Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

S T E E N B E R G S E

O P L AG E :

3 OKTOBER 2012 WEEK 40

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

10 . 0 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

RAPPORT KRITISCH OP BEZUINIGINGEN GEMEENSCHAPSHUIZEN

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @SteenbergseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

WEST-BRABANTSE BIBLIOTHEKEN SLAAN HANDEN INEEN

8 111

I

480.000

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

VACATURES

VOETBALSTER ASHLEY DE BIE BIJ SELECTIE JONG ORANJE

Raad stemt in met aankoop haven

Gemeenteraad pleit voor stemcomputer

STEENBERGEN - De gehele jachthaven komt in handen van de gemeente Steenbergen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft donderdagavond ingestemd met het voorstel van het college om 1,6 miljoen euro te investeren in de jachthaven en het havenkantoor aan de Fabrieksdijk op te knappen. De coalitiepartijen CDA, VVD, SteenbergenAnders en D66 gaven echter aan dat de gemeente op zoek moet naar externe partijen om de kosten te delen. Via een amendement dwongen zij af dat het beheer straks in handen komt van een derde. Watersportvereniging Stadhaven Steenbergen heeft zich al gemeld als mogelijke kandidaat voor het beheer.

STEENBERGEN - De gemeenteraad heeft unaniem een motie aangenomen om ervoor te zorgen dat de stemcomputer terugkeert. Het kabinet heeft besloten dat in het hele land tijdens de verkiezingen niet meer elektronisch gestemd mag worden, maar de raad vindt de consequentie voor de gemeente hiervan buiten proportioneel. Ook vraagt men zich af of elektronisch stemmen inderdaad zo snel mis kan gaan en zijn de raadsleden van mening dat het stemmen met het potlood achterhaald is. Daarom draagt de gemeenteraad het college op om de VNG te vragen alles in het werk te stellen bij de minister om de stemcomputer te herintroduceren.

W E E K B L A D

Stadlander komt met Buurtcultuurfonds STEENBERGEN - Stadlander gaat met een buurtcultuurfonds investeren in leefbare wijken en buurten in de gemeenten Woensdrecht, Steenbergen en Bergen op Zoom. Zo wil men bewoners met elkaar in contact brengen en de kwaliteit verbeteren. Het motto is ‘De kunst van het samenleven’. Iedereen mag ideeën aandragen. De belangrijkste voorwaarden zijn dat het plaatsvindt in een wijk of buurt waar Stadlander actief is en dat de bewoners betrokken worden in de cultuuractiviteit. Stadlander stort in 2013 en 2014 200.000 euro in het fonds. In 2012 en 2015 is dat 100.000 euro. Het Prins Bernhard Cultuurfonds voegt daar jaarlijks 15% aan toe.

Lancering van ‘Geen Nood Bij Brand’ DINTELOORD - Van 1 tot en met 31 oktober vinden de landelijke brandpreventieweken 2012 plaats. Het thema is Wat doe jij bij brand? Daar moet je nu over nadenken! Brandweer Midden- en West Brabant grijpt de Nationale brandpreventieweken aan om het project ‘Geen Nood Bij Brand’ te introduceren. De regionale aftrap vindt plaats op woensdag 3 oktober. De brandweer gaat die dag bij diverse zorginstellingen op ´veiligheidsexpeditie´ waaronder Woonlocatie Dinteloord. Samen met bewoners, familieleden en medewerkers wordt gekeken of het pand brandveilig is. Doel is het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid.

BIJ DEZE BODE: IN

R 2012

NAJAA

S TREND

STEENBERGEN - Niet eind 2013, maar in het voorjaar van 2015 zullen de eerste auto’s over de A4 tussen Klutsdorp en Dinteloord rijden. Rijkswaterstaat kondigde vorige week aan dat de aanleg van de nieuwe snelweg door de vele bezwaren tegen het tracébesluit langer op zich laat wachten. Bij de gemeente Steenbergen is M I D D E L B U R G S E & V E E R S E dit nieuws hard aangekomen. “Dit is een grote teleurstelling. De verkeersaders zijn nu al zo druk, dat langer wachten eigenlijk geen optie is”, reageert wethouder Leo Heijmans. DOOR RIA VAN MEIR Volgens Rijkswaterstaat liggen de 558 zienswijzen aan de grondslag van de forse vertraging van de oplevering van de nieuwe snelweg. “Er zijn heel wat aanpassingen doorgevoerd in het tracé, zoals de verbreding van de oostelijke ontsluitingsweg, een rotonde bij de aansluiting bij Halsteren en een aanpassing van het viaduct over de Westlandse Langeweg om lichthinder te verminderen. Die zienswijzen hebben meer werk opgeleverd, maar we zijn er ook blij mee, omdat de weg uiteindelijk beter wordt”, verklaart woordvoerder Ivo van der Wegen. Ook de lange procedure bij de Raad van State heeft volgens hem veel tijd gevergd. “De zitting was al enkele maanden uitgesteld en vervolgens liet ook de uitspraak op zich wachten. Het gevolg is dat zolang het tracébesluit nog niet onherroepelijk was, uitkopen van gronden nog

h

u

i

niet mogelijk was. Bovendien hebben na de verwerving veel grond verplaatst. Dat moet zich minimaal negen maanden zetten, zodat we een goede onderlaag voor de snelweg krijgen.” Aquaduct De vertraging geldt overigens niet voor alle delen van het traject. “De aanleg van het aquaduct loopt wel volgens planning. Medio 2013 kunnen de eerste boten gebruikmaken van de nieuwe vaarroute die de naam Steenbergen aan Zee krijgt”, meldt Van der Wegen. “We kunnen echter geen kleine stukjes van het traject openstellen, want dat zou betekenen dat het verkeer dwars door Steenbergen rijdt. Het is uiteindelijk de zwakste schakel die maaktWdatEde Eketting K BnietLwerkt.” A DIn de nieuwe planning, die vijftien maanden langer duurt dan eerder was aangegeven, staat de opening nu gepland voor maart 2015. Een realistische planning, meent Rijkswaterstaat.

s

i

n

d

e

ELKE ZONDAG GEOPEND

EN VLOER

Teleurstelling na uitstel A4

WE ZIJN T/M 16 DECEMBER

7

NETBO WWW.

21

INTER

IE

DE.NL

9

ENERG

Nieuwe snelweg pas in maart 2015 klaar

Geniet van de zondag bij Intratuin Halsteren...

- Tholen en op Zoom editie Berg cht - Steebergen Woensdre

TUIN

STEENBERGEN - Schilderen, dansen, muziek en speuren tussen de kunst. Tijdens de eerste Uitmarkt in de gemeente liet kunstminnend Steenbergen zich van zijn beste kant zien. In het centrum van Steenbergen vonden diverse activiteiten en exposities plaats, die vooral in de middag erg goed bezocht werden. FOTO LEO ADRIAANSEN

t

UKE, NU MET LEE EN GRAPPIG TE AN INTERESS FEITJES

N& OO WTE RI EU R

Open dag bij De Kringloper

25

woon- & interieurbode

U bent welkom van 11.00 tot 17.00 uur

Intratuin Halsteren, Halsterseweg 65a (Afslag

Bergen op Zoom Noord, 6de stoplicht rechts) Donderdag en vrijdag koopavond tot 21.00 uur. www.intratuinhalsteren.nl twitter: @intratuin0164 - Volg ons ook op facebook

r

Oversteek Toch doet het uitstel pijn in de gemeente Steenbergen. “Dit nieuws betekent dat we nog eens vijftien maanden langer met de huidige situatie zitten. Het is nu al heel erg druk op de belangrijkste verkeersaders. Dan is maart 2015 nog ver weg”, constateert wethouder Leo Heijmans, die woensdag door Rijkswaterstaat op de hoogte werd gesteld. De portefeuillehouder geeft aan met de wegenbouwer in gesprek te zijn over de gevolgen van de vertraging. Hij hoopt dat de vertraging alsnog de mogelijkheid geeft om de oversteek bij de Stierenweg veiliger te maken. Zijn Bergse collega Ton Linssen heeft al aangekondigd de drie miljoen euro aan eigen bijdrage te willen schrappen. Ook in Steenbergen gaan die geluiden op. Heijmans wil eerst kijken of dat juridisch mogelijk is. “Als dat zo is, zullen we samen met Bergen op Zoom optrekken”, besluit hij.

e

g

i

STEENBERGEN - Op zaterdag 6 oktober vindt de vierde editie van de Nationale Kringloopdag plaats. Het thema dit jaar is: de vlag uit voor hergebruik. De vier vestigingen van Stichting De Kringloper doen hieraan mee. Afvalinzamelaar Saver ondersteunt deze landelijke Kringloopdag. Op zaterdag 6 oktober vinden er allerlei activiteiten in de vestigingen van Stichting De Kringloper plaats, waaraan iedereen mee kan doen. Tijdens de open dag kunt u terecht bij de vestigingen in Roosendaal aan de Borchwerf 35C in Etten-Leur aan de Kroonstraat 12, in Bergen op Zoom aan de Vlas 2-14 en in Steenbergen aan de Westdam 81A. Zie ook www.kringloopdag.nl.

Werkzaamheden aan brug STEENBERGEN - De provincie voert tot en met 8 oktober werkzaamheden uit aan de N641 ter hoogte van de Commissaris van der Hartenbrug tussen Oud Gastel en Oudenbosch. Het wegdek op de brug wordt voorzien van nieuw asfalt en nieuwe markering. Hiervoor is het noodzakelijk om de brug gedeeltelijk af te sluiten wat voor het verkeer enige hinder veroorzaakt. Doorgaand verkeer rijdt tijdelijk via de parallelweg en de doorgang wordt geregeld via verkeerslichten. Tijdens de werkzaamheden geldt een aangepaste snelheid. Meer informatie staat op www.haalmeeruitdeweg.nl en de websites van de gemeenten Halderberge en de Steenbergen.

o

Bij deze Bode Autostad. De enige echte autodealerkrant van West-Brabant.

Met deze week o.a.: • Maak autoverhuur kiest voor de a ukennis t o nmet i e uCindy w sIJzenbrandt u i t d e• rAllrent egio lokale dealer • Nissan Cube: Outside the box • Belona Oud Gastel en Auto Borchwerf

occasions en nog veel meer!

autostad roosendaal

I

bergen op zoom

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL


‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’ In kader van de Week van de Huidtherapie

OPEN DAG Dinsdag 9 oktober van 11.00 - 17.00 uur bij Huid- en Oedeempraktijk & dermaTeam huid- en laserklinieken - Ziekenhuis Lievensberg

Geert, deelnemer vakantiereizen gratis advertentie

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’ Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63.

Neem een kijkje in onze huid- en laserklinieken en maak kennis met ons werk. Of raadpleeg één van de huidtherapeuten direct voor advies. Puistjes, overbeharing, littekens, oedeem, vaatjes, pigmentvlekken; allemaal veelvoorkomende huidkwalen waar Huid- en Oedeempraktijk Lievensberg iets aan kan doen. Bij dermaTeam huid- en laserklinieken kun je terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging. En voor alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer. Er weer jonger uitzien zonder plastische chirurgie… Bent u nieuwsgierig of heeft u een concrete vraag; loop op 9 oktober vrijblijvend binnen in onze praktijken, náást het Lievensberg ziekenhuis aan het Boerhaaveplein in Bergen op Zoom. Wij kunnen u voorzien van advies en informatie van de vele behandelingen die wij doen. Ga voor meer informatie naar:

Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

www.huidpraktijkboz.nl of www.huidlaser.nl

demonstratie

nieuwe technieken voor kaarten en scrappen Natuurlijk deze dag heel veel aanbiedingen! 10% korting op alle hobby-materialen m.u.v. aanbiedingen. Bij besteding vanaf € 5,- een goodybag inclusief LOT Loterij waarbij een vagabond verloot wordt en verder nog andere leuke prijzen

Zaterdag 6 OKtOBer 2012

OPEN DAG - Engineering - Plaatbewerking - Poedercoating - Assemblage

Zaterdag 6 oktober van 9.30 tot 12.30 uur Zaterdag 6 oktober a.s. wordt ons bedrijf opengesteld voor belangstellenden naar aanleiding van onze productie uitbreidingen. Wilt u kennis nemen van de modernste technieken om van plaat tot product te komen en een aantal van onze producten ook zien, laat dan deze gelegenheid niet voorbij gaan. Onze medewerkers staan op 6 oktober voor u klaar om eventuele verdere vragen te beantwoorden. U bent van harte welkom op ons bedrijf, dat gevestigd is aan de Bongaertsweg 8 te Bergen op Zoom, Industrieterrein Noordland.

CHINEES INDISCH RESTAURANT

“FOE HO”

09.30 - 15.00 uur / in onze winkel

SMIDSTRAAT 1, STEENBERGEN, TEL. 0167-566258

kom eens vrijblijvend langs en laat u verrassen, wij verheugen ons op uw bezoek en tonen u graag onze ideeën en modellen.

De eigenaar van restaurant Foe Ho heeft speciale aanbiedingen!

dietvorst verf & behang

Antwerpsestraatweg 371, 4625 AA Bergen op Zoom

OER-DEGELIJK! Levering en montage van:  Personenwagenbanden

Onze chefkok heeft ruim 25 jaar ervaring in de culinaire Chinese keuken. Onze gerechten zijn stuk voor stuk culinaire specialiteiten die uw tong zullen strelen. Wij nodigen u uit om deze gerechten bij ons uit te proberen! Elke dag kunt u genieten van hoogstaande culinaire Chinese specialiteiten, combinatie menu’s en rijsttafels.

 Vrachtwagenbanden

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

 Tractorbanden  Heftruckbanden  Tuinbouwbanden

24-uur : ch service bandenpe 2 39 3 0168 - 40 en ijv r voor bed

 Grondverzetbanden  Motorbanden/accu’s  Accu’s  Sportvelgen

CULINAIR SPECIALITEITEN LOPEND BUFFET Elke vrijdag, zaterdag en zondag serveren wij van 17.00 tot 22.00 u. een culinair specialiteiten lopend buffet. Deze bestaat uit een soep vooraf en wekelijks wisselende gerechten uit heel China (o.a. Peking, Shanghai, Hong Kong, Sze Chuan stijl). Een nagerecht is ook inbegrepen: koffie, ijs of lychees

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

(Chinese vruchten).

