Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

O P L AG E :

R O O S E N D A A L S E

18 MEI 2014 WEEK 20

Uitgeverij

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

599

SPORT

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

INBRAAK VOORKOMEN VIA WHATSAPP

Te l .

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

WETHOUDER SASKIA SCHENK WIL BUURTEN IN

Drugshostel te dicht bij caravanbedrijf

Honderden ruitertjes bij ponyconcours

ROOSENDAAL - De woonvoorziening voor chronisch drugsverslaafden aan de Burgemeester Freijterslaan komt te dicht bij caravanbedrijf Liebau. Dat stelt de Raad van State in een uitspraak. Het hostel zou worden gebouwd op een afstand van dertien meter van Liebau. Volgens de Raad van State is dat veel te weinig, omdat gemeenten landelijk een afstand van minimaal vijftig meter aanhouden. Volgens de gemeente Roosendaal zou dat niet nodig zijn, omdat de woonvoorziening geen geluidgevoelig gebouw zou zijn. De Raad van State denkt daar anders over en vindt dat Liebau het risico loopt gehinderd te worden in de uitvoering van bedrijfsactiviteiten.

WOUW – Zondag houdt Ponyclub Wouw Vooruit een groot outdoor ponyconcours. Het terrein is gelegen aan de Westelaarsestraat 61 in de Wouwse Plantage. Het evenement is gratis toegankelijk. Een paar honderd ruitertjes en amazones zullen het tegen elkaar opnemen. Dit concours is een selectiewedstrijd voor de Brabantse Kampioenschappen. Het programma start om 9.00 uur en er is zowel springen als dressuur. Verder is er ook aan de bezoekers gedacht met een tent met een terras, drank en versnaperingen. Voor de kinderen komt er ook een springkussen. Ponyclub Wouw Vooruit heeft in het verleden veel Brabantse kampioenen opgeleverd.

Concert om Ernst Mosch te herdenken

Politie ruimt hennepkwekerijen

ROOSENDAAL - Die Roseländer Musikanten en Die Alpenjäger spelen zondagmiddag 25 mei een luchtig luisterconcert ter herdenking van de Koning van de Blaasmuziek Ernst Mosch. Zij treden beurtelings op. Dat gebeurt bij Sieben Recreatie aan De Stok 4. Het programma begint om 14.00 uur en de toegang is voor iedereen gratis. Deze maand mei is het 15 jaar geleden dat Ernst Mosch is overleden. Deze musicus kwam oorspronkelijk uit Tsjechië, maar hij maakte furore vanuit Duitsland. Ruim 40 jaar lang drukte hij met zijn Original Egerländer Musikanten zijn stempel op de blaasmuziek en was hij hét grote voorbeeld voor menige blaaskapel in Europa.

Jongens opgepakt na wegrennen ROOSENDAAL - Op de Monseigneur Hopmansstraat hebben agenten dinsdagavond een jongen van 15 jaar en een jongeman van 19 jaar, beiden uit Roosendaal, aangehouden. Twee bikeragenten fietsen rond in de wijk Burgerhout. Toen ze een groepje van drie jongens op de Kardinaal van Rossumstraat naderden renden deze weg. Even later troffen de agenten de jongens aan op de Monseigneur Hopmansstraat. Daarbij vroegen ze naar de identiteitsbewijzen van het drietal. De 15-jarige verdachte kon dat niet tonen. De 19-jarige man vond het daarop nodig de agenten te beledigen. Na verhoor zijn de jongens met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Gele vertrekborden blijven toch op station ROOSENDAAL - De gele informatieborden met aankomst- en vertrektijden blijven voorlopig gewoon op station Roosendaal hangen. De NS wilde de borden weghalen, omdat nog maar drie tot vijf procent van de reizigers de vertrekborden raadpleegt. 95 procent van de reizigers zou de informatie tegenwoordig halen van digitale borden en van smartphones. Reizigersorganisaties kwamen in het geding tegen het voornemen, omdat niet iedereen de beschikking heeft over digitale informatie. Daarnaast zijn de gele borden in tegenstelling tot de digitale middelen niet storingsgevoelig. De NS bekijkt nog of de borden op andere wijze kunnen worden vervangen.

ROOSENDAAL - Drieduizend wandelaars deden afgelopen week weer mee aan de avondvierdaagse. Het wandelfestijn dat wordt gehouden door atletiekvereniging THOR blijft daarmee onverminderd populair. Deelnemers konden kiezen uit routes van drie, zes of tien kilometer in de mooie groene omgeving van landgoed Visdonk. FOTO GOSIA LUBBERS

Burgemeester Jacques Niederer sluit zich aan bij pleidooi burgemeester Bunnik

‘Verruim pardon voor kinderen’ ROOSENDAAL – Burgemeester Jacques Niederer sluit zich aan bij de oproep van meerdere burgemeesters waarin staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie wordt gevraagd om het kinderpardon te verruimen. Aan de gemeenteraad laat Niederer weten dat het Roosendaals college van burgemeester en wethouders steun heeft betuigd aan het pleidooi om ook kinderen van asielzoekers die lang in Nederland verblijven, maar net buiten de boot vallen een verblijfsvergunning te geven. DOOR MONIQUE JANSEN Een paar weken geleden nam burgemeester Martijn Ostendorp van de Utrechtse gemeente Bunnik het initiatief om voor een breder kinderpardon te pleiten. Daar sloten zich al gauw meer dan tweehonderd burgemeesters bij aan. Raadslid Klaartje Koenraad van GroenLinks wilde van Niederer weten of hij ook plannen had om dit verzoek te steunen. Burgemeester Niederer laat aan Koenraad weten inmiddels een reactie te hebben verzonden naar de burgemeester van Bunnik. Patricio dos Santos Onlangs kreeg de gemeente Roosendaal zelf te maken met een jongeman die net buiten het kinderpardon viel. De

23-jarige asielzoeker Patricio dos Santos uit Angola dreigde na dertien jaar Nederland te moeten verlaten. Hij kwam net niet in aanmerking voor een pardon voor volwassen vluchtelingen en voor het recente kinderpardon. Daarnaast ging een adoptieprocedure niet door, omdat zijn Nederlandse pleegouders uit elkaar gingen. Staatssecretaris Fred Teeven maakte van zijn bevoegdheid gebruik om Patricio alsnog een verblijfsvergunning te geven. Zoals Patricio zijn er nog veel kinderen en jongeren die wel in Nederland zijn geworteld, maar na jaren dreigen te worden uitgezet. Gemeentetoezicht In de regeling voor het pardon is opgenomen dat alleen kinderen die onder

Stadserf 1 Wekelijkse informatierubriek

Deze week in de gemeenterubriek: > Subsidie beschikbaar voor o.a. culturele verenigingen > Kunstexpositie George Notenboom > Kunstexposities CuMaWo in stadskantoor en Markant

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

toezicht van het Rijk vielen in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. Honderden kinderen stonden echter onder toezicht van gemeenten, waardoor zij en hun familie geen beroep kunnen doen op het pardon. De burgemeesters willen dat de criteria voor een verblijfsvergunning voor deze groep worden versoepeld. Staatssecretaris Fred Teeven heeft de gemeentebestuurders die de oproep van Martijn Ostendorp hebben ondertekend opgeroepen om informatie aan te leveren over kinderen in hun gemeenten die buiten de boot vallen. Hij meldde de regeling niet te willen aanpassen, maar belooft het kinderpardon wel ruimhartig toe te passen. In ‘schrijnende gevallen’ mag Teeven gezinnen alsnog een verblijfsvergunning geven.

Maandag en Dinsdag Voordeel

ROOSENDAAL - De politie heeft drie hennepkwekerijen geruimd in Roosendaal en Zevenbergen. In een bedrijfspand aan de Rechtzaad in Roosendaal werd 21 kilo gedroogde hennep aangetroffen. Twee personen werden opgepakt. In een woning aan de Jan Tooropstraat werden in vier kweekruimtes 455 planten in beslag genomen. Een 53-jarige vrouw en een 45-jarige man werden opgepakt. De stroom werd illegaal afgetapt. Op de zolder van een woonhuis aan de Wede in Zevenbergen trof de politie 160 hennepplanten op zolder aan. Bovendien was de elektriciteitsmeter omgelegd zodat er stroom kon worden afgetapt. De bewoner is niet aangetroffen.

Eerste editie van Kiwanis KringKids ROOSENDAAL - Kiwanis Club Roosendaal houdt in samenwerking met schouwburg De Kring en muziekcentrum Van Gorp de eerste editie van Kiwanis KringKids. Kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar kunnen zondag tussen 14.00 en 17.00 uur op het podium van De Kring optreden voor een groot publiek met zang, dans of met instrumentale muziek. Kinderen kunnen zo hun eigen ‘10 minutes of fame’ verdienen. Familie en vrienden die willen kijken betalen entree. Dat is inclusief garderobe en een consumptie. De opbrengst van Kiwanis KringKids gaat naar wetenschappelijk onderzoek voor het ontwikkelen van een virtual reality-spel voor kinderen met ADHD.

Speklappen naturel of gemarineerd Kilo van 6.98 voor

3.98

ELKE ZO D AG GEOPEN VAN 10:0N D 0 TOT 18:0 0 UUR

Mineola’s 500 gram van 1.49 voor

0.85

C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal langdonk

Een mooier figuur met minder moeite

HET KAN!

Bel voor een GRATIS proefbehandeling 0165 394302 Kade 9 Roosendaal www.bailine.nl


32 koopwoningen voor gezinnen, starters en senioren met eigen privé parkeerplaats

nett Koops o m om v aan ana dlas f € t ca 185 € 6 .000 27,- ,p/m nd

Start verkoop 19 mei r tussen 19.00 - 21.00 uu locatie: Lodge Visdonk ndaal Rozenvendreef 2, Roose

ng Nu ook met starterslenirden vraag naar de voorwaa

Vrij wonen in het centrum van Roosendaal Het project “Hof van Dorst” bestaat uit 32 grondgebonden woningen en 56 privé parkeerplaatsen, gelegen in de gezellige wijk Burgerhout, nabij het centrum van de stad. “Hof van Dorst” bestaat uit 27 grondgebonden eengezinswoningen gelegen aan het “hof”. Deze hoogwaardig afgewerkte woningen beschikken naast een ruime living over 3 grote slaapkamers, een ruime badkamer en een volledige zolder. De woningen hebben een inhoud van 390-409m3. De 5 starters/ seniorenwoningen gelegen aan de Maxburgh en met een tuin op het zuiden beschikken over een inhoud van 365-380m3. Naar gelang uw wens bevindt zich op de begane grond een ruime living, de badkamer en hoofdslaapkamer en heeft de woning nog een volledige zolderverdieping. Echter de woning kan ook zo gebouwd worden dat de begane grond geheel als living gebruikt wordt en

de slaapvertrekken met badkamer op de 1e laag gesitueerd worden – de keus is aan U!

Kom naar de start verkoop op 19 mei tussen 19:00 en 21:00 uur in Lodge Visdonk gelegen aan de Rozenvendreef 2.

www.hofvandorst.nl

Woningmakelaardij

T: 0165 - 59 32 57 E: info@cs-makelaars.nl I: www.cs-makelaars.nl


ACTUALITEIT

Nispenaren waarschuwen elkaar voortaan via de chat

Inbraak voorkomen via melding op Whatsapp NISPEN – Ongewenst bezoek kan Nispen beter overslaan. Het buurtpreventieteam van Nispen start namelijk met !ALERT|Nispen. Via dit systeem waarschuwen Nispenaren elkaar op het moment dat ze verdachte situaties signaleren. “We werken in verschillende whatsappgroepen waarbij mensen elkaar op de hoogte brengen”, vertelt Marco Schillemans, coördinator van buurtpreventieteam Nispen. Het is de bedoeling dat straten of kleine buurten elk een eigen whatsappgroep krijgen. DOOR MONIQUE JANSEN Het buurtpreventieteam van Nispen kwam op het idee na een bijeenkomst voor politieagenten in Ede. Daar spraken vrijwilligers met het collegabuurtpreventisten uit Ede. Dit team werkte al met een waarschuwingssysteem via de Whatsapp. Dit is een chatservice op de mobiele telefoon waarbij smartphonegebruikers elkaar kosteloos berichtjes kunnen sturen. Positieve ervaringen “Dit Edese buurtpreventieteam had veel positieve ervaringen met de inzet van Whatsapp. Zij noemen het project ‘Duizend ogen’”, vertelt Schillemans. Het enthousiasme van de Edenaren wekte de belangstelling van het Nispense buurtpreventieteam. Na overleg met onder meer de gemeente en de politie werd besloten om een Nispense variant van het project ‘Duizend ogen’ te starten onder de naam !ALERT|Nispen. “We werken met een hoofdgroep waar verschillende whatsappgroepen op zijn aangesloten. De coördinator uit die groep is weer aangesloten bij de hoofdgroep”, vertelt Schillemans. Strikte voorwaarden Voor het gebruik van !ALERT|Nispen gel-

den strikte voorwaarden. Mensen die zijn aangesloten op één van de whatsappgroepen mogen alleen een melding doen als er sprake is van een verdachte situatie waarbij ook het alarmnummer 112 wordt gebeld. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om het op heterdaad betrappen van een inbreker of iemand die stennis schopt op straat. “In de melding kun je dan bijvoorbeeld ook een foto toevoegen”, vertelt Schillemans.

‘We willen rustig beginnen’ Alle aangesloten gebruikers ontvangen het bericht. Het idee erachter is dat de personen die de melding ontvangen vervolgens gezamenlijk op de verdachte situatie afgaan. Het is niet de bedoeling dat de berichten –met eventuele foto’s- gedeeld worden via andere sociale media zoals Facebook. Ook mag de whatsappgroep niet worden gebruikt voor andere niet urgente meldingen, zoals een uitnodiging voor de buurtbarbecue of aandacht voor een vermiste kat. Enorme belangstelling Hoewel het project nog uitgerold moet worden is de belangstelling voor !ALERT|Nispen nu al enorm. Schillemans

Aangesloten gebruikers van een Whatsappgroep waarschuwen elkaar via de chat.

ontvangt veel verzoeken voor het delen van informatie. Ook uit grensgemeente Essen is inmiddels interesse. “We willen wel rustig beginnen en starten met een pilot in Nispen. Ons doel is daarna wel om het project in de hele gemeente uit te rollen”, laat Schillemans weten.

Rondje Het Nispense buurtpreventieteam bestaat inmiddels meer dan een jaar en telt zo’n dertig vrijwilligers. Elke dag maken surveillanten een rondje door het dorp. Dat gebeurt met de fiets of lopend. “We hebben een goed contact met de politie. Als

FOTO RÖDI/PIXELIO.DE

we een melding doen, is de opvolging heel goed”, vertelt Schillemans. Bij het project !ALERT|Nispen zijn ook de wijkagenten betrokken. Daarnaast heeft de gemeente Roosendaal een helpende hand toegestoken door het logo van !ALERT|Nispen te professionaliseren.

Brug en balk zijn ha ar favoriete toestellen

Denise Tan kwam met hard trainen aan de top ROOSENDAAL – In 2011 werd Denise Tan (19) Nederlands kampioen turnen, eerste divisie. In 2012 scheurde zij haar achillespees. Na haar blessure vocht zij zich een weg terug naar de top en werd in 2013 tweede op het Nederlands Kampioenschap. Eind januari, op het sportgala 2014 was zij één van de genomineerden. Stralend stond zij op het podium van schouwburg De Kring. Alweer liep ze met krukken omdat nu haar andere been aan de beurt was met een achillespeesblessure.

DOOR MIEKE SPEKMAN Denise Tan is even uit de running vanwege haar blessure maar is van plan om weer snel de draad op te pakken. Vanaf oktober wil zij weer aanvangen met de basisoefeningen om begin volgend jaar weer volledig mee te draaien. Ze zegt: “Het is een wonder dat ik al weer gewoon loop zonder krukken. Het komt niet vaak voor dat je voor de tweede keer een achillespees scheurt, gewoon pech. Normaal neem ik per jaar deel aan ongeveer 15 wedstrijden.

‘Ik mis het turnen’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO MIEKE SPEKMAN

www.internetbode.nl

Denise Tan heeft ontelbaar veel medailles veroverd.

De wedstrijden worden door heel Nederland gehouden. Van Amsterdam tot in Leek in Groningen. Af en toe gaan we een weekend in een hotel omdat het te ver is om op en neer te rijden. Helaas moeten we alle kosten zelf betalen omdat het moeilijk is sponsors te krijgen. Turnen is geen populaire sport zoals voetbal. Het is best een dure sport. Maar het is een hele leuke sport. Vanaf mijn zesde jaar is het al mijn passie. Ik heb van tevoren even op ballet gezeten maar omdat de juf zo streng was, vond ik het niet leuk en ben ik op turnen gegaan. Na twee maanden werd ik bij de kleintjes tweede bij de clubkampioenschappen. Ik mocht daarna een selectietest doen. Ze kijken dan of je motorisch

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

goed in elkaar zit. Ik was in het begin helemaal niet zo lenig maar met veel oefenen en hard trainen kun je heel ver komen.” Trainers Denise Tan heeft haar succes mede te danken aan haar trainers Karin Raven, Matty Oppatja en Mariska van Keulen. Matty Oppatja begeleidde Denise vanaf het begin van haar carrière op de brug met ongelijke leggers. De brug en de balk zijn de favoriete toestellen van Denise. Maar de meeste punten haalt ze altijd op de mat met haar vloeroefeningen. Om de top te bereiken traint Denise ongeveer vijf keer per week. In de zomervakantie ligt het turnen verplicht twee weken stil. Denise zegt: “Dat vind ik vervelend, ik mis het turnen. Ik ga dan altijd hard lopen en fietsen om mijn energie kwijt te raken.” Toekomst Denise werkte afgelopen jaar tijdelijk in de horeca nadat ze haar studie geneeskunde afbrak. Ze is zich aan het beraden wat ze voor studie gaat doen in de toekomst. Misschien wordt ze wel filmster want in 2012 speelde ze al eens een indrukwekkende hoofdrol als turnster in de korte film Magnesium, een eindexamenfilm van de Amsterdamse Filmacademie. De film won verschillende prijzen en was te zien op festivals in Polen en Amerika. Een ding staat vast voor de toekomst zegt Denise: “Ik blijf turnen, ik kan niet zonder.”

Volg ons op Twitter: @R_daalseBode.


F L

WIJ ZOEKEN STANDHOUDERS VOOR EEN SNUFFELMARKT VOOR OUDE EN NIEUWE SPULLEN

ysiotherapiepraktijk

U kunt ons bereiken op de mobiele nummers 0650436079 / 0631529380 Eventueel is er plaats voor een wc-wagen en de horeca hebben we zelf in de hand Voor meer informatie kan uw mailen op montana42@skynet.be

indenburg Fysiotherapiepraktijk Lindenburg is verhuisd en uitgebreid met meerdere disciplines. Ons nieuwe adres is Fytaal Roosendaal Langdonk 5 te Roosendaal www.fytaal-roosendaal.nl

we ice en voor nieu - Servrantie te ga & gebruik al uw r b o  o s U - V aratie r! 

rep n 24 uu binne ROOSENDAAL Tel. 06 18224070 Raadhuisstraat 39 t.o. Jan Snelstraat

Graag tot ziens in ons nieuwe centrum!

TE HUUR · Luxueus gemeubileerd · 3 kamer appartement · Schubertlaan te Roosendaal Tel: 0165 - 541 192 (06 - 513 74 499) TE HUUR: Appartement Domineestraat 1, Roosendaal ȧ.DPHUVȧ2SSHUYODNPȧ'DNWHUUDVȧ$IJHVORWHQEHUJLQJ ȧ3ULY«SDUNHHUSODDWVȧ=HHUUXLPH]ROGHUPHWH[WUDVODDSNDPHUV 3HUEHVFKLNEDDU,QOLFKWLQJHQWLMGHQVNDQWRRUXUHQ

Team Fysiotherapie Lindenburg

TE HUUR

Garagebox

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

aan de Bergrand in Roosendaal Te bevragen tel: 0165 - 537745

GARAGE TE HUUR Roosendaal, KROEVEN, van Lenneplaan Info 0165 - 365820

Oud Gastel ✩ Oudenbosch ✩ Roosendaal ✩ Zevenbergen Tel. 0165 - 522 044 / 0168 - 327 515

Niels Buckens

Mario van Eck

Ton van Zundert

Thorbeckelaan 1, Roosendaal OP EEN PRACHTIGE HOEKLOCATIE GELEGEN FRAAIE 2 ONDER 1 KAP WONING MET TUIN EN CARPORT

Open huis zaterdag 24 mei van 11.00-12.00 uur

s 2IANTEWOONKAMERMETMOOIEGASHAARD s 3CHUIFPUINAARVERWARMDEVERANDA s !FWERKING RECENTGROTENDEELSVERNIEUWD

Perc. opp: 250 m2 Inhoud: 507 m3 Bouwjaar: 1993 Bieden vanaf prijs

s .ETTERUIMESLAAPKAMERS s -ODERNEBADKAMERMETINLOOPDOUCHE

€ 275.000,- k.k.

www.wijk-regio.nl

Waarom Je Huis Niet Verkocht Raakt En Wat Je Er Nu Aan Kan Doen” 5RRVHQGDDO Weet je wat echt waardeloos is? Als je huis niet verkocht raakt. Als het te koop blijft staan, te koop blijft staan, te koop blijft staan... en er gebeurt gewoon niks. We

Op zoek naar echte rust?? Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst, nu tot wel 70 m2 vloeroppervlak, welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand. Bezoekadres: Heensedijk 77A

Financiering mogelijk.

OPEN DAG 25 mei a.s. vanaf 13 uur ***** Let op: NIEUW SHOWMODEL *****

Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger J.K. Bekius GSM +31658977991.

