Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

S T E E N B E R G S E

O P L AG E :

3 JULI 2013 WEEK 27

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

HAVO DEFINITIEF NIET HAALBAAR VOOR STEENBERGEN

10 . 0 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @SteenbergseBode

I

Te l .

SPORT

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

NIEUW LEVEN VOOR EEUWENOUD BAKHUIS IN DE HEEN

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

FIETSBRUG EN AQUADUCT A4 BIJNA KLAAR

Doek valt voor opvang Parkrakkers

Herstel Bovensas vraagt meer tijd

STEENBERGEN - Het Steenbergse kindercentrum De Parkrakkers en De Snaters sluit per 1 oktober 2013 de deuren. Dat heeft het moederbedrijf Surplus Kinderopvang bekendgemaakt. De Etten-Leurse kinderopvangorganisatie heeft zwaar te leiden onder de bezuinigingen op de kinderopvang en kondigde in maart al aan veertig van haar huidige 230 werknemers te moeten ontslaan. Naast het Steenbergse kindcentrum stopt Surplus ook met haar locaties in Bosschenhoofd, Klundert en Tilburg. Surplus meldt dat mogelijk een andere partij een doorstart zal maken . Ouders kunnen via een plaatsingsmedewerker contact opnemen met de nieuwe partij.

KRUISLAND - De zuidelijke sluis in het complex Bovensas bij Kruisland blijft nog tot het einde van dit jaar afgesloten voor alle scheepvaart. Waterschap Brabantse Delta laat weten dat het herstel meer tijd vraagt. De honderd jaar oude palen, waarop de sluismuren rusten, zijn verzwakt. Om veiligheidsredenen besloot het waterschap daarom begin dit jaar al om een vaarverbod in te stellen voor de zuidelijke sluis. Het waterschap doet nu samen met de provincie onderzoek om te komen tot een structurele oplossing. De afsluiting geldt alleen voor de zuidelijkste van de twee sluizen. De noordelijke sluis is vorig jaar al gerestaureerd.

W E E K B L A D

College in overleg met accommodaties

Corporatie Dinteloord uit de rode cijfers

STEENBERGEN - Het Steenbergse college moet in overleg treden met de gebruikers en exploitanten van de sportaccommodaties en zwembaden om samen het exploitatietekort terug te dringen. Die opdracht gaf de gemeenteraad het college donderdag mee door unaniem in te stemmen met drie moties. De partijen hechten belang aan het in stand houden van de binnen- en buitensportaccommodaties en de twee zwembaden in Dinteloord en Steenbergen. Zij vinden dat gebruikers en exploitanten de ruimte moeten krijgen om binnen de wettelijke normen en gemeentelijke kaders hun bedrijfsvoering te optimaliseren en een eigen bedrijfsvoering te voeren.

DINTELOORD - Woningstichting Dinteloord (WSD) heeft over 2012 een nette resultaat van 130.000 euro geboekt. Dat blijkt uit de jaarrekening van de Dinteloordse corporatie. Na het forse verlies over 2011, waarbij WSD een verlies van 2,6 miljoen euro moest inboeken, lijkt de woningstichting weer op te krabbelen. “Door de heffingen vanuit de rijksoverheid stond het jaar 2012 in het teken van de bezuinigingen vanuit een nieuwe koersnotitie om onze toekomst zeker te stellen en ruimte te creëren voor nieuwe investeringen. Het positieve jaarresultaat is een eerste stap in de goede richting”, meldt de woningstichting.

Ook Termeer mag blijven pendelen STEENBERGEN - Net als wethouder Bert van Kesteren (SteenbergenAnders) hoeft ook wethouder Miriam Termeer (VVD) het komende jaar niet te verhuizen naar de gemeente Steenbergen. De liberale partij diende vorige maand een initiatiefvoorstel in om de wethouder nog een jaar langer ontheffing te verlenen op de wettelijke verhuisplicht. De wet schrijft namelijk voor dat alle collegeleden ingezeten moeten zijn in de gemeente waar zij wethouder of burgemeester zijn. Termeer woont in het Oost-Brabantse Oirschot en kreeg vorig jaar al ontheffing van de coalitiepartijen. Die stemden opnieuw in met het voorstel van de VVD.

Jubileumreceptie mannenkoor ABS STEENBERGEN - Mannenkoor ABS uit Steenbergen nodigt iedereen uit voor een jubileumreceptie op zaterdag 6 juli. Het koor viert dit jaar zijn 125e verjaardag en pakt in oktober uit met een groots jubileumconcert met een projectkoor, dat is aangevuld met zangers uit de hele regio. Om de fans van ABS nu alvast de gelegenheid te geven hen te feliciteren met het bijzondere jubileum heeft het bestuur ervoor gekozen om een aparte jubileumreceptie te houden. Het bestuur hoopt veel collegaverenigingen, oud-leden en belangstellenden te ontvangen op de receptie. Die vindt plaats in Theaterzaal Myra Ceti van 15.00 uur tot 17.00 uur.

STEENBERGEN - De Sint Annaparochie luidde zondag de vakantie in met twee fietsroutes langs alle zeven katholieke kerken die onder de Steenbergse parochie vallen. Beide waren ongeveer dertig kilometer lang. In iedere kerk werd een werk van barmhartigheid gepresenteerd. De fietstocht was een activiteit in het kader van het jaar van het geloof. FOTO LEO ADRIAANSEN

Organisatie richt pijlen op juniorenkoers in 2014

Geen West-Brabantse Pijl in 2013 STEENBERGEN - West-Brabantse wielerjunioren zullen het dit jaar zonder een meerdaagse etappekoers in hun eigen thuisregio M moeten I Ddoen. D ENaLhetBafhaken U R van G Stwee E grote & sponsoren V E Eheeft R ShetEbestuur van de WestBrabantse Pijl besloten om een streep te zetten door de editie van 2013. De organisatie gaat echter niet bij de pakken neerzitten en is al weer volop bezig met de editie voor 2014. “Die gaat er wat ons betreft zeker komen”, belooft voorzitter Cors Zijlmans. DOOR RIA VAN MEIR In een kleine maand tijd kreeg het bestuur van de West-Brabantse Pijl een paar fikse tegenvallers te verduren. “Door de economische crisis hadden zich al meerdere sponsors teruggetrokken. In een paar weken tijd kwamen daar ook twee grote sponsors bij. We hebben nog geprobeerd om nieuwe sponsors aan te trekken, maar veel bedrijven hebben hun budget voor dit jaar al gereserveerd. Aangezien de WestBrabantse Pijl in augustus zou worden verreden, was het voor veel bedrijven te kortdag. Uiteindelijk hebben we de koppen bij elkaar bestoken en besloten dat het onverantwoord was om de West-Brabantse Pijl van dit jaar door te laten gaan. Om het voortbestaan van de wedstrijd in de toekomst te garanderen, waren wij ge-

t

h

...VOOR

u

i

noodzaakt om deze beslissing te nemen”, licht Zijlmans toe. 2014 Het besluit betekent echter niet dat de West-Brabantse Pijl definitief zal wegvallen uit de wielerkalender. De organisatie is al weer druk bezig met de editie van 2014. “Een aantal sponsors heef al aangegeven dat ze het budget van 2013 laten staan voor volgend jaar. Bovendien zijn we met een aantal nieuwe bedrijven in gesprek om ons volgend jaar te sponsoren. We gaan ook gewoon door met onze reguliere vergaderingen. In 2014 komt er gewoon weer een West-Brabantse Pijl”, belooft Zijlmans. De exacte data voor de Pijl zijn WnogEnietEbekend. K B DeLorganisatie A D is daarover nog in gesprek met wielerbond KNWU.

s

Vier etappes De West-Brabantse Pijl is een driedaagse juniorenkoers, die bestaat uit vier etappes. De voorgaande jaren werd de eerste rit op een vrijdagavond gereden. In een pittige omloop die startte in Steenbergen en via de gemeente Tholen, Lepelstraat, Moerstraten en Oud Gastel eindigde in Nieuw-Vossemeer, legden de renners 95 kilometer af. De tweede dag werd traditioneel ingeluid met een tijdrit in De Heen, gevolgd door een avondetappe van bijna 90 kilometer over de Oesterdam en de Brabantse Wal, met een finish in Huijbergen. Op de derde dag werd een omnium verreden van 132 kilometer rond Steenbergen. De West-Brabantse Pijl van 2012 werd gewonnen door Ricardo van Dongen uit Oosterhout.

Ik ga mee... i nop vakantie d e r en e ik g neem i o

HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

WIN EEN BODE ACTIEPAKKET t.w.v.

de BODE! Maak een foto van jezelf of je reisgenoot met de Bode op jouw vakantiebestemming en win mooie prijzen! Stuur je mooiste foto naar:

foto@internetbode.nl Vermeld bij je inzending ook even je naam, waar je de foto hebt gemaakt en waar je zelf vandaan komt. Inzenden kan t/m 14 augustus 2013

€ 50 +

JOUW FOTO IN DE BODE!

Veel schade na inbraak in kerk NIEUW-VOSSEMEER - Bij een inbraak in de Heilige Joannes de Doperkerk in Nieuw-Vossemeer hebben de inbrekers veel schade aangericht. De dieven wisten via een beveiligd wc-raam binnen te komen, waarna ze de deur forceerden. In de kerk hebben ze twee kluizen geprobeerd open te breken. Hoewel dat bij een van de kluizen lukte, hebben ze de kostbaarheden gelukkig laten staan. De dieven zijn ook in de werkplaats bij de begraafplaats geweest, waar ze gereedschap hebben gestolen. De vrijwilligers van de kerkhofploeg en van de parochiekern Joannes de Doper zijn zeer verbolgen over de grote financiële schade van de inbraak.

Klantenbestand ISD blijft stabiel STEENBERGEN - Het aantal klanten voor de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Brabantse Wal is ondanks de economische crisis niet toegenomen. Dat meldt de Woensdrechtse wethouder Martin Groffen. “In omliggende gemeenten is er soms een sterke stijging tot wel twintig procent te zien, terwijl voor de gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht het aantal stabiel blijft.” Dat komt volgens hem door de werkgeversbenadering vanuit de ISD. “Werk houdt niet op bij de gemeentegrens. Door de samenwerking hebben we een groter gebied met werkgevers, waardoor we mensen sneller aan een baan kunnen helpen.”


UITGAAN

Zomers genieten op de Brabantse Wal Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, één van de drie Landschappen van Allure in Noord-Brabant. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.

Fietsen

Kinderen

Evenementen

Dé fietsregio bij uitstek; dat is de Brabantse Wal. Voor de recreatieve en sportieve fietser maar ook voor de ‘bijna nooit’ fietser zijn er volop mogelijkheden. De fietsroutes brengen u door stad en dorp, langs de steilrand van de Brabantse Wal en door uitgestrekte polders. Tijdens het fietsen passeert u de mooiste plekjes die de Brabantse Wal te bieden heeft! Met de fietsknooppuntenkaart in de kaartklem op het stuur kunt u eindeloos routes samenstellen zodat u het beste uit uw fietstrip kunt halen. En de vele toeristische afstappunten maken uw dag compleet. Kijk op vvvbrabantsewal.nl voor het aanbod van themaroutes.

Blijf je deze vakantie in eigen land? Dan heeft de Brabantse Wal heel veel leuke dingen voor je in petto. Er is van alles te doen en lekker dichtbij huis. Zwierend en zwaaiend in Klimbos de Brabantse Wal, kanoën op de Steenbergsche Vliet, op bezoek bij Pek van de Poort, griezelen met de speurtocht in Het Markiezenhof en bukken bij de Roofvogelshow. Ga je mee op avontuur? Naast deze spannende dingen kun je ook lekker naar het zwembad, de kinderboerderij, speeltuin en een potje bowlen. Op de Brabantse Wal hoef je je niet te vervelen!

Er is altijd wat te doen op de Brabantse Wal!

Getipt voor juli en augustus Zomerstadswandeling o.l.v. gids De Krabbenfoor Excursies Dintelse Gorzen Palm Parkies Brabantse Wal Wandeldag Jaarmarkt Kermis Markiezaats Fietsvierdaagse Roofvogelshow Zwaardvechtshows Jaarmarkt Kermis Koopzondag Trekker Trek Woensdrechtse Burenmarkt De 10 van Steenbergen Rembrandt Expositie

Bergen op Zoom Bergen op Zoom De Heen Bergen op Zoom Brabantse Wal Woensdrecht Steenbergen Brabantse Wal Bergen op Zoom Bergen op Zoom Woensdrecht Kruisland Bergen op Zoom Ossendrecht Woensdrecht Steenbergen Bergen op Zoom

Kijk voor data & info op www.vvvbrabantsewal.nl

Wandelen Foto: Stayokay Nederland

KORTINGSCOUPON Brabantse Wal wandelgids Een gids met 11 gemarkeerde wandelingen Tegen inlevering deze coupon ontvangt u ¤3,50 korting (normale verkoopprijs ¤9,95). Geldig bij: VVV Brabantse Wal en de agentschappen. Deze actie loopt tot en met 31 augustus 2013 en zolang de voorraad strekt.

van

¤ 9,95 voor ¤ 6,45

De Brabantse Wal is dé plek om uw wandelschoenen aan te trekken en erop uit te gaan! Met het Streekpad De Brabantse Wal en de Brabantse Wal wandelgids in de hand, maakt u kennis met “een van de mooiste en interessantste fenomenen van Nederland” aldus de jury die het Streekpad uitriep tot Wandelroute van het Jaar 2013. Lezers van de Bode ontvangen een aantrekkelijke korting op de Brabantse Wal Wandelgids, zie de kortingscoupon. De Ommetjes (gemeente Steenbergen) en de Monumenten- en Kunstenroute (gemeente Woensdrecht) laten u ook kennis maken met het unieke landschap. En vergeet niet een verrekijker mee te nemen op de ontdekkingstocht.

Voor de routes én meer informatie kunt u terecht bij: VVV Brabantse Wal Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom 0164 277 482 VVV agentschap Woensdrecht Locatie Familyland, Groene Papegaai 19, Hoogerheide VVV agentschap Steenbergen Locatie Primera de Gilles, Kaaistraat 49, Steenbergen

WWW.VVVBRABANTSEWAL.NL Volg VVV Brabantse Wal ook via:


actualiteit

Scholen en gemeenten in regio maken plan voor toekomst

Havo in Steenbergen definitief niet haalbaar STEENBERGEN - De komst van een havo-afdeling op de Steenbergse middelbare school ‘t Ravelijn is definitief onhaalbaar, nu de zes schoolbesturen en vier gemeenten in de regio Bergen op Zoom een masterplan hebben opgesteld over het voortgezet onderwijs op de Brabantse Wal en Tholen. Door een goede verdeling van het onderwijsaanbod wil de regio zich wapenen tegen een dalend leerlingenaantal, zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit. Onderlinge concurrentie is daarbij uit den boze. In plaats daarvan moeten scholen zich gaan richten op opleidingen die aansluiten bij de economische vraag in de regio. DOOR RIA VAN MEIR Dat concurrentie alleen maar schade toebrengt aan het onderwijsaanbod in de regio werd dit voorjaar maar al te pijnlijk duidelijk. In de afgelopen jaren zijn er vier nieuwe schoolgebouwen neergezet, in de overtuiging dat daarmee meer leerlingen konden worden aangetrokken. Maar die effecten waren slechts tijdelijk van aard. Bovendien betekende de groei van de ene school een krimp bij een andere school. Om die reden besloot ROC West-Brabant in april om haar Thoolse vestiging Westerpoort (gebouwd in 2005) te sluiten en ‘t Bergse VMBO onder te brengen in het Prinsentuin College in Halsteren (gebouwd in 2010). Krimp Het besef dat scholen met elkaar moeten samenwerken in plaats van de concurrentie met aan te gaan heeft ertoe geresulteerd dat de zes scholenbesturen en vier

gemeenten in de regio gezamenlijk een masterplan hebben opgesteld om zich te wapenen tegen de krimp. Vooral de vmboscholen hebben daarmee te maken.