5 Oktober t/m 25 November Aanbieding:

Dynamoweg 6, Klundert Tel. 0168-403239

info@groenenbergbanden.nl www.groenenbergbanden.nl Openingstijden: Ma. t/m Vr. 8.30-17.30 Zat. 8.30-12.30

De prijs per persoon is normaal € 14,00

Aanbieding:

€ 12,00

Kinderen tot 12 jaar normaal € 7,50

Aanbieding:

€ 6,00

Deze aanbieding is geldig van 5 oktober t/m 25 november 2012.


actualiteit

College wil afzien v an volledige bezuinigingsopdracht

Rapport: Bezuinigingen doodsteek voor dorpshuizen STEENBERGEN - De gemeenteraad gaat nog een lastige kluif hebben aan de bezuinigingen op de gemeenschapshuizen. In de kerntakendiscussie koos de raad van een besparing van ruim 160.000 euro op de uitgaven aan de dorpshuizen door beter beheer en exploitatie van de voorzieningen. Uit onderzoek van het bureau Drijver & Partners blijkt echter dat de beheersstichtingen al in de meest efficiënte vorm te werk gaan. Het college wil daarom afstappen van het totale bezuinigingsbedrag. In plaats daarvan stuurt het gemeentebestuur aan op het genereren van meer inkomsten en het doorlichten van alle kosten per dorpshuis. DOOR RIA VAN MEIR De conclusie van Drijver & Partners is duidelijk: het onverkort doorvoeren van de bezuinigingstaakstelling zal niet gerealiseerd kunnen worden zonder dat daarmee het bestaansrecht van de dorpshuizen in het geding komt. Bovendien hebben de stichtingbesturen aangegeven het werk erbij neer te zullen leggen als de gemeente de korting van 35 procent op de huidige budgetten wil doorvoeren. Voor het college van burgemeester en wethouders is dat een ongewenst scenario. “We komen dan voor het feit te staan dat de zes gemeenschapshuizen geen beheer meer hebben. Zelf zijn wij niet bij machte om het beheer van de zes voorzieningen tegen lagere kosten over te nemen. Dat betekent voor enkele gemeenschapshuizen een aanzienlijke kapitaalvernietiging. Verkoop van de dorpshuizen zal moeilijk zijn, omdat de marktwaarde gering is”, merkt het college op. Doorlichten Een andere belangrijke conclusie van het bureau is dat de zes beheersstichtingen al zeer efficiënt te werk gaan. Met andere woorden: het op andere wijze inrichten

van het beheer en de exploitatie zal niet tot extra besparingen of financiële voordelen leiden. Ook meer samenwerking tussen de stichtingen leidt niet tot flinke voordelen, omdat iedere stichting zijn eigen werkwijze hanteert. Het college kiest er daarom voor om samen met de stichtingen per dorpshuis te kijken op welke kosten er nog bespaard kan worden. Die doorlichting zal echter slechts een gering deel van de originele bezuinigingstaakstelling opleveren.

‘Beheer en exploitatie al zeer efficiënt’ Gebruik Daarom wil het gemeentebestuur ook proberen om de inkomsten van de dorpshuizen te verhogen. Dat kan door het gebruik van de voorzieningen te optimaliseren. De gemeente kan daar zelf een bijdrage aan leveren door vaker een vergadering in een van de dorpshuizen te plannen. Ook zou de gemeente via subsidie kunnen afdwingen dat verenigingen gebruikmaken

Door meer inkomsten te genereren en per voorziening te kijken op welk gebied er nog bespaard kan worden wil het college de uitgaven aan de gemeenschapshuizen terugdringen. ARCHIEFFOTO

van de gemeenschapshuizen. Verhoging van de huurtarieven wordt door Drijver & Partner echter afgeraden, omdat dat een leegloop van de dorpshuizen met zich mee zou brengen. Tot ziet het college wel heil in een uniform huurtarief voor alle gemeenschapshuizen. Als voorbeeld noemt het gemeentebestuur dorpshuis De Vaert in Welberg, waar nu nog geen huur in rekening gebracht moet worden.

Niet commercieel Als het aan het college ligt, zullen de gemeenschapshuizen echter niet de commerciële markt betreden om extra inkomsten te genereren. Het mogelijk maken van commerciële activiteiten vraagt een andere inzet van de vrijwilligers en de voorzieningen. De beheersstichtingen hebben op voorhand al aangegeven dat niet te zien zitten en te

zullen opstappen mocht dat worden doorgevoerd. Ook acht het college de kansen op de commerciële markt erg gering, waardoor het nauwelijks extra inkomsten met zich meebrengt. De gemeenteraad buigt zich 8 oktober in een opiniërende discussie over de conclusies van het rapport. De definitieve besluitvorming over de bezuiniging vindt pas plaats in december.

Fusie wordt niet uitgesloten

West-Brabantse bibliotheken slaan handen ineen STEENBERGEN - De directeuren van vier bibliotheekorganisaties in West-Brabant: Breda, Markiezaat, VANnU en Zundert/Rucphen vinden het noodzakelijk om in de nabije toekomst intensief te gaan samenwerken. Hiermee wil men het bibliotheekwerk, dat mede dankzij forse landelijke, regionale en lokale bezuinigingen flink op de tocht staat, proberen veilig te stellen. Een eventuele fusie, sluiten de directies niet uit.

DOOR VERA DE GEUS Bibliotheken in Nederland hebben het zwaar. Ook in de regio verkeert het bibliotheekwerk in zwaar weer. Het aantal mensen dat lid is van een bibliotheek neemt mede dankzij de toenemende digitalisering aanzienlijk af. De twee belangrijkste functies van de bieb, leesbevordering en informatieverstrekking, moeten namelijk concurreren met bijvoorbeeld internet.

‘Samen grotere slagkracht’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

ARCHIEFFOTO

www.internetbode.nl

De directies van biebs uit West-Brabant willen het bibliotheekwerk in de regio veilig stellen.

Daarbij merken de bibliotheken dat de wensen veranderen. Met name de lokale bibliotheken kunnen aan de steeds groter wordende eisen van leden mede dankzij bezuinigingen niet meer voldoen. Door diezelfde bezuinigingen die de bibliotheken langs diverse kanten raken, komt de bibliotheek als basisvoorziening in grote wijken en kleine dorpen fors onder druk te staan. “Op dit moment wordt er gewerkt aan een sterke landelijke digitale bibliotheekstructuur”, leggen de directies uit. “Daardoor zal de lokale bibliotheek vooral een rol gaan spelen in de aanvullende dienstverlening en inspelen op de behoefte aan lokale en regionale kennis en informatie.”

Haalbaarheid Die rol willen de directeuren van vier bibliotheekorganisaties in West-Brabant: Breda, Markiezaat, VANnU en Zundert/ Rucphen graag voldoen, maar daarvoor moet er intensief samengewerkt worden om zo samen één sterke regionale organisatie op het gebied van informatie, kennis, cultuur en educatie weg te zetten. “Het uitgangspunt is om het bibliotheekwerk als basisvoorziening in West-Brabant ook voor de toekomst veilig te stellen”, zegt men. Volgens de bibliotheken willen zo ook aan de wensen van het onderwijs voldoen die meer en meer vragen om passende diensten op het gebied van leesbevordering en mediawijsheid. “Dit vraagt om innovatie en het ontwikkelen van nieuwe dienstverleningsconcepten en die kunnen we samen beter oppakken dan iedere bibliotheek op zich. Een gebundelde organisatie heeft meer slagkracht”, redeneren de vier partijen. De komende maanden wordt er een haalbaarheidsonderzoek gedaan waaruit zal moeten blijken op welke manier er samengewerkt moet worden om de ontwikkelingen bij te benen. Een fusie wordt volgens de directies niet uitgesloten. Voor hen staat echter wel voorop dat inwoners van zowel dorpen als steden moeten kunnen blijven profiteren van een gevarieerd en eigentijds aanbod van producten en diensten.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op Twitter: @SteenbergseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

PAGINA 3


Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center

Autobedrijf

Bal B.V.

Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens! Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

120 occasions op voorraad

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

Kleding reparatie Bij inlevering van deze advertentie

ontvangt u 20% korting

U kunt bij ons terecht voor o.a.: - (loon)administratie - jaarrekeningen - fiscaal advies - belastingaangiften (ook particulieren) - begeleiding of verzorging van de administratie Bel of mail ons voor vrijBlijvende informatie of een afspraak!

Slabbecoornweg 43 • 4691 RZ Tholen Tel. 0166-602440 • Fax 0166-604440

Open: maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 18.00 uur zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, ‘s avonds op afspraak

www.autobedrijfbal.nl

Rijkebuurtstraat 11 - Bergen op Zoom ( tegen over Gevangenpoort)

Telefoon

0164 - 79 51 21 ✂

Unileder Henk van Rooijen

chniek

Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

“DE AFSLANKPIL” Het nieuwe afslankboek!; Afslanken zonder “DE AFSLANKPIL” honger door je stofwisseling te verhogen! AFSLANKPIL” Het nieuwe afslankboek!; Meer info of bestellen: Afslanken zonder honger kboek!; Afslanken zonder door je stofwisseling te ofwisseling teverhogen! verhogen! www.deafslankpil.nl ellen: UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Meer info of bestellen:

eafslankpil.nl

www.deafslankpil.nl

06-55100747

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

40

)

De grootste speciaalzaak op het gebied van:

bbq all-in

BUIKSPEKLAPPEN 3KG 10.RIB/HAASKARBONADE KG 4.49 49 KIPDRUMSTICKS KG 2. originele SUCADELAPPEN KG 5.98 MAGERE VARKENSFILET KG 5.98

80 . 11

open haarden ■ houtkachels ■ natuursteenschouwen ■ gaskachels ■ kanaalrenovatie ■ schoorsteenbouw en -techniek ■ plaatsen kachels en schouwen ■ accessoires ■ kadoartikelen ■

> CORNED

BEEF

100GR

0.98

> EIBIESLOOK

SALADE

150GR

0.89

Laan van Everswaard 59 • Bergen op Zoom Tel. 0164-261909 • Fax 0164-245987 www.fireplace-haarden.nl

de herfst is weer begonnen

SPARERIBS 1KG 3.99 BLOEDWORST/ZULT 100GR 0.55

gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

DUREAdag W i n bij Schoenmode den Boer een weeken

dje

Vrijdag

12 oktober 2012

t.w.v. ¤ 20w0eg,-!

Vrijdag 12 oktober organiseert Schoenmode den Boer een speciale DUREA dag. Kom kennis maken met de nieuwe najaar - wintercollectie van Durea, die we deze dag vol trots aan u presenteren met hulp van vertegenwoordigers van Durea zelf. Zij kunnen u uitleg geven en staan open voor al uw vragen. Bij aankoop van een paar Durea’s hebben we een leuke attentie voor u en u maakt kans op een weekendje weg t.w.v. 200 euro.

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 40 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,80 € 1,90 € 0,85 € 0,95

€ 3,75 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,80 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,25 € 5,80 p/kg € 4,75 € 5.30 p/kg € 4,25 € 5,05 p/kg € 3,00 € 2,95 p/kg € 0,85 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 1,00 € 1,20 p/kg € 0,85 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,19 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,17 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen.

Zuivelstraat 20 Bergen op Zoom • t. 0164-235203 • www.denboerschoenmode.nl

openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur


actualiteit

Column

In de ban van de sport: Ashley de Bie, voetbal

‘Mooi om te zien dat sporters door gedrevenheid veel kunnen bereiken’ STEENBERGEN - Van atletiek tot zwemmen en van Kleine Tour tot Roparun. Aan sportiviteit is geen gebrek in de gemeente Steenbergen. De tientallen verenigingen en evenementen brengen fanatieke sporters en talenten voort. De Steenbergse Bode biedt sporters en sportfanaten een podium waar zij hun zegje kunnen doen over hun eigen sport en het sportaanbod in de gemeente. Deze week is het de beurt aan voetbalster Ashley de Bie uit Steenbergen.

Eugène de Kok

Onmaatschappelijk hoog

De presentator van het Radio 1 Journaal klonk verrast toen Chris Oomen van DSW vorige week vertelde dat de maandelijkse premie in 2013 niet omhoog gaat en dat de winsten van de verzekeringsmaatschappijen dit jaar wel eens ‘onmaatschappelijk hoog’ zouden kunnen zijn. De interviewer leek de twee worden even te moeten verwerken. Er viel een stilte. Je hoorde hem bijna op zijn hoofd krabben. De journalist wist niet wat hij met de term ‘onmaatschappelijk hoog’ aan moest. Ik aanvankelijk ook niet. Ik heb er inmiddels wat over nagedacht en ik denk dat Oomen met ‘onmaatschappelijk hoog’ zoiets als ‘asociaal, absurd, belachelijk, extreem, onverklaarbaar, niet uit te leggen in een tijd waarin iedereen er voortdurend op hamert dat de kosten van de zorg de pan uit rijzen en dat het straks niet meer is te betalen en lachwekkend als we niet allemaal krom zouden liggen voor onze maandelijkse premie hoog’ bedoelde. Het is in ieder geval meer dan 1,9 miljard euro, want dat was de winst die de zorgverzekeraars in 2010 gezamenlijk boekten. Ik hoor het u vragen: was dat al niet ‘onmaatschappelijk hoog’ voor bedrijven, die de laatste jaren weinig anders hebben gedaan dan premies verhogen. Als u het mij vraagt, is het antwoord ‘ja’ en ik denk dat velen dat met mij vinden, inclusief de verbaasde Radio 1-presentator. Volgens mij moeten we nog even wachten tot de rest van de zorgverzekeraars zijn premie voor volgend jaar bekendmaakt. Het is immers op zijn minst verdacht als je nu met een prijsstijging van tientallen euro’s komt aanzetten. Dan ben je bijna net zo ongeloofwaardig als minister Edith Schippers van Volksgezondheid en André Rouvoet van (ook Oomens) Brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland. De eerste voorspelde - voor Oomens mededeling - een stijging van zo’n twintig euro voor de basispremie, de laatste had het zelfs over honderd euro. De directeur zelf zei dat zijn collega-verzekeraars zijn opmerkingen over ‘onmaatschappelijk hoge’ winsten waardeerden, maar ik denk eerlijk gezegd dat ze zijn bloed wel konden drinken. Dat krijg je er blijkbaar van als je je maatschappelijk gedraagt.

Colofon

Ashley staat haar mannetje in de voetballerij, zoals hier in een wedstrijd tegen Alliance.

DOOR ELNA HELLEMONS

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089

Ashley is met 14 jaar de jongste deelnemer aan onze serie ‘In de ban van de Sport’. Desondanks heeft ze het in de voetballerij letterlijk en figuurlijk al ver geschopt. Zo ver zelfs, dat ze onlangs werd geselecteerd voor het meisjeselftal van Jong Oranje en daarmee verzekerd is van een plaats in het basisteam of in het schaduwteam (reserve).

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Steenbergse Bode Steenbergse Bode Redactie Ria van Meir Correspondent Elna Hellemons Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 40

De oplossing van deze puzzel is in week 41 te vinden op www.internetbode.nl

Sterren Hoewel Ashley in Steenbergen woont, is ze het grootste gedeelte van de tijd buiten haar woonplaats te vinden. Allereerst omdat ze in Bergen op Zoom naar school gaat, waar ze lootleerling op de HAVO-afdeling van ‘t Rijks is. Daarnaast voetbalt Ashley niet in Steenbergen, maar in Wouw. Daar speelt ze de sterren van de hemel in het C1 elftal van Cluzona. Bovendien komt Ashley uit in het nationale elftal van de KNVB onder 15 jaar. Geen wonder dus dat deze bezige bij er niet aan toe gekomen is om de

diverse Steenbergse sportevenementen te volgen. Knap ‘Nee, sorry”, zegt Ashley, “ik ben er zelfs niet naar gaan kijken. Ik heb het druk met voetbal, school en werken. Bovendien moet ik eerlijk bekennen dat die dingen me niet echt aanspreken.

‘Trainen doe ik vier keer per week’ Waar ik wel naar gekeken heb was het EK voetbal; daar heb ik alle wedstrijden van gezien. Ook kijk ik graag naar de Olympische Spelen, maar dan naar de sporten die me echt aanspreken of waar Nederlanders aan mee doen. Ik vind het mooi om te zien dat sporters zo gedreven zijn en dat ze zoveel kunnen bereiken in hun sport.” Voetbaldier Voetbal daarentegen had haar al vroeg

FOTO FRANK BEUSENBERG

gegrepen: al op vijfjarige leeftijd speelde Ashley bij de Kabouters van Cluzona. We kunnen Ashley dus, met respect, een echt voetbaldier noemen. “Trainen doe ik vier keer per week: twee avonden bij Cluzona en twee ochtenddelen op school, vanuit mijn lootklas. Op zaterdag spelen we onze wedstrijden. De laatste week van de zomervakantie zijn er de KNVB voetbaldagen; daar doe ik ook altijd aan mee. Mijn positie in het C1 is op links, maar bij Jong Oranje is dat centraal verdediger aan de linkerkant”, vertelt Ashley gedreven. De afgelopen jaren heeft Ashley al de nodige ervaring opgedaan met nationale en zelfs internationale wedstrijden, wat haar spel bij Jong Oranje ook zeker ten goede zal komen. Zo heeft zij al deelgenomen aan het NK onder 14 jaar en ook in Duitsland gespeeld in dezelfde wedstrijdcategorie. Doordat Ashley in het KNVB-elftal speelt, is ze tijdens het afgelopen NK gescout voor Jong Oranje, waar ze dus binnenkort haar opwachting gaat maken.

