Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R U C P H E N S E

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

15 MEI 2013 WEEK 20

EN WEST-BRABANT:

Uitgeverij

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I SPORT

Volg ons via twitter: @RucphenseBode

BERRY VAN PEER NAAR EK DARTS

Informatie van

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

GLENN BASTIAANSEN VIJFVOUDIG KAMPIOEN TRACTORPULLING

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Kwaliteit sinds 1913!

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

Afspraak bij gemeente maken via website

Man aangehouden voor diefstallen

RUCPHEN - Bewoners kunnen vanaf heden ook een afspraak maken voor het afnemen van een product of dienst bij de gemeente Rucphen. Binnenkort kan ook vanaf huis via internet een afspraak worden ingepland. Dat kan vanaf medio juli. Nu is het al mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Straks ook via de website van de gemeente Rucphen (www.rucphen.nl) een dag en tijdstip worden gekozen dat het beste bij de klant past. In het Dienstverleningscentrum zijn de openingstijden verruimd. De gemeente stimuleert het maken van afspraken voor het afnemen van producten zoals een reisdocument om wachttijden aan de balies te voorkomen.

SINT WILLEBRORD - Donderdag werd in de Dorpsstraat een 22-jarige man uit Sint Willebrord aangehouden op verdenking van diefstal uit een woning, diefstal van een auto en diefstal van een scooter. Een dag eerder zou de man uit een woning van familie een laptop hebben genomen. Ook een scooter en auto bleken weg. De verdachte werd een dag later gesignaleerd. De politie hield hem aan in de Dorpsstraat. Bij fouillering dook de autosleutel van de vermiste auto op. Die werd teruggevonden in de Leeuwebekstraat. Ook de scooter werd onbeschadigd teruggevonden in Sprundel. De verdachte bleek ook nog boetes te hebben openstaan.

Onderzoek naar cafébrand

Nieuwe raadsgriffier in gemeente Rucphen

SINT WILLEBRORD - Het onderzoek van de politie naar de brand in café de Toffe Peer in Sint Willebrord is in volle gang. De politie riep burgers op om gemaakte opnamen te uploaden via www.politie.nl/ melden. Dat kan nog steeds. Rechercheurs zijn sinds na de brand gestart met een rechercheonderzoek en hebben opnames van beveiligingscamera’s in de directe omgeving veiliggesteld. De opnames worden onderzocht op bruikbaarheid. Technisch rechercheurs van het team Forensische Opsporing hebben in het bedrijfspand speciaal onderzoek uitgevoerd. Ook heeft de politie een buurtonderzoek gehouden en zijn getuigen en passanten gehoord.

550 kilo kleding voor Mensen in Nood SPRUNDEL - De kledinginzameling van Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood die op 6 mei in Sprundel is gehouden, heeft 550 kilo kleding opgebracht voor Cordaid Mensen in Nood. Sam’s Kledingactie wil iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk danken. Met het aantal opgehaalde kilo’s worden projecten gesteund van Cordaid Mensen in Nood. Voor meer informatie over Sam’s Kledingactie of over de gesteunde projecten kijk op www. samskledingactie.nl. De vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zijn van plan om op termijn weer een kledinginzameling te organiseren voor Sam’s Kledingactie. Hiervoor kan al kledij worden bewaard.

ZEGGE - In mei vormt Zegge het toneel van van vele pelgrims die op bedevaart gaan. Zegge kan de duizenden bedevaartgangers in stijl ontvangen. De wegen liggen er keurig bij, de kerk en de kapel zijn schoongemaakt en voor de kerk staat deze boom prachtig in bloei wat zorgt voor mooie voorjaarsbeelden. FOTO CORINE ROKS

Raadsleden aan zet voor verzinnen oplossingen

Financieel tekort dreigt op te lopen tot 1,5 miljoen euro in 2017 RUCPHEN – Wethouder John van Hal van Financiën staat voor een flinke uitdaging. Op de begroting van de gemeente dreigen grote tekorten die op kunnen lopen van 1,3 miljoen in 2015 tot 1,5 miljoen in 2017. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom de gemeenteraad de opdracht gegeven ideeën aan te dragen voor nieuwe bezuinigingen. DOOR MONIQUE JANSEN In juni stelt de gemeenteraad de kadernota vast. Daarin is het financieel perspectief van de gemeente Rucphen te zien. De gemeenteraad is aan zet om oplossingen aan te dragen om de begroting weer sluitend te krijgen. “De gemeenteraad kan kiezen voor het afstoten van taken of het verhogen van belastingen”, vertelt wethouder John van Hal. Uiterlijk 25 juni moet duidelijk worden hoe de raad de begroting op orde wil houden. Oplossen Voor 2014 bedraagt het tekort drie ton. “Dat is nog op te lossen binnen het bestaand beleid”, meldt Van Hal. Dat is anders als het gat binnen de begroting

VANDAAG BIJ DE BODE

oploopt tot boven de miljoen euro. De raadsleden hebben zich inmiddels over de vraag van het college gebogen. Van Hal wil voorkomen dat de gemeenteraad de oplossingen voor het begrotingstekort panklaar wil hebben uit de koker van het college van burgemeester en wethouders. Dan kan de discussie wel eens lang gaan duren. Door de gemeenteraad aan te zetten tot meedenken hoopt Van Hal sneller het financieel gat te kunnen dichten. Meer taken, minder geld De wethouder benadrukt dat de gemeente de financiële zaken wel op orde heeft. “Vanuit het Rijk krijgen we echter minder geld en aan de andere kant krijgen we er wel meer taken bij. Die taken moeten we

ONDERNEMERS, ONDERWIJS EN OVERHEID SEP VORMT BELANGRIJKE ADVIESPARTNER

ZETTEN GEMEENTE RUCPHEN SAMEN

SPRUNDEL - Voor het achtste jaar houdt wijkvereniging ’t Aarmend de Fiets4daagse. De Fiets4daagse Sprundel vindt steeds plaats direct na de Pinksterdagen. Dit jaar dus van dinsdag 21 mei tot en met vrijdag 24 mei. Vertrek is alle dagen vanaf 18.00 uur vanaf de St. Janstraat 68 (café de 3 Zwaantjes). Het is mogelijk om 15 of 25 kilometer te fietsen. Het eerste jaar deden er iets meer dan 100 fietsers mee. Vorig jaar waren er 200 deelnemers. Onderweg is er voor de deelnemers drinken en een versnapering. Dit jaar krijgen de deelnemers die 3 of meer avonden hebben meegefietst een lot. Met dit lot maakt men kans op het winnen van een fiets.

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

vrijkomende

BomSchoenmakers Advocaten Gratis inloopspreekuur op woensdag 16.30 - 17.30u.

2 PINKSTERDAG

huurwoningen

10.00-16.00 uur

op:

De Lanteern, St. Willebrord (Dorpsstraat 119)

www.thuisvester.nl

www.bstadvocaten.nl

(1e Pinksterdag GESLOTEN)

OP DE KAART

GEMEENTE RUCPHEN

IN

TOERISME EN RECREATIE STEEDS BELANGRIJKER GEMEENTE KENT TRADITIONEEL VEEL

Takenpakket Alle gemeenten hebben minder te besteden, doordat het Rijk bespaart op het geld dat richting gemeenten vloeit. Gemeenten kunnen niet overal zomaar op bezuinigen. Veel taken moet de gemeente namelijk wettelijk uitvoeren, ook als daarvoor minder geld beschikbaar is. Deze uitgaven zijn vaak niet of maar beperkt te beïnvloeden. Wel kan een gemeente nieuwe inkomsten genereren door bijvoorbeeld het instellen van hondenbelasting of het verhogen van de toeristentax.

VAN GEMEENTE RUCPHEN

WARM WELKOM VOOR NIEUWE INWONERS ONDERNEMERS RICHTEN ROTONDES

Achtste editie van Fiets4daagse

Kijk voor onze

maandag 13 mei geopend:

SOCIAAL ECONOMISCH PLATFORM RUCPHEN

echter uitvoeren binnen het daarvoor beschikbare budget”, legt Van Hal uit. Daardoor ontkomen gemeenten er niet aan om zwaar te bezuinigen.

PLUS Manniën Rucphen e

RUCPHEN - Joke Rosiers-Goorden wordt de nieuwe raadsgriffier van de gemeente Rucphen. Zij begint per 1 augustus. Bij wijze van proef wordt ze voor de duur van een jaar aangesteld. Huidig raadsgriffier Roland van Pareren gaat met pensioen. Joke Rosiers-Goorden heeft jarenlange ervaring in gemeentelijke dienst. Van 1983 tot 1989 werkte zij al bij gemeente Rucphen, om vervolgens tot 1999 ervaring op te doen in gemeente Roosendaal. Daarna is zij teruggekeerd naar gemeente Rucphen, waar ze nu werkzaam is als Concernadviseur dienstverlening en informatievoorziening. Op de vacature van raadsgriffier kwamen 71 sollicitaties binnen.

WIELEREVENEMENTEN

SOCIAAL ECONOMISCH PLATFORM GEMEENTE RUCPHEN

NIEUWE COLLECTIE

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS

Poppestraat 2-A, St. Willebrord, tel. 0165-383335

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

www.optiekvanmeer.nl


www.bedtime.be/acties De boxsprings en matrassen van onze Sleep & Dream collectie zorgen voor een perfecte lichaams-ondersteuning zodat u uitgerust wakker wordt. Kom proefliggen, u voelt direct het verschil. En met de Sleep&Dream tevredenheidsgarantie* kan u zelfs op beide oren slapen. Nu boxspring Jubilee, 180x200, incl. hoofdbord en matrassen, voor €2.799 (ipv €3.717). Opties: meerdere afmetingen en kleuren leverbaar, ook extra lang en elektrisch verstelbaar.

Boxsprings - Bedden - Matrassen Kasten - Dressings - Maatwerk - Eigen atelier

bedtime

Spijker 57 # ESSEN [BE] www.bedtime.be

OPENINGSUREN weekd. + zaterdag 10 - 18u. vrijdag gesloten ZONDAG OPEN 13-17u.

* voorwaarden in de winkel

SLAPEN IS ONS VAK


ACTUALITEIT

Jong talent Sprundel naar Eurocup Darts Youth 2013

Berry van Peer vertegenwoordigt Nederland op EK darten SPRUNDEL - De 16-jarige Berry van Peer uit Sprundel is door de Nederlandse Darts Bond geselecteerd om mee te gaan naar het Eurocup Darts Youth 2013 dat gehouden wordt op 4-7 juli aanstaande in Keszthely in Hongarije. Vier jonge Nederlandse darters vertegenwoordigen ons land tijdens deze EK Jeugdkampioenschappen jongens. DOOR CORINE ROKS Via de ranking wedstrijden van de Nederlandse Darts Bond heeft Berry een plaats weten te bemachtigen voor de Nederlandse Jeugdselectie. Het was nog spannend wie van deze selectie uiteindelijk meeging naar het EK. “Twee waren er al geselecteerd en ik en nog vier andere moesten tegen elkaar spelen. Kevin Doets had heel goed gegooid en mocht mee. Aangezien ik de afgelopen periode goed in vorm ben was de keuze ook op mij gevallen”, vertelt Berry trots. Team, singel en koppel Tijdens het EK zijn er drie wedstrijdcategorieën, namelijk de team, koppel en singel ronde.

Heel het gezin actief in de dartssport “De team ronde is nieuw voor mij. Ik kan heel goed opschieten met mijn teamgenoten, we moeten samen tegen de teams van andere landen maar we maken een goede kansen. In de koppel ronde speel ik

samen met Kevin tegen teamgenoten Quin Wester en Colin Roelofs en dat wordt geen makkie. Hopelijk staan we in de finale van de singel ronde tegen elkaar”, lacht Berry. The Firestarters Berry speelt al vanaf zijn 7de darts. Het is niet verwonderlijk dat hij deze sport beoefent, het hele gezin is actief in deze sport. Vooral zijn oudere broer Carlo die hem heeft aangemoedigd zijn talent te ontwikkelen speelt op hoog niveau darts. De broers spelen in de eredivisie in de Roosendaalse competitie met team ‘The Firestarters’. Hun thuisbasis is café de Coop in hun woonplaats Sprundel. Tactiek Voor Berry is spelen in het buitenland niet nieuw. Hij heeft al aan divers internationale toernooien meegedaan. Laatst heeft hij zelfs tegen een volwassen professional gespeeld en met 4-0 gewonnen. “Ik ben momenteel goed in vorm. Als mijn scores goed zijn kom ik in een soort flow en blijf ik goed presteren. Ik reken in tegenstelling tot andere darters heel apart. Mijn favoriete tactiek is om in de tops met 20 uit te gooien, dat is mijn beste dubbel.”

Berry van Peer is één van Neerlands beste jeugddarters.

Studie Berry heeft plannen om zijn MBO studie Zorg en Welzijn te beëindigen. “Het zou mooi zijn als ik een opleiding kon doen waarbij ik meer ruimte krijg om me met

de trainingen bezig te houden. We zijn op zoek naar een school die bij deze ambitie past”. Naast deze sport, studie en deelname EK darts heeft Berry verder gewone bezighe-

FOTO CORINE ROKS

den die bij deze leeftijd passen. Facebook is daarvan een onderdeel, een prima medium om met zijn teamgenoten van het EK in contact te blijven en elkaar op de hoogte te houden op de weg er naar toe.

Glenn Bastiaansen start op nieuwe machine in de volwassenencategorie

Vijfvoudig Nederlands jeugdkampioen start in hogere klasse RUCPHEN – Vijfvoudig Nederlands jeugdkampioen tractorpulling Glenn Bastiaansen start dit jaar op zijn nieuwe vader Wilfried gebouwd. “De eerste wed- de eerste keer het sleepbaar gewicht aan zwaardere machine in de volwassenencategorie Compact Diesels met turbo en waterinjectie. Tractorpulling is strijd reed hij zo weg en zo een Full Pull”, zijn tractor kan trekken over een lengte van vertelt moeder Patricia zeer trots. “Ja, hij 80 meter behaalt hij de Full Pull en gaat hij een sport van techniek en tactiek waar hij van nature veel gevoel voor heeft. DOOR HÉLÈNE HEIJS Toen Glenn Bastiaansen (16 jaar) op 7-jarige leeftijd voor het eerst een wedstrijd

tractorpulling zag, was hij verkocht. “Normaal mag je pas met je twaalfde rijden maar ze hebben destijds eenmaal de leeftijd naar beneden gehaald en toen ben ik

op 11-jarige leeftijd begonnen”, vertelt Glenn. In 2008 startte Glenn in de lichtere klasse Compact diesels voor jongeren tot 16 jaar. Zijn tractor had hij samen met zijn

heeft er gevoel voor”, aldus een evenzo trotse vader Wilfried. Van 2008 t/m 2012 is Glenn ieder jaar Nederlands jeugdkampioen geworden. De laatste 2 jaar heeft hij zelfs alle wedstrijden gewonnen. “Zijn kast zakte door van de bekers”, vertelt Patricia apetrots. Nieuwe machine Glenn start nu voor het zesde seizoen, maar op een nieuwe machine in de volwassenencategorie Compact Diesels met turbo en waterinjectie. Deze tractor wordt door Wilfried en Glenn samen gebouwd. “We maken bijna alles zelf, het frame, rolkooi en kap. In de machine wordt een Volkswagen automotor 1900TDI gebruikt die is opgevoerd”, vermeldt Wilfried. Wilfried sleutelt circa 20 uur per week aan de tractor. Glenn helpt zo veel mogelijk, maar omdat hij momenteel in zijn eindexamenjaar zit heeft hij minder tijd. “Dit jaar is voor Glenn een leerjaar en hij moet zorgen dat het heel blijft”, vertelt Wilfried.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO FAMILIE BASTIAANSEN

www.internetbode.nl

Glenn Bastiaansen begon op zijn elfde met de tractorpulling.

Veilige sport “Het is een veilige sport met hele strenge reglementen”, aldus Wilfried. Keurmeesters houden alles nauwlettend in de gaten en de tractorrijders dragen speciale brandvertragende pakken, schoenen, nekkraag en helm. De wedstrijd wordt gereden binnen de lijnen op een kleibaan van 10 meter breed. Wanneer de tractorberijder

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

door naar de finale.

‘We maken bijna alles zelf’ In de finale wordt het gewicht verzwaard en wordt gemeten wie de sleepwagen het verste kan trekken. Tractorpulling is een sport van techniek en tactiek. “Je mag zelf bepalen waar je de tractor neerzet en welk spoor je wilt volgen”, vertelt Wilfried. Een tractorberijder moet doordacht de baan op. “Mijn vader helpt mij en mama zit aan de zijkant langs de baan, want die is zenuwachtig”, vertelt Glenn lachend. Familieaangelegenheid Glenn is lid van de landelijke vereniging NTTO (Nederlandse Truck en Tractor Organisatie) die wedstrijden door het hele land organiseert in de periode van mei tot oktober. De hele familie Bastiaansen vergezelt Glenn tijdens zijn wedstrijden. “Gelukkig staat het hele gezin erachter. Het is zo gezellig, we zijn samen met grote teams. Het is net één grote familie”, aldus Patricia. Dit jaar rijdt Glenn drie wedstrijden in België en vijf in Nederland, waarvan drie wedstrijden in de buurt gereden worden. Glenn’s verrichtingen zijn te bewonderen op 16 juni in Made, 30 juni in Hoeven en 25 augustus in Alphen.

Volg ons op Twitter: @RucphenseBode.


SPECTACULAIRE

PINKSTERSTUNTS!

Speciaal voor het pinksterweekend heeft Dirck III weer lekker veel voordeel klaarstaan! Zo vindt u bij ons perfecte pinksterwijnen en voor in de tuin de lekkerste rosĂŠs en mooiste feestbubbels. Ook de heerlijkste zomerbieren en sterke dranken staan klaar voor op de borreltafel. Gaat u erop uit met Pinksteren? Dan komen onze frisdranken, sappen, waters en kanskoopjes voor discountprijzen u goed van pas! Wat uw plannen ook zijn, bij Dirck III bent u het voordeligst uit! Oer-Hollands vakmanschap! Deze rijke graanjenever is gemaakt volgens eeuwenoud geheim recept!

ELDERS 17,99

ELDERS 13,99

14.99

11.99

+GRATIS

ELDERS 13,99

ELDERS 16,99

9.99

13.99 HELE LITER

RUMGLAS!

Max. 6 essen per klant.

OP = OP

ELDERS 18,49

HELE LITER

ELDERS 19,99

13.

99

9.99

DE LEKKERSTE ROSÉS

LE GRAND NOIR

3 FLESSEN

HUGO OF SPRITZ IL MIONETTO

Rood of wit

ELDERS 7,59

10.-

ELDERS 14,97

4.

99

KEUZE UIT´

CANEVARI

Rood, wit of rosĂŠ

Prosecco of rosĂŠ

ELDERS 3,99

ELDERS 7,89

2.99

NIEUW!

5.99

NT DISCOUIJZE N! SUPER PR COLA OF SINAS

5.99

1,5 LITER

1,5 LITER

ELDERS 0,49

ELDERS 0,45

37

ITALIE

SENSATIONELE KORTINGEN! ITALIAANSE TOP KLASSEWIJNEN Le Chiantigiane Riserva

BAROLO

Araldica Flori

3.- KORTING

1.- KORTING! VAN 6,29

5.

29

CHIANTI

Piccini Classico Riserva

2.- KORTING VALPOLICELLA

Classico Righetti Amarone

3.- KORTING CHIANTI Piccini

1.- KORTING VALPOLICELLA

Villa Romanti Ripasso Classico

2.- KORTING

MINERAALWATER

Ook Lemon & Lime

ELDERS 8,79

10 SOORTEN ROSE!

CHIANTI

!

DAT SCHEELT 4.50

CODICI

Zomerse mix van Prosecco en vlierbloesem of sinaasappel. Gegarandeerd dĂŠ trends van deze zomer!

STEL ZELF SAMEN!

13.

99

HELE LITER

VERGELIJKBARE PRIJS 12,79

VAN 12,99

9.

99

LIEFMANS FRUITBIER

ROOSVICEE MULTIVIT

MULTIVITAMINE 10 x 20 cl

Knijpzakje, makkelijk voor op school of handig voor een dagje erop uit!

Bosvruchten of Aardbei/Sinaasappel 1,5 liter

10 ZAKJES

ELK 2E PAK

1.99

LANDERBRAU BIER

Ook appelsap 0,89

Blik 50 cl

ELDERS 4,99

3.49

69

1,5 LITER

2E PAK HALVE PRIJS!

ELDERS 1,49

VAN 16,99

13.

99

SIERFLES MET BEUGELSLUITING Diverse kleuren

PLASTIC BEKERS Blauw, roze of groen 40 stuks

KUNSTSTOF PROSECCOGLAS

KUNSTSTOF WIJNGLAS

Trendy kleuren

Trendy kleuren

COLA Blik 33 cl

VAN 8,49

6.

49

45

ENERGY DRINK 25 cl

1,5 liter

IJSTHEE 1,5 liter

OP=OP

OP=OP

OP=OP

OP=OP

ELDERS 1,99

ELDERS 1,79

ELDERS 1,29

ELDERS 1,29

99

99

69

69

ELDERS 0,39

SINAAS-PERZIK NEKTAR

VAN 5,29

4.29

ELDERS 0,69

1.09

VAN 10,49

8.49

..

SINAASAPPELSAP

4 FLESSEN

PER PAK 1,39

ELDERS 2,49

4 x 25 cl

29

PER BLIK! ELDERS 0,25

17

ELDERS 0,99 ELDERS 0,69

MULTI VITAMINE LIGHT 1,5 liter

ELDERS 1,29

TOMATENSAP hele liter

FRUITFRIS 1,5 liter

ELDERS 0,89 ELDERS 0,79

27 69 45 87 69 57

*HQLHWPDDUGULQNPHWPDWH ROOSENDAAL Laan Van Henegouwen 17 | ST. WILLEBRORD Dorpsstraat 10 + | ZUNDERT Molenstraat 4 + | + Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 20 mei 2013, zolang de voorraad strekt. WWW.DIRCKIII.NL


ACTUALITEIT

Fundering clubhuis padvinders kan voor zomer worden gestort

Column

Twee bezwaren tegen gebouw voor scouting op de Molenberg RUCPHEN – De gemeente Rucphen behandelt momenteel de twee bezwaren die zijn binnengekomen tegen de bouw van het scoutinggebouw voor de scoutinggroepen Rucphen en St. Jan uit Sprundel. Voetbalclub RSV en tennisvereniging De Bocht hadden zienswijzen ingediend.

Addo Sprangers

Onweerstaanbaar Vrouwen maken heel wat los. De afgelopen tijd zag ik in de media weer een aantal bijzondere staaltjes voorbij komen die ik u niet wil onthouden. Zo werd een Saoedische man door zijn toekomstige bruid klaarblijkelijk voor een wel heel onverwachte keuze gesteld: als hij met haar wilde trouwen, moest hij ook met haar twee vriendinnen in het huwelijk treden. Uiteindelijk besloot de aanvankelijk aan een grap denkende man, na bemiddeling van familie, aan de eis van vrouwlief nummer één te voldoen. Zo’n bericht roept bij mij altijd meteen vragen op. Was die gast bijvoorbeeld eenvoudigweg zo’n onweerstaanbare hunk dat ze hem alle drie per se moesten hebben, of waren de dames zelf meer van het slag dat figureert in programma’s als ‘Hotter than my daughter’ en liever nog gisteren dan vandaag een make over ondergaat? In Denemarken gaat het er anders aan toe. Daar maken vrouwen ook van alles los, tot en met de knopen, ritsen en bandjes die hun kledij op de juiste plaats houden. Op televisie welteverstaan. Zij doen dit opdat gastheer Thomas Blachman, samen met een gast, in zijn tv-show ‘Blachman’ opmerkingen kan maken over het lichaam van een vrouw die zich voor hun ogen uitkleedt. Ook dit fenomeen roept vragen op. Krijgen de deelnemende vrouwen voor hun bijdragen betaald of is het een vorm van exhibitionisme? Voor Blachman zelf ligt het allemaal niet zo gecompliceerd. Het lichaam van een vrouw verlangt naar de woorden van een man, zo stelt hij. Woorden die de zichzelf als genie bestempelende Blachman dus met liefde en plezier uitspreekt. Op veel sympathie lijkt hij echter niet te hoeven rekenen, want de brave man zag zich na ongekend felle reacties genoodzaakt om maar een tijdje in het buitenland onder te duiken. Gelukkig bestaat er ook nog zoiets als ouderwetse romantiek. Neem het verhaal van Vitaly Shakhnazarov. Wachtend bij een bushalte in Irkoetsk een aantal maanden terug kruisten zijn blikken die van Mariana en als bij toverslag was hij smoorverliefd. Na enkele woordjes met de vrouw van zijn dromen te hebben gewisseld, sprak hij met haar af om elkaar de volgende dag - ‘same time, same place’ - opnieuw te ontmoeten. Mariana kwam echter niet opdagen. De arme Vitaly staat er naar verluidt nog steeds. Hij heeft geen column hoeven lezen om erachter te komen dat vrouwen heel wat losmaken.

DOOR MONIQUE JANSEN Wethouder John van Hal van Financiën verwacht dat de fundering van de blokhut nog voor de zomervakantie kan worden gestort. De kosten voor de nieuwbouw bedragen 558.000 euro. Het ontwerp voor het scoutinggebouw is inmiddels bekend. Architectenbureau J.C. Kas uit Sprundel heeft de ontwerp voor de blokhut gemaakt. Het gebouw valt op door het platte dak, de groene kleur en de verticale ramen. Realisatie Wethouder John van Hal vertelt dat de bezwaren van RSV en de Bocht volgens de bestaande richtlijnen worden behandeld. Als de zienswijzen van de sportverenigingen zijn behandeld, kan er snel worden gestart met de bouw van het scoutinggebouw. “Het gebouw kan in het laatste kwartaal van 2013 al klaar zijn”, spreekt

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode

Van Hal zijn verwachtingen uit. Aanvankelijk bedroeg het beschikbare budget voor het clubhuis van de scoutingverenigingen 4.5 ton.

