Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

S T E E N B E R G S E

O P L AG E :

18 JULI 2012 WEEK 29

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

BASIS VOOR NIEUWE SIEMBURG GELEGD

10 . 0 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @SteenbergseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

GEMEENTE WIL AF VAN TE HOOG TARIEF AFVALVERWERKING

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

CORNÉ BOLDERS LOOPT ‘NIJMEGEN’ VOOR REUMAFONDS

Bezwaar tegen plan Hoogstraat ongegrond

Sportplatform zoekt nog nieuwe leden

WELBERG - De ontwikkeling van de vier Ruimte-voor-Ruimte woningen aan de Hoogstraat in Welberg mag doorgaan. De Raad van State heeft een voorlopige voorziening van een omwonende afgewezen. De bezwaarmaker betoogde dat de vier nieuwe woningen niet passen in de Verordening Ruimte van de provincie, omdat ze niet aansluiten bij de bebouwingsconcentratie van Welberg. De gemeente wierp echter tegen dat aan beide zijden van de Hoogstraat al huizen staan. De Raad van State oordeelde daarom dat de vier extra huizen geen aanzet tot verstedelijking zijn en aansluiten bij de bestaande bebouwing.

STEENBERGEN - Het Steenbergse sportplatform kan volgens wethouder Cor van Geel nog enkele leden gebruiken. Het liefst ziet de wethouder dat er zich ook een paar vrijwilligers aanmelden die niet gebonden zijn aan een club. “We hebben nu al een paar enthousiaste leden, maar zij grotendeels verbonden aan een vereniging. Ik zou het mooi vinden als er ook een paar sportliefhebbers bij komen, die niet lid zijn van een vereniging. Denk aan hardlopers of wielrenners”, legt hij uit. Het sportplatform is in april opgericht ter vervanging van de sportcommissie. Het platform geeft invulling aan het toekomstige sportklimaat in de gemeente Steenbergen.

W E E K B L A D

Avondroodwandeling Dintelse Gorzen

Inkoop zonnepanelen op agenda regio

DINTELOORD - Natuurmonumenten nodigt wandelaars en natuurliefhebbers uit voor twee bijzondere avondwandelingen door de Dintelse Gorzen. Onder begeleiding van een gids kunnen de wandelaars onderweg oog in oog komen te staan met Shetland pony’s, Schotse Hooglanders of mooie vogelsoorten, zoals de kievit of de kluut. Terwijl de wandeling vordert, zakt ook de zon, wat een schitterend plaatje oplevert. De eerste wandeling is zaterdag 21 juli om 19.15 uur, de tweede op zondag 5 augustus om 19.00 uur. Het startpunt is steeds aan de Vlietdijk in Dinteloord. Aanmelden is verplicht bij Natuurmonumenten of VVV Brabantse Wal.

STEENBERGEN – De Regio West-Brabant bespreekt dit najaar de mogelijkheid om burgers collectief zonnecollectoren te laten inkopen. De Steenbergse wethouder Leo Heijmans heeft het onderwerp op aandragen van de Steenbergse gemeenteraad op de agenda gezet. Steenbergen wil in navolging van een initiatief in Groningen, waarbij burgers zich konden inschrijven voor het collectief inkopen van zonnecollectoren, ook in West-Brabant en Tholen een dergelijk systeem opzetten. Heijmans is blij dat het onderwerp op de agenda komt. “Zo kunnen burgers toch op een goedkope manier investeren in duurzaamheid.”

Roparunroute blijft ongewijzigd STEENBERGEN/DINTELOORD - Ook volgend jaar zal de Roparun weer door Steenbergen en Dinteloord trekken. De organisatie van het evenement heeft via Twitter aangekondigd dat in het pinksterweekend van 2013 opnieuw gestart wordt met 275 teams uit Parijs en 50 teams uit Hamburg. De finish is in beide gevallen weer op de Coolsingel in Rotterdam. Dit jaar doken geruchten op dat Rotterdam wilde afzien van de drukke finish in de binnenstad. De organisatie zou daarom willen uitwijken naar Utrecht, waardoor de Roparun niet meer door West-Brabant zou lopen. Doordat het aantal teams gelijk blijft, is finishen op de Coolsingel nog steeds mogelijk.

Concurrentiepositie logistiek onder druk STEENBERGEN - De concurrentiepositie van logistieke bedrijven in het zuidwestelijk deel van Nederland staat onder druk. Zo spreekt een kwart van de logistieke ondernemers over een slechtere positie ten opzichte van collega’s over de grens. Vooral het wegvervoer heeft last van goedkopere buitenlandse transportbedrijven. Ondernemers zijn iets positiever over het aantal orders en hun omzet, maar dat wordt ingehaald door stijgende kosten. Dit blijkt uit de nieuwste Logistieke Monitor van de Kamer van Koophandel ZuidwestNederland. Een op de vijf ondernemers verwacht een daling van het aantal banen door de beperkte vraag.

KRUISLAND - De tentoonstelling in het kader van 525 jaar Kruisland kan tijdens deze regenachtige dagen op veel belangstelling rekenen. In museum de Holle Roffel worden bezoekers meegenomen in het verleden van het dorp. Aan de hand van oude krantenberichten en voorwerpen wordt de geschiedenis van Kruisland verteld. De expositie is nog op donderdag 19 en 26 juli te zien. FOTO KEES VERGOUWEN

Ruim één op de vijf keer niet binnen vijftien minuten

Ambulance te vaak te laat STEENBERGEN - Bij levensbedreigende M I D D E L situaties B U Rarriveert G S Ede ambulance & V Ein de E gemeente R S E Steenbergen regelmatig te laat. Ruim één op de vijf keer lukt het de ambulance niet om binnen vijftien minuten ter plaatse te zijn, zo blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws. Wanneer er geen spoed vereist is, komt de ziekenwagen wel op tijd op locatie. DOOR RIA VAN MEIR RLT Nieuws analyseerde meer dan 1,3 miljoen ambulanceritten in 2010 en 2011. In Steenbergen moest de ambulance 907 keer uitrukken voor een levensbedreigende situatie. In 191 gevallen kwam de ziekenwagen te laat ter plaatse. Dat komt neer op 21,1 procent. De norm zegt dat 95 procent van de ambulances binnen een kwartier op locatie moeten zijn. Ook met die foutmarge wordt de norm in Steenbergen ruimschoots overschreden. Steenbergen neemt daarmee een 383e plaats in op de ranglijst van alle 415 gemeenten. In West-Brabant scoren alleen Moerdijk (24,7 procent), Zundert (26,6 procent) en Woensdrecht (28,7 procent) slechter. In het geval van niet-spoedeisende ritten doet Steenbergen het dan weer een stuk beter.

t

h

u

i

Van de 666 ritten arriveerde de ambulance slechts vijftien keer (2,3 procent) niet binnen de gestelde dertig minuten. In Moerdijk lag dat percentage op 3,6 procent, in Zundert op 5,6 procent. Platteland De ambulancepost in Steenbergen valt onder de Regionale Ambulance Voorziening Brabant Midden-West-Noord. De woordvoerster van de ambulancedienst verwijst voor een reactie naar koepelorganisatie Ambulancezorg Nederland. Die presenteerde daags na de bekendmaking van het onderzoek van RTL Nieuws haar eigen jaarcijfers. Daaruit blijkt dat het landelijke gemiddelde van de responstijd 9:32 W minuut ambulancezorg E bedraagt. E K BDe L A D geeft wel toe dat de cijfers in de stad gunstiger zijn dan op het platteland. Dat heeft volgens de organisatie te maken met het aantal ritten. Dat ligt in de pe-

s

i

n

d

e

r

rifere gebieden aanzienlijk lager dan in de stad, maar verklaart niet waarom in Bergen op Zoom slechts 155 van de ruim drieduizend te laat komen en Steenbergen het met 191 keer te laat moet doen. Hans Simons, voorzitter van de ambulancezorg, verklaarde tegenover RTL Nieuws dat het niet reëel zou zijn om in een klein dorp op het platteland een ambulancepost te plaatsen om de aanrijtijden terug te dringen. “Dat zou te kostbaar zijn en daar zou te weinig werk voor zijn.” A4 In Steenbergen is in het verleden wel eens het idee naar voren gekomen om bij de voltooiing van de A4 een ambulancepost nabij de op- en afritten van Dinteloord te realiseren. De woordvoerder van de gemeente meldt desgevraagd dat daar echter nooit een besluitvorming over heeft plaatsgevonden.

e

g

i

o

Wees ons oog, fotografeer voor ons De Bode is thuis in de regio. Vóór u en dóór u. Beeld speelt in De Bode een prominente rol. Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Een politieactie, een bizar ongeval, een brand, een overweldigend natuurmoment, een uitermate grappige of ontroerende situatie. De foto voldoet aan twee belangrijke criteria: hij is haarscherp en wordt in origineel formaat opgestuurd. U geeft ons de gebruiksrechten, en wij zetten bij plaatsing uw naam eronder. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

Drie kwekerijen op hennepruimdag STEENBERGEN - De politie heeft dinsdag tijdens een hennepruimdag drie kwekerijen in Steenbergen en Oudenbosch ontmanteld. Op basis van een anonieme tip onderzocht de politie een woning aan de Irisstraat in Steenbergen. Daar werden 130 hennepplanten gevonden. De 25-jarige bewoonster van het huis is aangehouden, maar ze verklaarde niets van de kwekerij te weten. Aan de Simonshaven in Steenbergen vond de politie een kwekerij met 180 planten en een stekkerij met maar liefst 1900 planten. Ook hier werd de politie geholpen door een anonieme tip. In Oudenbosch werd nog een ruimte gevonden waar eerder hennep was gekweekt.

Volwasseneneducatie 2012 via Kellebeek STEENBERGEN - De gemeenten Halderberge, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht hebben voor het aanbod van volwasseneducatie wederom een overeenkomst gesloten met het Kellebeek College. Het gaat om basiseducatie, Nederlands als tweede taal (NT2) en Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs (VAVO). De gemeenten stellen hiervoor een gemeentelijk budget beschikbaar, aangevuld met een ESF-subsidie die dit jaar voor de laatste keer verstrekt wordt. Voorgaande jaren hadden de gemeenten ook al afspraken met het Kellebeek College. Ook schoolverlaters uit de regio kunnen zo alsnog hun diploma halen.


GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom

DANSEN

Iedere Zaterdag

ZAAL KOUTERSHOF te RIJSBERGEN Zaal open 19.30 uur Start 20.15 uur Gelegen naast de RK Kerk, Koutershof 4 Alle ballroom, latin en zuid-amerikaanse dansen wij !!! Kom uw geleerde danspassen van uw eigen dansschool bij ons oefenen. Allemaal met een danspartner. Entree € 3,00 tel: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

Mn Cleaning Mn Montage

(nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Wij maken alles schoon!!! Glas-Gevel Bewassing, Gevelreiniging, Industrie Reiniging, Graffiti verwijderen, Bouw oplevering, Bouw schoonmaak, Interieur en vloer onderhoud, Schoonmaken van Rolluiken, Montage Zonwering-Rolluiken. Voor info neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op. 06 15870759 www.mncleaning.nl info@mncleaning.nl

van Haaften

Sierbestrating

Wij zijn leverancier van o.a.: • Sierbestrating • Blokhutten Paasdijkweg 19A in Poortvliet • Speeltoestellen (bereikbaar via parkeerterrein van de woonboulevard) • Tuinverlichting Pilootweg 5 in Stavenisse • Tuinbeelden Tel. 0166-619200 b.g.g. 0166-692977 Ook voor het verzorgen van uw grondwerk, riolering en aanleg kunt u bij ons terecht. info@sierbestratingvanhaaften.nl

www.vanhaaftenpoortvliet.nl

STAPEL VOORDEEL BIJ MORRES

Op de volledige Morres collectie

EN OPRUIMING

MET KORTINGEN

70% OP AL ONZE TOT WEL

*

SHOWROOM

KOOP NU BETAAL LATER**

WIJ MAKEN HET MOGELIJK GROTERE BEDRAGEN GESPREID TE BETALEN. Koen Wauters

*Vraag naar de voorwaarden of kijk op www.morres.com

MODELLEN

** Een niet doorlopend goederenkrediet van Santander Consumer Finance Benelux B.V. Morres treedt op als verbonden bemiddelaar van Santander Consumer Finance Benelux B.V.. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de algemene voorwaarden en het standaard informatieblad. Santander en Morres geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financieel product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie.

De grootste woonwinkel voor Nederland én België is ELKE ZONDAG OPEN Industrieweg 2 | 4561 GH | Hulst (Zeeuws-Vlaanderen) | Tel. 0031(0)416 - 673678 | www.morres.com klantenservice@morres.nl | Maar 45 minuten van Breda, 15 minuten van Antwerpen en 25 minuten van Gent

15 0 I N G E R I C H T E WO O N K A M E R S•10 0 C O M P L E T E S L A A P K A M E R S•5 0 G E S T Y L D E B A BY- E N K I N D E R K A M E R S W o o n d e c o r a t i e • B e d - e n B a d t e x t i e l • A r t • R a a m - e n v l o e r b e k l e d i n g • Ta p i j t e n • V e r l i c h t i n g • W o o n c o s m e t i c a • K l e i n m e u b e l e n • K o k e n / t a f e l e n • H o m e o f f i c e


actualiteit

Na bouwvak verder gebouwd aan nieuw dorpshuis voor Kruisland

Basis voor mfa De Siemburg gelegd KRUISLAND - Nog net voordat de bouwvak zijn intrede doet, is de basis gelegd voor de nieuwe multifunctionele accommodatie in Kruisland. Wethouder Cor van Geel heeft woensdagochtend de openingshandeling verricht voor de bouw van de eerste fase van De Siemburg. Na de bouwvak bouwt aannemersbedrijf B. de Nijs-Soffers verder aan het nieuwe gemeenschapshuis, zodat Kruisland in de zomer van 2013 klaar is voor de toekomst. DOOR RIA VAN MEIR De officiële openingshandeling bleek

bovenal een symbolisch karakter te hebben. “Normaal gesproken zouden we hier samen komen om de eerst paal te slaan,

maar dat kwam toen qua tijd niet goed uit. Daarom is gekozen voor de eerste storting, maar daar is men vanmorgen al vroeg mee

begonnen. Het beton kan dan deze weken goed uitharden, zodat na er na de bouwvak een stevige fundering ligt”, verklaart wethouder Cor van Geel. Dat laatste is wat hem betreft het belangrijkste van het officiële moment. “Vandaag wordt de basis voor de toekomst van de Kruislandse gemeenschap gelegd.” Prettig Want met een nieuwe multifunctionele accommodatie wordt Kruisland klaar gestoofd voor de toekomst. Het gemeenschapsgebouw biedt straks een thuis aan tal van verenigingen. Voor hen zijn diverse ruimtes voorzien.

‘Betrokkenheid maakt Kruisland leefbaar’ De sportclubs en de basisschool beschikken in het nieuwe gebouw ook over een grotere sporthal, die multifunctioneel ingericht kan worden en bijvoorbeeld ook als theaterzaal gebruikt kan worden. Volgens Van Geel is het ontwerp van het gebouw tot stand gekomen na een aantal intensieve bijeenkomsten met de gebruikers. “Die avonden leverden steeds weer een paar nieuwe ideeën op, waar de architect mee aan de slag kon. Dat is door iedereen als een prettig proces ervaren”, blikt hij terug.

Onder begeleiding van het aannemersbedrijf B. de Nijs-Soffers verrichtte wethouder Cor van Geel de openingshandeling. FOTO RIA VAN MEIR

Betrokkenheid Naast de verenigingen schoven ook een aantal maatschappelijke instanties aan aan de tekentafel. De nieuwe multifunctionele accommodatie, die mede tot stand

komt door een leefbaarheidsubsidie van de provincie Noord-Brabant, biedt straks ook onderdak aan de huisarts, de peuterspeelzaal, de kinderopvang en de ouderensoos. Zo wordt De Siemburg een echt dorpshuis voor alle Kruislanders van 0 tot 88 jaar en ouder. Bart van Nuland van de provincie is onder de indruk van de verschillende functies die de mfa zal herbergen. “Het is belangrijk dat een klein dorp als Kruisland zijn voorzieningen kan behouden. Zonder die voorzieningen komen er geen jonge gezinnen meer bij en zal een dorp snel vergrijzen. Gelukkig heeft Kruisland een erg actieve dorpsraad met veel jonge leden. De betrokkenheid is hier heel groot. Dat maakt een dorp leefbaar”, merkt hij op. Twee fasen De nieuwe Siemburg zal de komende maanden verrijzen op dezelfde locatie als het oude gemeenschapshuis. Daardoor wordt de bouw in twee fasen gerealiseerd. In november wordt de nieuwe sporthal, met de kleedkamers, het gezondheidsplein, enkele opslagruimtes en de bar opgeleverd. Daarna gaat het restant van de huidige Siemburg plat, zodat daar nog diverse vergaderzaaltjes en de ruimtes voor de kinderopvang en peuterspeelzaal gerealiseerd worden. “Het zal dan even behelpen worden voor de clubs, maar over een jaar staan we hier weer om in juni de nieuwe mfa te openen”, kondigt wethouder van Geel aan. De bouw van de nieuwe mfa is ook te volgen op Facebook, via ‘nieuwe Siemburg’.

Inbesteding Attero zou andere afspraken mogelijk maken

Gemeenten willen af van zeer hoog tarief afvalverwerking STEENBERGEN - De gemeenten in West Brabant betalen bij Attero bijna twee keer zoveel voor het verwerken van afval dan de huidige marktprijs. Gezien het contract zit men nog tot 2017 vast aan de gemaakte afspraken, tenzij de gemeenten besluiten een inbestedingstraject te volgen. Daarmee kopen de gemeenten zich in en worden zij aandeelhouder van de afvalverwerker. Het Steenbergse college van burgemeester en wethouders heeft al aangegeven daar positief tegenover te staan. DOOR VERA DE GEUS De West-Brabantse gemeenten laten hun restafval verwerken door Attero. Hiermee zijn flinke bedragen gemoeid. Men betaalt namelijk 140 euro per ton, terwijl de marktprijs tussen de 80 en 100 euro per ton ligt en daar zijn de gemeenten niet gelukkig mee. Een andere afspraak die men liever kwijt dan rijk is, is het feit dat de gemeenten samen minsten 510.000 ton afval per jaar aan moeten leveren aan Attero, omdat er anders een fikse boete wordt opgelegd. De gemeenten vinden dit niet passen in de tijd waarin afval scheiden het streven is en willen af van dergelijke afspraken. Vanwege de contracten die tot en met 2017 lopen is dat echter geen optie. Stemmen Wel is er de mogelijkheid tot inbesteding. Dit maakt het mogelijk om ruim voor het aflopen van het huidige contract andere afspraken met Attero te maken. Het gaat daarbij dan om meer flexibiliteit, meer duurzaamheid en meer marktconforme tarieven. Daarvoor is het echter noodzakelijk

dat de gemeenten die klant zijn bij Attero ook aandeelhouder worden. Gemeenten zoals Bergen op Zoom en Breda zijn al aandeelhouder en ook de provincie Noord Brabant heeft dertig procent van de aandelen in handen.

‘Onderzoek naar risico’s’ Om in te kunnen besteden moet een groot aantal gemeenten instemmen. Om precies te zijn het aantal gemeenten dat verantwoordelijk is voor de helft van totale afvalaanbod. Gemeenteraad De komende maanden wordt het inbesteedalternatief nader onderzocht. Men wil namelijk voorkomen dat de kosten straks hoger zijn en wil daarom weten wat het toekomstperspectief is op het gebied van afval. Ook wordt er gekeken onder welke voorwaarden de aandelen gekocht kunnen worden en welke risico’s eraan

De gemeenten in West Brabant betalen bij Attero 140 euro per ton om GFT- en restafval te laten verwerken.

kleven. Ook moeten de diverse gemeenteraden er nog een besluit over nemen. Het Steenbergse college heeft al aangegeven positief te staan tegenover het inbesteden

Werk zoeken via je mobiel

en zal de raad vragen in te stemmen met het voorstel. Wanneer blijkt dat voldoende gemeenten zich willen inkopen in Attero en ook de aandeelhoudersvergadering

ARCHIEFFOTO

groen licht geeft, start het boekenonderzoek en de onderhandelingen over nadere voorwaarden. De gemeenteraad kan de resultaten daarvan in het najaar verwachten.

VACATURES in zowel krant, website en nu ook met je SMARTPHONE brabantwerkt.mobi PAGINA 3


! n e g a d laatste

laatste Kans! nog 33 KeuKens! e z u e r u rigo ! p o o k r e uitv

p o = p o

Wegens verhuizing moet

alles weg!

tot 70% Korting!

weg=weg!