Peuterspeelzaal noodgedwongen verhuisd naar Gummarus

Snel nieuwbouw nodig voor Pippi STEENBERGEN - De Steenbergse peuterspeelzaal Pippi wil zo snel mogelijk haar intrek nemen in een nieuw onderkomen bij basisschool Gummarus. De peuterspeelzaal zit nu noodgedwongen in een ruimte van de school, omdat haar huidige locatie aan de Oudlandsestraat niet meer voldoet. Het college vraagt de gemeenteraad daarom om groen licht te geven voor een investering van 200.000 euro, zodat de peuters weer over een eigen ruimte beschikken.

© www.sudokusite.eu

DOOR RIA VAN MEIR

met hoge binnentemperaturen tot gevolg.

zieningen.

Dat peuterspeelzaal Pippi uitkijkt naar een nieuw onderkomen is niets nieuws. Vijf jaar geleden werd in de perspectiefnota voor 2008-2012 al gesproken over planvorming voor nieuwbouw als alternatief van de huidige accommodatie in de Oudlandsestraat. Het houten gebouw is sterk verouderd en voldoet niet meer aan de normen en eisen van deze tijd. Dat werd kort na de zomervakantie nog maar eens bevestigd, toen de leiders van Pippi hun boeltje pakten en met de peuters intrek namen in een ruimte van basisschool Gummarus, enkele straten verderop. Doordat de grote bomen voor het gebouwtje zijn gekapt, staat de peuterspeelzaal in de volle zon,

Brede School De Stichting Peuterspeelzalen Steenbergen, het overkoepelende orgaan waartoe Pippi behoort, heeft daarom een plan opgesteld voor een nieuw onderkomen. De nieuwe accommodatie zal niet geplaatst worden in de Oudlandsestraat, maar de stichting wil de peuters onderbrengen in een onderkomen tussen de Gummarusschool en de Vredeskerk om zo het bredeschoolconcept beter uit te dragen. In het onderkomen wil de stichting twee groepen van zestien kinderen onderbrengen. De accommodatie wordt via units verbonden aan de Gummarus, zodat er gezamenlijk gebruik kan worden gemaakt van de voor-

Investering Het college heeft inmiddels kennisgenomen van het huisvestingsplan en haar goedkeuring gegeven. Aan de nieuwe accommodatie is een investering van 200.000 euro gekoppeld. In de conceptbegroting van 2013 heeft het college daarom al een jaarlast van 10.000 euro opgenomen. De gemeenteraad krijgt in de commissie Mens & Maatschappij van maandag 8 oktober de vraag voorgelegd om hiermee in te stemmen. Het definitieve besluit valt dan in de raadsvergadering van 25 oktober. Pippi verblijft voorlopig nog onder het dak van de Gummarus, tot het nieuwe gebouw is gerealiseerd.

PAGINA 5


Samenwerkingsverband van minimaal drie jaar

Schoonmaak gemeentehuis toevertrouwd aan WVS-groep STEENBERGEN - Per 1 oktober is het schoonmaakonderhoud van het gemeentehuis toevertrouwd aan WVSgroep. Dat is het resultaat van een besluit van het college van B en W. Het samenwerkingsverband geldt voorlopig voor een periode van drie jaar. Tot en met 28 september was schoonmaakbedrijf CSU verantwoordelijk voor het schoonmaakonderhoud.

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Nieuw-Vossemeer en Steenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Kruisland en Dinteloord. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

KORT BEDRIJVIG Huid- en Laserkliniek en Huid- en Oedeempraktijk

Klinieken zetten deur open Voor de vier nieuwe schoonmakers van het gemeentehuis was er natuurlijk ook koffie met gebak.

DOOR ELNA HELLEMONS Reden voor een feestelijk moment, afgelopen maandagochtend, dat dan ook gevierd werd met koffie en gebak. Wethouder Cor van Geel sneed daarom samen met directeur WVS Bedrijven Corina van de Ven de daarvoor bedoelde taart aan in het bijzijn van diverse medewerkers van gemeente en WVS-groep en natuurlijk van de vier WVS-medewerkers die diezelfde ochtend het gemeentehuis al aan een eerste schoonmaakbeurt hadden onderworpen. Vakwerk “We zijn als gemeente erg blij met deze samenwerking. Deze overeenkomst is in alle opzichten een verbetering. De gemeente is immers mede-eigenaar van WVS-groep, waar nog veel handjes beschikbaar zijn voor allerlei werkzaamheden. Vooral de eerste tijd zal van beide kanten een periode van gewenning zijn. We hebben daarom goede afspraken met elkaar gemaakt; deze vier schoonmakers moeten zich op den duur één geheel voelen met onze organisatie. Ze zijn samen een team dat vakwerk levert en dat verdient waardering”, aldus wethouder van Geel tijdens de koffie.

Blij Directeur WVS Bedrijven Corina van de Ven licht verder toe: “Wij zijn uiteraard erg blij met deze uitbreiding van onze werkzaamheden. En deze vier mensen, die voortaan elke werkdag ‘s ochtends het gemeentehuis schoonmaken, zijn extra blij omdat ze werk dichtbij huis hebben. Wij zijn een professionele organisatie en leiden onze mensen zelf op.

‘Schoonmaken is een vak dat waardering verdient’ Deze vier schoonmakers hebben een gecertificeerde SVS-opleiding genoten. Al onze medewerkers hebben een zogenoemde SW-indicatie. Dat wil zeggen dat ze allemaal een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar wij ontwikkelen hen tot het verrichten van zo regulier mogelijk werk. Schoonmaken bijvoorbeeld is ook een vak en je krijgt er nog veel waardering voor ook!” Werkzaamheden WVS-groep heeft in West-Brabant ongeveer 3.000 werknemers en is in deze regio werkzaam in negen gemeenten. De orga-

FOTO GEMEENTE STEENBERGEN

nisatie richt zich op het ontwikkelen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar zo regulier mogelijk werk. In dit proces wordt een breed en professioneel scala aan producten en diensten aangeboden. Individuele detachering, schoonmaak, zakelijke post, schilders, stratenmakers, groenvoorziening en co-packing zijn slechts enkele voorbeelden van de producten en diensten van WVS-groep.

Omdat een scheiding méér is dan het maken van financiële en juridische afspraken met je ex-partner!

BRIDGE Scheidingsbegeleiding en Gecertificeerde Mediation • Vrijblijvend oriëntatiegesprek • Uniek Financieel Scheidingsrapport • Dynamische Ouderschapsregeling Bergen op Zoom I Goes Roosendaal I Eindhoven I Rotterdam

Drukte bij eerste OWKW-zwemwedstrijd

De organiserende vereniging Hieronymus had ver boven verwachting bijna 200 West-Brabantse en Zeeuwse zwemmers op bezoek die samen meer dan 400 keer individueel startten. De ervaring van de club met de organisatie van grote evenementen kwam dit keer goed van pas. Er werd enkele dagen voor de wedstrijd nog een compleet dubbele juryopstelling gemaakt waardoor de zwemmers konden starten zodra de vorige zwemmer aantikte waardoor de wedstrijd

erg vlot verliep. Hieronymus was met 50 zwemmers aan de starts en nam deel aan 179 verschillende afstanden. Veel zwemmers opende het seizoen met een pr. Bas Erdmann zwom 50m vlinderslag en 200m wisselslag. Op beide afstanden zwom hij een pr. Serella Erdmann zwom 100m schoolslag en op de 100m wisselslag haalde ze een pr. Axel Huysmans zwom 100m school- en rugslag. Hij verbeterde daar zowel na 50m als na 100m zijn pr. Senna Lindenberg haalde een pr op de 50m vrij en 50m vlinderslag. Wimar Lindenberg zwom 50m vrije slag en 100m schoolslag. Rick Minkman haalde een pr op de 50m vrij en 400m vrij. Martih Schuur zwom 50m vrije slag en 100m wisselslag.

Tussen 11.00 en 17.00 uur kan het publiek een kijkje nemen en kennismaken met het werk van de klinieken of één van de huidtherapeuten raadplegen in de hal van het ziekenhuis. De open dag vindt plaats in het kader van de Week van de Huidtherapie die van 6 tot en met 9 oktober wordt gehouden. De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, maar niet vanzelfsprekend gezond. De huidtherapeut is dé paramedicus met een uitgebreide, specifieke kennis over de huid. Hij behandelt verschillende huidproblemen, zoals acne, overbeharing, littekens, (lymf) oedeem, wonden, pigmentvlekken, wratjes en vaatjes. De huidtherapeut geeft ook passend advies om klachten te voorkomen. Als u een huidprobleem vermoedt, kan de huidtherapeut snel duidelijkheid verschaffen. Wanneer de huidtherapeut vaststelt dat behandeling nodig is, zal de huidtherapeut deze in de meeste gevallen zelf uitvoeren. Tijdens de open dag kunt u bij de huidtherapeut terecht voor advies en informatie of u kunt uw klacht of probleem laten zien. De Huid- en Laserkliniek en de Huid- en Oedeempraktijk Lievenberg zijn te vinden in het Zorgcentrum naast het Lievensberg ziekenhuis aan het Boerhaaveplein in Bergen op Zoom. Tijdens de open dag kunt u vrijblijvend binnenlopen in de praktijk of een van de huidtherapeutes spreken in de informatiestand in de centrale hal van het ziekenhuis. Meer info: www.huidtherapie.nl | www.huidpraktijkboz.nl | www.huidlaser.nl

Wedstrijdzwemmen zwem- en polovereniging Hieronymus

STEENBERGEN - Op zondag 23 september was de eerste wedstrijd in het kader van de Open Westbrabantse Klassementswedstrijden. De wedstrijd was in de Stok.

BERGEN OP ZOOM - De Huid- en Laserkliniek en de Huid- en Oedeempraktijk Lievensberg zetten op dinsdag 9 oktober de deuren open voor een open dag. In beide klinieken worden diverse huidtherapeutische en cosmetische behandelingen aangeboden, vaak ook als aanvulling op de dermatologische behandelingen in de polikliniek van het Lievensberg ziekenhuis.

Op de wisselslag verbeterde ze haar pr. Annika Spijker zwom een pr op de 50m vrij en vlinderslag en op de 100m schoolslag. Karlijn Spijker zwom een pr op de 50m vrije slag, 400m vrije slag en 50m vlinderslag. Jennefer van terheiden zwom een pr op de 200m vrije slag en de 100m schoolslag. Er waren ook estafettes 4x 50m vrije. Heren 1 (Ramon, Emiel, Jan en Paul) wonnen de estafette, heren 2 (Dennis, Erik, Joris en Christan) werden 2de en heren 3 (Bas, Axel, Nick en Niels werden 7de. Dames 1 (Martth, Eveline, Vvianne en Linda werden 5de en de jongedames (Nadia, Edith, Serella en Gwen) haalde een mooie tijd. Complete uitslag en meer informatie: www.zpv-hieronymus.com PAGINA 6

BRIDGECLUB WELBERG Uitslag 26 september, Lijn A: 1. Ria Adriaansen & Jos Lindsen 68.40%; 2. Anton & Joke de Schutter 64.93%; 3. Diny v. Dorst & Toos Nijssen 62.85%; 4. Marga v.d. Kreek & Tiny v.d. Heijden 56.25%; 5. Mia d. Vos & Ad v. Iersel 52.78% Lijn B: 1. Bertha v.d. Heijden & Cobi Verhoeven 67.92%; 2. Els & Aad v. Vugt 60.00%; 3. Jeanne Voeten & Pauline Houtman 57.50%; 4. Dora Rijk & Jeanne Vos 54.58%; 5. Nelly & Jan Brooijmans 53.33% Nieuwe leden zijn van harte welkom bij BC Welberg. Aanmelden: Ria Adriaansen, adriaansenbridge@kpnmail.nl of tel. 0167-563434 of o6-43917462. Bridgeclub Welberg speelt elke woensdagavond vanaf 19.30 in het “Cromwiel”, Krommeweg 1, 4651 RN, Steenbergen. BRIDGECLUB DE VLIET Uitslag 5e zitting 27 september, A-lijn: 1. Cees Rens-Hans Voskuilen 56,67%, 1. Wil Voskuilen-Sjef de Schutter 56,57%, 3. Nella van Ruiswijk-Josien v.d. Kar 55,00%, 4. Els van Vugt-Aad van Vugt 53,33%, 5. Toos Peeters-Cor Peeters 52,92%. B-lijn: 1, Willy Willegers-Kees Willegers 57,81%, 2. Els Bogers-Ria Uytdewilligen 55,73%, 2. Nelly Boden-Jac Boden 55,73%, 4. Ton Voorheijen-Ad van Opdorp 55,13%, 4. Ankie de Bruin-Liza Franken 50,83%. BRIDGECLUB STEENBERGEN Uitslag 1 oktober, Lijn A: 1. Joke Dansen & Cees Franken 63,59%; 2. Rinus Dirken & Peter Sterk 57,24%; 3. Ad Mouws & Willy Tempelaars 55,05%; 4. Wil Daane & Eem Kaptein 54,69%; 5. Anny Koopmans & Annie Smits 52,76% Lijn B: 1. Cocky Dam & Wim Dam 60,52%; 2. Ciel Koolen & Jeanne Voeten 56,98%; 3. Ria v. Beers & Toos Peeters 56,25%; 4. Fons Huijsmans & Anton v.d. Wegen 54,17%; 5. Mieke v.d. Berg & Corrie Blommerde 52,08% Lijn C: 1. Sjef de Schutter & Bets Vlam 61,81%; 2. Jo Goderie & Trudy v. Nijnatten 59,72%; 3. Thea v. Niekerk & Philip Gravestein 55,00%; 4. Hermien Methorst & Marion v.d. Kerkhof 50,42%; 5. Els Bogers & Ria Uytdewilligen 48,61%


- ADVERTORIAL -

‘Natuurlijk kies je voor leer!’

L&B Ledermode steekt winkel in een nieuw jasje OUDENBOSCH - Ad en Anny Braspenning hoefden niet na te denken of zij door zouden gaan met L&B Ledermode, toen zakenpartner Ton de Laat na een samenwerking van 34 jaar met pensioen ging. Ze grepen het moment zelfs aan om de zaak eens goed op te frissen en de winkelruimte een nieuw jasje te geven. Het is vooral de nieuwe collectie die opvalt: naast klassieke modellen hangen hippe, modieuze jassen, broeken, rokken en accessoires van het prachtigste leer en suède in trendy of juist naturelle kleuren. Een snoepwinkel voor iedereen die voor kwaliteitsleer gaat. DOOR ELS ROMMERS “Vierendertig jaar geleden begonnen we met L&B Ledermode in Etten-Leur”, vertellen Ad en Anny Braspenning. “Daarna verhuisden we naar een loods achter de basiliek, maar we groeiden al snel uit onze

spreekwoordelijke jas. In 1988 kochten we dit perceel aan de Bosschendijk en hebben dit pand nieuw gebouwd. Vroeger maakten we alle kleding zelf, maar inmiddels maken we nog slechts een bescheiden collectie zelf. Een atelier, waar we ook reparaties uitvoeren, hebben we dus nog wel.” Karaktervol Niet alleen in de regio is L&B Ledermode een begrip, ook buiten Brabant weet men de lederen kleding van Ad en Anny op waarde te schatten. “We kunnen gelukkig bogen op een trouwe klantenkring die nog steeds groeiende is. We verkopen dan ook alleen maar topkwaliteit en producten waar we achter staan”, verklaart het stel. “En onze service is dienovereenkomstig. Of iemand nou een leren kledingstuk wil of gaat voor één van onze accessoires, zoals riemen, petten, tassen; iedereen krijgt een passend en eerlijk advies. Een leren jas bijvoorbeeld is meer dan een kledingstuk alleen.