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen (Steenbergen) Tevens heeft onze camping nog enkele seizoensplaatsen beschikbaar!

proberen allemaal de moed erin te houden, maar het simpele feit is dat de woningmarkt compleet op slot zit. Er moet al een wonder gebeuren om dat snel te veranderen. Of je moet geloven dat onze helden in Den Haag opeens het licht zien en resultaten gaan boeken. Zie je het voor je? Ik ook niet. Met meer dan 250.000 huizen te koop en iets meer dan 110.000 huizen verkocht in een jaar is het geen wonder dat het een eeuwigheid duurt om kopers te vinden. 602(6-(6 Makelaar, notarissen en financieel adviseurs zitten met hun handen in het haar. Vraag ze om advies over verkoop en de kans is groot dat je dit te horen krijgt: “De markt is slecht”. “Er zijn geen kopers”. “Alle huizen staan lang te koop”. “Je moet gewoon afwachten”. Maar weet je wat er gebeurt als je ‘gewoon afwacht’? Stel je voor dat je elke 1ste van de maand een ritueeltje hebt. Noem het een Zen momentje. Je loopt naar de keukentafel, pakt je portemonnee en haalt er een een stapeltje biljetten uit. Mooie, knisperende honderd euro biljetten. Vervolgens scheur je de honderdjes langzaam doormidden,

vier keer, loopt met het stapeltje naar de WC en spoelt het door. :2(6+++ Dat is het geluid van weer een hypotheekbetaling die bijna helemaal uit rente bestaat. Maar troost je, gelukkig wordt dat geld goed besteed. De bank waar je het aan betaalt gebruikt het om elk jaar opnieuw miljoenen euro’s bonussen te betalen aan managers en directeuren die de zaak nog erger verpest hebben. ,6(5((123/266,1*" Zoek naar oplossingen en je komt dezelfde dingen tegen als iedereen. Opkopers die je nog geen stuiver voor je huis geven. Makelaars die je huis willen verhuren, met als gevolg dat je elk moment gebeld kan worden omdat het toilet kapot is of omdat die nette mensen met dat nette salarisstrookje die door je huurcheck heenkwamen je hele huis hebben volgezet met planten. En als je met de bank in overleg wilt gaan voor een oplossing loop je tegen een betonnen muur op. Die mensen die heel aardig waren toen je ze geld kwam brengen weten nu opeens niet meer wie je bent. +(7,61,(7-28:6&+8/' Het is niet jouw schuld dat het niet lukt. Als je niemand kan vinden die anders werkt, die de marketing anders aanpakt en die je hiermee kan begeleiden... dan ben je als een vis op het droge. Gelukkig er is een betere manier. Een snellere manier. Iets dat je zelf kunt doen om verder te

kunnen met je leven en van die molensteen af te komen. Speciaal voor woningverkopers in deze markt heb ik de “Eindelijk Verkocht Consumenten Gids” geschreven. Een speciale gids die je in vier stappen meeneemt van onverkoopbaar huis naar succesvol verkocht huis. De gids is gratis. Er is geen addertje onder het gras. Geen verborgen verplichtingen, voorwaarden of wurgcontracten. Het is een complete gids van 48 pagina’s propvol informatie die je nodig hebt om resultaat te boeken in deze markt. Hier zijn een paar dingen die je erin zult lezen: :DDURP HHQ SULMVYHUODJLQJ QLHWGHRSORVVLQJLV - Hoe je meer voor je huis krijgt dan de buurman Hoe je meer biedingen en bezichtigingen in een weekend krijgt dan traditionele makelaardij in zes maanden - Waarom open huizen routes tijdverspilling zijn +2(-('(*,'6%,11(1 0,187(1,1-(0$,/%2; +(%7 2SHQ MH PDLOSURJUDPPD HQ VWXXUHHQPDLOQDDU verkochtgids@aweber.com verkochtgids@aweber.com Of Of surf surfnaar naar www.eema.nl om www.petervandijkmakelaardij.nl je daar aan te melden. In beide om je daarontvang aan te melden. beide gevallen je het Inrapport gevallen ontvangautomatisch je het rapport direct, compleet in je direct, automatisch mailbox.compleet Of je nou om 4 uur in ’s je mailbox.of Of 4 uur middags 4 je uurnou ’s om nachts je ‘s middagsdoet, of 4 jeuurkunt ‘s nachts je aanvraag er direct aanvraag induiken! doet, je kunt er direct induiken!


ACTUALITEIT

Mark Klippel, trainer bij Cluzona, is in vijf seizoenen drie maal gepromoveerd

Colofon

‘Het is fijn om met een goed gevoel te vertrekken’

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

WOUW - Mark Klippel, trainer van Cluzona en dit jaar met zijn elftal gepromoveerd naar de tweede klasse, heeft het de afgelopen vijf jaar uitstekend naar de zin gehad in Wouw. Maar na vijf jaar is een wissel naar een nieuwe club, met andere spelers en een andere organisatie, goed voor Klippel zelf maar ook voor Cluzona. Tenslotte is een inspirerende rol en de wederzijdse versterking van talenten voor alle partijen eindig.

Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman,

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 11.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 09.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 20 De oplossing van deze puzzel is in week 21 te vinden op www.internetbode.nl

Met ingang van het nieuwe seizoen wordt Klippels nieuwe club Madese Boys. André Maas uit Wouw wordt, als nieuwe trainer van Cluzona, zijn opvolger. En ze zullen elkaar - beiden als tweedeklassers - in ieder geval in een ‘thuis’- en ‘uit’-wedstrijd treffen. Prestaties “Natuurlijk zijn we trots op de behaalde resultaten van de afgelopen jaren”, opent Mark Klippel zijn terugblik op de afgelopen seizoenen. “We zijn dit jaar zelfs genomineerd als ‘team van het jaar’, ‘speler van het jaar’ en ‘trainer van het jaar’.

‘Trots op behaalde resultaten’ Dat bewijst dat onze prestaties niet onopgemerkt zijn gebleven en dat ik daar als trainer een behoorlijk steentje aan bij heb mogen dragen”. Als voetballer begonnen bij BSC, en vervolgens via RBC, Halsteren en SHO in Oud-Beyerland, leek een fysiek probleem aan beide liezen het einde van een leuke hobby te worden. “Dankzij hetzelfde SHO kreeg ik vervolgens wel de kans om bij de KNVB mijn trainer-coachdiploma 3 en 2 te halen. Vanaf dat moment keerde de rust terug en werd me duidelijk dat ik aan die geweldige voetbalhobby verbonden zou kunnen blijven”. En daarbij legt Klippel, die werkzaam is bij bureau Jeugdzorg, rechtstreeks de link tussen hobby en werk: “Zowel in mijn werk als op het veld kom je dezelfde kernwaarden tegen: tactiek, een luisterhouding, techniek en overtuigd aan teamwerk doen. Op zich kan ik als trainer de technieken vanuit mijn werk toepassen, zonder afbreuk te doen aan het enthousiasme en inzet van de spelers”.

© www.sudokusite.eu

Mark Klippel kijkt vanaf de trap van het Oude Raadhuis in Roosendaal uit naar zijn nieuwe club Madese Boys. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

Verwachtingen “Tijdens de winterstop van het afgelopen seizoen was een opmerking van de keeper het beste startschot om de verwachtingen naar boven toe bij te stellen. Hij vroeg aan mij als trainer, maar ook aan het hele elftal, of we misschien zelfs kampioen zouden kunnen worden. Dat heeft zich in de hoofden van de spelers vastgezet en vervolgens zijn we er vol voor gegaan”. Die inzet resulteerde uiteindelijk in de promotie. “En het mag uitzonderlijk worden genoemd dat we met nagenoeg hetzelfde elftal in vijf jaar tijd drie keer zijn gepromoveerd. Tijdens diezelfde winterstop heb ik de club en de spelers laten weten na dit

seizoen te zullen vertrekken. Op een gegeven moment is de chemie enigszins uitgewerkt en kennen we elkaars manier van doen en denken. Dan moet je verder durven kijken”, verwoordt Klippel zijn uiteindelijke keuze tot vertrek. “Cluzona is een club waar de lijnen kort zijn en je heel veel zaken een-op-een kunt regelen. Madese Boys, waar ik het nieuwe seizoen begin, kent een hele andere organisatie. Maar iedere trainer wil op zijn tijd een nieuwe uitdaging aangaan”. En daarmee neemt Cluzona afscheid van een uitermate succesvolle trainer die, vanwege de behaalde resultaten, nog regelmatig onderwerp van gesprek zal zijn.

Anna Niederbremer ‘s boom verbindt natuur en architectuur

Passerelle krijgt aan weerskanten een kunstwerk ROOSENDAAL - Binnenkort gaat kunstenares Anna Niederbremer samenwerken met de architect van de passerelle. Haar ontwerp voor het nieuwe kunstwerk voor die passerelle, werd door de jury van de ontwerpwedstrijd als beste gekozen uit 38 inzendingen. De winnares kreeg maandagavond, 12 mei, in het oude raadhuis van de wethouder van cultuur, Hans Verbraak, een cheque van 5000 euro. DOOR MIEKE SPEKMAN Dat het culturele leven in Roosendaal

bloeit, blijkt wel uit het aantal inzendingen voor de ontwerpwedstrijd voor een kunstwerk voor de passerelle, van de gemeente

Het winnende ontwerp van Anna Niederbremer.

Roosendaal. De fiets- en voetgangersbrug, 166 meter lang, die over 19 sporen loopt en de Stationsstraat met het parkeerter-

FOTO MIEKE SPEKMAN PAGINA 5

rein bij het Herstaco stadion, voorheen RBC station verbindt, krijgt aan de kopse kanten een kunstwerk, in staal uitgevoerd. De 38 kunstenaars hadden van 1 februari tot 15 maart de tijd om hun creatieve hersenspinsels uit te voeren op papier of in de vorm van een model of maquette. Tijdens een bijeenkomst in het oude raadhuis, werden alle inzendingen anoniem via een powerpoint presentatie getoond. Het aanbod was zeer gevarieerd en er waren mooie ontwerpen bij. Van gestileerde rozen, vogels, treinen tot het gebruik van lettervormen en gedichten. De ontwerpen waren uitgevoerd in diverse technieken, zowel in teken- en schildertechnieken, fotografie als in plastische vormgeving. Luc Goderie, voorzitter van creatieve dektank Platvorm R wil de passerelle ontwerpen die te zien waren op maandagavond later in de kunstmaand september in Parrotia of De Kring exposeren. Kunst van hoog niveau De deskundige jury, bestaande uit een plaatselijke kunstenaar, twee vertegenwoordigers van de cultuurraad, een bewoner van Roosendaal en de architect, prees de hoge kwaliteit van de inzendingen. Voorzitter Sjef Stovers vertelde dat de jury het er unaniem over eens was dat het ontwerp van kunstenares Anna Niederbremer moest winnen. Hij noemde het werk van Niederbremer

origineel, fris en goed passend bij de constructie. Natuur als inspiratiebron Kunstenares Niederbremer heeft vaak geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zij exposeerde in New York en Dresden. In Roosendaal was haar werk in 2013 ondermeer te zien op de kunstmanifestatie STROOM in het Ligapark, georganiseerd door het toenmalige CBK- West-Brabant. In 2006 ontving Niederbremer de Buning Brongersprijs, een tweejaarlijkse prijs voor jonge kunstenaars. Niederbremer had voor de ontwerpwedstrijd als onderwerp gekozen voor een boom. Geen massieve kolos maar een opengewerkte constructie waar je doorheen kan kijken. Ze vertelt: “Ik houd veel van de natuur. Het landschap in de omgeving van Roosendaal geeft me inspiratie. Ik kom oorspronkelijk uit Duitsland en ben, na mijn studie in Enschede aan de academie voor Kunst en Industrie (AKI), toevallig in Roosendaal terecht gekomen. Ik woon nu 5 jaar in Roosendaal en voel me hier goed thuis. Ik ben autonoom tekenares en werk als zelfstandig vrij kunstenaar. Aan dit ontwerp heb ik dag en nacht gewerkt. Ik vond het een spannende opdracht vanwege de technische eisen die er gesteld werden. De boom die het verband met het landschap legt, vormt voor mij de schakel tussen de natuur en architectuur. Ik ben blij dat mijn ontwerp in staal nu ook uitgevoerd gaat worden.”


KORT BEDRIJVIG

Nieuwe gemeentebestuurder bekend gezicht in wijken en dorpen

Wethouder Schenk: ‘Zoveel mogelijk Beren eetcafé Roosendaal buiten gemeentehuis werken’ steunt Run for Kika Op Ladies Night 23 mei

ROOSENDAAL – Lang hoefde Saskia Schenk-Dekkers niet na te denken toen ze de vraag kreeg van formateur Toine Theunis of zij zich kandidaat wilde stellen voor een wethouderspost. “Ik was heel verrast, maar ik wist ook dat ik zo’n kans nooit meer zo krijgen. Ik heb altijd de drijfveer gehad om de leefbaarheid te vergroten en heb daarom niet lang getwijfeld”, vertelt Schenk. Voor de Roosendaalse Lijst bekleedt ze de tweede wethouderspost met daarbij horend de portefeuille ‘Vitale wijken en dorpen’ en ‘Beheer Openbare Ruimte’. Onkruid De post ‘Beheer Openbare Ruimte’ sluit goed aan op ‘Vitale wijken en dorpen’. Ook hier staat de komende tijd het nodige te gebeuren. De gemeente beheert het groen in de openbare ruimte voor het eerst op basis van beeldkwaliteitsniveaus. Dat houdt in dat de gemeente het gehele jaar door bekijkt of de begroeiing in bermen en parken voldoet aan het gestelde niveau. Als dat niet zo is, volgt onderhoud.

‘Gemeente krijgt andere rol’ Het groen in de binnenstad, in parken en langs invalswegen wordt vaker gemaaid of gesnoeid dan op andere plekken. In totaal meet de gemeente op 150 plekken de kwaliteit in de openbare ruimte. Schenk: “Mensen zullen er eerst aan moeten wennen, maar we moeten het wel een kans geven. Dit wordt gekoppeld aan een evaluatie die later dit jaar plaatsvindt.”

Wethouder Saskia Schenk in haar nieuwe kantoor.

DOOR MONIQUE JANSEN Dat zijn twee thema’s die Schenk op het lijf zijn geschreven. Ze geniet in de gemeente Roosendaal veel bekendheid. Vijf jaar lang was ze wijkmanager in verschillende dorpen en wijken en daarna trad ze aan als raadsadviseur waardoor ze ook het klappen van de zweep in de gemeenteraad door en door kent. Wijkmanager Schenk was wijkmanager in de vijf kerkdorpen en in de buurten Tolberg, Kortendijk en Kalsdonk. Zelf is ze woonachtig in Burgerhout. Als wijkmanager ondersteunde ze onder meer burgerinitiatieven namens de gemeente Roosendaal en vormde ze het aanspreekpunt voor lokale organisaties. Dat zorgde voor hechte contacten. Zo zag ze van dichtbij hoe buurthuis ParelMoer door de inwoners van Moerstraten zelf werd gebouwd. “Je voelt je zo betrokken

FOTO MONIQUE JANSEN

dat je in het weekend nog even worstenbrood ging brengen naar de bouwers. Werk en privé liep weleens door elkaar”, vertelt Schenk. Die eigen kracht van burgers spreekt haar aan. De gemeente krijgt daardoor wel een andere rol en moet flexibeler reageren op de initiatieven van bewoners. Inspelen op verzoeken Volgens Schenk speelt de gemeente steeds beter in op dit soort verzoeken. “Ik zie meer beweging in de gemeentelijke organisatie. Ambtenaren hebben er ook lol in.” Hulp bij een burgerinitiatief betekent niet per se dat de gemeente geld geeft. Er kan ook iets anders tegenover staan. Schenk: “In Wouwse Plantage maakt een groep bewoners regelmatig het dorp schoon. Dan kun je bijvoorbeeld als gemeente op inspringen door af te spreken wanneer je als gemeente het onderhoud doet aan stoepen.”

Communicatie Een belangrijk speerpunt noemt Schenk voor de komende vier jaar de communicatie met de burger. “We zullen nog meer moeten luisteren en daarbij de burger als partner zien. Samen kunnen we veel meer bereiken.” Als wethouder wil Schenk zichtbaar zijn in de gemeente. In het stadskantoor beschikt ze over een mooi ruim kantoor, maar ze wil zoveel mogelijk buiten het gemeentehuis werken. “Ik weet nog niet hoe ik dat ga doen, maar ik werk net zo lief vanachter mijn laptop op wisselende locaties in de wijken en dorpen.” Roosendaalse Lijst Bij de Roosendaalse Lijst voelt Schenk zich als een vis in het water. “Ik heb altijd goed contact gehad met de partij. De Roosendaalse Lijst is diep verankerd en wijken en dorpen en weet wat er leeft en speelt. Het mensgerichte en toegankelijke van de partij spreekt me erg aan”, vertelt Schenk. De komende tijd gebruikt Schenk vooral om zich in te werken in en met iedereen kennis te maken in haar nieuwe rol als gemeentebestuurder. “Ik wil ook de tijd nemen om te kijken hoe ik me als wethouder ga opstellen en welke strategische lijn ik ga uitzetten”, besluit ze.

ROOSENDAAL - Na uitverkochte en succesvolle eerdere edities zal er op 23 mei weer een Ladies Night worden georganiseerd. Tijdens deze compleet verzorgde avond uit zal er geld worden ingezameld voor Run for Kika. Om 17.30 zal deze heerlijke avond aanvangen bij De Beren, waar de dames worden verwend met een speciaal voor deze avond samengesteld drie-gangen menu, gezellige standjes om te shoppen en een modeshow. Na dit ontspannend programma bij worden de dames met luxe gratis pendeltaxi’s van Taxi De Groen vervoerd naar de City bioscoop om daar in een prettige sfeer van alle beschikbare films op dat moment te genieten. Vanaf 22.00 uur zal Beren eetcafé Roosendaal omgetoverd worden tot dansvloer waar het terrasseizoen officieel wordt geopend met DJ Chris Seduca. Na een heerlijk welkomstdrankje, later op de avond worden er nog fantastische prijzen verloot onder de aanwezige dames en staat er een rijk gevulde goodiebag klaar. Naast de aanwezige dames van de Ladies Night zijn alle andere gezellige mensen vanaf 22.00 uur ook welkom! Wil jij deze compleet verzorgde avond niet missen? Voor meer informatie ga naar www. beren.nl of bel 0165-726888. Beren eetcafé, Emmerblok 2B, Roosendaal

Elkor Telecom & ICT is KPN Excellence business partner Maak kennis met KPN ÉÉN en ontdek uw voordeel!

Inschrijven via: www.elkortelecom-ict.nl/inschrijven

Vox Jubilans en BeKóór Voorjaarsconcert

Eerste muziekkamp Muziekvereniging Roosendaal Ruim 60 muzikanten - jong, oud en alles wat daar tussenin zit - verbleven in ‘t Ossekopke en waanden zich voor een lang weekend op een andere planeet. Het werden drie dagen vol met spelletjes, een nachtactiviteit in het bos, een Bonte Avond, veel repeteren, heel weinig slapen, en als climax een mooi en zeer druk bezocht moederdag concert op zondag 11 mei. Tijdens dit concert speelden de leden onder leiding van dirigent Luc van Gaans muziekstukken zoals Jupiter Hymn, Earth Song, en sloten af met een pop medley. Het allerlaatste nummer was ‘Incredible’ van Ilse de Lange, en dat woord sloeg de spijker op zijn kop: het was een ongelooflijk mooi kamp en volgens voorzitter Merijn Backx absoluut voor herhaling vatbaar. Leden en publiek in een afgeladen ‘t Ossekopke.

ROOSENDAAL - Vrijdagmiddag 9 mei was het dan eindelijk zover, de start

van het eerste muziekkamp van Muziekvereniging Roosendaal.

Voor meer informatie over Muziekvereniging Roosendaal bezoek je de website www.muziekverenigingroosendaal.nl PAGINA 6

Vox Jubilans tijdens het jubileum van het Craeyenest.

ROOSENDAAL - Nu het voorjaar in volle gang is en de voorjaarsbloeiers er op hun mooist bijstaan willen de leden van Gemend koor Vox Jubilans uit Roosendaal en de leden van gemengd koor BeKóór uit Bergen op Zoom, u op zondag 18 mei om 15.00 uur in de Moeder Godskerk in Roosendaal een prachtig Voorjaars Concert aanbieden. Vox Jubilans is opgericht in 1981, het is een gemengd koor met ongeveer 50 leden en staat onder leiding van Gunita Kronberga. BeKóór is opgericht in 2008, het is een gemengd koor met ook ongeveer 50 leden en staat onder leiding van Pierre

van Broekhoven. Het repertoire van beide koren is heel divers. Van klassiek tot pop. Oude en hedendaagse muziek. Korte liederen en soms grotere muziekstukken. Zo zal Vox Jubilans op 2 november het Requiem van John Rutter uitvoeren. Zondagmiddag 18 mei brengen beide koren een gevarieerd programma, van licht klassiek tot musicals en eigentijdse muziek en solo’s. Ook zullen de koren samen nog enkele liederen ten gehore brengen. Het concert begint om 15.00uur, de kerk is open om 14.30uur. Kaarten voor het voorjaarsconcert zijn verkrijgbaar per e-mail via a.spaninks@home. nl of conniemusters@zonnet.nl. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree.


LIEF EN LEED

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165-53 02 00, Boerhaavelaan 21. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Familieberichten

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 088 55 740 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Tel.: 0165-36 45 66 Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl "ERGSEBAANs!2.ISPEN

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thuiszorg DAT

Thuiszorg Alle zorgen onder één dak. Bel 0165 - 39 78 54 DAT.nl 24 uur per dag, 7dagen per week bereikbaar

Openingstijden Gemeente Roosendaal Stadserf 1 4701 NK Roosendaal Tel: 14 0165 Maandag, Dinsdag, Vrijdag 08.00 – 14.00 uur Woensdag 08.00 – 16.00 uur Donderdag 08.00 – 19.30 uur

Hulsdonksestraat 48 Kloosterstraat 4 Roosendaal Wouw Tel. 0165-535323 Tel. 0165-303555 E-mail: info@bakkerijcroonen.com www.bakkerijcroonen.nl Aanbiedingen geldig van 19 mei t/m 24 mei

150 JAAR WIJNHANDEL Busreis naar de Champagne

maandag

4 bus broden tarwe, wit of volkoren 4 boterkoeken 1 pauzekoek

7.49 1.99 nu 2.99

4 bus broden tarwe, wit of volkoren 4 boterkoeken 1 pauzekoek

7.49 1.99 nu 2.99

5 2 4 1

nu

dinsdag

woensdag

rozijnenbollen meergranen broden boterkoeken pauzekoek

nu

nu

nu

2.15 5.55 nu 1.99 nu 2.99

nu

donderdag

5 zachte of brosse eierkoeken 4 boterkoeken 1 pauzekoek vrijdag

nu

2.49 nu 1.99 nu 2.99 nu

4 worstenbroodjes + 1 GRATIS nu 1.99 4 boterkoeken nu 2.99 1 pauzekoek zaterdag bij besteding van € 12,GRATIS 6 kokoskoeken Donderdag 22 mei 10.00 uur. Verzorgingshuis Champetter

Thuisboetiek FiTTs damesmode en accessoires 10% KORTING OP NIEUWE COLLECTIE. Wij komen ook bij u aan huis na telefonische afspraak 06-49640523

op zondag 25 mei a.s voor € 75.00 Vertrek om 8.00 uur. Bezoek aan 2 champagnehuizen, het dorp Hautvillers waar Dom Perignon begraven ligt en een 3 gangen diner (incl wijn en koffie). Terugreis 19.00 uur.

WIJNCURSUS De cursus voor beginners duurt vier lessen, waarin de praktische en theoretische kennis wordt gedoceerd. Per avond worden minimaal 15 wijnen geproefd en beoordeeld. De cursus wordt gegeven in de authentieke wijnkelder van 20.00 tot 23.00 uur en de kosten bedragen € 125.00. Cursus: dinsdag 10, 17 en 24 juni en 1 juli Cursus: woensdag 11, 18 en 25 juni en 2 juli Op verzoek zenden wij u de nodige informatie

STAP NU OVER OP ZONNEPANELEN!

