaat. Verkrijgbaar in diverse afmetingen en kleuren.*

4920,-

2495,-

9895,-

13.854,-

2PQR]VVYTLLYPUZWPYH[PLPUMVYTH[PLLUVWLUPUNZ[PQKLUVW^^^QHU]HUZ\UKLY[US

2,<2,5:)(+2(4,9:=36,9 >(5+;,.,3:4>052,373,A0,9 Jan van Sundert 3VRRLYKYLLM,[[LU3L\Y;LS

*Vraag naar de voorwaarden in de showroom.


ACTUALITEIT

Bewoners steken handen uit de mouwen om toekomst zwembad veilig te stellen

Column

Vrienden in actie voor Aquadintel DINTELOORD - In Dinteloord is een groep bewoners opgestaan om de toekomst van zwembad Aquadintel veilig te stellen. Onder de naam Vrienden van Aquadintel zijn de vrijwilligers bereid om de handen uit de mouwen te steken om de forse bezuiniging van 65.000 euro op het gemeentelijke bad op te vangen. De groep bestaat inmiddels uit zo’n dertien vrienden, maar iedere hulp is welkom.

Addo Sprangers

Zakmes Landpikkertje. Toen ik nog op de lagere school zat, was het een geliefd spel. Met een veelal stiekem van huis meegenomen zakmesje werd in een stuk zand een afgemeten gebied afgebakend, waarna via het werpen van het mes beetje bij beetje het grondgebied van de tegenstander moest worden veroverd. Het waren altijd vrij vriendelijke annexaties, wat na afloop van het spel werden de handen geschud en kon het volgende potje - nadat het zand was keurig geëgaliseerd - weer vrolijk beginnen. Heel lang konden we er echter niet van genieten. De ook niet op hun achterhoofd gevallen juffen en mijnheren vonden al dat wapentuig op school namelijk niet zo’n goed idee. Zelfs met een op het oog vrij onschuldig zakmesje kunnen immers ernstige ongelukken gebeuren. Heel terecht volgde dan ook al spoedig een totale ontwapening, gecombineerd met het vooruitzicht op sancties voor degenen die toch zouden volharden in het spelen van landpikkertje. Een beetje de Verenigde Naties in het klein dus. Eigenlijk zou de internationale gemeenschap wel willen dat het met Rusland ook zo gemakkelijk zou gaan. Poetin en de zijnen hebben echter hun eigen regels bepaald. De Krim is het schoolplein, en waar de Oekraïne het moet doen met het vertrouwde zakmesje, hanteert Rusland het zwaard. Een voor de Oekraïne niet te winnen strijd dus. Eigenlijk vinden alle anderen het oneerlijk van Rusland, maar niemand durft er echt iets aan te doen. Ze hopen in stilte dat Rusland niet op het idee komt om straks ook met hén landpikkertje te spelen. Ondertussen mompelen de juffen en mijnheren bijna onverstaanbaar iets over niet al te indrukwekkende strafmaatregelen. De verhoudingen zijn daarmee meer dan duidelijk. Rusland is het brutaalste en sterkste jongetje van het schoolplein en laat zich eenvoudigweg niet in de hoek zetten. Bovendien, en daar heeft Poetin wel een beetje gelijk in, zijn de kritiek leverende westerse landen zelf ook meester in landpikkertje. Altijd geweest ook. Dat heeft de geschiedenis immers al meerdere malen uitgewezen. Nu maar hopen dat die zich straks niet verder herhaald. Bij nader inzien is landpikkertje toch niet zo leuk. Met of zonder zakmes.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Steenbergse Bode Steenbergse Bode Redactie Ria van Meir Correspondent Elna Hellemons, Joan Geerts Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 13 De oplossing van deze puzzel is in week 14 te vinden op www.internetbode.nl

Vlnr: Huib Bierings, Henk, Krieken, Edgar en Petra Lepolder, Ingrid van Bezooijen, Wim Bakker zijn enkele van de Vrienden van Aquadintel. FOTO LEO ADRIAANSEN

DOOR RIA VAN MEIR Het idee voor de Vrienden van Aquadintel komt van Petra Lepolder, die namens de VVD ook in de Steenbergse gemeenteraad zit. “We hebben in de politiek vaak onze mond vol van burgerparticipatie. Ik vond dat ik dat niet alleen moest zeggen, maar ook zelf moest doen. Het zwembad is een mooi voorbeeld om te kijken wat wij als inwoners zelf kunnen bereiken”, verklaart Lepolder. Vanwege haar functie in de raad houdt zij zich verder echter wat afzijdig. De coördinatie ligt daarom in handen van Ingrid van Bezooijen. Zij vindt het vooral belangrijk dat het zwembad voor Dinteloord behouden blijft. “Aquadintel is voor ons een basisvoorziening. Het zwembad bestaat al meer dan veertig jaar. Het is een mooi en goed bezocht zwembad, waar ook mensen uit omliggende plaatsen naartoe komen”, weet ze. Enthousiasme Inmiddels hebben zich al zo’n dertien vrienden aangemeld, die het zwembad een warm hart toedragen. Het doel is om Aquadintel in de huidige vorm te kunnen

laten voortbestaan. Om de bezuiniging van 65.000 euro op het gemeentelijke zwembad op te vangen, willen zij diverse onderhoudstaken op zich nemen. Daarnaast willen de vrienden ervoor zorgen dat bezoekers naar Aquadintel blijven komen, door bijvoorbeeld activiteiten te organiseren en de abonnementen aan te prijzen.

‘Aquadintel is een basisvoorziening voor Dinteloord’ Het enthousiasme blijkt in ieder geval groot te zijn. Binnen enkele dagen kregen de vrienden via Facebook meer dan vijfhonderd likes. Volgens Van Bezooijen kan de groep nog altijd mensen gebruiken die graag een steentje bijdragen. “Hoe meer vrijwilligers we hebben, hoe minder vaak iedereen aan de beurt is.” De vrienden zijn vooral op zoek naar mensen die het leuk vinden om in de tuin te werken voor het plantsoenonderhoud. Zij kunnen zich aanmelden bij de bedrijfsleider van Aquadintel, tel. 0167-522777 of via quinalic.com/ zwembad/vrienden.html. “Met medewer-

king van de gemeente wordt bekeken of er extra instructie nodig is voor de vrijwilligers. De contacten met de gemeente lopen erg goed en we krijgen goede medewerking”, aldus Van Bezooijen. Uitgenodigd Ook wethouder Miriam Termeer is omarmt het spontane initiatief van de Dinteloorders. “Ik ben hier heel enthousiast over! Sterker nog, bij de besluitvorming heeft het gemeentebestuur de inwoners nadrukkelijk uitgenodigd om zich aan te melden om mee te doen en te denken hoe we beide gemeentelijke zwembaden kunnen behouden voor onze gemeenschap. Gezien de bezuinigingsopgave - elk zwembad € 65.000 per jaar - kan dat de inzet van vrijwilligers betekenen en dat gebeurt nu dus in Dinteloord. Samen met de badmeester en met ondersteuning vanuit het gemeentehuis gaat er nu een groep vrijwilligers in Dinteloord nadenken over hoe zij hun zwembad kunnen behouden. Helemaal goed en ik hoop van harte dat het tot constructieve voorstellen komt die wij als gemeente kunnen en graag willen omarmen.”

Door aanleg snelweg doet estafetterun ook Kladde aan

A4 dwingt Roparun tot nieuwe route STEENBERGEN - De route van de Roparun zal er dit jaar anders uitzien dan de voorgaande jaren. De organisatie heeft even getwijfeld over de route van de loop bij de entree van de gemeente Steenbergen. De A4 doorsnijdt de oude route en daarom werd er verzocht de route anders te leggen. De lopers wilden Lepelstraat inhouden vanwege het enthousiaste ontvangst tijdens de doorkomst. DOOR SOPHIE VAN DER VELDE

© www.sudokusite.eu

De route van de Roparun, die op tweede pinksterdag afgelegd wordt, wordt door de A4 verhindert en is daarom aangepast. De organisatie werd daardoor gedwongen om de route geheel anders aan te leggen, waarbij de kans bestond dat Lepelstraat werd overgeslagen. Toch wilde de organisatie en de lopers met name Vagevuur en de Zoekweg in Lepelstraat in de route behouden, omdat zij daar een warm en enthousiast ontvangst krijgen tijdens de doorkomst. “Wij moeten om de A4 heen om naar Rotterdam zien te komen. Omdat wij voor elk dorp dat wij passeren een vergunning nodig hebben, hebben wij continu met de gemeente Bergen op Zoom en het dorp Lepelstraat overlegd. Omdat wij altijd goed contact hebben met PAGINA 5

de gemeenten, is er geen enkel probleem geweest om dat te organiseren”, vertelt Arie Wezemer, woordvoerder van de Roparunorganisatie. Route De route loopt dit jaar van de Erasmusweg, langs het Vagevuur, een klein stukje langs de Kladseweg, de Zoekweg, vervolgens door de Ruigevelden, over de Kladde en tot slot via de Westlandse Langeweg naar Steenbergen. “Wij hebben routemensen die de route een aantal keer per jaar rijden. Daarbij wordt er voornamelijk naar drie factoren gekeken voor een route. Zo wordt er gekeken naar de veiligheid van de route, of hij kort is of veel omleidingen heeft, maar ook of het een mooie route is. Dat heeft ook meegespeeld voor Lepelstraat. Het is een mooie omgeving”, meent Wezemer.

Ontvangst De lopers krijgen een warm ontvangst als zij door Lepelstraat en Steenbergen heenkomen. Dat is nog één reden waarvoor veel lopers en de organisatie gekozen hebben voor deze route. Lepelstraat kleurt net als Halsteren en Bergen op Zoom tijdens de doorkomst helemaal geel. Dit jaar kent de doorkomst een thema: Swingend door Bergen op Zoom, dat aansluit bij het Jazz Weekend dat in hetzelfde weekend plaatsvindt. Ook in Steenbergen worden de lopers hartelijk ontvangen. “Wij hebben in twee straten een feest, één in de Oudlandsestraat en één in de Van Gaverenlaan. Ook regelen wij net als vorig jaar een ontbijtje voor de lopers tegen een bedrag. De opbrengst van de ontbijtjes gaat dan weer naar Stichting Roparun”, vertelt voorzitter van de doorkomstactiviteitenwerkgroep Annemarie van Keijzerswaard.


Optreden Cameleon in de Vossemeren

Stichting Breek-4U.NL

Overblijfmedewerkers zorgen voor tussenschoolse opvang

NIEUW-VOSSEMEER - Op woensdag 26 maart zal totaaltheatergroep Cameleon uit Steenbergen een optreden verzorgen voor de bewoners van zorgcentrum de Vossemeren in Nieuw Vossemeer. Ook deze keer schotelt het bonte gezelschap zijn gasten weer een keur aan op-

tredens voor. Aan variatie in dans, muziek, sketches, cabaret en zang, van (k)luchtig tot bloedserieus is geen gebrek. In deze productie, staat het verhaal van de Circus Flanz centraal. Uiteraard staat Cameleon garant voor een avondje totaaltheater tijdens de voorstelling. Een lach en een traan zullen hierin zeker niet ontbreken!

KORTE BERICHTEN Aandacht voor darmkanker: Van 31 maart tot 7 april is ‘Het kleinste kamertje’ te zien in de centrale hal van het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal. Maart is de internationale darmkankermaand. Daarom vraagt de Maag Lever Darm Stichting tijdens deze maand, in samenwerking met artsen- en patiëntenorganisaties extra aandacht voor darmkanker. Met ‘Het kleinste kamertje’ haakt het ziekenhuis in op dit initiatief. Het Franciscus Ziekenhuis hield begin dit jaar (in het kader van de start van het bevolkingsonderzoek) een informatieavond over darmkanker. Een MDL-arts, een chirurg en een internist-oncoloog gingen hierbij uitgebreid in op darmkanker en de vroegtijdige ontdekking ervan. De presentaties van de sprekers vindt u op http://www.franciscusziekenhuis.nl/nieuws/ presentaties-informatieavond-darmkanker-online. Overblijfmedewerkers treffen voorbereidingen in de nieuwe Brede school aan de Waterlinie.

STEENBERGEN - Vorige week kwamen de overblijfmedewerkers van Stichting Breek-4U.NL extra vroeg naar school. Ook voor hen was het een speciale maar ook een beetje spannende dag. Na weken die in het teken stonden van alle voorbereidingen voor de verhuis, was het vandaag dan zover.

Ook op de nieuwe Brede school aan de Waterlinie wordt er dagelijks door Stichting Breek-4U.NL en haar overblijfmedewerkers gezorgd dat de kinderen het tussen de middag weer prima naar de zin zullen hebben. Met een heerlijk voorjaarzonnetje erbij was dit in ieder geval al een geslaagd ‘overblijfmomentje’. Ook het kantoor van Stichting Breek-4U.NL is vanaf heden gehuisvest in de prachtige Brede school.

Biljarten Regio Competitie NIEUW-VOSSEMEER - Biljarten Regio Competitie 2013-2014, na ronde 11. A-Teams: 1. Welberg 1 481,314 11, 2. Steenbergen 2 464,595 11, 3. Halsteren 4 458,649 11, 4. Vossemeer 1 441,432 11, 5. Halsteren 1 441,347 11, 6. de Heen 1 440,765 11, 7. Oud Gastel 1 438,506 11, 8. S.B.Ponderosa 2 438,076 11, 9. Oud Gastel 2 436,070 11, 10. Halsteren 3 433,014 11, 11. Halsteren 5 432,649 11, 12. Steenbergen 1 424,988 11, 13. Keijenburg-1

423,627 11, 14. Lepelstraat 1 422,590 11, 15. Halsteren 2 419,180 11, 16. Welberg 3 418,301 11, 17. S.B.Ponderosa 1 401,041 10, 18. Hoeven 1 376,077 10, 19. Lepelstraat 2 373,495 10, 20. Welberg 2 370,492 10. B-Teams: 1. de Heen 3 492,507 11, 2. Halsteren 10 466,074 11, 3. Steenbergen 5 464,867 11, 4. Halsteren 8 464,754 11, 5. Halsteren 9 447,292 11, 6. Oud Gastel 3 446,799 11, 7. de Duiventoren 2 444,924 11, 8. Stampersgat 2 441,580 11, 9. Oud

Gastel 5 440,772 11, 10. Steenbergen 4 434,475 11, 11. S.B.Ponderosa 3 433,876 10, 12. de Heen 2 433,543 11, 13. Welberg 4 427,877 11, 14. Halsteren 7 413,693 11, 15. Welberg 5 411,665 10, 16. Halsteren 6 411,365 11, 17. Oud Gastel 4 388,207 10, 18. het Fort 1 377,918 10, 19. Steenbergen 3 376,199 10, 20. de Duiventoren 1 361,139 10. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

Kunstenares exposeert in De Nieuwe Haven met prachtige werken

Bijzonder resultaat door Chinese schildertechniek DINTELOORD – “Chinees schilderen is niet heel bekend in Nederland”, vertelt kunstenares Co Stam-Munter.

Als één van de weinige Nederlandse kunstenaars beheerst ze deze techniek.

De Chinese schildertechniek is uniek in Nederland. Co Stam-Munter beheerst als één van de weinige Nederlanders deze techniek en exposeert haar schilderijen in woonzorgcentrum De Nieuwe Haven.

Met zo’n twintig schilderijen biedt ze hiermee een bijzondere expositie in woonzorgcentrum De Nieuwe Haven van tanteLouise-Vivensis. Woensdag 26 maart wordt de expositie om 10.00 uur feestelijk geopend. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. “Een aantal jaar geleden kwam ik in contact met een kunstenares die de Chinese schildertechniek beheerst”, legt Co uit. “Na een periode van zes jaar in China, bracht ze deze techniek mee naar Nederland. Ze leerde het mij toepassen in mijn kunstwerken, het resultaat is heel bijzonder.” Bij het Chinees schilderen wordt gebruik gemaakt van schilderen met waterverf op zogenaamd xuanpapier met een aluin laag of papier met daarop zoutkristallen. “Het geeft een kreukeffect, wat vooral van dichtbij zeer goed zichtbaar is.” Eerder was een schilderij van Co in het Louvre te bewonderen. “Voor mijn tekencursus op afstand, stuurde ik mijn werk op naar de Franse hoofdstad en kreeg dit vervolgens met uitgebreid commentaar per brief terug. Op een gegeven moment was één van de opdrachten mezelf te portretteren met houtskool. Ze vonden het zo prachtig dat het een plekje kreeg in het Louvre, dat was geweldig.” En nu exposeert ze met haar schilderijen wat dichter bij huis, in De Nieuwe Haven. De schilderijen bevatten voor ieder wat wils, van bloemen, mensen en schelpen tot aan de zee, met Afrika als belangrijkste bron van inspiratie. De expositie is te bezichtigen tot en met maandag 28 april. De schilderijen zijn op aanvraag te koop. PAGINA 6

NIEUW-VOSSEMEER Fancy fair en snuffelmark: Feestelijke activiteiten diverse 3e- werelddoelen op 12 en 13 april. Dit jaar is de fancy -fair op een andere locatie. Fancy fair in de Vossenburght op zaterdag van 14.00-22.00 uur en zondag van 14.00-18.00 uur in de Vossenburght , Plein 1 Februari 1953 4. Snuffelmarkt op dezelfde locatie, zaterdag 09.00-14.00 uur in de gymzaal, Achterstraat 15. Mooie spullen zijn hard nodig en van harte welkom. Vanaf nu kunnen de spullen afgegeven worden bij fam. Nagelkerken, Notendaalsedijk 35, De Heen en/of in overleg, tel. 0167-502841. Tevens kunnen de spullen iedere maandag en vrijdag tussen 16:00-17:30 uur afgegeven worden bij de gymzaal. STEENBERGEN Open dag: Op zaterdag 29 maart wordt het seizoen van Kunst Centrum Steenbergen afgesloten met een Open Dag. Deze vindt plaats in ontmoetingscentrum ‘t Cromwiel. De cursisten hebben weer mooie werkstukken afgeleverd. Openingstijd van de tentoonstelling is van 13.00 tot 16.30 uur. Patricia Knop wint tweemaal: Patricia Knop won afgelopen zaterdag allebei de dressuurproeven in de klasse M1. Ze reed mee met haar paard Soraya de la Cour bij manege Overbos in Prinsenbeek. Dit waren haar eerst 2 winstpunten in deze klasse. Modeshow: Evenals in de afgelopen jaren presenteert de KBO afd. Steenbergen ook nu weer een modeshow voor iedereen van 50 jaar of ouder. De modeshow omvat de nieuwe 50+-collectie voor het voorjaar en zomer van 2014 in maat 38 tot 54. Voor de liefhebber is ook de herfst- en winterkleding is te koop. Deze modeshow vindt op maandag 31 maart plaats in ’t Cromwiel, aanvang 14.00 uur. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom. Demo-avond rippen van muziek: Op maandag 31 maart organiseert het bestuur van Computervereniging Groot Steenbergen weer haar maandelijkse demo avond. Het thema zal zijn: Antwoord geven op de vraag hoe wij filmpjes van internet kunnen invoegen in het programma PowerPoint 2010. Maar ook als u een muziekstuk wilt invoegen komt u tot de ontdekking dat dit zomaar gaat. Ook een presentatie of album op CD-rom branden binnen PowerPoint, ook daar wordt uitgebreid op ingegaan. Indien er voldoende tijd aanwezig is zullen wij ook nog het verwijderen van Cooky ‘s en het opschonen van de geschiedenis in Google behandelen. Scouting de Wallenburg, Oudevest 9, Steenbergen. Aanvang 20.00 uur.

Nieuwe exposities Kunstforum

STEENBERGEN - Op 28 maart opent Kunstforum in Steenbergen een nieuwe expositie.

schapshuis de Vaert en Paramedisch Centrum Havermans nu ook winkels mee doen aan het exposeren van Kunst.

Kunstforum staat bekend om zijn kunst exposities in leegstaande winkelpanden. Echter in Steenbergen zijn deze exposities zo succesvol dat in navolging van Gemeen-

Mary Kleijne en Kees van den Bergh zullen van 28 maart tot juli hun kunstwerken laten zien in de Kleine Kerkstraat te Steenbergen. www.kunstforum.nu


van Elzakker ONGEDIERTE? Sierwerk Geulweg 35 - Sint-Maartensdijk

NERGENS GOEDKOPER!

Gespecialiseerd in massief hekwerk dat op maat wordt gemaakt.

A-kwaliteit Desso tapijttegels al vanaf slechts â&#x201A;Ź 3,per stuk (excl. btw) Laminaat in vele soorten al vanaf â&#x201A;Ź 5,- per m2 (excl. btw) Gebruikte koelkasten, hoge- en tafelmodellen.

Hekwerk, poorten, raam- en deurbeveiliging, automatisering, balkonhekken, verlichting, schoorsteenkappen, industriehekken, glittermatten, diverse laswerkzaamheden etc. Voor info, vrijblijvende offerte en/of openingstijden: Tel & fax: 0166 66 19 98 / mobiel 06 51 03 91 32 / Tel & fax: 0164 61 65 77 www.sierwerkvanelzakker.nl

GRATIS!

Stoppen ! met roken Lasertherapie

v.a.

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

â&#x201A;Ź 30,-

Afslanken met succes! Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Mail naar: info@traas.nl of kijk op:

Pedicure Jeanette Ook bij U thuis 06 - 43084446

Schilderwerk?

Lasertherapie

Kortemeestraat 9 (in â&#x20AC;&#x2DC;t Vierkantje) "ERGENOP:OOMs 

OP = OP

50% korting

niet ruilen - geen geld retour Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

Uw

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

i Market Min

van trilplaten, kruiwagens zaagbladen, knipmachines etc.

Jongerencursus .... â&#x201A;Ź 850,De jongerencursus bestaat uit: Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

OP = OP nu â&#x201A;Ź 16,00 p/kg

Wildgoulash

van â&#x201A;Ź 17,50

nu â&#x201A;Ź 9,95 p/kg

Hertenpoulet

van â&#x201A;Ź 17,50

nu â&#x201A;Ź 9,95 p/kg

Kalkoen

van â&#x201A;Ź 8,00

nu â&#x201A;Ź 4,50 p/kg

Heel tam konijn

van â&#x201A;Ź 10,00

nu â&#x201A;Ź 6,00

Hele fazant

van â&#x201A;Ź 12,00

nu â&#x201A;Ź 6,00

Wouwsestraatweg 178 | Bergen op Zoom | 0164-233730

Do. en vr. de gehele dag geopend, op zaterdag tot 14.00 uur

Welbergsedijk 58, 4651 TG Steenbergen, 0167-540857 Website: www.verkeerscentrumsteenbergen.nl e-mail: hans@hansvandermaaten.nl Wij verzorgen auto-, motor- en aanhangwagenrijles

OP = OP

Wilde Konijnenbout van â&#x201A;Ź 20,00

Poelier de Koning

Theorie cursus; Theorie boeken; Theorie examen [CBR]; 15 Praktijk lessen [60 minuten]; 1x Praktijk examen [CBR].

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Bouw-Vak Bouwshop 

multiculturele producten verkoop van tropische & exotische producten

verkoop/verhuur Korte Hei 19a Rucphen T. 0165 387972 06-53448374

van Heemskerckstraat 9 4671 RE Dinteloord 06-22305998 / 06-51134027 www.hetloodsje.nl alle zaterdagen van 09.00 tot 15.00

27 maart LAATSTE VERKOOPDAG

06-38287186

vakkundig ingevuld tegen betaalbare prijs bij u aan huis. tel.: 0653406935

Kontakt: Web-site: Open:

Zanco Mode

Vakbekwame schilder zoekt schilderwerk.

BELASTINGAANGIFTE

Adres:

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Zapraszamy do polskiego sklepu

BERGEN OP ZOOM

INVENTOR BASIS

0164 230 209

www.bitbybit.nl

startdatum 3 april

info@bitbybit.nl

De goedkoopste verf in de regio !!!! Poortweg 8 4613 BW Bergen op Zoom T 0164-254680 www.bouw-vakbouwshop.nl (webshop) info@bouw-vakbouwshop.nl

WWW.HOBBYKAS.NL

 Budget kas

â&#x201A;Ź 350,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 925,-

Combi-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 950,-

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

Voegwerk! vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266

VLIEG NAAR DE MAAN

Adres: Blauwstraat 50 4651 GD Steenbergen Kamiar11@hotmail.com Tel: 06-590 854 98

Openingstijden: Ma: 13.00-20.00u Di t/m Do: 10.00-20.00u Vr: 10.00-21.00 u Za 10.00-20.00u Zo: 14.00-20.00u

GRATIS JURIDISCH ADVIES

'DPHVVFKRHQHQ YDQDIPDDW

INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom

Voor al uw dames-, heren- en kinderschoenen

(nabij Lievensberg Ziekenhuis)

'XXU]DPHRSORVVLQJHQELMvliegen KRXWZRUPPROOHQUDWWHQPXL]HQ SDSLHUYLVMHVYRJHORYHUODVWZHVSHQHQ]

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Dorpsstraat 188 - Halsteren


Werk ligt goed op schema, snelweg kan in maart 2015 open

Werkzaamheden aan A4 vorderen gestaag

Weekenddiensten Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 - 27 38 55, Boerhaaveplein 1, Ingang: Van Swietenlaan. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl De beste zorg, waar thuis ook is. 0900-900 4444 (24 uur per dag), altijd bereikbaar voor directe zorgverlening. www.tantelouise-vivensis.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Openingstijden

Luchtfoto van februari 2014 van de toekomstige aansluiting Steenbergen bij de Zeelandweg Oost.

FOTO RWS/JOOP VAN HOUDT

STEENBERGEN - Wie regelmatig gebruik maakt van de huidige verbindingsweg tussen Halsteren en Dinteloord, ziet met dezelfde regelmaat het landschap om zich heen veranderen. Letterlijk wordt er dan ook hard aan de weg getimmerd aan dit gedeelte van de A4, die over precies een jaar de directe verbinding gaat vormen tussen Rotterdam en Antwerpen. DOOR ELNA HELLEMONS Behalve een zijdelingse blik vanuit het autoraam kan men zich echter ook, en beter, over de werkzaamheden laten informeren in het informatiecentrum van Rijkswaterstaat aan de Zeelandweg Oost in Steenbergen. Ook kan men gebruik maken van de mogelijkheid om de uitkijktoren, nabij het aquaduct, te beklimmen om van daar uit een goed overzicht te krijgen van de werkzaamheden. Belangstelling “Van beide mogelijkheden wordt goed gebruik gemaakt”, vertelt huidig projectleider Joep de Greef. “Veel mensen willen doelbewust op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom de nieuwe A4. Iedere woensdagmiddag en iedere laatste zaterdag van de maand is het informatiecentrum open voor publiek, en vooral op de zaterdagen is er nog steeds redelijk veel belangstelling voor. Gemiddeld komen daar toch wel 50 tot 60 personen op af; omwonenden, maar ook mensen die wat verder weg wonen en die bijvoorbeeld beroepshalve interesse tonen.”

Schema De werkzaamheden, zo weet de Greef, liggen goed op schema. “Het werk vordert gestaag en dankzij de zachte winter is er geen vertraging opgetreden in het schema. Volgens planning kan de nieuwe A4 dan ook in maart 2015 geopend worden. Zelfs als er nog een strenge winter tussen zou komen, blijft die planning staan. Momenteel wordt er op het hele traject gewerkt aan de onderlagen van het asfalt. Die werkzaamheden zijn nu bijna afgerond. De totale bovenlaag over het hele traject wordt eind dit jaar in één keer aangebracht.” Intussen gaat het werk aan bruggen en viaducten natuurlijk ook onverminderd door. Enkele opvallende werkzaamheden de komende tijd zijn die aan de Dinteloordseweg (N259) en de Zeelandweg Oost.

