Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

8 JUNI 2014 WEEK 23

EN WEST-BRABANT:

Uitgeverij

de

bode

ACTUALITEIT

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

SPORT

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

AD VAN BEEK GEKNIPT VOOR HET VAK

Te l .

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

WEEKEND 28 EN 29 JUNI IN TEKEN SAMENLOOP VOOR HOOP

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

VW GOVERS.NL ERkENd VOLkSWaGEN & audi SpEciaLiSt

Standerdmolen 10 | 0165 - 514 368 Roosendaal / Oud-Gastel

Teugel- en leidselrit in Pannenhoef

Bert Wagendorp geeft lezing

ROOSENDAAL - Paardensportvereniging St.Isidorus uit Sprundel houdt op 1e Pinksterdag, 8 juni weer een teugel- en leidselrit. Deze rit zal op recreatieve wijze zijn, en u rijdt grotendeels door en rond natuurgebied “de Pannenhoef”. De route kan zowel aangespannen als onder het zadel gereden worden. De lengte van de rit zal ongeveer 12 of 22 km zijn. Ook dit jaar is er de mogelijkheid om een fiets route te rijden. De lengte hiervan is ongeveer 35 km. De start van deze ritten en vaardigheidsproef is bij de “Menmoerhoeve” aan de Zundertseweg 66 te Etten-Leur bij de familie van Dijck. Opgeven bij Theo Herrijgers op tel. 0165-383350 (na 18.00u).

ROOSENDAAL - Bert Wagendorp, schrijver van Ventoux, komt donderdag 26 juni naar Parrotia (Bibliotheek VANnU) in Roosendaal voor een lezing. Hij zal worden geïnterviewd door Maarten van Boxtel, docent Nederlands aan het Norbertus College, over vriendschap, de passie voor wielrennen en het enorme succes van zijn roman Ventoux. Bert Wagendorp signeert die avond boeken en er is gelegenheid om de auteur vragen te stellen. De avond begint om 20.00 uur in Parrotia Podium. De avond begint om 20.00 uur. De inloop start om 19.30 uur. Er wordt entree gevraagd. In mei 2013 verscheen de roman Ventoux. Het boek wordt dit jaar verfilmd.

W E E K B L A D

120 kramen op Wouwse braderie WOUW - Zondag staat de jaarlijkse braderie en Luikse Markt in Wouw op het programma. 120 kramen bevinden zich op de Markt, de Bergsestraat, het Pastoor Woltersplein, de Kloosterstraat, de Strijp en de Omgang. Naast rommelmarktspullen en nieuwe waren staan ook verschillende verenigingen op de markt. Heemkundekring De Vierschaer richt een boekenmarkt in op het terrein naast café In den Veehandel. Zaalvoetbalvereniging Heerle baat een terras uit. Voor de kinderen staat er een kindervrijmarkt op de Strijp bij basisschool De Stappen voor de verkoop van tweedehands speelgoed. Daarvoor moeten ze zich wel opgeven via www.demarkten-wouw.nl.

Van Rijen nieuwe bestuurder Traverse ROOSENDAAL - De Raad van Toezicht van Traverse heeft Ad van Rijen vanaf 15 juni 2014 benoemd als bestuurder. Ad van Rijen (1964) heeft hiervoor 18 jaar gewerkt bij Humanitas DMH. Zijn meest recente functie daar was voorzitter van de Raad van Bestuur. “Hij is een gedreven, ambitieuze bestuurder die bijzonder veel zin heeft om richting te geven aan de ontwikkeling van Traverse. Hij woont in Roosendaal en kent de regionale ‘kaart’ goed”, laat de Raad van Toezicht weten. “We hebben er alle vertrouwen in dat Traverse, met Ad van Rijen aan het roer, de juiste bijdrage kan leveren aan het sociale domein in West Brabant en de gemeente Tholen.”

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Toename van klachten bij gemeente ROOSENDAAL - De oranjekoorts is in Roosendaal nog niet toegeslagen. In de stad zijn nog vrij weinig versieringen te zien. In de Tolberg zijn enkele enthousiastelingen wel bezig geweest om in de Elandberg slingers en vlaggen op te hangen. Wie weet krijgen de komende dagen nog meer straten een oranje tintje. FOTO GOSIA LUBBERS

Politie maakt einde aan overval dankzij getuige

Overvallers Action opgepakt ROOSENDAAL – De politie heeft maandag twee overvallers op heterdaad betrapt in de Action aan de Meeten. De twee criminelen hadden tijdens hun actie het winkelpersoneel opgesloten. Eén van de slachtoffers raakte gewond door het geweld dat de verdachten gebruikten. De overvallers konden gestopt worden dankzij een I D D E L hoorde B U R G situatie S E niet & vertrouwde. V E E R S E alerte getuige die eenMhoop geschreeuw en de DOOR ONZE REDACTIE Agenten vertrouwden de situatie niet en namen poolshoogte. Daarbij zagen ze dat de vrachtwagen die kwam laden en lossen, onbeheerd was achtergelaten en dat de roldeur van het magazijn openstond. Er was verder niemand te zien. Met de nodige voorzichtigheid betraden tien agenten het pand. Voor in de winkel werden de twee daders aangetroffen en aangehouden. De twee mannen waren bewapend met een vuurwapen en twee messen. Kluisruimte De zeven personeelsleden waren door de daders opgesloten in de kluisruimte.

In de cel De identiteit van de twee arrestanten is nog niet duidelijk omdat zij alle medewerking weigerden. Zij zitten vast in het politiebureau en zijn in het belang van het

De oranje supermarkt van Roosendaal

Het WK voetbal vanaf de bank

t

h

u

i

verdere onderzoek in verzekering gesteld. Hun wapens zijn in beslag genomen. Vanwege hun snelle arrestatie in het winkelpand was er nog geen sprake van buit. Bel 112 In deze situatie konden agenten meteen in actie komen, omdat een getuige die de zaak niet vertrouwde, snel alarm sloeg . De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. “Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Zeker als u getuige bent van geweld, inbraak of een overval. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties”, roept de politie op.

W E EMeer K BdanL een A half D miljoen Bodes Elke week!

Speciale aanbieding

Onze WK tip van deze week

s

i

n

3 Gangen Menu samengesteld naar d e r uweeigen g smaak! i o

p.p € 19.50

(deze aanbieding is niet geldig op zaterdag, feestdagen en events) Van maandag 9 juni tot zondag 15 juni geeft onze groenteman

20% korting op al onze groente en fruit artikelen

8713512054615

GEVRAAGD docent Engels www.bbabble.nl

Zij zijn door de politie bevrijd. Tijdens de overval waren geen klanten aanwezig. De vrachtwagenchauffeur bleek licht gewond. Hij had klappen moeten incasseren en klaagde onder andere over pijn aan zijn nek. De man werd ter plaatse door het ambulancepersoneel verzorgd, hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De overige personeelsleden kwamen met de schrik vrij. Voor hen is Bureau Slachtofferhulp ingeschakeld.

Tegen inlevering van deze waardebon

1e + 2e Pinksterdag GEOPEND van 10.00 - 16.00 uur

C1000 Laureijsen

Lindenburg 2-4, Roosendaal Langdonk

Grieks Restaurant Thalassa

Bloemenmarkt 9, Roosendaal Tel. 0165 535979 www.restaurant-thalassa.nl

Stadserf 1 Wekelijkse informatierubriek

Deze week in de gemeenterubriek: > Gemeentelijk gebouwen 9 mei gesloten > Feest voor bewoners Kroeven 505/506 > Biologische markt bestaat 1 jaar

ROOSENDAAL - Burgers kunnen bij de gemeente een klacht indienen over de manier waarop zij behandeld zijn door medewerkers/ bestuurders. Het is wettelijk verplicht om deze klachten te registreren en jaarlijks verslag uit te brengen. In 2013 zijn in totaal veertig klachten ingediend bij de gemeente Roosendaal. Dit is een lichte stijging ten opzichte van voorgaande jaren. De meeste klachten vloeien voort uit de dienstverlening bij teams waar veel klantcontact is. In totaal zijn zeventien klachten informeel afgehandeld. In vier gevallen is de klacht gegrond verklaard. Het gemeentebestuur heeft kennis genomen van het Verslag klachtenbehandeling 2013.

Rotonde Heilig Hartplein afgesloten ROOSENDAAL - De rotonde GastelsewegHeilig Hartplein in Roosendaal is vanaf maandag 16 juni afgesloten. Eerder ging de noordelijke rijbaan van het Heilig Hartplein al dicht voor doorgaand verkeer in verband met riool- en wegwerkzaamheden. De werkzaamheden vormen de laatste fase van de reconstructie Kalsdonk en duren naar verwachting tot 25 juli. Het kruispunt Gastelsweg – Heilig Hartplein in Kalsdonk vormt een belangrijke schakel in de verkeersontsluiting van deze wijk. Bedrijven, zoals het Gezondheidsplein Kalsdonk, en woningen blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Bezoekers van het Gezondheidsplein moeten elders parkeren.

Nieuwe werkwijze leerplichtambtenaren ROOSENDAAL - De achttien gemeenten in West-Brabant vernieuwen de de ambtsinstructie voor leerplichtambtenaren. De gemeenten vinden het belangrijk dat zij allemaal werken via dezelfde actuele versie. De Regio West-Brabant heeft gekozen voor de ambtsinstructie 2010 van Ingrado, de belangenvereniging voor leerplichtambtenaren. Die is toegesneden op de actuele uitvoering van de Leerplichtwet en de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie. Om de samenwerking en uniforme werkwijze nog sterker te maken, zullen de leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers, die tot buitengewoon opsporingsambtenaar zijn benoemd, in de gehele regio worden ingezet.


Lachen is geen kunst met een goed kunstgebit

OPEN DAG ZA. 14 JUNI

10.00 - 15.00 uur Een stralende lach begint bij een goed functionerend kunstgebit. Biedt een gewone prothese onvoldoende houvast, dan is een klikgebit (kunstgebit op implantaten) een goede oplossing. In meer dan 40 jaar heeft Eurodent al heel wat mensen aan een stralende lach

U kunt bij ons terecht voor een nieuwe prothese, een klikgebit en (weekend)reparatie.

kunnen helpen. Bent u benieuwd naar een oplossing voor uw eigen kunstgebit? Kom dan naar onze open dag. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en de vergoedingen door de zorgverzekeraars.

Adres

Telefoon

Hoogstraat 1 (hoek Hoogstraat-Brugstraat)

0165 - 56 00 66 (9.00 - 12.00 uur)

4702 ZN Roosendaal

0165 - 52 75 04 (13.30 - 17.00 uur)

Kijk voor meer informatie op www.eurodentroosendaal.nl

GaraGe h.G.D.straat Centrum roosendaal € 100,-p.m. tel. 0630301735

Low - Budget 5.000m2 loodsen 10.000m2 terrein 250m2 kantoor Numansdorp (Z-H) Vlakbij Rotterdam/Breda

Bel 06-29 351 536 www.CARVA.nl

TE HUUR

GARAGEBOXEN Achter-terrein Kade 61/65 Roosendaal

Voor vakkundige

fietsreparaties

€ 35 tot € 50 exclusief btw

tegen betaalbare prijs.

tel: 0165-554948

06-46366194

GaraGe e 70 p.m.

Bredaseweg 146 roosendaal

tel. 06-47100150

Domineestraat 1, Roosendaal

4 Kamers • Oppervlak 120 m2 • Dakterras Afgesloten berging • Privé parkeerplaats Zeer ruime zolder met extra slaapkamers. Per 01-06-2014 beschikbaar. Inlichtingen tijdens kantooruren: 0165-536404

TE HUUR · Luxueus gemeubileerd · 3 kamer appartement · Schubertlaan te Roosendaal Tel: 0165 - 541 192 (06 - 513 74 499)

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

!

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

te huur

TE HUUR: Appartement

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

!

TE HUUR

Te huur

wbouw

• Nieu

rhoud

• Onde

gen

ouwin

• Verb

Bel voor een gratis offerte Aannemingsbedrijf Ron Aarssen Tel: (0165) 51 19 02 Willem van der Maststraat 2 Privé: (0165) 51 44 05 4751 RK Oud Gastel Fax: (0165) 51 28 82

Voor al uw tegelwerk aan vloeren en wanden

Verkoop graszoden graszoden Verkoop + tuinaanleg tuinaanleg 25 + 25 Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben Na van topkwaliteit we 25 dit jaar jaar leveren feest, hierbij steunen wijhebben Stichting we diten jaar feest,uhierbij steunen wij Stichting Kika maakt kans op een vliegreis voor Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer infor2 personen Turkije! Kijk voor meer informatie op onzenaar website www.uniekgraszoden.nl. matie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

Heerle - Tel: +31(0)165-302994 Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

DE VOORDELEN: • geen makelaarskosten • geen verkoop-stress • geen dubbele woonlasten • snelle afwikkeling • geen ontbindende voorwaarden • ook als uw woning al te koop staat

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN?

!

we ice en voor nieu - Servrantie te ik ga ru & geb l uw a r n! e o - Vo araties r! merkfiets rep n 24 uu binne ROOSENDAAL Tel. 06 18224070 Raadhuisstraat 39 t.o. Jan Snelstraat

✓0613453701 ✓info@broerentw.com ✓www.broerentw.com

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

0167 522622

!

B r o e r e n Te g e l w e r k e n

Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

!

astgoed.nl

!


actualiteit

‘Het kappersvak heb ik altijd geweldig gevonden’

74-jarige kapper Ad van Beek kapt ermee ROOSENDAAL - Na 60 jaar in het vak te hebben gezeten, sluit herenkapper Ad van Beek op 28 juni in de middag de deuren van zijn gelijknamige kapsalon Van Beek. Maar eerst wordt er die ochtend zoals altijd vanaf 07.30 uur gewerkt, zodat zijn trouwe clientèle nog kan genieten van een laatste knipbeurt door Ad. De sympathieke kapper ziet zelf misschien nog wel het meeste op tegen zijn laatste werkdag, want dat hij genoten heeft van zijn vak, blijkt uit zijn boeiende verhalen…. DOOR ELS ROMMERS “Toen mijn vader drie jaar lang thuis ziek op bed lag, kwam elke week een kapper hem scheren. Ik vond dat prachtig en besloot dat ik dat werk ook wilde doen”, verklaart Ad zijn keuze om als 14-jarige het kappersvak in te stappen. “Ik was de jongste thuis en kreeg toestemming om het vak te leren. Ik begon in 1954 bij de Stationskapper. Die was gesitueerd waar nu de taxistandplaats is. Ik viel met mijn neus in de boter, want net na mijn komst, kwamen er drie wielrenners binnen die hun haar wilden laten verzorgen voor ze zouden starten in de Tour de France. Ik mocht het haar van Wout Wagtmans doen. De andere renners waren Wim van Est en Gerrit Voorting.” Geknipt voor het vak “In de jaren erna, werkte ik bij diverse kapsalons. Veel dank ben ik verschuldigd aan Janus van de Lindenloof van de huidige kapsalon Jules in Rucphen. Hij gaf mij de gelegenheid om de kappersopleiding te volgen. Vijf jaar lang trok ik iedere dinsdag met een model naar de herenkappersschool richting Breda. Maar omdat het knippen van dames nou eenmaal meer geld in het laatje bracht, besloot ik ook de opleiding te volgen voor dameskapper.

Wat een tijd was dat! Want anders dan daarvoor, mochten jongens en meisjes toen samen in een klas zitten. Een poosje heb ik inderdaad ook dames geknipt, maar ik voelde me toch prettiger bij het vak van herenkapper.”

‘Er stond een rij voor de deur’ “In 1964 besloot ik mijn eigen kapsalon te openen in mijn ouderlijke huis aan de Bredaseweg. Mijn moeder runde hier vroeger een goedlopend café. Ik begon met een kappersstoel in de huiskamer en kreeg al snel veel klanten. In de loop der tijd heb ik dan ook een ruimte verbouwd tot kapsalon. Ik denk dat wel een kwart van de heren uit de wijk zijn haar vroeger hier liet knippen. Op zaterdagochtend vroeg stonden soms wel vijf of zes klanten te wachten tot ik de zaak opende. Iedereen kon altijd zo binnenlopen zonder afspraak en dat is tot op de dag van vandaag altijd zo gebleven. Tot ongeveer dertig jaar geleden volgde ik trouw alle bijscholingscursussen, maar op een gegeven moment was ik bijna de laatste mannelijke herenkapper tussen allemaal jonge meisjes. Dat werkte dus niet!” Naast het knippen, hield Ad zich in de salon ook bezig met het zetten van per-

Misschien wel voor de laatste keer knipt Ad van Beek Geert Heijnen, een klant die hem al 59 jaar trouw bezoekt. FOTO ELS ROMMERS

manentjes. “Die zijn inmiddels allang weer uit, maar in de tijd dat enkele voetballers uit het Nederlands Elftal ineens permanentjes hadden, liep het hier storm”, lacht Ad. Afscheidsreceptie Hoewel de klantenkring inmiddels wel wat is kleiner geworden, vinden nog steeds

veel heren hun weg naar de gezellige kapper die eigenlijk al lang met pensioen had kunnen gaan. “Diep in mijn hart wil ik niet stoppen, maar mijn artrose dwingt me om afscheid te nemen van het vak waar ik zo van houd. Ik zal het contact met de mensen enorm missen. Vervelen hoef ik me niet, want ik ga lekker op vakantie met ‘ons Addie’, mijn partner. Daarnaast houd

ik van fietsen en ik blijf gewoon gezellig buurten met deze en gene. Om iedereen te bedanken voor het genoten vertrouwen, nodig ik alle trouwe klanten uit voor een afscheidsreceptie op 28 juni tussen 15.00 en 18.00 uur in Huis ten Halve. Cadeaus en bloemen zijn overbodig, want hun aanwezigheid is echt meer dan genoeg”, besluit de bescheiden kapper….

Speciaal voor de Sa menloop voor Hoop worden de poorten van het Mariadal geopend

Weekend van 28 en 29 juni in teken Samenloop ROOSENDAAL - Team Doelbewust is druk bezig met de voorbereiding van de Samenloop voor Hoop editie 2014. DOOR MERIJN SITSEN Deze editie van de Samenloop vindt plaats op een wel heel bijzondere locatie want voor het evenement van 28 en 29 juni vindt plaats in de tuin van Mariadal. Deze locatie is volgens de organisatie voor veel inwoners van Het concept voor de Samenloop voor Roosendaal tot nu toe verborgen gebleven maar tijdens de 24-uurs marathon is deze voor iedereen toegankelijk. Hoop ontstond in 1985 in Amerika. On-

der de naam Relay for Life liep dokter Gordon Klatt samen met een enthousiast team 24 uur op een sportveld en haalde daarmee bijna 30.000 dollar op voor het goede doel. Inmiddels is het concept ook in Nederland aangeslagen en wordt er op meerde plaatsen in het land de samenloop georganiseerd. Survivors De organisatie laat weten dat de samenloop zal worden geopend door een groep mensen die kanker hebben overwonnen. “Dit staat symbool voor hoop”, aldus de organisatie. Naast het lopen van de deelnemende teams is er ook plaats voor entertainment. Teams zullen namelijk allemaal een stand krijgen en daar zal voor een gezellige sfeer gezorgd worden. Zaterdagavond staat de indrukwekkende kaarsenceremonie op het programma. Op dit moment zal er letterlijk en figuurlijk stil worden gestaan bij de gevolgen van de ziekte kanker.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Tijdens de Samenloop voor Hoop lopen teams 24 uur om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF.

