Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

27 JANUARI 2013 WEEK 4

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

599

SPORT

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

GEMEENTE BESPAART FORS OP THUISZORG

076

CARNAVAL GEOLIEDE MACHINE DANKZIJ PROTOLCOL

480.000

VACATURES

Uw communicatie adviseur!

Consultatiebureau open in avonduren

Partijen gaan door met StartersCentrum

ROOSENDAAL - Het consultatiebureau van TWB in de Heilig Hartkerk in Kalsdonk heeft de openingstijden verruimd. Voortaan kunnen ouders van kinderen van nul tot vier jaar oud ook terecht op zaterdag en in de avonduren. De ruime openingsstelling wordt positief ontvangen door ouders uit de gemeente. Vaak is het voor ouders lastig om op een werkdag een geschikte afspraak te maken met de jeugdarts of verpleegkundige. Daarnaast kunnen vaak beide ouders mee op zaterdag of in de avonduren. Alle ouders uit de gemeente kunnen er nu voor kiezen om buiten kantoortijden het consultatiebureau aan het Heilig Hartplein te bezoeken.

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal, woningcorporatie Aramis AlleeWonen, de Rabobank Roosendaal-Woensdrecht en het ROC West-Brabant hebben gezamenlijk een samenwerkingsovereenkomst getekend voor een vervolg op het project StartersCentrum Roosendaal. Het centrum ondersteunt starters op verschillende manieren. Twintig bedrijfjes zijn tegen bijzondere voorwaarden gehuisvest en 25 starters zijn gekoppeld aan een ervaren ondernemer die hen coacht. Inmiddels hebben 300 starters gebruik gemaakt van de dienstverlening van het StartersCentrum. In Bergen op Zoom is inmiddels een soortgelijk project van start gegaan.

Intercityverbinding naar Antwerpen ROOSENDAAL - Spoorwegvervoerder NMBS gaat intercity’s laten rijden tussen Antwerpen en Roosendaal. De intercity dient als alternatief voor de hogesnelheidstrein Fyra die door aanhoudende problemen uit de dienstregeling is gehaald. Meerdere wagons van de Fyra zijn door sneeuw en ijs zwaar beschadigd geraakt. Ook daarvoor waren er al problemen met de hogesnelheidstrein. Begin december werd de Beneluxtrein tussen Amsterdam en Brussel opgeheven, waardoor Roosendaal alleen nog een stoptreinverbinding heeft met Antwerpen. Die zit sinds de opheffing van de Beneluxtrein overvol waardoor de NMBS al extra treinstellen inzet.

Demi Hendrikx gast van burgemeester ROOSENDAAL - Demi Hendrikx is woensdagavond geïnstalleerd als de nieuwe Gast van de Burgemeester. Zij gaat zes maanden lang ruiken en proeven aan het ambt van burgemeester door zes maanden stage te lopen bij de burgemeester. De 15-jarige Demi zit in het derde jaar van de opleiding vmbo zorg en welzijn van het Da Vinci College. Daarvoor zat ze op basisschool Lavoor. Burgemeester Niederer: “Demi volgt de opleiding Zorg en Welzijn, een opleiding waarmee Demi in de toekomst een mooie bijdrage kan leveren aan onze Roosendaal Zorgstad. Zorg is een belangrijke taak van ons allemaal en ik ben benieuwd hoe jongeren hierover denken”.

Vrijetijdssector heeft sterke groeipotentie ROOSENDAAL - De vrijetijdssector in Brabant heeft de potentie om sterk te groeien, als de betrokken partners erin slagen om de versnippering tegen te gaan en samen te werken aan innovatie van het aanbod. Dat meldt het Vrijetijdshuis. Gedeputeerde Staten hebben op verzoek van andere overheden, ondernemers en onderwijsinstellingen een beleidskader- en de contouren van een uitvoeringsagenda opgesteld voor de vrijetijdseconomie. Het doel is om de sector te laten groeien van vooral dagtoerisme met lage bestedingen naar een langere verblijfsduur met hogere bestedingen. Dat is goed voor de werkgelegenheid en voor het vestigingsklimaat. Showroom open op afspraak.

W E E K B L A D

ROOSENDAAL - Leerlingen van basisschool de Blokwei kregen dinsdag hoog bezoek. Prins Ruben I reikte de eerste exemplaren van vertelplatenboek ‘Hoe word ik Prins Carnaval?’ uit aan de enthousiaste scholieren. Het boek gaat over het carnaval van vroeg en nu heeft het over Tullepetaonen, Puiten, Mastepinnen, Aopen, Papboeren en Mangelpeejen. De teksten zijn geschreven door Nicole de Boer en studenten mediavormgeving van het Zoomvliet College hebben de vertelplaten gemaakt. In totaal krijgen 1.750 leerlingen uit groep 3 en 4 de boeken. FOTO GOSIA LUBBERS

Veel animo voor KIDS Sportproject ROOSENDAAL – 2.500 schoolkinderen doen dit schooljaar mee aan het KIDS Sportproject. Leerlingen uit het primair onderwijs maken in vier blokken kennis met verschillende sporten. In het project doen naast basisscholen ook verschillende sportverenigingen mee. Sportservice West-Brabant verzorgt de communicatie tussen de club en de school. DOOR MONIQUE JANSEN

drie tot acht kennismaken met verschil-

Heilig Hart, de Singel, de Fatimaschool

Sportservice reikt aan de deelnemende basisscholen een compleet sportpakket uit. Deze set bestaat uit een les map met uitgewerkte sportlessen, sportmaterialen en een clinic die wordt verzorgd door een trainer van een sportvereniging of incidenteel de combinatiefunctionaris. Het pakket helpt de leerkracht met het inrichten van de gymlessen. “We krijgen louter positieve reacties”, vertelt combinatiefunctionaris Jurgen Gijzen van Sportservice. “Onderwijzers en kinderen vinden het heel leuk om mee te doen.”

gymles zo nog uitdagender, omdat ze ook kennismaken met sporten die normaal niet altijd gegeven worden tijdens lichamelijke opvoeding. Sportservice probeert scholen te koppelen aan verenigingen uit de buurt. Gijzen: “Het is voor verenigingen een goede kans om hun sport te promoten.” Kinderen zetten zo mogelijk sneller de stap naar het lidmaatschap van een vereniging.

die clinics geven zijn voetbalverenigingen DVO ’60 en Roosendaal, de badmintonafdeling van Blauw Wit, turn-, gym- en jazzdansvereniging Dynamo, handbalvereniging Heerle, rugbyclub Bekaro, Sieben Squash, tennisvereniging Vierhoeven en tafeltennisvereniging Pin Pongers. Als er voldoende belangstelling voor bestaat, overweegt Sportservice het KIDS sportproject uit te breiden tot naschoolse opvang bij sportverenigingen.

Jeroen Bosch. M I D D Elende L Bsporten. U RVoorGdeSkinderen E wordt & deV Een E R S E De sportverenigingen

Blokken De vier blokken die schoolkinderen volgen beslaan drie weken. Elk periode begint met een speciale sportclinic. Dankzij het project kunnen scholieren uit de groepen

Sportverenigingen In dit schooljaar nemen vijftien basisscholen en negen sportverenigingen deel. Het gaat om de Saffier, de Klimroos, de Kroevendonk, de Gezellehoek, Vondel, ZieZo, de Rietgoor, de Wending, de drie locaties van Lavoor (Morel-, Hoveniersen Heulberg), de Baayaert, de Linde,

PLUS Manniën Rucphen

W E E K B L A D

LEENDERT VAN DEN BORN B.V.

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

Spinveld 37, BREDA, T. 076-5223166 Belder 35, ROOSENDAAL, T. 0165-573777

www.leendertvdborn.nl

t

h

u

i

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Basisscholen en sportverenigingen die interesse hebben om mee te doen aan het KIDS sportproject kunnen contact opnemen met Jurgen Gijzen, combinatiefunctionaris bij Sportservice West-Brabant op 06-24910857 of j.gijzen@brabantsport.nl.

s

Handen uit de mouwen bij NLdoet ROOSENDAAL - Op 15 en 16 maart steken vele maatschappelijk betrokken Nederlanders de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Ben of ken je een maatschappelijke organisatie waar vrijwilligers nodig zijn voor een leuke klus of activiteit? Of heb je zin om samen met collega’s, vrienden of teamgenoten bij een organisatie aan de slag te gaan? Doe dan mee met NLdoet. Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op de website. Het adres hiervan luidt: www.nldoet.nl

Diploma’s voor brandweerlieden ROOSENDAAL - Prof. mr. Pieter van Vollenhoven reikt woensdag 13 februari diploma’s uit aan zeven brandweervrijwilligers uit de brandweerregio Midden- en WestBrabant op het Veiligheidsoefencentrum in Tilburg. Deze eerste lichting bevelvoerders heeft, volgens het nieuwe brandweeronderwijs, na een intensieve studie van twee en half jaar de leergang bevelvoerder met goed resultaat behaald. Praktrijktraining is een belangrijk onderdeel van het functie- en competentiegericht onderwijs. De inzet van brandweervrijwilligers is van groot belang voor het waarborgen van de hulpverlening. De brandweer Midden- en West-Brabant is actief in 26 gemeenten.

Alles vers uit eigen bakkerij! i

n

d

e

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

r

e

g

i

o

Garagedeuren

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal GaraGedeuren Ook te vinden op www.roosendaal.nl Colour line StuCCo • De beste kwaliteit in de regio Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. in 20 verschillende kleuren • Gratisin professioneel Deze week in de gemeenterubriek: • Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele nù 15% Colour linemontage StuCCo • Demi Hendrikx nieuwe Gast van de Burgemeester in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. • Negen wethouders presenteren het Jeugdbos • Onderhoud en service aan nù merken 15% korting 1e en 2e Paasdag gesloten alle garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. van West-Brabant-West leverancier van: Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.romass.nl • Oudercursus ‘Omgaan met Pubers’ leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren

korting

www.romass.nl

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl


onroerend goed

Burg. Freijterslaan 106

Thorbeckelaan 82

Drakenberg 5

Krekelberg 4

Hoveniersberg 59

Vraagprijs € 139.500,- k.k.

O

Moderne, keurig onderhouden, uitgebouwde 2/1 kapwoning met woonkamer (ca. 46 m2), royale eetkeuken, schouw met gashaard en garage. Bijz: Rolluiken begane grond voorzijde; Keurig onderhouden woning. Instapklaar!

Valkenburgstraat 17

• Bouwjaar ca.: • Inhoud ca.: • Perceel opp. ca.: • Woning opp. ca.: • Slaapkamers: • Woonplaats:

1995 460 m3 253 m2 3 Roosendaal

ER

Mooi instapklaar 3-kamerappartement gelegen op 4e verdieping met balkon op zuiden. In 2012 gemoderniseerd en vrijwel volledig vv dubb. beglazing. Moderne met luxe keuken en badkamer. Instapklaar!

• Bouwjaar ca.: • Inhoud ca.: • Perceel opp. ca.: • Slaapkamers: • Woonplaats:

K

1964 230 m3 74 m2 2 Roosendaal

V

• Bouwjaar ca.: • Inhoud ca.: • Woning opp. ca.: • Slaapkamers: • Woonplaats:

C

H

T

Pres. Kennedylaan 1 ● Roosendaal ● www.derooymakelaardij.nl ● 0165-543050

Dragonberg 49

1926 458 m3 252 m2 136 m2 3 Roosendaal

• Bouwjaar ca.: • Inhoud ca.: • Perceel opp. ca.: • Woning opp. ca.: • Slaapkamers: • Woonplaats:

• Bouwjaar ca.: • Inhoud ca.: • Perceel opp. ca.: • Woning opp. ca.: • Slaapkamers: • Woonplaats:

1995 545 m3 342 m2 153 m2 3 Roosendaal

Vraagprijs € 264.000,- k.k.

Vraagprijs € 159.500,- k.k.

• Bouwjaar ca.: • Inhoud ca.: • Perceel opp. ca.: • Woning opp. ca.: • Slaapkamers: • Woonplaats:

1989 470 m3 395 m2 130 m2 4 Roosendaal

Voll. gemoderniseerde en instapklare eengezinswoning op rustige locatie. 2 parkeerplaatsen in voortuin. Bijz: Voll. vv dubb. beglazing. Begane grond vv moderne tegelvloer. Tuin op zuiden. Strakke stucwerkwandafwerking. Buiten schilderwerk (2012).

Keurig onderhouden en luxe afgewerkte uitgebouwde 2/1 kapwoning met bijkeuken, ruime garage en zeer diepe achtertuin aan water met 2 tuinhuizen. Open luxe keuken. Bijz: keurig onderhouden strakke woning gelegen aan beek.

Vraagprijs € 399.500,- k.k.

Vraagprijs € 179.000,- k.k.

Vraagprijs € 309.000,- k.k.

Thorbeckelaan 130

prijs knall er!

1988 270 m3 146 m2 90 m2 2 Roosendaal

Gemoderniseerde eengezinswoning met moderne badkamer. Mogelijkheid parkeerplaats in voortuin.Rustige locatie. Bijz: Rondom vv rolluiken; Volledig vv dubb. beglazing; Ideale starterswoning!

1988 260 m3 154 m2 86 m2 2 Roosendaal

Rustig gelegen roy. vrijstaande woning met dubb. oprit (2 auto’s) en garage met elektr. sectionale deur. Ruime woonkamer (ca. 45 m2) met erker. Semi-open keuken; bijkeuken. Bijz.: Begane grond vv laminaatvloer en verdiepingsvloer vv marmoleum

Vijfhuizenberg 141

Voll. gerenoveerde vrijst. woning, ruime stenen berging en zeer roy. tuin. Rustige straat. Loopafstand centrum. Woonkeuken met moderne luxe keuken; bijkeuken; luxe badkamer; Bijz.: Woning gerenoveerd 2010; woning vv kunststofkozijnen met dubb. beglazing.

• Bouwjaar ca.: • Inhoud ca.: • Perceel opp. ca.: • Woning opp. ca.: • Slaapkamers: • Woonplaats:

• Bouwjaar ca.: • Inhoud ca.: • Perceel opp. ca.: • Woning opp. ca.: • Slaapkamers: • Woonplaats:

Is thuiswerken voor u een optie? Dan is dit pand de oplossing! Vraag naar de uitgebreide mogelijkheden.

1995 425 m3 253 m2 120 m2 3 Roosendaal

Moderne keurig onderhouden 2/1 kapwoning met garage op rustige locatie. Woonkamer (ca. 46 m2) met dubb. openslaande deuren. Achtertuin (zuiden). Bijz: Voll. vv dubb. beglazing; ankerloze woningscheidende spouwmuren.

Vraagprijs € 299.500,- k.k.

Waterland

Waterland, een oase van rust in het centrum van Roosendaal. Wonen in een groene omgeving met de Watermolenbeek aan je voeten. 57 royale appartementen waarvan al 50% is reeds verkocht. Kijk op www.waterlandroosendaal.nl voor meer informatie of loop binnen bij een van de 2 makelaars en laat u verrassen door de ruimte en de indeling van de appartementen (in samenwerking met Allee Wonen Makelaardij) DE BOUW IS GESTART!

Koopsom vanaf € 211.500,- v.o.n.

Dit is slechts een kleine greep uit ons aanbod van ca. 200 woningen

Pres. Kennedylaan 1 ● Roosendaal ● www.derooymakelaardij.nl ● 0165-543050 te huur

Bedrijfsruimte Kantoorruimte 50m2 totale opp. 360m2 Omg. Majoppeveld Zuid Info: 06-53223106

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Opslagruimte 450 m3 te huur in Roosendaal telefoon 06 23237487 Te huur in roosendaal

TE KOOP

Roosendaal • Taconietdijk 30

Zeer gunstige locatie Optie A

WOOnhuis 420m3 Gemeubileerd. huurprijs 6 790,00 per maand. Optie B

Inruil eigen woning Maisberg 39 mogelijk! Leede 67 g

WoonWens Makelaars

WoonWens Makelaars Roosendaal

roosendaal Optimaal wooncomfort

Roosendaal

c

eA

iek

Un

an

pv

oo

erk

v rde

dee

ran

ega

g tie:

ige

uid

h uw

nin

wo

Fazantberg 8

LOOds met KAntine

loods 140m2 open loods 96m2 Kantine 20m2 huurprijs excl BTW 6 480,00 per maand. Optie C

LOOds 130m2 Buiten terrein 120m2

ELA0845

huurprijs excl. BTW 6 350,00 per maand

: 2002 Zaterdag 5 november 11.00Bouwjaar - 12.00 uur Mooie patiowoning 2 Perceelopp. : 251 2 m

Perceelopp.: 223 m Luxemet stadswoning met Inhoud : 503 m3 afgesloten carport, Woonopp.: 167 m2 inpandige garage en 3 achtertuin en Alida Inhoud: 500 mBurger zonnige achtertuin met gratis Kees buijsen Johhny mijs 3 slaapkamers € 319.000,- k.k. Royale woonkamer, luxe Jacuzzi !

Optie d

KAntOOr

woonkeuken, badkamer, Bergrand 226, 4707 AT Roosendaal, Tel. 0165 - 520295 3 slaapkamers en dakterras. e-mail: roosendaal@remax.nl € 350.000,- k.k.

30m2 huurprijs excl. BTW 6 250,00 per maand

Ons complete woningaanbod vindt u op: www.remax.nl

dunantstraat 2, 4701 gZ roosendaal, tel. 0165 - 520295 e-mail: roosendaal@remax.nl

Zeer fraaie, moderne vrijstaande woning in gewilde woonwijk met o.a.: inpandige berging, dubbele oprit en zonnige tuin, riante luxe woonkeuken, tuingerichte woonkamer, optioneel 5 ruime slaapkamers en royale nette badkamer.

Vraagprijs: € 425.000,- k.k. Dunantstraat 2, 4701 GZ Roosendaal, T. 0165 - 520295 I. www.woonwensmakelaars.nl

Inhoud: Bouwjaar:

620 m3 1991

Kees Buijsen

Inlichtingen 06-22986247

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Vraagprijs

€ 529.000,-- k.k.

Aanvaarding Perceeloppervlak Inhoud woning Bijzonderheden

• • • • • •

In overleg 668 m2 720 m3 Dubbele garage Slaapkamer en badkamer begane grond 4 ruime slaapkamers

info@derooymakelaardij.nl ● www.derooymakelaardij.nl ● 0165543050


actualiteit

Gemeente weet forse besparing op thuiszorg te realiseren

Deel cliënten krijgt minder uren hulp in huishouding ROOSENDAAL – De gemeente heeft vorig jaar een forse besparing weten te realiseren op thuiszorg. Dat is gebeurd door 1.342 cliënten opnieuw te beoordelen op de thuissituatie. Een aantal klanten krijgt daardoor nu minder uren hulp in de huishouding of heeft een lichtere indicatiestelling gekregen. DOOR MONIQUE JANSEN Van 631 mensen met een duurdere indicatie werd gekeken of ze die wel terecht kregen. In totaal is twintig procent van deze uren overgezet naar een lichtere indicatie. Indicatiestelling De zwaardere aanduiding hield in dat mensen ook hulp kregen bij het regelen van wat er moest gebeuren in de huishouding. Bij een lichte indicatie krijgen mensen eenvoudige hulp bij het huishouden, maar zijn ze zelf wel in staat om te regelen wat er moet worden gedaan in huis. Ook 711 cliënten die alleen hulp in de huishouding kregen zijn herbeoordeeld. De herkeuring zorgde ervoor dat het aantal uren dat clienten recht hebben op thuiszorg met ongeveer negentien procent is verminderd. De totale operatie duurde van februari tot augustus 2012 en leverde de gemeente dit jaar naar verwachting een besparing op van bruto 1,2 miljoen euro. Te ruimhartig De gemeente besloot om cliënten vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) te herindiceren, omdat de thuiszorgleveranciers daar in eerste instantie

zelf verantwoordelijk voor waren. Volgens wethouder Kees Jongmans waren de leveranciers wel erg ruimhartig met het toekennen van het aantal uren aan thuiszorg. In 2010 is de gemeente veel strenger geworden. Er wordt nu veel meer gekeken naar de eigen zelfredzaamheid van een cliënt. “Tevens wordt zeer kritisch gekeken naar ruimten die wel of niet intensief in gebruik zijn”, meldt wethouder Kees Jongmans in een mededeling aan de raad. Besparing De gemeente bespreekt van een bruto besparing van 1,2 miljoen euro, omdat de effecten voor de afdrachten van eigen bijdragen nog niet helemaal duidelijk zijn.

‘Kritisch kijken naar gebruik ruimten’ Jongmans: “Over het algemeen kan echter worden gesteld dat het overgrote deel van de gebruikers niet een erg hoog inkomen heeft en daardoor niet de maximale, maar een lagere eigen bijdrage betaalt.” De wethouder gaat daarom uit van een daling van de eigen bijdrage van twee ton,

Veel mensen krijgen nu minder hulp in de huishouding.

waardoor een besparing van een miljoen euro overblijft. Wmo Mensen hebben recht op hulp in de huishouding als ze dit zelf niet meer kunnen

vanwege een beperking en niemand hebben die hen daarbij kan helpen. Er kan dan een beroep worden gedaan op de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), waardoor er iemand komt helpen om een deel van het huishouden te doen. Mensen

met een handicap kunnen zo langer zelfstandig blijven. Het recht op het aantal uren hulp in de huishouding hangt af van de grootte van de woning, de hoeveelheid bewoners en de onderdelen waarop mensen hulp nodig hebben.

KVW Heerle-Moerstraten verhuist naar ParelMoer

Kindervakantiewerk ook voor jeugd van 12 tot 14 jaar tiewerk helemaal of gedeeltelijk wegvalt. HEERLE/MOERSTRATEN – Het KinderVakantieWerk (KVW) Heerle-Moerstraten houdt deze zomer ook voor het DOOR MONIQUE JANSEN eerst activiteiten voor de jeugd van twaalf tot veertien jaar oud. Het KVW viel met dit initiatief in de prijzen in de competitie ‘Kernen met Pit’ en krijgt duizend euro om dit idee mogelijk te maken. Dit jaar wordt dorpshuis Parel- PR-man Michel Buijsen van het KinderVa- Nieuwe uitvalsbasis kantieWerk denkt dat er onder de oudere De organisatie van het KinderVakantieMoer in Moerstraten ook voor het eerst de uitvalsbasis voor het kindervakantiewerk. jeugd genoeg animo bestaat om deel te nemen. “We merken nu al dat deze jongeren graag meehelpen met activiteiten. Als we bijvoorbeeld ‘vossen’ nodig hebben in het bos voor een vossenjacht doen ze vol enthousiasme mee. Ze zijn nog te jong om leiding te zijn en vinden het jammer dat ze niet mee kunnen doen. Zo kunnen we ze toch bij het kindervakantiewerk betrekken en gaan ze later mogelijk als leiding aan de slag”, vertelt Buijsen.

Luxeprobleem Het KinderVakantieWerk Heerle-Moerstraten kampt met een luxeprobleem, doordat (te)veel jongeren ook graag leiding worden om zo toch betrokken te blijven bij het KVW.

‘Heel enthousiast ontvangen in Moerstraten’

Het kindervakantiewerk blijft na jaren onverminderd populair.

ARCHIEFFOTO

“We hebben genoeg leiding om ook in te zetten bij de jeugd van twaalf tot veertien”, vertelt Buijsen. De organisatie van het KVW is erg blij met het bedrag van duizend euro uit de competitie Kernen met Pit. Dit is een initiatief van de vereniging KNHM die bewoners helpt met het verbeteren van hun buurt, wijk of streek. Het bedrag is extra welkom, doordat de subsidie vanuit de gemeente voor het kindervakan-

Week 41 - Geldig van maandag 8 oktober t/m zaterdag 13 oktober 2012

25% Korting

Biologisch Vlees

OVERHEERLIJKE Gratis VERSE APPELBOLLEN parkeren blister 2 stuks Met de boodschappen doen? Bij PLUS Gommers bent van € auto 3,49 u van harte welkom. Onze vestiging beschikt namelijk over

voor

1.

99

Jupiler Pils krat 24x25cl maximaal 4 kratten per klant van 12.79

een ruim aantal parkeerplaatsen. Er is dus altijd wel een plekje voor u vrij. Bovendien parkeert u bij ons gratis.

PaGiNa 3

Digitaal

Alle varianten

Werk heeft er bewust voor gekozen om dit jaar met Moerstraten als uitvalsbasis te werken. “We mogen gratis gebruik maken van ParelMoer en we zijn heel enthousiast ontvangen”, vertelt Buijsen. Dorpshuis de Schalm in Heerle is weggevallen. De tot dorpshuis verbouwde kerk in Heerle was een andere optie, maar daar zou de prijs waarschijnlijk aan een te hoge kant zijn. De werkgroepen van het kindervakantiewerk gaan nog onderzoeken hoe alles is in te passen in ParelMoer, de gebouwen en de velden om het Moerstraatse dorpshuis heen. Buijsen hoopt dat de verhuizing naar Moerstraten geen belemmering is voor kinderen uit Heerle om mee te doen.

Gratis parkeren

Laagdrempeligheid Met de auto boodschappen doen? Bij PLUS Gommers bent Zoals elkharte jaarwelkom. komen opvestiging de basisscholen in over u van Onze beschikt namelijk een ruim aantal parkeerplaatsen. is dus altijd wel een Heerle en Moerstraten weerErdeelnameforplekje voor u vrij. Bovendien parkeertjeugd u bij onswordt gratis. mulieren te liggen. De oudere mogelijk benaderd door het inkijken van oude deelnemerslijsten en via mond-totmond-reclame. Buijsen vindt het belangrijk dat de laagdrempeligheid van het kindervakantiewerk blijft behouden. Aan ouders wordt een klein bedrag gevraagd per kind om deel te nemen. Het programma van het kindervakantiewerk is nog niet bekend, maar de organisatie kan al wel verklappenBijdat thema voorwe ditgraag jaarnaar ‘Expeditie PLUShet Gommers luisteren onze klanten. Watis. vindt goedweek aan onze winkel? En wat kan KVW’ Inu de van maandag 29beter? juli u aan2op www.plus.nl/geefuwmening en u ontvangt tot Meldt vrijdag augustus vindt de kindervadrie à vier keer per jaar een vragenlijst. Hiermee helpt u kantieweek weer plaats.

Digitaal klantenpanel

onze P-2 kwaliteit te verbeteren.

ALLEEN geldig zondag 27 januari Openingstijden: 8.00uur - 20.00 | za. 8.00 - 18.00 | go 10.00ma.-vr. - 18.00

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehou

9 santé Per kilo

Heerlijke wijn! 99

6934-12_Gommers_WEEK41_MIX_210x210.indd 2-3

Gommers | Dijkcentru

Dijkcentrum 24 I 4706 LA I Roosendaal T. 0165 - 542299

Openingstijden: ma.-vr. 8.00 - 20.00 za. 8.00 - 18.00 gommers@plussupermarkt.nl

3 VOOR


Hulsdonksestraat 48 Kloosterstraat 4 Roosendaal Wouw Tel. 0165-535323 Tel. 0165-303555 E-mail: info@bakkerijcroonen.com www.bakkerijcroonen.nl

Aanbiedingen van 28 januari t/m 2 februari 2013 maandag 4 Busbroden wit, tarwe of volkoren nu 7.25 4 Kip gril broodjes nu

Oud Gastel ✩ Oudenbosch ✩ Roosendaal ✩ Zevenbergen Tel. 0165 - 522 044 / 0168 - 327 515

4.25

dinsdag 4 Busbroden wit, tarwe of volkoren nu 7.25 4 Kip gril broodjes nu 5 Rozijnenbollen nu

2.09 4.25

5 Zachte of brosse eierkoeken nu 2.35 4.25

vrijdag Worstenbrood nu

Ton van Zundert

IN EEN WIJK NABIJ HET CENTRUM GELEGEN UITGEBOUWDE 2/1 KAPWONING MET TUIN EN BERGING ✩ C-berg ligt op ideale afstand t.o.v. centrum ✩ woonopp. begane grond 65 m2 ✩ Fraaie Frans eiken houten vloer ✩ uitbouw met vloerverwarming en gashaard ✩ zolder geschikt als 3e slaapkamer

donderdag 4 Kip gril broodjes nu

Mario van Eck

Chaletberg 41 te Roosendaal

4.25

woensdag 4 Kip gril broodjes nu

Niels Buckens

4+1 gRatis

Zachte witte kadetten nu 6+4 gRatis zaterdag Bij besteding van €12.gRatis assorti mini koffiekoekjes, croissants, chocolade broodjes

4BRJ

Bouwjaar: 1986 Inhoud: 393 m3 Perc.opp: 176 m2

WONINGBOUW VERBOUWINGEN LEVEREN & PLAATSEN PREFAB DAKKAPELLEN WWW.IERSEL-COPPENS.NL

LETERTYPE:

FORMAAT:

www.wijk-regio.nl

CV-ketel storing?

