Page 1

thuis in DE regio

WEEKENDEDITIE

R O O S E N D A A L S E

o p l ag e :

17 JUNI 2012 WEEK 24

en west-brabant:

Uitgeverij

de

bode

actualiteit

35.000

tota l e o p l ag e z e e l a n d

bv

I

Postbus

22,

4880

onroerend goed

AA

Zundert

auto’s

I

Te l .

076

sport

8 111

kerkelijk nieuws

www.zgvroosendaal.nl WWW.ZGVROOSENDAAL.NL

ALAIN DE DEUGD JEUGDKAMPIOEN SPEERWERPEN

599

BEZUINIGINGEN NEKKEN VRIJWILLIGERSDAG

facebook.com/zgvroosendaal FACEBOOK.COM/ZGVROOSENDAAL BRUGSTRAAT 18 ROOSENDAAL

brugstraat 18 roosendaal

I

480.000

www.internetbode.nl vacatures

Uw communicatie adviseur!

Samenwerking RADAR en Art 1.

Gemeente beheert gevonden voorwerpen ROOSENDAAL - Vanaf 1 juli bewaart de politie geen gevonden voorwerpen meer. Ook houdt de politie dan niet langer bij wie wat verloren is. In de wet is geregeld dat dit een taak is van de gemeente. De reden dat de politie stopt, is omdat deze taak teveel politiecapaciteit in beslag neemt. Ook brengt het bewaren van spullen kosten met zich mee. Wie na 1 juli bijvoorbeeld een portemonnee of mobieltje vindt kan die inleveren bij de gemeente. Overigens zijn er in de regio al gemeenten die de taak verloren/gevonden voorwerpen zelf uitvoeren. Dit zijn Drimmelen, Etten-Leur, Rucphen, Woensdrecht en Zundert. In deze gemeenten verandert er niks.

ROOSENDAAL - Het lokale antidiscriminatiebureau RADAR gaat samenwerken met Art. 1, het kenniscentrum voor discriminatie Nederland. De organisaties gaan intensiever samenwerken en activiteiten vaker gezamenlijk uitvoeren. RADAR wordt door verschillende gemeenten in West-Brabant ingehuurd om discriminatie te bestrijden. Art. 1 is door gewijzigde subsidieomstandigheden de afgelopen jaren ingekrompen, waardoor de organisatie te klein en te kwetsbaar is geworden om zelfstandig door te kunnen gaan. Door de samenwerking op te zoeken kan Art. 1 blijven bestaan. RADAR is actief in totaal 73 gemeenten en geeft voorlichting en training.

W E E K B L A D

Week van de Smaak zoekt aardappelheld

Dierenbescherming: chip je huisdier

ROOSENDAAL - De organisatie van de Week van de Smaak zoekt ondernemers in Noord-Brabant die de aardappel op een positieve manier in het zonnetje willen zetten. Deelnemers moeten op geheel eigen en unieke wijze bezig zijn met het produceren van hun aardappelen. Daarbij staan de kernwoorden ‘ambachtelijk’ en ‘streekgebonden’ centraal. De Brabantse Held vertegenwoordigt in oktober de provincie Noord-Brabant bij de landelijke Held van de Smaak verkiezing in Amersfoort. Lokale helden kunnen via www.weekvandesmaak.nl worden opgegeven tot 25 juni. De Brabantse vakjury kiest begin juli de Brabantse Held van de Smaak.

ROOSENDAAL - Chippen is erg belangrijk en daarom is juni een aantal jaar geleden door het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) uitgeroepen tot chipmaand.Deze maand staat helemaal in het teken van het laten chippen en registreren van je huisdier. Dierenbescherming West- en Midden-Brabant sluit bij dit initiatief aan en heeft een kortingsactie opgezet. Bij deelnemende dierenartsen kan je in juni je huisdier laten chippen. Dit bedrag is lager dan normaal, omdat zowel de dierenarts als de Dierenbescherming een bijdrage leveren. Kijk voor deelnemende dierenartsen op www.wmbrabant.dierenbescherming.nl of 06-43873400.

ROOSENDAAL - Oranjefans kwamen woensdag weer massaal naar de Oude Markt om samen de wedstrijd Nederland tegen Duitsland te kijken. De ontgoocheling was groot, toen Duitsland in de eerste helft twee doelpunten maakte en er uiteindelijk met de winst vandoor ging. Nederland heeft nog een kleine kans om door te gaan naar de kwartfinales. FOTO JOHAN MARQUERING

Wegpiraat blijkt onder invloed van drugs ROOSENDAAL - De politie kreeg maandagmiddag juni zacht. Hij kwam tot stilstand tegen een hectometerpaal. Daar een melding dat een automobilist slingerend over de is hij opgepakt. A58 tussen Wouw en Roosendaal M I D Dreed. E L B U R G SDe Eautomobilist & Vreageerde E E Rnergens S E op en wilde niet meewerken. Agenten hebben peperspray moeten gebruiken om De politie hield de 37-jarige bestuurder aan die onder invloed de man uit het voertuig te halen. De man was onder invloed was van drugs. De automobilist hing geregeld met zijn arm en van drugs en is naar het ziekenhuis gebracht. Zijn rijbewijs is hoofd uit de auto tijdens het rijden en reed wisselend hard en ingevorderd.

C1000

LAUREIJSEN Zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur

Botermalse biefstuk 8.00 kilo

H Y P E R S P E C I A L I S T

Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal Ook te vinden op www.roosendaal.nl

ROOSENDAAL

Deze week in de gemeenterubriek: • Expositie Groen Loont in Parottia geopend • Kroeven op faceboek • Inwoners maken goed gebruik van E-tainers

De Belder 70 T. 0165 39 55 82 www.profiletyrecenter.nl

BANDEN

3 pakken à 1.5 liter

1.98

N E P O ! G A D AN

van 2.97 voor C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal

alle zondagen in juni geopend

t

h

u

s

i

n

GOTELRFDABGA 23 JUNI 00 UUR . 7 1 0 0 . 11

ZA

van 11.00 tot 17.00 uur

tuincentrum

etten-Leur - www.lifeandgarden.nl

i

www.heideburgh.nl

d

ONDERHOUD

Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

W E E K B L A D

diverse smaken

APK

Uw krant is bij Drukkerij Vorsselmans in uitstekende handen

van 16.48 voor

Taksi drink

VELGEN

e

r

LEENDERT VAN DEN BORN B.V.

e

g i37, BREDA, o T. 076-5223166 Spinveld Belder 35, ROOSENDAAL, T. 0165-573777 www.leendertvdborn.nl

Foundation op zoek naar projecten ROOSENDAAL - De Pierre de Jonge Sr Foundation zoekt nieuwe projecten om in de toekomst te kunnen ondersteunen. In de geest van Pierre de Jonge sr. moet het gaan om projecten die zich richten op ouderen, kinderen of gehandicapten in de regio West-Brabant. De Foundation geeft geen geldbedragen, maar ondersteunt door directe aanschaf van benodigde materialen. Sinds de oprichting in 2004 heeft de Foundation een zestigtal projecten mede mogelijk gemaakt. Organisaties die voldoen aan bovenstaande doelstellingen kunnen een aanvraag tot ondersteuning indienen bij het secretariaat via e-mail foundation@pierredejonge.nl

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt


www.de-rooy-makelaardij.nl sinds 1963

Roosendaal, Fluwijnberg 50

Roosendaal, Galmeidijk 12

Bouwjaar ca.: 1990 Inhoud ca.: 400 m3 Perceel opp. ca.: 343 m2 Woning opp. ca.:140 m2

Roosendaal, Valkenburgstraat 17

Roosendaal, Alexanderdonk 2

Bouwjaar ca.: 1926 Inhoud ca.: 458 m3 Perceel opp. ca.: 252 m2

Bouwjaar ca.: 1979 Inhoud ca.: 420 m3 Perceel opp. ca.: 358 m2

Bouwjaar ca.: 1972 Inhoud ca.: 480 m3 Perceel opp. ca.: 598 m2

OPen huIs a.s. Zaterdag 23 juni van 10:30 - 11:30 uur Mooie goed onderhouden vrijstaand geschakelde woning met garage, gelegen op rustige hoeklocatie in woonwijk Tolberg. Hal, toilet; Ruime L-vormige woonkamer en open keuken (tezamen ca. 43 m2); keurig aangelegde tuin met houten chaletberging; zijtuin; Garage; 1e Verd.: vaste trap naar 2e verd.; 2 ruime slaapkamers (voorheen 3); nette badkamer. 2e Verd.: Open zolderruimte met dakraam; Bijz.: gehele woning vv laminaatvloeren; rondom vv rolluiken; garage voorzijde vv elekt. bediende deur; IN PRIJS VERLAAGD!

Goed onderhouden 2/1 kapwoning met oprit en riante achtertuin op rustige lokatie. Hal, toilet; Lvormige woonkamer met openhaard partij en schuifpui; keuken; bijkeuken; garage; royale keurig onderhouden achtertuin. 1e verdieping: 4 slaapkamers, 3 slaapkamers toegang tot balkons; Keurig onderhouden geheel betegelde badkamer; 2e verd: Royale bergzolder. Bijz: Geheel vv hardhouten kozijnen met dubbele beglazing.

Valkenburgstraat 17 Bouwjaar ca.: 1926 Inhoud ca.: 458 m3 Perceel opp. ca.: 252 m2 Volledig gerenoveerde vrijstaande woning met ruime stenen berging en zeer royale tuin, gelegen in rustige straat op loopafstand van hartje stad. Hal; woonkamer/eetkamer met trapkast; woonkeuken met moderne luxe keukeninr.; bijkeuken; toilet luxe badkamer; een ruime stenen berging met zeer royale bergzolder. 1e verd: apart toilet; Ouderslaapkamer met vide en royale inloopkast; 2 slaapkamers. Bijz.: woning geheel gerenoveerd 2010; gehele woning vvt kunststofkozijnen met dubb. beglazing.

Ruime, lichte en goed gelegen semi-bungalow met slaap- en badkamer op begane grond, zonnige tuin, garage en stenen berging, op mooie locatie in woonwijk Langdonk. Ruime hal; toiletruimte; riante slaapkamer (ca. 24 m2) met toegang voll. betegelde badkamer; L-vormige lichte woonkamer (ca. 48 m2) met open haard; Semi-open keuken. Ruime berging c.q. bijkeuken. Achtertuin met veel privacy; 1e Verd.: Ruime overloop mogelijkheid werkruimte; 2 ruime slaapkamers. Bijz.: Begane grond vv massieve parketvloer; Geheel vv dubbele beglazing; IN PRIJS VERLAAGD!

Vraagprijs € 287.000,- k.k.

Vraagprijs € 289.000,- k.k.

Vraagprijs € 279.000,- k.k.

Vraagprijs € 325.000,- k.k.

Dit is slechts een greep uit ons bestand van ca. 200 woningen, informeert u op ons kantoor naar ons verdere aanbod. Pres. Kennedylaan 1 • 4707 AT Roosendaal Postbus 263 • 4700 AG Roosendaal Tel. 0165-543050 E-mail: info@de-rooy-makelaardij.nl

Volg ons nu ook op twitter! @derooywoningen

Wij zijn supporter van onze klanten Rabobank Roosendaal-Woensdrecht kleurt deze zomer extra oranje. Want uw Rabobank is niet alleen fan van sport, wij zijn supporters van onze klanten. Daarom ontvangt u bij een hypotheekgesprek tijdens het EK Voetbal, de Tour de France én de Olympische Spelen het sportshirt cadeau*. Zo scoort u het thuisshirt van Oranje gedurende het EK én kunt u rekenen op ons topteam hypotheken voor coaching bij de

: ACTIE de ur

Onze Raboploeg hypotheken laat u scoren! Rabobank. Een bank met ideeën.

EK, Tonce, Fra ische Olympelen Sp

financiering van uw nieuwe woning. Onze klanten zijn daarom echte winnaars. Ook scoren? Kom langs!

Bel voor een afspraak (0165) 589 440 of kijk op www.rw.rabobank.nl

*Vraag naar de actievoorwaarden Actie loopt alleen bij Rabobank Roosendaal-Woensdrecht, t/m 12 augustus 2012.

Je eerste huis Meer mogelijk voor starters! onbereikbaar?

   Nieuwe startersleningen in Roosendaal  Wij doen juist voor starters een stap extra!  Weetstarters je welzijn waterjenuéchte mogelijkheden Wij gaan tot en heteen uiterste om een Voor veel mogelijkheden omzijn? een huis te kopen hypotheek af te sluiten. In Roosendaal en omgeving zijn weer startersleningen beschikbaar. Maar ook zijn er goede maar vooral verantwoorde hypotheek te vinden. In deze tijd sluiten wij  speciale voorwaarden en kortingen voor starters. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.  daarom snel eens langs. nog steeds veel hypotheken af voor starters. Kom Bel nu voor een afspraak.  Misschien ben jij de volgende wel!  De Hypotheekshop Roosendaal  Laan 12,Roosendaal. Roosendaal, (0165) Laanvan van Limburg Limburg 12, (0165)  55 53553053 30 www.hypotheekshop.nl/roosendaal/roselaar Molenstraat 16, Roosendaal, (0165) 56  97 50 www.hypotheekshop.nl/roosendaal      

DUIDELIJK DuiDelijk VERHAAL veRHaal

       

 

 

Voordeel bij Vershof Zonneplein B 

 

•Poldersalade 250 gram

€ 1.98

500 gram

€ 1.98

•Heerlijke zoete Kersen

Rucphen

• Ontwerp • Aanleg • Onderhoud • Sierbestrating • Boomverzorging T: 0165 - 342415 • E: info@jibro.nl

www.jibro.nl

Aanbiedingen zijn geldig van ma t/m za. Kijk voor heel veel tips, info en recepten op onze wekelijks vernieuwde website: www.nelisse.versvooru.nl

Brood- en Banketbakkerij Van Ravels Tolbergcentrum 162 roosendaal - Tel. 0165-553344 Bergen op- Zoom. Tel. 0164-258569. dorpsstraat 170 - HalsTeren - Tel. 0164-685638 www.nelisse.versvooru.nl Zonneplein 7-10 - BerGen oP ZooM - Tel. 0164-258569

Bergen op Zoom. Tel. 0164-240820 www.bakkerijvanravels.nl

Vraag vrijblijvend een offerte op maat.

24 uurs-service

t! 808 p to 29

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

ers

5-5

Ri

v 016 l oo L Be

Hans Luijkx

riooltechniek

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334


actualiteit

‘Verenigingen bedanken hun vrijwilligers zelf’

Bezuinigingen maken einde aan Vrijwilligersdag ROOSENDAAL – Er komt dit jaar geen Vrijwilligersdag. De gemeente heeft besloten om geen subsidie meer te verstrekken voor de dag waar op vrijwilligers uit alle gelederen van de samenleving in het zonnetje worden gezet. De gemeente vindt dat deze dag gefinancierd zou moeten worden uit sponsoring. DOOR MONIQUE JANSEN Volgens coördinator Christine van der Hucht van het Vrijwilligers Informatie Punt Roosendaal (VIP) is het niet mogelijk om de Vrijwilligersdag geheel te organiseren met sponsorgelden. “Het is in deze tijd heel moeilijk om dat voor elkaar te krijgen.”

een dag- en een avondprogramma. Een paar honderd vrijwilligers kwamen er op af om zich te laten verwennen met onder muziekoptredens. De gemeente staat niet negatief tegenover een alternatief voor de Vrijwilligersdag, maar wethouder Jongmans denkt dat zoiets moeilijk van de grond komt.

‘Verenigingen zorgen heel goed voor vrijwilligers’

Bedankje De gemeente vindt al enkele jaren dat het subsidiëren van de Vrijwilligersdag geen taak is van de gemeente. Overigens betekent het afschaffen van de Vrijwilligersdag volgens wethouder Kees Jongmans niet dat de vrijwilligers niet worden gewaardeerd. “Bijna alle vrijwilligers worden jaarlijks door hun ‘eigen’ organisatie bedankt. Zowel clubs als organisaties regelen wel iets”, zegt Jongmans. Van der Hucht zag de Vrijwilligersdag als een extraatje voor de mensen die zich belangeloos inzetten voor onder meer clubs en instellingen. “Verenigingen zorgen gelukkig heel goed voor hun vrijwilligers en geven bijvoorbeeld een kerstpakket cadeau of trakteren hun vrijwilligers op een uitje.”

“Het is dan van belang dat zoiets in samenspraak en samenwerking met alle organisaties, bedrijven en verengingen tot stand komt. Waardering uitspreken door het organiseren van een activiteit met alle betrokkenen lijkt ons zeer waardevol, maar of onze partners, clubs en verenigingen een gezamenlijke activiteit onderschrijven is de vraag. We kunnen ons ook goed voorstellen dat zij zelf hun vrijwilligers in het zonnetje willen zetten en dat de gemeente hier geen rol in heeft.”

Alternatief De jaarlijkse Vrijwilligersdag had altijd

Werkzaamheden VIP Het VIP gaat door met het ondersteunen

Een accordeonist wacht de bezoekers van de Vrijwilligersdag in 2008 op.

van instellingen en verenigingen en het beheren van de vrijwilligersvacaturebank. Ook onderzoekt het VIP of er meer wijkgericht kan worden gewerkt. Op vrijdag 5 oktober vindt de jaarlijkse Vrijwilligersmarkt plaats waar organisaties zich voorstellen aan potentiële vrijwilligers. Ook scholieren die verplicht een maatschappelijke stage

moeten lopen, kunnen op deze dag terecht voor informatie over de mogelijkheden in de gemeente Roosendaal. Ondersteunen Wethouder Jongmans benadrukt dat de gemeente professionele organisaties subsidieert die vrijwilligersorganisaties

ARCHIEFFOTO

ondersteunen op het gebied van sport, welzijn en wonen. Ook krijgen veel activiteiten in de stad die grotendeels worden uitgevoerd door vrijwilligers ook subsidie. “Hiermee waarderen niet zo zeer de vrijwilligers sec, maar wel de ambitie die zij hebben om iets te organiseren in en voor de stad”, besluit Jongmans.

Jong talent naar Wereldkampioenschappen Atletiek in Barcelona

Alain de Deugd is Nederlands jeugdkampioen speerwerpen ROOSENDAAL – Om de top te bereiken in de sport moet je talent hebben en een groot doorzettingsvermogen. Vooral dat laatste is belangrijk. Het gaat niet vanzelf. Je moet trainen, trainen en nog eens trainen om bij de besten te horen en kampioen te worden. Alain de Deugd weet dat als geen ander. Even had hij er genoeg van en bijna had hij er in het begin van het seizoen het bijltje bij neer gegooid. Gelukkig heeft Alain doorgezet en nu is hij jeugdkampioen speerwerpen van Nederland. DOOR MIEKE SPEKMAN

Woensdag 6 juni werd Alain de Deugd, student aan het Johan Cruyff College

Roosendaal gehuldigd op school. De directeur, Herman Kruis sprak hem lovend

Alain de Deugd heeft zich gespecialiseerd in het speerwerpen.

toe en hij kreeg bloemen. Alain haalde de eerste plaats op het onderdeel speerwerpen bij de A-Junioren op de Nederlandse atletiekkampioenschappen in Breda. Hij wierp zijn speer liefst 70.28 meter ver. Tevens verbeterde Alain het kampioenschaprecord en staat nu derde op de ranglijst aller tijden bij de junioren. Zijn rivaal Jurriaan Wouters uit Utrecht haalde 68.03. Beide jongens hebben de limiet gehaald voor het Wereldkampioenschap en mogen naar Barcelona met de nationale ploeg. De wereldkampioenschappen vinden daar plaats van 10 tot 15 juli.

“Vader is één van mijn grootste fans’

Veel trainen Voor die tijd moet er nog stevig getraind worden. Alain vertelt: ”Ik heb een Belgische coach, Patrick Bosschaert, en train 3 tot 4 keer in de week in Antwerpen. Ik zit in de professionele speerwerpgroep en ben in die stad lid van de Antwerpse Atletiekclub Brabo. De trainingen duren twee en half uur en mijn vader rijdt me er altijd naar toe. Hij vindt het niet erg om die tijd te wachten. Hij is vaak nog enthousiaster dan ik, en is één van mijn grootste fans. Mijn vrienden gaan ook vaak mee naar wedstrijden. In Breda bij de Nederlandse kampioenschappen waren mijn vrienden en familie een grote steun. Met mijn Belgische coach ga ik ook op trainingstages in het buitenland. Vier keer per jaar train ik twee weken in FOTO MIEKE SPEKMAN  Portugal. Met kerst, in januari, met car-

De ideale reclame voor uw bedrijf Drukkerij Vorsselmans levert vele producten die uw zaak opvallend promoten.

naval en in april ben ik daar geweest. Gelukkig betalen mijn ouders een gedeelte van de kosten en wordt er ook een deel gesponsord. Twee keer in de week train ik ook nog in Roosendaal bij Aleco Sportvisions op Vierhoeven. Daar doe ik kracht-en sprinttrainingen. Je hebt bij het speerwerpen atleten die op kracht gooien, die hebben van die spierbundels maar ik moet het meer van mijn techniek hebben. Ik ben niet zo sterk in mijn armen”. Lycurgus uit Krommenie Straks bij de Wereldkampioenschappen Atletiek gooit Alain natuurlijk voor Nederland, omdat hij Nederlander is. Alain komt uit voor atletiekvereniging Lycurgus uit Krommenie, een ploeg op eredivisieniveau waar hij ook lid van is. Alain vindt het een gezellige ploeg. Gelukkig hoeft Alain niet al te vaak naar Krommenie want die plaats ligt niet naast de deur. Alain begon zijn loopbaan als atleet al vroeg. Toen hij 6 jaar was, ging hij samen met zijn één jaar oudere vriendje Sven, die toen bij hem in de klas zat, mee naar Thor. De eerste jaren deed Alain mee met alle takken van sport. Vanaf zijn twaalfde jaar ging hij zich specialiseren in de werponderdelen zoals Kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen. De kogels en discussen vond Alain te zwaar worden en hij koos uiteindelijk voor de speer. Die keuze bleek een schot in de roos te zijn.

Een greep uit de mogelijkheden: displays, plafondhangers, banners, vlaggenlijnen, loterijacties, kraskaarten, ballonnen, stickers, wobblers, schapkaarten en -stroken, flyers, folders,

Professionele reclame-uitingen zijn nog succesvoller in combinatie met een advertentie in de Bode. Informeer vrijblijvend naar onze mogelijkheden:

mailings, krantenspecials.

Drukkerij Vorsselmans BV | Bredaseweg 26 | 4881 DE Zundert | Tel. 076 599 81 11 | drukkerij@vorsselmans.nl | www.internetbode.nl PAGINA 3


garant

Vlierwerf 7-b, Roosendaal telefoon (0165) 555 602 email info@garantmakelaardij.nl

garant

beëdigd registermakelaar en -taxateur rmt BIEDEN VANAF....

OPKNAPWONING

STARTERSWONING

VERRASSEND GROOT

NIEUWE VRAAGPRIJS

Roosendaal, Sophiastraat 79

Roosendaal, Kalsdonksestraat 91

Roosendaal, Sint Theresiastraat 1

Roosendaal, Gripvelden 1

Roosendaal, Enargietdijk 39

OPKNAPWONING IN CENTRUM

GOEDKOPE 2/1-KAPWONING

KEURIG AFGEWERKTE TUSSENWONING

UITGEBOUWDE HOEKWONING

PRACHTIG GELEGEN WONING MET CARPORT

Deels kunststof kozijnen Deels dubbele beglazing Ruime woonkamer en keuken 3 (mogelijkheid) 4 slpkmrs Bouwjaar : 9999 Perceelopp. : 95 m2 Inhoud : 400 m3

Helft van op te knappen 2/1-kap Starters- of beleggingswoning 2 Slaapkamers, gesloten keuken Zonnig gelegen tuin met berging www.garantmakelaardij.nl

€ 90.000,- k.k.

NIEUWE VRAAGPRIJS

Bouwjaar : 9999 Perceelopp. : 137 m2 Inhoud : 250 m3

Keurig onderhouden woning Ruime keuken met inbouwapparatuur Verrassend grote woonkamer Ideale woning nabij het centrum www.garantmakelaardij.nl

€ 125.000,- k.k.

IN HET CENTRUM

Bouwjaar : 1900 Perceelopp. : 62 m2 Inhoud : 255 m3

www.garantmakelaardij.nl

€ 149.000,- k.k.

NIEUWE VRAAGPRIJS

Woonkamer met schuifpui Luxe, uitgebouwde keuken 4 Slaapkamers, luxe badkamer Perfect afgewerkte woning met ruimte Bouwjaar : 1973 Perceelopp. : 187 m2 Inhoud : 420 m3

www.garantmakelaardij.nl

€ 224.500,- k.k.

Uitstekend onderhouden, met extra grote berging Ruime woonkamer en 4 ruime slaapkamers Privacy biedende, zonnige tuin (West) Luxe, extra grote keuken met eetgedeelte Bouwjaar : 1978 Perceelopp. : 217 m2 Inhoud : 420 m3

www.garantmakelaardij.nl

€ 237.500,- k.k.

Uw

woning verkopen?

Roosendaal, Lavadijk 42

Roosendaal, Burg. Prinsensingel 55

Roosendaal, Basaltdijk 38

GROTE TRIPLO-WONING MET GARAGE

KARAKTERISTIEK HERENHUIS MET TUIN

RUIME WONING (550M3) OP GOEDE LOCATIE

Grote, ruime, lichte woning 4 Slaapkamers. 2e toilet Ruime tuin op het zuiden Rustige, groene omgeving Bouwjaar : 1979 Perceelopp. : 244 m2 Inhoud : 424 m3

Met veel prachtige, originele elementen 4 Slaapkamers, ruime badkamer Grote woonkamer en gesloten keuken Zonnige achtertuin met 2 bergingen www.garantmakelaardij.nl

€ 247.500,- k.k.

Bouwjaar : 1955 Perceelopp. : 158 m2 Inhoud : 520 m3

www.garantmakelaardij.nl

€ 287.500,- k.k.

Gelegen op een mooie locatie (Kortendijk) Zeer ruime woonkamer (50m2) met haard 4 slaapkamers, inpandig bereikbare garage Privacy biedende, grote tuin met zijpoort Bouwjaar : 1975 Perceelopp. : 473 m2 Inhoud : 550 m3

Bel

Brian van eekelen

beëdigd registermakelaar/ -taxateur

Tel. 0165 - 555 602

www.garantmakelaardij.nl

€ 324.500,- k.k.

voor uitgebreide info en ons totale aanbod, zie: www.garantmakelaardij.nl


actualiteit

School de Heiberg bestaat 25 jaar

Colofon

Trommelen op emmers en pannen

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

ROOSENDAAL – Al vijfentwintig jaar is basisschool De Heiberg de thuisbasis voor veel kinderen in wijk de Tolberg te Roosendaal. Speciaal voor het jubileum heeft de school een feestweek georganiseerd. Niet alleen de school viert een jubileum, ook een lerares wordt in het zonnetje gezet.

Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten Els Adams, Angèle van Tiggelen, Mieke Spekman Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties donderdag 11.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s donderdag 09.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 24

De oplossing van deze puzzel is in week 25 te vinden op www.internetbode.nl

De kinderen van De Heiberg brengen een heus concert ten gehore.

DOOR ROBIN LOOY Het schoolplein van basisschool De Heiberg is gevuld met ouders en kinderen. Het is niet omdat de kinderen pauze hebben, maar omdat ze een show gaan opvoeren.

© www.sudokusite.eu

Creaties van afval Het is dringen belazen want iedereen wil wel zien wat de kinderen gaan brengen. Dagenlang hebben de kleintjes gewerkt aan hun mode creaties gemaakt van afvalmateriaal. Met een grote modeshow laten ze zien wat ze gemaakt hebben. Kleurige kleding en hoofddeksels passeren de revue op een catwalk. Hier zou menig modeontwerper jaloers op kunnen zijn. Ook gaan de groepen muziek maken door middel van trommelen op diverse voorwerpen. “De kinderen hebben een aantal lessen gehad voordat ze het optreden kunnen brengen “,

aldus CVK-leraar Frans van de Burgt. “ Samen met Sander en Jeroen hebben we een kleine cursus slagwerk gegeven.

‘Er zijn wat stokken gesneuveld’ De ene groep is aan de slag gegaan met vuilnisbakken, de ander met potten en pannen, en weer een andere groep met emmers. Sommige kinderen sloegen met zoveel temperament dat er zelfs wat stokken zijn gesneuveld.” De jonge trommelaars spelen met veel enthousiasme en dat geluid zal nog lang in de Tolberg nadreunen. Lied Terwijl de ouders staan te genieten van hun kroost , doet ook lerares Marie-Louise van Geel vrolijk mee. Ze sluit de middag af

FOTO ROBIN LOOY

met een lied. Dit lied is speciaal voor het vijfentwintigjarig bestaan van de school geschreven. De tekst op het nummer ‘Waka Waka’ van Shakira wordt uitbundig meegezongen. “Ik geef hier inmiddels ook al vijfentwintig jaar les”, zegt MarieLouise. “Dit doe ik nog steeds met veel plezier. Ik ben gestart als kleuterjuf en dit heb ik tien jaar gedaan. Destijds zijn we de school met z’n drieën gestart. De school is in al die jaren flink gegroeid. Tussendoor heb ik ook andere groepen lesgegeven, maar ben toch terug gekeerd naar de kleuters. Daar ligt mijn hart nu eenmaal. Op de reünie ben ik nog een aantal oud leerlingen tegengekomen van me. Dan pas merk je dat je oud wordt. Oud-leerlingen van mij willen zelfs hun eigen kinderen bij mij in de klas hebben. Dan weet je wel dat je het goed hebt gedaan. Je moet er zelf iets inleggen om er ook weer iets voor terug te krijgen.”