ARTIST IMPRESSION J.C. KAS

en verlichting die nu op het veld staan.

Al snel bleek dat dit niet voldoende was, waardoor de gemeente besloot om een ton extra ter beschikking te stellen.

Gemeenschappelijke ruimte Het toekomstige scoutinggebouw krijgt een gemeenschappelijke ruimte, maar beschikt daarnaast ook over aparte ruimtes voor de twee afzonderlijke scoutingverenigingen van Sprundel en Rucphen. De locatie op de Molenberg is erg geschikt voor de scouting, omdat het gebouw dicht tegen het bos aanligt. De scouting onderneemt veel activiteiten met de leden in de natuur.

Oefenstrook RSV Voetbalvereniging RSV heeft altijd aangegeven tegen de bouw van het scoutinggebouw te zijn. Het clubhuis voor de scouting komt op sportpark de Molenberg en is gesitueerd op de nu nog in gebruik zijnde oefenstrook van RSV. De voetbalclub gaf eerder aan afspraken te willen maken over een eventuele vergoeding voor de doelen

Jeugdhuizen Scoutingvereniging St. Jan is nu nog gehuisvest in jeugdhuis de Vissenberg. De Rucphense evenknie zit in jeugdhuis de Louwen in Rucphen. In de centrumplannen voor Rucphen en Sprundel is geen ruimte voor de twee jeugdhuizen. De scoutingverenigingen hebben ingestemd met een verhuizing naar sportpark de Molenberg.

‘Klaar in laatste kwartaal van 2013’

24 mei in De Trapkes

Rucphense Bode

Praten over leefbaarheid in Sprundel

Redactie Monique Jansen Correspondent Hélène Heijs, Corine Roks Acquisitie John van Aert

SPRUNDEL – Wat is en wat doet SKW Sprundel? Vrijdag 24 mei is om 19.30 uur de openbare jaarvergadering van deze stichting. Iedereen kan dan in De Trapkes komen luisteren en kijken naar waar het SKW zich in het afgelopen jaar mee bezig hield en wat haar toekomstplannen zijn. En, wat belangrijker is, iedereen kan dan zijn mening geven over die activiteiten en wensen en ideeën voor de toekomst naar voren brengen.

Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

Het toekomstige clubhuis van de scoutingverenigingen uit Rucphen en Sprundel.

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 20 De oplossing van deze puzzel is in week 21 te vinden op www.internetbode.nl

Het SKW zet zich op veel verschillende manieren in voor de leefbaarheid in het dorp. Een belangrijk doel is het bevorderen van samenwerking en afstemming tussen plaatselijke organisaties. Het SKW doet haar best om goede contacten tussen de bewoners van het dorp te bevorderen en stimuleert de bewoners om een steentje aan de samenleving bij te dragen. Zorg voor elkaar krijgt daarbij in deze tijd weer extra aandacht. Het SKW speelt een rol bij Buurtpreventie en in de Brede School. Samen met de parochie kent het SKW een Rouwbezoekgroep en samen met het Steunpunt voor Ouderen een Studiekring voor ouderen. Daarnaast laat het SKW zelf ook een aantal activiteiten plaatsvinden. Via haar jeugdraad op het

gebied van jeugd- en jongerenwerk en via haar Netwerk voor Ouderen voor 55-plussers. De Verenigingsraad van het SKW brengt verenigingen samen en laat onder meer jaarlijks de St. Jansfeesten, de Nieuwjaarsbijeenkomst en de Kerstparade plaatshebben. Een werkgroep van het SKW heeft voor 2 juni een Open Deuren Dag op stapel staan. Sprundelse Hart tot Stand De plaatselijke wijkverenigingen komen samen in het Wijkenoverleg van het SKW en daaruit spruiten onder meer het biljarten, darten, kaarten en zeskamp van de gezamenlijke wijken voort. Vanuit het Wijkenoverleg kwam in 2002 ook de werk-

groep Sprundels Hart tot stand. Die werkgroep houdt zich bezig met de centrumplannen voor het dorp. In de gemeentelijke ontwikkelingsgroep voor deze plannen is het SKW vertegenwoordigd. Binnenkort speelt het SKW ook een rol in het inventariseren van de woonwensen van de plaatselijke bewoners. Reeds vanaf het einde van de jaren zestig van de vorige eeuw laat de Cursuswerkgroep van het SKW allerlei cursussen plaatshebben. En er is nog veel meer. Wat bijvoorbeeld te denken van de verbouw van het kerkgebouw tot multifunctionele accommodatie. U bent 24 mei om 19.30 uur van harte welkom in De Trapkes. Na de vergadering is er gelegenheid tot informeel contact met een drankje en een hapje.

Certificaatkeuring voor politiehonden RUCPHEN - Op 17, 18 en 19 mei (eerste Pinksterdag) houdt politiehondenvereniging Nut en Sport uit Wouw voor de vierde maal een certificaatkeuring voor Politiehonden. Per dag nemen negen geleiders met hun hond deel.

De keuring start dagelijks om 09.00 uur met het voorprogramma met onder meer appél, zoeken en revieren. Het spectaculaire bijtwerk zal dagelijks aanvangen om 14.00 uur. Het keuringster-

rein is gelegen aan de Moerkantsebaan te Huijbergen (gelegen tegen de vliegbasis). Dit is de doorgaande weg tussen Bergen op Zoom en Huijbergen. De toegang is geheel gratis. Zie www.phv-nutensportwouw.com voor meer info.

Veel mantelzorgers zwaar belast © www.sudokusite.eu

RUCPHEN - Ruim 12 procent van de inwoners van 19 jaar en ouder in GGD regio West-Brabant geeft intensief of langdurig mantelzorg. Van deze mantelzorgers voelt 1 op de 11 zich zwaar belast. De druk op de mantelPAGINA 5

zorgers zal naar verwachting toenemen vanwege de vergrijzing. Immers: steeds meer mensen hebben gezondheidsproblemen waarvoor zorg nodig is. Dat blijkt uit cijfers van de GGD Gezondheidsmonitor 2012. In het najaar van 2012

deden ruim 19.000 volwassenen uit 18 gemeenten in West-Brabant mee aan een grootschalig gezondheidsonderzoek. GGD West-Brabant analyseert de komende tijd de onderzoeksresultaten per gemeente.


Activiteiten dorpshuizen Gemeente Rucphen GEMEENSCHAPSHUIS DE LANTEERN Zaterdag 18 mei: Gesloten Zondag 19 mei: Gesloten Maandag 20 mei: Gesloten i.v.m. Pinksteren Dinsdag 21 mei: 13.00-16.30u open inloop; 13.00-16.30u wao groep de spin; 13.00-16.00u skw dansen; 13.00-16.00u skw ouderengym; 19.00-21.00u zumba; 19.00-23.30u b.c.de goede luijden; 19.3022.00u Gekleurde Zanger Leden Vergadering; 21.30-22.00u KBO Vergadering Woensdag 22 mei: 10.00-11.30u Alleenstaande groep; 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin”; 13.00-16.30u Open-inloop; 13.30-15.30u KBO Bingo; 16.30-17.30u Spreekuur Advocaten; 18.00-19.00u majoretten; 19.30-22.00u Con Grazia; 14.0016.00u Speelhonk Donderdag 23 mei: 9.00-10.00u traverse maatschappelijk werk; 13.00-14.30u skw volksdans; 13.00-16.30u wao de spin; 13.00-16.00u openinloop; 19.30-22.00u sempre crescendo; 19.30-22.00u colijn; 18.30-21.00u J.C. “Moviezone” Vrijdag 24 mei: 10.00-12.00u rvp Spreekuur; 13.00-16.30u wao de spin; 13.0016.30u open inloop; 18.00-19.00u majoretten; 19.30-23.00u Young Beatz Teenage DORPSHUIS DE TRAPKES Maandag 20 mei: Gesloten vanwege 2e pinksterdag Dinsdag 21 mei: 09.15-10.15u Groepsgym; 09.30-11.00u Accordeonles; 09.3012.00u Bandstoten Hertog Jan; 13.0016.30u Ouderensoos; 17.00-19.00u Estrella’s (sportzaal); 19.00-22.00u Mill dancers; 19.00-20.00u TRC Sportief (sportzaal); 19.00-21.15u Yoga (cursuswerkgroep); 20.00-22.00u Gym NF (sportzaal) Woensdag 22 mei: 10.00-11.00u Slankklup; 13.00-16.30u Ouderensoos; 20.3021.30u Badminton WdeB (sportzaal) Donderdag 23 mei: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 11.00-12.00u Gym ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-15.30u Handwerken; 15.45-19.30u Estrella’(sportzaal); 16.00-17.00u NSA tek./schilderen; 18.15-19.15u Line-dance; 19.30-21.00u Mill dancers demogroep; 19.30-22.00u Sprundel Vocaal; 20.3021.30u Badmintonclub HU

Vrijdag 24 mei: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 15.30-17.00u Computerclub SKW; 17.0018.30u Estrella’s (sportzaal); 18.30-20.30u Archida (sportzaal); 19.30-21.00u Stuif-s-in workshop (SKW); 19.30u SKW Jaarvergadering Algemene informatie: Dorpshuis de Trapkes, Hertogstraat 5, 4714 BZ, Sprundel, tel 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met de Trapkes, tel. 0165382889, mail skw-sprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www. skwsprundel.nl. Voor buurtpreventie neemt u contact op met uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel. GEMEENSCHAPSHUIS DE VAART Maandag 20 mei: gesloten Dinsdag 21 mei: 13.00-16.00u skw handwerken ouderen; 15.30-18.15u klarinetles NEO; 16.30-20.30u majorette The Fantasy Kids; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.30-22.00u volleybal Woensdag 22 mei: 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop; 13.30-16.00u koersballen; 17.30-21.30u majorette The Butterflies; 18.30-20.00u blokfluitles NEO Donderdag 23 mei: 13.30-15.30u Weigt Watchers; 15.30-17.30u drumbandles NEO; 17.30-20.00u repetitie drumband NEO; 18.45-20.00u repetitie NEO B-orkest; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.00-22.30u repetitie NEO A-orkest Vrijdag 24 mei: 17.00-20.30u majorette The Butterflies Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of bovenstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165-341908 of per e-mail devaart@home.nl U kunt ook de website bezoeken: www.devaartrucphen.nl GEMEENSCHAPSHUIS D’N HOGE DRIES Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Maandag 20 mei: Tweede Pinksterdag Dinsdag 21 mei: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-10.00u KVO – Pilates; 11.4512.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-

The Fantasy Kids RUCPHEN - Zaterdag 11 mei zijn er twee leden van The Fantasy Kids op wedstrijd geweest in Rhoon. Britt Kuijstermans moest als eerste haar show vertonen en in een sterk wedstrijdveld behaalde ze maar liefst 67,6 punten en werd daarmee 2de in haar divisie solo rhythmic twirl preteen beginners. Daarna moest het duo Britt/ Ly-nhell hun show

opvoeren en zij werden 1ste in hun divisie duo rhytmic twirl preteen beginners en behaalde daarbij 66,4 punten. Van harte gefeliciteerd met jullie behaalde plaatsen. De eerst volgende wedstrijd zal op 26 mei plaats vinden in Vlijmen. Op 18 mei houden The Fantasy Kids hun jaarlijkse appelflappen verkoop bij de Plus in Rucphen. U komt toch ook om ons te steunen.

17.00u Biljarten, competitie; 19.15-20.15u Streetdance; 19.30u SKW vergadering Jeugdactiviteiten; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub; 19.30-22.30u Biljarten Woensdag 22 mei: 09.15-10.15u SKW Gym ouderen; 12.30-14.30u Streetdance; 13.00-17.00u Biljarten, open inloop; 13.3016.00u Handwerkgroep, open inloop; 18.30-19.30u Dames gymgroep 1; 19.3020.30u Dames gymgroep 2; 20.30-21.30u Dames gymgroep 4 Donderdag 23 mei: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-13.00u Bibliotheek, uitleen jeugd & volwassenen; 09.30-10.30u Ouderenkoor; 13.00-17.00u Biljarten en kaarten, open inloop; 18.00-20.00u Fysiotherapeutische oefentherapie; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub Vrijdag 24 mei: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 13.30-15.30u KBO Koersbal. Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649. JEUGDHUIS DE LOUWEN Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064 Maandag 20 mei: 2e Pinksterdag Donderdag 23 mei: 09.30-10.30u SKW Gym 55+; 15.00-16.15u SKW Volksdans 55+ Vrijdag 24 mei: 19.15-20.45u Peeperklips, jeugdtoneelvereniging; 19.00-20.30u Scouting (Welpen, Esta’s) Zaterdag 25 mei: 10.00-11.30u Scouting (Bevers); 10.00-12.00u Scouting (Gidsen); 19.30u SKW Vrijwilligersavond Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www.skw-rucphen.nl. U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064.

WEER AANWEZIG

NICOLE

na een studiereis naar OMAN

TOERKOOP Reisburo

SOMBRERO Fenkelstraat 1 4731 JA Oudenbosch Tel. 0165-333333 reisburo.sombrero@toerkoop.nl www.sombrero.nl

Muzikale Wereldreis

Activiteiten NEO RUCPHEN - Het is de afgelopen weken al regelmatig vermeld en we vallen wellicht in herhaling, maar bij deze willen we u toch voor een laatste keer wijzen op het groot muzikaal project wat komend weekend in de St. Martinuskerk van Rucphen wordt georganiseerd. In navolging van het ‘Eftelingproject’ (2006) en het ‘Film & Musicalproject’ (2009) is het thema deze keer ‘Reis rond de wereld in 80 minuten’. Alle geledingen van NEO leveren op de een of andere manier een bijdrage aan dit project. Voor deze uitvoeringen heeft NEO samenwerking gezocht met de Zanggroep Rucphen en jeugdtoneelvereniging De Peeperklips. Harmonieorkest, tamboers en zanggroep zorgen voor de een doorgaand muzikaal programma, wat de gehele voorstelling wordt begeleid met prachtige filmbeelden van over de hele wereld. Daarnaast zorgen leden van majorettegroep The Butterflies en figuranten (waaronder ook leerlingen van NEO) voor de nodige actie op het podium, in de vorm van dans en ondersteunende acts. Deze week worden de laatste voorbereidingen getroffen in de kerk en de puntjes op de ‘i’ gezet tijdens de repetities. We kunnen een bezoek aan één van deze voorstellingen van harte bij u aanbevelen. Op zaterdag 18 mei begint de voorstelling om 20.00u, op zondag 19 mei om 14.00u. De voorstellingen worden gehouden in de St. Martinuskerk in Rucphen en voorverkoop van kaarten loopt via Drogisterij DA

(Rucphen) en Primera (Rucphen) en uiteraard, zo lang de voorraad strekt, ook bij de entree voor aanvang van de voorstellingen. Repetities 16 en 17 mei Donderdag 16 mei is er géén repetitie voor het harmonie B-orkest. De tamboers repeteren vanaf 18.00u in de kerk. Het harmonie A-orkest repeteert vanaf 19.30u in de kerk, deels nog even samen met de tamboers. Later is er nog een gezamenlijke repetitie met de zanggroep. Vrijdag 17 mei staat voor alle deelnemers de generale repetitie in de kerk gepland; deze begint om 20.00u. Intocht avond-4-daagse Soms vallen zaken wel eens wat ongelukkig samen, zoals bijvoorbeeld deze week de intocht van de avond-4-daagse en de generale repetitie voor het project op vrijdag 17 mei. Toch heeft NEO toegezegd een muzikale bijdrage aan de intocht te zullen leveren tijdens de laatste wandelavond op vrijdag 17 mei. Leden van NEO worden vanaf 19.15u in uniform verwacht in jeugdhuis De Louwen, om vanaf 19.30u (tot ca. 19.45u) muzikaal hulde te brengen aan de wandelaars. Daarna dus meteen door naar de kerk voor de generale repetitie.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

KORTE BERICHTEN Thema-avond autisme: Op maandag 27 mei houdt MEE West-Brabant weer een thema-avond autisme. Deze avond staat in het teken van probleemoplossend communiceren binnen autisme en is bedoeld voor mensen met autisme, familie en/of andere geïnteresseerden. Jan van der Burgt werkt in het voortgezet onderwijs en geeft deze avond een lezing. De thema-avond vindt plaats op maandag 27 mei van 19.30-21.30 uur bij MEE West-Brabant, Heerbaan 100, Breda. Aanmelden tot 20 mei via www. meewestbrabant.nl, per e-mail s.kok@ meewestbrabant.nl en tel. 076-5223090. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. ZEGGE Dansavond: Zaterdag 18 mei dansavond in gemeenschapshuis De Nieuwenbergh in Zegge. Aanvang 20.00 uur. Collecte Nationaal Epilepsie Fonds: In de week van 3 tot en met 8 juni gaan de vrijwilligers weer op pad om te collecteren voor het het Nationaal Epilepsie Fonds ‘De Macht van het Kleine’. Het Nationaal Epi-

lepsie Fonds helpt mensen met epilepsie op vele terreinen. Om dit te kunnen blijven doen is geld nodig. Daarom komen de collectanten in de week van 3 juni voor een vrijwillige bijdrage bij Uw aan de deur. RUCPHEN Senioren-Express: Donderdag 16 mei verzorgt de Senioren-Express van 9.00 tot 11.00 uur een radioprogramma op radio Rucphen FM 106.4 voor en door senioren met muziek, agenda en informatie seniorenwerk gemeente Rucphen. Tijdens deze uitzending is Adri Hoppenbrouwers live in de studio met de dialectenquiz, zij verteld een verhaal waar in een dialectwoord is verwerkt, luisteraars de de betekenis is van herkennen bellen naar de studio, tel. 342480, er is een klein prijsje aan verbonden. Tevens is er gelegenheid voor het indienen van een felicitatie of muzikale groet: tel. 342480. Verenigingen en Instellingen kunnen hun agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J.Mangnus tel. 388041, j.mangnus8@kpnplanet.nl. www.radiorucphen.nl

BEDRIJVIG NIEUWS

BomSchoenmakers Advocaten komt naar De Lanteern SINT WILLEBRORD - BomSchoenmakers Advocaten is een laagdrempelig advocatenkantoor dat al ruim 20 jaar in het centrum van Breda is gevestigd. BomSchoenmakers behandelt regelmatig zaken van cliënten uit de gemeente Rucphen. Wij willen het daarom inwoners van deze gemeente eenvoudig maken om een advocaat in de arm te nemen. Wij komen dus gewoon naar u toe! Op iedere woensdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur houden wij spreekuur bij het gemeenschapshuis De Lanteern te Sint Willebrord (Dorpsstraat 119). Het betreft een gratis spreekuur. U kunt zonder afspraak binnenlopen en de vraag stellen waarop u graag

het antwoord van een advocaat zou willen hebben. Een van onze medewerkers (Jack Schoenmakers, Priscilla Heeren, Niek Vollebergh of Patricia Hendrikx-Heeren) is dan tijdens het spreekuur aanwezig. BomSchoenmakers biedt hulp bij problemen op juridisch vlak. U kunt hierbij denken aan personen- en familierecht (waaronder echtscheiding, alimentatie, mediation, gezag, omgang, boedelverdeling, afwikkeling huwelijkse voorwaarden en Internationale Kinderontvoering), bestuursrecht, sociale zekerheid (o.a. betreffende problemen met uw bijstands- of UWV-uitkering), arbeidsrecht, huurrecht, strafrecht, faillissementen, incassozaken, geschillen verbintenissenrecht, geschillen

onrechtmatige daad, faillissementen en WSNP, contractenrecht, ondernemingsrecht en vreemdelingenrecht. Indien u meer informatie wenst, neem zeker ook eens een kijkje op onze website www.bstadvocaten.nl. Voor telefonische vragen zijn wij bereikbaar onder telefoonnummer 076-5200530 of voor vragen via e-mail op info@bstadvocaten.nl Mocht woensdagmiddag in De Lanteern u niet uitkomen, maar wilt u toch graag een gratis en vrijblijvend gesprek met een van onze advocaten, dan kunt u met ons een afspraak maken voor een intakegesprek op een dag en tijdstip wanneer het u uitkomt. Ook daar zijn uiteraard voor u geen kosten aan verbonden.

PAGINA 6

Het team van BomSchoenmakers Advocaten komt naar de Lanteern.


LIEF EN LEED

Familieberichten 7KXLV]RUJ

Thuiszorg Ons Thuis Voor al uw zorgvragen professioneel & kwaliteit. Direct inzetbaar. Tel: 06-13918168 of 06-13918940

Verslagen hebben wij als vereniging moeten vernemen dat onze voorzitter accommodatiecommissie, oud bestuurslid en oud jeugdvoorzitter

Weekenddiensten

Jan de Jong

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

op 52-jarige leeftijd is overleden.

Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rucphen, Sprundel, St. Willebrord en Zegge. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

Jan streed de afgelopen maanden dapper tegen zijn ziekte, echter bleek het een oneerlijke strijd te zijn. Wij danken Jan enorm voor al wat hij voor de vereniging heeft betekend. Iets wat niet in woorden valt uit te drukken. Wij wensen Conny, Kevin, Melanie en de rest van de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode. Jan, we zullen je missen!!! Bestuur en leden RKSV Rood-Wit W.

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. IN HERINNERING

Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Nooit meer jij Wat overblijft is de herinnering, tussen jou en mij 15 mei 2010

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

15 mei 2013

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Onlangs is Ismel van Weeghel ons team komen versterken. Inwoners van de gem. Halderberge kunnen na een overlijden contact met haar opnemen onder tel.: 06 – 12936831 B.g.g. belt u ons centrale nummer: 076 - 5022887 Jan Reedijk Uitvaartverzorging te Etten-Leur, Jagershof 10, 4871 KG Etten-Leur, Tel.: 076 - 5022887 Wij zijn 24 uur per dag voor u bereikbaar. www.janreedijkuitvaartverzorging.nl Advies: Bewaar deze advertentie bij uw uitvaartpapieren.

DiĂŤtistenpraktijk van Uffelen Marnixlaan 12 4707 HZ Roosendaal Schuitvaart 64 4715 GC Rucphen 06-20586304 0165-308442 www.voedingsadviesroosendaal.nl

Voedingsadvies op maat Diabetes Hart- en vaatziekten Zwangerschap Hoge bloeddruk Longaandoeningen Maagdarmaandoeningen Overgewicht Ondergewicht Kanker Diarree Verstopping Spastische darm Voedselallergie Sport

ZZZOHXUVHKDYHQIHHVWHQQO

PAGINA 7


7 t/m 9 juni - Red Band Sportpark

Herha alde oproep aan onze supporters

RoosenBoule staat garant voor sportiviteit en spelplezier

Tamboers Zegge op weg naar WMC 2013

ROOSENDAAL - Na twee jaar met veel plezier op de Nieuwe Markt (en daarvoor de Kade) gespeeld te hebben, wordt het grootste jeu de boulesevenement van Roosendaal dit jaar op de accommodatie van ERPV de Bommequet aan de Buijenstraat georganiseerd. “De financiële crisis laat ook RoosenBoule niet ongemoeid”, aldus organisator Jan Maas. “We kunnen ons evenement alleen organiseren met de steun van onze sponsoren. Dat het nu allemaal wat minder is, weet iedereen. Daarom hebben we een

goed (tijdelijk) alternatief gevonden bij jeu de boulesvereniging De Bommequet. Vrijdagavond 7 juni organiseren we traditiegetrouw het DSV Bedrijventoernooi, voor bedrijven en instellingen. Gezien de belangstelling in de afgelopen jaren (vorig jaar 54 teams) wordt dit toernooi toch ervaren als een ideaal bedrijfsuitje en een gelegenheid om te netwerken. Het arrangement biedt een combinatie van eten, drinken en petanque. Op zaterdag 8 juni vindt het Roosendaalse verenigingskampioenschap plaats. Namens hun vereniging kunnen teams van 3 personen zich inschrijven om vanaf 13.00

uur de eer van hun club te verdedigen op het jeu de boulesveld. Naast de Bommequet hebben In den Bocht, Les Thorquettes, Jeu de boulesclub Rucphen en PC Hemelhof uit Brasschaat hun medewerking toegezegd. Zondag 9 juni vanaf 10.00 uur wordt het Recreantentoernooi gespeeld. Dit gezellige en drukke toernooi wordt zoals elk jaar omlijst door livemuziek. Vanaf 14.00 uur zal een regionaal bekende DJ zorgen voor ambiance en sfeer. Meer informatie over de toernooien, inschrijven en de organisatie is te vinden op de website: www.roosenboule.nl

Motortoerclub Roadrunner Promotie-middagrit RUCPHEN - Motortoerclub MC Roadrunner uit Prinsenbeek houdt op maandag 20 mei (2e Pinksterdag) een Promotie-rit voor motorrijders. Deze toerrit heeft een lengte van ongeveer 125 km en speelt zich af ten oosten van Breda. Het inschrijfgeld is inclusief een duidelijke routebeschrijving op papier of GPS (Garmin of Tomtom welke op het vertrekpunt te downloaden is) waarbij elke rijder in staat is de route te volgen en een kop koffie of thee bij vertrek en een drankje bij terugkomst. Indien men het niet fijn vindt om in een groep (klein of groot) te rijden dan kan

ZEGGE - Zoals wij u 2 weken geleden al via deze Rucphense Bode meldden, is er weer de mogelijkheid voor onze supporters om de tamboers aan te moedigen tijdens hun optreden op zondag 14 juli tijdens het Wereld Muziek Concours. Er wordt nl. weer gezorgd voor tribunekaarten en vervoer naar het Parkstad stadion in Kerkrade. Daar de kaarten voor 17 mei bij de organisatie besteld moeten worden, geven wij u nog graag de gelegenheid tot uiterlijk 15 mei as. om deze te bestellen door overmaking op rekeningnummer 1743 45 453 t.n.v. St. Cecilia Zeggen onder vermelding van WMC 2013 en uw naam. Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u ook terecht op cwillem@home. nl. Onze tamboers zouden het erg prettig vinden, als vele supporters met hen van 14 juli een onvergetelijke dag zouden willen maken. Optreden in La Fere en Tardenois Afgelopen zondag hebben onze tamboers weer een optreden verzorgd tijdens een optocht in La Fere en Tardenois in Frankrijk. Gezien de reisafstand van ruim 375 km. (nabij Reims) was het vertrek al om 8 uur. In verband met Moederdag waren er een groot aantal leden verhinderd, echter met toch nog een goede bezetting werd vol goede moed samen met drumfanfare St. Cecilia uit Voorhout aan de lange busreis

men in eigen tempo d.m.v. deze routebeschrijving rijden of als men geen kaart wil lezen kan er gewoon achter iemand of een groepje aan gereden worden.

