Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

S T E E N B E R G S E

O P L AG E :

20 JUNI 2012 WEEK 25

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

SNELLE ONTWIKKELING REINIERPOLDER III GEWENST

10 . 0 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Volg ons via twitter: @SteenbergseBode

AA

AUTO’S

Zundert

I SPORT

WANDELNET LANCEERT ROUTE OP BRABANTSE WAL

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

JAN BOSTERS ONDERSCHEIDEN VOOR TOMELOZE INZET

Gemeente beheert gevonden voorwerpen

Brabant Water spoelt leidingnet schoon

STEENBERGEN - Vanaf 1 juli bewaart de politie geen gevonden voorwerpen meer. Ook houdt de politie dan niet langer bij wie wat verloren is. In de wet is geregeld dat dit een taak is van de gemeente. De reden dat de politie stopt, is omdat deze taak teveel politiecapaciteit in beslag neemt. Ook brengt het bewaren van spullen kosten met zich mee. Wie na 1 juli bijvoorbeeld een portemonnee of mobieltje vindt kan die inleveren bij de gemeente. Overigens zijn er in de regio al gemeenten die de taak verloren/gevonden voorwerpen zelf uitvoeren. Dit zijn Drimmelen, Etten-Leur, Rucphen, Woensdrecht en Zundert. In deze gemeenten verandert er dus niks.

STEENBERGEN - Tot en met 20 juli spoelt Brabant Water de drinkwaterleidingen in de wijken Welberg en Steenbergen Zuid straat voor straat schoon. “Brabant Water maakt vers drinkwater van heel goede kwaliteit. Een schoon leidingnet draagt bij aan het vers houden van het water. Door het leidingnet regelmatig schoon te maken, kan het water altijd vers bij u uit de kraan komen”, laat men weten. Men merkt weinig tot niets van de werkzaamheden. Als Brabant Water bij u in de buurt spoelt, kan de waterdruk een korte tijd variëren en is er een kleine kans op bruingekleurd water. Dit ziet er minder fris uit, maar is van goede kwaliteit en niet schadelijk.

W E E K B L A D

Handhavingstraject Sunclass opgestart

Rubia groen bedrijf van de maand

NIEUW-VOSSEMEER - Het college heeft ruim twintigduizend euro vrijgemaakt om te starten met de formele handhaving op het vakantiepark Sunclass bij NieuwVossemeer. Volgens wethouder Bert van Kesteren gaat het om een openbare voorbereidingsprocedure in het handhavingstraject. “We hebben voldoende kennis nodig om goed inzicht te krijgen, voordat we een besluit kunnen nemen in dit dossier”, verklaart hij. De wethouder wil zoveel mogelijk open kaart spelen. “Het gaat om een openbaar traject. Zodra we de nodige kennis hebben opgedaan om een goed besluit te nemen, zullen we de gemeenteraad daarvan op de hoogte stellen”, belooft hij.

STEENBERGEN- Het Steenbergse bedrijf Rubia Natural Colours is door gedeputeerden Johan van den Hout en Bert Pauli uitgeroepen tot groen bedrijf van de maand mei. Het bedrijf ontving daarvoor een oorkonde uit handen van de gedeputeerden. Rubia maakt op basis van plantaardige extracten natuurlijke verven voor industriele toepassingen. Door iedere maand een groen bedrijf in de kijker te zetten wil de provincie de ecologische ontwikkeling in het bedrijfsleven stimuleren. “Het gaat ons erom het achterhaalde beeld uit de wereld te helpen dat natuur en milieu altijd geld kosten en economie geld oplevert”, verklaart Van den Hout.

Afscheidsreceptie Jan Hoogendoorn STEENBERGEN - De gemeente Steenbergen staat vrijdag 29 juni stil bij het vertrek van burgemeester Jan Hoogendoorn. In de hal van het gemeentehuis wacht hem vanaf 16.30 uur een afscheidsreceptie, waarbij inwoners de gelegenheid krijgen om de burgemeester uit te zwaaien. Ook krijgt de burgemeester een cadeau namens de gemeente Steenbergen overhandigt, dat als gebruiksvoorwerp in Steenbergen blijft. Jan Hoogendoorn geniet vanaf 1 juli van zijn pensioen. Hij wordt opgevolgd door Saskia Bolten, die nu nog wethouder in de gemeente Delft is. Haar installatie staat gepland voor maandag 2 juli op het gemeentehuis.

STEENBERGEN - De fancy fair van kinderopvangorganisatie Toerdeloo kon zaterdag op veel belangstelling rekenen. Op de locatie in de Watertoren in Steenbergen waren er diverse activiteiten, zoals een workshop karate of zeepkettingen maken. Ook werd er tweedehands speelgoed verkocht. De opbrengst van de fancy fair gaat naar de stichting KiKa. FOTO LEO ADRIAANSEN

Suiker Unie verwacht eind dit jaar eerste nieuwkomer

Animo voor bedrijventerrein AFC

I DvanDdeEpercelen L B U S E &in hetVAFC-gebied E E R Svolop E loopt, begint ook de DINTELOORD - Nu deM uitgifte voorRdeGkassenbouw ontwikkeling van het bedrijventerrein Nieuw Prinsenland op gang te komen. Een zevental bedrijven woonde vorige week de startbijeenkomst bij. Volgens Paul Hagens van de Suiker Unie heerst er onder de bedrijven een serieuze belangstelling voor het gebied. Hij verwacht eind dit jaar al de eerste onderneming op het nieuwe bedrijventerrein te mogen verwelkomen. DOOR RIA VAN MEIR Naast de 220 hectare aan kassengebied is er in de Agro Food Cluster bij Dinteloord ook 49 hectare gereserveerd voor bedrijven die zich richten op de agro- en levensmiddelensector. Tijdens een kickoffbijeenkomst konden geïnteresseerden bedrijven alvast kennismaken met het nieuwe bedrijventerrein. Zeven ondernemingen bezochten de bijeenkomst. Zij kregen uitleg over het AFC Nieuw Prinsenland en werden gewezen op de vestigingsmogelijkheden in het gebied. Concrete toezeggingen heeft de bijeenkomst nog niet opgeleverd. “Maar daar is zo’n kick-off ook niet voor bedoeld. Het was vooral een kennismaking en een mogelijkheid tot netwerken”, verklaart Hagens.

Volgens hem zijn erg echter al een aantal bedrijven die serieuze belangstelling hebben getoond in Nieuw Prinsenland. “Voor de kick-off hadden we al contacten met diverse bedrijven en ook tijdens de startbijeenkomst waren er weer een aantal ondernemers geïnteresseerd”, vertelt Hagens. De animo komt van verschillende hoeken uit de agro- en foodindustrie. “Er zijn een aantal bedrijven bij die de producten rechtstreeks van het land halen. Er zitten verwerkers bij, maar ook bedrijven die wat doen met reststromen of gericht op dienstverlening en logistiek”, geeft Hagens enkele voorbeelden.

W E E K B L A D

A4 De projectmanager verwacht nog voor het einde van dit jaar het eerste bedrijf

te zullen binnenhalen. “Misschien dat er dan zelfs al gebouwd gaat worden, maar dat is nog van veel factoren afhankelijk”, zegt hij. De economische crisis laat zijn sporen namelijk ook in de agro- en foodsector na. “Bedrijven die verhuizen naar het AFC willen vaak eerst hun oude plek verkopen, maar daar is het niet echt de tijd voor.” Toch blijft Hagens vol vertrouwen in de ontwikkeling van het bedrijventerrein. “Alleen al door de komst van de A4 is er veel belangstelling. Het terrein ligt aan de belangrijkste transportader tussen twee wereldhavensteden. Ook de verbinding met het kassen- en landbouwgebied maakt dat het terrein extra onder de aandacht komt te staan. Dat maakt dit tot een dynamiek bedrijventerrein.”

College verdedigt titel schepenrace STEENBERGEN – Zo’n 65 burgemeesters en wethouders uit de Zuid-Westelijke Delta nemen zaterdag 23 juni deel aan de zesde editie van de Schout & Schepenenrace bij Sint-Annaland, op de Krabbenkreek en Oosterschelde. De race is bedoeld om de collegeleden meer het belang te laten inzien van de (economische) ontwikkeling van watersport en walrecreatie. De deelnemende gemeentebesturen zijn onder meer Bergen op Zoom, Etten-Leur, Goes, Kapelle, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen, Vlissingen, Woensdrecht en Zundert. Het Steenbergse college won de race vorig jaar en verdedigt nu haar titel.

Het is tijd voor de midzomernachtduik

t h u i s i n d e r e g i o Wees ons oog, fotografeer voor ons

Vertraging op digitale akten

STEENBERGEN - Zwembad De Meermin en Aquadintel organiseren op 21 juni van 23.00 tot 00.00 uur de eerste midzomernachtduik. De midzomernachtduik is een initiatief van het vakblad ZwembadBranche. Het evenement is bedoeld voor ieder buitenbad om het zwemmen in de openlucht, zo aan het begin van het buitenseizoen, extra onder de aandacht te brengen. Juist in deze tijd, waarin veel buitenbaden met sluiting worden bedreigd, wil men het buitenbad een hart onder de riem steken. Het thema van de duik is: Zomer. U kunt u opgeven bij de kassa van het zwembad. Voor meer informatie: www.zwembadaquadintel-meermin.nl.

De Bode is thuis in de regio. Vóór u en dóór u. Beeld speelt in De Bode een prominente rol. Wij roepen onze lezers op ons te bestoken met foto’s van een actuele gebeurtenis in straat, wijk of woonplaats. Een politieactie, een bizar ongeval, een brand, een overweldigend natuurmoment, een uitermate grappige of ontroerende situatie. De foto voldoet aan twee belangrijke criteria: hij is haarscherp en wordt in origineel formaat opgestuurd. U geeft ons de gebruiksrechten, en wij zetten bij plaatsing uw naam eronder. Insturen kan via foto@internetbode.nl of www.internetbode.nl (button lezersfoto’s, de rest wijst zich vanzelf). Vermeld naam en telefoonnummer. Licht toe waar en wanneer de foto is genomen en wat we precies zien.

STEENBERGEN - De afhandeling van de digitale akten burgerlijke stand van de gemeente Steenbergen loopt niet helemaal zoals anders. Door de digitalisering van de akten van de burgerlijke stand kunnen de medewerkers van de gemeente tot en met 16 juli 2012 aanvragen op dat gebied niet direct afhandelen. De digitalisering van de stukken vindt namelijk ergens anders plaats. Om die reden moeten de verzoeken die Steenbergen krijgt doorgestuurd worden. Men krijgt vervolgens per mail de akten retour. Steenbergen kan het product vervolgens verlenen. Daarom duurt de afhandeling van de aanvraag enkele werkdagen langer dan men gewend is.


Plantenkwekerij Marc (

Raats

* Perkplanten Nog steeds volop keuze * Geraniums 1E KWALITEIT * Fuchsia’s Planten!!!!! * Surfinia’s * Hanging baskets Dagelijks open van * Kuipplanten Ma t/m za 9.00u – 18.00u Bergsebaan 118, Nispen * Vaste planten 06-16380941 * Heesters Dagelijks verse * Potgrond aardbeien. * etc. etc

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

Hallo,

VITAK Advocaten

Graag plaatsen in de volgende edities van de Roosendaalse en Bergse Bode (2 kolommen breed in zwart-wit):

Stoppen ! met roken Lasertherapie

Rucphense bode woensdag 20 juni De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602 Woensdrechtse bodeUwUwwoensdag 20voor juni aankoop aankoop makelaar makelaar voor uw droomhuis. uwnieuwe nieuwe droomhuis. Uw aankoop voor Halderbergse bode woensdag 20 junimakelaar Afslanken met succes! Geen aankoop, dan ook uw geen– nieuwe kosten. Zevenbergen Moerdijk. droomhuis. Lasertherapie Steenbergse bode woensdag 20 juni ar voorDe behanDeling worDt vergoeD www.barel.nl Zevenbergen - Moerdijk Bel: 0168 323923 www.barel.nl - Bel:- 0168 - 323923 akela m p . oo juni tel. 0164-254602 iswww.praktijknatuurlijkbeter.nl Roosendaalse Bode Zondag aank17 oomhu– Moerdijk. Uw Zevenbergen d uwe r uw nie www.barel.nl dijk. Bergse bode ZondagBESTEL 17 juni VIA INTERNET METnMOGELIJKHEID – Moer TOT BEZORGING: MAROS.NL berge q all-in 25

Met vriendelijke groet,

n 0168 ZeveBel: arel.n-l 323923 www.b 323923 68 Bel: 01

bb

80 . 11

schouderkarbonade 3kilo 10.-

shoarmavlees ½kg 1.79 kipfilet uit holland ½kg 2.49 runderriblappen ½kg 2.99

Voor al uw dames-, heren- en kinderschoenen.

wijn cervelaat

1.

150gr 30 zalmsalade 150gr 1.35

Dorpsstraat 188 - HALSTEREN

runderhacheevlees ½kg 2.49 kipreepjes ½kg 2.49 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

VOOR DE BESTE PRIJS & KWALITEIT KWALITEIT KOOPT U BIJ ONS! DE ALUMINIUM && PVC, PVC, DE MOOISTE KOZIJNEN, DEUREN & SERRES IN ALUMINIUM RENOVATIE & NIEUWBOUW ✔Maatwerk Maatwerkalle alleserres. serres. ✔ ✔Fabricatie Fabricatievan vanramen ramen&&deuren deuren ✔ pvcen enaluminium. aluminium. ininpvc ✔Alles Allesinineigen eigenbeheer beheersinds sinds1983. 1983. ✔ ✔10 10jaar jaarwaarborg. waarborg. ✔ ✔ ✔Geen Geenvoorschot. voorschot. ✔ ✔Nieuwbouw Nieuwbouw--Renovaties. Renovaties. ✔ ✔Alle AlleRAL-kleuren. RAL-kleuren.

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Gr. Pakken

hooi

Gr. Pakken gewikkeld

Gras

Antwerpseweg 28 / Rijsbergen

076- 5964753 WWW.HOBBYKAS.NL

✔ ✔Volledige Volledigeafwerking. afwerking. ✔ ✔Geplaatst Geplaatstdoor doorvakmensen. vakmensen.

BEZOEK ONZE ONZE SHOWROOM BEZOEK SERRES--KOZIJNEN KOZIJNEN -- DEUREN DEUREN in in ALUMINIUM ALUMINIUM && PVC PVC SERRES

Br asschaat s es t een w eg 292 2 9 2 •• 292 2 9 20 0 K K alm a lm th 3 22 33 666 6 66 444 4 4411 B r as s c haa tsesteenweg th o ou u tt B Be elg lgië ië •• Te Tell 0 00 03 32 23 36 66 66 65 577 8866 •• Fax F ax 00003 A l l e dagen dag en open open van v an 10 10U U to to tt 117 7U on g va n 114 4 UU to 7 UU •• w b ru vo.be Alle U • • z zo nd da ag v an tott 117 ww ww. w.b r uvo.be

Budget € 350,Alu-pro kas v.a. € 925,Combi-pro kas v.a. € 900,Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506


actualiteit

Gemeente vraagt toestemming om extra grond te mogen uitgeven

Snelle ontwikkeling Reinierpolder III gewenst STEENBERGEN - Het college dient een verzoek bij de Regio West-Brabant en de provincie Noord-Brabant in om de komende jaren meer grond te mogen uitgeven in het nieuwe bedrijventerrein Reinierpolder III. Volgens wethouder Bert van Kesteren zitten diverse ondernemers te wachten op de ontwikkeling van het gebied langs de A4. Hij kondigt daarom aan na de zomervakantie met een voorstel te komen voor de gemeenteraad, waardoor gestart kan worden met de ontwikkeling van de polder. DOOR RIA VAN MEIR Van Kesteren merkt dat er vanuit verschillende hoeken reikhalzend uitgekeken wordt naar de komst van Reinierpolder III. “Al sinds 2003 is er geen nieuwe bedrijvengrond meer uitgegeven. Dat heeft zijn uitwerking gehad op het bedrijfsleven. Tegenover andere gemeenten in deze regio hebben we moeten inleveren. De werkgelegenheid is in Steenbergen de afgelopen jaren gedaald. Veel huidige ondernemers zitten te wachten op uitbreiding. Daarnaast kijken ook nieuwe bedrijven uit naar de ontwikkeling van de Reinierpolder. Er zijn al bedrijven uitgeweken naar andere gemeenten. We kunnen dus niet te lang wachten, want deze uitbreiding is nodig voor de leefbaarheid van de gemeente Steenbergen”, meent de wethouder. A4 Dat er in Steenbergen al bijna tien jaar geen nieuwe grond meer is uitgegeven, heeft volgens Van Kesteren te maken met de aanleg van de A4. “Het is lang onduidelijk geweest over het tracébesluit. Pas toen

de Raad van State het besluit onherroepelijk heeft verklaard, hebben we het bureau STEC Groep meteen gevraagd onderzoek te doen naar een snelle ontwikkeling van het bedrijventerrein”, verklaart hij.