ZONNEPANELEN Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

BEZOEK ONZE WEBSITE VOOR DIVERSE INSTALLATIE WERKEN PV PANELEN. UÊ6 ,11,Ê UÊ 8 - Ê

Wijnhandel Fa. F.J. van Spaandonk & Zoon BV

SUNRISE ZONNEPANELEN 260 WATTPIEK

Paneel kleur geheel BLACK. Nu BTW teruggaaf mogelijk op aanschaf en installatie. UÊ6 ,""* UÊ" ,"1

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

Ste Bernaertsstraat 27 – 4731 GN Oudenbosch

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

Tel: 0165 – 312774 - E-mail: vanspaandonk.wijn@planet.nl

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE: WWW.VIGAR.NL

G A D P M U D L E G TE van NEDERLAND

De grootste

ZONDAG 25 MEI Infra & verhuur

BESTRATINGEN TUINAANLEG / ONDERHOUD Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

VAN 10.00 TOT 15.00 UUR

TEGELDUMPDAG.NL v. a . € 5,Showroom geopend van 11.00 - 16.00

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

BADKAMERS - TEGELS - AFBOUWMATERIALEN

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

DIRECT AFREKENEN EN MEENEMEN PAGINA 7

Gastelseweg 96 Roosendaal


Brandweer rukt uit voor boom op fietsbrug

OONS TAOLTJE Aflevering 248

Over d’éérste schuive…

lienks kond’ om blomme bij ,,de Platte’’ (Gastelseweg 91, ca. 1960)

Door Jan van Nassau We gaan nog even door met platte, platters en piesblomme. Rinus Elsten schrijft: ,,Vroeger zeiden wij inderdaad piesblomme als wij deze bloemen in de wei zagen staan. Maar ook wij hadden in die tijd konijnen en daarvoor gingen we dan platters steken in de wei en aan de slootkanten. Dat steken van platters had een twee-ledig doel: de konijnen hadden te eten en door ze te steken (afsnijden onder de grond) kon je de verspreiding van deze plant wat inperken. Dat was goed voor de wei, want door z’n platte groeiwijze verstikte het gras daaronder en dat werd niet op prijs gesteld.’’ Ad Jongmans stuurde me het volgende relaas over molslaoj: ,,Molsla wordt gemaakt door de mollen. Met de molshopen bedekken ze de platters maar die groeien onder dat zand net als witlof nog door. Dat werden stevige witgele bladstengels die in de jaren ‘40-‘50 als groente werden gegeten. Om te oogsten zocht je naar molshopen waar de bladeren al doorkwamen, dan het zand wegdoen en het oogsten kon beginnen.’’ Op internet vind je ook aardig wat informatie over molsla. In Frankrijk is het een geliefde slasoort, zo lees ik. De smaak is bitter en doet het uitstekend in combinatie met uitgebakken spekjes. Blommeboer Hoe komen we via platters uit bij platte? Volgens taalkundige dr. Jan Stroop heeft de term platters te maken met de platte vorm van de bladerkrans, maar eerder citeerde ik al uit Hendrik Kleijn’s ‘Planten en hun naam’ en volgens deze auteur zou de naam kunnen verwijzen naar ofwel de platte bloembodem (hetgeen resteert nadat alle zaadpluisjes zijn weggewaaid) ofwel naar het plat tegen de bodem liggen van de bladeren. In het eerste geval zou platter(s) afkomstig kunnen zijn van het Middelnederlandse woord platte voor ‘kale kruin’. Dat roept dan weer associaties op met het bekende spotliedje: ,,Platte, edde gij ’n oedje’n op…’’ Werd iemand met een kaal hoofd

of een kale kruin al vlot ,,de platte’’ genoemd? Of werd zo’n bijnaam om een heel andere reden gegeven, dat is de vraag. Stan Broos laat weten dat er vroeger op Kasdonk, aan de Gastelseweg, net over de eerste schuiven links een blommeboer Van Zitteren woonde. Die werd door vrijwel iedereen ook de platte genoemd en Stan denkt dat dat was vanwege zijn bijna kale, platte hoofd. Stan had vroeger ook een klasgenoot die de platte werd genoemd, maar hij vertelt er niet bij waarom. De persoon in kwestie was er in elk geval niet van gecharmeerd. Pestgedrag is van alle tijden zullen we maar denken. Nol Verkouteren herinnert zich dat hij het liedje ,,Platte, edde gij ’n oedje’n op…’’ van zijn moeder kende en dat het in de jaren ’20 van de vorige eeuw ook in Antwerpen al bekend was. Waarschijnlijk zijn er meerdere versies van de tekst van dit lied bekend geweest. Wie herinnert zich daar nog wat van? Hoe zong men het en bij welke gelegenheid? Toon Vroegrijk kent nog een ander spotliedje, in een dialect waar Kortendijkers zich waarschijnlijk in herkennen, maar waar men in overig Roosendaal van op zal kijken. Het dialect uit de omgeving van Kortendijk en het Zand doet denken aan dat van Rucphen en andere West-Brabantse plaatsen waar men spreekt van bwòòme en lwòòpe in plaats van bòòme en lòòpe. Ook heeft men het over jin en jéést ik plaats van één en éé(r)st. De Roosendaler wil over het algemeen niks van die toegevoegde w en j weten. Zo praat men misschien ,,op d’n buiten’’, in een deel dus van het buitengebied, maar niet in Roosendaal zelf. Wordt of werd er ook op Kasdonk of op Ulsdonk gesproken van bwòòme en van jééntje? Zelf heb ik de indruk van niet. Kaot Loep Het spotliedje dat Toon Vroegrijk me toestuurde werd gezongen op de melodie van Lili Marleen: ,,Oonder de groene bwoome op de Zunderseweg - Daor edd’ oòns Koke woone De kieper van de Zeg - IJ lwoopt al jaore in ut roond Meej bulle n’en stèèrte n’aon zun koont - O o diej n’aareme Ko; o o diej n’aareme Ko.’’ Toon vertelt erbij dat het liedje gaat over Ko Loep, de broer van Kaatje Loep. Hoe deze familie – de eigenlijke naam was Van Geel - aan de bijnaam Loep kwam is mij niet bekend. Een lange vent kennen wij als ‘ne (lange) loep, maar ik betwijfel of Koke en Kaòtje Loep opvielen door hun lange postuur. Ik heb als kind de naam Kaot Loep horen vallen in een gesprek tussen volwassenen. Ook werd de naam weleens gebruikt als aanspreking, voor mijn gevoel niet met een positieve gevoelswaarde. Zo kreeg bv. een opgeschoten meid of vrouw, die nogal onbezouwe (= lomp, ongemanierd) doende was, te horen: ,,Ee, Kaot Loep, kekt is uit waor da g’oew voete wegzet! Ge trapt ier alles kapot!’’. Of de ,,echte’’ Kaot Loep ook een onbezouwe persoon was weet ik niet. Toon Vroegrijk vraagt zich af of het liedje over Ko Loep in heel Roosendaal bekend was of alleen in ‘t Zaand. Woonde je trouwens in ‘t Zaand of op ‘t Zaand? Dat moet Toon me nog maar eens vertellen, hij is er per slot van rekening ,,ééne van ‘t Zaand’’. Reacties: Oòns Taoltje, p/a Middenstraat 44, 4702 GE Roosendaal, telefoon 0165.545561 of per e-mail: oonstaoltje@roosend.demon.nl.

De brandweer zorgt dat het fietspad weer vrij komt.

ROOSENDAAL - Dinsdagmorgen 13 mei is de brandweer Roosendaal uitgerukt voor een omgevallen boom bij de fietsbrug tussen de Vondellaan en de Chaletberg. De boom was door het slechte weer om-

TEKST EN FOTO LARS WINDSMA.

gewaaid en hinderde fietsers die over de fietsbrug wilde rijden. Hierop heeft de brandweer de takken die op het fietspad lagen eraf gezaagd en op een veilige plaats neergelegd. De gemeente zal verdere zorg dragen voor het opruimen van de boom.

KORTE BERICHTEN ROOSENDAAL Bingo: Elke woensdagavond om 19.30 uur bingo in wijkhuis West in Roosendaal. Fietstocht: IVN houdt elke laatste donderdagmiddag van de maand een seniorenactiviteit. Donderdag 22 mei staat een fietstocht met bezoek aan het Arboretum in Oudenbosch op het programma. Vertrek 13.00 uur vanaf vanaf MEC T-huis Visdonk. Voor meer informatie over het IVN en de activiteiten: www.ivn.nl/roosendaal Muzikale bingo: Vrijdag 23 mei zal er in de recreatieruimte van Ludwighove een muzikale bingo gehouden worden. Deze middag zal er van 13.30 uur tot 16.15 uur een accordeonist muziek van vroeger spelen. Zaal open om 13.00 uur. Lezing NVVH-Vrouwennetwerk: Donderdag 22 mei vindt de laatste lezing van dit seizoen plaats in ‘t Trefpunt, Kade 4. De heer Maas zal ons meenemen naar veel landen waar klezmermuziek nog steeds wordt gespeeld. De lezing begint om 13.45 uur. Heeft u interesse in onze vereniging, dan kunt u bellen naar het secretariaat: 386995 of ga naar onze website www.nvvh.nl/afdeling/roosendaal KNNV Wandeling: Zondag 25 mei organiseert de KNNV afd. Roosendaal een wandeling door het landgoed de Vloeiweide in Rijsbergen. De vertrektijd is 08.30 uur vanaf de parkeerplaats MEC T- huis Visdonk, hoek Zundertseweg/Rozenvendreef in Roosendaal. De gids voor deze wandeling is Johan Vermunt. De wandeling is voor iedereen gratis en duurt tot 12.00 uur. Meer informatie: www.knnv.nl/roosendaal 55+ bingo: Vrijdag 23 mei is er weer een levensmiddelen bingo met nog steeds een gratis bakje koffie in buurthuis Keijenburg te Roosendaal en begint om 14.00 uur. Wandelroute: Direct na de oorlog ontstonden in Roosendaal tal van dankbetuigingen aan Maria, Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand. Ze vonden uitdrukking in gevelsteentjes: votiefsteentjes met beeltenissen van en gebeden aan Maria die in de gevels van huizen werden aangebracht. U bent uitgenodigd voor een wandelroute van ruim 1 kilometer onder leiding van Jan Jongmans door het centrum van Roosendaal. De route start bij de beeltenis ‘Maria van de Zeven Smarten’ in de kloostermuur van Mariadal. Vertrek: kloostermuur, Burg. Prinsensingel, Roosendaal, datum: zaterdag 24 mei, tijd: 14.00-16.00 uur. Opgave: uiterlijk 21 mei: spiritinroosendaal@gmail.com Meer informatie: www.spiritinroosendaal.nl

BEDRIJVIG NIEUWS Boekhandel De Boekenwurm is er voor nieuwe en tweedehands boeken

‘Een boek moet voor iedereen bereikbaar zijn’ ROOSENDAAL - Aan de leestafel van De Boekenwurm is het goed toeven. Uitstekende koffie, goede kranten en ander ‘leesvoer,’ en er is tijd voor een goed gesprek. Margot van Hummel, eigenaresse en inspirator van deze tweedehandsboekenwinkel, is enthousiast en vooral vol plannen voor de toekomst. Want haar belangrijkste les is wel dat je zelf moet investeren om iets van de grond te krijgen. DOOR RENÉ BRUIJNINCX Na een jarenlange carrière als journalist, vertaler en copywriter, was Margot van Hummel eraantoe om meer tijd en ruimte vrij te maken voor haar grote passie: het gedrukte boek. En omdat ze door de jaren heen ook allerlei andere nostalgische dingen had verzameld, werd de winkel aangekleed in een stijl die een rust en sfeer uitstraalt die in deze jachtige tijd door velen als een verademing wordt ervaren.

Boeken “Omdat we het vooral belangrijk vinden dat mensen zich welkom voelen, hebben we veel aandacht aan de entourage besteed, vertelt Margot. En met ‘wij’ bedoelt ze haar man Martin, die de eigen boekbinderij en de webshop runt, en haar twee ‘rechterhanden, de stagiaires Otto en Femke. Natuurlijk hebben we een commercieel bedrijf en hopen we boeken te verkopen, maar de winkel is vooral een plaats waar mensen elkaar ontmoeten en waar het boek een prominente plaats inneemt”, vervolgt Margot haar passionele verhaal over haar boekwinkel. “Op de allereerste plaats moet een boek voor iedereen bereikbaar zijn. En dankzij de 30.000 boeken in de winkel en 10.000 boeken in de webshop kunnen we heel veel boekenliefhebbers helpen met hun zoektocht naar dat ene boek. Hebben we een boek niet, dan schakelen we onze eigen boekenzoekdienst in”. En omdat de positie van de boekhandels

in Roosendaal sterk tanende is, biedt ze tegenwoordig de mogelijkheid om nieuwe boeken op bestelling te leveren. Dynamiek Margot brengt in haar winkel De Boekenwurm culturele activiteiten met een kleine c onder de aandacht. Dat doet ze uiteraard niet alleen, maar ze wordt daarbij geholpen door een grote groep creatieve mensen. “Radio Stad Roosendaal komt op 22 mei vanuit onze winkel opnamen maken, die voor geïnteresseerden vrij toegankelijk zijn. Daarnaast bieden we ruimte aan een filosofieclub, het dichterscollectief AQuaREdt, een leesgroep en een groep die bezig is met literatuur en film. Binnenkort start er zelfs een cursus dichten. Op die manier brengen we verschillende kunstvormen samen, die we kunnen linken aan het geschreven woord”, vervolgt ze. En zoals Margot in haar verhaal vooral duidelijk wil zijn over de wederzijdse be-

Margot van Hummel, samen met stagiaire Femke, in haar boekenwinkel De Boekenwurm. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX

trokkenheid van heel veel mensen, zo wil ze ook graag benadrukken dat dankzij die

samenwerking met anderen De Boekenwurm is geworden tot wat ze nu is.

Boekhandel De Boekenwurm, Molenstraat 91, 4701 JP Roosendaal. 0165-393930 info@boekenwurm.biz, www.boekenwurm.biz PAGINA 8


Herstel en reparatie alle soorten kleding Herstellen en maken nieuwe gordijnen

Kledingreparatie & Stomerij

ZARIN

Bij inlevering van deze advertentie

10% KORTING Kade 7, Roosendaal, 06 84283220

Daarom kiest u voor Opslag Tholen 9Nieuwe units 38m3 (L 6m. x B 2.40m.) 9Units zowel binnen als buiten de loods 9Geïsoleerde loods, vorstvrij en geen condens 9Buitenunits 24 uur toegangkelijk kelijk sla Op g 9Particulier en zakelijk 9Termijn vanaf 3 maanden 9Slechts € 120,- p/m excl. BTW TH OLEN

info:

chniek

www.opslagtholen.nl

Handig voor goederen waar u zelf geen plaats voor heeft!

)

WINEBIZZ OVERZICHTSWIJNPROEVERIJ Zondag 1 juni (13.00-17.00 uur) Locatie Lodge Visdonk

circa 50 wijnen en diverse hapjes, € 19.50 p.p.

Rozevendreef 2 Roosendaal

Op voorinschrijving via info@winebizz.nl

Stoppen ! met roken

Lasertherapie

Mesie’s Spray Tanning

Full Spray-Tan

Rembrandtgalerij 125, Roosendaal 06 - 38 43 44 57 www.mesiesspray-tanning.nl

KAPPERSSCHOOL

Schrijf je nu in!

pt!

to -52 s r e 5

v 016 l oo L

Ri

BE

8

0 98

Hans Luijkx

riooltechniek

Botox behandeling tegen rimpels Cosmetisch centrum Zwelef Heilig Hartplein 33, Roosendaal Tel. 0165 - 53 47 27

Wij hanteren zeer aantrekkelijke prijzen geheel gelaat en kraaienpootjes: de twee zones € 250; alleen voorhoofd € 175.

voor 22,5024 uurs-service

Wij verrichten Botox/Bocouture cosmetische behandeling tegen rimpels gezicht/kraaipootjes naast de ogen/fronslijnen.

van 27,95LE MARQUIS

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602meer info op www.winebizz.nl

Lasertherapie

Afslanken met succes!

06-55100747

Zie de website www.cosmetischcentrumroosendaal.nl of www.docvadis.nl/cosmetischcentrumzwelef of bel ons op voor een afspraak voor advies.

(ONMDDULQMDQXDULHQVHSWHPEHU VWDUWHQZHPHW]RZHOHHQGDJDOV DYRQGRSOHLGLQJ 2SOHLGLQJ-XQLRU.DSSHU  FDPDDQGHQ 2SOHLGLQJ.DSSHU  FDPDDQGHQ 6WDJHSODDWVJHJDUDQGHHUG 0LQLVWHULHHOHUNHQG ,QVFKULMYHQYLD x 2Q]HVLWHZZZNDSSHUVVFKRROQO x 7HOHIRRQRI  x 0DLOLQIR#NDSSHUVVFKRROQO x 2INRPQDDURQ]HRSHQDYRQGRSYULMGDJPHL -HEHQWZHONRPYDQDIX =DQGVWUDDW³&'%HUJHQRS=RRP³

• Beleef de Brabantse Wal met de fiets-, wandel- en bustochten • Kom naar ProefMei Friday met Fingerfood & Drinks

PROEFMEI, DAAR MOET JE BIJ ZIJN! • Proef van exclusieve gerechten met de drie AAA’s (ansjovis, asperges en aardbeien) en de vierde A, het Thoolse aardappeltje. Ook: wijn, Vlaamse bieren, koffie, ijs, de Mosselbar enz. Op de culinaire pleinen van stadspaleis Het Markiezenhof in Bergen op Zoom • Doe boodschappen en kom proeven op de ProefMei Markt op zondagmiddag • Geniet van de vele concerten en exposities

• Bepaal uw culturele route bij het Theater van het Goede Leven op zaterdagmiddag • Schrijf in voor het ProefMeiNu Diner op zaterdagavond op de Grote Markt

Voor meer informatie:

www.proefmei.nl


Grote verkeershinder A16 Tussen knooppunt Klaverpolder en de Moerdijkbrug richting Rotterdam. Twee rijstroken dicht. KNOOPPUNT

VAAN PLEIN A15

Rotterdam

Utrecht

A15

KNOOPPUNT

A15

KNOOPPUNT

RIDDERKERK

DEIL KNOOPPUNT

A15

A29

A15

GORINCHEM

A16

GORINCHEM A15 N217

N3

A29

A2

DORDRECHT

L AKKEE

A27

KNOOPPUNT

A16

EMPEL

R O S MA MOERDIJKBRUG

N59

KLAVERPOLDER

HELLEGATSPLEIN

N261

VUGHT KAATSH EUVEL

OOSTERHOUT

A29

A27

KNOOPPUNT

D ON GEN

NOORDHOEK

N65

A16

A17

PRINCEVILLE H ULLEN

N282

BREDA

N261

A27

A65

N259

TILBURG

A58 A16

A58

A2

KNOOPPUNT

KNOOPPUNT

DE STOK

THO LEN

A58

ST. ANNABOSCH

GILZE

A58

KNOOPPUNT

DE BAARS

Heb je het gehad met de pc of tablet? Te traag, rare storingen, vol met virussen en rare meldingen? En je zit er echt serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst. In 99 van de 100 keren kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien.

En DAT zelfs voor maar â‚Ź20,- pu. en met maar ĂŠĂŠnmalige reiskosten van â‚Ź10,-!! Zeker goedkoper dan vervangen denk je? Toch?? - Pak dus die telefoon en bel -

Bel voor een afspraak of meer info naar: GSM: 06-41.37.44.61 b.g.g.: 06-29.06.14.03

KASTEN, DEUREN, KEUKENS, TRAPPEN, KOZIJNEN, KORTOM VOOR ALLES VAN HOUT.

0164-210515 / 06-27336411

A58

N260

R O O S EN D AAL B ER G EN O P ZO O M

KNOOPPUNT

GALDER

A58 N630

A16

VERKEERSPLEIN

A58

ZOOMLAND

Antwerpen

KNOOPPUN BAARLEN ASSAU

BATADOR

= wegwerkzaamheden

Computer Storing?? TIMMERWERKPLAATS DrĂŠ Maas Ambachtelijk Timmerman

A2

A261 RIJ EN

KNOOPPUNT

ET T E N LEUR

HINTHA

KNOOPPUNT

ZONZEEL A59

Middelburg

3UHV.HQQHG\ODDQ‡5RRVHQGDDO‡

Nu ook HAAL en BRENG service!

SABINA

KNOOPPU

’ S - H E RTO G E N BOSCH A2

WA A LW I J K

VRIJ H OEVE

A59

KNOOPPUNT

Eindhoven

Openingstijden: ma - vr 8.30 - 18.00 uur, za 9.00 - 12.00 uur

KNOOPPUNT

HOOIPOLDER

A16

A17

KNOOPPUNT

N257

A59

A59

MOERDIJK

A29

Het juiste adres voor het reinigen van al uw gordijnen

A2

KNOOPPUNT

KNOOPPUNT

= omleidingsroute

Vrijdag 23 mei 21.00 uur tot maandag 26 mei 06.00 uur Kijk voor meer informatie op www.vanAnaarBeter.nl/wegwerkzaamheden of scan de QR-code hiernaast met uw smartphone.

Meer informatie: www.vanAnaarBeter.nl, Twitter: @vanAnaarBeter of bel 0800-8002 (gratis). Download gratis de vanAnaarBeter-app. Kijk op www.vanAnaarBeter.nl/app

Ook het adres voor backup/herstellen van data/software en uitleg over pc en tablet/smartphone.

Voor vakkundige

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

FIETSREPARATIES tegen betaalbare prijs.

Tel: 0165-554948

Evt. gratis thuisbezorging.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

COMPUTER PROBLEMEN?

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

LENTEACTIE 2e TICKET HALVE PRIJS Bestel voor 1 juni

adballon.nl 076 - 514 53 72

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

 ĆŒ Ĺ˝ Äž ĆŒ Äž Ĺś dÄž Ĺ? Äž ĹŻ Ç Äž ĆŒ ĹŹ Äž Ĺś ‍ݹ‏ϏϲϭϯϰϹϯϳϏϭ ‍ݹ‏Ĺ?ŜĨŽΛÄ?ĆŒĹ˝ÄžĆŒÄžĹśĆšÇ Í˜Ä?Žž â€ŤÝąâ€ŹÇ Ç Ç Í˜Ä?ĆŒĹ˝ÄžĆŒÄžĹśĆšÇ Í˜Ä?Žž sĹ˝Ĺ˝ĆŒÄ‚ĹŻĆľÇ ƚĞĹ?ÄžĹŻÇ ÄžĆŒĹŹÄ‚Ä‚ĹśÇ€ĹŻĹ˝ÄžĆŒÄžĹśĞŜÇ Ä‚ĹśÄšÄžĹś

# & % &   '    ()*+#      

# $% ! 

  

Tel. 06 41 63 94 84

* Arbeidsrecht * Bestuursrecht * Strafrecht * Echtscheiding * Burenrecht * Bouwrecht

* Huurrecht * Incasso * Contracten * Jeugdrecht * Algemene Voorwaarden

GRATIS JURIDISCH ADVIES Op ons spreekuur iedere dinsdag van 16.00-17.30u.