KOPEN & METEEN MEENEMEN! Brugman Numansdorp gaat verhuizen. Dat zorgt voor het nodige voordeel. alle showroomkeukens en -badkamers en a-merken apparatuur en sanitair gaan daarom weg tegen dumpprijzen.

op alle KeuKens en badKamers! profiteer nu. laatste Kans! Numansdorp, Edisonstraat 4, Tel. 0186-653772 www.brugman.nl


actualiteit

Column

In de ban van de sport: Corné Bolders, wandelaar en sportfanaat

‘Mijn hart ligt bij de atletiek’ STEENBERGEN - De zomer van 2012 staat bol van de sportevenementen. Na het EK voetbal is het tijd voor Wimbledon en de Tour de France, gevolgd door de Olympische Spelen. Maar ook de gemeente Steenbergen bruist van de sportactiviteiten. De Steenbergse Bode biedt sporters en sportfanaten deze zomer een podium waar zij hun zegje kunnen doen over hun eigen sport en hoe zij de sportzomer van 2012 beleven. We trappen af met Corné Bolders (36) uit Steenbergen, bevlogen vrijwilliger bij SV Diomedon en momenteel deelnemer aan de Nijmeegse Vierdaagse.

Addo Sprangers

Dorpspriester U kent ’m vast wel, die reclame van de Koninklijke Landmacht. Huis-, tuin- en keukengebeurtenissen uit het dagelijkse burgerleven worden gespiegeld aan situaties waar militairen voor komen te staan. Een keuze makende uit de twee opties ‘geschikt’ en ‘ongeschikt’ wordt met het aankruisen van het desbetreffende vakje vervolgens duidelijk tot welke categorie de hoofdrolspeler in het wervingsfilmpje behoort. De slampampers, lamzakken, kneuzen, twijfelaars en kanslozen krijgen met het keiharde ‘ongeschikt’ een denkbeeldige schop onder hun reet, terwijl de echte doorzetters en degenen die doortastend en alert zijn bijkans met fanfaregeschal als ‘geschikt’ door Defensie worden binnengehaald. Hebben we daarmee iets nieuws onder de zon? Nee, hoor, Defensie acteert gewoon heel erg old skool. Nog niet zo heel lang geleden bepaalden ouders hier in Nederland immers ook of zoon- of dochterlief wel met een zogenaamde ‘goede partij’ naar huis kwam. In India gingen ze vroeger zelfs nog een stapje verder, las ik onlangs. Dorpspriesters, huwelijksmakelaars en oude tantes werden ingeschakeld om uit te zoeken of iemand wel een goede huwelijkskandidaat was. Om het maar even wat duidelijker te stellen: een zedig meisje dus en geen snollenbol die al op jeugdige leeftijd als afgelikte boterham door het leven gaat. Een jongen dus met een goedbetaalde baan en liefst ook nog welgestelde ouders in plaats van een loser die alleen maar denkt in termen van seks, drugs en rock-‘n’-roll. Een huwelijkskandidaat ook die fysiek top is en geen verborgen medische gebreken kent, zodat er straks bij voorbaat al geen halve Quasimodo in de wieg ligt. De tijden veranderen en tegenwoordig zoeken verontruste ouders in India steeds vaker hun toevlucht tot detectives, zo blijkt. Alleen zij lijken nog in staat dergelijke prangende vragen te beantwoorden in een land waar mensen nog massaal uitgehuwelijkt worden. Tja, dan lijkt mij het concept van de vrije keuze nog altijd het meest hanteerbaar. Mijn nu nog jonge dochters staan straks ongetwijfeld ook met een al dan niet geschikte kandidaat op de stoep, eentje waar ze hopelijk goed over hebben nagedacht en met wie ze verwachten gelukkig te worden. We weten dan snel genoeg wat voor vlees we in de kuip hebben, verwacht ik zo. Geheelonthouder, supporter van de verkeerde voetbalclub en absoluut geen muziekliefhebber? Geeft niet. Zelfs ik mocht blijven. Daar is geen dorpspriester aan te pas gekomen.

Colofon

Conré Bolders doet deze week mee met de Nijmeegse Vierdaagse om geld in te zamelen voor het Reumafonds. FOTO CORNÉ BOLDERS

DOOR RIA VAN MEIR

Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Steenbergse Bode Steenbergse Bode Redactie Ria van Meir Correspondent Elna Hellemons Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 29

De oplossing van deze puzzel is in week 30 te vinden op www.internetbode.nl

Het is inmiddels al de derde keer dat Corné Bolders meedoet met de Nijmeegse Vierdaagse. Het uitlopen van de monstertocht is altijd een bijzondere prestatie, maar zeker ook voor de 36-jarige Steenbergenaar. Elf jaar geleden werd bij hem namelijk de ziekte van Bechterew geconstateerd. Dat is een vorm van ontstekingsreuma, die vooral klachten in de bekken en in de rug geeft. Corné loopt de Nijmeegse Vierdaagse daarom met een bijzonder doel: geld inzamelen voor het Reumafonds. “Na de eerste keer was ik helemaal kapot. Ik moest echt twee weken bijkomen. Maar de sfeer was zo leuk in Nijmegen. Ik herkende een beetje het carnavalgevoel dat wij hier in Strienestad ook kennen. Daarom ga ik nu al voor de derde keer”, vertelt Corné trots. Wandeltochten Hij heeft inmiddels al heel wat kilometers in de benen zitten. “Ik begin meestal in maart of april met het opbouwen. Daarna volgen een aantal weekenden met flinke

wandeltochten, zoals de Rien Slokkers wandeltocht, de Zeeuwse Wandeldriedaagse en laatst nog de Zevendorpentocht op Tholen. De afgelopen week heb ik rust gehouden, zodat ik de Nijmeegse Vierdaagse weer goed kan uitlopen. Daarna volgt een vakantie voor mij. Dan kan ik bijkomen”, zegt de wandelaar. Atletiek In zijn vakantie zal Corné regelmatig afstemmen op de Olympische Spelen, want als echte sportfanaat volgt hij deze zomer alle grote evenementen.

‘De Kleine Tour hoort bij de opvoeding’ “Vooral het atletiek volg ik zoveel mogelijk. Daar ligt toch mijn hart”, verklaart hij. Tot bij hem de ziekte van Bechterew werd geconstateerd was Corné zelf een fanatiek atleet. Van zijn vijfde tot zijn 25e beoefende hij de sport.

“Het hoogtepunt was mijn Brabants kampioenschap op het onderdeel kogelstoten op vijftienjarige leeftijd en natuurlijk de vijfde plaats op het Nederlands kampioenschap”, vertelt de sportfanaat. Dat hij nu zelf niet meer actief kan deelnemen aan atletiek, betekent niet dat hij er niet meer betrokken bij is. “Ik ben actief als jeugdtrainer en jurylid bij SV Diomedon en doe dat nog altijd heel graag.” Kleine Tour Naast atletiek volgt Corné ook andere grote sportevenementen, zoals het EK voetbal en de Tour de France. In Steenbergen kijkt hij ieder jaar uit naar de Kleine Tour, waaraan dit jaar zijn zoon Jacco dit jaar voor het eerst meedoet. “Hij rijdt bij PS Couriers. Ik ben echt supertrots op hem”, glundert Corné. Zelf was hij tussen zijn achtste en veertiende ieder jaar te vinden in het peloton. “Het hoort toch een beetje bij de opvoeding, zeg ik altijd!” www.justgiving.nl/pages/450-bolderswandelt-voor-het-reumafonds

Combinatie natuur- en kunstgras moet capaciteitstekort tegengaan

VV Steenbergen wil hybride gras STEENBERGEN - Het is voor VV Steenbergen ‘absoluut noodzakelijk’ om het huidige natuurgras om te vormen tot kunstgras. Dat concludeert het bestuur van de Steenbergse voetbalvereniging na een uitgebreid onderzoek naar haar accommodatie. De velden zijn structureel overbelast. Aangezien er geen uitbreiding van het sportpark mogelijk is, pleit de vereniging voor de aanleg van twee hybride grasvelden. DOOR RIA VAN MEIR

© www.sudokusite.eu

Vooral de laatste jaren neemt de vraag naar kunstgras toe. VV Steenbergen groeide de laatste tien jaar met bijna honderd leden naar 577. Ook het aantal jeugdteams nam fors toe. Door de aanleg van verlichting op de velden 3 en 4 werd het sportpark eveneens meer gebruikt. Het slechte weer van 2011 gooide echter roet in het eten. Door de vele regen waren de velden in de wintermaanden volledig onbespeelbaar. VV Steenbergen heeft daarom een berekening gemaakt van de belasting. In het afgelopen seizoen kwam de club uit op bijna 1600 trainingsuren op de velden 1, 3, 4 en het trainingsveld. De KNVB gaat echter uit van maximaal 250 uur per jaar per naPAGINA 5

tuurgrasveld. Daarnaast worden de velden ook gebruikt voor wedstrijden en maken andere organisaties en verenigingen ook gebruik van het sportpark. Het bestuur van VV Steenbergen kan dan ook niet anders concluderen dan dat de velden structureel overbelast zijn. Kwaliteitsverbetering De vereniging pleit daarom voor twee hybride grasvelden, een combinatie van natuur en milieuvriendelijk kunstgras. Die optie is goedkoper en minder blessuregevoelig dan puur kunstgras, terwijl de capaciteit vergroot wordt naar 800 tot 1000 uur per veld. “Tegelijkertijd zal er een aanzienlijke kwaliteitsverbetering voor de andere velden gerealiseerd worden, doordat er een betere spreiding kan plaatsvinden. Dat

betekent ook een kostenbesparing op het onderhoud”, aldus het bestuur. Kosten De vereniging schat dat de aanleg van de twee hybride grasvelden een kleine vijf ton gaat kosten. In het kader van de zelfredzaamheid wil het bestuur zelf ook een flink bedrag bijdragen, maar dat bedrag moet nog worden goedgekeurd door de algemene ledenvergadering. De gemeente Steenbergen heeft volgens het bestuur al 55.000 euro gereserveerd voor het onderhoud van veld 1, waardoor de gemeente nog 355.000 zou moeten bijdragen. Het rapport van VV Steenbergen zal in de gemeenteraad behandeld worden als ingezonden stuk tijdens de eerste commissievergadering na de zomervakantie.


en r vering Bij rese rsonen! pe vanaf 6 ering van nd o z it de Met u r duren u u 2 e d t! r a rondva

Reserveer nu één van onze dagtochten en ontvang 20% korting! Dagtocht met bezoek aan het Biesbosch Museum

Rien Poortvliet Museum op eiland Tiengemeten

Dagtocht met bezoek aan Slot Loevestein

Uitwaaien en zwaaien De boot vertrekt om 10.00 uur vanuit Lage Zwaluwe. U wordt ontvangen met koffie en appelgebak. U vaart via een mooie route naar Rotterdam. Om 12.00 uur wordt de scheepslunch geserveerd. Na de scheepslunch om 13.00 uur arriveert u in Rotterdam alwaar u SS Rotterdam bezoekt. Wij hebben de ‘Uitwaaien en Zwaaien Tour’ voor u gereserveerd. Aan de hand van een audiofoon en een plattegrond loopt u in uw eigen tempo de route van de rondleiding. Rond 15:00 uur wordt de vaartocht weer vervolgd, om 17.30 uur arriveren we weer in Lage Zwaluwe.