‘Uitbreiding nodig voor leefbaarheid’ Naar aanleiding van dat onderzoek legt de gemeente Steenbergen nu een verzoek weg bij de Regio West-Brabant en de provincie Noord-Brabant om meer de komende jaren meer grond te mogen uitgeven. Bestemmingsplan De wethouder wil ook vaart maken met de ontwikkeling van het bedrijventerrein. Hij kondigt aan na de zomervakantie al met een raadsvoorstel te komen, waarin de gemeenteraad wordt gevraagd de planologische procedure op te starten. “Het bestemmingsplan moet in gereedheid worden gebracht en de grond moet worden aangekocht. Al met al zal de hele pro-

De komende jaren wil de gemeente tien hectare extra bedrijventerrein ontwikkelen ten westen van Steenbergen. FOTO LEO ADRIAANSEN

cedure anderhalf tot twee jaar duren. Het zou dus mooi zijn als we in het najaar van 2014 kunnen starten met de uitgifte van de percelen.” In dat jaar zal ook de A4 al een jaar geopend zijn, waardoor het verkeer tussen

Rotterdam en Antwerpen uitkijk heeft op het toekomstige bedrijventerrein. “De snelweg zal een grote economische impuls voor zowel de gemeente als het bedrijfsleven met zich meebrengen”, meent Van Kesteren.

Reinierpolder III moet zo’n tien hectare groot worden. De gemeente bezit al 4,3 hectare ten westen van Reinierpolder I. De gemeente streeft ernaar het gebied tegen 2020 gevuld te hebben.

Van Steenbergen naar Putte

Wandelnet lanceert route op Brabantse Wal STEENBERGEN - De Brabantse Wal heeft er een nieuwe wandelroute bij. Onder de naam streekpad de Brabantse alleen door bekende natuurstukken gaat, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Zij Wal lanceerde wandelnet, een website met landelijke routes, vrijdag 15 juni haar nieuwste telg. Daarvoor werd maar dat er ook gelopen wordt op stuk- stuurden allemaal een wethouder als geken waar men een jaar of twintig terug zant, alleen de Roosendaalse vertegenHella van der Hijst van het KRO programma De Wandeling te hulp geroepen. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE Zij mocht uiteindelijk, met vertegenwoordigers van wandelnet en drie wethouders, de routebordjes onthullen. Hiervoor diende een Brabantse vlag op het Beursplein in

Bergen op Zoom van de wegwijzer gehaald te worden. Daarna werd er kennis gemaakt met een deel van de route. De totale afstand, voor de fervente loper, is zo’n 112 kilometer. Om het voor alle genodigden mogelijk te maken deel te nemen, werd

er na de onthulling van het Beursplein tot aan de Kraaijberg gelopen. Nog een aardig stuk, met veel afwisseling. Toegankelijk Het mooie aan dit gedeelte is dat het niet

niet eens kon staan. Denk bijvoorbeeld aan de Bergse Plaat of het voormalige militaire oefenterrein Kiek op de pot. Ook het dal van de Molenbeek is zo’n nieuwe toevoeging. Het stuk werd onlangs flink aangepakt en ligt er nu fraai bij voor een wandeling.

Samenstellen Rob Franssen stelde de route samen. Als fervent wandelaar hield hij al een pad bij. Het gebied wat nu toegevoegd is aan wandelnet kent hij grotendeels op zijn duimpje.

‘112 kilometer over de Brabantse Wal’ Als kind kwam hij al veel in het stuk rondom de Kraaijberg, maar in de loop der jaren verloor hij de aandacht voor het gebied niet. Franssen meldde de route aan, waarna het nog enige tijd duurde voor de wandeling een feit was.

In Bergen op Zoom werd een nieuwe wandelroute van Wandelnet onthuld

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE

Boekje Na diverse beoordelingen kan iedereen nu een boekje met het traject halen. De volledige route strekt zich grofweg uit van Steenbergen tot Putte en doorkruist maar liefst vier gemeentes. Dat zijn, hoe kan het ook anders, de vier Brabantse Wal gemeentes Steenbergen, Roosendaal,

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

woordiger moest helaas afzeggen. Met de route hoopt iedereen nog meer aandacht voor de Brabantse Wal te genereren. De wandelgids is onder andere verkrijgbaar bij de VVV. Website Wandelnet lanceert later dit jaar tevens een website waarop alle routes terug te vinden zijn. Tot die tijd moet men het echt doen met de papieren editie. Al is daar volgens de bestuursleden van de club niks mis mee. In een speech voor aanvang van de onthulling blijkt al snel dat zowel initiatiefnemer Franssen als spreker en voorzitter Arie de Jong nog écht van het kompas en de kaarten zijn. Nostalgie, maar de routeboekjes dienen ook als een mooi relatiegeschenk. En dat is dubbele winst: en iets moois om te geven én een kans om met de regio kennis te maken. Vrijwilligers De route zelf. Te herkennen aan geel en rood gestreepte markering, is geheel uitgezet door vrijwilligers die zelf passie voor de natuur hebben. Zo houden ze de route bij, terwijl ze een frisse neus halen. Iedereen die vervolgens met het ‘wandelvirus’ besmet is, kan ook het Deltapad volgen of het Lange Afstands Wandelpad (LAW). In Bergen op Zoom komen maar liefst zes routes bijeen. Op www.wandelnet.nl vind je meer. En als je dan toch aan de wandel wilt? Loop dan even bij de VVV binnen voor meer informatie.

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


Helaas, het is voorbij De stand is nu: 1

12

,5% 12

%

VRIJDAG 27 VRIJDAG 22APRIL JUNI

%

12,5% ORANJE KOORTS korting

KEUKENS KEUKENS Compleet vanaf:

volg ons op

Bij Van Mook wint u altijd! Tot het einde van het EK (1 juli) geldt de OranjeKoortsKorting van 10%. En daar doen we nu, als troost, 2,5% bovenop.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

Dakwerken

Compleet vanaf:

1.790,= 1.790,=

Bosstraat 79 4704 RL Roosendaal T 0165 55 09 45 E info@van-mook.nl www.van-mook.nl

vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

GRATIS APPARATUUR GRATISMONTAGE APPARATUUR & GRATIS & GRATIS MONTAGE Penningweg 35 4879 Penningweg AE Etten-Leur35 4879 AE Etten-Leur

van Haaften

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

DE KEUKENFABRIEK DE KEUKENFABRIEK

Sierbestrating

: UR

HU

* Te huur voor langere tijd * Ruim perceel (2.220 m2) en veel inhoud (800 m3) * 6 slaapkamers * Indien gewenst deels gemeubileerd * Aanvaarding + huurprijs in overleg, afhankelijk van huurtermijn.

Wij zijn leverancier van o.a.: • Sierbestrating • Blokhutten Paasdijkweg 19A in Poortvliet • Speeltoestellen (bereikbaar via parkeerterrein van de woonboulevard) • Tuinverlichting Pilootweg 5 in Stavenisse • Tuinbeelden Tel. 0166-619200 b.g.g. 0166-692977

    

DINSDAG van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50 •IEDERE IEDERE DINSDAG van 5 juni t/m 18 september Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,-vaartocht St-Annaland – Zierikzee Zondag 15 juli vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,--€ 17,50 Zondag 5 augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,--

• Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,-• Zondag 15 juli vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,--

FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA 20122012 FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA

 IEDERE van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50 • Zondag 5DINSDAG augustus IEDERE DINSDAG van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50  Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,- vaartocht Zondag 1 juli; 12 augustus 26 augustus vaartocht Zoom – Antwerpen € 40,- Zondag 15St-Annaland juli vaartochten Hansweert –– Antwerpen € 45,--Bergen op€ Middelburg 40,--

  

Voor meer info: zie ‘Langeweg 75, Kruisland’ op Funda.nl of bel: 06-54317843

Ook voor het verzorgen van uw grondwerk, riolering en aanleg kunt u bij ons terecht.

Heimolendreef 36a - Rucphen

FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA 2012

TE

VRIJSTAANDE WONING MET GARAGE

info@sierbestratingvanhaaften.nl

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

van 17.00 tot 21.00 VRIJDAG 27uur APRIL van 17.00 tot 21.00 uur

,5

,5

12

FABRIEKS VERKOOP FABRIEKS VERKOOP KEUKENS KEUKENS

Kom langs in onze winkel en profiteer van onze ‘troost’korting van 12,5% op al onze schoenen.

12,5% % 2,5

VLIEG NAAR DE MAAN

Zondag 15 juli5vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,- Zondag augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,- 5 augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,-Zondag

Zondag vaartocht incl maaltijd

www.vanhaaftenpoortvliet.nl

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) TEL 0166.654321 Bronsgeestweg 16 - Overdekt en verwarmd terras WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL TEL 06.53470330 4697 RT St-Annaland - Speeltuin en kinderboerderij Zondag vaartocht incl - Minigolf en kanoverhuur maaltijd OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN - Tevens voor uw feest of partij WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL

Dorpsweg 136, De Heen 0167 560000 Dagelijks geopend vanaf 12.00u maandag gesloten

Beperkte dienstverlening gemeente Steenbergen door afscheid burgemeester Jan Hoogendoorn en aantreden burgemeester Saskia Bolten Door het afscheid van burgemeester Jan Hoogendoorn en het aantreden van burgemeester Saskia Bolten is er een beperkte dienstverlening in het gemeentehuis in Steenbergen.

Tevens medewerkers m/v gevraagd

Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand.

De openingstijden van het gemeentehuis tijdens de hiervoor genoemde periode zijn * woensdag 27 juni 2012 tot 15.00 uur; * donderdag 28 juni 2012 tot 16.00 uur en van 17.30 uur tot 19.30 uur; * vrijdag 29 juni 2012 tot 12.00 uur; * maandag 2 juli 2012 tot 12.00 uur; * dinsdag 3 juli 2012 tot 15.00 uur. Op 27 en 29 juni vinden de afscheidsbijeenkomsten van burgemeester Jan Hoogendoorn plaats. Op donderdag 28 juni is er nog een reguliere raadsvergadering.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

Op maandag 2 en dinsdag 3 juli vinden de installatie- en kennismakingsbijeenkomsten plaats van burgemeester Saskia Bolten.

Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger J.K. Bekius GSM +31658977991.

Financiering mogelijk.

OPEN DAG 24 juni aanstaande vanaf 13 uur

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen (Steenbergen)

Restaurant geopend: dinsdag t/m zondag v.a. 12.00 uur,

maandag gesloten CV-ketel vervangen? Ook voor u hebben wij een betaalbare oplossing! HOUD ONDER

Tevens terrein-, keuken- en bedieningsmedewerkers m/v gevraagd

• VERHUUR • FLEXLEASE

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

HUUR

NU INSTALLEREN IS PROFITEREN VAN ONZE ZOMERKORTING

Zondag vaartocht incl

LEASE

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Poolse mensen zoeken renovatiewerk Pleister-tegel-en schilderwerk

tel.nr. 06-84.41.69.87

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Dorpsweg 136, De Heen, Tel. 0167-560000 www.de-uitwijk.nl

ZOMERKNALLER De huur cv-ketel de eerste 3 maanden GRATIS!

Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland

OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN

Op zoek naar echte rust??

Eind juni begin juli 2012 vinden er diverse personeels- en publieksbijeenkomsten plaats in het gemeentehuis. De gemeente wil deze formele bijeenkomsten ongestoord laten verlopen. De gemeente wil tevens dat het publiek geen last heeft van de officiële gebeurtenissen in het gemeentehuis. Daarom ook de beperkte dienstverlening.

De uitnodiging voor de inwoners, verenigingen, stichtingen en organisaties om afscheid te nemen van de huidige en kennis te maken met de nieuwe burgemeester heeft de gemeente afzonderlijk gepubliceerd.

TEL 0166.654321 TEL 06.53470330

maaltijd WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN TEL 0166.654321 TEL 06.53470330 WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL TEL 0166.654321 Bronsgeestweg 16 Bronsgeestweg 16, 4697 RT St-Annaland INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL TEL 06.53470330 4697 RT St-Annaland

Samen voor duurzaam

ZONNEBOILER NIEUW

KOOP

Vanaf

€25,p/m nd

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

KIJK OOK OP: WWW.VIGAR.NL


actualiteit

Column

Koninklijk onderscheiden: Jan Bosters uit De Heen

‘Ik voel me erg vereerd met lintje’ DE HEEN - Ze vormen de ruggengraat van de maatschappij, zijn de drijfveer van hun club en staan altijd klaar voor raad en daad. Vlak voor Koninginnedag ontvingen zij de kroon op hun werk: een Koninklijke onderscheiding. De Steenbergse Bode staat iedere week stil bij één van de elf vrijwilligers die dit jaar een lintje mochten ontvangen. Deze week is dat Jan Bosters uit De Heen.

Addo Sprangers

DOOR ELNA HELLEMONS

Tostie Supermarkten die aan het eind van de dag brood weggooien aangezien klanten het de volgende dag niet meer willen kopen omdat het oud is. Het is te gek voor woorden, zo meldde Louise Fresco, hoogleraar Duurzaamheid aan de Universiteit van Amsterdam, in de media. Volgens haar moeten supermarkten oud brood gewoon verkopen omdat het ook een dag later nog te eten is. Ik ben het helemaal met haar eens. Als levende kliko van het gezin neem ik niet zelden en geheel vrijwillig de taak op mij om de na een paar dagen mogelijk nog niet verorberde boterhammen om te zetten in overheerlijke tosti’s met kaas en ketchup of tomatensaus. Daar is niks mis mee, zo merk ik ook aan de bijval die ik ondervind van mijn jongste dochtertje zodra ik het tosti-apparaat tevoorschijn haal. Een tosti, bij onze Vlaamse buren aangeduid met het veel exclusiever klinkende croque-monsieur, betekent eenvoudigweg heerlijk smullen. Ook niet verkeerd: meatloaf ofwel gehaktbrood, waarin ook prima oud brood kan worden verwerkt. Helemaal lyrisch word ik bij de gedachte aan wentelteefjes. Om precies te zijn die mijn moeder vroeger altijd maakte. U ziet: zelfs met oud brood kun je nog alle kanten op. Al maakt het natuurlijk een groot verschil of je daar zelf voor kiest. Iemand die op straat leeft of voor zijn of haar portie eten op het Leger des Heils of de Voedselbank is aangewezen, heeft doorgaans niet zoveel te kiezen. Louise Fresco heeft echter wel een punt. Waar hier - en elders in het Westen - ongeïnteresseerd wordt omgegaan met voedsel, wordt elders honger geleden en da’s toch iets om over na te denken. Sommigen hebben zo hun eigen methoden om geen oud brood te hoeven eten. Ze gaan gewoon naar een Grieks restaurant, eten hun buikje vol en melden bij het ontvangen van de rekening dat ze niet van plan zijn om te betalen ‘omdat ze via de EU al betaald hebben aan Griekenland’. Dat meldt althans het vakblad Misset Horeca op gezag van de Federatie van Griekse Gemeenschappen in Nederland. Dezelfde ‘truc’ kan natuurlijk worden uitgehaald na een avondje lekker tapas eten in een Spaans restaurant, of na een rondje van twintig pints Guinness in de Ierse pub. Al zal het na zo’n actie met veel eigenaren moeilijk zoete broodjes bakken zijn. Ik ga toch maar voor de tostie.

Colofon Kantoor regio West-Brabant Sint Catharinaplein 12, 4611 TS Bergen op Zoom, Tel. 0164 251 411, Fax 0164 245 089 Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert, Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Steenbergse Bode Steenbergse Bode Redactie Ria van Meir Correspondent Elna Hellemons Acquisitie Jolanda den Haring Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

Tomeloze inzet voor buurtschap Heensche Molen Door zijn tomeloze inzet werd de leefbaarheid van het buurtschap in bijzondere mate gestimuleerd en werden buurtbewoners geactiveerd om deel te nemen aan het maatschappelijk leven. Kortom: Jan Bosters was en is bij iedereen op Heensche Molen en ver daarbuiten een bekende persoonlijkheid. Initiatief Zo was Jan initiatiefnemer van Kruisboogvereniging DVSV (Door Vriendschap Samen Verbonden), waarvan hij van 1963 tot 1991 penningmeester was en die al snel uitgroeide tot een grote vereniging. Ook was hij initiatiefnemer van biljartvereniging HMBC, opgericht in 1963, waarvan hij tot op heden nog met veel plezier bestuurslid is. In de periode 1970-1985 was hij oprichter en penningmeester van de ‘Spaarkas’ ten behoeve van de jaarlijkse kermis in Heensche Molen en ook was hij nauw betrokken bij de plaatselijke carnavalsvereniging ‘De Leutige Meulenèèrs’. Vanaf 1971 is Jan tevens penningmeester van de Heensche Molen Sport Vissers. Jachthonden Alsof dit alles nog niet genoeg is, was hij medeoprichter van de Biljart Combinatie

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

De oplossing van deze puzzel is in week 26 te vinden op www.internetbode.nl

Steenbergen en omstreken, waarvan hij van 1978 tot 1998 secretaris/penningmeester was. Daarnaast verzorgde Jan gedurende een periode van 10 jaar bingoavonden voor de ouderen van Nieuw-Vossemeer. Waar Jan heel veel plezier aan beleeft is zijn rol bij de Organisatie Wedstrijdwezen Jachthonden. Daar is hij sinds 1966 groepsleider van de veldwedstrijden. Heden ten dage is Jan nog steeds veldbegeleider, wat inhoudt dat hij de deelnemers aan de jachthondenwedstrijden (honden, bazen en keurmeesters) naar het wedstrijdveld brengt en weer terug.

