Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R U C P H E N S E

17 APRIL 2013 WEEK 16

Uitgeverij

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

076

599

SPORT

Volg ons via twitter: @RucphenseBode

LENTEFEEST SPRUNDEL GOED BEZOCHT

Te l .

Informatie van

8 111

KERKELIJK NIEUWS

JEUGDELFTAL SV SPRUNDEL BLIJFT VERBAZEN

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

Kwaliteit sinds 1913!

garage- en bedrijfsdeuren tel 0165 511297 www.vandomburgbv.nl

Appelflappenactie van de Zonnebloem

Twaalf teams nemen deel aan dorpenquiz

SPRUNDEL - Op zondag 21 april gaan een groot aantal vrijwilligers voor de Sprundelse Zonnebloemafdeling op pad om huisaan-huis appelflappen te verkopen. Deze lekkernijen worden belangeloos gebakken door Ronald van Oers. Met de opbrengst worden uitjes en ontmoetingsdagen georganiseerd voor dorpsgenoten die anders niet of amper van huis kunnen. Een deel van de opbrengst gaat naar het werk van regionale missionarissen in ontwikkelingslanden. De appelflappen zijn ook af te halen op St. Janstraat 75. Ieder die wil helpen met de verkoop wordt gevraagd om contact op te nemen met Cees van Oorschot, St. Janstraat 5a, tel. 383301.

RUCPHEN - Op vrijdagavond 19 april vindt de dorpenquiz plaats in café Broer en Zus in Rucphen met deelname van twaalf teams, onder andere een vertegenwoordiging van het gemeentehuis, de CDA en VVD en een huisartsenteam. Ook zijn er teams uit Zegge, St. Willebrord en Sprundel. Het Old Fashion Kwartet uit Etten-Leur zorgt voor de nodige sfeer. De quiz wordt georganiseerd door de Stichting Onderwijs voor weeskinderen in Malawi uit Rucphen in samenwerking met de Kiwanisclub uit Halderberghe. De opbrengst is geheel bestemd om schoolgeld te betalen voor weeskinderen in Malawi zodat weeskinderen daar naar school kunnen gaan.

Archieven willen samenwerken

Busabonnement voor 16- en 17-jarigen

RUCPHEN - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om de archiefdiensten in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en het Regionaal Archief West-Brabant (Moerdijk, Halderberge, Etten-Leur, Rucphen, Zundert) meer te laten samenwerken. De samenwerking is nodig om de functies van de archieven goed blijven te vervullen. Daarbij wordt ingezet op het behoud van een goed kwalitatief archiefbeheer en goede dienstverlening. Een businesscase moet echter nog uitwijzen op welke manieren er een meerwaarde en voordelen te halen zijn. Bij een positief resultaat moet de samenwerking in het jaar 2015 in werking treden.

SCHIJF - Spektakel in Schijf tijdens de jaarlijkse trekkertrek. In de Mega-Sportklasse tot 4500kg is Pieter de With uit Hagestein de enige in zijn klasse. Met zijn Massey Ferguson 1155 Tractor haalt hij de eindstreep van 100 meter (full) in 15,77 seconde. Lees het artikel over het evenement elders in deze editie van de Rucphense Bode. FOTO CORINE ROKS

VANDAAG IN DE BODE

Aangifte en aanvraag kan in één afspraak

Verloren ID aangeven bij gemeente RUCPHEN - Wie zijn paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijt raakt, hoeft daarvoor geen aangifte meer te doen bij de politie. De 26 gemeenten in de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant hebben de aangifte van Vermissing Staatsdocumenten overgenomen van de politie. Zo kunnen inwoners hun aangifte én aanvraag voor een nieuw identiteitsbewijs combineren in één bezoek aan het gemeentehuis. DOOR RIA VAN MEIR Het project komt voort uit een pilot van acht gemeenten in de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. De bevindingen van die gemeenten waren zo succesvol dat eind 2012 de Paspoortwet is aangepast. Die maakt het mogelijk dat gemeenten de aangifte van staatsdocumenten kunnen overnemen van de politie. “Dat voorkomt een hoop rompslomp en betekent meer service voor de burger”, stelt de Woensdrechtse burgemeester Marcel Fränzel. “Het is voor veel mensen toch al vervelend dat zij hun identiteitsbewijs zijn kwijtgeraakt. Nu hoeven zij niet eerst naar het politiebureau en vervolgens naar de gemeente, maar kan alles in één bezoek worden afgehandeld.

Dat maakt het niet alleen voor de burger eenvoudiger, ook de politie heeft er minder werk aan.” Persoonlijk De 26 gemeenten, die bij de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant zijn aangesloten, nemen de aangifte sinds 1 maart 2013 voor hun rekening. Zij hebben dat afgestemd met zowel de politie als het ministerie van Binnenlandse Zaken. De gemeente geeft de vermissing van het staatsdocument aan in Gemeentelijke Basis Administratie, waarop ook andere overheden en politiediensten zijn aangesloten. Zij kunnen 24 uur per dag het systeem raadplegen. De aangifte kan niet telefonisch, maar moet persoonlijk gebeuren op

het gemeentehuis. De gemeente rekent geen extra kosten voor de nieuwe dienstverlening, maar bewoners moeten nog altijd de extra leges betalen die horen bij de aanvraag van een nieuw staatsdocument na verlies of diefstal. Die kosten verschillen per gemeente. In de gemeente Rucphen betaalt men daar 21,75 euro voor. Drechtsteden De veiligheidsregio Midden- en WestBrabant is overigens niet de eerste regio die het nieuwe systeem toepast. Voor de inwoners van de Drechtsteden in de regio Zuid-Holland-Zuid is het sinds 2010 al mogelijk om de aangifte en aanvraag van een staatsdocument te combineren in één afspraak op het gemeentehuis.

RUCPHEN - 16- en 17-jarigen kunnen vanaf sinds begin deze maand met een speciaal abonnement op werkdagen voordelig reizen in de Brabantse bussen van Arriva, Veolia Transport en Hermes. Dit nieuwe reisproduct is op verzoek van Provinciale Staten ontwikkeld voor mbo-studenten die nog geen recht hebben op een OV-studentenkaart en dagelijks een flinke afstand reizen met de bus. Het abonnement ‘Brabant Vrij 16- en 17-jarigen’ kost 40,85 euro per maand en is uitsluitend te gebruiken in combinatie met een Persoonlijke OVchipkaart. Het is onder meer te koop via de servicepunten van Veolia Transport (Breda en Tilburg). Zie www.goedbezigbus.nl

Kijk voor onze vrijkomende huurwoningen op: www.thuisvester.nl

✂ tuincentrum Etten-Leur

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

PLUS Manniën Rucphen Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

Elke werkdag open tot

21.00 uur

Jupiler Pils Krat 24 flesjes à 25 cl Maximaal 3 kratten per klant.

PER KRAT 13.49

9.49

(t/m 31 mei)

t/m 9 juni iedere zondag geopend Intratuin Halsteren Halsterseweg 65a, 0164-650050 Donderdag en vrijdag koopavond, www.intratuin.nl

NACHTLENZEN Poppestraat 2-A, St. Willebrord, tel. 0165-383335

www.optiekvanmeer.nl

Volop tuinmeubelen, bbq’s en tuin- en perkplanten! ALLE ZONDAGEN OPEN 11.00 - 17.00u.

Lage Vaartkant 11 076-5034956 - www.lifeandgarden.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL


/,;),:;, =669<>+0,9

Aanbiedingen geldig t/m 4 mei 2013. Zolang de voorraad strekt.

89.95

Hondenfietskar Lichtgewicht hondenfietskar met waterdichte ingang aan voorkant en extra achterinstap. Draagvermogen 40 kg.

DoggyRide Original Hondenfietskar De absolute nr.1 hondenfietskar. Zeer stevig en veilig lichtgewicht frame, antislipvloer en afsluitbaar zonnedak. Te demonteren tot bench. Draagvermogen 45 kg.

119.00 189.00

Loopplank Petramp Deluxe Voorkom onnodige gewrichtsbelasting van uw hond. Lichtgewicht aluminium, inschuifbaar met antisliplaag.

169.00 nu nu

49.

95

9.95

69.95

Royal Canin Hond 15 + 3 kg Royal Canin kat 10 + 2 kg

Klimmeubel Eco Tree Jump Uw kat kan klimmen, nagels scherpen en slapen. Zachte liggedeeltes en in diverse kleuren. Afm. 40 x 40 x 100 cm.

Voor de hond: Medium, Maxi en Giant Adult. Voor de kat: Fit 32, Sensible 33 en Light 40. Actieprijs geldt niet i.c.m. Royal Canin spaarkaart.

Supreme Science Selective rabbit & guinea pig 3 kg Ieder brokje bevat alle voedingsstoffen die het konijn of de cavia nodig heeft.

DoggyRide Buggy Mini Zeer wendbare hondenbuggy met zonnedak en antislipvloer. Makkelijk inklapbaar en ook te gebruiken als bench.

nu

vanaf

49.95

22.95 10.95

Proplan Hond 14 kg Hoogwaardige premiumvoeding, hoog vleesgehalte. Adult Original kip en rijst.

Cavalor Strucomix Original 15 kg Complete voedingsmix voor uw paard. Met natuurlijke kruiden en grassen ter stimulatie van de darmflora.

+,4660:;,,5.966;:;,+0,9,5>052,3: 6<+,5)6:*/44,;+6.>(:/ ),9.,567A6644 6<+,5)6:*/ 463,5:;9((; ;,3 

Advantix tegen teken en vlooien Verkrijgbaar in een verpakking van 4 pipetten. Alleen voor gebruik op de hond! Advantix 40: < 4 kg nu 22.95 - Advantix 100: 4-10 kg nu 24.95 Advantix 250: 10-25 kg nu 26.95 - Advantix 400: 25-40 kg nu 29.95

2012=6694,,9((5)0,+05.,5 67(504(3>693+53

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 

),9.,567A664 9(=,3:;9((; ;,3

4(;4+6 =901+(. A(;,9+(. 


ACTUALITEIT

Volop vertier voor jong en oud op veelzijdige lentemarkt

Lentefeest bij Molen de Hoop goed bezocht SPRUNDEL - Op zaterdag werd het lentefeest bij Molen de Hoop goed bezocht. In en rondom de molentuin konden tuinplantjes gekocht of geruild worden en stonden er diverse kraampjes opgesteld met oude ambachten. Ook vond verkoop van tweedehands spullen voor het goede doel plaats en werden diverse workshops en demonstaties gegeven. DOOR HÉLÈNE HEIJS Bij aankomst op de markt was het gezellig druk. De Molen de Hoop draait in vol ornaat en is te bezichtigen. Van boven in de molen keek men prachtig weg over de huizen, landerijen en op de markt. Beneden in de molentuin werd men bij aankomst vriendelijk welkom geheten door leden van de vereniging Groei & Bloei Breda e.o. “Voor 10.00 uur stonden de mensen al te trappelen om de markt op te kunnen,” vertelt Ursula van Dijk, voorzitster van vereniging Groei & Bloei Breda e.o. Binnen een half uur waren al meer dan honderd mensen de markt opgelopen. Markt Op de veelzijdige markt was genoeg vertier voor jong en oud. In en rondom de molentuin stonden kraampjes met diverse kunstwerken en zelfgemaakte producten en werden verschillende demonstraties gegeven. Een edelsmid gaf demonstraties hoe oud zilveren bestek verwerkt wordt tot prachtige, exclusieve sieraden. Jan Tankink, al meer dan vijftig jaar actief schilder en tekenaar, had een stand vol zelf ontwor-

pen wenskaarten, briefpapier en schilderijtjes van dieren, bloemen en planten uit de natuur. “Alles is op kringlooppapier. Recycled papier is tegenwoordig niet meer te onderscheiden van wit papier,” vertelt hij.

‘Kaart op kast blijft herinnering’ Vooral de wenskaarten vonden gretig aftrek. “Kaarten blijven altijd bestaan, maar schrijfpapier wordt minder. Een kaart staat op de kast en blijft een herinnering,” aldus Jan. Ook aan de kinderen was gedacht. Zij konden zich laten schminken en onder begeleiding van Els Hendrikx konden ze tekenen en schilderen. Met behulp van leden van Groei en Bloei konden de kinderen voor een euro zelf een bloemstuk maken. Tuinplanten Hoewel er door het koude weer van de afgelopen tijd minder plantjes opgekomen waren in de tuinen, waren er veel bezoekers speciaal naar het lentefeest gekomen om tuinplanten te ruilen of aan te schaffen. Deze plantenmarkt was mede moge-

Kinderen kunnen onder begeleiding van leden van Groei & Bloei zelf een bloemstuk maken.

lijk gemaakt door Groei en Bloei Breda e.o. “We hebben ruim 900 leden en er is veel te doen bij ons, zoals bloemschikken en het volgen van een vogelcursus. We hebben daarnaast een tuinclub, een fotoclub en

nog veel meer. We hebben een heel leuk programma. Het is één grote familie, je voelt je meteen thuis,” vertelt voorzitster Ursula van Dijk enthousiast. Lida van Gaal, ook verenigingslid, had circa 200 plantjes

FOTO HÉLÈNE HEIJS

uit eigen tuin bij zich. Zij is een echte hobbyist. “Ik ben de halve vrije tijd in de tuin te vinden,” zegt Lida glimlachend. Tegen de middag brak de zon door, waardoor dit festijn een echt lentefeest werd.

KPJ Rucphen-Schijf kan tevreden terugkijken op jaarlijks feestweekend

Twintigste editie Trekkertrek groot succes bezit van een tractorcertificaat) tot persoSCHIJF- Een schapenwei bij de Witte Moeren is dit jaar het decor voor de jaarlijkse Tractor Pulling georgani- DOOR CORINE ROKS nen boven de 60 jaar. Velen van hen zijn seerd door KPJ Rucphen-Schijf. Deze Trekkertrekwedstrijd op de zondag vormt het hoogtepunt van het jaarlijkse Er zijn die dag twee banen op het weiland afkomstig uit de agrarische sector. Elke feestweekend dat traditiegetrouw plaatsvindt in het tweede weekend van april. uitgezet. Een voor de landbouw met acht deelnemende klassen variërend van 2,5 ton tot maar liefst 9 ton. De andere baan is gereserveerd voor de tien deelnemende sportklassen vanaf 2600 kg tot en met 6000 kg. Deze klassen kent de agri-sport competitie en de Hypropuller competitie, een sportklasse opgericht uit oogpunt van veiligheid, uniformiteit en sportiviteit van en voor de bestuurders van de opgevoerde landbouwtractoren. Vooral langs de kant van de sportklassen is het doorgaans jongere publiek rijk vertegenwoordigd. Hydraulisch systeem De tractoren moeten over een afstand van maximaal 100 meter een sleepwagen voorttrekken die middels een vernuft hydraulisch systeem per meter steeds zwaarder wordt. Middels een groot display op de sleepwagen kan de afstand en de tijd worden afgelezen. De tractoren moeten hard werken om nog een meter vooruit te komen. Zwarte dichte wolkpluimen worden door de uitlaat de lucht in geperst, een karakteristiek voor deze wedstrijd. “Niet alleen de capaciteit van de tractor is hierbij van belang, ook de besturing is bepalend voor goede resultaten,” verklaart een van de organisatoren Dennis Jochems. “Daarom is Tractor Pulling een sport, mens en machine moeten één zijn.”

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO CORINE ROKS

www.internetbode.nl

Jong geleerd is oud gedaan. De kleinere deelnemers laten hun kwaliteiten zien op een aparte baan.

Deelnemers De leeftijd van de 250 deelnemende tractorbestuurders varieert van 16+ (mits in het

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

deelnemer brengt zijn eigen tractor mee. Het kan wel zo zijn dat er op één tractor twee keer een wedstrijd wordt gereden met twee verschillende bestuurders. De sportcompetitie bestaat uit 20 á 25 wedstrijden in zowel Brabant, Zeeland en België. Deelnemers komen uit deze regio’s en over twee weken staat er een wedstrijd in de gemeente Zundert op de agenda. Jong geleerd Naast de wedstrijdbaan is een kleinere baan ingericht waarop de jongeren met een echte sleepwagen en tractor hun vaardigheden kunnen meten. Geconcentreerde gezichten op deze mini-tractoren getuigen van de inspanningen die geleverd moeten worden om tot goede prestaties te komen. Voor de allerkleinsten houdt de KPJ in de middag een Traptrekkerrace. Feestweekend Dat ze in Schijf van feesten houden blijkt wel uit het programma van dit weekend. Disco’s en optredens vullen de feesttent van vrijdag- tot en met zondagavond. Rond de klok van vier uur op de zondagmiddag wordt het steeds drukker op het terrein rond de tent. Bezoekers staan langs de wedstrijdbaan om de hypro Pullers te aanschouwen. Pas laat in de middag wordt het wedstrijdgedeelte afgesloten gevolgd door de prijsuitreiking. Tijd om naar de tent te gaan en nog één avond te feesten om daarmee een geslaagd weekend in Schijf af te sluiten.

Volg ons op Twitter: @RucphenseBode.


Reinigingsservice

JOHN :,/'6725(35(6(176

Riool of afvoer verstopt?

)$6+,21(9(17

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

=21'$*$35,/ 67-$1675$$7+2(9(1

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed

02'(6+2:6 # 

reparaties witgoed producten Etten-Leur

1$*(/67</,67( 9,6$*,( %<6$1'5$/29(/<1$,/6

Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

29(5+((5/,-.(,-6-(6 =20(56(+$3-(6

Klokkenmakerij

*5$7,6)2726+227 ,1-(1,(8:(287),7 $//((1'(=('$* .257,1*

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

0,6+(71,(7

TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TOUWEN

is :(679225675$$7$ &(',17(/225' 7

Mondzorgcentrum

67-$1675$$7 $1+2(9(1 7

TOUWEN geworden

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

::::,/'6725(1/

tel. 0165 - 505510 Raadhuisplein 4, Hoeven

www.clemens-zonweringen.nl

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

0165-318621

BosschenhoofdInformeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak!

>Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻ

Uw zonweringspecialist Hennie Clemens

kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

Een energierekening waar de zon Reeds meer dan n van gaat schijnen. 500 panele verkocht!

Profiteer nog dit jaar van subsidie op zonnepanelen en het lage BTW-tarief.

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Bel 0165 542 450 of mail info@bogersbv.nl www.bogersbv.nl/zonnepanelen

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

ZZPâ&#x20AC;&#x2122;ers OPGELET DIRECT UIT VOORRAAD LEVERBAAR ALLE SOORTEN ZAND, GRIND EN SPLIT zoals; speelbakkenzand, basaltsplit en tuinaarde enz. TEVENS HET ADRES VOOR HET PLAATSEN VAN AFVALCONTAINERS VAN 1M3 TOT 38M3.

Hulp nodig bij het opstarten van je bedrijf of met de facturatie en administratie?

tel. 076-5974110 / 06-51299931

Bel dan: 06-83799240

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

99,5% geslaagden bij diploma uitreiking blindtypen

16

E 

80 . 11

Kindertypercursus.nl Alle kinderen hebben op vrijdag 5 april jl. hun type diploma in ontvangst mogen nemen in de Koutershof te Rijsbergen. Iedereen hartelijk gefeliciteerd hiermee! In september starten de nieuwe typecursussen in Rijsbergen, Zundert, Wernhout, Etten-Leur, Breda en Bavel. De open dagen op de verschillende locaties zijn in mei en juni, voor de data kijk op de website! U en uw kind zijn dan van harte welkom om vragen te stellen en het vernieuwde interactieve programma uit te proberen. Kindertypecursus.nl leidt op voor de officiÍle, branche-erkende diploma's van de VSLM. 'HIRWR¡VYDQGHGLSORPDXLWUHLNLQJNXQWXEHNLMNHQRSwww.kindertypecursus.nl onder KHWNRSMHIRWR¡V Bel of mail voor meer informatie of kijk op onze vernieuwde website !

www.kindertypecursus.nl email: info@kindertypecursus.nl tel: 076-5964931 De Waterman 5 4891 TL Rijsbergen

KIPFILET naturel 1KG 3.99

gemarineerd 1KG 3.79 MAGERE VARKENSLAPPEN ½KG 1.49 CORNED BEEF 100GR 0.98 49 VARKENSHAASJES ½KG 2.

FRICANDEAU/ ROLLADE/SHOARMA GEMENGD GEHAKT VERSE WORST 1 KILO

1KG

SURINAAMSE EISALADE 49 150GR 1.85

3.

PAARDEN 99 RIBLAPPEN 99 2. 1 KILO 3.

SCHWEINE HACKSE

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

P.ST.

3.49


ACTUALITEIT

Topjaar C1 SV Sprundel zonder weerga

Column

Jeugdelftal schreef geschiedenis SPRUNDEL - Ze hadden er stiekem een beetje op gehoopt, de jongens van het C1 voetbalelftal van S.V. Sprundel. De prestaties waren het afgelopen jaar ook zo uitzonderlijk goed en nu nog. Nu de meeste zijn doorgeschoven naar de B1 staan ze alweer bovenaan in de competitie. Met daarbij nog volop kansen om door te groeien kunnen ze terecht de titel Jeugdsportploeg van het jaar 2012 op hun naam schrijven.

Addo Sprangers

Sprinkhaan Ooit gekeken naar de afleveringen van Doomsday Preppers die door National Geographic Chanel op televisie worden uitgezonden? Erg leerzaam, zo kan ik u verzekeren. Preppers zijn mensen die zich actief voorbereiden (als in het Engelse woord ‘prepare’) op mogelijke verstoringen in sociale, financiële, politieke en/of ecologische zin. Denk aan een financiële crisis, een politieke crisis en natuurrampen. Preppers streven een zo groot mogelijke mate van zelfvoorziening na - met voedselvoorraden, ruilmiddelen, gereedschappen en (medische) hulpmiddelen - om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de staat of gevestigde orde als een crisis zich voordoet. Het fenomeen preppers is opgekomen in 2008, als gevolg van de wereldwijde financiële banken crisis. Het komt er op neer dat je optimaal voorbereid bent om te overleven op het moment dat de wereld in een chaos verandert. Je beschikt bijvoorbeeld over grote voorraden zaden die je kunt gebruiken om gewassen te telen, je leert voedzame insecten als sprinkhanen te eten, je weet hoe te handelen bij chemische oorlogsvoering of een nucleaire ramp en je kunt je gewapend verdedigen tegen anderen die het gemunt hebben op de door jou getroffen maatregelen die ervoor moeten zorgen dat jij en je sociale netwerk in ieder geval niet het loodje leggen. De urgentie daartoe werd mij des te duidelijker na de cyberaanvallen op de ING en de daarop volgende waarschuwing van het Nibud om voorbereid te zijn op calamiteiten in het elektronisch betalingsverkeer. Want of het nu om cyberaanvallen, elektronische storingen of een geskimd pasje gaat, je bent de pineut wanneer je niet bij je geld kunt. Cash geld is te allen tijde een must, zo luidt de boodschap. De scenario’s die het Nibud schetst, liegen er niet om. Door een stroomstoring bijvoorbeeld kan het hele betalingssysteem platliggen en ook een kapot pasje helpt niet bij het pinnen. Ervan uitgaande dat we voorlopig nog met euro’s betalen, verwacht ik een nieuwe trend: het achter de hand te houden geld wordt - net als in vroeger tijden, toen rovende bokkenrijders op alternatieve wijze hun kostje bijeen scharrelden - voortaan voor alle zekerheid gewoon in de grond begraven. Of ik daaraan mee ga doen, weet ik nog niet. De extra knoflooksaus en sambal haal ik alvast wel in huis. De sprinkhanen zijn gewaarschuwd.

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode Rucphense Bode Redactie Monique Jansen Correspondent Hélène Heijs, Corine Roks Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 16

De C1 van S.V. Sprundel na afloop van de finale van de KNVB beker tegen MZC’11 uit Zierikzee. Op de velden van Cluzona uit Wouw werd deze beslissende wedstrijd gespeeld.

DOOR CORINE ROKS 2012 was een topjaar voor het C1 van Sprundel. In de tweede klasse, waarin ze een groot deel van het seizoen 2011-2012 bovenaan hebben gestaan, haalden ze op zaterdag 21 april 2012 het kampioenschap binnen. Voor het eerst sinds 15 à 20 jaar promoveert het jeugdelftal C1 naar de eerste klasse. Maar niet alleen daarmee schrijven ze geschiedenis. Een kleine maand later speelt het elftal de KNVB bekerfinale. Het is de eerste keer dat er een bekerfinale door een elftal uit Sprundel wordt gespeeld en ook hiermee gaat het elftal de geschiedenisboeken in. Ze winnen de beker, de eerste en enige keer dat deze door SV Sprundel gewonnen wordt. Dat ze hierna de titel Jeugdsportploeg van 2012 van de gemeente Rucphen in ontvangst mogen nemen blijkt niet voor niets. Kracht Het C1 elftal 2011-2012 bestond uit 14 spelers, vier leiders en een vaste trainer, die overigens de vader is van een van de spelers. “De sterke kracht van C1 bestond uit de volgende factoren: we kregen weinig

doelpunten tegen wat te danken was aan de goede verdediging, een goede keeper, een goed middenveld en voorin een stuk of drie spelers die uit het niets een doelpunt konden maken”, verklaart Corné van den Broek, één van de leiders . “Ze kunnen heel goed een wedstrijd uitspelen die ze op voorsprong zijn gekomen, maar ook als ze een doelpunt tegen hebben worden ze niet zenuwachtig. Sterker nog, ze blijven hieronder heel relaxt en in de praktijk blijkt dat goed te werken”. Een andere kracht van dit elftal is het samenspel. Niet alleen op het veld, maar ook privé is het een hechte club van de inmiddels 16-jarige spelers. Speler Roy van den Broek vertelt: ”Mijn lagere school heb ik gevolgd in Rucphen. Ik ben wel op 5-jarige leeftijd gaan voetballen bij S.V. Sprundel. Puur vanuit de voetbal heb ik vriendschappen opgebouwd. Met een stuk of acht jongens van dit elftal trek ik in de weekenden op”. Meisje Opmerkelijk is dat er ook een meisje het elftal vertegenwoordigde, namelijk Maud van der Linden. “Maud bleek veel te goed

voor het reguliere meisjesteam. Daarom is ze bij het C1 van de jongens komen voetballen. Vanaf dit seizoen speelt zij bij SV Smerdiek, Sint Maartendijk, op landelijk niveau”, licht Corné toe. Promoveren Het gros van de spelers van C1 voetbalt dit seizoen in het B1 elftal tweede klasse. Met nog maar enkele wedstrijden voor de boeg is een nieuw kampioenschap erg dichtbij. Promoveren naar de eerste klasse is nu het doel en daar gaan deze jongens voor. De komende weken staat in de Bode een serie over winnaars: sportman, sportvrouw, jeugdsportster, jeugdsporter, jeugdsportploeg, sportploeg, sportstimulering, sportvrijwilliger en veelbelovend talent van 2012. Deze prijs hebben ze onlangs in ontvangst mogen nemen uit handen van sportwethouder René Lazeroms namens gemeente Rucphen. De aftrap wordt deze week gegeven door het C1 jeugdelftal van S.V. Sprundel.