Lichte groei mogelijk voor ‘t Ravelijn Gemiddeld genomen is het aantal vmboleerlingen met een kwart gedaald. Daarnaast speelt dat de regio te maken heeft met vergrijzing en het bedrijfsleven behoefte heeft aan nieuwe arbeidskrachten met de juiste opleiding. Afstemmen Uitgangspunt van het masterplan is dan ook dat de regio drie sterke, kwalitatieve en beroepsgerichte vmbo-scholen moet hebben, te weten: ‘t Ravelijn in Steenbergen, het Prinsentuin College in Halsteren en het ZuidWestHoek College in Ossend-

‘t Ravelijn in Steenbergen wordt gezien als één van de drie sterke vmbo-scholen in de regio.

recht. Het Calvijn College in Tholen wordt daarbij buiten beschouwing gelaten, omdat die school zich richt op gereformeerd onderwijs, al ziet men wel kansen voor een uitbreiding van de doelgroep. Afspraak is dat de drie vmbo-scholen hun aanbod op elkaar én op de markt afstemmen. Voor

Steenbergen kan een goede afstemming met de regio ervoor zorgen dat de school zelfs licht kan groeien. Daar staat wel tegenover dat de komst van een havoafdeling, gelet op de leerlingenaantallen, definitief van de baan is. Het masterplan is in maart door de zes

FOTO LEO ADRIAANSEN

schoolbesturen en vier gemeenten opgesteld. In een nog te ondertekenen convenant worden de afspraken uit het masterplan bekrachtigd, zodat de scholen en gemeenten samen werk maken van het behoud van goed kwalitatief voortgezet onderwijs in de regio.

Restauratie als kers op de taart voor viering 400 jaar De Heen

Nieuw leven voor eeuwenoud bakhuis DE HEEN - Aan plannen voor het eeuwenoude bakhuis hadden recreatiebedrijf De Uitwijk en Stichting 400 jaar De Heen geen gebrek. Het ontbrak de initiatiefnemers alleen nog aan geld om de zeventiende-eeuwse bakkerij op het terrein van het recreatieterrein in ere te herstellen. Vrijdag kwam dan toch het verlossende woord. Via het project Mijn Mooi Brabant stelt de provincie Noord-Brabant een subsidie beschikbaar voor de restauratie van het merkwaardige gebouwtje, dat meteen de kers op de taart vormt voor het eeuwfeest in 2014.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO LEO ADRIAANSEN

www.internetbode.nl

Het zeventiende-eeuwse bakhuisje ligt - enigszins verscholen - op het recreatieterrein van De Uitwijk.

DOOR RIA VAN MEIR Frans van Nieuwenhuijzen, eigenaar van De Uitwijk, speelde al langer met het idee om het bakhuis op zijn terrein op te knappen. Het vuur werd echter aangewakkerd door een bezoek van Stichting 400 Jaar De Heen. “In de voorbereiding op het jubileum hebben wij de horeca benaderd om te zien hoe zij kunnen bijdragen aan ons feest. Toen wij bij De Uitwijk op bezoek waren, zei Frans tegen ons: ‘ik heb nog wel iets bijzonders’ en nam ons mee naar het bakhuis dat hij wilde restaureren. Wij zochten nog een ruimte om ons archiefmateriaal te exposeren en zo ontstond het plan om samen op te trekken”, vertelt Peter van Gurp, secretaris van de jubileumstichting. Workshops Als een kleine sneeuwbal die tijdens het rollen steeds groter werd, groeide ook de plannen voor het bakhuis. De initiatiefnemers zien zowel op toeristisch als op cultuurhistorisch vlak kansen om van het 350-jaar oude bouwwerk een bijzondere bezienswaardigheid te maken. Van Nieuwenhuijzen ziet al voor zich hoe recreanten er een workshop broodbakken volgen. “’s Ochtends kunnen ze dan hun eigen brood kneden. Tijdens het bakken kunnen ze op pad in de natuurrijke omgeving van De Heen en bij terugkomst genieten van versgebakken brood uit een eeuwenoude bakoven”, beschrijft hij. De oven kan daarnaast ook gebruikt worden om beschilderd aardewerk in af te bakken. “Of lekker in de winter bij een knisperend houtvuur bij elkaar zitten.”

Expositie Naast de diverse workshops vanuit De Uitwijk, kan het opgeknapte bakhuis ook dienstdoen als expositieruimte, te beginnen met een jubileumtentoonstelling over 400 jaar De Heen. Maar of het bakhuis ook daadwerkelijk de deuren kan openen in het feestjaar 2014, is volgens Van Nieuwenhuijzen nog onzeker. “De restauratie neemt ontzettend veel tijd in beslag. We proberen zoveel mogelijk zelf te doen om de kosten te besparen. Alle sloop- en graafwerkzaamheden doen we zelf, evenals het schoonmaken van de ijselsteentjes. De restauratie van de bakoven moet wel door een professioneel bedrijf gebeuren. Maar we gaan in ieder geval een poging wagen om ervoor te zorgen dat een deel volgend jaar als af is, zodat bezoekers aan het eeuwfeest alvast een kijkje kunnen nemen. Nu de subsidie is toegekend, kunnen we eindelijk aan de slag”, zegt hij enthousiast. Attractie Ook wethouder Cor van Geel is erg blij met de subsidie. “De gemeente is weliswaar geen partij in de restauratie van het bakhuis, maar wij ondersteunen het initiatief wel van harte. Het draagt bij aan het toeristischrecreatief aanbod van De Heen. Toeristen en recreanten kunnen nu al kiezen uit een tochtje over de Vliet, een wandeling over de Dintelse Gorzen, een bezoek aan Fort Henricus of de molen en daar komt straks met het bakhuis weer een bijzondere attractie bij”, gelooft hij.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op twitter: @SteenbergseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren

• De beste kwaliteit in de regio • Gratis professioneel advies • Persoonlijk contact GaraGedeuren Colour line StuCCo • Professionele montage in 20 verschillende kleuren • Snelle service bij storingen • nù Onderhoud en service aan 15% korting alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Leverbaar in hout - kunststof en staal.

G

Lever

Co

n

Alléén gel

1e

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: • www.romass.nl • contact@romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335

0165-387335 Showroom open op afspraak. www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl PaGiNa 3

E-mail:


Groepsuitjes Familiefeesten Feestlocatie

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

AKK ERMANS leisure & golf

steenBergen

Dam Bustersstraat 14

Afslanken met succes!

w w w.a k k e r ma n s.co m

Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602 Winnaar 2012

Winnaar 2012 Beste Familiebedrijf

CURSUS HAARKNIPPEN

start september in uw regio!

AfhAAlmenu juli voor 2 à 3 personen E 21,90

Kroepoek • Babi Pangang • kip met pikantesaus • Mini-loempia • Naar keuze: nasi, bami of witte rijst

Tel. 015-3618033 www.SELFLINE.nl

We heten u van harte welkom in ons Chinees Indisch Restaurant Nieuw Eiland Tholen!

Vraagprijs € 89.000-,- k.k.

Gedurende 2,5 uur onbeperkt ontspan- Culinair gezien zult u zeker niets nen genieten van eten & drinken voor te kort komen. Superverse Chineeen vaste prijs. se & Japanse heerlijkheden, die

Gelieve vooraf te reserveren. Vrijdag Diner 2 1/2 uur <12 jaar € 1,70 p.levensjaar 12 t/m 64 jaar € 27,90 65+ € 25,90

Za t/m Zo Diner 2 1/2 uur <12 jaar € 1,70 p.levensjaar 12 t/m 64 jaar € 29,90 65+ € 27,90

Ma t/m Do Diner 2 1/2 uur <12 jaar € 1,70 p.levensjaar 12 t/m 64 jaar € 25,90 65+ € 23,90

* à la cart alleen mogelijk ma t/m do * Op feestdagen hebben wij een aangepast arrangement en daardoor afwijkende tarieven. * Arrangement met glas bier of wijn € 1,60 per glas.

B.V.

bereid worden door wokken of op de ‘sissende plaat’, Teppan Yaki genaamd. Het rijkelijk gevulde Chinees-Indisch buffet, inclusief heerlijke warme en koude voorgerechten + frisdranken zorgt voor de uitstekend passende combinatie! Een uitgebreid dessertbuffet zorgt voor de perfecte afwerking van het culinaire genieten. Ter afsluiting koffie of thee, wat u wenst.

Open: Ma t/m Vr: 16.00 tot 22.00 uur. Za, Zo & Feestdagen: 12.00 tot 22.00 uur

Huurprijs € 799,- p.m.

Wij zijn leverancier van o.a.: Wij zijn leverancier van o.a.: Sierbestrating Blokhutten erk, Sierbestrating Schuttingen Blokhutten Tuinverlichting Aanleg, grondw Speeltoestellen Tuinbeelden ts Schuttingen Tuinverlichting Overkappingenriolering, plaa en Trampolines / Skelters Speeltoestellen Tuinbeelden n blokhutten Aanleg , grondwerk , riolering, plaatsen van blokhutten va Trampolines / Skelters Overkappingen Paasdijkweg 19A 4693 RE Poortvliet Tel. 0166 61 92 00

10% korting bij min. 20 pers

www.helmigmakelaardij.nl

Wij verzorgen:

* Feesten en partijen * zomer rondvaarten * groeps uitjes

voor verdere inFormatie en online reserveringen zie 2013: VANAF 1 MEI T VAARTOCHTEN

www.Frisiarondvaarten.nl

 Brunchtocht vanuit Bergen op Z

tel. 0166.654321 b.g.g 06.53470330

 Zeehonden safari tochten vanu

 Dagtochten naar Antwerpen va

 Dagtochten naar Middelburg v

g.nl www.denengelsmansierbestratin

 Vaartochten met gids vanuit Zi  Korte zeelandbrugtocht vanuit

 Vaartochten vanuit Roompot B

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee?

Kies voor Den Engelsman Tuinmaterialen

Veilingweg 9, 4697 RB Sint-Annaland T; 0166-653190 F: 0165-653740

Meer weten? www.homeplan.nl

www.denengelsmansierbestrating.nl

SMS HOME AAN naar 5757

en steun HomePlan met 3 euro per maand

WWW.HOBBYKAS.NL

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze Website www.overkappingvanhout.nl Budget kas

€ 360,-

Alu-pro kas

v.a. € 875,-

Combi-pro kas v.a. € 1000,Victoriaanse kas v.a. €1450,Bel voor onze folder/prijslijst

Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383

Showterrein met 36 kassen

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten. Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

AUTOMONTAGEBEDRIJF

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

ZOMERSLUITING vr. 12-7 t/m zo. 11-8

JOKO

Salade gerookte kalkoenfilet Salade kalkoenfilet januari zijn wijgerookte elke maandag en dinsdag Vispotje met hollandaise saus of Vispotje met hollandaise saus gesloten. Bij een reservering van 15 personen Maalbergenstr. 24a Wernhout -- Hoofdgerecht Tel. 076-5971739 / 06-54278822 meer zijn we dinsdag Hoofdgerecht geopend. -info@jokozundert.nl Roodbaarsfile Roodbaarsfile met met prei prei kervelsaus kervelsaus www.jokozundert.nl Wij serveren Varkenshaas weer een highmet teapepersaus op zondagmiddag Varkenshaas met pepersaus gevraagd

20 januari. Als U wilt komen op een andere datum - Nagerecht vanaf 15 personen. - Nagerecht Seizoendessert Seizoendessert Wij serveren diverse soorten thee met diverse soorten kleine en smakelijke zoete en hartige lekkernijen.

Koffie of thee Koffie Heel Heeldedemaand maandjuli juli2013 2013 Telefoon 0165 - 341913 Kerkstraat 2, te Oud Gastel. Tel. 0165 518192 €. €. -24,50 24,50 Autodemontagebedrijf Franken www.bistro-utpandje.nl 2,2,teteOud Tel. 0165 0165- -518192 518192 Heimolendreef 36a - Rucphen Kerkstraat Kerkstraat OudGastel. Gastel. Tel. E-mail bistro.utpandje@online.nl Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

“Verrijk u w bu ite nle ve n”

jaar Ut Pandje en alle15medewerkers wensenjubileummenu” u al het goede en vooral een fantastisch en gezond- 2013 toe. Voorgerecht -- Voorgerecht

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen P pe online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Per Lid ARN-Stiba-RDW

Maandag 12-8 staan wij vanaf 13.00 uur weer voor u klaar.

Du Bois Sierbestrating & Tuintechniek Rucphenseweg 49a Zundert (t.o. Abdij) www.du-bois.nl

Kijk voor een uitgebreide beschrijving op

 Dagtochten naar Zierikzee vanu

WWW.VANHAAFTENPOORTVLIET.NL

ZUNGU VIERT FEEST

Geopend: Dagelijks van 12.00-21.00 uur Maandag gesloten www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen Tel: 0167 560000

Pilootweg 5 4696 RJ Stavenisse Tel. 0166 69 29 77

Paasdijkweg 19A, 4693 RE POORTVLIET Tel.: 0166 61 92 00 Pilootweg 5,WWW.VANHAAFTENPOORTVLIET.NL 4696 RJ STAVENISSE Tel.: 0166 69 29 77

nisse 9 77

Bel voor informatie (0164) 68 59 25

6 JULI STEENBERGEN FLORAPLEIN ROMMELMARKT 7 JULI OSSENDRECHT (CALFVEN) ROMMELMARKT 13 JULI OOSTERLAND BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 14 JULI HEERLE BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 19 JULI RIJSBERGEN CAMPING FORT ORANJE BRADERIE 20 JULI YERSEKE (CULINAIR) MET BRADERIE 21 JULI OUDENBOSCH (GRASVELD DE BRINK) ROMMELMARKT 25-26-27 JULI BERGEN OP ZOOM (THALIAPLEIN) LUIKSE-MARKT 28 JULI RIJSBERGEN BOEDHA VRIJMARKT INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL Voor al uw feesten of partijen van sept ’13 tot april ’14 ontvangt u op vertoon van deze advertentie

Aannemersbedrijf van Haaften B.V. Sierbestrating van Haaften

UNIEK AANBOD I zEEr schErp gEprIjsD! Op bedrijventerrein “reinierpolder I” gelegen bedrijfshal (ca. 250 m² BVO), met kantoorruimte op de 1e verdieping en parkeergelegenheid aan de voorzijde, geschikt voor een brede doelgroep in korte nabijheid van in aanleg zijnde snelwegtracé A4 (Rotterdam-Antwerpen). Ind.: bedrijfsruimte vv. overheaddeur met inrijdhoogte van ca. 3,10 meter, vv. vloeistofdichte vloer, krachtstroom en verlichting, tussenhal met toilet en pantry, 1e verd: dubbele kantoorruimte (ca. 15 en 25 m²), verblijfsruimte met pantry (ca. 14 m²), opslagruimte met vide. Bouwjaar 2003, vrije hoogte ca. 6,30 meter. Kom kijken en aanvaard de mogelijkheden!

Reserveren is noodzakelijk,


actualiteit

Column

Eerste aquaduct van Noord-Brabant wordt 14 september officieel geopend

Aanleg A4 vordert gestaag STEENBERGEN - De werkzaamheden aan de A4 rondom Steenbergen vorderen gestaag. De ontbrekende schakel in de A4 tussen Halsteren en Dinteloord kan volgens de laatste planning in het voorjaar van 2015 in gebruik worden genomen. Dan is ook de schakel tussen Schiedam en Delft voltooid, evenals het traject ter hoogte van Leiden. Dat betekent dat vanaf maart 2015 de A4 een belangrijke doorgang is voor (vracht)verkeer tussen Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen.

Eugène de Kok

Waarom niet?