Dagje uit voor het hele gezin Gezellig uitstapje voor familie en of gezin! Om 10.15 uur wordt u aan boord verwacht, waar u kunt genieten van 2 kopjes koffie met gebak. We varen door Nationaal Park de Biesbosch, tijdens de tocht wordt er voor een heerlijke scheepslunch gezorgd! Omstreeks 13.00 uur arriveren we bij het Biesbosch Museum in Werkendam, midden in de prachtige natuur. U kunt hier ook heerlijk wandelen (2 km). Omstreeks 14.00 uur zullen we weer richting Drimmelen varen, waar we rond 16.00 uur afmeren.

Hele dag onbeperkt genieten Genieten van Nationaal Park de Biesbosch en het Rien Poortvliet Museum. Inschepen om 09.45 uur. U wordt ontvangen met een kop heerlijke koffie en appeltaart. Via de Biesbosch en het Hollands Diep zetten we koers richting het Eiland Tiengemeten. Na de lunch omstreeks 13.00 uur aankomst op het eiland. U kunt een bezoek brengen aan het Rien Poortvliet Museum, informatiecentrum, landbouwmuseum of een heerlijke wandeling maken op dit unieke eiland. Rond 17.30 uur zijn we weer in Drimmelen terug.

Middeleeuws Slot bezoeken Een 7,5 uur durende boottocht met tussenstop voor een bezoek aan het middeleeuwse Slot Loevestein. Zeker een dagje uit waarop u met veel plezier zult terugkijken. Slot Loevestein is geopend en u kunt op eigen gelegenheid rondlopen. Op 2 plaatsen worden verhalen verteld waar u vrijblijvend naar kunt luisteren. Uiteraard wordt alles verteld over Hugo de Groot en z’n bekende boekenkist. Om 09.45 uur wordt u aan boord van een van onze partyschepen verwacht. De koffie met appeltaart staat klaar. De scheepslunch kunt u verwachten rond het middaguur.

Wereldhaven Rotterdam De beste indruk van het Rotterdams havengebied ervaart u natuurlijk het beste vanaf het water. Aan boord van een van de Zilvermeeuw schepen. Om 09.15 uur stapt u in Drimmelen aan boord van de Zilvermeeuw voor een vaart naar Rotterdam. Om 09.30 uur worden de trossen losgegooid en begint een echte reis over het water, terwijl u geniet van koffie met appeltaart. Deze dagtocht gaat dwars door de Biesbosch richting Rotterdam via Merwede Noord en Nieuwe Maas. Om plm. 12.30 uur wordt een uitgebreide lunch in buffetvorm geserveerd, en ‘s middags een klein snackje. Na een afwisselende terugvaart wordt om plm. 18.00 uur in de thuishaven Drimmelen afgemeerd.

Dinsdag: 17 en 31 juli, 14 en 28 augustus

Woensdag: 25 juli, 8 en 22 augustus

Dinsdag: 24 juli, 7 en 21 augustus

Woensdag: 18 juli, 1 en 15 augustus

Zaterdag: 14, 21 en 28 juli, 4, 11 en 18 augustus Dinsdag: 4 september.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

Volwassenen

Kinderen 3-11 jr.

q 49,50

n 33,25

q 37,75

n 24,75

q 45,00

n 26,25

q 45,00

n 26,25

q 40,00

n 27,25

Zilvermeeuw Rondvaarten

Of maakt u liever een 2-uur durende rondvaart in Drimmelen? Vanaf Drimmelen vertrekken bijna dagelijks, van Pasen t/m herfstvakantie onze rondvaarten. Tijdens de vaart kunt u een drankje nemen aan de bar en vertelt de schipper over hetgeen u onderweg te zien krijgt. Prijzen bedragen: Volwassenen m 9,50 Kinderen 3 t/m 11 jaar m 6,50 Voor onze actuele afvaarttijden kunt u terecht op www.zilvermeeuw.nl

Rondvaartbedrijf Zilvermeeuw bv • Biesboschweg 2 • 4924 BB • Drimmelen T 0162 – 68 26 09 • F 0162 – 68 69 25 • info@zilvermeeuw.nl • www.zilvermeeuw.nl

Zanco Mode

FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA 2012

Goed gekleed voor een leuke prijs!

Diverse series

    

2 voor E 30,-

• Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,-• Zondag 15 juli vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,--

FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA 20122012 FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA

 IEDERE van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50 • Zondag 5DINSDAG augustus IEDERE DINSDAG van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50  Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,- vaartocht Zondag 1 juli; 12 augustus 26 augustus vaartocht Zoom – Antwerpen € 40,- Zondag 15St-Annaland juli vaartochten Hansweert –– Antwerpen € 45,--Bergen op€ Middelburg 40,--

  

Zondag 15 juli5vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,- Zondag augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,- 5 augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,-Zondag

Zondag vaartocht incl maaltijd

WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL

Zanco Mode

TEL 0166.654321 TEL 06.53470330

Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland Zondag vaartocht incl maaltijd

TEL 0166.654321 TEL 06.53470330

Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland

Zondag vaartocht incl

maaltijd WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN TEL 0166.654321 TEL 06.53470330 WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL TEL 0166.654321 Bronsgeestweg 16 Bronsgeestweg 16, 4697 RT St-Annaland INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL TEL 06.53470330 4697 RT St-Annaland

OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

29

bbq all-in

11.

80

1.75 snijworst29 150 gr 1. varkenslappen ½ kg1.49 kip kerrie 99 rollade / fricandeau ½ kg 1. salade 39 15 0 99 gr 1 . sucadelappen ½ kg 2. kuikenbout

Ook het adres voor nieuwe kozijnen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

10 jaar fabrieksgarantie Komokeur.

RAT IN DE VAL

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Heimolendreef 36a - Rucphen

P. v. Veldhoven en Zn. OLV ter Duinenlaan 46 Tel. 0164-613873, Ossendrecht email: glashandel.van.veldhoven@hetnet.nl www.glashandel-vanveldhoven.nl

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot DAN 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

VOOR SINGLESte&RIJSBERGEN PAREN: HARMONIEZAAL Ingang lagestraat 1 cq 3 naast rabo bank ZATERDAG juli Zaal open 19.30 uur 21 start 20.30 uur

Harmoniezaal te Rijsbergen EDDY SMETS MET LETTY LANKA Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur Inlichtingen: 06 22 41 43 07

Eddy SmEtS mEt lEtty lanka

Inlichtingen: 06 22 41 43 07 ALLROUND MET

BAND

Afmeting ongeveer 74 x 70 mm

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl WWW.HOBBYKAS.NL

Ook ’s avonds.

DANSEN ZATERDAG 21 JULI

ALLROuNd LIVE LIVE PARty PARTY BANd

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

S06 E -N122 58 443

VOOR SINGLES & PAREN:

kilo

shoarmavlees ½ kg 1.49 / gemengd gehakt ½ kg 1.49

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Glashandel

OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL

Kortemeestraat 9 (in ‘t Vierkantje) 4611 TK Bergen op Zoom Tel. 0164-263485

Dubbele beglazing.

Zondag 5 augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,--

2 voor E 45,-

Overhemden korte mouw

Glashandel P. v. Veldhoven en Zn.

DINSDAG van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50 •IEDERE IEDERE DINSDAG van 5 juni t/m 18 september Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,-vaartocht St-Annaland – Zierikzee Zondag 15 juli vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,--€ 17,50

pantalons

Dagtocht door de Wereldhaven Rotterdam

Vermelde prijzen per persoon

Dagtocht met bezoek aan SS Rotterdam

mEt GOEDE GOEdE dANS DANS MUZIEK muZIEk

Budget € 350,Alu-pro kas v.a. € 925,Combi-pro kas v.a. € 900,Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

Poolse mensen zoeken renovatiewerk Pleister-tegel-en schilderwerk

tel.nr. 06-84.41.69.87


lief en leed

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Nieuw-Vossemeer en Steenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Kruisland en Dinteloord. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.

uitvaartverzorging

G. LEEUW

Voor een uitvaart overeenkomstig uw wens Dag en nacht bereikbaar

Steenbergen: 0167-566104 Moerdijk: 0168-462230 www.uitvaartleeuw.nl

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl

Voor een uitvaart voor elk budget. In 2012 geven wij 50% korting op ons rouwdrukwerk Zie onze website (nieuwsbrief)

Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Jan Jochems Handel

en

Inbreng gevraagd voor onze belangrijke

TransporT

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

op dinsdag 7 en woensdag 8 augustus

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3

Nieuw!!!!!! Bij Restaurant Het Oude Raadhuis in Halsteren

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Restaurant Oude Raadhuis Bistro deHet Oude Raadzaal

STRO KORRELS

ZOMERACTIE Nieuw!!!!!! Bij Restaurant Het Oude Raadhuis in Halsteren

Boven ons restaurant met als enige in de regio met een Bib-Gourmand vermelding in de Michelin-gids, is Bistro de Oude Raadzaal gerealiseerd. De authentieke raadzaal waar vroeger de raadsheren bijeen kwamen is vanaf maandag 18 juli a.s. geopend als Bistro De Oude Raadzaal. Hier kunt u genieten van de zelfde kwaliteit die u van ons gewend bent in ons restaurant. Ervaar zelf de Raadsleden in ACTIE!!!