Het draagt uit wie je bent en het moet passen bij iemands karakter en uiterlijk. Leer is een natuurlijk, tijdloos en duurzaam materiaal dat op allerlei manieren gedragen kan worden, klassiek of juist heel trendy. Het is geschikt voor alle leeftijden. Zo verkochten we laatst een leren jasje aan een meisje van 12 jaar. De volgende dag kocht een 82-jarige dame dezelfde jas in een andere kleur!” Wintercollectie “We werken al 40 jaar met leer en alleen al door het leer te voelen, herkennen we de soort. We geven onze klanten passende onderhoudstips en wanneer er iets kapot gaat, zoals een rits of een winkelhaak, dan repareren we die tegen kostprijs. Onze prijzen houden we zo laag mogelijk zodat iedereen een leren jas kan kopen die past bij hun budget. Daarom betalen wij zelf de op handen zijnde BTW-verhoging voor onze klanten. Bij ons dus geen prijsverhoging van 2%. We hanteren alle maten, van XXS tot en met 5XL. De

Niet alleen de zaak L&B Ledermode is gemoderniseerd, ook de nieuwe collectie is verjongd! Ook de nieuwe najaarscollectie is binnen FOTO ELS ROMMER

nieuwe wintercollectie is binnen en we nodigen iedereen uit te komen zien en voelen

hoe verrassend hip en mooi deze kleding is!” Voor openingstijden zie www.lenb.nl.

L&B Ledermode, Bosschendijk 205, 4731 DD Oudenbosch, 0165-313308

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Bent u ook aan de herfstvakantie toe?

Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

RTENS

bv

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

Tuinhoutspecialist

T S F HER TIE AK

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

RTENS

ZATERDAG HALSTEREN Hotel de Ram Steenbergseweg 1 10.00 - 16.00 uur

bv

10% korting

op het hele assortiment

Het adres voor: Blokhutten, Tuinhout, Betonsysteem Tuinmeubelen, Speeltoestellen en nog veel meer Diverse aanbiedingen, teveel om op te noemen

DE HELE MAAND OKTOBER AKTIE

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen R’daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Kijk voor meer informatie en Aktie’s op:

www.tuinhoutspecialist.nl

Aktie korting niet geldig op lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

VITAK Advocaten


Maatregel alleen nodig bij zware storm op zee en zeer hoge afvoeren van rivieren

Volkerak-Zoommeer wordt opvangbak van Hollandsch Diep STEENBERGEN - Staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft besloten dat het Volkarak-Zoommeer in geval van nood de opvangbak moet worden het Hollandsch Diep. Deze maatregel zal echter niet zo’n vaart lopen, want is alleen nodig bij een combinatie van zware storm op zee met zeer hoge afvoeren van de rivieren. En dat komt gemiddeld slechts eens in de 1400 jaar voor. gen in de haven van Tholen wordt voorkomen met een keersluis”, legt men uit. “Voor West-Brabant geldt dat bij inzet van het Volkerak-Zoommeer voor waterberging er tijdelijk geen water kan worden gespuid naar zee, wat leidt tot hoge waterstanden op de Mark en de Vliet. Dat betekent dat een deel van de dijken en kades aan het Volkerak-Zoommeer, Mark en Vliet verhoogd en versterkt moeten worden. Ook kunnen mobiele pompen en lokale waterkeringen worden ingezet om extra wateroverlast te voorkomen in West-Brabant.” Rijkswaterstaat legt de plannen op korte termijn ter inzage voor het publiek. Het Volkerak-Zoommeer krijgt een belangrijke taak.

DOOR VERA DE GEUS Het Volkerak-Zoommeer wordt bij extreem hoogwater op het Hollandsch Diep ingezet om tijdelijk water te bergen. Er kan dan zo’n 200 miljard liter water extra worden opgevangen. Volgens staatssecretaris Atsma van Infrastructuur en Milieu is dat noodzakelijk voor de waterveiligheid in Noord-Brabant en Zuid-Holland. Het project is een van de ruim dertig projecten van Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat. Dat het Volkerak-Zoommeer ingezet wordt als tijdelijke waterberging zal niet vaak voorkomen. “Gemiddeld eens in de 1400 jaar”, aldus Atsma. Op het moment dat het nodig is, kan Rijkswaterstaat het VolkerakZoommeer straks handmatig inzetten. “Op die manier kunnen overstromingen en de schadelijke gevolgen daarvan in een

ARCHIEFFOTO

groot gebied worden voorkomen”, aldus de staatssecretaris. De waterberging verlaagt namelijk indien nodig de waterstand op het Hollandsch Diep en Haringvliet tot aan Dordrecht en Barendrecht. Mobiele pompen Mocht het voorkomen dat het meer tijdelijk moet fungeren als opvangbak, dan heeft dat volgens onderzoek van Rijkswaterstaat in principe geen vervelende gevolgen voor West-Brabant en Tholen. Er worden namelijk maatregelen getroffen

‘Slechts eens in de 1400 jaar nodig’ om deze te voorkomen of te verminderen. “Wateroverlast in de buitendijkse wonin-

Subsidie Verder stelt staatssecretaris Atsma 9,5 miljoen euro beschikbaar als bijdrage aan het herstel van de oude loop van de Roode Vaart. Deze maatregel is bedoeld om de huidige zoetwaterfunctie van het Volkerak Zoommeer te compenseren, mocht het rijk besluiten het Volkerak-Zoommeer weer zout te maken. De rijksbijdrage komt boven op de ruim 20 miljoen euro die de regio zelf voor de Roode Vaart wil investeren. “Met het herstel van de oude loop van de Roode Vaart door het centrum van Zevenbergen kunnen delen van West-Brabant, Tholen en St. Philipsland vanuit het Hollands Diep worden voorzien van zoetwater”, legt men uit. “De leveringszekerheid en de kwaliteit van de zoetwatervoorziening wordt daarmee voor dit gebied vergroot en dat is in het bijzonder van belang voor de agrarische ondernemers.”

Rozenkranslof in Dinteloord DINTELOORD - Op zondag 7 oktober wordt in de RK Kerk van Dinteloord een rozenkranslof gehouden.

Deze begint om 15.00 uur. Pastoor van Geel is de voorganger en het Kerkkoor van de HH Petrus en Paulus verzorgt de gezangen. Zondag 7 oktober staat ook op de kalender als het feest van Onze Lieve Vrouw van de Rozenkrans. Waar komt dit vandaan? Aan christelijke zijde werd de overwinning bij de Slag bij Lepanto (7 oktober 1571) toegeschreven aan het bidden van de rozenkrans door zowel het niet-strijdende volk als de krijgsmacht. Na de slag stelde Paus Pius V officieel op 7 oktober een feestdag in

als gedachtenis van de overwinning op de Ottomanen. Hierdoor gold vanaf dan de maand oktober als rozenkransmaand binnen de Rooms-katholieke Kerk. Een rozenkrans is een soort ketting met kraaltjes, dat als hulp gebruikt wordt bij het rozenkransgebed. Dit gebed is bijzonder: terwijl je bij elk kraaltje een Onze Vader of Wees Gegroet Maria bidt, denk je na over belangrijke gebeurtenissen in het leven van Jezus en Maria. Wat deden zij toen? Wat betekent het voor jou nu? U bent van harte welkom om aanstaande zondag met ons mee te vieren.

Nationale Kringloopdag 2012

Recordinzameling tweedehandsspullen STEENBERGEN - Iedereen kan bijdragen aan een recordinzameling van hergebruikte spullen. Spullen die een tweede leven krijgen en daardoor niet onnodig in de afvalstroom terecht komen, oftewel “Kringlopen”. Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) organiseert in aanloop naar een feestelijk Open Huis, de Nationale Kringloopdag (NKD) op 6 oktober. De NKD 2012 gaat twee weken voorafgaand aan 6 oktober met verschillende acties bijdragen aan een recordinzameling van hergebruikte spullen. En jong en oud helpt mee! Speciaal voor de jonge kringlopers onder ons is er een unieke boekenruilactie. Kinderen kunnen bij een deelnemende kringloopwinkel in de buurt hun eigen boek ruilen voor een ander leuk boek. Een actie speciaal in het kader van de Kinderboekenweek, waar de Nationale Kringloopdag middenin valt. Dames en heren kunnen verborgen schatten in kringloopwinkels uit het hele land in de online veilingkast vinden. Bied op je favoriete schat en pas op dat je niet overbo-

den wordt! En belangrijk: iedereen wordt opgeroepen om zoveel mogelijk spullen te brengen naar de regionale kringloopwinkels. Doe je dat voorafgaand aan 6 oktober dan maak je zelfs kans op mooie prijzen in de Kringlot loterij op de NKD! Kijk op de website www.kringloopdag.nl om te zien welke kringloopwinkels in jouw buurt meedoen aan de Nationale Kringloopdag!

Gebruik en hergebruik Vintage en retro zijn helemaal hot en dat merken de bij de BKN aangesloten kringloopwinkels ook steeds meer. Hergebruik van goederen en materialen is niet alleen hip, maar helpt ook de wereldwijde afvalberg te verkleinen en daarmee de CO2uitstoot te verminderen. De kringloopbranche vormt een belangrijke schakel tussen gebruik en hergebruik. “Kringlopen” Leonie Reinders, van de BKN: ‘Kringlopen wordt gezien als een avontuur, bijna als een sport! Vrijwel iedereen koopt tegenwoordig tweedehandsspullen bij de kringloopwinkel. Dat zien we aan de groei van bezoekers in onze winkels. Het publiek wordt steeds breder. De kringloopwin-

kels aangesloten bij de BKN worden ook steeds professioneler. Veel kringloopwinkels besteden veel meer aandacht aan de inrichting van de winkel en het opleiden van personeel.’ Breed assortiment Om de kringloop, en daarmee ook hergebruik, in stand te houden is niet alleen het kopen, maar ook het brengen van herbruikbare spullen belangrijk. ‘De aangesloten kringloopwinkels zijn complete warenhuizen. Het assortiment is breed: meubelen, boeken, serviesgoed, gordijnen, (werkende!) elektrische apparaten met garantie. En kleding, heel veel kleding. Alleen doen mensen door de crisis langer met hun spullen, ze stellen hun aankoop uit. En dat merken we in de aanvoer van spullen,’ aldus Reinders. Leden van de BKN in het hele land zetten tijdens de 4e editie van de Nationale Kringloopdag op 6 oktober aanstaande hun deur open voor een breed publiek. Bezoekers krijgen zo een beeld van het brede assortiment, het belang van hergebruik en de werkwijze van de kringloopbedrijven. Kijk voor meer informatie over de NKD op: www.kringloopdag.nl PAGINA 8

Thomashuis Steenbergen zoekt huisgenoot STEENBERGEN - De bewoners van Thomashuis Steenbergen zijn op zoek naar een gezellige huisgenoot die het Thomashuis weer compleet maak. Iemand die het leuk vindt om samen uitstapjes te maken, op vakantie te gaan en het leuk vindt om in een groep te wonen. Na het vertrek van een van de bewoners is er een kamer vrij gekomen. In Thomashuis Steenbergen wonen nu zes mensen met een verstandelijke beperking. Het is er gezellig wonen. Hans en Sylvia,

de zorgondernemers van het Thomashuis, wonen ook in het Thomashuis, waardoor de lijnen kort zijn. Zij zijn ook het vaste aanspreekpunt voor bewoners en hun ouders/ wettelijk vertegenwoordigers. Het Thomashuis is gevestigd in een oude pastorie uit de twintiger jaren in het centrum van de Welberg. Meer informatie kunt u vinden op de website www.thomashuis.nl/steenbergen of op facebook (thomashuissteenbergen). U kunt ook bellen naar 06 29455906 of mailen naar steenbergen@thomashuis.nl.

Investering in de Brabantse Wal STEENBERGEN - De provincie investeert de komende jaren in de Brabantse Wal. Het doel is de natuur rijker en grootser te maken door natuur- en landschapsprojecten die uit de streek zelf komen. Het bidbook is namelijk positief ontvangen door de commissie Ecologie en handhaving van de provincie. Voor de Brabantse Wal zijn de projecten De Steilrand, De Zoom en De Linie opgenomen. Deze projecten vertellen het verhaal van de Wal zelf, het militaire verleden en de turfhistorie. Ook het provinciebrede project Landgoederen heeft betrekking op de Brabantse Wal, zij vertelt het verhaal van de natuurgebieden.

accountantskantoor administratie- & belastingadvieskantoor

• Verzorging bedrijfsadministraties • Opstellen jaarstukken • Verzorging van aangifte inkomstenbelasting

Ravelstraat 69 • 4614 XC Bergen op Zoom tel.: 0164 21 10 66 • email: christ@vantilburgboz.nl

SJO Prinsenland Uitslagen zaterdag 29 september Prinsenland A1-De Fendert A1 3-0 WVV ’67 B2-Prinsenland B1 3-3 Chaam MC1-Prinsenland MC1 1-2 Vriendschappelijk programma Prinsenland D1-Kogelvangers D1 3-0 Halsteren D6-Prinsenland D2 3-3 Halsteren E4-Prinsenland E2 0-4 Prinsenland E3-Halsteren E6 3-4 Prinsenland E4-Halsteren E8 5-2 Kogelvangers F1-Prinsenland F1 5-1 Halsteren F4-Prinsenland F2 0-12 Prinsenland F3-Halsteren F6 3-2 Prinsenland MD1-Unitas’30 MD1 1-4 Programma zaterdag 6 oktober

Halsteren A2-Prinsenland A1 v.13.45u Prinsenland B1-Rood Wit W. B1 a.13.30u Jeka C3-Prinsenland C1 v.10.45u Prinsenland MC1-s.c. Gastel MC1 a.12.00u Sprundel D1-Prinsenland D1 v.11.15u Prinsenland D2-Klundert D2 a.10.00u Prinsenland MD1-Wernhout MD1 a.9.30u Victoria ’03 E1-Prinsenland E1 v.7.45u Prinsenland E2-Zwaluwe E2 a.9.00u Prinsenland E3 vrij Prinsenland E4-Kogelvangers E3 a.10.30u Prinsenland F1-Rood Wit W. F1 a.9.00u Victoria ’03 F2-Prinsenland F2 v.7.45u Prinsenland F3-SVC F2 a.10.30u Prinsenland MP1-de Fendert MP2 a.10.30u

Percussivity presenteert unieke slagwerk-cd STEENBERGEN - De slagwerkgroep van KMV Concordia Tholen, Percussivity, heeft in 2011 een bijzonder traject doorlopen; het professioneel opnemen van een eigen slagwerk-cd.

