Page 1

THUIS IN DE REGIO

WEEKENDEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

14 OKTOBER 2012 WEEK 41

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

PEUTERGROEP MOERSTRATEN GAAT DICHT

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

NIEUWE HUIZEN STERREBOS OPGELEVERD

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Uw communicatie adviseur!

Brute overval op C1000-supermarkt

Aspirant-koper zwaait met mes

ROOSENDAAL - In de C1000-supermarkt aan de Lindenburg vond dinsdagochtend rond 06.15 uur, een gewapende overval plaats. Vier gemaskerde overvallers verschaften zich ongevraagd toegang tot de C1000. Personeelsleden werden onverwachts geconfronteerd met de vier daders. Eén medewerker van de C1000 is bij de confrontatie gewond geraakt en is voor behandeling naar de huisarts geweest. De vier verdachten zijn via een zijdeur weggegaan en richting de wijk Langdonk gelopen. Getuigen hebben de daders in een grijze Opel Zafira weg zien rijden. Het is nog onduidelijk wat er eventueel buit gemaakt is. De recherche doet onderzoek.

ROOSENDAAL - Een 32-jarige Roosendaler is maandagavond rond 22.00 uur aan zijn voordeur in het centrum met een mes bedreigd. De man had via internet een telefoon te koop aangeboden. Een potentiële koper zou maandagavond de telefoon op komen halen. Die had echter heel andere plannen. De man probeerde de telefoon uit handen van de verkoper te trekken. Dit lukte niet. Daarop begon de aspirant-koper met een mes te zwaait. Hij vluchtte uiteindelijk zonder buit weg in de richting van de Hoogstraat. Het gaat om een blanke man van ongeveer 25 jaar met een normaal postuur. De dader heeft kort, donker haar. De politie heeft aangifte opgenomen.

W E E K B L A D

Brabantse wegen klaar voor winter

Saver vervangt afvalpassen

ROOSENDAAL - Brabantse weggebruikers kwamen het afgelopen jaar regelmatig werkzaamheden van Rijkswaterstaat tegen. Door het Rijkswegennet goed te onderhouden, wil Rijkswaterstaat zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming van het verkeer. Er werd tijdens 28 weekendafsluitingen en tientallen kleinere afsluitingen onderhoud uitgevoerd aan onder andere de A27, A58, A59 en A67. Het groot onderhoud dat op de planning stond voor 2012, is nu afgerond. Daarmee zijn de Brabantse wegen volgens Rijkswaterstaat klaar voor de winter.Wel gaat het werk aan de A2, de verbreding tussen Eindhoven en ’s-Hertogenbosch, voorlopig nog door.

ROOSENDAAL - Vanaf half oktober tot eind november 2012 kunnen inwoners en bedrijven in Roosendaal, Bergen op Zoom, Halderberge en Woensdrecht een nieuwe afvalpas tegemoet zien van regionale afvalinzamelaar Saver. Met deze Saverpas verkrijgen inwoners uit de betreffende gemeenten toegang tot de milieustraten van Saver. De huidige Saverpas is, na tien jaar in gebruik te zijn geweest, door alle moderniseringen aan vervanging toe. De toegangssystemen op de milieustraten en op de ondergrondse containers worden aangepast. Op de nieuwe pas voor particulieren staan straat en huisnummer vermeld. De pas dient dus goed bewaard te worden.

Stadlander blijkt vernieuwend ROOSENDAAL - Stadlander is de meest vernieuwende opdrachtgever van Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Dit blijkt uit een verkiezing van het Netwerk Conceptueel Bouwen en Platform 31. De winnaars in Regio Zuid zijn respectievelijk Stadlander, WonenBreburg en Woonbedrijf. Zij gaan door naar de landelijke finale op 22 november. De jury is enthousiast over de integrale benadering die Stadlander hanteert voor ieder project: “ Men legt het accent duidelijk op het gezamenlijk met andere marktpartijen ontwikkelen van een concept, daar waar de markt zich juist kenmerkt door het eenzijdige aanbod van ‘Wij weten wat goed voor u is’”

Congres ‘Roosendaal Ontmoet Roosendaal’ ROOSENDAAL - Vorig jaar is tijdens het Roosendaals Bewoners Congres de naam van het congres omgedoopt tot het Roosendaal Ontmoet Roosendaal Congres (ROR). Dit jaar houdt de gemeente het congres op 15 november 2012. Daarbij ontmoeten bewonersplatforms, actieve inwoners, raadsleden, medewerkers van de gemeente en samenwerkingspartners in de wijken en dorpen elkaar. Doel is iedereen te inspireren door het thema ‘Burgerkracht’. Interesse om deel te nemen aan een burgerkracht-actie, zoals het opknappen van het Fatimahuis in de wijk Burgerhout? Aanmelden voor 15 oktober via j.mouwen@roosendaal.nl.

ROOSENDAAL - Het Cruyff College heeft er weer vier kampioenen bij. Dinsdag zette de school vier sporthelden in het zonnetje. Op de foto: vlnr: Rick Jendrusch, Bryan Schouten, Joeri Leys en Ricardo van Dongen. Ricardo en Jeroen zijn Nederlands kampioen ploegentijdrit junioren, Rick is Nederlands kampioen freestyle windsurfen en Bryan Schouten is Nederlands kampioen motorracen in de Moto3-klasse. FOTO JOHAN MARQUERING

Roosendaalse Lijst wil af van stemmen met potlood

‘Voer stemcomputers weer in’ ROOSENDAAL – De Roosendaalse Lijst wil af van het stemmen met potlood. Raadslid Eric de Regt dient namens M I D D E L U R G een S Emotie&in waarin V E hij E voorstelt R S E om een statement te de partij tijdens de raadsvergadering op B 12 december maken naar het Rijk. Volgens De Regt is het beter om stemcomputers te gebruiken. DOOR MONIQUE JANSEN In 2007 besloot de overheid dat er niet meer met de stemcomputer mocht worden gestemd. Het comité ‘Wij vertrouwen computers niet’ voerde toen actie, omdat de stemcomputers volgens hen eenvoudig zijn te kraken en te manipuleren. Ook ontbrak volgens de actiegroep de aanwezigheid van een (her)controleerbare telling op papier. Veiligheid Eric de Regt denkt dat het met de veiligheid van stemcomputers wel meevalt. “Er is toen slechts aangetoond met zeer specialistische apparatuur dat het stemgeheim niet honderd procent gegarandeerd kon worden. “De kans is 0,0001 procent dat er iets

misgaat met het elektronisch stemmen.”, meent De Regt. Hij vindt het bovendien niet meer van deze tijd dat er nog met een potlood moet worden gestemd. “Het is ook een heidens karwei voor de leden van het stembureau om alle stemmen te tellen. Roosendaal telt dertig tot veertig stembureaus. In sommige kieslokalen zijn de stembureauleden tot twee uur ’s nachts bezig met tellen. En als je de tel kwijt raakt, moet je weer helemaal opnieuw beginnen”, betoogt het raadslid van de Roosendaalse Lijst. Als er elektronisch gestemd wordt, volstaan de leden van het stembureau om 21.00 uur met een druk op de knop van de kiesmachine. Besparing Ook denkt W EDeERegt K dat B deL herinvoering A D

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal Ook vindenuop www.roosendaal.nl t te h i s i n d e

r

Deze week in de gemeenterubriek: • Snel en gemakkelijk overlast melden met BuitenBeter app • Start regionale campagne ‘Energie Bewust: thuis besparen’ www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Scheiden voor slechts www.ScheidingCentrumBreda.nl

van stemcomputers een besparing kan opleggen. “De leden van het stembureau krijgen een vergoeding. Als ze ook nog handmatig moeten tellen kost dat extra geld”, legt hij uit. Ook vindt hij het zonde dat de destijds aangeschafte stembureaus stof staan te verzamelen in de kelders van de gemeentehuis. Een soortgelijke motie als de Roosendaalse Lijst indient, werd eerder al aangenomen door de gemeenteraad van Steenbergen. Ook deze raad vindt dat het wel meevalt met de gevaren voor misstanden door het kiezen met een stemcomputer. In België wordt er nog wel met de stemcomputer gestemd. Tijdens de gemeenteraads- en provincieverkiezingen in België komende zondag kan er bijna overal elektronisch worden gestemd.

LEENDERT

eVAN g DEN i o BORN B.V. Spinveld 37, BREDA, T. 076-5223166 Belder 35, ROOSENDAAL, T. 0165-573777

www.leendertvdborn.nl

H Y P E R S P E C I A L I S T

ROOSENDAAL

De Belder 70 T. 0165 39 55 82 www.profiletyrecenter.nl

BANDEN

VELGEN

APK

ONDERHOUD

€ 495

p.p.

Oudere jeugd blijft veel alcohol drinken ROOSENDAAL - Jongeren tussen de 16 en 18 jaar zijn niet minder gaan drinken dan vier jaar geleden. In 2009 zijn de achttien West-Brabantse gemeenten in samenwerking met de GGD West-Brabant en Novadic Kentron gestart met het project Think Before You Drink. Onder de leeftijd tussen 12 en 16 jaar nam het alcoholgebruik wel af. Jongeren begonnen bovendien later met het drinken van hun eerste glas. Vanaf 16 jaar blijkt de consumptie echter niet af te nemen. Maar liefst 55 procent drinkt in de afgelopen vier weken bij minstens één gelegenheid vijf glazen alcohol of meer. GGD pleit daarom voor een blijvende aanpak van alcoholpreventie.

In startblokken voor Ear Candy Festival ROOSENDAAL - Op zondag 28 oktober vindt in het centrum van Roosendaal voor de derde keer het gratis toegankelijke Ear Candy Festival plaats.De insteek van het festival en Stichting Ear Candy is het promoten van talenten uit de gemeente Roosendaal. Bands, deejays, dansgroepen en kunstenaars krijgen een podium om zichzelf te presenteren bij een grote groep mensen. Het Ear Candy Festival vond voor de eerste keer plaats op 30 oktober 2010. Organisatoren Robin Looy en Jerom Bogers wisten toen met een zeer gevarieerd programma maar liefst 7000 mensen op de been te brengen. Surf voor meer informatie naar www.earcandyfestival.nl


onroerend goed

www.de-rooy-makelaardij.nl sinds 1963

Roosendaal, J. van Heemskerckstraat 16

Roosendaal, Ravenhoflaan 9

Bouwjaar ca.: 1941 Inhoud ca.: 340 m3 Perceel opp. ca.: 315 m2 Slaapkamers: 4

MOGELIJKHEID TOT AANKOOP NABIJGELEGEN LOSSE GARAGEBOX! Ruime uitgebouwde hoekwoning met oprit, voor- en achtertuin en 2 grote stenen bergingen, gelegen op rustige locatie nabij centrum. Hal, toilet, trapkast; woonkamer met erker (2000) voorzijde en schouw met gashaard; woonkeuken met moderne L-vormige inr. (ca. 2004); bijkeuken; diepe achtertuin (zuiden). Achterzijde vv elekt. zonnescherm; 1e Verd: 3 slp ;Moderne badk. met 2e toilet. 2e Verd: 4e slp. met dakkapel. Bijz: rondom vv rolluiken; bg. grond dubb. beglazing.

Bouwjaar ca.: 2008 Inhoud ca.: 680 m3 Perceel opp. ca.: 525 m2 Woning opp. ca.:155 m2

Moderne bungalow, gelegen op zeer mooie lokatie, in jonge nieuwbouwwijk Landerije,op korte afstand van de bossen, wijkwinkelcentrum en op fietsafstand van het stadscentrum en met maximale privacy in de tuin. hal met toilet; royale woonkamer met open leefkeuken, samen ca 70 m2; open woonkeuken; 3 slaapkamers; slaapkamers vv elektrisch rolluik; moderne badkamer; technische ruimte met warmtepomp t.b.v. de vloerverwarming en warm water; toilet met hangcloset; brede garage met elektrische segmentdeur;

t H c o k R Ve

Vraagprijs € 219.500,- k.k.

Roosendaal, Middenstraat 101

Roosendaal, Middenstraat 80

Bouwjaar ca.: 1936 Inhoud ca.: 380 m3 Perceel opp. ca.: 177 m2

Karakteristieke vrijstaande erkerwoning, gelegen in gewilde woonwijk en in goede staat van onderhoud, op loopafstand van het stadscentrum van Roosendaal.

t H c o k R Ve

Zeer aantrekkelijk geprijsde studio’s

Roosendaal, Mosberg 72

• Gelegen nabij het centrum van Roosendaal. • Op loopafstand van het station. Woonoppervlak vanaf 30 m2 tot en met 55m2.

slechts 8 stuks te koop Koopsom vanaf € 45.000,- v.o.n. tot € 82.000,- v.o.n. Project in voorbereiding. Inschrijven nu mogelijk!

Bouwjaar ca.: 1999 Inhoud ca.: 470 m3 Perceel opp. ca.: 152 m2 Woning opp. ca.:120 m2 Slaapkamers: 3

Prachtig gelegen Drive-in Woning met garage en een prachtig uitzicht over waterpartij in “Weihoek”. Hal met berging, inpandige garage (elektr. bedienbare kanteldeur) en hobby-/slaapkamer. 1e verd: toilet; tuingerichte woonkamer met grote schuifpui en Frans balkon met prachtig uitzicht over waterpartij. open keuken. 2e verd: Overloop met separate toilet, berging; 2 royale slaapkamers; mogelijkheid 2 slaapkamers om te bouwen naar 3; luxe badkamer (2005). Bijz: div. rolluiken, zonnescherm en screens aanwezig.

Vraagprijs € 219.000,- k.k.

Roosendaal, Parklaan 35

Roosendaal, Flintdijk 29

Bouwjaar ca.: 1936 Inhoud ca.: 425 m3 Perceel opp. ca.: 220 m2 Woning opp. ca.:124 m2 Slaapkamers: 4

Bouwjaar ca.: 1954 Inhoud ca.: 745 m3 Perceel opp. ca.: 824 m2 Woning opp. ca.:220 m2

Bouwjaar ca.: 1979 Inhoud ca.: 430 m3 Perceel opp. ca.: 360 m2 Woning opp. ca.:150 m2 Slaapkamers: 1

Karakteristieke 2/1 kapwoning, gelegen op loopafstand van het stadscentrum. Hal; royale woonkamer; semi-open keuken met brugman keukeninrichting; bijkeuken met toiletruimte; achtertuin op het zuiden met eigen achterom; 1e verd: 3 royale slaapkamers, moderne badkamer. 2e verd.; voorzolder, 4de slaapkamer met dakkapel.

Villa met garage, gelegen in het centrum met vrij uitzicht over het Coenen park, op loopafstand van de binnenstad en Station NS. Ind.: Hal; toiletruimte; kelder; zitkamer(ca 50m2) met open haardpartij en schuifpui naar de tuin; eetkamer(ca 40 m2) met open haardpartij; gesl. keuken met mod. inr. v.v. div. app.. 1e Verd.: Overloop; 2 slaapkamers met toeg. tot badkamer; 3e slaapkamer met frans balkon; 2e badkamer. 2e Verd.: Voorzolder;2 zolderkamers; woonkamer totaal ca. 100m2.

Royale 2/1 kapwoning met serre en garage. In groene woonwijk Kortendijk; hal; woonkamer van circa 84m2; open keuken; studiekamer; achtertuin op het zuiden; 1e verd.: overloop met vide, slaapkamer (voorheen 2); badkamer en bergruimte; bijz.: gehele woning v.v. dubbele beglazing; royale tuin op het zuiden met veel privacy; mogelijkheid tot bad- en slaapkamer begane grond.

Vraagprijs € 249.500,- k.k.

t H c o k R Ve

Vraagprijs € 284.500,- k.k.

Dit is slechts een greep uit ons bestand van ca. 200 woningen, informeert u op ons kantoor naar ons verdere aanbod. Pres. Kennedylaan 1 • 4707 AT Roosendaal Postbus 263 • 4700 AG Roosendaal Tel. 0165-543050 E-mail: info@de-rooy-makelaardij.nl

Volg ons nu ook op twitter! @derooywoningen

Ontvang een leuk cadeau bij je spaargeld! Sparen is leuk! En als je in de herfstvakantie, tijdens onze SpaarWeek, 30 euro of meer per maand voor de komende zes maanden op je Rabo Spaarrekening stort, dan krijg je van Rabobank Roosendaal-Woensdrecht een leuk cadeau. Wat dacht je van vrijkaartjes voor Balleland zodat je samen met je vriendinnetjes of vriendjes lekker kan spelen in een waar speelparadijs. Ben jij te groot voor Balleland? Dan maken we je vast blij met een iTunes card of bioscoopbon. En dat allemaal omdat je goed aan het sparen bent. Doe je mee tijdens de SpaarWeek? Ga voor meer informatie naar onze website of neem contact op met de bank*. Bel voor meer info (0165) 589 589 of kijk op www.rw.rabobank.nl

Sparen loont. Dat is het idee van onze SpaarWeek. Rabobank. Een bank met ideeën. *Vraag naar de actievoorwaarden

TE KOOP: appartement in wintersportgebied Winterberg in Duitsland. (320 km vanuit Breda). Volledig ingericht, slaapgelegenheid voor 6 personen.

Meer info www.vakantiewinterberg.be of 0032495-501961

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws


actualiteit

Openhouden Moerstraatse peutergroep gaat ten koste van crèche in stad

Te weinig kinderen om de Minimoer open te houden MOERSTRATEN – Peuterspeelzaal de Minimoer in Moerstraten gaat sluiten. Volgens Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal en de gemeente zijn er in Moerstraten simpelweg te weinig peuters om de crèche open te houden. Investeren in de peutergroep op de St. Theresiaschool betekent bovendien dat de wachtlijsten in de stad niet weggewerkt kunnen worden. Dat blijkt uit de antwoorden op raadsvragen van VVD’er Eddy Matthijssen. DOOR MONIQUE JANSEN Wethouder Kees Jongmans meldt in reactie op de raadsvragen dat de sluiting van peutergroep de Minimoer niet bijdraagt aan het tot stand brengen en verbeteren van de naadloze overgang van peuter en kleuter in Moerstraten. De wethouder nuanceert dat er ook zonder fysieke aansluiting sprake kan zijn van de overdracht van peuters naar de kleutergroep van de St. Theresiaschool. Samen met de Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR), de kinderopvangorganisaties en de de scholen werkt hij momenteel aan een protocol hierover. Lage geboortecijfers Ook wijst Jongmans erop dat ouders in Moerstraten zelf ook een verantwoordelijkheid hebben ten aanzien van het in stand houden van de basisschool. Volgens hem heeft de sluiting van de Moerstraatse crèche geen gevolgen voor het voortbestaan van de St. Theresiaschool. Jongmans: “Andere factoren zoals kindaantallen (geboortecijfers) vormen eerder een bedreiging voor de basisschool. De

prognose van de leerlingenaantallen voor de komende 20 jaar laat een verdere daling zien van het aantal leerlingen naar ongeveer 43.” Wel merkt de wethouder op dat deze teruggang geen bedreiging is voor het voortbestaan van de school. Pilot Het Bewonersplatform van Moerstraten wil dat er op de basisschool gestart wordt met een zogenaamde 0-groep voor de peuters. Eddy Matthijssen stelt voor om dat in samenwerking te doen met het Katholiek Primair Onderwijs (KPO) waar de St. Theresiaschool onder valt.

‘Ook ouders hebben verantwoording’ Jongmans heeft hierover contact gehad met de schooldirecteur van de Moerstraatse basisschool. De onderwijsinstelling beschikt niet over budgetten om dat voor elkaar te krijgen. Ook de gemeente heeft hier geen geld voor. Alleen voor kinderen met een achterstand kan zo’n pilot worden opgesteld. Jongmans: “Vanwege de hui-

Moerstraatse peuters zullen straks buiten het dorp naar de crèche moeten.

FOTO RAINER STURM/PIXELIO.DE

Onverantwoord Op 1 januari 2013 telt de peutergroep in Moerstraten zes kinderen. Aan het eind van het schooljaar zijn dat er nog maar vijf. De SPR meent dat er te

weinig kinderen in de kleinste kern van de gemeente Roosendaal zijn om nog voor een verantwoorde peutergroepinvulling te zorgen. Ook ontbreekt een goede pedagogische omgeving.

op Zoom zijn de meest bekende onderdelen van de organisatie. Totaal wonen er 400 mensen in de vestigingen.

Zorg en begeleiding De bewoners van Sterrebos krijgen 24 uur per dag begeleiding en zorg. Anneke Verheije, zegt: “Onze bewoners willen graag de regie over hun eigen leven houden, zover dat mogelijk is. In de nieuwe woningen kan dat. Ze hebben allemaal een eigen ruime, lichte kamer die zij volgens hun eigen smaak mogen inrichten. Iedere bewoner heeft een eigen toilet. Er is een grote gezamenlijke huiskamer en een mooie moderne keuken. De centrale keuken zorgt voor de maaltijden, maar in de keuken van de woning kunnen ze wel hun ontbijt en lunch klaar maken of eens een keertje pannenkoeken bakken. Elke woning heeft een zorgbadkamer, compleet met de nieuwste technische voorzieningen, zoals een til lift. Voor onze medewerkers is het in deze nieuwe woningen allemaal een stuk overzichtelijker geworden vergeleken met de oude behuizing”.

dige en toekomstige bevolkingssamenstelling van Moerstraten kent het onderwijsachterstandenbeleid geen grondslag om in Moerstraten te starten met een dergelijke pilot.”

Nieuwe woningen opgeleverd bij Sterrebos

Woningen zijn sfeervol, ruim en licht ROOSENDAAL –De oplevering van het nieuwe gebouw met 4 woonunits op het terrein van zorginstelling Sterrebos was onlangs een feestelijke gebeurtenis. De uitnodiging voor de open middag, die ook via Facebook en Twitter was verspreid, zorgde voor een grote opkomst. Ongeveer 150 mensen namen aan de rondleidingen deel om de bungalows te bezichtigen. Dat waren niet alleen familieleden van de toekomstige bewoners, maar ook buurtbewoners en andere belangstellenden. DOOR MIEKE SPEKMAN De ontwikkelingen in de zorg zijn bijna niet

meer bij te benen. Zorginstellingen moeten inspringen op de nieuwe inzichten ten aanzien van wonen en zorg. S&L Zorg, be-

staat uit twee zorgcentra voor mensen met een verstandelijke beperking. Sterrebos in Roosendaal en Lambertijnenhof in Bergen

Bouwprogramma In 2007 is men begonnen met een bouwprogramma voor beide locaties dat tot eind 2013 zal lopen. Alle accommodaties van S&L Zorg worden onder handen genomen. Ze worden gerenoveerd of vervangen door nieuwbouw. Op het terrein van Sterrebos wordt er hard gewerkt. De uitvoerder bekijkt met zijn chef technische dienst, de technische installaties en een medewerker van het bouwmanagementbureau

‘Elke woning heeft eigen terras’

Het was op de open dag gezellig druk.

FOTO EMEL ATIN

Van Aarle de Laat, verantwoordelijk voor de bouw, loopt nog wat laatste puntjes na. “Het eerste blok, bestaande uit 4 grote geschakelde woningen, met 32 slaapkamers, is nu opgeleverd”, vertelt adjunct-directeur Anneke Verheije. Het is de bedoeling dat het tweede blok volgend voorjaar gereed is. De woningen zijn licht, ruim en met duurzame materialen gebouwd. Er is gekozen voor een rustige eenduidige afwerking in kleuren en materialen. Iedere woning heeft een eigen terras, dat uitkomt op de gemeenschappelijke tuin. In de nieuwe tuin hebben we als eerste een schommel geplaatst. Die kunnen de bewoners niet missen, zij vinden het heerlijk om te schommelen, ze worden er blij en rustig van. Het heeft een therapeutische werking”.

Een waardig bestaan Op het terrein van Sterrebos zijn er, buiten de nieuwe woningen, een sportlokaal, een zwembad, snoezelruimten en dagbestedinglokalen. Sommige Gratis mensen met een beperking kunnen lichte werkzaamheden verrichten parkeren buiten de instelling, bijvoorbeeld bij het Werkvoorzieningschap. De bewoners metboodschappen een artistieke Met de auto doen? Bij PLUSinslag Gommers bent u van harte Onze vestiging beschikt namelijk over kunnen terecht inwelkom. de locatie voor dagberuim aantal parkeerplaatsen. Er is dus altijd wel een steding, ineen de Molenstraat in Roosendaal, plekje voor u vrij. Bovendien parkeert u bij ons gratis. de “Kadoshop”. S&L Zorg probeert met verschillende activiteiten de mogelijkheden en talenten van haar cliënten naar boven te halen. Digitaal

Week 41 - Geldig van maandag 8 oktober t/m zaterdag 13 oktober 2012

P-2

klantenpanel

Aanbiedingen geldig van 15 t/m 20 oktober.

25%

santé

Namens het hele team van Plus Gommers willen wij iedereen hartelijk bedanken Gratis voor de geweldige reacties tijdens en parkeren na de opening van onze winkel. Heeft u de nieuwe winkel nog niet Met de auto boodschappen doen? Bij PLUS Gommers bent gezien? Kom snel eens een kijkje nemen u van harte welkom. Onze vestiging beschikt namelijk over een ruim aantal parkeerplaatsen. Er is dus altijd wel een en laat u verrassen!

3+3 GRATIS

Heerlijke wijn! Korting Biologisch Vlees Alle varianten

Brabants worstenbrood Per kilo Per 6 stuks Elders 6.54 Nu 3.27

6934-12_Gommers_WEEK41_MIX_210x210.indd 2-3

plekje voor u vrij. Bovendien parkeert u bij ons gratis.

PAGINA 3

3 VOOR

Bij PLUS Gommers luisteren we graag naar onze klanten.

Wat vindt u goed aan onze winkel? En wat kan beter? Openingstijden: Meldt u aan op www.plus.nl/geefuwmening en u ontvangt ma.-vr. 8.00 - 20.00 drie à vier keer per jaar een vragenlijst. Hiermee helpt u za. onze kwaliteit8.00 - 18.00 te verbeteren. gommers@plussupermarkt.nl

Openingstijden: ma.-vr. 8.00 - 20.00 | za. 8.00 - 18.00 | gom

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehoud

Gommers | Dijkcentru

Dijkcentrum 24 I 4706 LA I Roosendaal 0165 - 542299


Specialist in koopwoningen tot €250.000 Bestaande en nieuwbouw woningen

Je eerste huis

Meer mogelijk voor starters! onbereikbaar? Nieuwe startersleningen in Roosendaal Wij doen juist voor starters een stap extra!

Weetstarters je welzijn waterjenuéchte mogelijkheden Wij gaan tot en heteen uiterste om een Voor veel mogelijkheden omzijn? een huis te kopen hypotheek af te sluiten. In Roosendaal en omgeving zijn weer startersleningen beschikbaar. Maar ookwij zijn er goede maar vooral verantwoorde hypotheek te vinden. In deze tijd sluiten speciale voorwaarden en kortingen voor starters. starters. Vaak is er meer mogelijk dan langs. je denkt. nog steeds veel hypotheken af voor Kom daarom snel eens Bel nu voor een afspraak. Misschien ben jij de volgende wel!