Als ik een lijstje maak met mijn tien favoriete persoonlijkheden staat Bernard Wientjes er niet in. Als ik het uitbreid tot een top honderd ook niet, vrees ik. De man met de wat zure blik ontbeert elk charisma en voor een gezellige avond in de kroeg moet je niet bij hem zijn. Belangrijker is dat ik me van de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW geen uitspraak herinner waarin ik me kan vinden. Tot vorige week. Alle jij-bakken van politici, ministers en bankiers ten spijt, vind ik zijn idee ‘het tafelzilver’ van de staat te verkopen, in plaats van een nieuwe ronde lastenverzwaringen, in al zijn eenvoud briljant. Waarom zouden we het niet doen? Dat is de vraag die je moet stellen. Omdat ABN Amro, SNS Reaal en de hypothekenportefeuille van de ING te weinig opleveren? Verliezen doen we er, ondanks alle beloften uit het verleden, sowieso op en vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Als we wachten tot het vertrouwen in de financiële sector is hersteld, omdat we dan pas een goede prijs krijgen, zijn de banken nog van de staat als mijn dochters met pensioen gaan. Daarnaast zeggen politici altijd dat het gezonde ondernemingen zijn, die alleen wat pech hadden met hun investeringen. En stel dat de bankiers straks verlost zijn van de staat, ze opnieuw onverantwoorde risico’s willen nemen met spaargeld en weer omvallen, hoeven wij niet bang te zijn. In zijn rol als voorzitter van de Eurogroep zei Jeroen Dijsselbloem, als minister tegen het verkopen van ‘het tafelzilver’, vorige week immers dat het de aandeelhouders in plaats van de belastingbetalers zijn die dan voor de kosten opdraaien . Waarom zouden we ze niet verkopen? Omdat het slechts een lapmiddel is en structurele hervormingen het geld zouden moeten opbrengen, zegt u? Ja, hervormen moet, maar als één ding duidelijk is, is dat je met een volgende ronde bezuinigingen echt elke Nederlander krijgt gevloerd. Als je dat kunt voorkomen door één of meer banken, geen bedrijven waarvoor veel inwoners warme gevoelens koesteren, in de etalage te zetten, moet je dat niet laten. Zes miljard haal je er heus wel mee op.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Steenbergse Bode

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 27

De oplossing van deze puzzel is in week 28 te vinden op www.internetbode.nl

DOOR ELNA HELLEMONS De aanleg van de A4 heeft heel wat voeten in de aarde gehad. De hele voorgeschiedenis van de totstandkoming van de schakel tussen Bergen op Zoom en Dinteloord is is feite al begonnen in 1992, toen de startnotitie uitkwam. De jaren daarna werden gekenmerkt door het nemen van standpunten, tracébesluiten en herzieningen daarop, omdat er lang onenigheid was over een oostelijke dan wel een westelijke variant van de snelweg om Steenbergen heen. In 2007 maakte de toenmalige minister zijn standpunt bekend: de A4 gaat westelijk om Steenbergen heen. Fietsbrug Projectleider Onno Smeets van Rijkswaterstaat legt uit wat er de laatste tijd gerealiseerd is op het traject tussen Halsteren en Steenbergen. De werkzaamheden zijn in volle gang en vorderen gestaag. De fietsbrug over de A4 bij Klutsdorp zal na de zomervakantie af zijn, zodat met name de scholieren die naar Bergen op Zoom fietsen vanaf het nieuwe schooljaar ver-

Steenbergse Bode Redactie Ria van Meir Correspondent Elna Hellemons, Joan Geerts Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

De fietsbrug is na de zomervakantie gereed.

zekerd zijn van een veilige oversteek. In tegenstelling tot eerdere plannen blijft de ‘oude’ N259 in gebruik als parallelweg voor aanwonenden en als ontsluiting voor de kassen aan de Stierenweg en Zoekweg. Langs de A4 worden op dit gedeelte wallen en geluidsschermen geplaatst. Aquaduct Ook de werkzaamheden aan het viaduct bij Zeelandweg Oost en het aquaduct zijn in volle gang.

N259 blijft in gebruik als parallelweg Tijdens de Dag van de Bouw maakten vele honderden bezoekers gebruik van de mogelijkheid om alles van nabij te bekijken. Met name de bouwput van het aquaduct kreeg die dag enorm veel belangstelling. Ook de nabij gelegen uitkijktoren, vanwaar de werkzaamheden te volgen zijn, wordt goed bezocht. Het aquaduct in het Steenbergsche Havenkanaal wordt het eerste aquaduct in de provincie Noord-Brabant.

Momenteel maakt het scheepvaartverkeer gebruik van een bypass. 2300 heipalen hebben het voorwerk verricht voor het graven van de zeven compartimenten waaruit het aquaduct bestaat. De gemeente Steenbergen draagt zelf 5 miljoen euro bij aan het aquaduct. Het aquaduct zal eind augustus klaar zijn. Op zaterdag 14 september vindt de officiële opening plaats. Informeren Ook aan het gedeelte tussen Steenbergen en Dinteloord wordt hard gewerkt. Momenteel met name aan ‘kunstwerken’ als een brug over de Steenbergsche Vliet, een rotonde en een tunnel. Het landbouwverkeer langs dit traject wordt door middel van viaducten afgewikkeld. Voor het hele traject geldt dat alle gronden nu vrij zijn om verder te gaan. Rijkswaterstaat blijft volgens eigen zeggen omwonenden goed informeren en met sommige van hen gaan nog gesprekken gevoerd worden. De actuele stand van zaken over de werkzaamheden wordt duidelijk gemaakt in de informatiekeet van Rijwaterstaat aan de Zeelandweg Oost.

Gemeente monitort hanggroepen via project Ben ik in Beeld

Drugs bij hangjeugd heeft aandacht STEENBERGEN - Sinds Novadic-Kentron onderzoek heeft gedaan naar het drugsgebruik onder hangjongeren in Steenbergen, lijkt de gemeente ineens te boek te staan als probleemgemeente als het gaat om drugsgebruik. Toch ligt dat volgens wethouder Cor van Geel iets genuanceerder. “Doordat wij er aandacht voor hebben, krijgt het ook meer publiciteit, maar het is in Steenbergen niet veel slechter gesteld dan in andere gemeenten.” Neemt niet weg dat de gemeente werk maakt van het terugdringen van het drugsgebruik onder hangjongeren. Het onlangs gestarte project ‘Ben ik in Beeld’ moet daaraan bijdragen. DOOR RIA VAN MEIR

© www.sudokusite.eu

FOTO JOOP VAN HOUDT/RIJKSWATERSTAAT

Uit het onderzoek van Novadic-Kentron, dat in mei gepubliceerd werd, bleek dat driekwart van de Steenbergse hangjongeren ooit verdovende middelen had gebruikt. “Het gaat daar bij alleen om hangjongeren”, benadrukt Van Geel. “We moeten voorkomen dat men denkt dat al onze jongeren een probleem hebben. 85 procent beleeft gewoon een zorgeloze puberteit, tien procent heeft wat meer ondersteuning nodig, maar uiteindelijk is het percentage dat op straat rondhangt hooguit vijf procent.” Om hoeveel jongeren het exact gaat, is volgens de wethouder moeilijk te zeggen. “Het zijn niet altijd dezelfde jongeren. De groepen wisselen continue, waardoor er soms dubbel geteld wordt. Dat maakt het lastig om de doelgroep in beeld te krijgen”, geeft hij aan.

met het project Ben ik in Beeld. Dat richt zich niet alleen op de hangjeugd, maar alle jongeren in de gemeente Steenbergen. Het project heeft als doel om de drempel voor hulpvragen weg te nemen, niet alleen bij jongeren, maar ook bij hun ouders en de omgeving. “Die hulpvraag kan heel breed zijn; van jongeren met opgroeiproblemen tot drugsgebruik. Jongeren hangen niet zomaar op straat. Dat vraagt om een specifieke aanpak per groep. Daarbij is ook een rol voor de ouders weggelegd”, meent Van Geel. Burgemeester Saskia Bolten voelt ook iets voor het initiatief van de Moedige Moeders uit Rucphen, dat ouders helpt de drugsverslaving bij hun kinderen tegen te gaan. “Ouders weten soms ook niet waar ze met hun hulpvraag terecht moeten. Er zijn ouders die mij ten einde raad opbellen. Dan is het goed dat er een systeem is waar men terecht kan”, zegt Bolten.

Ouders De gemeente is daarom onlangs gestart

Aanvaardbaar Volgens haar is het drugsgebruik ook bin-

PaGiNa 5

nen diverse samenwerkingsverbanden, zoals de veiligheidsregio, het politieteam en het veiligheidshuis een punt van aandacht. “Er vindt veel uitwisseling plaats tussen de gemeenten. Het probleem houdt niet op bij de gemeentegrens en ook in Steenbergen speelt het in alle kernen.” Van Geel voegt toe dat de hangjongeren regelmatig gemonitord worden. “Bij de meeste groepen die overlast veroorzaken is de hinder aanvaardbaar. We proberen dat aantal stabiel te houden of zelfs iets te verminderen. Maar ernaar streven om helemaal geen jeugd meer op straat te laten hangen, is een utopie. Er zullen altijd jongeren zijn die zich niet thuis voelen bij een vereniging en zodoende dus op straat hangen. Zolang dat maar op een voor de omgeving aanvaardbare manier gaat. Als gemeente vinden we het juist belangrijk dat kinderen buiten spelen en elkaar ontmoeten, dat draagt bij aan het gezond opgroeien.”


‘We doen wat we het leukst vinden en mensen worden er blij van’

KORTE BERICHTEN

Succesvolle seizoensafsluiting voor theaterschool Myra Ceti

WELBERG Open tuindagen: Fraai aangelegde tuin van 4500 m² aan Groendijk 2, die perfect past in het polderlandschap Welberg, wordt voor het publiek 2 dagen per jaar opengesteld, zaterdag en zondag 6 en 7 juli. Sleutelwoord in de tuin is ‘sfeer’, het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Rianne is gaan spitten in de archieven van Zevenbergen om de geschiedenis van het perceel te achterhalen. Het is haar gelukt om tot 1775 terug te gaan hetgeen in naslagwerk ter inzage aanwezig is.

STEENBERGEN - Menno en Mirella Ooms kunnen ook dit jaar weer terugkijken op een succesvol seizoen in hun theaterschool Myra Ceti in Steenbergen. In het weekend van 15 en 22 juni hebben de toneelgroepen van Myra Ceti hun voorstellingen weer mogen geven aan een enthousiast publiek. De bijna 300 leden hebben allen deelgenomen aan de verschillende stukken die het theater bracht dit seizoen. Twee keer per jaar worden de musicals STEENBERGEN uitgevoerd voor publiek, dat steeds vaker de weg naar het theater van Steenbergen weet te vinden. Hollandse avond: Zaterdag 6 juli van 21.00-02.00 uur Hollandse avond in café De Fles, Molenweg 47, www.cafedefles.nl, https://www.facebook.com/#!/defles, toegang gratis.

Zomerstop Singelclub STEENBERGEN - Singelclub WestBrabant houdt voor het eerst een zomerstop voor al haar activiteiten. De reden hiervan is dat leden op vakantie gaan de komende maanden en of andere bezigheden hebben.

In augustus starten we weer met ons programma. Wil je meer informatie over onze club en of meer weten over ons jaarprogramma mail dan naar singelclub@gmail.com, of bezoek gewoon eens onze website www.singelclub.jimdo.com

BRIDGE

Een van de jongste groepen van vijf tot en met acht jaar in de musical “De gevangen prinses”.

DOOR JOAN GEERTS Menno en Mirella Ooms zijn de eigenaren van Myra Ceti dat nu zo’n drie jaar gevestigd is aan de Wouwsestraat in Steenbergen. De school bestaat uit theater- en dansopleidingen. Voor het theater zijn er groepen vanaf vijf jaar en voor de dansopleiding vanaf 2,5 jaar. Vanuit de passie voor het toneelspelen bij Mirella en Menno is deze school ontstaan. “We doen wat we het leukst vinden en mensen worden er blij van”, vertelt Mirella. Zowel Mirella als Menno hebben toneelopleidingen gevolgd en de nodige ervaring in het spelen zelf. De regie van de stukken is in handen van Mirella en Menno neemt het technische gedeelte voor zijn rekening. Daarnaast helpen veel leden mee bij elke productie. “Er wordt weleens gesproken van de Myra Ceti-familie, omdat iedereen hier welkom is en we elkaar allemaal helpen”, aldus Mirella. Hecht Op de dag van de uitvoeringen helpen de volwassen leden van de theaterschool de andere groepen met opmaken en het

haar te verzorgen zodat iedereen kan stralen. Aan een productie werken wel vijftig vrijwilligers mee. Niet alleen de haren en make up worden door deze vrijwilligers verzorgd maar ook bij de kleding, licht, geluid en de opnames die worden gemaakt kan de theaterschool niet zonder de hulp van al haar vrijwilligers.

‘Het mooiste zijn de stralende gezichten’ “Het is een hechte club, waar je jezelf kan zijn en waar voor nieuwe leden de drempel erg laag is om erbij te komen”, geeft Menno aan. Groepen De groepen voor de theaterschool zijn verdeeld in leeftijdscategorieën. De jongste groepen zijn de groepen van vijf tot en met acht jaar, vervolgens zijn er groepen van acht tot en met elf jaar. Dan volgen de groepen van elf tot en met dertien jaar en van dertien tot en met achttien jaar. Ook zijn er meerdere groepen met volwassenen. Menno geeft de groepen met de

FOTO JOAN GEERTS

kinderen vijf tot en met acht jaar les en de andere groepen krijgen les Mirella. “Iedereen kan toneelspelen en je hoeft echt geen podium ervaring te hebben of goed kunnen te zingen”, geeft Menno aan. Voor kinderen met faalangst is de school ook een goede basis voor het zelfvertrouwen. “Het mooiste is het stralende gezicht van een kind dat niet op durft, maar na enige geruststelling toch het podium op gaat”, geeft Menno aan. Nieuwe producties Er wordt al volop gewerkt aan de nieuwe producties die in het weekend van zeven en veertien december gepland staan. De meeste stukken worden namelijk door Mirella en Menno zelf geschreven. Samen met Caio Bouwens die het componeren van de muziek voor zijn rekening neemt, worden onder de regie van Mirella nieuwe Musicals geproduceerd. “Het eindresultaat zoals vandaag als iedereen opkomt en straalt in mooie kostuums en make-up, daar doe je het voor”,” en het plezier, dat is het allerbelangrijkste”, aldus Mirella. Nieuwe aanmeldingen voor de school zijn welkom via de website.

ZOMERAVONDBRIDGE BC WELBERG Uitslag 6e zitting: 1. Ria Adriaansen-Anny Koopmans 72.50%; 2. Helene MeestersKees Meesters 62.92%; 3. Nelly Brooymans-Els v. Vugt 62.50%; 4. Joke de SchutterAnton de Schutter 60.00%; 5. Riet v. Terheijden-Ria Biesma 52.90% Zomeravondbridge wordt vervolgd op 21 augustus en 28 augustus. Aanmelden kan tot uiterlijk 19.15 uur bij het Cromwiel aan de Krommeweg in Steenbergen. Nieuwe leden zijn van harte welkom bij BC Welberg. Aanmelden: Ria Adriaansen, adriaansenbridge@ kpnmail.nl, tel. 0167-563434 of 06-43917462. Bridgeclub Welberg speelt elke woensdagavond vanaf 19.30 uur in het “Cromwiel”, Krommeweg 1, 4651 RN, Steenbergen. BRIDGECLUB STEENBERGEN Uitslag 1 juli, Lijn A: 1 Jeanne Voeten-Ciel Koolen 59,50%; 2 Els van Bergen-Wil Cornel 58,50%; 3 Mia de Vos-Ad van Iersel 55,42%; 4 Wil Daane-Eem Kaptein 54,58%; 5 Riet van Trier-Jacob Bouma 52,00%. Lijn B: 1 Dientje van Dorst-Marion v.d. Kerkhof 62,50%; 2 Mien van Oevelen-Jo Goderie 58,68%; 3 Jo Feenstra-Corrie Rombouts 55,56%; 4 Rinus Luijks-Riet Iriks 54,51%; 4 Adje Veraart-Cor Peeters 54,51%. BRIDGECLUB DE VLIET Donderdag 27 juni, uitslag 6e zitting zomercompetitie, A-lijn: 1e Wil VoskuilenSjef de Schutter 59,90%; 2e Corry Vermeij-Free Vermeij 57,81%; 3e Fenna Luycks-Trudy van Nijnatten 55,73%; 4e Nella van Ruiswijk-Jan van Oeffelen 54,69%; 5e Toos PeetersCor Peeters 51,04%; 5e Ad van Opdorp-Ton Voorheijen 51,04%. B-lijn: 1e Corry Hertogh-Adje Veraart met 62,50%; 2e Rinus Luijks-Mien van Oevelen met 57,29%; 2e Diny Iriks-Ben Estor met 57,29%; 4e Corrie Blommerde-Cees Rens met 56,77%; 5e Nelly Boden-Jac Boden met 52,08%. NIET ROKERS BRIDGECLUB 1994 Uitslag Ronde 2 na 10 zittingen, A lijn: 1 Wil Cornel-Ciel Koolen 58,46%; 2 Trudy.v.Nijnatten 57,04%; 3 Annie Smits 56,51%; 4 Riet Bosters 53,04%; 5 Annie de Vos 52,97%. B lijn: 1 Naantje Luijks-Corrie Rademakers 59,18%; 2 Diny Iriks-Ton Maas 55,73%; 3 Diny.v.Dijk-Jo de Weert 53,54; 4 Annie en Piet Bogers 51,46%; 5 Bets Peeters 51,39%. Wij bridgen het hele jaar door ook in de vakantietijd, dus hebt u zin en tijd dan bent u van harte welkom iedere donderdagmiddag aanvang 12.45 uur in Cafe Zaal de Wellse Vaert Kap Kockstraat t.o de kerk op de Welberg. Voor vragen Ad.v.Opdorp 0167-564004.

