Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R U C P H E N S E

31 JULI 2013 WEEK 31

Uitgeverij

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

SPORT

Volg ons via twitter: @RucphenseBode

SUBSIDIE VOOR PLUSBUS VERVALT

Te l .

Informatie van

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

VERHUIZING UKKENBURG LICHT VERTRAAGD

Fietsvijfdaagse start zaterdag

Seniorengymclub gaat weer van start

RUCPHEN - De fietsvijfdaagse van Rucphen start zaterdag 3 augustus weer. De organisatie is wederom in handen van handbalvereniging Orion. De gezelligheid en de mooie routes vormen de basis van het voortbestaan van de fietsvijfdaagse. Er worden vijf dagen gereden, maar voor de medaille hoeven deelnemers maar vier dagen mee te trappen. Op zondag 4 augustus wordt een speciale gezinsrit verreden waar kinderen onder de twaalf jaar gratis aan mee mogen doen. De fietsvijfdaagse start elke dag tussen 10.30 en 15.00 vanuit de kantine van handbalclub Orion achter Skidôme en de De Vijfsprong. De routes zijn ongeveer 25 en 50 kilometer.

SCHIJF - Het project Meer Bewegen Voor Ouderen start op woensdag 7 augustus weer. Het is belangrijk om zo lang mogelijk in beweging te blijven, zeker bij het ouder worden. Elke woensdagochtend is hiervoor gelegenheid in gemeenschapshuis D’n Hoge Dries in Schijf. Om 9.15 uur start dan de gymclub die onder deskundige leiding staat. De ochtendgymnastiek duurt tot 10.00 uur. De gymclub bestaat uit zestien leden en heeft zowel dames als heren als lid. De gezellige club kan nog wel wat leden gebruiken. Ook is het een mooie gelegenheid om na de vakantieperiode aan iets nieuws te beginnen, zo meldt de organisatie van Meer Bewegen voor Ouderen.

67 automobilisten Zundertseweg op bon

Verkoop van Zonnewijzers

RUCPHEN - Tijdens een snelheidscontrole door de politie op de Zundertseweg in Rucphen zijn 67 automobilisten op de bon gegaan. In totaal controleerden agenten van het verkeershandhavingsteam donderdag tussen 15.15 en 21.45 uur in totaal 1.140 automobilisten. De snelste overtreder kwam met 117 km/u voorbij de radarauto. De politie houdt snelheidscontroles op locaties waar regelmatig verkeersongevallen plaatsvinden en op plekken waar overlast ontstaat door te hard rijden. De controles worden gehouden op basis van afspraken met wegbeheerders en/of omwonenden. Het aantal verkeersongevallen en klachten is daarbij leidend.

Open huis Centrum Eetstoornissen RUCPHEN - Het Centrum Eetstoornissen GGz Breburg aan de Poolseweg 190 in Breda houdt op donderdag 26 september open huis voor cliënten, familie, betrokkenen, geïnteresseerden en professionals. Met workshops wordt een inkijkje gegeven in het behandelaanbod. Door de intensieve samenwerking van Jeugd en Volwassenen van GGz Breburg heeft het Centrum een aanbod voor kinderen vanaf 10 jaar, jongeren en volwassenen. De kliniek behandelt anorexia nervosa, boulimia nervosa en ‘binge eating disorder’ bij adolescenten en volwassenen. Voor jeugdigen heeft het centrum een ambulant aanbod voor anorexia en boulimia nervosa.

RUCPHEN - Ouderwetse oogsttaferelen waren zondag te bewonderen in de Heemtuin van Rucphen. Hier laat Theo van Dijk zien hoe het er vroeger aan toe ging. Er waren demonstraties korenpikken, schoven binden en oppers maken. Een ouderenkoor uit Zegge zorgde voor een muzikale noot. LEZERSFOTO C. COPPENS

Minder huurwoningen komen vrij door stagnerende woningmarkt

Aantal woningzoekenden stijgt fors RUCPHEN – Steeds meer mensen in de gemeenten Rucphen en Zundert zoeken een huurwoning. Het aantal woningzoekenden bij woningcorporatie Thuisvester voor deze twee gemeenten lag eind december op 5.093. Dat zijn ruim 461 inschrijvingen meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag van Thuisvester. Eind 2009 lag het aantal inschrijvingen nog onder de 4.000. DOOR MONIQUE JANSEN Het aantal woningzoekenden in de gemeente Rucphen en Zundert groeit door de stagnatie op de woningmarkt. De vraag naar eengezinswoningen blijft onverminderd groot. Daar staat tegenover dat er minder huurwoningen zijn vrijgekomen. Dat komt ook, omdat veel huurders een veel hogere huurprijs moeten betalen als zij naar een andere huurwoning willen verhuizen. Daardoor stroomt deze groep niet door op de woningmarkt. Woningvoorraad In de gemeente Rucphen had Thuisvester eind december de beschikking over 2.905 huurhuizen. Dat zijn er 34 meer dan een jaar eerder. De woningvoorraad in de gemeente Zundert bedraagt 1.150 huurwoningen. Dat zijn er vier minder dan in 2011. Veruit de meeste woningen staan in Sint Willebrord (1.552 woningen).

Ik ga op vakantie en ik neem mee...

de BODE! Maak een foto van jezelf of je reisgenoot met de Bode op jouw vakantiebestemming en win mooie prijzen!

Daarna volgen Zundert (691), Sprundel (518), Rucphen (507), Rijsbergen (365) en Zegge (254). In het kerkdorp Achtmaal heeft Thuisvester met 17 huurwoningen het minste aanbod aan huizen. Thuisvester concludeert dat in 2010 veel zittende huurders in hun woning bleven, omdat ze stap naar een koopwoning niet willen of kunnen maken. De verhuisgraad bedroeg in de gemeenten Rucphen en Zundert maar 4,33 procent. Inschrijfregelingen Woningcorporaties zijn verplicht om negentig procent van de vrijgekomen sociale huurwoningen aan te bieden aan huishoudens met een inkomen onder de 34.085 euro. Thuisvester is daar ruim in geslaagd in 2012. Thuisvester heeft dit jaar de inschrijfregelingen voor alle werkgebieden (naast Rucphen/Zundert zijn dat Oosterhout en Geertruidenberg) gelijk getrokken.

Verhuurdersheffing Het kabinetsbeleid heeft grote invloed op Thuisvester. De woningcorporatie moet door de ingevoerde verhuurdersheffing een belasting betalen van 0,3 miljoen euro in 2013, oplopend tot ongeveer 10,1 miljoen euro in 2017. Naast de verhuurderstax dient de corporatie ook nog saneringsheffing te betalen aan het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting. Voor 2013 is dat een bedrag van 3,2 miljoen euro. Dat wordt vanaf 2018 opgevangen door lagere onderhoudskosten per woning. Dat kan volgens Thuisvester, doordat er tot 2017 flink wordt geïnvesteerd in de bestaande woningen. Ook is dit jaar de inkomensafhankelijke huurverhoging doorgevoerd.

PLUS Manniën Rucphen Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

WIN EEN BODE ACTIEPAKKET t.w.v.

Jupiler bier

JOUW FOTO IN DE BODE!

(max. 6 kratten per klant)

€ 50 +

Tot nu toe had Thuisvester drie aparte verdeelsystemen. Het puntensysteem in Rucphen en Zundert is omgezet naar inschrijfduur.

krat à 24 flesjes (excl. emballage)

PER KRAT 13.49

79 49 8. 9.

Stuur je mooiste foto naar:

foto@internetbode.nl Vermeld bij je inzending ook even je naam, waar je de foto hebt gemaakt en waar je zelf vandaan komt. Inzenden kan t/m 14 augustus 2013

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

SCHIJF - Leerlingen van groepen zeven en acht van de basisscholen uit Zundert, Wernhout, Achtmaal, Klein Zundert, Rijsbergen en Schijf of van basisschool voor speciaal onderwijs Het Kompas in EttenLeur kunnen weer ‘Zonnewijzers’ verkopen. Dit zijn programmaboekjes voor het corso. Per verkochte Zonnewijzer ontvangt het kind twintig cent. De Zonnewijzers zijn dinsdag 13 augustus tussen 15.30 en 17.00 af te halen in he Cultuurcentrum (Molenstraat 5 in Zundert). Op dinsdag 20 augustus dienen de overgebleven boekjes en de verkochte boekjes weer te worden ingeleverd. Bij vragen, neem contact op met Rita de Meijer, tel. 076-5990004.

Vogelopvangcentrum zoekt boeken RUCPHEN - Het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert zoekt boeken voor de natuur- en tuinboekenmarkt op zondag 18 augustus. Er worden met name boeken en tijdschriften gezocht over de tuin, planten, vogels, dieren of natuur in het algemeen. Het Vogelrevalidatiecentrum wil de boeken verkopen tijdens de boekenmarkt. De opbrengst is voor de opvang van de vogels. Boeken kunnen afgeleverd worden bij het Vogelrevalidatiecentrum. Daarnaast zijn ook kopjes, schoteltjes en melkkannetjes welkom bij het centrum. Met dit servies kunnen de vogels de winter worden doorgeholpen. Het Vogelrevalidatiecentrum zit aan de Luitertweg 36A in Zundert.

Fietsroute Van Gogh beste van Brabant RUCPHEN - De fietsroute door de wereld van Vincent van Gogh is uitgeroepen tot beste fietsroute van Brabant. Het traject van 335 kilometer -verdeeld over vijf routes- staat fier op nummer één in de top tien van fietsroutes van Brabant op www.routesinbrabant.nl. De routes starten onder meer bij het Vincent van Goghhuis in Zundert (een afstand van 60 kilometer) en bij het Vincent van Gogh Informatiecentrum in Etten-Leur (een afstand van 49 kilometer). Kunsthistoricus Rebecca Nelemans heeft de fietsroutes uitgezet en leidt de fietser onder meer langs verschillende bezienswaardigheden. De geboortegrond van Van Gogh ontbreekt natuurlijk niet.


ZONNEKLAAR BERENBURG Hele liter

SOUTINI SAMBUCA 70 cl

BAILEYS IRISH CREAM KOFFIELIKEUR 70 cl

ELDERS 16,99

NORMAAL 8,49

99

99

12.

6.

ELDERS 13,99

9.99

VERGELIJKBARE PRIJS 11,45

ELDERS 1,79

1.-

..

FAHNENBRAU BIER Blik 50 cl

ELDERS 5,89

ELDERS 4,69

3.99

3.99

6.

BARNETTI VERMOUTH BIANCO

9.

PAMPAS DEL SUR Ons grote succes!

ELDERS 3,09

ELDERS 4,19

2.59

2.99

GLAZEN KARAF

DRINK GLAZEN

Ideaal voor sap, wijn of sangria! op=op

In zomerse kleuren op=op

1,5 liter

1,5 liter

ELDERS 0,39

ELDERS 0,99

ELDERS 1,99

ELDERS 1,39

29

59

99

69 BEKER XL PORSELEIN In 6 trendy kleuren op=op

ELDERS 0,69

ELDERS 1,99

45

99

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH

ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + + Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 5 augustus 2013, zolang de voorraad strekt.

WWW.DIRCKIII.NL

ROSEยด D'ANJOU

99

99

8.

Of Lรถwenweisse blik 50 cl

NORMAAL 9,99

VERGELIJKBARE PRIJS 12,69

99

WEISSBIER FRANZISKANER

Berger Baron Bordeaux Ook rood

SCOTCHMAN WHISKY 70 cl

GIJSBRECHT VAN AEMSTEL JONGE JENEVER Hele liter

^SSE LA CHA Chardonnay

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD

PEPSI COLA OF 7-UP Blik 33 cl

JOJO TROPICAL

MINERAALWATER

ELDERS 0,45

29

SINAS

1,5 liter

APPELSAP

1,5 liter

ELDERS 0,49

ELDERS 1,29

37

89


ACTUALITEIT

Stichting Groenhuysen treedt in overleg met gemeente

Subsidie voor BoodschappenPlusbus vervalt RUCPHEN – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten volgend jaar de subsidiëring van de BoodschappenPlusBus stop te zetten. “De bus heeft zeker een positief effect, maar heeft niet bijgedragen aan onze doelstelling van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning)”, vertelt wethouder John van Hal van Zorg en Welzijn. Het was de bedoeling dat door de ingebruikname van de BoodschappenPlusBus het aantal ritten met de deeltaxi zou verminderen, maar dat is niet gebeurd. Ook moet de gemeente bezuinigen. DOOR MONIQUE JANSEN De BooschappenPlusBus wordt bekostigd uit een samenwerkingsverband tussen de gemeente Rucphen, woningstichting Thuisvester, stichting Groenhuysen, de Rabobank en het Nationaal Ouderenfonds. De bus is vorig jaar in gebruik genomen. Budget steunpunten Het gemeentebestuur zal geen apart bedrag meer reserveren voor de Bood-

Ouderenfonds De BoodschappenPlusbus is een initiatief van onder meer het Nationaal Ouderenfonds. De bus rijdt al meer in zestig plaatsen in Nederland. De eerste bus werd in 2006 ingezet. Jaarlijks komen landelijk 22.000 ouderen het huis uit dankzij de BoodschappenPlusbus.

schappenPlusBus. Stichting Steunpunten Rucphen (SSR) draagt zorg voor de BoodschappenPlusBus. Wethouder Van Hal laat weten dat het aan Stichting Steunpunten Rucphen is om de bus wel of niet te laten rijden. “De stichting kan daarover een interne afweging maken”, vertelt Van Hal.