6.845 euro voor het goede doel

De oplossing van deze puzzel is in week 17 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

RUCPHEN - Vorige week donderdag stond op beide locaties van het Munnikenheide College de jaarlijkse Goede Doelen Actie voor de onderbouw op het programma. Met een sponsorloop hebben de leerlingen in Rucphen geld opgehaald voor Kika. Het totaalbedrag was 3279 euro. De locatie Etten-Leur steunt dit jaar de voedselbank in Etten-Leur. Met een groep van vier à vijf leerlingen hebben zij een voedselpakket samengesteld via een boodschappenlijst ter waarde van ongeveer 50 euro. Hiervoor hebben zij hulp van familie, buren en kennissen ingeschakeld. Op 11 april werden de pakketten samen met de leerlingen van twee klassen naar de voedselbank gebracht. In totaal waren het 60 pakketten à 50 euro, dus in totaal 3.000 euro. De school heeft daarnaast 1 euro per leerling beschikbaar gesteld voor deze goede doelen, waardoor het totaalbedrag uitkomt op 6.845 euro. PAGINA 5


Activiteiten dorpshuizen gemeente Rucphen DORPSHUIS DE NIEUWENBERGH Bezoekadres: Hoefstraat 4, 4735 TA Zegge, tel 0165-541309 Maandag 22 april: 19.00-21.00u Dansschool Old Forest Promotion Dinsdag 23 april: 08.30-09.30u Yoga; 10.00-11.00u KBO Linedansen; 13.3015.30u SKW Linedansen; 13.30-16.00u Handwerkclub Vlijtige Vingers; 13.3017.00u Competitie biljarten; 20.00-21.30 u Volleybal team Zegge Woensdag 24 april: 11.00-12.00u KBO Gym ouderen; 13.30-15.30u Linedansen; 13.30-17.00u Competitie biljarten; 17.0021.00u Majorettevereniging Twinklestars; 18.30-20.00u Linedansen; 19.00-22.00u Open inloop; 19.00-21.00 uSOAC ouderen achter computer; 20.00-21.30u Linedansen Donderdag 25 april: 09.00-10.00u Tai Chi; 10.00-11.00u KBOZ koor; 13.30-15.30u Koersbal; 19.00-21.30u Linedansen; 19.0021.00u Inloop Chill ruimte; 19.00-22.00u Schermen; 19.00-22.00u Bridge Vrijdag 26 april: 09.00-12.00u Koningspelen basisschool Mariadonk; 19.00u 23.00u Repetitie Tamboervereniging St. Cecilia. Zaterdag 27 april: 18.30-21.30u SKW Jeugddisco Zondag 28 april: 13.30-18.00u Countrymiddag Angelien Jansen. Muziek Drive in Disco Newsound Johan Jansen Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of voor reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Zegge, tel. 0165-541309 / 06-43026366, denieuwenbergh@home.nl GEMEENSCHAPSHUIS DE VAART Maandag 22 april: 13.00-17.00u skw competitie biljarten / kaarten open inloop; 13.30-14.30u kvo mensendieck; 14.3017.30u dwarsfluitles NEO; 15.30-16.30u kleutergym HV Orion; 15.30-18.00u klarinetles NEO; 15.30-17.00u koperles NEO; 16.00-18.00u judoles judovereniging Kiai; 17.45-19.45u majorette The Fantasy Kids; 19.00-20.30u spreekuur bouw en houtbond FNV; 21.00-22.00u sporten heren Dinsdag 23 april: 13.00-16.00u skw handwerken ouderen; 15.30-18.15u klarinetles NEO; 16.30-20.30u majorette The Fantasy Kids; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.30-22.00u volleybal Woensdag 24 april: 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop; 13.3016.00u koersballen; 17.30-21.30u majorette The Butterflies; 18.30-20.00u blokfluitles NEO; 19.30-22.30u gebruikersoverleg Nieuwbouw. Donderdag 25 april: 13.00-17.00u biljartcompetitie ODSI; 13.30-15.30u Weigt Watchers; 15.30-17.30u drumbandles NEO; 17.30-20.00u repetitie drumband NEO; 18.45-20.00u repetitie NEO B-orkest; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.00-22.30u repetitie NEO A-orkest Vrijdag 26 april: 13.30-16.30u KBO Koninginnebingo; 17.00-20.30u majorette The Butterflies. Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of bovenstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165-341908 of per E-mail devaart@home.nl U kunt ook de website bezoeken: www.devaartrucphen.nl GEMEENSCHAPSHUIS D’N HOGE DRIES Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Maandag 22 april: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-14.00u KVO Volksdans; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 18.30-20.30u KNA minirette/majorette; 19.00u IDOP Schijf, bewonersavond; 19.0023.30u Biljartclub de Vrolijke Fotsers; 20.30-21.30u Dames gymgroep 3 Dinsdag 23 april: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-10.00u KVO – Pilates; 11.4512.45u Tussenschoolse opvang; 13.0017.00u Biljarten, competitie; 15.15-16.30u SKW- Brede school knutselactiviteit; 19.15-20.15 uStreetdance; 18.45-19.45u SKW –Pilates groep 1; 19.55-20.55u

SKW- Pilates groep 2; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub; 19.30-22.30u Biljarten; 20.15-21.15u Volleybal Schijf, dames/ heren Woensdag 24 april: 09.15-10.15u SKW Gym ouderen; 12.30-14.30u Streetdance; 13.00-17.00u Biljarten, open inloop; 13.3016.00u Handwerkgroep, open inloop; 18.30-19.30u Dames gymgroep 1; 19.30u SKW vergadering Algemeen bestuur; 19.30-20.30u Dames gymgroep 2; 20.3021.30u Dames gymgroep 4 Donderdag 25 april: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-13.00u Bibliotheek, uitleen jeugd & volwassenen; 09.30-10.30u Ouderenkoor; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten en kaarten, open inloop; 18.00-20.00u Fysiotherapeutische oefentherapie; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub Vrijdag 26 april: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.30-15.30u KBO Koersbal Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649. JEUGDHUIS DE LOUWEN Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064 Maandag 22 april: 15.30-18.15u SKW Rondinella; 19.00-20.00u SKW Pilates 1; 20.00-21.00u SKW Pilates 2 Donderdag 25 april: 09.30-10.30u SKW Gym 55+; 15.00-16.15u SKW Volksdans 55+ Vrijdag 26 april: 19.15-20.45u Peeperklips, jeugdtoneelvereniging; 19.00-20.30u Scouting (Esta’s) Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www.skw-rucphen.nl. U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064. DORPSHUIS DE TRAPKES Maandag 22 april: 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-14.30u KBO Koor; 14.0016.00u KBO Koersbal; 16.00-17.00u NSA Tek./schilderen; 18.00-20.00u Archida (sportzaal); 18.30-20.00u Clubwerk; 19.0021.00u Mandala (cursuswerkgroep); 19.30u Stichting ZET; 20.00-21.30u Badmintonclub WB (sportzaal); 20.00-22.00u Muziekvereniging DHV-VHV Repetitie. Dinsdag 23 april: 09.15-10.15u Groepsgym; 09.30-11.00u Accordeonles; 10.0012.00u Bandstoten Hertog Jan; 13.0016.30u Ouderensoos; 16.00-17.00u NSA knutselen; 17.00-19.00u Estrella’s (sportzaal); 18.30u Contactpersonen buurtpreventie; 20.00u Wijkenoverleg; 19.0022.00u Mill dancers; 19.00-20.00u TRC Sportief (sportzaal); 19.00-20.00u Frans (cursuswerkgroep); 19.00-21.15u Yoga (cursuswerkgroep); 20.00-22.00u Gym NF (sportzaal) Woensdag 24 april: 10.00-11.00u Slankklup; 13.00-16.30u Ouderensoos; 19.30-20.30u Gym (cursuswerkgroep); 19.30-20.30u Damesgym (sportzaal); 19.30-

22.00u Bloemschikken (cursuswerkgroep); 20.30-21.30u Badminton WdeB (sportzaal) Donderdag 25 april: 09.00u Netwerk voor oud; 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 11.00-12.00u Gym ouderenwerk; 13.0016.30u Ouderensoos; 13.30-15.30u Handwerken; 15.45-19.30u Estrella’(sportzaal); 16.00-17.00u NSA tek./schilderen; 18.1519.15u Line-dance; 19.00-20.00u Spaans (cursuswerkgroep); 19.30-21.00u Mill dancers demogroep; 19.30-22.00u Sprundel Vocaal; 20.30-21.30u Badmintonclub HU Vrijdag 26 april: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 15.30-17.00u Computerclub SKW; 17.0018.30u Estrella’s (sportzaal); 18.30-20.30u Archida (sportzaal); 19.30-21.00u Stuif-s-in workshop (SKW) Algemene informatie: Dorpshuis de Trapkes, Hertogstraat 5, 4714 BZ, Sprundel, tel 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met de Trapkes, tel. 0165382889, mail skw-sprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www. skwsprundel.nl. Voor buurtpreventie neemt u contact op met uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel. GEMEENSCHAPSHUIS DE LANTEERN Vrijdag 19 april: 10.30-12.00u RVP; 13.0016.30u WAO Groep “De Spin”; 13.0016.30u Open Inloop; 13.30-15.30u KBO Koersbal Training; 18.00-19.00u Majorettel 19.30-22.30u parkieten societeiten WestBrabant Zaterdag 20 april: gesloten. Zondag 21 april: gesloten. Maandag 22 april: 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin”; 13.00-16.30u Open Inloop; 13.00-16.00u Colijn Dansen; 13.3014.45u So Cool Training Jeugdreclassering; 18.30-21.00u Majorette; 19.30-21.30u ehbo. Dinsdag 23 april: 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin”; 13.00-16.30u open inloop; 13.00-14.00u SKW Ouderengym; 13.30-15.30u SKW Dansen; 19.00-23.30u B.C. De Goede Luijden; 20.00-21.00u Zumba Woensdag 24 april: 10.00-11.30u Alleenstaande groep; 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin”; 13.00-16.30u Open-inloop; 13.30-15.30u KBO Bingo; 18.00-19.00u Majorette; 19.00-20.00u KBO Moerstraten; 19.00-22.00u EHBO; 19.30-22.00u Con Grazia; 20.30-23.00u Dansschool v/d Broek Donderdag 25 april: 09.00-10.00u Traverse; 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin”; 13.00-16.30u Open Inloop; 13.00-15.30u SKW Volksdans; 18.00-21.30u Sempre Crescendo; 20.00-22.00u Colijn dansen. Algemene informatie: Voor nadere informatie over bovenstaande activiteiten kunt u telefonisch contact opnemen met Martijn Joosten (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-382345 of per e-mail: m.joosten@ skw-willebrord.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www.skw-willebrord.nl.

VROMANS

- Nieuwe elastische buitenverven - Buitenduurzaamheid tot 12 jaar met 1 laag! - Veel voorkomende problemen - Vol = vol

Grteanvterisf-

- ADVERTORIAL -

Laat je niet kisten! Wie kent het niet, dat je na afloop van een begrafenis of crematie tegen elkaar zegt: “Op deze manier wil ik het zeker niet”. “Voor mij geen standaard dienst van drie kwartier in de aula en koffie met cake in een half uurtje achteraf.” Maar denkt u dan ook niet meteen: “Maar hoe moet het dan wel?” en “Is het wel mogelijk wat ik wil?” Tijdens de bijeenkomst met de pakkende titel “Laat je niet kisten” praten mr. Max Hoedeman, als notaris verbonden aan Van Gogh notarissen & adviseurs uit Zundert en Rucphen, Jan Reedijk Uitvaartverzorging uit Etten-Leur, assurantie-adviseur Chris Broeders uit Rucphen en Gabriëlle van party- en zalencentrum De Twee Gebroeders uit Etten-leur u op ludieke wijze bij over alles wat mogelijk is rondom een uitvaart. U kunt zien en meemaken dat vrijwel niets onmogelijk is en dat “standaard” niet in het woordenboek hoeft voor te komen. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 23 april 2013 bij “De Twee Gebroeders”, Hoge Neerstraat 1, 4873 LM Etten-Leur. Inloop vanaf 19.00 u. Aanvang programma 19.30 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.vgogh.nl Van Gogh Notarissen, Meirseweg 13 b, 4881 DH Zundert, tel. (076) 597 2600, fax (076) 597 6260, e-mail notarissen@vgogh.nl, www.vgogh.nl

28e Hoogstraatse oldtimeren lifestyle beurs RUCPHEN - In de transportzone Meer, bij Breda, wordt er een oldtimer-classic car en lifestylebeurs gehouden op zaterdag 20 en zondag 21 april van 10.00-18.00 uur. 12000m² kijkplezier. thema jaren 50en 60 waarbij auto’s, muziek en retrofashion centraal staan. Wij halen de tijdsgeest en nostalgie naar boven door een optreden van

een Elvis zanger, dhr Bouke Scholtenop zaterdag en op zondag the Triolettes vintage vocal swing. Tevens wordt er een veiling van classic cars gehouden door een veilinghuis. Er is ook een “italiacorner” voor de dames met wijnen en hapjes: meer dan 240 auto’s, boeken, brommers, jukeboxen, platen ed. Europastraat 30, B-2321 Meer. www. hoogstraatse-oldtimerbeurs.com

Heemtuin Rucphen zet haar poort weer open

Bezoek lente in het Wilde Bloemenparadeske

Een lentebeeld langs de Breeje beek.

RUCPHEN - Op zondagmiddag 14 april staat de poort van Ut klein wilde Bloemenparadeske in West Brabant weer van 13.00-16.00 uur wagenwijd open voor de liefhebber. De 20.000 vierkante meter grote tuin is de Brabantse natuur en landschapstuin. De heemtuin behoort bovendien tot een van de mooiste heemtuinen van Nederland en Vlaanderen. De tuin, voorzien van een lijst, zou het enige levende schilderij van van Gogh kunnen zijn. De heemtuin heeft de gemeente Rucphen mede op de kaart

gezet. De Rucphense Heemtuin is mooier dan ooit nu Moeder Natuur na een lange periode van koud lenteweer zo kwistig met haar temperatuur is omgegaan. Het is een kleurrijke en vredige ontmoetingsplek waar mensen lekker met elkaar kunnen buurten. De heemtuin is vanaf maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur te bezoeken. De toegang is niet gratis. Kijk voor meer informatie op www.heemtuinrucphen.nl. Meer weten: tijdens kantooruren 0165 343014. De Heemtuin ligt aan de Baanvelden 12 in Rucphen, tegenover de Skibaan.

22-28 april

Bui workshop

Week van het Luisterboek

Kom langs of stuur een mail om aan te melden naar: workshop@decokay.nl Woensdag 17 april 19:30 in Rijen Woensdag 24 april 19:30 in Etten-Leur

Gekozen tot inspiratiewinkel van het jaar 2013! Etten-Leur | Bisschopsmolenstraat 46 | 076-5035797 | gratis parkeren achter de winkel Rijen | Raadhuisplein 32 | 0161-224187 | workshop@decokay.nl

PAGINA 6

RUCPHEN - Luisterboeken worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen.

natuurlijk ook blinden en slechtzienden of mensen met een andere handicap voor wie het luister- of daisyboek de enige manier is om te lezen.

De ene persoon wil graag de reistijd aangenaam doorbrengen in auto of trein, de ander luistert graag tijdens sporten of in bed. Veel mensen vinden luisteren prettig en weten de stem te waarderen. En er zijn

In de bibliotheek zijn ook luisterboeken te vinden, zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Voor bibliotheekleden zijn deze gratis te leen. Kom dus snel een kijkje nemen.


LIEF EN LEED

Familieberichten DANKBETUIGING Een woord, een gebaar of een kaart, het doet je goed wanneer je iemand die je liefhebt, missen moet.

Onlangs is Ismel van Weeghel ons team komen versterken. Inwoners van de gem. Halderberge kunnen na een overlijden contact met haar opnemen onder tel.: 06 – 12936831 B.g.g. belt u ons centrale nummer: 076 - 5022887

Langs deze weg willen wij onze oprechte dank betuigen voor de vele blijken van medeleven, in welke vorm dan ook, tijdens haar ziekte en na het overlijden van mijn vrouw, onze moeder en oma

Jan Reedijk Uitvaartverzorging te Etten-Leur, Jagershof 10, 4871 KG Etten-Leur, Tel.: 076 - 5022887 Wij zijn 24 uur per dag voor u bereikbaar. www.janreedijkuitvaartverzorging.nl Advies: Bewaar deze advertentie bij uw uitvaartpapieren.

Ad Lazeroms-Bastiaansen Het heeft ons goed gedaan te mogen ervaren, dat zij bij zo velen geliefd was. P.C.M. Lazeroms Kinderen en kleinkinderen

! n e t s i k t e i n e j Laat UITNODIGING Notaris Max Hoedeman, begrafenisondernemer Jan ZĞĞĚŝũŬ͕ĂƐƐƵƌĂŶƟĞͲĂĚǀŝƐĞƵƌŚƌŝƐƌŽĞĚĞƌƐ͕'ĂďƌŝģůůĞǀĂŶ ƉĂƌƚLJͲĞŶnjĂůĞŶĐĞŶƚƌƵŵĚĞdǁĞĞ'ĞďƌŽĞĚĞƌƐŐĞǀĞŶƐĂŵĞŶ ĞĞŶĞŶĞƌǀĞƌĞŶĚĞůĞnjŝŶŐĚŝĞƵnjĞŬĞƌŵŽĞƚŵĞĞŵĂŬĞŶ͘

7KXLV]RUJ

Max: ͞EŝĞƚƐŝƐŽŶŵŽŐĞůŝũŬŽŵŝŶĞĞŶĐŽĚŝĐŝůŽĨƚĞƐƚĂŵĞŶƚ ďĞƐĐŚƌĞǀĞŶƚĞŚĞďďĞŶ͕ŵĂĂƌũĂ͘͘͘ǁĂƚĞŶŚŽĞĚŽĞũĞĚĂƚ͍ sŽŽƌŬŽŵƚĞůĞƵƌƐƚĞůůŝŶŐĞŶůĂĂƚƵǀĞƌƌĂƐƐĞŶ͊͟

Thuiszorg Ons Thuis Voor al uw zorgvragen professioneel & kwaliteit. Direct inzetbaar. Tel: 06-13918168 of 06-13918940

Jan: ͞DĞƚĚĞŶŽĚŝŐĞĐƌĞĂƟǀŝƚĞŝƚƌĞŐĞůĞŶǁŝũĚĂƚŐĞŶĞǁĂƚƵŽĨ ƵǁĚŝĞƌďĂƌĞĠĐŚƚŐƌĂĂŐǁŝůƚ͘ƌŝƐnjŽǀĞĞůŵŽŐĞůŝũŬ͕ĂůůĞĞŶ ŵŽĞƚũĞŚĞƚĞǀĞŶǁĞƚĞŶ͘͟

Weekenddiensten

ŚƌŝƐ͗ ͞'ĞďŽŶĚĞŶĂĂŶĞůĂ͕DŽŶƵƚĂŽĨǁĂƚĚĂŶŽŽŬ͍KŶnjŝŶ͘͘͘͘ ĞƌŝƐŚŝĞƌŝŶnjŽǀĞĞůŇĞdžŝďŝůŝƚĞŝƚ͕ǁĂĂƌĚŽŽƌŚĞƚƵŶŝĞƚŵĞĞƌ ŐĞůĚŚŽĞŌƚĞŬŽƐƚĞŶ͘͘͘͟

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rucphen, Sprundel, St. Willebrord en Zegge. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

'ĂďƌŝģůůĞ͗ ͞/ĞƚƐĂŶĚĞƌƐĚĂŶďŝũǀŽŽƌďĞĞůĚĞĞŶƌŽƵǁĐĞŶƚƌƵŵ͕ĂƵůĂ͕ ŬĞƌŬ͕ĐƌĞŵĂƚŽƌŝƵŵ͍KŶĚĞŬŽŶnjĞƌƵŝŵĞŵŽŐĞůŝũŬŚĞĚĞŶŽŵ ĞĞŶǀŽŽƌƵŐĞƉĂƐƚĞƐĨĞĞƌƚĞĐƌĞģƌĞŶ͘͟ 'ƌĂƟƐƚŽĞŐĂŶŐĞŶǀŽůĚŽĞŶĚĞŐĞůĞŐĞŶŚĞŝĚŽŵǀƌĂŐĞŶƚĞƐƚĞůůĞŶ͘ U komt toch ook? Wanneer: DINSDAGAVOND 23 APRIL 2013͘ /ŶůŽŽƉǀĂŶĂĨϭϵ͘ϬϬƵ͘ ĂŶǀĂŶŐƉƌŽŐƌĂŵŵĂϭϵ͘ϯϬƵƵƌ >ŽĐĂƟĞ͗ ĞdǁĞĞ'ĞďƌŽĞĚĞƌƐ͕ ,ŽŐĞEĞĞƌƐƚƌĂĂƚϭ͕ϰϴϳϯ>DƩĞŶͲ>ĞƵƌ͘

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

ndaard”? ta “s n a v n e k ij w te f Durft u ook a

PAGINA 7


Programma Heemtuin Rucphen 10.00-12.00 uur: Wekelijks spreekuur Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Dinsdag 23 april 9.15-11.15 uur: Schoolbezoek met ditmaal 19 leerlingen van groep 3 van de Willibrurdusschool uit St. Willebrord. Donderdag 25 april 9.15-11.15 uur: Schoolbezoek met ditmaal 28 leerlingen van groep 3 van de Vinkenbosschool uit Sprundel.

In Ut Gebouwke is momenteel ook een expositie te zien van historische foto’s van het dorp Rucphen.

Donderdag 18 april 9.15-11.15 uur: Schoolbezoek met ditmaal 18 leerlingen van groep 3 van de Willibrordusschool uit St. Willebrord. Vrijdag 19 april 19.30 uur: Afsluitingsavond seizoen natuurbuurtavonden met eerst een wandeling door de Heemtuin Rucphen, waarbij onder meer met een batdetector naar vleermuizen geluisterd zal worden. Na de wandeling wordt in Ut Gebouwke gebuurt over de natuur in de regio. Zaterdag 20 april

13.30 uur: Bezoek groep Rucphen met circa 20 personen. Zondag 21 april 13.00-16.00 uur: Extra zondagsopenstelling Heemtuin Rucphen. Maandag 22 april

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

Algemene informatie Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen. Van maandag tot en met vrijdag is de tuin open van 09.00 tot 16.00 uur, ook op Koninginnedag en Hemelvaartsdag. Extra zondagsopenstellingen (telkens van 13.00-16.00 uur) in de maand april zijn nog gepland op 21 en 28 april. Voor groepen zijn excursies met gids mogelijk. Om teleurstelling te voorkomen is tijdig aanvragen dringend gewenst aangezien zelfs voor mei 2014 al de eerste aanvraag binnen is. Meer informatie over de rondleidingen voor groepen uitsluitend via de website. In de grote ruimte van Ut Gebouwke is momenteel een expositie van historische foto’s van het dorp Rucphen te zien, dit in samenwerking met archivaris Ad Schrauwen van het Regionaal Archief West-Brabant in Oudenbosch. www.heemtuinrucphen.nl

KORTE BERICHTEN SCHIJF Ophalen oud papier: In de maand april wordt het oud papier opgehaald op de derde zaterdag van de maand, zaterdag 20 april, door VV Schijf langs de normale route. Heeft u oud papier en ze komen niet bij u langs, dan kunt u bellen naar 343695 en wordt ook bij u het oud papier opgehaald. Sinds 1 januari 2013 wordt het ophalen van het oud papier verzorgd door de firma Van Gansewinkel en wordt het oud papier in kliko’s aangeboden. De wagen vertrekt om half negen. Steunfractie CDA: De Steunfractie van het CDA vergadert op zaterdagmorgen 20 april in Kir Royal te Schijf. In de bijeenkomst die om 9.30 uur begint worden de diverse (raads) commissievergaderingen met elkaar doorgenomen en besproken. De onderwerpen zijn divers en te vinden op de website van de gemeente Rucphen. Wilt u uw mening over een bepaald onderwerp kwijt of komt u liever luisteren, loop gerust eens binnen bij het CDA in Kir Royal. Meer informatie: Suzanne Breedveld, 0165-561412. ZEGGE Dansavond: Zaterdag 20 april is er een gezellige dansavond in Gemeenschapshuis

De Nieuwenbergh in Zegge. Er is natuurlijk weer volop gelegenheid om uw ballroomen latindansjes uit te voeren, maar ook voor losse dansen wordt er tijd gemaakt. Aanvang 20.00u. In verband met Zeggpop is er helaas geen parkeergelegenheid op het dorpsplein, maar in de omliggende straten kunt u volop en gratis parkeren. Voorjaarsreis KBO: Dit jaar gaat de voorjaarsreis, die inmiddels volgeboekt is, naar Postel dat ligt in de Kempen. Bij de Abdij hoort de kaasboerderij waar de Zeggenaren een kijkje zullen nemen samen met de Kaasboerin. Er wordt een rondleiding gegeven in de kruidentuin. De middag wordt afgesloten onder het genot van een heerlijk maaltijd. Daarna een rondrit rond Mol met een gids waar streekproducten gepresenteerd worden. Modeshow: Maandag 22 april houdt KBO Zegge een voorjaars modeshow in het Steunpunt Mariavaart, Jacob van Lennepstraat 25. De show begint om 10.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. De laatste nieuwe mode zal worden geshowd. Verder informatie: secretariaat 0165- 556588 voorzitter 0165-543858. SINT WILLEBRORD Inzamelen oud papier: Wijkvereniging

De Gagelrijzen haalt in april weer het oud papier op. Zorg ervoor dat uw papier niet wordt vergeten, zet uw container op de daarvoor bestemde verzamelplaats. Let op: gewijzigde tijden in verband met Koninginnedag: uw container geleegd op dinsdag 23 april vanaf 18.00 uur en donderdag 25 april vanaf 18.00 uur. Voor info: tel. 06-53578510. SPRUNDEL Oud papier Boskrekels: Let op: Het oud papier wordt op zaterdag 20 april opgehaald op de route van De Boskrekels. Zorg dat de kliko om half 9 aan straat staat. RUCPHEN Senioren-Express: Donderdag 16 april verzorgt de Senioren-Express van 09.00 tot 11.00 uur een radioprogramma op radiorucphen FM 106.4 voor en door senioren met muziek, agenda en informatie seniorenwerk gemeente Rucphen. Live in de studio: Marijke van den Broek met informatie dagverzorging. Tevens gelegenheid voor het indienen van een felicitatie of muzikale groet tel. 342480. Agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J.Mangnus tel. 388041, j.mangnus8@ kpnplanet.nl; www.radiorucphen.nl

Collecte voor Hartstichting RUCPHEN - Deze week gaan landelijk 60.000 mensen collecteren voor de Hartstichting. Met de opbrengst wordt de strijd aangegaan tegen hart- en vaatziekten. Er zijn 1 miljoen hart- en vaatpatiënten in Nederland, dus iedereen kent wel iemand die met deze ziekten te maken heeft. Een enorm maatschappelijk probleem met veel persoonlijk leed. Voor patiënten en hun omgeving verandert een hart- of vaatziekte vaak hun leven. Zij moeten leren omgaan met beperkingen, angst en onzekerheid. Veel van de collectanten hebben hart- en vaatziekten van dichtbij meegemaakt. Een belangrijke drijfveer om langs de deuren te gaan.

Toekomst Sensoor nog steeds onzeker RUCPHEN - De toekomst van de telefonische hulpdienst Sensoor Noord-Brabant is nog steeds onzeker. Volgend jaar eindigt de subsidie vanuit de provincie Noord-Brabant. Sensoor heeft met gemeenten en de provincie gezocht naar een oplossing, maar dat heeft tot niets geleid. De ogen zijn nu gericht op het ministerie van Volksgezondheid en Welzijn. In mei komt er een beleidsnotitie over hulpverlening en emotionele ondersteuning op afstand. In 2012 voerden vrijwilligers van Sensoor 44.549 gesprekken. Dat waren er aan de telefoon 42.064. Via de chat waren er 2246 contacten en via de mail 339. Via de chat worden vooral jongeren bereikt.

ANWB wil actie tegen wegenvignet RUCPHEN - De ANWB vraagt actie van het kabinet om de plannen voor een Belgisch tolvignet van tafel te krijgen. De provincies Brabant en Zeeland maken zich grote zorgen over de gevolgen van de tolplannen. België wil een wegenvignet invoeren voor auto’s voor de duur van tien dagen, twee maanden en één jaar. De ANBW schat dat de kosten ongeveer 100 euro zullen bedragen. Belgische ingezetenen worden gecompenseerd. De ANWB vindt het onterecht dat wegen waar voor al is betaald onder het tolregime worden gebracht. Ook zou er veel automobilisten geen alternatief zijn om het vignet ook buiten de snelwegen verplicht is.

Kunstgebit stuk?