De Hypotheekshop Roosendaal

Laan 12,Roosendaal. Roosendaal, (0165) Laanvan van Limburg Limburg 12, (0165) 55 53553053 30 www.hypotheekshop.nl/roosendaal/roselaar Molenstraat 16, Roosendaal, (0165) 56 97 50 www.hypotheekshop.nl/roosendaal

Verkoop

Aankoop

Taxaties

Bedrijfshuisvesting

Riool VeRsToPT 24-uuRs seRViCe

Tel. 0651 434275 www.vanewouw.nl

Tekst is  in  Calibri  

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

sanitair verwarming

waterleiding riolering

dakbedekking zinkengoten

Erasmuslaan 23, 4707 HE Roosendaal Tel. 0165-536126 Mobiel 06-21516370 Fax 0165-555490

Heb jij al ’n gratis Trend card? Korting op elke haarverzorging! Met de Trend Card in je hand ontvang je korting op elke haarverzorging die je kunt vinden in onze salons. Meer informatie over ons vind je op trendhairstylers.nl Hoe trend wil je ’t hebben?

VvE Beheer

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

EEn mooiEr figuur mEt mindEr moEitE. Het bijzondere van bailine is dat je met zo min mogelijk inspanning en in korte tijd een geweldig resultaat bereikt. Precies het resultaat dat jij voor ogen had. Dat kan stevig afvallen zijn, maar dat hoeft niet. Veel vrouwen kiezen ervoor om gewoon strakker in hun vel te zitten, met meer spieren en minder vet. Daar merk je niets van op de weegschaal, maar in de spiegel des te meer. Hoe het werkt. Het hart van de bailine methode is de door Scandinavische wetenschappers ontwikkelde Cosmetic Training Simulator. Dit is een apparaat dat de spieren op precies de juiste plaatsen stimuleert met repeterende pulsjes. Dit doet het voor je: • Verbetert de circulatie • Verbetert de doelmatigheid van de spieren • Maakt het lichaam strakker en steviger • Geeft je de motivatie om door te zetten • Bestrijdt cellulitis.

       

ü  ü  ü  ü  ü  ü  ü  ü 

Specialist  in  gevelrenova@e  

Renova'e voegwerk  en  nieuwbouw   Repara'e  metselwerk  en  nieuwbouw   Raamdorpels  en  hardsteen  afdekplaten       Hogedruk  stoom  gevelreinigingen   Repara'e  lood  en  nieuw  lood  plaatsen   Renova'e  Schoorsteen  en  nieuwbouw     Scheuren  herstellen  in  metselwerk  (spiraalankers)   Hydrofoberen  van  gevels  (impregneren)  

Kijk voor  meer  info  op  de  website  

CCM BROEREN  

+31 (0)  6-­‐51496499        www.ccmbroeren.com        +31  (0)  165-­‐566754  

Houthandel en Mach. Timmerbedrijf

g.van Trijp Specialist in

HardHouTen: binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

Tevens uw adres voor: Schaven, zagen en frezen canadasTraaT 4 sT. willebrord TeL. 0165-543094 / MobieL: 06-53498628

✄ De revolutionaire figuur-studio uit Scandinavië en gezichtsbehandeling op natuurlijke basis.

Kade 9, Roosendaal, Tel. 0165-394302 E-mail: roosendaal@bailine.nl Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

Van Os uurwerken b.V. Etten-Leur

Bestaat

20 jaar!

20% KORTING Op vertoon van deze advertentie

Damesmode van maat 38 tot en met 60. Ook voor service bij u thuis.

Kalsdonksestraat 176 Roosendaal Tel.: 0165-537888 www.vanosuurwerken.nl

Verreiker/Hoogwerker verhuur - Rioleringstechniek Grond- en sloopwerken - Bestratingen - Tuinaanleg / onderhoud Paardenbodems - Carwash-infra - Machineverhuur

0

www.alleewonenmakelaardij.nl

DUIDELIJK DuiDelijk VERHAAL veRHaal

infra & verhuur

19 0. 00

Bekijk ons woningaanbod en schrijf je in via


actualiteit

Colofon

Duo Angesz y Diego maken temperamentvolle zigeunermuziek

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

DE PASSIE

De nieuwe Gipsy Kings NISPEN/ROOSENDAAL - Twee maanden geleden vonden gitarist Remko Willems (42) uit Nispen en de Roosendaalse zanger Angelo van Gastel (27) elkaar op Facebook. Angelo die zich al vanaf zijn vijftiende richt op het Spaanstalige repertoire, was op zoek naar een gitarist die de stijl van de Gypsies beheerst. Remko zocht een Spaanstalige zanger die zijn instrumentale gitaarspel kon verlevendigen. Zigeunermuziek, Gipsy Music is hun gezamenlijke passie. De klik was gemaakt, het duo Angesz y Diego was geboren.

Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten Els Adams, Mieke Spekman, Robin Looy, Angèle van Tiggelen

DOOR MIEKE SPEKMAN

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 11.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 09.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 41

De oplossing van deze puzzel is in week 42 te vinden op www.internetbode.nl

Remko Willems, alias Diego, komt uit een zeer muzikale familie en speelt al vanaf zijn derde jaar gitaar. In de loop van de jaren heeft hij geëxperimenteerd met verschillende instrumenten en in allerlei muziekstijlen, maar de Spaanse gitaar en de zigeunermuziek raakte bij hem de gevoelige snaar. Zijn grote voorbeelden zijn Django Reinhardt, de Gipsy Kings, Manitas de Plata. Furore Met het zigeunercombo The Gipsy Music Trio uit Nispen maakte hij op internet (www.mp3.com) furore met de songs Vamos en Porompompero die op de eerste plaats in de categorie wereldmuziek stonden. Helaas kwam er een abrupt einde aan het Gipsy Music Trio door de plotselinge dood in 2010 van gitarist en vriend, Fritz Schremmer. Remko vertelt: “Dat was een grote klap voor me. Fritz was een geweldige muzikant en goede vriend. We traden met veel plezier op in het kleinkunstcircuit.

Muziek raakt gevoelige snaar

© www.sudokusite.eu

Het heeft een tijd geduurd voordat ik weer aan iets nieuws wilde beginnen. Nu heb ik er weer zin, met Angelo (Angesz) gaat dat zeker lukken. We hebben de laatste maanden dag en nacht gerepeteerd aan onze act. We hebben op ons repertoire nummers van de Gipsy Kings en andere Spaanstalige tracks, die we op onze eigen Gipsy wijze brengen. We kunnen als duo optreden, maar hebben ook een band tot onze beschikking. De bandleden zijn, Peter van Merode, Joshua Smits, Hans Milikan en Bart Schijven De

De nieuwe gipsygroep.

groep bestaat uit 3 gitaristen, een contra bassist, iemand die op de cajo̕n ( soort trommel) slaat en zanger Agnesz. We treden 28 oktober op met het duo in Steenbergen in zaal De Joosse. Met de band duo treden we 17 november op in Tapperij de Kroon in Bergen op Zoom”. Verschillende achtergronden Diego en Angelo zijn qua achtergrond totaal verschillend. Diego komt uit de wereld van de kleinkunst. Angelo van Gastel komt uit het commerciële circuit. Angelo vertelt:” Ik ben begonnen met zingen op mijn tiende en deed mee met talentenjachten en karaokenshows. Een van mijn eerste optredens was bij Sjef Boone in de Veestallen op de Kade. Ik moest mijn eigen

FOTO CORRIE GOOSSENS

geluidsinstallatie meenemen. Vanaf mijn twaalfde werd het serieuzer en heb ik ook vijf jaar zangles gehad van Mieke Werger, die ook Frans Bauer lesgegeven heeft”. Angelo scoorde hits, trad op bij de Draai van de Kaai, deed mee in TV programma’s zoals Top of the Pops en Tros op het plein in Breda. In 2005 stond hij met de zomerhit Bonita op de vijfde plaats in de Top 100. Ook de nummers Nada Cambiara en Tequilla Boom gooiden hoge ogen. Kortom Angelo is geen onbekende in de showbizz wereld. Met de temperamentvolle zanger Angesz en de virtuoze sologitaarspeler Diego gaan we nog heel wat mooie zigeunermuziek horen in de toekomst. Een voorproefje kunt u zelf al beluisteren op de website: http://www.gipsymusic.nl.

Ambachtelijke slagerij sluit de deuren

Slagerij Gieben verdwijnt na 114 jaar uit Roosendaal dag bekende gezichten te zien en samen ROOSENDAAL – Langzaamaan zien we steeds meer kleine ambachtelijke bakkerijen en slagerijen verdwijnen of DOOR ROBIN LOOY een lach en een traan te delen. Het is er alopgeslokt worden door de grote supermarkten. Na 114 jaar zal ook slagerij Gieben aan de Kalsdonksestraat haar Jan Gieben is nog bezig met de laatste tijd al erg familiaal aan toe gegaan bij ons, deuren sluiten en verdwijnen uit Roosendaal. Het einde van een tijdperk. voorbereidingen alvorens de eerste klanten de volgende dag alweer vroeg voor de deur staan. Dit zal één van de laatste keren zijn dat Jan achter het hakblok staat, want de slagerij was zaterdag voor de laatste keer open. “Vorige week hebben we besloten om met de zaak te stoppen”, aldus Jan. “Ik zit nu al 47 jaar met mij vrouw Anny in de slagerswinkel en er komt een tijd van stoppen. We gaan met ons pensioen, maar zullen nog vaak aan de zaak en de klanten terugdenken. Het was gezellig om met iedereen te praten en sommige vaste klanten zelfs iedere dag terug te zien keren. Er kwamen weleens mensen uit Vlissingen of verder speciaal voor ons vlees, en veel mensen kennen ons karakteristieke gehakt.” Nu dat de slager zijn bijl neerlegt gaat het geheime recept van het smakelijke gehakt ook verloren. “Het is niet echt een speciaal recept”, vertelt Jan. “We gebruiken gewoon verse producten en geen afvalvlees. Ook onze zelfgemaakte andere producten hebben de mensen altijd kunnen waarderen.”

De winkel van Jan en Anny Gieben sluit na 114 jaar de deuren.

FOTO ROBIN LOOY PAGINA 5

Kist Aan klandizie had de winkel van de familie Gieben niet te klagen. “Zelfs de vierde generatie van onze klanten komt hier over de vloer”, meldt Anny. “Het is fijn om iedere

en dat zal ik missen. De vele bloemen die we nu al gekregen hebben van de klanten betekent dat zij ons ook wel zullen missen. We hebben geen kinderen die de zaak over zullen nemen dus moet de winkel echt gaan sluiten.” Koeien langs poort Vroeger was alles anders dan nu. Jan stond als elfjarige jongen al in de winkel van zijn vader en heeft Roosendaal zien veranderen. “Mijn opa Jan begon met de slagerij in 1898 en heeft dit gedaan tot 1950. Hierna heeft mijn vader Willem het overgenomen tot 1976 en toen was ik aan de beurt”, zegt Jan. “Mijn vader was niet uit de winkel weg te slaan en bleef nog tot zijn tachtigste kleine klusjes doen. Ik stond op mijn elfde al bij hem in de winkel. Ik moest bovenop een kist staan om zo bij het hakblok te komen om het vlees te snijden. Dat moet je nu nog maar eens proberen met al die regels. Ook kwamen er regelmatig koeien bij ons langs de poort naar binnen om vers geslacht te worden. Ook dat is niet meer mogelijk in deze tijden. Het waren mooie tijden, maar het is tijd om het rustiger aan te doen. Ik wil graag bij deze onze klanten bedanken voor het vertrouwen wat ze jarenlang in onze winkel hebben gehad.”


‘Die zilveren plak is goud waard’

Mannenensemble Ornament concerteert in deze kerk

Bjorn van Aert eindigt op tweede plaats in Euroskills

Moeder Godskerk viert 45jarig bestaan van de kerk

MOERSTRATEN – Wat de Olympische spelen voor een sporter zijn, dat is Euroskills voor vakmensen. Het gaat dan om de titel ‘beste vakman/vakvrouw van het jaar op Europees gebied. De wedstrijden werden dit jaar gehouden in Spa-Francorchamps in Belgie. Vanuit Nederland ging een team van 31 deelnemers naar de wedstrijd. Een van hen: Bjorn van Aert uit Moerstraten.

ROOSENDAAL - Op zondag 14 oktober zal tijdens een feestelijke viering om 10.00 uur in de Moeder Godskerk aan de Pres. Kennedylaan, het feit herdacht worden dat in 1967 de kerk in gebruik is genomen. De kerk die toen in de nieuwe wijk de Kroeven werd ingezegend, is na 45 jaar nog altijd een markant herkenningspunt in deze, inmiddels multiculturele woonwijk. Het Moeder Godskerk zal ter gelegenheid van de viering de mis van de Oostenrijkse componist Joseph Kronsteiner, getiteld Krippenmesse, ten gehore brengen. Daarnaast is er ook plaats ingeruimd voor de wisselende gregoriaanse gezangen waar het koor na al die jaren van zang, nadrukkelijk trouw aan is gebleven. Met de bekende woorden uit het openingslied : een huis is niet van steen alleen, het zal om ons zelve gaan, wordt de

betekenis van deze kerk voor de vele bezoekers uit het verleden, het heden en voor de toekomst, onderstreept. Het koor zal zondag a.s. aan het orgel begeleidt worden door Imelda Hack-Brugmans, en het geheel staat onder bezielende leiding van de dirigente Gunita Kronberga. Mannenensemble Ornament Zondag 9 december treedt het koor op als gastheer/vrouw voor het beroemde mannenensemble Ornament uit Minsk (Wit Rusland). Zij verzorgen ook dit jaar een fraai concert passend in de maand december, op weg naar Kerstmis. De vele bezoekers die dit mannenensemble de afgelopen twee jaar hebben gehoord in de Moeder Godskerk, zien alweer reikhalzend uit naar dit concert. Toegangskaarten zijn telefonisch te bestellen bij de heer K.Vermunt, 0165-541221.

Omgaan met depressieve mensen ROOSENDAAL - Eind van dit jaar/begin 2013 start GGZ WNB in Roosendaal de preventieve cursus ‘Omgaan met depressieve mensen’. Bas Herbert (l) en Bjorn van Aert (r) winnen zilver op de Euroskills, het Europees Kampioenschap voor beroepsvakken.

DOOR ANGÈLE VAN TIGGELEN Op de Euroskills kom je niet zomaar, daar moet je jezelf wel eerst voor plaatsen. In januari 2011 won Bjorn (21) de regionale wedstrijd op zijn vakgebied: bouwtimmeren. In maart 2011 nam hij deel aan de Nederlandse Kampioenschappen. De wedstrijd won hij niet maar hij mocht wel deelnemen aan de Euroskills, een jaar later. Onlangs was het zover; van 4 tot en met 6 oktober sloeg Bjorn samen met partner Bas Herbert uit Overijssel aan het berekenen, tekenen en bouwen van een kapconstructie van een huis. Eindresultaat: een tweede plaats. Hoog niveau “Wij hadden een teamopdracht”, vertelt Bjorn weer thuis in Moerstraten. De zilveren medaille ligt naast hem op tafel. Hij is trots, zeer trots. “Ik had dit niet verwacht. Dit was een hele moeilijke wedstrijd. Elk land brengt zijn kampioenen en dat zorgt voor een hoog niveau. De eerste dag liepen we al achterstand op en we hadden niet gedacht dat we dat nog in konden halen. We zijn dan ook heel blij met die tweede plaats.” Bjorn kende zijn werkpartner van het NK. Daarnaast hebben ze verschillende trainingen samen gedaan. En dan met name gericht op het tekenen en berekenen. “Het enige wat we krijgen op de wedstrijd is een bouwtekening van de

kap met hoogte, breedte en lengtematen. Vervolgens moet je elk stuk hout berekenen, tekenen en uitslaan. Het is dus niet enkel zagen en timmeren.” Inzicht De kapconstructie moet ook erg nauwkeurig getekend en uitgezaagd worden. Er wordt op een halve mm exact gekeken. Elke ruimte groter dan die halve mm kost punten. Getekend werd er met een potlood van 0,3 mm. Het duo kreeg totaal 18 uur de tijd om de constructie te maken.

score van 522 punten. Dan krijg je ook nog een medaille voor excellent vakmanschap. Heel mooi.” Bjorn, die in de avonduren nog een opleiding volgt aan het Markiezaatcollege in Bergen op Zoom, de school die tevens zijn sponsor was, was blij toen de wedstrijd erop zat. “Ik was toch wel moe. Het was heel intensief. De feestavond met medaille uitreiking was de ontlading. Ik heb een mooie wedstrijd achter de rug waar ik heel blij mee ben. Voor mij is die zilveren plak goud waard.”

‘Niet enkel zagen en timmeren’ De eerste twee dagen kon er 14 uur aan gewerkt worden, de laatste dag 4 uur. Maar ook ’s avonds werd er nagepraat en de volgende dag voorbereid zodat beide goed wisten wat te doen. De eerste wedstrijddag verliep niet zoals ze gewenst hadden. Toen de uitslag volgde bleef het nog spannend. Ontlading “De eerste drie landen werden naar voren geroepen en dan weet je nog niet op welke plaats je geëindigd bent. Toen we hoorden dat we op de tweede plaats geëindigd waren, gingen we helemaal uit ons dak. Dat is zo’n ontlading. Daarbij hadden we een

Omdat een scheiding méér is dan het maken van financiële en juridische afspraken met je ex-partner!

Scheidingsbegeleiding en Gecertificeerde Mediation • Vrijblijvend oriëntatiegesprek • Uniek Financieel Scheidingsrapport • Dynamische Ouderschapsregeling Bergen op Zoom I Goes Roosendaal I Eindhoven I Rotterdam

Informatiemarkt vrijwilligerswerk en maatschappelijke stage geslaagd ROOSENDAAL - Afgelopen vrijdag 5 oktober vond de Informatiemarkt over vrijwilligerswerk en maatschappelijke stage plaats, die door wethouders Jongmans geopend werd.

Van deze gelegenheid maakte hij gebruik om het belang van maatschappelijke stage te onderstrepen; hij hoopte dat de scholieren die nu verplicht een maatschappelijke stage gaan doen, dat later vrijwillig zouden doen. Hoewel niet druk bezocht, vonden de meeste organisaties het evenement geslaagd. De Stichting Algemene Hulpdienst Roosendaal, Humanitas en de Harststichting hebben in ieder geval vrijwilligers

kunnen werven en ook andere organisaties hebben gesproken met bezoekers die belangstelling toonden in vrijwilligerswerk bij hun organisatie. En dat vrijwilligers dringend nodig zijn, blijkt wel uit het grote aantal vrijwilligersvacatures dat het Vrijwilligers Informatie Punt momenteel in de vacaturebank heeft zitten. Voor de deelnemende organisaties was het tijdens deze Informatiemarkt bovendien een mooie gelegenheid kennis te nemen van elkaars activiteiten en om te netwerken. Jan Touw, personal coaching, verzorgde een lezing over vrijwilligerswerk. “Vrijwilligerswerk doe je voor jezelf, daar is niets mis mee.

Want als jij dat vrijwilligerswerk niet met overtuiging doet, heeft de andere partij er niets aan”. De fittest, verzorgd door Sportservice West Brabant, werd 25 keer afgenomen; voor sommigen een aanleiding iets aan de conditie te gaan doen! Hebt u deze Informatiemarkt gemist, maar wilt u meer weten over vrijwilligerswerk? Kom dan langs tijdens de openstelling van de vacaturebank van het Vrijwilligers Informatie Punt: op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 10.30 tot 13.00 uur. Schikken deze tijden u niet? Bel dan (0165) 52 09 99 en maak een afspraak. U vindt het Vrijwilligers Informatie Punt in Parrotia, Markt 54c (ingang parkzijde) in Roosendaal. PAGINA 6

De cursus is bedoeld voor familieleden en naastbetrokkenen van mensen met een depressieve stoornis. De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten op de donderdagavond van 18.30-20.30 uur. De cursus vindt plaats bij GGZ WNB, Laan van België 55 in Roosendaal. De zorg voor iemand met depressieve klachten of andere stemmingsproblemen is zwaar en heeft invloed op de andere leden van het gezin. ‘Hoe blijf ik zelf gezond,

en hoe gaat het met de kinderen’ is een vraag die velen zich stellen. Bent u partner, familielid of op een andere manier direct betrokken bij de zorg voor iemand met depressieve klachten dan is deze cursus misschien iets voor u. Behalve een bedrag voor het werkmateriaal zijn er geen kosten aan de cursus verbonden. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie en om zich aan te melden terecht bij het secretariaat preventieve cursussen, tel. 0164-289191 of e-mail preventie@ggzwnb.nl. Na aanmelding vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de cursusbegeleiders. Bij voldoende deelnemers gaat de cursus van start.

Optreden De Glacis bij KBO-Roosendaal ROOSENDAAL - Op donderdag 18 oktober is er de maandelijkse middagvoorstelling van KBO-Roosendaal in Buurthuis Keijenburg. Er is dan een optreden van volksmuziekgroep De Glacis. Al acht en twintig jaar speelt De Glacis (spreek uit: de klassie, met de klemtoon op de ie) haar deuntjes en zingt zij haar liedjes met veel plezier. Steeds weer op zoek naar nieuwe mogelijkheden om het publiek lering en vermaak, maar vooral ook het plezier te bieden dat zij zelf aan haar muziek beleeft. De groep komt uit Bergen op Zoom en bestaat uit vier personen: Frans Nefs, Adri Verbraak, René Adriaansen en Liesbeth Slieker.

Het werkterrein van De Glacis is vooral het Brabantse land met af en toe een uitstapje buiten de provincie en zelfs buiten het land. Het repertoire komt uit het gehele Nederlandse taalgebied; het is dan ook zeer uitgebreid en het beweegt zich tussen traditioneel en veel zelfgeschreven werk; maar altijd in de volkse sfeer waarmee de groep haar publiek wenst te vermaken. Alle vier de leden van de groep bespelen meerder instrumenten en leveren elk hun aandeel in de zang. De jarenlange ervaring van de groep staat borg voor een gezellige middag. Ook niet leden zijn van harte welkom bij dit gezellige optreden van 14.00 tot 16.00 uur. Aan de leden de vraag om hun KBOledenpas mee te nemen.

Workshops over palliatieve zorg ROOSENDAAL - In aansluiting op het thema van de Internationale Dag van de Palliatieve zorg ‘In gesprek over leven en dood’ organiseert Spirit in Roosendaal op woensdagavond 17 oktober de tweede avond in het kader van de maand van de Palliatieve Zorg. Franciscus en de zieke mens: ‘Gelukkig de mens die zijn naaste in diens broosheid draagt, zoals hij zelf gedragen wil worden.’ De ontmoeting met een melaatse raakte Franciscus zó, dat hij plotseling diep in zichzelf begreep wat het betekent: ‘Heb je naaste lief als jezelf.’ Franciscaanse spiritualiteit in onze zorg voor iedere mens is: zorg voor de hele mens met respect voor diens waardigheid. Begeleiding: Zuster Al-

bertina en zuster Clarita. 2. Zoveel te doen, zo weinig tijd nog: zo weinig wat je nog kan doen, zoveel tijd verstrijkt. Wat moet er nog gezegd en gedaan worden in de allerlaatste levensfase? Als iemand er het zwijgen toe doet, mag je dan de naderende dood benoemen? Hoe belangrijk is het om dingen nog uit te spreken naar elkaar toe en hoe doe je dat, met of zonder woorden? Begeleiding: geestelijk verzorger Wout van den Broek. Opgave is mogelijk via e-mail: spiritinroosendaal@gmail.com of telefonisch: 0613932718. De avond vindt op woensdag 17oktober van 19.30 tot 22.00 uur plaats in Mariastede, Theresiastraat 44 te Roosendaal. Meer informatie is te vinden op www.spiritinroosendaal.nl


lief en leed

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt. Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

www.vanoosterbos-installatie.nl - cv installatie - badkamers - riolering - dak en zinkwerk Moerstraatseweg 23B 4726 SP Heerle 06 50417754 of 0165 301978

www.abc-goud.nl AL JAREN DE HOOGSTE GOUDPRIJS NU OOK LAAGSTE VERPANDRENTE IN DE REGIO

inkoop - verpanding Goud Zilver Munten

076 5872910

✸ E6,

✸ E15,

Actie geldig van 15 t/m 27 oktober

00

Actie geldig van 15 t/m 27 oktober

Lekkerbekmenu’s 2 stuks Actie geldig van 15 t/m 27 oktober

Actie geldig van 15 t/m 27 oktober

Zalmsalade 200 gram Actie geldig van 15 t/m 27 oktober

Sliptong

GRATIS

✸ E15,

00

Vrijdag

Tegen inlevering van deze bon

✸ 4+1

Kibbeling

500 gram

Tegen inlevering van deze bon

voor 4 pers.

00

Tegen inlevering van deze bon

Donderdag

Victoriabaarsfilet Groenten krieltjes

Woensdag

Tegen inlevering van deze bon

Zaterdag

Thuiseten

Tegen inlevering van deze bon

Dinsdag

De lekkerste dagaanbiedingen! Bij Visgilde De Nieuwe Markt

✸ E3,

50

Praktijk voor voor Acupunctuur Acupunctuur Lindenburg Lindenburg Praktijk Lindenburg 87a Lindenburg 87a 4707 CR CR Roosendaal Roosendaal 4707

AANKONDIGING AANKONDIGING Geachte Geachte patient(e) patiënt(e),

Ik werkzaamIk wil wil uu bij bij deze deze vrijblijvend vrijblijvend melden, melden,dat datikikvanaf vanafvandaag vandaagmijn mijn werkzaamheden als a heden als acupuncturist terug zal opnemen. opnemen. Wegens een fietsongeval was ik de voorbije maanden werkongeschikt. Wegens een fietsongeval was ik de voorbije maanden werkongeschikt. Excuses voor de tijdelijke ongemakken of de extra wachttijd voor uw behandeling. Excuses voor de tijdelijke ongemakken of de extra wachttijd voor uw behandeling. Je kan me vanaf heden terug bereiken op mijn mobiel nummer 0032 476 38 49 83. benme ookvanaf bereikbaar op mijn email adres lode.eelens@scarlet.be JeIk kan heden terug bereiken op mijn mobiel nummer 0032 476 38 49 83. Voor informatie op kanmijn je tevens mijn website www.acuclinica.nl terecht. Ik benmeer ook bereikbaar email op adres lode.eelens@scarlet.be Met vriendelijke groeten, Voor meer informatie kan je tevens op mijn website www.acuclinica.nl terecht. Lode M. Eelens, L.Ac.

