Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

18 NOVEMBER 2012 WEEK 46

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

599

SPORT

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

SUBSIDIE BUURTHUIZEN BEVROREN

076

8 111

I

KERKELIJK NIEUWS

BOUW KELLEBEEK BEGONNEN

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Uw communicatie adviseur!

Bejaarde slachtoffer van babbeltruc

Woonwagens op Scherpdeel blijven

ROOSENDAAL - Een 79-jarige vrouw die op de Rembrandtgalerij in Roosendaal woont is maandagnamiddag 12 november rond 17.30 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc. Zij werd bestolen. Een vrouw sprak haar aan dat zij bij haar buurvrouw moest zijn maar die was niet thuis. Zij wilde graag een briefje schrijven en die in de bus doen. Het nietsvermoedende slachtoffer liet de bezoekster binnen en merkte toen zij weg was dat haar handtas openstond. Zij was bestolen. Het is niet bekend was er precies in de tas zat. De dader is een lichtgetinte vrouw met donker haar. Zij is ongeveer 40 jaar oud en 1.65 meter lang. Zij droeg donkere kleding.

ROOSENDAAL - Het woonwagenkamp op de Scherpdeel kan blijven staan. De gemeente wilde de woonwagens verplaatsen naar ‘t Zand, omdat de locatie aan het Scherpdeel nodig was voor de ontwikkeling van de wijk Stadsoevers. Omdat die plannen zijn bijgesteld is een verplaatsing van het kamp niet nodig. De gemeente draagt binnenkort het beheer van het woonwagenkamp over aan stichting Woonwagenbeheer Zuid-West Nederland. De komst van een kamp is nu ook uit het bestemmingsplan van Langdonk gehaald. Het nieuwe bestemmingsplan legt de bestaande situatie in Langdonk vast en moet nu nog door de raad worden vastgesteld.

Nieuwe app ‘Gezond opgroeien’ ROOSENDAAL - Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Roosendaal is aangesloten bij de app ‘Gezond opgroeien’. Via deze app ontvangen gebruikers van smartphones en tablets informatie op het gebied van opvoeden en gezond opgroeien. Deze app is een toevoeging op het bestaande aanbod van het CJG Roosendaal om vragen over opvoeden te beantwoorden. Dat kan ook al fysiek en digitaal. De app bestaat uit een serie van zeven apps die aansluiten bij (aanstaande) ouders en kinderen in verschillende fasen, zoals ‘Kinderwens’ en ‘Gezonde Baby’ . De app is momenteel alleen nog beschikbaar voor toestellen die draaien op toestellen van Apple.

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Belder Belder 70 70(Borchwerf) (Borchwerf) 4704RK 4704 RKROOSENDAAL ROOSENDAAL Tel: 0165-55 0165 - 545456560000 Tel: roosendaal@glasgarage.nl roosendaal@glasgarage.nl

W E E K B L A D

ROOSENDAAL - Leerlingen van het Kellebeek College waren maandag betrokken bij de start van de bouw van het regionaal opleidingsinstituut (ROC). Via een menselijke keten, met aan het eind tandartsassistente in opleiding Katja Ambalova, zorgden ze er voor dat een symbolische paal met water werd gevuld. Na een knal begon de bouw van de school in Stadsoevers officieel. FOTO ROEL DE HAAN

Bank gaat flink investeren in huidig bankgebouw aan Laan van Limburg

Rabobank blijft in stadscentrum ROOSENDAAL – De Rabobank Roosendaal-Woensdrecht blijft gevestigd in het bankgebouw aan de Laan van Limburg in Roosendaal. Dat is besloten na een uitgebreide heroverweging. Daarmee is de verhuizing naar een nieuw kantoor op de locatie Zuidpoort-Noord van de baan. DOOR MONIQUE JANSEN

worpen dat voor minimaal vijftien jaar

de verbouwing eind 2013 kan beginnen.

‘Vernieuwbouw’ van het bestaande bankgebouw is de nieuwe keuze van de Rabobank Roosendaal-Woensdrecht.

van een modern en functioneel kantoorpand. Het pand wordt binnen geheel verbouwd. Kempenaar: “Wij willen een gebouw waar onze klanten zich welkom voelen en waar volop gelegenheid is om elkaar te ontmoeten.”

zijn met de ‘vernieuwbouw’.

2015Shoopt M I D D E moet L Bvoldoen U RaanGdeSkwalitatieve E & eisen V EBegin E R E de Rabobank klaar te

Vernieuwing Directievoorzitter Jetze Kempenaar spreekt bewust van ‘vernieuwbouw’. De bank gaat namelijk flink investeren in het stadshart van Roosendaal. Er zijn grote plannen. Kempenaar: “Er komen vanuit andere locaties meer mensen te werken, in een duurzamer pand. Dit is mogelijk door optimale indeling van het pand, flexibele werkplekken en het gebruik van de modernste technieken.” Functioneel pand Er wordt een modern bankgebouw ont-

Disciplines De bank blijft bij het voornemen om alle disciplines samen te brengen in een gebouw. Daardoor kunnen klanten volgens de Rabobank Roosendaal-Woensdrecht beter worden bediend. De ontwikkelingen op het gebied van de bankensector en de automatisering gaan op dit moment zo snel dat het mogelijk is om alle activiteiten te concentreren in het gebouw aan de Laan van Limburg. De bank verwacht dat

plus Manniën Da Drogisterij PLUS Manniën W E Rucphen E K B L A D raadhuisplein 12 rucphen

raadhuisstraat 19 rucphen

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

AFHAAL ACTIE!!

!

!

NU ALLE GROTE PORTIES 612,50 INCL. GRATIS PORTIE FRIET mEdIUm PORTIES 610,00 INCL. GRATIS PORTIE FRIET Tegen inlevering van deze advertentie Actie geldig tot 31-12-2012. GAARNE TELEFONISCH BESTELLEN VOOR AFHALEN!!

0165-561045

Impuls De beslissing van de Rabobank om aanwezig te blijven in het stadscentrum betekent een impuls voor Roosendaal. De Rabobank zou aanvankelijk verhuizen naar een nieuw kantoorpand op Zuidpoort-Noord. Daar liggen plannen voor twee nieuwe kantoorgebouwen, waaronder een voor de Rabobank. De Zuidpoort-Noord wordt begrensd door de Antwerpseweg, de Meidoornlaan, de Norbartlaan en de Rijksweg A58. Het bewonersplatform Burgerhout is tegen het project uit vrees voor de toename van verkeer in de wijk en overlast van parkeerders.

ROOSENDAAL - Op zondag 23 december geeft Vocaal Ensemble Vivace in samenwerking met Dameskoor Avanti en het Alphens Mannenkoor een sfeervol kerstconcert. Vocaal Ensemble Vivace brengt sfeervolle bekende maar ook onbekende en verrassende kerstmelodieën ten gehore. Ook zal er samen met de gastkoren worden gezongen. Alle koren staan onder leiding van dirigent Mart Peijen. Vocaal Ensemble Vivace wordt op piano begeleid door Toni Raats. Het concert vindt plaats in de Kapel van klooster Mariadal, Vincentiusstraat 7, Roosendaal. 14.30-16.30 uur. Kaartjes zijn te reserveren via de leden van het ensemble en vivaceheerle@hetnet.nl.

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal Ook te vinden op www.roosendaal.nl

Deze week in de gemeenterubriek: • Bouw nieuwe Kellebeek college officieel gestart t h u i s i n d e r e• Bgasisscholen Cortendijck, Klaverweide en Saffier i o spaar mee voor mooie vuurwerkpakketten bij bereiden zich voor op energiemarkt vuurwerkrucphen.nl • Donkere dagen offensief

Vuurwerk spaaractie

Garagedeuren

Bedrijfs- of inboedelopslag nodig?

Leverbaar in hout - kunststof en staal.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren • De beste kwaliteit in de regio

Leverbaar hout - kunststof enadvies staal. • Gratisin professioneel

• Persoonlijk contact GaraGedeuren • Professionele Colour linemontage StuCCo

LEENDERT VAN DEN BORN B.V. Spinveld 37, BREDA, T. 076-5223166 Belder 35, ROOSENDAAL, T. 0165-573777

www.leendertvdborn.nl

Ensemble Vivace geeft kerstconcert

Showroom open op afspraak.

G

Lever

Co

n

in 20 service verschillendebij kleuren • Snelle storingen Alléén gel • Onderhoud en service aan nù 15% korting 1e alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: 0165-387335 • www.romass.nl • sprundel@romass.nl www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail:

Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl


www.de-rooy-makelaardij.nl sinds 1963

Roosendaal, Odiliadonk 35

Roosendaal, Middenstraat 52

Bouwjaar ca.: 1972 Inhoud ca.: 360 m3 Perceel opp. ca.: 158 m2 Slaapkamers: 4

T h c O k R Ve

Ruime eengezinswoning met voor- en achtertuin en garage, gelegen op rustige locatie. Hal, toilet; Ruime woonkamer met veel lichtinval; Nette lichte keuken; achtertuin (zuidwesten); tuin biedt veel privacy en een vrij uitzicht. 1e Verd: 3 ruime slaapkamers; Eenvoudig nette badkamer met 2e toilet. 2e Verd: Royale open voorzolder; 4e slaapkamer met kunststof dakkapel met kunststof draai-/kiepramen. Bijz: gelegen op een mooie locatie!

Roosendaal, Beukenlaan 15

Bouwjaar ca.: 1938 Inhoud ca.: 315 m3 Perceel opp. ca.: 219 m2 Slaapkamers: 2

Goed onderhouden karakteristieke 2/1 kapwoning met ruime oprit, garage en tuin, gelegen op rustige locatie in woonwijk St. Joseph. Hal; Doorzonwoonkamer met erker, travertin vloer, schouw met open haardpartij; Keuken; bijkeuken met extra kastruimte; toilet; Beschutte achtertuin met overkapping; garage en aparte berging. Tuin (zuiden) en veel privacy. 1e Verd: 2 slaapkamers en badkamer; vaste trap zolder; badkamer met 2e toilet; 2e Verd: Open zolderruimte. Bijz: Erker met glas-in-lood ramen. Keurig onderhouden woning.

Roosendaal, Thorbeckelaan 102

Bouwjaar ca.: 1957 Inhoud ca.: 330 m3 Perceel opp. ca.: 149 m2 Slaapkamers: 4

T h c O k R Ve

Leuke, goed gelegen uitgebouwde eengezinswoning met stenen berging. In een rustige straat in woonwijk Burgerhout. Hal met toilet en vaste trapkast; Woonkamer met houten vloer, schouw met mogelijkheid allesbrander of houtkachel; Ruime woonkeuken met uitbouw. Tuin op het westen. 1e Verd: 3 ruime slaapkamers; Moderne badkamer; 2e Verd: 4e zolderkamer met dakkapel en div bergruimte. Bijz: Geheel voorzien van kunststof kozijnen met dubbele beglazing; Deels vv rolluiken.

Vraagprijs € 189.500,- k.k.

Bouwjaar ca.: 1995 Inhoud ca.: 510 m3 Perceel opp. ca.: 263 m2 Slaapkamers: 4

PRIjSVeRlagIng Moderne 2/1 kapwoning met woonkeuken, royale dakkapel (2011) en recentelijk geheel vernieuwde aangelegde tuin, direct gelegen aan riante waterpartij “Tolbergvijver”. Ruime hal; toilet; royale L-vormige woonkamer (ca. 46 m2) met dubbele openslaande tuindeuren; woonkamer en hal vv vloerverwarming; gesloten woonkeuken met L-vormige luxe keukeninrichting; 1e verd.: 3 slaapkamers (ouderslaapkamer met ruim dakterras vrij uitzicht op vijver); apart toilet; volledig betegelde badkamer; 2e verd.: mogelijkheid 4de slaapkamer.

Vraagprijs € 319.000,- k.k.

Dit is slechts een greep uit ons bestand van ca. 200 woningen, informeert u op ons kantoor naar ons verdere aanbod. Pres. Kennedylaan 1 • 4707 AT Roosendaal Postbus 263 • 4700 AG Roosendaal Tel. 0165-543050 E-mail: info@de-rooy-makelaardij.nl

TE KOOP WONING MET AUTO Roosendaal • Madeliefberg 17

Volg ons nu ook op twitter! @derooywoningen

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

ief lus Inc oen Citr 1 C

1 kilo Magere Hamlappen € 8,99 500 gram Varkensfricandeau € 4,75 3 pond Gehakt half om half halen 2 pond BETALEN 100 gram Mosterdrollade 100 gram Tongeworst 100 gram Coburger 100 gram Kip-kerrysalade

€ 2,25 € 1,65 € 2,45 € 2,35

bakje Champignonsoep 100 gram Sinterklaaspaté 10 Vleesbitterballen

nu p.st. € 3,98 nu € 1,79 nu € 1,99

Geldig van: 19/11 t/m 24/11

Rembrandtgalerij 10 Roosendaal - 0165-533226

www. eurofix.nl IDEAAL VOOR ZELFBOUW

STERK VERLAAGDE PRIJS!! Vraagprijs Aanvaarding Kenmerken

• •

• • • •

Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

carports serredaken overkappingen

€ 379.500,- k.k. In overleg, inclusief auto

178 m2 gebruiksoppervlakte 390 m2 perceelsgrootte Woonkamer 52m2 excl. keuken Vier slaapkamers

Sint en Piet aan huis voor particulier en verenigingen

Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar: Eurofix Eurofix Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

info@derooymakelaardij.nl ● www.derooymakelaardij.nl ● 0165543050

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch

Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39

www.creeezy.nl 0165-533754

Dhr./mevr. Adres

ngo o B o b Ra ienden r v r o vo ie van l i m a f of pers o k n e z hui PC + plaats

Rabobank Roosendaal-Woensdrecht doet graag iets extra’s, en daarom hebben wij iets leuks voor u in petto. Want ook al heeft u zelf geen verhuisplannen, wij hebben een Rabo Bongo Beleveniscadeau voor u klaar liggen*. En daar hoeft u bijna niets voor te doen. Hoe het werkt? Heel simpel. Kent u iemand in de familie of vriendenkring die binnenkort een huis wil kopen en zou u diegene adviseren om naar de Rabobank te gaan voor een hypotheekgesprek? Vertel dit dan aan de persoon in kwestie én aan ons. Want als het hypotheekgesprek heeft plaatsgevonden, dan belonen we u met de Rabo Bongo. Zo kunt u samen uit eten, samen naar de sauna of avontuurlijk de Ardennen in. U kunt kiezen uit meer dan 80 activiteiten. Zo geniet u op een andere manier

Samen genieten van een nieuw huis. Dat is het idee. Rabobank. Een bank met ideeën. *Vraag naar de actievoorwaarden

alvast samen van het nieuwe huis.

Bel voor een afspraak (0165) 589 440 of kijk op www.rw.rabobank.nl Actie loopt alleen bij Rabobank Roosendaal-Woensdrecht


actualiteit

Wel fonds voor overgang naar verzelfstandiging wijk- en dorpscentra

Subsidie voor buurthuizen wordt bevroren ROOSENDAAL – De subsidie voor buurt- en dorpshuizen wordt in 2013 en 2014 niet verhoogd. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Het college stelt wel voor om een fonds op te zetten met daarin twee ton. Dit fonds is bedoeld als vangnet om de overgang naar meer zelfstandigheid voor buurt- en dorpshuizen mogelijk te maken. DOOR MONIQUE JANSEN In samenwerking met de besturen van de wijk- en dorpscentra worden de criteria voor dit fonds opgesteld.

g in

Tot 31 december 2014 wordt de subsidie dan geleidelijk afgebouwd. “De raad wordt gevraagd om de kosten voor de afbouwende kapitaallastensubsidie in 2013 en 2014 te dekken uit het budget Leefbare Wijken en Dorpen en het transitiefonds”, meldt de gemeente Roosendaal.

Bezuinigingen De buurt- en dorpshuizen moeten in totaal een miljoen euro bezuinigen. Die be- Vernieuwende aanpak sparing is opgenomen in de Agenda van De gemeente prijst het beleid van wijkhuis Roosendaal. Dit jaar was er negen ton West in de Westrand. Volgens wethouder beschikbaar. “In 2013 wordt dit bedrag in Kees Jongmans is dit buurthuis er in getotaal vijf ton. De doelstellingen van deze slaagd om een vernieuwende aanpak in te transitie buurthuizen zijn een bezuinigings- voeren. Het bestuur van het wijkcentrum ronde en een vergroting van de zelfred- greep de bezuinigingen aan om het beleid zaamheid van buurt- en dorpshuizen. De nog eens tegen het licht te houden. gemeentelijke subsidie is een bijdrage aan plekken in de wijken en buurten die voor ontmoetingen kunnen zorgen. Maar ook week (zondag 18 t/m zaterdag 24 november 2012) om via de47 locaties de onderlinge cohesie in de wijk of buurt te verhogen”, legt de gemeente Roosendaal uit.

Pluim voor Wijkhuis West

Kapitaallasten wijkcentra Buurthuizen Bergspil in Tolberg en ’t Dijksteeke in Kortendijk krijgen op dit moment ook geld voor de kapitaallasten. De gemeente wil hiervan af. Daarom wordt voorgesteld om deze subsidie uiteindelijk te schrappen.

De gemeente noemt wijkhuis West vooruitstrevend. Buurtbewoners dragen bovendien steeds vaker hun steentje bij aan het buurthuis. Daarmee geeft het buurthuis een belangrijke stimulans aan de wijk Westrand.

Buurthuizen stimuleren de sociale cohesie.

1grAtiS +1

ARCHIEFFOTO

‘We hebben gekregen wat we wilden’

Bijzondere ceremonie luidt start bouw Kellebeek College in ROOSENDAAL – Water speelde een belangrijke rol in de symbolische handeling die afgelopen maandag de start van de nieuwbouw van het Kellebeek College inluidde. Vanaf augustus 2014 gaat het nieuwe gebouw plaats bieden aan 2000 studenten en 140 medewerkers. Een bijzonder gebouw volgens architect Marco Villares: “In gesprekken met de Kellebeekfamilie, want zo voelt onze samenwerking, hebben we geprobeerd vorm te geven aan alle wensen en eisen. Er komt een compact gebouw, dat er vanuit verschillende gezichtshoeken steeds anders uit gaat zien. Daardoor blijft het boeiend en raakt het aan de emotie”.

DOOR ROEL DE HAAN Bij de bouw betrokken sprekers geven in de aula van het Kellebeek een inkijk in het verloop van het project. Voor collegedirecteur Fred Zacht, speler vanaf de eerste ideeënvorming zo’n dikke tien jaar geleden, is het een feestelijke dag.

‘Gebouw is allesbehalve megalomaan’ “Het is een lange weg geweest, maar door samenwerking en volharding hebben we gekregen wat we wilden. Een gebouw waarin we leerlingen kunnen opleiden die helemaal klaar zijn voor de toekomst. Dicht bij het centrum en ook dicht bij het NSstation, tenminste zodra de toegezegde passerelle, een brug over het spoor, eenmaal is gerealiseerd. Het wordt een ontmoetingsplaats waar onderwijs, innovatie en zorg elkaar versterken”.

Geldig in week 47 Maquette van het nieuwe Kellebeek College.

(zondag 18 t/m zaterdag 24 november 2012)

FOTO ROEL DE HAAN

Kansrijk gebied Nadat hij nogmaals heeft toegezegd dat de loop- en fietsbrug tijdig zal worden opgeleverd, mag wethouder Steven Adriaansen namens het hele Roosendaalse college het woord voeren. “Roosendaal heeft het ontwikkelen van de zorgeconomie tot een belangrijk thema benoemd. Het Kellebeek College gaat in het nieuwe gebouw met een inspirerende leer- en werkomgeving bijdragen aan innovatieve oplossingen voor de zorg. Dit is ook de eerste

Week 41 - Geldig van maandag 8 oktober t/m zaterdag 13 oktober 2012

Mona Pudding of mousse Alle varianten

Beker 450-500 ml Elders 1.58

Korenlanders Gratis Vloerbrood

Alle smaken parkeren Vers uit eigen oven.

1.58

0. 2.15

2 hele broden naar keuze

99

KOOPZONDAGEN Biologisch Vlees Alle varianten 2012

1grAtiS +1

Per kilo ENDE ZONDAGEN WIJ ZIJN DE VOLG 0-18.00 UUR OPEN VAN 10.0

25 NOVEMBER 2 DECEMBER 16 DECEMBER 23 DECEMBER 30 DECEMBER

Normaal 4.30 Nu een ruim aantal parkeerplaatsen. Er is dus altijd wel een

u van harte welkom. Onze vestiging beschikt namelijk over

Alleen op:

plekje voor u vrij. Bovendien parkeert u bij ons gratis.

PAGINA 3

zaterdag

23 24

november november

Korenlanders Vloerbrood

Alle smaken Vers uit eigen oven.

2 hele broden naar keuze

Leerling centraal “Het nieuwe gebouw houdt rekening met de menselijk maat en is allesbehalve megalomaan”, meent Arjan Kastelein, voorzitter van de Raad van Bestuur van het ROC West-Brabant. “We stellen de leerling centraal. Daarbij maken we een verbinding met de arbeidsmarkt en dragen we bij aan de wens Roosendaal te ontwikkelen tot zorgstad”.

Gratis parkeren

Samenwerking Dan is het de beurt aan degenen om wie de auto boodschappen doen? Bij PLUS Gommers het Met allemaal draait: de leerlingen. Op het bent u van harte welkom. namelijk over bouwterrein spelenOnze zij vestiging samenbeschikt met medeeen ruim aantal parkeerplaatsen. Er is dus altijd wel een werkers van het Kellebeek en bij de bouw plekje voor u vrij. Bovendien parkeert u bij ons gratis. betrokken partners de hoofdrol in de openingsceremonie. Via een menselijke keten, met aan het eind tandartsassistente in opleiding Katja Ambalova, zorgen ze er voor dat een symbolische paal met water wordt gevuld. Op het moment dat de paal vol is, geven confetti en een luide knal de officiële start van de bouw aan. Collegedirecteur Zacht krijgt een deel van het niet helemaal kraakheldere Molenbeekse water in geBij PLUS vorm Gommers luisteren we graag naargaat onze klanten. bottelde overhandigd. Het bij Wat vindt u goed aan onze winkel? En wat kan beter? de toekomstige opening van het gebouw Meldt u aan op www.plus.nl/geefuwmening en u ontvangt opnieuw een belangrijke rol spelen. drie à vier keer per jaar een vragenlijst. Hiermee helpt u

Digitaal klantenpanel

onze P-2 kwaliteit te verbeteren.

Geldigma.-vr. van 19 nov. t/m 24 nov. Openingstijden: 8.00 - 20.00 | za. 8.00 - 18.00 | go

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehou

santé Heerlijke wijn!

6934-12_Gommers_WEEK41_MIX_210x210.indd 2-3

Met de auto boodschappen doen? Bij PLUS Gommers bent

vrijdag

25% Korting

concrete stap in de ontwikkeling van het nieuwe Stadsoevers. Het is de bedoeling dit gebied verder te verlevendigen, daarbij aansluitend op de vraag en het tempo van de markt op dit moment. We maken ons er nog altijd sterk voor dit kansrijke gebied een stap verder te brengen”.

3 VOOR

Gommers | Dijkcentru

Dijkcentrum 24 I 4706 LA I Roosendaal T. 0165 - 542299

Openingstijden: ma.-vr. 8.00 - 20.00 za. 8.00 - 18.00 gommers@plussupermarkt.nl


onroerend goed

garant

garant

Vlierwerf 7-b, Roosendaal telefoon (0165) 555 602 email info@garantmakelaardij.nl beëdigd registermakelaar en -taxateur rmt

NIEUW IN VERKOOP

DOE EEN BOD ...!

VOOR DEZE PRIJS ?!?

NIEUW IN VERKOOP

DOE EEN BOD ...!

Roosendaal, Omgeving Frans Halslaan Roosendaal, Kalsdonksestraat 91

Roosendaal, Mathildadonk 81

Roosendaal, Edisonstraat 2 J

Roosendaal, Boulevard Antverpia 21

GUNSTIG GELEGEN AAN DE RAND VAN HET CENTRUM

ROYALE TUSSENWONING MET GARAGE

PERFECT AFGEWERKT APPARTEMENT

RUSTIG WONEN NABIJ CENTRUM

Garagebox uitgevoerd in beton Voorzien van een stalen kanteldeur Met een bitumen dakafwerking Voor de stalling van auto en/of opslag Bouwjaar : Perceelopp. : Inhoud :

Helft van op te knappen 2/1-kap Starters- of beleggingswoning 2 Slaapkamers, gesloten keuken Zonnig gelegen tuin met berging

www.garantmakelaardij.nl

m2 m3

GOEDKOPE 2/1-KAPWONING

€ 12.500,- k.k.

NIEUWE VRAAGPRIJS

Royale tussenwoning (380m3) met vrijstaande garage Woonkamer en keuken van resp. ca. 38 en 10 m2. 4 Ruime slaapkamers (12, 12 , 10 en 14 m2) Grote garage (19 m2) en zonnig gelegen tuin www.garantmakelaardij.nl

Bouwjaar : 9999 Perceelopp. : 137 m2 Inhoud : 250 m3

€ 111.000,- k.k.

UNIEKE KANS ...!

Bouwjaar : 1971 Perceelopp. : 158 m2 Inhoud : 380 m3

www.garantmakelaardij.nl

€ 147.500,- k.k.

VRIJSTAANDE WONING

Servicekosten: ca. € 86,- per maand Kunststof buitenkozijnen en dubbele beglazing De vloeren zijn belegd met een prachtige laminaatvloer De afwerking is strak, modern met recent schilderwerk Bouwjaar : 2003 Perceelopp. : m2 Inhoud : m3

Gelegen in een karaktervolle straat 4 Slaapkamers en een woonkeuken Diepe (ca. 25x7m) tuin op het zuiden Tevens garagebox beschikbaar (huur)

www.garantmakelaardij.nl

Bouwjaar : 1935 Perceelopp. : 225 m2 Inhoud : 305 m3

€ 147.500,- k.k.

www.garantmakelaardij.nl

€ 174.500,- k.k.

Uw

woning verkopen?

Oudenbosch, Molmerlaan 16

Roosendaal, Balsemienberg 10

Roosendaal, Burg. Prinsensingel 55

RUSTIG GELEGEN SEMI-BUNGALOW MET GARAGE

GESCHAKELD-VRIJSTAANDE WONING

KARAKTERISTIEK HERENHUIS MET TUIN

Slaapkamer en badkamer op de begane grond Woonkamer met grote schuifpui naar de tuin Ruime, volledig omheinde tuin Op een mooie, rustige locatie gelegen woning Bouwjaar : 1994 Perceelopp. : 185 m2 Inhoud : 300 m3

www.garantmakelaardij.nl

€ 199.500,- k.k.

Rustig en kindvriendelijk gelegen 3 Slaapkamers, mogelijkheid 4 of 5 Met garage en 13m. diepe tuin Onlangs nog gemoderniseerd www.garantmakelaardij.nl

Bouwjaar : 1985 Perceelopp. : 259 m2 Inhoud : 440 m3

€ 222.500,- k.k.

Met veel prachtige, originele elementen 4 Slaapkamers, ruime badkamer Grote woonkamer en gesloten keuken Zonnige achtertuin met 2 bergingen Bouwjaar : 1955 Perceelopp. : 158 m2 Inhoud : 520 m3

Bel Brian van eekelen

beëdigd registermakelaar/ -taxateur

Tel. 0165 - 555 602

www.garantmakelaardij.nl

€ 287.500,- k.k.

voor uitgebreide info en ons totale aanbod, zie: www.garantmakelaardij.nl Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Bedrijfsruimte voor starters www.starters-bedrijfsruimte.nl

TE KOOP AUTO MET WONING Roosendaal • Madeliefberg 17

ief lus Inc oen Citr 1 C

Oud Gastel ✩ Oudenbosch ✩ Roosendaal ✩ Zevenbergen Tel. 0165 - 522 044 / 0168 - 327 515

Niels Buckens

Mario van Eck

Ton van Zundert

Vondellaan 14 te Roosendaal OP FANTASTISCHE LOCATIE GELEGEN

Vraagprijs Aanvaarding Kenmerken

• •

• • • •

VRIJSTAANDE BUNGALOW V.V. NIEUWE Oude vraagprijs DAKBEDEKKING € 475.000,- k.k. MET GARAGE Perceel: 1050 m2 EN GROTE Inhoud: 639 m3 ZONNIGE TUIN. Bouwjaar: 1969

€ 379.500,- k.k. In overleg, inclusief auto

178 m2 gebruiksoppervlakte 390 m2 perceelsgrootte Woonkamer 52m2 excl. keuken Vier slaapkamers

info@derooymakelaardij.nl ● www.derooymakelaardij.nl ● 0165543050

Nieuwe vraagprijs

€ 399.000,- k.k.

✩ goed onderhouden gelijkvloerse woning ✩ riante woonkamer van ruim 45m2

✩ 3 slaapkamers + 1 slaap/speelkamer of kantoor 21m2

www.wijk-regio.nl

✩ garage voor 2 auto’s ✩ centrum op loopafstand


actualiteit

Paardenwei verbergt geheim

Colofon

Gedegen onderzoek onthult geschiedenis Kasteel van Wouw

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

WOUW - Gemeentearchivaris Joss Hopstaken overhandigde afgelopen woensdagavond de eerste exemplaren van het boek ‘Het kasteel van Wouw’ aan wethouder Steven Adriaansen en aan Cees van Rooijen van de Rijksdienst voor Cultureel erfgoed. Dat gebeurde in een afgeladen zaal van café Donkenhof. Het boek vertelt de rijke historie van het zo’n 800 jaar geleden gebouwde kasteel, waarvan de laatste restanten in 1913 werden afgebroken.

Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman,

Robin Looy, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 11.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 09.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 46

De oplossing van deze puzzel is in week 47 te vinden op www.internetbode.nl

Wethouder Adriaansen bedankt de schrijvers van het boek.

DOOR ROEL DE HAAN

© www.sudokusite.eu

Een van de initiatiefnemers en co-auteur van het boek is de huidige voorzitter van de Stichting Kasteel van Wouw, Kees Hoendervangers. “ Het 25-jarig bestaan van de Wouwse heemkundekring in 2007 was de aanleiding om een boek over het kasteel te gaan schrijven. Dat bleek een veel complexere klus dan we eerst dachten. We moesten op diverse plekken zoeken naar de puzzelstukjes die samen het verhaal het kasteel vormen. Boven het maaiveld valt niks meer van het kasteel te zien, de restanten zitten ondergronds. Behalve archiefonderzoek hebben we daarom ook jarenlang grondboringen gedaan. Drie jaar lang gingen we iedere, zondagochtend op pad, weer of geen weer. We wilden de loop van de oude grachten vastleggen, maar één van de curieuze ontdekkingen was, dat er in de twaalfde, dertiende eeuw nog vijgenplanten in deze omgeving voor kwamen.

In archieven vonden we daar later bevestiging van.” Geschiedenis vormt karakter “Het kasteel was een ontmoetingsplaats voor mensen van hoog tot laag”, vervolgt Hoendervangers. “Maar het was ook een verdedigingswerk en trok dus in tijden van oorlog geweld aan. Het kasteel speelde een grote rol in de levens van bewoners van deze regio. Het boek gaat daarom niet alleen over stenen, maar ook over de mensen die hier woonden. En dat is het echte belang van cultuurhistorisch onderzoek: de geschiedenis vormt het karakter van een regio en daarmee de identiteit van de huidige bewoners”. Monumentenstatus De Stichting Kasteel van Wouw maakt zich zorgen over wat er nog aan resten van het kasteel onder de grond zit en dat is heel veel, volgens Hoendervangers. “Het hui-

FOTO ROEL DE HAAN

dige gebruik van het terrein, uitlaatplaats voor honden en paardenwei, doet geen recht aan het cultuurhistorische belang ervan. Ondanks de huidige beschermde status, is het de afgelopen jaren toch voorgekomen dat verdere afbraak dreigde. We willen als stichting helpen de kar te trekken om het monument een deel van zijn allure terug te geven, maar we realiseren ons dat daarvoor veel geduld en werk nodig zal zijn”. Wethouder Adriaansen onderkent de zorg. “Dit is het enige rijksarcheologische monument in de gemeente. De Stichting Kasteel van Wouw geeft een duidelijk signaal af: wees hier zuinig op. En dat is een les die we als gemeente hebben geleerd. We denken graag mee over een betere toekomstige toegankelijkheid van het monument”. Wie meer wil weten over het boek en over het kasteel kan terecht op de website van de stichting: www.kasteelvanwouw.nl.

Eerder gedenkteken werd in 2009 van zijn sokkel getrokken

Leon Vermunt maakt nieuw beeld watersnoodramp ROOSENDAAL - Leon Vermunt is druk bezig om een nieuw beeld te maken om de watersnoodramp te herdenken DOOR MERIJN SITSEN in Halsteren. Hij had al eens een beeld gemaakt maar dit werd in 2009 gestolen. Omdat het volgend jaar 60 jaar geleden is dat de watersnoodramp grote delen van Halsteren en het noorden van Bergen op Zoom teisterde, wordt Volgend jaar wordt in verschillende dorpen en steden de watersnoodramp uit 1953 de ramp volgend jaar herdacht.

De kunstenaar Leon Vermunt met het nieuwe gedenkteken voor de watersnoodramp.

FOTO ROBBY VAN DER ZANDE PAGINA 5

herdacht. Het is op 31 januari precies zestig jaar geleden dat de ramp 1800 mensen in Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden het leven kostte. Ook in Halsteren heeft de ramp zijn tol geëist. Om de 75 mensen te herdenken die tijdens de ramp verdronken werd in 1993 een herdenkingsbeeld geplaatst van Leon Vermunt. De kunstenaar die geboren is in Roosendaal, heeft 27 jaar in Halsteren gewoond en is dus nauw betrokken bij het dorp. In 2009 werd het kunstwerk echter, wat helemaal gemaakt was uit brons, gestolen. “Ik vind het onbegrijpelijk en verschrikkelijk wat er toen is gebeurd”, vertelt de kunstenaar over het incident. Hij is blij dat hij de mogelijkheid krijgt om vervangend beeld te maken voor Halsteren. “Het beeld heeft verschillende betekenissen”, licht Vermunt toe. “Als je van de voorkant staat, zie je een aantal golven met twee grote golven die bovenuit komen. Dit staat symbool voor de daadwerkelijke ramp”, legt de beeldhouwer desgevraagd uit. “ Als je het beeld vanuit een andere positie bekijkt zie je een plantenmotief. De achterliggende betekenis daarvan is dat er na de verschrikkelijke gebeurtenissen in 1953, er ook weer een hoop gegroeid is”, zegt Vermunt.

Door deze kant van het beeld realiseert men volgens de kunstenaar dat na een tegenslag het leven gewoon doorgaat, net als in de natuur. Initiatief De kunstenaar geeft aan dat de dorpsraad van Halsteren een belangrijke rol heeft gespeeld in het project. Niet alleen hebben ze het project gecoördineerd, ook hebben ze een gedeelte zelf gefinancierd. Tot slot hebben ze ook meegeholpen om andere instellingen over te halen om een donatie te doen. Naast de dorpsraad hebben de gemeente Bergen op Zoom, de Rabobank en serviceclub Kiwanis een donatie gedaan om de totstandkoming mogelijk te maken. Vermunt Leon Vermunt is geen onbekende in de regio. Er staan meerdere beelden van de kunstenaar in verschillende gemeentes in West-Brabant en Zeeland. “Er staan beelden van mij in onder andere Bergen op Zoom, Ossendrecht, Wemeldingen en Roosendaal”, vertelt de kunstenaar. “Het kunstwerk van de wielrenners op de rotonde in Woensdrecht is trouwens ook van mijn hand”, voegt Vermunt daar nog aan toe. De beeldhouwer is druk bezig met het afwerken van het nieuwe kunstwerk wat volgens hem veel weg zal hebben van het nieuwe kunstwerk. Het nieuwe kunstwerk zal op [DATUM] geplaatst worden.