Nieuw beleid gemeente gooit roet in plannen

Samenvoeging Stichting Peuterspeelzalen en Juzt afgeblazen ROOSENDAAL – Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal (SPR) en de West-Brabantse jeugdzorgaanbieder Juzt DOOR MONIQUE JANSEN gaan niet samen. De partijen hebben het onderzoek naar een fusie stopgezet. De plannen van de gemeente om in 2015 te starten met integrale kindcentra waarin basisonderwijs, kinderopvang en peuterspeelzalen nauw samen- Stichting Peuterspeelzalen Roosendaal krijgt binnen de integrale kindcentra waarwerken past niet bij de taakstelling van Juzt.

schijnlijk een nieuwe rol. Tot die tijd krijgt de stichting nog wel subsidie voor het uitvoeren van de bestaande activiteiten. Onverwacht Ko van Aalst, directeur bij SPR vindt het jammer dat het samengaan definitief van de baan. “Ik had er een goed gevoel bij, maar er is onverwacht een geheel nieuwe situatie ontstaan. De plannen van de gemeente waren nog niet bekend op het moment dat wij het onderzoek starten.” Erwin Höppener, bestuurder bij het Juzt, ziet geen andere optie dan de fusie met SPR bij voorbaat al af te blazen. Höppener legt uit: “In een integraal kindcentrum zoals de gemeente voorstelt is voor jeugdzorg primair geen rol weggelegd. Bovendien is slechts twee jaar garantiesubsidie voor ons een te onzeker uitgangspunt over samenvoeging.” Kindcentra De gemeente wil de peuterspeelzalen en de kinderopvang intensief met elkaar laten werken door ze bijeen te brengen in een integraal kindcentrum voor de jeugd van nul tot vier jaar oud. Het aanbod aan voorschoolse voorzieningen wordt zo op een lijn gebracht.

Onder Stichting Peuterspeelzalen Roosendal vallen 26 crèches in de gemeente. PAGINA 5

De gemeente benadrukt dat zowel het peuterspeelzaalwerk als de kinderopvang en de voorschoolse educatie blijft bestaan. “Een belangrijk voordeel is dat na integratie van voorzieningen ook een combinatie van verschillende mogelijkheden beschikbaar is, zodat peuters het speelarrangement krijgen aangeboden dat past bij hun ontwikkeling”, meent de gemeente. Gelijke kansen Volgens de gemeente bieden integrale kindcentra alle kinderen gelijke kansen in hun vroege ontwikkeling die noodzakelijk is, voordat ze beginnen aan hun schooltijd. In de centra houden geschoolde medewerkers de ontwikkeling van de jonge kinderen in de gaten. Daarbij wordt samengewerkt met onder meer het onderwijs. Als dat nodig is krijgen de kinderen extra ondersteuning om een achterstand in te lopen. SPR en Juzt SPR is de overkoepelende organisatie van 26 peuterspeelzalen uit Roosendaal en de kerkdorpen Nispen, Wouw, Heerle, Wouwse Plantage en Moerstraten. Er werken 80 mensen. Juzt is ontstaan uit een fusie tussen Tender, de Zuidwester en Don Bosco en biedt jeugdzorg aan. Bij Juzt zijn 1.000 medewerkers in dienst op in totaal twaalf locaties. Op verschillende plekken worden kinderen en jongeren opgevangen.


KORT BEDRIJVIG

Fotografie tentoonstelling in Roosendaal

De Dag van de Fotografie in de Raadhuisstraat Open dagen Landgoed geëxposeerd bij kookwinkel Kookaburra, zijn foto’s van zwangere buiken te zien HeideBurgh

Tulp, foto gemakt door cursist Theo Boekee.

ROOSENDAAL - Het afgelopen schooljaar hebben de cursisten van Fotografieles.nl hard gewerkt aan hun eigen projecten die zij vol trots presenteren tijdens de afsluitende tentoonstelling. Om dit een extra feestelijk tintje te geven organiseert Fotografieles.nl daarom de “Dag van de Fotografie” in de Raadhuisstraat in Roosendaal.

Diverse lokale winkeliers stellen een deel van hun winkel en etalage ter beschikking aan de cursisten, zodat zij hierin hun werk kunnen exposeren. De winkels en cursisten zijn speciaal bij elkaar gezocht, zodat het fotografische thema van de exposerende cursist goed aansluit bij de producten die de betreffende winkel aanbied. Zo worden prachtige voedselfoto’s

bij Mama in Spé en modefotografie met klassieke jurken modewinkel By Mira. Ook kan er met fotopuzzels van spreekwoorden gepuzzeld worden bij speelgoedwinkel De Kindervilla. Drogisterij Het Geheim, Floor Fashion en de Kunstuitleen staan eveneens een dag in het teken van fotografie. Daarnaast bestaat de expositie uit verschillende series waarin de thema’s ‘energie’, ‘tijd’, ‘lomograferen’, ‘het Nederlandse landschap’ en ‘de rode draad’ centraal staan. Iedere cursist heeft zijn eigen invulling gegeven aan de gekozen thema’s en dat levert een zeer diverse collectie aan mooie, leuke en origineel gepresenteerde foto’s op. De expositieroute start bij de workshopruimte van Fotografieles.nl aan de Raadhuisstraat 99. Hier is een route met plattegrond gratis verkrijgbaar met daarop informatie over de deelnemende fotografen en winkels. De cursisten en docenten zijn zelf aanwezig om een toelichting op het werk te geven. Ook kunnen vragen over fotografie gesteld worden. De expositie is gratis te bekijken op zaterdag 23 juni tussen 10.00 en 17.00 uur. Meer informatie is terug te vinden op de website van Fotografieles.nl.

Station Roosendaal werd tot drie keer toe ontruimd na lekkende wagons

Controle op probleemtrein in Essen ROOSENDAAL – De Belgische goederentrein die tot drie keer toe voor problemen zorgde op het Roosendaalse spoor wordt voortaan extra gecontroleerd in Essen. Dat heeft DB Schenker Rail Nederland waartoe de wagons behoren toegezegd aan burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal. Hierdoor moeten incidenten met lekkende treinstellen tot het verleden behoren. DOOR MONIQUE JANSEN DB Schenker Rail Nederland heeft een aangepaste tijdelijke verordening uitgevaardigd voor de wagenladingtrein van Amsterdam naar Rotterdam Kijfhoek. Extra check “In deze aangepaste tijdelijke verordening is bepaald dat de extra controle van deze trein niet langer plaatsvindt op het goederenemplacement in de gemeente Roosendaal”, meldt woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker in de brief aan de gemeente. Tussenstop Pas wanneer de trein helemaal is goed-

gekeurd, gaan de wagons de grens bij Roosendaal over. Het bedrijf streeft er naar dat de trein uiteindelijk zonder tussenstop rechtstreeks van Antwerpen naar Rotterdam Kijfhoek kan rijden. Burgemeester Niederer had na het derde incident met een lekkende treinwagon de treinonderneming om opheldering gevraagd. Ook vroeg de burgemeester minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu om hulp voor een structurele oplossing. Zoutzuur De drie incidenten hadden allemaal betrekking op treinwagons die gevaarlijke stoffen vervoeren. In april ontruimde de hulpdiensten voor het eerst het station in

Roosendaal, doordat een wagon zoutzuur lekte. Reizigers liepen daardoor meer dan een uur vertraging op. In mei bleken uit een goederentrein druppels brandbare methanol weg te vloeien. Dat is een soort giftige alcohol.

RUCPHEN - Landgoed HeideBurgh, gelegen tussen Roosendaal en Rucphen, organiseert wederom een aantal Open Dagen. Het landgoed gaat bestaan uit een 18-holes golfbaan met oefenfaciliteiten en 17 landgoederen met een kaveloppervlakte van elk 5000 m2, verdeeld over vier clusters elk met een eigen sfeer. Vrijdag 22 juni zijn de bedrijven uit de regio van harte welkom van 16.00 – 19.00 uur, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje. Zij worden uitgebreid geïnformeerd over de interessante mogelijkheden die Golfbaan HeideBurgh te bieden heeft, waaronder de sponsor/ founder mogelijkheden, de businessclub en de kavels. De Belgische golfbaanarchitect Dimitri van Hauwaert zal ook aanwezig zijn. Zaterdag 23 juni is het de beurt aan de particulieren zij kunnen zich laten voorlichten over zowel de golfbaan als de bouwkavels. Van 11.00 – 17.00 uur is men welkom en een hapje en drankje staan klaar. De locatie voor beide dagen is Langendijksestraat 7, 4715 PH Rucphen, gelegen in het hart van het landgoed. HeideBurgh is een samenwerking tussen Langendijk B.V. en BVR Projectontwikkeling B.V.

KORT BEDRIJVIG

Fiets mee met Rosita Steenbeek – RoosendaalBreda-Roosendaal ROOSENDAAL - Zaterdag 30 juni om 11.00 uur komt Rosita Steenbeek op de fiets naar boekhandel Het Verboden Rijk voor een meet & greet ter promotie van haar nieuwe boek Amsterdam-Delphi. Daarna vervolgt zij haar weg naar boekhandel Van Kemenade & Hollaers in Breda. Graag nodigen we Roosendaalse wielerliefhebbers uit om haar fietstocht te begeleiden van Roosendaal naar Breda. Op de terugweg kunnen de renners er een wedstrijd van maken, maar dat is aan hen. Fietst u mee? Meldt u zich dan aan. http://www.verbodenrijk.nl/activiteiten www.verbodenrijk.nl

KORT BEDRIJVIG

Samen in Topconditie bij Jan Hop in Roosendaal

Verdacht Begin deze maand werd het station opnieuw ontruimd, omdat er opnieuw een wagon verdacht werd. Een druppel die werd gespot op het treinstel bleek naderhand iets onschuldigs te zijn. De incidenten hadden te maken met nieuwe controles op het spoor van Roosendaal. Doordat de treinen nu in België worden onderzocht, zullen nieuwe incidenten waarschijnlijk niet meer volgen.

Jaarmarkt tijdens Rucphense Feesten RUCPHEN - Zondag 17 juni a.s. organiseert Ondernemersvereniging Rucphen in samenwerking met Star Promotions de jaarmarkt tijdens de Rucphense Feesten in het centrum van Rucphen. De jaarmarkt zal plaatsvinden van 11.00 uur tot 18.00 uur. Wij nodigen iedereen uit om de gezellige en veelzijdige jaarmarkt tijdens de Rucphense feesten te komen bezoeken. Laat u verrassen door het brede assortiment artikelen over de ongeveer 150 kramen. Denk hierbij aan diverse kleding en modeaccessoires, sieraden, schoeisel en andere lederwaren, drogisterij artikelen, speelgoed en boeken.

Ook voor de lekkere trek die u vast heeft gekregen van het rondsnuffelen bij de kramen kunt u terecht op de jaarmarkt. Er zijn verschillende etenswaren te verkrijgen zoals friet en snacks, Griekse delicatessen, Surinaamse snacks, poffertjes, churros, ijs en fruit. Ook voor een glas frisdrank en koffie of thee, kunt u terecht op de diverse terrassen. Deze jaarmarkt is een waar dagje uit voor jong en oud. De kinderen zullen daarom zeker niet vergeten worden. Ter plaatse zijn verschillende attracties waar ze zich kunnen vermaken. Zo kunnen ze bijvoorbeeld springen op de bungee jump en zelfs een papegaaienshow vind er plaats. Ook is er de ‘Lachen is okee show.’ Dit is een leuke show van Ton Laros voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Gemengd koor Vox Jubilans gaat weer op reis ROOSENDAAL - Na een open repetitie op 25 april die gehouden werd in Den Enghel in Bergen op Zoom, en deelname op zondag 3 juni aan Middelburg Volkoren in Middelburg, reizen we verder. We verleggen onze grenzen en gaan de grens over naar ons buurland Belgie. Op zaterdag 23 en zondag 24 juni wordt het 20 jarig jubileum gevierd van Festimalle. Festimalle is een jaarlijks terugkerend festival in Oostmalle in Belgie voor koren uit diverse landen. Vox Jubilans zal op zon-

dag twee optredens verzorgen. Het eerste zal zijn om 15.30 uur in de feesttent en heeft een wat speelser karakter. We brengen dan nummers als: Swing the prelude, Koorkolder, een selectie uit: “Als de rook om je hoofd is verdwenen“ van Boudewijn de Groot en Sophietje van Johnny Lion. Deze laatste twee kunt u zeker meezingen. Het tweede optreden staat gepland om 16.40 uur in de Ridderzaal van het kasteel en zal een ietwat klassieker tintje mee krijgen. Daar staan op het programma: Inter natos mulierum, Insalata italiana, The West Side

Story en down by the Sally Gardens. Wij mogen voor de vijfde keer van ons laten horen tijdens dit altijd erg gezellige evenement en geven daar graag gehoor aan. Locatie Kasteel de Renesse, Lierselei 2830, Oostmalle 2030 Belgie. Bent u nieuwsgierig geworden kijk dan op onze website www.voxjubilansroosendaal.nl daar vindt u ook de agenda met de geplande activiteiten voor 2012 en 2013. In 2013 reizen we nog verder en wel naar Riga de hoofdstad van Letland om daar deel te nemen aan het 5-jaarlijks muziekfestijn. PAGINA 6

ROOSENDAAL - Bij Autobedrijf Jan Hop in Roosendaal houden ze regelmatig activiteiten voor hun klanten. Begin dit jaar is Erik Reijns, verkoopadviseur bij Jan Hop, een Run Clinic gestart om zo klanten uit de luie stoel te krijgen en samen lekker aan de conditie te werken. Dit initiatief mondde uit in een gezellige groep van ongeveer 25 personen die er met frisse moed tegenaan gaan. De Run Clinic omvat een training, die vanaf begin dit jaar elke maand bij Jan Hop wordt gegeven door de in Roosendaal bekende Thor trainer Herman in ’t Veen. Herman in ’t Veen zet zich al jarenlang in als trainer en begeleider van hardloopgroepen. Elke trainingsavond begint met een goede warming up in de showroom, die gevolgd wordt door een looptraining van Herman, waarbij op een leuke en ontspannende manier de basisbeginselen van het hardlopen worden getraind. Na elke training krijgt iedereen een trainingsschema mee zodat thuis verder getraind kan worden. Binnenkort dient zich op 18 juni de laatste trainingsavond aan, daarna zullen de lopers Klaar moeten zijn voor hun einddoel: de 10 kilometer van De Zomerklassieker van Brabant! Tijdens deze Zomerklassieker zullen de lopers hun noeste arbeid van de afgelopen maanden Omgezet zien worden in een leuke en vooral gezonde 10 kilometer. Uiteindelijk is het daar natuurlijk allemaal om te doen, Samen in Topconditie zodat we weer lekker in ons vel zitten! De Zomerklassieker vindt plaats op 24 juni, waarbij om 16.30 uur de 10 kilometer van start gaat met natuurlijk het Jan Hop Running Team. Jan Hop Run Clinics “Samen in Topconditie“ Autobedrijf Jan Hop Roosendaal, www.janhop.nl


lief en leed

Familieberichten

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Weekenddiensten

Tel.: 0165-36 45 66

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

www.uitvaartbrabant.nl Onze sfeervolle uitvaartcentra zijn huiselijk en intiem en voorzien van alle moderne faciliteiten. Graag informeren wij u over alle mogelijkheden rondom de uitvaartdiensten die bij ons, zonder tijdslimiet, gehouden kunnen worden.

Bergen op Zoom Heiningen 115 Tel. 0164 - 233 473

Plantenkwekerij Marc (

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl

Roosendaal Bachlaan 3 Tel. 0165 - 533 785

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Raats

* Perkplanten Nog steeds volop keuze * Geraniums 1E KWALITEIT * Fuchsia’s Planten!!!!! * Surfinia’s * Hanging baskets Dagelijks open van * Kuipplanten Ma t/m za 9.00u – 18.00u Bergsebaan 118, Nispen * Vaste planten 06-16380941 * Heesters Dagelijks verse * Potgrond aardbeien. * etc. etc

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

Mon plaisir 113 Etten Leur

VAN 8 JUNI T/M 1 JULI GIGANTISCH EK-VOORDEEL BIJ ALKUPLUS KOZIJNEN!

Hallo,

Graag plaatsen in de volgende edities van de Roosendaalse en Bergse Bode (2 kolommen breed in zwart-wit):

+ + 11% 3%

MAAK KANS OP

Rucphense bode woensdag 20 juni Woensdrechtse bode woensdag 20 juni Halderbergse bode woensdag 20 juni Steenbergse bode woensdag 20 juni Roosendaalse Bode Zondag 17 juni Bergse bode Zondag 17 juni DEALERgroet, MetERKEND vriendelijke

KORTING Standaard tijdens het hele EK*

GOAL KORTING Bij iedere goal van Oranje tijdens een wedstrijd*

EEN RETRO

SCOOTER

Bij bestelling ontvang je het originele Oranje EK-shirt!** Kom dus snel langs in onze showroom want bij Wibro scoor je altijd! *Vraag naar de voorwaarden in onze showroom. **Zolang de voorraad strekt.

Wibro Isolatie - Renovatie De Wijper 22 | 4726 TG Heerle Tel 0165 - 30 37 27 | info@wibro.nl Openingstijden showroom: ma. t/m vr. 09.00 - 17.00 uur za. 09.00 - 12.30 uur Buiten deze openingstijden op afspraak open. www.wibro.nl

Tel: 076-5985226

van Lanschotstraat 18 Achtmaal

STOP NU MET ROKEN!!! ●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen therapeuten 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten ●● Geen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ●● Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT  Geen extra kilo’s en pijnloos ● Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT MIGRAINE, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

Kozijnen | Rolluiken | Dakkapellen | Gevelbekleding | Veranda’s | Spouwmuurisolatie | Vloerisolatie PAGINA 7

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend


Voorproefje 40-jarig jubileum volgend seizoen

Voorbereiding concert in volle gang

Geslaagde clubdag Blauw-Wit basketball

Zanggroep Opus165

ROOSENDAAL - Zondag 10 juni beleefden de basketballers van BlauwWit hun jaarlijkse clubdag in en om Sporthal D’n Dijck. En dat leverde opnieuw een enorm geslaagde dag op, ook omdat het weer goed meewerkte. Voor alle (oud)leden, vrienden en familie, van heel jong tot heel oud, was er een mooi gevarieerd programma samengesteld. Natuurlijk heel veel lekker basketballen met z’n allen, met clinics verzorgd door Fun4All, een spannende competitiewedstrijd van de meisjesU16 en een heus (reünie-) toernooi tussen maar liefst 3 heren-teams van (oud)leden uit de hele bijna 40 jarige clubhistorie, en een fanatieke “jong” tegen “oud” wedstrijd! Veel enthousiast publiek van familie en vrienden en spelers en speelsters van (heel)vroeger en nu, jong en oud, maakten het gezellig samenzijn compleet. Er waren hapjes en drankjes, een uitgebreide barbecue, en lekkere live-muziek verzorgd door de Roosendaalse band (hoe toepasselijk!) Family&Friends. Op de facebook-groep van Blauw-Wit basketball zijn heel veel mooie foto’s te zien en reacties te lezen. Geslaagd voorproefje op het 40-jarig jubileum volgend jaar! De meisjes van u16 ontvingen voor de laatste wedstrijd van het seizoen Agathos uit Geertruidenberg. Door vanaf het begin een stevige zonedefense op te stellen wist Blauw-Wit de

bezoekers aardig van het scoren af te houden, en zelf enkele mooie steals te maken, fast-breaks te lopen en mooie scores te maken. Blauw-Wit wist de eerste kwarten een voorsprong op te bouwen via 12-8 en 8-6, maar na rust ging het even mis. Agathos kwam sterk terug met afstandsschoten die vielen, terwijl Blauw-Wit op het andere bord veel moeite had om te scoren (8-21). En het lukte de thuisploeg nét niet om die achterstand in het laatste kwart weer in te lopen ondanks mooie acties en winst van het kwart (12-10). Het team uit Geertruidenberg nam de winst mee. Eindstand 40-45.

Zomeravond basketball competitie In Bergen op Zoom neemt een mixed-team van recreanten van Blauw-Wit Tullepetaonen deel aan de 36e jaarlijkse Zomeravond basketball competitie. In de poulefase wonnen ze al van ’t Slik en verloren ze van Miami Heat. Afgelopen dinsdag 12 juni speelden ze tegen het team van Waterpolo In de Kajuit. Het werd heel spannend, ze gaven elkaar nauwelijks toe, maar in de eindfase waren de Waterpoloërs geholpen door enkele echte basketballers toch de sterksten: 34-28. Donderdag 14 juni spelen ze tegen OverDeTop, en die wedstrijd zullen ze met ruime cijfers moeten winnen om de kwartfinales te halen.

VANAF EIND JUNI BESCHIKBAAR OP BC BORCHWERF2 IN ROOSENDAAL

Zanggroep Opus165.

MEGA-GARAGES Ideaal voor opslag- en productieruimte en stalling van old-timer, camper, boot, caravan, etc.

TEL: 0164-271030 / WWW.BCBORCHWERF2.NL

Pupillen onder 13 Hieronymus spelen NK waterpolo ROOSENDAAL - In het weekend van 9 en 10 juni speelden de Pupillen onder 13, door afwezigheid van de kampioenen uit hun poule, het NK waterpolo in hun klasse. Het team bestond uit Julian van Doorn, Boyd Jurres, Layla Haddouch, Jort van den Oever, Wout de Joode, Didier Kools, Bente Elsten, Kimberley den Ouden, Dorien van

Eekelen en Melissa Tichelaar. Coaches waren Klazina de Jong en Maaike van den Berg. Zaterdag moest Hieronymus het opnemen tegen AZN en ZBP, beide wedstrijden werden verloren met de cijfers 0-13 en 20-0. Zondag speelden ze tegen AZC, dit ging al beter, er werd wel met 7-0 verloren. Ook werd er die dag gespeeld om de 11/12e plaats, waar Hieronymus goed partij gaf,

maar uiteindelijk net aan het kortste eind trok met 3-4. Gescoord werd er door Melissa, Layla en Boyd. Het was een zwaar toernooi, ook omdat Hieronymus pas laat te horen kreeg om mee te doen en zo goed als geen voorbereiding had, maar het was een enorme leuke ervaring voor de kids. Meer informatie: www.zpv-hieronymus. com

Bristol Team presenteert hun damesteam ROOSENDAAL - Met enige trots kunnen wij ons damesteam aan u voorstellen. Deze groep meiden gaan de competitie in namens Bristol Team/BFit. Afgelopen vrijdag was het dan zover een

groot deel van het damesteam had hun eerste training. Het was een training waarbij de (een deel van de) dames kennis hebben gemaakt met het futsalspel. Sommigen waren hier al wat meer mee bekend dan anderen. Als de speelsters spelen op het veld, maar in de zaal is toch anders.

Het was ook een eerste kennismaking voor de dames met elkaar op zaalvoetbalgebied. Er is getraind op looppatronen en schiettechnieken. Met nog een paar trainingen en oefenwedstrijden belooft het een leuk en succesvol seizoen te worden voor het dames team.

Judoka’s Garami in Halsteren HEERLE - Op zondag 10 juni hebben 4 judoka’s van judovereniging Garami uit Heerle deelgenomen aan een judotoernooi dat door sportschool Shintai werd georganiseerd.

Dit toernooi werd gehouden in sporthal de Kannebuis in Halsteren. In totaal deden er 115 judoka’s mee, 3 van de 4 judoka’s van Garami kwamen op het erepodium terecht.

De uitslag was als volgt: een eerste plaats was er voor Manuel van Oosten, een tweede plaats voor Maurice van Dooren en Charlotte van Oosten behaalde een derde plaats.

Nationale finale turnen heren

Eerste plaats op rekstok Bjorn Nelemans ROOSENDAAL - In het weekend van 2 en 3 juni werd in Nijverdal het Nederlands kampioenschap turnen gehouden. Net zoals zijn idool Epke Zonderland turnde Bjorn een uitstekende oefening en haalde de gouden medaille. Op zaterdag was de meerkampfinale voor Bjorn en op zondag de toestelfinales voor Bjorn en Quinten Rijshouwer. Bjorn, de jonge turner van Dynamo Roosendaal turnde op zaterdag zijn meerkampfinale. Na een weekje schoolkamp en dus een weekje niet trainen mocht hij toch strijden voor de medailles. Hij begon zeer goed met een 19,05 op de ringen. Na 4 toestellen stond hij op de tweede plaats en het was erg spannend want de eerste plaats was ook binnen zijn bereik! Maar ook hij lag in het bereik van de nummers 3

en 4. Zijn 5e toestel, de vloer ging niet helemaal vlekkeloos, dus bij het laatste toestel nam hij het risico om alles in het hoogste moeilijkheidsniveau te turnen. Dit lukte goed, dus bracht zijn totaalscore weer iets omhoog. Bij de prijsuitreiking was het erg spannend maar uiteindelijk mocht hij dan toch naar de 2e plaats komen en de zilveren medaille in ontvangst nemen. Zondagochtend werden de toestelfinales geturnd. Quinten Romeo Rijshouwer mocht 2 toestellen turnen. Voor hem was dit zijn eerste Nederlands Kampioenschap, dus extra spannend! Op zijn eerste toestel brug begon hij enorm goed, maar maakte tegen het einde van zijn oefening toch twee kleine foutjes. Voor zijn tweede en laatste toestelfinale mocht hij naar de voltige paddenstoel. Hiervoor was hij met een bijna perfecte score geplaatst (19,70!) maar tijdens zijn oefening maakte hij een

foutje waardoor hij helaas naast de medailles greep. Tijdens dezelfde wedstrijdronde mocht ook Bjorn turnen, hij had zich geplaatst voor 4 toestelfinales. Nog wat moe van de meerkamp wedstrijd op zaterdag begon hij zijn toestelfinale op vloer waar hij een uitstekende score neerzette, maar helaas net niet genoeg voor een medaille. Op voltige moest hij een val incasseren maar eindigde nog op de 3e plaats. Het 3e toestel was ringen, waar Bjorn eveneens een bronzen medaille in ontvangst nam. Het laatste toestel was rekstok, waar hij een uitstekende oefening liet zien die uiteindelijk goed genoeg was voor de gouden medaille! Deze medaille was extra bijzonder, want deze werd namelijk uitgereikt door niemand minder dan Yuri van Gelder! Een enorm geslaagd wedstrijdseizoen voor Dynamo Roosendaal. PAGINA 8

ROOSENDAAL - Zanggroep Opus165 is al weken druk bezig met de voorbereiding voor het concert dat zaterdagavond 23 juni plaats gaat vinden in het Kadehuis aan de Kade 24 te Roosendaal. Met behulp van de positief kritische ogen van professionals wordt er gewerkt aan een optimale presentatie. Dit alles om er voor te zorgen dat deze zaterdagavond vlekkeloos zal verlopen. Tijdens deze avond wordt u getrakteerd op nummers van onder andere wijlen Michael Jackson,

Queen en stukken uit de musical/film The Lion King. Het geheel staat onder de enthousiaste leiding van dirigente Pascale de Turck met als pianiste Annemiek Steinebach. De deur staat open vanaf 19.00 uur en om 19.30 uur begint het sfeervolle concert. Kaarten zijn verkrijgbaar via Opus165@gmail.com of voor aanvang van het concert. Na afloop bestaat de mogelijkheid om onder het genot van een drankje nog na te praten en kan men ook de kwartfinale van het EK voetbal volgen op een groot scherm. We zien u graag!

De Zomerklassieker van Brabant

Inschrijving sluit bijna ROOSENDAAL - Op zondagmiddag 24 juni, over iets meer als een week, staat in Roosendaal de bekende Zomerklassieker van Brabant op het programma, een sfeervolle wandelen hardloopdag met voor ieder wat wils. Op het programma staan ook dit jaar de vertrouwde onderdelen. 09.00 uur Start Peripatos Wandelloop en Nordic Walking 14.30 uur Start Kellebeek Jeugdloop voor kinderen tm 13 jaar ( 700 of 1400 meter) 15.15 uur Start Running Center 4 Engelse mijl (6,4 km) 16.30 uur Start Mikro Electro 10 kilometer en Mikro Electro Halve Marathon

Voor diegenen die liever in een team lopen is er een bedrijvenloop en een scholenloop. De goedkopere voorinschrijving voor alle onderdelen van de Zomerklassieker van Brabant via de website www.dezomerklassiekervanbrabant.nl kan tot komende woensdagavond 20 juni om 24.00 uur exact. Nainschrijven kan op zaterdag 23 juni van 10.00 tot 16.00 uur in het clubgebouw van de organiserende ARSV THOR op Sportpark Vierhoeven te Roosendaal en op de loopdag zelf, zondag 24 juni bij het wedstrijdsecretariaat in het Kellebeek College, Kadeplein 2, vanaf 10.00 uur. De organiserende atletiekvereniging THOR verwacht meer dan 2000 lopers.