   !!!"   "

5 halen 4

betalen

Slavinken

5 halen 4

betalen

5.00 55 100 gram Corned beef â‚Ź 1. 98 100 gram Rauwe Ardenner ham â‚Ź 2. 15 100 gram Mosterd rollade â‚Ź 2. 25 100 gram Hollandse vleessalade â‚Ź 1. 4 Tartaartjes 

Blinde vinken

U kunt uiteraard ook bellen voor een afspraak. Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl

nu â‚Ź

EXTRA VOORDELIG Bij aankoop van 1 kilo gehakt half om half 500 gram gratis erbij!!

Bakje Brabantse zult uit eigen keuken nu â‚Ź 2.25 Geldig van: 19/5 t/m 24/5

Rembrandtgalerij 10 Roosendaal Telefoon 0165-533226


Stadserf 1 Wekelijkse informatierubriek Zondag 18 mei 2014

Kunstexpositie George Notenboom In de Rabobank Galerie van Schouwburg De Kring zijn tot en met 22 juni kunstwerken te zien van de Roosendaalse graficus George Notenboom (1906-1987). Zowel het dagelijkse boerenleven als de religie speelden een grote rol in zijn prentkunst. De expositie is tijdens kantooruren te bekijken in De Kring aan het Kerkplein 1 in Roosendaal. Daarnaast wordt een deel van zijn werken permanent in het Tongerlohuys geëxposeerd.

w

www.tongerlohuys.nl

Onderhoudswerkzaamheden in uw wijk Welke onderhoudswerkzaamheden zijn er deze week in uw wijk? U ziet het in één oogopslag op onze website.

w

www.roosendaal.nl/ werkinuitvoering

Subsidie beschikbaar voor o.a. culturele verenigingen gemeentelijke financiële bijdrage. De gemeente stelt voor dit project in totaal 100.000 euro beschikbaar. Aanvragen kunnen tot 15 juni 2014 worden ingediend.

Sportverenigingen, culturele verenigingen en scoutingverenigingen kunnen een subsidie bij de gemeente Roosendaal aanvragen als zij een activiteit uitvoeren die de vereniging zelfstandiger maakt. Het doel hiervan is dat verenigingen minder afhankelijk worden van een

w

www.roosendaal.nl/stadserf

Koopzondag 25 mei parkeergarages gratis Kijk voor de tijden van betaald- en vergunningparkeren en de openingstijden van de verschillende parkeergarages op de vernieuwde website van Parkeerbeheer.

Voor informatie kunt u ook terecht bij het Parkeer-Servicebureau aan de Emmastraat 7, tel. (0165) 529 400.

w

www.parkerenroosendaal.nl

Commissievergaderingen gemeenteraad

In mei worden weer verschillende wijktafels georganiseerd. Aan de wijktafels kunt u een gesprek hebben over veiligheid, leefbaarheid of welzijn in uw wijk. De politie, de gemeente en welzijnsorganisatie Traverse staan u graag te woord. U hoeft zich niet aan te melden, loop gewoon binnen. De wijktafels van mei: - Kalsdonk: Iedere donderdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur in Wijkcentrum Kalsdonk. Ook AlleeWonen is aanwezig. - Tolberg: Iedere 1e woensdag van de maand tussen 18.00 en 19.30 uur en de overige woensdagen tussen 10.00 en 11.30 uur in kinderboerderij Minnebeek. - Westrand: Iedere 1e woensdag van de maand tussen 19.30 en 20.45 uur in café De Veestallen aan de Kade. Bewonersplatform is aanwezig. - Kroeven: Op maandag 19 mei tussen 17.00 en 18.30 uur in De Wildenborch. Ook AlleeWonen is aanwezig. - Kortendijk: Op dinsdag 20 mei tussen 11.00 en 12.00 uur en woensdag 4 juni tussen 18.30 en 19.15 uur in ’t Dijksteeke. - Burgerhout: Op maandag 26 mei tussen 16.00 en 17.00 uur in het Fatimahuis. Voor meldingen van relatief simpele aard, zoals een defecte lantaarnpaal, verstopte put of overhangende tak kunt u het beste direct contact opnemen met de gemeente via tel. 0165 579 555 of e-mail klachtsysteem@roosendaal.nl.

w

De raadscommissie Bestuur vergadert woensdag 21 mei a.s. om 19.30 uur in de raadszaal van het Oude Raadhuis, Markt 1 in Roosendaal. Op donderdag 22 mei a.s. vergadert op dezelfde locatie en tijdstip de raadscommissie Omgeving.

Wijktafels Tolberg, Kortendijk, Kroeven, Kalsdonk, Westrand en Burgerhout

www.roosendaal.nl/stadserf

gemeenteraad Kunstexposities CuMaWo in stadskantoor en Markant

w

In het stadskantoor zijn kunstwerken te zien van Jenny van Herwijnen-Schepers. De expositie in de hal is voor het publiek gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het stadskantoor. In Markant in Wouw is de expositie van de Stichting Het Kasteel van Wouw te bezichtigen. www.raad.roosendaal.nl

w

www.cumawo.nl

Bekendmakingen

www.officielebekendmakingen.nl

Verleende algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten)

Ingediende aanvragen omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van Roosendaal hebben vergunning verleend voor:

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn ontvangen.

Horeca / Openbare inrichting Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Heistraat 8, 4725 SE Wouwse Plantage

Horecaexploitatievergunning

2013AV0738

Heistraat 8, 4725 SE Wouwse Plantage

Drank- en horecavergunning

Molenstraat 154, 4701 JX Roosendaal Laan van Henegouwen 17, 4701 CP Roosendaal

Besluit verz.

Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Ingediend

08-05-2014

Willemstraat 1, 4701 HA Roosendaal

Het uitbreiden van de woning

2014WB0281

03-05-2014

2013AV0739

08-05-2014

Sportstraat 15, 4708 AP Roosendaal

Het uitbreiden van de woning

2014WB0285

08-05-2014

Horecaexploitatievergunning

2013AV0840

08-05-2014

Drank- en horecavergunning

2014av0131

08-05-2014

Rectificatie In de publicatie van 2 mei 2014 is de aanvraag om omgevingsvergunning met registratienummer 2014WB0254 abusievelijk gepubliceerd op adres Westelaarsestraat 40. Dit moet zijn:

Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Daasdonklaan 2, 4706 WH Roosendaal (Kadastraal nummer S1314)

Uitweg melding

2014av0274

Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Markt in Wouw

Art 35: Braderie met Luikse Markt d. 08-06-2014

2014av0132

08-05-2014

Markt-Omgang-Strijp-KloosterstraatBergsestraat-Pastoor Woltersplein in Wouw

Braderie met Luikse Markt d.d. 08-06-2014

2014av0133

09-05-2014

Dorpskern in Wouwse Plantage

Art 35: Braderie d.d. 03-08-2014

2014av0135

Braderie met Luikse Markt d.d. 03-08-2014

2014av0142

Orde & veiligheid op de weg Besluit verz. 08-05-2014

Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Ingediend

Westelaarsestraat 40a, 4725 SZ Wouwse Plantage

Het amoveren van bestaande opstallen en het realiseren van een nieuwe recreatiewoning met een gelijk volume

2014WB0254

25-04-2014

Evenementen

Plantagebaan en Kerkstraat in Wouwse Plantage

Gemeente Roosendaal

Bezoekadres stadskantoor Stadserf 1, 4701 NK Roosendaal T 14 0165

Besluit verz.

08-05-2014

Verleende reguliere omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning(en), waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben verleend. Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Hulsdonksestraat 150, 4708 AD Roosendaal

Het uitbreiden van de woning

2014WB0118

Besluit verz. 08-05-2014

09-05-2014

Openingstijden Publieksbalies Op afspraak maandag t/m woensdag 12.00 - 16.00 uur donderdag 8.00 - 19.30 uur

Zonder afspraak maandag t/m woensdag 8.00 - 12.00 uur donderdag 8.00 - 19.30 uur vrijdag 8.00 - 12.00 uur

Postadres Postbus 5000 4700 KA Roosendaal


Stadserf 1 Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Stemmen voor het Europees Parlement

Vervolg Stemmen voor het Europees Parlement

Op donderdag 22 mei worden verkiezingen gehouden voor de leden van het Europese Parlement. U heeft daarvoor een stempas ontvangen. Met deze stempas wordt u uitgenodigd om uw stem uit te brengen. U kunt uw stem uitbrengen tussen 7.30 uur en 21.00 uur op één van de volgende stembureaus: 1. Stadskantoor 2. Centrum voor de Kunsten, muziek 3. Buurthuis Keijenburg 4. Recreatiezaal Mimosa-flat 5. Buurthuis Fatima 6. Wiekendael 7. Buurthuis Kalsdonk 8. Buurthuis Kalsdonk 9. Elisabeth ingang Wouwseweg 21 10. Recreatiezaal Burg. Freijterslaan 11. De Appel 12. Appartementencomplex Waterland 13. Huize De Brink 14. De Wildenborch ingang Genestetlaan 15. De Watermolen 16. Gertrudis 17. Levensschool 18. De Saffier Diamantdijk 262 19. De Saffier Diamantdijk 262 20. Wijkcentrum ‘t Dijksteeke 21. De Klimroos Platinadijk 22. De Klimroos Platinadijk 23. Nisipa 24. Vondelschool 25. De Heiberg 26. De Rietgoor 27. De Bergspil 28. De Wingerd Kersenberg 29. De Wingerd Kersenberg 30. De Lantaarn 31. Het Werkplein 32. Wijkhuis West 33. De Wieken 34. Levensschool 35. Verpleegtehuis “Heerma State” 36. Verpleegtehuis “Weihoek” 37. NS Station 101. Leonardushof 102. Café Zalen Donkenhof 103. Geerhoek 104. Café de Bakker 105. De Schalm 106. De Spil

Stadserf 1 Burgerhoutsestraat 23 Keijenburg 70 Mimosa-flat 48 Dr Schaepmanlaan 92 Kalsdonksestraat 89 Philipslaan 82 Philipslaan 82 Sint Theresiastraat 238 Burg Freijterslaan 238 van Goghlaan 9a Citroenberg Melis Stokelaan 5 De Wildenborch 1 Pootlaan 84 Bovendonk 115 Benedendonk 1 Diamantdijk 262 Diamantdijk 262 Dijkcentrum 191 Platinadijk 25 Platinadijk 25 Bergsebaan 8 Vondellaan 44 Enclaveberg 172 Heulberg 1 Tolbergcentrum 158 Kersenberg 52 Kersenberg 52 Onyxdijk 5 Dunantstraat 80 Sint Lucasplein 3 Gezellelaan 45 Benedendonk 1 Heerma van Vossstr 59 Heerma van Vossstr 19 Stationsplein Schoolstraat 8 Roosendaalsestr 61 Kloosterstraat 19b Moerstraatseweg 94 Herelsestraat 100 Plantagebaan 223

4700 KA 4701 EK 4702 CG 4702 BR 4702 GZ 4702 ZB 4702 NS 4702 NS 4703 AK 4703 EX 4703 JA 4707 DC 4707 HP 4707 LT 4707 JE 4707 ZH 4707 TZ 4706 HM 4706 HM 4706 LB 4706 LK 4706 LK 4709 AN 4707 AG 4708 EC 4708 HL 4708 HK 4708 KC 4708 KC 4706 LN 4701 GZ 4703 HX 4707 CC 4707 TZ 4708 AW 4708 AV 4702 VX 4724 BJ 4724 AB 4724 EE 4727 SP 4726 AH 4725 AC

Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Nispen Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Roosendaal Wouw Wouw Wouw Moerstraten Heerle Wouwse Plantage

Keuze van stembureau binnen Roosendaal Als u uw stem op een ander stembureau in de gemeente Roosendaal wilt uitbrengen dan is dat mogelijk zonder dat u daarvoor een extra handeling hoeft te verrichten. Op uw stempas staat aangegeven wat voor u het dichtstbijzijnde stembureau is. Het staat u echter vrij om op een ander stembureau uw stem uit te brengen. Keuze van stembureau in een andere gemeente Bent u niet in de gelegenheid om uw stem in Roosendaal uit te brengen, dan kunt u ook in een andere gemeente gaan stemmen. U moet uw stempas dan wel laten omzetten in een kiezerspas. U kunt tot en met 21 mei om 12.00 persoonlijk uw stempas laten omzetten in een kiezerspas bij het team Publiekszaken, Stadserf 1 te Roosendaal. U kunt niet zelf gaan stemmen Bent u niet in de gelegenheid om op 22 mei zelf te stemmen, dan kunt u iemand anders machtigen om uw stem uit te brengen. U vult op de achterkant van uw stempas het volmachtbewijs volledig in met de naam en adresgegevens van degene door wie u uw stem laat uitbrengen.

Zowel uzelf als uw gemachtigde moet een handtekening zetten. Geef uw ingevulde stempas en (een kopie van) uw identiteitsbewijs mee aan uw gemachtigde. Een gemachtigde mag maximaal 2 volmachtstemmen uitbrengen. Uw gemachtigde kan uw volmachtstem alleen tegelijkertijd met zijn eigen stem uitbrengen! Ik heb geen stempas ontvangen Wanneer u geen stempas heeft ontvangen of wanneer u uw stempas bent kwijt geraakt dan kunt u persoonlijk bij de balies Publiekszaken tot en met 21 mei om 12.00 uur een vervangende stempas aanvragen. Komt u er op 22 mei achter, dat u uw stempas niet (meer) heeft, dan kunt u helaas niet gaan stemmen. Controleer daarom tijdig of u een stempas heeft!

Ingediende aanvragen algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij de volgende aanvragen om vergunning hebben ontvangen voor:

Horeca / Openbare inrichting Locatie

Omschrijving

Kerkstraat 2, 4701 HT Roosendaal

Wijziging bedrijfsvoering

2014av0322

Brugstraat 8, 4701 LE Roosendaal

Drank- en horecavergunning

2014av0324

Brugstraat 8, 4701 LE Roosendaal

Horecaexploitatievergunning

2014av0325

Orde & veiligheid op de weg Locatie

Omschrijving

Dorpsstraat 25, 4709 AA Nispen

Gehandicaptenparkeerplaats

Dit jaar is gekozen voor het thema smullen. Op de parkeerplaats aan de voorkant van De Brink staan de gezellige marktkramen opgesteld waar de bezoeker wordt genodigd om allerlei lekkers te proeven. Hapjes en drankjes die ter plekke door vrijwilligers worden bereid zoals gezonde smoothies en warme poffertjes. De bierliefhebbers kunnen bij de kraam van Joop kennis maken met allerlei biertjes aangevuld met een stuk ambachtelijk worst, zult of kaas. Vrienden van De Brink en Moerweide

Gewoon gezellig Naast de smulkramen zijn er ook verscheidene kramen met non-food producten. Zo is de Wereldwinkel vertegenwoordigd en staat Nicole Foundation op de braderie met ondermode. Een bloemetje kopen bij een bloemenshop behoort ook tot de mogelijkheden of langs de kramen lopen met

2014av0330

Locatie

Omschrijving

Markt in Roosendaal

Art 35: Smartlappenfestival d.d. 29-05-2014

2014av0264

Wipwei in Roosendaal

Dancetour Roosendaal d.d. 17-08-2014

2014av0319

Essenseweg 19, 4709 BK Nispen

Muziekfeesten Harmonie St. Caecilia d.d. 06-06-2014 t/m 08-06-2014

2014av0326

Essenseweg 19, 4709 BK Nispen

Art 35: Music Experience Nispen d.d. 06-06-2014 t/m 08-06-2014

2014av0327

Markt in Roosendaal

Muziekevenement Roosendaal Leeft d.d. 28-11-2014 t/m 30-11-2014

2014av0331

Heivelddreef 2, 4727 SJ Moerstraten (Parkeerplaats Sportpark)

Dorpsfeest Moerstraten d.d. 03-07-2014 t/m 06-07-2014

2014av0332

Registratienr.

Handel Locatie

Omschrijving

Parkeervak bij Plantagebaan 223 in Wouwse Plantage

Standplaats t.b.v. verkoop vis en aanverwante producten

Registratienr. 2014av0321

Ingekomen meldingen Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij de volgende melding(en) hebben ontvangen: Locatie

Omschrijving

Registratienr.

Ingediend

Schuurakker 9, 4705 RJ Roosendaal

Activiteitenbesluit Wm

2014MU0025

17-04-2014

Bredaseweg 49, 4702 KN Roosendaal

Activiteitenbesluit Wm

2014MU0026

19-04-2014

Vierhoevenstraat 9, 4707 RJ Roosendaal

Activiteitenbesluit Wm

2014MU0027

24-04-2014

Grensstraat 28, 4709 PG Nispen

Activiteitenbesluit Wm

2014MU0028

24-04-2014

Plantagebaan 118, 4725 RB Wouwse Plantage

Activiteitenbesluit Wm

2014MU0029

30-04-2014

www.roosendaal.nl

Braderie De Brink ‘Om te smullen’ verkopen appelflappen en worstenbrood, waarvan de opbrengst besteed wordt aan welzijnsactiviteiten voor de bewoners. Er is een kraam met snoep van vroeger en ook de ijscokar ontbreekt niet op dit smulfestijn. Voor de visliefhebbers heeft de Ambachtelijke Palingrokerij ’t Tonnetje heerlijke broodjes met paling, haring en zalm in de aanbieding. En Imkerij Beehives heeft haar kraam gevuld met prachtige bijen-producten.

Registratienr.

Evenementen

Roosendaal, 18 mei 2014 Meer informatie: team Publiekszaken, tel. (0165) 579 170

ROOSENDAAL - Zondag 25 mei vindt in het Centrum voor Wonen & Zorg De Brink een gezellige buitenmarkt plaats met de naam een Braderie “Om te smullen”. Naast de bewoners en hun familieleden zijn alle andere belangstellende van harte welkom.

Registratienr.

allerlei kleine producten als sjaaltjes, kettingen, zelf gemaakt wenskaarten, knuffels en beeldjes. Ook nostalgische spelen als blikgooien en het rad van avontuur ontbreken niet op deze dag. De troubadour Theo van Drunen loopt al zingend en spelend op zijn gitaar over de braderie. Iedereen welkom Kortom, kom kijken, proeven of kopen, maar kom vooral voor de gezelligheid en de ontmoeting. De braderie begint op zondagmiddag 25 mei om 13.30 uur, op het onderstaande adres, en duurt tot 16.30 uur. Centra voor Wonen & Zorg De Brink en Moerweide, Melis Stokelaan 5, 4707 HP Roosendaal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lianne Claassen via 0165-531658 of lclaassen@groenhuysen.nl. PAGINA 12

Nationale selectie in training voor EK 2014 ROOSENDAAL - De nationale selectie van atleten met een verstandelijke beperking kan bijna niet wachten tot de gezamenlijke training in Bergen op Zoom. Zondag 18 mei komen de negen atleten onder leiding van de bondscoaches Elly en Lourens Schouten naar de atletiekbaan op sportpark Rozenoord die van 13 tot 15 juni het decor vormt van de open EK 2014. Zij trainen daar van 11.00-14.00 uur en leren zo gelijk de sportaccommodatie kennen. De gezamenlijke training vormt een thuiswedstrijd voor Joyce van Bavel en Jeffry Lodewijkx die als lid van de G-groep van SPADO gezien hun prestaties geselecteerd zijn voor de nationale ploeg. Joyce komt

uit op de onderdelen hoogspringen, discuswerpen en kogelstoten. Jeffry gaat de strijd aan met atleten uit 21 landen op de onderdelen kogelstoten en discuswerpen. Leuk om te weten dat het kogelstoten, net als de officiële openingsceremonie, op donderdagmiddag 12 juni plaats zal vinden op de Grote Markt. In de avonduren geeft de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht een klinkend concert op de Grote Markt. De verdere wedstrijden om de Europese titels vinden van vrijdag 13 tot en met zondag 15 juni plaats op Sportpark Rozenoord aan de Beukenlaan. Rondom het EK zijn heel wat activiteiten gepland op Rozenoord. Kortom, reden genoeg om een bezoek te brengen aan het EK! Meer weten, kijk dan op www.7thinasec.com


VRIJDAG 23 MEI

LadiesNight

DINER HEERLIJK 3 GANGEN MENU MODESHOW - GEZELLIG SHOPPEN

25,-

FILM

BORREL

GRATIS VERVOER NAAR CITY BIOSCOOP ROOSENDAAL GENIET VAN EEN FILM NAAR KEUZE

GRATIS VERVOER NAAR BEREN EETCAFÉ ROOSENDAAL - DJ - LOTERIJ WELKOMSTCOCKTAIL - GRATIS GOODIEBAG IGHT

Emmerblok 2 Oud-Gastel 0165 - 726 888

E VIA WW

R ONLIN RESERVEE

. LADIES N .V .V O L .N W.BEREN

BEL SJAK DAK

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

4BRJ

Roosendaal Gsm: 06-53728473 Tel. 0165-554325

Zondag 18 mei

WONINGBOUW VERBOUWINGEN LEVEREN & PLAATSEN PREFAB DAKKAPELLEN WWW.IERSEL-COPPENS.NL

Plantenkwekerij Marc (

OPEN DAG 11.00 - 14.00 uur aan Langdonk 5 te Roosendaal Inloophuis ‘De Rose-Linde’ en Fysiotherapie en ĂŶĐĞƌƐƵƉƉŽƌƚĐĞŶƚĞƌ͚&LJƚĂĂů͛njĞƩĞŶĚĞĚĞƵƌĞŶǁŝũĚŽƉĞŶ͘

Van harte welkom

Raats

* Perkplanten Koopzondagen * Geraniums 11.00 u ± 16.00 u )XFKVLD¶V 18, 25, 29 6XUILQLD¶V (Hemelvaartsdag) mei * Hanging baskets Dagelijks open van * Kuipplanten Ma t/m za 9.00 u ± 18.00 u * Vaste planten Bergsebaan 118, Nispen 06-16380941 * Heesters * Potgrond Uitgebreid en vernieuwd Dagelijks verse aardbeien. * etc. etc

Tuinman – Stratenmaker nodig!

Verkoop graszoden + tuinaanleg tuinaanleg 25 +

Voor al uw TUINWERKZAAMHEDEN.

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

www.plantenkwekerijmarcraats.nl Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

CJM

Moerkant

In België nog steeds echt sterke

Hout van kwaliteit voor scherpe prijzen!