De start is bij café ‘t Veehandelshuis aan de Groenstraat 80 te Prinsenbeek (tel. 0765413089) tussen 12.00 en 13.00 uur. De terugkomst zal omstreeks 16.30 uur zijn.

110 jaar Concours Hippique

begonnen. Doordat er onderweg nog enig oponthoud was door onder meer de doorkomst van de wielerronde van Picardië, stond de plaatselijke organisatie bij onze aankomst al op ons te wachten. We kregen nog net de gelegenheid om ons snel om te kleden en konden daarna vooraan de optocht openen. De publieke belangstelling was weer overweldigend, mede waarschijnlijk door het lekkere weer. Bij het slot van de optocht werd van ons nog een serenade verwacht voor de plaatselijke notabelen en “optochtmissen” , waarna we om 18.00 uur weer in de bus zaten voor de terugreis. Na “wat” oponthoud door een kleine aanrijding met wat materiële schade en een niet goed gecoördineerde chauffeurswissel, waren we om 1 uur ’s nachts weer in Zegge. Ondanks alles kunnen we weer terugkijken op een goed, maar vooral gezellig optreden. Ons volgend optreden zal zijn op donderdag 23 mei tijdens de opening van de kermis. Tevens maken wij u er nog op attent dat onze repetities als voorbereiding op het WMC plaats vinden op woensdag en vrijdagavond vanaf 20.00 uur op het middenterrein van de atletiekbaan van AVR te Rucphen. Als u benieuwd bent hoe het er tijdens zo’n voorbereiding aan toe gaat, bent u van harte welkom om eens een kijkje te komen nemen.

Bedevaart naar Kevelaer RUCPHEN - Kevelaer, vlak over de Duitse grens ten noorden van Venlo, is een van oudste bedevaartplaatsen van Maria in Europa. Al vanaf 1642 trekken pelgrims hierheen, soms individueel, maar vaak ook in groepen. In Roosendaal gebeurt dit al vanaf 1904, met enkele onderbrekingen vanwege de twee wereldoorlogen. Oorspronkelijk een tweedaagse tocht per trein, later een tweedaagse of eendaagse tocht per bus. Tot 24 juli hebt u de gelegenheid u op te geven voor de bedevaart naar Kevelaer vanuit Roosendaal en omgeving, die dit jaar voor de 97ste keer gehouden wordt. De tweedaagse tocht is op dinsdag 13 en

woensdag 14 augustus, de ééndaagse tocht is op woensdag 14 augustus. Voor de tweedaagse tocht moet er natuurlijk overnacht worden in Kevelaer. Wie het bezwaarlijk vindt om zelf voor een hotel te zorgen, kan daarbij hulp krijgen. Inlichtingen en aanmelden bij: C. van den Eijnden, Keijenburg 17, 0165-553652, ceijnden@hotmail.com; J. Goorden, Bandeliersberg 15, 0165-563841, goordendewitte@home.nl; G. Tak, Da Costaflat 69, 0165-544695’A. Rens, Keijenburg 15, 0165-544794, adenriet@home.nl; mw. C. van Sprundel-Bogaert, Wouwseweg 21, 0165- 592457, corryvansprundel@home. nl.

Theo Hereijgers winnaar geerploegen in Zundert ZUNDERT - Bij de ploegwedstrijd in Zundert was het een spannende strijd bij het geerploegen.

RUCPHEN - Dit jaar wordt het Concours Hippique maar liefst voor de 110e keer georganiseerd. Voor deze gelegenheid heeft de organisatie het Nationale springen weer naar Bergen op Zoom gehaald. Dit trekt een groot aantal toppers, die zullen deelnemen. Het Concours Hippique vindt plaats in het Pinksterweekend, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei op Stadspark Kijk in de Pot. Het Concours Hippique biedt weer hoogstaande dressuurwedstrijden, spannende springrubrieken en spectaculaire shows. Doordat na jaren het Nationale Springen weer terug is op de Kijk in de Pot, is het evenement verzekerd van de komst van nationale toppers. Zo heeft bijvoorbeeld de VDL-groep ingetekend, een grote en

zeer bekende stal uit Eindhoven. Het concours trekt jaarlijks niet alleen nationale, maar ook internationale aandacht. Vorig jaar werd bijvoorbeeld de Portugees Mario Wilson Fernandes winnaar van de Grote Prijs. Dit jaar zal ook APG Stables aanwezig zijn met internationaal ruiter Teun van den Broek, die onlangs nog in China was om les te geven. Ook dit jaar biedt het Concours weer volop activiteiten. Traditiegetrouw rijden de Hackneys en de Tuigpaarden diverse rubrieken waarin zij hun elegantie en sublieme beenwerk aan het publiek tonen, ook in competitieverband. Gregor Melse is aanwezig met de vierspan-trekpaardenshow, echte ouderwetse Zeeuwse knollen en zijn de zeer populaire schaapsherdershow, de politiehondenshow en de Ride & Bikeshow te zien. Uiteraard wordt de innerlijke mens niet

vergeten door het grote aanbod lekkernijen. Naast het springterrein is er een strodorp met een zeer divers aanbod aan producten voor jong en oud. De kleintjes hebben de mogelijkheid om zich even als topruiter te voelen, door op de vriendelijke pony’s te rijden. Er zijn kermisattracties, een clown die komt schminken en op zondag en maandag live muziek van Music For You. Omdat het 110-jarig jubileum een bijzonder moment is, overhandigt de organisatie van CH BoZ een cheque aan de Clini Clowns van minimaal 1500 euro. Het bedrag kan nog oplopen, afhankelijk van de sponsorbijdrage. Op maandag 20 mei komt een ambassadeur van de Clini Clowns de cheque in ontvangst nemen. Net als ieder jaar is de toegang tot Concours Hippique Bergen op Zoom gratis. Voor meer informatie: www.chboz.nl. PAGINA 8

Wim Koevoets, Theo Hereijgers en Kees Koenen hadden zo goed geploegd dat het op 0.25 punt beslist werd wie de winnaar was. Theo Hereijgers uit Sprundel trok aan het langste eind en was uiteindelijk een blije winnaar. Eerst had ik nog niet mee willen doen want na een ongeluk afgelopen winter lag ik er een tijdje uit, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Theo was na een goed herstel toch gewoon aan de start om te geren (wel te ver-

staan de moeilijkste tak van het ploegen). Bij de tweespannen ging de eer uit naar Jantje Broos uit Rijsbergen om op 78 jarige leeftijd zo’n prestatie neer te zetten moet je wat in je mars hebben. Bij de enkelspannen was Paul Janssen uit Meer de beste ploeger. Al met al een mooie ploegwedstrijd die haar 10 jarig jubileum vierde. Ook werd er door verschillende mensen van Menclub de Hangijzers uit Achtmaal een recreatie rit gereden met hun aanspanningen. Na afloop hebben we samen onder het genot van een hapje en een drankje en natuurlijk buurten de mooie dag weer afgesloten.

Rodeo Ruiters Rucphen Uitslagen 9 t/m 11 mei CH Halsteren Dressuur Paarden: Klasse Beg 1e proef Margo Schrauwen met Datzo 2e plaats 194 punten, 2e proef Margo Schrauwen met Datzo 2e plaats 203 punten. Dressuur pony’s: Klasse A-L 1e proef Sterre Martens met Cindy 1e plaats 208 punten; Klasse C-Beg 2e proef Joyce Franken met Santos 2e plaats 189 punten.

Springen Pony’s: Klasse E-Beg- klassiek Fabienne van de Casteel met Alicia 2e plaats. Progressief Fabienne van de Casteel met Alicia 2e plaats; Klasse C-Licht progressief Lotte van de Maagdenberg met Wesley 1e plaats; Klasse DE-Licht klassiek Mitchel Koolhoven met Joell 3e plaats. Progressief Annelin Schrauwen met Gideon’s Sultan 5e plaats.


Gewoon mooier !STOP NU MET ROKEN 6723180(752.(1 Ɣ slagingspercentage90,5% , 90,5% Ɣ Hoogste Hoogste slagingspercentage, x Hoogste slagingspercentage, 90,5% methode -> Ɣ Ɣ Nieuwste Nieuwste methode ->Luxopuncture Luxopuncture x Nieuwste methodedoor -> Luxopuncture ƔBlijvend vergoed alle Zorgverzekeraars Ɣ Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012!!!

x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

(Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG RBNG) therapeuten Ć”EHKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijenVBAG en RBNG Ć” 3x behandelingen vanvan 2020minuten Ć”Geen extra kilo’s HQSLMQORRV 3 behandelingen minuten x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos DEFINITIEF AFSLANKEN, Ć”/X[RSXQFWXUHRRNMENOPAUZE, Ć” Geen extra kilo’s en pijnloos x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Ć” Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE Alle CHRONISCHE KLACHTEN, BURNOUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

COMPLETE WONINGINRICHTING

OPRUIMING! KORTING OP SHOWROOMMODELLEN

2 10% 0% 30% 40% 7 0 6 % 0 % % 50

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN (WWHQ/HXU 

(WWHQ/HXU  %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV

Gebr. Timmermans b.v.

EN 10% KORTING OP DE REST!!!

Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU JHPHQJGURRG JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accu’s wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â‚Ź 0,70 p/kg â‚Ź 1,00 p/kg â‚Ź 0,50 p/kg ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ â‚Ź 0,80 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg â‚Ź 0,90 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,35 p/kg ½ SNJ â‚Ź 0,35 p/kg â‚Ź 0,15 p/kg ½

₏ 0,80  ½ 

  per kg SHUVWXN

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXU‡YULMGDJXXU‡]DWHUGDJXXU

PHXEHOHQƔJRUGLMQHQƔYORHUHQƔYHUOLFKWLQJƔNOHLQPHXEHOHQƔ]RQZHULQJƔZRRQDFFHVVRLUHV

Margrietstraat 15 / Rucphensestraat 62 - Sint Willebrord - Tel. 0165-382403 www.daanvandeurse.nl - Dinsdagmiddag gesloten. - Vrijdagavond koopavond.

INRUIL MOGEL IJK

Ria Ria De De Backer Backer Dorpstraat Dorpstraat 30 30 St. St. Willebrord Willebrord

St. Antoniusstraat 21a, Schijf Tel. nr. 0165 - 341703 Fax nr. 0165 - 340338

(Naast het benzinestation Tamoil in Schijf )

In de reclame... Malse, magere 5XQGHUVWRRĂ€DSSHQ

voor maar â‚Ź 9,95 p/kg

Lekkere Schouderkarbonade

voor â‚Ź 6,50 p/kg

-

Bruidssuikers Doopsuikers Communie Kaarsen Kadootjes Snoepzakken Geboorteborden

Tel: 06-538 43 942 www.exclusievebedankjes.nl

Makkelijk Nasivlees

voor het prijsje van â‚Ź 7,95 p/kg

Bel gerust voor onze GRATISOpeningstijden: BEZORGDIENST!

dinsdag, donderdag en vrijdag 13.00-17.30 uur graag je bestelling aan huis. zaterdag 8.30-12.00 uur

Wij brengen .LMNRRNYRRU%%4HWFRSRQ]HVLWH De reclame is geldig van 14 mei t/m 25 mei. OPENINGSTIJDEN: dinsdag 8.30 uur tot 17.30 uur donderdag 8.30 uur tot 17.30 uur vrijdag 8.30 uur tot 17.30 uur zateradg 8.30 uur tot 12.00 uur We eten van 12.30 uur tot 13.00 uur Maandag en woensdag gesloten.

Vlees rechtstreeks van de boerderij!!!

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. KŽŏÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒÄ‚ĹŻĆľÇ Ä?ÄžĆ?ĆšĆŒÄ‚Ć&#x;ĹśĹ?Ć?ĹľÄ‚ĆšÄžĆŒĹ?ĂůĞŜ͕ŽƉŚŽŽĹ?ÇŒÄ‚ĹśÄšÍ•Ĺ?ĆŒĹ?ĹśÄšÇŒÄ‚ĹśÄšÍ•ÄžĹśÇŒ

Tel. 0622523365 / 0765971547

KOOPJES WEEK:

KOOPJE

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

4 Varkensoesters

600

â‚Ź

met GRATIS bakje saus naar keuze SPECIAL

Echt ambachtelijk gebakken brood vind

Carpaccio Spies

je alleen nog maar bij Bakkerij van Oers!

Malse gemarineerde stukjes biefstuk

SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

VAN VRIJDAG 17 MEI T/M DONDERDAG 23 MEI

Kadetjes

10 stuks â‚Ź

2.50

VAN VRIJDAG 17 MEI T/M DONDERDAG 23 MEI

Croissants

4 stuks â‚Ź

2.50

IEDERE VRIJDAG BROODDAG:

Wit, Tarwe en Volkoren Brood â‚Ź 1.95

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl Aanbiedingen allĂŠĂŠn geldig in onze winkel!!

aan een spiesje geregen, kort grillen of bakken 2 Ă 3 minuten

245

100 gram

â‚Ź

500 gram

â‚Ź

SPECIAAL AANBEVOLEN

Verse Worst of Saucijzen

375

VLEESWARENKOOPJE

Beenham GRATIS 100 gram Beenhamsalade

Bij 150 gram

Volg ons nu ook op Facebook: Keurslagerij Monden

Keurslager

AD MONDEN tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

ST. JANSTRAAT 38 SPRUNDEL TELEFOON 0165 - 382 330


College(t)weetjes

Week 20 15 mei 2013

‡ Op 18 mei 2013 zal wethouder Lazeroms aanwezig zijn bij de bijeenkomst ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van biljartvereniging O.D.S.I. Tijdens deze jaarvergadering worden de kampioen van het libre en van het onderling driebanden toernooi gehuldigd. ‡ Wethouder Lazeroms en wethouder Van Hal zullen op 18 mei a.s. aanwezig zijn bij de Theaterproductie “Reis rond de wereld in 80 minuten” van harmonie NEO in de Martinuskerk te Rucphen.

Gemeentelijk nieuws ‡ 2HIHQLQJ.RQLQNOLMNH/DQGPDFKW op 21 mei 2013 aan de schietbaan in Rucphen (Rucphense Heide). ‡ De ontwerpbegroting 2014 van de gemeenschappelijke regeling Regionaal Bureau Leerplicht (RBL) West-Brabant ligt voor een ieder ter inzage in het Dienstverleningscentrum. De ontwerpbegroting is tevens tegen betaling van de kosten verkrijgbaar. ‡ De vastgestelde besluitenlijst van het college (d.d. 23 april 2013) ligt ter inzage. De besluitenlijst is ook te raadplegen via www. rucphen.nl (klik bij “Gemeente” op College van B & W). Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl

In Memoriam Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van

JAN DE JONG Jan kwam in dienst van de gemeente Rucphen op 1 juli 1981 als medewerker buitendienst. Sinds 1997 vervulde hij de taak van leidinggevende van de garage/werkplaats. Jan stond bekend als een sympathieke collega op wie altijd een beroep kon worden gedaan en die altijd voor anderen klaar stond. Dat hij zich graag voor zijn collega’s wilde inzetten, blijkt ook uit het feit dat hij enkele jaren in het bestuur heeft gezeten van de personeelsvereniging en maar liefst dertien jaar deel heeft uitgemaakt van de Ondernemingsraad van de gemeente Rucphen. Wij zullen Jan blijven herinneren als een gewaardeerde en sympathieke collega. Wij wensen Conny, Kevin en Melanie en overige familie heel veel sterkte toe in de komende tijd.

Inzage en reacties Omgevingsvergunningen Inzage in het Dienstverleningscentrum tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Regulier verleend: bezwaar Tegen een verleende vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd,

gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De vergunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk.

Aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Aanleg

Aanvraag

Realiseren van Ecologische verbindingszone

Perceel U.467, Rucphen

08 mei 2013

Bouw Vaste trap naar de zolder en plaatsen van een dakkapel Blokhut t.b.v. mantelzorg Uitbreiden van de keuken

Noordeinde 10, Sprundel

02 mei 2013

Bremstraat 146, St. Willebrord 06 mei 2013 Irenestraat 79, St. Willebrord 07 mei 2013

Kap

Wijziging openingstijden Dienstverleningscentrum

3 eiken

Op maandag 20 mei a.s. is het Dienstverleningscentrum Rucphen gesloten i.v.m. Pinksteren.

Canadapolderstraat 3, Schijf

02 mei 2013

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Bouwen en afwijken van bestemmingsplan

Verzonden

Plaatsen van een overkapping 18 grondgebonden woningen met 14 bergingen en 4 garages

de Branden 20, Sprundel Emmastraat 96-120 en 148-156, St. Willebrord

07 mei 2013 03 mei 2013

Emmastraat 122 t/m 138, St. Willebrord

03 mei 2013

Bouw 9 appartementen

Bestemmingsplannen

“Bebouwde kom Rucphen, Jan Vermeerstraat ongenummerd naast 17” Inhoud in het kort

Locatie

Fase

Het planologisch mogelijk maken van de realisatie van twee nieuwe vrijstaande woningen aan de Jan Vermeerstraat te Rucphen.

Jan Vermeerstraat ongenummerd, naast 17 Rucphen

Voorontwerp

Eerste Scheidingscafé in Etten-Leur ETTEN-LEUR - Iedere scheiding gaat gepaard met veel vragen en het nemen van belangrijke beslissingen. De vragen ontstaan tijdens de periode dat de echtscheiding overwogen wordt, tijdens de echtscheiding en zelfs nadien. In de Asselbergs & Klinkhamer Foyer van de Nieuwe Nobelaer vindt op dinsdag 21 mei 2013 van 19.00 tot 21.00 uur het eerste Scheidingscafé van Etten-Leur plaats. Het Scheidingscafé biedt de unieke mogelijkheid om gratis informatie in te winnen bij alle deskundigen die in beeld kunnen komen bij een scheiding. één dak aanwezig, namelijk De Partners Notariaat & Estate Planning, Laater, Kindercoach Breda, H&L Accountants & Belastingadviseurs, Agnes Tomesen Makelaardij, Veldsink – Schuijt Adviesgroep en Asselbergs & Klinkhamer Advocaten. Zo kunnen op één avond alle vragen voorgelegd worden aan specialisten op de diverse terreinen van een (echt)scheiding. De toegang is gratis en iedereen is welkom. Aanmelding is niet nodig. Het adres van de Nieuwe Nobelaer is Anna van Berchemlaan 2, 4872 XE Etten-Leur. Het Scheidingscafé is georganiseerd

COLOFON De De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Binnentuin1, 4715 RW Rucphen www.rucphen.nl Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl Openingstijden Loop binnen zonder afspraak: elke werkdag 08.00 - 12.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Of maak een afspraak: elke werkdag 08.00 - 17.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Storingen: 0165–349649 Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van het college van B&W via Twitter: @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @r_lazeroms wethouder @mj_debruijn wethouder @j_vanhal wethouder

Schijfse Kermis Nootjes

- ADVE RT O R I A L -

Het Scheidingscafé is een bijeenkomst waar iedereen die op enige wijze betrokken is bij een scheiding vrijblijvend informatie kan inwinnen over allerlei gevolgen van de scheiding en de daarbij behorende beslissingen. Zo moeten er bijvoorbeeld beslissingen worden genomen over de kinderen, de alimentatie, de procedure en de woning. Maar ook aan andere aspecten zoals de verzekeringen, testamenten, pensioenen en de onderneming van een of beide partners zal de nodige aandacht moeten worden besteed. Tijdens het Scheidingscafé zijn alle bij een scheiding betrokken deskundigen onder

Bestemmingsplannen Voorontwerp: inspraak Het voorontwerp en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 16 mei 2013 gedurende 6 weken (t/m 27 juni 2013) ter inzage in het Dienstverleningscentrum. Gedurende de terinzagelegging kan een ieder een mondelinge of een schriftelijke inspraakreactie indienen. De inspraakreactie dient te worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Degene die een mondelinge reactie wil geven, kan dat doen na het maken van een afspraak. Stukken die behoren bij het voorontwerp bestemmingsplan kunnen worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www. rucphen.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (plan identificatie NL.IMRO.0840.2581K0019-VO01).

door Sanne Odekerken en Anoeska van Ginderen, beiden gespecialiseerd echtscheidingsadvocaat- en mediator bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten, in samenwerking met de aanwezige professionals. In hun praktijk ervaren zij dagelijks dat scheidende mensen het gevoel hebben de grip te verliezen door vele onbeantwoorde vragen met betrekking tot de scheiding. Terwijl die vragen vaak eenvoudig beantwoord kunnen worden door specialisten. Door het Scheidingscafé wordt een laagdrempelige mogelijkheid geboden om te praten met diverse scheidingsdeskundigen. PAGINA 10

SCHIJF - Deze week is de nieuwe poster voor de Schijfse Kermis beschikbaar en deze zal via de website en facebook bekend gemaakt worden. Na Pinksteren wordt dan de gedrukte versie verspreid. De eerste aanmeldingen voor de braderie zijn reeds binnen en het ziet er naar uit dat het aantal deelnemers groter zal zijn dan in 2012. Aanvragen van het inschrijfformulier kan nog steeds via schijfsekermis@online. nl Het is ook zo dat de eerste aanmelders per branche de eerste keus krijgen bij het uitkiezen van een standplaats, dus wees er tijdig bij. Tijdens de kermis zullen in de feesttent weer diverse bands uit de regio te horen en te zien zijn. De entree is alle dagen gratis en wij hopen dan ook weer velen te mogen begroeten op het kermisterrein aan de Roosendaalsebaan te Schijf.

Op vrijdag 12 juli is het podium gereserveerd voor 4 verschillende bandjes, die graag gebruik maken van de mogelijkheid om op te treden in een grote tent met professionele geluids- en lichtapparatuur. De namen en volgorde van optreden worden later bekendgemaakt. Op zaterdag 13 juli zal na enkele jaren van afwezigheid de band Double XL weer optreden in Schijf. Zondagavond 14 juli komt een band uit buurgemeente Zundert het avondprogramma invullen. Na het eerste optreden van vorig jaar zijn we blij dat Once upon a time weer naar Schijf komt. Maandagavond 15 juli zal Schijfse Kermis worden afgesloten met de band die na de Marlets en Return de meeste optredens tijdens de kermis heeft verzorgd. We hopen dat het weer een echte Schijfse avond gaat worden met de formatie “So what”.


Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

, ALTIJD VOORDELIG

ALTIJD GOED!

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

BL IJ VE ND

VERLAAGD

Parmezaanse kaas

Geraspte kaas oud 48+

200 g

200 g

23%

goedkop er

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

TerraVinea Corbières

Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

0.75 l

van 3.49 * EIGEN FABRICAGE EN TOONZAAL * ALLE STIJLEN EN MODELLEN OP MAAT GEMAAKT * TOTALE RENOVATIE EIDE TOONZAAL * KLEIN BEDRIJF MET GROTE MOGELIJKHEDEN

BR BEZOEK ONZE UITGE

INDUSTRIEPARK - RIJKMAKERLAAN 13 - 2910 ESSEN (B) - TEL. 00323-677.31.98

3.29

1.17 E-bike

- 8 versnellingen "Shimano Nexus 8" - aluminium frame, hoogte: 53 cm - geveerde zadelpen - 36 V accu, 15.5 Ah

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

1199.00

ISO-RENO KOZIJNEN, RAMEN, DEUREN TIMMERWERKEN HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS TERRASOVERKAPPINGEN ROLLUIKEN/SCREENS/MARKIEZEN SEKTIONAL GARAGEDEUREN

S: C A ACTIER ADIU

WWW.ISO-RENO.NL De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

ALS S A T N E OR I

HOWCOOKING RESTA URA

!! . 90-100 KM

Vanaf woensdag 15-05-2013

NT

Partytent

KONG’S GARDEN WOK Dorpsstraat 248-250 | 4711 EP | St. Willebrord | Tel. 0165-388791 | Fax 0165-381393

Afmetingen: 300x300x260 cm.

WOKKEN - BAKKEN - JAPANSE SUSHI - SALADE EN MET UITGEBREID KOUD EN WARM LOPEND BUFFET Voorgerechten - Soepen - Grote Chinese garnalen - Lamskoteletjes Malse biefstuk - Tongfilet - Mosselen - Zalmfilet - Haring - Paling

Voor meer info: www.kongsgarden.nl

24.99

Lengte: ca. 230 cm, binnenlengte: max. 220 cm.

16.99

Versaanbieding!

17.99 *

Vanaf woensdag 15-05-2013

Mini roma trostomaatjes

Galiameloen

400 g

1 kg

57%

Babi Pangang - Babi pangang spek

Zaterdag/ Zon- en feestdagen € 26,95 per persoon KInderen 3 t/m 6 jaar € 9,95 7 t/m 12 jaar € 13,95

Afmetingen: 245x145x110 cm.