Met jongerenprojecten, zakelijke arrangementen en publieke vaartochten biedt Sail de Ruyter meer dan alleen kijkplezier

Stap aan boord voor het ultieme Sail-gevoel VLISSINGEN - De prachtige, grote schepen die straks in Vlissingen te zien zijn, trekken van 22 tot en met 25 augustus ongetwijfeld veel bezoekers naar de havenstad. Maar Sail de Ruyter 2013 is niet alleen een lust voor het oog, want het biedt maritieme studenten ook de kans ervaring op te doen. Zoals met een internationaal uitwisselingsproject. Jongeren kunnen zich hiervoor aanmelden. Daarnaast zijn er ook publieke vaartochten en zakelijke arrangementen. (Scalda) in Vlissingen ervaring op aan boord van de MIR Gdynia. Dit schip is van de Zeevaartschool in Sint Petersburg en voor de komst naar Vlissingen helpen de Vlissingse studenten de Russische bemanning de MIR Gdynia op 22 augustus van Oostende naar Sail de Ruyter te zeilen. Die dag is het schip rond 16.00 uur voor de boulevard te zien bij de Sail in. “De dag staat deels in het teken van de viering van vierhonderd jaar betrekkingen tussen Nederland en Rusland”, licht Henk Kramer van de organisatie van Sail de Ruyter de samenwerking toe. De studenten krijgen tijdens de reis instructies over onderwerpen waarmee ze bij hun studie te maken krijgen. Ervaar tijdens Sail de Ruyter hoe het leven aan boord is.

DOOR BRITTA JANSSEN De imposante tall ships Thalassa en MIR Gdynia pronken tijdens Sail de Ruyter in de haven van Vlissingen. Aan boord van

de Thalassa vindt voorafgaand aan het evenement een internationale uitwisseling tussen jongeren plaats. Daarnaast doen zo’n honderdtwintig studenten van Maritiem en Logistiek College De Ruyter

Thalassa Aan boord van de Thalassa ervaren jongeren tussen de vijftien en vijfentwintig jaar uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Engeland van 11 tot en met 23 augustus samen het zeilleven op zee. Dit PAGINA 6

grote schip zeilt van Rostock in Duitsland naar Halmstad in Zweden en vervolgens via Scheveningen naar Vlissingen. Het project, genaamd ‘North Sea United’, wordt georganiseerd door At Sea Sail Training in samenwerking met Sail Training Association Netherlands en is mede mogelijk gemaakt door Youth in Action.

‘Zeilen onder sterrenhemel’ “Tijdens dit avontuur, waarvoor overigens geen zeilervaring nodig is, leert de internationale bemanning de jongeren alle kneepjes van het zeilvak.” Het zetten van de zeilen komt aan bod, maar ook navigeren, aan het roer staan en wachtlopen. Daarnaast zijn er activiteiten, zoals internationale spellen en een nationale dag waarbij de bemanning gerechten ontdekt uit ieder deelnemend land. “Dit project staat in het teken van ontdekken; van het varen en de zee, van nieuwe kusten en natuurlijk elkaar en elkaars cultuur. De jongeren ontdekken bijzondere (haven)plaatsen, zeilen ‘s nachts onder de sterrenhemel, spotten overdag dolfijnen en zeilen de Thalassa naar Sail de Ruyter. Dat wordt een onvergetelijke reis.”

Arrangementen Tijdens Sail de Ruyter komen zo’n honderdvijftig exemplaren varend erfgoed bij elkaar. Het zijn allerlei soorten schepen uit alle windstreken. “Het evenement biedt een uitgelezen gelegenheid om met relaties, vrienden of personeel een onvergetelijke dag op en rond de Zeeuwse wateren te beleven”, aldus de organisatie. Want het Nautisch Evenementen Bureau biedt in samenwerking met de organisatie allerlei arrangementen, zowel zakelijke arrangementen en publieke vaartochten, om aan boord te stappen en mee te varen. De vaartochten zijn geheel verzorgd inclusief begeleiding, parkeergelegenheid en catering. De Zeeuwse topchef Edwin Vinke - bezitter van twee Michelin sterren - heeft de menu’s samengesteld met voornamelijk Zeeuwse producten en begeleidt de koks. Er zijn al twaalfhonderd arrangementen verkocht. Deelname Kijk op www.atseasailtraining.com voor meer informatie en deelname door jongeren aan de vaartocht met de Thalassa. Kijk voor meer informatie over Sail de Ruyter op www.sailderuyter.nl en voor de vaararrangementen op www.sailvlissingen2013.nl.


LIEF EN LEED

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Nieuw-Vossemeer en Steenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Kruisland en Dinteloord. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

uitvaartverzorging

G. Leeuw Rouwcentra in Steenbergen en Fijnaart Steenbergen e.o.: 0167-566104 Fijnaart e.o.: 0168-462230 Dag en nacht bereikbaar

Voor een uitvaart

www.uitvaartleeuw.nl

overeenkomstig uw wens

Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Beheersverordening Bedrijventerrein Reinierpolder Burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen maken bekend dat de gemeenteraad op 20 juni 2013 de Beheersverordening Bedrijventerrein Reinierpolder heeft vastgesteld. De beheersverordening betreft het gebied van de huidige bedrijventerreinen Reinierpolder I en II, inclusief de aangrenzende woningen gelegen aan de Zeelandweg-Oost te Steenbergen. De hoofddoelstelling van de beheersverordening is het bieden van een actueel planologisch kader voor de bedrijventerreinen Reinierpolder I en II en de aangrenzende woningen aan de Zeelandweg-Oost, waarbij de bestaande situatie wordt vastgelegd. Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan, maar is bedoeld voor gebieden waar geen of nauwelijks nieuwe ontwikkelingen worden voorzien. De beheersverordening vervangt de bestemmingsplannen Reinierpolder I en Reinierpolder II. De verordening bestaat uit een verbeelding (de kaart), regels en een toelichting

Opruiming met kortingen van

30

Tegen de vaststelling van de verordening staat geen bezwaar of beroepsmogelijkheid open. De beheersverordening vervangt de bestaande bestemmingsplannen voor de bedrijventerreinen Reinierpolder I en II. Deze verordening ligt ter inzage bij de balie van het gemeentehuis van Steenbergen aan Buiten de Veste 1, kunt u raadplegen op de website van de gemeente www.gemeente-steenbergen.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Kruisberg 2

Halsteren - tel. + fax 0164-684567 Partijen

•Wand- en Vloertegels •sierpleisters •Metselstenen

Voegwerk!

40

vakbekwame

voeger zoekt voegwerk

KO RT ING

De

0

06-55887266

Fietsboerke.nl

Zoekt oude fietsen en sloopfietsen Fietsen die je normaal bij de kragge dumpt, bel mij

06 33 88 21 34

En ik haal ze bij u op, u hoef ze niet weg te brengen

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan

NU € 195,-

incl. BTW.

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

Pedicure Jeanette

0

en

0 TING R KO 0

50 0 TING R KO 0

Ook bij U thuis 06 - 43084446 Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

HALSTEREN - Dorpsstraat 112 - tel. 0164-686325 STEENBERGEN - Kaaistraat 43 - tel. 0167-567440 - HOOGERHEIDE - Raadhuisstraat 47 - tel. 0164-612654 ROOSENDAAL - Biggelaar 2-3 - tel. 0165-565852 - ZEVENBERGEN - Noordhaven 96 - tel. 0168-327638 Kijk ook op www.vandevenfashionshops.nl en like ons op facebook!

PAGINA 7


Sportshop Heshof Open groot succes

(Advertorial)

Tennisvereniging Steenbergen

Finalisten HD D: 1. Frank Knop en Rick Martens, 2. Sjoerd Koenraadt en Michael de Vos.

STEENBERGEN - Dit jaar werd het Heshof Open gekenmerkt door de bizarre weersomstandigheden. Vele mooie en spannende wedstrijden zijn er gespeeld. De week werd afgesloten met de prijsuitreiking gevolgd door de traditionele loterij. Hierbij werden mooie prijzen verloot, waarbij de hoofdprijs een fiets gewonnen werd door Jeroen Horstman. Winnaars HE A (3,2584-4,2027): 1 Daan Maasdam; 2 Maarten de Jong. HE B (4,4315-5,2958): 1 Tom van der Minnen; 2 Yoram Hilkhuijsen. HE C (5,6133-6,4944): 1.Sander Brok; 2 Michael van Olffen. HE D (6,6821-7,6219): 1 Mark Trampe; 2 Thijs van Dijk. HE E (7,7833-8,2496): 1 Carlo Heijboer; 2 Ronald van Dessel. HE F (8,8430-8,9999): 1 John de Weert; 2 Rob Valk. HD A (3,2547-4,3835): 1 Erik van Nes

en Bas Vreugde; 2 Jeroen Helmons en Tijn Stoeldraijer. HD B (4,5823-5,4135): 1 Sander Brok en Daan Maasdam; 2 Yoram Hilkhuijsen en Mark Trampe. HD C (5,7009-6,5947): 1 Rick van Deuren en Tim van Opstal; 2 Maurice Puype en Peter van Wesel. HD D (6,7449-7,6042): 1 Frank Knop en Rick Martens; 2 Sjoerd Koenraadt en Michael de Vos. HD E (7,8555-8,4914): 1 Dennis Groffen en Julien van Meer; 2 Bart van Doorn en Rob van Doorn. DE A (3,2839-4,3053): 1 Roos Nederstigt; 2 Jessie Buuron. DE B (4,5496-5,4588): 1 Janneke Boonstra; 2 Genora Piepenbroek. DE C (7,4479-8,9999): 1 Liesbeth Molenaar; 2 Lieve Ligtenberg. DD A (3,1877-4,1708): 1 Xira van Benten en Charlotte Van Veldhoven; 2 Jessie Buuron en Milou de Klerk. DD B (4,6569-5,6535): 1 Kim de Bruijn en Lieke van Dongen; 2 Tessa Govers en Julia van Tuyll Van Serooskerken. DD C (5,75246,4106): 1 Lijdie Kot en Netty van Westen;

Uitvaartondernemingen bundelen hun krachten

‘We hechten allebei aan een persoonlijke benadering’

2 Jacqueline Bergman en Lenie Schot. DD D (7,0713-7,6609): 1 Lausanne Buijk en Malou van Meer; 2 Bernadette SavelkoulsVissers en Annette de Vreede. GD A (2,9606-3,9040): 1 Erik van Nes en Janneke Boonstra; 2 Jeroen Helmons en Xira van Benten GD B (4,4318-5,0968): 1 Tom van der Minnen en Julia van Tuyll Van Serooskerken; 2 De Jeroen Kock en Lydia Gosselink. GD C (5,5218-6,0911): 1 René van der Riet en Addie Laane; 2 Maurice Puype en Sandra van Veen. GD D (6,3645-6,8403): 1 Guus de Jong en Daphne van Minderhout; 2 Michael van Olffen en Julia van Olffen. GD E (8,5718-9,1377): 1 Dennis Groffen en Chantal Perdaems; 2 Paul Visser en Jolanda Visser. HE 17+ A (7,6832-8,6197): 1 Rolf Theuns; 2 David Niépce HD 17+ A (6,4301-7,3772): 1 Carlo Heijboer en Robin Jonkers; 2. Stefan Bosman en Jurgen van Kuijk. HD 17+ B (7,4384-8,4170): 1 Philip Gravestein en Bram Rog; 2 Sjaan van Agtmaal en Willy Knop. HD 17+ C (8,4686-8,9306): 1 Hans Stoop en John de Weert; 2 Cees Klein en Uko Vegter DD 17+ A (6,5118-7,4816): 1 Mandy Roosendaal en Marion Roosendaal; 2 Esther Theuns en Ineke Timmermans. DD 17+ B (7,5561-8,4712): 1 Lieve Ligtenberg en Edith Vroon; 2 Liza Franken-Nuyten en Ria van Wesel. DD 17+ C (8,6791-9,6742): 1 Jeanine Kardux en Dimphy van Nieuwenhuyzen; 2 Claudia Puype-Van Dijk en Beppie Tiberius. GD 17+ A (6,6011-7,3515): 1 Ed Roosendaal en Carmen van Broekhoven; 2 Bas Koolen en Manon Koolen. GD 17+ B (7,6681-7,8918): 1 Rick Martens en Lydie Martens; 2 Mike van der Lek en Ineke van Meer. GD 17+ C (8,2055-8,7975): 1 Toon Luijsterburg en Kitty Reijngoudt; 2 Willy Knop en Aranka Koevoets.

Twee uitvaartondernemingen - een uit Ossendrecht en een uit Steenbergen – varen samen verder onder de vlag ‘Uitvaartzorg Nuiten Groffen’. Enthousiast plaatsten partijen hun handtekening onder de nieuwe samenwerkingsovereenkomst. De samenwerking komt voor beide partijen als geroepen. Paul Groffen Uitvaartverzorging uit het Belgische Berendrecht verzorgt al 25 jaar uitvaarten in Ossendrecht en omgeving. Dat bezorgt hem al een tijdje meer uitvaarten dan hij aankan. “Er zijn weken dat ik meerdere uitvaarten op een dag begeleid. Voor iemand die met zijn hart werkt, is dat teveel.” Anita Nuiten Uitvaartzorg is een jonge ambitieuze uitvaartonderneming in Steenbergen. De onderneming ging een jaar geleden van start met een afscheidskamer in verpleeghuis De Lindenburgh. Inmiddels verzorgde zij uitvaarten in West-Brabant en Zeeland. Hierdoor heeft het ondernemersduo, Anita Nuiten en Mieke Oolders, nu al een brede ervaring opgedaan. Toen gesprekken uitwezen dat beide organisaties staan voor een excellente kwaliteit, een persoonlijke invulling en goede service besloten zij in de toekomst hun krachten te bundelen. Zij doen dit in Nederland onder de gemeenschappelijke naam ‘Uitvaartzorg Nuiten Groffen’.