FOTO ELNA HELLEMONS

Jan heeft altijd een passie gehad voor jachthonden, maar ook voor de jacht zelf, die hij nog steeds actief beoefent. Verrassing De Koninklijke onderscheiding die Jan kreeg opgespeld voor zijn vele verdiensten, was een complete verrassing. “Ik was al wel ingeseind dat ik die vrijdagochtend klaar moest staan, maar waarvoor dat was kreeg ik natuurlijk niet te horen. Pas toen we bij het gemeentehuis aankwamen en ik al die drukte zag, begon er bij mij een lichtje te branden. Ik voel me erg vereerd met het lintje.’

r

e

g

i

o

Voortzetting subsidieregeling agrarisch landschapsbeheer

STEENBERGEN – De Gebiedscommissie Brabantse Delta heeft een netwerkdag gehouden in de Mauritshof in Willemstad. De dag was niet alleen bedoeld om te netwerken maar ook om na te praten over de stand van zaken op landschappelijk gebied in de gemeentes Moerdijk, Steenbergen, Bergen op Zoom, Halderberge, Etten-Leur, Roosendaal en Woensdrecht. DOOR TIES STEEHOUWER De voorzitter van de Gebiedscommissie Brabantse Delta, René van Diessen vertelde in zijn openingswoord erg tevreden te zijn over datgene wat er de laatste jaren was bereikt op het gebied van landschapverfraaiing. Het geheim van het succes van de commissie was volgens hem te danken aan een goede samenwerking tussen de diverse partijen. Deze partijen zijn de gemeentebesturen, de provincie NoordBrabant, diverse stichtingen die zich met natuur of cultuur bezig houden en het bedrijfsleven. Bijna 100 vertegenwoordigers van hen waren woensdag in Willemstad aanwezig. Vooral om te netwerken maar ook om getuige te zijn van de ondertekening van het nieuwe gebiedscontract GroenBlauwe Diensten. De organisatie van de dag was de laatste activiteit van de commissie. De plattelandsontwikkeling in het gebied krijgt een vervolg via de netwerken van Brabantse Wal, Waterpoort en LandStad De Baronie.

© www.sudokusite.eu

Jan Bosters is nog steeds actief voor diverse verenigingen.

Veldcoördinatoren geven advies aan keukentafel

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 25

Jan Bosters (80) heeft zowat zijn hele leven op de Heensche Molen gewoond. Daar heeft hij zich meer dan 47 jaar actief ingezet op sociaal-maatschappelijk gebied. Als uitbater van café Molenzicht kregen Jan en zijn vrouw de nodige verenigingen over de vloer, waardoor Jan meerdere bestuursfuncties ten deel vielen.

Subsidie Het gaat om een voortzetting van de subPAGINA 5

sidieregeling voor de stimulering van agrarisch en particulierlandschapsbeheer. De afgelopen jaar is dit succesvol geweest, mede door de inzet van veldcoördinatoren die advies aan de keukentafel geven. In totaal zijn 226 aanvragen voor een bijdrage gehonoreerd. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een bijdrage voor het beheer van knotwilgen of houtsingels of een bijdrage voor de aanleg van een kikkerpoel, bloemrijker rand of een wandelpad door boerenland. Om dit beleid te continueren is volgens Ronald van den Heerik, van de ontwikkelingsmaatschappij Oranjewoud, door de provincie de komende tijd 1.275.000 euro uitgetrokken. Landeigenaren, die land terug wil brengen naar een meer natuurlijker staat krijgen bezoek van een begeleider die hen wijst op de mogelijkheden en die adviezen geeft. Niet alleen worden de kosten die gemaakt worden vergoed, zoals de aanschaf van bomen of struiken maar ook wordt er een vergoeding gegeven voor het gebruik van de grond. Terug naar de natuur Dit alles met als doel, volgens Van den Heerik om het landschap te verfraaien en

gedeeltelijk weer teug te brengen naar de staat van 100 jaar geleden. “Dat is niet alleen prettig voor de boer zelf maar ook voor de burger die een fietstochtje of een wandeling maakt. Soms is er vanuit deze burger trouwens verzet. Zo protesteerden er enkele jaren geleden mensen tegen de kap van bomen rond de kreek de Tonnekreek. Nu is dat een ecologische verbindingszone tussen het Hollands Diep en de Dintel en ven grote landschappelijke waarde. En de omwonenden? Die zijn achteraf zeer tevreden over het resultaat. Het gebiedscontract werd verleden week ondertekend door gedeputeerde Johan van den Hout (Provincie Noord-Brabant), wethouder Ad van der Wegen (Gemeente Bergen op Zoom), wethouder Alfred Arbouw (Gemeente Breda), wethouder Jean-Paul Schouw (Gemeente Etten-Leur), wethouder Jan Akkermans (Gemeente Halderberge), wethouder Cors Punt (Gemeente Moerdijk), wethouder Toine Theunis (Gemeente Roosendaal), wethouder Bert van Kesteren (Gemeente Steenbergen) en dijkgraaf Joseph Vos (Waterschap Brabantse Delta).


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l

One Piece ontstond in Popschool

Agenda Lokaal Talen-T Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 22 juni 21.00

One Piece.

Ze zijn als groep ontstaan bij de Popschool, een project van CKB De Maagd in Gebouw-T. Maar zijn het nu leerlingen die samen muziek maken, of is het een band die ook nog lessen krijgt? DOOR ROBBY VAN DER ZANDE De leden van One Piece ervaren de groep als een band. “De muziek verbindt ons. Het klikte erg goed vanaf het begin af aan. De bands worden op niveau ingedeeld, waardoor je een niet te groot verschil hebt.” Dat laatste zorgt ervoor dat bands snel aan de slag kunnen en kunnen groeien. Zo wordt een groep met vier gevorderde leerlingen niet teruggehouden door een beginnende muzikant. Ook de regelmatige optredens zorgen voor een drang tot verbetering. Al een aantal keer stonden bands op het podium van ’t Slik, waar de popschool optredens verzorgt. Iedere keer met meer

plezier en minder zenuwen, maar ook de kwaliteit werd steeds beter. “We leren op de popschool met name het samenspelen in een band” vertellen de bandleden van One Piece: ”Thuis kan je jouw eigen stuk oefenen, maar het moet wel samengaan met de rest van de bandleden. Je moet dus rekening met elkaar houden. Je leert verder hoe je een ritme aan moet geven en hoe je het moet blijven aanhouden. Ook dynamiek is erg belangrijk.” Hoe ze dat leren? “Deze informatie en begeleiding krijgen we van een bandcoach. Niet alleen het spelen in een band telt mee, maar ook de instructielessen waar je meer met je instrument bezig bent zijn belangrijk.” Op 26 juni geeft de groep, samen met de andere bands van de Popschool, een optreden in Gebouw-T. Daarna begint voor de Popschool de zomervakantie. Dat wil niet zeggen dat de bands ook stoppen. “We hebben met de band de ambitie om verder te

FOTO PETER UYTDEHAGE.

gaan. Zoals buiten de popschool vaker te repeteren en proberen wat meer op te treden. Een uur in de week repeteren vinden we eigenlijk te kort. We willen allemaal wel verder in de muziek, zo wil onze gitarist op de Rockacademy komen”. De groep investeert momenteel in een website en er is een Facebook en Myspace pagina. Terwijl de website ontwikkeld wordt, werkt de band aan het bandgeluid. “Onze band is goed op weg om een stijl te ontwikkelen. We geven elk nummer een draai waardoor het ons eigen nummer wordt. Dit is zeker wel een sterk punt van onze band. We zijn erg leergierig en gedreven. Veel van dit hebben we te danken aan de goede coaching van Erwin Leijs.” Meer info: www. websitevandeband.nl of www.ckbdemaagd.nl. One Piece staat met diverse andere bands op 26 juni in Gebouw-T. Tickets zijn gratis, info via bovenstaande websites.

Spinvis Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 23 juni 20.30 Superape Mezz Breda zaterdag 23 juni 22.00 The Old Main Drag Time Out Roosendaal zaterdag 23 juni 22.30 Quiz’m Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 24 juni 14.30 The MacGregors Mezz Breda zondag 24 juni 16.30 Gruppo Sportivo Mezz Breda vrijdag 29 juni 20.00 Clash Of The Coverbands Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 29 juni 20.30 Hit The 90’s Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 30 juni 22.00 New Wave Sounds Mezz Breda zaterdag 30 juni 22.00 Haysack Heroes Time Out Roosendaal zaterdag 30 juni 22.30 Klaske Oenema Mezz Breda zondag 1 juli 16.30 Renegade Creation Mezz Breda dinsdag 3 juli 19.30 Cactus Cowboys Café De Klomp Etten-Leur woensdag 4 juli 16.00 Sir Yes Sir Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 5 juli 22.00

Nu Online

Op de West-Point site tref je steevast achtergrondinformatie aan. Denk aan extra nieuws, een evenementenagenda en uitgebreide fotoreportages. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

WP’s cd recensie

Dreiging hangt boven ‘When Trumpets Fade’

Bergen op Zoomse Wilhelminaveld als alternatief?

Roosendaal dreigt Dancetour te verliezen

Grote plassen in het Roosendaalse Vrouwenhof.

De Stichting Dancetour organiseerde op Koninginnedag van 2001 in Dordrecht de eerste editie van Boulevard of Dance. In de jaren die volgden groeide Dancetour enorm. Vanaf 2004 zocht Dancetour naar middelgrote- tot grote steden met een karig evenementen aanbod voor jongeren. Dat jaar werden de eerste edities in Breda en Maastricht georganiseerd. Met een evenement als Dancetour halen gemeenten een fantastisch (gratis toegankelijk) evenement voor jongeren binnen. Dit bleef niet onopgemerkt door de gemeenten als Enschede, Leeuwarden, Goes, Apeldoorn, Lelystad en Doetinchem die in Dancetour de mogelijkheid zagen zich te profileren als jongerenstad. Dancetour heeft niet alleen een groei in

aantal steden meegemaakt, ook het concept heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Dancetour is participatieprojecten gaan opzetten in de Dancetour steden om lokale jongeren bij het evenement te betrekken. Er zijn samenwerkingsverbanden opgezet met lokale ROC en HBO opleidingen waar jongeren voor studiepunten of competenties aan projecten van Dancetour werken. Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben vaak niet de mogelijkheid om het evenement te bezoeken. Stichting Dancetour biedt deze mensen een activiteitenmiddag aan waar ze kunnen deelnemen aan een DJ workshop, kunnen dansen en deelnemen aan andere activiteiten. Dancetour vergeet ook de lokale talenten niet. DJ’s uit de regio hebben de mogelijkheid deel te nemen aan een DJ contest

waarbij de winnaar op het evenement mag draaien. Roosendaal mocht zich in 2009 gelukkig prijzen. Toen landde Dancetour voor de eerste keer in het Vrouwenhofpark. Een fantastische evenementenlocatie: een dicht bij het Roosendaalse centrum gelegen weelderig groen park voorzien van een aantal enorme gazons. Meteen al in het eerst jaar waren er echter problemen met de gesteldheid van een deel van het terrein. Op een plek van een paar honderd vierkante meter verandert het terrein na een paar buien steevast in een groot moeras. Probleem is dat deze plek op een cruciaal deel van het terrein ligt waarlangs voertuigen moeten rijden om podia en dergelijke op te bouwen. Ook in eerdere jaren had Dancetour problemen gehad met dit terrein. Maar nu was de situatie zo slecht dat het evenement geen doorgang kon vinden. In voorgaande jaren kenden ook de PalmParkies concerten en het Blommenkindersfestival dezelfde problemen op deze locatie. Dancetour is voor de toekomst op zoek naar een geschiktere locatie in Roosendaal. De organisatie wil echter niet op een afgelegen plek aan de rand van de stad (RBC stadion, De Stok) terechtkomen. Dat past niet binnen hun filosofie. De Nieuwe Markt zou wel prima geschikt zijn. Lukt het niet om een alternatieve locatie te vinden dan zou het zo maar kunnen dat het evenement naar het Bergen op Zoomse Wilhelminaveld verhuist. Een grote grasvlakte, gelegen tussen eeuwenoude bomen, dicht bij het Bergen op Zoomse centrum. Echter zonder moerassig gedeelte zoals in het Roosendaalse Vrouwenhofpark…

SHSS.

Donkere wolken pakken zich samen boven mijn cd speler wanneer ik het laatste wapenfeit van de West-Brabantse band Screw Houston, Start Screaming! op zet. Maar of het ook echt gaat stormen? DOOR WOUTER DE VUGT Het korte dreigende intro doet mijn verlangen groeien naar een plaat vol met beukende hardcore songs geïnspireerd door bands als: Gallows, The Bronx en The Ghost Of A Thousand. Helaas moet ik constateren dat er wel gebeukt wordt maar niet altijd even creatief. Niet dat ‘When

Trumpets Fade’ een slecht album is, integendeel zelfs, maar meer variatie in de schreeuwende vocalen zou al wonderen doen. ‘Song for the Fallen’ luidt uiteindelijk het creatievere gedeelte van de plaat in. Zowel ‘At The End Of The Tunnel’ als ‘As I Watch My Memories Go Up in Flames’ bevatten de gitaarlijntjes die de songs net dat extra geven wat ze nodig hebben. De band heeft zeker wel kwaliteit, dat wordt mede bewezen door de 6 logo’s van recordlabels die deze release gesteund hebben. De productie is goed, het artwork netjes en 5 van de 8 nummers overtuigen me. Ik kijk hoe dan ook uit naar een volgende release van dit beukende vijftal.

NEWZZ

Kennis maken met de Popschool Binnenkort start een nieuw seizoen waarbij iedereen die in een band wil, maar geen idee heeft waar te beginnen, met de Popschool kennis kan maken. Hiervoor organiseert CKB De Maagd in het CKB aan de Stulemeijerlaan in Bergen op Zoom een introductieweekend op zaterdag 23 en zondag 24 juni van 11.00 tot 15.00 uur. Aansluitend is er op zondagavond een presentatie van de samenwerkingen (inclusief gezamenlijke CD) die voort zijn gekomen uit het weekend. Deze vindt om 19.00 in de CKB Theaterzaal plaats. Aan dit weekend kan iedereen deelnemen die graag in een band zou willen spelen/zingen. Meer info: www.ckboz.nl.

w w w. W e s t - P o in t. n l - In fo @W est- Point.nl - www.West- Point.nl - I nf o @ We st - Po int . nl - w w w .We st - Po int . nl PAGINA 6


lief en leed

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Bergen op Zoom, tel. 0164 273 855, voor inwoners van Nieuw-Vossemeer en Steenbergen. Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Kruisland en Dinteloord. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Bergen op Zoom naast de polikliniek van het Lievensberg Ziekenhuis, Boerhaaveplein 1, tel. 0164 246 939. Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt.

uitvaartverzorging

G. LEEUW

Voor een uitvaart overeenkomstig uw wens Dag en nacht bereikbaar

Steenbergen: 0167-566104 Moerdijk: 0168-462230 www.uitvaartleeuw.nl

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl

Voor een uitvaart voor elk budget. In 2012 geven wij 50% korting op ons rouwdrukwerk Zie onze website (nieuwsbrief)

Onze zorg - dichtbij en altijd - is er voor ú! Zeven dagen per week staan wij 24 uur p/dag met raad en daad voor u klaar via 0900 - 900 4444. TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Graszoden

Mercedes-Benz A-ctie!

Nu nog maar enkele beschikbaar!

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk

Mercedes-Benz

Graszodenkwekerij Heidehoeve

A160 Edition 125

Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

Leverbaar al vanaf

www.heidehoeve.com

€ 18.990,Incl. metallic lak, stoelcomfortpakket, airconditioning, Audio 20, Bluetooth telefoonvoorbereiding, vloermatten tapijt. Ook leverbaar in 20% bijtellings uitvoering. Klantvoordeel tot € 4.258,-. ExtRA AANBOd - NavigatieMedia center nu voor € 995,- 16” Licht metalen velgen nu voor € 995,-

FinAnciEr dEzE Auto voordElig MEt EEn rEntEtAriEF vAn 5,9% Bergen op zoom Mimosastraat 50 4621 HV Bergen op Zoom

Roselina

Coaching & Officemanagement

Energieweg 11B 4691 SE THOLEN

Lorentzweg 20 Telefoon: 0166-603036 4691 SR Tholen GSM: 06-20626810 Telefoon: 0166-603036 E-mail: roselina.langius@tiscali.nl Internet:info@roselina.nl www.roselina.nl E-mail: Internet: www.roselina.nl

roosendaal Bredaseweg 225 - 227 4705 RN Roosendaal

Mn Cleaning Mn Montage

www.sturmauto.nl

Antiekrenovatie Hans Swanenberg • Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl

Wilt u op een leuke manier wijzer worden? Wilt u op een leuke manier wijzer worden?