ARCHIEFFOTO

Mariadal De organisatie is trots met het Mariadal dat het decor zal zijn van de samenloop. Het complex met een enorme tuin ligt in

het hart van de stad en is voor veel mensen in Roosendaal een onbekende plaats. Tijdens de samenloop is echter heel Roosendaal uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Hiervoor is in november al een aanvraag ingediend bij de provincie Noord Brabant. De organisatie heeft voor deze bijzondere plaats gekozen om het 5 jarig jubileum van Team Doelbewust te vieren. Daarnaast is er ook bewust voor deze locatie gekozen omdat de provincie hoopt dat er nieuwe ideeën en energie ontstaat voor een zielvolle herbestemming

‘Gaan er een bijzonder evenement van maken’ Inmiddels hebben 23 teams zich officieel ingeschreven voor de samenloop en zijn er 20 toezeggingen gedaan. De organisatie laat weten dat de focus met name zal liggen op de saamhorigheid. “Het maakt daarbij niet uit of iemand een kwartier of vier uur loopt. Of je nu ziek of gezond bent, oud of jong, iedereen mag meedoen”, aldus Team Doelbewust. Meer informatie voor sponsoren of teams die zich nog willen inschrijven is te vinden op de website van de Samenloop van Roosendaal www. samenloopvoorhoop.nl/roosendaal.

VISGILDE VISGILDE DE DENIEUWE NIEUW MARKT Nieuwe markt 32 • 4701 AG ROOSENDAAL • Tel. 0165-534 750 www.denieuwemarkt.visgilde.nl • info@denieuwemarkt.visgilde.nl

Volg ons op Twitter: @R_daalseBode.

AANBIE DING Verse zalmfilet uit eigen snijderij! per kilo

PAGINA 3

van 24,00 voor

€ 18,00


Roosendaal Bovendonk 9

tuincentrum

Moerkant

In België nog steeds echt sterke

onkruid bestrijdingsmiddelen

Dinsdag Roosendaal van 17:00 tot 20:00 uur

Bovendonk 9

10 juni - 24 juni Dinsdag van 17:00 tot 20:00 uur

10 juni - 24 juni Hoogerheide Raadhuisstraat 79

Donderdag Hoogerheide van 17:00 tot 20:00 uur

Raadhuisstraat 79

19 juni - 3 juli Donderdag

(1 behandeling per jaar volstaat)

31% korting oP Alle PlAnten

elke zondag open! 1ste en 2de pinksterdag open

van 17:00 tot 20:00 uur

19 juni - 3 juli

2 km van de kerk van Huijbergen Moerkantsebaan 180 - 182 2910 Essen - België Tel. 0032 - 3 667 50 55

Open van 9.00-18.00 uur Zondag 10.00 - 16.00 uur

Recreatiestalling Numansdorp CAMPERSTALLING & Caravanstalling AUTO STALLING & BOOT STALLING

CARAVAN of CAMPER VERKOPEN? Occasioncenter Numansdorp Gratis stalling bij bemiddelingverkoop !

NU Bovagbeurt - Vanaf € 150,-GRATIS APK bij grote beurt ! www.CARVA.nl - 0186 652960 - carva@planet.nl

RENEL ROLLUIKEN

Hypotheek vragen? Hypotheek vragen?

DIREKT VAN FABRIKANT NAAR KLANT NU MET GRATIS MOTOR

H VANAF 270 € E INCL-METEN-MONTAGE-BTW R BEL NU VOOR GRATIS OFFERTE O A 0165-565509 06-21 50 44 94 L KOzIjNEN-VERANDA-zONWERING

Frank Elst rolluiken - zonwering Uw juiste adres voor:

* * * * *

rolluiken (Heroal) Screens Garageroldeuren (Heroal) Knikarmschermen Uitvalschermen

* * * * *

Horsystemen rolgordijnen * Vouwgordijnen Lamellen * Jaloezieën Serre zonwering Onderhoud en reparatie

Kom naar de WOON Kom naar de koopavond. WOON koopavond.

Kom bij ons langs voor een kosteloos oriëntatiegesprek. Iedere week geven onze experts op dinsdag- of donderdagavond geheel vrijblijvend antwoord op uw hypotheekvragen. U krijgt inzicht in uw toekomstige maandlasten en ontdekt hoe u zich online goed kunt oriënteren. We helpen u graag verder. Iedere week geven onze experts op dinsdag- of donderdagavond geheel vrijblijvend Kijk vooropmeer info op www.rw.rabobank.nl. antwoord uw hypotheekvragen. U krijgt inzicht in uw toekomstige maandlasten en ontdekt hoe u zich online goed kunt oriënteren. We helpen u graag verder.

Kom bij ons langs voor een kosteloos oriëntatiegesprek.

Samen Kijk voorsterker meer info op www.rw.rabobank.nl.

Showroom geopend alleen op afspraak Kwaliteit en service staan bij ons voorop!

Nu ook Terrasoverkappingen

Samen sterker

Fax/Tel.: 0165 - 56 83 44 Mobiel: 06 - 22 48 59 90 Gratis opmeten, montage en offerte www.frankelstrolluiken.nl

Tuinman – Stratenmaker nodig! g.van Trijp Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN. Houthandel en Mach.Timmerbedrijf

Specialist in hardhouten:

binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

Tevens uw adres voor: schaven, zagen en frezen Canadastraat 4 St.Willebrord Tel. 0165-543094 Mobiel: 06-53498628

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! TE KOOP

Jonge bruine en witte legkippen tegen de leg

Ook ééndags kuikens. Afhalen na telefonische afspraak. Vraag vrijblijvend informatie: Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 4861 RR Chaam  06-53937555

• ALLE SOORTEN BESTRATINGEN • OPHOGEN • SCHOONMAKEN • VOOR- EN NAjAARS BEuRTEN • ONDERHOuD • SNOEIEN • WIj KuNNEN OOK VOOR ALLE MATERIALEN ZORGEN • AFVOER VAN HET VuIL • DuIDELIjKE PRIjSOPGAVE • GARANTIE OP AL ONS WERK • ONDERHOuD AL VANAF € 30,- PER MAAND GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

Frans Klaver, 0165-744 140

computer problemen?

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

Uw auto verkopen? Bel: 06-51286089

Ook ‘s avonds en op Zondag! Alle auto’s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

Woonachtig in/om Roosendaal, voor een aantal jaren naar het buitenland en op zoek naar een

huis- en dierenoppas? Ervaren echtpaar met prima referenties biedt zich aan. Tel. 0165-560425

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, 208 Gastelseweg speciaal gebakken,

47045, RT 7 en Roosendaal 10 duimers. 06leverbaar 5703 5772 Dit alles direct tegen

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie Praktijk open voor nieuwe klanten

Voor een nieuwe gebitsprothese, implantaatprothese en aanpassingen. Vergoeding door alle verzekeringen. Behandeling volgens telefonische afspraak. Ook voor patiënten met eigen tanden en kiezen is de praktijk geopend. Eigen tandarts aanwezig. Venneveld 20 (Majoppeveld-Noord) 4705 RR Roosendaal

0165 527490 voor reparatie in het weekend: 06 54324222

zeer concurrerende prijzen.

Henny de Groen Verhuur: restauratie antiek – meubelen – stofferen Gastelseweg– 208 Afvalcontainers 4704 Vraag RT Roosendaal vrijblijvend een offerte aan! van 6 m3 tot 40 m3 06 5703 5772 Tel. 076 - 5976060 Vraag gratis en vrijblijvend GSM 06 - 53937700 een offerte aan!

Open van ma. t/m do. van 7.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 7.00 tot 13.00 uur.

Bedrijfsruimte nodig? www.kantoor-opslag-bedrijfsruimte.nl


actualiteit

Iedereen kan meedoen aan een korte of langere tocht

Colofon

44e Fietsvierdaags van 16 t/m 19 juni

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

ROOSENDAAL - Ieder jaar organiseert Rijwiel Toer Club Noord- Brabant de Fietsvierdaagse. Dit jaar vindt het evenement plaats van 16 t/m 19 juni. De routes van de Fietsvierdaagse gaan door polders, bossen, langs heidevelden en waterpartijen, door het mooie Brabantse land. Elke dag wordt er weer een andere route gereden.

Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman,

Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 11.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 09.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 23

De oplossing van deze puzzel is in week 24 te vinden op www.internetbode.nl Toon Cadot (links) en Tillie Franken.

DOOR MIEKE SPEKMAN

© www.sudokusite.eu

Vanaf de eerste zondag in maart, de start van het fietsseizoen, tot de laatste zondag in oktober zie je leden van de RTC NoordBrabant weer over de Brabantse fietspaden rijden. De fietsvereniging heeft twee afdelingen, de Toerfietsers en de Recreanten. De toerfietsers zijn de vroege vogels die elke zondag vanaf 8.00 uur op de pedalen van hun racefietsen staan en gemiddeld met een snelheid tussen de 25-30 km over de Brabantse wegen rijden. Ze maken tochten van 80 tot 100 km. De recreanten doen het wat kalmer aan. Ze rijden gemiddeld 18 km. per uur op een gewone of elektrische fiets en houden tochten van rond de 50 km. Voorzitter Toon Cadot zegt: “Onze vereniging wil het fietsen stimuleren. Het is een gezonde sport die in clubverband ook een hoop gezelligheid biedt. Iedereen kan bij ons lid worden. We hebben een club met actieve leden. Onze Werkgroep Fietsvierdaagse start ieder jaar in december met de organisatie van dit evenement. Alles verloopt via een draaiboek. Het is dit

jaar al de vierenveertigste keer dat we het organiseren. We hebben dus al de nodige ervaring opgedaan.” Fietsroutes voor jong en oud De Fietsvierdaagse vertrekt ook dit jaar weer vanuit café Burgerhout, Burgerhoutsestraat 161 in Roosendaal. Deelnemers hebben de keuze om ‘s middags tussen 13.00 en 14.00 uur of ‘s avonds van 17.30 tot 19.00 uur te vertrekken. Medebestuurslid Tillie Franken vertelt: “Elke dag is er een andere route. Onderweg, ongeveer halverwege de rit, is er een controlepost waar de deelnemers hun kaart kunnen laten afstempelen en een consumptie kunnen bestellen. Maandag tijdens de Plantageroute is dat bij Taverne Kwizien. Op dinsdag rijden we naar Bosschenhoofd en is de stempelpost bij Eeterij Stroop. Woensdag steken we de grens over naar Horendonk en rusten we bij Café De Bosrust in Klein Horendonk, een prachtig plekje in een bosrijke omgeving. Donderdag tijdens de Vlietroute rijden we langs het water en de polders bij Kruisland. De controlepost is bij

FOTO MIEKE SPEKMAN

eetcafé Gastel Sfeer. De routes zijn ongeveer 30 km. Voor ouderen en kinderen zijn er ook miniroutes van 18 km die gedeeltelijk over de grotere routes gaan. Alle routes worden met pijlen op de weg goed aangegeven. Witte pijlen voor de grote routes, gele voor de kleine. Elke avond ontvangen de deelnemers van de Fietsvierdaagse ook een kleine versnapering.” 1 euro voor goed doel Wie elektrisch wil fietsen, kan tijdens de Fietsvierdaagse een E-Bike huren. Inschrijven kan op de dag zelf of via de voorinschrijving bij het VVV- kantoor (korting €0,50) Deelnemers die drie van de vier dagen mee hebben gereden, krijgen donderdagavond een medaille. Bovendien krijgen de jongste deelnemers een grote beker en de oudste deelnemers een kleine. Van het inschrijfgeld voor de Fietsvierdaagse gaat 1 euro naar de Stichting IRIS, een sportvereniging voor (ex) hart- en diabetespatiënten. Inlichtingen: 06-11262454 of www.rtcnoord-brabant.nl

Louis en Toke Klasen–Troost 65 jaar getrouwd

‘De geboorte van de kinderen waren hoogtepunten’ ROOSENDAAL – Het is niet zo heel veel mensen gegeven om een 65-jarig huwelijksfeest te vieren. Maar de DOOR RENÉ BRUIJNINCX 91-jarige Louis Klasen en zijn 86-jarige vrouw Toke beleefden dat de afgelopen week in hun woning aan het Landjuweel. Speciale gast was locoburgemeester Toine Theunis die het echtpaar namens het gemeentebestuur Al eerder waren de heer en mevrouw Klasen verblijd met post van de Koning en van kwam feliciteren.

de Commissaris van de Koning. Daar werden dus de officiële gelukwensen namens het gemeentebestuur aan toegevoegd. En omdat de wethouder vlakbij woont, was het een samenkomst van ‘bijna-buren’. Arbeidzaam leven Louis Klasen kan terugkijken op een erg arbeidzaam leven. “Het was om de drommel niet gemakkelijk. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden we naar Duitsland gestuurd om te helpen in de productie. Ik heb daar twee jaar moeten werken en ben via allerlei omwegen uiteindelijk terug in Nederland gekomen”. Met meer plezier kan hij terugkijken op zijn ontmoeting met zijn Toke.

‘Heb zelfs als mijnwerker kost verdiend’

Louis en Toke Klasen bij de viering van hun 65-jarig huwelijksjubileum.

FOTO RENÉ BRUIJNINCX PAGINA 5

“Ik had daar al vanaf de lagere school een oogje op. En uiteindelijk hebben we elkaar tijdens het dansen beter leren kennen. En een gezin stichten betekende dat er geld verdiend moest worden, zodat onze kinderen het uiteindelijk allemaal beter zouden krijgen dan we zelf hadden”. De heer Klasen somt daarna op wat hij gedurende

zijn leven allemaal heeft gedaan. “Ik heb gewerkt als dansleraar, heb jaren in de vleesverwerkende industrie gestaan, ik ben conciërge geweest en heb zelfs ook als mijnwerker de kost nog verdiend”. Dat het in hun leven allemaal niet vanzelf is gegaan mag duidelijk zijn. Hoogtepunten Toke Klasen was de creatieve geest in het gezin. “Ik maakte schilderijen, borduurde, versierde kaarsen, werkte met wol en heb nog kledinghangertjes geschilderd. Het geduld dat ik daarvoor nodig had heb ik zeker aan mijn kinderen overgedragen”. Haar man en zij benoemen de geboorte van de kinderen als momenten waar ze bij stil willen staan. “Dat waren zeker hoogtepunten in ons leven”, vult de heer Klasen haar aan. “De komst van de 2 klein- en 3 achterkleinkinderen heeft ons gezin compleet gemaakt. Daarnaast zijn we erg trots op het feit dat onze kinderen het in deze tijd beter hebben dan wij het ooit hebben gehad. Maar het overlijden in 2006 van onze oudste zoon, en het feit dat mijn vrouw en ik vanwege haar gezondheid niet meer samen kunnen wonen, tempert de feestvreugde natuurlijk wel. Ze komt iedere dag vanuit Moerweide, waar ze wordt verzorgd, een paar uurtjes naar hun woning aan het Landjuweel. “En dat koesteren we natuurlijk zo lang mogelijk”, sluit de heer Klasen het gesprek af.


Weekenddiensten

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165-53 02 00, Boerhaavelaan 21. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

De wond die maar bleef dooretteren ontstond al vroeg

Actie en reactie brachten gemeente in diepe bestuurscrisis

STEENBERGEN - Nu Ans Leloux vertrekt uit de gemeente Steenbergen, is de verleiding groot om met de beschuldigende vinger haar kant op te wijzen. Toch is er volgens waarnemend burgemeester Joseph Vos niet één persoon of één gebeurtenis aan te wijzen, die ten grondslag ligt aan de open wond van de bestuurscrisis. “De situatie is ontstaan in een keten van actie en reactie tussen mensen”, concludeert Vos in een lange brief aan de Brabantse Commissaris van de Koning, Wim van de Donk.

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 088 55 740 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thuiszorg DATDAT Thuiszorg Thuiszorg Alle zorgen onder één dak. Bel 0165 - 39 78 54 Alle zorg onder één dak. Bel 0165 - 39 78 54 DAT.nl 24 perper week bereikbaar 24uur uurper perdag, dag,7dagen 7 dagen week bereikbaar.

Openingstijden

Gemeente Roosendaal Stadserf 1 4701 NK Roosendaal Tel: 14 0165 Op afspraak: Maandag t/m woensdag 12.00 – 16.00 uur Donderdag 08.00 – 19.30 uur Zonder afspraak: Maandag t/m woensdag 08.00 – 12.00 uur Donderdag 08.00 – 19.30 uur Vrijdag 08.00 – 12.00 uur

Saskia Bolten krijgt eervol ontslag

Leloux weg als gemeentesecretaris STEENBERGEN - Ans Leloux vertrekt als algemeen directeur bij de gemeente Steenbergen. Dat is de uitkomst van diverse gesprekken die waarnemend burgemeester Joseph Vos heeft gevoerd met de gemeentesecretaris. Volgens Vos is er in de afgelopen periode te veel gebeurd, waardoor Leloux niet meer op haar plaats is in de gemeente. Ook burgemeester Saskia Bolten zal haar loopbaan buiten de gemeente Steenbergen vervolgen. Zij krijgt eervol ontslag toegekend. Vos blijft voorlopig nog aan als waarnemer om de rust in Steenbergen terug te laten keren. DOOR RIA VAN MEIR De waarnemend burgemeester voerde sinds zijn aanstelling eind vorig jaar gesprekken met raadsleden, wethouders, ambtenaren, inwoners en diverse partners van de gemeente. Ook sprak hij met de hoofdrolspelers van de bestuurscrisis, burgemeester Saskia Bolten en gemeentesecretaris Ans Leloux om in kaart te brengen hoe de situatie zo uit de hand kon lopen. “Ik realiseer mij dat het hier over mensen gaat, maar tegelijkertijd is het ook onafwendbaar geworden om het daar niet over te hebben”, zegt Vos. Wederzijdse bedreiging Uit zijn relaas blijkt dat de crisis is ontstaan door ‘actie op reactie’ van verschillende personen. Botsende karakters en een opeenstapeling van bepalende momenten zorgden ervoor dat de crisis bleef voortduren. Om met een schone lei te beginnen is het volgens Vos beter dat Ans Leloux, die eerder werkzaam was voor de gemeente Roosendaal waar zij het project Rosada in haar portefeuille had, haar toekomst buiten de gemeente Steenbergen vervolgt. “De gemeentesecretaris mist in haar aanpak empathie en het vermogen te inspireren. Binnen het vorige college had zij draagvlak, maar er is teveel gebeurd, zodat zij in Steenbergen niet meer op haar plaats is”, concludeert hij. Ook voor Saskia Bolten is er geen toekomst in de gemeente weggelegd. “Zij is heel snel in het nauw gekomen. Dat komt deels door haar eigen houding, deels door de omgeving. De gemeentesecretaris en burgemeester zagen elkaar als wederzijdse bedreiging.” Volgens Vos ontbreken de voorwaarden om Bolten succesvol terug te laten keren. De Brabantse commissaris van de koning, Wim van de Donk, laat weten dat Bolten haar ontslag inmiddels heeft ingediend. “Ik heb met groot respect kennis genomen van haar ingrijpende besluit en zal het verzoek tot eervol ontslag doorgeleiden naar de Kroon.” Vos gaat ook in op het functioneren van griffier Lenneke van der Meer. Hoewel zij in het functioneringsgesprek van de burgemeester ‘rommelige steken’ heeft laten vallen, zit zij inmiddels goed in haar rol en is er geen reden om afscheid van haar te nemen. Breuklijn De volkswoede en de drieduizend handtekeningen na het wegsturen van Saskia Bolten is volgens Vos te verklaren door de ‘zekere afstand’ tussen de gemeente en haar inwoners. “Die breuklijn heeft niet zozeer te maken met de kwaliteit van het ambtelijk apparaat. Het is de behoefte van burgers aan vrijheid en de verwachting dat de gemeente daar onder alle omstandigheden mee omgaat, die een rol speelt. Het voeren van die discussie vraagt goed management en goede communicatie”, beveelt hij aan. Vos blijft voorlopig nog aan om de rust terug te laten keren. “Het is nu aan de raad om een traject van heling en verzoening in te zetten en samen nieuwe wegen naar de toekomst te zoeken”, aldus commissaris Van de Donk.