‘Geen vertraging dankzij zachte winter’ Dinteloordseweg In de week van 22 tot 25 april zullen er ‘s nachts werkzaamheden plaatsvinden

aan de Dinteloordseweg, waardoor het noodzakelijk is om één rijbaan af te sluiten. Door gebruik te maken van verkeerslichten, zal het verkeer wel in beide richtingen mogelijk zijn. Vanaf maandag 28 april 5.00 uur tot maandag 5 mei 6.00 uur is de gehele Dinteloordseweg afgesloten. Dit is nodig om de tijdelijk aangelegde rotonde te verwijderen en om de Dinteloordseweg aan te sluiten op het nieuwe gedeelte met het nieuwe viaduct. Er zullen omleidingroutes ingesteld worden voor zowel het doorgaande als het lokale verkeer en het fietsverkeer. In het weekend van donderdag 8 mei (5.00 uur) tot maandag 12 mei (6.00 uur) zal de Zeelandweg Oost afgesloten zijn. Dit is nodig om het nieuwe deel van de Zeelandweg Oost aan te sluiten op het bestaande deel. Dit geldt ook voor de parallelwegen. Er zullen omleidingroutes ingesteld worden voor zowel het doorgaande als het lokale verkeer. Het fietsverkeer kan gebruik maken van de parallelweg. Alle direct omwonenden zijn al op de hoogte van beide werkzaamheden. Uiteraard zal er door RWS en de combinatie A4 t.z.t. nog gecommuniceerd worden over de exacte tijden en omleidingroutes.

Waterkring West tekent overeenkomst STEENBERGEN - De gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht hebben een overeenkomst bekrachtigd op het gebied van (afval)water. Deze overeenkomst sluit aan op het afvalwaterakkoord dat deze gemeenten eerder ondertekenden. Met dat akkoord richtten de organisaties zich op het vergroten van de efficiency op het gebied van riolering en afvalwaterzuivering door voorgestelde maatregelen kritisch tegen het licht te houden. Dat heeft een besparing opgeleverd van 16 miljoen euro. Met deze overeenkomst versterken de gemeenten en het waterschap hun samenwerking in de Waterkring West.

Gemeente Steenbergen Buiten de Veste 1 4652 GA Steenbergen Tel: 14 0167 Maandag 09.00 – 13.00 uur Maandag t/m Donderdag 13.00 – 15.30 uur (op afspraak) Woensdag, Donderdag 09.00 – 13.30 uur Donderdag 17.30 – 19.30 uur Vrijdag 09.00 – 12.00 uur

Nieuwe naam voor Vrijwilligers Loket Steenbergen STEENBERGEN - Het Vrijwilligers Loket Steenbergen heeft een nieuwe naam, voortaan heten zij Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen. Bij een nieuwe naam hoort een nieuw herkenbaar logo en een nieuwe website: www.vipsteenbergen.nl. Hierop kan men als organisatie vrijwilligersvacatures aanmelden en kunnen potentiële vrijwilligers direct reageren op de vacatures. Vrijwilligers uit de gemeentes Bergen op Zoom en Steenbergen kunnen kiezen uit een ruim (nog groeiend) aanbod van vrijwilligerswerk in deze regio. Meld uw (nieuwe) organisatie vandaag nog aan op de site, waarna men inloggegevens ontvangt en vervolgens vacatures

kunt invoeren. Ook organisaties die al vacatures op de oude vacaturebank hadden staan, vragen ze om deze op de nieuwe site in te voeren. Naast VIP Roosendaal en VIP Bergen op Zoom nu dus ook VIP Steenbergen. Heeft men vragen of opmerkingen dan kan men altijd contact opnemen met Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen, Kromme Elleboog 9, 4651 BG Steenbergen, tel. 0167560382, e-mail info@vipsteenbergen.nl. Openingstijden: dinsdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur. Inloopspreekuur: vrijdag van 13.30-16.00 uur en volgens afspraak. Kijk ook eens op www.vipsteenbergen. nl. Vrijwilligers Informatie Punt Steenbergen is onderdeel van Traverse: www.traversegroep.nl

Wandelen voor het goede doel STEENBERGEN - Op zaterdag 29 maart houdt de Steenbergse Roparunstichting Door Dik en Dun in samenwerking met wandelsportvereniging De Blaar een mooie wandeltocht in de omgeving van Steenbergen. De mooie route van 25 kilometer loopt van Steenbergen via De Heen en Nieuw Vossemeer terug naar Steenbergen. Er kan ook gekozen worden voor een afstand van 15, 12 of 5 kilometer. De start van de wandeltocht is op het sportpark aan de Seringen-

laan 1 in Steenbergen. Men kan inschrijven en starten tussen 8.00 en 9.30 uur voor de 25 kilometer. De start voor de 15, 12 of de 5 kilometer kan tot uiterlijk 12.00 uur. De gehele opbrengst van de wandeltocht komt ten goede aan de goede doelen van de Roparun. Dat zijn inmiddels doelen door heel Nederland. Het zijn allemaal instellingen die met de zorg rond kanker te maken hebben. Voor alle deelnemers is er een leuke attentie. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van door dik en dun: www.dikendunroparun.nl

1271 kinderen en volwassenen helpen mee a an een schoon Steenbergen

Vrijwilligers houden kernen schoon Actieavond voor Stichting STEENBERGEN - Maar liefst 1271 vrijwilligers zijn deze week in touw om de gemeente Steenbergen te verlossen van zwerfvuil. Nog tot zaterdag 29 maart doen tal van scholen, bewonersgroepen en verenigingen mee aan de landelijke Opschoonweek voor een schoon Steenbergen. DOOR RIA VAN MEIR De officiële landelijke Opschoondag valt dit jaar op zaterdag 29 maart, maar in de gemeente Steenbergen is het de goede gewoonte om ook in de week voorafgaand aan de landelijke actiedag zwerfvuil op te halen. Zo zijn de leden van SV Diomedon en de leerlingen van ‘t R@velijn, de Zonnebergschool en de Fatimaschool afgelopen

week al op pad geweest met knijpers en vuilniszakken om het verloren blikjes en flesjes op te rapen. Bewust De komende dagen laten ook de leerlingen van de Pius X, de Petrus en Paulus, De Regenboog, De Nieuwe Veste en Merijntje zich zien. Zij worden bijgestaan door WildbeheerEenheid Steenbergen, wijkvereniging

‘t Drievierde, dorpsraad Welberg en dorpsraad Kruisland, bewoners langs de Moorseweg, Albert Heijn Achterberg en VV Steenbergen. In totaal staan er maar liefst 1271 vrijwilligers klaar. Met de actie wil de gemeente jong en oud ook bewust maken van de zwerfafvalproblematiek. De gemeente faciliteert de schoonmaaktacties ook met grijpers, vuilniszakken, veiligheidshesjes en handschoenen. PAGINA 8

Ankie STEENBERGEN - Wij zijn leerlingen uit 5VWO van het Mollerlyceum en we hebben op 28 maart een actieavond georganiseerd voor Stichting Ankie. De avond zal voornamelijk plaatsvinden in de aula van het Mollerlyceum en het begint om 18.00 tot ongeveer 21.00 uur. U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen naar aanmeldingactiemoller@ gmail.com. Het wordt een avond vol muziek en verschillende optredens. Er is een

band, een dj en er komen dansgroepen. Er is heel veel en vooral lekker eten, van frietjes en poffertjes tot cupcakes en taarten. Ook kun je genieten van een modeshow met prachtige jurken en er valt van alles te winnen in de kleine en grote loting. Ook zijn er workshops zoals ibiza armbandjes maken, voetballen en een gekke photoshoot. De avond wordt gesponsord door verschillende bedrijven en winkels. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen. Dus kom naar onze avond en steun Stichting Ankie!


PRIJS

VERLAGINGEN

Dagelijks eenvoudig dieselolie en aanverwante producten inkopen voor messcherpe prijzen!

Witte chocolade E 

80 . 1 1 vaste prijs

10.

99 ½KG 3. KG 11.90 RUNDERBIEFSTpuUK ur

RUNDERGEHAKT rund 3KG SCHOUDERKARBONADE 3KG MAGERE RUNDERLAPPEN 2KG KIPFILET 2KG RUNDERKOGELBIEF ½KG

200 g

v an 1.35

1.29

200 g

13% er

TECHNIEKEN VOOR KAARTEN EN SCRAPPEN Gegeven door Marjan van der Wiel en Jose van Oers

DEMONSTRATIE

van 2.99

v an 1.59

1.39

13

DEMONSTRATIE

100 g goedkop

KIPFILET 99 SOEPVLEES 99 4. GEKRUID KG 3. HACHEEVLEES ½KG 2.99

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

Hollandse garnalen

Mini chocoladereepjes

Gezouten cashewnoten

Ongezouten cashewnoten

300 g

300 g

2.89

Light nectar 1.5 l

HOME-DECORATIES door Inge de Groot (Rayher) Deze dag vele aanbiedingen en

10 % KORTING

op alle hobbymaterialen

m.u.v. aanbiedingen en boeken

van 2.89

Bij besteding vanaf € 10,00 een gratis goodybag incl. lot Voor de eerste 60 betalende klanten een luxe goodybag Loterij waarbij een cadeaubon t.w.v. € 100 wordt verloot e.a. prijzen

2.

79

ZATERDAG 29 MAART 2014 10.00 - 15.00 UUR IN ONZE WINKEL Kom eens vrijblijvend langs en laat u verrassen, wij verheugen ons op uw bezoek en tonen u graag onze ideeën en modellen.

DIETVORST VERF & BEHANG

van 2.99

2.

79

van 0.85

0.79

Chocojumbo 150 g

Fancy pink zalm

Antwerpsestraatweg 371, 4625 AA Bergen op Zoom www.verfenbehangdietvorst.nl 31 MAART GAAT ONZE WEBSHOP IN DE LUCHT

213 g

34%

goedkop

er

v an 1.49

v an 1.59

Vers & voordelig!

Vanaf woensdag 26-03-2014

1.39

ELK BUDGET! KOZIJNEN VOOR

MAAK UW HUIS COMPLEET MET EEN OVERKAPPING

OF MET ÉÉN VAN ONZE ANDERE PRODUKTEN

1.05 *

46%

goedkop

er

30

JAAR

COMATHERM

• Kozijnen • Serres • Zonweringen • Aanbouwen

AL 30 JAAR KWALITEIT EN ZEKERHEID!

• Overkappingen • Lichtstraten • Garagedeuren • Dakkapellen

• Screens • Rolluiken

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

500 g

v an 2.19

GOEDE NAZORG, SOLIDE GARANTIE EN 24-UURS SPOEDSERVICE! DUIDELIJKE OFFERTE EN GEEN MEERWERK ZONDER OVERLEG!

ALITEIT! PRIJS/KW PERFECTE N KKU DIG EIGEN VA ERSONEEL! EP G TA MON

Witte druiven

1.19

49% goe dkoper

Komkommer Per stuk

van 0.49

0.25

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 26-03-2014 t/m dinsdag 01-04-2014. Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


TE HUUR APPARTEMENT Spanje Aguilas Echt Spaans, grens Murcia-Andalucia Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Í&#x160;/ŜĨŽÇ Ç Ç Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹŹÄ&#x201A;ĹśĆ&#x;Ä&#x17E;ͲÄ&#x201A;Ĺ?ĆľĹ?ĹŻÄ&#x201A;Ć?Í&#x2DC;Ŝů

Te Koop

BUXUS TAXUS BUXUS BUXUS 2 jarig-20/30 cm

â&#x201A;Ź 0.40

30/50 cm

BOL

â&#x201A;Ź 0.60

PYRAMIDE 

ø30 cm

50-70 cm

â&#x201A;Ź 5.00 â&#x201A;Ź 7.50 Zundert, 076-5973377

per stuk

per stukBHV diploma in ĂŠĂŠn dag.

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

14 mei 2014

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

G.NL

WWW.DENENGELSMANSIERBESTRATIN

3)%2"%342!4).'s.!455234%%.s45).(/54 45).6%2,)#(4).'s45).(5)3*%3s6%2!.$!3 Kies voor Den Engelsman Tuinmaterialen

Veilingweg 9, 4697 RB Sint-Annaland T; 0166-653190 F: 0165-653740

www.denengelsmansierbestrating.nl

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen Tel: 0167 560000

Âź 149,-

In combinatie met E-learning.

Evt. gratis thuisbezorging.

1 dag (exclusief btw)

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen.

GEOPEND:

huid- en laserklinieken Â&#x2021;SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLHÂ&#x2021;KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ*RHV Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOĂ&#x20AC;OOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

W W W.A K K E R MA N S.CO M

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

(UID ENLASERKLINIEK"ERGENOP:OOMsIn Zorgcentrum ,IEVENSBERG"OERHAAVEPLEINDs64"ERGENOP:OOM s swww.huidlaser.nl (UID ENLASERKLINIEK-IDDELBURGsIn Barcode gebouw 0ARK6ELDZIGTs$2-IDDELBURGs www.dermateam.nl > Huid- en laserkliniek Goes "EATRIXLAANs0.'OESs www.dermateam.nl

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren.

Vrijdag en zaterdag v.a. 17.00 u. Zondag v.a. 12.00 u.

auto / caravan / camper en boot

stalling

Jaarcontract vanaf â&#x201A;Ź175,Onze website www.bootencaravanstallingzeeland.nl Locatie: Oud Vossemeer Tel. info: 06 12864807

AKK ERMANS leisure & golf

Aangifte inkomstenbelasting?

Ook voor kinder- en familiefeestjes.

Nu even niet !!! :LMUHJHOHQXLWVWHOYRRUXHQYHU]RUJHQ XZDDQJLIWHRSHHQGRRUXJHNR]HQ WLMGVWLS(QDOVXGDWZLOWGDQNRPHQZLM ]RQGHUH[WUDNRVWHQELMXDDQKXLV  LQIR#DGPLQVHUYLFHSOXVQO 

+DYHQVWUDDW%36WDQGGDDUEXLWHQNYN

Openingstijden: wo-vr-za-zo van 10.00 tot 19.00 u

0165 342478

Eerste en tweede paasdag zijn wij geopend. Op Koningsdag zaterdag 26 april zijn wij gesloten. 27 april t/m 11 mei zijn wij geopend i.v.m. de mei vakantie

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

Dintelo ord en Prinsenland drie jaar aangewezen als onderzoekslocatie voor objectbestrijding

Muskusrat krijgt vrij spel in Prinslandse polder DINTELOORD - Met zijn vele sloten, kreken, voedzame landbouwgrond en kilometers aan dijken zijn Dinteloord en Prinsenland nu al een waar walhalla voor de muskusratten, en de aantrekkingskracht zal de komende drie jaar alleen maar groter worden. Dinteloord en omgeving is ĂŠĂŠn van de twee gebieden die aangewezen zijn voor een landelijke proef met objectbestrijding. Daarbij worden de muskusratten enkel nog gevangen en gedood als zij schade aanbrengen aan van te voren aangewezen beschermde objecten. In de Prinslandse polders zijn de kern Dinteloord en de dijken langs het Volkerak, de Dintel en de Vliet taboe; in de rest van de polders krijgen de muskusratten de komende drie jaar vrij spel. DOOR RIA VAN MEIR

Muskusrattenbestrijder Jeroen van Heist heeft net een muskusrat uit een klem gehaald onder de Sasdijk bij Dinteloord. FOTO RIA VAN MEIR

De tijd dat muskusrattenbestrijders per staart betaald kregen is al lang voorbij. De opkomst van dierenwelzijnsorganisaties heeft de afgelopen jaren niet alleen de discussie aangezwengeld over de wijze waarop de dieren gedood worden, ook bij het aantal gedode dieren worden vraagtekens geplaatst. â&#x20AC;&#x153;De natuurorganisaties zien het liefst geen enkele rat gedood, maar dan kan de veiligheid van de dijken in gevaar komen. Daarom is er binnen de landelijke werkgroep afgesproken om op twee locaties in Nederland een proef met objectbestrijding te doen. Daarbij wijzen wij in het gebied belangrijke objecten aan, die beschermd moeten worden tegen de muskusrat. Daarbuiten vangen en doden we ze niet meerâ&#x20AC;?, legt Jack Rombouts, afdelingshoofd muskusratbestrijding bij waterschap Brabantse Delta uit. PAGINA 10

Effect EĂŠn van die twee gebieden waarin geĂŤxperimenteerd wordt is Dinteloord en Prinsenland. Daarbij zijn de kern Dinteloord en de dijken langs het Volkerak, de Dintel en de Vliet aangewezen als te beschermen objecten. In de rest van het gebied krijgen de muskusratten vrij spel. En dat zal zijn effect waarschijnlijk niet missen in het gebied. Peter Blanker, adviseur bij het waterschap, schat dat er nu zoâ&#x20AC;&#x2122;n zeventig tot tachtig muskusratten in de Dinteloordse en Prinslandse polders zijn. â&#x20AC;&#x153;Maar over drie jaar, wanneer dit onderzoek ten einde loopt, kunnen dat er wel duizend zijn. Een muskusrat is in het jaar dat hij geboren wordt al vruchtbaar en kan zichzelf in een jaar tijd in aantal vertienvoudigen.â&#x20AC;? Schade Het is dan ook de vraag of de muskusrattenbestrijders van het waterschap het de komende drie jaar rustiger krijgen dan nu het geval is. â&#x20AC;&#x153;Wij denken zelf dat we meer zullen vangen, omdat de totale populatie toeneemt. Maar je hebt met heel wat tegengestelde belangen te maken. Daar moet dit onderzoek uitsluitsel over gevenâ&#x20AC;?, aldus Rombouts. De komende twee weken wordt de nul-situatie opgenomen. Daarna gaat de objectbestrijding van start. â&#x20AC;&#x153;We monitoren alles continu. De populatie van de muskusratten, maar ook de schade

aan de wegen en de landbouwgronden. Daarom is het belangrijk om schade direct bij het waterschap op telefoonnummer 076 564 1000 te melden.â&#x20AC;?, roept Blanker op. â&#x20AC;&#x153;Veiligheid staat bij ons bovenaan en als blijkt dat de situatie uit de hand loopt, stoppen we er direct mee.â&#x20AC;? Het onderzoek duurt drie jaar. Daarna worden alle resultaten tegen elkaar afgewogen om te concluderen of objectbestrijding wel of niet de beste oplossing kan zijn voor de muskusratbestrijding.

Muskusrat Anders dan de benaming â&#x20AC;&#x2DC;ratâ&#x20AC;&#x2122; doet vermoeden is de muskusrat eerder familie van de woelmuis dan van de bruine rat. In BelgiĂŤ worden de dieren waterkonijnen genoemd, omdat zij net als de boskonijnen hele gangenstelsels uitgraven. Dat doen zij het liefst in dijken en oevers, waardoor instabiliteit dreigt. EĂŠn muskusrat graaft per jaar ĂŠĂŠn kuub zand weg. Omdat de muskusratten geen natuurlijke vijand hebben, worden zij sinds jaar en dag gevangen. Muskusratten worden bij voorkeur met een klem gevangen, die in de holletjes geplaatst worden. Door de kracht zijn de dieren in ĂŠĂŠn klap dood.


Houd je tuin en interieur up-to-date.

Want wonen is mode!

Huis & Tuin Bergen op Zoom | Tholen | Woensdrecht | Steenbergen

Voorjaar 2014

OPEN HUIZEN ROUTE op zaterdag 5 APRIL

“Een tuin om in te leven!”

“4 seasons tuinmeubelen rukken op” “Duurzaam bouwen: Goed voor het milieu en de portemonnee” “Mode voor de muur”


3HOWROOM°GEOPEND° $IÂ&#x203A;°VRIJ°°Â&#x203A;°° :A°°Â&#x203A;°° 4°°°°°

°

#ANADAWEG°° °0:°(ALSTEREN° I°7WWMR GROEPNL° %°INFO MR GROEPNL°

INVESTEER IN GOEDE KUNSTSTOF KOZIJNEN Bespaar honderden euroâ&#x20AC;&#x2122;s op uw energiekosten Vanaf 31 december 2020 moeten alle nieuwe gebouwen energieneutraal zijn. Ook voor renovaties gaan strengere eisen gelden. De MR Groep is echter al klaar voor de toekomst en beschikt over de nieuwste serie Deceuninck-kozijnen waarmee warmteverlies een halt wordt toegeroepen. Onze proďŹ elen verzekeren een perfect evenwicht tussen energierendement en levenscomfort. Onze oplossingen voor uw ramen en deuren verbeteren uw leefkwaliteit aanzienlijk. Ze bieden uitstekende thermische en geluidseigenschappen, verbeteren uw veiligheid en zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Geen warmtelekken meer!

en doet de energiefactuur onnodig stijgen. Om

werkingsproďŹ el helpt, tot in de kleinste kiertjes en

Ondanks de aanwezigheid van voldoende isolatie

ervoor te zorgen dat er rond raam- en deuraan-

vrij van koudebruggen, een luchtdichte aansluiting

gaat nog in heel wat woningen tot 25 procent van

sluitingen geen warme lucht naar buiten of koude

tussen muur en kaderwerk te realiseren. Warmte-

de warmte verloren via allerlei spleten en kieren.

lucht naar binnen kan, heeft de MR Groep de be-

lekken rondom ramen en deuren worden zo een

Dat kost gebouwen punten op de energieschaal

schikking over een gloednieuw prekader. Dit af-

halt toegeroepen.

Uitstekende isolatie dankzij unieke Linktrusion technologie De Linktrusion technologie is een alternatieve oplossing voor gegalvaniseerd staal in de hoofdproďŹ elen, oplossingen die de thermische prestaties gevoelig verder verbeteren. Zodoende biedt de MR Groep een overtuigend antwoord op de vraag vanuit de markt naar energie-efďŹ ciĂŤnte oplossingen.

Ga naar www.mr-groep.nl, klik op de calculator en kijk zelf hoeveel geld u op uw energierekening kunt besparen!

Het kozijn van de toekomst, Met de Zendow neo Standaard kun

de Zendow neo Royal,

je fors besparen op je energiekosten.

is nu al verkrijgbaar bij de MR Groep.

BEZOEK VRIJBLIJVEND ONZE SHOWROOM EN LAAT U INFORMEREN OVER HOEVEEL U KUNT BESPAREN OP UW ENERGIEKOSTEN!


2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Trends in de keuken

Natuurlijke materialen zetten opmars voort

De crisis mag dan op zijn einde lopen, hij laat toch nog zijn sporen na. In de keuken bijvoorbeeld. De ervaring heeft geleerd dat mensen in tijden van de crisis behoefte hebben aan warme en sfeervolle tinten. Kenners voorspellen voor de keukens dan ook een terugkeer naar warme kleuren als bruin en sneeuwwit.

in de beweging is dat ontwerpers steeds meer gebruikmaken van een natuurlijk materiaal als hout. De Old Wood-keukens zijn daar een goed, maar slechts één voorbeeld van. Er worden ook meer en meer op hout lijkende materialen gebruikt. Tegenwoordig is de techniek zo ver dat fabrikanten kunststof kunnen maken dat niet van hout is te onderscheiden, tot aan de nerven en kenmerkende houtringen toe. Beton is momenteel ook populair in keukenland. Hoewel dat op het eerste oog weinig warmte en sfeer lijkt uit te stralen, is het tegendeel waar. Ontwerpers en fabrikanten maken er dan ook gretig gebruik van voor keukenbladen en andere onderdelen. De trend om meer gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout en steen zet zich dus door in 2014.

Dat is andere koek dan een paar jaar geleden. Toen waren felle kleuren als kiwigroen en aubergine enorm in opmars. Het is niet zo dat deze kleuren helemaal zijn verdwenen, maar de keukenzaken hebben ze wel van voor naar achter in de showroom verhuisd. Bij de terugkeer van sfeervolle tinten past dat matte kleuren in opkomst zijn, ten koste van het hoogglans. Wat verder goed lijkt te passen

“Hippe hulpjes”

Colofon De Huis & Tuin special is een uitgave van

Verse frozen yoghurt (1 l.) maak je met: 250 ml.

Uitgeverij de Bode, Bredaseweg 26,

volle yoghurt, 450 gram aardbeien, 115 ml. ho-

4881 DE Zundert, Nederland,

ning, 2 handjes verse basilicum, 1 el. citroensap.

T. +31(0)76 599 8111, F. +31(0)76 599 8199,

Handig hulpje: een goede keukenmixer!

www.internetbode.nl Oplage: 60.000 exemplaren Redactie: Peter Houtepen, Addo Sprangers, Monique Jansen, Ria van Meir, Vera de Geus, Sophie van der Velde Acquisitie: Leo Elenbaas, Jolanda den Haring, Eduard van Elsacker Opmaak & vormgeving: Jan Bastiaenen, Ilona Broos Druk: Drukkerij Vorsselmans, Zundert Verspreiding: Axender Met dank aan: Perscentrum wonen.nl, www.bloemenbureauholland.nl, tuinweb.nl

€46

98,-

Keukens uit Halsteren voor een Zweeds prijsje

www.vdbwonen.nl 00000 - Breevaart Keukens Hardenberg

Huiselijk met hout De keuken hierboven als voorbeeld is een goede basis voor een creatief keukenontwerp, waarbij moderne techniek wordt gecombineerd met huiselijke behaaglijkheid. Ook de houten fronten dragen hieraan bij!


E

H C S I Z R E P E N R E D DESIGN - MO

Morgen: geniet je van jouw investering van vandaag

W O H S T J I P TA aanbiedingen! Unieke

Nu tot

, 0 4 €9 inatie

Ontwerp Auping Essential: köhler wilms

comobrdeel* vo tras, m, ma n e d o b op bed ed én kusse dekb

* Geldt in de actieperiode van 15 maart t/m 27 april 2014. Kijk op Auping.nl/voorjaarsactie voor de actievoorwaarden. Natuurlijk bij:

BEDDENSPECIAALZAAK Uw Auping-dealer voor Bergen op Zoom e.o. Potterstraat 48, Bergen op Zoom Tel. 0164-234590 Al 46 jaar in het centrum van Bergen op Zoom

Al bijna 40 jaar uw vertrouwde adres, ook voor reiniging en reparatie van al uw tapijten

www.vangilsdewit.nl BERGEN OP ZOOM, Bosstraat 24 (t) (0164) 24 22 16 Laden-Lossen voor de zaak

P Garage: “Achter de grote markt”Op de Grote Markt in Bergen op Zoom

Zaterdag 5 aprilStoffencircus

Zondag 6 april 

Boeken- en Curiosamarkt

Op deze stoffencircus worden de allerlaatste mode- en zomerstoffen gepresenteerd. Tevens zijn er schitterende aanbiedingen van onder andere breigarens. Ook maakt u kans om een waardebon van € 50,- te winnen.

Knip deze advertentie uit, zet uw naam en telefoonnummer erop, en lever deze in bij Lia van Poppelen. Wie weet wint u de waardebon! Naam:

Tel:


Mode voor de muur In één middag een modische muur om mee te pronken!