J&M Bestratingen

Klinkstraat 12 Oudenbosch

0651332449

info@jmbestratingen.nl

Hang en Staande GERANIUMS

(1 behandeling per jaar volstaat)

KEUZE UIT 40 KLEUREN, RUIM ASSORTIMENT

31% KORTING OP ALLE PLANTEN

Elke zondag open!

* DIVERSE PERKPLANTEN * DIVERSE KUIPPLANTEN KWALITEIT IS

Maand mei ALTIJD OPEN, ook op maandag

2 km van de kerk van Huijbergen Moerkantsebaan 180 - 182 2910 Essen - België Tel. 0032 - 3 667 50 55

Terras of Oprit bestraten? Tuin aanleggen?

www.cjm-hout.nl

ONKRUID BESTRIJDINGSMIDDELEN

Open van 9.00 - 18.00 uur Zondag 10.00 - 16.00 uur

PLANTENKWEKERIJ

&

10 geraniums voor € 6,50 hang of staand

Sebregts

Biezenstraat 28, Wouw Tel. 0165-301989

Angels Camel Active Cream D.E.P.T Elsewhere Eva Kayan FABS shoes Juffrouw Jansen Kooi New Star Penn & Ink Please Sandwich Smashed Lemon Summum SuperStition Taifun YAYA

7Square Alan Red Bluefields British Indigo Cabano Camel Active Club of comfort John miller Ledûb Mac Melik Shoes New Zealand Auckland Profuomo State of Art Vanguard

GRATIS PRIJSOPGAVE AAN HUIS

Frans Klaver, 0165-744 140

Tuinhout \ Blokhutten \ Plaatmaterialen

tuincentrum

ͻ>>^KKZdE^dZd/E'E ͻKW,K'Eͻ^,KKED<E ͻsKKZͳEE:Z^hZdE ͻKEZ,Khͻ^EK/E ͻt/:<hEEEKK<sKKZ>> DdZ/>EKZ'E ͻ&sKZsE,dsh/> ͻh/>/:<WZ/:^KW's ͻ'ZEd/KW>KE^tZ< ͻKEZ,Kh>sE& ΦϯϬ͕ͲWZDE

Ladies Gents

BINNEN PARKEREN

Open: v.a. ½ april ma t/m vrij van 8.00 - 19.00 uur za van 8.00 - 17.00 uur

Shop vanaf nu 24/7 online via www.henrisfashion.nl 400 m2 dames- en herenmodebeleving ‡ Altijd 150 pakken op voorraad tussen € 299,- & € 419,‡ Meer dan 300 stoffen voor maatkostuums en -shirts (v.a. € 549,-) ‡ Ook voor trouwpakken (op maat) ‡ Gratis parkeren voor de deur ‡ Laatste zondag van de maand open tussen 12:00 & 17:00 uur

Raadhuisstraat 77 - Hoogerheide www.henrisfashion.nl


W E S T- P O I N T V O O R D E M U Z I E K L I E F H E B B E R We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Wie gaat volgende jaar?

Common Linnets maken indruk

Agenda

Deze foto ging onmiddellijk na afloop van het Songfestival het internet op.

De meeste ‘deskundigen’, Albert Verlinden, Gordon en Carlo Boszhard voorop, wisten het zeker: De Common Linnets maakten geen schijn van kans op het Eurovisie Songfestival met het niet-festival-liedje ‘Calm After The Storm’. En hoe fout hadden ze het weer. Vorig jaar werd min of min hetzelfde gezegd: Anouk had een veel te rustig liedje geschreven. ‘Birds’ zou het niet gaan maken. Toch haalde Nederland in 2013 eindelijk weer een keer de finale. En eindigde op een mooie negende plaats. Ilse de Lange en Waylon deden hier dit jaar nog een forse schep bovenop. Uiteindelijk werden ze tweede. Achter de Oostenrijkse zanger/ zangeres Conchita Wurst. Daarbij mag aangetekend worden dat velen niet alleen

op Conchita stemden vanwege haar liedje, waar niets mis mee was, maar juist ook op haar stemden vanwege het statement dat gemaakt werd door Conchita Wurst. Die pech hadden Ilse en Waylon dan weer wel. Zonder het voorkomen ‘man-met-supervrouwelijk-figuurtje-met-baard’ en het bijbehorende verhaal had Wurst hoogstwaarschijnlijk veel en veel minder stemmen gekregen en hadden Ilse en Waylon het songfestival gewonnen. Toch zullen ze niet klagen. Van veel landen kregen ze de volle twaalf punten. En ongetwijfeld zullen ze uitnodigingen ontvangen om in deze landen op te treden. Dit betekent in één keer hun internationale doorbraak. Dankzij de successen van Anouk en de Common Linnets leeft het Songfestival meer dan ooit in Nederland. Nu al is de

discussie losgebroken wie Nederland in 2015 in Oostenrijk (Wenen?) moet gaan vertegenwoordigen. Iedereen is het er nu wel over eens dat het iemand van naam en faam moet zijn. Iemand die internationale potentie heeft. Bijvoorbeeld artiesten als Caro Emerald, Racoon, Blaudzun en Within Temptation. Of mensen uit de singer-songwriter ‘school’ van Giel Beelen. Bijvoorbeeld Michael Prins. Een man met een echt ‘eigen’ zeer herkenbaar geluid. Iemand die net als De Common Linnets en Anouk in staat moet worden geacht een prachtig liedje op niveau te kunnen maken. De organisatoren van het Nederlandse festival (AVRO en Tros) zijn in ieder geval, eindelijk, de goede weg in geslagen. Een weg terug naar artiesten als de Sieneke, 3Js (zucht) of ‘Toppers’ (diepe zucht) is in ieder geval gelukkig niet meer mogelijk.....

Uit Je Hok Mezz Breda donderdag 22 mei Hans Liberg De Maagd Bergen op Zoom donderdag 22 mei Trashbangers Night Mezz Breda vrijdag 23 mei 20.15 Jungle By Night Mezz Breda vrijdag 23 mei 21.30 Kicks ‘n Hef Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 23 mei 22.00 Friday Move Gastel Sfeer Oud-Gastel vrijdag 23 mei Blommenkindersmuziekquiz Buurthuis Keijenburg Roosendaal zaterdag 24 mei 20.00 Galactic El Corazon Roosendaal zaterdag 24 mei T4Techno De Schorre Bergen op Zoom zaterdag 24 mei Latin Sensation Troy Bergen op Zoom zaterdag 24 mei Flat Night Out ‘t Slik Bergen op Zoom zaterdag 24 mei Franse Feesten De Commerce Kruisland zaterdag 24 mei Ca Va Ca Va Mezz Breda zaterdag 24 mei 21.00 Overload Zaal de Joosse Steenbergen zaterdag 24 mei 21.30 Simon & Garfunkel revival band De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 24 mei Buddy Ace & The Sonics Time Out Roosendaal zaterdag 24 mei Superstijl Mezz Breda zaterdag 24 mei 23.00 Pluk De Nacht Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 25 mei Inc De Schorre Bergen op Zoom zondag 25 mei Sliksation White ‘t Slik Bergen op Zoom woensdag 28 mei T-Festival Wilhelminaveld Bergen op Zoom donderdag 29 mei 14.30

Band viert 45 jarig jubileum

Focus still going strong!

Nu Online Op de website van West-Point tref je voortdurend actuele achtergrondinformatie aan. De laatste nieuwtjes, agenda, films- en fotoseries, bandnieuws. West-Point is ook op de radio te beluisteren! Meest recent: Flashback to Adele, Puntpop 2014, Woodtstock, Crossroads Hans Theessink, Lokaal Verhaal stand-up poetry slam, Amber Copray, Dennis van Paradijs, Infinite Mind, Frederik Rising, Rosenburg, Anthony Deksis, Dennis van Paradijs, Carlijn Mulder, Nina Verharen, SPIT, Amanda van den Hil, Fred Hoekstra.

30 mei op Kampvuur Evenement Stichting ’t Lokaal Verhaal

Babi Loempia of Babi Liempa?

Babi Loempia heeft op een opvallende naam.

Een naam die het midden houdt tussen twee Oosterse gerechten, een HAVO eindexamenkandidaat, muziektherapeute én een psychologe plus een compleet arsenaal aan verschillende invloeden. DOOR ROBBY VAN DER ZANDE “Toen ik in Indonesië was, kwam ik er achter dat Babi varken betekent” , lacht Babette Verdult: “Zat ik dus een hele tijd

in een band die genaamd is naar een varken.” Over of de naam plagerig gemaakt is voordat de zangeres naar Indonesië vertrok, doet de band geen uitspraken. Wel hebben ze zeven maanden op haar gewacht nadat ze samen slechts één optreden hadden gedaan. “De klik was enorm goed”, beaamt Anna Liem. Zij was degene die door boekhandel Quist gevraagd werd een optreden te verzorgen voor een receptie. Om dit optreden tot een succes te laten worden, sprokkelde ze zan-

Focus viert 45 jarig jubileum.

geres Babette – die is flexibel en kent een hoop liedjes – en haar broertje bij elkaar. Slechts één repetitie was genoeg om een verdere samenwerking tot stand te laten komen. “Eerst wilde we de groep Babi Loempia noemen, maar dat werd Babi Liempa” , lacht Anna. Over de naam gaan de wildste verhalen de ronde, maar de meest logische verklaring zit hem in broer en zus Liem en de voornaam van de zangeres. Niet alles hoeft ingewikkeld te zijn, soms past het gewoon vanzelf samen. En dat is de formule van het trio. Er wordt niet teveel gedacht of gepland, maar ideeën over muziek en teksten komen als vanzelf bij elkaar. “Je moet het zien als een relatie, maar dan complexer” , probeert Babette. Gitarist Eward-Jan valt in: “Jah we vallen allemaal voor Babette.” Terwijl Anna probeert de draad weer serieus op te pakken: “Als je kunt en durft te zijn wie je wilt zijn, puur en zonder verbloeming, met je mooie en minder mooie kanten, dat is wat ons typeert.” Babi Liempa staat 30 mei op ’t kampvuur evenement van Stichting ’t Lokaal Verhaal. Meer info op lokaalverhaal. com. De groep is zelf op Facebook te vinden onder de naam Babi Liempa. Wie die pagina ‘liked’ en op het interview reageert met de beste reden waarom, wint een gratis huiskameroptreden van de drie. Zet je stoelen maar alvast vast!

Focus, één van de succesvolste Nederlandse bands allertijden, begon in 1969 als trio, opgericht door de klassiek geschoolde organist/fluitist Thijs van Leer. Dit Trio Thijs van Leer, met bassist Martijn Dresden en drummer Hans Cleuver, begeleidde Ramses Shaffy en Liesbeth List, en de Nederlandse uitvoeringen van de Amerikaanse musical Hair. Tijdens een opname als begeleidingsgroep voor de kerstsingle ‘Vier ballen en een piek’ ontmoette het trio de Amsterdamse gitarist Jan Akkerman die toen uit de groep Brainbox kwam. Hij voegde zich eind 1970 bij de groep en nam met hen het album Focus plays Focus op. Akkerman nam uit Brainbox drummer Pierre van der Linden mee. In 1971 bracht Focus zijn tweede album uit, Focus II, dat de groep internationale erkenning bracht onder de titel Moving waves. De grootste hits van de band waren de instrumentele nummers Sylvia en Hocus Pocus. De titel van het laatste nummer was mogelijk een bewuste poets die dj’s werd gebakken: “Dat was Hocus Pocus van Focus”. Dit nummer bevatte het geweldige gejodel van Van Leer. Focus scoorde enorm met Hocus Pocus in Engeland. In 1975 verliet Jan Akkerman de band. Op dat moment had Focus een enorm succes gekend. De

albums verkochten fantastisch in zowel binnen als buitenland. Daarnaast kende de band ook een aantal grote hits zoals ‘Sylvia’, natuurlijk ‘Hocus Pocus’ en ‘House Of The King’. In 1985 brachten Van Leer en Akkerman wegens contractuele verplichtingen een gezamenlijk album uit, met als titel Focus, waaraan ook een concert in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht werd gekoppeld. In 1990 trad Focus nog op in het tv-muziekprogramma Goud van Oud in de bezetting Van Leer, Akkerman, Ruiter en van der Linden. In het najaar van 2003 kwam er na jaren weer een nieuwe cd uit, genaamd Focus 8, met gitarist Jan Dumée. De laatst uitgebrachte cd is uit 2006 en heet New Skin. Focus tourt nog volop. Dit jaar Engeland, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Italië, Noorwegen en België. Een tour door Mexico werd op het laatste moment gecancelled. Centrale muzikant van de band is na al die jaren nog steeds Thijs van Leer, op drums good-old Pierre van der Linden (al sinds de jaren zestig), Bobby Jacobs is de bassist en gitaarvirtuoos Menno Gootjes neemt de leadgitaarpartijen voor zijn rekening. Focus is op zondag 27 juli 1 van de acts op het Roosendaalse Blommenkindersfestival. Op datzelfde festival is trouwens ook Jan Akkerman met zijn band ‘My Brainbox’ terug te vinden.....

W W W . W E S T - P OIN T. N L - IN FO @ WES T- POINT.NL - WWW.WEST- POINT.NL - INF O@ W E ST - PO INT . NL - W W W . W E ST - PO INT . NL PAGINA 14


- Zaalverhuur

H o rr ss ee B ll aa cc kk H R o o ss ee nn d a a l

- Feesten

Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk.

- Catering

BETAALBAAR EN BETROUWBAAR

- Bingo

Hoogstraat 7, Roosendaal Tel. 0165 - 53 32 55 www.blackhorse-roosendaal.nl

POOLS BOUWBEDRIJF

Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

- Vergaderingen - Bruiloften Houthandel en Mach.Timmerbedrijf

G.VAN TRIJP

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Specialist in hardhouten:

Schilderwerken en vastgoedonderhoud Bel geheel vrijblijvend voor een offerte: 06 - 14 77 51 42 www.vanpeerschilderwerken.nl - 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen.

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl Dorpsweg 136, De Heen Tel: 0167 560000 GEOPEND: Vrijdag, Zaterdag en Zondag v.a. 12.00 uur M.i.v. 28 mei dagelijks v.a. 12.00 uur Maandag gesloten

Het podium voor uw verhaal

Terrein- en Horecamedew. (m/v) gevraagd (cv+pasfoto meesturen)

binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

Tevens uw adres voor: schaven, zagen en frezen Canadastraat 4 St.Willebrord Tel. 0165-543094 Mobiel: 06-53498628

DONKER EIKEN MEUBELS MAKEN WIJ BLANK OF EEN ANDERE KLEUR. Gratis Transport. Info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

Hoefnagels Reparatie Centrum Service Centrum de Zwart Reparatie en Verkoop lcd tv, stereo, huishoudelijke apparatuur, wasmachine, wasdroger

Â&#x2021;6QHOOHVHUYLFHÂ&#x2021;(LJHQZHUNSODDWV Â&#x2021;'HVNXQGLJDGYLHV De Meeten 46, 4706 MG Roosendaal, tel.: 0165-537317 www.hoefnagels.repareert.nl Email: hoef-rep@home.nl

www.zalencentrumschuttershof.nl

groeps of familiedag

oud hollandse spellen met leuke prijzen. bbq of NRIÂżHWDIHORIVDODGHEXIIHWSULMVSSPLQ SHUVWLMGXXUDOOLQIHHVWHQYDQDIHXURSS internet: zalencentrumschuttershof.nl Gastelseweg 7 tel. 0165-542292 Roosendaal

Kinderverjaardag is Bowlingparty !"#$"#"

% &'( ) *Resto Buffalo â&#x20AC;&#x153;GRATIS BOWLENâ&#x20AC;?

WO 21 MEI

vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

â&#x153;

20.00 uur

GRATIS BOWLEN

Topshow diva Karin Bloemen

* min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

â&#x201A;Ź 8,- p.p.

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

Er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

 

DAGREIS LONDEN â&#x201A;Ź 52,50 7 jun, 19 en 26 juli, 2, 9, 16 en 23 aug Vervoer, overtocht + plattegrond

ROLAND GARROS 26 mei

â&#x201A;Ź 79,00

RIJKSMUSEUM & Aâ&#x20AC;&#x2122;DAM 9 juni

â&#x201A;Ź 35,00

BLOEDPROCESSIE BRUGGE 29 mei DAGREIS PARIJS 24 mei en 7 junI

â&#x201A;Ź 29,50

Vervoer + entree Roland Garros

Vervoer + entree + vrij bezoek Amsterdam

â&#x201A;Ź 52,50

Vervoer, metroticket + plattegrond

DAGREIS DISNEYLAND 24 mei en 7 juni

v.a. â&#x201A;Ź 70,00

Vervoer, metroticket + plattegrond

2-DAAGSE DISNEYLAND v.a. â&#x201A;Ź 165,00 Diverse data in 2014 Kinderen t/m 11 jaar v.a. â&#x201A;Ź 119,00 Vervoer, 1 overnachting + ontbijt en entree beide parken 2 dagen

THEATERVOORSTELLING ANNE â&#x201A;Ź 59,50 3 juli Vervoer + 2e rangs ticket

SOLDAAT VAN ORANJE 24 sep

â&#x201A;Ź 79,50

Vervoer + 2e rangs ticket

MOEDER IK WIL BIJ DE REVUE â&#x201A;Ź 75,00 30 sep, 19 en 23 okt, 12 en 30 nov

Vervoer + 1e rangs ticket (â&#x201A;Ź5 korting op 30 sep) DE VOORJAARSKRANT IS WEER UIT! BESTEL VIA:

CAFE - FEESTERIJ â&#x20AC;&#x2DC;T TREFPUNT Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl

www.brabantexpres.nl

KAARTVER

KOOP

reeds ges t

www.dekr

ingroosen

art

daal.nl

foto: Raymond de Vries, Rotterdam


Vliegbasis De Grondpiloten krijgt elektriciteit

Van aansteeklont naar elektriciteit in modelvliegsport SCHIJF - Met een gemeentelijke subsidie, een bijdrage van de Rabobank Clubactie en eigen middelen gaat de West Brabantse Luchtvaart Club ‘De Grondpiloten’ elektriciteit aanleggen in hun nieuwe clubhuis. Deze nutsvoorziening is vooral nodig door de innovatie binnen de modelvliegsport. Werd voorheen een modelvliegtuig aangedreven door een brandend lontje, anno 2014 heeft deze een lichtgewicht accu die wordt opgeladen door elektriciteit van het net. DOOR CORINE ROKS “Een ontwikkeling die zowel vernieuwend, groen en jeugdvriendelijk is”, legt voorzitter van De Grondpiloten Bert Scholten, uit. Voorheen werden de motoren voornamelijk aangedreven door brandstof. Hierna kwam elektriciteit in beeld maar dat had de nodige consequenties. De accu werd opgeladen door een stationaire auto of stroomaggregaat, beide zeer milieu onvriendelijk ook vanwege de geluidsoverlast. “De ouders van onze jeugdleden bleven in het begin dan de gehele dag met hun auto om de accu’s op te laden, een tijdrovend gebeuren. Tegenwoordig wordt de accu, die mede dankzij ontwikkelingen van de mobiele telefoon gereduceerd zijn naar zeer lichte modellen met een mega vermogen, gewoon via het stroomnet opgeladen”, aldus Scholten. Professioneel De 102 leden tellende stichting viert volgend jaar haar zestigjarig bestaan. Begonnen met enkele fanatieke modelvliegtuigbouwers die op zondag op de Rucphense heide hun creatie uitprobeerde, uitgegroeid tot een professionele club van

de modelvliegsport. Nog steeds wordt er gebouwd maar steeds vaker zie je vliegtuigen compleet uit een pakket. Dit is totaal niet te vergelijken met een model speelgoedwinkel. Secretaris Frans van Meer legt uit: “Een goed modelvliegtuig koop je los. Daarbij komt nog een besturingselement en accu. Het materiaal moet van goede kwaliteit zijn wil je mee kunnen draaien”. Wedstrijden op Nationaal en Internationaal niveau worden gevlogen en inmiddels heeft de vereniging een aantal Nederlandse Kampioenen binnen haar ledenbestand. Locatie Ook de locatie is zeer professioneel. Het nieuwe clubhuis wat zelfs rolstoelvriendelijk is, staat op een mooi stukje polder achter in Schijf, daar waar Nederland en België elkaar raken. Toepasselijk heeft de straat de naam: Grensstraat. Het huisnummer tien is recent toegekend door gemeente Rucphen maar het is toch nog wel even zoeken temeer omdat de vliegbasis aan een onverharde weg gesitueerd is. “Een modelvliegtuig is een luchtvaarttuig en daaraan zijn strenge regels verbonden”, legt de voorzitter uit.

Bert Scholten en Frans van Meer van de Grondpiloten.

“Tijdens de Nucleaire Top hadden we dan ook een vliegverbod en we hebben een convenant met luchtvaartbasis Woensdrecht omdat wij op hun aanvliegroute liggen”. De club is aangesloten bij de KNVVL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart). Aspirant modelvliegers worden stap voor stap wegwijs gemaakt in deze sport waarbij de instructeur in het begin de hoofdzender hanteert. Binnen de

club kunnen dan diverse brevetten worden behaald. Jeugd Volgens de secretaris zie je direct of jeugdige leden een game hebben gespeeld op basis van een flight simulator. “Naast oudere hebben we ook jeugdige leden en die leren zeer snel. Wij pleiten voor nog meer jeugd. Zij zijn dan lekker in de buitenlucht

FOTO CORINE ROKS

en kunnen hier in het echt met de joystick aan de slag. Daarbij is het een technische sport wat goed is voor hun ontwikkeling”. Op dinsdag en in de weekenden wordt er gevlogen mits het weer het toelaat. Er worden proeflessen aangeboden waarvoor een kleine bijdrage wordt gevraagd. Natuurlijk kan men altijd een kijkje komen nemen. Voor meer info: www.grondpiloten.nl of info@grondpiloten.nl

‘Even een zorgeloze dag om nooit meer te vergeten’

Kruisland/Steenbergen

9-jarige Tymo van der Griend ontvangt Opkikkermedaille

Geen vissteiger bij de Roode Weel

ROOSENDAAL - De stichting ‘Opkikker’ organiseert jaarlijks enkele zogenaamde opkikkerdagen voor gezinnen met een kind met een langdurige ziekte. Na deze opkikkerdag wordt het kind benoemd tot kind ambassadeur voor de stichting. DOOR FRANS VAN DER BOM Stichting: “Opkikker” organiseert jaarlijks ‘Opkikkerdagen’ voor ongeveer 2000 gezinnen met een langdurig ziek kind. Samen als gezin, plezier maken is voor hen niet vanzelfsprekend. Zo’n Opkikkerdag is vaak een lichtpunt voor het hele gezin in een vaak moeilijke periode vol zorgen. Gezinnen worden aangemeld door een van de 80 ziekenhuizen waar de stichting een samenwerkingsverband mee heeft. Tymo’s Opkikkerdag De nu nog 9-jarige Tymo (over 6 weken wordt hij 10 jaar) werd veel te vroeg geboren en woog bij zijn geboorte slechts 1800 gram. Vanaf zijn eerste levensdag heeft hij al moeten dokteren. Tymo heeft een groeistoornis en een darmprobleem. Eenmaal per jaar moet hij naar het Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam. Daarnaast regelmatig controle bij de kinderarts in het Amphia-ziekenhuis/Breda. Vanaf zijn vijfde jaar geeft Tymo zichzelf voordat hij gaat slapen een spuitje in zijn benen. Vanwege zijn gezondheid bezoekt Tymo de Openluchtschool in Breda. In 2011 werd Tymo door zijn kinderarts in het Amphia-ziekenhuis voorgedragen om samen met zijn broertje en zijn vader en moeder deel te nemen aan een ‘Opkikkerdag’. Samen met nog 55 andere ‘opkikkergezinnen’ werd het gezin in de ‘Eemhof’ in Flevoland in de watjes gelegd. Het werd een onvergetelijke dag. Van tevoren had Tymo aan mogen geven wat hij op deze dag het liefste zou willen doen; er was van alles mogelijk: boeven vangen, brandweer assisteren bij het blussen, tot een helikoptervlucht toe. Tymo en zijn gezin genoten van de helikoptervlucht en de brandweeroefeningen.