‘Stichting kan interne afweging maken’ De SSR dient het benodigde bedrag dat nodig is voor het laten rijden van de bus dan uit het eigen budget te betalen. Voorzien in behoefte De Stichting Steunpunten Rucphen valt onder de zorg van Stichting Groenhuysen. “We zouden het heel erg vinden als deze subsidie wegvalt”, vertelt woordvoerster Mariëlle Franken van Groenhuysen. “De BoodschappenPlusBus voorziet echt in een behoefte. De bus rijdt op alle werkdagen en is een groot succes. Voor ons is het ge-

De BoodschappenPlusbus is volgens stichting Groenhuysen een groot succes.

bruik echt boven verwachting.” De cliënten blijken deze voorziening erg te waarderen. “De bus haalt mensen uit hun isolement”, legt Franken uit. Mensen gaan met de BoodschappenPlusBus geregeld een dagje weg. Zo zijn al bezoeken afgelegd aan braderieën, winkelcentra, een hightea, een dierentuin en aan landgoed Mattemburgh in de gemeente Woensdrecht. De gebruikers van de bus betalen drie euro om mee

te rijden en worden op hun woonadres afgehaald en weer thuisgebracht. Rolstoelen en rollators kunnen gewoon mee. Ook beschikt de SSR over voldoende vrijwilligers om de bus te laten rijden. In gesprek Mariëlle Franken kondigt aan dat Groenhuysen in gesprek zal treden met de gemeente. Het is voor Stichting Steunpunten

ARCHIEFFOTO

Rucphen moeilijk om de bus uit eigen middelen te bekostigen. Dat zou namelijk ten koste gaan van andere activiteiten. De BoodschappenPlusBus reed in het laatste half jaar van 2012 in totaal 96 keer uit en vervoerde in totaal 480 deelnemers. In de periode van 1 januari tot 31 maart 2012 maakte de bus 56 ritten met in totaal 310 klanten. De leeftijd van de gebruikers ligt tussen de 65 en 85 jaar oud.

Kinderopvang en buitenschoolse opvang vertrekken naar basisschool Vinkenbos

Verhuizing van kindercentrum Ukkenburg licht vertraagd SPRUNDEL – Kindercentrum de Ukkenburg verhuist in augustus nog niet van het huidige pand aan de Rucphensebaan naar basisschool Vinkenbos. De verbouwing van de school kon nog niet van start, waardoor de Ukkenburg later zal verkassen. Kober kindercentra verwacht binnen een paar maanden alsnog met het kindercentrum in Vinkenbos in te kunnen trekken. DOOR MONIQUE JANSEN Kober zet met het onderbrengen van het kindercentrum op Vinkenbos in op de realisatie van ‘brede scholen.’. Daarbij worden de basisschool, de peuterspeelzaal en de kinderopvang op één locatie gerealiseerd.

De Ukkenburg bestaat uit een kinderopvang voor de jeugd van nul tot vier jaar oud en een buitenschoolse opvang voor kinderen van vier tot twaalf jaar oud. Eigen lokaal De Ukkenburg zal in basisschool Vinken-

bos een eigen lokaal krijgen. Nu maakt de peuterspeelzaal nog gebruik van twee ruimtes. “Dat is luxe, maar de peuterspeelzaal heeft aan één lokaal genoeg”, vertelt Jean-Pierre van der Horst, regiomanager bij de Kobergroep. “Dat kan compacter.” Eén lokaal dient voor de kinderopvang

verbouwd te worden, omdat er slaapgelegenheid voor de kleintjes en sanitair moet worden gerealiseerd. In de nieuwe situatie zullen de peuterspeelzaal en de kinderopvang voorlopig apart blijven draaien. Van der Horst sluit niet uit dat in de twee organisaties die beiden onder Kober vallen in de toekomst meer zullen gaan samenwerken. De ouders van de kinderen die gebruik maken van de peuterspeelzaal en de kinderopvang zijn tijdens een speciale bijeenkomst geïnformeerd over de verhuizing. Huisvestingskosten Door het onderbrengen van de Ukkenburg

in Vinkenbos dalen de huisvestingskosten voor Kober met een bedrag van 13.000 euro. Kober huurt het gebouw van de Ukkenburg van de gemeente Rucphen. De verbouwing van het lokaal in Vinkenbos kost maximaal 120.000 euro, zo meldt het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen. De gemeente draagt deze kosten. Het geld dat hiervoor nodig is komt uit het potje ‘reserve onderwijsachterstanden’. De locatie van de Ukkenburg zal door de gemeente worden herontwikkeld. Mogelijk komt er op de plek van het kindercentrum ruimte voor de bouw van woningen.

Peuterspeelzalen in Schijf en Zegge behouden ZEGGE/SCHIJF - Het peuterspeelzaalwerk in de gemeente Rucphen kon door Kober niet kostendekkend worden uitgevoerd. DOOR MONIQUE JANSEN In 2010 leed Kober een verlies van 62.000 euro op de peuterspeelzalen. De belangrijkste oorzaak ligt in Zegge en Schijf waar de peutergroepen kleiner zijn dan in de grote dorpskernen Sint Willebrord, Sprundel en Rucphen. Doordat de peutergroepen in Zegge en Schijf niet vol zitten, zijn de personele lasten voor Kober groot.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

ARCHIEFFOTO

www.internetbode.nl

Kinderopvang de Ukkenburg is nu nog gehuisvest in een oude gymzaal.

Kopzorgen Dat leidde bij Kober tot kopzorgen en heeft geleid tot overleg met de gemeente en de Borgesiusstichting waaronder alle katholieke basisscholen in de vijf kerkdorpen vallen. “Uit het overleg is gekomen dat de peuterspeelzalen in Zegge en Schijf blijven behouden. Wij zullen alle inspanningen doen om daar voor te zorgen”, vertelt Van der Horst. In ruil daarvoor bekostigt de gemeente de verbouwing van basisschool Vinkenbos. Kober heeft beloofd in de hele gemeente het peuterspeelzaalwerk voor minimaal vijf jaar te garanderen.

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

Volg ons op Twitter: @RucphenseBode.


KIJK OP ACTION.NL VOOR DE FOLDER!

HIGH STREET

SHAMPOO

ESSELTE

in diverse trendy kleuren

400 ml

stapelbaar A4-formaat

PALMOLIVE NATURALS diverse soorten

DAMES TOP maten S-XL voorgevormd

4.49

DAMES

KOUSEN VOETJES met katoen

7.99

één maat

heren QUARTER SOK met badstof maten 43-46 2 paar

1.49

2 PA A R

1.19

WETENSCHAPPELIJKE

REKEN MACHINE solar American Snacks XXL GUM diverse soorten

0.49

1.29

DESIGN

SKIM BOARD 104x52 cm

7.95

7.95

ZOMERSE HOED diverse kleuren

1.19

1.29

1.59

TEXTIELACTIE!

AMSTERDAM

LONGDRINK GLAZEN 27 cl stapelbaar COLA GLAZEN 22 cl of BIER GLAZEN 28 cl

1.69

S E T/6

1.69

0.89

2.49

DUGADOO'S OF BISTRELLO

CHIO CHIPS Bistrello

0.69

HANNIBAL

TROLLEY REISTAS met uitschuifbare handgreep voor optimaal reiscomfort extra stevig XL-size!

en dessins maten 56-58

textiel VLAGGEN LIJN ca. 6,5 meter

bureau KLEM LAMP diverse kleuren

paprika: 100 gram Dugadoo's bbq: 125 gram

radiografisch bestuurbare SPEEDBOOT 23 cm

DAMES/HEREN

BRIEVEN BAK diverse kleuren

11.99

IN DE WINKEL NOG MEER VOORDEEL!

Elders 7.95 8.99

Elders 3.50 4.95

MICROFIBER

KLARO

60x50x10 cm

reinigt en beschermd 1 liter

HOOFD KUSSEN voor de juiste ondersteuning

AUTO SHAMPOO was&wax

4.99

10 stuks AUTO POETSDOEKEN 33x34 cm

0.79

0.79

Kijk voor winkeladressen en overige informatie op onze website: www.action.nl

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 28-07-2013 t/m za. 03-08-2013 in Nederlandse filialen.

DAMES TAS imitatieleer


ACTUALITEIT

Cor Lazeroms heeft menig scholier een leuke en spannende middag bezorgd

Column

Jeugdbegeleider in hart en nieren RUCPHEN – Reeds meer dan 30 jaar heeft Cor Lazeroms menig inwoner leren schaken, zowel op school alsook op de schaakclub. Daarnaast heeft hij nog vele jeugdactiviteiten georganiseerd, gecoördineerd en begeleid. Kinderen begeleiden is nog steeds zijn grote passie.

Eugène de Kok

Het internetcafé Op het moment dat deze column wordt gedrukt, stap ik in het vliegtuig. Vakantie. Fijn voor je, denkt u misschien. Ja, maar eerlijk gezegd houd ik ook mijn hart vast. Op de plek waar ik al jaren naartoe ga, is geen kabeltelevisie en ben je min of meer verstoken van internet. Het is ook geen Nederlandse enclave waar de Telegraaf dagelijks, in kilo’s zware stapels wordt bezorgd. Als je iets van het nieuws wilt zien, moet je een paar kilometer rijden naar het stadje. Daar kun je in een internetcafé - hier bestaan ze nog - de nieuwssites checken. En elke keer dat ik dat de laatste jaren deed, werd ik er verre van vrolijk van. Zo las ik op een zonnige morgen in juli 2000 dat een Concorde was neergestort op een vliegveld in Parijs. 113 doden en het einde van het supersonische vliegtuig. Tijdens mijn vakantie in augustus 2005 raasde de orkaan Katrina over New Orleans. Iedereen weet wat daarvan de gevolgen waren. Halverwege augustus 2008 leek het in tegenstelling tot andere jaren redelijk te gaan, maar las ik al wel berichten over een Amerikaanse bank: Lehman Brothers. In september stonden alle medewerkers met een kartonnen doos op straat en was de kredietcrisis een feit. In 2010 ging ik met een goed gevoel op vakantie, omdat die crisis al op zijn einde leek te lopen en de weg omhoog was gevonden. Nee dus, bleek in juli in het donkere internetcafé. Elke website was veranderd in het Financieel Dagblad. Griekenland en Europa zouden omvallen als andere landen niet snel met miljarden euro’s over de brug kwamen. Drie jaar later is niets veranderd. ‘Europa wil graag een zomer zonder Griekse crisis’, was eind juni een kop van een NOS-bericht. Dat wil ik ook, maar ik vrees het ergste met de aangekondigde massaontslagen onder ambtenaren en de demonstraties tegen die maatregelen. Een causaal verband tussen mijn vakantiebezoekjes aan het internetcafé en rampspoed elders is er niet, maar dit keer neem ik het zekere voor het onzekere en kruip niet achter het beeldscherm. Wie weet helpt het. Bovendien vier ik dan ook eens echt vakantie.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode Rucphense Bode Redactie Monique Jansen Correspondent Hélène Heijs, Corine Roks Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 31 De oplossing van deze puzzel is in week 32 te vinden op www.internetbode.nl

Schaken is niet moeilijk als het spelletje maar goed uitgelegd wordt.