¥               Calibri:  specialist  –kijk  voor  enz.   ¥                 Comic  sans  ms:  uithakken-­‐  voegen  enz.   ¥                 Arial  black:  gevelrenova<e  

Bel (0165) 54 40 55

¥               2  kolom  breed  bij  5cm  hoog    

         

specialist  in  

Gevelrenovatie

Ø  Uithakken Ø  Reinigen

Ø  Voegen Ø  Impregneren

kijk voor  meer  info  op  de  website  

CCM BROEREN  

> Vervanging > Service > Onderhoud

2SE4RVICE UURS

Bel geheel vrijblijvend voor het hoogste bod met...

DE VOORDELEN: • geen makelaarskosten • geen verkoop-stress • geen dubbele woonlasten • snelle afwikkeling • geen ontbindende voorwaarden • ook als uw woning al te koop staat

Bagro Vastgoed Oostvoorstraat 25 Dinteloord info@bagrovastgoed.nl

www.warm in huis.nl

info@ccmbroeren.com                  06-­‐51496499                  www.ccmbroeren.com          

ook voor  schoorstenen  

0167 522622

UW WONING DIRECT EN ZONDER Z ORGEN VERKOPEN? Bagro Vastgo ed koopt uw hu is! www.bagrov

astgoed.nl

Je eerste huis onbereikbaar? Een huis kopen in 2013?

St. Antoniusstraat 21a, Schijf Tel. nr. 0165 - 341703 Fax nr. 0165 - 340338

(Naast het benzinestation Tamoil in Schijf )

IN DE RECLAME ! ! !

Onze (H)eerlijke kipvinken voor € 9,95 p/kg Beste kwaliteit braadlapjes € 10,95 p/kg

aanhangwagens paardentrailers www.betanco.nl

BEL SJAK DAK

Lekker voor op de boterham onze gesneden

rauwe boerenham voor het Openingstijden: en vrijdag p/kg 13.00-17.30 uur € 11,95 prijsjedinsdag, van donderdag zaterdag 8.30-12.00 uur Deze reclame is geldig

van 22 januari t/m 2 februari. OPENINGSTIJDEN: dinsdag 8.30 uur tot 17.30 uur donderdag 8.30 uur tot 17.30 uur vrijdag 8.30 uur tot 17.30 uur zateradg 8.30 uur tot 12.00 uur We eten van 12.30 uur tot 13.00 uur Maandag en woensdag gesloten.

f vana n e Bied 00,- k.k. 9.5 € 17

Vlees rechtstreeks van de boerderij!!!

Wij doen juist voor starters een stap extra!

Meer voormogelijkheden Starters! zijn? Wij gaan tot het uiterste om een Weet jemogelijk wel wat je échte goede maar vooral verantwoorde hypotheek te vinden. In deze tijd sluiten wij

Ook in 2013veel zijnhypotheken er weer veel voordaarom starterssnel omeens een langs. huis te nog steeds af mogelijkheden voor starters. Kom kopen. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt. Bel nu voor een afspraak. Misschien ben jij de volgende wel! De Hypotheekshop Roosendaal

Laan van 55 55 53 30 Laan van Limburg Limburg12, 12,Roosendaal. Roosendaal,(0165) (0165) 53 30 www.hypotheekshop.nl/roosendaal/roselaar Molenstraat 16, Roosendaal, (0165) 56 97 50 www.hypotheekshop.nl/roosendaal

DUIDELIJKvERHaal VERHAAL DuiDElijk

TE HUUR WINTERAANBIEDING

Nu BEsTEllEN 25% koRTING *

* Geldig tot 1 maart 2013

* Vraag naar de voorwaarden

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

Gespecialiseerd in kunststof dakbedekking Roosendaal Gsm: 06-53728473

Bedrijfspand Gunstige huurprijs +/- 200 m2 Roemer Visscherlaan Roosendaal 06-41361415


actualiteit

Serie: 55 jaar Stichting Carnaval Roosendaal. Deel 3: Het protocol

Colofon

Commissie protocol is de olie in machine van Stichting Carnaval

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

ROOSENDAAL - Carnaval is voor de echte Tullepetaonen het leutigste feest dat er bestaat. Maar voor de mensen die het organiseren en er de eindverantwoordelijkheid voor dragen is het ook een heel serieuze bezigheid. Want carnaval is niet alleen een feest met tradities. Het is ook een feest met spelregels waaraan vierders en uitvoerende functionarissen zich dienen te houden. Want carnaval moet op de allereerste plaats een feest zijn dat het verdient om gevierd te worden. Het vraagt om een houding die respect uitstraalt. Want naast een sterke regierol brengt de commissie ook gevraagd en ongevraagd advies uit aan het bestuur van de Stichting Carnaval.

Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Robin Looy, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Sluittijden Advertenties donderdag 11.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 09.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Wil Broos, al lid van de commissie vanaf de begin jaren 70, beschrijft de rol die de commissie vroeger had als volgt: “ Vroeger waren we de ogen en oren van de organisatie. We vingen signalen op die we vervolgens bespraken en keken dan pas of en hoe we er iets mee zouden gaan doen. De mensen binnen en buiten de organisatie wisten in feite niet eens wie er in die commissie zaten.

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 04

De oplossing van deze puzzel is in week 05 te vinden op www.internetbode.nl

‘Sjampetter deelt ervaringen met ons’ Dat zorgde in die tijd best wel eens voor radiostilte binnen de organisatie als men ook maar dacht dat je bij die groep hoorde. In het begin waren we met 4 personen en hielden ons vooral bezig met de regie. De afspraken die we hadden gemaakt waren dan ook – min of meer – bindend. De hoogwaardigheid-bekleders Prins, Nar en de toenmalige Grootste Boer of Adjudant speelden een rol die hen vanuit datzelfde protocol was toebedeeld. In de loop der tijd is niet alleen de taak van de commissie veranderd, maar is deze ook uitgebreid met een vijfde lid, namelijk de Sjampetter. Hij deelt zijn ervaringen met ons en kan inspelen op zaken die snel geregeld of aangepast moeten worden”. En daarmee legt Wil de link naar het huidige functioneren van de commissie. Tegenwoordig “Als je kijkt waar we ons tegenwoordig mee bezig houden, dan is dat een aanzienlijke lijst van zaken waar we ons over buigen en een mening over vormen”, zegt de voorzitter van de commissie, Martien

© www.sudokusite.eu

Voorzitter Martien Bruijns en nestor Wil Broos, beiden lid van de commissie protocol van de Stichting Carnaval Roosendaal, poseren bij het beeld van de Tullepetaon op de oude Markt waar het feest op 11 november begint en tenslotte ook weer eindigt. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

Bruijns. “ Naast de organisatie en communicatie houden we ons verder bezig met het invullen van de rollen van Prins, Nar en Sjampetter. Ook adviseren we over het nieuwe motto en de coaching en begeleiding van de hoogwaardigheidsbekleders”. Maar Martien benoemt ook een aantal zaken die tegenwoordig sterke invloed op het protocol hebben. “Onze nieuwe voorzitter Cor Verbogt vindt het belangrijk dat de Prins fysiek en communicatief vooraan staat. Hij is het boegbeeld van het feest

dat hij aanvoert. Ook daar heeft de commissie een sturende en adviserende rol in gehad”. Maar misschien nog wel veel belangrijker vindt Martien de invloed op de bemensing van de Boerenraad en Stichting. “ Verjonging zorgt voor een andere kijk op de dingen. Daarmee houd je een organisatie scherp en ontwikkel je mee naar de toekomst. En daarmee geven we ook aan dat de commissie niet alleen de taak van ‘monumentenzorg’ heeft maar ook toekomstgericht bezig is”.

Jongerenparticipatie speerpunt van Roosendaalse jeugdbeleid

Jongerenraad trappelt om aan de slag te gaan ROOSENDAAL –Van de iets meer dan vierhonderd Nederlandse gemeentes hebben er zo’n vijfentwintig een En dat gaat over en weer niet vrijblijvend. Gevarieerd gezelschap jongerenraad. Sinds afgelopen woensdag is de gemeente Roosendaal er daar één van. Toen werd namelijk de Als het college een advies van de jonge- Uit een korte rondgang onder de leden, renraad niet opvolgt, en dat zal heus wel blijkt hoe divers de samenstelling van de Roosendaalse jongerenraad formeel geïnstalleerd. DOOR ROEL DE HAAN De jongerenraad is een officieel adviesorgaan van het college. Dat betekent dat de

raad subsidie ontvangt en ondersteuning van een ambtenaar krijgt. Het betekent ook dat het college bij zaken die voor jongeren van belang zijn, de raad tijdig bij de

besluitvorming betrekt. De jongerenraad kan ook zelf het initiatief nemen en het college, zonder dat ze daarom zijn gevraagd, benaderen over jongerenzaken.

eens gebeuren, dan moet het dat wel toelichten en motiveren. Aan de andere kant heeft het college de bevoegdheid om de jongerenraad met gerichte vragen en opdrachten aan het werk te zetten.

Achterban De jongerenraad bestaat uit 15 leden, waarvan er vier onder voorzitterschap van Marissa van Loon, de initiatiefnemer van de jongerenraad, het dagelijks bestuur vormen. Jongeren tussen 12 en 27 jaar vormen de doelgroep.

‘Wil niet in gezeur blijven hangen’

De Roosendaalse jongerenraad. Zittend: het dagelijks bestuur.

FOTO ROEL DE HAAN PaGiNa 5

De raad wil het contact met de achterban onderhouden door gebruik van social media (onder anderen de website www.jongroosendaal.nl). Daarnaast is iedereen welkom bij de vergaderingen van de raad. Een voorbeeld van een agendapunt is de nieuwe Drank- en Horecawet. Daarvoor is een werkgroep in het leven geroepen die zich, behalve met het bepalen van een standpunt, ook bezig gaat houden met een inventarisatie van de gevolgen van die wet voor de Roosendaalse jongeren.

raad is. Dusty Hermans (19) studeert bedrijfseconomie. “Ik neem deel omdat ik denk dat ik goed weet wat er onder de Roosendaalse jongeren leeft. Ik heb in de horeca gewerkt en ik ben nu nog ‘actief’ aan de andere kant van de bar…. Er wordt door jongeren nogal gemopperd over de voorzieningen die er voor hen zijn. Ik ben zelf kritisch van aard, dus ik herken dat. Maar ik wil niet in gezeur blijven hangen en ik heb het gevoel dat ik op deze manier een positieve bijdrage kan leveren”. Siham Azhom (20) studeert commerciële economie en werkt parttime in een supermarkt. “Ik hoop dat ik jongeren die naast een Nederlandse ook een andere culturele achtergrond hebben, het gevoel kan geven dat ook zij in de raad vertegenwoordigd zijn. En ik ben er trots op dat ik dat mag doen. Ik vind het belangrijk dat door jongeren veroorzaakte overlast aan de orde komt. En ik wil graag dat er aandacht komt voor jongeren in een achtergestelde positie.” Rob van de Geijn (25) is ondernemer. Hij runt de Dans Theaterschool Roosendaal en de Danstheater Winkel. “Vooral startende jonge ondernemers en het beleid rond het centrum van de stad hebben mijn aandacht. Ik denk dat wij het college met verfrissende standpunten over jongerenzaken kunnen adviseren.”


Basisschool De Wingerd timmert aan de veilige weg

Winterwandeltocht ROOSENDAAL - Op zaterdag 26 januari houdt wandelvereniging Thor de jaarlijkse winterwandeltocht. De wandelingen starten vanuit het clublokaal Thorhonk gelegen op het sportpark Vierhoeven, Nispenseweg 5, 4707 RA in Roosendaal. Er zijn wandelingen van 25-17-10 en 6 km. De 25 en 17 km starten tussen 9.00 en 10.00 uur. De 10 en 6 km tussen 9.00 en 14.00 uur. Zo rond de klok van 16.00 uur hopen we dat iedereen zich weer afgemeld heeft. De 17 km heeft één rustpunt halfweg. De 25 km doet een extra ronde na deze rustpost. Alle wandelingen gaan voor meer dan 80% over onverharde wandelen bospaden. Het is zeker de moeite waard

om de bos- en heidevelden in de buurt van Rucphen en Schijf te doorkruisen. Als de weersomstandigheden zo blijven, wordt het een echte wintertocht. Alle wandelaars krijgen een gedetailleerde routebeschrijving mee en bovendien zijn alle routes met zorg uitgepijld. Nordic Walkers zijn steeds welkom op onze wandeltochten. Ook wandelaars met hond zien we graag komen, mits deze blijft aangelijnd. In de bossen van Rucphen is dit verplicht! Wandelaars aangesloten bij een erkende bond en thorleden met clubpas hebben korting. Voor verdere informatie over deze wandeltocht en het totale wandelgebeuren bij de wandelvereniging kan men terecht op de website van thor-roosendaal en bij dhr. W.Pardon 0165-543864.

Verkeersouder Iris de Vries en juf Marjolein Verwijs plakken ter plekke de stickers op.

ROOSENDAAL - Openbare Dalton Basisschool De Wingerd heeft een wel heel bijzondere manier gevonden om aandacht te vragen voor een veiligere schoolomgeving. Zoals op de meeste basisscholen, is op de Wingerd de verkeersveiligheid een

hot-item. Het parkeren op de stoep en loopstroken, stilstaan in de straat en het niet volgen van de schoolroute, is de school en omwonenden een doorn in het oog. Ook vinden omwonenden, ouders en leerkrachten dat er te hard gereden wordt in de straat. De toegestane maximale snelheid van 30 km p/h wordt regelmatig

overschreden. Om aandacht te vragen voor de 30 km zone, komen de school en omwonenden in actie. Met het plaatsen van 30 km-stickers op de vuilcontainers, vragen zij de aandacht van automobilisten. Het zou geweldig zijn als dit daadwerkelijk bij gaat dragen aan een veiligere schoolomgeving. Vol verwachting klopt het hart.

IVN-Seniorenactiviteit ROOSENDAAL - IVN organiseert elke laatste donderdagmiddag van de maand een seniorenactiviteit. Op donderdag 31 januari wordt in het MEC, T-Huis Visdonk, Dennescheerderdreef 11, van 13.30 tot ca. 16.00 uur een themamiddag gehouden met als titel: Kunst in de Kosmos. Fantaseren over de ruimte, over de sterren aan de hemel, over zon en maan, is van alle tijden. Maar bij fantasie hoeft het tegenwoordig niet meer te blijven. Een groot deel hoort al tot onze we-

tenschappelijke kennis. Dank zij met name de Hubble-telescoop is het mogelijk geworden fantastische beelden van vele astronomische objecten zien. We kunnen diep in het heelal kijken. Walter Wamsteker, voorheen leraar natuur- en sterrenkunde aan het Norbertuscollege, zal onder de titel “Kunst in de Kosmos” de aanwezigen meer vertellen over sterrenkunde, een fantastisch onderdeel van de natuur. Hij zal de belangstellenden daarbij vooral ook de schoonheid en het avontuur van de sterrenhemel laten beleven. Voor meer informatie kijk op www.ivn.nl/roosendaal.

Sociale vaardigheidstraining voor jongeren ROOSENDAAL - Traverse start op dinsdagavond 19 februari een sociale vaardigheidstraining voor jongeren van 12 t/m 15 jaar die in de gemeente Roosendaal op school zitten. Deze kosteloze training wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Roosendaal en is bedoeld voor jongeren van de onderbouw voortgezet onderwijs (12–15 jaar). De jongeren komen 9 keer bij elkaar op dinsdagavond van 19.00-21.00 uur in Roosendaal. Parallel aan de training voor

de jongeren vinden vier ouderbijeenkomst plaats. U kunt uw kind aanmelden door te bellen naar Traverse: 0164-237056 en te vragen naar Mw. J. Jongerius of te mailen naar j.jongerius@traversegroep.nl Vooraf vindt een kennismakingsgesprek plaats. Soms lukt het uw kind niet zo goed om op een prettige manier met andere jongeren om te gaan en/of vriendschappen te sluiten. Uw kind voelt zich onzeker en weet niet goed hoe hij/zij dit kan verbeteren en moeilijke situaties kan oplossen. Als u dit

herkent dan is deze sociale vaardigheidstraining zeker iets voor uw kind. Samen met zeven andere jongeren van dezelfde leeftijd komen we negen keer bij elkaar om met allerlei thema’s aan het werk te gaan. Bijvoorbeeld: hoe kan ik meer zelfvertrouwen krijgen? Hoe maak ik contact met andere jongeren? Hoe zeg ik “nee” als ik iets niet wil? Hoe ga ik om met moeilijke situaties, bijvoorbeeld als ik ruzie heb of als ik gepest word? Wacht niet te lang met aanmelden, er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

KORTE BERICHTEN Reanimatie/AED: De stichting Reanimatie-Roosendaal start 28 februari weer met een cursus reanimatie/aed, in twee avonden verdeeld theorie en praktijk, 2e avond is 7 maart. Meer weten: Reanimatie-Roosendaal, contactpersoon dhr. L. van Merode 0165533009, 06-28104624; reanimatie-roosendaal@home.nl. ROOSENDAAL Seminar ‘Goede voornemens’: Ook dit jaar verzorgt Froukje Smeding, werkcoach/ trainer bij stress en burnout (www.werkwegen.nl) een reeks seminars bij Bibliotheek VANnU in Roosendaal. De seminars zijn voor iedereen gratis bij te wonen. Ze begint het nieuwe jaar met het seminar ‘Goede voornemens volhouden…nu echt!’ Vrijdag 1 februari, 10.15-11.45 uur bij de Centrale Bibliotheek in Roosendaal, Markt 54a. Wel even aanmelden via www.werkwegen.nl, dan ontvangt u tevens een werkboekje. Lezing: Dinsdag 29 januari houdt de KNNV i.s.m. het IVN om 19.30-22.00 uur een interessante lezing over Tiengemeten in het MEC T- Huis, Visdonk, iedereen welkom. Gastspreker is Helma Braat. Helma Braat, werkzaam bij Natuurmonumenten, zal aan de hand van bijzondere beelden een mooie presentatie geven over Tiengemeten. De avond is een mooie inleiding op de excursie die ze verder in het jaar naar Tiengemeten gaan houden. Optreden: Angelo & Friends treden zondag 27 januari op in Moeder Overste, Oude Markt in Roosendaal van 16.00-19.00u. Een middag vol Soul & Groovie Funk met gast saxofonist Nicky Manuputty, Harry T. gitaar, Sola van Motman basgitaar, Georgio Bletterman drums, Manoa S. keyzz . Tijdens de pauze dj Frenk Mouthaan. WOUW Een avond over poëzie: Ter gelegenheid van de landelijke gedichtendag wordt er in het grafisch museum ‘’in den groenen zonck’’ in Wouw een avond aan poëzie besteed. Harrie Schalken, neerlandicus, grafisch kunstenaar en museumeigenaar, gaat deze avond in op de aspecten van poëzie: wat is een gedicht, waarom is iets poëzie, het ontstaan van creatieve taal. Dat alles in algemene zin. Tot slot van de avond worden op de antieke persen van het museum enkele gedichten (loodzetsel) afgedrukt. Donderdag 31 januari, aanvang 20.00 uur. Tevoren aanmelden: 0165-302290, of via de site/mail www.grafischmuseumindengroenenzonck.nl

BEDRIJVIG NIEUWS “Want vis is feest “

Hernieuwde kennismaking met Visgilde De Nieuwe Markt ROOSENDAAL – Als je de winkel van Visgilde De Nieuwe Markt binnenwandelt trekt het rijke aanbod aan vis en visproducten onmiddellijk je aandacht. Keurig gesorteerd en in overzichtelijke vitrines uitgestald maakt het de keuze voor de klant erg gemakkelijk. En dat is precies wat bedrijfsleider Ron van de Ven met zijn winkel voor ogen heeft. Daarnaast staat de naam Visgilde voor het keurmerk van Kwaliteit en Duurzaamheid. DOOR RENÉ BRUIJNINCX “Het allerbelangrijkste in onze winkel is die kwaliteit die we bieden en de keuze die de klant moet kunnen maken”, opent Ron zijn enthousiaste verhaal over zijn zaak aan de Nieuwe Markt. “Klanten komen soms met hele specifieke wensen en we zorgen er altijd voor dat de klant krijgt waar deze om vraagt. En iets niet in huis hebben ken-

nen we eigenlijk niet. Doordat we onderdeel zijn van Visgroothandel Schot uit Tholen hebben we dagelijks aanvoer van verse vis rechtstreeks van de visafslag. En dat is de beste garantie voor verse producten”.

ze dan bij ons kunnen ophalen”, benadrukt Ron enthousiast de nieuwe aanpak van zijn bedrijf. “En dat bestellen kan gewoon via ons emailadres info@denieuwemarkt. visgilde.nl”.

Nieuwe aanpak “Om ons nog beter op het winkelende publiek en onze collega ondernemers te richten hebben we een aantal wijzigingen en nieuwe aanbiedingen doorgevoerd. Voortaan zijn we ’s maandags geopend van 11 uur tot half zes. Op donderdag bieden we de klant een gezinszak kibbeling – inclusief saus – voor de aangename prijs van 7,95 euro. Op vrijdagavond zijn we geopend tot 19 uur en voor de kinderen hebben we een echt kindermenuutje met frietjes, visnuggets en natuurlijk een speeltje in de vorm van een visfiguurtje. Ook onze collegaondernemers zijn bij ons van harte welkom om een hapje te komen eten. En voor bedrijven maken we bestellingen klaar die

Het gezicht van de winkel “Maar waar de klant vooral behoefte aan heeft is een vertrouwd gezicht in de winkel. Dat vertrouwen moet je verdienen en vervolgens ook vertalen in herkenbaarheid”, benadrukt Ron het belang van zijn personeel. En om zijn woorden kracht bij te zetten introduceert Ron ‘het gezicht van de winkel’ in de persoon van Miranda Perk. “Onze klanten stellen het erg op prijs dat ze herkend worden en dat wij doorgaans al weten wat ze bij ons komen kopen en hoe men het graag verzorgd wil hebben. Want op die manier kun je een vertrouwensband opbouwen en een tevreden klantenkring krijgen”, vult Miranda haar bedrijfsleider aan.

Miranda Perk, het gezicht van de winkel, en Ron van de Ven, bedrijfsleider van Visgilde Nieuwe Markt op die plaats in de winkel waar ze zich het beste voelen. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

Visgilde de Nieuwe Markt, Nieuwe Markt 22, Roosendaal, 0165-534750, www.denieuwemarkt.visgilde.nl PAGINA 6


lief en leed

Familieberichten Weekenddiensten

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Tel.: 0165-36 45 66

Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen

www.uitvaartbrabant.nl

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Onze sfeervolle uitvaartcentra zijn huiselijk en intiem en voorzien van alle moderne faciliteiten. Graag informeren wij u over alle mogelijkheden rondom de uitvaartdiensten die bij ons, zonder tijdslimiet, gehouden kunnen worden.

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Bergen op Zoom Heiningen 115 Tel. 0164 - 233 473

Roosendaal Bachlaan 3 Tel. 0165 - 533 785

Timmerwerken

Tel. 06-22986247 • Fax (0032) 32938643 E-mail: twan@thielentimmerwerken.nl

Een mooi en goed kunstgebit? U kunt terecht voor nieuwe protheses, klikgebit op implantaten en reparaties.

Uw adres voor: KozijnEn • ramEn • dEUrEn en TrappEn en ambachTElijK TimmErwErK • KasTEn • TaFEls

• Vergoeding door alle zorgverzekeraars • Service en ervaring Voor weekendreparaties kunt u op vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bellen naar 06-39586647. Hoogstraat 1, 4702 ZN Roosendaal T. 0165- 560066

Januari & Februari

5% Winterkorting

CARNAVALSWINKEL KEES KONINGS WWW.KEESKONINGS.COM te ESSEN Het moet niet gekker worden! We zijn er ondersteboven van!

van Overveld aardappelen, groenten & fruit. “Local for local” Direct van boeren uit de regio Supervers en een eerlijke prijs. Rucphensebaan 69, Roosendaal 0165-536460

DEZE MAAND 15% KORTING OP ALLES

2 1/2 kg Elstar 6 1,95

Zonwering Rolluiken Kozijnen

INFORMEER NAAR ONZE LA AG ST E PR IJS GARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houte kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

Ook voor uw (friet-)aardappelen dagelijks geopend van 8.30-17.30 PAGinA 7

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077


Leedies night en bingo in Mangelpeejenlaand

OONS TAOLTJE Aflevering 216

Vrouwke Kram school gehouden voor meisjes van 14 tot 19 jaar. Daarnaast was een herberg. En de verzameling woningen hier weer naast was de “Kwakkelkooi”, waar door de kinderen heel wat gespeeld is. Daar was dat winkeltje van vrouwke Kram, die er snoepgoed als trekstroop, dropveters en toffees (met een halfje erin) verkocht.” Wie was vrouwke Kram? Kleinzoon Cor Jongmans weet het gelukkig allemaal nog te vertellen. Hij was zes jaar oud toen grotmoeder uit haar huisje aan de Nieuwstraat vertrok en vervolgens introk bij haar dochter of anders gezegd bij het gezin Jongmans-Kramp in de Emmastraat. Ze was in 1854 in Wouw geboren als Catharina Mol en in 1887 getrouwd met de Roosendaalse schoenmaker Johannes Marinus Kramp. Catharina Kramp met kleinzoon Cor en het winkeltje in de KwakDie overleed in 1906. Trien Kramp bleef met haar kinderen wokelkooi nen in de Kwakkelkooi waar ze een kruidenierswinkeltje had. Door Jan van Nassau Op de foto van dat winkeltje zien we tegen de zijgevel twee reclameborden, waaronder in elk geval één van het zeepmerk Over het woord Griebus laat ik nog even Tini Jongmans aan Sneeuwwit. Maar de jeugd wist het winkeltje niet zozeer te het woord. Bij hem thuis sprak men meer over een gribus het vinden voor zaand, zéép en soda, maar vooral vanwege de algemeen. Hij verwijst naar een pagina op de site roosendaal- snoeperij die je er kon kopen. Hoe komt het nou, kunnen we ons toenennu met daarop de vermelding dat Roosendaal in 1899 afvragen, dat men de winkelierster vrouwke Kram noemde en meer dan duizend éénkamerwoninkjes telde, veertig procent niet vrouwke Kramp? van het totale woningbestand. Ze waren onder andere te vinden op de Turfberg, de Oostelijke en Westelijke Havendijk, in het Kram(p) Rozemarijnstraatje, de Kwakkelkooi achter de St.-Janskerk, Ludovicus Kramp, ook vermeld als Louis Kramp, was afkomstig het Kerkstraatje en het Kuiperke. De meeste van deze wonin- uit Leiden en trouwde in 1836 met de Roosendaalse Johanna gen verkeerden in zeer slechte staat. Volgens de schrijver van Demmers. Hun zoon Joannes Marinus werd in 1847 in Roosende tekst op de site was de toestand van de éénkamerwoninkjes daal geboren. De Nederlandse Familienamenbank geeft aan achter de huizen van de Markt en de Molenstraat iets beter. dat de naam Kramp anno 2007 het meest voorkomt in diverse In diverse publicaties wordt erop gewezen dat rond 1900 een gemeenten in Zuid-Holland, in Amsterdam en in Gelderland. In groot deel van de Roosendaalse bevolking huisde in een een- Noord-Brabant komt de naam Kramp slechts een paar keer voor voudige woning in een van de talrijke woongangen die men in in Etten-Leur, Breda en enkele gemeenten in Oost-Brabant. BeRoosendaal kende. De meeste huisjes van de Kwakkelkooi wa- langrijker echter is het gegeven dat de familienaam ook bekend ren officieel gelegen aan de Nieuwstraat. Zo ook het winkeltje is als Kramps, Kram en als Kremp. Zo wordt Nicolaas Kramp, van vrouwke Kram. Over de herkomst van de naam Kwakkel- de overgrootvader van Johannes Marinus Kramp, in 1762 in kooi (in RWB-spelling Kwakkelkòòi) wordt in jaarboek 8 van een Leidse huwelijksakte genoteerd als Claas Kram. Het zou de oudheidkundige kring De Ghulden Roos niet zoveel gezegd. dus best kunnen dat de Roosendaalse familie Kramp zichzelf De naam Kwakkelkooi wordt vertaald als ,,Kwartelkooi’’. Het in de omgang ook Kram noemde. De Roosendaler zou Kramp Woordenboek van de Brabantse Dialecten maakt duidelijk dat immers vast en zeker uitgesproken hebben als Kraamp. de kwartel niet alleen in Roosendaal kwakkel genoemd wordt. Om af te sluiten nog een opmerking van Ger Riezebos over de De vorm is in vrijwel het hele Brabantse taalgebied bekend, Griebus. Hij heeft ooit, zo schrijft hij, een paar geboren Kalszij het dat in het Nederlandse deel van Brabant ook kwartel donkers horen spreken van het Griebus. Daarmee werd dan gebezigd wordt en dat in het Noord-Oosten daarnaast de vorm onomstotelijk iets gezegd over de bedoelde personen en hun wachtel voorkomt. De naam Kwakkelkooi kan in elk geval sociale status. Het is jammer dat Ger er geen voorbeeldzin aan al veel ouder zijn dan de twintigste eeuw waarin R. van Has- toevoegt waarin de verbinding het Griebus op zijn plaats is. selt het toponiem plaatst. Hij beschrijft het geheel als ,,een Zelf heb ik nooit over het Griebus horen spreken, wel over straatje en huizencomplex eertijds gelegen tussen H. Hartplein het gribusvolk. Zijn er misschien lezers die bekend zijn met de en Nieuwstraat’’. Het plein achter de St. Janskerk heette in verbinding het Griebus? 1948 dus nog H. Hartplein. Het is wel nog even zoeken naar het O, en André Verwijmeren laat nog weten, dat ik goed in de juiste jaartal van de afbraak van het buurtje. gaten had dat hij geen geboren Roosendaler is. Hij is in 1957 op twaalfjarige leeftijd verhuisd van Aalst-Waalre naar RoosenKruijenierswienkeltje daal. Tussen Aalst en Waalre was er een soort rivaliteit. Die Misschien kreeg u net als ik op jonge leeftijd het leesboekje van Waalre zeiden: ,,As Woldere gin kaaie gescheten had, had “Rond dal en donken” onder de aandacht gebracht. In dat Aalst ginne harde weg’’. En daaraan toevoegend zeg ik voor de boekje moet ik voor het eerst iets gelezen hebben over het win- gelegenheid… zo is’t mar net. keltje van vrouw Kram in de Kwakkelkooi. Broeder Albertinus schrijft in zijn boekje het volgende over de omgeving van de Reacties kunt u richten aan Oòns Taoltje, p/a Middenhuidige schouwburg: “Heel deze hoek achter de St. Janskerk straat 44, 4702 GE Roosendaal, telefoon 0165.545561 of was een eigenaardig geval. In het Godshuis werd Zondags- per e-mail: oonstaoltje@roosend.demon.nl.