De Linde laat zich zien in Nispen

Mastepinnelaand WOUWSE PLANTAGE - Op zondag 11 november is om 23.11 uur in café de Reebok in Wouwse Plantage het carnavalsprotocol van Mastepinnelaand van 2013 bekendgemaakt.

NISPEN - Sinds 1928 was de school van Nispen onderdeel van het klooster aan de Dorpsstraat. Maar het klooster werd gesloopt. Een braak liggend terrein, later een gedoogde parkeerplaats en nu al twee jaar starterswoningen bepaalden zicht op de school. De uitgangen waren zeer onoverzichtelijk, de verkeersbrigadiers moesten met elkaar over meer dan 50 meter afstand de veilige oversteek van de kinderen waarborgen. Het oude baantje, waarmee de achterkant van de school bereikbaar was, kwam uit tussen de huizen zonder enig uitzicht op

de Dorpsstraat. Vorig jaar al werd in samenwerking met de geloofsgemeenschap H. Maria Hemelvaart en het bisdom een ontsluitingspad achter de kerk naar de Heijbeeksestraat gerealiseerd. Voor aanpassing aan de voorkant moesten KPO en de gemeente het eens worden en zij zijn er dan uiteindelijk ook heel goed in geslaagd. Er is een verkeersplateau met zebrapad gemaakt voor de school waar de Dorpsstraat en de Pastoor van Spaandonklaan elkaar kruisen. Het trottoir aan de kant van de school is verbreed en de hoge heg voor de school verwijderd. Woensdag 14 november werd de nieuwe vooringang dan ook feestelijk geopend. Alle groepen hebben

geoefend hoe zij veilig in de nieuwe situatie kunnen oversteken met behulp van de verkeersbrigadiers. Nadat de strikken voor de poorten losgemaakt waren, mochten de kinderen aan de vele opgetrommelde ouders en andere belangstellenden laten zien hoe hun nieuwe plein gebruikt dient te worden. De kinderen namen de ouders bij de hand om hen te leren hoe zij door de gang naar de achterkant van de school konden komen waar voor ieder een feestelijke traktatie te vinden was. Met de nieuwe ingang is de veiligheid van onze kinderen aanzienlijk verbeterd en is De Linde weer duidelijk zichtbaar in ons dorpsbeeld.

Concert ensemble Omonia ROOSENDAAL - Het Roosendaals Grieks ensemble Omonia heeft zich de laatste tijd sterk uitgebreid. Na de zo succesvol verlopen concerten in 2010 bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan van ‘Omonia’, hebben zich een aantal instrumentalisten spontaan aangemeld. Er werd ook stevig geïnvesteerd in nieuwe arrangementen. Tijdens de najaarsconcerten zullen vele nieuwe liederen ten gehore worden gebracht van een 12-tal in Griekenland zeer bekende componisten, natuurlijk van Míkis Theodorákis, met teksten van even zovele vooraanstaande dichters. Zaterdag 24 november om 20.00u. in vestzaktheater ‘Het Zwijnshoofd’, Moeregrebstraat 18, Bergen op Zoom en op zondag 25 november om 15.00u. in zalencentrum ‘Erato’, Kade 45, Roosendaal. In Roosendaal met mogelijkheid tot deelname aan een Grieks buffet na het concert. Het lijkt er soms op dat er geen goed woord meer over Griekenland gesproken kan worden. Dit vanwege een financiële crisis waar politici zich druk om maken, maar die voorlopig en vooral alleen het Griekse volk dramatisch treft en niet de (ook Westerse) veroorzakers van

de misère. Na de catastrofale reeksen van oorlogen in de 20e eeuw, waaronder de burgeroorlog van 1944-1949 en de fascistische periode van 1967-1974, was het Griekse volk totaal gedesillusioneerd en straatarm geraakt. De grote Griekse componisten Míkis Theodorákis en Mános Chazidákis en in hun kielzog vele anderen, zagen het vooral in de jaren ‘50 en ‘60 als hun plicht en ‘n noodzaak om liederen te componeren op teksten die voor het gewone volk zeer toegankelijk waren en die gemakkelijk konden worden gezongen. Spelen als die in de oudheid waren er niet, maar de muziek van’deze groten’ bleek jarenlang het onmisbare brood dat blijdschap in de harten van de mensen bracht. Er is thans ook veel ellende onder de immer gastvrije inwoners van het mooie Griekenland. Honderdduizenden leven onder het bestaansminimum. Het zou gewoon wéér kunnen dat, waar alles en iedereen de Grieken in de steek laat, zij zich aan de muziek van de jaren ’50 en ’60 zullen laven, zij zich zullen laven aan de schitterende melodieën met de mooie gevoelige teksten om hun verdriet niet als een bescherming te dragen, maar te kunnen zeggen: “Huil niet, ook voor ons zal

er weer een witte dag komen” (Titel lied van Stávros Xarchákos). Ensemble Omonia is er na lange voorbereiding klaar voor om die mooie Griekse melodieën en teksten voor een groot publiek te vertolken. Programma bevat een evenredig aantal z.g. kunstliederen (semi-klassiek) en populaire lichte liederen van MíkisTheodorákis, Mános Chatzidákis, Ilías Andriópoulos, Yánnis Markópoulos, Stávros Xarchákos, Stávros Koujioúmtzis, Geórgos Moustakí, Vasílis Tsitsánis, Mános Loïzos, Yórgos Mitsákis, Níkos Ignatiádis en Dimítris Gógos. Uitvoerenden zijn: Lia v.d. Brand mezzo-sopraan; Mieke Trimbos-Stoffels alt; Jaap v.d. Gulik bariton, algemene leiding; Pascal Mortiers bariton; Piet van Zijl tenor; Henny Besling piano, muzikale leiding; Ad Heijmans clarinet; Thémis Iossifídis bouzouki; Eveline Leenaerts-Broos fluit; Sylvia Maessen contrabas; Betsy Mortiers viool; Marjan Nieuwenhuizen viool; Désirée Janssen cello. Kaarten: In en voor Bergen op Zoom verkrijgbaar bij het VVV, Kortemeestraat 19 en 45 min. voor aanvang aan de zaal. In en voor Roosendaal bij ‘t VVV, Markt 71 en 45 min. voor aanvang aan de zaal. Voor kaartbestelling per bank/giro, zie www.omonia.nl, info tel.: 0165-302292, omonia@vandergulik.nl

Het gezelschap van Prins Erik d’n 1e, Grootste Boer Tom, Nar Marijntje en Sjampetter Joene zal wederom volgend jaar op de voorgrond treden. Voor Prins Erik d’n 1e en Nar Marijntje wordt dit het achtste jaar. Grootste Boer Tom en Sjampetter Joene zullen voor de tweede keer deel uitmaken

van het protocol. De protocolleden maakten hun opwachting met lokale smakelijke hapjes, zoals rabarbertaart, tomaten en aardbeien. Na deze introductie werd het nieuwe insigne bekendgemaakt. Op de klanken van het lied ‘W’emme de smaok te pakke’ werd het insigne, dat op eetbaar papier gedrukt was, door het protocol verorberd. In het weekend van 2 februari 2013 vieren de Mastepinne weer als eerste carnaval. Bezoek voor meer informatie www.mastepinnelaand.nl

Pieten bakken pepernoten

ROOSENDAAL - Op donderdag 22 november gaan Zwarte Pieten pepernoten bakken voor de schoolkinderen. De Zwarte Pieten bakken voor de kinderen van de omliggende scholen, o.a. De Klimroos, Ziezo, Kortendijkschool bij Bakker Pieter Joossen, bakker in winkelcentrum Lindenburg.

Informatieavond over de Thuiszorg ROOSENDAAL - Op vrijdagavond 23 november organiseert de SP een openbare avond over de thuiszorg in Roosendaal met Kamerlid Renske Leijten. SP Kamerlid en woordvoerder zorg, Renske Leijten, komt naar Roosendaal om met u te spreken over de huidige ontwikkelingen in de thuiszorg. Iedereen die te maken heeft met de thuiszorg, als cliënt, familie van cliënten of als werkende in de zorg wordt van harte uitgenodigd. Zoals bekend zijn er momenteel veel veranderingen gaande in dit werkveld. Renske wil uiteraard graag horen wat hier in Roosendaal daar de praktijkervaringen mee zijn. Zij zal desgewenst uitleg geven hoe het volgens de SP zou kunnen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in zaal Zeelandia Bloemenmarkt 17-19. De zaal is vrij toegankelijk. Iedereen die ervaring heeft met of belangstelling heeft voor de (thuis)zorg is van harte welkom.

Wandelen op Veldekensberg ROOSENDAAL – Op zondag 25 november organiseert de KNNV afdeling Roosendaal een wandeling op Veldekensberg. De landbouwgronden van de abdij zijn omgeven door natuurgebieden binnen de Ecologische Hoofdstructuur. Nadat de monniken 98 jaar een melkveebedrijf hebben geëxploiteerd en daarna nog 11 jaar een vleesveebedrijf, was dat twee jaar geleden niet langer mogelijk. Sindsdien stonden in de weilanden geen koeien meer en zochten de monniken naar een nieuwe toekomst voor hun domein. In overleg met Natuurmonumenten en Stichting Brabants Landschap kwamen de monniken tot een plan om de terreinen om

te vormen tot natuurgebied aansluitend op de Lange Maten, Veldekensberg, de Moeren en de Pannenhoef. De landbouwpercelen werden omgevormd in bloemrijke akkers en vochtig hooiland. Voor de wandelaars verandert er niet veel, behalve dat het gebied steeds mooier zal worden. De bestaande paden en lanen blijven toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang, mits men natuurlijk de rust en stilte voor mens en dier respecteert.De vertrektijd is om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats MEC Visdonk, hoek Zundertseweg / Rozenvendreef Roosendaal. De gids voor deze wandeling is Johan Vermunt. De wandeling is voor iedereen gratis en duurt tot 12.00 uur. Info: www.knnv.nl/roosendaal

BEDRIJVIG NIEUWS Cadeauwinkel annex koffie en theeschenkerij

Caffè Dono, een winkel vol koffie, thee en cadeaus ROOSENDAAL – Wie van een goed gezet kopje geurige koffie of thee houdt, heeft er in Roosendaal een nieuw adres bij gekregen. In de Raadhuisstraat 31 is sinds enkele weken de nieuwe zaak, Caffè Dono gevestigd. De frisse, vrolijke en moderne inrichting nodigt je meteen uit om naar binnen te gaan. Laat je verrassen door de vele leuke cadeautjes en geniet van een heerlijk kopje koffie of thee. DOOR MIEKE SPEKMAN Overal in de wereld drinkt men koffie. Koffie is, na olie het belangrijkste handelsproduct ter wereld. De eigenaar van Caffè Dono, Gerben Malée, zit al jaren in de koffiebusiness en heeft zich in de materie verdiept. Hij zegt niet zonder trots: “ Ik mag me Barista noemen. Wat een kok is in de keuken is een Barista in de koffiebranche. Ik heb in de praktijk geleerd hoe je koffie moet zetten en heb alle koffiezetwijzen onder de knie. Het is een vak. Het lijkt een-

voudig om een kopje koffie te zetten maar er zijn heel veel factoren die hierbij een rol spelen zoals de maalgraad, de waterkwaliteit, de temperatuur en de looptijd en natuurlijk de kwaliteit van de bonen. Wij verkopen alleen kwaliteitsbonen. De bonen worden altijd op maandag gebrand en op woensdag of donderdag heb ik ze in de winkel. We verkopen 20 verschillende soorten koffie, afkomstig uit alle windstreken. Alleen kwaliteitskoffie van de Arabicasoorten uit Zuid-en MiddenAmerika, Afrika en Java. De Robustasoorten verkopen we alleen in blends met een maximale verhouding van 35% Robusta en 65% Arabica. We verkopen ook 52 verschillende soorten thee, afkomstig uit China, Japan en Java”. Leuke designcadeaus Caffè Dono is primair een cadeauwinkel. Je vindt er allerlei leuke designcadeaus, zoals koffie en - theepotten, bekers, suikerpotjes, en allerhande keukendesign artikelen. Caffè Dono verkoopt bekende

merken zoals Pylones, Koziol en Guzzini. Gerben zegt: “Ik zag de gadgets van het merk Pylones voor het eerst in Parijs, toen ik samen met mijn vriendin Mirjam een weekend daar was. Het is gemaakt van hoogwaardig kunststof in vrolijke kleuren. Het zijn leuke, betaalbare cadeautjes. Het idee voor deze winkel komt trouwens van Mirjam. Zij heeft in Zutphen gewoond. Daar hadden ze ook een winkel volgens dit concept, Koffie en cadeaus”. Koffiezetmachines Caffè Dono is specialist in koffiezetmachines, zowel voor de particuliere als zakelijke markt. “De prijzen lopen vanaf € 249 tot in het oneindige”, vertelt Gerben. Gewoon met de hand koffie zetten kan ook met onze red dot design koffiekan met filter”. Wie voor een kopje thee of koffie binnenloopt, kan bij Caffè Dono kiezen uit verschillende smaken. Voor €4,25 krijg je bij je koffie of thee, een etagère met gebak, allerlei koekjes en chocola. Caffè Dono geeft je de ware koffiebeleving.

Gerben en Mirjam voor hun zaak.

Caffè Dono, Raadhuisstraat 31, Roosendaal. Tel. 0165 554453,www.facebook.com/caffedono PAGINA 6


lief en leed

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

www.uitvaartbrabant.nl Onze sfeervolle uitvaartcentra zijn huiselijk en intiem en voorzien van alle moderne faciliteiten. Graag informeren wij u over alle mogelijkheden rondom de uitvaartdiensten die bij ons, zonder tijdslimiet, gehouden kunnen worden.

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar

Bergen op Zoom Heiningen 115 Tel. 0164 - 233 473

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Roosendaal Bachlaan 3 Tel. 0165 - 533 785

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

“If you can speak English, you can talk to the world.”

Heb je bijles nodig in

Stap de winter in...

met winterlaarzen van o.a. ecco,GROTE rhode, ara.

OPRUIMING Met stevige zool. LAATSTE waterdicht (Goretex). WEKEN Maten 36 t/m 46 Diverse modellen en merken.

Alles moet weg

Wij maken plaats voor de nieuwe kollektie. Nu de gehele zomerkollektie

40%

van al onze bekende merken... dames, heren en kinderen

In onze koopjeshoek

KORTING

Alle restantparen (honderden paren) dames, heren en kinderen

komt u snel kijken 25. Nu uitzoeken... KoopjeS hoeK PER PAAR ook laarzen. Helioform - Ecco - Gabor - JJ

EngEls

( VMBO/HAVO/VWO) Neem dan contact op voor meer informatie met Hedwig Smits Tel : 06-54968069 Bijles in : Spreek-, luister- en leesvaardigheid. Ook voorbereiding op Engelse toetsen. Bijles zowel overdag als s’ avonds mogelijk.

AD SCHILLEMANS

Complete woning stoffeerder Wijkomen komenvrijblijvend vrijblijvend met Wij met stalen stalenaan aanhuis! huis! Uw tapijt weer fris en schoon! Vloerbedekking Vloerbedekking Wij reinigen uw tapijt tegen een Laminaat Laminaat betaalbare prijs. Vakkundig Gordijnen Vakkundig Gordijnen Betrouwbaar Betrouwbaar Vitrage Vitrage Goede Goedeservice Service Vinyl Vinyl-PVC Leuke aanbiedingen Vinyl Leuke aanbiedingen Trappen gestoffeerd inclusief tapijt Herfstaktie! herfsten arbeid € tapijt 390,-!en Nuarbeid kamerhoog/ Trappen gestoffeerd inclusief € 390,-!

actie! gordijnstoffen vanaf € 19, per m. 95 Nú ook vele aanbiedingen uit voorraad!

Ad Schillemans - Kaaistraat 67- 4651 BM Steenbergen Tel. Fax 0167-56 56 50 Mobiel 06-54 32 73 63 www.woningstoffeerder.com

ALLEEN IN NOVEMBER:

SPECIALE OUTLET AFDELING

Kortingen tot 50%

op (elektrische) fietsen – accessoires- onderdelen

OP = OP

restanten Laarzen 36/42 € 50,Kinderschoenen ook laarsjes Nu al reeds volop nieuwe kollekties ook laarzen, Ecco, Gabor, JJ, Helioform met kuitwijdtes van haLve prijS XS t/m XXXXL (60cm kuitwijdte) en uitneembaar voetbed

Profiteer nu!

kom snel kijken!

Hogestede 11 (Molenstraat) Roosendaal Betaald kort parkeren in de gehele straat

tel. 0165 - 53 26 56 www.riobello.nl

zijn wij

Maastricht 11 dec.

€ 25,00

11 dec.

€ 25,00

Valkenburg

(M/V)

Margriet Winterfair 21 nov. excl. entree

Londen 2dgn € 16,00

Zwarte Markt Beverwijk leerlingenvervoer 22 dec. € 25,00 Oberhausen 8, 13, 15, 20 dec. € 25,00 mail ons! Dusseldorf 13, 15 dec. € 25,00 weg 8,Keulen 31, Rucphen 8, 13, 15, 20 dec. € 25,00

Brugge 5 8, 11, 15 dec. muysreizen.nl

€ 25,00

€ 99,50 8 t/m 9 dec. en 15 t/m 16 dec. incl. vervoer en overnachting met ontbijt

Disneyland & Parijs 2dgn € 116,50 27 t/m 28 dec. incl. vervoer en overnachting met ontbijt en entree Disneyland Voor meer informatie en boekingen kunt u contact met ons opnemen: Tel: 0165-342351, info@muysreizen.nl

Antwerpsestraatweg 392-396 | 4625 AE Bergen op Zoom | Tel. 0164-233413 PAGINA 7


Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

• Polikliniek Etten-Leur • Oudenbosch Medisch Centrum

Belangrijke schakel bij verwerking opname op de Intensive Care

De nazorgverpleegkundige

Opgenomen worden op de afdeling Intensive Care is voor patiënten een ingrijpende gebeurtenis. De Intensive Care (IC) is immers de afdeling waar je terecht komt als er sprake is van een zeer ernstige of levensbedreigende aandoening. Veel patiënten hebben dan ook moeite om de opname op de IC te verwerken. De heer Bartelen uit Nispen kan dit beamen. Hij is begin dit jaar enkele malen opgenomen geweest op de IC van het Franciscus Ziekenhuis. “Een opname op de IC is niet niks. Het is een bedreigende situatie en dat doet iets met je ‘tussen je oren’, vertelt de heer Bartelen. “Voor het verwerken van de opname heb ik heel veel gehad aan de nazorgverpleegkundige. Zij neemt de tijd om met je te praten en heeft oog voor wat een opname op de IC met je doet. Ik heb deze persoonlijke zorg en aandacht als heel positief ervaren. Alle verpleegkundigen hebben goed voor mij gezorgd, maar door de begeleiding van de nazorgverpleegkundige heb ik de opname een plekje kunnen geven. Ik heb mijn leven weer op kunnen pakken en geniet van elke dag!” Op de IC van het Franciscus Ziekenhuis zijn drie nazorgverpleegkundigen werkzaam. Zij maken deel uit van het project nazorg wat op de IC is ingevoerd om patiënten na opname extra begeleiding te bieden.

Van links naar rechts nazorgverpleegkundigen Linsey Ackermans-Schoonen, Jessica Huybreghts en Hedda Broeren-van der Burght Werkwijze “Enkele patiëntengroepen worden altijd benaderd voor nazorg”, vertelt één van de nazorgverpleegkundigen, Linsey Schoonen. “Dit zijn de patiënten die drie dagen of langer op de IC afdeling zijn beademd en/of gedialyseerd. Ook kraamvrouwen die op de IC zijn opgenomen krijgen altijd nazorg aangeboden. Daarnaast kunnen alle andere IC patiënten die behoefte hebben aan nazorg een beroep op ons doen.”

Winnaar kwaliteitsprijs Jaarlijks wordt in het Franciscus Ziekenhuis de kwaliteitsprijs uitgereikt. Dit jaar heeft het project nazorg deze eervolle prijs in de wacht gesleept. De nazorgverpleegkundigen ontvingen de prijs, een toepasselijk kunstwerk, op maandag 12 november jl. uit handen van mevrouw J. van Vliet, lid Raad van Bestuur van het ziekenhuis en tevens voorzitter van de vakjury. Voor de kwaliteitsprijs komen projecten binnen het ziekenhuis in aanmerking die leiden tot aantoonbare verbetering van de veiligheid en kwaliteit van de zorg en dienstverlening.

Rondleiding “Wanneer de patiënt geen intensive care meer nodig heeft, wordt hij of zij overgeplaatst naar een andere afdeling”, vervolgt Linsey. “De nazorgverpleegkundige bezoekt de patiënt hier voor een kennismakingsgesprek. Naar aanleiding van dit gesprek zullen er, indien gewenst, meerdere gesprekken plaatsvinden. Patiënten maken veel van de opname niet bewust mee. Dit kan een gevolg zijn van de ernst van de aandoening en de benodigde medicatie. Daarom bieden we de patiënt de mogelijkheid om naar de afdeling te komen voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding geven we een zo goed mogelijk beeld van de opname en beantwoorden we de vragen die de patiënt heeft. Dat is vaak heel verhelderend. Soms is het nodig om andere disciplines in te schakelen, zoals de geestelijk verzorger, psychiatrisch verpleegkundige of maatschappelijk werker. Het is de taak van de nazorgverpleegkundige om ervoor te zorgen dat dit in gang wordt gezet.”

Kort nieuws • Kort nieuws • Kort nieuws • De belangstelling voor kinderopvang in het ziekenhuis tijdens bezoekuren is de laatste tijd • •

sterk teruggelopen. Daarom is besloten om met ingang van 10 december 2012 deze service van de Unie Van Vrijwilligers op te heffen. Op 4 december vindt in het ziekenhuis een inloopochtend plaats van de ProstaatKankerStichting en op 12 december is er een informatieavond voor aanstaande ouders. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij het Patiënten Service Bureau, tel. (0165) 58 85 76. Onze patiëntenfolders zijn digitaal beschikbaar via de homepagina van onze website www.franciscusziekenhuis.nl. Klik op Direct naar: Kies een folder. Meer informatie? Kijk op www.franciscusziekenhuis.nl Volg ons ook op twitter http://twitter.com/franciscusZH

Colofon Redactie: afdeling Communicatie Franciscus Ziekenhuis, Postbus 999, 4700 AZ Roosendaal T. (0165) 58 89 84, E. communicatie@fzr.nl, www.franciscusziekenhuis.nl Fotografie: Franciscus Ziekenhuis

ziekenhuis in beeld

Uitgave 05 | november 2012

Franciscus

Franciscus Ziekenhuis krijgt kwaliteitskeurmerk voor stomazorg Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal heeft een ‘vinkje’ ontvangen van de Nederlandse Stomavereniging. Met dit kwaliteitskeurmerk geeft de Nederlandse Stomavereniging aan dat de zorg rondom de stomapatiënten in het Franciscus Ziekenhuis goed georganiseerd is en voldoet aan de eisen die de vereniging voor goede stomazorg heeft opgesteld. Het ziekenhuis is zeer verheugd over deze erkenning. Basisset van 10 minimale normen voor stomazorg De Nederlandse Stomavereniging heeft een eerste basisset van 10 minimale normen voor stomazorg opgesteld. Op de website www.stomazorgwijzer.nl zijn de ziekenhuizen die voldoen aan al deze minimale normen gemarkeerd met een vinkje. Daarmee wordt aangegeven dat de zorg die deze ziekenhuizen bieden, goed georganiseerd is op de aspecten die de Nederlandse Stomavereniging belangrijk vindt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de stomazorg voor mensen die een colo- of ileostoma hebben of krijgen en de stomazorg die geboden wordt aan mensen die een urinestoma hebben of krijgen. Goede stomazorg Het Franciscus Ziekenhuis voldoet meer dan voldoende aan de gestelde eisen van de patiëntenvereniging. De chirurgen en urologen beschikken over ruime ervaring op het gebied van darm- en blaaschirurgie en werken nauw samen met de twee stomaverpleegkundigen. Deze gespecialiseerd verpleegkundigen zijn zeer deskundig in het begeleiden en het geven van de juiste zorg aan mensen met een stoma. De stomaverpleegkundigen participeren ook in het oncologisch multidisciplinair overleg over psychosociale zorg. Maandelijks houdt de Nederlandse Stomavereniging in het Franciscus Ziekenhuis een lotgenotencontact.

Handhygiëne...heel gewoon! Een goede handhygiëne door zorgmedewerkers wordt beschouwd als de meest effectieve manier om ziekenhuisinfecties te voorkomen. Tijdens de landelijke Week van de Patiëntveiligheid, die plaatsvond van 12 tot en met 16 november jl., heeft het Franciscus Ziekenhuis dit belangrijke onderwerp daarom op ludieke wijze bij de medewerkers onder de aandacht gebracht. Want handhygiëne, dat is toch heel gewoon! Gedurende drie dagen stond tegenover de ingang van het personeelsrestaurant een stand waar medewerkers informatie kregen over handhygiëne. Daarnaast werden de medewerkers met behulp van het Rad van Veiligheid uitgedaagd om hun handhygiëne techniek te tonen. Na het reinigen van de handen met alcohol moesten de handen onder een speciale lamp gehouden worden om te zien of ze echt schoon waren. De medewerkers met de schoonste handen maakten kans op een leuke prijs. Andere activiteiten Naast de activiteiten tijdens de Week van de Patiëntveiligheid staan er in deze periode nog een aantal andere activiteiten op het programma. Nelleke ten Feld, één van de deskundigen infectiepreventie in het ziekenhuis vertelt: “In de maand november stappen we over op andere handhygiënemiddelen. De handzeep, handalcohol en handcrème worden hierbij vervangen. Deskundigen infectiepreventie Ook zal aan nagenoeg ieder Nelleke ten Feld (l) en Stefan Machielse bij de stand patiëntenbed handalcohol worden bevestigd. Zo is handalcohol in de patiëntenzorg voor iedereen nog sneller bereikbaar. Bij de ingangen van het ziekenhuis en de poliklinieken in Etten-Leur en Oudenbosch worden eveneens dispensers met handalcohol geplaatst. Bezoekers kunnen bij binnenkomst hun handen desinfecteren en zo meehelpen aan het voorkomen van infecties.” De patiënt in schone handen Collega Stefan Machielse vult aan: “Het thema ‘Handhygiëne…heel gewoon’ wordt de komende tijd op diverse manieren ingezet om met name de medewerkers in zorgfuncties te ondersteunen en te faciliteren. Zo is er digitaal lesmateriaal beschikbaar op het Franciscus Leerplein en worden er posters op afdelingen verspreid met de vijf belangrijke momenten voor het toepassen van handhygiëne. Want onze patiënten moeten er van op aan kunnen dat ze in ‘schone handen’ zijn!”


Sint heeft een nieuwe bril nodig en kan jouw hulp goed gebruiken! Kom nú je schoentje zetten bij Optiek van Wely en haal dan ook je papieren bril bij ons op. Versier deze met alles wat je maar kunt bedenken in de mooiste kleuren en lever je ontwerp in vóór 1 december. Sint is op zaterdag 1 december van 11.30 - 12.30 uur bij ons aanwezig en maakt dan de winnaar bekend! Kijk ook op www.wely.nl

Nieuwe Markt 66 4701 AL Roosendaal t 0165 - 53 43 84 www.wely.nl

Laat het ons vroegtijdig weten, Sint en Piet zullen u zeker niet vergeten. Tel. 06-24309379 email: sinterklaasbezoek@ziggo.nl

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens! Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3

Voor vakkundige

fietsreparaties

tegen betaalbare prijs.

tel: 0165-554948

Reparatiebedrijf

Somers Freesiaberg 17 Roosendaal

Ktv of Video defect bel:

0165-554742 Geen voorrijkosten!

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

Bel (0165) 54 40 55 > Vervanging > Service > Onderhoud

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

CV-ketel storing?

** Arbeidsrecht Arbeidsrecht ** Bestuursrecht Bestuursrecht ** Strafrecht Strafrecht ** Echtscheiding Echtscheiding ** Burenrecht Burenrecht ** Bouwrecht Bouwrecht

* Huurrecht Huurrecht Incasso * Incasso Contracten * Contracten Jeugdrecht * Jeugdrecht * Algemene Algemene Voorvoorwaarden waarden

2SE4RVICE

Hulsdonksestraat 48 Kloosterstraat 4 Roosendaal Wouw Tel. 0165-535323 Tel. 0165-303555 E-mail: info@bakkerijcroonen.com www.bakkerijcroonen.nl

UURS

Aanbiedingen van 19 t/m 24 november 2012

www.warm in huis.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES spreekuurinisde in de oneven weken Op Ons ons spreekuur oneven weken iedere opdinsdag dinsdagvan van16.00-17.30u. 16.00-17.30u. UUkunt voor een eenafspraak. afspraak. kuntuiteraard uiteraard ook ook bellen bellen voor Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl

en - Servicnetie gara l uw - Voor aties repara4 uur! binnen 2

Raadhuisstraat 39 RooSendaal Tel. 06 18224070

maandag 4 Broden wit, tarwe of volkoren nu 7.25 4 Worstenbroodjes + 1 gratis Steun Molen “De Arend” Molenbroodje nu 1.35 dinsdag 4 Broden wit, tarwe of volkoren nu 7.25 4 Worstenbroodjes + 1 gratis Steun Molen “De Arend” Molenbroodje nu 1.35 woensdag 5 rozijnenbollen nu 2.09 4 Worstenbroodjes + 1 gratis Steun Molen “De Arend” Molenbroodje nu 1.35 donderdag 5 Zachte of brosse eierkoeken nu 2.35 4 Worstenbroodjes + 1 gratis Steun Molen “De Arend” Molenbroodje nu 1.35 vrijdag 4 Worstenbroodjes + 1 gratis Heerlijke r.B. amandelstaaf nu 3.75 Steun Molen “De Arend” Molenbroodje nu 1.35 zaterdag Bij besteding van 14,00 euro gratis 4 appel Bavaroise schelpen Steun Molen “De Arend” Molenbroodje nu 1.35

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

WILT U OOK

in de du re iets mee , donkere maan r te best eden he den Twijfel bben? nie

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

Binnenkort ook een filiaal in Bergen op Zoom

Wassenaarstraat 44, 4611 BW Bergen op Zoom

t langer. Kijk in t doosje uw lade met oud e sierad en!

voor hé

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur


Nederlands Kampioenen Performing Arts

Wijkcentrum de Bergspil ROOSENDAAL - Wijkcentrum de Bergspil in Tolberg is met spoed op zoek naar vrijwilligers. Als eerste vrijwilligers die één of meerdere dagdelen mee willen werken, klaarzetten van ruimtes, het opruimen van ruimtes na gebruik, bardiensten etc. We zoeken vrijwilligers die goed met jeugd kunnen omgaan omdat deze ook geregeld gebruik maken van ons wijkcentrum.

Daarnaast zouden we graag de cola disco’s weer opnieuw willen gaan opstarten. Dit zijn disco’s voor de kinderen van groep 7 en 8. Dit is één keer per maand maar dan hebben we wel minimaal tien volwassenen per avond nodig. Heeft U interesse loop dan vrijblijvend wijkcentrum de Bergspil in en kijk gerust even rond of maak een praatje met de vrijwilligers die er al rond lopen.

KORTE BERICHTEN Opbrengst collecte dierenbescherming: De jaarlijkse collecte van Dierenbescherming West- en Midden-Brabant in de week van Werelddierendag heeft ruim 65.000 euro opgebracht.

De winnaars bij de junioren van Dynamo-Roosendaal

ROOSENDAAL - Twee selecties van de Dynamo Dancers namen zondag 11 november deel aan het NK voor Performing Arts van IDO Holland. Deze wedstrijden vonden plaats in Castricum. Er was ingeschreven met 11 choreografieën van trainster en dansdocente Hedwig van Wezel in de dansdisciplines, jazz , show en moderne dans en dan nog bij de leeftijdscategorieën children en juniors bij de solo’s duo’s en formations. Het was een sterk deelnemersveld in sommige categorieën. De jury bestaande uit Niki

Dimdiri, Ingrid Jansen, Ralf Josat Duitsland), Jasper van Luijk en Julia Mitomi, had een moeilijke taak. In een afgeladen volle hal dansten alle deelnemers de sterren van de hemel. Aan het einde van de dag konden de Dynamo-Dancers maar liefst 8 Nederlands Kampioenen mee naar Roosendaal nemen. Dat waren solo modern Children Meike Verwijmeren, solo show Children Fleur van de Reep, duo moderne dans Children Annemijn Gijssel en Sanne Naalden, duo show juniors Niki de Winter en Maaike Lubbers, solo modern juniors;Margot Ga-

lama, Formation Children jazz, formation children modern, formation juniors modern Een top prestatie. Ook niet onverdienstelijk waren zeer zeker de 2e plaats duo jazz Children Mascha Danen en Jorrit Heemskerk, 4e plaats duo jazz juniors Yael Kats en Rowy Goorden en de 2e plaats voor formation show juniors. Daarnaast werden er 3 dansers van de selectie van DynamoRoosendaal gecast door RTL4 scouts voor een nieuw dansprogramma. De dag kon dus niet meer stuk voor de Dynamo-delegatie die trots en tevreden na een lange dag huiswaarts keerde.

St. Nicolaas judotoernooi HEERLE - Op zaterdag 24 november vindt in dorpshuis De Schalm het jaarlijks Internationaal St. Nicolaas judotoernooi plaats. Ruim 200 judoka’s hebben zich al inge-

schreven. Ze komen uit Engeland, België en verschillende clubs uit Nederland. Sint en zijn Zwarte Pieten hebben beloofd ons met hun bezoek te vereren. Ze komen kijken naar de wedstrijden en reiken bij de

allerkleinste judoka’s de prijzen uit. Het toernooi start om 9.00 uur. Iedereen die wil zien hoe onze judoka’s hun best doen is van harte welkom. De toegang tot dit evenement is geheel gratis. Populierstraat 6.

Nieuwe dirigent Harmonie Ambiance ROOSENDAAL - Na 12,5 jaar heeft Paul Rampaart afscheid genomen als dirigent van Harmonie Ambiance uit Roosendaal. Na een sollicitatieprocedure van gesprekken en proefrepetities is er met ingang van 21 november een nieuw dirigente uit de bus gekomen namelijk de Belgische Wendy Bellens. Wendy is haar muzikale opleiding gestart in 1996, dwarsfluit bij de heer Peter Rijkx aan het conservatorium van Maastricht,

waar zij in juni 1998 als docerend musicus afstudeerde. In 2002 behaalde zij eveneens aan dit conservatorium het diploma HAFA- directie bij de heer Jo Conjaerts. Kwaliteiten Momenteel geeft Wendy les aan de gemeentelijke academie voor muziek, woord en dans te Wuustwezel en is zij ook verbonden aan de Zeeuwse muziekschool, afdeling Tholen en Goes. Wendy heeft haar ervaring als dirigent o.a.

opgedaan vanaf 2008 als dirigent van de Koninklijke Erkende Stedelijke Muziekvereniging Erato uit Roosendaal en vanaf 2010 dirigent van Koninklijke harmonie ‘Semper-Crescendo uit Nieuw-Vossemeer. Harmonie Ambiance is zeer verheugd dat zij gebruik kan gaan maken van de kwaliteiten en de ervaring die Wendy is de loop der jaren heeft opgedaan en is er van overtuig dat deze impuls de vereniging, met behoud van de “ambiance” die zo kenmerkend is voor deze harmonie, naar een hoger plan kan tillen.