DOOR HÉLÈNE HEIJS Als onderwijzer van de Sint Martinusschool in Rucphen leerde Cor Lazeroms vele kinderen niet alleen de basisvaardigheden lezen, schrijven en rekenen, maar begeleidde hij ze ook in hun algemene ontwikkeling met o.a. schaaklessen. “Werken met kinderen is prachtig”, vertelt hij enthousiast. Niet moeilijk Vanaf 1980 plande Cor op het einde van het schooljaar schaaklessen en een onderlinge schaakcompetitie in het lesprogramma. Er was altijd schaakmateriaal in de klas aanwezig en vooral tijdens regenachtige pauzes werd hier dankbaar gebruik van gemaakt. Met de St. Martinusschool deed hij jaarlijks mee aan het kampioenschap voor basisscholen van het district Roosendaal. Hoewel Cor sinds 2009 gepensioneerd is geeft hij nog steeds schaakles. Niet alleen op de Sint Martinusschool, maar ook op andere basisscholen in de gemeente geeft hij promotielessen in de groepen 4 en 5. Hierbij maakt hij gebruik van de dvd “Lang leve de koningin”, waarna de beginselen van het schaakspel in groepsverband uitgelegd worden. ”Schaken is niet moeilijk en iedereen kan het leren”, vertelt Cor. “Schaken is goed voor de algemene ontwikkeling. Kinderen worden gestimuleerd tot nadenken –eerst denken, dan zetten-

en worden meteen geconfronteerd met de gevolgen van hun zet. Een partij verliezen is helemaal niet erg, dat hoort bij sport en daar worden ze groot van,” verklaart Cor. Schaakclub Eén van de leerlingen vertelde Cor dat hij het jammer vond dat er geen schaakclub in Rucphen was. Deze opmerking was de aanleiding om een vereniging op te richten en op 2 februari 1984 vond de oprichtingsvergadering van de Rucphense schaakclub Eeuwig Schaak plaats. ”Als initiatiefnemer werd ik ook gevraagd voorzitter te worden”, meldt Cor. Momenteel is hij nog steeds met veel genoegen voorzitter. “We hebben een goed team met de bestuursleden Kees van Hogeloon, Marcel Koek en Cees Buurman, allemaal mensen van het eerste uur. En bij speciale activiteiten zoals bijvoorbeeld het organiseren van toernooien zijn andere leden ook graag bereid bij te springen”. Sinds de oprichting geeft jeugdleider Cor schaakles aan jongens en meisjes vanaf groep 5. Vroeger op donderdagavond, maar vanaf afgelopen seizoen op dinsdagmiddag, direct na schooltijd. Voetbal Lazeroms is een echte sportfanaat en kan ontzettend van sport genieten. Zelf heeft hij jarenlang fanatiek gevoetbald in Sprundel, wegens een rugblessure werd hij gedwongen met de actieve voetbalsport

FOTO HÉLÈNE HEIJS

te stoppen. Daarna is hij op woensdagmiddagen 10 jaar lang pupillentrainer bij RSV geweest. Jeugdactiviteiten Twee maanden na zijn huwelijk werd Cor tevens voorzitter van de Jeugdraad, het overkoepelend orgaan van het Rucphens jeugdwerk. Hierbij ligt de actie Vloerbedekking uit 1972 nog vers in zijn geheugen. Cor: “In de leegstaande boerderij van Weijnen, tegenover het oude gemeentehuis in de Raadhuisstraat, werd een rommelmarkt met veiling georganiseerd, met medewerking van zo’n 60 tot 70 vrijwilligers uit het jeugdwerk. Met tractoren werden eerst de spullen huis aan huis opgehaald. Er werd toen veel geld verdiend, ruim 3000 gulden, o.a. voor de aanschaf van de vloerbedekking voor het oude jeugdhuis Bakkerhoef in de Achterhoeksestraat. Het was niet alleen een prachtige actie, maar ook een geweldige ervaring”. Tevens is hij lid geweest van de werkgroep Maandelijkse Activiteiten, waarbij vele activiteiten voor alle basisschoolleerlingen werden georganiseerd, zoals de Avondvierdaagse en de Stuif-es-in, die nog steeds bestaan. “Stuifes-in was een massale happening in een bomvol de Louwen”, meldt hij enthousiast. Van 1972 tot 1988 was hij ook één van de organisatoren in het Oranje Comité. Voor al zijn vrijwilligerswerk ontving Lazeroms een koninklijk lintje.

Bedrijven en kennisinstellingen zeg gen ruim vijf ton toe

Financiële injectie REWIN West-Brabant RUCPHEN - Twaalf bedrijven en kennisinstellingen in West-Brabant hebben toegezegd de komende vier jaar 560.000 euro bij te dragen inde uitvoeringskosten die de regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN West-Brabant maakt voor de drie topsectoren van West Brabant: biobased, maintenance en logistiek. DOOR ADDO SPRANGERS

© www.sudokusite.eu

De bedrijven - waaronder SABIC in Bergen op Zoom - en kennisinstellingen - zoals AVANS Hogeschool, de NHTV en het ROC West-Brabant - willen door deze financiële injectie bijdragen aan het realiseren van de ambities van de regio om te excelleren in de topsectoren biobased, maintenance en logistiek. Zo kunnen deze belangrijke werkgelegenheidssectoren voor de regio ook op lange termijn hun sterke concurrentiepositie behouden. Deze samenwerking biedt de participerende bedrijven kans hun ambities op het gebied van onder meer duurzaamheid te realiseren. Eerder zijn de partijen betrokken geweest bij het tot stand komen van de Strategische Agenda van de regio. Deze agenda wordt PAGINA 5

per topsector vertaald in een businessplan. REWIN West-Brabant werkt nauw samen met kennisinstellingen en bedrijven aan de totstandkoming van businessplannen voor de drie topsectoren. Cees Meeuwis, wethouder te Breda en president-commissaris van REWIN, noemt het ongelooflijk hoe snel de samenwerking tussen overheid, kennisinstellingen en bedrijfsleven is gegaan. “Door nu ook daadwerkelijk te investeren laten de partners zien dat ze achter de aanpak van de topsectoren staan,” aldus Meeuwis. Ondersteuning De bijdrage die de bedrijven en kennisinstellingen over de komende vier jaar gaan leveren, wordt besteed aan het doelgericht samenbrengen van bedrijven en kennisin-

stellingen, gericht op slimme innovaties en nieuwe businesskansen. Hierdoor ontstaat een onderscheidend vestigingsklimaat en worden nieuwe investeringen in WestBrabant gerealiseerd. Alleen al in de topsector Biobased Economy worden die investeringen geraamd op 600 miljoen euro tot 2020. Alhoewel een zogeheten Triple Helix samenwerking ( de samenwerking tussen ondernemers, overheid en kennisinstellingen) in andere delen van Brabant al gangbaar is, is dit voor West-Brabant betrekkelijk nieuw. Meeuwis: “In WestBrabant zijn we net begonnen met de triple helix samenwerking. Dat maakt het wat lastiger om snel te scoren. Het kost extra inspanningen om die samenwerking van de grond te krijgen en tot resultaten te komen. Daarom is deze bijdrage hard nodig!”


Spektakel op Kanaal door Walcheren en vanuit Oostende

Sail In en Sail Out extra hoogtepunten Sail de Ruyter VLISSINGEN - Niet alleen tijdens de vlootschouw ziet het publiek de 150 schepen in actie. De Sail In vanuit Veere en Oostende op donderdag en de Sail Out op de laatste dag van het evenement zorgen ook voor een schitterend schouwspel. DOOR EUGĂˆNE DE KOK De eerste deelnemers arriveren donderdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur in de Dokhaven in Vlissingen. Het gaat dan om de tjalken, hoogaarzen, aken, sleepboten en andere exemplaren van varend maritiem erfgoed die rond 9.00 uur vanuit Veere zijn vertrokken voor de Sail In. Jack de Boo van Uijen van het bestuur van Sail de Ruyter beschouwt de start van Sail de Ruyter als ĂŠĂŠn van de hoogtepunten. “Het is een grote happening. Het is schitterend om zo’n stoet op het Kanaal door Walcheren te zien. Ook voor de schippers en mensen op de schepen is een geweldig onderdeel.â€? Een bijzondere deelnemer aan de Sail In vanuit Veere is de Hydrograaf, een voormalig stoomschip dat onder meer in de jaren ‘20 en ‘30 van de vorige eeuw is gebruikt door vorstinnen Emma, Wilhelmina

40

² :LMEHVWDDQ

MDDU

NU KORTING TOT

%

op onze tuinmeubel collectie * Korting op adviesprijzen

  T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

en Juliana tijdens hun bezoeken aan de Hollandse eilanden. Een andere blikvanger is de Castor, een 46 meter lang schip dat in 1950 werd gebouwd voor het toenmalige ministerie van Oorlog. De derde opvallende deelnemer tussen het varende erfgoed is de Zilvermeeuw II van stichting De Zonnebloem. In het kader van social inclusion hebben vier studenten van de HZ University of Applied Sciences ervoor gezorgd dat de Zilvermeeuw II, die plaats biedt aan 200 mensen, meevaart in de spectaculaire opening. Aan boord is tevens een medisch team om de mensen te begeleiden en verzorgen. Oostende De tallships varen vanuit Oostende naar de Scheldestad. Te midden van tientallen andere historische zeilschepen vertrekken de tallships rond 10.00 uur vanuit de Belgische badplaats. “Deze armada verwachten we rond 16.00 uur in Vlissingen. Ook dat moet een schitterend zicht zijn vanaf de boulevardsâ€?, zegt De Boo van Uijen. Voorzitter Dick Schipper van Sail de Ruyter kijkt uit naar beide evenementen. “Voor de vlootschouw ben je afhankelijk van het weer. Als het bijvoorbeeld windkracht zes of zeven is, kan die niet doorgaan. We hebben dat ĂŠĂŠn keer gehad tijdens Vlissingen Maritiem. Dan valt alles weg. Nu sowieso niet. Met de Sail In op donderdag en Sail Out op zondag voeg je drie hoogtepunten toe aan het programma.â€? Als alles eenmaal in Vlissingen is, moeten ze hun plek zoeken in de havens. “We ver-

De bruine vloot komt vanuit Veere in Vlissingen aan.

wachten in totaal 150 schepen. We zullen moeite hebben alles langs de kaden te leggen�, lacht Schipper. De schippers lijken graag te komen naar Vlissingen. We zijn ook altijd goede gastheren voor ze geweest�, voegt De Boo van Uijen toe. “Als je het niet goed organiseert, komen ze niet terug.� Nederland-Rusland

IK GA OP VAKANTIE EN NEEM MEE... BRENG HALDERBERGE IN IK BEELD! Iedereeen eerste vindt umet de maandwinnaar van de fotowedstrijd ‘Breng en Halderberge in Maak fotowoensdag van jezelfvan of de je maand reisgenoot de Bode op jouw vakantiebestemming win mooie Beeld’ van de gemeente Halderberge. Deze foto wint een VVV Irischeque ter waarde van 25 euro en maakt prijzen! Stuur deze foto naar: foto@internetbode.nl automatisch kans op deook jaarprijs: een rondvlucht vande30foto minuten die mogelijk wordt je gemaakt door Airparc Vermeld bij je inzending even je naam, waar je hebt gemaakt en waar zelf vandaan komt. Inzenden kan t/m 14 augustus 2013 Seppe. Meer informatie en het deelnameformulier vindt u op www.halderberge.nl

...De Bode op doorreis naar KroatiĂŤ

FOTO BEELDENBANK LAAT ZEELAND ZIEN/BEN BIONDINA

Via het nautisch evenementenbureau kan het publiek vaartochten boeken voor de Sail In vanuit Veere naar Vlissingen. Die mogelijkheid is er ook voor de aanbrengtocht vanuit Oostende, al is deze meer bedoeld voor business to business-arrangementen. Tijdens de rally vanuit Oostende varen 120 studenten van het Maritiem en Logistiek De Ruyter van Scalda mee

op de Russische MIR, met zijn 130 meter het grootste schip van de vloot. Tijdens de tocht werken ze samen met 100 Russische studenten. De uitwisseling is georganiseerd in het kader van de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Rusland en Nederland. Meer informatie op www.sailderuyter.nl.