Ans Leloux werd begin 2011 binnen gehaald als het schaap met de vijf poten voor de functie van gemeentesecretaris. ARCHIEFFOTO

DOOR RIA VAN MEIR

ter. Zij is in alle opzichten de tegenpool van haar voorganger. Bolten ontpopt zich al snel als de burgermoeder, maar op het gemeentehuis was het beeld anders. Het botst tussen de twee vrouwen op de hoogste posities binnen de gemeente. Bolten en Leloux zijn het niet eens over elkaars rollen en verantwoordelijkheden. Beiden voelen zich door de ander bedreigd. Volgens Vos gaat hierin de burgemeester ook niet geheel vrijuit. “De burgemeester vertoonde onder stress niet-professioneel gedrag van emotionele aard.”

Donk, op de hoogte van de situatie. Daarmee verrast zij de gemeenteraad compleet. Bolten stelt voor een onderzoek uit te laten voeren en in de tussentijd de gemeentesecretaris op non-actief te zetten. De fracties zien die boodschap als ‘zij eruit, of ik eruit’. In overleg met de fractievoorzitters wordt een verkenningscommissie in het leven geroepen. Die adviseert onder meer om Leloux te vervangen voor ‘een betrokken en inspirerend leider’. De raad vindt die conclusie echter te streng voor Leloux en te mild voor Bolten.

Management zegt vertrouwen op Nog in datzelfde jaar zegde het managementteam het vertrouwen op in Leloux, vanwege de wijze waarop zij het proces van reorganisatie was ingegaan. Het toenmalige college van burgemeester en wethouders nam het voor Leloux op en stuurde aan op een traject van coaching. “Er was een fragiel evenwicht, dat werkbaar leek, maar de gemeentesecretaris functioneerde mede daardoor niet optimaal. In het optreden van de gemeentesecretaris speelt haar gebrek aan empathie, tact en een onvermogen tot inspireren, hetgeen zij compenseert door onnodig en met harde hand op te treden”, constateert Vos.

Onhandigheid bij gesprek De gemeenteraad krijgt in eerste instantie weinig mee van het conflict op het gemeentehuis. Wel bereidt de raad na een jaar het functioneringsgesprek met Bolten voor. “Dat gebeurde met de nodige onhandigheid”, oordeelt Vos. Input voor het gesprek werd niet aan personen, maar aan ‘het college’, ‘het managementteam’ en ‘de fracties’ gevraagd. Nuances gaan verloren in het geanonimiseerde beeld dat de griffier van alle inbreng maakt. Drie door de raad gekozen raadsleden gaan het gesprek met Bolten aan. Kort van te voren krijgen zij de forse kritiek onder ogen. De burgemeester kent de inhoud van de notitie niet en is dus ook niet voorbereid op de insteek van het gesprek. Dat loopt volledig uit de hand. De verkenningscommissie noemt de gevolgde procedure ‘zeer onzorgvuldig en beschadigend voor de burgemeester.’

Bolten en Leloux botsen In 2012 kiest de gemeenteraad unaniem voor Saskia Bolten als nieuwe burgemees-

‘Zij eruit, of ik eruit’ Bolten laat zich niet kennen en stelt de commissaris van de koning, Wim van de

Traject van verzoening strandt In plaats van ontslag voor Leloux kiest de raad voor een traject van verzoening en wordt het rapport van de verkenningscommissie geheim verklaard. De externe mediator, Hannie te Grotenhuis, bemerkt na enige tijd verbetering in de situatie. In december wordt de mediation geëvalueerd. Hoewel er wordt afgesproken om de ingeslagen weg voort te zetten, verloopt het gesprek niet goed. “De wijze waarop een van de fractievoorzitters de bijeenkomst voortijdig wilde verlaten, veranderde de sfeer naar mijn gevoel ingrijpend”, zei Bolten enkele dagen later in haar laatste speech voor de gemeenteraad. Bolten gaf aan onzeker te zijn over haar toekomst en bereidde als gedachtenexperiment een afscheidsverklaring voor. Wanneer die verklaring uitlekt, zijn de poppen helemaal aan het dansen. Het vervolg is bekend; een meerderheid van de raad zegt het vertrouwen op tot grote woede van de bevolking en Vos wordt aangesteld als waarnemer om uit te zoeken waar het fout is gegaan.

Waar is het fout gegaan? Het is de vraag die niet alleen Vos, maar vele anderen heeft beziggehouden. Volgens de waarnemend burgemeester ontstond de wond, die maar bleef dooretteren, al vroeg. “Misschien zelfs voor de komst van de burgemeester”, doelend op Saskia Bolten. Vos gaat in zijn bevindingen terug naar het voorjaar van 2011. Na een zoektocht van bijna een jaar heeft Steenbergen weer een gemeentesecretaris. Ans Leloux wordt door de toenmalige burgemeester Jan Hoogendoorn het schaap met de vijf poten genoemd. Haar wacht direct een flinke opdracht; een zware reorganisatie van het ambtelijk apparaat.

‘Kipschijten’ tijdens Braderie te Wouw WOUW - Op zondag 8 juni wordt er weer een Braderie gehouden te Wouw. Daar wordt dan ook weer de activiteit “Kipschijten” georganiseerd door Biljart Vereniging Ontspanning uit Wouw. Deelnemers aan deze activiteit hebben de keus om van de 400 genummerde vakken één of meerdere vakken te koPAGINA 6

pen. De hoofdprijs is € 200,- en als “spetterprijzen” wordt het inschrijfgeld terugbetaald. Om ongeveer 16.30 uur wordt een echte kip losgelaten in een omheinde kooi om daar zijn behoefte te doen. De ondergrond in deze kooi is voorzien van 400 genummerde vakken. Het duurt waarschijnlijk even voordat de kip gewend is aan het publiek rondom de kooi, maar

op een gegeven moment doet deze toch zijn behoefte in één of meerdere genummerde vakken. De vakken, welke niet zijn opgekocht door de deelnemers worden reglementair opgekocht door BV Ontspanning zelf. Het reglement ligt voor alle deelnemers ter inzage. Namens BV Ontspanning bedanken wij alle deelnemers alvast voor hun deelname en de steun aan onze vereniging.


De SchanS TuinSchermen betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

Vaderdag bij zwembad de Stok

Zondag 15 juni: Vaderdag in de WK stemming!! Vaders: Kom op zondag 15 juni om 08.30 uur met je kind(eren) naar het zwembad, dan gaan we gezellig een uurtje watervoetballen! Daarna kunnen jullie nog lekker nagenieten in ons recreatiebad.

Tel. 06 41 63 94 84

Vaders en kinderen die in een oranje kledingstuk naar het zwembad komen mogen gratis naar binnen! Pinksteren Tijdens het pinksterweekend verwachten we uitzonderlijk mooi weer en is het buitenbad extra geopend. Zaterdag 7 juni 10.00 - 17.00 uur Zondag 8 juni 10.00 - 17.00 uur Maandag 9 juni 10.00 - 17.00 uur Uiteraard kunt u met uw zomerabonnement ook gewoon gebruik maken van onze binnenbaden.

Ook voor botox- rimpel- en laserbehandelingen.

huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Bergen op Zoom - Middelburg - Goes Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve Zomercursus Aquazumba anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: De beste dermatologen van Nederland (weekblad - Rimpelfilling metElsevier) Restylane Zomercursus Aquazumba bij Zwembad de Stok! - Botoxbehandelingen U kunt zich hiervoor aanmelden bij onze receptie en doorgeven Fractional Laser• en CO2-fractional laser huid- en- laserklinieken poliklinieken dermatologie • huidtherapie welk dagdeel uw voorkeur heeft. - en de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping Bergen op Zoom- Middelburg

Aan de hand van deze voorkeuren wordt bepaald wanneer de lessen zullen gaan plaatsvinden.

Verder alle laserbehandelingen tegen overbeha-

Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen ring, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenen huidverjonging: > Rimpelfi lling met Restylane, heden, kleine spatadertjes en nog veel meer... Er weer>> Botoxbehandelingen, jonger uitzien... Fractional Laser en CO2-fractional laser, zonder plastische chirurgie > en de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping.

> Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum

Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VTcouperose, Bergen op pigmentvlekken, Zoom Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, • 0164-263822 • www.huidlaser.nl huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer…

> Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 www.dermateam.nl zonder plastische chirurgie > Huid- en laserkliniek Goes Beatrixlaan 20 • 4461 PN Goes • 0118-673050 > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg www.dermateam.nl

Er weer jonger uitzien…

Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl

> Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw ■ Verkoop/Leggen/Reparaties ■ 100% Stofvrij schuren Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl en behandelen van bestaande vloeren ■ Diversiteit in houtsoorten, laminaat en pvc ■ Voor elk budget ■ Goede service, eigen leggerij

Meer informatie: 0165-518175 ■ Laurier 51 ■ 4751 KG Oud Gastel

Ladies Gents

Verkoop start donderdag 12 juni 08.00 uur

Dit jaar zijn wij helaas niet getest door het AD

! n e t s e t f l e z m o r a a d m Ko Profiteer van onze

Unileder Henk van Rooijen Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

maandactie:

De gehele maand juli

5 haringen

Hollandse Nieuwe

E 1.95 €voor E 8.95

5 8,95

voor maar

per stuk

Kom haring proeven!

AD SCHILLEMANS

Complete woning stoffeerder Wij komen vrijblijvend met stalen aan huis! Vloerbedekking Laminaat Gordijnen Vitrage Vinyl

zomer

VISGILDE DE NIEUWE MARKT

Nieuwe Markt 22 • 4701 AG ROOSENDAAL • T 0165 534 750 www.denieuwemarkt.visgilde.nl

actie!

Vakkundig Betrouwbaar Goede service Leuke aanbiedingen

Nu gordijNeN/vitrage tot 50% kortiNg! trappen gestoffeerd incl. tapijt en arbeid e390.-

Ad Schillemans - Kaaistraat 67 - 4651 BM Steenbergen Tel. Fax. 0167 - 56 56 50 Mobiel 06 - 54 32 73 63 www.woningstoffeerder.com

Angels Camel Active Cream D.E.P.T Elsewhere Eva Kayan FABS shoes Juffrouw Jansen Kooi New Star Penn & Ink Please Sandwich Smashed Lemon Summum SuperStition Taifun YAYA

7Square Alan Red Bluefields British Indigo Cabano Camel Active Club of comfort John miller Ledûb Mac Melik Shoes New Zealand Auckland Profuomo State of Art Vanguard

Shop vanaf nu 24/7 online via www.henrisfashion.nl 400 m2 dames- en herenmodebeleving • Altijd 150 pakken op voorraad tussen € 299,- & € 419,• Meer dan 300 stoffen voor maatkostuums en -shirts (v.a. € 549,-) • Ook voor trouwpakken (op maat) • Gratis parkeren voor de deur • Laatste zondag van de maand open tussen 12:00 & 17:00 uur

Raadhuisstraat 77 - Hoogerheide www.henrisfashion.nl


‘Ik heb heel veel bijzondere dingen beleefd, die ik mijn leven lang zal onthouden’

Youri Valks is vele ervaringen rijker na School at Sea

STEENBERGEN - Hij is inmiddels alweer ruim een maand terug van zijn grote avontuur, maar toch voelt het voor Youri Valks net alsof hij pas gisteren terug is gekomen van de zeereis van zes maanden die hij maakte. Youri (16) kijkt met veel genoegen terug op een onvergetelijke reis die hij samen met 33 leeftijdgenoten maakte in het kader van School at Sea.

- A DV ERTOR IA L -

Brons, zilver en goud

VW Govers voor alles op auto- en bedrijfswagengebied

VW Govers is sinds zes maanden actief in Oud Gastel.

Bent u op zoek naar een autobedrijf waar u werkelijk met al uw vragen en wensen terecht kunt? Zo’n bedrijf dat het begrip ‘One stop shopping’ werkelijkheid maakt? Zoek niet verder. VW Govers is sinds zes maanden actief in Oud Gastel, en eigenaar Eric Govers biedt een breed scala aan diensten.

Op de Azoren liet het gezelschap een blijvende herinnering aan School at Sea achter. Achterste rij, 2e van rechts, Youri Valks uit Steenbergen. FOTO PRIVÉBEZIT

DOOR ELNA HELLEMONS Eenmaal terug in Steenbergen is het normale leven in huize Valks hervat en gaat Youri als vanouds gewoon naar school, ‘t Roncalli in Bergen op Zoom, waar hij bezig is met het vijfde leerjaar VWO. Maar dan wel vele ervaringen rijker, die hij voor geen goud had willen missen. Kortom, Youri heeft een geweldig halfjaar achter de rug. Wennen Op 20 oktober vorig jaar scheepte het gezelschap in op de Regina Maris en kon het grote avontuur beginnen. Natuurlijk keek iedereen, inclusief Youri, erg uit naar wat de komende zes maanden zouden brengen. In die tijd is het zeilschip naar de Caraïben gevaren en weer terug en heeft daarbij onder andere Tenerife, de Dominicaanse Republiek, de ABC-eilanden, Panama, Cuba, Bermuda en de Azoren aangedaan. Na twee weken wennen aan het leven aan boord van een ‘tall ship’ begon tevens het normale schoolleven, want

ook dat moet natuurlijk gewoon doorgaan onderweg. “Die tijd hadden we echt wel nodig; sowieso om te wennen aan de zee die vanaf het vertrek uit IJmuiden erg ruw was. We zijn in het begin allemaal zeeziek geweest, sommige kinderen zelfs langer”, vertelt Youri lachend. Improviseren Na deze gewenperiode zagen de dagen aan boord er behoorlijk gestructureerd uit. Youri: “Er werd een groepsindeling gemaakt en aan de hand daarvan had je afwisselend een schooldag en een wachtdag. Dat laatste houdt in dat je wacht loopt en zo mee helpt het schip te besturen. Als we aan boord waren, ging alles op een vaste tijd. Hoewel, soms was je bijvoorbeeld erg afhankelijk van het weer en werd de planning ineens veranderd. Daardoor leer je wel improviseren, want je moet je steeds aanpassen aan de omstandigheden. Zo was het ook met school: ik vond het erg moeilijk om me te concentreren. Doordat je op een kluitje bij elkaar zit, word je constant afgeleid en is het hard

werken om alles bij te benen. Maar al met al heb ik wel veel leermomenten beleefd!” Ervaring Naast het gewone dagelijkse leven, waren er uiteraard ook een aantal bijzondere voorvallen. Zo mochten de scholieren een poos het schip helemaal zelf besturen, waarbij ze naar diverse taken konden solliciteren. Wat echter het meeste indruk op Youri heeft gemaakt, waren de diverse excursies. Zo ging het gezelschap onder meer op bezoek bij de Embera-indianen in Panama en reisden de scholieren in groepjes een week lang helemaal zelfstandig door Cuba: voor Youri een ervaring om nooit meer te vergeten. Natuurlijk werden er, net als in het gewone leven, vriendschappen gesloten. “Ik ben intussen al naar een terugkomdag geweest en binnenkort is er een reünie. We houden sowieso nog contact met elkaar. Waarschijnlijk zijn er vriendschappen voor het leven gesloten. Ik ben al met al heel blij dat ik aan school at Sea mee heb kunnen doen”, besluit hij.

Een bezoek aan de splinternieuwe website www.vwgovers.nl leert ons dat dit bedrijf werkt met Afleverpakketten. Eerlijk gezegd hadden wij dit nog nooit in deze vorm gezien. Wie een gebruikte auto koopt, kan kiezen voor drie afleverpakketten: brons, zilver of goud. Die pakketten kosten respectievelijk 299, 699 en 1499 euro. “Daar heb ik echt over nagedacht”, vertelt Eric Govers. “Zo’n afleverpakket geeft duidelijkheid en het voorkomt allerlei vervelende misverstanden over welke zaken nu wel of niet zijn inbegrepen bij de auto. “Slim hoor, u moet zelf maar eens kijken op de site hoe het in zijn werk gaat. Trouwens, VW Govers verkoopt ook auto’s zonder afleverpakket, de zogenoemde meeneemauto’s, waar meestal wel APK op zit. De naam zegt het al een beetje”VW Govers is gespecialiseerd in het merk Volkswagen. De andere twee speculaties zijn Audi en bedrijfswagens van alle merken. “Maar we werken met alle merken. We kunnen alle auto’s nieuw afleveren, met overname van alle fabrieksgaranties. We doen onderhoud en reparaties voor alle merken. We werken met professionele uitleesapparatuur”, vertelt Eric Govers. Veder biedt VW Govers alle schadeherstel voor alle belangrijke verzekeringsmaatschappijen alsmede verzekeringen. VW Govers is aangesloten bij de Bovag. Standerdmolen 10, 4751 VJ Oud Gastel, tel. 0165-514368

Ook bij Bibliotheek VANnU

Week van de Speel-o-theek ROOSENDAAL - Met de Week van de Speel-o-theek zet de Vereniging Speel-o-theken Nederland (VSN) jaarlijks het werk van speel-o-theken in de schijnwerper. De Week van de Speelo-theek loopt van zaterdag 7 juni t/m zaterdag 14 juni. In Roosendaal huist de Speel-o-theek in bij de bibliotheek. Voortbouwend op de principes van World

Play Day, staat de Week van de Speel-otheek in het teken van het belang van spelen voor elk kind. Thema dit jaar: ‘Samen STERK: bouw mee in en aan jouw speelo-theek! Tijdens de Week van de Speelo-theek geldt de VANnU 2-voor-1 actie: 2 speelmaterialen te leen voor de prijs van 1! U kunt de leukste speelmaterialen online reserveren bij VANnU. www.bibliotheekvannu.nl

Drum- en Showband Roosendaal bestaat 25 jaar

Zesde Buurtfestijn DesDia ROOSENDAAL - Op woensdag 11 juni is het eindelijk zover. Stichting DesDia organiseert voor de zesde keer op rij een groot buurtfestijn op het speelveldje aan de Desmijndijk. Stichting DesDia bestaat uit 3 vrijwilligers uit de Desmijn -en Diamantdijk (gedeeltelijk). Er is van alles te doen: een DJ die het feest trakteert op swingende muziek,

Clown Snoetje loopt rond. Je kunt je haren mooi laten invlechten. Misschien knutsel je lieven of maak je zandtekeningen. Er is een groot springkussen, je mag proberen spijkerbroek te hangen. Of ga je voor het bibberspel? Natuurlijk zijn de imkers er ook bij. Ze kunnen je alles vertellen en laten zien over de bijen. Je kan er verse aardbeien, honing etc kopen. Je kunt dansen en nog veel

meer. De hele middag is er gratis limonade voor de kinderen. Ouders en grootouders kunnen gratis genieten van verse koffie en thee in de koffiehoek. In ons grandioze smulkraam zijn allerlei zelf gemaakte lekkernijen te koop (ook om mee te nemen). Dus kom gezellig naar de Desmijndijk van 13.30 tot 16.30 uur, liefst op de fiets of te voet. Voor informatie mail naar DesDia@ gmail.com

Vanwege succes op zoek naar vrijwillige bemiddelaars

Burenproblemen worden opgelost met Buurtbemiddeling ROOSENDAAL - Geluidsoverlast, overlast van huisdieren, pesterijen, onenigheid over erfafscheidingen en vernielingen. Deze situaties kunnen er toe leiden dat u niet meer met plezier in uw woning en/of buurt woont. Steeds vaker kiezen buren ervoor om deze situaties samen met buurtbemiddeling op te lossen. Doordat de vrijwilligers onpartijdig zijn, verschillende culturen/leefwijzen respecteren en expert zijn in het bemidde-

len tussen buren wordt in ruim tweederde van de gevallen samen met beide buren een duurzame oplossing gevonden. Vrijwilliger worden? Wilt u een positieve bijdrage leveren aan een betere leefbaarheid in de gemeente Roosendaal? Of kent u iemand die dit graag wil doen? Wilt u zich verder verdiepen in coaching en mediation? Heeft u empathie en bent u sociaal ingesteld? Meldt u zich dan aan als bemiddelaar! U krijgt een

toegepaste training en blijft u ontwikkelen m.b.v. bijscholingen en intervisieavonden met medebemiddelaars. Wilt u meer weten of u direct aanmelden als vrijwilliger? neem dan contact op met de Coördinator Buurtbemiddeling te bereiken bij HetPunt op 0165-580399 of neem contact op via email: buurtbemiddeling@hetpunt.nl Ook u meer informatie wenst over buurtbemiddeling voor u zelf of voor iemand die u kent horen wij graag van u. PAGINA 8

DSR anno 2014.