Afmetingen: 188x66x5 cm.

48%

goedkop er

goedkop er

(incl. drank zoals bier, wijn, frisdranken, koffie en thee. Schepijs, vers fruit en gebak. Excl. sterke dranken zoals jenever, cognac, whiskey, likeur, e.d.)

RESERVEER VOOR DE PINKSTERDAGEN!

Quick Up tent

Mummieslaapzak

1E EN 2E PINKSTERDAG ONBEPERKT ETEN & DRINKEN

69.99

Zelfopblazende ligmat

ONS RESTAURANT IS UITGEBREID MET EEN SPECIALE AFDELING sKKZͳEE'Z,dE

Woensdag t/m Vrijdag € 23,95 per persoon KInderen 3 t/m 6 jaar € 7,95 7 t/m 12 jaar € 12,95

2.29

Voordeel in de tent!

WWW.KEUKENSKONINGS.BE

* * * * * *

van 2.99

v an 1.39

van 2.29

0.99

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 15-05-13 t/m dinsdag 21-05-13.

v an 1.89

0.99

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


KERKELIJK NIEUWS

Heemtuin Rucphen

Tweede Pinksterdag extra open

Zicht op ut Venneke.

RUCPHEN - Op tweede Pinksterdag 20 mei bestaat er weer de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan ut wilde bloemenhart van west Brabant. Een plekske waar stilte, vredigheid en geborgenheid heerst. In de maanden mei, juni, juli en augustus is ut Paradeske iedere zondagmiddag tussen een en vier geopend. Deze wilde Bloementuin toont een afspiegeling van het Brabantse landschap met zijn begroeiing van wilde bloemen van rond de vijftiger jaren. De heemtuin is een bijzondere en mooie ontmoetingsplek. De warme gele bloemen van de gewone brem, gaspeldoorn en stekelbrem zetten

FOTO MANS DE JONG

de tuin in brand. Gehuld in bronsgroen vieren de eiken het voorjaar. Een nader onderzoekje leert de bezoeker dat dit de bloeitijd van de eiken is. Op vochtige plekjes bepalen de lila pinksterbloemetjes en het zachte roze van de echte koekoeksbloem de kleur. De witte kussentjes van akkerhoornbloemetjes liggen naast de ogenblauwe van de gewone ereprijs. Op schaduwrijke plekjes vermengd het wit van de grootbloemmuur en look zonder look zich met het aparte rood van de dagkoekoeksbloemen. Op zonnige dagen stoeien verliefde vlinders en waterjuffers. Het kleurenaspect van het Kalkgrasland wordt nu bepaald door de zwavelgele bloemetjes van de muizenoortjes. Het is een waar genoegen

om via het Korenakkerpad de geur van het bloeiende koren op te snuiven en de eerste klaprozen en korenbloemen te ontdekken. De geur van het koren roept voor vele bezoekers beelden op uit hun jeugd. De Heemtuinvrijwilligers zijn gaarne bereid om u te ontvangen en zonodig uitleg te geven. Openingstijden De heemtuin is op zondag tussen 13.0016.00 uur geopend. Vanaf maandag t\m vrijdag is de heemtuin tussen 09.00-16.00 uur. geopend. Meer weten: tel. 0165343014, heemtuin@heemtuinrucphen.nl, www.heemtuinrucphen.nl. De gemeentelijke Heemtuin is vinden aan de Baanvelden 12 in Rucphen.

PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 19 mei, Pinksteren, zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Op deze zondag wordt de Heilige Doop bediend en is er bevestiging en afscheid van ambtsdragers. Medewerking wordt verleend door het kerkkoor De Baai. Er is kindernevendienst voor groep 1 tot 5 van de basisschool. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Voor de kinderen van gr. 6-8 is er BasiX. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/06-

34906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch. nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 19 mei, Pinksteren, begint de kerkdienst in Oudenbosch om 09.00u en in Oud Gastel om 10.30u. Kand. Mw. P. de Nooy uit Utrecht komt deze diensten leiden. Deze week: Voor de maaltijd op de feestdag van 9 juni kunt u zich opgeven bij Ben van Es of via de kerkklok. Ook rond of op 9 juni kunt u kopij inleveren voor de kerkklok bij de fam. Blok. Tot slot: En ik zei tot een man die bij de poort van het nieuwe jaar stond: “Geef me een lamp zodat ik veilig het onbekende binnen kan gaan.” En hij antwoordde “Ga de duisternis in en leg je hand in de hand van God. Daar zul je meer aan hebben dan aan een lamp en dan zul je veiliger zijn dan op bekend terrein. (Minnie Louise Haskins)

2de PINKSTERDAG OPEN VAN 11.00 TOT 17.00 UUR

Programma Heemtuin Rucphen Maandag 20 mei: (Tweede Pinksterdag) 13.00-16.00 uur: Extra zondagsopenstelling Heemtuin Rucphen. Donderdag 23 mei 09.30-11.00 uur: Rondleiding Prinsentuincollege – Breda met 18 personen. 19.00 uur: Rondleiding Tuinclub Wouw Passie Flora met 13 personen. Algemene informatie Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen.

Van maandag tot en met vrijdag is de tuin open van 09.00 tot 16.00 uur, ook op Hemelvaartsdag. Extra zondagsopenstellingen (telkens van 13.00-16.00 uur) in de maand mei zijn nog gepland op 20 mei (Tweede Pinksterdag) en 26 mei. Voor groepen zijn excursies met gids mogelijk. Om teleurstelling te voorkomen is tijdig aanvragen dringend gewenst aangezien zelfs voor mei 2014 al de eerste aanvraag binnen is. Meer informatie over de rondleidingen voor groepen uitsluitend via de website: www.heemtuinrucphen.nl

In de grote ruimte van Ut Gebouwke is momenteel een expositie van historische foto’s van het dorp Rucphen te zien, dit in samenwerking met archivaris Ad Schrauwen van het Regionaal Archief West-Brabant in Oudenbosch. In het nieuwe dienstverleningscentrum aan de Binnentuin 1 is tot en met eind juni tijdens de normale openingstijden van het DVC een fototentoonstelling te zien van foto’s van de Rucphense Heemtuin in de vier jaargetijden.

Fietsevenement voor het gehele gezin

Als een lopend vuurtje RUCPHEN - Op de zaterdag voor Pinksteren, 18 mei, alweer voor de 12e keer de sponsorfietstocht ‘Als een lopend vuurtje’. Steeds meer kerken in West Brabant zijn open om fietsers en bezoekers te ontvangen. Zij vormen daarmee een pleisterplaats voor ontmoetingen.

mende kerk kan gestart worden en worden de routes uitgereikt. Voor automobilisten zijn er lijsten waarop de te bezoeken kerken staan. Bij elke kerk, die aangedaan wordt, kan een stempel verkregen worden. In elke kerk zijn er die dag gastvrouwen en gastheren om de deelnemers te ontvangen.

Dit jaar hebben zij gekozen voor het thema ‘Vuur dat blijft branden’. Vuur staat symbool voor geestdrift en hartstocht (het vuur van de liefde) en tevens voor zuiverheid (het heilig vuur). We fietsen voor goede doelen om hen te steunen hun vuur brandend te houden. Het doel van ’t Lopend Vuurtje is tweeledig: enerzijds geld inzamelen voor goede doelen en anderzijds elkaar ontmoeten in en bij de kerken. Iedereen kan de fietsers sponsoren, door afspraken met de fietsers te maken of door geld in de sponsorbus in de kerk te storten. Deelnemers kunnen uit verschillende routes kiezen. Voor de fietsers zijn er verschillende afstanden: 35 km, 45 km, 60 km en 120 km. Bij elke deelne-

Tochten Vanaf 9.30 uur kunt u starten bij alle deelnemende kerken die vanaf 9 uur open zijn. U krijgt bij aanmelding een routebeschrijving in de kerk waar u de fietstocht start. Ook krijgt u per deelnemer een herkenningsvaantje voor aan de fiets. De routes gaan langs de opengestelde kerken. Een route van 25 kilometer komt langs ongeveer 4 opengestelde kerken; de route van 120 kilometer langs meer dan 20 kerken. Let op! De kerkdeuren sluiten om 17.00 uur. Gezinstocht ca. 30-35 km: Speciaal voor gezinnen met kinderen. Gevorderden ca.40-45 km: Een langere variant van bovengenoemde tocht voor

gezinnen met grotere kinderen en voor mensen die vaker fietsen. Sportieve tocht 65 km: Voor de wat meer ervaren recreatieve fietsers. Prestatietocht 120 km: Voor de getrainde toerfietser. Als u de 120 kilometer wilt fietsen en vóór 9.30 uur (openingstelling van de Kerken) wil starten moet u zich van te voren aanmelden bij uw lokale kerk. Deelnemende kerken Achtmaal St. Corneliuskerk; Breda Noord RK (franciscuskerk) Lucaskerk; Etten-Leur De Baai, Mariaparochie, Petrus kerk; Fijnaart: Geref Gemeente; Klundert: H. Johannes de Doper; Nispen: H. Maria Hemelvaart; Oudenbosch: Basiliek van de H Agatha en Barbara, Paulusparochie, Protestantse Kerk Oud Gastel, Protestantse Gemeente Oud Gastel en Kruisland, H. Laurentius; Prinsenbeek: OLV Ter Hemelopneming; Roosendaal Kruiskerk; Rucphen Martinus Kerk; Ulvenhout Laurentiusparochie; Willemstad H Maagd Maria; Zegge H Maria Boodschap; Zevenbergen Herv.; Zundert v. Goghkerkje. PAGINA 12

Strijbeekseweg 14 Ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl

KBO Sprundel naar bedevaart in Zegge SPRUNDEL - De KBO van de afdeling Sprundel neem deel aan de Kring Bedevaart naar Zegge op woensdag 22 mei. Alle KBO afdelingen van Kring De Pannenhoef komen daar deze dag speciaal voor bij elkaar. We gaan wel allen op eigen gelegenheid naar Zegge. Het rozenkrans gebed begint om 13.45 uur met aan sluitend

een H. Mis. Na de H. Mis is er voor alle leden Koffie of thee met koekje in gemeenschapshuis De Nieuwenberg tegenover de Kerk. Voor diegenen die bij redelijk weer de fiets ter hand willen nemen kunnen gezamenlijk rijden, verzamelen bij de Kerk in Sprundel. Vertrek is dan om 12.45 uur. Hopelijk gaan veel leden weer mee naar deze jaarlijkse bedevaart die altijd garant staat voor een gezellig samenzijn.

KBO Schijf op bedevaart naar Zegge SCHIJF - De KBO afdeling St. Martinus uit Schijf neemt op 22 mei deel aan de kring bedevaart naar Zegge. Zij die daar aan willen deelnemen worden om 13.00 uur verwacht bij D’n Hoge Dries waar gezamelijk met auto’s naar Zegge vertrokken wordt. Indien U zelf geen vervoer heeft dan is er beslist nog wel een plaatsje in een van de auto’s.Na de dienst zal er gezamelijk koffie of thee worden

gedronken in het gemeenschapshuis, deze wordt U aangeboden door kring Pannenhoef. Door omstandigheden is de geplande soosmiddag van 16 mei verzet naar 23 mei.Om half twee staat de koffie voor de deelnemers gereed waarna de bingo molen gaat bepalen wie er met een van de leuke prijsjes naar huis mag gaan. Ook al heeft U bij de bingo geen prijs, zeker is wel dat U een leuke middag heeft.


E 

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

20

BBQ SCHOTEL

KEUZE UIT MEER DAN 500GR P.P 25 SOORTEN VLEES

RUNDERBIEFSTUK VARKENSHAAS HAAS-RIBKARBONADE SPEKLAPPEN KUIKENBOUT

BIEF-GOURMET

11.80

4.95 magaz

4.45 SALAMI 95 150GR 1.59 ½KG 3. - TONIJN 2KG 10. - COCKTAILSALADE 3KG 10. 99 150GR 1.69 1KG 1. ½KG

FONDUE - STEENGRILL - BAKPLAAT - WOKPAN MET O.A. RUNDERBIEF-KALKOENBIEF-VARKENSMEDAILLONS-KIPFILET-ENZ.

g n i m i u ijn opr

250 GR. P.P. VANAF

2.45

RUNDERKOGELBIEFSTUK 250GR 2.75 OP=OP KONIJN/BOUT 1KG 5.99 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

, R I A T I N SA , S L . E C T G E TE N E AN R K , N E OR T A I D A R

% 0 / 8

- OT

T

Magazijnen van: BAKXBADKAMERS Industrieweg 3 - 5 ZUNDERT vrijdag 24 mei van 9.00 tot 18.00 uur en zaterdag 25 mei van 9.00 tot 16.00 uur

BodemPRIJZEN

Het

Scheidingscafé

SCHIMMELNAGELS

Een unieke mogelijkheid om vrijblijvend informatie in te winnen en vragen te stellen over (echt)scheiding en uit elkaar gaan. Alle deskundigen onder één dak! Op 21 mei 2013 van 19.00 tot 21.00 uur in de Nieuwe Nobelaer, Anna van Berchemlaan 2, (4872 XE) Etten-Leur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Laat ze nu behandelen met de PinPoint laser. Na de laserbehandeling worden de nagels geleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

Aanwezige deskundigen:

www.ak-advocaten.eu

Ondernemingsrecht • Letselschaderecht • Vastgoedrecht • Familierecht • Arbeidsrecht • Strafrecht

4500m2 showroom, méér dan 300 keukenen badkameropstellingen

Bij aankoop van badkamer,

30% KORTING * op keukendelen

+

GRATIS MONTAGE

GRATIS TEGELS

t.w.v.

Bij aankoop van vloertegels,

*

€500

+ 10% EXTRA KORTING op een luxalon plafond

GRATIS LIJM

*

bij aankoop van minimaal 20m2 vloertegels en een m2 prijs vanaf 25 euro

U wilt beter advies... “U weet donders goed wat u wilt, maar vindt het alleen lastig om de juiste vertaalslag naar uw doelgroep te maken”.

van JAN VAN SUNDERT Bij aankoop van een keuken,

www.dermcentrum.nl

Bij aankoop van een sauna,

20% KORTING

Dat kan dus beter! Kijk op www.dgdroosendaal.nl of neem meteen contact met ons op.

*

(maatwerk)

2e PINKSTERDAG GEOPEND van 11.00 tot 17.00 uur Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

*

Rechtzaad 5 4703 RC Roosendaal, Tel 0165 - 39 56 77.

Dé zakelijke dienstverleners waar u écht wat aan heeft.


Rucphen. Heeft al het scherpste beeld van Nederland.

Met de kabel van Ziggo zit u al goed. De gemeente Rucphen geniet met de kabel namelijk al van razendsnel internet en de beste beeldkwaliteit. Met al deze mogelijkheden in huis is overstappen naar glasvezel dan ook overbodig. Lees hier meer over op dekrachtvanziggo.nl


Kijk op action.nl voor de folder

PAILLETTEN

LICHTGEWICHT

ROOD OF WIT

maten S-L

textylene zitting en rug 5 standen verstelbaar

nooit meer lege batterijen 3 functies 2 LED's

TUIN STOEL hoog model

Elders 5.95 7.99

HOLIDAY

HAAR VERF diverse kleuren

2.39

PORTABLE

KOOK TOESTEL in koffer

0.99

MIEREN- OF

1.22

!

200x200 cm

7.29

10.79 12.29

240x200 cm

INTEX

OPBLAAS KROKODIL incl. handgreep

8.99

mieren: 250 gram slakken: 500 gram

2.99

diverse kleuren ZWEM NOODLE 160 cm Ø 6,5 cm

3.29

1.19

HANNIBAL

TROLLEY REISTAS met uitschuifbare handgreep voor optimaal reiscomfort XL-size extra stevig!

Elders 17.95 24.95

trendy designs FIETS ZADELHOES

0.44

TRENDY

1.99

BLOEMEN SLINGER ca. 125 cm F LE U R J E FIETS OP!

ca. 168x86 cm

SLAKKEN BESTRIJDER gebruiksklaar

Elders 6.95 7.99

DEKBED OVERTREKSET polyester/katoen J STRIJK V RI

voorzien van elektronische ontsteking

kooktoestel NAVUL GAS 227 gram

UNI 2-TONE

12.95

140x200 cm

C R E Ë E R DE ! K ZOMERLOO

Elders 3.95 5.95

Elders 17.95 19.95

SOLAR FIETSLAMP laadt overdag op

11.99

metalen TRANSPORT FIETSREK zware kwaliteit

7.95

FANCY

0.79

DAMES BALLERINA diverse kleuren maten 36-42

Elders 6.95 7.99

TRENDY

HEREN POLO diverse kleuren

4.29

en prints 100% katoen maten M-XXL

Elders 8.99 9.95

4.99

.LMNYRRUZLQNHODGUHVVHQHQRYHULJHLQIRUPDWLHRSRQ]HZHEVLWHZZZDFWLRQQO

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 12-05-2013 t/m za. 18-05-2013 in Nederlandse filialen.

DAMES TOP diverse kleuren


SPORT

Runningteam Zundert weer naar Parijs

Interna tionaal toernooi touwtrekken bij FJ Retie in België

TTV Jagersrust Schijf

RUCPHEN - Runningteam Zundert gaat zaterdagochtend 18 mei vanuit Etten-Leur weer vertrekken naar Parijs. Het team, met - deelnemers uit de Gemeenten Zundert, Etten Leur, Halderberge en Rucphen doet voor de 14de keer mee.

Dames TTV Jagersrust Schijf in de 520 kg klasse.

SCHIJF - Het hemelvaartsweekend stond in het teken van het internationaal toernooi bij FJ Retie vanwege hun 20 jarig jubileum. Uit 9 verschillende landen hadden zo’n 40 verschillende touwtrekverenigingen zich aangemeld die samen zo’n 120 teams vormden in de diverse gewichtsklassen. Een heel spektakel dus. De binnen- en buitenlandse touwtrekteams hebben zonder twijfel duidelijk gemaakt wat touwtrekken werkelijk is: een faire wedstrijd tussen goedgetrainde teams , die hun techniek, uithoudingsvermogen, kracht en ervaring gebruiken om het best mogelijke resultaat te bereiken. Op de vrijdag 10 mei werd het ochtendprogramma gevuld met damestouwtrekken in de klasse tot 520 kg. Ons Jagersrust damesteam trok de eerste wedstrijd een gelijkspel tegen het Zweedse Unnaryd, maar eenmaal wakker geschud werden alle volgende wedstrijden in de poule wel gewonnen, zodat we poulewinnaar werden. In de kruisfinale werden we gekoppeld aan Holland Tug of War uit Engeland. Deze twee trekbeurten werden gewonnen. De andere kruisfinale ging tussen Unnaryd en FJ Retie, die door Unnaryd uiteindelijk werd gewonnen. De strijd om het brons ging naar FJ Retie, terwijl de finale om het goud in ons voordeel werd beslist. Einduitslag dames tot 520 kg: 1. Jagersrust (Ned)2. Unnaryd (Zwe) 3. FJ Retie (Bel) 4. Holland TOW (Eng). Het middagprogramma stond in het teken van de Herenklasse tot 600 kg. In deze klasse hebben we zelf niet deelgenomen. Einduitslag: 1. Eibergen (Ned)

2. Norton (Eng) 3. Lagerwey (Ned) 4. Goiherri( Spaans Baskenland). Het avondprogramma werd gevuld met de mixklasse (4 dames+4 heren) tot 600 kg. In deze klasse hebben we zelf ook deelgenomen. Na stevige poulewedstrijden eindigden we op een verdienstelijke vierde plaats in de poule, niet genoeg om door te gaan naar de kruisfinales, maar wel voldaan. Ons team bestond uit Annieta, Jeroen, Sander, Jan B, Jora, Gisela, Ardy en een gastspeelster van Gaztedi (Spaans Baskenland). Einduitslag Mix 600 kg: 1. Eibergen (Ned) 2. Unnaryd (Zwe) 3. Wallby (Zwe) 4. FJ Retie (Bel) 8. TTV Jagersrust (van de 15 teams in totaal). Op zaterdag (11-05-2013) werd ’s ochtends eerst de heren klasse tot 720 kg getrokken. In het team van Heure (Ned) stond Jan Bartels van onze vereniging opgesteld. Dit team gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de World Games in Colombia as juli. De World Games is een internationaal sportevenement dat om de 4 jaar wordt georganiseerd voor niet-olympische sporten. Het team was oppermachtig en behaalde een verdienstelijke eerste plaats. Einduitslag heren tot 720 kg: 1. Heure (Ned) 2. Wallby (Zwe) 3. Veense Boys (Ned) 4. Velkonis (Let). Daarna volgde de damesklasse tot 560 kg. Ook hier namen we weer met een Jagersrust damesteam deel. We startten voorspoedig maar de laatste wedstrijd in de poule werd verloren van het sterke Zweedse Wallby. In de kruisfinale was onze tegenstander het Zwitserse Sins die we twee keer over de streep trokken. Weer naar de finale dus. De andere kruisfinale werd beslist in het voordeel van Wallby ten koste van Holland

Geniet

van de zon!

Bij Mulders Tuinmeubelen heeft u de keuze uit een zeer ruim en kwalitatief hoogwaardig assortiment.

TOW. De finale tegen het Zweedse Wallby ging veel beter dan de wedstrijd in de poule, maar we moesten toch het onderspit delven. We weten waar we nog aan moeten werken dus. Einduitslag dames tot 560 kg: 1. Wallby (Zwe) 2. Jagersrust (Ned) 3. Sins (Zwi) 4. Holland TOW (Eng). Daarna volgde nog de herenklasse tot 640 kg. Hier hebben we zelf niet aan deelgenomen. Einduitslag heren tot 640 kg: Veense Boys (Ned) 2. Norton (Eng) 3. FJ Retie (Bel) 4. Sins (Zwi) Op zondag (12-05-2013) werd ’s ochtends de jeugdklasse getrokken. Einduitslag: 1. Sins (Zwi) 2. Mertensmannen (Bel) 3. Powerrangers (Bel) 4. Elektrotrekkers (Bel). Daarna volgde de klasse mix (4dames+4 heren) tot 560 kg. Hier namen we zelf met 4 Jagersrustspelers (Jora, Gisela, Jeroen en Jan B) deel gecombineerd met 4 spelers van Gaztedi (Sp. B). In een deelnemersveld van 10 teams eindigden we op een 6de plaats. Einduitslag: 1. Combiteam West (Ned) 2. Wallby(Zwe) 3. Eibergen (Ned) 4. Hovmanntorp (Zwe). Hierna volgde nog de herenklasse tot 680 kg waarin geen deelname van ons Jagersrust. Einduitslag heren tot 680 kg: 1. Bisons( Ned) 2. Eibergen (Ned) 3. Unnaryd (Zwe) 4. Vorden. Vermeld moet zeker worden dat de finalewedstrijd tussen Eibergen en Bisons bestond uit 4 trekbeurten (door no pull en gelijkspel) en zeker 50 minuten in beslag nam. FJ Retie is er wederom in geslaagd om een geweldig jubileumtoernooi te organiseren, waar veel deelnemers de strijd met elkaar zijn aangegaan, en op een gemoedelijke manier mooie wedstrijden hebben laten zien. Site famjanssens.be. Zie ook ttvjagersrust.nl

ma 20 mei 2e Pinksterdag geopend van 10 - 16 uur

oudenbosch

Ingrid van Asselt (nr 497) tijdens de avondwedstrijd bij Scorpio.

Nadat Ingrid een lekkere 1500 meter gelopen had tijdens de avondwedstrijd bij Achilles besloot zij zichzelf opnieuw te testen tijdens een 3 km wedstrijd. Bij de goedbezochte avondwedstrijd van Scorpio liepen alle categorieën dames samen in een serie. In eerste instantie sloot Ingrid aan bij de snellere junioren, maar gelukkig was zij zo verstandig haar eigen tempo te kiezen. In een constant tempo liep zij de wedstrijd uit en kwam na 11:56 moe (niet uitgeput) maar voldaan over de finish. Het was al enkele jaren geleden dat de snelste loper op de 15 km in Standdaarbuiten binnen de 50 minuten finishte. Dit jaar zette Toon Heeren als snelle master 45+ deze wedstrijd op zijn naam met een tijd van 49:42. Het duurde daarna bijna 1 minuut voor de tweede man (de senior Martijn de Kok van Dynamica uit Vlissingen) de finish passeerde. Snelste AVR-man was Wim Wagemakers, die met zijn tijd van

kijk op www.mulderstuinmeubelen.nl

131

Podiumplaatsen voor AVR’90-leden

RUCPHEN - Op Hemelvaartsdag namen Emmy Tuenter, Peter Woestenberg, Wim van de Sande, Wim Wagemakers, Ad Boeren, en Sieb Bom deel aan de 15 km van Standdaarbuiten. Twee dagen eerder liep Ingrid van Asselt 3 km tijdens de avondwedstrijd van Scorpio in Oosterhout.