Programma Heemtuin Rucphen Zondag 4 augustus 13.00-16.00 uur: Extra zondagsopenstelling Heemtuin Rucphen. Maandag 5 augustus 10.00-12.00 uur: Wekelijks spreekuur Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Algemene informatie Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen. Van maandag tot en met vrijdag is de tuin open van 9.00 tot 16.00 uur. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers zijn er de komende tijd extra zondagsopenstellingen (telkens van 13.00-16.00 uur) op 4, 11, 18 en 25 augustus, 15 september en 20 oktober alsmede op Tweede Kerstdag (Kussen onder de Maretak). Voor groepen zijn excursies met gids mogelijk. Om te-

leurstelling te voorkomen is tijdig aanvragen dringend gewenst. Meer informatie over de rondleidingen voor groepen uitsluitend via de website: www.heemtuinrucphen.nl. In de grote ruimte van Ut Gebouwke is momenteel een expositie van historische foto’s van het dorp Rucphen te zien, dit in samenwerking met archivaris Ad Schrauwen van het Regionaal Archief WestBrabant in Oudenbosch. In Ut Gebouwke zijn tevens veel foto’s en krantenknipsels te zien rond het thema “Heemtuin Rucphen 31 jaar jong�. Ook zijn er in enkele vitrines nog steeds bodemvondsten uit Schijf en omgeving te zien in samenwerking met de Werkgroep Archeologie Schijf.

Touwtrekker Jan Bartels wint goud World Games ZEGGE - Jan Bartels (Zegge) heeft zaterdag 27 juli met het Nederlands Heren Touwtrekteam Outdoor tot 700 kg goud weten te behalen tijdens de World Games in Cali Columbia.

Niet alleen in Nederland was het deze week tropisch warm. Ook in ItaliĂŤ scheen de zon flink. Kevin, Jennifer, Svetlana van Marion uit Steenbergen zochten daarom verkoeling op onder de druivenbomen in het plaatsje Montebello in de provincie VentiĂŤ. Zij waren op doorreis naar het gezellige toeristenplaatsje Crikvenica in midden-KroatiĂŤ, vanwaar zij enkele dagen later eveneens een mooie, zomerse foto opstuurden. Stuur ook uw mooiste foto van De Bode op vakantie op naar foto@internetbode.nl en maak kans op mooie prijzen. PAGINA 6

Na slechts 1 gelijkspel in de voorronden eindigde het Nederlands Touwtrekteam o.l.v. coach Anton van de Berg op de 2e plaats achter Zwitserland en voor 3. Zweden, 4. Ierland, 5. Groot BrittaniĂŤ en 6. Letland In de kruisďŹ nale trof Nederland Zweden en de andere kruisďŹ nale ging tussen Zwitserland en Ierland. Nederland en Zwitserland wonnen en gingen door naar de ďŹ nale om goud. De strijd om het brons ging tussen Ierland en Zweden. Na een gelijkspel volgde een 3e trekbeurt om

te beslissen wie er brons mee naar huis mocht nemen en werd in het voordeel van Zweden beslist. De ďŹ nale tussen Nederland en Zwitserland was na een 1e trekbeurt van 2.59 en een 2e trekbeurt van 0.53 voor Nederland. Een prestatie van formaat. Jan Bartels is lid van TouwTrekVereniging Jagersrust Schijf. Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de site van de World Games Cali onder Strength Sports en dan Tug of War. Inmiddels heeft het Nederlands Dames Touwtrekteam Indoor zilver behaald in de klasse tot 540 kg op zondag 28 juli. Uitslag 1. Chinese Taipei, 2. Nederland, 3. Zuid Afrika, 4. Zwitserland, 5. Duitsland, 6. Republiek China. Zie ook www.ttvjagersrust.nl


LIEF EN LEED

Familieberichten

Groot was je werklust, sterk was je wil, vol humor was je hart, man we zien je graag. Veel te vroeg moeten wij uit handen geven

Peter “Pietje“ Goorden echtgenoot van

Lean van der Kloot papa van

Ramon en Melvin

www.uitvaartbrabant.nl

Werknemer van “Dams Handel en Transport bv“ Muzikant in hart en nieren Lid van schuttersvereniging “De Arabieren“ Lid van C.V.L.S.B - Leopoldstraat Oprichter van Truckrun 2013

Onze sfeervolle uitvaartcentra zijn huiselijk en intiem en voorzien van alle moderne faciliteiten. Graag informeren wij u over alle mogelijkheden rondom de uitvaartdiensten die bij ons, zonder tijdslimiet, gehouden kunnen worden.

Bergen op Zoom Heiningen 115 Tel. 0164 - 233 473

Hij werd geboren te Rucphen op 18 april 1968 en is na een werkongeval te Vlimmeren van ons heengegaan op 25 juli 2013.

Roosendaal Bachlaan 3 Tel. 0165 - 533 785

Essen: Lean van der Kloot zijn echtgenote Ramon Melvin zijn zonen

7KXLV]RUJ

Schijf: (†) Kees en Jeanne Goorden - Broeren Achtmaal: Frans en Paula van der Kloot - van den Broek zijn ouders en schoonouders

Thuiszorg Ons Thuis Voor al uw zorgvragen professioneel & kwaliteit. Direct inzetbaar. Tel: 06-13918168 of 06-13918940

Rouwadres: Familie Goorden - van der Kloot p/a Begrafenissen Hensen Stationsstraat 98, 2910 Essen

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Wij nodigen u vriendelijk uit om samen afscheid te nemen van Peter, onze papa tijdens de plechtige uitvaartdienst in de kerk van St.-Vincentius à Paulo te Essen-Horendonk (Dreveneind) op zaterdag 3 augustus 2013 om 11.00 uur, waarna wij hem te rusten leggen in het familiegraf op de plaatselijke begraafplaats.

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rucphen, Sprundel, St. Willebrord en Zegge. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

Samenkomst met gelegenheid tot condoleren, achteraan in de kerk, zaterdagmorgen vanaf 10.40 uur. Er is een gebedswake op vrijdagavond a.s. in dezelfde kerk om 19.00 uur, waarna u Peter nog een laatste groet kan brengen in het rouwcentrum Hensen, Stationsstraat 96 te Essen, van 19.45 tot 20.15 uur.

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Iedereen die zich betrokken voelt is van harte welkom.

Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl het Afscheidshuis

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Thebe Thuiszorg Rucphen Voor persoonlijke verzorging/verpleging. Kleine teams, vertrouwde gezichten. Bel: 088-117 67 46 of mail naar ettenleurcentrum@thebe.nl

VLIEGEN BESTRIJDING Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

Laat uw huis behandelen en ben de gehele zomer vliegen en muggen vrij. Tevens gehele ongedierte bestrijding Bastiaansen Loonwerken Bel voor info: 076-5968279

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

31

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

E 

BBQ SCHOTEL VARKENSSCHNITZELS ½KG PAARDENBIEFSTUK ½KG PAARDENRIBLAPPEN 1KG KIPKARBONADE 2KG

KEUZE UIT MEER DAN 500GR P.P 25 SOORTEN VLEES

DRUMSTICKS 1KG

4.95

49 1. 2. SALADE 49 3. 1.

SNIJWORST

150GR 45 KOMKOMMER150GR 09

VARKENSPAARDENSPARE99 99 99 2. HAASJES ½KG2. KOGELBIEF ½KG 2. RIBS 1KG 3.99 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

PAGINA 7

80 . 11


Inzage en reacties

Week 31 31 juli 2013

Omgevingsvergunningen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Regulier verleend: bezwaar Tegen een verleende vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar.

Kap vanwege iepenziekte Twee iepen in de groenstrook in de Hoeksestraat in Schijf zijn afgelopen maandag 29 juli 2013 gekapt en vernietigd. De bomen maakten deel uit van een bomenrij, die voorkomt op de groene kaart. De kap was noodzakelijk omdat de bomen fors aangetast zijn door de zeer besmettelijke iepenziekte. De gemeente hoopt zo de overige iepen te behouden. Als dit niet lukt, worden nieuwe bomen teruggeplant.

Reconstructie Irenestraat tussen Emmastraat en huisnr. 40

Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De vergunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk. Verkeersbesluiten Bezwaar en voorlopige voorziening: Tegen een verkeersbesluit kunt u binnen zes weken na publicatie schriftelijk bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. Wel kunt u op basis van artikel 8:81 Algemene wet bestuursrecht

Aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Aanleg

Aanvraag

Een ecologische verbindingszone

Percelen Q. 678 en 680 (Oud Kerkpad), Schijf

25 juli 2013

Bosstraat 11, Sprundel Hertogstraat 34, Sprundel

26 juli 2013 24 juli 2013

Lugtenburg 32, St. Willebrord

26 juli 2013

Bouw Verbouwen van de woning Opbouwen van een verdieping op een bestaande woning met plat dak Vergroten van de woning

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Bouw en afwijken van bestemmingsplan Verbouwen van bijgebouwen

Het is de bedoeling volgend jaar, 2014, de Irenestraat tussen de Emmastraat en huisnummer 40 om te vormen tot een zogenaamde fietsstraat. In een dergelijke straat is de fietser de hoofdgebruiker en is de auto te gast. Voor de uit te voeren werkzaamheden is een ontwerp gemaakt. Alvorens met de werkzaamheden te starten willen wij u de mogelijkheid geven op dit ontwerp te reageren. Het ontwerp ligt van 5 augustus tot en met 30 augustus 2013 in het dienstverleningscentrum ter inzage. Indien er reacties binnenkomen zullen enkele weken na de ter inzageperiode alle insprekers worden geïnformeerd over hetgeen er met hun reactie is gedaan.

Verzonden

Achtmaalsebaan 59, Schijf

26 juli 2013

Zurendonksestraat 6, Sprundel Kapelstraat 12, Zegge

26 juli 2013 26 juli 2013

Bouw Plaatsen van 2 waterbassins Wijzigen van de reeds eerder verleende vergunning voor bouwen van woning

om een voorlopige voorziening vragen. In dat geval zal deze beslissing pas in werking treden nadat op het verzoek is beslist. Een verzoek om een voorlopige voorziening dient u in bij de President van arrondissementsrechtbank Breda, Postbus 90006, 4800 PA te Breda.

COLOFON De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Binnentuin1, 4715 RW Rucphen www.rucphen.nl Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl Openingstijden Loop binnen zonder afspraak: elke werkdag 08.00 - 12.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Of maak een afspraak: elke werkdag 08.00 - 17.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Storingen: 0165–349649 Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van het college van B&W via Twitter: @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @r_lazeroms wethouder @mj_debruijn wethouder @j_vanhal wethouder

Verkeersbesluiten

Inhoud in het kort

Locatie

Van de vijf algemene gehandicaptenparkeerplaatsen nabij het Seniorencomplex De Gagelstede te St. Willebrord, drie parkeerplaatsen te verwijderen

één in de Gradinastraat nabij de woning gelegen aan de Gradinastraat 3 en twee in de Schonemannstraat nabij Gertrudisstraat 14 te St. Willebrord

Voor Raymon Hermans is een toekomst in de muziekwereld weggelegd

Jonge Willebrordse zanger schrijft Brabantse muziek SINT WILLEBRORD – Na zijn eerste muzikale optreden in zaal “De Kwast” in 2010 startte voor de jonge Willebrordse zanger een mooie carrière in de muziekwereld. Hoewel Raymon Hermans pas 19 jaar oud is, heeft hij met succes al vijf singels uitgebracht. DOOR HÉLÈNE HEIJS Muzikaliteit zit in de familie. Hoewel zijn ouders niet in de muziek actief zijn heeft Raymon neven en nichten die in muziekbandjes spelen. “Van jongs af aan heeft hij niet anders gedaan als met een microfoon rond lopen”, vertelt Ad Hermans, Raymons vader, lachend. In 2010 maakte Raymon voor het eerst de stap om voor een groter publiek op te treden. Na dit optreden in zaal “De Kwast” werd hij in contact gebracht met platenmaatschappij Jeanmedia in Sprundel. Samen met hen werden de liedjes ‘Ik wil bij je zijn’, De dag’, ‘Neem me mee’ en ‘De zomer’ opgenomen. “De derde singel ‘Neem me mee’ sloeg het beste aan en heeft de deuren geopend naar de grote radio- en tv-stations”, vertelt Raymon enthousiast. Er is veel concurrentie want door de digitalisering kunnen veel zangers en zangeressen een plaatje opnemen. “Het is zwemmen in een hele grote vijver en je moet proberen boven te komen”, verklaart Hermans. Goede producer

Kunstgebit stuk?