UitvaartzorG NUitEN GroffEN

www.uitvaartzorgnuiten-groffen.nl | info@nuiten-groffen.nl

Regio Woensdrecht 0164 – 67 22 85 Regio Steenbergen 0167 – 76 72 74

Bedevaart naar Kevelaer STEENBERGEN - Kevelaer, vlak over de Duitse grens ten noorden van Venlo, is een van oudste bedevaartplaatsen van Maria in Europa.

jaar voor de 97ste keer gehouden wordt. De tweedaagse tocht is op dinsdag 13 en woensdag 14 augustus, de eendaagse tocht is op woensdag 14 augustus. Voor de tweedaagse tocht moet er natuurlijk overnacht worden in Kevelaer. Wie het bezwaarlijk vindt om zelf een hotel te zoeken kan daarbij hulp krijgen. Inlichtingen en aanmelden bij: Mw. M. Mulders-van Hassel, Kleine Spellestraat 1, 4756 SX Kruisland, tel 0167-532571; Mw. J. Verbaarendse, Juvenaatplein 45 4615 DH Bergen op Zoom, tel. 0164-234076, email: cobyverbaarendse@hotmail.com; A. Rens, Keijenburg 15, 4702 CE Roosendaal, tel. 0165-544794, e-mail: adenriet@home.nl

Bierhuis bij Benedensas geopend

Al vanaf 1642 trekken pelgrims uit Nederland, België, Luxemburg en het Duitse Rijnland en Westfalen hierheen, soms individueel, maar vaak ook in groepen. In Roosendaal gebeurt dit al vanaf 1904, met enkele onderbrekingen vanwege de twee wereldoorlogen. Oorspronkelijk een tweedaagse tocht per trein, later een tweedaagse of eendaagse tocht per bus. Tot 24 juli hebt u de gelegenheid u op te geven voor de bedevaart naar Kevelaer vanuit Roosendaal en omgeving, die dit

Weer hapje en drankje bij Benedensas

NK Klassement Openwater Zwemwedstrijden

- ADVE RT O R I A L -

DE HEEN - Na decennia van afwezigheid bestaat er vanaf vandaag weer een horeca-gelegenheid bij Benedensas. Het monumentale sluizencomplex en het omliggende natuurgebied zijn populaire bestemmingen voor fietsers, wandelaars en watersporters. Tot op heden was er geen mogelijkheid een hapje of een drankje te nuttigen. Jeroen en Robbert Akkermans brengen hier verandering in door het openen van een restaurant, huiskamercafé en theetuin. De feestelijke opening vond plaats in het bijzijn van ruim 60 genodigden die met eigen ogen konden aanschouwen wat er de afgelopen zes weken aan werk is verricht. Op 17 mei j.l. vond de overdracht van het pand plaats en kochten de broers Akkermans het oude Bierhuis. Het pand, dat dateert uit de negentiende eeuw, is nu opgedeeld in een vakantiewoning en een restaurant annex huiskamercafé. ‘De panden werden in de jaren negentig grondig gerenoveerd. De buitenkant bleef volledig in tact, maar vanbinnen sneuvelden een aantal monumentale elementen. Met onze verbouwing wilden we het originele karakter terugbrengen,’ aldus Robbert Akkermans. ‘Het pand straalt nu een bijzondere en warme sfeer uit.’ Tuin Ook aan de omliggende tuin en het terras werd de afgelopen maanden flink geklust. De hoop bestaat dat het terras druk bezet zal zijn de komende maanden. Hierbij mikken de ondernemers op fietsers en wandelaars die het gebied regelmatig bezoeken. ‘De grootste uitdaging voor ons ligt bij het aantrekken van mensen, die de plek nog niet kennen. Het heeft veel potentie, maar we moeten het wél waar zien te maken,’ zegt Jeroen Akkermans,

In het bijzijn van zestig genodigden werd vrijdag de horecagelegenheid officieel geope nd. FOTO FAMILIE AKKERMANS

die samen met zijn broer in de keuken staat. ‘We werken met een kleine kaart met seizoensgerechten. Daarbij kiezen

we bij voorkeur streekproducten uit. Een hoogwaardige kwaliteit van de producten is voor ons een voorwaarde.’ PAGINA 8

Goede start voor Jordy Jongenelen STEENBERGEN - Jordy Jongenelen uit Steenbergen doet dit jaar samen met zijn ploeggenoten van SBC2000 uit Breda weer mee met de openwater zwemwedstrijden. Na vorig jaar Brabants Kampioen geworden te zijn op de 2.000 meter schoolslag heeft hij er dit jaar voor getraind om aan het Nederlands Klassement deel te nemen. Hiervoor dient hij minimaal 20 kilometer schoolslag te zwemmen in wedstrijden die verspreid over heel Nederland gehouden worden. Zaterdag 22 juni was de eerste wedstrijd welke gezwommen werd in Dordrecht, de temperatuur van het water was nog vrij koud. Het was een hele nieuwe ervaring omdat er bij deze wedstrijd midden in de stad gezwommen werd. Op de 2.000 meter schoolslag werd hij na een spannende slotfase beloont met een 2e plaats op het podium. Een dag later ging de reis naar Strijen waar hij wederom de 2 kilometer schoolslag zwom en hij behaalde daar ook de 2e plaats en mocht dan ook de bijbehorende trofee in ontvangst nemen. Afgelopen weekend was het vroeg vertrekken voor 3 wedstrijden in Scheerwolde waar de watertemperatuur nog geen 17 graden was en ook de buitentemperatuur was nog vrij fris. Er werd gestart met 1.000 schoolslag waarbij een 2e plaats behaald werd en vervolgens 1 kilometer vrije slag,

Jordy Jongenelen tijdens 2.000 meter schoolslag.

deze slag ligt Jordy iets minder maar hij behaalde toch nog een 4e plaats. Tot slot was er nog een tijd race van 500 meter schoolslag, hier werd hij beloond met een 2e plaats. Deze prestaties tezamen leverden Jordy in het algemeen dag klassement een 3e plaats op. Op zaterdag 6 juli is Jordy vertegenwoordigd op het Nederlands Kampioenschap te Appeltern hier zal hij een wedstrijd van maar liefst 3 kilometer schoolslag zwemmen. Dit wordt dan ook een directe confrontatie met de andere NK zwemmers om te bepalen wie er op dit moment de beste vorm heeft. De schoolslag is bij Jordy favoriet en hij heeft zich dit jaar dan ook als doel gesteld om bij de top 3 van Nederland te eindigen met zijn schoolslag, daarnaast zou het ook mooi zijn om het Brabants kampioenschap dit jaar weer op zijn naam te mogen schrijven. Op dit moment heeft hij met zijn prestaties een derde plaats in het Nederlands klassement bereikt, maar er volgen nog vele wedstrijden de komende maanden dus de race is nog niet beslist.


te wijzen, onze fabriek is naast de deur en de te wijzen, onze fabriek is naast de deur en de prijzen? Die doen de deur dicht! prijzen? Die doen de deur dicht!

25%

Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen exclusieve binnen- en buitendeuren.

25% 25% Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen

25%

25% 25%

Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen exclusieve binnen- en buitendeuren. exclusieve binnen- en buitendeuren.

Halderberge Deuren biedt u een compleet servicepakket. Halderberge Deuren biedt u een compleet servicepakket. We adviseren, meten, maken en monteren. Al onze

We adviseren, meten, maken en monteren. Al onze UW BUREN ZULLEN buitendeuren worden afgeleverd inclusief glas en hangbuitendeuren worden afgeleverd inclusief glas en hangJALOERS ZIJN en sluitwerk en zijn voorzien van een dubbele laag UW BUREN ZULLEN en sluitwerk en zijn voorzien van een dubbele laag UW BUREN ZULLEN

D N E V J I L B JE VINDT JE DRAAI BIJ HALDERBERGE DEUREN ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* JE VINDT JE DRAAI BIJ HALDERBERGE DEUREN ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* JE VINDT JE DRAAI BIJ HALDERBERGE DEUREN VE RL A AG D! ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* JALOERS JALOERS ZIJN ZIJN

grondlak. Bij de montage worden de normen van het grondlak. Bij de montage worden de normen van het

politiekeurmerk Veilig Wonen strikt gehanteerd. In onze showroom vindt u schitterende voorbeelden van, politiekeurmerk Veilig Wonen strikt gehanteerd. In onze showroom vindt u een zeer groot assortiment In onze showroom vindt u schitterende voorbeelden van, in onze fabriek exclusieve deuren. Met In onze showroom vindt u vervaardigde een zeer groot assortiment In onze showroom vindt u schitterende eigen voorbeelden van, exclusieve knoppen, sloten, cilinders en in onze eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren. Met Dealer vandeurkrukken, o.a. Skantrae en auStria onze ruime showroom exclusieve deurkrukken, knoppen, sloten, cilinders en in onze eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren.een Met behulp uitgebreid en * t.a.v. eIn 225,naar de Vraag voorwaarden e 225,* t.a.v. naar de van voorwaarden scharnieren in onder andere messing, chroom, brons modern machinepark maken behulp Vraag van een uitgebreid en modern machinepark maken binnenDeuren en Deurbeslag van entra in onder andere messing, chroom, brons behulp van een uitgebreid en modern machinepark maken voor een scharnieren exemplaar vindt ueenalles op gebieduvan: enuniek RVS. wij voor uwij uniek exemplaar

Voor een perfecte entree bent u bij ons aan wij voor u een uniek exemplaar e 225,* het t.a.v. Vraag naar de niemand voorwaarden e 225,* t.a.v. Vraag naar de juiste adres. We hoeven devoorwaarden deur

en RVS.

Halderberge Deu We adviseren, m buitendeuren wo en sluitwerk en z grondlak. Bij de m politiekeurmerk V In onze showroo exclusieve deur scharnieren in o en RVS.

• Binnendeuren • Buitendeuren prijzen? Dieadres. doen de dicht! het juiste Wedeur hoeven de deur KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN Voor een• perfecte entree bent u bij ons aan Hangenniemand Sluitwerk KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN NAAR NAAR ONZE ONZE te wijzen, onze fabriek is naast de deur en de BINNENEN BUITENDEUREN! KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN het juiste adres. We hoeven niemand de deur

eeen * t.a.v. 225,Vraag naar dede voorwaarden e bent te Voor wijzen, onze fabriek is naast deur enaan devoorwaarden * t.a.v. 225,Vraag naar de perfecte entree u bij ons

BINNEN- EN BUITENDEUREN! 25%SUPERACTIES! 25%

prijzen? Die doen de deur dicht!

te wijzen, onze fabriek is naast de deur en de

BINNEN- EN BUITENDEUR

Halderberge Deuren u een compleet Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag vanbiedt 9.00 tot 16.00 uur. Ookservicepakket. op afspraak! prijzen? Die doen de deur dicht! De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak! We adviseren, meten, maken en monteren. Al onze exclusieve binnen- en buitendeuren. De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag va buitendeuren inclusief glas en hangHalderberge Deuren | St.naar Antoinedijk SC Oudworden Gastelafgeleverd | wwww.halderbergedeuren.nl Halderberge Deuren biedt u een compleet servicepakket. Halderberge Deuren maakt geheel úw wensen15A | 4751 Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl enWe sluitwerk en zijn voorzien vanen een dubbele Al laag UW BUREN ZULLEN adviseren, meten, maken monteren. onze exclusieve binnenen buitendeuren. Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gas grondlak. Bij de montageafgeleverd worden deinclusief normenglas vanen hethangJALOERS ZIJN buitendeuren worden Halderberge Deuren biedt u een compleet servicepakket. Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen politiekeurmerk Veilig Wonen strikt en sluitwerk en zijn voorzien van gehanteerd. een dubbele laag UW BUREN ZULLEN We adviseren, meten, maken assortiment en monteren. Al onze binnenbuitendeuren. In grondlak. onze showroom vindt uworden een zeer Inexclusieve onze showroom vindten u schitterende voorbeelden van, Bij de montage degroot normen van het JALOERS ZIJN buitendeuren worden inclusief exclusieve deurkrukken, knoppen, sloten, cilinders en glas en hangin onze eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren. Met politiekeurmerk Veilig Wonen striktafgeleverd gehanteerd. scharnieren onder vindt andere messing, chroom, brons behulp vanshowroom een uitgebreid enschitterende modern machinepark maken eninsluitwerk en zijn voorzien vanassortiment een dubbele laag In onze showroom u een zeer groot In onze vindt u voorbeelden van, RVS. grondlak. wijinvoor een uniek exemplaar Bij de knoppen, montage sloten, wordencilinders de normen deurkrukken, en van het onzeu eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren. Met enexclusieve

25% 25%

25%

25%

zOmercOllectie

UW BUREN ZULLEN JALOERS ZIJN

scharnieren in onder andere messing, brons behulp van een uitgebreid en modern machinepark maken politiekeurmerk Veilig Wonenchroom, strikt gehanteerd. en RVS.In onze showroom vindt u een zeer groot assortiment wijonze voor ushowroom een uniek exemplaar In vindt u schitterende voorbeelden van,

50% tot 70% Op alle Kinder-

exclusieve deurkrukken, knoppen, sloten, cilinders en in onze eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren. Met KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN NAAR ONZE scharnieren in onder andere messing, chroom, brons behulp van een uitgebreid en modern machinepark maken BINNENEN BUITENDEUREN! en RVS. wij voor u een uniek exemplaar

KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN NAAR ONZE BINNENEN BUITENDEUREN! De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

Vloeibaar wasmiddel Color of wit. 1.5 l

v an 3.19

v an 1.09

Rijstrepen

3.

09

0.99

Diverse smaken. 4x 3 stuks. 79 g

De showroom van Halderberge Deuren is open dinsdag zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak! Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A van | 4751 SCt/mOud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl

KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN NAAR ONZE BINNENENSC BUITENDEUREN! Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl

B L IJ V E N D

VERLAAGD

korting

De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

en Damesschoenen

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl

Bezoek ook onze webshop: www.linksenrechts.com

Gesneden kaas 30+

Krokante muesli

Belegen kaas of gatenkaas. 200 g

Appel-rozijnen of 4 notenmix. 900 g

v an 1.79

van 2.49

2.39

1.69

Voor een voordelige oude 03-da07-g! 2013 Vanaf woensdag

Kerkstraat 10 / Oud Gastel / 0165-514248

Rollator

VOlG Ons Op FacebOOK VOOr nieuws en acties

SCHIMMELNAGELS

Laat ze nu behandelen met de PinPoint laser. Na de laserbehandeling worden de nagels geleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

- van aluminium met flexibele zwenkwielen - inklapbaar - inclusief diverse accessoires

Bad- en douchehulpjes

89.99

Hocker/ douchekruk, badzitje of beugel.

19.99

Wandelstok In hoogte verstelbaar.

6.99

www.dermcentrum.nl

Big button telefoon - eenvoudige bediening - trilfunctie - simlockvrij

Dag- en nachtcrème 40+ OPENHAARDEN | HOUTKACHELS | ONDERHOUD & REPARATIE

50 ml

4.99

Versaanbieding!

39.99 * Vanaf woensdag 03-07-2013

IJsbergsla

Nectarines

Per krop van min. 500 g

1 kg

47%

goedkop er

van 0.55 DE GROOTSTE KACHELSPECIAALZAAK VAN HET ZUIDEN!

0.29

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 03-07-13 t/m dinsdag 09-07-13.

46%

goedkop er

v an 2.19

1.19

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Tweede marathontoernooi brengt ruim vierduizend euro op voor Dinteloord in Beweging

Lattentrappers 24 uur in de zaal DINTELOORD - Voor de tweede keer op rij organiseerde zaalvoetbalvereniging FC De Lattentrappers een 24 uurs toernooi om geld in te zamelen voor Stichting Dinteloord in Beweging. Wat begon als een grapje aan de bar is inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement in Dinteloord waar veel dorpsgenoten op afkomen.

FC de Lattentrappers tijdens hun jaarlijkse 24 uur toernooi ten behoeve van Stichting Dinteloord in Beweging.

DOOR JOAN GEERTS 28 juni om 20:00 uur was in Sporthal de Buitelstee de aftrap van het toernooi georganiseerd door voetvalvereniging FC De Lattentrappers. De zaalvoetbalvereniging is ontstaan uit een vriendenclub en telt inmiddels zo’n veertig leden zowel dames als heren. De gemiddelde leeftijd van de leden ligt rond de 25 jaar. Elke zondag wordt er onderling tegen elkaar gestreden in de zaal, maar is de derde helft van de wedstrijd het belangrijkste deel van de wedstrijd geworden. Het was tijdens die derde helft aan de bar waar het idee is ontstaan voor dit toernooi. ‘’Vorig jaar hebben we dit toernooi voor het eerst georganiseerd en we merken nu al bij het tweede jaar dat er meer en meer mensen op af komen”, vertelt Erik Bolluyt, bestuurslid van de vereniging. 24 uur heeft de vereniging gespeeld tegen willekeurige teams. Iedereen kon zich als team inschrijven en een wedstrijd van 2 x 25 minuten spelen. Dit jaar was het animo groot om mee te mogen doen en had de voetbalvereniging al snel 24 inschrijvingen. De laatste wedstrijd werd net als vorig jaar

gespeeld tegen de bestuursleden van Stichting Dinteloord in Beweging. Opbrengst Nadat de laatste wedstrijd gespeeld was en de leden van FC De Lattentrappers het einde van het 24-uurs toernooi gevierd hadden met champagne werd er door het bestuur nog enkele prijzen uitgedeeld aan hun tegenstanders voor het sportiefste en leukste team, de mooiste goal en de pechvogel.

