Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R U C P H E N S E

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

21 MEI 2014 WEEK 21

EN WEST-BRABANT:

Uitgeverij

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

TEAMS STER ZLM TOER BEKEND

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

SPORT

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @RucphenseBode

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

ECHTPAAR MOL VIERT DIAMANTEN BRUILOFT

Informatie van

Actie ‘Schenk een stoel’ van start

‘Smartwater’ voor Kerkakkers

SPRUNDEL – Met de actie ‘Schenk een stoel voor een goed doel’ hopen parochie en SKW zaterdag een eerste grote slag te slaan ten behoeve van de inrichting van de tot dorpshuis omgebouwde kerk. Vanaf 10.00 uur gaan dan in het dorp vrijwilligers de huizen langs om te vragen of men fictief een of meer stoelen wil schenken om de kosten van die inrichting te financieren. Alle inwoners krijgen de gelegenheid om een bijdrage te leveren aan de inrichting van hun huis voor het gemeenschapsleven. De eerste strookjes zijn al binnen. Door giften is de ‘thermometer’ bij het huidige dorpshuis met 1000 euro gestegen. Er is dus nog zo’n 93.000 euro nodig.

RUCPHEN - Woon- en zorgcentrum Kerkakkers is voorzien van ‘Smartwater’. De gemeente heeft de aanschaf van het ‘smartwater’ mogelijk gemaakt. Dat meldt wijkagent Jeroen Welling op Twitter. Via ‘smartwater’ worden bepaalde producten voorzien van een onzichtbare vloeistof met een unieke forensische code. Deze vloeistof is aan te brengen op allerlei objecten. Deze methode zorgt er voor dat gestolen voorwerp te traceren zijn en tegelijkertijd werkt het ‘smartwater’ als afschrikmiddel. “Dieven kunnen nu doorrijden naar elders”, meldt agent Welling. De manager van woon- en zorgcentrum Kerkakkers was erg blij met de gift van de gemeente.

Afscheidsreceptie trainer Jan Dircken

Open dag bij hockeyclub Mistral

SCHIJF - Hoofdtrainer Jan Dircken van de Dames 1 van VV Schijf gaat de club verlaten. Onder leiding van Dircken boekte het eerste dameselftal van de Schijfse voetbalvereniging succes op succes. In totaal was Dircken tien jaar lang bij de club betrokken. De functie van hoofdtrainer bij de Dames 1 bekleedde hij tien jaar. VV Schijf wil Dircken niet zomaar weg laten gaan. Daarom wordt voor hem een speciale afscheidsreceptie gehouden op vrijdagavond 23 mei. Dat gebeurt in de voetbalkantine van VV Schijf op sportpark De Zoek. De receptie begint om 20.30 uur. Iedereen die Jan Dircken de hand wil schudden is deze avond welkom bij VV Schijf.

RUCPHEN - Hockeyclub Mistral houdt zondag 15 juni vanaf 11.00 uur een open dag. Gedurende de dag worden er hockeyclinics gegeven en is er een groot scherm waar het WK Hockey op te zien is. Daarnaast wordt er gezorgd voor speelplezier voor de jeugd. Hockeyclub Mistral in Rucphen is een gezellige club welke in 1983 is opgericht. Met name de kleinschaligheid van de club maakt dat er een goede sfeer heerst waar velen elkaar persoonlijk kennen. Wie enthousiast is geworden na de open dag, krijgt de mogelijkheid om vier proeflessen te volgen om te kijken of hockey een leuke sport is. Mistral zit op de Vijfsprong aan de Baanvelden 11 in Rucphen.

Heemtuin op zondag geopend RUCPHEN - Op zondag 25 mei is de Heemtuin aan de Baanvelden 12 in Rucphen tussen 13.00 en 16.00 uur extra geopend. De Heemtuin in Rucphen behoort tot één van de mooiste wilde bloementuinen van Nederland en Vlaanderen. De Brabantse natuur- en landschapstuin is voor iedere bezoeker een verassing. De Heemtuin heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en heeft duizend meter aan kuierpad. Dat pad leidt langs meer dan twintig leefgebiedjes. In de tuin komen honderd beschermde planten- en bloemensoorten voor. De Heemtuin is ook geopend op maandag tot vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur. Ook zijn er rondleidingen mogelijk.

SCHIJF - Camping De Witte Plas in Schijf werd donderdagochtend onderworpen aan een grote inspectie waarbij de gemeente samenwerkte met medewerkers van de politie, Belastingdienst, brandweer, GGD, jeugdzorg, de leerplichtambtenaar en vreemdelingendienst. Er werden geen ernstige situaties aangetroffen. Wel werd een aantal aanhoudingen verricht waarbij een aantal openstaande boetes werd geïncasseerd en twee voertuigen in beslag werden genomen. FOTO CORINE ROKS

Oude Rucphense begraafplaats wordt onderdeel van dorpspark

Zerken op kerkhof worden geruimd RUCPHEN – Vrijwilligers van de H. Martinusparochie beginnen dit jaar met het ruimen van grafmonumenten op het oude kerkhof bij de kerk. Het gaat om graven waarvan de grafrechten inmiddels zijn verlopen. De nabestaanden van de overledenen hebben hierover een brief ontvangen. Van een aantal mensen die zijn begraven op het kerkhof is geen familie bekend. Ondanks een oproep zijn die ook niet gevonden. DOOR MONIQUE JANSEN De parochie heeft het kerkhof en de pastorie verkocht aan de gemeente Rucphen. Van de opbrengsten ondergaat de St. Martinuskerk in Rucphen een grote restauratiebeurt. In de kerk komt ook een pastoriecentrum. Het oude kerkhof wordt onderdeel van het nieuwe dorpspark dat de gemeente Rucphen wil realiseren. Grafmonumenten Van de meeste graven die worden geruimd worden alleen de grafmonumenten verwijderd. “De stoffelijke resten blijven in de grond liggen”, vertelt vicevoorzitter Wim Gobbens van het parochiebestuur. Dat is mogelijk omdat de nieuwe bestemming van het kerkhof een park is. Wel zijn er afspraken gemaakt over de nieuwe

| WOENSDRECHT | STEENBERGEN

Senioren

SPECIAL | VOORJAAR 2014

Begraafplaats Op het kerkhof van de H. Martinusparochie worden al sinds enkele decennia geen nieuwe doden meer begraven. De begraafplaats is rond de jaren zeventig buiten gebruik genomen. Er zijn in totaal ongeveer 340 graven. Van de meeste mensen die begraven liggen zijn er contactgegevens bekend van nabestaanden, maar dat is bij ongeveer dertig graven

PLUS Manniën Rucphen

VANDAAG IN DE BODE EDITIE BERGEN OP ZOOM | THOLEN

functie van de oude begraafplaats. “De padenstructuur gaat nooit over de oude graven en ook komt er op die plek geen hondenlosloopterrein”, legt Gobbens uit. De zerken op de graven worden niet weggehaald, voordat de grafrechten zijn verlopen. Gobbens: “Die respecteren we. De laatste grafrechten lopen in 2022 af. Verlengen is niet meer mogelijk sinds 2012.”

03

(OHNWULVFKH¿HWVZLQWÀLQN aan populariteit

05

90-jarige Cornelis Goorden sport nog iedere week fanatiek

06

Mee met de moderne tijd!

07

100.000 euro belastingvrij schenken voor aankoop van eigen woning

Snel en Smartphones Fiscaal gunstige ga niet regeling probleemloos ‘Ikachter en social media geldt alleen grote afstanden s is ook handig dit jaar op de e-bike de geranium voor senioren zitten!” afleggen

HEMELVAART 29 MEI 2014

Lipton Ice Tea

Wij maken onze lezers en relaties erop attent dat de kantoren van uitgeverij de Bode op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 30 mei zijn gesloten.

2 stuks 3

Dat betekent dat advertenties en kopij voor de zondagedities van De Bode van 1 juni uiterlijk op woensdag 28 mei binnen moeten zijn.

Alle pakken of flessen à 1,5 liter combineren mogelijk

-3

44 + GRATIS Zonnebril

PENSIOEN? MEER DAN HELEMAAL NIETS DOEN!

Herdenkingsplaats Het dorpspark van Rucphen krijgt wel een blijvende herdenkingsplaats aan de oude functie van kerkhof. Er komt onder meer een monument ter nagedachtenis aan de personen die ooit op deze begraafplaats ter aarde werden besteld. Het kruis dat nu op de grafheuvel staat ondergaat een opknapbeurt en keert daarna terug. Daarnaast liggen er plannen voor de realisatie van een monument voor de ongedoopte kinderen die in vroegere tijden in ongewijde aarde werden begraven.

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

30

Zo voorkom je het zwarte gat

niet het geval. Daarvan heeft de parochie ook geen contactpersonen meer achterhaald. Dat komt vermoedelijk, omdat het gaat om personen die bijna honderd jaar geleden zijn begraven.

Bij aankoop van 2 stuks! OP=OP

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Advertenties voor Bergen op Zoom en Roosendaal om 13.00 uur, en voor Etten-Leur en Breda om 14.00 uur. Redactionele bijdrage (via www.internetbode.nl) twee uur eerder. Uitgeverij de Bode tel. 076-5998111 www.internetbode.nl

Maag Lever Darm Stichting collecteert RUCPHEN - Deze week gaan 17.000 collectanten langs de deuren om geld op te halen voor de Maag Lever Darm Stichting. Het geld dat opgehaald wordt, zal worden gebruikt om wetenschappelijk onderzoek naar darmkanker mogelijk te maken. Dagelijks krijgen 35 mensen de diagnose darmkanker te horen. 5.000 mensen overlijden jaarlijks aan deze ziekte. Daarmee is darmkanker de tweede vorm van kanker waar Nederlanders aan overlijden. Darmkanker is één van de best behandelbare vormen van kanker, mits de ziekte in een vroeg stadium wordt vastgesteld. Daarom is er meer onderzoek naar vroege opsporing en betere behandeling nodig.

Keurmerk voor dialysecentrum RUCPHEN - Het dialysecentrum van het Franciscus Ziekenhuis heeft het HKZ-keurmerk gekregen. HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. Patiënten die vanwege nierfalen moeten dialyseren kunnen in Roosendaal terecht. De keurders waren erg te spreken over het brede palet aan dialysemogelijkheden in het Franciscus. Zo kan er zowel overdag als ‘s nachts worden gedialyseerd. Daarnaast kunnen patiënten ook thuis spoelen en daarbij gebruik maken van de dialyseverpleegkundigen van het Franciscus. Daarnaast waren er pluspunten voor de eenpersoonskamers voor de nachtdialyse waardoor er veel privacy is.


FRANZISKANER 50 cl!

ELKE 2E FLES

99

SINAASAPPEL NECTAR

DEZE WEEK STUNTPRIJS

OP = OP

Max. 6 flessen per klant!

1,5 LITER ELDERS 1,49

PER FLES 1,99

OP=OP!

99

HELE LITER ELDERS 14,99

9.

99

PEPSI OF 7-UP

DRINKGLAS

Blik 33 cl

Trendy kleuren

OP = OP

MATEUS ROSÉ Heerlijke Portugese zomerwijn! Licht, fris en verleidelijk van smaak. Het lekkerst bij zeevruchten, salades en natuurlijk als aperitief. Sla nu in voor deze ongelooflijk scherpe prijs!

ELDERS 0,45

Franse klassewijn voor bodemprijs!

Ook Pinotage of Chardonnay

Klein Kasteelberg

3 FLESSEN!

99

29

DIENBLAD Diverse zomerse kleuren

3.99

MERLOT

GLASSTUNT!

BULKVOORDEEL

ELDERS 6,09

VIOGNIER

Louis Changarnier

OP = OP

ROSÉSTUNT!

ELDERS 6,79

OP = OP

HELE LITER

HELE LITER

18.

10.

ELDERS 23,99

99

ZOEK UIT!

1.99

3.99

ELDERS 15,29

10.-

ELDERS 14,09

99

DE BESTE SLIJTERIJ VAN NEDERLAND! + + ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10

| ZUNDERT Molenstraat 4

+ Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 26 mei 2014, zolang de voorraad strekt. WWW.DIRCKIII.NL

Geniet, maar drink met mate.

 
ACTUALITEIT

Grootscheepse controle Schijfse camping

‘We streven naar een woonbare en veilige camping’ SCHIJF - Afgelopen donderdag werden bewoners van camping De Witte Plas al vroeg opgeschrikt door een grootscheepse controle waarbij diverse disciplines betrokken waren. Een initiatief van gemeente Rucphen omdat er wat concrete aanwijzingen waren door recente meldingen en ervaringen uit het verleden. Vanaf zes uur werd de camping bemand door medewerkers van gemeente, belastingdienst, brandweer, GGD, jeugdzorg, de leerplichtambtenaar, politie en vreemdelingendienst. DOOR CORINE ROKS Volgens persvoorlichtster van gemeente Rucphen, Agnes Bogers, verliep de controle heel rustig, zonder bijzondere escalaties waarbij zij opmerkt: “de bewoners stellen zich heel coulant op”. Bij de ingang van het terrein wordt iedereen zorgvuldig gecheckt bij het in- en uitrijden. Bogers benadrukt dat deze actie publieksvriendelijk is van opzet waarbij nadrukkelijk wordt vermeldt dat deze niet bedoeld is voor de camping maar voor de bewoners/standplaatshouders zelf. “Brandveiligheid en leefbaarheid staan voorop”. Hindernis Drie teams zijn deze ochtend actief op het terrein van De Witte Plas. Bewoners kunnen niet ongemerkt de camping verlaten. Er is slechts een in/uitgang aanwezig en een hindernis aan politie en douane maakt het ongezien verlaten van de camping onmogelijk. De teams verspreiden zich over de gehele camping en verrassen de aanwezigen met een bezoek. Op deze manier ontkomen ook de caravans niet aan een grondige inspectie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van gaskachels die gecheckt worden op een juiste

aansluiting. De gehele operatie wordt ambtelijk gecoördineerd door projectleider Mark Blom. Bogers stelt tevreden vast: “De samenwerking tussen alle betrokken partijen loopt gesmeerd”. Ook gemeente Halderberge en Zundert bieden ondersteuning bij dit groots opgezette project. Resultaten De controle duurde tot eind van de ochtend waarbij vier aanhoudingen zijn verricht, waarvan er twee betrekking hebben op openstaande boetes en twee op lopende onderzoeken.

Afspraken gemaakt met campingeigenaar Camping De Witte Plas wordt belegerd door de politie.

De GGD heeft inspecties uitgevoerd naar de hygiëne, zorg en welzijn. De technische hygiëne waren op orde maar in een aantal gevallen was de gezondheid van de bewoners onder de maat. Hierbij gaar het dan om zaken als het ontbreken van de juiste zorg, slechte condities binnenin de caravan, vervuiling en verslaving. De Belastingdienst heeft enkel openstaande schulden geïncasseerd en in het

kader daarvan zelfs twee voertuigen in beslag genomen. De brandweer heeft de brandveiligheid gecontroleerd en is tot de conclusie gekomen dat er geen levensbedreigende situaties zijn waargenomen maar er wordt in een aantal gevallen niet of minimaal voldaan aan de uitgangspunten in de wet- en regelgeving hieromtrent. Met de campinghouder zijn hierover vervolgafspraken gemaakt.

FOTO CORINE ROKS

Leerplichtambtenaar Jeugdzorg en leerplichtambtenaar waren ook ingeschakeld. Niet voor niets zo bleek tijdens deze ochtend. Een kind wat op school behoord te zitten reageert vrij emotioneel op de controles en wordt samen met de moeder in contact gebracht met de leerplichtambtenaar. In totaal werden twee situaties met kinderen onder de achttien jaar doorverwezen naar

passende hulporganisaties, waarbij wordt opgemerkt dat er voor deze kinderen geen direct gevaar geconstateerd werd. Ook werden er een aantal gevallen ontdekt van permanente bewoning, iets wat niet is toegestaan. Samengevat blikt de gemeente Rucphen terug op een succesvolle operatie met een prima samenwerking van alle partijen, zowel de betrokken instanties alsmede de bewoners en campinghouder.

Tweede etappe start en finisht in gemeente Rucphen

World Tourteams aan start van Ster ZLM Toer RUCPHEN – Wielerminnend Rucphen kan zich opmaken voor de vierde etappe van de Ster ZLM Toer die don- DOOR MONIQUE JANSEN mel in de Ster ZLM Toer. Voorzitter Anton derdag 19 juni de gemeente Rucphen aandoet in de start én finish. De organisatie heeft de eerste namen bekend Ganzeboom is blij met de deelname van gemaakt van teams die meedoen aan de vijfdaagse internationale wielerwedstrijd. In totaal zijn zes World Tour- Het gaat om Belkin Pro Cycling, Omega- Androni Giocattoli-Venezuela. “De NederPharma, Giant-Shimano, BMC Racing landse kampioen hoort in onze wedstrijd. teams vastgelegd voor de nieuwste editie. Team, Lotto-Belisol en Garmin Sharp. Belkin Pro Cycling brengt mogelijk titelverdediger Lars Boom en sprinter Theo Bos mee. Omega-Pharma is bekend als de ploeg van de Brit Mark Cavendish, voormalig winnaar van de Ster ZLM Toer en topsprinter. Bij Giant-Shimano ligt de grootste bekendheid bij de Duitser Marcel Kittel, tweevoudig etappewinnaar in de Giro d’Italia. Vorig jaar tekenden wielerhelden als Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Theo Bos voor verschillende ritzeges. Daarnaast streden voormalig wereldkampioen Lars Boom en Niki Terpstra om de eindzege.

De Ster ZLM Toer startte en finishte vorig jaar in Breda.

ARCHIEFFOTO

Continentale ploegen In totaal maken achttien wielerploegen hun opwachting in de Ster ZLM Toer. Naast de zes World Toerteams doen ook bekende procontinentale formaties mee, zoals Androni Giocattoli-Venezuela, Topsport Vlaanderen en CCC Polsat Polkowice. Het startveld wordt compleet gemaakt met de deelname van vijf Nederlandse en drie Belgische continentale teams. Dit zijn opleidingsploegen voor profrenners. Bij de Italiaanse ploeg Androni GiocattoliVenezuela rijden bekende Nederlandse wielrenners. Naar verwachting starten Johnny Hoogerland en Kenny van Hum-

We hebben ons er daarom extra voor ingespannen om de Italiaanse ploeg van Hoogerland en Van Hummel aan het vertrek te krijgen”, meldt Ganzeboom. Het totale ploegenveld bestaat verder uit Wanty Groupe Gobert, Cycling Team De Rijke, Vastgoedservice-Golden Palace, Rabobank Development Team, Cycling Team Jo Piels, Koga Cycling Team, Metec-TKH-Continental, Sunweb-Napoleon Games Cycling en Telenet-Fidea. Start en finish De tweede etappe van de Ster ZLM Toer - Grote Prijs Jan Heeswijk start en finisht donderdag 19 juni in de gemeente Rucphen. De finish is aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord, op dezelfde plek als de finish van de Dorpenomloop. De tweede dag van de wielermeerdaagse gaat door West-Brabant. De vijfdaagse wielerwedstrijd gaat door Brabant, Limburg en de Belgische Ardennen. Vorig jaar kwam De Ster ZLM Toer ook door West-Brabant. Het wielerevenement start woensdag 18 juni met een proloog in Bladel met een individuele tijdrit. De derde etappe voert door het Limburgse heuvellandschap. De koninginnerit vindt plaats in de Ardennen. De afsluiting volgt in een rit van Gerwen naar Boxtel.

zondag 25 mei

Blijf op de hoogte van het

MEULEMART

lokale nieuws

grote braderie met diverse optredens

www.internetbode.nl

250 kramen met standwerkers PAGINA 3

ZONDAG 25 MEI GEOPEND WWW.WINKELHARTETTEN-LEUR.NL


HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

‡3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

‡,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ ‡*DDVKHNZHUNHQ ‡6LHUKHNZHUNHQ ‡%DONRQKHNNHQ

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! Voor het mooiste gazon.

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws VRIJDAG 23 MEI

JJ - BAND Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

ZATERDAG 24 MEI

WOODHEAD SUITCASES Pastoor van Breugelstraat 23 Bosschenhoofd

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

tel.: 0165 - 316793 www.cafestroop.nl

Zaterdag 24 mei 2014

Summer Dance Night Kodex Dj ‘s Willem & Twannie & Special Guest Disco d’n Donkere Wolk Aanvang 20.00u Entree € 5,-

Zaterdag 31 mei 2014

WC Experience Aanvang 20.00u v.v.k € 12,50 Bruna Zundert, S Computers Rijsbergen Total Sprundel, Total Wernhout, Martens tweewielers Rucphen, Piet Friet Etten-Leur, Ton Frut Meer

Feesttent Bredaseweg 43 Zundert

Grieks Restaurant Akropolis Driegangenmenu

samen te stellen naar uw eigen smaak voor

€ 18,90

van dinsdag t/m vrijdag geldig t/m 30 mei

Bij mooi weer is ons terras open! Vanaf nu ook lunchkaart 12.00-17.00 uur. Mogelijkheid tot afhalen HAVENHOOFD 2 4731 MN OUDENBOSCH Tel: 0165-331474

KEUKEN OPEN DAGELIJKS VAN 17.00-21.30 (maandag gesloten)

www.akropolis-oudenbosch.nl

GROOT ZONNETERRAS Open vanaf 8.00 uur. Om 14.00 uur Live optreden

DISCO LET’S DANCE

Zaal Marktzicht 0DUNW‡(WWHQ/HXU

MEULEMART ZONDAG 25 MEI 2014

Oude Bredaseweg 4 Etten-Leur www.cafedeklomp.nl PRESENTEERT

Zondag 1 juni

Café OPEN: 10.00 uur

19E GROTE KLOMP MOTORRIT


ACTUALITEIT

Muurschilderingen worden alom geprezen

Column

Grote belangstelling tijdens opening parochiecentrum en mortuarium

Addo Sprangers

Onaantastbaar Ik ben onaantastbaar. Niemand kan me iets maken. Ik doe waar ik zin in heb. In de supermarkt gooi ik vleeswaren door de winkel. Bejaarden met een rollator duw ik van het trottoir. In het winkelcentrum laat ik schreeuwend mijn broek op mijn enkels zakken. Ik steek altijd mijn middelvinger op tegen politieagenten, zwangere vrouwen, hippies en kakmadammen. Te veel films gekeken, zegt u? Lees rustig verder, want soms is de werkelijkheid nog schokkender dan de fantasiewereld. Ik betast een 13-jarig meisje in het zwembad. Even later schop ik het op de grond liggende bewusteloze tweelingbroertje van dat meisje voor alle zekerheid nog even vijf keer tegen zijn hoofd, nadat mijn kameraad hem op de parkeerplaats een knal heeft gegeven omdat de jongen het voor zijn zusje opnam. De moeder van de twee kinderen dreig ik vervolgens met mijn auto dood te rijden. De hierop gealarmeerde politieagenten lach ik in hun gezicht uit. Ze mogen, nee, kúnnen me niet eens arresteren omdat ik volgens de medische verklaring die ik triomfantelijk tevoorschijn haal een hersentumor heb gehad en daardoor vreemd gedrag kan vertonen. Onmogelijk, dit verhaal? Vertel dit maar aan de ouders van de mishandelde jongen Maikel uit Breda. Niet alleen weigerden de agenten de 24-jarige dader te arresteren, ook het Openbaar Ministerie zag in diens gezondheidstoestand voldoende reden om hem niet via het strafrecht te vervolgen. Een puur juridische afweging, al zal menigeen het er snel over eens zijn dat een klaarblijkelijk ongeleid projectiel op zijn minst onder streng toezicht zou moeten staan en niet met een ‘vrijbrief’ de straat op kan worden gestuurd. Daarnaast: in mijn ogen had een beetje diender de geweldspleger gewoon in de boeien geslagen met de mededeling: ‘Dat zoeken we op het politiebureau wel verder uit’. Dat had bij voorbaat al heel wat onvrede kunnen wegnemen. Nu is gevoelsmatig toch de weg van de minste weerstand gekozen. De ouders van de mishandelde jongen willen - begrijpelijk - genoegdoening en zijn alsnog een procedure gestart bij het gerechtshof in Den Bosch. Dat het recht moge zegevieren. Of, in ieder geval, het gezond verstand. Dat alleen al zou heel wat toekomstig leed kunnen besparen.

SINT WILLEBRORD - Afgelopen vrijdagmiddag werd het nieuwe Parochiecentrum Heilige Willibrordus en het Mortuarium Sint Willebrord onder grote belangstelling ingezegend door Bisschop van Breda: Monseigneur doctor Johannes Liesen. Daarmee werd het gebouw, wat een unieke locatie heeft namelijk naast de Willibrorduskerk, in het park en tegenover de begraafplaats, officieel geopend. Voorafgaand aan dit feestelijk gebeuren vond er een Heilige mis plaats in de naastgelegen kerk. Uiteraard werd de mis door de bisschop voorgedragen. Na het officiële gedeelte werden genodigden ontvangen in De Lanteern alwaar enkele aanwezigen in het bijzonder werden bedankt voor hun inzet tijdens de bouw.

Monseigneur Johannes Liesen geeft het parochiecentrum en mortuarium zijn zege.