Met vriendelijke groeten, Lode M. Eelens, L.Ac. gebr. timmermans b.v. boekerman 4 (borchwerf 11) tegenover Saver milieustraat tegenover milieustraat 4751 Xk oudSaver gastel 47510165 Xk oud Tel.: - 31 gastel 77 46 tel.: 0165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

Uw oUde kabel en metalen zijn geld waard!

KRT al meer dan jaar gespecialiseerd in hetvanverwerken van krt is alismeer dan 50 jaar50 gespecialiseerd in het verwerken kabel en metalen. wijkabel zijn iSo en 9001: beschikken uiteraard over de vereiste en9001:2000 metalen.gecertificeerd Wij zijn ISO 2000 gecertificeerd en beschikken uiteraard(milieu)vergunningen. over de vereiste (milieu)vergunningen. kuntdagelijks dagelijkskabel kabel en en metalen, metalen, tegen UU kunt tegen contante contantebetaling, betaling,aanleveren. aanleveren. ook kunnenwij, wij,bij bijvoldoende voldoende volume, volume, containers plaatsen. ook kunnen containersop opuw uwlocatie locatie plaatsen. Metaalprijzen geldig week 32 42 metaalprijzen plastic koper kabel plastic aluminium kabel loodkabel koper grondkabel koper loodkabel aluminium grondkabel aluminium zuiver blank koper onzuiver koper gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal zuiver lood zink electro motoren ijzer accu’s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf € 1,80 € 1,90 € 0,85 € 0,95

€ 3,75 € 4,80

per kg per stuk

tot € 2,80 € 2.90 p/kg € 0,75 € 0,70 p/kg € 1,05 € 1,15 p/kg € 0,50 € 0,50 p/kg € 5,25 € 5,80 p/kg € 4,75 € 5.30 p/kg € 4,25 € 5,05 p/kg € 3,00 € 2,95 p/kg € 0,85 € 0,95 p/kg € 1,10 € 1,30 p/kg € 1,00 € 1,20 p/kg € 0,80 € 0,80 p/kg € 0,45 € 0,50 p/kg € 0,18 € 0,21 p/kg € 0,40 € 0,45 p/kg € 0,16 € 0,21 p/kg € 20,00 € 15,00

Prijzen onder voorbehoud van kwaliteit en marktontwikkelingen. openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-17.45 uur • vrijdag 07.30-15.45 uur • zaterdag 07.30-12.15 uur openingstijden: ma t/m donderdag 07.30-18.00 uur • vrijdag 07.30-16.00 uur • zaterdag 07.30-12.30 uur PAGINA 7


OONS TAOLTJE Aflevering 209

Pietje dienge witte wel…

Woonde Pietje misschien in de Raaij’uize?

Door Jan van Nassau De zoektocht naar de identiteit van Pietje Raay levert aardig wat reacties op. In principe komt iedere Piet of Petrus in aanmerking wiens familienaam Raaijmakers is of een variant daarvan. De Nederlandse familienamenbank van het Meertensinstituut noemt zowel Raaijmakers als Raaymakers en vermeldt daarbij ook nog Ramakers, Rademakers, Raijmakers, Raymakers en Raaimakers. Deze rij kan beslist nog met meerdere varianten worden aangevuld. De vraag luidt kort gezegd. Wie is de man die in een liedtekst van Jac. de Bruijn voorbij komt in de regels: “Katholieke Kring zat vol - Sander Walraven en Mol - Pietje Raay de Kwakkelkooi - Roosendaal, oh wat was je mooi”. Omdat de tekstschrijver zelf niet weet wie Pietje Raay was en wat diens eventuele relatie met de Kwakkelkooi geweest zou kunnen zijn moeten we gaan raden of luisteren naar mensen die bij het horen van de naam Pietje Raay meteen uitroepen: “Pietje Raoy, jao, die em ik goed gekend…” Jac. de Bruijn kreeg volgens zijn zeggen de naam Pietje Raay en de Kwakkelkooi een keer ingefluisterd, zo in de trant van: “Gij schrijf wel is wa, misschient kunde wa doen mee Pietje Raay, en de Kwakkelkooi, en….” Het is de vraag of hij de informatie op dat moment ook meteen heeft opgeschreven of pas op een later moment. En heeft hij de zegsman ook gevraagd: “Pietje Raay, wie is dat dan?” Misschien zijn er wel meer namen genoemd. Het is voor Jac. de Bruijn net iets te lang geleden om het zich nog goed te kunnen herinneren. De Raaij’uize Hoe denken anderen erover? De eerste die reageerde was Huub Beens. Hij veronderstelt dat er in de liedtekst een komma geplaatst moet worden tussen Pietje Raay en de Kwakkelkooi. Pietje zou, aldus Huub, wel eens een verwijzing kunnen zijn naar “de Raayhuizen in de Schijthoek”. Voor wie die huizen-

rij aan de Turfberg niet gekend heeft, ze stond ter hoogte van de huidige Pater Damiaanstraat. De bewoners keken uit op de gasketel op de Wipwei. De heer H.F. Willekens vertelde me eens dat het om veertien huizen ging. Het eerste huis stond met de voorkant aan de Turfberg. De naam van de bouwer, vermoedelijk “A.J. Raaijmakers”, stond op een “plaot”, op de foto (J. Sturm 1940) te zien als het grijze vierkant naast de voordeur. In zijn artikel over bijnamen laat Arnold Verkouteren weten dat deze Raaijmakers uit Breda afkomstig was. Zijn initialen geven in elk geval geen aanleiding om hem Pietje te noemen. Maar in de Raaij’uize woonde wel een Pietje. Dat was Piet Belzer, beter bekend als Pietje Erdal. In het Brabants Nieuwsblad van 6 augustus 1958 wordt uitgebreid stilgestaan bij de gouden bruiloft van deze Piet en zijn vrouw Johanna Arnouts, die Sjoke den Bult genoemd werd. In dat bericht wordt ook verteld hoe Belzer in de oorlogsjaren met zelfgemaakte schoensmeer leurde en daar zijn fraaie bijnaam aan overhield. Ik zou me voor kunnen stellen dat tekstschrijver Jac de Bruijn zijn zegsman o.a. heeft horen praten over Pietje Erdal, een Pietje die in de Raaij’uize woonde of dat die zegsman zelf in de conversatie deze associatie maakte en van Pietje Raay sprak in plaats van Pietje Erdal. Jan Metsaars ziet in Pietje Raay een contaminatie van “Pietje Rampaart en Toon Raay”. In beide gevallen heeft Pietje Raay, zo lijkt het tenminste, niets van doen met de Kwakkelkooi. Dat was tot halverwege de jaren dertig een schilderachtig buurtje met zeer oude huisjes achter de Sint Janskerk. En zoals u weet vormen oude huizen en Roosendaal geen gemakkelijke combinatie… De Stekvelde Van diverse kanten bereikte mij de zienswijze van gemeentearchivaris Joss Hopstaken. Hij merkt op dat de familie Raaymakers in de negentiende eeuw veel invloed had in het Roosendaalse. Vrijwel ononderbroken was een lid van de familie gemeenteontvanger. Ze traden ook wel op als raadslid en wethouder. En ook zijn ze te vinden als zakenman, o.a. als bierbrouwer en wijnhandelaar. De vader van raadslid en wethouder Constantinus Petrus Maria Raaymakers (1847-1914) was een Petrus, maar een zoon van Constantinus heette ook Petrus. Laatstgenoemde was winkelbediende en ongehuwd. Het is niet onmogelijk dat in de negentiende eeuw iemand uit die laag van de bevolking als Pietje Raay bekend stond maar het moet dan toch wel een bijzonder iemand geweest zijn wanneer men hem op het eind van de twintigste eeuw nog als een noemenswaardig persoon ter sprake brengt en in een liedtekst laat figureren. Overigens verwijst Joss Hopstaken in dit verband ook naar de Raaijhuizen, in de veronderstelling of wetend dat de door hem genoemde familie Raaymakers daar iets mee te maken had. Een andere verklaring komt van Jan Raasveld die vroeger “aòn de bedrijve” werkte en in de jaren zestig met zijn collega gasfitter midden in de winter in de Stekvelden in het huis van de weduwe van Pietje Raay terechtkwam. Of daar in de omgeving van de Bosstraat, thans bekend als indrustrieterrein Borchwerf, ooit een familie “Raaymakers” gewoond heeft moet nog worden uitgezocht. De volgende keer dus meer, ook over andere Pieten en Pietjes Raay. Reacties kunt u richten aan Oòns Taoltje, p/a Middenstraat 44, 4702 GE Roosendaal, telefoon 0165.545561 of per e-mail: oonstaoltje@roosend.demon.nl.

In squashcompetitie

Solutior Internet gaat aan kop ROOSENDAAL - Solutior Internet begint een rol van betekenis te spelen in de Serie B van de Sieben Squashpark bedrijvencompetities. Na een verpletterende 15-0 zege op De Koninck gaat het fier aan kop. Jaren achtereen speelde Solutior een rol in de onderste regionen van de competitie. Als de huidige, ervaren spelersgroep beschikbaar blijft lijkt die tijd definitief voorbij. Slachtoffer De Koninck gaat na dit vernederend re-

sultaat naar de laatste plek. Ook voor Van Oosterhout was het een succesvol avondje. Na 15-4 winst op nieuwkomer Mega Diving schuift het op naar plek drie. In de Serie A troefde koploper AA Drink het team van Karel af met 7-4 en blijft zo aan de leiding. De Koninck volgt goed na 10-5 winst op Vissers Konings. Serie A, ronde 2 De Koninck-Vissers Konings 10-5 Karel-AA Drink 4-7

Serie B, ronde 3 De Koninck-Solutior Internet 0-15 J.v.Oosterhout Trappen-Mega Diving 15-4 Stand Serie A: 1. (1) AA Drink 16 uit 2; 2. (2) De Koninck 16 uit 2; 3. (3) Karel 7 uit 2; 4. (4) Vissers Konings 5 uit 2 Stand Serie B: 1. (3) Solutior Internet 27 uit 2; 2. (1) Restaurant Het Hooihuis 27 uit 2; 3. (4) J. van Oosterhout Trappen 27 uit 2; 4. (2) Verfwinkel R’daal 25 uit 2; 5. (5) Evicom 12 uit 2; 6. (6) Bom Engineering 10 uit 2; 7. (8) Mega Diving 8 uit 2; 8. (7) De Koninck 7 uit 2.

Vooraankondiging D ag van de Mantelzorg

Mantelzorgers zorgen deze dag even niet ROOSENDAAL - Ook dit jaar wordt weer aandacht besteed aan de dag van de mantelzorg. Door het zorgen voor een ander komt men er niet altijd toe eens iets voor zichzelf te doen. Het landelijk thema: ‘Nu even niet’ nodigt mantelzorgers uit even tijd te nemen en te ontspannen.

In dit kader reserveerde HOOM onderstaande data voor mantelzorgers in de betreffende gemeenten 7 november, voormiddag, T-Huis visdonk, Roosendaal; 7 november, namiddag, Fidei et Arti, Oudenbosch; 8 november, voormiddag, de Niervaert, Klundert; 8 november, namiddag, het Turfschip, Etten-Leur; 9 november, voormiddag, de

Rietgors, Dinteloord; 9 november namiddag, de Drieschaar, Ossendrecht. Bij HOOM ingeschreven mantelzorgers krijgen een persoonlijke uitnodiging met nadere info. Er wordt voor gezelligheid, ontspanning en de inwendige mens gezorgd. Nog niet ingeschreven als mantelzorgers bij HOOM? Kijk dan op: www.hoomondersteuning.nl PAGINA 8

Sint Nicolaasvereniging Wouw collecteert WOUW - De Sint Nicolasvereniging Wouw heeft ook dit jaar weer de organisatie op zich genomen voor de Ontvangst van Sinterklaas en zijn zwarte pieten in Wouw op zondag 18 november.

Zo’n 25 actieve medewerkers werken momenteel hard om een gevarieerd en aantrekkelijk programma samen te stellen. Over de inhoud zult u ter zijner tijd nog worden geïnformeerd. Om de vele activiteiten te kunne bekosti-

gen zal er, even als voorgaande jaren, een huis-aan-huis collecte onder de Wouwse bevolking worden gehouden. Dit jaar zal de collecte plaatsvinden tussen 14 en 27 oktober. Uw gulle gift zal de vereniging in staat stellen het bezoek Van de Sint aan de Wouwse bevolking en de beide basisscholen te doen slagen. De collectanten beschikken over een legitimatiebewijs, afgegeven door het gemeentebestuur van Roosendaal. De vereniging wilt u bij voorbaat al hartelijk bedanken voor u bijdrage.

Advertorial

Zilvervloot terug bij RegioBank Zilvervloot Sparen is per 6 september terug bij RegioBank. Bij dit jeugdspaarproduct ontvangen spaarders naast de jaarlijkse rente een premie van maximaal 10%. Zilvervloot Sparen was vanaf 1958 enorm populair tot de overheid in 1992 de regeling stopte. Het populaire spaarproduct is nu weer verkrijgbaar bij alle Zelfstandig Adviseurs van RegioBank in deze omgeving. RegioBank loopt met de introductie vooruit op het wetsvoorstel Jeugdsparen dat CDA en ChristenUnie in juni van dit jaar indienden. Doel is om het sparen onder jongeren weer te bevorderen op vergelijkbare wijze als met de oude Zilvervloot. RegioBank wil zo haar steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de spaarzin bij jongeren. Vanaf de geboorte tot het bereiken van de leeftijd van 18 jaar kan geld worden ingelegd op Zilvervloot Sparen. De rekening moet wel uiterlijk in het 15de levensjaar worden geopend. De maximale inleg bedraagt € 600 (dat is € 50 per maand), bij een rentevergoeding van momenteel 2,4% (peildatum: 6 september 2012). Per volledig spaarjaar ontvangen spaarders een premie van 1% over de inleg, met een maximum van 10%. Spaarders die dus 18 jaar lang € 600 per jaar sparen, strijken meer dan duizend euro aan premie (€ 1.080) op, bovenop de al aantrekkelijke jaarlijkse rentevergoeding. Over RegioBank RegioBank kiest ervoor te bankieren zoals bankieren bedoeld is, met veel persoonlijke aandacht en gevoel voor service. Met de bank in de buurt en de klant centraal. RegioBank werkt hiervoor samen met meer dan 530 zelfstandige kantoren door heel Nederland. Ook in het West-Brabantse zijn er maar liefst 15 zelfstandige kantoren van de RegioBank. Zie hiervoor de advertentie elders in deze krant. Zij zijn allen geworteld in deze regio, kennen de omgeving en spreken de taal van de klant. Zij brengen complexe financiële onderwerpen terug naar begrijpelijke verhalen. Dit betekent voor de klanten een eenvoudige en heldere uitleg over producten met aantrekkelijke tarieven. RegioBank is overigens onderdeel van SNS REAAL, heeft een eigen vergunning van De Nederlandsche Bank en valt geheel zelfstandig onder het depositogarantiestelsel en het beleggerscompensatiestelsel. Hierdoor zijn ook spaartegoeden tot een bepaald maximum door de Nederlandse overheid gegarandeerd. www.regiobank.nl

KORTE BERICHTEN ROOSENDAAL Bingo: Elke woensdag om 19.30 uur in Wijkhuis West in Roosendaal. Kinderrommelmarkt: Op woensdag 17 oktober is er weer een kinderrommelmarkt in Buurthuis Keyenburg. De kinderen kunnen een tafel reserveren. Je kunt langs komen om een tafel te reseveren of even bellen 0165-535439. Expositie: Realistische schilderijen van Leon Mastbooms in de Oude Pastorij in Essen. De expositie is van 13 t/m 21 oktober van 12.00 tot 17.00 uur in het weekend en van 14.00 tot 17.00 uur door de weeks. Pianoconcert: In het centrum voor Wonen & Zorg De Brink/Moerweide (Melis Stokelaan 5) speelt Kimball Huigens op zondagmiddag 21 oktober een pianorecital in de multifunctionele ruimte De Kapel. Aanvang 13.45 tot 15.30 uur. Voor dit pianoconcert zijn naast de bewoners van De Brink, Moerweide en Landjuweel alle ouderen vanaf 55 jaar van harte welkom. Toegang gratis voor houders van een Groenhuyspas. Kaarten te koop aan de balie van De Brink/Moerweide. Meer informatie: Lianne Claassen, tel. 0165531658 of lclaassen@groenhuysen.nl. IVN-Wandeling: Op zondag 21 oktober houdt het IVN-Roosendaal een mooie herfstwandeling op het landgoed De Wouwse Plantage. Onder leiding van natuurgids Adrie Goorden van het IVN wordt dit keer de “Boslustroute” gelopen. Start van de wandeling om 14.00 uur, bij restaurant De Kloof, Zurenhoek 5 Wouwse Plantage. De uitleg over het gebied begint om 13.45 uur.

Tullepetaonekapel volop in beweging ROOSENDAAL - Na een welverdiende vakantie is de Tullepetaonekapel weer gestart met de repetities. De ammezuur moet weer op peil gebracht worden voor het nieuwe seizoen. Als start hebben de leden van de kapel met hun familie op zaterdag 25 augustus deelgenomen aan de jaarlijkse fietstocht die, ondanks de slechte weersvoorspelling, geweldig was. Op 20 oktober wordt de jaarlijkse banddag georganiseerd. Dit jaar gaat de kapel op jacht naar criminelen in Amsterdam. Om in de stemming te komen zal de Tullepetaonekapel Meezingen met de Tullepetaonekapel organiseren in het Dijksteeke op 24 november tijdens de Soosavond van de cliënten van het SDW. Op zaterdag 2 februari zal de Tullepetao-

nekapel het carnavalsbal voor de cliënten van het SDW in het Dijksteeke muzikaal opluisteren. Noteer maar vast in je agenda dat de Tullepetaonekapel op zaterdag 12 januari het Tullepetaons Knalbal (ofwel het eigen kapellenfestival) en op zondag 27 januari de uitreiking van de Gouwe Tullepetaon organiseert. Het repertoire van de kapel is vernieuw met hedendaagse muziek. Wij zoeken muzikanten die de kapel willen ondersteunen om dit tot een succes te maken. Trompettisten, saxofonisten, trombonisten en wat er verder nog aan muzikanten beschikbaar is, zijn van harte welkom. Wil je graag een repetitie bijwonen dan kan dit iedere vrijdagavond van 19.30 tot 22.30 uur in de Black Horse aan de Hoogstraat te Roosendaal. Informatie kun je krijgen via het secretariaat info@tullepetaonekapel.nl.


Tijdens onze oogzorgweken meten wij gratis uw ogen en nemen een netvliesfoto (fundusfoto) om te kijken hoe het staat met de gezondheid van uw netvlies. Hierdoor kunnen we vroegtijdig afwijkingen aan het netvlies opsporen en maken we uw oogzorg nog beter. Afspraak maken is gewenst.Vraag naar de voorwaarden.

SPECIALE OOGZORG-ACTIES E 100,- korting ● Essilor Antifatigue of fit 3600 glazen E 50,- korting ● Essilor Ipseo multifocale brillenglazen

U kunt zelfs een iPad winnen bij een complete bril. Vraag naar de voorwaarden. Actie loopt tot 30 november 2012.

volg ons op facebook

Nieuwe Markt 66 Roosendaal t 0165 53 43 84 www.wely.nl

Gigaset A220 Duo

Silverlit Ferrari Enzo: van € 94,95 voor € 74,95

Het betaalbare handsfree toestel met een extra handset voor comfortabel telefoneren

Bestuur de Silverlit Ferrari Enzo met uw iPhone, iPad of iPod Touch! Download de gratis App en tover uw i-apparaat om tot een sportstuur en ga los op het circuit.

(zwart of wit)

Aansluiten, bedienen en rijden zoals nooit tevoren

zaterdag 27 oktober € 39,95 incl. btw

U bent van harte welkom op onze eerste Elkor4U dag! Deze dag staat volledig in het teken van u: onze klant! U profiteert van vele scherpe aanbiedingen en éénmalige hoge kortingen. Daarnaast zijn er deze dag verschillende prijzen te winnen zoals een HP Notebook en voeren wij voor u gratis en geheel vrijblijvend een back-up en onderhouds check-up uit op uw mobiele toestel. Onze deuren zijn geopend van 9:00 tot 13:00 uur. Tot dan!

Kenmerken: • Volledig functioneel met bewegingen • Kantelen om vooruit, achteruit, naar links en rechts te rijden • App biedt een volledig interactief Ferrari-dashboard • Functionele lichten, claxon en meters • Zeer gedetailleerde Enzo Ferrari

Elkor Telecom & ICT

Jos Rijff schilderijen Tot 15 november 2012 exposeert Jos Rijff met zijn schilderijen bij Elkor Telecom & ICT. Benieuwd naar zijn werk, u bent van harte welkom!

Elkor Telecom & ICT - Belder 44 - 4704 RK Roosendaal - T. 0165 - 526130 - F. 0165 - 526131 E. info@elkortelecom-ict.nl - I. www.elkortelecom-ict.nl Deze aanbiedingen zijn geldig t/m 10 november 2012 en zolang de voorraad strekt. Zet- en/of drukfouten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Wilt u een degelijk advies? Wij maken graag tijd voor u! Parkeren is bij ons gratis!


Treeport kijkt terug op een geslaagde GrootGroenPlus beurs Vorige week heeft Treeport zich gezamenlijk met 38 van haar leden gepresenteerd op boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus. En het was een succes op allerlei fronten! Allereerst is Treeport ontzettend trots op de stand en het promotieplein van Treeport zoals deze te zien waren op GrootGroenPlus. Het promotieplein bood de bezoekers een totaalbeeld van wat onze regio allemaal te bieden heeft. Dit heeft er in geresulteerd dat er ontzettend veel aanloop was in de stand van Treeport. Hierdoor heeft Treeport haar verhaal kunnen

‘De boom in meT TreePorT’ Rubriek bomen over bomen

Peren voor de sier

doen over de regio, haar leden en de verschillende projecten aan menig (inter)nationaal vakbezoeker. Treeport heeft ook weer enkele nieuwe leden mogen begroeten, dus de ‘club’ is nog steeds groeiende. De leden die via Treeport aan de beurs deelgenomen hebben waren ook zeer tevreden over het concept en de uitstraling van het geheel. Wij hopen dan ook dat volgend jaar nog meer van onze leden via Treeport aan de beurs deelnemen om aan de buitenwereld te laten zien hoe groot en uniek onze regio is! Naast de aanwezigheid met een stand en een promotieplein, was Treeport nog op meerdere fronten actief. Zo is er woensdagmiddag onder belangstelling van veel journalisten van de binnen- en buitenlandse vakpers een presentatie in het Engels gegeven over Treeport en haar doelstellingen en hoofdthema’s. Verder is op donderdagavond in de stand van Treeport een alliantieverklaring ondertekend door de gemeente Zundert, EPS, CLTV Zundert en Treeport. Deze partijen beloven samen te werken aan economische groei en leefbaarheid in de gemeente Zundert. De alliantieverklaring is een voorbeeld voor anderen. Want deze alliantie met deze vier partijen is de uitnodiging voor iedere andere partij om daarbij aan te sluiten. Aansluitend aan het ondertekenen van de verklaring heeft Treeport haar ‘duo bomen’ project gelanceerd. Willekeurige

BEDRIJF UITGELICHT:

De perenboom staat bekend als een boom met smaakvolle vruchten. Minder bekend is dat er ook peren zijn die geen smaakvolle vruchten geven maar desondanks wel veel sierwaarde hebben. Zo valt te kiezen uit sierperen met fraaie groeivormen, rijke bloesem, decoratief blad en/of sprekende herfstkleuren. Er is verrassend veel variatie. De peer, Pyrus is zijn wetenschappelijke naam, behoort tot de Rosaceae ofwel rozenfamilie en kent een groot aantal bekende familiegenoten. Meidoorn, sierkers, lijsterbes en uiteraard de roos zijn slechts enkele voorbeelden. Binnen het geslacht Pyrus is keuze uit circa 30 soorten die van nature voorkomen in Europa (met name het zuidelijke deel), Noord-Afrika en delen van Azië. Alle soorten groeien langzaam uit tot niet al te grote bomen die ruim 100 jaar oud kunnen worden. Het decoratieve hout dat een perenboom produceert, werd vroeger vooral gebruikt voor draaiwerk. Ook was het materiaal – vanwege de trage groei van de boom natuurlijk behoorlijk prijzig – geschikt voor het maken van pianotoetsen en sierlijke handvaten voor bestek. Het restmateriaal gebruikte men vaak voor inlegwerk. Sierperen waren tot halverwege de 19de eeuw enkel te vinden in verzamelaartuinen. Zelden groeiden ze in privé-tuinen. De belangstelling voor siervormen nam toe toen de Franse missionaris Joseph-Marie Callery in 1872 een rijkbloeiende soort vanuit China naar Europa bracht. Die boom kreeg de naam Pyrus calleryana. De bekendste cultivar is ‘Chanticleer’ met een smalle kroonvorm, uitbundige bloei in april en mei en glanzend groen blad. Dat blad kleurt in de herfst naar geel en rood en valt pas laat af. ‘Chanticleer’ is inmiddels in tal van particuliere tuinen te bewonderen en kwekers bieden de cultivar tegenwoordig ook vaak aan als leiboom. Opvallend bij de sierperen zijn ook de soorten met grijs blad. Pyrus nivalis heet sneeuwpeer (het Latijnse nivis betekent sneeuw) en vormt een kleine boom met zilverwit behaarde jonge twijgen en blad dat in het vroege voorjaar eveneens witviltig behaard is. Al snel verandert dat blad naar grijsgroen maar de onderzijde blijft de hele zomer witviltig. Gelijktijdig met het verschijnen van het blad openen zich de talrijke witte bloemen die worden gevolgd door kleine geelgroene, wrang smakende vruchten. Pyrus salicifolia, de wilgbladige peer (salicifolia betekent wilgbladig) is afkomstig uit de steppen van de Kaukasus. Deze wilgbladige peer heeft smal, witviltig behaard blad en ook de jonge twijgen hebben die grijswitte beharing. De variëteit ‘Pendula’ is de bekende treurvorm die soms ook in blok- of leivorm wordt gekweekt. Zonder snoei groeit ‘Pendula’ echter eerst breeduit waarna de jonge twijgen later sterk gaan afhangen. De bloei is meer bescheiden dan bij de soort en slechts op bescheiden schaal produceert de treurvorm kleine vruchten. Alles draait om de decoratieve groeivorm en het opvallende grijze blad.

nouver Plant

Nouver Plant heeft de Jac Loddersprijs voor beste stand van GrootGroenPlus 2012 gewonnen. Bij deze wil Treeport hen feliciteren met deze prijs! Bedrijfstype: Pot- en containerteelt Plaats: Klein-Zundert Sortiment: bodembedekkers, heesters, grassen en klimplanten. Heeft u participaties van Treeport: nog niet, maar dat zijn we wel van plan.