2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Kleurcrisis

Wat de crop top of grafische jurk voor je

Kleur kiezen voor je interieur is niet gemakkelijk, zo blijkt uit onderzoek van Flexa. Maar liefst 15%

lichaam is, dat is behang voor je muur. Dat

van de Nederlanders stelt de schildersklus zelfs uit omdat mensen er niet uitkomen om een kleurpa-

mode en wonen elkaar beïnvloeden is evident,

let voor het interieur samen te stellen. Daarom komen veel bedrijven onder andere met kleuradvies

en behang is daar een onmiskenbaar voorbeeld

aan huis!

van. En het allerbeste hieraan is dat behang betaalbaar is, én eenvoudig toe te passen. Zo heb je in slechts één middag een modische muur om mee te pronken! Het Perscentrum

De muur van vroeger

Wonen selecteerde acht nieuwe outfits voor

Speelgoed uit vervlogen tijden was de

jouw interieur.

inspiratiebron voor de collectie kinderbehang die Studio Ditte ontwierp voor BN Wallcoverings. Het resultaat is een sfeervolle vintage look met authentieke uitstraling door zachte vergrijsde kleuren. Zo geef je de kinderkamer snel een andere sfeer met behang dat bovendien duurzaam is. Want voor dit nieuwe Maison d’Eco label is milieuvriendelijke inkt gebruikt. www.studioditte.nl

Coole collage Foto’s van je pasgeboren baby, je kinderen, je trouwdag, die ene leuke vakantie: het is zonde om ze alleen maar op je computer te laten staan. Je moet er dagelijks van kunnen genieten! Pimpelmees geeft jouw foto’s wat extra’s. In een prachtige collage vormen ze een waar kunstwerk.Verzamel de mooiste foto’s die je kunt vinden en maak er met een geweldige typische Pimpelmees-achtergrond een mooie collage van en laat deze op canvas of poster printen. www.pimpelmees.com

Kunstmuur Fotograaf Mariëlle Leenders maakt fotobehang op maat van haar eigen foto’s. Haar Curious Collections hebben geen zichtbare spiegelingen, herhalingen of overgangen. De dessins lopen eindeloos en natuurlijk door. Niet alleen mode, maar kunst voor de muur! www.photorepeats.com

Een echte blikvanger op de vloer

Een feestje voor je muur De Ibiza collectie van Eijffinger is vrolijk en kleurrijk, zoals Ibiza. We zagen het al tijdens de designweek in Milaan: roze

Een strak, onopvallend vloerkleed dat letterlijk ondergeschikt is aan de zithoek? Dat willen we niet

en geel zijn absolute trendkleuren. Op

meer! Op de internationale meubelbeurs in Keulen zijn de gloednieuwe tapijten echte blikvangers.

dit behang zijn ze samen toegepast en als een spekje zo zoet: dat knalt van je muur! www.eijffinger.nl Behang uit de collectie Raval van Eijffinger,


www.uijl-techniek.nl

www.solar-joy.nl

Kwaliteit en Vakmanschap 

VERBOUWEN EN/OF RENOVEREN? U hoeft niet verder te zoeken. Advisering, ontwerp, levering en aanleg van: s$UURZAME

Hier is uw juiste adres voor:

energietoepassingen

r"MVNJOJVNLP[JKOFOJOBMMFSMFJVJUWPFSJOHFO7BOUPJMFUSBBNUPUTDIVJGQVJ r"MMFTPPSUFOHMBT r#BELBNFSEPVDIFXBOEFOWBOIBSEHMBT r)BSEHMBTEFVSFOFOTDIVJGXBOEFO r"VUPNBUJTDIFTDIVJGFOESBBJEFVSFO PPLJOIBSEHMBT r;POXFSJOHFOSPMMVJLFO r*OTFDUFOIPSSFOWPPSSBNFO EFVSFOFOTDIVJGQVJFO PPLWPPSIPVUFOLP[JKOFOFOLVOTUTUPG r#BMLPOIFLXFSLFOWBOBMVNJOJVN [PXFMNFUTQJKMFOBMTNFUHMBT

s6ENTILATIESYSTEMEN s7ERKTUIGBOUWKUNDIGE INSTALLATIEWERKZAAMHEDEN s6ERWARMINGSSYSTEMEN s%LEKTROTECHNIEK s:ONNESTROOMSYSTEMEN s7ARMTEPOMPBOILERS

Dit alles voor zowel nieuwbouw als renovatie. Reeds 30 jaar:

â&#x20AC;&#x2DC;advies op maatâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x2DC;hoge kwaliteitâ&#x20AC;&#x2122; â&#x20AC;&#x2DC;snelle serviceâ&#x20AC;&#x2122;

s7ARMTEPOMPSYSTEMEN s3ANITAIRELEIDINGSYSTEMEN s:INK ENKOPERWERK

Vooruitstrevend op het gebied van installatietechniek Uijl Techniek B.V.

4MBCCFDPPSOXFH 3;5IPMFO 5FM 'BY JOGP!IPGBMOM XXXIPGBMOM

Schoondorpseweg 3 4693 PL POORTVLIET

HOGE KWALITEIT & SERVICE

tel: 0166 606208

Samen Bouwen in

Halsteren-De Schans

Alle Brummelhuis woningen worden gebouwd onder Woningborg garantie en opgeleverd door Vereniging Eigen Huis. Hier wonen kan al vanaf â&#x201A;¬ 413.500,- VON

www.samen bouwen in Halsteren.nl

Grote Voort 221 | 8041 BK Zwolle

Bronkhorststraat 12 | 4651 SZ Steenbergen

T: 038 - 75 01 930 | info@brummelhuis.nl

T: 0167- 56 66 68 | info@zeebrabouw.nl

www.brummelhuis.nl

www.zeebrabouw.nl


2014

DUURZAAM BOUWEN: Goed voor het milieu en de portemonnee

Huis & Tuin

VOORJAAR

3ERVICEEN)NSTALLATIE

Ook voor uw zonnepanelen! s:ONNEPANELEN s/NDERHOUD s'ASEN7ATER s#6INSTALLATIE s$AKBEDEKKINGEN s,OODGIETERSWERK

Let op!! !

t (PFE SFOEFNFO U +/- 10% t 5FSVHW FSEJFOUJK E  KBBS t #58 UFS WPSEFS VHUF FO

Overheid reikt mensen manieren aan om duurzamer te wonen

%ENTERMDIESTEEDSMEERGEBRUIKTWORDTINDEPOLITIEKISDUURZAAMHEID"IJDEMEERDER HEIDVANDE.EDERLANDSEBEVOLKINGBETEKENTDITONDERWERPGELDBESPARING$ATISNATUUR LIJKOOKDEMEESTAANTREKKELIJKEKANT MAARDEOVERHEIDGEBRUIKTEENBREDEREOMSCHRIJ VING$ATHEEFTVOORNAMELIJKVOORDELENVOORHUISEIGENARENENBOUWBEDRIJVEN AANGEZIEN EREENAANTALSUBSIDIEREGELINGENRUSTOPDUURZAAMHEID$IEBREDEBENAMINGKANERDUS VOORZORGENDATUWHUISOFPROJECTINAANMERKINGKOMTVOORlNANCIĂ&#x201D;LESTEUN%NDATIS EENKANSDIEJEMETBEIDEHANDENAANMOETGRIJPEN DOOR THIJMEN ALLEMAN

Duurzaam bouwen is een veelomvattend begrip.

Mogelijkheden

Dat blijkt ook uit de verschillende omschrij-

Logischerwijs blijft de energiebesparing voor

HOE WERKT MEER MET MINDER:

vingen die de overheid hanteert. Zo kan de

mensen het meest interessant.Vaak is het

term bijvoorbeeld staan voor het bouwen met

-EERMET-INDER--- ISEENWEBSITE

probleem alleen; waar begin je? Er zijn zoveel

milieuvriendelijke materialen. Maar een huis dat

mogelijke aanpassingen of maatregelen die je kan

WAARBEDRIJVENZICHKUNNENAANMELDENDIE

met de wens die binnen de Europese Unie is uitgesproken om steeds minder energie te produceren met fossiele brandstoffen.Voorlopig is er nog geen alternatief voor handen dat net zo veel energie opwekt en dus moet ook de energievraag omlaag.

BEZIGZIJNMETDUURZAAMHEID%ENMAALOP

Duurzaamheid in woningen en bedrijven stimuleren

goed bestand is tegen vocht en zorgt voor een

nemen om je huis energiezuiniger te maken, dat

gezonde leefomgeving, is ook een voorbeeld van

niet meer te volgen is, wat het beste bij jouw

DEWEBSITEKANDEBEZOEKEROPZOEKNAAR

kan daarin een groot verschil maken. Daarom heeft

groene bouw.

huis past. Daarom is de website www.meermet-

EENAANBIEDERINDEBUURT$EZEAANBIEDER

de overheid enkele maatregelen getroffen om men-

minder.nl in het leven geroepen. Deze site geeft

NEEMTZELFCONTACTOPMETDEGEĂ&#x2030;NTERESSEER

Overzicht van de kenmerken van duurzaam bouwen, volgens de rijksoverheid: s'EBRUIKMAKENVANMATERIALENDIEGOED ZIJNVOORHETMILIEUENDEGEZONDHEID s'EZONDBINNENMILIEUCREĂ&#x201D;REN s0RETTIGEENLEEFBAREOMSTANDIGHEDEN INHUIS WIJKENSTAD s-ATERIALENNAHETSLOPENHERGEBRUIKEN

particulieren een manier om de juiste aanpassinte komen met mensen die de aanpassingen

KOMENNEMEN!ANDEHANDDAARVANWORDT

Nationaal Energiebesparingsfonds

kunnen doorvoeren.

BEKEKENWELKEMAATREGELENMOGELIJKZIJN

Een van de vele subsidieregelingen voor huiseige-

ENVOLGTEREENOFFERTE$EBEWONERHEEFT

naren is de Energiebespaarlening. Mensen die hun

gen voor een woning te vinden en om in contact

DENENMAAKTEENAFSPRAAKOMEENKIJKJETE

DANDEKEUZEOMTEBEPALENWATWELENNIET

huis willen isoleren of een efďŹ ciĂŤntere HR-ketel willen plaatsen, kunnen bij het Nationaal Energie-

AANGEPASTMOETWORDENAANDEWONING

besparingsfonds een lening aanvragen van tussen

$AARNAGAATDEAANBIEDERVAN-EERMET

de 2500 en 25.000 euro. Deze lening heeft een

-INDERDEUITVOERINGCOÂ&#x161;RDINERENENSAMEN

looptijd van 7 tot 10 jaar met een rente die lager

BEKIJKENWELKESUBSIDIESEROPRUSTEN

ligt dan de gangbare rente. Maar dit is slechts een van de vele maatregelen die de overheid heeft genomen. Zo rust er bijvoorbeeld minder belasting

s6ERANTWOORDOMGAANMETWATER s:OVEELMOGELIJKGEBRUIKMAKENVAN

sen warm te laten lopen voor duurzaamheid.

Belang van duurzaam bouwen

RECYCLEDEMATERIALEN VOORKOMENDAT

De subsidiekant van het verhaal is natuurlijk

GRONDSTOFFENUITGEPUTRAKEN

interessant. Het kabinet zet steeds meer in op duurzaam bouwen. Dat heeft te maken met de stijgende kosten voor energieproductie, maar ook

op arbeidskosten die gemaakt worden bij isolatie van daken, muren en vloeren. Voor meer informatie over mogelijke subsidie kunt u terecht op de Meer met Minder website. Daarnaast kunt u ook zelf op zoek via WWWENERGIESUBSIDIEWIJZERNL


Samen bouwen in Bergen Op Zoom il Kom 5 apr k r a p la il naar v en l, a a w Reimers oogte geniet op h nte ia r van het uitzicht op ied natuurgeb al! W Brabantse

Villapark

Reimerswaal

Kom op zaterdag 5 april van 11.00 â&#x20AC;&#x201C; 13.00 uur naar Villapark Reimerswaal aan de Laan van Everswaard in Bergen op Zoom (tegenover Fireplace), en beleef vanaf hoogte het riante uitzicht op natuurgebied Brabantse Wal!!!â&#x20AC;? Hier wonen kan al vanaf â&#x201A;Ź 481.000,- VON

www.samen bouwen in Bergen op Zoom.nl

Grote Voort 221 | 8041 BK Zwolle

Bronkhorststraat 12 | 4651 SZ Steenbergen

T: 038 - 75 01 930 | info@brummelhuis.nl

T: 0167- 56 66 68 | info@zeebrabouw.nl

www.brummelhuis.nl

www.zeebrabouw.nl

www.dehoefwonen.nl

Hoogerheide

DE HOEF

Hoogerheide, perfect gelegen tussen de randstad en Antwerpen

Informatie en verkoop

Vrijstaande woning Tupelo

Of ontwerpt u liever uw eigen droomhuis?

+ "*&, & 

Dan is dit nu uw kans om dit werkelijkheid

+ ##$"$%"

te laten worden.

T 0164 - 217 000 www.vanopstalgrosveld.nl

+ %#" ) #$"%(% + %#& "&"'"' 

Vrije kavels

Ontwikkeling & realisatie

+ !# %'

+ "*&,& 

www.lithos.nl

Fraaie vrije ligging aan ecologische zone op ruime percelen vanaf 495 m2


De Hoef: combinatie van luxe, comfort en sfeer

Wonen in de Hoef betekent Vrijheid! Vrijheid om te kiezen voor een fantastisch vrijstaande woning of op deze kavel uw eigen droomhuis te realiseren! De keuze is aan u!

de deuren naar de zonnige achtertuin. Op de eerste verdieping vindt u drie grote slaapkamers en een luxe, compleet ingerichte badkamer. De zolderverdieping biedt een zee van ruimte waar u gemakkelijk nog eens twee slaapkamers realiseert. De vele opties maken het mogelijk om de woning zo aan te passen dat het echt uw droomwoning wordt. Verkoopprijs vanaf € 415.000,- v.o.n. Kiest u ervoor op dit perceel uw eigen droomhuis te

Het gaat hier om woningtype Tupelo. De ligging van

realiseren, dan nodigt de makelaar u uit voor een ori-

deze woningen is prachtig, tegen de bosrand aan, vrij

enterend gesprek en bewandelt u samen de weg om

en toch in de directe nabijheid van het dorp.

uw droom werkelijkheid te laten worden.Verkoopprijs vanaf € 140.000,- v.o.n.

De vrijstaande woning heeft een grote voor- en achtertuin, een garage en een aantal woningen heeft

Van Opstal Grosveld makelaars verzorgt de

standaard een dubbele garage. Op de begane grond

verkoop, 0164-217000, info@vanopstalgrosfeld.nl

bevindt zich de woonkamer met dubbele openslaan-

Meer informatie: www.dehoefwonen.nl.

Donderdag 3 april 2014 om 19.30 uur is het tijd voor

bouwkundig specialist en de gemeente Bergen op

alweer de derde editie van het Wooncafé . Het decor

Zoom. Zij vertellen waar je allemaal op moet letten

is de foyer van Rabobank Het Markiezaat in Bergen

bij het kopen van een huis. Zo heb je in één keer alle

op Zoom. Het Wooncafé vond haar oorsprong om

antwoorden op je vragen. Het Wooncafé vindt twee

woningzoekenden de weg te wijzen in een wereld

dagen voor de Open Huizen Route van zaterdag 5

die niet voor iedereen vanzelfsprekend is.Vooral

april plaats, zodat huizenzoekers meteen op zoek

jongeren en starters hebben vragen of wat ze moeten

kunnen naar een nieuw onderkomen.

doen, regelen en aanvragen. Het Wooncafé biedt een

Wooncafé biedt antwoorden op al je huis-vragen! Bij het de aankoop van je (eerste) eigen woning bewandel je een vaak onbekend pad. Je hebt volop vragen en twijfels, want bij de aankoop komt een heleboel kijken. Ga daarom naar het Wooncafé op donderdag 3 april en vindt alle antwoorden en misschien nog wel veel meer informatie…

leidraad. Men benadrukt

Voor aanmelden en meer informatie:

dat het nu een goede

www.wooncafe.com

tijd is om een huis te kopen; de huizenprijzen beginnen weer te stijgen en de hypotheekrentes

staan historisch laag. Om alle obstakels uit de weg te ruimen kun je het Wooncafé bezoeken waar je op een informele, maar professionele manier informatie en antwoorden krijgen van allerlei partijen zoals makelaars, een notaris, een hypotheekverstrekker, een

Zij en ZeeBraBouw / Brummelhuis bouwden samen hun droomhuis

Arjan en Mirjam Flikweert kozen voor een ENTHOUSIAST BOUWTEAM

Aanzicht van het droomhuis van de familie Flikweert. FOTO ARJAN FLIKWEERT

HALSTEREN – Als je net je derde huis hebt laten bouwen mag je met recht een ervaringsdeskundige heten. Arjan Flikweert wist exact hoe hun droomhuis aan de Fort de Roovere weg in Halsteren er uit moest komen te zien. ZeeBraBouw / Brummelhuis namen de klus aan en zorgden ervoor dat de familie er na 6 maanden al in kon trekken. Een intensieve periode waar familie Flikweert zeer tevreden naar terugkijkt. Dankzij de eigen inspanningen en die van ZeeBraBouw verliep het project prima, bijna alles ging volgens de gemaakte afspraken en binnen de afgesproken tijd. DOOR MARJET LUBBERS

bouwbedrijven, 2 systeembouwers en twee lokale

ze met eigen metselaars,” vertelt familie Flikweert

aannemers, uiteindelijk kozen wij voor ZeeBraBouw

verder. “Tijdens de bouw hebben we steeds intensief

/ Brummelhuis. Zij waren in het voortraject zeer

contact gehad. Bij een bouwproces gaat het om

proactief bezig, ze trokken er hard aan maar niet op

mensen en maatwerk. Uiteraard gaat er weleens iets

een vervelende manier. In de buurt waar wij destijds

fout, dat is heel normaal. Door Stefan, de vakman

woonden werkte ZeeBraBouw al aan een woning

van ZeeBraBouw die hier altijd werkzaam was, werd

waar we vaak gingen kijken. Het zag er altijd goed uit,

ervoor gezorgd dat direct werd bijgestuurd. Het was

schoon en netjes, het liep daar prima. Ook het feit dat

net alsof het om zijn eigen huis ging, hij was ontzettend

het een lokaal bouwbedrijf is trok ons aan. Het is een

betrokken”.

hele enthousiaste club mensen, dat merk je aan alle kanten. Het is een jong en groeiend bedrijf dat midden

Treintje

Uit ervaring met eerdere bouwprocessen weet Arjan

in de crisis startte.Volgens ons is de combinatie van de

Arjan Flikweert gaf aan hoe de tekeningen van alle

Flikweert dat, als je in het voortraject alles goed af-

twee directeuren een goede. Ad is creatief en denkt

aanzichten van hun droomhuis eruit moesten komen

stemt, de bouw zelf soepeltjes verloopt. ZeeBraBouw

goed mee met de klant, Patrick is zakelijk en zorgt dat

te zien. De Brummelhuis architecten zorgden voor de

/ Brummelhuis hanteren tevens deze werkwijzen

de organisatie en centjes in orde zijn.”

uitwerking van de bouwkundige details en ZeeBra-

middels het vooraf doornemen van het zogenoemde

In een gezellig hoekje van hun nieuwe huis blikt het echtpaar Flikweert zeer tevreden terug op het bouwproces. FOTO MARJET LUBBERS

Bouw realiseerde dit zodat het huis aan alle vereisten

ZeeBraPad. “Van tevoren alles goed uitdenken en op

Eigen mensen

en nieuwste energienormen voldoet. “Eind augustus

papier zetten is belangrijk, tijdens de bouw zelf moet

“ZeeBraBouw werkt natuurlijk ook met onderaanne-

startte de bouw en begin februari is de woning opge-

je niet ineens dingen heel anders willen. Als je dat niet

mers, je kon merken dat dit allemaal vaste onderaan-

leverd, er waren tijdens de oplevering slechts een paar

(laat) doen komt het niet goed”, vertelt hij.

nemers zijn, ze weten precies wat ZeeBrabouw van

verwaarloosbare opleverpuntjes. De bouw liep als een

Goede combinatie

hen verwacht, stuk voor stuk vakmensen. Maar wat

trein, als het eenmaal loopt dan komt het helemaal

echt heel prettig is, is dat er continue één of twee

goed. Dat komt ook omdat zij het echt af willen heb-

De bouwwijze van het huis van familie Flikweert

van hun eigen medewerkers aanwezig zijn voor het

ben, dat is policy bij hen. Het is allemaal prima gegaan,

is traditioneel. “We hadden in eerste instantie vier

timmerwerk, deuren stellen en zo voort. Ook werken

ook de facturatie ging goed,” aldus de familie Flikweert.


Nu extra lage rente op een SNS Hypotheek Ga je een huis kopen of heb je verhuisplannen? Profiteer dan nu van de extra lage rente op een SNS Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)! Als je voor 4 april de hypotheek aanvraagt, krijg je korting op de

hypotheekrente. Maak daarom snel een afspraak met een SNS Adviseur. Het eerste kennismakingsgesprek is op onze kosten. Bel 030-633 30 00 of kom langs bij onze SNS Winkel om een afspraak te maken.

*RXYHUQHPHQWVSOHLQ 3;%HUJHQRS=RRP

Actie lo t/m 4 apopt ril 2014

Wilt u een nieuw huis kopen? Kom dan voor de beste hypotheek met de juiste rente naar Activa FinanciĂŤle Planning Â&#x2021;Ă&#x160;Ă&#x160;iivĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Ă&#x153;iÂ?Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x192;Ă&#x160;}iÂ&#x17D;iÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x153;>Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;LiĂ&#x152;>>Â?Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160; Â&#x2C6;Â&#x2DC;LÂ&#x153;i`iÂ?Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x2030;Ă&#x160;Â&#x153;vĂ&#x160;Â&#x153;ÂŤĂ&#x192;Ă&#x152;>Â?Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;âiÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Âś Â&#x2021;Ă&#x160;6Â&#x2C6;Â&#x2DC;`Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;Â?iĂ&#x203A;iÂ&#x2DC;Ă&#x192;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;âiÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;Â&#x153;Â&#x153;Â&#x17D;Ă&#x160;âÂ&#x153;Ă&#x160;`Ă&#x2022;Ă&#x2022;Ă&#x20AC;Âś Â&#x2021;Ă&#x160;iivĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Â&#x201C;Â&#x2C6;Ă&#x192;Ă&#x192;VÂ&#x2026;Â&#x2C6;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x160;7Â&#x153;iÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;ÂŤÂ&#x153;Â?Â&#x2C6;Ă&#x192;Âś Â&#x2021;Ă&#x160;Â&#x153;iĂ&#x203A;iiÂ?Ă&#x160;LiĂ&#x152;>>Â?Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;>Ă&#x2022;Ă&#x152;Â&#x153;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;âiÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Âś Â&#x2021;Ă&#x160;Ă&#x160;1Ă&#x160;Â&#x2026;iivĂ&#x152;Ă&#x160;Â&#x201C;Â&#x2C6;Ă&#x192;Ă&#x192;VÂ&#x2026;Â&#x2C6;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x153;Â&#x153;Â&#x17D;Ă&#x160;Ă&#x153;iÂ?Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x160;iĂ&#x20AC;}Ă&#x160;`Ă&#x2022;Ă&#x20AC;iĂ&#x160;Â?iÂ&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Âś Â&#x2021;Ă&#x160; Â&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2026;Â&#x153;iĂ&#x160;Ă&#x192;Ă&#x152;>>Ă&#x152;Ă&#x160;Â&#x2026;iĂ&#x152;Ă&#x160;Â&#x201C;iĂ&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iiÂ&#x17D;Âś 6iiÂ?Ă&#x160;Â&#x201C;iÂ&#x2DC;Ă&#x192;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;âĂ&#x2022;Â?Â?iÂ&#x2DC;Ă&#x160;`Â&#x2C6;Ă&#x152;Ă&#x160;Â?>>Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;`iĂ&#x160;L>Â&#x2DC;Â&#x17D;Ă&#x160;iiÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2DC;Â&#x2C6;iĂ&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160; Ă&#x20AC;iÂ&#x2DC;Ă&#x152;iĂ&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x192;Ă&#x152;iÂ?Ă&#x160;Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x152;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;}iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x153;Â&#x201C;Ă&#x160;`iĂ&#x160;Ă&#x20AC;iÂ&#x2DC;Ă&#x152;iĂ&#x203A;>Ă&#x192;Ă&#x152;iĂ&#x160;ÂŤiĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x153;`iĂ&#x160; Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x2022;Â&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iiÂ&#x17D;Ă&#x160;Â&#x153;ÂŤÂ&#x2DC;Â&#x2C6;iĂ&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;Ă&#x203A;>Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x152;iĂ&#x160;âiĂ&#x152;Ă&#x152;iÂ&#x2DC;°Ă&#x160;>>Ă&#x20AC;Ă&#x160; LÂ&#x2C6;i`Ă&#x152;Ă&#x160;`iĂ&#x160;L>Â&#x2DC;Â&#x17D;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;Ă&#x153;iÂ?Ă&#x160;`iĂ&#x160;Â?Ă&#x2022;Â&#x2C6;Ă&#x192;Ă&#x152;iĂ&#x160;Ă&#x20AC;iÂ&#x2DC;Ă&#x152;iÂśĂ&#x160;7Â&#x2C6;Â?Ă&#x160;Â&#x17D;Ă&#x2022;Â&#x2DC;Â&#x2DC;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;`Â&#x2C6;Ă&#x152;Ă&#x160; Ă&#x203A;Ă&#x20AC;Â&#x2C6;Â?LÂ?Â&#x2C6;Â?Ă&#x203A;iÂ&#x2DC;`Ă&#x160;Ă&#x203A;Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160;LiÂ&#x17D;Â&#x2C6;Â?Â&#x17D;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;LiĂ&#x20AC;iÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;°

Voor deskundige begeleiding 6Â&#x153;Â&#x153;Ă&#x20AC;Ă&#x160;`iĂ&#x192;Â&#x17D;Ă&#x2022;Â&#x2DC;`Â&#x2C6;}iĂ&#x160;Li}iÂ?iÂ&#x2C6;`Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;}>>Ă&#x152;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x160; Â&#x2DC;>>Ă&#x20AC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;iÂ&#x2DC;`Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iiÂ&#x17D;>`Ă&#x203A;Â&#x2C6;Ă&#x192;iĂ&#x2022;Ă&#x20AC;Ă&#x160; gaat u naar uw erkend hypotheekadviseur 7Â&#x2C6;Â?Ă&#x160;âÂ&#x2C6;Â?Â&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x2022;Ă&#x153;Ă&#x160;Ă&#x192;ÂŤiVÂ&#x2C6;>Â?Â&#x2C6;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;\Ă&#x160; Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2021;6iĂ&#x20AC;âiÂ&#x17D;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160; Wij zijn uw specialist in: *iÂ&#x2DC;Ă&#x192;Â&#x2C6;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160;Ă&#x20AC;i`Â&#x2C6;iĂ&#x152;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;VÂ&#x2C6;iĂ&#x20AC;iÂ&#x2DC;Ă&#x160; Hypotheken - Verzekeringen - Pensioenen Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;Â&#x2026;Ă&#x2022;Ă&#x2022;Ă&#x20AC;`iĂ&#x160;ÂŤ>Â&#x2DC;`iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x160;Â&#x2021;Ă&#x160;>Â&#x2DC;Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160; Ă&#x203A;iĂ&#x20AC;Â&#x17D;Â&#x153;Â&#x153;ÂŤLiÂ&#x201C;Â&#x2C6;``iÂ?Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;Ă&#x153;Â&#x153;Â&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;} Kredieten - Financieren van verhuurde panden Aan en verkoopbemiddeling woning