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

ZEGGE - Bij de organisatie van ZeggPop 2013 stijgt de feestkoorts iedere dag een beetje meer. Vanaf donderdagmiddag wordt er vorm gegeven aan de voorbereidingen van de laatste maanden. Vanaf dat moment zullen de leden van het tamboerkorps beginnen met het opzetten van de feesttent op het plein en zal de verdere aankleding binnen en buiten worden opgepakt. Vanaf vrijdagmorgen volgen dan de verlichting en het geluid en zal ook de bar worden ingericht en bevoorraad, zodat alles ruim voor 20.00 uur gereed zal zijn, ruim op tijd dus voor de eerste act van het feestweekend. De tamboers hopen op een volle, gezellige tent bij het optreden van Big Shampoo. Op hun beurt zal deze 8-koppige formatie met nummers van o.a. Queen, Michael Jackson, Aerosmith en

Pink u zeker aangenaam verrassen. Bovendien zullen ook hits uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw door middel van een spectaculaire liveshow opnieuw tot leven worden gebracht. Nadat zaterdag overdag weer met behulp van de leden de tent op orde wordt gebracht, is het weer tijd voor de tweede act van het weekend. Op zaterdagavond wordt namelijk het podium vanaf 20.00 uur gevuld door Band & Breakfest, een echte feestband. Deze 6 koppige formatie weet zeker ook op de Zeg de tent helemaal uit zijn dak te krijgen met eigen werk en verrassende versies van bekende populaire nummers. Zeker een aanrader om dit een keer meegemaakt te hebben. Disco Callypso entertainment zal het hele weekend verder muzikaal ondersteunen. Ook op de zondagochtend dient er in de tent nogal het een en ander te worden omgebouwd voor de derde act van het week-

end, nl. Korenpop. Zoals voorgaande jaren is deze middag vanaf 13.00 uur weer gratis toegankelijk en wordt dit jaar georganiseerd door KBO, afdeling Zegge. Behalve van onze eigen zanggroep Melody en meezingkoor KBOZ kunt u verder genieten van het meezingkoor Nispen Vocaal uit Nispen en het smartlappen meezingkoor de Wieken uit Roosendaal. Voor alle leeftijdscategorieën belooft dit een geweldige maar vooral een gezellige middag te gaan worden. In de voorverkoop zijn de kaarten voor de vrijdagavond en zaterdagavond te koop bij café Kerkzicht en supermarkt Attent, beide aan de O.L.Vrouwestraat te Zegge. Op maandag is het dan weer met man en macht opruimen geblazen en de tamboers hopen dan dat iedereen weer een fijn feestweekend achter de rug heeft en weer uitkijkt naar Zeggpop 2014 in het 3e weekend in april. PAGINA 8

6OORSTEVENBs%TTEN ,EUR T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Meepraten op het forum van uw huisarts

Het medisch forum telt momenteel al 115 gebruikers.

RUCPHEN - Lotgenoten vinden, gezondheidsnieuws lezen en vragen stellen aan andere patiënten. Het kan op het medisch forum van Het Huisartsenteam.

19, 20 en 21 april op dorpsplein te Zegge

Tamboers rekenen op volle tent op ZeggPop weekend

Klaar terwijl u wacht!

Zorggroep Het Huisartsenteam, waar veertig huisartsen uit o.a. Etten-Leur, Breda en Oudenbosch bij zijn aangesloten, heeft onlangs een medisch forum gelanceerd. Op het forum kunnen (chronische) patiënten lotgenoten vinden, vragen stellen aan andere patiënten en gezondheidsberichten lezen. Daarnaast dient het forum als klankbord voor de Cliëntenraad. Zij posten

regelmatig stellingen en vragen, om op deze manier meningen van de achterban te polsen. Met het medisch forum speelt de innovatieve zorggroep in op de met hoog tempo toenemende technologie en medische kennis van patiënten. Patiënten moeten volgens Het Huisartsenteam nog beter geïnformeerd worden, via andere kanalen worden bereikt en de gelegenheid krijgen om hun mening over bepaalde thema’s te uiten. Het Huisartsenteam is de eerste zorggroep van Nederland die een medisch forum opricht. Digitale patiënten communicatie is voor de zorggroep erg belangrijk. Naast het forum zijn zij ook op facebook te vinden en informeren ze hun patiënten onder andere middels een digitale nieuwsbrief en gezondheidstips. Registreren voor het forum gaat eenvoudig en anoniem. Kijk op http://forum.hethuisartsenteam.nl & www.faceook.com/ HetHuisartsenteam.

Scoutingloterij SPRUNDEL - Scouting Sprundel komt op vrijdagavond langs uw deur om loten te verkopen. Alle jeugdleden en leiding van de vereniging werken mee aan deze actie. Per lot gaat een gedeelte direct naar de clubkas van Scouting St. Jan Sprundel. De rest gaat naar het Scouting Nederland fonds dat groepen en projecten vanuit Scouting Nederland ondersteunt. Bewaar uw lot goed, want de trekking vindt plaats in december 2013. U kunt prachtige prij-

zen winnen zoals een TV en zelfs een Fiat Panda. Deze zomer gaat de bouw van het nieuwe clubhuis van start. De opbrengst van de lotenverkoop zal gebruikt worden voor de inrichting van het nieuwe gebouw. Als wij niet bij uw deur langs zijn geweest en u wil de scouting graag steunen: Op de St. Jansfeesten wordt het restant van de loten verkocht. U kunt ook nog steeds een bestelling plaatsen voor een Stukske Vissenberg. (Een aandenken aan ons oude jeugdhuis). Voor verdere informatie: www. scoutingsprundel.nl


Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Echt vers vind je alleen nog maar bij Bakkerij van Oers! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

Afstandsbedieningen ...................................€ 0,50 Behangrollen .............................................. € 0,50 Kastpapier en Plastic rollen ........................ € 0,25 Romans ...............per stuk € 0,50 of 6 voor € 2,50 Kinderboeken ..............................................€ 0,10 Doosjes Knikkers .........................................€ 0,25 Zonnebrillen .................................................€ 0,20 Harde Brillenkokers .....................................€ 0,20 Bekers en Mokken .......................................€ 0,10 Kandelaartjes en Waxinelichthoudertjes .....€ 0,10 Voor Koninginnedag volop Oranje Spulletjes. Voor de communicantjes diverse cadeautjes en felicitatiekaarten.

VAN VRIJDAG 19 APRIL T/M DONDERDAG 25 APRIL

Speculaas

2.25

nu €

VAN VRIJDAG 19 APRIL T/M DONDERDAG 25 APRIL

Rond Gelders Volkoren nu € 0.99 IEDERE VRIJDAG BROODDAG:

Wit, Tarwe en Volkoren Brood € 1.95

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl Aanbiedingen alléén geldig in onze winkel!!

Ria Ria De De Backer Backer Dorpstraat Dorpstraat 30 30 St. St. Willebrord Willebrord

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

Bruidssuikers Doopsuikers Communie Kaarsen Kadootjes Snoepzakken Geboorteborden

Feestje?

Tel: 06-538 43 942 www.exclusievebedankjes.nl

Voor verhuur van: TAFELSsSTOELEN toilet- en frituurwagens partytenten springkussen v.a. 45,-

6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

Diëtistenpraktijk van Uffelen

S.P.S. SALES

Recreatiestalling Numansdorp en Occasion Center Numansdorp LET OP:

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

Caravan/Camper verkopen: Voor bemiddeling verkoop vragen wij Caravans – Campers en Vouwwagens.

Diabetes Hart- en vaatziekten Zwangerschap Hoge bloeddruk Longaandoeningen Maagdarmaandoeningen Overgewicht Ondergewicht Kanker Diarree Verstopping Spastische darm Voedselallergie Sport

WWW.CARVA.NL Contact 0186-652960 – carva@planet.nl NU Stallingplaats. Ook verkoop, reparatie, onderhoud en APK keuring.

076-5976183

MET GARANTIE

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

WILT U EEN

container bestellen DAN OOMEN BELLEN PUINRECYCLING, GRONDHANDEL EN SLOOPWERKEN - KRAANVERHUUR

NIEUW

St. Antoniusstraat 21a, Schijf Tel. nr. 0165 - 341703 / 729377 Fax nr. 0165 - 340338

Aanleveren van puin, bouw- en sloopafval. Voor zowel particulieren en bedrijven.

Welkom op gunstige locatie, Martenstraat 8 - Sprundel - Tel. 0165-382843

(Naast het benzinestation Tamoil in Schijf )

NIEUW

DOODS/ BIDPRENTJES OVERLIJDENSBERICHTEN

GRATIS een pond kwaliteits half om half gehakt.

KOOPJES WEEK: €

650

Italiaanse biefstukrol

(rauwe ham gevuld met gehakte biefstuk, zongedroogde tomaatjes, basilicum en zeezout, kort bakken, kan zelfs rauw gegeten worden)

100 gram

4 Gehaktrondo’s

195

SPECIAAL AANBEVOLEN

598

SALADEAANBIEDING

Wij bieden een totaaloplossing voor centrale verwarming:

ͻ Cv installatie werken. ͻ Cv ketel vervanging. ͻ Zonneboilersystemen. ͻ Onderhoud cv ketel. ͻ Onderhoud gaskachels.

Welk Neelen om bij Service , warmteU W speciali st

ͻ Onderhoud warmwater toestellen.

Vlees rechtstreeks van de boerderij!!!

GSM 06 22 41 43 07

SPECIAL

We bezorgen in overleg op vrijdag of zaterdag. Bezorgen doen we gratis bij een bestelling vanaf € 25,-

dinsdag, donderdag en vrijdag 13.00-17.30 uur Van 9 april t/m 20zaterdag april hebben wij de volgende ACTIE. 8.30-12.00 uur Bij besteding in de winkel of een bezorging vanaf € 25,-

TIP: knip deze advertentie uit en bewaar deze

(500 gram shoarmavlees met gratis 5 broodjes en gratis bakje saus naar keuze)

Bent u niet in de gelegenheid om langs te komen of heeft u het gewoon even te druk, laat dan uw vlees thuisbezorgen.

Openingstijden:

AFGEVEN KAN IEDERE ZATERDAG tussen 10.00 en 12.00 uur Vergoeding bespreekbaar. Ettenseweg 75 (achterom) 4891 XT Rijsbergen

Shoarmapakket

“Best vlees voor een goede prijs”.

OPENINGSTIJDEN: dinsdag 8.30 uur tot 17.30 uur donderdag 8.30 uur tot 17.30 uur vrijdag 8.30 uur tot 17.30 uur zateradg 8.30 uur tot 12.00 uur We eten van 12.30 uur tot 13.00 uur Maandag en woensdag gesloten.

De stichting vraagt voor haar verzameling

KEURSLAGERKOOPJE

Bezorgdienst van ’t Vleeswienkeltje!!

Voor woensdag besteld, dan wordt uw bestelling zoals u dat wenst klaargemaakt…. denk daarbij aan het aantal lapjes per verpakking etc. Kijk voor ons assortiment op www.vleeswienkeltje.nl of vraag om een bestellijst.

Bel: 0165-386105 0165-386613

STICHTING HEDEN EN VERLEDEN

TOMSON

REPARATIES & NIEUWE

NIEUWVoedingsadvies op maat

KUNSTGEBITTEN

Voor alle voordelen zie:

NIEUW

snijdersverhuur.nl

Marnixlaan 12 4707 HZ Roosendaal Schuitvaart 64 4715 GC Rucphen 06-20586304 0165-308442 www.voedingsadviesroosendaal.nl

-

ͻ Gasdichtheid keuringen. ͻ 24 uur storings dienst. Seringenstraat 3 ͻ 4711 LZ Sint willebrord ͻ 06-31067770 info@neelenservice.nl ͻ www.neelenservice.nl

150 gram

Eiersalade

halen

= 100 gram betalen SOEP VAN DE WEEK

Mosterdsoep

1 liter

395

Volg ons nu ook op Facebook: Keurslagerij Monden

Keurslager

AD MONDEN

ST. JANSTRAAT 38 SPRUNDEL TELEFOON 0165 - 382 330


Topdrukte in de boomkwekerij De handel in de boomkwekerij is gelukkig eindelijk op gang gekomen. In verband met het koude weer heeft de afzet namelijk lang op zich laten wachten. Deze drukte is ook terug te zien op de wegen, want de planten en bomen moeten immers op hun eindbestemming terecht komen. In boomkwekerijgemeente Zundert, maar ook in omliggende gemeenten, rijden er vele busjes, vrachtwagens, tractoren en andere vervoersmiddelen rond met daarin planten van allerlei soorten en formaten. Waar

‘DE BOOM IN MET TREEPORT’ Rubriek bomen over bomen

Geen boom bloeit zo blauw als Paulownia De boom Paulownia tomentosa is vernoemd naar de Russische grootvorstin Anna Paulowna Romanov. Zij leefde van 1795 tot 1865 en huwde in 1816 met de toenmalige Nederlandse kroonprins Willem van Nassau, de latere koning Willem II. Anna Paulowna woonde jaren op Soestdijk alwaar Paulownia haar lievelingsboom werd. Als Nederlandse naam heeft de boom daarom ook Anna Paulownaboom gekregen. De soortnaam tomentosa betekent viltig en verwijst naar de viltige beharing op alle jonge delen van de boom; zowel de twijgen, de bloemknoppen als het jong uitlopende blad. Er zijn niet zo veel bomen met een opvallende bloeiwijze, zeker niet in de bloemkleur blauw. Paulownia is een van de dun gezaaide voorbeelden. Vanaf mei openen zich de paarsblauwe bloemen. Nog vóórdat het blad zich ontvouwt, zo rond begin mei . Wie één enkele bloem van Paulownia aandachtig bekijkt, zal niet verrast zijn te horen dat de boom familie is van de leeuwenbek, de bekende eenjarige zomerbloeier. Digitalis, het vingerhoedskruid, en de vaste plant Penstemon zijn eveneens familieleden met een vergelijkbare bloemvorm. De talrijke bloemknoppen staan tezamen in pluimen die zich al vóór de winter vormen. Die lichtbruine pluimen vallen de gehele winter sterk op. Behalve de bloemknoppen zijn in deze periode overigens ook de zaaddozen opvallend aanwezig. Gedurende de zomer zijn die ‘noten’ nog heldergroen maar valt het blad eenmaal van de boom dan kleuren ze roestoranje tot bruin. Naarmate ze rijpen wordt het omhulsel donkerder. In de laatste fase barsten de zaaddozen dan open en komt er niet de verwachte noot maar een groot aantal kleine gevleugelde zaden vrij. Kenmerkend voor het wintersilhouet van de boom is ook de open structuur met de relatief dikke takken die weinig zijhout hebben. Het blad van P. tomentosa is groot en doet denken aan dat van Catalpa. Het blad is echter tegenoverstaand, dit in tegenstelling tot Catalpa waar het blad vaak in groepen van drie staat. Eenmaal uitgegroeid is het blad circa 25 cm lang en aan de bovenzijde dofgroen. De onderzijde is grijzig groen. Zowel boven- als onderzijde hebben een lichte beharing. De Anna Paulownaboom groeit tot net iets boven de 10 meter hoogte. De min of meer ronde kroon kan daarbij een breedte van circa 9 meter halen. Het is dus duidelijk een boom voor de wat grotere tuin of voor park en plantsoen. Nadeel is zijn gevoeligheid voor nachtvorst. Daalt het kwik flink onder nul dan kunnen zowel de toppen van de twijgen als de bloemknoppen bevriezen. Na zo’n winter mag al het dode hout weggesnoeid worden want de boom verdraagt snoei bijzonder goed. Wie het alleen te doen is om de indrukwekkende grote bladeren kan de plant jaarlijks aan het begin van het voorjaar tot net boven de grond afknippen. Daarna schieten de jonge scheuten snel tot ruim 2 meter hoogte de lucht in en waarna zich een grote hoeveelheid extra groot blad vormt. Bloemen blijven dan uiteraard achterwege.

gaan die planten nu eigenlijk naar toe en hoe komen ze op hun plaats van bestemming? Veel planten en bomen vinden hun weg uiteindelijk naar het buitenland. Nederland heeft in de boomkwekerijsector een unieke positie in Europa. Nederland is namelijk het enige land in Europa waar de export groter is dan de binnenlandse afzet. In Nederland kennen we diverse boomteeltregio’s, te weten Boskoop, Opheusden, Venlo, Midden-Brabant en Zundert, waarbij Zundert qua oppervlakte zelfs de grootste boomkwekerijgemeente van Nederland is. Niet gek dus dat hier zoveel verkeer rondrijdt! In Zundert (en omgeving) wordt een groot assortiment planten en bomen gekweekt. Van oudsher staan we bekend als bos- en haagplantsoen regio, maar dit beeld is inmiddels achterhaalt. In onze regio wordt eigenlijk alles gekweekt, van sierheesters, coniferen, rozen en vaste planten tot laan- en parkbomen. Alleen fruitbomen zien we in onze regio niet zo veel. Van deze productie vindt dus veel zijn weg – direct of indirect – naar het buitenland. Direct via de boomkwekers zelf en indirect via de handelaren die in Zundert en andere boomteeltregio’s gevestigd zijn. Grote partijen planten worden meestal direct bij de kweker gekocht en afgehaald, kleinere partijen planten worden door klanten in binnen- en buitenland vooral gekocht via de handelaren. De afnemers zijn bijvoorbeeld tuincentra, hoveniers en gemeenten. Treeport Services, de logistieke tak van Treeport, zet zich in om het verzamelen van deze (kleinere) partijen planten beter te coördineren zodat er minder verkeer door de straten rijdt. Voorheen brachten de kwekers in Zundert de planten zelf naar de Zundertse handelaar toe. Tegenwoordig kiezen zij er steeds meer voor om de planten door de Treerun op te laten halen en te verzamelen op de Hub (de centrale op- en overslag-

Een beurs doet verkopen. Ziet u voor uzelf ook kansen op een markt zonder daarbij zelf actief te zijn? Kom dan meedenken en meedoen aan het Treeportcafé. Alle kwekers zijn welkom want we kweken allemaal een prachtig product voor vele markten. Gezamenlijk diesel inkopen. Treeport inventariseert de behoefte aan collectieve inkoop en is in gesprek om maximaal ledenvoordeel te krijgen. Doet u mee?

BEDRIJF UITGELICHT:

Boomkwekerij Ron van Opstal BV Bedrijfstype: Pot- en containerteelt Plaats: Zundert Sortiment: Sierheesters voor de visuele markt Heeft u participaties van Treeport: Ja Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: Bijna elk jaar brengen we 1 of 2 nieuwe soorten op de markt. Wat vindt u mooi aan het vak: Niets is voorspelbaar en het is leuk om daar op in te spelen. Wat is uw favoriete boom: Leucothoe axillaris ‘Curly Red’

Opbrengst voor Stichting Arise and Shine Uganda

22 januari 1988-22 januari 2013

Benefiet-evenement een groot succes

Opbrengst van de geslaagde benefietdag bij Skidôme Rucphen.

Op 11 mei vertrekt Anouk Arts namens

Op 18 april Treeportcafé inlopen vanaf 19.30 uur, start om 20.00. café Den Hoek Zundert. Alleen voor leden Treeport.

Wij nemen deel aan de openboomkwekerijdag op 16 juni a.s.

Tekst: Emiel van den Berg

RUCPHEN - Oegandese kinderen van stichting ‘Arise and Shine Uganda’ (AASU) stonden zaterdag 13 april centraal binnen Skidôme Rucphen en Café-Restaurant de Nederlandse Alp. Ruim zeventig gasten genoten van een geheel verzorgde benefietmiddag welke ruim € 5000,- heeft opgeleverd.

plaats) welke is gevestigd op het CLTV-terrein. Hier kunnen klanten hun bestelling in één keer ophalen. Het voordeel voor de boomkweker zit vooral in het niet meer zelf weg hoeven te brengen van de planten waardoor hij meer tijd over houdt voor de eigen bedrijfsvoering. Daarnaast krijgt hij per dag minder verschillende vrachtwagens op zijn erf, wat ook tijdsbesparingen en meer rust op het bedrijf oplevert. De handelaar (veelal uit andere boomteeltregio’s uit Nederland en België) hoeft niet meer zelf alle kleine partijtjes op te halen bij de diverse kwekers, maar kan alles op de Hub in een keer ophalen. Dit scheelt hem kosten én tijd. Het mes van Treeport Services snijdt dus aan twee kanten: inwoners van de gemeente Zundert ondervinden steeds minder overlast van vrachtverkeer en de boomkwekerijsector heeft de mogelijkheid om de planten gestructureerder en goedkoper op de eindbestemming te krijgen. En last but not least zorgt de Treerun voor CO2-reductie en dat is in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen zeker niet onbelangrijk!

stichting AASU naar Oeganda om met het opgehaalde bedrag een uniek project uit te voeren. Gedurende een maand neemt Anouk ruim driehonderd kinderen mee voor educatieve maar vooral leuke trips in eigen land. Het overige geld wordt gebruikt voor het aanschaffen van een melkkoe en driehonderd kippen voor verse melk en eieren. Het benefiet evenement bestond uit diverse activiteiten en vermaak voor jong

en oud. Naast de gasten die zich hadden aangemeld voor deze dag, werden ook de gasten van Skidôme Rucphen en de Nederlandse Alp aangesproken om het project te steunen. Zij konden lootjes trekken en kans maken op diverse prijzen en de strijd aan gaan bij het ijspegelvangen. De zeventig gasten werden in de namiddag ontvangen met een kopje koffie en apfelstrüdel, om vervolgens het welkomstwoord van Anouk Arts te aanschouwen. Het project en doel werden nader toegelicht en de gasten kregen een beter beeld toen Renée Heijs haar ervaringen van vorig jaar deelde met foto’s en bewegende beelden. Zij heeft ook vrijwilligerswerk verricht voor AASU in 2012. Na het officiële gedeelte gingen de gasten de strijd aan in de IceKart race of bij de GlowGolf wedstrijd. De finalisten werden beloond met een prijs die tijdens de barbecue werd uitgereikt. De dag werd afgesloten met een Après-Ski feest in de bierstube van de Nederlandse Alp. Een zeer geslaagde dag met een mooi eindresultaat van € 5.060,- als opbrengst. Tot het vertrek van Anouk Arts is het mogelijk om donaties te geven. Halverwege mei gaat het project plaats vinden en is te volgen via Facebook en op www.denederlandsealp.nl PAGINA 10

25 jaar basisschool Maria Goretti St. Willebrord SINT WILLEBROD - Van 23 t/m 26 april staan wij stil dat onze basisschool al weer 25 jaar gevestigd is aan de Pastoor Bastiaansensingel 21. Op dinsdag 22 januari werd hierbij stilgestaan met een ballonnenwedstrijd voor de kinderen en onthulling van ons nieuwe logo van de school. Vanaf dinsdag 23 t/m 26 april gaan wij het vieren met iedereen die de afgelopen jaren betrokken zijn geweest en nu verbonden zijn met onze school. Wij beginnen op: Dinsdag 23 april Van 18.30-20.30u een receptie in de middenruimte van onze school. Lekker bijpraten met oud-leerlingen, (oud) leerkrachten, (oud)bestuursleden van medezeggenschapsraad /oudervereniging/ schoolcommissie etc. Dit onder genot van

een drankje/hapje en de nodige herinneringen. Woensdag 24 april Oranje dag op de school voor de leerlingen: iedereen is vandaag gekleed in het oranje. Oude kinderspelen, eten op school, Maria Goretti got talent en een voorjaarsmarkt staan vandaag centraal. Donderdag 25 april White sensation op de school: iedereen is vandaag gekleed in het wit. Met het instuderen van een dans en een flashmob gaan de leerlingen deze dag aan de slag. Vanaf 14.45u een groots optreden voor alle ouders/verzorgers/opa’s/oma’s etc. op het schoolplein. Vrijdag 26 april Viering van de verjaardag van de leerkrachten met daarbij een optreden van Jo de Rijke met de voorstelling ‘Later als ik groot ben’.

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL
STOP NU MET ROKEN 6723180(752.(1

Magazine 216=20(5

Ć&#x201D; slagingspercentage90,5% , 90,5% Ć&#x201D; Hoogste Hoogste slagingspercentage, x Hoogste slagingspercentage, 90,5% methode -> Ć&#x201D; Ć&#x201D; Nieuwste Nieuwste methode ->Luxopuncture Luxopuncture x Nieuwste methodedoor -> Luxopuncture Ć&#x201D;Blijvend vergoed alle Zorgverzekeraars Ć&#x201D; Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012!!!

,68,7

x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

(Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG RBNG) therapeuten Ć&#x201D;EHKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijenVBAG en RBNG Ć&#x201D; 3x behandelingen vanvan 2020minuten Ć&#x201D;Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s HQSLMQORRV 3 behandelingen minuten x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos DEFINITIEF AFSLANKEN, Ć&#x201D;/X[RSXQFWXUHRRNMENOPAUZE, Ć&#x201D; Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s en pijnloos x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Ć&#x201D; Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE Alle CHRONISCHE KLACHTEN, BURNOUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID

Bekijk onze aanbiedingen snel online op www.bomont.nl

Heren trui van â&#x201A;Ź 69,95 voor â&#x201A;Ź 59,95

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN (WWHQ/HXU 

DOMBURG

GOES

MIDDELBURG

RENESSE

TERNEUZEN

ZOUTELANDE

ETTEN-LEUR

OOSTSTRAAT 1

GROTE MARKT 1

MARKT 73

HOGEZOOM 171

NOORDSTRAAT 109

LANGSTRAAT 13

WINKELCENTRUM 16

(WWHQ/HXU  %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV

, G I L E D R O O V D J I ALT

! D E O G D J I T L A B LI JV E N D

VERLAAGD -17%

-20% v an 7.49

Ossenhaastournedos 280 g

5.

99

Kippenvleugeltjes

van 2.79

750 g

Lekker naar buiten!

2.

69

van 5.89

Hollandse biefstuk 500 g

4.

89

v an 1.99

Zalmvissticks 300 g

1.79

Vanaf woensdag 17-04-2013

Potgrond

v 20 l

Geraniums of fuchsiaâ&#x20AC;&#x2122;s

0.99

v4 stuks 99

3.

Dames en heren inline skates

34.

99

Versaanbieding!

Mini smaaktrostomaten 500 g

v an 1.29

Kinder inline skates

24.

0.

Appelen Junami

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

SHOW AFKE ROOMKEU URKE K UKEN ENS & S TOT

75% KORT ING

1 kg

van 2.49

1.

29

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 17-04-13 t/m dinsdag 23-04-13.

â&#x201A;Ź195,ak

-48%

69

v.a.

oelb incl. sp

* Vanaf woensdag 17-04-2013

-47%

eukenKeller k en blokk

99

Keller Fabrieks Outlet Atoomweg Roosendaal, achter Keller Keukenfabriek info@kellerfabrieksoutlet.nl www.kellerfabrieksoutlet.nl

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Openingstijden: Donderdag: Vrijdag: Zaterdag:

10.00 - 16.00u. 10.00 - 16.00u. 10.00 - 16.00u.

N DE CT VA DIREABRIEK!!! F


College(t)weetjes

Week 16 17 april 2013

‡ Op vrijdag 19 april zullen de wethouders John van Hal, Martien de Bruijn en René Lazeroms samen met een aantal ambtenaren deelnemen aan de Dorpenquiz in zaal Broer en Zus te Rucphen. ‡ Wethouder Martien de Bruijn is op maandag 22 april aanwezig tijdens de kennismakingsbijeenkomst van de Week van de brede school in het Dienstverleningscentrum Rucphen aan de Binnentuin te Rucphen. ‡ Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr en wethouder Martien de Bruijn zijn aanwezig bij het afscheid van dijkgraaf J. Vos van waterschap Brabantse Delta in de Sint-Janskerk te Roosendaal.

Gemeentelijk nieuws ‡ V anwege onderhoud aan de sportvelden zal het voor publiek toegankelijke trapveld bij de sportvelden van SV Sprundel tijdelijk worden afgesloten. Het veld is de komende 6 weken niet beschikbaar. ‡ 2HIHQLQJ.RQLQNOLMNH/DQGPDFKW van 19 t/m 26 april 2013. Ook zijn er oefeningen op 23 t/m 24 april 2013 en in de nacht van 22 op 23 april en van 23 op 24 april a.s. ‡ Vanaf maandag 22 april t/m 26 april zal de Vorenseindseweg vanwege reconstructie dagelijks van 07.00 uur tot 17.00 uur voor een gedeelte afgesloten zijn. Het betreft het gedeelte vanaf de Pauwestraat tot aan de Zundertseweg (N638) te Sprundel. ‡ De vastgestelde besluitenlijst van het college (d.d. 2 april 2013) ligt ter inzage. De besluitenlijst is ook te raadplegen via www. rucphen.nl (klik bij “Gemeente” op College van B & W).

Bewonersavond Schijf De Ontwikkelingsgroep Schijf organiseert op maandag 22 april 2013 in gemeenschapshuis D’n Hoge Dries een informatieavond over afronding van de dorpsplannen. Tijdens deze avond belicht de ontwikkelingsgroep de behaalde resultaten van de Integrale dorpsontwikkeling (Idop). Inwoners van Schijf zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! De avond begint om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. Op 17 april ontvangen alle inwoners van Schijf een nieuwsbrief met informatie over de gerealiseerde projecten.