Bij ons kunnen bedrijven en particulieren terecht voor erkende opleidingen, trainingen en workshops die leuk en leerzaam zijn om te volgen o.a.:

Bij ons kunnen bedrijven en particulieren terecht voor Kantooropleidingen erkende opleidingen, trainingen en workshops die leuk en start 17 september leerzaamTelefoniste/Receptioniste zijn om te volgen o.a.: Administratief Medewerker start 17 september Communicatie: Financieel Administratief Medewerker start 23 augustus Een goed gesprek met lastige types (start 2 juni) Commercieel Administratief Medewerker start 23 augustus Om de tafel met de medewerker (start 23 mei) Secretaresseopleiding start 18 en 19 september Als de telefoon gaat….(start 7 mei) Medisch Secretaresse start 21 en 23 augustus Praktijkdiploma Boekhouden start 20 en 21 augustus Management Management: Managementassistente augustus (start 19 mei) Personele Zaken in start een20notendop Middle Management start 22 augustus Alleen een hond heeft een baas (23 mei) Alleen een hond heeft een baas start 31 augustus Even op de stoel van de werkgever (5 mei) Workshop ‘Een goed gesprek met lastige types’ 11 september Workshop ‘klantvriendelijk acquireren’ 12 oktober Managementsuppport: Managementsupport EnMarketing zo is het (notuleren) (start 7 mei) startafgesproken 22 augustus Workshop ‘Het mysterie van financiën’ (financiële begrippen) 5 oktober Van factureren tot incasseren (start 9 mei en 25 juni) Workshop ‘Multitasking’ 9 oktober (start 2 juni en 29 Het mysterie van financiën Zakelijk Nederlands start 19 september augustus) Boekhouden en Computerboekhouden start 23 augustus Engels voor de secretaresse (start 6 mei en 27 Computerworkshops augustus) Excel Rapporteren en Analyseren 31 augustus Functies en formules Excel 24Nemas augustusen de Associatie. Wij zijn erkend opleider voorin LSSO, ‘De overstap naar Office 2010’ 28 september Nieuwsgierig geworden? Wij sturen u graag informatie toe. en Timemanagement 21 september Ook kunt Outlook u een afspraak maken voor een (gratis) intakegesprek.

Wij zijn erkend opleider voor LSSO, Nemas en de Associatie. Wij sturen u graag informatie toe, ook is een (kosteloos) intakegesprek mogelijk.

Wij maken alles schoon!!! Glas-Gevel Bewassing, Gevelreiniging, Industrie Reiniging, Graffiti verwijderen, Bouw oplevering, Bouw schoonmaak, Interieur en vloer onderhoud, Schoonmaken van Rolluiken, Montage Zonwering-Rolluiken. Voor info neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op. 06 15870759 www.mncleaning.nl info@mncleaning.nl

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

L LCONVELBEP E STAA G - EN DAK

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info


Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

• Polikliniek Etten-Leur • Oudenbosch Medisch Centrum

Nieuw Dienstengebouw in gebruik genomen

ziekenhuis in beeld

Uitgave 03 | juni 2012

Franciscus

Onmisbaar bij onderzoek en behandeling

Afdeling Radiologie

Dat je op de afdeling Radiologie terecht kunt voor het maken van een röntgenfoto is veelal wel bekend. Maar wist u bijvoorbeeld dat aan vrijwel de meeste medische ingrepen en behandelingen een radiologisch onderzoek vooraf gaat? Radiologie is daardoor een onmisbaar specialisme.

Ruim een half jaar na de start van de nieuwbouw is op vrijdag 2 juni jl. het nieuwe Dienstengebouw op het voorterrein van het ziekenhuis opgeleverd. De Stichting Medisch Microbiologisch Laboratorium en twee stafdiensten nemen deze maand hun intrek in dit nieuwe gedeelte van het ziekenhuis.

Radiologie is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met het onderzoeken en diagnosticeren van ziekte, letsel of een aandoening. Veel patiënten komen bij de afdeling Radiologie van het Franciscus Ziekenhuis terecht omdat ze door hun huisarts zijn doorverwezen voor het maken van een röntgenfoto. Medisch specialisten werken eveneens nauw samen met deze afdeling om vast te kunnen stellen welke aandoening de patiënt heeft of om een behandeling uit te voeren. Ook bij de polikliniek Etten-Leur en in Medisch Centrum Oudenbosch kunnen patiënten voor diverse radiologische onderzoeken terecht. Onderzoek en behandeling Op de afdeling Radiologie worden veel verschillende onderzoeken uitgevoerd, zoals röntgenonderzoek, echografie, mammografie, MRI-onderzoek, CT-scan of een botdichtheidmeting. De radioloog (medisch specialist die zich gespecialiseerd heeft in radiologie) beoordeelt de foto’s, stelt de diagnose en adviseert de huisarts of verwijzend specialist. Daarnaast vinden er ook enkele behandelingen plaats, zoals het verwijderen van kalk uit de schouder (NACD) en het opheffen van een vernauwing in de bloedvaten (Dotter).

De nieuwe kleurrijke locatie van de Stichting Medisch Microbiologisch Laboratorium Op de begane grond van het Dienstengebouw worden de stafdiensten I&A (informatisering en automatisering) en F&I (financiën en informatievoorziening) gehuisvest. De eerste verdieping is het nieuwe onderkomen van de Stichting Medisch Microbiologisch Laboratorium. Sinds 1 januari 2011 zijn de afdelingen medische microbiologie van het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg Ziekenhuis samengegaan in de Stichting Medische Microbiologie. Het microbiologisch onderzoek is sindsdien in Roosendaal geconcentreerd. De nieuwe locatie biedt ruimte om aan de uitbreiding van die capaciteit te voldoen.

Mammografie Een voorbeeld van het belang van radiologisch onderzoek en de rol van de radioloog hierbij is de mammografie. Een mammografie is een röntgenfoto waarmee afwijkingen in de borst zichtbaar gemaakt worden. De radioloog beoordeelt de foto’s en laat meestal direct aan de patiënt weten of er sprake is van een afwijking. In veel gevallen kan de ongerustheid bij de patiënt door de radioloog worden weggenomen. Indien nodig wordt aanvullend onderzoek geadviseerd.

Patiënt denkt mee bij ontwikkeling zorgpad COPD COPD is een verzamelnaam voor verschillende longziekten, waaronder chronische bronchitis en longemfyseem. COPD is een chronische aandoening waarvoor de meeste patiënten met regelmaat in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Bij de ontwikkeling van het zorgpad COPD is de mening van de patiënt dan ook erg belangrijk. In het Franciscus Ziekenhuis zijn de afgelopen jaren al heel wat zorgpaden ontwikkeld. Een zorgpad is erop gericht om de patiënt optimale zorg te leveren volgens de laatste medische inzichten. Diagnose, behandeling en nazorg worden daarbij zo op elkaar afgestemd dat de patiënt het zorgtraject zo snel, veilig en comfortabel mogelijk doorloopt. Radiologen G. Keeren (links) en D. van der Linden beoordelen een mammografie

Korter en minder vaak in het ziekenhuis “We zijn met de ontwikkeling van het zorgpad COPD gestart, omdat we de zorg voor de COPD patiënt beter willen stroomlijnen. Hiermee willen we bereiken dat de opnameduur wordt verkort en de patiënt minder vaak hoeft te worden opgenomen”, vertelt John de Jonge, leidinggevende van de zorgeenheid chronische zorg en voorzitter van de werkgroep zorgpad COPD. “In eerste instantie zullen we ons met het zorgpad richten op de longafdeling, maar op termijn zal ook de zorg voorafgaand aan opname en de nazorg hierin worden meegenomen.” Mening van de patiënt “Een belangrijk aspect bij de ontwikkeling van het zorgpad is dat we de COPD patiënt willen betrekken bij de uitwerking ervan”, vervolgt John de Jonge. “COPD patiënten moeten vaak meerdere keren per jaar op de longafdeling Mevrouw Braspenning uit Oudenbosch heeft worden opgenomen. Daarom COPD en is sinds maart van dit jaar al tien keer willen we een aantal patiënten opgenomen op de longafdeling van het Franciscus uitnodigen om deel te nemen Ziekenhuis. Ze vindt het een goede zaak dat aan een forumdiscussie, waarin patiënten mee mogen denken bij de ontwikkeling zij kunnen aangeven wat goed van het zorgpad en wil zeker deelnemen aan een gaat en waarin we zorg kunnen forumdiscussie. “Als ik iets kan doen om de zorg verbeteren. In december van voor COPD patiënten nog beter te maken, dan doe dit jaar is het zorgpad klaar en ik dat graag. Helemaal als dat helpt om patiënten zal het worden ingevoerd op de korter en minder vaak op te hoeven nemen!” longafdeling.”

Colofon Redactie: afdeling Communicatie Franciscus Ziekenhuis, Postbus 999, 4700 AZ Roosendaal T. (0165) 58 89 84, E. communicatie@fzr.nl, www.franciscusziekenhuis.nl Fotografie: Franciscus Ziekenhuis

Goed om te weten Voor standaard röntgenonderzoeken hoeft u in het Franciscus Ziekenhuis, polikliniek Etten-Leur en Medisch Centrum Oudenbosch geen afspraak te maken. Zowel in het Franciscus Ziekenhuis, als in de polikliniek Etten-Leur en Medisch Centrum Oudenbosch kunt u voor diverse röntgenonderzoeken terecht (informatie hierover bij huisarts of afdeling Radiologie). De uitslag van de röntgenonderzoeken is binnen 24 uur bekend bij uw huisarts. Indien gewenst kunnen de foto’s op een DVD worden gezet, zodat u deze kunt meenemen naar de specialist van uw keuze.

• • • •

Meer informatie Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.franciscusziekenhuis.nl of bij het secretariaat van de afdeling Radiologie, te bereiken op nummer (0165) 58 85 50.

Kort nieuws • Kort nieuws • Kort nieuws • • • •

Per 1 mei 2012 heeft de heer E. Delhaas, anesthesioloog, zijn werkzaamheden in het ziekenhuis beëindigd. Op 1 mei 2012 is mevrouw N. van der Burg - de Graauw, internist - hematoloog, toegetreden tot de maatschap Interne Geneeskunde. In de aula van het ziekenhuis vindt op donderdag 21 juni van 19.30 tot 21.30 uur een informatieavond voor aanstaande ouders plaats. U kunt zich aanmelden via het Patiënten Service Bureau: psb@fzr.nl of tel. (0165) 58 85 76. Het jaarverslag 2011 van het Franciscus Ziekenhuis is online beschikbaar. U kunt dit vinden op de website van het ziekenhuis. Meer informatie? Kijk op www.franciscusziekenhuis.nl.


p o = p o

Wegens verhuizing moet

alles weg!

e z u e r u rigo ! p o o k r uitve

weg=weg!

KOPEN & METEEN MEENEMEN!

tot 70% korting!

Brugman Numansdorp gaat verhuizen. Dat zorgt voor het nodige voordeel. alle showroomkeukens en -badkamers en a-merken apparatuur en sanitair gaan daarom weg tegen dumpprijzen.

op alle keukens en badkamers! profiteer nu. laatste kans! Numansdorp, Edisonstraat 4, Tel. 0186-653772 www.brugman.nl

verbouwingsuitverkoop

zĂŠĂŠr hoge kortingen tot 70% bij Esprit Bergen Op Zoom men & woman

Zuivelplein 5 4611NX Bergen Op Zoom


GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

Iedere zaterdag van 16 juni t/m 25 augustus vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel de Ram, Steenbergseweg 1

Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 20.30 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

Goud is Geld

www.goudisgeld.nl

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties:

4661 RJ

HALSTEREN

Op zondag 17 juni, 1-15 en 29 juli en 12 en 26 aug. vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3 4761 RH ZEVENBERGEN

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!

SAMEN DE ZOMER IN? Bel nu en scoor drie maanden gratis bemiddeling:

Voor meer info: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Jurriën Bosters 9e in Ronde van Limburg Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB

4 4 4 4

korting i t/m 15 jul

Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties

Geschikt voor werkenden, schoolverlaters en herintreders

Brochure aanvragen of meer info? 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

 

  

1

Star T

 

rek

First C To bol ontact dly go where Dan d u r f j i j no one’s gone befo je va in het dageli st wel te verd re? jks l iepe (45, k even van Car n anker)

?!

la

STRO KORRELS

Ideaal stalbed voor dieren

STEENBERGEN - Zondag 10 mei gingen 144 renners van start in de 63e ronde van Limburg voor Elite en beloften. De renners kregen een parcours voorgeschoteld door het Limburgse heuvelland over een lengte van 202 kilometer. In het

Bijen houden

STEENBERGEN - Bijenhoudersvereniging de Wal van Brabant te Bergen op Zoom start in september een beginnerscursus bijen houden. Iedereen kan hieraan deelnemen. De cursus wordt gegeven door erkende bijenteeltleraren en bij het met goed gevolg afleggen van het examen, krijgt de cursist een officieel erkend diploma. Het theorie-examen is in september 2013. Na de 6 theorieavonden, die nog dit jaar worden gegeven, BC A LA CARTE Zomercompetitie, uitslag 14 juni: 1. Harry v. WijnenHenk Hertogs 66,15%; 2. Els Willemsen-Annie Salvenmoser 58,85%; 3. Bernadette v. Rooyen-Evert Jansma 58,33%; 4. Plony en Jan Goossens 57,29%; 5. Wilma Dekkers-Jan Kuyk 54,69%. Spelen in de Bellevue (deze week de Raayberg) op donderdag om 20.00u, deelname gratis.

€4.50 per zak 06-24887585

Nachtvlindernacht

van 15 kg

Te koop gevraagd

Alle merken auto’s, bussen, +jeeps

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

06-21939973 of 06-24963738

volgt volgend voorjaar en zomer een praktijkgedeelte waarbij met kleine groepjes o.l.v. een ervaren imker het echte werk begint. Hoe vind ik de koningin? Zijn er eitjes in het volk? Waarom hebben cellen een plat en andere een bol dekseltje? Wanneer kan ik honing oogsten? Op al deze en nog veel meer vragen krijgt men tijdens de cursus zowel theoretisch als praktisch een antwoord. Men kan ook alleen het theoretisch gedeelte volgen. Opgeven of info: e-mail: bijenhoudersdewalvanbrabant@ gmail.com, tel.: 0164-253465.

BRIDGE

BRIDGECLUB STEENBERGEN Uitslag 18 juni, Lijn A: 1. Wil Daane & Eem Kaptein 56,77%; 2. Dientje v. Dorst & Marion v.d. Kerkhof 56,25%; 2. Els v. Bergen & Riet v. Trier 56,25%; 4. Manda Kaptein & Peter Sterk 52,60%; 5. Mia de Vos & Ad v. Iersel 52,08%; 5. Joke Luijks & Rinus Dirken 52,08%

100% natuurlijk, voordelig, ruimte- en arbeidbesparend

parcours waren beklimmingen zoals de Cauberg en de Eijserbosweg opgenomen. Jurriën Bosters uit Steenbergen maakte vanaf kilometer 10 deel uit van de kopgroep en hield stand tot de finish. Uiteindelijk behaalde hij een fraaie 9e plaats. De volgende wedstrijd van Jurriën is de SterZLM-tour.

STEENBERGEN - Op 22 juni is de Nationale Nachtvlindernacht. IVN organiseert op deze avond samen met het KNNV een aantal activiteiten. Naast nachtvlinders wordt er ook aandacht besteed aan de andere bekende vliegers van de nacht, de vleermuizen. Deze avond vindt plaats in en bij het T-Huis in Visdonk.. Programma De avond start om 21:00 uur met een presentatie over vleer-

Lijn B: 1. Ad v. Opdorp & Ton Voorheyen 60,83%; 2. Lies Frijters & Fenna Luycks 55,00%; 3. Cees Rens & Jan Stout 54,58%; 4. Rina Verdonk & Wim v. Nieuwenhuyzen 53,75%; 5. Jo Goderie & Mien v. Oevelen 53,33% BRIDGECLUB DE VLIET Uitslag donderdag 14 juni, A-lijn: 1. Toos Peeters & Cor Peeters 59,03%; 2. Fenna Luycks & Trudy v. Nijnatten 58,33%; 3. Riet Iriks & Diny v. Dijk 54,17%; 4. Fons Huijsmans & Kees Oerlemans 53,47%; 5. Els v. Vugt & Aad v. Vugt 51,39% B-lijn: 1. Jo Goderie & Mien v. Oevelen 70,14%; 2. Jo Verbogt & Janus Verbogt 54,86%; 3. Greet Heshof & Cees Rens 52,08%; 4. Corry Hertogh & Adje Veraart 48,61%; 5. Nelly Boden & Jac Boden 47,22%

muizen door de zoogdierenwerkgroep van de KNNV. Aansluitend verzorgt het IVN een informatief praatje over nachtvlinders. Als het donker begint te worden, worden er vleermuizen opgespoord met behulp van een bat-detector. Als deze excursie weer terug is bij het T-huis, is het echt donker geworden en zullen er zeker al mooie nachtvlinders gelokt zijn met behulp van stroop en een felle lamp. De avond duurt tot 02.00 uur. Meer informatie over het IVN-Roosendaal is te vinden op www.ivn.nl/roosendaal


Uitgave juni 2012

Waterschapsnieuws Overdiepse Polder in vogelvlucht - De aanleg van de nieuwe terpen en dijk in september 2011.

Maaionderhoud langs het water

Brabant springt voor schoon water

Op 1 juni 2012 is waterschap Brabantse Delta begonnen met het jaarlijkse maaien van de waterlopen in Westen Midden-Brabant. Het maaien is belangrijk, omdat het waterschap zo voorkomt dat waterlopen dichtgroeien en er wateroverlast kan ontstaan. Om efficiënt te kunnen werken en schade te beperken, is het belangrijk dat de waterlopen die gemaaid worden goed bereikbaar zijn. I www.brabantsedelta.nl/maaionderhoud

Op zondag 8 juli vindt de Big Jump plaats. Dit is een internationale manifestatie om aandacht te vragen voor schoon water. Klokslag 15.00 uur springen in heel Europa kinderen en volwassenen in meren, plassen, rivieren en beken om het belang van schoon en veilig water te benadrukken. In Brabant vindt de Big Jump onder andere plaats in de Westpolderplas in Etten-Leur. Deelname is gratis en voor de deelnemende kinderen is er een coole gadget. Meer informatie over de locaties, verzamelpunten en extra activiteiten rondom de jump vindt u op I www.bigjump.nl. U kunt ons ook volgen op twitter via @bigJumpNL.