De muzikanten van Percussivity hebben in een dag tijd 8 nummers op professionele wijze op een cd weten te krijgen. Dit is samenwerking met Sander Emmens wie geluidstechnicus is van beroep en dit tijdens het opnemen en afmixen van de cd heeft laten blijken. Dirigent Barry van Bavel kwam destijds met het idee, en dit werd enthousiast ontvangen bij de muzikanten. Door interne- en externe sponseringen is dit unieke traject tot stand gekomen. In dit traject is Percussivity in aanraking gekomen met alles wat bij het produceren van een professionele cd komt kijken. Het kiezen van de muziek, het herhaaldelijk opnemen van de nummers totdat de perfecte opname is gemaakt en uiteindelijk het ma-

ken van de cd covers. Het resultaat van dit traject wil Percussivity graag delen met het publiek, sponsoren en collega slagwerkgroepen. Zaterdag 6 oktober in de Meulvliet te Tholen zal er vanaf 20.00 uur een wervelende slagwerkshow gepresenteerd worden. Dit niet alleen door de Thoolse slagwerkers; De leerlingen van slagwerkschool Marco Brok zullen zich deze avond ook presenteren. Verder zal een slagwerkgroep van buiten de regio laten horen hoe divers slagwerk kan zijn; de slagwerkgroep Wernhout Vooruit komt graag spelen. Tijdens deze avond wordt het eerste exemplaar van de cd overhandigd aan de wethouder van Cultuur, Kees van Dis. Naast de wethouder kunt u ook eigenaar worden van de cd. Na afloop van het programma is er zelfs de mogelijkheid om jouw cd te laten signeren door de slagwerkers! Kortom de avond zal een programma vol diversiteit bevatten.


Havermans Paramedisch Centrum

Havermans Paramedisch Centrum: meer dan alleen bewegen!

VLIEG NAAR DE MAAN

Al 30 jaar het vertrouwde adres voor uw fysiotherapeutische behandeling. Maar in al die jaren zijn we niet stil blijven zitten! We hebben een uitgebreid aanbod van specialisaties en zijn gehuisvest in een centraal gelegen pand voorzien van de modernste oefenapparatuur. Wij lopen steeds voorop in de nieuwste diagnose- en behandeltechnieken met als doel: u zo snel mogelijk van uw klachten af te helpen! Daarom treden wij naar buiten onder een naam die nog beter bij ons past: Havermans Paramedisch Centrum. Wij nodigen u uit om te ondervinden waarom deze naam zo goed bij ons past; kom op onderstaande data naar onze praktijk.

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

Lichamelijke klachten, die u zorgen baren? Onze fysiotherapeuten nodigen u uit voor een kosteloos inloopspreekuur op: • Dinsdag 9 oktober van 17.00 tot 18.00 • Woensdag 10 oktober van 20.00 tot 21.00

www.ongediertespecialist.nl

Antiekrenovatie Hans Swanenberg • Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

• • • • • • • •

houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen faunabeheer weringsmaatregelen bestrijding knaagdieren en insecten bouwkundige inspecties balkkoprestauraties mollenbestrijding Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Wilt u weten of fysiotherapie vergoed wordt door uw zorgverzekering? Wij weten alles van zorgverzekeringen! Op de volgende dagen staan wij voor u klaar: • Dinsdag 9 oktober van 10.00 tot 11.00 uur • Donderdag 11 oktober van 13.00-14.00 uur Een (sport)blessure? Dan bent u bij ons in de beste handen. Kom naar ons gratis sportspreekuur! Elke maandagmorgen in oktober kunt bij ons terecht van 7.30 tot 8.30 uur. Last van uw achillespezen, knieën of heupen? Wij huren speciaal voor u de specialisten van Footpoint in. Laat een gratis digitale scan van uw voeten maken.op: Dinsdag 16 oktober van 16.00 tot 17.00.

Heeft u klachten als: allergie, migraine, (chronische) pijnklachten, overgangsklachten of slaapproblemen? Kom dan vrijblijvend kennis maken met acupunctuur. Paul van Alphen geeft uitleg over acupunctuur in het algemeen en over de mogelijkheden van acupunctuur bij uw specifieke klachten op Dinsdag 9 oktober van 17.30 tot 19.00 uur. Spreekt onderstaande u aan? • volledig leren te ontspannen en rust willen ervaren in lichaam, adem en geest • de soepelheid, kracht en ontspanning van het lichaam bevorderen • uw ademhaling, adembeheersing en adem ontplooien • leren omgaan met onrust en weerstand in uzelf alsook ontwikkelen van inzicht , bewustzijn en openheid door meditatie Kom dan naar de lezing over Ontspanning, Adem, YogaMeditatie op vrijdag 12 oktober van 19.00 tot 20.30 en ervaar wat Yoga voor u kan betekenen. Natuurlijk kunt u ook buiten deze tijden naar ons toe komen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Kromme Elleboog 19 4651 BG Steenbergen T: 0167 - 567 521 E: info@fysio-havermans.nl W: www.fysio-havermans.nl

de zekerheid zekerheid van van de

uw officiele suzuki dealer Merk type bouwjaar km stand Suzuki Alto 1.100 GLS Automaat 2002 69450 Suzuki Alto 1.0 5 drs. Comfort 2010 12436 Suzuki Alto 1.0 5 drs. Exlcusive 2009 16200 Suzuki Ignis 1.3 5 drs. Freestyle Cool 2005 84594 Suzuki Splash 1.2 Exclusive 2009 18500 Suzuki Swift 1.3 3 drs. Automaat 1997 44200 Suzuki Swift 1.3 3 drs. Comfort 2007 58700 Suzuki Swift 1.5 Exclusive 3 drs. 2005 127850 Suzuki Swift 1.3 5 drs. Shogun 2008 19200 Suzuki Swift 1.3 5 drs. Shogun 2007 38340 Suzuki SX4 1.6 Exclusive 4 grip 2006 56782 Suzuki SX4 1.6 Exclusive 2010 10935 Suzuki SX4 1.6 Shogun Airco 2008 59350 Suzuki Liana 1.6 Exclusive 2006 52820 Suzuki Grand Vitara 2.0 Cabrio 2001 85398 Suzuki Grand Vitara 2.0 5 drs. Exclusive 2006 50137 Hyundai Getz 1.5 5 drs. Active Cool 2008 57694 Mazda 2 1.5 5 drs. Sportline 2006 51330 Peugeot 206 1.4 5 drs. Airline 2006 102300 VW Fox 1.4 Trendline Airco 2006 52898 Ford Ka Airco 2006 56785 Kia Picanto 1.0 5 drs. X-pect 2008 18750 Toyota Yaris 1.8 16v VVT-I TS 5 drs. 2007 14500 Kijk voor de hele voorraad op onze website

prijs € 3950 7950 7950 6950 10750 2450 7750 6450 9950 8950 11250 16450 12750 8950 4750 15950 7450 7950 6950 6950 4750 5950 10950

                         

Hardhouten kozijnen: mooi en duurzaam! U gaat bouwen of verbouwen? Kies dan voor maatwerk in ècht hout, met zijn unieke uitstraling en hoge duurzaamheid. Wij verzorgen productie en plaatsing van inbraakwerend geveltimmerwerk tegen een aantrekkelijke prijs èn hoge kwaliteit met KOMO-SKH keurmerk.

Hardhouten kozijnen, ramen, deuren en hefschuifpuien

autobedrijf cenTruM

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Van Heelulaan Heelulaan 81 81 Bergen Bergenop opZoom ZoomTel. Tel.0164-257057 0164-257057 Van www.suZukicenTrum.nl www.suZukicenTrum.nl

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Loopt u al een tijdje met klachten en komt u er maar niet vanaf? Wij stellen door middel van echo de juiste diagnose! • Maandag 8 oktober van 20.00 tot 21.00 • Vrijdag 12 oktober 16.00 tot 17.00

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Langeweg 6, 4756 AK Kruisland. Tel.: (0167) 53 24 18. Fax: (0167) 53 33 36. E-mail: info@jacobstifa.nl www.jacobstifa.nl

BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING! ZONNEPANELEN

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in NEDERLAND OR de meterkast. VO ST KIE DE ZON

CWklasse 3 t/m 6

De ecoTEC plus, het meest efficiënte toestel van VAILLANT

Samen voor duurzaam

ZONNEBOILER

TE HUUR BIJ VIGAR

HOUD

ONDER HUUR LEASE

60% lagere energiekosten voor warm water

KOOP

Nu met GRATIS klokthermostaat

• VERHUUR • FLEXLEASE

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

KIJK OOK OP: WWW.VIGAR.NL


TRANSPORTPLANNER (M/V)

voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ GROUP chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. WIJ BIEDEN FUNCTIE-EISEN Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een:

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een:

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Acquisitien.a.v. n.a.v.deze dezeadvertentie advertentiewordt wordtniet nietop opprijs prijsgesteld gesteld Acquisitie

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

zoekt voor het verrichten van zowel boekhoudkundige als andere administratieve werkzaamheden een Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering Omgevingsvergunning, activiteit bouwen, slopen en milieu bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte ADMINISTRATIEF/BOEKHOUDKUNDIG MEDEWERKER M/V voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ instelling Slaakdam 2 in De Heen chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. (minimaal 0,8 FTE) REAGEREN • stressbestendig WIJ BIEDEN FUNCTIE-EISEN WIJ BIEDEN FUNCTIE-EISEN Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering Burgemeester en wethouders van Steenbergen maken gelet op de Wet algemene Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een Kijk voor meer informatie op Wij bieden: • kennis van automatisering bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en de Algemene Wet Bestuursrecht bekend, instelling WWW.farmtrans.nl instelling Een uitdagende baan in een teampz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) van jonge • opleiding op minimaal MBO-niveau dat zij voornemens zijn om positief te beschikken voor de activiteiten bouwen, REAGEREN • stressbestendig REAGEREN • stressbestendig of bel naar enthousiaste collega’s in een bedrijf met eenWilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen • ervaring in een soortgelijke • goede contactuele eigenschappen slopen en milieu, op de aanvraag van Pluimveebedrijf Van Lith, Turfven 1, Sterksel Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen • kennis van de moderne talen informele werksfeer en een passende functie is een pré F Obeloning. R Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: Q U A Irma L I Velthuizen T Y G0168-393030 O O D S H A N D L Ivoor N het G bouwen van een kippenstal met opslagruimte en daarbij opnieuw over• opleiding op minimaal MBO-niveau pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen)

TRANSPORTPLANNER (M/V) TRANSPORTPLANNER (M/V)

pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) • opleiding op minimaal MBO-niveau • opleiding op minimaal MBO-niveau • ervaring in een soortgelijke • ervaring in een soortgelijke kappen van Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 RK Zevenbergen (industrieterrein Moerdijk) Tel. 0168 - 39 30 30, email info@farmtrans.nl, www.farmtrans.nl functie is een pré functie is een pré F O R Q U A L I T F Y O GR O Q O U D A S L HI T A YN DGL OI ON DG S H A N D L I N G Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 Moerdijk) Tel. 0168 - 39 30 30, email info@farmtrans.nl, www.farmtrans.nl MarkRK S. Zevenbergen Clarkelaan 17(industrieterrein (Havennr. 516), 4761 RK Zevenbergen (industrieterrein Moerdijk) Tel. 0168 - 39 30 30, email info@farmtrans.nl, www.farmtrans.nl

- Bloeiende winterharde violen - diverse soorten vaste planten - Kromme snijBonen

J. DE BLAAY

Kapelstraat 19 Heerle 0165-303665 / 06-51064661 Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

ROMMELMARKTEN OKTObER

7 OKTOBER KLUNDERT SPORTHAL DE NIERVAERT 13-14 OKTOBER HOEVEN SPORTHAL DE PARRESTEE 21 OKTOBER OUD-GASTEL SPORTHAL ’t VEERHUIS 28 OKTOBER RUCPHEN SPORTHAL DE VIJFSPRONG MARKTEN OPEN VAN 10:00 TOT 16:30 UUR (er mogen geen dieren in de sporthallen)

Inlichtingen/Reserveren 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

Ook e273 per dag verdienen via internet? Kijk dan snel op deze website:

www.snelstoppenmetwerken.nl

Kinderverjaardag is Bowlingparty Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

Resto Buffalo

“GRATIS BOWLEN” vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

“Ramona”

PLANTENKWEKERIJ

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

€ 8,- p.p.

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

een bestaand eierlokaal, slopen van een eierlokaal en wijzigen stalsysteem in de bestaande stallen 1 en 2, plaatselijk bekend: Slaakdam 2, De Heen.

De ontwerpbeschikking en eventuele andere ter zake zijnde stukken liggen van 3 oktober 2012 tot en met 13 november 2012 ter inzage in het gemeentehuis, Buiten de Veste 1 in Steenbergen. Tevens zijn de stukken in te zien op www.gemeentesteenbergen.nl. Binnen de termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Tevens kan iedereen mondeling zijn zienswijze kenbaar te maken bij de afdeling Publiekszaken. Na afloop van de termijn voor het indienen van zienswijzen kan de aanvraag en eventuele andere betreffende stukken tot het einde van de termijn, waarbinnen beroep kan worden ingesteld tegen het besluit op de aanvraag, worden ingezien bij de afdeling Publiekszaken. Daar kan ook een mondelinge toelichting op de stukken worden verkregen, tel. 0167- 54 34 28.

Meer Informatie: www.gemeente-steenbergen.nl > Actueel > Overzicht Bekendmakingen – Gesorteerd.

Verwijdering boot uit havenkom van Dinteloord Op 27 september 2012 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten bestuursdwang toe te passen inhoudende verwijdering van onderstaande boot uit de havenkom van Dinteloord. Dit wegens strijd met artikel 5:25 APV en bijbehorende bepaling in het Uitvoeringsbesluit. De APV bepaalt dat een pleziervaartuig maximaal gedurende 24 uur in de havenkom mag aan- en afmeren. De kosten van de verwijdering van de boot worden verhaald op de overtreder. Toepassing van bestuursdwang kan worden voorkomen door verwijdering van de boot binnen één week na bekendmaking van dit besluit. Het volledige besluit is op te vragen bij de gemeente Steenbergen, afdeling Handhaving, tel 14 0167.

voor het laatste actuele lokale nieuws kijk op WWW. internetbode.nl

Bekendmaking belastingverordening De gemeenteraad heeft 27 september 2012 de Verordening tot eerste wijziging van de Legesverordening 2012 vastgesteld. De verordening treedt in werking op de eerste dag na die van de bekendmaking. Het besluit ligt kosteloos ter inzage in het gemeentehuis. Iedereen kan tegen betaling van het geldende legestarief een afschrift krijgen van het besluit. Bekendmaking wijziging brandbeveiligingsverordening De gemeenteraad heeft op 3 juli 2012 een wijziging van de brandbeveiligingsverordening vastgesteld. De wijziging heeft betrekking op gebruikseisen en brandveiligheidsvoorschriften. De wijziging van de verordening is op 1 april 2012 in werking getreden tegelijkertijd met het Bouwbesluit 2012. Het besluit tot wijziging van de verordening ligt vanaf 8 oktober 2012 een maand tijdens de openingsuren van het gemeentehuis ter visie bij de afdeling Publiekszaken. Bekendmaking WWB verordeningen en plan schuldhulpverlening De gemeente heeft op 27 september 2012 de hieronder genoemde verordeningen en plan vastgesteld: 1. tot 1” wijziging van de Verordening langdurigheidstoeslag Wet werk en bijstand 2012; 2. toeslagen en verlagingen Wet werk en bijstand 2012 – 2; 3. tot 1” wijziging van de Verordening bevordering van maatschappelijke participatie schoolgaande kinderen 2012; 4. Plan gemeentelijke schuldhulpverlening 2012 - 2015 vast te stellen. De verordeningen 1, 2 en 3 treden in werking per 1 oktober 2012 en hebben terugwerkende kracht tot 1 januari 2012. De verordeningen en het plan liggen ter inzage in het gemeentehuis in Steenbergen. Meer Informatie: www.gemeente-steenbergen.nl > Actueel > Overzicht Bekendmakingen – Gesorteerd.