Dit is hem zo goed gelukt dat hij benaderd werd door producer Kees Tel. “Kees Tel is heel bekend. Hij heeft een nummer 1 hit van Gerard Joling geschreven. Hij is super goed! Als je hem ziet toveren met z’n keyboard. Zo bizar”, aldus Raymon. Samen met Kees heeft Raymon een 3-jarig plan opgesteld en voor een speciale

‘Deuren geopend naar radio- en tv-stations’ muzikale koers gekozen. “Het is feestmuziek. Gezellige Brabantse muziek die nu niet meer gemaakt wordt, maar er is wel vraag naar deze muziek”, meldt hij. “Ik ben volgens mij de enige die daar nu muziek in maakt”. Eigen liedteksten Raymon schrijft zelf zijn liedteksten over alledaagse dingen. Daarnaast maakt hij zelf de basismelodie op zijn gitaar. Daarna worden de songs samen met zijn producer in de studio verder bewerkt en opgenomen. Drie weken geleden is zijn

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

6OORSTEVENBs%TTEN ,EUR T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Raymon Hermans timmert hard aan de weg als zanger.

nieuwe singel ‘De nacht van mijn leven’ uitgebracht. “Deze heb ik in vijf minuten zelf geschreven”. Het managementbureau ABC Entertainment regelt voor Raymon alles achter de schermen, zoals boekingen en afspraken. Hermans: “Vroeger deed ik alles zelf. Maar dit is een stuk relaxter, want dan kan je je bezig houden met waar het om draait. Maar je moet je muziek toch PAGINA 8

FOTO AD HERMANS

zelf aan de man brengen”. Alle videoclips werden gemaakt door Jeanmedia en zijn onder andere te bekijken op YouTube.

de hand gelopen hobby als zanger studeert hij ‘Media en entertainment management’ aan de Rotterdamse HBO InHolland.

Toekomstige muziekcarrière Raymon treedt zo’n 50 keer per jaar op en dat moet veel meer gaan worden. Zijn leukste optreden was in maart 2012 in het voorprogramma bij Jan Smit. Naast zijn uit

In de toekomst zal hij zeker beroepsmatig in de muziekwereld actief zijn. Is het niet als zanger voor de schermen dan zeker in een functie achter de schermen.


Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus. Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Boeken: 9 delen ‘Romantische Meesterwerken .... p.st. â‚Ź 0,50 Konsalik ........................................................... â‚Ź 0,25 Kinderboeken .................................................. â‚Ź 0,10 Scharen in diverse maten .................................. â‚Ź 0,25 Lege Lego emmertjes ......................................... â‚Ź 0,25 Coupons in div. maten ........................................ â‚Ź 0,25 Bruin glazen artikelen ......................................... â‚Ź 0,05 Alle speelgoed ....................................... HALVE PRIJS Alle gezelschapsspellen ........................ HALVE PRIJS Alle spiegels .......................................... HALVE PRIJS Alle spaarpotten..................................... HALVE PRIJS Let op! Vanaf juli zijn wij ‘s zaterdags geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Keurslager

AD MONDEN is vanaf dinsdag 6 augustus a.s. weer normaal geopend. We zijn u dan weer graag van dienst!

Keurslager

AD MONDEN

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje�

ST. JANSTRAAT 38 SPRUNDEL TELEFOON 0165 - 382 330

Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 13. tot 16.u.

Echt vers vind je alleen nog maar bij Bakkerij van Oers!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Leerlooierstraat 9 4871 EN Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

â‚Ź VAN VRIJDAG 2 AUG. T/M DONDERDAG 8 AUG.

SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

* infrarood verwarming * onderhoudscontracten en service * sanitair

Cake Eierkoeken

5 stuks â‚Ź

1.50

VAN VRIJDAG 2 AUG. T/M DONDERDAG 8 AUG.

Limburgse Vlaaien GROOT â‚Ź 5.95 KLEIN â‚Ź 4.50 IEDERE VRIJDAG BROODDAG:

Wit, Tarwe en Volkoren Brood â‚Ź 1.95

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl Aanbiedingen allĂŠĂŠn geldig in onze winkel!!

* ketel vervanging

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

Elke woensdagmiddag

KIDDIES KIDS KLUP  

  

GRATIS JURIDISCH ADVIES

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

STICHTING HEDEN EN VERLEDEN De stichting vraagt voor haar verzameling

DOODS/ BIDPRENTJES OVERLIJDENSBERICHTEN

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

✂

INLOOPSPREEKUUR:

AFGEVEN KAN IEDERE ZATERDAG tussen 10.00 en 12.00 uur Ettenseweg 75 (achterom) 4891 XT Rijsbergen

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

BEHALVE OP 4 AUG. DAN STAAN WE MET EEN STAND OP DE BOERENDAG IN DE BUURT VAN DE KARKOOI IN RIJSBERGEN

✂

skidome.nl

Vergoeding behoort tot de mogelijkheden. Ook voor complete verzamelingen.

TIP: knip deze advertentie uit en bewaar deze Tel. 076 596 16 59 GSM 06 22 41 43 07

Riolering of afvoer verstopt?

Rioolreiniging v. Hooijdonk Ook reinigen van dakgoten Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

ZOETE KERSEN uit eigen BOOMGAARD HEIJNINGEN Zuylenhoeve, Kreekweg 1 Open ma t/m vrij van 10.00 tot 17.30 uur zat & zo van 10.00 tot 16.30 uur ROOSENDAAL Aspergekwekerij Vos,Boeiinksestraat 8 Open ma t/m vrij van 10.00 tot 17.30 uur zat van 10.00 tot 16.30 uur BREDA Intratuin,Terheijdenseweg 296 Ma gesloten Open di t/m vrij van 10.00 tot 17.30 uur zat van 10.00 tot 16.30 uur &Ä‚ĹľĹ?ĹŻĹ?ÄžĚĞ^Ä?ŚƾƊÄžĆŒϏϭϲϳÍ´Ϲώϴϭϭώ Info : www.zuylenhoeve.nl

WESPEN

BOMONT

BESTRIJDING

06 - 13940938

SALE

BOERDERIJVLEES IN AUTOMAAT Vlees rechtstreeks van onze eigen hoeve, dat kun je wel proeven! Alle dagen open van 8 tot 20u.

Elfrahoeve Nieuwmoerseweg 21 Achtmaal, tel: 0765985398 elfrahoeve@hotmail.com

DAMES, HEREN & KIDS-KLEDING VAN O.A: GAASTRA, TOMMY HILFIGER, GEDDES & GILLMORE, MARCO POLO, MCGREGOR, GANT & GEISHA. M.U.V. ONZE NIEUWE COLLECTIES. DOMBURG OOSTSTRAAT 1

GOES

GROTE MARKT 1

MIDDELBURG MARKT 73

RENESSE

HOGEZOOM 171

WWW.BOMONT.NL

60%

ON SELECTED ITEMS TERNEUZEN

NOORDSTRAAT 109

ZOUTELANDE LANGSTRAAT 13

ETTEN-LEUR

WINKELCENTRUM 16


PROGRAMMA-SAMENVATTING: FOLKLORE, HET BOERENLEVEN VAN 65 JAAR GELEDEN - HISTORISCHE OPTOCHT MET ZWARE TREKPAARDEN - KERMIS – STRAATTHEATER – OLD-TIMER TRACTOREN –

VETERANENSPORTDAG

-

GROTE

BRADERIE

-

EXPOSITIES

-

KALFJES

VOORBRENGWED-

STRIJD DOOR KINDEREN - SNUFFELMARKT - KLEINDIEREN – KINDERBOERDERIJ DE LEIJHOEVE – DE GEHELE DAG: ZEER SPECTACULAIRE SHOWS MET PAARDEN, HONDEN, EZELTJES, BIKETRIAL EN VOETBALCLINIC - COUNTRY LINE DANSEN EN MUZIEKGROEPEN - GROTE FEESTTENT EN GEZELLIGE TERRASJES!

Boerendag: uw fijnste dagje uit!

4

zaterdag 3 augustus

Boerendag

Een gezellig en gemoedelijk echt Brabants dagje uit voor jong en oud? Kies dan voor de weg naar Rijsbergen. Daar wordt op zaterdag 3 augustus voor de 37ste keer de Boerendag gehouden. Een evenement met jaarlijks ruim 15.000 bezoekers. Het wonen, werken en leven van vele jaren geleden op het Brabantse platteland wordt er levensecht in beeld gebracht. Een volle dag vermaak, met veel amusement, muziek, braderie, straattheater, country line dans en show, spectaculaire optredens van o.a. de The Future Guys met een ware westernshow, De Veluwe Hunt met Hoornblazers met een impressie van een slipjacht, Bike Trial en een heuse reptielenshow van Ferry Torrez.

zaterdag 3 augustus

De entreeprijs is slechts € 5,- per persoon (kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang). Parkeren is gratis. De folkloregroep beeldt tijdens de Boerendag het thema “leuren langs de deuren” uit. Allerlei kooplieden en ambachtslieden zijn te verwachten: schillenboer, bakker, toddenboer, waarzegger, barbier, enz.

zaterdag augustus Eerste weekend van augustus2012 2013.

37ste 36ste

van 10.00 - 17.30 uur

BOERENDAG

RIJSBERGEN

Uw fijn ste dag je uit !!!

Afterparty

van 20.30 - 01.00 uur

Op zaterdagavond Afterparty PHWGHEDQG³GH¿NHULQ´HQ'LVFR$PELDQFH(QWUHH€ 8,Op zondag 4 augustus Classic- en Oldtimerday: de hele dag het evenemententerrein vol met allerlei mogelijke modellen oldtimers: tractoren, auto’s, brommers en stationaire motoren. Op zondag feest in de tent vanaf 15:00 uur met DJ Gijs. Entreeprijs € 3,-

zondag 4 augustus

Classic- en Oldtimerday van 10.00 - 17.00 uur en daarna tot 20.00 uur feest in de tent

Het bestuur en alle vrijwilligers heten u alvast van harte welkom op zaterdag 3 augustus en zondag 4 augustus 2013 in Rijsbergen.

Vanaf het NS-station Breda is Rijsbergen gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer (Buslijn 115). Uitstappen busstation Julianastraat of Rijserf. Het terrein ligt hier ca. 500 meter vandaan. Inlichtingen: - -

Stichting Boerendag, Warande 14, Tel. 076-5962537 VVV Breda, Willemstraat 17, Tel. 0900-5222444 VVV Zundert, Markt 27, Tel. 076-5978590 ZZZERHUHQGDJULMVEHUJHQQO‡LQIR#ERHUHQGDJULMVEHUJHQQO Ook te volgen op facebook

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee? Meer weten? www.homeplan.nl

ZUNGU VIERT FEEST

SMS HOME AAN naar 5757

en steun HomePlan met 3 euro per maand

3 AUG. 4 AUG. 10 AUG. 10 AUG. 11 AUG.

Nieuwe verbouwen actie All-in Dining Maandag t/m donderdag € 22,95, Nu € 19,95 p.p. Vrijdag t/m zondag € 24,95, Nu € 22,95 p.p. Kinderen 3 t/m 6 jaar € 9,95 7 t/m 12 jaar € 12,95 Dinsdag’s gesloten, behalve op feestdagen. De prijzen zijn inclusief alle warme & koude dranken, voor bier, wijn en aperitief betaalt u € 1,00 per glas.

BREDA CAMPING LIESBOS BRADERIE MET LUIKSE-MARKT WOUWSE-PLANTAGE BRADERIE MET LUIKSE-MARKT YERSEKE ZOMERMARKT BRADERIE MET LUIKSE-MARKT RIJSBERGEN BRADERIE MET LUIKSE-MARKT CAMPING FORT ORANJE BREDA WINKELCENTR. DE BERG (HAAGSE BEEMDEN) DE MUIZENBERGSE BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 17/18 AUG. RIJSBERGEN AMERICAN DAY BRADERIE MET LUIKSE-MARKT CAMPING FORT ORANJE 17 AUG. TOPPER YERSEKE MOSSELFEESTEN BRADERIE MET LUIKSE-MARKT CENTRUM/HAVEN/DE DIJK AL JAREN 40.000 BEZOEKERS 18 AUG. STEENBERGEN FLORAPLEIN LUIKSE-MARKT 24 AUG. RIJSBERGEN BRADERIE MET LUIKSE-MARKT CAMPING FORT ORANJE 25 AUG. ROOSENDAAL EVENEMENTTER. DE STOK BRADERIE MET LUIKSE-MARKT 25 AUG. RIJSBERGEN BOEDHA VRIJMARKT Alle markten open van 10:00 tot 17:00 uur

Inl/reserv. 0165-302682 of www.demarkten-wouw.nl of www.demarkten.com

Soosmiddag KBO Schijf SCHIJF - Door de KBO afdeling St.Martinus te Schijf zal op donderdag 8 augustus weer een gezellige soosmiddag gehouden worden in gemeenschapshuis D’n Hoge Dries welke om 13.30 uur begint. Na de ontvangst, met een kopje koffie, zal Dhr. Frans van Bergen de aanwezigen mee terug nemen in de tijd. De tijd die de senioren zich nog vaag herinneren, de tijd waarvan men al veel is vergeten maar als er over gesproken wordt men zich toch weer veel weet te herinneren. Na deze uitstap naar de “goeie ouwe tijd” volgt een pauze met, hoe kan het ook anders, een kopje koffie of thee. Hierna gaan de bingo balletjes weer rollen en bepalen wie er met een van de leuke prijsjes die er te winnen zijn naar huis gaat.