Wandelen in een waterberging Vorig jaar werd ruim acht hectare voormalige landbouwgrond langs de Steenbergsche Vliet omgevormd tot een waterbergingsgebied waar flora en fauna de kans krijgen zich te verspreiden en te overleven.

Controle op blauwalgen Iedere zomer krijgen we opnieuw te maken met blauwalgen. Dat heeft alles te maken met de oplopende temperaturen, de hoeveelheid voedingsstoffen in het water en het gebrek aan stroming. Hierdoor blijft er minder zuurstof in het water en hebben blauwalgen de kans zich te ontwikkelen. Waterschap Brabantse Delta controleert het water regelmatig op de aanwezigheid van blauwalg. Wanneer deze wordt geconstateerd, plaatst de gemeente waarschuwingsborden. In dat geval raden we contact met water sterk af. Vooral hondenbezitters wordt afgeraden honden uit de vijver te laten drinken of erin te laten zwemmen. Blauwalgmeldingen E contactcentrum@brabantsedelta.nl.

Waterveiligheid: vechten, vluchten of volstromen?

Copyright: Aeroview.

Langs de zomerdijk loopt nu een GPS-wandelroute waar u van alles leert over de natuur, de cultuur en het water om u heen. De nieuwe vleermuizenkelder vormt het startpunt van deze educatieve route. Met een smartphone in de hand maakt u bij diverse points of interest kennis met opmerkelijke plekken in deze ecologische verbindingszone. Een interview, gedicht of afbeelding biedt u nét dat beetje extra om van een doorsnee Nederlands waterlandschap een omgeving te maken waarover u zich kan verwonderen. I www.kunstroutesbrabant.nl

Contactcentrum

Waterbeheer en waterveiligheid zit ons Nederlanders in de genen. Dat kan ook niet anders in een land, waarvan 26% onder zeeniveau ligt en ruim 50% is blootgesteld aan overstromingsrisico. Voor de extreem hoogwatersituaties in 1993 en 1995 richtten we ons vooral op dijken verhogen. Daar is de laatste decennia een nieuw gedachtengoed bij gekomen: daar waar het kan, geeft waterschap Brabantse Delta nu ook ruimte terug aan het water. Een geheel andere aanpak dus, maar met hetzelfde doel! De terpen van de Overdiepse Polder Een mooi voorbeeld van ‘water de ruimte geven’, ziet u in de Overdiepse Polder. In tijden van extreem hoogwater vormt de Bergsche Maas op veel plekken langs de rivier een bedreiging voor dorpen en steden. Die bedreiging verminderen we door de polder (doelbewust) om te vormen tot een waterbergingsgebied. De boeren die hier altijd hebben gewoond, bedachten zelf een plan om hun boerderijen op terpen opnieuw op te bouwen of elders hun bedrijven voort te zetten. Het project loopt tot eind 2015 en wordt mede gefinancierd door de Europese Unie. I www.overdiepsepolder.nl Dijkverhoging Amer-Donge Daar waar de Overdiepse Polder onder water wordt gezet voor onze veiligheid, helpt bijvoorbeeld de dijk aan de zuidwestoever van het Oude Maasje het water juist buiten te houden. Over een lengte van 940 meter wordt de dijk hoger en breder gemaakt, zodat de omgeving droge voeten houdt. Ruimte voor de rivier Beide projecten zijn onderdeel van het Rijksprogramma ‘Ruimte voor de rivier’ waarin Rijkswaterstaat sámen met waterschappen, gemeenten en provincies zorgt voor de veiligheid van vier miljoen Nederlanders. I www.ruimtevoorderivier.nl

Voor al uw vragen, meldingen en klachten kunt u op werkdagen terecht bij het Contactcentrum van waterschap Brabantse Delta. T 076 564 10 00 I www.brabantsedelta.nl E contactcentrum@brabantsedelta.nl

Belastingsamenwerking West-Brabant Voor vragen over uw belastingaanslag neemt u contact op met Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB). T 076 529 83 00 I www.bwbrabant.nl E info@bwbrabant.nl

Heerlijk Helder H2O Waterschap Brabantse Delta zorgt voor schoon water in sloten en rivieren. Eén van de manieren om dit te doen, is voorkomen dat er afvalwater wordt geloosd in het oppervlaktewater. Daarom zuiveren wij het afvalwater van huizen en fabrieken in een rioolwaterzuiveringsinstallatie vóórdat het geloosd wordt op het oppervlaktewater. Hoe dat precies werkt, ziet u met eigen ogen bij de rioolwaterzuivering Bath of Nieuwveer. Meer weten? I www.brabantsedelta.nl/rondleidingen Let op: 1 juli is rioolwaterzuiveringsinstallatie Bath sowieso geopend vanwege de Rabo Ledenfietstocht die dit jaar in het teken staat van duurzaamheid.

Volg het waterschap ook op Twitter! Wilt u op de hoogte blijven van actueel waterschapsnieuws? Volg ons via @brabantsedelta

Contact

Voor meer informatie: www.brabantsedelta.nl

Waterschap Brabantse Delta Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda Postbus 5520, 4801 DZ Breda T 076 564 10 00 F 076 564 10 11 Redactie: afdeling Communicatie


Internationale same nwerking voor ontwikkeling onbemande vliegtuigen

Kenniscentrum drones start in Woensdrecht

WOENSDRECHT - Vanaf het Business Park Aviolanda bij Woensdrecht wordt het komende jaar gewerkt aan een nieuwe prototype voor onbemande vliegtuigjes. Twaalf organisaties uit Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk werken samen aan een project waarbij een zogenaamde drone wordt ontwikkeld, die ingezet kan worden om de maritieme veiligheid te waarborgen. Het project, dat de naam 3i meekrijgt, beleeft donderdag 21 juni zijn kick-off, waarna Woensdrecht vijftien maanden lang als het internationale kenniscentrum voor onbemande vliegtuigjes gaat fungeren.

Tentoonstelling Machiel van Wouwe DINTELOORD - Tot en met woensdag 11 juli zijn tijdens de openingstijden van Bibliotheek Dinteloord schilderijen van autodidact Machiel van Wouwe te zien rond het thema vogels. Vogels kijken: meer dan een passie! Vogels kijken is voor Machiel meer dan alleen een leuk tijdverdrijf.

“Als jongetje van 12 jaar was ik al lid van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie en vooral geïnteresseerd in vogels. Deze jeugdbond ging ook op kamp op de Waddeneilanden, waar het vaak krioelde van de watervogels. Ik heb in deze club één van de mooiste periodes van mijn jeugd beleefd, niet alleen vanwege de vogels, maar omdat ik hier later ook mijn vrouw heb ontmoet. Grenzeloos Vogels zijn voor mij het ultieme voorbeeld van vrijheid, vooral vrijheid van bewegen en verplaatsen. Zij kunnen zich door de lucht verplaatsen in drie dimensies en veel watervogels kunnen dat óók nog onder water. Hun ongelooflijk knappe prestatie om in zwermen van soms honderdduizenden individuen in één keer van richting te veranderen, zonder tegen elkaar aan te botsen grenst aan het ongelooflijke. Vogels zijn grenzeloos in vele opzichten.

Één van de schilderijen van Machiel van Wouwe

Aquarel Een jaar of 10 geleden kreeg hij wat meer tijd en leek het erg leuk om van een mooie foto of een plaatje een aquarel met aquarelpotlood te maken van een vogel die aansprak. Daar zijn o.a. uilen en kleurrijke vogels zoals ijsvogels en bijeneters uit voortgekomen. Inmiddels zijn er ruim 40 tekeningen gemaakt, waarvan een deel bij diverse andere vogelaars terecht is gekomen. Allereerst maakt hij een schets op papier met aquarelpotlood en werkt het daarna verder uit met een vochtig wattenstaafje. Hij heeft nooit les gehad en heeft de techniek zelf eigen gemaakt. Een deel van de natuurgetrouwe schilderijen is te zien in Bibliotheek Dinteloord. U bent op maandag, woensdag en vrijdag van half 2 tot half 6 van welkom om een kijkje te nemen.

Jubileumconcert Die Vaertsingers Drones zijn erin verschillende vormen en maten. Wethouder Anton van der Wijst van Economische Zaken houdt een klein model vast. Het type dat in het project 3i ontwikkeld wordt, zal ongeveer drie tot vier meter breed worden. FOTO GEMEENTE WOENSDRECHT

DOOR RIA VAN MEIR Om maar meteen een misverstand uit de wereld te helpen. De onbemande vliegtuigjes die op het Business Park in Woensdrecht ontwikkeld worden, zullen niet ingezet worden voor militaire doelen. Drones mogen de laatste tijd vooral in het nieuws komen als de onbemande toestellen waarmee Al-Qaeda-strijders worden gedood, het project 3i heeft als doel een drone te ontwikkelen dat ingezet kan worden boven zee. “Denk daarbij aan het monitoren van schepen, vermiste personen op zee opsporen, identificeren van speedboten of het begeleiden van cruise schepen de haven in”, noemt gemeentewoordvoerster Sharan Kok enkele voorbeelden. “Het gaat puur om het bewaken van de veiligheid in de haven en aan de kust.” Samenwerking Het is volgens haar niet de eerste keer dat in Woensdrecht gewerkt wordt aan onbemande vliegtoestellen. “In 1954 begon de Maatschappij voor Vliegtuigbouw Aviolanda, met vestigingen in Papendrecht

Witgoedspeciaalzaak reparatie en verkoop koelen - wassen - drogen - inbouw ook gebruikt met garantie!

Blauwstraat 2 Steenbergen

Tel.: 0167-565213 geen voorrijkosten!

en Woensdrecht, al begonnen met de constructie van een T-11. Twee jaar later waren van de AT-21 de eerste drie prototypes gereed voor proefvluchten. De drones zijn echter nooit verder in productie genomen”, weet Kok. Twee jaar geleden namen Fokker Aircraft Services en de regionale ontwikkelingsmaatschappij Rewin het initiatief voor het opstarten van een project over onbemande vliegtuigen. Het project werd medegefinancierd vanuit

‘Samenwerking andere landen noodzakelijk’ het subsidieprogramma Pieken in de Delta. “Al snel werd duidelijk dat de kennis voor onbemande vliegtuigen vooral buiten Nederland aanwezig is. Vooral Engeland heeft daarbij een kennisvoorsprong. Als Nederland snel een kennispositie in de wereld van de drone wil opbouwen, is de samenwerking met andere landen noodzakelijk. Rewin is daarom opzoek gegaan naar partners die willen aansluiten bij het project”, licht Kok toe. Ontwikkeling Vanuit het Europese investeringsprogramma Interreg 2 zeeën werd een subsidie van 1,85 miljoen euro beschikbaar gesteld. De twaalf participerende partners, waaronder

universiteiten, onderwijsinstellingen en politieregio’s, leggen eveneens 1,85 miljoen euro in. De gemeente Woensdrecht levert daarbij ondersteuning in de vorm van manuren. De eerste twee fasen van het project worden op Woensdrechtse bodem uitgevoerd. Zowel het onderzoek en ontwikkeling als de bouw- en testfase worden op het businesspark uitgevoerd. Studenten van de TU Delft zullen de drone bouwen in de ruimte van de Aviation Training Group. De vliegtuigscholen AM&TS en WCAA stellen hun hangar beschikbaar. Kok wijst erop dat er diverse type drones zijn. “Het toestel dat ontwikkeld wordt, zal van vleugel tot vleugel zo’n drie tot vier meter groot zijn.” Uitvalbasis In september 2013 moet het prototype klaar zijn. Daarna zullen er demonstraties plaatsvinden in de haven en kust van Rotterdam, voor de kust van Kent en Bretagne en in de haven van Dover. Woensdrecht blijft daarbij steeds de uitvalbasis voor het verder verfijnen van het toestel. Ook wanneer de drone in september 2014 officieel opgeleverd wordt, hoopt Kok dat Woensdrecht het kenniscentrum blijft voor onbemande vliegtuigjes. “Het doel is uiteindelijk om een kennisinfrastructuur op te zetten, waardoor nieuwe bedrijven zich willen gaan vestigen op het businesspark en in de gemeente Woensdrecht.”

DINTELOORD - Net zoals vorig jaar geven Die Vaertsingers weer een concert op Partyboot De Prinslander, Sasdijk 2 te Dinteloord, en wel op 8 juli. Deze keer staat het concert echter in het teken van het jubileum want het koor bestond op 7 februari precies 35 jaar. Onder leiding van Jan Krijnen zal het koor door die 35 jaar heen zingen. Uiteraard staat het eerste nummer O Occhi Manza Mia op het programma, maar ook verschillende melodieën uit de gespeelde musicals uit die vervlogen tijden. Om maar te denken aan Anatevka, de musical die maar liefst een vijftiental keren is uitgevoerd in en buiten Steenbergen. Nummers uit Carrousel, welke zelfs in België ten tonele is gebracht, maar ook enkele nummers uit het klassieke repertoire. Al met al een zeer gevarieerd programma. Solisten Ook zullen verschillende solisten weer hun beste beentje voor zetten, zelfs de dirigent, die graag buiten het hanteren van de dirigeerstok ook nog eens zijn prachtige tenorstem zal laten schallen. Als vaste begeleider is Edu de Goffau ook weer van de partij en als extraatjes die middag zullen er ook enkele nummers gebracht worden met begeleiding van Laura van den Hout op accordeon, het lichtere werk. Ook een komische noot zal gebracht wor-

Basisschool Regenboog neemt deel aan FitFoodFun-Factor DINTELOORD - De Roadshow van FitFoodFun-Factor kwam op 14 juni op basisschool De Regenboog in Dinteloord. Deze activiteit van de Hartstichting, het Voedingscentrum en Lidl brengt op een feestelijke manier de educatieve onderwerpen gezond eten en voldoende bewegen onder de aandacht. De leerlingen kregen een traktatieworkshop in de speciale tot kookstudio omgetoverde schoolbus, een beweegactiviteit en een bijbehorende les over voeding en bewegen.

De leerlingen van de basisschool hebben deelgenomen aan een traktatieworkshop waarin ze o.a. lieveheersbeestjes van eierkoek, een fruitcactus en groentefrietjes maakten. Na deze culinaire activiteit hebben de kinderen deelgenomen aan het Ren je Rot spel: een spel vol stellingen over gezond eten. Terug in het klaslokaal is er nog aandacht besteed aan voeding en bewegen middels het lesmateriaal. De kinderen hebben allemaal het ‘ iktrakteer-gezond-certificaat’ ontvangen. De basisscholen hebben zo een goede stap gezet in de richting van een gezondere jeugd. PAGINA 12

Concert 2011

den waarin toch het acteertalent van sommige leden weer naar boven komt. Jubilarissen Tevens zal er stil gestaan worden bij de leden van het eerste uur en jaar. Vijfendertig jaar is niet niets. Een achttal jubilarissen zullen in het zonnetje gezet worden. Vorig jaar mochten we veel gasten ontvangen op de boot en ook dit jaar kan men van de partij zijn. Kaartjes kunnen afgehaald (en betaald) worden bij Elly Lambers 0167564515. Ook kunt u ze verkrijgen via de leden. Uiteraard zijn ze ook gewoon beschikbaar op de boot, maar reserveren is raadzaam. Er zijn er niet veel meer. Aanvang 14.00 tot 17.00u met tussendoor een uur varen. Na het concert kan men nog even naborrelen en na half zeven zullen de leden met aanhang nog genieten van een gezellige avond met een hapje en een drankje, een stukje entertainment. Een gezellige afsluiting waarna vakantieperiode volgt. Repetitie Eerste repetitie start op 20 augustus in Gemeenschapshuis De Vaert, aanvang 20.00u. Heeft u belangstelling kom gerust eens luisteren. Op 28 augustus zullen Die Vaetsingers ook nog een avondvullend programma brengen in Verzorgingstehuis De Lindeburgh, waar zij hun erelid zullen toezingen.


Wij hebben oog voor uw oren Beter horen? Ga naar Beter Horen bij Besters Opticiens Goed horen is net zo belangrijk als goed zien. U ontdekt het bij Besters Opticiens. Dankzij een samenwerking met Beter Horen kunt u daar namelijk ook terecht voor een persoonlijk hooradvies van onze gekwalificeerde audicien en een hooroplossing die echt bij u past. Bovendien profiteert u van topkwaliteit producten en service. Wilt u direct een afspraak maken? Bel dan 0313 - 48 56 78 of loop eens binnen voor een gratis hoortest. Binnen 3 minuten weet u hoe het met uw gehoor is gesteld. De Beter Horen audicien ontvangt u graag bij Besters Opticiens.

