Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R U C P H E N S E

10 APRIL 2013 WEEK 15

Uitgeverij

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

ZONNEBLOEM SCHIJF VIERT JUBILEUM

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

SPORT

Volg ons via twitter: @RucphenseBode Informatie van

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

VRIJWILLIGERS KERKAKKERS GEHULDIGD

Auto in vangrail door hond op snelweg

Thomas Goetstouwers 2e in bouwwedstrijd

SINT WILLEBRORD - Een kleine hond van ongeveer 30 centimeter hoog heeft woensdag op de A58 ter hoogte van Etten-Leur een ongeval veroorzaakt. Een 24-jarige automobiliste raakte de vangrail toen ze voor het beestje moest uitwijken. De hond liep rond 18.30 uur over de snelweg bij de afslag naar Sint Willebrord. Hier reed op dat moment een bestuurster uit Sint Philipsland met haar auto richting Roosendaal. Het hondje stak de weg over en zij probeerde het beest te ontwijken. Daarbij vloog zij van de ene rijstrook naar de andere en belandde in de vangrail. De bestuurster raakte niet gewond. Agenten slaagden erin om de hond te vangen.

RUCPHEN - Thomas Goetstouwers, vierdejaars leerling bouwtechniek van het Munnikenheide College uit Rucphen is tweede geworden op de wedstrijd tot beste vmbo-leerling bouwtechniek 20122013. Bij Bouwschool Breda moesten de deelnemers timmeren en metselen, maar ook een theoretische toets maken en een klantgesprek voeren. Aan de hand van deze theoretische en praktische opdrachten werden zij beoordeeld. De wedstrijd is een initiatief van de groep Pro Bouw/Infra waarin de werkgevers, onderwijs, vakbond en praktijkopleider vertegenwoordigd worden. Met deze wedstrijd willen ze zowel het werken in de bouw stimuleren.

Lentefeest bij Sprundelse molen

Aangifte vermiste paspoort bij gemeente

SPRUNDEL - Zaterdag 13 april staat er weer een lentefeest op stapel bij de Sprundelse molen. Van 10.00 tot 13.00 uur zorgen de molenaar en de molentuincommissie er voor dat er van alles te doen is. Stichting Groei en Bloei is van de partij met een plantenbeurs. Ook worden er onder meer schilderijen en beelden ten toon gesteld. Daar tussen bevinden zich ook een imker, beeldhouwer, glasgraveerder en mandenvlechter. Kinderen kunnen zich ook laten schminken. Ook zijn er natuurlijke producten te koop, zoals pannenkoekenmeel, nestkastjes en fuchsia’s. Ook de molen is te bezoeken. Bij regen kunnen de bezoekers in de tenten droog blijven.

RUCPHEN - Als u een staatsdocument zoals een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs kwijtraakt, hoeft u niet meer bij de politie aangifte te doen. Bij de aanvraag van het nieuwe document bij de gemeente wordt meteen de aangifte van vermissing van het oude document meegenomen. Een proefproject met acht gemeenten was zo succesvol dat deze werkwijze nu in de hele regio wordt ingevoerd. Aangifte van vermissing is verplicht, ook als u geen nieuw document wilt aanvragen. Ook dan is het gemeentehuis het aangewezen loket. Het doen van aangifte moet persoonlijk gebeuren. Dit kan niet digitaal of per telefoon. De gemeente rekent geen kosten.

Grote aanbesteding voor zonnepanelen RUCHPEN - De Regio West-Brabant (RWB) heeft een Europese aanbesteding opgestart voor de levering van zonnepanelen. Deze aanbieder moet in staat zijn op grote schaal gebouwen van geïnteresseerde gemeenten, bewoners, bedrijven en andere instanties van zonnepanelen te voorzien en hen daarin te ontzorgen. Aan dit project voor een gebundeld aanbestedingtraject van zonnepanelen doen twintig gemeenten in West-Brabant, Zeeland en de ZuidHollandse Hoeksche Waard mee. In totaal goed voor 700.000 inwoners. Het doel van dit project is om schaalvoordeel te behalen en daarmee de deelnemende gemeenten verder te verduurzamen.

Strijkersdag sluit af met gratis concert RUCPHEN - Om de paar jaar wordt er een strijkersdag gehouden in West-Brabant. Dit jaar is er gekozen voor een kleinschalige opzet met strijkers in Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur. Onder leiding van docenten worden er stukken voorbereid in de weken voorafgaand aan de strijkersdag, die op zaterdag 13 april wordt gehouden. Tijdens de strijkersdag wordt er met drie orkesten gerepeteerd, zodat elke leerling op zijn/ haar eigen niveau kan meedoen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Joop Biegelaar een stuk geschreven waar alle strijkers aan deel kunnen nemen: Strijkstokken Dans. Om 14.30 uur wordt de dag afgesloten met een concert.

RUCPHEN - Voor de 44e keer vond vorige week woensdag het paasvoetbaltoernooi plaats op sportpark de Molenberg. Teams van basisscholen Mariadonk uit Zegge, St. Martinus uit Schijf, Maria Goretti en Willibrordus uit Sint Willebrord, Vinkenbos uit Sprundel, St. Martinus en Het Palet uit Rucphen namen deel. De kinderen voetbalden ondanks de kou fanatiek. Bij de finale meisjes won team Vinkenbos in de wedstrijd van St. Martinus uit Schijf. Lees verder op pagina 3 van deze Bode. FOTO CORINE ROKS

Woningcorporatie Thuisvester officieel eigenaar Joannes de Doperkerk

Verbouwing kerk kan beginnen SPRUNDEL – De verbouwing van de Heilige Joannes de Doperkerk in Sprundel kan beginnen. Vorige week is woningcorporatie Thuisvester officieel de eigenaar geworden van het gebedshuis. De Joannes de Doperkerk krijgt een nieuwe functie als multifunctionele accommodatie. De kerkfunctie blijft ook gewaarborgd. DOOR MONIQUE JANSEN Het multifunctionele complex verrijst binnen de bestaande muren van de Joannes de Doperkerk. Het gebouw wordt op kleine schaal uitgebreid met een foyer. Grote zaal Voor de activiteiten van de SKW komen er een grote zaal, verschillende lokalen en vergaderruimten. In de grote zaal is plaats voor onder meer musicals, voorstellingen en grote bijeenkomsten. Verenigingen en clubs kunnen van alle ruimten gebruik maken om bijvoorbeeld muziek te maken, te dansen of te tekenen. De jeugd kan straks terecht in een eigen jongerenontmoetingsruimte. Net als in de huidige Trapkes mogen er in de vernieuwde kerk geen feesten als bruiloften worden gegeven. Ruimtes voor kerk Parochie Heilige Joannes de Doper krijgt

Kijk voor onze vrijkomende huurwoningen op: www.thuisvester.nl

eigen ruimtes in de kerk, waaronder een huiskamer. Hier kunnen de parochianen terecht voor onder meer gesprekken, informatie en de sacristie. Ook komt er een kerkelijke ruimte die in gebruik wordt genomen voor de kerkdiensten. Als dat nodig is kan de grote zaal bij de kerkelijke ruimte worden betrokken. Dat is bijvoorbeeld mogelijk als het aantal bezoekers te groot is voor alleen de plek waar kerkdiensten worden gehouden. Thuisvester gaat de ruimtes verhuren aan het SKW en de Sprundelse parochie. De vorige eigenaar was het Bisdom Breda. Start verbouwing De verbouwing van de kerk gaat waarschijnlijk van start in het tweede kwartaal van 2013. De transformatie van het gebedshuis duurt ongeveer vijftien maanden. Daarna krijgen vertegenwoordigers van het SKW en de Joannes de Doperparochie de sleutel uitgereikt en kunnen ze het nieuwe buurthuis van Sprundel

gaan inrichten. In november 2012 werd de laatste kerkdienst gehouden in Joannes de Doperkerk zoals die er op dit moment nog uitziet. De parochianen maken tijdelijk gebruik van de oude gymzaal aan de Hertogstraat die is omgetoverd tot de St. Janskapel. Minder parochianen De verkoop van de kerk is noodzakelijk, omdat de parochie het steeds moeilijker had de exploitatie voor het gebouw alleen te dragen. Het aantal kerkgangers is de afgelopen jaren sterk teruggelopen. Tegelijkertijd verkeert De Trapkes, het oude gemeenschapshuis van Sprundel in niet al te beste staat. De gemeente wilde eerst een nieuw buurthuis realiseren, maar kwam daar later op terug. Dat kwam, omdat er voor de kerk een bestemming moest worden gevonden. De omgevingsvergunning voor de verbouwing is inmiddels verleend.

PLUS Manniën Rucphen Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur VANAF DEZE WEEK:

Spaar voor gratis nagellak

Infoavond over pleegouderschap RUCPHEN - Juzt pleegzorg houdt op maandag 15 april een infoavond over het pleegouderschap. Tijdens de bijeenkomst vertelt een pleegouder over zijn of haar ervaringen. Een medewerker van pleegzorg legt uit hoe pleegouders worden voorbereid op hun taak en hoe de begeleiding eruit ziet. Bezoekers kunnen kennismaken met wat je als pleegouder kunt betekenen voor een kind dat voor korte of lange tijd door omstandigheden niet thuis kan wonen. De avond is van 20.00 tot 22.00 in Drukkerij Altrif Label aan de Gewenten 39 in Roosendaal. Aanmelden kan via 0765256460 of www.juzt.nl/pleegzorg. Hier kan ook informatie worden aangevraagd.

Schoolarts houdt avondspreekuur RUCPHEN - Ouders kunnen met hun kinderen voortaan ook ‘s avonds terecht bij de schoolarts van de GGD West-Brabant. Het gaat om een proefperiode in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Tot de zomer kunnen ouders terecht op het avondspreekuur op donderdag tot 20.00 uur in Breda. Bij de GGD in Roosendaal kunnen ouders op de maandag- en donderdagvonden terecht voor het avondspreekuur. De GGD in Bergen op Zoom gaat in mei van start op de donderdagavonden. Voor de zomer besluit de GGD West-Brabant of de avondspreekuren blijvend zijn en of ze het initiatief uitbreidt naar meer gemeenten in de regio West-Brabant.


X x x x x

EN MEDIA MARKT BREDA VIERT MEE!

x x x

U betaalt: Retour via Samsung:

%FQSJKTWBO` JTEFQSJKTOB` SFUPVSWJB4BNTVOH

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

NG I W U O B R E V NA

287,50,-

Media Markt Prijs:

P5110 Galaxy TAB2 10.1 WiFi 10,1" Tablet 1Ghz Dual-Core processor, 1GB werkgeheugen met 16GB opslagcapaciteit. 10.1" WXGA (1280x800) scherm, WiFi 802.11b/g/n/, Bluetooth technology v3.0 USB 2.0 Host. Micro SD slot (ondersteuning tot 32GB). 3 Megapixel camera, VGA front webcam. Androidâ„¢ 4.0 (Ice Cream Sandwich) besturingssysteem. Art. nr.: 1181776

Openingstijden

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard 3;#SFEB 5FM

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag 12.00 - 17.00 uur *&%&3&;0/%"(01&/

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


ACTUALITEIT

Afdeling Schijf viert 25-jarig jubileum in het Wapen van Schijf

Jubilerende Zonnebloem huldigt haar jubilarissen SCHIJF – De Zonnebloem, afdeling Schijf, bestaat op 20 april precies 25 jaar. Om dit heugelijke feit te vieren is er op 20 april een feestdag in het Wapen van Schijf. Tevens worden op deze feestelijke dag twee 25-jarige jubilarissen en vijf 10-jarige jubilarissen gehuldigd. DOOR HÉLÈNE HEIJS Bij de Zonnebloemafdeling Schijf zijn veertien vrijwilligers actief. Zij ondersteunen oudere mensen, ouderen met een fysieke beperking en langdurig zieken door het brengen van huisbezoeken en het organiseren van allerlei activiteiten, zodat ze een sociaal actief leven kunnen blijven leiden. Men hoeft geen lid of donateur te zijn om deel te kunnen nemen aan een activiteit van de Zonnebloem. Dorpsgenoten kunnen zich zelf aanmelden of worden gevraagd. “In de grote stad moeten mensen zich zelf aanmelden, maar hier niet. Wij stappen zelf op de mensen af”, vertelt Corrie van de Sande, penningmeester en vrijwilligster van de Zonnebloem Schijf. Vrijwilligster Irma Schrauwen meldt: “Vaak horen wij via via of mensen deel willen nemen aan een activiteit of bezoek willen ontvangen”. Bezoekjes en activiteiten De hoofdactiviteit van de Zonnebloemvrijwilligers is lotgenoten met elkaar in contact te brengen en de mensen regelmatig te bezoeken. “Een praatje, persoonlijke aandacht en gezelligheid, dat vinden ze heel fijn”, aldus Corrie. De 80, 85, 90 en 95-jarigen krijgen persoonlijk een attentie overhandigd wanneer ze verjaren. En ie-

der kwartaal wordt het landelijke Zonnebloemblad persoonlijk afgegeven. Eén keer per jaar organiseert de Zonnebloem afdeling Schijf een eigen uitje. In 2012 zijn de vrijwilligers met circa 30 Schijfse gasten naar het Vogelopvangcentrum in Zundert geweest.