Collecteweek Maag Lever Darm Stichting ROOSENDAAL - Dit jaar vraagt de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) in de aanloop naar de collecte aandacht voor darmkanker. Jaarlijks wordt bij ruim 12.000 mensen de diagnose darmkanker gesteld en overlijden 5.000 mensen als gevolg van deze ziekte. Het aantal nieuwe gevallen van darmkanker neemt toe. De MLDS gaat de

strijd aan tegen deze ziekte. Van 18 tot en met 23 juni gaan bijna 20.000 vrijwilligers de straat op om te collecteren. Het geld dat met de collecte opgehaald wordt, stelt de MLDS in staat wetenschappelijk onderzoek te financieren en voorlichting te geven. Met wetenschappelijk onderzoek en voorlichting gaat de Maag Lever Darm Stichting de strijd aan tegen darmkanker.

Amivedi Vermist 6 juni: Kat, poes, gesteriliseerd, zwart met wit, erg kort staartje, vlooienband grijs, naam Rossi, leeftijd 7 jaar, vermist in badhuisstraat in Roosendaal 757800. 6 juni: Hond, gecastreerd, Labrador, kleur blond, slank, slipketting zilver bruin, naam Lucky, leeftijd 11 jaar, vermist in Stelberg Wouw 756993. 5 juni: Kat, poes, gesteriliseerd, kleur wit met grijs Cypers, in de hals wit, witte poo tjes, naam Kitty, leeftijd 2 jaar, vermist in Eleolietdijk in Roosendaal 757399. 4 juni: Kat, kater, gecastreerd, kleur Cypers bruin, 1dof oogje, Chipnummer

945000000469245, naam Pippie, leeftijd 20 maanden, vermist in Bergsebaan in Nispen 756745. Gevonden 10 juni: Kat, Cyperse Kat, geheel grijs met beige/bruin gestreept, 2 rode vlekjes op het hoofdje, dood gevonden aan het Everlandwegje (ter hoogte van de kassen) in Nispen 757752 Programma Amivedi meldpunt Roosendaal e/o, tel. 088-0064651, email: roosendaal@amivedi.com, www.amivedi.nl


I D U T

R UUR A A O H .00

S 15.00 G I N AN

18 T TO

N 012 V E P O NI 2 U 30 J

Op zaterdag 30 juni 2012 opent ope studio HAAR haar deuren! Graag nodigen wij u uit om onder het genot van een hapje en een drankje een kijkje te nemen in onze splinternieuwe, sfeervolle salon. Tussen 15.00 en 18.00 uur kunt u vrijblijvend kennis maken met studio HAAR. Graag tot ziens op 30 juni 2012, Wilma Elsten-Klep

(tegenover PLUS supermarkt)

Algemene openingstijden Dinsdag 08.30 - 20.00 uur Woensdag 08.30 - 17.30 uur Donderdag 08.30 - 17.30 uur Vrijdag 08.30 - 20.00 uur Zaterdag 08.00 - 14.00 uur

WWW.STUDIO HA A R.NL

Stucadoor nodig?

Hulsdonksestraat 48 Kloosterstraat 4 Roosendaal Wouw Tel. 0165-535323 Tel. 0165-303555 E-mail: info@bakkerijcroonen.com www.bakkerijcroonen.nl

Aanbiedingen van 18 juni t/m 23 juni

maandag 4 Busbroden tarwe, wit of volkoren nu 6.95 4 Appelflappen van 5.60 voor 4.50 dinsdag 4 Busbroden tarwe, wit of volkoren 6.95 4 Appelflappen van 5.60 voor 4.50 woensdag 5 Rozijenbollen nu 1.85 4 Appelflappen van 5.60 voor 4.50 donderdag 5 Eierkoeken hard of zacht nu 2.20 4 Appelflappen van 5.60 voor 4.50 vrijdag 4 Worstenbroodjes halen + 1 gratis 4 Appelflappen van 5.60 voor 4.50 zaterdag Italiaans brood 400 gram gratis bij besteding van € 13,00

studio HAAR Schijfse Vaartkant 5 4715 EK Rucphen T (0165) 34 4989

** Arbeidsrecht Arbeidsrecht ** Bestuursrecht Bestuursrecht ** Strafrecht Strafrecht ** Echtscheiding Echtscheiding ** Burenrecht Burenrecht ** Bouwrecht Bouwrecht

Huurrecht * Huurrecht * Incasso Incasso Contracten * Contracten Jeugdrecht * Jeugdrecht * Algemene Algemene Voorvoorwaarden waarden

GRATIS JURIDISCH ADVIES spreekuurinisde in de oneven weken Op Ons ons spreekuur oneven weken iedere opdinsdag dinsdagvan van16.00-17.30u. 16.00-17.30u. UUkunt voor een eenafspraak. afspraak. kuntuiteraard uiteraard ook ook bellen bellen voor

U kan bij ons vrijblijvend prijs opvragen, onze voordelen op een rij: • vooraf duidelijke totaalprijs • volgens UW planning • scherp geprijsd, scherper dan de ZZP’er of beunhaas • gegarandeerde kwaliteit • volledige afbouw garantie • bestaande woning slechts 6% BTW • stucwerk v.a. € 8,00 per m2* • spuitwerk v.a. € 4,50 per m2* *) incl garantie, excl BTW

Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl

Kantoor/showroom: Lelyweg 12 4612 PS Bergen op Zoom Tel. 0164 - 248508 E-mail info@buijsafbouw.nl www.buijsafbouw.nl

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur Mooie Mooie gerestaureerde gerestaureerde antieke meubelen en brocante:

antieke meubelen en brocante:

’t ’t ANTIEKHUYS ANTIEKHUYS Gilzeweg 22a Chaam Gilzeweg 22a Chaam 06-53774366

06-53774366

TOTALE TOTALE LEEGVERKOOP LEEGVERKOOP 1200m²

1200m²

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Alleen zondags geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Donker eiken meubels maken wij blank of een andere kleur. Gratis Transport. info: 073-6417807 b.g.g. 06-52691413 www.sunny-meubel.nl

GOUD IS G€LD TA X AT I E L O U N G E

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant. Goud is Geld Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68

AL MEER DAN EEN HALF JAAR BETALEN WIJ MEER DAN 40 EURO PER GRAM VOOR FIJN GOUD*

www.goudisgeld.nl

Wij nodigen u graag uit voor een taxatie van uw (oude) juwelen, munten en diamanten vanaf 1 karaat. Op een van de volgende locaties: Iedere zaterdag van 16 juni t/m 25 augustus vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Hotel de Ram, Steenbergseweg 1

Openingstijden Maandag 13.00 tot 17.00 u Di. Wo. en Do. 10.00 tot 17.00 u Vrijdag 10.00 tot 20.30 u Zaterdag 10.00 tot 16.00 u Zondag alleen op afspraak

4661 RJ

HALSTEREN

Op zondag 17 juni, 1-15 en 29 juli en 12 en 26 aug. vanaf 10.00 uur tot 16.00 uur Golden Tulip Zevenbergen, Schansdijk 3 4761 RH ZEVENBERGEN

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

WWW.GOUDISGELD.NL

UW VAKANTIE ligt ergens verstopt in een la of kast bij u in huis!


Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

• Polikliniek Etten-Leur • Oudenbosch Medisch Centrum

Nieuw Dienstengebouw in gebruik genomen

ziekenhuis in beeld

Uitgave 03 | juni 2012

Franciscus

Onmisbaar bij onderzoek en behandeling

Afdeling Radiologie

Dat je op de afdeling Radiologie terecht kunt voor het maken van een röntgenfoto is veelal wel bekend. Maar wist u bijvoorbeeld dat aan vrijwel de meeste medische ingrepen en behandelingen een radiologisch onderzoek vooraf gaat? Radiologie is daardoor een onmisbaar specialisme.

Ruim een half jaar na de start van de nieuwbouw is op vrijdag 2 juni jl. het nieuwe Dienstengebouw op het voorterrein van het ziekenhuis opgeleverd. De Stichting Medisch Microbiologisch Laboratorium en twee stafdiensten nemen deze maand hun intrek in dit nieuwe gedeelte van het ziekenhuis.

Radiologie is het medisch specialisme dat zich bezig houdt met het onderzoeken en diagnosticeren van ziekte, letsel of een aandoening. Veel patiënten komen bij de afdeling Radiologie van het Franciscus Ziekenhuis terecht omdat ze door hun huisarts zijn doorverwezen voor het maken van een röntgenfoto. Medisch specialisten werken eveneens nauw samen met deze afdeling om vast te kunnen stellen welke aandoening de patiënt heeft of om een behandeling uit te voeren. Ook bij de polikliniek Etten-Leur en in Medisch Centrum Oudenbosch kunnen patiënten voor diverse radiologische onderzoeken terecht. Onderzoek en behandeling Op de afdeling Radiologie worden veel verschillende onderzoeken uitgevoerd, zoals röntgenonderzoek, echografie, mammografie, MRI-onderzoek, CT-scan of een botdichtheidmeting. De radioloog (medisch specialist die zich gespecialiseerd heeft in radiologie) beoordeelt de foto’s, stelt de diagnose en adviseert de huisarts of verwijzend specialist. Daarnaast vinden er ook enkele behandelingen plaats, zoals het verwijderen van kalk uit de schouder (NACD) en het opheffen van een vernauwing in de bloedvaten (Dotter).

De nieuwe kleurrijke locatie van de Stichting Medisch Microbiologisch Laboratorium Op de begane grond van het Dienstengebouw worden de stafdiensten I&A (informatisering en automatisering) en F&I (financiën en informatievoorziening) gehuisvest. De eerste verdieping is het nieuwe onderkomen van de Stichting Medisch Microbiologisch Laboratorium. Sinds 1 januari 2011 zijn de afdelingen medische microbiologie van het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg Ziekenhuis samengegaan in de Stichting Medische Microbiologie. Het microbiologisch onderzoek is sindsdien in Roosendaal geconcentreerd. De nieuwe locatie biedt ruimte om aan de uitbreiding van die capaciteit te voldoen.

Mammografie Een voorbeeld van het belang van radiologisch onderzoek en de rol van de radioloog hierbij is de mammografie. Een mammografie is een röntgenfoto waarmee afwijkingen in de borst zichtbaar gemaakt worden. De radioloog beoordeelt de foto’s en laat meestal direct aan de patiënt weten of er sprake is van een afwijking. In veel gevallen kan de ongerustheid bij de patiënt door de radioloog worden weggenomen. Indien nodig wordt aanvullend onderzoek geadviseerd.

Patiënt denkt mee bij ontwikkeling zorgpad COPD COPD is een verzamelnaam voor verschillende longziekten, waaronder chronische bronchitis en longemfyseem. COPD is een chronische aandoening waarvoor de meeste patiënten met regelmaat in het ziekenhuis moeten worden opgenomen. Bij de ontwikkeling van het zorgpad COPD is de mening van de patiënt dan ook erg belangrijk. In het Franciscus Ziekenhuis zijn de afgelopen jaren al heel wat zorgpaden ontwikkeld. Een zorgpad is erop gericht om de patiënt optimale zorg te leveren volgens de laatste medische inzichten. Diagnose, behandeling en nazorg worden daarbij zo op elkaar afgestemd dat de patiënt het zorgtraject zo snel, veilig en comfortabel mogelijk doorloopt. Radiologen G. Keeren (links) en D. van der Linden beoordelen een mammografie

Korter en minder vaak in het ziekenhuis “We zijn met de ontwikkeling van het zorgpad COPD gestart, omdat we de zorg voor de COPD patiënt beter willen stroomlijnen. Hiermee willen we bereiken dat de opnameduur wordt verkort en de patiënt minder vaak hoeft te worden opgenomen”, vertelt John de Jonge, leidinggevende van de zorgeenheid chronische zorg en voorzitter van de werkgroep zorgpad COPD. “In eerste instantie zullen we ons met het zorgpad richten op de longafdeling, maar op termijn zal ook de zorg voorafgaand aan opname en de nazorg hierin worden meegenomen.” Mening van de patiënt “Een belangrijk aspect bij de ontwikkeling van het zorgpad is dat we de COPD patiënt willen betrekken bij de uitwerking ervan”, vervolgt John de Jonge. “COPD patiënten moeten vaak meerdere keren per jaar op de longafdeling Mevrouw Braspenning uit Oudenbosch heeft worden opgenomen. Daarom COPD en is sinds maart van dit jaar al tien keer willen we een aantal patiënten opgenomen op de longafdeling van het Franciscus uitnodigen om deel te nemen Ziekenhuis. Ze vindt het een goede zaak dat aan een forumdiscussie, waarin patiënten mee mogen denken bij de ontwikkeling zij kunnen aangeven wat goed van het zorgpad en wil zeker deelnemen aan een gaat en waarin we zorg kunnen forumdiscussie. “Als ik iets kan doen om de zorg verbeteren. In december van voor COPD patiënten nog beter te maken, dan doe dit jaar is het zorgpad klaar en ik dat graag. Helemaal als dat helpt om patiënten zal het worden ingevoerd op de korter en minder vaak op te hoeven nemen!” longafdeling.”

Colofon Redactie: afdeling Communicatie Franciscus Ziekenhuis, Postbus 999, 4700 AZ Roosendaal T. (0165) 58 89 84, E. communicatie@fzr.nl, www.franciscusziekenhuis.nl Fotografie: Franciscus Ziekenhuis

Goed om te weten Voor standaard röntgenonderzoeken hoeft u in het Franciscus Ziekenhuis, polikliniek Etten-Leur en Medisch Centrum Oudenbosch geen afspraak te maken. Zowel in het Franciscus Ziekenhuis, als in de polikliniek Etten-Leur en Medisch Centrum Oudenbosch kunt u voor diverse röntgenonderzoeken terecht (informatie hierover bij huisarts of afdeling Radiologie). De uitslag van de röntgenonderzoeken is binnen 24 uur bekend bij uw huisarts. Indien gewenst kunnen de foto’s op een DVD worden gezet, zodat u deze kunt meenemen naar de specialist van uw keuze.

• • • •

Meer informatie Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.franciscusziekenhuis.nl of bij het secretariaat van de afdeling Radiologie, te bereiken op nummer (0165) 58 85 50.

Kort nieuws • Kort nieuws • Kort nieuws • • • •

Per 1 mei 2012 heeft de heer E. Delhaas, anesthesioloog, zijn werkzaamheden in het ziekenhuis beëindigd. Op 1 mei 2012 is mevrouw N. van der Burg - de Graauw, internist - hematoloog, toegetreden tot de maatschap Interne Geneeskunde. In de aula van het ziekenhuis vindt op donderdag 21 juni van 19.30 tot 21.30 uur een informatieavond voor aanstaande ouders plaats. U kunt zich aanmelden via het Patiënten Service Bureau: psb@fzr.nl of tel. (0165) 58 85 76. Het jaarverslag 2011 van het Franciscus Ziekenhuis is online beschikbaar. U kunt dit vinden op de website van het ziekenhuis. Meer informatie? Kijk op www.franciscusziekenhuis.nl.


Scoor het EK shirt bij een hypotheekgesprek

*

EK shirt cadeau ? Maak e e afspraa n k

Bel voor een afspraak (0165) 589 440 of kijk op www.rw.rabobank.nl

Onze Raboploeg hypotheken laat u scoren! Rabobank. Een bank met ideeën. *Vraag naar de actievoorwaarden Actie loopt alleen bij Rabobank Roosendaal-Woensdrecht, t/m 12 augustus 2012.

Rabobank Roosendaal-Woensdrecht

CV-ketel vervangen? Ook voor u hebben wij een betaalbare oplossing!

ZOMERKNALLER De huur cv-ketel de eerste 3 maanden GRATIS! • VERHUUR • FLEXLEASE

HUUR

NU INSTALLEREN IS PROFITEREN VAN ONZE ZOMERKORTING

LEASE

Samen voor duurzaam

ZONNEBOILER NIEUW

KOOP

Vanaf

€25,-

p/mnd

• VERKOOP • ONDERHOUD

VAN VERWARMINGS- EN WARMWATERTOESTELLEN

HOUD

ONDER

BEL VOOR EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE

DOMINÉSTRAAT 3 - 4701 JC ROOSENDAAL - TEL 0165 - 53 64 04

KIJK OOK OP: WWW.VIGAR.NL

- Advertorial -

De Hypotheekshop Centrum Molenstraat 16 te Roosendaal is vernieuwd! Onlangs heeft De Hypotheekshop in het centrum van Roosendaal een facelift ondergaan. De gevel van het pand aan de Molenstraat 16 is onder andere voorzien van een kleurrijke oranje lichtreclame. “Het is belangrijk dat wij nu duidelijk zichtbaar zijn zodat je van veraf al kunt zien waar wij gevestigd zijn “, zegt Richard Kok, de nieuwe hypotheekadviseur van De Hypotheekshop Centrum in Roosendaal. Klant centraal Richard Kok is al sinds 1985 werkzaam in de financiële dienstverlening en is na een afwezigheid van 4 jaar weer terug als hypotheekadviseur in Roosendaal. Daarvoor was hij 12 jaar werkzaam bij Meeùs in Roosendaal. Alle sombere geluiden

ten spijt heeft Richard gekozen om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij De Hypotheekshop. De werkwijze van De Hypotheekshop spreekt Richard enorm aan. Onafhankelijkheid, professionaliteit, transparantie in beloning en altijd redenerend vanuit het belang van de klant. Een advies resulteert in het Hypotheek Advies Rapport. Hiermee wordt een werkwijze gegarandeerd die voldoet aan alle wet- en regelgeving. Via het geautomatiseerde Nazorgtraject met daarin de APK (Advies Periodieke Keuring) is het vervolgens heel eenvoudig om de klanten actief te volgen. En daarbij beperken we ons niet tot de hypotheek, maar nemen het volledige verzekeringspakket mee. Richard is een adviseur die

Molenstraat 16 4701 JS Roosendaal telefoon 0165 30 28 55

genoeg nauwelijks terug. In het pand Met ongeveer 180 vestigingen is De aan de Molenstraat is ook al vele Hypotheekshop de grootste hypotheekjaren Luijks Makelaardij gevestigd. adviesketen in Nederland, waar iedereen “Doordat de afdeling makelaardij en terecht kan voor een duidelijk verhaal over De Hypotheekshop zich in dezelfde hypotheken, pensioenen en verzekerinvestiging bevinden, kunnen we onze gen. Advies voor nu én voor de toekomst. klanten nog beter van dienst zijn met een totaal pakket aan makelaardij, hy- De Hypotheekshop geeft ongekleurd adpotheken en verzekeringen. Dat maakt vies en is niet gebonden aan een bank, het de klant niet alleen gemakkelijk, verzekeringsmaatschappij of andere het kan hem ook financieel voordeel financiële instelling. opleveren. Wanneer hij Luijks Makelaardij inschakelt de aankoop van een Om deze reden doet De Hypotheekshop u Wij doen juistbijvoor starters stap extra! een huis en de hypotheek afsluit via altijd het beste aanbod. Weet je wel wat je échtenamemogelijkheden zijn? Wij gaan tot het uiterste De Hypotheekshop, vervallen lijk de makelaarskosten en heeft de Openingstijden: goede maar vooral verantwoorde hypotheek te vinden. In deze tijd slu klant dus gratis aankoopbe- maandag t/m vrijdag 09.00-17.30 uur, nog steeds ,veel hypotheken Kom daarom snel eens middeling” aldus Richard.af voor u kuntstarters. ook afspraken maken buiten De Hypotheekshop kantooruren. Misschien ben jij de volgende wel!

Je eerste huis onbereikbaar?

altijd erg betrokken is bij de klanten, nu én in de toekomst. Daarom heeft hij gekozen voor de De Hypotheekshop; deze stelt als enige partij de klant centraal in zijn denken. Dat klinkt als een open deur, maar vind je bij andere organisaties raar

De Hypotheekshop Roosendaal Laan van Limburg 12, Roosendaal. (0165) 55 53 30 Molenstraat 16, Roosendaal, (0165) 56 97 50 www.hypotheekshop.nl/roosendaal/roselaar www.hypotheekshop.nl/roosendaal

DuiDelijk VERHAAL veRHaal DUIDELIJK


Informatierubriek van de gemeenteraad Roosendaal

Uitgave 17 juni 2012

&

6

Kadernota 2013

Deze maand behandelt de gemeenteraad de Kadernota 2013. De kadernota wordt jaarlijks opgesteld. Hierin staan de belangrijkste plannen voor het volgende begrotingsjaar. In deze Raad&Daad geven alle fracties van de gemeenteraad hun visie op de Kadernota 2013 en wat ze hierin nog gewijzigd willen zien.

De Raadsvergadering met besluitvorming over de Kadernota vindt plaats op donderdag 21 juni in het Raadhuis. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. Deze vergadering kunt u ook thuis op uw computer of Ipad bekijken via: raad.roosendaal.nl

Gedegen en verantwoord werken aan een nieuwe toekomst Deze kadernota is een goed vertrekpunt om verdere financiële invulling te geven aan de begroting 2013. Naast het voeren van een gedegen financieel beleid, acht de Roosendaalselijst het van belang dat de diverse transities goed verlopen: een andere manier van werken door verenigingen en maatschappelijke organisaties moet snel maar ook verantwoord tot stand komen. Daarbij is goede begeleiding van groot belang om te voorkomen dat onnodige schade wordt

veroorzaakt. Bijzondere aandacht en middelen vragen wij ook om de jeugd deelnemer te kunnen laten blijven aan sportieve en culturele activiteiten. Extra aandacht willen wij voor diegenen in de samenleving die door stapeling van maatregelen extra getroffen worden; daarmee bedoelen we ook die mensen die weliswaar net boven bijstandsniveau leven maar door allerlei bezuinigingen klem komen te zitten. Een sterke economie en een aantrekkelijke binnenstad zijn van wezenlijk

belang voor Roosendaal. De gemeente moet derhalve dusdanige randvoorwaarden scheppen waardoor het ondernemersklimaat verbetert. Leefbaarheid en veiligheid in wijken en dorpen blijven aandacht vragen. Een schone en veilige wijk is van groot belang. De gemeente zal echter ook, waar mogelijk, meer verantwoordelijkheden en middelen aan de burger moeten overdragen om te komen tot een echte regieen netwerkgemeente.

Ronald Niehot, fractievoorzitter Roosendaalselijst

Veiligheid omhoog, belastingen omlaag

Jeroen van den Beemt, fractievoorzitter VVD

1

De VVD ziet een aantal dingen in en om deze gemeente goed gaan, maar ook een aantal zaken minder goed. We willen dat mensen hier komen wonen en blijven wonen. We willen dat ondernemers, bedrijven, klein, midden en groot, traditioneel en vernieuwend, hier komen werken en blijven werken. We willen dat iedereen hoort dat het leven in onze stad en onze dorpen zo’n verademing is. Daarom heeft de VVD de weg om onze gemeente vooruit te helpen

als volgt samengevat: veiligheid omhoog, belastingen omlaag en de stoeptegel recht. En dat laatste is beeldspraak, het staat voor een gemeente waar kleine ongemakken snel aangepakt worden. Waar meegedacht wordt, waar problemen snel en slim worden opgelost. De bedragen in de Kadernota zijn geen luchtballonnen, of drijfzand, de bedragen zijn er namelijk niet. Welke bedragen? De te verwachten tegenvallers vanuit

www.raad.roosendaal.nl

rijksbezuinigingen. De wethouder schat in dat we een nadeel kunnen verwachten tussen drie en zes miljoen euro. Volgens de VVD rekent hier de wethouder financiën op 3 tot 6 miljoen nadeel, maar hij wacht rustig af, en zegt ons dat ook te doen. Instemmen met deze nota betekent dat we allemaal accepteren dat we geen idee waar we het over hebben. En dat vindt de VVD geen goed plan.


Kiezen voor zorgvuldigheid Waardevolle zaken voor de Roosendaalse samenleving mogen niet verloren gaan als gevolg van de bezuinigingen. Dit zijn onze kaders voor de korte en langere termijn. Wij volgen de ingezette transities op de voet en bewaken de grenzen. Zorgvuldigheid is belangrijker dan snel resultaten halen, zeker als organisaties zelf hun inzet tonen en meewerken. Dit geldt bijvoorbeeld voor de buurthuizen en sportverenigingen. Wanneer

deze aantonen dat ze meer tijd nodig hebben om de opgelegde bezuinigingen te realiseren, wil het CDA ze die ruimte bieden. Het museum Tongerlohuys dat o.a. het cultureel erfgoed van Roosendaal en omgeving toont, is van grote waarde. Het museum moet behouden blijven. Dit verwoordden wij eerder al in een door de raad aangenomen CDAmotie bij de behandeling van de Ontwerp-Agenda van Roosendaal. Investeren in de jeugd vinden wij

van belang. Dankzij een CDAamendement op de Agenda van Roosendaal komt er een nieuw subsidiestelsel. Het CDA wil ook laten onderzoeken of het haalbaar is om de jeugd tegen een goedkoop basistarief mee te laten doen aan sport en cultuur. Ten slotte: een financiële injectie in economie en binnenstad is noodzakelijk. Het innovatiefonds biedt perspectief.

Sandra van den Nieuwenhof, fractievoorzitter CDA

Keuzen maken, doorpakken en uitvoeren!

Bernadette Zijp, fractievoorzitter PvdA

De PvdA maakt deze keuzes tegen de achtergrond van een groeiend onbehagen –ook in onze Roosendaalse- samenleving, door keuzen die het landelijk beleid ons heeft opgelegd! Naast de al gerealiseerde bezuiniging van 12 miljoen is het op dit moment nog onduidelijk welke bedragen aan nieuwe maatregelen ten lasten van de gemeente komen. Daarom komen wij deze kadernota niet

Spijkers met koppen slaan In deze onzekere tijden met veel onduidelijkheden voor gemeentes en het rijk, Catshuisakkoord, lente akkoord en de komende verkiezingen, is het moeilijk om op dit moment concrete kaders te stellen. De Vrije Liberale Partij is een voorstander van het actualiseren van de kadernota na de installatie van de nieuwe regering. Hierna zal pas definitief duidelijk worden hoeveel geld de gemeente Roosendaal van het rijk zal ontvangen en welke taken

2

de gemeente erbij gaat krijgen. Wel stelt de Vrije Liberale Partij een aantal prioriteiten vast. Het leefklimaat van Roosendaal hoort behouden te blijven. De noodzakelijke bezuinigingen mogen niet ten kosten gaan van de wijken en dorpen en de samen met de bewoners ontwikkelde wijkperspectieven worden uitgevoerd. De miljoenen verslindende prestigieuze projecten van het College, zoals Stadsoevers, mogen niet ten

met wensenlijstjes De keuze van het college om –even pas op de plaats te maken- vinden wij een verstandige. De PvdA ziet een rol van de overheid om vitale duurzame “matches” te maken tussen b.v. werk in de wijken (schoon, heel en veilig) en werkelozen in de wijken. Doorpakken ook hier! Daarnaast blijven wij inzetten op werk,werk,werk. Door slimme

samenwerking in de regio en binnenhalen van werkgelegenheid en subsidies. Blijvende aandacht voor ook mensen minimale inkomsten. Want voor de PvdA staat niemand aan de kant! We werken voor Roosendaal door en aan Roosendaal. Een gemeente waar in 2013 met de blik richting 2025 het goed wonen, werken en recreëren is.

Vrije Liberale Partij

kosten gaan van de wijken en dorpen. De lege plekken in de stad, zoals het van Dregtplein, Stadsgaarde en het van Dorstplein dienen eerst opgevuld te worden voordat Stadsoevers aan de beurt is. Het verblijfsklimaat in de Binnenstad moet worden verbeterd, niet door het maken van het zoveelste rapport wat weer in de la verdwijnt maar door het maken van actief beleid. Kortom spijkers met koppen slaan.

www.raad.roosendaal.nl

Marelle Lutte, fractielid VLP


Prioriteiten anders kiezen

Ada Oudhof, fractielid SP

De SP vindt dat het College de neiging heeft om steeds opnieuw met projecten te komen die heel veel geld kosten. En die misschien veel prestige opleveren voor de wethouders zelf, maar waar de gemiddelde Roosendaler in deze crisistijd niets aan heeft. We hebben dat eerder gezien met Stadsoevers en het nieuwe stadskantoor. We zien dat nu ook met nieuwe projecten van dit College: Smart Climate Grid,

Entente Florale, Taskforce Triple en het KCC. Dure projecten met dure namen waar de gewone Roosendaler in deze crisistijd niet op zit te wachten. Wij kiezen onze prioriteiten anders. De SP kiest voor die onderwerpen waar het voor de stad in deze tijd echt om gaat. Wij denken dan aan werkgelegenheid in onze stad, voorzieningen in wijken en dorpen, goed onderwijs, jongerenbeleid en aandacht voor diegenen die het

in deze crisistijd moeilijk hebben. In de kadernota nauwelijks iets hierover. Wel aandacht in de kadernota voor nieuwe prestigeprojecten. Wij houden liever consultatiebureaus open. Wij houden liever jongerenwerkers in de wijken aan het werk. Wij kiezen voor cultuur en sport. En wij besteden het geld liever aan armoedebeleid. Bij de raadsvergaderingen zet de SP daar op in.