ROOSENDAAL Bingo: Elke woensdag om 19.30 uur in Wijkhuis West in Roosendaal. Inloopsessie ‘Perfect gestresst?’: Liever opgeruimd voelen, dan vlekkeloos zijn! Wederom verzorgt Froukje Smeding van Werkwegen.nl een seminar bij Bibliotheek VANnU: ‘Perfect gestrest?!’ Vrijdag 23 november, 10.15-11.45u, Centrale Bibliotheek Roosendaal, Markt 54a (ingang Emile van Loonpark). Het seminar is gratis. Graag vooraf aanmelden via www.werkwegen.nl. Alzheimer Café: Maandagavond 19 november vindt het Alzheimer Café plaats in de kapel van het Centrum voor Wonen en Zorg De Brink, Melis Stokelaan 5, 4707 HP Roosendaal. De zaal is vanaf 19.00 uur open en wij verwelkomen u graag met een kopje koffie of thee. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Daarna is er nog een halfuurtje om na te praten. Lezing Mariënburgvereniging: Op maandag 19 november zal Anton Wessels, emeritus hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam een inleiding houden naar aanleiding van zijn boek ‘Thora, Evangelie en Koran. De bijeenkomst met een lezing over ‘De andere Islam’ van Jan Jaap de Ruiter, die verviel op 22 oktober gaat wél door op maandag 12 december. Beide avonden beginnen om 19.30 uur en worden gehouden in het klooster van de zusters van Charitas, Waterstraat 65 te Roosendaal. Collecte Brandwondenstichting: De opbrengst in de gemeente Roosendaal was dit jaar bijna € 8.800,00. Wil je het werk mee helpen steunen, neem dan contact op via de website van de Brandwondenstichting of met de hoofdcöordinator Wil Pardon, tel. 0165-543864. Beter leren ademhalen: Dinsdag 20 oktober is er in Gezondheidsplein Kalsdonk, voormalig Heilig Hart kerk een gratis informatieavond, waarin uitleg wordt gegeven wat een verbonden ademhaling voor fysieke en mentale effecten heeft op uw lichaam. De informatieavond start om 20.00 en wordt rond 21.30 afgesloten. Om inzicht te hebben in de groepsgrote is het wel verplicht om u aan te melden via het contactformulier op www. ademhalen.com Wintermarkt St. Elisabeth: Het is al jaren een weerkerend succes: de wintermarkt in woonzorgcentrum St. Elisabeth aan de Wouwseweg in Roosendaal. Dinsdag 20 november is het weer zover en staan de deuren tussen 10.00 en 15.00 uur gastvrij open voor belangstellenden. De opbrengst van de wintermarkt wordt aangewend om activiteiten voor de bewoners te kunnen organiseren. Toegang gratis. Hobby materialen gevraagd: Heel veel mensen hebben in huis hobbymaterialen staan en liggen en doen daar niets meer mee. Deze mogen gerust naar wijkcentrum de Bergspil in Tolberg gebracht worden. Ook als U nog boeken en tijdschriften hebt waar U niets mee doet dan mag U deze in de boekenkast plaatsen voorin de Bergspil, de bewoners van Tolberg maken hier dankbaar gebruik van. Creatief schrijven in blokken: Op 6 december start er weer een nieuw blok Creatief Schrijven op het Centrum voor de Kunsten, beeldend in Roosendaal. Deze cursus voor beginners en gevorderden bestaat uit 5 lessen en duurt tm 17 januari. De minimum leeftijd is 18 jaar. Donderdag: 19.30-22.00u. Docent: Tamara Geraeds. Meer informatie en inschrijven: www.cvkroosendaal.nl WOUW Bridgecursus: 8 januari 19.30 uur start een bridgecursus voor Beginners. De cursus bestaat uit 11 lessen van 3 lesuren en een slotdrive en wordt gegeven door een gediplomeerde docent. Inschrijving is mogelijk met of zonder partner. Informatie en/of opgave: JIH Hoefman tel: 0165-304677.

BEDRIJVIG NIEUWS Nieuwe broodjeszaak/lunchroom op de Borchwerf

Sanrosa opent maandag haar deuren ROOSENDAAL – Vroeger konden de medewerkers van de vele bedrijven voor een broodje of lunch terecht bij B&B op de Borchwerf. Na een brand is dit pand in de as gelegd waardoor er al een geruime tijd de broodjes elders gehaald moesten worden. Gelukkig komt hier vanaf maandag verandering in. DOOR ROBIN LOOY De medewerkers van de tientallen bedrijven kunnen maandag weer terecht bij een broodjeszaak/lunchroom op hetzelfde industrieterrein als waar ze werken. De boterhammen hoeven niet meer van thuis meegenomen te worden, maar kunnen gewoon afgehaald worden aan de Belder 12A.Achter de balie zullen Chantal van

Unen en Nicole Mooijbroek de mensen met een lach verwelkomen. “We hebben op dit adres ook een aannemersbedrijf en konden nergens meer lekker gaan lunchen en hoorden dit ook steeds meer om ons heen”, aldus Chantal. “We hebben daarom besloten om zelf hier een zaak op te starten waarvan maandag de deuren open zullen gaan. De mensen kunnen bij ons terecht om te lunchen. Ze kunnen afhalen, maar we bezorgen ook op locatie. Dit doen we milieubewust op aardgas. We hebben ook een aparte lunch/vergaderruimte met beamer die afgehuurd kan worden. Je kunt niet alleen binnen plaatsnemen maar bij mooi weer gaan ook de stoelen naar buiten. Parkeren kan bij ons op eigen terrein.” Divers Eigenlijk is Sanrosa meer dan een Brood-

jeszaak. “Ons assortiment is enorm breed waardoor we iedereen wel iets lekkers kunnen bieden”, aldus Chantal. “We maken alles vers klaar in onze eigen keuken. Buiten broodjes met verschillende salades bieden we ook uitgebreidere gerechten en snacks aan. We verzorgen een complete lunch tot een uitsmijter, een frietje of een broodje gezond. De hete kip en gamba’s in look zijn zeker aan te bevelen.” De diversiteit van de broodjeszaak is één van de sterke punten van Sanrosa. “We hebben ook een breed assortiment aan broodsoorten”, zegt Nicole. “De klant kan kiezen uit o.a. een baguette, Italiaanse bol of Waldkorn bol. Ideeën of suggesties voor gerechten zijn bij ons ook van harte welkom.” De naam Sanrosa is een samenvoeging van de namen van de kinderen van Chantal, Sanne en Rosalie.

Chantal (r ) en Nicole (l) verwelkomen u in broodjeszaak/lunchroom Sanrosa

Sanrosa, Belder 12 A, Roosendaal, 0165-395123, fax 08-42104443, sanrosa.broodjeszaak@gmail.com PAGINA 10


- ADVE RTO R I A L-

Beste methode bij Gezondheids Studio Welzijn

Stop nu met roken ETTEN-LEUR - Gezondheids Studio Welzijn uit Etten-Leur is inmiddels alweer vier jaar dagelijks succesvol actief met onder andere het begeleiden en behandelen van mensen die willen stoppen met roken. “De behandelingen die wij uitvoeren geven een slagingspercentage van ruim 90%. Dat is hoog, zeer hoog. Er stoppen hier dagelijks heel veel mensen heel makkelijk met roken”, zegt Nandi Hendrikx, eigenaresse van Gezondheids Studio Welzijn. In 2013 zullen enkele ‘stoppen met roken programma’s’ waaronder bijvoorbeeld nicotinepleisters en de ‘stop met roken cursus’ weer terug in het basispakket komen. Wat de meeste mensen echter niet beseffen is dat deze kosten volledig ten koste gaan van het Eigen Risico. Daarnaast wordt dit eigen risico ook nog eens

verhoogd naar 350 euro in 2013. Het slagingspercentage van deze hulpmiddelen ligt echter niet zo hoog. Pijnloze behandeling De behandelingen van Stoppen met Roken van Gezondheids Studio Welzijn worden uitgevoerd door erkende therapeuten en daardoor nog steeds geheel of gedeeltelijk vergoed door de aanvullende verzekeringen van de zorgverzekeraars. Het grote voordeel is dat deze behandelingen dus niet ten koste van je eigen risico komen. “Bij Gezondheids studio Welzijn ontvangen we onze cliënten drie dagen achtereen voor een effectieve pijnloze behandeling van twintig minuten”, vertelt Nandi. Onze cliënten zijn van alle leeftijden, van 14 tot 84, en roken zeer gevarieerd. Van van 7 tot 75 sigaretten per dag.” Het gemiddelde ligt trouwens op 14, zo laat Nandi weten. “Na de behandelin-

gen hebben onze cliënten geen drang en geen zin meer naar een sigaret, zijn ze niet chagrijnig, hebben ze geen ontwenningsverschijnselen en heeft men het gevoel alsof men nooit gerookt heeft.” Beste methode “Inmiddels komen cliënten uit heel Nederland naar ons toe en verwijzen huisartsen in de regio hun patiënten al door naar Gezondheids Studio Welzijn”, aldus Nandi. Logisch, jaarlijks overlijden er bijna 20.000 mensen in Nederland door een aan roken gerelateerde ziekten. De meesten hiervan overlijden door longkanker, gevolgd door COPD, hart- en vaatziekten en andere kankersoorten. Zo blijkt een jarenlang ‘vriendje’ eerder een sluipmoordenaar. “Als mensen echt zouden beseffen wat die sigaret nou allemaal teweeg brengt in het lichaam, dan zouden er vanaf morgen nog veel meer mensen stoppen met ro-

In 2013 zullen enkele ‘stoppen met roken programma’s’ waaronder bijvoorbeeld nicotinepleisters en de ‘stop met roken cursus’ weer terug in het basispakket komen.

ken.” Uiteindelijk bij Gezondheids Studio Welzijn de beste methode voor het minste geld. U kunt bij Gezondheids Studio Welzijn ook terecht voor behandelingen

van onder andere Burn-out, Depressie, Afslanken, Chronische klachten, Migraine, Menopauze, Obstipatie, Slapeloosheid, Gezondheids check ups.

Voor meer informatie kan men contact opnemen met Gezondheids Studio Welzijn; 076-5153143

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Veilig de winter in!

WINTERBEURT ROB SCHOUTEN

voor uw fiets E 29,95

incl. controle van verlichting, banden en remmen excl. materiaal verbruik

Raadhuisstraat 135 • 0165-553359 www.fietsplusrobschouten.nl

TimmerwerkplaaTs

Dré maas ambachtelijk Timmerman kasTen, Deuren, keukens, Trappen, kozijnen, korTom voor alles van houT.

0164-210515 / 06-27336411

Tekst is  in  Calibri  

NEDERLAND KIEST VOOR DE ZON

Door Vigar geïnstalleerd van het dak tot in de meterkast!

• VERHUUR • FLEXLEASE

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

Een mooi en goed kunstgebit? U kunt terecht voor nieuwe protheses, klikgebit op implantaten en reparaties.

       

ü  ü  ü  ü  ü  ü  ü  ü 

• Vergoeding door alle zorgverzekeraars • Service en ervaring

Specialist  in  gevelrenova@e  

Renova'e voegwerk  en  nieuwbouw   Repara'e  metselwerk  en  nieuwbouw   Raamdorpels  en  hardsteen  afdekplaten       Hogedruk  stoom  gevelreinigingen   Repara'e  lood  en  nieuw  lood  plaatsen   Renova'e  Schoorsteen  en  nieuwbouw     Scheuren  herstellen  in  metselwerk  (spiraalankers)   Hydrofoberen  van  gevels  (impregneren)  

Kijk voor  meer  info  op  de  website  

CCM BROEREN  

+31 (0)  6-­‐51496499        www.ccmbroeren.com        +31  (0)  165-­‐566754  

Voor weekendreparaties kunt u op vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bellen naar 06-39586647. Hoogstraat 1, 4702 ZN Roosendaal T. 0165- 560066

Mollenbestrijding Bastiaansen Tel. 076-5968279

NIEUWE CV-COMBI KETEL?

BESPAAR DIRECT OP UW ENERGIEREKENING!

ZONNEPANELEN

Keukens - Badkamers - Interieurbouw T. 06-51389997 www.mgu-montage.nl

HOUD

ONDER HUUR LEASE

j Ook voor u hebben wi sing! los op re lba taa be n ee

De ecoTEC plus, het meest efficiënte toestel van VAILLANT

KOOP

U huurt al een hr-ketel voor minder dan 1 euro per dag!

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

Bezoek onze vernieuwde website:

WWW.VIGAR.NL


www.sintnicolaasroosendaal.nl

Z O N DAG 2 5 N OV E M B E R M U S I C A L

“IN DE MANESCHIJN” Zin in nóg meer Sinterklaas Activiteiten? * Combineer de Sinterklaasmusical met een bezoekje aan de binnenstad van Roosendaal.Tijdens de koopzondag van 25 november kom je in de stad overal Muziekpieten en Snoep pieten tegen. Op de Nieuwe Markt kun je spelletjes doen en op hetTongerloplein is het swingen met DJ Piet !! * Kom op zaterdag 1 december naar winkelcentrumTolberg, waar de kinderen door middel van leuke spelletjes met de vele Pieten hun Pietendiploma kunnen halen en ’s middags hun verlanglijstje persoonlijk kunnen overhandigen aan Sinterklaas! * En op koopzondag 2 december komt u overal in de stad weer Muziekpietjes tegen en vindt u Sinterklaas in winkel centrum De Roselaar ! Voor meer informatie over al deze activiteiten, kijk op www.sintnicolaasroosendaal.nl

Op zondag 25 november is in Schouwburg De Kring de leuke Sinterklaasmusical ‘In de Maneschijn’ te zien. Dat mag je natuurlijk niet missen! Dit jaar is het verhaal wel heel grappig want we zien dat de Goedheiligman ook wel eens een beetje stout kan zijn… Het verhaal start in Spanje, vlak voor het vertrek naar Roosendaal. Iedereen ligt op schema, maar dan… De dokter komt vertellen dat Sinterklaas groen en geel wordt van de zee. Hij mag niet meer met de stoomboot varen. Hoe moet Sinterklaas nu naar Roosendaal?. Gelukkig heeft Pietje Precies de oplossing. Tenminste, als Sinterklaas niet stout was geweest. Want nu zijn hij en Zeurpiet niet in Roosendaal, maar heel ergens anders beland! Zouden ze ooit weer terug naar huis kunnen? Met behulp van de pieten, alle kinderen én hun windmolentjes moet dat toch lukken?

De Sinterklaasmusical ‘In de Maneschijn’ wordt op zondag 25 november maar liefst 3 keer opgevoerd in schouwburg De Kring: om 12.00 uur, 14.00 uur en 16.00 uur. Toegangskaarten kosten slechts 5 euro (exclusief reserveringskosten) en zijn uitsluitend verkrijgbaar via de kassa van schouwburg De Kring: di t/m vr van 11.00 - 16.00 uur. tel. (0165-) 555555, of via www.dekringroosendaal.nl. Jij komt toch zeker ook wel kijken? Vergeet dan niet om je zelfgemaakte windmolentje mee te nemen! Wil je weten hoe je dat maakt? Klik dan via www.sintnicolaasroosendaal.nl op het cadeautje Windmolen!

Deze super feestelijke voorstelling met dans, muziek en leuke liedjes is georganiseerd door het Sint Nicolaas Comité Roosendaal. Het verhaal is geschreven en geregisseerd door Gijs de Rooij en wordt gespeeld door de Roosendaalse Comedie, ondersteund door het ballet van Dynamo Roosendaal onder leiding van Hedwig van Wezel.

LET OP: Onze Musical ‘In de Maneschijn’ is landelijk genomineerd voor de Gouden Pepernoot! Breng je stem uit en zorg dat deze Roosendaalse Sinterklaasmusical in de Top 5 terechtkomt ! Stemmen kan via de link rechts onderaan op onze website www.sintnicolaasroosendaal.nl

Het SINT NICOLAAS COMITE bedankt de volgende bedrijven en instellingen voor hun bijdrage aan het Sinterklaasfeest in Roosendaal: DSV Solutions - Nispen Verpakkingen - Palletbedrijf Lans BV - Rabobank Roosendaal-Woensdrecht - Sundance Entertainment - Vesta Vuurwerk - Sienn ICT - Uitgeverij de Bode - Drukkerij Vorsselmans - Lonka - Red Band Leaf - Continental Bakeries BV - Ritter Sport - Sturm Auto BV - Stadhouders Busreizen - Liebau watersport - Liebau tractoren en caravans - van Oorschot Mode - van den Heuvel Bedrijfswagens - Bax beheer bv - Ferna Services - Bakkerij Nagelkerke - Café ’tTrefpunt - Loendersloot Int. Expeditie - SenL Security Solutions - Kunststof Dak Nederland -Timmers Medizorg - Bob van Dijk Makelaardij - Muziekcentrum van Gorp - Rijsdijk Tweewielers - Shell Gastelseweg - EuroTec BV - Hema Roosendaal - Het Salarishuys Wubben Olieverwerking - Saver - Praxis - Inofec - de Herenknipperij - Bakkerij Croonen Job Procleaning - Korte Projectstoffering - Mac Roy - EDCR - Multicopy - Artimo - ElstTransport - Autoservice Wim Verhoeven - Lindhout Schildersbedrijf - Calipage NOBU - Voets Assurantiën ’t Hooihuis - DPS company - Kiwanis Roosendaal. Verder worden wij gesteund door de Roosendaalse ondernemersverenigingen: Collectief Roosendaal - OV Roselaar - WinkelcentrumTolberg - Horeca Nederland, afdeling Roosendaal. Ook krijgt het Sint Nicolaas Comité Roosendaal belangeloos medewerking van: Da Vinci College - Kellebeek College - Gemeente Roosendaal - Politie Roosendaal - VVV Gemeentelijk aannemingsbedrijf - en alle vrijwilligers die dit alles mogelijk maken. VERHUUR SINT- EN PIET- KOSTUUMS Spullen nodig voor uw eigen Sinterklaas Activiteiten ?? Kijk op www.sintnicolaasroosendaal.nl of bel naar 06-22557074 (bij voorkeur tussen 19.00 – 21.00 uur)

www.sintnicolaasroosendaal.nl


L LEKKER E K K Kerst er Res

veer

Kerstmenu Brasserie

Duet van gerookte forel en zalm met een zachte mierikswortelcrème Carpaccio van hert met pijnboompitjes, ruccola en een port dressing Wildpasteitje van hazenbout met een krokantje van truffelaardappel *** Huisgemaakte kreeftenbisque met room Licht gebonden bospaddestoelensoep Rollade van wildmousse en woudlam met een chutney van rode ui *** Tongrolletjes met zalm op zeekraal, risotto en een kervel-Chablissaus Parelhoen medaillons met een mosterd-port jus de veau Wildwijnhaas met een Westmorelandsaus *** Lekkernijen van de Kerstman * 3-gangen € 32,50

ffet

4-gangen

* U geniet van een he * erlijk € 38,50 k erst zich vermaken met SPRING me nu KU SS * het kids kerstb t EN, uffet is tot 18 knu erwi . 30 u jl tse ur len uw ki en sp nde el le ren tje s

Kerstparade Zeelandia een culinair 7-gangen menu

Kijk op www.zeelandia.nu Bloemenmarkt 19 | Tel. 0165 - 53 32 72

Bowling Centrum Roosendaal Damstraat 52A, Roosendaal Tel: 0165 - 536 360

Bourgondisch Kerstmenu op 1ste en 2de Kerstdag Om 18.00 uur en 19.00 uur

KERSTMENU- – NOËL 2011 Kerstmenu Noël 2012 U NEEMT WAT U WILT U NEEMT ZO VEEL U WILT

VOORGERECHT: 2 dagverse soepen met stokbrood uitgebreid saladebuffet met onder andere: 8 verschillende salades OOK VEGETARISCH, rauwkost en fruit DIVERSE Hors d'oeuvres Fruit de mèr MOGELIJKHEDEN Ardennerham met meloen HOOFDGERECHT: WARM BOURGONDISCH KERSTBUFFET U neemt naar keuze zoveel u wilt van het vers gebraden: Irisch Roastbeef, Schotse Lamsbout, Kalfsbil, Gegrilde kip, Sparerib's, Kalkoen in kerriesaus, Beenham, Gebraden gehakt, Pikante Rempengballetjes in Zigeunersaus, Goulash en andere specialiteiten

Warme Sausen: Jägersaus, Stroganoffsaus, Champignonsaus, Satésaus, Cumberlandsaus. Italiaans: Pizza Vis: Vers gerookte Zalm, vers gerookte Makreel en Forel filet, Visschotel, Grote garnalen met

Whiskysaus, Hollandse haring met gesnipperde uitjes, Gebakken Kabeljauw, Calamares Indonesisch: Saté, verse Nasi of Bami, Kroepoek, Satésaus, Atjar Tjampur, Gado Gado

Dit alles wordt geserveerd met een warme groentenmix forestière, saladebuffet, stokbrood, kruidenboter, gebakken aardappeltjes, frietjes, pommes parissiène, paprikafrietjes.

ONS KLAPSTUK: DESSERT – BUFFET

2012

Kerstmis2010 2012 Kerstmis Restaurant ininRestaurant

DeSinjoor Sinjoor De beiDe KeRStDagengeopenD geopenD beiDe KeRStDagen Op kerstavond is ons restaurant ook geopend

Restaurant De Sinjoor

tafelreserveringen:

Kerstkeuzemenu

Bloemenmarkt 4 1e + 2e kerstdag 4701 JB Roosendaal geopend Voorgerechten ossenhaas Telefoon (0165) 547425Carpaccio van vanaf 16.30 tot 19.30 uur Geserveerd met een mosterddressing en geraspte Old Amsterdam info@de-sinjoorroosendaal.nl of vanaf 20.00 tot 23.30 uur Cocktail van Stellendamse garnaaltjes

Met een klassieke whiskysaus Op kerstavond is ons restaurant ook geopend of Kerstpakketje van neptunes Gerookte zalm, paling en een crabsalade of ardennerham met meloen MetVoorgerechten een frisse sellerie/fruitsalade

Kerstkeuzemenu Carpaccio van ossenhaas Soepen geserveerd met een mosterddressing en geraspte Old Amsterdam Rijk gevulde vissoep of of Cocktail van Stellendamse garnaaltjes toscaanse tomatensoep met een klassiekeofwhiskysaus Heldere ossenstaartsoep met Madeira of bonbon van Zalm en Crab Hoofdgerechten geserveerd met rivierkreeftjes Matelot Veronique of Zalm-, schol-, en kabeljauwfilet met garnaaltjes, assiétein ardennaise geserveerd een heerlijke vissaus combinatie van Ardennerham en of mousse met Cumberlandsaus Stroganoff entournedos een fruitsalade Biefstuk van de haas met een klassieke saus of Soepen Varkenshaasmedaillons Champignon crèmesoep Met een bruine pepersaus o f of Hertenbiefstukjes een saus van Rode port toscaanse met tomatensoep Geserveerd met stoofpeertjes en preiselberen

of Heldere ossenstaartsoep met Madeira Kerstdessert

De meest favoriete toetjes, door de kerstman, voor U uit gezocht. ***** Hoofdgerechten

Uw kerstfeest in bowling sfeer in ons restaurant. Reserveer voor Uw familie of vrienden een kersttafel Gezellig, ook voor kinderen ALL IN PRIJS: € 32,50 29,50 Kinderen tot 10 jaar € 12,50 (voorgerechten, hoofdgerecht, dessertbuffet) exclusief drank

CULINAIR

snel

wordt geserveerd op kerstavond vanaf 17.00 uur en 1e en 2e kerstdag van 15.30 tot 18.30 uur en na 19.30 uur.

K i d s K e rs t b u

KERST

OOK WEER ZOVEEL U WILT

Diverse soorten ijs, Mousses, Bavarois, diverse soorten Franse kaas, IJstaart, Slagroom Soesjes, Kwark, Cocktail van Exotisch fruit, vers fruit mand, Tompouces, Petit Fours, Gebak, Warme Chocolade saus. Bowlen (niet inbegrepen) vanaf 14.00 uur: €17,50 per baan per uur

RESERVEER TIJDIG Bel: 0165 536360

Tijdens de Kerstdagen zijn overige aanbiedingen en waardebonnen niet geldig.

www.bowlingroosendaal.nl

€ 42,50 p.p. € 17.50 p.p.

Zeebrugs Vispaletje Stel uw eigen vier-gangen menu samen voor zalm-, schol-, en kabeljauwfilet met garnaaltjes en mosselen, geserveerd in een heerlijke vissaus Kindermenu verkrijgbaar voor met muscatdruiven of tournedos poivre Op kerstavond is ons au restaurant ook geopend. biefstuk van de haas met een klassieke pepersaus Restaurant De Sinjoor o f tafelreserveringen: Varkenshaasmedaillons e Kerstdag geopend Bloemenmarkt 4 met een champignonroomsaus en1 bospaddestoeltjes Roosendaal vanaf 16.00 tot 19.30 uur of Hertenbiefstukjes van rode Telefoon (0165) 547425 met een saus vanaf 20.00port tot 23.30 uur geserveerd met stoofpeertjes en preiselbeeren e info@de-sinjoorroosendaal.nl 2 Kerstdag

vanaf 16.00 uur geopend Kerstdessert

www.de-sinjoorroosendaal.nl

De meest favoriete toetjes, door de kerstman voor U uitgezocht

6 39,75 p.p. Kinderkerstmenu verkrijgbaar voor 6 19,75 p.p.

Stel uw eigen vier-gangenmenu samen voor

Onoverwonnen zon

De keuze om Kerstmis te laten beginnen op 25 december is niet zo maar uit de lucht komen vallen. De datum hangt namelijk samen met de populariteit van een vroeger feest in het Romeinse leven: de verjaardag van de onoverwonnen zon. Daarbij werd in de kortste dagen feestgevierd omdat de dagen vervolgens weer langer werden: de zon overwint de lange nacht. Dit feest kende qua populariteit zijn hoogtepunt in rond het jaar 250. Bij de kerstening van het Romeinse rijk kreeg het feest een duidelijk christelijk tintje, waarbij de onoverwonnen zon aan Christus werd verbonden. Hij wordt immers ‘het licht’ genoemd en hij heeft de dood overwonnen door de verrijzenis.


KERST CULINAIR

2012

Chinees-Indisch Restaurant

“MANDARIN”

1e en 2e Kerstdag

Kindvriendelijk

Kerstbuffet Diner vanaf 17.00 uur

Volwassenen per persoon Kinderen van 6 tot 12 jaar

€ 15,80 € 9,50

Het kindvriendelijke karakter van Kerstmis heeft veel te maken met het feit dat in bepaalde streken Sint-Nico-

Roselaar 8e (op het middenplein) Roosendaal Tel. 0165-53 64 14 of 56 08 06

laas wordt gevierd op 25 december. Door de vermenging met sprookjesachtige figuren uit sagen ontstaat de kerstman: Santa Claus in een karrenslee, voortgetrok-

Geopend: Maandag t/m donderdag: 12.00 - 20.30 uur; Vrijdag, zaterdag en zondag tot 21.30 uur

ken door rendieren. Dat is meteen ook de verklaring waarom in bepaalde Amerikaanse kerstliederen ‘Santa Claus’ wordt vernoemd. In België valt dat feest op 6

Speciaal voor de kerstdagen verzorgen wij voor het diner een uitgebreid buffet. Dit buffet zal bestaan uit meer dan 30 gerechten, inclusief soep, voorgerechten, hoofdgerechten en vruchten na. Onze Chef-kok zal van Tongfilet, Chinese Garnalen, Ossenhaas, Kippenvlees etc. heerlijke Chinese specialiteiten bereiden.

(Reserveren is gewenst) Wij wensen u Prettige Kerstdagen!

Restaurant BALI BARU Indonesisch Specialiteiten Restaurant

december. In Nederland komt de Sint op 5 december. De vigilie op de vooravond van Sint-Nicolaas, een liturgische viering, is hier in de volkstraditie ‘pakjesavond’ geworden.

ExclusiEf indonEsisch rEstaurant

”Bali”

Tijdens de 1e en 2de kerstdag serveren wij speciale kerstrijsttafels

• Kerstrijsttafel Besar € 30,00 p.p. • Kerstrijsttafel Ketjil € 26,00 p.p. Eerste ronde vanaf: 16.00 – 19.00 Tweede ronde: 19.30 – 22.00

U kunt op onze website terecht voor de menukaart. Reserveren kan via 0165-752445 Restaurant Bali Baru (oude) Markt 68 4701 PJ | Roosendaal | 0165-752445 www.balibaru.nl

Kerst bij Ristorante Napoli Wij zijn beide kerstdagen geopend vanaf 16.30 uur. U kunt zowel a la carte dineren als een keuze maken uit een van onze 4 kerstmenu’s. Voor meer informatie en reserveringen: www.napolibergenopzoom.nl of tel: 0164-243704. Email: info@napolibergenopzoom.nl Onze keuken is dagelijks geopend van 17.00 tot 22.30 uur.

R I S T O R A N T E

NAPOLI

Kerkstraat 10 - 4611 NV Bergen op Zoom Tel.: 0164-243704 - www.napolibergenopzoom.nl

Grote Markt 26, 4611 NT Bergen op Zoom telefoon 0164 - 256908 fax 0164 - 247723

www.Bali-Bergenopzoom.nl

Exclusieve Kerst Rijsttafel

Glühwein/Champagne/Jus d’orange *** Hollandse garnalen cocktail *** Udang Karang Bali (Kreeft in een exclusieve saus) *** Teppan Daging (Ossenhaas met groenten in zwarte pepersaus op een hete plaat geflambeerd met Schotse whisky) Ajam Goreng Rudjak (Gebakken kip in een licht pikante saus) Poo Udang Pedis (Grote garnalen met een heerlijke Pikant gekruide smaak in een hete Poo-Tjai) Saté Mix (Kip, geit en varkenssaté ) Cumi Cumi Goreng (Gebakken intvis) Sajur Campur (Indonesische groente) Daging Rendang (Gesudderd rundvlees) Nasi en/of Bami Goreng *** Kerstijs “Surprise” *** Koffie met spekkoek

€ 49,75 p.p.

Kerst Rijsttafel Bali Istemewa Aperitief van het huis *** Hollandse garnalencocktail *** Bali hors d’oeuvre *** Uitgebreide rijsttafel met meer dan 22 gerechten *** Kerstijs *** Koffie met spekkoek

(Min. 2 pers.)

€ 34,75 p.p. (Min. 2 pers.)

Kerstbuffet All-inclusive op 25 en 26 december 2012 2,5 uur arrangement In een van onze zalen serveren wij voor u een Indonesisch Kerstbuffet met meer dan 35 gerechten. Wij ontvangen u met een Glühwein om lekker op te warmen. Het buffet begint met een Hollandse garnalencocktail. Gevolgd door soep v/h huis (licht pikant, zoetzure soep). Daarna heeft u een keuze uit koude voor- en bijgerechten, warme voor- en bijgerechten, hoofdgerechten van vlees, vis, gevogelte en schaaldieren. Het buffet wordt afgesloten met diverse desserts die u zelf kunt opmaken aan onze dessertbar met verschillende verse fruitsoorten. Inclusief onbeperkt drinken (bier, huiswijn, frisdrank)

€ 29,75 p.p.

Voor maar Aanvang buffet A: 16:30 uur; Aanvang buffet B: 19:15 uur. Reserveer tijdig. à

l a

c a r t E

m o g E l i j k


KERST CULINAIR

2012

1e Kerstdag gesloten.

2e Kerstdag kunt u bij ons à la carte dineren. Reserveer tijdig. Tot ziens bij:

Geniet van de authentieke Griekse ambiance.

Eetcafé

Tijdens de Kerstdagen, zowel op 1e als 2e Kerstdag kunt u bij ons á la carte dineren.

El Mundo dE Carlita Beursplein 7, Bergen op Zoom 0164 - 234760

Reserveer tijdig! Wij hopen u te mogen verwelkomen, zodat u kunt genieten van onze heerlijke Griekse keuken.

Grieks Restaurant Delphi

Grote Markt 25 in Bergen op Zoom Gratis parkeren in de parkeergarage, achter de Grote Markt (Lindenbaan). Vraag naar de voorwaarden.

Harte Vier

Gastelseweg 51A 4702 SZ Roosendaal Tel: 0165554826 Fax: 0165-567379 Email: mail@hartevier.nl Privé : info@hartevier.nl www.hartevier.nl

Schotels voor al uw feestdagen Schotels voor al uw feestdagen A. VLEESSCHOTEL Huzarensalade (100% rundvlees) omringd met diverse soorten vers gesneden groente en fruit garnituren. (100% rundvlees) omringd metvan diverse soorten vers Vers Huzarensalade gebraden kipkluifjes, gerookte kipfilet, kiprollade, rolletjes beenham, gebraden fricandeau, plakken paté en tomaat gevuld met frisse vleessalade gesneden groente en fruit garnituren.

A. VLEESSCHOTEL

Vers gebraden kipkluifjes,gerookte kipfilet, kiprollade, rolletjes van

B. VISSCHOTEL beenham, gebraden fricandeau, plakken paté en tomaat gevuld met frisse Huzarensalade (100% rundvlees) omringd met diverse soorten vers gesneden vleessalade groente en fruit garnituren. Gerookte zalmfilet, gerookte paling, krabsticks op krabsalade, twee soorten makreelfilet, forelfilet, vispaté en tomaat gevuld met frisse tonijnsalade. (huzarensalade kan vervangen worden door zalmsalade)

B. VISSCHOTEL

Huzarensalade (100% rundvlees) omringd met diverse soorten vers gesneden groente en fruit garnituren. C. COMBISCHOTEL Gerookte zalmfilet, gerookte paling, op krabsalade, Schotel opgemaakt met een combinatie van viskrabsticks en vleesgerechten van bovengenoemde schotels twee soorten makreelfilet, forelfilet, vispaté en tomaat gevuld met frisse tonijnsalade.(huzarensalade kan vervangen worden door zalmsalade)

SCHOTELS 4 PERS. € 55,00

======================================================================== NAAM:_______________________________ TEL:______________________ ADRES:______________________________ Schotel opgemaakt met een combinatie van vis en vleesgerechten van DAG:_________________________________

C. COMBISCHOTEL bovengenoemde schotels

Bestellen voor de kerst tot 21-12 SCHOTELS 4 PERS. € 55,00 Oud en nieuw tot 30-12

========================================================= SCHOTELS DIENEN BIJ BESTELLING AFGEREKEND TE WORDEN NAAM:_______________________________ TEL:______________________ WEL ONTVANGT U DAN VAN ONS EEN KORTING VAN € 5,00 PER SCHOTEL ADRES:______________________________ DAG:_________________________________ Bestellen voor de kerst tot 21-12

Advent

Kerstmis wordt voorafgegaan door Advent (=Nadering). Tijdens de Advent wachten de christenen op de komst van Jezus. Advent begint op de vierde zondag voor Kerstmis (het begin van het kerkelijk jaar) en duurt tot kerstavond. Kinderen krijgen een adventskalender met voor elke dag een ‘deurtje’ waar iets lekkers achter verstopt zit. Er wordt een adventskrans met vier rode of gele kaarsen neergezet. De eerste kaars wordt op adventszondag aangestoken en elke zondag erna wordt er een kaars extra aangestoken. Tijdens de adventsperiode worden overal kerstmarkten gehouden. Zo vertrekken er dagelijks bussen vol Nederlanders naar de beroemde Kerstmarkt in Düsseldorf. Al met al bezoeken jaarlijks tienduizenden Nederlanders r & gezellig genieten in hartje Ette d, lekke in Nederland en Duitsland. n-Leu n o de kerstmarkten z r Ge

restaurant

Ge zon d

eu n-L , lek Ette ker & e j t r gezellig genieten in ha

r

Reserveer tijdig!!! Vol = vol! Beide Kerstdagen geopend vanaf 16.00 - 23.00 uur U heeft 3 uur gelegenheid om onbeperkt te genieten E 29,95 (tot 12 jaar E 15,50) Prijzen incl. non alcoholische dranken (warm/koud). Voor alcohol E 1,25 extra per glas, sterke dranken/likeuren E 2,00 extra. Tel. 076 - 5041880 • Fax 076 - 5441808 Oude Bredaseweg 2a Etten-Leur www.meiswok.nl ‘s maandags gesloten

RestauRant lounge Asian Cuisine voor fijnproevers Beide Kerstdagen geopend vanaf 17.00 uur Verrassingsproeverij incl. een welkomstdrankje E 27,50 p.p.