Vrijwilligerswerk samen kom je verder! Susan Rose, gezelschap en begeleiding en vrijwilliger voor licht tuinonderhoud, 1319 en 1320: De Shortstayvoorziening ‘Susan Rose’ biedt een veilige thuishaven aan vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. Huiselijk geweld komt overal in de samenleving voor. De vrouwen die hier hun toevlucht hebben gezocht, hebben de eerste stap naar een ‘gewoon’ leven gezet. Susan Rose zoekt vrouwelijke vrijwilligers die in staat zijn een luisterend oor te bieden zonder te oordelen, die de vrouwen stimuleren om samen dingen te ondernemen. En dat kan van alles zijn: samen een appeltaart bakken, samen ’t strijkgoed wegwerken of een kamer aan kant maken. Met een groepje vrouwen de woonkamer versieren als er iemand jarig is. Of met een jonge moeder naar het consultatiebureau gaan. De locatie van Susan Rose is in het bezit van een mooie en beschutte binnentuin, met een paar houtenspeeltoestellen. Rondom deze toestellen staan struiken en een paar bloemperken. Men zoekt een vrijwilliger - man of vrouw - die het onderhoud op zich wil nemen. Naast het gewone tuinonderhoud is er ruimte voor eigen initiatief, bijvoorbeeld in het voorjaar bloembakken vullen samen met de vrouwen en/of de kinderen die op dat moment bij Susan Rose verblijven. Als u van tuinieren houdt en het ook nog leuk vindt daar anderen bij te betrekken, dat is dit misschien wel een hele leuk vrijwilligersjob voor u! VoorleesExpress Roosendaal, voorlezers, 1059: VoorleesExpress Roosendaal is op zoek naar enthousiaste voorlezers! Je leest 20 weken voor aan kinderen tussen 2 en 8 jaar die opgroeien met een taalachterstand. Dit gebeurt bij hen thuis. Je laat ouders en kinderen wennen aan interactief voorlezen, boekjes en verhalen. Zo wordt het (voor)leesplezier van de kinderen vergroot en

toeristische gasten van hotels en campings in Zundert krijgen bij vertrek van hun verblijf een boompje dat door de Zundertse boomkwekers beschikbaar is gesteld. Het boompje staat in een bio based, duurzaam en milieuvriendelijk potje en is behangen met foldermateriaal over de regio en over de boomteelt. Treeport werkt met dit project aan een unieke samenwerking en aan promotie van de regio en de boomteeltsector. Treeport hoopt dat met dit project andere West-Brabantse gemeenten aanhaken om sámen de regio te promoten in het buitenland. Kortom; Treeport vond GrootGroenPlus 2012 een succes! Treeport hoopt dat de contacten die gelegd zijn een goede basis zijn voor de toekomst. Voor de regio, haar leden en Treeport zelf.

de taal-ontwikkeling gestimuleerd. De VoorleesExpress brengt zo stadsgenoten met elkaar in contact, die elkaar normaal gesproken niet zouden ontmoeten. De Voorlees-Express is zowel voor gezinnen als voorlezers een bijzondere en leerzame ervaring! Ben jij die enthousiaste voorlezer die op deze unieke manier wil bijdragen aan het (voor)lees-plezier en de taalontwikkeling van kinderen? Wil je kennismaken met mensen met een andere culturele of sociale achtergrond? Neem dan contact op. Stichting Buurtwerk Wouw, barmedewerker en klusmedewerker, 1255 en 1256: De Stichting Buurtwerk Wouw (SBW) exploiteert het Cultureel centrum De Geerhoek in Wouw en Dorpshuis De Spil in Wouwse Plantage. De Stichting Buurtwerk Wouw is op zoek naar een vrijwilliger voor bardiensten en daaruit voortvloeiende werkzaamheden, gereed zetten en opruimen van ruimtes, kleine klusjes. Bent u een gezellige man of vrouw die het leuk vindt om een handje te helpen? Neemt u dan snel contact op! Tevens wil men graag in contact komen met vrijwilligers die kluswerkzaamheden willen verrichten. Bijvoorbeeld het repareren van diverse mankementen aan verlichting (lampen vervangen) en sloten van deuren. Verder kunt u helpen met het gereed zetten en opruimen van ruimtes. Spreken deze werkzaamheden u aan? Dan snel reageren! Heeft u interesse in een van deze vacatures of wilt u het hele vacaturebestand inzien, raadpleeg dan de website: www.vipinfo. nl. U kunt ook contact opnemen met het Vrijwilligers Informatie Punt, telefoon 52 09 99. Wilt u liever langskomen tijdens de openstelling van de vacaturebank dan kan dat op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 10.30 tot 13.00 uur. Ons adres: Markt 54c, ingang Parrotia, te Roosendaal. PAGINA 10

Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: dat we in 2004 met Prunus laur. ‘Gajo’ de beste nieuwigheid waren op GrootGroen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en kwaliteit willen we laten zien in ons assortiment. Wat vindt u mooi aan het vak: ‘van niets tot iets maken’, dat wil zeggen van stek een volwassen plant maken. Wat is uw favoriete plant: Hortensia en daarnaast natuurlijk onze eigen ontdekking: Prunus laur. ‘Gajo’.

NSWAC sluit zich aan bij HetPunt ROOSENDAAL - Op 1 oktober sloot NSWAC zich officieel aan bij HetPunt in Roosendaal. HetPunt ligt aan de Laan van Brabant 50 en is hét loket waar inwoners van de gemeente Roosendaal terecht kunnen voor vragen over Wonen, Welzijn en Zorg. “Door de aansluiting van NSWAC worden mensen met een lichamelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel (NAH) direct geholpen”, vertelt Miranda van Geel, projectleider Wmo binnen NSWAC. “Wij zijn namelijk gespecialiseerd in dagbesteding, ambulante hulpverlening en wonen voor deze doelgroep. Bovendien werken we bij HetPunt nauw samen met een groot aantal andere instellingen en organisaties. Hierdoor zijn de lijnen kort, hoeft de klant maar één keer zijn verhaal te vertellen en kunnen we hem waar nodig snel doorverwijzen. Dat is het grote voordeel!” NSWAC is een dienstverlenende organisatie voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking, meervoudige beperking of NAH. Door

professionele, vraaggestuurde zorg- en dienstverlening kunnen cliënten van NSWAC hun leven leiden zoals zij dat willen. Fijn wonen, ontspannende vrijetijdsbesteding, naar school gaan en uitdagend werk. NSWAC stelt de cliënt en zijn hulpvraag altijd centraal. Hierdoor krijgen cliënten zorg- en dienstverlening passend bij hun belemmeringen en kunnen zij zich prima redden in het dagelijks leven. Dit dankzij zinvolle dagbesteding, professionele ambulante hulpverlening thuis en heerlijk wonen in een zelfgekozen woonvorm. “Met de toetreding van NSWAC bij HetPunt kunnen inwoners van de gemeente Roosendaal gemakkelijker gebruik maken van onze professionele diensten”, benadrukt Miranda van Geel. “Wij zijn elke dinsdagmorgen en donderdagmiddag aanwezig in het kantoorgebouw van HetPunt. We ondersteunen de klant bij het verduidelijken van zijn vraag, het aanvragen van een indicatie en het vervolgtraject. Als klanten bijvoorbeeld gebruik willen maken van onze dagbesteding, zijn zij van harte welkom op onze NSWAC-locatie in Wouw.”


G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Bent u ook aan de herfstvakantie toe?

Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

Uw parketvloer tot 35 m2 geschuurd en behandeld met hardwaxolie (naturel). Nu voor de all-in prijs van E750,- incl. BTW NIEUW: http://webwinkel.wilcoparket.nl Wilco Parket Tel: 0164 - 68 58 52 Vlierbes 10 E-mail: info@wilcoparket.nl 4661 WT Halsteren Website: www.wilcoparket.nl

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

ZATERDAG HALSTEREN Hotel de Ram Steenbergseweg 1 10.00 - 16.00 uur

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur

Bel vrijblijvend voor een GRATIS offerte: 06-21 44 92 70

Skantrae actie Skantrae kwaliteit voor een scherpe prijs! Nu alle binnendeuren voor € 169,-*

Maand oktober 10% korting op alle vloeren

• Magazijninrichting • Camera- en beveiligingstechniek ACTIE VAN:

15 15 ACTIE

okt. 2012

€169,

T/M:

dec. 20

12

incl. btw

Zowel nieuw als gebruikt!

-

Wij richten uw magazijn in... Palletstellingen Legbordstellingen Draagarmstellingen Grootvakstellingen Bandenstellingen Tussenvloeren en nog veel meer! Tevens camera- en beveiligingstechniek

Spellestraat 55 • 4724 SH Wouw • Tel: (0165) 30 84 58 Handelsweg 31 • 4421 SH Kapelle (Zld) • Tel: (0113) 82 03 88 E: info@easyracking.nl • www.easyracking.nl

binnendeuren

plinten

sierlijsten

architraven

hang en sluitwerk

lambrisering

beslag

plafondlijsten

glas

* Prijs per stuk, excl. glas, incl. BTW, opdektoeslag 12,00 incl. BTW. Actie geldt uitsluitend bij Raab Karcher Roosendaal. Producten dienen te zijn besteld in deze periode. Niet in combinatie met andere Skantrae aanbiedingen.

7

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie MKZ gecertificeerd

Voor een nieuwe gebitsprothese, implantaatprothese en aanpassingen. Vergoeding door alle verzekeringen. Behandeling volgens telefonische afspraak. Ook voor patiënten met eigen tanden en kiezen is de praktijk geopend. Eigen tandarts aanwezig. Venneveld 20 (Majoppeveld-Noord) 4705 RR Roosendaal

Voor al uw (af)bouw materialen!

0165 527490 voor reparatie in het weekend: 06 54324222

Raab Karcher Roosendaal, Borchwerf 8, 4704 RG Roosendaal, Telefoon 0165 - 531100 Openingstijden: ma. gesloten, di t/m vr. 08:30 - 17:15 uur, za. 10:00 - 16:00 uur Vraag naar de voorwaarden in de showroom. Actie geldig van 15 oktober t/m 15 december 2012

WWW.RAABKARCHER.NL INFO@RAABKARCHER.NL

Open van ma. t/m do. van 7.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 7.00 tot 13.00 uur.


* Variabele rente *per Variabele 17 september rente per 2012. 17 september Rentewijzigingen 2012. Rentewijzigingen voorbehouden. voorbehouden.

Het kan weer! Het kan weer! Zilvervloot Sparen Zilvervloot Sparen * % 4 , 2 e l e b a i var te ren * 2,4%ele variabte ren

10% premi voor 1 e 0 jaar 1 % spa0 en prerm voor 1 ie 0 jaar sparen

Roosendaal: Voets Assurantiën, Vijfhuizenberg 207, 0165-521770 Bosschenhoofd: Rokx Assurantiën, Pastoor van Breugelstraat 134, 0165-311975 Breda: Akkermans Assurantiën,Neerloopweg 40, 076-5416153 Etten-Leur: Roels & van Ginneken, Anna van Berchemlaan 36, 076-5012230 Fijnaart: De Advieswinkel, Wilhelminastraat 6, 0168-463650 Fijnaart: Haverkamp & Partners, Korte Kerkstraat 2, 0168-463319 Halsteren: Westenburg Financiële Diensten, Dorpsstraat 13, 0164-682562 Hoeven: Haverkamp & Partners, Bovenstraat 37c, 0165-507750 Oud Gastel: Sweere, Dorpsstraat 3, 0165-512851 Sprundel: Lodewijks-van Ginneken Assurantiegroep, St. Janstraat 12a, 0165-388026 St. Willebrord: 17b, 0165-382555 Wij zijn deSchijven bank bij u Assurantiën, in de buurt. MetKorenbloemstraat persoonlijk advies en producten zonder poespas. Wouw: OVM Univé Het Zuiden, Markt 5, 0165-309100 Zevenbergen: AAZ Adviesgroep, Stationsstraat 7, 0168-331010 Zundert: Boot Assurantie Adviseurs, Prinsenstraat 25, 076-5972231

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.


Gemeente Roosendaal Stadskantoor, Stadserf 1, tel: 579 111 Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal www.roosendaal.nl E-mail: info@roosendaal.nl Afdeling Publiekszaken Balies Publiekszaken, Stadskantoor, Stadserf 1 Zonder afspraak ma di wo do vr

08.00 - 14.00 uur 08.00 - 14.00 uur 08.00 - 16.00 uur 08.00 - 19.30 uur 08.00 - 12.00 uur

Op afspraak Wilt u liever niet wachten? Maak een afspraak met Publiekszaken! Afspraak maken kan via: - internet op het Digitaal loket > Afspraak maken - telefoonnummer 579 243 Informatie vergunningen, belastingen en dienstverlening 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week)

Wekelijkse van de de Gemeente gemeente Roosendaal Roosendaal Wekelijkse informatierubriek informatierubriek van Zondag 14 oktober 2012

Nieuw in Roosendaal

Snel en gemakkelijk overlast melden met BuitenBeter app De gemeente Roosendaal is samen met de gemeenten Bergen op Zoom, Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge aangesloten op het BuitenBeterplatform. Hierdoor kunt u als inwoner van één van deze gemeenten overlast in uw woonomgeving direct en snel melden met een smartphone via de app van BuitenBeter. Afgelopen donderdag 11 oktober gaven de vijf gemeenten gezamenlijk het startsein voor de promotiecampagne van de app BuitenBeter.

Balie Informatiecentrum ma t/m do vr

579 235 09.00 - 13.00 uur 09.00 - 12.00 uur

Leerplichtzaken Spreekuur na telefonische afspraak 579 746/858/897 Sociale Zaken Dunantstraat 80 Informatiebalie ma t/m vrij telefonisch spreekuur ma t/m vrij

579 666 08.30 - 12.00 uur 09.00 - 10.30 uur

Gezamenlijke start promotiecampagne Zwerfvuil, kapotte lantaarnpaal? De omgeving van het Emile van Loon park diende donderdag 11 oktober als locatie waar de vijf wethouders van

Gemeentearchief Markt 35 579 500 www.gemeentearchiefroosendaal.nl Studiezaal di 13.00 - 21.00 uur wo en do 09.00 - 17.00 uur Reinigingsdienst SAVER NV Stepvelden 8 597 777 www.savernv.nl E-mail: info@saver.nl Gebouw/balie ma t/m vrij 08.00 - 16.30 uur

Sporthal Zuidoostkwartier heet...

Gemeentelijk Aannemingsbedrijf (GA) Gewenten 40 579 800

de regiogemeenten de eerste melding openbare ruimte met de BuitenBeter app deden en hiervan meteen een terugmelding ontvingen. Tijdens een persbijeenkomst in Parrotia Podium gaven de betrokken wethouders uitleg over de samenwerking in de regio en het initiatief om meldingen over de openbare ruimte voor u gemakkelijker te maken via de app van BuitenBeter. Gemakkelijk melden met smartphone Verstopte rioleringen, een kapotte lantaarnpaal, hondenpoep, het zijn zaken die vaak door de gemeente opgelost kunnen worden na melding. Vanaf nu kunnen inwoners van Bergen op Zoom, Roosendaal, Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge deze meldingen

ook direct doen met hun smartphone. Door het sturen van een melding en het bijsluiten van een foto met de exacte locatie help u de gemeente om de buitenruimte mooi en schoon te houden. De BuitenBeter app is al te gebruiken, maar met de aansluiting op het BuitenBeterplatform ontvangen inwoners die een melding hebben gedaan, vanaf nu de status van de melding terug via de app. App BuitenBeter gratis downloaden De applicatie is gratis te downloaden via de website van BuitenBeter www. buitenbeter.nl. U kunt de app ook direct downloaden via: Appstore, Google play, Windows Market en Blackberry Appworld. De app werkt in heel Nederland.

Wouw Bruidsmode wint Provinciale Starterstrofee 2012

Parkeer-Servicebureau Emmastraat 7, tel. 529 400, fax 543 831 4701 GD Roosendaal administratie@parkeerbeheer.nl www.parkeerbeheer.nl Gemeentelijke telefoonnummers Publiekszaken (vergunningen, belastingen en dienstverlening balie) 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week) Bedrijven 579 451 Burgemeester Niederer 579 209 Centrum voor de Kunsten, afdeling Muziek 544 750 Centrum voor de Kunsten, afdeling Beeldend 551 575 Gebreken/beschadigingen gem. speelgelegenheden 579 541 Gemeentesecretaris Van Hofwegen (a.i.) 579 326 Huisvuil 597 777 Informatiecentrum 579 235 Kinderboerderij Minnebeek 558 566 Raadsgriffie 579 277 Sociale Zaken 579 666 Speeltuin Vrouwenhof 533 797 Wethouder Adriaansen 579 217 Wethouder Jongmans 579 125 Wethouder Theunis 579 208 Wethouder Verbraak 579 126 Zwembad De Stok 585 959 Informatienummers Veiligheid Politie Roosendaal, Nieuwstr 6 0900 8844 ‘s avonds / weekend Jacob Obrechtlaan 9 Bergen op Zoom Ook voor uw wijkagent 0900 8844 Brandweer 581 500 Alarmnummer 112 Calamiteiten-info-lijn 0800 020 20 10 Klachten/meldingen • Meldingen openbaar gebied 579 555 E-mail: meldingen@roosendaal.nl • Over defecte en uitgevallen openbare verlichting in een straat of wijkdeel CityTec (24u per dag bereikbaar) 0800 - 2255773 E-mail: openbareverlichting@roosendaal.nl • Milieuklachtenlijn Regionale Milieudienst 559 850 E-mail: milieu@rmd.nl www.rmd.nl • Drugsmeldpunt 0800 - 2255888 E-mail: drugsoverlast@roosendaal.nl Kijk op www.roosendaal.nl onder 'Digitaal loket' voor alle procedures rondom klachten, meldingen en bezwaren. Eindredactie Stadserf 1 579 017 Aan de inhoud van deze gemeentelijke rubriek kunnen geen rechten worden ontleend. Bezorgklachten Bode 076 - 599 81 11 Buiten kantooruren: bezorging@internetbode.nl (geef volledig adres, postcode, en woensdag- of zondagkrant door)

Op donderdag 11 oktober onthulde wethouder Hans Verbraak de naam van de nieuwe sporthal Zuidoostkwartier: In de Roos. De winnende naam werd door twee personen ingezonden: Jeroen de Waal uit Roosendaal en Noni van der Munnik uit Oude Wetering. Beide winnaars ontvingen een Roosendaals prijzenpakket ter waarde van € 100,- uit handen van wethouder Hans Verbraak. In totaal waren er 75 inzendingen.

Met een bos bloemen in de aanslag feliciteert wethouder economie Hans Verbraak op woensdag 10 oktober de Wouwse ondernemer Thea Jansen met haar trofee: de Provinciale Starterstrofee 2012. Dit is de tweede startersprijs in korte tijd. Thea Jansen: “Ik had dit nooit verwacht, gezien de andere genomineerden. We waren vanochtend door het dolle heen!”

Start regionale campagne ‘Energie Bewust: thuis besparen’ Op vrijdag 5 oktober 2012 opende wethouder Steven Adriaansen de regionale startbijeenkomst van de campagne 2012 ‘Energie Bewust: thuis besparen’ in het Jan Tinbergen College in Roosendaal. Samen met wethouders van de zes deelnemende gemeenten, gaven de leerlingen van Mavo 2 in een korte presentatie hun persoonlijke visie op thuis energie besparen en daarmee het startschot voor de campagne.

ingezoomd op de wijk Kortendijk. Hierbij staan een actieve manier van bewustwording en informatievoorziening centraal. Zo gaan basisschoolleerlingen in de regio aan de slag met de Braintrigger-opdracht: wat zou je bij jouw thuis veranderen om minder energie te gebruiken? Daarnaast worden tijdens zes energiemarkten in de deelnemende gemeenten bewoners, scholieren en bedrijven met elkaar in contact gebracht.

‘Energie Bewust: thuis besparen’ is een initiatief van de gemeenten Bergen op Zoom, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Tholen en Woensdrecht in samenwerking met regionale en lokale partners. De centrale boodschap van de campagne is dat iedereen kan besparen in en rond de eigen woning. Vermindering van energieverbruik heeft tot gevolg dat er minder CO2

Startbijeenkomst en energiemarkt De lokale startbijeenkomst voor de gemeente Roosendaal is op woensdag 24 oktober in wijkcentrum ‘t Dijksteeke. Deelnemende scholen zijn De Cortendijck, De Saffier en Klaverweide. De afsluitende energiemarkt is op donderdag 29 november van 18.30 tot 21.00 uur in wijkcentrum ’t Dijksteeke in Roosendaal.

De leerlingen beelden verschillende vormen van energie uit. wordt uitgestoten, wat goed is voor het milieu, natuur en leefomgeving. Bovendien verlaagt het de energierekening. Regionaal In oktober en november wordt de

campagneboodschap via de websites van de deelnemende gemeenten en alle partners gecommuniceerd in West-Brabant en Zeeland. De campagne zoomt per gemeente in op een wijk of dorp. In Roosendaal wordt

Stadserf 1


Onderhoudswerkzaamheden in uw wijk Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Welke onderhoudswerkzaamheden zijn er deze week in uw wijk? U ziet het in één oogopslag in dit overzicht. Voor meer achtergronden over de werkzaamheden kunt u kijken op www.roosendaal.nl. Wijk

Aanvraag waarderingssubsidie mogelijk tot en met 31 oktober De gemeente Roosendaal kent verschillende soorten subsidies voor bijvoorbeeld clubs en verenigingen. Een waarderingssubsidie heeft als doel het uitspreken van waardering voor de activiteiten van bijvoorbeeld een club, vereniging of non-profit organisatie. De hoogte van de subsidie is in 2013 niet afhankelijk van de daadwerkelijke kosten van de activiteiten, maar bestaat uit een bedrag per lid en/of een standaard basisbedrag. Jaar 2013 overgangsjaar waarderingssubsidie Op woensdag 26 september 2012 nam de gemeenteraad een besluit over de zogeheten waarderingssubsidies. De raad besloot dat 2013 een overgangs-

jaar wordt. Clubs en verenigingen die in 2012 waarderingssubsidie ontvingen, kunnen deze ook weer voor 2013 aanvragen. Pas in 2014 wordt er bezuinigd op deze waarderingssubsidies. Wie kan een waarderingssubsidie aanvragen voor 2013? Alleen organisaties en verenigingen aan wie voor 2012 een waarderingssubsidie is verleend, kunnen tot en met woensdag 31 oktober 2012 een aanvraag voor 2013 indienen. Het aanvraagformulier is te vinden via het Digitaal Loket op www.roosendaal.nl. Meer informatie? U kunt uw vraag per e-mail stellen aan: subsidies@roosendaal.nl of bel met de gemeente via (0165) 579 727.

Locatie

Omschrijving

Majoppeveld Kapstok/Rucphensebaan/ Leggen van een kabel Zuid Van Beethovenlaan/ voor het Data Centra op de Kapstok. Boulevard/Laan v. België/ Luxemburg/Brabant/ Burg. Freijterslaan/ J.Vermeerlaan/Vloeivelden Kroeven Champetterberg Het uitvoeren van een gestuurde boring tbv. nieuwe leiding complex Aramis. Tracé gaat onder de Watermolenbeek en taludzijde Vondellaan. Heel Zie www.roosendaal.nl Onderhoud en kleine herstelRoosendaal operaties aan de asfaltverharding. Afgesloten voor doorgaand verkeer wegens onderhoud: Bergsebaan Nispen, gedeelte tussen Dennenstraat en de Lind. Spectrum: tussen Rucphensebaan en de Heliumweg (crematorium). Snoei van overhangende heesters in alle wijken. Dorpsstraat Nispen, kruispunt Dorpsstraat/Pastoor van Spaandonkstraat

Start

Eind

23 juli 2012

12 oktober 2012

22 oktober 2012 voorbereiding op 18 oktober 2012

5 november 2012

11 maart 2012

eind 2012

17 september 2012 13 oktober 2012 18 september 2012 18 oktober 2012 1 oktober 2012

27 oktober 2012

15 oktober 2012

19 oktober 2012

WIJKGERICHT WERKEN Tentoonstelling Nog Nooit Vertoond!

Roosendalers kiezen hun favoriete voorwerp

De gemeente werkt samen met bewoners, de woningcorporatie, de politie en overige partners aan vitale en leefbare wijken, buurten en dorpen. Daar waar bewoners zelf initiatieven nemen om de eigen omgeving leefbaar te maken, daar helpt de gemeente om de ideeën te realiseren. Dit is waar wijkgericht werken om draait. In deze rubriek leest u wat er in de wijken en dorpen speelt.

Thema-avond Veiligheid in Langdonk Woensdag 3 oktober organiseerde het Bewonersplatform Langdonk in het Gertrudis College een thema-avond over Veiligheid in de breedste zin van het woord. Voorzitter John van den Bemd van het bewonersplatform en burgemeester Niederer openden de avond. Voorzitter John van den Bemd: “Sociale veiligheid heeft al geruime tijd de aandacht in onze wijk. Maar veiligheid heeft meer aspecten, zoals brandveiligheid of inbraakpreventie. Zo is het idee geboren om op één avond al deze aspecten samen te brengen.” Divers programma De brandweer, de politie, Courage, buurtpreventieproject Susannadonk, buurtbemiddeling vanuit HetPunt en jeugdzorgaanbieder Juzt namen deel aan de avond. In de aula van de school hielden zij een informatiemarkt en er werden ‘hoorcolleges’ gegeven. Buiten het schoolgebouw gaf de brandweer demonstraties. De avond werd door ruim honderd mensen bezocht.

Fabiënne kiest voor haar piano. Foto: Aad Meijer. Voor de tentoonstelling Nog Nooit Vertoond! heeft Museum Tongerlohuys bekende en onbekende Roosendalers gevraagd naar hun favoriete voorwerp. Wat zouden ze als eerste meenemen als er brand uitbreekt? Welk voorwerp zou in een museum thuishoren? Fotograaf Aad Meijer legde alles vast. Straks zijn alle foto’s en verhalen in het museum te zien, nu alvast een voorproefje. De veertienjarige Fabiënne, winnaar van de eerste The Voice Kids, kiest voor haar piano. Ze bespeelt het instru-

ment vanaf haar zesde. Huiswerk vindt ze niet zo leuk, ze kan geen noten lezen, maar als ’t eenmaal muziek wordt, dan gaat ze ervoor. Maar liefst 17.000 kinderen liet ze achter zich in de battles, en sindsdien is ze een bekende Roosendaler. Sinds kort heeft ze een vriendje. Daarom is ook het kettinkje dat ze van hem kreeg, favoriet. Nog Nooit Vertoond is van 24 oktober tot en met 3 februari te zien in Museum Tongerlohuys, Molenstraat 2 in Roosendaal. Voor meer informatie: www.tongerlohuys.nl.