DOOR CORINE ROKS

Colofon

De bouw, die slecht in negen maanden tijd voltooid is, symboliseert daarmee de kracht van Sint Willebrord. Het zijn bouwers, zo blijkt nu weer. Na een viering in de kerk trekt de menigte in processie naar de ingang van het nieuwe gebouw alwaar deze woorden worden toegesproken door diaken Jan Foesenek. De bisschop van Breda refereert daarna nog naar Psalm 125: “Als men op de Heer niet bouwt, bouwen de bouwers tevergeefs”. Na deze inleiding gaat de bisschop over tot het inwijden van het gebouw.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode Rucphense Bode Redactie Monique Jansen Correspondent Hélène Heijs, Corine Roks Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 21

Muurschilderingen Het nieuwe gebouw waarbij de bovenverdieping dienst doet als parochiecentrum en de benedenverdieping opvalt door zijn enorme met licht omringde aula. Deze aula is de ruimte waar op gepaste wijze afscheid genomen kan worden van een dierbare, een beeldscherm is aanwezig om het afscheid eventueel met beeldmateriaal vorm te geven. Opvallend is de prachtige muurschildering gemaakt door kunstenaar

Frank Roks uit Roosendaal. Waarschijnlijk hebben de fresco’s van Michelangelo uit de Sixtijnse kapel de kunstenaar geïnspireerd. De handen die elkaar net aanraken of net loslaten, eenieder geeft er zijn eigen invulling aan. Muurschilderingen zijn ook terug te vinden in de vier kamers waar de overledenen worden opgebaard. Elke kamer heeft een eigen thema: Hoop, Kracht, Troost en Liefde, allen gekoppeld aan een jaargetijde. Tijdens het inofficiële gedeelte in De Lanteern worden de moderne fresco’s uiteraard genoemd. Alle aanwezigen krijgen zelfs een boekje uitgereikt met daarin een omschrijving en de symboliek van alle elementen. Het parochiebestuur kan deze middag nog een cheque met een aanzienlijk bedrag in ontvangst nemen van een partner die iedere uitvaart steunt. Pro deo “We hebben met zijn allen een markant gebouw weggezet”, concludeert vicevoorzitter van het parochiebestuur, Cees Roelands, trots. Hij prijst de vrijwilligers die zich negen maanden lang pro deo hebben ingezet bij de realisatie van het gebouw.

Één vrijwilliger in het bijzonder: Corrie Maas. Hij verdient de geloof, hoop en liefde speld met oorkonde voor zijn vrijwillige rol als ‘projectleider’.

‘Corrie was altijd sturende’ “Altijd was Corrie sturende en zorgde ervoor dat er niet te veel betaald werd”, aldus de vice-voorzitter. Architectuur Er is bewust gekozen voor een ingetogen gebouw, waarbij relaties gelegd worden met de kerk en De Lanteern. De rode baksteen en het hout zorgen voor een warm ontvangst, de grote glazenpui creëert een eenheid met het park en de begraafplaats. Ook de tuin om het pand heen is zorgvuldig aangelegd. Hoogteverschillen scheppen golvende bewegingen hetgeen symbool staat voor de eeuwigheid, de twee schijnbeuken in honingraatmodel de samenwerking. Een begrip wat tijdens dit project essentieel bleek in een tijdsbestek van slechts negen maanden.

De oplossing van deze puzzel is in week 22 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

Monseigneur Johannes Liesen geeft het parochiecentrum en mortuarium zijn zege. PAGINA 5

FOTO’S CORINE ROKS


Oproep WMO Werkgroep

Thuisvester ontziet huurders met laag en middeninkomen

Huren niet maximaal omhoog RUCPHEN – Woningcorporatie Thuisvester heeft besloten om de huren voor huishoudens met een laag of middeninkomen niet maximaal te verhogen. Van het Rijk mogen woningstichtingen de huur voor deze groepen respectievelijk met 4 procent en 4,5 procent opvoeren. Thuisvester heeft besloten om de huurverhoging te beperken tot 3,5 procent voor huurders met een inkomen tot 34.085 euro en 4 procent voor huishoudens met een middeninkomen tot 43.602 euro. DOOR MONIQUE JANSEN Huishoudens met een inkomen boven de 43.602 euro krijgen wel te maken met een forse huurverhoging. Thuisvester verhoogt de huur voor deze groep met 6,5 procent. De huuraanpassing wordt per 1 juli van dit jaar doorgevoerd. Alle huurders van Thuisvester hebben inmiddels een brief ontvangen over het besluit. Huishoudens met een laag inkomen worden voor de hogere huur gecompenseerd door een hogere huurtoeslag, zodat zij betaalbaar kunnen blijven wonen. Investeren In 2013 heeft Rijksoverheid besloten de inkomensafhankelijke huuraanpassing mogelijk te maken. “Voor Thuisvester is de huuraanpassing noodzakelijk om de opgelegde verhuurdersheffing op te kunnen vangen en tegelijkertijd te kunnen blijven investeren in verbeteringen, onderhoud en nieuwbouw

van sociale huurwoningen”, meldt de woningcorporatie. Het besluit van Thuisvester om de huur niet maximaal te verhogen is gemaakt na overleg met de huurdersorganisaties.. Huurprijzen Thuisvester heeft een aantal maatregelen genomen om er voor te zorgen dat bewoners niet in de financiële problemen komen. Daarvoor is een bedrag van 150.000 euro beschikbaar gesteld. “Thuisvester richt zich hiermee op het aanpakken van individuele problematiek door onder andere (financiële) begeleiding. Verder wordt de huurprijs van een aantal huurwoningen met een netto-huurprijs rond de huurtoeslaggrens (699,48 euro) per 1 juli niet verder verhoogd, zodat deze in de toekomst ook voor de sociale sector wordt behouden. Deze huurders krijgen een aangepaste huurverhoging of zelfs een huurverlaging”, meldt de woningcorporatie.

Belastingdienst De woningcorporaties krijgen de gegevens over de inkomsten van hun huurders uit cijfers van de Belastingdienst. De fiscus verstrekt aan de verhuurders van sociale huurwoningen een inkomstenverklaring van de huurder. Er worden geen specifieke gegevens verstrekt. Wel krijgt de verhuurder te horen of de bewoner van de sociale huurwoning valt in de categorieën laag inkomen, middeninkomen of hoog inkomen. Bij wie de inkomensgegevens in de tussentijd flink zijn veranderd is aanpassing van de huuraanpassing mogelijk. Thuisvester belooft in schrijnende gevallen de huurverhoging direct te veranderen. Aedes, de vereniging van woningcorporaties is geen voorstander van de inkomensafhankelijke huurverhogingen. Volgens Aedes zorgt een dergelijke maatregel niet voor doorstroming op de woningmarkt, omdat er onvoldoende alternatieven op de koop- en huurmarkt zouden zijn.

RUCPHEN - De WMO-werkgroep houdt zich bezig met voorbereiden en indienen van adviezen welke voor de gemeente Rucphen van belang zijn op het gebied van ondersteuning van die mensen welke zorg behoeven. Dit betreft meerdere richtingen zoals b.v. zelfredzaamheid van mensen met een beperking, vrouwen- en verslaafdenopvang, leefbaarheid in de gemeente. Kortom alles wat van belang is om volledig mee te kunnen doen in de gemeente.

The Twinkle Stars weer klaar voor de wedstrijden

Lokale ondernemersbeurs brengt de geneugten des levens onder de aandacht

Lea, Meike en Marit in hun nieuwe pakjes.

Vierde editie Mayfair met veel nieuwe deelnemers

ZEGGE - The Twinkle Stars hebben afgelopen tijd hard getraind om nieuwe shows in te studeren. Zoals elk jaar lieten we een deel van onze nieuwe shows voor het eerst zien op de braderie in Zegge.

SINT WILLEBRORD – Na drie succesvolle edities van Mayfair kijken & proeven is de organisatie er na de toevoeging van het park vorig jaar in geslaagd om een behoorlijk aantal nieuwe deelnemers toe te voegen. Op deze manier wil stichting Bruisend Willebrord het terugkerende evenement verrassend en inspirerend houden voor eerdere bezoekers. Er is deze editie meer te

ůĞŵĞŶƐŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ Uw zonweringspecialist Hennie Clemens 0165-318621 / 06-53257249

ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů

proeven en ook voor de mannen word het leuker evenement. Het park zal wederom plaats bieden aan een autoshow met enkele spectaculaire exemplaren. Maurice van Gils namens stichting Bruisend Willebrord: “De bezoekers waren eerdere edities aangenaam verrast door de veelzijdigheid van het aanbod, het geboden vakmanschap en de servicegerichtheid van de ondernemers uit Willebrord en omliggende plaatsen. En dat is nu exact wat de organisatie voor ogen had!” Oriënteren Mayfair kijken&proeven begint bij binnenkomst van het park. Vanaf de dorpsstraat tot aan de Mariagrot vind u aan beide kanten van het pad diverse autobedrijven. Naast de Mariagrot vind u de entree naar het plein waarlangs u de Lanteern binnen kunt gaan. De entree word ook dit jaar weer door een lokaal hoveniersbedrijf opgefleurd. Eenmaal binnen treft u een groot aantal bedrijven verdeeld over de 4 ruimtes van gemeenschapshuis de Lan-

teern. De ondernemers laten u zien wat ze allemaal in huis hebben en strooien met aanbiedingen waar later gebruik van kan worden gemaakt want het is ‘alleen maar kijken en proeven’, er is niets te koop op de Mayfair! Het biedt de zestigtal deelnemende ondernemers een prachtig podium om zich in volle glorie te etaleren en de consument kan zich oneindig oriënteren. Gastvrijheid De toegangskaartjes kosten slechts vijf euro. “Op het vertoon van de toegangskaart ontvangt men in de foyer koffie of thee naar keuze met een stukje taart. West Brabantse gastvrijheid ten top, midden in het hart van ondernemend Sint Willebrord. Voor de kids zal er vermaak in de vorm van ondermeer een springkussen zijn. De Mayfair kijken&proeven vindt plaats op maandag 26 mei, locatie De Lanteern, Dorpsstraat 119 te Sint Willebrord. Aanvang 16.00 tot 22.00 uur. Kaarten zijn te koop bij deelnemers welke u vind op www.bruisendwillebrord.nl

De werkgroep is dringend aan versterking toe en zoekt daartoe mensen met gevoel voor de medemens. Geïnteresseerden kunnen altijd een vergadering bijwonen om een beeld te krijgen van onderwerpen en functioneren tc. De vergaderingen vinden eenmaal per maand plaats op maandagmorgen in het DVC. Wie hierover meer wil weten kan zich melden bij de secretaris: J.Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN Rucphen, tel. 0165-386826 of mail: senraadjd@ hetnet.nl. Verzoek om informatie verplicht uiteraard tot niets.

Dit was een groot succes en de dames zijn klaar voor de wedstrijden! De eerste wedstrijd waar we aan deelnemen zal plaats vinden op 1 juni in de Beuk, te Oudenbosch. Iedereen is natuurlijk welkom om te komen kijken, we zitten in het ochtendpro-

gramma, dat van 9 tot 12 zal duren. Op de braderie hebben de jongste meiden van de vereniging opgetreden. Onze drie jongste leden, Lea, Meike en Marit, hebben een show samen, op muziek die gaat over buiten spelen. Daarnaast hebben ze alledrie ook een solo op muziek van Cats, de Kleine Zeemeermin en muziek in het thema sporten. Daarna was het de beurt aan Bo, Farhad, Amy en Bridget. Met mooie, nieuwe shows op top 40 muziek. Bo, Farhad en Amy vormen het trio die afgelopen jaar de zilveren medaille behaalden op het NK, en de bronzen medaille op de Champions Trophy. Daarnaast vormen Bo en Farhad een duo, en Amy en Bridget ook. Ook Amber trad op op de braderie met haar solo, zij is een van onze oudere leden. Niet alleen is de vereniging uitgebreid met jonge meiden. Ons A-team, het team met onze oudste leden, is nu verdubbeld in leden. Drie dames van het B-team en nieuw lid Joni zijn het team komen versterken. Met onze nieuwe leden, en een hoop nieuwe shows is onze vereniging helemaal klaar voor de komende wedstrijden! Wil je meer over ons weten, of lid worden? Neem een kijkje op www.twinklestarszegge.nl.

Jaarvergadering SKW Sprundel SPRUNDEL - Iedereen is op vrijdagavond 30 mei van harte welkom op de jaarvergadering van de stichting SKW Sprundel. Deze wordt gehouden in De Trapkes en begint om 19.30 uur. Met dia’s wordt teruggeblikt op de activiteiten in het voorbije jaar en daarbij worden de toekomstplannen verteld. Vragen, ideeën, op- en aanmerkingen betreffende de leefbaarheid en het sociaal cultureel werk ter plaatse zijn zeer welkom. De bestuursleden Jan Wijnen, vertegen-

woordiger van het Netwerk voor Ouderen, Christel Meijer, vertegenwoordiger van de Cursuswerkgroep, en Kees van den Broek, vertegenwoordiger van het personeel, zijn aftredend, maar herbenoembaar. Toen Cees Evers wethouder werd trad hij af als bestuurslid namens het Wijkenoverleg. Die vacature staat open, evenals de bestuurszetel namens de jeugdraad. Zoals gebruikelijk zullen er tijdens de vergadering jubilarissen gehuldigd worden en is er na de vergadering gelegenheid om in gezellige sfeer bij te praten.

Na 60 jaar nog steeds dol op elkaar

Echtpaar Mol viert diamanten huwelijk RUCPHEN - De uit Roosendaal afkomstige Cees Mol en de Rucphense Mien Gommers leerde elkaar zo’n 67 jaar geleden kennen via een wederzijds familielid waar ze beide regelmatig te vinden waren. Cees en Mien hadden één ding gemeen, het familiebezoek eindigde zo rond de klok van vijf want dat was de tijd dat thuis de koeien gemolken moesten worden. Gelukkig woonde ze een beetje in dezelfde buurt dus werd er gezamenlijk naar huis gefietst. Van het een kwam het ander en nu, na zestig jaar huwelijk, spelen de koeien nog steeds een prominente rol in hun leven. DOOR CORINE ROKS “De fietstochtjes richting huiswaarts werden steeds gezelliger. Er werd onderweg steeds vaker gestopt om nog wat bij te kletsen en ja, we gingen steeds een stukje dichter bij elkaar staan”. Als de dag van gisteren weet Cees Mol zich dit nog te

herinneren. Mien brengt op de zondag een Katholieke folder rond en Cees is maar wat graag bereid haar hierbij te helpen. Dit alles in het geheim want Mien is op dat moment nog maar net zestien jaar. De folder die Cees haar helpt rond te brengen heet toepasselijk ‘De Verovering’. “Het waren mooie tijden”, glimlacht echtgenoot Mien.

bij de haven van Roosendaal te brengen. Eenentwintig jaar heeft hij dit werk met liefde volbracht maar met de komst van de grote tanks houdt hij het voor gezien en stort zich op zijn eigen melkveebedrijf. Mien daarentegen heeft zich al die jaren volledig gericht op haar gezin en de opvoeding van hun drie zonen.

Drie zonen Na zeven jaar verkering besluiten ze op 15 mei bij de ambtenaar van de burgerlijke stand hun boterbriefje te halen. Drie dagen later wordt het huwelijk gezegend door de pastoor. De eerste jaren van hun huwelijk wonen beide echtelieden in bij de vader van de bruidegom. Hier worden de eerste twee zoons geboren. Er wordt voor het jonge gezin een mooi huis gebouwd aan De Schietbaan te Rucphen. Vader Cees verdient de kost voor zijn gezin met wat koeien aan huis en de distributie van melk. Uit de wijde omgeving haalt hij bij de boeren met de tractor de bussen melk op om ze vervolgens naar zuivelfabriek Het Anker

Achterkleinkind “Maar inmiddels hebben we zelfs een achterkleinkind”, vertelt opa Cees trots. “Het is zo’n schatje, we zijn er echt blij mee”. Hoewel het echtpaar Mol niet van moderne poes pas houdt prijkt op de schoorsteenmantel een digitaal fotolijstje waarop naast de foto’s van de kleine Willie, foto’s worden getoond van beide kleinkinderen, familie en uiteraard de koeien in de weide. Koeien lopen als een rode draad door het leven van Cees en Mien. Eén zoon heeft het bedrijf van zijn vader overgenomen en deze koeien staan nog steeds op stal naast de ouderlijke woning. PAGINA 6

Helaas is de gezondheid van Mien, inmiddels 82, in de loop der jaren wat achteruit gegaan. De meeste huishoudelijke taken komen nu voor rekening van echtgenoot Cees die de respectabele leeftijd van 83 heeft. Boodschappen, koken en opruimen,

Echtpaar Mol.

hij doet het allemaal. “Hopelijk blijf ik fit zodat ik voor haar kan blijven zorgen”. Beide echtgenoten zijn na 60 jaar huwelijk nog steeds dol op elkaar “ Als je oud bent kun je elkaar helemaal niet meer missen”, besluiten Cees en Mien.

FOTO CORINE ROKS


LIEF EN LEED

Familieberichten

DANKBETUIGING Ontroerd door de grote belangstelling, de vele blijken van medeleven, uw condoleances zowel schriftelijk als persoonlijk, die wij mochten ontvangen na het overlijden van onze zorgzame moeder en lieve oma

Weekenddiensten Alleen voor spoed bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 - 50 40 444, Bredaseweg 171. Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnen mee. Apotheek Buiten de openingstijden van Apotheek Rucphen en Sint Willibrord wordt waargenomen door : Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, 4872 LA Etten-Leur, Tel: 076 502 56 50. Dienstapotheek Breda bij Amphia Ziekenhuis, Molengracht 21, Breda, tel. 076 5953099. Poliklinische Apotheek Roosendaal bij Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 25, Roosendaal, tel. 0165 591400. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Wijkzuster Telelefoon 0165 - 54 66 13 Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

Maria Jochems-de Kok betuigen wij u onze oprechte dank. In het bijzonder willen wij dank zeggen aan familie, vrienden en kennissen. Uw medeleven was voor ons een grote troost. Kinderen en kleinkinderen

Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Tel.: 0165-36 45 66

Thuiszorg Ons Thuis Voor al uw zorgvragen professioneel & kwaliteit. Direct inzetbaar. Tel: 06-13918168 of 06-13918940

7KXLV]RUJ

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl "ERGSEBAANs!2.ISPEN

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 088 55 740 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl Thebe Thuiszorg Rucphen Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 46 of mail naar ettenleurcentrum@thebe.nl

Afscheidshuis Rucphen

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Kantoor:

Schijfse Vaartkant 1B, Rucphen Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Riolering of afvoer verstopt?

Rioolreiniging v. Hooijdonk Ook reinigen van dakgoten Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

Openingstijden Gemeente Rucphen Binnentuin 1 4715 RW Ruchpen Tel: 0165 – 349 500 Maandag t/m Vrijdag 08.00 – 12.00 uur

HAPPY SINGLE...OF NIET?

KUNSTGEBITTEN

Als je op zoek bent naar de geborgenheid van een duurzame relatie, bel dan:

REPARATIES & NIEUWE

Lia van der Wel 0165-388816 Of 088-0221900

(alle regio’s)

www.mens-en-relatie.nl

TOMSON

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Hoogste slagingsprecentage met persoonlijke bemiddeling Voor man/vrouw relaties, man/man en vrouw/vrouw.

ĞŝŽͲsůĞĞƐďŽĞƌĚĞƌŝũ Kwaliteitsvlees van eigen bedrijf

Oostpolderweg 12 4413 NN Krabbendijke tel: 0113-78 52 95 BEZOEK ONZE WEBSHOP VOOR MEER VASTE LAGE PRIJZEN!

ŝŶĨŽΛnjĞĞůĂŶĚnjŽŶŬƌĂĐŚƚ͘Ŷůͬǁǁǁ͘njĞĞůĂŶĚnjŽŶŬƌĂĐŚƚ͘Ŷů

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

Iedere zaterdag open van 11.00 tot 16.00 uur

S HEERhEaNnd’ el vlees

MET GARANTIE

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

Voor (H)eerlijk vlees moet je bij de Heeren’s Vleeshandel zijn geweest. Ook voor (H)eerlijk gourmet- en BBQvlees. Wekelijks reclames in de winkel !!

Scherpe prijzen voor kleine en grote hoeveelheden Lange Hei 16, Sprundel Tel: 0165-385595 (achter het ijspaleis)

Biologische Varkenshouderij Mts. Martens - Suykerbuyk Canadastraat 13, RUCPHEN biovleesboerderij@outlook.com

di t/m do van 7.30 tot 17.00 uur, vr van 7.30 tot 16.00 uur. Ma en za GESLOTEN

UNIEK!

Safe & Go.

Informatie afspraak is

Laat frisse lucht binnen en de rest buiten.

GRATIS!

Met de unieke Safe & Go ventilatie van WERU

SPECIALE INTRO PRIJS

kunststof kozijnen kan uw raam gerust open

kunstgebit reparaties OOK WEEKEND REPARATIES aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

blijven staan, ook als u even weg bent. Uw woning blijft heerlijk geventileerd. Een gezond klimaat. Een zeker idee.

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

PAGINA 7

Vestiging Etten Leur, Vosdonk 4, Etten-Leur, Tel. 076-5032800 Vestiging Yerseke, Kreeft 6a, Yerseke, Tel. 0113-574173 www.kumasol.nl


D

E

WK

e2

BO

01

4

TIS U kunt GRA ia meedoen v ode.nl b t e n r e t n i . www

ul o p voetbal

DOE MEE EN SCOOR PRACHTIGE PRIJZEN! Doe kosteloos mee aan het leukste poulespel voor het WK 2014 en scoor een prachtige prijs!! HD LED TV 32 Inch t.w.v. â‚Ź 249.-

1x

Expert Roosendaal

Kijkt u ook zo uit naar het wereld kampioenschap voetbal in juni? Meedoen aan de voetbalpoule van de Bode - bekend van het vorige EK en WK - maakt de voorpret groter en de spelbeleving intenser. Meedoen kost niets! In samenwerking met de adverteerders op deze pagina is een aanlokkelijk prijzenpakket samengesteld. Om kans te maken op een van die mooie prijzen moet u zo goed mogelijk de uitslagen van het WK voorspellen.

HD LED TV 32 Inch t.w.v. â‚Ź 249.-

1x

TOSHIBA 32W1333DG

s 32 inch HD LED TV

s 32 inch HD LED TV

s USB en HDMI

s USB en HDMI

s Zeer brede kijkhoek

s Zeer brede kijkhoek

s Ziggo gecertiďŹ ceerd

s Ziggo gecertiďŹ ceerd BIJ U THUIS INMETEN!

Roosendaal Nieuwe markt 66 c, (0165) 533987 www.facebook.com/roosendaal.expert

Korte Geere 11 s-IDDELBURGs WWWJINCOPTIEKNLsINFO JINCOPTIEKNL

Etten-Leur, Winkelcentrum 25, (076) 5020672 Gemakkelijk parkeren in de parkeergarage van het winkelcentrum Eigen technische dienst, met service aan huis *Actie is geldig van 14 april t/m 15 juni 2014.

Massief Eiken Lectuurbak t.w.v. â‚Ź 135.-

Gastelseweg 31 Roosendaal Tel: 0165 569457 www.wooncenterroosendaal.nl

2x

Jinc Optiek

s DVB-T en DVB-C +CI

s DVB-T en DVB-C +CI

1x

1x

Expert Etten-Leur

TOSHIBA 32W1333DG

Adidas Zonnebril t.w.v. â‚Ź 205.-

Gietijzeren waterketel t.w.v. â‚Ź 130.-

1x

McCulloch T26CS Motortrimmer t.w.v. â‚Ź 139.-

6x

Waardebon t.w.v. â‚Ź 50.-

1x

Waardebon t.w.v. â‚Ź 250.-

H. van der Gun verkoop & reparatie Kade 1 I 4731 KR Oudenbosch I Tel. 0165 312502

w w w. h v a n d e r g u n . n l

2x

Waardebon t.w.v. â‚Ź 100.-

OPENHAARDEN | HOUTKACHELS | ONDERHOUD & REPARATIE

Gietijzeren waterketel 2 liter - merk Morsø Voor op gesloten houtkachel Ook leuk als decoratie DE GROOTSTE KACHELSPECIAALZAAK VAN HET ZUIDEN!

2x

4 Indoor skydivesessies t.w.v. â‚Ź 99.50

Spinveld 31, 4815 HR Breda Tel 076 522 62 00

2x

Maandkaart pistetoegang t.w.v. â‚Ź 99.50

Sebrechts zonwering Gibsonstraat 9, 4651 SW Steenbergen T: 0167 - 567018 info @ sebrechts.nl www.sebrechts.nl

Openingstijden: Ma 13.00-17.00 uur Di t/m Vr 10.00-12.00 en 13.00-17.00 uur Za 10.00-16.00 uur

HOE WERKT DE WK-POULE? Het spel is verdeeld over twee fases: Fase 1: de groepsfase U voorspelt de uitslagen van alle groepswedstrijden U kiest 4 topscorers voor de groepsfase De deadline voor fase 1 is gelijk de start van het toernooi: donderdag 12 juni 2014 om 22.00 uur

Fase 2: de knockoutfase U voorspelt per ronde welk land doorgaat naar de volgende rondes U kiest 4 topscorers voor de knockoutfase

$E3TOK 2OOSENDAALs4  

Baanvelden 13, Rucphen T. 0165 - 34 31 34 Zeelandlaan 3, Terneuzen T. 0115 - 64 13 00 www.skidome.nl

De deadline voor fase 2 is gelijk aan de start van de eerste wedstrijd van de 1/8-ďŹ nale: zaterdag 28 juni 18.00 uur


Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

KOOPJES WEEK:

TROTS VAN DE KEURSLAGER

Ria’s Exclusieve Bedankjes en Snoepboetiek met o.a. OudHollandse snoep -

Houthandel en Mach.Timmerbedrijf

G.VAN TRIJP

Bruidssuikers Doopsuikers Communie Kaarsen Kadootjes Geboorteborden

Specialist in hardhouten: binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

Tevens uw adres voor: schaven, zagen en frezen

Ria Ria De De Backer Backer Dorpstraat 30 Dorpsstraat 30 St. Willebrord Willebrord St.