(o.a. salades, soep, sushi, dim sum gestoomd/gefrituurd, div. soorten vis, vlees: kip, varken, rund, lam en eendenborst) Tijdens de feestdagen heerlijke Sushi voor thuis. Informeer naar de mogelijkheden. Markt 34 • 4875 CE Etten-Leur • 076-5015076 www.meidelicious.nl Eigen parkeergelegenheid


KERST CULINAIR

genieten

2012

Kerstavond + 2e Kerstdag GEOPEND

van ons kerst keuze diner…

Voor uw 4- en 5-gangen kerstmenu kunt u een keuze maken uit de onderstaande gerechten.

A lae car t u men 0165-569416

WWW.DAKOTAZROOSENDAAL.NL

Licht gegrilde tonijnfilet,

aspic van Hollandse garnalen, salade van wakame en een dressing van licht gebrande sesamzaadjes

Sashimi van licht gerookte hertenbiefstuk

op een bedje van roggebrood kruim, ganzenlever krullen, crème van pompoen en geglaceerde doperwtjes

Soufflé van Bettinehoeve geitenkaas, een krokantje van noten met een quenelle

Kerst aanbieding

van honing sorbetijs

*** Bisque

€ 42,50

p.p.

4-gangen diner

van kreeft met een spiesje van scampi’s

Cappuccino

van bospaddestoeltjes met truffelschuim

*** Verfrissende spoom *** Gebakken wilde zalm

Reserveer nu!

Traditie

op een spiegeltje van kreeftenjus, gebakken cantharellen en een crème van koolraap

Kerstmis mag gerust een volksfeest genoemd worden. Vrijwel elke Nederlander doet er aan mee. Het is niet alleen een tijd van vrede voor alle mensen, ook gezelligheid staat centraal. Dat betekent eten en drinken, met een kerstmuts de straat op en overal sfeervolle lichtjes. Achter deze entourage schuilt echter een heel rijke traditie die ver teruggaat in de Westerse geschiedenis. Vanuit hun geloofsbeleving herdenken christenen met Kerstmis de geboorte van Christus. Dit vieren ze in de eerste plaats tijdens de eucharistieviering. De middernachtmis is nog altijd een belangrijk moment in veel parochies. De naam van het feest is dan ook afkomstig van ‘Kerst-misse’, de mis van Christus. De eerste verwijzingen naar dit feest zijn afkomstig uit Egypte, waar men rond het jaar 200 de geboorte van Jezus herdacht in april of mei. Vanaf 336 wordt het feest in Rome op 25 december gevierd. De Kerk in het Oosten laat het geboortefeest aanvankelijk samenvallen met de herdenking van het doopsel van Christus op 6 januari, maar later neemt ook zij de door Rome vastgestelde datum over.

5 jaar Uw Thuis Buiten

5aurant jaar Uw Thuis Buiten Huis Den Deijl

Gepocheerde zwaardvisfilet,

bimiroosjes, crème van bataat en een sausje van jonge doperwtjes

Langzaam in Trappistenbier gegaard wild zwijn met stamppotje van spruitjes, chioggiabietjes en een jus van zoethout

Kerst aanbieding

Gebakken tournedos & gebakken ganzenlever,

mousseline van rucola, spruitjes, schorseneren en een jus van calvaldos

€ 47,50

Rissoto van pompoen

p.p.

5-gangen diner

met gemarineerde cantharellen en lauwwarme gedroogde vruchtjes

Reserveer nu! *** Kerst dessert verrassing van de chef Brix chocolade met rode wijn Leisteentje met een proeverijtje van Reypenear kaasjes Diverse bereidingen van noten

Stationsplein 5b 4702 VX Roosendaal T 0165 58 48 48 info@brasserie-aankomst.nl

… tijdens de kerstdagen serveren wij speciaal voor u vele smaakvolle, door onze koks geselecteerde gerechten die zijn verwerkt in onze fantastische 4- en 5-gangen kerst keuze diners. Reserveer telefonisch of via onze website.

www.brasserie-aankomst.nl

aurant Huis Den Deijl

Op beide Kerstdagen kunt u weer komen genieten eenKerstdagen waar Culinair Feest bij Huis Dengenieten Deijl. Opvan beide kunt u weer komen van Culinair Huis Den Deijl. Vooreen onze waar Kerstinformatie kuntFeest u kijkenbij op www.huisdendeijl.nl Voor onzeopKerstinformatie u kijken opinfo@huisdendeijl.nl www.huisdendeijl.nl of bellen 076 565 36 16kunt of mailen naar of bellen op 076 565 36 16 of mailen naar info@huisdendeijl.nl

Op 1e en 2e Kerstdag vanaf 18:30 uur een luxe familiedinerbuffet Op 1e envoor 2e Kerstdag vanaf 18:30 uur t/m een10 luxe familiedinerbuffet € 39,50 p.p.en kinderen jaar € 19,95

voor € 39,50 p.p.en kinderen t/m 10 jaar € 19,95

‘s Avonds om 19.00u pakken wij flink uit. Op 1e Kerstdag met een 5-gangen ‘s Avonds omluxe 19.00u pakkenKerstdiner wij flink uit.à € 59,95 p.p. en op 2e Kerstdag een net zo luxe 4-gangen Kerstdiner à € 49,50 p.p.

Op 1e Kerstdag met een luxe 5-gangen Kerstdiner à € 59,95 p.p. Op2e beide dagen iseen er een uit 2 Kerstdiner heerlijke hoofdgerechten. en op Kerstdag netkeuzemogelijkheid zo luxe 4-gangen à € 49,50 p.p. Restaurant Huis Den Deijl • Marellenweg 8 • 4836 BH Breda Op beide dagen is er een keuzemogelijkheid uit 2 heerlijke hoofdgerechten.

Tel. 076-5653616 • www.huisdendeijl.nl

Restaurant Huis Den Deijl • Marellenweg 8 • 4836 BH Breda

Tel.www.huisdendeijl.nl 076-5653616 • www.huisdendeijl.nl g 8 4836 BH Breda tel. 076-5653616

g 8 4836 BH Breda tel. 076-5653616 www.huisdendeijl.nl

Mee Vastenavend zijn me n’ope DA D’OUW D’OE JONG ...!!!

Ook dit jaar zijn wij met de vastenavend weer geopend voor Lunch & Diner ..!!! € 59,75 Voor reserveringen, (0164) op 245822 Grote Markt 4 - bel Bergen Zoom

Telf.| Grote 0164Brasserie Leynse Markt 4 | Bergen op Zoom brasserieleynse@planet.nl | www.brasserieleynse.nl www.brasserieleijnse.nl

245822

KERSTMENU 2012

In de middag presenteren we om 12.30u en om 13.30u een uitgebreide In de middag presenteren we om 12.30u en om 13.30u een uitgebreide Kerstbrunch Kerstbrunch à à€ € 37,95 37,95 p.p. p.p. Kinderen Kinderen van van 22 t/m t/m 44 jaar jaar àà € € 14,50. 14,50. Kinderen Kinderen van van 55 t/m t/m 10 10 jaar jaar àà € € 19,95. 19,95.

Feestelijke Kerst AMUSE *** PROEVERIJ van verfijnde heerlijke vissoorten *** DUBBELGETROKKEN WILDBOUILLON met bospaddenstoeltjes *** GAMBA’S met een Oosterse rode curry *** BOTERMALSE IERSE TOURNEDOS met cantharellen en een Port Jus *** Creatie van gezoete KERSTLEKKERNIJEN


KERST CULINAIR

2012

Kerstman

In 1931 kreeg de Amerikaanse tekenaar Haddon Sundblom de opdracht van The Coca-Cola Company een serie advertenties te ontwerpen voor de aanstaande kerstperiode. Een slim idee. In die jaren gold Coca-Cola namelijk vooral als een ideale dorstlesser tijdens de zomerperiode en niet zozeer voor de koudere dagen. De opdracht was een menselijke, gezellige dikkerd met een mooie baard te ontwerpen in de bedrijfskleuren rood en wit. Bij de

kerstman dachten mensen voorheen namelijk eerst en vooral aan een soort kruising tussen een kabouter en een bisschop, niet meteen een personage waar de aantrekkelijkheid van afspat. Voor de creatie van Santa Claus had Sundblom in zijn directe omgeving een model dat aan alle vereisten voldeed: zijn buurman Lou Prentice, een gepensioneerde vertegenwoordiger. De man was niet alleen een zeer vrolijk type, ook beschikte hij over een aanste-

thalassa

1e + 2e kerstdag keuken GEOPEND!! van 15.00 tot 22.00 uur Speciale Kerst Menukaart Keuze uit diverse mogelijkheden in voor-, hoofd- en nagerechten

kelijke lach die klonk als ‘Yo-ho-ho’. Vanaf het allereerste moment was deze Santa Claus een hit. Nog steeds is het beeld dat door Sundblom is geschapen hét gezicht van de kerstman. Ondanks het feit dat dit beeld eigenlijk exclusief voor Coca-Cola bedoeld was, werd het door de jaren heen zo’n gemeengoed dat The Coca-Cola Company besloot dat Santa Claus voor iedereen in de wereld was en er vrij gebruik van mocht worden gemaakt.

Fijne feestdagen en! een stralend 2013 INFO KERST CATSZAND 2012 Op 1e als 2e kerstdag serveren we ’s avonds een degustatie-menu met als afsluiter een spetterend dessertbuffet in onze sfeervolle tuinzaal met daarbij inbegrepen naar keuze een glaasje champagne, porto of een lekker glas dessertwijn uit Frankrijk of Zuid-Afrika. We verwachten u om 18.00 uur in onze sfeervolle tuinzaal voor het aperitief. Prijs degustatie-menu bedraagt per persoon (exclusief drankjes)

€ 69,

50

***** Kijk voor meer informatie en het volledige menu op:

www.catszand.nl of bel 0165-536629

Grieks restaurant Thalassa Bloemenmarkt 9, Roosendaal

0165 - 535979

www.restaurant-thalassa.nl All you can eat sushi & grill

Restaurant D’n Halder KERSTMIS 2012 Kerst is een uitgelezen kans om met de familie, vrienden of kennissen te genieten van de feestelijke dagen. Om deze belevenis zo compleet mogelijk te maken, hebben wij een speciaal kerstmenu samengesteld. Wij zijn eerste en tweede kerstdag geopend voor zowel lunch als diner. Voor de kerstlunch wordt u verwacht tussen 13:00-13:30 uur. We serveren een viergangen kerstlunch voor € 42,50 p.p. waarin u de keuze heeft tussen twee hoofdgerechten. Voor het kerstdiner verwachten wij u tussen 19:00-19:30 uur. We serveren een vijfgangen kerstmenu voor € 56,50 p.p. met de keuzes uit twee tussengerechten en twee hoofdgerechten. Voor ons is het dit jaar weer een nieuwe uitdaging om de kerstgerechten te bereiden en te serveren in een ongedwongen, gastvrije sfeer. U vindt onze kerstmenu’s op de website.

Halderbergselaan 1 Hoeven Tel. 0165 506135 www.dn-halder.nl

Lunch

12.00 - 16.00

€ 14,95 Diner

16.00 - 22.00

€ 22,95 Vr t/m Zo en feestdagen

€ 24,95 Thuis bezorging kan ook via onze

Sushi & Express 0165-532222

All you can eat Kerst Kinderen € 14,50 Volwassenen € 27,50* * excl. drank

Tijden: 16.30 - 19.30 19.30 - 22.30 Kade 31, Roosendaal Tel. 0165-554422

www.yamiyamiroosendaal.nl


KERST CULINAIR

2012

Chinees Indisch Restaurant

de Postkoets

Kerstversiering

Beide kerstdagen geopend Menu A 5-gangen € 39,-

Het geven van cadeautjes met Kerstmis komt voort

het feest verder in. Zij bedachten het versieren van

uit twee feesten in het Romeinse rijk. Zo vierden de

een boom en het daarbij eten in een gezellige sfeer.

Romeinen op 17 december het feest van Saturnalia,

Een verbod van Karel de Grote in de negende eeuw

een feestelijke dag met veel geschenken. De vie-

om bomen te versieren met Kerstmis, maakte dat

ring van het Romeinse nieuwjaarsfeest op 1 januari

deze gewoonte langzaam maar zeker verdween.

ging gepaard met het geven van geschenken aan

Honderden karen later maakte het oude gebruik

de kinderen en de armen. Daarbij werden de hui-

een opvallende comeback, want sinds de zeven-

zen versierd met groen en met lichtjes. Dat maakt

tiende eeuw maakt het gebruik wederom deel uit

meteen ook de oorsprong van onze eigen kerstde-

van de traditie rond Kerstmis. In de Middeleeuwen

coratie duidelijk. De Kelten en Germanen vulden

ontstond een uitgebreid aanbod van kerstliederen.

WILDAVOND

(Reserveren gewenst)

Markt 31 Roosendaal tel. 0165-551055

Kerstmenu 2012Kerstmenu 20

Carpaccio van hert en eendenpate met een frisse salade van mango, rucola en pijnboompitjes of Carpaccio van hert en eendenpate met e Duo van gemarineerde gerookte zalm pijnboom en pittige scampi’s

**** of Wildbouillon met groentenparels en bospaddestoeltjes Duo van gemarineerde gerook of Rijkelijk gevulde gevogelte bouillon met kervel *** en julienne van wortel

Azie

RESTAURANT VROENHOUT Ook dit jaar gaan wij weer een culinaire wijn - spijsavond organiseren.

Menu B Luxe 6-gangen € 59,-

Onbeperkt Wokken & Drinken *

Op Woensdag, 28 november 2012 zullen wij in samenwerking met Jeroen Broos van het wijnhuis Verbunt in Tilburg weer een culinair festijn maken. Kosten voor het 5 gangen menu € 49,50 Wijnarrangement € 25,00 Ontvangst vanaf 18.30 uur, begin diner 19.00 Graag reserveren op 0165-532632 of per mail info@restaurantvroenhout.nl Vol trots kunnen wij u mededelen, dat wij onze BIB GOURMANDE van de MICHELIN weer terug hebben gekregen. Tevens kunt u ook voor de kerstavonden 25 en 26 december reserveren

g Vrijda

Geen tijdslimitiet

ag Zaterd ag d n o Z en

__________________________________________________________

Kerst Onbeperkt Wokken & Drinken * 1e en 2e kerstdag Kinderen t/m 11 jaar

€ 14.50

Volwassenen

€ 27.50

*Inclusief alle non alcoholische dranken Bier en wijnen € 1,50 per glas

All you can eat & drink 1e tijdvak 16.30-19.30u. 2e tijdvak 19.30-22.30u.

Brugstraat 12

Tel: 0165-537237

Roosendaal

www.azie-wok.nl

**** spoom

Wildbouillon met groentenp

of **** Hertenbiefstuk met een saus van rode port, Rijkelijk gevulde gevogelte bouillon cranberry en rozemarijn met kastanjepuree en winters garnituur. *** of Zeeduiveltournedos gevuld met zongedroogde tomaat en risotto en een saus spoo van saffraan en coppa di parma ***

**** Hertenbiefstuk met een saus van rode laat u verrassen door koning winter

€ 41,75 p.p

kastanjepuree en w

Tevens een mogelijkheid tot een beperkte a la carte kaart WWW.DNKRIEK.NL • T: 0165-630990 Zeeduiveltournedos gevuld PLANTAGEBAAN 216 • WOUWSE PLANTAGE

of

met zonged van saffr coppa di

***

Exposities Lambertuskerk Wouw Het is elke dag mogelijk om de Lambertuskerk in Wouw te bezichtigen. Men kan zich hiervoor aanmelden bij: Hr. Jan Walraven, Omgang 10, Wouw, 0165-301839; Mw. Marian Slock, Kolfwei 37, Wouw, 0165-301886; VVV Wouw, Bergsestraat 29, 0165-301477. Matters of the heart: Het CBK West-Brabant presenteert schilderijen van Silvia Kuijlaars en Petra Kwaadgras in Galerie de kring in Roosendaal. De expositie ‘Matters of the heart’ is een weerslag van de fantasierijke werelden van de kunstenaressen. Beiden maken schilderijen waarin emotie en humor elkaar versterken. Het werk is te zien tot 22 november. Galerie de kring is gevestigd in Schouwburg de Kring, Kerkstraat 1 Roosendaal. Open van ma t/m vrij 11.00 tot 16.00 uur en tijdens voorstellingen. Meer informatie op www.cbkwestbrabant.nl Tentoonstelling Nog Nooit Vertoond!: Voor de tentoonstelling Nog Nooit Vertoond! halen het Roosendaalse museum en archief letterlijk alles uit de kast. U kunt hun hele hebben en houwen bekijken. Niet alleen de pronkstukken, maar ook de voorwerpen en archiefstukken die u nog nooit eerder zag. Kom kijken, want het Roosendaalse erfgoed is ook van u! Naast de tentoonstelling is er ook van alles in het museum te beleven. Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2 te Roosendaal en is geopend van dinsdag tot en met zondag van twee tot vijf; tot en met 3 februari. Meer informatie: www.tongerlohuys.nl “Niets is ooit maar alles wordt”: Janneke Verhoeven, Trudie

Vrolijk, Lies de Wit exposeren in BKCgebouw, Laan van Belgie 31a. Van 1 t/m 25 november op vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur is de expositie te bezichtigen voor belangstellenden. Prachtige portretten in olieverf, aquarel en potlood. Keramiek en video. Alles over Sinterklaas: Tentoonstelling en activiteiten, zowel voor volwassenen als voor kinderen, in het grafisch museum ‘In den Groenen Zonck’ in Wouw. Zondag 18 november, zaterdag 24 en zondag 25 november, woensdag 28 november, zaterdag 1 en zondag 2 december, telkens van 13.00-17.00 uur. Groepsbezoeken op andere dagen op aanvraag. Grafisch museum ‘’In den Groenen Zonck’’, Roosendaalsestraat 43, Wouw; 0165-302290, www.grafischmuseumindengroenenzonck.nl Expositie Jan Wessendorp: Jan Wessendorp heeft al een hele tocht gemaakt. Zijn werk kent vele lagen en werkelijkheden. Het zuigt de kijker in middeleeuws drama maar is tegelijkertijd uiterst actueel. De sfeer van het werk overvalt je en maakt je deelgenoot van emoties in allerlei vormen. Deze expositie is een weerslag van de weg die de schilder volgde in zijn zoektocht naar een vertaling van zijn leven. De tentoonstelling wordt op vrijdag 23 november om 20.00 uur ingeleid door Ageeth Boermans, directeur van het CBKWB en officieel geopend door de heer Joop Zwierenberg, lid van de vrijmetselaarsloge van Aerssen Beyeren te Roosendaal. De expositie is te zien van 23 november t/m 27 december. Galerie De Kring, Kerkstraat 1, Roosendaal, www.cbkwestbrabant.nl

Uitslag Nationale laat u verrassen do € 41,75 Zonnebloemloterij 2012 WEST-BRABANT - Hier volgt de uitslag van de Nationale Zonnebloemloterij 2012. De Nationale Zonnebloemloterij 2012 is goedgekeurd door het Ministerie van Justitie (5631620/09/DSP d.d. 7 december 2009)

1e prijs 0598307 € 15.000,00; 2e prijs 0095776 € 10.000,00; 3e prijs 0145518 € 10.000,00; 4e prijs 0850064 € 5.000,00; 5e prijs 0231438 € 5.000,00; 6e prijs 0865710 € 5.000,00; 7e prijs 0942044 € 2.500,00; 8e prijs 0364053 € 2.500,00; 9e prijs 0973925 € 2.500,00; 10e prijs 1301624 € 2.500,00; 11e prijs 1198811 € 1.000,00; 12e prijs 0055251 € 1.000,00; 13e prijs 0240151 € 1.000,00; 14e prijs 1328168 € 1.000,00; 15e prijs 0351155 € 1.000,00; 16e prijs 0280398 € 450,00; 17e prijs 0023263 € 450,00; 18e prijs 0969466 € 450,00; 19e prijs 0024173 € 450,00; 20e prijs 0079729 € 450,00; 21e prijs 0079105 € 450,00; 22e prijs 1326486 € 450,00; 23e prijs 0347841 € 450,00; 24e prijs 0771474 €

450,00; 25e prijs 1114243 € 450,00. Tevens mogelijkheid De volgende prijzeneen op loten met de vol- tot ee gende eindcijfers: 26e prijs 80509 € 100,00; 27e prijs 12619 € 100,00; 28e prijs 62271 € 100,00; 29e prijs 7499 € 50,00; 30e prijs 3467 € 50,00; 31e prijs 9620 € 50,00; 32e prijs 931 € 15,00; 33e prijs 665 € 15,00; 34e prijs 558 € 15,00. Voor de prijzen 1 t/m 25 geldt dat ze uniek zijn en worden toegekend aan winnende lotnummers waarvan alle 7 cijfers correct zijn. De prijzen 26 t/m 34 worden toegekend aan de loten waarvan 3, 4 of 5 eindcijfers correct zijn. Dat betekent dat deze prijzen voor meerdere loten kunnen gelden (onder voorbehoud van typefouten). Kansspelbelasting is voor rekening van de Zonnebloem. Het recht op prijs vervalt een jaar na de trekking. Prijzen worden alleen uitgekeerd indien u het winnende lot volledig invult en stuurt naar Pondres, t.a.v. Zonnebloemloterij, Postbus 1279, 5004 BG Tilburg.


Gemeente Roosendaal Stadskantoor, Stadserf 1, tel: 579 111 Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal www.roosendaal.nl E-mail: info@roosendaal.nl Afdeling Publiekszaken Balies Publiekszaken, Stadskantoor, Stadserf 1 Zonder afspraak ma di wo do vr

08.00 - 14.00 uur 08.00 - 14.00 uur 08.00 - 16.00 uur 08.00 - 19.30 uur 08.00 - 14.00 uur

Op afspraak Wilt u liever niet wachten? Maak een afspraak met Publiekszaken! Afspraak maken kan via: - internet op het Digitaal loket > Afspraak maken - telefoonnummer 579 243 Informatie vergunningen, belastingen en dienstverlening 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week)

Wekelijkse van de de Gemeente gemeente Roosendaal Roosendaal Wekelijkse informatierubriek informatierubriek van Zondag 18 november 2012

Balie Informatiecentrum ma t/m vr

579 235 09.00 - 13.00 uur

Leerplichtzaken Spreekuur na telefonische afspraak 579 746/858/897 Sociale Zaken Dunantstraat 80 Informatiebalie ma t/m vrij telefonisch spreekuur ma t/m vrij

579 666 08.30 - 12.00 uur 09.00 - 10.30 uur

Gemeentearchief Markt 35 579 500 www.gemeentearchiefroosendaal.nl Studiezaal di 13.00 - 21.00 uur wo en do 09.00 - 17.00 uur Reinigingsdienst SAVER NV Stepvelden 8 597 777 www.savernv.nl E-mail: info@saver.nl Gebouw/balie ma t/m vrij 08.00 - 16.30 uur

Bouw nieuwe Kellebeek College officieel gestart Maandag 12 november is de bouw van het nieuwe Kellebeek op Stadsoevers officieel gestart. Het startsein werd gegeven tijdens een feestelijke bijeenkomst op de bouwlocatie in het bijzijn van Fred Zacht, algemeen directeur van het Kellebeek College, Arjan Kastelein voorzitter Raad van Bestuur van het Kellebeek College en wethouders Steven Adriaansen en Hans Verbraak van de gemeente Roosendaal. In de nieuwe school gaan onderwijs en zorgondernemers samenwerken.

Gemeentelijk Aannemingsbedrijf (GA) Gewenten 40 579 800 Parkeer-Servicebureau Emmastraat 7, tel. 529 400, fax 543 831 4701 GD Roosendaal administratie@parkeerbeheer.nl www.parkeerbeheer.nl Gemeentelijke telefoonnummers Publiekszaken (vergunningen, belastingen en dienstverlening balie) 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week) Bedrijven 579 451 Burgemeester Niederer 579 209 Centrum voor de Kunsten, afdeling Muziek 544 750 Centrum voor de Kunsten, afdeling Beeldend 551 575 Gebreken/beschadigingen gem. speelgelegenheden 579 541 Gemeentesecretaris Van Hofwegen (a.i.) 579 326 Huisvuil 597 777 Informatiecentrum 579 235 Kinderboerderij Minnebeek 558 566 Raadsgriffie 579 277 Sociale Zaken 579 666 Speeltuin Vrouwenhof 533 797 Wethouder Adriaansen 579 217 Wethouder Jongmans 579 125 Wethouder Theunis 579 208 Wethouder Verbraak 579 126 Zwembad De Stok 585 959 Informatienummers Veiligheid Politie Roosendaal, Nieuwstr 6 0900 8844 ‘s avonds / weekend Jacob Obrechtlaan 9 Bergen op Zoom Ook voor uw wijkagent 0900 8844 Brandweer 581 500 Alarmnummer 112 Calamiteiten-info-lijn 0800 020 20 10 Klachten/meldingen • Meldingen openbaar gebied 579 555 E-mail: meldingen@roosendaal.nl Meld uw telefoonnummer en/of e-mailadres voor een snelle afhandeling • Over defecte en uitgevallen openbare verlichting in een straat of wijkdeel CityTec (24u per dag bereikbaar) 0800 - 2255773 E-mail: openbareverlichting@roosendaal.nl • Milieuklachtenlijn Regionale Milieudienst 559 850 E-mail: milieu@rmd.nl www.rmd.nl • Drugsmeldpunt 0800 - 2255888 E-mail: drugsoverlast@roosendaal.nl Kijk op www.roosendaal.nl onder 'Digitaal loket' voor alle procedures rondom klachten, meldingen en bezwaren. Eindredactie Stadserf 1 579 017 Aan de inhoud van deze gemeentelijke rubriek kunnen geen rechten worden ontleend. Bezorgklachten Bode 076 - 599 81 11 Buiten kantooruren: bezorging@internetbode.nl (geef volledig adres, postcode, en woensdag- of zondagkrant door)

Basisscholen Cortendijck, Klaverweide en Saffier bereiden zich voor op energiemarkt Roosendaal plaats in de jury. Deze week bezocht energiedeskundige Ad van Reekum van Aramis AlleeWonen de klassen om samen de ideeën verder uit te werken. Hij maakt de verbinding met de rol van techniek en innovatie.

Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen Cortendijck, Klaverweide en Saffier werken hard aan het innovatieve onderwijsproject Braintrigger. In samenwerking met Tune Techniek bedenken de leerlingen uitvindingen voor energievraagstukken. Deze Braintrigger-opdracht kregen de leerlingen voor de campagne 'Energie bewust, thuis besparen'. Presentatie beste idee Drie klassen zijn aan de slag gegaan met de opdracht die ze begin oktober ontvingen uit handen van wethouder

Steven Adriaansen. Tijdens de energiemarkt op 29 november presenteren de leerlingen van de groepen 7 en 8 de beste ideeën. Een deskundige jury beoordeelt de plannen en selecteert het beste idee van Roosendaal.

Gastbezoek van Aramis AlleeWonen Braintrigger is een methodiek die verbinding maakt tussen onderwijs, overheid en het bedrijfsleven. Naast wethouder Steven Adriaansen nemen ook Aramis AlleeWonen en het MEC

Kom naar de energiemarkt Laat u ook inspireren door de ideeën van de leerlingen en kom langs. U vindt veel informatie over 'Energie bewust, thuis besparen' op deze markt. De energiemarkt is in wijkcentrum ‘t Dijksteke op 29 november van 18.30 uur tot 21.00 uur.

Meer informatie over de energiemarkt en tips om thuis te besparen vindt u op: www.roosendaal.nl/energiecampagne.

Donkere dagen offensief Gezamenlijke controleactie politie en gemeentehandhavers De politie en gemeentelijke inspecteurs van het team Toezicht & Handhaving hebben in de nacht van dinsdag op woensdag 6/7 november op verschillende plaatsen het verkeer gecontroleerd. Zo’n vijftig agenten en opspo-

ringsambtenaren waren in touw in het kader van het zogeheten ‘donkere dagen offensief’. In totaal werden zo’n 360 auto’s aangehouden en bestuurders gecontroleerd op misstanden als alcoholgebruik, onverzekerd rijden,

ondeugdelijke verlichting en openstaande boetes. Er werden achttien bekeuringen uitgedeeld en er werden twee verdachten aangehouden. Daarnaast werden er die nacht in het kader van het ‘donkere dagen offensief’ ook

andere acties uitgevoerd om woninginbraken, overvallen en straatroof tegen te gaan. De acties worden deze periode speciaal gehouden om bij het langer worden van de nachten, mogelijk toenemende onveiligheid te voorkomen.

20 november Informatieavond Aviolanda Woensdrecht Op dinsdag 20 november 2012 is er een bijeenkomst voor inwoners en ondernemers uit Roosendaal en omstreken over alle ontwikkelingen in het gebied rond vliegbasis Woensdrecht: project

Aviolanda Woensdrecht. De impact van het gebiedsontwikkeling gaan over de gemeentegrens heen en zijn vanwege onder andere opleidingsmogelijkheden en werkgelegenheid. ook voor inwo-

ners van de gemeente Roosendaal interessant. U bent van harte welkom op de informatieavond! Datum: 20 november 2012 Tijd: 19.00 uur

Locatie: Dorpshuis De Spil, Plantagebaan 22, 4725 AC Wouwse Plantage Meer informatie: www.roosendaal.nl of www.aviolanda.nl

Stadserf 1


Onderhoudswerkzaamheden in uw wijk Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Welke onderhoudswerkzaamheden zijn er deze week in uw wijk? U ziet het in één oogopslag in dit overzicht. Voor meer achtergronden over de werkzaamheden kunt u kijken op www.roosendaal.nl. Wijk

Integraal Veiligheidsplan (IVP): Actieplan 2013 gepresenteerd

Locatie

Majoppeveld Burg. Prinsensingel

Westrand Diverse locaties Heel Zie www.roosendaal.nl Roosendaal

Omschrijving

Start

Eind

Afsluiting Burg. Prinsensingel van 06.00 tot 15.00 uur voor autoverkeer tussen Nieuwstraat en Dunantstraat. De parkeergarage zal bereikbaar blijven via de dunantstraat. Weghalen zieke bomen. Onderhoud en kleine hersteloperaties aan het asfalt.

23 november 2012 23 november 2012

12 november 2012 23 november 2012 11 maart 2012 31 december 2012

Sint en Piet in het museum Alle zoete kinderen van Roosendaal opgelet! Een paar dagen voor zijn verjaardag, op zaterdag 1 december, komt Sinterklaas naar het museum. Hij brengt zijn Pieten en een zak vol cadeautjes mee. Wil je erbij zijn, meld je dan snel aan. Vlnr. brandweercommandant De Groot, politiechef Van den Oever, officier van justitie mevr. Taks en burgemeester Niederer. Vorig jaar werd het ‘Integraal Veiligheidsplan (IVP) 2012-2014': Veiligheid uw en onze zorg’ al vastgesteld. Donderdag werd het Actieplan 2013 gepresenteerd aan de raad. Het actieplan geeft de actuele inzet en de plannen voor 2013 weer. Prioriteiten zijn veilige wijken en dorpen, een veilig stadscentrum, het tegengaan van drugscriminaliteit en -overlast, extra aandacht voor bedrijven en jeugd, fysieke veiligheid en aanpak van onder meer georganiseerde criminaliteit. Het inzicht verkregen door het Courageteam bij de aanpak van drugscriminaliteit leidt tot een brede inzet tegen de georganiseerde criminaliteit, waarin de gemeenten in de regio samenwerken met vele instanties.

De inzet van inwoners van en ondernemers in de gemeente Roosendaal zelf sluit aan bij de activiteiten van de brandweer en politie op het terrein van preventie. Actieve burgers en bedrijven nemen steeds meer preventieve maatregelen. De groei van het aantal buurtpreventieteams stelt burgers en overheidsdiensten in staat om samen effectiever te zijn bij het tegengaan van ongewenste ontwikkelingen in wijk en dorp. Burgemeester Jacques Niederer: 'Veiligheid is geen rustig bezit. De meeste recente cijfers laten zien dat de huidige inzet daadwerkelijk resultaten oplevert. Brede inzet blijft nodig om verbeteringen te bereiken vooral waar de cijfers nog niet de gewenste uitkomsten tonen. We gaan daarom door op de ingeslagen weg!'

Wijkspreekuur Westrand: maandag 19 november 2012 Iedereen is welkom voor een goed gesprek over de leefbaarheid in Westrand op maandag 19 november 2012 tussen 19.00 en 20.30 uur in Wijkhuis West, Sint Lucasplein 3, in Roosendaal. U hoeft zich niet van tevoren aan te melden; u kunt gewoon binnenlopen. Wijkwethouder Kees Jongmans is bij het spreekuur aanwezig. Heeft u vragen aan de wethouder? Kom langs!

Wijktafel Kroeven Op maandag 19 november 2012 tussen 17.00 en 18.30 uur is iedereen welkom voor een goed gesprek over de leefbaarheid in de wijk Kroeven. Deze bijeenkomst is in het centrum voor wonen en zorg ‘De Wildenborch’. U hoeft zich niet aan te melden, iedereen is welkom. Vertegenwoordigers van Bewonersplatform Kroeven, Traverse (welzijnswerk en maatschappelijk werk), Aramis AlleeWonen, politie en wijkwethouder Kees Jongmans spreken u graag. Vele bewoners zijn al een praatje komen maken aan de wijktafel Kroe-

ven. Alles wat u belangrijk vindt voor de leefbaarheid in Kroeven kunt u bespreken. Als team zijn wij er om samen met u te zoeken naar mogelijke verbeteringen en maken we afspraken om die samen waar te maken. Zaken van relatief simpele aard zoals een defecte lantaarnpaal of een verstopte put kunt u direct melden bij de klachtenlijn, (0165) 579 555. We zien en spreken u graag op maandag 19 november tussen 17.00 en 18.30 uur in het centrum voor wonen en zorg ‘De Wildenborch’, Wildenborch 135 in Roosendaal. Verhinderd? Zet een bericht op de Facebookpagina van Kroeven: http:// www.facebook.com/pages/Kroe ven/286945318047200.

Heeft u interesse om ingezet te worden als verkeersregelaar? Bij evenementen worden vaak verkeersregelaars ingezet om het verkeer te regelen. Zij staan op kruispunten, bij parkeerplaatsen en/of bij het evenemententerrein om automobilisten en fietsers te verwijzen naar parkeerplaatsen of omleidingsroutes. Om als evenementenverkeersregelaar op te kunnen treden, moet u onder andere een uitgebreide theoretische instructie volgen. Op de website www. roosendaal.nl ziet u op welke data in 2013 de politie de instructieavonden verzorgt en hoe u hieraan kunt deelnemen.

Stadserf 1

De goedheiligman komt tussen 14.00 en 15.30 uur. Je kunt je opgeven door een mailtje te sturen naar Anja Elst van het museum: a.elst@roosendaal.nl of te bellen naar (0165) 536 916 (dinsdag t/m zondag tussen twee en vijf uur). Vertel even je naam, of je een jongen of een meisje bent en je leeftijd, dan weet Sinterklaas wat voor cadeautje hij voor je mee kan nemen. De Sint vindt het

leuk als jij ook een knutselwerkje voor hem meebrengt. De entree bedraagt € 3,50 per kind. Je ouders mogen bij de Sinterklaasviering zijn, of ze kunnen ondertussen de tentoonstelling Nog Nooit Vertoond! bekijken, waarin museum en archief hun hele hebben en houwen laten zien. Voor je ouders is de entree gratis. In het filmzaaltje van het museum worden vanaf 28 november Sinterklaasfilms uit het archief vertoond. Museum Tongerlohuys is gevestigd aan de Molenstraat 2 in Roosendaal. Kijk voor meer informatie op de website: www.tongerlohuys.nl.