ROOSENDAAL - Drum- en Showband Roosendaal is opgericht in 1989. Na een aantal jaren als Drum en Lyra corps te hebben opgetreden waren we toe aan iets nieuws en zijn we ons meer gaan richten als fanfare corps op taptoes. Diverse taptoes hebben we gelopen in binnen- en buitenland. In Roosendaal hebben we zelfs een aantal keer de taptoe zelf mogen organiseren. In +/- 2007 waren we toe aan een nieuwe uitdaging en zijn ons meer gaan richten op de marchingband stijl. Deze stijl han-

teren we nu nog steeds en zijn een graag geziene gast op streetparades en andere publieksevenementen in diverse landen. In 2013 hebben we alleen een drumline en werken aan een nieuwe show, waarmee we ons nog beter kunnen presenteren aan een groter publiek. Drum- en Showband Roosendaal nodigt daarom alle oud leden, - bestuursleden en – vrijwilligers uit om dit zaterdag 5 juli met z’n allen te vieren in ons clubgebouw, Permekeplein 12 in Roosendaal. Aanvang 19.00 uur. Wilt u erbij zijn meld u dan voor 24 juni aan op 25jaar@dsroosendaal.nl De jarige is altijd blij met een donatie.


Stadserf 1 Wekelijkse informatierubriek Zondag 8 juni 2014

Commissievergadering

Gemeentelijke gebouwen 9 mei gesloten

De raadscommissie Omgeving vergadert woensdag 11 juni a.s. om 19.30 uur in de raadszaal van het Oude Raadhuis, Markt 1 in Roosendaal. U bent van harte welkom bij de vergadering. Kijk voor de

In verband met Pinksteren zijn alle gemeentelijke gebouwen op maandag 9 juni gesloten.

Project complex 505 en 506 afgerond

actuele agenda en stukken van deze commissievergadering op de website van de gemeenteraad.

w

raad.roosendaal.nl

Kunstexposities CuMaWo in stadskantoor en Markant

Biologische markt bestaat 1 jaar

In het stadskantoor zijn kunstwerken te zien van Jenny van Herwijnen-Schepers. De expositie in de hal is voor het publiek gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het stadskantoor.

Donderdag 12 juni viert de biologische markt van 11.00 tot 17.00 uur haar 1-jarig bestaan op de Nieuwe Markt.

In 2010 zijn AlleeWonen en de gemeente Roosendaal gestart met de duurzame (her)ontwikkeling van het gebied Kroeven 505/506. Na een grootschalige renovatie, sloop en nieuwbouw van bestaande woningen en (her)inrichting van het openbare gebied is het project nu afgerond.

Door basisschool de Watermolen is in samenwerking met leerlingen van het Da Vinci College op 11 juni een feest voor de buurtbewoners georganiseerd. Lees meer informatie op de website.

w

www.roosendaal.nl/stadserf

Onderhoudswerkzaamheden in uw wijk

In Markant in Wouw is de expositie van de Stichting Het Kasteel van Wouw te bezichtigen.

Welke onderhoudswerkzaamheden zijn er deze week in uw wijk? U ziet het in één oogopslag op onze website.

w

w

www.cumawo.nl

www.roosendaal.nl/werkinuitvoering

Bekendmakingen

www.officielebekendmakingen.nl

Bekendmaking regelgeving

Verleende algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten)

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten in het elektronische Gemeenteblad bekend gemaakt: Op 6 juni 2014: • Tweede wijziging van de Legesverordening Roosendaal 2014, vastgesteld door de gemeenteraad op 28 mei 2014. Dit besluit treedt in werking op 1 juni 2014. • Verordening starterslening, vastgesteld door de gemeenteraad op 28 mei 2014. Deze Verordening treedt in werking op 9 juni 2014. • Beleidsregels Starters- en duurzaamheidsleningen in Roosendaal, vastgesteld door burgemeester en wethouders op 22 april 2014. Dit besluit treedt in werking op 9 juni 2014, waarbij hoofdstuk 5 terug werkt tot en met 22 april 2014. Het Gemeenteblad kunt u inzien bij het gemeentelijke informatiecentrum van het Stadskantoor en op de website.

w

Burgemeester en wethouders van Roosendaal hebben vergunning verleend voor:

Horeca / Openbare inrichting Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Besluit verz.

Voltastraat 45a, 4702 PB Roosendaal

Drank en horecavergunning

2013AV0842

23-05-2014

Markt 69, 4701 PC Roosendaal

Afwijking sluitingsuur

2014av0265

23-05-2014

Bovendonk 23, 4707 ZH Roosendaal

Wijziging bedrijfsvoering

2014av0298

27-05-2014

Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Markt 2, 4701 PE Roosendaal

Het plaatsen van een rokerstent 2014av0344 en een toiletwagen d.d. 07-06-2014 t/m 09-06-2014

Orde & veiligheid op de weg

www.officielebekendmakingen.nl

Besluit verz. 27-05-2014

Evenementen

Roosendaal, 6 juni 2014 Meer informatie: team Interne Dienstverlening & Communicatie, tel (0165) 579 111

Ingediende aanvragen algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij aanvragen voor vergunning hebben ontvangen voor:

Locatie

Omschrijving

Registratienr.

De Stok in Roosendaal

Art 35: Daylight Festival d.d. 12-07-2014

2014av0141

23-05-2014

Akkerstraat 16, 4724 SX Wouw

Geluidshinder (gebruik knalapparaat)

2014av0286

27-05-2014

De Stok in Roosendaal

Plaatsen van een feesttent t.b.v. Daylight Festival d.d. 12-07-2014

2014av0311

23-05-2014

Horeca / Openbare inrichting Registratienr.

Besluit verz.

Locatie

Omschrijving

Borchwerf 4, 4704 RG Roosendaal

Horecaexploitatievergunning

2014av0371

Visdonkseweg 32, 4707 PE Roosendaal

Wijziging bedrijfsvoering

2014av0373

Philipslaan 82, 4702 NS Roosendaal

Wijziging bedrijfsvoering

2014av0374

Plantagebaan 209, 4725 AB Wouwse Plantage

Drank en horecavergunning

2014av0375

Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Ingediend

Plantagebaan 209, 4725 AB Wouwse Plantage

Horecaexploitatievergunning

2014av0376

Scherpdeel 9, 4703 RH Roosendaal

Het uitbreiden van de bedrijfsruimte

2014WB0321

24-05-2014

Thorbeckelaan 215, 4708 MG Roosendaal Het vervangen van de dakpannen

2014WB0322

25-05-2014

Hellegatsestraat 31, 4727 TA Moerstraten Gedeeltelijke intrekking omgevingsvergunning (wet milieubeheer)

2014WB0327

21-05-2014

Rosada 70, 4703 TB Roosendaal

Het oprichten van factory outlet units

2014WB0332

15-05-2014

Gareelweg 28, 4727 TB Moerstraten

Het bouwen van een tuinhuis/berging

2014WB0335

29-05-2014

Orde & veiligheid op de weg Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Oostelijke Havendijk 1 in Roosendaal

Aanleggen van twee uitwegen t.b.v. toegang tot het terrein nieuwbouw Kellebeek College

2014av0355

Evenementen Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Nieuwe Markt in Roosendaal

Braderie Delfgaauw en Passa d.d. 26-06-2014 t/m 29-06-2014

2014av0358

Heivelddreef 2, 4727 SJ Moerstraten

Art 35: t.b.v. Dorpsfeesten Moerstraten d.d. 03-07-2014 t/m 06-07-2014

2014av0372

Verleende vrijstelling algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Burgemeester en wethouders van Roosendaal hebben vrijstelling verleend voor:

Horeca / Openbare inrichting Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Voltastraat 45a, 4702 PB Roosendaal

Horecaexploitatievergunning

2013AV0855

Gemeente Roosendaal

Bezoekadres stadskantoor Stadserf 1, 4701 NK Roosendaal T 14 0165

Besluit verz.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen voor:

Geweigerde reguliere omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij omgevingsvergunning(en) hebben geweigerd voor: Locatie

Omschrijving

Gewenten 43, 4704 RE Roosendaal

Het handelen in strijd met de 2014WB0143 regels van de ruimtelijke ordening

23-05-2014

Openingstijden Publieksbalies Op afspraak maandag t/m woensdag 12.00 - 16.00 uur donderdag 8.00 - 19.30 uur

Registratienr.

Zonder afspraak maandag t/m woensdag 8.00 - 12.00 uur donderdag 8.00 - 19.30 uur vrijdag 8.00 - 12.00 uur

Besluit verz. 23-05-2014

Postadres Postbus 5000 4700 KA Roosendaal


Stadserf 1 Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Verleende reguliere omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij omgevingsvergunning(en), waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben verleend voor: Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Besluit verz.

Vroenhoutseweg 4a, 4703 SJ Roosendaal Het plaatsen van een berging

2014WB0175

27-05-2014

Schubertlaan 21, 4702 KA Roosendaal

Het uitbreiden van de woning

2014WB0177

27-05-2014

Tiendevrij 39, 4724 DN Wouw

Het plaatsen van een carport

2014WB0179

27-05-2014

Boerkensleen 6, 4705 RL Roosendaal

Het handelen in strijd met regels 2014WB0217 ruimtelijke ordening en het plaatsen van een erfafscheiding

27-05-2014

Markiezenstraat 62, 4724 BC Wouw

Het vergroten van de woning en de garage

2014WB0220

28-05-2014

Raadhuisstraat 33, 4701 PL Roosendaal

Het plaatsen van een nieuwe pui op de begane grond aan de voorzijde

2014WB0221

28-05-2014

VERVOLG Verleende reguliere omgevingsvergunningen Boulevard 102, 4701 EX Roosendaal

Het plaatsen van 2 dakkapellen 2014WB0239 en vervangen van de dakpannen

28-05-2014

Molenstraat 2, 4701 JS Roosendaal

Handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

27-05-2014

2014WB0318

Verlenging beslistermijn reguliere omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, hebben besloten om de beslistermijn van aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken voor: Locatie Visdonkseweg 2A, 4707 PE Roosendaal Roosendaal

Omschrijving Het uitbreiden en verbouwen van Dierenhospitaal Visdonk Het restaureren van het pand

Roosendaal, 6 juni 2014 Meer informatie: team Publiekszaken, tel. (0165) 579 170

Registratienr. 2014WB0140 Boulevard 55, 4701 EP 2014WB0227

www.roosendaal.nl

‘De rode roos en de yuka staan in bloei’

Open tuinendagen Rucphen dit jaar in Pinksterweekend SCHIJF - Aan de rand van Schijf, net buiten de bebouwde kom, stellen Frie en Annie Koenen hun tuindeuren open voor bezoekers van de Open Tuinendagen Rucphen die dit jaar plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend. Een fietsroute van ongeveer 35 á 40 kilometer leidt de tuinliefhebber langs prachtige tuinen die de gemeente Rucphen in haar kerkdorpen rijk is. Een aanrader, temeer omdat de mooiste bloemen tijdens dit jaargetijde in volle bloei staan. DOOR CORINE ROKS Vier privé tuinen van families uit respectievelijk Sint Willebrord, Schijf, Sprundel en Zegge kunnen op de zondag en de

maandag van dit weekend tussen 10.00 uur en 17.00 uur worden bezocht. In Rucphen kan men met de deelnemerskaart een bezoekje brengen aan de Heemtuin. Een particuliere tuin in Rucphen kan dat jaar

Frie en Annie Koenen zitten klaar om bezoekers in hun tuin te ontvangen.

wegens omstandigheden niet meedoen. Hoge verwachtingen De familie Koenen kijkt nu al uit naar het Pinksterweekend. De laatste keer dat zij

FOTO CORINE ROKS

De Roosendaalse Comedie speelt

‘Zééééér Geleerde Dames’ van Molière ROOSENDAAL - Armande komt razend de straat opgelopen omdat ze heeft vernomen dat Henriette, haar jongere zus, wil trouwen met Clitandre waar zijzelf ook verliefd op is. Grote ruzie en de hele straat mag het horen… We gaan binnen in het Tongerlohuys en we zien papa Chrysale en oom Ariste in de grote salon hun rustig en onbekommerd leventje leiden. Maman Philaminte heeft lucht gekregen van de huwelijkse plannen van haar jongste spruit en komt daar een stokje voor steken samen met de knotsgekke tante Bélise en zuslief Armande. In de tuin van het museum houden de zééééér geleerde dames, die dol zijn op poëzie, muziek, fysica, astrologie etc., hun theekransje in het bijzijn van de derde- (of vierde-) rangs dichter Tris-

sotin. Moeders wil is wet, en Henriette zàl trouwen met de pronkerige dichter, point à la ligne (punt aan de lijn!). Maar dat is buiten de waard gerekend. Martine de meid en Lepine de knecht hebben daar heel andere ideeën over. Deze heerlijke comedie van Molière, de hofdichter van Lodewijk XIVe, die gespeeld wordt binnen en buiten het museum Tongerlohuys, biedt u nog veel meer dan dat. Prachtige kostuums, hilarische pruiken, een heerlijk drankje tijdens het theekransje van de dames, gezellige salonmuziek op de achtergrond en een Roosendaalse Comedie die zichzelf overtreft in het genre van de comedie, zorgen ervoor dat u een avond of namiddag beleeft die u niet zo gauw zal vergeten. Molière en Lodewijk XIVe lachen zich nu al een deuk… De regie en bewerking van dit toneelstuk

is in handen van Peter Jonckheer, die Museum Tongerlohuys al vaker tot theater heeft omgetoverd. De rollen in “Zéééér Geleerde Dames” worden gespeeld door: Judith Ambachtsheer, Arina Havinga, Ellie Hoevenaars, Anneke Lips, Marco van Loon, Ron van Meel, Gijs de Rooij, Jakkob Scheepers, Conny Schraauwen, Patrick Smeekens en Miranda Veraart. Zééééér Geleerde Dames, wordt door de Roosendaalse Comedie gespeeld op maandag 9, dinsdag 10, woensdag 11, donderdag 12 en zondag 15 juni aanvang 20.00 uur en matinee voorstellingen op maandag 9 en zondag 15 juni aanvang 14.30 uur. Locatie: Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2, 4701 JS Roosendaal. Reserveren via: www.de-comedie.nl of tel. 0165-556672. Meer informatie via: www.de-comedie.nl PAGINA 10

met hun tuin in het programma waren opgenomen dateert uit 2010. Een bezoekersaantal van ruim tweehonderd werd toen vastgelegd. “Het weer was toen wel fantastisch, hopelijk hebben we dit jaar ook dat geluk, en gezien de Open Tuinendagen dit keer precies met Pinksteren vallen, zijn mijn verwachtingen hoog”, aldus Annie Koenen. Meerdere families met een bijzondere tuin die gezien mag worden zijn lid van de Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen, de stichting waar dit initiatief op berust. “Voorgaande jaren was er een andere familie in Schijf die haar tuin toonde, dit jaar doen wij het. Het is leuk dat er in elk kerkdorp een tuin beschikbaar is en belangstellende kunnen zich hiervoor aanmelden. De grootte van de tuin doet er overigens niet toe”, aldus de tuinliefhebster. Kabouterbos De tuin van deze Schijfse familie die zo’n twintig jaar geleden stukje bij beetje zorgvuldig is opgebouwd, is zeker een bezoekje waard. Een gazon, omringd met struiken, bosschages en coniferen in diverse tinten groen afgewisseld met kleurrijke bloemen. Een statige notenboom die meteen de aandacht trekt met daaronder, in landelijke stijl, een bankje. Hier en daar zijn zithoekjes gecreëerd, lopen verborgen paden door de hof en herbergt deze tuin nog een verrassing: een kabouterbos, een leuke attractie voor de jongste bezoekertjes. Ook leuk voor de kleintjes: de gedaante modderman, een wal van zand waarop recent mos is gepland. Tot de moestuin en de geitjes, alles inclusief uitkijk op de Schijfse polder met aan de horizon ‘de Tachtig

Bunder’. “Maar alle deelnemende tuinen zijn prachtig en hebben iets specifieks”, verklaren beide groenliefhebbers. Workshop Tijdens de Open Tuinendagen wordt er in verschillende tuinen iets extra’s aangeboden. “Onze dochter die erg thuis is in alternatieve geneeskunde, geeft een soort workshop over geneeskrachtige kruiden en planten”, legt Frie Koenen uit. Koenen vertelt enthousiast over de tuin in Zegge alwaar uitleg wordt gegeven over bijen en het werk van de imker. “In Sprundel wordt aandacht besteed aan de hosta’s, een plantje”, vervolgt hij. Op elke locatie kan men al dan niet tegen een kleine vergoeding een drankje en/of hapje nuttigen. De deelnemerskaarten, die op 8 en 9 juni geldig zijn, met daarbij een routebeschrijving zijn tegen betaling bij elke deelnemende tuin verkrijgbaar. Per tuin kan ook entree worden betaald.

Deelnemende adressen: Rucphen: Heemtuin Rucphen, Baanvelden 12. Sint Willebrord: Hans en Anky Rovers, Bremstraat 110. Schijf: Frie en Annie Koenen, Hoekvensedreef 11. Sprundel: Piet en Mien de Rooij, Vinkenbossenstraat 9. Zegge: Theo en Jo van Dijk, Onze Lieve Vrouwestraat 57. Info: www.opentuinenrucphen.nl

Grootse kunstmarkt in Wouw WOUW - Op zondag 6 juli vindt weer een grootse kunstmarkt plaats op de Wouwse Markt. Over de gehele Markt worden weer verschillende kramen en pagodetenten ingericht met vele kunstvormen. Van smederij tot schilderij, en van handwerk tot beeldend kunstwerk. Iedere kunstvorm zal present zijn. Maar een bezoek aan de kunstmarkt wordt meer dan alleen maar ‘kraampjes kijken’. Zo zal een presentator de bezoekers gidsen door de culturele middag. Ook voeren diverse kunstenaars, tussen al deze bezoekers, hun kunsten uit. Variërend van schilders tot artistiekelingen en van hobbyisten tot professionals. Overal op de

Markt valt er voor de bezoekers iets te zien of beleven. Waarna, onder een stralend zomerzonnetje, op het uitgestrekte terras kan worden nagenoten van de kunstmarkt. Onder het genot van een drankje, en optredens van ‘Family and Friends’ en de ‘Black Sheep Swingband’ is een gezellige sfeer gegarandeerd. Zoals gewoonlijk organiseert Cumawo de culturele happening. Net als vorig jaar, vindt deze plaats tijdens de Muziekfeesten van Harmonie en Malletkorps Oranje. Voor wie interesse heeft in deelname, is aanmelden uiteraard nog altijd mogelijk. Via de website www.cumawo.nl kan alle informatie worden gevonden. En zelfs aanmelden voor de kunstmarkt is hier‘een fluitje van een cent’.