Tymo van der Griend zet zich volop in voor Stichting De Opkikker. FOTO FRANS VAN DER BOM

De hele dag werden ze begeleid door een vrijwilliger. Kortom even een zorgeloze dag om nooit meer te vergeten. Ambassadeur Kort na de ‘opkikkerdag’ kreeg Tymo de foto’s en de film van deze dag thuisgestuurd. Er werd hem ook gevraagd of hij kindambassadeur voor de stichting wilde worden. Een ambassadeur helpt de stichting met het ophalen van mobieltjes, cartridges en statiegeldflessen. Voor ieder mobieltje ontvangt de stichting € 2.50. Van dit geld kunnen de opkikkerdagen betaald worden. Natuurlijk zei Tymo “Ja” op het verzoek om ambassadeur te worden. Als geen ander wist hij wat een ‘Opkikkerdag’ inhoudt en hij zet zich graag in om ook andere kinderen zo’n fijne dag te kunnen bezorgen.

Ambassadeursdag Op 3 en 4 mei werden 1200 gezinnen met een langdurig ziek kind in attractiepark Slagharen verwelkomd voor de jaarlijkse Ambassadeursdagen. Dit jaar waren deze Ambassadeursdagen extra speciaal: iedere ambassadeur werd apart over de rode loper naar een podium uitgenodigd waar hij of zij een mooie medaille opgespeld kreeg als dank voor de inzet. Vorig jaar werden ruim 50.000 mobieltjes ingeleverd; in 2014 hoopt de stichting er 75.000 te verzamelen. Een bekende Nederlander die ook ambassadeur is, is weerman Piet Paulusma; op de school van Tymo zitten nog 3 ambassadeurs: Chloe, Glennis en Nienke. Hebt U nog een afgedankt mobieltje thuis liggen dan kunt u het bij Tymo thuis afgeven, zijn adres is Omloop 4 in Etten-Leur (zijstraat van de Marathon) PAGINA 16

STEENBERGEN - Tijdens de bestuursvergadering van afgelopen dinsdag 22 april heeft het bestuur van Sportvisserij Zuidwest Nederland het besluit genomen om geen vissteiger aan te leggen aan de Roode Weel in Kruisland/ Steenbergen. De reden hiervan is een gehouden visserijkundig onderzoek door Sportvisserij Nederland. Dit onderzoek vond 7 februari plaats en uit het onlangs verschenen rapport blijkt dat de visstand in de Roode Weel onvoldoende is om interessant te zijn voor de sportvisser. Zo blijkt dat er ongeveer 74 kilogram vis per ha aanwezig is, terwijl het water een druk van 300 tot 400 kg per ha aan kan. Ter vergelijking op de Beek/Baak komt een populatie voor van 300 kg. Per ha. De populatie bestaat voornamelijk uit hele grote vissen, zoals karper, brasem en zeelt. In totaal komen slechts 9 soorten voor. Ook zijn er hele kleine visjes gevangen, maar de middengroep tussen 10 en 30 centimeter ontbreek volledig in dit water. De oorzaak is het heldere water. Bij een diepte van ca. 2,5 meter is het doorzicht ongeveer 1,5 tot 2 meter wat er interessant is voor de aalscholver. Die vist dan ook alles weg. De Roode Weel is een afgesloten natuurparel met een eigen waterstand, in beheer bij het Brabants Landschap. Eerder was toestemming gegeven voor de steiger door Brabants Landschap en het waterschap Brabantse Delta. De vissteiger maakt onderdeel uit van de plannen rondom de Cruijslandsche kreken. Sportvisserij Zuidwest Nederland streeft naar verbetering van de toegankelijkheid in dit gebied voor de sportvisser. In totaal zijn zo’n 10 steigers gepland in het hele gebied waaronder in de Brugweg en de Boonhil. De gelden die bestemd waren voor de steiger aan de Roode Weel worden nu aangewend om te komen tot sportvisserijvoorzieningen aan de Beek/Baak, nabij de Blauwe Sluis. Daar worden op het schiereiland 1 of meerdere visstoepen aangelegd. Aan de Roode Weel blijft in de plannen wel een uitzichtpunt en parkeervoorziening opgenomen.

Vermist / gevonden dieren Vermist 8 mei - Vogel V Parkiet, grijs met wit, Geparelde witkop, Pickey 7 jaar, vermist in de Gagelrijzen St Willebrord 901604. 4 mei - Kat poes gesteriliseerd, Europese korthaar of huiskat, zwart met wit een Felixkat, als ze miauwt komt er geen geluid, Minoes 11 jaar, vermist in de Dokter Lemmenstraat Roosendaal Burg Schoonheijtstraat Roosendaal 901385. Gevonden 7 mei - Kat poes, Europese korthaar of huiskat, Cypers bruin, gevonden in Beukenlaan in Oud Gastel 901739.

5 mei - Kat kater gecastreerd, Europese korthaar of huiskat, Cypers grijs met wit, gevonden in Onze Lieve Vrouwestraat in Zegge 900917. 4 mei - Kat kater, Europese korthaar of huiskat, Cypers bruin, gevonden in Sluispad, tussen Willemstad en Numansdorp voorbij Strandpaviljoen De banaan. Ooltgensplaat 900692. 3 mei - Kat poes, Europese korthaar of huiskat, Cypers rood, gevonden in Tivolie in Oudenbosch 900915. Amivedi meldpunt Roosendaal e.o. tel. 0880064651, www.Amivedi.nl; Roosendaal@Amivedi.com


TE HUUR:

royale bedrijfshal van 540 m2 met kantoor, kantine en buitenruimte op Industrieterrein Reinierpolder 2 aan de Leerlooierij 9 te Steenbergen. Huurprijs: â&#x201A;Ź 1.500,00 per maand (ex.btw)! huurtermijn bespreekbaar. info: 06-22551865 0167-560238

FIETSBOERKE.NL Zoekt oude ďŹ etsen en sloopďŹ etsen Fietsen die je normaal bij de kragge dumpt, bel mij

06 305 74 208 En ik haal ze bij u op, u hoef ze niet weg te brengen. (Geen kinderďŹ etsen!) OOK VOOR FIETSREPARATIES

Voor meer info: www.ccmbroeren.com

CCM BROEREN

tJOGP!DDNCSPFSFODPNt

Feestje? Voor verhuur van: TAFELSsSTOELEN toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. 45,-

snijdersverhuur.nlELK BUDGET! KOZIJNEN VOOR

MAAK UW HUIS COMPLEET MET EEN OVERKAPPING

OF MET Ă&#x2030;Ă&#x2030;N VAN ONZE ANDERE PRODUKTEN

Bel: 0165-386105 0165-386613

GOEDE NAZORG, SOLIDE GARANTIE EN 24-UURS SPOEDSERVICE! DUIDELIJKE OFFERTE EN GEEN MEERWERK ZONDER OVERLEG!

ALITEIT! PRIJS/KW PERFECTE KKUNDIG EIGEN VA ERSONEEL! MONTAGEP

30

JAAR

COMATHERM

â&#x20AC;˘ Kozijnen â&#x20AC;˘ Serres â&#x20AC;˘ Zonweringen â&#x20AC;˘ Aanbouwen

AL 30 JAAR KWALITEIT EN ZEKERHEID!

â&#x20AC;˘ Overkappingen â&#x20AC;˘ Lichtstraten â&#x20AC;˘ Garagedeuren â&#x20AC;˘ Dakkapellen

â&#x20AC;˘ Screens â&#x20AC;˘ Rolluiken

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk â&#x20AC;˘ Ecustraat 1 â&#x20AC;˘ tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL


Nevenv estiging in Bergen op Zoom is wens van Auris én de Spreekhoorn

Dependance is eind juni klaar BERGEN OP ZOOM - De bouw van een dependance in Bergen op Zoom van onderwijsinstellingen Auris uit Goes en de Spreekhoorn in Breda ligt op schema. Na de zomervakantie nemen zo’n 80 leerlingen met hoor-, spraak- en taalmoeilijkheden hun intrek in een pand aan de Populierenlaan. Kinderen uit de regio hoeven dan niet meer elke dag met een taxibusje naar Goes te komen.

De hoofdvestiging van de Spreekhoorn in Breda. In Bergen op Zoom komt in samenwerking met Auris een dependance. FOTO DE SPREEKHOORN

DOOR EUGÈNE DE KOK Dat scheelt hen uren reistijd per week. “De thuisnabijheid van het onderwijs is de belangrijkste reden om dit te doen”, zegt Marcel Provoost, directeur van Auris in Goes, uit. Kinderen uit de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Reimerswaal, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht reizen na de zomervakantie naar de Populierenlaan in Bergen op Zoom in plaats van De Kring in Goes. “Bergen op Zoom ligt mooi in het midden van die regio.” Voor de kinderen verandert er verder niets. ”Ze komen weer bij elkaar in de klas en ook de leerkrachten gaan gewoon mee naar Bergen op Zoom, dus alles blijft bij het oude.” De verbouwing van het voormalige onderkomen van

de Driemaster aan de Populierenlaan is in april begonnen. De gemeente Bergen op Zoom heeft er ruim één miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Eind juni moet het pand worden opgeleverd. In augustus nemen dan een kleine 80 kinderen uit de groepen één tot en met zes hun intrek in de acht lokalen. “We hebben ervoor gekozen dat de kinderen uit de groepen zeven en acht hun laatste jaren op dezelfde scholen in Goes en Breda afmaken.” Vanaf 2015 is er ook in Bergen op Zoom een groep zeven en het jaar daarna ook een groep acht. Uiteindelijk kan het leerlingenaantal in Bergen op Zoom groeien naar ongeveer 150. Op Auris de Kring in Goes gaan er tussen de 30 en 35 kinderen weg, maar dat heeft geen gevolgen voor de locatie of werkgelegenheid.

Het inrichten van de dependance is een langgekoesterde wens van zowel Auris als de Spreekhoorn in Breda, omdat het reistijd scheelt voor de kinderen, maar ook vervoerskosten voor de gemeenten. De twee onderwijsorganisaties nemen hiermee ook al een voorschot op de invoering van het passend onderwijs in 2016. Scholen als Auris en de Spreekhoorn worden dan omgevormd tot instellingen, die kinderen uit het zogenoemde cluster twee begeleiding, onderwijs en zorg moeten bieden. Dat zou vooral voor de Spreekhoorn gevolgen hebben, omdat zij geen bevoegdheid heeft om les te geven aan dove kinderen. Auris wel. “Mede daarom is De Spreekhoorn op ons afgestapt. Zij ziet ons in een goede partner.” De twee willen in 2016 fuseren tot één instelling.

Exposities Tentoonstelling Markant: De uit Heerle afkomstige Corrie van Wesel-Maas exposeert diverse schilderijen in Centrum voor Wonen en Zorg Markant, te Wouw. Corrie schildert voornamelijk dieren en landschappen. In deze expositie komen beiden aan bod. Er hangen zowel werken in olieverf als acryl, op linnen of paneel. Corrie is voor Stichting Groenhuysen geen onbekende meer, daar zij reeds eerder in diverse woonvoorzieningen heeft geëxposeerd. De tentoonstelling duurt tot 1 juni. Voor inlichtingen kan men contact opnemen met Corrie, 0165-343673. Meimaand expositie Joanna van de Eijnden: Artotheek 18 in de Etalage van de Biggelaar. Joanna van den Eijnden is in 1948 geboren in London en woont sinds 1971 in Nederland en heeft altijd de drijfveer gehad om te schilderen en te creëren. Ze is begonnen bij Sjoerd van de Boom in Bergen op Zoom en daarna heeft ze een 8 jarige opleiding gevolgd in de St. Lucas academie te Kapellen en is met lof geslaagd in de hogere graad “Tekenkunst” 2007-2012. Momenteel studeert ze hier nog verder in de schilderkunst olie. Ze werkt zowel met olieverf als met acryl of met gemengde technieken. Expressie, emotie en kracht worden vastgelegd in een momentopname op het doek. Haar voorkeur gaat uit naar figuratieve of semi abstracte portretten van kinderen, mensen en verlaten gebouwen. www.wix. com/joannavandeneijnden/art Expositie “aandoenlijke snoetjes”: Galerie en beeldentuin Amaterasu is gestart met de nieuwe expositie! Aandoenlijke snoetjes; dat hebben de ezeltjes van Jasper

Hulshoff- Pol. Op hele kleine doekjes en hele grote. Geen gezicht! Een fraai zicht zonder gezicht; zowel bij de beelden als de schilderijen van Yvon van Wordragen komt dat zeker tot zijn recht. Daarnaast spreken de beelden van Marian Spekreijse zonder gezicht! Nieuwe gezichten: Lolke van der Bij en Marianne van Dedem, 2 kunstenaars, die elkaar inspireren in hun gezamenlijke werk van RVS. Welk gezicht spreekt u het meest tot de verbeelding? Openingstijden: zondag 11 en 25 mei van 13-17u; zondag 1, 22 en 29 juni van 13-17u. En uiteraard op afspraak! Galerie en Beeldentuin Amaterasu, Julianaweg 2, 4725 SJ Wouwse Plantage, 0165-379976, 06-22488214, www.galerieamaterasu.nl Expositie George Notenboom: Museum Tongerlohuys is in het bezit van het gehele oeuvre van George Notenboom (1906-1987). In 1989, twee jaar na het overlijden van de graficus, was er al eens een tentoonstelling te zien met zijn werk: De wereld van George Notenboom. Toen tien jaar later ook mevrouw Notenboom overleed, besloot de familie de complete collectie aan het museum te schenken. De collectie bestaat uit grafisch werk, houtsnedes, linosnedes, etsen, litho’s, maar ook uit voorstudies, tekeningen, reclamewerk, clichés en enkele vroege olieverfschilderijen en aquarellen. Een deel van zijn oeuvre wordt permanent in het Tongerlohuys geëxposeerd. U kunt de werken van George Notenboom tot en met 22 juni tijdens kantooruren bekijken in de Rabobank Galerie van Schouwburg De Kring aan het Kerkplein 1 te Roosendaal. www. tongerlohuys.nl

Partij voor de Dieren komt met caravan ROOSENDAAL - Roosendaal krijgt op 21 mei bezoek van de Partij voor de Dieren. Met een caravan doet de partij de stad aan om zo haar standpunt tegen de Europese landbouw- en visserijsubsidies kracht bij te zetten. “Iedere Nederlander betaalt jaarlijks 200 euro aan deze subsidies en dat vinden wij niet terecht. Van een dergelijk bedrag kan ook een korte vakantie worden betaald”, vindt de Partij voor de Dieren. Om die reden kunnen mensen op 21 mei in de caravan van de partij een middagje ‘op vakantie’. De Partij voor de Dieren zal bij de caravan informatie verstrekken over haar standpunten over de Europese landbouw- en visserijsubsidies.

‘Bij ons zit handboogschieten in het bloed’

Piet Raaijmakers schoot zich tot koning ETTEN-LEUR – Piet Raaijmakers schoot 50 jaar geleden zijn eerste pijl. Amor, de liefdesgod met een pijl en boog, bracht Ettense Piet naar Maria Verschueren in het Belgische Meerle. “Maria’s vader was in den hof aan het oefenen met pijl en boog. Met een ‘stok uit de heg’ schoot ik daar mijn eerste pijlen. 50 Jaar geleden.” Het handboogschieten is Piet bijgebleven. Dit jaar schoot hij zich tot koning van de Koninklijke Verenigde Vrienden, de Meerlese vereniging waar veel familieleden lid zijn. Zoals kleindochter Eline Pemen. DOOR HUUB VERVEST “Het gebruik van pijl en boog is oud. Geen mens kan zich herinneren wanneer het ooit begonnen is. Vroeger werden bogen en pijlen gebruikt voor de jacht, later werd het een wapen. In de tijd van het ontstaan van gildes legden veel gildebroeders zich toe op handbogen en kruisbogen. Nog steeds gelden regels voor het gebruik van bogen. Je mag de boog pas opspannen aan de schietlijn. Boogschieten is een sport. Niet alleen in België waar ik lid ben van een handboogvereniging. In Nederland floreren handboogverenigingen ook.” Kleindochter Eline Pemen vult haar opa aan: “Handboogschieten op een afstand van 70 meter is een Olympische sport. Topland is Zuid-Korea.” Koning De handboogvereniging in Meerle waarvan Piet Raaijmakers 50 jaar lid is schijnt haar oorsprong te hebben in een handbooggilde. Raaijmakers: “Veel familieleden van Maria en mij schieten bij de Koninklijke Verenigde Vrienden.” In de 50 jaar dat Piet Raaijmakers lid is van de

de jongste Belgische handboogkampioen ooit, werd namens het Belgische jeugdteam afgevaardigd naar Cypres en …. meermalen prinses bij de Meerlese handboogvereniging. Daar zijn opa Piet en oma Maria enthousiaste beoefenaars van de handboogsport. Maria Raaijmakers-Ver-

schueren ligt er nu even uit vanwege een schouderblessure. “Bij ons zit boogschieten in het familiebloed. Zodra ik kan, ben ik weer van de partij. Handboogschieten is een doe-sport, minder een kijksport.” De handboogvereniging bij café ’t Zonnetje, bestaat dit jaar 125 jaar, Piet Raa-

ijmakers is 50 jaar lid en dit jaar voor het eerst koning. Kleindochter Eline, vanwege studie ‘op kot’ in Gent traint haar lichaam in functie van het boogschieten en schiet veelvuldig om zo snel mogelijk namens België uitgezonden te worden naar de Olympische Spelen.

Belgische handboogvereniging schoot hij zich dit jaar voor het eerst tot koning bij de clubkampioenschappen in het jubileumjaar van de club. “Wij schieten op 25 meter. In de roos wordt kruit gedaan. ‘Dan gaat de stop er op’ noemt men dat. Knalt het doordat je pijl precies in de roos komt dan ben je koning. Dat is een eer in onze club. Prinses en prins word je door het hoogste punten te schieten.” Geen voetbalkantine “Ik wilde gaat voetballen toen ik negen jaar was. Mijn moeder zag het niet zo zitten in een voetbalkantine. Opa Piet Raaijmakers was toen voorzitter van de handboogvereniging in Meerle. Mijn sport werd handboog schieten.” Eline Pemen uit Meer (B) heeft op jonge leeftijd het schieten flink aangepakt. “Toen ik op tv een spannende wedstrijd tussen twee bekende tennissers zag, heb ik het besluit genomen dat ik zoiets wil bereiken in de handboogsport. Ik wil graag afgevaardigd worden naar de Olympische Spelen.” De Belgische kleindochter van Piet Raaijmakers is goed op weg in die richting. Ze was al sportvrouw van de stad Hoogstraten,

Piet Raaijmakers schoot zich dit jaar tot koning. Kleindochter Eline Pemen wil naar de Olympische Spelen. PAGINA 18

FOTO HUUB VERVEST


AUTO’S

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Kleine bedragen maken grote verschillen. Ook voor al uw diverse spuitwerkzaamheden Schuurakker 11B 4705 RJ Roosendaal Tel : 0165 - 327226 www.deltaautoschadeherstel.nl M : 06 - 44365675 info@deltaautoschadeherstel.nl

IN DE MAAND MEI EN JUNI

BIJ MONTAGE NIEUWE TREKHAAK

GRATIS FIETSENDRAGER

zwart ................................ 2004

BMW 325i coupé

zwart ................................ 2007

Ford Fiesta

rood ................................. 2007

GEVRAAGD Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

Autoservice Wim Verhoeven

Heimolendreef 36a - Rucphen

Uw auto verkopen? Bel: 06-51286089 Ook ‘s avonds en op Zondag! Alle auto’s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

www.wimverhoeven.nl Voor A.P.K.-keuringen Voor onderhoud en reparatie Verkoop van gebruikte en nieuwe auto’s

Spoorstraat 108, Roosendaal Telefoon 0165 - 53 37 22

40 JAAR

1974 - 20 14

gratis plaatsing

Volvo V40

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

Het juiste adres voor onderhoud

www.autobedrijfvandenbroek.nl $WRRPZHJ‡5RRVHQGDDO‡

RINIE DEIJKERS Occasionspecialist - Bovag lid - APK - Onderhoud - Airco Service HULSDONKSESTRAAT 154 - ROOSENDAAL - TEL. 0165 - 55 55 53

Toyota RAV4 2.0 2WD Opel Astra GTC 1600 Edition Toyota Aygo Cool Fiat Punto 1300 JTD Mitsubishi Colt 1300 Gesloten aanhanger met laadklep

grijs met. zwart antraciet zwart wit grijs/zwart

2010 2006 2013 2010 2012 2008

WWW.RINIEDEIJKERS.NL

€ € € € € €

19.950 5.950 8.500 6.950 8.950 3.950


Zaterdag 24 mei

Basisschool

Openstelling Tolbergse Schuurkapel

Bibliotheek Theresia opent als eerste pilot haar deuren

te steken. De Schuurkapel is normaal gesproken gesloten, maar kan wel gehuurd worden voor een aantal activiteiten. De Schuurkapel is aangemerkt als Burgerlijke trouwlocatie. Er worden kerkelijke vieringen gehouden. Verenigingen en instellingen kunnen er gebruik van maken voor vergaderingen en/of bijeenkomsten. Deze dag zijn de Dagkapel en de Schuurkapel van 11.00 tot 16.30u beide opengesteld voor publiek.

Tolbergse Schuurkapel.