Nieuwe en vereenvoudigde regels in de APV Op woensdag 7 november stelde de gemeenteraad een aantal wijzigingen in de Algemene plaatselijke verordening (Apv) vast. De vernieuwde Apv treedt 19 november in werking. De Algemene plaatselijke verordening is een soort 'huishoudelijk reglement' voor de openbare ruimte van de gemeente en geldt voor iedereen binnen de gemeente Roosendaal. De regeling heeft als doel de stad leefbaar en schoon te houden. Waarom een nieuwe Apv? De gemeente had drie aanleidingen om te besluiten de Apv te vernieuwen. Dit jaar is er voor alle gemeenten in Nederland een model-Apv uitgebracht. De Roosendaalse Apv is hierop aangepast. Daarnaast was er tussen de gemeenten die samenwerken in het politiedistrict behoefte aan tekstuele afstemming van de verschillende Apv’s. Tot slot zijn de lokale wensen en behoeften in de nieuwe Apv opgenomen. Wat verandert er voor u? De belangrijkste wijzigingen zijn onder andere: • Vergunningplicht voor straatartiesten In de binnenstad en een aantal buurtwinkelcentra is het voor straatartiesten verboden om op te treden. De

burgemeester kan wel een ontheffing verlenen. • Aanpassing van het standplaatsenbeleid De vergunningprocedure voor een standplaats (bijv. frietkraam) is gewijzigd. Alle vergunningen die nu lopen of afgegeven worden, gelden tot 1 januari 2014. Vanaf 1 januari 2014 geldt voor de toewijzing van permanente standplaatsen een lotingssysteem. • Beperking beleid voor sampling Voor het uitdelen van samples (voorbeeldexemplaren als reclame-uitingen) in de binnenstad moet een vergunning aangevraagd worden. Ook is in de nieuwe Apv is de administratieve lastenverlichting voor burgers en bedrijven verder doorgevoerd, bijvoorbeeld: • Vrijstelling horeca-exploitatievergunning Voor een bepaalde categorie horecabedrijven, ook wel ‘natte horeca’ genoemd, zoals de cafés, gaat een vrijstelling gelden voor het aanvragen van een horeca-expoitatievergunning. Voorwaarde daarbij is dat in de zes maanden voorafgaand aan de inwerkingtreding van de nieuwe Apv er zich in of bij het horecabedrijf geen geweld, overlast of drugsgebruik of -handel mag hebben voorgedaan.

• Uitwegvergunningen wordt melding Het aanvragen van een uitweg (oprit) kan nu worden gedaan door het doen van een melding. De voorwaarden waaronder de uitweg aangelegd worden zijn niet gewijzigd. Tot slot zijn er nog enkele strengere regels in de nieuwe Apv opgenomen over de openbare ruimte. Zo is het aantal gebieden waar het verboden is alcoholhoudende drank bij zich te hebben en te nuttigen uitgebreid met een aantal gebieden waar overlast was, bijvoorbeeld in het Credo-gebied, omgeving Vierhoeven en Dr. Poelsplein. Ook alle speelvoorzieningen in de gemeente vallen onder het verbod drankgebruik openbare ruimte. Motie In de gemeenteraadsvergadering is een motie ingediend voor de openings- en sluitingstijden van de ‘natte’ en ‘droge’ horeca (bijvoorbeeld broodjeszaken). Binnenkort zal hier meer duidelijk over worden gegeven. Meer informatie Vanaf maandag 19 november kunt u de Apv vinden op www.overheid.nl. Uitleg over de vergunningen en ontheffingen kunt u terugvinden op onze website: www.roosendaal.nl.

Digitaal fotobewerken voor de jeugd Leer creatief omgaan met de computer en niets is meer onmogelijk. Plakken, knippen, schilderen, kleuren veranderen, achtergronden aanpassen, tekenen, perspectief, vervormen, special effects of plaatjes invoegen. Laat je eigen fantasiewereld tot leven komen. Zelf eens op de maan lopen, de

Mona Lisa in je huiskamer, een eigen piramide maken, op een filmposter willen staan, je favoriete kunstwerk willen veranderen, het zijn maar enkele voorbeelden van digitale fotobewerking.

Deze wordt gegeven op woensdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur en bestaat uit tien lessen. De kosten bedragen € 104,00 (eenmalige betaling) of vijf termijnen van € 20,80.

De cursus start op 12 december 2012 en is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Je kunt je aanmelden via de website www.cvkroosendaal.nl.

Creatief schrijven in blokken Op 6 december start er een nieuw blok creatief schrijven in het Centrum voor de Kunsten, beeldend. Hoe bedenk je een plot voor een roman? Hoe zet je goede personages neer? Wat voor soorten personages zijn er eigenlijk allemaal? Leer er alles over in het blok ‘plot en personages’. Stap voor stap maak je in dit blok een begin met je eigen roman. De cursus is voor zowel beginners en gevorderden en

bestaat uit vijf lessen. Doe mee, breid je kennis uit en ontwikkel je schrijftalent. De cursus start op 6 december en loopt t/m 17 januari 2013 (vijf lesblokken). De minimum leeftijd is 18 jaar en wordt gegeven op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 81,00 (eenmalige betaling) of vijf termijnen van € 16,20. Je kunt je aanmelden via de website www. cvkroosendaal.nl.


Aanvragen projectsubsidie voor sportactiviteiten kan tot en met 31 december Voor sportverenigingen die projectsubsidie willen aanvragen voor eenmalige activiteiten in 2013 heeft het college een beleidsregel vastgesteld. In deze ‘Beleidsregel sport en bewegen verenigingen’ staat hoe, wanneer en waar-

voor een subsidieaanvraag voor een sportactiviteit ingediend kan worden. Sportverenigingen kunnen tot en met 31 december 2012 een aanvraag voor 2013 indienen. De beleidsregel en het aanvraagformulier zijn te vinden via het

digitaal loket onder projectsubsidie op www.roosendaal.nl. Meer informatie? U kunt uw vraag per e-mail stellen aan: subsidies@roosendaal.nl of bel met de gemeente via (0165) 579 020.

Besluiten uit de raadsvergadering van 7 november 2012 kaderstelling Een werkgroep uit de gemeenteraad gaat zich bezighouden met het opstellen van maatschappelijke effecten en het benoemen van een select aantal onderwerpen waarop interactieve kaderstelling in 2013 wordt vormgegeven.

De gemeenteraad van Roosendaal heeft in de raadsvergadering van 7 november 2012 positief besloten over de volgende raadsvoorstellen: Begroting 2013 WVS-Group Evaluatie Rekenkamer West-Brabant Wijziging gemeentelijke regelgeving Benoeming lid agendacommissie Nieuwe APV 2012 en motie Aanpassing openingstijden horeca Met de motie heeft de raad verzocht de sluiting van de ‘natte horeca’ in het centrum in het weekeinde terug te brengen naar 3.00 uur en de ‘droge horeca’ in het weekeinde op 4.00 uur te houden en door de week tot 3.00 uur. Ook wordt de draaideurregeling dan afgeschaft. Motie Bestuursopdracht Binnenstad De raad stelt een commissie in die uitgangspunten gaat beschrijven waarbinnen het college en de ambtelijke organisatie in nauwe samenwerking andere partners, uitvoering kunnen geven aan de opgave om de binnenstad te ontwikkelen tot een goed functionerend kernwinkelgebied met een aantrekkelijk recreatieaanbod (horeca, evenementen, cultuur et cetera), met voldoende woonaanbod en aantrekkelijke werklocaties. Motie Treinverbinding Roosendaal met België De raad vraagt het college op zich met volle kracht en overtuiging te blijven inzetten voor een definitief en volwaardig alternatief voor de Beneluxtrein via Roosendaal.

Raadsvergadering programmabegroting 2013 van 8 november 2012. De gemeenteraad van Roosendaal heeft in de raadsvergadering van 8 november 2012, over de programmabegroting 2013, de volgende moties en amendementen aangenomen: Amendement 1: Majeure Opgaven De bestemmingsreserve voor de Majeure Opgaven blijft in stand.

Amendement 3: Behoud peuterspeelzaal Moerstraten Om de peuterspeelzaal in 2013 en 2014 open te houden wordt maximaal €16.708 per jaar beschikbaar gesteld. Amendement 4: Duurzaamheid Als doelstelling in de begroting wordt duurzaamheid een van de belangrijkste uitgangspunten voor het beleid opgenomen. Amendement 5: Subsidie Jeugdtheaterschool Jeugdtheater Hofplein ontvangt in 2013 €18.000 subsidie. Amendement 6: Roosendaals Treffen Voor de organisatie van het Roosendaals Treffen wordt voor 2013 €31.500 vrijgemaakt in de begroting. Daarna wordt vanaf 2015 tweejaarlijks structureel budget in de begroting vrijgemaakt. Amendement 10: Aandacht voor kinderen in armoede Er wordt in 2013 €5.000 toegewezen aan de Stichting Kinderen Doen Mee Motie 2: Minimoer met minder Uiterlijk in de begroting van 2014 wordt maximaal €16.708 gekort op de budgetsubsidie van de SPR. Motie 3: Geen koppeling afvalstoffenheffing – OZB De verlaging van de afvalstoffenheffing wordt in het vervolg niet meer gekoppeld aan een verhoging van de OZB. Motie 4: Aan de slag met maatschappelijke effecten & interactieve

Motie 10: Verdeling fondsen Roosendaalse samenleving De Fondsen Agenda van Roosendaal (transitiefonds, noodfonds, innovatiefonds) worden gelijkelijk verdeeld. Bij iedere besteding wordt aangegeven waarom de besteding voldoet aan de criteria die zijn gesteld voor de benutting van die fondsen. Motie 15: Terugdringen leegstand in Roosendaal Er wordt een startnotitie opgesteld waarin een concreet stappenplan voor de korte en lange termijn wordt gemaakt waarmee de leegstand in Roosendaal kan worden teruggedrongen. Motie 17: Geen kanteling in Slow Motion De raad wil periodiek worden geïnformeerd over de voortgang van de kanteling binnen de gemeente en partners.

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Succesvolle bijeenkomst buurtpreventie Burgerhout Maar liefst dertien nieuwe buurtpreventisten voor een nieuw op te richten team in een deel van Burgerhout. Dat is de opbrengst van de succesvolle bijeenkomst in buurthuis Keijenburg op 12 november jl. Bewoners en leden van het bewonersplatform Burgerhout hebben in een deel van de wijk flyers en uitnodigingen uitgedeeld. En met succes! Op 4 december neemt het nieuwe team deel aan de instructiebijeenkomst voor nieuwe buurtpreventisten waarna zij concrete afspraken gaan maken over de start en het loopgebied.

Wordt u het 100e buurtpreventielid? Met de nieuwe aanmeldingen van het team Burgerhout in oprichting staat de teller nu op 65 buurtpreventisten. Wetende dat er ook in Kroeven, Wouwse Plantage en Nispen al gesprekken gaande zijn is de kans groot dat we voor het einde van dit jaar het 100e buurtpreventielid kunnen verwelkomen! De 100e deelnemer wordt op een leuke manier beloond. Wilt u de 100e zijn? Meld u dan aan bij een van de bestaande teams of een team in oprichting. Kijk op de facebookpagina van buurtpreventie Roosendaal voor een actueel overzicht van alle teams. Staat uw straat/buurt er nog niet bij? Begin dan uw eigen team! Neem contact op met de gemeente via buurtpreventie@roosendaal.nl om de vervolgstappen te bespreken.

Leger des Heils zamelt schoenen in voor goed doel Sinterklaas is in aantocht en dat betekent verwachtingsvolle blikken van kinderen, die zich verheugen op peperno-

Motie 18: Samenwerken aan grijs en groen Meer samenwerking zoeken in de aanpak van achterstallig onderhoud bestrating, zwerfvuil en openbaar groen. De raad heeft de geamendeerde Programmabegroting 2013 aangenomen. De volledige tekst van deze raadsvoorstellen, amendementen en moties kunt u teruglezen op de website van de gemeenteraad: www.raad.roosendaal. nl. Hier vindt u ook de volledige besluitenlijst (met eventuele stemverklaringen) van de raadsvergadering. Op de website kunt u tevens de vergadering terugkijken. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de raadsgriffie, telefoon: (0165) 579 227 of per mail griffie@roosendaal.nl

Bekendmakingen Verleende algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Burgemeester en wethouders van Roosendaal hebben vergunning verleend voor: Locatie Omschrijving Registratienummer Orde & veiligheid op de weg Nispenseweg 86, 4709 RA Nispen Stookontheffing (verbranden snoeihout) 2012AV0812 Weststraat 6, 4725 TB Wouwse Plantage Stookontheffing (verbranden snoeihout) 2012AV0816 Bergsebaan 15, 4724 SV Wouw Stookontheffing (verbranden snoeihout) 2012AV0819 Heivelddreef 25, 4727 SJ Moerstraten Stookontheffing (verbranden snoeihout) 2012AV0820 Zoomvlietweg 61, 4725 TD Wouwse Plantage Stookontheffing (verbranden snoeihout) 2012AV0821 Julianaweg 18, 4725 SH Wouwse Plantage Stookontheffing (verbranden snoeihout) 2012AV0822 Oostlaarsestraat 28, 4703 SB Roosendaal Stookontheffing (verbranden snoeihout) 2012AV0829 Evenementen Kadeplein in Roosendaal Intocht Sint Nicolaas d.d. 17-11-2012 2012AV0634 Handel Markt in Wouw Standplaats (verkoop oliebollen) 2012AV0699 Centrum Roosendaal Standplaats (voor een ballonnenboog) 2012AV0817

Besluit verz. 09-11-2012 12-11-2012 12-11-2012 12-11-2012 12-11-2012 12-11-2012 12-11-2012 09-11-2012 09-11-2012 08-11-2012

U kunt de verleende vergunningen inzien bij de publieksbalies op het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. Als u bezwaren heeft, kunt u zo spoedig mogelijk, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na die van toezending/uitreiking van de vergunning. De datum van toezending/uitreiking staat op de vergunning vermeld. Het bezwaarschrift wordt ter advisering in handen gesteld van de onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften. Door het indienen van een bezwaarschrift wordt het bestreden besluit niet geschorst. Wilt u voorkomen dat hierdoor een onomkeerbare situatie ontstaat, kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

ten, marsepein en cadeautjes. Niet voor álle kinderen is het Sinterklaasfeest vanzelfsprekend een vrolijke gebeurtenis, omdat juist zij geen cadeautje ontvangen. Voor hen start het Leger des Heils een schoenenactie. De inzameling loopt van 19 november t/m 5 december 2012. Met de opbrengst uit de verkoop van de schoenen krijgen de ruim 2.000 kinderen in de jeugd- en pleegzorg of kinder- en jeugdhuizen van het Leger des Heils allemaal een Sinterklaascadeautje. Doet u mee? U kunt uw kinder- en volwassenschoeisel deponeren in de inzamelcontainers. Wilt u de schoenen per paar binden? De locatie van het dichtstbijzijnde inzamelpunt bij u in de buurt vindt u op de website: www.reshare.nl. Er staat er ook één in het stadskantoor.

Betaald parkeren op koopzondag 25 november Op een collectieve koopzondag in de binnenstad geldt het betaald- en vergunningparkeren van 12.00 tot 19.30 uur. Parkeergarage Liga Koopzondag: geopend van 11.00 tot 18.00 uur Parkeergarage Mill Hill Koopzondag: geopend van 11.00 tot 18.00 uur Parkeergarage Biggelaar Geopend van vrijdagochtend 08.15 tot en met zondagnacht 1.00 uur Parkeergarage Roselaar Koopzondag: geopend van 11.00 tot 18.00 uur Parkeergarage Nieuwe Markt 24 uur per dag 7 dagen per week geopend Openingstijden Parkeer-Servicebureau Het Parkeer-Servicebureau aan de Emmastraat 7 is geopend: maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur. U kunt op vrijdagavond, zaterdag, koopzondagen en extra koopavonden terecht voor vragen bij de loge van parkeergarage Nieuwe Markt, Nieuwe Markt 81, 4701 AE, tel. (0165) 529 400.

Aanbesteding Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal laten de afdeling Bedrijfsondersteuning, team inkoop de volgende aanbestedingstrajecten opstarten: • Het verlenen van een concessie om een warmtenet te bouwen en te exploiteren aan het op te richten 'Duurzaam energiebedrijf Roosendaal' • Het leveren van restwarmte door Sita uit Roosendaal. • Het opknappen van het Tongerloplein in Roosendaal. De volledige tekst van deze aankondiging vindt u op: www.aanbestedingskalender.nl of op www.roosendaal.nl.

Stadserf 1


Ingediende aanvragen algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Locatie Horeca / Openbare inrichting Oostplein 19, 4706 NL Roosendaal Orde & veiligheid op de weg Weststraat 6, 4725 TB Wouwse Plantage Bergsebaan 15, 4724 SV Wouw Heivelddreef 25, 4727 SJ Moerstraten Zoomvlietweg 61, 4725 TD Wouwse Plantage Julianaweg 18, 4725 SH Wouwse Plantage Oostlaarsestraat 28, 4703 SB Roosendaal Evenementen Roosendaal Nieuwe Markt in Roosendaal Markt in Wouw Markt in Wouw Nispen Wouw Heerle Wouwse Plantage Roosendaal (diverse locaties) Handel Centrum Roosendaal Centrum Roosendaal Overig Gastelseweg 152, 4705 RB Roosendaal

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij de volgende aanvragen om vergunning hebben ontvangen voor:

Omschrijving

Registratienummer

Horecaexploitatievergunning (wijzigen bestaand bedrijf)

2012AV0825

Stookontheffing (verbranden snoeihout) Stookontheffing (verbranden snoeihout) Stookontheffing (verbranden snoeihout) Stookontheffing (verbranden snoeihout) Stookontheffing (verbranden snoeihout) Stookontheffing (verbranden snoeihout)

2012AV0816 2012AV0819 2012AV0820 2012AV0821 2012AV0822 2012AV0829

Circus Barone d.d. 28-03-2013 t/m 07-04-2013 Promotionele actie december 2012 het plaatsen van een tent tijdens de braderie d.d. 07-06-2013 t/m 09-06-2013 Artikel 35 drank en horeca (Braderie Wouw d.d. 7-06-2013 t/m 9-06-2013) Kermis Nispen d.d. 04-10-2013 t/m 06-10-2013 Kermis Wouw d.d. 14-09-2013 t/m 18-09-2013 Kermis Heerle d.d. 13-07-2013 t/m 16-07-2013 Kermis Wouwse Plantage d.d. 04-08-2013 t/m 06-08-2013 Kermis Roosendaal d.d. 06-09-2013 t/m 12-09-2013

2012AV0818 2012AV0824 2012AV0826 2012AV0828 2012AV0832 2012AV0833 2012AV0834 2012AV0835 2012AV0836

Standplaats (voor een ballonnenboog) Standplaats (voor een draaiorgel)

2012AV0817 2012AV0823

Ontheffing winkeltijdenwet (voor verkoop van carnavals- en themakleding)

2012AV0827

U kunt de ingediende aanvragen inzien bij de publieksbalies op het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. U kunt geen bezwaar maken tegen een aangevraagde vergunning. Dit is pas mogelijk nadat de vergunning is verleend.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn ontvangen. Locatie Tussenriemer in Roosendaal (Kadastraal A 4817) Spellestraat 42c, 4724SJ Wouw Bronkhorstdreef 24, 4706 VB Roosendaal Kade 36, 4703 GG Roosendaal Molenstraat 122, 4701 JW Roosendaal Middenstraat 111, 4702 GC Roosendaal Susannadonk 87, 4707 WT Roosendaal

Omschrijving aanleggen van een uitweg oprichten van een varkensstal uitbreiden woning realiseren van een balkon herinrichten winkelpand realiseren van een opbouw brandveilig gebruik

Registratienummer 2012WB0467 2012WB0690 2012WB0691 2012WB0692 2012WB0693 2012WB0694 2012WB0695

De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Inzage van een ingediende aanvraag en/of nadere informatie is mogelijk op afspraak. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de publieksbalies op het stadskantoor via telefoonnummer (0165) 579 170.

REGULIERE PROCEDURE

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben verleend. Locatie Tussenriemer in Roosendaal (Kadastraal A 4817) Brugstraat 38, 4701 LJ Roosendaal Stadserf 1, 4701 NK Roosendaal

Omschrijving aanleggen van een uitweg verbouwen van een kantoorpand tot appartementen handelen in strijd met bestemmingsplan - het plaatsen van een zendmast

Registratienummer 2012WB0467 2012WB0547 2012WB0633

Besluit verz. 21-08-2012 09-11-2012 31-10-2012

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken tegen een besluit een bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Op grond van artikel 8:81 van de Awb kunnen belanghebbenden ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda, Postbus 90006, 4800 PA Breda, als onverwijlde spoed dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verleende omgevingsvergunning uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, onderstaande omgevingsvergunningen hebben verleend: Locatie Zeggeveld 10, 4705 RP Roosendaal

Omschrijving veranderen van de inrichting

Registratienummer 2012WB0230

Besluit verz. 08-11-2012

U kunt de aanvraag, het besluit en de bijbehorende stukken inzien bij de publieksbalies op het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. Tegen dit besluit kan beroep worden ingesteld door: • Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerpbeschikking. • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. • Indien een besluit gewijzigd is ten opzichte van het ontwerpbesluit, diegenen die een zienswijze willen inbrengen tegen de wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht. Het beroepsschrift kan binnen zes weken schriftelijk en gemotiveerd ingediend worden bij de rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. De beroepstermijn van zes weken begint met ingang van de dag na de datum van ter inzage legging, 18 november 2012. Op grond van artikel 8:81 van de Awb kunnen belanghebbenden ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda, Postbus 90006, 4800 PA Breda, als onverwijlde spoed dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Ingekomen meldingen Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij de volgende melding(en) hebben ontvangen: Locatie Heivelddreef 25, 4727 SJ Moerstraten Julianaweg 7, 4725 SJ Wouwse Plantage

Omschrijving Besluit landbouw Besluit glastuinbouw

Registratienummer 2012MU0069 2012MU0070

U kunt de ingediende meldingen inzien bij de publieksbalies op het stadskantoor. U kunt eventueel eerst bellen om af te spreken wanneer u de ingediende aanvraag komt inzien. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. U kunt geen bezwaar maken tegen een ingediende melding. Meer informatie: team Publiekszaken, tel. (0165) 579 170. Roosendaal, 18 november 2012.

Stadserf 1


Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, hebben besloten om de beslistermijn van de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken: Locatie Boulevard 33, 4701 EN Roosendaal

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Omschrijving plaatsen van een fietsenhok en schutting

Registratienummer 2012WB0528

UITGEBREIDE PROCEDURE

Ontwerpbesluit uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voornemens zijn om onderstaande omgevingsvergunning(en) te verlenen. Locatie Zeggeveld 10, 4705 RP Roosendaal Kruislandseweg 3, 4724 SL Wouw

Omschrijving veranderen van de inrichting Intrekking bestaande milieuvergunning

Registratienummer 2012WB0230 2012WB0497

U kunt vanaf 18 november 2012 de aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken gedurende zes weken inzien bij de publieksbalies op het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. Tijdens de periode van ter inzage legging kunt u bij voorkeur schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen bij: Burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Bekendmaking regelgeving Burgemeester en wethouders maken bekend dat de raad op 7 november 2012 heeft besloten: 1. De Algemene plaatselijke verordening vast te stellen onder intrekking van de Algemene plaatselijke verordening, vastgesteld op 16 april 2009; Aansluitend maken burgemeester en wethouders en de burgemeester bekend dat zij, ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft, op 18 september 2012 hebben besloten om alle nadere regels, beleidsregels, nota’s en spelregels, die zijn gebaseerd op de ingetrokken Algemene plaatselijke verordening in te trekken. Op basis van de nieuwe Algemene plaatselijke verordening hebben zij, ieder voor zover het zijn bevoegdheden betreft, besloten de volgende nadere regels, beleidsregels, nota’s en spelregels vast te stellen: 1. Beleidsregel samenscholingsverbod Langdonk en Westrand; 2. Aanwijzingsbesluit verbod straatartiesten e.d.; 3. Nota buitenreclame; 4. Programma van eisen billboards/vitrines; 5. Programma van eisen lichtmastreclame en vaste twee/driehoeksborden; 6. Nadere regels plaatsing geveltuinen/bloembakken op openbare plaatsen; 7. Nadere regels plaatsing plantenbakken en banken op openbare plaatsen; 8. Nadere regel losstaande terrassen op openbare plaatsen; 9. Nadere regels plaatsen uitstallingen op openbare plaatsen; 10. Nadere regels plaatsen tijdelijke bouwobjecten openbare plaatsen; 11. Spelregels voor het verlenen van uitwegvergunningen;

12. Circusbeleid gemeente Roosendaal; 13. Beleidslijn Bevordering Integriteitsbeoordeling door het Openbaar Bestuur (BIBOB) van de gemeente Roosendaal inzake vergunningen voor horeca-inrichtingen, seksinrichtingen en speelautomatenhallen; 14. Beleidsregel verruiming openingstijden horeca; 15. Beleidsregel nadere betekenis growshops; 16. Bevordering dan wel voorkoming van verdere aantasting van het woon- en leefklimaat; 17. Spelregels gebruik openbare aanplakgelegenheden; 18. Aanwijzingsbesluit van openbare plaatsen waar het verboden is alcoholhoudende dranken bij zich te hebben c.q. te gebruiken; 19. Nadere regel honden in ecologische verbindingszones; 20. Besluit aanwijzen van wegen waarbij het verboden is te bedelen; 21. Besluit waarbij wegen zijn aangewezen waar een samenscholingsverbod geldt in verband met drugs; 22. Aanwijzingsbesluit cameratoezicht binnenstad Roosendaal; 23. Aanwijzingsbesluit cameratoezicht Langdonk; 24. Bomen en vereenvoudiging regelgeving: Beleidsregel voor Houtopstanden; 25. Bomenkaart; 26. Besluit aanwijzen van wegen waar het verboden is voertuigen die gebruikt worden voor andere dan verkeersdoeleinden langer dan drie achtereenvolgende dagen te parkeren; 27. Parkeerverbod grote voertuigen; 28. Aanwijzingsbesluit fietsenstalling verbod binnenstad gemeente Roosendaal; 29. Besluit aanwijzen van wegen waarbij het verboden is (brom)

30. 31. 32. 33. 34. 35.

fietsen te plaatsen; Beleidsregel aanvragen vergunningen inzameling van geld; Aanwijzingsbesluit ventverbod; Standplaatsenbeleid Roosendaal 2012; Uitvoeringsbesluit regulering gebruik van de haven; Locaties asverstrooiing; Ontheffingenbeleid verbod verbranden afvalstoffen.

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat de raad op 7 november 2012 heeft besloten: 1. De Financiële Verordening te wijzigen; 2. De Controleverordening te wijzigen; 3. De Brandbeveiligingsverordening te wijzigen; 4. De Verordening naamgeving en nummering te wijzigen; 5. De Parkeerverordening te wijzigen; 6. De Beheersverordening gesloten begraafplaatsen te wijzigen; 7. De Verordening Winkeltijden te wijzigen; 8. De Huisvestingsverordening standplaatsen voor woonwagens in te trekken. Alle bovengenoemde besluiten zijn op 16 november 2012 in het Gemeenteblad opgenomen en treden op diverse data in werking. Het Gemeenteblad ligt gedurende twaalf weken ter inzage bij het gemeentelijke Informatiecentrum van het stadskantoor en is te raadplegen op www.roosendaal.nl, maar ook in afdruk verkrijgbaar. Voor meer informatie: Team P&O/Juridische Zaken, tel. (0165) 579 493 / 014 Roosendaal, 18 november 2012

Stadserf 1

Sam’s Kledingactie op Gertrudiscollege

Bristol Team B1 speelt gelijk

ROOSENDAAL - Hoewel de Maatschappelijke Stage nu landelijk in zwaar weer lijkt beland, blijft de maatschappelijke betrokkenheid bij jongeren gelukkig groot. Belangeloos iets doen voor anderen, vanuit die gedachte heeft een groep enthousiaste leerlingen uit 3vwo van het Gertrudiscollege samen met Sam’s een kledinginzamelactie op touw gezet.

ROOSENDAAL - Het jeugdteam heeft wederom een puntje weten te sprokkelen in de competitie.

Sam’s is al 45 jaar inzamelaar van oude kleding en schoeisel. Ingezamelde kleding wordt doorverkocht en komt terecht in Afrika en Oost-Europa. Met de opbrengst steunt Sam’s de projecten van Cordaid mensen in Nood. Tegelijkertijd wordt door het hergebruik extra belasting van het milieu door verbranding van de kleding voorkomen. Dubbele winst dus. Het Gertrudiscollege steunt dit initiatief van harte en met de onthulling van een spandoek werd

afgelopen week op school het startschot gegeven voor de actie.Kijkt u de komende maand eens kritisch in uw kasten en gun uzelf wat extra ruimte. Van maandag 10 t/m vrijdag 14 december kunt u uw oude schoenen, huishoudtextiel en kleding die u niet meer draagt, maar nog wel goed is inleveren in gesloten plastic zakken op de Bovendonk 115. Elke dag tussen 8.00 en 8.30 en tussen 12.00 en 14.00 uur (op donderdag van 13.00-1600), in het witte bijgebouw.

Internationale WJKA Karate stages ROOSENDAAL - Shihan Jan Knobel en sensei Jan Knobel jr van Karate dojo UMO hebben Shihan K. Yokota, 8e Dan WJKA, uit San Jose (USA) uitgenodigd om in Roosendaal enkele internationale karate stages te komen geven.

AV Thor

De stages zullen worden gehouden op vrijdag 16 november van 18.00-22.00 uur in Gymzaal de Kameleon, Gerard ter Borchstraat 51 in Roosendaal en op zondag 18 november van 09.00-17.00 uur in Sporthal D’n Dijck, Platinadijk 27, Roosendaal. Deze

Uitslagen Zaterdag 10 november: 45ste Mosselloop, Burgh-Haamstede; Msen wedstrijd 9km: 7 Wim Nieuwkerk 30:46min Zondag 11 november: Molenvencross, Helmond: JJunA 5650m;

stages zijn toegankelijk voor iedere karateka, alle leeftijden en graden. Iedereen is van harte welkom. Uitgebreide infomatie over de stages / kosten etc. kunt u vinden op onze website www.umokarate.com en www.wjkahq.com

2 Rik Palings 20:15min; 3 Freek Schuurman 20:43min; 5 Koen vd Meijden 22:00min Maresia Cross, Kaatsheuvel: MJunA 3,5km: 4 Laura Wientjens 14:04min; Vsen 6,6km: 8 Cindy Holierhoek-Bruls 36:45min; MSen 8,8km: 6 Wouter Warndorff 34:25min.

RoGeP zoekt actieve vrijwilligers ROOSENDAAL - Eén van de kerntaken van het Roosendaals Gehandicapten Platform (RoGeP) is het keuren van winkels, horecagelegenheden, scholen en buurthuizen op aspecten van bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid voor gehandicapten. We zijn op zoek naar enkele representatie-

ve vrijwilligers met een positieve “drive”, welke tijdens doordeweekse winkelopeningstijden zelfstandig eenvoudige keuringen willen verrichten bij deze winkels op bovengenoemde aspecten. Hiervoor is het wel nodig dat men bouwkundige kennis heeft op MTS-niveau en dat men bereid is om de keuringsbevindingen vast te leggen in eenvoudige rapportages. De eventuele

specifieke kennis rondom de keuringseisen (“Handboek voor Toegankelijkheid”) kan worden opgedaan binnen het “RoGeP”. Bovenstaande taak is op het lijf geschreven van een uitvoerder of opzichter met (vroeg)pensioen. Voor eventuele inlichtingen kunt u contact opnemen met Huib de Ruijter, tel 0165-852717 of e-mail: btb@rogep.nl PAGINA 23

Het team in opbouw (dat volgend seizoen een rol moet gaan spelen) wist een punt over te houden in Bergen op Zoom. Het was voor de stad sowieso een primeur. Voor het eerst kwam een jeugdteam uit in

de KNVB competitie in sporthal Tuinwijk. Levy Schotel bleek opnieuw van grote waarde deze wedstrijd. Opnieuw had de topscoorder van Bristol Team/B-Fit B1 een groot aandeel in de 4-4 score. Met twee doelpunten zorgde hij mede voor dit resultaat. Wesley Kotta (terug van blessure) en Richy tekenden voor de andere treffers.

Pinneke Busch, gevloerd of gevlogen

Bergenaar is inspiratiebron voor Roosendaalse musical ROOSENDAAL - Op 22 en 23 november zal een stukje historie herleven. Stichting ROOS brengt dan de musical: Pinneke Busch, gevloerd of gevlogen?

Constantinus Anthonius Busch was een geboren Bergenaar (8 september 1870) die na zijn trouwen in Roosendaal het gelukt zocht. Hij opende een bakkerij en handel in koloniale waar in Roosendaal. De zaken liepen niet helemaal naar verwachting en hij vertrok berooid naar Amsterdam. Daar gingen de zaken een stuk beter en zo had hij voldoende geld verdiend om in te springen op de trend van die tijd: vliegen. Éen keer keerde hij nog terug naar Roosendaal. Op 29 juni 2012 zou hij een vliegdemonstratie geven. Duizenden Roosendalers waren naar de Kade gekomen om Pinneke te zien vliegen. Onder luid gejoel koos hij het luchtruim maar een paar honderd meter verder stortte hij echter al neer.

Gedesillusioneerd keert Pinneke terug naar Amsterdam. Het verhaal krijgt echter nog een staartje. Een paar jaar later doet zijn vrouw aangifte van vermissing en in De Telegraaf verschijnt een artikel over zijn verdwijning: ‘’Sedert vrijdagavond 22 okt. wordt vermist: Constantijn Anthonius Busch, 45 jaar, mager glad gezicht, donkerblond haar, achter linkeroor een lidteeken, gekleed met bruin colbertkostuum, donkergrijze winterjas met fluweelen kraag en zwarte fantasiehoed. Spreekt met Brabantsch dialect. Hij was in het bezit van pl.m. Fl.12.000 aan bankpapier.’ Hoe het met Pinneke is vergaan zal onthuld worden in de musical. Deze is geschreven door Stef Broos en is geïnspireerd op het leven van de oud-Bergenaar Constantinus Anthonius Busch. Kaartjes voor de Musical Pinneke Busch, gevloerd of gevlogen? zijn te koop via de website van De Kring (www.dekringroosendaal) en aan de kassa van de schouwburg.


l er op action.n ld fo e d r o vo k K ij

BINNEN/BUITEN

SPORT & ACTION

80 lampjes

keuze uit veel verschillende figuren

GLORIA VANDERBILT

LED PLAYMOBIL EAU DE TOILETTE VERLICHTING FIGUREN 10 0 M L

LED VERLICHTING 48 lampjes geen stekker nodig!

3.49

5.49 1.89 5.49 Elders 3.49 4.95

Elders 9.95 12.95

STARCANDLE

IMPULS

MEGA

red berries, vanille of magnolia zak 25 stuks

voor draadloze bediening van lampen en apparaten 3 ontvangers 1 afstandsbediening

met o.a. pompons, wiebelogen, en chenille knutseldraden

AFSTANDS GEUR KNUTSEL THEELICHTEN BEDIENINGSET SET

GEUR KAARS 10x6 cm 5 geuren

0.89

SET/2

1.15

STICKER VELLEN keuze uit diverse uitvoeringen en licenties

2 VO O R

Elders 2.69 3.99

0.98

Elders 14.99 17.49

7.99

SPEEL KLEI 5 grote potten

1.29

2.99

FOAMING SHOWERGEL OF

DAMES/TIENER

Zen Paradise Pink, Good Health, Happy Days of Beauty Secrets 200 ml

diverse kleuren maten S-XL

BODY BUTTER

Elders 3.99 5.95

FLEECE VEST

1.49 10.99 Elders 16.95 18.95

Kijk voor winkeladressen en overige


g i d e l l o v d n e s s a r r e v g i l e d r o o v d n e v e rba z

FUN BAKING

MANDEMAKERS

voor 12 popcakes

6 stuks 180 gram

POPCAKE MAKER TE DE NIE U WS E B A K R AG !

1.12

GLITTER

sierblad of bessentak lengte 85 cm

0.68

50x250 cm

5 ROL L E N

0.95

UITZOEKEN

SPECULAAS SPEEL CAKES GOED

9.95 0.79 1.59

KERST SIERTAK

DECO KERSTMIX wit, rood of zilver

GE SC HE N K PAPIER

Elders 1.29 1.39

Elders 3.99 6.49

HOME DECO

DIERENPRINT

40x40 cm

in etui 6-delig

KUSSEN HOES UITZOE K E N

0.79

!