Commissievergaderingen Op 23 en 25 april 2013 vergaderen de raadscommissies Maatschappelijke Aangelegenheden (MA), Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu (EROM) en Algemeen Bestuur en Middelen (ABM) in de raadzaal van het Dienstverleningscentrum. Hieronder vindt u de belangrijkste agendapunten van elke commissie. De agenda met volledige stukken kunt u inzien op het gemeentehuis en per commissie downloaden via www.rucphen.nl/raadsinformatie. MA 23 april 2013 om 19.30 uur ‡ Besluit contractverlenging Hulp bij het huishouden. ‡ WVS-groep rapportage 2012, 4e kwartaal. ‡ Evaluatie Brabants gemeentelijk dementiebeleid 2012 in beeld. EROM 25 april 2013 om 18.30 uur ‡ Raadsvoorstel Aanvullend voorbereidingskrediet voor de Omleiding/Ontsluiting Nijverhei. ‡ Ontwikkeling Binnentuin. ‡ Groenzone De Nijverhei. ‡ Starterslening. ABM 25 april 2013 om 20.30 uur ‡ Rapporten onderzoeken artikel 213a, 2012 (onderzoek Vergunningverlening Algemene Plaatselijke Verordening). Spreekrecht Tijdens de vergaderingen van de raadscommissies en de gemeenteraad heeft u spreekrecht. Dit houdt in dat u aan het begin van de vergadering uw mening kunt geven over onderwerpen die op de agenda staan. Meer informatie kunt u terugvinden op www. rucphen.nl/spreekrecht of kunt u opvragen bij de raadsgriffier Roland van Pareren, tel. (0165) 349520.

Zakelijke beschrijving exploitatieovereenkomst De gemeente Rucphen (hierna te noemen: de gemeente), heeft op 19 maart 2013 een exploitatieovereenkomst, als bedoeld in artikel 6.24 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), gesloten met Rooms Katholiek Kerkgenootschap in Nederland, woonachtig te Sint Willebrord (hierna te noemen: de Verzoeker). De overeenkomst heeft betrekking op een bouwplan nabij Pastoor Bastiaansensingel 4b, te Sint Willebrord, kadastraal bekend gemeente Rucphen, sectie D, nummer 8682 (ged.). Het bouwplan voorziet in de realisatie van een parochiecentrum met mortuarium/uitvaartcentrum. Om dit bouwplan planologisch mogelijk te maken, is op grond van artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3 van de Wabo vergunning met een afwijkingsbesluit van het bestemmingsplan in procedure. Het ontwerp besluit is vanaf 28 maart 2013 in procedure gebracht.

Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl

Korte beschrijving van de inhoud van de overeenkomst Als gevolg van het bouwplan moet de gemeente kosten maken. In de overeenkomst zijn afspraken gemaakt met de Verzoeker, waarmee het verhaal van deze kosten op de Verzoeker voldoende is verzekerd. Een dergelijke overeenkomst is een wettelijke voorwaarde om bij een herziening of afwijking van het vigerende ruimtelijke regime af te kunnen en mogen zien van het anders verplicht vast te stellen exploitatieplan. In de overeenkomst is o.a. afgesproken: ‡ ' DW KHW ULVLFR YDQ DIORRS YDQ SODQRORJLsche procedures voor rekening van de Verzoeker komt en dat de gemeente in dat kader wel een inspanningsverplichting op zich neemt; ‡ ' DW GH YHU]RHNHU GH GRRU GH JHPHHQWH te maken kosten voor de totstandkoming van de door hem gewenste planologische maatregelen aan de gemeente voldoet;

‡ ' DW HYHQWXHHO WRH WH NHQQHQ WHJHPRHW koming(en) in planschade op de Verzoeker worden verhaald. Het betreft een overeenkomst tussen partijen op basis van het burgerlijk recht. Het betreft een overeenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wro. Daarmee is het geen besluit in de zin van het bestuursrecht en staat er voor derden geen bezwaar of beroep tegen open.

Inzage en reacties Omgevingsvergunningen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Regulier verleend: bezwaar Tegen een verleende vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en

Aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Afwijken van bestemmingsplan Plaatsen van 10 stacaravans t.b.v. het tijdelijk huisvesten van seizoensarbeiders

Aanvraag Zurendonksestraat 6, Sprundel

10 april 2013

Kraaihei, Rucphen

11 april 2013

Kaaistraat 80, St. Willebrord

10 april 2013

Bouw en in- en uitrit Bouwen van een bedrijfspand Bouw Een carport

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Bouw en afwijken van bestemmingsplan

Verzonden

Legaliseren van een recreatieverblijf Oprichten van een kas

09 april 2013 10 april 2013

de Oliepot 9, Rucphen Waterstraat 19, Sprundel

Afwijken van bestemmingsplan Vestigen van pedicure-nagelstyling salon

Klaproosstraat 4, St. Willebrord

12 april 2013

Bouw Legaliseren van een tunnelkas

Jasperheide voetpad/Vaartweg, St. Willebrord

08 april 2013

Evenementenvergunning Verzonden

Koningsspelen op vrijdag 26 april 2013 van 07.00 uur tot 15.00 uur op en nabij het terrein van Sint Martinusschool te Rucphen. Tijdens het evenement zullen de St. Martinusstraat en de Burgemeester Antonissenstraat rondom de school worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Feestweekend 14 t/m 16 juni 2013

Oranjecomité Rucphen

V.V. DIOZ, Bosschenhoofdseweg 4, Zegge

week 16 2013

week 16 2013

adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De vergunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk. Evenementenvergunning Indien u het niet eens bent met het evenement of de wegafsluiting, kunt u binnen zes weken na de dag van publicatie een schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Een bezwaar schorst de werking van het besluit niet op. Indien u het besluit wilt schorsen, kunt u gelijktijdig met uw bezwaar een verzoek indienen om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter te Breda, Postbus 90006, 4800 PA te Breda. Bestemmingsplannen Ontwerp: zienswijze Ter inzage met ingang van 18 april 2013 gedurende een termijn van zes weken (t/m 29 mei 2013) tijdens openingstijden. Ook digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening, www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatie NL.IMRO.0840.2585KO001ON01). Gedurende bovenstaande termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het indienen van een mondelinge zienswijze is uitsluitend mogelijk na het maken van een afspraak met de afdeling Ruimte, telefoon 0165-349500.

COLOFON De De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Binnentuin1, 4715 RW Rucphen www.rucphen.nl Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl Openingstijden Loop binnen zonder afspraak: elke werkdag 08.00 - 12.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Of maak een afspraak: elke werkdag 08.00 - 17.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Storingen: 0165–349649

Bestemmingsplannen

Ontwerpbestemmingsplan Hooghei II Inhoud in het kort

Locatie

Fase

Heeft tot doel te voorzien in de bouw van 12 woningen, waaronder enkele zogenaamde Ruimte voor Ruimte kavels.

Grenst aan de Ontwerp Hoefstraat en de bestaande bebouwing aan de Waegemaekerstraat te Zegge

Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van het college van B&W via Twitter: @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @r_lazeroms wethouder @mj_debruijn wethouder @j_vanhal wethouder


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN VOORJAAR2013

HUIS&TUIN EDITIE ROOSENDAAL EN RUCPHEN

Buiten leven steeds aantrekkelijker Laten doen of zelf doen

Woonmode trends Op blote voeten door het huis lopen?


   

   

     W        

        !   "  #   $  %&  & '()*&+)+,++ -  & -

Erop-uit-demonstratiedagen Vrijdag 19 en zaterdag 20 april Rollators, scooters, rolstoelen en 2-in-1. Kijk welk hulpmiddel dat bij Ăş past. Tijdens de demonstratiedagen ontvangt u bij aanschaf van een rollator een gratis stokhouder en bij een rolstoel of scooter een gratis tas. Niet i.c.m. andere kortingen. Wij verwelkomen u graag!

www.timmersmedizorg.nl Kade 51 Roosendaal tel. 0165-560609 ma. t/m vr. 8.30 - 17.30 uur / za. 10.00 - 15.00 uur

  


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

COLOFON HUIS&TUIN voorjaar 2013 Dit is een speciale uitgave van Uitgeverij de Bode

Ga het huis uit en geniet van het zonnetje

Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Tel. 076 599 81 11 Fax 076 599 81 99 www.internetbode.nl 23/$*( 480.000 exemplaren

Eindelijk is de lente begonnen en wat zijn we er aan toe. 9RJHOWMHVJDDQZHHUĂ XLWHQ:HKHEEHQHUZHHU]LQLQ3ODQWHQ EHJLQQHQWHJURHLHQHQHUYHUVFKLMQHQEODDGMHVDDQGHERPHQ +HWZRUGWZDUPHUHQGH]RQODDW]LFKVWHHGVPHHU]LHQ:H GRHQDQGHUHNOHGLQJDDQZLOOHQKHWLQWHULHXUYHUDQGHUHQHQ GHWXLQRSNQDSSHQ:H]LMQZHHUYUROLMNDFWLHIHQWRHDDQLHWV QLHXZVHQNOHXUULMNV

Voor u ligt de Huis&Tuin-special. Wij vinden het een echte lente Bode. Met plezier hebben we trends en tips op verschillende gebieden verzameld. Er word gewerkt met veel kleurtjes, dus breng het lentegevoel in huis. De kleur van 2013 is smaragdgroen. De meest voorkomende tint in de

9(5635(,',1*6*(%,('

natuur is groen, het menselijk oog

Gemeente Roosendaal en Rucphen

ziet er meer van dan iedere andere kleur. Deze krachtige en wereldwijd

$&48,6,7,(

aantrekkelijke tint is gemakkelijk te

Eduard van Elsacker, John van Aert

vertalen naar mode en interieur. Wat we ook veel zien in mode en interieur

5('$&7,(

zijn de pasteltinten die gemakkelijk

Kimberly Nouws

te combineren zijn. Een totaal nieuw FOTOâ&#x20AC;&#x2122;S

interieur is voor velen niet haalbaar.

Perscentrum Wonen

Vernieuwen en opknappen kan vaak

Bloemenbureau Holland

wel. Wij wensen u veel inspiratie en hopen met deze lente Bode aan uw voorjaarsgevoel bij te dragen.

230$$.(19250*(9,1* Jan Bastiaenen '58.

Drukkerij Vorsselmans BV Tel. 076 599 81 11 9(5635(,',1* Axender Roosendaal Tel. 0165 57 82 22

Weer erop uit!

Kom naar de demonstratiedagen op 19 en 20 april bij Timmers Medizorg

Het voorjaar is weer begonnen en iedereen gaat HUZHHUJUDDJRSXLW(FKWHULVGLWQLHWYRRULH GHUHHQYDQ]HOIVSUHNHQG%HQLNĂ&#x20AC;WJHQRHJRPGH KHOHGDJWHORSHQHQQHHPLNGHUROODWRUPHH"2I ]DOLNKHW]HNHUHYRRUKHWRQ]HNHUHQHPHQHQ GHVFRRWPRELHORIGHUROVWRHOSDNNHQ"

Sommige vragen hoef je niet meer te stellen, want de

Laat u op 19 en 20 april informeren in onze winkel en kom

stijlvolle Rollz Motion kun je in een handomdraai verande-

kijken naar ons uitgebreide assortiment rollators, scooters

ren van rollator naar rolstoel en weer net zo gemakkelijk

en rolstoelen. Kies

WHUXJ(QEHQWXZHOĂ&#x20AC;WJHQRHJRPGHKHOHGDJWHORSHQ

het hulpmiddel dat

dan kunt u ook kiezen voor de designrollator Topro Troja

bij u past en maak

2G Premium. Deze rollator heeft alles wat u nodig heeft:

van uw dagje uit of

lichtgewicht, hulpje om drempels te nemen, luxe tasje en

vakantie een onbe-

zelfs verlichting en een valalarm.

zorgde ervaring.

Lukt het lopen niet meer en wilt u er toch zelfstandig op XLWGDQNXQWXRRNNLH]HQYRRUHHQ7UDYHOX[,QĂ&#x20AC;QHRQ

U bent van harte

Deze luxe uitgevoerde scootmobiel is geschikt voor actief

welkom bij Timmers

gebruik met een medisch verantwoorde vering en heeft op

0HGL]RUJGHNRIĂ&#x20AC;H

een volle accu zoâ&#x20AC;&#x2122;n 40 km bereik.

staat voor u klaar!


Machinaal Timmerbedrijf

G. van Trijp

SPECIALIST IN: Hardhouten deuren, ramen, kozijnen en wat voor uw bouw of verbouwing nodig is. O.a. Balkhout, plaatmateriaal. Tevens schaven, zagen en frezen. CANADASTRAAT 4 4711 RG ST. WILLEBRORD TEL.: 06 53498628 WWW.TIMMERBEDRIJFGVANTRIJP.NL

cube2cube 2cube is de nieuwste trend op het gebied van strakke, moderne meubels. Het zijn hoogwaardige kubus meubelen in diverse kleuren waardoor ze in elk gewenste interieur passen, denk bijvoorbeeld aan onze sta tafels en krukken in een cafĂŠ of onze bankjes en bijzettafeltjes voor in uw wachtruimte, of gewoon voor U thuis!

showroom weggezet en hebben er al zoveel leuke reacties op gehad dat het nu is uitgegroeid tot een heuse webwinkel die eind april gelanceerd zal gaan worden www.cube2cube.nl . De maten van de kubussen zijn helemaal op elkaar afgestemd zodat je ze voor meerdere doeleinde kunt gebruiken, ze zijn zeer stevig en robuust gemaakt van MDF en helemaal zonder

Foto 3

naden afgewerkt. Door de meubelspuiterij worden ze vakkundig gespoten in leuke trendy kleuren in een zeer hoogwaardige lak, alle zijden zijn in de kleur dus aan alle kanten

zuil om thuis dat mooie beeldje of plant tot zijn perfecte

bruikbaar, wij hebben 10 standaard kleuren waar je uit kunt

De kubus van 1 meter hoog kan je weg zetten als zuil , maar

recht te laten komen, of voor uw bedrijf op bijvoorbeeld een

kiezen die binnen 5 werkdagen geleverd kunnen worden,

hij kan ook platgelegd worden en gebruikt worden als salon-

beurs of winkel om uw product echt te laten opvallen!

daarnaast is op aanvraag en een geringe bijbetaling iedere

tafel als je daar 2 kleine kubussen tegen aanzet van 50 cm

kleur mogelijk, hiervoor hanteren wij een levertijd van 14

dan heb je weer een grote salontafel van 1 meter bij 1 meter

dagen. ze kunnen in een kleur als set bij elkaar gezet worden

en als je die dan weer in een andere kleur besteld heb je een

in een mooie hal van je woning of van je bedrijfspand of je

zeer trendy salontafel, die je als je een feestje hebt weer

kan zelf gaan spelen doormiddel van de kleuren door elkaar

groter kunt maken of juist weer rechtop kunt zetten zodat je

te gaan gebruiken zelfs in je eigen bedrijfskleuren kunnen

meer ruimte in je kamer hebt. De kubus van 75 hoog kan ook

ze gespoten worden.

als barkruk gebruikt worden hij is sterk genoeg om erop te

Prijzen vanaf â&#x201A;Ź 83.36

Ook zijn onze cube2cube kubussen perfect te gebruiken als

gaan zitten, zo kun je talloze mogelijkheden verzinnen met deze zeer fraaie gekleurde blokken. Ze kunnen overal in je

Foto 1

huis erg goed van pas komen, als bijzettafel bij je bank, in je NHXNHQPHWMHNRIĂ&#x20AC;HDSSDUDDWHURSDOVQDFKWNDVWMHRI]RDOV hierboven al vermeld als barkruk of als statafel. Ook kunnen ze heel fraai zijn voor je bedrijf of voor op een beurs als presentatie zuil in je eigen kleuren zoals jij het wilt Foto 2

hebben, in een winkel staan ze ook heel fraai bijvoorbeeld om die mooie hippe schoenen te promoten die je graag wilt verkopen, of om dat ene boek wat zo goed gaat mooi naar voren te laten uitkomen. Bent u nu al geintereseerd in onze kubussen voor onze

Cube2Cube is een onderdeel van Meubelspuiterij Roosen-

website gelanceerd is komt u dan gerust geheel vrijblijvend

daal, omdat wij veel aanvragen kregen van mensen die vroe-

een kijkje nemen in onze showroom waar wij verschillende

gen waar ze een plantenzuil of een kubus tafel konden laten

De grootste van 120 hoog kan heel eenvoudig als je een

opstellingen hebben staan.

maken zijn wij na gaan denken en kwamen we op dit zeer

feestje hebt ook als statafel gebruikt worden, en als het

Cube2Cube

leuke idee, het maken en spuiten van kubussen in diverse

feestje voorbij is zet je hem weer gewoon terug in je woon-

Hoge Bergen 9, 4704 RH Roosendaal. Tel 06-30424769

afmetingen en kleuren, we hebben ze bij ons bedrijf in de

kamer met je mooie plant of beeld erop.

www.cube2cube.nl


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

De woonmode volgt de kledingmode. U ziet dit terug in de trends van het seizoen. U hebt verschillende stijlen en karakters. Bij elk karakter past een stijl. Soms passen stijlen bij meerdere karakters. In dit seizoen kunnen stijlen met elkaar gecombineerd worden voor een bijzonder effect.

WOONMODEtrends Love Luxury (HQFRPIRUWDEHOLQWHULHXU(HQĂ&#x20AC;MQHEDQNPRRLHHHWWDIHOHQGHMXLVWHYHUOLFKWLQJ/X[H zie je in deze trend terug in de rijke materialen zoals satijn, zijde, glas en koper. In de kleuren en texturen kunt u luxe creĂŤren. Klassieke vormen, retro meubilair en glans mag niet ontbreken. De kleuren voor deze trend zijn chocolade bruin, taupe, camel, oranje en aubergine. Goud, zilver en koper geven extra glans.

Play It Een huis om in te wonen, een interieur is om mee te spelen. Meubelen, textiel, verlichting en accessoires verrassen met een perfecte mix van functionaliteit, humor, creativiteit en duurzaamheid. Een strak lijnenspel is hier belangrijk. Een zwart witte basis samen met verschillende trendy kleuren zoals kobaltblauw, rood en geel zorgen voor een speelse hoek.

Pretty Pastel Deze trend zie je erg veel in de mode terug. De basis is bleek en blond, met licht hout. Pastelkleuren zoals mintgroen, babyblauw en zachtroze zorgen voor zoete accenten. Fluor oranje, zonnebloemgeel, fel aqua en fuchsia geven een pittig resultaat. Het toepassen van kleurblokken en â&#x20AC;&#x201C; verloop is typisch: van pastel naar fel. Veel materialen komen voor in deze trend. Hout, kunststof, wol en katoen het kan allemaal. De accessoires zijn opvallend. Een bijzonder servies of een zelfgemaakt accessoir doet het goed in deze trend.

Go Green Er wordt een basis in wit gecombineerd met baby blauw, fris groen, zacht geel, licht grijs en camel. De vormen zijn luchtig zoals draadstoelen, buisframe meubelen en open stellingkasten. Het meubilair is basic in kleur en vorm. De perfecte ingrediĂŤnten zijn hout, staal en leer. De accessoires zijn duurzaam. Neem een lamp van gerecycled papier RIPDQGYDQJHUHF\FOHGHSHWĂ HVVHQ'H originele plantenpotten mogen hier niet ontbreken.


“Verr ijk u w bu ite nle ve n”

Nieuw in Breda € 25,40

Wandtegel Vloertegel

€ 33,90

- 25%

400 soorten Wandtegels en Vloertegels direct uit voorraad leverbaar

Rubiclean ECO Wasboy + spons + inwasspaan + sponsspaan

Wandtegel

Palletprijs vanaf 34 m2

Prijs losse dozen

€ 21,50 per m2

€ 19,95 per m2

Pamesa 60 x 60 Brabant of Nordstone

Tegellijm 25kg zak - 11 %

Palletprijs vanaf 43 m2

Prijs losse dozen

€ 11,50 per m2

€ 22,50

Mooie lente-aanbiedingen op onze vernieuwde site www.du-bois.nl

€ 19,95

€ 9,95 per m2

Grohn 30 x 50 Marmer Beige of Grijs

OPENINGS WEEKEND Grenssteen 21 4815 PP Breda Tel. 076 - 54 311 90 Achter de Praxis MegaStore Breda

20 - 21 april zaterdag 09.00 - 17.00 uur

zondag 10.30 - 16.00 uur

www.tegelmegastore.nl

Du Bois Sierbestrating & Tuintechniek Rucphenseweg 49a, Zundert (t.o. Abdij) T. 076 - 597 3201 - www.du-bois.nl

tuinaanleg | sierbestrating | waterpartijen | veranda’s buitenkeukens | tuinverlichting | terrasverwarming tuinaccessoires | inspirerende showtuin

KONINGINNEDAG 30 APRIL & 1 MEI

Lentekriebels

OPEN Nu het voorjaar begint is het tijd voor een opfrisbeurt van de tuin. Dit kunnen wij voor u verzorgen met ons bedrijf en helemaal naar uw wensen. Samen met u kunnen wij een plan bedenken om de tuin zo te maken dat u daar het gehele jaar weer van kan genieten. In de tijd van bezuinigen denken wij ook met u mee door b.v. het materiaal dat nu in de tuin ligt te hergebruiken eventueel aangevuld met wat nieuw materiaal. Dat bespaart kosten voor het laten afvoeren van materiaal wat nu aanwezig is en u hoeft geen nieuw materiaal aan te schaffen. Ook kunnen wij alles op gebied van beplanting en grassen verzorgen voor u. Kortom alles wat nodig is om te relaxen na een dag hard werken of in het weekend lekker van te genieten is bij ons mogelijk. Vrijblijvend komen wij graag bij u langs om vragen over de tuin te beantwoorden.

Kristallaan 23, 4761 ZC Zevenbergen T. 0168 - 755 298 M. 06 - 54 36 49 84

www.vens-bestratingen.nl

In Belgie nog steeds echt sterke

ONKRUID BESTRIJDINGSMIDDELEN (1 behandeling per jaar volstaat)

Tuincentrum

Moerkantsebaan 180 - 182 2910 Essen - Belgie Tel. 0032 - 3 667 50 55

Moerkant

Open van 9.00-18.00 uur Zondag 10.00 - 16.00 uur Maandag gesloten

ELKE ZONDAG OPEN


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

Buiten leven steeds aantrekkelijker Een trend die er ook nog in 2013 is, de buitenkeuken. Breng een mediterrane sfeer aan in uw eigen tuin. U ziet steeds meer dat binnen en buiten samensmelten tot een geheel. U leeft buiten, woont buiten en kookt buiten. De tuin wordt nu gezien als een extra kamer waar u

Sfeer

steeds meer, vaker en langer gebruik van wilt maken.

De tuinhaard is een goede toevoeging voor de tuin.

Mocht het slecht weer zijn dan kunt u dat oplossen

Een tuinhaard maakt de dagen in de lente, zomer en

door een overkapping te plaatsen. Als het koud is

herfst langer. U kunt namelijk nog heerlijk bij een

kunt u met terraskachels of een open haard gaan

warme buitenkachel zitten terwijl de zon al lang on-

werken. In de tuin laat u zien wie u bent. U kunt

der is. Lekker met een wijntje op het terras, kijken

er uw karakter en persoonlijkheid laten spreken.

naar de vlammen. In Nederland heeft u de kans dat

De tuin is nu veel belangrijker geworden dan

de zomer tegenvalt, dus met een kachel is het toch

tien jaar geleden. Mensen kiezen steeds vaker

Ă&#x20AC;MQRPQRJHYHQEXLWHQWH]LWWHQ=RODQJKHWGURRJLV

voor een tuin die perfect is afgestemd op hun

kan de tuinhaard de warmte geven die de zon soms

persoonlijke wensen, leefsituatie en interesses.

weigert te geven. Het is een vooroordeel dat een

Tegenwoordig denken we meer aan onszelf.

tuinhaard duur moet zijn. Een tuinhaard is er al vanaf

Het maakt niet uit wat anderen vinden. De tuin

een paar honderd euro. Dit is inclusief barbecue func-

zegt wie u bent. Verrassender leven doet u

tie. Een aparte barbecue wordt daarmee overbodig,

buiten, in de tuin kan bijna alles. Buiten leven

dit spaart geld uit. Een tuinhaard wat groot? Dan past

is makkelijker, ongedwongen en informeel.

een vuurschaal beter!

Maak je eigen buitenkeuken Â&#x2021; %HGHQNYDQWHYRUHQJRHGZDWXDO OHPDDOZLOW.LHVWXYRRUHHQLQJHERXZGH EDUEHFXHRIOLHYHUHHQYULMVWDDQGH"*DDWX JHEUXLNPDNHQYDQHOHNWULFLWHLW":LOWXVWURPHQG ZDWHULQGHEXLWHQNHXNHQ" Â&#x2021; = RUJGDWGHZDWHUOHLGLQJHQHOHNWULFLWHLWVNDEHOVQLHWEHYULH]HQLQGH winter. Doe ze minimaal zestig centimeter onder de grond. Â&#x2021; : LOWXQLHWGHKHOHWLMGYDQELQQHQQDDUEXLWHQHQDQGHUVRP]RUJGDQ YRRUYROGRHQGHEHUJUXLPWH

Â&#x2021; 8 PRHWHHQGHJHOLMNHYORHULQGHEXLWHQNHXNHQKHEEHQZDQWXZHUNW PHWKHWHVXEVWDQWLHVHQYORHLVWRIIHQ Â&#x2021; $OOHPDWHULDOHQPRHWHQZHHUEHVWHQGLJ]LMQ Â&#x2021; /DDWXJRHGDGYLVHUHQ9UDDJQDDUPRJHOLMNKHGHQ Â&#x2021; :LOWXGHEXLWHQNHXNHQRRNJHEUXLNHQLQGHNRXGHUHPDDQGHQYUDDJ GDQRYHUYHUOLFKWLQJHQYHUZDUPLQJ Â&#x2021; 8NXQWGHEXLWHQNHXNHQOHXNDDQNOHGHQPDDUNLHVGHMXLVWHDFFHVVRLUHV

TEGELOUTLET MEGASTORE Meer dan 100.000 m2 kwaliteitstegels op voorraad!!

40% KORTING

op de gehele stockvoorraad!!

Tegeloutlet Wuustwezel

Bij aanko op elke 10m 2 van tegels

GRATIS z

ak Flexlijm

BREDABAAN 52A - 2990 WUUSTWEZEL (B) - T: +32(0)3.667.69.06 (Aan de Nederlands/Belgische grens van Wernhout naar Wuustwezel) E-mail: tegeloutletwuustwezel@hotmail.com www.tegeloutlet.be Openingstijden: Alle dagen van 10.00 uur - 18.00 uur, zon- en feestdagen 13.00 uur - 17.00 uur

DE GOEDKOOPSTE IN DE GRENSSTREEK!

De specialist in keramische tegels!!


Tot 31 mei 15% VOORJAARSKORTING op alle Jab Anstoetz Meridian en Skyline + collectie HR-design binnenzonwering!

BEZOEK ONZE VERNIEUWDE WEBSITE

WWW.SMIDJE.NL

GALDERSEWEG 94 - 4855 AJ GALDER - NEDERLAND

De mooiste ramen,

deuren & veranda’s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

N E G A URD l 2013

E ag 21 apri D N E OP & Zond ur

.00 u ag 20 7 d 1 r t e t o t a Z .00 van 10

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

BESTE PRIJS BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Maatwerk alle serre’s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

WWW.BRUVO.BE BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERAND$·6‡5$0(1‡'(85(1LQ $/80,1,80 39&

Meer dan 25 jaar ervaring!

2013


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

Laten doen of zelf doen? Verbouwen kan duur zijn, maar dat hoeft niet. Het laten doen hoeft niet direct veel duurder te zijn. Zoek zelf goed uit wat het voordeligste is voor uw verbouwing. Mochten er plannen zijn om het huis goed aan te pakken, dan heeft u misschien iets aan deze tips. Een verbouwing kost energie, maar levert ook extra woonplezier op.