Tel: 06-538 43 942 www.exclusievebedankjes.nl

Canadastraat 4 St.Willebrord Tel. 0165-543094 Mobiel: 06-53498628

4 huisgemaakte shaslicks elke vierde gratis SPECIAL

Kip Lemon Bite

Lekker fris barbecue spiesje van kip met citroen en knoook. Haal de citroen van het spiesje en grill dit apart. Grill het vlees aan het spiesje gaar en eet het met de frisse citroen.

â‚Ź 175

per stuk met gratis kanslot SPECIAAL AANBEVOLEN

JOKO

7PPSJFEFSNPNFOUFFOQBTTFOELBEP HFCPPSUFEPPQDPNNVOJF IVXFMJKLIFSJOOFSJOH

Ook uw adres voor ballon decoraties

0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Bisschopsmolenstraat 136, 4876AR Etten-Leur

Het goedkoopst in container-verhuur

tXXXIFULBEPNPNFOUOM

Dagelijks lekker lokaal  TM Nieuwe aardappelen -frieslanders- ook geschrapt hÄ?ĞŜƚǀĂŜĹšÄ‚ĆŒĆšÄžÇ ÄžĹŻĹŹĹ˝ĹľĞŜhĆ‰ĆŒĹ˝ÄžĹŒŚĞƚÇ€ÄžĆŒĆ?Ä?ĹšĹ?ĹŻ

De Boerderijwinkel Groentekwekerij Luijkx KĆľÄ&#x161;Ä&#x17E;<Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹĹ˝Ä&#x17E;ĹŹÇ Ä&#x17E;Ĺ?ĎŽĎŹĆŠÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;ϏϳϲϹϏϭϲϯϾϰͲϏϲώϯϏϹϳϴϳϭ 'Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Í&#x2014;ĹľÄ&#x201A;Í&#x2DC;Ć&#x161;ÍŹĹľÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÍ&#x2DC;Ď­Ď°Í&#x2DC;ĎŹĎŹͲĎ­ĎľÍ&#x2DC;ĎŹĎŹÍ&#x2022;Ç&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?ĎľÍ&#x2DC;ĎŹĎŹͲϭϲÍ&#x2DC;ĎŹĎŹ

per 4 stuks

Kom eens een kijkje nemen in onze showroom en laat u informeren over al onze producten en diensten

TEVENS VERS GEKLIEFD HAARDHOUT :DWHUPDQVHZHJÂ&#x2021;5LMVEHUJHQ Tel. 076 - 596 82 79

WWW.BASTIAANSENLOONWERKEN.NL

Bespaar snel en installeer onze app via www.euromilieu.nl 6WUXLNKHLÂ&#x2021;9&6SUXQGHO 7HO

Budget kas

â&#x201A;Ź 350,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 925,-

Combi-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 950,-

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

Van klein tot groot en tegen scherpe prijzen!!

HELLEBORIS LAVENDEL TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S GROOTSTE ASSORTIMENT

10 voor â&#x201A;Ź 7,95

met minimaal 10 bloemstelen

â&#x201A;Ź 3,95 p. stuk

van â&#x201A;Ź 8,95 3 voor â&#x201A;Ź 7,50 PERKPLANTEN WEST-BRABANT! voorIN â&#x201A;Ź 5,50

(keuze uit 5 kleuren)

Â&#x2021;*URRWVWHDVVWXLQSODQWHQ XLWGHUHJLR Â&#x2021;Grootste ass. Â&#x2021;Volle tray

VIOLENjVWXNV Â&#x2021;6FKHUSVWHSULM]HQ

'H]HZHHN BEUKEN + HAAG

tuinplanten uit de regio JURHQWHQIUXLW Â&#x2021;6FKHUSVWHSULM]HQ NUXLGHQSODQWHQ Â&#x2021;P RIMULAâ&#x20AC;&#x2122;S Â&#x2021;(eetbare tuin) Â&#x2021;ÂźSVWXN :HNHOLMNVVFKHUSH groenten, fruit, 10 stuks â&#x201A;Ź 5,DDQELHGLQJHQ kruidenplanten Â&#x2021;6SHFLDOLWHLWLQSHUNNXLS Â&#x2021;M ADELIEFJE Â&#x2021;WHNHOLMNVVFKHUSH [[OKDDJSODQWHQ DOWLMG GHJRHGNRRSVWH

5 stuks â&#x201A;Ź 2,50 aanbiedingen Â&#x2021;*5$7,6NRIÂżH 2e Paasdag geopend Â&#x2021;6SHFLDOLWHLWLQ 2 YRRULHGHUHNODQW Â&#x2021;P HHQ perk, kuip xxl, WXLQSODQWHQSOH]LHU LEUKE ATTENTIE KDDJSODQWHQ DOWLMG Antwerpseweg 91 de goedkoopste) 4891 CM Rijsbergen Tel. 06-22 55 82 72 Â&#x2021;Grati S Â&#x2021;40.000 m2 WXLQSODQWHQSOH]LHU

â&#x201A;Ź 4,95 Â&#x2021;QX HHWEDUHWXLQ 

100 cm* Fagus Sylvatica

TOSCAANSE Per stuk: â&#x201A;Ź 1,10 voor â&#x201A;Ź 7,95 KORTINGEN

VASTE PLANTEN 3DOPHQ2OLMYHQ9LMJHQ voor de border

.257,1*

Ou de tot

loc 20 atie jul i

RIJ

keuze uit 100 soorten

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,50

10 voor â&#x201A;Ź 12,50

KOOPZONDAGEN: a OOH]RQGDJHQ WPMXQL XXU

SB

ER

G

ZUNDERT

Ba kkeb rugs t

EN

DE

WO

K

Nieuwe locatie

vanaf 15 augustus

traa

De Plantage

Gelegen aan de weg Zundert-Rijsbergen (tegenover de Wok)

Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 u. en Zaterdag 9.00 tot 17.00u.

Met uitzondering OVERIGE KOOPZONDAGEN van 1e Paasdag en HEMELVAARTSDAG 12ee Pinksterdag. PINKSTERDAG

van vrijdag 23 mei 2014 t/m donderdag 29 mei 2014:

Tarwe bollen 5 stuks â&#x201A;Ź 0.99

Iedere Vrijdag brood dag:

Wit, Tarwe en Volkoren brood â&#x201A;Ź 1.95 Aanbiedingen alleen geldig in onze winkel!!

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

Bij aankoop van barbecuespiezen of besteding vanaf 10 euro

Volg ons ook op Facebook: Keurslagerij Monden

Keurslager

MONDEN

ST. JANSTRAAT 38 SPRUNDEL TELEFOON 0165 - 382 330

* Arbeidsrecht * Bestuursrecht * Strafrecht * Echtscheiding * Burenrecht * Bouwrecht

* Huurrecht * Incasso * Contracten * Jeugdrecht * Algemene Voorwaarden

GRATIS JURIDISCH ADVIES Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten. Evt. gratis thuisbezorging.

WWW.HOBBYKAS.NL

Rozijnen snekken 4 stuks â&#x201A;Ź 2.95

Win barbecueprijzen! Gratis kanslot

6 m3 Container voor :

Wij zijn vooral gespecialiseerd in

XXL KERSTROOS

500 gram

- bouw en sloopafval â&#x201A;Ź 230,- puin â&#x201A;Ź 115,- A-B hout â&#x201A;Ź 110,-

:LM]LMQYRRUDOJHVSHFLDOLVHHUGLQ tuinplanten vers uit eigen kwekerij!!! Van klein tot groot en tegen scherpe prijzen!! WXLQSODQWHQYHUVXLWHLJHQNZHNHULM

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,-

Huzarensalade

Prijzen zijn incl. BTW

ALLES VOOR UW TUIN Franse boomschors - Boschips Compost - Potgrond - Schelpen Diverse soorten grind en zand

per stuk

SALADEAANBIEDING

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW

695 â&#x201A;Ź 225 â&#x201A;Ź 750 â&#x201A;Ź 348 â&#x201A;Ź

met gratis bakje uiensaus

AUTODEMONTAGEBEDRIJF

van vrijdag 23 mei 2014 t/m donderdag 29 mei 2014:

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl

4 megaburgers Broodje hete kip

Deze week weer 3 redenen om naar Bakkerij van Oers te gaan...

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

Op ons spreekuur iedere dinsdag van 16.00-17.30u. U kunt uiteraard ook bellen voor een afspraak. Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl

Jac. Karremans Mode vier t het 80-jarig bestaan in Oudenbosch Waar vind je ze nog, kledingzaken met persoonlijke aandacht voor de klant. Karremans Mode in OudenÄ?Ĺ˝Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ&#x161;ŽŽĹ?Ĺ?ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;ĹśĹ?Ć? dan ook al 80 jaar â&#x20AC;&#x153;een begrip in de regioâ&#x20AC;?. Onze klanĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśŏŽžÄ&#x17E;ŜƾĹ?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ç Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ŜůŽĆ&#x2030;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻ tevreden de winkel uit met hun nieuwe aankoop! De klantvriendelijkheid en de gemoedelijke sfeer is onze kracht............ De Fa. Karremans werd in 1934 opgericht en is nu toe Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺś Ä&#x161;Ä&#x17E; Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E; ĨÄ&#x201A;ĹľĹ?ĹŻĹ?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Í&#x2DC; tÄ&#x17E; Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹś Ć?ĆľĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ˝Ć&#x161;Ć? Ĺ˝Ć&#x2030; ŽŜĆ? Ä?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ŊĨ Ä&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161; ŜŽĹ? Ä&#x201A;ĹŻĆ&#x;ĹŠÄ&#x161; Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161; Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;Í&#x160; /Ĺś Ä&#x161;Ä&#x17E; ůŽŽĆ&#x2030;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x201A;ĹŻÄ&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŠÄ&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;&Ä&#x201A;Í&#x2DC;<Ä&#x201A;Ć&#x152;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x201A;ĹśĆ?Ç&#x152;Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ͳ Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ĺ?Ć&#x161;Ć?Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x201A;ĹľÄ&#x17E;Ć?ͲÄ&#x17E;Ĺś,Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ŜŏůÄ&#x17E;Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ĺ?ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;ĹľĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ŜͲĆ&#x161;Ĺ˝Ć&#x161; Ĺ&#x161;ŽŽĹ? Ć?Ä&#x17E;Ĺ?ĹľÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;Í&#x2DC; YĆľÄ&#x201A; ĹľÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ĺś Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć?Ć?Ä&#x17E;Ĺś Ç Ä&#x17E; ŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E; ĹŹĹŻÄ&#x201A;ŜͲ Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Í&#x2022;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x161;Ç&#x152;Ĺ˝Ä&#x201A;ĹŻĆ?Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠĆ?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć?Ć&#x161;Í&#x2DC;tĹ?ĹŠĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĹ?Ä&#x201A;Ͳ Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŹÇ Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Í&#x160; Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć?Ć&#x161;Ä?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ĺ˝Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;ĨÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x161; Ç Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;ĹľÄ&#x17E;ŜŏÄ&#x201A;ĹśĹ?ĹśKĆľÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ĺ˝Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;ĹŻĆ&#x;ĹŠÄ&#x161;Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ĺś ŽŜĆ&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ?Ć&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśĆ?ůŽƊÄ&#x17E;Ĺ?ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ŜĎŊŜÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśžŽŽĹ?Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĹľÄ?Ĺ?Ä&#x201A;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺś Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻĹ?ĹŠĹŹÄ&#x17E;Ä?Ä&#x201A;ĹŹŏŽĸ Ä&#x17E;Í&#x2DC;Í&#x2DC;Í&#x2DC;Í&#x2DC;Í&#x2DC;Í&#x2DC;Í&#x2DC;

Het 80-jarig Jubileum wordt dit jaar gevierd met leuke aanbiedingen in de vorm van wisselende â&#x20AC;&#x153;Jubileumprijzenâ&#x20AC;? bij ons in de zaak... Piet en Wilma Thieme heten iedereen van harte welkom!

Prof. van Ginnekenstraat 17-19, Oudenbosch Tel.: 0165-312206


THEATERSEIZOEN ‘14 - ‘15 prikkelender dan ooit

reserveer vanaf 19 mei, 13:00 uur

www.nieuwenobelaer.nl / 076-5045200


Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

PRIJS

VERLAGINGEN

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

360 g

0.37 l

van 0.69

v an 1.79

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

EEN EIGEN WK SPEELSCHEMA MET BEDRIJFSLOGO?

Bockworst

Cocktail augurken

1.75

0.59

Haringfilets in saus

Amandelen 200 g

120 g volgens de Con

Ga naar www.oranje-wk-actie.nl upload uw logo en scoor bij uw klant.

sumentenbond

van 0.85

*

v an 1.89

0.79 1.65

Minisnackbroodjes 240-320 g

v an 1.89 Frikandellen van 2.09

1.79

1.99

1.4 kg Vanaf 21-05-2014

* Bron Consumentengids april 2014.

Vanaf woensdag 21-05-2014 Dit is een initiatief van Drukkerij Vorsselmans B.V. Voor meer informatie kunt u mailen naar wk@vorsselmans.nl of bellen met de afdeling verkoop van Drukkerij Vorsselmans B.V. 076-599 81 11.

BINNEN 10 DAGEN GELEVERD

Camping keukenkastje

Tenttapijt

29.99

69.99

Campingpannenset

Picknicktafel

19.99

59.99

Perkplantjes 6 stuks

2.89

Vanaf 21-05-2014

Pioenen* Diverse soorten en kleuren, ook wit. 7-9 stelen. * Prijzen geldig t/m 25-05-2014

4.

69

Rozen* Diverse kleuren. 16 stelen. Lengte: 40 cm

2.19 Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Eikenprocessierups duikt weer op RUCPHEN â&#x20AC;&#x201C; De eikenprocessierups is vervroegd in het land. Door de hoge temperaturen ontwikkelen de beestjes zich sneller dan normaal. Dat zorgt weer voor de bekende irriterende brandharen in bomen. DOOR BABS DE SWERDT Het plaagseizoen gaat eerder van start dan normaal. Nog nooit eerder is de rups zo vroeg in het jaar gespot. Dit komt voornamelijk door de hoge temperaturen in het begin van het jaar. De beestjes krijgen vanaf begin mei de irriterende brandharen. Meestal ontwikkelen de eikenprocessierupsen die pas halverwege juni. Europese eik De eikenprocessierups wordt pas sinds de jaren negentig in Nederland gespot. Karlien van den Hout, milieugezondheidkundige bij de GGD West-Brabant vertelt: â&#x20AC;&#x2DC;â&#x20AC;&#x2122;De rups zit overal in

Nederland in met name in de Europese eik. In West-Brabant en Zeeland komt deze boomsoort minder voor, en zodoende komt de eikenprocessierups er ook minder voor dan in Oost-Brabant.â&#x20AC;? Plaaginsect De rups wordt beschouwd als een plaaginsect. â&#x20AC;&#x2DC;â&#x20AC;&#x2122;De brandharen hebben een karakteristieke pijlvorm met weerhaakjes en kunnen bij ongewenste aanraking â&#x20AC;&#x2DC;afgeschotenâ&#x20AC;&#x2122; worden door de rups. Door hun bijzondere vorm kunnen zij gemakkelijk de oppervlakkige lagen van huid, ogen en bovenste luchtwegen binnendringen en zich daarin met hun weerhaken vastzetten,â&#x20AC;&#x2122;â&#x20AC;&#x2122; meldt de GGD. Dit kan leiden tot irritaties en kan ontstekingen veroorzaken in de luchtwegen en ogen.

Feestelijke afsluiting van project in Schijf

Leefbaarheid en burgerinitiatieven sleutelwoorden bij iDOPprojecten RenĂŠ Lazeroms weet het in zijn toespraak netjes samen te vatten: â&#x20AC;&#x153;Men heeft hier oog voor geschiedenis maar ook oog voor de moderne techniek.â&#x20AC;? Maar de wethouder geeft nog een kleine voorzet wat betreft de pot Recreatie en Toerisme. Een bedrag van duizend euro is nog beschikbaar voor de ondersteuning van de 5ijf van Schijf. Daarnaast heeft de Schijfse gemeenschap een bijdrage toegezegd gekregen van Landstad de Baronie om het nieuwe kunstwerk â&#x20AC;&#x2DC;De Schijvenaerâ&#x20AC;&#x2122; te realiseren.

De dag werd afgesloten met het oplaten van ballonnen.

SCHIJF - Een prachtig aangelegd parochiepark, een vernieuwde klantvriendelijke buurtsuper met daarboven appartementen en als kers op de taart een Dorpsstraat waar menig buurtschap van droomt. Drie grote projecten die dankzij het iDOP (Integrale Dorpsontwikkelingsplan) gestalte hebben gekregen naast de wat kleinere vernieuwingen. Ter afsluiting van deze projecten vond er afgelopen zondag een feestelijke bijeenkomst plaats in de parochietuin van Schijf. Informatieborden voor de nieuwe wandel en ďŹ ets- routes gerelateerd aan de turfwinning werden onthuld door wethouder RenĂŠ Lazeroms gevolgd door het oplaten van ballonnen door de plaatselijke jeugd om de afsluiting een vreugdevol tintje te geven. DOOR CORINE ROKS Vijf grote informatieborden pal naast de Sint Martinuskerk werden onthuld. Zij zijn onderdeel van nieuwe wandel- en ďŹ etsroutes ontwikkeld door de heemkundekring

FOTO CORINE ROKS

â&#x20AC;&#x2DC;Swerter sciveâ&#x20AC;&#x2122; met behulp van gelden van de gemeente en de provincie (iDOP), Rabobank en het grensoverschrijdend Turfproject Leader. In totaal staan er zestien van dit soort borden langs de routes en hebben als gemeenschappelijk thema het bruine goud wat Schijf heeft gevormd: Turf. Interactief Musea worden steeds meer interactief, een landelijke trend die in Schijf niet onopgemerkt is gebleven. De borden langs de routes, die middels een GPS-systeem worden aangegeven, zijn naast de uitleg in woord en beeld voorzien van de steeds populairder wordende zwart/wit geblokte QR- code. Fietsers of wandelaars kunnen deze code met hun mobiele telefoon scannen om vervolgens nog meer informatie over de desbetreffendE stop te ontvangen. Geluiden en beelden verschijnen op je display, de beleving wordt hierdoor compleet. Geen ramp als men geen smartphone heeft, een mooi boekwerk is ontwikkeld voorzien met routekaarten en wetenswaardigheden, te verkrijgen bij diverse plaatsen in het dorp en bij de regionale VVVâ&#x20AC;&#x2122;s. Wethouder

Provincie â&#x20AC;&#x153;Schijf is een karakteristiek voorbeeld voor een iDOP, gedragen voor en door het volkâ&#x20AC;?, complimenteert projectleider iDOP provincie Noord- Brabant, Johan van Doornmalen. â&#x20AC;&#x153;Het zijn projecten van onderaf, wat willen mensen en wat kunnen we samen verwezenlijken met behulp van provincie en gemeenteâ&#x20AC;?. Een mooi voorbeeld hiervan is de pastorietuin die in twee jaar tijd door twintig vrijwilligers is aangepakt. Twee andere grote projecten die expliciet worden genoemd zijn de vernieuwde Sint Antoniusstraat en het nieuwe pand aan deze dorpsstraat waarin de buurtsuper is gehuisvest met daarboven appartementen. Doel van de iDOPâ&#x20AC;&#x2122;s is dan ook het verhogen van de leefbaarheid in de kleinere dorpen. Uit handen van Van Doorenmalen ontvangt deze middag vertegenwoordiger van de ontwikkelingsgroep Schijf een beeld wat symbool staat voor de samenwerking. Ballonnen De feestelijke middag begon met een optocht rond de kerk begeleid door fanfare Kunst Na Arbeid, en na het ofďŹ ciĂŤle gedeelte wordt het iDOP afgesloten met het oplaten van de ballonnen door de kinderen van Schijf. Hierna worden zij getrakteerd op een ijsje in de pastorietuin. De volwassen krijgen hier een toepasselijk drankje aangeboden: een blond of donker turfbiertje.

Duivensport PV DE LUCHTBODE ZEGGE Uitslag 17 mei, Creil, 498 duiven: 1-2-35-7-15-16-17. J. Rockx; 4-11. A. Vissenberg; 6-8-20. A. Quirijnen; 9-19. J. v. Loon; 10. R. v. Vlimmeren; 12-18. A. v.d. Broek; 13. A. v. Dijk-Loman; 14. M. v. Vlimmeren. Uitslag 11 mei, Noyon, 273 duiven: 1-69-10-15-17. A. Vissenberg; 2-4-11. A. v.d. Broek; 3. Vucosavljevics; 5-18-19. A. Quirijnen; 7-12. J. Verhagen; 8-14. A. Kuipers; 13-20. J. Rockx; 16. M. v.d. Buys. PV DE POSTDUIF SINT WILLEBRORD Uitslag Creil, 611 duiven: 1-5-8-13. Comb. Marijnissen/Lindeloof; 2. RenĂŠ Roks; 3. F. Valentijn; 4-11. J. Jaspers; 6. W. Wevers; 7. Comb. Saman & Zoon; 9-19. J. Aerts; 10. C. v.d. Broek; 12. William v. Peer; 14. D. de Jong; 15-20. J. de Bruijn; 16. M. den Ouden;

17. R. v.d. Broek; 18. J. de Pijper. PV DE REISDUIF SPRUNDEL Uitslag Creil 17 mei: 1-4-11. Comb. Oomen; 2-3-8-14-19-20. M. Antonissen; 5-910-18. A. Antonissen; 6. P. Jorna; 7-13. R. Kools; 12. C. Vissenberg; 15. Comb. v. Kekem-Gijzen; 16. C. v. Rijsbergen; 17. P. Jacobs. Hokkampioen Vitesse oude duiven: 1. Comb. Oomen; 2. P. Jorna; 3. R. Kools. Duifkampioen Vitesse oude duiven: 1. P. Jorna; 2. Comb. v. Kekem-Gijzen; 3. A. Antonissen. PV STEEDS-SNELLER RUCPHEN Uitslag Creil, 17 mei: 1. Jos Lauwerijsen; 2. Lowie Jochems; 3-9. Jan Uitdehaag; 4-57-8-13-14-19. Jan Antonissen; 6. Jos Mies;

10. Comb. Braat & Zn. de Waard; 11-12. Rob Roks; 15-16-17-18. John de Rond; 20. Dre v. Dijk. SAMENSPEL WILLEBRORD EN OMSTREKEN Uitslag Creil, 2.022 duiven: 1. J. Lauwerijsen Rucphen; 2. L. Jochems Schijf; 3. L. Kools Achtmaal; 4-10-16. Combinatie Marijnissen/Lindeloof Sint Willebrord; 5. RenĂŠ Roks Sint Willebrord; 6. J. Uitdehaag Schijf; 7. F. Valentijn Sint Willebrord; 8. J. Jaspers Sint Willebrord; 9-11. J. Antonissen Rucphen; 12. W. Wevers Sint Willebrord; 13. Combinatie Saman & Zoon Sint Willebrord; 14-20. Combinatie Oomen Sprundel; 15-18. M. Antonissen Sprundel; 17. J. Mies Rucphen; 19. Cor v.d. Broek Achtmaal. PAGINA 12

Programma Heemtuin Rucphen Zondag 25 mei 13.00-16.00 uur: Zondagsopenstelling Heemtuin Rucphen. Maandag 26 mei 10.00-12.00 uur: Spreekuur Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Ook telefonisch via 0165-343014 of per e-mail: heemtuin@ heemtuinrucphen.nl Algemene informatie Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers en medewerkers van het ReĂŻntegratiehuis Rucphen die als gastvrouw of gastheer functioneren is de heemtuin open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur, ook op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei). In de grote ruimte van Ut Gebouwke zijn in enkele vitrines bodemvondsten uit Schijf

en omgeving te zien, dit in samenwerking met de Werkgroep Archeologie uit Schijf. Er zijn ook fotoâ&#x20AC;&#x2122;s van â&#x20AC;&#x153;Sprundel toen en nuâ&#x20AC;? te zien in samenwerking met Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat. Bovendien zijn daar gedichten over de Rucphense Heemtuin te lezen die zijn geschreven door leden van De Schrijftafel. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn er ook in 2014 weer tientallen zondagsopenstellingen (meestal van 13.00-16.00 uur). De komende tijd op 25 mei, 1 juni, 8 en 9 juni (beide dagen van 10.00-17.00 uur). Voor groepen zijn excursies met gids mogelijk. Om teleurstelling te voorkomen is tijdig aanvragen dringend gewenst want er zijn inmiddels zelfs al aanvragen voor september binnen. Meer informatie over de rondleidingen voor groepen uitsluitend via de website: www.heemtuinrucphen.nl

Advertorial

ScheidingscafĂŠ voor herhaling vatbaar! Na het succes van afgelopen jaar wisten geĂŻnteresseerden ook de nieuwe editie van het ScheidingscafĂŠ te vinden. Afgelopen week konden bezoekers op maandag-, dinsdag- en woensdagavond het ScheidingscafĂŠ bezoeken in Breda, Roosendaal en Etten-Leur. Het ScheidingscafĂŠ werd georganiseerd door H&L Accountants & Belastingadviseurs, De Partners, Kindercoach Breda, Agnes Tomesen Makelaardij, Veldsink â&#x20AC;&#x201C; Schuijt Adviesgroep en Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Tijdens de verschillende avonden waren deze deskundigen onder ĂŠĂŠn dak aanwezig en konden bezoekers vrijblijvend informatie inwinnen of advies vragen omtrent een scheiding. Veel voorkomende vragen gingen over de woning, kinderen en mediaWLRQPDDURRNRYHUGHĂ&#x20AC;VFDOHJHYROgen van een scheiding, het wijzigen van een testament, alimentatie en

de gevolgen voor verzekeringen en pensioen. Het ScheidingscafĂŠ werd georganiseerd door de aanwezige professionals. Zij krijgen in hun werk vrijwel dagelijks te maken met scheidingen. Ze ervaren daarbij dat scheidende mensen het gevoel hebben grip te verliezen door vele onbeantwoorde vragen met betrekking tot de echtscheiding, terwijl die vaak eenvoudig beantwoord kunnen worden door specialisten. Het doel van het ScheidingscafĂŠ is dan ook op een laagdrempelige manier de mogelijkheid te bieden om hierover te praten met scheidingsdeskundigen. Mocht u niet in de gelegenheid zijn geweest om het ScheidingscafĂŠ te bezoeken en toch nog vragen hebben over scheiding of over de gevolgen daarvan, dan kunt u uiteraard alsnog contact opnemen met ĂŠĂŠn van de deelnemende deskundigen. Zij beantwoorden uw vragen graag.