1.59

Elders 2.99 3.98

MANICURE SET

Elders 4.95 6.95

1.99

KERSTBALLEN

NORTH STAR

BLING BLING

diverse uitvoeringen incl. parels, kwasten en draad voor 8 kerstballen

diverse kleuren en modellen

diverse kleuren

KNUTSEL PAKKET

kerststerren KNUTSEL PAKKET voor 36 sterren

0.99

1.59

HOOFD BAND

pluche OOR WARMERS diverse kleuren

0.69

0.99

TRENDY ARMBAND

Elders 4.95 6.95

0.99

informatie op onze website ACTION.NL

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 18-11 t/m za. 24-11

POPCAKE BAKMIX 24 popcakes

SINTERKL A AS


Speelgoed leegverkoop

lockers

Top 1 Toys

garderobekasten

werkkasten postkasten

info@locker.nl www.locker.nl

Jadin Hobbytoys Oude Markt 58 Roosendaal

laptopkasten

Gelukkiger leven?

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

SINTERKLAAS OP BEZOEK! Geef uw kinderen het feest van het jaar, Sinterklaas en Zwarte Piet staan al klaar. Het wordt een onvergetelijk feest, als wij langs zijn geweest.

www.sinterklaasopbezoek.nu / 06 – 45 21 36 03

(gratis)

POOLS BOuwBedrijf Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk.

MINDFULNESS kennismakings workshop www.i-a-m.nu 0165 55 47 63

computer problemen?

BetaalBaaR en BetRouwBaaR Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

06 - 48 10 93 87

www.dewolfstukadoor.nl

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

PS Nailcare & More... Rucphen • Ontwerp • Aanleg • Onderhoud • Sierbestrating • Boomverzorging T: 0165 - 342415 • E: info@jibro.nl

www.jibro.nl

Molenstraat 47 • Roosendaal 0165-764083 www.psnailcareandmore.nl Uw handen en voeten verdienen de beste persoonlijke aandacht bij PS Nailcare and more... Heeft u last van schrale en droge handen???

Actie van de maand November: Maak snel een afspraak, want vol=vol GRATIS HANDCRÉME t.w.v. 12,50 BINNENKORT: WIMPEREXTENTIONS bij Manicure de Luxe Like ons op Facebook en maak GRATIS Handscrub+Airbrush t.w.v. 25,- kans op gratis wimperextentions bij Nieuwe set Acryl- of Gelnagels voor de feestdagen!

aanwezig is.” Tieman raadt bewoners aan om tijdschakelaars te gebruiken om de binnenverlichting bijtijds in te schakelen en om de verlichting op wisselende plekken aan en uit te laten gaan. Ook degelijk hang- en sluitwerk en goed zicht vanuit de omgeving op alle toegangsdeuren schrikt inbrekers af. “De combinatie van zicht, verlichting en inbraakwerend hang- en sluitwerk verkleint de kans op een inbraak aanzienlijk.”

Het aantal woninginbraken stijgt in Nederland steevast vanaf oktober. De inbraakcijfers laten ook een verschuiving zien van het tijdstip waarop inbrekers te werk gaan. In de wintermaanden zijn inbrekers actiever in de avonduren, terwijl zij ‘s zomers een voorkeur aan de middag geven. Inbrekers letten vooral op de afwezigheid van de bewoners. “Bij het invallen van de duisternis wordt dat voor hen makkelijk waarneembaar. Ze kiezen de woningen uit waar geen licht brandt”, stelt Lilian Tieman, die als programmaleider Veilig Wonen verbonden is aan het CCV.

Binnen- en buitenverlichting De aandacht voor verlichting zou zich volgens haar niet alleen tot de binnenkant van de woning moeten beperken. “Zorg voor goede buitenverlichting bij alle vanaf de openbare weg bereikbare en zichtbare deuren. Dit houdt inbrekers in veel gevallen op afstand.” Een buitenlamp die automatisch aanspringt als de avond invalt, is daarvoor zeer geschikt. De buitenlamp bij de voordeur dient het gezicht van de bezoekers te verlichten. “Zo kunt u beter de afweging maken of u wel of niet de deur gaat openen.” Hulp bewoners Naast deze preventieve maatregelen kunnen bewoners een belangrijke rol spelen bij het aanhouden van de dief. De politie

ROOSENDAAL - 350 belangstellenden hebben één van de 100 pleegezinnen bezocht die meewerkten aan de actie ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’. Onder het motto ‘Ontdek de pleegouder in je buurt’ organiseerde Pleegzorg Nederland op zaterdagmiddag 10 november een open dag bij 100 pleeggezinnen. Het doel van de actie om meer aandacht te vestigen op het belang van pleegzorg en op het schrijnend tekort aan pleegouders in ons land lijkt gehaald. Ook de West-Brabantse jeugdzorgaanbieder Juzt, met zo’n 450 actieve pleegouders, sloot zich aan bij deze actie. Negen pleeggezinnen en één gezinshuis, die één of meerdere kinderen opnemen in hun gezin, zette hun deur open. Het aantal bezoekers in onze regio was niet zo hoog. Echter de bezoekers die de stap namen om binnen te komen kijken waren zeer serieus en belangstellend. Er zijn goede, inhoude-

lijke gesprekken gevoerd. Vragen als: ‘Wat betekent het voor je eigen kinderen als je pleegouder wordt?’ en ‘Moet je speciale talenten hebben als pleegouders, zou ik dat wel kunnen?’ werden met de ervaren pleegouders besproken. De verwachting is dat een flink deel van de bezoekers op korte termijn het traject van voorbereiding en screening voor aspirant pleegouders ingaat. Deze actie heeft meegeholpen om mensen die overwegen om pleegouder te worden op een persoonlijke wijze te informeren over pleegzorg in de praktijk. Begin deze week zijn er veel meer informatiepakketten aangevraagd dan voor de actie. Heb jij ook interesse in pleegzorg, vraag een informatiepakket aan of meld je aan voor een informatiebijeenkomst. De eerst volgende avond vind plaats op 17 december in Roosendaal. Kijk voor meer informatie op www.juzt.nl/pleegzorg of bel 076 5256444.

Bijeenzijn weduwen en weduwnaars ROOSENDAAL - De kruisvereniging houdt op woensdag 21 november in Hoeven een bijeenkomst voor weduwen en weduwnaars. Het bijeenzijn is bedoeld voor mensen die hun partner op relatief jonge leeftijd zijn verloren. Deze mensen hebben volgens de vereniging behoefte aan contact met lotgenoten. Tijdens de bijeenkomst zal er ruimte zijn voor serieuze gesprekken maar zal de nadruk liggen op gezamenlijk leuke dingen doen. De bijeenkomst vindt plaats in het kruisgebouw aan het Constatijn Huijgensplein 12 en zal starten om 20.00. Aanmelden kan via Corrie Braspenning op het nummer 0165 505366. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Een avondje Mariadal

Zet inbrekers in de schijnwerper WEST-BRABANT - De donkere dagen staan weer voor de deur en de cijfers laten zien dat het aantal woninginbraken dan stijgt. De wintermaanden bieden inbrekers nu eenmaal meer gelegenheid om ongezien toe te slaan. “De winter brengt, naast een hoop gezelligheid, ook meer woninginbraken met zich mee”, zegt Lilian Tieman van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Pleegouder werkt mee aan actie.

Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale

Meer inbraken als de dagen korter worden

Tijdschakelaars Sommige oplossingen zijn eenvoudig. “Zorg dat het lijkt of er iemand in huis

Open dag pleeggezinnen levert mooie resultaten

1e art. 20% korting 2e art. 30% in volgorde 3e art. 40% van prijs

schoolkluisjes Halsterseweg 165 4613 AL Bergen op Zoom T 0164 76 44 22

Pleegouders gezocht

vat regelmatig inbrekers in de kraag dankzij de hulp van burgers. “Bel de politie bij verdachte situaties via 112 en noteer de uiterlijke kenmerken van zowel de potentiële dader als het voertuig”, adviseert Tieman. “De politie komt liever een paar keer te veel dan één keer te laat. En vergeet ook niet om de gemeente te attenderen wanneer een boom bijvoorbeeld het licht van een lantarenpaal wegneemt. Ook dat helpt bij de aanpak van inbraken.” Nieuwe toegangsweg Tot slot wijst Tieman nog op een bijkomend gevaar tijdens de wintermaanden. “Een Amsterdamse buurt werd tijdens de vorige winter getroffen door een explosie aan inbraken. Wat bleek: de woningen lagen aan het water. Dat wordt als het vriest een nieuwe toegangsweg. Dat is dus ook iets waar je tijdens de wintermaanden bij stil moet staan.” Kijk voor meer preventieve maatregelen op de website politiekeurmerk.nl. De maatregelen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen zorgen ervoor dat de kans op een geslaagde inbraak in uw woning flink afneemt; gecombineerd met het juiste bewonersgedrag zelfs wel tot 90 procent. PAGINA 26

ROOSENDAAL - Het heemkundige jaar zit er weer bijna op. Het is een druk jaar geweest voor de Roosendaalse heemkundekring: een verhuizing van de Heemkelder naar Heemhuis Mariadal, inrichting van de ruimtes, een officiële opening en erg goed bezochte open huis dagen. Nu dat allemaal achter de rug is, kan de heemkundekring zich weer gaan richten op het heemkundige werk: de komende lezing op maandag 26 november. Op deze avond wordt door de heemkundekring speciaal de aandacht gericht op het voormalige Klooster Mariadal. Voorzitter René Konings van de heemkundekring : ‘het leek ons goed om aan het eind van dit turbulente jaar nog eens extra de aandacht te richten op de huisvesting waar we nu als heemkundekring gebruik van maken. Het kloostergebouw in al haar monumentale pracht en de Zusters Franciscanessen verdienen die aandacht ook. Daarom hebben we besloten om de geschiedenis van Mariadal in deze laatste lezing van dit jaar op een speciale manier onder de aandacht te brengen van onze leden’. Zuster Albertina vertelt… De zusters hebben het klooster op het einde van 2011 verlaten en zijn toen ver-

huisd naar het nieuwe Woonzorgcentrum St. Elisabeth aan de Wouwseweg/Theresiastraat. Van het kloostergebouw in de Vincentiusstraat maken nu een aantal instellingen en verenigingen dankbaar gebruik van de verschillende kloosterruimtes. De inloop op deze avond is vanaf 19.00 uur in de ontmoetingsruimte van de heemkundekring en de lezing begint om 19.30 uur in de Conferentiezaal. Zuster Albertina van de Congregatie van de Zusters Franciscanessen van Mariadal komt vertellen over de geschiedenis van het kloostergebouw en het leven en werken van de zusters in het klooster. Presentatie Na de pauze kunnen de aanwezigen genieten van de presentatie Afscheid Mariadal 2011. Op een groot scherm wordt door middel van een presentatie van schitterende foto’s die Gert-Jan van Linschoten uit Roosendaal heeft gemaakt, een mooi beeld gegeven van het exterieur en het interieur van het Klooster Mariadal. Na het programma worden de aanwezigen uitgenodigd om nog even gezellig met elkaar na te praten in de ontmoetingsruimte. Met een aparte uitnodiging zijn de leden van de heemkundekring inmiddels al uitgenodigd voor deze lezing, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.


tijdloos & modern wonen in een BunGaLow in eenin inBunGaLow een BunGaLow BunGaLow een tijdloos &onroerend moderngoed wonen Wilt uentotcomfortabel op hoge leeftijd riant en Wilt u tot Wilt op hoge u totleeftijd op hoge riant leeftijd riant en comfortabel Wilt u tot BunGaLow op hoge leeftijd riant en comfortabel in een wonen? Met wonen alle voorzieningen ge wonen? Met wonen? alle voorzieningen Met & allemodern voorzieningen gelijkvloers? gelijkvloers? tijdloos

GeSTarT!! Bouwrijp maken GeSTarT!! NU: KOPEN ZONDER RISICO!

wonen? Met alle voorzieningen gelijkvloers? In eenzowel ruime bungalow In een ruime In een bungalow ruime bungalow waarvan waarvan de living zowel dewaarvan living zo in In een bungalow zowel de living Wilt ueen totruime opBunGaLow hoge leeftijd waarvan riant en comfortabel alsopde op de eigen bes als de slaapkamer als de slaapkamer slaapkamer op de eigen beschutte deslaapkamer eigen beschutte TIJDLOOS & voorzieningen MODERN WONEN als de Met op de eigen beschutte wonen? alle gelijkvloers? binnentuin uitkomen? binnentuin binnentuin uitkomen? uitkomen? Wilt u tot op hoge leeftijd riant en comfortabel IN EEN BUNGALOW binnentuin uitkomen? In een ruime bungalow waarvan zowel de living wonen? Met alle voorzieningen gelijkvloers? Dat iste wonen in te Dat is wonen Dat is in wonen Nieuwoldehof in Nieuwoldehof Wouw. teNieuwoldehof Wouw. wonen inop Nieuwoldehof te Wouw. alsDat de is slaapkamer de eigen beschutte

PROF IT EE R NO G SN EL VA N DE GU NS TI GE FIS CA LE VO OR DE LE N TOT 1 JA NU AR I 2013

In een ruime bungalow waarvan zowel de living Wilt u tot op hoge leeftijd riant en

binnentuin uitkomen? als de slaapkamer opMet de eigen beschutte comfortabel wonen? alle voorzieningen Aan de 12 Stegge realiseert 12 riante Aan de Dat Stegge Aan de realiseert Stegge realiseert 12 riante bungalows, 12 riante bungalows, is wonen in Nieuwoldehof te Wouw. Aan de Stegge realiseert riante bungalows, gelijkvloers? In een ruime bungalow binnentuin uitkomen? aan een verkeersluw binnenterrein aan eenwaarvan verkeersluw aan een een verkeersluw binnenterrein binnenterrein loopafoploopafloopafzowel de living binnenterrein als deop slaapkamer aan verkeersluw op Dat is wonen in Nieuwoldehof te Wouw. opstand de eigen beschutte binnentuin uitkomen? stand van het historische centrum v stand van het historische van het historische centrum van centrum Wouw. van Wouw. Aan de Stegge 12centrum riante bungalows, stand van het realiseert historische van Wouw. Dat is wonen in Nieuwoldehof te Wouw. Nieuwoldehof: de ideale locatie om Nieuwoldehof: Nieuwoldehof: ideale de locatie ideale locatie te wonen, om tewonen, wonen, aan een verkeersluw binnenterrein op loopafAan de de Stegge realiseert 12om riante bungalows, Nieuwoldehof: de ideale locatie om te Aan Stegge heeft 12 riante bungalows, perfecte omgeving om de perfecte dede omgeving perfecte omgeving om de te ontspannen. omte teontspannen. ontspannen. ” Wouw. aan een verkeersluw binnenterrein op loopafstand van het historische centrum van de perfecte omgeving om ” ”te ontsp gerealiseerd aan een verkeersluw binnenstand van het historische centrum van Wouw. Nieuwoldehof: de ideale locatie om te wonen, terrein op loopafstand van het historische Nieuwoldehof: de idealeom locatie om te wonen, de perfecte te ontspannen. centrum van omgeving Wouw. Nieuwoldehof: de ideale ”

“ deze bungalows zijn vanuit centraal idee deze zijn vanuit zijn één centraal één centraal ideeéénidee “bungalows dezebungalows bungalows zijnvanuit vanuit één centraal idee ontworpen: levensbestendig woongenot. orpen: levensbestendig levensbestendig woongenot. woongenot. ontworpen: levensbestendig woongenot. “ontworpen: deze bungalows zijn vanuit één centraal idee ”” idee ” “ deze bungalows zijn vanuit één”centraal ontworpen: levensbestendig woongenot. ontworpen: levensbestendig woongenot. ” ”

de perfecte te ontspannen. ” locatie om teomgeving wonen, deom perfecte omgeving om te ontspannen. ”

“Deze bungalows zijn vanuit één centraal idee ontworpen: levensbestendig woongenot.”

“ ““

de de omgeving biedt de omgeving de omgeving omgeving biedt biedt biedt ruimte voor alle ruimte ruimte voor ruimte werkelijk voor werkelijk werkelijk alle voor alle werkelijk a de omgeving biedt de omgeving biedt vormen van vormen van ontspannin vormen vormen van ontspanning van ontspanning ontspanning ruimte voor werkelijk alle

”””””

ruimte voor werkelijk alle vormen van vormen van ontspanning ontspanning

www.nieuwoLdehof.nL Maak een afspraak voor eenmakelaars: BEZICHTIGING in de MODELWONING! makelaars: ntwikkeling & realisatie: projecthypotheek: projecthypotheek: www.nieuwoLdehof.nL www.nieuwoLdehof.nL www.nieuwoLdehof.nL ontwikkeling & realisatie: makelaars: makelaars: ikkeling ealisatie:& realisatie: projecthypotheek: projecthypotheek: ontwikkeling & realisatie:

ontwikkeling & realisatie:

makelaars:

makelaars:

www.nieuwoLdehof.nL

projecthypotheek:

www.nieuwoLdehof.nL

projecthypotheek:

0165 543 050 165 560 602 0164 685 925 0165 543685 050925 0165 602 0165 543 050 0165 543 0500165 543 0164 5 560 602 0164 6850164 925 685 9250164 685 925 050 0165 560560 602 www.de-rooy-makelaardij.nl www.adsr.nl www.helmigmakelaardij.nl www.rabobank.nl www.de-rooy-makelaardij.nl www.adsr.nl www.helmigmakelaardij.nl www.rabobank.nl www.rabobank.nl www.de-rooy-makelaardij.nl www.adsr.nl www.helmigmakelaardij.nl www.de-rooy-makelaardij.nl www.de-rooy-makelaardij.nl www.rabobank.nl www.rabobank.nl www.helmigmakelaardij.nl w.adsr.nl www.helmigmakelaardij.nl 0165 543 050 0165 560 602 0164 685 925 www.de-rooy-makelaardij.nl www.adsr.nl www.helmigmakelaardij.nl www.rabobank.nl

LandeLijk wonen aan e e n s f e e rv o L h o f nieuw woningtype vanaf € 277.000,- v.o.n.

profiteer nog snel van de gunstige fiscale voordelen tot 1 januari 2013 an erpl Co d n S zo . Bij n/of CA m . e .c en i 000,-) p o . K 1 € 17 f a (van

wonen aan de bosrijke, oostelijke rand van Bosschenhoofd. Aan een sfeervol hof met

vrij uitzicht op open velden en natuurpark pagnevaart. En dat voor maar € 277.000,- v.o.n? Het kan! In één van de 8 royale twee-onder-een-kapwoningen met eigentijdse architectuur die aan de Stegge in project Bosschenhof realiseert. w w w . b O s s c h e n h O f. n l

Bon MakeLaardij 0168 335 855 M A K E L A A R D I J

evers MakeLaardij 0165 322 300

Ontwikkeling en bouw:

aan de sTeGGe 0165 560 602 www.adsr.nl


Zaterdag 8 december 2012 Live mini concert van

Floortje Smit Floortje is bekend van de Idols finale in 2006 en neemt momenteel deel aan The Voice of Holland. Zaal open: 19.00 uur | Aanvang feest: 21.00 uur Kaarten: voorverkoop € 10,00 | aan de kassa € 12,50 Alle kaarten inclusief 2 consumptiebonnen.

Zondag 9 december 2012 Hollandse middag met o.a.

Jettie Pallettie Bekend door haar clips op Youtube en TV. Een optreden van Jettie Pallettie is een waanzinnig meezingfeestje! Zaal open: 13.00 uur | Aanvang feest: 14.00 uur Kaarten: voorverkoop € 7,50 | aan de kassa € 10,00 Alle kaarten inclusief 2 consumptiebonnen.

HOOFDSPONSOR

KAARTEN IN VOORVERKOOP VERKRIJGBAAR BIJ: - CAFETARIA ‘T DIJKJE - LUNCHROOM ‘T DIJKCENTRUM - PLUS GOMMERS DIJKCENTRUM - CAFETARIA DE POLAR BEAR, KADE 41 Slechts 250 kaarten per feest beschikbaar!

0165 - 527 528 kunststofdaknederland.nl

SPONSOR

0165 - 565 182 sundanceweb.nl

SPONSOR

0165 - 521 770 voets-roosendaal.nl

VERZORGING RECLAME

06 - 239 724 77 kreja.nl

Bij: La Carambole, Onyxdijk 5 te Roosendaal, www.dijkenhoreca.nl


WINTERACTIE:

25% KORTING van maandag t/m donderdag

10% KORTING van vrijdag t/m zondag

Geldig tot 1 maart, niet icm andere acties en niet met feestdagen en carnaval. Tegen inlevering van deze bon. Wij hopen u te mogen verwelkomen, zodat u kunt genieten van onze heerlijke Griekse keuken.

Tel. 0164 258387

Geniet van de authentieke Griekse ambiance met heerlijk terras op de Grote Markt 25 in Bergen op Zoom. Gratis parkeren in de parkeergarage, achter de Grote Markt (Lindenbaan). Vraag naar de voorwaarden.

eetcafé “De Pin”

o.a. Zuurkool met spek en worst

terras - zaal

dinsdag:

Voor al uw n (thema) feeste en partijen!

Wisselende daghappen voor € 7,50

Elke Zondag

Maandag:

o.a. Spinazie met gekookte aardappelen en Cordon Bleu

3 gangen lunch keuzemenu €22,50

Woensdag:

Lasagna met garnituur

donderdag GeSLoten (wel op reservering geopend)

Spui 1, Bergen op Zoom - 0164 233196 - Spuihuis.nl

Vrijdag:

Gebakken Schol, sla en friet

gratis parkeren

Weekend:

Div. MenU AAnBIeDInGen

kerst & nieUWjaar

geopend

Voor inlichtingen en reserveringen kunt u ons bellen: tel. 0165-379434

Dorpsweg 136, De Heen 0167 560000 / info@de-uitwijk.nl Zie voor openingstijden www.de-uitwijk.nl

DO 22 VR 23 NOV

Roosendaals verhaal en talent

ZO 25 NOV

Dé jaarlijkse Sinterklaasmusical

20.00 uur

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur Informeer naar de mogelijkheden voor feesten en partijen

Reserveringen v.a. 20 pers. op afspraak.

Schouwenbaan 4 Wouwse Plantage www.eetcafedepin.nl

Schuttershof

www.zalencentrumschuttershof.nl

kerst of nieuwjaars borrel vrij drinken gangbare dranken luxe hapjes en nootjes 5 euro pp per uur

22 dec.: back to the 70 80 90 met diverse artiesten

Kleine bedragen maken grote verschillen. gratis plaatsing

Speciaal samengesteld en alleen verkrijgbaar van 17 nov. t/m 5 dec. 2012

Sinterklaaskoffie

Een prachtige volle koffie met mooie chocolade tonen en uiteraard een hint van speculaas. € 5,50 / 250 gr.

Sinterklaasthee

Een zwarte thee met sinaasappel, kokos, amandelen en stukjes chocolade. € 2,95 / 100 gr. Raadhuisstraat 31 4701 PL Roosendaal T 0165 55 44 53

E info@caffedono.nl I www.caffedono.nl

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

all in feesten vanaf 19,50 pp

STERREN IN DE SNEEUW € 649,00 6-DAAGSE REIS KLEINWALSERTAL 17 t/m 22 mrt 2013 Vervoer, 5 overnachtingen, 3 excursies + optredens van: Wolter Kroes, Vinzzent, Grad Damen, Rene Schuurmans en vele anderen

DAGREIS LONDEN 1, 8, 15 en 22 dec

3 tijden

€ 49,00

Vervoer, overtocht + stadsplattegrond

2-DAAGSE REIS LONDEN € 109,00 8/9 + 15/16 dec en 22/23 dec Vervoer, overtocht, hotel + ontbijt

MARGRIET WINTER FAIR 16, 21 en 22 nov

€ 32,50

Vervoer + entree (op 22 nov slechts € 30 p.p.)

KERSTMARKT DÜSSELDORF € 25,00 29 nov, 1, 8, 14, 15, 21 en 22 dec KERSTMARKT AKEN € 25,00 1, 8, 12, 15, 20 en 22 dec KERSTMARKT OBERHAUSEN € 25,00 1, 8, 13, 15, 19 en 22 dec GOUDA BIJ KAARSLICHT € 17,50 11 dec KERSTMARKT BRUGGE € 22,50 8, 12 en 21 dec KERST IN FLUWEELENGROT € 29,50 29 nov, 3 en 14 dec DICKENS FESTIJN DEVENTER € 25,00 15 en 16 dec SCHALKE 04 – FRANKFURT € 89,00 24 nov Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

www.brabantexpres.nl

€5

incl. ptie onsum

c

VR 30 NOV 19.00 uur

Het Brabants Orkest brengt Sinterklaasshow

www.dekringroosendaal.nl


Aan wie Alice Vlekke haar leven te danken heeft!

‘Het geheim van villa Vloeiweide’ RIJSBERGEN - Het geheim van de villa Vloeiweide. Zo omschrijven we het feit dat een hoge Duitse commandant, naar eerst nu bekend is, de eigenaresse van de villa, Alice Vlekke, tijdens opdoemende moeilijkheden de hand boven het hoofd heeft gehouden.

Kerstmarkt ROOSENDAAL - Ondanks de aankomende verbouwing van De Bloemschevaert, wordt er van 26 t/m 30 november toch een gezellige kerstmarkt georganiseerd met elke dag een andere soort verkoop. Maandag 26 november: M Beauty, 12.0016.00 uur op het Rozenplein. Verkoop van make-up, sieraden en haar-accessoires. Dinsdag 27 november: Jan en Joke Bogers, 10.00-12.00 uur op het Rozenplein.

Verkoop van eigen gemaakte kerst- en wenskaarten. Woensdag 28 november: Handwerkverkoop, 14.00-16.00 uur op het Rozenplein. Verkoop van eigengemaakte handwerkspullen van de bewoners. Van de opbrengst kunnen we nieuw materiaal aanschaffen. Vrijdag 30 november: Bloementuin verkoop, 14.00-16.00 uur op het Rozenplein. Verkoop van alle eigengemaakte spullen, waaronder kerstdecoraties van afdeling de Bloementuin.

Informatiebijeenkomst Steunpunt Zelfhulp Villa Vloeiweide.

DOOR RINIE MAAS Is de villa Vloeiweide dicht bij de herdenkingsplek een oord geweest van geruchtvorming en verdachtmaking, na de oorlog? Kwamen er Duitse officieren voor een gezellig onderonsje? Jazeker! Kwam pastoor Verbunt van Rijsbergen er? Jazeker, hij was er vóór 18 februari 1943 al gast aan huis ter voorbereiding van de doop van Willem Bouwman - haar tweede echtgenote - van protestants naar roomskatholiek christendom. Was er enige afstand tussen haar en de post Vloeiweide? Totaal niet! Broer Touw knapte er, voordat de post operationeel werd, klusjes op. Jan Nelissen uit Oss was er in dienst als pikeur om de paarden te verzorgen. En toen de post op de Vloeiweide er zat, liep Paul Windhausen er in en uit. Zijn problemen met gevangen genomen Princenhaagse personen, die

verdacht werden van spionage werden opgelost door ze, met verbod om zich buiten te tuin te begeven, in de villa vast te houden onder nauwlettend toezicht van Alice Vlekke en de bij haar in dienst zijnde Toos Neefs. Sleutel Alice verzorgde maaltijden voor de etenhalers van de post: Frie Renard en Miel Neefs. De gastvrijheid die de Duitsers genoten bij de open haard, die te hard trok, waardoor in 1950 het rieten dak vlam vatte waardoor de villa afbrandde, is één ding dat na-echoot. De steun aan de post die de onderzoekers bekend is is het tweede gegeven. En wat is nu het geheim waardoor villa Vloeiweide ongemoeid kon blijven? Dé sleutel hiervan rust bij de moeder van Alice Vlekke. Pas nu geeft Hans Henkes opening van zaken in de Engelbrecht van Nassau dat haar moe-

FOTO ARCHIEF RINIE MAAS

der aan de Baronielaan een hoge Duitse officier ingekwartierd had. Uit zijn verhaal blijkt dat deze man, als blijk van waardering, voor de goede zorgen, moeilijkheden voor Alice Vlekke hard de kop heeft ingedrukt. “Aan haar dankte zij haar leven,” aldus Hans Henkes.

Boek Het boek ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’ geeft nog veel meer onvermoede inkijkjes in de complexiteit van het drama. Het boek beleeft een herdruk in verband met wachtenden en nieuwe afnemers voor Sinterklaas en Kerstmis. Het boek is nog - beperkt - verkrijgbaar aan het hoofdkantoor, Bredaseweg 26, Zundert en digitaal via de website www.vloeiweide.nl

‘Doe een boodschap voor een ander’ ROOSENDAAL - Sinds enkele jaren organiseert de stichting Goed Ontmoet (voedselbank) een Kerstactie ‘Doe een boodschap voor een ander’. Afgelopen weken is er gestart met de voorbereidingen ‘er moet heel wat gebeuren voordat het zover is’ zei voorzitter Wim van Overveld. ‘Wij worden gelukkig door een heleboel vrijwilligers geholpen. Ook straks door leerlingen van de middelbare scholen die voor hun maatschappelijke stage folders gaan uitdelen’. De folders leggen dan precies uit aan het winkelend publiek wat de bedoeling is en welke producten vooral gezocht worden. Daaronder vallen in deze tijd van het jaar de net iets meer luxe artikelen zoals koffie, wasmiddelen, zeep, schoonmaakmiddelen, coca cola, chocolade etc.

‘Er zijn te weinig mensen die weten dat er in Nederland ruim 300.000 kinderen opgroeien in een gezin waar armoede is,’ zei Wim ‘Al kunnen wij niet ieder kind en zijn of haar ouders helpen, maar met steun van het winkelende publiek bereiken we wellicht toch een flink aantal in onze regio’. Kerst is het moment om te laten zien dat je iets over hebt voor een ander. Via deze actie kan iedereen haar/zijn steentje bijdragen om deze moeilijke tijden dragelijker te maken voor die mensen die het even minder hebben. ‘Het is ieder jaar fantastisch te zien hoe klanten van de supermarkten zich op deze manier inzetten voor diegenen die onder de armoedegrens leven.” zei voorzitter Wim van Overveld. Mensen kunnen ook geld doneren. Er doen supermarkten uit heel de regio

Zuidwest Brabant en Tholen mee met deze actie. “Dus vanaf 10 t/m 31 december kunt u vrijwilligers van stichting Goed Ontmoet en leerlingen van de middelbare scholen tegenkomen in uw supermarkt. We hopen dat onze kerstactie dit jaar wederom een groot succes wordt’ zei Wim tenslotte. Mochten er lezers zijn die ons willen steunen dan kan dat door een bedrag eenmalig of structureel over te maken op bankrekening RABO 1402.41.833 t.n.v. Stichting Goed Ontmoet te Bergen op Zoom. Zijn er mensen die onze hulp wensen dan is Goed Ontmoet te bereiken van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Tel. 0164-270290 daarna via 06-54680902 of lijkt het u wat een bijdrage te leveren binnen één van de activiteitengroepen? Neem contact met ons op!

ROOSENDAAL - Het Steunpunt Zelfhulp Westelijk Noord-Brabant houdt op 28 november een informatiebijeenkomst voor contactpersonen en leden van zelfhulp- en lotgenotengroepen over een nieuw project “Zelfhulp en Eerstelijnszorg”.

Dit is oorspronkelijk een initiatief van Robuust. De opzet van het project is werkers in de eerste lijn van de gezondheidszorg te wijzen op het grote belang van zelfhulp- en

lotgenotengroepen en hen daarbij adequaat te informeren. Het Steunpunt Zelfhulp wil dit project nu ook in onze regio opstarten en organiseert daarom een informatieavond op 28 november van 19.15 uur tot ± 22.00 uur in HetPunt, Laan van Brabant 50 in Roosendaal. U kunt zich voor deze avond per mail (info@zelfhulp-westbrabant.nl) of per post (Steunpunt Zelfhulp WNBr., Laan van Brabant 50, 4701 BL) aanmelden. Meer info over het programma: www. zelfhulpwestelijknoordbrabant.nl.

Reünie toernooi Familie van Osta ROOSENDAAL - Op zaterdag 1 juni 2013 organiseert de Familie van Osta een reünietoernooi op de velden van vv DVO 60 te Roosendaal. Alleen zullen de teams ditmaal 7 tegen 7 voetballen i.p.v. elftallen. Piet van Osta, voorzitter van de Fc van Osta, is blij dat er een reünie toernooi gaat komen. Volgend jaar is het dan 4 jaar geleden dat we gestopt zijn met ons beroemde Familie-toernooi. Dat we toen de beslissing hebben genomen om te stoppen daar heeft Piet nog steeds geen spijt van. Het was een mooie periode van maar liefst 40 jaar en organisatorisch werd het allemaal een beetje teveel. In de afgelopen jaren ben ik tal-

loze malen benaderd door families om een reünie toernooi te gaan houden. Na veel wikken en wegen hebben we toch besloten dit te gaan doen. Ik zie er echt naar uit en het begint toch een beetje te kriebelen om straks veel oude bekenden te mogen begroeten. We gaan er echt iets moois van maken en voor ons voormalig bestuur moet het ook een feestdag worden daarom krijgen we die dag ondersteuning van DVO 60. Maar uiteraard koppelen we aan dit toernooi weer een goed doel. De dag zal afgesloten worden met een barbecue en feestavond. Families die belangstellig hebben om deel te nemen kunnen contact opnemen met Piet van Osta, tel. 0165-544709 of via de e mail losta@kpnmail.nl

Najaarsconcerten ensemble Omonia

Rommelmarkt bij Don Bosco ROOSENDAAL - Op zaterdag 24 november is er een rommelmarkt bij Don Bosco, Kloosterstraat 1 te Roosendaal. Bent u op zoek naar mooie cadeautjes voor Sinterklaas of mooie versieringen voor de Kerst? Kom dan zeker de rommelmarkt bezoeken. Don Bosco is gelegen achter op de parkeerplaats tussen het stadskantoor en de Jeroen Boschschool. De rommelmarkt begint om 9.00 uur en het duurt tot 14.00 uur. De opbrengst van de rommelmarkt is bestemd voor buitenspeelgoed voor de kinderen van Don Bosco. Dit is de laatste keer dat de vrijwilligers van Don Bosco een rommelmarkt organiseren. Voor meer informatie kunt u contact via 0165-535326.

Bedevaart naar Lourdes, samen op weg ROOSENDAAL - Van 22 tot en met 28 mei 2013 organiseert Lourdeswerk Bisdom Breda met VNB-reizen een bedevaart naar Lourdes vanuit WestBrabant en Zeeland. Er zijn wellicht potentiële pelgrims die met deze reis mee zouden willen en dat kan! Velen duizenden pelgrims gaan regelmatig naar Lourdes. Zowel voor zieken als gezonden is het een oase van gebed en ontmoeting. De vieringen, stilte, samen bidden en zingen, de hulpvaardigheid van de vele vrijwilligers: het zijn momenten die een diepe indruk kunnen achterlaten. Een reis naar Lourdes is een betekenisvolle ontmoeting. Hans

Bouma schrijft erover: Wat pelgrims in Lourdes zoeken en ook vonden? Troost, geborgenheid, innerlijke vrede. Zingeving en nieuw perspectief. De kracht om te dragen wat gedragen moet worden”. Op het programma staat het dagelijks bezoeken van het Heiligdom en het deelnemen aan diverse plechtigheden. Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden om verschillende bezienswaardigheden in het stadje Lourdes en in de mooie omgeving van de Pyreneeën te bekijken. En er is voldoende ruimte voor ontspanning. Het vervoer gaat per touringcar en TGV: op de dag van vertrek wordt u in uw regio opgehaald om per touringcar naar Tourcoing in Noord Frankrijk te rijden. Vandaar reist u

per TGV verder naar Lourdes. Op donderdag 10 januari, vanaf 19.30 uur, zal er een informatieavond zijn in de Kruiskerk, St. Lucasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Op deze avond zijn aanwezig Pastoor Fons van Hees en Dominee Marja den Bakker. Voor nadere informatie over deze reis of de informatieavond kunt u contact opnemen met Pieter Luiken, tel. 0165-537253, pieter.luiken@lourdeswerkbisdombreda.nl Ook kunt u op www.lourdeswerkbisdombreda.nl zien onder het kopje Contactpersonen welke Contactpersoon in uw omgeving woont. En u van informatie kan voorzien over deze reis. PAGINA 30

Roosendaals Grieks Ensemble Omonia.