Elke 2e persoon geniet voor de

Ideaal stalbed voor dieren

halve prijs

100% natuurlijk, voordelig, ruimte- en arbeidbesparend

€4.50 per zak van 15 kg

06-24887585

(*) =

- APK - Onderhoud - Storings diagnose - Banden/velgen - Bovag garantie op reparaties behoud fabrieksgarantie

GOUD IS G€LD

(*) van ons heerlijk 3 gangen menu

Speciaal voor onze opening heeft het College van D(ave) & W(esley) een actie bedacht om u voordelig met ons kennis te laten maken. Bij inlevering van deze Deze advertentie in onze Bistrode krijgt u € 2,50 korting van 2012 slechts e 12,25. actie geldt hele zomer op het 4-gangen Oude Raadzaal keuzemenu van € 29,50. Wij hopenvan u te mogen begroeten Bistro devan Oude18.00 Raadzaal Geopend maandag t/min onze zaterdag tot 21.00

enRaadzaal zondag 17.00 21.00 uur Bistro De Oude en van Restaurant Hettot Oude Raadhuis Dorpsstraat 22 Bistro De Raadzaal en Restaurant Het Oude Raadhuis 4661 HPOude Halsteren 0164-684076 Dorpsstraat 22 | 4661 HP | Halsteren | 0164-684076

TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 www.goudisgeld.nl

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

Op donderdag 19 en 26 juli en 2, 9, 16, 23 en 30 aug. vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur Hotel Dekkers, Zr.M. Adolfinestraat 6, 4641 CP OSSENDRECHT

Iedere zaterdag van 21 juli t/m 25 augustus Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 18.00 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel de Ram, Steenbergseweg 1, 4661 RJ HALSTEREN

Op zondag 15 en 29 juli en 12 en 26 augustus

vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3, 4761 RH ZEVENBERGEN

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!


Gigantische ravage na ongeval N259

Rondleidingen landgoed Wouwse Plantage

Heemkundekring De Vierschaer STEENBERGEN - Op vier woensdagen in juli en augustus zal heemkundekring De Vierschaer rondleidingen verzorgen op het landgoed Wouwse Plantage. Dit zal gebeuren op 18 en 25 juli en op 1 en 8 augustus Onder leiding van de gids gaat u onder andere langs het witte kasteeltje, het jachthuis, de houtzagerij (met demonstratie) en het brandweermuseum.

De start is elke keer om 14.00 uur. Het vertrekpunt: Plantage Centrum, ingang is gelegen aan de Plantagebaan (Wouwse Plantage richting Huijbergen). Op ongeveer 2,5 km vanaf Wouwse Plantage aan uw rechterhand staan 4 stenen palen met daartussen kettingen, tussen hm-palen 3.3 en 3,2. Hier moet u ingaan, op ongeveer 750 meter wacht de gids u op. Parkeren is mogelijk.

Plattelandsjongeren.nl

De Beste Keet van Nederland 2012

STEENBERGEN - Op de Halsterseweg tussen Steenbergen en Halsteren heeft zich donderdagavond een zeer ernstig ongeval voorgedaan. Een vrachtwagen raakte in de berm en heeft daarbij twee grote bomen compleet omver gereden. De bestuurder van de vrachtwagencombinatie raakte ernstig bekneld. Vanwege de ernst van het ongeval werd de traumaheli opgeroepen voor assistentie van het ambulance personeel. De bestuurder heeft geruime tijd in het ernstig verwrongen wrak van de vrachtwagen vastgezeten. Na ongeveer 1,5 uur was het slachtoffer bevrijd en is hij met spoed en onder politie begeleiding naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De Halsterseweg was nog enkele uren afgesloten voor alle verkeer voor de grote bergingsklus en het sporenonderzoek. De politie kreeg veel steun van behulpzame omwonenden. Zo stelde een van hen zijn tuin beschikbaar, zodat de traumahelikopter kon landen. Een ander regelde het verkeer voor de hulpdiensten arriveerden. De toestand van de bestuurder is zorgwekkend. Hij heeft diverse botbreuken opgelopen. TEKST EN FOTO LARS WINDSMA

Ombudsman speciaal voor ouderen WEST-BRABANT - Het Nationaal Ouderenfonds lanceert vandaag de OuderenOmbudsman: een vraagbaak en klachteninstituut, speciaal voor ouderen. Een initiatief dat volgens bestuur en directie van het Ouderenfonds hard nodig is in deze economisch moeilijke tijden, waarin ook de ouderen flink worden geraakt. Door de vele bezuinigingen en de brij aan regelgeving hebben veel senioren geen idee meer waar ze recht op hebben. Daarnaast hebben ze grote moeite om de juiste instanties te vinden. Ook familie en vrijwilligers, die zorg aan een oudere verlenen, zien vaak door de bomen het bos niet meer. De OuderenOmbudsman wil aan deze onoverzichtelijke situatie een einde maken. De organisatie verwijst mensen met vragen door naar de juiste regelingen en

instanties. Daarnaast kunnen mensen, die zich onheus bejegend voelen door bijvoorbeeld een zorginstelling of op enigerlei wijze gediscrimineerd worden, bij de OuderenOmbudsman een klacht indienen. De OuderenOmbudsman bekijkt alle klachten serieus en onderneemt actie waar nodig. Daarnaast biedt de OuderenOmbudsman senioren de mogelijkheid hun stem te laten horen. Zo zal de kersverse instantie nauwlettend in de gaten houden of bepaalde maatschappelijke ontwikkelingen, die ouderen treffen, leiden tot extra klachten. Indien nodig, trekt de OuderenOmbudsman hierover aan de bel. Bevorderen zelfredzaamheid Het Nationaal Ouderenfonds, de drijvende kracht achter de OuderenOmbudsman, wil met haar initiatief de zelfredzaamheid van ouderen bevorderen. Omdat de groep senioren almaar groter wordt, mensen lan-

ger op zichzelf blijven wonen en familie/ mantelzorgers steeds minder tijd hebben, is het van groot belang dat de ouderen zelf de weg weten te vinden naar de juiste instanties. Oproep Het Nationaal Ouderenfonds doet een oproep aan ouderen en degenen die voor hen zorgen om hun vragen, ervaringen of klachten te delen met de OuderenOmbudsman. Dit stelt de OuderenOmbudsman in staat om in de toekomst gerichte hulp te verschaffen aan al diegenen die dat nodig hebben. De OuderenOmbudsman is op doordeweekse dagen geopend van 9 uur ‘s morgens tot 17 uur ‘s middags en is bereikbaar via tel. 0900-6080100 (5 cent per minuut) of via de mail op ouderenombudsman@ ouderenfonds.nl. Website www.OuderenOmbudsman.nl

WEST-BRABANT - Plattelandsjongeren.nl is gestart met de zoektocht naar ‘De Beste Keet van Nederland 2012’. Alle jongerenketen in Nederland kunnen meedoen aan deze wedstrijd door een profiel aan te maken op www.keetkeur.nl. Op dit profiel kunnen zij foto’s en filmpjes plaatsen waarmee ze laten zien waarom hun keet ‘De Beste Keet van Nederland’ is. In de wedstrijd zijn zeven thema’s van belang: brandveiligheid, alcoholbeleid, huisregels, betrokkenheid ouders, activiteiten, noodnummers en EHBO en uitstraling keet. Voor de keten die er behoefte aan hebben, biedt Plattelandsjongeren.nl meerdere interactieve workshops aan om de keet te verbeteren. Van 1 augustus tot 30 september 2012 moeten de keten zoveel mogelijk stemmen verzamelen via social media als Hyves, Facebook en Twitter op hun keetkeurprofiel. De vijf keten met de meeste stemmen en de vijf keten die door de keetadviseurs op basis van hun profiel worden verkozen tot kanshebber, worden op een onverwacht moment in oktober 2012 bezocht door de Keetkeurjury die de keet komt beoordelen. Op 2 november wordt de titel

toegekend aan ‘De Beste Keet van Nederland 2012’ door middel van een centrale prijsuitreiking. Afgelopen twee jaar heeft Plattelandsjongeren.nl al succesvolle zoektochten gehad naar ‘De Beste Keet van Nederland 2010 en 2011’. Meer dan 120 jongerenketen van het platteland hebben inmiddels een profiel op www.keetkeur.nl. Naar aanleiding van deze twee succesvolle zoektochten naar ‘De Beste Keet van Nederland’, is er de afgelopen maanden samen met verschillende keten gewerkt aan een verbeterde wedstrijdformule. Plattelandsjongeren.nl is een organisatie die zich inzet voor leefbaarheid op het platteland, zowel het behouden als het bevorderen daarvan. Plattelandsjongeren.nl vindt dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier te regelen. Het project ‘Keetkeur’ biedt keethouders handvatten om hun keet te verbeteren en te behouden. Tot nog toe zijn het vooral de negatieve berichten over keten die de aandacht krijgen. Plattelandsjongeren.nl wil de positieve kant van een keet laten zien en zo het imago van keten verbeteren. Plattelandsjongeren.nl onderschrijft de sociale waarde van keten. Het is voor jongeren dé ontmoetingsplek op het platteland.

Rectificatie

STEENBERGEN - De eerste Uitmarkt in de gemeente Steenbergen staat gepland op zaterdag 29 september. In de Steenbergse Bode van woensdag 18 juli wordt echter abusievelijk melding gemaakt van woensdag 29 september. Tijdens de Uitmarkt laat Steenbergen zien wat de gemeenschap op het gebied van kunst- en cultuur in haar mars heeft. Er zijn drie verschillende podia in het centrum van Steenbergen. Daarnaast zijn er diverse exposities in de tussenliggende straten. Alle dansgroepen, harmonieën, bands en toneelverenigingen in de gemeente mogen zich op die dag presenteren. Opgeven kan nog tot 25 juli via het inschrijfformulier op www.gemeente-steenbergen.nl.