ROOSENDAAL - De Cultuur Monumenten Maand van Natuurmonumenten gaat weer van start: in mei opent Natuurmonumenten haar kastelen, landhuizen, molens, koetshuizen, hoeves en forten die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor het publiek. Op zaterdag 24 mei van 11.00 tot 16.30 uur is het de beurt aan de Tolbergse Schuurkapel in Roosendaal. Natuurmonumenten Natuurmonumenten organiseert voor het derde jaar op rij in zowel mei als september de Cultuur Monumenten Maand. Algemeen directeur Marc van den Tweel: “We

willen mensen meer bekend maken met cultuurhistorie. Mensen hoeven daarvoor niet naar het buitenland, maar kunnen gewoon in Nederland prachtige monumenten bezoeken. Gebouwen dragen een eigen verhaal dat we willen delen met mensen. Twee maanden per jaar zijn onze verborgen schatten open voor het publiek.” Tolbergse Schuurkapel De Tolbergse Schuurkapel bestaat uit drie delen: de Dagkapel/Mariakapel, de Schuurkapel en de boerderij. De Dagkapel is dagelijks geopend voor bezoekers die op zoek zijn naar rust en bezinning. Er is ook de mogelijkheid om een kaarsje aan

Informatie Natuurmonumenten Tijdens deze dag zijn ook vrijwilligers van Natuurmonumenten West-Brabant bij de Schuurkapel aanwezig. Zij kunnen u alle informatie geven over Natuurmonumenten, de gebouwen en gebieden van Natuurmonumenten in West-Brabant en de activiteiten die er georganiseerd worden voor zowel volwassenen als voor kinderen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan een kijkje nemen en laat u verrassen. Entree is gratis. Sinds 1905 Natuurmonumenten beschermt en onderhoudt sinds haar oprichting in 1905 al cultuurhistorie. Inmiddels onderhoudt en beschermt de natuurorganisatie 3500 cultuurhistorische bouwwerken, waarvan 60 buitenplaatsen, 15 forten en 20 molens, maar ook bruggen, bijzondere hekken, tuinbeelden en boomgaarden. In totaal bezitten 500 daarvan een monumentale status. Kijk voor het complete overzicht van alle activiteiten tijdens de Cultuur Monumenten Maand op: www.natuurmonumenten.nl/cultuurmonumenten

BRIDGE KOFFERBRIDGE ROOSENDAAL Koffer 9: 1. Dhr en Mevr. Segers 65,82%; 2. Heren v Hooydonck-Dekker 62,95%; 3 Dhr. Goetstouwers-Mevr. Goorden 62,00%; 4. Dames v Gink-Dingemans 60,59%; 5. Dhr. Mevr. Jas 57,41%. Informatie: Riet vd Bemd tel. 560524 Mob 0622929352; Mieke Coppens tel. 0165535073. KOFFERBRIDGE MAATJENS Koffer 1: 1. Corrie Brands-Corrie Maatjens

75,00%; 2. Joke Fransen-Nellie Bommelijn 63,88%; 3. Anneke de Vreede-Teuny Sonnenveld 56,94%; 4. Lenie Matthee-Annie Verduin 54,16%; 5. Luus Gommeren-Anja v. Dijke 48,61%. Koffer 2: 1. Lenie Matthee-Annie Verduin 64,58%; 2. Anneke de Vreede-Teuny Sonneveld 60,41%; 3. Corrie Brands-Corrie Maatjens 56,94%; 4 Joke Fransen-Nellie Bommelijn 52,77%. Inlichtingen: Corrie Maatjens, tel. 569875.

MAATJENS THUISCLUB Op maandagmiddag en donderdagmiddag is het vrij bridgen bij Maatjens thuisclub. Bij mooi weer buiten op terras. Aanvang 13.30u. Inlichtingen: Corrie Maatjens, tel. 569875. BRIDGECLUB CORRIE MAATJENS Op vrijdagavond is het vrij bridgen bij bridgeclub Maatjens in Huis ten Halve. Iedereen is welkom. Aanvang 19.30u. Inlichtingen: Corrie Maatjens, tel. 569875.

ZV Heerle / FC EL

Anton Verweij nieuwe hoofdtrainer tweede team Heerle, maar behaalde uiteindelijk met Cafini v.d. Kleyn zijn grootste successen. Met dit team werd hij maar liefst vier keer kampioen, won hij tweemaal de districtsbeker en was in eenmaal verliezend finalist in de landelijke beker. Hierna is hij gaan spelen bij Halsteren in de 2e en 3e klasse, en inmiddels is Verweij speler bij 3e-klasser VVC’68 1.

Anton Verweij.

WOUW - Het bestuur en trainer/coach Anton Verweij hebben afgelopen week een overeenstemming bereikt voor de duur van één jaar. Verweij word verantwoordelijk voor het tweede team dat afgelopen seizoen helaas degradeerde naar de 1e klasse H.

bezig met voetbal. Als veldspeler heeft Verweij het geschopt tot de 1e klasse bij RKVV Roosendaal, waarnaar hij een conflict over het actief zaalvoetballen met de hoofdtrainer noodgedwongen moest stoppen. Hierna was hij nog actief als speler bij Halsteren Za1, VVC’68 2 en Vrederust 1.

Anton Verweij is momenteel woonachtig in Wouw, is gehuwd en heeft een zoontje van vijf jaar. Sinds zijn vijfde jaar is hij al

Als zaalvoetballer maakte Verweij voornamelijk in de jaren negentig furore. Hij begon zijn zaalvoetbal loopbaan bij ZV

De trainersloopbaan van Verweij bestaat voornamelijk uit het trainen van jeugdelftallen op het veld, zo trainde hij de E t/m de B jeugd van Halsteren. Nadat hij zijn TC3 diploma behaalde werd Verweij assistent trainer (op basis van gelijkwaardigheid met de hoofdtrainer) van het tweede zaterdagelftal van Halsteren waarmee hij in 2013 kampioen werd in de 4e klasse zaterdag. Vanaf volgend seizoen is Anton Verweij naast hoofdtrainer van ons tweede team ook hoofdverantwoordelijke voor het eerste team van NVS. Wij als bestuur zijn erg blij met de aanstelling van Anton Verweij als nieuwe hoofdtrainer voor het tweede elftal. “Het afgelopen jaar was het kommer en kwel met het tweede team. Met de aanstelling van deze trainer en een goed selectiebeleid hopen we aankomend jaar een talentvol tweede team op te zetten met veel potentie” aldus voorzitter Jan van Loenhout. PAGINA 20

Wethouder Hans Verbraak en Lis van Nieuwenhuijzen knippen het lint door.

MOERSTRATEN - Basisschool Theresia in Moerstraten heeft dinsdag 13 mei de deuren geopend van hun bibliotheek op school. In samenwerking met de bibliotheek VanNu is er een pilot gestart op drie basisscholen. Wethouder Hans Verbraak had samen met Lis van Nieuwenhuijzen (leerlinge uit groep 4) de eer om het lint door te knippen waarnaar de bibliotheek in gebruik kon worden genomen.”In een tijd waarin voorzieningen in kleine kernen verdwijnen, is het prettig om eens een keer te kunnen zeggen dat er iets bij komt”, gaf directeur Stef van Roemburg van de school aan. Hij hield de kinderen voor dat lezen heel belangrijk is, zelfs in de tijd waarin computers, smartphones en tablets een

grote rol spelen, ‘want ook daarop moet je de teksten lezen en begrijpen’. Woensdag 14 mei was er al een grote belangstelling onder de kinderen. Ook werden er boeken verkocht voor €0,50 cent. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de aanschaf van nieuwe boeken. De bibliotheek is geopend op maandag van 15.30 tot 16.00 uur. Op woensdag van 12.30 uur tot 13.00 uur en op donderdag van 15.30 tot 16.00. De bibliotheek is niet alleen geopend voor kinderen van de basisschool, maar ook voor andere belangstellenden in de omgeving. In de bibliotheek op de Theresia vindt u boeken voor peuters tot en met boeken voor kinderen uit de brugklas. Met de opening van de bibliotheek hopen we de leesbevordering bij de kinderen in de omgeving te vergoten. Kom gerust een kijkje nemen!

Wandeling vanaf kasteelexpositie Wouw WOUW - De expositie over het kasteel van Wouw heeft inmiddels al zo’n 300 belangstellenden getrokken. Zondag 18 mei is de tentoonstelling tussen 14.00 en 17.00 uur te zien, maar dan vertrekt er om 16.00 uur ook een rondwandeling vanaf Markant aan de Wouwse Markt naar de kasteelweide. Dit is de laatste wandeling die wordt gehouden, want op 1 juni is de tentoonstelling voor het laatst te zien. Tijdens de wandeling en op de kasteelweide wordt tekst en uitleg gegeven over het kasteel van Wouw en de historie van het inmiddels verdwenen bouwwerk. De deelname is gratis.

Thor uitslagen Zaterdag 10 mei 12e KaaienLoop, Oosterhout Nb; M45 5km: Dennis Klasen 17:11min 1e CD-Junioren Competitie poule 60, Terneuzen; JJunD: Dani Bosman, 80mh 18.76s, hoog 1,30m; Tom Dijkstra, 1000m 3:50.29min, 80mh 17.20s, discus 9,06m; Marvin Lamers, 80mh 17.06s; ver 4,06m; Jarreau Suijkerbuijk, 1000m 3,36.06min; Thieu van den Bergh, 1000m 3,48.40min, ver 3,74m; Jens van Loenen, kogel 5,88m, speer 14,80m; Jim van Mook, 80m 11.96s, speer 23,91m; Koen van Ommeren, discus 13,45m, kogel 6,58m; Sjoerd Verhelst, 80m 11.54s, hoog 1,25m; MJunD: Amy Hasselton, 60mh 10.82s, speer 23,12m, ver 4,61m; Sterre Kerstens, 1000m 3,45.30min, 60m 10.55s, 60mh 14.69s; Esmee Lamers, hoog 1,25m ver 3,91m; Neeltje Lodiers, 1000m 3:33.86min, Brit Louisse, kogel 5,35m, speer 7,02m; Claudy Nouws, 60m 10.29s, hoog 1,20m; Djuna van den Broek, 60m 9.92s, discus 14,39m; Lara van der Klugt, 1000m 3:27.23min, 6omh 12.99s; Lieke van der Made, discus 9,69m, kogel 5,85m; Estafette 4x60m: 37.19s; JJunC: Martin Oonincx, 100m 12.09s, 10mh 14.37s, ver 5,65m, Ezeqiel Suijkerbuijk, 100m 14.01s, 800m 2:23.44min, discus 12,99m; Jens van Geel, 800m 2:32.27min, kogel 3,84m, speer 7,42m; MJunC: Lotte Bacx, 1000m 3:27.17min, 80mh 16.19s; Carolien Bo-

termans, 80m 11.34s; Demi Buiks, 1000m 3:36.99min, 80m 11.83s, 80mh 15.49s; Karlijn Naalden, 80mh 14.75s, ver 3,81m; Roos Hop, 1000m 3:04.36min; Emma van Arendonk, discus 27,95m, kogel 11,08m, speer 36,04m; Robin van Ommeren, discus 19,45m, kogel 8,19m, speer 22,92m; Iris Voorheijen, hoog 1,30m, Nienke Voorheijen, hoog 1,40m, ver 4,19m; Mirna Wigger, 80m 11.23s Zondag 11 mei 1e B-Junioren competitie Poule 43 Den Haag; MJunB: Anna Hartendorp, 100m 16.16s, 100mh 19.52s; Emma Cuperus, 100m 14.36s, 100mh 17.26s, ver 4,92m; Amy Langen, 400m 1:15.45min, kogel 9,31m; Daniek Hoorn, 800m 3:18.08min, discus 20,78m, speer 25,46m; Fenna Lambregts, 800m 2:552.71min; Djely Bus, ver 4,16m, hoog 1,10m; Roosmarijn Visschedijk, discus 14,29m, kogel 6,36m, speer 16,90m 1e mastercompetitie poule 22, Roosendaal: V: Ineke Stofmeel, 100m 19.88s; Jeanine van Overveld, 800m 2:53.20min; Naïma Bosman, 1500m 5:00.57min; Yvonne Langen, 3000m 15:18.32min, kogel 7,81m; Monique van Dorst, hoog 1,50m, ver 4,09m; Yvonne van Arendonk, kogel 9,27m, discus 27,04m, speer 20,91m; Zweedse estafette 3:03.49min


VACATURES

CARAVAN CENTRUM BOSSCHENHOOFD zoekt per direct een

werkplaatshulp / caravanmonteur

Werk je graag in dagdienst? Hou je van aanpakken?

Wij denken aan een student of vutter die handig en vitaal is, gewend om te klussen en zelf technische oplossingen bedenkt, QDXZNHXULJZHUNWHQĂ&#x20AC;H[LEHOLQ]HWEDDULV Momenteel 16 tot 24 uur RSEDVLVYDQHHQQXOXUHQFRQWUDFW Mail je reactie met foto naar: info@ccbosschenhoofd.nl

Werk je liever bij een klein bedrijf? Dan zoeken wij jou!

Crealis is onderdeel van het internationale familiebedrijf Dehon. In Bergen op Zoom heeft Crealis o.a. een magazijn en productieafdeling voor de opslag, sortering, het mengen en afvullen van diverse koelgassen. Veilig en kwaliteitsbewust werken staat hoog in het vaandel. Het team van Crealis bestaat uit 14 personen. Crealis in Bergen op Zoom heeft momenteel een fulltime vacature voor een :

Bistro Cannelle zoekt ter versterking van ons team;

ERVAREN MEDEWERK(ST)ER

BEDIENING voor in de weekenden Voor meer informatie: info@bistrocannelle.nl

MAGAZIJNMEDEWERKER Je taken zijn o.a. - inname, opslag, overpakken en verzenden van goederen - het opmaken van de transportdocumentatie - de voorraadadministratie (AS-400)

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

Heb je: HHQJHOGLJKHIWUXFNHQ9&$FHUWLÂżFDDW - ervaring met het werken met gevaarlijke stoffen, ADR, MSDS - ervaring met logistieke software voor het magazijn - opleiding minimaal vmbo niveau, bij voorkeur mbo 2 logistiek medewerker Kun je: - zelfstandig de goederenstroom afhandelen - transportdocumentatie opmaken - op korte termijn beginnen - nauwkeurig werken - in goed Nederlands communiceren Ben je woonachtig in of rond Bergen op Zoom en voldoe je aan deze functie-eisen? Dan nodigen wij je uit te solliciteren, voor 1 juni 2014. Je kunt je brief met motivatie en CV sturen naar Crealis Nederland B.V. t.a.v. Anja Balink, Van Konijnenburgweg 84, 4612 PL Bergen op Zoom. Of mail naar abalink@climalife.dehon.com. Voor functie-inhoudelijke vragen kun je bellen met Arwin van Dijk, productiemanager, tel. 0164 212845. Meer bedrijfsinformatie vind je op de website van www.crealis.dehon.com Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Metaalwerken Bergen op Zoom BV is een internationale onderneming met een uniek machinepark en 100 enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze specialisaties zijn; engineering, plaatbewerking, poedercoaten en assemblage. We leveren zowel onderdelen als complete machines HQDSSDUDWHQYRRUGLYHUVHPDUNWHQ:LM]LMQYROOHGLJ,62JHFHUWLÂżFHHUG Metaalwerken Bergen op Zoom BV is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en geldt binnen de branche als zeer geavanceerd. Wij zijn op zoek naar ervaren technisch geschoolde collegaâ&#x20AC;&#x2122;s voor de functies:

Â&#x2021;3URJUDPPHXUYRRUGHODVURERWLQVWDOODWLHV MBO WTB plus ervaring Mig en Tig lassen

Â&#x2021;0HGHZHUNHUVYRRUGHODVURERWLQVWDOODWLHV ÂŽ Buiteman, fabrikant van luxe kaasbiscuits, heeft de volgende

Vacatures Fulltime (36-urige werkweek)

Assistent bedrijfsleider (duizendpoot) In deze functie ben je de tweede man naast de huidige bedrijfsleider. Je bent meewerkend op onze inpakafdeling, zorgt voor een optimale in- en bijstelling van machines gedurende de dag en bent kundig met het verhelpen van storingen. Daarnaast draag je zorg voor een tijdige aanvoer van de juiste verpakkings-componenten. Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan in een productieomgeving in de voedingsmiddelenindustrie.

MBO WTB plus ervaring Mig en Tig lassen Â&#x2021;3RHGHUFRDWHU Door middel van poedercoaten metaalproducten voorzien van een beschermende laag. (ervaring noodzakelijk). Â&#x2021; .ZDOLWHLWVFRQWUROHXU Voor controle van gecoate producten met name visueel, laagdikte en verpakking volgens voorschrift. Â&#x2021; .ZDOLWHLWVFRQWUROHXUMBO niveau plus ervaring in productietechnische metaalomgeving. Heeft u interesse? Stuur of mail dan een gemotiveerde brief met cv naar personeelszaken@bozgroup.eu Telefoon: 0164-240910. Zie voor meer informatie onze website www.bozgroup.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

(Technisch) medewerker inpak In deze functie ben je werkzaam op de inpakafdeling. Je bent er verantwoordelijk voor dat onze producten dagelijks met behulp van moderne inpaklijnen worden verpakt. Je zorgt hierbij dat er wordt voldaan aan gestelde kwalitatieve en kwantitatieve eisen. Je hebt affiniteit met machines, zodat je in staat bent de machines optimaal in-en bij te stellen. Aantoonbare ervaring met het instellen van inpaklijnen en rand-apparatuur is een must.

Bakker In deze functie ben je werkzaam in onze moderne bakkerij, waar industriĂŤle processen en ambacht gecombineerd worden. Je bereidt het deeg, verwerkt het en ziet toe op een constante aanvoer en juiste dosering opdat stabiele en hoogst haalbare kwaliteit behaald wordt. Je stelt apparatuur in, regelt bij of bouwt om al naar gelang het te produceren product. Je dient hiertoe een relevante opleiding te hebben genoten (brood en banket) aangevuld met relevante werkervaring.

ZOEK JE EEN NIEUWE UITDAGING?

Zie voor uitgebreide achtergrondinformatie

www.buiteman.com

Dan is dit iets voor jou!!

GeĂŻnteresseerd? Dan ontvangen wij graag je sollicitatie met uitgebreid CV. Reacties kun je sturen aan p&o@buiteman.com

CNC-DRAAIER m/v FUNCTIEBESCHRIJVNG:

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Als CNC-draaier kun je zelfstandig een CNC-draaimachine programmeren, instellen en bedienen (Fanuc besturing). Ä&#x17E;ĨƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ç Ĺ?ĹŠÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä?Ĺ?ĹŠĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÍ&#x2014; Ä&#x17E;ůĨĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;ĨÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśĹ?ĹśĹ?ŏƾŜŜÄ&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ĺś Íť Íť Íť

Zelfstandig programmeren en bedienen. Geen 8 tot 4 mentaliteit. 'Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x2030;Ć&#x152;Ĺ˝Ä?ĹŻÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹľŽžĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x161;ĹŻĹ?ĹśÄ&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

ZÎ&#x2DC;ZDÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻWĆ&#x152;Ĺ˝Ä&#x161;ĆľÄ?Ć&#x161;Ć?Ĺ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŊŽŜĹ?Ä&#x17E;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;ĹľĹ?ĹśĹ?Í&#x2022;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻÄ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ?Í&#x2DC; tĹ?ĹŠÇ&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ć?Ä?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ŊĨÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ĺ˝Í&#x2DC;Ä&#x201A;Í&#x2DC;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x161;ĆľĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Í&#x2022;Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?ŽčĆ?Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;Í&#x2022;ĹľÄ&#x201A;Ä?Ĺ&#x161;Ĺ?ĹśÄ&#x17E;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä?Í&#x2DC; <Ç Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś:ĆľĆ?Ć&#x161;Ĺ?ĹśĆ&#x;ĹľÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹśÇ Ĺ˝Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;ĹľĹ?ĹśĹ?Í&#x2DC; ,Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĹľÄ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;ĆľĹ?Ć&#x161;ŊŽŜĹ?Ä&#x17E;Í&#x2022;Ä&#x161;Ç&#x2021;ĹśÄ&#x201A;ĹľĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹŹĹľÄ&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜĎŊŜÄ&#x17E;Í&#x2022;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ?ĨÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Í&#x2DC;

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Wij vragen: Een MBO opleiding /opleiding verspanen ŜŏÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĹŠÄ&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ä?ĹśÄ?ͲÄ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ć&#x152; Kennis en ervaring met Fanuc besturing

Wij bieden: Goede salariĂŤring R&R Metal Products B.V. WĆ&#x152;Ä&#x17E;ĆŤĹ?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ?ĨÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152; Schoenmakerij 1k Mogelijk vast dienstverband 4762 AS Zevenbergen Tel. 0168-328555 Ga je met ons deze uitdaging aan? Neem dan contact op met E-mail: rsmit@rrmetalproducts.nl Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;ZÍ&#x2DC;Í&#x2DC;^ĹľĹ?Ć&#x161;Í&#x2022;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ&#x152;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹŽĨĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;ͲžÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻÍ&#x2DC;


SPORT

ZV Heerle/FC EL 1 pakt de dubbel

Voetbalinstuif bij DVO 60 ROOSENDAAL - Op woensdagmiddag 28 mei organiseert vv DVO 60 een voetbalinstuif voor jongens en meisjes van 4 t/m 12 jaar op sportpark Hulsdonk. Van 14.00 uur tot 15.00 uur worden er voor de kinderen leuke voetbalspellen gehouden. Voor de ouders is er gelegenheid om informatie te krijgen en eventueel de kinderen in te laten schrijven.

DVO 60 begint in ieder geval komend seizoen met een meisjes DE/zevental. De nestor van de jeugd Piet van Osta zal samen met zijn compaan Henny de Jong komend seizoen de mini-pupillen gaan trainen. Dit zijn kinderen van 4 en 5 jaar. De trainingen zullen op woensdagmiddag zijn van 14.00 uur tot 15.00 uur Informatie via de mail secretarisdvo60@ hotmail.com of via de website wwwDVO60.nl

In squashcompetitie

Het Hooihuis heeft de titel voor het grijpen ROOSENDAAL - De allerlaatste wedstrijd wordt beslissend voor het kampioenschap in de Serie B van de Sieben Squashpark teamcompetitie. Als Het Hooihuis die met ruime cijfers wint, is het kampioen.

De kampioenen.