KORTE BERICHTEN Thema-avond het puberbrein: Speciaal voor alle ouders van het Munnikenheide College (Rucphen en/of Etten-Leur) organiseert de ouderraad een thema-avond over het â&#x20AC;&#x2DC;puberbreinâ&#x20AC;&#x2122;. Zij hebben Marijke Teeuwissen (pubercoach/pedagoog) uitgenodigd om deze avond te verzorgen. Marijke vertelt waar het pubergedrag vandaan komt, waardoor je jouw puber beter begrijpt. Dinsdag 27 mei van 20.00-22.00 uur, Munnikenheide College, Trivium 60, Etten-Leur. Aanmelden via: www.munnikenheidecollege.nl SCHIJF Ophalen oud papier: Zaterdag 24 Mei is het weer de vierde zaterdag van de maand. Door voetbalvereniging Schijf in samenwerking met Buurtschap de Plas wordt dan het oud papier opgehaald langs de vernieuwde route die ook door Buurtschap de Plas gaat. Het oud papier wordt opgehaald door twee leden van VV Schijf en een lid van de Plas. Heeft u oud papier en ze komen niet bij u langs, dan kunt u bellen naar 343695 en wordt ook bij u het oud papier opgehaald. Het oud papier moet in kliko´s worden aangeboden. De wagen vertrekt om half negen. SINT WILLEBRORD Inzamelen oud papier: Wijkvereniging De Gagelrijzen haalt ook in de maand mei weer het oud papier op in de toegewezen gebieden. Let op: gewijzigde inzameltijden in verband met Hemelvaartsdag op 29 mei. Zorg ervoor dat uw papier niet wordt vergeten, zet uw container op de daarvoor bestemde container verzamelplaats, die u ook gebruikt voor uw huisvuil container en doe dit a.u.b. met de wielen naar de straatkant gekeerd. Oud papier of karton dat naast de container staat wordt niet meegenomen. In de maand mei wordt uw container geleegd op dinsdag 27 mei vanaf 18.00 uur, en op donderdag 22 mei vanaf 18.00 uur (i.p.v. Hemelvaartsdag 29 mei). Voor info: tel. 06-53578510. RUCPHEN Senioren-Express: Donderdag 22 mei verzorgt de Senioren-Express van 9.00 tot 11.00 uur een radioprogramma op radio Rucphen FM 106.4 voor en door senioren, met muziek, agenda en informatie seniorenwerk gemeente Rucphen. Tijdens deze uitzending zijn live in de studio: Marijke van den Broek met informatie dagverzorging, zij neemt enkele gasten mee. Tevens is er gelegenheid voor het indienen van een felicitatie of muzikale groet: tel. 342480. Verenigingen en Instellingen kunnen hun agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J.Mangnus, tel. 388041, e-mail: j.mangnus8@kpnplant.nl, www.radiorucphen.nl


EDITIE ROOSENDAAL | RUCPHEN

Senioren

SPECIAL | VOORJAAR 2014

â&#x20AC;&#x153;

â&#x20AC;&#x153;

=RYRRUNRPMHKHW]ZDUWHJDW

PENSIOEN? MEER DAN HELEMAAL NIETS DOEN!

03

(OHNWULVFKHÂżHWVZLQWĂ&#x20AC;LQN DDQSRSXODULWHLW

05

MDULJH&RUQHOLV*RRUGHQ VSRUWQRJLHGHUHZHHNIDQDWLHN

Snel en probleemloos â&#x20AC;&#x2DC;Ik ga niet achter grote afstanden op de e-bike de geraniums zitten!â&#x20AC;? aďŹ&#x201A;eggen

07 6FRRÂżHGHVSHFLDOLVWLQ HOHNWULVFKHÂżHWVHQ

Grootste assortiment van zuidwest Nederland

08

7LMGYRRUYHUÂżMQLQJ

De wereld van zo goed mogelijk zien en horen staat niet stil


van â&#x201A;Ź2299.voor

XT

1699.op = op

Makkelijk lage instap

Sparta C2 Co mfort

Handige gashendel Nu met 5 jaar garantie T.w.v. â&#x201A;Ź 159,- Gratis voor

1599.-

0RES+ENNEDYLAAN 2OOSENDAALs4EL INFO VANZITTERENlETSENNLsWWWVANZITTERENlETSENNL

Elektro Fietsen vanaf â&#x201A;Ź 999,00 Elektrisch ďŹ etsen tot 40 km/u Terug van weggeweest SpartaMet De SpartaMet nu geheel elektrisch Trappen niet meer nodig Kom nu vrijblijvend proefrijden Dealer van A-merken: Sparta, Batavus, Gazelle, Multi-cycle en Puch

24 uur online bestellen. Nu ook aanbiedings fietsen. ga hiervoor naar www.schrauwenfietsen.nl

Molensingel 68 Âą 4724 CR Wouw Âą www.wilrullens.nl

Gastelseweg 12, 4702 TB Roosendaal, T (0165) 53 50 85 www.schrauwenfietsen.nl

Volg ons op facebook


03 Schrauwen Fietsen 77 jaar Inmiddels bestaat Schrauwen Fietsen 77 jaar en heeft een zeer ruim assortiment fietsen. In dezer tijden maken de trendy fietsen en de elektrische fietsen de dienst uit. De trendy fietsen zijn altijd leuk aan te kleden met manden, kratten, tassen en bloemenslingers. Hierin heeft Schrauwen Fietsen dan ook een zeer ruime keuze. Bij het assortiment elektrische fietsen is goed gekeken naar wensen van de klanten. Zo heeft Schrauwen Fietsen elektrische fietsen van €999,00 tot een €3499,00 toe. Ook hebben ze zeer lichte elektrische fietsen. Vanaf 22,2 Kg inclusief de accu, dat fietst niet alleen licht maar is ook makkelijk als u de fiets achterop de auto moet zetten. Zelfs een elektrische fiets die zonder mee te trappen rijdt, is aanwezig. Dit alles maakt het assortiment bij Schrauwen Fietsen zeer compleet. Wij zijn leverancier van de topmerken: Gazelle, Sparta, Batavus, Multicycle en Puch. Kom langs en maak vrijblijvend een proefrit op diverse modellen en laat u verrassen. Tot snel, Schrauwen Fietsen Schrauwen Fietsen | Gastelseweg 12 | 4702 TB | Tel: 0165535085 | www.schrauwenfietsen.nl | info@schrauwenfietsen.nl

Snel en probleemloos grote afstanden op de e-bike afleggen (OHNWULVFKH¿HWVZLQWÀLQNDDQSRSXODULWHLW Tegen de wind intrappen, zweten of vermoeid afstappen na een lange fietsrit. Dat is tegenwoordig allemaal niet meer nodig door de intrede van de e-bike, oftewel de elektrische fiets. Zonder al te veel inspanningen legt u probleemloos én snel grote afstanden af. Niet voor niets neemt de populariteit van de e-bike toe. Eén op de vijf verkochte fietsen is tegenwoordig een elektrische tweewieler! DOOR MONIQUE JANSEN De elektrische fiets zorgt er ook voor dat senioren in beweging blijven. Om vooruit te komen, moet nog steeds lichaamskracht worden gebruikt. De elektromotor geeft de fietser net dat duwtje in de rug om meer snelheid te maken. Afhankelijk van onder meer de afstand, de conditie van de fietser en de tegenwind kan de gebruiker van de e-bike zelf de gewenste trapondersteuning kiezen. Elke e-bike biedt verschillende niveaus van ondersteuning. Dit vervoermiddel is ook een prima alternatief voor de auto voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer of voor het doen van een boodschap.

Investering Wie de e-bike geregeld gebruikt in plaats van de auto merkt dat ook in de portemonnee. U bespaart zo flink op de kosten voor brandstof en parkeergeld. Het opladen van de accu van de e-bike is heel simpel en kan thuis of op locatie door middel van een stopcontact. Dat is vele malen goedkoper dan het tanken van benzine, diesel of LPG. In de stad zijn gebruikers van een e-bike dikwijls sneller op locatie dan de automobilist

die geen stukken kan afsnijden of eerst nog op zoek moet naar een lege –meestal betaalde- parkeerplek. De elektrische fiets verdient zich na de aankoop dan ook snel terug.

Testrit Wie overweegt om een elektrische fiets te kopen kan zich het beste goed voorbereiden. Fietsspeciaalzaken bieden de kans om een tweewieler van te voren goed uit te testen. Zo kunnen verschillende merken ook goed met elkaar vergeleken worden. Daarnaast krijgt u een goede indruk van het gebruiksgemak en comfort van een e-bike. Daarnaast bieden deze winkels een onderhoudsservice. De prijzen van goede elektrische fietsen liggen gemiddeld tussen de 1.500 en 3.000 euro. Dat is natuurlijk afhankelijk van welke technieken en onderdelen er gebruikt zijn. De meeste e-bikes beschikken tegenwoordig over een uitneembare accu die overal is op- en bij te laden. Elektrische fietsen zijn tegenwoordig in alle soorten, maten en kleuren te koop. In veel fietsen zit de accu netjes weggewerkt in het frame.

Regelgeving Voor gebruikers van de e-bike gelden dezelfde regels als voor fietsers zonder trapondersteuning. Een elektrische fiets mag maximaal 25 kilometer per uur rijden. Het dragen van een helm is niet nodig. Ook hoeft de gebruiker van een e-bike niet in het bezit te zijn van een rijbewijs of verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Fietsers met trapondersteuning rijden op het fietspad. Voor het gebruik van de e-bike geldt geen minimumleeftijd.


Gezellig Wonen De toekomst met vertrouwen tegemoet Met Gezellig Wonen bent u verzekerd van een comfortabel verblijf in de beschermde omgeving van een centrum voor Wonen & Zorg. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u deelnemen aan één van de vele activiteiten die worden georganiseerd en u kunt dagelijks de warme maaltijd gebruiken in het restaurant of op uw kamer. Uw appartement wordt wekelijks schoongemaakt en het alarm op uw appartement zorgt ervoor dat er in geval van nood snel iemand bij u is. Het personeel is 24 uur per dag aanwezig. Dat biedt u én uw omgeving een veilig gevoel. Gezelligheid, zelfstandigheid, veiligheid en goede zorg dichtbij. Daar gaat het om!

Door de regeringsmaatregelen worden de verblijfsmogelijkheden met een lichtere zorgvraag niet meer via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vergoed. Met Gezellig Wonen heeft u echter de mogelijkheid een betaalbaar appartement in een centrum voor Wonen & Zorg te huren. Gezellig Wonen is op dit moment mogelijk in De Brink in Roosendaal of De Blomhof in Standdaarbuiten. Het betekent zorgeloos leven met een mooi appartement, sociale contacten, handige diensten en zorg altijd binnen handbereik. U zoekt de gezelligheid op in de gezamenlijke ruimten of u kiest voor privacy in de beslotenheid van uw appartement wanneer u dat wilt.

Privacy in uw eigen appartement In uw appartement heeft u de geborgenheid en privacy van uw eigen woning. Het appartement kunt u helemaal naar uw eigen smaak inrichten. Uw één- of tweekamerappartement heeft een vloeroppervlak vanaf 25 m2. U krijgt een aantrekkelijke woonkamer met kleine keuken en een eigen balkon. Daarnaast heeft het appartement een wastafel en douche.

Betaalbaar Het concept Gezellig Wonen is voor iedereen bereikbaar, ook als u alleen kunt terugvallen op een AOW-uitkering. Het is van uw persoonlijke situatie afhankelijk of, en in welke mate, u voor een vergoeding in aanmerking komt en hoeveel deze woon-/zorgcombinatie u dan precies kost. Elke locatie kent eigen tarieven voor huur, servicekosten, belastingen en maaltijden. Zo kunt u in De Brink terecht voor € 836 per maand. Inbegrepen is de huur (€ 206), servicekosten en belastingen (€ 192) en een welzijnspakket met o.a. dagelijks een warme maaltijd, elke week een bewegingsactiviteit, schoonmaak van uw appartement en een voorziening voor alarmering (€ 438). Het is ook mogelijk om tijdelijk te verblijven. Ook dan kunt u naast de kamer kiezen voor een welzijnspakket.

Meer informatie Wilt u meer informatie over de concepten van Zorgeloos Wonen of heeft u interesse in een pakket op maat, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met onze medewerkers van Groenhuysen Klantbureau. Zij zijn bereikbaar via 088 – 55 740 00 of klantbureau@groenhuysen.nl. Kijk ook eens op www.zorgelooswonen.nl.


05

‘Ik ga niet achter de geraniums zitten!”

90-jarige Cornelis Goorden sport nog iedere week fanatiek

OUD GASTEL – Tien jaar geleden pakte de inmiddels 90-jarige Cornelis Goorden het sporten op. Elke week gaat hij op dinsdagochtend fitnessen en ’s middags gaat hij zwemmen. En op andere dagen gaat hij, als zijn huishoudelijke taken erop zitten, graag een stukje fietsen in de natuur. En deze ontwapenende, hoogbejaarde sportieveling blijkt ook nog eens een boeiend verteller….. FOTO ELS ROMMERS Het favoriete fitnessonderdeel van Cornelis Goorden is de roeimachine

DOOR VERA DE GEUS Bij binnenkomst in de sportschool is Cornelis nog druk bezig op de fitnessapparaten. Schijnbaar onverstoord maakt hij in zijn eigen tempo zijn oefeningen af en komt daarna kennis maken. De sympathieke en goedlachse Cornelis is zeer helder van geest en heeft geen enkele moeite om herinneringen op te halen. “Ik woon sinds mijn huwelijk hier in Gastel”, vertelt Cornelis desgevraagd. “Mijn vrouw is tien jaar geleden overleden. Toen ben ik gaan sporten. Om mezelf in conditie te houden, maar ook om sociale contacten te houden. Ik ben niet altijd zo sportief geweest, want ik heb altijd als servicemonteur gewerkt. Ik kwam overal in Nederland en maakte soms wel 60 tot 80 uur per week. Dus toen had ik geen tijd om te sporten.”

Oorlogswond Het verhaal over zijn beroep roept bij Cornelis herinneringen op die nog veel verder teruggaan. “In de oorlog bepaalde de NSB dat de lichting van 1924 in z’n geheel te werk zou worden gesteld als dwangarbeider in Duitsland. Ik werd dus met een goederentrein afgevoerd naar Pfullingen, waar ik gedwongen werd elektrisch te lassen voor het geschut. Vanwege de dreiging van bombardementen waren door het hele land heen afdelingen gesitueerd zodat niet alles tegelijk weggevaagd kon worden. Ik was toen nog geen

19 jaar en de krijgsgevangen officieren zorgden een beetje voor me vanwege mijn jonge leeftijd. Op een dag braken er daadwerkelijk bombardementen uit. De krijgsgevangenen raadden me af om in de bunkers te schuilen omdat die niet veilig zouden zijn.

Mijn 90ste verjaardag vierde ik op de sportschool Samen met vier krijgsgevangenen zijn we toen naar de oever van de rivier, waaraan de fabriek lag, gevlucht. Plots sloeg er een bom in, schuin in de rivier. Twee officieren van het groepje krijgsgevangenen hebben toen het leven verloren. Ikzelf raakte gewond. Een splinter van de bom vloog namelijk via mijn rug verder mijn lichaam in. Langzaam kleurde mijn werkpak rood. De splinter is er nooit uitgehaald. Die is langzaam verplaatst en bevindt zich tot op heden nog steeds in mijn lichaam, achter mijn ribben. De overledenen heb ik met wond en al nog helpen wegdragen.”

Sportdag Het leven na de oorlog was goed voor Cornelis. “Samen met mijn vrouw en mijn gezin heb ik een fijn leven gehad. We hebben vijf kinderen groot mogen brengen en samen met aanhang, klein- en achterkleinkinderen telt de familie alleen al 65 man. Ik spreek mijn kinderen nog bijna dagelijks. Ik woon zelfstandig en met uitzondering van een halve dag thuishulp, doe ik alles zelf. Ik kook en doe de was. Dinsdagochtend fitness ik en ’s middags trek ik een aantal baantjes in het zwembad, doe ik mee aan aquagym en pak daarna een sauna of Turks stoombad. En woensdag ben ik lekker bezig in mijn tuin en bij mooi weer pak ik de fiets en rijd ik de polder in om van de natuur te genieten. Met een beetje hulp van de elektrische motor leg ik dan gemakkelijk 25 tot 30 kilometer af. Nee, een stilzitter ben ik niet. Ik heb ook altijd als vrijwilliger gewerkt. Ik heb gecollecteerd en heb 25 jaar hand- en spandiensten verricht bij zwembad Blankershove. Ook als je ouder wordt, betekent het niet dat je niet meer actief hoeft te zijn. Ouderen kunnen nog prima hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Ik heb dan wel geraniums in mijn tuintje staan en daar kijk ik graag naar, maar ik ben niet van plan om áchter de geraniums te gaan zitten….”

“Gezellig Wonen, wat hebben we het toch goed” Een bewoner van het eerste uur is blij met de gemaakte keuze voor Gezellig Wonen in De Brink. “Ik zag een advertentie in de krant. Mijn kinderen zeiden al langer dat kleiner gaan wonen niet onverstandig zou zijn. Tijdens een open dag ben ik met mijn kinderen gaan kijken in een demo-appartement en ik dacht meteen: ‘dit is lang niet gek hoor!’ Ik heb op het juiste moment de keuze gemaakt en ik heb het hier goed naar mijn zin. Ik vraag het me soms nog af: hoe kan zoiets ineens opkomen en zo goed bevallen! Er is van alles te doen. Ik ga vaak naar de bibliotheek, drink een bakje koffie in het restaurant met een vriendin of we gaan er op uit. Op zondag ga ik naar de kerk in de kapel en op maandag neem ik deel aan de handwerkclub. Daarnaast doe ik één keer in de week een beweegactiviteit. Je bent onder

de mensen en dat is zo fijn! Ik heb het voorrecht dat ik nog overal naartoe kan en met iedereen een praatje kan maken. Het personeel is altijd even vriendelijk en de vrijwilligers zijn ook geweldig. Daarnaast heb je natuurlijk de privacy van je eigen appartement. En zorg is altijd binnen handbereik. Dat geeft een prettig gevoel. In het begin was het wel even wennen. Het is een hele nieuwe omgeving waar je in terecht komt. Maar gelukkig leer je snel mensen kennen en is het heel gezellig. Een echtpaar dat ik al kende woont hier ook en ik ben goede vriendinnen geworden met twee andere dames die ook een appartement huren. We spreken regelmatig met elkaar af. We zeggen wel eens tegen elkaar: wat hebben we het toch goed. Als we maar gezond blijven. Ik ben heel blij dat ik dit zo mag meemaken.“


Kantoor: Sint Bavostraat 36 Afscheidshuizen: Sint Bavostraat 18 Rijsbergen Schijfse Vaartkant 1b Rucphen

Een uniek leven verdient een uniek afscheid

Gratis kennismaken met Golfpark De Turfvaert, u bent van harte welkom!

VOOR MEER INFORMATIE OVER DE KENNISMAKING EN OM IN TE SCHRIJVEN, KIJK OP ONZE WEBSITE:

Ook als u elders bent verzekerd kunt u ons de uitvaart laten regelen.

www.deturfvaert.nl/gratiskennismaken-senioren

Budgetuitvaarten zijn mogelijk vanaf â&#x201A;Ź 1975,- (in besloten kring)

Golfpark De Turfvaert Goed, grillig, gezellig, genieten!

Golfpark De Turfvaert heeft ook de beschikking over vergader- en presentatieruimtes en is gelegen op korte afstand van zowel Breda, Etten-Leur, Roosendaal als Antwerpen

076 5963698 www.jackmathijssen.nl

www.deturfvaert.nl - info@deturfvaert.nl

Zwart Moerken 12 - Rijsbergen - 076-5968354

Heeft u het gezien op tv? Op onze website staan de beelden! Veilig en vertrouwd uw schoonheid in goede handen

'ECERTIlCEERD

nieuw in de collectie: PVC -vloer URBAN in 6 schitterende kleuren 0.30 mm topkwaliteit met houtreliĂŤf

PERMANENTE MAKE UP (PMU) !LMEERDANJAARDEMOOISTERESULTATEN ALTIJDNAARUWWENS (Blijft 2-3 jaar zitten, alle gewenste kleuren en vormen mogelijk)

normaal â&#x201A;Ź 27,40

nĂş â&#x201A;Ź 24,95 p/m² !

7ILTUMEERINFORMATIEOFVOORENNAFOTOSZIEN .EEMDANVRIJBLIJVENDCONTACTMETONSOPOFBEZOEKONZEWEBSITE

â&#x201A;Ź 44,95 p/m² ALL-IN gelegd ! *

KORTING TOT WEL 50%

* vraag naar de voorwaarden !

ONGEWENSTE TATOEAGE EN PMU VERWIJDEREN (NA INTAKEGESPREK) Tekent u nog steeds zelf dagelijks uw wenkbrauwen?!

Eyeliners: Strak aangebracht. Fijn tot dik mogelijk.

nu â&#x201A;Ź

Hair strokes. Haartje voor haartje aangebracht met een mooi en natuurlijk resultaat

Voor

Na

van â&#x201A;ŹVOORâ&#x201A;Ź 125 incl. 1 nabehandeling

Bovenkant tot binnenkant ooghoek mogelijk s%YELINERONDERENBOVENDUN van â&#x201A;ŹVOORâ&#x201A;Ź 150 incl. 1 nabehandeling s%YELINERONDERENBOVENDIKKER (tot optie 2-3) van â&#x201A;ŹVOORâ&#x201A;Ź 200 s%YELINERONDERDUN van â&#x201A;ŹVOORâ&#x201A;Ź 75 incl. 1 nabehandeling

4-deurs dressoir Lucarno nĂş v.a. â&#x201A;Ź 898

nĂş â&#x201A;Ź 139

relax nĂş â&#x201A;Ź 399

Kortingsacties geldig voor de eerste 300 klanten vanaf 21-5-2014

PriyamalieRamkisoensing Ramkisoensing (Priya) Priyamalie (Priya) *HGLSORPHHUGHHQJHNZDOLČ´FHHUGHVFKRRQKHLGVVSHFLDOVWH *HGLSORPHHUGHHQJHNZDOLČ´FHHUGHVFKRRQKHLGVVSHFLDOVWH met ervaring. mettien tienjaar jaar ervaring. Permanente make upup specialiste. Permanente make specialiste. Onze adressen (alleen op afspraak)

Bergen op Zoom Korenbeursstraat 36 0ASTOOR*UTENLAAN 4611 PW Bergen op Zoom '2"ERGENOP:OOM

Breda

Keizerstraat 44 4811 HL Breda

 

0164 26 55 90 06 12 84 68 33 priyanawod@hotmail.com www.nawodcreations.nl

hoekbank met ottomaan nĂş â&#x201A;Ź 998 BOSSCHENDIJK 189 , 4731 DD OUDENBOSCH TELEFOON: 0165 - 312615

WONEN SLAPEN VLOEREN

ZON- EN FEESTDAGEN GESLOTEN MAANDAG GESLOTEN DINSDAG T/M DONDERDAG 8.00 - 18.00 UUR VRIJDAG 8.00 - 21.00 UUR ZATERDAG 8.30 - 17.00 UUR

ScooďŹ e, de specialist in elektrische ďŹ etsen Grootste assortiment van zuidwest Nederland In de 1.000m2 grote showroom bevinden zich mee dan 100 elektrische ďŹ etsen. Hier vindt u naast ďŹ etsen van de bekende merken zoals Batavus en Sparta, ook ďŹ etsen van de meer specialistische merken zoals Flyer, Trek en Qwic. Met al deze ďŹ etsen kunt u direct in alle rust proefrijden op het bijna 2500m2 grote buitenterrein. Maar natuurlijk kunt u de ďŹ etsen ook uit proberen op ĂŠĂŠn van de ďŹ etspaden in de buurt. Specialistische werkplaats De werkplaats is speciaal ingericht voor onderhoud en reparatie van elektrische ďŹ etsen. Daarnaast hebben de medewerkers alle benodigde trainingen gevolgd bij o.a. Bosch (inmiddels de grootste leverancier van motoren voor elektrische ďŹ etsen), Panasonic (motorleverancier van Flyer en Gazelle)

en de ION-technologie (Sparta, Batavus en Koga). De open werkplaats zorgt er voor dat u alles kunt volgen als er aan uw ďŹ ets wordt gewerkt.