Saver verstuurt nieuwe afvalpas Bewaar uw oude Saverpas nog even! Vanaf half oktober tot eind november 2012 kunt u een brief van afvalinzamelaar Saver in uw brievenbus verwachten. Deze brief bevat uw nieuwe Saverpas. Tot 1 januari 2013 heeft u uw oude Saverpas echter ook nog nodig. Bewaart u deze dus nog tot die tijd. Uw nieuwe pas is straat- en huisnummer-

Stadserf 1

gebonden. Bewaart u deze dus goed. Meer informatie? Voor meer informatie over uw Saverpas kunt u van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16.30 uur contact opnemen met de Servicelijn van Saver, telefoon (0165) 597 777. Ook kunt u kijken op www.saver.nl.

Steentje bijdragen “Ondanks het grote aantal bezoekers, hadden we toch op meer bezoekers gehoopt”, aldus John van den Bemd. “We weten dat veiligheid leeft onder de bewoners, maar de bijeenkomst is

ook een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten.” Dat is niet zo uit de verf gekomen. Bij de aanwezige bezoekers groeide wel een ander soort besef: “We hebben veel positieve reacties gekregen, maar de beste reactie is toch dat mensen zich spontaan aanmelden voor het bewonersplatform Langdonk. De avond heeft hen overtuigd om ook een steentje te willen bijdragen aan de zaken die spelen in onze wijk.” Eigen kracht Het bewonersplatform Langdonk zet zich in voor de belangen van de bewoners en voor leefbaarheid in de wijk. De koers voor Langdonk is vastgelegd in het wijkperspectief en in de wijkactieplannen. Sociale samenhang

is hierin een belangrijk item, vertelt John van den Bemd, en ook daarvoor organiseert het bewonersplatform vele activiteiten. De voorzitter is zich er van bewust dat het in deze economisch moeilijke tijd lastiger is om bepaalde doelen te realiseren: “Dat wil niet zeggen dat er niets georganiseerd kan worden.” De thema-avond is hier een voorbeeld van. Het bewonersplatform is in staat om op eigen kracht activiteiten te organiseren door ondernemend te handelen en de samenwerking met anderen aan te gaan. Het wijkperspectief Langdonk is te vinden op: www.roosendaal.nl > Uw wijk/dorp perspectief Het Bewonersplatform Langdonk is te vinden op: www.langdonk.info

Bekendmakingen Wijziging artikel 3.6 Wro Vastgesteld 'Wijzigingsplan Centrum Noord en Groot Kalsdonk, beperking horeca en smart- en growshops' Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken op grond van artikel 3.6, lid 1, onder a, van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat vanaf 15 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage ligt het op 2 oktober 2012 vastgestelde wijzigingsplan dat betrekking heeft op de volgende percelen: • Molenstraat 125 en 150; • Hoogstraat 9 • Brugstraat 6, 13 en 54; • Kalsdonksestraat 10, 20 en 192, allen te Roosendaal. Het plan heeft als strekking het inperken van de huidige bestemming van deze

percelen voor zover het betreft de functies horeca of smart- en growshops. Beroep Belanghebbenden die tijdig een zienswijze omtrent het ontwerp-wijzigingsplan hebben kenbaar gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij het college kenbaar te maken, kunnen gedurende de bovenvermelde termijn van ter inzage legging beroep instellen. Het vastgestelde wijzigingsplan ligt ter inzage bij de balie van het gemeentelijk Informatiecentrum op het stadskantoor. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van

State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de voorzitter van die Afdeling. Deze kennisgeving met daarbij een verwijzing naar de achterliggende stukken is tevens te vinden op www.roosendaal.nl. Meer informatie: afdeling Ontwikkeling, team Regelgeving, mevrouw mr. S. van Zundert, tel. (0165) 579 183, e-mail s.van.zundert@roosendaal. nl of bij het Informatiecentrum, tel. (0165) 579 235. Roosendaal, 14 oktober 2012


Verleende aanvragen algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Burgemeester en wethouders van Roosendaal hebben vergunning verleend voor: Locatie Evenementen Nieuwe Markt in Roosendaal Handel Nieuwe Markt in Roosendaal

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Omschrijving

Registratienummer

Besluit verz.

Fossielen expositie d.d. 27-10-2012 en 28-10-2012

2012AV0658

08-10-2012

standplaats promotieactiviteit Senseo d.d. 28-10-2012

2012AV0702

05-10-2012

U kunt de verleende vergunningen inzien bij de publieksbalies van het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. Als u bezwaren heeft, kunt u zo spoedig mogelijk, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na die van toezending/uitreiking van de vergunning. De datum van toezending/uitreiking staat op de vergunning vermeld. Het bezwaarschrift wordt ter advisering in handen gesteld van de onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften. Door het indienen van een bezwaarschrift wordt het bestreden besluit niet geschorst. Wilt u voorkomen dat hierdoor een onomkeerbare situatie ontstaat, kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Verleende bouw- en sloopvergunningen Burgemeester en wethouders van Roosendaal hebben vergunning verleend voor: Bouwen en slopen Locatie Wouwseweg 123, 4703 BP Roosendaal

Omschrijving oprichten van 6 appartementen

Registratienummer 20061071

Besluit verz. 01-10-2012

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken tegen een besluit een bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Op grond van artikel 8:81 van de Awb kunnen belanghebbenden ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90006, 4800 PA in Breda, als onverwijlde spoed dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning zijn ontvangen. Locatie Borchwerf 8e, 4704 RG Roosendaal Stoopstraat 8, 4702 SR Roosendaal Oostmoer 5, 4709 BE Nispen Scherpdeel 16d, 4703 HT Roosendaal Dingenadonk 19, 4707 WE Roosendaal Ettenseweg 4c, 4706 PB Roosendaal Morelberg in Roosendaal

Omschrijving verbouwen van een loods plaatsen van twee dakkapellen plaatsen van een dakkapel plaatsen van een woonwagen bouwen van een berging met carport plaatsen van reclame uitingen veranderen van 4 woningen

Registratienummer 2012WB0611 2012WB0612 2012WB0613 2012WB0614 2012WB0618 2012WB0620 2012WB0621

De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Inzage van een ingediende aanvraag en/of nadere informatie is mogelijk op afspraak. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de publieksbalies op het stadskantoor via telefoonnummer (0165) 57 91 70.

Verleende omgevingsvergunningen reguliere procedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat ze de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben verleend. Locatie Chaletberg 34, 4707 DL Roosendaal Tolbergcentrum 166, 4708 HK Roosendaal Burgemeester Schneiderln 10, 4707 XC Roosendaal Boerenweg 2a en 2b, 4726 SJ Heerle Daasdonklaan 20, 4706 WH Roosendaal Stationsplein 1, 4702 VX Roosendaal

Omschrijving plaatsen van een dakkapel vervangen van een handelsreclame vervangen van een brandstoftank bestaande woning veranderen in kantoorruimte oprichten van een woning plaatsen van toegangscontrole voorzieningen, het veranderen van de gevels van de hoofdentree, het vervangen van het hekwerk tussen perron 1 en parkeerplaats en het aanbrengen van tijdelijke raamfolies aan pleinzijde

Registratienummer 2012WB0385 2012WB0478 2012WB0482 2012WB0493 2012WB0538 2012WB0335

Besluit verz. 03-10-2012 04-10-2012 04-10-2012 03-10-2012 05-10-2012 05-10-2012

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken tegen een besluit een bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Op grond van artikel 8:81 van de Awb kunnen belanghebbenden ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Breda, Postbus 90006, 4800 PA in Breda, als onverwijlde spoed dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Ontwerpbesluit uitgebreide voorbereidingsprocedure Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, voornemens zijn om onderstaande omgevingsvergunning te verlenen. Locatie Onyxdijk 167, 4706 LL Roosendaal

Omschrijving oprichten van een appartementengebouw

Registratienummer 2011WB0775

Rectificatie In de bode van 7 oktober 2012 is bij de eerdere publicatie per ongeluk de tekst opgenomen dat het indienen van een beroepsschrift bij de rechtbank Breda reeds mogelijk is. Zoals aangegeven in de publicatie van 7 oktober 2012 geldt voor dit ontwerpbesluit alleen de onderstaande mogelijkheid: U kunt vanaf 7 oktober 2012 de aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken gedurende zes weken inzien bij de publieksbalies van het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. Tijdens de periode van ter inzage legging kunt u bij voorkeur schriftelijk gemotiveerde zienswijzen indienen bij: Burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Ingekomen meldingen Wet milieubeheer Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij de volgende melding(en) hebben ontvangen: Locatie Dijkcentrum 16, 4706 LA Roosendaal Ettenseweg 48, 4706 PB Roosendaal Meirestraat 3, 4705 RG Roosendaal Schuurakker 21, 4705 RJ Roosendaal

Omschrijving Activiteitenbesluit Wm Activiteitenbesluit Wm Activiteitenbesluit Wm Activiteitenbesluit Wm

Registratienummer 2012MU0056 2012MU0057 2012MU0058 2012MU0059

U kunt de ingediende meldingen inzien bij de publieksbalies van het stadskantoor. U kunt eventueel eerst bellen om af te spreken wanneer u de ingediende aanvraag komt inzien. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. U kunt geen bezwaar maken tegen een ingediende aanvraag. Meer informatie: team Publiekszaken, tel. (0165) 579 170. Roosendaal, 14 oktober 2012.

Stadserf 1


Ingediende aanvragen algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Locatie Horeca / Openbare inrichting Markt 64, 4701 PJ Roosendaal Kerkplein 3, 4709 BJ Nispen Orde & veiligheid op de weg Centrum van Roosendaal Hopmeerweg 5, 4725 SH Wouwse Plantage Evenementen Roosendaal De Stok in Roosendaal Molenstraat 42, 4701 JT Roosendaal Wouwse Plantage Biggelaar in Roosendaal De Stok in Roosendaal Handel Stadserf 1, 4701 NK Roosendaal (op het voorplein) Veenen 12b, 4703 RB Roosendaal Overig Rucphensebaan 1, 4706 PH Roosendaal

Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij de volgende aanvragen om vergunning hebben ontvangen voor:

Omschrijving

Registratienummer

Horecaexploitatievergunning Afwijking sluitingsuur

2012AV0747 2012AV0749

sfeerverlichting in de winterperiode verbranden snoeihout d.d. 03-11-2012

2012AV0740 2012AV0744

Circus Renz Berlin 2013 Braderie/Luikse markten d.d. 28-04-2013, 20-05-2013, 25-08-2013 Artikel 35 drank en horeca Mito-Mars d.d. 4-11-2012 Kofferbak verkoop 2013 Rommelmarkt 14-05-2013

2012AV0733 2012AV0734 2012AV0735 2012AV0737 2012AV0741 2012AV0748

Standplaats IZA/VGZ d.d. 21-11-2012 verkoop vuurwerk

2012AV0738 2012AV0745

ontheffing winkeltijdenwet 2013

2012AV0739

U kunt de ingediende aanvragen inzien bij de publieksbalies van het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. U kunt geen bezwaar maken tegen een aangevraagde vergunning. Dit is pas mogelijk nadat de vergunning is verleend. Roosendaal, 14 oktober 2012.

Stadserf 1

Nieuwe ‘Het dagelijks leven ontregeld’ is uit

Omslag van het boek.

ROOSENDAAL - Zoals vele lezers nog wel weten, verschenen er in de jaren 2005-2008 van de hand van Marius Broos zo’n 135 afleveringen in deze krant onder de titel ‘Het dagelijks leven ontregeld, 1940-1944’. Nadat in 2006 de eerste zestig afleverin-

gen in boekvorm waren uitgebracht, bleef het lange tijd stil. Maar ‘wat in het vat zit, verzuurt niet’, aldus een bekend spreekwoord. Dankzij de vele verhalen en documenten van bij elkaar een kleine honderd informanten uit Roosendaal en omgeving was het enkele jaren geleden mogelijk ‘Het dagelijks leven ontregeld, 1940-1944’

in velerlei facetten te beschrijven. Al deze ervaringen in de eigen regio maken de Tweede Wereldoorlog inzichtelijker. In oktober 2011 verscheen het tweede deel van ‘Het dagelijks leven ontregeld, 1940-1944’, waarin 43 afleveringen uit de periode september 2006 tot juli 2007 een plaats kregen. Nu, in oktober 2012, ligt voor u het derde deel van ‘Het dagelijks leven ontregeld, 1940-1944’, waarin 31 afleveringen uit de periode september 2007 tot mei 2008 in vijftien hoofdstukken zijn samengebracht. Bovendien leidde de uitgave van het tweede deel tot reacties, die het ook waard waren om op te nemen. Ook dit boek is voornamelijk gevuld met persoonlijke ervaringen en gebeurtenissen, die zich afspelen kort vóór, tijdens en na de bevrijding in oktober 1944, alsmede verhalen van ex-dwangarbeiders. Zeer aangrijpend zijn bijvoorbeeld de getuigenissen uit het verre Duitsland onder de titel ‘Als krijgsgevangene naar Duitsland’ van Cees Rijsdijk (†) en ‘Te voet van Elbing naar Oud Gastel’ van Willem Veraart (†). Dichter bij huis zijn het de ervaringen onder de titel ‘Het verraad van Tienray’ van Jan van Leest, ‘De hongerwinter van 1944/45’ van Rinus de Bot, ‘De lange thuisreis’ van Wim Evertse, ‘Ontvlucht aan de Arbeidsdienst’ van Jan Mol en ‘Van bezetting naar bevrijding’ van Ton van Alphen. Het bestellen van deel 3 (met 110 bladzijden, 100 foto’s en 25 tekeningen, kaarten en documenten) is mogelijk via het emailadres: info@mariusbroos.nl, telefonisch: 0165-552983 of via bankrekening: 2128023 (ING-bank). Ook kan het boekwerk worden afgehaald aan huis bij de schrijver (Martinus Nijhofflaan 3) of zonder meerkosten worden bezorgd in Roosendaal en omliggende plaatsen. Tevens is het boek verkrijgbaar tijdens kantooruren bij het Gemeentearchief te Roosendaal (Markt 35). Nadere inlichtingen over prijs en verzendkosten zijn te vinden op de website www.mariusbroos.nl

Ontmoetingsdag De Hart & Vaatgroep ROOSENDAAL - Op vrijdag 26 oktober houdt De Hart&Vaatgroep, regio West-Brabant een ontmoetingsdag voor hart en vaatpatiënten in de aula van het Franciscus Ziekenhuis te Roosendaal. Goede informatie, de juiste zorg, gezonde voeding en stoppen met roken zijn essentiële ingrediënten voor een gezond hart en vitale bloedvaten. Tijdens de ontmoetingsdag wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze thema’s. De dag begint om 10.30 uur duurt tot 15.30 uur. De toegang is gratis.

kundige over de beroerte en de noodzaak van snelle behandeling. - Mw. M. Raatgeep, longverpleegkundige over het stoppen met roken. - Mw. I. de Kok, diëtiste over gezonde voeding. Dhr. C. Robben van De Hart&Vaatgroep treedt op als dagvoorzitter. Er is ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen. Het programma is inclusief een lunch en wordt afgesloten met een muzikaal optreden van mannenkoor Esprit. Iedereen is welkom, maar vooral hart- en vaatpatiënten worden uitgenodigd om deze dag bij te wonen.

Programma Tijdens het programma komen de volgende sprekers aan bod: - Dhr. G.J. van Eijck, vaatchirurg en mw. dr. K.G. Smolderen, medisch psycholoog over het aneurysma van de buikslagader. - Dhr. H. Wouters, neuroloog en mw. E. van Meer, seniorverpleeg-

Informatie en aanmelden Voor meer informatie en aanmelden (noodzakelijk) kunt u terecht bij De Hart&Vaatgroep via www.hartenvaatgroep.nl en het Patiënten Service Bureau van het Franciscus Ziekenhuis (route 94), tel. 0165-588576 of via psb@fzr.nl. PAGINA 16

Kiwanis Korenslag 2012 groot muzikaal succes ROOSENDAAL - De 4e editie van Kiwanis Korenslag was afgelopen zaterdag in ‘Schouwburg de Kring’ in alle opzichten weer een muzikaal en vocaal succes, mede dankzij de prima ondersteuning van de technische mensen vanuit de Schouwburg. En dat allemaal vanuit de doelstelling om geld in te zamelen voor 3 geselecteerde goede doelen, te weten een bijdrage van 1.000 euro aan de Roosendaalse theateractiviteiten van Theatergroep Respect, 1.000 euro aan het ‘Flower Power’-project dat i.s.m. theaterwerkplaats TIURI uit Roosendaal zal worden georganiseerd evenals een bijdrage van 2.500 euro aan het ‘Stop Tetanus’ project van UNICEF, dat vanuit Kiwanis Nederland als landelijk project is geadopteerd. Het werd zaterdag een avond vol muzikale hoogtepunten en lekker in het gehoor liggende nummers. Nummers, die met passie, samenhang en zuiverheid werden uitgevoerd door de zangers en zangeressen van de deelnemende koren ‘Akkoord’ en ‘SKOOR’ uit Roosendaal, het ‘Markiezaats Musicalkoor’ uit Bergen op Zoom, ‘De Voices’ en ‘Voice Over’ uit Fijnaart en ‘El

Pio’ uit Etten-Leur. Naast een deskundig oordeel van de vakjury, bestaande uit Margot Vossen, Angelo Smulders en Ad van Terheijden, werd ook het aanwezige publiek in de jurering betrokken, waarbij zij uiteindelijk de definitieve uitslag bepaalde. Ieder koor had in de foyer van de schouwburg een eigen stembus staan en daarin konden de bezoekers de geldelijke stem(men) deponeren. Naast de genoemde goede doelen, werd aan het eind van de avond door het publiek het koor ‘SKOOR’ o.l.v. dirigent Marcel van Oorschot als winnaar aangewezen en zo kreeg Kiwanis Korenslag 2012 uiteindelijk een Roosendaalse winnaar. Nadat heel toepasselijk als finalelied “I’ve got the music in me!” werd ingezet, verplaatste het feest zich richting het Theatercafé. Daar startte een spectaculaire loterij met vele prijzen, die door diverse sponsoren ter beschikking waren gesteld. Aansluitend nam een enthousiaste DJ van Next Generation de muzikale klanken van de koren vakkundig over en werd een succesvolle 4e editie van de Kiwanis Korenslag evenzo muzikaal en swingend afgesloten.

IVN en KNNV

Thema-avond over vlinders ROOSENDAAL - Van 22 oktober tot en met 5 november verzorgt IVN Roosendaal in samenwerking met KNNV specialisten een bijeenkomst voor de beginnende en de geïnteresseerde paddenstoelenliefhebber. De workshop wordt gehouden op 3 maandagavonden van 19.30-22.00 uur in het Milieu Educatief Centrum (MEC) in het Thuis te Visdonk, Dennenscheerderdreef 11, Roosendaal. Verder is er een excursie op

zondagmiddag 4 november. Naast korte lezingen, presentaties en demonstraties zal in deze workshop ook aandacht zijn voor zelfwerkzaamheid. Al doende leert men. Aan bod komen onderwerpen als: Avond 1: Introductie, biologie en ontwikkeling van paddenstoelen; Avond 2: Een verdieping met speciale aandacht voor houtzwammen; Avond 3: Paddenstoelen in de natuur, cultuur, keuken en. Aanmeldingen bij Carla van der Burgt: carlavdburgt@home.nl, 0165-551705.

Eerste prijs voor het nieuwe RBC ROOSENDAAL - Op zondag 14 oktober kan het nieuwe RBC (heropgericht 2 december 2011) de eerste prijs in de wacht slepen, namelijk de eerste periodetitel in de Vijfde klasse C. Deze periode gaat over 8 wedstrijden. Na 6 gespeelde wedstrijden heeft RBC de maximaal te behalen 18 punten binnen gehaald en een voorsprong van 5 punten opgebouwd op de directe achtervolgers. Bij winst in de thuiswedstrijd tegen ZBC’97 is

de eerste periodetitel dan een feit. Nadien worden nog 2 periodes van elk 7 wedstrijden gespeeld. Indien RBC in de competitie niet bij de eerste 3 ploegen eindigt geeft de periodetitel toegang tot de nacompetitie voor een extra promotieplaats. We verwachten veel toeschouwers om dit historische moment mee te maken op het sfeervolle sportpark van onze gastheer rkvv Rimboe in Wouwse Plantage waar de wedstrijd om 14:30 zal worden afgetrapt.


DI 16 OKT 20.00 uur

Slagerij van Kampen

Slagwerkshow van wereldformaat

24 uurs-service

t! 808 p to 29

ers 165-5 v 0 ol

L Rio Be

Hans Luijkx

riooltechniek

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens!

WO 17 OKT

OMNIA

20.00 uur

“Come join us for some PaganFolk theatre!”

DO 18 OKT

Dora is terug!

Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

• Ergotherapie • Logopedie • Fysiotherapie Tolbergcentrum 55 Roosendaal 0165-391026

Stucadoor nodig? U kan bij ons vrijblijvend prijs opvragen, onze voordelen op een rij: • vooraf duidelijke totaalprijs • volgens UW planning • scherp geprijsd, scherper dan de ZZP’er of beunhaas • gegarandeerde kwaliteit • volledige afbouw garantie • bestaande woning slechts 6% BTW • stucwerk v.a. € 8,00 per m2* • spuitwerk v.a. € 4,50 per m2* *) incl garantie, excl BTW

Kantoor/showroom: Lelyweg 12 4612 PS Bergen op Zoom Tel. 0164 - 248508 E-mail info@buijsafbouw.nl www.buijsafbouw.nl

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring Hulsdonksestraat 48 Kloosterstraat 4 Roosendaal Wouw Tel. 0165-535323 Tel. 0165-303555 E-mail: info@bakkerijcroonen.com www.bakkerijcroonen.nl

Aanbiedingen van 15 t/m 20 oktober 2012

maandag 4 Broden wit, tarwe of volkoren nu 7.25 4 Ham kaas broodjes nu 4.50 4 Brabantse broeders nu 4.50 dinsdag 4 Broden wit, tarwe of volkoren nu 7.25 4 Ham kaas broodjes nu 4.50 4 Brabantse broeders nu 4.50 woensdag 5 Rozijnenbollen nu 2.09 4 Ham kaas broodjes nu 4.50 4 Brabantse broeders nu 4.50 donderdag 5 Zachte of brosse eierkoeken nu 2.35 4 Ham kaas broodjes nu 4.50 4 Brabantse broeders nu 4.50 vrijdag 4 Worstenbroodjes + 1 GRATIS Bourgondisch broodje 400 gram nu 1.30 4 Brabantse broeders nu 4.50 zaterdag Nieuw!! VooRdeel HuNT. Voor besteding van diverse bedragen staat voor ieder bedrag een GRATIS promotie product.

13.00 uur 16.00 uur

In de herfstvakantie

www.dekringroosendaal.nl


Frank Elst rolluiken - zonwering Uw juiste adres voor:

* * * * *

rolluiken (Heroal) Screens Garageroldeuren (Heroal) Knikarmschermen Uitvalschermen

* * * * *

Horsystemen rolgordijnen * Vouwgordijnen Lamellen * Jaloezieën Serre zonwering Onderhoud en reparatie

Showroom geopend alleen op afspraak Kwaliteit en service staan bij ons voorop!

Nu ook Terrasoverkappingen Fax/Tel.: 0165 - 56 83 44 Mobiel: 06 - 22 48 59 90 Gratis opmeten, montage en offerte www.frankelstrolluiken.nl

Dennis van Paradijs Zanger/Gitarist Op zoek naar mooie (achtergrond) muziek? Nummers van o.a. Sting, Coldplay, Frank Boeijen en Bløf worden op pure wijze gebracht met zang en gitaar.

SISSIES

Eigenwijze dameskleding vanaf maat 42 t/m 54

Kade 26 Roosendaal www.sissiesopdekade.nl Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

gezocht

gebruikte en oude landbouwwerktuigen, tractoren, heftrucks, aanhangers, hout en metaalbewerkingsmachines

06-57982052

‘’HILBILLIES ‘’

http://www.dennisvanparadijs.nl

Gastouderopvang op de boerderij !!!

voor het laatste actuele lokale nieuws

Annet Hopmans tel. 0165546005

kijk op WWW.internetbode.nl

info. www.hilbillies.nl

Sint & Pieten bestellen, doe maar even bellen.

TEL: 0165-327920

‘Zo’n 200.000 mensen weten zelf niet dat ze het hebben’

Aantal patiënten met Diabetes Type 2 neemt steeds meer toe ROOSENDAAL - Steeds meer mensen worden gediagnosticeerd met diabetes Type 2, ook wel bekend onder de naam ouderdomssuiker. Maar die naam is achterhaald, want het aantal jongeren met diabetes neemt door slechte leefgewoontes steeds meer toe. “Er valt prima mee te leven”, vertelt Marja van Benthem, voorzitter van de Diabetesvereniging, regio West-Brabant en Tholen. “Alleen moet je je wel aan de regels houden.”

Liekes zingen ROOSENDAAL - Op zondag 21 oktober vindt voor de 26 ste keer het “Liekes Zingen” plaats in zaal Erato op de Kade in Roosendaal. De opzet van deze avond is een avondje vrij en onbezonnen met elkaar liedjes uit alle tijden te zingen. Voor de muzikale begeleiding zorgt Hans Adams en de presentatie is in handen van Frans van der Groen. De avond duurt van 20.00 tot 22.30 uur en iedereen is van harte welkom. Dit Liekes Zingen is niet te vergelijken met een smartlappenfestival waar allerlei artiesten optreden. Bij het Liekes zingen hebben we een pianist, Hans Adams. Het is de bedoeling dat we met alle aanwezigen liedjes gaan zingen uit alle tijden. Wij doen dit 2 x per jaar en deze keer is het de 26ste keer. Wij hebben deze activiteit eigenlijk meegebracht vanuit Limburg waar het “Thekezingen”wordt genoemd. Dit Theke zingen, wat letterlijk Toog-zingen betekent, wordt in vele plaatsen in Limburg georganiseerd. Vrienden van ons vertelde vaak hierover en nodigde ons uit eens mee te gaan. Zodoende gingen wij ook “Theke-zingen” en inderdaad het was reuze gezellig. Wij

vertelden dat bij thuiskomst weer aan onze Roosendaalse vrienden die op hun beurt ook een keer met ons meegingen. Het werd een hele gezellige avond We hebben alle liedjes meegezongen en besloten om dit soort avonden ook in Roosendaaal te gaan organiseren. Iedereen die komt kan meezingen. Hans stelt het programma samen en Frans verteld wat er gezongen gaat worden en vaak ook waarom! De Erato heeft een prima Theaterzaal waar de sfeer goed is. Het lied waar we mee beginnen en eindigen is altijd “Mijn stadje”Als we het zingen , gaat iedereen staan en zingt uit volle borst. Wat ook zo een mooi lied is “Klokke Roeland” Bij dit laatste lied heb je eigenlijk een mannenkoor nodig om het mooi te laten klinken, maar de avond is bedoeld voor iedereen ook al kan hij of zij wat minder mooi zingen.Het is gewoon heerlijk om een avondje vrij en onbezorgd met elkaar te zijn en plezier te hebben. Het allerbelangrijkste is een goed humeur dan ben je verzekerd van een gezellige avond. Iedereen is welkom op zondagavond 21 oktober van 20.00 tot 22.30 uur. De entree is gratis. Voor eventuele inlichtingen kan men bellen Lenie van Dijl 003236677206. Liedjes boeken zijn in de zaal verkrijgbaar.