‘Wij stappen zelf op mensen af’ Diverse keren per jaar worden gecombineerde activiteiten met andere afdelingen van de Zonnebloem Brabant ZuidWest georganiseerd, zoals een boottocht, een theatertournee in Etten-Leur, een ontmoetingsdag en de jaarlijkse vakantieweek. Ontstaan Tot 20 april 1988 was de Schijfse Zonnebloem, als onderafdeling van Zonnebloem Zundert, al volop actief in Schijf. “Een aantal van de vrijwilligers en bestuursleden van toen, die nu tot onze gasten behoren, hebben zich jarenlang ingezet om de Zonnebloem in Schijf te laten groeien tot wat het nu is en waarvoor wij hen als Zonnebloem zeer erkentelijk zijn”, vertelt Corrie. Ook Corrie en Irma waren voor de verzelfstandiging al actief als Zon-

Corrie van de Sande (l) en Irma Schrauwen (r) zijn al 25 jaar actief voor de Zonnebloem.

nebloemvrijwilliger. Feestdag Na de oprichtingsvergadering op 20 april 1988 is de Zonnebloem in Schijf zelfstandig verder gegaan. Om dit zilveren jubileum te vieren is er op 20 april een feestdag

in het Wapen van Schijf georganiseerd. ’s Ochtends worden alle jubilarissen gehuldigd; Corrie en Irma omdat ze zich al 25 jaar vol overgave inzetten voor de Zonnebloem en 5 anderen die al (ruim) 10 jaar als vrijwilliger actief zijn. Na de lunch is er een middag vol entertainment. Deze dag wor-

FOTO HÉLÈNE HEIJS

den zo’n 75 gasten en diverse genodigden in het Wapen van Schijf verwacht. Mocht u geen persoonlijke uitnodiging ontvangen hebben en toch tot de doelgroep van de Zonnebloem behoren, dan kunt u contact opnemen met voorzitster Jacqueline Peeters, telefoon: (0165)342771.

Weer spannende duels tijdens Paasvoetbaltoernooi

Basisscholen gemeente Rucphen strijden om wisselbeker RUCPHEN - Dit jaar speelden alle basisscholen van de gemeente Rucphen mee aan het jaarlijkse voetbaltoernooi dat zoals gewoonlijk plaatsvond op sportpark “de Molenberg”. Er werd fanatiek gevoetbald door de deelnemende kinderen en de spanning van de wedstrijd was ook langs de lijn duidelijk voelbaar. Vele ouders, leerkrachten en belangstellende waren gekomen om hun schoolteam aan te moedigen. DOOR CORINE ROKS Dit jaar is het de 44ste keer dat dit toernooi wordt gehouden. De organisatie bestaat onder andere uit John Taks, Denise Voets en John van Dijk. Naast deze leerkrachten van een deelnemende basisschool zijn het de vaste vrijwilligers die deze middag

elk jaar vorm geven. “De terreinknecht en het kantinepersoneel van sportpark “de Molenberg” staan elk jaar voor ons klaar”, vertelt John Taks. Hij licht toe:” Tot de vaste vrijwilligers behoren ook de scheidsrechters die sinds jaar en dag deze wedstrijden fluiten. Zij weten precies hoe de middag verloopt, zodra de eerste wed-

strijd begint hoeven wij in principe niets meer te doen”. Sterke verdediging De dames van Basisschool Mariadonk uit Zegge staan te wachten op hun laatste wedstrijd. Zij gaan in deze beslissende wedstrijd voor de 3de of 4de plaats. “De

eerste wedstrijd tegen Schijf hebben we verloren”, vertelt Marit Mol. “We moesten gewoon nog een beetje wennen aan elkaar, maar de andere twee wedstrijden hebben we gewonnen dankzij een goede opstelling die we samen met de moeder van Marly, onze coach, hebben gemaakt”. Marly Bartels vult aan: “We hebben in de laatste wedstrijden gekozen voor een sterke verdediging. Niemand wilde keepen, dus heb ik dat maar gedaan. Ik heb geen enkele bal doorgelaten”. “Maar je hebt ook geen een bal tegen gehad”, lachen de meiden. Stropdas schieten Tussen de wedstrijden door konden de leerlingen hun voetbalkwaliteiten nog eens extra etaleren met een nieuwe activiteit: stropdas schieten. Een grote opgeblazen leeuw, onze nationale trots, stond voor de kantine opgesteld. De oranje leeuw droeg een stropdas die door een gat geschoten kon worden. Hier kon men alvast oefenen voor het laatste onderdeel: het penalty schieten.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

De penalty’s van de jongens, waarbij Niels Foesenek van NAC Breda voor de gelegenheid kwam keepen. Topper bij penalty jongens is Donny Jaspers van de Willibrordusschool uit Sint Willebrord. FOTO CORINE ROKS

Toeschouwers In aanloop naar de finalewedstrijden werd het steeds drukker langs de lijn. Toeschouwers waren goed vertegenwoordigd, de jongens en meisjes werden vanaf de kant aangemoedigd in hun spel. Uiteindelijk bleek basisschool Vinkenbos uit Sprundel deze dag in topvorm te zijn. Zowel het meisjes- als jongenteam konden een overwinning van 2-1 op hun naam

schrijven. Zij gaan door voor de volgende ronde die wordt gehouden op woensdagmiddag 15 mei op de velden van v.v. Roosendaal. Penalty’s Voor de penalty’s meisjes was Cindy Vranken speler bij v.v. Roosendaal speciaal naar Rucphen gekomen om de ballen uit het net te houden. Niels Foesenek die speelt bij NAC stond in het doel van de jongens. Toppertjes op dit onderdeel waren Donny Jaspers en Danischa Cuik, beide leerlingen van de Willibrordusschool uit Sint Willebrord. De winnende teams ontvingen van de sportwethouder , René Lazeroms, een gemeentemedaille, en de wisselbeker werd overhandigd. Voor het penaltyschieten konden de nummers 1-2 en 3 van beide categorieën hun prijs in ontvangst nemen. De uitslag: Teams meisjes: 1. Vinkenbos Sprundel, 2. Martinus Schijf, 3. Martinus Rucphen. Teams jongens: 1. Vinkenbos Sprundel, 2. Willibrordus Sint Willebrord, 3. Maria Goretti Sint Willebrord. Penalty’s meisjes: 1. Darischa Cuik, Willibrordus, 2. Charella van Nijnaten, Martinus Rucphen, 3. Sylvana Aarts, Maria Goretti. Penalty’s jongens: 1. Donny Jaspers, Willibrordus, 2. Dirck Gijzen, Mariadonk, 3. Vinnie Bastiaansen, Martinus Rucphen.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @RucphenseBode.

VOORJAARSACTIE Bij aankoop van actiemodellen garagedeuren GRATIS elektrische bediening en een kleur naar keuze. Vermeld de code “lente” bij uw offerteaanvraag (voorjaarsactie is geldig t/m 30 april 2013)

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl PAGINA 3


Badkamer Inspiratie Dagen

DUURZAME ACTIES GERICHT OP DE TOEKOMST www.broekinstallatiewerken.nl

=YPQHWYPS\\Y AH[HWYPS\\Y

OP 12 EN 13 APRIL

DUURZAME INSPIRATIE DAGEN

5\THHY );>VW

]HRR\UKPNL

PUZ[HSSH[PL

Demonstraties op allerlei gebieden van duurzame technieken

.YH[PZ NVVKPLIHN

Ĺś Zonneboilersystemen

‹.YH[PZVU[^LYWZLZZPLZ! TLSK\HHU]PHVUaL^LIZP[L

Ĺś PV -Zonnepanelen

‹0UZWPYLYLUKLZOV^YVVTTL[]LYUPL\^K HZZVY[PTLU[IHKRHTLYTL\ILSLU

Ĺś Hout / pellets installaties

‹+P]LYZLWYLZLU[H[PLZ]HU

Ĺś Showtruck met warmtepompen

K\\YaHTLLULYNPLVWSVZZPUNLU

Ĺś Bronboringen van warmtepompsystemen

‹=LY^LU\aLSMIPQVUaLILH\[`THYR[TL[VH]PZHNPZ[ WLKPJ\YLTHZZL\YRHWZ[LYZPLYHKLULUZMLLYHY[PRLSLU

Waar: aan de Vosdonk 41, Etten-Leur

.H]VVYOL[JVTWSL[LWYVNYHTTHUHHY! ^^^ZHUPKYVTLUS]HUKLUIYVLR

www.broboor.nl

vandenbroek@sanidrome.nl | Vosdonk 41, 4879 NC Etten-Leur, (076) 502 07 89

St. Willebrord Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601

vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

15

MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen * mechanische ventilatie systemen

Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

* onderhoudscontracten en service * sanitair

PAARDEN KOGELBIEF ½KG

EI-BEENHAM SALADE 150GR 1.49

uit eigen keuken

ZEEUWSSPEK PAARDEN SPARE 99 99 99 2. BIEFSTUK 4. RIBS 3. 100GR 0.89 1KILO

1KILO

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

/HWRSDSULORSHQLQJQLHXZÂżOLDDO%UHGD

G OUD IS G â‚ŹLD W W W. G O U D I S G E L D . N L

G

RX ÂżMQJ

RUNDER SUCADELAPPEN ½KG 2.99 RIBHAASKARBONADE 1KG 3.99 VARKENSFILET 1KG 4.99

* ketel vervanging

,- M â‚Ź 40R A G R PE p basis va n o

LEVERKAAS 99 2. 150GR 1.19

SPEKLAPPEN 1KG

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Misschien heeft u ook wel een doosje met oude sieraden in de kast; ze zijn uit de mode of het zijn erfstukken die u zelf niet draagt, maar die u wel dierbaar zijn, waardoor u niet goed weet wat u ermee aan moet. Wij taxeren en analyseren uw kostbaarheden. Goud en zilver, maar ook diamanten, gouden tanden, munten en EHVWHN /RRSW X HHQV ELQQHQ GH NRIÂżH VWDDW NODDU YRRU HHQLHGHU GLH van onze diensten gebruik wil maken.

�Mensen hebben vaak dierbare herinneringen aan sieraden; onze goudsmid speelt hierop in door een nieuw uitgekozen sieraad te smeden of bijvoorbeeld een gedenkmunt te maken. Het eigen goud of zilver wordt bij ons ter plekke en onder ogen van de klant omgesmolten. Wellicht heeft u een sieraad met een breuk of kapotte VOXLWLQJ"%LM*RXGLV*HOGNXQWXWHUHFKW voor vrijblijvend advies voor al uw reparaties en ontwerpen�. zijn! Het kan zomaar in la liggen!

Wij betalen u direct contant de hoogst mogelijke dagprijs. * Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

OPENINGSTIJDEN:0DXXU'LWP=DXXU.RRS]RQGDJHQuur

Roosendaalse Goudbank

%HUJHQRS=RRPVH*RXGEDQN

Tel. (0165) 85 22 68

Tel. (0164) 24 32 34

Molenstraat 9a, 4701 JK Roosendaal

:DVVHQDDUVWUDDW%:%HUJHQRS=RRP

Middelburgse Goudbank

Varkensmarkt 4, 4331 LA Middelburg

Tel. (0118)-85 10 66

%UHGDVH*RXGEDQN

9DQ*RRUVWUDDW+-%UHGD


ACTUALITEIT

Gezellige feestavond vijfjarig bestaan woonzorgcentrum Rucphen

Column

Kerkakkers zet vrijwilligers in het zonnetje tijdens lustrumavond RUCPHEN - Aan het begin van de feestavond ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van woonzorgcentrum Kerkakkers worden 10 vaste vrijwilligers verrast door burgemeester Marjolein van der Meer Mohr met een bloementje en een woord van dank voor hun inzet en betrokkenheid.