Service ScooďŹ e beschikt over een haal- en brengservice en gratis leenďŹ etsen. Naast het grote assortiment levert ScooďŹ e hierdoor niet alleen ďŹ etsen in Roosendaal maar van Tilburg tot Goes en van Rotterdam tot Antwerpen. De ďŹ etsen kunnen zelfs voor een gewone servicebeurt worden opgehaald of ScooďŹ e komt bij u voor onderhoud en/of reparatie aan huis. ScooďŹ e vindt u op de Gastelseweg 147 te Roosendaal (het voormalige Volvo Bluekenspand).


®

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

Meubeltrend ook voor al uw senioren meubelen

Relax fauteuil met

'HJURRWVWHNHX]HLQHOHNWULVFKH¿HWVHQ Qwic Tour2Lite

sta op hulp in leder â&#x201A;¬ 795,-

Â&#x2021; *HYHHUGHYRRUYRUN Â&#x2021; 6KLPDQRYHUVQHOOLQJHQ WRXURRNOHYHUEDDUPHW YHUVQHOOLQJHQ

Â&#x2021; 'LJLWDDOGLVSOD\PHW RQGHUVWHXQLQJVVWDQGHQ Â&#x2021; 0HHORRSKXOS Â&#x2021; 9HUVWHOEDUHVWXXUSHQ Â&#x2021; 6RRUWHQDFFX¶VOHYHUEDDU DFWLHUDGLXVWRWNPPRJHOLMN

van 1.399,voorBatavus E-go Volta Prestige Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

$FFXLQNHWWLQJNDVW %HUHLNWRWNP *HYHHUGH]DGHOSHQHQYRRUYRUN $IQHHPEDDUGLVSOD\PHW RQGHUVWHXQLQJVVWDQGHQ Â&#x2021; 0HHORRSKXOS Â&#x2021; YHUVQHOOLQJHQ

van 2.199,voor

Trek LM 400+ Cees en Marian Ossenblok $#$"$ '!"%'  &&&%$"%

Dinsdagmiddag gesloten Dinsdagmiddag geslotenÂ&#x2021; 1LHXZH%RVFKPRWRU Â&#x2021; 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU Â&#x2021; :KDFFX PHWHHQEHUHLNWRWNP Â&#x2021; 'LFKWHNHWWLQJNDVW Â&#x2021; YHUVQHOOLQJHQ /0YHUVQHOOLQJHQ

Â&#x2021; *HYHHUGH]DGHOSHQHQYRRUYRUN prijs1XWLMGHOLMNELMDDQVFKDIYDQ7UHN ¿HWVHQJUDWLV7KXOH¿HWVHQGUDJHU WZY¼

Flyer T-serie

Blijf mobiel! Met een scootmobiel van de Scootmobiel Winkel kunt u zorgeloos genieten van de buitenlucht, boodschappen doen of een dag winkelen. Door de intensieve samenwerking met fabrikanten van verschillende merken scootmobielen bent u gegarandeerd van kwaliteit, uitstekende service, snelle levertijden maar vooral de scootmobiel die bij u past! Wij verkopen bijna alle merken en modellen scootmobielen en rollators voor de laagste prijs in Nederland! Ook voor het huren van een scootmobiel, onderhoud, accuâ&#x20AC;&#x2122;s of accessoires bent u bij ons aan het juiste adres. Kom eens kijken in onze nieuwe showroom in Roosendaal!

Â&#x2021; 0RGHOPHWQLHXZHPRWRURS YRRUUDDG Â&#x2021; 6KLPDQR1H[XVYHUVQHOOLQJVQDDI Â&#x2021; %HUHLNWRWNP Â&#x2021; *HYHHUGHYRRUYRUNHQ]DGHOSHQ Â&#x2021; 0HHORRSKXOS Â&#x2021; 2RNLQ+LJK6SHHGOHYHUEDDUPHW RQGHUVWHXQLQJWRWNPX Flyer T5 nu v.a.1RJEHSHUNWEHVFKLNEDDURS RS 'LYHUVH+LJK6SHHG¿HWVHQPHWRQGHUVWHXQLQJWRWNPXRSYRRUUDDG 5XLPHFROOHFWLHJHEUXLNWHHOHNWULVFKH¿HWVHQRSYRRUUDDG

ACTIE: Â&#x2021;1 jaar WA verzekering en pechhulp GRATIS! Â&#x2021;10% korting op vertoon van deze advertentie

Onze openingstijden zijn: Donderdag van 10.00 - 17.00 uur Vrijdag van 13.00 - 17.00 uur Zaterdag van 13.00 - 17.00 uur Alle andere dagen en avonden ontvangen wij u graag op afspraak 076-8881913 Indien gewenst komen wij ook gratis en geheel vrijblijvend bij u thuis voor advies en een demonstratie.

Showroom: Scherpdeel 20, 4703 RJ Roosendaal / 076-8881913 info@descootmobielwinkel.nl / www.descootmobielwinkel.nl

*DVWHOVHZHJÂ&#x2021;5RRVHQGDDO Â&#x2021;ZZZVFRRÃ&#x20AC;HQO


Reflex Vision. Zonder Grenzen.

Drie revolutionaire technologieën voor ongelimiteerd zicht:

Optimale stabiliteit Een revolutie in maatwerk

Natuurlijke leeshouding

Geen vervormingen

De Varilux S-series; een innovatie in multifocale brillenglazen opgebouwd uit drie revolutionaire technologieën. Deze bieden u een snellere reactietijd, het scherpste zicht en optimale stabiliteit. Zonder vervormingen. Wilt u ongelimiteerd zicht ervaren?

Een revolutie in glasdesign

Een revolutie in glastechnologie

Kijk op www.varilux.nl voor een opticien bij u in de buurt.

www.varilux.nl

Deelnemer

www.optiekvanmeer.nl - info@optiekvanmeer.nl - Poppestraat 2a - 4711 JP St. Willebrord - Tel: 0165 383335

µ*HHQVFKUHHXZHULJH kleuren, maar subtiele’

De wereld van zo goed mogelijk zien en horen staat niet stil 7LMGYRRUYHU¿MQLQJ Meer kleur, meer draagcomfort, dunnere monturen. Deze trends komen we tegen in de optiek. Een rondje bij ondernemers maakt duidelijk dat er in de brilmode een opmars is van natuurlijke materialen, zoals hout. Dit is heel licht en daardoor comfortabeler. Waar over smaak niet te twisten valt, zijn er ook ontwikkelingen op het gebied van beter zien en horen waarmee iedereen zijn voordeel doet. Zoals lenzen die u langer kunt dragen en het steeds kleiner wordende gehoorapparaat. DOOR BRITTA JANSSEN

Brilmode “De brilmode blijft groot, maar minder zwaar qua uitstraling, door de dunnere randen”, vertelt Diederik van der Heijden van de Roosendaalse Optiek van Wely. Zijn klanten vragen veel naar ‘mooi door eenvoud’ en een kleurtje. “Trendsetters schaffen een retrostijl-montuur aan. Ook zijn er steeds meer brillen van natuurlijke materialen, waaronder leisteen en hout. Dat heeft een mooie kleur en uitstraling. Er zijn zelfs monturen van gerecycled materiaal.” Kunststof brilmonturen blijven populair, stelt Edwin Tilroe van de Vlissingse Tilroe Optiek. “Maar wel van dunnere materialen en meer gecombineerd met metaal. Ook zijn de brillen kleurrijker. Niet schreeuwerig, maar subtiel.” Ook in deze zaak doen de vintage brillen het goed. “De stijl uit de jaren ’60 tot ‘80. Aangepast aan de huidige tijd, met de uitstraling van toen.” Optiek van Meer in Sint Willebrord biedt

steeds meer blauw, aldus Maurice van Gils. “Het vervangt zwart en is veel zachter in het gezicht. Na de grote, zware kunststof monturen is het nu tijd voor verfijning.” Dick Kouwenberg van de Middelburgse Jinc Optiek ziet meer dan voorheen matte kleuren. “Ook in de metalen brillen zien we veel (accent) kleuren. Nieuw op de markt zijn monturen van carbon, gecombineerd met titanium. Hierdoor blijft het gewicht heel laag en dat zorgt voor een hoog draagcomfort.”

‘Beter lezen met je lenzen’

Gehoor Ook de wereld van gehoorapparaten staat niet stil. Zo zijn deze hulpmiddelen door de nieuwe technieken steeds kleiner. Ook benaderen ze het originele geluid en horen steeds beter. U doet er goed aan om uw wensen, budget en de vergoeding van de zorgverzekeraar op een rijtje te zetten. De regels voor een vergoeding veranderen nogal eens, legt Van Gils uit. “Mensen kunnen kiezen voor een toestel binnen de vergoeding, maar ook voor aanvullende opties met bijbetaling. Bij hoortoestellen geldt een proefperiode van twee maanden, waarbinnen je kunt bepalen of het product bij je past.”

Zonnebrillen Contactlenzen Veel mensen combineren een bril en contactlenzen. De ondernemers merken dat een bril veel meer een modeartikel is geworden. Een bril is makkelijk in gebruik, maar lenzen zijn bijvoorbeeld handig bij het sporten. “Bij lenzen zien we een doorontwikkeling van de bestaande producten, zoals betere zuurstofdoorlaatbaarheid”, vertelt Kouwenberg. Daardoor drogen lezen minder snel uit. “De belangrijkste ontwikkeling is de contactlens met leesdeel”, vindt Van Gils. “Zowel in vormstabiele (vroeger de harde) als zachte lenzen kun je in diverse uitvoeringen de combinatie van kijken en lezen aanbrengen. De lenzen drogen minder snel uit, waardoor meer mensen beter en langer lenzen kunnen dragen.” Een bijzondere contactlensontwikkeling vinden de ondernemers de nachtlens. Die draag je ’s nachts en dan zie je overdag goed zonder. Deze lenzen aanmeten is wel een specialisme, waarvoor u hiervoor niet bij iedere opticien terecht kunt.

We dragen nog steeds graag grote zonnebrillen. En dat is ook goed, want zo zijn we uitgebreid beschermd tegen de zon. Al moeten we dan naast een groot montuur natuurlijk ook goede glazen hebben. Nieuw bij zonnebrillen zijn spiegelglazen, verkrijgbaar in allerlei kleuren. “Onze klanten willen steeds vaker gepolariseerde glazen”, vertelt Van der Heijden. “Die nemen veel schittering weg en dat is ideaal voor in het verkeer.” Volgens Van Gils geven deze glazen de brillendrager een rustiger beeld. “Ook zonnebrillen op sterkte kun je nemen met spiegelende glazen”, aldus Tilroe. FOTO’S: TILROE OPTIEK


Gemeentelijk nieuws

:HHN PHL

Â&#x2021; * HZLM]LJGH RSHQLQJVWLMGHQ :HUNSOHLQ UHJLR (WWHQ/HXU 2S GRQGHUGDJ HQ YULMGDJ PHL LV KHW :HUNSOHLQ UHJLR Etten-Leur (waaronder de Servicebalie voor uitkeringsaanvragen) de hele dag gesloten in verband met Hemelvaart. www.werkpleinregioetten-leur.nl Â&#x2021; $QWHULHXUHRYHUHHQNRPVWJHVORWHQPHWGHKHHU0--)RHVHQHNHQPHYURXZ0&3)RHVHQHN+HHUHQ'HRYHUHHQNRPVWKHHIW betrekking op een bouwplan op het perceel M 2544 aan het Kenbelstraatje, naast 15 e.o. te St. Willebrord. Om dit bouwplan planologisch mogelijk te maken, zal binnenkort een ontwerpbestemmingsplan in procedure gebracht worden. Een korte zakelijke omschrijving van de overeenkomst ligt vanaf 22 mei 2014 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Â&#x2021; De vastgestelde besluitenlijstYDQKHWFROOHJH GGPHL OLJWWHULQ]DJHLQKHWJHPHHQWHKXLV8NXQW]LFKKLHUYRRUPHOGHQ ELMGHUHFHSWLH'HEHVOXLWHQOLMVWLVRRNWHUDDGSOHJHQYLDZZZUXFSKHQQO NOLNELMÂł*HPHHQWH´RS&ROOHJHYDQ% : %RYHQVWDDQGQLHXZVLVXLWJHEUHLGWHUDDGSOHJHQRSRQ]HZHEVLWHwww.rucphen.nl Â&#x2021; % HODQJKHEEHQGHQ DDQ ZLH UHGHOLMNHUZLMV niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking.

Sluiting wegens Hemelvaart 2SGRQGHUGDJHQYULMGDJPHLDV is het gemeentehuis gesloten i.v.m. Hemelvaart. Voor dringende zaken voor wat betreft de aangifte van geboorte/ overlijden kunt U telefonisch contact opnemen met mevrouw Jacqueline Ossenblok van de Gemeentewinkel: 

Iets regelen in het gemeentehuis? U bent natuurlijk altijd welkom tijdens de vrije inloop, maar met een afspraak heeft u een streepje voor. U kiest uw eigen tijdstip, weet precies hoe laat u aan het loket kunt komen en bent sneller klaar. Afspraak mogelijk voor Â&#x2021; Paspoort aanvragen Â&#x2021; Nederlandse identiteitskaart aanvragen Â&#x2021; Afhalen paspoort/identiteitskaart Â&#x2021; Rijbewijs aanvragen Â&#x2021; Afhalen rijbewijs Â&#x2021; Geboorte-aangifte Â&#x2021; Overlijdensaangifte Â&#x2021; Verklaring omtrent gedrag Openingstijden vrije inloop: elke werkdag 08.00 - 12.00 uur; woensdag 08.00 - 20.00 uur afspraken: elke werkdag 08.00 - 17.00 uur; woensdag 08.00 - 20.00 uur

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend ELM GH 5HFKWEDQN LQ %UHGD 3RVWEXV  3$ WH %UHGD +HW YHU]RHN RP YRRUORpige voorziening moet worden gericht aan GH 9RRU]LHQLQJHQUHFKWHU 3RVWEXV  3$ %UHGD 9RRU PHHU LQIRUPDWLH RYHU de procedure en de eventuele bijkomende kosten verwijzen wij u naar de gemeentelijke website. Evenementenvergunning Tegen een verleende evenementenvergunning kunt u binnen zes weken na publicatie schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeesWHUHQZHWKRXGHUVYDQ5XFSKHQ3RVWEXV 4715 ZG Rucphen. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. Wilt u dit bereiken, dan kunt u op basis van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht om een voorlopige voorziening vragen. Dit verzoek om een voorlopige voorziening dient u samen met een kopie van uw bezwaarschrift in bij GH5HFKWEDQN=HHODQG:HVW%UDEDQWVHFWRU %HVWXXUVUHFKW 3RVWEXV  3$ WH %UHGD Bestemmingsplannen Gewijzigd vastgesteld plan: beroep

â&#x2013;

Inzage met ingang van 22 mei 2014 gedurende een (beroeps)termijn van zes weken tijdens openingstijden. Ook digitaal te raadplegen via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie 1/,052%'() De wijzigingen vloeien voort uit de zienswijzen die eerder tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren zijn gebracht en hebben betrekking op de planregels en de toelichting. Aan artikel 5.2.2 (bouwregels voor hoofdgebouwen binnen de bestemming â&#x20AC;&#x2DC;Wonenâ&#x20AC;&#x2122;) van de planregels is lid h. toegevoegd. Paragraaf 3.4 van de toelichting is aangevuld met een passage waarin nader wordt ingegaan op de landschappelijke kwaliteitsverbetering. Voor een meer uitgebreid overzicht van de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan wordt verwezen naar het raadsvoorstel en -besluit. Tegen het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan kan gedurende bovenvermelde termijn beroep worden ingesteld door: Â&#x2021; EHODQJKHEEHQGHQ GLH WLMGLJ ]LHQVZLM]HQ tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad; Â&#x2021; EHODQJKHEEHQGHQ GLH NXQQHQ DDQWRQHQ daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Het beroep moet schriftelijk worden ingeVWHOG ELM GH $IGHOLQJ %HVWXXUVUHFKWVSUDDN YDQ GH 5DDG YDQ 6WDWH SRVWEXV 2500 EA Den Haag. Dit recht komt eveneens toe aan een belanghebbende die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht. Het

Aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Afwijken van bestemmingsplan

iGGIS: Rucphen in landelijke gemeenteapp Contact met de gemeente via een app? Dat kan met iGGIS! De landelijke app iGGIS toont vrij beschikbare overheidsinformatie van elke gemeente in Nederland en heeft unieke extra toepassingen binnen Rucphen. Via iGGIS kunt u in Rucphen Â&#x2021; afspraken maken Â&#x2021; voor o.a. uw paspoort, identiteitskaart, rijbewijs en verklaring omtrent gedrag Â&#x2021; meldingen doen Â&#x2021; van milieuhinder, (drugs-)overlast, zwerfvuil, verlichting, wegen Informatie in iGGIS Â&#x2021; contactgegevens Â&#x2021; openingstijden Â&#x2021; nieuws Â&#x2021; evenementen Â&#x2021; bekendmakingen (inclusief melden bezorgklachten) Â&#x2021; samenstelling college/raad/partijen, zetelverdeling Proberen? iGGIS is gratis te downloaden in de Appstore voor Apple en in Google Play voor Android.

Inzage en reacties Omgevingsvergunningen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Verleend of ingetrokken omgevingsvergunning (uitgebreid): beroep Inzage met ingang van 22 mei 2014 gedurende zes weken in het gemeentehuis. Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door: Â&#x2021; 'HJHQHQ GLH ]LHQVZLM]HQ KHEEHQ LQJHbracht tegen de ontwerp beschikking. Â&#x2021; ' HDGYLVHXUVGLHJHEUXLNKHEEHQJHPDDNW van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerp beschikking.

Legaliseren van een bestaand chalet (HQRYHUNDSSLQJ

â&#x2013;

Aanvraag Langendijksestraat 15-4, Rucphen 3RSSHVWUDDW6W:LOOHEURUG

14 mei 2014 PHL

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreid)

Bouw, afwijken van bestemmingsplan en milieu %RXZYDQWZHHYDUNHQVVWDOOHQHQ aanpassen stalsystemen

Inzage vanaf

2RVWHLQGVHZHJ6SUXQGHO

PHL

De beschikking is ten opzichte van de ontwerp beschikking gewijzigd.

â&#x2013;

Intrekking omgevingsvergunning (uitgebreid)

Omgevingsvergunning beperkte milieutoets 9RRUKHWKRXGHQYDQYDUNHQV

Inzage vanaf

6FKHUSHQEHUJVHEDDQ6FKLMI

Verzonden

â&#x2013;

op een weiland aan de Munnikendijk te Sprundel

Voornemen vaststellen hogere grenswaarde Voor Kenbelstraatje naast 15 e.o., St. Willebrord voor de geluidsbelasting van de gevels van de drie nieuw te bouwen woningen aan het Kenbelstraatje, naast huisnummer 15, te St. Willebrord. Het ontwerp-besluit om een hogere grenswaarde vast te stellen en het daarbij behorende akoestisch onderzoek liggen vanaf 22 mei 2014 t/m 2 juli 2014 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis. %LQQHQ GH WHUPLMQ YDQ ZHNHQ NXQQHQ belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze(n) bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen dienen gestuurd te worden aan het college van burgemeester HQZHWKRXGHUYDQ5XFSKHQ3RVWEXV ZG Rucphen. Een belanghebbende die een mondelinge zienswijze wenst in te dienen, kan contact opnemen met de gemeente 5XFSKHQWHO

De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen 3RVWEXV=*5XFSKHQ %LQQHQWXLQ5:5XFSKHQ ZZZUXFSKHQQO 7HOHIRRQ )D[ E-mail: gemeente@rucphen.nl

³%XLWHQJHELHG5XFSKHQ/DQJHQGLMNVHVWUDDWWH5XFSKHQ´ /RFDWLH

Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de JHPHHQWHUDDG YDQ 5XFSKHQ 3RVWEXV 4715 ZG Rucphen. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak. Hiervoor kunt u contact opnemen met afdeling Ruimte, WHOHIRRQ

02 mei 2014

Bestemmingsplannen

,QKRXGLQKHWNRUW

Ontwerp: zienswijze Inzage met ingang van 22 mei 2014 gedurende een termijn van zes weken tijdens openingstijden. Ook digitaal te raadplegen via de landelijke voorziening, www. ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0840.2584K0013-ON01).

&2/2)21

Evenementenvergunning

Voor het organiseren van de KPJ Etten Springbreek op 7 juni 2014 van 20.00 uur tot 1.30 uur met ontheffing voor het ten gehore brengen van versterkte en onversterkte muziek.

Het besluit tot wijziging van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

PHL

De beschikking is ten opzichte van de ontwerpbeschikking gewijzigd.

â&#x2013;

instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter YDQGH$IGHOLQJ%HVWXXUVUHFKWVSUDDNYDQGH Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

)DVH

9RRU]LHWLQGHRP]HWWLQJYDQHHQDJUDULVFKH /DQJHQGLMNVHVWUDDW *HZLM]LJG bestemming (agrarisch bouwvlak) naar een Rucphen vastgesteld woonbestemming. Het voormalige agrarische bedrijf is reeds in gebruik als een woonboerderij. De omzetting van de functie van het perceel zal gepaard gaan met een landschappelijke kwaliteitsverbetering op en rondom het erf.

³%HVWHPPLQJVSODQ.RP6W:LOOHEURUG.HQEHOVWUDDWMHQDDVWHR´ ,QKRXGLQKHWNRUW

/RFDWLH

)DVH

Voorziet in het omzetten van de bestemming â&#x20AC;&#x2DC;Tuinâ&#x20AC;&#x2122; naar de bestemming â&#x20AC;&#x2DC;Wonenâ&#x20AC;&#x2122;. Dit t.b.v. de realisatie van drie woningen.

Kenbelstraatje naast 15 Ontwerp e.o, St. Willebrord

Openingstijden Loop binnen zonder afspraak: elke werkdag 08.00 - 12.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Of maak een afspraak: elke werkdag 08.00 - 17.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur 6WRULQJHQÂą Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van KHWFROOHJHYDQ% :YLD7ZLWWHU @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @r_lazeroms wethouder @mj_debruijn wethouder


Welstandsnota Rucphen Inspraakprocedure herziening van de welstandsnota Rucphen Burgemeester en wethouders van Rucphen maken bekend, dat zij voornemens zijn om op grond van artikel 12 en 12a van de Woningwet de huidige welstandsnota te her-

zien. Op basis van opgedane ervaringen met de huidige welstandsnota, ziet het college aanleiding om de huidige welstandsnota op een aantal punten te herzien. De herziening heeft betrekking op het aanpassen c.q. uitbreiden van bijlage 1, deel A van de huidige nota. Een elementaire uitbreiding betreft het feit dat burger- en bedrijfswoningen en direct aan de woning gelieerde bouwwerken die zijn gelegen in het bestemmingsplan

buitengebied, welstandsvrij worden. De ontwerp stukken liggen vanaf 22 mei 2014 gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis bij de afdeling Gemeentewinkel. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. Tijdens deze periode kan een ieder zijn inspraakreactie mondeling of schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen.

KVO bezoekt uitgeverij De Bode

Kwaliteitsvenster voor ziekenhuizen RUCPHEN - Minister Schippers van Volksgezondheid heeft het Kwaliteitsvenster van ziekenhuizen gelanceerd. Dit Kwaliteitsvenster maakt op een patiëntvriendelijke manier de kwaliteit van 10 zinvolle ziekenhuisbrede thema’s zichtbaar. In dit venster, dat op alle websites van de ziekenhuizen hetzelfde is, kunnen patiënten in één oogopslag de algemene kwaliteit bekijken van een ziekenhuis. Het is voor het eerst dat patiënten in heel Nederland op dezelfde manier informatie over bijvoorbeeld risicovolle operaties, infecties, sterftecijfers en patiëntervaringen kunnen opvragen. Het Kwaliteitsvenster bestaat uit 10 onderwerpen. Voor re s t a u r a t i e v i e r i n g t o r e n t j e v a n H . M a r i a B o o d s c h a p Ke r k

Grote curiosamarkt ZEGGE - Zoals bij een ieder reeds bekend, heeft het parochiebestuur al diverse malen een subsidieaanvraag gedaan voor de restauratie van de kerk, echter met steeds negatief resultaat.