Collecte om Alzheimer te overwinnen ROOSENDAAL - In de week van 5 tot en met 10 november wordt in heel Nederland gecollecteerd voor Alzheimer Nederland. Al bijna 30 jaar werkt Alzheimer Nederland aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun omgeving. Zij biedt hen hulp en informatie en komt op voor hun belangen. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften. Om die reden is de landelijke collecteweek van 5 tot en met 10 november heel belangrijk. Voor Roosendaal en Nispen wordt de Alzheimer Collecte georganiseerd door de heer Piet Willemse. Volgens hem zijn er op dit moment te weinig collectanten. Hij is dan ook op zoek naar mensen die een paar uurtjes van hun vrije tijd willen collecteren. Indien mogelijk en als dat op prijs wordt gesteld krijgen collectanten een aantal adressen dicht bij huis toebedeeld. Aanmelden kan per e mail: mw.a-willemse@zonnet.nl of telefonisch via 0165 549523. Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Het is een ontluisterende ziekte waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Méér onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is véél geld nodig. Honderdduizenden mensen in Nederland worstelen, als patiënt of als naaste, dagelijks met de gevolgen van dementie, waarvan Alzheimer de meest voorkomende is. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. 1 op de 5 krijgt het. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland.

Patiënten met diabetes Type 2 worden om de drie maanden geprikt om de bloedglucose goed in de gaten te houden. FOTO PATRICIA LAROS

DOOR ELS ROMMERS “Diabetes is eigenlijk een stofwisselingsziekte, waarbij de glucose uit de voeding niet of te weinig verwerkt wordt”, legt Marja van Benthum uit. “Glucose wordt aangemaakt uit de koolhydraten, die bestaan uit twee groepen: zetmeel en suikers. Het bloed vervoert de glucose naar alle cellen in het lichaam, die op hun beurt de glucose als brandstof gebruiken om te kunnen leven. Bij diabetes is geen sprake van een tekort aan glucose, maar juist aan een tekort aan insuline. Dat is een hormoon dat in de alvleesklier wordt gemaakt en dat nodig is om de glucose te verbranden. Het overschot aan glucose in het bloed levert gevaar op voor de gezondheid.” Klachten “Bij diabetes is sprake van twee verschillende types, Type 1 en Type 2”, vervolgt Marja. “Bij type 1 wordt helemaal geen insuline meer gemaakt, bij Type 2 is er sprake van een tekort aan insuline. In het geval van Type 2 kan men last hebben van een aantal symptomen, zoals veel dorst hebben en dus veel drinken en vaak plassen. Ook kan men last hebben van een

droge mond, wazig zien en vermoeidheid. En in sommige gevallen kan men jeuk hebben of last krijgen van infecties. Bij Type 2 gaat het proces heel geleidelijk. Gemiddeld wordt pas na zeven jaar de diagnose gesteld. Men heeft vaak niet eens in de gaten dat men diabetes heeft. Het overschot aan glucose tast namelijk op termijn de organen aan, met alle klachten van dien. Soms gaat men dus naar de huisarts met die klachten, waarna kan blijken dat het om diabetes gaat. Het aantal patiënten met diabetes Type 2 neemt steeds meer toe. Op dit moment zijn er landelijk 802.000 geregistreerde diabetespatiënten, maar waarschijnlijk lopen er nog zo’n 200.000 mensen rond die diabetes Type 2 hebben, maar het zelf niet weten.” Ouderdomssuiker “Vroeger kregen vooral ouderen diabetes Type 2, ook wel ouderdomssuiker genoemd, maar tegenwoordig komt het steeds meer voor op jongere leeftijd. Dat komt doordat er te weinig bewogen wordt, door een ongezond voedingspatroon en er steeds meer sprake is van overgewicht. Bovendien worden we steeds ouder. Als iedereen 120 jaar zou worden, zou uiteindelijk iedereen ouderdomssuiker krijgen.

Maar door een gezonde levensstijl met zo min mogelijk stress, kun je wel de kans verkleinen om het op jongere leeftijd te krijgen. We zien redelijk vaak dat het een familiekwaal is, maar in principe kan iedereen diabetes type 2 krijgen.” Begeleiding “Eenmaal met diabetes gediagnosticeerd, word je goed begeleid. Tegenwoordig hebben de meeste huisartsen praktijkondersteuning door iemand die gespecialiseerd is in diabetes. In sommige gevallen krijgt men het advies gewicht te verliezen. Of er worden tabletten voorgeschreven voor een betere opname van de glucose en om de aanmaak van insuline te bevorderen. En soms krijgt men insuline. Om de drie maanden worden patiënten geprikt. Al deze begeleiding was er 8 jaar geleden nog helemaal niet. Geen enkele patiënt is hetzelfde, dus wij als Diabetesvereniging kunnen ons goed voorstellen dat er een hoop vragen zijn van patiënten en betrokkenen. Regelmatig worden wij in de regio gevraagd om voorlichting te geven. Meer informatie over diabetes kan men vinden op www.dvn.nl en voor persoonlijke vragen kan gebeld worden met de Diabeteslijn op 033-4630566.” PAGINA 18

West Brabantse biljart regio Standen na 3 speelrondes, Klasse DBA: 1. de Laan 1 2 67.00-46.70; 2. DOS 1 2 66.87-45.51; 3. KOT Zundert1 2 65.7756.71; 4. Amicitia 1 2 61.87-54.52; 5. DTZL 1 2 56.26-62.10; 6. de Vriendschap 1 2 53.38-63.00; 7. DZD 1 2 44.12-66.87; 8. DPP 1 1 26.53-33.54; 9. Le Carambole 1 1 23.15-36.00 Klasse DB-B: 1. DOS 2 2 69.33-44.61; 2. Baracuda 1 2 67.22-45.54; 3. ‘t Zwaantje 1 2 65.29-46.39; 4. de Vriendschap 2 2 56.8461.66; 5. de Laan 2 2 52.65-63.18; 6. SNA 1 2 49.42-62.91; 7. DZD 2 2 48.49-65.47; 8. KOT Fijnaart 1 1 25.66-33.54; 9. Gouden Leeuw 1 1 22.00-33.60 Klasse L2: 1. ‘t Veerhuis 1 3 101.45-78.40; 2. OBC 1 3 100.93-74.08; 3. de Kwast 1 3 99.13-77.47; 4. Vredeshof 1 3 97.63-76.79; 5. PWA 1 3 93.83-85.72; 6. de Fotsers 2 3 91.68-86.29; 7. de Poedels 1 3 90.74-89.49; 8. Le Carambole 2 3 88.90-80.59; 9. de Fotsers 1 3 86.13-92.47; 10. DZD 3 3 77.4195.96; 11. Vredeshof 2 3 75.04-93.22; 12. OBC 2 3 72.61-96.88; 13. DPP 2 3 71.48100.63; 14. KOT Fijnaart 2 3 65.54-102.12; 15. de Vriendschap 3 2 64.09-52.87; 16. KOT Zundert 2 2 62.18-55.79 Klasse L3-A: 1. Real Biljartbal 1 2 68.9548.92; 2. de Poedels 2 2 64.94-46.91; 3. DZD 4 2 59.59-64.91; 4. KOT Fijnaart 3 2 59.56-53.45; 5. OGG 1 2 59.50-62.27; 6.

de Fotsers 3 2 58.03-62.70; 7. ‘t Veerhuis 2 2 56.60-57.63; 8. DPP 3 2 54.10-62.70; 9. de Vriendschap 4 2 53.60-65.09; 10. Nooit Volleerd 1 2 51.20-61.49 Klasse L3-B: 1. DPP 4 2 65.52-54.04; 2. ‘t Posthuis 1 2 65.31-42.45; 3. KOT Zundert 3 2 62.68-61.78; 4. Le Carambole 3 2 57.8360.79; 5. Vredeshof 3 2 53.94-63.30; 6. de Drie Zwaantjes 1 2 51.23-65.45; 7. De Rode Bal 1 2 45.38-65.31; 8. de Ram 1 1 36.00-22.92; 9. Kruisstraat 1 1 27.66-29.51 Klasse L4: 1. DOS 3 3 128.27-118.98; 2. de Ram 2 3 128.10-114.46; 3. KOT Zundert 4 3 123.48-117.58; 4. PWA 2 3 122.83121.48; 5. DTZL 2 3 122.64-107.37; 6. KOT Fijnaart4 3 122.33-119.49; 7. DPP 5 3 121.23-120.23; 8. OBK 1 3 118.43-123.02; 9. OGG 2 3 116.25-120.39; 10. SNA 2 3 109.89-126.12; 11. de Vriendschap5 3 108.61-129.92; 12. OBC 3 3 107.98-128.16; 13. Real Biljartbal2 2 90.57-65.88; 14. DZD 5 2 87.37-72.86; 15. ‘t Posthuis 2 2 67.1389.17 Klasse L5: 1. Le Carambole 4 2 96.0056.62; 2. de Poedels 3 2 84.81-69.68; 3. DZD 6 2 81.12-71.76; 4. DPP 6 2 77.3070.93; 5. de Ram 3 2 74.73-79.34; 6. OGG 3 2 73.83-84.41; 7. Real Biljartbal3 2 73.0082.06; 8. OBC 4 2 72.73-79.90; 9. Nooit Volleerd 2 2 65.13-83.32; 10. KOT Zundert 5 2 64.43-85.06


uitgaan

oktober en november

Bistro Cannelle Authentieke Mediterrane keuken

3 gangen diner van € 30,95

Margriet Winterfair Zwarte Markt Oberhausen Dusseldorf Keulen Brugge Maastricht Valkenburg 2 dgn Londen l.o. 2 dgn Disney/Parijs

16 t/m 22 nov.excl. entrée 3 nov. 24 nov. 22 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 8 dec. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 8t/m9dec & 15t/m16dec. 27 t/m 28 december

20 oktober: live

Zaterdag 13 oktober + ZoNdag 14 oktober

oPen dag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Financiering mogelijk !

Chaletpark Wouwse Plantage

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

DAGREIS LONDEN € 49,00 13 okt, 24 nov + 1, 8, 15 en 22 dec Vervoer, overtocht + stadsplattegrond

2-DAAGSE REIS LONDEN € 109,00 24/25 nov, 8/9 en 15/16 dec € 25,00 € 22,50

Speciale tentoonstelling André Kuipers en ISS

SCHALKE 04 – FC NÜRNBERG € 99,00 27 okt

Ook voor lunch geopend!

* Korting geldt op eindrekening * Actie geldig t/m 20/12 * Actie geldt niet voor events en feestdagen

Grieks Restaurant Thalassa

Bistro Cannelle Markt 46 Roosendaal www.bistrocannelle.nl

7 december: live

Kinderverjaardag is Bowlingparty Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

Resto Buffalo

“GRATIS BOWLEN” vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

€ 8,- p.p.

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

Alleen bij inlevering van deze bon

20% KORTING zaterdag + zondag 10% KORTING

maandag t/m vrijdag

Jarige proficiat Jarig zijn hoeft geen saaie boel meer te zijn. Bij Grieks Restaurant Knossos kan de jarige gratis* dineren; een gerecht* naar eigen keus en helemaal gratis!

GRieKs RestauRant

www.knossos.nl Bergen op Zoom Lievevrouwestraat 4 tel. 0164-242607 *aantoonbaar jarig op dag van bezoek in 2012 en vergezeld van minimaal 1 betalende tafelgenoot. (behalve feestdagen en geldig van di t/m zo.)

€ 115,00

Zondag 28 oktober 2012 RommelmaRkt in Putte. Sporthal De Biezen, Schoolstraat 42, Putte. Kraamhuur € 22,-. Van 9.00 tot 16.30 uur. Bel voor een kraam 0165-529824

www.tosca-markten.nl

carambole

GRATIS BILJARTEN, SNOOKER EN POOLEN

in de maanden september & oktober www.dijkenhoreca.nl

4-DAAGSE BERLIJN 23 t/m 26 nov

€ 149,00

Vervoer + entree (op 22 nov slechts € 30 p.p.)

Vervoer + 3 hotelovernachtingen + ontbijt

Pannenkoekenboerderij de Uitwijk Nazomer BBQ-arrangement Zaterdag 6 oktober en 20 oktober kunt U bij De Uitwijk van een uitgebreid grillbuffet genieten. U grillt en eet uw favoriete vleesgerechten bij zonnig weer buiten op ons terras. Bij minder mooi weer staat de BBQ in onze Orangerie. Gezellig met familie of vrienden!

KERSTMARKT DÜSSELDORF € 25,00 29 nov, 1, 8, 10, 15, 21 en 22 dec KERSTMARKT AKEN € 25,00 1, 8, 12, 15, 20 en 22 dec KERSTMARKT OBERHAUSEN € 25,00 1, 8, 13, 15, 19 en 22 dec GOUDA BIJ KAARSLICHT € 17,50 11 dec KERSTMARKT BRUGGE € 22,50 1, 8, 12, 15, 20 en 22 dec KERST IN FLUWEELENGROT € 29,50 29 nov, 3 en 14 dec DICKENS FESTIJN DEVENTER € 25,00 15 en 16 dec MINICRUISE YORK/BRUGGE € 129,00 30 nov, 7 en 14 dec (vertrekdata)

Huisgemaakte tomatensoep ---Shaslicks, kalkoenspiezen met satesaus, pittig gekruide biefstuk, koteletjes, kuikendrumsticks, grillworst, hamburgers, saladebuffet, frites, stokbrood, div. sauzen ---Kopje koffie of Dame Blanche €24,50 p/p excl drank onder de 12 jaar ½ prijs

www.brabantexpres.nl

www.pannenkoekenboerderijdeuitwijk.nl

Vervoer, overtocht, 2 overnachtingen ferry

Onyxdijk 5 Roosendaal muzieK quiz

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

€ 32,50

muziek

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

MARGRIET WINTER FAIR 16, 17, 19, 21 en 22 nov

E25,-

Bloemenmarkt 9 Roosendaal, Tel. 0165 535979, www.restaurant-thalassa.nl

Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

voor-, hoofd- en nagerecht + wijn

!

GRiekS BuFFeT

Chaletpark Wouwse Plantage

SPACE EXPO NOORDWIJK 17 okt, 4 jan (kind t/m 12 jr)

muziek

23 november:

Indonesisch restaurant

Vervoer, overtocht, hotel + ontbijt

muziek

10 november: live

Alleen geldig van dinsdag t/m donderdag

SCHALKE 04 – W. BREMEN 10 nov

16,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 99,50 116,50

!

€ 24,50

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

€ € € € € € € € € €

Prijzen incl.vervoer,overnachting met ontbijt,entrée Disney Muys Reizen Rucphen Tel:0165-342351 info@muysreizen.nl

-21%

voor

Elke 4e pers. gratis op alle dagreizen

Aktie loopt tot 6 nov.

Met optreden van Hans Solo Datum: zondag 7 oktober Aanvang: 16.00 uur Entree: inschrijven bij de bar

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! uitstApje Hertog jAn

zaterdag 22 september Aanvang: 20.30 uur Entree: gratis

KArAoKe Avond

Laat je horen! De avond wordt verzorgd door Decibel Datum: zaterdag 29 september Aanvang: 21.00 uur Entree: gratis

HollAndse middAg

Met optreden van Hans Solo Datum: zondag 30 september Aanvang: 16.00 uur tot 21.00 uur Entree: gratis

www.dijkenhoreca.nl

brouwerij

Na de rondleiding staat er een hapje en een drankje voor u klaar. Schrijf je snel in bij de bar, want VOL=VOL! Datum: zaterdag 27 oktober Aanvang: 12.00 uur verzamelen bij La Carambole er valt wat of te Bijdrage: 15,- te p.p.vieren (voor de bus)

presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.! HollAndse middAg Met optreden van Hans Solo Datum: zondag 28 oktober Aanvang: 16.00 uur tot 21.00 uur Entree: gratis

Onyxdijk 5 Roosendaal

Aanvang 19.00 uur, einde omstreeks 22.00 uur Alleen op reservering, vanaf 4 personen, minimaal 4 werkdagen tevoren Graag informeren wij U over de diverse mogelijkheden voor uw feestelijke gelegenheid Naseizoenskorting: indien U nu reserveert voor Sept. ‘12 tot April ‘13 10% korting op uw buffet naar keuze (minimaal 20 pers.) Dorpsweg 136, 4655 AH De Heen 0167-560000 info@de-uitwijk.nl

cafe - feesterij ‘t trefpunt Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l 40 jaar geleden

Sugar Me De Top 5 van 14 oktober 1972 1.Sugar Me – Lynsey de Paul 2.I’ll Never Drink Again- Alexander Curly 3.Mexico – Les Humphries Singers 4.Mouldy Old Dough – Lt. Pigeon 5.Bottoms Up – Middle Of The Road De kleine Lynsey de Paul debuteerde in Nederland in de Top 40 met Sugar Me. Het was niet haar eerste kennismaking met de hitparade. In januari 1972 hadden de Fortunes de Britse top 10 bereikt met Storm In A Teacup, dat door Lynsey was geschreven. Haar eigen versie stond op de b-kant van Sugar Me. Lynsey (1950) kreeg een platencontract aangeboden van Gordon Mills, die een jaar daarvoor van Gilbert O’Sullivan een wereldster had gemaakt. Met haar debuutsingle Sugar Me had Lynsey in augustus 1972 een top tien hit in Engeland. In Nederland deed ze het een paar maanden nog beter met het bereiken van de eerste plaats. Maar liefst vijf weken lang bleef Sugar Me op de nummer 1 positie staan. Pas een jaar later had Lynsey weer een hit met Won’t Somebody Dance With Me. Haar vraag werd nauwelijks beantwoord, ze eindigde op nummer 17. Met Ooh I Do had ze in Engeland haar laatste top 10 hit. Dit nummer was er mede voor verantwoordelijk dat ze in 1974 de prestigieuze Ivor Novello Award kreeg als beste componist van het jaar. Naast haar eigen platen bleef ze nummers componeren

Agenda

Sugar me.

voor anderen. Variërend van Vera Lynn tot Ringo Starr. In 1977 deed ze met de Britse zanger Mike Moran mee aan het Eurovisie Songfestival. Het duo verloor in Londen nipt met het nummer Rock Bottom. Later werd ze ook producer, speelde ze in musicals, nam ze interviews af en werkte voor televisie. Vorig jaar nog had ze op Sky haar eigen programma: Lynsey’s Love Songs.

Ofschoon beeldschone Lynsey nooit getrouwd is geweest had ze met nogal wat bekende en onbekende mannen relaties. Waar onder Ringo Starr, Roy Wood, James Coburn, George Best, Sean Connery, Dodi Fayed, Bernie Taupin, Chas Chandler en Dudley Moore. Benieuwd hoe het met Lynsey gaat? Check haar website lynseydepaul.com

BBC-programma’s slecht voor nachtrust muziekliefhebbers

Bij de BBC draaide gedurende een avond en nacht alles rond Jeff Lynne.

We hebben op zaterdagnacht 6 oktober toch even met de gedachte gespeeld om de BBC aan te klagen voor het verstoren van de nachtrust. Vanaf het einde van de vrijdagavond werd het ene na het andere fantastische muziekprogramma uitgezonden. En dat ging maar door en door en door. Echt niet normaal meer. Eerst op BBC 4 de 1 uur durende documentaire ‘Mr. Blue Sky-The Story of Jeff Lynne’. Een fascinerende documentaire over één van de meest invloedrijke muzikanten uit de zeventig en tachtiger jaren. Nooit geweten dat Lynne een uiterste kwetsba-

re, ontzettend lieve en ongelofelijk verlegen man was en is. Direct daarna gevolgd door ‘E.L.O. live at Wembley 1978’. Een show waarin de band en de muziek centraal stonden. Geen gedoe met overbodige lichtspektakels en kronkelende artiesten. Wel met E.L.O. op haar best. E.L.O. op het hoogtepunt van haar roem. Op dat moment de populairste en beste band van de wereld. Met het album Out Of The Blue net achter de rug. Live vakmanschap is meesterschap. Wow! Wow! En nog eens wow! Inmiddels was het twaalf uur geworden en wilden we naar bed. Dat stond de programmering van de BBC niet toe.

Treurig toch? Van twaalf tot één uur in de nacht werd immers de documentaire ‘Rock Family Trees’ uitgezonden. Met The Move, Wizzard en E.L.O. als centrale bands. En wat gebeurde? We werden steeds wakkerder. Meer! Meer! Nog meer wilden we zien en horen! Geen probleem. We werden op onze wenken bediend. Snel nóg een fles (rode) wijn opengetrokken. En daar begon, van tien voor 1 tot bijna half twee,‘Jeff Lynne Acoustic’. Zo goed, zo intiem, zo fragiel, zo orenstrelend mooi, dat de bekende brok in de keel af en toe opspeelde. De oren bleven open. Wagenwijd. De slaap was weg. Daarna snel overschakelen naar BBC 5. Waar Jools Holland een paar legendarische gasten ontving. Zoals Mumford & Sons, Neil Sedaka, Bobby Womack en, jawel, Jeff Lynne! Genieten!! En om tien minuutjes over twee stond, op BBC Entertainment de documentaire ‘How The Beatles Rocked The Kremlin’ geprogrammeerd. En toen was het drie uur. Tijd voor bed. Hadden we eigenlijk helemaal geen zin meer in. Waren over onze slaap heen. En wat doe je dan? Juist. Ligt heel erg voor de hand. Dan pak je, om af te kicken, een elpee uit je platenkast. En die draai je dan. Tot de wijn op was. Inmiddels was het zaterdagochtend vier uur geworden. BBC bedankt. Tot volgende week. Wel er even aan denken om op het zaterdagmiddag boodschappenlijsten te vermelden dat er weer wijn ingekocht moet worden…

Nu Online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

Bettie Serveert Mezz Breda donderdag 18 oktober 20.00 The Sisters Of Soul De Maagd Bergen op Zoom donderdag 18 oktober 20.00 The Deaf Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 18 oktober 20.30 Racoon De Kring Roosendaal vrijdag 19 oktober 20.00 Hard-E-Nuff Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 19 oktober 22.00 Arno Mezz Breda vrijdag 19 oktober 20.30 New Wave Sounds Mezz Breda vrijdag 19 oktober 23.00 Sabrina Starke Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 20 oktober 21.00 80’s 90’s Now and Zer00’s Heroes Mezz Breda zaterdag 20 oktober 23.00 Not Johnny Cash Time-Out Roosendaal zaterdag 20 oktober Frontaal De Klomp Etten-Leur zaterdag 20 oktober 21.30 Dylan Tribute Band De Klomp Etten-Leur zondag 21 oktober 16.30 T-Sessie Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 21 oktober 15.30 Scott H. Biram Mezz Breda zondag 21 oktober 16.30 Textures & Gingerpig Mezz Breda zondag 21 oktober 19.30 Zita Swoon Group Mezz Breda maandag 22 oktober 20.00 POB presenteert Mezz Breda maandag 22 oktober 20.00 Shit Is Bangin & Guests Mezz Breda dinsdag 23 oktober 20.30 Face Tomorrow Mezz Breda woensdag 24 oktober 20.00 Hema De Musical De Kring Roosendaal woensdag 24 oktober 20.00 Hema De Musical De Kring Roosendaal donderdag 25 oktober 20.00 Ik Zie U Graag Mezz Breda donderdag 25 oktober 20.15

Sabrina Starke 20 oktober 2x te zien in Bergen op Zoom

Sabrina Starke.

De Rotterdamse zangeres brak door met haar met goud bekroonde debuut Yellow Brick Road. Dat album werd uitgebracht op het gerenommeerde label Blue Note, ze mocht ze optreden op de podia van IJazz, Parkpop en North Sea Jazz, en ontving ze maar liefst twee Edisons: één als beste nieuwkomer in de afdeling pop, één als winnares van de publieksprijs in het genre jazz. Publiek en pers hebben moeite haar muzikaal in één hokje te stoppen. Het is ook niet alleen pop, r&b, soul of jazz wat ze maakt, het is het allemaal tegelijk. Op de albums die volgen, Bags and Suitcases (2010) en het onlangs onder de vleugels van 8Ball Music uitgebrachte Outside The Box, laat ze zelfs nog een breder palet horen (zie de clip van haar single hieronder). De in Paramaribo geboren zangeres bezit

zowel een magnifieke timing, een schitterend timbre, een jazzy touch, maar ook een soulvolle manier van zingen. Als ze zingt, krult ze haar woorden op originele wijze, uiterst geraffineerd langs, op, over en in de swingende akkoordenreeksen. Dat is een natuurlijke gave, want veel les heeft ze nooit gehad. Sabrina Starke zingt wel al zolang ze zich kan herinneren. Verder heeft ze vooral naar erg veel muziek geluisterd. Door Tracy Chapman is ze gitaar gaan spelen, Billie Holiday was haar grote vocale heldin, maar later ging ze ook veel naar Nina Simone, Ray Charles, John Mayer en John Legend luisteren. De instore van Sabrina Starke in de popspeciaalzaak De Waterput is om 15.00 uur en gratis te bezoeken. Dezelfde avond verzorgt ze vanaf 21.00 uur met haar band een volledig concert in Gebouw-T. Daar zijn nog kaarten voor verkrijgbaar.

www. W e s t - P o in t. n l - In fo @ W est- Point.nl - www.West- Point.nl - I nf o @ We st - Po int . nl - www. We st - Po int . nl PAGINA 20


Iedereen slaagt bij Rosada!

Nieuwe herfsten wintercollecties zijn binnen!

Vele topmerken Altijd 30 tot 70% korting

NEW!

7 dagen per week open van 10:00 tot 18:00 uur

60 merkwinkels op ĂŠĂŠn toplocatie in Roosendaal

www.rosada.nl

1123_1304_adv Herfst.indd 1

11-10-12 10:56


Het adres voor APK, Ondehoud en Reparatie aan uw auto!!!

Frans Broosstraat 14 Roosendaal

SHELL GASTELSEWEG

Enkele voordelen voor u op een rij: • Zeer gunstig uurtarief van € 37.50 (excl btw) Maak een afspraak en ervaar de service en kwaliteit zelf!

www.vergunstautos.nl

• Geen verrassing achteraf door vaste prijzen en goed overleg.

INKOOP-/VERKOOP AUTOMOBIELEN Auto Concept Roosendaal

• Bij onderhoud en reparatie wordt uw auto gratis gereinigd.