Â&#x2C6;>Â&#x2DC;>Ă&#x160;Ă&#x203A;>Â&#x2DC;Ă&#x160;`iĂ&#x20AC;Ă&#x160;7iĂ&#x20AC;v

VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;>Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;VÂ&#x2C6;lÂ?iĂ&#x160;*Â?>Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}\Ă&#x160;`Ă&#x203A;Â&#x2C6;Ă&#x192;iĂ&#x2022;Ă&#x20AC;Ă&#x192;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x2026;Ă&#x17E;ÂŤÂ&#x153;Ă&#x152;Â&#x2026;iÂ&#x17D;iÂ&#x2DC;]Ă&#x160; ­Li`Ă&#x20AC;Â&#x2C6;Â?vĂ&#x192;ÂŽwĂ&#x160;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;VÂ&#x2C6;iĂ&#x20AC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}iÂ&#x2DC;]Ă&#x160;ÂŤiÂ&#x2DC;Ă&#x192;Â&#x2C6;Â&#x153;iÂ&#x2DC;iÂ&#x2DC;]Ă&#x160;>Ă&#x192;Ă&#x192;Ă&#x2022;Ă&#x20AC;>Â&#x2DC;Ă&#x152;Â&#x2C6;lÂ&#x2DC;]Ă&#x160; Ă&#x192;ÂŤ>Ă&#x20AC;iÂ&#x2DC;]Ă&#x160;LiÂ?i}}iÂ&#x2DC;Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;LiÂ&#x201C;Â&#x2C6;``iÂ?Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;Â&#x153;°â°Ă&#x160;

!CTIV!&INANCIĂ&#x201D;LE0LANNINGs3TATIONSSTRAATs#!"ERGENOP:OOMs VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;VÂ&#x2C6;lÂ?iĂ&#x160;*Â?>Â&#x2DC;Â&#x2DC;Â&#x2C6;Â&#x2DC;}Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;-Ă&#x152;>Ă&#x152;Â&#x2C6;Â&#x153;Â&#x2DC;Ă&#x192;Ă&#x192;Ă&#x152;Ă&#x20AC;>>Ă&#x152;Ă&#x160;xĂ&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;{Ă&#x2C6;ÂŁÂŁĂ&#x160; Ă&#x160; iĂ&#x20AC;}iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Â&#x153;ÂŤĂ&#x160;<Â&#x153;Â&#x153;Â&#x201C;Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160; 4 sINFO ACTIVAlNANCENLsWWWACTIVAlNANCENLsWWWACTIVAHYPOTHEKENNL /\Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;{Â&#x2021;Ă&#x201C;Ă&#x2021;xäääĂ&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;\Ă&#x160;ä£Ă&#x2C6;{Â&#x2021;Ă&#x201C;Ă&#x2021;xää£Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Â&#x2C6;Â&#x2DC;vÂ&#x153;J>VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;>w Ă&#x160;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;Vi°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;Ă&#x160;UĂ&#x160;Ă&#x160;Ă&#x153;Ă&#x153;Ă&#x153;°>VĂ&#x152;Â&#x2C6;Ă&#x203A;>wĂ&#x160;Â&#x2DC;>Â&#x2DC;Vi°Â&#x2DC;Â?Ă&#x160;

UTE O R S I U H S OPEN 5:00

1 ER DEELNEM 5 A P R I L V A N 1 1 : 0 0 Z AT E R D A

OPEN HUIZEN ROUTE 5 APRIL BERGEN OP ZOOM Arnoldus Asselbergsstraat 7A BERGEN OP ZOOM Lambertijnenlaan 81 11:00 â&#x20AC;&#x201C; 15:00 uur

10:00 â&#x20AC;&#x201C; 16:30 uur

Â&#x2021;2SHYHUGLHSLQJJHOHJHQOX[HDSSDUWHPHQW Â&#x2021;/RJJLDEDONRQDDQGHYRRU]LMGHJURRWDFKWHUWHUUDV Â&#x2021;6SHHOVHZRRQNDPHUPHWHUNHUHQRSHQLQERXZNHXNHQ Â&#x2021;VODDSNDPHUVHQFRPSOHWHEDGNDPHUPHWRDGRXFKHFDELQH Â&#x2021;$LUFRQGLWLRQLQJUROOXLNHQDFKWHULQSDQGLJHEHUJUXLPWH Â&#x2021;(LJHQJDUDJHSODDWVHQNHOGHUEHUJLQJ Â&#x2021;&HQWUXPOLJJLQJPHWUXLPYRRUXLW]LFKW Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 198.000,- k.k.

Â&#x2021;,Q0HLOXVWJHOHJHQJRHGRQGHUKRXGHQZRQLQJ Â&#x2021;)UDDLJHOHJHQPHWDDQDFKWHU]LMGHJHPHHQWHSODQWVRHQYLMYHU Â&#x2021;7XLQJHULFKWHZRRQNPHWGXEERSHQVOGHXUHQRSHQNHXNHQ Â&#x2021;VODDSNDPHUVHQEDGNDPHUPHWGRXFKHHQHWRLOHW Â&#x2021;*URWHWXLQEHUJLQJDDQGHYRRU]LMGHHQDFKWHUKRXWHQEORNKXW Â&#x2021;9ORHUHQGDNLVRODWLHGXEEHOJODVFRPELNHWHO 

Â&#x2021;3DUNHHUSODDWVRSHLJHQJURQGDFKWHUWXLQ]XLGZHVWHOLMN Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 158.000,- k.k.

BERGEN OP ZOOM Dr. de Ramlaan 11

HALSTEREN Poelekes 25

G

t 83 Bevrijdingstraa ht ec dr Ossen k.k. â&#x201A;Ź 265.000,00

22 Paracelcuslaan om Zo op Bergen k.k. â&#x201A;Ź 219.000,00

traat 9 Blauwehands om Zo Bergen op k.k. 00 0, 00 9. â&#x201A;Ź 29

Westerland 25 om Bergen op Zo k.k. 00 0, 50 9. 44 â&#x201A;Ź

Polluxstraat 1 om Bergen op Zo k.k. 00 0, 00 9. â&#x201A;Ź 13

aatsebaan 94 Oude Moerstr Zoom op Bergen k.k. â&#x201A;Ź 549.000,00

Kijk voor meer informatie op www.breemaat-makelaardij.nl of bel 0164 - 26 15 85

11:00 â&#x20AC;&#x201C; 15:00 uur

10:00 â&#x20AC;&#x201C; 16:00 uur

Â&#x2021;,PSRVDQWHKHOIWYDQHHQNDSZRQLQJPHWJDUDJHFDUSRUW Â&#x2021;PVIHHUZRRQNDPHUH[FOZHUNNDPHUHQRSHQNHXNHQ Â&#x2021;/X[HHQPRGHUQHLQERXZNHXNHQPHWNRRN VFKLHU HLODQG Â&#x2021;:HUNNDQWRRUNDPHU HYWELMGHZRRQNDPHUWHWUHNNHQ

Â&#x2021;VODDSNDPHUVHQ]HHUOX[HHQFRPSOHWHEDGNDPHU Â&#x2021;*DUDJHEHUJLQJ[PKRXWHQEORNKXW Â&#x2021;)UDDLHYRRUHQRPVORWHQDFKWHUWXLQPHWYRORSSULYDF\ Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 339.000,- k.k.

Â&#x2021;7UDGLWLRQHHOUR\DOHHHQJH]LQVZRQLQJPHWJDUDJH Â&#x2021;/LFKWHGRRU]RQNDPHUPHWHUNHUHQRSHQLQERXZNHXNHQ Â&#x2021;Ă&#x20AC;LQNHVODDSNDPHUVHQEDGNDPHU GRXFKHHWRLOHW

Â&#x2021;=ROGHUPHWYRORSEHUJUXLPWHFRPELNHWHO 

Â&#x2021;2PVORWHQDFKWHUWXLQRSKHWZHVWHQHQEHUJLQJJUHQ]HQGDDQ JDUDJH Â&#x2021;3ULYDF\YRRUWXLQGXEEHOHEHJOD]LQJHQEDONRQDGYRRU]LMGH Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 198.000,- k.k.

BERGEN OP ZOOM Lijsterbesstraat 16

BERGEN OP ZOOM Zandstraat 64

11:00 â&#x20AC;&#x201C; 15:00 uur

11:00 â&#x20AC;&#x201C; 14:00 uur

Â&#x2021;/HXNHHHQJH]LQVZRQLQJPHWUXVWLJHOLJJLQJ Â&#x2021;/RRSDIVWDQGVWDWLRQHQFHQWUXPDOVPHGHVFKROHQ Â&#x2021;'RRU]RQNDPHUHQGLFKWHLQERXZNHXNHQ Â&#x2021;VODDSNDPHUVEDGNDPHUHQYOL]RWUDSQDDU]ROGHU Â&#x2021;.HOGHUWMHDSDUWHZDVUXLPWHLQJHERXZGHNDVWUXLPWHV GXEEHOJODV Â&#x2021;%HKRRUOLMNHDFKWHUWXLQEHUJLQJHQDFKWHURP Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 139.000,- k.k.

Â&#x2021;+HOIWYDQHHQNDSZRQLQJJHKHHOJHUHQRYHHUG Â&#x2021;)UDDLHOLJJLQJPHWSULYDF\DFKWHUWXLQRSKHW]XLGRRVWHQ Â&#x2021;.DUDNWHUYROOHGHUWLJHUMDUHQZRQLQJPHWYHHOVWLMOHOHPHQWHQ Â&#x2021;=HHUUXLPHZRRQNDPHUPHWVHUUHXLWERXZ WRWDDOSOPP

Â&#x2021;iVODDSNDPHUVHQODGGHUWUDSQDDU]ROGHU Â&#x2021;&RPSOHWHVIHHUEDGNDPHUFRPELNHWHO 

Gevr. koopsom â&#x201A;Ź 249.500,- k.k.

Tel. 0164-237713 www.wiericx-geerdink.nl


Een laagdrempelig en warm welkom voor potentiële kopers!

2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Open Huizen Dag op zaterdag 5 april De Open Huizen Dag is hét uitgelezen moment om jouw huis in de etalage te zetten. Een aantal keer per jaar is er zo’n Open Huizen Dag en de eerste van dit jaar is gepland op zaterdag 5 april 2014 van 11.00 tot 15.00 uur. Grijp deze kans om tientallen potentiële kopers letterlijk over je drempel te halen en wie weet is dat de eerste stap tot verkoop!

Ervaringen van een koper:

Tips voor de deelnemers: - Zorg dat je huis tijdens een bezichting neutraal oogt. Weg met die tientallen foto’s op canvas… Haal de box even uit elkaar en zet hem op zolder… Als je je huis toch wilt verkopen, schilder die gifgroene muur even in een neutrale kleur… De kijker moet zich thuis voelen. Vraag desnoods vrienden wat zij aan je huis zouden veranderen. - Zorg dat je huis groot en ruimtelijk oogt. Haal alle jassen van de kapstok, zet speelgoed even in kasten, haal snuisterijen, stapels tijdschriften en onverwerkte post weg.Voorkom uitpuilende wasmanden, een douchecabine vol shampooflessen en een zolder vol drogende was. - Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is. Haal even een spons over de ramen, een doekje - Verhelp kleine gebreken voor de Open Huizen Dag; zet het tuinhekje even recht, repareer de lekkende kraan, draai de loszittende klink vast en snoei de verwilderde heg. Het huis zal

kopen. We zagen in de krant een huis dat we graag wilden bekijken. We besloten geen contact op te nemen met de makelaar, want een week later was de Open Huizen Dag. We vonden het prettig om, vooral omdat het om een eerste tussenkomst van een makelaar. Het is lekker laagdrempelig. De bewoners waren hartelijk, hebben ons vol enthousiasme het huis laten

meteen heel anders aan doen! - Zorg dat er tijdens de bezichtiging zo weinig mogelijk mensen en dieren in huis zijn. Doe

zien en daarna hebben we nog even gekletst. We waren erg enthousiast over het huis en hebben met de makelaar een afspraak gemaakt voor een

ger in huis, het oogt ook nog een stuk groter. Het zijn de kleine dingen die het doen. Zorg voor een aangename temperatuur (koel in de zomer, lekker warm in de winter), een frisse geur in huis (rook is funest!) en een vaas met verse bloemen. Biedt een kopje koffie met wat lekkers aan, praat ook over dingen die niet perse iets met het huis te maken.

“Wij waren voornemens om een huis te gaan

bezichtiging ging, zelf even aan te bellen zonder

over de spiegel en een dweil over de vloer.

eventueel de hond even naar de buren of familie. Niet alleen is het daardoor een stuk rustiDOOR VERA DE GEUS

Sandra, 30 jaar:

tweede bezichtiging. Daarna was de koop snel rond. Nog steeds maken we een praatje als we de vorige eigenaren tegenkomen.” Ervaringen van een verkoper:

Harrie, 41 jaar: “Ons appartement stond al enige tijd te koop. Er waren bezichtigingen, maar tot een tweede afspraak kwam het niet. De makelaar adviseerde ons deel te nemen aan de Open Huizen Dag. Ik stond er niet om te springen, maar we hebben toch besloten deel te nemen. In die paar uur hadden we zeven kijkers. Meer dan in al die tijd dat het appartement te koop stond. Uiteindelijk is het verkocht aan mensen uit de buurt die dankzij de Open Huizen Dag een kijkje kwamen nemen en die eigenlijk hun oog hadden laten vallen op een andere woning verder weg. Het was trouwens sowieso wel een leuke en gezellige dag dus wij hebben zeker geen spijt dat we toch hebben meegedaan.”

De Open Huizen Dag heeft veel voordelen. Geïnteresseerden kunnen namelijk zonder afspraak met een makelaar woningen naar hun gading bezichtigen. En dat is natuurlijk lekker laagdrempelig! Potentiële kopers kunnen die dag rondrijden en aanbellen bij huizen die deelnemen aan de Open Huizen Dag. Bij een reguliere bezichtiging is het de makelaar die het huis laat zien, maar tijdens de Open Huizen Dag laat de verkoper zelf zijn huis aan de geïnteresseerden zien. Kijkers vullen een contactformulier in met daarin hun mening en verwachtingen wat betreft het huis, waarna de makelaar bij interesse contact opneemt voor een eventuele tweede bezichtiging of voor het geven van aanvullende informatie. De ervaring leert dat de Open Huizen Dag meer dan eens de aanzet is tot verkoop van een huis. Om die reden stimuleren makelaars verkopers dan ook om deel te nemen. De Open Huizen Dag wordt groots aangekondigd, waardoor deze een grote bekendheid geniet én veel kijkers trekt.

OPEN HUIZEN DAG

5 april 2014


ALLE INFO OVER WONEN

WOONCAFÉ naar je eigen huis! De sleutel

LOCATIE | FOYER RABOBANK

START

TIP EEN GOEDE VOORBEREIDING OP DE OPEN HUIZEN ROUTE!

DONDERDAG 3 OKTOBER 2013 3 APRIL 2014 DE 2e EDITIE WOONCAFÉ

DE 3e EDITIE WOONCAFÉ

DE RODE SCHAAR & RENE VAN VLIET NAAIMACHINES PFAFF

HUSQVARNA-VIKING

SINGER

Pfaff Ambition 1.0

Pfaff Essential

Pfaff Ambition 2.0

€899,- nu

€799,- nu

€999,- nu

€799.-

€699.-

€899.-

REPARATIE EN ONDERHOUD, ALLE MERKEN NAAIMACHINES

ELNA

BROTHER

LEWENSTEIN

JANOME

BERNINA

Gratis opgehaald en gratis gebracht! Ook voor al uw kledingreparaties.

De Rode Schaar & Rene van Vliet Naaimachines Bel nu : 06 51145984 / 0164 241804 Steenbergsestraat 19, Bergen op Zoom

HET MARKIEZAAT BERGEN OP ZOOM | 19.30 UUR

www.derodeschaar.nl

KIJK VOOR HET VOLLEDIGE PROGRAMMA OP DE SITE EN MELD JE AAN !

www.wooncafe.com


Van Kooten staat in

bloei!

2E PAASDA G GEOPEND! 13:30 – 18:0 0

Nieuwe vestiging, hoge kortingen

VERANDA’S VANAF

€ 795,Numansdorp - Strijen - Velp - Wommelgem HILLHOUT LIVING

KAPSCHUUR

VANAF € 1120,-

VANAF € 2250,-

VANAF € 449,-

VANAF € 1550,-

BUITENVERBLIJVEN

GROOT ASSORTIMENT TUINMEUBELEN UIT VOORRAAD LEVERBAAR

www.blokhutvillage.com | info@blokhutvillage.com

www.verandavillage.com | info@verandavillage.com


Van Kooten staat in bloei! Nieuwe vestiging, hoge kortingen

POOLHOUSE IN VELE AFMETINGEN LEVERBAAR

WELLNESS UIT VOORRAAD LEVERBAAR

BLOKHUTTEN MET WOLFSKAP

13:30 – 18:0 0

van € 1499,-

PRIEEL CLASSICO

voor € 1049,-

- 430 x 430 cm - Daksingles groen, rood of zwart - Geïmpregneerd vurenhout - GRATIS thuisbezorgservice

- Wanddikte 50 mm - In vele afmetingen en uitvoeringen leverbaar

NU € 1549,-

NU € 2999,-

NU € 1199,-

SPECIALIST IN MAATWERK

VANAF € 3950,-

2E PAASDA G GEOPEND!

NU

NU

€ 21499,-

€ 11305,-

NU € 8130,-

RUIM 2000 BLOKHUTTEN DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR:

TOPVISION BLOKHUTTEN

VANAF € 1699,-

BLOKHUT RIANNE

€ 1599,-

- 500 x 250 cm - Wanddikte 28 mm - Gratis thuisbezorgd

€ 1159,-

€ 999,-

HOEKBLOKHUT PETIT

- 200 x 200 cm - Wanddikte 28 mm - Gratis thuisbezorgd

BLOKHUT FLORIDA

€ 2250,-

- 798 x 296 cm - Geimpregneerd, Wanddikte 28 mm - Gratis thuisbezorgd

€ 1379,-

€ 2399,-

€ 1399,-

BLOKHUT ASTER 2

BLOKHUT DAHLIA 1

BLOKHUT PIET

BLOKHUT UDDEL

- 396 x 396 cm - Wanddikte 28 mm - Gratis thuisbezorgd

- 496 x 312 cm - Wanddikte 28 mm - Gratis thuisbezorgd

- 595 x 300 cm + luifel 200 cm - Wanddikte 45 mm - Gratis thuisbezorgd

- 380 x 260 cm - Wanddikte 28 mm - Gratis thuisbezorgd

Prijzen en acties geldig t/m 30-04-2014. Druk- en zetfouten onder voorbehoud.

J. van der Heijdenstraat 10 3281 NE Numansdorp (NL) T: +31 (0)186-655990

Florijnweg 12 6883 JP Velp (NL) T: +31 (0)26-3031249

Antonie Van Leeuwenhoekstraat 14 3291 CR Strijen (NL) T: +31 (0)78-6745736 Alleen tuinkamers en veranda’s

www.blokhutvillage.com | info@blokhutvillage.com

Autolei 315 2160 Wommelgem (BE) T: +32 (0)335-52555

www.verandavillage.com | info@verandavillage.com


2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Wanneer is een echte buitenkeuken iets voor jou? s*EMAAKTVEELGEBRUIKVANDE barbecue. s*EKOMTWERKRUIMTETEKORT tijdens het barbecueĂŤn. s*EHOUDTVANKOKEN s*EZITVAAKMETFAMILIEOFVRIENDEN in de tuin. s*EHEBTEENHEKELAANBINNEN koken tijdens de zomer.

Meer dan groen alleenâ&#x20AC;Ś

Een TUIN om in te leven! Planten, perkgoed, bloemen en boompjesâ&#x20AC;Ś Ze vormen de â&#x20AC;&#x2DC;groene draadâ&#x20AC;&#x2122;, maar de tuin anno 2014 is zoveel meer dan alleen een gebied met een tuinsetje en wat groen. Het wordt namelijk meer en meer het verlengde van het huis. De mogelijkheden om je tuin om te toveren tot het verlengstuk van je keuken, huiskamer ĂŠn slaapkamer zijn legio. Optimaal genieten is het devies en daarvoor hoef je niet in een tropisch oord te wonen. Met een paar kleine aanpassingen kun je namelijk ook in ons doorgaans koude kikkerlandje bijna het hele jaar door buiten genieten. DOOR VERA DE GEUS

Het voorjaar nadert - gelukkig â&#x20AC;&#x201C; met rasse schreden.

kelijke maaltijd bereiden op een simpel barbecuetje of

Wie zijn tuin nog niet anno 2014 heeft ingericht kan

een mooi diner in elkaar draaien in de keuken om het

nu lekker aan de slag om ervoor te zorgen dat het

buiten te serveren. Maar veel leuker is het om een

dit voorjaar en deze (na)zomer buiten goed toeven

volwaardig gerecht te maken in je eigen buitenkeuken!

is. Haal het huiskamergevoel naar je tuin! Maar hoe?

Lekker bij of zelfs met de gasten of je eigen gezinâ&#x20AC;Ś

Om te beginnen kun je al een hoop bereiken door

De aanschaf van een verrijdbare of permanente

de standaard tuintafel met vier stoelen en bijpassende

buitenkeuken is even een investering, maar zal je de

tuinkussens rap te vervangen door of aan te vullen

komende jaren enorm veel plezier geven.Vergeet niet

met een volledig tuinameublement. Een loungeset

bij een permanente buitenkeuken een gootsteen te

met lekker veel kussens en voldoende zitplaatsen om

overwegen. Dan kun je buiten afwassen en opruimen

gasten te ontvangen is onmisbaar.Want wie gaat een

en blijft het binnen lekker schoon!

groep gasten uitnodigen in de tuin, als je eerst stoelen elders moet gaan regelen? Met wat houten tuintafel-

Licht, sfeer en warmte

tjes (zelf maken van sloophout!), een leuke oppottafel

Op de een of andere manier wordt een vuurtje geas-

met snuisterijen, een waterdichte klok, poefen met

socieerd met gezelligheid en dat is wat je wilt creĂŤren

buitenkussen, tuinschilderijen, windlichten en mooie

in je huistuinkamer. Het leuke is dat je dat op verschil-

nieuwe terrasbedekking heb je al een schitterende

lende manieren en met ieder budget kunt bereiken.

basis voor een heuse huistuinkamer.

Een paar leuke tuinfakkels, wat windlichten,

Kokkerellen in het zonnetje

Weer mooi weer

Wie optimaal van het buitenleven wil genieten, kookt

We kunnen veel meer genieten van

en eet buiten. Natuurlijk kun je een lekkere, mak-

het buitenleven dan we denken. Ons

een â&#x20AC;&#x2DC;ouderwetseâ&#x20AC;&#x2122; vuurkorf, het zijn allemaal leuke

binnen hoeft.

en goedkope manieren om licht, sfeer en warmte te

Heb je gauw een briesje in je tuin? Zorg dan voor een

creĂŤren.Wie hiervoor wil gaan ĂŠn de nieuwste trend

beschutte plek en alleen een zuidwesterstorm jaagt je

wil volgen, kiest voor een heuse openhaard in de tuin.

naar binnen!

Gezellig hout of kolen opstoken en kijken naar het knetterende houtvuur. Of ga voor een gelhaard voor

Relax!

buiten, dan heb je de sfeer ĂŠn het gemak!

De buitenkeuken en de meubeltjes zijn vooral gericht op gezellige momenten met vrienden, familie of je ge-

Het weer

zin. Maar natuurlijk moet je ook jezelf niet vergeten!

Logischerwijs zijn veel mensen huiverig om veel geld

Een heerlijke ligstoel op een zonnige plek in de tuin

te investeren in hun tuin. â&#x20AC;&#x2DC;Want in Nederland heb je

dwingt je bijna om eens lekker een boek te lezen.

daar zo weinig aan.â&#x20AC;&#x2122; Maar dat is niet helemaal waar!

Of wat denk je van een hangmat. Je creĂŤert er een

Met een paar aanpassingen die zowel mooi als prak-

typisch sfeertje mee en het ligt heerlijk! Vergeet geen

tisch zijn kun je bijna het hele jaar genieten van je tuin.

leuk bijzettafeltje te regelen voor je boek, magazine,

Met een mooie veranda kun je bij regen, maar met

kopje kofďŹ e of wijntje. Muziekje erbij en je waant je

een aangename temperatuur gewoon buiten blijven

op vakantie!

zitten. Investeer in een terrasverwarmer, zodat je als het wat kouder is of de frisse avond invalt niet naar

 

kunststof kozijnen nieuw: rolluiken! â&#x20AC;&#x153;VAN FABRICAGE TOT MONTAGEâ&#x20AC;?

land telt namelijk veel meer dagen met weinig of geen regen dan dagen met veel regen. Het regent in ons land gemiddeld maar acht procent van de tijd. In de winter valt langduriger neerslag dan in de zomer maar in de zomer valt er meer in korte tijd. Hoe dan ook kun je met de juiste tips en trucs optimaal genieten van je investering!

Verano Rolluiken 2x2 m. elek. bediend incl. montage en btw

â&#x201A;Ź500.- KUNSTSTOF KOZIJNEN DEUREN RAMEN

â&#x20AC;&#x153;VAN FABRICAGE TOT MONTAGEâ&#x20AC;?

 !"#$   


WWW.DENENGELSMANSIERBESTRATING.NL

Scherpe ! n e g n i d e i b n a a voorjaars

Benzinemaaiers vanaf € 249

Castelgarden XX 220 HD zitmaaier Castelgarden XD 140 zitmaaier

- 20 pk 2 cilinder OHV Briggs & Stratton motor - 122 cm maaibreedte - Hydrostatische transmissie - Elektrische mesinschakeling - Achtervanger - 320 liter grasopvangbak

Een compacte robuuste en eenvoudige zijuitworp gazon-tractor, die voldoet aan de behoeften van alle soorten gebruikers. 98 cm maaidek, P.B. Series 3130 B & S motor met AVS en tandwieloverbrenging (5 vooruit en achteruit). XD modellen hebben een modern design en uiterst handig dankzij de smalle draaicirkel. Elektromagnetische mesinschakeling, maaihoogte verstelling (25-80 mm). Vanaf € 1599,- (incl. BTW)

Den Engelsman Veilingweg 9, Sint Annaland T 0166 65 31 90 Tuinmaterialen E info@denengelsmansierbestrating.nl

Den Engelsman Sierbestrating Veilingweg 9, Sint Annaland T 0166 65 31 90

E info@denengelsmansierbestrating.nl I www.denengelsmansierbestrating.nl

Castelgarden XM 130 zitmaaier

3)%2"%342!4).'s45).4%'%,3s-%'!4%'%,3 .!455234%%.s45).6%2,)#(4).'s45).(/54 45).(5)3*%3s",/+(544%.%.-%%2

De motor van dit model is een betrouwbare B&S PowerBuilt met Anti Vibration System (AVS), die je een vlotte rit geeft. Je krijgt een veelzijdige machine met een spinner op het stuurwiel en een manuele versnellingsbak met vijf versnellingen vooruit en een achteruit. De Combi maaidek biedt u een keuze tussen Multiclip en achteruitworp. Drie verschillende modellen leverbaar! Vanaf € 2599,- (incl. BTW)

Castel Garden XSP 50 BS motorgazonmaaier - Powered by Briggs & Stratton - De breedte 50 cm - Achtervanger, Mulchen, Zijlosser, Achterlosser - Zelf aangedreven - Toerenregelaar op Stuur - Geluidsniveau (dB) 96 Vanaf € 699,- (incl. BTW)

Verbindingsweg 3, 4695 RV Sint-Maartensdijk | 0166 - 66 32 07 | www.lmbdenengelsman.nl

>ĂĂƚƵŝŶƐƉŝƌĞƌĞŶŝŶŽŶnjĞƐĨĞĞƌƚƵŝŶĞŶ

 

 Actieperiode van 3 maart t/m 19 april. Zolang de voorraad strekt.