Roosendaals muzikaal talent in grote zaal de Kring

Roosendaal Nederpop Theatershow ROOSENDAAL - Goede muziek, een intieme sfeer en een enthousiast publiek. Dat waren de ingrediënten van de Nederpopshow van vorig seizoen. Op vrijdagavond 1 maart ontmoeten muzikale talenten elkaar weer op het grote podium van Schouwburg de Kring. Uit de verschillende popbands die de stad Roosendaal rijk is, zullen zangers en zangeressen de uitdaging aangaan om in verrassende formaties hun nummers te vertolken. Bekende namen zoals Sofie Habets, Martine van de Kar, Pieke Janssen , Joosje Jochems en Bernard Stevens zijn van de partij. De Nederpop theatershow brengt 12 zangtalenten uit de stad samen om de mooiste en meest herkenbare liedjes uit de popgeschiedenis op de planken te brengen. Een orkest onder leiding van Bert van Uffelen zal de harmonische sfeer creëren die de show nodig heeft. De Roosendaalse Comedie speelt in op het thema van de avond. Het gevarieerde popprogramma heeft als thema ‘Onderweg’.

Leedies night 2012

MANGELPEEJENLAAND - In Mangelpeejenlaand wordt zaterdag 26 januari al flink carnaval gevierd. Om 14.00 start de carnavalsviering voor 50+’ers met een gezellige bingo bij Café de Bakker. Er zijn heel veel leuke prijzen te winnen en de toegang is gratis. Om aangesterkt de Vastenavond in te gaan is iedereen om 17.44 welkom bij de boerenmaaltijd. Heerlijke stampotten zullen op het menu staan. ’s Avonds gaat het dak bij Café De Bakker

los want alle vrouwen van Mangelpeejenland, jong en oud zijn om 21.11 van harte welkom bij de leedies night! Sinds 4 jaar staat deze leuke avond op het programma en de vrouwen maken er altijd een hele gezellige avond van. Het thema dit jaar is Trukendoos Party, dus er zullen heel wat trucs uitgehaald gaan worden. De best aangeklede Leedie of the Night wordt beoordeeld door het protocol voor: FIRST LEEDIE VAN MANGELPEEJENLAAND 2013! De mannen mogen zich zonder de vrouwen bij Café van Pul vermaken.

Reünie moederkesbal Kalsdonk ROOSENDAAL - Buurthuis Kalsdonk organiseert op zondag 3 februari een reunie van het vroegere moederkusbal in buurthuis Kalsdonk. We hopen dat de moeders van toen met hun kinderen naar deze gezellige middag komen.

Er komt een dweilbandje en de muziek wordt verzorgd door dj Robbie. We hebben ook een klein prijsje voor de kinderen die het leukst verkleed zijn. De middag begint om 13.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar in het buurthuis of op zondag 3 februari aan de deur. Deze dag wel carnavalskleding verplicht.

Vrijdag 1 februari in de kleine zaal van De Kring

Eerste editie Roosendaal Zingt Carnaval ROOSENDAAL - Op vrijdag 1 februari vindt de eerste editie van Roosendaal Zingt Carnaval plaats in de kleine zaal van De Kwakkelkooi, zoals De Kring met carnaval genoemd wordt. Vanaf 20.11 uur kun je gezellig mee doen met het kwakkelkwèèke, wat tot 23.11 uur zal duren. Daarna hoef je nog niet naar huis, want er is dan nog genoeg te zien en te horen om tot in de late uurtjes op mee te deinen in die welbekende en oergezellige carnavalssfeer. Meezingen op carnavalskrakers Het concept van Roosendaal Zingt Carnaval is simpel: neem het welbekende meezingconcept van Roosendaal Zingt en giet daar een carnavalsausje overheen en klaar! Op het podium wisselen diverse carnavalsbands en zangers en zangeressen elkaar af, waarbij zowel landelijke als lokale carnavalskrakers de revue passeren. Dat alles bij Roosendaal Zingt Carnaval ook door het publiek mee te zingen is, spreekt voor zich. Prins Carnaval is natuurlijk ook uitgenodigd, dus hopelijk komt ook hij gezellig meezingen!

Jubileumjaar In 2013 bestaat Roosendaal Zingt 10 jaar en dat gaan we vieren. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni organiseren we ons jubileumfeestje met op vrijdagmiddag de eerste editie van Roosendaal Zingt Kids, een langgekoesterde wens van de organisatie. Zaterdagmiddag wordt Roosendaal op zijn kop gezet door een heleboel sambabands met het Sambafestival Roosendaal Rammelt. En zaterdagavond vindt de jubileumeditie van Roosendaal Zingt plaats: Roosendaal Zingt Live. Het welbekende meezingfeest, maar dan live met de band STOOT en een aantal verrassingsacts. Een speciale jubileumeditie dus, waarbij het meezingen nog steeds centraal staat, maar wel een jubileumsausje is toegevoegd. Noteer deze data alvast in je agenda, want dit meezingfeestje wil je echt niet missen! Roosendaal Zingt Carnaval is het eerste meezingfeestje in dit jubileumjaar van Roosendaal Zingt. Als dat geen leutige opwarmer is… We zien je dus graag op vrijdag 1 februari in De Kring bij ons carnavalsfeestje. Meer informatie vind je op www.roosendaalzingt.nl bij Carnaval.

Kinderontbijt voor Mangelpeekes MOERSTRATEN - Op zondag 3 februari, is er voor alle Mangelpeekes in de ParelMoer weer het kinderontbijt met Prins Ralph, Nar Peej, Grootste Boer Harry en Pliessie Kweetniet. Sophie Mol zingt dit jaar een duet met Joosje Jochems.

U komt onderweg een tal van herkenbare nederpopnummers tegen. Aangevuld met dansgroep Studio Sisa belooft het een

avond totaaltheater te worden. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van de Kring. PAGINA 8

We hopen dat het net zo leuk wordt als vorig jaar. We gaan ontbijten, dansen en een knutsel maken. We zeggen nog niet wat maar het is iets

wat je tijdens de carnaval kunt gebruiken! De Mangelpeekes moeten vroeg uit bed, want ze zijn van harte welkom om 9.33 uur en om 11.11 uur mogen ze weer opgehaald worden door de ouders. Toegang is gratis en doe vooral carnavalskleren aan! Doe je ook mee, geef je dan op voor woensdag 30 januari door een mailtje te sturen naar mangelpeejenlaand@hetdorpmoerstraten.nl.


WINTERACTIE:

25% KORTING van maandag t/m donderdag

10% KORTING vrijdag en zaterdag 20% KORTING op zondag Geldig tot za. 30 maart 2013, niet icm andere acties en niet met feestdagen en carnaval.

Tegen inlevering van deze bon.

Tel. 0164 258387

Geniet van de authentieke Griekse ambiance met heerlijk terras op de Grote Markt 25 in Bergen op Zoom. Gratis parkeren in de parkeergarage, achter de Grote Markt (Lindenbaan). Vraag naar de voorwaarden.

Speciaal voor Carnaval Prinsenpakket voor € 9,95 ™Hi``YdYhUcbY"_cǞY

Om wakker te worden/blijven.

™Hi``YdYhUcbY"h\YY Tegen de (na)dorst. ™Hi``YdYhUcbY"W\cWc`UXY Om die ‘dooie muizen’ uit je mond te verjagen. Raadhuisstraat 31 4701 PL Roosendaal E info@caffedono.nl T 0165 55 44 53 I www.caffedono.nl ™ Cadeauwinkel ™ Proeflokaal voor koffie en thee ™ Espressomachines voor particulier, bedrijf en horeca ™ Espressomachine reparatiecentrum

Diverse lunchgerechten, Specialiteiten uit eigen keuken, Luxe-, warme en verse broodjes, Bezorgde bedrijfslunch.

Zitplaatsen - Bezorging - Afhalen

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Wij hopen u te mogen verwelkomen, zodat u kunt genieten van onze heerlijke Griekse keuken.

STERREN IN DE SNEEUW € 649,00 6-DAAGSE REIS KLEINWALSERTAL 17 t/m 22 mrt 2013 Vervoer, 5 overnachtingen, 3 excursies + optredens van: Wolter Kroes, Vinzzent, Grad Damen, Rene Schuurmans en vele anderen

HUISHOUDBEURS 16 t/m 24 feb 2013

€ 29,50

Vervoer + entree

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH – WERDER BREMEN € 79,00 9 mrt Vervoer + wedstrijdticket

SCHALKE 04 – HOFFENHEIM 30 mrt

€ 99,00

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

DAGREIS LONDEN vanaf € 49,00 30 mrt, 27 apr, 25 mei, 29 juni, 6 juli Vervoer, overtocht + plattegrond

2-DAAGSE LONDEN vanaf € 119,00 30 mrt, 27 apr, 4 mei, 29 juni, 13 juli Vervoer, overtocht, overnachting + ontbijt

ZONDAGMIDDAGCRUISE 26 mei

€ 29,50

Vervoer + rondvaart + optredens

Geopend van maandag t/m vrijdag

www.sanrosa.nl

www.brabantexpres.nl

Belder 12A, Roosendaal, Tel.: 0165 - 395 123 sanrosa.broodjeszaak@gmail.com

De lekkerste SPARE RIBS uit heel de regio dag aan ag m Op nderd o en d

.75

4 € 1 eper kt w onbcolesla s incl. twister n e

0165-569416

WWW.DAKOTAZ.NL

3 Gangen menu voor

2 + 1 GRATIS

e19.50 (zo-vrij) niet geldig tijdens feestdagen

vrijdag 15 maart LivE mUZiEK

Buffet en wijn Grieks Restaurant Thalassa

e27.00 vrijdaG 1 maart

Bloemenmarkt 9 Roosendaal, Tel. 0165 535979, www.restaurant-thalassa.nl

ZO 17 FEB 14.00 uur

Een onvergetelijke middag voor jong en oud 2+

www.dekringroosendaal.nl


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . h e b j e w a t t e m e l d e n ? l a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Bij carnaval hoort muziek

‘mien waar is mijn feestneus?’ Al eeuwenlang wordt in de periode voor de vastentijd uitbundig feest gevierd, voornamelijk door katholieken. Door de eeuwen heen is dit feest uitgegroeid tot het carnaval. Uiteraard speelt muziek daarbij een grote rol. tot in de zestiger jaren was het wat dat betreft heel simpel: in zowat elke Brabantse of limburgse plaats was wel een lokale artiest of muziekgroep die carnavalsliedjes schreef en zong. Weinig werd op de plaat opgenomen, totdat de commercie in de jaren zestig de carnavalsmuziek ontdekte. Muziek en tekst moesten zo simpel mogelijk gehouden worden, en de tekst moest bij voorkeur een nietszeggend thema hebben. De eerste carnavalshit in de Top 40 was ‘Glaasje Op…Laat Je Rijden’ van Sjakie Schram. Het was in 1966 een top 10-hit. De eerste carnavals-nummer-1-hit was voor iemand die al sinds de jaren veertig actief was in de Nederlandse amusementswereld: Toon Hermans. Toon, geboren op 7 december 1916, trad al op jonge leeftijd op als clown en imitator in zijn geboortestreek Limburg. Hij werd door zijn optredens een lokale ster. Toen wilde hij ook de rest van Nederland veroveren. Dat lukte: in de jaren vijftig waren zijn cabaret-programma’s razend populair. Behalve op radio, TV en in het theater, was Toon ook succesvol met zijn plaatopnamen. In 1966 scoorde hij zijn eerste carnavalshit: ‘Sien’. Het bereikte nummer 19 in de Top 40. In februari 1968 had hij zijn enige nummer 1 hit met ‘Mien Waar Is Mijn Feestneus?’ Het nummer

Agenda De Coronas De Maagd Bergen op Zoom donderdag 31 januari 20.00 The Kik Mezz Breda donderdag 31 januari 20.30 True Bypass Mezz Breda zaterdag 2 februari 21.00 90’s Now Mezz Breda zaterdag 2 februari 23.00 Zware Winterkost Nieuwe Nobelaer Etten-Leur zaterdag 2 februari 19.30 Bjorker Vorks e.a. Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 2 februari 21.00 Lianne Edwards Café De Klomp Etten-Leur zaterdag 2 februari 21.30 Broeder Dieleman Mezz Breda zondag 3 februari 16.30 Open Podium Heksenketel Roosendaal zondag 3 februari 16.00 The Busch Ensemble Kloosterhof Hoogerheide zondag 3 februari 20.15 Rauw&Lauw Mezz Breda donderdag 7 februari 22.00 Band Zonder Banaan Mezz Breda zaterdag 9 februari 21.00 Illegale Zonen van Giel Montanje Mezz Breda zaterdag 9 februari 22.30 Jam Sessie Café The Sixties Tholen zondag 10 februari 16.30 Dayna Kurtz Mezz Breda vrijdag 15 februari 20.30 Skiggy Rapz Mezz Breda vrijdag 15 februari 21.00 Fajah Lourens e.a. Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 15 februari 20.00 Coolhand Luke Café Stroop Bosschenhoofd vrijdag 15 februari Hoesje Mien Waar is Mijn Feestneus.

verdrong op 3 februari ‘World’ van de BeeGees af van de eerste plaats in de Veronica Top 40. Pas na vier weken verdween ‘Mien Waar Is Mijn Feestneus?’ van de eerste plaats. De BeeGees kwamen op 2 maart 1968 weer op de nummer 1 positie terecht. Dit keer met ‘Words’. Na deze onvervalste carnavalskraker stond Toon nog eenmaal in de Top 40. Dat was met de dubbelkraker ‘Kiele Kiele Kiele’ /

‘Vogeltje Wat Zing Je Vroeg’ een top 10 hit in 1969. De top 5 van 3 februari 1968 1.Mien Waar Is Mijn Feestneus – Toon Hermans 2.World – BeeGees 3.Nights In White Satin – Moody Blues 4.She’s A Rainbow – Rolling Stones 5.Tin Soldier – Small Faces

Uriah Heep, Ten Years After, Fischer Z, Arno, John Cale, Magic Frankie, Steve Lukather.

veteranen te gast bij mezz en Gebouw-t

The Kik, Dopethrone, Gilo, Monocle Mint, Chapter 7, Manhigh en vele anderen

mosh meeting leeft als nooit tevoren Al sinds 2006 timmeren de organisatoren van ‘Mosh Meeting’ onder de bezielende leiding van Ajdin Jasarevic stevig aan de west-Brabantse hard-rock-weg. Met als jaarlijks hoogtepunt het Mosh Meeting festival dat traditioneel aan de Roosendaalse Kade (erato en Verkadehuis) werd gehouden. De activiteiten rond het festival staan op een laag pitje. Maar toch leeft Mosh Meeting als nooit tevoren!

Mosh Meeting Presents.

Mosh Meeting is zich op de kleinere podia gaan richten. Met de Roosendaalse Heksenketel als het middelpunt van het Mosh Meeting universum. In diezelfde Heksenketel treden op zaterdag 23 februari ‘Gilo’, ‘Clear The Skies’ en ‘The Brave May Fall’ op. Op zaterdag 23 maart verkent Mosh Meeting een totaal ander muzikaal genre. In Erato, het Roosendaalse equivalent van het Amsterdamse poppodium ‘Paradiso’, zullen dan waarschijnlijk niet veel zwartgeklede muziekliefhebbers voorzien van schoenen met stalen neuzen te zien zijn. Wel veel liefhebbers van popmuziek. Dan treedt namelijk de Wereld Draait Door huisband ‘The Kik’ op. Met in het voorprogramma ‘Monocle Mint’, ‘Pictures In Audio’ en ‘Binford’. Op 29, 30 en 31 maart organiseert Mosh Meeting in Tilburg (Cul de Sac), Nieuwerkerk aan de IJssel (’t Blok) en Roosendaal (Heksenketel) de ‘Rock The Weekend Tour’. Met optredens van ‘Manhigh’, ‘Chapter 7’ en ‘Twoway Society’. Op 1 juni staat, in de Heksenketel, voorlopig de laatste Mosh Meeting activiteit geboekt: Doomsludger. Tijdens dit minifestival treden onder andere het Canadese ‘Dopethrone’ en het Franse ‘Huatha’op. Meer info: moshmeeting.com

Uriah Heep is 44 jaar jong.

De west-Brabantse poppodia Mezz in Breda en Gebouw-t in Bergen op Zoom programmeren met een zekere regelmaat ‘muziek-uit-het-verleden’. ook in 2013 staat er weer een aantal hele mooie acts ‘van toen’op beide podia. Op 21 februari komt grootheid John Cale naar het Bredase Mezz. Bluesheld Magic Frankie hoeft slechts een korte trip richting het Bergen op Zoom Gebouw-T te maken als hij op 22 maart tijdens de bluesroute optreedt. Toto is een band die wereldwijd vele miljoenen elpees heeft verkocht. Toto gitarist Steve Lukather heeft naast Toto een hele mooie carrière opgebouwd. Op 27 maart speelt hij in Mezz. John Watts staat heel wat jaartjes op podia ‘all-overthe-world’. Met Fischer Z staat hij op 14 april (weer) op het Mezz podium.

‘Made In Belgium’ is een traditie geworden in Bergen op Zoom. Ooit begonnen in de Stoelemat heeft het festival nu zijn plek gevonden binnen Gebouw-T. Op 27 april is Arno Hintjens één van de optredende acts. In Bergen op Zoom moet er momenteel een wel erg gelukkig man rondlopen. Louis Rentrop is misschien-wel-de-grootsteUriah-Heep-fan van Europa. Op donderdag 2 mei mag hij zijn helden verwelkomen in zijn eigen Bergen op Zoom als Uriah Heep optreedt in Gebouw-T. Ten Years After maakte in 1969 enorme indruk tijdens het Woodstock festival. In 2011 werden de West-Brabantse fans al verwend toen Ten Years After optrad tijdens het Roosendaalse Blommenkindersfestival. Voor hen die toen met vakantie waren: op 20 september treden ze weer op in West-Brabant! Dit keer in Gebouw-T.

nu online op de website van west-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

w w w. we s t - P o in t. n l - in fo @w est- Point.nl - www.west- Point.nl - i nf o @ we st - Po int . nl - w w w .we st - Po int . nl PAGINA 10


AD SCHILLEMANS

Complete woning stoffeerder Wijkomen komenvrijblijvend vrijblijvend met Wij met stalen stalenaan aanhuis! huis! Uw tapijt weer fris en schoon! Vloerbedekking Vloerbedekking Wij reinigen uw tapijt tegen een Laminaat Laminaat betaalbare prijs. Vakkundig Gordijnen Vakkundig Gordijnen Betrouwbaar Betrouwbaar Vitrage Vitrage Goede Goedeservice Service Vinyl Vinyl-PVC Leuke aanbiedingen Vinyl Leuke aanbiedingen

winter-

Trappen gestoffeerd inclusief tapijt Herfstaktie! en arbeid € tapijt 390,-!en Nuarbeid kamerhoog/ Trappen gestoffeerd inclusief € 390,-! Nú ook vele aanbiedingenvanaf uit voorraad! gordijnstoffen € 19,95 per m.

actie!

Ad Schillemans - Kaaistraat 67- 4651 BM Steenbergen Tel. Fax 0167-56 56 50 Mobiel 06-54 32 73 63 www.woningstoffeerder.com

Feestje? Voor verhuur van: tafels • stoelen toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. € 45,-

We rijden naar de

Huishoudbeurs Amsterdam

€30,- p.p. incl. entree Voor meer inlichtingen en reserveren

Tel. 0165.502446 Email info@tb-broeren.nl

Touringcarbedrijf Broeren

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

PRAKTIJK ROOS persoonlijke begeleiding

Bij zorgen en problemen Vergoed door ziektekostenverzekeraar Huisbezoek mogelijk T: 0165 851343 M: 06 55111487

www.praktijkroos.nl

30 maart t/m 1 april

Huishoudbeurs

€ 31,- p.p. Inclusief vervoer en entreekaart. Wij rijden dagelijks van 16 t/m 24 februari 2013 Naar de huishoudbeurs gaat elke 4e persoon gratis mee met de bus!

30 maart t/m 1 april

4 dagen Praag

Dré maas ambachtelijk Timmerman kasTen, Deuren, keukens, Trappen, kozijnen, korTom voor alles van houT.

0164-210515 / 06-27336411

Prijzen zijn inclusief vervoer, verblijf en ontbijt.

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact met ons opnemen: Muys Reizen Rucphen tel:0165-342351 of e-mail: info@muysreizen.nl

Computercursus in Bergen op Zoom iedere week beginnen met starters - Word - Excel - PowerPoint - Access

tel. 0164 230 209 info@bit-by-bit.nl www.bit-by-bit.nl

AutoCAD en Inventor AutoCAD basis 28 jan avond 6 feb avond

Bergen op Zoom Goes

Inventor basis 19 feb avond 14 mrt dag

Bergen op Zoom Goes

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

ZANGLES & GITAARLES

in het Dijksteeke www.adifferenttune.nl

Gelukkiger? (gratis)

MINDFULNESS

KennismaKingsworKshop 4 februari www.i-a-m.nu

CURSUS GELNAGELS ZETTEN Deze cursus bestaat uit 10 dag-/avonddelen. Inclusief certificaat, lesgeld , examengeld en productpakket. TOTAALPRIJS € 950,(eventueel ook in termijnen te betalen) Wij starten met de volgende cursus in Maart 2013. Voor aanmeldingen of informatie bel: 0165-392226 of mail: info@si-imperium.nl

STREETDANCE / HIP HOP BREAKDANCE BALLROOM

II II II II

LATIN KIDSSWING SALSA ZUMBA BALLET

II II II II II

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) BKB / BKC / PDB

4 4 4 4 AANVANG LESSEN JAN. / FEB. 2013

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2013? Telefoniste / Receptioniste 20 weken, 1 avond les per week

Administratief medewerk(st)er 30 weken, 1 avond les per week

Secretaresse

40 weken, 1 avond les per week

Boekhouden (BKB, BKC) 15 weken, 1 avond les per week

Boekhouden (PDB) 28 weken, 1 avond les per week

De opleidingen kunt u volgen in Roosendaal of Breda. Kijk op onze website voor meer informatie of om je direct in te schrijven. Maak van 2013 jouw jaar!

VOOR STARTDATA KIJK OP ONZE WEBSITE

0165 55 47 63

Roemer Visscherlaan 11a Roosendaal

SWINGSOLUTION II

“Ik ga in 2013 eindelijk die opleiding volgen”

€185,00 p.p.

29 maart t/m 1 april

Bel: 0165-386105 0165-386613

TimmerwerkplaaTs

€167,50 p.p.

3 dagen Londen €149,50 p.p.

Info: 0164-230209 info@bit-by-bit.nl www.bit-by-bit.nl

snijdersverhuur.nl

%

3 dagen Parijs

op dinsdag 19 februari & zaterdag 23 februari

2SOHLGLQJHQPHWSHUVSHFWLHI Meer informatie? Bel direct (073) 689 32 49 of kijk op www.fjmopleidingen.nl

Geen specifieke vooropleiding nodig Fabius is een CRKBO erkende opleider 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes


Wijkrestaurant Westrand

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

vOOR HEt LAAtStE ActuELE LOkALE NiEuWS kijk Op WWW. iNtERNEtbODE.NL

Het juiste adres voor het reinigen van al uw gordijnen Openingstijden: ma - vr 8.30 - 18.00 uur, za 9.00 - 12.00 uur Pres. Kennedylaan 152 • Roosendaal • 0165 - 542613

24 uurs-service

Het voltallig college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Roosendaal ging aan tafel met bewoners uit de Westrand om te genieten van de lunch, die opgediend werd door leerlingen van de Kameleon, de school voor speciaal onderwijs in de Westrand. Het Wijkrestaurant Westrand wil een ontmoetingsplaats worden voor inwoners uit deze wijk. Het Wijkrestaurant is een initiatief van de Vereniging Wijkbedrijf Westrand. “Wij hebben vandaag voor u: kippensoep, roereieren met spek, broodjes gezond, broodjes met beleg en fruit”, zei een van de stagiaires van de Kameleonbij aanvang van de lunch. “Wij zijn erg blij met deze samenwerking. Op deze manier kunnen onze leerlingen stage lopen en ervaring op doen voor later”, aldus Annemiek Peltenburg, hoofd onderwijs en begeleiding van de Kameleon. De leerlingen bereidden in de keuken van het buurthuis onder leiding van Anita Hermus, stagebegeleidster van de Kameleon, en Mascha Maasmans, van het buurthuis West de lunch

RENEL ROLLUIKEN

8

80 o 9 t 2 ers 5-5

Fotobijschrift:Wethouder Kees Jongmans van de gemeente Roosendaal en Annemiek Peltenburg, hoofd onderwijs en begeleiding van de Kameleon aan de goed gedekte tafel in het Wijkrestaurant Westrand

ROOSENDAAL - Het Wijkrestaurant Westrand in het buurthuis in de Roosendaalse wijk Westrand is vorige week officieel in gebruik genomen.

pt!

l v 016 o L Hans Luijkx Rio Be

voor. “Het is erg leuk om dit werk te doen, maar wel spannend. Je leert er veel van”, aldus een van de stagiaires. Burgemeester Jacques Niederer was enthousiast over het initiatief van de Vereniging Wijkbedrijf Westrand. “Dit is een goed initiatief om mensen met elkaar te verbinden, ontmoetingen tussen wijkbewoners tot stand te brengen en samenwerking te realiseren met andere instellingen en scholen uit de wijk”, aldus burgemeester Niederer. Het Wijkrestaurant is voorlopig elke dinsdag van 12.00 tot 13.30 uur geopend. Wie aan wil schuiven is elke dinsdag om 12.00 uur welkom en vooraf reserveren kan ook via email: info@ wijkbedrijfwestrand.nl of tel. 0165-537296. De Vereniging Wijkbedrijf Westrand is een onderneming die geleid wordt door bewoners uit de Westrand. Doel is om met initiatieven zoals het Wijkrestaurant voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen om activiteiten voor en door de bewoners van de Westrand op te zetten. In het buurthuis heeft het Wijkbedrijf Westrand ruim duizend vierkante meters ruimte beschikbaar. Een grote en kleine zaal, maar ook ruimte voor kleine groepen en vergaderingen, die verhuurd worden.