RUCPHEN - De KVO Rucphen was dinsdagochtend te gast bij uitgeverij De Bode in Zundert. Daar kregen ze een rondleiding door het bedrijf. De dames zagen onder meer hoe een krant werd gedrukt in de drukkerij. Ook zagen ze hoe een krant werd opgemaakt. FOTO MONIQUE JANSEN

Activiteiten dorpshuizen Gemeente Rucphen DORPSHUIS DE TRAPKES Maandag 26 mei: 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-14.30u KBO Koor; 14.0016.00u KBO Koersbal; 16.00-17.00u NSA Tafeltennis; 18.00-20.00u Archida (sportzaal); 18.30-20.00u SKW Clubwerk; 18.3020.00u Triple S repetitie; 20.00-22.00u Muziekver. DHV-VHV repetitie. Dinsdag 27 mei: 09.15-10.15u Groepsgym; 09.45-12.00u Biljartver. Hertog Jan; 10.00-11.30u Accordeonles; 13.00-16.30u Ouderensoos; 15.45-18.45u Estrella’s (sportzaal); 16.00-17.00u NSA Knutselen; 19.00-20.00u TRC Sportief (sportzaal); 19.30-21.30u Mill dancers; 19.00-21.15u Yoga (cursuswerkgroep); 20.00-22.00u Gym NF (sportzaal); 20.00u Wijkver. De Branden Woensdag 28 mei: 10.00-11.00u Slankklup; 13.00-16.30u Ouderensoos; 16.3018.00u Estrella’s (sportzaal); 19.00-20.00u Gymgroep (sportzaal); 20.00-21.00u Damesgym (sportzaal); 20.00-21.00u Badminton WdeB (sportzaal) Donderdag 29 mei: Hemelvaartsdag Vrijdag 30 mei: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 10.30-11.30u SKW teamvergadering; 13.00-16.30u Ouderensoos; 15.30-18.30u Estrella’s (sportzaal); 18.3020.30u Archida (sportzaal); 19.30u SKW Jaarvergadering; 19.30-21.00u Stuif-s-in workshop; 19.30-22.00u Sprundel Vocaal. Zondag 1 juni: 14.00u Stuif-s-in Uitvoering Algemene informatie: Dorpshuis de Trapkes, Hertogstraat 5, 4714 BZ Sprundel, tel. 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met de Trapkes, tel. 0165382889, mail skw-sprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www. skwsprundel.nl Voor buurtpreventie neemt u contact op met uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel. GEMEENSCHAPSHUIS DE VAART Maandag 26 mei: 13.00-17.00u skw competitie biljarten / kaarten open inloop; 13.30-14.30u kvo mensendieck; 15.3016.30u kleutergym HV Orion; 15.30-17.00u koperles NEO; 16.00-18.00u dwarsfluitles NEO; 16.00-18.00u judoles judovereniging Kiai; 16.00-18.00u Actium training; 17.30-

20.00u majorette The Fantasy Kids; 19.0020.30u spreekuur bouw en houtbond FNV; 20.00-21.00u sporten heren Dinsdag 27 mei: 13.00-16.00u skw handwerken ouderen; 15.30-17.00u klarinetles NEO; 17.00-20.30u majorette The Fantasy Kids; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.30-22.00u Volleybal Woensdag 28 mei: 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop; 13.30-16.00u koersballen; 18.00-20.00u majorette The Butterflies Donderdag 29 mei: gesloten Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of bovenstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165 341908 of per E-mail devaart@home.nl. U kunt ook de website bezoeken van Gemeenschapshuis De Vaart: www.devaartrucphen.nl GEMEENSCHAPSHUIS D’N HOGE DRIES Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Maandag 26 mei: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten Jac Struystrofee; 15.30-17.00u KNA minirette/majorette; 18.00-20.30u KNA minirette/majorette; 19.00-23.30u Biljartclub de Vrolijke Fotsers; 20.00u Vergadering KvK; 20.30-21.30u Dames gymgroep 3 Dinsdag 27 mei: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-10.00u KVO Pilates; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten Jac Struystrofee; 18.30-19.30u SKW Pilates; 19.30-22.30u Biljarten; 19.00-20.00u Fysiotherapeutische oefentherapie. Woensdag 28 mei: 09.15-10.15u SKW Gym ouderen; 12.45-14.45u Streetdance; 13.00-17.00u Biljarten, open inloop; 13.3016.00u Handwerkgroep, open inloop; 18.30-19.30u Dames gymgroep 1; 19.3020.30u Dames gymgroep 2; 20.30-21.30u Dames gymgroep 4; 19.30-21.30u Schijfse Noten Donderdag 29 mei: Hemelvaartdag Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649.

JEUGDHUIS DE LOUWEN Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064 Maandag 26 mei: 15.30-18.15u SKW Rondinella; 19.30-20.30u SKW Pilates Dinsdag 27 mei: 15.30-16.30u SKW Brede school activiteit, tekenen Donderdag 29 mei: Hemelvaart, gesloten. Vrijdag 30 mei: 19.15-20.45u Peeperklips, jeugdtoneelvereniging; 19.0020.30u Scouting (Welpen). Zaterdag 31 mei: 10.00-11.30u Scouting (Bevers); 10.00-12.00u Scouting (Gidsen). Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www. skw-rucphen.nl U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064. GEMEENSCHAPSHUIS DE LANTEERN Zaterdag 24 mei: gesloten Zondag 25 mei: gesloten Maandag 26 mei: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 16.00-22.00u Mayfair Dinsdag 27 mei: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.30-15.30u SKW Dansen; 18.30-22.00u Hang Out (Jongerencentrum Ut Honk); 19.00-20.00u Damesgym; 20.3021.30u Zumba. Woensdag 28 mei: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 10.00-11.30u Alleenstaandeclub “Met moed vooruit”; 13.00-16.30u SKW Senioren Open Inloop; 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.30-15.30u KBO Bingo; 19.00-21.30u ehbo; 19.30-21.30u Con Grazia. Donderdag 29 mei: Gesloten i.v.m. Hemelvaartsdag. Vrijdag 30 mei: 08.30-10.00u SHL/ Franciscus Ziekenhuis Prikdienst & Bloedafname; 10.30-11.30u RVP Spreekuur; 13.0016.00u Open inloop; 13.00-16.00u WAO Groep “De Spin”; 18.00-20.00u Jan Evers; 20.00-23.00u Parkieten societeit w-b. PAGINA 22

Toch heeft men nog niet de hoop opgegeven, en daarom besloten voor de meest noodzakelijke reparaties, en het borgen van veiligheid, via acties te trachten de noodzakelijke financiën te verkrijgen. Een van de op dit moment meest urgentie onderdelen is het vieringtorentje, met daarbij de constructie en aansturen van het klokje. Door de werkgroep “restauratie kerk” en

het kerkbestuur is gekozen voor het organiseren van een curiosa en 2e hands markt, om het reeds ingezamelde bedrag aan te kunnen vullen. In verband hiermede, wordt zaterdag 24 en zondag 25 mei een curiosamarkt gehouden t.b.v de restauratie van het vieringtorentje. Op deze markt zullen diverse artikelen zoals origineel Delfts blauw, tinnen voorwerpen, mooie boeken en 2e hands gebruikte attributen worden aangeboden. De openingstijden van deze markt zijn op beide dagen van 11.30 tot 17.00 uur, en vindt plaats in en om de pastorie van de R.K Parochie H Maria Boodschap aan het dorpsplein te Zegge.

Natuurwerkgroep Rucphen

Bloemenakkers in de Rucphense Bossen ingezaaid

Het inzaaien van de bloemenakker.

RUCPHEN - Sinds enkele jaren worden er door de Natuurwerkgroep Rucphen bloemenakkers aangelegd in de Rucphense Bossen. Sinds 2010 heeft de Natuurwerkgroep al 2 akkers. Op voormalige landbouwpercelen worden de akkers in het voorjaar ingezaaid met een mengsel van granen en wilde akkerbloemen. Hiermee wordt de biodiversiteit verhoogd en wordt er voor voedsel gezorgd voor de insecten en vogels. Zo leveren de bloemen tijdens de bloeiperiode voedsel voor vlinders. De granen worden niet geoogst en blijven in de winter op het veld staan waardoor er voor de vogels gedurende de moeilijke winterperiode voedsel beschikbaar is. De biodiversiteit in de Rucphense Bossen wordt hierdoor sterk vergroot. Laatste akker ingezaaid Dit jaar is een grote uitbreiding gerealiseerd en zijn 6 akkers ingezaaid. Op 26 april jl. is aan het einde van de verharding

van de Schietbaan de laatste akker ingezaaid. De droge periode in het voorjaar was ideaal voor het inzaaien. De nattere periode in de eerste helft van mei was ideaal voor de ontkieming van de zaden. Het resultaat is al goed te zien, de akkers zijn mooi groen geworden. We zijn wel benieuwd naar de verdere ontwikkeling. De verwachting is dat er snel een mooie bloemenpracht zal ontstaan waar vele vlinders op af zullen komen. Wandeling We hopen medio juni een wandeling voor belangstellenden te organiseren langs de bloemenakkers. Tijdens de wandeling kunnen we genieten van de natuur en wat uitgebreider stil staan bij de bloemenakkers. Van elkaar kunnen we dan leren welke planten en vlinders hierop afkomen. Vergeet daarbij niet de fotocamera mee te nemen voor mooie opnames van de natuur. De Natuurwerkgroep Rucphen zal u op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen.


Klokkenmakerij

G A D P M U D L E TEG

De grootste

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ

van NEDERLAND

:LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

ZONDAG 25 MEI

LENTEACTIE

VAN 10.00 TOT 15.00 UUR

2e TICKET HALVE PRIJS Bestel voor 1 juni

adballon.nl 076 - 514 53 72

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

TEGELDUMPDAG.NL v. a . â&#x201A;¬ 5,Showroom geopend van 11.00 - 16.00

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

BADKAMERS - TEGELS - AFBOUWMATERIALEN

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

BANKETBAKKER Marcel Kas presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak â&#x201A;¬ 1.60

Allerlei

Gastelseweg 96 Roosendaal

DIRECT AFREKENEN EN MEENEMEN

DE MOOISTE SERRE´S & KOZIJNEN

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

Bel voor afspraak of bestelling Tel.: 0165-384532

ONGEDIERTE? ze Bezoek on e vernieuwd

showroom BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

GRATIS!

Wilt u meer informatie of een afspraak maken? Mail naar: info@traas.nl of kijk op:

Bezo ek onze webs ite

VERAND$·6Â&#x2021;5$0(1Â&#x2021;'(85(1LQ $/80,1,80 39& SERRES

-%%2$!.*!!2%26!2).' Meer dan 25 jaar ervaring!

BEL VOOR EEN GRATIS OFFERTE

"RASSCHAATSESTEENWEGs+ALMTHOUTs4EL s&AX sWWWBRUVOBE !,,%$!'%./0%.6!. 552s:/.$!'6!. 552s'EENVOORSCHOTTEN UBETAALTPASNAAFWERKING


SHEBA DELICE KATTENVOER

AIRWICK LUCHTVERFRISSER

zalm of kip 85 gram

KATTEN SPEELSET 7-delig

0.89

diverse varianten 240 ml

0.49

LUXE STRANDLAKEN

0.98

FUNNY SCHUTTINGHANGER diverse varianten papegaai: lengte 31 cm hond: lengte 25 cm

BLOEMPOT HANGER diverse varianten lengte 10 cm

INTEX ZWEMBAD MET FILTERPOMP

diverse kleuren en prints 100% katoen

INTEX ZWEMRING

3-laags lekbestendig materiaal pompcapaciteit 2006 liter per uur voor een fris en schoon zwembad Ø 366x76 cm

INTEX ZWEMBANDJES ca. 23x15 cm 2 stuks

0.89 RUITENSPROEIER VLOEISTOF gebruiksklaar verwijdert effectief vuil- en insectenresten Dekra gekeurd

100X180 CM

7.99

5 LITER

1.19

2.99

0.59

diverse soorten

0.89

54.95 NATUUR ZEEMLEDER perfecte kwaliteit ca. 48x33 cm

ORANJE HEREN T-SHIRT 100% katoen maten M-XXL

ORANJE HEREN POLO 100% katoen maten M-XXL RAAM WISSER verstelbaar RVS, 35 cm

1.29

4.49

2.79

16 GB USB-STICK

MARS MINI CANDYBAR MIX

Platinum of SanDisk Cruzer Blade verkijgbaar bij de kassa en/of servicebalie

exclusieve voetbal editie 20 candybars

400 GRAM

1.99

BRAAK! PRIJSDOOR

6.95

WK-TIP!

2.49

VERRASSEND VOLLEDIG VERBAZEND VOORDELIG


WEEKACTIE! VAN WOENSDAG 21 MEI T/M DINSDAG 27 MEI 2014

WERCKMANN DOPPENSET

WELLA PRO SERIES SHAMPOO

Chrome-Vanadium in opbergkoffer 15-delig

diverse soorten 500 ml

ZWARE KWALITEIT!

WERCKMANN BITSET incl. boorhouder 64-delig

8.99

4.99

ONKRUID BESTRIJDER

DAMES JUMPSUIT

gebruiksklaar topkwaliteit 750 ml

korte broek diverse kleuren en prints maten XS-L

MIEREN BESTRIJDER gebruiksklaar 250 gram

2.99

VIS KOFFER - 113-delig met o.a. dobbers, kunstaas, lood, madenbakje, haakjes en wartels - 2 klaplades - 30x18x14 cm

7.95

UV-BESTENDIG TUINNET maas 17x17 mm 5x3 meter

1.59

BLUETOOTH SPEAKER

180 CM

6.95 MUUR/SCHUTTING SOLARLAMP

geniet van draadloos stereogeluid ideaal voor thuis of onderweg verkrijgbaar in diverse trendy kleuren geschikt voor Android, Apple en Windows

compact formaat kunststof LED

14.95

BARBECUE BOL OP WIELEN

- slipmolen, gelagerd - 0,25 mm lijn - glasfiber - telescopisch

1.69

3.19

2.99

Q4LIFE WERPHENGELSET

MUUR SOLARLAMP diverse kleuren LED, 15 cm

1.19

1.59

KINDER GYMPEN

diverse kleuren en prints canvas maten 30-35

MEGA BBQ STROOIER diverse varianten

1.75

18.95 KIJK OOK OP WWW.ACTION.NL

3.99

Zet- en drukfouten voorbehouden.

72 cm

TÜV/GS-gekeurd verrijdbaar Ø 46 cm


SPORT

SV Sprundel

Promotiewedstrijd RSV 1 een feit was! Een prachtige prestatie en wat een geweldige bekroning van dit seizoen. In slechts vier jaar tijd heeft deze ploeg zich op weten te werken van 3e klasse KNVB naar de hoofdklasse! Proficiat spelers, trainer en leiders met de bijzondere prestatie van dit SV Sprundel team!

Sprundel B1 promoveert naar de Hoofdklasse.

Uitslagen NSV A1-Sprundel A1 3-3 Kozakken Boys B1-Sprundel B1 1-3 Sprundel B1-Nevelo B1 3-0 Roosendaal C7-Sprundel C2 1-3 Programma woensdag 21 mei 19.00 Sprundel C2-Alliance C3 Zaterdag 24 mei 14.30 Sprundel A1-Luctor’88 A1 Zondag 25 mei 12.00 SC Gastel 6-Sprundel 4 25e Henk Lakens Toernooi Dit jaar staat op 1 juni het Henk Lakens miniveld-toernooi weer op de planning. Het toernooi wordt voor de 25e keer georganiseerd en staat even lang al te boek als een gezellige dag. Heeft u zich nog niet opgegeven, doe dat dan voor 21 mei. Het opgaveformulier kunt u vinden op www. svsprundel.nl Sprundel B1 promoveert naar hoofdklasse In de strijd om promotie naar de hoofdklasse is Sprundel B1 afgelopen zaterdag in Terheijden als winnaar uit de strijd gekomen. Door een zeer verdiende 3e plaats afgelopen seizoen in de eerste klasse competitie was plaatsing voor de nacompetitie een feit. In de eerste ronde hiervan die op

10 mei in Halsteren werd gespeeld, rekende de ploeg overtuigend af met de periodekampioenen uit deze klasse, te weten Virtus B1 en SCO/tofs B1. Beide wedstrijden konden door de ploeg uit Sprundel met maar liefst 4-0 en 2-0 in winst worden omgezet waardoor overtuigend de finale-ronde op 17 mei in Terheijden werd gehaald. Hier waren de hoofdklasse ploeg van Kozakken-Boys B1 uit Werkendam en mede 1e klasser Nevelo B1 uit Oisterwijk de tegenstanders. In de eerste wedstrijd tegen Kozakken Boys B1 werd al snel duidelijk dat de ploeg uit Sprundel ook op dit niveau een tegenstander is om serieus rekening mee te houden. Eindstand 1-3. Nadat het tevens sterk spelende Nevelo B1 in de 2e wedstrijd ook wist te winnen van de ploeg uit Werkendam was duidelijk dat de finale om één plek in de hoofdklasse zou gaan tussen deze ploeg en Sprundel B1. Onder zonnige omstandigheden en gesteund door een groot aantal Rood-Zwart supporters werd de tegenstander vanaf het begin door een prima voetballend Sprundel onder druk gezet die daardoor al voor rust op een 1-0 voorsprong kwam. Dit betekende dat Nevelo in de 2e helft meer risico moest gaan nemen om nog zicht op promotie te houden. Het was echter Sprundel dat nog 2x tot scoren wist te komen. Eindstand 3-0 waarmee promotie naar de hoofdklasse

VV DIOZ Uitslagen jeugd Woensdag 14 mei DIOZ F1-Vivoo F1 0-5 Spel zonder grenzen Op 29 mei (Hemelvaartsdag) organiseert de activiteitencommissie van v.v. DIOZ het Spel Zonder Grenzen. Inschrijven is moge-

lijk tot en met 19 mei. Voor meer informatie zie www.dioz.nl Sluitingsdag Op zaterdag 31 mei organiseert de activiteitencommissie de jaarlijkse DIOZsluitingsdag. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Nadere informatie over deze sluitingsdag volgt nog.

VV Rood-Wit Programma jeugd Zaterdag 24 mei Internos D1-Rood-Wit D1 av.10.30u (v) Dinsdag 27 mei MOC’17 D1-Rood-Wit D1 av.19.00u (v) Zaterdag 31 mei Terheijden D1-Rood-Wit D1 av.11.00u (v) Velden in onderhoud Vanaf dinsdag 20 mei zijn alle velden in groot onderhoud, wat betekent dat alle velden niet meer toegankelijk zijn! Gereedschap gezocht Na afgelopen week weer met een inbraak te zijn geconfronteerd op ons sportpark zijn we als vereniging al het gereedschap kwijt. Graag willen wij jullie vragen wie er thuis nog gereedschap heeft liggen waar hij niks meer mee doet of wat eventueel dubbel is. Als je het kunt missen schenk het dan aan Rood-Wit, want zonder gereedschap is de accommodatiecommissie onthand en is het nou eenmaal moeilijk werken. Voor informatie over wat ze kunnen gebruiken kan je terecht bij André Mol of

Rien van den Berg. Bij voorbaat onze grote dank! Uitreiking VoetbalAwards Vrijdag 23 mei worden de VoetbalAwards uitgereikt. Plaats van handeling is de kantine van Rood-Wit in St. Willebrord. De avond vangt aan om 20.00 uur. Dinsdag 13 mei zijn de nominaties bekend gemaakt. Deze avond wordt ook de Zilveren Schoen uitgereikt. Uiteraard is iedereen welkom om bij deze avond aanwezig te zijn. Genomineerden ontvangen persoonlijk uitnodigingen voor hen en bekenden en teamgenoten. Maar ook andere voetballiefhebbers zijn welkom om aanwezig te zijn op deze avond. Wil jij sportief bezig zijn in teamverband? Voor diverse elftallen bij de senioren en de jeugd zijn wij op zoek naar nieuwe spelers? Heb jij interesse om sportief bezig te zijn in teamverband? Meld je dan aan via onze site www.rood-wit.nl Voor meer informatie stuur een mail naar leden@ rood-wit.nl

Verenigingsdag Op 29 mei vieren we weer de verenigingsdag van SV Sprundel op sportpark “De Kerlinge”. Het programma is als volgt: Aanvang 13.00 uur. Vanaf 15.30 tot 0.00 uur muziek van disco Explosion. SV Sprundel Dames 1-VV DSE Dames 3. Prijsuitreiking verenigingsdag in de rust van deze wedstrijd om 18.15 uur. Onderdelen jeugd t/m C-categorie: Competitie voetbal vier tegen vier; Boardingvoetbal; Stormbaan; Penaltybokaal, individuele deelname; Balletje hooghouden, individuele deelname; Stropdas schieten, individuele deelname; Ouder/kindvoetbal vier tegen vier. Onderdelen A/B-jeugd en Senioren: Stormbaan; Voetvolley; Penaltybokaal, individuele deelname; Balletje hooghouden, individuele deelname; Stropdas schieten, individuele deelname.

RUCPHEN - Via een 0-1 overwinning bij Hoofdplaat is RSV nog steeds in de race voor promotie. Zondag 25 mei vindt de return plaats bij RSV om 14.30u. Een overwinning of gelijkspel betekent promotie naar de 4e klasse. De muziek rond deze wedstrijd zal worden verzorgd door DJ Timescape. Pupil van de week Hoi, ik ben Maxim en ben 7 jaar, mijn papa

heet Mostafa en mijn mama heet Bo. Ik heb ook een broertje, die heet Arian en een zusje die heet Mia. Ik speel in de F2 en dat is een geweldig team. We zijn nu twee keer achter elkaar kampioen geworden. Ik speel zelf in de spits en heb dankzij mijn teamgenoten heel veel doelpunten kunnen scoren. Ik vind het leuk om pupil van de week te zijn, ik ga er van genieten. Veel succes RSV. En wij wensen Maxim en zijn familie een heel prettige voetbalmiddag toe bij deze belangrijke wedstrijd voor RSV.

The Breakdancers winnen bij HV Orion

Duur partneralimentatie Tijdens het huwelijk hebben echtgenoten vanzelfsprekend een onderhoudsverplichting over en weer. Deze onderhoudsverplichting loopt na echtscheiding Anoeska van Ginderen door, in de vorm avg@ak-advocaten.eu van partneraliSectie Familierecht mentatie. Op dit moment duurt de partneralimentatie vanaf de dag van de echtscheiding 12 jaar lang. Dit is alleen anders indien het huwelijk korter heeft geduurd dan vijf jaren en er geen kinderen uit dit huwelijk zijn geboren. In dat geval duurt de onderhoudsverplichting net zo lang als dat het huwelijk heeft geduurd. In uitzonderlijke gevallen kan de alimentatie overigens ook langer dan 12 jaar duren. De duur van partneralimentatie staat de laatste tijd nogal in de belangstelling. Zo zijn er enkele wetsvoorstellen ingediend, waarin wordt voorgesteld om de duur van de partneralimentatie te verkorten. Daarbij wordt vaak de termijn van 5 jaar genoemd. Inmiddels is één van die wetsvoorstellen verworpen. Voorlopig wordt de wet dus niet gewijzigd en blijft de termijn van 12 jaar van kracht. Dat neemt niet weg dat er ook nu wel mogelijkheden zijn om af te wijken van de termijn van 12 jaar. Zo kan in onderling overleg met elkaar een andere termijn worden overeengekomen. Ook kan aan de rechter worden gevraagd om een afwijkende duur te bepalen. Of dit kans van slagen heeft, hangt wel af van de situatie en alle omstandigheden. Indien u wilt bespreken wat in uw situatie de mogelijkheden zijn, dan kunt u uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen. Asselbergs & Klinkhamer Advocaten houdt iedere donderdagochtend van 09.00 tot 10.00 uur een gratis inloopspreekuur voor familierechtzaken. Tijdens het inloopspreekuur zal er steeds een advocaat beschikbaar zijn om uw vragen op het gebied van familierecht of erfrecht vrijblijvend te beantwoorden en informatie te verstrekken.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

PAGINA 26

076-502 20 80

Het winnende team van Maria Gorettischool uit Sint Willebrord.

RUCPHEN - The Breakdancers van de Maria Gorettischool uit Sint Willebrord hebben woensdag het schoolhandbaltoernooi van HV Orion gewonnen. In de finale wisten zij het team The Beats van Vinkenbos uit Sprundel te verslaan. Op de 3e plaats eindige nog een team van Vinkenbos, namelijk The Troms. De middag begon echter slecht. Door een flinke onweersbui leek het toernooi letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Gelukkig waren de weergoden ons nog goed gezind, en kon het veld na de bui snel droog gemaakt worden m.b.v. wat bezems, trekkers en een heerlijk zonnetje. De rest van de middag speelden de 16 teams uit de groepen 4&5 in poules van 4 tegen elkaar om de hoogste plaats. Na een serie kruisfinales

speelde elk nog een finale tegen een gelijk geklasseerd teams uit een andere poule. Op www.hvorion.nl/fotos zijn veel foto’s van die dag te vinden. Komend najaar zijn de groepen 6 t/m 8van harte welkom voor een nieuw schoolhandbaltoernooi bij HV Orion. Gezelligheidstoernooi Op 9 juni (2e Pinksterdag) organiseert Orion weer het jaarlijkse gezelligheidstoernooi. Dat beloofd dit jaar extra leuk te worden. Naast de bekers en vlaaien voor de winnaars en het gezelligste/sportiefste team, is er dit jaar ook een prijs voor het meest origineel geklede team. Verder zal er na het toernooi een BBQ zijn. Je bent dus de hele dag van de straat. Geef je op via orionrucphen@hotmail.com. Kijk voor meer info op www.hvorion.nl/gezelligheidstoernooi

Jeugd Willebrord Wil Vooruit

Perry Frijters wint Kleeberg Classic.