KERKELIJK NIEUWS DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 22 juli: 10.00u ds. F.J.M. van Veldhuizen; 18.30u ds. F.J.M. van Veldhuizen. Parochie H. Petrus en Paulus Zaterdag 21 juli: 19.00u Eucharistieviering m.m.v. R.K. kerkkoor. Intenties: Wim Testers. Marcel de Smet. Louis v d Weijgaert. Voorgangers; Pater B van Schaik, Corry de Jongh Donderdag 26 juli: rondbrengen thuiscommunie door vrijwilligers. NIEUW-VOSSEMEER Gemeente Het Levende Woord H. Joannes de Doper Wij verzoeken u uw misintenties in de zomerperiode (tot ca. half augustus) minstens 2 weken te voren door te geven. Vrijdag 20 juli: 19.00u H. Mis in De Vossemeren, Zondag 22 juli: 09.00 u H. Mis, voorganger , pastoor van Geel. Intenties: Annie Swagemakers en overl. familie; jgt. Jacobus van Gurp en Maria de Kock, Adrianus en Maria Schoutens; Theo Musters e.v. Dien Lusing; Marzanna Verhagen-Karpowicz; Leonardus de

Jong en Maria Baselier; overl. ouders Bosters-Bolders. Maandag 23 juli: 18.00u H. Mis Woensdag 25 juli: 19.00u H. Mis Donderdag 26 juli:19.00u Medjugorjevieringen Rozenkransgebed; Donderdag 26 juli: Sint Anna, om 19.00u is er een viering in de Gummaruskerk met als voorganger pastoor van Geel, pater Bertus en pastor Nieuwlaat. Vrijdag 27 juli: 19.00u H. Mis in De Vossemeren. Protestantse kerk De predikantsplaats in de gemeente Halsteren/Nieuw Vossemeer is momenteel vacant. Zondag 22 juli: 10.00u eredienst in de St. Martinuskerk te Halsteren, gezamenlijke dienst met Nieuw Vossemeer. Ds. J. de Bie, ‘s-Gravenpolder. STEENBERGEN Christengemeente Open Deur Iedere zondag 10.30u samenkomst in Open Deur; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst in de Gebedswinkel, Geert Vinckestraat 2. Iedere maandag 20.00u, Bijbelstudie in de Lepelaar, Kerkstraat 57 te Lepelstraat. Elke woensdag koffieochtend 10.00-

13.00u in de gebedswinkel, Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: Ad van der Wiel, Oud-Vossemeer, 0166-603598, aml.wiel@filternet.nl; www.opendeursteenbergen.nl Hervormde Gemeente Zondag 22 juli: Mevr. Dorine Keizer, Apeldoorn. St. Gummaruskerk Personalia: de overledenen, die wij in ons gebed gedenken, zijn Gonda Klarenbeek; Guust Welten de Bruijn; Koos Brooijmans Mouwen. Openingstijden Parochiesecretariaat: van maandag t/m vrijdag van 9.15-11.30u. Deze tijden gelden niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen, dan is het secretariaat alleen op donderdagochtend geopend. Spreekuur: Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9.3010.30u in het Parochiesecretariaat in de Gummaruskerk, Westdam 83 (ingang marktzijde). Zondag is er geen kindernevendienst in de Vincentiuszaal. Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (ivm tijdige

PAGINA 8

plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.15 t/m 11.30u of via de website. De prijs voor het aanvragen van een misintentie is 10,50 euro. Beleef de dag heel bewust: Deze dag komt nooit meer terug. (F. Schild) Kerkdiensten: 16e zondag, jaarcyclus b. Zaterdag 21 juli: 19.00u (dienst van woord en communie met Hr. J. Gelten): Toon van Loon; Joke Luijks. Zondag 22 juli: 10.00u (eucharistie met past. B. van Schaik): Het welzijn van onze parochie; Anthonetta Peeters; Cornelia Tak; Vermue-Rijk; jrgt. Catharina Dingemans-Rooms; jrgt. Jos Brouwers-Teewen. Maandag: H. Birgitta 19.00u Lucie Meesters. Dinsdag: H. Christoffel 8.30u jrgt Petrus Broos;; Adrianus Maria Verhagen Boogaart (familie haalt kruisje op); Adriana Luijsterburg-de Klerck. Woensdag: H. Jacobus, patroon van Steebergen 8.30u tot zegen over Steenbergen. Donderdag: HH. Joachim en Anna 19.00uHet welzijn van onze parochie st. Anna. Vrijdag: Z. Titus Brandsma 8.30u Om h. priesterroepingen.


FA B R I E K S R E S TA N T E N , M E R K A P PA R AT U U R E N A C C E S S O I R E S

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET

Kaay 33 ••Tholen Tholen ••Tel. Tel.0166-602451 0166-602451 www.eetcafethesixties.nl www.eetcafethesixties.nl Wa ttw e

g

Vrijdag 29 april 22.30 uur Zaterdag 21 juli 22.00 uur

! D N E P O E G K A V W U O B E D S

TIJDEN

! P O = IE! OP

T K A E I T VAKAN

af € 150, n a v n e t s lka bouwkoe anaf € 425,in l o o lp ir sv • Wh atwasser f € 25,a v i t t e r o na •B kasten va € 25,n e k u e K f • den vana • Werkba

! S N E K U E K G P OPSLA

GO N I T R O K % A: 70

EXTR

Dr

eb

be

lst

Koninginnenacht

amsterdamse met als thema avond! apres-sKi party

ra

at

BRUYNZEEL KEUKEN OUTLET

Drebbelstraat 5 4622 RC Bergen op Zoom T: 0164-285314 E: keukenoutlet@bruynzeel.com

U bent van harte welkom! U bent van harte welkom! Toegang gratis Toegang gratis

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

TIJDENS DE BOUWVAK (23 JULI T/M 11 AUGUSTUS)

Donderdag: 13:30 - 17:00 uur Vrijdag: 13:30 - 17:00 uur Zaterdag: 09:00 - 13:00 uur

WWW.BRUYNZEELKEUKENOUTLET.NL Alleen uitzoeken en meenemen, dus geen bestellingen of reserveringen

BODEMPRIJZEN • UITZOEKEN • AFREKENEN • MEENEMEN Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Te koop gevraagd

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

06-21939973 of 06-24963738

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Met z’n allen eropuit voor slechts €10,-!* Eén dag onbeperkt bussen met de Goed bezig BUS Familiekaart.

uitsluiten d online verkrijgb aar

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n i t s i l a i SpecNSTRUCPTLIAETSIN/ G

LCO VELBE STAA N GE E K DA Samen met de kinderen reis je nu voor slechts €10,-* onbeperkt door Brabant. Gaan jullie naar het Vincent van GoghHuis of Indoor Skydive Roosendaal? Dan profiteer je bovendien van extra korting op de entree. Kijk voor alle informatie en voorwaarden op www.goedbezigbus.nl.

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

*De Goed bezig BUS Familiekaart is geldig voor 2 volwassenen + 3 kinderen (t/m 11 jaar). Of 1 volwassene + 4 kinderen (t/m 11 jaar). In de bussen van Arriva en Veolia Transport in Noord-Brabant. Het tarief is exclusief transactiekosten.

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl

Dorpsweg 136, De Heen 0167 560000 Dagelijks geopend vanaf 12.00u maandag gesloten

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen

Graszoden

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

Lieve vrouw zoekt een gezellige, eerlijke man

(lft 70-75). Om samen te genieten. Ik ben lief, betrouwbaar en oprecht. Samen kunnen we er iets van maken.

Stuur me een kort briefje? Br.o nr 301 v dit blad.


Expositie kunstforum

Groene ogen door Anja Kok.

STEENBERGEN - Kunstforum komt wederom met een verrassende expositie in het leegstaande pand Blauwstraat 50 te Steenbergen. Anja Kok, geboren in Kampen en woonachtig in Gorinchem is de volgende kunstenaar die door middel van de ‘kijkdoos’ formule van kunstforum een podium krijgt om een kleine greep van haar kunstwerken te laten zien. Anja volgde haar opleiding aan de Constantijn Huygens academie in Kampen en aan Ateliers’63 in Haarlem. Haar lijst van opdrachten en exposities is indrukwekkend. In de schilderijen van Anja Kok heeft ieder mens zo zijn eigen gedachten. Ze gaan geen interactie met

elkaar aan ook niet als er meer personen binnen een schilderij zijn afgebeeld. Er zijn verschillende series te onderscheiden. Zo is er een serie fascinerende portretten van mannen op kantoor en een met kinderportretten, veelal meisjes. Mensen worden vaak afgebeeld in hun alledaagse omgeving of belevenissen. Zoals een kind in een kermisautootje, in bad, op een paard, met bokshandschoenen aan in een bokshouding of met twee hondjes, mensen met een afstandsbediening in de hand of kinderen met een computerspelletje. Er is sprake van een duidelijk herkenbare schilderstijl. Deze wordt gekenmerkt door een snelle rake grove toets afgewisseld met een behoedzame precieze lijnvoering.

Beeldend combineert ze stijlelementen vanuit het realisme en de naïeve schilderkunst. De monden en ogen zijn heel herkenbaar doordat ze veelal gedetailleerder zijn uitgewerkt. Ze kan over zo’n uitgewerkte mond zo weer een grove kwaststreek zetten, dit om beweging in het gezicht aan te geven. Toch houdt ze zich niet specifiek met het detail bezig maar benadert de afbeelding in zijn geheel. De portretten en taferelen die ze schildert zijn nooit statisch maar tijdelijk stilgezet ze lijken ieder moment weer tot even te kunnen komen. Ze zijn ook heel plastisch en door de gecreëerde plasticiteit overstijgen de afbeeldingen de randen van de doeken. Het geheel geeft een vitale indruk. De energie spat ervan af. Ze schildert de mensen vanuit steeds opnieuw verrassende gezichtspunten. Waardoor het effect van het even stilzetten van de tijd versterkt wordt. De afgebeelde mensen hebben allemaal karakter. Ze werkt veel met fantasie mensen waardoor je ook bepaalde koppen terug ziet komen hetzij net elke keer iets anders. Je moet ook vaak lachen om de schilderijen omdat de mens hulpeloos lijkt. De Expositie van Anja is te zien tot en met 15 oktober Blauwstraat 50, Steenbergen. Email: ag.kok@kpnplanet.nl Website: www.anjakok.nl, www.kunstforum.nu

Witgoedspeciaalzaak reparatie en verkoop koelen - wassen - drogen - inbouw ook gebruikt met garantie!

Blauwstraat 2 Steenbergen

Tel.: 0167-565213 geen voorrijkosten!

Postbus 51 verandert van naam en telefoonnummer STEENBERGEN - Postbus 51 verandert van naam en telefoonnummer. Burgers met vragen aan de Rijksoverheid kunnen vanaf nu bellen met de informatielijn via het nieuwe telefoonnummer 1400. De naam Postbus 51 wijzigt in Rijksoverheid. Aan de informatievoorziening van de Rijksoverheid verandert verder niets. Die blijft vragen van burgers beantwoorden via telefoon en e-mail en campagnes voeren via onder meer radio- en tv-spotjes. Met de naam- en nummerwijziging wil de Rijksoverheid de herkenbaarheid voor burgers vergroten. Eerder is al één rijkslogo in gebruik genomen en zijn de websites van ministeries opgegaan in www.rijksoverheid.nl.