Sets vanaf 499,-

molenstraat

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Het Roparunteam van Runningteam Zundert bestaat uit acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1,5 marathon. Daarnaast bestaat het team uit vier fietsers die de lopers begeleiden, chauffeurs, navigators, cateraars en fysiotherapeuten en een teamcaptain. In totaal bestaat het team uit 23 personen. Naast de sportieve inspanning, is er ook een inspanning geleverd om geld op te halen voor het goede doel. Een groot aantal bedrijven en organisaties uit de regio steunt het team financieel of in natura. Ook werd met een lotenverkoop, een miniRoparun, een oliebollenverkoop en een

0165 31 26 76 PAGINA 16

Dartevent geld ingezameld. Veel mensen ondersteunen het goede doel door ‘Vriend van RunningTeamZundert’ te zijn. De afgelopen edities van de Roparun is al meer dan veertig miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker. Teamcaptain Kees Lazeroms, die zelf meerdere keren heeft meegedaan aan de Roparun, is tevreden over de voorbereidingen: “het afgelopen half jaar is door het hele team keihard gewerkt om van deze editie een succes te maken. Iedereen heeft zijn of haar bijdrage geleverd in het benaderen van sponsors, het verkennen van de route, het genereren van publiciteit, het samenstellen en inkopen van verantwoorde maaltijden en natuurlijk ook tijdens de intensieve trainingen. Dit alles heeft een enorme teamspirit voortgebracht. Ik ga er dan ook vanuit dat we een maximale prestatie kunnen leveren en ongeschonden de finish op de Coolsingel halen.” “Pinkstermaandag verwachten we rond 18.00 uur weer in Etten-Leur te arriveren, en we nodigen dus hierbij alle ‘vrienden’ en bekenden uit om ons te ontvangen op de Zundertseweg nr. 49”. De ploeg is te volgen via de site www. Roparun.nl

58:28 wederom beslag legde op de derde plaats bij de masters 55+. Emmy Tuenter werd met haar tijd van 1:09:00 mooi tweede bij de dames senioren. De masters 45+ Peter Woestenberg en Wim van de Sande liepen 15 km in respectievelijk 1:02:29 en 1:08:50 en de masters 55+ Ad Boeren en Sieb Bom passeerden na 1:07:09 en 1:08:01 de finish. In het tussenklassement van het Runningcenter Loopcircuit is niet veel gewijzigd ten opzichte van vorige week. Barry van Beers, die in tegenstelling tot Bas de Graaf wel aan de start verscheen in Standdaarbuiten, heeft de koppositie overgenomen in de categorie masters 35+. Wim Wagemakers is twee plaatsen naar boven opgeschoven, maar hij heeft pas punten uit 4 van de 6 wedstrijden. De verwachting is dat hij aan het eind van het seizoen nog behoorlijk wat plaatsen door kan schuiven als hij nog minimaal 3 van de 4 wedstrijden in het circuit loopt. Peter Woestenberg staat met punten uit 5 wedstrijden op dit moment op de vierde plaats in de categorie masters 45+, maar onder hem staan nog enkele lopers die tot nu toe pas 4 wedstrijden gelopen hebben. De volgende wedstrijd van het circuit is de Pagnevaartloop in Oudenbosch op woensdagavond 5 juni. Voor info: www.avo83.nl


Rijbewijs in 2 weken?

VAKKRACHTEN ZIJN STRAKS KEIHARD NODIG!

www.verkeersschoolblom.nl Lid BOVAG & ANWB

T (076) 50 15 535

41#803%5 #068.&/4&/

�Dat kan!.. Doe een spoedopleiding.� Natuurlijk Blom. De snelste weg naar je rijbewijs.

Nou , vooruit g no en heel ev.. . dan

LENTE AANBIEDING

Motorrijlespakket!

Ben je 16 jaar en heb je jouw VMBO diploma (bijna) op zak, dan hebben wij een schitterende toekomstkans voor jou! Wij bieden diverse banen mÊt opleiding in de bouw-, hout- en schildersector met goede carrièremogelijkheden.

Nu lessen en deze zomer rijden!

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - theorieles - theorie examen - theorieboekje

â‚Ź1.125,-

â‚Ź900,-

Aanbieding geldig tot 1 juni 2013. Vraag naar de voorwaarden.

REGIO BRABANT-WEST EN THOLEN

Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw

t#FSHFOPQ;PPN/PCFMMBBOUFM

www.bouwopleidingzuidwest.nl info@samenwerkingsverband.nl VARIABELE RENTE vanaf 2,44%

10 JAAR VAST vanaf 4,2%

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans - Campers en Vouwwagens.

BOVAG onderhoudsbeurt Caravan

NU â‚Ź 195,-

Vorenseindseweg 1b | 4714 BE Sprundel

6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval â‚Ź 220,- puin â‚Ź 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout â‚Ź 100,-

T 0165 -380500 sprundel@hypotheekadviseur.nl www.hypotheekadviseur.nl

incl. BTW.

Voor alle voordelen zie:

WWW.CARVA.NL

Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

“Gewoon lekker wonen�

UITSLAG LOTERIJ 60-jarig bestaan Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie MKZ gecertificeerd

Voor een nieuwe gebitsprothese, implantaatprothese en aanpassingen. Vergoeding door alle verzekeringen. Behandeling volgens telefonische afspraak. Ook voor patiĂŤnten met eigen tanden en kiezen is de praktijk geopend. Eigen tandarts aanwezig. Venneveld 20 (Majoppeveld-Noord) 4705 RR Roosendaal

0165 527490 voor reparatie in het weekend: 06 54324222

Open van ma. t/m do. van 7.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 7.00 tot 13.00 uur.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. 36. 37. 38. 39. 40. 41. 42. 43.

Prijs Scooter Reischeque Flatscreen TV Mountainbike iPad 2 Skydive 2 pers. Fotoshoot Dinerbon Auto/motorrijles DVD-speler Slaapkussen SV Sprundel taart Kappersbon Boekenbon 1 Boekenbon 2 Boekenbon 3 Zuivelpakket Bloemenbon Zuivelpakket Slagersbon 1 Slagersbon 2 Ontbijtje Waardebon 1 Waardebon 2 Verzorgingspakket Boodschappenpakket Cadeaubon 1 Cadeaubon 2 Cadeaubon 3 Cadeaubon 4 Wasbeurtenkaart 1 Wasbeurtenkaart 1 Verzorgingspakket Ajax voetbaltas en bal Schoonheidsbehandeling Waardebon Bloemenbon Waardebon 1 Waardebon 2 Waardebon 3 Waardebon 4 Waardebon 5 Waardebon 6

Sponsor Scooterhuis Globe reisburo T&E Rucphen Martens Tweewielers Dentech Skidome Eijsten FotograďŹ e Kir Royal Rijschool Coremans T&E Rucphen Meubeltrend Bakkerij van Oers Kim Kim Haaridee Plantage Etten-Leur Plantage Etten-Leur Plantage Etten-Leur Kaasboerderij Ossenblok Beers Bloemen Dian van Trijp Keurslagerij Monden Keurslagerij Monden Wendy’s Catering Cafetaria ‘t Hapje Cafetaria ‘t Hapje De Doper Spar Kappersartikelen Smal-Roovers Kappersartikelen Smal-Roovers Kappersartikelen Smal-Roovers Kappersartikelen Smal-Roovers Tankstation Jochems Tankstation Jochems Schoonheidssalon La Rose Wagtmans verzekeringen Schoonheidssalon Marlotte Boerenbond Konings Bloemen Slagerij/Traiteur De Jong Slagerij/Traiteur De Jong Slagerij/Traiteur De Jong Slagerij/Traiteur De Jong Slagerij/Traiteur De Jong Slagerij/Traiteur De Jong

lotnummer 60-0884 60-0691 60-0373 60-0639 60-0596 60-0007 60-0561 60-0253 60-0281 60-0072 60-0916 60-0999 60-0081 60-0334 60-0811 60-0006 60-0297 60-0265 60-0193 60-0414 60-0036 60-0600 60-0697 60-0631 60-0851 60-0743 60-0374 60-0998 60-0196 60-0994 60-0018 60-0911 60-0406 60-0387 60-0212 60-0222 60-0841 60-0051 60-0142 60-0252 60-0338 60-0284 60-0197

Winnaar Mevr. Oomen Jos Jongeneelen Ria Konings Paul Lakens Wilco vd Goorberg Joke Gommers Dong-Lin Sjef Huybregts Louis de Jong Rini Heeren Jack Koevoets W. Olsthoorn Fam. Broeders Peter de Koning A. Lauwerijssen Joke Gommers DaniĂŤl de Bruijn CornĂŠ vd Broek Ronald Halters Carl Valentijn Arnold Ros Hans v Meer Nancy v Dijk Joke Melissen Claudia Rovers Erik Deckers Fam. Huijbregts J. v Broekhoven Bets vd Broek Miranda Kriesels RenĂŠ vd Maagdenberg Theo Heeren Adrie Kuystermans Theo vd Broek Robert Peeters Wim Vergouwen Floor v Leeuwen Wil Kemps To Antonissen-Brood Sjef Huybregts Marion Konings Nicky Loos Christ Elsten

Adres St. Janstraat 155 Rucphensebaan 7 Nobelearstraat 31 Rucphensebaan 1 Noordsingel 45 Hertog Janlaan 46 St. Janstraat 42 Noordsingel 68 Binnenhof 19 Thornerstraat 11 Kromwaarde 1 Struikhei 6 Bredasebaan 86 Hertogstraat 34 Ettenseweg 4 Hertog Janlaan 46 St. Janstraat 81 Hogestraat 2 Kerkeheidestraat 6 Zuivelstraat 8 Hoogakker 1 Hogestraat 3 Kolkstraat 8 Margrietstraat 52 Monnikkenmoer 8 Laerakkerstraat 11 Aleidisstraat 20 St. Martinusstraat 14 Groenstraat 44 v Slotendreef 3 Kromveld 20 Noodstraat 14 St. Martinusstraat 5 Brandeke 7 Kerkeheidestraat 50 Hoogakker 22 Vissenberg 8 Vorenseindseweg 52 Turfstraat 30A Noordsingel 68 Noorderstraat 81A Schuurkerkstraat 1A Turfberrie

Woonplaats Sprundel Sprundel Etten-Leur Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Rijsbergen Sprundel Bosschenhoofd Sprundel Zundert Sprundel Rucphen Prinsenbeek Rucphen Sprundel Sprundel Rucphen Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Sprundel Rucphen


SPORT

SV Sprundel

SV Eeuwig Schaak

Zelfs schaakarbiters hebben het soms moeilijk RUCPHEN - Voetbalscheidsrechters hebben het soms moeilijk. Is het nu net wel of niet buitenspel, was die bal nu wel of niet achter de doellijn, moet die speler nu wel of geen gele kaart krijgen? Nee, dan heeft een schaakscheidsrechter (in de schaakwereld schaakarbiter genoemd) het een stuk makkelijker. Meestal hoeft hij nauwelijks iets te doen en wijst alles zichzelf wel uit. Maar in sommige gevallen heeft ook een schaakarbiter het moeilijk en wordt hij zelfs achteraf soms gecorrigeerd. Een op het eerste gezicht eenvoudige regel is “remise door herhaling van zetten�. Deze populaire term is eigenlijk al verkeerd, want je kunt niet eenzijdig remise forceren door dezelfde zetten te blijven doen. De juiste omschrijving is dat iemand remise kan claimen als er voor de derde keer precies dezelfde stelling op het bord komt. Als je niet genoteerd hebt, kun je dit nooit aantonen. Maar echte schakers noteren in een partij met lang speeltempo altijd (het is ook gewoon keihard verplicht), dus dat is geen probleem. Maar dan moet

je nog precies weten hoe je zo’n remise moet claimen. Normaal gesproken moet je eerst zetten en mag je daarna pas je zet noteren. Maar als je remise na 3 maal dezelfde stelling wilt claimen, moet je eerst de zet noteren die maakt dat voor de 3e keer dezelfde stelling op het bord komt, de zet niet uitvoeren (!), de wedstrijdleider/ schaakarbiter erbij halen en die beoordeelt dan of de remise-claim terecht is. Een ingewikkelde procedure dus. Zo ging het mis in de wedstrijd tussen Wageningen en LSG uit Leiden. Bij de volgende stelling zette de witspeler (van Wageningen) de klok stil en riep de wedstrijdleider erbij. De witspeler meldde dat hij met de zet 53.Le8-d7 voor de 3e maal dezelfde stelling op het bord kon krijgen en claimde remise. De wedstrijdleider constateerde echter dat de witspeler de zet nog niet genoteerd had en wees de claim rigoreus af. Zelfs nadat de witspeler de zet alsnog noteerde, was de wedstrijdleider niet te vermurwen: de partij moest doorgespeeld worden. Wit verloor later de partij. Later is de uitslag toch nog gecorrigeerd naar remise. De schaakarbiter had na het

noteren van de zet de remise-claim alsnog toe moeten wijzen. Bij Eeuwig Schaak gaan zulke dingen gelukkig anders. Als voor beiden duidelijk is dat er 3 keer dezelfde stelling op het bord gaat komen is er altijd wel ĂŠĂŠn die roept: “Zullen het maar op remise houden?â€?, waarna de ander gegarandeerd instemt. Zo hoeft er helemaal niets geclaimd te worden. Afgelopen maandag is de laatste ronde van het Districtskampioenschap gespeeld. Stefan Colijn speelde remise tegen Charles Kuijpers en stelde zo voor zichzelf de titel veilig. Voor Eeuwig Schaak was de laatste ronde bepaald geen succes. Alleen Kees van Hogeloon en Patrick Heijnen speelden mee en ze verloren allebei: Kees verrassend van de jeugdige Robin Verbeek (De Pion) en Patrick van Ron HĂśfer (RSG). En zo zit het schaakseizoen er weer zo goed als op. Nog een paar ronden Rapidcompetitie, op 30 mei de feestelijke afsluiting van het seizoen en dan volgt een lange zomerstop. En hoe leuk schaken ook is: soms ben je wel even toe aan een pauze...

RSV Programma jeugd Woensdag 15 mei RSV E1-Steenbergen E2 aw.18.30u Madese Boys E3-RSV E3 vt.18.00u RSV MC1-Rimboe MC1 aw.18.30u RSV zoekt jeugdleden Als je graag wilt gaan voetballen, kun je je aanmelden bij RSV Voor het nieuwe voetbalseizoen zoeken we met name nog junioren spelers. RSV streeft ernaar om het sportieve en het voetbalplezier samen te laten gaan. Indien je meer informatie

wenst, bezoek onze website www.vvrsv. nl of neem contact op met John Woestenberg, jeugdcoĂśrdinator. ReĂźnie RSV 80 jaar Op 1 oktober 2013 is het 80 jaar geleden dat vv RSV is opgericht. Dit jubileum willen we vieren. Daarom wordt er op 28 september o.a. een reĂźnie voor onze (oud-)leden georganiseerd. Een uitgelezen mogelijkheid om weer eens bij te praten met oude bekenden. Meer informatie volgt binnenkort in De Bode of op www.vvrsv.nl

Uitslag donderdag 9 mei SV Sprundel B1-MOC’17 B2 1-3 Zondag 12 mei Sprundel 2-Internos 3 3-4 Programma zaterdag 18 mei 10.00 SV Sprundel D2-Kogelvangers D2 Sponsor/vrijwilligersavond Op zaterdag 8 juni is het na alle feestelijkheden van afgelopen weekend weer feest bij SV Sprundel. De sponsor/vrijwilligersavond staat zoals gewoonlijk aan het einde van het seizoen gepland om alle vrijwilligers en sponsoren te bedanken voor hun

bijdrage aan onze SV! Dit jaar echter niet helemaal als laatste activiteit. Een week later zullen staat het schitterende beachsoccerweekend weer op het programma. Er zal tijdens de sponsor/vrijwilligersavond uiteraard weer worden gezorgd voor een heerlijk buffet. De muziek zal worden verzorgd door Disco Timescape. De uitnodigingen zijn deze week verzonden en zullen een dezer dagen bij u binnenvallen. Aanmelden voor deze geweldige feestavond kunt u tot zondag 2 juni bij Ronnie Gommers, Ronnie.gommers@gmail.com of 06-46035519.

VV Rood-Wit Programma senioren Maandag 20 mei Madese Boys 1-Rood-Wit 1 av.14.30u Woensdag 22 mei Rood-Wit 1-Madese Boys av.19.30u Geen trainingen en toernooien jeugd In verband met het overlijden van Jan de Jong (voorzitter accommodatiecommissie, oud bestuurslid en oud jeugdvoorzitter) heeft het bestuur i.s.m. het jeugdkader besloten om alle trainingen en deelname aan toernooien voor de jeugd aankomende week, dus tot en met zaterdag 18 mei, te cancellen. Deze week was de laatste week dat er getraind kon worden, wat betekent dat er voor de jeugdteams geen trainin-

gen dit seizoen meer zullen zijn. Op korte termijn zal er een verzoek komen om de teamtassen, tassen en trainingspakken (rood) weer in te leveren. Onderhoud velden Er is een start gemaakt met het groot onderhoud van de velden. Dit betekent dat vanaf heden het B-, D- en E-veld al niet meer beschikbaar zijn. Vanaf maandag 13 mei zal het C-veld worden aangepakt en zal vanaf dan niet meer beschikbaar zijn. Zodra het 1e elftal klaar is met haar nacompetitie programma zal het A-veld worden aangepakt. Vanaf het moment dat het onderhoud op een veld is gestart zal dit veld niet meer betreden mogen worden.

2e pinksterdag VV DIOZ

OPEN

van 10 tot 17 uur

Volop tuinmeubelen en perkplanten nu zĂŠĂŠr zonnig geprijsd!

  T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

Hemelv aarttoernooi te Roosendaal

Zilver en Brons voor Schijfse jeugdschutters

Kampioensteam DIOZ 2.

den. Volwassenen en junioren schieten op 50, 40 en 30 meter. Aspiranten op 25, 20 en 18 meter. Op iedere afstand worden 30 pijlen geschoten. De harde wind bleek dit jaar de grootste tegenstander van de deelnemers. Deze draaide geregeld van richting en duwde daarbij je vizier regelmatig naar het blazoen van de buren. Voor Dennis Jaspers leek het geen belemmering. Voor het eerst nam hij aan een buitenwedstrijd deel en behaalde al meteen een mooie tweede plaats. Als je dan ook nog veel meer punten dan je pa behaald kan zo’n dag al helemaal niet meer stuk. Rowena Slappendel was er in Roosendaal niet bij. Zij bereide zich voor op het Nederlands kampioenschap voor cadetten en junioren. Zondag reisde zij hiervoor Schaijk. Rowena schoot, met 345p een prima wedstrijd, wat haar een keurige 6e plaats opleverde. Knap gedaan Rowena.

Kaylin Kapitein schoot zich in Roosendaal naar een knappe 2e plaats.

SCHIJF - Afgelopen donderdag werd in Roosendaal weer het Hemelvaarttoernooi georganiseerd. Dit jaar namen er 13 schutters van handboogschutterij Nooit Volleerd uit Schijf deel. Stevige windvlagen maakte het scoren niet gemakkelijk. Dat weerhield Dennis Jaspers en Kaylin Kapitein er niet van de tweede plaats te

bemachtigen. Rogier en Vincent Lauwen behaalde beide een derde plaats in hun klasse. Het weer was prima al was het nog wat koud in de ochtend. Na het inschieten en noteren van de vizierstanden voor de diverse afstanden begonnen ongeveer 100 deelnemers uit Nederland en BelgiĂŤ aan de wedstrijd op de verste van drie afstan-

Uitslagen Schijfse schutters Aspiranten recurve: Dennis Jaspers 543p, 2e plaats; Vincent Lauwen 542p, 3e plaats; Babette Brouwes 331p, 6e plaats. Cadetten recurve: Rogier Lauwen 643p, 3e plaats. Cadetten compound: Kaylin Kapitein 583p, 2e plaats. Heren compound: Arno Kapitein 721p, 7e plaats. Dames recurve: Conny Lauwen 450p, 5e plaats; Marlies van Trijp 401p, 6e plaats. Heren recurve: AndrĂŠ Gommers 682p, 7e plaats; Wesley Faes 640p, 14e plaats; Sybren van Trijp 544p, 20e plaats; Simon Nouws 514p, 21e plaats; Jack Jaspers 514p, 24e plaats. PAGINA 18

Uitslag senioren Zondag 12 mei SC Emma 1-DIOZ 1 0-0 Programma jeugd Zaterdag 18 mei 10.30 DIOZ MC1-De Raven MC1 Beker Programma senioren Maandag 20 mei

14.30 DIOZ 1-SC Emma 1 Nacomp. Uitslag Schijt je rijk 1e prijs: A. Bogers. 2e/3e prijs: Dhr. van Sark, W. Aarsen, Carlo Marinus, Patrick Verwater, P. Jongenelen, Roland v. Hooff, Dhr. v. Ham, Niet Verkocht. Alle winnaars zijn reeds telefonisch benaderd.

Spanning en sensatie bij VV Schijf SCHIJF - Het eerste elftal van de dames van Schijf heeft geen promotie naar de eerste klasse kunnen afdwingen. Over twee wedstrijden kon V.V. Winkel niet worden verslagen. De Noord-Hollandse 2de klasser moest tot het uiterste gaan om Schijf opzij te zetten. De eerste wedstrijd die werd gespeeld op Hemelvaartsdag eindigde in 1-1. Afgelopen zondag volgde de return op het druk bezochte sportpark in Schijf. De supporters genoten met volle teugen van een zeer spannend duel. Het werd een echte promotiewedstrijd, waarbij een verlenging nodig was om een uiteindelijke winnaar aan te wijzen. Tijdens de reguliere speeltijd had Winkel wel veldoverwicht, maar misten de bezoekers de scherpte voor de goal. Het duurde tot diep in de tweede helft voordat Winkel terecht de score kon openen. 10 minuten voor tijd scoorde Loes Godrie uit een vrije trap de gelijkmaker en dus volgde een verlenging. Schijf moest verder met 10 man omdat tijdens de wedstrijd de

toegestane wissels waren verbruikt. In de verlenging kwam VV Winkel door een eigen goal van Schijf op voorsprong. Schijf vocht voor wat het waard was, maar een gelijkmaker kwam er niet meer, waardoor Schijf deďŹ nitief werd uitgeschakeld en er een einde komt aan een heel mooi seizoen. Ondanks het verlies moeten we toch spreken van een topseizoen voor de dames van Schijf! Tevens betekent dit dat het seizoen 20122013 wat betreft ofďŹ ciĂŤle wedstrijden ten einde is. Rest ons nog 1 activiteit en wel de familiedag die dit jaar gehouden zal worden op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei. U bent van harte welkom op Sportpark de Zoek om onze jeugdleden in actie te zien. Het programma voor deze 2 dagen is te vinden op de website van VV Schijf. Uitslagen senioren Donderdag 9 mei Vv Winkel VR1-Schijf VR1 1-1 Zondag 12 mei Schijf VR1-VV Winkel VR1 1-2


WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

n IES / i t s i l a i c Spe STRUCT ATING

L LCONVELBEP A A T E S EN G DAK

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN ‡QLHXZERXZDJUDULVFKHORRGVHQ EHGULMIVSDQGHQYROOHGLJLQHLJHQEHKHHU ‡SUR¿HOSODWHQGDNSDQSODWHQHQSRWGHNVHOSUR¿HOHQXLWHLJHQSURGXFWLH ‡JHwVROHHUGHVDQGZLFKSDQHOHQWEYGDN JHYHO ‡]HWWHULMWRWPPRDRQGHUKRXGVYULMHERHLGHOHQ ‡WUDQVSRUWHQNUDDQZHUN ‡DOXPLQLXPJHWURNNHQJRWHQXLWVWXN Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

BANKETBAKKER Marcel Kas Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak â‚Ź 1.60

Allerlei

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

Bel voor afspraak of bestelling Tel.: 0165-384532

Wijnproeverij van Georgische wijnen

www.sundak.nl info@sundak.nl

8 wijnen en 2 dessertwijnen met bijpassende hapjes

Vrijdag 24 mei van 19.00 t/m 21.00 uur

â‚Ź 12.50 p.p. Graag reserveren a.u.b. Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur.

Molenstraat 81 - Zundert tel. +31 (0)76-5994206 www.chez-david.nl

Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis. Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft. Bij Zorgenco staat de cliĂŤnt centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke aandacht. De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren. Onze helpenden, verpleegkundigen en tuin en klusjesmannen zijn ook in te huren door instellingen. Ons team is uitgebreid met een masseuse die u helpt uw lichaam en spieren te ontspannen en uw bloedsomloop te verbeteren. Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

rIPVUXPSN CPLUPSFO[XBNCFTUSJKEJOH rQSFWFOUJFQMBOOFO rGBVOBCFIFFS rXFSJOHTNBBUSFHFMFO rCFTUSJKEJOHLOBBHEJFSFOFOJOTFDUFO r CPVXLVOEJHFJOTQFDUJFT r CBMLLPQSFTUBVSBUJFT rNPMMFOCFTUSJKEJOH Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

Tel.: 06-50905037 UIT VERHUURVOORRAAD AANGEBODEN;

diverse gebruikte

KOELERS EN KOELKASTEN div. modellen en afmetingen.

Prijs vanaf â‚Ź 25,Voor inlichtingen; 0165573939

KUNSTGEBITTEN TOMSON

REPARATIES & NIEUWE MET GARANTIE

Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

KOMO en vca** Gespecialiseerd in kunststof dakbedekking en isolatie. Epdm resitrix, elastofol, pvc. Voor nieuwbouw en renovatie. Dahliastraat 23. 4711 ES St. Willebrord Tel. 0165 38 9196 Fax. 0165 38 9207

STEIGERKONING BODEMPRIJS HUURROLSTEIGERS

www.ladderensteigerkoning.nl HUUR GEVEL EN RENOVATIESTEIGERS

www.ladderensteigerkoning.nl HUUR STALEN STEIGERS - HOOGWERKERS BOUWHEKKEN - BOUWLIFTEN- ETC. KIJK OP

www.ladderensteigerkoning.nl

%HO‡Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

GRATIS JURIDISCH ADVIES

9,6/(..(5(1*(=21' 8ZDGUHVYRRUOHNNHUHJHURRNWH SDOLQJIRUHOPDNUHHOHQ]DOP

9LVERHUGHULMÂśW+RHNVNH

076-5976183

INLOOPSPREEKUUR:

²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²²² %HUQKDUGVWUDDW 7HO ,QWHUQHWZZZSDOLQJUXFSKHQQO 3;5XFSKHQ

Vagevuurstraat 5 Zundert

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom

www.clemens-zonweringen.nl

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TOUWEN

is Mondzorgcentrum

TOUWEN geworden

Zorgenco

Van Sundert dakbedekking b.v.