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Maak een draaiboek van de klussen die u wilt gaan doen. Beschrijf de producten. Check bij de gemeente of er een bouwvergunning nodig is. Maak foto’s van de werkzaamheden. Zorg voor noodvoorzieningen (water, gas, elektra). Bekijk de technische installatievoorschriften. Bedenk goed hoeveel stopcontacten en schakelaars u op welke plek wilt hebben. Bezuinig nooit op materiaal. Zorg voor een opgeruimde, goed verlichte en overzichtelijke werkplek. Berg gereedschap na gebruik altijd weer op. Trek na gebruik van elektrisch gereedschap direct de stekker uit het stopcontact. Maakt u gebruik van een verlengsnoer, rol de haspel dan helemaal uit. Kies voor elke klus het juiste gereedschap. Zorg voor een goede bescherming van uw handen, oren, ogen en huid afhankelijk van de soort klus. 'UDDJJRHGDDQVOXLWHQGHHQJHVORWHQNOHGLQJ ELMYRRUEHHOGHHQRYHUDOO HQVWHYLJHVFKRHQHQPHWSURÀHO Werk met stevige, stabiel geplaatste trappen of ladders. Gebruikt u een steiger, huur dan professioneel materiaal. Zorg voor voldoende ventilatie bij het werken met verf, afbijtmiddelen en andere giftige stoffen. Wissel kluservaringen uit met andere klussers.

Ploeg Kozijnen Roosendaal

De temperatuur is eindelijk wat hoger en daarmee is voor PLOEG Kozijnen Roosendaal KHWYRRUMDDUGHÀQLWLHI begonnen. Tijdens de zeer druk bezochte Paas show werd meer dan duidelijk dat iedereen schoon genoeg had van het koude weer. Dit uitte zich in de grote vraag naar terrasoverkappingen en tuinkamers waardoor je eerder van het buitenleven kan genieten, zelf als de buitentemperatuur nog niet zo hoog is.

te vervangen omdat deze houtrot vertonen. Echter, vooral

een geheel nieuwe weg ingeslagen. Met het huismerk

na een lange winter komt het vaak voor dat er gezocht

Deponti is PLOEG in staat om een terrasoverkapping aan

wordt naar een alternatief voor de bestaande kozijnen dat

te bieden van een zeer hoge kwaliteit voor een opvallend

veel beter isoleert.

vriendelijke prijs. Alle terrasoverkappingen van PLOEG zijn

U bent bij PLOEG aan het juiste adres. De kunststof ko-

modulair opgebouwd zodat ze, eventueel in fases, uit te

zijnen van PLOEG worden geproduceerd uit 5- of 6 kamer

breiden zijn met diverse opties als glas wanden of bijvoor-

SURÀHOHQHQKHEEHQ]HHUJRHGHLVROHUHQGHHLJHQVFKDSSHQ

beeld zon- of windwering. U kunt ze zelfs uitbreiden tot een

'RRUQLHXZHRQWZLNNHOLQJHQYDQGHSURÀHOIDEULNDQW'H

heuse tuinkamer, waarin het vanaf het vroege voorjaar tot

ceuninck, is het mogelijk om de noodzakelijke staalverste-

laat in het najaar prima vertoeven is.

vigingen te vervangen door alternatieve materialen welke

Reden te meer om eens een kijkje te nemen in de zeer

geen koudebrug vormen. De kozijnen van PLOEG isoleren

fraaie en ruime showroom van ruim 600m2. U kunt zich

daardoor nog beter dan “traditionele” kunststof kozijnen.

daar geheel vrijblijvend laten informeren en inspireren.

Het is daarom ook niet verwonderlijk dat naast particuliere klanten, steeds meer bouwbedrijven en architecten de weg

Ook was er veel vraag naar de kunststof kozijnen van

naar PLOEG Kozijnen weet te vinden.

PLOEG. Soms is het noodzakelijk om de bestaande kozijnen

Met de terrasoverkappingen is PLOEG Kozijnen dit seizoen

PLOEG Kozijnen Roosendaal, Keulsveld 3 in Roosendaal, 0165-767277, www.ploegkozijnen-roosendaal.nl

Bruynseels Vochten N.V.: dé specialist in serres, ramen en deuren KALMTHOUT - Het in Kalmthout gevestigde Bruynseels-Vochten N.V. is dé specialist inzake serres, ramen en deuren, zowel in aluminium als PVC. Het bedrijf, opgericht in 1983, is een bekende leverancier van veel aannemers; de laatste vijftien jaar ook aan veel particulieren in Nederland.

een ruimte die overigens in de tussentijd ook al weer enkele ma-

SDUNGHNHX]HYRRU5H\QDHUVDOXPLQLXPSURÀHOHQHQ9(.$39&

len fors is uitgebreid. Waar het bedrijf in het jaar 2000 werk bood

en dan ben je verzekerd van een hoogwaardig kwaliteitsproduct

aan 79 personen en in 2005 aan 114, is dit aantal vandaag de dag

dat bestand is tegen weer en wind en dit jaar na jaar.

gegroeid naar zo’n 200 werknemers.

Innovatief Buitenland

Bruynseels-Vochten N.V. is dus aan de lopende band innovatief

Dat stijgende aantal personeelsleden is onder andere ook te dan-

bezig, kent daarom de nieuwste tendensen en gebruikt de laatste

Toen Bruynseels-Vochten N.V. in 1983 met de oprichtingsakte

ken aan de vestiging in Slowakije die Bruynseels-Vochten drie jaar

technieken en constructies. Het Kalmthoutse bedrijf verzorgt niet

ingeschreven werd in het handelsregister van Antwerpen, werd

geleden heeft geopend. Bij de start van de productie van PVC ra-

alleen de productie van serres, ramen en deuren, maar plaatst

het bedrijf met argusogen bekeken. Op commerciële basis ramen

men en deuren in Slowakije werd bepaald dat de kwaliteitseisen

deze ook. Daarvoor heeft het een eigen technische dienst in huis

en deuren fabriceren in een garage in Kalmthout? Dat kon nooit

van de Belgische markt het uitgangspunt moesten vormen van de

die het hele bouwproject van tekentafel tot aan realisatie in han-

wat worden!

totale productie. Het totaalplaatje geeft het bedrijf in elk geval

den heeft. De klant heeft dus met één aanspreekpunt te maken:

de mogelijkheid om beter het hoofd te kunnen bieden aan een

niet alleen tijdens, maar ook na de bouw. De prijs? Die is eerlijk,

Uitbreiding

moeilijke marktsituatie. Voor de klant van Bruynseels-Vochten be-

gezien de stabiliteit en kwaliteit die u er voor terugkrijgt.

Maar niets was minder waar. Na de start in 1983 bleek de werk-

tekent dit dat de producten minder gevoelig zijn voor prijsstijgin-

plek in de garage al snel te klein. Een industriële loods bood

gen en biedt men continuïteit voor de klant. Bruynseels-Vochten

Bruyseels-Vochten N.V., serres, ramen en deuren in aluminium

uitkomst, maar ook die was alras te krap. De zoektocht naar een

blijft investeren. Met de regelmaat van de klok worden nieuwe ul-

en pvc, Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout,

groter pand leidde in 1994 tot de opening van de huidige produc-

tra moderne CNC machines geplaatst waardoor de productie nog

telefoon +0032.3 666 57 86, fax +0032.3 666 44 41.

tieruimte aan de Brasschaatsesteenweg op industriepark Bosduin,

beter, nog sneller verloopt. Voeg bij dit ultra moderne machine-

Website: www.bruvo.be


Parallelweg 131b, Bergen op Zoom Telefoon 0164 210066 www.parketmeesterbergenopzoom.nl Openingstijden: Ma. 13.00-17.30 Di. t/m Do. 09.00-17.30 Vr. 09.00-20.30 Za. 10.00-15.30

Eiken ek extra rustetoilie

it Gerookt w ik d | 15 mm d e e r b m c 9 1 eren Systeemvlo van € 64,00 nu voor

€ 41,95

Laat nu uw bestaande vloeren schuren! Profiteer van slechts 6% BTW

uur uur uur uur

Europees eiken On

behandeld 18 cm bree d | 15 mm d ik In alle kleu ren verkrijgba ar. vanaf per m2

€ 43,95

www.parketmeesterbergenopzoom.nl Deze acties duren tot en met 30 juni 2013


VOORJAAR2013

HUIS&TUIN

Op blote voeten door het huis lopen?

NERGENS Wandcloset aanbiedingset Wandcloset compleet. GOEDKOPER Bestaande uit: WISA inbouwreservoir, bedieningspaneel, Laufen wandcloset, WISA closetzitting, softclose met quick release. Adviesprijs â&#x201A;Ź 550,-

Tapijt is heerlijk onder onze voeten. Warme voetjes en een zachte onGHUJURQGKRHNXQWXQRJĂ&#x20AC;MQHUXLWEHGVWDSSHQRIGHKXLVNDPHULQORSHQ" 7RFKLVWDSLMWQLHWYRRULHGHUHHQJHVFKLNW'DDURP]LMQEHGULMYHQGUXN EH]LJPHWKHWRQWZLNNHOHQYDQKHWWDSLMW

Actieprijs â&#x201A;Ź 265,kleur wit, incl BTW

Tweederde van ons leven brengen we binnen door. De kwaliteit van het binnenklimaat is belangrijk en bepalend voor onze gezondheid. Voor velen onbekend is, dat er overal in huis kleine stofdeeltjes rondzweven die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Uit RQGHU]RHNLVJHEOHNHQGDWHUPLQGHUĂ&#x20AC;MQHVWRIGHHOWMHVURQG]ZHYHQLQUXLPWHVPHW zachte vloerbedekking dan in ruimtes met een harde vloer, als laminaat of een vinylvloer.

Rondo regendoucheset

Douchegoot

Met 5 jaar garantie

Vanaf â&#x201A;Ź 139,-

Van â&#x201A;Ź 510,- voor â&#x201A;Ź 275,-

Deze stofdeeltjes bepalen de kwaliteit van de lucht in uw woonhuis. Via de luchtwegen

Hardstenen fontein

NRPHQGHĂ&#x20AC;MQHVWRIGHHOWMHVGLUHFWGHORQJHQELQQHQHQYHUKRJHQGHNDQVRSDOOHUJLHsQ

40x22 cm met kraangat links of rechts exclusief kraan en sifon

HQDVWPDWLVFKHNODFKWHQ'DDUQDDVW]LMQĂ&#x20AC;MQHVWRIGHHOWMHVHHQEHODQJULMNHRRU]DDNYDQ klachten aan de luchtwegen bij kleine kinderen.

â&#x201A;Ź 89,9HLOLJHQHQHUJLHEHVSDUHQG

Inloopdouchewand

Tapijt isoleert warmte. Tapijt in combinatie met ondertapijt is een topcombinatie. Dit

Inclusief muurprofiel en stabiliteitsstang 75-77 cm, 85-87 cm, 95-97 cm, 105-107 cm, 115-117 cm

zorgt voor een goede isolatie van de warmte in huis. De thermostaat kan dus een stukje lager. U kunt hiermee gemiddeld 5% energie meer besparen. In een strenge winter zelfs 10%. Tapijt is stroef. Uitglijden op een vloer met tapijt gebeurt veel minder vaak dan op

â&#x201A;Ź 225,-

een gladde vloer. Mocht u toch vallen dan is de kans op verwondingen kleiner omdat tapijt zachter en meer verend is. Ook een gladde trap wordt veiliger door deze met tapijt te bekleden.

De juiste kleur Kleur heeft direct effect op onze stemming. Blauw kalmeert en zorgt voor een rustige sfeer, geschikt dus voor de slaapkamer. Geel is sprankelend en zorgt ook voor helderheid van geest en vrolijkheid. Voor de kinderkamer is geel een goede kleur! Rood is temperamentvol, energiek, krachtig en doet het hart sneller laten kloppen. Toch is de kleur minder geschikt voor de slaapkamer omdat we daar vooral tot rust willen komen. Kies rood voor de keuken of woonkamer. Oranje is een mix van geel en rood. Vrolijk, warm, vriendelijk en bevorderlijk voor onze creativiteit.

Wist u datâ&#x20AC;Ś Ondertapijt isoleert de warmte. Gebruik dus geen ondertapijt bij vloerverwarming. Laat het tapijt geheel verlijmen. Bij vloerverwarming wordt het tapijt droog en dat bevordert de statische oplading. Let op of het tapijt antistatisch is gemaakt, dit kunt u zien aan het antistatische symbool dat dus altijd in combinatie met het vloerverwarming symbool afgebeeld moet zijn.

GADGET

voor u geselecteerd...

BeoPlay A9 De BeoPlay A9 is een IF Award-winning design met een verbazingwekkend geluid en ongeNHQGĂ H[LEHOHSODDWVLQJVPRJHOLMNKHGHQ3DVW moeiteloos in uw interieur. Draadloze muziek was nog nooit zo toegankelijk en klonk nog nooit zo goed. Met de introductie van de BeoPlay A9 is het assortiment innovatieve draadloze geluidssystemen van B&O PLAY uitgebreid met de krachtigste variant tot nu toe.

ZZZEDQJROXIVHQFRPEHUJHQRS]RRP

Acties Acties geldig geldig t/m t/m 30 maart 30 april

Diverse badkamermeubels van topkwaliteit Al vanaf â&#x201A;Ź 795,-


www.bedtime.be/acties De boxsprings en matrassen van onze Sleep & Dream collectie zorgen voor een perfecte lichaams-ondersteuning zodat u uitgerust wakker wordt. Kom proefliggen, u voelt direct het verschil. En met de Sleep&Dream tevredenheidsgarantie* kan u zelfs op beide oren slapen. Nu boxspring Jubilee, 180x200, incl. hoofdbord en matrassen, voor €2.799 (ipv €3.717). Opties: meerdere afmetingen en kleuren leverbaar, ook extra lang en elektrisch verstelbaar.

Boxsprings - Bedden - Matrassen Kasten - Dressings - Maatwerk - Eigen atelier

bedtime

Spijker 57 # ESSEN [BE] www.bedtime.be

OPENINGSUREN weekd. + zaterdag 10 - 18u. vrijdag gesloten ZONDAG OPEN 13-17u.

* voorwaarden in de winkel

SLAPEN IS ONS VAK


Tel.: 076-5976678 Gsm: 06-23252847 E-mail: qualito@ziggo.nl

Opent haar deuren: Zaterdag 20-04-2013 Zondag 21-04-2013

Van 12.00 tot 17.00 uur. Van 10.00 tot 17.00 uur.

Qualito parket het juiste adres voor: Planken vloeren Kurk Duo/multi/lamel plank Egaliseren Tapis visgraat Onderhoudsmiddelen Laminaat Schuren, kleuren en onderhoud van parket PVC Timmer-, interieurwerk Te vinden op adres: Molenstraat 17A2 (het voormalige Anna klooster) Zundert

U wilt meer kwaliteit... “Elk jaar betaalt u trouw de niet malse tarieven aan uw accountant en vraagt u zichzelf af wat zijn (of haar) adviezen u werkelijk hebben opgeleverd” Dat kan dus beter! Kijk op www.dgdroosendaal.nl of neem meteen contact met ons op.

KƉĞŶŝŶŐƐƟũĚĞŶ͗DĂͲĚŝŐĞƐůŽƚĞŶ͘tŽͲĚŽϭϬ͘ϬϬͲϭϴ͘ϬϬ͘sƌϭϬ͘ϬϬͲϮϬ͘ϬϬ͘ ĂϭϬ͘ϬϬͲϭϳ͘ϬϬ͘ŽϭϬ͘ϬϬͲϭϲ͘ϬϬ In samenwerking met:

Rechtzaad 5 4703 RC Roosendaal, Tel 0165 - 39 56 77.

GOUD IS G€LD

Dé zakelijke dienstverleners waar u écht wat aan heeft.

ISO-RENO

w w w. g o u d i s g e l d . n l

* * * * * *

WIJ BETALEN U DE HOOGST MOGELIJKE DAGPRIJS DIRECT CONTANT!

KOZIJNEN, RAMEN, DEUREN TIMMERWERKEN HOOGRENDEMENT ISOLATIEGLAS TERRASOVERKAPPINGEN ROLLUIKEN/SCREENS/MARKIEZEN SEKTIONAL GARAGEDEUREN

WWW.ISO-RENO.NL De Waterman 2 4891 TL Rijsbergen Openingstijden: di. t/m vr. 10.00-17.00 uur 076 - 596 25 49 zat. 10.00 - 14.00 uur ‘s avonds op afspraak aan de weg Rijsbergen/Etten-Leur Offerte vrijblijvend

De Bergen op Zoomse Goudbank Wassenaarstraat 44 De Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a De Middelburgse Goudbank Varkensmarkt 4 De Bredase Goudbank Van Goorstraat 2

* EIGEN FABRICAGE EN TOONZAAL * ALLE STIJLEN EN MODELLEN OP MAAT GEMAAKT * TOTALE RENOVATIE * KLEIN BEDRIJF MET GROTE MOGELIJKHEDEN AL ZA ON EIDE TO

BR BEZOEK ONZE UITGE

INDUSTRIEPARK - RIJKMAKERLAAN 13 - 2910 ESSEN (B) - TEL. 00323-677.31.98

WWW.KEUKENSKONINGS.BE

Centrum voor volledige gebitsprothese en implantologie MKZ gecertificeerd

JAN VAN SUNDERT, Bij aankoop van een keuken,

heeft het allemaal

Bij aankoop van een badkamer,

*

30% KORTING 25% KORTINGBij aankoop van tegels,

*

Bij aankoop van een sauna,

*

op keukendelen

op het TOPmerk

GRATIS

GRATIS MONTAGE

DEVILLE SANITAIR

10e M2

+

ELKE

20% KORTING

*

(maatwerk)

ZONDAG GEOPEND vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

Venneveld 20 (Majoppeveld-Noord) 4705 RR Roosendaal

0165 527490 voor reparatie in het weekend: 06 54324222

van 11.00 tot 17.00 uur

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur *

Voor een nieuwe gebitsprothese, implantaatprothese en aanpassingen. Vergoeding door alle verzekeringen. Behandeling volgens telefonische afspraak. Ook voor patiënten met eigen tanden en kiezen is de praktijk geopend. Eigen tandarts aanwezig.

Open van ma. t/m do. van 7.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 7.00 tot 13.00 uur.


SPORT

SV Sprundel Uitslagen zaterdag 13 april SV Sprundel A1-Victoria’03 A1 1-1 SVC MB1-SV Sprundel MB1 1-13 SV Sprundel B1-SVC B1 2-2 VVC’68 B1-SV Sprundel B2 3-1 Chaam MC1-SV Sprundel MC1 0-1 SV Sprundel C1-Moerse Boys C1 3-0 Seolto C2-SV Sprundel C2 3-1 SV Sprundel D1-Cluzona D1 0-2 SV Sprundel D2-Victoria’03 D2 3-2 SV Sprundel D3-Virtus D4 0-9 METO E1-SV Sprundel E1 5-0 SV Sprundel E2-Klundert E3 5-2 SV Sprundel E3-Cluzona E2 4-1 Klundert E4-SV Sprundel E4 6-2 Devo F1-SV Sprundel F1 8-0 BSC F3-SV Sprundel F2 0-7 SV Sprundel F3-Cluzona F5 4-3 SV Sprundel MP1-Moerstraten MP1 10-5 Halsteren 3-SV Sprundel 2 3-3 Zondag 14 april SV Sprundel 1-SSW 1 1-0 RSV 4-SV Sprundel 3 2-1 SV Sprundel 4-SC Gastel 8 2-1 Programma zaterdag 20 april 14.30 SV Sprundel 2-Klundert 3 15.00 Roosendaal A2-SV Sprundel A1 12.45 SV Sprundel MB1-Gesta MB1 14.45 Hoeven B1-SV Sprundel B1 14.30 SV Sprundel B2-Baronie B4 12.45 SV Sprundel B3-Internos B3 11.15 SV Sprundel MC1-Beek Vooruit MC1 11.15 SV Sprundel C2-WVV’67 C1 10.00 NSV D1-SV Sprundel D1 9.00 Kogelvangers D2-SV Sprundel D2

Clubkampioenschappen jeugd Back Hands 10.00 De Fendert D3-SV Sprundel D3 10.00 SV Sprundel E1-Alliance E2 9.00 DSE E2-SV Sprundel E2 9.30 DIOZ E1-SV Sprundel E3 8.45 SV Sprundel E4-Roosendaal E7 10.00 SV Sprundel F1-SC Kruisland F1 8.45 SV Sprundel F2-Zwaluwe F2 10.15 Halsteren F8-SV Sprundel F3 11.00 De Schutters MP1-SV Sprundel MP1 Zondag 21 april 14.30 SV Sprundel 1-Schijf 1 11.45 SV Sprundel 2-Boeimeer 3 12.00 SC Gastel 6-SV Sprundel 3 10.00 SV Sprundel 4-Hoeven 6 10.00 SV Sprundel 5-IFC 7 Jubileumweekend 60 jarig bestaan Na tal van activiteiten om het 60 jarig bestaan van onze vereniging te vieren, sluiten wij dit memorabele jaar af met een geweldig feestweekend! Hierbij willen wij jullie van harte uitnodigen voor de festiviteiten, die plaats vinden van 9 tot en met 12 mei. Het programma ziet er als volgt uit: Donderdag 9 mei: Verenigingsdag, alle leden, aanvang 12.00 uur, inschrijven voor senioren bij Rob van de Broek, broekrw@home.nl en jeugd bij Eric Ros, ericros1979@gmail.com. Reünie spelers jaren ´70, aanvang 16.30 uur. Muziek verzorgt door Disco Explosion vanaf 15.00 uur. Vrijdag 10 mei: Bootcampmiddag, MP t/m D-jeugd, aanvang 14.00 uur. Bootcampavond inclusief overnachting, C t/m Ajeugd, aanvang 19.00 uur. Inschrijven bij Patrick Hereijgers, patrickhereijgers100@

hotmail.com. Zaterdag 11 mei: Dauwtrappen met aansluitend ontbijt, alle leden, aanvang 5.00 uur, inschrijven bij Ronald Broeders, ronaldbroeders@gmail.com. Zeskamp, C t/m A-jeugd en Senioren, aanvang 13.00 uur, inschrijven bij Niels Ros, denillis@ hotmail.com. Bonte avond, alle leden, aanvang 18.30 uur, inschrijven bij Ab Kalkman, abkalkman@hotmail.com. Trekking SV Sprundel loterij, aanvang 20.30 uur. Muziek verzorgt door Sprundelse formatie “Just7” en Disco Explosion. Zondag 12 mei: Henk Lakens Miniveldvoetbaltoernooi, aanvang 10.00 uur, inschrijven bij Henk Lakens, H.Lakens@kpnplanet. nl, Paul Lakens, paulsprundel@live.nl of Alfons Eijkens, a.eijkens@ziggo.nl. De inschrijvingen voor de jeugdfestiviteiten worden door de jeugdleiders verzameld en doorgegeven aan de daarvoor verantwoordelijke persoon. Senioren kunnen zich rechtstreeks inschrijven bij de hierboven genoemde personen. I.v.m. de voorbereidingen is de uiterste inschrijfdatum 24 april. Bierspelen afgelast De bierspelen, die voor aanstaande donderdag op de planning staat, gaat niet door. De organisatoren van Sprundel 2 spelen op die avond een wedstrijd, waardoor zij pas om 10 uur terug op sportpark de Kerlinge zijn. Of er nog een nieuwe datum wordt geprikt voor deze avond is nog niet duidelijk.

Schijf hard onderuit tegen VVR SCHIJF - Een grote nederlaag en een kater hield Schijf over aan het treffen met VVR. Na het goede optreden tegen Wernhout een week eerder waren de verwachtingen hooggespannen. De 1-6 nederlaag voelde dan ook als een koude douche. Tot aan de rust was Schijf zeker niet minder dan VVR. Na een vroege tegentreffer van Verboven, viel Schijf volop aan, met een bal op de paal van Bas Schrauwen tot gevolg. Even later leek Schijf de gelijkmaker te maken, maar de scheidsrechter zag een overtreding op de keeper. Vlak na rust maakte Robert van Gurp voor VVR een geweldige treffer, door een uittrap snoeihard te verlengen en boven Joost Nouws te knallen. Bas Schrauwen maakte meteen de aansluitingstreffer en even leek Schijf VVR onder controle te krijgen. Toen van Gurp echter de 1-3 binnen werkte knakte het verzet van Schijf. VVR liep via van Gurp, Gooskens en Pluim uit tot 1-6, en Schijf leek verlamt. Hopelijk kan Schijf volgende week uit tegen Sprundel het niveau van de eerste helft halen. De punten zijn hard nodig, want volgende week spelen ook Noordhoek en RSV tegen elkaar. RSV heeft inmiddels de rode lantaarn overgenomen van Noordhoek. Uitslagen jeugd Dinsdag 9 april DIOZ F1-Schijf F1 0-2 Zaterdag 13 april MOC’17 B3-Schijf B1 1-2 Cluzona C2-Schijf C1 3-1 Moerse Boys MC1-Schijf MC1 0-0 VVC ’68 D1-Schijf D1 1-0

Schijf D2-Raamsdonk D2 4-1 Schijf E1-De Schutters E1 0-1 NSV E2-Schijf E2 3-6 ST TPO/VOV F1-Schijf F1 0-3 Unitas’30 F12-Schijf F2 8-3 Uitslagen senioren Donderdag 11 april Sprundel 3-Schijf 3 0-0 Zondag 14 april Schijf 1-VVR 1 1-6 Schijf 2-DSE 2 2-3 Schijf 3-SC Kruisland 4 1-1 Schijf 4-WVV’67 3 1-6 Nuenen VR1-Schijf VR1 7-0 Programma jeugd Zaterdag 20 april Schijf B1-Victoria’03 B2 av.14.00 RSV C1-Schijf C1 vt.12.00

Schijf MC1-DSE MC1 av.12.00 Schijf D1-Nieuw Borgvliet D1 av.12.00 Nieuwkuijk D2-Schijf D2 vt.08.45 Schijf E2-DEVO E2 av.09.30 Schijf F1-Internos F4 av.10.45 Schijf F2-RSV F2 av.10.45 Unitas’30 M6-Schijf M1 vt.10.00 Programma senioren Zondag 21 april Sprundel 1-Schijf 1 av.14.30 Roosendaal 3-Schijf 2 vt.08.30 Victoria’03 6-Schijf 3 vt.08.30 Schijf 5-Papendrecht 5 av.09.30 Hurwenen VR1-Schijf VR1 vt.08.45 Schijf VR2-Moerse Boys VR2 av.13.15 Schijf VR3-Chaam VR1 av.10.00

meld je aan voor de buitenverfworkshop in Rijen: woensdag 17 april Etten-Leur woensdag 24 april

-Nieuwe elastische buitenverven -Buitenduurzaamheid tot 12 jaar met 1 laag! -veel voorkomende problemen -kom langs of stuur een mail om aan te melden naar workshop@decokay.nl -vol = vol

Buitenverfworkshop!

SINT WILLEBRORD - Afgelopen zondag was het weer tijd voor de jaarlijkse jeugdclubkampioenschappen. Jordy de Bruijn pakte de dubbel. Hij won zowel de junioren/kadettenklasse alsmede het algemeen kampioenschap. De verrassing van de dag was echter Cathelijn van Dooren. Ze stoomde zonder aarzeling door tot de finale van het algemeen kampioenschap. Alleen Jordy de Bruijn kon haar in de finale afremmen. Een prachtige prestatie van deze twee spelers. Het was gezellig druk en de kinderen vermaakten zich prima. In een gemoedelijke sfeer gingen de spelers tot het uiterste.

Volledige uitslagen Algemeen kampioenschap: 1. Jordy de Bruijn; 2. Cathelijn van Dooren; 3. Dominiek Willemse; 4. Tim Koevoets. Junioren/kadetten: 1. Jordy de Bruijn; 2. Tim Koevoets; 3. Thamara Kessel; 4. Dominiek Willemse. Junioren/kadetten troostronde: 1. Vicky Schijven; 2. Mickel van Ginneken; 3. Cathelijn van Dooren. Pupillen/welpen: 1. Maksim Lauwerijssen; 2. Kayleigh Vissenberg; 3. Lars Verschoor; 4. Rick Heeren. Pupillen/welpen troostronde: 1. Bart Nouws; 2. Dylan Roks; 3. Sam Buys. Beginners: 1. Wessel Tempelaars; 2. Debbie Verschoor; 3. Lynn Schijven.