ROOSENDAAL - Het Roosendaals Grieks ensemble Omonia heeft zich de laatste tijd sterk uitgebreid. Na de succesvol verlopen concerten in 2010 bij gelegenheid van het 25-jarig bestaan, hebben zich een aantal instrumentalisten spontaan aangemeld. Er werd ook stevig geïnvesteerd in nieuwe arrangementen. Tijdens de najaarsconcerten zullen vele nieuwe liederen ten gehore worden gebracht van een twaalftal in Griekenland zeer bekende componisten Zaterdag 24 november om 20.00 uur in vestzak-

theater Het Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 18, Bergen op Zoom en op zondag 25 november om 15.00 uur in zalencentrum Erato, Kade 45, Roosendaal. In Roosendaal met mogelijkheid tot deelname aan een Grieks buffet na het concert. Kaarten: In en voor Bergen op Zoom verkrijgbaar bij het VVV, Kortemeestraat 19 en 45 minuten voor aanvang aan de zaal. In en voor Roosendaal bij het VVV, Markt 71 en 45 minuten voor aanvang aan de zaal. Voor kaartbestelling per bank/giro, zie website. Info: tel. 0165-302292, omonia@vandergulik.nl www.omonia.nl


TE DIR HU EC UR T !

Prachtig wonen aan de haven van Oudenbosch! ijs Huurpr – 5 850,

* Minimaal bruto inkomen 2 34.085, huurcontract voor minimaal 1 jaar

Zet je schoen bij zwembad de Stok! Kom bij onze receptie de knutselplaat halen, en kleur en versier zo mooi als je kan het schoentje, knip het uit en knutsel het in elkaar. Kom dan snel naar Zwembad de Stok om je schoen te zetten, want dit kan slechts tot en met 23 november. Op woensdag 28 november komt Sinterklaas samen met zijn piet een bezoek brengen aan het recreatiebad, en kan je tussen 13.00-15.00 uur je schoen bij hem zelf op komen halen!! (er zit dan vast een verrassing in) Tussen 13.00 en 15.00 uur is de toegang tot ons recreatiebad gratis voor kinderen die hun schoen hebben gezet, uiteraard mogen hun ouders/ verzorgers ook gratis mee naar binnen.

PER DIRECT BESCHIKBAAR: LUXE EENGEZINSWONINGEN AAN HET TURFHOOFD MET AFSLUITBARE INPANDIGE GARAGE EN BERGING.* > Ruime woonkamer met open keuken > 3 slaapkamers op 1e verdieping > Badkamer met ligbad, douche en 2e toilet > Ruime zolder bereikbaar via vaste trap, met mogelijkheid tot het creëren van een 4e en 5e slaapkamer > Eigen stadstuin met achteruitgang informatie! Bel voor meer

0165 34 92 00

Voorwaarden: De actie is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 3 t/m 8 jaar. Maximaal 1 schoentje per kind.

Discozwemmen Vrijdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur. De prijs van het discozwemmen is € 4,60. Opmerkingen: 1. U kunt met een abonnement geen gebruik maken van deze activiteit 2. Leeftijd t/m 14 jaar

www.bernarduswonen.nl

De thema’s voor november zijn: 23 November 2012 Aquateam games 30 November 2012 Sinterklaas

Geplaatst door uw erkend ATAG installateur

Nieuwe activiteiten • Aquafitclub • Air & aqua • Zwangerschap zwemmen • Hart in beweging • Revalidatiezwemmen • Spetter en Spel voor de jeugd. Meer informatie op onze site: www.destok.nl Jeugdabonnement Voor € 25,- een hele maand onbeperkt recreatief zwemmen, voor jeugd t/m 14 jaar. Je kunt met het abonnement ook meedoen met de ‘spetter en spel’ activiteit op de woensdagmiddag in het doelgroepenbad of wedstrijdbad! woensdag 13.45 - 14.15 uur en

woensdag 14.30 - 15.00 uur

Losse kaart Abonnement*

(1 maand geldig)

€ 5,50 € 25,00

* Met dit abonnement kan ook op andere dagen en tijden recreatief gezwommen worden, zie hiervoor de openingstijden van ons recreatiebad. ** T/m 14 jaar, je moet minimaal een A-Diploma hebben.

Zwemfit op woensdagochtend*. Zwemfit is op een plezierige manier en op eigen tempo aan de conditie werken. Er worden onder begeleiding oefeningen gedaan en daarnaast relaxen of banenzwemmen in het recreatiebad.

Inclusief 10 jaar Garantie* Prijs opgave montage na opname

ATAG E325C cv-ketel Compleet geleverd met Thermostaat voor € 1.399,-

Na de les mag iedereen in het recreatiebad blijven zolang het bad geopend is. De oefeningen starten om 11.00 uur, en duren 20 tot 30 minuten. Het bad is dan wel voor iedereen toegankelijk, dus klanten kunnen ook komen vrij zwemmen. * Afhankelijk van de mogelijkheden en drukte in het bad. * Niet tijdens schoolvakanties

ITV (Lambregts) wordt:

Abonnement cv-ketel Per jaar onderhoud Voor maar € 60,-

Molenbosstraat 11 4641 SH OSSENDRECHT 0164-673300 www.ruissen.info / post@ruissen.info chniek

* zie ATAG voorwaarden

2 gezellige zwarte pieten aan huis voorzien van pepernoten en een goed humeur kunnen 1-2 december vanaf 15.00 tot 21.00 u. langskomen

)

06-55100747

Voor meer info mail naar roelvanloenhout@home.nl of telefoonnummer 06-14615352

Actie loopt tot 31 december 2012

Het juiste adres voor het reinigen van al uw gordijnen Openingstijden: ma - vr 8.30 - 18.00 uur, za 9.00 - 12.00 uur Pres. Kennedylaan 152 • Roosendaal • 0165 - 542613


Schaakvereniging De Pion

Leo Osseweijer wil alsnog marathon lopen voor KiKa

Sandy laat missie stranden ROOSENDAAL - Leo Osseweijer dacht zijn vijfde marathon te kunnen lopen in het Walhalla voor lopers New York. Storm Sandy had echter een ravage aangericht waardoor deze droom niet uit kon komen voor Leo en duizenden anderen. opluchting dat Burgemeester Bloomberg van New York op woensdag aangaf dat de marathon door zou gaan. Aangekomen in New York bleek het geboekte hotel niet over stroom te beschikken en moest de groep uitwijken naar een hotel in Philadelphia zo’n drie uur verder rijden. Andere hotels dichterbij zaten vol met mensen die geen dak meer boven hun hoofd hadden

‘Het was niet het New York zoals je dat verwacht’ vanwege de storm. Maar ook met supporters van alle deelnemers van de marathon. De dag erop kon de groep hun startbewijs ophalen en daar bleek via een sms uit Nederland dat de marathon toch niet doorging. “De teleurstelling is dan groot, maar wel heel begrijpelijk. In veel straten stonden generatoren, mensen liepen met zaklantaarns, huisraden stonden op straat en kilometers rijen voor de bezinepompen. Het was niet het New York zoals je dat verwacht,” geeft Leo aan. “Het is jammer dat men niet eerder heeft aangegeven dat de marathon niet doorging, dan hadden al die hotels plek genoeg had om alle daklozen te huisvesten.”

Leo Osseweijer zou de marathon van New York lopen om geld in te zamelen voor KiKa, maar zag het evenement op het laatste moment afgeblazen worden. FOTO JOAN GEERTS

DOOR JOAN GEERTS Leo Osseweijer is in 2008 begonnen met hardlopen. Allereerst met het lopen van 10 km waarna de halve marathons volgden. Daarna heeft hij zich aangesloten bij atletiekvereniging Diomedon en in 2009 was zijn eerste marathon in Rotterdam een feit. “New York blijft voor lopers het ultieme wat je kunt lopen,” aldus Leo. Veel georganiseerde reizen naar New York voor hardlopers die de marathon willen lopen zaten al vol. Eén reisorganisatie gaf aan dat KiKa nog plaatsen over had. Leo speelde al een

jaar lang met de gedachte een goed doel te verbinden aan zijn sportieve prestaties. “Het kwam nu precies allemaal goed samen. Het doel spreekt mij aan en ik kon de marathon van New York lopen.” SMS uit Nederland Na een voorbereiding van 19 weken wachten de renners van KiKa gespannen de weerberichten af. Op dinsdag zou bepaald worden wat de schade was die Sandy had aangericht. De donderdag erna zouden ze met de 148 lopers en begeleiders naar New York vliegen. Het was dan ook een

KiKa KiKa heeft zich als organisatie ook niet aangesloten bij de alternatieve loop in het Central park wat een groep Nederlanders had opgezet. Leo had voor deze marathon een sponsorbedrag van € 36.175,70 ingezameld. “De sponsoren zijn geweldig en het geld wordt goed besteed.” Om toch nog te kunnen lopen ook voor de sponsoren heeft de zeven heuvelenloop de New York lopers uitgenodigd om in hun New York outfits te starten op 18 november. Daarna volgt nog de marathon in Spijkenisse, aangezien de training toch al in de benen zit. In het voorjaar Loopt Leo mee met Roparun en zal volgend jaar een nieuwe poging gedaan worden om de marathon in New York te lopen. “De missie moet afgemaakt worden”, aldus Leo.

Uitslagen 9 november A-groep Cees IJzermans-Ton van der Werf 0,5-0,5 Ivo Kok-Charles Kuijpers 1-0 Jordy Schouten-Bart Peeters 0,5-0,5 René v.d. Broek-Jan Schuurmans 0,5-0,5 B1-groep Arco Schumacher-Ted van Eck 0,5-0,5 Martijn Verbeek-Anthony Snijders 1-0 B2-groep Erik-Jan Colijn-Mathijs Verbeek 1-0 Noud Riemens-Ad Bruijns 1-0 Peter Huijser-Robin van Trijp 0,5-0,5

Erik van Elven-Thijs Matthijsse 1-0 C1-groep Robin Verbeek-Harry de Grood 1-0 Patrick Heijnen-Jan Rijkse 0-1 Theo Potjes-Ger IJzermans 0,5-0,5 C2-groep Pieter de Nijs-Martijn Gesell 1-0 Visie Cup Ngo Hin Cheng-Frank Lambregts 1-0 Patrick Peeters-Jan van Oosterhout 0-1 Henk Alberts-Hans Ravestein 1-0 Surf voor meer informatie naar: www.depion.nl

BRIDGE VRIJ BRIDGEN ZONDAGMIDDAG Uitslag 11 november: 1 Pieter- Annie 56,00%; 2 Dms Olifiers-Temers 54,00%; 3 Echtp. Voskuilen 52,00%. Elke zondagmiddag kunt van 13.30 uur tot 17.00 uur vrij bridgen in Café Zaal De Potter in Wouw. Van tevoren opgeven is niet nodig en als u alleen komt zorgen wij voor een partner. Informatie: Tel. 0165-857338 of 06-28239725. BRIDGE WATERMOLEN Uitslag van 14 november van de bridgemiddag in Waterland: 1. Piet van Kaam & Marijke van Neer 58.85%; 2. Agnes Cloosterman & Itje van de Vorst 56.25%; 3. Lia Beerens & Dini Brouwers 54.17%; 4. Mia van de Kelft & Regina Bemelmans 52.60%; 5. Lia Matheuse & Lena van Gaans 50.52%. Iedere woensdagmiddag kan men in Waterland vanaf half twee vrij bridgen, inschijven bij binnenkomst. Inlichtingen: Lena van Gaans tel. 540746.

Landelijke prijs voor familiebeleid ROOSENDAAL - De familieraad van GGZ WNB heeft zaterdag 10 november de Ster Familiebeleid gekregen. De zogenoemde LPGGz Ster is hét keurmerk voor kwaliteit vanuit het familieperspectief. Deze ster wordt uitgereikt aan ggz-instellingen die het meest actief werken aan een goed familiebeleid. Voor mensen met een psychische aandoening bieden familie en naastbetrokkenen veel ondersteuning. Steeds meer ggz-instellingen zien het belang van deze ondersteuning en ontwikkelen familiebeleid zoals het hebben van een familieraad en een familievertrouwenspersoon. GGZ Westelijk Noord-Brabant werkt actief aan een goed familiebeleid. Van de 40 instellingen die de vragenlijst hebben ingevuld, komt de organisatie als een van de vier winnaars uit de bus. De andere

winnaars zijn Arkin, GGNet en Zeeuwse Gronden. Het familiebeleid stimuleert de samenwerking tussen familie (en/of naastbetrokkenen), patiënt en behandelaren (de triade). In de afgelopen jaren is hard gewerkt het familiebeleid zo goed mogelijk vorm te geven. GGZ WNB heeft een familieraad, een familievertrouwenspersoon en een formele klachtenregeling voor familie. Dit alles komt de kwaliteit van zorg voor de patiënt ten goede. “We zijn er trots op dat GGZ WNB deze landelijke prijs in ontvangst mag nemen”, aldus voorzitter Albert Joossen namens de familieraad. “Als je in behandeling bent bij een ggz-instelling is het prettig als je weet wat de kwaliteit van zorg van die instelling is. Maar ook hoe het familiebeleid georganiseerd is. Het LPGGz helpt ons met deze onderscheiding die kwaliteit openbaar te maken”, aldus bestuurder Patrick Knapen.

Frank Gommers spil in staf NAC

‘Warme contact met spelers maakt veel goed’ BREDA - Een goed voorbeeld doet goed volgen. Jarenlang was Frank Gommers de assistent van materiaalman DOOR MANOEK MAAS sfeer bij NAC is gewoon erg goed. En het Ben van Bilzen bij NAC Breda. In juli nam hij het stokje over. Sindsdien verzorgt Gommers dagelijks het werktuig is natuurlijk lekker dichtbij. Toch heb ik nog Al zit hij midden in een verbouwing, het steeds sympathie voor PSV, hoor. Van mij van de NAC-selectie. Van shirts en kousen tot ballen en noppen. huis van Frank Gommers ademt voetbal. Gehuld in NAC-kledij zit hij op de bank, het weekblad Voetbal International ligt op tafel. Rustig vertelt hij over zijn bijzondere carrièreswitch: “Jarenlang was ik chauffeur bij een groothandel. Tot ik in het voorjaar werd gevraagd om materiaalman bij NAC te worden. Ik kon natuurlijk geen ‘nee’ zeggen.” Dat Gommers werd benaderd voor deze functie kwam niet uit de lucht vallen. Hij was al vijftien jaar trouwe vrijwilliger bij de Bredase voetbalclub. “Jaren geleden ging ik met sportveldbeheerder Jan Braspenning mee voor een klusje bij NAC. Ik mocht de doelpalen schoonmaken, een grote eer. Van lieverlee mocht ik meer klusjes doen en ben ik langzaamaan in het wereldje gerold.”

Frank Gommers toont zijn werkruimte op het Zundertse trainingcomplex van NAC.

FOTO MANOEK MAAS PAGINA 32

Sympathie Toch is de Zundertenaar niet geboren met een NAC-hart. Hij vertelt: “Als klein jongetje was ik fan van PSV. Tot ik in mijn tienerjaren een wedstrijd in het oude NACstadion aan de Beatrixstraat bijwoonde. Ik was meteen verkocht.” Vanaf die tijd bezoekt hij trouw de wedstrijden van zijn club. “Samen met mijn vrienden heb ik alle wedstrijden vanaf de B-Side gevolgd. De

mogen ze kampioen worden.”

Klein wereldje Gommers gaat nooit met tegenzin naar zijn werk. Toch moet hij er veel voor opofferen. “Het is een drukke baan, bijna ieder weekend ben ik weg. Dat is wel eens slopend. Maar het warme contact met de spelers maakt veel goed. Zo heb ik een goede klik met Mike Zonneveld en Wilco de Vogt.” Ook de uitwedstrijden bezoekt Gommers graag. “Binnen de catacomben is het een klein wereldje. Het is altijd gezellig met de materiaalmannen van andere clubs. En je ziet nog eens je oud-collega’s van NAC terug. Nuchtere blik Sinds seizoen mag de materiaalman plaatsnemen op de bank. “Een eer. Maar na al die jaren ben ik wel wat gewend. En ik mis de gezelligheid op de tribune,” aldus de nuchtere Gommers. Toch is hij allerminst van plan te stoppen. “Het kost veel opofferingen, met name in de seizoensvoorbereiding. Ooit hoop ik weer een bezoek te kunnen brengen aan de Tour de France. Tot die tijd blijf ik graag materiaalman bij NAC. Ik heb het hier hartstikke naar m’n zin.”


PR

November & December Compleet diner €100,-

OM

O

R PO AG BE R KO ND EM UU 0 ZO OV17.0 N 025 .0

Kerstshow

voor 2 personen

12

Ontvangst met aperitief en amuses 4 gangenmenu met keuzes Fles bijpassende wijn en tafelwater Koffie of thee met friandises Voor meer informatie 0164-233196 of Spuihuis.nl

o assen! maBtij aranschaf van n 2 Auping

VUURWERK 1.29

Jaarlijks worden alleen in Nederland al zo’n 1,2 miljoen matrassen weggegooid. Terwijl veel materialen uit deze oude matrassen prima opnieuw te gebruiken zijn. Auping biedt daarom het Take Back System: koopt u een nieuwe Auping matras, dan wordt uw oude matras meegenomen en verwerkt in bijvoorbeeld ondertapijt en judomatten. Hiermee wordt 85% afvalreductie gerealiseerd! Goed voor milieu én portemonnee, want tijdelijk ontvangt u bij aanschaf van nieuwe -Cradle to Cradle gecertificeerde- Auping matrassen € 500,- retour* op uw oude! Kijk op auping.nl/c2c voor meer info over Take Back en C2C.

24 uurs-service

ers

5-5

l v 016 o L Hans Luijkx Rio Be

Moerkantsebaan 180 - 182. 2910 Essen - België Tel. 0032-3-667.50.55 Open van 9.00 tot 18.00 uur - Zondag van 10.00 - 16.00 uur

riooltechniek Erkend door: CBW

EEN NIEUWE BADKAMER IS DICHTERBIJ FONTEIN SET BADKAMER JOY COMPLEET DAN U DENKT... 30% VOORDEEL www.praktijkroos.nl

Uitgebreide collectie dekbedden, kussens, en badjassen. koopzondagbedtextiel 25 november 12.00-17.00 uur Valpoort 60 • Etten-Leur, 076-5441414, zie: www.jacksuykerbuyk.com KOOPZONDAGEN: 25 NOVEMBER, 2, 16, 23 EN 30 DECEMBER

Dennis van Paradijs Zanger/Gitarist

Op zoek naar mooie (achtergrond) muziek? Nummers van o.a. Sting, Coldplay, Frank Boeijen en Bløf worden op pure wijze gebracht met zang en gitaar.

Tel. 06 41 63 94 84

ER

DKAM

95 €3.6

€ 1795,-

AKTIE WANDCLOSET

NAAR DE ACTIEVOORWAARDEN.

Bel: 06-51475762 of 06-38532866

voordeel

GLASWAND + STORTDOUCHE

30% VOORDEEL

Het moet niet gekker worden! We zijn er ondersteboven van!

bestaande uit: wandcloset Gastelseweg I 4705 AC Roosendaal I T 0165 56 83 07 toiletzitting soft96close inbouwreservoir (normaal) Gastelseweg 96 I 4705 AC Roosendaal I T 0165 druktoets chroom

VAN € 627,36 Gastelseweg 96 I 4705 AC Roosendaal

€ 490,-

zondag’s open tot 17.00 uur

I

T 0165 56 83 07

PATISSERIE

VAN THILLO

€ 790,-

GANS DE DAG KRAAKVERSE BROODJES IN ESSEN Gastelseweg 96 4705 AC Roosendaal T 0165 56 83 07 F 0165 56 09 68 E info@verhoevenvanerp.nl www.verhoevenvanerp.nl

De gehele voormiddag doorlopend ovenverse broodjes. Helpt bij rugklachten Helpt bij rugklachten Backstretcher Om 12.00 uur en om 15.30 uur rechtstreeks uit de oven. Backstretcher Helpt bij rugklachten de meeste mensen met chronische Ook zaterdag namiddag om 15.30 uur vers uit de oven. Helpt bijrugklachten rugklachten Helpt bij Als je zeker wilt zijn van ovenverse broodjes bestel dan vooraf, klachten zonder dat er een direct dan liggen de kraakverse pistolekes voor u klaar.

wijsbare lichamelijke oorzaak is, KLANTEN en de stretchers heel effectief zijn. DIE BESTELLEN VOOR DE OVEN VAN 15.30 UUR KRIJGEN Bij de meeste mensen met chronische Bij de Bij meeste mensen met chronische de meeste mensen met chronische rugklachten zonderdat daterereen een direct rugklachten zonder direct Bij de mensen met chronische rugklachten zonder dat er een direct Bijmeeste de meeste mensen met chronische aanwijsbare lichamelijke oorzaak aanwijsbare lichamelijke is,is, aanwijsbare lichamelijke oorzaak is, rugklachten zonder dat er eroorzaak een rugklachten zonder dat eendirect direct zullen de stretchers heel effectief zijn. zijn. zullen de stretchers heel effectief zijn. aanwijsbare lichamelijke oorzaak zullen de stretchers heel effectief aanwijsbare lichamelijke oorzaakis,is, zullen de stretchers heel effectief zijn. zullen de stretchers heel effectief zijn.

Zwart-wit

Donker eiken meubels maken wij blank of aanhangwagens een andere kleur. 3 koloms advertentiepagina gedurende weken. Gratis 26 Transport. paardentrailers info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl www.betanco.nl

56 83 07 F 0165 56 09 68 I E info@verhoevenvanerp.nl I www. verhoevenvanerp.nl

Helpt bij rugklachten

Backstretcher Backstretcher Backstretcher

www.advocatenkantoorkoen.nl boulevard 142 roosendaal info@advocatenkantoorkoen.nl tel: 0165 – 599 591

20 % KORTING OP PISTOLEKES Deze actie is geldig iedere ZATERDAG en ZONDAG van dit jaar 2012.

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering. INFORMEER NAAR ON ZE LA AG ST E PRIJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N

ELD, INCLUSIEF TEGELS.

30% € 249,-

Betaalbare ACTIE badkamers met de hoge kwaliteit en service van Verhoeven van Erp. Kom langs in onze showroom en laat u aangenaam verrassen!

OPEN HAARD HOUT TE KOOP! Backstretcher

CTIEBADKAMER IS COMPLEET ZOALS

samen scheiden - mediation

http://www.dennisvanparadijs.nl

EEN NIEUWE Betaalbare ACTIE badkamers met de hoge Badkamer BADKAMER IS van Erp. kwaliteit en service van Verhoeven Kom DICHTERBIJ langs in onze showroom en laat u aangenaam Joy verrassen! DAN U DENKT...

BA ACTIE

Advocatenkantoor Koen

HR++ glas OF Profel Kozijnen Extra isolatiepakket Rolluiken GRATIS! Zonwering

verhoevenvanerp.nl

OKT

www.auping.nl

Bij zorgen en problemen Vergoed door ziektekostenverzekeraar Huisbezoek mogelijk

Wij verzorgen voor u: Showroom Pauvreweg 56 Nieuwe vloer Etten-Leur Renovatie bestaande vloer Schuren en onderhoud 076 - 504 03 58 Offertes verzekeringen www.vdmeulenparket.nl

OKT

De Auping matrassen Adagio en Cresto zijn door de Consumentenbond uitgeroepen als ‘Beste uit de test’ Oktober 2012. * Bij aanschaf van twee 1-persoons of één 2-persoons nieuwe Auping matras(sen). Max. twee 1-p / één 2-p oude matras(sen) retour per twee 1-p / één 2-p nieuwe matras(sen). Inruilwaarde is afhankelijk van het type nieuwe matras(sen) en bedraagt max. € 500,-. Uitgesloten zijn: Dublin matras, Match London en de boxspringsets Dublin (Maximus), Dublin Denim (Maximus), Monaco Maximus en Boxton. Kijk op auping.nl voor de voorwaarden. Deze actie geldt van 5 nov t/m 9 dec 2012.

PRAKTIJK ROOS persoonlijke begeleiding

T: 0165 851343 M: 06 55111487

matrasse

Uw oude matras is geld waard!

(onmiddellijk mee te nemen)

t! 808 p to 29

€ 50o0u,r-* reptuw oude

Bestellen kan per mail eric@bakkerijvanthillo.be Bel voor een gratis demo of Bel voor een gratis demo of of telefonisch +32.3.677.06.37 (1 dag van te voren bestellen) Bel voor een gratis demo of Bel voor een gratis demo of proefplaatsing 0165-870209 Bel voor een gratis demo of proefplaatsing 0165-870209 proefplaatsing 0165-870209 proefplaatsing 0165-870209 Bel proefplaatsing voor een gratis demo of 0165-870209 ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077

www.fityx.nl www.fityx.nl

Bakkerij Van Thillo • Nieuwstraat 56 • Essen • België www.bakkerijvanthillo.be

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

www.fityx.nl

proefplaatsing 0165-870209 www.fityx.nl www.fityx.nl www.fityx.nl


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l Wonderen der Wildernis op 25 november

Bergen op Zoomse Zwijnshoofd meer dan bruine kroeg met muziekprogramma Agenda

Altijd wat te doen in het Zwijnshoofd.

Het Zwijnshoofd is een echt familiebedrijf, maar ook een plek waar de muzikale fijnproever terecht kan voor een keur aan optredens. Bovendien zijn er oefenruimtes aanwezig en een heuse studio! DOOR ROBBY VAN DER ZANDE “We denken altijd mee met klanten”, vertelt Kees van Drimmelen: “En zo krijg je best aardige ideeën.” Kees is de ‘de man van’ eigenaresse Ria Denissen en hij houdt zich bezig met allerlei zaken achter de schermen in het Zwijnshoofd. “Laat die dames maar achter de bar staan, mijn plek is aan de andere kant”. Kees verricht niet alleen allerhande handen-spandiensten. Hij schuift ook het geluid en denkt af en toe mee over de publiciteit. In die rol zit hij ook bij dit interview. O ja, hij verzorgt soms ook het licht bij voorstellingen als het geluid reeds geregeld is. “Dat is ook een beetje schilderen, maar dan met

licht” , lacht hij. Sinds het Vestzaktheater gebouwd is, vinden de goedbezochte Crossroads avonden plaats bij de familie Denissen. Vanaf de opening vormt het country programma een solide basis onder de programmering. “Crossroads is helemaal mijn muziek”, klinkt het desgevraagd. Kees speelt zelf steelgitaar, een instrument dat typisch is voor country. “Niet het makkelijkste instrument,” geeft hij toe. Die steelgitaar vormt op 25 november ook een onderdeel van het (gratis) optreden van ‘Wonderen der Wildernis’. Deze experimentele groep speelde vorig jaar, na een stilte van jaren, in het vestzaktheater. “Ik heb de Wonderen toen één keer gezien en was verbaasd. Ze vertelden me dat het leuk zou zijn om een steel erbij te hebben. Als jullie denken dat ik dat kan, doe ik het, was het antwoord.” De Wonderen spelen steevast zonder repetitie en vaste partijen of teksten. Niets staat vast én dat zorgt voor een spannend

optreden waar unieke dingen ontstaan. De groep staat in het midden van de ruimte en laat het geluid van vier(!) kanten komen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een Azimuth Coordinator, een apparaat wat Pink Floyd gebruikte om geluid de zaal rond te sturen. “Ik weet écht niet wat me te wachten staat. In mijn geval moet je ook wel repeteren.” Zo komt het dat hij regelmatig de steel pakt om zich klaar te stomen voor die bewuste zondagmiddag. Het weekend waarin de Wonderen spelen is trouwens sowieso erg veelzijdig en uitdagend. Vrijdag de 23e spelen Stoot! en Santola voor de goede doelen actie Music4Air, om geld in te zamelen voor onderzoek naar taaislijmziekte en zaterdag staat het Roosendaalse Omonia op het podium. Met de goed gevulde weekend- en avondprogrammering, zou je haast vergeten dat de locatie overdag ook nog bezet is door verhuringen en andere zaken…… Meer info: hetzwijnshoofd.nl

Memphis Maniacs Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 22 november 20.30 Di-rect Mezz Breda donderdag 22 november 20.00 Jan Rot De Kring Roosendaal donderdag 22 november 20.30 Maria de Fatima De Maagd Bergen op Zoom donderdag 22 november 19.30 Rowwen Heze Mezz Breda vrijdag 23 november 21.30 Fried Bourbon De Commerce Kruisland zaterdag 24 november 21.00 British Pop Invasion De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 24 november 20.00 Rolling Stones Tribute Dag De Klomp Etten-Leur zaterdag 24 november 21.30 Juzz Kidding Time-Out Roosendaal zaterdag 24 november T-Sessie Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 25 november 15.30 Elske DeWall Mezz Breda zondag 25 november 20.00 The Piano Men De Maagd Bergen op Zoom dinsdag 27 november 20.00 Go Back To The Zoo Mezz Breda donderdag 29 november 20.00 Blaudzun Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 30 november 21.00 Delain Mezz Breda vrijdag 30 november 21.00 Stef Bos De Maagd Bergen op Zoom vrijdag 30 november 20.00

Nu Online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinforma-

tie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

Josep hkerk: vrijdag 23 en zaterdag 24 november

Grootste West-Brabantse platen/cd (en boeken) markt

WP’s cd-recensie: Idris

Gevarieerde folkpopplaat van Idris sprankelt slechts bij vlagen Ruim een jaar na de release dook deze schijf plotseling op uit onze archieven. Gezien het bijzondere artwork én aansprekende songtitels als ‘Hafnarfjördur’ vragen we ons oprecht af hoe Idris in de vergetelheid is kunnen geraken. Drukte op onze burelen, laten we het daar op houden.

Hoesje van de cd van Idris.

Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ duiken we nu alsnog in de sferische wereld van Idris. DOOR RUTGER RIJKEN De zevenkoppige popfolkband draait al enkele jaren in het muziekcircuit mee. Zo bracht de groep onder de naam Inner Strength eerder al drie folkplaten uit. In 2011 werd de bandnaam veranderd naar Idris, zonder muzikaal al te veel van het gekozen pad af te wijken. Denk bij dit gekozen pad aan ingetogen maar bij vlagen ook uitbundige folk met als basisinstrumenten fluit, viool, doedelzak en didgeridoo. Op het vierde, naar de band zelf vernoemde album wordt de luisteraar meegenomen langs zeer uiteenlopende folknummers. Van rustige ballades zoals ‘Crystal Ball’, ‘Lynn’ en ‘Here To Stay’ tot meer uptempo liedjes zoals ‘Sticks and Stones’, ‘Wings’ en ‘Senses’. De productie van de plaat is dik in orde. De folky instrumenten zijn op de voorgrond geplaatst en worden ondersteund door een solide basis van drums, bas en gitaar. Wat al bij de openingstrack opvalt is dat de leadzang oké is, maar jammer genoeg niet meer dan dat. Het is allemaal wat vlak en weinig gedurfd. Bovendien duren sommige songs gewoon veel te lang, waardoor je jezelf af en toe genoodzaakt ziet om een nummer vroegtijdig door te skippen. Idris weet eigenlijk alleen volledig te overtuigen met ‘Ancient Groove’ en ‘Leisure For Didge’, twee sprankelende instrumentale songs die uitnodigen om uitbundig te gaan dansen. Zeker, de plaat is divers en goed geproduceerd, en zal voor liefhebbers van folk lekker wegluisteren. Met wat meer popgeoriënteerde, sprankelende uptempo liedjes en gedurfdere zangpartijen zou Idris echter meer indruk kunnen maken en een groter publiek voor zich kunnen winnen. idrismuziek.nl

Honderden dozen vol boeken en platen staan klaar voor de markt.

Veel, heel veel, muziek (en boeken) liefhebbers hebben de dagen waarop de boeken en platenmarkten in de Roosendaalse Josephkerk plaatsvinden met hoofdletters in hun agenda genoteerd staan. En niet voor niets. De monumentale Josephkerk puilt dan namelijk bijna letterlijk uit haar voegen. De onafzienbare rijen boeken staan keurig op genre gerubriceerd in de kerk verspreid. De romans zijn zelfs op alfabetische volgorde geplaatst. Het aantal elpees, singletjes, videobanden, CD’s en DVD’s is enorm. En ook hier is het aanbod in genres onderverdeeld: pop, instrumentaal, klassiek, Nederlands enzovoorts. De prijzen die worden gevraagd zijn trouwens opvallend vriendelijk. Dit alles is alleen maar mogelijk door de

geweldige inzet van een grote groep vrijwilligers die zich met ziel en zaligheid (vergeef ons voor deze wel erg toepasselijke beeldspraak) inzetten voor deze markten. De markten vinden twee keer per jaar plaats, in juni en november. De volledige opbrengst gaat zoals gebruikelijk naar de restauratie van de Josephkerk. De organisatoren van de platenmarkt zien met plezier dat steeds meer jongeren de weg naar deze markt weten te vinden. En dat is niet zo vreemd. Het oude vinyl, altijd gestoken in prachtige hoezen, is steeds populairder aan het worden bij jongeren. Dan is het natuurlijk prachtig als je voor twee euro (op vrijdag) en voor één euro (op zaterdag) een elpee of singletje kunt scoren! Op vrijdag is de markt van 18.00 tot 21.00 en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 Meer info: emmaus-parochie.nl

Nieuws

Win! Win! Win! Om de lancering van de nieuwe website te vieren geeft De Maagd tickets weg voor Gruppo Sportivo (6 december) en British Pop Invasion (24 november). Het programma van British Pop Invasion staat bol van popmuziek uit de jaren 60. Gruppo Sportivo behoeft geen uitleg. Winnen kan door op de West-Point site én Facebook een reactie te plaatsen waarom je deze tickets wilt!

w w w. W e s t - P o in t. n l - In fo @W est- Point.nl - www.West- Point.nl - I nf o @ We st - Po int . nl - w w w .We st - Po int . nl PAGINA 34


AutoTeam geeft tot 31 december € 3000,extra inruil bij aankoop van een nieuwe Cruze of Orlando uit onze voorraad

WWW.CRUZE AKTIE.NL Onderdeel van de Automotions Groep

BMW 116i blauw ...................... 2006 BMW 318i Touring groen ......... 2002 BMW 520i Touring paars ......... 1993 BMW X1 1.8 SDrive Diesel ...... 2010 Peugeot 307 CC Grijs .............. 2006

Autoservice Wim Verhoeven

WWW.ORLANDO-AKTIE.NL

Goes Pearyweg 19, Tel. 0113-237923 Roosendaal van Beethovenlaan 6, Tel. 0165-578578

www.autoteam.nl

Rinie DeijkeRs `

Occasionspecialist - Bovag lid www.riniedeijkers.nl HulsDOnksestRaat 154 - ROOsenDaal - tel. 0165 - 55 55 53

Opel Vectra 2.2 automaat zwart Mits. Carisma diesel 85.000km!! groen met. Suzuki Liana 1600 Exclusive zwart met. Renault Megane Scenic 2.0 Audi A6 Sedan 27 DSL Toyota iQ, leer, navi, airco

zwart grijs met. wit met.

2003 2008 2005 2005 2008 2009

e e e e e e

uitlaat-service

5.500,5.500,5.500,-

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860 INKOOP-/VERKOOP AUTOMOBIELEN Auto Concept Roosendaal

5.950,19.950,9.250,-

GOEDKOOP! Totaalconcept voor uw AUTO

kOm kijken naaR Onze meeR Dan 100 OveRige OccasiOns!