Doe de gratis hoortest in 3 minuten

Al 100 jaar

Raadhuisplein 9, 4671 DA Dinteloord

OPRUIMINGS UITVERKOOP keukens, kastjes, werkbladen en merkapparatuur MET KORTINGEN TOT 90%

ZOTTE ZATERDAG 23 JUNI A.S. VAN 9.00 TOT 17.00 UUR

DIVERSE ARTIKELEN ZELFS GRATIS! Atoomweg Roosendaal (achter Keller Keukenfabriek) www.kellerfabrieksoutlet.nl


Paardenspullen een tweede leven voor het Zomeravondconcert door de goede doel jeugd De Musieketiers

STEENBERGEN - Wilt u uw kasten opruimen om plaats te maken, maar vindt u het zonde om uw spulletjes zomaar weg te gooien? Dan nodigen wij u uit om uw oude, maar nog goede paardenspullen in te leveren voor het goede doel. U kunt denken aan rijkleding, dekjes, laarzen, tuigage, maar ook beeldjes, puzzels, boeken, zadels, dekens etc., kortom alles wat met paarden te maken heeft. Uw spulletjes krijgen dus een tweede leven, en zo steunt u tegelijk het goede doel. Daarnaast staat er deze avond buiten ook een ton om oude mobieltjes of lege cartridges in te leveren. Stichting manegepaarden pensioenfonds organiseert nl. op 28, 29 en 30 september

voor de 3e keer de Huijbergsepaarden3daagse te Huijbergen, en daarbij dit jaar voor het eerst ook een tweedehands paardenspullenmarkt, die gratis toegankelijk is voor iedereen. Met de opbrengst van de tweedehands paardenspullen markt kunnen zij oude manegepaarden en pony’s opvangen en ze een fijne oude dag geven als dank voor alle jaren die deze edele dieren voor de mens hebben klaargestaan. De oude mobieltjes en cartridges kunnen zij inleveren bij een speciaal recyclebedrijf, zodat deze spullen niet in de normale afvalverwerking terecht komen, maar kunnen worden hergebruikt en het milieu dus zo min mogelijk wordt belast. De stichting ontvangt daar dan een kleine vergoeding voor, en zo heeft u meegehol-

pen aan een win-win-win situatie. Belangrijk om te weten is dat de inzamelavond alleen op 27 juni en 29 augustus zal plaats vinden vanaf 19.00 tot 20.30 uur bij de bibliotheek tegenover de grote kerk in Huijbergen. Buiten wordt u dan opgewacht door een aantal dames van de organisatie die de spulletjes van u in ontvangst zullen nemen.

STEENBERGEN - Op donderdag 21 oktober zal vanaf 18.30 tot 19.30 uur het jeugdorkest de Musieketiers o.l.v. Ilja van Terheijden en de Percussiegroep van Harmonie Volharding optreden op het speelveldje bij wijkvereniging ’T Drievierde in Steenbergen.

leeftijd voor velen een unicum is. Ook voor dit orkest is, zoals voor alle orkesten, een commissie opgericht. Deze commissie zorgt voor de begeleiding van de leden tijdens de repetities en optredens en voor de extra activiteiten die georganiseerd worden voor de Musieketiers.

Dit is pas een ‘jeugd’ orkest! Samen met leeftijdsgenootjes vanaf 8 jaar gezamenlijk muziek maken in een echt orkest: De Musieketiers. Muziekvereniging Volharding Steenbergen is vanaf september 2006 gestart met de Musieketiers. Dit orkest is voor leden van onze vereniging die aansluitend op onze blokfluitopleiding bezig zijn met een instrumentale opleiding. De repetitie is iedere donderdagavond, van 18.45 tot 19.30 uur, uitgezonderd de basisschoolvakanties. De leden van de Musieketiers spelen uit een ‘groepsmethode’. Zij krijgen van ons een complete map met muziekstukken in bruikleen. Hieruit kunnen onder leiding van een dirigent simpele arrangementen gespeeld worden. Door de opbouw van de moeilijkheidsgraad zullen de leden binnen enige tijd gezamenlijk muziek kunnen spelen hetgeen op deze

De Percussiegroep Muziekvereniging Volharding Steenbergen heeft heel wat getrommel in huis en dus ook een percussiegroep. Deze muziekgroep is opgestart om leden die in de verschillende orkesten het percussie bespelen meer te bieden. De drumsolo’s die ze in het orkest mogen spelen zijn heel iets anders dan wat er gebeurt op de wekelijkse repetitie van de Percussiegroep. In deze lessen worden de leden door een ervaren percussionist begeleidt in moeilijke ritmische- en dynamische hoogstandjes. De optredens die de percussiegroep geeft zijn op jaarmarkten en andere evenementen. Ook treden zij op tijdens uitvoeringen van één van onze orkesten. De optredens duren ongeveer een half uur maar hierin wordt dan ook veel gevraagd van de leden en als je de percussiegroep een keer gehoord hebt weet u wat wij bedoelen.

Gemeente Steenbergen sluit aan bij Samen Voor

Heeft u wel een aantal spullen die nog in goede staat verkeren, maar kunt u deze niet afgeven op een van deze 2 avonden, neemt u dan contact op met Carola Poot carola21@home.nl of 06-51355633 wij hebben diverse inzamelplaatsen in Huijbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal, Ossendrecht en Hoogerheide waardoor het altijd wel mogelijk is om iets af te spreken.

KORTE BERICHTEN STEENBERGEN Barbecuefeest: Gratis barbecue feest op zondag 24 juni voor jong en oud op landgoed de Bemmelenberg, Stoofdijk 33, Steenbergen. Meenemen: een goed humeur, voor de rest wordt gezorgd. Organisatie: Open Deur Steenbergen. Aanvang 11.00u. Open deur Thomashuis: Zaterdag 23 juni nodigt Thomashuis Steenbergen alle geïnteresseerden uit om eens bij hen op de koffie te komen. De deur is open van 14.00 tot 16.00u. Ze bestaan nu zo’n 2 ½ jaar en willen nog een keer de mensen de gelegenheid

geven om eens binnen te komen kijken. Hierbij willen ze het open karakter van het huis benadrukken en kennis te maken met alle mensen die er wonen.Iedereen is welkom. Mensen die gewoon op de koffie willen komen, mensen die op zoek zijn naar werk als vrijwilliger, mensen die willen weten hoe dat nou werkt in een Thomashuis, enzovoorts. Het Thomashuis bevindt zich aan de Kapelaan Kockstraat 42 in de Welberg. We zijn ook te vinden op het internet www.thomashuis.nl/steenbergen en www.facebook. com/thomashuissteenbergen.

UCI noemt GP Adrie van der Poel ‘WK-waardige organisatie’

WK Veldrijden 2014 in Hoogerheide HOOGERHEIDE - De wereldtop van het veldrijden komt in februari 2014 naar Hoogerheide. De organisatie van de GP Adrie van der Poel heeft donderdagavond in het Oostenrijkse Salzburg te horen gekregen dat Hoogerheide op 3 en 4 februari het toneel zal zijn voor het wereldkampioenschap cyclocross. “Geweldig nieuws”, glundert voorzitter Jan Prop nog na. “We gaan ons niet voor honderd, maar voor tweehonderd procent inzetten om er een nog groter succes dan 2009 van te maken”, belooft hij. DOOR RIA VAN MEIR De spanning was om te snijden de laatste dagen voor de rit naar Salzburg. De organisatoren achter de GP Adrie van der Poel kozen ervoor om per auto naar het UCI-gala te rijden, waar de internationale wielerbond bekend zou maken welke plaats in 2014 het WK Veldrijden mag organiseren. Hoogerheide was samen met het Franse Nommay en het Italiaanse Trentino in de race voor het wereldkampioenschap. Hoogerheide had als enige kandidaat al de ervaring voor een WK opgedaan, maar zag eerder dit jaar het wereldkampioenschap van 2015 aan haar neus voorbij gaan. “ Toen eindelijk bekend werd gemaakt dat het WK 2014 naar Hoogerheide gaat, werd er langs alle kanten gejuich en geapplaudiseerd. Een jurylid van de UCI roemde Hoogerheide om haar WK-waar-

dige organisatie met een WK-waardig parcours. Een geweldig compliment voor ons allemaal”, geniet Prop nog na van het moment. Chauvinistisch Hij geeft aan dat het bestuur altijd de stille hoop had gehouden dat Hoogerheide opnieuw een WK mocht organiseren. Om het vertrouwen te onderstrepen had de delegatie hun auto al beplakt met stickers van het WK 2014, die weliswaar bedekt waren tot de uitslag bekend was.. Ook de promofilm voor het wereldkampioenschap stond al klaar om direct op de site te zetten, evenals het persbericht dat kort na de bekendmaking de wereld werd ingestuurd. “Een beetje chauvinistisch waren we wel, ja. Het voordeel is dat we daarna door een groot stuk van Europa rijden en met onze auto meteen kunnen laten zien

waar in 2014 het WK is. In België hebben we dan ook wat langzamer gereden”, grijnst Prop. Marianne Vos De GP Adrie van der Poel heeft nu nog ruim anderhalf jaar de tijd om zich voor te bereiden op het wereldkampioenschap. De voorzitter belooft een nog groter spektakel dan in 2009. “We kunnen nu putten uit onze ervaringen van drie jaar geleden. We hebben toen veel geleerd en zullen die kennis inzetten om er een nog groter feest van te maken.” Het WK Veldrijden trok in 2009 meer dan vijftigduizend bezoekers van over de hele wereld. Zij zagen hoe onder andere de Belg Niels Albert en de Brabantse Marianne Vos zich in de regenboogtrui mochten hijsen. Marianne Vos liet via Twitter al weten blij te zijn met de toewijzing. “Heb ik goede herinneringen aan”, schrijft ze. PAGINA 14

Zomerborrel Samen Voor.

STEENBERGEN - Dinsdag 12 juni heeft het college van de gemeente Steenbergen het besluit genomen om aan te sluiten bij de Samen voor formule. Hierin wordt samenwerking versterkt tussen bedrijven, maatschappelijke instellingen en de gemeente. De bedoeling is om met gesloten beurzen elkaar zoveel mogelijk te helpen met mensen, handjes, middelen, kennis etc. In Bergen op Zoom is sinds januari 2010 de stichting Samen voor Bergen op Zoom opgericht en deze stichting heeft in 1,5 jaar tijd een groot netwerk gevormd tussen genoemde organisaties. Uit dit netwerk zijn al vele mooie initiatieven gekomen, zoals de Beursvloer en de Kansenbeurs. Daarnaast is het mogelijk om binnen deze formule 365 dagen per jaar wensen kenbaar te maken. Samen Voor gaat dan proberen om vraag en aanbod te matchen. Voor bedrijven en instellingen uit de gemeente Steenbergen is het nu mogelijk om ook aan dit initiatief deel te nemen en op deze manier een bijdrage te leveren aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. Door de samenwerking zal uiteraard de naam van stichting gewijzigd moeten

worden, evenals de toetreding van Steenbergse ondernemingen en organisaties in de Raad van Advies. Zo kunnen zij een actieve bijdrage leveren en meebeslissen over de maatschappelijke agenda. Momenteel zijn er gesprekken gaande met de gemeente Woensdrecht over het aansluiten bij Samen Voor. Zodra zij een besluit hebben genomen, kan in gezamenlijk overleg worden besloten over de nieuwe naam van de stichting. Binnenkort zal de gemeente Steenbergen een aantal bedrijven en instellingen uitnodigen om het concept te bespreken en inventariseren, wie er binnen het concept gaan meedoen. Dinsdagavond 12 juni waren een aantal Steenbergse bedrijven te gast op de Zomerborrel van Samen Voor Bergen op Zoom in het Ontmoetingscentrum van Lambertijnenhof. Zij hebben hier inspiratie kunnen op doen , sfeer proeven en genoten van de cabaretgroep, die de avond heeft vormgegeven. Wethouder Cor van Geel heeft officieel bekend gemaakt dat Steenbergen gaat aansluiten. De bestaande partners van Samen voor juichen dit initiatief toe en kijken uit naar de uitbreiding van dit netwerk en de mogelijkheden die samenwerking biedt.


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N LEONARDO

VELOURS

ZOMER

2 voorvakken zwart of blauw textiel incl. slotje 60x37x25 cm

diverse dessins extra grote maat 100x200 cm

zwemband Ø 91 cm, diabolo, knalraket, water stuiterbal of beach racketset

STRAND LAKEN

idem 49x35x21 cm

17.99

27.99

Elders 12.99 14.99

CEMENT LOOK

TOM O'LEARY

off white 21x21x15 cm

uitstekende warmte-isolatie 200x85 cm

OLIE BRANDER cement TAFEL KANDELAAR 44 cm

2.99

GERUIT

2.99

ZOMER SHORT katoen dames: S-XL heren: S-XXL

Elders 10.95 12.95

SCHOLIEREN

7.95

SLAAP ZAK Intex LUCHTBED 1-pers. 2-pers.

5.99 9.95

KATOENEN

WOORDEN BOEK nieuwste editie 2012/2013 verkrijgbaar in diverse talen

Elders 4.95 5.95

PORTABLE

KOOK TOESTEL

9.95

DAMES TOP

NAVUL GAS 227 gr

0.95

TIENER- OF

capri of 7/8 katoen/elastan maten XXS-XL

dames MINI ROKJE mt XS-XL

Elders 4.99 6.99

DOVE

DEO ROLLER

2.99 1.99 2.99 TROPICAL

ZONNE MELK

diverse soorten 50 ml

2.09

8.99

DAMES LEGGING

factor 40 250 ml

factor 10

Elders 4.95 6.95

1.25

in koffer voorzien van electronische ontsteking

diverse prints maten S-XL

4.99

SPEEL GOED

Elders 2.29 3.95

1.39

factor 20 factor 30

2.79 2.99 N I E U W ! 3.49

Alle Hegron Suncare producten deze week voor actieprijzen!

3.99

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL

Op maandag 2 januari zijn wij tot 13.00 uur gesloten ivm balansen

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 17-06 t/m za. 23-06 in Nederlandse filialen.

REIS TROLLEY


AUTOnieUws door: Bart van den Acker

Komend najaar is een uitgebreid offensief van BMW te verwachten, met tal van nieuwe varianten op bestaande modellen. De 1-serie komt er ook als driedeurs en die varianten zijn € 1.000 lager geprijsd dan de al bekende vijfdeurs. Er komt ook een nieuwe basismotorisering in de 1-serie, de 114i. Deze heeft een 1,6 liter TwinTurbo-benzinemotor met 75 kW/102 pk. Met de komst van dit model, meteen ook als driedeurs, daalt de basisprijs van de 1-serie naar € 24.990. Net als tal van andere BMW’s betalen zakelijke rijders voor dit type maar 20% bijtelling. Aan de andere kant van het programma komt de 135i met zescilinder TwinPowerTurbo (235 kW/320 pk) als nieuwe topversie. Voorspelbaar, maar wel belangrijk nieuws is natuurlijk de nieuwe 3-se-

Liefhebbers van Italiaanse auto’s en allerhande ander moois uit het land van de laars, gaan op zondag 24 juni beslist naar Italia a Zandvoort.

Véél BMW-nieuws! rie Touring. Die komt later in het najaar, hierbij tonen we alleen eerste foto. De nieuwe Touring is niet alleen ruimer dan zijn voorganger, maar biedt ook de grootste minimale bagageruimte in zijn klasse: 495 liter. Bijzonder is ook dat de achterruit apart is te openen en de achterklep is standaard elektrisch bediend. Nadere gegevens volgen

Daar zal onder meer voor het eerst de Fiat 500 L zijn te zien. Wil je die gaan bewonderen, ga dan naar www.fiat.nl/500L en meld je aan, waarvoor je in ruil

later. Er zijn nog veel meer nieuwe varianten. Zo komt er eind dit jaar een 320i EfficientDynamics Edition, een zeer zuinige benzineversie met de 2,0 liter TwinPower Turbomotor, goed voor 125 kW/170 pk, maar ook een verbruik van slechts 5,2 l/100 km, ofwel een uitstoot van 124 g/km aan CO2. Dat betekent ook volgend jaar slechts 20% bij-

telling. Nieuw is bijvoorbeeld ook de 730d, die geldt als de zuinigste en schoonste diesel-limousine in het topsegment. Die 7-serie komt er ook met xDrive vierwielaandrijving, ook in de uitvoeringen 740d en 750d. De 5-serie GT komt er ook als 520d GT, met de 135 kW/184 pk sterke 2,0 liter viercilinder dieselmotor, bekend uit onder meer de X3. In die X3 is deze motor alweer een stapje verder, want vanaf augustus is die er ook als BluePerformance, ofwel een versie die voldoet aan de uitlaatgasemissienorm Euro 6, die pas in 2014 van kracht wordt.

een gratis entreekaart (!) voor het circuit ontvangt. Op www.italiaazandvoort2012.nl is een uitgebreid overzicht van alle activiteiten te vinden.

Opel Astra ook als Sedan

Toyota Yaris Full-Hybrid: het antwoord

Er is een vierde carrosserievariant in de nieuwe Opel Astra-serie. Naast de vijfdeurs hatchback, vijfdeurs Sports Tourer en de sportieve GTC komt nog de vierdeurs sedan. Er is keuze uit drie benzinemotoren en twee diesels. In de slanke achterzijde bevindt zich een bagageruimte met liefst 460 liter inhoud, dat is een belangrijke reden om voor een sedan te kiezen. Nederland is niet het belangrijkste land voor de verkoop van relatief compacte sedanmodellen, maar deze Astra, die vanaf juni te koop is, mag best een mooie aanvulling van het aanbod worden genoemd.

Onverwacht: Chevrolet Trax De naam is al eens eerder gebruikt voor een studiemodel, maar het is toch knap onverwacht dat de Chevrolet Trax in 2013 als productiemodel leverbaar wordt. Feitelijk is dit een afgeleide van de Opel Mokka, die later dit jaar al zijn opwachting maakt als compacte SUV. Meer is er over de Trax nog niet bekend, dat komt ongetwijfeld later.