Back Hands tafeltennis SINT WILLEBRORD - Aanstaand weekend moeten de laatste beslissingen gaan vallen. Een aantal seniorenteams van Back Hands proberen rechtstreekse degradatie of de degradatiewedstrijden te ontlopen. Senioren 1 moet bijvoorbeeld nog een paar punten pakken tegen ODT 1 om de hoofdklasse veilig te stellen. Anders is dat voor seniorenteam 7. Amanda Vermeulen, Ed Slappendel, Kevin Kools en Arno de Rooij hebben in de vierde klasse één punt voorsprong op concurrent ODT. Aanstaande vrijdagavond staat de thuiswedstrijd tegen ODT op het programma. Bij minimaal een gelijke stand is Back Hands 7 kampioen met als gevolg directe promotie naar de derde klasse. Ook de jeugd speelt zaterdag hun laatste wedstrijden. Deze keer staan twee thuiswedstrijden om 10.00 uur gepland en twee thuiswedstrijden om 13.30 uur. Finales CD meerkampen Zondag 21 april worden op verschillende plaatsen de finales van de CD meerkampen afgewerkt. Ook Back Hands heeft finales toegewezen gekregen. Voor Sandro weterings, Cas Geldtmeijer, Bryan Vissenberg, Maksim Lauwerijssen en Jaimy Meyer wordt het zondag een thuiswedstrijd. Dat zijn de finales kadetten D en Pupillen D. Jordy de Bruijn, Tim Koevoets, Vicky Schijven, Lars Verschoor en Kayleigh Vissenberg reizen af naar Geldrop. In de zaal van Unicum wordt de finale jongens kadetten C gespeeld en jongens/meisjes welpen D. Vicky speelt met dispensatie bij de jongens kadetten C.

Uitslagen senioren Back Hands 1-Never Despair 3 5-5 Die Meede 1-Back Hands 2 4-6 Back Hands 3-SAR 2 6-4 Hotak 3-Back Hands 4 3-7 Breda 1-Back Hands 5 7-3 Back Hands 6-Smash ‘76 2 2-8 Vice Versa 4-Back Hands 7 2-8 Back Hands 8-Pinpongers 1 7-3 Uitslagen jeugd Back Hands 1-Yerseke 1 5-5 Back Hands 2-Tios 2 4-6 Breda 2-Back Hands 3 6-4 Tanaka 2-Back Hands 4 9-1 Irene 1-Back Hands 5 4-6 Back Hands 7-Wanzl/Belcrum 6 5-5 Back Hands 8-Witac 2 3-7 Programma Donderdag 18 april senioren Witac 1-Back Hands 8 v.19.00u Vrijdag 19 april senioren ODT 1-Back Hands 1 v.19.00u Vice Versa 1-Back Hands 2 v.19.00u Back Hands 3-Wanzl/Belcrum av.20.00u Back Hands 4-Tanaka 2 av.20.00u Back Hands 5-ODT 5 av.20.00u Smash ‘70 2-Back Hands 6 v.19.00u Back Hands 7-ODT 7 av.20.00u Zaterdag 20 april senioren De Pinpongers 3-Back Hands 9 v.13.00u Zaterdag 20 april jeugd Ilac 2-Back Hands 1 v.9.15u Back Hands 2-Stiphout 2 av.13.30u Tios 3-Back Hands 3 v.8.30u Back Hands 4-Yerseke 3 av.10.00u Back Hands 5-Red Star 2 av.10.00u Back Hands 6-BSM 3 av.13.30u Back Hands 7 is vrij TCO 3-Back Hands 8 v.9.30u

Inschrijven Piet Schrauwen Biljartbokaal RUCPHEN - Biljartvereniging DOS organiseert van 6 mei t/m 29 juni het driebanden koppeltoernooi om de Piet Schrauwen bokaal. U kunt zich opgeven tot 25 april. Er wordt

gespeeld op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag bij Café ‘t Trefpunt te Rucphen, tevens kunt U zich daar opgeven, tel. 0165341533 en bij C. Lauwen tel. 0165-343929. Wil je een paar gezellige biljartavonden geef je dan op.

VV DIOZ Etten-Leur | Bisschopsmolenstraat 46 | 076-5035797 | gratis parkeren achter de winkel Rijen | Raadhuisplein 32 | 0161-224187 | workshop@decokay.nl

RSV Programma jeugd Zaterdag 20 april RSV B1-DEVO B1 av.14.30u RSV C1-Schijf C1 av.13.00u Unitas’30 MC1-RSV MC1 vt.11.30u ODIO D1-RSV D1 vt.10.15u Unitas’30 D4-RSV D2 vt.9.45u RSV E1-Cluzona E1 av.11.00u Seolto E2-RSV E2 vt.7.45u RSV E3-SCO/TOFS E2 av.11.00u RSV F1-NSV F1G av.9.30 Schijf F2G-RSV F2 vt.9.45u RSV K1-Alliance K3 av.9.30u

Jordy de Bruijn pakt dubbel

Programma senioren Donderdag 18 april RSV 2-DSE 2 av.18.30u Zondag 21 april RSV 1-Noordhoek 1 av.14.30u BSC 4-RSV 2 av.12.00u RSV 3-BSC 5 av.10.30u RSV 4-HSC’28 4 av.12.00u Pupil van de week “Hoi, ik ben Sander van Dooren en ben 8 jaar. Ik speel in het F1 van RSV. Ik ben niet zo’n doelpuntenmaker maar kan wel

goed verdedigen. Mijn papa en mama zijn Antoine van Dooren en Esther Wagemakers. Mijn oudere zus heet Femke. Mijn favoriete club is NAC en ga hier dan ook soms met mijn vader en moeder naar toe. De beste speler van NAC vind ik Jelle ten Rouwelaar. Als ik niet aan het trainen ben voor de voetbal of judo dan speel ik graag buiten. Het lijkt mij heel leuk om pupil van de week te zijn en wens RSV veel succes tegen Noordhoek.” En wij wensen Sander en zijn familie een heel prettige voetbalzondag toe! PAGINA 26

Uitslagen jeugd Zaterdag 13 april Alliance A2-DIOZ A1 6-4 DIOZ B1-UVV’40 B2 5-1 DIOZ D1-Grenswachters D1 3-2 Internos E5-DIOZ E1 10-1 DIOZ F1-HZ’75 F1 3-0 BSC MP1-DIOZ MP1 17-0 Klundert MC2-DIOZ MC1 1-4 Uitslagen senioren Donderdag 11 april DIOZ 1-DEVO 1 2-1 BSC 6-DIOZ 2 0-2 RSV 4-DIOZ 4 3-1 Zondag 14 april DIOZ 1-PCP 1 3-0 DIOZ 2-Alliance 3 4-1 NVS 3-DIOZ 3 2-1 Victoria’03 6-DIOZ 4 6-3

Programma jeugd Zaterdag 20 april 14.00 DIOZ A1-Tholense Boys A1 14.30 BSC B3-DIOZ B1 09.30 DIOZ E1-Sprundel E3 09.30 DHV F1-DIOZ F1 09.30 DIOZ MP1-ST Oudemolen/Chrisl. MP1 11.00 DIOZ MC1-Colijnspl. Boys MC1 Programma senioren Donderdag 18 april 18.30 Val Aan 1-DIOZ 1 18.30 Alliance 3-DIOZ 2 18.30 DIOZ 4-SC Welberg 3 Zondag 21 april 14.00 OMC 1-DIOZ 1 11.30 DIOZ 2-Hoeven 3 11.30 Steenbergen 4-DIOZ 3 12.00 RSV 4-DIOZ 4


Algemene Kennisgeving Openbare vergadering Algemeen Bestuur PDDQGDJDSULORPXXU LQKHWJHERXZYDQ:96JURHSDDQGH%RVVWUDDW 5/ 5RRVHQGDDO YHUJDGHU]DDOGLUHFWLH Agenda: 2SHQLQJ 5HVXPpYDQGHRSHQEDUHYHUJDGHULQJYDQKHWDOJHPHHQ EHVWXXURSGHFHPEHU /LMVWYDQLQJHNRPHQHQXLWJHJDQHVWXNNHQPHGHGHOLQJHQ 2QWZHUSVRFLDDOMDDUYHUVODJ:96JURHS 2QWZHUSMDDUUHNHQLQJ:96JURHS 2QWZHUSEHJURWLQJ 5RQGYUDDJ 6OXLWLQJ

Bosstraat 81, Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263, Email info@wvsgroep.nl, www.wvsgroep.nl

VERSE ROODBAARS 500 gram

â&#x201A;Ź

4.99

â&#x201A;Ź

8.99

VERSE KABELJAUWFILET 500 gram

CALZONE BROODJES (met verse roomkaas en heerlijk gerookte zalmfilet; 8-10 min. 180 graden in de oven).

Â&#x2021;3RRUWHQ RRNDXWRPDWLVFK

Â&#x2021;,QGXVWULsOHKHNZHUNHQ Â&#x2021;*DDVKHNZHUNHQ Â&#x2021;6LHUKHNZHUNHQ Â&#x2021;%DONRQKHNNHQ

2 + 1 GRATIS

SPAANSE ROERBAKSCHOTEL 500 gram

â&#x201A;Ź

VERHUUR AFVALCONTAINERS

7.50

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. KŽŏÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĆľÇ Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ?Ć?ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ć&#x2030;Ĺ&#x161;ŽŽĹ?Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;

Aanbiedingen geldig tot 24-04-2013 Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

VISSPECIAALZAAK HAVENZICHT | VAN BERGENPLEIN 6 4871 CE ETTEN-LEUR | 076-7511933 | INFO@VISHAVENZICHT.NL WWW.VISHAVENZICHT.NL

Gebr. Timmermans b.v. 4751 XK Oud Gastel Tel.: 0165 - 31 77 46 Info@krt.nl www.krt.nl of mobiel.krt.nl

UW OUDE KABEL EN METALEN ZIJN GELD WAARD!

Gebr. Timmermans is al bijna 60 jaar actief in de recycling van metalen. Wij beschikken over de vereiste vergunningen en zijn ISO gecertificeerd. U kunt dagelijks kabel en metalen, tegen contante betaling, aanleveren. Ook kunnen wij, bij voldoende volume, containers op uw locatie plaatsen.

0HWDDOSULM]HQJHOGLJZHHN16 SODVWLFNRSHUNDEHO plastic aluminium kabel loodkabel koper loodkabel aluminium ]XLYHUEODQNNRSHU RQ]XLYHUNRSHU JHPHQJGURRG JHHONRSHU aluminium roest vrij staal ]XLYHUORRG ]LQN electro motoren LM]HU accuâ&#x20AC;&#x2122;s wasmachines, drogers DXWRNDWDO\VDWRU

vanaf

tot

½

½ SNJ â&#x201A;Ź 0,75 p/kg â&#x201A;Ź 1,05 p/kg â&#x201A;Ź 0,50 p/kg ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,80 p/kg â&#x201A;Ź 1,00 p/kg â&#x201A;Ź 0,95 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,40 p/kg ½ SNJ â&#x201A;Ź 0,40 p/kg â&#x201A;Ź 0,16 p/kg ½

â&#x201A;Ź 0,85  ½ 

  per kg SHUVWXN

3ULM]HQRQGHUYRRUEHKRXGYDQNZDOLWHLWHQPDUNWRQWZLNNHOLQJHQ Openingstijden:PDWPGRQGHUGDJXXUÂ&#x2021;YULMGDJXXUÂ&#x2021;]DWHUGDJXXU

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL TE KOOP: GEZEEFDE ZWARTE GROND

Boekerman 4 (Borchwerf 11)

Tegenover Saver Milieustraat

Tel. 0622523365 / 0765971547

Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

BANKETBAKKER Marcel Kas presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak 1.50

Allerlei

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

KLEUR JE HUIS MET WERU KUNSTSTOF KOZIJNEN TIJDELIJK GRATIS KLEUR Ă&#x2030;N MAAR 6% BTW*

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

Bel voor afspraak of bestelling Tel.: 0165-384532

*VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800

www.kumasol.nl

Vestiging Yerseke Kreeft 6a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173


AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S

(PARKEER) DEUKJE IN UW AUTO! KOM op Zaterdag 20 en 27 APRIL NAAR ONZE DEUKENDAG van 09:00u tot 15:00u. Klaar terwijl u erop wacht!

AKTIE

â&#x201A;Ź 35

,-

per deukje

Hogerwerf 5, Roosendaal. Tel: 06-21505538 (* ter plaatse wordt beoordeeld of het deukje in aanmerking komt. Uitsluitend contante betaling, geen mogelijkheid tot pinnen.)

Het juiste adres voor onderhoud

Jac Ossenblok b.v.

en APK van alle merken

Mon Plaisir 100 Etten-Leur Tel. 076 - 5022399 Fax 076 - 5019044

CITROĂ&#x2039;N CITROĂ&#x2039;N C5 2003 CITROĂ&#x2039;N SAXO 1.1 1998 DAEWOO TACUMA 1.8 2002 FIAT CINQUECENTO 1995 FORD COUGAR 2.0 1999 HYUNDAI GETZ 1.5 DSL 2005 KIA JOICE 2.0 2003 KIA RIO STATION 2004 MERCEDES A16 2001 MERCEDES A150 NW MODEL 2004 MERCEDES 190 2.5 DSL AUT. 1986 MERCEDES SLK 200 2002 MERCEDES SLK 230 1999 MERCURY ZEPHYR 4.2 1980 OPEL ASTRA 5DRS 1999 OPEL CORSA 1.4 GSI 2000 OPEL ZAFIRA 2.2 7-PERS. 2001 SEAT CORDOBA VARIO 1.6 1999 SSANG-YONG REXTON 2.7D 2007 TOYOTA AYGO 2008 VOLVO V70 2.5 2005 VW GOLF CABRIO 1.9 TDI 1999

180.000 240.000 119.000 68.000 149.000 137.000 142.000 130.000 159.000 160.000 147.000 150.000 103.000 19.500 206.000 220.000 181.000 200.000 200.000 23.000 187.000 250.000

â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź

2250,899,2.699,595,1.899,3.599,2.850,2.750,3.250,7.450,3.999,11.750,8.750,2.999,1.999,1.999,3.450,1.195,12.950,6.950,10.500,2.999,-

www.autobedrijfvandenbroek.nl $WRRPZHJÂ&#x2021;5RRVHQGDDOÂ&#x2021;

BUSSEN TE

HUUR

v.a. â&#x201A;Ź 48,- p/dag MAART AKTIE!!! Gehele maand maart APRIL april km vrij op al onze huurbussen

CITROEN C1 1.0-12V SĂŠduction

22220

CITROEN C1 1.0-12V SĂŠduction+AIRCO

25196

2010 2011

â&#x201A;Ź 7190

CITROEN C1 1.0-12V SĂŠduction+Airco

28078

2011

â&#x201A;Ź 7190

CITROEN C3 1.1i Ligne Prestige

94956

2005

â&#x201A;Ź 4990

CITROEN C3 1.4 L. Business

59284

2011

â&#x201A;Ź 12490

CITROEN C3 1.4 L. Business

41292

2011

â&#x201A;Ź 12990

CITROEN C3 1.4i Image

73648

2007

â&#x201A;Ź 7490

CITROEN C4 1.6 HDi Ligne Bns

58285

2011

â&#x201A;Ź 16290

CITROEN C4 1.6 VTi Collection

5

2013

â&#x201A;Ź 21990

CITROEN C4 1.6 VTi Ligne Bns

44544

2011

â&#x201A;Ź 15990

CITROEN C4 1.6-16V Image

69276

2006

â&#x201A;Ź 7990

CITROEN C4 1.6-16V L. Prestige

40072

2006

â&#x201A;Ź 7990

119509

2009

â&#x201A;Ź 12990

CITROEN C4 Picasso 1.8-16V Prestige 5p.

70687

2007

â&#x201A;Ź 10490

CITROEN C5 2.0-16V Caractère automaat

92605

2006

â&#x201A;Ź 7990

CITROEN C5 Tourer 1.6 THP Business Autom.Navi.

57173

2010

â&#x201A;Ź 21490

141706

2010

â&#x201A;Ź 18990

10993

2012

â&#x201A;Ź 18890

122614

2007

â&#x201A;Ź 7490

HYUNDAI i10 1.0 i-Drive Cool

7690

2012

â&#x201A;Ź 8990

HYUNDAI i10 1.2 i-Drive Cool

2045

2012

â&#x201A;Ź 8990

HYUNDAI i20 1.2i Dynamic

29368

2010

â&#x201A;Ź 10490

HYUNDAI i30 1.6 GDI i-Motion Nieuw Model

21500

2012

â&#x201A;Ź 18990

HYUNDAI i30 1.6i i-Motion

17795

2011

â&#x201A;Ź 14290

HYUNDAI i30 1.6i i-Motion Bns.

38342

2011

â&#x201A;Ź 14290

HYUNDAI i40 1.6 GDI B. i-Motion

10528

2011

â&#x201A;Ź 23890

HYUNDAI ix35 2.0i Business Ed.

64034

2010

â&#x201A;Ź 21890

HYUNDAI Matrix 1.6i Dynamic

95628

2006

â&#x201A;Ź 6490

HYUNDAI Tucson 2.0i Active

109853

2004

â&#x201A;Ź 7490

CITROEN Berlingo 1.6 HDI 500 Club

110962

2009

â&#x201A;Ź 7990

CITROEN Jumper 30 2.2 HDI L1H1

45567

2008

â&#x201A;Ź 10490

CITROEN C4 Grand Picasso 1.6 7-pers. automaat

CITROEN C6 2.7 HdiF V6 Exclus. automaat CITROEN DS3 1.6 e-HDi So Chic CITROEN Xsara Picasso 2.0i-16V Exclusive automaat

BEDRIJFSWAGENS CITROEN Jumper 30 2.2 HDI L2H2

98524

2011

â&#x201A;Ź 13990

HYUNDAI H 300 2.5 CRDi Dyn.Dubb.cab.170pk

21648

2010

â&#x201A;Ź 16490

Alle nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;s bij ons in de showroom van zowel CitroĂŤn als Hyundai. Op al onze gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s 6 tot 12 maanden garantie of nog resterende fabrieks garantie. Diverse financierings vormen mogelijk, waaronder ook uitstel van betaling.

076-5022267

www.autobedrijfossenblok.nl

â&#x153;&#x201C; Voor alle merken nieuwe of gebruikte autoâ&#x20AC;&#x2122;s â&#x153;&#x201C; Credit pomp 24 uur open

â&#x153;&#x201C; Voor al uw reparaties

â&#x153;&#x201C; Airco service

â&#x153;&#x201C; A.P.K. keuringsstation

Merk

Jaar

Uw auto/bus verkopen? 06-10401169

/,6ROUWESTRAATs:EGGEs4EL 

Prijs

Chevrolet

Kalos 1.2

2006

â&#x201A;Ź

4.950,-

Chevrolet

Matiz

2007

â&#x201A;Ź

4.350,-

Fiat

Seicento

2005

â&#x201A;Ź

3.250.-

Ford

C Max

2009

â&#x201A;Ź 15.750,-

Ford

Fusion

2003

â&#x201A;Ź

4.950,-

Ford

Ka

2003

â&#x201A;Ź

3.750,-

Mercedes

C200 CDI

2004

â&#x201A;Ź 13.950,-

MG-ZT

2.5 V6

2003

â&#x201A;Ź

9.750,-

Mitsubishi

Colt

2007

â&#x201A;Ź

5.950,-

Mitsubishi

Spacestar

2003

â&#x201A;Ź

5.750,-

Opel

Agila

2001

â&#x201A;Ź

3.750,-

Opel

Astra Coupe

2004

â&#x201A;Ź

5.950,-

Opel

Zafira

2005

â&#x201A;Ź 10.500,-

Opel

Zafira

2002

â&#x201A;Ź

5.250.-

Smart

For Two

2009

â&#x201A;Ź

6.950,-

Subaru

Forestor

2002

â&#x201A;Ź

8.950,-

Toyota

Auris

2007

â&#x201A;Ź 10.750.-

Toyota

Yaris

2008

â&#x201A;Ź

8.750,-

Toyota

Yaris

2001

â&#x201A;Ź

2.950,-

Volvo

S40 2.0 diesel

2007

â&#x201A;Ź 13.950,-

Volvo

V70 D5 Automaat

2004

â&#x201A;Ź 12.750,-

VW

Golf

2004

â&#x201A;Ź

8.250.-

VW

Polo

2004

â&#x201A;Ź

5.750.-

VW

Sharan

2004

â&#x201A;Ź

9.750,-

WWWAUTOBEDRIJF *OHN0EETERSNL

SINT WILLEBRORD - De jeugdrenners van Willebrord Wil Vooruit hebben tijdens de selectiewedstijd van het district voor het NK te Oosterhout goed gepresteerd. Door de jeugdrenners van Willebrord wil Vooruit werd in cat. 2 en cat. 6 gewonnen. In cat 3 werd Roan Konings winnaar hij won de groepsprint. In cat 6 won Perry Frijters eveneens de sprint van het peleton. Het komend weekend is het in Stampersgat de 4de wedstrijd van het district voor plaatsing voor het NK. Uitslagen Oosterhout (Selectiewedstrijd NK) Cat. 1: 5 Axel Roks; 7 Emmelie de Kok

Cat. 2: 7 Evi Jongenelen; 11 Lars Dierks; 13 Rens Lakens Cat. 3: 1 Roan Konings; 5 Beau van Helmond; 8 Moreno Tak; 22 Thomas de Leeuw; 25 Mariska de Leeuw Cat. 4: 7 Niels Huijbregts; 12 Mathijs de Kok; 13 Sanne Jongenelen Cat. 5: 12 Tristan van Hassel; 21 Gionanny Vissenberg; 23 Melroy Krebbekx; 24 Gianni Pavone Cat. 6: 1 Perry Frijters; 11 Niek Struijs; 13 Ivy Weterings; 19 Max van Helmond; 24 Angelo van Loon; 27 Sven Wouters; 29 Ties van Rijsbergen Cat. 7: 4 Danny Maas; 7 Alain Broos; 10 Ryco Krebbekx; 11 Jasper Haest; 13 Simon Demaret; 18 Tom Brouwers; 21 Tom de Rooij

HYUNDAI

www.QualityCarRent.nl AUTOBEDRIJF JOHN PEETERS

Jeugd Willebrord Wil Vooruit

Correcte afhandeling RDW erkend AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWRÂśV PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

HELP

VAKMANNNEN GEZOCHT Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Duivensport Zegge PV DE LUCHTBODE Uitslag 13 april Nijvel, 204 duiven: 1-17. M. v. Vlimmeren; 2-3-16-18-19. A. Vissenberg; 4-14-15. A. v. Dijk; 5-7-8. J. Rockx; 6. C. Verwater; 9-13. J. Verhagen; 10. A. Quirijnen; 11. P. Breugelmans; 12. J. v. Loon; 20. W. Wagenmakers. Sprundel PV DE REISDUIF Uitslag Nijvel 13 april: 1-2-3-12-15-20. M. Antonissen; 4-5-6-16-19. Comb. Oomen; 7. L. de Jong; 8. R. Kools; 9. A. Antonissen; 10. J. v. Nispen; 11-13. J. Heeren PZN; 14. P. Jacobs; 17. A. Lazeroms; 18. P. Jorna.

Rucphen PV STEEDS-SNELLER Uitslag 13 april: 1-3-4-9-10-13-14. Jan Antonissen; 2-6. Lowie Jochems; 5-7-8-11. Jan Uitehaag; 12. Comb Braat & ZN De Waard; 15-18. Jos Lauwerijsen; 16-17. Rob Roks; 19. Antoon Houtepen; 20. Ad v. Dijk. St. Willebrord DE POSTDUIF Uitslag: 1-2. Combinatie Vissenberg Marcel en Cor; 3-7-12. J. Konings; 4-9-10. J. Aerts; 5. T. Schrauwen; 6-13. Saman En Zn; 8. J. de Pijper; 11. M.A.P. Heeren; 14. D. Heeren; 15. A. Mulders; 16. D. de Jong; 17. J. Koevoets; 18. W. Heeren; 19-20. W. v. Peer.

Wedstrijdzwemmen Hieronymus

Weer limiet voor Christel Brugmans RUCPHEN - Van 4 tot en met 7 april was in Eindhoven de Swimcup en voor de jonge zwemmers de Marleencup en de Pietercup. Op 7 april was het een drukte in zwembad de Stok. Omdat de Vennen uit Dongen een promotie-degradatiewedstrijd moest zwemmen waren zij als vijfde vereniging toegevoegd aan de competitieronde 5 van de D1 competitie. Door de goede medewerking van zwemmers,

ofďŹ cials en de inzet van veel vrijwilligers werd de wedstrijdlengte uiteindelijk beperkt tot drie en een half uur. De Hieronymuszwemmers zwommen een goede wedstrijd en zij hebben optimaal gepresteerd. Prestaties Rucphense Hieronymuszwemmers Christel Brugmans uit Rucphen blijft week naar week zich verbeteren. Bij deze wedstrijd zwom ze 200m vrije slag.

Het was de eerste keer dat ze deze afstand in wedstrijdverband zwom en ze zwom met een tijd van 2.34 ruim 6s sneller dan de limiettijd waardoor ze ook op deze afstand op de Brabantse zomerkampioenschappen mag starten. Ze verscherpte haar tijd op de 50m schoolslag bovendien ook weer. Programma: 21 april OWKW, Roosendaal Meer info en volledige uitslag: www. zpv-hieronymus.com

Schijfse Kermis Nootjes SCHIJF - Het kermiscomitĂŠ is ook dit jaar weer in geslaagd om een Vlaamse Kermis vast te leggen. Schijfse Kermis zal plaatsvinden van 12 t/m 15 juli op het kermisterrein aan de Roosendaalsebaan. Het feestweekend van het jaar zal na de geslaagde editie van 2012 op grote lijnen met eenzelfde indeling werken waarbij we toch enkele verrassingen aanbrengen. De opening van de kermis op vrijdagavond zal door (een gedeelte van) muPAGINA 28

ziekvereniging KNA verzorgd worden, waarbij we de basisschoolleerlingen van Schijf en omgeving op muzikale wijze willen betrekken. De zaterdagmiddag krijgt dit jaar een nieuwe invulling waarbij we veel mensen verwachten die op de een of andere manier muziek maken. Een bonte middag in de feesttent en bij warm weer een terras in het gras. De middag zou afgesloten kunnen worden met een gezamenlijke uitvoering van Brabant. Op zondag 14 juli vindt de bijbehorende

braderie met oude ambachten plaats in de Sint Antoniusstraat en de Roosendaalsebaan, waar de braderie eindigt op het kermisterrein en de feesttent. In de feesttent op het kermisterrein zullen op zondagmiddag diverse zangkoren optreden, waaronder De Schijfse Noten. Het is de bedoeling dat u via deze Nootjes tot aan het begin van de kermis op de hoogte wordt gebracht van alle activiteiten rondom Schijfse Kermis. Voor informatie, inschrijving en sponsoring kunt u contact met ons opnemen via de website: www.schijfsekermis.nl


CORSA BERLIN

ASTRA BERLIN

MERIVA BERLIN

ZAFIRA TOURER BERLIN

€ 16.095

€ 22.045,-

€ 21.345

€ 30.245

€ 12.995

De nieuwe

€ 19.495

€ 18.995

€ 25.595

BERLIN MODELLEN

WIJ MAKEN DUITS RIJDEN BEREIKBAAR.

Wist u dat Duitse kwaliteit en innovatie bereikbaar is voor een betaalbare prijs? Wij bewijzen het. Bijvoorbeeld met de nieuwe Berlin uitvoering. Een uiterst luxe versie met een zeer scherp prijskaartje. Het nieuwe instapmodel van Opel dat standaard uitgerust is met heel veel extra’s: zoals airconditioning, een geïntegreerde radio/CD/mp3-speler, cruise-control en een boardcomputer. Kom langs in onze showroom voor een uitgebreide kennismaking!

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652

www.vriensopel.nl

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 1.2 – 11.0; kms/liter: 83.33 - 9.09; CO2 gr/km 27 – 259.

Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken. Zie verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Leverbaar zolang de voorraad strekt en niet i.c.m. andere aanbiedingen. Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werkelijke uitvoeringen. Wijzigingen voorbehouden.

Kia 20 jaar in Nederland. Dubbel voordeel op alle Kia modellen

Kia Picanto 20th Anniversary

Kia Rio 20th Anniversary

1.0 CVVT 3-deurs

1.2 CVVT 3-deurs

th

Rijklaar v.a. 䪦 4.703,50/50: Betaal nu de helft en de rest over 1 jaar

**

Uw klantvoordeel loopt op tot wel 䪦 1.795,Kia Picanto A | wegenbelastingvrij | 14% netto bijtelling v.a. 䪦 42,- /mnd*

20 Anniversary Surprise Surprise! Alle Kia Picanto en Kia Rio uitvoeringen tijdelijk gratis met een volledig ge ntegreerd Pioneer navigatiesysteem met touchscreen t.w.v. 䪦 1.295,-.