ET NU M S I GRAT Q BB MI NI

ELK BUDGET! KOZIJNEN VOOR

MAAK UW HUIS COMPLEET MET EEN OVERKAPPING

OF MET ÉÉN VAN ONZE ANDERE PRODUKTEN

BEZOEK NU ONZE SHOWROOM EN VRAAG NAAR DE JUBILEUMACTIES GOEDE NAZORG, SOLIDE GARANTIE EN 24-UURS SPOEDSERVICE! DUIDELIJKE OFFERTE EN GEEN MEERWERK ZONDER OVERLEG!

vanaf

ALITEIT! PRIJS/KW PERFECTE KKUNDIG EIGEN VA ERSONEEL! EP G MONTA

30

JAAR

COMATHERM

• Kozijnen • Serres • Zonweringen • Aanbouwen

OP=O

AL 30 JAAR KWALITEIT EN ZEKERHEID!

• Overkappingen • Lichtstraten • Garagedeuren • Dakkapellen

• Screens • Rolluiken

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

t/m 50 % korting

op onze collectie vliegengordijnen Vliegengordijnen de Reijer Windmolen 15 D 4751 VM Oud Gastel www.reijstar.nl

DE ERKENDE STOFFEERDER VOOR DESKUNDIG ADVIES!

P

PVC VLOEREN

399,-

5 voordelen van een Informatique pc • Altijd 3 jaar garantie op standaardsystemen • Vakkundig geassembleerd door ons eigen team • Eigen Technische Dienst voor reparaties • Standaard componenten betekent makkelijk te upgraden in de toekomst • Gratis 1 jaar Kaspersky Internet Security

Authentic Island PVC Aktie NU 31,95 per m²

inclusief vakkundig leggen of 20% meeneem korting

VINYL VLOEREN

Kijk voor meer informatie op: www.informatique.nl/pc Prijzen zijn in Euro´s, incl. BTW en onder voorbehoud. Afbeeldingen dienen ter illustratie en kunnen afwijken van het geleverde product. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Informatique

Openingstijden

Drukkerij 3 4651 SL Steenbergen Tel: 0167 820 220

ma. - do.: 09:00 - 18:00 uur vrijdag: 09:00 - 21:00 uur zaterdag: 09:00 - 17:00 uur

Kwaliteit Nova Van € 24,95 per m2 VOOR ,95 per m²

inclusief vakkundig leggen of 20% meeneem korting

16

TRAP STOFFERING

0165 51 83 02 1e Pinksterdag Leurse Havenfeesten

STAP NU OVER OP ZONNEPANELEN!

ZONNEPANELEN

SUNRISE ZONNEPANELEN 260 WATTPIEK

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

Paneel kleur geheel BLACK. Nu BTW teruggaaf mogelijk op aanschaf en installatie.

BEZOEK ONZE WEBSITE VOOR DIVERSE INSTALLATIE WERKEN PV PANELEN. • VERHUUR • FLEXLEASE

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE: WWW.VIGAR.NL

De Boekenwurm

tweedehands boeken 30.000 titels

NU OO

K NIE BOEK UWE EN!

KINDEROPVANG OP DE BOERDERIJ! Kom spelen op de boerderij bij de dieren en in de boomgaard. Kijk snel op

www.hilbillies.nl

Molenstraat 91 • Roosendaal • www.boekenwurm.biz

of bel 0165-546005

Voor particulieren en bedrijven Snel droog en langer schoon Vuilafstotende behandeling Specialist in moeilijke vlekken Speciale behandeling voor Berbers, Perzen etc.

Ook voor meubelreiniging

Uw kind geslaagd? Gefeliciteerd! Laat het iedereen zien met deze bijzondere eye-catcher. Bestel nu:

GESLAAGD

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

Onze prijs NU € 299,-9,-

29

inclusief lijm en arbeid t/m 13 treden

VOUWGORDIJNEN

Spirit Collection van € 179,95 per m2 Voor 9,95 per m2

12

inclusief meten, maken & montage of 10% meeneem korting

WWW.SJERKSLAGMOLEN.NL

excl. montage: € 5,- verzendkosten incl. montage: € 15,- + € 0,40/km

bijzondere belettering

Oost-Souburg Kanaalstraat 22 (bij AVA KEUKENS) Tel. 0118 - 475052 Openingstijden: di. t/m za. 11-16 u.

Groothandel Putte NL Postbaan 44 Afhalen voor particulieren op afspraak Tel. 06 - 20131204

Bel snel want OP=OP

impromotie

Putte Antwerpsestraat 47 Tel. 0164 - 606918 Openingstijden: di. t/m zo. 11-16 u.

Mobiele showroom AAN HUIS ma. t/m za. van 09-18 u. of op afspraak Tel. 06 - 20131204

€ 37,50

Dé tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

industriële kwaliteit voor buitenmuren, probleemloos verwijderbaar

normaal: € 72,50 NU:

chem-Dry Droger, schoner, gezonder

Project Tapijt Anvers

MUURSTICKERS

tekst in witte letters, 200x20 cm

Schoon genoeg van vuil tapijt? • • • • •

Hulsdonksestraat 48 Kloosterstraat 4 Roosendaal Wouw Tel. 0165-535323 Tel. 0165-303555 E-mail: info@bakkerijcroonen.com www.bakkerijcroonen.nl Iedere zondag open 8.00 - 12.00 uur maandag nu 7.49 4 bus broden tarwe, wit of volkoren 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 dinsdag nu 7.49 4 bus broden tarwe, wit of volkoren 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 woensdag nu 5.55 2 meergranen broden 5 rozijnenbollen nu 2.15 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 donderdag nu 2.49 5 zachte of brosse eierkoeken 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 vrijdag + 1 gratis 4 worstenbroodjes 4 harde broodjes nu 1.19 4 aardbei schelpen nu 5.49 zaterdag bij besteding van 6 12,00 gratis italiaans brood 400 gram zondag nu 4.99 4 roombroodjes 5 rozijnenbollen nu 2.15 4 harde broodjes of croissants + 2 gratis Aanbiedingen geldig van 9-6 t/m 15-6

bel. 06 20609200 www.impromotie.nl info impromotie.nl

MET DE

VAN SERVICE


Vaderdag

V

steeds populairder

De derde zondag in juni is het weer zover, althans in Nederland: Vaderdag. Nog niet zo populair als Moederdag, maar er is een stijgende lijn merkbaar.

Kinderen maken tekeningen, knutselen werkjes in elkaar of leren een versje op school. Een ontbijtje op bed hoort ook bij de extra aandacht voor papa. Net als Moederdag is Vaderdag uit Amerika overgewaaid. Een dochter wilde haar vader eren, die weduwnaar werd toen zij werd geboren. Uit dankbaarheid voor de man die de zes kinderen opvoedde en grootbracht, was in 1910 Vaderdag een feit.

FIJNE VADERDAG!

Zondag 15 juni is het Vaderdag Zondag is het Vaderdag. Laten zien hoeveel die rots in de branding voor ons betekent, is natuurlijk altijd leuk. Ondernemers doen veel moeite om mooie cadeaus en acties voor Vaderdag te bedenken. Daarmee kun je mooi je voordeel doen!

VADERDAG AANBIEDING

Wat was er eerst: Vaderdag of Moederdag?

DEZE WEEK ALLE HERENSCHOENEN SANDALEN EN SLIPPERS

Naar verluidt vierden we rond 1925 voor het eerst Moederdag in Nederland en vanaf 1937 Vaderdag. De feestdag voor vaders is aan het begin van de vorige eeuw in Amerika ontstaan. Sonora Dodd wilde graag dat er een speciale dag kwam ter ere van haar vader William. Toen zijn vrouw bij de geboorte van hun zesde kind overleed, kwam hij alleen voor de opvoeding van Sonora en zijn andere kinderen te staan. De eerste Vaderdag was op 19 juni 1910 een feit. In de jaren erna vierden mensen in steeds meer dorpen, steden en landen Vaderdag. Vaak gebeurt dat op de derde zondag in juni, maar niet overal. Net als met Moederdag is het bijna het hele jaar door wel ergens Vaderdag.

Een liedje voor jou, pap

VADERDAG KADO

Er zijn heel wat mooie liedjes gemaakt over vaders. Toepasselijk voor Vaderdag zijn bijvoorbeeld deze:

BALLONVAART

NU €159,- PP

NU VERPAKT IN GRATIS LUXE KADO-DOOS

Dad - K’s Choice Papapa - K3 Papa - Stef Bos Father to son - Queen Father, son - Peter Gabriel Father and friend - Alain Clark Father to son - Phil Collins

ROOSENDAAL

adballon.nl

DE BEKENDE MERKEN:

Ecco - Rieker - Lomer Waldlaufer (speciale breedte maat, veter en klittenband)

Geldig van zaterdag 7 t/m zaterdag 14 juni

Hogestede 11 (Molenstraat) Roosendaal Betaald kort parkeren in de gehele straat

tel. 0165 - 53 26 56 www.riobello.nl

KORTE BERICHTEN

KORTE BERICHTEN

kunnen de kinderen hier ouderwets gezellig samen spelen. Iedereen is welkom vanaf 13.00-16.30 uur, 13.30-15.30 uur. Collecteweek Nederlandse Rode Kruis: Ook in dit 100e jubileum jaar NRK Roosendaal collecte voor afdeling. Het Rode Kruis afdeling Roosendaal collecteert in de landelijke collecteweek van maandag 15 t/m zaterdag 21 juni. Wij vragen u daaraan bij te willen dragen mochten collectanten van onze afdeling uw huisdeur aandoen. Giraal uw bijdrage doneren kan ook op nummer NL55 RABO 0153 2245 33 t.n.v. Rode Kruis Roosendaal. Bij voorbaat dank voor uw steun en bijdrage. Bingo: Op vrijdag 13 juni zal er in de recreatieruimte van Ludwighove een bingo gehouden worden. De zaal is open om 13.00 uur. Aaanvang 14.00 uur. Er worden 10 rondes gespeeld.

Gemeente hanteert integriteitsregeling

Dit jaar ging de Commissie Klokkenluiders Gemeentelijke Overheid op in de Onderzoeksraad Integriteit Overheid. De

KORTING*

076 - 514 53 72

Bingo: Dinsdag 10 juni houdt Stichting Streven Doet Herleven een bingo in buurtcentrum Kalsdonk, Philipslaan 82. De bingo begint om 14.00 uur, maar de zaal is open om 13.00 uur. De bingo duurt tot ongeveer 16.00 uur. Buitenspeeldag: In het kader van de landelijke buitenspeeldag houdt bewoners platform Langdonk haar jaarlijkse kinder buitenspeeldag. Woensdag 11 juni zal het buitenterrein rond BS het Talent, Luciadonk 65, net als voorgaande jaren worden omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen. Er zullen o.a. kinderspelen. luchttoestellen, limonade en knutselactiviteiten zijn. Uiteraard onder toeziend oog van een groep vrijwilligers

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal sluit zich aan bij de Onderzoeksraad Integriteit Overheid. Het college van burgemeester en wethouders heeft hiermee ingestemd.

10%

kennis op het terrein van onderzoek van integriteitsmisstanden is door deze fusie gebundeld in de nieuwe ‘Onderzoeksraad’. Inmiddels maken 282 gemeenten gebruik van de diensten van de Onderzoeksraad. De gemeente Roosendaal actualiseerde vorig jaar het integriteitsbeleid. Daarom acht het college de tijd rijp aan te sluiten bij de Onderzoeksraad.

BRIDGE KOFFERBRIDGE ROOSENDAAL Koffer 3: 1. Heren Rommers-Westerman 64,09%; 2. Dames Notenboom-Broodman 59,77%; 3. Heren Reuvers-Castelijns 57,73%; 4. Heren Miltenburg-v/d Broek 57,27%; 5. Dames Jacobs-v/d Bemd 57,05% Koffer 19: 1. Dhr. Mevr. v Hal 59,91%; 2. Dames Olifiers-v/d Bemd 59,57%; 3. Dames Otten-Ibeek 59,45%; 4. Dames v Hooydonck-Dekker 58,68%; 5. Dames v Aken-Bovee 56,89% Informatie: Riet vd Bemd tel. 560524 of 06-22929352; Mieke Coppens tel. 0165-535073.

voor het laatste actuele lokale nieuws kijk op WWW. internetbode.nl Dorpsraad Wouw

Ken uw Wouw WOUW - Op de site van de dorpsraad www.dorpsraadwouw.nl is onder de kop “projecten” een karakteristieke foto van een plekje in het dorp opgenomen. Laat weten welk plekje er is afgebeeld, en kom in aanmerking voor een leuke attentie.

Straatspeeldag Heerle HEERLE - Een keer per jaar moeten de auto’s wijken en gaan de kinderen voor: het is binnenkort weer straatspeeldag in Heerle! De organisatie is in handen van Basisschool Berkenveld en de Leefbaarheidsgroep Heerle. Alle kinderen uit Heerle zijn uitgenodigd op woensdagmiddag 11 juni van 13.15 tot 15.30 uur.

kinderen zullen zich niet vervelen. Natuurlijk wordt er ook voor iets lekkers te snoepen en te drinken gezorgd! Deelname is gratis en op eigen verantwoordelijkheid. Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan moeten worden begeleid door een volwassene. Kinderen uit groep 1 en 2 kunnen in een groepje meelopen met een volwassen begeleider van de organisatie.

Er worden allerlei spelletjes en activiteiten klaargezet op het Rabobankveld en in de Beukenstraat, de Ekelstraat en de Lindestraat. Er is genoeg te beleven dus de

Aanmelden voor deze middag kan via leefbaarheidsgroep@heerle.info. Bij heel slecht weer gaat de buitenspeeldag niet door.

45e Avondwandelvierdaagse WOUW - Over een aantal weken gaat de Wouwse Avondvierdaagse van start. Het bestuur hoopt dat er minstens 600 wandelaars plezier hebben aan de door hen samengestelde routes. Op dinsdag is er een nieuwe route richting het St. Franciscusziekenhuis. Deze is door enkele bestuursleden ‘voor’gelopen, om eventuele schoonheidsfoutjes er nog uit te halen. Evenals vorig jaar is er de mogelijkheid om oude medailles in te leveren. Dit om de aanschaf van nieuwe medailles te beperken en zo het inschrijfgeld zo laag mogelijk te houden. De inschrijving loopt via de scholen en Anja van Agtmael, Bergsestraat 41, tussen 19.00-20.00 uur. De voorinschrijving loopt van maandag 16 t/m vrijdag 27 juni. Op maandag als de vier-

daagse start, kan er ook nog ingeschreven worden. Voor wandelaars die voor de 25e keer meedoen, ligt er een zilveren schoen klaar. Sinds enkele jaren kennen ze ook de Wouwse AVW-tegel voor de wandelaars die al voor de 40e keer meedoen. De start is bij café Donkenhof, al jarenlang het stamcafé van de vierdaagse. De inhuldigingsroute is op donderdagavond langs de Hofstraat en de Roosendaalsestraat. Medailles worden voor het café uitgereikt, waarbij de harmonie voor een vrolijke noot zal zorgen. “We hopen natuurlijk dat de weergoden ons goed gezind zijn en ook dat het WK voetbal goed verloopt. Dat zou dan een extra oranje tintje aan de vierdaagse kunnen geven; want net als voetbal is wandelen toch vooral goed voor alle ledematen”, aldus Jurgen Hermans, één van de leden van het bestuur.


AUTO’S

Rinie DeijkeRs

Occasionspecialist - Bovag lid - APk - Onderhoud - Airco service HulsDOnksestRAAt 154 - ROOsenDAAl - tel. 0165 - 55 55 53

VW Touareg 3.0 TDI Alfa 147 Diesel Ford Fiesta 1600 Sport Peugeot 207 Urban Skoda Octavia 1800 150pk Peugeot 206 SW 1600

grijs met. zwart met. blauw met. grijs met. blauw met. zilver

2005 2008 2011 2011 2004 2003

e 12.950.e 9.950.e 9.950.e 6.250.e 4.950.e 3.250.-

www.RinieDeijkeRs.nl %PXMNH1SFMIP %PXMNH1SFMIP in parelmoer wit, in combinatie met Standaard met airbag een zwart dak Leverbaar met stille DCI-motor lage daklijn, echte coupévormen 2 jaar garantie sportieve maar vooral ook jaar mobiliteitsservice chique2brommobiel

Het adres voor APK, Ondehoud en Reparatie aan uw auto!!! Enkele voordelen voor u op een rij:

Ook voor al uw diverse spuitwerkzaamheden Schuurakker 11B 4705 RJ Roosendaal Tel : 0165 - 327226 www.deltaautoschadeherstel.nl M : 06 - 44365675 info@deltaautoschadeherstel.nl

• Zeer gunstig uurtarief van € 39.50 (excl btw)

Doet het gewoon!

• Geen verrassing achteraf door vaste prijzen en goed overleg. • Bij onderhoud en reparatie wordt uw auto gratis gereinigd.

Belder 82D - 4704 RK Roosendaal - 0165-544660 - autorens@gmail.com - www.autorens.nl

%YXSFIHVMNJHI&YMXIRZIWX %YXSFIHVMNJHI&YMXIRZIWX &YMXIRZIWX &YMXIRZIWX ˆ%(&IVKIRST>SSQ ˆXIP ˆ%(&IVKIRST>SSQ ˆXIP

[[[HIFYMXIRZIWXRP [[[HIFYMXIRZIWXRP

Brezan Roosendaal

Vanaf nu elke zaterdag tot 16.00 uur open! Voor al uw automaterialen, accessoires en gereedschappen

In- en verkoop van nieuwe & gebruikte auto’s en bestelwagens - Autoverhuur - Onderhoud, reparatie, APK - Div. bestel- & bedrijfsauto’s - Koelauto’s te koop/te huur

Paasdijkweg 2 4693 RE Poortvliet Tel. 0166-612680 Fax. 0166-612622 paasdijkauto@hetnet.nl

www.niemantsverdrietauto.nl

Wash aND shiNe shampoo set 2x 500 ml. Sonax Wash & Shine Shampoo Art. nr. 314.741

Voor meer info: www.ccmbroeren.com

5.-

ccm broeren

Normaal: 8.49.-

Nieuw bij Brezan: Brembo remdelen, Champion olie en Meguiars poetsmiddelen!

0165-566754 • info@ccmbroeren.com • 06-51496499

Infra & verhuur

Grond- en sloopwerken Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl St. Willebrord

Brezan Automaterialen De Belder 49B, 4704 RK Roosendaal Tel.: (0165) 56 27 77, Fax: (0165) 56 28 88 E-mail: Roosendaal@brezan.nl www.brezan.nl Openingstijden ma t/m vr: 8.30 t/m 17.30 uur, zaterdag: 9.00 t/m 16.00 uur.

Brezan, sinds 1928!