Ruimte zoeken om te veranderen Tot na de verkiezingen in september zijn de financiële kaders voor het lokale beleid niet precies duidelijk. Er moet nog meer bezuinigd worden. Maar hoeveel? Dat weten we nog niet. Ondank de onzekere tijden zoekt GroenLinks naar ruimte om te veranderen. Waarom zou er in een kadernota geen ruimte zijn voor doelstellingen op het gebied van veranderende verhoudingen tussen lokaal bestuur, maatschappelijke organisaties en inwoners van Roosendaal? Zodat we ergens

onze tanden in kunnen zetten, anders dan alleen bezuiniging. Kaderstelling werkt alleen als daarin maatschappelijke effecten zijn opgenomen. De gemeenteraad, samen met college en ambtelijke organisatie kiest (met de nadruk op kiest!) de maatschappelijke effecten die gewenst zijn. Positieve keuzes waarmee we ons, Roosendaal en de Roosendalers, kunnen onderscheiden. Zodat we ons weinige geld gericht kunnen investeren in wat we willen

bereiken. En dat mogen wat GroenLinks betreft alleen duurzame investeringen zijn! In deze kadernota worden zelfredzaamheid en zelfwerkzaamheid slechts als oplossing voor financiële tekorten aan de man gebracht. Dat is jammer. Want het gaat voorbij aan het mensbeeld dat oorspronkelijk onder de verschillende kantelingen en transities verstopt ligt, namelijk dat mensen heel veel kunnen als ze maar de kans en het vertrouwen krijgen.

Klaartje Koenraad, fractievoorzitter GroenLinks

Vertrouwen in Burgers

Ton Schijvenaars, fractievoorzitter Nieuwe Democraten

Een rijk gevulde gemeenteportemonnee en een verarmde samenleving! De gemeente Roosendaal geeft jaarlijks 200 miljoen Euro uit. De afgelopen jaren is aan geldverslindende en prestigieuze projecten zoals Stadsoevers, slechte bedrijfsvoering en geen aandacht voor gemeentelijke kerntaken vele miljoenen verspild. De rekening betaalt U! Het college weigert afspraken na te komen dat ze samen met U gaat bepalen wat,

wanneer, hoe, waarom en door wie het moet gebeuren. De discussie over de kerntaken en de gewenste maatschappelijke effecten ontbreekt. De lasten zijn voor U! U heeft gemerkt dat dit college keihard bezuinigt zonder een serieus perspectief hoe het anders en beter kan. U moet de broekriem keihard aantrekken en het college zit royaal in de slappe was met een overschot van 20 miljoen Euro. De pijn is voor U! Deze Kadernota geeft weinig

perspectief en zorgt voor hoofdpijn en een vervelende kater. Dit college houdt iedereen voor de gek door geen rekening te houden met extra miljoenen bezuinigingen door het Rijk. Wel gaat het college in 2013 in het jaar voor de verkiezingen in 2014 nog vele miljoenen Euro’s aan cadeautjes weggeven. Van Uw geld! De Nieuwe Democraten willen meer vertrouwen in burgers, hervormen en vernieuwen met burgerparticipatie!

Colofon Wilt u reageren op Raad&Daad? Dat kan via het redactieadres of via e-mail. • REDACTIEADRES: Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal, telefoon (0165) 579 277, griffie@roosendaal.nl REDACTIE: Raadsgriffie gemeente Roosendaal • REALISATIE: M. Mathijssen

3

www.raad.roosendaal.nl


Gemeente Roosendaal Stadskantoor, Stadserf 1, tel: 579 111 Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal www.roosendaal.nl E-mail: info@roosendaal.nl Afdeling Publiekszaken Balies Publiekszaken, Stadskantoor, Stadserf 1 Zonder afspraak ma di wo do vr

08.00 - 14.00 uur 08.00 - 19.30 uur 08.00 - 16.00 uur 08.00 - 19.30 uur 08.00 - 12.00 uur

Op afspraak Wilt u liever niet wachten? Maak een afspraak met Publiekszaken! Afspraak maken kan via: - internet op het Digitaal loket > Afspraak maken - telefoonnummer 579 243 Informatie vergunningen, belastingen en dienstverlening 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week)

Wekelijkse van de de Gemeente gemeente Roosendaal Roosendaal Wekelijkse informatierubriek informatierubriek van Zondag 17 juni 2012

Expositie Groen Loont in Parrotia geopend

Balie Informatiecentrum ma t/m do vr

579 235 09.00 - 13.00 uur 09.00 - 12.00 uur

Leerplichtzaken Spreekuur na telefonische afspraak 579 746/858/897 Sociale Zaken Dunantstraat 80 Informatiebalie ma t/m vrij telefonisch spreekuur ma t/m vrij

579 666 08.30 - 12.00 uur 09.00 - 10.30 uur

Gemeentearchief Markt 35 579 500 www.gemeentearchiefroosendaal.nl Studiezaal di 13.00 - 21.00 uur wo en do 09.00 - 17.00 uur Reinigingsdienst SAVER NV Stepvelden 8 597 777 www.savernv.nl E-mail: info@saver.nl Gebouw/balie ma t/m vrij 08.00 - 16.30 uur Gemeentelijk Aannemingsbedrijf (GA) Gewenten 40 579 800 Parkeer-Servicebureau Emmastraat 7, tel. 529 400, fax 543 831 4701 GD Roosendaal administratie@parkeerbeheer.nl www.parkeerbeheer.nl Gemeentelijke telefoonnummers Publiekszaken (vergunningen, belastingen en dienstverlening balie) 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week) Bedrijven 579 451 Burgemeester Niederer 579 209 Centrum voor de Kunsten, afdeling Muziek 544 750 Centrum voor de Kunsten, afdeling Beeldend 551 575 Gebreken/beschadigingen gem. speelgelegenheden 579 541 Gemeentesecretaris Van Hofwegen (a.i.) 579 326 Huisvuil 597 777 Informatiecentrum 579 235 Kinderboerderij Minnebeek 558 566 Raadsgriffie 579 277 Sociale Zaken 579 666 Speeltuin Vrouwenhof 533 797 Wethouder Adriaansen 579 217 Wethouder Jongmans 579 125 Wethouder Theunis 579 208 Wethouder Verbraak 579 126 Zwembad De Stok 585 959 Informatienummers Veiligheid Politie Roosendaal, Nieuwstr 6 0900 8844 ‘s avonds / weekend Jacob Obrechtlaan 9 Bergen op Zoom Ook voor uw wijkagent 0900 8844 Brandweer 581 500 Alarmnummer 112 Calamiteiten-info-lijn 0800 020 20 10 Klachten/meldingen • Meldingen openbaar gebied 579 555 E-mail: meldingen@roosendaal.nl • Over defecte en uitgevallen openbare verlichting in een straat of wijkdeel CityTec (24u per dag bereikbaar) 0800 - 2255773 E-mail: openbareverlichting@roosendaal.nl • Milieuklachtenlijn Regionale Milieudienst 559 850 E-mail: milieu@rmd.nl www.rmd.nl • Drugsmeldpunt 0800 - 2255888 E-mail: drugsoverlast@roosendaal.nl Kijk op www.roosendaal.nl onder 'Digitaal loket' voor alle procedures rondom klachten, meldingen en bezwaren. Eindredactie Stadserf 1 579 017 Aan de inhoud van deze gemeentelijke rubriek kunnen geen rechten worden ontleend. Bezorgklachten Bode 076 - 599 81 11 Buiten kantooruren: bezorging@internetbode.nl (geef volledig adres, postcode, en woensdag- of zondagkrant door)

De expositie Groen Loont is woensdagochtend 13 juni om 10.00 uur geopend door Wethouder Toine Theunis. In dit geval moest de wethouder geen lintje doorknippen, maar een boomstam doorzagen. Aan de hand van vier thema’s ‘Natuur in de stad’, ‘Participatie en communicatie’, ‘Gezondheid en Leven’ en ‘Cultuurhistorie behouden om te benutten’, is de bibliotheek omgetoverd tot

een groene oase waar bezoekers kunnen zien en horen dat het loont om groen dichtbij mensen in de stedelijke omgeving te brengen. De gemeente wil bewoners steeds meer betrekken bij het groenbeheer; ze doen niet alleen mee maar beslissen ook mee over wat er in hun wijk of buurt gaat gebeuren. “De natuur moet terug de stad in en het is belangrijk dat mensen elkaar weer gaan ontmoeten in het groen”, sprak de wethouder.

Natuurlijke materialen Voor de expositie zijn zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt. Er zijn foto’s te zien over het groen in Roosendaal uit het heden en verleden, ook is er een doorkijk naar de toekomst. Met korte videopresentaties wordt per thema uitleg gegeven over de nieuwe aanpak van de openbare ruimte en de samenwerking daarbij met de inwoners van Roosendaal. Leerlingen van het praktijkonderwijs locatie

Norbartlaan van het Da Vinci College hebben een aantal onderdelen van de tentoonstelling gemaakt en werkten mee aan de opbouw. Gratis toegang De expositie is te vinden in de hal van de bibliotheek en is gratis toegankelijk voor iedereen tijdens de openingstijden.

Herdenkingsconcert René Arons Als ode aan onze dierbare overleden docent René Arons en als bijzondere afsluiting van het schooljaar

organiseert het Centrum voor de Kunsten een Herdenkingsconcert in het voormalige klooster Mariadal in

Roosendaal op vrijdag 22 juni 2012 om 19.00 uur. René Arons is meer dan 40 jaar pianodocent geweest aan het CvK. Met hart en ziel heeft hij zijn passie voor muziek overgebracht op al zijn leerlingen. Hij was een voortreffelijk pedagoog en hij heeft diverse leerlingen begeleid naar het conservatorium. René was bovendien een voortreffelijk concertpianist en trad hij jarenlang op met zijn jazztrio. Op het concert spelen verschillende solisten en ensembles zoals het klarinet-, het slagwerk- en het harpensemble. Ook treden er vier oud-leerlingen op van René. Kaarten à € 5,- zijn verkrijgbaar vanaf 18.30 uur aan de zaal van Mariadal, Vincentiusstraat 3-7 in Roosendaal. De zaal is open vanaf 18.30 uur en

Oranje boven, maar graag hoger dan 4,2 meter Op 8 juni is het EK voetbal 2012 gestart. Op veel plaatsen is dat al duidelijk te zien: oranje gekleurde straten en huizen sieren het straatbeeld. Om de versieringen zo goed mogelijk intact te kunnen laten, vragen wij uw medewerking voor het volgende: wilt u uw vlaggetjeslijnen die over de weg gespannen zijn, meer dan vier meter hoog hangen? “Ambulances en brandweerauto’s moeten gemakkelijk bij de huizen kunnen komen. Er zijn eenvoudige regels bij het versieren van de openbare weg. Zorg dat deze hoger hangen dan 4,2 meter en breder dan 3,5 meter. Dan kunnen vuilnisauto’s en de auto’s van de hulpdiensten er door”, stelt Charles Meijer van de Nederlandse Vereniging van Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) en tevens Programma-Adviseur Risicobeheersing van de Brandweer Midden- en West-Brabant.

het concert begint om 19.00 uur. De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan Kika, stichting Kinderen Kankervrij. Voor meer informatie kunt u bellen naar het Centrum voor de Kunsten (0165) 544 750. N.B. In geheel Roosendaal is het betaald parkeren tot 21.00 uur.

Kroeven op Facebook De wijk Kroeven heeft z’n eigen pagina op Facebook. Bent u ook actief op Facebook? Zoek dan op Kroeven. Voor een prettig leefbaar Kroeven zorgen we met z’n allen. Hoe dat gaat, kunt u o.a. lezen op deze Facebookpagina. Kijk hoe anderen uit uw wijk zich inzetten voor de leefbaarheid: met af en toe zwerfvuil ruimen; samen met de buren wat doen tegen te hard rijden in de woonstraten; door met de gemeente, Aramis AlleeWonen en politie te spreken over iets wat men wil verbeteren, en waarvoor men wat hulp nodig heeft. Wordt ereen spannende wedstrijd gespeeld op de playground? Heeft u een mooie vis gevangen in de beek? Vertel het de wijk! Vindt u het leuk om te vertellen wat ú doet in de wijk: laat iets achter op het prikbord. Heeft u een idee voor een activiteit: stel het voor op Facebook en vindt mensen die mee willen doen. De Facebookpagina van Kroeven wordt ondersteund door de wijkagent, Dré van Roomen, de coördinator wijkontwikkeling van Aramis AlleeWonen, Albert Bienefelt en de gemeentelijke wijkmanager, Leendert van der Wiel. Deze mensen kunt u ook volgen op Twitter: zoek op wa_roosendaal02, Albert Bienefelt, LeendertvdWiel.

Stadserf 1


Onderhoudswerkzaamheden in uw wijk Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Inwoners maken goed gebruik van E-tainers

Welke onderhoudswerkzaamheden zijn er deze week in uw wijk? U ziet het in één oogopslag in dit overzicht. Voor meer achtergronden over de werkzaamheden kunt u kijken op www.roosendaal.nl. Wijk

Locatie

Omschrijving

Centrum

Nieuwe Markt Maandagmarkt

Vanwege de werkzaamheden aan de 4 juni 2012 Nieuwe Markt zullen er wisselend kooplieden verplaatst worden naar het Roselaarplein. Nieuwe proefopstelling van 16 juni 2012 de zaterdagmarkt. Inspecteren van de riolering. 11 juni 2012

Nieuwe Markt Zaterdagmarkt Kalsdonk/Centrum

Kalsdonk / Centrum Langdonk Basisschool Het Talent Heel Zie www.roosendaal.nl Roosendaal

Werkzaamheden aan de beplanting. Onderhoud en kleine herstel operaties aan de asfaltverharding.

Start

november 2011 11 maart 2012

Eind 2 juli 2012

Najaar 2012 31-10-2012 29 juni 2012 Eind 2012

Zomerklassieker van Brabant: 24 juni 2012 (Halve Marathon)

Onlangs werden de paarsgekleurde E-tainers, de nieuwste verzamelcontainers van Saver voor kleine elektrische apparaten, voor het eerst geleegd. Hieruit blijkt dat de inwoners de E-tainer goed weten te vinden. In totaal werd er voor de eerste keer in de vier Savergemeenten (Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Halderberge) 1.965 kilo klein elektrisch afval ingezameld. Voor de gemeente Roosendaal was de opbrengst 555 kilo. Een mooi resultaat, maar het kan nog beter! Liggen er nog ongebruikte elektrische apparaten bij u thuis, breng ze dan naar een E-tainer bij u in de buurt! U kunt deze vinden op de volgende locaties in Roosendaal: Gerard Douwstraat Rembrandgalerij, Dijkcentrum zijde Dijksteke, Tolberg centrum en Van Beethovenlaan (bij de Jumbo). Wat mag er in? In de E-tainer kunt u kleine, elektrische

apparaten met of zonder snoer kwijt. Het gaat om kleine, huishoudelijke apparatuur, zoals oude opladers, föhns, telefoons, scheerapparaten, wekkerradio’s, broodroosters, mixers, enz. Wat mag er niet in? Grote elektrische apparaten die niet in de E-tainer passen, kunnen gratis ingeleverd worden op de milieustraat of, als ze nog werken of gerepareerd kunnen worden, bij De Kringloper. Eventueel kan De Kringloper ze ook thuis komen ophalen. Spaarlampen, LED lampen, losse batterijen en losse accu’s mogen niet in de E-tainer geworpen worden. Deze kunt u eveneens kwijt bij de milieustraat. De E-tainer is mede mogelijk gemaakt met behulp van Wecycle. Saver heeft de E-tainer ontwikkeld als inzamelmiddel, waardoor de schaarse stoffen die in kleine elektrische apparaten zitten, niet verloren gaan, maar op een milieuvriendelijke manier worden gerecycled door Wecycle.

Betaald parkeren op koopzondag 24 juni Op een collectieve koopzondag in de binnenstad geldt het betaald- en vergunningparkeren van 12.00 tot 19.30 uur.

Openingstijden Parkeer-Servicebureau Het Parkeer-Servicebureau aan de Emmastraat 7 is geopend: maandag tot en met vrijdag van 10.00 – 17.00 uur. U kunt op vrijdagavond, zaterdag, koopzondagen en extra koopavonden terecht voor vragen bij de loge van parkeergarage Nieuwe Markt, Nieuwe Markt 81, 4701 AE, tel. (0165) 529 400.

Inloopbijeenkomst reconstructie Philipslaan Zuid en Edisonstraat

De gemeente Roosendaal is volop bezig met de werkzaamheden voor het verbeteren van de riolering in Kalsdonk. De werkzaamheden in de Edisonstraat en het Zuidelijk deel Philipslaan komen nu in een volgende fase. Graag informeren wij u over de laatste stand van zaken van deze werkzaamheden.

Stadserf 1

Verkeersmaatregelen Vanwege de marathon heeft de gemeente de volgende verkeersmaatregelen genomen: • Afsluiting parcours (van 16.00 tot 19.30 uur): Markt, Bloemenmarkt, Molenstraat, Damstraat, Dunantstraat, Burg. Prinsensingel, Burgerhoutsestraat, Strausslaan, Burg. Schneiderlaan, Zundertseweg, Rozenvendreef, Boswachtersfdreef, Kerkweg, Oude Turfvaartsestraat, ’t Zijl, Heijbeeksestraat, Zundertseweg, Molenstraat-Bloemenmarkt, Markt; • Tijdelijk aangepaste busroutes vanaf 14.30 uur: Lijn 1 zal vanuit Tolberg West de normale route rijden naar Station NS en vervolgens Brugstraat, Van Beethovenlaan, Dijkrand, Flintdijk, Onyxdijk en via de Opaaldijk weer terug naar Station NS. Op Station NS zal van lijnnummer worden gewijzigd en als lijn 3 de normale route naar de Kroeven worden gereden.

Vanaf de halte Benedendonk zal als lijn 2 via Langdonk, Burg. Schneiderlaan en Pres. Kennedylaan naar Station NS worden gereden. Op Station NS wordt vervolgens als lijn 2 de normale route naar Tolberg Oost gereden en vervolgens als lijn 1 via Tolberg West naar Station NS. Houdt u rekening met de vertrektijden.

van Brabant loopt onder andere langs de Burg. Prinsensingel, daarom is de parkeergarage Biggelaar niet bereikbaar. U kunt de parkeergarage niet uitrijden op 24 juni 2012, tussen 15.30 en 19.30 uur. Wij verzoeken u hiermee rekening te houden.

U kunt wel gebruik maken van parkeergarages Nieuwe Markt, Roselaar, De A-, B- en C-dijken Mill Hill (beide gelegen aan de Laan Net als vorig jaar, is de Burgemeester van Brabant) en de parkeerterreinen Schneiderlaan tussen de Strausslaan Kadeplein, Emile van Loonpark en Van en de Zundertseweg volledig afgeslo- Dregtplein. Houdt u er rekening mee ten. De bewoners en bezoekers van de dat u betaald moet parkeren omdat het A-, B- en C-dijken en de achterliggende koopzondag is. dijken kunnen via de Dijkrand (McDonalds) rijden. Wij raden u aan zoveel mogelijk met de fiets of te voet te komen of Parkeren gebruik te maken van het openbaar Het parcours van de Zomerklassieker vervoer.

Wijktafel Kroeven

Parkeergarage Liga Koopzondag: geopend van 11.00 tot 18.00 uur Parkeergarage Mill Hill Koopzondag: geopend van 11.00 tot 18.00 uur Parkeergarage Biggelaar Geopend van vrijdagochtend 08.15 tot en met zondagnacht 1.00 uur Parkeergarage Roselaar Koopzondag: geopend van 11.00 tot 18.00 uur Parkeergarage Nieuwe Markt 24 uur per dag 7 dagen per week geopend

Op 19 juni 2012 van 19.30 tot 21.00 uur bent u van harte welkom op de inloopbijeenkomst in het buurtcentrum Kalsdonk, Philipslaan 82 in Roosendaal.

Op 24 juni 2012, van 16.30 tot 20.00 uur vindt wederom de Zomerklassieker van Brabant (voorheen Halve Marathon) plaats. De Zomerklassieker van Brabant is een van de grootste evenementen van Roosendaal en is bekend in heel West-Brabant en daarbuiten. Bij dit evenement staat sportiviteit hoog in het vaandel. Start en finish vinden plaats op de Markt in Roosendaal. Op de website www.halvemarathonroosendaal.nl vindt u meer informatie over het evenement.

Informatie uitvoering Tijdens deze bijeenkomst worden de verschillende fasen van de werkzaamheden, de bereikbaarheid van de wijk en de tijdsplanning besproken. U kunt vragen stellen aan de ambtenaren die tijdens deze inloopbijeenkomst aanwezig zijn. Meer informatie over dit project vindt u op de gemeentelijke website www. roosendaal.nl onder ‘Actuele Nieuwsberichten’/ ‘Werk in uitvoering’ Graag tot ziens op 19 juni 2012.

Op maandag 18 juni 2012 tussen 17.00 en 18.30 uur is iedereen welkom voor een goed gesprek over de leefbaarheid in de wijk Kroeven. Deze bijeenkomst is in het Centrum voor Wonen en Zorg ‘De Wildenborch’. U hoeft zich niet aan te melden, iedereen is welkom. Vertegenwoordigers van Bewonersplatform Kroeven, Aramis AlleeWonen, politie, SIW en de gemeente Roosendaal spreken u graag. Vele bewoners zijn al een praatje komen

maken aan de Wijktafel Kroeven. Eerder besproken onderwerpen zijn: de uitvoering van de renovatie van Aramis AlleeWonen, jeugd, onderwijs, opstelplaatsen van afvalcontainers op de stoep, openbare verlichting, bezorgdheid om eenzame buren, verkeersnelheid in de wijk, parkeeroverlast, een trapveldje, een groepje bewoners die een koffieochtend voor de buurt willen organiseren, het openbaar groen, schuttingen, etc. Als team zijn wij er om samen met u te zoeken naar mogelijke verbeteringen

en maken we afspraken om die samen waar te maken. Voor meldingen van relatief simpele aard zoals een defecte lantaarnpaal of een verstopte put kunt u deze direct melden bij de klachtenlijn, te vinden op de eerste pagina van Stadserf 1 voor gemeentelijk zaken. We zien en spreken u graag op maandag 18 juni 2012 tussen 17.00 en 18.30 uur in het Centrum voor Wonen en Zorg ‘De Wildenborch’, Wildenborch 135 in Roosendaal.

Raadsvergadering kadernota 2013 De raad van de gemeente Roosendaal vergadert donderdag 21 juni 2012 om 19.30 uur in de raadzaal van het raadhuis, Markt 1 in Roosendaal. U bent van harte welkom bij de vergadering. Agenda Kijk voor de actuele agenda en stukken van deze raadsvergadering op de website van de gemeenteraad raad. roosendaal.nl. De stukken zijn ook verkrijgbaar bij de informatiebalie in het stadskantoor. Wilt u liever per e-mail op de hoogte gehouden worden van de agenda en stukken? Dat kan door een e-mail te sturen naar griffie@roosendaal.nl onder

vermelding van ‘ontvangst stukken raadsvergadering’. U ontvangt dan de dag voor de raadsvergadering een link per e-mail. Commissie volgen? De vergadering is live vanuit uw woonkamer, te bekijken via raad.roosendaal. nl en te beluisteren via de kabelradio via de frequentie FM 107.9. Daarnaast is het ook mogelijk om de vergaderingen achteraf (vanaf 1 mei), en live, te bekijken via een tablet of mobiele telefoon. Volgt u de komende vergaderingen ook? Ga dan naar de button ‘bekijk vergaderingen’ rechts op onze webpagina raad.roosendaal.nl

Vragen? Heeft u vragen? Neem dan contact op met de raadsgriffie, tel. (0165) 579 277 of e-mail griffie@roosendaal.nl


Wijktafel Langdonk: zaterdag 23 juni Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Op zaterdag 23 juni tussen 10.00 en 12.00 uur is iedereen welkom voor een goed gesprek over Langdonk. Dit vindt plaats in winkelcentrum Lindenburg. U hoeft zich niet aan te melden, mocht u in de buurt zijn dan loopt u even langs. Vertegenwoordigers van het Bewonersplatform Langdonk, Traverse, Aramis AlleeWonen, politie en gemeente spreken u graag. U kunt alles wat de leefbaarheid in Langdonk aangaat bespreekbaar maken. Laten we samen zoeken naar verbeteringen, daar afspraken over maken en die waar maken. We spreken u graag op zaterdag 23 juni!

Aanbesteding Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal laten de afdeling Bedrijfsvoering, team Inkoop de volgende aanbesteding uitvoeren: • Onderhoudsbestek schrale grasvelden, bermen, sloten en waterpartijen in Roosendaal. De volledige tekst van deze aankondiging vindt u op www.aanbestedingskalender.nl of op www.roosendaal.nl.

Commissie ruimtelijke kwaliteit 21 juni 2012 Agenda nu op www.roosendaal.nl Op donderdag 21 juni 2012 om 9.00 uur is er in de multifunctionele ruimte op de begane grond van het stadskantoor een vergadering van de commissie ruimtelijke kwaliteit. De agenda vindt u op www.roosendaal.

nl > wonen, werken en leven > Bouwen > Monumenten. Meer informatie over de commissie ruimtelijke kwaliteit vindt u ook op onze website. Voor vragen kunt u bellen naar tel. (0165) 579 433.

Bekendmakingen Bekendmaking conform artikel 10 Besluit registratie kinderopvang Burgemeester en wethouders maken bekend: dat de gegevens van buitenschoolse opvang Krekeltuin, Enclaveberg 72 in Roosendaal per 13 augustus 2012 zijn verwijderd uit het Landelijk Register Kinderopvang. Meer informatie: afdeling Ontwikkeling, tel. (0165) 579 465. Roosendaal, 17 juni 2012

Ingediende reguliere aanvragen voor een omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat onderstaande aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben ontvangen. Locatie Esdoornstraat 19, 4726 BS Heerle Roosendaal (Kadastraal A4430) Bergsebaan 45a, 4726 SB Heerle Roosendaal (Kadastraal M 1085) Luienhoekweg 3, 4727 SG Moerstraten Gierelaar 49, 4724 DG Wouw

Omschrijving het oprichten van een overkapping de plaatsing van toegangscontrole poortjes en glazen barrier zones het veranderen van de bestaande inrichting het oprichten van een nieuw winkelpand het wijzigen van de co-vergistinginstallatie het wijzigen van een voorgevel en het plaatsen van een keuken in de garage

Registratienr. 2012WB0332 2012WB0335 2012WB0337 2012WB0342 2012WB0343 2012WB0344

Rectificatie Per ongeluk is in de Bode op 10 juni 2012 bij onderstaande ingediende reguliere aanvraag omgevingsvergunning een foutieve locatie gepubliceerd: Locatie Borchwerf 3, 4704 RG Roosendaal

Omschrijving het aanbrengen van profielen op gevel

Registratienr. 2012WB0325

De publicatie van de ingediende aanvragen heeft enkel een informatief karakter. Inzage van een ingediende aanvraag en/of nadere informatie is mogelijk op afspraak. Hiervoor kunt u telefonisch contact opnemen met de publieksbalies van het stadskantoor via telefoonnummer (0165) 579 170.

Verleende omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, hebben verleend. Locatie Argonweg in Roosendaal (kadastraal sectie S nummer 1118 (ged.) Westelaarsestraat 34, 4725 SZ Wouwse Plantage Kalmoesberg 6, 4708 KM Roosendaal Travertijndijk 35, 4706 TR Roosendaal Gastelseweg 147, 4705 AB Roosendaal

Omschrijving het wijzigen van een nog op te richten datacentrum (wijziging ten opzichte van reeds verleende vergunning) het oprichten van een aanbouw aan de achterzijde van de woning het plaatsen van een dakopbouw het plaatsen van een overkapping het veranderen van de bestemming

Registratienr. 2012WB0151

Besluit verz. 08-06-2012

2012WB0157 2012WB0158 2012WB0239 2012WB0296

07-06-2012 06-06-2012 31-05-2012 05-06-2012

Registratienr. 2012WB0113 2012WB0170

Besluit verz. 07-06-2012 05-06-2012

Geweigerde omgevingsvergunningen Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat de volgende omgevingsvergunningen hebben geweigerd: Locatie Roosendaal (kadastraal sectie A 4794) Amarildijk 73, 4706 AB Roosendaal

Omschrijving het plaatsen van een reclamedoek het plaatsen van een erfafscheiding

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) binnen zes weken tegen een besluit een bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders van Roosendaal, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na de datum van verzending van het besluit aan de aanvrager. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar. Op grond van artikel 8:81 van de Awb kunnen belanghebbenden ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Breda, Postbus 90006, 4800 PA Breda, als onverwijlde spoed dat vereist. Bij het indienen van het verzoek wordt griffierecht geheven.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maken bekend dat zij, in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, hebben besloten om de beslistermijn van de volgende aanvragen om een omgevingsvergunning te verlengen met een termijn van maximaal 6 weken :

Locatie Omschrijving Gezellelaan 21, 4707 CC Roosendaal het plaatsen van een zonnecollector op het dak Grensstraat 17, 4709 PG Nispen het bouwen van een carport en tuinkas en het herstellen van een woning en een dierenverblijf ntact op 579 277Inlichtingen: afdeling Dienstverlening, team Burgerzaken, tel. (0165) 579 170. Roosendaal, 17 juni 2012.

Registratienr. 2012WB0200 2012WB0213

Stadserf 1


Verleende algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Ingediende aanvragen algemene vergunningen (APV / Bijzondere wetten) Burgemeester en wethouders van Roosendaal maken bekend dat zij de volgende aanvragen om vergunning hebben ontvangen voor: Locatie Horeca/Openbare inrichting Kalsdonksestraat 45, 4702 ZB Roosendaal Biggelaar 4, 4701 RA Roosendaal Biggelaar 4, 4701 RA Roosendaal Evenementen Wouw Roosendaal Oude Markt in Roosendaal Overig Diverse locaties in Roosendaal Tolbergcentrum 172, 4708 HK Roosendaal

Omschrijving

Registratienr.