Rijklaar v.a. 䪦 6.545,**

50/50: Betaal nu de helft en de rest over 1 jaar

Uw klantvoordeel loopt op tot wel 䪦 2.045,Kia Rio A | wegenbelastingvrij | v.a. 14% netto bijtelling v.a. 䪦 72,- /mnd**

AUTOROMME ROOSENDAAL, BELDER 41, 4704 RK ROOSENDAAL, TEL.: 0165 - 820 250, WWW.KIA-ROOSENDAAL.NL AUTOROMME ETTEN-LEUR, VOSDONK 43, 4879 NC, TEL.: 076 - 50 25 950, WWW.KIA-ETTENLEUR.NL AUTOROMME HOEVEN, BREDE MOLENWEG 6, 4741 RL HOEVEN, TEL.: 0165 - 50 29 86, WWW.KIA-HOEVEN.NL Gem. verbruik: 3,2 - 6,3 l/100km, 31,2 - 15,9 km/l. CO2-uitstoot: 85 -147 g/km. Actievoorwaarden: Alle genoemde vanaf verkoopprijzen zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW/BPM, kosten rijklaarmaken, afleverpakket, brandstof, leges en recyclingbijdrage. Exclusief metallic lak en lakbescherming. Getoonde modellen kunnen afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Informeer voor de complete actievoorwaarden bij uw Kia-dealer. *Alle genoemde bijtellingspercentages en het wegenbelastingvrij zijn, zijn afhankelijk van datum van registratie. De vrijstelling van wegenbelastingvrij geldt tot 1 januari 2014. Alle genoemde bijtellingspercentages, energielabels en vanaf netto bijtelling bedragen (per maand) zijn per model gebaseerd op de uitvoering met het laagste bijtellingspercentage en altijd gebaseerd op 42% inkomstenbelasting. Voor een compleet overzicht met de bijtellingspercentages per model en welke modellen vrijgesteld zijn van wegenbelasting zie kia.com. **De 50/50 actie betreft een (niet) doorlopend kredietaanbod van Kia Finance, handelsnaam van Santander Consumer Finance Benelux B.V., geregistreerd bij AFM onder vergunningsnummer 12011170. Toetsing en registratie bij het BKR te Tiel. Informeer bij uw verkoper naar de voorwaarden en standaard informatieblad of bel 030 - 63 88 580. Uw Kia-dealer en Kia Finance geven geen advies. U dient zelf te bepalen of het door u gewenste financi le product aansluit bij uw wensen, behoeften en persoonlijke situatie. Voor de duur van de uitgestelde betalingsperiode (tot uiterlijk 12 maanden na tenaamstelling) worden geen rente en kosten in rekening gebracht. Het maximale financieringsbedrag bedraagt 䪦 5.000,- voor de Kia Picanto en 䪦 7.500,- voor de Kia Rio. Deze actie is geldig voor het actuele modelprogramma van een nieuwe Kia Picanto of Kia Rio met aankoopdatum t/m 1 juni 2013 en uiterste registratiedatum van 8 juni 2013. Deze actie geldt, tenzij anders vermeld, niet in combinatie met andere acties en zolang de voorraad strekt.


SPORT

Mooie resultaten AVR´90 in Tien van Halsteren

Tini de Rooij in de 10 van Halsteren.

RUCPHEN - Zondag 7 april was de derde wedstrijd van het Runningcenter Loopcircuit. Elf AVR-atleten liepen 10 kilometer over het snelle autovrije parcours in de dorpskern van Halsteren. Gelukkig waren de omstandigheden een

stuk beter dan een week eerder tijdens de Kidneyrun. Dit vertaalde zich voor al onze deelnemers in een snellere tijd. Emmy Tuenter verbeterde haar PR met bijna 1 minuut in 45:27, goed voor een tweede plaats bij de Dames senioren. Bas de Graaf werd met een tijd van 34:35 vijfde in de categorie Masters 35+. Alhoewel dit geen PR

Opstappers nu vier weken in training

Road Runners Rucphen

is voor hem, is dit wel de eerste vierendertiger die hij gelopen heeft sinds hij lid van AVR’90 is. Zoals gewoonlijk was de overwinning in de categorie Masters 45+ weer voor Richard van Oosterhout, die tevreden was met zijn tijd van 32:47. Peter Woestenberg, Noud Theunis en Wim van der Sande werden met respectievelijk 38.24, 40:33 en 44:30 nummer 10, 12 en 20 in deze categorie. Wim van der Sande heeft hiermee zijn doelstelling (onder de 45 minuten) al binnen vijf maanden behaald. Op naar het volgende doel (onder de 44 minuten?). Winnaar in de categorie masters 55+ werd Wim Wagemakers die vanaf 2 april in deze categorie uit mag komen. Met 37:49 was hij bijna 3 minuten (!) sneller dan de nummer 2 in deze categorie. Dat belooft wat voor het klassement dit jaar. Ad Boeren en Sieb Bom werden met 42:10 en 42:53 zesde en achtste in de categorie Masters 55+. Ook Ruud Verpaalen (40:20) en Tini de Rooij (42:44) liepen weer sneller dan bij de vorige wedstrijden dit jaar. De volgende wedstrijd van het circuit is de Rijk Zwaan Cheltenhamrun in Stampersgat aanstaande zaterdagavond, 20 april. Voor informatie zie www.wblc.nl

TTV Jagersrust SCHIJF - Aan de Witte Moeren in Schijf werden afgelopen zondag niet alleen trekker-trek wedstrijden georganiseerd maar werd er ook touwgetrokken. Een ideale combinatie zo bleek en zeker voor herhaling vatbaar. Onder ideale weersomstandigheden werd de 2e zomercompetitiedag afgewerkt. In de voormiddag namen een 7-tal jeugdteams deel. De uitslag is als volgt: 1. Mertensmannen 28 pt 2. Powerrangers 27 pt 3. Berketrekkers 25 pt 4. Electrotrekkers 19 pt 5. Boerekes 17 pt 6. FJ Retie 16 pt 7. Grasgrieten 12 pt. In het namiddagprogramma voor de senioren gingen weer 8 teams de strijd met elkaar aan. We begonnen de eerste twee wedstrijden tegen Powerrangers en Mertensmannen al meteen met een gelijkspel. We moesten kennelijk nog even onze draai vinden met elkaar en met het gras. De derde wedstrijd werd verloren tegen FJ Retie 1. We moesten er dus flink tegenaan, wat resulteerde in weer een gelijkspel tegen

Berketrekkers. De beide trekbeurten tegen Vandakker konden we gelukkig wel in winst omzetten. Uit de wedstrijd tegen FJ Retie 2 hebben we ook maar 1 puntje kunnen bijschrijven. Lest best want de laatste wedstrijd tegen Powerrangers 2 werd gelukkig gewonnen. De poule-uitslag is als volgt: 1. FJ Retie 1 2. FJ Retie 2 3. Powerrangers 4. Jagersrust 5 Berketrekkers 6. Mertensmannen 7. Powerrangers 2 en 8. Vandakker. Voor de dagoverwinning wordt een kruisfinale getrokken. In deze kruisfinale werden we gekoppeld aan FJ Retie 1. Deze twee trekbeurten werden beide verloren. De andere kruisfinale was tussen FJ Retie 2 en Powerrangers 1 die ook nu weer door FJ Retie 2 in winst werd omgezet. De bronzen finale dus tegen Powerrangers 1. Gelukkig trokken wij nu aan het langste eind, wat ons een 3e plaats opleverde. De finale werd gewonnen door FJ Retie 1 die een lekker vleespakket (van Slagerij van Caulil (Staf en Bianca)) in ontvangst mochten

nemen. Ons Jagersrust-team bestond uit: Bart,Sander, Kiran,Joost,Jolien,Jora,Gisel a,Jan en Ardy. Uitslag dagklassement: 1. FJ Retie 1; 2. FJ Retie 2; 3. Jagersrust; 4. Powerrangers 1; 5. Berketrekkers; 6. Mertensmannen;7. Vandakker; 8. Powerrangers 2. Volgende week zondag, 21 april, zijn we te gast bij TTV Electrotrekkers in Wuustwezel. Zie ook www.ttvjagersrust.nl

De eerste bridgedrive van De Kwast zorgde ervoor dat alle stoeltjes en tafeltjes van de grote zaal bezet waren. De bridgers waren

uit het gebied tussen Breda en Roosendaal afkomstig en vulden vijf lijnen. Van A tot en met E. De Hoevense familie Willemse had alle registers open getrokken en probeerde te voorkomen dat de drive een te nadrukkelijke stempel van de ‘broodbridgers’ zou krijgen. Daarom waren er in elke lijn prijzen voor de nummers een, vijf en negen, werd het minst goede resultaat beloond met een bezoek aan de prijzentafel en ook degene die van alle deelnemers het dichtst

Uitslagen GCJ Olympus-Orion 16-4 GCJ Olympus-Orion 13-5

DBJ Groene Ster-Orion 0-16 HBJ HMC-Orion 7-30 DAJ Mixed-Up-Orion 5-10 GDJ Heerle-Orion 6-6 Programma zondag 21 april Thuis 10.00 DBJ Orion-Internos 11.00 HBJ Orion-Heerle 12.00 DAJ Orion-HVM 13.15 GDJ Orion-Heerle 14.15 GCJ Orion-Heerle Gezelligheidstoernooi 20 mei Tweede pinksterdag, maandag 20 mei, is

Het is een gezellige en ook gemengde groep met variërende leeftijden met ook weer de nodige mannen. Ook zijn er een aantal die vanuit een blessure weer opnieuw willen gaan beginnen, het is erg belangrijk om dit gecontroleerd en met de juiste begeleiding te doen. De opstappers worden begeleid door onze trainster Marianne Vermeulen, onze cursisten weten inmiddels hoe de

trainingschema’s zijn opgebouwd en hebben duidelijke instructies over het veilig lopen op openbare wegen ontvangen. Dave Shearlaw van Runningcenter heeft in het kader van veilig lopen in het donker een veiligheidshesje beschikbaar gesteld. Dit wordt gedurende de trainingen altijd gedragen zodat de groep duidelijk zichtbaar en dus veilig hun trainingen in en om Rucphen kunnen afwerken. Half mei zal er een gezamenlijke warming-up worden verzorgt. Hierbij zal speciale aandacht worden besteed aan de core-stability.

Kevin van Gastel winnaar tweede kant wedstrijd

VC De Roode Poon SPRUNDEL - Zondag 14 april hebben we de tweede kant wedstrijd gevist. Dit keer zijn we naar het strand gegaan om op de Westerschelde te vissen. De weergoden waren ons dit keer goed gezind. Het was goed weer, warm en droog, de vangsten waren matig maar het was

weer een fijne visdag. Uitslag 1e Kevin van Gastel met 60 cm; 2e Piet v Hassel met 35 cm; 3e jack Heeren met 33 cm; 4e Daan vd Veeken met 31 cm; 5e R. Goossen met 30 cm; 6e Piet Koevoets met 18 cm.

Tweetallentoernooi viert 25e editie BREDA 076-5729568 HEIJNINGEN 0167-528558

de vijftig procent benaderde bleef niet met lege handen. Daarnaast zorgde Cees Willemse voor hartige tussendoortjes en een gratis verloting als slotstuk. De gewassen kaarten, de met de centrale computer verbonden tafelscore verzamelaars en de duidelijke administratieve begeleiding zorgden dat alles soepel verliep. Geen wonder dat Bridgeclub De Kwast kon melden dat volgende jaar op de eerste zaterdag van april de tweede editie zal zijn.

Zon en overwinningen overheersen bij HV Orion RUCPHEN - De veldcompetitie is weer van start gegaan! Dit weekend waren er 6 uitwedstrijden (waarvan 2 van de Gemengd C-Jeugd). Dit leverde 2 verliespartijen, 1 gelijkspel en 3 winstpartijen op. Volgend weekend spelen alle teams thuis, dus kom gezellig langs bij ons buitenveld achter sporthal De Vijfsprong.

RUCPHEN - Een grote groep beginnende hardlopers is vier weken geleden gestart met de hardloopcursus.

SV Eeuwig Schaak

Bridgedrive De Kwast een voltreffer SINT WILLEBRORD - In de vernieuwde Lanteern was afgelopen zaterdag sprake van een full house. Maar dat is een term uit een ander kaartspel, de bridgers spreken liever over groot slem. Ofwel alles geboden en gehaald.

De opstappers op hun eerste trainingsdag.

het weer zo ver. Het grootste ééndaagse evenement van onze vereniging. De eerste teams zijn al aangemeld, maar natuurlijk hebben we plek voor meer. We hopen dat we ook dit jaar weer een Mini-Maxi poule hebben, maar daarvoor hebben we hulp nodig van alle D- en C-Jeugd. Stel zelf een team samen met vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, tantes, ooms, neefjes, nichtjes en nog meer anderen die je kent. Verzin een teamnaam en geef je team op via orionrucphen@hotmail.com. PAGINA 30

RUCPHEN - Afgelopen zaterdag vierde het Tweetallentoernooi van de Roosendaalse schaakvereniging De Pion haar 25e editie. In de Eratozaal in Roosendaal beleefden 102 schakers, uiteenlopend in niveau van grootmeester tot onervaren huisschaker, een spannende en zeer gezellige schaakdag. Eén van de deelnemers omschreef het toernooi treffend als “serieus gezellig”, waarbij voor de meesten de nadruk vooral op “gezellig” viel. De deelnemers waren verdeeld in 2 groepen: de hoofdgroep, waarin 31 koppels van doorgaans zeer sterke schakers 14 potjes van 10 minuten per persoon per partij speelden en de nevengroep, waarin 20 koppels 7 partijen van 20 minuten per persoon per partij speelden. Er waren 6 leden van Eeuwig Schaak onder de deelnemers, die allen speelden in de nevengroep: Ted van Eck (met Maro Tikranian), Johan Goorden (met Martijn Verbeek), Marcel Koek (met Bas Robben), Jan Rijkse (met Hans Ravestein), Patrick Heijnen (met Martijn Gesell) en Kees van Hogeloon (met Pieter de Nijs). Marcel Koek en Bas Robben behaalden de 3e plaats in de nevengroep, achter de winnaars Marcel Huijser en Peter Huijser en Marc Naalden en Erik van Elven. In de hoofdgroep was de hoofdprijs voor de meesters Twan Burg en Matthew Tan, die verrassend de grootmeesters Jan Smeets en Daniël Stellwagen (beiden ab-

solute toppers in Nederland!) voorbleven. Alexandre Dgebuadze en Petar Popovic, ook beiden grootmeesters, werden 3e. De 4e plaats was voor de Roosendaalse speler Stefan Colijn en zijn kameraad Stefan Kuipers (die de meestertitel heeft), die vooral een opvallende prestatie leverden door het grootmeesterduo Smeets-Stellwagen op 2-2 te houden: Stefan Kuipers won van Jan Smeets, Stefan Colijn versloeg Daniël Stellwagen. Na afloop van het toernooi waren er zoveel prijzen in natura te verdelen dat alle 102 deelnemers uiteindelijk met een prijs naar huis gingen. In zo’n toernooi zitten hele mooie partijen, maar gezien het snelle tempo gaat er ook nog al eens iets mis. Dan is het goed om te weten dat er ook op het hoogste niveau soms vreselijke blunders gemaakt worden, zelfs als het gaan om partijen met normaal speeltempo. Anderhalve week geleden werd schaakvereniging En Passant uit Bennekom-Spakenburg kampioen van Nederland. In de kampioenschapswedstrijd tegen Kennemer Combinatie overkwam Dick de Graaf van En Passant het volgende (zie diagram). Dick de Graaf speelde hier 42.Tb5xd5?? Na 42...,e7-e6 ging de toren prompt verloren. Ook schakers in de Meesterklasse zijn maar mensen... En Passant won de wedstrijd met 5½-4½, waarmee de titel binnen was, maar Dick de Graaf zal toch iets minder hard hebben meegefeest na zo’n blunder.


ZONDAG 28 APRIL JAARLIJKSE LENTEWANDELING bij dierenasiel Canina

Breng ook een bezoekje aan de 2e handsmarkt of geniet op het terras van een hapje en drankje.

Adres: Kievitstraat 40, 2910 Essen www.dierenasielcanina.be Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren. Ook voor kinder- en familiefeestjes.

0165 342478

uitje Een gezellig ud! no voor jong e

Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl

De 28e Hoogstraatse

OLDTIMER- EN LIFESTYLEBEURS Europastraat 30, 2321 Hoogstraten-Meer

20 + 21 april 2013 Info: 0032 - 475494244

â&#x201A;Ź Elke woensdagmiddag

Keuze menu maand april

of Kippan pikant kip in een pannetje met verse wokgroente en rode pepers ** Coupe caramel caramel ijs, chocolade ijs toefje slagroom en caramelsaus of .RIÂżHRI7KHH met likeur â&#x201A;Ź 2.00 extra

Vispasteitje gevuld pasteitje met visragout afgegarneerd met hollandse garnalen of Gegrilde courgette met geitenkaas of Salade met groene asperges en serranoham ** Soepje naar keuze ** Kogelbiefstuk met bearnaisesaus of Gegratineerde tarbot met tomaat, mozzarella en pesto

Kinderverjaardag is Bowlingparty Op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag v.a. 15.00 uur Leeftijd tussen 6 en 13 jaar. Min. 6 pers. Een uur bowlen, 2 cons., frietje met frikandel/ kroket met ketchup en mayonaise, kinderijsje, kinderfilm en kinderdisco. TOTAAL SPOTPRIJS

â&#x201A;Ź. 26.95

AANBIEDING Woensdag en donderdag â&#x201A;Ź. 22.95

Volg ons nu ook op facebook www.facebook.com/wapenvannassau

Resto Buffalo â&#x20AC;&#x153;GRATIS BOWLENâ&#x20AC;? vanaf 4 personen* GEZELLIG TAFELEN krijgt u een uur

â&#x153;

Inschrijven van 12 tot 15 uur â&#x201A;Ź 2,50 per wandelaar

Julianastraat 1 | 4715 AT Rucphen T (0165) 34 22 11 Ę&#x153; W www.wapenvannassau.nl

GRATIS BOWLEN * min. 4 volwassenen

Tegen inlevering van deze advertentie

â&#x201A;Ź 8,- p.p.

Graag reserveren.

Bel: 0165-536360 Na 12.00 uur

Bowling-Resto Buffalo Damstraat 52a te Roosendaal www.bowlingroosendaal.nl

D A N S E N ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

KIDDIES KIDS KLUP

*********** ZATERDAG 20 APRIL VOOR SINGLES & PAREN: HARMONIEZAAL RIJSBERGEN (naast de Rabo)

  

  

LIVE BAND THE WIGS MET ZANGERES IRIS Entree â&#x201A;Ź 5,00 p.p.

skidome.nl

& IEDERE ZATERDAG VOOR PAREN & KOPPELS: KOUTERSHOF RIJSBERGEN (naast de kerk)

MET ONZE DJ CLAUDIA VEEL RUIMTE VOOR (STIJL)DANSERS Entree â&#x201A;Ź 3,00 p.p.

Ondersteuningsgroep

Zalen open 19.30 uur Start 20.15 UUR

Nabestaanden na zelfdoding RUCPHEN - Nabestaanden van zelfdoding blijven in verwarring achter. Het is zeer moeilijk te aanvaarden dat de zelfdoding als enige uitweg werd gezien. Verder voelen ze zich vaker dan bij andere doodsoorzaken, verantwoordelijk voor het overlijden, vragen zich af of ze signalen hebben gemist, voelen zich tekort schieten en vragen zich af of deze dood voorkomen had kunnen worden. Deze nabestaanden lopen risico om zelf ernstige psychische klachten te ontwikkelen en hebben behoefte aan hulp gericht op hun speciďŹ eke vragen en problemen. Om dit helpen te voorkomen start Indigo Brabant regelmatig een ondersteuningsgroep voor mensen die

INLICHTINGEN : 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl kopje dansen

een dierbare verloren hebben aan zelfdoding. Het doel van deze groep is steun, erkenning en herkenning bij elkaar en delen van gevoelens van machteloosheid, schuld, schaamte en verdriet. Deelnemers voelen zich hiermee geholpen in het kunnen accepteren en verwerken. Informatie Deze groep wordt gestart in onze locaties in Breda en in Tilburg; 8-10 bijeenkomsten; 8-12 deelnemers. Hieraan zijn geen kosten verbonden voor deelnemers. Voorafgaand aan deelname vindt eerst een kennismakingsgesprek met de begeleiders plaats. Informatie en aanmelden: Indigo Brabant, telefoon 088-01 61800, via preventieregiobreda@indigobrabant.nl of via onze website www.indigo.nl.

CafĂŠ

EetcafĂŠ

Cafetaria Zaal

WEEKENDSPECIALITEIT IN ONS EETCAFĂ&#x2030;:

ROERBAKSCHOTEL Graag tot ziens bij Jan & Lia Voermans

PASTOOR DE BAKKERSTRAAT 19 ACHTMAAL - TEL. 076 - 598 53 91

Op donderdag 30 mei 2013 maken we een Verrassingstocht. Prijs â&#x201A;Ź 55,00 incl. koffie met gebak, lunch en diner. Op zaterdag 29 juni 2013 rijden wij naar Scheveningen naar de musical Sister Act. Prijs Bus en 1e Rang â&#x201A;Ź 90,00. Op zaterdag 21 september 2013 rijden wij naar Katwijk naar Soldaat van Oranje. Prijs Bus en 1e Rang â&#x201A;Ź 93,00.

ParochiĂŤle pelgrimsreis naar Assisie en Rome

De pelgrimsreis vindt plaats in de herfstvakantie van zaterdag 12 t/m zaterdag 19 oktober en wordt verzorgd door pastor Piet Swinne. In Assisie bezoeken we onder andere de San Francesco-basiliek en de Heilige Clarakerk, hebben we een eucharistieviering in de San Damiano en brengen we een bezoek aan de Santa Maria Degli Angeli, die net iets buiten Assisie ligt. In Rome worden de vier hoofdbasilieken bezocht en hebben we in ĂŠĂŠn van deze basilieken een eucharistieviering. U leert op een zeer bijzondere manier de San Egidio beweging

/,%(//(=20(5:((. :LMULMGHQGDJHOLMNVYDQWPPHL ÂźSSLQFOXVLHIHQWUpH 'LYHUVHRSVWDSSODDWVHQELMXLQGHEXXUW 7HOLQIR#PX\VUHL]HQQO

Van 13 t/m 15 mei 2013 rijden wij naar de Libelle Zomerweek te Almere. Prijs â&#x201A;Ź 30,00 dit is bus, koffie met koek en entree.

Informatiemiddag zaterdag 6 april

RUCPHEN - Vanuit de parochie(verband) De Ark in Roosendaal wordt er in 2013 door de vrijwilligers werkgroep Lourdeswerk Roosendaal een bedevaarten een pelgrimsreis naar Assisie en Rome georganiseerd. Iedereen vanuit Roosendaal en omgeving mag deelnemen aan deze bijzondere pelgrimsreis.

1XWHUHVHUYHUHQ

kennen. Uiteraard bezoekt u ook de Trevi Fontein, het Pantheon en het Colosseum tijdens de stadswandelingen en gaat u naar de audiĂŤntie met de Paus. Aan deze reis kan iedereen deelnemen die goed ter been is, dat wil zeggen dat u een aantal uren achter elkaar moet kunnen (door)lopen, dat u trappen en heuvels zonder problemen moet kunnen lopen en dat u daar geen hulpmiddelen bij nodig heeft. Houd er rekening mee dat er in Assisie en Rome voornamelijk kinderkopjes liggen (onregelmatig wegdek), dat er hoge stoepranden zijn en dat Rome de stad van de zeven heuvelen is. Er is een informatiemiddag op zaterdag 6 april om 13.30 uur in ontmoetingsruimte van de Moeder Godskerk in Roosendaal. Ingang Luykenlaan. Bent u verhinderd voor de informatiemiddag, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met: JosĂŠ Haegens 0165-542057, 06-14656552, jose.haegens@ gmail.com; Pastor Piet Swinne 0165-365490, pietswinne@hetnet.nl.

Op zaterdag 12 oktober 2013 rijden wij naar Amsterdam naar de musical Hij gelooft in mij. Prijs Bus en 1e Rang â&#x201A;Ź 93,00. Wilt u met een van deze reizen mee? Meld u dan zo spoedig mogelijk aan op onderstaand telefoonnr.

TAXI EN TOURINGCARBEDRIJF

KERSTENS

Tel. 0165-344241 Email: info@keverreizen.nl


IN EN OM DE TUIN

DE SCHANS TUINSCHERMEN

Wij zijn vooral gespecialiseerd in tuinplanten vers uit eigen kwekerij!!!

betonsysteem | tel. 0164 686418 www.deschanstuinschermen.nl

Van klein tot groot en tegen scherpe prijzen!!

2e Paasdag a.s. Zondag geopend geopend Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

ALLES VOOR UW TUIN Franse boomschors - Boschips Compost - Potgrond - Schelpen Diverse soorten grind en zand Kom eens een kijkje nemen in onze showroom en laat u informeren over al onze producten en diensten

Plantenkwekerij Marc (

Raats

* Perkplanten Koopzondagen * Geraniums 14, 21, 28 april * Fuchsiaâ&#x20AC;&#x2122;s Dagelijks open van * Surfiniaâ&#x20AC;&#x2122;s Ma t/m za 9.00 u â&#x20AC;&#x201C; 18.00 u * Hanging baskets zondag 11.00 u â&#x20AC;&#x201C; 17.00 u Bergsebaan 118, Nispen * Kuipplanten 06-16380941 * Vaste planten * Heesters Uitgebreid en vernieuwd * Potgrond Dagelijks verse aardbeien. * etc. etc

Openingstijden: ma t/m vrij zaterdag

9.00 - 19.00 uur 9.00 - 14.00 uur

:DWHUPDQVHZHJÂ&#x2021;5LMVEHUJHQ Tel. 076 - 596 82 79

WWW.BASTIAANSENLOONWERKEN.NL

s! UBRIETA+ITTE Per stuk: â&#x201A;Ź 1,bodembedekker vol

10 voorbloemen â&#x201A;Ź 7,95 blauwe

normaal â&#x201A;Ź 3,50 Â&#x2021;Pnu RIMULAâ&#x20AC;&#x2122;S â&#x201A;Ź 2,95 per stuk ÂźSVWXN

â&#x201A;Ź 1,50 PST

Keuze uit 100 soorten Â&#x2021; MADELIEFJE nu voor 5 10 stuks

e 2Bij Paasdag geopend aankoop van â&#x201A;Ź 10,- 2H3DDVGDJ

YRRULHGHUHNODQW HHQ voor iedere klanteen *5$7,6

LEUKE ATTENTIE /(8.($77(17,( 75$<9,2 /(1 Antwerpseweg 91 4891 CM Rijsbergen Tel. 06-22 55 82 72

20/40 cm

loc 20 atie jul i

RIJ

SB

Na 25 jaar leveren van topkwaliteit hebben we dit jaar feest, hierbij steunen wij Stichting Kika en maakt u kans op een vliegreis voor 2 personen naar Turkije! Kijk voor meer informatie op onze website www.uniekgraszoden.nl.

G

EN DE

Â&#x2021; Â&#x2021;6 6SHFLDOLWHLWLQ SHFLDOLWHLWLQ SHUNNXLS[[O perk, kuip xxl, KDDJSODQWHQ DOWLMG KDDJSODQWHQ DOWLMG GHJRHGNRRSVWH

GHJRHGNRRSVWH

Â&#x2021;*5$7,6NRIÂżH

WO

K

Nieuwe locatie

GRASZODEN

De Plantage

Gelegen aan de weg Zundert-Rijsbergen (tegenover de Wok)

De beste kwaliteit van West-Brabant!