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

aanhangwagens paardentrailers www.betanco.nl

ook voor

onderhoud alle automerken

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860


Al veertig jaar breien, borduren, naaien en haken

Vlijtige Vingers vieren jubileum in oude parochiehuis Zegge ZEGGE - Quilten, sokken, gehaakte kleedjes, tasjes, kerstdecoratie, keukenjurkjes, geborduurde tafelkleden en gebreide vesten; alle oude handwerkkneepjes hebben de dames van de Zegse handwerkclub nog in hun vlijtige vingers. Dit jaar bestaan ze veertig jaar en hopelijk kunnen ze dit oude ambacht nog jaren beoefenen gezien de grote vraag naar hun producten. Want zonder dat ze het in de gaten hebben laten de dames van ‘De Vlijtige Vingers’ de geschiedenis herleven in een nieuw design: nieuw, hip en geliefd onder de nieuwe generatie.

Voorzitster Toos van Sundert tussen enkele werkstukken van de leden.

DOOR CORINE ROKS De laatste zondag in oktober staan de deuren in gemeenschapshuis ‘De Nieuwenbergh’, het voormalige parochiehuis van Zegge, traditiegetrouw open voor bezoekers van de jaarlijkse tentoonstelling van deze handwerkclub. “Om tien uur staan er al bezoekers te wachten terwijl we pas om half elf open gaan”, vertelt Toos van Sundert, de voorzitster van de club. Retro Handwerkclub ‘De Vlijtige Vingers’ telt om precies te zijn achttien leden. Vijftien van deze leden komen elke dinsdagmiddag van half twee tot vier bijeen in het gemeenschapshuis om aldaar gezamenlijk te handwerken. Drie leden werken aan huis om te voldoen aan de vraag van de jaarlijkse tentoonstelling. “Het is altijd zo gezellig tijdens onze wekelijkse bijeenkomst, het lijkt soms wel een kippenhok”. De voorzitster vervolgt: “De oudste leden zijn 88 en het jongste lid ben ik met mijn 56 jaar. Het voordeel van de oudere leden is dat zij

het ambacht aan ons kunnen leren”. Daar heeft Van Sundert een punt. De jeugd is het vak handwerken verleerd en retro is juist erg van deze tijd. Voor gehaakte kleedjes, borduurwerk, gebreide shawls of een poncho van eigen hand is goed vakmanschap een pre. Alle kennis hiervoor hebben ze bij deze Zegse handwerkclub in huis. De ene dame blinkt uit in het breiwerk, de ander in het haken en er is ook een mevrouw die erg goed kan quilten (met kleine lapjes bijvoorbeeld een deken maken). Mevrouw Zoontjes daarentegen is weer heel gedreven in het fijne haakwerk. Overigens is deze mevrouw al 38 jaar lid, het langst van allemaal. Goed concept Het was begin jaren zeventig toen een groepje thuis handwerkende vrouwen een financiële bijdrage ontvingen om gezamenlijk iets op te zetten. Deze bijdrage kwam tot stand door de Pastoor Bastiaansen Stichting die zich binnen de gemeente Rucphen inzette voor maatschappelijk opbouwwerk en in het kader hiervan in 1974 het Open

FOTO CORINE ROKS

Bejaardenwerk heeft ingesteld. Deze eenmalige financiële injectie bleek de bouwsteen van ‘De Vlijtige Vingers’ , destijds onder leiding van Leonie Schrauwen. Doel was het samenzijn en het gezamenlijk inkopen van het handwerkmateriaal. Door de verkoop van het eindproduct kon men weer nieuwe materialen aanschaffen. “En dit concept werkt na veertig jaar nog steeds”, concludeert Toos van Sundert. “Door onze jaarlijkse verkoop kunnen we weer nieuwe spullen inslaan, die dan in mijn huis worden opgeslagen. Overigens zijn alle materialen waarmee we werken nieuw”. Stilleven Op 22 juni viert de club haar veertigjarig bestaan. De dames hebben gekozen voor een feestje op hun vertrouwde stek namelijk het gemeenschapshuis in Zegge. Koffie met gebak, een etentje en voorafgaand een Heilige Mis, maken onderdeel uit van deze feestelijke dag, dit keer met partner. De mooie uitnodiging is uiteraard zelf gemaakt; een toepasselijk stilleven van handwerkattributen in 3D.

Concert Muziekvereniging Roosendaal

Groot spektakel verwacht tijdens ‘200 jaar Koninkrijk’ ROOSENDAAL - Op 14 juni vindt de publieksopening van het T’plein plaats. Na het openingsprogramma in de middag, is het ‘s avonds de beurt aan Muziekvereniging Roosendaal om van zich te laten horen. Vanaf 20.30 uur presenteert deze ambitieuze muziekvereniging haar drie orkesten tijdens een concert dat in het teken staat van ‘200 Jaar Koninkrijk’. Op deze muzikale avond wordt een zeer divers repertoire ten gehore gebracht. Zo worden onder andere gespeeld: In de Meulestraot, een medley van oud-Hollandse kinderliedjes De Verrekijker, Variations on a Medley by Adriaen Valerius, Soldaat van Oranje, het speciaal voor ‘200 Jaar Koninkrijk’ gecomponeerde werk Van Oranje, en als showstopper de Ouverture 1812 van Tchaikovsky!

Het belooft een feest voor je zintuigen te worden, dus u mag een zeer bijzondere entourage verwachten. Zo worden er tijdens het spelen van Van Oranje op een groot scherm (2m x 3m) beelden getoond van het bezoek van koning Willem-Alexander en koningin Maxima aan Roosendaal op 12 juni 2013. En voor de finale van Ouverture 1812 belooft de organisatie een indrukwekkend spektakel met medewerking van Equipage De Delft! Het concert zal in stijl worden afgesloten met Cadans van de Stad, een lofzang op ons mooie Roosendaal. Het orkest zal hierin haar eigen zangtalent Anke Taheij begeleiden. Anke, 17 jaar jong, speelt al heel veel jaren dwarsfluit en is een zangeres met een zeer innemende en kristalheldere stem. Een genot om naar te luisteren! En zo bewijst Anke, en met haar ook de vele andere jeugdige leden van Muziek-

vereniging Roosendaal, dat samen muziek maken op jonge leeftijd gewoon hartstikke leuk is! In dat kader heeft de vereniging al een primeur te melden: in september begint een ‘Kids-Orkest’ waarin kinderen vanaf 7 jaar - met en zonder ervaring met een muziekinstrument - leren samenspelen in een echt orkest! Van blokfluit tot viool en van klarinet tot basgitaar; schrijf je in want je bent van harte welkom. Meer informatie via Suzanne Rockx-Laro: jeugd@ muziekverenigingroosendaal.nl Alle muziekliefhebbers, jong en oud, schrijf in jullie agenda en kom luisteren: zaterdag 14 juni, aanvang 20.30 uur, Muziekvereniging Roosendaal, 200 Jaar Koninkrijk concert, T’plein (voorheen Tongerloplein). U bent allemaal van harte uitgenodigd. Voor meer informatie over Muziekvereniging Roosendaal kijk je op: www.muziekverenigingroosendaal.nl PAGINA 14

OONS TAOLTJE Aflevering 249

Nil droog ‘un pielloosse broek’... Door Jan van Nassau Wat is pilo? Een stofnaam, om te beginnen. Het Woordenboek van de Brabantse Dialecten geeft resp. de vormen pieloo (Roosendaal, Boxmeer), pielóo (Tilburg, Grave) en ploow (Waalwijk). Veel verschil in uitspraak levert dat volgens mij niet op. Belangrijker is wat de verschillende informanten toevoegen over de stof die men voor heeft: pilo wordt door de Roosendaalse informant vereenzelvigd met ,,Turks leer’’ dat gebruikt wordt voor bruine broeken. De informant uit Waalwijk omschrijft pilo als ‘zwaar goed voor werkbroeken; er zat een ribbeltje in’. Van Dale verklaart enerzijds pilo als een ‘soort van glad fustein, gekeperd half linnen, half katoenen weefsel, vooral gebruikt voor werkkleding’ en anderzijds Turks leer als ‘marokijn, chagrijnleer’ ofwel ‘se- Bovenkant pilobroek grijn’ (hard en toch fijn bereid leer met FOTO OPENLUCHTMUSEUM ARNHEM een korrelig oppervlak, van ezelshuid en soms van haaienvel). Al met al blijft het voor mij nog wat vaag om wat voor soort stof het nu eigenlijk gaat. De Visbuurt in Den Helder heet daar in de volksmond Pilo of Pilobuurt. De havenwerkers en schippers droegen er vrijwel allemaal pilo werkkleding. De stof is of was in Roosendaal in elk geval ook bekend. We moeten er van uitgaan dat dit woord pilo ook doorklinkt in de Pielo, een bijnaam waarmee blijkbaar meerdere personen kunnen worden aangeduid. Zo kon je vroeger bv. op Kalsdonk ,,om groentes gaon bij de Pielo’’. Maar je hoorde ook weleens iemand praten over een bepaalde gebeurtenis ,,waor a’t de Pielo en de wet’ouwer bij gewiest aare’’. In beide gevallen betrof het een Ant. Freijters. Beide mannen waren, op zijn Roosendaals gezegd ,,geneefs van mekaore’’, de een was o.m. bekend als koopman in groenten en de ander o.a. als burgemeester van Roosendaal en Nispen. Pielo d’n hardloper Hoe kwamen de neven Freijters aan hun bijnaam? Van een koopman in groenten zou je je nog wel voor kunnen stellen dat hij pilo werkkleding droeg, maar iemand met een administratieve functie die het uiteindelijk tot burgemeester schopt, die ,,draogd ’n goej pak’’. Werden hun vaders misschien ook de Pielo genoemd? Of komen we uit bij hun grootvader? Dat was ook een Ant. Freijters. Hij wordt genoemd als winkelier en kramer, gevestigd in een pand dat stond op de plaats van het huidige pand Markt 60. Waar grootvader Freijters in handelde heb ik nog niet kunnen ontdekken. Wel dat de bijnaam (de) Pielo al geruime tijd bestaat. Wanneer bejaarde Roosendalers in 1968 – viering 700 jaar Roosendaal - herinneringen ophalen aan Roosendaal in het begin van de twintigste eeuw tekent de journalist van het Brabants Nieuwsblad o.m. het volgende op: ,,Bijnamen waren er bij de vleet. Iedereen van toen kende Soos Spoelekes, Jan de Ladder, Nilleke Bitterkoek, Jaaneke Oliekoek, Peer de Jood, Peer de Troel, Pielo d’n hardloper.’’ We komen de bijnaam ook tegen in het gedenkboek ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van RBC in 1987. Daarin noemt Theo Coumans diverse bekende spelers uit de jaren 1916 e.v. onder hun bijnaam: ‘Pinneke’ van Oorschot; Jan van Sitterd, bijgenaamd ‘De Sittert’; verder Antoon Freijters, ‘De Pilo’; Co van Osta, oftewel ‘Co Leut’ en Marijn Rommers, ‘Merijn Zaand’. Was Pielo d’n hardloper dezelfde persoon als voetballer Antoon Freijters, ‘De Pilo’? Pilo kiel Intussen laat Stan Broos weten dat de bijnaam Pilo ook een erfenis is van zijn opa. Hij schrijft: ,,Mijn opa Jan had inderdaad de bijnaam Pilo, en dus de nakomelingen ook. De meeste Brozen dachten dat een pilo een lange leren jas was voor op de brommer, maar dat was niet waar. Ik ben er achter gekomen dat het een soort kiel of overgooier was van dikke stof die niet slijtgevoelig was. Het was niet ongewoon om waar er maar werk was, daar ook te gaan werken. Zover ik weet heeft mijn opa bij het suikerfabriek en bij Van Gend & Loos, en bij de post, kortom overal eigenlijk gewerkt met een pilo aan. Hij kon er zogenaamd in uitgetekend worden, vandaar!’’ Stan heeft het dus over een soort kiel van pilo en niet over een broek. We lezen daarover wel in de ,,Brief van oons Miej over Nille’’ van C.J. Dekkers: ,,Ge keint ‘m toch: Nil van den Hil – Of Nilleke – das gin verschil… IJ draogd unne toekiel, un pielloosse broek, IJ prömt den A.B., gebrök nooit n’n vloek’’. De pilobroek was dus zo’n honderd jaar geleden ook in onze contreien een gekend kledingstuk voor boeren en landarbeiders. In het boek ,,Kleding in Nederland, 1813-1920’’ van K.P.C. de Leeuw staat het volgende over mannenkleding: ,,De specifieke beroepskleding – ieder ambacht een eigen kostuum – begint in deze periode te verdwijnen. Daarvoor in de plaats komt een meer uniforme arbeiderskleding, bestaande uit: boezeroen of (later) gestreept werkhemd, mouwloos vest, jas of buis, lange broek, pet en klompen of grove schoenen. Deze kleding is één van de belangrijkste produkten van de beginnende confectieindustrie.’’ Vervolgens krijgen we in het boek ,,een overzicht van de garderobe van een fabrieksarbeider: lakense pet (f 1,-), lakens buis (f 4,-), duffelse jas (f 30,-), drie boezeroenen (f 4,50), pilo broek (f 6,-), twee zwarte katoenen dassen (f 1,-), een paar schoenen (f 1,50), vier paar klompen (f 1,40), twee hemden (f 3,-), drie onderbroeken (f 4,60), twee paar kousen van zwarte sajet (f 2,-), twee zakdoeken (f 0,50) en drie oude broeken van laken (f 2,50). Op jaarbasis omgerekend besteden zowel vader als zoon circa f 15,80 aan hun kleding.’’ Oòns Taoltje, p/a Middenstraat 44, 4702 GE Roosendaal, telefoon 0165.545561 of per e-mail: oonstaoltje@roosend.demon.nl.


BEL SJAK DAK

Uw woning stijgt in waarde! Door renovatie van uw gevel, woning of bedrijfspand ziet deze er weer uit als nieuw!

Wij komen graag bij u langs om vrijblijvend de mogelijkheden toe te lichten en u te adviseren Maak nu het nog kan gebruik van het lage BTW tarief info@renovatievoegwerken.nl www.renovatievoegwerken.nl

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

Tel. 076-5014411 of 06-53750908

Roosendaal Gsm: 06-53728473 Tel. 0165-554325

J.C. Albers B.V. ‘Eerlijk en betrouwbaar vakwerk sinds 1963’

Plantenkwekerij Marc (

Raats

* Perkplanten Koopzondagen 11.00 u – 16.00 u * Geraniums 9 (2e pinksterdag) * Fuchsia’s juni * Surfinia’s * Hanging baskets Dagelijks open van Ma t/m za 9.00 u – 18.00 u * Kuipplanten Bergsebaan 118, Nispen * Vaste planten 06-16380941 * Heesters * Potgrond Uitgebreid en vernieuwd Dagelijks verse aardbeien. * etc. etc

- sinds 1963 -

- sinds 1963 -

renovatie • restauratie - 130 soorten pannenkoeken

- Grill specialiteiten (niet op zondag) renovatie ••restauratie gevelreiniging -impregneren Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij gevelreiniging •- Minigolf impregneren metselwerkreparatie en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden buitenverlichting voor feesten en partijen. www.de-uitwijk.nl metselwerkreparatie info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen Tel:buitenverlichting 0167 560000 GeOpenD: Dagelijks vanaf 12.00 uur Maandag gesloten

Terrein- en Horecamedew. (m/v) gevraagd (cv+pasfoto meesturen)

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

7 JUNI RILLAND BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 8 JUNI WOUW (1E PINKSTERDAG) BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 9 JUNI OUDENBOSCH ROMMELMARKT (GRASVELD DE BRINK) 14/15 JUNI OUD-GASTEL BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 21 JUNI BREDA GAMMA VRIJMARKT (SPINVELD) 22 JUNI HOEVEN ROMMELMARKT (AKKERLINGEN) 29 JUNI RIJSBERGEN BOEDHA VRIJMARKT

Op Zaterdag 26 juli rijden wij naar Scheveningen naar Sister Act. Dit is een middagvoorstelling. Prijs € 70,00 dit is bus en 1e rang. Op Vrijdag 8 augustus rijden wij naar het Rozenfestival te Lottum. Prijs € 55,00 incl. koffie met gebak, entree en diner. Op Dinsdag 2 september maken wij een verrassingstocht. Prijs € 60,00 incl. koffie met gebak, lunch en diner. Vraag ook naar onze meerdaagse reis naar het Zwarte Woud. Wilt u aan een of meerdere reizen deelnemen? Geef u dan zo spoedig mogelijk op bij:

Taxi en Touringcarbedrijf

KersTens Tel. 0165-344241

email: info@keverreizen.nl

DAGTOCHTEN DAGTOCHTENBUSREIZEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN DAGTOCHTEN

INL/ RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL WWW. DEMARKTEN.COM

MUSICAL SISTER ACT 3 3 juli juli (LAATSTE (LAATSTE KANS!!!) KANS!!!)

€ 57,50

e Vervoer Vervoer + +2 2e rangs rangs ticket ticket

DAGREIS € DAGREIS LONDEN LONDEN € 52,50 52,50 19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 aug 19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 aug Vervoer, overtocht + plattegrond

Vervoer, overtocht + plattegrond

RIJKSMUSEUM & A’DAM € 35,00 RIJKSMUSEUM & A’DAM € 35,00 9 juni, 18 juli, 1 en 20 aug, 3 sep

9 juni, 18 juli, 1 +en aug,Amsterdam 3 sep Vervoer + entree vrij 20 bezoek

Vervoer + entree + vrij bezoek Amsterdam ANTWERPEN (SOLDEN) € 15,00

ANTWERPEN € 15,00 6 en 16 juli (SOLDEN) 6 en 16 juli MECHELEN € 17,50 MECHELEN € 17,50 24 juli, 8 en 21 aug FINISH DEaug FRANCE PARIS € 47,50 24 juli, 8TOUR en 21 27 juli TOUR DE FRANCE PARIS € 47,50 FINISH BRUSSEL € 22,50 27 juli & BLOEMENZEE 14, 15 en&16 aug BRUSSEL BLOEMENZEE € 22,50 MOSSELDAG YERSEKE € 15,00 14, 15 en 16 aug 16 aug MOSSELDAG YERSEKE € 15,00 DAGREIS PARIJS € 52,50 16 aug 12 en 26 juli, 9 en 23 aug DAGREIS PARIJS + plattegrond € 52,50 Vervoer, metroticket 12 en 26 juli, 9 en 23 aug DAGREIS DISNEYLAND € 72,50 Vervoer, metroticket plattegrond 12 en 26 juli, 9 en+23 aug Kinderen 11 jaar € 67,50 DAGREIS3 t/m DISNEYLAND Vervoer + entree park 12 en 26 juli, 9 1en 23 aug

€ 72,50

2-DAAGSE Kinderen 3 t/mDISNEYLAND 11 jaar € 67,50 v.a. € 165,00 Diverse 2014 Vervoer +data entreein 1 park Kinderen t/m 11 jaar v.a. € 119,00 2-DAAGSE DISNEYLAND v.a. € 165,00 Vervoer, 1 overnachting + ontbijt en entree Diverse data in 2014 beide parken 2 dagen

Kinderen t/m 11 jaar v.a. € 119,00 THEATERVOORSTELLING ANNE € 59,50 Vervoer, 1 overnachting + ontbijt en entree 3 juli, 21 aug en 17 dec beide parken 2 dagen e Vervoer + 2 rangs ticket

THEATERVOORSTELLING ANNE € 59,50 DE VOORJAARSKRANT IS WEER UIT! BESTEL VIA: 3 juli, 21 aug en 17 dec

www.zalencentrumschuttershof.nl

groeps of familiedag

oud hollandse spellen met leuke prijzen. bbq of koffietafel of saladebuffet prijs pp 32,50 min. 20 pers. tijd 4,5 uur. all-in feesten vanaf 20 euro p.p. internet: zalencentrumschuttershof.nl Gastelseweg 7 tel. 0165-542292 Roosendaal

Vervoer + 2e rangs ticket

DE VOORJAARSKRANT IS WEER UIT! BESTEL VIA:

www.brabantexpres.nl

www.brabantexpres.nl


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Gevarieerd programma

Publieksopening T’plein in Roosendaal

Agenda De Wolff Mezz Breda donderdag 12 juni 21.00 De Bakkerij Rolt Door De Bakkerij Zevenbergen vrijdag 13 juni Fantastyval Landgoed Wouwse-Plantage zaterdag 14 juni Mezz Barst Mezz Breda zaterdag 14 juni 19.30 40UP Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 14 juni 22.00 Best Of Broadway De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 14 juni Pluk De Nacht Dakota’z Roosendaal zondag 15 juni Vader(rock)dag De Kring Roosendaal zondag 15 juni Voorspeeldag Van Gorp De Veestallen Roosendaal zondag 15 juni Hush Hush Mezz Breda zondag 15 juni 16.30 Anny! De Bakkerij Zevenbergen zondag 15 juni Rhythm & Brass Session Band Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 20 juni

Nieuws Julie Dexx te zien tijdens de opening van TPlein in Roosendaal.