Tijdelijk 10% korting op de

Smartton wave 60x60 cm,

g rtin o k G

leverbaar in diverse kleuren…

r ER ge 5 de Banhannior* A op ju

0%

YDQ+DDIWHQ KOMT U OOK KIJKEN?

Actie geldig tot 19 april 2014

Neem ook eens een kijkje op

 

SOLAR SIERVERLICHTING…

de website voor de actuele aanbiedingen en partijen! www.vanhaaftenpoortvliet.nl

Dankzij de superieure zonnecel en lithium oplaadbare batterij zijn de prestaties van de lampen vele malen beter dan wat er tot nu toe op de Nederlandse markt beschikbaar was.

Zaterdag 12 april OPEN DAG van 10.00 tot 17.00 uur bij de vestiging Poortvliet. De koffie staat klaar!


Twaalf maanden lang genieten van uw tuin

4 seasons tuinmeubelen rukken op

Niet vergeten: verlichting

Helaas is het niet heel het jaar lente en zomer, maar is het niet meer nodig om uw tuinmeubelen in de herfst en winter binnen op een veilige plaats op te bergen. Mits u kiest voor tuinmeubelen die het hele jaar door gewoon buiten kunnen blijven staan, de zogeheten 4 seasons outdoor. Eerlijk is eerlijk, over het algemeen kost het een paar centen, maar dan heeft u ook wat. Kwaliteit, veelal jarenlange garantie en bovenal een tuin waarin u graag zal vertoeven. Ideaal ook voor de zomeravonden.

2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

Steeds meer mensen die hun oude tuinset

is dus vooraf heel goed te weten hoe u voor u

willen vervangen, kiezen tegenwoordig voor 4

zelf de indeling heeft gemaakt.

seasons outdoor. Dat zijn tuinmeubelen in vele soorten en maten waarvan het soms vanwege

Lounge

hun grootte toch al niet makkelijk is om ze een

Een van de trends voor 2014 lijkt de lounge

deel van het jaar naar binnen te verhuizen. Maar

dining set te worden, feitelijk het vervolg op

dat hoeft gezien de uitvoerig geteste kwaliteit

de gewone loungeset. Nadeel daarvan was dat

van het materiaal ook niet meer. De stoelen en

ontbijten en lunchen perfect ging, maar dat het

de tafels zijn er namelijk voor gemaakt om ze

nuttigen van een diner wat ingewikkelder was

twaalf maanden in het jaar buiten te laten staan.

door de lage ligging van de tafel.Vrijwel alle pro-

Daarnaast blijven tuin en/of terras ook veel

ducenten van dit type tuinmeubilair zijn hier op

aantrekkelijker om naar te kijken als de meubels

in gesprongen en met een oplossing gekomen,

gewoon 365 dagen lang in het zicht blijven.

namelijk de combinatie van een lounge- met

Groot of klein

een dining set. Daarbij zijn de banken wat hoger gemaakt en is het middendeel van de set voor-

4 seasons tuinmeubelen zijn in principe geschikt

zien van een hoge in plaats van een lage tafel.

voor iedere tuin, groot of klein. Maar op het mo-

Dat maakt dineren, maar sowieso eten in het

ment dat u overschakelt, is het belangrijk dat u

algemeen, een stuk comfortabeler.

de afmetingen van uw tuin goed in ogenschouw

Behalve lekker eten is de set ideaal om in te

neemt. Met name dan voor de bezitters van een

werken, maar bijvoorbeeld ook om heerlijk te

niet al te ruime tuin. Het zou zonde zijn als de

ontspannen. De stoel naar achteren en niemand

aangeschafte meubelen toch net iets te veel plek

maakt u wat!

innemen dan u aanvankelijk had ingeschat. Zaak

BRON: PERSCENTRUMWONEN.NL

Niet alleen binnen, maar ook buiten is verlichting een sfeermaker. De Italiaanse verlichtingsspecialist Luceplan heeft ook aan de buitenmuur gedacht. De Ecran Out is ontworpen door Inga Sempé en vervaardigd uit waterdicht materiaal (IP55) dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. De lamp heeft een geïntegreerde diffuser die een mooi subtiel licht afgeeft. Razend romantisch!

“Combineer hout, riet en frisse tinten”

Chillen in een Canadian Chair In Canada en Amerika staat op elke veranda wel een ‘Canadian Chair’, maar in Nederland is het pas deze zomer een echte hit. Kies voor deze tweezitter en creëer in je tuin het perfecte chill

Gebruik een grote gevlochten mand als bijzettafel (en berg daar de sierkussens in op als je weer naar

plekje in de zon. Plaid, kussentje erbij, en een

binnen gaat). De natuurlijke uitstraling van riet en hout combineert mooi met de frisse kleurtjes van

kleed eronder (heel lekker met blote voeten in

het gedessineerde kleed en de kussens. Kleine viooltjes zijn als verzameling in een grote sierpot niet

plaats van de harde stenen) en dan zo’n lekkere

meer tuttig, maar geven juist een stoer en gezellig kleuraccent aan het hele terras.

cupcake met thee. En je beste vriendin erbij natuurlijk!

“Rauwe luxe” De ‘verweerde’ look van de fauteuils en de bank is de nieuwste trend in buitenmeubelen. De strak gestoffeerde luxe zitkussens verraden dat het hier toch gaat om een luxe tuinset!


GRATIS* verlichting of terrasverwarmer bij aankoop van een PiazzaÂŽ terrasoverkapping

Terraszoverkapping Brabant profiteer nu 2014 en bezoek on ze Piazza Buiten showroom! Ă&#x153;Ă&#x153;Ă&#x153;°LĂ&#x20AC;>L>Â&#x2DC;Ă&#x152;LĂ&#x2022;Â&#x2C6;Ă&#x152;iÂ&#x2DC;°Â&#x2DC;Â? Ă&#x201C;{Ă&#x160;iÂ&#x2DC;Ă&#x160;Ă&#x201C;xĂ&#x160;Â&#x201C;>>Ă&#x20AC;Ă&#x152;Ă&#x160;>°Ă&#x192;° 5 en 6 april a.s.

Max. 7 m

Max. 4 m *Alleen tijdens de actieperiode van 1-2-2014 t/m 31-3-2014

t t t t t

7FSMFOHTUVLWBOVXIVJT ;POFOSFHFOXFSFOE &FOWPVEJHFFOTOFMMFNPOUBHF 3FHFOBGWPFSWPMMFEJHVJUIFU[JDIU (FĂ&#x2022;OUFHSFFSEFWFSMJDIUJOH PQUJPOFFMWFSLSJKHCBBS t 6XUVJOMPVOHFTFUTUBBUBMUJKEESPPH t #FTDIFSNJOHUFHFOTDIBEFMJKLF67TUSBMJOH t 0PLUFHFCSVJLFOBMTDBSQPSU Sebrechts zonwering (JCTPOTUSBBU 484UFFOCFSHFO 5 JOGP!TFCSFDIUTOM 0QFOJOHTUJKEFO .B %JUNWSFOVVS ;BVVS

XXXTFCSFDIUTOM

ROLLUIKEN & ZONWERING

VAN DORST

WIJ DRAGEN BIJ AAN UW WOONCOMFORT EN VEILIGHEID!

s ROLLUIKEN s BINNEN-EN BUITENZONWERING s GARAGEDEUREN Van Dorst rolluiken en zonwering staat bekend om zijn vakmanschap!

like ons op

Vraag een vrijblijvende offerte aan 0167-531416 Of vul het contactformulier in op onze vernieuwde website www.vandorstrolluiken.nl

Bezoek op afspraak Nassaulaan 45 - 4651 AA Steenbergen - 0167-531514 0167-531416 - info@vandorstrolluiken.nl


KOM OOK NAAR DE

INTRATUIN IDEE DAGEN

 !#"# $# #$ &"# %'$ !

@

=(:,8+0*/:,,5 kleurvaste buitenstof @$% ,5<689:),9:,5+0. @,89:,82C,>0),3,59301:<(9: @5:0 )(*:,80,3,:67*6(:05.

Loungeset Tom 2 stoelen, 1 bank + 2 hockers. 2155.- 1949.

28, 29 EN 30 MAART LAAT JE OP DEZE DAGEN VERRASSEN EN INSPIREREN DOOR DE NIEUWSTE TRENDS, IDEEĂ&#x2039;N EN TIPS. MAAK KENNIS MET DE NIEUWSTE PRODUCTEN, LAAT JE ADVISEREN DOOR PROFESSIONALS EN PROFITEER VAN DE VELE AANBIEDINGEN.

29 EN 30 MAART DEMONSTRATIE VAN TRENDWATCHER ROMEO SOMMERS IN ONZE ENTREE.

Intratuin Halsteren is de kunstgrasspecialist Barbecue Boretti Carbone

Kunstgras vanaf 19.95 m2. Intratuin Halsteren heeft ook een installatieservice. Zo hoeft u er zelf niets aan te doen!

Houtskoolbarbecue met verstelbaar kolenrooster, uniek model. 299.-

Barbecue Cobb pro compact 32,5 cm. hoog, grilloppervlak ø 30 cm. Een veilige en zeer compacte barbecue. De RVS barbecue is zeer snel op temperatuur en van alle gemakken voorzien. In slechts drie minuten is de barbecue klaar voor gebruik. De COBB Pro Compact barbecue werkt op Cobble Stones, welke zeer zuinig in gebruik zijn. 119.95

Plant nu je fruitbomen om later te genieten van vers fruit uit eigen tuin

enorm assortiment fruit bomen, vanaf direct verkrijgbaar! 95

14.

@&,82:?,,85(;=2,;80.,5 efficiĂŤnt, waardoor de kans 67),9*/(+0.05.<(565), doelde planten miniem is. @',,8<,030.,5+;;8?((4 @,,5.(96-67,5<3(4 @,,5*/,409*/, bestrijdingsmiddelen en afvalstoffen @6,+266705.,)8;02

Hoogwaardig buitenspeelgoed

Green Power Onkruidbrander van Hozelock De Green Power Onkruidbrander is een nieuwe manier voor het gericht verwijderen van onkruid op elke plaats in uw tuin. Of het nu het gazon is, bloembed of tussen de tegels van uw stoep en terras. De Green Power maakt gebruik van een thermische schok. Deze onkruidbrander behandelt het onkruid door het kort aan een zeer hoge temperatuur (600C) bloot te stellen. Zo worden de plantencellen van de plant gedood 89.95

69.-

29 EN 30 MAART INLOOPWORKSHOP â&#x20AC;&#x2DC;KWEKEN EN OOGSTENâ&#x20AC;&#x2122; VOOR KINDEREN. GRATIS EN VRIJE INLOOP!

- Trampoline â&#x20AC;&#x2DC;Jump Arenaâ&#x20AC;&#x2122; inclusief veiligheidsnet, ladder en schoenenzak. In diverse afmetingen verkrijgbaar. Vanaf 349,- Voetbalgoal â&#x20AC;&#x2DC;Pannaâ&#x20AC;&#x2122; 150X60X60 cm. Compact en lichtgewicht. 59,- Voetbalgoal â&#x20AC;&#x2DC;Maestroâ&#x20AC;&#x2122; 180X120X60 cm. Hoge kwaliteit, inclusief trainingsscherm en verankeringsysteem. 99,- Voetbalgoal â&#x20AC;&#x2DC;Coppaâ&#x20AC;&#x2122; 220X170X180cm. Hoge kwaliteit, inclusief trainingsscherm en verankeringsysteem. 149,- Voetbalgoal â&#x20AC;&#x2DC;Fintaâ&#x20AC;&#x2122; 300X200X90 cm. Hoge kwaliteit, inclusief trainingsscherm en verankeringsysteem. 249,-

! D N E P O E G G A D IEDERE ZON 20 april (1e Paasdag) i 2014, gesloten op zondag jun 15 m *t/ uur 00 17. van 11.00 tot U bent van harte welkom

Intratuin Halsteren Halsterseweg 65a (Afslag Bergen op Zoom Noord, 6de stoplicht rechts).

erdag) en zondag 8 juni (1e Pinkst

7,505.9:01+,5 ma. 09:30-17:30 - di. 09:30-17:30 - wo. 09:30-17:30 do. 09:30-21:00 - vr. 09:30-21:00 - za. 09:00-17:00

=== 05:8(:;05/(39:,8,5 53 Like ons op

*

* Aanbiedingen zijn t/m zondag 6 april geldig bij Intratuin Halsteren. Prijs- en modelwijzigingen en zeten drukfouten voorbehouden.

www.facebook.com/intratuinhalsteren


Bergen op Zoom

Y R O O H G L J YH HUQLHXZG QYHUJURRW

Kom je licht opsteken digvan 26 elig GeGld

Praxis Bergen op Zoom Van Konijnenburgweg 21, Bergen op Zoom

014 l 214 pri20 t/mm6aaart art23 van 17mt/am

Praxis is vanaf nu de grootste verlichtingswinkel van Bergen op Zoom

% 0 2 korting tikel uit op één ar ortiment htingsass het verlic

van deze bon tegen inlevering De kor ting geldt het assortiment uit ze keu r naa l voor één artike lage prijs’ Baseline, ‘vaste verlichting m.u.v. lopende ing. Niet geldig op uim opr en ten produc xis én geldig bij Pra aanbiedingen. Allé rwaarden Voor overige voo ting. Bergen op Zoom. i.c.m. Air Miles kor t Nie s. tie /ac zie praxis.nl

OPENHAARDEN | HOUTKACHELS | ONDERHOUD & REPARATIE

LENTE BIJ FIREPLACE! Nordpeis Roma Garden

Morsø Living

Nieuw in de collectie: Nordpeis Roma Garden en Morsø Living voor een optimale sfeer, binnen & buiten! DE GROOTSTE KACHELSPECIAALZAAK VAN HET ZUIDEN!

Contura 35T


MEDIA MARKT POWER SERVICE IN BERGEN OP ZOOM

Een vaste service, voor een vaste prijs!

Computer Service De Media Markt Computer Service maakt je nieuwe computer voor je startklaar, zodat je er meteen mee aan de slag kunt. En wanneer we toch bij je thuis zijn, waarom maak je dan geen gebruik van onze expertise om je netwerk te configureren of je computer aan te sluiten op allerlei randapparatuur? Ook kunnen we je computer een onderhoudsbeurt geven en configureren je multimedia in combinatie met als het apparaat optimaal werkt én wanneer je

een draadloos netwerk.

weet hoe het te gebruiken!

Installeren Schrik je ook altijd even als je het boekwerk

Digitaliseren beeldmateriaal

ziet dat uit de doos voor de homecinema-

Heb je ook schoenendozen vol met oude foto’s

set komt? Ook televisies zijn niet altijd even

en smalfilms? Bij Media Markt kun je die heel

gemakkelijk aan de praat te krijgen. Media Markt

gemakkelijk laten vastleggen voor de eeuwig-

neemt je die karweitjes graag uit handen met de

heid door ze te laten digitaliseren en branden

Installatie Service. Andere dingen die de Instal-

op dvd. Ook oude videobanden kunnen op dvd

latie Service voor je kan doen zijn het ophangen

worden overgezet.

van de TV of de speakers en het aansluiten op

BERGEN OP ZOOM - Voor elke klus rond elektronica is er bij Media Markt een passende Power Service. Bezorgen, installeren, inbouwen of digitaliseren, je kunt het zo gek niet bedenken of wij lossen het voor je op!

randapparatuur. Bij de Installatie Service is het

Dia’s, foto’s en negatieven worden gescand en je

bezorgen inbegrepen!

kunt zelf kiezen op welke kwaliteit, afhankelijk

Media Markt een serie Power Services die het keurig voor je regelen.

Bezorgen

van wat je ermee wilt doen.

Inbouwen Wanneer het tijd wordt om je inbouwafwasmachine te vervangen, dan kun je daarvoor natuur-

Bij Media Markt hoef je niet zelf te gaan sjou-

lijk ook prima terecht bij Media Markt. De vraag

wen met zware apparatuur. Wij bezorgen de

is dan natuurlijk ‘hoe krijg je deze weer netjes

nieuwe producten gewoon bij je thuis. Daarmee

op zijn (inbouw)plaats’? Daarvoor heeft Media

ben je ervan verzekerd dat de garantie niet

Markt de Inbouw Service. Onze vakkundige

wordt aangetast. Bovendien vindt het transport

experts bezorgen het nieuwe apparaat, halen

veilig en snel plaats. Wanneer je dat wilt, kunnen

het oude weg, bouwen het nieuwe in en sluiten

Na de aanschaf van die mooie koelkast, of die

we je aankoop ook plaatsen en aansluiten op de

hem aan. Ze gaan niet weg voordat het nieuwe

geweldige homecinema-set, komt al snel de

door jou aangewezen plek. Met de Media Markt

apparaat naar behoren werkt en leggen je ook

vraag: wat nu? De koelkast moet naar huis en

Bezorg Service worden je spulletjes bezorgd

uit hoe. Natuurlijk nemen ze het oude apparaat

Media Markt Bergen op Zoom,

de thuisbioscoop geïnstalleerd. Gelukkig biedt

wanneer het jou uitkomt, en we gaan pas weg

voor je mee.

Burgemeester Van Hasseltstraat 3

Ruime keuze en heldere presentatie

prijsklasse.Voor elke behoefte is geschikte ver-

Op de vernieuwde verlichtingsafdeling van

mer, keuken, badkamer, slaapkamer of werkka-

Praxis Bergen op Zoom treffen klanten een

mer als voor in de tuin. Ook is een ruim aanbod

moderne, overzichtelijke en sfeervolle omge-

aan energiezuinige verlichting verkrijgbaar.”

ving aan. Bij het decoreren van de woning is de

Praxis is een van de grootste en bekendste

keuze voor de juiste verlichting erg belangrijk.

doe-het-zelfketens in Nederland. Praxis is nu

Praxis wil deze keuze zo gemakkelijk mogelijk

sinds 1986 aanwezig in Bergen op Zoom. Naast

maken door alle decoratieve armaturen op stijl

het reguliere doe-het-zelf assortiment vindt de

en functie te groeperen. “De klant herkent nu

klant bij Praxis een uitgebreid assortiment voor

vijf duidelijke stijlgroepen.” vertelt Jan van Pul,

woninginrichting en tuin. Praxis maakt deel uit

eigenaar van Praxis Bergen op Zoom. “Zo heeft

van de Maxeda DIY Groep, de marktleider in

‘Nature’ een steigerhouten achterwand. Ook

de Benelux. Praxis heeft ruim 3.500 mensen in

met de andere stijlgroepen Design, Office,Vin-

dienst. Meer informatie: www.praxis.nl.

Praxis Bergen op Zoom nu grootste verlichtingsafdeling in Bergen op Zoom e.o. Amsterdam, 13 maart 2014 - Praxis Bergen op Zoom introduceert een volledig vernieuwde verlichtingsafdeling. Klanten hebben hier volop keuze uit decoratieve en functionele verlichting van topkwaliteit voor binnen en buiten. De nieuwe verlichtingsafdeling van Praxis Bergen op Zoom aan de van Konijnenburgweg 21 is rigoureus veranderd en vergroot, het assortiment is duidelijker en de presentatie is sterk verbeterd. Het is een inspirerende omgeving geworden die zo is ingericht dat je snel vindt wat je zoekt: met een gevarieerd en eigentijds assortiment dat overzichtelijk is gepresenteerd.

lichting beschikbaar: zowel voor in de woonka-

tage en Kids krijgen klanten meer sfeerbeleving op de vernieuwde afdelingen. Klanten zien nu in één oogopslag waarnaar hun voorkeur uitgaat. Van binnen- tot buitenverlichting en ongeacht de

Van Haaften Sierbestrating al 45 jaar een kei in de bestrating… Na een zwoele winter staat de lente weer voor de

Sierbestrating hebben wij ook een Aannemersbedrijf

deur en dat geeft weer prikkels om in de tuin te

die de bij ons aangekochte materialen eventueel bij

beginnen.Wij zijn er klaar voor, de showtuin is geüp-

u kan verwerken. Of het nu gaat om sierbestrating,

datet en de nieuwste trends liggen voor u gepresen-

keramische tegels, natuursteen, blokhutten, ter-

teerd. Ook hebben we een aantal nieuwe producten

rasoverkappingen, schuttingen of andere producten,

waaronder een sierverlichting op zonne energie er

wij kunnen de montage compleet voor u verzorgen.

één van is, geen bekabeling meer en makkelijk en snel

Een bijkomend voordeel is de tijdelijke BTW-regeling

te installeren ook in een bestaande tuin en natuurlijk

van 6% op de arbeidsuren, deze kan bij veel tuinen

goed voor de energierekening en het milieu!

worden toegepast en kan u toch weer enkele euro’s

Uw droomtuin en een prinsheerlijk buitenleven

schelen op de aanleg. Kortom van ontwerp tot en

worden werkelijkheid bij van Haaften Sierbestrating.

met realisatie kunt u op één adres terecht, maar ook

De dromen en wensen die u heeft voor de inrichting

met uw zelfhulp komen we tot het resultaat dat u

van uw buitenruimte kunt u in een ontspannen

verwacht. Op onze website kunt u altijd terecht voor

sfeer, met tijd en aandacht voor u, op een van onze

de laatste nieuwtjes en aanbiedingen!

vestigingen (in Poortvliet of Stavenisse) of bij u thuis bespreken. U krijgt van ons een deskundig advies

Van Haaften Sierbestrating & Aannemersbedrijf

om uw droomtuin te realiseren. Naast de afdeling

www.vanhaaftenpoortvliet.nl
Zondag 30 maart

OPEN DAG Van 11.00 tot 16.00 uur

Bosstraat 6, 4714SB Sprundel 0165-352222 info@vandenbroekbestratingen.nl A

20% CTI E: op K (rol alle B OR luik T BS pro ING sch en, sc d e r

Vernieuwde kijk naar buiten!

uct een r me s, en n WP en ma knikar V r mk i e HSWH PEH zen) U 

M

*H

ax. 3 Max. 50 cm 300 c m

M M ax.6 ax 0 .6 0c 50 m cm

OGLJ

TERRASSCHERMEN OLIVA

''

e Oliva is een uitermate stabiel zonnescherm dat door e Oliva is een uitermate stabiel zonnescherm dat door zijn unieke stelmogelijkheden in bijna iedere zijn unieke stelmogelijkheden in bijna iederesituatie situatie

te plaatsen is. Deis.fraaie afwerking vanvan de de Oliva met te plaatsen De fraaie afwerking Oliva metolijfvorolijfvormige zijkappen met met daarachter hethet unieke stelmechanisme mige zijkappen daarachter unieke stelmechanisme oogtcompact. zeer compact. oogt zeer

'HEHGLHQLQJ 'HEHGLHQLQJ Uwterrasscherm terrasscherm is standaard geschikt Uw is standaard geschikt voor voor eenelektrische elektrischebediening bediening schakelaar. een metmet schakelaar. Natuurlijk ookook eeneen draadloze af- afNatuurlijkbehoort behoort draadloze standsbediening tottot de mogelijkheden. standsbediening de mogelijkheden.

De speciale montagesteunen maken zowel muur-als alsplaplaDe speciale montagesteunen maken zowel muurfondbevestiging mogelijk. Denk bijv. aan montage onder

Nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker

Nog comfortabeler en gebruiksvriendelijker

fondbevestiging mogelijk. Denk bijv. aan montage onder

wordt het terrasscherm door plaatsing van

balkons.

wordt het terrasscherm door plaatsing van

balkons.

een zon-/windautomaat, waardoor het

een zon-/windautomaat, waardoor het

scherm automatisch wordt bediend.

De Tibelly®-doekcollectie biedt u een uit gebreid

scherm automatisch wordt bediend.

De Tibelly®-doekcollectie biedt u een uit gebreid

kleurenpalet voor uw terrasscherm. Deze uitzonder-

UV GETEST

voor uw terrasscherm. uitzonderlijkkleurenpalet grote keuze in zonweringdoek maaktDeze het mogelijk een

UV GETEST

lijk grote keuze intintje zonweringdoek maakt het mogelijk een persoonlijk aan uw zonwering te geven. Tibelly®persoonlijk tintje aan uw zonwering Tibelly®zonweringdoek beschermt u tegen dete zongeven. en houdt tenminste 90% vanbeschermt de UV-straling tegen. zonweringdoek u tegen de zon en houdt tenmin-

ste 90% van de UV-straling tegen. De maximale breedte van de Oliva is 600 cm bij een uitval

6SHFL¿FDWLHV

6SHFL¿FDWLHV Beschikbare afmetingen -Beschikbare max. 650 cm breed afmetingen --max. uitval max.350 650cm cm breed - max. 350 cm uitval

van 350 cm en 650van cm bij uitval van cm 300 bij cm.een uitval De maximale breedte de een Oliva is 600

van 350 cm en 650 cm bij een uitval van 300 cm. 3

VENESTRA.NL

Uw totaalleverancier voor: Kozijnen / Serres / Zonwering / Dakkapellen / Terrasoverkappingen GOES | T 0113 - 22 77 66 | goes@venestra.nl ROOSENDAAL | T 0165 - 80 01 22 | roosendaal@venestra.nl

Levens duur klasse

2 Wind klasse

2 Water klasse

3 Levens duur klasse

2 Wind klasse

2 Water klasse

ROLLUIKEN & BINNEN- EN BUITENZONWERING

NOORDWAL 14 ‡ TEL: 0167-566171 ‡ STEENBERGEN ‡ MOB: 06-53263052

www.martbrusselaarszonwering.nl


2014

Huis & Tuin

VOORJAAR

voor grote vierkante tegels met een effen, onopval-

erg achteruit kan gaan. Kwaliteit, dat is vooral waar de

lende kleur. Hou je het liever klein en sfeervol, kies dan

trend van dit jaar overgaat. Strakke stenen zonder enige

voor kleinere en wat dikkere stenen.

sierlijke bedoelingen, zijn dit jaar overal te zien.Vooral in rustige, onopvallende kleuren als grijs, beige, zand en

Uitstraling

antraciet.