BERGEN OP ZOOM - De Vrienden van Ziekenhuis Lievensberg overhandigt een groot aantal muziekinstrumenten aan Maarten Stalpers die al al enkele jaren geheel vrijwillig ‘muziekles’ geeft aan de patiëntjes van Ziekenhuis Lievensberg. Hij deed dit met behulp van een beperkt aantal eigen instrumenten. Nu heeft hij de beschikking over tal van ritme-instrumenten, donderbus, gitaar en keyboards.


Elise Dansschoenen Officieel dealer van Diamant dansschoenen Uit voorraad leverbaar!

Bedrijfsruimte nodig? www.kantoor-opslag-bedrijfsruimte.nl

0167-522939 - 06-10807891

Te Koop aangeboden Taxus 20/40cm (bonte) Bollen E 0.50 per stuk ø 30cm en Buxus 3 jarig Pyramides ca. 25cm E 0.60 per stuk 60/80cm E 7.50 Zundert, 076-5973377

en verwijderen

FA B R I E K S V E R K O O P Showroom modellen met enorme kortingen!

Ledikanten – Kasten – Kleinmeubelen De Wijper 6, 4726 TG Heerle Openingstijden: Vrijdag 09:00 – 16:00 u.

VOLGEND JAAR WEER ALLEEN OP VAKANTIE?

Of schakel Mens & Relatie in en vind een fijne levenspartner. Bel: Lia van der Wel 0165-388816

infra & verhuur Verreiker/Hoogwerker verhuur - Rioleringstechniek Grond- en sloopwerken - Bestratingen - Tuinaanleg / onderhoud Paardenbodems - Carwash-infra - Machineverhuur Riool VeRsToPT 24-uuRs seRViCe

Tel. 0651 434275 www.vanewouw.nl

vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam staRt haLf novEmBER Rt sEptEm spoedcursus op op zaterdag spoedcursus zaterdag Telefoon 0165-546707 Telefoon 0165-546707

nl

Nieuwe wetgeving in 2013

Start daarom nu met je Rijbewijs Motor 3-DA AGSE SPOED OPLEIDING

verkeersschoolblom.nl

Lid BOVAG & ANWB

www.yachtconsult.com.

Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

AD SCHILLEMANS

Complete woning stoffeerder Wijkomen komenvrijblijvend vrijblijvend met Wij met stalen stalenaan aanhuis! huis! Uw tapijt weer fris en schoon! Vloerbedekking Vloerbedekking Wij reinigen uw tapijt tegen een Laminaat Laminaat betaalbare prijs. Vakkundig Gordijnen Vakkundig Gordijnen Betrouwbaar Betrouwbaar Vitrage Vitrage Goede Goedeservice Service Vinyl Vinyl-PVC Leuke aanbiedingen Vinyl Leuke aanbiedingen Trappen gestoffeerd inclusief tapijt Herfstaktie! herfsten arbeid € tapijt 390,-!en Nuarbeid kamerhoog/ Trappen gestoffeerd inclusief € 390,-!

actie! gordijnstoffen vanaf € 19, per m. 95 Nú ook vele aanbiedingen uit voorraad!

Ad Schillemans - Kaaistraat 67- 4651 BM Steenbergen Tel. Fax 0167-56 56 50 Mobiel 06-54 32 73 63 www.woningstoffeerder.com

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

AUTORIJBEWIJS Autorijbewijs v.a. exAmengArAntie €

595,-

Van Dedemstraat 182, BERGEN OP ZOOM

0164 23 74 04

Herfstvakantie

Ontdekkingstocht Ardennen Voor jeugd van 14 tot 19 jr. 15-19okt. Info: emcs@casema.nl Tel: 06-46793110

Inschrijven? Bel nú: 076-50.15.535 Pannenkoekenboerderij de Uitwijk Nazomer BBQ-arrangement

Natuurlijk! Blom Verkeersschool. De snelste weg naar je rijbewijs.

Zaterdag 6 oktober en 20 oktober kunt U bij De Uitwijk van een uitgebreid grillbuffet genieten. U grillt en eet uw favoriete vleesgerechten bij zonnig weer buiten op ons terras. Bij minder mooi weer staat de BBQ in onze Orangerie. Gezellig met familie of vrienden!

DEZE MAAND

Huisgemaakte tomatensoep ---Shaslicks, kalkoenspiezen met satesaus, pittig gekruide biefstuk, koteletjes, kuikendrumsticks, grillworst, hamburgers, saladebuffet, frites, stokbrood, div. sauzen ---Kopje koffie of Dame Blanche €24,50 p/p excl drank onder de 12 jaar ½ prijs

15% KORTING!

Aanvang 19.00 uur, einde omstreeks 22.00 uur Alleen op reservering, vanaf 4 personen, minimaal 4 werkdagen tevoren Graag informeren wij U over de diverse mogelijkheden voor uw feestelijke gelegenheid Naseizoenskorting: indien U nu reserveert voor Sept. ‘12 tot April ‘13 10% korting op uw buffet naar keuze (minimaal 20 pers.) Dorpsweg 136, 4655 AH De Heen 0167-560000

www.pannenkoekenboerderijdeuitwijk.nl info@de-uitwijk.nl

Nederlands voor Polen Holenderski dla Polaków

INFORMEER NAAR ONZE LAAGSTE PR IJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

www.nederlandsinpraktijk.nl 06-440-0738 ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

€ Follow us on:


sport

De Kievit en Dogge Steenbergse golfkampioenen NVS wint overtuigend van Robur NIEUW-VOSSEMEER - Na 2 verliespartijen op rij was het noodzaak voor NVS om de wedstrijd in Goes winnend af te sluiten. Dit zou een lastige opgave worden gezien het verleden, NVS heeft de laatste 5 jaar niet in Goes gewonnen.

Kleurige regenjassen tijden Par-3 wedstrijd.

DE HEEN - Het was best een fleurig gezicht, al die gekleurde regenjasjes op de golfbaan van Akkermans leisure & golf. Maar de deelnemers aan de Steenbergse Par-3 kampioenschappen hadden ze toch liever niet aangetrokken. De 34 golfers lieten zich in ieder geval

niet uit hun concentratie halen. De winst ging bij de heren naar Robbert de Kievit met een score van 62 slagen. Nell Dogge mocht zich met 74 punten bij de dames tot kampioen kronen. Dogge speelde in een flight met 3 hele goede golfers, dus dat was best even schrikken. Maar de eerste paar holes ging zij gelijk op met de heren, dat was een goed begin. Desondanks was

Winst voor SC Welberg 1 WELBERG - Na het verlies van afgelopen week tegen RBC, was voor het Welbergse team er alles aan gelegen om in de thuiswedstrijd tegen het Zegse DIOZ de draad op te pakken middels een overwinning. Wedstrijden tussen beide teams in het verleden liet altijd aanzien dat beide teams niet voor elkaar onder doen. Ook in dit duel was het in de eerste 25 min. een duel tussen 2 gelijkwaardige teams die wel enkel plaagstootjes uitdeelden, maar echte doelkansen werden er niet gecreëerd. Na een halfu. spelen werd SC.Welberg de bovenliggende ploeg en dit resulteerde in een grote doelkans voor Erik van Minderhout. Uit een voorzet van Martijn Hagens omspeelde Erik 2 DIOZverdedigers, maar zijn schot verdween via de doelman op het dak van het doel. Tien minuten later verdween een dwarrelschot van Roy Iriks via de doelman naast het DIOZ-doel. Ondanks de doelkansen voor SC.Welberg werd er voor het rustsignaal niet gescoord. Na de gebruikelijk pauze kwam DIOZ feller uit de startblokken. Dit offensief duurde maar 5 min., waarna het

Welbergse team het initiatief naar zich toe trok. Na 10 min. spelen leverde dit de openingstreffer voor SC.Welberg op. Een vrije trap van Roy Iriks werd buiten bereik van de doelman in de kruising geschoten. De Welbergse ploeg drukte door en nog geen 2 min. na de openingstreffer ronde Dennis Luijks een één-tweetje met Erik van Minderhout met een fraaie treffer af: 2-0. Na deze 2 doelpunten van SC.Welberg kwam DIOZ wat beter in de wedstrijd en drukte de SC.Welberg in de verdediging. DIOZ kwam middels een toegekende strafschop aan hun aansluitingstreffer. Er leek voor DIOZ meer in de lucht te hangen, maar wat men ook probeerde, de gelijkmaker bleef uit zodat SC.Welberg de punten in eigen huis kon houden. Op basis van inzet en het vertoonde spel was het een verdiende overwinning voor SC.Welberg. Uitslag Zondag 30 september SC.Welberg 1-DIOZ 1 2-1 HSC’28 3-SC.Welberg 2 6-1 Victoria’03 6-SC.Welberg 3 4-1 SC.Welberg VR1-Virtus VR1 0-10 Zaterdag 29 september BSC B2-SC.Welberg B1 2-2

de prijsuitreiking voor haar een echte verrassing. Nummer één bij de dames!” Het kampioenschap werd gezamenlijk afgesloten met een hapje en een drankje. Uitslag Heren: 1. Robbert de Kievit 62; 2. Nic Stein 63; 3. Wim de Kievit 63. Dames: 1. Nell Dogge 74; 2. Elly Willemsen 76; 3. Leny van Es 79.

SC.Welberg B2-Steenbergen B3 0-15 Victoria’03 MB1-SC.Welberg/NVS MB1 0-5 DVO’60 C3-SC.Welberg C 15-4 DSE MC1-SC.Welberg MC1 7-1 SC.Welberg Zaterdag-MOC’17 2 0-3 Programma Zaterdag 6 oktober SC.Welberg B1-Halsteren B3 15:30u. Tholense Boys B2-SC.Welberg B2 10:45u. SC.Welberg/NVS MB1-Madese Boys MB1 12:30u. SC.Welberg C1-DEVO C1 14:00u. SC.Welberg MC1-Roosendaal MC1 11:00u. SC.Welberg D1-Smerdiek D1 12:30u. SC.Welberg E1-SC Gastel E2 10:00u. SC.Welberg E2-Vivoo E3 10:00u. Achtmaal ME1-SC.Welberg ME1 10:30u. SC.Welberg F1-Vivoo F1 08:45 u. MOC’17 F9-SC.Welberg F2M 11:30u. SC.Welberg Kabouters vrij VVC’68 7-SC.Welberg Zat 13:00u. Zondag 7 oktober DEVO 1-SC.Welberg 1 14:30u. SC.Welberg 2-NVS 3 13:00u. SC.Welberg 3-Schijf 3 10:00u. Hoeven VR1-SC.Welberg VR1 10:00u.

Diomedon Atletiek Clubkampioenschap STEENBERGEN - Zaterdag 29 september was het juist op tijd droog en geen regen meer tijdens de clubkampioenschappen bij Diomedon voor de afdeling Atletiek, het was zonnebril op en af door de bewolking. Vele ouders en andere supporters van de atleten waren aanwezig om hen aan te moedigen en te genieten van de atleten. Iedereen kon ook kijken naar een demonstratie polsstokspringen door atleten van Diomedon waaronder Marijke Wijnmaalen die 3e was geworden op het Nederlands Kampioenschap voor MC junioren. De juryleden vinden het altijd leuk om bij de clubkampioenschappen te helpen omdat er een hele gezellige sfeer heerst en voor de atleten en trainers is het een hele leuke dag. Groot en klein werden door iedereen aangemoedigd. Om 15.00 uur was de wedstrijd afgelopen en kon de prijsuitreiking beginnen, maar eerst werden de Algemeen Clubkampioenen bekend gemaakt. Dit kon je worden door bijv aan wedstrijden mee te doen, veel naar de training komen, sportieve houding en nog andere criteria. Bij

de jongens werd Algemeen Clubkampioen 1e Romano van Bers, 2e Milan Korten, 3e Rick vd Linden. Bij de meisjes werd Algemeen Clubkampioen 1e Lieke vd Linden, 2e Sanna vd Veeken, 3e Roos Jansen. Daarna werden de vele Clubrecords oorkonden uitgereikt aan de atleten die in 2011-2012 clubrecords hadden verbroken, waaronder Annika Reuvers die er enorm veel kreeg. Iedereen had ze ook verdiend en was er blij mee. De uitslagen Mini pupillen meerkamp 40m, verspringen, Balwerpen, 400m: Meisjes: 1 Amber Aertssen 2 Roos Janssen 3 Anouk Gabriels 4 Elize Korten 5 Amy v d Linden; Jongens: 1 Thijs v Bezooijen 2 Rick v d Linden 3 Björn Ossenblok 4 Bas Helmons 5 Niek Helmons. C pupillen 40m, verspringen, hoogspringen, balwerpen 600m: Meisjes: 1 Meira de Kock; Jongens: 1 Bram Ridderhof 2 Milan Korten 3 Stijn Minkman. B pupillen 40 m verspringen, hoogspringen, balwerpen, 1000m: Meisjes: 1 Emma Meulblok 2 Elinev Vugt 3 Sanna v d Veeken 4 Iris de Broeder; Jongens: 1 Max Romme 2 Ian Ossenblok.

A pupillen 60m, verspringen, hoogspringen, kogelstoten, 1000m: Meisjes: 1 Emie Beurkens 2 Ida Zantboer 3 Lieke v d Linden 4 Tessa Reuvers; Jongens: 1 Armando d Bruijn 2 Robby Verhulst 3 Latf Nurzad 4 Quinten v Elzakker 5 Romano v Bers 6 Rewan v Doorn 7 Robin v d Made87 Justin Gabriels 9 Kevin Bischop 10 Jeroen Uijtdewilligen. Bij de junioren en senioren was de sprint afstand afhankelijk van de categorie waar ze onder vielen en verder deed iedereen verspringen hoogspringen discus en speerwerpen . MDJ: 1 Annika Reuvers 2 Randi Everaart 3 Sabine Bischop. JDJ: 1 Arjen de Kock 2 Frank de Kock 3 Thijs Brooijmans 4 Tygo Prins. MCJ: 1 Marijke Wijnmaalen 2 Anouk v Vugt 3 Sanne Prins. JCJ: 1 Sander v d Branden 2 Jasper Adriaansen. MBJ: 1 Esther Brooijmans. JAJ: 1 Walter Adriaansen. Dames Senior: 1 Kim Bakker. Mannen Senior: 1 Tim Hanswijk 2 Mike Ridderhof. Dames Master: 1 Irma Nuiten. Mannen Master: 1 Geert Oelemans 2 Ioannes Tsipouras. PAGINA 12

Robur startte voortvarend aan de wedstrijd, verrassend was het feit( in ieder geval voor NVS) dat ze met 3 spitsen begonnen. NVS speelde de bal net als de voorgaande weken goed rond, echter duurde het voor dat er kansen kwamen. Robur speelde compact waardoor er weinig ruimte vrij kwam. Het lukte NVS regelmatig om er toch uit te komen, echter stond de ploeg nog niet op scherp. Het was daarom ook Robur dat op voorsprong kwam, bij een corner waar een NVS verdediger vakkundig met twee handen naar de grond werd geduwd, kon de daarna vrijstaande Robur speler vrij inkoppen. NVS stond wederom op achterstand,

echter kreeg het nu wel de geest, het was Sander Simons die kort na de 1-0 op een rustige wijze de 1-1 binnen legde. NVS drukte door, het was Ferry van Geel, al dan niet in buitenspel positie die vrij kon aanleggen voor de 2-1. Robur had het lastig, ze waren een oplossing aan het zoeken. Echter lag deze niet voor de hand. Na de rust probeerde Robur de aanval te zoeken, hier kwamen een paar speldenprikjes uit. Deze waren een simpele prooi voor doelman Smits. De ruimte die NVS daardoor kreeg, werd dankbaar in gebruik genomen. Keer op keer kon NVS er gevaarlijk uitkomen, het resulteerde nog in een doelpunt voor Erik Plasmans en nog een doelpunt van Sander Simons. Waardoor de eindstand van 4-1 op het bord kwam. NVS heeft een prime resultaat behaald, de uitslag had echter nog vele malen groter uit kunnen vallen wanneer vooral Simons scherper voor de goal was geweest. Het team kijkt nu uit naar de “derby”van aankomende week tegen Vosmeer.