ZV de Krabben

De naam Postbus 51 wordt niet meer gebruikt. Aan het eind van de tv-spots wordt de naam Postbus 51 vervangen door Rijksoverheid. De bekende ‘jingle’ rond de radio- en tv spots blijft wel dezelfde.

KORTE BERICHTEN

Museumplusbus: Dinsdag 29 augustus naar het openluchtmuseum in Arnhem voor gepensioneerde leraren van de onderwijsbond CNVO. Vertrek vanuit parkeerplaats de Stok, aanwezig 08.30-9.00u vertrek 09.15u. Opgave voor 11 augustus: 076-5020224 (antwoordapparaat aanwezig) Vermelding van aantal personen, gebruik van rolstoel of rollator, deelname aan lunch in restaurant of eigen lunchpakket. Bus en museum zijn gratis.

Zomersluiting

MEE Steunpunten WEST-BRABANT - De MEE Steunpunten zijn deze zomer tot en met 3 augustus gesloten met uitzondering van het steunpunt Steenbergen. Het Steunpunt Steenbergen blijft de hele zomer geopend. U kunt tijdens deze periode terecht in onze vestigingen in Bergen op Zoom (Louis Porquinlaan 1), Breda (Heerbaan 100) en Roosendaal (Langdonk 1). Vanaf 6 augustus zijn alle steunpunten

Open water zwemmer Hans Kwaks in prijzen

Nummer 1400 Via het telefoonnummer 1400 kunnen burgers met vragen aan de Rijksoverheid terecht op maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 20.00 uur. De Rijksoverheid sluit zich hiermee aan bij de zogeheten 14-reeks voor overheden. De telefonische loketten van meer dan 100 gemeenten hebben reeds een telefoonnummer dat begint met 14, gevolgd door het netnummer. Net als voor de overige nummers in de 14-reeks geldt voor 1400 een tarief voor bellen naar een vast nummer.

weer op de gebruikelijke tijdstippen geopend. Kijk voor de specifieke openingstijden op www.meewestbrabant.nl. Onze consulenten staan dan weer voor u klaar met advies, informatie en ondersteuning over leven met een beperking. Heeft u een vraag? Ga dan langs op het MEE Steunpunt of een Vestiging bij u in de gemeente. De consulenten van MEE helpen u graag verder.

BRIDGE BC A LA CARTE Zomercompetitie, donderdag 12 juli: 1 Plony en Jan Goossens 62,00% 2 Riet SchotHenny Lambregts 61,00% 3 Adri van Kaam-Marian Kools 60,00% 4 Henk Hertogs-Harry van Wijnen 56,67% 5 Desirée van Wijnen-Marius Wierckx 52,50% BC BERGEN OP ZOOM Zomercompetitie, dinsdag 10 juli, A-lijn: 1 Henny Lambregts-John Custers 64,17% 2 Monique den Heijer-Tom Drijver 56,94% 3 Plony en Jan Goossens 53,33% 4 Sitta en Jac van Loon 51,67% 5 Ellie en Dirk Kuijk 50,69% B-lijn: Chris Kats-Frans van Haperen 63,75% 2 Adrie de Wit-Rien Eversen 58,75% 3 Annie Salvenmoser-Marijke Schijven 55,42% 4 Tineke Nuijten-Paula Suijkerbuijk 53,33% 5 Jacqueline Traats-Kenneth Clements 52,08% BRIDGECLUB STEENBERGEN Uitslag 16 juli, Lijn A: 1. Bets Vlam-Sjef de Schutter 66,67%; 2. Wil Daane-Eem Kaptein 63,02%; 3. Thea van Niekerk-Philip Gravestein 52,08%; 4. Dientje van Dorst-Marion v.d. Kerkhof 51,56%; 5. Ciel Koolen-Johan Koolen 48,44%. Lijn B: 1. Trudy van Nijnatten-Dick Kardux 67,50%; 2. Corrie Hertogh-Diny Iriks 60,50%; 3. Els Bogers-Ria Uitdewillegen 57,00%; 4. Riet Iriks-Rinus Luijks 52,25%; 5. Fons Huijsmans-Anton v.d. Wegen 50,70%. Anna de Wit op de 2 km vrije slag.

STEENBERGEN - Terwijl de regengodgod Pluvius overwerk had toog een groep open water zwemmers van De Krabben richting Wijk en Aalburg. Gelukkig maakte de goede watertemperatuur, de gezelligheid en de leuke locatie deze wedstrijd toch de moeite waard. Natuurlijk werd er ook gezwommen en met goede resultaten. Op de 1 km vrije slag masters kwamen drie Krabbenzwemmers aan de start: Rick de Schutter (30+), Hans Kwaks (40+) en Peter Reedijk (50+). In een groot veld van maar liefst 66 zwemmers deden de Bergse zwemmers het goed. Voor Rick was dit zijn tweede open waterwedstrijd. In zijn eerste wedstrijd had hij nog wat problemen met zijn richtingsgevoel maar dat ging nu al een stuk beter. In zijn categorie wist hij als vijfde aan te tikken. Bij Hans ging het deze dag niet zo soepel. Op karakter behaalde hij toch een goed resultaat: een derde plaats. In tijd was Peter even snel als een week eerder in Appeltern. De om-

standigheden in Wijk en Aalburg waren door de wind en wat stroming echter wat zwaarder dus dit resultaat was zo gek nog niet. Hans Kwaks zwom naast de vrije slag ook nog 1 km schoolslag masters. Ook op deze afstand viel hij in de prijzen. Na een spannende eindsprint waarin de verschillen klein waren werd hij tweede. Na een week eerder op de schoolslag in de prijzen te zijn gevallen had Jacqueline Heijboer deze keer besloten om op de 1 km vrije slag masters te starten. Ook op deze afstand deed ze het goed, een vijfde plaats bij de 50+’ers was het resultaat. Een goede prestatie omdat Jacqueline meer op de kant staat om de jeugd op te leiden dan dat ze zelf in het water te vinden is. Op de 2 km vrije slag heren vertegenwoordigde Dennis Wardenaar De Krabben. Dennis was pas ziek geweest maar durfde het toch aan om te starten. Halverwege de race besloot hij echter het water te verlaten omdat hij nog veel last van zijn longen had, erg jammer maar een verstandige beslissing. Ook Anna de Wit startte op de 2 km vrije slag.

Na een moeizaam eerste deel van de race kwam diesel Anna op gang en zwom ze een sterke tweede km. Uiteindelijk was een achtste plaats bij de meisjes jeugd haar deel. Komende weken is er een pauze voor het open water team van De Krabben. In deze periode kan er weer hard getraind worden om goed voorbereid aan de resterende wedstrijden van het seizoen te beginnen. Van half augustus tot half september zullen er weer ieder weekend Bergse zwemmers aan de start verschijnen. Interesse in zwemmen, zowel in een zwembad als in buitenwater: kijk op www.dekrabben.nl.

VAKANTIETIP! 6000 m antieke meubelen en (alle) tuinaccessoires 2

Tegen elk aannemelijk bod!

’t Antiekparadijs

Steenbergseweg 45, Lepelstraat 0164 68 63 24 PAGINA 10

Steenbergse Golfkampioenschappen 2012 STEENBERGEN - Op zaterdag 15 september wordt op de 18 holes baan van Golfclub Grevelingenhout te Bruinisse het jaarlijkse Steenbergs kampioenschap golf gehouden.

Deze wedstrijd staat open voor alle huidige en oud inwoners van de gemeente Steenbergen. Nieuw dit jaar is dat er bij voldoende aanmeldingen een aparte wed-

strijd wordt gehouden voor diegenen die in het bezit zijn van het NGF Golfvaardigheidsbewijs. Alle mensen die in vorige jaren hebben deelgenomen krijgen een inschrijfformulier toegestuurd. Anderen kunnen voor nadere informatie contact opnemen met Piet Helmons (0167560786). E-mailen kan natuurlijk ook, phelmonds@home.nl

Overwinning Diomedon master Geert Oerlemans STEENBERGEN - Bij de internationale werpwedstrijd Memorial Francoir Van Den Branden om de Zilveren Discus te Lokeren (Belgie) behaalde Diomedon Master Geert Oerlemans een mooie overwinning. Deze overwinning behaalde hij bij het

discuswerpen met een afstand van liefst 42.79m bij de Masters 50 en ouder Bij de overall vanaf 35 jaar werd hij 2e. Geert was best tevreden hiermee omdat het best slecht weer was en de ring glad was. Om die rede heeft hij het kogelstoten afgemeld om blessures te voorkomen.


Front Office Medewerk(st)er vacatures

Front Front Office Office Medewerk(st)er Medewerk(st)er

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten De Kruidenaer is een kwekerij gespecialiseerd in de teelt van een breed assortiment verse kruiden. De kruiden worden geteeld in zowel kas, tunnels als volle grond. Onze verse kruiden worden gepositioneerd in het hoogste segment van de markt en worden geleverd aan diverse soorten afnemers: van supermarkten tot horeca en fabrikanten. Op iedere afnemer stemmen we de producten, de verpakking en de levering nauwkeurig af. Durf jij een nieuwe uitdaging aan? Kom dan ons team versterken!