Tja, wat moet je nou, als autokoper? Per 1 juli verandert er van alles en de volgende fiscale wijzigingen zijn op komst. Allerhande merken schreeuwen nu van alles, maar wat is nou een auto die tot in lengte van jaren fiscaal voordelig blijft èn bovendien een goede en fijne auto in gebruik is? Het antwoord komt van Toyota: de Yaris Full Hybrid. De CO2–uitstoot, want daar draait alles om, van de Yaris Full Hybrid ligt op slechts 79 g/km. Daarmee is en blijft deze Toyota en vrij van BPM èn van Houderschapsbelasting, zo lang die mogelijkheid bestaat. Als die vrijstelling vervalt, kost deze Yaris in Houderschapsbelasting slechts een kwart van wat je voor een zogenaamd aantrekkelijke kleine diesel betaalt. Wie ‘m zakelijk gaat rijden, betaalt voor privégebruik tot in lengte van jaren maar 14% bijtelling. Daarbij is deze hybride Yaris ook in de dagelijkse praktijk ècht zuinig. Dat is geen theoretisch verhaal, in een eerste kennismaking, gewoon in het Nederlandse verkeer scoorden we zo maar 4,6 l/100 km. Dat is bijna 1 op 22, dus in de praktijk jij je werkelijk met gemak 1 op 20. Dat zijn prachtige cijfers,

maar zoals aangegeven mogen we vooral niet vergeten dat de Yaris ook een heel fijne auto in het gebruik is, met een heel ruim interieur en een rijke uitrusting. Dat weten we van de uitgebreide test van de gewone Yaris, eerder dit jaar. Die ‘hybride-loze’ Yaris blijft natuurlijk, maar na 1 juli zal die vrijwel hetzelfde kosten als deze hybride-uitvoering. Dan is de keuze niet moeilijk, vooral niet als je bedenkt dat een hybride ook nog eens veel minder in onderhoud kost. Hij heeft immers geen startmotor, dynamo, koppeling (standaard automaat!), distributieriem of V-snaar. De van Toyota bekende betrouwbaarheid geldt ook hier, de accu van het hybridesysteem gaat bijvoorbeeld een autoleven lang mee. Voor de aandrijving maakt de Yaris Full Hybrid overigens gebruik van een 1,5 liter benzinemotor plus elektromotor, zoals die onder meer in de USA in de Prius wordt gebruikt. Samen zijn die twee motoren 74 kW/100 pk sterk: zuinig rijden hoeft niet traag te zijn. De Toyota Yaris Full Hybrid staat met ingang van dit weekend bij de dealer en de prijslijst start bij € 17.990.

n m u Col Help, ik wil hulp! (deel 1)

Een vakantiebeurt, of gewoon een grote beurt kort voor de vakantie, kan veel malheur voorkomen, maar het is geen garantie dat je auto niet kapot gaat. De onderhoudskosten maken maar een relatief klein deel uit van de totale kosten van autorijden en ik bespaar daar beslist niet op. Toch had-ie me mooi te pakken, mijn auto, waarin ik een ijzeren vertrouwen had. Diep in het prachtige Toscane parkeer ik toevallig met de voorkant iets naar beneden en direct nadat ik ben uitgestapt zie ik een straaltje groen vocht onder de neus uitkomen: koelvloeistof. Is het lekkage of loopt de boel heet? Een paar uur later is de zaak afgekoeld en waag ik het er op in elk geval een stukje vooral naar beneden te rijden naar een wat groter dorp. Daar kunnen we tenminste een broodje eten en de boel verder bekijken. Het is geen lekkage en de ventilator doet het, zover ben ik al. Voor de zekerheid koop ik extra koelvloeistof, maar even verderop bij een tankstation klinken er zulke onheilspellende geluiden onder de motorkap dat ik geen meter verder wil. Ik kan iedereen aanbevelen niet naar het buitenland te gaan zonder een passend lidmaatschap van de ANWB, maar zelf ben ik lid van de KNAC. Dat is een onderdeel van de ANWB, dat onder meer de garantie geeft dat men indien nodig elke auto repatrieert. De ANWB mag –begrijpelijk- een auto laten staan als de kosten van de repatriëring hoger zijn dan de waarde van de auto. Ik bel naar Den Haag waar een zeer begripvolle medewerker op de Alarmcentrale me rustig uitlegt hoe het verder gaat. Het gaat wel even duren, drie uur later is er een afsleepauto, waarvan de bestuurder alleen ‘Pompe di Aqua’, mompelt. De waterpomp is kapot, dat zou best eens kunnen. De auto gaat op de vrachtwagen naar een bergingsbedrijf, daar verschijnt ook een taxibusje om ons te vervoeren. We hebben gelogeerd in het huis van vrienden in Toscane, daar staat ook onze bagage nog, dus moeten we daarheen terug. Ons reisdoel, Rome, kunnen we nu wel vergeten. Dat huis staat op een verder vrijwel verlaten berg, waar je weinig anders kunt dan van het uitzicht genieten, maar ja, het regent en het is 15 graden. We klagen niet, want pas veel later begrijpen we dat er een paar honderd kilometer noordelijker een aardbeving is geweest. Via-via kunnen we bij een lokale garage een auto huren, zonder zijn we hier echt verloren! We hebben de pech dat we op zaterdagmiddag zijn gestrand, dus tot maandag gebeurt er gewoon helemaal niks. Op maandag rond de middag belt Marieke van de Alarmcentrale weer: de klachten zijn erger dan gedacht. Ik vind het nog steeds vooral míjn probleem, dus gaan we met de huurauto naar de garage waar de auto staat, voor overleg. De garagist maakt het meteen duidelijk: niet alleen is de waterpomp kapot, de koppakking is ook lek. Hij kan het maken, maar dat duurt minstens vier dagen en gaat € 1.200 kosten. Ik bel Marieke weer, die slaat spijkers met koppen: daar kunnen we niet op wachten, de auto gaat op transport en ze gaat voor ons de thuisreis organiseren. Op het moment van schrijven is de auto nog niet gearriveerd, dus ik veroorloof het mij deze column in de volgende editie een vervolg te geven! Bart van den Acker


cursus Klok Klokstuk stuk?? haarknippen

(Assistent)Leidinggevende machinebediener

www.4evergreen.nl 4Evergreen BV Zoekweg 20 4651 PS Steenbergen Tel: 0167-568100 Reageren: monique@4evergreen.nl

4Evergreen is een moderne paprikakwekerij met vestigingen in Steenbergen, ’s-Gravenzande, Honselersdijk en Sint Annaland. Voor onze vestiging in Steenbergen zijn we op zoek naar een: leidinggevende Machinebediener Verpakkingsafdeling voor het machinaal verpakken van paprika’s in onze moderne sorteerhal.

agridienst is nen, vcu gecertificeerd en lid van de branche-organisatie nbbu.

Wij bieden: -Goede arbeidsomstandigheden; -Prettige werksfeer; -Salaris naar functie; -Jong en dynamisch team; -Een functie in dagdienst.

medewerker groot groen (Fulltime)

Op korte termijn zoeken wij enkele medewerkers, die aantoonbare ervaring hebben in het Groot Groen. Functie-eisen: een rijbewijs B en in het bezit van een geldig VCA certificaat of bereid om dit te behalen. Salaris conform CAO.

Tot 2 jaar Vooraf prijsgarantie opgaveop reparatie’s Vooraf prijsen opgave Gratis haalbreng service Voor informatie of eenservice afspraak Gratis haal- en breng

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

0164 - 680066of een afspraak Voor informatie

0164 - 680066

Graag zou ik deze advertentie’s op de volgen 40 50 hebben geplaatst % % 0 2 % 30% 10% ko rting Advertentie 74 X 74ko (linker voorbeeld) : rt ing Berg op Zoomseinbode (6) t g kor Woensdrechtse kor bode (8) tin Advertentie 74 bode X 74 (14) (linker voorbeeld) :g en Steenbergse

(Fulltime)

We zoeken een grondwerker die aantoonbare en recentelijke ervaring heeft in de grond-, weg- en waterbouw, een geldig VCA certificaat en een geldig rijbewijs B zijn noodzakelijk. Salaris conform CAO.

ing kort

Kaaistraat 34 - STEENBERGEN

Berg Zoomse bode (6) BERKEL &op RODENRIJS - BLADEL - BRIELLE - ETTEN LEUR GELDERMALSEN - KRIMPEN a/d IJSSEL - ROSMALEN - ZALTBOMMEL Woensdrechtse bode (8) www.hovenschoenen.nl en Steenbergse bode (14)

1/2, 25 en 12/

1/2, 25/ en 12/1

Advertentie 36 X 36 (rechter voorbeeld): Berg op Zoomse bode (6)

Advertentie 36 X 36 (rechter voorbeeld): Berg op Zoomse bode (6) Al vast bedankt !

15/2, 2 18/7, 1

15/2, 29 18/7, 15

Anna’s klokkenhuis Annelies Suijkerbuijk - van der Zwaag

Al vast bedankt ! Anna’s klokkenhuis Annelies Suijkerbuijk - van der Zwaag

C v -p kofeletaesel koo

7,5an0d €3m a

Ben jij een echte doener, weet jij van aanpakken en ben je flexibel beschikbaar? Beschik je over eigen vervoer naar de werklocatie regio Steenbergen? Reageer dan snel. Salaris conform CAO.

ervaren grondwerker gww

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Voor algarantie uw klok Tot 2 jaar opreparaties reparatie’s

Productie medewerkers (oProeP basis)

per

Tien jaar lang zorgeloos genieten (incl. garantie en onderhoud) van royaal warm water en een goed verwarmingssysteem, voor slechts € 37,50 per maand*!

Patric WarmteService & Techniek Steenspil 12c 4661 TZ Halsteren T 06 - 55 10 07 47 I www.patricwarmteservice.nl

* Op basis van een Itho Daalderop Comfort Classic 24/50+

Persoonlijk Snel Vakkundig

vakantiemedewerkers

Agridienst

Voor al uw klok reparaties

Een groot deel van de zomercollectie 2012 Graag zou ik deze hebben geplaatst op de volge is nuadvertentie’s scherp afgeprijsd!

wij bieden je een uitdagende baan... werk of naar nederlands sprekend personeel; een directe en persoonlijke aanpak is ontzettend belangrijk. en daar ligt nu juist de kracht van ons familiebedrijf.

0164 - 680066 0164 - 680066 JOKO

AUTOMONTAGEBEDRIJF

ONZE GROTE OPRUIMING IS BEGONNEN

De taken bestaan o.a. uit: -In- en omstellen van de flowpackmachines; -Verrichten van technisch onderhoud; -Verhelpen van storingen; -Leidinggeven aan productiepersoneel; -Versterken van het huidige team.

Voor deze functie zoeken wij iemand met: -Een afgeronde opleiding, richting mechanische techniek; -Technisch inzicht, m.n. op verpakkingsgebied. -Actuele computerervaring; -Leidinggevende capaciteiten; - Flexibiliteit in overwerken m.n. in het hoogseizoen: avonden en zaterdagen moeten geen probleem zijn.

met agridienst heb je een bijzonder betrokken, betrouwbaar en vakkundig uitzendbureau voorhanden. of je nu op zoek bent naar

sept in uw regio! Tel: 015-3618033 www.selfline.nl

(Fulltime)

Wij zijn voor verschillende opdrachtgevers op zoek naar een aantal enthousiaste vakantiemedewerkers gedurende de zomerperiode. Heb je interesse en eventueel (niet noodzakelijk) een rijbewijs B reageer dan snel. Salaris conform CAO.

15 x 5

UITZENDBUREAU

SteenBeRGen [HOOFdVeStIGInG] HOOGStRAAt 7, 4651 VA t 0167 56 35 00 etten-LeuR BRedASeWeG 185, 4872 LA t 076 508 35 36

agridienst.nl

- Spuitwerk - Spot-repair - Uitdeuken zonder spuiten - Styling/tuning

Dakraam specialist Nieuwe en gebruikte VELUX dakramen.

OOk vervaNgiNg vaN uw kapOtte Of cONdeNs ruit.

uitzenden I Payroll I detachering I werving erving & selectie I bemiddeling voor zzP-ers I oPleiding van uitzendkrachten I advies in Personeelszaken

U bent -na tel. afspraak- van harte welkom in onze werkplaats. Graafhendrikstraat 5e, Steenbergen (Pr. Reinierpolder 1) Bel 06 53337784, ook montage mogelijk!

Te huur aangeboden:

GaraGe box

Centrum Steenbergen 06 - 51303585


‘Silent Golf’ voor het goede doel

Help Jara horen met twee oren.

STEENBERGEN - Op zondagmiddag 24 juni om 14.00 uur houdt Thegolfacademy een bijzonder goede doelen golftoernooi “Silent Golf”. In het teken van het doel “twee-oren” laten we je tijdens dit toernooi ervaren hoe is het om te golfen als je doof bent. Communiceren met gebarentaal, hoe snel kun

je dat leren? Tevens wordt er tijdens de barbecue een “Silent Auction” gehouden. De opbrengsten hiervan worden ook worden gedoneerd aan twee-oren. Deelname aan het toernooi is nog mogelijk. Aanmelden kan via thegolfacademy@me.com. De aanleiding voor deze actie is Jara. Jara is doof en heeft op 2,5 jarige leeftijd een Cochleair Implantaat (CI) gekregen. Dit is

een apparaat dat dove en ernstig slechthorende mensen de mogelijkheid biedt iets te horen. Tegenwoordig is de techniek zo ver gevorderd dat de meeste kinderen met een CI leren om gesproken taal te verstaan. De ouders van Jara kozen dit implantaat voor hun dochter en hiermee heeft Jara leren horen. Jara is inmiddels negen jaar en heeft in de afgelopen jaren al goed leren praten, lezen en horen. Maar ze hoort met één oor. In de klas op het speciaal onderwijs waar een groot deel van de communicatie met gebaren wordt ondersteund is dat niet zo’n probleem, maar in andere situaties is het wel heel vervelend. Jara kan niet richtinghoren en daardoor mist zij heel veel in de communicatie. Ook kan ze slecht mensen verstaan in een rumoerige omgeving. Ze zou de stap kunnen maken naar het regulier onderwijs, maar dit blijft lastig als je in een drukke klas maar met één oor kan horen. Een tweede Cochleair Implantaat kan hierbij helpen op school, op feestjes, in de bus, in haar werksituatie later. In Nederland wordt een tweede implantaat niet vergoed door de verzekering. En deze situatie lijkt voorlopig niet te veranderen. ook al zijn in binnen- en buitenland doven, ouders van dove kinderen en de experts overtuigd van de meerwaarde van tweezijdige implantatie. Voor de ouders van Jara is het besef dat Jara veel baat zou hebben bij een tweede implantaat zo groot dat zij zelf de kosten bij elkaar aan het sparen zijn voor de operatie. Voor het tweede implantaat gaan zij naar België. De kosten in Nederland zijn namelijk tussen de 40 en 70.000,- euro, terwijl het voor het gehele traject in België € 25.000,- is. Nog steeds een behoorlijk bedrag. Er zijn vele acties gestart om de ouders van Jara te helpen het geld bij elkaar te sparen. Tevens hebben deze acties tot doel deze situatie bekendheid te geven, zodat toekomstig doof geboren kinderen hopelijk de mogelijkheid tot twee-oren hebben. Meer informatie over dit onderwerp vind je op www.twee-oren.nl

KERKELIJK NIEUWS DINTELOORD Nederlands Hervormde Gemeente Zondag 24 juni: 10.00 Kand. J.H. den Braber, Klundert; 18.30 Ds. F.J.M. van Veldhuizen Parochie H. Petrus en Paulus Zaterdag 23 juni: 19.00u Eucharistieviering m.m.v. Ritmisch koor. Intenties voor: Pastor Hamelynck en overl. familie; overl. ouders v Meel v d Weegen; Wim Testers; overl. ouders Frans v Eekelen en Wilhelmina Hack; Ralf-Eric Wiechers en overl. grootouders; Tonny’s en Toon Reuvers Jgt. e.v. Corry Ernest; overl. ouders Schenk v Kouteren. Voorgangers: Pastoor H v Geel ? Mevr. I van Opdorp. Zes wekelijks gebed: Adriana Maria Vermunt (5). Vrijdag 29 juni: 19.00u Patroonfeest van de H.H. Petrus en Paulus m.m.v. R.K. kerkkoor. Voorgangers: Pastor B v Schaik Pastoor H. Akkerman Gereformeerde kerk Dinteloord & Steenbergen Zondag 24 juni: 10.00u Ds. D. de Jong uit Wemeldinge NIEUW-VOSSEMEER H. Joannes de Doper Wij verzoeken u uw misintenties in de zomerperiode (vanaf nu tot ca. half augustus) minstens 2 weken tevoren door te geven. Vrijdag 22 juni: 19.00u H. Mis in de Vossemeren, misintenties: Bertus Dam e.v. Jo Geers. Zondag 24 juni: 10.30u H. Mis, voorganger pastoor van Geel. Geboorte van H. Joannes de Doper. Terugkom dienst voor de communicanten en vormelingen. Bij goed weer is de dienst buiten. Misintenties: Maria en Adrianus Huijsmans-Kerstens; Wil Flier-Mols; Bertus Dam e.v. Jo Geers; Theo Musters e.v. Dien Lusing; Daniëlla v. Zomeren, dochter van Kees en Lisette; Riet v. Zomeren-