Belder 82D - 4704 RK Roosendaal - 06-57886951 - autorens@gmail.com - www.autorens.nl

GOEDKOOP! Totaalconcept voor uw AUTO

• inkoop & verkoop • onderhoud • reparatie

Parfum tanken

VERVANGEN DISTRIBuTIERIEM AIRCOSERVICE - ONDERHOuD/APK DIV. OCCASIONS Atoomweg 2 Roosendaal 0165 - 55 33 43 info@autobedrijfvandenbroek.nl www.autobedrijfvandenbroek.nl

Jan Jochems Handel

Vijfhuizenberg 38 4708 AK Roosendaal Tel. 0165 555726 www.autobedrijfkeesroks.nl info@autobedrijfkeesroks.nl

en

Leer en kunstleerreparaties ook kleurherstel voor kaal of verkleurd leer REPARATIES KLEURENSERVICE VERNIEUWEN * brandgaatjes * kussens opvullen * nieuwe kuipen * knopen en ritsen * delen vervangen * reiniging * kattenkrabbels * kleurverandering * scheuren/naden * winkelhaken * onderhoudsmiddelen * kleurherstellen Vervangt versleten delen in stoelen en banken in dezelfde kleur

voor particulier en verenigingen

www.creezy.nl 0165-533754

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

te koop gevraagd

oude motoren, brommers en scooters

TE VEEL SCHULDEN? Wij hebben de oplossing: begin 2013 schuldenvrij zakelijk en particulier

NU

2 m aboN aaNdeN Neme Nt G

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

Sint en Piet aan huis

tel: 0165-554948

UNILEDER Henk van Rooijen Bergen op Zoom Tel. 0164-235228

Te koop:

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

fietsreparaties

tegen betaalbare prijs.

06-22332058

Unileder Henk van Rooijen

TransporT

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

Voor vakkundige

Shell Gastelseweg, Gastelseweg 201, R’Daal

Wij kopen uw auto vandaag nog ! 06-33361307

• onderhoud, APK & reparatie • nieuwe auto’s & occasions • autolease • autoschade & verzekering • aircoservice

06-51157192 www.klaverdesk.com

Volg ons ook op Facebook

www.autocoro.nl

RDW vrijwaring inschrijf nr. 17659

Service/verkoop aan huis

Ook krasvrij autowassen.

v/a b.jaar 1996 tot 2009

autobedrijf kees roks

incl. opslag en afstelling

Vraag naar de spaarkaart.

Ettenseweg 5 • Roosendaal T 0165 - 542046

contante betaling + vrijwaring

Winterbanden

Tank nu voor extreem hoge korting op exclusieve parfums voor hem en haar. Tot 70% korting op o.a. Issey Miyake, Hugo-Boss, Joop, Calvin Klein, e.d.

Informeer hoeveel u kunt besparen

Het juiste adres voor alle merken

computer problemen?

r at i s

!

Wilhelminalaan 2A - 4872 BX - Etten-Leur info@comfortdienstenadvies.nl - 076-532 42 95

te veel betalen kan altijd nog! ◆ ◆ ◆

HypotHeken ◆ Sparen ◆ penSioenen ScHadeverzekeringen ◆ LevenSverzekeringen FinanciëLe pLanning

U w a d v i s e U r : Jacques Scheepers Donkenweg 9 • 4707 XT Roosendaal • Telefoon: 0165-550253 • Mobiel: 06-42227315 Email: jacques@rianthypotheken.nl

STOP NU MET ROKEN!!! ●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars!!! Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen therapeuten 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten ●● Geen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ●● Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT  Geen extra kilo’s en pijnloos ● Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT MIGRAINE, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

Scheiden is ook een nieuw begin! Een scheiding is niet alleen het afronden van wat geweest is. De ScheidingsMakelaar zorgt voor een nieuwe start. Wie nu verstandige keuzes maakt, heeft daar straks profijt van. Dat weten wij uit ervaring. We begeleiden u met: • De financiële en juridische afhandeling. • Het ouderschapsplan voor de kinderen. • Een plek om te wonen. • En alle andere zaken rond uw scheiding.

Schilderwerken en vastgoedonderhoud Bel geheel vrijblijvend voor een offerte: 06 - 14 77 51 42 www.vanpeerschilderwerken.nl

Hoefnagels Reparatie Centrum Service Centrum de Zwart Reparatie en Verkoop lcd tv, stereo, huishoudelijke apparatuur, wasmachine, wasdroger

• Snelle service • Eigen werkplaats • Deskundig advies

ALLES OP HET GEBIED VAN VIJVERTECHNIEK EN GROTE SORTERING KOUDWATERVISSEN, KOI’S EN STEUREN

DIVERSE VIJVER AANBIEDINGEN T/M 40% KORTING Aquariumhandel Brouwers b.v. Boulevard 131, Roosendaal 0165-536216 www.aquariumbrouwers.nl

Brouwers is sinds 1948 een begrip in de aquaristiek en DeAquariumhandel Meeten 46, 4706 MG Roosendaal PLANTENvijvertechniek. Al drie generaties lang wordt het bedrijf gerund door de KWEKERIJ 0165-537317 of 558069 familie Brouwers en nu door Wim Brouwers. Aquariumhandel Brouwers is op www.hoefnagels.repareert.nl Email: hoef-rep@home.nl

Aquariumhandel Brouwers b.v. Boulevard 131, 4701 ES Roosendaal Nederland

“Ramona”

alle markten thuis, vooral zeewater is al jaar en dag een specialisatie van ons bedrijf. Service, kwaliteit en eerlijk advies staan bij ons hoog in het vaandel. - Bloeiende Aquariumhandel Brouwers verzorgt de plaatsing en het onderhoud voor zowel particulier als bedrijf. Graag nodigen wij u uit in onze 1500 m2 showroom.

Openinstijden: Plantenkwekerij Marc Raats maandag - donderdag : 09.00 - 18.00 uur.

Open: ma t/m za09.00 Bergsebaan 06-16380941 Vrijdag: - 21.00118, uur.Nispen Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur 9.00u – 18.00u www.plantenkwekerijmarcraats.nl

*WinterhardeViolen

*Heide planten *Bolchrysanten

Dagelijks verse Aardbeien.

winterharde violen T +31 (0)165 - 536216

- diverse soorten planten F +31vaste (0)165 - 546684 E info@aquariumbrouwers.nl

- KrommeI snijBonen www.aquariumbrouwers.nl

J. DE BLAAY

Kapelstraat 19 Heerle 0165-303665 / 06-51064661

*Heesters/klimplanten Goed &

*Vaste tuinplanten Goedkoop!! ! *Buxus Wij zijn weer *Sierfruit normaal bereikbaar!!

De ScheidingsMakelaar werkt met 1 contactpersoon en hanteert een vast tarief. Meer informatie? Bel of mail voor ons gratis adviesgesprek. Ruud Serraarens, 5028 12 33 Sander Kroezen, 06 0654 1139 33 serraarens@scheidingsmakelaar.nl kroezen@scheidingsmakelaar.nl Of surf naar onze website: www.scheidingsmakelaar.nl

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.


auto’s

Jac Ossenblok b.v.

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

Merk en Type CITROEN

bouwjaar kilometers prijs €

Citroen C1 1.0 Ambiance 5D Airco 2008 60000 Citroen C1 1.0 Ambiance 3D Airco 2009 35000 Citroen C3 1.4 Differance 2005 16000 Citroen C3 1.1 Sky Radio 2006 98000 Citroen C3 1.4 Ligne Business 2010 6000 Citroen C3 1.4 Ligne Business 2010 45000 Citroen C3 1.4 Ligne Business 2010 66000 Citroen C3 Picasso 1.4 Aura 2009 28000 Citroen C3 Picasso 1.4 Aura 2010 45000 Citroen C4 1.6 Vti Tendance ( DEMO) 2010 12000 Citroen C4 Pic.Ambiance Automaat 2007 90000 Citroen C4 Picasso 1.6 Vti Tendance 2011 20000 Citroen C5 2.0 Prestige Sed.Autom. 2006 109000 Citroen C5 1.6 Hdi Athena Leer pakket 2006 189000 Citroen C5 2.0 Cool Tech Break 2007 99000 Citroen C5 2.0 Cool Tech Break 2008 94000 Citroen C5 1.8 16V Sedan ( NIEUW TYPE) 2008 129000 Citroen C5 2.0 16v Excl Tourer Navig.Autom 2008 69000 Citroen Xsara Coupe 1.6 Vtr 2003 149000 Citroen Xsara Pic. 2.0 Caractere Autom 2006 122000

6290 6890 6490 5890 12490 10990 10490 11890 12990 17990 12990 20990 8490 7990 9990 11990 11790 17490 3490 7990

HYUNDAI Hyundai Atos 1.1 Prime Hyundai i10 1.25 Active Cool Hyundai i10 1.1 Active Cool Hyundai Getz 1.3 Gls Airco Hyundai Getz 1.4 Active Cool 5D Hyundai Tucson 2.0 Dyn.lederen bekl. Hyundai ix35 2.0 Business Navigatie Hyundai ix35 2.0 Style Hyundai Santa fe 2.7 Style Navigatie

53000 40000 77000 42000 75000 56000 43000 20000 83000

4390 6790 5790 4190 6690 10990 21990 21990 17490

2007 87000

9990

BEDRIJFSWAGENS Citroen Jumper 2.2 L1H1 Airco excl.btw Citroen Jumper 2.2 L2 H2 Airco excl.btw Citroen Jumper 2.2 Comf. 8 pers.Airco INCL BTW Citroen Berlingo 1.6 Hdi Airco excl.btw Citroen Jumpy 2.0 Hdi L2H1 Airco 135 PK excl.btw Citroen Berlingo 1.6 Hdi Comfort excl.btw Citroen Nemo 1.4 Hdi Airco excl.btw Citroen Nemo 1.3 Hdi Airco excl.btw

2006 2009 2008 2004 2008 2007 2010 2010 2008

2011 95000 14990 2007 115000 13990 2008 118000

5990

2008 106000 10490 2009 33000

8490

2010 32000

7890

2011

8990

8000

Alle nieuwe auto’s bij ons in de showroom van zowel Citroën als Hyundai. Op al onze gebruikte auto’s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

www.autobedrijfossenblok.nl

` Rinie DeijkeRs Occasionspecialist - Bovag lid www.riniedeijkers.nl

Autobedrijf john Peeters 3 Voor alle merken nieuwe of gebruikte auto’s

Alfa GTV 20v6 200pk

blauw met.

1996 3.250,-

Opel Astra 3drs 1.6 16V G3

blauw

2001 2.500,-

Alfa 147 JTD

zwart met.

2008 12.950,-

Opel Corsa 1.0

zwart

1997 1.500,-

Alfa 156 1800

zilver

2000 2.500,-

Opel Meriva 1.7 CDTi

antraciet met. 2006 5.950,-

Alfa 156 Sportswagon JTD

zilver

2000 2.950,-

Opel Omega 2.2 DTH station

zwart

2001 3.250,-

Alfa 159 JTD 150pk

groen met.

2006 8.950,-

Opel Signum 1.9 CDTi

zwart

2008 14.950,-

Audi A6 27 TDi Sedan

grijs met.

2008 23.950,-

Opel Vectra 1.6i 16V Station

blauw met.

1998 2.950,-

Audi A6 2.4 Avant

zwart met.

2006 13.950,-

Opel Vectra 2.2 automaat

zwart met.

2003 5.950,-

BMW 320 D Touring

zilver

2001 5.950,-

Chevrolet Tacuma 1.6

rood met.

2005 5.950,-

Peugeot 206 SW 1400

blauw met.

2004 4.950,-

Chrysler Grand Voyager 3.3

zilver

2008 19.950,-

Peugeot 308 dsl 3drs

d. blauw met. 2008 8.950,-

Chrysler PT Cruiser 1600 G3

zwart

2003 8.500,-

Chrysler PT Cruiser diesel

blauw/grijs met 03/04 v.a. 4.450,-

Chrysler Sebring 2.0 automaat blauw met.

2001 3.450,-

3 Credit pomp 24 uur open

3 Voor al uw reparaties

Citroën Evasion automaat

blauw met.

2001 3.250,-

3 Airco service

3 A.P.K. keuringsstation

Citroën C3 pluriel

blauw met.

2003 9.950,-

Citroen C4 coupe 1600

zwart

2006 6.950,-

Citroën C5 break 1800

zwart

2003 5.750,-

Citroën C5 HDi

blauw met.

2004 5.950,-

Citroën C5 Break HDi

antraciet

2003 3.250,-

Citroën Grand Picasso 2.0 aut. grijs met.

2008 11.950,-

Citroën Saxo 1100 5 drs.

zilver met.

2001 2.500,-

Citroën Xsara Picasso 1800

blauw met.

2004 4.450,-

Citroën Xantia Break 1.8i

zilver

1999 2.000,-

Citroën Xantia 1.8 Break

rood met.

2000 2.500,-

Daewoo Tacuma 2.0

zilver

2003 2.750,-

Daihatsu Charade

blauw met.

1996 1.000,-

Daihatsu Cuore

blauw met.

2002 2.950,-

Daihatsu Cuore Airco

zwart

2008 5.750,-

Fiat Stilo 1.4 16V

grijs

2006 8.250,-

Fiat Stilo Abarth

zwart met.

2004 4.500,-

Fiat Marea Weekend

blauw met.

1999 2.500,-

Ford Focus 1600-16v leer

blauw met.

2005 7.500,-

Ford Focus Wagon 16-16V

zwart

2004 5.950,-

Ford Focus Wagon 1800 DSL

grijs met.

2006 7.950,-

Ford Focus Wagon 1.6 TDCi

zwart met.

2008 8.250,-

Ford Galaxy 2800 aut.

blauw met.

2002 5.750,-

Ford Ka Cool

zwart

2007 5.250,-

Ford Mondeo DSL Wagon

groen met.

2003 4.450,-

O.L. Vrouwestraat 182 • Zegge • Tel. (0165) 533813

Merk

Chevrolet Chevrolet Daewoo Daewoo Daihatsu Fiat Ford Ford Ford Ford Ford Mazda Mercedes MG-ZT Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi Opel Opel Opel Opel Peugeot Renault Smart Subaru Toyota Toyota Toyota Toyota Toyota Volvo Volvo VW VW VW

Matiz Nuberia Stationwagon Matiz airco Tacuma Cuore Seicento C Max Fiesta Fusion Ka Ka airco 323 fastback 2.0 DiTD C200 CDI 2.5 V6 Carisma Automaat 1.8 Colt Spacestar Spacestar Agila Meriva Zafira Zafira 206 Megane Scenic diesel For Two Forestor Aygo Auris Carolla Corolla 1.6 3drs Yaris S40 2.0 diesel V70 D5 Automaat Golf Polo Sharan

jaar

2007 2006 2001 2002 2005 2005 2009 2008 2003 2003 2010 2000 2004 2003 2000 2007 2001 2003 2001 2004 2005 2002 2004 2001 2009 2002 2008 2007 2003 2005 2008 2007 2004 2004 2008 2004

€ € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € €

Prijs

4.350,7.750,2.350,3.500,3.950.3.250.15.750,7.450.4.950,3.750,7.750,2.950.13.950,9.750,2.950,6.750,2.750,5.750,3.750,5.750,10.500,5.250.4.750.2.250,6.950,8.950,5.950,10.750.5.950,8.950,8.750,13.950,12.750,8.250.9.250,9.750,-

www.autobedrijf-JohnPeeters.nl

Div. aPk gekeuRDe autO’s tOt €1500,-

Inclusief o.a.: volautomatische airconditioning | metallic- of pareleff ectlak | Audi radio/dvd-navigatiesysteem | lichtmetalen velgen 16” | verwarmbare buitenspiegels en -ruitensproeierkoppen | xenon plus verlichting | parkeerhulp achter | telefoonvoorbereiding basis

Het afgebeelde model kan afwijken van het hierboven beschreven actiemodel.

Gemiddeld verbruik: 5,5L/100km. Co2 -Emissie: 127g/km.

Centrum Roosendaal Industrieterrein Borchwerf II Argon 41 | 4751 XC Oud Gastel | T 0165-52 29 50 info@audiroosendaal.nl | www.audiroosendaal.nl

Peugeot 406 Break SR

rood met.

2000 2.500,-

Peugeot 607 2.2 aut.

grijs met.

2001 4.250.-

Renault Clio 1200

blauw met.

2006 5.250,-

Renault Clio Xtreme 1.2

blauw met.

2002 4.250,-

Renault Clio 2.0 Sport

blauw met.

2004 7.250,-

Renault Espace 120 PK dsl

blauw met.

2003 4.250,-

Renault Espace 2.0

zilver met.

2002 4.250,-

Renault Espace 2.0 16V

groen met.

1999 3.250,-

Renault Espace 2.0 G3

blauw met.

2004 5.950,-

Renault Grand Modus aut.

antraciet

2009 12.950,-

Renault Grand Scenic 19dsl

blauw met.

Renault Laguna station 1.816V antraciet

2005 5.950,2002 4.450,-

Renault Laguna GT 1.9 DCi

blauw met.

2003 4.450,-

Renault Laguna 2.0 automaat

antraciet

2006 7.250,-

Renault Laguna 2.0 Station

antraciet

Renault Megane 1.9 DSL Station zilver

2002 4.450,2005 4.450,-

Renault Megane 5 drs. 16-16V beige met.

2004 5.750,-

Renault Megane Van diesel

2000 1.750,-

wit

Renault Megane Scenic 2.0

zwart met.

2005 5.950,-

Renault Megane Scenic 1600

blauw met.

1999 1.950,-

Renault Scenic 16 1.6

groen met.

2000 2.750,-

Renault Twingo 5x 2000 t/m 2005 div. Rover 45 1800

blauw met.

v.a. 2.000.2003 3.500,-

Saab 9.3 5-drs 2.2 TDi

blauw met.

2000 2.950,-

Saab 9.5 20T automaat

groen met.

1999 2.750,-

autO’s te kOOP gevRaagD Seat Alhambra 2.0 aut.

blauw met.

1997 1.950.-

Seat Cordoba Coupe

blauw met.

2000 3.250,-

Seat Cordoba Coupe SX

groen met.

1997 1.500,-

Seat Ibiza 100PK DSL

blauw met.

2003 3.950,-

Kia Carens 20 dsl aut.

zilver

2003 4.450,-

Kia Carnival 2.5 automaat

groen met.

1999 5.950,-

Kia Sportage 2.0 DSL 4WD

zilver

2005 8.500,-

Kia Sorento Diesel

zilver

2003 5.750,-

Lancia Thesis 2.4

groen met.

2003 4.450.-

Mazda Demio 1300

groen met.

2000 2.750,-

Mazda Sport 5drs 1.6-16V

zwart

2005 5.500,-

Mercedes C200 CDI

zilver

2003 7.950,-

Toyota Corolla verso

zilver

2005 7.950.-

Mercedes C220D sportc. aut

zilver

2001 6.500,-

Toyota IQ nav., airco

wit met.

2009 9.250,-

Mercedes SLK 230 K

zilver

2002 12.950,-

Volvo V70

wit

1999 3.500,-

Mitsubishi Carisma Elegance

zilver

2001 3.500,-

VW Fox 1400 3drs

rood

2006 5.500,-

Mitsubishi Carisma HB LPG3

zilver

1998 1.500,-

VW Passat 1600 FSI

blauw met.

2005 9.950,-

Mitsubishi Carisma SE diesel

blauw met.

2005 6.950,-

VW Polo 1400 A.C.

zwart

2004 4.250,-

Mitsubishi Lancer Wagon G3

zilver

2007 8.950,-

Mitsubishi Outlander 2.0

zilver

2005 9.750,-

Xedos 6 2.0 V6 Dalery Rebel 3 aanhanger

zilver grijs met.

1999 3.950,2009 5.950,-

Audi A3 Sportback Attraction Advance 1.2TSI - 105pk

HulsDOnksestRaat 154 ROOsenDaal tel. 0165 - 55 55 53

Seat Ibiza 1600 Aut.

zwart met.

1999 2.000,-

Skoda Octavia Turbo

blauw met.

2004 6.950,-

Subaru Impreza Plus WRX

zwart met.

2002 7.950,-

Suzuki Liana 1600 exl.

zwart

2005 6.500,-

Suzuki Alto

geel

1999 1.750,-

Suzuki Alto

grijs met.

2010 5.950.-

NU € 24.950,(excl. kosten rijklaar maken)

Private Lease va. € 499,- p.mnd. bij 15.000km. per jaar / een looptijd van 48mnd.


sport

Thor uitslagen

Podiumplaatsen voor dames van synchroonzwemmen

V.l.n.r. Demi van Bogaert, Romy Pfeijffer en Nadja Buurmans.

ROOSENDAAL - Zondag 7 oktober is alweer de tweede competitiewedstrijd van het synchroonzwemseizoen gehouden in zwembad de Stok te Roosendaal. Voor de afdeling synchroonzwemmen van Hieronymus was het een thuiswedstrijd en zij waren dan ook goed vertegenwoordigd. De dames hebben een aantal persoonlijke records gezwommen en velen hebben een limiet gehaald. Men heeft twee limieten nodig om mee te mogen zwemmen op de Nederlandse kampioenschappen, dus het

is altijd weer spannend of dat gaat lukken. Deze limieten kunnen ze halen op dit soort wedstrijden waar men voor een jury vier technische figuren moet zwemmen. De limieten moeten gehaald worden bij verschillende competitiewedstrijden. Voor de Age 1 groep, leeftijd tot 12 jaar, waren dit keer net geen podiumplaatsen, maar Aniek Aarts en Sofie Franken hebben wel op hun allereerste wedstrijd in deze groep hun diploma gehaald en dus ook een PR gezwommen. Dit is heel goed gedaan van de dames. Bij de Age 2 groep, leeftijd van 12 tot 15 jaar, heeft Demi van Bogaert de

gouden medaille gehaald en Romy Pfeijffer heeft hier de bronzen medaille in ontvangst mogen nemen. Een hele mooie prestatie. Bij de junioren was de bronzen medaille voor Nadja Buurmans die ook gelijk een PR heeft gezwommen met de punten die ze behaalde. Ze was dan ook blij verrast, evenals haar teamgenoten. Bij de senioren heeft Wendy Seijkens de 6e plaats gehaald en Megan de Jong is 9e geworden. Ook de vijf meisjes die in de aanloop zwemmen hebben het goed gedaan. Voor een aantal van deze dames was dit hun eerste wedstrijd. Zij zijn bezig in de aanloop om de vijf basisdiploma’s te halen en mogen dan verder in de wedstrijdgroepen. Demi van Mechelen zwemt op Zeilbootniveau en heeft hier een mooie 5e plaats gehaald. Anica de Rijke is op Balletbeenniveau heel mooi 3e geworden . Gevolgd door Domi van Gils op een 5e plaats en Nathalie Hövel is 7e geworden op dit niveau. Nienke van den Hout is al bezig met het laatste diploma en zwemt op Barracudaniveau. Zij heeft een mooie 5e plaats gehaald. Meer weten over synchroonzwemmen of met de dames van Hieronymus de uitdaging aangaan? Kom langs in zwembad de Stok op woensdag van 18.00 uur tot 18.45 uur of op zaterdag van 15.15 uur tot 17.30uur. Telefonisch kun je contact opnemen met Diane Elsenaar 06-50257621. Kijk ook eens op de site www.zpv-hieronymus.com afdeling synchroonzwemmen.

Keep-Fit ‘70 Korfbal ROOSENDAAL - Afgelopen maandag speelde de A1 junioren tegen Vriendenschaar. De toekomstige kampioen hield de punten in eigen huis (10-7). Zaterdag speelden de A1 junioren thuis tegen Scheldevogels en dit werd evenals de eerste ontmoeting een ruime regelmatige overwinning (13-4 ). Het midweek team heeft hun eerste punt gehaald. Voor het eerst konden ze Zevenbergen één puntje afhandig maken. De jongste F jeugd heeft in Middelharnis hun 3e wedstrijd tegen de F pupillen van Good luck gewonnen met 1-2. Komende zaterdag komt Kampioen Korbatjo op visite. Dit team steekt er met kop en schouders bovenuit. Ze hebben een doelsaldo van 46 voor en slechts 2 tegen na 5 wedstrijden. Het is dus zaak voor het jonge team om enigszins in de buurt te blijven van de tegenstander. Het D2 pupillen team heeft hun competitie beëindigd. Door de overwinning op Vios zijn ze tweede geworden achter het ongenaakbare Juliana D1. De C1 aspiranten wonnen van Sporting Delta. Zaterdag hebben ze aan één punt genoeg tegen Scheldvogels om alleen kampioen te worden. De B aspiranten hebben hun

tweede wedstrijd gewonnen van ELKV(139). Zaterdag spelen ze tegen Juliana hun laatste wedstrijd met als inzet de vierde plaats op de ranglijst. De scoringsmachine van Senioren 3 draaide weer op volle toeren. Deze keer werd Triade met grote cijfers (20-9) verslagen. Senioren 1 speelde thuis de topper tegen Sperwer, met als inzet de tweede plaats achter de ongeslagen koploper Paal Centraal. Een topper was niet altijd vanwege het spel, wel vanwege de spanning. Nadat Keep-Fit ’70 een 2-0 voorsprong hadden genomen, nam Sperwers het initiatief over. Het Roosendaalse team kwam echter op slag van rust weer terug tot 6-6. In de tweede helft was Keep-Fit 70 tot 5 minuten voor tijd de leidende ploeg. Sperwers echter knokte zich in de laatste minuut langs Keep-Fit ‘70 (11-11). Komend weekend spelen de meeste teams hun laatste veldcompetitiewedstrijd op enkele inhaalwedstrijden na. Wij wensen iedereen weer erg veel plezier en succes met hun wedstrijden. Uitslagen Vriendenschaar (H) A1-Keep Fit ‘70 A1 10-7

Keep Fit ‘70 MW1-Zevenbergen MW1 9-9 Keep Fit ‘70 A1-Scheldevogels A1 13-4 Springfield C1-Keep Fit ‘70 C2 uitgesteld Keep Fit ‘70 C1-Sporting Delta C4 7-2 Good Luck F1-Keep Fit ‘70 F1 1-2 Keep Fit ‘70 A2-Voltreffers A1 uitgesteld VIOS (W) D1-Keep Fit ‘70 D2 3-8 Keep Fit ‘70 B1-ELKV/FLYNTH B1 13-9 Keep Fit ‘70 3-Triade 2 20-9 Keep Fit ‘70 4-WION 6 uitgesteld Keep Fit ‘70 2-DeetosSnel/Volhuis 9 uitg. Keep Fit ‘70 1-Sperwers 1 11-11

De belangrijkste kenmerken van dit bekertoernooi zijn: - iedereen kan deelnemen, je hoeft geen lid van een vereniging te zijn - een team bestaat in principe uit 2 spelers of speelsters - de ouderwetse (nostalgische) telling wordt gehanteerd, dus games tot 21, best of 3, servicewissel na 5 opslagen - er wordt gespeeld op doordeweekse avonden van 20:00 tot ongeveer 23:00 uur - wedstrijden worden ingepland bij diverse WestBrabantse verenigingen - elk team gaat door naar de volgende speelronde, ook bij verlies - Het toernooi kent 4 speelrondes: week

Zondag 7 oktober Amgen Singelloop, Breda; M40 hm wedstrijd: 2 Huub Maas 1:09:42; 12 Rene Machielse 1:27:57; M45 hm wedstrijd: 11 Arno de Vries 1:39:28; V35 hm wedstrijd: 4 Gine Shearlaw 1:50:50 St-Jozef stratenloop Essen (België): 10 km Dames: 2 Ciska Roelen 44:52; Heren: 5 Toon v. Peer 39:34; 25 Jan Brouwers 44:45; 29 Rini Marijnisse 45:17; 32 Gillis Bosman 47:48; 39 Jan v. Kalmthout 48:38

BRIDGE VRIJ BRIDGEN OP ZONDAGMIDDAG Elke zondag kunt u vrij bridgen in Café Zaal De Potter. We bridgen van 13.30 tot 17.00 uur. Als u alleen komt zorgen wij voor een partner. Uitslag 7 oktober: 1. Echtp. Koole 63,76%; 2. Dms. Brouwers-de Koning 52,85% Informatie: tel. 0165-857338 of 06-28239725. BRIDGE WATERMOLEN Uitslag woensdag 10 oktober: 1. Guus Kauffman & Lena v. Gaans 54.25%; 2. Corrie v. Gastel & Bep v. Esch 53.83%; 3. Loes v.d. Goor & Annie Schillemans 53.08%; 4. Piet v. Kaam & Marijke v. Neer 51.67%; 5. Regina Bemelmans & Mia v. Kelft 50.00% Iedere woensdagmiddag kan men vanaf half 2 bridgen in Waterland, inschrijven bij binnenkomst. Inlichtingen: Lena v. Gaans tel. 540746.