De in september 2013 opgerichte Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo, roepnaam: T’plein, presenteert zich op zaterdag 14 juni voor het eerst aan het grote publiek. Dat gebeurt met een publieksopening op het nieuwe Tongerloplein. Belangrijk onderdeel van het middag- en avondvullende programma vormt de officiële opening om 17.00 uur door burgemeester Jacques Niederer. T’plein voorzitter Ruud van Osta is trots op het bereikte resultaat. ”Na de vorig jaar gerealiseerde herinrichting van het plein werd één ding heel erg duidelijk: het Tongerloplein moet

hét nieuwe cultuurplein van Roosendaal worden! En hoe kun je dat beter verwezenlijken dan het culturele verenigingsleven een open podium te bieden en te promoten. Daarmee loopt T’plein tevens in de pas met de visie van de gemeente dat particulier initiatief aan de basis ligt van evenementen in Roosendaal. In dat verlengde beogen wij de ‘huiskamer’ te zijn van cultuurminnend Roosendaal.” Op de openingsdag is er vanaf 16.00 muziek met de Bredase groep Julie Dexx (akoestisch) en van om 17.30 met Objazzion (allround repertoire met veel jazzy invloeden). Van 20.30 - 22.30 uur vinden optredens plaats van de drie orkesten van

Muziekvereniging Roosendaal in het kader van 200 jaar Koninkrijk. Het gaat om een gevarieerd programma met onder andere Ouverture 1812. Zie voor alle verdere info over optredende groepen en gezelschappen het programma- overzicht van T’plein. In navolging van de in 2013 opgeheven Stichting Activiteiten Tongerlopleingeluiden (SAT) heeft een aantal enthousiaste mensen het plan opgevat om in de zomermaanden op de zaterdagmiddag muziekacts naar het plein te halen. Het team ressorteert onder T’plein en koos voor de naam T’plein Geluiden. De eerste activiteiten vinden voor dit jaar in september en oktober plaats.

Zaterdag 14 juni Mezz Breda (toegang gratis)

Bands strijden om plek op Breda Barst

Affiche Breda Barst.

Zoals ieder jaar in juni barst poppodium Mezz weer van het talent op zaterdag 14 juni. Zes bands strijden dan om de laatste vier podiumplekken op popfestival Breda Barst. Dit jaar is er een heuse publieksprijs. De vierde winnaar van een podiumplek wordt bepaald door fans uit het publiek. Bij binnenkomst in Mezz krijgen bezoekers een stembriefje. ‘Melting Time’ is een viertal uit Lier (bij Antwerpen) dat donkere

eighties-invloeden en postpunk zoals Joy Division en TC Matic kneedt tot dwingende hedendaagse songs waaruit urgentie spreekt, zoals Savages en The Soft Moon. De Zeeuwse band ‘Jimmy Dumbbell’ weet op eigenzinnige wijze Britpop met Americana te combineren. Rauwe, levende popmuziek en melancholische teksten met invloeden van Babyshambles, dEUS, Buffalo Tom, The Beatles en The Rolling Stones. Vernoemd naar het meesterwerk van Radiohead schroomt ‘There There’ het

experiment niet. Het ene moment klinkt het minimalistisch en leeg, het andere moment ontstaat een imposante geluidsmuur met postrock invloeden. Het is moeilijk om stil te blijven staan bij de zeer dansbare en toffe elektropunkrock van ‘Disco In The Disco’ Gitaren, synthesizers, drumcomputers en gesofisticeerde randapparatuur: het Bredase trio bespeelt het allemaal. Mr. Moto is een ambitieuze band met catchy songs en een denderende show. Met hun eigen blazersectie creëren ze een unieke pop/rock sound. Snoeiharde rock ’n roll met een oog voor melodie, dat is The Greatest Handshake. De band speelde het afgelopen jaar menig jeugdhuis en festival in België aan diggelen en sleepte al eens een finaleplaats op De Nieuwe Lichting van Studio Brussel binnen. De voorronde Mezz Barst vindt ieder jaar plaats in poppodium Mezz in Breda, Keizerstraat 101. De zaal gaat om 19.00 uur open en de aanvang is om 19.30. De toegang is gratis. Meer informatie vind je op de website van Mezz en Breda Barst. Er is ook nieuws te melden over de line-up van Breda Barst dat dit jaar op 20 en 21 september in het Valkenberg park in Breda plaatsvindt: Arno, TheRifles, Jett Rebel, Taymir, Hallo Venray, Flip en De Noormannen, Red Vultures en Green Lizard spelen in ieder geval. Meer namen worden later bekend gemaakt.

Zomerprogramma Sieben Recreatie Het Roosendaalse squashcentrum Sieben Recreatie dat vlakbij zwembad de Stok ligt, heeft weer een mooi zomerprogramma! 6 juli: Bert v Uffelen’s Rhythm & Blues Orchestra 13 juli: Pop/rock van There There en surprise 20 juli: Swin Town Jazzband 3 augustus: Spider & the Fly 17 augustus: Rhythm & Brass Session Orchestra + Sophie Mol 24 augustus: Valley Sound Big Band & Start Spreading The News Meer info: www.siebenrecreatie.nl

Vijftig Jaar Geleden

De Winter Was Lang Nadat ‘Vous Permettez Monsieur’ maar liefst 11 weken op de eerste plaats van de Tijd Voor Teenagers hitlijst had gestaan, nam op 6 juni 1963 Willeke Alberti de koppositie over met ‘De Winter Was Lang’. Het nummer is een cover van het Engelstalige ‘Blue Winter’ van Connie Francis. De Winter Was Lang stond in totaal 20 weken in de Tijd Voor Teenagers hitlijst. Het was overigens de eerste en enige nummer 1 hit die Willeke Alberti wist te scoren.

Willeke Alberti, eigenlijke naam Willy Albertina Verbrugge (1945), is een dochter van Carel Verbrugge, beter bekend als de zanger Willy Alberti. Haar eerste plaatje, een duet met haar vader, dateert uit 1958. In 1963 verscheen haar eerste hit: ‘Spiegelbeeld’. De rij met hits van Willeke is indrukwekkend. Zonder compleet te willen zijn: Norman (1962), Mijn Dagboek (1963), Vanavond Om Kwart Over Zes Ben Ik Vrij (1965), Morgen Ben Ik De Bruid (1966), Dat Afgezaagde Zinnetje (1967), Een Reisje Langs De Rijn (1969), Telkens Weer (1975), Carolientje (1977), Je Laat Je Eigen Kind Toch Niet Alleen (1983), Gebabbel (1992), Ome Jan (1993). In de jaren zestig was Willeke vooral bekend als zangeres. Later ontwikkelde Willeke Alberti zich als een succesvolle actrice. In 1970 speelde Alberti de hoofdrol in de televisieserie De Kleine Waarheid, een productie van regisseur Willy van Hemert. Nadat zij een aantal jaren uit de schijnwer-

Willeke Alberti De Winter Was Lang.

pers was geweest, keerde Alberti in 1987 terug in de schijnwerpers om nooit meer weg te blijven. Ze verscheen op televisie, had een eigen theaterprogramma, deed mee aan het Eurovisiesongfestival, toerde met de musical Hello Dolly door Nederland en Vlaanderen, speelde een gastrol in GTST, was te zien in de speelfilm Alles Is Familie. Willeke had een turbulent privé leven. Eind 1965 trouwde Alberti met Joop Oonk, basgitarist bij The Jumping Jewels. Uit het huwelijk werd dochter Daniëlle geboren, die met voetballer John van ‘t Schip trouwde. Het huwelijk van Alberti en Oonk eindigde in 1974. In 1976 huwde ze met John de Mol jr.. Uit dit huwelijk werd op 12 januari 1979 zoon Johnny de Mol geboren. Dit huwelijk hield niet lang stand en strandde in 1980. In 1983 trouwde ze met de Deense voetballer Søren Lerby. Met hem kreeg ze een zoon: Kaj. Lerby en Alberti gingen in 1996 uit elkaar.

Nu Online Op de website van West-Point tref je voortdurend actuele achtergrondinformatie aan. De laatste nieuwtjes, agenda, films- en fotoseries, bandnieuws. West-Point is ook op de radio te beluisteren!

w w w . W e s t - P oin t. n l - In fo @ Wes t- Point.nl - www.West- Point.nl - Inf o@ W e st - Po int . nl - w w w . W e st - Po int . nl PAGINA 16


Het goedkoopst in container verhuur Via deze weg zoeken wij een Het goedkoopst in container-verhuur voor de hondjes, ervaring is een pre, maar de liefde voor Prijzen zijn incl. BTWVC Sprundel - Tel: 0165-387334 hondjes en inzicht is ook belangrijk. Struikhei 1 - 4714 Tijden in overleg, ook in de avond en weekend.

kennelhulp

6 m3 Container voor :

Bent u op zoek naar een leuke bezigheid, en houdt u veel van honden,

- bouw en sloopafval € 230,- puin € 115,- A-B hout € 110,-

dan kunt u vrijblijvend bellen voor meer info

Tel 06-15840992

Bespaar snel en installeer onze app via www.euromilieu.nl

Grand Eetcafe de Kroon te Huijbergen vraagt voor weekeinde en vakanties enthousiaste

Struikhei 1 • 4714 VC Sprundel Tel: 0165-387334

terrasmedewerkster

voor inlichtingen 0164-642974 of kom even langs bij ons aan de Boomstraat 2

Botox behandeling tegen rimpels Cosmetisch centrum Zwelef Heilig Hartplein 33, Roosendaal Tel. 0165 - 53 47 27

Wij verrichten Botox/Bocouture cosmetische behandeling tegen rimpels gezicht/kraaipootjes naast de ogen/fronslijnen. Wij hanteren zeer aantrekkelijke prijzen geheel gelaat en kraaienpootjes: de twee zones € 250; alleen voorhoofd € 175. Zie de website www.cosmetischcentrumroosendaal.nl of www.docvadis.nl/cosmetischcentrumzwelef of bel ons op voor een afspraak voor advies.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Solliciteer als: Allround Boomverzorger Allround Hovenier Groenvoorziener A bij BTL Realisatie, vestiging Roosendaal! Kijk nu op www.btl.nl

Osaka Roosendaal zoekt voor het nieuwe seizoen

parttime horecamedewerkers tussen 16 en 20 jaar voor de bediening.

Wil jij wat bijverdienen! Reageer dan via onze website en kom ons gezellige team versterken.

1e PINKSTERDAG Braderie - Grote Elektrische Testdag Meer info: www.osakaroosendaal.nl

Kleine bedragen maken grote verschillen. gratis plaatsing

www.ambiance-zonwering.nl/roosendaal .nl/roosendaal

e

2 PINKSTERDAG Kom naar onze winkel voor een proefrit en Grote Pinkstershow ervaar het elektrisch gemak zelf! Diverse e model l e n s t a an v o or u ger e ed. Ook op 2 pi n ks t e r d ag z i j n wi j geopend. stalling Kom naar onze winkel en geniet van de extra pinksterkortingen. • Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

sanitair verwarming

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

auto / caravan / camper en boot Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

TERRASOVERKAPPING Extra grote maatvoering XXL

Afstandbediening

HTING

Leverbaar in 160 kleuren

www.ambiance-zonwering.nl/roosendaal www.ambiance-zonwering.nl/roosendaal www.ambiance-zonwering.nl/roosendaal Tal van opties

KNIKARMSCHERM TOPLINE, TRENDLINE & SUNLINE MET I.O. BEDIENING TEXTIELDAK

NING

TERRASOVERKAPPING PERGOLINE MET I.O. BEDIENING

XXL

Erasmuslaan 23, 4707 HE Roosendaal Tel. 0165-536126 Mobiel 06-21516370 Fax 0165-555490

Een mooier figuur met minder moeite.

De revolutionaire figuur-studio uit Scandinavië & gezichtsbehandeling op natuurlijke basis.

Kade 9, Roosendaal, Tel. 0165 - 394302 E-mail: roosendaal@bailine.nl

TEXTIELDAK PERGOLINE MET I.O. BEDIENING

Extra grote maatvoering Afstandbediening

OL 110 & OL 150 MET INGEBOUWDE LED-VERLICHTING

TERRASOVERKAPPING TERRASOVERKAPPING

EXTRA VOORDEEL

dakbedekking zinkengoten

XXL Extravanaf grote maatvoering Jaarcontract e175,-

Onze website Afstandbediening www.bootencaravanstallingzeeland.nl in 160 kleuren Locatie: Leverbaar Oud Vossemeer Tel. info: 12864807 Tal06 van opties

OL 110 & OL 150 MET INGEBOUWDE LED-VERLICHTING

waterleiding riolering

XXL

XXL Extra grote maatvoering Leverbaar 160 kleuren Extra groteinmaatvoering

Afstandbediening Excellent uitgevoerde terrasBij diverseAfstandbediening e Leverbaar in 160 kleuren rasLeverbaar invan 160 kleuren rse Excellent uitgevoerde terpro g je nu op een 2 product: ont ten duc e Tal van opties ten ontvang je nu op een 2 product: Tal van opties OL 110 & OL 150 MET INGEBOUWDE LED-VERLICHTING OL 110 & OL 150 MET INGEBOUWDE LED-VERLICHTING

Tal van opties

g in rt o k ,0 0 5 € 500,- korting KNIKARMSCHERM

TEXTIELDAK

TOPLINE, TRENDLINE & SUNLINE MET I.O. BEDIENING

PERGOLINE MET I.O. BEDIENING

1e PINKSTERDAG

ELVOORDEEL DE OR VORDE EL TRA EX VOO RA TRA EXT

nt accessoires: Braderie - Grote Elektrische Testdag Excelle KNIKARMSCHERM TEXTIELDAK ing en icht verl Kom onze winkel een proefrit wdevoor bou es: • Inge or naar oir ess nt accTOPLINE, ren • I.O. mot KNIKARMSCHERM speciale • 150 PERGOLINE TRENDLINE & SUNLINE MET I.O. BEDIENING TEXTIELDAK METkleu I.O. BEDIENING ervaar het elektrisch gemak zelf! Diverse sBij diverse Excellent uitgevoerde terra e producten ontvang je nu op een 2 product:

€ 500,- korting

ing icht verl Ingebouwde TOPLINE, PERGOLINE MET I.O. BEDIENING orI.O.•BEDIENING motMET • I.O.& SUNLINE renTRENDLINE ciale kleu

modellen staan voor u gereed.

op aankopen in 2014. Niet geldig i.c.m. Deze actie loopt t/m 30 juni en korting geldt ten. voorwaarden en geselecteerde actieproduc de naar Vraag gen. kortin en acties e ander i.c.m. geldig pen in 2014. Nietsoire s: pt t/m 30 juni en korting geldt op aanko acces lent asExcel terr evoerde actieproduc t uitguwde cteerd llenten. n en rseeExce dive Bijgesele verlichting en kortingen. Vraag naar de voorwaarde e • 150 speciale kleuren • I.O. motor • Ingebo *

as- een 2 product: terrop evoerde t uitgang llenontv je nu Excen rseucte Bij dive prod e ijdduc we Alt t: er je eigen sfeer . nce pro bia 2 Am een ontvang je nu op producten er op aankopen in 2014. Niet geldig i.c.m. Deze actie loopt t/m 30 juni en korting geldt ucten. voorwaarden en geselecteerde actieprod andere acties en kortingen. Vraag naar de

g in rt o k ,0 0 5 € € 500,- korting *

Altijd weer je eigen sfe

Ambiance. Altijd weer je eigen sfeer

Ambiance Zonwering ROOSENDAAL | Bredaseweg ssoires:243, ROOSENDAAL | T (0165) 39 55 30 | E roosendaal@ambiance-zonwering.nl Excellent acce hting kleuren • I.O. motor • Ingebouwde verlic ale res: 243, ROOSENDAAL | T (0165) 39 55Exce 30 •|llen E150 roosendaal@ambiance-zonwering.nl accessoi t speci Ambiance Zonwering ROOSENDAAL | Bredaseweg 243, ROOSENDAAL | T (0165) 39 55 30 | E roosendaal@ambiance-zonwering.nl

i.c.m. r • Ingebouwde verlichting I.O.enmoto en30• juni kleurt/m ale loopt korting geldt op aankopen in 2014. Niet geldig • 150 speci Deze actie rden en geselecteerde actieproducten. *

voorwaa andere acties en kortingen. Vraag naar de i.c.m. g geldt op aankopen in 2014. Niet geldig

2e PINKSTERDAG Grote Pinkstershow e

Ook op 2 pinksterdag zijn wij geopend. Kom naar onze winkel en geniet van de extra pinksterkortingen.


sport

Ronde 6 OWKW succes voor Hieronymuszwemmers

Brabantse Kampioenschappen atletiekmeerkamp

Successen Thor atleten ROOSENDAAL - Aan de Open BK Meerkamp van 31 mei en 1 juni, georganiseerd door GAC Gemert, namen 3 atleten van THOR deel. Doordat de organisatie echter een fout in de communicatie naar Anna Hartendorp (junior B) had gemaakt, verkeerde zij in de veronderstelling dat ze niet mee kon doen.