Eugène de Kok

Wat suggesties ... Mag ik nog één ding zeggen over het Marokkanendebat donderdagnacht? Ik weet niet wat u ervan vond, maar mij deed het denken aan Fitna, het Europees kampioenschap voetbal vorig jaar en het album Chinese Democracy van Guns N’ Roses uit 2008: iets waar vooraf iedereen van alles over wil en moet zeggen, maar dat, als het eenmaal zo ver is, totaal niets voorstelt. En de PVV wist dat het niets zou worden. Diep in zijn hart snapt Geert heus wel dat het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen geen Marokkanenprobleem is, maar een exces van het geweld dat wekelijks op de voetbalvelden plaatsvindt. De PVV zag echter zijn kans schoon, verzon een lekker bekkende naam voor het debat, zodat iedereen er bovenop zou springen en kreeg een mediastorm als vanouds. Precies wat Geert wilde. Probleem is dat hij nu nu weer op zoek moet naar iets nieuws, omdat een tweede Marokkanendebat niet dezelfde ophef veroorzaakt. Ik ben niet de beroerdste, dus bij dezen wat suggesties. Vraag bijvoorbeeld het Bankiers-zijn-belachelijkdebat aan naar aanleiding van de totale chaos bij de ING van afgelopen week. Verzin wat leuks over meneer Hommen, die volgens het jaarverslag nog niet genoeg verdient, terwijl werkelijk alles misgaat bij zijn bank en aandacht is verzekerd. Het Rotzooiende-Raden-van-Bestuurdebat lijkt me ook mooi. Incapabele en frauderende besturen van onderwijsorganisaties zijn er immers in overvloed. Het vorige week verschenen rapport over kunstopleiding Codarts, waaruit blijkt dat de bestuursvoorzitter vooral bezig was met geld te betalen aan haar vriendjes en vriendinnetjes voor niet-verleende diensten, is een nieuw dieptepunt. Een derde, voor de hand liggende mogelijkheid is het Fyra-fiascodebat. Dat de Fyra na jaren van voorbereidingen en miljoeneninvesteringen dit jaar niet meer rijdt en misschien nooit meer is te zien op het spoor is in dit kader voldoende. Mijn laatste suggestie is het Prutsende-politicidebat. Klinkt wat vreemd, maar het lijkt me een goed onderwerp. Donderdagnacht bleek wederom dat de haantjes in Den Haag vooral uit zijn op aandacht en daadwerkelijk bestaande en miljarden kostende problemen als falende banken, onderwijsbesturen en hogesnelheidstreinen over het algemeen links laten liggen. Benieuwd wanneer we deze debatten zien, Geert. De stemming zit er goed in tijdens de feestavond van Kerkakkers in Rucphen ter ere van hun 5-jarig bestaan. Bewoners, familieleden, medewerkers en familieleden dansen en zingen samen op de live muziek van “de Sjonnies”. FOTO CORINE ROKS

Colofon

DOOR CORINE ROKS

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode Rucphense Bode Redactie Monique Jansen Correspondent Hélène Heijs, Corine Roks Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 15 De oplossing van deze puzzel is in week 16 te vinden op www.internetbode.nl

Woonzorgcentrum Kerkakkers heeft ongeveer 40 vrijwilligers waarop zij een beroep kunnen doen. De leeftijd varieert van 20 jaar tot 65+. De werkzaamheden zijn verschillend. Ze hebben bijvoorbeeld een zangclub en een wii club. Het bewegen voor ouderen en het helpen bij woongroepen behoort ook tot de vaste onderdelen. Acht vrijwilligers zijn ondertussen al 5 jaar met deze activiteiten actief, en twee vrijwilligers maar liefst 12,5 jaar betrokken bij Stichting Groenhuysen. Tijd om deze 10 mensen eens extra onder de aandacht te brengen. “Wij zijn er trots op dat we zo’n mooie grote groep vrijwilligers hebben, en vooral vrijwilligers die ons al zo lang ondersteunen”, bevestigt manager van Centrum voor Wonen & Zorg, Martijn Kilsdonk. Dankbaarheid Wim van den Broek werkt elke woensdag als vrijwilliger op de dagopvang. Hij geeft een kort overzicht van zo’n dag.” ’s Morgens drinken we met de bewoners eerst een bakje koffie en lezen we de krant.

Hierna gaan we met foto’s, plaatjes, muziek en/of vragen aan de slag om een stukje geheugentraining aan te bieden. En na de lunch is het op de woensdagmiddag meestal knutselen. De dankbaarheid van de mensen is voor mij heel waardevol, daar doe je het voor”. Wim heeft het graag te doen met ouderen en naast zijn vaste woensdag organiseert hij voor de bewoners diverse uitstapjes.

vinden blijkt wel tijdens de feestavond. Overal vrolijke gezichten: bewoners, familieleden, medewerkers en vrijwilligers staan zij aan zij mee te deinen op de muziek van smartlappenband “de Sjonnies”, die speciaal voor deze gelegenheid gekomen zijn. Liedjes van veeleer klinken door de gemeenschappelijke ruimte van dit zorgcentrum. Iedereen zingt en danst mee, de stemming is in een woord geweldig.

Mensgerichte zorg Sinds een jaar werkt Kerkakkers met Planetree. Dit is een vorm van zorg waarbij deze gecoördineerd wordt vanuit de mens.

5-jarig bestaan Dit jaar is het vijf jaar geleden dat woonzorgcentrum Kerkakkers is gebouwd in Rucphen. Het gebouw biedt momenteel onderdak aan ongeveer 80 bewoners. Typisch voor deze locatie is het gebruik licht en ruimte. De architect is er goed in geslaagd hiermee een huiselijke sfeer te creëren waardoor er een warme en gemoedelijke sfeer is ontstaan. Een fijne plek om te wonen, werken en je als vrijwilliger aan te melden, want: “die zijn altijd zeer welkom”, aldus Martijn. Inlichtingen kunnen worden verkregen bij activiteiten begeleidster en coördinatrice vrijwilligers Colinda de Bruyn, 0165-346810.

‘Een mooie grote groep vrijwilligers’ Dit geldt voor zowel de cliënten, medewerkers en vrijwilligers. “Het is een kapstok die helpt om op een goede manier zorg te verlenen en het concept bevalt erg goed”, aldus Martijn. Dat de zorg goed geregeld is en iedereen het goed met elkaar kan

‘De laatste jaren is pesten uit taboesfeer gehaald’

Actie tegen pesten op school RUCPHEN – De gemeente Rucphen, verenigingen en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) bundelen de krachten om in september een week tegen het pesten te houden onder het motto: ‘Verpest het niet’. Het CJG haakt ook in op de landelijke Dag tegen Pesten. De gemeente Rucphen zal deze dag online een melding maken van het initiatief. DOOR MONIQUE JANSEN Op de landelijke Dag tegen Pesten zoekt het Centrum voor Jeugd en Gezin de samenwerking met scholen op. Elke klas in de bovenbouw krijgt die dag een informatiepakket met materialen over pesten. “Aan de hand hiervan zal het pestgedrag worden besproken”, meldt de gemeente Rucphen.

© www.sudokusite.eu

Nieuwe actie In september komt er een nieuwe actie bij. Het is nog onbekend in welke week die wordt gehouden. Op de planning staan diverse activiteiten, zoals een filmavond en een informatieavond over de gevolgen PAGINA 5

van digitaal pesten. Het laatste jaar is er meer aandacht voor de gevolgen van pesten gekomen. Dat kwam met name door de dood van de 15-jarige Fleur Bloemen en de 20-jarige Tim Ribberink. Deze twee jonge mensen pleegden zelfmoord, omdat ze werden gepest. Er trok na hun dood een golf van verontwaardiging door het land.

der dan het nu al verplichte pestprotocol dat scholen te gebruiken. Staatssecretaris Sander Dekker wil de vrijblijvendheid van dit protocol tegengaan. Docenten, ouders en leerlingen moeten nauwer gaan samenwerken om pesten te voorkomen. Pesten moet beter bespreekbaar worden met initiatieven als de Dag tegen Pesten.

Anti-pestprogramma De overheid heeft besloten dat scholen verplicht worden om pesten tegen te gaan. Onderwijsinstellingen moeten van staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs verplicht een effectief bewezen anti-pestprogramma gebruiken en een pestcoördinator aanstellen. De nieuwe wet gaat ver-

Taboesfeer “De laatste jaren is pesten uit de taboesfeer gehaald. Toch blijft het overal gebeuren waar mensen samen zijn”, meldt de gemeente Rucphen. “Pesten verdient een stevige aanpak, zoals een anti-pestbeleid.” Op de Dag tegen Pesten is de gemeente in ieder geval van de partij.


Activiteiten dorpshuizen gemeente Rucphen DORPSHUIS DE NIEUWENBERGH Bezoekadres: Hoefstraat 4, 4735 TA Zegge, tel 0165-541309 Maandag 15 april: 19.00-21.00u Dansschool Old Forest Promotion Dinsdag 16 april: 08.30-09.30u Yoga; 10.00-11.00u KBO Linedansen; 13.3015.30u SKW Linedansen; 13.30-16.00u Handwerkclub Vlijtige Vingers; 20.0021.30u Volleybal team Zegge Woensdag 17 april: 11.00-12.00u KBO Gym ouderen; 13.30-15.30u Linedansen; 13.30-16.00u SKW Speelinstuif; 13.3017.00u Competitie biljarten; 17.00-21.00u Majorettevereniging Twinklestars; 18.3020.00u Linedansen; 19.00-22.00u Open inloop; 19.00-21.00u SOAC ouderen achter computer; 20.00-21.30u Linedansen Donderdag 18 april: 10.00-11.00u KBOZ koor; 13.30-15.30u Koersbal; 13.3017.00u Competitie biljarten; 19.00-21.30u Linedansen; 19.00-21.00u SKW Inloop Chillruimte jongeren; 19.00-22.30u Competitie biljarten; 19.00-22.00u Schermen; 19.00-22.00u Bridge. Vrijdag 19 april: 13.30-17.00u Rikken KBO Zaterdag 20 april: 19.30-24.00u Dansavond. Deze avond is vooral bedoeld voor mensen die van het stijldansen houden. Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of voor reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Zegge, tel. 0165-541309 / 06-43026366, denieuwenbergh@home.nl DORPSHUIS DE TRAPKES Zaterdag 13 april: 18.30-22.00u Jeugddisco Maandag 15 april: 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-14.30u KBO Koor; 14.0016.00u KBO Koersbal; 16.00-17.00u NSA Tek./schilderen; 18.00-20.00u Archida (sportzaal); 18.30-20.00u Clubwerk; 19.00-21.00u Mandala (cursuswerkgroep); 20.00-21.30u Badmintonclub WB (sportzaal); 20.00-22.00u Muziekvereniging DHV-VHV Repetitie Dinsdag 16 april: 09.15-10.15u Groepsgym; 09.30-11.00u Accordeonles; 10.0012.00u Bandstoten Hertog Jan; 13.0016.30u Ouderensoos; 16.00-17.00u NSA knutselen; 17.00-19.00u Estrella’s (sportzaal); 19.00-22.00u Mill dancers; 19.00-20.00u TRC Sportief (sportzaal); 19.00-20.00u Frans (cursuswerkgroep); 19.00-21.15u Yoga (cursuswerkgroep); 20.00-22.00u Gym NF (sportzaal) Woensdag 17 april: 10.00-11.00u Slankklup; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-16.00u KBO spellenmiddag; 19.3020.30u Gym (cursuswerkgroep); 19.3020.30u Damesgym (sportzaal); 20.3021.30u Badminton WdeB (sportzaal) Donderdag 18 april: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 11.00-12.00u Gym ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-15.30u Handwerken; 15.4519.30u Estrella’(sportzaal); 16.00-17.00u NSA tek./schilderen; 18.15-19.15u Linedance; 19.00-20.00u Spaans (cursuswerkgroep); 19.30-21.00u Mill dancers demogroep; 19.30-22.00u Bloemschikken (cursuswerkgroep); 19.30-22.00u Sprundel Vocaal; 20.30-21.30u Badmintonclub HU Vrijdag 19 april: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 15.30-17.00u Computerclub SKW; 17.00-18.30u Estrella’s (sportzaal); 18.3020.30u Archida (sportzaal); 19.30-21.00u Stuif-s-in workshop (SKW) Dorpshuis de Trapkes, Hertogstraat 5, 4714 BZ Sprundel, tel 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met de Trapkes, tel. 0165-382889, mail skwsprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www.skwsprundel.nl. Voor buurtpreventie neemt u contact op met uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel.

GEMEENSCHAPSHUIS DE VAART Maandag 15 april: 13.00-17.00u skw competitie biljarten / kaarten open inloop; 13.30-14.30u kvo mensendieck; 14.3017.30u dwarsuitles NEO; 15.30-16.30u kleutergym HV Orion; 15.30-18.00u klarinetles NEO; 15.30-17.00u koperles NEO; 16.00-18.00u judoles judovereniging Kiai; 17.45-19.45u majorette The Fantasy Kids; 19.00-20.30u spreekuur bouw en houtbond FNV; 21.00-22.00u gym heren Dinsdag 16 april: 13.00-16.00u skw handwerken ouderen; 15.30-18.15u klarinetles NEO; 17.30-20.30u majorette The Fantasy Kids; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 19.30-21.30u vergadering welzijnsgroep; 20.30-22.00u volleybal Woensdag 17 april: 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop; 13.3016.00u koersballen; 17.30-21.00u majorette The Butteries; 18.30-20.00u blokuitles NEO; 20.00-22.30u jaarvergadering Vlijt met Volharding; 20.00-22.30u fractievergadering CDA Donderdag 18 april: 13.00-17.00u biljartcompetitie ODSI; 13.30-15.30u Weigt Watchers; 15.30-17.30u drumbandles NEO; 17.30-20.00u repetitie drumband NEO; 18.45-20.00u repetitie NEO B-orkest; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.00-22.30u repetitie NEO A-orkest Vrijdag 19 april: 17.30-20.30u majorette The Butteries; 19.30-23.00u rikken harmonie NEO Zondag 21 april: 10.00-13.00u voorspeelochtend NEO Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of bovenstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165-341908 of per e-mail devaart@home.nl. U kunt ook de website bezoeken van Gemeenschapshuis De Vaart: www.devaartrucphen.nl GEMEENSCHAPSHUIS D’N HOGE DRIES Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Maandag 15 april: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-14.00u KVO Volksdans; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 18.30-20.30u KNA minirette/ majorette; 19.00-23.30u Biljartclub de Vrolijke Fotsers; 20.30-21.30u Dames gymgroep 3 Dinsdag 16 april: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-10.00u KVO – Pilates; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 19.1520.15u Streetdance; 18.45-19.45u SKW –Pilates groep 1; 19.55-20.55u SKW- Pilates groep 2; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub; 19.30-22.30u Biljarten; 19.30u SKW vergadering Jeugdactiviteiten; 20.15-21.15u Volleybal Schijf, dames/heren Woensdag 17 april: 09.15-10.15u SKW Gym ouderen; 12.30-14.30u Streetdance; 13.00-17.00u Biljarten, open inloop; 13.30-16.00u Handwerkgroep, open in-

zaterdag en zondag (13 -14 april)