KORTE BERICHTEN ZEGGE Bingo: zondag 4 augustus houdt Stichting Vriendenclub Zegge weer haar maandelijkse bingo ten behoeve van de gehandicapte kinderen van Zegge. De bingo vindt plaats in zaal Kerkzicht Onze lieve Vrouwestraat 110 te Zegge. Aanvang is 14.00u. RUCPHEN Vogelbeurs: Op zondag 4 augustus houden De Vogelvrienden weer een grote vogelbeurs in gemeenschapshuis de Vaart, St Martinusstraat 2c te Rucphen. Deze is geopend van 9.00 tot 12.00 uur. Vogels kunnen vanaf 8.30 uur worden ingebracht in de daarvoor bestemde kooien verkoop uit lopers is niet toegestaan, loopvogels en kwartels zijn alleen toegestaan met de geldige inentingsbewijzen. Er worden weer vele soorten en kleuren verwacht.

Duivensport

Dinerarrangement voor 2,5 uur. Na 2,5 uur geldt een toeslag van 3,50 p.p. per uur.

Tel : 0165-388791 www.kongsgarden.nl

Actie tijd tot 31-08-2013 Dorpsstraat 248 – 250 4711 EP St.Willebrord

Sprundel DE REISDUIF Uitslag Pommeroeul 27 juli: 1-9-18. M. Antonissen; 2. R. Kools; 3. Comb. Oomen; 4-20. J. v. Nispen; 5-13-14-1516. P. Jorna; 6. P. Jacobs; 7-8. Mevr. Sprenkels-Looij; 10-17-19. J. Regtop; 11. B. Aarts; 12. W. Evers. Hokkampioen eendaagse fond: 1. Comb. Oomen; 2. M. Antonissen; 3. F. Leenaarts. Duifkampioen eendaagse fond: 1. M. Antonissen; 2. Comb. Oomen; 3. Comb. Oomen.

Zegge PV DE LUCHTBODE Pommeroeul 27 juli, 147 duiven: 1. M. v.d. Buys; 2-4-5-8-10-14-15. J. Rockx; 3-7. A. Vissenberg; 6-16. J. v. Loon; 9. A. Quirijnen; 10-12-13-17-18-19. A. v. Dijk; 20. A. v.d. Broek. Rucphen PV STEEDS SNELLER Uitslag Pommeroeul 27 juli, 452 jonge duiven: 1-10-14. Frans Naalden; 2. Ton Zopfi; 3. Jan Uitdehaag; 4-5-9. Sjon de Rond; 6-12-13-18-19. Dre v. Dijk; 7-15. Rianne Klijs; 8. Sjac v. Beek; 11-17. Jan Antonissen; 16. Jos Mies; 20. Leo

de Beer. Uitslag Pommeroeul 27 juli, 72 oude duiven: 1-2. Sjac de Bruyn; 3-10. Jos Mies; 4-5. Rianne Klijs; 6-8-9. Ad Ros; 7. Rob Roks. DE POSTDUIF Uitslag Ruffec: 1. Saman en Zn; 2-3. D. de Jong; 4. J. Konings; 5. Marijnissen Lindeloof. Uitslag Pommeroeul: 1-6. Jos Heeren; 2. J. Jaspers; 3-19. T. Schrauwen; 4-8. W. Wevers; 5-9. J. de Pijper; 7. W. v. Meer; 10-14. W. v. Peer; 11. R. Roks; 1218. C. Heeren; 13-15-16. Saman en Zn; 17. J. Aerts; 20. Marijnissen Lindeloof.
'HĂ€QLWLHI$)6/$1.(1

6723180(752.(1

ƔNieuwste methode -> Luxopuncture Ɣ JOJO-EFFECT Ɣ GEEN Hoogste slagingspercentage, 90,5%

x Hoogste slagingspercentage, 90,5% ƔWordt vergoed door alle Zorgverzekeraars !!! Ɣ Nieuwste methode -> Luxopuncture

ZOMEER L!

VOORDE

x Nieuwste methode -> Luxopuncture x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

Ć” Blijvend vergoed door allevan Zorgverzekeraars in 2012 Ć”:HNHOLMNVHHQbehandeling 20 min. (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangeslotentherapeuten bij VBAG RBNG) Ć”%HKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijenVBAG en RBNG 

x 3 behandelingen STOPPEN van Ć”/X[RSXQFWXUHRRN 20 minuten MET ROKEN BURN-OUT

Ɣ 3 behandelingen van 20 minuten x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos Ɣ Geen extra kilo’s en pijnloos DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT Ɣ Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE 4,*21* $OOH CHRONISCHE KLACHTEN, DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

6 F L ES JES Direction Soleil

RosĂŠbier

0.75 l

6x 0.33 l

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN3.79

 (WWHQ/HXU Bel vrijblijvend voor info of afpraak: 

076-5153143

%HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV (Etten-Leur) Behandelingen ook ‘s avonds.

3.49 3 LITER

EXOTISCH TUINCENTRUM

3 en 4 Augustus PASAR

Tequila avoured bier

Kaapse pracht Bag-in-Box

0.5 l

3l

0.85

ENTREE GRATIS!!

1e GRATIS 500 bezoek er Boedd hawier s ro o k

- Permanente indoor markt met grootste keuze in Oosterse Kadoartikelen - NIEUW: BAMBOETUINEN van 10.000 m2 entree gratis - Enorme keuze Boeddhabeelden voor binnen en buiten - Nieuwe Bonsai afdeling - Maskers, lampen, etc., etc.

8.69

Vanaf woensdag 31-07-2013

Solar tuinverlichting Inclusief LED-verlichting.

3.99

www.evenaar.com %UHGDVHZHJ‡(WWHQ/HXU‡7HO‡0DDQGDJJHVORWHQ

Kantoor Voordeel.com 2

1000m PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor 80b x 38d x 178h

95.-

Zweedse fakkel Gemiddelde brandduur: 2 uur.

3.99

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

KOOP KANTOORMEUBELEN

Wegens verhuizing (naar andere locatie)

Totale Showroomuitverkoop!! Alles moet weg tegen SPOTPRIJZEN !! Openingstijden: maandag t/m vrijdag 09.00 uur - 17.30 uur. Showroom: Bredaseweg 243 Roosendaal Bezorging en montage behoort tot de mogelijkheden.

WWW.KOOPBV.NL

Age vital crème 60+ - intensieve lifting - dag- of nachtcrème - 50 ml

5.

99

Anti-rimpelcrème - met collageen - verstevigt de huid - 50 ml

5.99

Vanaf woensdag 31-07-2013 g! li de or vo & s er V

*

Citroenen 500 g

46%

goedkop er

Mini Roma trostomaatjes 400 g

v an 1.09

0.59

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 31-07-13 t/m dinsdag 06-08-13.

43%

goedkop er

v an 1.75

0.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


‘Belkin Brothers’ gaan de strijd aan met Tourwinnaar Chris Froome

‘Bau’ en ‘Lau’ komen ook naar Etten-Leur ETTEN-LEUR - Nadat eerder al Chris Froome, winnaar van de Tour de France 2013, was vastgelegd, heeft de organisatie van de Rabo Profronde van Etten-Leur bekend gemaakt dat op zondag 11 augustus ook Bauke Mollema en Laurens ten Dam aan de start staan in het profomnium in het centrum. DOOR PETER HOUTEPEN Mollema en Ten Dam, liefkozend Bau en Lau genoemd, zorgden er met hun uitstekende prestaties tijdens de Tour de France voor dat veel mensen aan de buis gekluisterd zaten om de verrichtingen van de twee geboren Groningers in Frankrijk te volgen. Mollema eindigde uiteindelijk als zesde in de Tour en Ten Dam dertiende. Meet & Greet Veerman ICT Services uit Roosendaal, al jaren een trouwe sponsor van de profronde, heeft er voor gezorgd dat Bauke Mollema in Etten-Leur te aanschouwen

Programma 12.00 uur: Funklasse 12.45 uur: Dikke Banden Races 14.00 uur: Voorstellen profrenners 14.15 uur: Tijdrit profs 14.45 uur: Puntenkoers profs 15.30 uur: Dameswedstrijd 17.05 uur: Rit in lijn profs 18.15 uur: Huldiging profomnium

is. De komst van Laurens ten Dam wordt mogelijk gemaakt door toedoen van sponsor Winkelhart Etten-Leur. “Zij gaan hier ook een Facebook actie voor een Meet & Greet aan verbinden”, zegt voorzitter Ronnie Buiks van de Rabo Profronde van EttenLeur. “Het Winkelhart wilde heel graag Ten Dam in Etten-Leur aan het vertrek zien en wij zijn als organisatie hartstikke blij dat we hierdoor de twee beste Nederlandse renners uit de Tour de France aan de start hebben staan.” Heel trots In de tussentijd zoekt de organisatie nog verder naar Nederlandse renners uit de Tour de France of een mooie buitenlandse topper.

‘Heel trots op wat we nu in huis hebben’ Buiks: “We hebben links en rechts wat visjes uitgeworpen en wachten af of daar nog wat uitkomt. Is dat het geval, dan komt dat deze week nog naar buiten. Maar we zijn natuurlijk al verguld met het feit dat

Bauke Mollema en Laurens ten Dam zijn van de partij in Etten-Leur.

Mollema, Ten Dam en Chris Froome naar Etten-Leur komen. Die laatste rijdt alleen in deze regio een wedstrijd. We zijn heel trots op wat we nu in huis hebben, met

daarbij aangetekend dat we bij de dames natuurlijk ook al Marianne Vos aan het vertrek hebben staan. Ik denk dat we hiermee toch op flinke belangstelling kunnen

FOTO HANS VAN BERKEL

gaan rekenen. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Acht van Chaam en de Draai van de Kaai in Roosendaal bieden wij de bezoekers ook nog eens gratis entree.”