WOUW - Nadat ZV Heerle/FC EL enkele weken geleden al het kampioenschap in de Topklasse C binnenhaalde, stond afgelopen vrijdagavond het “toetje” van het seizoen nog op het programma. In een bomvolle Sporthal “De Omganck” werd in de bekerfinale VV Prinsland overtuigend met 9-2 verslagen. ZV Heerle/FC EL kwam voortvarend uit de startblokken. De ploeg zette vanaf het begin druk op de helft van VV Prinsland en dit resulteerde binnen de minuut in de openingstreffer door Hakan Aksoy. De ploeg uit Dinteloord, dat deze avond aanvoerder Jacco de Gast miste wegens een blessure kwam moeilijk onder deze druk uit en binnen het kwartier spelen liep ZV Heerle/ FC EL uit naar een 4-0 voorsprong door nogmaals Hakan Aksoy, Jamal Chouiter en Rachid Moesant. Hierna ontving Yunus

Karafkili de gele kaart en moest de thuisploeg twee minuten met één man-minder verder. VV Prinsland profiteerde optimaal van de overtal situatie en Maikel den Ouden tekende aan voor de 4-1. ZV Heerle/FC EL speelde aanvallend frivool en met een aantal fraaie aanvallen kregen zij het publiek op de banken. Vijf minuten voor de pauze was Tim van Noord eindstation van een van deze aanvallen en bepaalde hij de ruststand op 5-1. VV Prinsland beet na de rust flink van zich af en kreeg in de beginfase van het tweede bedrijf enkele goede mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. De afstandsschoten van de Dinteloorders vielen echter allen ten prooi aan doelman Geoffrey Verschuren, die een uitstekende wedstrijd keepte. In de 27e minuut was het wederom Hakan Aksoy die de trekker over haalde en voor de 6-1 aantekende. De mooiste treffer van de avond werd hierna gemaakt door spelmaker Bunyamin Karahan. Een prach-

tige solo werd door 2-voudig Turks international snoeihard achter doelman Paul Jacobs geschoten, 7-1. Maikel den Ouden deed hierna nog iets terug voor VV Prinsland en bracht de stand op 7-2. Het slotakkoord was opnieuw voor ZV Heerle/FC EL. Uitblinker Hakan Aksoy was nog tweemaal trefzeker en had met zijn vijf treffers een groot aandeel in de 9-2 bekeroverwinning op VV Prinsland. Met deze bekeroverwinning sluit de nieuwe fusievereniging het zaalvoetbalseizoen zeer succesvol af. Volgend seizoen zal de ploeg van trainer/coach Bedel Karahan uit gaan komen in de één-na hoogste klasse van Nederland en deelnemen aan het landelijke bekertoernooi. ZV Heerle/FC EL 1-VV Prinsland 1 9-2 (5-1) - 1-0, 2-0 Hakan Aksoy, 3-0 Jamal Chouiter, 4-0 Rachid Moesant, 4-1 Maikel den Ouden, 5-1 Tim van Noord, 6-1 Hakan Aksoy, 7-1 Bunyamin Karahan, 7-2 Maikel den Ouden, 8-2, 9-2 Hakan Aksoy.

Voor koploper Evicom wordt het even nagelbijten. Het heeft nog een ruime voorsprong van 10 punten op Het Hooihuis, maar daar staat tegenover dat de runner up uit de op papier gemakkelijke wedstrijd tegen hekkensluiter CIOS Goes 11 punten moet overhouden. Met 15 te halen punten mag dat eigenlijk geen probleem zijn. De laatste inhaalwedstrijd ging Het Hooihuis in ieder geval goed af. Het won vrij eenvoudig (15-6) van Solutior Internet.

Bom Engineering won knap met 5-14 van De Koninck en kwam daarmee op exact hetzelfde aantal punten uit. De Koninck had in de onderlinge partijen een iets beter saldo en blijft zo boven Bom staan. Uitslagen Wedstrijden Serie B, inhaalronde Het Hooihuis-Solutior Internet 15-6 De Koninck-Bom Engineering 5-14 Stand Serie B 1. (1) Evicom 137 uit 12 2. (2) Restaurant Het Hooihuis 127 uit 11 3. (3) Solutior Internet 115 uit 12 4. (4) De Koninck 110 uit 12 5. (6) Bom Engineering 110 uit 12 6. (5) Tony de Bruijn stofferingen 105 uit 12 7. (7) Cios Goes 10 uit 11

Lagere elftallen toernooi vv DVO 60 ROOSENDAAL - Op zaterdag 24 mei wordt het jaarlijkse DVO 60 lagere elftallen toernooi gehouden. Dan wordt er gespeeld om de Piet van Osta Senior wisselbokaal.

zal om 11.30 uur aanvangen. Prijsuitreiking is om 17.00 uur. Hierna kunnen de deelnemers genieten van een heerlijke barbecue en feestavond. Ook voor de kinderen is er gezorgd, zo zal er een springkussen aanwezig zijn en kunnen ze gratis deelnemen aan het stropdas schieten. Informatie over DVO 60 via de website wwwDVO60.nl of via de mail secretarisdvo60@hotmail.com

Koen Vergouwen D-kampioen

Piet van Osta sr is jarenlang trainer van DVO 60 geweest en ook een gewaardeerd vrijwilliger van de club. Aan het toernooi zullen 15 teams deelnemen, het toernooi

ROOSENDAAL - De Roosendaalse delegatie heeft het goed gedaan tijdens het squashtoernooi van Alphen. Kopman Koen Vergouwen won zijn allereerste grote squashtoernooi voor de nationale ranglijst en trainer Xavier Göttgens werd derde in de B-categorie.

rkvv Cluzona zoekt met spoed voetbaldames

Roosendaals succes in Alphen

Koen Vergouwen kwam uit bij de heren D in een schema van 32. Hij verloor in het hele toernooi slechts 2 games. Koen is een D2 speler met ranking 1979, maar na dit resultaat zal hij een grote

sprong maken op de ranking. Xavier Göttgens werd 3e bij de heren B, in een schema van 16. Xavier liet zijn beste squash zien in de halve finale tegen Tonnie Mijs. Mijs is de nummer 60 van Nederland en was in Alphen als de nr 1 geplaatst. Xavier, B3 speler met ranking 187, pakte een 2-0 voorsprong en verloor nipt in 5 games. Xavier heeft laten zien dat hij het A niveau in Nederland nog goed aan kan. De resultaten van de overige spelers: Sander Koomen 6e in heren C, Claudia Sieben 16e in heren C en Mark Raming 23e in heren D.

Derde promotie in vijf jaar

Cluzona kampioen in de derde klasse

WOUW - Zo’n 17 jaar geleden begon Cluzona met damesvoetbal. Bij de senioren werd toen gestart met een recreatief elftal, uitkomend in de laagste klasse. Dit dameselftal, inmiddels danig verjongd, speelt nog steeds bij de Wouwse voetbalclub. Dit willen we natuurlijk ook zo houden. Jammer genoeg, door het stoppen van een aantal speelsters enerzijds en een gebrek aan doorstroming van de jeugd door een te jonge leeftijd anderzijds, dreigt het dameselftal uiteen te vallen. Dit zou natuurlijk ontzettend zonde zijn. Daarom zijn wij met

spoed op zoek naar dames die bij ons willen komen voetballen en zo ons dameselftal te redden. Ben je 16 jaar of ouder en je denkt, ja het lijkt me wel leuk om een lekker potje te voetballen, aarzel dan niet en neem contact met ons op. Kom anders op 24 mei een kijkje nemen op ons eigen 7x7 toernooi op sportpark De Doelen te Wouw om een indruk van het voetbal en ons team te krijgen. Ik zou zeggen Doen. Nogmaals, het zou zonde zijn als het dameselftal van Cluzona ophoud te bestaan. Bij interesse graag reageren op e-mail adres: voorzitter@Cluzona.nl.

Nieuwe trainers/coaches voor De Pelikaan Dames 1

De Wouwse kampioenen.

WOUW - De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Toen Mark Klippel in 2009 het trainersroer overnam bivakkeerde Cluzona in de middenmoot van de 5e klasse, de kelder van het amateurvoetbal. Nu, 5 jaar later, is Wouw weer een tweedeklasser rijker. Het 1e elftal van Cluzona walste de afgelopen 5 seizoenen als een herboren ploeg over de Brabantse en Zeeuwse velden. De eerste promotie uit de 5e klasse werd pas in de nacompetitie beslecht. De twee

andere promoties, van de 4e naar de 3e, en van de 3e naar de 2e verliepen echter via een direct kampioenschap. De Bredase trainer schrijft hiermee geschiedenis. Nooit was een Cluzona-oefenmeester zo succesvol als hij. Het kampioenschap in de 3e klasse was vooraf zeker geen doelstelling. Cluzona ging voor een plek in de top 5 en een periodetitel. De Wouwenaren stonden in de winterstop echter al op een fraaie 3e plek. De tweede seizoenshelft overtrof daarna alle verwachtingen. Van de 13 duels wer-

den er 12 gewonnen en slechts 1x werd gelijk gespeeld. Toch viel de beslissing pas op de slotdag na een 1-0 overwinning op Virtus. Na het laatste fluitsignaal gingen alle remmen los en volgde er een feest dat zijn weerga niet kende. Vreugdetaferelen op het veld, een prachtige rondrit op de platte kar door het dorp, een huldiging op het bordes van het voormalige gemeentehuis en daarna een knalfeest in de kantine. Een mooier afscheid had Mark Klippel, als trainer van Cluzona, zich niet kunnen wensen. PAGINA 22

ROOSENDAAL - Marc Ouwerling en Jorgen Kwinkelenberg gaan volgend seizoen aan de slag als trainer/ coachduo bij Dames 1 van RMHC De Pelikaan (eerste klasse). De Roosendaalse hockeyclub kwam met beide heren tot overeenstemming voor één seizoen, met een optie voor een volgend seizoen. Marc Ouwerling en Jorgen Kwinkelenberg hebben samen veel ervaring opgedaan als trainers bij onder meer Breda en Push. Met het team gaan zij werken aan de doelstelling van de dames voor komend seizoen, een stabiele positie in de eerste klasse. Op maandag 19 mei en woensdag 21 mei worden open trainingen georganiseerd op de club. Deze training staat open voor iedereen, ook hockeysters bij andere clubs in

de regio. Iedereen die graag mee wil doen en denkt de damesselectie van De Pelikaan te kunnen komen versterken is van harte welkom vanaf 19.30 uur op sportpark Hulsdonk aan de Heerma van Vossstraat in Roosendaal. Graag wel even aanmelden bij de manager van Dames 1, Ineke Mercx (inekemercx@hotmail.com). Ook Heren 1 van De Pelikaan (3e klasse) heeft de trainersstaf aangevuld. Naast de huidige trainer/coach Bart Eikhout, die ook komend seizoen het team blijft leiden, wordt Tobias Vermeer als assistent-trainer toegevoegd. Tobias is onder andere trainer en coach geweest bij Zwart-Wit, Warande en Push. Pelikaan H1 heeft nog een kleine kans om te promoveren naar de tweede klasse en wil anders volgend jaar zeker deze stap maken.


VACATURES

Wij zijn op zoek naar

Voor onze vestiging in Bergen op Zoom zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Anchor Workwear B.V. is een producent van bedrijfsen veiligheidskleding die uitsluitend levert aan de groothandel.

Fulltime COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST (m/v)

enthousiaste, serieuze, representatieve en flexibele medewerkers voor de volgende functies:

- bedieningsmedewerker - keukenhulp Heb je interesse en ben je tussen de 16 en 19 jaar? Stuur je sollicitatiebrief met CV en foto naar: werken@zeelandia.nu en wie weet kom jij ons gezellige team versterken! Acquisitie n.a.v. deze adv. wordt niet op prijs gesteld.

In crisistijd leuk zakcentje bij verdienen? Wij zijn op zoek naar hulp voor eenvoudige werkzaamheden in onze keuken.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

(tijden in overleg / onder schooltijd mogelijk)

:LM]LMQRS]RHNQDDUFUHDWLHYHHQWKRXVLDVWHHQĂ&#x20AC;H[LEHOH PHGHZHUN VW HUVIXOOHQSDUWWLPHUVYRRUGHYROJHQGHIXQFWLHV

- Manager - Chefkok, koks, sushikoks en hulpkoks - Weekendhulpen - Bedieningsmedewerkers $UEHLGVYRRUZDDUGHQYROJHQVGHKRUHFD&$2 Voor meer informatie, Tel. 0165-566 886 Stuur uw sollicitatiebrief met CV naar: mevr.tang@hotmail.com of via post naar: Mevrouw Tang, Rucphensebaan 18, 4706 PJ Roosendaal

GEVRAAGD:

PERSONEEL met shoarma ervaring graag bellen naar: 06-20258074

Anchor Workwear produceert kleding onder eigen regie zowel in Europa als in het Verre Oosten. Met vestigingen in Veghel en Bergen op Zoom worden (inter)nationale klanten bediend. Anchor Workwear bestaat uit een klein, enthousiast team. www.anchorworkwear.com tel. 0413-369880

3URÂżHO - HBO werk- en denk niveau - Je denkt en handelt klantgericht en commercieel - Je bent een commercieel talent - Je bent ondernemend, ambitieus en gedreven en hebt doorzettingsvermogen -HEHQWĂ&#x20AC;H[LEHOVWUHVVEHVWHQGLJDFFXUDDWHQHHQWHDPVSHOHU - Je beheerst de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in woord en geschrift. -HKHEWHUYDULQJPHWKHW06RIÂżFHSDNNHWHQELMYRRUNHXURUGHUYHUZHUNLQJVV\VWHPHQ Belangrijke onderdelen van de functie zijn: - afhandeling van binnenkomende telefoongesprekken - inkomende orders beheren, administreren en bewaken voortgang productie - uitbrengen van offertes - voorraadbewaking - ondersteuning van de accountmanagers - je fungeert als spil tussen de leveranciers en klanten - op termijn neem je een aantal klanten over van de accountmanager Herken je jezelf in bovenstaande functie, ben je toe aan een nieuwe uitdaging, vind je KHWOHXNRPLQHHQNOHLQHRSHQG\QDPLVFKHRUJDQLVDWLHWHZHUNHQZDDUELMHUYRORS doorgroeimogelijkheden zijn, dan ontvangen wij graag je sollicitatie met je C.V. en recente pasfoto. Wij bieden je een leuke werkomgeving en een passende salariĂŤring, mede afhankelijk van opleiding en ervaring. Sollicitaties kunnen worden gemaild naar info@anchorworkwear.com acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

LICHTINSTALLATIES PROCESBESTURINGEN KRACHTINSTALLATIES PANEELBOUW BEVEILIGINGSINSTALLATIES REGELINSTALLATIES BRANDMELDINSTALLATIES DATA- /GLASVEZELNETWERKEN TELEFOONINSTALLATIES SPECIAL PROJECTS LUCHTBEHANDELING MEET & REGELTECHNIEK ENERGIEBEHEER WATERINSTALLATIES KOELTECHNIEK GASTECHNIEK

Ben jij op zoek naar een uitdagende, zelfstandige en afwisselende baan in de techniek dan is een van de onderstaande functies wellicht iets voor jou. Wij zijn op zoek naar m/v voor de functie van:

- Allround Elektromonteur utiliteit en industrie - Loodgieter/verwarmingsmonteur (GaWaLo) - Tekenaar Autocad/Revit (ervaring met Revit gewenst) - Koelmonteur - Allround PLC programmeur

Dutchcreen ontwikkelt en produceert akoestische wanden en panelen t.b.v. kantoren en openbare ruimtes. Voor onze productie zijn wij op zoek naar een collega in de functie van:

Assemblagemedewerker (M/V) ProďŹ el:

- Gemotiveerd en betrokken - AfďŹ niteit met techniek - Gevoel voor kwaliteit - Zelfstandig werkend - Accuraat en ďŹ&#x201A;exibel Taken:

- Assembleren van schermen en panelen - Voorbereiden van halffabrikaten - Verzendklaar maken van orders Als u zich herkent in het bovenstaande proďŹ el en de werkzaamheden spreken u aan, kunt u uw sollicitatie richten aan:

Dutchcreen B.V.

Uw reactie zien we graag z.s.m. tegemoet. JEFKO Techniek, t.a.v. Annemieke Boesveld Postbus 397, 4600 AJ BERGEN OP ZOOM Of per mail: a.boesveld@jefko.nl, www.jefko.nl

Technisch commercieel medewerker binnendienst Bedrijf: AVN Slijpmaterialen B.V. is actief op het gebied van diverse hoogwaardige slijpmaterialen. Wij zijn gespecialiseerd in het geven van technisch advies en het leveren van de verschillende producten. Door samenwerking, ervaring, flexibiliteit en innovatie te combineren worden er praktische oplossingen gecreĂŤerd. Onze klantenkring bestaat o.a. uit industriĂŤle slijperijen, hardmetaalverwerkende industrieĂŤn, gereedschapmakerijen, producenten van gereedschappen, gereedschapslijperijen, machinefabrieken, fijnmechanische industrieĂŤn, keramiekverwerkende bedrijven, productiebedrijven, technische handelsondernemingen. Momenteel zijn we nog gevestigd in Roosendaal, maar medio oktober gaan we verhuizen naar industrieterrein Oude Molen in Halsteren. Functie: Als technisch commercieel medewerker binnendienst bent u verantwoordelijk voor het telefonische contact met de klanten, orderaanname, maken van offertes en calculaties. U onderhoudt contacten met buitenlandse leveranciers, verzorgt prijsaanvragen. Ook maakt u technische tekeningen t.b.v. aanvragen en verantwoordelijk voor het onderhoud van het tekeningenbestand. Tevens zorgt u voor ondersteuning van de buitendienst. Na een gedegen interne opleiding geeft u technisch advies aan klanten. Profiel: - Goede kennis van MS-Office - Kennis van Unit4 â&#x20AC;&#x201C; Multivers is een pre - Schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse, Duitse en Engelse taal is vereist; kennis van Frans is een pre - Goede communicatieve vaardigheden - MBO-opleiding in technische richting of affiniteit met techniek Aanbod: Wij bieden u een boeiende functie in een flexibele organisatie met een informele open werksfeer. U krijgt een goed salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en de kans u te ontwikkelen in groeiend bedrijf. U kunt uw schriftelijke sollicitatie sturen naar: AVN Slijpmaterialen B.V., t.a.v. mevrouw M. Berentsen, Hogerwerf 7, 4704 RV Roosendaal.

Rucphensebaan 25, 4706 PH Roosendaal info@dutchcreen.com t.a.v. Dhr. F. Suijkerbuijk

$SRWKHHN =XQGHUW ]RHNWWHUYHUVWHUNLQJYDQ KHWDSRWKHHNWHDPHHQ

apothekersassistente %HQ MH JHGLSORPHHUG JHGUHYHQ Ă&#x20AC;H[LEHO NODQWYULHQ GHOLMNHQWKRXVLDVWEHUHLG ELMQD IXOOWLPHWHZHUNHQ VWDDWSDWLsQWHQ]RUJELMMRXKRRJLQKHWYDDQGHOZHHW MHYDQDDQSDNNHQHQKRXMHYDQEHUHLGHQ" 'DQLV$SRWKHHN=XQGHUWRS]RHNQDDUMRX $SRWKHHN=XQGHUWLVHHQ]HOIVWDQGLJHEHUHLGHQGHHQ JHFHUWLÂżFHHUGH DSRWKHHN LQ JH]RQGKHLGVFHQWUXP 'H :HOERUJLQ=XQGHUW

Verkoper truck& traileronderdelen We vragen:

"  

:LMELHGHQHHQHQWKRXVLDVWDSRWKHHNWHDPPHWDSR WKHNHUV HQ DSRWKHNHUVDVVLVWHQWHQ HQ DSRWKHHN PHGHZHUNHUV (U LV HHQ QDXZH VDPHQZHUNLQJ PHW DOOH KXLVDUWV DVVLVWHQWHQ :LM KHEEHQ HHQ PRGHUQH DSRWKHHN GLH YRRU]LHQ LV YDQ DOOH JHDXWRPDWLVHHUGH JHPDNNHQ :H ZHUNHQ PHW 3KDUPDFRP PDNHQ JH EUXLNYDQ&HQWUDO)LOOLQJGH+HUKDDOVHUYLFHHQ%D[WHU OHYHULQJHQKHEEHQHHQDIKDDODXWRPDDWHQEHUHLGHQ QRJ VWHHGV ]HOI 'LW KRXGW RQV ZHUN DIZLVVHOHQG HQ XLWGDJHQG Heb je zin gekregen om in ons team je steentje bij te dragen, reageer dan door je CV en motivatie te mailen naar apotzund@westbrabant.net. Zijn er nog vragen, bel ons dan op 076-5976160. 1DPHQVGHDSRWKHNHUVHQKHWJHKHOHWHDPYDQ $SRWKHHN =XQGHUW 'H :HOERUJ &= =XQGHUW ZZZDSRWKHHN]XQGHUWQO

   A. van Tilburg (AVT) is dĂŠ specialist in West-Brabant en Zeeland in verkoop van truck- & traileronderdelen. Binnen een klein hecht team heb je rechtstreeks contact met klanten om hen te adviseren in, en verkoop, van deze onderdelen. AVT heeft een unieke positie in de markt vanwege haar brede aanbod in produkten en diensten, zo onderscheidt zij zich van de concurrenten in de markt.

Interesse? Bel met Walter Rasenberg (vestigingsleider) 06-54 79 65 24, mail naar pz@avt.nl of Whatâ&#x20AC;&#x2122;sapp je bericht naar 06-54 96 21 82.

www.avt.nl


ZZZ&QO ZZZFQO

Gratis handdoekzegel bij elke b10

Kijk voor de volledige actievoorwaarden op C1000.nl/handdoeken

Extra handdoekzegel(s) t bij aankoop van onderstaande producten /LSWRQLFHWHD OLWHU

&DOYรƒSDUW\VDWรƒHQ YDULDWLHVDX]HQ

DOOHYDULDQWHQ SDNNHQRIIOHVVHQ

DOOHYDULDQWHQ IODFRQVWXEHVRISRWWHQ

DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

([WUD]HJHO

([WUD]HJHO

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJ RSGHWRWDDOSULMV

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJ RSGHWRWDDOSULMV

$OOH$OPKRI

)/$&21

6

&URPDYORHLEDDU EDNNHQHQEUDGHQ HQPLOGPHWROLMIROLH IODFRQVยกPO DOOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

2PRZDVPLGGHO FRORURIZLW

SRHGHURIYORHLEDDU SDNNLORRIIODFRQOLWHU

OLWHUEHNHURI VHWJUDP

([WUD]HJHOV

([WUD]HJHO

23 23

 

$OOH :DWHUYDOZLMQ =XLG$IULNDDQVHZLMQ URVรƒURRGRIZLW IOHVPO

6SDEUXLVHQGPXQWHQ FLWURHQEDULVDUW 0DULH+HQULร‡WWHHQUHLQH

8QR[VRHS LQ]DNPO

IOHVVHQยกRIOLWHU

DOOHYDULDQWHQ ]DNNHQ

DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

DOOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN %LMGHNDVVDNULMJWX NRUWLQJRSGHWRWDDOSULMV

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJ RSGHWRWDDOSULMV

R o o s e n3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

daal, Laureijsen, Lindenburg 2 :HHN $DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJPHL$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ$DQELHGLQJHQ]LMQQLHW EHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV2SGHDDQELHGLQJHQZDDUELM23 23VWDDWYHUPHOGLVRQ]HDFWLHJDUDQWLHQLHWYDQWRHSDVVLQJ'H]H]LMQ XLWVOXLWHQGJHOGLJ]RODQJGHYRRUUDDGVWUHNW9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQSHUNODQW3ULMVZLM]LJLQJHQ GUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW

.LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZ&QO

6OLPEH]LJ

Drz 20140518  
Drz 20140518