ROOSENDAAL - In zwembad de Stok was afgelopen zondag de laatste ronde van de Open Westbrabantse Klassementswedstrijden. De organisatie was in handen van de thuiszwemmende vereniging Hieronymus en oz en pc de Warande uit Oosterhout. In 6 wedstrijden nemen West Brabantse en Zeeuwse zwemmers het tegen elkaar op in sprint, 100m en 200m nummers. Hieronymus was met 27 deelnemers de grootste club die aanwezig was. Ook qua prestaties ging het erg goed. Met 7 eerste plaatsen en 5 tweede plaatsen en 8 3de plaatsen stond de vereniging ruim boven de 2de team in het prestatieklassement. De zwemmers zwommen op 41 van de 72 starts een nieuw persoonlijk record. Andy van Akkeren won de 50m vlinderslag en werd 3de op de 50m vrije slag, Jordi van Akkeren werd tweede op zowel de 50m als de 100m schoolslag. Hij gooide ook in het klassement hoge ogen. Sander van Akkeren haalde op de 100m wisselslag een persoonlijk record. Ook op de 50m vlinderlsag kwam hij aan de start. Niels van Beers zwom 2 keer naar een 3de tijd. Hij zwom 50m en 100m schoolslag en haalde een forse pr van 7s. Valesca van den Bogert werd 2 keer derde en zwom op zowel de 50m als de 100m schoolslag een nieuw persoonlijk record. Nadia Dahnmani won de rugslag en kwam ook aan de start op de 100m wissel- en schoolslag. Rana Mabrouk zwom op de vrije slag en de schoolslag een pr ook zwom ze de vlin-

Lisa Trinh

derslag. Said Mabrouk zwom een pr op de vlinder en schoolslag. Stijn Nagtzaam werd 4de op de 100m rugslag met een fors persoonlijk record van 8s en ook op de 50m rugslag zwom hij enkele seconden van zijn tijd af. Sanne Rebers blijft zich wedstrijd na wedstrijd verbeteren. Ook in deze wedstrijd weer. Ze werd 2de op de 100m wisselslag, 3de op de 50m rugslag en 4de op de 50m vlinderslag. Op alle 3 deze afstanden zwom ze bovendien nieuw persoonlijk record. Lisa Trinh zwom een persoonlijk record op de 50m school-en vrije slag. Ook op de vlinderslag kwam ze aan de start. Ramon Verhulst won de 50m vrije slag en

de 50m rugslag. Nick Vissers werd 4de op de 50m rugslag en zwom op deze afstand een pr van 2s. Hij startte ook op de 100m wisselslag. Aan het eind van de wedstrijd was er nog een estafette 10*50m vrije slag. Omdat niet alle leeftijden aanwezig waren is er een estafetteteam samengesteld dat Buiten mededing meezwom. Roos, Nienke, Steyn, Valesca, sander, Elise, Nick, Sanne, Ramon en Margaux zwommen een mooie race. Voor meer informatie: www.zpv-hieronymus.com

Er bleek toch een startnummer klaar te liggen voor haar. Uiteraard was Anna, die pas in de loop van de middag zou komen als supporter, teleurgesteld. Door tussenkomst van Jos (coach) kon ze alsnog op zondag deelnemen en deed haar sportieve plicht. Compliment daarvoor! Amy Hasselton, D-junior 2e jaars, had een zeskamp af te werken. Ze begon met een persoonlijk record op 60 mtr-horden van 10.73 sec., vervolgens behaalde ze 1.35 op hoogspringen en bij het speerwerpen haalde ze 19.35 m. Op de tweede dag begon Amy met verspringen, waarbij haar tweede sprong ongeldig verklaard werd. Omdat er echter geen afdruk te zien was en dat volgens de reglementen wel vereist is, diende de coach een protest in wat werd toegewezen. Amy sprong met haar extra poging een nieuw p.r. van 4.76 mtr.

Bij kogelstoten haalde ze 7.93 m en de 600 m won ze in 1.43.96 in een tactisch goede race, alweer een p.r. In de open wedstrijd behaalde Amy een 4e plaats met 2945 punten. Voor het Brabants Kampioenschap behaalde Amy een welverdiende podiumplaats op nummer 3, een bronzen medaille. Martin Oonincx, C-junior 2e jaars, werd 1e bij de 100 meter sprint. Op het tweede onderdeel verspringen werd hij tweede met een sprong van 5.87 m, een persoonlijk record outdoor. Met de kogel van 4 kg kwam hij helaas niet verder dan 9.06. Bij het hoogspringen evenaarde hij zijn p.r. met een fraaie sprong op 1.60 mtr. Dag 2 begon Martin met een tweede plek bij 100 mtr-horden in 13.93 (voor het eerst onder de 14 en weer een p.r.), de discus wierp hij 24.68 meter ver, ook een p.r. Het speerwerpen resulteerde in 28.27 mtr. Als afsluiting van zijn achtkamp stond de 1000 m op het programma en veroverde hier een fraaie 2e plaats met een p.r. in 3.00.99. In de open wedstrijd werd Martin 4e met 5185 punten. Daarna mocht Martin op het hoogste podium plaatsnemen, hij eindigde als Brabants Kampioen en mocht de gouden medaille in ontvangst nemen.

Het smaakt naar meer

Damestoernooi BSC zeer geslaagd

Kampioenen afsluiting squashseizoen

Het erepodium bij de senioren (vlnr): Christophe Keteleer, Xavier Göttgens en Koen Vergouwen.

ROOSENDAAL - Elmar Stoutjesdijk uit Sint Maartensdijk en Xavier Göttgens uit Wuustwezel hebben de seizoensluiting van Sieben Squashpark met titels afgesloten bij resp. de junioren en senioren.

Het Roosendaal Open 2014 kreeg zo het beoogde regionale karakter. Zondagmorgen 1 juni kwamen de junioren in actie onder warme belangstelling van ouders en familieleden. Voor iedereen werd duidelijk dat er niets mankeert aan inzet en talent bij de

jonge squashgeneratie. Vooral in de eindronden werd heftig strijd geleverd waarbij hier en daar ook een traantje weggepinkt werd. De twaalfjarige Elmar moest het uiteindelijk uitvechten met dorpsgenoot Stef Verjaal. Dat werd een titanenstrijd, waarbij Elmar nipt aan het langste eind trok. In de middaguren werden de squashbanen vrijgemaakt voor de senioren. Die kregen een pittig programma voor de kiezen van vier best-of-5 wedstrijden. Deze slijtageslag wist Göttgens het best te doorstaan. Op zich niet vreemd omdat hij professioneel personal trainer is en ook leiding geeft aan de Sieben Squashschool. In de finale had hij toch nog een lastige noot te kraken in de persoon van Christophe Keteleer. Deze taaie in Den Haag wonende Belg, weigerde zich zonder meer neer te leggen bij zijn hoger gerankte tegenstander en nam zelfs brutaal de leiding in de finale. ‘Slopertje’ Xavier liet hem in lange rally’s echter zo veel en vaak alle hoeken zien dat Keteleer na 4 games uitgeput capituleerde.

Karate-do SAN heeft twee zwarte banders erbij ROOSENDAAL - Karate-do SAN heeft afgelopen weekenden in Leersum weer optimaal gescoord. Dick Ernest uit Oudenbosch en Alex Krijnen uit Etten-Leur zijn geslaagd voor hun 1e

Kees, Alex, Con en Dick na hun examen.

DAN examen Shotokan van de KBN. Vol trots konden zij hun zwarteband in ontvangst nemen. Leraar Con Voermans uit Etten-Leur die speciaal was mee gereisd

als toeschouwer en DAN examinator Kees Langeberg uit Roosendaal konden vol trots beide de handen schudden! Dit examen is een zeer technisch examen, waarbij alles moet kloppen in de puntjes. Beide zullen binnenkort een ‘speciaal’ Dojo (Club) examen afleggen, het zogenaamde Kyoku Shoto Jitsu examen. Hierbij wordt de fighting spirit getest, nu moeten ze niet alleen hun technieken laten zien, maar ook hun gevechtsbereidheid en kunde, op zowel Kyokushin als Shotokan regels. Agenda 15 juni bootcamp te Etten-Leur 21 juni: 12e Open West Brabantse te Roosendaal 5 juli open bostraining, te Roosendaal aansluitend voor de vrijwilligers de jaarlijkse BBQ te Etten-Leur. www.karatedosan.nl PAGINA 18

ROOSENDAAL - Nadat het besluit was genomen dit jaar om het BSC IT jeugdtoernooi na 30 jaar een halt toe te roepen (helaas, helaas), zijn enkele dames (tezamen met Patrick Boots, trainer van BSC dames 2) in het gat gesprongen om tijdens het Hemelvaart weekend een damestoernooi te organiseren. Al snel bleek dat er veel belangstelling was voor een 1e damestoernooi 7x7. In weinig tijd slaagde de organisatie (onder bezielende leiding van Nastasja Meeuwis) 16 teams zo enthousiast te krijgen om mee te doen. Zowel alle Roosendaalse verenigingen (DVO, Alliance, Roosendaal) maar ook teams zoals Sparta 30, Peru Den Haag, PCP, Baronie, FC Drechtstreek, FC Dauwen-

daele, BVCB etc hebben op donderdag 29 mei deelgenomen aan een fantastisch georganiseerd toernooi. Het werd een prachtige mooie dag met ook uitstekend weer, hetgeen de organisatie en deelnemende verenigingen ook verdienden. Onze dank aan de organisatie, scheidrechters en alle vrijwilligers, maar ook sponsoren is groot. Zij allen hebben bijgedragen aan deze geslaagde dag. We weten zeker en hopen dan ook dat dit gaat leiden tot een 2e damestoernooi in 2015. Voor het nieuwe seizoen zal BSC starten met 3 damesteams in rep 2e, 4e en 5e klasse. BSC kan nog altijd dames gebruiken¦.maar ook meisjes zijn welkom. Informatie is in te winnen bij John Willemse 0165-559343. Informatie is in te winnen via website BSC (www. bscroosendaal.nl)

Jeu de boules op Red Band

RoosenBoule recreantentoernooi ROOSENDAAL - Voor de tweede keer wordt het regionale recreantentoernooi van RoosenBoule gespeeld op de locatie van ERPV de Bommequet aan de Buijenstraat te Roosendaal op zondag 15 juni. Er is plaats voor 64 teams (doublettes). Evenals voorgaande jaren spelen de deelnemers 5 voorgelote wedstrijden op de mooi gelegen banen voor de kantine van De Bommequet. Er is niet alleen eeuwige roem te behalen; mini-

maal 75% van het inschrijfgeld wordt besteed aan de prijzenpot die traditiegetrouw zal bestaan uit zaken die de inwendige mens versterken. Daarnaast zijn er mooie prijzen te verdienen in de loterij. Aanvang van het toernooi is om 10.00 uur – aanmelden vanaf 9.30 uur bij de wedstrijdleiding. Inschrijven voor dit gezellige en sportieve jeu de boulesevenement is mogelijk via de website van de stichting www.roosenboule.nl Uitslagen en foto’s van eerdere edities zijn te vinden op facebook.


vacatures

Vermeer transport Numansdorp b.v. J. v.d. Heydenstraat 19 3281 NE Numansdorp Tel.nr. 0186-658606 www.vermeertransport.nl Vermeer Transport Numansdorp B.V. is een uit 1924 stammend familiebedrijf. De organisatie is gespecialiseerd in het geconditioneerde groupage transport van bloemen en planten voor kwekers en kopers in de Benelux. Op dit moment bestaat de organisatie uit ca. 80 medewerkers verdeeld over de vestigingen Numansdorp en Lochristi (BE), met 40 eigen trekkende eenheden. In de loop der jaren heeft Vermeer Transport Numansdorp B.V. een uitstekende toonaangevende naam opgebouwd in de branche en staat bekend om haar vakbekwaamheid en haar uitstekende dienstverlening. De organisatie kent korte communicatielijnen en een no-nonsense en collegiale cultuur. Meer informatie over de organisatie is te vinden op www.vermeertransport.nl Door groei en organisatie wijziging zijn wij op zoek naar versterking van ons planningsteam met een:

(Aankomend) Hoofd Planning De werkzaamheden worden uitgevoerd volgens een dienstenrooster, standplaats is Numansdorp. De taken en verantwoordelijkheden zijn: - Vervangen bij afwezigheid en binnen afzienbare termijn, bij gebleken geschiktheid, opvolgen van de huidige hoofdplanning - Je bent zowel dagelijks als seizoensmatig verantwoordelijk voor het zo efficiënt mogelijk inplannen van alle lading, eigen materieel en mensen alsmede inhuur van collega vervoerders. - Dagelijks leidinggeven aan de afdeling planning, order- en rit verwerking - Communicatie en overleg met klanten, chauffeurs en charters - Monitoren van ritten en probleemoplossing in geval van vertragingen - Administratieve verwerking en afhandelen van transportopdrachten en emballage Functie-eisen: - HBO werk- en denkniveau. - Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie in transport- en/of distributie sector (ervaring in de sierteelt sector is een pré) - Kennis, ervaring en affiniteit, met moderne automatiseringssystemen (TMS, order entry, planningspakketten, track & trace systemen, boordcomputers) - Aantoonbaar goede leidinggevende capaciteiten - Goede communicatieve eigenschappen, teamplayer met hands on mentaliteit - Flexibele instelling, stressbestendig en accuraat - Analytisch inzicht - Uitstekende geografische kennis van de Benelux - Kennis van logistieke processen Wat bieden wij: Een uitdagende functie binnen een dynamische en succesvol familiebedrijf. De mogelijkheid om door te groeien tot Hoofd Planning. Een goed pakket arbeidsvoorwaarden, o.a. afhankelijk van leeftijd en ervaring. Verder is de CAO- beroepsgoederenvervoer over de weg van toepasing. Interesse: Stuur jouw sollicitatie binnen 14 dagen naar : pz@vermeertransport.nl onder vermelding van vacature : (aankomend) hoofd planning. Voor nadere Informatie kan je contact opnemen met André de Keijzer (operationeel manager) 0186-658601. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt Axender B.V. | Fahrenheitbaan 1 - 3439 MD Nieuwegein | T 030 755 69 00 | axender.nl

GevraaGd:

huishoudelijke hulp KET Marine International B.V. levert reserveonderdelen, reparatie- en revisie service voor Westfalia en Alfa Laval separatoren. Sinds de oprichting in 1985 biedt KET Marine een uitgebreid assortiment kwalitatief hoogwaardige reserveonderdelen en wel gewaardeerde 24uurs service aan een wereldwijd netwerk van klanten in de scheepvaart- en powerindustrie. Om verdere groei te realiseren zoeken wij ter uitbreiding van de organisatie een enthousiaste kandidaat voor de volgende combi functie:

JUNIOR SERVICE EN LOGISTIEK MEDEWERKER (M/V) Service functie * Assistentie bij het verrichten van schoonmaakwerkzaamheden, inspecties, controles en reparaties van separatoren in onze werkplaats c.q. op locatie. * Assistentie bij controleren en meten van separator onderdelen. Logistieke functie * Assistentie bij alle voorkomende magazijn werkzaamheden zoals o.a. order picking, verpakken van onderdelen en aanvullen van magazijn locaties. Profiel * Een afgeronde (technische) opleiding op (V)MBO niveau of gelijkwaardig verkregen door middel van werkervaring; * Affiniteit met techniek en sleutelen; * Secuur en zelfstandig kunnen werken; * Beheersing van de Engelse taal ( spreken en lezen ); * Geen 09.00-17.00 uur mentaliteit en in bezit van rijbewijs B; * Flexibel, stressbestendig, accuraat en klantgericht; KET Marine International B.V. biedt en afwisselende, zelfstandige en verantwoordelijke baan binnen een dynamische omgeving in een groeiende onderneming, met een goede marktconforme salariëring, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Reageren? Voor meer informatie over deze functie, of het sturen van uw reactie, kunt u contact opnemen met Dhr. Edwin Koolen via vacature@ketmarine.nl of Postbus 47, 4760 AA, Zevenbergen Als u niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, voelen wij ons niet verplicht uw sollicitatie te beantwoorden. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

3 uur per week op maandagochtend van 09.00 tot 12.00 uur

tel. 0165-30 34 58 Brasserie/IJssalon "D'ouwe Mart" vraagt

ervaren, vlotte zelfstandig werkende medewerk(st)er voor

keuken en/of bediening info@douwemart.nl

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! Gezocht:

Eerlijke, ervaren

ruiter/amazone

voor het verzorgen en berijden van meerdere paarden en pony’s. De omgang met klanten is belangrijk. We zoeken iemand voor overdag door de weeks en onze voorkeur gaat uit naar een niet-roker. tel. 06-21640856

Primadak Roosendaal B.V. is een dynamische organisatie die vanuit het hoofdkantoor in Oud Gastel (Borchwerf II) door geheel Nederland en België werkzaamheden verricht op het gebied van kunststof daksystemen. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een: Primadak Roosendaal B.V. is een dynamische organisatie die vanuit het hoofdkantoor in Oud Gastel Primadak Roosendaal B.V. is een dynamische organisatie die vanuit het hoofdkantoor Oudkunststof Gastel (Borchwerf II) door geheel Nederland en België werkzaamheden verricht op het gebiedinvan ADMINISTRATIEF MEDEWERKER M/V (Borchwerf II) door geheel Nederland en België werkzaamheden verricht op het gebied van kunststof daksystemen. (16 uur) daksystemen. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een: Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een: Werken bij Primadak Roosendaal biedt naast werken met leuke collega’s aan bijzondere projecten nog een JUNIOR CALCULATOR / B.V. WERKVOORBEREIDER M/V aantal extra voordelen. Allereerst profiteer je van een prima arbeidsvoorwaardenpakket. Daarnaast krijg je de (32 uur) CALCULATOR / WERKVOORBEREIDER M/V JUNIOR gelegenheid jezelf te ontplooien in deze afwisselende functie.

(32 uur)

Je taken bij zullen o.a. bestaan uit: B.V. biedt naast werken met leuke collega’s aan bijzondere projecten nog een Werken Primadak Roosendaal aantal extra voordelen. AllereerstB.V. profiteer van werken een prima Daarnaast krijg je een de Werken bij Primadak Roosendaal biedt je naast metarbeidsvoorwaardenpakket. leuke collega’s aan bijzondere projecten nog  Het registreren van de projectadministratie gelegenheid jezelf te ontplooien deze functie. aantal extra voordelen. Allereerstinprofiteer je van een prima arbeidsvoorwaardenpakket. Daarnaast krijg je de  Behandelen van inkomende en uitgaande post gelegenheid jezelf te ontplooien in deze functie.  taken Beantwoorden vanuit dehet telefoon Je zullen bestaan voorbereiden van calculaties en het assisteren van de werkvoorbereiding.  zoeken Beheren van de VCA administratie Wij iemand: Je taken zullen bestaan uit het voorbereiden van calculaties en het assisteren van de werkvoorbereiding.  Beheren van de administratie t.b.v. onze Belgische opdrachtgevers Wij zoeken iemand: Administratieve • Met MBO werk- ondersteuning en denkniveauaan het team een goede van de Nederlandse taal in woord en geschrift • Met MBO werk-beheersing en denkniveau technisch cijfermatig inzicht • Met een goedeen beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift Wij zoeken iemand: affiniteit met computersinzicht (is een pré) • Met technisch en cijfermatig Zonder 9 tot 5met mentaliteit • Met affiniteit (is een pré) Met MBO werkencomputers denkniveau • Zonder tot 5 mentaliteit Met een9 goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift Ben je geïnteresseerd in bovenomschreven functie? Wij zien je brief voorzien van je CV graag binnen twee  Met kennis van Gilde Software (is een pré) weken per post: Primadak Roosendaal B.V.,functie? Postbus Wij 3093, 4700 GB te Roosendaal pergraag e-mail: Ben je geïnteresseerd in bovenomschreven zien je brief voorzien van jeofCV binnen twee  Met affiniteit met computers en kennis van Microsoft Office sollicitatie@primadakroosendaal.nl. weken per post: Primadak Roosendaal B.V., Postbus 3093, 4700 GB te Roosendaal of per e-mail: sollicitatie@primadakroosendaal.nl. Ben je geïnteresseerd in bovenomschreven functie? Wij zien je brief voorzien van je CV graag binnen twee weken per e-mail: sollicitatie@primadakroosendaal.nl.

Wil je meer informatie over ons bedrijf? Wil je meer informatie over ons bedrijf? Kijk dan op www.primadakroosendaal.nl Kijk dan op www.primadakroosendaal.nl Wil je meer informatie over ons bedrijf? Kijk dan op www.primadakroosendaal.nl


G N I D E I B N A BI E R A DEZE WEEK VAN





    



 



  

















      

 

 



 

      







 



        





 



  







        











  





 

R o o s e n daal, Laureijsen, Lindenburg 2 

  





 

 

Drz 20140608  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you