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

tel. 0165 - 505510 Raadhuisplein 4, Hoeven

0165-318621

Bosschenhoofd

(nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

 >ĞŜƚĞÇ€Ĺ˝Ĺ˝ĆŒÄšÄžÄžĹŻ

Uw zonweringspecialist Hennie Clemens


Door: Bart van den Acker

Nissan Leaf gemodificeerd

Renault Laguna opgefrist Het succes van de Mégane smaakt bij Renault ongetwijfeld naar ‘meer’. Dat is niet de aanleiding voor een opwaardering van de Laguna, maar als de verkopen van dit grotere model een beetje meegezogen kunnen worden, is dat best welkom. De nieuwe Laguna is uiterlijk direct te herkennen aan het gewijzigde front. Onderhuids zijn drie

nieuwe diesels het grote nieuws. Dat zijn de dCi 110, dCi 150 en dCi 175. De 110 is het meest interessant. Met een CO2-uitstoot van 109 g/km valt die als hatchback in elk geval t/m 2015 in de 20%-bijtelling-categorie. De overige versies redden dat net niet, die zijn ‘gewoon’ zuinig. Nieuw in heel de Laguna-lijn is ook het multimediasysteem, dat wordt

bediend via een groot touchscreen. Hierop werken navigatie, radio, Bluetooth-telefoonverbinding, de aansluitmogelijkheden voor losse apparatuur en er zijn speciale apps voor de Laguna te downloaden. De prijzen van de nieuwe versies zijn op het moment van schrijven nog niet bekend, hoewel de auto’s al in juni in de showroom staan.

Subaru Outback met diesel en automaat Sommige combinaties lijken zo logisch, dat het je verbaast dat het niet al bestaat! Dat is het geval met de unieke boxerdieselmotor van Subaru in combinatie met de ‘Lineartronic’ CVT-automaat, eveneens een eigen constructie van Subaru. In die combinatie zal de 110 kW/150 pk diesel nog beter tot zijn recht komen en dit duo is nu voor het eerst samen beschikbaar in de iets gewijzigde Outback. Die modificaties gaan iets verder dan op het eerste gezicht lijkt. Uiterlijk heeft de vernieuwde Outback

onder meer andere bumpers, maar in het interieur zijn zowel de hoofdruimte, de beenruimte op de achterbank en de bagageruimte vergroot. De Outback is ook leverbaar met de 2,5 liter benzineboxermotor (127 kW/173 pk) in combinatie met de Lineartronic, de diesel is er ook met een handgeschakelde zesbak. De benzineversie, leverbaar in één zeer complete uitvoering, kost € 47.995, de prijslijst van de diesels start bij € 47.795.

Tot nu toe was de Nissan Leaf de meest ‘volwassen’ elektrische auto op de markt. Die positie is Nissan veel waard. De vernieuwde Leaf is op meer dan honderd punten gemodificeerd, maar de uiterlijke verschillen met de eerste serie zijn gering. Er zijn nogal wat belangrijke veranderingen te noteren. De snellaadoptie halveert de oplaadtijd en de actieradius is vergroot. Motor, omvormer en oplaadunit zijn samengevoegd, wat onder meer heeft geleid tot meer bagageruimte. Het onderstel is aangepast, waardoor het comfort is vergroot en daarbij helpen ook de compleet nieuwe voorstoelen en dito achterbank. Daarnaast zijn er voortaan drie uitvoeringen (Visia, Acenta en Tekna), er zijn

meer opties beschikbaar en tot slot zijn er nieuwe kleuren en andere wielen beschikbaar. De Nis-

Maserati Ghibli onthuld

Dit is de eerste, redelijk duidelijke foto van de lang verwachte ‘compacte’ Maserati. Dat is een relatief begrip, maar de nieuwe vierdeurs sedan is een slag kleiner dan zowel de vorige als de nieuwe Quattroporte. Voor dit model haalt Maserati opnieuw een roemruchte naam uit het verleden terug: Ghibli. Die naam is al eerder een keer ‘hergebruikt’. Interessant is dat dit model niet alleen moet gaan zorgen voor een flinke uitbreiding van de wereldwijde Maserati-verkoop, maar er zijn ook twee, voor het merk met de drietand nieuwe technieken in te vinden. Dit is de eerste Maserati waarin een dieselmotor wordt gebruikt. De compleet nieuw ontwik-

Het ANWB-magazine ‘Kampeer & Caravan Kampioen’ kiest jaarlijks uit een breed aanbod nieuw op de markt verschenen auto’s de meest geschikte trekauto voor caravanrijders. Dit jaar viel de

keuze overtuigend op de zevende generatie van de Volkswagen Golf, in dit geval een 1,4 TSI (140 pk) met DSG-transmissie. Deze keuze onderstreept de titel ‘Auto van het Jaar’ die de Volkswagen

Golf nauwelijks twee maanden geleden al in de wacht sleepte. Geïnteresseerde caravanliefhebbers vinden in het meinummer van de KCK een uitgebreid verslag van de verkiezing.

kelde 3,0 liter V6 met 202 kW/276 pk. Die is goed voor het merk waardige prestaties en levert een machtig, voor Maserati karakteristiek motorgeluid. Daarnaast is de Ghibli (en later ook de Quattroporte) ook leverbaar met ‘Q4’ vierwielaandrijving, die zeer snel wordt ingeschakeld wanneer de omstandigheden erom vragen. De Ghibli is er ook met een 3,0 liter V6 biturbo benzinemotor in twee specificaties met 243 kW/330 pk of 301 kW/440 pk. De beschikbare automatische transmissie heeft acht overbrengingen. Met al die techniek belooft de Ghibli een sublieme rijmachine te worden, maar ja… adel verplicht!

kort nieuws

Medio mei staat de Renault Captur in de showroom. Dit is een SUV-achtige variant op de nieuwe Clio met een hogere zit en extra veel ruimte. De prijzen staan al vast, de Captur TCe 90 Authentique is er vanaf € 15.990. De diesels beginnen bij € 18.490 voor de dCi 90.

Trekauto van het Jaar: Volkswagen Golf ‘7’

san Leaf is voortaan beschikbaar vanaf € 23.890 als de accu wordt geleased, of € 29.790 compleet.

Er is een nieuwe versie op komst van de Lexus GS, de 300h. Naast de zescilinder 450h is dit een 2,5 liter viercilinder, eveneens een hybride. Heel slim: deze Lexus bereikt een CO2-uitstoot van slechts 110 g/km en daarmee valt hij minstens tot in 2015 in de categorie zakenauto’s waarvoor slechts 20% bijtelling behoeft te worden betaald. De GS 300h wordt eind dit jaar in ons land verwacht.

Tussen nu en 2016 vernieuwt Opel liefst 80% van haar motorenaanbod. In totaal komen er 13 nieuwe motoren. De eerste nieuwe motor die echt geleverd gaat worden is de 1.6 EcoTurbo benzinemotor (125 kW/125 pk) in de Zafira Sports Tourer. Deze is sterker èn zuiniger dan zijn voorganger en zijn concurrenten. De nieuwe 1.6 CDTi diesel komt ook binnenkort en levert 100 kW/136 pk. Tevens komt er een compleet nieuwe generatie handgeschakelde en automatische transmissies.

De Citroën C3 heeft een facelift gehad. Daarbij is de zuinigste versie, de VTi 68 Puretech zó zuinig geworden, dat de CO2-uitstoot slechts 95 g/km bedraagt. Dit betekent dat deze basis-C3 tot eind dit jaar belastingvrij is en in aanmerking komt voor 14% bijtelling voor zakelijke rijders. De vanafprijs bedraagt € 12.990. De eerste exemplaren komen in juli.


BUSSEN TE

HUUR

v.a. â‚Ź 48,- p/dag MAART AKTIE!!! Gehele Gehele maand maand mei maart MEI AKTIE!!! km vrij op al onze huurbussen

www.QualityCarRent.nl 076-5022267

Het juiste adres voor onderhoud en APK van alle merken

CITROËN C5 2003 CITROËN SAXO 1.1 1998 CITROËN XARA PICASSO 1.8 2003 DAEWOO TACUMA 1.8 2002 DODGE RAM VAN 2.4 LPG 1999 FORD COUGAR 2.0 1999 FORD COURIER 1.9 DSL 1998 HYUNDAI GETZ 1.5 DSL 2005 KIA JOICE 2.0 2003 KIA RIO STATION 2004 MERCEDES 190 2.5 DSL AUT. 1986 MERCEDES SLK 230 1999 MERCURY ZEPHYR 4.2 1980 OPEL ASTRA 5DRS 1999 OPEL CORSA 1.4 GSI 2000 OPEL ZAFIRA 2.2 7-PERS. 2001 RENAULT MEGAN COUPÉ 1.4 1999 SEAT CORDOBA VARIO 1.6 1999 SEAT LEON 1.8 TURBO 2001 SSANG-YONG REXTON 2.7D 2007 VOLVO V70 2.5 2005

180.000 176.000 186.000 119.000 299.000 149.000 226.000 137.000 142.000 130.000 147.000 103.000 19.500 206.000 220.000 181.000 147.000 200.000 240.000 200.000 187.000

â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź â‚Ź

2250,799,2.799,2.699,1.399,1.899,1.099,3.599,2.850,2.750,3.999,8.750,2.999,1.999,1.999,3.450,1.799,1.195,3.350,12.950,10.500,-

www.autobedrijfvandenbroek.nl $WRRPZHJ‡5RRVHQGDDO‡Star T

rek

First C To bol ontact dly go where Dan d u r f j i j no one’s gone befo je va in het dageli st wel te verd re? jks l iepe (45, k even van Car n anker)

?!

Personen- en bedrijfswagens

2e Pinksterdag geopend van 10.00-16.00h Audi A3 1.6i 3d Attraction ecc,el-pakket,etc 2001 Audi A3 1.6i 3d Attraction ecc, el-pakket, etc 2001 Cadillac 3.2 Automaat,Elegance leder,el-pakket, etc 2005 CitroĂŤn Berlingo Multispace el-pakket, 1 jaar APK 2000 CitroĂŤn C1 stuurbekr., fabrieks audio 2008 Citroen C3 1.4i 5d Image airco,audiopakket,etc 2008 Citroen C5 Break 2.0i-16v Navi,ecc,el-pakket,etc 2003 Citroen C5 Break 2.0i-16v navi, ecc, parktronic, etc 2003 Citroen Saxo 3d 1.4i VTS stuurbekr, fabrieks audio, etc 2003 Citroen Xsara 1.6i 5d Millesime airco, el-pakket, etc 2000 Daihatsu Young RV 1.0i-12v STi stuurbekr.el-pakket,etc 2004 Fiat Punto 1.2 ELX 3d airco,el-pakket,etc 2002 Ford Escort 3d 1.6i CTX automaat, stuurbekr., etc 1997 Ford Ka 1.3i stuurbekr., airco, el-pakket, etc 2003 Ford Ka 1.3i Style stuurbekr., slechts 78.587km NAP 2002 Ford Focus 1.6i-16v Titanium 5d navi,ecc,el-pakket,etc 2008 Kia Carens VAN 2.0Crdi airco, el-pakket, marge 2005 Lancia Ypsilon 1.2i Elefantino Blu airco,alcentara,etc 2000 Mercedes C 180 Compressor SportcoupĂŠ,xenon,ecc 2004 Mercedes C-klasse Avantgarde AMG pakket, navi, etc 2008 Mercedes CL500 Xenon, navi, AMG velgen 2000 Mercedes CLK 200 Elegance automaat,leder,airco,etc 2000 Nissan Terrano 3.Di 7pers,4x4,airco 2003 Opel Corsa 3d 1.2i-16v Sport stuurbek,el-pakket,etc 2000 Opel Corsa 1.4i-16v Essentia 5d Airco 2004 Opel Corsa 1.2i-16v 3d Comfort el-pakket, etc 2001 Opel Astra GTC 1.6i Enjoy,navi,el-pakket,etc 2006 Opel Astra Station 1.7 DTI GL ecc, el-pakket, etc 2002 Opel Astra Station 1.3CDTi 90 Essentia Ecc,Navi 2006 Peugeot 207 1.4i-16v5d VTi XR ecc,el-pakket 2008 Peugeot 307 SWXR 2.0 HDi 90 pk, airco, panoramadak, el. pakket 2003 Peugeot 307 SW 1.6I-16V Premium ecc, parktronic, etc 2005 Peugeot 407 SW 2.0i-16v Panoramadak,ecc 2005 Renault Clio Estate TCE 100 Expression,ecc,el-pakket,etc 2009 Renault Clio 1.4i-16v MTV 3d el-pakket,lm-velgen,etc 2000 Renault Clio 1.6 3d automaat,el-pakket,etc 2000 Renault Clio 1.2i-16v 5d Authentique 2006 Renault Laguna Grand Tour 1.8i-16v xenon, ecc, etc 2002 Seat Arosa 1.4i Stuurbekrachtiging,carbonlook 2001 Toyota Aygo 1.0i-12v 3d stuurbekr, airco, el-pakket 2007 Volkswagen Lupo 1.0 stuurbekr., 1 jaar APK, etc 2000 Volkswagen Polo 1.4i-16v 5d Trendline airco, el-pakket, etc 2006 Volkswagen Polo 1.4i 3d Trendline Stuurbekr. 2000 Volkswagen Polo 1.4i-16v 75pk 5d airco,el-pakket 2004 Volkswagen Passat 2.0i 4d Comfortline Ecc,el-pakket 2003 Volkswagen Bora 2.0i 4d Airco,trekhaak,el-pakket 1999 Volvo S60 2.4i 140pk ecc,el-pakket,etc 2004

199.934 199.934 74.101 169.273 92.600 143.145 228.241 229.025 124.425 287.348 114.199 122.250 101.532 148.692 78.587 134.288 121.493 137.055 157.439 113.000 195.748 245.608 186.315 128.333 173.929 132.569 133.809 252.014 125.592 98.751 221.769 193.222 152.717 122.041 177.049 174.152 156.663 213.219 115.282 128.196 103.562 102.859 140.538 159.977 204.864 201.160 122.524

3.149,3.999,6.999,1.999,4.849,6.199,2.299,2.449,2.849,1.199,2.999,2.399,599,2.449,2.499,9.399,2.799,1.799,7.449,21.450,7.449,3.995,6.499,1.999,3.645,2.749,7.499,2.499,6.749,5.399,2.199,3.999,4.999,7.999,2.349,2.499,4.399,2.299,2.499,4.799,2.449,6.699,2.499,4.699,3.749,1.999,6.999,-

www.

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

TER WAARDE VAN â‚Ź1.395,-

9 9 9 9 9 9 9 9 9

reg. 29-04-2013

NAVIGATIE AUTOMATISCHE AIRCO PARKEERSENSOREN REGEN- & LICHTSENSOREN VERWARMDE SPIEGELS ZELFDIMMENDE BINNENSPIEGEL MIDDENARMSTEUN BLUETOOTH & & USB USB BLUETOOTH

la

Jan Jochems TRANSPORT

G R AT I S !

TEL: 076-5041068 / 06-53561726

JOKO

EN

PACK EMYWAY CONFORT

GULDENWEG 14 4879 NL ETTEN-LEUR

AUTOMONTAGEBEDRIJF

HANDEL

ALLEEN BIJ CITROĂ‹N VAN BEEK

internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

‡6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG ‡$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH ‡9ULMZDULQJELMRSKDOHQ ‡5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

Uw auto/bus verkopen?

PRIJZEN ZIJN EXCLUSIEF KOSTENRIJKLAARMAKEN & EVENTUELE OPTIES ANDERS DAN VERMELD. ZOLANG DE VOORRAAD STREKT. PRIJZEN ZIJN INCL. ALLE LOPENDE ACTIES CITROEN NEDERLAND. ZET- / DRUKFOUTEN VOORBEHOUDEN. GETOONDE MODELLEN KUNNEN AFWIJKEN VAN OMSCHREVEN VERSIE. GARANTIE 5 JAAR/80.000KM. WEGENBELASTINGVRIJ GEGARANDEERD TOT 1 JANUARI 2014. DIVERSE MODELLEN & UITVOERINGEN OP VOORRAAD. BETREFT NIEUWE AUTO’S MET REGISTRATIE 29/4/2013.

06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

Reg. 30 11 2012

Van Beek AUTOBEDRIJVEN

Oudenbosch: Tel. 0165-313944 Roosendaal: Tel. 0165-552688 Bergen op Zoom: Tel. 0164-242050 Vlissingen (Ritthem): Tel. 0118-629955

Uw ofďŹ ciele Citroen dealer voor West-Brabant en Zeeland.

www.citroenvanbeek.nl

VRIENS VOORRAAD VOORDEEL! Voorraadkortingen oplopend tot â‚Ź 5.000,- !!!

TE HUUR

Tegenover het centraal station te Bergen op Zoom

MULTIFUNCTIONELE RUIMTE 180 m2 met parkeerruimte en OPSLAGLOODS (optie) 160 m2 ‡*HVFKLNWYRRUSDUDPHGLFLHNDQWRRUÀH[SOHNHG ‡8EHVFKLNWRYHUHLJHQWRLOHWJURHS ‡,QFOXVLHIHLJHQSDUNHHUSODDWVRSHLJHQWHUUHLQ ‡7HYHQVPRJHOLMNKHLGDDQVOXLWHQGHHQORRGVWH KXUHQDOVRRNRSVODJUXLPWHJHZHQVWLV

Voor meer info bel met 06 12719152 VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

Vriens RegistratieVoordeel

Vriens RegistratieVoordeel

Vriens RegistratieVoordeel

Vriens RegistratieVoordeel

â‚Ź 5.000,-

â‚Ź 4.000,-

â‚Ź 4.000,-

â‚Ź 3.500,-

ASTRA Berlin 5 drs

ASTRA Berlin Stationcar

CORSA Berlin

MERIVA Berlin

leverbaar vanaf

leverbaar vanaf

leverbaar vanaf

leverbaar vanaf

â‚Ź 19.495,-

â‚Ź 20.445,-

â‚Ź 12.995,-

â‚Ź 18.995,-

Alle prijzen incl btw en exclusief afleveringskosten. Actie aanbiedingen op geregistreerde auto’s en niet in combinatie met andere acties.

Kijk voor al onze overige aanbiedingen op:

www.vriensopel.nl

i l l Minervum i 7001A, Breda d - (076) ( ) 5877 950 www.vriensopel.nl Ecustraat 25, Etten-Leur - (076) 5020 652


W E S T- P O I N T V O O R D E M U Z I E K L I E F H E B B E R We s t - Po i n t ge e ft g ra a g a a n e e n i e d e r d e ru i m te o m z i ch te p re s e n te re n . H e b j e w a t t e m e l d e n ? L a a t v a n j e h o r e n v i a w w w. w e s t - p o i n t . n l ‘De beste muziek is gemaakt toen wij nog niet bestonden’

Fort ’99: band met een missie Op een zonovergoten zondagmiddag stap ik de oefenruimte van Poppodium Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur binnen. Ik word verwelkomd door een muur van gitaarriffs, stuwende basloopjes en felle drums. Hier is Fort ’99 aan het werk. De rockband werd anderhalf jaar geleden opgericht en timmert sindsdien flink aan de weg. Zo stonden zanger/gitarist Jeroen Hartings, gitarist Jelle Willers, drummer Bram Tak en bassist Pieter van Caam al op het Popelucht festival en gaven ze een geweldig optreden weg tijdens de West-Point vrijwilligersbarbecue in de zomer van 2012. We zijn inmiddels bijna een jaar verder. De hoogste tijd om de jonge muzikanten op te zoeken om te kijken hoe het met ze gaat. DOOR RUTGER RIJKEN Nadat ik heb mogen luisteren naar een eigen nummer vol stuwende riffs en intense vocalen wil ik eerst weten hoe de band aan zijn naam komt. Zanger Jeroen lacht: “Fort ’99 is de naam van de thuisbar van een vriend van ons. Zijn huisnummer is 99 en het is een kast van een huis, bijna een fort. Toen we net met de band waren begonnen zaten we daar bijna iedere week, dus leek het ons mooi om onszelf naar de bar te vernoemen.” Bijeengebracht door bier? Dat niet. De vier kenden elkaar al langer en speelden eerder in poprockformatie Domination. Toen Domination stopte werd het tijd voor iets nieuws en werd er voor een meer op harden bluesrock georiënteerd geluid gekozen.

Agenda

Fort 99.

“Onze muzieksmaken zijn op sommige vlakken verschillend maar we vinden elkaar in de hardrock”, vertelt gitarist Jelle. “Bands als Pearl Jam en Triggerfinger, daar luisteren we alle vier naar. We grijpen ook terug naar de jaren zeventig, Led Zeppelin en zo. Daar kun je als hardrockband bijna niet omheen.” “In Nederland zijn er op dit moment eigenlijk niet zoveel grote bands als het aankomt op de wat zwaardere rock- en bluesrock. Indie en luchtige pop is heel erg populair. In België is het een ander verhaal, daar heb je bijvoorbeeld Triggerfinger en Drums Are For Parades. Harde, rauwe bands die ook veel airplay krijgen”, aldus Jelle. “Het lijkt ons tof om de hardere rock in Nederland weer op de kaart te zetten en tegenwicht te bieden aan de huidige trend.” Fort ’99 toont zich een band met een missie en wil ook in hun songs een boodschap

FOTO PETER UYTDEHAGE.

uitdragen. Drummer Bram legt uit: “We spelen een aantal covers maar werken vooral aan onze eigen muziek. Onze nummers ontstaan vaak tijdens jamsessies die we uitwerken tot songs.” Jeroen neemt de teksten voor zijn rekening en probeert er altijd een diepere, maatschappijkritische laag in te leggen. Hoewel hij een uitstekende zanger is bekent hij dat hij liever alleen gitaar speelt: “Ik ben gaan zingen omdat we daar simpelweg niemand anders voor hadden. We zijn nu eigenlijk op zoek naar een goede zanger om ons te komen versterken. Dan kan ik me weer focussen op mijn gitaarspel. Het moet iemand zijn met een stevige stem, de rest komt vanzelf wel. Wij zijn er in ieder geval klaar voor.” Rockzangers die auditie willen doen kunnen zich melden via 99fort@gmail.com. Kijk voor meer info op facebook.com/Fort99.

Platenzaken in West-Brabant

Herinneringen aan Bergen op Zoomse platenzaken

Label van een verdwenen platenzaak uit Bergen op Zoom.

West-Point is bezig de geschiedenis van de platenzaken in West-Brabant vast te leggen. Deze keer ‘herinneringen uit Bergen op Zoom’. Geschreven door muziekliefhebber Jan Smagge. “De eerste platenzaken waar ik kwam waren meer muziekwinkels (a la Koster), die van Jordans en van Schutte, dacht ik. Die hadden klassiek repertoire en daarmee ben ik opgevoed. Verder verkochten ze vooral bladmuziek en instrumenten. Bij Jordans konden ze ook de schuif van je trombone weer recht maken nadat je, ik dus, er per ongeluk op bent gaan zitten. In de jaren zestig verbreedde mijn muzikale

smaak naar pop en jazz. Dat betekende bij mij Frank Zappa, Beatles (dubbele witte), Pink Floyd, Charles Mingus en John Coltrane. En Soft Machine niet te vergeten. De beste deskundige op dit gebied, vooral jazz maar ook moderner klassiek, werkte bij Crusio, op de hoek bij de Draak, het heet nu Hemingway geloof ik. Beneden verkochten ze witgoed en de muziek zat boven, een kleine winkel, maar met een smaakvolle voorraad en de platenverkoper/deskundige wist ook moeilijk verkrijgbare platen te bestellen. Daar heb ik toch een aantal juweeltjes weggehaald. Ook op de markt had je Van Boxtel, die meer op de top 40 georiënteerd was, maar er zaten ook wel betere platen

tussen. In ‘68 heb ik daar toch mijn eerste Zappa gekocht: Freak Out. Mijn oudste zus werkte daar ook toen. Van Vliet had toen ook een aantal bakken met platen staan, met veel geluk haalde je daar ook nog wat uit. De winkels die later kwamen blonken toch steeds meer uit in top 40. Wat pop betreft was er toch wel een uitzondering en dat was/is De Waterput. Eerst een piepklein winkeltje in de Koepelstraat met goedkope import uit de VS en witte elpees (illegaal!), en natuurlijk alternatief schoeisel (teenslippers) en kleding en rookgerei. Later in de Bosstraat werd het een volwassen winkel met vooral een fantastische inkoper/verkoper: Peter. Die als je binnenkwam een stapeltje platen pakte en zei: Die heb ik alvast voor je besteld, want die wil je zeker hebben. Dat klopte. In de begintijd van De Botte Hommel organiseerde ik bijvoorbeeld concerten van de Engelse groep Henry Cow, en hij zorgde ervoor dat hij de platen in huis had, en verkocht ze ook. Hij kende al zijn vaste klanten en hun smaak. Ik houd op over De Waterput, want Willem Jongeneelen heeft daar tenslotte een mooi boekje over volgeschreven. Ik ga niets zeggen over de Mu2000 en Free Records, want dat zijn in mijn ogen ramsj zaken met uitsluitend een beetje top 40 gevoel”. Het bij dit artikel geplaatste (erg oude, let op het telefoonnummer) label is ons toegezonden door Kees Tak uit Bergen op Zoom. Heeft u ook een verhaal over een platenzaak? Of foto’s? Een oude verpakking? Een oud labeltje? Alles is welkom! Mail naar platenzakeninwestbrabant@hotmail.nl

PechaKucha Night Mezz Breda donderdag 23 mei 20.00 Lisa Lois Mezz Breda vrijdag 24 mei 19.30 Hard Animals El Corazon Roosendaal vrijdag 24 mei 21.00 The Westenders De Kring Roosendaal vrijdag 24 mei 20.00 JazzBOZ Centrum Bergen op Zoom 24-25-26 mei Totolicious De Schuur Zevenbergen zaterdag 25 mei Farstreet Café Die Twee Bergen op Zoom zaterdag 25 mei 21.00 Hot Fuzz Café De Klomp Etten-Leur zaterdag 25 mei 21.30 Skinny Paul and The Fatmen Time-Out Roosendaal zaterdag 25 mei 23.00 Bill Bounders Big Band Het Zwijnshoofd Bergen op Zoom zondag 26 mei 17.00 Lokaal Talent Nieuwe Nobelaer Etten-Leur zondag 26 mei 14.00 Celtic Night De Maagd Bergen op Zoom vrijdag 31 mei 20.00 Borstrock Festival Werkhaven Nieuw Vossemeer vrijdag 31 mei Rob de Nijs De Kring Roosendaal vrijdag 31 mei 20.00 Lose Control Mezz Breda vrijdag 31 mei 20.00 Joy Division Undercover Gebouw-T Bergen op Zoom vrijdag 31 mei 20.00 Mijn Stad Mezz Breda vrijdag 31 mei 20.30 ZaZi De Maagd Bergen op Zoom zaterdag 1 juni 20.00 Rauw&Lauw Mezz Breda zaterdag 1 juni 22.00 Stooom Time-Out Roosendaal zaterdag 1 juni 22.30 I Like Retro Gebouw-T Bergen op Zoom zaterdag 1 juni 22.00 Blommenkindersmuziekquiz Erato Roosendaal zaterdag 1 juni

Nu Online Op de website van West-Point tref je steevast actuele achtergrondinformatie aan. Zoals de laatste muzikale nieuwtjes, de evenementenagenda, videoreportages, bandnieuws en uitgebreide fotoseries.