De keuze voor de steen, bepalen in grote mate de

Sierbestrating van nu

Veel mensen denken er vaak niet lang over na, maar sierbestrating is één van de belangrijkste elementen voor een tuin. Het bepaalt grotendeels de sfeer die de tuin uitademt. Chique tegels voor een chique uitstraling, of ruwe net-niet afgewerkte stenen voor een nonchalant uiterlijk. Duizenden keuzes, maar wat de beste is, dat hangt af van de tuin.

uitstraling van de tuin. Een aantal punten waar je van te

Voorbereiding

voren bij stil kunt staan, is hoe vaak je gebruik maakt

De voorbereiding voor het opnieuw inrichten van je

van je tuin, hoeveel elementen erin staan maar ook de

tuin is een onderdeel dat vaak wordt onderschat. Met

kleuren van het meubilair bijvoorbeeld. Is uw tuin voor

de juiste voorbereiding zoals het opdoen van inspiratie,

jou vooral een plek om te rusten in de zomer, dan is

het maken van een schets en het leegmaken van de

het verstandig om rustige, vlakke en grote stenen te

tuin, is de rest bijzaak. Maak voor je begint eerst een

gebruiken. Ook de kleur is erg belangrijk om naar te

ontwerp op schaal, zodat je een beeld krijgt van de

kijken. Bij drukke printjes, is het slim om te kiezen voor

grootte en verhoudingen. Denk bij het ontwerpen goed

grijs, of taupe als bestrating. Heb je echter lichte, rustige

na over de gewenste ligging, kleur en uitstraling van het

kleuren in jouw tuinelementen, dan mag er best een

terras.Als je je tuin in zijn geheel een make-over gaat

uitdagende kleur op de grond liggen.

geven, kies dan eerst de nieuwe betegeling en daarna pas die nieuwe tuintafel bijvoorbeeld. De betegeling

Trend

zal er namelijk veel langer liggen dan het verplaatsbare

Ondanks de lange duur van sierbestrating in een tuin,

meubilair. Kies voor betegeling die niet na een jaar zijn

zijn er toch elk jaar nieuwe trends in te vinden. Het is

kleur kwijt is door een beetje regen. Natuursteen is

natuurlijk niet de bedoeling om elk jaar van bestrating

daarvoor perfect materiaal. Zo kan je tuin er weer een

te wisselen, maar zo om de vijf á tien jaar is het wel

aantal jaren tegenaan.

eens tijd voor verandering. Niet alleen voor een nieuw uiterlijk, maar ook omdat de kwaliteit na zoveel jaren

BRON: MBI STEENMEESTER.NL

DOOR SOPHIE VAN DER VELDE De keuze op het gebied van sierbestrating is vaak een moeilijke beslissing, waar mensen liever niet al te lang over na willen denken.Toch is het verschil vaak enorm, als die nieuwe tegels er eindelijk in liggen.Voordat je naar de winkel gaat om de nieuwe betegeling uit te zoeken is het belangrijk om goed te kijken naar de vorm en grootte van je tuin. Daarbij is het natuurlijk van belang wat voor tuin je voor ogen hebt. Heb je een klein tuintje, die je groter wilt laten lijken, kies dan

Buxus: de groene alleskunner

Sociaal kampvuur

Waarom is buxus zo mateloos populair bij tuinliefhebbers? Die vraag is makkelijk te beantwoorden. Buxus is het hele jaar door groen, staat altijd gezellig, kan laag of juist hoog opgroeien en ook nog in bijzondere vormen worden gesnoeid. Heb je een kleine tuin of een balkon? Ook goed! Omdat hij traag groeit en geschikt is als kuipplant, is buxus juist ideaal voor kleine tuinen en balkons.

Bol op pot

Altijd groen

de familie is Buxus ‘Rotundifolia’, ideaal voor

bovenkant. Het resultaat: een strakke bolvorm.

De Europese of Turkse Buxus sempervirens

hogere heggen. Heb je een langzaam groeiende

(dat betekent: altijd groenblijvend) is perfect

compacte struik van ongeveer een meter nodig?

om figuren van te knippen. Net als zijn bonte

Kies dan de Buxus microphylla die in de winter

broer, de ‘Elegantissima’. De snelle groeier van

mooi bronskleurig wordt.

Kun jij dat ook, een buxus snoeien? Ja hoor, dat is heel simpel. Zet de pot op een goede werkhoogte. Gebruik je heggenschaar en start onderaan de vorm. Keer de schaar om zodat je de bolvorm goed kunt volgen. Loop met de vorm mee en knippen maar. Als laatste knip je de Je hoeft de Buxus niet per se te snoeien, je kunt de plant ook laten uitgroeien tot een grote struik. Het is maar net waar je groene voorkeur naar uitgaat. Kies je ervoor om je buxus te knippen, doe het dan wel regelmatig: minstens twee keer per jaar. De plant wordt hierdoor voller en sterker: de groene body builder in je tuin.

Handig om te weten: Buxus houdt er niet van om al te lang droog te staan. En elke maand een eetlepel buxusmest stelt hij zeer op prijs, net als lekker veel kalk. Zie je gele randjes verschijnen aan de blaadjes, dan is het tijd voor actie; zo laat buxus jou weten dat hij tijdelijk te weinig water heeft. Buxus groeit

De maatschappij wordt mede door techno-

goed in de zon, maar doet het ook prima in de

logie steeds minder sociaal. Met deze mini

schaduw, het blad krijgt dan een diepgroene

openhaard creërt u een plek waar mensen

kleur. Tip: Een Buxus op pot krijgt bij een kleine

samen kunnen komen. Lange zomeravonden

regenbui nauwelijks water omdat de plant zo’n

wegdromen bij een gezellig kampvuur met

dicht gebladerte heeft. Check dus om de dag

een lekkere versnappering wordt helemaal

even of de aarde niet te droog is en les de dorst

hot het komend seizoen.

van je Buxus op tijd.

Leg weg die mobiel en socialize bij dit sociale kampvuur!

BRON: WWW.BLOEMENBUREAUHOLLAND.NL


8

Nu EXTRA KORTING op alle haarden en kachels Č B Ä&#x2014; O M F 4 S F GFFSÄ&#x;ĆŤDING: ČŻ F Ä&#x2019; AANBIE 8 Ĺ&#x2013;ĆŤ N elletkĂĄachels KBOij alle p 0 kilo Ç&#x161;NUF Ä&#x153;ʨP 3 1

SPEKSTEENKACHELS Zie en voel de aangename warmte! De zachte stralingswarmte van een speksteenkachel is in de hele woning voelbaar. Een speksteenkachel is milieuvriendelijk, comfortabel en zuinig. Laat u informeren bij â&#x20AC;&#x2122;t Smidje haarden en kachels

Galderseweg 94 - 4885 AJ Galder (Grens Meerseldreef) T (+31) (0)76 56 12 571 - @ info@smidje.nl

50 pelletkorrels

GRATIS

KOOPZONDAG 30 MAART GROOTSTE SHOWROOM ZUID NEDERLAND )PVULBDIFMTL1FMMFULBDIFMTL-JGUEFVSIPVULBDIFMTL%FTJHOHBTIBBSEFO 0QFOIBBSEFOL"GWPFSWSJKFHBTIBBSEFOL#JPIBBSEFOL&MFDUSJTDIFLBDIFMT /BUVVSTUFFOTDIPVXFOL4OFMMFMFWFSJOHL7BLLVOEJHHFQMBBUTU

Houtkachels Pelletkachels Liftdeur houtkachels Design gashaarden Open haarden Afvoervrije gashaarden Bio haarden Electrische kachels Natuursteen schouwen Snelle levering Vakkundig geplaatst ,PFMFNFJ#SFEBL

www.smidje.nl

JOGP!TDIPVXFOQBMFJTOM XXXTDIPVXFOQBMFJTOM info@schouwenpaleis.nl L www.schouwenpaleis.nl

EEN TOPPRODUCT GEPLAATST IN Ă&#x2030;Ă&#x2030;N DAG /+)),!%+%)$! +3&+'&) ',*-)!" 2*'$,+TOP#.$!+!+ 2&$'1*&.! '&*+),+! 2,!+*+#&.)%+&$,!*!*'$+! 2*+&+&$#.)+0( 2'(%+%#+!&-)!".$$$#$,)& 2'&) ',*-)!" 2!&)!&%'&+ 2")* )!+$!"#)!#*)&+! 2),!% "))-)!&

#!"#'&1.*!+...('$0*+0$&$ -''),!+)!!&')%+!&'(+!* )!*.  !"&!&& &+))!&!&+$%'&&)   

2!&'('$0*+0$&$

&% ) 
Gadgets

Voor u geselecteerd... Professioneel gebouwd door een van de grootste Gas grill fabrikanten. Gegoten aluminium deksel en body. 2 roestvrij stalen buis branders met individuele controllers. Elektronische ontsteking. RVS grill/kookrooster. Professionele temperatuurmeter. Zwenkwielen met rem en fullmoon wieldoppen. Degelijk gebouwde lichtgewicht body FIREPLACE

De kunststof kozijnen van Hoog en laagpolig, dik of dun. Alle maten leverbaar en scherp

de MR Groep verzekeren een

geprijsd. Bijv. 240x170 van 489 nu e395.-

perfect evenwicht tussen VAN GILS - DE WIT

energierendement en levenscomfort. Oplossingen voor uw ramen en deuren verbeteren uw leefkwaliteit aanzienlijk. Ze bieden uitstekende thermische en geluidseigenschappen, verbeteren uw veiligheid en zijn in verschillende kleuren beschikbaar. En ze

Dyson Cinetic™ cycloontechnologie: 54 cy-

rekenen definitief af met

clonen met bewegende uiteinden trillen bij

warmtelekken!

een hoge frequentie om te voorkomen dat de opening van de cycloon verstopt raakt.

MR GROEP

Ze zijn zo efficiënt in het scheiden van stof dat er geen filteronderhoud nodig is. Dus er is niets om te wassen of vervangen. MEDIA MARKT

Bekijk films in 3D voor een intense kijkervaring. Of wil je liever een andere tv? Wij hebben veel te bieden op het gebied van audio, tv en home cinema. Hoge kwaliteit, sterke service. Kom vrijblijvend langs of neem alvast een kijkje op onze website SOUND PERFECTION

De ideale machine voor de beginnende naaister en de eenvoudige verstelwerkzaamheden. De PFAFF 140s heeft 21 verschillende steken, is geschikt voor alle stofsoorten en

Deze decoratieve tuinhaard van Gardeco heeft een

wordt geleverd inclusief Nederlandse handleiding, harde

open haardgedeelte waardoor er van twee kanten van het vuur

beschermkap en twee jaar garantie.

genoten kan worden. Door een extra rooster te plaatsen kan deze haard in een handomdraai ongetoverd worden tot barbecue.

DE RODE SCHAAR

DEN ENGELSMAN

Geraffineerde designs in unieke kleurstelling. Exclusief bij Van Gils de Wit. VAN GILS - DE WIT

Mooie, duurzame verlichting in uw tuin, eenvoudig te plaatsen, zonder bekabeling, onderhoudsvrij en geen stroomkosten! Dat kan, de zon doet het werk! Exclusief verkrijgbaar bij Van Haaften

VAN HAAFTEN


X x x x x

x x

Uniek design "| 55

9 13

55 PDL 8908 3D Full HD LED Televisie

cm

UE 55 F 9000 3D Ultra HD LED Televisie

pDN%'VMM)%-&%5FMFWJTJF p)[CFFMEGSFRVFOUJFWPPS[FFSTDIFSQFHFEFUBJMMFFSEFCFFMEFO p6OJFLEFTJHO %NBYBDUJFWF% NJDSPEJNNJOH p.Z3FNPUFBQQ 4NBSU57NFUJOHFCPVXEF8JGJ p(FDFSUJGJDFFSEWPPS.JSBDBTU %VBMDPSFQSPDFTTPS "SUOS

pDN%6MUSB)%-&%UFMFWJTJF p)[CFFMEGSFRVFOUJFWPPS[FFSTDIFSQFHFEFUBJMMFFSEFCFFMEFO p*OHFCPVXEFDBNFSBWPPSPBTLZQFONBBSPPLWPPSCFEJFOJOHNFUHFCBSFO p4BNTVOH4NBSU57 HFTDIJLUWPPS% "SUOS

Aux audio ingang

Bluetooth ondersteuning

Zeer compact

3D Blu-ray home cinema

HTL2100/12 Soundbar p;FFSDPNQBDUFTPVOECBS p8BUUWFSNPHFO p7JSUVBMTVSSPVOE BVYJOHBOH DPBYJBMFJOHBOH PQUJTDIFJOHBOH "SUOS

BERGEN OP ZOOM

cm

Gemak van Samsung Smart tv

9 13

Ultra HD voor ongekende scherpte

1400Hz Frequentie

voor zeer scherpe gedetailleerde beelden

"| 55

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

x

HD Power 1635 5.1 3D Home cinema set p$PNQMFUF)PNFDJOFNBTFU p#FTUBBOEFVJUFFO"73"7SFDFJWFS #%5CMVSBZTQFMFSFO),54MVJETQSFLFSTFU p%-/"FO#MVFUPPUIPOEFSTUFVOJOH )%.*JOHBOHFO HFTDIJLUWPPS% p4QFFMU#MVSBZ %7%FO$% "SUOS

maandag 10.00 - 21.00 uur 10.00 - 21.00 uur Burg. van Hasseltstraat 3 dinsdag Tel. 0164 - 218 600 woensdag 10.00 - 21.00 uur

donderdag 10.00 - 21.00 uur vrijdag 10.00 - 21.00 uur zaterdag 09.30 - 18.00 uur

zondag 12.00 - 18.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Parkeergarage direct boven de winkel

Cadeaukaarten verkrijgbaar


Direct rijden in een nieuwe A-Klasse of C-Klasse. Nieuwe auto’s, speciaal voor u ingekocht. Tot ɍ 7.000,- registratiekorting! MERCEDES-BENZ C-KLASSE C180 Kompressor Edition-C 7G Tronic

MERCEDES-BENZ C-KLASSE C180 Kompressor Avantgarde 7G Tronic

UW VOORDEEL: ɍ 7.000,-

UW VOORDEEL: ɍ 7.000,-

€ 44.950,1-TJT-05 / 0 km

€ 37.950,-

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

€ 29.950,-

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

€ 29.950,-

€ 34.700,7-TGR-07 / 0 km

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 34.700,8-TGR-04 / 0 km

€ 29.950,-

€ 29.950,-

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 34.700,7-TGR-72 / 0 km

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 34.700,2-TGR-02 / 0 km

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 34.700,-

€ 29.950,-

€ 37.950,-

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

€ 44.950,2-TJT-05 / 0 km

UW VOORDEEL: ɍ 4.750,-

7-TGR-54 / 0 km

MERCEDES-BENZ A-KLASSE A180 Blue Efficiency Ambition Style

€ 34.700,8-TGR-08 / 0 km

€ 29.950,-

www.vanoeverensturm.nl

Roosendaal, Bredaseweg 225-227. Tel. 0165 557 400

www.autokievit.nl

GEÏNSPIREERD DOOR MUZIEK, ONTWORPEN DOOR RENAULT

RENAULT MEGANE

NÚ EXTRA VOORDELIG BIJ AUTOKIEVIT BERGEN OP ZOOM COMFORTABELE ALL-IN ONE PRIJS VANAF € 199,- PER MAAND INCL. FINANCIERING, ONDERHOUD EN GARANTIE* TOT 1.500 KG TREKGEWICHT LEVERBAAR IN PREMIUM BOSE® UITVOERING BESCHIKBAAR MET R-LINK VANAF € 19.990,NETTO BIJTELLING VANAF € 160,EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN

RIJ IN STIJL MET UW HELE GEZIN. RIJ AL MÉGANE VOOR DE ALL-IN ONE PRIJS VANAF € 199,ZIERIKZEE HELLEVOETSLUIS BERGEN OP ZOOM

GREVELINGENSTRAAT 1-3 DE SPRONG 2 ABRAHAM DE HAANSTRAAT 9-11

0111-412529 0181-320555 0164-236952


SPORT

Nieuw clubrecord Frederique Baartmans STEENBERGEN - Frederique Baartmans van SV Diomedon heeft zondag 16 maart bij de laatste indoor van het seizoen in Rijen een nieuw clubrecord behaald met kogelstoten. In haar allerlaatste stoot haalde zij een afstand van 10 meter precies. Mede door deze afstand haalde ze ook een podiumplaats in de meerkamp in de categorie meisjes B-junioren, bestaande uit 35 meter sprint, kogelstoten en hoogspringen. Ze

eindigde uiteindelijk op een 3e plaats. De overige uitslagen van de junioren waren: Jongen D-junior Jacco Bolders een 15de plaats Meisje D-junior Lieke van der Linden 20ste plaats. ’s Morgens waren de jongste telgen van Diomedon al aan de beurt geweest. Zij deden dezelfde onderdelen als de junioren in de meerkamp en behaalden ook mooie resultaten: Meisjes Mini en C-pupillen; Roos Oerle-

mans 7de plaats en Luanna Vergeer werd 16de. Jongens B-pupil Rick van der Linden behaalde een knappe 6de plek. Bij de meisjes B-pupillen werd Amber Aertssen knap 5de en Lieke Bos legde beslag op de 13de plaats. Tot slot werd Emma Meulblok bij de meisjes A-pupillen 4de na alle onderdelen gedaan te hebben. Trainers en ouders waren weer zeer tevreden met deze uitslagen.

wedstrijdzwemmen zwem- en polovereniging Hieronymus

Goede prestaties Steenbergse Hieronymuszwemmers

SJO Prinsenland Programma zaterdag 22 maart Prinsenland A1-Vivoo A1 0-2 Prinsenland B1-Devo B1 6-4 Vosmeer C1-Prinsenland C1 4-3 Prinsenland MC1-Zundert MC1 0-4 Prinsenland D1-Kapelle D1 0-0 HSC’28 D1-Prinsenland D2 0-4 Prinsenland D3-Dosko D3 3-3 Ulicoten MD1-Prinsenland MD1 3-0 Zwaluwe E1-Prinsenland E1 2-0 Prinsenland E2-Roosendaal E5 1-13 Prinsenland ME1-Unitas’30 ME1 4-2

Prinsenland F1-De Fendert F2 11-0 SC Gastel F3-Prinsenland F2 1-0 Moc’17 F11-Prinsenland F3 0-2 De Schutters MP1-Prinsenland MP1 5-3 Kogelvangers MP3-Prinsenland MP2 0-2 Programma zaterdag 29 maart Beek Vooruit A3-Prinsenland A1 v.13.30u Kogelvangers B1-Prinsenland B1 v.11.45u Prinsenland C1-Nw. Borgvliet C2 a.12.00u DVO ’60 MC1-Prinsenland MC1 v.8.45u Rood Wit W. D1-Prinsenland D1 v.9.15u

Prinsenland D2-SC Welberg D1 a.10.00u Steenbergen D4-Prinsenland D3 v.11.30u Prinsenland MD1-Virtus MD1 a.9.30u Prinsenland E1-Roosendaal E3 a.9.00u TPO E1-Prinsenland E2 v.8.15u Cluzona ME1-Prinsenland ME1 v.8.45u NSV F1-Prinsenland F1 v.8.45u Prinsenland F2-Unitas’30 F7 a.9.00u Prinsenland F3-SVC F3 a.10.30u Prinsenland MP1-Chrisl./Oudemolen MP1 a.10.30u Seolto MP2-Prinsenland MP2 a.10.30u

Doelman Joeri Leest scoort gelijkmaker in blessuretijd DINTELOORD - De thuiswedstrijd tegen DEVO werd zeer eenvoudig met 7-0 gewonnen en dat was nog maar een magere afspiegeling van de krachtenverhouding destijds. Vanaf de eerste minuut werd DEVO fel op de huid gezeten. Gevaar stichtte zij alleen uit een aantal lange ballen, maar deze werden in de eerste 20 minuten onschadelijk gemaakt door de DIVOachterhoede. De kansen aan de andere kant waren ook schaars. Verder dan een geblokt schot van Maikel den Ouden, een vrije trap van Joey van Tilburg en een gevaarlijke bal bij de tweede paal kwam DIVO niet. Na 20 minuten was het DEVO dat een oplossing gevonden leek te hebben op DIVO’s tactiek en ze kwamen er dan ook steeds vaker gevaarlijk uit. Dit overwicht leidde ook de 1-0 in. Een ogenschijnlijk eenvoudige bal voor Rick Nieuwland werd hem door de behendige buitenspeler ontfutseld en hij kon vrij voor Joeri Leest eenvoudig afronden. En niet veel later was het weer raak voor DEVO. De buitenspeler kon eenvoudig doorstomen en zijn voorzet kon bij de tweede paal makkelijk voor binnengeschoten.

Stevig balend van de 2-0 zochten we dan ook na 45 minuten de thee op. Veel meer scherpte was vereist om vandaag nog enig resultaat neer te zetten, Iedereen werd weer op scherp gezet en we moesten aan de bak. Binnen 5 minuten leek alle hoop echter verdwenen, want DEVO was, nagenoeg op identiek aan de 2-0, op een 3-0 voorsprong gekomen. Een onmogelijke opgave leek het voor de equipe van Hans Vos. Echter waar er normaal gesproken wat kopjes gaan hangen, bleef DIVO ditmaal juist knokken. Van een leien dakje ging het niet, maar er werd weer meer gevoetbald. Beetje bij beetje kwam ze weer terug in haar spel en een goede aanval over rechts leidde de eerste treffer van DIVO in. De goede voorzet van Derrick Vinjé belandde bij Joey van Tilburg die het leder koelbloedig in de haak lepelde. Een treffer die weer enige hoop terugbracht. Toen niet veel later een corner van Joey van Tilburg uitstekend binnen werd gekopt door Thierry Suijkerbuijk leek de wederopstanding nu echt vorm te krijgen. DIVO drukte steeds verder door, maar ze kwam tot aan de blessuretijd niet verder dan een kans voor Van Tilburg, wiens bal

ternauwernood kon worden onderschept. DEVO kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar telkens bleek het geluk iets aan DIVO-zijde of vonden ze doelman Joeri Leest op hun pad. Diezelfde Leest promoveerde zichzelf in de laatste seconden tot man of the match. De zoveelste corner kon in eerste instantie nog worden gekeerd, maar de afgeslagen bal die bij de meegekomen keeper Leest terecht komt, wordt door hem onhoudbaar binnengeschoten. Een heerlijk moment voor de DIVO-goalie. Hoe dubbel dit gevoel ook is, als je van een 3-0 achterstand terugkomt naar 3-3 mag je natuurlijk trots zijn op jezelf. Helemaal met een jonge groep als deze, toont het weer dat we stapje bij stapje volwassener worden. Uitslagen zondag 23 maart DEVO-DIVO 3-3 Victoria’03 7-DIVO 2 0-1 DIVO 3-Noordhoek 3 2-1 DIVO vr-SC Welberg vr 3-2 Programma donderdag 27 maart DIVO vr.-SC Gastel vr av.19.30u (vr.) Zondag 30 maart Geen wedstrijden. BRIDGE

BRIDGECLUB WELBERG Uitslag 19 maart, Lijn A: 1. Ria Biesma-Riet van Terheijden 60.51%, 2. Riet Bosters-Jan v.d. Heijden 58.51%, 3. Anton de Schutter-Joke de Schutter 57.65%, 4. Bertha v.d.Heijden-Aagje Verhagen 57.26%, 5. Ada Bot-Teun Stolk 56.88%. Lijn B:1. Jannie van Fessem-Cees van Agtmaal 62.85%, 2. Riet v.d. Goorbergh-Willem v. Opdorp 61.81%, 3. Dick Kardux-Jeanne Voeten 55.21%, 4. Dien van Dorst-Toos Nijssen 53.82%, 4. Anne Marie-v. Treijen-Toine v. Opdorp 53.82%.

Sjef de Schutter-Bets Vlam 55,90%. Lijn B: 1. Trudy van Nijnatten-Dick Kardux 60,00%, 2. Joke LuijksRinus Dirken 56,25%,3. Jan van Oeffelen-Ton Voorheijen 55,42%, 4. Ria Biesma-Riet van Terheyden 55,00%, 5. Cees Rens-Jan Stout 51,67%. Lijn C: 1. Dientje van Dorst-Marion van de Kerkhof 60,42%, 2. Ria van Beers-Toos Peeters 58,33%, 3. Cocky Dam-Wim Dam 52,60%, 4. Diny van Dijk-Jan Jansen 52,08%, 5. Els Bogers-Ria Uytdewilligen 51,04%.

Nieuwe leden zijn van harte welkom bij BC Welberg. Aanmelden: Ria Adriaansen, e: adriaansenbridge@kpnmail.nl, tel. 0167-563434 of 06-43917462. Bridgeclub Welberg speelt elke woensdagavond vanaf 19.30 in het Cromwiel, Krommeweg 1, Steenbergen.

4E STEENBERGEN STEENGOED KROEGENDRIVE Zaterdag 17 mei organiseert Bridgeclub Steenbergen de vierde Steenbergen Steengoed Kroegendrive. Tussen 13.00 en 18.00 uur spelen we zes ronden van vier spellen topintegraal in verschillende horecagelegenheden. Inschrijven kan tot uiterlijk 3 mei bij voorkeur per e-mail bij mkerkhof@xs4all. nl met vermelding van de namen van de spelers én een telefoonnummer waarop u bereikbaar bent. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met Rinus Dirken, tel. 06-48494431, e-mail m.j.dirken@home.nl. Graag gelijktijdig het inschrijfgeld overmaken op rekening 128094494 t.n.v. De Goede Hand te Steenbergen met vermelding van de namen van de spelers. U krijgt geen aparte bevestiging; binnenkomst van het inschrijfgeld is bepalend voor deelname. Tussen 12.00 en 12.30 uur loopbriefjes ophalen in Ontmoetingscentrum ‘t Cromwiel, Krommeweg 1, 4651 RN Steenbergen, tel. 0167-564374. De zaal is open om 12.00 uur, de drive begint om 13.00 uur. Prijsuitreiking om ± 18.30 uur in ’t Cromwiel. Prijzen (in natura) voor de paren 1 t/m 5; verder voor iedereen een leuke attentie. Biddingboxen aanwezig. Er worden geen meesterpunten verstrekt.

BRIDGECLUB DE VLIET Uitslag donderdag 20 maart, 6e zitting 4e ronde, A-lijn: 1. Ton Voorheijen & Ad v. Opdorp 57,64%; 2. Diny Irirks & Ada Bot 57,29%; 2. Corry Vermeij & Free Vermeij 55,21%; 4. Toos Peeters & Cor Peeters 54,86%; 5. Wil Voskuilen & Sjef de Schutter 52,43% B-lijn: 1. Mien v. Oevelen & Arie Snijders 58,33%; 2. Wilma v. Oevelen & Jacob Bouma 57,08%; 3. Dick Kardux & Adje Kardux 56,67%; 4. Nelly Boden & Jac Boden 55,42%; 5. Jeanne Voeten & Will Huijbregts 50,00%; 5. Els Bogers & Ria Adriaansen 50,00% BRIDGECLUB STEENBERGEN Uitslag 24 maart, Lijn A: 1. Mia de Vos-Ad van Iersel 62,50%, 2. Thea van Niekerk-Philip Gravestein 60,76%, 3. Ada Bot-Gijs Schuurman 57,29%, 4. Anny Koopmans-Annie Smits 56,94%, 5.

PAGINA 40

STEENBERGEN - Op 17 maart moesten de inschrijvingen voor het Nederlands Kampioenschap/swimcup Eindhoven binnen zijn. Op de wedstrijd die door de Heldense zwemvereniging op 16 maart in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion werd georganiseerd was er dus een laatste kwalificatiemogelijkheid. Vanwege deze kwalifacatiemogelijkheid waren er zoveel inschrijvingen dat de organisatie verenigingen moest teleurstellen en dat desondanks deze afwijzingen de wedstrijd erg lang was. Er waren 17 Hieronymuszwemmers die een startplek hadden weten te bemachtigen en de wedstrijd was een sportief succes. Er werden maar liefst 6 NJJK limieten gezwommen. Cedric Broere en Roos Englebert op de 100m vrij en Nienke Jonk op de 200m rugslag. Roos zwom op de 200m vrij ook een NJJK limiet. Ook Christel Brugmans zwom een NJJK Limiet op de 200m vrij Cedric zwom bij het laatste programmanummer na een lange zwemmiddag zijn 2de NJJK limiet dan de dag met een eindtijd van 26.62. Bas Erdmann uit Steenbergsen startte op de 50m vrije slag, 100m vrije slag en 200m vrije slag. Op de laatste 2 afstanden was hij fors sneller en zwom hij 2 mooie persoonlijke records.