20% KORTING

op ĂŠĂŠn artikel naar keuze * zie de voorwaarden op onze website

a.s. zondag open van 10-17 uur   T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

loop; 18.30-19.30u Dames gymgroep 1; 19.00u SKW Vergadering Disco Dries; 19.30-20.30u Dames gymgroep 2; 20.3021.30u Dames gymgroep 4; 19.30-21.30u Schijfse Noten Donderdag 18 april: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-13.00u Bibliotheek, uitleen jeugd & volwassenen; 09.3010.30u Ouderenkoor; 13.00-17.00u Biljarten en kaarten, open inloop; 18.00-20.00u Fysiotherapeutische oefentherapie; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub Vrijdag 19 april: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.30-15.30u KBO Koersbal. Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649. JEUGDHUIS DE LOUWEN Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064 Maandag 15 april: 15.30-18.15u SKW Rondinella; 19.00-20.00u SKW Pilates 1; 20.00-21.00u SKW Pilates 2 Donderdag 18 april: 09.30-10.30u SKW Gym 55+; 15.00-16.15u SKW Volksdans 55+ Vrijdag 19 april: 19.15-20.45u Peeperklips, jeugdtoneelvereniging; 19.0020.30u Scouting (Welpen en Esta’s) Zaterdag 20 april: 10.00-11.30u Scouting (Bevers); 10.00-12.00u Scouting (Gidsen); 16.00-17.30u Scouting (Verkenners); 18.30-21.00u SKW- Jeugddisco, groep 3 t/m 8 en tieners tot 15 jaar. Hele dag: opbouwen podium Peeperklips. Zondag 21 april: Hele dag: opbouwen podium Peeperklips Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www.skw-rucphen.nl. U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064. GEMEENSCHAPSHUIS DE LANTEERN Zaterdag 13 april: gesloten. Zondag 14 april: 09.00-13.00u Parkieten Societeit w-b Maandag 15 april: 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin�; 13.00-16.30u Open Inloop; 13.00-16.00u Colijn Dansen; 13.30-14.45u So Cool Training Jeugdreclassering; 18.30-21.00u Majorette; 18.30-20.00u White Light Healing; 19.0021.00u KBO Vergadering; 19.30-21.30u ehbo Dinsdag 16 april: 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin�; 13.00-16.30u open inloop; 13.00-14.00u SKW Ouderengym; 13.30-15.30u SKW Dansen; 19.00-20.00u Damesgym; 19.00-23.30u B.C. De Goede Luijden; 20.00-21.00u Zumba Woensdag 17 april: 10.00-11.30u Alleenstaande groep; 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin�; 13.00-16.30u Openinloop; 13.30-15.30u KBO Bingo; 18.0019.00u Majorette; 19.00-20.00u KBO Moerstraten; 19.00-21.00u RVP Vergadering; 19.00-22.00u EHBO; 19.30-22.00u Con Grazia; 20.30-23.00u Dansschool v/d Broek Donderdag 18 april: 09.00-10.00u Traverse; 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin�; 13.00-16.30u Open Inloop; 13.0015.30u SKW Volksdans; 13.30-16.30u Koersbal Competitie; 18.00-21.30u Sempre Crescendo; 19.30-21.30u Gekleurde Zanger Leden Vergadering; 20.00-22.00u Colijn Dansen Vrijdag 19 april: 10.30-12.00u RVP; 13.00-16.30u WAO Groep “De Spin�; 13.00-16.30u Open Inloop; 13.30-15.30u KBO Koersbal Training; 18.00-19.00u Majorette; 19.00-23.00u Bridgeclub “De Lanteern�. PAGINA 6

Stichting Arise and Shine Uganda

BeneďŹ et evenement voor Oegandese kinderen in Rucphen RUCPHEN - Stichting Arise and Shine Uganda (AASU) zet zich al ruim drie jaar in voor hulpbehoevende kinderen in Oeganda. Kinderen in Oeganda worden vaak op jonge leeftijd aan het werk gezet of uitgehuwelijkt, om geld te verdienen voor het gehele gezin. Educatie is niet vanzelfsprekend, laat staan een “normale jeugdâ€?. Daar steekt AASU een stokje voor. Anouk Arts, medewerker van SkidĂ´me Rucphen, zet zich al een aantal maanden in voor de stichting Arise And Shine Uganda. Samen met de stichting hebben zij een uniek project opgezet die in mei dit jaar uitgevoerd wordt. Anouk Arts gaat de kinderen van de stichting AASU mee nemen op leerzame en leuke uitstapjes in eigen land. Even onbezorgd genieten en ze echt kind laten voelen. Naast deze uitstapjes wordt er ook een

duurzame oplossing geboden voor een deel van de eerste levensbehoefte. De aankoop van een melkkoe en 300 kippen zorgt voor dagelijks verse melk en eieren. Om dit alles mogelijk te maken organiseert Anouk Arts, met steun van SkidĂ´me Rucphen en De Nederlandse Alp, op zaterdag 13 april een beneďŹ et evenement bij SkidĂ´me Rucphen. De gehele middag staat in het teken van de kinderen in Oeganda en het project dat in mei dit jaar plaatsvindt. Gasten die zich hebben aangemeld voor deze dag, zullen genieten van hapjes, drankjes, activiteiten en een barbecue, en sluiten de dag af met een après-ski feest. De verkoop van loterij loodjes maakt het besteedbare bedrag in Oeganda nog groter. Deelname aan deze dag zorgt voor een directe bijdrage aan het succes van dit project. Halverwege mei gaat het project plaats vinden en is te volgen via Facebook.

Willibrordusschool St. Willebrord

2000 Euro voor Stichting Hulphond

Kinderen halen 2000 Euro op voor Stichting Hulphond.

SINT WILLEBRORD - Kinderen van de Willibrordusschool uit St. Willebrord brachten â‚Ź 2000 bijeen voor Stichting Hulphond. Bijna alle 300 leerlingen van de Willibrordusschool waren op de speelplaats verzameld. Enige weken geleden was het echtpaar van den Hout met hun hulphonden op school geweest om informatie te geven over de Stichting Hulphond. De ouderver-

eniging van de school had dit als doel uitgekozen voor de jaarlijkse paaseitjes-actie. De uiteindelijke opbrengst werd bekend gemaakt en de leerling, die het meeste eitjes verkocht had (Djeno Fens) mocht het bedrag onthullen. Het bleek â‚Ź 2000 te zijn, een opbrengst, waar de Stichting Hulphond heel blij mee was. Natuurlijk kreeg de school en zeker ook de oudervereniging een grote pluim van de heer en mevrouw van den Hout.

Programma Heemtuin Rucphen Woensdag 10 april 19.30 uur: Vergadering werkgroep Open Tuinen in de gemeente Rucphen in Ut Gebouwke. Donderdag 11 april 09.15-11.15 uur: Schoolbezoek met ditmaal 27 leerlingen van groep 3 van de St. Martinusschool uit Rucphen. Zondag 14 april 13.00-16.00 uur: Extra zondagsopenstelling Heemtuin Rucphen. Maandag 15 april 10.00-12.00 uur: Wekelijks spreekuur Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Dinsdag 16 april 09.15-11.15 uur: Schoolbezoek met ditmaal 20 leerlingen van groep 3 van Mariadonk uit Zegge. Donderdag 18 april 09.15-11.15 uur: Schoolbezoek met ditmaal 18 leerlingen van groep 3 van de Wil-

librordusschool uit St. Willebrord. Algemene informatie Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen. Van maandag tot en met vrijdag is de tuin open van 09.00 tot 16.00 uur, ook op Koninginnedag en Hemelvaartsdag. Extra zondagsopenstellingen (telkens van 13.00-16.00 uur) in de maand april zijn nog gepland op 14, 21 en 28 april. Voor groepen zijn excursies met gids mogelijk. Aanvragen - voor heel 2013 - en meer informatie uitsluitend via de website: www.heemtuinrucphen.nl In de grote ruimte van Ut Gebouwke is momenteel een expositie van historische foto’s van het dorp Rucphen te zien, dit in samenwerking met archivaris Ad Schrauwen van het Regionaal Archief West-Brabant in Oudenbosch.


LIEF EN LEED

Familieberichten Thuiszorg Ons Thuis Voor al uw zorgvragen professioneel & kwaliteit. Direct inzetbaar. Tel: 06-13918168 of 06-13918940

7KXLV]RUJ

CONFERENTIECEEdZhDKsENDON<

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rucphen, Sprundel, St. Willebrord en Zegge. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

ĞŶƐĨĞĞƌǀŽůůĞůŽĐĂƟĞǀŽŽƌĞĞŶƉĂƐƐĞŶĚĂĨƐĐŚĞŝĚ Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden. <ŝũŬǀŽŽƌŵĞĞƌŝŶĨŽƌŵĂƟĞŽƉǁǁǁ͘ďŽǀĞŶĚŽŶŬ͘Ŷů ŽĨŶĞĞŵƚĞůĞĨŽŶŝƐĐŚĐŽŶƚĂĐƚŵĞƚŽŶƐŽƉ͘ ŽŶĨĞƌĞŶƟĞĐĞŶƚƌƵŵŽǀĞŶĚŽŶŬ͕,ŽĨƐƚƌĂĂƚϴ͕ϰϳϰϭ<,ŽĞǀĞŶ͕ϬϭϲϱͲϱϬϳϱϱϬ

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Surplus Zorg thuiszorg Passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

www.uitvaartbrabant.nl

Onze sfeervolle uitvaartcentra zijn huiselijk en intiem en voorzien van alle moderne faciliteiten. Graag informeren wij u over alle mogelijkheden rondom de uitvaartdiensten die bij ons, zonder tijdslimiet, gehouden kunnen worden.

het Afscheidshuis

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

S HEERhEaNnd’ el vlees

Voor (H)eerlijk vlees moet je bij de Heeren’s Vleeshandel zijn geweest. Ook voor (H)eerlijk gourmet- en BBQvlees. Wekelijks reclames in de winkel !!

Scherpe prijzen voor kleine en grote hoeveelheden

Bergen op Zoom Heiningen 115 Tel. 0164 - 233 473

Roosendaal Bachlaan 3 Tel. 0165 - 533 785

HET ADRES VOOR:

MOBIELE TELEFOONS ͻ MOBIELE ABONNEMENTEN PREPAIDTOESTELLEN/KAARTEN ͻ DECT APPARATUUR NAVIGATIESYSTEMEN ͻ TABLETS ALLE MOBIELE DATA TOEPASSINGEN

BERGEN OP ZOOM SERVICECENTER VOOR:‡6DPVXQJͻ HTC

Lange Hei 16, Sprundel Tel: 0165-385595 (achter het ijspaleis) di t/m do van 7.30 tot 17.00 uur, vr van 7.30 tot 16.00 uur. Ma en za GESLOTEN

Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis.

wegens uitbreidingen zoeken wij met spoed

verzorgende IG en/of een verpleegkundige

een

Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

Zorgenco Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

ETTEN-LEUR BERGEN OP ZOOM STEENBERGEN PAGINA 7

Torenpad 18a, 4872 XN Fruiteniersdreef 8, 4614 HH Geert Vinckestraat 2a, 4651 DJ

076-2030022 0164-261691 0167-566444


Zeven basisscholen doen mee

Zaterdag 13 april

Extra aandacht voor de brede school Open Dag Weideveldenpad RUCPHEN – De gemeente Rucphen doet mee met de ‘Week van de brede school’ in de week van 20 tot 26 april. SCHIJF - Op de tweede zaterdag van Vanaf 13.00 tot 17.00 uur is iedereen van Alle zeven basisscholen uit Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel, Schijf en Zegge haken aan bij deze week waarbij april is het traditioneel druk op het harte welkom aan de Molendreef te Schijf. Weideveldenpad in Schijf. In 2012 is De start van deze dag zal zeer spectacuextra aandacht is voor de ‘brede school.’ het Weideveldenpad voor het eerst geopend. Het is een wandelpad over boerenland.

Sinds de opening een jaar geleden heeft het wandelpad vele enthousiaste wandelaars mogen begroeten. Het Weideveldenpad is één van de toeristische trekpleisters in Schijf. Bezoekers roemen de rust, de weidsheid van het landschap én de aansluiting op andere wandelroutes bijvoorbeeld door de Rucphense bossen. Eén van de vaste bezoekers zegt hierover: “Het is geweldig om zo over het boerenland te kunnen wandelen en de wisselen van de seizoenen in het veld mee te maken”. Inmiddels beschikt het Weideveldenpad ook over een eigen Facebookpagina. http:// www.facebook.com/pages/Het-Weideveldenpad/112206922303995.

Op veel scholen wordt ook buitenschoolse opvang aangeboden.