Nieuwe reeks gratis terrasconcerten bij Mezz Breda

Mezz terrasconcerten.

Vanaf 2 juni zijn ze er weer! Mezz houdt de traditie hoog met de zomerconcerten. Elke zondagmiddag een akoestisch concert op het terras van poppodium Mezz in Breda. Een reeks optredens om zowel te kunnen genieten van live muziek als van de zomerzon. Deze reeks werd met de jaren steeds succesvoller en een grote groep muziekliefhebbers weet inmiddels in de maanden juni, juli en augustus op zondagmiddag de weg naar Breda te vinden. Dit jaar staat er een mooi rijtje met acts uit alle hoeken van Nederland. Zoals het optreden van de folkrockband Wolf In Loveland, die op 28 juli naar Mezz komt. “Een droomdebuut”, zo noemt Kindamuzik het splinternieuwe album van deze band rond

de jonge, talentvolle singersongwriter Jan Minnaard. Troubadour Kim Janssen reisde de afgelopen jaren de hele wereld rond. Hij werkte samen met grote koren, strijkers, blazers, muzikanten en vocalisten uit allerlei genres en bewerkte klassieke muziek en bestaande verzen. Tim Vantol is een gedreven singersongwriter die met een rauwe stem over het voortrazende leven zingt. Zijn rusteloosheid gebruikt hij om mooie liedjes te maken die hij vol intensiteit aan zijn publiek wil laten horen. De Utrechtse band Oh, Brave Wide Eyes die in december in de finale stond van de Grote Prijs van Nederland laat op 7 juli hun meeslepende en gevoelige nummers live horen op het terras van Mezz. Volledige programma op mezz.nl. Bij slecht weer vindt het optreden plaats in het Mezz Café.

Nieuws Blommenkindersmuziekquiz Zaterdag 1 juni (aanvang 20.00) vindt in de Roosendaalse zaal Erato voor de zevende keer de Blommenkinders muziekquiz plaats. Alles draait hier om de muziek uit de zestiger en zeventiger jaren. Aanmelden kan juist voor aanvang, via info@blommenkinders.nl of via Peter van Loon in CD Shop Blue Moon aan de Roosendaalse Hoogstraat.

W W W . W E S T - P OIN T. N L - IN FO @ WES T- POINT.NL - WWW.WEST- POINT.NL - INF O@ W E ST - PO INT . NL - W W W . W E ST - PO INT . NL PAGINA 22


UITGAAN

Stichting Adriaan van Bergen organiseert

Julianastraat 1 | 4715 AT Rucphen T (0165) 34 22 11 ʜ W www.wapenvannassau.nl

/HXUVH+DYHQIHHVWHQ Keuze menu maand mei

vrijdag 17 mei 18.30-22.00 uur:

Entrecote met groene pepersaus **** Peche melba vanille ijs met perzik en aardbeiensaus en een toefje slagroom of .RI¿HRI7KHH met likeur € 2.00 extra

Zalm cocktail of Ham met meloen of Griekse salade met feta en olijven ** Soepje naar keuze *** Corden bleu of Gepeperde zeewolf met rozemarijnboter of

0RQWPDUWUH vanaf 20.00 uur:

µDuo Eigen Wijs¶ in het Schipperskwartier zaterdag 18 mei 13.00-17.00 uur:

3DDUGHQPDUNW vanaf 15.00 uur in het Schipperskwartier:

met o.a.: Tommy Lips, <RXULO¶Abee, Patrick Van Abeelen en Randy Watzeels

€. 26.95

AANBIEDING Woensdag en donderdag €. 22.95

Volg ons nu ook op facebook www.facebook.com/wapenvannassau

LIVE OP DE LEUR

zondag 19 mei van 10.00-17.00 uur:

*URWH-DDUPDUNW

19 MEI

vanaf 14.00 uur in het Schipperskwartier:

Zondag 19 mei - 1e PinksterdagLive optredens op het terras

met o.a.: Randy Watzeels, Marco Kanters, Woonwagenduo, Jolanda Zoomer en Denans

20 MEI

maandag 20 mei van 10.00-18.00 uur:

Maandag 20 mei - 2e Pinksterdag

/HOLHORRS OLQHGDQFHIHVWLYDO

“Reach”

Volledig programma op:

ZZZOHXUVHKDYHQIHHVWHQQOAanvang 15.00 uur Gratis toegang Bij goed weer op het terras

Café-Zaal Wim en Els Van Bergenplein 41 Etten-Leur, Tel.: 076 - 501 23 35

g n i r e v r e s e elke 10 r e

s i t a r g n

Tot en met juni 2013 bij ‘t Zusje Oudenbosch

Spectaculaire openingsactie Maak kans op een compleet verzorgd avondje bij ‘t Zusje Oudenbosch

etenkeen drin

Avondvullend

Bourgondisch

genieten...

B R A S S E R I E *Actievoorwaarden: Geldig in de maanden mei en juni. Het aantal personen waaruit uw gezelschap bestaat is niet van belang. We maken na het dineren bekend of u gebruik kunt maken van deze actie.

onbeperkt tapas eten

26.80 Reserveren: 0900-zusje Jezuïetenplein 33, Oudenbosch

www.zusje-tapas.nl facebook.com/zusjetapas

*


SPORT

Dallinga/Frans Bevers wint Nationale Beker driebanden KLEIN ZUNDERT - De Nederlandse Bekerfinale driebanden 2012 KNBB voor teams, die voor de derde achtereenvolgende keer in Klein Zundert plaatsvond, heeft als winnaar Dallinga/Frans Bevers. VAN CHARLES LUIJTEN In biljartcentrum Den Hoek te Klein-Zundert kwamen vanaf Hemelvaartsdag de beste acht geklasseerde teams van het Nationaal Bekertoernooi driebanden 2012 in de ring om met elkaar uit te vechten wie de nationale bokaal mee naar huis mocht nemen. In de rol van entertainer/presentator worden de acht gladiatoren door Jan van Kerkoerle, voorzitter van Stichting Topbiljart Zundert, aan de volgepakte tribunes met muziek voorgesteld. De meegekomen supporters klappen op de maat van de muziek mee. Voorspelling De voorspelling dat de eindstrijd zou gaan tussen Dallinga/Fransa Bevers en TOVV. nl/MCR is uitgekomen. De eerste met Fréderic Caudron, Glenn Hofman, Eddy Leppens en Jean-Paul de Bruijn bleef de baas over het team uit Vlaardingen. Nadat op tafel 1 Fréderic Caudron de oren van Eddy Merckx, beslist geen kleine jongen in de biljartwereld, met drie gewonnen sets had gewassen, zag het er naar uit dat Eddy Leppens met het maken van nog een carambole tegen Frans van Kuijk (TOVV.nl/MCR) om 17.00 uur een eind aan het bekergevecht zou maken. Het pakte

anders uit. Merckx kon aan zijn serie van zes het zevende nodige punt niet toevoegen en bleef op 14 steken. Willebrorder Van Kuijk, hij is over zijn eigen spel zeer ontevreden, maakt daarvan gebruik. Even wachten nog. Een vierde setter tussen de twee blijkt noodzakelijk maar kan halverwege gestaakt worden omdat de 23 jarige Hagenees Glenn Hofman aan de overkant op tafel 2 de Fransman Richard Bitalis er eerder met drie door hem gewonnen sets onder wist te houden. Klasbakken “Een spannende finale is het geworden. Er is over het algemeen op goed niveau gespeeld zodat de 500 bezoekers die we hier in huis verdeeld over de vier dagen hadden dan ook hebben kunnen genieten van zuivere topbiljart. Ze hebben het elkaar absoluut niet gemakkelijk gemaakt. Maar als je goed hebt gekeken is er toch persoonlijk klasseverschil. Bij de klasbakken duurt de partij dan ook meestal veel korter dan bij die ander. De twee Belgen Caudron (Waal) en Merckx (Vlaming) zijn daarvan het voorbeeld deze middag,” zegt Hans Snellen die de leiding van het toernooi heeft. Santos Chocron, voorzitter sectie driebanden KNBB: “ Ik ga straks met een heel tevreden gevoel richting Utrecht.” Als we Hans

Dallinga/Frans Bevers wint KNBB beker driebanden voor teams. FOTO CHARLES LUIJTEN

Snellen van Stichting Topbiljart Zundert tot slot vragen of het massaal wegblijven van

Jeugd Willebrord Wil Vooruit

SINT WILLEBRORD - In Schoondijke Zeeuws Vlaanderen zijn de voorlaatste wedstrijden voor de selectie NK 2013 verreden. Op een straatstenen parcours van 850 m met veel bochten en regen was dit voor veel renners een opgave. In cat 3. behaalde Axel Roks een mooie podium plaats. In cat 4 reden Mathijs de Kok en Sanne Jongenelen in het begin van

de wedstrijd samen weg van de overige renners. Zij bleven samen tot de laatste ronde tot Mathijs weg reed bij Sanne. Een mooi resultaat Mathijs 1 en Sanne 2. In cat 6 reed Perry Frijters samen met een medevluchter al snel weg bij het peloton. Samen dubbelde zij het gehele veld. In de voorlaatste ronde reed Perry weg bij zijn mede vluchter en reed solo naar zijn 8ste zege van het seizoen. Het was zijn 2de zege in het weekend. Op Hemelvaartdag

Uitslagen Schoondijke (7e Selectiewedstr. NK) Cat. 1: 3 Axel Roks; 6 Sanne Jongenelen Cat. 2: 6 Evi Jongenelen; 7 Lars Dierks; 10 Rens Lakens Cat. 3: 5 Roan Konings; 7 Beau van Helmond; 12 Moreno Tak; 19 Demi Lazeroms Cat. 4: 1 Mathijs de Kok; 2 Sanne Jongenelen Cat. 5: 15 Tristan van Hassel; 17 Gianni Pavone; 20 Melroy Krebbekx Cat. 6: 1 Perry Frijters; 10 Niek Struijs; 16 Max van Helmond; 17 Ivy Weterings; 20 Ties van Rijsbergen Cat. 7: 2 Alain Broos; 5 Polle van Rijsbergen; 6 Ryco Krebbekx; 10 Jasper Haest; 14 Danny Maas; 19 Tom Brouwers; 20 Tom de Rooij Schijndel Cat 3: 3 Roan Konings Cat 5: 22 Tristan van Hassel Cat 6: 1 Perry Frijters; 44 Sven Wouters Cat 7: 11 Alain Broos; Moergestel Cat 5: 33 Giovanny Vissenberg Cat 7: 7 Alain Broos; 20 Danny Maas

Duivensport Zegge PV DE LUCHTBODE Uitslag 11 mei Creil, 285 duiven: 1-1516-19. M. v. Vlimmeren; 2-7-11-20. A. Vissenberg; 3-4-6-8-18. J. Rockx; 5. M. v.d. Buys; 9. C. Verwater; 10. J. v. Loon; 12-1317. A. Heeren; 17. A. v. Dijk. Sprundel PV DE REISDUIF Uitslag Creil 11 mei: 1-6-9-10-13-19. M. Antonissen; 2. J. Regtop; 3-11-12-17. Comb. Oomen; 4. J. Heeren PZN; 5. J. v. Nispen; 7. C. v. Rijsbergen; 8. P. Jacobs; 14.

S. Hagens; 15. R. Kools; 16. J. Heeren; 1820. A. Antonissen. Rucphen PV STEEDS-SNELLER Uitslag 11 mei Creil 528 duiven: 1-2-911-14. Jan Antonissen; 3-13. Sjac de Bruyn; 4-6-15. Dre v. Dijk; 5-17. Comb. Braat & Zn De Waard; 7-20. Jan Uitdehaag; 8. Gbrs v. Peer; 10-12. Jos Lauwerijsen; 16-19. Ad v. Dijk; 18. Jos Mies. Sint Willebrord DE POSTDUIF

omdat die denken het beter te kunnen, lacht-ie en zegt hij: “Kan best zijn.”

Nieuwe parcoursen voor jeugd en senioren was hij ook de snelste van het 55-koppige veld in Schijndel. In cat 7 reed Alain Broos op een nat parcours naar een 2e plaats. Het komend weekend staan de jeugdrenners aan het vertrek te Huijbergen hier is de laatste wedstrijd van het district voor plaatsing voor het NK. Tevens staan een aantal renners aan het vertrek in de klimwedstrijd van Mechelen Zuid Limburg.

Perry op weg naar de zege te Schoondijke.

juist Rijsbergse en Zundertse driebandenspelers als toekijker misschien wel komt

Uitslag Morlincourt: 1-4-9-10-15. Saman en Zn; 2. Boeren de jong; 3-7-12-14. Marijnissen Lindeloof; 5. R. v.d. Broek; 6. C. Roks; 8. J. Aerts; 11. J. Jaspers; 13. Comb. v. Rijen; 16. T. Schrauwen; 17. H. Heeren; 20. J. Konings Uitslag Creil: 1-4-14. Marijnissen Lindeloof; 2-3-13. Saman en Zn; 5. C. Lazeroms; 6. Comb. v. Rijen; 7. J. Aerts; 8. W. v. Zundert; 9. A. Albers; 10-11. W. v. Peer; 12. D. v.d. Akker; 15. D. de Jong; 16. A. Mulders; 17. H. Heeren; 18. G. Hellemons; 19. Comb. Kekem-Gijzen; 20. M.A.P. Heeren. PAGINA 24

Rondje Sprundel

De Keniaanse Elizeba Cherono, winnares 10 km in 2012.

SPRUNDEL - Zoals gebruikelijk wordt op de laatste zaterdag van de meimaand het Rondje Sprundel georganiseerd, dit jaar voor de 25ste keer op zaterdag 25 mei. Rondje Sprundel is een loop voor iedereen: jong en oud, beginners, trimmers en wedstrijdatleten. Een stratenloop voor degenen die hun conditie een keer willen meten met anderen, wie de loopsport louter voor het plezier beoefent, wie zijn persoonlijke besttijd wil verbeteren en voor de wedstrijdatleten die voor de prijzen gaan in de 10 km loop. Dit jaar is gekozen voor geheel vernieuwde parcoursen met start en finish als vanouds voor de kantine van SV Sprundel. De 5 km recreatieloop en 10 km wedstrijdloop bestaan nu elk uit één ronde en voeren over voornamelijk beschutte fietspaden en asfaltwegen door het centrum en buitengebied van Sprundel. Onderweg zijn er drank- en sponsposten. Na de finish wordt er voor sportdrank gezorgd. Het eerste startschot valt voor de jeugdloop om 15.30 uur. Dit is de 720 meter voor de leeftijd van 5 t/m 9 jaar en de 1440 meter (2 ronden) voor de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Iedereen mag gratis meelopen. Er zijn bekers voor 1ste, 2de en 3de plaats en categorie. Verder ontvangen alle deelnemers

een herinneringsmedaille. De 5 en 10 km vetrekken om 16.00 uur. Zoals gezegd vindt er een recreatieloop op de 5 km en een wedstrijdloop op de 10 km plaats. Deelname is voor iedereen mogelijk, een KNAU licentie is niet verplicht. Alle deelnemers ontvangen na afloop bij inlevering van het startnummer een fraai gekleurd polyester Rondje Sprundel loopshirt. Bovendien zijn er voor de 10 km wedstrijdloop per categorie 1ste, 2de en 3de plaatsen geldprijzen mits minimaal 5 deelnemers per categorie. Verder zijn er premies te verdienen voor het neerzetten van een beste tijd op de 10 km wedstrijdloop. Omkleden en douchen is mogelijk op de accommodatie van de SV Sprundel. Inschrijven op zaterdag 26 mei in de kantine van SV Sprundel. De inschrijving voor zowel jeugd als senioren vindt plaats vanaf 14.30 uur tot uiterlijk 20 min. voor de start van de lopen. De prijsuitreikingen voor de jeugdloop vinden rond 16.05 uur plaats ter hoogte van Start/Finish. Voor de 10 km wedstrijdloop vinden de prijsuitreikingen plaats om 17.30 uur in de kantine van SV Sprundel. Voor de parkoersen en meer informatie kun je kijken op www.rondjesprundel.nl. Hier is ook een inschrijfformulier te downloaden die je op de wedstrijddag ingevuld in kunt leveren.


Ook voor kinder- en familiefeestjes.

Stichting â&#x20AC;&#x153;de Spirituele Wegâ&#x20AC;? organiseert

Spirituele Pinksterbeurs Zondag 19 mei 2013

zo wo-vr-za: n e d ij t s g r Openin t 19.00 uu o t 0 .0 0 1 0165 342478 van

Zaal Koch, Molenstraat 120 Kruisland Entree â&#x201A;Ź 5,- incl. consumptie Â&#x2021; Zaal open om 11.00 uur

Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL TE KOOP: GEZEEFDE ZWARTE GROND Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Antiekrenovatie Hans Swanenberg s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE s3TOELENMATTENENWEBBING

container bestellen DAN OOMEN BELLEN PUINRECYCLING, GRONDHANDEL EN SLOOPWERKEN - KRAANVERHUUR

NIEUW

Aanleveren van puin, bouw- en sloopafval. Voor zowel particulieren en bedrijven.

Welkom op gunstige locatie, Martenstraat 8 - Sprundel - Tel. 0165-382843 Nieuwe porseleinen poppen met standaard ....... â&#x201A;Ź 3,50 6 Donker bruine Eetkamerstoelen .......... samen â&#x201A;Ź 7,50 4 Donker bruine Eetkamerstoelen .......... samen â&#x201A;Ź 5,00 2 Rieten Eetkamerstoelen .................................. â&#x201A;Ź 4,00 2 Leren Eetkamerstoelen ................................... â&#x201A;Ź 5,00 2 Metalen Eetkamerstoelen .................... samen â&#x201A;Ź 2,50 Rieten Leunstoel................................................. â&#x201A;Ź 3,50 Bloemen en Planten ........................................... â&#x201A;Ź 0,40 Pockets voor volwassenen ................................. â&#x201A;Ź 0,20 Kinderboeken ..................................................... â&#x201A;Ź 0,10 Klamboes............................................................ â&#x201A;Ź 1,00 Damestopjes....................................................... â&#x201A;Ź 0,25 DVDâ&#x20AC;&#x2122;s en CDâ&#x20AC;&#x2122;s .................................................... â&#x201A;Ź 0,25 Diverse Plastic artikelen ..................................... â&#x201A;Ź 0,05 Alle Blikken en Bussen .......................... HALVE PRIJS

ZATERDAG 18 MEI

â&#x20AC;&#x2DC;Vosdonkâ&#x20AC;&#x2122; te Etten-Leur

Harmoniezaal te Rijsbergen

Flexibel huurcontract

Ingang Lagestraat 1 cq 3. Gelegen aan Lindekesplein naast super Plus en pinautomat Rabo

Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur. Entree â&#x201A;Ź 5,00 per persoon Inlichtingen: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

Reinigingsservice

JOHN Riool of afvoer verstopt?

op een speciale kraam

Uw Schoenenkraam op de weekmarkt van St. Willebrord

BouwBedrijf

CafĂŠ

EetcafĂŠ

Cafetaria Zaal

SPECIALITEIT IN ONS EETCAFĂ&#x2030;: BONNE FEMME

Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Graag tot ziens bij Jan & Lia Voermans PASTOOR DE BAKKERSTRAAT 19 ACHTMAAL - TEL. 076 - 598 53 91

Cyriel Heeren

Voor al uw werkzaamheden kijk voor meer info op

Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

cyrielheeren.nl

0165-38 85 10 / 06-51 53 16 01

HELP

Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

+++ )&$,#!

Íť Cv installatie werken. Íť Cv ketel vervanging. Íť Zonneboilersystemen. Íť Onderhoud cv ketel. Íť Onderhoud gaskachels.

Welk Neelen om bij Service , warmteU W speciali st

Íť Onderhoud warmwater toestellen. Íť Gasdichtheid keuringen. Íť 24 uur storings dienst. Seringenstraat 3 Íť 4711 LZ Sint willebrord Íť 06-31067770 info@neelenservice.nl Íť www.neelenservice.nl

MET GOEDE DANS MUZIEK

1E PINKSTERDAG: GROOT WANDELEVENEMENT vertrek en aankomst

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

Wij bieden een totaaloplossing voor centrale verwarming:

ALLROUND LIVE PARTY BAND

1E PINKSTERDAG: TIJDENS DE KERMIS LIVE MUZIEK op het terras

VAKMANNNEN Terre des Hommes ,,â&#x20AC;&#x2DC;t Spiegeltjeâ&#x20AC;? GEZOCHT

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Tegen inlevering van deze advertentie

VOOR SINGLES & PAREN:

Industriegebied

SLIPPERS nu â&#x201A;Ź 5,-

* min. 4 volwassenen

DANS EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

BEDRIJFSRUIMTES

GROTE COLLECTIE

krijgt u een uur

GRATIS BOWLEN

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

TE HUUR â&#x2013; ETTEN-LEUR

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

GEZELLIG TAFELEN

Na 12.00 uur

www.drvm.nl/vosdonk

WILT U EEN

vanaf 4 personen*

Graag reserveren.

Van 100 m2 tot 225 m2

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

â&#x20AC;&#x153;GRATIS BOWLENâ&#x20AC;?

Bel: 0165-536360

WWWANTIEKRENOVATIENL

Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

Resto Buffalo

â&#x201A;Ź 8,- p.p.

:EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

VOOR AL UW DAKWERKEN!!

Inl. en reserv. 0165-302682 of WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL

Kinderverjaardag is Bowlingparty

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl ZOEKT U EEN BETAALBARE TERRASOVERKAPPING? Eventueel met terrasverwarming

BRADERIE-ROMMELMARKTEN MEI 19 MEI OUDENBOSCH ROMMELMARKT (DE BRINK) 20 MEI ROOSENDAAL 2e PINKSTERDAG BRADERIE MET LUIKSE MARKT (EVENEMENTENTER. DE STOK) 26 MEI ROOSENDAAL BRADERIE (MOLENSTRAAT - BLOEMENMARKT)

â&#x153;

Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

S.P.S. SALES

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur  

!  ,  

&%$&(' '&& # $*& %%## EuroďŹ x (XURĂ&#x20AC;[

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch

Feestje? Voor verhuur van: TAFELSsSTOELEN toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. 45,-

snijdersverhuur.nlBel: 0165-386105 0165-386613

EEN GELUKKIGE TOEKOMST SAMEN? Bel dan voor meer info: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk) Het hoogste slagingspercentage met persoonlijke bemiddeling. Al bijna 30 jaar succes.

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie


KERKELIJK

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCHPEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Pastoraal werker Gerard Damen. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 06-29334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Pinksterfietstocht “Als een Lopend Vuurtje”: Zaterdag 18 mei, de dag vóór Pinksteren, vindt alweer de sponsorfietstocht “Als een lopend vuurtje” plaats. Het doel van Lopend Vuurtje is: enerzijds geld inzamelen voor een goed doel en anderzijds elkaar ontmoeten in en bij de kerk. In onze parochie komt de opbrengst ten goede aan de plaatselijke afdeling van Nationale Vereniging De Zonnebloem. De Zonnebloem richt zich op het vergroten van het welbevinden van mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, handicap of leeftijd. De Zonnebloem probeert sociaal isolement te voorkomen door het bieden van huisbezoek, activiteiten en uitstapjes. Wij hopen van harte dat dit parochiële doel u aanspreekt. Kom gerust eens langs, ook al laat u uw fiets of auto thuis geparkeerd staan. Deelnemers kunnen kiezen uit korte of langere routes al naargelang uw interesse gaat. Voor automobilisten zijn er lijsten waarop de te bezoeken kerken staan. De deelnemende kerken zijn open van 9.30 tot 17.00 uur. Zondag 19 mei 10.00u Hoogfeest van Pinksteren. Woord- en Communieviering. Voorganger pastor G. Damen m.m.v. het St.Ceciliakoor. Intenties: o.o. Hoendervangers-Goorden; jgt. Adrianus Hoendervangers w.v. Johanna de Bruijn; o.o. Piet Goorden en Cor Schepers, v.w. jgt. vader; o.o. Aart Elsten en Marie Suijkerbuijk, namens buurtbewoners; jgt. Wout Bogers; o.o. Antonius v. Hassel en Adriana Evers, v.w. jgt. moeder; o.o. Vermunt-Kerstens en kinderen, v.w. verj.dgn. vader, Jos en Dientje; Cor v. Overveld e.v. Kees Zagers, v.w. verj. Extra collecte: Tijdens de viering van zondag a.s. zal er een schaalcollecte worden gehouden ten bate van de Week Nederlandse Missionaris. Wij bevelen deze collecte bijzonder bij u aan. Meimaand-Mariamaand: In de meimaand is onze Mariakapel achter in de kerk dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur opengesteld voor hen die een groet willen brengen aan Maria, tot haar willen bidden of een kaars willen opsteken. Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met Mevr. A. van Rooij, tel. 342331 of met Mevr. A. Hoendervangers tel. 348090. Contact met onze pastor: Wanneer u, om welke reden dan ook, behoefte hebt aan pastorale ondersteuning, kunt u via het secretariaat in contact komen met pastor Gerard Damen. U kunt zich tot hem wenden met vragen om ondersteuning bij verlieservaringen, bij ziekte en andere acute nood. Gegevens van het secretariaat vindt u onder dit bericht. Secretariaat: Het parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur en op donderdagmorgen van 9.30 tot 11.30u; tel. 341246; www. parochierucphen.nl; e-mail adres: parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandagavond 18.00u inleveren.

PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 17, 4714 BW Sprundel, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.3011.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet.nl; www.kerksprundel.nl Diensten Week 21: 18 t/m 24 mei. Pinksteren. De Helper zal ons alles leren. Zaterdag 18 mei 19.00u Woord en communieviering. Voorganger: Past. J. v. Steenoven. Zang: Gemend Kerkkoor. Jac Vergouwen v.w. geb.dag; overl. ouders v. Laerhoven-Antonissen en zoons Jan, Jozef en Adje v.w. geb.dag moeder; Maria Verstijlen-Konings v.w. geb.dag; overl. ouders v.d. Maagdenberg-U-A-Sai v.w. geb.dag vader; jgt. Sjaak Hoendervangers; jgt. Kees Vermunt; Rietje Sprenkels en overl. ouders en broers en zussen v.w. geb.dag; Jan en Riet v.d. MaagdenbergKonings v.w. eerste jgt. Riet; jgt. Mientje Embregts-Kustermans; overl. ouders v. Nispen-Heeren en kinderen v.w. beider geb.dag en jgt. moeder en Jan. Maandag 20 mei 18.30u Rozenkransgebed in het Steunpunt St.Janshof. Voorgangers: Cees en Jo. Vrijdag 24 mei 10.00u Steunpuntviering in het St.Janshof. Voorganger: Past. J. v. Steenoven. Zang: Ouderenkoor Levensvreugd. Verder: Soms kun je alleen verder komen door bij iets stil te blijven staan. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Donderdag 16 mei 13.00u 50-jarig huwelijk. Woord en Communiedienst. Voorganger(s): Pastor v. Steenoven m.m.v. het Gemengd Koor. Viering bij gelegenheid van het 50-jarig huwelijk van Kees v. Overveld en Marie Elst. Zaterdag 18 mei 19.00u Pinksterzaterdag. Woord en Communiedienst. Voorganger(s): Pastor Verkade m.m.v. ’t Schijfke en Fasollasi. Wek. Cor Hultermans w.v. Jan v. Kalmthout; jgt. o.o. Marinus Braat en Petronella Konings; jgt. o.o. Johannes Priem en Wilhelmina Struijs; jgt. Elisabeth Pellis w.v. Adrianus Naalden; jgt. o.o. Driek v. Dijck en Nelly Peeters; jgt. o.o. Johannes v.d. Korput en Antonia Ros; jgt. Jac Goorden e.v. Jeanne Hultermans; jgt. Rien Kuijstermans e.v. Jeanne Gommers. Zondag 19 mei 14.00u Doopviering. Voorganger(s): Diaken v. Steenoven. Doop van Siep Castelijn zoon van Koen Castelijn en Claudia Kas. Kosters/acolieten/misdienaars: Donderdag 16 mei 13.00u Rien v. Ruiten. Zaterdag 18 mei 19.00u Ria Konings. Zondag 19 mei 14.00u Rien v. Ruiten en Betsy v.d. Sande. Lectoren: Donderdag 16 mei 13.00u Familie. Zaterdag 19.00u Jacqueline Peeters. Vacature kerk en caritasbestuur: Bij deze doet het kerkbestuur een oproep om kandidaten te melden die in het kerkbestuur of het caritasbestuur willen plaats nemen. Collecte: Op zaterdag 18 mei (Pinksterzaterdag) is er een collecte voor de Nederlandse Missionarissen. Help de missionaire traditie voort te zetten door uw steun aan de Nederlandse Missionarissen in de ontwikkelingslanden. Er staan collecte bussen achter in de kerk. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165342069 of 06-29334907.

BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Zaterdag 18 mei 18.30u Rozenkransgebed in de kapel 19.00u: H. Eucharistieviering in de kerk. Voorganger: pastoor F. Burm. Koor: Dameskoor Sancta Maria Zevenbergen. Zondag 19 mei 1e Pinksterdag 6.00u H. Eucharistieviering. Voorgangers: pastoor F. Verheije en diaken J. v. Steenoven. Zang: J. v.d. Kaa en M. Buijs. Misintenties: Kees Tak en Jo Verstraaten van de kinderen; Kees Mulders e.v. Naan Tak; overl. familie Joossen-Broeckaert. 8.00u: H. Eucharistieviering. Voorgangers: pastoor F. Verheije en diaken J. v. Steenoven. Zang: Maria v.d. Eijnden. 10.00u: H. Eucharistieviering. Voorgangers: pastoor F. Verheije en diaken J. v. Steenoven. Koor: Gemengd Zangkoor Zegge. Misintenties: Jac Bartels e.v. Helena Oomen; overl. ouders Sturm-Brabers; overl. ouders Kees Jongenelen en Maria de Herder; Adrie Doggen en Frans Hendrikx beiden e.v. Ella Jongenelen; Jeanne v. Meer e.v. Lauran Jongenelen; overl. familie Trouw-v.d. Maagdenberg; Anne-Marie Taks; overl. ouders Heymans-Haawhoff; overl. ouders Huijskens-Manién en overl. familie; Toon Verstraten e.v. Fien Huijskens; Toon en Jo v. Batenburg-Snoeren. Maandag 20 mei 2e Pinksterdag 6.00u H. Eucharistieviering. Voorgangers: pastoor P. Swinne en diaken J. v. Steenoven. Zang: J. v.d. Kaa en T. Franken. 8.00u: H. Eucharistieviering. Voorgangers: pastoor F. Verheije en diaken J. v. Steenoven. Koor: Voluntate Rijsbergen. Misintenties: overl. ouder v. Steenoven en overl. ouders Herijgers. 10.00u: H. Eucharistieviering. Voorgangers: pastoor J. Munsters en diaken J. v. Steenoven. Koor: Herenkoor Antonius Abt Terheijden. Misintenties: jgt. voor Vader en Moeder. 18.45u: Rozenkransgebed in de kapel. Dinsdag 21 mei 14.30u H. Eucharistieviering in de kerk. Bedevaart KBO Markstreek. Voorganger: pastoor M. Prasing. 18.45u: Rozenkransgebed in de kerk. Aansluitend H. Eucharistieviering KVO. Voorganger: Pastoor A. Damen. Woensdag 22 mei 13.30u Bedevaart Groenhuysen De Kim in de kapel. Voorganger: Eigen pastor. 14.00u: H. Eucharistieviering in de kerk. Bedevaart KBO kring Panhoef. Voorgangers: pastoor Kalb en diaken J. v. Steenoven. Koor: Gemengd koor St. Willebrord. 18.45u: Rozenkransgebed in de kapel. Aansluitend Woord- en communieviering. Voorganger: diaken J. v. Steenoven. Donderdag 23 mei 18.45u Rozenkransgebed in de kapel. Aansluitend Mariale viering. Voorgangers: diaken J. v. Steenoven en J. v. Hest-Bartels. Vrijdag 24 mei 18.45u Rozenkransgebed in de kapel. Aansluitend H. Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor A. Damen. Ook gedenken wij in onze gebeden: Mien Roovers w.v. Rinus Brouwers; Kees Koppies w.v. Nelly Koremans/ Meimaand-Mariamaand: In de Meimaand zijn er elke dag vieringen in de kerk of kapel. Van maandag t/m Vrijdag wordt voorafgaand aan de viering van 19.00 uur in de Kapel het Rozenhoedje gebeden aanPAGINA 26

vang is 18.45 uur. Op zaterdag wordt om 18.30 uur het Rozenhoedje gebeden in de kapel, daarna is er om 19.00 uur een viering in de kerk. Op zondag zijn er Eucharistievieringen in onze kerk om 6-8-10 uur. Zondagavond wordt er om 18.45 uur het Rozenhoedje gebeden in de Kapel. Weekend collecte: op 19 en 20 Mei Nederlandse Missionaris in alle diensten Diensten: Zondag om 10.00u H. Eucharistieviering of een Woord- en communieviering in de kerk. Dinsdag om 19.00u H. Eucharistieviering in de kapel. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Misintenties in een gesloten enveloppe in de brievenbus van de pastorie inleveren. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord.nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord.nl Donderdag 16 mei 9.00u Eucharistieviering Mariakapel. Celebrant: Rector Norbert Schnell. Gebedsintenties: overl. pastores van onze parochie. Zaterdag 18 mei 19.00u Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Frans Verheije geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Koor: Willibrorduskoor. Lector: Gerrie Verlaar. Gebedsintenties: Johannes Koks e.v. Adriana Suijkerbuijk; Johanna de Bruin en Wilhelmus Koks en kinderen wegens verj.; Antonius Mulders en Johanna Roks en zoon Henk wegens verj.; Johanna Roks e.v. Nil Jaspers wegens jgt.; Frank v.d. Luijtgaarden wegens jgt.; Peter v.d. Bosch e.v. Jeanine v.d. Bosch-Rokx wegens verj.; Antonius Aarts en Dimphina de Bruijn. Zondag 19 mei 10.00u Woord en Communieviering. Hoogfeest Pinksteren. Celebrant: diaken Jan Foesenek. Koor: Willibrorduskoor. Lector: Johan Reniers. Gebedsintenties: Theodora v. Erp. Jacpoba Brouwers en Adriaan Rokx en zoon Kees wegens verj. Maandag 20 mei 10.00u Eucharistieviering. Tweede Pinksterdag. Celebrant: Pastor Ben Kortmann, pr. geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Koor: Willibrorduskoor. Lector: Wim Roelands. Gebedsintenties: Dimphie v. Oers-de Jong wegens verj. Doop: Op eerste Pinksterdag, zondag 19 mei worden Fenna Schuring, Isabeau Dieguez Vergunst, Xavi Talboom en Roy Jansen gedoopt. Op tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, Wordt Tigo Besselink gedoopt. We verwelkomen hen in onze geloofsgemeenschap. Huwelijk: Op vrijdag 21 juni wordt het huwelijk van Michael Kools en Kimberley de Jong kerkelijk ingezegend. Pinksteren (jaar C): In dit weekend vieren we het Hoogfeest van Pinksteren. Met Pinksteren wordt de heilige Geest uitgestort over de apostelen, zeven weken na Pasen. Deze gebeurtenis markeert het ontstaan van de kerk. Als eerste lezing lezen we uit de Handelingen der Apostelen (Hand. 2, 1-11) en als evangelielezing lezen we uit het evangelie van Johannes (Joh. 14, 15-16 + 23b-26). Volgens het evangelie van Johannes belooft Jezus op de avond vóór zijn lijden en dood, dat Hij hen de heilige Geest zal zen-

Kunstgebit stuk?

den. De Geest zal hen voor altijd verbinden met de Vader en de Zoon, en hen helpen om getuigenis af te leggen van de verrezen Jezus. Tweede Pinksterdag (jaar C): In onze kerk vieren we op maandag 20 mei Tweede Pinksterdag. Op deze dag is de eerste lezing genomen uit de Handelingen van de Apostelen (Hand. 1, 1b-6a) en als evangelielezing lezen we uit het evangelie van Johannes (Joh. 14, 15-17). In de eerste lezing horen we hoe de apostel Paulus - op reis in het binnenland van Efeze - leerlingen doopt met water en heilige Geest. In de evangelielezing kondigt Jezus de komst aan van de heilige Geest, de Helper. Viering op donderdagmorgen: Donderdagmorgen 16 mei is er om 9.00 uur is een Eucharistieviering in onze Mariakapel. De celebrant is rector Norbert Schnell. Meimaand Mariamaand: In de meimaand wordt op elke werkdag het rozenkransgebed gebeden bij onze Lourdesgrot. Het gebed begint om 14.00 uur. Website: Kijk ook eens op onze website voor nog meer actueel nieuws: www.parochiesintwillebrord.nl. Parochiesecretariaat gesloten: Op maandagmorgen 20 mei (Tweede Pinksterdag) is het parochiesecretariaat gesloten. Voor het weekend van 25 en 26 mei kunt u uw gebedsintenties opgeven op donderdag 16 mei. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 19 mei, Pinksteren, is mevr. Ds. J.H. Veldhuizen uit Zundert onze voorganger, aanvang 10.00 uur. In deze dienst worden er 5 kinderen gedoopt, Benedicte, Leon en Olivia Kimwanga, Jodi van Malsen en Jesse Spinder. Dhr. Mijderwijk is de organist. Dhr. Noorland is gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor Lopend Vuurtje, het project Choto Tara. Agenda: Zaterdag 18 mei is de kerk de hele dag open voor de fietstocht van het Lopend Vuurtje. In de consistorie van de kerk zijn er o.a. kaarten, lekkere hapjes en drankjes te koop voor het project van Choto Tara in Bangladesh, een project voor kinderen met een verstandelijke beperking, www.chototara.com. De fietstocht start om 9.30 uur bij de kerk, waarbij u 35 km kunt fietsen en we met elkaar langs kerken fietsen, o.a. Achtmaal, die bij Lopend Vuurtje betrokken zijn. De Cantorij heeft op donderdag 16 mei koorrepetitie, aanvang 20.00 uur. www.pk-zundert.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur,

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

6OORSTEVENBs%TTEN ,EUR T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.


IN EN OM DE TUIN

VOOR:

PERKPLANTEN, GERANIUMS, GROENTE PLANTEN, POTGROND, ENZ.

M. Raats

Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

lijks Dage B E I E N D AAR

NAAR: <Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹĹ˝Ä&#x17E;ĹŹĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ď­Í&#x2022;ĆŠÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152; Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÍ&#x2DC;ϏϳϲͲϹϏϭϾϏϲϯŽĨϏϲͲϯϏϰώώϏϴϯ

Alle soorten PERKPLANTEN, ook uit stek en op stam, KUIPPLANTEN, HANGPOTTEN, TOMATENPLANTEN en POTGROND.

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

PVC BUIZEN BKK BETONSTEEN KOLKEN BETONPLATEN

BUXUS

TAXUS

DIVERSE DOEKEN

2 jarig - 20/30 cm

20/40 cm

TROTTOIRBAND

â&#x201A;Ź 0.40 per stuk

â&#x201A;Ź 0.40 per stuk

Irenestraat 72, St. Willebrord 0165-383922 of 0165-385115 Achter het Rood-Wit voetbalveld

Raats

voor particulier en bedrijf

Te Koop

SIERBESTRATING

Du Bois Sierbestrating & Tuintechniek Rucphenseweg 49a Zundert (t.o. Abdij) www.du-bois.nl

C. Kools - Hagens

(

VO O R R A A D A RTI K E L E N

VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE!

Zundert, 076-5973377

Plantenkwekerij Marc

N I E U W!

â&#x20AC;&#x153;Vakmanschap voor particulieren en bedrijvenâ&#x20AC;?

â&#x20AC;&#x153;Verrijk u w bu ite nle ve nâ&#x20AC;?

Wij helpen bij: Lotgenotencontact DE SCHANS TUINSCHERMEN Voorlichting Belangenbehartiging betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl Juridische zaken

Tel: 0165-341600 www.ossenblokhovenier.nl

Koopzondagen * Perkplanten 12 (Moederdag), * Geraniums 20 (2e pinksterdag) mei )XFKVLDÂśV Dagelijks open van 6XUILQLDÂśV 1 mei t/m 24 mei Ma t/m vrij 9.00 u Âą 20.00u * Hanging baskets zaterdag 9.00 u - 18.00 * Kuipplanten zondag 11.00 u Âą 17.00 u Bergsebaan 118, Nispen * Vaste planten 06-16380941 * Heesters Uitgebreid en vernieuwd * Potgrond Dagelijks verse aardbeien. * etc. etc

GRASZODEN

De beste kwaliteit van West-Brabant!

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

RTENS

bv

Tuinhoutspecialist

Bellen

www.heidehoeve.com

RTENS

bv

Mailen Surfen

2e Pinksterdag open 10.00 - 16.00 uur

Wij zijn vooral gespecialiseerd in tuinplanten vers uit eigen kwekerij!!!

De gehele maand mei: Bij aankoop van een BEAR COUNTY Blokhut

GRATIS

Glijbaan rood

Van klein tot groot en tegen scherpe prijzen!!

2e2e Paasdag geopend Pinksterdag van van 10.00 - 16.00 uur open 10.00 - 16.00 uur

bij aankoop van GRATIS IMPREGNEREN een Jungle Gym Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op Speeltoestel

www.tuinhoutspecialist.nl

Op = Op

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen Râ&#x20AC;&#x2122;daal en B.o.Z.

Aktie geldig t/m 2e pinksterdag

06 463 460 80 info@tuintjemaaien.nl www.tuintjemaaien.nl

Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

HELLEBORIS LAVENDEL TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S Aanstaande weekend - Kruidenweekend: XXL KERSTROOS

op alle kruiden 2e 20% KORTING Paasdag geopend Per stuk: â&#x201A;Ź 1,-

â&#x201A;Ź 3,95 p. stuk

klein tot groot en tegen scherpe prijzen!! an â&#x201A;Ź Van 8 95

van 10.00 - 16.00 uur 6/,/0(!.'0,!.4%. HELLEBORIS TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S ).6%,%3//24%. LAVENDEL XXL KERSTROOS

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,-

s!ARDAPPELEN 10 â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź7,95 zakvoor Ă 10 kg 5,00 1E & 2E PINKSTERDAG

OPEN

2E PINKSTERDAG

OriĂŤntaalse Proeverij m.m.v. Restaurant

O&O

uit St. Willebrord

Nu 3 halen - 2 BETALEN Â&#x2021;*URRWVWHDVV Â&#x2021;Volle tray Â&#x2021;6FKHUSVWHSULM]HQ jVWXNV VIOLEN tuinplanten uit de s "UXUSBOL Â&#x2021; regio HHWEDUHWXLQ QXâ&#x201A;Ź 4,95

in decopot

Â&#x2021;PRIMULAâ&#x20AC;&#x2122;S nu slechts â&#x201A;Ź 12,50 ÂźSVWXN

Ă&#x2DC; 40cm van â&#x201A;Ź 19.95

10 stuks â&#x201A;Ź 5,s 6ASTE0LANTEN

â&#x201A;Ź 1,50 p/st. Keuze uit 100 5 stuks â&#x201A;Ź soorten 2,50 nu 10 voor â&#x201A;Ź 12,50 2 Paasdag geopend

Â&#x2021;MADELIEFJE e

Antwerpseweg YRRULHGHUHNODQW HHQ 91

4891 CM Rijsbergen LEUKE ATTENTIE Tel. Antwerpseweg 06-22 55 8291 72 4891 CM Rijsbergen Tel. 06-22 55 82 72

Ou de tot loca 20 tie juli

RI

JS

Ou de tot

loc 20 atie jul i

EN

keb

WO

K

SB

ER

G

Nieuwe

Nieuwe locatie locatie vanaf 15 augustus

Ba kk vanafeb15 augustus rugs traa t

stra at

www.evenaar.com %UHGDVHZHJÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021;7HO

De Plantage

DE

RIJ

rug

De Plantage ZUNDERT

Oriental tasting experience vanaf 12.00 uur

BE

RG

ZUNDERT

Bak

Kom gezellig winkelen en geniet buiten in onze nieuwe bamboetuinen van 10.000 mtr2

van â&#x201A;Ź 8,95 Â&#x2021;*URRWVWHDVV voor â&#x201A;Ź 5,50 WXLQSODQWHQXLWGH met minimaal 10 bloemstelen UHJLR

EN DE

JURHQWHQIUXLW Â&#x2021;6FKHUSVWHSULM]HQ NUXLGHQSODQWHQ Â&#x2021; HHWEDUHWXLQ Â&#x2021;) UXLWERPHQ groenten, fruit, 6WUXLNHQ kruidenplanten Â&#x2021;:HNHOLMNVVFKHUSH DDQELHGLQJHQ DDQELHGLQJHQ Â&#x2021;6SHFLDOLWHLWLQ SHUNNXLS[[O perk, kuip xxl, KDQJSODQWHQ DOWLMG KDDJSODQWHQ DOWLMG GHJRHGNRRSVWH

GHJRHGNRRSVWH

Â&#x2021;*5$7,6NRIÂżH Â&#x2021; P P22 Â&#x2021; WXLQSODQWHQSOH]LHU

WO

K

Gelegen aan de weg Gelegen aan de weg Zundert-Rijsbergen Zundert-Rijsbergen (tegenover Wok) (tegenoverde de Wok)

Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 u. en Zaterdag 9.00 tot 17.00u.

â&#x201A;Ź 3,95 p. stuk

SURFINIA 3 voor â&#x201A;Ź 7,50

(Hangpetunia's) in 10 kleuren

(keuze uit 5 kleuren) â&#x201A;Ź 1,25 per stuk

nu 5 voor+ â&#x201A;ŹHAAG 5,BEUKEN 100 cm* Fagus Sylvatica

dagelijks VERSE Per stuk: â&#x201A;Ź 1,AARDBEIEN 10 voor â&#x201A;Ź 7,95

LAVENDEL VASTE PLANTEN â&#x201A;Ź 1,00 per stuk

voor de border

10 voor â&#x201A;Ź 7,95 keuze uit 100 soorten

SPAANSE Per stuk: â&#x201A;Ź 1,50

10MARGRIET voor â&#x201A;Ź 12,50 normaal â&#x201A;Ź 1,40 per stuk

KOOPZONDAGEN: nu 5 voor â&#x201A;Ź 5,KOOPZONDAGEN: WPMXQL $OOH]RQGDJHQ

$OOH]RQGDJHQ XXU WPMXQL

10.00-16.00 uur Met uitzondering e Met van 1uitzondering Paasdag en e van1e1Pinksterdag. Pinksterdag.


Alleen op: zaterdag

vrijdag

Buitenlandse kaasjes

17 18

Alle varianten naar keuze Bijv. 2 stukjes brie à 185 gram

4.32 Nu 3.24 Per 2 stuks

mei

mei

G!

2e

STE

E AM

VERIG LLE O

Buitenlandse kaasjes

IN KORT L 25%

A

Alle varianten naar keuze Bijv. 2 stukjes brie à 185 gram

4.32 Nu 3.24 Per 2 stuks

HALVE PRIJS**

500 GRAM 4.99 Spare Ribs

Spare IndischRibs of Piri Piri

Indisch of Piri Piri Vacuüm verpakt. Vacuüm verpakt. kilo5.98 5.98 kilo

Per gram Per500 500 gram

2.

99

12.89

9.

69

Amstel Bier Krat 24 flesjes à 30 cl Maximaal 3 kratten per klant.

Mini’s Mini’s Mars, Bounty, Milky Way, Mars, Bounty, Snickers of Twix Milky Way, Snickers of Twix OP=OP OP=OP ZakZak 155-200 gram 155-200 gram

3.29

Gerookte Noorse zalm

1.49 1.49

1.99

kilo 19.90

Pak 100 gram

PER ZAK

Roomboter cakejes, Roomboter cakejes, stercakejes rozijnen rozijnen ofstercakejes aardbei cakerol of aardbei cakerol Pak 240-300 gram

Pak 240-300 gram

1.29 1.29

€1.00

€1.00

3.79

2.

99

Blue Blue Bastard Bastard Energydrink Energydrink

Alle varianten Alle varianten 4 blikjes 25 cl 4 blikjes à 25à cl

4 blikjes

1.80 1.80

€1.00

Douwe Egberts Senseo Alle varianten

Zak 36 stuks

gratis 1 zeg el

Douwe Egberts Senseo Alle varianten

Zak 36 stuks Blue BlueBand Band Goede of Halvarine Goedestart! start! of Halvarine kilo kilo2.00 2.00

Kuip Kuip500 500gram gram

1.23 1.23

Varkenshaas lang

kilo 9.98

0 0 €1.

Calvé Calvé Pindakaas Naturel Pindakaas Naturel kilo 2.86 kilo 2.86

Pot 350 gram

Pot 350 gram

1.79 1.79

Varkenshaas lang

Per 500 gram

kilo 9.98

Per 500 gram

500 GRAM 8.00

4.

99

0 0 €1.

EL

DA KE G

RG

ers

Dagv U

IT

€1.00

LI M B

U

Handafwasmiddel Alle varianten Handafwasmiddel litervarianten 1.00 Alle

liter 1.00

2 flacons

2à flacons 500 ml naar keuze à 500 ml naar keuze

2.54 2.54

4 99 Schnitte Aardbeien, slagroom of mokka Geschikt voor 5 personen.

Per stuk

PLUS Manniën PLUS Manniën- Rucphen - Rucphen Raadhuisplein 12 T: 0165-341281 4.99

3.

99

Raadhuisplein 12 T: 0165-341281

Openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 20.00; za. 8.00 - 18.00 uur; zo 10.00-16.00 uur.

maandag - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

DRU_20130515  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you