Lang wachten hoort er helaas soms bij maar met 46 persoonlijke records op de 80 starts en 6NJJK limieten kan Hieronymus met trots terugkijken naar de prestaties van haar zwemmers. De jongste Hieronymuszwemmers hadden een minioren en swimkickwedstrijd in Oosterhout. Er waren 18 zwemmertjes die voor het eerst bij een KNZB wedstrijd aan de start kwamen. Ze hadden o.l.v. de coaches goed geoefend maar ze gingen wel zenuwachtig naar de wedstrijd. De minioren hadden al eerder wedstrijden gezwommen. Zij kwamen in het totaal 62 keer aan de start en op 32 afstanden zwommen ze een persoonlijk record. Ook op het erepodium was Hieronymus goed vertegenwoordigd. Maar liefst 30 medailles gingen naar Hieronymuszwemmers. Dit was wel een erg mooi cadeau voor coach Wesley Beck die op zijn verjaardag ervoor had gekozen de zwemmers te begeleiden in het zwembad. Job Erdmann was aanwezig op de wedstrijd in Oosterhout Hij zwom op de 100m vrije slag een mooi persoonlijk record en tikte hier aan in 1:24.54 Sverre Spijker zwom 2 mooie persoonlijke records. Hij haalde op zowel de rugslag als de schoolslag de gouden medaille. Voor de complete uitslag en meer informatie zie: www.zpv-hieronymus.com of op facebook @zpvhieronymus.

UITNODIGING Maak kennis met KPN ÉÉN en ontdek uw voordeel!

Inschrijven via: www.elkortelecom-ict.nl/inschrijven

Dinteloord is kampioen in de tweede klasse DINTELOORD - Na de simpele overwinning op Serooskerke is Dinteloord zes speelronden voor het einde kampioen. Dinteloord liet afgelopen zaterdag al heel snel blijken wat de bedoeling was. Al direct in de beginfase nam Dinteloord het initiatief en zette Serooskerke onder druk. Dit leidde al in de 5e minuut tot de een treffer, Wessel Verschuren ontnam bij de centrale verdediger de bal en schoot de 1-0 binnen. Dinteloord ging door met aanvallen en Sander Kruis schoot van 17 meter de bal tegen de bovenkant van de lat. In de 9e minuut schoot Wessel Verschuren de 2-0 binnen en was de wedstrijd in principe al gespeeld. Door deze snelle voorsprong nam Dinteloord wat gas terug en men controleerde simpel deze eenzijdige ontmoeting. In de slotfase van de eerste helft zorgde Jorik Mijnhijmer voor de 3-0 en jonge Nazir Mekkaoui bekroonde zijn goede spel met een schitterend doelpunt en bracht de ruststand op 4-0. Naaste con-

current Terneuzense Boys stond in deze fase van de strijd met 0-3 achter en de iedereen was ervan overtuigd dat Dinteloord deze middag kampioen zou worden. De tweede helft was een formaliteit en Dinteloord speelde deze kampioenswedstrijd bekwaam uit en vergrootte zelfs de voorsprong door doelpunten van weer Wessel Verschuren en Jorik Mijnhijmer naar 6-0. Na de grootste overwinning van dit seizoen tot nog toe kon Dinteloord zich gaan opmaken voor een uniek feit. Door deze overwinning is het team van Jurriaan van Poelje is de eerste kampioen van Nederland. Uitslagen zaterdag 22 maart Dinteloord-Serooskerke 6-0 Dinteloord 3-Noad’67 4 4-2 Programma zaterdag 29 maart GPC Vlissingen-Dinteloord v.12.00u Dinteloord 2 vrij Dinteloord 3-Smerdiek 3 a.14.30u Dinteloord 4-VVC 68 8 a.14.30u


JE VEUX Lâ&#x20AC;&#x2122;AMOUR!

Groot of klein, dik of dun, hetero of homo, man of vrouw... we willen allemaal liefde. Mens & Relatie helpt je bij het vinden van een partner voor een duurzame relatie. Bel voor meer informatie:

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900 (landelijk)

Of kijk op www.mens-en-relatie.nl

Van de Kar grondwerken bv Â&#x2021;0,1,*5$9(59(5+885 Â&#x2021;$)9$/&217$,1(59(5+885 Â&#x2021;23+22*=$1' Â&#x2021;7((/$$5'(=:$57(*521' 95$$*1$$595,-%/,-9(1'(2))(57( ,1)2#9'.$5&20:::9'.$5&20 06-53639243

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

(' ) & ' & % $  # !+ , 

* !

    

     

  

 

           

  "  

!                  #  

       %  

     % 

         &

$    

      

   

     

 '  

    

'

       '     

 ,     + '  

 ( ( ) *          

' &  

   

  

 

 

  

        '           

        

       .

 -            

  

    

  

!"

OPHEFFINGSUITVERKOOP KORTINGEN TOT

70%!

Wouwsestraat 24 - Bergen op Zoom - Tel. 0164-233771

www.mudy.nl

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

voor het Fijn, zoâ&#x20AC;&#x2122;n tandarts kinderen hele gezin. Ook de gaan graag mee!

Klaassen Mondzorg Totaal biedt mondzorg voor mensen van 0 tot 100 jaar. Voor elk gebitsprobleem bieden wij een passende oplossing. Samen zorgen wij ervoor dat u iedere dag begint met een glimlach. Wij heten u van harte welkom!

Nieuwe patiĂŤnten zijn hartelijk welkom! Tandheelkunde

Tandtechniek

MondhygiĂŤne

Weekend reparatieservice

Implantologie

Reparaties kunstgebit

Tandprothetiek

terwijl u wacht

Bergen op Zoom: Stationsplein 11 T: 0164 - 24 64 72

Zierikzee: Haringvlietplein 7a T: 0111 - 41 65 34

Tholen: Eendrachtsweg 9 T: 0166 - 60 64 44

Halsteren: Poelekes 15 T: 0164 - 68 64 40

Mailen kan naar: info@mondzorgtotaal.nl Meer info op: www.mondzorgtotaal.nl

       25-3 t/m 29-3


SPORT

Clubkampioenschap pen

Badminton Vereniging Steenbergen teerde. In de lagere Z-klasse won Linda Scherpenisse. De dubbel in de Z-klasse werd gewonnen door Linda Scherpenisse en Lennart Pulleman. Complimenten zijn er voor de nieuwkomers, die allemaal enorm hun best hebben gedaan en goede wedstrijden hebben gespeeld.

De jeugdleden tonen trots hun prijzen.

STEENBERGEN - Afgelopen zondag hebben de leden van Badminton Vereniging Steenbergen hun jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Zowel de jeugd als de senioren kwamen in sporthal ’t Cromwiel in actie om gedurende de dag te strijden om de prijzen. Pierre Beerkens had voor de volwassenen het speelschema in elkaar gepuzzeld, voor de jeugd had Patrick Oerlemans hetzelfde gedaan. Hierdoor konden de deelnemers in verschillende sterkte klasses tegen elkaar in actie komen. Gedurende de hele dag werd er fanatiek, maar ook sportief en met veel plezier, gespeeld om te bepalen wie er met de di-

verse trofeeën naar huis mocht. Gelukkig verliep het hele toernooi blessurevrij, al zag je wel dat de vermoeidheid bij deze en gene mee ging spelen. Er wordt toch wat meer van je gevraagd dan op een normale speelavond. Uiteindelijk werd bij de senioren Bart Mieras kampioen bij de mannen, bij de dames ging die eer naar Clazien Renirie. Het herendubbel werd gewonnen door Bart Mieras met Jacques Renirie, de damesdubbel was een prooi voor Clazien Renirie en Rachel Breukhoven. Het gemengd dubbel werd door Marina Breukhoven en Bart Mieras gewonnen. Kampioen bij de jeugd werd Serena van Geel, zij versloeg in de finale nieuwkomer Britt de Hoon, die verrassend goed debu-

Uitslag Dames enkel: 1. Clazien Renirie; 2. Rachel Breukhoven; 3. Marina Breukhoven; 4. Mariska Bergen Heren enkel: 1. Bart Mieras; 2. Pierre Beerkens; 3. Maarten Wijnands; 4. Leo Schenk Dames Dubbel: 1. Clazien Renirie en Rachel Breukhoven; 2. Marina Breukhoven en Esmée ’t Hart-Beyerling; 3. Johannie Prins en Debbie Scheltes Heren Dubbel: 1. Bart Mieras en Jacques Renirie; 2. Lex en Yordi van Eeuwen; 3. Cees van Dorp en Maarten Wijnands; 4. Leo Schenk en Pierre Beerkens Gemengd Dubbel: 1. Marina Breukhoven en Bart Mieras; 2. Rachel Breukhoven en Yordi van Eeuwen; 3. Johannie Prins en Maarten Wijnands; 4. Esmée ’t HartBeyerling en Lex van Eeuwen; 5. Clazien en Jacques Renirie; 6. Debbie Scheltes en Cees van Dorp; 7. Mariska Bergen en Pierre Beerkens Jeugdenkel Y-klasse: 1. Serena van Geel; 2. Britt de Hoon Jeugdenkel Z-klasse: 1. Linda Scherpenisse; 2. Lennart Pulleman; 3. Jesse van der Smissen; 4. Bart Ardon; 5. Carolien van Poortvliet; 6. Danique Berkel; 6. Sydney Heijnen Jeugddubbel Z-klasse: 1. Lennart Pulleman en Linda Scherpenisse; 2. Sydney Heijnen en Britt de Hoon

SC Welberg WELBERG - Welberg wint met 1-0 de derby tegen NVS. In de eerste helft krijgen zowel SC. Welberg als NVS een aantal kansen om te scoren, maar het ontbrak beide teams aan de juiste richting of de keepers stonden op hun post. In de tweede helft krijgt SC. Welberg meer kansen, maar in eerste instantie zijn ze niet doeltreffend. In de 74e minuut kan Lars Bogers, de bal oppikken na een afgeslagen aanval en de 1-0 binnen schieten, naar later zou blijken het enige en winnende doelpunt. SC. Welberg boekt een moeizame, maar gezien de inzet verdiende overwinning en blijft mede in de top van de kompetitie staan en voor periodetitel meedoen. Uitslagen senioren Zaterdag 22 maart VVC’68 7-SC Welberg 2 8-1 SC Welberg 3-BSC 3 4-3 SC Welberg 1-NVS 1 1-0 Schijf 4-SC Welberg 2 2-6 FC Moerstraten 2-SC Welberg 3 0-2 DIVO VR1-SC Welberg VR1 3-2 Uitslagen jeugd Zaterdag 22 maart SC Welberg B1-DVO’60 B2 1-3 Vivoo C1G-SC Welberg C1 2-2 SC Welberg D1-Lepelstr. Boys D1 3-4

SC Welberg E1-Rimboe E1G 8-1 SC Kruisland E2-SC Welberg E2 2-4 SC Welberg F1-Cluzona F2 2-2 SC Welberg F2-Smerdiek F1 3-2 Cluzona F6G-SC Welberg F3M 4-1 Roosendaal MA1-ST SC Welberg/NVS MA1 4-3 SC Welberg MC1-JEKA MC1 8-1 Klundert MC1-SC Welberg MC2 1-3 ODIO MD1-SC Welberg MD1 1-1 Ulicoten ME1-SC Welberg ME1 5-3 Programma senioren Zaterdag 29 maart 12.00 Vrederust 2-SC Welberg 3 Zondag 30 maart 12.00 HZ’75 3-SC Welberg 3 Programma jeugd Zaterdag 29 maart 14.30 Noordhoek B1-SC Welberg B1 13.00 SC Welberg C1-Roosendaal C5 10.00 SJO Prinsenland D2-SC Welberg D1 9.30 Vivoo E1G-SC Welberg E1 10.15 SC Welberg E2- MOC’17 E9 9.00 DOSKO F2-SC Welberg F1 10.00 NOAD’67 F1-SC Welberg F2 9.00 SC Welberg F3M-Halsteren F6 10.00 Zundert MC1-SC Welberg MC1 11.30 SC Welberg MC2-DSE MC1 11.30 SC Welberg MD1-MZC’11 MD1 10.15 SC Welberg ME1-Neerlandia’31 ME1 10.30 Steenbergen M3-SC Welberg M1

Open dag Tennisvereniging Dinteloord DINTELOORD - Tennisvereniging Dinteloord heeft op 22 maart een Open dag gehouden. Twee woensdagochtenden daarvoor hadden basisschoolleerlingen van groep 3, 4 en 4-5 van de drie basisscholen in Dinteloord kennis kunnen maken met de tennissport. Ze kregen les in bal- en slagvaardigheid en mochten de ballen van het ballenkanon trotseren. Op de open dag streden deze leerlingen in de scholenfinale voor

de eerste prijs. Gelukkig werkte het weer mee na de regen eerder in de week. Een mooi lentezonnetje, een enthousiaste tennistrainster Denise van Pelt en assistent trainster Genora van Piepenbroek en vooral veel blije kindergezichten op de tennisbaan. De bekers voor de scholen gingen naar: 1. Regenboog, 2. Petrus en Paulus en 3. Groen van Prinsterer. Bij de winnaars per school was de uitslag als volgt: 1. Joost van Liere, 2. Denise Pie-

tjouw en 3. Kevin Ernest. Bij de kidsloterij ging het pakket met racket, 3 gratis lessen en proeflidmaatschap naar Joost van Liere. Iedereen die eens gratis en geheel vrijblijvend een balletje wilde slaan was ook van harte welkom op het tennispark. De demonstratiewedstrijden, ballenkanon en snelheidsmeter vielen goed in de smaak bij de aanwezigen. De open tennisdag was een groot succes met een goede opkomst.

Voorbereiding Koos Moerenhout Classic in volle gang STEENBERGEN - Zaterdag 24 mei staat alweer de vierde editie van de Koos Moerenhout Classic gepland en de voorbereidingen zijn dan ook in volle gang. Het toerfietsseizoen begint bij de meeste toerclubs pas half maart. Toch hebben zich op dit moment, twee maanden voor de sluiting van de voorinschrijvingstermijn, al bijna 700 deelnemers aangemeld via de website van de Koos Moerenhout Classic. Aangepaste route De route van 2014 is op sommige plaatsten enigszins aangepast om de deelnemers te voorzien van nog mooiere vergezichten over het Zuid Hollandse en Zeeuwse landschap. Zo zal er op GoereeOverflakkee buitendijks lang het Volkerak worden gereden. Als eerste pauzepost is gekozen voor het havenhoofd in Oude Tonge, een idyllische plaats waar iedereen een bodem kan leggen voor de lange rit die nog komen gaat. Tevens is er dit jaar een kasseienstrook opgenomen in de route. De deelnemers zijn echter niet verplicht om de kasseienstrook te nemen. Er zal met duidelijke bewegwijzering worden aangeven dat men kan kiezen voor de kasseien of het gewone fietspad. Start en finish zijn wederom op de markt in het centrum van

Steenbergen, waar de deelnemers kunnen rekenen op een hartelijk ontvangst na de geleverde inspanningen. Ook de komende editie zijn er weer vier uitdagende fietsroutes (85, 125, 160 en 200 kilometer), met rijk gevulde bevoorradingsposten zodat de deelnemers geen hongerklop oplopen. Rijndam Racers en Liv Giant Voor het eerst dit jaar zullen zeven handbikers van het Rijndam Race team meedoen aan de KMC. Onder de zeven deelnemers ook Pim van Hekken uit Sint Philipsland, die reeds bekend is met de straffe wind die in de Zeeuwse polders kan waaien. De handbikers rijden de tocht van 85 kilometer in voorbereiding op een handbikebattle in de Oostenrijkse Alpen. In juli van dit jaar zullen zij met hun handbike en een buddy een klim van 20 kilometer moeten overwinnen en tenslotte uitkomen op een hoogte van 2500 meter. Nederlands Kampioene op de weg en ambassadrice van de Rijndam Racers Lucinda Brand zal de zeven handbikers vergezellen tijdens de Koos Moerenhout Classic. Tegelijkertijd zullen de Rijndam Racers de KMC gebruiken om hun sport te promoten. Lucinda Brand maakt onderdeel uit van de Rabo Liv ploeg van ploegleider Koos Moerenhout. Naast Lucinda zullen er waarschijnlijk meerder dames uit de Rabo Liv ploeg aan de start

verschijnen in Steenbergen. Gratis clinic van Koos Moerenhout Ook deze editie is er weer een gratis fietsclinic te winnen, welke zal worden geleid door Nederlands kampioen Koos Moerenhout. De enige voorwaarde om in aanmerking te komen voor deze prijs is dat er als groep wordt ingeschreven met minimaal acht deelnemers. Dit geldt niet alleen voor toerclubs, maar ook voor bedrijven en vriendenclubs. Alleen inschrijven onder dezelfde naam is voldoende. Het is toegestaan om verschillende afstanden te rijden. Naast een heerlijke fietsdag valt er voor de individuele deelnemer ook nog wat te winnen. Aan het einde van de dag gaat er een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant racefiets. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar ( exclusief vlucht). Een mooi en niet al te selectief fietsgebied en altijd mooi weer. Koos Moerenhout: “We willen als organisatie onze passie voor de fiets en onze omgeving delen met andere sportievelingen maar ook elke keer weer iets extra’s te bieden. De KMC is geen wedstrijd maar er valt wel degelijk iets te winnen.” PAGINA 42

Biljarten Regio Competitie NIEUW-VOSSEMEER - Biljarten Regio Competitie 2013-2014, na ronde 10. A-Teams: 1. Steenbergen 2 420,852 10, 2. Halsteren 4 413,119 10, 3. Oud Gastel 1 407,520 10, 4. Halsteren 3 405,111 10, 5. Vossemeer 1 401,068 10, 6. Halsteren 5 399,319 10, 7. Welberg 1 398,389 9, 8. de Heen 1 395,702 10, 9. Halsteren 1 393,692 10, 10. Keijenburg-1 392,694 10. 11. Steenbergen 1 387,532 10, 12. Welberg 3 382,905 10, 13. Lepelstraat 1 381,745 10, 14. S.B.Ponderosa 1 370,029 9, 15. S.B.Ponderosa 2 362,776 9, 16. Oud Gastel 2 353,815 9, 17. Hoeven 1 341,935 9, 18. Lepelstraat 2 340,081 9, 19. Welberg 2 334,116 9, 20. Halsteren 2 330,596 9.

B-Teams: 1. Steenbergen 5 432,192 10, 2. Halsteren 10 428,977 10, 3. Halsteren 9 410,609 10, 4. Oud Gastel 3 407,627 10, 5. Steenbergen 4 404,568 10, 6. Stampersgat 2 400,774 10, 7. de Heen 3 398,905 9, 8. Oud Gastel 5 397,043 10, 9. de Heen 2 396,945 10, 10. de Duiventoren 2 396,890 10, 11. S.B.Ponderosa 3 387,760 9, 12. Halsteren 8 374,613 9, 13. Halsteren 6 374,092 10, 14. Welberg 5 369,471 9, 15. Halsteren 7 361,229 10, 16. het Fort 1 347,667 9, 17. Welberg 4 344,227 9, 18. Oud Gastel 4 344,100 9, 19. Steenbergen 3 334,160 9, 20. de Duiventoren 1 297,904 8. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

Zwakke week voor TCS STEENBERGEN - Vorige week eindigde TCS haar wedstrijd – ondanks een 6-4 winst – met vier verliespartijen op rij. Die trend zette zich deze week versterkt voor. In Gilze werd tegen Batswingers 2 alleen de eerste set nog door Hans Jürgen Hermann in winst omgezet, daarna volgde liefst negen verliespartijen. Alleen in het dubbelspel kreeg men nog een kans, die werd met 11-7 in de vijfde game verloren. Door deze nederlaag lijkt er zelfs een (kleine) kans op degradatie te bestaan. TCS 2 verraste daarentegen met een fraaie 3-7 overwinning op Tanaka 5. Arie Gramsma droeg daar het meeste aan bij door al zijn sets te winnen. Hierdoor neemt de kans op behoud bij hen duidelijk toe. TCS 3 had het erg moeilijk bij naaste concurrent Tanaka 7. De wedstrijd leverde een 6-4 verlies op, maar dat bleek voldoende om de titelkansen te behouden.

Ook de jeugd draaide deze week wat minder. In de thuiswedstrijd tegen Batswingers 1 liep men tegen een onverwachte nederlaag op. Het verlies was met 4-6 erg klein en zodoende blijven ook voor hen de kansen op het kampioenschap nog steeds aanwezig. Programma Gekweld door blessures gaat TCS de komende weken het erg moeilijk krijgen. Thuis tegen hekkensluiter BSM 3 kan daarbij wel eens beslissend zijn. In Dongen werd een moeilijke wedstrijd met 5-5 afgesloten. Nu moet minimaal eenzelfde score worden behaald om een verder afzakken op de standenlijst te voorkomen. Vrijdag 28 maart 20.00u TCS 1-BSM 3 TCS 2-ODT Kl.Verz. 8 TCS 3-Witac’89 4 Zaterdag 29 maart 9.30u TIOS’51 4-TCS 1 jeugd


Grote of kleine

restyle?

TMC Koudekerke maakt er iets bijzonders van!

Bent u op zoek naar bijzondere woonideeën? Ik help u graag! Behang is weer helemaal terug in het interieur Met de nieuwe inspirerende collecties van Olàv Home, Sanderson en Keijser & Co creëert u uw eigen unieke sfeer. Haal het voorjaar in huis met de juiste combinatie van materialen, stoffen en frisse kleuren. Onze interieurstylisten geven u veel praktische tips waarmee u uw huis met een grote of kleine restyle omtovert tot iets bijzonders.

Voorjaars workshop Realiseer samen met Marita van der Hart, van Elisense, uw eigen voorjaarsbloemenidee! Leuk om te doen en met één enkel bloemstuk of boeket brengt u het voorjaar in huis. Een restyle die niet veel kosten met zich meebrengt en toch de nodige verandering geeft.

17 april 2014 van 19.30 - 22.00 uur Kosten: € 17,50 per persoon Vul uw gegevens in en stuur uw deelname naar TMC Koudekerke, Dorpsplein 35, 4371 AC Koudekerke. U kunt zich ook telefonisch via 0118-555 530 of per e-mail aanmelden, miranda@tmcwoonwinkels.nl.

Ja, ik geef me op voor deze workshop Naam E-mail Straat Postcode/plaats Tel.

TMC, de leukste interieurspecialist die de verwachtingen overtreft! TMC Koudekerke | Dorpsplein 35 | (0118) 55 55 33 | www.tmcwoonwinkels.nl


KIJK OP ACTION.NL

WEEKACTIE! WEEKACTIE! DECO VOORJAARSKRANS

DAMES BALLERINAâ&#x20AC;&#x2122;S

GLYHUVHNOHXUHQ EHVVHQHQEORHPHQ Â&#x2018;FP

2.29

0.79

MEISJES BALLERINAâ&#x20AC;&#x2122;S GLYHUVHNOHXUHQ HQSULQWV maten 30-35

GARNIER FRUCTIS SHAMPOO OF CONDITIONER

GLYHUVHNOHXUHQ NDWRHQ [FP

GLYHUVHYDULDQWHQ RI PO

CAPETOWN WASHAND GLYHUVHNOHXUHQ [FP

1.69

0.39

MELKCHOCOLADE PAASEIEREN JUDP

7.95

(OGHUV 

KUNSTSTOF TUINPOT OLWHU Ã&#x2DC; 40 cm

2.39

3.69

1.99

GLYHUVHXQLNOHXUHQ [FP

DQWUDFLHWRILYRRU [FP

(OGHUV 

AVONTUREN SPEELTENTSET

NRHSHOWXQQHOHQZLJZDP 400x122x137 cm

1.19

12.95 SPORT SOKKEN

YRRUKHWEHVFKHUPHQHQ DIZHUNHQYDQEYWXLQKXLV VFKXWWLQJRIKHNZHUNHQ ZDWHUJHGUDJHQHQ ZHHUEHVWHQGLJ GRQNHUEUXLQ OLWHU

0.69

2.39

4 METER

SPECTRUM TUINHOUTBEITS

PLATTE KWAST PDDWµ

5.49

YRRUKHWWHJHQKRXGHQ YDQRQNUXLG [PHWHU

1.69

KRABPAAL MET SPEELTJE

5.79

(OGHUV 

PROGARDEN WORTELDOEK

OLWHU Ã&#x2DC; 50 cm

CORAL DELUXE FLEECEPLAID

(OGHUV 

1.29

(OGHUV 

OLWHU Ã&#x2DC; 35 cm

MEGAZAK PAAS FIGUREN JUDP

HT! S U P E R ZA C

3.99

3.79

CAPETOWN BADDOEK

GLYHUVHVWUHHSPRWLHYHQ PHWFHLQWXXUHQYKDOV PDWHQ6;/

PHWDDO [PHWHU

TOROS WATERGLAZEN

GDPHVKHUHQ JULMVZLWRI]ZDUW PDWHQ

EU RO P ES E IT! TO P KWALITE

3.39

(OGHUV 

4.49

RUNNING SOKKEN PHWFRROPD[ PDWHQ

1.19

LQKRXG[FO

3 PAAR

1.59

LONGDRINK GLAZEN LQKRXG[FO

1.49

6 STU KS

0.99

=HWHQGUXNIRXWHQYRRUEHKRXGHQ

DAMESJURK MET CEINTUUR

T/M DINSDAG 1 APRIL

TUIN DECO ROZENBOOG

GLYHUVHNOHXUHQ HQSULQWV maten 36-41

VOORJAARSTAK OF BLOESEM GUIRLANDE OHQJWHFP

VAN WOENSDAG 26 MAART


Beter Bed Het grote voordeel van de grootste inkoper

GRATIS

PARKEREN

Met meer dan 1000 winkels in Europa kopen we bij Beter Bed groots in. En daar profiteert ú van. Zo bedingen we namelijk mooie kortingen bij de beddenfabrikanten. Voordeel dat u terugziet in onze aanbiedingen. Een beter bed voor de beste prijs: dat slaapt lekker hè?

De 7 grote geruststellingen Dit grote voordeel is een van onze grote geruststellingen. Zeven redenen om te kiezen voor Beter Bed, oftewel een heerlijke nachtrust. • Met meer dan 1000 winkels in Europa de beste prijs-kwaliteitsgarantie • Tot 100 dagen uitprobeergarantie op matrassen • Meer dan 30 jaar deskundig advies en uitstekende service • Meer dan 95% van de klanten die we nabellen is tevreden • Altijd gratis bezorging en montage • Standaard 3 jaar CBW-erkend garantie én tot 10 jaar extra garantie • 30 dagen ‘niet goed geld terug’ garantie

30 maart: open zondag Van ledikanten tot boxsprings en van matrassen tot meubilair: bij Beter Bed vindt u alles voor de slaapkamer van uw dromen. Stap binnen bij onze winkel aan de Rucphensebaan in Roosendaal en laat u verrassen door ons brede assortiment en de uitstekende service. Ook zondag 30 maart staan onze slaapadviseurs voor u klaar!