‘We weten exact waar geld naartoe gaat’ Echter wachtte iedereen op het belangrijkste nieuws of men een hoger bedrag had opgehaald dan de opbrengst van 3367 euro van vorig jaar. De leden van FC de lattentrappers konden terug kijken op een zeer geslaagd toernooi want er was 4272 euro opgehaald. Dinteloord in Beweging Het goede doel waar de opbrengst van het toernooi naar toe gaat is ‘Stichting

FOTO JOAN GEERTS

Dinteloord in Beweging’. Dit vanwege de lokale betrokkenheid van de stichting. “We weten exact waar het geld naar toe gaat”, aldus Erik. Stichting Dinteloord in Beweging heeft als doel op maatschappelijke, culturele wijze activiteiten te organiseren voor de inwoners van Dinteloord. Deze activiteiten hebben als doel het samenzijn, ontdekken van nieuwe verenigingen en plezier voor alle Dinteloorders. Het motiveren en ondersteunen van de jeugd om meer te bewegen, te sporten en sociaal maatschappelijk betrokken te raken speelt hierbij een centrale rol. Roel Timmers, voorzitter van de Stichting Dinteloord in beweging sprak zijn respect uit voor de prestatie van de leden van FC de Lattentrappers en bedankte hen namens alle kinderen. Derde editie Het bestuur merkte dat de organisatie en de inschrijvingen veel soepeler verliep dan het eerste jaar. Ook het aantal supporters was vanaf de start van het toernooi en de gehele nacht meer dan vorige jaar. ‘’We zien dat het echt leeft in Dinteloord en er zal zeker volgende jaar een derde editie komen van het toernooi’’, aldus Erik.

Loop voor de Roparun HEERLE - Dit jaar zal op zaterdag 13 juli voor de 12e keer de Kermisloop in Heerle gehouden worden. De ondernemersvereniging van Heerle en de KPJ van Heerle en Moerstraten organiseren samen met de Steenbergse Roparunstichting Door Dik en Dun dit loopevenement. Het inschrijfgeld zal ten goede komen aan de doelen van de Roparun, nl. de zorg rond kankerpatiënten. In de loop van de jaren heeft deze loop al duizenden euro’s opge-

leverd. De startlocatie is in de Torenbaan, pal in het centrum. Kleed- en douchegelegenheid is bij de nieuwe sportvelden, achter de kerk, in Harella. Vanaf de start/finish is dat twee minuten lopen. Inschrijven kan tot 15 minuten vóór de start bij cafetaria “die Drie”, vlak bij de startplaats. De jeugd tot 12 jaar start om 18.15 uur voor de één kilometerloop en na aankomst is er een verloting onder de deelnemers. Om 19.00 uur klinkt het startschot voor de prestatieloop: drie ronden die samen tien kilometer vormen. Aansluitend aan de wedstrijd zal

de prijsuitreiking plaatsvinden terwijl dan ook op de startnummers prijzen worden verloot. Hier zijn tegoedbonnen te winnen met waarden tussen de € 10,- en € 25,- , te besteden bij de aangesloten winkeliers. Het parcoursrecord staat bij de heren op 33.02 en bij de dames op 38.01. Voor diegene die het parcoursrecord scherper stelt, is een premie van € 20,- beschikbaar. Bovendien is er een wisselbeker voor de winnaar. Ieder jaar groeit het aantal deelnemers en zeker voor deze twaalfde editie hopen we op een grote deelname.

Vrijwilligerswerk gaat door STEENBERGEN - Ook in de vakantieperiode, als vaste medewerkers vrij zijn, kunnen de organisaties hun vrijwilligers niet missen. Misschien dat bij onderstaande vacatures iets voor een ieder bij staat. Tuinvrijwilliger (30612): Stichting Welzijn Ouderen is op zoek naar een handige man of vrouw die graag in de tuin werkt en die iets wilt betekenen voor mensen die dit zelf niet meer kunnen, b.v. door gevorderde leeftijd of een beperking. Werkt men graag in de buitenlucht en vindt men het leuk om met diverse mensen om te gaan? Reageer nu. Begeleider computervaardigheid (30610): Bibliotheek het Markiezaat in Bergen op Zoom zoekt vrijwilligers die ondersteuning bieden bij een cursus digitale vaardigheden voor laagopgeleiden. Het is prettig te zien dat cursisten steeds zelfstandiger hun weg weten te vinden op het internet. Beschikt men over de basiskennis compu-

ter- en internetgebruik en heeft men veel geduld om dit aan andere mensen door te geven? Dan is dit zeer dankbaar werk. Beheerder groente- bloementuin (19389): Zorgboerderij Zarah’s Hoeve zoekt een beheerder van de groente- en bloementuin op de zorgboerderij. Het betreft een grote tuin (ongeveer 600m2) op natuurlijke wijze onderhouden. Het werk bestaat uit het overzicht houden van de benodigde werkzaamheden, begeleiden en stimuleren van de hulpboeren die mee werken in de tuin. Is dit iets wat aanspreekt? Neem dan contact op. Geïnteresseerd in één van deze vacatures of wilt men alle vacatures zien? Kijk op www.vrijwilligersloket-steenbergen.nl of ga langs op vrijdagmiddag tussen 13.3016.00 uur. Schikt de tijd niet? Bel voor een afspraak. Ze maken graag tijd vrij. Vrijwilligersloket Steenbergen, Kromme Elleboog 9, 4651 BG Steenbergen, tel. 0167-560382, info@vrijwilligersloket-steenbergen.nl, www.vrijwilligersloket-steenbergen.nl

Kruisland en Nieuw-Vossemeer

Aangepaste openingstijden Servicepunt STEENBERGEN - Tijdens de schoolvakantie van maandag 1 juli tot en met vrijdag 9 augustus gelden aangepaste openingstijden voor de servicepunten. Servicepunt Kruisland is alleen op vrijdag

van 14.00 tot 17.00 uur open. Bij Servicepunt Nieuw-Vossemeer kunt u op vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur terecht. Servicepunt Nieuw-Vossemeer is verhuisd naar de tijdelijke huisvesting van woonzorgcentrum De Vossemeren aan De Ambacht 18 in Nieuw-Vossemeer.

Tennistoernooi Jeugd NVTV

Druk weekend in zwembad De Meermin STEENBERGEN - Op vrijdag 21 juni startte officieel de zomer. Aan het weer is het nog niet te merken, maar toch 30 enthousiaste zwemmers doken om 23.00 uur het zwembad in voor de Midzomernachtduik. De Midzomernachtduik verwijst naar het midzomernachtfeest, een bekend feest in Scandinavië op de dag dat de zon niet ondergaat. Het is eigenlijk een ode aan de zomer. Het zwemmen in de openlucht hoort als geen ander bij de zomer. Dit evenement is daarom ook bedoeld om het buitenseizoen extra onder de aandacht te brengen. Juist in deze tijd, waarin veel buitenbaden met sluiting worden bedreigd, wil ZwembadBranche het buitenbad een hart onder de riem steken. Voor een zomerlang zwemplezier kunnen we geen enkel buitenbad missen! Zaterdag 22 juni werd er gezwommen voor

het A, B, C en de Vaardigheids diploma’s. De volgende leerlingen zijn geslaagd: A-diploma: Femke de Hoon, Lars Potters, Liselore van der Drift, Marijke Oostvogels, Ravi Jonkers, Róben Geers, Tijn Bastiaanse en Yvanka Wesdorp. B-diploma: Amber en Zoë Dam, Ebony Salimonu Alamu, Frederik Colombijn, Jord Brands, Kyra Trouw, Lyndow van der Leeden, Nikki Mohr, Pim van Duijn, Sam Konings, Thomas van Aert en Wouter Augustijn. C-diploma: Bart Helmons. Cyril Dingemans, Esmay van Dijk, Ilse Sayers, Isa Trouw, Jochem Sloekers, Kim de Kruijff, Loïs Bouwens, Melvin van Kaam, Nils Ewijk, Nina Reubens, Renske Vermunt, Roos Brok, Rowan Groffen en Sjoerd Buuron. Vaardigheid 1-diploma: Amber Geilings, Isabel Uitdewilligen, Joris Muijs, Milou Hensen en Sverre Spijker. Marijke Uitdewilligen slaagde voor het Vaardigheid 1 en 2- diploma.

Vaardigheid 2-diploma: Ba Sanna Daffeh, Diederik Colombijn en Mauri de Keijzer. Vaardigheid 3-diploma: Demi en Melanie Jaspers en voor het Vaardigheid 4-certificaat: Emma Seesing en Maurits Dogge. Zondag 23 juni is al weer de derde afstandsproef in zwembad de Meermin gezwommen. Het weer werkte deze keer een beetje mee, de regen kwam pas na afloop van de afstandsproef. 10 zwemmers waagden het erop en 9 zwemmers gingen voor een half uur te water. Zij zwommen: Sara Koenraadt 350 m.; Frederik Colombijn 550 m.; Anna Koenraadt 625 m.; Sanne Veraart 800 m.; Milou Hensen 900 m.; Frans Hensen en Dierderik Colombijn 950 m.; Femke Veraart 1.400 m. en Olivier Colombijn 1.700m. Naomi Sterk zwom in een uur 2.450 m. De volgende afstandsproef wordt gehouden op zondag 28 juli. Iedereen is van harte welkom. Opgeven aan de kassa van het zwembad. PAGINA 10

Deelnemers van het NVTV tennistoernooi.

NIEUW VOSSEMEER - De Clubkampioenschappen van de jeugd zijn op de banen van het Sportpark de Danen aan de Assumburgweg 1 in NieuwVossemeer weer afgesloten en de grote ‘hittegolf’ die voorspeld was bleef gelukkig uit. Er werd in 5 categorieën enkel partijen gespeeld op twee gewonnen sets met een super-tie-break. De wedstrijden waren heel erg spannend en sommigen duurden wel tot in de late uurtjes, maar dat was wel niet zo erg omdat er toch bijna weer vakantie was. Bij alle jeugdleden kon je een vooruitgang van het jaar 2012 weer duidelijk merken. De meeste tennissers

hadden ook aan de herfst- en voorjaars districtscompetitie zuid deelgenomen en aardig wat erbij geleerd. De clubkampioenen van groep A en B wisselden dit jaar met plek 1 en 2 van vorig jaar. Clubkampioenen 2013 Groep A: 1. Roan Bosters; 2. Bas Weerdenburg Groep B: 1. Bas van Loenhout; 2. Alexander Jörg Groep C: 1. Bradley van Vuuren; 2. Noah Bax Groep D: 1. Anne Seekles; 2. Rena Bosters Groep E: 1. Laura van Poortvliet; 2. Jos Oostvogels


ElisE

ACTIE-WEGENS SUCCES VERLENGD! Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling. Nu gratis 3 maanden extra. Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

DansschoEnEn Officieel dealer van Diamant dansschoenen. Uit voorraad leverbaar!

K A RW E I S te e n b e rge n

0167-522939 / 06-10807891

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

TE

LO

O

RD EL OO RD SE W EG

DIN

DE OVERVAL

KRUISLAND

ST

O

GS T

RA

AT

WEIBERG D OM BO

9

ZOEKWEG

I JK

O

I JK

RD

ED

EG

R

DS

EG

N25

IJK

HA LS RS

ER MO

TE

N25

LS

TE

EG 9

HA

W EK ZO

LA

W

Vraag naar de voorwaarden in de bouwmarkt

korting!

WOU

altijd sparen voor extra

RE

N

WE G

G WE SE AT

DSE

EG

RA ST

EW

KLA

RE N WEG

KRUIS LA N

GEW LAN

G

W ND RO

HOO

STIE

K IJ ED

STEENBERGEN

DE B OER SWE G N257

HT

W EG

N257

WESTLANDSE LANGEWEG

EC

N259

S E WE

JAN

SL

GE LAN

E AF G

KA DE

DRI ELI ND EK EN SD IJK

ER

€995

OOST-GROENEWEG

DI NT

WEST-GROENEWEG N257

JK OFDI STO

NG

EW AT

SDIJK SCHAN

FRA N

LA

SLECHTS

ZE EL AN DW E

ST. PHILIPSLAND NIEUW-VOSSEMEER

ER

ST O O

RAT IN DE VAL

LA NG EW AT

K ENDIJ HAV STIJK OO ND VE WEST H A

www.vanewouw.nl

Openingstijden: Elke werkdag van Zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur

G

DE BOVENSTE PLANK

Laat je KARWEI KAART zien: • Op maat zagen van plaatmateriaal is GRATIS! • Het huren van een aanhangwagen is bij grote en/of zware aankopen de eerste 2 uur GRATIS! • Ruilen en retourneren van aankopen gedaan met KARWEI KAART tot 3 maanden na aankoop! • Wij bezorgen je gekochte spullen GRATIS thuis!

EE

Tel. 0165 303332

UB

Grond- en sloopwerken

KOEVE RIN GS ED IJK

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

9-9

KARWEI Steenbergen Houtzagerij 4 4651 SN Steenbergen Tel.: 0167-56 01 40

Infra & verhuur

NG

EW AT ER

Kijk voor inspiratie & advies op karwei.nl

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz. Blauwstraat 83 4651 GB Steenbergen - NB

0167 - 56 73 00 06-30152820

www.zorgenmobiliteitdbp.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

DE BOVENSTE PLANK

DEMO MODELLEN TOT

50%

KORTING!

INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

vanaf € 495,op=op 0167 - 56 73 00 06-30152820

Blauwstraat 83 4651 GB Steenbergen - NB

www.zorgenmobiliteitdbp.nl

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Min

i Market

verkoop van tropische & exotische producten

Autobedrijf

Bal B.V.

DE BOVENSTE PLANK

80 occasions op voorraad

SLECHTS

€119

Klaverveld 43, Oud-Vossemeer Tel. 0166-602440 • info@autobedrijfbal.nl

Open: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur, ‘s avonds op afspraak Blauwstraat 83 4651 GB Steenbergen - NB

www.autobedrijfbal.nl

KOOP KANTOORMEUBELEN

Wegens verhuizing (naar andere locatie)

Totale Showroomuitverkoop!!

Alles moet weg tegen SPOTPRIJZEN !! Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 uur - 17.30 uur. Showroom: Bredaseweg 243 Roosendaal Bezorging en montage behoort tot de mogelijkheden.

WWW.KOOPBV.NL

multiculturele producten

0167 - 56 73 00 06-30152820

www.zorgenmobiliteitdbp.nl

Adres: Blauwstraat 50 4651 GD Steenbergen Kamiar11@hotmail.com Tel: 06-590 854 98

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

27

Openingstijden: Ma: 13.00-20.00u Di t/m Do: 10.00-20.00u Vr: 10.00-21.00 u Za 10.00-20.00u Zo: 14.00-20.00u

bbq all-in

80 . 11 00 o kil 10. 3 en pp la ek sp

wijn kip karbonade 2 kg 3.50 cervelaat 150 gr 1.55 50 rib haaskarbonade 1 kg 4. tonijn cockt ade magere runderlappen 1 kg 5.50 100 ailsal gr 1.40

drumsticks 1 kg

2.99

spareribs 1 kg

3.99

varkensfilet 1 kg

4.99

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

uit eigen keuken zeeuws spek

100 gr 0.79


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . h e b j e w a t t e m e l d e n ? l a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Zangeres breekt alle records

heet Adele’s nieuwe album ‘24’?

Adele op eenzame hoogte.