Familie Jacobs gaat kinderen met verstandelijke beperking opvangen

IK GA OP VAKANTIE EN NEEM MEE... BRENG HALDERBERGE IN IK BEELD! Iedereeen eerste vindt umet de maandwinnaar van de fotowedstrijd ‘Breng en Halderberge in Maak fotowoensdag van jezelfvan of de je maand reisgenoot de Bode op jouw vakantiebestemming win mooie Beeld’ Stuur van dedeze gemeente Halderberge. Deze foto wint een VVV Irischeque ter waarde van 25 euro en maakt prijzen! foto naar: foto@internetbode.nl automatisch kans op deook jaarprijs: een rondvlucht vande30foto minuten die mogelijk wordt je gemaakt door Airparc Vermeld bij je inzending even je naam, waar je hebt gemaakt en waar zelf vandaan komt. Inzenden kan t/m 14 augustus 2013 Seppe. Meer informatie en het deelnameformulier vindt u op www.halderberge.nl

...de Bode in de Tour de France

Nieuw gezinshuis in Roosendaal ROOSENDAAL – Stichting Dag- en Woonvoorzieningen (SDW) heeft een nieuw gezinshuis in Roosendaal. Het gaat om gezinshuis ‘Kaatje’ van de familie Jacobs. Zij zullen voor kinderen met een verstandelijke beperking gaan zorgen die niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Deze kinderen groeien dan toch op in een gezinssituatie. DOOR MONIQUE JANSEN De familie Jacobs en SDW hebben het contract inmiddels ondertekend. De kinderen die in ‘Kaatje’ worden geplaatst draaien gewoon mee in het gezin van Gerhard en Heidy Jacobs en hun eigen kinderen van zes en tien jaar oud. Bijstaan Medewerkers van SDW zullen de familie Jacobs bijstaan in hun werk. Gerhard en Heidy liepen al langer rond met plannen voor een gezinshuis. “Bij ons leefde al enige tijd het gevoel om meer te willen betekenen voor de maatschappij. We hebben al die jaren behoefte om naast onze eigen kinderen van tien en zes jaar andere kinderen in ons gezin op te nemen. We kunnen die kinderen zo een veilige leefomgeving bieden”, legt Gerhard Jacobs uit. Ruime ervaring Het Roosendaalse gezin heeft ruime ervaring met kinderen. Gerhard Jacobs werkt

als directeur van een basisschool en zijn vrouw Heidy heeft lang gewerkt in de zorg. Gerhard: “Samen met de kinderen hebben we stap voor stap naar dit moment toegeleefd. Nu is het natuurlijk spannend wanneer het eerste kindje bij ons kan worden geplaatst.” Volgens SDW is er steeds meer vraag naar gezinshuizen. “Het is fijn om zulke enthousiaste en toegewijde gezinshuisouders te kunnen contracteren die met hun kinderen bewust hebben nagedacht over deze keuze”, vindt unitleider Liesbeth van Elzakker van SDW. SDW SDW zet zich in voor de begeleiding, ondersteuning en behandeling voor cliënten met een verstandelijke beperking. In totaal worden 1.330 mensen met een handicap door SDW in West-Brabant geholpen. Bij SDW werken 870 medewerkers en 370 vrijwilligers. SDW heeft in West-Brabant vijftig locaties waar mensen met een beperking wonen of werken. Daarnaast krijgen cliënten ook thuis hulp.

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Veel vleermuizen vliegen huis binnen Wachtend op de aankomst van de laatste etappe van de Tour de France in Parijs, las de familie Verhaart uit Zevenbergen in de Bode alvast de berichten over de World Port Classic die eind augustus weer over Moerdijks grondgebied gaat. “We kregen bezoek van een supporter van de bolletjestrui en hij was ook bereid om mee op de foto te gaan toen wij uitlegden waarom we de foto maakten.” Het wachten op de renners uit de Tour de France duurde niet lang. “We hadden immers de Bode om uit te pluizen”, aldus de familie Verhaart. Stuur ook uw mooiste foto van de Bode op vakantie op naar foto@internetbode.nl en maak kans op mooie prijzen. PAGINA 12

RUCPHEN - De Zoogdiervereniging waarschuwt mensen niet bang te zijn voor vleermuizen die per ongeluk een slaap- of woonkamer binnenvliegen. Op dagen met warm weer vliegen veel vleermuizen per ongeluk een woning binnen. Dat komt volgens de Zoogdiervereniging doordat jonge vleermuizen nog niet altijd de ingang van hun woonplek in bijvoorbeeld een spouw goed kunnen vinden. De vereniging meldt dat vleermuizen altijd zullen proberen mensen te ontwijken. Het beste is om de vleermuis niet te vangen, maar het licht uit te doen en alle ramen en deuren te openen. In de veruit de meeste gevallen vertrekken de vleermuizen dan vanzelf.


OPEL NIEUWS

ZINDERENDE ZOMER. De elektrische

AMPERA

De

Kies voor 5 jaar 0% bijtelling. Met twee oplaadpunten; thuis ĂŠn op het werk. Nu alle opties gratis.

BERLIN MODELLEN

/HYHUEDDURS$JLOD&RUVD$VWUD0HULYDHQ=DøUD7RXUHU Heel veel extra’s voor een scherpe instapprijs.

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652

www.vriensopel.nl

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 1.2 - 11.0; kms/liter: 83.3 - 9.1; CO2 gr/km 27 - 259.

Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Kijk voor meer info, actievoorwaarden en verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Wijzigingen voorbehouden.

VAN ROODEN

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

GEVRAAGD wordt evt. bij u thuis opgehaald met origineel vrijwaringsbewijs

076-5011668 I fax 076-5036557

Alles op het gebied van reparatie en vernieuwen van daken. Leiendaken, singeldaken, platte daken, zink, loodwerken en dakgoten. www.vanrooden-dakservice.nl jeroen@vanrooden-dakservice.nl

BUSSEN TE

HUUR

v.a. â‚Ź 48,- p/dag MAART AKTIE!!!Gehele Gehelemaand maandjuli juni JULI AKTIE!!! km vrij op al onze huurbussen

Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913

Autodemontagebedrijf Franken

TE HUUR â– ETTEN-LEUR

H eim olendr eef 36a - R ucphen

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. ’98 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

Dre Wit (‘t) goed

06 - 122 58 443

Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

Ook ’s avonds.

Tel.: 06-50905037

‘Vosdonk’ te Etten-Leur

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

BESTRIJDING kijk op

www.QualityCarRent.nl

www.josstruijs.nl

Parket PVC Laminaat vloeren

076-5022267 40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop ‘t Leursbaantje

06-54398577 AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda 4EL s&AX www.dedakshop.nl

2

loeren al van Eiken parketv loer

af â‚Ź 34,95/m

incl. onderv

Specialist in

HARDHOUTEN: binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen Tevens uw adres voor: Schaven, zagen en frezen CANADASTRAAT 4 ST. WILLEBRORD TEL. 0165-543094 / MOBIEL: 06-53498628

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Houthandel en Mach. Timmerbedrijf

G.VAN TRIJP

WESPEN

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder$+0 .)% !(!* 3 (+!-)'!+1!- 3 $ !-,,+-/!* 3''0* %# 1%!.3$%*(.$0-!*3!$* !(!* Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u 5 zaterdag 13.00 - 17.00 u * !-!/%& !* #!*+, afspraak.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur) E info@vanhooijdonkvloeren.nl I www.vanhooijdonkvloeren.nl T 076 503 77 38 M 06 128 66 281

Infra & verhuur

GROND- EN SLOOPWERKEN Tel. 0165 303332

www.vanewouw.nl

Geef om kinderen. redeenkind.nl r Giro )-11+++


Activiteiten dorpshuizen Gemeente Rucphen DORPSHUIS DE TRAPKES Maandag 5 augustus: 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-14.30u KBO Koor; 19.30u Cursuswerkgroep. Dinsdag 6 augustus: 13.00-16.30u Ouderensoos. Woensdag 7 augustus: 13.00-16.30u Ouderensoos. Donderdag 8 augustus: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 11.00-12.00u Gym

ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-15.30u Handwerken. Vrijdag 9 augustus: 13.00-16.30u Ouderensoos; 19.30-21.00u Stuif-s-in workshop (SKW). Kindervakantieweek: Van 5 t/m 9 augustus is er voor de kinderen weer de vakantieweek. Kijk voor meer informatie, programma en opgaves op www.kvwsprundel.nl

Algemene informatie: Dorpshuis de Trapkes, Hertogstraat 5, 4714 BZ Sprundel, tel. 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met de Trapkes, tel. 0165382889, mail skw-sprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www. skwsprundel.nl. Voor buurtpreventie neemt u contact op met uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel.

Sprundelse schooljeugd maakt kennis met de natuur SPRUNDEL - Vanuit de Natuurwerkgroep is het idee ontstaan om via de na-schoolse opvang de kinderen kennis te laten maken met meerdere facetten van de natuur in eigen omgeving. Dit mede in de hoop dat een aldus ontstane liefde voor de natuur uitmondt dat de jeugd zich dan in een later stadium in wil zetten voor de natuur. Namens de Natuurwerkgroep hebben Ton Bergenhenegouwen en Piet van de Berg gekozen

voor de Sprundelse schooljeugd als startpunt met eventueel in een later stadium uitbreiding naar de andere dorpen van de gemeente Rucphen. Piet en Ton zochten kontzakken met juffrouw Zopfi, het hoofd van de school, en Arjan Schrauwen, de beleidsmedewerker van het SKW. Beiden warenenthousiast en zegden hun medewerking toe. Het idee is om met de kinderen van de hoogste 2 klassen de natuur op te zoeken bv in de Pannenhoef maar b.v. ook naar

een koestal of een kippenboer of de Heemtuin te gaan en daar dan uitleg krijgen en dan vervolgens de week erna in de Trapkes over hun bevindingen te vertellen. De bedoeling van dit alles is om de kinderen liefde voor de natuur bij te brengen. Om zo’n groep veilig te begeleiden als zij op de fiets naar de verschillende locaties moeten en assistentie voor de uitleg bij de bezoeken zijn ze nog op zoek naar mensen die hierbij willen helpen. Opgeven hiervoor kan bij Ton Bergenhenegouwen, tel. 383091 of tc.bergenhenegouwen@ziggo.nl

Heemtuin Rucphen

Zondagmiddag 4 augustus extra open RUCPHEN - De mooiste wilde bloemen en landschapstuin van Brabant. Een tuin waar de Brabander trots op kan zijn. Op zondagmiddag 4 augustus bestaat er opnieuw de mogelijkheid om tussen 13.00-16.00 uur een bezoekje aan de Rucphense wilde bloementuin te brengen. Inmiddels staat het koore in oppers op de akker te drogen en vormt nog steeds een mooi landschapsbeeld. De heide heeft zijn eerste zacht paarse lichtjes al ontstoken en zal de bezoeker in de komende weken verwennen. Binnen enkele weken legt de hei een zacht paarse deken over het landschap. De miljoenen heidebloemetjes zijn in trek bij insecten waaronder vlinders en vooral de blauwtjes en de kleine oranje vuurvlindertjes. Paarse sprei “Dag na dag haakt de hei onaflatend aan haar paarse sprei, die zij over het landschap legt om mensen te behagen”. Ook onze bloemenweikes zijn nu versierd met duizenden gekleurde lichtjes. Boven het heldere water vertonen libellen hun geluidloze vliegkunsten. Zij zijn nog steeds

op zoek naar een soortgenoot om te paren en hun eitjes toe te vertrouwen aan het water. Op het rimpelloze water vertonen waterlelie en gele plomp hun laatste bloemen. De gele gloed van het bloeiende schermhavikskruid zet de tuin hier en daar in brand. Hier voeren vlinders en andere insecten misschien wel het mooiste ballet op. Op verschillende plekken pronken de lijsterbessen met hun oranjerode bessen. Rondleiding gids Maandag t/m vrijdag is geopend tussen 9.00 en 16.00 uur. Voor groepen bestaan er mogelijkheden om door een gids te worden rondgeleid. We zijn ook op Internet te vinden www.heemtuinrucphen.nl Meer weten mail heemtuin@heemtuinrucphen. nl De toegang is niet gratis. De Heemtuin is gelegen aan de Baanvelden 12 tegenover de Skidôme.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

KERKELIJK NIEUWS PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCPHEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Pastoraal werker Gerard Damen. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 06-29334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zondag 4 augustus 10.00u Achttiende zondag door het jaar; Eucharistieviering. Voorganger pastor F. Burm m.m.v. het St. Ceciliakoor. Intenties: Govardus v. Nispen; Bart v. Dijk e.v. Mien Janssen; Willem Braat e.v. Toos Sprenkels, v.w. verj.; overl. fam. Kerstens-Monsieurs. Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met mevr. A. van Rooij, tel. 342331 of met mevr. A. Hoendervangers tel. 348090. Secretariaat: Het parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandagavond van 19.30 tot 21.00u en op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30u, tel. 341246. www.parochierucphen.nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandagavond 18.00u inleveren. PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 17, 4714 BW Sprundel, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.3011.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet.nl; www.kerksprundel.nl Diensten Week 32: 3 t/m 9 augustus. Achttiende zondag door het jaar. Wij hebben veel ontvangen: laten wij het inzetten op Gods Rijk! Zaterdag 3 augustus 19.00u Woord en Communieviering. Voorganger:

Past. G. Damen. Zang: Gemengd Kerkkoor. Overl. ouders Adrianus en Cornelia v.d. Broek-Verhaard v.w. jgt. moeder; overl. ouders Zopfi-Kees v.w. geb.dag en jgt. moeder; overl. ouders Boomaerts-v.d. Sande en overl. ouders Clarijs-v.d. Sande v.w. geb.dag beider moeders; Jac AntonissenBuijnsters v.w. geb.dag; jgt, Jan de Rooij; Johanna de Rooij-v. Nijnatten en overl. familie v.w. geb.dag. Maandag 5 augustus 18.30u Rozenkransgebed in het Sint Janshof. Voorgangers: Cees en Jo. Wijziging: Vanaf het weekend van 7 en 8 september zal de aanvangstijd van de weekendviering in Sprundel wijzigen. In plaats van 19.00u zal de weekendviering om 17.00u aanvangen. Dit in verband met de gewijzigde situatie met betrekking tot het werkgebied van het pastorale team. Fouten: Alle dingen worden zwakker in het voorbijgaan van de jaren, behalve mijn fouten. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Zaterdag 3 augustus 19.00u 18e zondag door het jaar. Eucharistieviering. Voorganger(s): Pastor Burm m.m.v. Gemengd Koor. Jgt. Pietje Gijzen w.v. Jan v. Dijk. Kosters/acolieten/misdienaars: Zaterdag 19.00u Rien v. Ruiten. Lectoren: Zaterdag 19.00u José Martens. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165342069 of 06-29334907. PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Zondag 4 augustus 10.00u 18e Zondag van het jaar. Woord en Communieviering. Voorganger Pastor G. Damen. Koor: Gemengd zangkoor. Misintenties: Jac v.d. Oever e.v. Marie Verstraten v.w. verj.; overl. schoonouders Vermunt-v.