DIREKT VAN FABRIKANT NAAR KLANT NU MET GRATIS MOTOR

H VANAF 270 E E INCL-METEN-MONTAGE-BTW riooltechniek R BEL NU VOOR GRATIS OFFERTE O A 0165-565509 06-21 50 44 94 L ROLLUIKEN - SCREENS - VERANDA

St. Willebrord

Tel. 06 41 63 94 84

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

en - servicnetie gara l uw - Voor aties repara4 uur! binnen 2

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Roosendaal Tel. 06 18224070 Raadhuisstraat 39 t.o. Jan snelstraat

Gevelrenovatie - voegen - hakken/slijpen - stralen

* Arbeidsrecht

** Arbeidsrecht Arbeidsrecht Bestuursrecht ** Bestuursrecht Bestuursrecht Strafrecht ** Strafrecht Strafrecht Echtscheiding ** Echtscheiding Echtscheiding Burenrecht ** Burenrecht Burenrecht Bouwrecht ** Bouwrecht Bouwrecht

* Huurrecht Huurrecht Huurrecht * Incasso * Contracten Incasso Incasso Contracten Contracten * Jeugdrecht JeugdrechtVoorJeugdrecht * Algemene Algemene * waarden Algemene VoorVoorwaarden waarden

- impregneren - reinigen - stucen

Gebr. van Glabbeek

Tel. 06-14465065 • Tel. 06-28254572 Bel voor gratis offerte of informatie.

GRATIS JURIDISCH ADVIES GRATIS JURIDISCH ADVIES

1 februari a.s. spreekuur Op onsVanaf spreekuur in de oneven weken iedere iedere dinsdag van 16.00 weken - 17.30u. dinsdag van 16.00-17.30u. Op ons spreekuur in de oneven iedere U kunt uiteraard ook bellen voor een afspraak. dinsdag van 16.00-17.30u. UUkunt voor een eenafspraak. afspraak. kuntuiteraard uiteraard ook ook bellen bellen voor Brugstraat 41 Roosendaal Brugstraat 41 0165-391007 Roosendaal www.STRAkadvocaten.nl 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier) De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

UD

HO ONDER HUUR

huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huid NIEUWE CV-COMBI KETEL? huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie huidtherapie huid-• en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huid Bergen op Zoom- Middelburg

Ook voor u hebben wij een

LEASE KOOP

De beste dermatologen van (weekblad Elsevier) Elsevier) De beste dermatologen vanNederland Nederland (weekblad

huid- en laserklinieken huid- en laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie • polikliniekenBergen dermatologie • huidtherapie op Zoom- Middelburg Bergen opBergen Zoomop - Middelburg huiden laserklinieken • poliklinieken dermatologie • huidtherapie Bergen op ZoomMiddelburg ZoomMiddelburg De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier) betaalbare oplossing! Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Bij ons kunt u terecht voor veilige enanti-rimpelbehandelingen effectieve Bij ons kunt u terecht voor veilige effectieve Bergen op Zoom- Middelburg en huidverjonging: > Rimpelfi lling met en Restylane, > Botoxbehandelingen, anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: > Rimpelfi lling met Restylane, Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen huid- en laserklinieken >•Fractional poliklinieken dermatologie • huidtherapie Laser en CO2-fractional laser, -enRimpelfilling Restylane en huidverjonging: > Rimpelfi met Botoxbehandelingen, Bij ons kunt u terecht voor lling veilige enRestylane, effectieve anti-rimpelbehandelingen huidverjonging:met Rimpelfi lling met > en>de nieuwe Ultherapie tegenRestylane, huidverslapping. Bergen op ZoomMiddelburg > Botoxbehandelingen, > Fractional Laser en CO2-fractional laser, en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, - Botoxbehandelingen Botoxbehandelingen, Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, - Fractional Laser en CO2-fractional lasertegen huidverslapping. > Fractional Laser en CO2-fractional laser, en de nieuwe > Botoxbehandelingen, > Fractional LaserUltherapie en CO2-fractional laser, kleine spatadertjes en nog veel meer… Bij ons kunt u huidoneffenheden, terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen Nu met GRATIS - enlaser, de nieuwe Ultherapie tegenUltherapie huidverslapping > en de>nieuwe Ultherapie huidverslapping. Fractional Laser entegen CO2-fractional > en de nieuwe tegen huidverslapping. De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

U HUURT AL EEN CV-KETEL VOOR MINDER DAN 1 EURO PER DAG!

klokthermostaat

en huidverjonging: > Rimpelfilling met Restylane, Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, > en de nieuwe Ultherapie tegenVerder huidverslapping. Er alle weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgiepigmentvlek Botoxbehandelingen, Verder alle> laserbehandelingen tegen overbeharVerder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,Verder pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlek > Fractional Laser en CO2-fractional laser, ing,> Huidcouperose, pigmentvlekken, huidoneffenen laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum huidoneffenheden, kleine spatadertjes tegen en nogoverbeharing, veel meer… couperose, Verder alle Laserbehandelingen pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en Lievensberg nog veel meer… > en3dspatadertjes de nieuwe Ultherapie tegen huidverslapping. heden, kleine en• nog veel meer... Boerhaaveplein • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 • www.huidlaser.nl huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… > Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw

De ecoTEC plus, het Er weer weerjonger jonger uitzien… zonder plastische c meest efficiënte toestel Er uitzien... Verder alle Laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose,zonder pigmentvlekken, Er weer jonger uitzien… zonder plastische chirurgie Er weer jonger uitzien… plastische c zonder plastische chirurgie van VAILLANT Er weer jonger uitzien… huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer… zonder chirurgie > Huid-plastische en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl

> Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Bergen 4624VT opZorgcentrum Zoom • 0164-263822 • www.huidl > Huiden laserkliniek opBergen Zoom • In Lievensberg Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom 0164-263822 >• www.huidlaser.nl Huid- en laserkliniek • In Barcode gebouw > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom • In •Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d •Middelburg 4624VT Bergen op zonder Zoom • 0164-263822 www.huidl plastische• chirurgie > Huid- enBoerhaaveplein laserkliniek In Barcode Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl > Huiden laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw • www.dermateam ROOSENDAAL - TELMiddelburg 0165 - •53 64 04gebouw Park Veldzigt 67laserkliniek • 4336DR Middelburg • www.dermateam.nl > Huid- en Middelburg • •In0118-673050 Barcode gebouw Park Veldzigt 67op • 4336DR • 0118-673050 > Huiden laserkliniek Bergen Zoom • InMiddelburg Zorgcentrum Lievensberg • www.dermateam Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl Boerhaaveplein 3d • 4624VT Bergen op Zoom • 0164-263822 • www.huidlaser.nl

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE • VERHUUR • VERKOOP • FLEXLEASE • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC

Er weer jonger uitzien…

Bezoek onze vernieuwde website: WWW.VIGAR.NL

> Huid- en laserkliniek Middelburg • In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 • 4336DR Middelburg • 0118-673050 • www.dermateam.nl


Gemeente Roosendaal Stadskantoor, Stadserf 1, tel: 579 111 Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal www.roosendaal.nl E-mail: info@roosendaal.nl Afdeling Publiekszaken Balies Publiekszaken, Stadskantoor, Stadserf 1 Zonder afspraak ma di wo do vr

08.00 - 14.00 uur 08.00 - 14.00 uur 08.00 - 16.00 uur 08.00 - 19.30 uur 08.00 - 14.00 uur

Op afspraak Wilt u liever niet wachten? Maak een afspraak met Publiekszaken! Afspraak maken kan via: - internet op het Digitaal loket > Afspraak maken - telefoonnummer 579 243 Informatie vergunningen, belastingen en dienstverlening 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week)

Wekelijkse van de de Gemeente gemeente Roosendaal Roosendaal Wekelijkse informatierubriek informatierubriek van Zondag 27 januari 2013

Demi Hendrikx nieuwe Gast van de Burgemeester stalleerd als nieuwe Gast van de Burgemeester. Ook werd afscheid genomen van de huidige Gast van de Burgemeester Paul Vissers.

Balie Informatiecentrum ma t/m vr

579 235 09.00 - 13.00 uur

Leerplicht Afspraak maken tussen 09.00 - 12.00 uur 579 111 leerplicht@roosendaal.nl Sociale Zaken Dunantstraat 80 Informatiebalie ma t/m vrij telefonisch spreekuur ma t/m vrij

579 666 08.30 - 12.00 uur 09.00 - 10.30 uur

Gemeentearchief Markt 35 579 500 www.gemeentearchiefroosendaal.nl Studiezaal di 13.00 - 21.00 uur wo en do 09.00 - 17.00 uur Reinigingsdienst SAVER NV Stepvelden 8 597 777 www.savernv.nl E-mail: info@saver.nl Gebouw/balie ma t/m vrij 08.00 - 16.30 uur Gemeentelijk Aannemingsbedrijf (GA) Gewenten 40 579 800 Parkeer-Servicebureau Emmastraat 7, tel. 529 400, fax 543 831 4701 GD Roosendaal administratie@parkeerbeheer.nl www.parkeerbeheer.nl Gemeentelijke telefoonnummers Publiekszaken (vergunningen, belastingen en dienstverlening balie) 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week) Bedrijven 579 451 Burgemeester Niederer 579 209 Centrum voor de Kunsten, afdeling Muziek 544 750 Centrum voor de Kunsten, afdeling Beeldend 551 575 Gebreken/beschadigingen gem. speelgelegenheden 579 541 Gemeentesecretaris Kleijnen 579 326 Huisvuil 597 777 Informatiecentrum 579 235 Kinderboerderij Minnebeek 558 566 Raadsgriffie 579 277 Sociale Zaken 579 666 Speeltuin Vrouwenhof 533 797 Wethouder Adriaansen 579 217 Wethouder Jongmans 579 125 Wethouder Theunis 579 208 Wethouder Verbraak 579 126 Zwembad De Stok 585 959 Informatienummers Veiligheid Politie Roosendaal, Nieuwstr 6 0900 8844 ‘s avonds / weekend Jacob Obrechtlaan 9 Bergen op Zoom Ook voor uw wijkagent 0900 8844 Brandweer 581 500 Alarmnummer 112 Calamiteiten-info-lijn 0800 020 20 10 Klachten/meldingen • Meldingen openbaar gebied 579 555 E-mail: meldingen@roosendaal.nl Meld uw telefoonnummer en/of e-mailadres voor een snelle afhandeling • Over defecte en uitgevallen openbare verlichting in een straat of wijkdeel CityTec (24u per dag bereikbaar) 0800 - 2255773 E-mail: openbareverlichting@roosendaal.nl • Milieuklachtenlijn Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant 559 850 E-mail: milieuklachten@omwb.nl • Drugsmeldpunt 0800 - 2255888 E-mail: drugsoverlast@roosendaal.nl Kijk op www.roosendaal.nl onder 'Digitaal loket' voor alle procedures rondom klachten, meldingen en bezwaren. Eindredactie Stadserf 1 579 017 Aan de inhoud van deze gemeentelijke rubriek kunnen geen rechten worden ontleend. Bezorgklachten Bode 076 - 599 81 11 Buiten kantooruren: bezorging@internetbode.nl (geef volledig adres, postcode, en woensdag- of zondagkrant door)

Afgelopen woensdag 23 januari bij aanvang van de raadscommissie Bestuur werd Demi Hendrikx geïn-

De ‘Gast van de Burgemeester’ is een idee van burgemeester Jacques Niederer, waarbij een leerling van het Roosendaalse voortgezet onderwijs zes maanden lang in de gelegenheid wordt gesteld een soort stage te lopen bij de burgemeester. Zo kan er een brug geslagen worden tussen bestuur, politiek en jonge mensen. Demi Hendrikx zal een half jaar lang kennismaken met het burgemeestersambt. Dit betekent kennismaken met het lokale bestuur en de plaatselijke politiek, deelnemen aan vergaderingen, toespraken houden en representatieve taken vervullen samen met de burgemeester. Demi Hendrikx (15 jaar) is geboren

Negen wethouders presenteren het Jeugdbos van West-Brabant-West

Tijdens een gezamenlijk persmoment op vrijdag 18 januari presenteerden de wethouders Jeugd van de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht en Zundert samen de schets van het nieuwe jeugdzorgstelsel: het Jeugdbos. Kijk voor meer informatie over het Jeugdbos op www.voordejeugdwestbrabantwest.nl.

Partners StartersCentrum zetten partnership door

Wethouder Hans Verbraak van de gemeente, Aramis AlleeWonen, Rabobank Roosendaal-Woensdrecht en het ROC West-Brabant ondertekenden afgelopen donderdag een verlenging van de samenwerkingsovereenkomst met StartersCentrum Roosendaal. Een belangrijk signaal en grote stimulans voor de voortgang van dit initiatief ter stimulering van het ondernemerschap in de regio Roosendaal. Mede op initiatief van deze partners, is het StartersCentrum in 2010 opgericht en spraken alle vier de intentie uit om door te gaan met ondersteuning ervan. Het StartersCentrum Roosendaal ondersteunt en begeleidt startende en doorstartende ondernemers in de gemeente Roosendaal en omgeving met als doel het aantal succesvolle

ondernemers te vergroten. Inmiddels maken een kleine 300 starters gebruik van de dienstverlening van het StartersCentrum. In de afgelopen jaren verzorgde het StartersCentrum meerdere thema-avonden en bezochten ze samen met de starters ter lering een tiental grotere bedrijven. Een twintigtal starters zijn in samenwerking met Aramis AlleeWonen tegen bijzondere voorwaarden gehuisvest. Daarnaast zijn vijfentwintig starters gekoppeld aan een (gratis) coach, dit is een ervaren (ex-)ondernemer uit de regio. Met weinig middelen en in een moeilijke tijd voor starters, is een tour de force uitgehaald dat een forse impact opleverde voor heel ondernemend Roosendaal. Reden waarom de partners en de Stichting StartersCentrum Roosendaal dit initiatief graag voortzetten.

en getogen in Roosendaal, ze zat op basisschool Lavoor en zit nu in het derde jaar Zorg en Welzijn van het Da Vinci College: “Deze kans pak ik met beide handen aan want zo’n kans krijg je niet gauw. Ik voel me zeer vereerd dat ik ben uitgekozen als vierde Gast van de Burgemeester. Het lijkt me een geweldige ervaring om van dichtbij te zien wat de burgemeester zoal doet.”

Tessa Dik van het Gertrudiscollege was de eerste Roosendaalse Gast van de Burgemeester. Kiona Huisman van het Jan Tinbergencollege de tweede en Paul Vissers van het Norbertuscollege de derde. Demi zal haar eerste officiële opwachting maken op zaterdag 9 februari tijdens de grote optocht in Roosendaal.

Burgemeester Jacques Niederer: “Iedere maand kijken we naar alle afspraken in mijn agenda en selecteren de activiteiten waarbij Demi een rol kan vervullen en de school niet in het gedrang komt. Demi volgt de opleiding Zorg en Welzijn, een opleiding waarmee Demi in de toekomst een mooie bijdrage kan leveren aan onze Roosendaal Zorgstad. Zorg is een belangrijke taak van ons allemaal en ik ben benieuwd hoe jongeren hierover denken”.

Oudercursus ‘Omgaan met Pubers’ Begin februari start de cursus voor ouders ‘Omgaan met Pubers’. Deze cursus wordt georganiseerd door jeugdzorgaanbieder JUZT in samenwerking met Centrum voor Jeugd en Gezin Roosendaal. Wat houdt deze cursus in? De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van ongeveer 2 uur (excl. pauze) die ouders helpen om zo goed mogelijk met hun puberende kinderen om te gaan. De cursus behandelt vaardigheden die belangrijk zijn om een goede relatie met je puber te krijgen en/of te houden. Denk hierbij aan positief opvoeden, grenzen stellen en straffen.

Omdat alle onderdelen van de cursus verband houden met elkaar, is het belangrijk dat ouders alle bijeenkomsten bijwonen. Deelname aan de cursus is gratis. Bij voldoende aanmeldingen start de cursus op een nader te bepalen locatie. Kijk voor meer informatie op www. cjgroosendaal.nl. Aanmelden voor de cursus kan via m.monsieurs@roosendaal.nl.

Jongerenraad officieel geïnstalleerd

Roosendaal heeft nu officieel een Jongerenraad. Woensdag 23 januari was voorafgaand aan de commissie Bestuur de installatie van de Jongerenraad. Wethouder jeugd Kees Jongmans en voorzitter van de Jongerenraad Marissa van Loon tekenden beide een convenant. De Roosendaalse Jongerenraad vertegenwoordigt jongeren van 12 t/m 27 jaar van Roosendaal. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies aan het college.

Stadserf 1


Onderhoudswerkzaamheden in uw wijk Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

‘Tullepetaonestad’: Buitentaps met carnaval in Roosendaal Dit jaar met carnaval zijn buitentaps in Roosendaal toegestaan. Er kan buiten bier worden getapt op vrijdagavond van 19.45 tot 22.00 uur en van zaterdag t/m dinsdag van 13.00 tot 22.00 uur. Er zijn 21 cafés op de Markt, Bloemenmarkt, in de Molenstraat en op het Tongerloplein die de ontheffing hebben aangevraagd. De burgemeester heeft als bevoegd gezag de ontheffing verleend. Carnaval in ‘Tullepetaonestad’ staat weer voor de deur met onder andere de welbekende grote carnavalsoptocht op zaterdag, de ‘otobusrellie’, ‘leutmart’, ‘kiendermiddag’ en slotceremonie. Om diverse activiteiten ook buiten goed te kunnen volgen, zijn buitentaps dit jaar officieel toegestaan. Tijdens carnaval op vrijdagavond 8 februari van 19.45 tot 22.00 uur en van zaterdag 9 t/m dinsdag 12 februari van 13.00 tot 22.00 uur mag er aan de buitentaps fris, bier en wijn worden geschonken. Dus geen sterke drank en alleen in plastic glazen. Ook moet de cafébaas ervoor zorgen dat na sluiting van de buitentap om 22.00 uur het afval wordt opgeveegd. De heer Corné Oosterbos van Zeelandia, voorzitter van Horeca Nederland afdeling Roosendaal nam mede het initiatief voor een gezamenlijke aanvraag voor een aantal horecaondernemers voor het plaatsen van een buitentap op het gevelterras. Er wordt nu aan 21 cafés een ontheffing verleend, namelijk Anno 1810 Bloemenmarkt 14, L’Aventura Bloemenmarkt 10, Blits Markt 7, De Bloemenmarkt Bloemenmarkt 21, Captain Cook’s Markt 17, Chagall Markt 24, El Corazon Markt 36, Dakota’z Markt 14, De Drie Weesgegroetjes Molenstraat 42, Ergens Anders

Bloemenmarkt 8, Grand Stand Markt 45, De Heksenketel Molenstraat 60, De Kring Tongerloplein, Moeder Overste Markt 22, De Moriaan Tongerloplein, de Raatskelder Markt 20, De Sjoes Markt 16, De Tuin Molenstraat 12, Time Out Bloemenmarkt 15, Het Wapen van Roosendaal Markt 9 en Zeelandia Bloemenmarkt 19. Wegens de carnavalsactiviteiten, de verkeersveiligheid en de veiligheid van de carnavalsvierders wordt, mede op advies van de politie, weer een aantal straten en pleinen voor doorgaand verkeer afgesloten. Ook voor bestemmingsverkeer (bewoners) zijn deze straten en pleinen tussen bepaalde tijdstippen niet of zeer beperkt bereikbaar. Uiteraard blijft het afgesloten gebied wel goed bereikbaar voor ambulance, brandweer en politie. Omwonenden zijn uitgenodigd hun bevindingen door te geven aan de gemeente. Deze opmerkingen worden betrokken bij de evaluatie. Burgemeester Jacques Niederer: “Buitentaps zijn in eerste instantie bedoeld om het verloop van een evenement, zoals de grote optocht, buiten te kunnen blijven volgen. Ook na afloop hebben de buitentaps nog enige tijd een functie om plotselinge grote drukte in de cafés te voorkomen. Maar om overlast voor de omgeving te beperken en op advies van de politie om ordeverstoringen te voorkomen, is 22.00 uur een goed tijdstip de buitentaps af te sluiten en het feest binnen voort te zetten. Overigens reken ik er op dat de ondernemers er scherp op letten dat de nieuwe Drank- en Horecawet wordt nageleefd en er geen alcohol wordt geschonken aan personen jonger dan 16 jaar.”

Brakkenzooi met Priens Ruben I

Welke onderhoudswerkzaamheden zijn er deze week in uw wijk? U ziet het in één oogopslag in dit overzicht. Voor meer achtergronden over de werkzaamheden kunt u kijken op www.roosendaal.nl. De planning van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wijk

Locatie

Omschrijving

Start

Eind

Centrum

Winkelgebied

Verwijderen kauwgom van de bestrating. Leggen van kabels voor het datacentrum aan de Kapstok.

Januari 2013

Februari 2013

Januari 2013

Eind februari 2013

Vernielde afvalbakken worden verwijderd en vervangen. Kappen 8 populieren. Kappen 48 populieren. Kappen kastanjes i.v.m. aanleg nutsvoorzieningen.

Januari 2013

31 januari 2013

28 januari 2013 28 januari 2013 28 januari 2013 (afhankelijk van weersomstandigheden) 4 februari 2013

1 februari 2013 1 februari 2013 8 februari 2013 (afhankelijk van weersomstandigheden) 8 februari 2013

Roosendaal Leemstraat,Zwaanhoefdiv. straat, Schotsbossestraat, Vlekkestraat, Ettenseweg, Protonweg, Neutronweg, Spectrum en Kapstok. Heel Zie www.roosendaal.nl Roosendaal Kappen Burg. Marijnenpark bomen Hollewegje Ettenseweg ter hoogte van 34 t/m 46

Kroeven

“Goàd’op Sjiek?” Carnaval 9 t/m 12 februari 2013 Van 9 tot en met 12 februari 2013 is het weer zover!!! Er wordt uitgebreid carnaval gevierd in Roosendaal. De stadssleutel wordt overgedragen aan de Tullepetaonse Hoogheid en Roosendaal wordt omgedoopt tot ´Tullepetaonenstad´. Als u Roosendaal inrijdt, treft u diverse carnavaleske borden met aankondigingen aan. In de binnenstad heerst er overal een gezellige carnavalssfeer. Programma De carnavalsviering bestaat, naast uiteraard de welbekende grote carnavalsoptocht, onder andere uit de volgende activiteiten: Data, Activiteiten en tijden o 9 februari 2013 Optocht in het centrum van Roosendaal van 12.45 uur tot 17.00 uur; o 10 februari 2013 Otobusrellie op/vanaf de Markt in Roosendaal van 13.00 uur tot 19.00 uur; o 11 februari 2013 Leutmarkt op de Markt in Roosendaal van 13.00 uur tot 18.00 uur; o 12 februari 2013 Kiendermiddag op en om de Markt in Roosendaal van 13.00 uur tot 17.00 uur, waaronder een kinderoptocht over de Domineestraat, Bloemenmarkt, Molenstraat (tot kruispunt met Burg. Prinsensingel) en Tongerloplein. o 12 februari 2013 Sluiting van Carnaval 2013 op de Markt van 22.30 uur tot 0.00 uur. Route carnavalsoptocht Parklaan / Lyceumlaan (op- en afbouw wagens) - Stationsstraat (opstelplaats carnavalsoptocht) - Markt - Raadhuisstraat -Burgerhoutsestraat - Boulevard - Molenstraat - Bloemenmarkt - Markt.

Prallen en brakken zingen en spelen het nieuwe liedje voor de Priens Vrijdagavond op het Centrum voor de Kunsten, carnavalsmuziek komt uit alle hoeken en gaten en het wemelt van de prachtig verklede prallen en brakken. Zingen in het ene lokaal, drummers in het andere en in de grote zaal al het blaas en koperwerk. Kortom, tijd voor Brakkenzooi! Brakkenzooi is de carnavalshappening voor de prallen en brakken, die de Stichting Carnaval en het Centrum voor de Kunsten samen organiseren. Brakkenzooi is een muzikale workshop waarbij het nieuwe carnavalslied Gaòd’op sjiek? en het kinderliedje ingestudeerd worden door docenten van het CvK. Eerst apart, en dan allemaal samen in de Zaal. Daar wordt het echt feest, want de nar en de sjampetter komen helpen! Met hun “hulp” is de

Stadserf 1

muziek snel ingestudeerd. Dan wordt het een groot feest met de Priens Ruben I, de kinderen en de dweilbands. Brakkenzooi is op vrijdag 1 februari van 17.00 tot 18.30 uur op het Centrum voor de Kunsten muziek aan de Burgerhoutsestraat en de toegang is gratis. Wil je meedoen met Brakkenzooi, meld je dan wel even aan via cvkmuziek@ roosendaal.nl of bel naar Centrum voor de Kunsten (0165) 544 750.

Kappen van 19 bomen op diverse locaties (betreft bomen die bij de reguliere inspecties zijn afgekeurd).

Route kienderoptocht Dominestraat/Bloemenmarkt (opstelplaats), Bloemenmarkt, Burg. Prinsensingel, Nieuwstraat, Tongerloplein. Afsluitingen Gedurende het evenement worden de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen ingesteld. o Parklaan / Lyceumlaan (t.h.v. huisnr. 1 t/m 35), vanaf vrijdag 8 februari 2013 00.00 uur de parkeervakken vrijhouden en zaterdag 9 februari 2013 van uiterlijk 07.00 tot uiterlijk 19.00 uur voor doorgaand verkeer afgesloten; o Kloosterstraat vanaf vrijdag 8 februari 2013 00.00 uur de parkeervakken vrijhouden; o Kloosterstraat, Vughtstraat en de Dominestraat, zaterdag 9 februari 2013 van uiterlijk 07.00 tot uiterlijk 19.00 uur voor doorgaand verkeer afgesloten;

o Kruispunt Burgerhoutsestraat/Boulevard is op 9 februari 2013, van uiterlijk 11.00 tot uiterlijk 17.00 uur afgesloten; o Markt in Roosendaal is op zondag 10 februari 2013, van uiterlijk 11.00 tot 04.00 uur, afgesloten; o Molenstraat, tussen Burg. Prinsensingel / Markt (westelijk deel) is op zondag 10 februari 2013 van uiterlijk 13.00 tot 04.00 uur afgesloten; o Markt in Roosendaal is op 11 februari 2013, van uiterlijk 12.00 tot 04.00 uur afgesloten; o Dominestraat, Bloemenmarkt, Tongerloplein en de Molenstraat tot het kruispunt met de Burg. Prinsensingel is op 12 februari 2013, van uiterlijk 12.00 tot 16.30 uur afgesloten; o Prinsensingel en de Nieuwstraat zijn op 12 februari 2013 van uiterlijk 13.30 uur tot 16.30 uur afgesloten; o Markt in Roosendaal is op 12 februari 2013, van uiterlijk 10.30 tot 04.00 uur afgesloten; o Molenstraat (westelijk deel) tot aan de kruising Burg. Prinsensingel is afgesloten op: • vrijdag 8 februari 2013 vanaf 19.45; • zaterdag 9 februari 2013 de gehele dag; • maandag 11 februari 2013 vanaf 13.00; • dinsdag 12 februari 2013 vanaf 12.00. o In de Kloosterstraat moet op zaterdag 9 februari 2013 één rijbaan vrij blijven t.b.v. hulpdiensten. o De Kade wordt op 10 februari 2013 afgesloten vanaf de rotonde op de Burgemeester Ferijterslaan tot en met huisnummer 41 (Polar Bear) vanaf 13.00 uur tot 19.00 uur. Busdiensten De bussen rijden op 9 februari 2013, van 11.00 tot circa 17.00 uur niet door de Stationsstraat. Net als voorgaande jaren rijden er ook dit jaar weer leutbussen met carnaval. De bussen vertrekken vanaf busstation Roselaar. Bij de chauffeur kan voor € 5,00 een zogenaamd Nachtbuskaartje worden gekocht (er zijn geen speciale carnavalskaartjes meer). OV-chipkaarten, abonnementen en OV-jaarkaarten zijn in de leutbussen niet geldig. Er kan ook niet met leutbonnen worden betaald. Meer informatie over de vertrektijden vindt u op: www.ov9292.nl of http:// www.veolia-transport.nl. Ook kunt u bellen naar (088) 076 1111 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00 uur) of (0900) 9292 (0,70 eurocent per minuut). Parkeren Houdt u er rekening mee dat de binnenstad gedurende carnaval moeilijk bereikbaar is. Tijdens de carnavalsoptocht op 9 februari 2013 kunt u parkeergarage Biggelaar wel inrijden, maar

tijdens de optocht kunt u niet uitrijden. U kunt de parkeergarage vanaf circa 17.00 uur weer uitrijden. Op 12 februari 2013 is parkeergarage Biggelaar tijdelijk niet bereikbaar, gedurende het passeren van de Kienderoptocht. De parkeerplaatsen in de Kloosterstraat, Dominestraat, Vughtstraat en het Emile van Loonpark zijn op 9 februari 2013 niet in gebruik. Wij raden u aan zoveel mogelijk te voet te komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Oproep: gebruik geen confettispuitbussen tijdens de carnavals- en kienderoptocht Stichting Carnaval Roosendaal en de gemeente Roosendaal vragen samen uw aandacht. Er ontstaan onveilige situaties voor chauffeurs van meerijdende auto’s door het gebruik van confettispuitbussen richting de auto’s. Vooral het spuiten op autoramen en door openstaande ramen is gevaarlijk. Daarnaast ondervinden ook andere deelnemers van de carnavalsoptocht hinder van de spuitbussen. De Stichting Carnaval Roosendaal krijgt daarnaast veel klachten van de deelnemers van de reclameoptocht over de vervuiling die ze na afloop van de optocht aantreffen op en in het interieur van de auto’s. Dit is een reden voor deelnemers aan de reclameoptocht om deelname te heroverwegen. Dit willen we natuurlijk voorkomen en we willen carnaval op verantwoorde en gezellige wijze vieren. Wij vragen ouders en begeleiders van kinderen dan ook met klem om géén confettispuitbussen te gebruiken! Bij voorbaat dank voor uw medewerking. Informatie Heeft u vragen, reacties, opmerkingen, adviezen en suggesties betreffende de carnavalsviering in het centrum? Dan kunt u terecht bij de Stichting Carnaval Roosendaal, de heer J. Muurmans: 06-3388 3880 of bij de gemeente Roosendaal. Op de website www.tullepetaonsnieuws.nl vindt u meer informatie, ook over de overige activiteiten.