SINT WILLEBRORD - In Stampersgat zijn de laatste wedstrijden voor de selectie NK 2014 verreden. De wedstrijden vonden plaats op een mooi parcours en onder zonnige omstandigheden. Door de renners van Willebrord Wil Vooruit werden twee overwinningen behaald. In cat. 2 won Axel Roks door de sprint te winnen van het complete peloton. In cat 7 won Perry Frijters door eveneens het complete peloton te verslaan. Door Roan Konings werd ook een podium plaats behaald en werd 3de. Verder waren er nog top tien plaatsen voor Evi Jongenelen 8e cat. 3, Robin van oorschot 5e cat. 5, Sven Peeters 8e en Ties van Rijsbergen 10e cat. 7. Hoeveel renners van de vereniging zich geplaatst hebben is op het moment van opmaken van dit verslag nog niet bekend. Perry Frijters won in cat 7 te Mechelen Zuid Limburg de Kleeberg Classic. Dit is een van de zwaardere klimwedstrijden

voor de jeugd in Nederland. Hij won de sprint bergop van een kopgroep van 14 renners. Het is zijn 9de zege van dit wegseizoen. Het komend weekend staan de jeugdrenners aan het vertrek te Moerdijk. Uitslagen Stampersgat (Laatste Selectiewedstrijd NK) Cat. 2: 1 Axel Roks Cat. 3: 8 Evi Jongenelen Cat. 4: 3 Roan Konings; 18 Beau van Helmond Cat. 5: 5 Robin van Oorschot; 12 Sanne Jongenelen; 13 Mathijs de Kok; 17 Niels Huijbregts; 27 Freek Haest Cat. 6: 19 Tristan van Hassel; 22 Gianni Pavone; 25 Melroy Krebbekx Cat. 7: 1 Perry Frijters; 8 Sven Peeters; 10 Ties van Rijsbergen; 21 Max van Helmond; 23 Niek Struijs Mechelen (Kleeberg Classic) Cat. 5: 19 Sanne Jongenelen Cat. 7: 1 Perry Frijters; 22 Niek Struijs


Van de Kar grondwerken bv Â&#x2021;0,1,*5$9(59(5+885 Â&#x2021;$)9$/&217$,1(59(5+885 Â&#x2021;23+22*=$1' Â&#x2021;7((/$$5'(=:$57(*521' 95$$*1$$595,-%/,-9(1'(2))(57( ,1)2#9'.$5&20:::9'.$5&20 06-53639243

MAN ZOEKT MAN Voor romantische duurzame relatie

www.mens-en-relatie.nl 088-0221900 (alle regioâ&#x20AC;&#x2122;s)

* EIGEN FABRICAGE EN TOONZAAL * ALLE STIJLEN EN MODELLEN OP MAAT GEMAAKT * TOTALE RENOVATIE AL ZA ON TO E EID BR BEZOEK ONZE UITGE * KLEIN BEDRIJF MET GROTE MOGELIJKHEDEN INDUSTRIEPARK - RIJKMAKERLAAN 13 - 2910 ESSEN (B) - TEL. 00323-677.31.98

WWW.KEUKENSKONINGS.BE

E 

80 . 1 1

4.49 RUNDERRIBLAPPEN ½KG 2.99 FRICANDEAU V/D HAM 1KG 3.99 99 KIPPENVLEUGELS 2KG 4. alle o s orten KILO

VARKENSSCHNITZEL

SOEPVLEES/ TARTAAR ½KG

BBQ TIP:LUXE SPIES 99 SLA/BLINDE 4+1 99 garnaal / varkenshaas 2. kalkoenhaas / kogelbief P.ST.1. VINKEN GRATIS

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | MAROS.NL

21'HÃ&#x20AC;QLWLHI AFSLANKEN!!!!

6723180(752.(1

Æ&#x201D;NieuwstePHWKRGH- > Luxopuncture

Only for Men Outlet Etten-Leur

MEGA NIET TE MISSEN MANNENDEALS!!

Æ&#x201D;GEEN Æ&#x201D; HoogsteJOJO-EFFECT slagingspercentage, 90,5% x Hoogste slagingspercentage, 90,5% Æ&#x201D;Wordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! Æ&#x201D; Nieuwste methode -> Luxopuncture x Nieuwste methode -> Luxopuncture Æ&#x201D; Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012 Æ&#x201D;:HNHOLMNVHHQbehandeling van 20 min. x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG enVBAG RBNG) Æ&#x201D;%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijtherapeuten en RBNG Æ&#x201D; 3 behandelingen van 20 minuten x 3 behandelingen van 20 minuten STOPPEN MET ROKEN Æ&#x201D;/X[RSXQFWXUHRRN BURN-OUT x *HHQH[WUDNLOR·V en pijnloos Æ&#x201D; Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s en pijnloos x Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Æ&#x201D; Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE $OOH CHRONISCHE KLACHTEN, QIGONG DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDNafspraak:

 076-5153143 (WWHQ/HXU  (Etten-Leur)

%HKDQGHOLQJHQRRN·VDYRQGV

Behandelingen ook â&#x20AC;&#x2DC;s-avonds

Gebr. Timmermans b.v. Boekerman 4 (Borchwerf 11) Tegenover Saver Milieustraat 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0031 (0)165 - 31 77 46 info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD! Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN

25 MEI KOOPZONDAG 13.00-17.00 UUR ONLY FOR MEN OUTLET Burchtplein 2 - 6 4873 BN Etten-Leur Tel. (076) 7676587

plastic koper kabel stekkerkabel plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU gemengd rood geel koper aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accuâ&#x20AC;&#x2122;s wasmachines, drogers auto katalysator

vanaf â&#x201A;¬ 1,35 â&#x201A;¬ 0,50

â&#x201A;¬ 0,75  â&#x201A;¬ 3,00

  per stuk

tot â&#x201A;¬ SNJ â&#x201A;¬ 1,00 p/kg â&#x201A;¬ 0,60 p/kg â&#x201A;¬ 1,00 p/kg â&#x201A;¬ 0,45 p/kg â&#x201A;¬ SNJ â&#x201A;¬ 3,75 p/kg â&#x201A;¬ SNJ â&#x201A;¬ SNJ â&#x201A;¬ 0,75 p/kg â&#x201A;¬ 1,00 p/kg â&#x201A;¬ 0,90 p/kg â&#x201A;¬ 0,80 p/kg â&#x201A;¬ 0,33 p/kg â&#x201A;¬ 0,16 p/kg â&#x201A;¬ 0,33 p/kg â&#x201A;¬ 0,10 p/kg â&#x201A;¬

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXUÂ&#x2021;YULMGDJXXUÂ&#x2021;]DWHUGDJXXU


SPORT

Brabantse Zomerkampioenschappen

SV Eeuwig Schaak

Christel Brugmans wint medaille met estafetteploeg

Aurélien Oggier jeugdclubkampioen

RUCPHEN - Op 17 en 18 mei was in het Pieter van de Hoogenband zwemstadion weer het eerste weekend van de Brabantse Zomerkampioenschappen. Zwem- en Polovereniging Hieronymus was met 40 zwemmers vertegenwoordigd dit samen 164 starts maakten.

RUCPHEN - Vorige week dinsdag hebben de jeugdleden van Eeuwig Schaak het seizoen afgesloten op een feestelijke manier. Met een bingo en natuurlijk ook de uitreiking van de prijzen en diploma’s die in het afgelopen seizoen zijn behaald.

Er waren 27 medailles (6 goud, 6 zilver en maar liefst 16 bronzen). Op 71 starts werd een nieuw persoonlijk record gezwommen en er waren ook weer enkele NJJK limieten. Goud was er voor Sebastiaan Broere

op 50m vrij en 100m rugslag, Coen de Bruijn op de 200m schoolslag en Nienke Jonk op 50 en 100m vlinderslag, Zilver was er voor Coen de Bruijn op 50m vrij, Ook Cedric Broere haalde dat op dze afstand. Roos Englebert haalde zilver op 200m en 200m vrij en 50m vlinder en Nienke Jonk op 200m rug. Brons was er voor Paul Koster en Cedric Broere op 100m vrij, Bas de Bruijn op 200m schoolslag, Eva van Ginneken op 200m en 400m vrije 100m vlinderslag, Senna Lindenberg op de 200m vrij e en 100m schoolslag, Laura van Dijke op 50m en 100m schoolslag, Roos Englebert

op 100m vlinder- en 200m rugslag. Ceylan Dursun haalde brons op de 200m rugslagValesca van den Bogert zwom naar de derde plek op de 100m vlinderslag. Er was ook brons voor de dames, 4 x 100m wisselslag Jeugd 2 (Eva, Senna, Christel Brugmans en Laura) en de heren4 x 100m vrije slag (Coen, Bas, Paul en Jan van Opstal). Christel Brugmans zwom een goed kampioenschap. Ze behaalde 2 plekken bij de beste 10 ( 50m en 100m schoolslag) en startte ook op de 200m vrij. Voor meer informatie: www.zpv-hieronymus.com

Karate-Do-Archida

Karateka’s pakken prijzen mee SPRUNDE - Zondag 18 mei ging Sensei Robin met een veertien tal van zijn karateka’s naar Roosendaal voor de 3e West- Brabantse invitatie Shotokan Cup jeugd. Deze dag kon aan het onderdeel kata en kumite meegedaan worden, het merendeel van de karateka’s deed dan ook aan beide onderdelen mee. Als eerste was het onderdeel kata aan de beurt, waar er negen van onze leerlingen in de prijzen vielen. Met een derde plaats gingen, Justin de Jong, Thijs Schraauwen, Myrthe Koeken en Joey van Strien naar huis. Een tweede plaats ging met Gylene de Jong, Shannon de Jong en Archida Huijer mee en een eerste plaats werd door Tyrone van de Water en Aglaia van de Water verdient. Met kumite werd er door Thijs Schraauwen een derde plaats gehaald, Aglaia van de Water nam een tweede plaats mee en ook hier nam Tyrone van de Water een eerste plaats mee. Doordat Tyrone zowel

Berry weer naar Europe Cup Youth darts Alle deelnemende karateka’s.

met kata als met kumite een eerste plaats haalde kreeg hij de allround prijs uitgereikt in de vorm van een mooie glazen bokaal. Super gedaan Tyrone! Helaas gingen Dyon de Jong, Ruben Heeren, Max de Pijnier, Sabrina’s El-Filali en

Eline Hoebergen zonder prijs naar huis, maar wel met een mooie wedstrijdervaring. Voor iedereen die prijs had, gefeliciteerd! Ook voor diegene zonder prijs een groot applaus jullie hebben allemaal jullie best gedaan.

Road Runners Rucphen

Finale Europe Youth Cup 2013.

RRR Dames lopen Nijmegen Marikenloop RUCPHEN - Marikenloop snel uitverkocht! De inschrijflimiet werd ruim anderhalve maand voor het evenement bereikt. Meer dan 14.000 vrouwen deden De Marikenloop. Waaronder onze dames Kirsten Michielsen, Esther de Rooij, Linda Vissenberg-Valentijn, Judith van Overveld en Genevieve Peters aan de start van de 10 km en Jessica Peeters liep de 5 km. De Marikenloop is vooral een sportief dagje

uit met 5 of 10 kilometer hardlopen, een gezamenlijke warming-up en achteraf een pastaparty. De zomerse temperaturen en live muziek langs het parcours zorgde voor een zeer sfeervolle Marikenloop. Alle Marikenloopsters hebben door hun deelname € 25.875,- bijeen gehaald voor het goede doel KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Uitslagen Esther en Genevieve liepen de gehele afstand samen en finishte als 1298e van de

5217 deelnemers op de 10 kilometer in een tijd van 56’47 minuten. Kirsten liep haar eigen race en deed dat keurig in 1.05’05, Linda en Judith liepen het eerste gedeelte samen waarna Linda de laatste kilometers moest afhaken Judith had nog wat over voor een laatste versnelling en kwam op 57’18 over de finish daarna finishte Linda nog mooi binnen het uur in 59’02 minuten. Jessica was het eerst klaar zij liep de 5 kilometer mooi in 34’51 minuten. Alle dames super goed gedaan, jullie zijn echte RRR Kanjers.

AVR’90 in Cheltenhamrun en Marikenloop RUCPHEN - Zaterdagavond 18 mei was de vierde wedstrijd van het Circuit: de Cheltenhamrun in Stampersgat. Een dag later namen bijna 12.000 vrouwen deel aan de Marikenloop in Nijmegen. Onder hen een aantal AVR’90-dames dat deze winter de opstapcursus gevolgd heeft. Om er zeker van te zijn dat niemand de trein zou missen werd al om 9 uur afgesproken op het station in Etten-Leur. De nieuwelingen stonden dan ook te popelen om aan hun eerste wedstrijd te beginnen. Het was natuurlijk schitterend weer afgelopen zondag, maar als de deelnemers aan de Cheltenhamrun al klaagden over de warmte, dan spreekt het voor zich dat het zondag zeker warm was voor de lopers. Gelukkig stond er nog een licht briesje: net genoeg om voor een beetje verkoeling te zorgen en niet teveel zodat de loopsters nagenoeg geen tegenwind voelden. Kylène Heeren, Jilly Roks, Bianca Tak, Jolita van den Berg, Monique Heeren, Petra van de Wouw, Astrid de Bont en Jeanine Boeren startten om 13:00 uur voor de afstand van

Aurélien Oggier werd, net als vorig seizoen, clubkampioen bij de jeugd en mocht de wisselbeker dus nog een jaartje langer in huis houden. Aurélien werd ongeslagen kampioen met 35 punten. Tweede werd Rick Peters (27 punten) en derde Tim van Caam (26 punten). Aurélien mocht naast de wisselbeker ook het diploma van Stap 2 naar huis nemen. Hij was bepaald niet de enige die een diploma kreeg uitgereikt, want Tim van Caam, Roos van Dongen, Rick Jochems, Annette van Kalmthout, Yuan van Nijnatten, Rick Peters en Hidde Rutten waren allen geslaagd voor Stap 1. Zo zit het schaken er dit seizoen voor de jeugd weer op en ook de senioren zetten

er deze week een punt achter met een feestelijke afsluiting. Volgens geruchten heeft ook Louis van Gaal gevraagd nog even langs te mogen komen, zodat hij aan de schakers nog enkele tactische adviezen kan vragen. En wat dan volgt is een lange zomerstop, waarin de één het schaakbord even met rust laat en de ander toch zo nu en dan nog wat met schaken bezig is: naspelen van partijen, zomertoernooitjes of het oplossen van schaakproblemen. De schaakproblemen hebben inmiddels zelfs de STER-reclame bereikt. Bij de nieuwste reclame voor Mona-toetjes heeft iemand een krant vast, waar achterop een schaakprobleem staat. Helaas verschijnt dit schaakprobleem te kort in beeld om goed te kunnen zien, laat staan op te lossen, maar wij hebben de stelling van het “Mona-probleem” weten te achterhalen. Het blijkt inderdaad wel degelijk een echt, serieus schaakprobleem te zijn! U vindt het terug op http://eeuwigschaak.nbsb. org/cto_1421.pdf met bijbehorende opgave. Veel succes ermee!

5 km. en iedereen haalde de finish. Proficiat! Om kwart over twee startten Annelies Verpaalen, Lydia van der Borst en Fleur Verpaalen voor de afstand van 10 km. Annelies en Lydia behoren net als Agnes Valentijn, die dit jaar wegens een blessure niet deel kon nemen, tot de regelmatige deelnemers aan de Marikenloop. Agnes was dit jaar wel als supporter meegegaan. Lydia finishte in een nettotijd van 57:57 en Annelies bleef met 59:25 weer ruim binnen het uur. Haar dochter Fleur, die ook deelnam aan de laatste opstapcursus, was haar moeder in hun eerste gezamenlijke wedstrijd gelijk te snel af en finishte in 58:12. Na afloop namen de AVR’90-dames nog deel aan de pasta party, waarna zij moe maar voldaan terugkeerden naar West-Brabant. Huub Maas schreef dit jaar de 10 km van de Cheltenhamrun op zijn naam. Opvallend was dat de plaatsen 2, 3 en 4 allemaal opgeëist werden door masters 45+. Richard van Oosterhout maakte zijn verwachtingen waar door te finishen in een tijd van precies 33 minuten. Toon Heeren, die zijn trainingsfrequentie tijdelijk verlaagd heeft, volgde als tweede master 45+ in 34:24.

Peter Woestenberg kon met eindsprint nog net een achtendertiger binnenhalen. Wim Wagemakers moest even een pauze inlassen, maar liep daarna samen met Tini de Rooij (43:16) de wedstrijd toch uit. Voor Tini is het beter om eerder op de dag te lopen: eerst een middagje van de zon genieten en daarna nog een wedstrijd lopen valt niet mee! Ad Boeren klokte 43:50 en Wim van de Sande 45:44. Ria Bom, die afgelopen jaren de Cheltenhamrun niet in haar wedstrijdschema opgenomen had, liep ondanks het warme weer toch weer een sterke wedstrijd en finishte in 43:22. Hiermee was zij de snelste dame 55+, maar omdat de categorieën 45+ en 55+ samengevoegd waren, leverde dat haar deze keer net geen podiumplaats op. Rolino Dircken en Tonny vd Steen liepen de afstand van 5 km. Rolino legde, na een inspannende week die in het teken van zijn studie stond, het parcours af in 18:39. Tonny finishte in de mooie tijd van 23:23. De volgende wedstrijd van het circuit is de 15 km van Standdaarbuiten op donderdag 29 mei. Voor informatie zie www.avs90.nl PAGINA 28

SPRUNDEL - Voor de tweede keer mag Berry van Peer uit Sprundel naar de Europe Cup Youth darts. Samen met Colin Roelofs, Kevin Doets en Niels Zonneveld zal hij Nederland verte-

genwoordigen op het EK dat van 17-19 juli wordt gehouden in Wenen. Er worden single- koppel- en teamwedstrijden gespeeld. Vorig jaar won het Nederlandse jeugdteam op alle onderdelen goud. Volg Berry via www.berryvanpeer.nl

Elkor Telecom & ICT is KPN Excellence business partner Maak kennis met KPN ÉÉN en ontdek uw voordeel!

Inschrijven via: www.elkortelecom-ict.nl/inschrijven

Activiteiten NEO RUCPHEN - Vorige week donderdag 15 mei was er een zgn. ‘schoolconcert’ in gemeenschapshuis De Vaart door B-orkest en tamboers van NEO, voor de leerlingen van de basisschool. Dit was ook de afsluiting van de muzieklessen die de afgelopen weken in groep 5 en 7 zijn gegeven. Het blijkt helaas lastig om kinderen (en ouders) buiten schooltijd voor een dergelijke activiteit te enthousiasmeren. Desondanks hebben de ca. 40 aanwezigen (kinderen en ouders) zich prima vermaakt met optredens van de blokfluitleerlingen, tamboers en harmonie B-orkest van NEO. Na een welkomstwoord door de voorzitter opende de tamboers van NEO het concert. Daarna kwam het B-orkest marcherend op met een vrolijke mars. Optredens van alle geledingen volgden elkaar op en tussendoor werd

e.e.a. uitgelegd over de verschillende instrumenten en was er een muziekquiz voor de aanwezigen. Kinderen konden meespelen op blokfluit en slagwerk, o.a. met een stukje van het ‘potten en pannenconcert’. Ook mochten enkelen zelf ervaren hoe het is om voor het orkest te staan als dirigent. Na afloop was er gelegenheid om verschillende blaas- en slagwerk instrumenten van dichtbij te bekijken en uiteraard, om ze uit te proberen. Concert Zondagochtend 15 juni, in het weekend van de Rucphense Feesten (kermis en braderie), staat een koffieconcert gepland. Het wordt een uitwisselingsconcert met optredens van het A-orkest van harmonie NEO en Gastels Fanfare. Het concert wordt gehouden in gemeenschapshuis De Vaart en begint om 10.30u.


WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK

Ruim 2,4 miljoen mensen in onze provincie zijn klant van Brabant Water. Met onze 800 medewerkers zorgen wij voor lekker kraanwater van uitstekende kwaliteit. 24 uur per dag vers uit de kraan.

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN Â&#x2021;QLHXZERXZDJUDULVFKHORRGVHQ EHGULMIVSDQGHQYROOHGLJLQHLJHQEHKHHU Â&#x2021;SURÂżHOSODWHQGDNSDQSODWHQHQSRWGHNVHOSURÂżHOHQXLWHLJHQSURGXFWLH Â&#x2021;JHwVROHHUGHVDQGZLFKSDQHOHQWEYGDN JHYHO Â&#x2021;]HWWHULMWRWPPRDRQGHUKRXGVYULMHERHLGHOHQ Â&#x2021;WUDQVSRUWHQNUDDQZHUN Â&#x2021;DOXPLQLXPJHWURNNHQJRWHQXLWVWXN Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

Brabant Water spoelt het leidingnet in de gemeente Rucphen schoon. Constructiewerken Diverse reparatiewerkzaamheden Carrosseriebouw Dak- en gevelbeplating Machinebouw Kraanverhuur Jef de Meijer B.V. Oude Heistraat 5 4884 LE Wernhout www.jefdemeijer.nl

Tel: 076 597 4254 Fax: 076 597 5786 E-mail: info@jefdemeijer.nl

In de periode van 23 mei tot 27 juni spoelen wij de drinkwaterleidingen in Sprundel straat voor straat schoon. Dit doen wij tussen 08.00 en 17.00 uur.

Waarom is schoonspoelen nodig? Brabant Water maakt vers drinkwater van heel goede kwaliteit. Een schoon leidingnet draagt bij aan het vers houden van het water. Doordat we ons leidingnet regelmatig schoonmaken, kan ons water altijd vers bij u uit de kraan komen.

Wat merkt u ervan? In de meeste gevallen merkt u weinig tot niets van de werkzaamheden. Als we bij u in de buurt spoelen, kan de waterdruk een korte tijd variĂŤren en is er een kleine kans op bruingekleurd water. Dit ziet er minder fris uit, maar is van goede kwaliteit en niet schadelijk voor de gezondheid.

Wilt u meer informatie? Op www.brabantwater.nl vindt u antwoord op veelgestelde vragen over het schoonspoelen van de leidingen. U kunt ook contact opnemen met ons regiokantoor West, telefoonnummer 073 683 87 00.