Burgemeester en wethouders van Roosendaal hebben vergunning verleend voor: Locatie Horeca/Openbare inrichting Bovendonk 23, 4707 ZH Roosendaal Bovendonk 23, 4707 ZH Roosendaal Evenementen Roosendaal

Omschrijving

Vrouwenhofpark in Roosendaal De Markt in Wouw Roosendaal Dijkcentrum in Roosendaal parkeerplaats FC Moerstraten in Moerstraten Waterstraat 65a, 4702 TS Roosendaal terrein Sportpark De Dreef in Moerstraten Wouw Handel Roosendaal

Registratienr.

Horecaexploitatievergunning Drank en horecavergunning

2011AV0275 2011AV0276

Loopevenement 'De Zomerklassieker van Brabant' d.d. 24-06-2012 Blommenkindersfestival d.d. 22-07-2012 muziekfeest 2012 d.d. 15 t/m 17 juni 2012 A.T.B tocht d.d. 21-10-2012 braderie Dijkcentrum d.d. 8 en 9 juni, 5 en 6 oktober 2012 Artikel 35 drank en horeca plaatsen van een feesttent (brandveilig gebruik) het plaatsen van een feesttent (brandveilig gebruik) Artikel 35 drank en horeca

2011AV0888 2012AV0104 2012AV0121 2012AV0363 2012AV0364 2012AV0409 2012AV0423 2012AV0439 2012AV0469

Exploitatie belhuis

2012AV0466

Drank en horecavergunning

2012AV0482

Horecaexploitatievergunning

2012AV0483

Artikel 35 drank en horeca Artikel 35 drank en horeca Artikel 35 drank en horeca

2012AV0469 2012AV0470 2012AV0484

Markt in Roosendaal

ontheffing winkeltijden

2012AV0465

ontheffing winkeltijden

2012AV0485

U kunt de verleende vergunningen inzien bij de publieksbalies van het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. Als u bezwaren heeft, kunt u zo spoedig mogelijk, een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij: Burgemeester en wethouders, Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal. De bezwarentermijn van zes weken begint met ingang van de dag na die van toezending/uitreiking van de vergunning. De datum van toezending/uitreiking staat op de vergunning vermeld. Het bezwaarschrift wordt ter advisering in handen gesteld van de onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften. Door het indienen van een bezwaarschrift wordt het bestreden besluit niet geschorst. Wilt u voorkomen dat hierdoor een onomkeerbare situatie ontstaat, kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

U kunt de ingediende aanvragen inzien bij de publieksbalies van het stadskantoor. De openingstijden staan in het overzicht van telefoonnummers op de eerste pagina van deze gemeenterubriek. U kunt geen bezwaar maken tegen een aangevraagde vergunning. Dit is pas mogelijk nadat de vergunning is verleend.

Markt in Roosendaal

huis-aan-huis collecte Pax Kinderhulp d.d. 19 augustus t/m 1 september 2012 het uitdelen van SPA bruisend op 2 juni 2012 en 24 juni 2012. Promotie op Groen gas d.d. 01-06-2012

Herdenkingsconcert René Arons in Mariadal

De Westbrabantse Pijl

ROOSENDAAL - Als ode aan onze dierbare overleden docent René Arons en als bijzondere afsluiting van het schooljaar organiseert het Centrum voor de Kunsten een Herdenkingsconcert in het voormalige klooster Mariadal in Roosendaal.

ROOSENDAAL - Het is inmiddels een traditie geworden dat medio augustus de Westbrabantse Pijl gereden wordt. Een driedaagse wieler etappewedstrijd voor junioren.

gebracht op al zijn leerlingen. Hij was een voortreffelijk pedagoog en hij heeft diverse leerlingen begeleid naar het conservatorium. Bovendien was hij een voortreffelijk concertpianist en ook de jazz lag hem na aan het hart, jarenlang trad hij op met zijn jazztrio. Op het concert zullen verschillende solisten en ensembles spelen zoals het klarinet-, het slagwerk- en het harpensemble. Ook vier oud-leerlingen van René zullen optreden. Het concert wordt op vrijdag

22 juni om 19.00 uur gehouden in de kapel van Mariadal aan de Vincentiusstraat. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 18.30 uur aan de zaal van Mariadal en via Karin Arons. Aanvang 19.00 uur. De opbrengst van deze avond komt geheel ten goede aan Kika, stichting Kinderen Kankervrij. Voor meer informatie kunt u bellen naar het Centrum voor de Kunsten (0165) 544750. N.B. In geheel Roosendaal is het betaald parkeren tot 21.00 uur.

Jonge mantelzorgers met HOOM naar de Efteling ROOSENDAAL - 12 Jonge mantelzorgers krijgen op 23 juni de mogelijkheid om met HOOM naar de Efteling te gaan. Op deze manier wil HOOM jonge mantelzorgers een dagje ontspanning bieden. Stichting HOOM is een vrijwilligersorganisatie die op diverse manieren hulp en ondersteuning op maat biedt. Deze steun is onder te verdelen in intensieve vrijwilligerszorg, incidentele ondersteuning en mantelzorgondersteuning. In Roosendaal houdt Stichting HOOM kantoor in HetPunt aan de Laan van Brabant.

2012AV0442 2012AV0443

Inlichtingen: afdeling Dienstverlening, team Burgerzaken, tel. (0165) 579 170. Roosendaal, 17 juni 2012.

Stadserf 1

René Arons is meer dan 40 jaar pianodocent geweest aan het CvK. Met hart en ziel heeft hij zijn passie voor muziek over-

2012AV0413

De Stichting richt zich op alle leeftijden en heeft extra aandacht voor jonge mantelzorgers. Dit is een groep die vaak verborgen blijft, maar die volgens HOOM net zo goed ondersteuning in de zorg nodig heeft. Speciaal voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar organiseert HOOM dit jaar een dagreis naar de Efteling op 23 juni. Je mag een vriend of vriendin meenemen. Val jij in die leeftijdscategorie en is er bij jou thuis iemand ziek? Moet je vaak rekening houden met een autistisch broertje, een gehandicapt zusje, een langdurig zieke ouder? Dan ben jij een jonge mantelzorger.

Wat kan HOOM voor je betekenen? Je kunt mee naar de Efteling op 23 juni. Geef je dan op vóór 15 juni! Je kunt informatie en advies krijgen over alle vragen die je hebt rond de zorg voor de ander. Je kunt er jouw verhaal kwijt en dat blijft tussen ons. We kunnen met je meedenken hoe de zorg voor jou wat minder zwaar kan worden. Je staat er niet alleen voor! Hoe kun je ons bereiken? Mail naar: akoreman@ hoomondersteuning.nl of bel naar HOOM op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur op tel. 06-12063491. Kijk ook eens op onze website: www.hoomondersteuning.nl

Dit jaar zal de eerste etappe op 17 augustus plaatsvinden binnen de gemeente grenzen van de gemeente Steenbergen. De volgende dag zal er een individuele tijdrit gereden worden. Op de tweede dag zullen de renners vanuit het Steenberge starten en via de Oesterdam, Brabantse Wal naar Huijbergen rijden. Na de finalerit in en rondom Steenbergen zal de winnaar

2012 van de Westbrabantse Pijl bekend zijn. Op 19 Augustus zal in afwachting van het peloton in de gemeente Steenbergen een Omnium worden gehouden voor de jeugdcategorie 5 t/m 7. Dankzij de sponsors en grote groep vrijwilligers is er weer een mooi programma in elkaar gezet voor het wielerminnend publiek. Een prachtige afsluiting van deze volle sportzomer. Het bestuur hoopt dan ook op een goed opkomst van het publiek op 17-18 en 19 augustus. Bezoek ook onze website www. dewestbrabantsepijl.nl met mooie beelden. Voor meer informatie info@dewestbrabantsepijl.nl

De Sa ffierhoeve

Juf Tanja verwend op 25-jarig onderwijsjubileum

Bij Natuurmonumenten:

Routes voor menners en ruiters ROOSENDAAL - Menners van de Hangijzers en boswachters van Natuurmonumenten hebben in de afgelopen maanden gesproken over de mogelijkheden voor menners en ruiters op de landgoederen rondom Zundert. De uiteindelijk ontwikkelende doorgaande routes maken een korte en een lange tocht door de natuur mogelijk. Bovendien blijven door de ligging van de routes kwetsbare delen rustig. Hier kan de natuur zich verder ontwikkelen. Op de routes genieten de bezoekers van de afwisselende natuur.

Zo ontstaan doorgaande routes en wordt grote druk op een specifiek gebied voorkomen. Leden van de Hangijzers hebben ook van Landgoed De Moeren toestemming gekregen om de route die over de Oude Buisse Heide en De Reten loopt, door te trekken. Zo werden doorgaande routes mogelijk en kunnen menners en ruiters genieten van de natuur. De routes zijn gemarkeerd met de bekende ruiterplaatjes. Ondertussen is een werkgroep bezig met een veel grootschaliger men- en ruiternetwerk in de gemeenten Rucphen en Zundert.

Routes door de natuur De menners en ruiters binnen de gemeente Zundert hadden al lang wensen voor routes door de natuur en over zandbanen. Natuurmonumenten had aangegeven open te staan voor goede routes, mits er verbinding was met omliggende gebieden.

Winst voor recreant en natuur Op een extensieve manier genieten van de natuur is een prachtige ervaring. Zonder herrie van gemotoriseerd verkeer ervaar je de natuur het beste. Frans van Zijderveld van Natuurmonumenten: ‘De routes zijn belangrijk om natuurbeleving mogelijk te

maken. Als mensen de natuur waarderen is er ook steun voor deze natuur’. Leden van de Hangijzers en boswachters van Natuurmonumenten hebben in de afgelopen weken de route gezamenlijk gerealiseerd en gemarkeerd. ‘Om de kwetsbare delen te beschermen en andere bezoekers niet te storen is het belangrijk dat de menners en ruiters zich houden aan de route’, zegt Frans van Zijderveld. ‘De routes zijn afwisselend en meerdere verschillende rondgangen zijn mogelijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat de natuur zich kan ontwikkelen en dat alle bezoekers hiervan kunnen blijven genieten. Dat moet met respect voor de natuur, de toegangsregels en andere gebruikers’. De routes zijn onder andere over de Roosendaalsebaan, de Buissedreef, de Hoekvensedreef, langs de Zoekseloop, over een deel van de Wittebrugstraat en verderop de Stouwdreef. PAGINA 18

Juf Tanja geniet van de verwenochtend.

ROOSENDAAL - Juf Tanja dacht dat ze donderdag 24 mei moest invallen op haar basisschool De Saffier. Maar eerder die week kreeg ze horen dat dit niet door kon gaan. Omdat ze die dag ook jarig was had haar man, die in het complot zat, haar een dagje golven toegezegd. Om kwart voor negen stond er opeens een collega met een open witte versierde kever voor de deur. Tanja en haar man John mochten instappen en werden naar De Saffierhoeve gebracht.

Daar stonden alle kinderen van peuter tot en met groep 8 op haar te wachten. De kinderen, collega’s en ouders zongen haar toe voor haar verjaardag en haar 25 jarig onderwijsjubileum. Tanja werkt hiervan al 13 jaar met veel plezier op De Saffier. Alle groepen hadden iets bedacht waarmee ze juf Tanja konden verwennen. Zo kreeg ze onder andere een gezonde cocktail, een make-up behandeling en een heerlijke ontspannende massage. Tanja was blij verrast en heeft zeer genoten van deze verwenochtend.


Datum:

20 juni 2012

Aanvang:

19.30 uur

Vergaderplaats: Raadszaal, Oude Raadhuis aan de Markt te Roosendaal

Beeldvormende Raadsbijeenkomst Het doel van de bijeenkomst is informatie uitwisselen die voor een goede beeldvorming van de raad nodig is. Naast raadsleden kunnen ook inwoners en maatschappelijke organisaties aan de bijeenkomst deelnemen. Tijdens de beeldvormende raadsbijeen­ komst kunt u niet alleen inspreken op raadsvoorstellen maar ook op zogenaamde “raadsmededelingen”. Deze raadsmededelingen komen niet automatisch op de agenda. Hiervoor dient u gebruik te maken van uw inspreekrecht. Dit houdt in dat u tijdens de beeldvormende raadsbijeenkomst in maximaal 5 minuten uw reactie kunt geven op de inhoud van een raadsmededeling of raadsvoorstel. Raadsleden kunnen hierover aan u vragen stellen. Aanwezigen kunnen ook korte, informatieve vragen stellen over de geagendeerde onderwerpen. De gehele tekst van de raadsmededelingen is te vinden op www.raad.roosendaal.nl Wilt u inspreken dan dient u zich hiervoor uiterlijk dinsdag 19 juni 2012 12.00 uur aan te melden bij de griffie. Dit kan via e-mail: griffie@roosendaal.nl of telefonisch via 0165 – 579 277. Inspreken tijdens een commissie- of raadsvergadering is niet mogelijk. De spelregels voor het inspreken en het stellen van vragen kunt u vinden op www.raad.roosendaal.nl onder “Uw mening” – hoe geef ik mijn mening tijdens de beeldvormende bijeenkomst?” De definitieve agenda met tijdsaanduiding wordt op dinsdag 19 juni 2012 uiterlijk om 17.00 uur gepubliceerd op www.raad.roosendaal.nl.

De raadsvoorstellen: B1 Financieringsaanvraag Borchwerf II Bij brief van 21 mei 2012 heeft Borchwerf II B.V., handelend als beherend vennoot van Borchwerf II C.V., met het oog op de financiering van de ontwikkeling van veld B ons college verzocht: - jegens de N.V. Bank Nederlandse Gemeenten garant te staan voor de tijdige terugbetaling van rente en aflossing van een door voornoemde bank te verstrekken krediet in rekening-courant ad € 10.400.000 voor de periode van 18 maanden en - een lening te verstrekken van € 650.000, eveneens voor een periode van 18 maanden. Per gelijke datum heeft Borchwerf II B.V. ook bij de gemeente Halderberge en Heijmans Infrastructuurontwikkeling B.V. verzoeken ingediend voor de verstrekking van leningen van € 650.000, respectievelijk € 1.300.000. De raad wordt gevraagd om wensen en bedenkingen ter kennis van ons college te brengen. B2 Begroting 2013 GR Regio WestBrabant

In de raadsvergadering van 7 oktober 2010 is besloten tot het aangaan van de gemeenschappelijke regeling RWB. Op 1 januari 2011 is de Gemeenschappelijke Regeling Regio West-Brabant (GR-RWB) opgericht. De gemeente Roosendaal neemt samen met 18 andere gemeenten deel in deze regeling. De begroting 2013 van de GR RW is aangeboden aan de gemeenten voor een zienswijze. De begroting bestaat uit 8 programma’s die gelijk zijn aan de bestuurscommissies (Middelen, Sociaal Economische Zaken, Ruimtelijke ontwikkeling en Wonen, Mobiliteit, Duurzaamheid, Kleinschalig Collectief Vervoer en Zorg, Welzijn en Onderwijs). De overkoepelende begroting GR-RWB is een begroting op hoofdlijnen, nadere detaillering vindt plaats in de begrotingen van de genoemde bestuurscommissies. Aan de raad wordt voorgesteld om een zienswijze kenbaar te maken. B3 1e bestuursrapportage 2012 (peildatum 1 mei 2012) In deze bestuursrapportage worden de afwijkingen ten opzichte van de programmabegroting 2012 weergegeven, alsmede de stand van zaken met betrekking tot de transities uit de Agenda van Roosendaal. Het niet vaststellen van de bijgevoegde begrotingswijziging kan leiden tot begrotingsonrechtmatigheid bij de accountantscontrole over de jaarrekening 2012. Voorgesteld wordt om de 32e begrotingswijziging 2011 vast te stellen. O1 Vaststelling gewijzigde Verordening leerlingenvervoer De gemeente is krachtens de Wet gemeentelijke regelingen leerlingenvervoer verantwoordelijk voor het leerlingenvervoer van met name leerlingen van scholen voor speciaal basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en in sommige gevallen voor leerlingen van het reguliere basisonderwijs en voortgezet onderwijs. In de taakstelling van de Agenda van Roosendaal is een ombuigingsvoorstel opgenomen voor het leerlingenvervoer. In de gewijzigde verordening is een deel van dit ombuigingsvoorstel opgenomen d.m.v. invoeren van het afstandscriterium in het speciaal basisonderwijs en het (voortgezet) speciaal onderwijs. De raad wordt voorgesteld de gewijzigde verordening leerlingenvervoer vast te stellen. O2 Herziene opdracht “Kansen voor Kalsdonk” In 2010 heeft het Ministerie van VROM (nu: Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatie) subsidie verstrekt voor de sociaaleconomische ontwikkeling van Kalsdonk. Via onder meer de vrouwenstudio, de buurtsportvereniging en verschillende projecten op het gebied van welzijn, taal en veiligheid zijn inmiddels verschillende positieve resultaten geboekt. Toch bleek de aanpak voor verbetering vatbaar. In overleg met veel betrokkenen uit de wijk is een nieuwe opdracht uitgewerkt. Daarin zijn kortere lijnen en snellere acties opgenomen, die aansluiten op de door de crisis

VERGADERCYCLUS De komende vergadercyclus is als volgt: 20 juni 27 juni 28 juni 4 juli

: Beeldvormende raadsbijeenkomst : Commissie Omgeving : Commissie Bestuur : Raadsvergadering

De agenda’s voor de vergaderingen zijn te vinden op de raadswebsite www.raad.roosendaal.nl. De vergadering is live vanuit uw woonkamer, te bekijken via raad.roosendaal. nl en te beluisteren via de kabelradio via de frequentie FM 107.9. Daarnaast is het ook mogelijk om de vergaderingen vanaf 1 mei achteraf, en live, te bekijken via een tablet of mobiele telefoon. veranderde situatie van organisaties en bewoners in de wijk. De nieuwe opdracht legt ook verband met het in 2011 opgestelde wijkperspectief. De looptijd van de door het Rijk gesubsidieerde projecten wordt verlengd tot eind 2014. Dit betekent niet dat er meer geld beschikbaar komt, wel dat het over een langere periode kan worden besteed. Het Ministerie stemt met deze veranderingen in, op voorwaarde dat deze door de gemeenteraad worden vastgesteld. De raad wordt voorgesteld om in te stemmen met de herziene opdracht “Kansen voor Kalsdonk” en de bijbehorende begrotingswijziging. O3 Wijziging Erfgoedverordening en Brandbeveiligingsverordening Aanleiding voor de wijziging van de Erfgoedverordening is het ontbreken van bescherming van archeologische terreinen indien het bestemmingsplan hierin niet voorziet. Aanleiding voor de wijziging van de Brandbeveiligingsverordening is het vervallen van het Besluit brandveilig gebruik bouwwerken door de inwerkingtreding van het Bouwbesluit 2012 op 1 april 2012. De raad wordt voorgesteld om de Verordeningen tot wijziging van de Erfgoedverordening en de Brandbeveiligingsverordening vast te stellen. O4 OPR 2013-2016 Volgens het Beheerbeleid Verhardingen en Groen wordt ieder jaar een geïllustreerd meerjarenprogramma van weg- en rioolvervangingen opgesteld met een planning voor vier jaar en een doorkijk naar later, de Operationele Plannen Reconstructies (OPR). In 2010 is besloten

de projectomschrijvingen om het andere jaar bij te voegen. Dit OPR betreft de beknopte versie voor de uitvoeringsperiode 2013 t/m 2016, zonder projectomschrijvingen, met alleen een kostendekkingmatrix per kalenderjaar aangevuld met financiële informatie, waaronder een kasstroomprognose. Het OPR 2013-2016 omvat de werkzaamheden die vanaf 2012 worden voorbereid en in de jaren 2013 t/m 2016 worden uitgevoerd. Daarnaast zijn aanvullingen en mutaties van projecten uit het OPR 2012-2015 uit de periode voor 2012 opgenomen. O5 Uitvoeringskrediet verbindingsweg Borchwerf / Majoppeveld Op basis van eerdere besluiten van ons college van 13 december 2010 en 20 december 2011, zijn de voorbereidingen gestart om tot aanleg van de verbindingsweg Borchwerf /Majoppeveld te komen. Van de geraamde kosten van het project van € 13.550,000,- excl. BTW, heeft uw raad al € 1.150.000,- beschikbaar gesteld uit de BR Majeure Opgaven en is er € 5.600.000,- beschikbaar vanuit de exploitatie van Borchwerf II CV. Het resterende bedrag van € 6.800.000,miljoen is als subsidie toegekend door het ministerie (programma spoorse doorsnijdingen) en door de provincie. Elk € 3.400.000,-. Als het uitvoeringskrediet beschikbaar is gesteld kan Prorail de aanbestedingsprocedure voor de aanleg van de spoorviaducten in de verbindingsweg opstarten. Als de aanbesteding heeft plaatsgevonden zullen we Prorail opdracht geven de opdracht tot aanleg van de viaducten te gunnen.

De raadsmededelingen: R34B R35O R36O R37O R38BO R39B R40B R41O R42B R43B

Start onderzoek Aaankoop perceel Westelijke Havendijk 3-4-5 Voortgang transitie buurt- en dorpshuizen Extra budget Startersregeling 2012 Ontwerp-visie Roosendaal verandert Memorie van Antwoord raadsvragen jaarstukken 2011 Memorie van Antwoord raadsvragen kadernota 2013 Jaarverslag 2010-2011 Welstandscommissie-commissie Ruimtelijke Kwaliteit Moties verantwoordelijk marktgedrag en sociaal maatschappelijk aanbesteden Beantwoording nagekomen vragen VLP over jaarstukken 2011

www.raad.roosendaal.nl


bantt   Bra ie ract ropract

 Chi Bij 

 ban   Bra ie rop

 Chi Bij 

 2008 t 2008 maar  15

 t/m  20 febr. ctie 20 aarsactie Voorjaarsa t2010  t/m 2012 juni Voorj 29

 okt. 1maar t/m t/m15 juni sept. ractie ctie:: 13febr. Zome mera Nazo

U wilt minder kosten...

  

  â‚Ź â‚Ź     

  

 â‚Ź    â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź 

 " ! "    "  ! ! " "     "!  " " "! "  " ! "!   ! "! "  "    "  ! "! "  "  !  ! !    " ! !  "  !  !  "  ! !  

   #!   " ! !  

    "  ! #! !   

   #!   

   #!   

  #!  

   #!   "      

   #!  "   

   #!   "     "       "  "  ! $  " "  "     ! $  "  "  !  " " ! $ $  " " ! $  "  ! $  "    $ " "   $ ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ " "   $  "    $ " "   $  "   " 

  " EĂŠn op de drie mensen heeft

% op de drie mensen EĂŠn heeft

%   EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van

%   "  ! %% ! EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! ! bovengenoemde pijnklachten. tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde #  met pijnklachten.  !  bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen !  pijnloos " #   chiropractie  vaak snel en worden Deze kunnen met chiropractie !  " #   vaak snel en pijnloos worden Deze kunnen met chiropractie ! !   " verholpen. vaak snel en pijnloos worden ! ! snel  " verholpen. vaak ! en pijnloos worden verholpen. ! verholpen.

“U werkt dag ĂŠn nacht keihard, maar wanneer u de fiscus en al uw leveranciers betaald heeft, blijft er steevast nog maar weinig voor uzelf over.â€?

Afspraak 

 Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is wie " " is Voor wil" weten wat" chiropractie

Voor wie wil weten wat chiro-prac " " " "  en hoewie de wil meest uiteenlopende klachVoor weten wat chiro-prac en hoe de meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   tie issnel en hoe de meest uiteenlopende ten en pijnloos kunnen worden klachten snel en pijnloos kunnen verholpen, worden t/m vrijdag  " ! klachten snel en pijnloos kunnen t/m vrijdag verholpen, worden t/m ! vrijdag verholpen, worden " worden worden vanen 15 maart verholpen, 2008 vrijblijvende rug" worden wordenrugvanen 15 maart 2008 vrijblijvende vrijblijvende 129 oktober 2010 " juni 2012 en maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een " !    vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde " !   vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht tot een ver !!  de kosten hiervan zonder huisartsvan â‚Ź" 60,-. Mocht dit tot een ver ook ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan ! worden  "  verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door uw verzekering. #  !"# de kosten hiervan ook zonder huis ! goed door uw verzekering. de kosten hiervan ook zonder huis  ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gemaakt gevestigdop De alleen scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 46a,

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   4873 AM Etten-Leur. aan de Oude Bredaseweg 36a, !" #

!% Etten-Leur, (t.o. Hotel/Restaurant Het Paard) ★   aan de Oude BredasewegWitte36a, 076-5023574  

 Tel. Tel. 076-5023574

  Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. chiropractie_brabant@msn.com chiropractie_brabant@msn.com

Dat kan dus beter! Kijk op www.dgdroosendaal.nl of neem meteen contact met ons op.

Rechtzaad 5 4703 RC Roosendaal, Tel 0165 - 39 56 77.

DĂŠ zakelijke dienstverleners waar u ĂŠcht wat aan heeft.

Exposities Lambertuskerk Wouw Het is elke dag mogelijk om de Lambertuskerk in Wouw te bezichtigen. Men kan zich hiervoor aanmelden bij: Hr. Jan Walraven, Omgang 10, Wouw, 0165-301839; Mw. Marian Slock, Kolfwei 37, Wouw, 0165-301886; VVV Wouw, Bergsestraat 29, 0165-301477.

E T O GR GROTE G N I OPRUIMING M I U LAATSTE OPR WEKEN

Kunstuitleen Artotheek 18 De Roosendaalse kunstuitleen, Artotheek 18, is geopend op donderdag van 13.30 tot 16.00 uur, op vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur; 19.00 tot 21.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. =De kunstuitleen is gevestigd in de Biggelaar 7, Roosendaal, tel. 0165-571353. Expositie schildersvereniging ‘Met Verve’: Schildersvereniging ‘Met Verve’ doorlopende expositie gedurende 3 maanden bij grandcafĂŠ De Blits, Oude Markt te Roosendaal. Elke maand worden de stukken dus verwisseld door stukken van andere schilders. De vereniging met zo’n 50 leden bestaat al 25 jaar en de amateurkunstenaars schilderen op maandag- of donderdagmiddag, momenteel, beide dagen in buurthuis West in de Westrand. Zin om erbij te komen. U bent op beide middagen altijd van harte welkom vanaf 13.30 uur. Tijdens de expositie zijn er ook stukken te bezichtigen van de thuisclub ‘Onder de Linde’ die gedurende heel het voorjaar, zomer en najaar bij goed weer op het buitenterras onder de linde zitten te schilderen, nu in samenwerking met leden van de vereniging ‘Met Verve’.

Alle damesschoenen Ecco - Gabor - Thinkweg Alles moet Wij maken plaats voor de nieuwe-kollektie. Helioform - Waldläufer Nu de gehele zomerkollektie enz. enz. van al onze bekende merken... (m.u.v. nieuwe collectie!) dames, heren en kinderen

Expositie Yvon van Wordragen: Al 8 jaar is Yvon van Wordragen een bekende kunstenares bij Galerie en Beeldentuin Amaterasu. Haar vrouwfiguren kenmerken zich door elegantie, stijl, vrouwelijkheid, kracht en ook een stoerheid. Naast haar werk is ook van Dees Goosen een aantal nieuwe kleurrijke schilderijen te zien; Alda Poulussen -bronzen beelden, Marjan Spekreijse –bronzen beelden. Jasper Hulshoff Pol is een nieuwe kunstenaar; zijn aandoenlijke ezeltjes op doek zijn ontroerend. Arno Goossens en Sander Kneppers maken geweldige dierfiguren in brons. En Suzanne Bagaya siert de vitrinekasten met haar sieraden. Open: 6 mei-1 juli, iedere zondag van 13-17u en op afspraak: 0165-379976; Galerie en beeldentuin Amaterasu, Julianaweg 2 Wouwse Plantage. www.galerie-amaterasu.nl

20%

KORTING

40%

In onze koopjeshoek

Alle kinderschoenen

Alle restantparen (honderden paren) dames, heren en kinderen

Jan De Hoon presenteert foto’s in ‘Onderweg’: Al meer dan duizend jaar wandelen pelgrims de camino naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje. Jan de Hoon wandelde zelf ook een aantal malen de camino. Met zijn foto’s vertelt hij het verhaal van de camino. Hij zoomde in op details en voorzag sommige foto’s van betekenisvolle teksten. Aanvullend aan het verhaal van de camino zijn een aantal foto’s te bezichtigen uit Rennes le Chateau in de Franse PyreneĂŤn en Chartres. De expositie is te bekijken tot 24 augustus. Galerie de kring is gevestigd in Schouwburg de Kring, Kerkstraat 1 Roosendaal. Open van ma t/m vrij 11.00 tot 16.00 uur en tijdens voorstellingen (juli gesloten). Voor meer informatie: www. cbkwestbrabant.nl

ook laarzen. Helioform - Ecco - Gabor - JJ Nu uitzoeken...

KORTING

HALVE PRIJS!

25.

PER PAAR

Heren10 TOT 40% Nu al reeds volop nieuwe kollekties schoenen KORTING ook laarzen, Ecco, Gabor, JJ, Helioform met kuitwijdtes van XS t/m XXXXL (60cm kuitwijdte) en uitneembaar voetbed

Komt u snel kijken!