Biljarten Regio Competitie NIEUW-VOSSEMEER - Biljarten Regio Competitie 2012-2013, Na Ronde 7. Uitslag: 1. Halsteren 6 329,936 8, 2. de Heen 2 326,756 7, 3. Steenbergen 5 317,861 7, 4. de Duiventoren 2 307,104 7, 5. Halsteren 7 287,200 7, 6. Steenbergen 3 282,343 7. Oud Gastel 5 282,180 7, 8. S.B.Ponderosa 3 280,958 7, 9. Oud

Gastel 4 277,977 7, 10. de Duiventoren 1 275,884 7, 11. Halsteren 10 265,133 7, 12. de Hofstee 1 264,134 7, 13. Halsteren 9 262,004 7, 14. Oud Gastel 3 260,150 7, 15. Stampersgat 2 256,495 7, 16. Halsteren 8 253,915 7, 17. Welberg 4 250,525 7, 18. de Hofstee 2 247,608 7, 19. de Duiventoren 3 246,389 7, 20. Steenbergen 4 239,225 6.

Ondanks slecht spel wint Dinteloord met ruime cijfers DINTELOORD - Dinteloord moest afgelopen zaterdag op bezoek bij het laaggeklasseerde Heinkenszand en men speelde de slechtste wedstrijd van het nog prille seizoen. Het verschil op de ranglijst was niet op het veld te zien en Heinkenszand maakte het Dinteloord bij vlagen nog knap moeilijk. Dinteloord mocht van geluk spreken dat het bij Heinkenszand ontbrak aan scorend vermogen bij de aanvallers. Al in de 11e minuut kwam Dinteloord op een 0-1 voorsprong na een doelpunt van Maurice Nagtzaam uit een corner. Hij kon de bal vrij inkoppen en zo stond Dinteloord al vroeg op voorsprong. Aan de andere kant kreeg een aanvaller van Heinkenszand in de 17e minuut een vrije kopkans, maar zijn inzet ging naast het doel van Joerie Leest. Net voor rust zorgde Casey Bolluyt met schitterende lob voor de 0-2 voorsprong. In de tweede helft ging Heinkenszand alles op de aanval gooien en men maakte het de verdediging van Dinteloord soms nog knap lastig. Aan de andere kant kreeg Dinteloord hierdoor steeds meer ruimte om de situaties voorin uit te spelen, maar het ontbrak Dinteloord aan precisie om dit goed uit te voeren. In de 57e minuut kwam Heinkenszand terug in de wedstrijd door een doelpunt van Ruud La Grand. Gelukkig voor Dinteloord maakte Dinteloord in

de 60e minuut de derde treffer en Danny Verhoeven zorgde ervoor dat de stand op 1-3 werd gebracht. Door een wel gemakkelijk verkregen strafschop zorgde Martijn Simonse in de 67e minuut voor 2-3 en de mensen van Heinkenszand geloofden weer in een goede afloop. In de 86e minuut schoot Jacco de Gast een vrije trap van 25 meter achter de doelman en hij bracht de stand op 2-4 en hierdoor was het verzet van Heinkenszand definitief gebroken. Brandon Schippers bepaalde in de 89e minuut de eindstand op 2-5 en zo behaalde Dinteloord na slecht spel wel een ruime overwinning. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen koploper Bruse Boys. Als men in deze topper tot een goed resultaat wil komen, zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Uitslagen senioren Zaterdag 29 september Heinkenszand-Dinteloord 2-5 Dinteloord 2-Bavel 2 2-1 Dinteloord 3-Chrislandia 2 11-0 Oosterhout 2-Dinteloord 4 5-1 Programma senioren Zaterdag 6 oktober Dinteloord-Bruse Boys a.14.30u VVGZ 3-Dinteloord 2 v.11.00u Oudenmolen 2-Dinteloord 3 v.13.15u Dinteloord 4-Alliance 3 a.12.30u

TCS kansloos tegen Smash’70 STEENBERGEN - Pas gepromoveerd naar de 3e klasse, handhaven lijkt echter een te zware opgave voor TCS te zijn.

Ook TCS 3 deed van zich spreken. Tegen Die Meede werd ruim gewonnen. Alleen de allerlaatste set moest men afstaan zodat een 1-9 score uit de bus rolde.

Opnieuw werd afgelopen weekend verloren in de uitwedstrijd tegen Smash’70. Alleen Jurgen Broeren wist halverwege de wedstrijd te scoren en was in de laatste set dicht bij een tweede zege. Zijn teamgenoten kwamen niet verder dan een game winst. Met een 9-1 nederlaag keerde men huiswaarts. TCS 2 doet het aanmerkelijk beter en verraste met een 3-7 overwinning. Elza van Geel en Liesbeth Voorbraak bleven tegen Smash’76 ongeslagen.

Ook de jeugd kwam goed voor de dag. In Roosendaal werd tegen ODT een mooi 5-5 gelijkspel behaald Programma Vrijdag 28 september 20.00 uur Markiezaat 3-TCS 1 Kapelle 3-TCS 2 Tanaka 8-TCS 3 Zaterdag 22 september 14.00 uur TCS 1 jeugd-Reynaert 1


AfhAAlmenu oktober voor 2 à 3 personen € 20,90

Kroepoek • Babi Pangang • Hoi Kuo Kai (kip met pittige saus) • mini-loempia • Naar keuze: nasi, bami of witte rijst

culinair gezien zult u zeker niets te kort komen bij ons

Gedurende 2,5 uur onbeperkt ontspannen genieten van eten & drinken voor een vaste prijs. Dagelijks kunt u genieten van ons all-in buffet. Ongeacht het aantal personen. Gelieve vooraf te reserveren. Vrijdag Diner 2 1/2 uur <12 jaar € 1,50 p.levensjaar 12 t/m 64 jaar € 26,75 65+ € 24,75

Za t/m Zo Diner 2 1/2 uur <12 jaar € 1,50 p.levensjaar 12 t/m 64 jaar € 28,75 65+ € 26,75

Ma t/m Do Diner 2 1/2 uur <12 jaar € 1,50 p.levensjaar 12 t/m 64 jaar € 24,75 65+ € 22,75

* à la cart alleen mogelijk ma t/m do * Op feestdagen hebben wij een aangepast arrangement en daardoor afwijkende tarieven. * Arrangement met glas bier of wijn € 1,50 per glas.

Zo kunt u onder andere genieten van onze superverse chinese en Japanse heerlijkheden, die bereid worden door de wok of de ‘sissende plaat’, oftewel Teppan Yaki genaamd. Het rijkelijk gevulde chinees-Indische buffet is inclusief heerlijke warme en koude voorgerechten en frisdranken. Dit zorgt voor een uitstekend passende combinatie! Ons uitgebreide dessertbuffet zorgt voor de perfecte afsluiting van al dit culinaire genieten. Tot slot nog een heerlijke kop koffie of thee, geheel naar eigen wens. Wij wensen u een creatieve avond! Juli + aug.: ma 16.00 - 22.00 uur Sept. t/m juni: ma. geSloten

Open: Di t/m Vrij: 16.00 tot 22.00 uur. Za/Zo: 12.30 tot 22.00 uur

PUUR VRIJDAG IN LEDERHOSEN…. 12 oktober aanvang 19.00 uur

met buffet met o.a. Tiroler grostl, de originele wiener schnitzel, schweinehaxe en vele andere gerechten! Inclusief : snaps, drankjes en buffet

€ 50,00 p.p.

Deze avond is uitsluitend op reservering!

FRUItS DE mER 27 oktober

4 gangen diner met schaal en schelpdieren

SKI-INFO DAGEN 6 & 7 OKTOBER

€ 50,00 p.p.

WILDAVOND 3 & 17 & 24 november

Serveren wij u een culinair 5 gangen menu met wild specialiteiten

€ 50,00 p.p.

Reserveer tijdig!

GROTE OPENING WINTERSEIZOEN MET O.A.

• wintersportbeurs • koopjesmarkt met nieuwe en tweedehands wintersportartikelen • vele in- en outdoor activiteiten • speciaal kinderprogramma • gratis freestyle clinics • Telemark lessen • korting op cursussen, jaarpassen en meer • gratis goodiebag • loterijen Wintersportspullen verkopen? skidome.nl/koopjesmarkt

Brabants gezelligste wintersportbeurs!

3 DAAGS OKTOBERFEST

De lekkerste grillsensatie bij De Commerce te Kruisland:

Proefles SKIËN OF SNOWBOARDEN voor €12,50

SKIDOME.NL

✂ Jarige proficiat

VRIJDAG 5 EN Hèt Keuzemenu van ZATERDAG 6 OKTOBER Jarig zijn hoeft geen

saaie boel meer te zijn.

euzemenu van restaurant “de bloemkool” ntgegaarde “de bloemkool” 21% KORTING ht procureur met honing tijmsaus GRieKs e vrijdag visdang cureur metE€lkhoning tijmsaus RestauRant op 1 artikel naar keuze 20.- per persoo Of www.knossos.nl Of En ja, bij KARWEI mag dat ook opmet folderartikelen!! lekkere grote vissoep, heerlijk gevuld dive Iedere zondag doorlopend geopend voor lunch vanaf 12.00 uur. ✂ ✂ vissoep, heerlijk gevuld met diverse Zaterdag 20 oktober Ierse avond onder begeleiding van Coracle € 59.50 n en erbijper persoon geserveerd knoflookbrood met rouil KARWEI Steenbergen, Houtzagerij 4, tel. 0167 562648 all in. Bekijk al onze menu’s op www.debloemkool.nl rveerd knoflookbrood met rouille Wouwsestraatweg 146, 4623 AS Bergen op Zoom Of www.debloemkool.nl 0164 233045 Of bord met gekookte mosseltjes met apart een lich Bij Grieks Restaurant

en helemaal gratis!

gratis* dineren; een

gerecht* naar eigen keus

Knossos kan de jarige

Bergen op Zoom

Lievevrouwestraat 4 tel. 0164-242607

*aantoonbaar jarig op dag van bezoek in 2012 en

vergezeld van minimaal

1 betalende tafelgenoot. (behalve feestdagen en geldig van di t/m zo.)

Deze actie is alleen geldig bij KARWEI Steenbergen. De korting geldt niet bij aanschaf van artikelen die zijn voorzien van het Vast Verlaagd label, SuperStuntartikelen, zonnepanelen, de KadoKaart van KARWEI, bij verhuur en betaalde diensten


Lionsclub vervult wens Zonnebloem Nieuw Vossemeer

Kunstwerk in bezit van gemeente Steenbergen

Bijzonder schilderij ontdekt STEENBERGEN - Voor het eerst in de geschiedenis is een eeuwenoud schilderij uit Steenbergen opgedoken. Het gaat om een werk uit het einde van de zeventiende eeuw, waarop het middeleeuwse stadhuis afgebeeld staat. Het schilderij is donderdagavond voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering onthuld door cultuurwethouder Cor van Geel.

STEENBERGEN - De zonnebloemafdeling Nieuw Vossemeer heeft een mooi bedrag van € 350,- ontvangen van de Lionsclub uit Steenbergen. Dit naar aanleiding van de wens die de afdeling in de decembermaand in de wensboom had gehangen.

Het bedrag werd gebruikt als bijdrage aan de organisatiekosten van het bezoek aan de Floriade in Venlo, om op die manier de deelname kosten voor de gasten te beperken. Maandag 24 september werd de trip naar Venlo gemaakt met 25 gasten en evenveel medewerkers, en na de thuiskomst zo rond half acht werd de dag afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Hier werd nog een behoorlijke tijd

gezellig nagepraat over de indrukken van de gehele dag en wat men zoal gezien en beleefd had. Tijdens deze maaltijd werd door de heer Emiel Altink, vertegenwoordiger van de Lionsclub Steenbergen, onder luid applaus de cheque overhandigd aan de penningmeester van de afdeling mej. Joice Baten. Mede dankzij dergelijke steunbetuigingen is het vrijwilligerswerk voor deze doelgroep in leven te houden. Overal gaat de hand op de knip en activiteiten worden steeds moeilijker te financieren en betaalbaar gehouden, terwijl juist voor deze mensen een uitstapje zoveel te betekenen heeft. Lionsclub Steenbergen, bedankt namens alle gasten van Nieuw Vossemeer voor dit prachtige gebaar.

KORTE BERICHTEN Nabestaanden na zelfdoding: Op 23 oktober start bij GGz WNB een gespreksgroep ‘Nabestaanden na zelfdoding’, locatie Laan van België, Roosendaal. Aanmelding en informatie: tel. 0164-289191 of e-mail preventie@ggzwnb.nl. STEENBERGEN Bingo: In cafézaal De Joosse, Kaaistraat 12 te Steenbergen wordt maandag 8 oktober weer een bingo gehouden. De organisatie is in handen van de KBO afd. Steenbergen. Iedere bingoliefhebber (ook niet-leden) zijn van harte welkom. Vanaf 13.30 uur wordt er gespeeld, het einde zal rond 16.15 uur vallen. Prijzen worden in contant geld uitgekeerd.

Landb ouwsymposium

Rotaryclub Steenbergen STEENBERGEN - Rotaryclub Steenbergen organiseert op 12 oktober om 13.00 uur in het Cromwiel in Steenbergen een symposium over zilte landbouw; een zeer actueel onderwerp, met name in onze regio. Het schilderij toont het middeleeuwse stadhuis dat vroeger op de Markt van Steenbergen stond.

DOOR RIA VAN MEIR Het was Jan Peeters, conservator van het Markiezenhof in Bergen op Zoom, die de bijzondere vondst eerder dit jaar deed. Het eeuwenoude schilderij was tot voor kort eigendom van het voorstaande veilinghuis Christie’s in Amsterdam. Daar was men niet bekend met de betekenis van de afbeelding. Toen Peeters in mei een afbeelding van het schilderij onder ogen kreeg, ontdekte hij dat het om een beeltenis van het oude stadhuis van Steenbergen ging. Het middeleeuwse stadhuis, dat op de Markt heeft gestaan, is rond 1830 afgebroken. Verwerven De conservator aarzelde geen moment en

lichtte de gemeente Steenbergen in over zijn ontdekking. Peeters was van mening dat het schilderij niet in de handen van een particulier moest vallen, maar het meest tot zijn recht zou komen in het huidige gemeentehuis van Steenbergen.

‘Steenbergen een van oudste Brabantse steden’ Onder bemiddeling van het Markiezenhof heeft de gemeente het bijzondere kunstwerk weten te verwerven. Het Markiezenhof regelde ook dat het schilderij in een passende lijst werd geplaatst.