Zundert en hun overl. kinderen. Dinsdag 6 augustus 19.00u In de kapel. Eucharistieviering. Voorganger: Rector R. Schnell. Misintenties: jgt. Antonius v. Overveld e.v. Antonia Rockx en zijn zoon Johannes. Dinsdag 6 augustus 10.00u Steunpuntviering Mariavaart. Woord en communieviering. Voorganger Diaken J. v. Steenoven. Mededelingen: In het weekend van 8 september worden de aanvangstijden gewijzigd. De diensten zijn vanaf die datum niet om 10.00u, maar om 9.30u. Caritascollecte: Op 27 juli is in Halsteren overleden Mevrouw Verhoeven weduwe van Johannes Verhoeven. De uitvaartdienst vindt plaats op vrijdag 2 augustus in onze Parochiekerk waarna crematie. Op 30 juli is overleden Mevr. Mien Graste weduwe van Kees Vergouwen. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Misintenties in een gesloten enveloppe in de brievenbus van de pastorie inleveren. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord.nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord.nl Zaterdag 3 augustus 19.00u Woord en Communieviering. Celebrant: Diaken Jan v. Steenoven. Lector: Ria Jochems. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Johanna de Jong en Martinus Heeren wegens verj. en jgt.; Robert Schoonen e.v. Mary-Ann Meeuwis, zoon van Adrie en Dick Buis; Antonetta de Rooy en Cornelis Konings wegens jgt.; Jan de Jong e.v. Dientje Konings wegens verj.; Adrianus de Bruijn e.v. Catharina Wagtmans; Cornelus Roks en Johanna de Bruijn en kinderen. Zondag 4 augustus 10.00u Woord en Communieviering. Achttiende Zondag door het jaar (C). Celebrant: Diaken Jan v. Steenoven. Lector: Wim Roelands. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Toon de Wildt en Dien Tak wegens verj.; Andreas Gijzen en Paulina Heeren en zoon PAGINA 14

Adriaan wegens verj. Dopen: Zondag 4 augustus wordt Lyam Broeren gedoopt. We verwelkomen hem in onze geloofsgemeenschap. Huwelijk: Vrijdag 23 augustus wordt het huwelijk van Rob v. Dongen en Mandy Heeren kerkelijk ingezegend. Achttiende Zondag door het Jaar (C): 1e Lezing Prediker 1, 1-2, 2, 21-23 en het Evangelie Lucas 12, 13-21. “Laat niet het geld maar uw hart uw leven richting geven; een goed advies van Jezus”. Geen viering op donderdagmorgen: In de vakantiemaanden juli en augustus is er geen viering op de donderdagmorgen. Website: Kijk ook eens op onze website voor nog meer actueel nieuws: www.parochiesintwillebrord.nl. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 4 augustus is dhr. Ds. B. Koek uit Hengelo onze voorganger, aanvang 10.00 uur. Dhr. Guis is de organist. Dhr. Bruinzeel is gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor Amnesty Internationaal. Agenda: De Cantorij heeft donderdag geen koorrepetitie i.v.m. vakantieseizoen. www.pk-zundert.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst

Op zondag 4 augustus zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor alle groepen van de basisschool in één groep. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch. nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 4 augustus begint de kerkdienst in Oudenbosch om 9.00u en in Oud Gastel om 10.30u. Ds. H.J. Inkelaar zal deze diensten leiden. Deze week: Dinsdagmiddag van 14.00-16.00u is er in de Pastorije de Soos voor senioren. Elke dinsdag- en zaterdagmiddag van 14.00-16.00u is de kerk open. Loopt u gerust eens binnen voor een bezoekje of een praatje. Tot slot: Geniet van al je blije momenten: Ze vormen een fijn kussen voor je oude dag. (Booth Tarkington (1809-1947) Amerikaans schrijver).


PVM BV is een groothandel, im- en exportbedrijf in plantsoen zaden en materialen voor bos- en landschapsbouw.

EXTRA

ONLINER

ZKOORMTINEG!

*

KddgdcoZkZhi^\^c\^cOjcYZgiodZ`Zcl^_ ZZcbZYZlZg`ZgkddgYZ[jcXi^ZkVc

U wilt ook een groene tuin?

LOODSMEDEWERKER ;jcXi^Z^c]djY/ ƒAVYZcZcadhhZceaVciZc ƒ8dcigdaZde^c`dbZcYZ \dZYZgZchigddb ƒ6hh^hiZgZcaddYhX]Z[ ƒDcYZg]djYZckVcXdciVXiZcbZi `lZ`ZghZcigVchedgiWZYg^_kZc

EgdĂ&#x201E;Za/ Â&#x192;DeaZ^Y^c\deB7Dc^kZVj Â&#x192;6[Ă&#x201E;c^iZ^ibZiYZWddb`lZ`Zg^_ Â&#x192;<ZZc-idi*bZciVa^iZ^i Â&#x192;7gZZY^coZiWVVg Â&#x192;G^_WZl^_h7:

Kijk op wildkamp.nl voor ons complete assortiment beregening & tuinartikelen! * Kijk op wildkamp.nl/zomerkorting

L^_W^ZYZcZZcegZii^\ZlZg`db\Zk^c\ZcZZcW^_YZ[jcXi^ZeVhhZcYZWZadc^c\ V[]Vc`Za^_`kVcdeaZ^Y^c\ZcZgkVg^c\# <dZYZhZXjcYV^gZVgWZ^YhkddglVVgYZc#

Slangset incl. slangspuit en koppeling

VyrÂŽ 50 sectorsproeier t 7BSJBCFMPOEFSIPFLJOTUFMCBBS t 4QSPFJPQQFSWMBLN2

t 4MBOHNFUFS

EbaraÂŽ zelfaanzuigende hydrofoor t $BQBDJUFJUNBY N/uur

Kddg^c[dgbVi^Z`jcijXdciVXidecZbZcbZi YZ]ZZg?#Kg^ZcYh!iZa#%+"&'.,+-*%# Jlhdaa^X^iVi^ZbZi8#K#`jcijg^X]iZcVVc/ EZa\gjbZcK^c`BViZg^VaZc7#K# :cZg\^ZlZ\'V!+.&*H7AdW^i]!i#V#k#?#K^c` ZbV^a/_d]Vck^c`5ekbWk#Xdb

1FSTFU

â&#x201A;Ź

16,95

1FSTUVL

â&#x201A;Ź

12,10

1FSTUVL

â&#x201A;Ź

223,-

Kijk op wildkamp.nl voor alle zomeracties! Wildkamp Rucphen | Sprundelseweg 37A | T 0165 - 34 81 93 | wildkamp.nl

Nieuw in onze showroom:

Prijzen zijn incl. BTW, zolang de voorraad strekt en geldig van 1 juli - 31 augustus 2013. Niet geldig i.c.m. andere acties.

ROBOTMAAIERS van:

ACTIE-WEGENS SUCCES VERLENGD! Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling. Nu gratis 3 maanden extra. Bel: Lia van der Wel 0165-388816

Voor meer info neem contact op of loop eens binnen:

Martijn Huyskens Tuinmachines Korte Hei 19b, Sprundel Tel. 06-51245240 info@martijnhuyskens.nl www.martijnhuyskens.nl

VERKOOP ONDERHOUD REPARATIE

Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383

ELISE

DANSSCHOENEN

VERHUUR AFVALCONTAINERS

2IÂżFLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. KŽŏÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĆľÇ Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ?Ć?ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ć&#x2030;Ĺ&#x161;ŽŽĹ?Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;

0167-522939 / 06-10807891

Tel. 0622523365 / 0765971547

S.P.S. SALES

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

BANKETBAKKER Marcel Kas presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak â&#x201A;Ź 1.60

Allerlei

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

Bel voor afspraak of bestelling Tel.: 0165-384532

Jan Jochems HANDEL

EN

wespen of ander ongedierte Bel LVS 06-10598698 06-10014051 KUNSTGEBITTEN TOMSON

REPARATIES & NIEUWE MET GARANTIE

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

TE KOOP:

speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Mondzorgcentrum Touwen Voor al uw Mondzorg Vanaf heden tandarts en mondhygiĂŤniste aanwezig Raadhuisplein 4 te Hoeven 0165-505510 www.mzctouwen.nl info@mzctouwen.nl

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL TE KOOP: GEZEEFDE ZWARTE GROND Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

DE DUIZENDPOOT

-graven van funderingen/vijvers -leveren, leggen bestratingen -leveren plaatsen schuttingen -diverse sloopwerkzaamheden YDQ Tel. 06 53999207 3URÂżWHHU EWZ GH UHJHOLQJ RSDUEHLG

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO WWW.HOBBYKAS.NL

TRANSPORT

Bestratingsmaterialen en sierkeien,

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze Website www.overkappingvanhout.nl

Budget kas

â&#x201A;Ź 360,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 875,-

Combi-pro kas v.a. â&#x201A;Ź 1000,Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1450,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten. Evt. gratis thuisbezorging.

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

NIEUWE FRIET AARDAPPELEN Vers geschrapte

KRIELTJES

* Arbeidsrecht * Bestuursrecht * Strafrecht * Echtscheiding * Burenrecht * Bouwrecht

* Huurrecht * Incasso * Contracten * Jeugdrecht * Algemene Voorwaarden

GRATIS JURIDISCH ADVIES Op ons spreekuur iedere dinsdag van 16.00-17.30u. U kunt uiteraard ook bellen voor een afspraak.

Bij: Fam. Wijnen Eerste Molenweg 8, Hoeven, 0165-502423 maandag en woensdag gehele dag gesloten

Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl


X x x x x

x x x

OP ALLE WASMACHINES, WASDROGERS, KOELKASTEN, VAATWASSERS, OVENS* *Kijk voor de voorwaarden op MediaMarkt.nl/bezorgen

per maand

i.c.m. 2-jarig Vodafone Red Essential 1e 6 maanden

â&#x201A;¬ 22,daarna â&#x201A;¬ 44,- per maand

- 400 minuten - onbeperkt SMS - 500 MB Databundel

Extra grote vuldeur

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKO HFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

Perfecte foto maken met Time Shift

Resttijd indicatie BlackBerry Hub

om snel up-to-date te blijven

6 kg inhoud

EWM146L Wit Wasmachine

PRIJS I.C.M. ABONNEMENT Art.nr.: 1238895, 1225701

Blackberry Z 10 i.c.m. 2-jarig abonnement

LHWVMHFXJDIU UPFSFOIBOENBUJHJOTUFMCBBSWBOUPFSFO TMFDIUTMJUFSXBUFSWFSCSVJL FYUSBHSPUFWVMEFVS HSBEFO UFPQFOFO QSPHSBNNBT FYUSBXBUFSPQUJF BOUJLSFVL FDP JOUFOTJFG EJTQMBZNFUVJHFTUFMEFTUBSU V FOSFTUUJKEJOEJDBUJF BGNFUJOHFO IYCYE YYNN FOFSHJFLMBTTF" (FMVJETOJWFBV XBTTFO E# " (FMVJETOJWFBV DFOUSJGVHFSFO E# " Art.nr.: 1167035

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar

DRU_20130731  

DRU_20130731