Work in progress “How are you?: In de maand juni is beeldend kunstenaar Antoinette Donkers-Dekker aan het werk in BKC ruimte 31 A aan de Laan van Belgie 31A te Roosendaal. Deze expositie ruimte is deze maand haar atelier waar ze o.a werkt naar model. De mens achter de maskers is haar thema, ecce homo, how are you? Het atelier is iedere vrijdag en zaterdag te bezoeken van 13.00-17.00 uur. Zaterdag 30 juni vindt er een finissage plaats waarbij het resultaat van een maand hard werken bezichtigd kan worden. De finissage begint om 15.00 en wordt rond 17.00 uur afgesloten.

Hogestede 11 (Molenstraat) Roosendaal Betaald kort parkeren in de gehele straat

tel. 0165 - 53 26 56 www.riobello.nl PAGINA 20


genieten

Motor, Camper of Caravan stalling nodig?

van onze heerlijke

HighTea…

iedereg zonda

Tekst is  in  Calibri  

        St. Antoniusstraat 21a, Schijf Tel. nr. 0165 - 341703 Fax nr. 0165 - 340338

(Naast het benzinestation Tamoil in Schijf )

Lekker voordelig..

Kwaliteits half om half gehakt voor

€4.50 p/kg

Wiener en zigeunerschnitzels voor maar

€7.95 p/kg

Super entrecote Openingstijden:

€9,95 p/kg

dinsdag, donderdag en vrijdag 13.00-17.30 uur zaterdag 8.30-12.00 uur

voor het prijsje

Deze reclame is geldig vanaf 12 juni t/m 23 juni. OPENINGSTIJDEN: dinsdag 8.30 uur tot 17.30 uur donderdag 8.30 uur tot 17.30 uur vrijdag 8.30 uur tot 17.30 uur zateradg 8.30 uur tot 12.00 uur We eten van 12.30 uur tot 13.00 uur Maandag en woensdag gesloten.

Vlees rechtstreeks van de boerderij!!!

Frank Elst rolluiken - zonwering Uw juiste adres voor:

* * * * * *

rolluiken (Heroal) Screens Garageroldeuren (Heroal) Knikarmschermen Uitvalschermen Serre zonwering

* * * * * *

Horsystemen (Hamstra) rolgordijnen Vouwgordijnen Lamellen Jaloezieën Onderhoud en reparatie

Kwaliteit en service staan voor ons voorop!

Gratis opmeten, montage en offerte Fax/Tel.: 0165 - 56 83 44 Mobiel: 06 - 22 48 59 90 info@frankelstrolluiken.nl www.frankelstrolluiken.nl

ü  ü  ü  ü  ü  ü  ü  ü 

Specialist  in  gevelrenova@e  

Renova'e voegwerk  en  nieuwbouw   Repara'e  metselwerk  en  nieuwbouw   Raamdorpels  en  hardsteen  afdekplaten       Hogedruk  stoom  gevelreinigingen   Repara'e  lood  en  nieuw  lood  plaatsen   Renova'e  Schoorsteen  en  nieuwbouw     Scheuren  herstellen  in  metselwerk  (spiraalankers)   Hydrofoberen  van  gevels  (impregneren)  

+31 (0)  6-­‐51496499        www.ccmbroeren.com        +31  (0)  165-­‐566754   Stationsplein 5b 4702 VX Roosendaal T 0165 58 48 48 info@brasserie-aankomst.nl

Feestje? Voor verhuur van: tafels • stoelen toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. € 45,-

snijdersverhuur.nl

%

Totaalconcept voor uw AUTO

• inkoop & verkoop • onderhoud • reparatie Informeer hoeveel u kunt besparen

www.brasserie-aankomst.nl

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie MKZ gecertificeerd

implantaatprothese en aanpassingen. Vergoeding door alle verzekeringen.

Bel: 0165-386105 0165-386613

Behandeling volgens telefonische afspraak. Venneveld 20 (Majoppeveld-Noord) 4705 RR Roosendaal

0165 527490 voor reparatie in het weekend: 06 54324222 Een mooi en goed kunstgebit? U kunt terecht voor nieuwe protheses, klikgebit op implantaten en reparaties. • Vergoeding door alle zorgverzekeraars • Service en ervaring

WONINGBOUW VERBOUWINGEN LEVEREN & PLAATSEN PREFAB DAKKAPELLEN WWW.IERSEL-COPPENS.NL

Open van ma. t/m do. van 7.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 7.00 tot 13.00 uur.

DEZE MAAND BETALEN WIJ VOOR U DE BTW!

06 - 122 58 443 Ook ’s avonds.

Ettenseweg 5 • Roosendaal T 0165 - 542046

ActivityPlus

www.autocoro.nl

Dagbesteding op maat voor mensen met Alzheimer en NAH

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

…speciaal voor fijnproevers serveren wij iedere zondag onder het genot van heerlijke Bradleys theesoorten, diverse zorgvuldig geselecteerde zoete en hartige lekkernijen!

Voor een nieuwe gebitsprothese,

4BRJ

GOEDKOOP!

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

basis ndag op g. o z e r e Ied chrijvin van ins

CCM BROEREN  

Hoogstraat 1, 4702 ZN Roosendaal T. 0165- 560066

INKOOP-/VERKOOP AUTOMOBIELEN Auto Concept Roosendaal

Reserv

Kijk voor  meer  info  op  de  website  

Voor weekendreparaties kunt u op vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur bellen naar 06-39586647.

Uw parketvloer tot 35 m2 geschuurd en behandeld met hardwaxolie (naturel). Nu voor de all-in prijs van E750,- incl. BTW NIEUW: http://webwinkel.wilcoparket.nl Wilco Parket Tel: 0164 - 68 58 52 Vlierbes 10 E-mail: info@wilcoparket.nl 4661 WT Halsteren Website: www.wilcoparket.nl

0 p.p.

9 , 9 € 1 eer nu!

ActivityPlus is kleinschalig van opzet waarbij maximaal 6 deelnemers per dagdeel samenkomen in een gezellige huiskamersfeer. Aan de Groenewoudseweg 23 te Bergen op Zoom worden activiteiten aangeboden door Geertje Nuytemans. Vanaf oktober 2012 kunt u ook terecht bij Wijkhuis - West te Roosendaal, ‘s ochtends van 09:00 - 12:00 en ‘s middags van 13:00 - 16:00. Daar kunnen maximaal 12 personen deelnemen per dagdeel.

INFORMEER NAAR ONZE LAAGSTE PR IJSGARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

De dagbesteding is bedoeld voor mensen met Alzheimer en mensen met een niet aangeboren hersenletsel NAH. Die behoefte hebben aan sociale contacten en aan een dagstructuur in een veilige en sfeervolle omgeving. Wilt u meer informatie over ActivityPlus ? Kijk op www.activityplus.nl of neem vrijblijvend contact op met Geertje Nuytemans Bel: 06-29738800 of mail naar info@activityplus.nl. We zijn nog op zoek naar vrijwilligers die ons tijdens de activiteiten willen ondersteunen.

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077 Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL


Hairshop MC Maandaanbieding juni

Op zoek naar echte rust?? Chaletparc de Uitwijk heeft het!!! Hier worden luxe vrijstaande Top Totaal chalets geplaatst welke het gehele jaar door voor recreatieve doeleinden gebruikt mogen worden. Het parc gelegen nabij jachthaven “de Schapenput” beschikt over ruime landelijk gelegen kavels voorzien van alle comfort (nog enkele kavels bij vijvers beschikbaar). 20 minuten van Rotterdam en 10 min v.a. ‘t Grevelingenstrand.

10% korting op high/low lights 0165-570268

computer problemen?

Financiering mogelijk.

Bezoekadres: Heensedijk 77A

Service/verkoop aan huis

06-51157192 www.klaverdesk.com

OPEN DAG 24 juni aanstaande vanaf 13 uur Meer info: Fam. v. Nieuwenhuyzen +31167-560000 www.de-uitwijk.nl of neem contact op met onze Top Totaal-vertegenwoordiger J.K. Bekius GSM +31658977991.

Reparatiebedrijf

Somers Freesiaberg 17 Roosendaal

Ktv of Video defect bel:

Dorpsweg 136, 4655 AH de Heen (Steenbergen)

Dorpsweg 136, De Heen, Tel. 0167-560000 www.de-uitwijk.nl

Restaurant geopend: dinsdag t/m zondag v.a. 12.00 uur,

0165-554742

maandag gesloten

Geen voorrijkosten! Tevens terrein-, keuken- en bedieningsmedewerkers m/v gevraagd

MIND FULNESS ROOSENDAAL NAJAAR 2012 bel: 06 30 97 08 66 Voor vakkundige

fietsreparaties

Creatieve mensen gezocht voor de avond-vakopleidingen Bloemsierkunst (DFA / ADFA) • • •

tegen betaalbare prijs.

tel: 0165-554948

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

Ben je creatief en ondernemend? Zoek je een nieuwe uitdaging? Wil je meer dan een workshop?

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

Meld je dan aan voor de gratis proefles op donderdag 28 juni

van 6 m3 tot 40 m3

aanvang 19.00 uur Edudelta College Barendrecht, Rijnstraat 3

Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

cursus haarknippen

Voor aanmelding en meer informatie kun je contact opnemen met: Edudelta Contract , tel. 0187 480561 of mail naar contract@edudelta.nl Voor een overzicht van alle cursussen en trainingen: vraag onze folder of kijk op www.edudelta.nl

Engels, Frans, Italiaans & Spaans V.a. maandag 20 augustus starten de nieuwe groepslessen (12-lessen) voor volwassenen en kinderen. www.bbabble.nl

B.Babble taalgebruik persoonlijk en uitdagend Voor vragen: info@bbabblekids.nl

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

aanhangwagens paardentrailers www.betanco.nl

Dwarsfluit- en theorielessen Hafabra examens mogelijk Info 06 27275994

Italiaans • Mediterraans • Aziatisch • Frans • Zeebanket • Patisserie • Kids Buffet • En nog veel meer Inclusief non-alcoholische dranken en luxe desserts.

De wereldkeuken Live cooking buffet U kunt ook reserveren: 0165 - 566 886 • Bereikbaar tussen 11.00-17.00 uur Openingstijden: ma t/m don 16.30 / 22.00 uur/ vrij - za - zo 16.00 / 22.30 uur

Bedrijfsfeesten, Meeting point, Kinderhoek, Diner bon Volop gratis parkeerplaatsen

Hele maand Juni/Juli onbeperkt Zeetong!

an a t s e b rig a j 1 s n o uur j i 0 w 0 . n 6 1 e er anaf v e 6 juli vi z j i w e r i a l u c ta op spec RESERVEER TIJDIG

LIVE MUZIEK AANWEZIG

- Ontvangst met glaasje Prosecco - Haringkar waar de vis vers wordt schoongemaakt - Kreeft - Zeetong

sept in uw regio! Tel: 015-3618033 www.selfline.nl

KOM EN VIER MET ONS MEE

2 uur €27,95 • 3 t/m 11jr €14,50 3 uur €32,95 • 3 t/m 11jr €18,00 Alcoholische dranken bier/wijn: 1 kook• -munt á € 1,25 Sterke dranken: 2 kook• -munten á € 1,25

Rucphensebaan 18 • Roosendaal www.roosendaal-kook.nl

OUDE CHINESE THERAPIE VERHELPT VEEL

THUISKAPSTER worden? sept. start nieuwe CURSUS www.styleline.nl 06-12158097

Veel mensen hebben baat bij de traditionele Guasha Therapie. Slechts na een aantal behandelingen verminderen de klachten, vertelt Susanne Meijer. Guasha verhelpt uiteenlopende klachten zoals: hoofdpijn, migraine, nek- schouder- algemene rugklachten, RSI, ADHD, MS, ME, LATIN COCKTAIL (Salsa,Bachata) LATIN COCKTAIL (Salsa,Bachata) astma, reuma, fibromyalgie, stress, burnout enz. In de praktijk blijkt dat de meeste SWING SOLUTION (cafeswing) (cafeswing) SWING SOLUTION mensen te lang blijven rondlopen met hun klachten, in sommige gevallen zijn de SALSA SOLO SALSA SOLO klachten helaas chronisch van aard. Hier valt weinig aan te doen, echter Guasha ARGENTIJNSE TANGO TANGO ARGENTIJNSE Therapie kan enigszins verlichting bieden. In China wordt Guasha preventief in 0165-533153/www.debradancemasters.nl gezet om een goede gezondheid te blijven behouden. Een gezonde levensstijl is 0165-533153/www.debradancemasters.nl volgens de Chinezen een lang en gelukkig leven!

ZOMERCURSUSSEN ZOMERCURSUSSEN

Enchanting English for kids 3 dagen Engels via

Spel, Rap, dans en nog veel meer!. Woensdag 8 t/m vrijdag 10 augustus 10.00-15.00 € 125 incl. lunch, tussendoortjes & materiaal

Aanmelden via info@bbabblekids.nl O.v.v. naam, leeftijd, adres en telefoonnummer Locatie: Paulusdonk 2 4707 TA Roosendaal

kids van 6 t/m 10 jaar

Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een

OUDE TARIEVEN

Onbeperkt genieten van de wereldkeuken

Tijdens de zomerperiode biedt SuMeij ter introductie

scherpe kortingen voor de behandelingen. Onder het motto: ‘Voorkomen is beter dan genezen’.

Voor een afspraak of nadere informatie kunt u bellen op het volgende nummer: 0164-246299. Ook ‘s avonds en in het weekend bereikbaar. Regelmatig verzorgt Susanne vrijblijvende informatie bijeenkomsten. Deze staan gepland op: 20 juni om 14:00 uur, 26 juni om 10:30 uur, 4 juli om 19:30 uur, 11 juli om 19:30 uur en op 16 juli om 10:30 uur. Graag telefonisch of per mail aanmelden. Mail: info@sumeij.nl

www.sumeij.nl www.guashatherapie.nl


OPEN TUINDAGEN

FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA 2012     

bij Fam. Lambregts op Landgoed Jorissenhoeve

DINSDAG van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50 •IEDERE IEDERE DINSDAG van 5 juni t/m 18 september Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,-vaartocht St-Annaland – Zierikzee Zondag 15 juli vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,--€ 17,50 Zondag 5 augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,--

• Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,-• Zondag 15 juli vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,--

FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA 20122012 FRISIA RONDVAARTEN PROGRAMMA

 IEDERE van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50 • Zondag 5DINSDAG augustus IEDERE DINSDAG van 5 juni t/m 18 september vaartocht St-Annaland – Zierikzee € 17,50  Zondag 1 juli; 12 augustus en 26 augustus vaartocht Bergen op Zoom – Antwerpen € 40,- vaartocht Zondag 1 juli; 12 augustus 26 augustus vaartocht Zoom – Antwerpen € 40,- Zondag 15St-Annaland juli vaartochten Hansweert –– Antwerpen € 45,--Bergen op€ Middelburg 40,--

  

Zondag 15 juli5vaartocht Hansweert – Antwerpen € 45,- Zondag augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,- 5 augustus vaartocht St-Annaland – Middelburg € 40,-Zondag

Zondag vaartocht incl maaltijd

WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL

Open:

16,17, 23, 24, 30 juni en 1 juli 2012 van 10 h – 19 h

Zondag vaartocht incl maaltijd

WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL

- 130 soorten pannenkoeken - Grill specialiteiten (niet op zondag) - Overdekt en verwarmd terras - Speeltuin en kinderboerderij - Minigolf en kanoverhuur - Tevens voor uw feest of partij

Dorpsweg 136, De Heen 0167 560000 Dagelijks geopend vanaf 12.00u maandag gesloten

2-DAAGSE LONDEN 7/8 juli

€ 99,00

ANTWERPEN SOLDEN 1, 4 en 12 juli

€ 10,00

Gastelseweg 7 Roosendaal 0165542292

Incl. overnachting & ontbijt (obv 2-pax kamer)

Profiteer van de uitverkoop in Antwerpen

PROLOOG TOUR DE FRANCE € 27,50 30 juni FINISH TOUR DE FRANCE 22 juli

€ 45,00

OLYMPISCHE DAGTOCHT 28 en 29 juli en 1 aug

Vervoer naar de finish in Parijs

Tevens medewerkers m/v gevraagd

Zalencentrum Schuttershof

20 juni, 6 en 19 juli, 10 en 19 aug, 5 en 23 sep

Vervoer naar proloog in Luik

Zondag vaartocht incl

OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN

www.de-uitwijk.nl info@de-uitwijk.nl

€ 39,50

Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland

89,00

Wegwedstrijden wielrennen

all in 1a koffie/thee met mini gebak vrij drinken gangbare dranken

prijs pp 19,50 pp 2 x hapjes nootjes

all in feest nr 1 koffie/thee met luxe gebak vrij drinken gangbare dranken

prijs pp 26 euro 5 x hapjes bel broodjes of friet

all in feest nr 2 koffie/thee met luxe gebak vrij drinken gangbare dranken

prijs pp 30 euro

all in feest nr 3 koffie/thee met luxe gebak vrij drinken gangbare dranken

prijs pp 36 euro

snack buffet

koud warm buffet

Vanaf 8 april is onze stadstuin open.

Geniet op terras van een cosumptie of een hapje. Kijk naar de beestjes vijvers en de beplanting van woensdag tot zondag vanaf 1200 uur

www.brabantexpres.nl

CD 50-plus Nico en Corrie

Tegen inlevering van deze bon:

1 hoofdgerecht (door u gekozen) goedkoopste

ArgeNTIjNS grILL reSTAurANT

graTis per tafel

gerecht

#

LOS LATINOS

Aktie geldig 1 juli t/m 31 aug., alleen op maandag t/m vrijdag

2 voor 1

7 dagen per week geopend!

nieuwe Markt 75d, roosendaal, T. 0165-540405

!

www.loslatinos.nl

bekend van vele braderieën en vooral van de SNuffelmarkt-BraSSChaat nu op de Braderie Oud Gastel op 16 en 17 juni ! stands 76-77 ! Op vertoon van deze advertentie

15% kortiNg

op ons uniek Cd en dVd-programma

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

!

DAGTOCHTEN - ZOMER - DAGTOCHTEN

TEL 0166.654321 TEL 06.53470330

maaltijd WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN TEL 0166.654321 TEL 06.53470330 WWW.FRISIARONDVAARTEN.NL TEL 0166.654321 Bronsgeestweg 16 Bronsgeestweg 16, 4697 RT St-Annaland INFO@FRISIARONDVAARTEN.NL TEL 06.53470330 4697 RT St-Annaland

Adres: Achtmaalsebaan 17 4721 SM te Schijf 0165-327724, tuineke@gmail.com

FLORIADE

Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland

OOK VOOR FEESTEN EN PARTIJEN VAN 30 – 250 PERSONEN

Entree: €3,50 p.p incl. koffie/thee, kinderen gratis.

#

TEL 0166.654321 TEL 06.53470330

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl


Bs Rietgoor presenteert FF Uitblaze

Beach Event Roosendaal ROOSENDAAL - In het weekend van 17, 18 en 19 augustus staat de Oude Markt weer bol van sportiviteit en zomers genot tijdens het 2e JENT.NL Beach Event. Van vrijdagavond 19.00 t/m zondagmiddag 18.00 uur kunnen jong en oud genieten van o.a. voetvolley, beachvolleybal, entertainment, speel- en funactiviteiten. Voetvolley en DJ Langeweg Na het grootse succes van vorig jaar strijden in totaal 12 voetvolleyteams op vrijdagavond tussen 19.00 en 00.00 uur voor een plaatsje in de finale op zondagmiddag 15.00 uur. Er wordt een 2 tegen 2 toernooi gespeeld door diverse teams samengesteld uit 1e voetbal elftallen van regionale voetbalverenigingen en de landelijke voetvolleycompetitie. De kampioenen van vorig jaar, Steven van Batenburg en Ton Reichardt, zullen er alles aan doen om hun kampioenstitel te verdedigen op het zand. Op deze avond gaat vanaf 20.00 uur het dak eraf met DJ Langeweg. Deze DJ gaat zorgen voor een gezellig feest en tovert de Markt om tot een sfeervol zomers strand.

ROOSENDAAL - Trotse jonge muzikanten van basisschool de Rietgoor spelen met hun eigengemaakte instrumenten samen met het HOR het nummer Blikjesdrum in het kader van het project FF Uitblaze van het Centrum voor de Kunsten.

Jubileum van de 50e Suikerstadmars ROOSENDAAL - Het gaat gebeuren in Dinteloord op zaterdag 23 juni. Stichting Suikerstad Sportief houdt de 50e Suikerstadmars en de 19e Suikerstadtour. Met als extra jubileumactiviteit een wandel-4-daagse. Start is op woensdag 20 juni met als vierde dag de jubileumdag op zaterdag 23 juni. De eerste 3 dagen zal er ’s avonds gewandeld worden over een afstand van 5 kilometer. Tijdens de langere afstanden kan men genieten van het fraaie open Brabantse polderlandschap. Bij de mars kan men kiezen uit 5 afstanden; of men nu traint voor b.v. de 4-daagse van Nijmegen of gewoon gezellig wilt wandelen, voor ieder is er wel een afstand naar zijn of haar keuze. Nordic Walking is toegestaan. Uiteraard kan er dit jaar ook gefietst worden met de Suikerstad-tour. Onderweg houdt de EHBO een oogje in het zeil. Bij binnenkomst krijgt elke deelnemer een medaille. Ter gelegenheid van het jubileum zal er een springkussen bij de Sporthal komen en houden ze een loterij, waarbij uw startnummer tevens lotnummer is. Er zijn leuke prijzen te winnen, zoals een luchtballonvaart! De starttijden zijn als volgt: Mars: 25 en 40 km., vertrek tussen 07.00-09.00 uur; 5,10 en 15 km. vertrek om 10.00 uur. Tour: 25 en 40 km. vertrek tussen 09.00-13.00 uur. Wandel-4-daagse: 5 km. woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 juni, starttijd: om 18.30 uur. Zaterdag 23 juni: Starttijd: 10.00 uur. Inschrijving: Aan de tafel in de sporthal of vooraf per e-mail. Groepen graag vooraf opgeven, inschrijfformulier op aanvraag beschikbaar. Vertrek- en aankomstpunt voor alle activiteiten is Sporthal ‘De Buitelstee’. De Sporthal is gelegen in het westen van Dinteloord. Voor meer info: Secretariaat Stichting Suikerstad Sportief, Mw E.A. Verhagen, Weidemolen 25, 4671 HP Dinteloord, tel:. 0167-523137/524054, e-mail: info@suikerstad-sportief.nl, www.suikerstad-sportief.nl

Inwoners maken goed gebruik van E-tainer

Het resultaat van de eerste lediging van de E-tainer.

ROOSENDAAL - Onlangs vond voor de eerste keer een lediging plaats van de 14 paarsgekleurde E-tainers, die regionale afvalinzamelaar Saver N.V. een maand geleden plaatste op diverse plekken in de gemeenten Roosendaal, Bergen op Zoom, Woensdrecht en Halderberge. Uit deze eerste lediging blijkt dat inwoners goed gebruik beginnen te maken van de nieuw ontwikkelde container voor klein elektrisch afval. In totaal werd er deze eerste keer 1.965 kilo klein elektrisch afval ingezameld. In de gemeente Roosendaal werd 555 kilo ingezameld. In Woensdrecht bedroeg de

opbrengst 635 kilo, in Bergen op Zoom 440 kilo en in Halderberge 335 kilo. Dat een groot deel van de inwoners begrijpt wat er in de E-tainer thuishoort, blijkt uit het feit dat er relatief weinig andere afvalsoorten in belandden. De plaatsing van de E-tainers in april van dit jaar markeerde het begin van de inzameling met behulp van een brengvoorziening voor een nieuwe afvalstroom in bovengenoemde gemeenten: kleine elektrische apparaten. Een primeur voor de betreffende gemeenten, maar ook voor de rest van Nederland. De E-tainer is mede mogelijk gemaakt met behulp van Wecycle. Saver heeft de E-tainer ontwikkeld als inzamelmiddel,

waardoor de schaarse stoffen die in kleine elektrische apparaten zitten, niet verloren gaan, maar op een milieuvriendelijke manier worden gerecycled door Wecycle. Kleine elektrische apparaten kunnen voor zeker 75% gerecycled worden. Gebruikte, kleine elektrische apparaten slingeren dikwijls rond in huis of blijven in een lade liggen. Uiteindelijk belanden ze vaak in de vuilnisbak. Het gaat om zeker 2 kilo per persoon per jaar, ofwel bijna 400.000 kilo in het Saver-gebied. De gemeenten en Saver roepen inwoners op gebruik te gaan maken van de E-tainer, net zoals men nu doet bij de glas-, kleding- en kunststofcontainers. Niet alleen om schaarse grondstoffen terug te winnen, maar ook uit milieu-overwegingen. Ieder elektrisch apparaat dat buiten het gecontroleerde bewerkingscircuit belandt, kan risico’s met zich meebrengen voor het milieu. In de E-tainer kunnen inwoners kleine, elektrische apparaten met of zonder snoer kwijt. Het gaat om kleine, huishoudelijke apparatuur, zoals oude opladers, fohns, telefoons, scheerapparaten, wekkerradio’s, broodroosters, mixers, enz. De verpakking van deze apparaten hoort niet in de E-tainer thuis. Grote elektrische apparaten die niet in de E-tainer passen, kunnen gratis ingeleverd worden op de milieustraat of kunnen, als ze nog werken of gerepareerd kunnen worden, ingeleverd worden bij De Kringloper. Eventueel kan De Kringloper ze ook bij inwoners thuis ophalen. Spaarlampen, LED lampen, losse batterijen en losse accu’s mogen niet in de Etainer geworpen worden. Deze kan men eveneens kwijt op de milieustraat. PAGINA 24

Beachvolleybal Zaterdag en zondag staan in het teken van

beachvolleybal op hoog niveau. Maar liefst 21 topteams gaan met elkaar de strijd aan om beachkampioen van dit JENT.NL Beach Event te worden. Op zaterdag kunt u voor beachvolleybal vanaf 10.00 uur terecht op de Oude Markt tot middernacht. Deze middag warmen DJ MK vs Joost Verbraak op trompet het publiek op voor feestband De Bounties, die vanaf 20.00 uur een spectaculair optreden gaan verzorgen. Op de terrassen van de Horeca Oude Markt is er voldoende gelegenheid tot een hapje en een drankje. Ook op zondag starten de eerste wedstrijden om 10.00 uur en worden de finales vanaf 15.00 uur gespeeld. Op dit tijdstip zijn ook alle sponsoren welkom tijdens de VIP-middag. Ook aan de kleintjes is gedacht. Zij kunnen elke middag gebruik maken van de Creezy speel- en funactiviteiten naast de strandbak. De moeite waard dus om dit weekend een kijkje te komen nemen met het hele gezin tijdens het JENT.nl Beach Event Roosendaal. De inschrijftermijn is geopend van 15 mei tot 1 juli. Meer weten over dit prachtige evenement of nieuwsgierig naar de voorwaarden van inschrijving? Neem een kijkje op www.beacheventroosendaal.nl of volg ons op Facebook voor het allerlaatste nieuws.

Huisdier chippen tijdens chipmaand WEST-BRABANT - Chippen is erg belangrijk en daarom is juni een aantal jaar geleden door het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) uitgeroepen tot chipmaand. Deze maand staat helemaal in het teken van het laten chippen en registreren van je huisdier. Dierenbescherming West- en Midden-Brabant sluit bij dit initiatief aan en heeft een kortingsactie opgezet. Bij deelnemende dierenartsen kan je in juni je huisdier laten chippen. Dit bedrag is lager dan normaal, omdat zowel de dierenarts als de Dierenbescherming een bijdrage leveren. Jaarlijks raken duizenden dieren vermist. Een dier dat gechipt is en bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met

zijn baasje herenigd worden. Zonder chip kan het dier niet geïdentificeerd worden en zonder registratie bij een databank zijn de adresgegevens van de eigenaar niet bekend. Het is vooral belangrijk dat huisdiereigenaren er voor zorgen dat de adresgegevens in de databank up-to-date blijven. “Identificeren, registreren en controleren” is dan ook het advies. Kijk voor deelnemende dierenartsen en meer informatie op de website van Dierenbescherming West- en Midden-Brabant, www.wmbrabant.dierenbescherming. nl of neem contact op via 06-43873400. Ook op de site van het LICG kun je informatie vinden over chippen en registreren en vind je een link waarmee je kan controleren of je huisdier bij een databank geregistreerd staat.

Voorinschrijving via de website gestart

KinderVakantieWerk 2012

Spellendag.

ROOSENDAAL - De voorbereidingen voor een nieuwe editie van KinderVakantieWerk in Roosendaal zijn inmiddels weer in volle gang. Het programma voor de twee weken is bijna helemaal rond. De twee weken zijn dit jaar van maandag 23 juli t/m vrijdag 3 augustus, met uitzondering van het weekend. De locatie is weer zoals voorafgaande jaren Het Gertrudis Lyceum aan de Bovendonk 115 te Roosendaal. Ook dit jaar is er weer een kamp met een heus thema, maar dit vindt alleen wel doorgang bij ge-

noeg aanmeldingen. Het verdere programma zoals nu bekend kunt u vinden op de website www.kvw-roosendaal.nl Tevens is de E-Shop weer geopend en kan er dus vooraf ingeschreven worden op bepaalde activiteiten, dit zijn de activiteiten waar een extra bijdrage voor wordt gevraagd. Houd dus de website goed in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen. Net als andere jaren blijft men altijd op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden om het de kinderen naar hun zin te maken. Ook hiervoor kun je op de website terecht. www.kvw-roosendaal.nl


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N LEONARDO

VELOURS

ZOMER

2 voorvakken zwart of blauw textiel incl. slotje 60x37x25 cm

diverse dessins extra grote maat 100x200 cm

zwemband Ø 91 cm, diabolo, knalraket, water stuiterbal of beach racketset

STRAND LAKEN

idem 49x35x21 cm

17.99

27.99

Elders 12.99 14.99

CEMENT LOOK

TOM O'LEARY

off white 21x21x15 cm

uitstekende warmte-isolatie 200x85 cm

OLIE BRANDER cement TAFEL KANDELAAR 44 cm

2.99

GERUIT

2.99

ZOMER SHORT katoen dames: S-XL heren: S-XXL

Elders 10.95 12.95

SCHOLIEREN

7.95

SLAAP ZAK Intex LUCHTBED 1-pers. 2-pers.