Kwaliteitsmedewerker m/v (fulltime) De functie bestaat o.a. uit: • Beheer en optimalisatie van de relevante kwaliteitssystemen (Global Gap,BRC,SMK) • Begeleiding van interne en externe audits • Initiëren en implementeren van kwaliteitsverbeteringen en bevorderen van het kwaliteitsbewustzijn op de werkvloer door trainingen en instructies • Bijhouden en toepassen van alle relevante ontwikkelingen en wettelijke verplichtingen op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, hygiëne en milieu • Aanspreekpunt voor klanten, toeleveranciers, certificerende instanties en overheden • Bewaken van de kwaliteitsnormen in- en uitgaand product • Afhandelen van de kwaliteitsklachten in- en uitgaan product • Opstellen van productspecificaties • Producten steekproefsgewijs laten onderzoeken, zowel chemisch als microbiologisch • Analyseren van laboratoriumonderzoeken • Uitvoeren en registreren van houdbaarheidstesten Wij vragen van jou: • Minimaal mbo (denk-)niveau • Accuraat en gestructureerd • Resultaatgericht • Stressbestendig • Overtuigingskracht • Initiatiefrijk • Ervaring gewenst, niet vereist • Affiniteit met foodsector en/of agrarische sector • Kennis van Engelse taal in woord en geschrift • Bereidheid om te werken in het weekend volgens rooster

Green Talent B.V. is de specialist in het leveren van gemotiveerde talenten in de Green Talent B.V. is specialist in het leveren gemotiveerde talenten in de agrarische sector, diedeworden ondersteund doorvan scholing en praktijkbegeleiding. agrarische sector, die worden ondersteund door scholing en praktijkbegeleiding. Green Talent B.V. houdt zich bezig met: uitzenden, detacheren, werving & selectie Green Talent B.V. houdt zich bezig met: uitzenden, detacheren, werving & selectie en payrolling. en payrolling. De taken bestaan o.a. uit: taken bestaan o.a.van uit:uitzendkrachten; -De Werving en selectie Werving envan selectie van uitzendkrachten; - Bijhouden dossieradministratie; Bijhouden van dossieradministratie; - Archiveren; Archiveren; contacten onderhouden; - Telefonische Telefonische contacten onderhouden; - Onderhouden van contacten met uitzendkrachten; Onderhouden met uitzendkrachten; - Versterken vanvan hetcontacten huidige team. - Versterken van het huidige team. Wij bieden: bieden: -Wij Goede arbeidsomstandigheden; Goede arbeidsomstandigheden; - Prettige werksfeer; Prettigenaar werksfeer; - Salaris functie; Salaris functie;team. - Jong ennaar dynamisch - Jong en dynamisch team. Onze voorkeur gaat uit naar iemand met: voorkeur gaat uit naar iemand -Onze Actuele ervaring in het uitzenden enmet: detacheren; ervaring in het uitzenden en detacheren; - Actuele computerervaring; Actuele - Geen 9-5computerervaring; mentaliteit; Geen 9-5 mentaliteit; - Beheersing van Nederlandse, Poolse en Engelse taal; Beheersing van Nederlandse, Poolse en Engelse taal; - Verantwoordelijkheidsgevoel; Verantwoordelijkheidsgevoel; - Oplossingsgericht vermogen. - Oplossingsgericht vermogen.

Gre n Talent B.V. is de specialist in het leveren van gemotive rde talenten in de agrarische sector, die worden ondersteund door scholing en praktijkbegeleiding.

www.greentalent.nl www.greentalent.nl Green Talent B.V. Green Talent Zoekweg 18 B.V. Zoekweg 18 4651 PS Steenbergen 46510167-568119 PS Steenbergen Tel: Tel: 0167-568119 Reageren: Reageren: Stuur uw motivatiebrief en Stuur uwMonique motivatiebrief en CV naar Verdult: CV naar Monique Verdult: monique@greentalent.nl monique@greentalent.nl

Gre n Talent B.V. houdt zich bezig met: uitzenden, detacheren, werving & selectie en payrol ing.

Wat heeft de Kruidenaer te bieden: • Een dynamische, uitdagende, jonge en flexibele werkomgeving; • Zelfstandige functie • Marktconforme primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden; Denk jij de juiste persoon te zijn voor bovenstaande functie? Aarzel dan niet en mail je sollicitatiebrief met CV voor 12 augustus a.s. naar: jaromir@kruidenaer.nl Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met Jaromir Dansen of Jacqueline Monden (jacqueline@kruidenaer.nl). Meer info over het bedrijf vind je op www.kruidenaer.nl of facebook. Per post reageren kan ook: de Kruidenaer BV, t.a.v: Dhr Dansen, Bankenstraat 21, 4874 ND Etten-Leur.

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden zijn wij met spoed op zoek naar een

Systeem- werkplekbeheerder (40 uur p/w)

DE, GEMOTIVEER ZELFSTANDIG K WERKEND KO

De werkzaamheden vinden plaats op diverse locaties tussen Rotterdam en Antwerpen. Functie eisen: - MBO+ afgerond - Min 2 jaar relevante werkervaring - Kennis van Microsoft systemen Server/AD/Exchange/SQL - Goede kennis van Windows XP en Windows 7 - Rijbewijs - Pré; kennis van Hyper-V en Linux omgevingen, A+ - Goede beheersing in woord en geschrift in de Nederlandse en Engelse taal

Ebbe en Vloed is vanuit een Algemene identiteit een woon- en zorgvoorziening ten behoeve van de ouderen in de gemeente Oostflakkee. Ebbe en Vloed geeft de identiteit gestalte door een open en toegankelijke organisatie te zijn, waar mensen met hun zorgvraag terecht kunnen zonder dat er onderscheid wordt gemaakt in cultuur, afkomst of geloof.

Aanbod en Inlichtingen - Salaris van ! 2200 tot ! 2600 bruto! - 25 vakantiedagen - Reiskostenvergoeding - Telefoon + notebook - Mogelijkheid tot het volgen van trainingen Spreekt deze vacature je aan of wil je meer info? Stuur dan binnen 7 dagen na de verschijningsdatum je CV naar michel@mitch-it.nl of bel 0168371718

Wij zijn op zoek naar een

enthousiaste verzorgende IG

“Dutax” Reizen “Dutax” Reizen B.V.BV

Voor de zorg in Ebbe en Vloed zoeken wij zo spoedig mogelijk een enthousiaste verzorgende IG. De arbeidsduur bedraagt 32 uur per week. Functie-inhoud

In hoofdlijnen kent deze functie de volgende taken: - zorgdragen voor het zorgleefplan van de cliënt; - ondersteunen en begeleiden van cliënten conform het individuele zorgleefplan; - een bijdrage leveren aan het wonen, zorg en welzijn van cliënten. Functie-eisen - diploma verzorgende IG; - cliëntgericht kunnen denken; - in staat te kunnen werken en bewegen in een team; - wij vragen aan iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

De salariëring (FG 35) en de overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg, met het aantrekkelijke meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden. Informatie Nadere informatie wordt u graag verstrekt door mevrouw W. Hoendervangers, teamleider Ebbe en Vloed, telefoon (0187) 64 18 44. Sollicitatie Uw schriftelijke sollicitatie kunt u richten aan de dienst P,O&O van CuraMare o.v.v. vacature ZVGO1205. Sollicitatie bij voorkeur per e-mail: po&o@curamare.nl of per post: Postbus 153 3240 AD Middelharnis.

Van CuraMare maken deel uit Stichting CuraMare, Stichting Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Stichting Zorg en Verpleging Goeree-Overflakkee (ZVGO), Stichting Natalia en de Stichting Ondersteunende Diensten CuraMare.

www.curamare.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

voor de locatie Ebbe en Vloed

Moerseweg 4927RKRK Hooge Zwaluwe Moerseweg 8,8,4927 Hooge Zwaluwe Tel. Fax0168-482497 0168-482497 Tel. 0168-482331, 0168-482331, Fax info@dutax.nl • www.dutax.nl www.dutax.nl info@dutax.nl

vraagt wegens uitbreiding van met haar werkvraagt in verband zaamheden, verkregen na werkzaamheden Europese aanbeuitbreiding van haar stedingen, ingaande het nieuwe schooljaar

paRttimE chauffEuR (m/V) paRttime chauffeuR

(m/v)

met rijbewijs B voor gehandicapten - en/of leerlingenvervoer met een 8-persoonsbus (met lift) op routebasis. met rijbewijs B Het betreft een vacature van circa 15 uur per week, verspreid over 5 werkdagen • Voor gehandicaptenleerlingen vervoer. of op basis van en/of inval ingeval van ziekte, • Metvakantie een 8-persoonsbus (met lift) op routebasis. e.d. werkzaamheden worden uitgevoerd • Het betreft een vacature van circa 15 uur per week, in de regio Noord Brabant.

verspreid over 5 werkdagen. paRttimE • Of op basis van inval intOuRiNGcaR geval van ziekte, vakantie e.d. • Werkzaamheden worden uitgevoerd in de regio chauffEuRS (m/V) Noord Brabant.

voor alle voorkomende tour-, pendel- en overige werkzaamheden Voor deze vacature kunt u naar bovenstaand doordeweeks en/of in het weekend adres schrijven of bellen. Voor meer informatie in binnenen buitenland kunt ook onzeD website. in u bezit vanterecht minimaal op rijbewijs Indien u in het bezit bent van aantoonbare ervaring is dit een pré

Bekijk de vacature snel op

Baanvelden 13, Rucphen

T. +31(0)165 - 34 31 34

I. www.skidome.nl

E. m.ruijten@skidome.nl

De taken besta n o.a. uit: - Werving en selectie van uitzendkrachten; - Bijhouden van dossieradministratie; - Archiveren; - Telefonische contacten onderhouden; - Onderhouden van contacten met uitzendkrachten;

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N TIENERS/DAMES

DAMES/HEREN/KINDER

PP GLOSSY

katoen/elasthan diverse kleuren en prints maten XXS-XL

maten 19-46

decor of uni 2- of 4-rings

S E T/2

Elders 4.99 6.99

2.59

UITZOEKEN!

SPEEL GOED

3 PA A R

Elders 2.99 3.29

EXCELLENT

1.59

SORISO

125 cm hoog Ø 40 cm, 50W 3 snelheden chroom RVS

500 gram 2 componenten polyester ook te gebruiken als houtrotvuller 1 kg INSTANT VULLER

3.29

MAX

MOND WATER

3.29

mint of classic 3-in-1 500 ml

0.59

JOHNSON'S

0.69

BADGEL 500 ml

2.19

SHAMPOO 300 ml

1.09

1.49

KANT EN KLAAR

3-VAKS OF SATÉ

bijzonder handig 31x24x4 cm

wit kunststof 20 stuks

GRILL BBQ

Elders 2.49 3.49

TOILET- OF

1.25

MAKE-UP TASJE diverse uitvoeringen

0.69

PP ELASTO MAP

300 ml

0.79 25.95

UNIVERSELE PLAMUUR

RING BAND

STAANDE BABY VENTILATOR OLIE

Elders 34.95 39.95

Elders 1.49 2.99

Elders 1.49 1.99

SNEAKER SOKKEN

Elders 3.95 4.95

1.69

PARTY BORDEN herbruikbaar BESTEK 24-delig super sterk

1.19

SUBLIEM OXI

0.65

VLEKKEN VERWIJDERAAR extra oxi booster white brilliance 1200 gram

Elders 4.49 4.99

1.59

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 15-07 t/m za. 21-07 in Nederlandse filialen.

BOXER of HIPSTER

DSB_20120718  

MIDWEEKEDITIE Concurrentiepositie logistiek onder druk GEMEENTE WIL AF VAN TE HOOG TARIEF AFVALVERWERKING CORNÉ BOLDERS LOOPT ‘NIJMEGEN’ VOO...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you