13

Prijsuitreiking kerstboomactie rondslingerende kerstbomen. Hieruit blijkt dat samen goed gewerkt is aan een schone leefomgeving.

Woensdag 23 januari heeft de prijsuitreiking van de kerstboominzameling plaatsgevonden in het Milieu Educatief Centrum Roosendaal (MEC). Wethouder Toine Theunis en de adjunct-directeur van Saver Pieter Balth Linders zetten de prijswinnaars in het zonnetje. Prijswinnaars Joran en Timon Dekkers uit Moerstraten wonnen door loting onder alle wedstrijdkaarten de hoofdprijs. Deze bestond uit een Nintendo Wii met Wii Sports en Wii Party (Family Edition). Daarnaast zijn er nog 14 digitale camcorders en 14 bioscoopbonnen uitgereikt. Ook een bezoek aan de webpagina ‘Alles over afval’ op www.roosendaal.nl is beloond met een leuke prijs, een portable DVD-speler. Door de juiste beantwoording van de online prijsvraag is Semma Merison uit Roosendaal uit-

geloot als winnaar van deze extra prijs. De winnaars voor wie het niet mogelijk was om bij de prijsuitreiking aanwezig te zijn, kunnen op vertoning van de toegezonden brief hun prijs ophalen bij het Stadskantoor, Stadserf 1. Samen voor een schone omgeving Voor de negende keer is dit jaar de kerstbomeninzamelactie gehouden. Iedereen die een kerstboom inleverde op één van de veertien inzamellocaties maakte kans op leuke prijzen. De gemeente Roosendaal en Saver NV hebben voor deze ludieke manier van inzamelen gekozen, omdat in het verleden kerstbomen na de feestdagen regelmatig als zwerfvuil op straat of in plantsoenen eindigden. Dankzij deze inzamelmethode zijn de klachten afgenomen. Dit jaar zijn bij Saver en de meldingenlijn van de gemeente nagenoeg geen meldingen ontvangen van

Inzameling weer succesvol Tegen elke ingeleverde kerstboom kregen deelnemers aan de inzamelactie een knipje op een wedstrijdkaart. De wedstrijd leverde zo 326 bomen op. Omdat niet iedereen die wel een boom inleverde ook aan de wedstrijd meedeed, zijn er uiteindelijk meer bomen ingeleverd. In totaal hebben de prijswinnaars en alle andere deelnemers samen 9.440 kg kerstboomafval ingezameld op de inzamelactiedag van 12 januari. Dat is 1600 kilo minder dan vorig jaar. Al deze kerstbomen worden verwerkt door een composteerbedrijf. Deze compost zorgt voor voedingsstoffen in de grond, verbetert de structuur van de bodem en houdt het bodemleven gezond. De namen van alle winnaars zijn te vinden op de gemeentelijke webpagina ‘Alles over afval’ op www.roosendaal. nl onder het kopje Wonen, werken en leven.

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Culturele Manifestatie Wouw verzorgt kunst stadskantoor Wethouder cultuur Hans Verbraak opende vrijdag 25 januari de eerste expositie van de Stichting Culturele Manifestatie Wouw (CuMaWo) in het stadskantoor. Stichting CuMaWo voorziet ieder half jaar de publieke hal en de bestuursvleugel van het stadskantoor van kunst door één of meer (lokale) kunstenaars. De expositie in de hal is voor het publiek toegankelijk tijdens de openingsuren van het stadskantoor. Wethouder Hans Verbraak: “Ik ben erg blij met het aanbod van CuMaWo. In het stadskantoor kunnen de kunstenaars rekenen op een divers en breed

publiek. En het publiek krijgt de gelegenheid kennis te nemen van de lokale kunst en kunstenaars.” De expositie Van januari tot en met juni 2013 heeft de Stichting CuMaWo geregeld dat er kunstwerken te zien zijn van Johan Heijnen en Jos Rijff. De expositie is gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van het stadskantoor. Er hangen ook werken in de bestuursvleugel. Deze zijn alleen tijdens de openingsmiddag te bezichtigen. Eind juni worden de kunstwerken vervangen door nieuwe werken van andere kunstenaars.

Verwijderen van populieren in Roosendaal In de week van 28 januari worden er op twee locaties in de gemeente Roosendaal populieren gekapt. De betreffende populieren geven zoveel overlast dat verwijderen noodzakelijk is.

sief wortels te rooien. In het Burgemeester Marijnenpark worden achter de Frederik van Eedenlaan vijf populieren gekapt vanwege het gevaar van takbreuk en nabij de Pootlaan worden drie populieren verwijderd zodat de riolering kan worden vervangen. Hiervoor is een kapvergunning afgegeven.

Locaties Langs het Hollewegje worden 48 populieren verwijderd. Deze populieren veroorzaken wortelschade aan de asfalt- Informeren bewoners verharding. De inwoners van het gebied waar de Voordat hieraan onderhoudswerk- bomen gekapt worden zijn met een zaamheden kunnen worden uitgevoerd brief op de hoogte gebracht van de zo snel mogelijk na sneeuwval. • Het zout gaat na 10 minuten werken; is het noodzakelijk om de bomen inclu- werkzaamheden. In de winter is de kans op gladheid Anders wordt de sneeuw platge- • Strooi niet te veel onder bomen, zout groot. De gemeente Roosendaal strooit is slecht voor de wortels; trapt of -gereden. Dit is lastiger te preventief volgens het Gladheidbestrijverwijderen en gladder dan gewone • Herhaal bij aanhoudende vorst dingsplan. Saver NV zorgt voor de bovenstaande handeling dagelijks sneeuw. Veeg de sneeuw niet in een daadwerkelijke bestrijding van de gladvoor het beste resultaat; goot; heid. De hoofdwegen, doorgaande routes (bus en fiets), wegen naar hulpver- • Als de sneeuw is platgereden of • Bij ijzel kunt u het beste zout strooien voordat de neerslag valt; gelopen en niet meer weggeveegd lening (ziekenhuis, brandweer, politie) De Gemeente Roosendaal ontvangt regelmatig meldingen over vuil/groen/ kan worden, dan is het handiger om • Zorg ervoor dat u het strooizout na en de gebieden rond de openbare papiercontainers die na het legen van de container ‘kwijt’ zijn. gebruik goed afsluit. Zout dat aan het zand, eventueel in combinatie met gebouwen blijven via strooien begaanIn zo’n geval raden we u aan om contact op te nemen met Saver. Zij kunnen via einde van de winter overblijft, kunt u zout, te strooien. Zand maakt een baar. Voor scholen en seniorencomuw NAW-gegevens het chipnummer van uw container achterhalen. Met deze het volgende jaar weer gebruiken. glad oppervlak weer stroef; plexen is een zoutkist beschikbaar gegevens kan Saver zien of de container nog gebruikt wordt en in welke wijk/ waarmee zowel op het terrein als op het • Strooi niet meer dan een handje zout straat de container wordt gebruikt. Voor vragen kunt u contact opnemen met per m². Meer zout helpt niet en is Informatie openbaar gebied rondom het gebouw Saver. Saver is bereikbaar via (0165) 597 777, info@saver.nl en www.saver.nl bovendien erg slecht voor het milieu; Het Gladheidbestrijdingsplan 2012 – gestrooid kan worden. De beheerder van het betreffende gebouw kan de • Gebruik bij het strooien handschoe- 2013 en de locaties waar gestrooid nen, een schepje of een kleine kunst- wordt zijn te vinden op de website zoutkist bij Saver NV aanvragen. meststrooier. Was na het strooien uw www.roosendaal.nl. handen. Strooizout bevat een kleine Wat kunt u doen? hoeveelheid anti klontermiddel, dus Voor meldingen over gladheid is Saver De gemeente strooit niet op particulier houd strooizout weg van kleine kin- tijdens kantooruren op werkdagen van terrein. Toch kunt u zelf ook een en deren. Strooizout is niet geschikt 8.00 uur tot 16.30 uur bereikbaar op Op een collectieve koopzondag in de ander doen om valpartijen door gladtelefoonnummer (0165) 597 777. Buiten binnenstad geldt het betaald- en vergunvoor consumptie; heid te voorkomen. Hier leest u hoe u de stoep en/of straat begaanbaar kunt • Strooi het zout op plekken waarover kantooruren is de gemeente telefonisch ningparkeren van 12.00 tot 19.30 uur. gelopen of gereden wordt, anders bereikbaar op het meldingennummer maken: (0165) 579 555. heeft het zout geen effect; • Veeg eerst de meeste sneeuw weg Parkeergarage Liga Koopzondag: geopend van 11.00 tot 18.00 uur Parkeergarage Mill Hill Koopzondag: geopend van 11.00 tot 18.00 uur Parkeergarage Biggelaar Deze maand een foto afkomstig van de heemkundekring De tearchief@roosendaal.nl. Vrijheijt van Rosendale. Weet u wie de personen zijn of waar Op foto 129 kwamen twee reacties binnen. Het meisje op Geopend van vrijdagochtend 08.15 tot en met zondagnacht 1.00 uur en wanneer de foto gemaakt is? Laat het even weten en schoot is Cornelia (Corrie) de Bruijn (1915). Het meisje op Parkeergarage Roselaar neem contact op met Adriënne Wagenaar, Gemeentearchief de voorgrond is haar zusje Elisabeth (Lisa) de Bruijn (1914- Koopzondag: geopend van 11.00 tot 18.00 uur Roosendaal, Markt 35, tel. (0165) 579 500, e-mail: gemeen- 1920). Zittend geheel links met Brabantse muts Hendrina Parkeergarage Nieuwe Markt Raaijmaekers-Sep (1852), tweede van links haar dochter 24 uur per dag 7 dagen per week geopend Anna-Maria (Marieke) Raaijmaekers (1890) en derde van links Openingstijden Parkeer-Servicebureau Antonetta Segers (1894). De rubriek kunt u nalezen op de website www.gemeentear- Het Parkeer-Servicebureau aan de Emmastraat 7 is geopend: maandag tot en met chiefroosendaal.nl (onder ‘nieuws’). Op de site kunt u ook vrijdag van 10.00 – 17.00 uur. U kunt op vrijdagavond, zaterdag, koopzondagen de fotocollectie van het gemeentearchief bekijken (onder ‘ik en extra koopavonden terecht voor vragen bij de loge van parkeergarage Nieuwe zoek’, ‘foto/kaart’). Markt, Nieuwe Markt 81, 4701 AE, tel. (0165) 529 400.

Strooitips

Vuil/Groen/Papiercontainer kwijt?

Betaald parkeren op koopzondag 27 januari

Oude foto uit het archief 130

Wijkspreekuur Westrand: maandag 28 januari 2013

130

129

Iedereen is welkom voor een goed gesprek over de leefbaarheid in Westrand op maandag 28 januari 2013 tussen 19.00 en 20.30 uur in het wijkhuis West, Sint Lucasplein 3 in Roosendaal. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden; u kunt gewoon binnenlopen. Wijkwethouder Kees Jongmans is bij het spreekuur aanwezig. Heeft u vragen aan de wethouder? Kom langs!

Stadserf 1


Taxatiedag in Museum Tongerlohuys Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Korte cursus Interieurarchitectuur Vindt u het leuk om met interieur bezig te zijn? Of gaat u verhuizen, verbouwen of gewoon een ruimte in huis aanpakken? Wilt u bruikbare adviezen, meer weten over bijvoorbeeld verlichting, kleuren en materialen? Dan is de cursus interieurarchitectuur vast iets voor u! Voorbeelden uit haar praktijk, een bedrijfsbezoek maar ook de aanpak van uw persoonlijke ‘interieurprobleem’ komen aan de orde.

Start donderdagavond 31 januari van 19.30 u tot 22.00 uur. Acht lessen van 2,5 uur voor de cursusprijs € 129,- of vijf termijnen van € 25,80. Inschrijven kan via de website www. cvkroosendaal.nl, Centrum voor de Kunsten, beeldend, Nieuwstraat 37,4701 HR Roosendaal tel. (0165) 551 575.

Een schilderij geërfd van opa. Een diamanten ketting gekregen van een oudtante. Of een bijzondere beeldje gevonden op een Parijse rommelmarkt. Altijd benieuwd geweest naar de maker en de waarde ervan? Op zaterdag 2 februari kunt u dit soort voorwerpen in Museum Tongerlohuys laten taxeren. Een team van vier gecertificeerde taxateurs van het Zeeuws Veilinghuis voert de taxaties uit. Het Zeeuws Veilinghuis is vaker te gast op dit soort taxatiedagen. In de zestien jaar dat het Veilinghuis bestaat, heeft het allerlei soorten voorwerpen onder ogen gehad. Van volstrekt waardeloos tot unieke vondsten. “Zoals die keer dat iemand twee aquarellen van Piet van der Hem meenam. Die lagen bij het vuilnis. De onweerbeestjes zaten er nog in! Uiteindelijk hebben ze toch zo’n 16.000 euro per stuk opgeleverd”, vertelt directeur René de Visser. “Of een werk van Leo Gestel, dat maar liefst 70.000 euro opbracht. Dat is het leuke van taxatiedagen, je weet het nooit. Er kan altijd iets opduiken. De antiekmarkt is de laatste jaren wel veranderd. Ging het vroeger vooral om koper en tin, tegenwoordig is Chinees porselein heel populair. Maar we kunnen ook adviseren, bijvoorbeeld of een restauratie wel of niet de moeite waard is.” Het Veilinghuis komt met vier gecertificeerde taxateurs naar Roosendaal. Zo is er een allround taxateur, die gespe-

Inge

Burgem

Collectie Mastboom-Brosens. cialiseerd is in kunst en antiek: schilderijen, zilver en Chinees porselein. Een ander weet alles van sieraden, diamanten en zilver, terwijl een derde taxateur over Europees keramiek gaat. René de Visser taxeert zelf Zeeuwse schilderijen en schilderijen uit het voormalig Nederlands-Indië. Wilt u voorwerpen na het taxeren laten veilen, dan kunt ze meteen achterlaten. Wie niet in de gelegenheid is om zelf naar de taxatiedag te komen, kan een

Bekendmakingen Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf maandag 28 januari 2013, gedurende zes weken ter inzage ligt het door de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 december 2012: • Gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Langdonk’.

NL.IMRO.1674.2028LANGDONK-401 Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan ‘Langdonk’ hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de

bovenvermelde termijn van ter inzage legging beroep instellen. Tevens kan door belanghebbenden beroep worden ingesteld tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van

Ingediende aanvragen algemene vergunningen

State, Postbus 20019, 2500 EA ’S-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij het Informatiecentrum in het stadskantoor. Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op de

Locatie Gastels Stoopst Beryldij Vijfhuize afspraak maken bij het Zeeuws Veiling-Leemst huis in Middelburg via de website www.Markt, W zeeuwsveilinghuis.nl. Heliotro

De publi De taxatiedag vindt plaats tussen 11.00men me en 16.00 uur in Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2 in Roosendaal. DeREGU entree bedraagt 3 euro per persoon. Voor meer informatie: Museum Tongerlohuys tel. (0165) 536 916 of www.Burgem tongerlohuys.nl. Locatie Bronkho Nieuwe Gezelle Belder 1

Verl

Belangh website van de gemeente Roosendaal5000, 47 en beva www.roosendaal.nl. kunnen Voor meer informatie: afdeling Ontwik-het indie keling, team regelgeving, de heer I. Kraus, tel. (0165) 579 439, e-mail i.kraus@roosendaal.nl of bij het Informatiecentrum, tel. (0165) 579 235. Roosendaal, 27 januari 2013.

(APV / Bijzondere wetten)

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij de volgende aanvragen om vergunning hebben ontvangen voor: Locatie Orde & veiligheid op de weg Moerstraatseweg 94, 4727 SP Moerstraten Vinkenbroeksestraat 49, 4703 SC Roosendaal Evenementen Roosendaal Donkenweg 7, 4724 SN Wouw Donkenweg 7, 4724 SN Wouw Donkenweg 7, 4724 SN Wouw

Omschrijving

Registratienr.

Voorwerpen op de openbare weg (het plaatsen van een tent) Stookontheffing (verbranden snoeihout d.d maart 2013)

2013av0050 2013av0051

Tijdelijke gebruiksvergunning (overkapping t.b.v. een podium) Evenementenvergunning (Tuinbeurs d.d. 23-03-2013 t/m 24-03-2013) artikel 35 drank en horeca (Tuinbeurs d.d. 23-03-2013 t/m 24-03-2013) Tijdelijke gebruiksvergunning (Tuinbeurs d.d. 23-03-2013 t/m 24-03-2013)

2013av0043 2013av0046 2013av0047 2013av0048

U kunt de ingediende aanvragen inzien bij de publieksbalies van het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. U kunt geen bezwaar maken tegen een aangevraagde vergunning. Dit is pas mogelijk nadat de vergunning is verleend.

Verleende aanvragen algemene vergunningen

(APV / Bijzondere wetten)

Burgemeester en wethouders van Roosendaal hebben vergunning verleend voor: Locatie Horeca / Openbare inrichting Stationsstraat 6, 4701 NA Roosendaal Kade 74, 4703 GH Roosendaal Orde & veiligheid op de weg Electronweg 5, 4706 PP Roosendaal Hoogstraat 17, 4702 ZN Roosendaal Leemstraat 15, 4705 RT Roosendaal

Omschrijving

Registratienr.

Besluit verz.

Drank en horecavergunning (wijzigen bestaand bedrijf) Drank en horecavergunning (hervatten onderneming)

2012AV0410 2012AV0805

18-01-2013 18-01-2013

Uitweg melding (het aanleggen van een uitweg) Voorwerpen op de openbare weg (het plaatsen van een steiger) Uitweg melding (het verbreden van de uitweg)

2012AV0896 2012AV0948 2012AV0985

17-01-2013 22-01-2013 17-01-2013

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, hebben besloten om de beslistermijn van de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken : Locatie Laagweg 5a, 4727 SH Moerstraten Middenstraat 111, 4702 GC Roosendaal Molenstraat 97, 4701 JP Roosendaal

Omschrijving het plaatsen van een erfafscheiding het realiseren van een opbouw winkelpand aanpassen in woningen

Meer informatie: team Publiekszaken, telefoonnummer (0165) 579 170. Roosendaal, 27 januari 2013

Stadserf 1

Registratienr. 2012WB0679 2012WB0694 2012WB0706


Verleende vrijstelling algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Burgemeester en wethouders van Roosendaal hebben vrijstelling verleend voor: Locatie Horeca / Openbare inrichting Kade 74, 4703 GH Roosendaal Evenementen Biggelaar in Roosendaal Centrum Roosendaal Moerstraten

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Omschrijving

Registratienr.

Besluit verz.

Horecaexploitatievergunning (hervatten onderneming)

2012AV0806

18-01-2013

Evenementenvergunning (Kofferbak verkoop 2013) Evenementenvergunning (Carnaval Roosendaal (diverse data) Evenementenvergunning (Carnaval d.d. 09-02-2013 en 12-02-2013)

2012AV0741 2012AV0814 2012AV0978

17-01-2013 22-01-2013 22-01-2013

U kunt de verleende vergunningen inzien bij de publieksbalies van het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. Als u bezwaren heeft, kunt u zo spoedig mogelijk, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na die van toezending/uitreiking van de vergunning. De datum van toezending/uitreiking staat op de vergunning vermeld. Het bezwaarschrift wordt ter advisering in handen gesteld van de onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften. Door het indienen van een bezwaarschrift wordt het bestreden besluit niet geschorst. Wilt u voorkomen dat hierdoor een onomkeerbare situatie ontstaat, kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn ontvangen. Locatie Gastelseweg 59, 4702 TA Roosendaal Stoopstraat 96, 4702 ST Roosendaal Beryldijk 64, 4706 EB Roosendaal Vijfhuizenberg 103, 4708 AJ Roosendaal Leemstraat 15, 4705 RT Roosendaal Markt, Wouw (grasveld) Heliotroopdijk 126, 4706 JL Roosendaal

Omschrijving het wijzigen van de gevel het realiseren van een bruidsnaaiatelier in het bijgebouw achter het woonhuis plaatsen overkapte ruimte het in oorspronkelijke staat terugbrengen van een monumentaal pand het oprichten van een portiersloge het plaatsen van grondspots in het grasveld het plaatsen van een tuinhuis in de voortuin

Registratienr. 2013WB0021 2013WB0023 2013WB0029 2013WB0030 2013WB0031 2013WB0032 2013WB0041

Ingediend 11-01-2013 13-01-2013 09-01-2013 10-01-2013 15-01-2013 15-01-2013 18-01-2013

De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Inzage van een ingediende aanvraag en/of nadere informatie is mogelijk op afspraak. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de publieksbalies op het stadskantoor via telefoonnummer (0165) 579 170.

REGULIERE PROCEDURE

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunning(en), waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben verleend. Locatie Bronkhorstdreef 24, 4706 VB Roosendaal Nieuwe Markt 66d, 4701 AL Roosendaal Gezellelaan 13, 4707 CC Roosendaal Belder 12i, 4704 RK Roosendaal

Omschrijving het uitbreiden van een woning het aanbrengen van reclame het uitbreiden van een schoolgebouw en het kappen van een boom wijzigen bestemming van het pand

Registratienr. 2012WB0691 2012WB0698 2012WB0719 2012WB0721

Besluit verz. 16-01-2013 18-01-2013 16-01-2013 18-01-2013

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken tegen een besluit een bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Op grond van artikel 8:81 van de Awb kunnen belanghebbenden ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda, Postbus 90006, 4800 PA Breda, als onverwijlde spoed dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

UITGEBREIDE PROCEDURE

Ontwerpbesluit uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voornemens zijn om onderstaande omgevingsvergunning(en) te verlenen. Locatie Susannadonk 87, 4707 WT Roosendaal

Omschrijving brandveilig gebruik

Registratienr. 2012WB0695

U kunt vanaf 27 januari 2013 de aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken gedurende 6 weken inzien bij de publieksbalies van het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. Tijdens de periode van ter inzage legging kunt u bij voorkeur schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen bij: Burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Verleende omgevingsvergunning uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, onderstaande omgevingsvergunning(en) hebben verleend :

Locatie unt geenNispenseweg 79, 4709 RR Nispen

Omschrijving het oprichten van een woning

Registratienr. 2012WB0760

Besluit verz. 22-01-2013

U kunt de aanvraag, het besluit en de bijbehorende stukken inzien bij de publiekbalies van op het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld door: • Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking. • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. uit verz. • Indien een besluit gewijzigd is ten opzichte van het ontwerpbesluit, diegenen die een zienswijze willen inbrengen tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. 01-2013 Het beroepschrift kan binnen zes weken schriftelijk en gemotiveerd ingediend worden bij de rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. De beroepstermijn van zes weken begint 01-2013 met ingang van de dag na de datum van ter inzage legging, 27 januari 2013. Op grond van artikel 8:81 van de Awb kunnen belanghebbenden ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90006, 4800 PA in Breda, als onverwijlde spoed dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven. 01-2013 01-2013 01-2013 Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit), maatwerkvoorschriften die zijn gesteld ten behoeve van onderstaande inrichting(en) intrekken.

Besluit maatwerkvoorschriften

Locatie nde aan-Hoge Bergen 20, 4704 RH Roosendaal

Omschrijving Activiteitbesluit AIM: het veranderen van de inrichting

Registratienr. 2011MU0038

Besluit verz. 18-01-2013

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken tegen een besluit een bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Op grond van artikel 8:81 van de Awb kunnen belanghebbenden ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda, Postbus 90006, 4800 PA Breda, als onverwijlde spoed dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven. Meer informatie: team Publiekszaken, telefoonnummer (0165) 579 170. Roosendaal, 27 januari 2013

Stadserf 1


Boomkweker Ron van Opstal genomineerd voor prestigieuze award in de sierteeltsector Boomkwekerij Ron van Opstal uit Zundert is met hun tuinplant Nandina domestica ‘Obsessed’ genomineerd voor de Glazen Tulp Award van 2013. Ieder jaar reikt bloemenveiling FloraHolland aan telers en veredelaars de ‘Glazen Tulp Award’ uit in vier categorieën. De ‘Glazen Tulp’ is in de sierteeltsector dé prestigieuze award voor de beste marktintroductie van het jaar. De winnaars worden geselecteerd en genomineerd uit honderden nieuwe cultivars en concepten die jaarlijks op de veiling geïntroduceerd worden. In- en verkopers van FloraHol-

land en een vak- en publieksgerichte jury bepalen de nominaties en winnaars. In de publieksgerichte jury zitten bijv. Rob Verlinden en Jorna Spapens van Robs Grote Tuinverbouwing. De Nandina domestica ‘Obsessed’, een groenblijvende heester uit China en Japan, is erg vernieuwend door jaarrond verrassende kleuren te laten zien. Op 15 november zijn 21 finalisten geselecteerd. De producten werden onder meer beoordeeld op commerciële aantrekkelijkheid en houdbaarheid maar ook op logistieke efficiëntie en kans op schade bij belading. Per categorie zijn er vijf producten doorgegaan naar de finale, waaronder dus de Nandina van Ron van Opstal. Op 13 december hebben de finalisten hun producten gepresenteerd op een heuse Catwalk. Op 31 januari 2013 worden de winnaars per categorie bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hotels van Oranje te Noordwijk, dus het is voor boomkweker Ron van Opstal nog even spannend! Het is voor Ron de derde keer dat hij genomineerd is

voor de ‘Glazen Tulp Award’. In 2005 is hij eerste geworden met Leucothoe axillaris ‘Curly Red’ en in 2010 derde met Pieris japonica ‘Ralto’. Ron geeft aan altijd op zoek te zijn naar nieuwigheden. “Door het in de markt zetten van nieuwe planten blijf je een aantrekkelijke partij voor je klant.”