Open Elharti karatetoernooi leermoment voor SAN ROOSENDAAL - Karate-do SAN heeft afgelopen weekenden deelgenomen met hun jeugd selectie aan het grote, meer dan 400 deelnemers tellende toernooi in Eindhoven.

Sportschool Elhatrie organiseert dit grote toernooi al vele jaren en is op dit moment samen met open West-Brabantse kampioenschap, buiten de NK’s vd KBN, het grootste toernooi. Deelnemers uit 6 landen deden mee, de coaches Dick Ernest en Martin Michels konden trots op hun leden zijn. Iedereen heeft meerdere toernooien gedraaid. Echter moet gezegd worden dat het deze maal

meer leermomenten waren dan prijzen. De volgende deelnemers deden mee: Chiara Castro 1e kata en 3e kumite, Roeland de Rijk 3e kata, Ben Ernest, Fabiënne de Rijk, Dani Potters en Davy van Sprundel helaas deze maal geen prijs. Agenda 20 oktober Dordrecht NK -21 jaar 3 november Breda Open NK Full Contact 11 november Open Belgische Semi contact 22 juni 2013: Wouw 11e open West Brabantse Wilt u info over, Karate, Weerbaarheid en of zelfverdediging, 06-24222772 of www. karatedosan.nl

Toertocht RTC Zomerlust

13 oktober 10:00 ELKV/FLYNTH D1-Keep Fit ‘70 D1 10:00 Keep Fit ‘70 F1-Korbatjo F1 10:30 ACKC 4-Keep Fit ‘70 3 10:45 Albatros A6-Keep Fit ‘70 A2 11:00 Juliana B1-Keep Fit ‘70 B1 11:00 Keep Fit ‘70 C2-VIOS (W) C1 11:05 Scheldevogels C1-Keep Fit ‘70 C1 14 oktober 10:00 Movado 4-Keep Fit ‘70 4 14:00 Springfield 1-Keep Fit ‘70 1

Er zijn mooie routes uitgezet van 25 en 45 km. Vertrek tussen 08.30 en 10.30 uur vanaf cafe De Reebok in Wouwse Plantage.

Nu aanmelden voor tafeltennis bekertoernooi 46 (november), week 2 (januari), week 11 (maart) en week 20 (mei). Op dit moment is nog niet bekend bij welke vereniging de finales gespeeld gaan worden. De huidige bekerhouders, Quiryn Daas en Antoine Steendijk van het Roosendaalse ODT zullen er alles aan doen om de cup met de forse oren in Roosendaal te houden. Uit de aanmeldingen tot nu toe is al wel duidelijk dat zij behoorlijke tegenstanders zullen moeten verslaan om hun duocup-droom te verwezenlijken. Op dit moment hebben zich al 23 teams ingeschreven voor het nieuwe duocup-seizoen. In het afgelopen seizoen 2005-2006 kende de duocup een record-aantal deelnemende teams van 64. De organisatie verwacht dit seizoen dicht in de buurt van dat aantal te komen. Sinds 2 jaar kennen we naast de duocup ook de duocup-light variant. Met de duocup-light wordt gemikt op 2 speciale doelgroepen. Ten eerste de groep spelers

Marathon Zeeland – Burgh-Haamstede John Gijzen 3:27:06; Raymond Arnold 4:54:37;

Mini marathon 1850 mtr: Robin v. Ommeren 9:01; Tim v. Ommeren 9:27 Mini marathon 925 mtr: Koen v. Ommeren 3:32

Programma 10 oktober 19:40 Vriendenschaar (H) MW1-Keep Fit ‘70 MW1

Remmerswaal Accountants Duocup

ROOSENDAAL - Dit recreatieve tafeltennis-bekertoernooi wordt dit seizoen voor de 17e keer georganiseerd door de betrekkelijk kleine tafeltennis-onderafdeling van het Roosendaalse SSVR.

Zaterdag 6 oktober Herfstmeerkamp pupillen O.S.S. V.O.L.O., Den Bosch; MPupA 1e jaars: 8 Esmee Lamers, 60m 10.6s, ver 3,05m, kogel 4,59m, 1000m: 6 Esmee Lamers 4.19.5min; MPupA 2e jaars: 2 Amy Hasselon, 60m 8.7s, ver 4,16m, kogel 7,35m, 1695ptn; 1000m: 1 Amy Hasselton 3.28.5min JpupA 1e jaars: 1 Marvin Lamers, 60m 9,5s, ver 3,79m, kogel 5,50m, 1369ptn; 1000m: 1 Marvin Lamers 3.46.9min

die het spelen van een duocup-avond te intensief vinden (4 maal enkel, 2 maal dubbel). De tweede doelgroep is de tafeltennissende jeugd vanaf ca 15 jaar. Een speelavond in de reguliere duocup kan best laat worden en is om die reden niet aan te bevelen voor schoolgaande jongeren. In de duocup-light is het aantal wedstrijden beperkt zodat het voor beide doelgroepen mogelijk moet zijn om zonder problemen een avondje te duocuppen. Op de deelnemerslijst voor seizoen 2012-2013 staan nu al 2 teams uit de eerste doelgroep, 2 uit de tweede doelgroep (elk met een 15-jarige speler) en een team waar een ervaren tafeltennisser samen speelt met een beginnend collega. Op 21 oktober wordt het inschrijfloket voor de duocup gesloten en kort daarna vindt de loting voor de eerste ronde plaats. Na 21 oktober kan men zich nog wel aanmelden voor de duocup-light. Meer informatie op www.duocup.nl. Aanmelden kan ook via deze site. PAGINA 24

WOUWSE PLANTAGE - Op zondag 21 oktober organiseert RTC-Zomerlust weer de jaarlijkse Toertocht door de bossen van de Wouwse Plantage.

ZV Heerle 1 blijft ongeslagen HEERLE - In alweer de vijfde wedstrijd van het seizoen is het ZV Heerle wederom gelukt om te winnen. Het altijd lastige Dauwendaele 1 kon maar één helft bijbenen. Uiteindelijk werd de eindstand in Sporthal de Omganck bepaald op 9-3. Dauwendaele begon vanaf de aftrap al gelijk een hoog tempo te hanteren. De gasten uit Middelburg kwamen hierdoor ook al vroeg op voorsprong. Keeper Frank van de Berg was kansloos bij een schot in de verre hoek. Gelukkig kon Lars Machielse in de vijfde minuut gelijk wat terug doen. Een schot met links verdween tegen de touwen en daardoor stond het al gauw weer gelijk. Aanvoerder Remco den Brok kon zelfs in de tiende minuut zijn team op voorsprong zetten. Ondanks de voorsprong was het Dauwendaele dat het meeste balbezit had. Met zeer snel positiespel en strakke passes lukte het Heerle niet om meer initiatief te nemen. Hierdoor stond het al snel 2-2. Een afstandsschot verdween rechtsonder in de hoek. Met nog enkele minuten te gaan in de eerste helft kon een afgeslagen aanval door Tobie Hopmans verwerkt worden tot een rollertje naar de verre hoek. De altijd alerte Ruben Maas was er echter als de kippen bij om het laatste zetje te geven. Hierdoor kon Heerle de rust ingaan met een 3-2 voorsprong. Gerrit de Regt hamerde er

opnieuw op dat er niet te gemakzuchtig gestart mocht worden in de tweede helft, zoals dit seizoen vaker gebeurde. Gelukkig kwam Heerle goed uit de startblokken. In de 28ste minuut was het topscorer Lars Machielse die de marge kon verdubbelen. Een schot van zo’n zeven meter belandde precies in de hoek. Vervolgens was het Remco den Brok die de 5-2 kon laten aantekenen. Bij Dauwendaele gingen de kopjes steeds verder hangen en Heerle leek de drie punten in de zak te hebben. Helemaal toen even later de 6-2 werd gescoord door Lars Machielse. Nadat Pascal Mies ook nog de 7de scoorde aan Herelse zijde was het echt gedaan. Dauwendaele scoorde nog wel de 7-3, maar veel had dit niet te betekenen. De laatste tien minuten werden gecontroleerd uitgespeeld en achterin werd zoveel mogelijk dichtgehouden. Doordat Dauwendaele achterin steeds meer ruimte weggaf kon Pascal Mies zijn tweede van de avond maken. Man of the match Lars Machielse maakte in de laatste seconden ook nog zijn vierde van de avond en zo kon hij de eindstand op 9-3 bepalen. Coach Gerrit de Regt was blij met de overwinning: ‘’Deze potjes zijn leuk om te voetballen. Toch draait alles om volgende week. Op 17 oktober spelen we namelijk uit tegen de huizenhoge titelfavoriet Kalsdonk 1. Als we daar een resultaat halen kan het nog een hele mooie competitie worden voor ons”.


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N FLANELLEN

MAJESTIC HALOGEEN

POLYSTONE

diverse kleuren katoen maten XS-XXL

GU10 230V 20W of 50W

met verlichting diverse uitvoeringen

REFLECTOR VERKOOP LAMP KRAAM

NACHT HEMD

7.69

5.99

Majestic HALOGEEN STEEKLAMP G4 12V 10W of 20W SET/2

0.95

0.29

DIVERSE SOORTEN

DECO

Royal King diverse maten: 1-persoons 2-persoons of lits-jumeaux

90 cm hoog diverse uitvoeringen

DEKBED HEKS op OVERTREK BEZEM VA N A F

KUNSTSTOF

H A LLOW E E T IP !

5.99

OPBERG BOX met klemdeksel zware kwaliteit 18x14x8 cm 1 liter

29x17,5x8 cm 2.4 liter

1.15

DESIGNER

SCHETS BLOK

0.99

HEKS met BEZEM 30 cm hoog diverse uitvoeringen

1.49

DAMES/HEREN

2.49

HAND SCHOENEN diverse modellen en kleuren

0.69

incl. voorbeelden, stickers en sjablonen diverse thema's

MEGA POSTER KLEURBOEK diverse thema's

N

1.59

Elders 3.95 4.95

2,5 OF 3 MM

1.49

Elders 5.95 7.95

WC-EEND

2.99

TOILET BLOK Lavendel Fresh extra schuim & hygiëne 40 gram

Wc-eend VLOEIBAAR TOILETBLOK Active Green 55 ml

0.89

DVD

0.79

MUZIEK DOCUMENTAIRE keuze uit o.a. Beyonce, Amy Winehouse, U2, Queen, Madonna, Michael Jackson, Adele, Rolling Stones PC GAMES keuze uit veel verschillende titels

1.49

CULIQUICK

1.49

INTERDENTALE COMPLETE BORSTELTJES MAALTIJD tandplakverwijderaar de grondigste manier om de ruimte tussen de tanden te reinigen metalen grip: 10 stuks kunststof grip: 7 stuks Elders 2.95 3.95

kip zoetzuur, kipsaté met rijst of pasta bolognese 375 gram

0.75

NIEUW! Elders 2.49 2.99

1.59

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 14-10 t/m za. 20-10 in Nederlandse filialen.

flanellen DAMES PYJAMA diverse kleuren maten XS-XL

S E T/2


Nieuwe wetgeving in 2013

T CHNI K &

Start daarom nu met je Rijbewijs Motor verkeersschoolblom.nl

3-DA AGSE SPOED OPLEIDING

Lid BOVAG & ANWB

Inschrijven? Bel nú: 076-50.15.535 Natuurlijk! Blom Verkeersschool. De snelste weg naar je rijbewijs.

Advocatenkantoor Koen samen scheiden - mediation www.advocatenkantoorkoen.nl boulevard 142 roosendaal info@advocatenkantoorkoen.nl tel: 0165 – 599 591

Schoon genoeg van3 koloms vuiladvertentiepagina tapijt? gedurende 26 weken. Zwart-wit chem-Dry Droger, schoner, gezonder • • • • •

Voor particulieren en bedrijven Snel droog en langer schoon Vuilafstotende behandeling Specialist in moeilijke vlekken Speciale behandeling voor Berbers, Perzen etc.

Ook voor meubelreiniging

Voor onze afdeling technische dienst zijn wij op zoek naar

> Ploegenmonteur Werktuigbouw (5-ploegendienst)

> Hoofd Werktuigbouwkundige dienst > Proces Engineer Wat heeft Saint-Gobain te bieden

Ons productieproces biedt volop technische uitdagingen voor technici van alle opleidingsniveaus binnen een internationale organisatie met internationale carrièremogelijkheden

Wil je meer weten over deze vacature en onze organisatie breng dan een bezoek aan onze website:

www.isover.nl

Middelburg Roosendaal Roosendaal Goes 0118-639623 0165-529955

Saint-Gobain Isover is wereldwijd de grootste producent van isolatiematerialen en maakt deel uit van de Franse multinational Saint-Gobain. Saint-Gobain, aanwezig in meer dan 64 landen, is met meer dan 195.000 medewerkers en een omzet van ruim 42 miljard Euro de grootste producent en leverancier van bouwmaterialen in de wereld en marktleider in al haar activiteiten. Saint-Gobain is sinds 1962 in Nederland met haar productielocatie gevestigd in Etten-Leur. Hier wordt zowel glaswol onder de merknaam Isover als glasvlies onder de merknaam Technical Fabrics geproduceerd. Onze productielocatie in Etten-Leur maakt onderdeel uit van Saint-Gobain Construction Products Nederland B.V. er zijn ca. 285 medewerkers werkzaam op de productievestiging en het op verkoopkantoor. De locatie in Etten-Leur is een vol continudienst productieorganisatie. De organisatie is sinds 1996 gecertificeerd voor haar mileuzorgsysteem volgens ISO 14001. Als grondstof voor de productie glaswol wordt voor meer dan 75% gebruik gemaakt van gerecycled glas. Hierdoor hoeft zo min mogelijk gebruik te worden gemaakt van primaire grondstoffen.

eze an d teld ing v s ges nleidt op prij a a r naa t nie isitie word Acqurtentie adve

Bel voor gratis advies en prijsopgave.

Dé tapijt- en meubelreinigers www.chemdry.nl brooymans@planet.nl

Bergen op Zoom Goes 0800 - 4477999 (gratis) 0164-245005 0113-229020

Voor de productielocatie van Saint-Gobain Construction Products Nederland B.V. in Etten-Leur zijn we op zoek naar

WIJNCURSUS De cursus voor beginners duurt vier lessen, waarin de praktische en theoretische kennis wordt gedoceerd. Per avond worden minimaal 15 wijnen geproefd en beoordeeld. De cursus wordt gegeven in de authentieke wijnkelder van 20.00 tot 23.00 uur en de kosten bedragen € 120,00. Cursus: dinsdag 6, 13, 20 en 27 november a.s. Plaats voor nog enkele deelnemers. Cursus: woensdag 7, 14, 21 en 28 november a.s. Plaats voor nog maximaal 10 deelnemers. Op verzoek zenden wij u de nodige informatie

WIJNHANDEL Fa. F.J. van Spaandonk & Zoon BV Ste Bernaertsstraat 27 – 4731 GN Oudenbosch Tel: 0165 - 312774 – Fax: 0165 - 321782 E-mail: vanspaandonk.wijn@planet.nl

vaarbewijscursus Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam staRt haLf novEmBER Rt sEptEm spoedcursus op op zaterdag spoedcursus zaterdag Telefoon 0165-546707 Telefoon 0165-546707

www.yachtconsult.com.

Onbeperkt ge van de wereld enthousiaste en flexibele medewerk(st)ers, Wij zijn op zoek naar creatieve,

Onbeperkt geniet van deDewereldkeu wereldkeuken Live - Koks, hulpkoks

Italiaans • Mediterraans • Aziatisch • Frans • Zeebanket •

full- en parttimers voor de volgende functies:

meer

Inclusief non-alcoholische dranke

Italiaans • Mediterraans • Aziatisch • Zeebanket • Ki U kunt• Frans ook reserveren: 0165• -Patisserie 566 886 • Bere

meer - Weekendhulpen Inclusief non-alcoholische dranken en luxe d wereldkeuken Live cookin -De Bedieningsmedewerkers

Openingstijden: ma t/m don 16.30 / 22.00 uur

Bedrijfsfeesten, Meeting point, Kinderhoe Volop gratis parkeerplaatsen

Prijs maandag t/m donderdag

rese Ti

U kunt ook reserveren: 0165 - 566 886 • Bereikbaar tusse ma t/m do Diner 2 uuruur/ Dinervrij 3 uur- za - zo Openingstijden: ma t/m don 16.30 / 22.00 Arbeidsvoorwaarden volgens de horeca vanaf 12 jaarCAO. € 24,95 € 29,95

senioren 65+Kinderhoek, € 22,95 € 27,95Diner bo Bedrijfsfeesten, Meeting point, 3 t/m 11 jaar € 12,50

€ 14,50

Voor meer informatie, bel 06 2442 jaar 999 41/ 0165-566 886 0 t/m Gratis Gratis Volop gratis parkeerplaatsen Stuur uw sollicitatiebrief veer reser Prijs vrijdag/zaterdag/zondag met CV naar: info@kookpuntUoosendaal.nl D Tij ig Prijs maandag t/m donderdag vr t/m zo Diner 2 uur Diner 3 uur Of via post naar: vanaf 12 jaar € 27,95 € 32,95 Mevrouw Tang, Diner Rucphensebaan 18,65+ PJ Roosendaal ma t/m do 2 uursenioren Diner 34706 uur € 25,95 € 30,95

vo

een

M MOED voor alle Jullie relatie levend houden? een leuke vanaf

senior vanaf 12 jaar € 24,95 3 €t/m29,95 11 jaar € 14,50 € 18,00 3 t/m 0 t/m 2 jaar Gratis Gratis senioren 65+ € 22,95 € 27,95 0 t/m op: Tijdens schoolvakanties geldt ons weekendtarief 3 t/m 11 jaar € 12,50 Let € 14,50 Alcoholische dranken bier/wijn: 1 kook• -munt á € 1,25 Wij Sterke dranken: 2 kook• -munten á € 1,25 0 t/m 2 jaar Gratis Gratis Praktische 2daagse relatiecursus voorRucphensebaan partners op 18 • zaterdag 10 november en 24 november in Bergen op www.roosendaal Prijs vrijdag/zaterdag/zondag Zoom, door professionele EFT coaches. vr t/mJullie zo lerenDiner 2 uur Diner 3 uur omgaan met relatiespanningen, Din vanaf 12 jaar € 27,95 € 32,95 beter communiceren en het delen van emoties. vanaf 12 jaar € 2 senioren 65+ € 25,95 € 30,95 Info: www.relatieontwikkeling.com senioren 65+ € 2 3Interesse? t/m 11 jaar € 14,50 € 18,00 Kom proeven en neem vrijblijvende 3 deel aan t/m 11 jaar € 14 0det/m 2 jaarop 2Gratis Gratis workshop november, Burg. Mathonstraat0 8,t/m 2 jaar Gra LetBergen op: Tijdens geldt weekendtarief opschoolvakanties Zoom. 6 7.50 perons persoon. Aanvang 19.30 uur. Alcoholische dranken bier/wijn: 1 kook• -munt á € 1,25 Aanmelden: c.vaneekeren@kpnmail.nl of tel. 06-22816907 Wij zoeken n Sterke dranken: 2 kook • -munten á € 1,25 Tot dan Carin van Eekeren en Lianda van der Knaap.

Hèt Keuzemenu van euzemenu van restaurant “de bloemkool”

ntgegaarde “de bloemkool” Rucphensebaan 18 • Roose ht procureur met honing tijmsaus Actie: NEW STAR g a d is v g a jd ri v e www.roosendaal-kook.n n o 5o rs e cureur metE€lkhoning tijmsaus p r e p 20.Of 3 Of lekkere grote vissoep, heerlijk € 29,95 P / ST gevuld met dive Iedere zondag doorlopend geopend voor lunch vanaf 12.00 uur. vissoep, heerlijk gevuld Zaterdagerbij 20 oktober Ierse avondgeserveerd onder begeleiding van Coracle € 55.50 2met VOOR €diverse 55,n en knoflookbrood met rouil per persoon all in. Bekijk ons kerstmenu op www.debloemkool.nl Groetjes, Toon en Rianne rveerd knoflookbrood met rouille Wouwsestraatweg 146, 4623 AS Bergen op Zoom Of www.debloemkool.nl 0164 233045 Of bord met gekookte mosseltjes met apart een lich (natuurlij

enu verkrijgbaar) k ook ons gewone m

EEN

POCKET HEREN BASIC JEANS IN WASSINGEN

Boulevard 118 c, 4701 EZ Roosendaal Tel. 0165 - 55 94 96 WWW.MODERAKER.NL

VOLOP GRATIS PARKEREN! Openingstijden: Ma: GESLOTEN, Di-Wo-Do: 09.30 - 17.30 uur, Vr: 09.30 - 20.00 uur, Za: 09.30 - 17.00 uur


vacatures

Best Western City Hotel Goderie is een 4 sterren hotel met 48 hotelkamers, 5 vergaderzalen en een restaurant / brasserie. Voor de functie

medewerker receptie (32 uur per week)

Ik werk bij Groenhuysen

zoeken wij een medewerker met een glimlach op het gezicht.

Als medewerker receptie bent u verantwoordelijk voor het inboeken, ontvangen, inchecken, begeleiden en uitchecken van gasten aan de hand van het reserveringssysteem. Verder vragen wij een flexibele, positieve en gastgerichte instelling en beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Hotelschoolopleiding en/of ervaring binnen een receptieafdeling van een hotel is een pré. Wij bieden u een uitdagende baan met toekomst perspectief. Het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Horeca CAO. Heeft u interesse, reageer dan voor 31 oktober. Mail uw sollicitatiebrief en CV naar: sales@hotelgoderie.com t.a.v. Dhr. E. Koevoet

Daar kan ik mijn opleiding volgen Werken als verzorgende (IG)

AFBOUWMATERIALEN Is per direct op zoek naar een fulltime

BOUWSHOP / MAGAZIJN MEDEWERKER Vereiste : ervaring/kennis bouwmaterialen

Bij Groenhuysen is er altijd ruimte voor goede verzorgenden. Wij zoeken voortdurend professionele, betrokken en enthousiaste collega’s. Voel jij je thuis in een omgeving waar kwalitatieve en persoonlijke zorg voorop staat? Ben jij in het bezit van een zorggerelateerd diploma en zoek je een uitdagende baan? Dan ben jij de collega die wij zoeken! We komen dan ook graag met je in contact. Want de zorg begint bij jou.

Bekijk alle vacatures en solliciteer op www.werkenbijgroenhuysen.nl

Flexibel werken in klein teamverband Klant- en service gericht Zelfstandige en flexibele werkhouding Wij zouden het een pre vinden als je heftruck

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

ervaring hebt. Wij bieden je een zelfstandige functie in een vlakke organisatie met een informele sfeer en passende arbeidsvoorwaarden. Indien je geen ervaring in het gevraagde hebt gelieve niet te solliciteren. Stuur uw sollicitatie naar Henriette Verhoeven Gastelseweg 96, 4705 AC Roosendaal of mail Henriette@verhoevenvanerp.nl Acquisitie op deze advertentie is niet gewenst.

Wil je werkelijk een verschil maken? Doe het dan nu! Bij CERATIZIT, de hardmetaal specialist, met hoofdkantoor in Luxemburg. Onze wereld is die van poedermetallurgie, van erts tot gebruiksklare componenten. High-tech producten voor veeleisende klanten uit innovatieve branches, zoals automobielindustrie, energietechniek, machinebouw of hout- en steenbewerking. Kom bij ons team in Roosendaal van 16- en wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers, en laat zien wat je kunt als: CSC medewerker M/V (deeltijd) ter versterking van ons Customer Service Center Wearparts De taken zijn o.a.: • Invoeren van orders en aanvragen in SAP. • Vervolgen levertijden. • Contacten onderhouden met klanten, toeleveranciers, fabrieken en buitendienst medewerkers.

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten ESSO DE WOUWSE TOL Rijksweg A58-10 4623 RM Bergen op Zoom essodewouwsetol@kpnmail.nl

Wij zijn op zoek naar jonge

enthousiaste medewerk(st)ers die fulltime / parttime ons team komen versterken. Iemand die van aanpakken weet en zeer flexibel is, heeft onze voorkeur. De werkzaamheden zullen bestaan uit: kassa, bakery, schoonmaken, bijvullen etc. Sollicitatie richten aan Mevr. R. van Doormaal via bovenstaand e-mail adres.

Profiel: • Commerciële opleiding en meerjarige ervaring in orderverwerking en omgang met klanten. • Je kunt goed overweg met MS-Office toepassingen; kennis van en ervaring met SAP is een pré. • Goede kennis van de Duitse taal en affiniteit met techniek. • Goede communicatieve vaardigheden, klantgericht denken, teamplayer. Geloof jij dat toewijding en team spirit noodzakelijk zijn om vooruit te komen? Wil je werkelijk een verschil maken? Wil je veeleisende opgaven en verantwoordelijkheden op je nemen? Dan willen wij jou leren kennen! Stuur je sollicitatie met je cv en de datum wanneer je eventueel beschikbaar bent naar: CERATIZIT Nederland B.V. Bergrand 224 4707 AT ROOSENDAAL t.a.v. Ger Bouwens (e-mail ger.bouwens@ceratizit.com) tel. 0165-550800




  





  



 



     

















   







 



    



  

    

 

 







   





 

 





 

 









  

  







 Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  







DRZ_20121014  
DRZ_20121014