Adele Adkins (5 mei 1988) schreef haar eerste album, ‘19’ in de periode dat ze 19 jaar jong was. Het album werd in 2008 uitgebracht en sloeg in als een bom in Engeland (vier keer platina) en Amerika (twee keer platina). Haar tweede album ‘21’, dat begin 2011 uitkwam, overtrof het succes van ‘19’. Velen zagen en zien haar vanaf dat moment als de beste artiest ter wereld. Niet alleen miljoenen fans, maar ook een indrukwekkende lijst collega artiesten. Voor dit album kreeg Adele in 2012 zes Grammy

Awards, twee Brit Awards en drie American Music Awards. In Engeland werd het 16 (!!!) keer platina, in Amerika hield het de nummer 1 positie langer vast dan ooit was gebeurd sinds 1985. Op 20 februari 2011 presteerde ze iets wat de Beatles in 1964 ook lukte. Ze stond namelijk tegelijkertijd met twee singles (Rolling in the Deep op nummer 4 en Someone Like You op nummer 1) in de UK Singles Chart en 2 albums (21 op nummer 1 en 19 op nummer 2) in de Britse albumlijst. En ook de prestatie van de Beatles in 1964, op

één moment met twee singels in zowel de Amerikaanse als Britse top 5 staan, werd geëvenaard. Wat de Beatles nooit bereikt hebben lukte Adele wel: In Amerika is Adele de enige artiest ooit die drie keer aaneengesloten de nummer 1 positie bereikte. Dan is ‘21’ ook nog eens het album van een solo artiest dat het langst op nummer 1 bleef staan, zowel in Amerika als in Engeland. Tot op heden ging ‘21’ wereldwijd meer dan 30 miljoen keer over de toonbank. En dan schreef en zong Adele ook nog ‘even’ de soundtrack voor ‘Skyfall’, de drieëntwintigste James Bond film. Voor dit nummer ontving ze een Oscar en een Golden Globe Award. En dan te bedenken dat de carrière van de inmiddels 25 jarige Adele nog maar een kleine vijf jaar beslaat! Adele is niet in het bezit van een ‘geheime succesformule’. Adele is gewoonweg gezegend met een ‘eigen’, zeer herkenbare, magische, veel gelaagde, stem met een groot toonbereik waarmee ze de kleinste details die in een liedje aanwezig zijn uit datzelfde liedje kan halen en ze is daarnaast een fantastische songwriter die haar beleefde emoties en gevoelens als geen ander in haar songs weet vast te leggen. Het einde van haar eerste langdurige relatie inspireerde haar tot het schrijven van ‘21’. Met als hoogtepunt de misschien wel beste break-up-song allertijden: ‘Someone Like You’. Als de emotie van het verbreken van een relatie bij Adele leidde tot het schrijven van ‘21’ dan zal de geboorte van haar zoon (oktober 2012) haar ongetwijfeld inspireren tot het schrijven van nog mooiere songs. De geboorte van een kind is immers per definitie de grootste emotie die een vrouw in haar leven meemaakt. En dan maar hopen dat haar nieuwe album ‘24’ gaat heten. Want dat betekent dat het nog dit jaar uit zal komen…………………………

Agenda Cactus Cowboys De Klomp Etten-Leur woensdag 3 juli 13.00 PalmParkies Vrouwenhofpark Roosendaal woensdag 3 juli 20.00 PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 4 juli 20.00 PPP Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 4 juli 20.30 Buddy Ace and the Sonics Time Out Roosendaal zaterdag 6 juli 22.30 PalmParkies Vrouwenhofpark Roosendaal woensdag 10 juli 20.00 Flying Horseman Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 11 juli PalmParkies Wilhelminaveld donderdag 11 juli 20.00 Bergen op Zoom FestivEL Nieuw Nobelaer Etten-Leur vrijdag 12 juli 20.30 Matt Watts & The Calicos Mezz Breda zondag 14 juli 16.30 PalmParkies Vrouwenhofpark Roosendaal woensdag 17 juli 20.00 Collapsing New People Gebouw-T donderdag 18 juli 20.30 PalmParkies Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 18 juli 20.00 Blommenkindersfestival Vrouwenhofpark Roosendaal zondag 21 juli 14.00

nieuws

west-Brabantse zomerfestivalagenda op west-Point Op de West-Point website staan de festivals vermeld die deze zomer in West-Brabant of de directe omgeving plaatsvinden. Vaak voorzien van de meest actuele informatie. 6 juli Breda live Chasséveld, Breda - 13 juli Daylight festival De Stok Roosendaal - 21 juli Blommenkindersfestival Vrouwenhof, Roosendaal - 2 tot 11 augustus, lokerse feesten, Centrum Lokeren - 3 augustus, Danceboulevard, Boulevard, Bergen op Zoom - 31 augustus / 1 sept, Plein 7, Tongerloplein, Roosendaal - 7 september, Rock over Halsteren, De Beek, Halsteren - 14 en 15 september, Breda Barst, Valkenburgpark, Breda Zie voor alle festivals west-point.nl.

nu online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Foto’s afstudeerproject 22Names, Popschool JAM, Gideon van Gelder en Lilian Vierira en Charlotte Labee. Video’s Lokaal Talen-T en Dijkpop. Recensies Oceans Edge, Dirty Age, Jack Holmes.

Zestienjarige zoekt in 1971 zijn idolen in Engeland

uit liefde voor de stones Roosendaler John Zwetsloot is vanaf de vroege jaren zestig helemaal weg van de Stones. In 1967 wilde hij als 12 jarig jochie naar het concert dat de Stones in de Haagse Houtrusthallen gaven. Pa en Ma Zwetsloot staken daar een stokje voor omdat zij John nog niet oud genoeg vonden. Tot groot plezier van John, die toen nog in Hoek van Holland woonde, kreeg hij vier jaar later wél toestemming om alleen naar Engeland te gaan in een queeste naar de Stones. Dat leverde een zo’n boeiend verhaal op dat Matthijs van Nieuwkerk hem eind 2012 uitnodigde om dit verhaal ‘voor de tv’ te vertellen tijdens de uitzending van de Top 2000 a go go. De reis naar Londen kostte John niet veel. Omdat pa Zwetsloot bij de NS werkte kon hij voor 80 cent per boot en trein naar Londen reizen. In zijn speurtocht naar de Stones ontmoette hij vele mensen die dicht bij de Stones stonden. Eén van de eerste mensen die hij ontmoette was Elsa Smith, oud onderwijzers van Mick Jagger. Elsa, zelf een enorm Stones-fan, runde een soort opvanghuis van Stones fans. Ook John mocht hier overnachten. Elsa gaf John een aantal waardevolle adressen waardoor John zijn zoektocht goed gewapend kon voortzetten. Zo belandde hij bij de moeder van Keith Richards, Doris, waarmee hij thee dronk. Toen hij bij het landhuis van Mick Jagger stond te posten was Mick zelf niet aan-

wezig, wel zijn ouders. De vader van Mick bood John een boterham aan. John: “Ze vonden denk ik dat ik te mager was”. De ouders (en zus) van Brian Jones waren ook bijzonder aardig. Nadat John ook hier genoten had van een kopje thee, hoe typisch Engels, boden ze hem spontaan aan hem naar het station te brengen. Hoogtepunt van zijn tochten was de ontmoeting met Mick Jagger. “Ik stond voor zijn huis toen hij uit een auto stapte. Ik vroeg hem of ik een foto mocht maken. Jagger vond dat geen probleem. Door de zenuwen stelde ik echter mijn camera verkeerd af waardoor ik nu in het bezit ben van een onscherpe foto van Mick”. In totaal maakte John in die jaren 5 trips naar Engeland. “Ik heb alles bijgehouden in dagboekjes, die ik koester, waarin ik niet alleen alles heb genoteerd wat ik heb meegemaakt, maar waarin ook alle handtekeningen van de Stones staan. Ik ben pas gestopt met mijn reizen toen de Stones in Frankrijk gingen wonen. De liefde voor de Stones is altijd gebleven. John wilde meer dan luisteren naar de muziek van zijn helden. Hij wilde de muziek ook zelf spelen. In 1971 kocht John zijn eerste gitaar en een stapel bladmuziek van de Stones. “Het eerste nummer dat ik speelde was ‘Play With Fire’, omdat dit de eenvoudigste song was om te spelen. Zo ben ik uiteindelijk zelf (bas)gitarist geworden en ben ik bij een aantal bands beland”.

Spider & The Fly (links Arjan, rechts John)

John heeft onder andere gespeeld met Magic Frankie, Keith Dunn, John Packer en Toon van Dodewaard. John: “In 2010 richtten Arjan de Bruijn en ik ‘Spider & The Fly op’. Met de bedoeling een Stones tribute cd te maken omdat zij in 2012 50 jaar bestonden. We treden momenteel meerdere keren per maand op en krijgen veel leuke reacties.

FOTO AADMEIJER.

Het mooiste compliment dat ik ooit in mijn leven heb gehad heeft ook te maken met Spider & The Fly. Toen we in Zoetermeer hadden opgetreden kocht een man onze cd. Maanden later kreeg ik van hem een mailtje. Hij vertelde me dat hij in Peru, boven op een berg, naar onze muziek had geluisterd en dat de cd zelfs op 4000 meter hoogte geweldig klonk. Mooi toch?”

Spider & The Fly treden 21 juli op tijdens het Blommenkindersfestival in Roosendaal. John: “Normaal is onze setlist sterk gekleurd door het juist wat onbekendere bluesgekleurde Stones werk. Voor het Blommenkindersfestival grijpen we juist terug op het bekendere werk. Meer info: stonesduo.nl en blommenkinders.nl

w w w . we s t - P oin t. n l - in fo @w es t- Point.nl - www.w est- Point.nl - inf o @ we st - Po int . nl - w w w .we st - Po int . nl PAGINA 12


BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING! PROFITEER NEDERLAND OR KIEST VO ZONNEPANELEN NOG DIT JAAR DE ZON VAN SUBSIDIE

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

• VERHUUR • FLEXLEASE

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

HOUD

ONDER HUUR LEASE KOOP

NU SLECHTS 6% BTW OP ARBEIDSLOON

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

Bezoek onze vernieuwde website:

WWW.VIGAR.NL

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

80b x 38d x 178h

Bij aankoop van 2 zakken briketten van 10 kg à € 12,49 per stuk ontvangt u een

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

Kogelbarbecue 17 inch t.w.v. € 24,95

gratis

Met 4 legborden

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Actie geldig van woensdag 3 juli t/m zaterdag 6 juli 2013 Niet geldig i.c.m. overige acties.

Karwei, Houtzagerij 4 te Steenbergen, tel. 0167-562648

Ter versterking van ons team in Nederland welke bestaat uit totaal zo’n 30 medewerkers, willen wij in contact komen met kandidaten voor de volgende functie:

Export Assistant (export medewerker) Als Export Assistant vervul je intern dé ondersteunende rol bij het beheren van de relaties met onze internationale klanten. Je reageert adequaat op vragen van de klanten en je hebt oog voor aspecten als klanttevredenheid en orderverloop. Verder ben je in staat zaken op te pakken en de administratieve handelingen horende bij het orderproces uit te voeren.

Wat een service! ook Nooit geweten dat matig el een kunstgebit reg worden! t gecontroleerd moe

Taakomschrijving: • Het onderhouden van bestaande internationale klantrelaties; • Pro actieve opvolging van nieuwe internationale klantrelaties; • Actieve introductie van nieuwe producten bij internationale klantrelaties; • Analyseren van onze productportfolio en klanten adviseren bij (internationale) aanbestedingen; • Meeting minutes maken en opvolgen n.a.v. overleg op onze hoofdvestiging in Nederland; • Administratieve activiteiten zoals het uitbrengen van offertes, het maken van contracten, het aanvragen/beheren van exportdocumenten en het verwerken van de orders in het ordersysteem.

Heeft u moeite met kauwen of praten? Zit uw prothese (kunstgebit) te los en is uw tandvlees regelmatig geïrriteerd? Wellicht zit er een scheurtje in uw prothese en kunnen de klachten verholpen worden met een reparatie. Kom langs voor een GRATIS prothese check. Samen zorgen wij ervoor dat u iedere dag begint met een glimlach.

Tandheelkunde

Tandtechniek

Mondhygiëne

Weekend reparatieservice

Implantologie

Reparaties kunstgebit

Tandprothetiek

terwijl u wacht

Van Os Medical B.V. gevestigd te Steenbergen, is een Nederlandse onderneming die revalidatiehulpmiddelen ontwikkelt, laat produceren en verkoopt. Een internationaal georiënteerde onderneming met vestigingen in verschillende landen. Een onderneming die haar succes te danken heeft aan het bedenken van creatieve oplossingen die aansluiten bij de behoefte van de gebruikers op de dynamische revalidatie- en mobiliteitsmarkt. De onderneming werkt met korte communicatielijnen en heeft een open karakter.

Gratis prothese check

Naast de gratis prothese check ontvangt u ook een Sonic Cleaner prothese reinigingsbakje cadeau!

Bedrijfsprofiel

Bergen op Zoom: Stationsplein 11 T: 0164 - 24 64 72

Zierikzee: Haringvlietplein 7a T: 0111 - 41 65 34

Tholen: Eendrachtsweg 9 T: 0166 - 60 64 44

Halsteren: Poelekes 15 T: 0164 - 68 64 40

Mailen kan naar: info@mondzorgtotaal.nl Meer info op: www.mondzorgtotaal.nl

Functie-eisen • MBO niveau 4/HBO opleiding die aansluit bij de functie; • Werkervaring is een pré, maar schoolverlaters die ons kunnen overtuigen van hun talenten moeten zeker reageren; • Beheersing van het Nederlands en Engelse in woord en geschrift; • Beheersing van de Franse taal is een pré; • Secuur werkend en enthousiaste persoonlijkheid; • Zelfstandig, initiatiefrijk en een probleemoplossende instelling;

Van Os Medical biedt je: Een informele bedrijfscultuur met korte communicatielijnen, waarbij zelfontplooiing gestimuleerd wordt. Zeer afwisselend werk, binnen een internationaal georiënteerde onderneming met een breed werkgebied, binnen een klein flexibel team. Deze baan is op basis van 40 uur per week.

Denk jij dat je ons team kunt versterken? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV voor 19 juli 2013 naar personeelszaken@vanosmedical.nl. Bij eventuele vragen over deze functie kunt u contact opnemen met mevrouw Jolanda Brouwer (0167-573020).


HMS weer goed gesprongen DINTELOORD - Verschillende meisjes en dames van HMS Dinteloord hebben meegedaan aan het AB individueel springtoernooi in Hoek van Holland. Ondanks dat het niveau huizenhoog was, behaalde onze turnsters toch verschillende podiumplaatsen en hebben ze voor zichzelf ook de lat hoger weten te leggen. HMS ging dan ook in het B niveau, met 1x goud, 1x zilver en 3x brons aan de haal. Graag wil HMS Dinteloord ook jongens en heren uitnodigen om te komen springen. Wat is er stoerder dan een salto, schroef of meer te springen op de verschillende toestellen Uitslagen Meisjes 9 t/m 12 jaar: Minitramp B ni-

veau: Elyne Snoei goud, Cheyenne Dongen brons, Allisha de Graaf 15e en Nikki Salimans 28e. Airtumbling B niveau: Elyne Snoei net buiten de medailles 4e, Cheyenne Dongen 5e, Nikki Salimans 9e en Allisha de Graaf 15e. Minitramp pegasus B niveau: Cheyenne Dongen brons, Elyne Snoei 6e weer net buiten de medailles. Er waren 5 medailles te verdelen. Allisha de Graaf 12e en Nikki Salimans die voor de 1e keer aan een individuele springwedstrijd meedeed 13e. Cheyenne Dongen heeft als enige nog plank-kast gesprongen waar ze 5e werd in het B niveau. In een groot deelnemersveld hebben zij het heel goed gedaan. Junior dames 13 t/m 16 jaar: Mini-

sale sale

Beachtoernooien Voverdi tramp B niveau: Simone Dam 11e, Angelique Weijnen 12e en Tessa Snoei die een sprong herhaalde en daardoor een 0 kreeg werd 15e. Minitramp pegasus B niveau: Tessa Snoei Brons, Sanne Neelen 11e, Angelique Weijnen 12e en Simone Dam 13e Airtumbling A niveau: De dames werden 13e, 16e en 17e. Daar lag het turnniveau nog wel heel ver boven het niveau van onze turnsters. Toch eindigde ze in de middenmoot. Airtumbling B niveau: Angelique Weijnen een schitterende zilveren plak. Dames 17+ B Niveau: In een zeer groot deelnemers veld met turnsters die heel goed sprongen, behaalde Amanda van den Hil op minitramp de 11e plaats, minitramp pegasus 6e en airtumbling 2e.