BEDRIJF UITGELICHT:

‘De boom in met treeport’ Rubriek bomen over bomen

boomkwekerij Frank Jochems bV

Het bijzondere winterbeeld van de plataan Zelfs nu alle bladeren van de bomen zijn, is een plataan nog heel eenvoudig te herkennen. Er is eenvoudigweg geen andere boom met zo’n opvallende bast want elk najaar vallen delen van de schors af waardoor de anders gekleurde onderschors tevoorschijn komt. Met zijn zware stam en robuuste vertakking kan een volwassen plataan uitgroeien tot een monumentale boom. Er zijn exemplaren bekend van ruim 3000 jaar oud. Jarenlang was de plataan met name bekend als stadsboom in zuidelijk gelegen landen. Vooral in de Mediterrane streek is hij veel aangeplant. Inmiddels is de boom ook in Nederland op veel plaatsen te zien. In parken meestal als volgroeide boom en in de particuliere tuin hoofdzakelijk als geknipte lei- en dakvorm. Want als er één boom is die snoeien goed verdraagt, dan is het wel de plataan! Voor Nederland zijn de Oosterse en de Westerse plataan het belangrijkst. Deze twee soorten zijn lastig uit elkaar te houden en er komen variabele kruisingsvormen voor. De Oosterse plataan, Platanus orientalis, kwam al halverwege de 16de eeuw vanuit de Oriënt richting Europa. Soms groeit de boom wel tot 35 meter hoogte waarbij hij een brede, ronde kroon vormt. De grijze tot groene schors schilfert in grote plakken af en de onderliggende stamkleur is vaalgroen tot groengrijs. Kenmerkend is de vaak noestige stam bij volwassen exemplaren. Het blad is tot 20 cm groot, vaak langer dan breed en opgebouwd uit vijf tot zeven scherp getande lobben. In de zomer verschijnen groenige bolvormige bloemen. Deze staan twee tot zes bijeen. Na de bloei volgen bolvormige stekelige vruchten van 2,5 cm doorsnee die van groen naar bruin kleuren. Als de vruchten uiteenvallen in harige pluizen kunnen deze allergische reacties, zoals jeuk en irritaties aan de slijmvliezen, veroorzaken. Er is een variëteit ‘Digitata’ met diep ingesneden blad. ‘Minaret’ is een variëteit die zuilvormige groeit en ‘Mirkovec’ heeft groen blad dat gedurende de zomer naar wijnrood verkleurt. De Westerse plataan, Platanus occidentalis, is begin 17de eeuw vanuit Noord-Amerika richting Europa gekomen. Deze soort vormt eveneens een hoge boom met een ronde kroon, soms gaat de stam wel richting de 50 m. Bij deze soort bladdert de schors in kleine lichtgrijze stukken af en aan de onderzijde kleurt de stam van oude bomen grijsbruin. In tegenstelling tot het blad van de Oosterse plataan is het blad van de Westerse plataan breder dan lang en heeft het drie tot vijf getande lobben. De Westerse plataan kent geen variëteiten. De wetenschappelijke naam Platanus is een Latijnse verbastering van de oude Griekse plantennaam platănos. Het Griekse platus betekent breed, plat en de boom zou zo heten omdat de takken vaak breeduit, vrijwel horizontaal groeien. Ook wordt gedacht dat het woord verwijst naar het brede blad. Tekst : Emiel van den Berg

Bedrijfstype: heesters en coniferen in de volle grond (kluitplanten). Plaats: Klein-Zundert Sortiment: Prunus laur. in div. soorten, Cupressocyparis in div. soorten, Chamaecyparis l. in div. soorten, Ilex in div. soorten, Taxus Baccata, Thuja o. Brabant, Thuja o. Smaragd en Thuja plicata in div. soorten. Heeft u participaties van Treeport: Ja, ik ben van mening dat het goed is om de krachten te bundelen zodat Zundert en omstreken sterker op de kaart komen te staan. Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: de kwaliteit van de planten en de groei van het bedrijf door de jaren heen. Wat vindt u mooi aan het vak: het buiten zijn in combinatie met het verzorgen/kweken van de planten. Daarbij is het ook mooi om te zien dat andere mensen

Jonger Oranje

plezier hebben van jouw product. Je weet nooit precies wat de dag gaat brengen daarom moet je flexibel zijn, dat brengt weer veel variatie met zich mee. Je bent seizoensgebonden wat betreft het rooien en afleveren van je producten, in het hoogseizoen (oktober t/m april) is het wel vaak aanpoten, de zomer is iets rustiger waardoor je veel aandacht aan gewasverzorging kunt geven zoals bijv. het knippen en snoeien van planten. Al met al genoeg afwisseling het gehele jaar door. Wat is uw favoriete boom: Dat is een lastige want dat zijn er nogal veel, twee soorten springen er echter wel uit, dat zijn de Prunus lusitanica Angustifolia (Portugese laurier), deze blijft het gehele jaar mooi in z’n blad en is te gebruiken als haag, solitair en vormdecoratie. En de Photinia fraseri Red Robin, deze heeft een hele mooie rode uitloop in de bladeren in het voorjaar.

Roosendaal shopt gen-iaal

PSV scouts op zoek naar talent in Etten-Leur Lancering D&A pop-up store

ROOSENDAAL - Woensdag 13 februari, in de carnavalsvakantie, zal organisator SportsGen met medewerking van de scouts van PSV tijdens de Jonger Oranje Talentendagen op zoek gaan naar voetbaltalent in de regio West-Brabant. Locatie van de talentendag is het complex van Unitas’30 in Etten-Leur.

De Jonger Oranje Talentendagen zijn bestemd voor alle kinderen die geboren zijn tussen 2001-2006. Tijdens de talentendag wordt er een 4 tegen 4 toernooi gespeeld en voor de keepers is er een speciaal keepers programma. De winnende teams van het 4 tegen 4 toernooi spelen om het Nederlands kampioenschap dat in het Pinksterweekend tijdens Copa Amsterdam

bij het Olympisch Stadion in Amsterdam plaatsvindt. Iedereen maakt tijdens de Jonger Oranje Talentendagen kans om zijn of haar voetbaldroom te vervullen: een stage bij een profclub en spelen in één van de drie Jonger Oranje teams. Tijdens de talentendag in Etten-Leur zullen de scouts van PSV de beste spelers selecteren voor de drie regioteams van West-Brabant (Onder 9 jaar, Onder 11 en Onder 13). Zij gaan meedoen aan de grote Jonger Oranje finale op zondag 9 juni in Wormerveer. Daar worden de drie Jonger Oranje teams geselecteerd. Jonger Oranje is het talententeam dat een seizoen lang tegen profclubs speelt en deelneemt aan internationale toernooien. Dit seizoen (2012-2013) zijn er in totaal 14 Jonger Oranje Talentendagen door heel Nederland m.m.v. 8 profclubs. Ster van het Nederlands elftal en Hamburger SV, Rafael van der Vaart, is ambassadeur van Jonger Oranje. Alle informatie en inschrijven kan via www.jonger-oranje.nl PAGINA 18

ROOSENDAAL - Wat hebben een goed paar leren pumps, een volle tank en een salade Niçoise met elkaar gemeen? Waarom is Usain Bolt sneller dan Churandy Martina en hoe los je een moord op?

Het antwoord op deze vragen is ongeveer twee meter lang en je eet, leeft en bent het, oftewel: DNA. Vanaf 23 januari kan iedereen het beleven in de D&A pop-up store aan de Roselaar 35 in Roosendaal. De feestelijk gelanceerde D&A pop-up store laat iedereen door middel van een gen-iale shopping experience ondervinden wat en vooral “dat” DNA is: alom aanwezig en overal aan gerelateerd. Kortom DNA is niet alleen je genenprofiel, het is je lifestyle! D&A pop-up store De D&A pop-up store is een initiatief van NGI en reist de komende maanden door het land. De store nodigt je uit om te achterhalen hoe DNA verweven is in ons alledaagse leven, terwijl het iedereen te-

gelijkertijd uniek maakt. In de pop-up store kun je de wereld redden van een griepepidemie, maar je vindt er ook de heerlijkste recepten voor DNA gevulde bites en komt erachter waarom jij van die mooie kijkers hebt. In de D&A pop-up store is ontdekken de doelstelling, ervaren het credo en een aha erlebnis een garantie. Je gaat naar huis met een flinke dosis inzicht, je toekomstige groentetuin, de handigste smartphone apps en een stukje puur persoonlijke fashion. Lijk in de kast Stap dus over de DNA drempel en creëer je eigen DNA ringtone, kraak je brein bij de grote Zoekdeverschillen muur, ontwerp je Me, MyDNA & I T-shirt of win alvast wat reisadvies in met een persoonlijke vaccinatiekaart en haal een lijk uit de kast voor jouw eigen crash course CSI. Ook aan de kleinste nieuwsgierige aagjes is gedacht met een speciale Dee-en-Aa kinderspeelhoek. D&A Store Roosendaal van 23 januari t/m 2 februari, Roselaar 35, tegenover Intertoys, Roosendaal.


G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 41,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij taxeren en kopen alle soorten sieraden in. Goud en zilver maar ook diamanten, gouden tanden en munten. Bij ons kunt u terecht voor het analyseren, repareren of een geheel nieuw ontwerp van uw sieraden. Loopt u eens binnen, de koffie staat klaar voor eenieder die van onze diensten gebruik wilt maken!

Bent u ook aan de wintersport toe? Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs.

Bergen op Zoomse Goudbank

Wassenaarstraat 44 4611 BW Bergen op Zoom Tel. (0164) 24 32 34 bergenopzoomsegoudbank@gmail.com

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

DONDERDAG FIJNAART Zalencentrum De Parel Prinses Margrietstr. 15 10.00 - 17.00 uur

VRIJDAG EN ZATERDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

Roosendaalse Goudbank

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsegoudbank@gmail.com

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Kom nu langs en vraag vrijblijvend uw offerte aan

In één dag wind en waterdicht

Keulsveld 3 Roosendaal (Majoppeveld noord) 0165-767277 www.ploegkozi jnen-roosendaal.nl

Bedrijfsruimte nodig? www.kantoor-opslag-bedrijfsruimte.nl ITV (Lambregts) wordt:

De

Meubelshop.eu

Nijverheidsweg 1 - 4731 CZ Oudenbosch - Email: info@demeubelshop.eu - www.demeubelshop.eu

Goede kwaliteitsmeubelen voor een scherpe prijs!

chniek

OpENiNGstijdEN

• maandag t/m donderdag van 14:00 tot 17:30 • vrijdag van 14:00 tot 20:00

)

06-55100747

Hoekbank BIANCO

€ 599,00

• zaterdag van 10:00 tot 16:00

06-25568920

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl Voor vakkundige

fietsreparaties

tegen betaalbare prijs.

tel: 0165-554948

Wil jij er samen met mij een leuke tijd van maken? Ik ben een rustige en betrouwbare man, die gezelligheid en vriendschap zoekt. Ben jij tussen de 70 en 78 jaar. Schrijf me een kort bericht en ik bel je. Br.o.nr 320 van dit blad.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

Sluiting rondom carnaval NIEUW IN ROOSENDAAL EN OMSTREKEN………….

WIMPEREXTENSIONS ONE BY ONE!!!!

Altijd al gedroomd van mooie, volle en lange wimpers??? Dan hebben wij nu de oplossing voor u. Bij deze nieuwste techniek wordt op uw natuurlijke wimper een wimperextension geplaatst. De voordelen hiervan zijn: - Natuurlijke uitstraling - Maakt mascara, wimperverf of wimperkruller overbodig - Lengte en dikte worden aangepast aan uw eigen wensen - U voelt de extensions niet - Bestand tegen water, traanvocht, zon en zee - Niet schadelijk voor uw eigen wimpers Bij een nieuwe set extensions € 99,95 worden er gemiddeld 40 tot 50 wimpers per oog aangebracht.Wilt u de mooie volle wimpers behouden, dan adviseren wij u een opvulbehandeling vanaf € 19,95 tot € 49,95 tussen de 4 a 6 weken. Bel ons voor een afspraak bij ons in de salon: Schoonheidsinstituut Imperium, Roemer Visscherlaan 11a, 4707 BX Roosendaal. Telnr. 0165-392226 of mail info@si-imperium.nl

- Op zaterdag 9 februari is ’s middags ons bad gesloten, de zwemlessen ’s ochtends gaan wel door. - Op zondag 10 februari zijn we normaal open. - Op maandag 11 en dinsdag 12 februari is ons zwembad de gehele dag gesloten.

Openingstijden recreatiebad carnavalsvakantie 2013: Zaterdag 9-2 Gesloten Zondag 10-2 10.00 uur tot 16.00 uur Maandag 11-2 Gesloten Dinsdag 12-2 Gesloten Woensdag 13-2 10.00 uur tot 19.00 uur Donderdag 14-2 10.00 uur tot 19.00 uur Vrijdag 15-2 10.00 uur tot 21.00 uur Zaterdag 16-2 13.00 uur tot 16.00 uur Zondag 17-2 10.00 uur tot 16.00 uur * De zwemlessen gaan deze week gewoon door, behalve op maandag en dinsdag.

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

computer problemen?

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com


Begeleide reizen voor mensen met een verstandelijke beperking

Benefietavond om bouwclub ‘uit de brand’ te helpen

De Begienurs krabbelen weer overeind SDW houdt vakantiemarkt KRUISLAND - Precies een week na de dramatische brand in hun bouwkot is BC De Begienurs alweer bezig met het maken van nieuwe plannen. En dan niet voor volgend jaar. Drie weken voor het grote leutfeest losbarst durft de bouwclub het aan om een nieuwe wagen te bouwen. Het zal weliswaar een kleiner exemplaar worden, gemaakt met materialen waar ze nu in de gauwigheid nog aan kunnen komen, maar De Begienurs rijden dit jaar toch weer in vier optochten in de regio mee.

ROOSENDAAL - Woensdag 30 januari houdt SDW de jaarlijkse vakantiemarkt. De markt wordt gehouden van 19.30 tot 21.00 uur in Wijkcentrum ’t Dijksteeke Dijkcentrum 191 in Roosendaal. SDW biedt uiteenlopende begeleide vakantiereizen aan voor mensen met een verstandelijke beperking. Tijdens de vakantiemarkt worden alle reizen gepresenteerd waarvoor op dit moment al aanmeldingen zijn. Op al deze reizen kunnen nog vakantiegangers mee. Tijdens de markt kunnen geïnteresseer-

den kennis maken met de vrijwilligers en andere vakantiegangers. Ook is het mogelijk je aan te melden voor een reis. Entree voor de vakantiemarkt is gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nicole Brouwer, e-mail nicole.brouwer@ sdwzorg.nl of tel. 088-2593102. Over SDW SDW begeleidt, ondersteunt en behandelt mensen met een verstandelijke beperking in westelijk Noord-Brabant. Circa 850 medewerkers en ruim 300 vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor meer dan 1200 cliënten. Zie voor meer informatie www.sdwzorg.nl

Jeugd van Bristol Team ROOSENDAAL - Met volle moed en vertrouwen ging de jeugd van Bristol Team zondag 20 januari naar Dordrecht. De nieuwe aanwinsten Mohammed El Fayti en Oussama El Khadiri (overgebleven van de clinic) mochten laten zien wat zie in huis hadden. In de kleedkamer waren de jongens nog even opgepept en werden herinnerd aan het goede spel van vorige week.

De Begienurs gaan ondanks de tegenslag weer vol goede moed van start.

DOOR ELNA HELLEMONS De Begienurs krabbelen na de grote tegenslag weer overeind en maken dus alweer, voorzichtig, plannen voor de verdere toekomst. Dát ze verdergaan is zeker. Hoe dat precies gaat gebeuren is nog ongewis. Voor dit jaar zijn ze zogezegd uit de brand, want behalve plannen voor een vervangende wagen hebben ze ook al ruimte gevonden in de nabijgelegen bouwloods van BC Witte Gei’t. Vooruit Zoals inmiddels genoegzaam bekend, werd het bouwkot van De Begienurs op vrijdag 11 januari getroffen door een korte maar felle brand. Die legde niet alleen de loods zelf, maar ook de al ver voltooide wagen en alle bezittingen van de bouwclub volledig in de as. De ontzetting was groot, niet alleen bij de bouwers zelf, maar in het hele dorp en de wijde omgeving. Maar nadat er de hele afgelopen week nog veel geregeld moest worden, durven De Begienurs nu alweer voorzichtig vooruit te blikken.

Inmiddels zijn de fanatieke bouwers met man en macht bezig om deze carnaval toch nog met een wagen voor de dag te komen. Die gaat, net als andere jaren, rijden in Tullepetaonestad (Roosendaal), Pompedurp (Kruisland), in Puitenlaand (Heerle) als prinsenwagen, en tenslotte in Strienestad (Steenbergen). Ook leveren De Begienurs dit jaar weer de pomp, die op dinsdagavond traditioneel wordt verbrand. EerbeToontje Maarten van Overveld, één van De Begienurs, vertelt: “We hebben van zóveel mensen zóveel steunbetuigingen gekregen dat we nu alweer heel veel ambitie hebben om dit jaar toch nog met iets te komen. De loods was niet alleen ons bouwkot, maar veel mensen in Kruisland hadden er wat mee. Het was ook de schuur van mijn opa, in Kruisland bekend als ‘Toontje Blok’. Hij heeft ervoor gezorgd dat wij hier vele jaren lang konden bouwen en heeft ons altijd, samen met oma, overal mee geholpen en in gesteund. Vorig jaar is hij overleden, en de wagen waar we mee bezig waren was

FOTO TOINE KOCH

een ‘eerbeToontje’ aan hem. De hele loods en de vele spullen die erin stonden waren een herinnering aan hem, en die zijn we dus ook kwijt. Daarom hopen we heel erg dat we op dezelfde plek een nieuwe loods kunnen bouwen. Ons oma wil ook heel graag dat ‘de mannen’ weer bij haar op de werf terugkomen.” Benefietavond Niet alleen De Begienurs zelf kijken alweer vooruit naar de toekomst, dat doen ook dj Ton Peeters en Toine Koch. Z ij zijn de organisatoren van een benefietavond die op 1 februari gehouden wordt in café/partycentrum Zaal Koch aan de Molenstraat in Kruisland. Aanvang is om 20.30 uur, entree 5 euro. Op deze avond treden diverse regionale artiesten belangeloos op om BC De Begienurs een nieuwe start te kunnen geven. De Begienurs zijn dan wel al hun materialen kwijt, maar niet hun gevoel voor humor: in plaats van de gebruikelijke ‘afkickparty’ gaat deze avond ‘Affikparty’ heten. Info: www.begienurs.nl.

De Pédaleurs starten beginnersgroep mountainbiken ROOSENDAAL - De oudste fietsvereniging van Bergen op Zoom is niet alleen actief op de weg, maar ook in de mooie bossen rondom de Brabantse Wal. De mannen en vrouwen van het ATB-team rijden wekelijks op zaterdagmorgen een rit van ongeveer twee uur. Vanaf 16 maart start er een nieuwe MTB beginnersgroep. Iedereen kan hier aan meedoen, ervaring is niet nodig. Deze groep is juist bedoeld om wat meer handigheid met de fiets te verkrijgen. De Pedaleurs hebben een aantal ervaren en enthousiaste trainers die aandacht zullen gaan besteden aan fietstechniek en oefenin-

gen die gezamenlijk in het bos gedaan zullen worden. Aan bod komen onder andere controle over je fiets, bochtentechniek, rijden op verschillende ondergronden, en het nemen van obstakels. Natuurlijk kan je van hun ook alle info krijgen over conditie, kleding, soort fietsen etc. Het enige dat nodig is om je aan te melden, zijn een mountainbike en een helm. Er zijn zes zaterdagochtenden hiervoor ingepland vanaf 16 maart. De groep zal rijden van 9.30 tot 12.00 uur. Wil je meer informatie mail dan naar info@pedaleurs.com Je kan ook bellen met André Jansen 06-53181014 of Bart van Bezooijen 06-44318182. Meld je nu aan, want dit is echt een heel leuke en afwisselende sport.

Dansgroep Qoqo presenteert Platvoeten ROOSENDAAL - De Roosendaalse dansgroep Qoqo presenteert binnenkort haar debuutvoorstelling ‘Platvoeten’. Zij zullen het podium veroveren met een verhalende moderne choreografie geschikt voor alle leeftijden. De voorstelling zal op zondag 24 februari om 16.00 en 19.00 uur te zien zijn in schouwburg de Kring te Roosendaal. Afgelopen augustus bracht Raquel de la Fuente de dansgroep Qoqo bij elkaar. Haar missie met deze groep is om te experi-

menteren met moderne dans en een voorstelling te maken voor een breed publiek. De groep is geheel non-profit en bedoeld om het Roosendaals publiek een verhaal te vertellen d.m.v. moderne dans. In het weekend repeteert de groep. De choreografie is in handen van Raquel. Sommige delen worden samen met de dansers gemaakt. In ‘Platvoeten’ wordt een verhaal verteld over zeven dansers en hun oneindige zoektocht naar een plek waar zij kunnen aarden. Dit resulteert in een onwaarschijnlijke reis met afwisselend grappige,

mooie en ontroerende momenten voor de hele familie. De dansers in ‘Platvoeten’ zijn: Eveline van Meer, Linde Hanny, Wendy van Groeninge, Monique Raat, Kristel van Meer, Emmely Tunders en Elsbeth Ciesluk. In de week voorafgaand aan de voorstelling zijn er verschillende dansworkshops te volgen bij Het Dansatelier, gegeven door dansers uit Qoqo. Kijk voor meer informatie op www.hetdansatelier.nl en houd de facebookpagina van Het Dansatelier in de gaten. PAGINA 20

De hoop was er dat deze lijn doorgetrokken kon worden. Dit was echter niet het geval. De wedstrijd begon goed met een goede aanval en het doelpunt van Wesley Kotta. Gelijk naar dit doelpunt zakte de concentratie en speelden men erg slordig.

Hierdoor maakten Bristol Team/SCR B1 domme fouten die eigenlijk niet hadden mogen gebeuren. Een cruciale fout was een terugspeel bal op keeper Giovanni van Beek. De bal had niet op de doelman gespeeld mogen worden. Hierbij werd de thuisploeg in het zadel geholpen door een voorsprong. Deze kwam men niet meer ten boven. Toch gaat de B1 met grote stappen vooruit. Dit jaar wordt als een leerjaar gezien. Volgend seizoen moeten de jonkies mee gaan strijden om de titel. Oussama El Khadiri had zeker niet zo een weerstand verwacht. “Het viel me behoorlijk tegen qua niveau legt hij uit. Ik heb al na een wedstrijd zoveel geleerd. Ik ben bijzonder blij dat ik bij deze vereniging mag spelen”.

Exposities Lambertuskerk Wouw Het is elke dag mogelijk om de Lambertuskerk in Wouw te bezichtigen. Men kan zich hiervoor aanmelden bij: Hr. Jan Walraven, Omgang 10, Wouw, 0165-301839; Mw. Marian Slock, Kolfwei 37, Wouw, 0165301886; VVV Wouw, Bergsestraat 29, 0165-301477. Kunstuitleen Artotheek 18 De Roosendaalse kunstuitleen, Artotheek 18, is geopend op donderdag van 13.30 tot 16.00 uur, op vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur; 19.00 tot 21.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De kunstuitleen is gevestigd in de Biggelaar 7, Roosendaal, tel. 0165-571353. Tentoonstelling Nog Nooit Vertoond!: Voor de tentoonstelling Nog Nooit Vertoond! halen het Roosendaalse museum en archief letterlijk alles uit de kast. U kunt hun hele hebben en houwen bekijken. Niet alleen de pronkstukken, maar ook de voorwerpen en archiefstukken die u nog nooit eerder zag. Kom kijken, want het Roosendaalse erfgoed is ook van u! Naast

de tentoonstelling is er ook van alles in het museum te beleven. Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2 te Roosendaal en is geopend van dinsdag tot en met zondag van twee tot vijf; tot en met 3 februari. Meer informatie: www.tongerlohuys.nl Expositie Sylvia Verhoeven: Prachtige sculpturen in steen van Haagse kunstenaar Sylvia Verhoeven zijn te bewonderen en te koop in Roosendaal. Tevens is er werk te zien van Henk Veen, Jan van Well, Erik Loman en Peter Hendriks. Voor onze openingsdagen en tijden, we zijn voornamelijk open van vrijdag t/m zondag, raadpleeg onze agenda: http://www. facebook.com/AtelierExpositieruimteKunstenaarAnitaAmmerlaan (evenementen) of www.anitaammerlaan.com (events). Bezoek op afspraak is ook mogelijk, u kunt een afspraak maken via de mail of u kunt Anita even bellen. info@anitaammerlaan. com, www.anitaammerlaan.com, 0623604462. Atelier en Expositieruimte Anita Ammerlaan is te vinden in het centrum van Roosendaal, Markt 39; t/m half maart.

Dagmar Wevers nieuwe jeugdwaterschapsbestuurder ROOSENDAAL - Waterschap Brabantse Delta heeft een nieuwe jeugdbestuurder. Dagmar Wevers (14) uit Etten-Leur is benoemd tot lid van het nationale jeugdwaterschapsbestuur. Ze gaat deze taak vervullen namens waterschap Brabantse Delta en vervangt daarmee haar voorgangster Risha Adolphs. Dagmar gaat helpen om het werk van het waterschap bij de jeugd onder de aandacht te brengen. Het jeugdwaterschapsbestuur is een initiatief van de Unie van Waterschappen om jongeren meer te betrekken bij waterbeheer in eigen land. In het bestuur (jongerendenktank) zitten jongeren tussen de 12 en 18 jaar die zijn afgevaardigd vanuit één van de 24 waterschappen. De jonge bestuurders komen enkele keren per jaar samen en bedenken nieuwe activiteiten om jongeren bewust te maken van het

werk van het waterschap. Dagmar heeft een aanstelling van in ieder geval een jaar. In die periode treedt ze op als ambassadeur van waterschap Brabantse Delta. Ze doet mee aan de verschillende landelijke activiteiten en organiseert lokale activiteiten om jongeren meer te betrekken bij waterbeheer. Dagmar zit in de derde klas van het atheneum op de KSE in Etten-Leur. Ze is vaak op pad met vrienden en tennist en shopt graag. Na het VWO wil Dagmar verder studeren richting de bestuurlijke/economische kant. Kersverse jeugdbestuurder Dagmar over haar functie: “Toen ik las over het jeugdbestuurder was ik direct geïnteresseerd. Ik heb een duidelijke mening en daarom leek mij deze kans bij het waterschap erg leuk. Ik denk graag na over problemen en de best mogelijke oplossing daarvoor. Ook werk ik graag met anderen samen. Ik hoop nog veel mensen te ontmoeten de komende periode!”


Reparatiebedrijf

Somers Freesiaberg 17 Roosendaal

Tri ers

Ktv of Video defect

ie...??n?de zorgverzekering Dyslex ie e nd dyslex eavo

Informati

bel:

- Heeft mijn kind dyslexie? - Wordt onderzoek en behandeling vergoed? - Wat houdt een vergoede behandeling in?

4 en 6 februari 2013 Aanvang 19.30 uur

Trivers

Parklaan 7 - Roosendaal Meer informatie en aanmelden: info@trivers.nl www.trivers.nl (0165) 398 888

0165-554742 Geen voorrijkosten!

OPEN HAARD HOUT TE KOOP! Bel: 06-51475762 of 06-38532866 TE HUUR

STOP NU MET ROKEN!!!

GARAGEBOX Roosendaal Ettingstraat € 68,- p/m

06-46433119

Advocatenkantoor Koen echtscheidingsbemiddeling www.advocatenkantoorkoen.nl boulevard 142 roosendaal info@advocatenkantoorkoen.nl tel: 0165 – 599 591

Orthopedische schoenen nodig? Livit is specialist in maatwerk orthopedische schoenen. Hoog, laag, sportief, klassiek of modern? Wij maken uw orthopedische schoenen naar uw smaak! Weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Maak vrijblijvend en geheel gratis een afspraak met Livit. Elke woensdagochtend kunt u bij ons terecht in GezondShop Roosendaal of wij komen, als u dat wenst, kosteloos op afspraak bij u thuis (regio Roosendaal/Bergen op Zoom). Bel ons op 078 - 633 02 00 of mail naar dordrecht@livit.nl

●● Hoogste slagingspercentage,90,5% 90,5% Hoogste slagingspercentage,  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode Nieuwste methode -> alle Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door Zorgverzekeraars!!! Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG enVBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijtherapeuten en RBNG) Word vergoeddoor door gediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen ● 3 behandelingen van 20 minuten  3Geen behandelingen vanpijnloos 20 minuten ontwenningsverschijnselen ● Geen extra kilo’s en  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 behandelingen van minuten Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ●● Luxopuncture ook: AFVALLEN, BURN-OUT  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT  Geen extra kilo’s en pijnloos ● Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MENOPAUZE,MIGRAINE, AFVALLEN, BURN-OUT VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

Neem alvast een kijkje op onze website www.livit.nl of facebook.com/LivitOrthopedie voor de nieuwste modellen. Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

GRATIS huisb

ezoek!

GezondShop Belder 2-4 4704 RK Roosendaal

Livit Orthopedie Merwedestraat 100 3313 CS Dordrecht

Wij begrijpen wat u beweegt.

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

De lekkerste aanbiedingen! bij Visgilde De Nieuwe Markt

gehele wintercollectie

Maandag Marktdag!

dameslaarzen kort en lang

GROTE ara - ecco - gabor - helioform jj - caprice OPRUIMING div. kuitwijdtes LAATSTE WEKEN nu de laatste paren

Donderdag Kibbelingdag Gezinszak kibbeling (4 pers.)

ook met verwisselbaar voetbed

Alles moet weg

1/2 prijs

Volop verse vis aanbiedingen

Nu de gehele zomerkollektie

van al onze bekende merken...

In onze koopjeshoek

+ gratis saus

€7.95

Wij maken plaats voor de nieuwe kollektie.

dames, heren en kinderen

Vanaf 1 febru a maanda ri geopen g d!