5.99 9.95

KATOENEN

WOORDEN BOEK nieuwste editie 2012/2013 verkrijgbaar in diverse talen

Elders 4.95 5.95

PORTABLE

KOOK TOESTEL

9.95

DAMES TOP

NAVUL GAS 227 gr

0.95

TIENER- OF

capri of 7/8 katoen/elastan maten XXS-XL

dames MINI ROKJE mt XS-XL

Elders 4.99 6.99

DOVE

DEO ROLLER

2.99 1.99 2.99 TROPICAL

ZONNE MELK

diverse soorten 50 ml

2.09

8.99

DAMES LEGGING

factor 40 250 ml

factor 10

Elders 4.95 6.95

1.25

in koffer voorzien van electronische ontsteking

diverse prints maten S-XL

4.99

SPEEL GOED

Elders 2.29 3.95

1.39

factor 20 factor 30

2.79 2.99 N I E U W ! 3.49

Alle Hegron Suncare producten deze week voor actieprijzen!

3.99

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL

Op maandag 2 januari zijn wij tot 13.00 uur gesloten ivm balansen

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 17-06 t/m za. 23-06 in Nederlandse filialen.

REIS TROLLEY


W e s t- P o i n t v o o r d e m u z i e k l i e f h e b b e r We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l

One Piece ontstond in Popschool

Agenda Lokaal Talen-T Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 22 juni 21.00

One Piece.

Ze zijn als groep ontstaan bij de Popschool, een project van CKB De Maagd in Gebouw-T. Maar zijn het nu leerlingen die samen muziek maken, of is het een band die ook nog lessen krijgt? DOOR ROBBY VAN DER ZANDE De leden van One Piece ervaren de groep als een band. “De muziek verbindt ons. Het klikte erg goed vanaf het begin af aan. De bands worden op niveau ingedeeld, waardoor je een niet te groot verschil hebt.” Dat laatste zorgt ervoor dat bands snel aan de slag kunnen en kunnen groeien. Zo wordt een groep met vier gevorderde leerlingen niet teruggehouden door een beginnende muzikant. Ook de regelmatige optredens zorgen voor een drang tot verbetering. Al een aantal keer stonden bands op het podium van ’t Slik, waar de popschool optredens verzorgt. Iedere keer met meer

plezier en minder zenuwen, maar ook de kwaliteit werd steeds beter. “We leren op de popschool met name het samenspelen in een band” vertellen de bandleden van One Piece: ”Thuis kan je jouw eigen stuk oefenen, maar het moet wel samengaan met de rest van de bandleden. Je moet dus rekening met elkaar houden. Je leert verder hoe je een ritme aan moet geven en hoe je het moet blijven aanhouden. Ook dynamiek is erg belangrijk.” Hoe ze dat leren? “Deze informatie en begeleiding krijgen we van een bandcoach. Niet alleen het spelen in een band telt mee, maar ook de instructielessen waar je meer met je instrument bezig bent zijn belangrijk.” Op 26 juni geeft de groep, samen met de andere bands van de Popschool, een optreden in Gebouw-T. Daarna begint voor de Popschool de zomervakantie. Dat wil niet zeggen dat de bands ook stoppen. “We hebben met de band de ambitie om verder te

FOTO PETER UYTDEHAGE.

gaan. Zoals buiten de popschool vaker te repeteren en proberen wat meer op te treden. Een uur in de week repeteren vinden we eigenlijk te kort. We willen allemaal wel verder in de muziek, zo wil onze gitarist op de Rockacademy komen”. De groep investeert momenteel in een website en er is een Facebook en Myspace pagina. Terwijl de website ontwikkeld wordt, werkt de band aan het bandgeluid. “Onze band is goed op weg om een stijl te ontwikkelen. We geven elk nummer een draai waardoor het ons eigen nummer wordt. Dit is zeker wel een sterk punt van onze band. We zijn erg leergierig en gedreven. Veel van dit hebben we te danken aan de goede coaching van Erwin Leijs.” Meer info: www. websitevandeband.nl of www.ckbdemaagd.nl. One Piece staat met diverse andere bands op 26 juni in Gebouw-T. Tickets zijn gratis, info via bovenstaande websites.

Spinvis Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 23 juni 20.30 Superape Mezz Breda zaterdag 23 juni 22.00 The Old Main Drag Time Out Roosendaal zaterdag 23 juni 22.30 Quiz’m Gebouw-T Bergen op Zoom zondag 24 juni 14.30 The MacGregors Mezz Breda zondag 24 juni 16.30 Gruppo Sportivo Mezz Breda vrijdag 29 juni 20.00 Clash Of The Coverbands Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 29 juni 20.30 Hit The 90’s Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 30 juni 22.00 New Wave Sounds Mezz Breda zaterdag 30 juni 22.00 Haysack Heroes Time Out Roosendaal zaterdag 30 juni 22.30 Klaske Oenema Mezz Breda zondag 1 juli 16.30 Renegade Creation Mezz Breda dinsdag 3 juli 19.30 Cactus Cowboys Café De Klomp Etten-Leur woensdag 4 juli 16.00 Sir Yes Sir Gebouw-T Bergen op Zoom donderdag 5 juli 22.00

Nu Online

Op de West-Point site tref je steevast achtergrondinformatie aan. Denk aan extra nieuws, een evenementenagenda en uitgebreide fotoreportages. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid.

WP’s cd recensie

Dreiging hangt boven ‘When Trumpets Fade’

Bergen op Zoomse Wilhelminaveld als alternatief?

Roosendaal dreigt Dancetour te verliezen

Grote plassen in het Roosendaalse Vrouwenhof.

De Stichting Dancetour organiseerde op Koninginnedag van 2001 in Dordrecht de eerste editie van Boulevard of Dance. In de jaren die volgden groeide Dancetour enorm. Vanaf 2004 zocht Dancetour naar middelgrote- tot grote steden met een karig evenementen aanbod voor jongeren. Dat jaar werden de eerste edities in Breda en Maastricht georganiseerd. Met een evenement als Dancetour halen gemeenten een fantastisch (gratis toegankelijk) evenement voor jongeren binnen. Dit bleef niet onopgemerkt door de gemeenten als Enschede, Leeuwarden, Goes, Apeldoorn, Lelystad en Doetinchem die in Dancetour de mogelijkheid zagen zich te profileren als jongerenstad. Dancetour heeft niet alleen een groei in

aantal steden meegemaakt, ook het concept heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld. Dancetour is participatieprojecten gaan opzetten in de Dancetour steden om lokale jongeren bij het evenement te betrekken. Er zijn samenwerkingsverbanden opgezet met lokale ROC en HBO opleidingen waar jongeren voor studiepunten of competenties aan projecten van Dancetour werken. Mensen met een licht verstandelijke beperking hebben vaak niet de mogelijkheid om het evenement te bezoeken. Stichting Dancetour biedt deze mensen een activiteitenmiddag aan waar ze kunnen deelnemen aan een DJ workshop, kunnen dansen en deelnemen aan andere activiteiten. Dancetour vergeet ook de lokale talenten niet. DJ’s uit de regio hebben de mogelijkheid deel te nemen aan een DJ contest

waarbij de winnaar op het evenement mag draaien. Roosendaal mocht zich in 2009 gelukkig prijzen. Toen landde Dancetour voor de eerste keer in het Vrouwenhofpark. Een fantastische evenementenlocatie: een dicht bij het Roosendaalse centrum gelegen weelderig groen park voorzien van een aantal enorme gazons. Meteen al in het eerst jaar waren er echter problemen met de gesteldheid van een deel van het terrein. Op een plek van een paar honderd vierkante meter verandert het terrein na een paar buien steevast in een groot moeras. Probleem is dat deze plek op een cruciaal deel van het terrein ligt waarlangs voertuigen moeten rijden om podia en dergelijke op te bouwen. Ook in eerdere jaren had Dancetour problemen gehad met dit terrein. Maar nu was de situatie zo slecht dat het evenement geen doorgang kon vinden. In voorgaande jaren kenden ook de PalmParkies concerten en het Blommenkindersfestival dezelfde problemen op deze locatie. Dancetour is voor de toekomst op zoek naar een geschiktere locatie in Roosendaal. De organisatie wil echter niet op een afgelegen plek aan de rand van de stad (RBC stadion, De Stok) terechtkomen. Dat past niet binnen hun filosofie. De Nieuwe Markt zou wel prima geschikt zijn. Lukt het niet om een alternatieve locatie te vinden dan zou het zo maar kunnen dat het evenement naar het Bergen op Zoomse Wilhelminaveld verhuist. Een grote grasvlakte, gelegen tussen eeuwenoude bomen, dicht bij het Bergen op Zoomse centrum. Echter zonder moerassig gedeelte zoals in het Roosendaalse Vrouwenhofpark…

SHSS.

Donkere wolken pakken zich samen boven mijn cd speler wanneer ik het laatste wapenfeit van de West-Brabantse band Screw Houston, Start Screaming! op zet. Maar of het ook echt gaat stormen? DOOR WOUTER DE VUGT Het korte dreigende intro doet mijn verlangen groeien naar een plaat vol met beukende hardcore songs geïnspireerd door bands als: Gallows, The Bronx en The Ghost Of A Thousand. Helaas moet ik constateren dat er wel gebeukt wordt maar niet altijd even creatief. Niet dat ‘When

Trumpets Fade’ een slecht album is, integendeel zelfs, maar meer variatie in de schreeuwende vocalen zou al wonderen doen. ‘Song for the Fallen’ luidt uiteindelijk het creatievere gedeelte van de plaat in. Zowel ‘At The End Of The Tunnel’ als ‘As I Watch My Memories Go Up in Flames’ bevatten de gitaarlijntjes die de songs net dat extra geven wat ze nodig hebben. De band heeft zeker wel kwaliteit, dat wordt mede bewezen door de 6 logo’s van recordlabels die deze release gesteund hebben. De productie is goed, het artwork netjes en 5 van de 8 nummers overtuigen me. Ik kijk hoe dan ook uit naar een volgende release van dit beukende vijftal.

NEWZZ

Kennis maken met de Popschool Binnenkort start een nieuw seizoen waarbij iedereen die in een band wil, maar geen idee heeft waar te beginnen, met de Popschool kennis kan maken. Hiervoor organiseert CKB De Maagd in het CKB aan de Stulemeijerlaan in Bergen op Zoom een introductieweekend op zaterdag 23 en zondag 24 juni van 11.00 tot 15.00 uur. Aansluitend is er op zondagavond een presentatie van de samenwerkingen (inclusief gezamenlijke CD) die voort zijn gekomen uit het weekend. Deze vindt om 19.00 in de CKB Theaterzaal plaats. Aan dit weekend kan iedereen deelnemen die graag in een band zou willen spelen/zingen. Meer info: www.ckboz.nl.

w w w. W e s t - P o in t. n l - In fo @ Wes t- Point.nl - www.West- Point.nl - Inf o@ W e st - Po int . nl - w w w . W e st - Po int . nl PAGINA 26


Operate your own future!

Aanbouw ● Verbouw ● Renovatie ● Onderhoud leerling-operator m/v

werk en studie te combineren. Je werkt fulltime in ploegendienst en gaat één ochtend/avond per week naar school. Tempo -Team bied jou een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling bij voestalpine. Interesse? Kom langs bij Tempo -Team Uitzenden in Roosendaal, Roselaarplein 33 of bel Fatima Armutcu 0165 55 99 60.

Voor deze internationale onderneming in de metaal sector zoek we leerling-operators voor de locaties in Roosendaal en Putte. Je bent in het bezit van een vmbo2 opleiding en wilt investeren in jezelf d.m.v.

www. eurofix.nl

www.tempo-team.nl

IDEAAL VOOR ZELFBOUW

Tel. 06 41 63 94 84

Tel. 0165 31 35 39 Fax 0165 32 15 59

carports serredaken overkappingen

19-6 t/m 23-6

Stuur de bon in een gefrankeerde envelop naar: Eurofix Eurofix Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Klinkstraat 10 - 4731 DM Oudenbosch

Bon voor gratis informatie of bel met 0165 31 35 39

TeDhr./mevr. koop gevraagd Adres Alle merken auto’s, bussen, PC + plaats +jeeps

SHELL GASTELSEWEG

Alle bouwjaren. U belt, wij komen direct. Rdw vrijw. Bel Feijen:

Gereedschap tanken

06-21939973 of 06-24963738

autobedrijf

Kees roKs

Spaar nu voor extreem hoge korting op Kinzo gereedschap.

* onderhoud * reparatie * aPK keuring Vijfhuizenberg 38 - Roosendaal Tel: 0165-555726 - www.autobedrijfkeesroks.nl Citroën C2 1.4 Daewoo Matiz Daewoo Tacuma 1.6 Ford Ka Hyundai i10 1.1 Kia Rio 1.4

2006 2001 2003 2003 2008 2007

Nissan Micra Nissan Patrol Renault Laguna Station 2.0 Renault Megane Scenic Subaru Justy 1.3

2005 1993 2008 2006 1997

Tot 70% korting! Zolang de voorraad strekt.

Wij zijn nog steeds het goedkoopste bemande tankstation van R’daal

Gastelseweg 201 Roosendaal

Actie in juni en juli

Actie in juni en juli

` Rinie DeijkeRs Occasionspecialist - Bovag lid www.riniedeijkers.nl Alfa GTV 20v6 200pk Alfa 147 JTD Alfa 156 1800 Alfa 156 Sportswagon JTD Alfa 159 JTD 150pk Audi A6 27 TDi Sedan Audi A6 2.4 automaat Audi A8 2.5 TDi aut. BMW 316 Compact BMW 320 D Touring Chevrolet Tacuma 1.6 Chrysler Grand Voyager 3.3 Chrysler PT Cruiser 1600 G3 Chrysler PT Cruiser diesel Chrysler Sebring 2.0 automaat Citroën Evasion automaat Citroën C3 pluriel Citroën C3 1400 Citroen C4 coupe 1600 Citroën C5 break 1800 Citroën C5 HDi Citroën Saxo 1100 5 drs. Citroën Xsara Picasso 1800 Citroën Xsara Picasso 2.0 aut. Citroën Xsara Break aut. Citroën Xantia Break 1.8i Citroën Xantia 1.8 Break Daewoo Tacuma 2.0 Daihatsu Cuore Daihatsu Cuore Airco Daihatsu Grand Move 1600 Fiat Marea 2.4 JTD Fiat Punto 5drs Fiat Stilo 1.4 16V Fiat Marea Weekend Ford Fiësta automaat Ford Focus 1600-16v leer Ford Focus 1800 DSL Ford Focus Wagon 16-16V Ford Galaxy 2800 aut. Ford Ka 1300 Ford Ka Cool Ford Mondeo DSL Wagon

blauw met. zwart met. zilver zilver groen met. grijs met. zilver blauw met. blauw met. zilver rood met. zilver zwart blauw/grijs met blauw met. blauw met. blauw met. rood met. zwart zwart blauw met. zilver met. blauw met. beige met. blauw met. zilver rood met. zilver blauw met. zwart blauw/grijs groen met. blauw met. grijs blauw met. rood met. blauw met. grijs met. zwart blauw met. blauw met. zwart groen met.

1996 3.250,2008 12.950,2000 2.500,2000 2.950,2006 8.950,2008 23.950,2000 4.450,2000 4.450,2004 7.950,2001 5.950,2005 5.950,2008 19.950,2003 8.500,03/04 4.950,2001 v.a. 3.450,2001 3.250,2003 9.950,2003 6.250,2006 6.950,2003 5.750,2004 8.950,2001 2.500,2004 4.450,2005 8.950,1999 1.750,1999 2.000,2000 2.500,2003 2.750,2002 2.950,2008 5.750,2001 1997 2005 2006 1999 2006 2005 2006 2004 2002 2001 2007 2003

2.500,1.750,5.500,8.250,2.500,8.250,7.500,7.950,5.950,5.750,1.750,5.250,4.450,-

Div. aPk gekeuRDe autO’s tOt €1500,-

Standerdmolen 1 • 4751 VJ • OUD GASTEL • 0165-513810

www.ask-oudgastel.nl

Kia Carens 20 dsl aut. Kia Carnival 2.5 automaat Kia Sportage 2.0 DSL 4WD Mazda 121 5drs Mazda Demio 1300 Mazda Sport 5drs 1.6-16V Mercedes C200 CDI Mercedes C220D sportc. aut Mercedes SLK 230 K Mitsubishi Carisma Elegance Mitsubishi Carisma HB LPG3 Mitsubishi Carisma SE diesel Mitsubishi Colt 1300 Mitsubishi Lancer Wagon G3 Nissan Primera 2.0D Opel Astra 3drs 1.6 16V G3 Opel Astra station 1600 G3 Opel Combo 1.7 D Opel Corsa 1.0

zilver groen met. zilver zilver groen met. zwart zilver zilver zilver zilver zilver blauw met. rood zilver zwart met. blauw rood wit zwart

HulsDOnksestRaat 154 ROOsenDaal tel. 0165 - 55 55 53

2003 1999 2005 1999 2000 2005 2003 2001 2002 2001 1998 2005 2008 2007 2002 2001 2005 1999 1997

6.950,5.950,9.950,1.750,2.750,5.500,7.950,6.500,12.950,3.500,1.500,6.950,7.950,8.950,4.250,2.500,5.500,1.750,1.500,-

Opel Meriva 1.7 CDTi antraciet met. 2006 5.950,Opel Omega 2.2 DTH station zwart 2001 3.250,Opel Vectra 1.6i 16V Station blauw met. 1998 2.950,Opel Vectra 2.2 automaat zwart met. 2003 5.950,Peugeot 106 1.1 blauw met. 2000 1.750,Peugeot 206 1600 Gentry 5 drs. beige met. 2005 7.950,Peugeot 206 HDI rood met. 2002 2.750,Peugeot 308 dsl 3drs d. blauw met. 2008 8.950,Peugeot 406 Break SR rood met. 2000 2.500,Peugeot 407 SW 1800 blauw met. 2005 6.950,Peugeot Partner 170C 1900D wit 2002 2.950,Renault Clio 1200 rood 1998 1.950,Renault Clio 1200 blauw met. 2006 5.250,Renault Clio Xtreme 1.2 blauw met. 2002 4.250,Renault Clio 2.0 Sport blauw met. 2004 7.250,Renault Espace 120 PK dsl blauw met. 2003 4.250,Renault Espace 2.0 zilver met. 2002 4.250,Renault Espace 2.0 16V groen met. 1999 3.250,Renault Espace 2.0i 16V zilver met. 2002 4.450,Renault Espace 2.0 G3 blauw met. 2004 5.950,Renault Grand Espace 2.0T blauw met. 2003 5.950,Renault Grand Modus aut. antraciet 2009 12.950,Renault Grand Scenic 19dsl blauw met. 2005 5.950,Renault Kangoo 1200 TC groen met. 1999 3.250,Renault Laguna 1.6 Techroad rood met. 2004 5.950,Renault Laguna station 1.816V antraciet 2002 4.450,Renault Laguna GT 1.9 DCi blauw met. 2003 4.450,Renault Laguna 2.0 automaat antraciet 2006 7.250,Renault Laguna 1.8 HB rood met. 2002 3.250,Renault Laguna 2.0 Station antraciet 2002 4.450,Renault Megane 1.9 DSL Station zilver 2005 4.450,Renault Megane 5 drs. 16-16V beige met. 2004 6.950,Renault Megane Van diesel wit 2000 1.750,Renault Megane Scenic 1600 blauw met. 1999 2.750,Renault Scenic 16 1.6 groen met. 2000 2.750,Renault Twingo 6x 1995 t/m 2005 div v.a. 1.000,Renault Twingo Automaat blauw met. 2000 1.950,Rover 45 1800 blauw met. 2003 3.500,Saab 9.3 5-drs 2.2 TDi blauw met. 2000 2.950,Saab 9.3 Turbo 3 drs zwart 2000 2.950,Saab 9.5 20T automaat blauw met. 1998 1.750,-

autO’s te kOOP gevRaagD Seat Cordoba vario 1.6 Seat Cordoba 1.6 vario Seat Cordoba Coupe Seat Cordoba Coupe SX Seat Ibiza 100PK DSL Skoda Fabia DSL Skoda Octavia 1600 Skoda Octavia Turbo Subaru Forester 2.0 4wd Subaru Impreza Plus WRX Suzuki Liana 1600 exl. Suzuki Alto Volvo S60 2.4 automaat Volvo S70 2.5 Volvo V70 VW Bora 2.0 Sport VW Fox 1400 3drs VW Golf TDi aut. 5drs VW Passat 1600 FSI Xedos 6 2.0 V6 Dalery Rebel 3 aanhanger

groen met. zwart met. blauw met. groen met. blauw met. zwart rood met. blauw met. zilver met. zwart met. zwart geel groen met. zilver wit rood met. rood grijs met. blauw met. zilver grijs met.

2000 2000 2000 1997 2003 2002 2006 2004 1998 2002 2005 1999 2001 1998 1999 2000 2006 2002 2005 1999 2009

2.750,2.950,3.250,1.500,3.950,3.950,5.950,6.950,2.950,7.950,6.500,1.750,5.950,2.750,3.500,2.950,5.500,4.250,9.950,3.950,5.950,-


vacatures

Medewerker Sales (M/V) Binnendienst (part time) erker Sales (M/V) Binnendienst (part time)

Servicing Europe Sales NDT gevestigd te Roosendaal een handelsmaatschappij in apparatuur Medewerker (M/V) Binnendienst (partistime) t.b.v. niet destructief onderzoek. Terinversterking stigd te Roosendaal is een handelsmaatschappij apparatuurvan ons team bestaande uit 5 personen zijn Servicing Europe NDT gevestigd te Roosendaal is een handelsmaatschappij in apparatuur op zoek naar iemand die en rzoek. Ter van ons team bestaande 5 personen zijn t.b.v. versterking nietwe destructief onderzoek. Ter versterking van klantgericht ons team uit bestaande uit 5accuraat personen zijnis, houdt van aanpakken en wil werken we op zoek naar iemand die klantgericht en accuraat is, houdt van aanpakken en wil werken in en eenaccuraat dynamische omgeving van een klein bedrijf. e klantgericht is, houdt van aanpakken en wil werken

B r a b a n t We r k t . n l b e r e i k t maandelijks 35.000 kandidaten

in een dynamische omgeving van een klein bedrijf.

ng van Ben eenjij die klein bedrijf. duizendpoot, met een commercieel inzicht, dan moet je hier zijn! administratieve Ben jij die administratieve duizendpoot, met een commercieel inzicht, dan moet je hier zijn!

• MBO werk-een en denkniveau duizendpoot, met commercieel inzicht, dan moet je hier zijn! • 24 uur • per week MBO werk- en denkniveau • Werktijden: 8.30 tot 17.00 uur TCR is een keurmerk gecertificeerd bedrijf en verzorgt op kwalitatieve en dynamische wijze diverse soorten van personen24 uur &per week kniveau • Kennis •van Nederlands vervoer in heel West-Nederland. De kracht van TCR is flexibiliteit. Engels in woord en geschrift is vereist • Technische affiniteit is een pré • Werktijden: 8.30 tot 17.00 uur Wij zijn op zoek naar: je contactvan opnemen met Yvette Koopman tel: 0165-538606. Spreekt • kunKennis Nederlands & Engels in woord en geschrift is vereist t 17.00Voor uurinlichtingen de functie je aan, solliciteer dan! Stuur je brief en CV naar Servicing Europe NDT B.V. t.a.v. •Klundert, Technische affiniteit is een pré nds & Engels en geschrift Arthur vanin dewoord Postbus 49, 4700 AAistevereist Roosendaal.

chauffeurs

t is een pré

scholierenvervoer

TCR is en keurmerk gecertificeerd bedrijf en verzorgt op kwalitatieve en dynamische wijze diverse soorten van personenvervoer in heel West-Nederland. De kracht van TCR is flexibiliteit.

Voor inlichtingen kun je contact opnemen met Yvette Koopman tel: 0165-538606. Spreekt BLOM Verkeersschool is één van de grotere verkeersscholen van Nederland. de functie je aan, solliciteer dan! Stuur je brief en CV naar Servicing Europe NDT B.V. t.a.v. Taxichauffeurs ntact opnemen Koopman tel:en 0165-538606. Spreekt Wij zijn met met name Yvette actief in de regio MiddenWest Brabant. Het hoofdkantoor is gevestigd te Etten-Leur. Arthur de naar Klundert, Postbus 49, 4700 AA te Roosendaal. r dan! Stuur je briefvan en CV Servicing Europe NDT B.V. t.a.v.

Vanaf september zal TCR het scholierenvervoer verzorgen in de omgeving Bergen op Zoom en Roosendaal. Hiervoor zijn wij op zoek naar:

voor de regio Roosendaal & Bergen op Zoom)

Jij

stbus 49, 4700 AA zijn te Roosendaal. Op korte termijn wij op zoek naar een

- het assisteren van de Chef Werkplaats - het coördineren en indien nodig aansturen van - het verzorgen van de planning en de inkoop - het onderhouden van contacten met leveranciers betreffende de inkoop

Jouw taken zijn o.a. het verzorgen van de volledige financiële administratie, het periodiek rapporteren aan de directie en diverse overige administratieve werkzaamheden. Wij zoeken een enthousiaste man of vrouw met minimaal 5 jaar ervaring in het verzorgen van de financiële administratie, bij voorkeur in een familie- of MKB bedrijf. Je bent zelfstandig, zorgvuldig en nauwkeurig. Bovendien beschik je over een opleiding op HBO-niveau of minimaal MBO+. Wil jij werken bij een modern bedrijf met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en voldoe je aan de eisen? Stuur je motivatie met cv vóór 30 juni naar onderstaand adres of per email naar: reggy@verkeersschoolblom.nl. Meer info over deze functie? www.verkeersschoolblom.nl

bieden een open en informele werksfeer waarin wij collegialiteit heel belangrijk vinden.

primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en zijn er mogelijkheden voor het volgen van cursussen. Wij zijn bereid tot het betalen van een salaris boven CAO.

Chauffeurs scholierenvervoer (Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda)

Medewerker financiële administratie (m/v) (36 à 40 uur per week)

Wij

Een afwisselende en zelfstandige functie in het vervoer van scholieren in de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda. Met ingang van 13 augustus 2012. Het betreft 15 - 20 uur per week. U rijdt op maandag t/m vrijdag een ochtend- en middagrit. Mogelijkheid tot vast dienstverband. Salaris conform CAO Taxi. Ook chauffeurs met de VUT of Pre-Pensioen worden gevraagd te reageren. Heeft u interesse in deze functie? Stuur ons dan binnen twee weken uw sollicitatiebrief met Curriculum Vitae.

Functie-eisen: - In bezit van Rijbewijs B - Geldige chauffeurspas taxi, of bereidheid deze te behalen - Goede beheersing van de Nederlandse taal - Flexibele en klantvriendelijke werkhouding - Accuraat, stressbestendig en verantwoordelijkheidsgevoel TCR Group t.a.v. Personeelszaken Industrieweg 7b 4338 PR Middelburg jobs@tcrgroup.nl

BLOM Verkeersschool bv Heijmans en Uitzendorganisatie zijn gecertificeerde bedrijven waarbij kwaliteit, welzijn en veiligheid t.a.v. de heer ReggyDienstverlening Heijens Heijmans Dienstverlening en Uitzendorgani Wegens uitbreiding van onze klantenkring zijn we voor onze opdrachtgevers op zoek naar: hoog in het vaandel staan. We zijn gespecialiseerd in technisch en veiligheids personeel in alle sectoren. hoog in het vaandel staan. We zijn gespeci Postbus 167 voor A.O.W-ers en mensen met W.A.O achtergrond hebben we mogelijkheden. Ook voor A.O.W-ers en mensen met W.A.O - CAD CAM tekenaars die ervaring hebben met Inventor. 4870 AD Ook Etten-Leur Wegens aanhoudende groei zijn wij op zoek naar medewerkers voor de navolgende functies. De Functie. Uw profiel.

Wegens aanhoudende groei zijn wij op zoek - Koelmonteurs met HVCA certificaat. De Functie. - Vakmannen GWW met ervaring in de beton en pvc riolering. - Buizenleggers (niveau 3) met certificaat en VIAG 2012. Machinist voor Minigraver In team verband kunnen werken. Machinist voor Minigr (in vastdienstverband) Flexibele inzet. - Monteur laag en midden spanningnetten met certificaat BEI. (in vastdienstverband) Grondwerkers Verantwoordelijk. - Bovenleidingmonteurs met certificaten en ervaring. Grondwerkers Rijbewijs BE en V.C.A.* is een pré (mogelijk vast dienstverband ) (mogelijk vast dienstverband ) - Heftruckchauffeurs met geldig Heftruck- en VCA certificaat en ervaring. - RVS lassers met aantoonbare ervaring. Heijmans biedt voor alle functies Reacties naar Heijmans biedt voor alle functies Heijmans Dienstverlening en Uitzendorganisatie b.v. voor diverse werkzaamheden enkele dagen per week. - Vutters Decolabel te Roosendaal is gespecialiseerd in de produktie en verkoop van - Loopbaanbegeleiding en opleidingsfaciliteiten.