• inkoop & verkoop • onderhoud • reparatie Informeer hoeveel u kunt besparen

www.wimverhoeven.nl

Ettenseweg 5 • Roosendaal T 0165 - 542046

Voor A.P.K.-keuringen Voor onderhoud en reparatie Verkoop van gebruikte en nieuwe auto’s

Vandaag uw auto, bus of jeep verkopen v.a. ’98.

Spoorstraat 108, Roosendaal Telefoon 0165 - 53 37 22

www.autocoro.nl

Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

4BRJ

TE HUUR

TOT 14 MTR WERKHOOGTE BREED STEIGER

SCHERPE TARIEVEN ALSMEDE TE KOOP 1000 LTR TANKS 35 E

06-14153524

Ook ’s avonds.

te koop gevraagd

ROLSTEIGER VOOR KLUSSER OF DOE HET ZELVER

06 - 122 58 443

WONINGBOUW VERBOUWINGEN LEVEREN & PLAATSEN PREFAB DAKKAPELLEN WWW.IERSEL-COPPENS.NL

oude motoren brommers en scooters tel. 06-22332058 Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur


sport

Shintai judoka Mertens wint Zilver in Schijndel

Ennio Mertens met zilver op het podium.

ROOSENDAAL - Afgelopen weekend werd in Schijndel het Open internationale klompentoernooi georganiseerd. Honderden deelnemers uit diverse landen namen deel aan dit toernooi. De matten waren dan ook goed gevuld en er werd fanatiek gestreden om de ereplaat-

sen. Sportschool Shintai uit Halsteren en Roosendaal was dit weekend present met 3 deelnemers. Bij de -15 jarigen was het Ennio Mertens die uitkwam in de klasse tot 38 kg. In deze klasse zaten 16 deelnemers dus het werd flink aanpoten voor Ennio. De eerste wedstrijd werd probleemloos gewonnen. In zijn tweede partij kwam

Ennio op achterstand welke hij niet meer weg kon werken. Hierdoor werd hij verwezen naar de verliezerspoule. Ennio wist hier 4 partijen achter elkaar te winnen en plaatste zich voor de partij om het zilver en brons. Hier moest hij het opnemen tegen de verliezend finalist. Bleek dit nou net de judoka waar hij de tweede ronde van had verloren. Met een nieuwe strategie ging Ennio er fel tegenaan. Deze keer was Ennio heer en meester en zo wist hij dan ook in dit internationale veld een fraaie 2e plaats te veroveren. Bij de -17 jarigen kwam Dominique Hopmans in actie in de klasse tot 73 kg. Dominique wist de eerste rondes overtuigend te winnen. De finale partij ging jammer genoeg verloren waardoor hij opnieuw in actie moest komen voor het zilver en brons. Door vermoeidheid ging deze partij jammer genoeg ook verloren. Toch een mooie bronzen medaille voor Dominique. In de klasse -20 jaar tot 81 kg was het de beurt aan Brian Mutsaers. Brian die 3 jaar geen wedstrijden heeft gedaan, won overtuigend de eerste 2 rondes. Daarna moest hij twee keer zijn meerdere erkennen waardoor hij werd uitgeschakeld. Wel wist Brian op dit toernooi zijn eerste Dan punten te veroveren.

Waterpolo ZPV Hieronymus

E1 jeugd Hieronymus opnieuw succesvol ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag speelden de E1-jeugd van Hieronymus tegen SBC-2000. In de beginperiode hielden beide ploegen elkaar in evenwicht, maar in het restant van de periodes kon Hieronymus steeds verder uitlopen en wonnen verdiend met de cijfers 2-2, 3-2, 4-2, eindstand 5-2. D1 en D2 jeugd speelden tegen elkaar en door wat spelerswissels werd het een leuke wedstrijd, waar D2 wat sterker was, maar D1 zich aardig terug knokte in de wedstrijd. D2 won de wedstrijd met de cijfers 1-6, 5-9, 5-13, eindstand 6-14. Dames 1 begonnen goed aan hun wedstrijd tegen Nayade 1 en hadden in de beginperiode veel kansen, die op paal of lat belandde, maar doordat ze later in het spel wat slordig in het rondspelen van de bal waren bij de man-meer situaties, konden ze de kleine achterstand niet meer

goed maken, al was het tot de laatste minuut spannend, want Hieronymus was zeker niet de mindere. Standen 3-3, 5-6, 5-6, eindstand 7-9. Doelpuntenmaaksters waren Steffie Hovelings, Evelien Tak en Lisette Hamerlinck. Dames 2 begonnen goed aan de wedstrijd en stond na 2 periodes op een mooie voorsprong, maar de conditie begon mee te spelen en de organisatie was in de derde periode ver zoek. In de vierde periode zette alle speelsters de zeilen bij en haalde ze alles uit de kast om de winst te behouden en de punten bleven dan ook verdiend in Roosendaal. Standen 2-0, 3-0, 3-2, eindstand 3-2. Mellisa Verhulst scoorden de drie treffers. Heren 1 speelden in Waalwijk tegen Aquamigos. Hieronymus deed het niet slecht, maar misten toch de finesse van Henk en Dennis, want veel man-meers en een strafworp werden niet benut, hierdoor

werd het maar een gelijk spel, waar er eigenlijk meer in zat. Standen 0-1, 2-3, 5-4, eindstand 6-6. Doelpuntenmakers waren Bart vd Oudenalder, Ward van Gestel en Keswin Corporaal. Heren 3 konden maar net 7 spelers op de lijst krijgen en speelden dan in Bergen op Zoom, tegen koploper de Krabben, een verloren wedstrijd, die dan ook verloren ging met de cijfers 2-0, 6-0, 8-2, eindstand 9-2. PeterMario Harskamp en Benjamin Haast scoorden de tegentreffers. Programma volgende week In de Stok te Roosendaal: 18.00 Heren 2-SBC-2000 3 18.45 Heren 1-Njord 1 E1 jeugd en D1 jeugd spelen in Breda tegen SBC-2000, Dames 1 spelen in Tilburg tegen de Dokkelaers Dames 2 spelen in Veldhoven tegen Njord 3 en Heren 3 spelen in Oosterhout tegen de Warande 4.

Blauw-Wit Basketball jeugd weet te scoren ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag hadden Blauw-Wit’s beide herenteams duidelijk last van een off-day. Gelukkig maakten de jeugdteams zondag het weekend weer goed. Zaterdag 10 november kwam Heren 1 in actie in Schijndel. Bij Blauw-Wit ontbraken maar liefst vier dragende spelers en daardoor lengte en scorend vermogen. Schijndel rook z’n kans en zetten een gesloten zoneverdediging neer, waartegen Blauw-wit slechts afstandsschoten kon nemen en die vielen dus te vaak niet, ook de rebounds konden ondanks hard werken nauwelijks gepakt worden. De scheidsrechter wist in z’n eentje de wedstrijd redelijk in de hand te houden, maar de oplopende foutenlast speelde Blauw-Wit behoorlijk parten. In de slotfase wisten de Roosendalers toch nog bijna aan te sluiten, maar de beslissende kans miste en Schijndel stuntte: 72-69. De ongeslagen status is Blauw-Wit kwijt, de marges in deze klasse waren toch al heel klein. Met nog 15 wedstrijden te gaan gaan de Roosendalers nu samen met het Vughtse Octopus aan kop in de Overgangsklasse. Heren 2 kwam, met 6 spelers verre van compleet, in actie in Oisterwijk tegen Taxandria Pilots. De maar nauwelijks op elkaar ingespeelde

gelegenheidsformatie miste organisatie en scoringskracht tegenover de forse en geroutineerde tegenstanders. De wedstrijd eindigde in een 77-32 stand. Zondag 11 november verliep het voor Blauw-Wit in D’n Dijck een stuk voordeliger. Jongens U12 ontving de tot dan ongeslagen koploper Barons uit Breda. Deze keer waren de Roosendalers bijna compleet en wisten met stevig en snel spel en slim gebruik van de verplichte spelerswissels de tegenstanders al vlug op achterstand te zetten. Mooi samenspel, rebounds werden vaak gepakt, en heel nette scores. Barons deed er alles aan om ongeslagen te blijven, via 16-5,16-19,20-15 en 6-11 kwam de eindstand op een mooie 58-50 winst voor Blauw-Wit. Meisjes U16 kreeg Biks Shots uit Hilvarenbeek op bezoek. Na de bijna winst van vorige week, stond er een gretig Blauw-Wit dat nu écht eens moest winnen. Na de eerste helft met zoneverdediging, werd toch snel naar manto-man overgestapt en wist Blauw-Wit de voorsprong te vergroten. Mooie snelle aanvallen werden goed afgerond door Romy en Danique, onder het bord speelde Marjolijn een hele sterke partij. Ruststand 21-13, eindstand 65-28. Jongens U16 kwam in actie tegen SimpleDribble uit Steenbergen.

Na het verlies van vorige week tegen Giants was de thuisclub super gemotiveerd om een goede wedstrijd te laten zien. Ze maakten het SimpleDribble al in de beginfase moeilijk. Na elke score werd er over het hele veld fel gespeeld en dit zorgde ervoor dat het 1e kwart met 27-3 werd afgesloten. De rest van de wedstrijd werd gebruikt om te oefenen op spelsystemen, wat af en toe goed uitpakte. Het hele team werkte hard over het hele veld en de eindscore van 96-16 was dan ook meer dan verdiend. Grote aanjager was Bobby de Meulder die zowel verdedigend als aanvallend met 34 punten meer dan verdienstelijk speelde.Ook Jongens U14 kreeg SimpleDribble als tegenstander te gast. Ze hadden eveneens weinig moeite met de Steenbergse verdediging en wisten ook hun wedstrijd, weliswaar met iets minder ruime cijfers, te winnen: 62-32. Programma Vrijdag 16 november Heren 2 naar Pendragon 4 in Tilburg. Zaterdag 17 november Jongens U14 naar Agathos in Geertruidenberg. Zondag 18 november Jongens U18 naar WBBGiants in Bergen op Zoom (topper!). Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit? Meld je aan via info@blauw-wit.com PAGINA 36

In squashcompetitie

De Koninck klopt runner up ROOSENDAAL - Het team van De Koninck heeft een gevoelige tik uitgedeeld aan Verfwinkel Roosendaal, runner up in de Serie B van de Sieben Squashpark bedrijvencompetities. De Koninck won niet alleen van de Verfwinkel, maar deed dat ook nog eens met gevoelig harde cijfers: 14-4. Voor de Verfwinkel heeft dat op de ranking nog geen consequenties. De Koninck gaat van plek 6 naar 4. Oud-kampioen Evicom won met dezelfde cijfers van J. van Oosterhout Trappen en klimt van 5 naar 3. De Serie A was vrij. Wedstrijden Serie B, ronde 6

Verfwinkel Roosendaal-De Koninck 4-14 Evicom-Van Oosterhout Trappen 14-4 Stand Serie A 1. (1) De Koninck 24 uit 3 2. (2) AA Drink 20 uit 3 3. (3) Vissers Konings 17 uit 3 4. (4) Karel 12 uit 3 Stand Serie B 1. (1) Solutior Internet 42 uit 3 2. (2) Verfwinkel R’daal 42 uit 4 3. (5) Evicom 38 uit 4 4. (6) De Koninck 36 uit 4 5. (3) Restaurant Het Hooihuis 34 uit 3 6. (4) J. van Oosterhout Trappen 34 uit 4 7. (7) Bom Engineering 17 uit 3 8. (8) Mega Diving 11 uit 3

Keep Fit’70 opent zaal seizoen met overwinning ROOSENDAAL - Evenals vorig zaalseizoen was Eureka de eerste tegenstander van Keep Fit’70 in de eerste zaalwedstrijd.

Het was Wouter die de score opende met een fraaie omdraaibal gevolgd door een afstandsschot van Janneke. Het andere vak rouleerde goed door waarbij met name de snelheid van Peter door de tegenstander niet gevolgd kon worden. Hij werd onrechtmatig afgestopt hetgeen hem een strafworp opleverde die hij zelf benutte. Ook Koen wist naast nogmaals scoren van Wouter (strafworp benut na een overtreding op Sandra) Janneke en Peter vrij gemakkelijk de korf te vinden. Uiteindelijk ging het vlaggenschip met een 7-4 voorsprong rusten. Direct na rust was het wederom Peter die de score middels een strafworp opende. Hierna stokte het even met het benutten van de vele kansen waardoor Eureka nog even leek aan te haken met twee doelpunten achter elkaar. Koen benutte een kleine kans na een goede combinatie met zijn vakgenoten Anne, Laura en Peter. Hierbij was de bal roulatie dusdanig hoog dat Eureka de bal met grote regelmaat kwijt was (9-6). Coach Ellen D’Leon heeft bij deze stand

Laura het veld laten verlaten voor de jeugdspeelster Lana die ook direct betrokken was bij het tot standkomen van een doelpoging, die uiteindelijk wederom eindigde in een stafworp; benut door Peter. Hierna heeft Wouter nog een omdraaibal gescoord en werd de eindstand bepaald door Koen die met een kleine kans de eindstand van 12-7 op het scorebord liet verschijnen. Een welverdiende en regelmatige overwinning waarbij de score hoger had kunnen liggen indien de kansen afgemaakt werden. Tegen het achter verdedigen had Eureka geen antwoord, zij bleven tegen beter weten in gewoon schieten hetgeen veel balbezit opleverde voor het team van Keep Fit’70. Volgende week reist de Roosendaalse formatie af naar Schiedam om het op te nemen tegen Harga. Een vereniging die nog wel bekend is bij de coach! We hopen dat er toch wat publiek met ons mee reist om ons aan te moedigen. Vermoedelijk zullen Harga, Ten Donck, Sperwers en Keep Fit’70 gaan strijden om de bovenste plekken. Maar ook Springfield zou zich zomaar in de buurt kunnen positioneren. ELKV en SKV zullen naar de mening van de coach eerder onderin gaan uitmaken wie er als laatste zal eindigen.

Bristol Team/B-Fit ROOSENDAAL - Binnen zeven dagen had Bristol Team/B-Fit de koppositie kunnen nemen in de hoofdklasse. Enkele dagen geleden konden de Roosendalers nog flink uithalen tegen Botafogo. Het team dat vorig seizoen nog uitkwam in de topklasse ging in Triple F Sport met een 6-0 nederlaag naar huis. De laatste wedstrijd moest uit gewonnen worden tegen de reserves van Groene Ster uit Vlissingen. Men moest de reis helaas met net voldoende spelers beginnen. Forhan El Barmaki was geblesseerd en Eric Antens melden zich vijf minuten voor vertrek af.

Niet geheel een goede voorbereiding op zo een belangrijke wedstrijd. Winst was noodzakelijk om de eerste plaats stevig in handen te krijgen. De tegenstander bleek deze avond net een maatje te groot. Zoals verwacht bracht Groene Ster 2 twee spelers in het veld van hun eerste team. Bristol Team/B-Fit kreeg voldoende kansen, maar het ontbrak deze avond aan de zo belangrijke wisselspeler die het niet had. Een pijnlijke nederlaag van 5-4 moest men incasseren. Woensdag staat er zodoende een belangrijke wedstrijd op het programma. Van de huidige nummer 1 moet er dan gewonnen worden. Deze heeft op dit moment een twee punten voorsprong.

Biljarten Regio Competitie ROOSENDAAL - Biljarten Regio Competitie 2012-2013, Na week 4. A-Teams: . 1Oud Gastel 2 591,273 14, 2. Hoeven 1 590,569 14, 3. Halsteren 4 584,453 14, 4S. .B.Ponderosa 2 576,986 14, 5. de Heen 1 571,810 14, 6. Keijenburg-1 567,844 14, 7. Halsteren 2 566,125 14. 8. Welberg 1 557,564 14, 9. Halsteren 1 557,231 14, 10. Halsteren 5 555,718 14, 11. Oud Gastel 1 548,877 14, 12. Welberg 2 547,601 14, 13. Halsteren 3 546,212 14, 14. Steenbergen 1 542,583 14, 15. Vossemeer 1 540,835 14, 16. Lepelstraat 1 540,224 14, 17. Welberg 3 540,000 14, 18. Steenbergen 2 536,612 14, 19. S.B.Ponderosa 1 535,659 14, 20. Lepelstraat 2 519,291 14.

B-Teams: 1. Steenbergen 5 623,331 14, 2. de Heen 2 607,163 14, 3. Halsteren 7 595,260 14, 4. Steenbergen 4 567,148 14, 5. S.B.Ponderosa 3 566,634 14, 6. Halsteren 9 558,487 14, 7. Halsteren 10 557,213 14, 8. Oud Gastel 3 556,955 14, 9. de Duiventoren 2 555,019 13, 10. Halsteren 6 551,580 13, 11. Stampersgat 2 551,064 14, 12. de Duiventoren 1 550,327 13, 13. de Heen 3 DTC 542,867 14, 14. Halsteren 8 542,291 14, 15. Steenbergen 3 540,688 14, 16. de Hofstee 1 537,487 14, 17. Oud Gastel 5 535,654 14, 18. Welberg 4 526,362 14, 19. de Hofstee 2 516,735 14, 20. Oud Gastel 4 490,999 13. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijters.


www.dierenspeciaalzaakamigo.nl Voeding 10% goedkoper en vanaf 3 zakken wel 18% goedkoper. gratis bezorgd. Bestel ook uw kerstbomen bij ons en ze worden gratis thuisbezorgd!

INTER-SPRINT BANDEN Inter-Sprint Banden 35 yılı aşkın bir süre öncesi kurulmuştur ve bu süre içinde otomobil lastikleri alanında en büyük bağımsız ithalat ve ihracat şirketi haline gelmiştir. Kuruluşumuz, geniş ve çok markalı bir stokun yanı sıra, düz bir organizasyon ve bununla birlikte açık ve dinamik bir şirket kültürü ile karakterize edilmektedir. Ekibimizi güçlendirmek ve şirketimizin büyümesini devam ettirmek için aşağıdaki pozisyonu doldurabilecek aday aramaktayız:

Gipsplaten Gipsplaten Nu vanaf € 2,99 incl. btw per plaat Verkrijgbaar div. afmetingen Nu vanaf € 2,99 inincl.btw per/plaat

Verkrijgbaar GASTELSEWEG in div. afmetingen

96 • ROOSENDAAL

Türk müşterileri için satış elemanı olarak sorumlu olduğunuz bölgeler içinde bulunan müşterileriniz ve potansiyel müşterileriniz ile günlük telefon görüşmeleri yapmaktasınız. Onlarla birlikte günlük siparişleri sonuçlandırıp müşterilerinizi gelişmeler hakkında bilgilendirmektesiniz. Telefon vasıtasıyla yeni müşteri edinmektesiniz ve söz konusu olan bölgelerdeki müşterileri ziyaret etmektesiniz.

Nooit meer schilderen? Meer leefruimte? Energie besparen? Kunststof kozijnen *

Terras overkappingen *

Dakkapellen *

Rolluiken *

Zonwering

Wij hebben de antwoorden voor u!

Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Türk müşterileri için satış elemanı

Bunları yapabilmek için aşağıdaki özelliklere sahipsiniz: • Ekip içinde hevesli, ilham verici ve motive edici bir çalışma şekli • İyi bir dozda sorumluluk duygusu • Uygun mesleki bilgi Ayrıca: • Güçlü bir kişiliğe ve temsili bir görünüme sahipsiniz • Verdiğiniz sözü her zaman yerine getirdiğiniz için insanlar sizinle iş yapmayı sever • Gelişmiş iletişim yeteneğine sahipsiniz • Sadece saat 9:00-17:00 aralarında çalışma zihniyetine sahip değilsiniz İsteklerimiz: • Hollanda ve Türk dilini iyi bilmeniz şarttır • Otomotiv sanayine olan ilginiz büyüktür • Yaşınız 21-35 arasındadır Sunduklarımız • Gayrı resmi ve dinamik bir ortamda güzel bir iş • İşinize uygun olan bir maaş ve toplu emeklilik planına katılım • Güçlü özelliklerinizi daha da geliştirmek için bir fırsat İşiniz: • Yeni ilişkiler oluşturmak • Var olan ilişkileri sürdürmek Bu iş ilanı yayımlandığı tarihten itibaren bir hafta içinde Hollandaca iş başvuru mektubunuzu özgeçmişiniz ile birlikte aşağıdaki adrese gönderebilirsiniz: Inter-Sprint Banden B.V. • Bay H. Gillesse dikkatine Postbus 25 • 4780 AA Moerdijk • Tel. 0168-392153 e-mail: vacatures@inter-sprint.nl • www.inter-sprint.nl

Keulsveld 3 Roosendaal 0165 - 767 277 www.ploegkozijnen-roosendaal.nl Banden B.V.


vacatures

Kom jij ons team versterken?

www.twbselect.nl/aandeslag

Vanwege de groei van onze rijschool zoeken wij per direct:

*

Auto rij-instructeur (categorie B) (M/V)

*

Motor rij-instructeur (categorie A)

die drive en inlevingsvermogen heeft, geen 9 tot 5 mentaliteit en van aanpakken weet.

(M/V)

Gezocht: Verzorgenden

(IG)

die drive en inlevingsvermogen heeft, geen 9 tot 5 mentaliteit en van aanpakken weet.

Wij vragen: - Zelfstandig kunnen werken; - Ervaring is een pré, maar niet noodzakelijk. Wij zorgen voor interne opleiding; ntgericht denken.

Wij bieden: - Een zeer afwisselende verantwoordelijke baan; - Een dynamische, snel groeiende werkomgeving; - Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en een goed salaris.

Wil jij graag werken in een klein, zelfstandig en profes sioneel team? Dan is een carrière bij TWB, Thuiszorg met Aandacht iets voor jou! We hebben volop mogelijkheden voor Verzorgenden (IG). Vaste uren, maar ook flexibele uren zijn mogelijk.

Meer weten en solliciteren

Ga naar www.twbselect.nl/aandeslag. Hier vind je uitgebreide informatie over de functie en de arbeidsvoorwaarden. Via de site solliciteer je direct op onze vacature! Voor vragen kun je contact opnemen met Sanne de Groen, via (0165) 56 61 36.

Ben jij de kandidaat die wij zoeken? Stuur je sollicitatiebrief + cv naar: vacature@rijschoolrobing.nl Aquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Rijschool Robing | Eleolietdijk 111 | 4706 JH | Roosendaal | T 06 - 83 94 53 70

WWW.RIJSCHOOLROBING.NL

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

2010 INTER-SPRINT BANDEN Inter-Sprint Banden werd ruim 35 jaar geleden opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot Europa’s grootste, onafhankelijke, im- en exportbedrijf op het gebied van autobanden. Onze organisatie kenmerkt zich, naast een omvangrijke multimerkenvoorraad, door een platte organisatie, en daarmee open en dynamische cultuur. Om ons team te versterken en de groei voort te zetten zijn wij op zoek naar een enthousiaste:

Verkoopmedewerker Export

Inter-Tyre Holland B.V. is een van de grootste Europese leveranciers van lichtmetalen wielen voor personenauto’s, met meerdere topmerken en enkele private brands in het programma. De organisatie groeit sterk en levert aan klanten verspreid over alle landen van Europa.

Om ons team te versterken en de groei voort te zetten zijn wij op zoek naar een collega voor de functie van

Verkoper Binnendienst (m/v) Als Verkoper binnendienst heeft u dagelijks contact met klanten. U heeft dagelijks telefonisch contact met uw klanten en prospects in de gebieden waar u verantwoordelijk voor bent. U handelt met hen de dagelijkse ordering af en informeert uw klanten over de voortgang. Hiertoe beschikt u over: - een enthousiaste, inspirerende en motiverende wijze van werken in een team - een goede dosis verantwoordelijkheidsgevoel - de correcte vakinhoudelijke kennis - een representatief voorkomen - sterke communicatieve vaardigheden - klantvriendelijk en spontaan - proactief en taakgericht ingesteld

Wij vragen: - Goede kennis van de Nederlandse, Engelse en in het bijzonder de Franse taal is een must. - u heeft een sterke affiniteit met auto’s en lichtmetalen wielen. - klant- en kwaliteitsgerichtheid - een flexibele inzetbaarheid - dat u woonachtig bent in de omgeving van Moerdijk - ervaring in een soortgelijke functie Wij bieden: - een leuke baan in een informele en dynamische werkomgeving - een bijbehorend salaris en deelname aan een collectieve pensioenregeling - een gelegenheid uw sterke eigenschappen verder te ontplooien

PASSION WHEELS PASSION FOR FOR WHEELS PASSION PASSION FOR WHEELS FOR WHEELS 2010 2010

PASSION FOR WHEELS 2010

PASSION FOR WHEELS TYRE A PASSION PASSION FOR FOR WHEELS WHEELS TYRETA YRE SSEMBLY A PASSION FOR WHEELS

INTER-TYRE INTER-TYRE

INTER-TYRE

Spreekt dit u aan, richt uw sollicitatie met CV dan aan: Inter Tyre Holland B.V. - T.a.v de heer H Gillesse - Postbus 25 4780 AA Moerdijk Per mail kan ook: vacatures@inter-tyre.nl

Verkoopmedewerker Turkse clientèle Als verkoopmedewerker Turkse clientèle heeft u dagelijks telefonisch contact met uw klanten en prospects in de gebieden waar u verantwoordelijk voor bent. U handelt met hen de dagelijkse ordering af en informeert uw klanten over de voortgang. U pleegt telefonisch acquisitie en bezoekt klanten in de betreffende gebieden. Inter-Sprint Banden BV is gevestigd te Moerdijk. Hiertoe beschikt u over: • Een enthousiaste, inspirerende en motiverende wijze van werken in een team • Een goede dosis verantwoordelijkheidsgevoel • De correcte vakinhoudelijke kennis U heeft: • Een sterke persoonlijkheid en een representatief voorkomen. • Mensen vinden het fijn met u zaken te doen omdat u altijd doet wat u belooft • Sterke communicatieve vaardigheden • Geen 9 tot 17.00 mentaliteit Wij vragen: • Goede kennis van de Nederlandse en Turkse taal is een must • U heeft een sterke affiniteit met de autobranche • Uw leeftijd ligt tussen de 21-35 jaar Wij bieden: • Een leuke baan in een informeel en dynamische werkomgeving • Een bijbehorend salaris en deelname aan een collectieve pensioenregeling • Een gelegenheid uw sterke eigenschappen verder te ontplooien. Werkzaamheden: • Nieuwe relaties aanmaken • Bestaande relaties onderhouden U kunt uw sollicitatiebrief met cv binnen 1 week na het verschijnen van deze advertentie richten aan: Inter-Sprint Banden BV • t.a.v. Dhr. H. Gillesse Postbus 25 • 4780 AA Moerdijk • Tel. 0168-392153 e-mail: vacatures@inter-sprint.nl • www.inter-sprint.nl

Banden B.V.


vacatures

1

Star Trek First Contact

To boldly go wher

e no one’s gone be fore? Dan durf jij verdiepen in het da je vast wel te gelijks leven van Ca rla (45, ka

nker)?!

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden? Best Western City Hotel Goderie is een 4 sterren hotel met 48 hotelkamers, 5 vergaderzalen en een restaurant / brasserie.

Sales/marketing medewerker (32-40 UUR) Halu bv is een jong, klein maar dynamisch bedrijf. We zijn voornamelijk actief in de wellness branche en willen ons in de toekomst steeds meer gaan uitbreiden. Ons bedrijf is internationaal actief en verkoopt alleen door onszelf ontwikkelde producten. Om het bedrijf verder te laten groeien en nieuwe markten aan te boren zijn we op zoek naar versterking.

Wij zijn op zoek naar …

Medewerker bediening (24 uur per week) &

Wij zoeken iemand die op alle fronten binnen een klein bedrijf actief kan en wil zijn en die daardoor veel praktijkervaring wil opdoen. Het belangrijkste is het “sales/marketing” deel. Hieronder vallen onder andere; deelnemen aan nationale en internationale beurzen plus opvolging, contacten onderhouden met bestaande klanten in binnen en buitenland, nieuwe markten aanboren etc. Maar daarnaast ook meedenken mbt de te volgen strategie om bepaalde patenten zo goed mogelijk te benutten. Ook het onderhouden van de website en social media horen erbij. Daarnaast zul je je ook bezighouden met diverse ondersteunende taken op gebied van administratie, logistiek, inkoop, voorraadbeheer, ontwerp/R&D, magazijnwerkzaamheden etc. Het betreft een afwisselende gecombineerde binnen- en buitendienstfunctie met de nadruk op de de binnendienst.

Medewerker receptie (32 uur per week)

Heeft u interesse, reageer dan voor 25 november 2012. Mail uw sollicitatiebrief en CV naar: sales@hotelgoderie.com t.a.v. Dhr. E. Koevoet

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Eigenschappen die je vanzelfsprekend bezit zijn. Gevoel voor humor, collegialiteit, pro-actief, representatief, enthousiasme, verantwoordelijk, doorzettingsvermogen en natuurlijk de wil om dingen aan te pakken en af te maken. Opleiding en ervaring: bij voorkeur een starter op MBO/HBO niveau commerciële richting. Ben jij die persoon waar bovenstaande bij past, die goed engels en duits spreekt en schrijft, recht door zee is, die graag alles wil doen en leren in een internationaal bedrijf en bij wie het verkopen in het bloed zit, stuur ons dan een mail met daarin je motivatie waarom jij de persoon bent die Halu bv kan laten groeien.

www.halubv.com. Sollicitaties per email naar hans@halubv.com tav Hans Luijkx.

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Hoeveel verant-

CCT Moerdijk is een gerenommeerd stuwadoorsbedrijf waar een goede dienstverlening ne vanzelfsprekend als betrouwbaar is. CCT verzorgt voor een groot aantal nationale en interna klanten de op- en overslag van containers en stukgoed. www.cctmoerdijk.com CCT Moerdijk is een gerenommeerd stuwadoorsbedrijf waar een goede dienstverlening net zo

woordelijkheid

vanzelfsprekend als betrouwbaar is. CCT verzorgt voor een groot aantal nationale en internationale klanten de op- en overslag van containers en stukgoed. www.cctmoerdijk.com

wil jij op je bord? Wegens de groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar Wegens de groei nieuwe van onze organisatie zijn wij op zoek naar collega’s nieuwe collega’s

Medewerker Barging / Shortsea (m/v) (m/v) Medewerker Barging / Shortsea Full time 40 uur, 3 ploegendienst

Wij zoeken voor het hoofdkantoor in Bergen op Zoom een fulltime:

Full time 40 uur, 3 ploegendienst

Teamleider assemblage m/v Wat bieden wij: Als ondernemende en pro-actieve leider ben je op je plaats in onze verregaande geautomatiseerde assemblage voorzien van de nieuwste technologieën. Op deze centrale afdeling binnen onze fabriek komen alle productiestromen en logistieke processen samen. Niet alleen fungeert deze afdeling als spin in het web van ons fabricageproces, maar tevens is dit de afdeling waar de laatste werkzaamheden worden verricht om ons eindproduct met optimale kwaliteit richting de eindklant te transporteren. Samen met je collega teamleider ben je verantwoordelijk voor het aansturen, faciliteren, motiveren en stimuleren van 40 collega’s, onder wie 4 teamcoaches. Je rapporteert aan de Manager Fabricage. Daarnaast ben je verant-woordelijk voor het personele budget, het verzuimbeleid en verbeterprojecten. Last but not least zul je intensief betrokken worden bij een fors investeringsproject voor een nieuwe assemblagelijn. In je functie zul je veel vrijheid en bijbehorende verantwoordelijkheid ervaren. Dat alles maakt ons typisch Bruynzeel!

Wat zoeken wij: Uiteraard ben je een enthousiaste en inspirerende leider met HBO werk- en denkniveau in een technische richting (HTS). Je hebt minimaal enkele jaren bewezen leidinggevende ervaring in een gelijkwaardige technische functie in een productie omgeving. Ervaring in projectmanagement en

Functieomschrijving: Het betreft een functie waarbij je de dagelijkse administratie, douanedocumenten en laad- / loslijsten verwerkt. Je zult je tevens bezighouden met het aanmaken van boekingen, het opmaken van facturen en ben je verantwoordelijk voor de barge / shortsea coördinatie. Hiernaast rapporteer en communiceer Functieomschrijving: engineering is een duidelijke pré. Leidinggeven, plannen en je adequaat aan klanten, leveranciers en terminalpersoneel.

betreft een functie waarbij je de dagelijkse administratie, douanedocumenten en laad- / los organiseren, coachen en enthousiasmeren Het zijn natuurlijke je actief bezig bent met alle voorkomende werkzaamheden blijken hoe verrassend je tevens bezighouden met het aanmaken vanzal boekingen, het opmaken van f vaardigheden voor je. Verder werk en denk verwerkt. je kwaliteitsJe en zult Wanneer veelzijdig de baan is. en ben je verantwoordelijk voor de barge / shortsea coördinatie. Hiernaast rapporteer en comm klantgericht en beschik je over natuurlijke overtuigingskracht en klanten, leveranciers en terminalpersoneel. hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast je benadequaat je een echte aan Functie-eisen: Wij zoeken enthousiaste kandidaten met enige relevante werkervaring. zelfstarter en in staat om voortdurend je eigen prestaties te  Minimaal MBO opleiding / MBO denkniveau verbeteren. Wanneer je actief bezig bent met alle werkzaamheden zal blijken hoe verrassen  Goede beheersing van voorkomende de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift  veelzijdig de baan is.

Onze arbeidsvoorwaarden: Naast een prima salaris kom je

  

Oplossingsgericht kunnen denken en werken Vermogen om snel te kunnen schakelen – Geen 9 tot 5 mentaliteit Trefwoorden zijn : samen uit samen thuis / teamspeler Cargadoor 1 / 2 zijn een Pre

in aanmerking voor goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals Functie-eisen: een eindejaarsuitkering, een bonusregeling, een uitstekende Wij zoeken enthousiaste Wat bieden kandidaten wij? pensioenregeling en diverse collectieve verzekeringen.

met enige relevante werkervaring. biedenopleiding een dynamische werkomgeving met uitdagende werkzaamheden in een bedrijf wat nooit  MinimaalWij MBO / MBO denkniveau stil staat. De functie biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.  Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift Geïnteresseerd?: Ben jij de ‘techneut in hart en nieren’ Meer informatie of solliciteren? die we zoeken, geïnteresseerd in het takenpakket en voldoe Oplossingsgericht kunnen denken en werken Neem voor meer informatie contact op met mevrouw P. de Groot, te bereiken op 0168-334276 of stuur je aan de functie-eisen, dan kun je tot en met 5 december 2012 bij voorkeur je CV motivatie schakelen per e-mail naar – p.degroot@cctmoerdijk.com  Vermogen om snel temet kunnen Geen 9 tot 5 mentaliteit reageren. Stuur een e-mail met motivatie en CV naar:  Trefwoorden zijn : samen uit samen / teamspeler Acquisitie naar aanleiding thuis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. vacatureshoofdkantoor@bruynzeel.com. Of per post naar:  Cargadoor 1 / 2 zijn een Pre Bruynzeel Keukens B.V., afdeling personeel en organisatie, Postbus 140, 4600 AC Bergen op Zoom. Je kunt ook solliciteren via onze Wat bieden website www.werkenbijbruynzeelkeukens.nl. Voor nadere wij? Wij bieden een dynamische werkomgeving met uitdagende werkzaamheden informatie over de functie kun je contact opnemen met Bas van stil staat. De functie biedt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Hoof, manager fabricage, telefoon 06-22569700 of Sandra Kapetijn, personeelsadviseur, telefoon 0164-285225.

Breng je carrière op smaak bij Bruynzeel Keukens! Kijk voor ons actuele vacatureaanbod op www.werkenbijbruynzeelkeukens.nl

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen

in een bedrijf wat

Meer informatie of solliciteren? Neem voor meer informatie contact op met mevrouw P. de Groot, te bereiken op 0168-334276 bij voorkeur je CV met motivatie per e-mail naar p.degroot@cctmoerdijk.com Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

Tel. 076 599van 81 deze 11 | www.internetbode.nl Acquisitie naar aanleiding vacature wordt niet op prijs gesteld.














 



  

 





 









  

   

 



  

  





  

















  

  



        









     

 



  



   

 

   Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DRZ_20121118  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you