40%

KORTING

Alle restantparen (honderden paren)

honderden paren... heren ook laarzen. Helioform - Ecco - Gabor - JJ dames, heren en kinderen

Nu uitzoeken... 10 tot 50% PER25. PAAR korting

*Uitgezonderd snowboots

Nu al reeds volop nieuwe kollekties

Wij zijn bereikbaar

ook laarzen, Ecco, Gabor, JJ, Helioform met kuitwijdtes van Alle kinderschoenen en laarzen XS t/m XXXXL (60cm kuitwijdte) en uitneembaar voetbed HALVE PRIJS

* Standaard collectie geen korting

Weekaanbiedingen Verse Slibtong 4 + 1 gratis Roerbakschotel v/h Huis 500 gram +100 gram GRATIS OPENINGSTIJDEN:

Ma: 11.00-17.30u Di t/m Do: 09.00-17.30u Vr: 09.00-19.00u Za: 09.00-17.00u

Hogestede Hogestede 11 11 (Molenstraat) (Molenstraat) Roosendaal Betaald kort parkeren in de gehele betaald kort parkeren in destraat gehele straat

tel. 0165 www.riobello.nl tel. 0165--535326265656 www.riobello.nl

Nieuwe Markt 22, 4701 AG Roosendaal, Tel. 0165-534750 U kunt ons vinden: VisgildeRSD Visgilde de Nieuwe Markt


“Het was meer balanceren dan afzien”, zei Marianne Vos na afloop. Toch Kevin Pauwels (achter) rijdt hier nog als virtueel winnaar van de wereldbewas ook dit sneeuwparcours haar op het lijf geschreven. De wereldkam- ker. In de laatste ronde knapt zijn ketting en ziet hij de beker naar zijn dipioene won met bijna een minuut voorsprong de wedstrijd bij de vrouwen. recte concurrent Niels Albert gaan. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN

Nederlands kampioen Lars van der Haar (21) reed dit jaar met dispensatie mee bij de elite Heren. Niet zonder succes, want hij eindigde na een strijdvolle wedstrijd tweede achter de Tsjech Bina. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN

GP Adrie van der Poel 2013 onder Siberische omstandigheden

Balanceren op de Brabantse Wal HOOGERHEIDE - Sneeuw lag er al, maar de weergoden wilden de GP Adrie van der Poel 2013 toch nog iets spannender maken. Dus gingen de hemelpoorten maar weer open en werd het parcours witter dan wit, gladder dan glad en een lust voor het oog voor de toeschouwers. DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN Al toen de Nieuwelingen om 9.00 uur aan de start verschenen viel er her en der wat lichte sneeuw, maar toen de Junioren om 10.00 uur startten werd de sneeuw wat heviger. En het bleef maar vallen, pas bij de huldiging van de winnaars van de Elitewedstrijd was het enigszins droog. Door de sneeuw kreeg het parcours wel een extra dimensie. Marianne Vos, winnares bij de wedstrijd voor dames, verwoordde het perfect na haar wedstrijd: “Het was dit keer meer balanceren dan afzien.” En balanceren was het zeker. Door de verse sneeuw werd het toch al gladde parcours nog gladder. De sneeuw bedekte immers de ijsplakken die op sommige plaatsen gevormd waren door de natuur. Het door Adrie van der Poel ontworpen parcours kende daardoor soms verraderlijke stukken, wat meer dan honderd procent concentratie vergde van de veldrijders en -rijdsters. Klasse Toch bleven grote valpartijen uit. Er ging hier en daar wel een renner onderuit of er schoot iemand rechtdoor bij een bocht, maar iedereen kon daarna gewoon zijn of haar weg vervolgen. Glibberend of niet, voor een aantal renners bleek, of leek, de

GP Adrie van der Poel een makkie. Een zo’n renner was Mathieu van der Poel. De jongste zoon van Adrie kwam als eerste over de finish met een riante voorsprong van 34 seconden op de Nederlandse nummer 2, Martijn Budding en de Italiaanse nummer 3, Gioele Bertolini. Voor Mathieu betekende het alweer zijn 24e overwinning.

‘Ondanks sneeuwval bleven grote valpartijen uit’ Daarnaast greep hij ook de Wereldbeker. Bij de dames was er net zo’n riante voorsprong te zien, want Marianne Vos won nog maar eens de GP Adrie van der Poel. Dit keer was ze 53 seconden sneller dan landgenote Sanne van Paassen, die ook de tweede plaats in het klassement van de Wereldbeker pakte. Derde werd de Française Christel Ferrier-Bruneau. Klapstuk Uiteraard waren er ook de Nieuwelingen en de Belofte onder 23 jaar die de Brabantse Wal onveilig mochten maken. Bij de Nieuwelingen was er een compleet Nederlands podium zichtbaar met Pascal Eenkhoorn als winnaar, Max Gulickx en

Bram Welten als tweede en derde. Bij de Heren onder 23 jaar deed David van der Poel mee. Hij belandde helaas niet op het podium en moest zijn meerdere erkennen in de Belgische Wietse Bosmans. Hij is het neefje van de vriendin van David, Jelke Bosmans, die tevens de rondemiss was tijdens de GP Adrie van der Poel. Het podium bij de Belofte onder 23 werd compleet gemaakt door de Belg Gianni Vermeersch en de Fransman Julian Alaphilippe. Het klapstuk van de dag was natuurlijk de race van de Elite Heren. Hoewel de sneeuw er voor zorgde dat er geen grote bezoekersaantallen werden gerealiseerd, kwamen er toch redelijk wat mensen af op de Elite-finale. Vooral de supporters van Niels Albert en Kevin Pauwels waren in grote getale aanwezig. De winnaar werd echter de Tsjech Martin Bina, voor de Nederlandse held Lars van der Haar en de Simon Zahner. Niels Albert mocht tot grote vreugde van zijn fans echter toch het podium op. Hij wist zijn enige concurrent in het wereldbekerklassement Kevin Pauwels voor te blijven, toen die in de laatste ronde strandde door een gebroken ketting. ‘Koning’ Albert pakte daarop de Wereldbeker.

Mathieu van der Poel die op de hoogste tree van het podium staat. Het is bij de junioren al lang geen verrassing meer. De jongste zoon van naamgever Adrie won zowel de wedstrijd als de wereldbeker. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN

Meer foto’s zijn te zien in het fotoalbum op www.internetbode.nl

Vooral de supporters van Niels Albert en Kevin Pauwels waren in grote getale aanwezig. FOTO JOSÉ VAN DER WEGEN

Ook de vrijwilligers trotseerden sneeuw en wind om de GP Adrie van der Poel tot een succes te maken.

De hoogteverschillen van de Brabantse Wal vroegen opperste concentratie van de renners. PAGINA 22


AUTO’S

BMW 520i Touring paars ......... 1993 Peugeot 307 CC grijs ............... 2006

Autoservice Wim Verhoeven

SHELL GASTELSEWEG

Korting tanken

bij inlevering van 250 airmiles Nu tot

18 euroceNt kortiNg op euro 95 eN diesel

www.wimverhoeven.nl Voor A.P.K.-keuringen Voor onderhoud en reparatie Verkoop van gebruikte en nieuwe auto’s

Spoorstraat 108, Roosendaal Telefoon 0165 - 53 37 22

autobedrijf kees roks • onderhoud, APK & reparatie • nieuwe auto’s & occasions • autolease • autoschade & verzekering • aircoservice Vijfhuizenberg 38 4708 AK Roosendaal Tel. 0165 555726 www.autobedrijfkeesroks.nl info@autobedrijfkeesroks.nl

Jac Ossenblok b.v. Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

vraag naar de voorwaarden. Ook krasvrij autowassen.

Volg ons op Facebook

uw mobiliteit is onze zorg uw mobiliteit is onze zorg winterbandenactie APK keuring ** APK keuring vanaf vanaf € 19,95

€ 19,95

Scherp werkplaats tarief Scherp werkplaats tarief Altijd vervangend vervoer Altijd vervangend vervoer Onderhoud en reparatie alle merken Onderhoud en en reparatie alle auto’s merken In/Verkoop nieuw gebruikte In/Verkoop nieuw en gebruikte auto’s De specialist in banden, uitlaten en trekhaken De specialist in banden, uitlaten en trekhaken

M!! O R A DA OM DAAR

€ 15,95 € 15,95

Shell Gastelseweg, Gastelseweg 201, Roosendaal Bovagwaarderingscijfer 8,6

30%

MobielPas ** Mobiliteitspas* MobielPas Goedkoper dan *lees de voorwaarden op www.ask-oudgastel.nl *lees de voorwaarden op www.ask-oudgastel.nl

ANWB Goedkoper / Route Mobiel dan ANWB / Route Mobiel

Standerdmolen 1 Oud Gastel T 0165-513810 Standerdmolen 1 Oud Gastel T 0165-513810

op uw onderhoudskosten voor alle merken auto’s*

besparing

Ja dat kan!!! bij

Wij zijn de enige echte

KIA Specialist Wij hebben dit jaar 20 jaar

KIA ervaring

Wij repareren m.b.v. fabrieksgarantie Wij hebben respect voor U en Uw KIA Wij repareren voor betaalbare prijzen Wij kunnen alle KIA’s en Chevrolets nieuw leveren

APK Reparatie Onderhoud Uitlezen van alle merken auto’s GRATIS APK BIJ EEN GROTE BEURT INCL. WASBEURT

CitrOen

In Alle merKen thUIS!!!!

Auto’s worden volgens fabrieksspecificaties onderhouden.

Wij zijn Automobielbedrijf v. Hensbergen, voor u wordt autorijden weer betaalbaar

www.vanhensbergen.nl

Adres: Schuurakker 21 4705 RJ Roosendaal Openingstijden: Ma. t/m Vr: 08.00-17.30 Za 09.00-13.00 Telefoon: 0165-393365 Mobiel: 06-44303016

www.autoserviceferhat.nl

Belder 37 Roosendaal, 0165 550342, 0164 247066

CARNAVAL

HyunDai

Carnavalsoptocht Enclaveberg

uitlaat-service

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

BeDriJfswagens

INKOOP-/VERKOOP AUTOMOBIELEN Auto Concept Roosendaal

GOEDKOOP! Totaalconcept voor uw AUTO

Alle nieuwe auto’s bij ons in de showroom van zowel Citroën als Hyundai. Op al onze gebruikte auto’s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

www.autobedrijfossenblok.nl

• inkoop & verkoop • onderhoud • reparatie

Wilt u vandaag uW auto verkopen? Bel dan

koogJe auto’S Alle merken, types en bouwjaren Ook bussen, jeeps, sloopauto’s met of zonder gebreken

Informeer hoeveel u kunt besparen

Contante betaling en RDW vrijwaring

Ettenseweg 5 • Roosendaal T 0165 - 542046

Tel: 06-16423545

www.autocoro.nl

24 uur per dag U BELT En WIJ KOMEn DIRECT

Gaòd’op sjiek meej de Heiberg? ROOSENDAAL - Op vrijdag 8 februari zullen de leerlingen van basisschool de Heiberg in de Tolberg weer hun jaarlijks terugkerende carnavalsoptocht houden. De sjieke leutstoet zal die dag ’s middags van 13.11u tot 14.11u over de Enclaveberg trek-

ken, om alle belangstellenden te laten genieten van hun bijzondere creaties en bouwwerken. Na de optocht gaan alle Tullepetaonen van de Heiberg samen nog een leutig feestje bouwen op hun school, die elk jaar met carnaval wordt omgedoopt tot ‘Tollekeskot’.

Reünie Moederkesbal Kalsdonk ROOSENDAAL - Buurtcentrum Kalsdonk houdt op zondag 3 februari een reünie van het vroegere Moederkesbal in Buurtcentrum Kalsdonk.

Dus hopen we dat de kinderen van toen ook met hun kinderen op deze gezellige middag willen komen.

De middag wordt verzorgd door dj. Robbie. Er komt een dweilbandje en voor de kinderen is er prijsje voor wie er het mooist verkleed is. De middag begint om 13.30 uur en duurt tot 19.00 uur. Kaarten zijn al verkrijgbaar in het Buurthuis of op zondag 3 februari aan de deur. Let wel carnavalskleding verplicht.


sport

Derby VV Cluzona 1

Dynamo Roosendaal

Dominique en Denise winnen Regiokampioenschap

De Roosendaalse prijswinnaressen uit de laatste wedstrijdronde, Denise en Noortje.

ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag vond in het Sportcentrum te Breda het Regiokampioenschap plaats van de Regio Zuid West Nederland. De eerste wedstrijd op weg naar het Nederlands Kampioenschap dat in het weekend van 1 en 2 juni plaatsvindt. Tevens kan men zich hier plaatsen voor de Regionale Toestel- en Brabantse Kampioenschappen. In de eerste ronde was het de beurt aan de jongste telgen van de A Selectie van Dynamo Roosendaal. Eén val ontnam Lonneke de Bot het recht op eremetaal. Chayenne Kromoredjo liet vooral op het toestel balk goede vooruitgang zien maar verspeelde teveel punten op vloer. Floor Lewiszong eindigde op de 11e plaats.

In de tweede ronde was het druk voor de trainers Karin, Matty en Mariska. In de jeugdcategorie werd het een spannende strijd maar uiteindelijk trok de 12 jarige Dominique Choufoer aan het langste end. Met haar vloeroefening wist ze een turnster van Alianza Waalwijk de eerste plaats te ontnemen. Ook bij de pupillen werd het spannend tot het eind. Manouk Haast en Julia Dekkers hadden daar concurrentie van Bredagym turnsters. Beide dametjes streden goed door. Julia eindigde met éénhonderdste verschil net op de tweede plaats en was de beste op brug. Manouk eindigde knap derde en was de winnares op sprong. Noa Kops vertegenwoordigt als enige van Dynamo de pupillen I klasse. Zij maakte teveel kleine onnodige foutjes om hoog

WOUW - Het eerste van VV Cluzona speelt zondag 27 januari uit tegen Internos 1, aanvang 14.30 uur. te kunnen eindigen en werd laatste. In de laatste ronde moesten de oudste turnsters aan de bak. Hier turnt men, logischerwijs, vaak ook het hoogste en moeilijke niveau. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor de concurrentie. Joleine van Es, een turnster die op de wedstrijden die ze al geturnd heeft nog niet heeft kunnen laten zien wat ze zo goed kan, focuste zich ook dit keer weer teveel op de prestaties die zij neer moest zetten en maakte daardoor veel vallen en grote fouten. Wel scoorde ze het hoogst op sprong. Noortje Brekelmans bleek een echte allrounder en daarmee kom je over vier toestellen vaak hoger uit. Dat bleek ook deze keer want zij pakte mooi het brons mee naar huis waar Joleine naast eremetaal greep. Bij de senioren kwamen 4 turnsters voor Dynamo uit. Ashley Vissenberg eindigde op de 8e plaats. Elyne Bickel turnde een goede wedstrijd en eindigde één plaatsje daarboven. Kersverse Nederlands Juniorkampioene Femke Konings komt voor het eerst in de seniorenklasse uit. Bij de Senioren turnen is toch een ander verhaal. Veel sterke turnsters zorgen vaak voor een leuke strijd. Femke was vandaag de beste op vloer en over vier toestellen eindigde ze al op een mooie derde plaats. Denise Tan is weer terug op niveau. Een afgescheurde achillespees kostte haar één turnseizoen maar voor deze doorzetter is maar één woord nodig: Top! Zij ging met de titel aan de haal met de beste scores op brug en balk. Met blessures onder de leden keken de trainers toch met een goed gevoel terug op deze wedstrijd en zijn erg trots op hun turnsters.

Recreanten halen 2e plaats ROOSENDAAL - Basketballers van Blauw-Wit hebben wat last gehad van de sneeuwval zondag 20 januari. Zo belden de tegenstanders van JongensU16, Simple Dribble uit Steenbergen, en van JongensU18, BSWeert, af wegens de weersomstandigheden. De velden in ‘In de Roos’ waren overigens prima bespeelbaar. Zaterdag 19 januari kwamen de Heren1 in actie in Breda bij Glaslijn/Barons2. Bij Blauw-Wit misten 4 spelers, maar in de wedstrijd had het team daar nauwelijks hinder van. De Roosendalers waren er na het verlies in de vorige wedstrijden fel op gebrand te winnen en bereikten dit ook. Via kwartscores 13-15, 22-18, 9-16 en 1518 stond op het einde een mooie winst van 67-59 en houdt Blauw-Wit aansluiting bij de top in de Heren Overgangsklasse. Ook beide mini’s-teams van Blauw-Wit kwamen zaterdag 19 januari in actie. MixedU12-2 ging op bezoek bij Agathos in Geertruidenberg, tegenstander met enkele heel lange spelers/speelsters. De Roosendalertjes kwamen lekker zelfverzekerd het veld op, openden meteen de score en gingen met goed samenspel flink

door met scoren. De tegenstanders deden er alles aan om bij te blijven, maar wisten hun lengte nauwelijks te benutten tegenover de felle ‘kleintjes’ van Blauw-Wit die knap wonnen met 49-34. Blauw-Wit’s U12-1 was te gast bij Virtus in Werkendam voor hun 1e wedstrijd van het nieuwe jaar en in de 1e klasse. Het tijdstip laat in de middag leek een ongunstige invloed op het Roosendaalse spel te hebben: dribbles liepen vast, ze leden veel balverlies en het samenspel liep vaak moeizaam. Virtus speelde tactisch én technisch sterker, hoewel ze erg fysiek verdedigden tot ongenoegen van Blauw-Wit, dat op zich blij was met wat meer tegenstand na de wat soms wat gemakkelijke 1e seizoenshelft. De teleurstelling over de uitslag, 67-37 was gelukkig snel voorbij. Zondag 20 januari speelden de MeisjesU16 opnieuw met slechts 6 speelsters in Den Bosch tegen EBBC. Een sterke ploeg die uit een hogere competitie komt en beschikte over 11 meiden. Blauw-Wit begon niet sterk aan de wedstrijd maar wist in de 2e helft toch heel knap terug te komen in de wedstrijd. Hoofdrol was voor Michelle Janssen, gelukkig terug na een langdurige blessure, die het team als

speelster én coach heel goed meenam in de inhaalrace. Maar ze kwamen tekort en EBBC met hun vele wissels won: 80-35. Heren2 kwam in In de Roos in actie tegen Vossenberg2 uit Oudenbosch. Vossenberg speelde de Roosendalers in het 1e kwart langs alle kanten voorbij: 2-22. Maar de volgende kwarten kwam Blauw-WIt goed terug en gingen de kwartstanden aardig gelijk op. Maar de achterstand bleek te groot. De sportieve pot werd verdiend gewonnen door Vossenberg: 56-78. Behalve teams in de (top)basketballcompetities heeft Blauw-Wit ook steeds meer recreanten die lekker ballen met z’n allen. Zondag ging een delegatie van Blauw-Wit mixed-recreanten senioren naar Wijk bij Duurstede voor het 20e Wijks Recreanten Basketball toernooi. Drie wedstrijden in de poulefase, waarvan ze 2 wisten te winnen, alleen van een jeugdig team Wageningse studenten werd nipt verloren. Het was genoeg om de halve finale te halen. Ook die werd gewonnen van de kampioenen van vorig jaar. In de finale troffen ze opnieuw de Wageningse studenten en die trokken wéér nét aan het langste eind. Leuke teams, goed georganiseerd toernooi, mooi resultaat, zeker voor herhaling vatbaar.

Zondag 27 januari Internos 1-Cluzona 1 14.30u

Biljarten Regio Competitie ROOSENDAAL - Biljarten Regio Competitie 2012-2013, uitslag na week 2 .

A-Teams: 1. Hoeven 1 93,887 2, 2. Halsteren 5 90,758 2, 3. Welberg 2 88,954 2, 4. Keijenburg-1 88,765 2, 5. Welberg 3 82,721 2, 6. Halsteren 2 82,586 2, 7. Halsteren 1 82,395 2, 8. Halsteren 4 82,204 2, 9. Vossemeer 1 82,177 2, 10. S.B.Ponderosa 1 82,169 2, 11. Steenbergen 2 80,871 2, 12. Lepelstraat 2 80,169 2, 13. de Heen 1 80,078 2, 14. Oud Gastel 1 76,616 2, 15. Welberg 1 76,615 2, 16. Oud Gastel 2 76,495 2, 17. Lepelstraat 1 71,732 2, 18. Halsteren 3 71,599 2, 19. Steenbergen 1 70,686 2, 20. S.B.Ponderosa 2 65,565 2.

Thor uitslagen Zaterdag 19 januari D-spelen indoor, Apeldoorn: MJunD 1e jaars: Amy Hasselton, 60m (serie) 8.99s, 60m (halve finale) 9.01s, 6 ver 4.18m

Zondag 20 januari Thor Cross Roosendaal Msen 10500m: 1 Wouter Warndorff 38:19min; M35+ 10500m: 1 Eltjo van Mechelen 40:06min; 4 Erwin Langeler 43:35min; 5 Patrick Marien 45:52min; M45+ 9000m: 5 Toine Jacobs 42:59min; M55+ 9000m: 1 Chris Wouters 40:06min; 5 Peter Pelsma 44:46min; 6 René de Kok 45:26min; M65+ 9000m: 2 Gillis Bosman 49:30min; V35+ 6000m: 1 Naïma Bosman 26:46min; JJunA 6000m: Rik Palings 23:05min; MJunA 4500m: 1 Laura Wientjens 20:21; 2 Laura Rijvers 20:51min; JJunB 4500m: 3 Mels Lambregts 17:49min 8 Joram Withagen 23:47min; JJunC 3000m: 1 Martin Oonincx 11:06min; 4 Ruben Brouwer; 5 Ezeqiel Suijkerbuijk 11:49min; 11 Timo van Amen 13:37min; 14 Stijn Vermeulen 14:01min; MJunC 2000m: 7 Fenne Lambregts 9:25min; 9 Cecile Bosman 9:37min; 11 Marga Broodman 9:45min; JJunD 2000m: 1 Jens van Geel 7:39min; 13 Jarreau Suijkerbuijk 8:28min; 17 Dani Bosman 8:52min; 20 Roel van der Horst 9:04min; 22 Lars Dekkers 9:20min; 23 Koen van Ommeren 9:27; 26 Sjoerd Verhelst 9:36min; 29 Rik van de Made 10:15min; MJunD 1500m: 4 Robin van Ommeren 6:59; 7 Nienke Voorheijen 7:29; 8 Iris Voorheijen 7:36; 11 Amber van Gastel 7:38min; 17 Demi Buijks 7:53min; 18 Lara van de Klugt 7:54min; 20 Claudy Nouws 8:25; 23 Elle Gunter 9:05min; 24 Djuna van de Broek 9:07min; 27 Meike Lambregts 9:28min; 28 Kirsten Lauwen 9:30min; JPupA 1000m: 2 Marvin Lamers 4:48min; 5 Ditchano Suijkerbuijk 4:56min; 10 Roan Knobel 5:12min; 13 Dook Volkers 5:18min; 14 Thierry Castelijn 5:22min; 15 Teun Dekkers 5:23min; 19 Tom van Gastel 5:32min;

Hieronymus behoud positie in zwemcompetitie ROOSENDAAL - De afgelopen zondag werd de derde ronde van de competitie geplaagd door slecht weer. Ook moesten de Hieronymuszwemmers van het tweede team onverwacht uitwijken naar Kapelle om daar hun wedstrijd te zwemmen. Hieronymus 1 werkte de competitiewedstrijd af in Terneuzen. Beide teams presteerde optimaal en zowel Hieronymus 1 als 2 wisten hun plek in de competitie vast te houden. Hieronymus II zwemmers Jordi van Akkeren haalde 2 derde plaatsen, op de 200m rugslag haalde hij een pr.Rachelle van de Brand kwam 2 keer aan

de start. Edith Jongmans zwom op de vrijerug en vlinderslag een pr. Esther Jongmans startte op de vrije – en vlinderslag. Joris Jorissen startte hier ook en zwom op de vlinderslag een pr. Sebastiaan Jorissen zwom op de rugslag een pr en startte op de vlinderslag. Kevin Kersten zwom op rug- en vlinderslag een pr, Ahmed Kilic zwom een pr op de rugslag. Muhammed Kilic zwom op de schoolslag en rugslag een pr. Lena Knook zwom een pr op de vrije-en vlinderslag,. Anne van Loon haalde een pr op de school- en rugslag. Laura Looy werd derde op de vlinderslag en zwom een pr op de vlinder en rugslag. Rana Mabrouk zwom op de rug- en schoolslag een pr, Said Mabrouk zwom een pr op de vrije – en vlinder-

slag. Stijn Nagtzaam zwom een pr op de 50m vrij. Jesse packbier op de 50m vrij en 50m vlinderslag. Erik Raesen kwam aan de start op de 100m vrij en 200m schoolslag. Lotte en Katja van Ruiten startte bij de dames ook op deze afstand. Tobias Sebregts haalde een pr op de 100m rugslag en 200m schoolslag. Lisa Trinh zwom een pr op de vrije en vlinderslag. Hieronymus I zwemmers Andy van Akkeren zwom een pr op de vlinderslag en startte op de wisselslag. Cedric Broere won de 200m schoolslag met een pr en hij startte op de rugslag. Nikki Burcksen startte op de 100 vrije slag en werd 2de op de 50m vlinderslag, Nadia Dahmani werd zowel op de 50m rugslag pAGINA 24

DSE 2-Cluzona 2 12.00u DOSKO 5-Cluzona 4 11.30u Cluzona 5-Lepelstr.Boys 4 10.15u SC Kruisland 4-Cluzona 6 13.30u Cluzona 7-N-Borgvliet 5 10.00u Hoeven VR1-Cluzona VR1 10.00u

als 100m tweede. Vincent Dermaux zwomop de 200m wisselslag een pr. Ceylan Dursun won zowel de 100m vlinderslag als 200m wisselslag .Lars Kammers zwom een pr op de 50m rugslag en hij startte op de schoolslag. Paul koster won de 100m vrije slag en 50m vlinderslag. Op de 200m rugslag werd hij tweede. Tessa loos werd derde op de 100m schoolslag en haalde een pr op de 50m rugslag. Sanne Rebers startte op de 100m rugslag en 200m schoolslag. Fabian Sebregts haalde op de 100m vlinderslag en de 200 wisselslag een nieuw pr. Ramon Verhulst startte op de 100m vlinderslag en werd derde op de 200m wisselslag. Manon Vermariën zwom een persoonlijk record op de 100m vrije slag en

B-Teams: 1. Halsteren 6 93,292 2, 2. de Heen 3 86,891 2, 3. Welberg 5 85,945 2, 4. Halsteren 8 84,757 2, 5. Halsteren 9 84,210 2, 6. S.B.Ponderosa 3 83,802 2, 7. de Duiventoren 1 82,318 2, 8. Oud Gastel 4 82,106 2, 9. de Duiventoren 2 81,834 2, 10. Oud Gastel 3 81,166 2, 11. de Hofstee 1 80,485 2, 12. Halsteren 7 80,151 2, 13. Stampersgat 2 79,496 2, 14. de Heen 2 77,075 2, 15. Oud Gastel 5 76,701 2, 16. Welberg 4 75,157 2, 17. Steenbergen 5 72,048 2, 18. Steenbergen 3 71,538 2, 19. Steenbergen 4 69,120 2, 20. Halsteren 10 66,389 2. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.