DOOR MONIQUE JANSEN Een onderwijsinstelling is een brede school als er intensief wordt samengewerkt met andere partijen, zoals kinderopvang, peuterspeelzaalwerk en de bibliotheek. Meestal werken alle partijen samen in één gebouw. De gemeente stimuleert deze vorm van samenwerking. “Werkgroepen bevorderen de brede school ook”, vertelt wethouder Martien de Bruijn van Onderwijs en Educatie. Resultaten De gemeente wil in de ‘Week van de brede school’ laten zien wat voor resultaten de brede school opleveren. De week start op maandag 22 april met de uitreiking van certificaten aan partners die voldoen aan de startcriteria voor de kwalificatie ‘brede school’. Het is de bedoeling dat alle partijen nog intensiever met elkaar gaan samenwerken. De gemeente heeft er voor gekozen om de certificaten uit te reiken als een compliment naar alle betrokkenen. De

gehele week staan er activiteiten op het programma om te laten zien wat er allemaal te beleven valt bij brede scholen. Hieraan doen onder meer scholen, peuterspeelzalen, de kinderopvang, de SKW’s en de bibliotheek mee. Normaliter vinden de activiteiten ook plaats, maar dit keer is er extra aandacht voor. Vergroten ontwikkelingskansen “De gemeente wil met de brede scholen bijdragen aan de vergroting van ontwikkelingskansen voor kinderen en de leefbaarheid van de dorpen”, meldt Martien de Bruijn. Scholen werken niet alleen samen met traditionele partijen zoals de kinderopvang, maar ook met bijvoorbeeld verenigingen. Die kunnen bijvoorbeeld een activiteit houden voor de naschoolse opvang, zodat kinderen met hun vereniging kunnen kennismaken en zelf kunnen ervaren of een sport of andere hobby wat voor hen is. Concentratie Een goed voorbeeld van een brede school

ARCHIEFFOTO

is Mariadonk in Zegge. Aan het begin van het schooljaar 2012-2013 ging de vernieuwde school open. In het gebouw werkt Mariadonk nauw samen met onder meer de bibliotheek en de kinderopvang. Zo is in de school ook een bibliotheekservicepunt geconcentreerd waar ook volwassenen terecht kunnen. In verschillende scholen is inmiddels ook de peuterspeelzaal geconcentreerd.

Open Dag Frank van Laerhoven en Elly Scheepers van de Weidevelden, werken in 2013 samen met het waterleidingbedrijf Brabant Water en het waterschap Brabantse Delta. Dankzij hun enthousiaste deelname hebben we er een gevarieerd programma van kunnen maken. Samen vertellen we het verhaal van het water, het belang van zuiver en schoon water en waterwinning voor de vaste en tijdelijke bewoners van Schijf, voor de natuur en voor de dieren. Ook wordt het belang van water en het onderhoud van sloten, plassen en andere wateren tijdens deze dag onderstreept. Voor de kinderen is er een leuke puzzeltocht en zij kunnen zelf aan de slag om te ontdekken wat er met water allemaal kan; en dat is meer dan je denkt.

lair zijn; rond 13.00 uur betreedt een groep van Lakenvelder koeien en kalveren voor het eerst de Schijfse weides. Een koe die voor het eerst de lentezon en het vrije veld ontmoet, wie wil dat niet meemaken! Hier zal lang over nagepraat worden. Dit evenement wil je beslist niet wilt missen.

Het thema Water is terug te vinden in de volgende activiteiten: wedstrijd koeienvoeren, traptrekker-race, waterpuzzeltocht, uitstalling machines voor onderhoud van de waterwegen, water meter wedstrijd, Heemkundekring Swerter Scive vertelt over de historie van Schijf, unieke wandelroutes en nog veel meer. Wij hopen veel bezoekers te ontvangen. Op het Weideveldenpad en de boerderij geldt een verbod voor honden. Wij verzoeken u dit verbod te respecteren. Vanaf midden april is er ook de mogelijkheid voor begeleide wandelingen over het wandelpad. Boer Frank neemt je dan mee over het Weideveldenpad en praat je graag bij. “We merken dat wandelaars graag meer willen weten over de Weidevelden en hoe wij ertoe gekomen zijn wandelaars op ons land toe te laten”, zegt Frank van Laerhoven. De standaard wandeling is 2 uur. Men kan deze uitbreiden met een picknick of een rondleiding op de boerderij. Aan de wandeling kan ook een andere activiteit in Schijf gekoppeld worden. Van een kopje koffie tot en met een workshop. Wij begroeten u graag op 13 april, Frank van Laerhoven en Elly Scheepers, Weideveldenpad, Molendreef 1, 4721 SE Schijf.

Activiteiten NEO

ůĞŵĞŶƐŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ hǁnjŽŶǁĞƌŝŶŐƐƉĞĐŝĂůŝƐƚ ,ĞŶŶŝĞůĞŵĞŶƐϬϭϲϱͲϯϭϴϲϮϭ

ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů ǁǁǁ͘ĐůĞŵĞŶƐͲnjŽŶǁĞƌŝŶŐĞŶ͘Ŷů

‘Pastoor Dam is weer thuis’ vergaderen, een huiselijker karakter gekregen.

Doek uit 1814 siert de schouw in de Rucphense pastorie.

RUCPHEN - Sinds Witte Donderdag prijkt het portret van pastoor Joannes Dam op de schouw in pastoorskamer in de Rucphense pastorie. Door het schilderij heeft deze kamer, die tegenwoordig gebruikt wordt om te

“Het voelt net alsof de pastoor weer thuisgekomen is”, zegt Jan van Broekhoven. Bij de voorbereidingen op een tentoonstelling in het kader van het 75-jarig bestaan van de Martinuskerk, in 2008, zag hij achter op het schilderwerk in oud Nederlands de volgende tekst staan: “Joannes Dam Pastor van Rucphen, gebooren in Zegge den 16 maart 1759 begeert als Stigter van deze Kerk dat zijn afbeeldzel na zijn doed blijve aen het Pastoreel huys van Rucphen. F. Jacquin fecit A.o. 1814.” Het doek was erg vervuild en er zaten winkelhaken in, maar Van Broekhoven vond het niet zomaar een gewoon schilderij. Hij raadpleegde archivaris Ad Schrauwen en die vertelde dat het een schilderij is van de bekende Belgische schilder Francois Jacquin, dat dateert uit 1814. In 2011 las Jan Antens in het boek “Rucphen 200 jaar in beeld” las Jan Antens in een artikel van Ad Schrauwen over het portret van pastoor Dam. Van deze pastoor had hij juist een perkamenten bidprentje uit 1826 op de kop getikt. Antens nam contact op met Van Broekhoven en

werd enthousiast bij het zien van het schilderij. In opdracht van het parochiebestuur bracht hij het schilderij naar de Belgische restaurateur Griet Blanckaert in Schoten. Die bevestigde dat het een werk, van olieverf op doek, was van Jacquin. Maar het schilderij was in een slechte toestand en moest hoognodig gerestaureerd worden. Daar hing natuurlijk een prijskaartje aan. Omdat het om een bijzonder schilderij ging met grote historische waarde, besloot het parochiebestuur om de restauratie uit te laten voeren. Een welkome meevaller was dat een oom van Jan Antens, een specialist in het restaureren van schilderijlijsten, de lijst belangloos opknapte. Zo is een van de oudste schilderijen met Rucphense historie weer een volle glorie te bewonderen. Op het schilderij is naast pastoor Dam de kerk te zien die hij in 1814 in Rucphen liet bouwen. De kosten van die bouw waren begroot op 19.720 gulden. Koning Lodewijk Napoleon nam daarvan 18060 gulden voor zijn rekening. Het was een kleine, eenvoudige kerk, die eind jaren dertig van vervangen is door de huidige Martinuskerk. PAGINA 8

Harmonie B-orkest treedt op in ‘t Ossekopke.

RUCPHEN - Op uitnodiging van fanfare St.Joris uit Dorst heeft het harmonie B-orkest van NEO zondag 7 april een uitwisselingsconcert verzorgd in ’t Ossekopke. De jeugdleden van fanfare St.Joris bivakkeerden afgelopen weekend op deze locatie aan de Postbaan in de Rucphense bossen. Na een kort welkomstwoord van Niels Verweij namens St.Joris, bedankte onze voorzitter Patrick Smeekens St.Joris voor de uitnodiging en herinnerde hij aanwezigen aan het feit dat in een ‘ver verleden‘ Ad van Dun dirigent van beide verenigingen was. Daarna begon het harmonie B-orkest van NEO onder leiding van dirigent Gerard Peeters met het optreden. Ze hebben een prima optreden verzorgd. De muziekkeuze viel zowel bij de andere muzikanten als bij het vele publiek in goede smaak. Daarna was het de beurt aan de jeugd van St.Joris uit Dorst, onder leiding van Jules van de Loo. Ook zij verzorgden een prima optreden

met o.a. enkele solisten. De jeugdleden uit Dorst mochten dit weekend ieder een introducé mee op kamp nemen en ook die jongens en meisjes mochten tijdens het concert meedoen met o.a. de ‘BloemkoolSamba’. Al met al een gezellige, muzikale ochtend met leuke concerten van beide opleidingsorkesten. NEO bedankt St. Joris voor de gastvrije ontvangst. Wellicht tot een volgende keer. Voorspeeldag NEO Zondag 21 april organiseert NEO een voorspeeldag/-ochtend. Muzikanten kunnen zich uiterlijk donderdag 11 april nog aanmelden om als solist, duo, trio of ander ensemble deel te nemen aan deze muzikale ochtend. Het belooft sowieso wederom een afwisselend en interessant programma te worden, dus we nodigen u alvast van harte uit om deze ochtend bij te wonen. De voorspeeldag begint om 10.30u en wordt gehouden in gemeenschapshuis De Vaart.


SPECIALE SPORTPRIJZEN VOOR KONINGSFEESTEN MEDAILLES v.a.

â&#x201A;Ź 0.60

BEKERS v.a.

â&#x201A;Ź 1.25

ERELINTJES v.a.

â&#x201A;Ź 0.40

en vele andere prijzen.

Stolker Sportprijzen reeds 41 jaar De Bekerboer van Oudenbosch. www.medailles.nl www.debekerboer.nl stolker@caiwy.nl Ook sâ&#x20AC;&#x2122;avonds geopend

Informeer vrijblijvend en maak GRATIS 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

INLOOPSPREEKUUR: Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom (nabij Lievensberg Ziekenhuis)

OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

Zoveel variatie vind je alleen nog maar bij Bakkerij van Oers! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

GRATIS JURIDISCH ADVIES

Uw KUNSTGEBIT verdient de zorg van de tandprotheticus.

VAN VRIJDAG 12 APRIL T/M DONDERDAG 18 APRIL

Puddingbroodjes

4 stuks â&#x201A;Ź

3.95

VAN VRIJDAG 12 APRIL T/M DONDERDAG 18 APRIL

Brabantse Eierkoeken 5 stuks â&#x201A;Ź 1.95 IEDERE VRIJDAG BROODDAG:

Wit, Tarwe en Volkoren Brood â&#x201A;Ź 1.95

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl Aanbiedingen allĂŠĂŠn geldig in onze winkel!!

Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl

VITAK Advocaten

Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

Algemene Kennisgeving Wij bieden een totaaloplossing voor centrale verwarming:

Agenda

Íť Cv installatie werken.

van de openbare vergadering van de CliĂŤntenraad SW op maandag 15 april 2013 (aanvang 15.30 uur) in het kantoor van WVS-groep, Bosstraat 81 (4704 RL) Roosendaal.

Íť Cv ketel vervanging. Íť Zonneboilersystemen. Íť Onderhoud cv ketel. Íť Onderhoud gaskachels.

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

KOOPJES WEEK:

KEURSLAGERKOOPJE

Welk Neelen om bij Service , warmteU W speciali st

4 Gepaneerde Kipschnitzels SPECIAAL AANBEVOLEN

1. Opening / berichten van verhindering / vaststelling agenda.

Íť Onderhoud warmwater toestellen.

4 Tartaartjes

2. Besluitenlijst van de vergadering van de CliĂŤntenraad SW

Íť Gasdichtheid keuringen.

VLEESWARENKOOPJE

Íť 24 uur storings dienst.

Bij 150 gram

op 21 januari 2013. 3. Mededelingen.

Seringenstraat 3 Íť 4711 LZ Sint willebrord Íť 06-31067770 info@neelenservice.nl Íť www.neelenservice.nl

4. Bestuursopdracht Arbeidsontwikkeling SW. 5. Rondvraag. 6. Sluiting.

+++ )&$,#! 

  

Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263

!  ,  

&%$&(' '&& # $*& %%##

AANHANGW./CARAVANS/CAMPERS

VERHUUR ZIE DESNEP.NL OLIE VERVERSEN/KOB REMMENSERVICE AUTORUITEN

AUTOSERVICE

TREKHAKEN

BANDENSERVICE

UITLATEN

EuroďŹ x (XURĂ&#x20AC;[

Industrieweg - 4731 Oudenbosch Klinkstraat 10 10c - 4731 DM SC Oudenbosch

WIELEN

ROLSTEIGERS

ACCUâ&#x20AC;&#x2122;S

HUUR ZE GOEDKOOP! Bijv; Werkhoogte 6 meter â&#x201A;Ź 9,- per dag (bij minimaal 1 week huur 7 dagen). Gebruik onze aanhangservice. Nieuw: Rolsteiger 75 x 200cm. Werkhoogte 4 meter â&#x201A;Ź 450,- incl. BTW maar OP=OP.