FOTO GEMEENTE STEENBERGEN

Uniek Peeters en Van Geel spreken van een unieke vondst. “Het is voor het eerst in de geschiedenis dat er een echt oud schilderij van Steenbergen is opgedoken. Eigenlijk is dat vreemd, omdat Steenbergen behoort tot de oude steden van Brabant en je meer oude schilderijen zou mogen verwachten. Steenbergen is wel kleiner dan Bergen op Zoom, maar ongeveer net zo oud en kreeg net als Bergen in de loop van de 13e eeuw een stedelijke status.” Het oudste schilderij tot nu toe stamde uit 1903 en maakt onderdeel uit van de collectie van het Markiezenhof. De afbeelding van het oude stadhuis is van de periode tussen 1685-1695.

In Nederland krijgen steeds meer gebieden (zo’n 150.000 hectare) te maken met verzilting. Ook in ‘ons’ gebied, West Brabant en Zeeland. Wereldwijd gaat het om een gebied van 1,5 miljard hectaren, vooral in landen waar men toch al met voedselschaarste te maken heeft. Veel gewassen die op dit moment gekweekt worden blijken slecht of zelfs helemaal niet te gedijen op grond waarvan het zoutgehalte te hoog geworden is. In het door de Rotary georganiseerde symposium wordt getracht antwoord te geven op vragen als: hoe is de situatie in ons gebied? Welke gewassen zijn bestand tegen zout? Zijn er gewassen die kunnen “wennen’ aan zout en geldt dat ook voor sommige van de nu geteelde gewassen? Kan Nederland iets betekenen voor andere gebieden in de wereld door het delen van kennis of het aanbieden van

zout-resistent pootgoed? En… biedt verzilting misschien juist mogelijkheden voor onze telers? Het is Rotary Steenbergen gelukt een aantal prominente sprekers uit te nodigen: Klaas-Jan Douben en Edwin Arens, beide van waterschap Brabantse Delta, schetsen de huidige situatie en lichten de plannen en mogelijkheden toe. Arjen de Vos, gepromoveerd op zout-tolerante gewassen gaat in op de plantkundige aspecten en Marc van Rijsselberghe, pionier van het eerste uur en nu de stuwende kracht achter een aantal proefprojecten op Texel, spreekt over zijn ervaringen en visie. Op het symposium zal ook een markt ingericht worden waar bedrijven en organisaties met een stand aanwezig zijn. De markt is daarnaast een ideale plek om na het symposium met de sprekers en andere deelnemers van gedachten te wisselen. Inschrijven kan via de website van Rotary steenbergen: www.rotarysteenbergen.nl/ symposium. Op die website is ook het volledige programma en informatie over de sprekers te vinden.

KERKELIJK NIEUWS DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 7 oktober: 10.00u Ds. F.J.M. van Veldhuizen; 18.30u Ds. F.J.M. van Veldhuizen Parochie H. Petrus en Paulus Zaterdag 6 oktober: 19.00u Eucharistieviering m.m.v. Ritmischkoor. Intenties voor: Bert v. Merriënboer Rolf. Eric Wiechers en overl. grootouders; Frans Geers e.v. Tineke Boets en dochter Anneke; overl. ouders Geersvd Burgh zonen Jan en Adrie. Voorgangers: Pater B. v. Schaik / Mevr. T. Geers-Boets. Zondag 7 oktober: Maria lof aanvang 15.00 uur. Gereformeerde kerk Dinteloord en Steenbergen Zondag 7 oktober: 10.00u Drs. Maas uit Rotterdam NIEUW-VOSSEMEER H. Joannes de Doper Vrijdag 5 oktober: 19.00u H. Mis in De Vossemeren, misintenties: jgt. Hendrik v.d. Klundert. Zaterdag 6 oktober: gelegenheid tot privébiecht in de kapel van 14.00 tot 15.00 uur. Caritascollecte Egidiusdag met Kerstmis Met kerstmis organiseert Egidius met ondersteuning van sponsors en Caritas een gezellige dag met een kerstmaaltijd voor ouderen en alleenstaanden. Deze collecte wordt warm aanbevolen. Zondag 7 oktober: 9.00u H. Mis, voorganger pater Bertus. Misintenties: Annie Swagemakers en overl. familie; Janus Bosters; Adriaan Heijboer; jgt. Lien Vriens; Koos, Jan en Antje Heijboer; Wim v. Will; Leonardus

de Jong en Maria Baselier; Frans Beens; Fons v. Hoek; Jaantje Jacobs-Meeus; jgt. Elisabeth Laanen e.v. Josephus v. Geel; Bas Vermuë e.v. Tanny Vermuë-Rijk. Maandag 8 oktober: 18.00u H. Mis. Woensdag 10 oktober: de avondmis vervalt wegens afwezigheid van Pater Bertus. Donderdag 11 oktober: feest van Sint Gummarus, 19.00u H. Mis in de Gummaruskerk, voorgangers, pastoor van Geel, p.w. Hein Paulissen, pater Bertus en pastor Nieuwlaat Vrijdag 12 oktober: 19.00u H. Mis in De Vossemeren. Protestantse kerk De predikantsplaats in de gemeente Halsteren / Nieuw Vossemeer is momenteel vacant. Zondag 7 oktober: 9.00u eredienst in de Protestantse Kerk Nieuw Vossemeer. Ds. J. de Bie uit ’s-Gravenpolder. STEENBERGEN Christengemeente Open Deur Iedere zondag 10.30u samenkomst in Open Deur; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst in de Gebedswinkel, Geert Vinckestraat 2. Iedere maandag 20.00u, Bijbelstudie in de Lepelaar, Kerkstraat 57 te Lepelstraat. Elke woensdag koffieochtend 10.0013.00u in de gebedswinkel, Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: Ad van der Wiel, Oud-Vossemeer, 0166-603598, aml.wiel@filternet.nl; www.opendeursteenbergen.nl Hervormde Gemeente

Zondag 7 oktober: Jeugddienst. Ds. G. van Driesten, Streefkerk. St. Gummaruskerk Kerkdiensten: 27e zondag, jaarcyclus b. Zaterdag 6 oktober: 19.00u dienst van woord en communie met hr. R. v/d Ham: o.ou. Cornelis en Adriana Bolders-v. Agtmaal; jgt. Mattheus de Weert; o.ou. A. v. Loenhout-Weterings en o. fam.; jgt. Marie v. Vervloed Geers; Kees Ooms e.v. A. Ooms v. Rosendaal. Zondag 7 oktober: 10.00u eucharistie met pastoor H. v. Geel: Het welzijn van onze parochie; Comelia Tak; Anthonetta Peeters; jgt. Jan Leautaud; Nellie Leautaud v.d. Berg en zoon Jan; fam. v.d. Riet-Looyen; fam. Nagelkerken-v.d. Riet; Jan Traets; o.ou. Kees Verbeek en Riet Landsbergen; jgt. Cornelia Peeters Huijsmans; Leo Touw e.v. Toke Touw Rozen; o.ou. Peeters Huijsmans; o.ou. Kees en Riet Verbeek-Oostrum-Batenburg. Maandag 8 oktober: 19.00u tot zekere intentie. Dinsdag 9 oktober: 8.30u Maria van Etten en fam. Woensdag 10 oktober: 8.30u Ann v. Leeuwen; 14.30u Rozenkrans. Donderdag: h. Gummarus 19.00u het welzijn van onze parochie; deken Marinus Ooms; pastoor Frans Bastiaensen; tot intentie van een zieke (nn); Corjan de Klerk. Vrijdag 12 oktober: 8.30u jgt. Petrus Uitdewilligen. Openingstijden parochiesecretariaat: van maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u. Deze tijden gelden niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen, dan is het secretariaat alleen op donderdagochtend geopend. Spreekuur: Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.3010.30u in het Parochiesecretariaat in de Gummarus-

PAGINA 14

kerk, Westdam 83 (ingang marktzijde). Zondag is er geen kindernevendienst in de Vincentiuszaal. Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (ivm tijdige plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u of via de website. Personalia: de overledene die wij gedenken zijn Cornelia v. Dorst-Willigers; Bas Vermue-Rijk; Jos Poppelaars; Noud Nijssen-Hectors; Cornelia BogersLuijsterburg. Rozenkrans: de maand oktober vraagt speciale aandacht voor de rozenkrans. In onze Lourdeskapel zal traditioneel op woensdagmiddag om half drie de rozenkrans worden gebeden. Sint Gummarus: donderdag 11 oktober gedenken wij onze patroon Gummarus. De dienst is ’s avonds om zeven uur. Caritas: deze maand wordt uw gave in de caritas besteed aan ‘Egidius met kerstmis’. Vanaf oktober zal de ingang aan de marktzijde gesloten zijn in verband met de kou. Wij bidden voor Marvin Saarloos en Evelien Konings die elkaar het ja woord gaan geven. Het kerkelijk huwelijk vindt plaats op vrijdag 12 oktober om 11.30 uur. Dat God deze twee mensen mogen zegenen en dat zij ook in het huwelijk met God verbonden blijven. Presentatie vormelingen: op zondag 7 oktober vindt de presentatie van de vormelingen van de parochiekern Gummarus plaats om 10 uur.


www. brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt Nijpels Meubelen is Nederlands grootste producent en een vooraanstaand leverancier van eigentijdse zelfbouwmeubelen, gevestigd te Bergen op Zoom. Levert aan de top van binnenlandse en buitenlandse retail. Is een klantgerichte, innovatieve en trendsettende organisatie met al meer dan 43 jaar een uitstekende reputatie. Beschikt over een moderne productie- en verpakkingsomgeving en uitstekende logistieke faciliteiten. Het meubelassortiment bestaat uit garderobekasten, kleinmeubelen, slaapkamers, home office meubelen en slimme opbergsystemen (Plexat op zolder®). De bedrijfsvoering is gericht op groei en ontwikkeling. Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar 2 nieuwe collega’s.

OPERATOR

MONTEUR TD

meer info: www.nijpels.nl

HELP

VAKMANNNEN GEzocHt Start je eigen allround klusbedrijf met succesvolle en betrouwbare organisatie De Vakman FP BV. 95% slagingskans! Klusopdrachten,inkoopkortingen, reclame, internet, bedrijfsadvies en aantrekkelijke voorwaarden.

033 - 456 79 20 www.devakman.info

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Barry Callebaut is wereldleider in de productie van hoogkwalitatieve cacao- en chocoladeproducten (van de cacaoboon tot het afgewerkte product in de winkel). Barry Callebaut is aanwezig in 27 landen, telt een 40-tal productie-eenheden en stelt ongeveer 6000 personen te werk. De onderneming levert diensten aan de gehele voedingsmiddelenindustrie, van levensmiddelenfabrikanten tot professionele gebruikers van chocolade (zoals chocolatiers, patissiers of bakkers) en wereldwijd actieve detailhandelaren. Barry Callebaut is wereldwijd toonaangevend in cacao- en chocolade-innovaties en biedt een uitgebreid pakket aan diensten op terreinen als productontwikkeling, verwerking, opleiding en marketing. Het bedrijf zet zich actief in voor initiatieven en projecten die bijdragen tot een duurzamere toeleveringsketen van cacao.

Wij zijn per direct op zoek naar

Machine-operators (m/v) Standplaats Zundert

De inhoud van de functie: - Het opstarten en bedienen van de productiemachines; - Het herstellen van kleine storingen; - Het volledig onderhouden van de machines; - Het begeleiden van het productieproces met betrekking tot kwaliteit van de producten; - Het correct invullen van diverse registratieformulieren; Na een interne opleiding moet je zelfstandig kunnen opereren. Functie eisen: - Opleiding op LBO / MBO niveau (levensmiddelentechnologie), Vapro A; - Je hebt ervaring in, bent bekend met algemene hygiëneregels, HACCP/BRC; - Enkele jaren relevante werkervaring in een productie-omgeving in de levensmiddelenindustrie; - Een positieve werkhouding (geen 8-5 mentaliteit); - Eigenschappen: hands-on, aanpakker, zelfstandig, flexibel, kwaliteitsbewust; - Focus op structurele verbetering en het nemen van verantwoordelijkheid; - Grote waarde hechten aan hygiëne en discipline; - Kunnen werken in teamverband; - Je bent bereid om in 3-ploegendienst te werken; Arbeidsvoorwaarden: Wij bieden een veelzijdige, verantwoordelijke functie binnen een groeiende en dynamische organisatie. Het betreft hier een fulltime dienstverband met uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Sollicitatie: Herken je jezelf in deze functie en denk je een goede invulling te kunnen geven aan hetgeen wij vragen dan nodigen wij je uit om je schriftelijke sollicitatie te sturen naar de afdeling Human Resources van Barry Callebaut Decorations BV, Postbus 100, 4880 AC Zundert t.a.v. mevr. Mariam Ali, HR Business Partner. Je kunt je sollicitatie ook mailen naar mariam_ali@barry-callebaut.com

Ter versterking van ons team zoeken wij:

Een beginnend

Chauffeur m/v Je bent de kersverse eigenaar van het groot rijbewijs en je wilt niets liever dan de weg op met één van onze grote koelwagens. Je bent een direct aanspreekpunt voor onze mondige klanten. Jouw contact met de klant is een belangrijke schakel in ons bedrijf.

Wij zijn een no-nonsense horecagroothandel gespecialiseerd in het voorzien van authentieke food- en drankproducten aan Pizzaria’s, Grillrooms, Cafetaria’s en Take-away eetgelegenheden. Het leveren van kwaliteitsproducten en het verlenen van een uitmuntende service naar onze klanten is de basis van ons bedrijf. Als jij ons kunt overtuigen waarom jij één van deze functies perfect kan invullen, dan bieden wij jou een baan in een bedrijfstak die volop in ontwikkeling is. Stuur jouw motivatie en CV naar: pz@denhoedhorecagroothandel.nl

DenHoed Horecagroothandel

(Aquistitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.)


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

KIJK OP ACTION.NL E FOLDER VOOR ONZE NIEUWST

E HOHM AVES MUST

CORAL DELUXE

KATTEN

DAMES/HEREN

diverse kleuren 150x200 cm

met speeltje antraciet of ivoor 40x40x43 cm

maten S-XXL

KRAB PAAL

FLEECE PLAID

DIERENDAG TIP!

5.99

KATTEN HALSBAND of HALSBAND LED-LAMPJE

0.52

FANTASIE

4.49

STARTKABEL DAMES SET LEGGING geschikt tot 300 Ampère

diverse prints maten S-XXL

3.49

huis/auto RAAM WISSER kunststof

0.79

NATURA

KNAAG STICKS voor parkieten of kanaries 2-pack

4 O K TO B E R ! DIERENDAG konijnenvoer 1 kg, caviavoer 1 kg of goudvisvoer 15 gr

0.79

1 LITER

0.79

KOEL VLOEISTOF beschermd tot -26°C Europese topkwaliteit volgens British Standards

Long Life KOEL VLOEISTOF 1 liter

1.75

THERMO BROEK maten S-XXL

2.79

2.99

VOLWASSEN/KINDER

SNOWBOARD HELM diverse kleuren voldoet aan de Europese CE EN-1077 norm op=op TOP ! K WALITEIT

Elders 5.99 6.95

3.49 12.99

EXCELLENT HOUSEWARE

EENDENVEREN

met deksel 1 liter

60x70 cm 1200 gram

OVEN SCHAAL 1.7 liter

2.99 3.99

2.4 liter

UNI OF STREEP

DAMES TRUI

2.09

met v-hals diverse kleuren maten XS-XL

1.25

HOOFD KUSSEN

Elders 7.99 8.95

LUXE

THEE DOOS

4.99

gevuld met 48 theezakjes 6 smaken zwart of roze decor

4.99

Elders 2.99 3.99

1.75

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 30-09 t/m za. 06-10 in Nederlandse filialen.

HEERLIJK Z ACHT!

3 METER

THERMO SHIRT

DSB_20121003