21 Yannick Gunter 5:40min; 30 Tobey van Meer 6:32min; 31 Gijs Machielse 6:37min; MPupA 1000m: 7 Neeltje Lodiers 5:13; 10 Marit Waterman 5:22min; 12 Marit van de Klugt 5:35min; 13 Esmee Lamers 5:35min; 15 Romy van Rijswijk 5:37min; 16 Christel de Konink 5:43min; 18 Britt Louisse 5:52min; 25 Lieke van der Made 6:14min; 26 Marit van Bergen 6:16min; 30 Manon Belfroid 6:25min; 31 Iris Coljee 6:26min; 34 Kyra van Geel 6:37min; Indy Haast 6:38min; 36 Eline Hoebergen 6:47min; 39 Ilse Postma 8:04min; JPupB 1000m: 8 Jari Suijkerbuijk 5:54min; 7 Wouter de Vrind 5:58min; 10 Rowan de Doelder 7:15min; MPupB 1000m: 6 Bibiënne Suijkerbuijk 6:15min; 8 Do van den Broek 6:19min; 9 Marieke de Konink 6:40min; JPupC 500m: 2 Thijs van Gastel 2:49min; MPupC 500m: 6 Rikke Knobel 3:14min; 8 Noortje Lambregts 3:21; Julia Haverkamp 3:30; 12 Desie van Meer 3:48; JPupC 500m: 2 Thijs van Gastel 2:49min; MPupMini 500m: 4 Yfke van Manen 5:37min; Prestatieloop: 1 Ronny Weemaes 30:09; 2 Kees Nelissen 30:27min; 3 Jan Brouwers 31:09min; 4 Ciska Roelen 32:16min; 5 Jos Oonincx 32:36min; 6 Frank Matthijssen 32:58min; 7 Frans de Klerk 34:11min; 8 Frans Scheepers 34:14min; 10 Jan Vermunt 37:02min; 11 Willy Besters 37:31min; 12 Ankie Rommens 38:49min; 14 Weslie Saarloos 41:58min; 16 Marc Castenmiller 43:27min; 17 Leon Paelinck 43:41min; 18 Ad van Hees 44:22min; 20 Nick Brand 45:58min; 22 Dirk Voorderhaak 46:51min; 23 Peter Hagenaars 47:20min; 26 Titus Jansen 49:48min; 28 Wil Hectors 52:15min; 29 Diederik van Hees 52:54min; 30 Cas Christiani 53:30min 49ste Abdijcross, Kerkrade; MJunD 1750m: 1 Roos Hop 6:42min; JJunD 1750M: 1 Jesse Hendriks 6:31min C-spelen indoor, Apeldoorn: MJunC 1e jaars: Mirna Wigger, 60m (serie) 8.69s, 16 Hoog 1,30m; MJunC 2e jaars: Kelsey Cools, 8 1,50m; 10 Veerle van Loon 1,45m

op de 400m wisselslag. Linda van Zundert zwom een mooie tijd op de 200m rugslag, 200m schoolslag en de 50m vlinderslag. Bij beide teams presteerden de estafettes erg goed. Daar werden veel competitiepunten gehaald. Programma wedstrijdzwemmen 27 janauari: Miniorenwedstrijd en swimkick in Breda 26-27 januari: Nederlands Master Kampioenschap, Nijverdal 1-3 februari: Nederlands Juniorenkampioenschap, Amsterdam 10 februari: limietwedstrijd 50m bad, Eindhoven georganiseerd door Hieronymus. Voor de complete uitslag en meer informatie zie www.zpv-hieronymus.com


Kijk dagelijks op action.nl voor

DE 100 NIEUWSTE ARTIKELEN DAMES/HEREN

TRENDY

ECHEVERIA

maten S-XXL

- 59x45 cm, 12 foto's - 82x30 cm, 12 foto's - hartvorm 49x54 cm, 11 foto's

kleuren 28 cm

COLLAGE FOTOLIJST keuze uit 3 soorten:

dames/heren THERMO SHIRT maten S-XXL

2.99

2.49

UITZOE K E N

SPORTIEVE

glitter uitvoeringen veilig en makkelijk uitwasbaar 125 ml

maten 37-40

HAAR SPRAY diverse kleuren en

Fun Time SCHMINK SET op waterbasis

0.89

3.19

MICROVEZEL

STOFZUIGER ZAKKEN voor alle bekende merken

1.32

1.99

HOUTEN

DECO WOORD voor aan de wand diverse trendy woorden in diverse kleuren

Elders 3.98 4.98

SNOW BOOTS rood of blauw

Elders 12.95 14.95

PARTY TIME

yucca FOAM BLOEM set/2

4.49 0.82

EENDENVEREN

HOOFD KUSSEN katoenen tijk

7.99

CARNAVALS PRUIK diverse elegante

Party Time CARNAVALS ATTRIBUTEN glitterhoedjes partybrillen of konijnenoren

0.79

TECHNO FASHION

2.49

SMARTPHONE ARMBAND geschikt voor alle smartphones, extra brede verstelbare band shock- en zweetbestendig met handig opbergvakje voor een sleutel

2.49

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

1.42

1200 gram 60x70 cm

uitvoeringen om uw outfit compleet te maken

KS B OX 5 S T U universeel ZUIG MOND of 6-delig ZUIGMONDEN SET

!

Elders 7.95 9.95

PARTY ASSORTIMENT

FOAM BLOEM diverse trendy

1.99 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

Elders 7.99 8.99

ACRYL GEBREID

DAMES VEST diverse kleuren

4.99

met ceintuur maten S-XL

dames BASEBALL VEST diverse kleuren maten S-XL

6.95 -

CULI BAKE

5.99

MACARONS BAKMIX aardbei of chocolade voor het maken van 12 macarons 315 gram

Elders 2.29 2.49

1.59 TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 27-01-2013 t/m za. 02-02-2013 in Nederlandse filialen.

THERMO BROEK zwart of wit


sport

Veel punten voor thuisspelende Hieronymus

Keep Fit ‘70 korfbal

ROOSENDAAL - Alleen D1-jeugd van Waterpolo zpv Hieronymus kon geen punten halen in hun wedstrijd tegen de Warande zaterdag 19 januari, de resterende wedstrijden werden wel winnend afgesloten.

ROOSENDAAL - De F1-pupillen van Keep Fit ‘70 korfbal deden goede zaken op weg naar het kampioenschap. Door de 6-1 overwinning op ELKV, hebben onze de jongste spelers en speelstertjes, definitief afstand genomen van één van de concurrenten.

E1-jeugd speelde tegen de Warande een goede wedstrijd, waar Hieronymus op alle fronten de betere ploeg was en kon dit ook in mooie treffers omzetten met de cijfers 3-0, 4-0, 12-0. Eindstand 15-0. D2-jeugd speelde tegen SBC-2000 ook een goede wedstrijd, waarin de beginperiodes het gaatje was geslagen en ook hier de punten in Roosendaal bleven met de cijfers 300, 8-0, 9-0. Eindstand 9-0. D1-jeugd waren in de beginperioden te aardig voor de tegenstander, die al snel afstand namen. In de laatste periodes kon Hieronymus wat terug doen met een paar fraaie doelpunten. Standen 0-5, 1-11, 3-13. Eindstand 5-18. Dames 2 speelden tegen Nayade 2 ook een prima wedstrijd, waar goed samenspel vaak afgerond werd met mooie

doelpunten. Een terechte overwinning met de cijfers 3-0, 4-0, 7-1. Eindstand 8-2. Gescoord werd er door Dorien van Eekelen, Melissa Verhulst, Dominique Ketelaars en Chantal vd Meijden, maar Ester, Nathalie Femke en Annelie deelden zeker mee in het goede resultaat. Dames 1 sloten de avond met een mooie overwinning op TRB/ RES 2. Alleen in de beginperiode was het nog aftasten, maar al snel speelde Hieronymus als een geoliede machine die met mooi samenspel naar een goed resultaat zwommen met de cijfers 3-1, 8-1, 11-3, 15-4. Iedereen scoorde voor Hieronymus, Evelien, Irene Dominique, Steffie, Annemijn, Annieck, Linda en Laura, Roos had geen doelpunt, maar een paar goede reddingen in huis. Heren 1 speelden in Breda tegen SBC-2000 1. Dit was een belangrijke wedstrijd. SBC stond maar 2 punten boven Hieronymus die pas in de laatste periode door SBC werd beslist met de cijfers 2-3, 5-5, 8-8. Eindstand 10-8. Doelpuntenmakers Henk Schouwenaars, Dennis Koevoets, Bart v.d. Oudenalder en Danny Thie-

len. Heren 2 konden maar net 7 spelers bij elkaar brengen om in Tilburg tegen TRB/ RES 1 te spelen. In de beginperiode en 3e periode kon Hieronymus aardig bijbenen, maar in de 1e periode was al een gaatje geslagen wat niet meer in te halen viel en de punten bleven in Tilburg. Standen 1-0, 5-1, 6-1, eindstand 10-4. Gescoord werd er door Kaj Noppen en Stijn Sandee. Heren 3 hadden ook 7 spelers en hadden het dan in de laatste periodes moeilijker tegen de Vennen 3 waar ook in deze wedstrijd de punten bij de tegenstander bleven. Standen 1-0, 3-0, 7-2, eindstand 11-3. Stijn v.d. Berg en Ferdy van Dijk scoorden de tegentreffers. Programma In de Stok, Roosendaal: 18.00 Heren 1-Nayade 1 19.00 Heren 3-ZVDO’74 2 D1-jeugd spelen in Breda tegen SBC-2000, E1-jeugd in Tilburg tegen TRB/RES, D2jeugd in Terneuzen tegen de Schelde en Dames 1 in Helmond tegen Lutra 1. Voor meer info: www.zpv-hieronymus.com

Senioren biljart ROOSENDAAL - Een half jaar geleden is vanuit buurthuis Kalsdonk een activiteit gestart om ouderen en WAO-ers de gelegenheid te geven om in het buurthuis te komen biljarten. Iedereen krijgt de gelegenheid om vrij te biljarten en te oefenen.om de vereniging een enigszins officiële status te geven zijn

ze aangesloten bij de Roosendaalse biljartbond. Een vijftal spelers hebben de eerste competitie al meegedaan. De thuiswedstrijden worden gespeeld op maandag vanaf 13.30 uur. Binnen de openingstijden van het buurthuis is er volop gelegenheid om te biljarten. Voor het nieuwe seizoen zoeken ze man-

nen en vrouwen om met een 2e team aan de competitie mee te doen. In het voorjaar is een onderling toernooi houden met als inzet :de strijd om de Kalsdonk-bokaal, in welke vorm en spelsoorten nog verder uitgewerkt moet worden. Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij het buurthuis. Contactpersoon: Frank Heeren, tel: 06-16962177.

Ex-prof speler naar Bristol Team ROOSENDAAL - Bristol Team heeft zich versterkt met een Belgische (oud prof) speler. Met deze versterking hoopt de hoofdklasser de tweede seizoenshelft te gaan strijden voor plek 1. Björn Smits heeft op dit moment geen club en wilt het resterende seizoen wel spelen in de zaal. Björn Smits is een Belgische voetballer die voor KFC Nieuwmoer uitkwam. Smits is centraal verdediger.

BRIDGE

Hij begon zijn eerste seizoen als profvoetballer in 1998 bij KV Oostende. Daarna speelde hij twee seizoenen voor verbroedering Verbroedering Geel,de volgende twee in Westerloo daarna 3 seizoenen bij het Nederlandse FC Eindhoven te spelen. Daarna verhuisde hij naar KVS Roeselare,vanwaar hij in 2009 naar Cappellen FC trok. Zijn laatste club was KFC Nieuwmoer waar hij sinds enkele weken is vertrokken wegens financiële prikkelingen. Om dezelfde reden verkaste Jeroen de Vlaming naar BSC. Dankzij laatste speler is Bjorn Smits nu speler van Bristol Team.

Dames 1 Mikro-Electro verslaat Ergo en sluipt omhoog ROOSENDAAL - De dames van MikroElectro hebben wederom bewezen stappen te hebben gezet zaterdag 19 januari. Daar waar in het verleden nog wel eens de kopjes naar beneden gingen bij een achterstand, zijn ze nu in staat terug te vechten en de wedstrijd te laten kantelen. Als een sluipmoordenaar kruipen de dames naar een hoge plaats op de ranglijst. De wedstrijd tegen Ergo uit Sittard, nr. 2 op de ranglijst, begon wat moeizaam. De servicedruk was onvoldoende en de passing kwam niet altijd aan. De 2 teams waren in deze fase van de wedstrijd aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde uiteindelijk in een 1-1 in sets. Set 3 liepen de dames van MikroElectro tegen zichzelf te vechten wat uiteindelijk resulteerde in een opstellingsfout

en een stukje onzekerheid. Ergo profiteerde hier van en nam een 1-2 voorsprong. Net als vorige week liet Mikro-Electro zien stappen te hebben gezet. Ook nu wisten ze met veel servicedruk, gevarieerd aanvalsspel de set naar zich toe te trekken. Met 25-14 werd Ergo overrompeld. Coach Remko Kenter kreeg zijn team wederom aan aanvallen en het spelplezier was terug. Set 5 was eigenlijk een formaliteit. Met 15-7 werd Ergo aan de kant gezet en hielden de dames van Mikro-Electro 3 punten over aan deze wedstrijd. Zaterdag 26 januari naar Spijkenisse om daar tegen Spivo, die in de 1e wedstrijd in Roosendaal aan het langste eind trok, te laten zien dat ook daar gewonnen kan worden. Dames 2 wonnen hun wedstrijd tegen de Burgst uit Breda met 3-1. Helaas kon Mikro-Electro die dag niet de concentratie

De D1-pupillen, met Angela en Carlijn als debutanten in hun midden, moesten het opnemen tegen Harga. Deze confrontatie eindigde gelukkig wel in een overwinning voor Keep-Fit. Vooral verdedigend zetten de nieuwelingen hun beste beentje voor, aanvallend maakten Iris en Mark het keurig af. De C1-aspiranten hebben dinsdag 15 januari nog nipt verloren van nr. 2 Oranje Wit: 7-4 en was zaterdag 19 januari te sterk voor het Oosterhoutse Voltreffers: 8-4. Hierdoor blijven ze nog in de race voor de 3e plaats. De wedstrijd van zaterdag 26 januari tegen Ventura Sport C2 is hiervoor van cruciaal belang. De B-aspiranten moesten op bezoek bij de aanstaande kampioen Terda in Prinsenbeek. De 13-8 nederlaag was daarom ingecalculeerd en viel niet geflatteerd uit. Wie weet kunnen ze in de thuisconfrontatie nog voor een verrassing zorgen. De A1-junioren zonder hun beide vaste coaches, bleven in de doelpuntarme wedstrijd in de buurt van tegenstander Rust Roest. Helaas waren ze niet bij machte om gelijk of zelfs voor te komen, waardoor de winstpunten(4-7) met de sub-topper mee naar Eindhoven gingen. De A2-junioren hebben met enkele B-aspiranten als aanvulling in

vasthouden om ook de laatste set binnen te halen. De laatste set was voor de gasten uit Breda. Heren 1 had zich kunnen revancheren voor de matige prestatie van vorige week. Door het winterse weer is de wedstrijd uitgesteld. Vreemd als je realiseert dat Ergo, de tegenstandster van dames 1, helemaal vanuit Sittard moest komen en dames 4 diende af te reizen naar Oostburg. Hopelijk dat deze week extra rust goed wordt verteerd en dat ze zaterdag 26 januari thuis tegen Energo kunnen vlammen. Als vanouds begint deze wedstrijd om 19.00 en kan men deze wedstrijd in sporthal d’n Dijck gratis bezoeken. Meisjes A-top is de 2e helft goed begonnen. Na vorige week al met 3-1 gewonnen te hebben werd zaterdag 19 januari met 4-0 gewonnen van Nuvoc. Hopelijk kunnen de meiden deze lijn doortrekken.

KOFFERBRIDGE WOUW Uitslag Koffer blauw: 1. Dames Doggen/Gastel 61.3% 206pnt; 2. Dames Vergouwen/ Brauen 59.5% 200pnt; 3. Echtpaar Heijmans 58.6% 195pnt; 4. Echtpaar Uijtdewilligen 53.0% 187pnt; 5. Dames Doggen/vdHeijden 52.4% 176pnt. Uitslag Koffer donkerblauw: 1/2. Dames Melsen/Doggen, Echtpaar Potters 64.0% 215pnt; 3. Echtpaar Groen 59.2% 199pnt; 4. Echtpaar Luijsterburg 58.3% 196pnt; 5. Dames Doggen/vd Heijden 57.3% 189pnt. Koffer Geel: 1. Jozien en Corry 65.2% 219pnt; 2. Echtpaar Obels 61.0% 205pnt; 3. Echtpaar Heijmans 58.0% 195pnt; 4. Dames Meesters/Doggen 55.7% 187pnt; 5. Echtpaar vdHeijden 64.8% 184pnt. Inlichtingen: Marcel Obels tel.:0165-303520. GROENHUIJSEN BRIDGEDRIVE Op zaterdag 16 februari wordt ’s middags in de kapel van Wiekendael voor de vierde keer de Groenhuysen-drive gehouden. De opbrengst van vorig jaar werd overgedragen aan de stichting Vrienden van Wiekendael. Die heeft daarvoor een rolstoelfiets aangeschaft. De bridgedrive wordt zoals gebruikelijk in verschillende sterktes gespeeld. Bij een spreiding over 9 lijnen zoals vorig jaar is er ook voor beginnende bridgers geen enkel probleem om ingedeeld te worden bij spelers van gelijke sterkte. Wilt u ook meedoen, wacht niet te lang want vol is vol. De grote kapel blijkt maximaal 9 lijnen te kunnen bevatten. Wilt u nadere informatie neem dan contact op met Jac van Dongen, tel 555074 of Ruud La Heijne tel 544825. BRIDGE WATERMOLEN Uitslag 23 januari: 1. Agnes Cloosterman & Guus Kauffman 67.00%; 2. Annie v. Dam & Rietje Bartels 65.42%; 3. Corrie v. Gastel & Wim v. Deelen 56.00%; 4. Mia v.d. Kelft & Regina Bemelmans 54.58%; 5. Corrie Adan & Lena v. Gaans 54.00% Iedere woensdagmiddag kan men bridgen in Waterland. Inschrijven bij binnenkomst. Inlichtingen: Lena v. Gaans tel. 540746. VRIJ BRIDGEN OP ZONDAGMIDDAG IN WOUW Uitslag 20 januari: 1. Ep. Jongeneelen; 2. Ep. de Rooij 57,00%; 3. Hr. Luijks + partner 51,00% Elke zondagmiddag, niet op 10 februari (carnaval), kunt u van 13.30 tot 17.00 uur vrij bridgen. Van tevoren opgeven is niet nodig en als u alleen komt zorgen wij voor een partner. Informatie: tel. 0165-857338 of 06-28239725.

Hemo-1 en W-Plantage-3 naderen koploper OG-Wouw-3 ROOSENDAAL - Langzaam slinkt de riante voorsprong van OG-Wouw-3 van de biljartcompetitie senioren, regio Wouw/Nispen. Het toont de strijdkracht van de achtervolgers. De strijd is nog lang niet gestreden.

Goed niveau werd behaald in het onderonsje tussen W-Plantage-3 en 4. De start van WPL-4 was overtuigend met overwinningen van Leon Bogers en een prima Guust Sneep. Maar omdat eerst Jan Elst en daarna Jac Elzakkers de finish iets eerder bereikten dan hun opponenten, werd het voor het WPL-3 toch nog een mooie eindscore. Prima optreden van Gerrit Huijgens voor HeMo-2 op bezoek

bij OG-Wouw-1 werd gevolgd door uitstekend spel van Louis Hasselton voor de gastheren. Na een lange zit was het aan Lowie Paulus (OGW) om de opgelopen achterstand weg te werken en hij deed dit met verve door Harry Schijven slechts 19 brt. te gunnen. Niet hoogstaand maar uiterst effectief was het spel van HeMo-1 tegen W-Plantage-1. Leo Balemans (HMO) moest in de kortste partij (25 brt.) de eer laten aan tegenstander Christ Govaerts en bleek het enige wapenfeit voor de bezoekers. Ook Rinus Luijks (WPL) kon de kopman van HeMo niet stuiten in hun opmars. Met 31 brt. gemiddeld per partij mag je zeker niet spreken van een goed duel tussen Leonardushof-1 en OG-Wouw-2.

het team moesten de winstpunten aan tegenstander DSO laten(5-8). De virtuele leider uit Klundert speelde echter niet zo superieur als vooraf verwacht. Senioren 3 deed in Rotterdam tegen Thor wat er van hen verwacht werd. Ze behaalden nl. een 8-17 overwinning. Senioren 1 en 2 kregen ook Harga op visite. In beide competities draaien deze teams in de top mee. Senioren 2 moest nipt het onderspit delven tegen nr. 2 Harga(15-18). Hierdoor delen ze de 3e plaats momenteel met Deetos/ Snel/Volhuis. Senioren 1 liep na een 6-9 ruststand tegen een ruim uitgevallen 1121. nederlaag aan tegen medekoploper Harga. Komend weekend de derby tegen Springfield met als inzet kans op de vierde plaats. Senioren 4 behaalden voor de 2e keer dit seizoen een regelmatige overwinning op Juliana 4 (13-5). Komend weekend een thuiswedstrijd voor senioren 1 en 2. Uitslag Terda B1-Keep Fit ‘70 B1 13-8 Keep Fit ‘70 D1-Harga D2 4-3 Keep Fit ‘70 F1-ELKV/FLYNTH F1 6-1 Keep Fit ‘70 A2-DSO (K) A2 5-8 Keep Fit ‘70 C1-Voltreffers C1 8-4 Keep Fit ‘70 A1-Rust Roest A2 4-7 Thor (R) 3-Keep Fit ‘70 3 8-17 Oranje wit C3-Keep-Fit ’70 C1 7-4 Keep Fit ‘70 4-Juliana 4 13-5 Keep Fit ‘70 2-Harga 2 15-18 Keep Fit ‘70 1-Harga 1 11-21 Programma Zondag 27 januari 14.20 Keep Fit ‘70 2-WION 4 15.30 Keep Fit ‘70 1-Springfield 1

Met 2 x winst voor beide teams en een redelijke eindscore waar het venijn zat in de partij tussen Toon van Huffel (LEO) en Kees van Tiggelen met laatstgenoemde als ruime winnaar. Nisipa-1 toog naar Wouw voor hun confrontatie met koploper OGWouw-3 en keerde met een nipte winst huiswaarts. Herboren Rob Schepers (NIS) opende sterk in 19 brt. tegen Hans van Slingerland, maar Pierre Pennings (OGW) poetste in 22 brt. die achterstand weg. Omdat Cees Bastiaanse (OGW) geen vat had op een gedegen Kees Mens was de schade te groot voor hun kopman. Nisipa-2 kan dit seizoen geen potten breken en dit werd duidelijk tegen HeMo-3. Eerst Toon Franken (20 brt.) en daarna Piet Hellemons pAGINA 26

(26 brt.) sloegen gelijk een bres voor HeMo (hoezo oudjes?). Cees Mens kreeg ruim de tijd om de enige winst voor Nisipa binnen te halen. Beiden 2 x winst en een mooie einduitslag stond er op het bord bij het treffen tussen Leonardushof-3 en 2. De start van Leo-3 was overdonderend met winst van Riet Thomassen en Sjaan Withagen (beiden 25 brt.). Onder toeziend oog van hun teammanager draaide een uitstekende Jan Jaspers (17 brt.) de rollen om tegen Jac Bierbooms. Het slot was om te vergeten. Uitslag per 19 januari W-Plantage-3-W-Plantage-4 38,00-41,19 OG-Wouw-1-HeMo-2 36,34-34,43

HeMo-1-W-Plantage-1 42,02-33,97 Leonardushof-1-OG-Wouw-2 34,02-38,01 OG-Wouw-3-Nisipa-1 37,59-38,97 Nisipa-2-HeMo-3 34,22-42,45 Leonardushof-3-Leonardushof-2 37,3038,11 Stand: 1. OG-Wouw-3 16 623,55; 2. HeMo-1 16 617,21; 3. W-Plantage-3 16 611,64; 4. Leonardushof-2 16 602,15; 5. HeMo-3 16 597,95; 6. Nisipa-1 16 591,69; 7. HeMo-2 16 588,43; 8. W-Plantage-4 16 579,79; 9. OG-Wouw-1 16 577,36; 10. WPlantage-1 16 564,29; 11. OG-Wouw-2 16 561,05; 12. Leonardushof-1 16 555,92; 13. Nisipa-2 16 555,50; 14 .W-Plantage-2 15 554,91; 15. Leonardushof-3 15 543,64.


vacatures

Gloeitechniek Brabant B.V., gevestigd in Zevenbergen is gespecialiseerd in warmtebehandeling, staalstralen en conserveren van metalen. Informatie over ons bedrijf is te vinden op: www.gloeitechniek.nl Voor de uitbreiding van ons team zoeken wij een:

Industrieel Verfspuiter (leerling Industrieel Verfspuiter)

Functie eisen: ► Zelfstandig en accuraat kunnen werken ► Ervaring met zowel Airless- als luchtverneveling (de vilbiss) ► Ervaring met 2 componenten coatings en anorganische zinksilicaten ► Ervaring met laagdikte metingen en straalbeeld bepalingen ► Bewust zijn van kwaliteit is een pré. ► Flexibele en collegiale instelling ► Flexibiliteit bij overwerk is een pré. ► Beheerst de Nederlandse taal zowel mondeling als schriftelijk. ► Min. 3 jaar relevante ervaring. ► Bij voorkeur in het bezit van geldig certificaat voor VCA / vorkheftruckcertificaat bestuurder ► Woonachtig in onze regio. Taken en verantwoordelijkheden: ■ Het spuiten van diverse las constructies, giet producten en plaat materialen. ■ Onderhoud van de spuitinstallaties en de gereedschappen. Wat bieden wij: • Een zelfstandige, verantwoordelijke fulltime job met veel afwisseling in een klein team. • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO voor het Metaalbewerkingsbedrijf

AUTOROMME.nl

zoekt: parttime gevorderd

AdMinisTRATiEf MEdEwERkER M/v ter versterking van onze financiële administratie. Graag reactie schriftelijk richten aan remco@autoromme.nl of AutoRomme Roosendaal, Belder 41, 4704 RK Roosendaal.

Alleen sollicitaties met onze interesse worden beantwoord. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

voor het laatste actuele lokale nieuws kijk op www. internetbode.nl

Geïnteresseerd? Stuur dan een schriftelijke sollicitatie met CV naar: Gloeitechniek Brabant B.V., Postbus 188, 4760 AD Zevenbergen t.a.v. Mevr. H.A.M. Poppelier of via e mail: rita@gloeitechniek.nl UITZENDBUREAUS, heeft geen zin te reageren.

allround timmerman zoekt karwei jaren ervaring en ben een Nederlander. 0636543918

Personeel gevraagd * Medewerkster Bediening met ervaring

Van Dijnsen Installatiewerken B.V. staat al ruim 47 jaar voor allround vakmanschap. Door een veelzijdige en klantgerichte benadering is ons bedrijf in staat totaal-oplossingen te bieden op het gebied van verwarmings-, koeltechnische-, sanitaire- en elektrotechnische installaties. In verband met de groei van onze organisatie zijn wij voor de afdeling Service & Onderhoud per direct op zoek naar

SERVICEMONTEURS ELEKTROTECHNIEK De functie: Het uitvoeren van onderhoud aan, het opheffen van storingen alsmede het installeren, inbedrijfstellen, reparatie, aanpassingen en uitbreiden van elektrotechnische installaties en/of middelen De kandidaat: * Afgeronde opleiding op nivo MBO Elektrotechniek * Aanvullende vakgerichte opleidingen MSI, EMSI en TSI * Minimaal 2 jaar ervaring in deze functie en branche * Flexibele en klantgerichte instelling en stressbestendig * Woonachtig in de omgeving Breda Heb je interesse: Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met dhr. W. v. Steenoven, telefoon: 076-5728127. Je sollicitatie kun je richten aan: Van Dijnsen Installatiewerken B.V., afdeling P&O, Postbus 2243, 4800 CE te Breda of e-mail naar pz@vandijnsen.nl KIJK VOOR MEER INFORMATIE OP WWW.VANDIJNSEN.NL

reacties per e-mail: info@grandcafeblits.nl grand Café Blits, Markt 7, roosendaal

zoekt voor de aankomende periode:

lassers, monteurs, sleutelaars, fitters, instrumentatiefitters Voor inlichtingen kunt u de site raadplegen: www.vancon.nl Of bel dhr. Van Overveld: 06 23 11 55 10

Heemtuin deeltknotwilgstekken uit ROOSENDAAL - De Heemtuin Rucphen stelt weer gratis stekken van knotwilgen ter beschikking. Vanaf heden kunnen belangstellenden voor knotwilgenstekken deze komen ophalen in de Rucphense Heemtuin. De stekken hebben een lengte van twee en een halve meter. Deze takken zijn vrijgekomen bij het knotten van bestaande knotwilgen. Het is de bedoeling dat de stek uit zal groeien tot een nieuwe knotwilg. Wie een stek wil hebben, dient vooraf even te bellen met telefoonnummer 0165-343014. De Heemtuin Rucphen is van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 geopend. De knotwilg dankt zijn naam aan de verdikking basis van de uitlopers.

Harmonie de Gildezonen gaat voor amusement roosendaal - harmonie de Gildezonen heeft samen met popkoor skoor een nieuwjaarsconcert gegeven met veel succes op zondag 13 januari. de Moeder Godskerk zat vol en de sfeer was goed. Het opleidingsorkest begon met,de hitsong van de musical Shrek, ‘I’am a believer’ en bracht het nummer ‘We are the World’ samen met het koor. Het A-orkest begon met het stuk ‘Queen’s greatest hits’ van Peter Kleine Schaars dat opent met het schitterende nummer ‘Bohemian Rhapsody’, daarna met het koor samen een medley van de Beatles en na de pauze kon werd er meegedeind met de muziek van Strauss. Harmonie de Gildezonen wil graag van alle markten thuis zijn, maar wel op uitdagende niveaus. Naast Queen staat nu ook Phill Collins

en Music van John Miles op het programma. Op het gebied van film en musical wordt de media in de gaten gehouden om trends te volgen. De prachtige filmmuziek van The Hobbits staat ook op de standaard. Heeft men zoiets van: Ík speel graag gevarieerd muziek maar wel met uitdaging qua niveau’, ga dan een kijkje nemen op de repetitie op dinsdagavond van 20.15-22.15 uur in de zijzaal van de Moeder Godskerk. De Gildezonen heeft ook een opleidingsorkest voor ieder die één tot anderhalf les heeft en graag opgeleid wil worden om door te stromen naar het A-orkest. Dit orkest repeteert eveneens op dinsdagavond maar dan van 19.00-20.00 uur. De deur staat altijd open om vrijblijvend een kijkje te komen nemen en info te vragen over de harmonie. Meer info op www.degildezonen. nl of like de Harmonie op Facebook.








  





 

 

    

 



 















   



 

   

 



  







  





  

 

 

Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DRZ_20130127  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you