KERKELIJK

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCPHEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Pastoraal werker Gerard Damen. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 06-29334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zondag 25 mei 9.30u Zesde zondag van Pasen. Woord- en Communieviering. Voorganger pastor G. Damen m.m.v. het St. Ceciliakoor. Intenties: jgt. o.o. Cornelis Vergouwen en Catharina v.d. Broek, ook v.w. verj.dgn.; Jos v. Dijk w.v.Nel Bogers; Cornelis Commissaris w.v. Adriana v. Beek v.w. verj.; Elisabeth Herijgers w.v. Wilhelmus Bogers; Lies Commissaris w.v. Cees v. Alphen; Wout Bogers; Marinus Hoendervangers; jgt. Kees Talboom e.v. Riet Kriesels; o.o. Aartsen-Oomen v.w. verj. dgn. Woensdag 28 mei: Geen Ouderenviering in Steunpunt ‘De Schuitvaart’, v.w. bedevaart naar Zegge. Donderdag 29 mei 11.00u Hemelvaart van de Heer. Feestelijke viering b.g.v. de Eerste H. Communie van kinderen die hiervoor zijn voorbereid. Voorgangers pastoor F. Verheije en pastor G. Damen, met zang van de kinderen. Intenties: Marinus Vergouwen, opa van Dave; Kees Krijnen, opa van Femke Krijnen; Toos Verstijlen, oma van Sem Koevoets; Jens Ossenblok, oom van Noud v. Gils; Ria Braspenning e.v. Jan Bruijns, oma van Tom; Oma van Heleen. Overleden: Lies Rokx w.v. Jan Sijmens, overleden op donderdag 15 mei in de leeftijd van 85 jaar, wonende Wilgenakker 5 te Sprundel. Dinsdag d.a.v. hebben we haar herdacht in een avondwake en woensdag namen we tijdens een waardige uitvaartviering afscheid van haar, waarna bijbegraving op de R.K. Begraafplaats te Sprundel. Vastenaktie 2014: De Vastenaktie is dit jaar dank zij de inzet van velen weer goed verlopen. Heel hartelijk dank aan allen die op welke wijze dan ook hieraan mee geholpen hebben. Onze parochie heeft totaal 2.930,96 euro bij elkaar gebracht. Dit bedrag kwam als volgt tot stand: De Vastenaktie van de leerlingen van de St. Martinusschool was dit jaar bestemd voor de Rucphense Stichting voor Onderwijs aan weeskinderen in Malawi. De opbrengst was 1586,78 euro een geweldig mooi bedrag. Heel hartelijk dank aan alle jongens en meisjes van deze school! De Vastenaktie van de parochie was bestemd voor het project van de landelijke Vastenaktie in Sierra Leone en bracht totaal 1344,18 euro op. Nogmaals hartelijk dank aan ieder die een bijdrage geschonken heeft. Meimaand – Mariamaand: In de meimaand is onze Mariakapel achter in de kerk dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur opengesteld voor hen die een groet willen brengen aan Maria, tot haar willen bidden of een kaars willen opsteken. Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met mevr. A. van Rooij, tel. 342331 of met mevr. A. Hoendervangers tel. 348090. Secretariaat: Het parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandagavond van 19.30 tot 21.00u en op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30u, tel. 341246. www.parochierucphen.nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandagavond 18.00u inleveren.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 17, 4714 BW Sprundel, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.30-11.30u (dringende gevallen regiotelefoon 0629334907); parhjdedoper@hetnet.nl; www. kerksprundel.nl Diensten Week 22: 24 t/m 30 mei. Zesde zondag van Pasen. Ik zal u niet verweesd achterlaten. Zaterdag 24 mei 17.00u Woord en Communieviering. Voorganger: Past. L. Verkade. Zang: Gemengd Kerkkoor. Overl. ouders Koolen-Rommers v.w. geb.dag moeder; Hein v. Nispen v.w. geb. dag; overl. ouders Jan en Julia HereijgersSchrauwen; overl. ouders de Bont-Konings dochters Jo, Nellie en Lia en schoonzoon Driek; Jo Gommeren-Tak; Hein en To Vergouwen-de Rooij en zoon Henk; overl. ouders Antonissen-Ros en zoon Kees v.w. jgt. vader; overl. fam. Oonincx-de Jong, dochter Jo en zoon Rini v.w. geb.dag vader. Maandag 26 mei 19.00u: Rozenkransgebed in het St.Janshof. Voorgangers: Cees en Jo. Donderdag 29 mei 10.00u Hemelvaart. Woord en communieviering. Voorganger: Past. J. v. Steenoven. Zang: Gemengd Kerkkoor. Adrie Sprenkels-Jochems. Goed: Als je niets goed over iemand weet te zeggen, houd dan alsjeblieft je mond. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Donderdag 22 mei 13.30u Jubileumviering. Woord en Communieviering. Voorganger(s): Pastor Damen m.m.v. het Gemengd Koor. Bij gelegenheid van het 50 jarig huwelijk van Frans v. Overveld en Cor Goorden. Vrijdag 23 mei 15.30u Huwelijksviering. Woord en Communieviering. Voorganger(s): Diaken v. Steenoven. Bij gelegenheid van het huwelijk van Robert Martens en Kim de Brouwer. Zaterdag 24 mei 19.00u 6e zondag van Pasen. Woord en Communieviering. Voorganger(s): Pastor Damen m.m.v. het Gemengd Koor. To v. Gastel w.v. Kees v. Trijp v.w. de KBO Schijf; jgt. Frie Braat en Sjoke Martens; verj. Leentje Martens w.v. Marijn Peeters; verj. Anna Catharina Gevers-Snepvangers; verj. Marijn Braat e.v. Petronella Konings; jgt. Jeanne Jochems w.v. Piet v. Nijnatten. Kosters/acolieten/misdienaars: Donderdag 13.30u Ria Konings. Vrijdag 15.30u Rien v. Ruiten. Zaterdag 19.00u Rien v. Ruiten. Lectoren: Donderdag 13.30u familie. Vrijdag 15.30u familie. Zaterdag 19.00u Jacqueline Peeters. Overleden: Overleden is Dré Jochems op de leeftijd van 76 jaar. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165342069 of 06-29334907. PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Zaterdag 24 mei 18.30u Rozenkransgebed in de kapel

19.00u: Eucharistieviering. Voorganger: pater J. Driessens. Koor: Herenkoor Antonius Abt Terheijden. Misintenties: jgt. Adrianus v.d. Eijnden e/v Jo Breugelmans; Hein v.d. Eijnden v.w. verj.; voor allen die in ziekenhuis of verzorging/verpleeghuis verblijven. Ook gedenken wij in onze gebeden Dien Oomen e/v Toon Monsieurs. Zondag 25 mei 6.00u Eucharistieviering. 6e Zondag van Pasen. Voorganger: pastoor H. v. Geel en diaken J. v. Steenoven. Koor: Gemengd koor Schijf. Misintenties: Kees Mulders e/v Naan Tak; Cees Marijnissen e/v Marie Louise v/d Eijnden; tot zekere Intentie. Ook gedenken wij in onze gebeden Dien Oomen e/v Toon Monsieurs. 8.00u: Eucharistieviering. 6e Zondag van Pasen. Voorganger: pastoor H. v. Geel en diaken J. v. Steenoven. Zang: Maria v.d. Eijnden. Misintenties: leden en overleden leden van wandelgroep Thor; o/o Jongenelen-Thomas en Willen Thomas; o/o Schoone-Jongenelen en dochter Lia; Catharina Hectors; overl. zoon Johan. Ook gedenken wij in onze gebeden Dien Oomen e/v Toon Monsieurs. 10.00u: Eucharistieviering. 6e Zondag van Pasen. Voorganger: pastoor H. v. Geel. Koor: Samen Sterk Lepelstraat. Misintenties: o/o Kees Jongenelen-Marie de Herder; Adrie Doggen en Frans Hendrikx beide echtgenoten van Ella Jongeneelen; Jeanne v. Meer e/v Lauran Jongeneelen; Jos Takx e/v Annie v. Mieghem; Jaantje de Rijk e/v Adrie v. Overveld; o/o Mol-Aanraad; jgt. Adrianus Kuijstermans-Adriana Kuijstermans v. Meel; Piet v. Gastel e/v Corry Hacken dochter Corina; uit dankbaarheid; uit dankbaarheid en beterschap voor een ernstige zieke; Kees v/d Luytgaarden; Nelly v.d Luytgaarden v.d. Klundert; Stella v.d Luytgaarden. Ook gedenken wij in onze gebeden Dien Oomen e/v Toon Monsieurs. Maandag 26 mei 18.45u Rozenkransgebed. Aansluitend Woord- en communieviering. Voorganger: diaken J. v. Steenoven. Voor allen die in ziekenhuis of verzorging/verpleeghuis verblijven. Dinsdag 27 mei 18.45u Rozenkransgebed. Aansluitend Eucharistieviering. Voorganger: Rector N. Schnell. Voor allen die in ziekenhuis of verzorging/ verpleeghuis verblijven. Woensdag 28 mei 10.30u Woord- en communieviering Steunpunten Regio Rucphen. Voorganger: diaken J. v. Steenoven. Koor: Gemengd koor Zegge. 14.00u: Woord- en communieviering Oostkwartier Oudenbosch. Voorganger: Eigen voorganger. 18.45u: Rozenkransgebed. Aansluitend Woord- en communieviering. Voorganger: diaken J. v. Steenoven. Voor allen die in ziekenhuis of verzorging/verpleeghuis verblijven. Hemelvaartsdag 29 mei 6.00u Eucharistieviering. Voorganger: pastoor P. Swinne en diaken J. v. Steenoven. Koor: Zanggroep Melody. Misintenties: Kees Mulders e/v Naan Tak; Cees Marijnissen e/v Marie Louise v/d Eijnden; Kees Hopmans; o/o Mies Potters en, Carlo en Marjo; Cornelia Kerstens-Lauwerijssen; Gerard Kerstens e/v Toos v. Gastel; Ely Lamers e/v Piet Kerstens. 8.00u: Eucharistieviering. Voorganger: F. Burm en diaken J. v. Steenoven. Koor: Gemengd koor Zegge. Misintenties: Voor allen die in ziekenhuis of verzorging/verpleeghuis verblijven. 10.00u: Eucharistieviering. Voorganger: F. Burm. Koor: Basiliekkoor Zegge. Misintenties: Bas du Pont; Kees Hopstaken; overl. familieleden Fam Luijkx-Bastiaansen; Marinus Bartels en zoon Piet. Vrijdag 30 mei 18.45u Rozenkransgebed. Aansluitend Woord- en communieviering. Voorganger: diaken J. v. Steenoven. Voor allen die in ziekenhuis of verzorging/verpleeghuis verblijven. Mededelingen: Er is een actie “Restauratie Vieringtoren”. In dat kader is er op 24 en 25 mei een grote tweedehands markt in de pastorie van 11.30 tot 17.00 uur. Er zijn prachtige spullen bij. De moeite waard om eens een kijkje te komen nemen. Zondag is PAGINA 30

er een tweede collecte voor het onderhoud van onze Maria Boodschap Kerk en Kapel. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Er wordt dan gezorgd dat uw boodschap bij de juiste persoon terecht komt. De misintenties worden in de bode van de volgende week geplaatst. Misintenties in gesloten enveloppe met aan buitenzijde vermeld ‘Misintentie’ in de brievenbus van de pastorie. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord.nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord.nl Donderdag 22 mei 9.00u Woord en communieviering. Celebrant: diaken Jan Foesenek. Gebedsintenties: De overleden pastores van onze parochie. Zaterdag 24 mei 11.00u Eucharistieviering. Eerste Heilige Communie Willibrordusschool. Celebrant: Pastoor Frans Verheije geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Acoliet: Lars Koks. Gebedsintenties: De overleden pastores van onze parochie. 19.00u: Woord en Communieviering. Kerkwijdingszondag. Celebrant: Diaken Jan Foesenek. Lector: Ria Jochems. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Rinus Monsieurs partner van Corry Mertens-Antens; Petronella Maas e.v. Jacobus Braat wegens verj.; Johannes Uitdehaag e.v. Anna Roks wegens verj.; Cornelius Roks en Johanna de Bruijn en kinderen; Ries Brouwers e.v. Marion v. Oosterhout wegens verj.; Seintje v. Peer e.v. Nilleke Brouwers wegens jgt. Zondag 25 mei 11.00u Eucharistieviering. Zesde Zondag van Pasen. Kerkwijdingszondag. Celebrant: Pastor Ben Kortmann. Lector: Johan Reniers. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: De overleden pastores van onze parochie. Zondag 25 mei 13.00u Eucharistieviering. Eerste Heilige Communie Maria Gorettischool. Celebrant: Pastoor Frans Verheije geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Acoliet: Lars Koks. Gebedsintenties: Opa’s en oma’s van HalBrouwers; Ko Heeren e.v. Addy de Bruijn en overl. familie Heeren-de Bruijn. Huwelijk: Vrijdag 30 mei om 14.00 uur: Arnoud Hendrickx en Angelique Broeren. Zesde Zondag van Pasen (jaar A): In de vieringen van dit weekend lezen als eerste lezing uit de Handelingen van de Apostelen (Hand. 8, 5-8, 14-17) en als evangelielezing uit het evangelie van de evangelist Johannes (Joh. 14, 15-21). In de eerste lezing gaan Petrus en Johannes naar Samaria om de handen op te leggen aan de gedoopten, die wel met water zijn gedoopt, maar nog niet de heilige Geest hebben ontvangen. Zo wordt hun doop volledig. De evangelielezing sluit hier op aan, want in het evangelie van Johannes zegt Jezus zijn leerlingen toe, nu Hij hen gaat verlaten, om een andere Helper te zenden: de heilige Geest. Vieringen Eerste Heilige Communie: Op zaterdag 24 mei om 11.00 uur vieren we de eerste Heilige Communie voor de jongens en meisjes van onze Willibrordusschool. Op zondag 15 mei om 13.00 uur is de viering voor de jongens en meisjes van de Maria Gorettischool. Van harte wensen wij onze eerste communicantjes, hun ouders, broertjes en zusjes en alle familieleden een goede viering en een mooie dag toe. Rozenkransgebed in onze Lourdesgrot: Elke werkdag in de meimaand wordt om 14.00 uur het rozenkransgebed gebeden in onze Lourdesgrot. Tweede collecte: De tweede collecte in de vieringen van dit weekend is bestemd voor de inrichting van ons nieuwe parochiecentrum en ons nieuwe mortuarium. De laatste puntjes worden deze week afge-

werkt aan het pand en aan de inrichting. Inmiddels zijn we grotendeels verhuisd naar het nieuwe gebouw. Donderdag 29 mei: Op het hoogfeest van de Hemelvaart van de Heer is er om 11.00 uur de hoogmis in onze kerk. Op deze dag is er op donderdagmorgen géén viering in de Mariakapel en is er ’s middags géén rozenkransgebed bij onze Lourdesgrot. Website: www.parochiesintwillebrord. nl. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: Dhr. Ds. P. Michiels, Terweijdehoef 5, 4891 NJ Rijsbergen. Tel. 0768500949 Spreekuur: Werkdagen dinsdag, woensdag en donderdag telefonisch tussen 9.00 en 9.30 uur. Eredienst: Zondag 25 mei is Dhr. Ds. P. Michiels onze voorganger. Dhr. van Engelen is de organist. Dhr. van Dam is gastheer. De collecte is bestemd voor Amnesty. Voor de kinderen is er de kindernevendienst. Na afloop van de dienst is er de gelegenheid om samen koffie te drinken. Agenda: De Cantorij heeft donderdag 22 mei de laatste koorrepetitie van het seizoen. Er zijn nog plaatsen vrij voor het Gemeentereisje op 28 mei, vertrek om 9.15 uur. Nadere gegevens hierover vindt u in het kerkblad. www.pk-zundert.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 076-5013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Zondag 25 mei zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool in één groep. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) is er om 09.00 uur een dienst in het Trouwkerkje aan het Van Bergenplein. Voorganger is dan mevr. Anne-Mieke van Oost. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau.


Vakmensen gezocht! Succesvol eigen 7DEDNVKRS 'DJEODGKDQGHO 6SRRUZHJVWUDDWq(VVHQq7HO

www.devakman.info

www.bommeltje.be

Betonarbeiders Brecht

OPEN

van 6.30u tot 13.00u. en van 14.00u tot 17.30u. Zaterdag doorlopend van 8.00u tot 17.00u. Zondag en maandagnamiddag GESLOTEN

(BelgiĂŤ)

Wij zoeken ervaren en gemotiveerde betonbekisters voor kelderbouw en specialisten voor storten en vlinderen betonvloeren. Voor Alfa Beton in Brecht (B). Â&#x2021; Ervaring vereist Â&#x2021; Vrachtwagenrijbewijs C en ervaring met mobiel kraanwerk/ betonpomp pluspunt. Mail: info@alfabetonvloeren.be Telefoon: +32 47 49 69 040

RADIATEUR STUK? auto, tractor, motor, schipâ&#x20AC;Ś

22-delige honden encyclopedie .............. â&#x201A;Ź 7,50

TEUNIS BELLEN!

8-delige medische encyclopedie ............ â&#x201A;Ź 4,00

0113-216261

dames pockets ....................................... â&#x201A;Ź 0,10 kinderboeken .......................................... â&#x201A;Ź 0,10 glazen ijscoupes ..................................... â&#x201A;Ź 0,25 bruin glazen artikelen ............................. â&#x201A;Ź 0,05 alle speelgoed ................................Halve Prijs vanaf nu volop ORANJE ARTIKELEN

Terre des Hommes ,,â&#x20AC;&#x2DC;t Spiegeltjeâ&#x20AC;? Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

VAARBEWIJSCURSUS Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

LAATSTE SPOEDCURSUS START OP ZATERDAG 31 MEI Telefoon 0165-546707

WWW.YACHTCONSULT.COM.

24/7 ONLINE SHOPPEN WWW.THELINGERIESTORE.NL

WIJNCURSUS De cursus voor beginners duurt vier lessen, waarin de praktische en theoretische kennis wordt gedoceerd Per avond worden minimaal 15 wijnen geproefd en beoordeeld. De cursus wordt gegeven in de authentieke wijnkelder van 20.00 tot 23.00 uur en de kosten bedragen â&#x201A;Ź 125.00. Cursus: dinsdag 10, 17 en 24 juni en 1 juli Cursus: woensdag 11, 18 en 25 juni en 2 juli Op verzoek zenden wij u de nodige informatie

Metaalwerken Bergen op Zoom BV

klusbedrijf starten.

Infra & verhuur

BESTRATINGEN TUINAANLEG / ONDERHOUD

is een internationale onderneming met een uniek machinepark en 100 enthousiaste en betrokken medewerkers. Onze specialisaties zijn; engineering, plaatbewerking, poedercoaten en assemblage. We leveren zowel onderdelen als complete machines HQDSSDUDWHQYRRUGLYHUVHPDUNWHQ:LM]LMQYROOHGLJ,62JHFHUWLÂżFHHUG Metaalwerken Bergen op Zoom BV is te karakteriseren als dynamisch en innovatief en geldt binnen de branche als zeer geavanceerd. Wij zijn op zoek naar ervaren technisch geschoolde collegaâ&#x20AC;&#x2122;s voor de functies:

Â&#x2021;3URJUDPPHXUYRRUGHODVURERWLQVWDOODWLHV MBO WTB plus ervaring Mig en Tig lassen

Â&#x2021;0HGHZHUNHUVYRRUGHODVURERWLQVWDOODWLHV MBO WTB plus ervaring Mig en Tig lassen Â&#x2021;3RHGHUFRDWHU Door middel van poedercoaten metaalproducten voorzien van een beschermende laag. (ervaring noodzakelijk). Â&#x2021; .ZDOLWHLWVFRQWUROHXU Voor controle van gecoate producten met name visueel, laagdikte en verpakking volgens voorschrift. Â&#x2021; .ZDOLWHLWVFRQWUROHXUMBO niveau plus ervaring in productietechnische metaalomgeving. Heeft u interesse? Stuur of mail dan een gemotiveerde brief met cv naar personeelszaken@bozgroup.eu Telefoon: 0164-240910. Zie voor meer informatie onze website www.bozgroup.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Tel. 0165 303332

$SRWKHHN =XQGHUW

www.vanewouw.nl

Uw auto verkopen?

]RHNWWHUYHUVWHUNLQJYDQ KHWDSRWKHHNWHDPHHQ

Bel: 06-51286089

apothekersassistente

Ook â&#x20AC;&#x2DC;s avonds en op Zondag! Alle autoâ&#x20AC;&#x2122;s vanaf BJ 2000 Max. 175.000 km

%HQ MH JHGLSORPHHUG JHGUHYHQ Ă&#x20AC;H[LEHO NODQWYULHQ GHOLMNHQWKRXVLDVWEHUHLG ELMQD IXOOWLPHWHZHUNHQ VWDDWSDWLsQWHQ]RUJELMMRXKRRJLQKHWYDDQGHOZHHW MHYDQDDQSDNNHQHQKRXMHYDQEHUHLGHQ"

U krijgt dan een eerlijk bod, direct geld + RDW Vrijwaring

'DQLV$SRWKHHN=XQGHUWRS]RHNQDDUMRX

Uw auto/bus te koop? Bel: 06-10401169

Wijnhandel Fa. F.J. van Spaandonk & Zoon BV

$SRWKHHN=XQGHUWLVHHQ]HOIVWDQGLJHEHUHLGHQGHHQ JHFHUWLÂżFHHUGH DSRWKHHN LQ JH]RQGKHLGVFHQWUXP 'H :HOERUJLQ=XQGHUW

We vragen:

"  

:LMELHGHQHHQHQWKRXVLDVWDSRWKHHNWHDPPHWDSR WKHNHUV HQ DSRWKHNHUVDVVLVWHQWHQ HQ DSRWKHHN PHGHZHUNHUV (U LV HHQ QDXZH VDPHQZHUNLQJ PHW DOOH KXLVDUWV DVVLVWHQWHQ :LM KHEEHQ HHQ PRGHUQH DSRWKHHN GLH YRRU]LHQ LV YDQ DOOH JHDXWRPDWLVHHUGH JHPDNNHQ :H ZHUNHQ PHW 3KDUPDFRP PDNHQ JH EUXLNYDQ&HQWUDO)LOOLQJGH+HUKDDOVHUYLFHHQ%D[WHU OHYHULQJHQKHEEHQHHQDIKDDODXWRPDDWHQEHUHLGHQ QRJ VWHHGV ]HOI 'LW KRXGW RQV ZHUN DIZLVVHOHQG HQ XLWGDJHQG Heb je zin gekregen om in ons team je steentje bij te dragen, reageer dan door je CV en motivatie te mailen naar apotzund@westbrabant.net. Zijn er nog vragen, bel ons dan op 076-5976160.

Ste Bernaertsstraat 27 â&#x20AC;&#x201C; 4731 GN Oudenbosch Tel: 0165 â&#x20AC;&#x201C; 312774 - E-mail: vanspaandonk.wijn@planet.nl

Verkoper truck& traileronderdelen    A. van Tilburg (AVT) is dĂŠ specialist in West-Brabant en Zeeland in verkoop van truck- & traileronderdelen. Binnen een klein hecht team heb je rechtstreeks contact met klanten om hen te adviseren in, en verkoop, van deze onderdelen. AVT heeft een unieke positie in de markt vanwege haar brede aanbod in produkten en diensten, zo onderscheidt zij zich van de concurrenten in de markt.

Interesse? Bel met Walter Rasenberg (vestigingsleider) 06-54 79 65 24, mail naar pz@avt.nl of Whatâ&#x20AC;&#x2122;sapp je bericht naar 06-54 96 21 82.

www.avt.nl

1DPHQVGHDSRWKHNHUVHQKHWJHKHOHWHDPYDQ $SRWKHHN =XQGHUW 'H :HOERUJ &= =XQGHUW ZZZDSRWKHHN]XQGHUWQO

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

PALLETS

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157

MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Minimaal 100 stuks.

Plantenkwekerij Marc (

Raats

* Perkplanten Koopzondagen * Geraniums 11.00 u Âą 16.00 u )XFKVLDÂśV 18, 25, 29 6XUILQLDÂśV (Hemelvaartsdag) mei * Hanging baskets Dagelijks open van * Kuipplanten Ma t/m za 9.00 u Âą 18.00 u Bergsebaan 118, Nispen * Vaste planten 06-16380941 * Heesters * Potgrond Uitgebreid en vernieuwd Dagelijks verse aardbeien. * etc. etc

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

CARAVAN CENTRUM BOSSCHENHOOFD zoekt per direct een

werkplaatshulp / caravanmonteur Wij denken aan een student of vutter die handig en vitaal is, gewend om te klussen en zelf technische oplossingen bedenkt, QDXZNHXULJZHUNWHQĂ&#x20AC;H[LEHOLQ]HWEDDULV Momenteel 16 tot 24 uur RSEDVLVYDQHHQQXOXUHQFRQWUDFW Mail je reactie met foto naar: info@ccbosschenhoofd.nl

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL Jan van Bergen Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911


MANNIËN Coca Cola 9-pack 11, €

(Bevat statievrije flessen, officiële Coca Cola van Poolse afkomst) n en winkele Ontspann en | kopje koffie er rk pa is at gr personeel behulpzaam n ve oe pr lekker

Per pack

Openingstijden: Ma t/m vrij: 08.30 - 20.00 uur Zaterdag: 08.00 - 18.00 uur Zondag: 10.00 - 16.00 uur

prikkelen | adviseren | proeven | verwennen | bereiden

99

Manniën

Raadhuisplein 12 | Rucphen | 0165 341281 | www.plus.nl/rucphen

Nu EXTRA KORTING

Welkom in de wereld op alle haarden van sfeer en warmte en kachels

AANBIEDING: Bij alle pelletkachels

Morgen 15 april Koopzondag 500 kilo pelletkorrels GRATIS 11.00-17.00 uur

KOOPZONDAG GROOTSTE SHOWROOM GROOTSTE SHOWROOM BER PTEM SEei 25 29m UUR 11.00-17.00

ZUID NEDERLAND ZUID NEDERLAND

Houtkachels Pelletkachels Liftdeur houtkachels Design gashaarden Open haarden Afvoervrije gashaarden Bio haarden Electrische kachels Natuursteen schouwen Snelle levering Vakkundig geplaatst info@schouwenpaleis.nl www.schouwenpaleis.nl

Zaterdag 24 mei:

Babypark:

Familiefeestjes saai? Rond een barbecue van Weber is dat allerminst het geval! U bent vrij om met uw handen te eten, van tafel te gaan zonder onbeleefd over te komen… U kunt zich kortom lekker amuseren met uw familie, in de open lucht, het hele jaar door.

• Gratis foto van je baby/kindje • Gratis kinderwagen APK • Workshops/Proeverij stoomkoken by Beaba/BabyCook

Enkele Weber toppers uit het assortiment van GAMMA:

Raad hoeveel hoenderveren er in een kussen en dekbed zitten. De winnaars ontvangen dit product geheel gratis op het einde van de dag!

De absolute eredivisie onder de Weber houtskoolbarbecues met nog meer gebruiksgemak en een verbeterde en nog completere uistrusting. Weber One Touch Premium 57 cm houtskoolbarbecue. € 249,95

ontdek GoStores Roosendaal! BCC: KOFFIEPROEFDAG (met cupcakes) in de winkel: kom koffie van Nespresso en Dolce Gusto proeven

Beter Bed:

Bruynzeel Keukens:

Speciaal weekend: hapje en drankje

GAMMA:

Demonstratie van Kärcher hogedrukreinigers en hamburgers bakken op Weber barbecues

Prominent:

- Gratis zitadvies op maat van een zitspecialist - Gratis goodiebag

Outdoor & Travel Outfitters:

Wedstrijd slacklining: wie blijft het langste staan? Voor de eerste 50 deelnemers een aardigheidje en de winnaar een waardebon van onze winkel.

Nu 40% korting op alle keukenkasten

Deze draagbare barbecue Smokey Joe is de ideale reisgenoot en zorgt direct voor de juiste stemming bij het barbecueën. Ideaal voor op het strand, in de achtertuin of op het balkon.

€ 79,95

Dankzij de brikettenstarter wordt het aansteken van uw houtskoolbarbecue een fluitje van een cent. In 15-30 minuten hebt u een perfect gloedbed van houtskool of briketten. Net genoeg tijd voor een aperitiefje met vrienden... € 24,95

Ze zijn er! Kom kijken naar de nieuwe Bruynzeel keukens! Keuken Pallas: inclusief standaard apparatuurset en spoelbak en kraan van het merk Bruynzeel Keukens, kunststof werkblad (32 mm), inmeten, bezorgen en monteren. Dat is handig: • Extra brede lades zorgen voor meer opbergruimte • Alle spoelkasten worden geleverd met aluminium bodem Bruynzeel Keukens | Rucphensebaan 6 | 4706 PJ Roosendaal

KOOPZONDAG 25 mei* *Babypark en Prominent zijn gesloten tijdens de koopzondag.

Nu direct naar alle websites van de winkels via de homepage van

www.gostores.nl/roosendaal

!

Rucphensebaan / Oostplein facebook.com/GoStoresRoosendaal

Dru 20140521  
Dru 20140521