Verkoop graszoden + tuinaanleg 25

ER

ZUNDERT

vanaf 15 augustus

Zundert, 076-5973377

KOM IN DE KAS TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S

Â&#x2021;6FKHUSVWHSULM]HQ Â&#x2021; Â&#x2021; HHWEDUHWXLQ HHWEDUHWXLQ JURHQWHQIUXLW groenten, fruit, NUXLGHQSODQWHQ kruidenplanten Â&#x2021;:HNHOLMNVVFKHUSH DDQELHGLQJHQ

2 Â&#x2021; Â&#x2021; P P2 WXLQSODQWHQSOH]LHU

Ou de tot

aat

â&#x201A;Ź 0.40 per stuk

Tel: 0165-341600 www.ossenblokhovenier.nl

kkeb rugs tr

3 jarig - 25/35 cm

12,50 â&#x201A;Źâ&#x201A;Ź 2,50

Ba

TAXUS

HELLEBORIS A.S. WEEKEND:

XXLgerust KERSTROOS Kom kijken naar onze specialiteiten: â&#x201A;Ź 3,95 p.eenjarige stuk van â&#x201A;Ź hangplanten 8,95 perkplanten, en kuipplanten. Dan kunt u 3 voor â&#x201A;Ź met eigenâ&#x201A;Ź ogen zien hoe het groeit en bloeit.7,50 Bij ons voor 5,50 uit 5 kleuren) kunt u de producten vers uit (keuze eigen kwekerij kopen. met minimaal 10 bloemstelen

per stuk â&#x201A;Ź 1,50 Â&#x2021;*URRWVWHDVV Â&#x2021;Volle tray Tray Ă 8 stuks â&#x201A;Ź 7,95 WXLQSODQWHQXLWGH VIOLENjVWXNV tuinplanten uit de UHJLR QX â&#x201A;Ź 4,95 s +UImAVENDEL regio

â&#x20AC;&#x153;Vakmanschap voor particulieren en bedrijvenâ&#x20AC;?

BUXUS â&#x201A;Ź 0.50 per stuk

WEEKKNALLER! LAVENDEL

s 6ASTE0LANTEN 10 stuks â&#x201A;Ź 5,-

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

Te Koop

van10.00 10.00 -- 16.00 16.00 uur van uur

Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 u. en Zaterdag 9.00 tot 17.00u.

BEUKEN + HAAG TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S 3,95 perSylvatica stuk 100â&#x201A;Źcm* Fagus

3 voor â&#x201A;Ź 7,50

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,(keuze uit 5 kleuren)

10 voor â&#x201A;Ź 7,95

dagelijks VERSE AARDBEIEN VASTE PLANTEN

LAVENDEL voor de border â&#x201A;Ź 1,00 per stuk keuze uit 100 soorten

10 voor â&#x201A;Ź 7,95 Per stuk: â&#x201A;Ź 1,50

BEUKENHAAG

10cm* voor â&#x201A;Ź 12,50 100 Fagus Sylvatica â&#x201A;Ź 1,00 per stuk

KOOPZONDAGEN: 10 voor â&#x201A;Ź 8,95 $OOH]RQGDJHQ

KOOPZONDAGEN: WPMXQL

$OOH]RQGDJHQ XXU WPMXQL

10.00-16.00 uur Met uitzondering e van 1 Paasdag en Met uitzondering e e 1 Pinksterdag. van 1 Pinksterdag.

Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve

â&#x20AC;?Die ene druppel. Die doet er toe.â&#x20AC;?

Vervul 1a - Rijsbergen

- Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

tel: 076 - 596 27 36

gratis plaatsing

www.heidehoeve.com Heerle - Tel: +31(0)165-302994 E-mail: info@uniekgraszoden.nl www.uniekgraszoden.nl

BouwBedrijf Cyriel Heeren

Voor al uw werkzaamheden kijk voor meer info op

cyrielheeren.nl

0165-38 85 10 / 06-51 53 16 01

Voegwerk! VOEGER zoekt voegwerk

TE HUUR

BEDRIJFS RUIMTE v.a. â&#x201A;Ź 35,- p/m2 WĹŻÄ&#x201A;ŜƊÄ&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;ĹŹÄ&#x17E;ŜƊÄ&#x17E;ŜͲ>Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152; 076-5033686 TE HUUR â&#x2013; ETTEN-LEUR

En dat voor maar â&#x201A;Ź20,- pu. ĂŠn maar ĂŠĂŠnmalige reiskosten van â&#x201A;Ź5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

BEDRIJFSRUIMTES

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Industriegebied

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

Van 100 m2 tot 225 m2 â&#x20AC;&#x2DC;Vosdonkâ&#x20AC;&#x2122; te Etten-Leur Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

VERZEKERINGEN HYPOTHEKEN FINANCIERINGEN

VOORDELIGSTE HYPOTHEEK IN DE REGIO? Bel 076-5035436

voor volwassenen en kinderfeestjes

Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

Nu lessen en deze zomer rijden!

Bel vandaag nog: 0165 â&#x20AC;&#x201C; 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - theorieles - theorie examen - theorieboekje

â&#x201A;Ź1.125,-

â&#x201A;Ź900,-

Aanbieding geldig tot 1 mei 2013. Vraag naar de voorwaarden.

Lange Brugstraat 34, 4871 CP Etten-Leur Tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR:

WORKSHOP sieraden maken

WINTER AANBIEDING

Motorrijlespakket!

vakbekwame

06-55887266

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien.

s Wegen succes d 1 maan d g n verle

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

VOOR AL UW DAKWERKEN!!

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

VITAK Advocaten

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

t inCTIES / s i l a i c e p S NSTRU PLATING

LCO VELBE STAA N GE E K DA

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN Â&#x2021;QLHXZERXZDJUDULVFKHORRGVHQ EHGULMIVSDQGHQYROOHGLJLQHLJHQEHKHHU Â&#x2021;SURÂżHOSODWHQGDNSDQSODWHQHQSRWGHNVHOSURÂżHOHQXLWHLJHQSURGXFWLH Â&#x2021;JHwVROHHUGHVDQGZLFKSDQHOHQWEYGDN JHYHO Â&#x2021;]HWWHULMWRWPPRDRQGHUKRXGVYULMHERHLGHOHQ Â&#x2021;WUDQVSRUWHQNUDDQZHUN Â&#x2021;DOXPLQLXPJHWURNNHQJRWHQXLWVWXN Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info


7 STANDEN

STOERE

EPOXY COATED

textileen zitting

100% katoen maten S-XL

tuinkrabber, gazonhark, schoffel of tuinhark

HEREN BERMUDA diverse prints

TUIN STOEL aluminium frame

S

! TUNTPRIJS

Elders 39.95 46.99

HOGE RUG

19.95

TUINSTOEL KUSSEN 117x45x5,5 cm H[FOVWRHO

beach VOET- of VOLLEYBAL diverse kleuren

2.69

QUIX

TUIN GEREEDSCHAP zeer sterke kwaliteit

6.99

SUPER ONTVETTER super krachtige reinigingsformule 750 ml

Epoxy coated TUIN SPADE essen steel

4.99

100% KATOEN

2.79

JONGENS SHIRT diverse kleuren en prints maten 92-164

NIEUW!

DEO SPRAY diverse soorten 150 ml

1.19

0.38

INTEX

FAMILIE ZWEMBAD 262x175x56 cm

Elders 5.95 6.98

TUIN

2.69

SOLAR STEEN of TULP Â&#x2021; VWHHQPHW vlinder of libelle 11x7,5x6,5 cm Â&#x2021; WXOSFP

topkwaliteit!

UITZOE K E N

Elders 1.99 3.91

ORANJE EDITIE

CUPCAKE BAKSET voor 12 cupcakes

1.35

compleet met vormpjes en decoratie

aluminium SERVEER SCHALEN SET/2 35 cm 43 cm

0.56 0.79

%(5*(123=220Â&#x2021;.DVWDQMHODDQ %5('$Â&#x2021;5DW9HUOHJKVWUDDW %5('$Â&#x2021;7UDPVLQJHO &+$$0Â&#x2021;%DDUOHVHZHJ

bijpassend AFDEK ZEIL

3.75

DAMES/HEREN

13.95

ZOMERSE HOED diverse kleuren en dessins maten 56-58

1.29 ',17(/225'Â&#x2021;5DDGKXLVSOHLQD (77(1/(85Â&#x2021;0DUNW *,/=(Â&#x2021;6WHHQDNNHUSOHLQ .$$76+(89(/Â&#x2021;+RRIGVWUDDW

1.35

HOUT PLAMUUR voor binnen en buiten gebruik sneldrogend tube 400 gram

1.59 2267(5+287Â&#x2021;$UHQGVKRI 266(1'5(&+7Â&#x2021;'H%URXZHULM 5,(/Â&#x2021;'RUSVWUDDWD

SORISO

!

SET/3 PLAMUUR MESSEN professionele kwaliteit S, M en L

0.99

5,-6%(5*(1Â&#x2021;6W%DYRVWUDDW 5226(1'$$/Â&#x2021;%RXOHYDUGI 7,/%85*Â&#x2021;7URXZODDQ

1.19 7,/%85*Â&#x2021;'--LWWDVWUDDW :$$/:,-.Â&#x2021;,UHQHVWUDDWD =(9(1%(5*(1Â&#x2021;=XLGKDYHQD

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 14-04-2013 t/m za. 20-04-2013 in Nederlandse filialen.

REXONA

6.99

microvezel SUEDE DOEK 40x40 cm


KERKELIJK

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCHPEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165-382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 0629334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zondag 21 april 10.00u Vierde zondag van Pasen, Roepingenzondag. Eucharistieviering. Voorganger pater J. Munsters m.m.v. het St. Ceciliakoor. Intenties: Patrick de Jong levenspartner v. Angela Uijen v.w. verj.; jgt. o.o. DirckenBroeren; Bart v. Dijk e.v. Mien Janssen; Piet v. Hogeloon e.v. Tonnie Dircken; o.o. Dekkers-v. Heijbeek, v.w. jgt. moeder; jgt. Piet v. Dijk e.v. Marie v. Overveld; o.o. Piet en Anneke UitdeHaag-Vermunt, v.w. jgt. pa. Maandag 22 april 10.00u: Repetitie van het Ouderenkoor in steunpunt ‘De Schuitvaart’. Woensdag 24 april 10.00u: Ouderenviering in Steunpunt ‘De Schuitvaart’. Voorganger pastor G. Damen m.m.v. het Ouderenkoor. Ziekenactie: Voor bezoek bij ziekenhuisopnamen graag doorgeven aan Ziekenactie, t. 342331 b.g.g. 348090. Contact met onze pastor: Wanneer u, om welke reden dan ook, behoefte hebt aan pastorale ondersteuning, kunt u via het secretariaat in contact komen met pastor Jan van Steenoven. U kunt zich tot hem wenden met vragen om ondersteuning bij verlieservaringen, bij ziekte en andere acute nood. Gegevens van het secretariaat vindt u onder dit bericht. Secretariaat: Parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandag van 19.3021.00u en op donderdag van 9.30-11.30u; tel. 341246. www.parochierucphen. nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandag 18.00u inleveren. PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 17, 4714 BW Sprundel, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.3011.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet.nl; www.kerksprundel.nl Diensten Week 17: 20 t/m 26 april. Vierde zondag van Pasen. Roepingenzondag: Iedere mens is bijzonder in Gods ogen. Zaterdag 20 april 19.00u Eucharistieviering. Voorganger: Past. J. Munsters. Zang: Ouderenkoor Levensvreugd. Piet en Tina Oomen-de Weert v.w. huwelijksdag; overl. ouders Voeten-Goorden v.w. jgt. vader; jgt. Joke Vergouwen-v.d. Heuvel; overl. ouders Sacharias-Muijs v.w. jgt. vader; overl ouders Boomaerts-v.d. Sande v.w. geb. dag vader; overl. ouders Toon en Tonny Ros-Vermunt v.w. jgt. moeder en jgt. schoonzoon Jan Schrauwen; Adriana Lazeroms-Bastiaansen; Pieter Aarts; jgt. Wilhelmina Koenen-v.d. Broek en overl. familie; Cor Verlaar v.w. geb.dag; Jac Herijgens v.w. geb.dag. Dopen: Op zondag 21 april worden in onze geloofsgemeenschap opgenomen: Senn Oomen, zoon van Ruud en Sasha Oomen-Wouters; Nand Broeren, zoon van Ad en Angelique Broeren-Oomen. Geluk: Geluk is simpelweg een goede

uitvaart en het parochiële kerkhof.

gezondheid en een slecht geheugen. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Zaterdag 20 april 19.00u 4e zondag van Pasen. Roepingenzondag. Woord en Communiedienst. Voorganger(s): Diaken v. Steenoven m.m.v. Fasollasi. Wek. Cor Hultermans w.v. Jan v. Kalmthout; wek. Willem v. Nijnatten e.v. Rika v. Trijp; wek. To Tak w.v. Jac v. Laerhoven; wek. Marie Gommers e.v. Driek Bommelijn; verj. Maria Konings e.v. Jan v. Overveld; jgt. Anna v. Overveld e.v. Franciscus v. Laerhoven; jgt. Charles v. Laerhoven. Zondag 21 april 11.30u Doopviering. Voorganger: Diaken v. Steenoven. De doop van Giel Goorden zoon van Niels en Lotte Goorden. Zondag 21 april 12.15u Doopviering. Voorganger: Diaken v. Steenoven. De doop van Wes Boden zoon van Ralph Boden en Jasmijn Goorden. Kosters/acolieten/misdienaars: Zaterdag 19.00u Rien v. Ruiten. Zondag 11.30u en 12.15u Rien v. Ruiten en Betsy v.d. Sande. Lectoren: Zaterdag 19.00u Koosje v. Overveld. Collecte Roepingenzondag: Antwoord geven op wat God in je hart heeft gelegd vraagt om een gelovig gesprek tussen God en mens. Het initiatief komt van God: Hij legt talenten, vragen en verwachtingen, geloof en verlangen in je hart. Iets in je hart leggen wil zeggen dat God een opdracht geeft. Voor sommigen kan dat betekenen om priester of diaken te worden. De vraag wat God in je hart heeft gelegd leidt niet altijd tot hetzelfde antwoord. Misschien kom je tot de conclusie dat God iets anders van je vraagt. Een ander antwoord dat meer bij je past, dat beter bij je hoort. De vraag stellen is het allereerste. God met je bezig is en welk plan Hij met je heeft. Geroepen worden is niet statisch, van ik heb het of ik heb het niet. Het is antwoord geven op je levensweg. Met God op tocht gaan als bondgenoot, als begin en einde van je bestaan. Voor de opleiding van priesters en diakens is geld nodig, vandaar dat we deze collecte, waarvoor bussen achter in de kerk staan, van harte aanbevelen. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165-342069 of 06-29334907. PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Zondag 21 april 10.00u 4e Zondag van Pasen. Roepingszondag. Woord en Communieviering Koor. Voorganger: Diaken J. v. Steenoven. Koor: Gemengd Zangkoor. Misintenties: overl. ouders Sturm-Brabers; Rinie Oomen v.w. verj.; overl. ouders v. Overveld-Rokx. Ook gedenken wij in onze gebeden: Mevrouw Brouwers-Roovers w.v. Marinus Brouwers; C. Koppies w.v. Petronella Koremans. Dinsdag 23 april 19.00u Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor Burm. Ook gedenken wij in onze gebeden: Mevrouw Brouwers-Roovers w.v. Marinus Brouwers; C. Koppies w.v. Petronella Koremans. Diensten: Zondag om 10.00u H. Eucharistieviering of een Woord- en communieviering in de kerk. Dinsdag om 19.00u H. Eucharistieviering in de kapel.

A.S. ZONDAG OPEN VAN 11.00 TOT 17.00 UUR

Strijbeekseweg 14 Ulvenhout

www.Ulvenhoutwooncenter.nl Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165-534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Misintenties in een gesloten enveloppe in de brievenbus van de pastorie inleveren. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord.nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord.nl Donderdag 18 april 9.00u Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Frans Verheije. Gebedsintenties: overleden pastores van onze parochie. Vrijdag 19 april 14.30u Eucharistieviering. Huwelijksviering van Jeannot Heeren en Samantha v.d. Linden. Celebrant: Pastoor Frans Verheije. Zaterdag 20 april 11.00u EHC Maria Goretti school. Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Frans Verheije geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Acoliet: Lars Koks. Gebedsintenties: de overleden pastores van onze parochie. Zaterdag 20 april 13.30u EHC Maria Gorettischool. Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Frans Verheije geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Acoliet: Lars Koks. Gebedsintenties: Boris Brouwers, papa van Kelsy; Piet en Dina v. Gastel, opa en oma van Lotte; Christ Ros, opa van Lotte; Toine van Gastel, oom van Lotte. Zaterdag 20 april 19.00u Eucharistieviering. Celebrant: VicarisGeneraal Harry Lommers geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Johan Reniers. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Een bijzondere intentie; Pastoor Ad de Bok wegens jgt.; Maria Kas en Christiaan v.d. Smissen wegens jgt.; Cobi Heeren-de Jong e.v. Henk Heeren en overl. ouders wegens verj.; Geert Konings e.v. Meid Konings-Roks wegens verj.; overl. ouders Alphonsus v. Bavel en Christina Verstraten wegens jgt.; Henny Verbraak-v. Bavel wegens jgt.; Josephine Hugens e.v. Adrianus Stevens wegens verj.; Wilhelmus Huijbrechts en Jacobus Roks wegens jgt. en verj.; Jan Rokx e.v. Adriënne Rokx-de Weert wegens verj.; Dré Willemse e.v. Corke Boeren wegens jgt.; Pedro de Bruijn wegens verj.; Co de Bruijn e.v. Naantje Konings wegens jgt. Zondag 21 april 10.00u Woord en Communieviering. Vierde zondag van Pasen. Celebrant: Diaken Jan Foesenek. Lector: Janny Siemons. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Pastoor Ad de Bok wegens jgt.; Toon de Wildt en Dien Tak wegens jgt.; Theodora v. Erp wegens jgt. PAGINA 34

Zondag 21 april 13.30u EHC Willibrordusschool. Eucharistieviering. Celebrant: Pastoor Frans Verheije geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Acoliet: Lars Koks. Gebedsintenties: de overleden pastores van onze parochie. Huwelijk: Vrijdag 19 april om 14.30 uur wordt het huwelijk van Samantha v.d. Linden en Jeannot Heeren kerkelijk ingezegend. De celebrant is Pastoor Frans Verheije. Doop: Zondag 21 april wordt Jia Boeren gedoopt. We verwelkomen haar in onze geloofsgemeenschap. Vierde zondag van Pasen (Jaar C): De vierde zondag van Pasen wordt traditiegetrouw in de rooms-katholieke kerk gebeden voor roepingen in de kerk voor het priesterschap, het diaconaat en het religieuze leven. In dit weekend lezen we als eerste lezing uit de Handelingen van de Apostelen (Hand. 13, 14 + 43-52) en uit het evangelie van Johannes (Joh. 10, 27-30). In de eerste lezing horen we, hoe de apostelen er toe komen om ook aan niet-Joden de blijde boodschap van Jezus te verkondigen. In de evangelielezing horen we hoe Jezus als een goede herder tot zijn volgelingen spreekt. De Kerk hoopt, dat er in elke tijd mensen zijn, die Jezus in zijn herderschap willen navolgen om in hun leven dienstbaar te zijn aan de Kerk. Viering op donderdagmorgen: Donderdagmorgen 18 april om 9.00u is er een Eucharistieviering in onze Mariakapel. De celebrant is onze pastoor Verheije. Eerste Heilige Communie: Op 20 en 21 april doen 66 kinderen hun Eerste Heilige Communie in onze kerk. Er zijn drie vieringen. Op zaterdag 20 april om 11.00 uur en om 13.30 uur voor voornamelijk de jongens en meisjes van onze Maria Gorettischool. Op zondagmiddag is de viering om 13.30 uur voor de jongens en meisjes van onze Willibrordusschool. In alle drie vieringen is pastoor Frans Verheije de celebrant, geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Website: www.parochiesintwillebrord.nl. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals

PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 21 april is mevr. Ds. J.H. Veldhuizen uit Zundert onze voorganger, aanvang 10.00 uur. Dhr. van Nes is de organist. Dhr. Bruinzeel is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor het Diaconaat. Agenda: De Cantorij heeft op donderdag 18 april koorrepetitie, aanvang 20.00 uur. www.pk-zundert.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 21 april zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Het is deze zondag Basement bovengronds. Er is kindernevendienst voor groep 1 tot 5 van de basisschool. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Voor de kinderen van gr. 6-8 is er BasiX. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlageerf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 0786314867/06-34906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch. nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 21 april is de kerkdienst om 9.00u in Oudenbosch en in Oud Gastel om 10.30u. Voorganger is dan Kand. P. de Nooy uit Utrecht. Deze week: Elke woensdag om 19.00 uur gebedskring in de Pastorie en ook woensdagavond repeteert het kerkkoor in de kerk van 20.0022.00u. Woensdag 24 april van 09.30-12.00u kunt u bij de Creaclub De Woestijnroos in de Pastorije weer iets moois maken. Donderdagochtend inloopochtend in de Pastorije van 09.30-11.30u. Donderdag van 19.00-20.00u is er Jeugdclub voor jongens en meisjes van 6-12 jaar. Tot slot: Kommer maakt een mens neerslachtig, een hartelijk woord beurt hem op. (Spreuken 12 vers 25)


LENTE AANBIEDING Auto-praktijkpakket! Nu lessen en deze zomer rijden! Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 20 praktijklessen à 60 minuten - eigen verklaring - praktijk examen

nu voor

€999,-

Aanbieding geldig tot 1 juni 2013. Vraag naar de voorwaarden.

GEZOCHT

za. 20 april 12:00 - 15:00

voor leuke (bij)baan: Dames en heren, in bezit van rijbewijs en auto en 2 dagdelen per week beschikbaar BEL VOOR INFO: 06-30540067

Jan Jochems HANDEL

EN

TRANSPORT

>iʏœV>̈iÃʜ«i˜

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Blijft u nog langer zitten wachten op de ware?

www.sundak.nl info@sundak.nl

Of gaat u het nou eens serieus aanpakken? Discreet, betrouwbaar en doeltreffend: Bel: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl UW RELATIE IS ONZE MISSIE

Van Sundert dakbedekking b.v.

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

KOMO en vca** Gespecialiseerd in kunststof dakbedekking en isolatie. Epdm resitrix, elastofol, pvc.

ZOEKT U EEN BETAALBARE TERRASOVERKAPPING? Eventueel met terrasverwarming

Voor nieuwbouw en renovatie. Dahliastraat 23. 4711 ES St. Willebrord Tel. 0165 38 9196 Fax. 0165 38 9207

Rudi Saman 076-5015176 / 06-51145525 info@verandabouwsaman.nl

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneer-

¼Ãʍiʎˆ˜`ʍiÊÛÀœˆŽÊՈÌâÜ>>ˆÌ]ʎ՘ʍiÊâivÊ “iÌÊii˜Ê}iÀÕÃÌʅ>ÀÌÊ>>˜Ê…iÌÊÜiÀŽ°½

VAARBEWIJSCURSUS

kijk voor een locatie

Roosendaal - Breda - Bergen op Zoom Willemstad - Lage Zwaluwe - Dongen Etten-Leur - Rotterdam

in uw buurt op:

Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een

START BEGIN MAART Spoedcursus op zaterdag

vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Telefoon 0165-546707

werk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s.

Žˆ˜`iÀ`>}ÛiÀLˆvÊÊÊÊÊUÊÊÊÊÊ«iÕÌiÀœ«Û>˜}ÊÊÊÊÊUÊÊÊÊÊLՈÌi˜ÃV…œœÃiʜ«Û>˜}ÊÊÊÊÊUÊÊÊÊÊ}>Ã̜Õ`iÀœ«Û>˜}

www.kober.nl

WWW.YACHTCONSULT.COM.

ARTIFLEX ZEVENBERGEN Artiflex is een full service dienstverlener op het gebied van personeelsbemiddeling. Als onderneming met een professioneel team verleent Artiflex alle vormen van flexibele arbeid en uiteenlopende diensten op het gebied van Human Resources.

 UITZENDEN

Wij zijn regelmatig / per direct op zoek naar:

 DETACHEREN

 Stratenmakers / oppermannen

 PAYROLLING WERKEN/LEREN (BBL) INTERNATIONAL RECRUITMENT

 Metselaars Mechanisch monteurs (internationaal) Grondwerkers )PWFOJFST

Vestiging Zevenbergen Campagneweg 11b | 0168 - 371 505 | zevenbergen@artiflex.com


2 + 1 GRATIS

*

1.99

1.

Grillham

4.99

KILO

Ariel Wasmiddel ďŹ&#x201A;acon 500-1314 ml, Ariel pak 500-1215ďŹ&#x201A;acon gram,500-1314 ml, Wasmiddel tabs stuks, pods 16 stuks of pak 14-30 500-1215 gram, Lenor tabs 14-30 stuks, pods 16 stuks of Lenor Wasverzachter ďŹ&#x201A;acon 750 ml

Kipdrumsticks

Wasverzachter ďŹ&#x201A;acon 750 ml Alle varianten AlleLenor varianten Bijv. Pink topaz & Magnolia LenorĂ Pink 3 Bijv. ďŹ&#x201A;acons 750 topaz ml & Magnolia 3 ďŹ&#x201A;acons Ă  750 ml

Naturel of gekruid Kipdrumsticks

Per kilo Naturel of gekruid

10.65 10.65 Nu 7.10 Nu 7.10

Per kilo

3 3stuks keuze stuks naar naar keuze

49

Vers voor u gesneden. Verpakt per ca. 150 gram.

3.

49

Grillham

kilo 14.90

Vers voor u gesneden. Per 100 gram Verpakt per ca. 150 gram. kilo 14.90

Per 100 gram

Alleen op: vrijdag

1.39

0.

99

Mora Mora Broodje, Broodje,satè, satè, gehaktballetjes gehaktballetjes of of loempia loempia varianten AlleAlle varianten

Bakje of zakje 130-180 gram

Bakje of zakje 130-180 gram

KILO

9.49

5.

Schnitzels Schnitzels

varkens of zigeuner Wiener,Wiener, varkens of zigeuner

Per kilo

Per kilo

1 bak

april

+

5.49

+

SatĂŠ ajam, GRATIS GRATIS 1 SatĂŠ1ajam, 350 gram bak vanbak 350van gram t.w.v. â&#x201A;Ź 3.69

t.w.v. â&#x201A;Ź 3.69

april

49 2.69

1.

25

CalvĂŠ Alle varianten naar keuze Pindakaas Bijv. 3 potten normaal Alle varianten naar keuze

Bijv. 3 potten normaal 5.37 Nu 3.58 5.37 Nu 3.58 3 potten 350 gram 3 potten Ă Ă  350 gram naar keuze keuze naar

*

PLUS ManniĂŤn - Rucphen PLUS ManniĂŤn - Rucphen Raadhuisplein 12 T: 0165-341281

GRATIS

Raadhuisplein 12 T: 0165-341281

SatĂŠ ajam

Openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 20.00; za. 8.00 - 18.00 uur; zo 10.00-16.00 uur. maandag - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

t.w.v. â&#x201A;Ź 3.69

LENEN HUREN KOPEN

Nationale Scootmobielweken Trek eropuit voor extra voordeel!

NU

Zak 2,5 kilo

-20%

20%

-20%

-20%

LE L A P O G KORTIN BIELEN! O SCOOTM

+ Gratis pechhulpservice (24/7) /216 

+ Gratis extraâ&#x20AC;&#x2122;s zoals: !%(%#$!% .$!.&! -+!"-%/ %&1- %#$!% ./-%*%*# +!'&!)!/1!-'!!-.-!#!(. Vraag ook eens naar een thuisdemonstratie van de scootmobiel

Scootmobiel Go-Go Elite Traveller

Scootmobiel S bi l Victory 10 Deluxe

Scootmobiel Victory XL 140

5+'%* 2%!(0%/1+!-%*# 5 ')0 5(!0-*,.5,1+02-

5+),/!*2!* 5')0/%!- %0.1* ') 5*(02!*-++

5 2%!(0%/1+!-%*#!3/-#!1!!5 ')0/%!- %0. ') 5*-++ 42-/!*4%(1!-

1*6 

1*6 

voor â&#x201A;Ź

voor â&#x201A;Ź

1*6 

voor â&#x201A;Ź

749

-%.(/%& !!*!(4+-#%*'!(%&0%* !00-/ %&'++'!!*.%*+*4!2!2%*'!(2222!(4+-#2%*'!(*(

2.199

!(4+-#%*'!(++.!* ( Kade 69, tel: 0165 - 580 011

3.799

Aanbiedingen gelden tot en met 31 mei 2013 of zolang de voorraad strekt. Niet geldig in combinatie met andere acties. Welzorg kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor onjuiste prijzen, druk- of zetfouten. Afbeeldingen kunnen afwijken.

Bami- of nasi goreng Bami- of nasi goreng Bak 1 kilo Bak 1 kilo 5.49

+

kilo 0.50

19 20

CalvĂŠ Pindakaas

2 + 1 GRATIS

Kruimige aardappelen

zaterdag

DRU_20130417  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you