AIRCO APK

STEIGERKONING ROOSENDAAL

7HOÂ&#x2021;Vijfhuizenberg 121, Roosendaal

Opslag Zomerbanden monteren Wij werken voor alle leasemaatschappijen In april een afspraak via desnep.nl is 10% korting Zundert Rucphenseweg 13a T.076-5973375

Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853

Bergen op Zoom Poortweg 2 T.0164-233676

www.ladderensteigerkoning.nl

598 â&#x201A;Ź 495 â&#x201A;Ź

Gekookte Achterham: GRATIS 100 gram Ham-Aspergesalade SOEP VAN DE WEEK

Tomatencremesoep

1 liter

â&#x201A;Ź

395

SPECIAL

Italiaanse Biefstukrol rauwe ham gevuld met gehakte biefstuk, zongedroogde tomaatjes, basilicum en zeezout; kort bakken, kan zelfs rauw gegeten worden 100 gram â&#x201A;Ź

195

Volg ons nu ook op Facebook: Keurslagerij Monden

Keurslager

AD MONDEN

ST. JANSTRAAT 38 SPRUNDEL TELEFOON 0165 - 382 330


Mont Ventoux beklimmen voor KWF Kankerbestrijding

Enorm succes leidt tot tweede editie ColSensation RUCPHEN – Vorig jaar bracht de ColSensation ruim twee ton op voor KWF Kankerbestrijding. Na dit enorme succes heeft de organisatie besloten om ook dit jaar weer een editie te houden. Op zaterdag 14 september kunnen fietsers, hardlopers en wandelaars de Franse berg Mont Ventoux weer bedwingen voor het goede doel. DOOR MONIQUE JANSEN Deelnemers aan de ColSensation dienen minimaal vijfhonderd euro in te zamelen voor het goede doel. Aan het sportieve evenement op de Mont Ventoux nemen vooral mensen deel uit Roosendaal en omgeving, maar in principe mag iedereen meedoen. Vorig jaar bedwongen ongeveer 230 mensen de Mont Ventoux. Daarnaast gingen ook nog tientallen vrijwilligers en supporters mee om de deelnemers aan te moedigen. Mont Ventoux De organisatie van de ColSensation is in handen van Team Doelbewust, een stichting die probeert door het houden van

KWF De KWF Kankerbestrijding verricht wetenschappelijk onderzoek en geeft daarnaast voorlichting en ondersteuning aan patiënten. Tachtig procent van het budget gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Ook wordt er voorlichting gegeven over het ontstaan van kanker in relatie tot leefgewoonten. KWF werkt samen met verschillende patiëntenorganisaties.

sportieve evenementen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de KWF Kankerbestrijding. “We hebben de vorige editie goed geëvalueerd”, vertelt coördinator Teun Suijkerbuijk. Er is bewust voor gekozen om het evenement opnieuw op de Mont Ventoux te houden. “Het is een bekende berg die voldoende uitdaging biedt.

‘Samenkomst op berg was geweldig’ Ook weten we nu als startende organisatie hoe we bijvoorbeeld een vergunning moeten aanvragen bij de lokale Franse overheid en zijn we bekend met accommodaties. Om onszelf werk te besparen hebben we voor de Mont Ventoux gekozen”, legt Suijkerbuijk uit. De Mont Ventoux ligt in het Franse departement Vaucluse en heeft een hoogte van 1.912 meter. Twee ton Teun Suijkerbuijk benadrukt dat de ColSensation geen concurrent is van het zeer succesvolle Alpe d’Huzes waarbij deelnemers ook de berg bedwingen en geld inzamelen voor het KWF. “Hoe meer initiatieven, hoe beter”, meent Suijkerbuijk. De organisatie hoopt het ingezamelde bedrag van twee ton uit 2012 minimaal te evenaren of er zelfs over heen te gaan. De meeste deel-

De groep deelnemers aan de Colsensation in 2012.

nemers zamelden vorig jaar veel meer geld in dan de gevraagde 500 euro. Zo werden er lokaal veel activiteiten gehouden waarvan de opbrengst naar KWF ging. Eén club Het groepsgevoel onder de deelnemers aan de ColSensation was volgens Suijkerbuijk enorm. “De samenkomst bovenop de berg was geweldig. We waren echt één

Twaalf geslaagden jeugd-EHBO

club”, vertelt Suijkerbuijk. Als coördinator houdt hij zich bezig met de complete organisatie. Suijkerbuijk zal de berg zelf niet bestijgen per fiets of te voet. Hij vindt het geweldig om de prestaties van de deelnemers te zien en is druk doende met organiseren. Meedoen Deelnemers kunnen zelf weten of zij de

FOTO ORGANISATIE COLSENSATION

21,8 kilometer lange klim lopend of fietsend afleggen. De Mont Ventoux kan één, twee of drie keer worden beklommen. Het is mogelijk om gezamenlijk met de bus naar Frankrijk te reizen en de overnachting door de organisatie te laten verzorgen. Reis- en verblijfskosten dienen zelf betaald worden. Inschrijven om mee te doen kan via www.colsensation.nl tot uiterlijk 20 mei. Ook vrijwilligers kunnen zich opgeven.

Bedevaart naar Beauraing RUCPHEN - Begin juni is het weer zover en vindt vanuit West-Brabant en Zeeland de jaarlijkse bedevaart plaats naar het kleine dorpje Beauraing, vlakbij Dinant, in de Belgische Ardennen. Dit jaar vertrekt de bedevaart voor de 66e keer. Verzorgde bedevaart Weekend van 1-2 en 3 juni. De verzorgde bedevaart wordt begeleid door een arts, verpleegkundigen en vrijwilligers, die borg staan voor een goede verzorging. Indien u met de verzorgde bedevaart mee wilt gaan betekent dit dat u zaterdagochtend vertrekt vanuit Bergen op Zoom en maandagavond hier weer terugkeert. Deze dagen worden doorgebracht in een gezellig samenzijn op het Heiligdom, op de plaats waar Maria in 1932 en 1933 vele keren verscheen aan 5 kinderen. In Beauraing gaf Maria aan de kinderen een boodschap: ”Bouw een kapel en laat de mensen hier ter bedevaart komen.” Maria, de Moeder met het Gouden Hart, geeft er een plaats aan iedereen: Zieken en Gezonden. Het samenzijn is rondom een thema wat terugkomt in de diensten, die ter ere van Maria worden gehouden en die als hoog-

tepunten worden ervaren. Daarnaast is er tijd elkaar te ontmoeten. Dagbedevaart zondag 2 juni Het vertrek is zondagochtend vroeg. Er zijn meerdere opstapplaatsen in de regio. Onderweg in de bus wordt er gebeden en worden er enkele liederen gezongen ter ere van Maria. Tevens is er een tussenstop om een kopje koffie of thee te drinken. Om 11.00 uur is er een hoogmis en ’s middags het lof met ziekenzegening. Indien u dit wenst kunt u die zegening ontvangen. De dagbedevaartgangers vertrekken tussen 16.30-17.00 uur weer vanuit Beauraing richting Nederland. Belangstellenden voor de verzorgde en dagbedevaart kunnen informatie inwinnen bij: Roosendaal: Dhr. J. Goorden tel. 0165-563841 (dagbedevaart) of Mevr. L. Hoedelmans tel. 0165-341776 (verzorgde bedevaart). De inschrijvingstermijn voor de verzorgde bedevaart sluit op 1 mei. Voor de dagbedevaart kunt u zich tot 15 mei opgeven. Meer informatie kunt u vinden op: www.bedevaartbeauraing.nl

CG De Hoeksteen Geslaagden met docenten en bestuursleden EHBO Sprundel.

SPRUNDEL - Negen meisjes en drie jongens mochten op donderdag 4 april uit handen van Toon Verschuren, erelid van EHBO-afdeling Sprundel, een diploma jeugd-EHBO in ontvangst nemen. Zij hadden de cursus, zeventien lessen van anderhalf uur op woensdagmiddagen, met goed gevolg afgesloten. Voor een vol klaslokaal, veel ouders en grootouders waren aanwezig, benadrukte Verschuren het

belang van jeugd-EHBO. “Jullie kunnen nu anderen helpen en dat kan overal van pas komen.” Hij feliciteerde de kinderen en sprak zijn waardering uit voor de vrijwilligers Annie de Rooij en Ingrid Talboom, die hun opleiding verzorgden. Slechts één van de cursisten is voortijdig gestopt. Tot hun zestien jaar kunnen jongeren met een diploma jeugd-EHBO bij in Sprundel nascholing krijgen. Dat zijn voornamelijk praktijklessen die vier keer per jaar tijdens de schoolvakanties gegeven worden. Het

is zelfs mogelijk om op veertien- en vijftienjarige leeftijd een cursus hartreanimatie te volgen. Vanaf zestien jaar kan men lid worden van de EHBO-afdeling. Met hun diploma in de hand gingen in basisschool Vinkenbos op de foto: Wesley Lauwerijssen, Amber van de Reep, Lotte Verlaar, Denise Heeren, Kim Peperstraten, Kim Lazeroms, Amber de Jong, Miquel Jacobs, Joyce van Ooyen, Esmee Roks, Nick Foesenek en Wendy Kooremans. PAGINA 10

Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165-383927 (secretariaat) of mail naar info@dehoeksteen.com Zondag 14 april spreekt Jan Verschoor. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Woensdag 10 april 20.00u Huisgroepen in Etten-Leur, Rucphen, Sprundel en Roosen-

daal. Vrijdag 12 april 19.30u Nieuwe Nobelaer, Women Only, een avond speciaal en alleen voor vrouwen. Het thema is dit keer ‘Fashion for Life’.Styling tips, trends en kleuren. Zaterdag 13 april 19.30u Nieuwe Nobelaer, Jeugdavond, voor meer info bel met Steven & Loryn. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl


Romans p. st. â&#x201A;Ź 0,50 ........................6 voor â&#x201A;Ź 2,50 Reisgidsjes ................................................. â&#x201A;Ź 0,25 Dikke damespockets .................................. â&#x201A;Ź 0,20 Kinderboeken ..............................................â&#x201A;Ź 0,10

Altijd goed, altijd voordelig.

3D Knipvellen ..............................................â&#x201A;Ź 0,25 Knuffels....................... Groot â&#x201A;Ź 0,25 - Klein â&#x201A;Ź 0,10

B L IJ V E N D

Kandelaartjes en Waxinelichthoudertjes .....â&#x201A;Ź 0,10

VERLAAGD

Alle Bloempotten en Vazen .............HALVE PRIJS Alle Gezelschaps- en Kinderspellen ..................................HALVE PRIJS

Pindakaas met stukjes noot

Terre des Hommes ,,â&#x20AC;&#x2DC;t Spiegeltjeâ&#x20AC;? Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Reuze mergpijpen

Vanilleyoghurt

Fritessaus

350 g

1l

500 ml

-18 % v an 1.09

500 g

v an 1.69

1.49

20 l

2.99

van 0.89

0.89

Voordelig voorjaarsklaar! Boomschors

-18 %

0.79

Potgrond

Violen of perkplantjes

Universele potgrond met genoeg voeding voor 8 weken.

Diverse kleuren violen, begoniaâ&#x20AC;&#x2122;s, petuniaâ&#x20AC;&#x2122;s e.a. Nederlandse teelt.

24 STU KS

v 20 l

5 kg

2.49

0.

Biologische appelen Royal Gala

Ook reinigen van dakgoten Tel.: 076-5985820, GSM: 06-13724143

2.

99

99

Versaanbieding!

Rioolreiniging v. Hooijdonk

0.89

Vanaf woensdag 10-04-2013

Kalkkorrels

Riolering of afvoer verstopt?

v an 1.09

*

Vanaf woensdag 10-04-2013

-50%

-48%

600 g

Een mooier figuur met minder moeite.

500 g

van 0.95

v an 1.99

0.99

0.49

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 10-04-13 t/m dinsdag 16-04-13.

De revolutionaire figuur-studio uit ScandinaviĂŤ & gezichtsbehandeling op natuurlijke basis.

Broccoli

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

Kade 9, Roosendaal, Tel. 0165 - 394302 E-mail: roosendaal@bailine.nlSTOP NU MET ROKEN 6723180(752.(1 Ć&#x201D; slagingspercentage90,5% , 90,5% Ć&#x201D; Hoogste Hoogste slagingspercentage, x Hoogstemethode slagingspercentage, 90,5% Ć&#x201D; methode -> Ć&#x201D; Nieuwste Nieuwste ->Luxopuncture Luxopuncture x Nieuwste methodedoor -> Luxopuncture Ć&#x201D;Blijvend vergoed alle Zorgverzekeraars Ć&#x201D; Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012!!!

x Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars

(Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG RBNG) therapeuten Ć&#x201D;EHKDQGHOLQJHQGRRUgediplomeerde =RUJYHUOHQHUVQXPPHUaangesloten bijenVBAG en RBNG 

Elke woensdagmiddag

KIDDIES KIDS KLUP sleeĂŤn U tuben U schaatsen Uspringen U spelen â&#x201A;Ź10,- p.p. 4 t/m 12 jaar

Ć&#x201D; 3x behandelingen vanvan 2020minuten Ć&#x201D;Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s HQSLMQORRV 3 behandelingen minuten x *HHQH[WUDNLOR¡V en pijnloos AFVALLEN, BURN-OUT Ć&#x201D;/X[RSXQFWXUHRRNMENOPAUZE, Ć&#x201D; Geen extra kiloâ&#x20AC;&#x2122;s en pijnloos x Luxopuncture MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Ć&#x201D; Luxopuncture ook:ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE Alle CHRONISCHE KLACHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID 

%HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN %HOYULMEOLMYHQGYRRULQIRRIDIVSUDDN

 (WWHQ/HXU 

(WWHQ/HXU  %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV %HKDQGHOLQJHQRRN¡VDYRQGV

skidome.nl


:HHN DSULO

%HZRQHUVDYRQG6FKLMI De Ontwikkelingsgroep Schijf organiseert op maandag 22 april 2013 in gemeenschapshuis D’n Hoge Dries een informatieavond over afronding van de dorpsplannen. Tijdens deze avond belicht de ontwikkelingsgroep de behaalde resultaten van de Integrale dorpsontwikkeling (Idop). Inwoners van Schijf zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn! De avond begint om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. Op 17 april ontvangen alle inwoners van Schijf een nieuwsbrief met informatie over de gerealiseerde projecten.