131

oudenbosch

NIEUW-VOSSEMEER H. Joannes de Doper Vrijdag 5 juli: 19.00u H. Mis in De Vossemeren Zaterdag 6 juli: gelegenheid tot biechten in de kapel van de kerk van 14.00 tot 15.00u. Zaterdag 6 juli: 15.00u doop van Fleur Hussaarts, dochter van Jacques en Ellis. Algemene Middelen Caritas: Caritas springt ook wel eens in op acute noden, maar dat kan alleen als er ‘iets’ in kas is. Om de financiële middelen op peil te houden klopt Caritas vandaag bij u aan. Mochten er zich noodgevallen voordoen dan kan Caritas daar op bescheiden wijze op inspringen. Wij bevelen deze collecte van harte bij u aan. Zondag 7 juli: 09.00u H. Mis, voorgangers pastoor van Geel en p.w. Hein Paulissen, misintenties: Janus Bosters; Kees en Kaatje Koolen-de Leeuw, overl. ouders Hommel-Bosters, overl. ouders Jacobs-Bosters; Martien Uitdewilligen en Petronella Bosters; Pastoor Eduard Nieuwlaat; Hein van Loenhout e.v. Rina Bosters. Maandag 8 juli: 18.00u H. Mis Woensdag 10 juli: 19.00u H. Mis Donderdag 11 juli: 19.00u Medjugorjeviering en Rozenkransgebed Vrijdag 12 juli: 19.00u H. Mis in De Vossemeren Protestantse Gemeente Halsteren en Nieuw Vossemeer Elke zondag 9.00 uur dienst in de Protestantse Kerk aan de Voorstraat te Nieuw Vossemeer. Predikant: Ds. H.C. van het Maalpad, Zwartewaal 46, 4717 NS Bergen op Zoom, tel. 0164-231992. E-mail: hcvhmaalpad@home.nl. Voor informatie: J. Keijzer tel. 0167- 502593. Zondag 7 juli: 10.30u Eredienst in de Protestantse kerk te Nieuw Vossemeer. Ds.H. van het Maalpad.

gendruppels wachtten netjes met vallen tot de laatste partij gespeeld was. Zaterdag was het tijd voor het jaarlijkse Open Beachtoernooi. Verenigingen, buren, vrienden en collega’s iedereen kon inschrijven in de poules dames, heren of gemengd. Gelukkig hadden weer veel mensen gehoor gegeven aan de oproep zich in te schrijven, waardoor er een leuk programma kon worden samengesteld. Vanaf 17.30 uur tot aan de pauze van 19.30 uur werden de eerste wedstrijden gespeeld. Na de pauze, ingelast om alle aandacht uit te laten gaan naar de finale van het ‘Lattentrappers 24-uurs toernooi’, werd het programma vervolgd. Uitslagen Open beachtoernooi Heren: 1. De Neven; 2. De Balapen; 3. Hot & Zot; 4. Gut Dames: 1. De Harde Kern; 2. De Zandbijters; 3. Beach mums Gemengd: 1. Ik snap er niks van; 2. Dreamteam 2; 3. Het LeeuwenDubbel; 4. Dreamteam 1; 5. De Driehoek

Senna Lindenberg start op NJK zwemmen

0165 31 26 76

KERKELIJK NIEUWS DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 7 juli: 10.00u Ds. F.J.M. van Veldhuizen; 18.30u Ds. F.J.M. van Veldhuizen Parochie H. Petrus en Paulus Zaterdag 6 juli: 19.00u Woord en Communieviering m.m.v. R.K. kerkkoor. Intenties: Pastor Hamelynck en overl. familie; Overl. ouders Petrus Ernest en Maria Gelten; Frans Geers e.v. Tineke Boets en dochter Anneke. Voorgangers; Patrick Goverde/Corry de Jongh. Zes wekelijks gebed: Lucia Petronella Dingemans-Rademakers (1); Pastor Eduardus Nieuwlaat (5); Thes olde Scheper Bennen w.v. Jan olde Scheper (3).

DINTELOORD - Traditiegetrouw maakte ook volleybalvereniging Voverdi dankbaar gebruik van het zand dat voor sporthal De Buitelstee was gestort. Afgelopen woensdag was de eerste activiteit voor de jeugd van Voverdi. Zij speelden, samen met hun vader, moeder, grote broer of zus het ouder/kind toernooi. Waren de kinderen al fanatiek, de ouders deden zeker niet voor hen onder! De onderlinge partijen werden met veel inzet en sportiviteit gespeeld. ’s Avonds was het de beurt aan de senioren van Voverdi. Organisator Peter van de Merbel had alle deelnemende leden door elkaar gehusseld en daarvan verrassende teams gemaakt met namen als ‘de onoverwinnelijke’, ‘de besten’ en ‘de geweldigste’. De onderlinge strijd was ook hier groot, maar de gezelligheid werd daarbij niet uit het oog verloren. Ondanks de niet al te hoge temperaturen was ook dit zeker een geslaagd toernooi te noemen. De re-

sale molenstraat

De (bijna voltallige) jeugd van Voverdi.

STEENBERGEN Evangelische kerk Open Deur Iedere zondag 10.30u samenkomst; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst en iedere maandagavond 20.00u evangelisatiestudie . Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: 06-53118236, www.opendeursteenbergen.nl of info@opendeursteenbergen.nl Voor een goed gesprek of gewoon een kop koffie bent U door de weeks van harte welkom in de keuken van Open Deur, maandag van 13.30u tot 17.00u en dinsdag t/m zaterdag van 10.00u tot 17.00u. Hervormde Gemeente Zondag 7 juli: Avondmaal Ds. C. Biemond Steenbergen St. Gummaruskerk Personalia: de overledenen, die wij gedenken, zijn: mevrouw Elisabeth de Jong–Goossens; Rina Hohman – Suijkerbuijk; pastoor Nieuwlaat; Alphonsus Verbeek-van Wezel. Openingstijden Parochiesecretariaat: van maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30 uur. Het parochieel secretariaat is gesloten van 1 juli tot 12 augustus. Op de donderdag ochtenden is het secretariaat geopend van 9.15-11.30 uur Spreekuur: Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.30-10.30u in het Parochiesecretariaat in de Gummaruskerk, Westdam 83 (ingang marktzijde). Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (ivm tijdige plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.15 uur t/m 11.30 uur of via de website. Ons verlangen naar God komt en gaat, maar Gods verlangen naar ons is blijvend. Kerkdiensten: jaarcyclus c. Zaterdag 6 juli: 19.00u pater Bertus v. Schaik: o.ou. Adrianus van Loenhout en Petronella Weterings en fam.; Kees Ooms e.v. An van Rosendaal. Zondag 7 juli: 10.00u pater Bertus v. Schaik: Fam. v.d. Riet-Looyen; Fam. Nagelkerken-v.d. Riet; Jac. Lanen-Huijsmans; Petronella Huijsmans e.v. Cornelis de Klerk; leden en overleden leden van de KBO; Fam. Frans Stoetzer van Bavel; Alphonsus Verbeek-v. Wezel namens bewoners ‘de Tilleborgh’; jgt. Piet Schijvenaars-Bosters; jgt. Frans Musters; jgt. Jo v. Trijen; jgt. Johanna v. Leeuwen; Maria v. Etten en overl. Familie; fam. v. Kaam-de Waal Maandag 8 juli: 19.00u Pastoor H.v.Geel: jrgt Tom Uitdewilligende Ridder. PAGINA 14

STEENBERGEN - Kristy Nagtzaam uit Zevenbergen stond op vrijdagochtend al op het erepodium. In de 100m vlinderslag haalde ze de 2de plaats, ze verbeterde haar persoonlijke record met bijna 2 sec.

was goed voor de 2de NJK medaille voor Hieronymus. Nikita won zilver. De andere Hieronymuszwemmers die de eerste dag aan de start kwamen waren Nikita van den Ouden, Cedric Broere, Senna Lindenberg, Ronaldo Nagtzaam en Christan de Koning.

De tijd van 1.07.21 was tevens een verbetering van het Brabants record dat sinds 2006 in handen was van Danielle van der Veer van PSV. Op de 50m vrij bleef Kristy met een 4de plek net buiten het erepodium .Nikita van de Ouden zwom een fantastische race op de 400m wisselslag en verbeterde daar haar tijd met 23s. Deze tijd

Prestaties Steenbergse zwemmers Senna Lindenberg uit Steenbergen had op de 50m vrije slag startbewijs weten te bemachtigen op de NJK. Ze wist in een spannende race haar startpositie vast te houden met een tijd die dicht bij haar pr lag. Complete uitslag en meer informatie www.zpv-hieronymus.com

HSV Het Loze Vissertje clubkampioenschap jeugd

De drie beste jeugdleden.

STEENBERGEN - HSV Het Loze Vissertje Steenbergen heeft afgelopen woensdag de laatste wedstrijd gehouden voor het jeugdkampioenschap 2013. De drie beste waren: Jari v.d. Zwart (kampioen) de tweede plaats was voor Joey Rootsaert en de derde plaats was voor Robby Verhulst.


vacatures

Trimbach

The Solid Board Innovators De Smurfit Kappa Group is wereldleider op het gebied van papier gebaseerde verpakkingen met een sterke positie in Zuid-Amerika. De Group is Europees leider in containerboard, massief karton, grafisch karton en verpakkingen van golf en massief karton en heeft een sleutelpositie in verschillende andere verpakkings- en papiersegmenten.

Smurfit Kappa Trimbach is een internationaal opererend bedrijf en is marktleider in de productie en verkoop van massief kartonnen transport- en consumentenverpakkingen. Met innovatieve verpakkingen heeft het bedrijf een toonaangevende marktpositie verworven.

Wij zijn per direct op zoek naar een gemotiveerde collega voor de volgende functie:

Monteur MTD (m/v 1 FTE)

Jouw Taken:

Competenties:

Samen met collega’s ben je verantwoordelijk voor de werkzaamheden op mechanisch gebied. Je lost storingen op, verricht onderhoud aan productieapparatuur en installaties en installeert modificaties op mechanisch, pneumatisch en hydraulisch gebied, overeenkomstig de vereiste specificaties en veiligheidseisen.

• Niveau MBO 4 werktuigbouwkunde met min. enkele jaren ervaring in een soortgelijke functie; • Beschikt over een goed analytisch denkvermogen, met kennis van pneumatiek en hydrauliek; • Praktische instelling; • Bereid tot het overnemen van ploegendienst en overwerk in geval van storingen en/of extra drukte; • Kunnen werken in teamverband; • Bereid tot het volgen van bijscholing-/ aanvullingscursussen; • Goede contactuele en communicatieve eigenschappen; • Klantgerichtheid en flexibel; • Kennis van Duitse en/of Engelse taal; • Basisvaardigheden op PC.

Je neemt deel aan diverse projecten en je participeert in verbeterprocessen. Ook is er ruimte om nieuwe zaken te ontwikkelen en o.b.v. eigen initiatief nieuwe inbreng te geven. Je werkt in een team met 4 monteurs MTD en 3 monteurs ETD en rapporteert aan het Hoofd Technische Dienst, de heer Rens. De functie wordt vervuld in een 4-wekelijks ploegensysteem (betreft: 1 week vroege dienst, 1 week late dienst, 2 weken dagdienst en zo verder). De functie is per direct beschikbaar.

NEN 3140 - VCA basisveiligheid - heftruckcertificaat zijn een pre.

Hoe kun je reageren op deze functie: Heb je belangstelling? Stuur dan je reactie met cv per e-mail vóór 8 augustus a.s. naar Linda.Snoeren-Siepel@smurfitkappa.nl.

Wij werken voor jóu! AB Werkt is een coöperatie zonder winstdoel. Voor jou als werknemer willen wij vooral een goede werkgever zijn. We proberen je méér te bieden dan een baan en een salaris. Wij gaan in je investeren, denken mee over loopbaanontwikkeling en bieden je gerichte coaching en opleidingen.

Ons actueel aanbod! Hieronder een korte beschrijving van de vacatures bij AB Werkt. Op onze site www.ab-werkt.nl/banen vind je meer uitgebreide informatie over deze en andere banen en ons bedrijf. Je kunt via de site ook meteen solliciteren. Kijk verder!

Allround hovenier

Je legt tuinen aan (inclusief bestratingen en vijvers), zowel bij particulieren als bedrijven. Daarnaast zorg je ook voor het onderhoud. Je hebt een hoveniersdiploma en ruime werkervaring.

Medewerker groenvoorziening

Je wordt verantwoordelijk voor het onderhoud. Je taken bestaan uit: schoffelen, onkruid wieden, maaien en heggen scheren. Je weet van aanpakken en bent gemotiveerd. Solliciteer via de site of stuur direct je CV naar goes@ab-werkt.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Cereshof 4, 4463 XH Goes. T 0113 - 23 36 66 | www.ab-werkt.nl

www.solidboardsolutions.com

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Te huur: AppArTemenT 58

d

.mn

p 95,-

Sint-Catharinaplein 12 – Bergen op Zoom

Wonen in een sfeervol appartement op de eerste verdieping van een monumentaal herenhuis in het centrum van het bourgondische en bruisende Bergen op Zoom. Zo vanuit de voordeur midden in het centrum en vanaf het dakterras uitzicht op ‘Het Markiezenhof’. Van alle gemakken voorzien maar met authentieke details, 2 verdiepingen, 2 slaapkamers, 65 m2 woonoppervlakte, ruime woonkamer met o.a. balken plafond, open keuken met inbouwkeuken en apparatuur, badkamer met douche en tweede toilet.

Voor meer informatie: www.gervas.nl Vang 2 4661 TX halsteren Telefoon: 0164 - 25 75 05

Metaalwerken Bergen op Zoom BV

is een internationale onderneming met een uniek machinepark en 85 enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze specialisatie is; engineering, plaatbewerking, poedercoaten en assemblage. We leveren zowel onderdelen als complete machines en apparaten voor diverse markten. Wij zijn volledig ISO 9001:2008 gecertificeerd. Metaalwerken Bergen op Zoom BV is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en geldt binnen de branche als zeer geavanceerd. Wij zijn op zoek naar kandidaten voor de functies van: • • • •

Machinaal verspaner voor onze boor- en freesafdeling. Lassers voor Mig en Tig lassen (BBL 2 opleiding)

Het volgens tekening kunnen lassen van plaatwerkdelen.

Plaatbewerkers/bankwerkers Logistiek medewerker

De registratie en administratieve afhandeling van in- en uitgaande goederen alsmede het beheer van de voorraden (MBO techniek is een pré.)

Interesse in een van deze belangrijke functies?

Mail dan een gemotiveerde brief met cv naar Metaalwerken Bergen op Zoom BV, t.a.v. Robert Vink, afdeling Personeelszaken, postbus 164, 4600 AD Bergen op Zoom. r.vink@bozgroup.eu Telefoon: 0164-240910 Zie ook onze website www.bozgroup.eu “Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld”


TEXTIEL ACTIE!

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

DIVERSE

GO AND CAMP

DIVERSE

en kinderen uitzoeken!

in opbergtas gemakkelijk mee te nemen 81x51x51x42 cm

passer, markers, memoblaadjes, gel geurpennen of mini nietmachines

VOUW STOEL diverse kleuren

ZOMER SCHOENEN dames, heren

SCHOOL SPULLEN keuze uit:

VA N A F

2.99

TUIN

SOLARSTEEN of TULP solarsteen: met vlinder of libelle 11x7,5x6,5 cm solartulp: 46 cm

4.99

lichtgewicht VOUWBED

20.95

PLATINUM

DVD+R RECORDABLES schrijfsnelheid tot 16x jewelcase, 4.7 GB

5 - PA C K UITZOE K E N

!

1.29

CIRCUS

JONGLEER RINGEN 24 cm

Platinum CD-R RECORDABLES 700 MB, 10-pack

2.79

POLYCARBONAT

REIS KOFFER diverse kleuren

2.19

PROFESSIONELE

0.79

SNORKEL SET diverse kleuren verstelbare bril de snorkel bevat een uitlaat membraan

anti-condens SILICONEN ZWEMBRIL

1.19

SUBLIEM

2.99

VLEK VERWIJDERAAR White Brilliant 1200 gram

spinwheels 360째 draaibaar

jongleer borden jongleer kegels

2.49 2.99

S E T/3

1.99

idem 71 liter

37.95

25.95

TEXTIELACTIE!

DIVERSE

KINDER T-SHIRTS uitzoeken!

1.59

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

Elders 3.50 4.95

ROKJES, JURKJES OF

HEREN

T-SHIRT of POLO uitzoeken! VA N A F

VA N A F

1.49

0.79

Elders 7.95 8.99

DAMES TOPS uitzoeken!

VA N A F

Blinq VLOEIBAAR WASMIDDEL 200 ml

1.99

2.49

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 30-06-2013 t/m za. 06-07-2013 in Nederlandse filialen.

44 LITE R

DSB_20130703  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you