Schoonen e.v. Kees van Zomeren. Maandag 25 juni: 18.00u H. Mis Woensdag 27 juni: 19.00u H. Mis Donderdag 28 juni: 19.00u Medjugorjeviering en Rozenkransgebed Vrijdag 29 juni: 19.00u H. Mis in de Vossemeren, misintenties: Bertus Dam e.v. Jo Geers. Protestantse kerk De predikantsplaats in de gemeente Halsteren/Nieuw Vossemeer is momenteel vacant. Zondag 24 juni: 9.00u eredienst in de Protestantse Kerk te Nieuw-Vossemeer, viering Heilig Avondmaal. Ds. S. van der Zee uit Sleeuwijk STEENBERGEN Christengemeente Open Deur Iedere zondag 10.30u samenkomst in Open Deur; zondagavond 19.00u gebedsbijeenkomst in de Gebedswinkel, Geert Vinckestraat 2. Iedere maandag 20.00u, Bijbelstudie in de Lepelaar, Kerkstraat 57 te Lepelstraat. Elke woensdag koffieochtend 10.0013.00u in de gebedswinkel, Geert Vinckestraat 2 te Steenbergen. Meer info: Ad van der Wiel, Oud-Vossemeer, 0166-603598, aml.wiel@filternet.nl; www.opendeursteenbergen.nl Hervormde Gemeente Zondag 24 juni: Schrift en tafel Ds. N. Sjoer, Apeldoorn. St. Gummaruskerk Kerkdiensten: de geboorte van Joannes de Doper. Zaterdag 23 juni: 19.00u eucharistie met pastoor B. v. Schaik. Toon v. Loon; Wilhelmina Schoonen; jgt. Janus Clarijs. Zondag 24 juni: 10.00u eucharistie met mgr. H. Lommers, secretaris van ons bisdom. Het welzijn van onze parochie; Anthonetta Peeters; Cornelia Tak; Toon en

Annie v. Kaam-de Waal; fam. Baaten; Maria v. Etten en fam.; Piet v. Kelle; fam. v. Tilburg-v. Trier en Connie; Vermue-Rijk; o.ou. Hoendenvangers-Schouteren; Adrianus Luijsterburg-de Klerck v.w. verj. De weekse missen vervallen; donderdag is om 7 uur de avondmis ter ere van de apostelen Petrus en Paulus te Dinteloord. Personalia: de overledene, die wij in ons gebed gedenken, is Christ Helmons-Voorbraak en Gonda Klarenbeek. Openingstijden Parochiesecretariaat: van maandag t/m vrijdag van 9:15-11:30 uur. Deze tijden gelden niet tijdens de schoolvakanties en op feestdagen, dan is het secretariaat alleen op donderdagochtend geopend. Spreekuur: Op dinsdag- en vrijdagochtend van 9:30-10:30 uur in het Parochiesecretariaat in de Gummaruskerk, Westdam 83 (ingang marktzijde) Zondag is er kindernevendienst in de Vincentiuszaal. Misintenties: Wilt u een misintentie aanvragen? Gelieve dit minstens een week van tevoren (ivm tijdige plaatsing in de krant) door te geven bij het secretariaat op maandag t/m vrijdag van 9.15 uur t/m 11.30 uur of via de website. Geboorte Joannes de Doper: zes maanden voor de geboorte van Jezus (kerstmis) is de geboorte van diens neef Joannes de Doper. Zo legt de kerk in haar liturgie ‘het hartje van de zomer’ een half jaar voor ‘het hartje van de winter’. hh. Petrus en Paulus: de eucharistie met past. B. van Schaik is donderdag om zeven uur in de kerk te Dinteloord. Weekse missen: vanwege een ongeval met pastoor Ed. Nieuwlaat en de vakantie van pastoor H. van Geel vervallen van maandag 25 juni tot maandag 9 juli de weekse missen in onze kerk. Daarna wordt de gangbare draad weer opgenomen. PAGINA 18

Omgevingsonderwijs op ‘t Ravelijn Steenbergen

STEENBERGEN - Van maandag 18 juni tot en met woensdag 20 juni vindt op het Ravelijn in Steenbergen de Ravelijnweek plaats. De leerlingen gaan drie dagen in kleine groepjes op pad in de omgeving van de school en de omgeving van Steenbergen en worden aan het werk gezet met allerlei opdrachten uit de verschillende vakken die op school worden gegeven. In deze week worden een aantal eigenschappen van leerlingen aangesproken zoals samenwerken, taken verdelen en initiatief tonen. Leerlingen moeten namelijk zelf oplossingen bedenken voor problemen en dat betekent dan dat je zelf naar een kerk moet om iets te vragen over de gebrandschilderde ramen of naar winkels moet om prijzen te vergelijken. Als je wilt weten wat de betekenis is van een dialectwoord, kun je misschien een praatje maken met de bewoner van een seniorenflat. De 1e klassers verkennen Steenbergen en moeten bijvoorbeeld aan het werk met het verband tussen de straatnamen en de geschiedenis van Steenbergen als vestingstad. In een andere opdracht krijgen ze een groot aantal dialectwoorden die ze moeten zien te vertalen in het Nederlands. De volgende dag gaat de groep op pad naar Fort de Roovere als onderdeel van de Brabantse Waterlinie waar Steenbergen vroeger ook deel van uitmaakte. Meten met de menselijke maat en verschillende boomsoorten determineren aan de hand van bladeren maken dan deel uit van het opgavenpakket. De derde dag gaat de reis naar De Kladde om een wandeling door de polder te gaan maken en met eigen ogen de Brabantse

Wal te zien, een uniek natuurgebied op een steenworp van Steenbergen. Een bestaand project van BENEGORA over de Brabantse Wal was aanleiding voor deze werkweek. De 2e klassers gaan een dag naar het Benedensas en een dag naar het Bovensas en krijgen onder andere opdrachten die met toerisme te maken hebben, ze meten de inhoud van de sluis met behulp van een touwtje met knopen er in, ze observeren watervogels voor biologie en maken een routebeschrijving van de fietstocht in het Engels. Daarnaast zullen de leerlingen een praktische rondleiding krijgen van een deskundige boswachter. Op woensdag 20 juni houden alle groepen in hun werkruimte een presentatie van de uitkomsten van hun onderzoeken en opdrachten. De manier waarop zij dat alles presenteren is vrij. In de loop van dit schooljaar hebben zij voor diverse vakken en projecten al eerder presentaties moeten maken, dus dat mag geen probleem zijn. Als de toegestane werktijd erop zit, worden alle werkstukken beoordeeld door een jury van docenten en medeleerlingen en zullen er aan de beste groep van de eerstejaars en aan de beste groep van de tweedejaars prijzen worden uitgereikt. In de beoordeling wordt ook meegenomen hoe de groepen het de drie dagen daarvoor hebben gedaan; is er goed samengewerkt, hoe was de inzet enz. Als afsluiting van de Ravelijnweek gaan de leerlingen op donderdag de sportdag houden en op vrijdag op schoolreis om bij te komen van drie dagen hard werken. Als de weergoden ook nog even meewerken een perfecte afsluiting van de Ravelijnweek en het schooljaar 2011-2012.

Zomercarnaval Raldal zet koers naar volle zee

Dweilband: Lets get loes WELBERG - Het zijn spannende tijden voor D’n Dweilberg. Op zaterdag 23 juni houdt de Welbergse dweilband voor de 2e keer in haar korte geschiedenis een zomercarnaval en is het alle hens aan dek voor de muzikanten. Gebleken is wel dat het nieuwe evenement in een behoefte voorziet, want op de 1e editie werden ruim 300 bezoekers welkom geheten. Dat zou D´n Dweilberg minstens geëvenaard willen zien. Onder het motto ´Lets get loes on D’n Dweilberg-kroes´ is iedereen die van een gezellig feestje houdt van harte welkom. Toegang gratis, stralende glimlach verplicht. Zoals het thema al doet vermoeden, vaart D’n Dweilberg dit keer onder maritieme vlag. De trossen worden op zaterdag 23 juni om 20.30 uur los gegooid. Omdat er wel een beetje water nodig is voor een goede vaart, is het feest dit keer aan de Boomvaart, op het parkeerterrein tussen gemeenschapshuis De Vaert en basisschool Pius X , Kapelaan Kockstraat, mooi in het hart van de Raldal.

Deining In samenwerking met dweilbands uit de regio en de welbekende Metro Drive-in Show van Ton Peeters is er voor voldoende entertainment aan boord gezorgd. Natuurlijk wordt er regelmatig één van de havens langs de route van de cruise aangedaan. Om middernacht komt daar, als klap op de vuurpijl, nog een optreden van de internationaal bekende DJ Pat B. bij. Wie zijn daverende set van vorig jaar nog herinnert, zal het beamen: Deining gegarandeerd. Zoals het op een echt cruiseschip hoort, ontbreken een casino en vijfsterren restaurant niet. Voor de sponsoren is er zelfs de mogelijkheid om een vorkje mee te prikken aan de Tafel van de Kapitein. Om 02.00 uur meert D’n Dweilberg-kroes aan in de Raldalse haven en zwaait de crew de gasten uit. Voor meer info over het zomercarnaval of over D’n Dweilberg, secretariaat Patrick Slokkers, tel.: 06-51419946, e-mail: dweilberg@gmail.com. Ook dweilbands die zich nog aan willen melden voor de Raldalse kroes kunnen hier terecht. Het evenement is ook te vinden op Facebook: Lets get loes on D’n Dwelbers-koers.


vacatures

Wil jij hét aanspreekpunt zijn als wijkzuster/wijkbroeder? Als wijkzuster/wijkbroeder ben je het aanspreekpunt op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de wijk. Met de klant onderzoek je de behoefte of de vraag. Samen kijken jullie wat de klant en het netwerk op kan vangen. Professionele aanvulling van de eigen kracht. Niet de indicatie, maar de vraag van die specieke klant is leidend. De wijkzuster/wijkbroeder is er voor iedereen! Voor de wijkzuster/wijkbroeder nieuwe stijl zijn wij in ons hele werkgebied op zoek naar

WIJKVERPLEEGKUNDIGEN Wij zoeken goed opgeleide wijkverpleegkundigen bij voorkeur niveau 5. Als persoon zoeken wij het type mensen-mens. Ben je opgeleid op niveau 3 of 4 en wil je graag samen met de wijkzuster/wijkbroeder de wijk in, ook dan hebben wij mogelijkheden voor je.

T K R

Fred zoekt een nieuwe baan...

.

N

L

Wil jij met ons meedoen, kijk dan voor meer informatie en sollicitatie op onze website www.surpluszorg.nl en klik op Vacatures (vacaturenr. 2012/037). Of bel met Jolanda Knuistingh Neven, personeelsadviseur, tel. 0168-323350.

T

W

E

.... maar het liefst in de regio!

W

VACATURES BIJ JOU IN DE BUURT

W

W

.

B

R

A

B

A

N

In deze Bode vond hij de baan die hij zocht. Uiteraard in zijn eigen gemeente!

PLAATS DIRECT UW OP VACATURE WERKT T N A B A R B

De ROoy

De Rooy Warehousing & Distribution

FUNCTIEOMSCHRIJVING FUNCTIEOMSCHRIJVING Positie :

Distributiechauffeurs Benelux (eendaagse ritten)

Distributiechauffeurs Benelux

Positie Rapporteert : aan : Transport planner (eendaagse ritten) Rapporteert aan : Transport planner Positie: Uitvoerend Positie: Uitvoerend Ondergeschikten : Geen Ondergeschikten : Geen Doel van de functie

Doel van functiedistributie van witgoed in de Benelux regio. U verzorgt vanuit ons Dede fijnmazige De fijnmazige distributie invan witgoed in de Benelux regio. Uvan verzorgt ons distributiecendistributiecentrum Oud Gastel de fijnmazige distributie witgoedvanuit en inzameling van trum in Oud Gastel de fijnmazige distributie van witgoed en inzameling van witen bruingoed. wit- en bruingoed. Taken & verantwoordelijkheden:

Taken & verantwoordelijkheden: • Rijden van een route met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of • Rijdentrekker van een met een motorwagen met aanhangwagen combinatie of trekker metroute city oplegger. met• city oplegger. Lossen en afleveren van goederen op de desbetreffende adressen. • Lossen en afleveren goederen • Retour laden op van aflever adressen.op de desbetreffende adressen. • Retour laden op aflever adressen. • Retour laden van ingezamelde goederen op afhaaladressen. • Feedback aan de afdeling planning overop problemen in de route. • Retour laden van ingezamelde goederen afhaaladressen. • Het melden schadeplanning en reparaties het voertuig. • Feedback aan devan afdeling overaan problemen in de route. • Het melden van schade en reparaties aan het voertuig. Profiel: • Ervaring met het rijden met trekker oplegger (BE Rijbewijs) of met motorwagen Profiel: en aanhangwagen (CE rijbewijs). • Ervaring met CCV-b het rijden met 95. trekker oplegger (BE Rijbewijs) of met motorwagen en • In bezit of Code aanhangwagen (CE rijbewijs). • Ervaring in distributiewerk. • In bezit CCV-b voorkomen. of Code 95. • Verzorgd • Eeningoede geografische kennis van de Benelux. • Ervaring distributiewerk.

• Verzorgd voorkomen. • Reacties Een goede geografische kennis van de Benelux.

Per mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van Eeten, Postbus 964, 5600 AZ Eindhoven. Telefonisch bereikbaar via 0499-485174.

Reacties Per mail aan pz@derooy.com, of per post aan De Rooy Distributie B.V. t.a.v. Pieter van Eeten, Postbus 964, 5600 AZ Eindhoven. Telefonisch bereikbaar via 0499-485174. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

CCT Moerdijk is een gerenommeerd stuwadoorsbedrijf waar een goede dienstverlening net zo vanzelfsprekend als betrouwbaar is. CCT verzorgt voor een groot aantal nationale en internationale klanten de op- en overslag van containers en stukgoed. www.cctmoerdijk.com

Wegens de groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s

(Allround) Terminal Medewerkers (m/v) Full time 40 uur, 3 ploegendienst

Ruime ervaring op de Reachstacker is een pré Functieomschrijving: Het betreft een functie waarbij je zo breed mogelijk ingezet wordt om de terminal zo efficiënt mogelijk te laten draaien. De werkzaamheden bestaan uit alle voorkomende terminal werkzaamheden, voornamelijk de op- en overslag van containers en stukgoed welke uitgevoerd worden door middel van:  Heftruck  Reachstacker  Emptyhandler  Terminaltrekker  Kraan Functie-eisen: Wij zoeken enthousiaste kandidaten met enige relevante werkervaring op (één van) bovengenoemd werkmaterieel. Certificaten zijn een pre maar niet noodzakelijk. Geen 9-5 mentaliteit en bent in staat om zelfstandig te werken. Wat bieden wij? Wij bieden een dynamische werkomgeving met uitdagende werkzaamheden in een bedrijf wat nooit stil staat. De functie biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Meer informatie of solliciteren? Neem voor meer informatie contact op met mevrouw P. de Groot, te bereiken op 0168-334276 of stuur bij voorkeur je CV met motivatie per e-mail naar p.degroot@cctmoerdijk.com Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Modieuze, perfect verzorgde haarstyliste gezocht www.brabantvoor ons team van ‘Jules Kapsalons’ te Bergen op zoom

Ben jij een gedreven volleerd kapster en voldoe je aan bovenstaande, reageer dan snel door persoonlijk je CV met pasfoto af te geven in de Engelsestraat 15 in Bergen op zoom.

werkt.nl

vacatures bij jou in de buurt


Profiteer van onze feestelijke

! e s g a a d 4 E I T C A

! d n o o r Bek

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

ZATERDAG

JUNI

JUNI

JUNI

JUNI

D KOOPAVON

D KOOPAVON

D KOOPAVON

20 21 22 23

at a c i f i t r e c t me

€3550 Jeroen Melse en Niels Moens:

Voor ons een uitdagend doel waar we

graag voor gaan. Afspraak is afspraak!

Het Keurmerk Kwaliteit Keukenbranche geeft blijk van een hoge mate van klanttevredenheid. Wij zijn geslaagd, u toch zeker ook!

k r e m r u e K met e h c n a r b n e k u e K t i e t i l a Kw VAATWASSER

ba sis rd t toe ge ke nd op He t Ke ur me rk wo rd en die uit ge vo er d wo va n kla nte nq uê tes ke lijk e St ich tin g do or de on afh an e. ing Ke uk en br an ch Kw ali tei tsv er be ter e nte n ee n po sit iev ke n die op all e pu Al lee n ke uk en za n, on tva ng en ns um en ten kri jge wa ard er ing va n co EN BR AN CH E KWAL IT EI T KE UK RK ME UR KE t he he bb en oo k on ze ve sti gin ge n vo or ee n jaa r. Al en ! Ke ur me rk on tva ng vo or dit jaa r he t ts op ! En da ar zijn we tro

icaat met certif

999

€499 COMBIMAGNETRON

icaat met certif

1279

€649 INDUCTIEKOOKPLAAT

icaat met certif

875

€399

€4400 Bekroond

47 at Amundsenweg a c i f i t r e c t 4462 GP Goes me

WWW.DBKEUKENS.NL

T (0113) 21 97 70

Ceciliaweg 4 4697 RV Sint Annaland T (0166) 65 34 48

Altijd de voordeligste keuze!

DSB_20120620  

WANDELNET LANCEERT ROUTE OP BRABANTSE WAL MIDWEEKEDITIE College verdedigt titel schepenrace Vertraging op digitale akten ONROEREND GOED AUTO...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you