$DQVWHOOLQJVSDV YHUNHHUVUHJHODDU Heeft u de uitgebreidere instructie tot verkeersregelaar met succes afgerond, dan heeft u de mogelijkheid om een aanstellingspas verkeersregelaar aan te vragen via de gemeente. Met deze pas, die wordt verstrekt door de Stichting Verkeersregelaars Nederland kunt u zich als bevoegd verkeersregelaar legitimeren. Een aanstellingspas is niet verplicht. Om bij een evenement als verkeersregelaar te mogen optreden, moet aan de volgende twee eisen zijn voldaan: 1. De persoon moet beschikken over een geldige instructieverklaring van de politie; 2. De persoon moet door het bevoegd gezag zijn aangesteld als verkeersregelaar. Het hebben van een aanstellingspas is voor verkeersregelaars dus niet verplicht. Toch kan het voor sommige personen handig zijn om een aanstellingspas te hebben. Bijvoorbeeld voor personen die elk jaar veelvuldig (bijvoorbeeld meer dan drie keer) als verkeersregelaar bij evenementen willen optreden en/of personen die zich online hebben aangemeld voor de verkeersregelaarspool van de Stichting Verkeersregelaars Nederland. Voor personen die slechts eenmalig of zeer beperkt (maximaal drie keer per jaar) als verkeersregelaar bij evenementen willen optreden, heeft een aanstellingspas weinig meerwaarde. Voor deze personen is het voldoende om bij de organisatie van het evenement te melden dat zij als verkeersregelaar willen optreden. De organisatie zorgt er vervolgens voor dat de aangemelde personen tijdig worden aangesteld als verkeersregelaar. Een aanstellingspas verkeersregelaar kan via de gemeente worden aangevraagd bij de Stichting Verkeersregelaars Nederland. Om de aanvraag te kunnen verwerken, heeft de gemeente het volgende nodig: volledige naam; geboortedatum; een pasfoto; de instructieverklaring. De pasfoto moet aan de volgende eisen voldoen: het dient een actuele, goedlijkende pasfoto te zijn; van voren genomen (oriëntatie por-

*HPHHQWHOLMNQLHXZV ‡ 3 DSLHULQ]DPHOLQJ %RVNUHNHOV99 6FKLMI De papierinzameling wordt in april een week naar voren gehaald. Papier wordt dus ingezameld op ]DWHUGDJDSULO i.p.v. zaterdag 27 april 2013. ‡ &ROOHFWHYHUJXQQLQJHQ verleend voor Stichting Fonds Gehandicaptensport, Nederlandse Hartstichting, Stichting Nationaal Fonds Kinderhulp, Zonnebloem Sprundel, DHV/VHV en Sta op tegen kanker. ‡ 2QGHUPDQGDDW QHPHQ EHVOXLWHQ RS DDQYUDJHQ LQJHYROJH GH /HHJVWDQGVZHW Om de noodzakelijke continuïteit voor dit product te borgen binnen de afdeling Gemeentewinkel, heeft de afdelingsmanager Gemeentewinkel besloten ondermandaat te verlenen aan de adviseur Vergunningen van de afdeling Gemeentewinkel. Het ondermandaat besluit ligt ter inzage en is tevens te raadplegen via www.rucphen.nl. ‡ 2HIHQLQJHQ.RQLQNOLMNH/DQGPDFKW in de periode van 15 t/m 19 april 2013. ‡ &RPPLVVLHEH]ZDDUVFKULIWHQ 16 april 2013. Aanvang: 14.00 uur in het Dienstverleningscentrum. ‡ 8LWEUHLGLQJ JHELHGHQ JHELHGVYHUERGHQ Voetbalwet; APV; gebiedsverbod. De volgende gebieden zijn aangewezen waar op basis van artikel 2:1b van de Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Rucphen en de ‘Beleidsregels gebiedsverboden Rucphen 2011’ een gebiedsverbod voor kan worden opgelegd: de kernen St. Willebrord, Sprundel, Rucphen, Schijf en Zegge. Nadere informatie over de gebiedsverboden kunt u verkrijgen bij de ambtenaar openbare veiligheid van onze gemeente: Angelo van den Berg via telefoonnummer (0165) 349500. ‡ De YDVWJHVWHOGHEHVOXLWHQOLMVW van het college (d.d. 26 maart 2013) ligt ter inzage. De besluitenlijst is ook te raadplegen via www.rucphen.nl (klik bij “Gemeente” op College van B & W). Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl

,QVWUXFWLH ELMHHQNRPVWHQ (YHQHPHQWHQ YHUNHHUVUHJHODDUV

worden dus geen instructiebijeenkomsten meer gegeven. Indien u niet in de gelegenheid bent om een instructiebijeenkomst bij te wonen, kunt u de instructie ook via e-learning volgen. In dat geval dient u wel over een computer te beschikken die is verbonden met het internet en dient u over een inlogcode te beschikken. De inlogcode voor e-learning kan de organisatie van het evenement aanvragen bij de gemeente (deze code is verbonden aan de evenementenvergunning). Zorg dat u de instructie gevolgd hebt anders kan dit gevolgen hebben voor uw inzetbaarheid.

De politie verzorgt in 2013 weer instructies voor verkeersregelaars. Het maakt niet uit in welke gemeente u de instructie volgt. De instructie is gratis. Zoals voorgaande jaren kunnen mensen deze instructie volgen als zij bij een evenement ingezet gaan worden als verkeersregelaar. Er worden door de politie alleen nog maar instructies gegeven via bijeenkomsten op deze vastgestelde momenten. Buiten de volgende data

Bijeenkomsten: aanvang 19.30 uur: ‡ 16 april 2013 te Roosendaal: Centrum voor de Kunsten, Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal; ‡ 07 mei 2013 te Oudenbosch: Gemeentehuis Halderberge, Parklaan 15, Oudenbosch; ‡ 22 mei 2013 te Bergen op Zoom: Sporthal De Boulevard, De Boulevard Noord 6, Bergen op Zoom;

trait); ogen goed zichtbaar; kleding mag het gezicht niet afdekken; kleurenfoto; verhouding 3x4. De verwerkingstijd bedraag ongeveer 4 tot 5 weken. Zorg er daarom voor dat u uw aanstellingspas tijdig aanvraagt.

■$DQYUDJHQRPJHYLQJVYHUJXQQLQJ UHJXOLHU

%RXZHQLQHQXLWULW$DQYUDDJ

Een bedrijfsruimte

Kraaihei, Rucphen

04 april 2013

Bredaseweg, St. Willebrord

29 maart 2013

Vorenseindseweg 85, Sprundel

04 april 2013

Waterstraat 19, Sprundel Spoorstraat 33, Zegge

04 april 2013 05 april 2013

$DQOHJ Een retentie %RXZ Verbouwen schuur ,QHQXLWULW Aanleggen uitrit Verleggen oprit

■9HUOHHQGHRPJHYLQJVYHUJXQQLQJ UHJXOLHU

%RXZHQDIZLMNHQYDQEHVWHPPLQJVSODQ

9HU]RQGHQ

Aanbouwen erker Waterstraat 15A, Sprundel Het wijzigen van de reeds verleende Emmastraat, St. Willebrord vergunning voor het bouwen van 9 appartementen en bergingen

05 april 2013 02 april 2013

%RXZ Wijzigen gevel bedrijfswoning Uitbreiden woonhuis en loods

Antwerpsebaan 18, Schijf Lokkerstraat 40, Sprundel

04 april 2013 04 april 2013

.DS 11 eikenbomen 5 linde bomen

Hoeksestraat 27, Schijf Noordhoekstraat 2, Zegge

04 april 2013 04 april 2013

■9HUOHQJLQJEHVOLVWHUPLMQ

‡ 0 6 juni 2013 te Steenbergen: ‘t Cromwiel, Krommeweg 1, Steenbergen; ‡ 20 juni 2013 te Zevenbergen: Moerdijkzaal, Past. Van Kessellaan 15, Zevenbergen (gemeentehuis); ‡ 02 oktober 2013 te Ossendrecht: MFC de Drieschaar, De Ploeg 11, Ossendrecht; ‡ 08 oktober 2013 te Roosendaal: Centrum voor de Kunsten, Burgerhoutsestraat 23, Roosendaal; ‡ 15 oktober 2013 te Oudenbosch: Gemeentehuis Halderberge, Parklaan 15, Oudenbosch; ‡ 23 oktober 2013 te Bergen op Zoom: Sporthal De Boulevard, De Boulevard Noord 6, Bergen op Zoom; ‡ 31 oktober 2013 te Steenbergen: ‘t Cromwiel, Krommeweg 1, Steenbergen; ‡ 07 november 2013 te Zevenbergen: Moerdijkzaal, Past. Van Kessellaan 15, Zevenbergen (gemeentehuis).

,Q]DJHHQUHDFWLHV 2PJHYLQJVYHUJXQQLQJHQ Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Regulier verleend: bezwaar Tegen een verleende vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De vergunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk.

COLOFON De De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Binnentuin1, 4715 RW Rucphen ZZZUXFSKHQQO Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl

■:HWPLOLHXEHKHHU

2SHQLQJVWLMGHQ Loop binnen zonder afspraak: elke werkdag 08.00 - 12.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur Of maak een afspraak: elke werkdag 08.00 - 17.00 uur woensdag 08.00 - 20.00 uur

$FWLYLWHLWHQEHVOXLW

6WRULQJHQ±

,QHQXLWULW 

 

QLHXZHXLWHUVWH EHVOLVGDWXP

Aanleggen uitrit

Achterhoeksestraat 84, Rucphen

08 april 2013

Melding Voor de Voor de Voor de Voor de Melding Melding Melding Voor de Voor de Melding

Activiteitenbesluit inrichting inrichting inrichting inrichting Activiteitenbesluit Activiteitenbesluit Activiteitenbesluit inrichting inrichting Activiteitenbesluit

Baanvelden 22, Rucphen Expeditieweg 3, Rucphen Langendijksestraat 19, Rucphen Langendijksestraat 21, Rucphen Roosendaalsebaan 31, Rucphen Kerkeheidestraat 6, Sprundel Zurendonksestraat 4, Sprundel Zurendonksestraat 6, Sprundel Bremstraat 2, St. Willebrord Bremstraat 120a, St. Willebrord Spoorstraat 13, Zegge

Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van het college van B&W via Twitter: @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @r_lazeroms wethouder @mj_debruijn wethouder @j_vanhal wethouder


Klokkenmakerij

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van ĂŠĂŠn item tot complete inboedel, voor onze

VARIABELE RENTE vanaf 2,44%

10 JAAR VAST

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling opopdinsdag enwoensdag woensdag242 maart dinsdag19 23maart april en april VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

vanaf 4,2%

Vorenseindseweg 1b | 4714 BE Sprundel

T 0165 -380500 sprundel@hypotheekadviseur.nl www.hypotheekadviseur.nl

â&#x20AC;&#x153;Gewoon lekker wonenâ&#x20AC;?