Hoogstraat 11.

- Loopbaanbegeleiding en opleidingsfacilite

zelfklevende etiketten. etiketten arbeidsvoorwaarden. in alle soorten en maten richt - Uitstekend salarisMet en secundaire 4651 XADecolabel STEENBERGENVoor verdere tel: 0167 - informatie 566617 kunt u contact opnemen met dhr. N Heijmans of salaris en secundaire arbeidsvo - Uitstekend zich onder meer op de fooden non-foodindustrie, chemische industrie en info@heijmansuitzendorganisatie.nl - Eventueel bedrijfsauto Eventueel bedrijfsauto stuur vrijblijvend uw C.V. naar info@heijmansuitzendorganisatie.nl logistieke sector in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Naast etiketten Heijmans Uitzendorganisatie BV, Hoogstraat 11, 4651 XA Steenbergen tel: 0167566617 biedt Decolabel haar klanten prijskaartjes, tags, verpakkingsmaterialen en folies. De produkten worden zowel direct als via de groothandel geleverd aan de eindgebruiker.

Voor onze drukkerij vragen wij een:

(Flexo)drukker Minimale eisen: enige jaren kennis en ervaring als drukker zelfstandig kunnen werken creatief zijn en technisch inzicht hebben flexibele opstelling met inzet om in teamverband te werken bereid zijn in 2-ploegendienst te werken leeftijd tot 40 jaar Wij bieden: een prima salariëring met perspectief in een snelgroeiende maar toch kleine organisatie, waar de lijnen kort zijn en een informele sfeer heerst. Heeft u interesse ? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze bedrijfsleider dhr J. van Boxel. Telefoon: 0165-555177 Of bezoek onze website: www.decolabel.nl Uw schriftelijke sollicitatie kunt u richten aan Decolabel B.V. Postbus 3043, 4700 GA Roosendaal e-mail: info@decolabel.nl

Bernardus Wonen zoekt per 1 januari 2013

twee leden voor de Raad van Commissarissen m/v Het gaat hierbij om: • een commissaris met een financieel-economische achtergrond • een commissaris met een juridische achtergrond Kijk op www.bernarduswonen.nl bij vacatures voor meer informatie.

Acquisities naar aanleiding van deze advertentie worden niet op prijs gesteld.


vacatures

Best Western City Hotel Goderie

GevraaGd:

Best Western City Hotel Goderie 4-sterren isis eeneen 4 sterren hotel met 48hotel met 48 hotelkamers, 5 vergaderzalen en hotelkamers, 6 vergaderzalen, Met ervaring in de boomkwekerij of agrarische een restaurant / brasserie.

‘Ga mee als vakantievrijwilliger!’ gratis advertentie

Fulltime medewerker sector. ervaring met landbouwmachines vereist.

Voor de functie

Studenten

Wijbediening zijn op zoek naar.. Eerste medewerker Om te werken als oproepkracht het hele jaar in de schoolvakantie en op zaterdag. vanaf 16 jaar.

(38 uur per week) zoeken wij een gastgerichte Loon: conform Cao open teelten boomkwekerij medewerker met een glimlach op het gezicht. - fulltime Hotelschoolopleiding en/of ervaring in de horeca is BOOMKWEKERIJ HENDRICKX BV een pré. Net zoals de beheersing van de Nederlandse Laagweg 2 - Moerstraten - Tel. 06-5105 5141 en Engelse taal in woord en geschrift. - fulltime e-mail boomk.hendrickx@hetnet.nl

1ste medewerker bediening medewerker bediening Voor medewerker de functie receptie - 32 uur

Meer informatie? Kijk op www.epilepsiefonds.nl of bel 030 63 440 63. Geert, deelnemer vakantiereizen Postbus 270 - 3990 GB HOUTEN - giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

Eerste medewerker huishouding voor meer informatie (20 uur perKijk week) zoeken wij een gastgerichte opeen onze website: medewerker met glimlach op het gezicht. www.hotelgoderie.nl

Bent u beschikbaar zowel in de avonden als in het weekend? Verder vragen wij een flexibele, positieve en gastgerichte instelling. Wij bieden u een uitdagende baan met toekomst perspectief. Het salaris en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de Horeca CAO. Heeft u interesse, reageer dan voor 1 juli 2012. Mail uw sollicitatiebrief en CV naar: sales@hotelgoderie.com t.a.v. Dhr. E. Koevoet

GevraaGd

Personeel

Met trots presenteren wij u onze nieuwe uitstraling. Een nieuw gezicht met behoud van kwaliteit.

Voor diverse opdrachtgevers in de regio zoeken wij:

Een greep uit onze vacatures: R&D-Engineer Mechanica

Succesvolle driehoeksverhouding

Storingsmonteurs E/W :

Zowel kandidaten als opdrachtgevers zijn feitelijk onze klanten. Daarom bevinden wij ons als bemiddelende partij in een soort van driehoeksverhouding. Door de juiste koppeling te leggen, gericht te zoeken en de markt goed te kennen, heeft Techno Select al vele malen bewezen hoe succesvol zij in deze bemiddelende rol is.

Bij een fabrikant van hoogwaardige geautomatiseerde analyseapparatuur voor laboratoria en de procesindustrie.

(volwaardig en/of halfwas)Servicemonteur

Bij een leverancier gespecialiseerd in de verkoop / onderhoud van

www.technoselect.nl

Bij een zeer vooruitstrevend en modern bedrijf gespecialiseerd in

vervangen van diverse auto onderdelen. en werktuigbouwkundige installaties. het Omdat storingen onregelmatig Vestiging Oosterhout: oosterhout@technoselect.nl | Telefoon: 0162 - 49 40 40 kunnen voorkomen ben je flexibel inzetbaar.

Vestiging Etten-Leur: info@technoselect.nl | Telefoon: 076 - 50 40 747

CNC verspaners: Fanuc/Heidenhain) te programmeren en te bedienen, tevens bestaande programma’s corrigeren, diverse ploegendiensten.

Stationsplein 5A vrijblijvend 4702 VX T 0165 555 400 Informeer naarRoosendaal onze mogelijkheden: Tel. 076 599 81 11 | www.internetbode.nl

Constructiebankwerkers/lassers: (volwaardig en/of halfwas) Het zelfstandig vanaf tekening samenstellen van constructies en machines.

Onderhoudsmonteurs fabrieksinstallaties: Met trots presenteren wij u onze nieuwe uitstraling.

Het in stand houden en optimaliseren en Een nieuwvan gezichtproductie-installaties met behoud van kwaliteit. Met trots presenteren wij u onze nieuwe uitstraling. systemen, ploegendienst en dagdienst. overige technische centrale Een nieuw gezicht met behoud van kwaliteit. Succesvolle driehoeksverhouding Een greep uit onze vacatures: Zowel kandidaten als opdrachtgevers zijn feitelijk onze klanten. Daarom R&D-Engineer Succesvolle driehoeksverhouding wij ons als bemiddelendeMechanica partij in een soort van driehoeksVerder is Techno Select altijdbevinden opBijzoek naar gemotiveerde een fabrikant vankoppeling hoogwaardige geautomatiseerde analyseverhouding. Door de juiste te leggen, gericht te zoeken en de Zowel kandidaten als opdrachtgevers zijn feitelijk onze klanten. Daarom apparatuur voor laboratoria en de procesindustrie. markt goed te kennen, heeft Techno Select al vele malen bewezen hoe bevinden wij ons als bemiddelende partij in een soort van driehoekssuccesvol zij in deze bemiddelende rol is. verhouding. Door de juiste koppeling te leggen, gericht te zoeken en de markt goed te kennen, heeft Techno Select al vele malen bewezen hoe Bij een leverancier gespecialiseerd in devacatures verkoop / onderhoud van op: Meer informatie? Over ons of één van onze kunt u vinden succesvol zij in deze bemiddelende rol is. machines voor het snijden en verpakken van brood en banket.

kandidaten die bereid zijn tot werken in ploegendienst Servicemonteur

Meer informatie? Over ons of één van onze vacatures kunt u vinden op:

Onze vestiging in Oud Gastel is het logistieke hart van ons bedrijf. Om de groei aan te kunnen en ons team verder te versterken, zoeken wij op korte termijn invulling van de volgende vacatures:

nummer: 06-53313372 of 06-20258074

machines voor het snijden envinden verpakken van brood banket. Als Storingsmonteur kun je zelfstandig storingen en enoplosMeer informatie? Over ons of één van onze vacatures kunt u vinden op: APK-Keurmeester sen. Je bent allround en hebt verstand van zowel elektrotechnische

Het zelfstandig in staat te zijn om de CNC machines (Mazatrol/

Uw krant is bij uitgeverij De Bode in uitstekende handen

horeca medewerker en ervaring shoarma

www.technoselect.nl APK-Keurmeester

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

bar en ‘n restaurant.

‘Hoi ik ben Geert en ik ga al jaren mee met de vakantiereizen van het Nationaal Epilepsie Fonds. Deze vakanties zijn speciaal voor mensen met epilepsie die niet zelfstandig op reis kunnen. Vrijwilligers zijn daarbij onmisbaar! Ga jij een week met ons mee?’

Een greep uit onze vacat R&D-Engineer Mechanica

Bij een fabrikant van hoogwaardige geautomatiseerd apparatuur voor laboratoria en de procesindustrie.

Servicemonteur

Bij een leverancier gespecialiseerd in de verkoop / onde machines voor het snijden en verpakken van brood en

APK-Keurmeester

Bij een zeer vooruitstrevend en modern bedrijf gespec

het vervangen van diverse auto onderdelen. Bij een zeer vooruitstrevend en modern bedrijf gespecialiseerd in het vervangeninfo@technoselect.nl van diverse auto onderdelen. Vestiging Etten-Leur: | Telefoon: 076 - 50 40 747 Vestiging Oosterhout: oosterhout@technoselect.nl | Telefoon: 01

www.technoselect.nl Vestiging Etten-Leur: info@technoselect.nl | Telefoon: 076 - 50 40 747

Vestiging Oosterhout: oosterhout@technoselect.nl | Telefoon: 0162 - 49 40 40

Teamleider magazijn (fulltime) Ons magazijnteam bestaat uit circa 30 medewerkers, welk wordt aangestuurd door de magazijnchef. Elke teamleider stuurt ongeveer 10 magazijnmedewerkers aan. Je bent hierbij verantwoordelijk voor de resultaten van jouw team en communiceert met andere teamleiders om knelpunten te bespreken en deze gezamenlijk op te lossen. Je kunt mensen goed motiveren, maar bent aan de andere kant ook streng en rechtvaardig. Daarnaast verwachten wij van onze nieuwe Teamleider dat deze ons magazijn een verdere impuls kan geven op het gebied van efficiency en kwaliteit. Een vereiste is een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie als leidinggevende. Dit is een uitdagende baan met veel mogelijkheden om jezelf en het magazijnteam verder te ontwikkelen binnen een zeer solide bedrijf met uitstekende toekomstperspectieven en groei-ambities.

Magazijnmedewerker (fulltime) en oproep-/vakantiekrachten Als magazijnmedewerker val je onder de verantwoordelijkheid van de teamleider. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat de uitgaande en inkomende goederen op de juiste wijze behandeld worden. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het lossen van containers, ruimte maken voor binnenkomende goederen, deze goederen op locatie zetten, orderpicken en orders verzendklaar maken. Goede beheersing van de Nederlandse taal is een vereiste. Voor beide functies geldt dat wij van jou een hands-on-mentaliteit verwachten, een goed probleemoplossend en probleemvoorkomend vermogen, goede organisatorische kwaliteiten, een praktische instelling en minimaal een MBO denk- en werkniveau. Tevens dien je over een ruime mate van flexibiliteit te beschikken vanwege ons seizoenspatroon. U kunt uw sollicitatie zenden aan PTMD collection®, t.a.v. afdeling personeelszaken, Pietseweg 13A, 4751RT in Oud Gastel of per email: jobs@ptmd.nl. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 1202 Oproepkracht Boekhouding 2012-06 (OUTLINES).indd 1

14/06/2012 09:04:51


sport

Harry en Stefan ODT clubkampioen dubbel

De trotse winnaars Harry en Stefan.

ROOSENDAAL - Op zaterdagmiddag 9 juni werd bij tafeltennisvereniging ODT (www.ttv-odt.nl) de jaarlijkse ODT clubkampioenschappen dubbel gespeeld. Maar liefst 40 ODT leden (van beginnend jeugdlid tot ervaren competitiespeler) hadden zich hiervoor aangemeld. Door organisator Joost Schoenmakers waren de 40 deelnemers ingedeeld in 2 groepen (de 20 sterkste en de 20 iets minder sterke spelers). Via een voor iedere deelnemer spannende loting (uitgevoerd door de jeugdleden Emmy Suijkerbuijk en Vivian Nguyen) werden de dubbelspelers (uit iedere groep

iedere keer één speler) samengesteld. De dubbels werden ingedeeld in 4 groepen van 5 spelers. Na deze 5-kampen werden de nummers 1 en 2 ingedeeld in 2 4-kampen, werden de nummers 3 en 4 ingedeeld in 2 4-kampen en werden alle nummers 5 ingedeeld in een 4-kamp. Na deze 4-kampen speelden tot slot de nummers 1 en 2 uit de sterkste 4-kamp een kruisfinale en finale. De meeste andere dubbels speelden na de 4-kamp nog één plaatsingswedstrijd. In de eerste halve finale waren Rob Broumels en Veerle Rijsdijk te sterk voor Wilco Klasen en Jelle Schoenmakers. In de andere halve finale wisten Stefan v.d. Brand en Harry v.d. Brink te winnen van Jac Ro-

senboom en Johan van Batenburg. In een mooie finale wisten Stefan en Harry met 3-1 te winnen van Rob en Veerle. De strijd om de 3e plaats werd gewonnen door Jac en Johan die na een 2-1 achterstand in 5 games te sterk waren voor Wilco en Jelle. Nadat om 17 uur de prijzen door Joost Schoenmakers waren uitgereikt werden door Wouter de Heide de kampioesteams in het zonnetje gezet. Het 2e jeugdteam (Paul, Joffrey, Jelle en Stefan), het 2e herenteam (Frie, Gory, Frits en Wouter) en het 4e recreantenteam (Harry, Leo, Cees en Theo) werden in het zonnetje gezet.Vervolgens ging de dag verder met een buffet en werd in de gymzaal de wedstrijd Nederland - Denemarken op een groot scherm bekeken. Al met al een zeer geslaagde dag en mooie afsluiting van het tafeltennisseizoen. Hieronder de complete uitslag van de ODT clubkampioenschappen dubbel: 1. Stefan v.d. Brand-Harry v.d. Brink; 2. Rob Broumels-Veerle Rijsdijk; 3. Jac RosenboomJohan v. Batenburg; 4. Wilco Klasen-Jelle Schoenmakers; 5. Tonny v. Bergen-Christ Rops; 6. Johnny Mijs-Jac Hoevenaars; 7. Joost Schoenmakers-Vivian Nguyen; 8. Tuan Nguyen-Guillaume Hamer; 9. Christ v.d. Brand-Joery Hemelaar; 10. Edwin v. Dorst-Frank Konings; 11. Peter v. DisselPeter Schoenmakers; 12. Nico SchuitJeroen Weijts; 13. Abel Theunis-Corina v. Eekelen; 14. Frie Nouwens-Joep Schoenmakers; 15. John v. Oers-Natascha Rops; 16. Dion Meesters-Emmy Suijkerbuijk; 17. Marcel v. Dorst-Ronny Mathijssen; 18. Wouter v. Eekelen-Jorn Mens; 19. Nick Broos-Sietse v. Meer; 20. Edwin RemijnMarcus te Cronnie.

HVHeerle internationaal veldhandbaltoernooi HEERLE - Handbalvereniging Heerle organiseert het www.jent.nl –internationaal veldhandbaltoernooi op 23 en 24 juni Sportpark Harella in Heerle. Vorig jaar organiseerde Handbalvereniging Heerle na 40 jaar een geheel vernieuwd veldhandbaltoernooi: een nieuwe locatie in Heerle en voor het eerst een tweedaags toernooi. Het weer was onstuimig, maar gelukkig scheen ook de zon in Brabant! We kijken tevreden terug op een geslaagd en sportief toernooi. Wegens dit succes wordt ook dit jaar weer het tweedaagse www.jent.nl- internationaal veldhandbaltoernooi georganiseerd. Op zaterdag 23 juni speelt de jongste jeugd (t/m 15 jaar) hun wedstrijden en alle

handballers vanaf 13 jaar zijn op zondag 24 juni aan de beurt. Op beide dagen gaan vanaf 9:00 uur tot ongeveer 17:00 handballers uit heel Nederland en België de strijd met elkaar aan. Niet alleen voor handballers zijn deze wedstrijden leuk om te zien, ook voor alle inwoners in de omgeving is het een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan sportpark Harella. Handbalvereniging Heerle nodigt iedereen dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen. Het is natuurlijk vooral handbal wat de klok slaat, maar voorgaande jaren is gebleken dat ook de nevenactiviteiten er voor zorgen dat vele sporters en supporters de weg naar HV Heerle weten te vinden. Tijdens het toernooi in 2011 is gebleken hoe fijn

het is dat we van onze eigen accommodatie in Heerle gebruik kunnen maken. De binnenspeeltuin die in onze trainingshal was ingericht was een groot succes! Ook dit jaar zal deze speeltuin weer op beide toernooidagen opgebouwd worden, zodat er voor de jongste spelers en bezoekertjes van alles te doen zal zijn! In de kantine is koffie, bier, frisdrank en soep te verkrijgen. En buiten zal ook de populaire hamburgertent, de snoep- en fruitkraam, en de sportartikelenkraam weer opgebouwd worden. En natuurlijk brengt de ijsboer ons weer een bezoekje. Kortom...er is van alles te zien en te doen. Wij hopen jullie te kunnen verwelkomen op ons mooie toernooi. Voor meer informatie kijk op www.hvheerle.nl

SynchroBeat succes voor Hieronymus ROOSENDAAL - Zaterdag 9 en zondag 10 juni is de SynchroBeat in Eindhoven gehouden. Dit zijn de Nederlandse kampioenschappen voor meisjes in de leeftijd tot 12 jaar, de Age 1 en van 12 tot 15 jaar, de Age 2. Voor Hieronymus is het een succesvol einde geworden van het synchroonzwem seizoen. Eerst wordt er in beide categorieën techniek gezwommen en aan de hand van deze uitslagen wordt er bepaald wie zijn solo, duet of ploeg mag zwemmen. De eerste 12 meisjes mogen starten. Bij de Age 1 mocht Inez Overbeeke haar solo zwemmen en heeft hier een mooie 9e plaats gehaald. Ook mocht ze samen met Valesca hun duet zwemmen en daarmee zijn ze als 10e van Nederland geëindigd. In de Age 2 mochten alle solo’s van Hieronymus starten. Rachell Goorden heeft hier een mooie 4e plaats gehaald. Demi van Bogaert werd 8e en Lilianne Sweere is op een goede 10e plaats geëindigd. Allemaal dus in de top 10 van Nederland. Verder stonden ook alle duetten aan de start. Demi van Bogaert en Rachell Goorden hebben hier een 5e plaats gehaald, Romy Pfeijffer en Lilianne Sweere zijn 10e

In squashcompetitie

Verlies koploper ROOSENDAAL - Oud-kampioen Evicom heeft koploper VMS Verhuur een gevoelige nederlaag toegebracht in de Serie B van de Sieben Squashpark bedrijvencompetities. De titel komt hiermee niet in gevaar, maar het was Evicom wat waard om kampioen VMS op de valreep toch nog even op zijn nummer te zetten. Het werd een nipte 3-2 overwinning, die mede te danken was aan invaller Julien van Pelt. Deze verloor weliswaar van squashmonument Sander Bouwmeester, maar wist hem toch twee doorslaggevende games te ontfrutselen. Iets lager op de ranglijst rekende Het Hooihuis geroutineerd met 4-1 af met Solutior

Internet. Al met al leverde het geen wijzigingen op in de rangorde.De Serie A was vrij deze ronde. Serie B, ronde 28 VMS Verhuur-Evicom 2-3 (7-8) Restaurant Het Hooihuis-Solutior Internet 4-1 (10-7) Stand Serie A: 1. (1) De Koninck 22 uit 11; 2. (2) Karel 21 uit 11; 3. (3) AA Drink 13 uit 12; 4. (4) Vissers Konings 10 uit 10. Stand Serie B: 1. (1) VMS Verhuur 73 uit 17; 2. (2) Evicom 54 uit 16; 3. (3) De Koninck 44 uit 16; 4. (4) Bom Engineering 37 uit 16; 5. (5) Restaurant Het Hooihuis 35 uit 16; 6. (6) J. van Oosterhout Trappen 23 uit 16; 7. (7) Solutior Internet 19 uit 17.

Thor uitslagen

Medailleregen tijdens de ARWB kampioenschappen ROOSENDAAL - Ook de D-junioren hebben zaterdag 2 juni prima gepresteerd! Om te beginnen de drie gouden medailles voor Martin Oonincx. Hij was voor zowel hoog, ver als 80m sprint favoriet, en heeft dat ook allemaal waargemaakt. Met 5.15m op ver en 10.36s op sprint heeft hij geen persoonlijk record verbetert, maar de tegenstand wel meer dan een straatlengte achter zich gelaten.

een poging met kogelstoten (10.44m); nog twee gouden medailles voor Thor. Ten slotte ging ook Robin van Ommeren met een brede lach op haar gezicht naar huis, want die had zowel op hoogspringen (1.25m) als op speerwerpen (19.83m) en kogelstoten (8.20m) een nieuw persoonlijk record! Na een prachtige en sportieve middag konden we dus met een hele lading medailles en nieuwe records weer terug naar Roosendaal.

Ook Rik van Baal was heel blij met zijn 4e plek op hoog, maar vooral met zijn nieuwe record: 1.35m! Natuurlijk ging het bij de meisjes ook heel goed. Ook hier is in de sprint-finale een gouden medaille gehaald, door Mirna Wigger, nadat ze in de kwalificatie al een prima tijd van 8.65s had gelopen. Verder was ze met een nieuw persoonlijk record op ver (4.12m) en een derde plaats in de 60mHorden-finale ook heel blij. Ook Emma van Arendonk kon met drie medailles naar huis. Nadat ze een tweede plek op discuswerpen had gehaald kon ze vol trots nog tweemaal het erepodium beklimmen, dankzij haar ongelofelijke worp met het speerwerpen (27.40m) en een pracht van

Donderdag 7 juni Twee clubrecords voor Martin Oonincx (JJD) Tijdens een avondwedstrijd in Alphen aan den Rijn heeft Martin Oonincx (jongen junD) twee clubrecords gebroken, op de 80 m en 300m horden. De 80m horden liep Martin in een tijd van 12.31s en de 300m horden in 44.90s. Met deze tijden staat hij hoog in de ranglijsten van de Atletiekunie. Deze twee onderdelen werden ook door Emma Cuperus (13.76s PR, 46.69s PR) en Djely Bos (15.62s en 56.54s) gedaan. Overige prestaties: Rik Palings won de 2000m steeple (6.49.39), Niek Visschedijk (400mh 59.83s), Koen van der Meijden (62.75s), Emma van Arendonk (60mh 13.01s, 300mh 65.00s).

SV Graaf Engelbrecht van Nassau eerste en tweede plaats

Topschutters presteren op NK ROOSENDAAL - Tijdens het Nederlands kampioenschap Meestkaart licht en zwaar te Veghel heeft een team van SV Graaf Engelbrecht van Nassau te Roosendaal een eerste plaats behaald. Dit team bestaande uit Bob Land, Pierre Oomen en Sven Seeman behaalde de eerste plaats met 1066 punten op onderdeel Meesterkaart zwaar. En een tweede plaats

met 1060 punten op onderdeel Meesterkaart licht. Bob Land behaalde individueel ook nog een verdienstelijke derde plaats op onderdeel zwaar. Deze discipline wordt verschoten op de internationale Pistoolschijf de afstand tot de schijf is 25 meter. Het schietprogramma bestaat uit 8 series van 5 schoten in 5 minuten op een stil staande schijf. De vereniging is zeer trots dat zij zulke topschutters onder haar leden heeft.

BRIDGE

Achteraan vlnr Romy, Rachell, Kes en Lonneke. Vooraan vlnr Lilianne, Demi, Nadja, Inez, Feline en Valesca.

geworden en Feline Traets en Nadja Buurmans 12e. De ploeg van Age 2 bestaande uit Rachell Goorden, Demi van Bogaert, Lonneke vd Merbel, Romy Pfeijffer, Kes Elsenaar, Feline Traets, Lilianne Sweere en Nadja Buurmans is heel mooi 5e van Nederland geworden. Voor de dames van Hieronymus is het seizoen dan ook weer tot een mooi einde gebracht en kunnen zij terugkijken op een

geslaagd seizoen en vol zelfvertrouwen het nieuwe seizoen tegemoet gaan. Altijd al willen dansen en zwemmen? Dan is synchroonzwemmen echt iets voor jouw! Kom kijken bij Hieronymus. Zij trainen op woensdag van 18.00 tot 18.45 uur en op zaterdag van 15.15 tot 17.30 uur in zwembad de Stok te Roosendaal. Op de website www.zpv-hieronymus. com is ook alle informatie te vinden. PAGINA 30

BRIDGECLUB CROSS RUFF Zomeravond Competitie, uitslag maandag 11 juni: 1. Da. Heeren van Merode 60.42%; 2. Adrie en Corrie Kersten 57.64%; 3. Rum en Mia Veraart 56.25%; 4. Henk Olthof en Mw. Martens 55.73%; 5. Hrn. Heeren van Merode 53.13%. Elke maandagavond wordt er in de Brasserie het Kleine Verschil Raadhuisstraat 37 gespeeld om de Geert Backx Wisselbeker. Het is een individuele competitie waarvan de 7 best behaalde resultaten tellen voor de eindstand. Iedereen is welkom is en kan deelnemen. De laatste feestelijke zitting met prijsuitreiking is op 20 augustus. Men begint om 19:45 met vooraf inschrijven. Inlichtingen bij Jos Martens, e-mail jos.martens@home.nl ABC WESTBRABANT Zomercompetitie Wouw Dinsdag 5 juni, A-lijn: 1 P Huijsmans en P Braat 69,27%; 2 J Kappers en J Stuivenberg 66,67%; 3 J Stroop en H Schoovers 59,38% B-lijn: 1 H v Gisbergen en R Bartels 66,67%; 2 ep A en J Quirijnen 61,25%; 3 A Riteco en H Freijsen 57,92% Dinsdag 12 juni, A-lijn: 1 P Braat en J v Dongen 62,50%; 2 A Braat en E v Dongen 59,87%; 3 ep A en T Dircken 57,50% B-lijn: 1 G Kerkenaar en H Nieuwland 62,01%; 2 A Riteco en H Freijsen 56,67%; 3 W Lassche en H v Putten 55,07% Elke dinsdagavond kunt u spelen bij ABC voor leuke prijzen en meesterpunten. Ook als u alleen bent zorgen we dat u toch kunt spelen.


Op 23 juni opent McDonald’s Oud Gastel om 12.00 uur haar deuren.

Programma openingsweekend:

GRATIS

Happy Meal

Bij aankoop van een Medium Big Mac Menu Niet geldig in combinatie met andere McDonald’s aanbiedingen. Alléén geldig tegen inlevering van deze waardebon bij McDonald’s restaurant Oud Gastel op

zaterdag 23 juni en zondag 24 juni 2012.

Zaterdag 23 juni:

2 halen 1 betalen

12.00 uur

Opening van het restaurant door Ronald McDonald samen met de kinderen die deelnemen aan de ballonnenwedstrijd.

12.30 uur

Optreden Ronald McDonald.

2x Big Mac

Ook geldig voor McChicken Niet geldig in combinatie met andere McDonald’s aanbiedingen. Alléén geldig tegen inlevering van deze waardebon bij McDonald’s restaurant Oud Gastel op

zaterdag 23 juni en zondag 24 juni 2012.

wasbeurt t.w.v. 9,-

Zondag 24 juni:

GRATIS

16.30 - 19.00 uur

www.washin7.nl

Optreden van een ballonartiest.

Bij aankoop van een Groot Voordeelmenu Niet geldig in combinatie met andere McDonald’s aanbiedingen. Alléén geldig tegen inlevering van deze waardebon bij McDonald’s restaurant Oud Gastel van 23 juni 2012 tot en met 1 juli 2012. op=op

Kom jij ons team in Oud Gastel versterken? Solliciteer direct via onze website www.mcoudgastel.nl

Afslag

OUD GASTEL A17, afrit 21

Borchwerf II


 

     





 







   



 

 

  



  







  



    



 





     



 







    

 





  

     

 

   







   

Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DRZ_20120617  
DRZ_20120617  

Week van de Smaak zoekt aardappelheld BEZUINIgINgEN NEKKEN VRIJWILLIgERSDAg WEEKENDEDITIE Deze week in de gemeenterubriek: •ExpositieGroenLo...