Nu van 699,- voor 490,Relaxstoel Saint Louis De Saint Louis is een rasechte Scandinavische stoel. Verplaats u in gedachte naar uitgestrekte dennenwouden met spiegelende bergmeren. In een blokhut zakt u, tussen het

30 maart koopzondag* *Babypark en Prominent zijn gesloten tijdens de koopzondag.

ruwe hout, neer in de Saint Louis. Kom vandaag nog proefzitten bij Prominent! Tegen meerprijs verkrijgbaar met bijpassende hocker.

!

Nu direct naar alle websites van de winkels via de homepage van

www.gostores.nl/roosendaal

Rucphensebaan / Oostplein facebook.com/GoStoresRoosendaal

slechts 2 dagen, weg=weg!

O U T L E T DAG E N

2 8 -29 M A A R T%

KEUKEN

70

S & SAN

I TA I R

voo rd e e l

de mooiste

keukens &

40%

voo rd e e l

sanitair met

55%

voo rd e e l

35%

kortingen tot wel 70%

voo rd e e l

d ui z e n d e n

e u r o ’s l! vo o rd e e

>> ALLES MOET WEG! <<

60%

voo rd e e l

50%

N << >> APPARATUUR DIRECT MEENEME R AA ERB >> KEUKENS & SANITAIR LEV

voo rd e e l

!! Alles moet w eg, sla uw slag ECILIAWEG 12 C D, AN AL N AN T N SI E R TO S OUTLET

BINNEN 1 WEEK ; OPHA ALDAG IN OVERLEG << VRIJDAG

28

EN

ZATERDAG

29

MAART

MAART

17.30-21.00

10.00-16.00


Kinderen Fatimaschool leven zich uit in sporthal De Stelle

Wandschildering ‘400 jaar De Heen’ DE HEEN - De 28 kinderen van de Fatimaschool in De Heen konden zich tijdens NL Doet heerlijk uitleven in de sporthal van dorpshuis De Stelle. Nu eens niet aan het wandrek of met een vogelnestje in de ringen, maar met het beschilderen van de muren van de sporthal. Dit alles in het kader van een project dat aansluit bij het 400-jarig bestaan van De Heen.

Vastenestafette STEENBERGEN - In de veertig dagentijd zal in het Bisdom Breda van 5 maart tot aan de goede week een vaste estafette plaats vinden die het gehele bisdom door gaat. In de vastenestafette zal telkens één dag op een andere plek het vasten / bezinning centraal staan. De vastenestafette vestigt de aandacht op: gebed, dienst om de naasten, leven van uit het gedoopte bestaan samen maaltijd houden. De opbrengst van de vasten actie 2014 van de Sint Annaparochie Steenbergen en Sint Christoffelparochie Halsteren gaat naar een project in Afghanistan voor het inrichten van een medische post in Bagdjeha. Een project waar Anneke en Thiest de

Visser samen met de stichting van Kushk eerder geholpen hebben aan onderwijs, waterputten en landbouw projecten. Programma Vastenestafette. Woensdag 2 april in de Vonk (VredesKerk) in Steenbergen 9.30u Eucharistieviering, daarna drinken we gezamenlijk koffie. Waarna Anneke de Visser komt uitleggen over het vastenproject in Afghanistan. De opbrengst van deze vastenactie is speciaal voor de inrichting van een medische post in Bagdjeha. 18.00u de sobere maaltijd in de Vonk met bezinning en uitleg vastenproject. Toon uw warm hart voor dit project. Voor beide bijeenkomsten bent u van harte welkom.

Optreden van Totaaltheatergroep Cameleon STEENBERGEN - De organisatoren van “Tussen thee en Diner” hebben de smaak te goed pakken gekregen.

De kinderen van de bovenbouw zijn enthousiast bezig met de wandschildering.

DOOR ELNA HELLEMONS Het comité 400 jaar De Heen had de leerlingen van de Fatimaschool gevraagd om hun beeld van de geschiedenis van het dorp weer te geven. Die geschiedenis kwam, met de hulp van kunstenaar Martin Valkhoff, in enkele thema’s op de wanden van de sporthal te staan. Vervolgens was het de beurt aan de leerlingen om van dit alles een mooie, kleurrijke wandschildering te maken. Ontwerp ‘s Ochtends hadden de tien kinderen van groep 1 tot en met 4 zich verdienstelijk gemaakt met het beschilderen van de drie beschikbare muren, ‘s middags waren het de achttien kinderen van de groepen 5 tot en met 8 die het karwei af mochten maken. Het ontwerp voor de schildering was in de voorafgaande dagen al aangebracht door kunstenaar Martin Valkhoff. Min of meer centraal op de wand staat het logo waaraan ‘400 jaar De Heen’ herken-

baar is: een mannetje en vrouwtje in klassieke klederdracht, die gearmd op weg zijn naar de markt. Verder staan de kerk van De Heen met haar ranke torentje, het winkeltje van weleer, nog enkele bewoners, huizen, dieren en groen afgebeeld op de wand. Namen De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven met de kwasten, waarmee ze vrolijke en heldere kleuren aanbrengen op de wanden. Ze worden daarbij met goede adviezen en tips geassisteerd door enkele volwassenen en door Martin en zijn vrouw Riena. Na afloop zal Martin alle figuren tevens van een donkere contour voorzien, waarna de totale wandschildering nog een beschermende laag krijgt zodat hij op alles wat er in de toekomst gaat gebeuren is voorbereid. Leuk detail is dat in het geheel ook een schildersezel is afgebeeld, waarop de namen van alle kinderen komen staan die aan de schildering hebben meegewerkt. Van de hele activiteit zijn foto’s

FOTO ELNA HELLEMONS

en een filmpje gemaakt, die op de volgende filmavond te zien zullen zijn. Boerenmarkt De wandschildering zal tevens in volle glorie te zien zijn tijdens de eerstvolgende festiviteit in het kader van 400 jaar De Heen: een grandioze Boerenmarkt op zondag 15 juni. Deze braderie, met oude ambachten, tentoonstellingen en kramen voor plaatselijke verenigingen en clubs, zal het hoogtepunt van het jubileumjaar worden. Rond die datum wordt eveneens het boek van Martin en Riena Valkhoff gepresenteerd, dat ‘Een rondje De Heen’ gaat heten. In dit 188 pagina’s tellend boek gaat het kunstenaarsechtpaar uitgebreid in op de geschiedenis van De Heen in allerlei uiteenlopende facetten, maar daarnaast is het boek ook voorzien van toeristische tips en praktische informatie. Als illustraties voor het boek kregen Martin en Riena overweldigend veel materiaal, vooral oude foto’s, aangeleverd door dorpsgenoten.

KERKELIJK NIEUWS DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 30 maart: 10.00u Ds. M.A. Post uit Stavenisse; 18.30u Ds. F.J.M. van Veldhuizen Parochie H. Petrus en Paulus Zaterdag 29 maart: 19.00u Eucharistieviering m.m.v. R.K. kerkkoor. Intenties voor: overl. ouders Petrus Ernest en Maria Gelten; jgt. Anna Maria Bosters; overl. ouders Johannes de Bruijn en Marie v. Vlimmeren. Voorgangers: Pastoor H. v. Geel / Mevr. C. v. Opdorp. Gereformeerde kerk Dinteloord & Steenbergen Zondag 30 maart: 10.00u organist Hans den Hoed, predikant mevr. ds. E.F.QuaakKloet, Raamsdonksveer NIEUW-VOSSEMEER H. Joannes de Doper Vrijdag 28 maart: 19.00u H. Mis in De Vossemeren. Zondag 30 maart: 9.00u Eucharistieviering, celebrant pastoor van Geel. Misintenties: jgt. Kees Bosters e.v. Marie Backx; Mariëtte de Jong-Rombouts; jgt. Marijn Bosters en Elisabeth v. Tillo; overl. ouders Knuit-v. Bers en kinderen; overl. ouders KoenCools en zoon Rie; Koos Roovers e.v. Fien Bosters; jgt. Toon Timmermans e.v. Truus Bosters en dochter Lisette; jgt. Catharina Suijkerbuijk e.v. Cornelis Rozendaal. Maandag 31 maart: 18.00u H. Mis. Woensdag 2 april: 19.00u H. Mis. Woensdag 2 april: Vastenestafette In de

Vonk te Steenbergen. Aanvang 9.30 uur met een Eucharistieviering waarna uitleg over her vastenproject in Afghanistan. Donderdag 3 april: 19.00u Medjugorjeviering en Rozenkransgebed. Vrijdag 4 april: 19.00u H. Mis in De Vossemeren. Protestantse Gemeente te Halsteren en Nieuw Vossemeer Elke zondag 9.00u dienst in de Protestantse Kerk, Voorstraat, Nieuw Vossemeer. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel. 0164-231992, hcvhmaalpad@home. nl. Voor informatie: J. Keijzer, tel. 0167502593. Zondag 30 maart: 9.00u eredienst in de Protestantse Kerk aan de Voorstraat; Ds. H. van het Maalpad. STEENBERGEN Evangelische kerk Open Deur Iedere zondag 10.30u samenkomst; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst en iedere maandagavond 20.00u evangelisatiestudie . Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: 06-53118236, www.opendeursteenbergen.nl of info@ opendeursteenbergen.nl Voor een goed gesprek of gewoon een kop koffie bent U door de weeks van harte welkom in de keuken van Open Deur, maandag van 13.30u tot 17.00u en dinsdag t/m zaterdag van 10.00u tot 17.00u. Hervormde Gemeente Zondag 30 maart: 4e zondag 40 dagentijd,

ds. G. van Driesten, Streefkerk St. Gummaruskerk Kerkdiensten: jaarcyclus A. Zaterdag 29 maart: 19.00u Woord- en communieviering pastor R. v.d. Ham. Antonius v. Loon. Zondag 30 maart: 10.00u pater B. v. Schaik. Jgt. Nelly Léautaud v.d. Bergh, Jan Léautaud en zoon Jan; jgt. Toos v.d. NoortMeesters; jgt. mevrouw Greet Flinkenflögel-Oppel; fam. Uitdewilligen-v. Bergen. Maandag 31 maart: 19.00u pastoor H. v. Geel. Personalia: de overledenen, die wij in ons gebed gedenken, zijn: Berta BrouwersTheeuwes Openingstijden parochiesecretariaat: van maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u. Deze tijden gelden niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen, dan is het secretariaat alleen op donderdagochtend geopend. U kunt weer paaskaarsen bestellen. De bestelformulieren kunt vinden bij de uitgang van de kerk. Spreekuur: Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.30-10.30u in het Parochiesecretariaat in de Gummaruskerk, Westdam 83 (ingang marktzijde). Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (i.v.m. tijdige plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u of via de website. PAGINA 46

Het matinee voor jongere oudere en oudere jongeren, in de (muzikale) sfeer van de jaren ’60 en 70, beleeft zondag 30 maart

dan ook de derde editie. Dit keer zal de Steenbergse Totaaltheatergroep Cameleon in de nieuwe samenstelling 2 keer optreden met nummers uit de oude doos. Plaats van handeling is wederom in Hotel Aarden aan de kaaistraat, aanvang 14.30 uur, toegang gratis.

De Kansenbeurs, spectaculair en daadkrachtig BERGEN OP ZOOM - Hoewel de Kansenbeurs zeker niet nieuw is in Bergen op Zoom, weet Samen in de Regio er keer op keer een geslaagde beurs van te maken. Niet alleen vanwege het enorme aanbod verzorgd door de partners van samen kan de stichting van een succes spreken, ook de opkomst van alle geïnteresseerde bezoekers uit de gemeente Bergen op Zoom en Steenbergen speelde daarbij zeker een rol. Donderdag 13 maart was het zover, Samen in de Regio verzorgde haar Kansenbeurs in het Markiezaat College. De avond werd op enthousiaste en stimulerende wijze geopend door wethouder Cor van Geel. De heer van Geel wenste iedereen fijne maar ook inspirerende gesprekken toe. Tijdens het welkomstwoord van de wethouder stonden er rijen dik met enthousiaste bezoekers, allen te trappelen om de beurs te betreden. De stichting kijkt terug op wederom een zeer geslaagde beurs. Maar liefst 35 bedrijven en organisaties hebben zich op deze beurs gepresenteerd, gedurende de avond zijn er meer dan 100 afspraken gemaakt voor nadere kennismaking- en sollicitatiegesprekken. Alles in één Het aanbod tijdens de beurs was enorm divers, van werkplekken: (maatschappe-

De Kansenbeurs.

lijke) stages, vrijwilligerswerk, werkervaringsplaatsen, BBL trajecten tot aan zowel parttime als fulltime banen. De beurs van Samen in de Regio is de perfecte ontmoetingsplek voor werkzoekenden, organisaties en bedrijven. Tijdens het event kunnen zij hun netwerk uitbreiden en zich persoonlijk aan elkaar voorstellen. De deelnemende organisaties waren laaiend enthousiast over de Kansenbeurs. Het is prettig dat zij een platform voor handen hebben waar men elkaar echt kan ontmoeten. Zo hebben de organisaties en bedrijven tijdens de beurs veel enthousiaste kandidaten gesproken. Het begint met samenwerken De Kansenbeurs is een goed voorbeeld van wat er mogelijk is door samen te werken. Het Markiezaat College stelde haar locatie, drankjes en heerlijke eigen gemaakte soep beschikbaar. Gijs Proost Fotografie heeft de geslaagde avond op de gevoelige plaat vastgelegd. Bakker Groffen en Bakhuys Brood en Banket zorgden ervoor dat de standhouders een heerlijke broodmaaltijd kregen voordat de avond van start ging. De Gemeente Bergen op Zoom, Gemeente Steenbergen, Wildebrand Advies en Werk27 hebben werkzoekenden uitgenodigd en juist geïnformeerd over de beurs. Op deze wijze wordt een evenement vorm gegeven door meerdere partijen en kan men spreken van een groot succes.

FOTO GIJS PROOST FOTOGRAFIE


9DQ2V0HGLFDO%9JHYHVWLJGWH6WHHQEHUJHQLVHHQ1HGHUODQGVHRQGHUQHPLQJGLH revalidatiehulpmiddelen ontwikkelt, laat produceren en verkoopt.

LICHTINSTALLATIES PROCESBESTURINGEN KRACHTINSTALLATIES PANEELBOUW BEVEILIGINGSINSTALLATIES REGELINSTALLATIES BRANDMELDINSTALLATIES DATA- /GLASVEZELNETWERKEN TELEFOONINSTALLATIES SPECIAL PROJECTS LUCHTBEHANDELING MEET & REGELTECHNIEK ENERGIEBEHEER WATERINSTALLATIES KOELTECHNIEK GASTECHNIEK

(HQLQWHUQDWLRQDDOJHRULÂŹQWHHUGHRQGHUQHPLQJGLHKDDUVXFFHVWHGDQNHQKHHIWDDQKHWÄ&#x2013;H[LEHO LQVSHOHQRSGHG\QDPLVFKHUHYDOLGDWLHHQPRELOLWHLWVPDUNWPHWFUHDWLHYHRSORVVLQJHQGLHDDQVOXLWHQ bij de wensen en eisen van de eindgebruikers. Een onderneming met korte communicatielijnen HQHHQRSHQNDUDNWHU7HUYHUVWHUNLQJYDQRQVWHDPLQ1HGHUODQGZHONHEHVWDDWXLWWRWDDO]RøQ medewerkers, willen wij in contact komen met kandidaten voor de volgende functie:

Ben jij op zoek naar een uitdagende, zelfstandige en afwisselende baan in de techniek dan is een van de onderstaande functies wellicht iets voor jou. Wij zijn op zoek naar m/v voor de functie van:

Montage Medewerker Als Montage Medewerker werk je in teamverband, waarbij je samen verantwoordelijk bent voor het correct en op tijd versturen van onze klantorders. Het monteren bestaat uit het samenstellen van producten en het instelling van producten. Je zal starten met de eindmontage van rolstoelen en zal verder doorgroeien totdat je al onze producten ordergericht kan behandelen. Denk hierbij ook aan het programmeren en instellen van elektro rolstoelen en scootmobielen.

Taakomschrijving: Ăż0RQWDJHZHUN]DDPKHGHQDDQUROVWRHOHQ Ăż,QVWHOOLQJVHQSURJUDPPHHUZHUN]DDPKHGHQYDQHOHNWURUROVWRHOHQHQVFRRWPRELHOHQ Ăż5HSDUDWLHVYHUULFKWHQDDQRQ]HSURGXFWHQ Ăż9HU]HQGNODDUPDNHQHQXLWOHYHUHQYDQGH]HSURGXFWHQ Ăż$VVLVWHUHQELMKHWODGHQHQORVVHQYDQLQNRPHQGHJRHGHUHQ Ăż1HYHQWDNHQ]RDOVPDJD]LMQZHUN]DDPKHGHQ

)XQFWLHHLVHQ

- Allround Elektromonteur utiliteit en industrie - Loodgieter/ verwarmingsmonteur (GaWaLo) - Koelmonteur - Allround plc programmeur Uw reactie zien we graag z.s.m. tegemoet. JEFKO Techniek, t.a.v. Annemieke Boesveld Postbus 397, 4600 AJ BERGEN OP ZOOM Of per mail: a.boesveld@jefko.nl, www.jefko.nl

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN Harmoniezaal: (met live muziek) Vrijdag 4 april ... Nicha Ensemble Zaterdag 19 april ... Jersey (singles & paren) Harmoniezaal: (line-disco-country) Woensdag 26 maart met â&#x20AC;&#x2DC;n DJ Woensdag 9 april met â&#x20AC;&#x2DC;n DJ Koutershof: (Stijl)-dansen 240 M2 houtenvloer) Zaterdag 29 maart met â&#x20AC;&#x2DC;n DJ Zaterdag 12 april met â&#x20AC;&#x2122;n DJ Zalen open 19.30 uur start 20.00 uur www.bootrijsbergen.nl tel: 06 22 41 43 07

BERGEN OP ZOOM

www.bitbybit.nl

COMPUTEROPLEIDINGEN CAD | ADOBE | OFFICE | WEBDESIGN

0164 230 209

Ăż0LQLPDDO90%2QLYHDXRI0%2ZHUNHQGHQNQLYHDXWHFKQLVFKHDFKWHUJURQG Ăż(UYDULQJPHWHOHNWURQLFDLVHHQSUÂŞ Ăż3URDFWLHIVHFXXUZHUNHQGHQHQWKRXVLDVWHSHUVRRQ Ăż)OH[LEHOLQ]HWEDDU Ăż:HUNHUYDULQJLVHHQSUÂŞPDDUVFKRROYHUODWHUVGLHRQVNXQQHQRYHUWXLJHQYDQKXQWDOHQWHQPRHWHQ ]HNHUUHDJHUHQ

Infra & verhuur

Van Os Medical biedt je: Een informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen, waarbij zelfontplooiing gestimuleerd wordt. Zeer afwisselend werk, binnen een internationaal georiĂŤnteerde onderneming met een breed ZHUNJHELHGELQQHQHHQNOHLQÄ&#x2013;H[LEHOWHDP'H]HEDDQLVRSEDVLVYDQXXUSHUZHHN

Denk jij dat je ons team kunt versterken? 6WXXUGDQMHVROOLFLWDWLHEULHIPHW&9Y´´U$SULOQDDU personeelszaken@vanosmedical.nl.

t.b.v. werkzaamheden in het grondverzet zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die hun vakkennis bij ons willen waar maken

BESTRATINGEN TUINAANLEG / ONDERHOUD Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

WIJ ZOEKEN:

%LMHYHQWXHOHYUDJHQRYHUGH]HIXQFWLHVNXQWXFRQWDFWRSQHPHQPHW PHYURXZ-RODQGD%URXZHU 

www.vanosmedical.com

info@bitbybit.nl

DAKWERKEN x x x x x

TRACTOR-CHAUFFEUR MOBIELE KRAAN MACHINIST MIDI-GRAVER MACHINIST CHAUFFEUR 10X8 CHAUFFEUR KIPPER-TRAILER

SPINVELD 70, 4815 HT BREDA - TELEFOON 076-5140857 E-MAIL ALEX@AHELMER.NL

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Van den Bergh Bouw B.V. behoort tot de best presterende bouwbedrijven en is actief in de utiliteits-, woning- en industriĂŤle bouw, renovatie en onderhoud. Daarnaast is onze organisatie intensief betrokken bij de totstandkoming van projecten in zowel binnen- als buiten de regio. Vanuit een veelal leidende projectmanagementrol sturen we grote en vaak zeer innovatieve integrale projecten aan. Wij bouwen ook intern continue aan onze toekomst en zijn daarom op zoek naar een fulltime:

Hoofd FinanciĂŤle Administratie Lindhout schilder-vastgoedonderhoud staat al meer dan een eeuw garant voor vakmanschap, waarbij de kracht ligt in de koppeling van traditioneel ambachtelijk schilderwerk met vastgoedonderhoud

In deze uitdagende functie ben je eindverantwoordelijk voor het voeren van de administraties en consolidaties van onze bedrijfsonderdelen; Bergh Onderhoudsplan, Bergh Brandscheidingen en Bergh Bouw. Alle 3 de ondernemingen werken los van elkaar en versterken elkaar.

in de breedste zin van het woord. Met ruim 70 vakspecialisten en vestigingen in Goes, Terneuzen, Bergen op Zoom en Roosendaal, zijn wij actief in de regio zuidwest Nederland. Lindhout schilder- vastgoedonderhoud is op zoek naar de juiste kandidaat voor de functie van:

Hoofd administratie / personeelsfunctionaris Kijk voor de volledige proďŹ elschets van deze vacature op onze website www.lindhout.nl. Voor meer informatie omtrent bovenstaande functie kunt u contact opnemen met de heer G. van Tongeren tel.: 0164236857 of via email: info@lindhout.nl. Uw sollicitatie kunt u per post of e-mail richten aan: Lindhout schilder-vastgoedonderhoud T.a.v. de heer G. van Tongeren Postbus 18014, 4601 ZA Bergen op Zoom Per e-mail: info@lindhout.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De belangrijkste werkzaamheden in deze functie zijn: s Verantwoordelijk voor de ďŹ nanciĂŤle administratie (crediteuren-, debiteuren- en salarisadministratie, grootboek) van de 3 bedrijfsonderdelen; s zorgdragen voor een zo goed mogelijke inrichting van de administratie en de administratieve processen, alsmede onderlinge afstemming tussen de diverse deeladministraties; s sturing geven aan de medewerkers van de administratieve afdeling. s het maken van ďŹ nanciĂŤle overzichten, betreffende projecten, liquiditeit, e.d. s het opstellen van maand-, kwartaal- en jaarverslagen; s de directie adviseren bij ďŹ nancieel-administratieve vragen; s ad hoc werkzaamheden. Voor deze functie vinden wij het belangrijk dat je voldoet aan de volgende criteria: s Je hebt een afgeronde MBO+/HBO opleiding. (bedrijfsadministratie) s Je hebt minimaal 3 jaar leidinggevende werkervaring in een administratieve ďŹ nanciĂŤle omgeving; s Je kunt zelfstandig werken maar bent ook gewend intensief samen te werken met collegaâ&#x20AC;&#x2122;s; s Je hebt kennis van boekhoudprogrammaâ&#x20AC;&#x2122;s. (Vakware) is een pre; s Je hebt kennis van en inzicht in ďŹ nanciĂŤle en administratieve processen en procedures. Wij bieden een uitdagende, zelfstandige en verantwoordelijke functie in een dynamisch en informeel leuk bedrijf. De arbeidsvoorwaarden zijn prima. Het salaris wordt bepaald aan de hand van de CAO Bouwnijverheid. Ben je enthousiast geworden en herken jij jezelf in dit proďŹ el, stuur ons dan z.s.m. je motivatie en CV, t.a.v. Sjef Jongbloed, sjefjongbloed@berghbouw.nl

JARIGE PROFICIAT Jarig zijn hoeft geen saaie boel meer te zijn. Bij Grieks Restaurant Knossos kan de jarige gratis* dineren; een gerecht* naar eigen keus en helemaal gratis!

GRIEKS RESTAURANT

www.knossos.nl Bergen op Zoom Lievevrouwestraat 4 tel. 0164-242607 *aantoonbaar jarig op dag

Van den Bergh Bouw BV Witteveenweg 2 I Postbus 303, 4600 AH Bergen op Zoom 0164 251240 I 0164 244554 Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

van bezoek in 2014 en vergezeld van minimaal 1 betalende tafelgenoot. (geldig van di t/m zo.)


Aanbiedingen geldig t/m zaterdag 5 april en zolang de voorraad strekt.

Nieuw voorjaar nieuw verblijf!

Happy House Shop in Oudenbosch Lifestyle voor uw hond en kat

zeer veel loopruimte

169.00 extra ruim nu

in Oudenbosch Makkelijk en snel uw hond wassen en drogen in onze winkel

vanaf

69.95

169.00

Konijnenhok Cotton Taupe

Konijnenhok Elite Rabbithome 4

Ferplast Konijnenhok Ranch

Degelijk konijnenverblijf met ren in fraai taupe met roomwit. Met kunststof lade en openklapbaar dak. Afmeting 111 x 45 x 78 cm.

Riant konijnenverblijf met grote ren, nachtverblijf en kunststof lade. In diervriendelijke antiquewash beits. Afmeting 221 x 57,5 x 101 cm.

Incl. openklapbaar dak, ladder, plateau, hooiruif, voerbak en drinkfles. 2 maten. Ranch 120 - 117 x 69 x 101 cm 169.00 en Ranch 140 - 140 x 75 x 103 cm 219.00

Kijk voor alle informatie en meer aanbiedingen op ANIMALWORLD.NL 52.95

met aparte legkast

nu met 2 kg gratis

159.00

12 voor

4.99 nu 2 voor

9.95

Kippenhok Hennie Ruim hok voor drie tot vier kippen. Grote ren, slaapplek en aparte broedplek. Afmeting 183 x 78 x 104 cm.

nu

39.95

Hillâ&#x20AC;&#x2122;s Feline Adult Chicken 10 + 2 kg Hoogwaardige voeding voor volwassen katten vanaf 1 jaar.

Vitakraft Magic Clean 5 liter

Gourmet Gold

Zeer absorberende geur- en stofvrije kattenbakvulling. Zuinig in het gebruik.

Heerlijke maaltijd voor de kat. Alle varianten mousse of stukjes in saus. Blikje 85 gram.

nvrij

nu

glute

29.95

vanaf

46.95

9.95

nu met gratis Dental Roll t.w.v. 5.50

Eukanuba Adult Medium en Large Breed 12 kg Hoogwaardige hondenvoeding voor (middel)grote rassen.

Farm Food HE glutenvrije hondenvoeding 15 kg

Natura insectenkasten

Hondenkussen Happy Feet

Speciaal voor alle honden met een glutenallergie of zwakke darmen! 15 kg + gratis Dental Roll 10.

Duurzame insectenhotels en lokstof voor de nuttige bijen, vlinders en insecten in uw tuin. Diverse varianten.

Katoenen hondenkussen in frisse kleuren. Voorzien van rits. Machinewasbaar. Afm.: 100 x 70 cm.

Oudenbosch Molenstraat 131, ma t/m do 8.30 - 18.00, vr 8.30 - 20.00, za 8.30 - 17.00 Bergen op Zoom Ravelstraat 74, ma t/m do 8.30 - 18.00, vr 8.30 - 20.00, za 8.30 - 17.00

facebook.com/ animalworld.nl

Dsb 20140326