BELANGRIJKE MEDEDELINGEN: BeeĂŻndiging Van der Linden schilders- en afwerkingsbedrijf

van der Linden Schilders- en afwerkingsbedrijf

Na 18 jaar trotse eigenaar te zijn geweest van Van der Linden schilders- en afwerkingsbedrijf te Rucphen, moeten wij U tot onze spijt mededelen dat we wegens gezondheidsredenen van RenĂŠ van der Linden het besluit hebben moeten nemen de Ä&#x201A;Ä?Ć&#x;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśŽŜĆ?Ä?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ŊĨĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

>Ä&#x201A;ĹśĹ?Ć? Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E; Ç Ä&#x17E;Ĺ? Ç Ĺ?ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ĺś Ç Ĺ?ĹŠ Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺś Ä?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x201A;ŜŏÄ&#x17E;Ĺś Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152; Ä&#x161;Ä&#x17E; ÄŽĹŠĹśÄ&#x17E; Ć?Ä&#x201A;ĹľÄ&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ? Ä&#x161;Ĺ?Ä&#x17E; Ç Ĺ?ĹŠ Ĺ?Ĺś Ä&#x161;Ä&#x17E; Ä&#x201A;ĨĹ?Ä&#x17E;ĹŻĹ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;ŜϭϴŊÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä?Ä&#x17E;ĹśžŽĹ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152; Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161; ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x2030; ŽŜĆ? Ä?ĹŻĹ?ĹŠĹ&#x152; Ä?Ĺ˝Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ĺś Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ä?Ä&#x17E;Ĺś Ç Ä&#x17E; Ä?Ä&#x17E;Ć?ĹŻĹ˝Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺś Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺś Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽŜĹ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ć?Ć?Ć&#x161;ĆľÄ&#x161;Ĺ?Ĺ˝ Ć&#x161;Ä&#x17E; Ĺ?Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ĺ?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2DC;

Starten schoonheidsstudio

In 1996 heb ik (MariĂŤlle) mijn opleiding tot schoonheidsspecialiste succesvol Ä&#x201A;ĨĹ?Ä&#x17E;Ć&#x152;ŽŜÄ&#x161;Í&#x2DC;ĹŻĆ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;ůĨĆ?Ć&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä?Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹŹÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĹ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽŜĹ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x152;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?Í&#x2DC;/ŜώϏϏϹÄ?Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹŹĹ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x2030;Ć&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÄ&#x201A;ĹŻĆ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;ŽŽŜĹ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ć?Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Í&#x2DC; We zijn inmiddels alweer 8 jaar verder en mijn passie Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć?ŜŽĹ?Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ä&#x161;Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ĺ?Ć&#x152;ŽŽĆ&#x161;Í&#x2DC;sÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;                       Ä&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161; Ç Ĺ?ĹŠ ĹśÄ&#x201A; Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ĺś ĹŹĹ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E; Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ? Ĺ˝Ć&#x2030; ϲ Ä&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x152;Ĺ?ĹŻ ĹŠÍ&#x2DC;ĹŻÍ&#x2DC; de deuren geopend hebben van schoonheidsĆ?Ć&#x161;ĆľÄ&#x161;Ĺ?Ĺ˝/Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x201A;Í&#x2DC; RenĂŠ en MariĂŤlle van der Linden

TE KOOP: Jonge bruine en witte legkippen. Tegen de leg. Ook ĂŠĂŠndagskuikens. Tevens Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, maiszaden & graszaden.

Ambachtelijk en 100% natuurlijk! Specialisten in vers honden- en kattenvoer. Hunters Home Hondenvoer vof Boerkensleen 18 Roosendaal tel:0165-520777 - 06 22 0 22 146 Website: www.huntershomehondenvoer.nl Email: huntershomehondenvoer@hotmail.com

De mooiste ramen,

Hunters Home hondenvoer: Uw tevredenheid is ons succes!!! Ma t/m vrijdag 9.00-17.00u Zat. 9.0014.00X geopend

deuren & verandaâ&#x20AC;&#x2122;s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

Vraag vrijblijvend informatie Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

S.P.S. SALES

voor al uw witgoed, bruingoed en inbouwapparaten, SCHERPE PRIJZEN. Tuin van Gerlagh 3A 4741 AR Hoeven 0165-631522 www.spshoeven.nl Openingstijden: ma t/m za 9.00-17.00 uur

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar â&#x201A;Ź20,- pu. ĂŠn maar ĂŠĂŠnmalige reiskosten van â&#x201A;Ź5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.

BESTE PRIJS BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Maatwerk alle serreâ&#x20AC;&#x2122;s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

WWW.BRUVO.BE BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERAND$¡6Â&#x2021;5$0(1Â&#x2021;'(85(1LQ $/80,1,80 39&

Meer dan 25 jaar ervaring!

2013


SPORT

HV Orion hoopt op zomerse temperaturen bezig met het vormen van ideeën om de vereniging nog beter te laten functioneren. Iedereen hartelijk dank voor de input. Aansluitend werden de vrijwilligers van Orion eens goed in de bloemetjes gezet. Zonder onze vrijwilligers kon Orion niet opbloeien zoals het dat de afgelopen jaren heeft gedaan, en hopelijk nog lang zal blijven doen. Bedankt voor jullie inzet.

Hopelijk is het komend weekend iets beter weer.

RUCPHEN - Het zaalseizoen is inmiddels afgelopen en de eerste trainingen buiten zitten er alweer op. Komende zondag staan de eerste buitenwedstrijden van dit jaar op het programma. Hopelijk is het dan wat beter weer dan de afgelopen dagen, waarin er met lange broeken, vesten en zelfs mutsen getraind werd. Alle teams van HV Orion komen weer in actie, maar wel allemaal in uitwedstrijden. De Gemengd C-Jeugd spelen zelf 2x op 1 dag tegen hetzelfde team, om zo nog een wedstrijd in te halen. Wil je Orion dus thuis zelf in actie zien, dan zul je moeten wachten tot zondag 21 april. Programma zondag 21 april Uit: 10.40u DAJ Mixed Up-Orion

11.00u GDJ Heerle-Orion 11.00u HBJ HMC-Orion 12.00u DBJ Groene Ster-Orion 11.00u GCJ Olympus-Orion 13.00u GCJ Olympus-Orion Thuis: 10.00u BDJ Orion-Internos 3 11.00u HBJ Orion-Heerle 12.00u DAJ Orion-HVM 13.15u GDJ Orion-Heerle 14.15u GCJ Orion-Heerle Ledenvergadering/vrijwilligersavond Afgelopen vrijdag was de algemene ledenvergadering, waarin het afgelopen jaar doorgenomen werd en vooruit werd gekeken naar de komend periode. Hoogteen dieptepunten passeerden de revue en iedereen die aanwezig was kon zijn zegje doen. Naar aanleiding hiervan zijn bestuur en vrijwilligers inmiddels al weer druk

HSV de Goudkarper Zegge Uitslag 4e wedstrijd: 1. Bert Jaspers 62 cm; 2. John Kuystermans 35 cm; 3. Greet Admiraal 34 cm; 4. Cees v. Sundert 33 cm; 5. Rien Goossens 10 cm.

De grootste vis was voor John Kuystermans met 35 cm. De volgende wedstrijd is op 20 april.

d’Hei 1 winnaar biljartcompetitie Sprundelse wijken

Geen bloemen maar Sprundels drankje voor kampioenen.

SPRUNDEL - d’Hei 1 was in de vijftiende biljartcompetitie van de Sprundelse wijken duidelijk het sterkst. Tijdens een feestelijke slotbijeenkomst op vrijdag 5 april mocht de ploeg de Haastcup in ontvangst nemen. De verschillen tussen de overige twaalf deelnemende ploegen waren klein. Het bleef daarom tot het einde spannend op de 78 wedstrijdavonden, waarbij in De Trapkes op twee tafels werd gespeeld. Totaal werden er in 31200 beurten 31589 caramboles gemaakt, waarvan 3858 door de winnende ploeg. Persoonlijk kwam Henk Heeren met 1633 tot de hoogste score. Deze speler van Achter de St. Jan presteerde ook het beste over 25 beurten, met 97 caramboles. Boskrekels 3 vergaarde

de meeste matchpunten in één wedstrijd: 90.99. De meeste van de 71 deelnemers waren met partner present toen de uitslagen bekend gemaakt werden. Namens alle deelnemers dankte Piet van den Berg de wedstrijdleiders: Jan Boomaerts, Henk Heeren en Jack de Hoon. Tijdens de gezellige nazit bleek dat velen al weer uitzien naar het volgend, dus zestiende, seizoen. Einduitslag 1. d’Hei 1, 982,83; 2. Berk-d’Ettesei, 952,40; 3. d’Hei 2, 950,91; 4. ’t Aarmend, 950,06; 5. Achter de St. Jan, 948,61; 6. Boskrekels 2, 945,81; 7. d’Hei 3, 944,48; 8. Brouwersnest 1, 939,85; 9. De Branden, 933,72; 10. ’t Pluspunt, 920,18; 11. Boskrekels 3, 919,60; 12. Boskrekels 1, 902,50; 13 Brouwersnest 2, 896,88.

Gezelligheidstoernooi Tweede pinksterdag, maandag 20 mei, is het weer zo ver. Het grootste ééndaagse evenement van onze vereniging. De eerste teams zijn al aangemeld, maar natuurlijk hebben we plek voor meer. We hopen dat we ook dit jaar weer een MINI-Maxi poule hebben, maar daarvoor hebben we hulp nodig van alle D- en C-Jeugd. Stel zelf een team samen met vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, tantes, ooms, neefjes, nichtjes en nog meer anderen die je kent. Verzin een teamnaam en geef je team op via: orionrucphen@hotmail.com. Wie worden de opvolgers van Team Rokx (MINI-maxi), Geen Idee? (Gemengd) en Sunshine (Sportiviteit)?

De WW-uitkering (2) Bij gehele of gedeeltelijke werkloosheid, kan een Werkloosheidsuitkering worden aangevraagd. Om in aanmerking te komen voor een uitkering moet aan Elzemieke Schouten verschillende es@ak-advocaten.eu voorwaarden Sectie: Arbeidsrecht zijn voldaan. Daarnaast zijn er regels op basis waarvan de duur en de hoogte van een WW-uitkering wordt bepaald. De Wet vereenvoudiging regelingen UWV die per 1 januari 2013 van kracht is, heeft onder andere tot gevolg dat het voortaan bij de wekeneis (26 uit 36) gaat om volledige kalenderweken. In de 36 kalenderweken voorafgaand aan de eerste werkloosheidsdag moet er in minstens 26 kalenderweken minimaal een arbeidsuur per week gewerkt zijn. Ook de jareneis is enigszins aangepast. Tot 2013 geldt de eis van 52 gewerkte dagen per jaar. Voor het arbeidsverleden vanaf 2013 wordt uitgegaan van minimaal 204 gewerkte uren per jaar. Voor werknemers met een kleine arbeidsomvang kan deze wijziging nadelig zijn. De startersregeling is tevens als gevolg van genoemde wet gewijzigd en daarnaast kan geen korting meer worden YHUNUHJHQ RS GH ÀFWLHYH RS]HJWHUmijn door het verkrijgen van een (formele) ontbindingsbeschikking. De Wet vereenvoudiging regelingen UWV staat los van de in het regeerakkoord aangekondigde aanpassing van de duur en hoogte van de WWuitkering. Volgens deze plannen wordt de WW-uitkering voor nieuwe gevallen maximaal 24 maanden en wijzigt tevens de hoogte van de uitkering. Het kabinet wil ook de opbouw van WW-rechten aanpassen. Het plan is om de eerste 10 jaar per gewerkt jaar 1 maand WW-recht op te bouwen, daarna een halve maand per gewerkt jaar. Het gaat nog om YRRUJHQRPHQ EHOHLG GH GHÀQLWLHYH wijzigen moeten worden afgewacht.

Tijd voor

Asselbergs & Klinkhamer Advocaten www.ak-advocaten.eu

PAGINA 14

076-502 20 80

Schoolatletiek West-Brabant RUCPHEN - Weer hebben 100 jongens en meisjes schoolteams zich opgegeven voor de 33e editie van de Schoolatletiek West-Brabant. Zoals de voorgaande jaren bestaat het toernooi ook nu weer uit 7 voorrondes en één grote finale. De voorrondes worden op de woensdagmiddag gespeeld vanaf 13.30 uur. Op 17 april op de sportparken Red Band in Roosendaal, Sportpark Seringenlaan in Steenbergen en sportpark De Knip in Zevenbergen. De verenigingen THOR, Diomedon en Groene Ster zijn verantwoordelijk voor een sportieve organisatie op deze dag. Een week later, woensdag 24 april, worden voorrondes gespeeld op de sportparken Albano in Oudenbosch, sportpark Akkermolen in Zundert en sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom. Bij deze sportparken ligt de organisatie respectievelijk in de handen van AVO ’83, DJA en SPADO. De laatste voorronde wordt gespeeld op 22 mei op het Red Band Sportpark in Roosendaal waar THOR voor de 2e keer de organisatie in handen heeft. Uit deze 7 voorrondes komen 32 finale teams voort, 16 jongens en 16 meisjes teams. Deze strijden voor de eindoverwinning op sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom waar SPADO de organisatie voor haar rekening neemt. Deze finale vindt plaats op de gehele zaterdag 8 juni. Van alle teams worden die dag ook foto’s gemaakt die men mee naar de eigen school kan nemen. Ook

wordt die dag net als bij de Olympische Spelen, een Vlaggenparade gehouden. En om de link met moeder natuur te versterken wordt door het Wereld Natuur Fonds West Brabant een spectaculair Ren je Rot spel georganiseerd. Er is ook voldoende gelegenheid om meer te zien van het werk van het Wereld Natuur Fonds. Om alle finale deelnemers te feliciteren voor hun prestatie, krijgen zij die dag de enige echte Schoolatletiek West-Brabant-medaille. Kortom een festijn waarin scholieren, leerkrachten, ouders en vrijwilligers elkaar vinden en er een geweldige dag van willen maken. Alles dankzij financiële ondersteuning van de aangesloten gemeenten en de Atletiek Unie. Ieder team bestaat uit minimaal 10 en maximaal 20 deelnemers. Er is een leeftijdsgrens van 13 jaar (gemeten op 1 juli 2013). De volgende onderdelen vinden plaats: 60 meter sprint; balwerpen; verspringen; 600 meter; 10x60 meter estafette. Op de finaledag vindt ook nog de spectaculaire Brakkentrofee plaats waar de teams worden versterkt door een leerkracht of begeleidende ouder. Dit schoolatletiektoernooi wordt mede mogelijk gemaakt door de aangesloten atletiekverenigingen, onder de paraplu van de stichting Schoolatletiek West-Brabant. Ook is er meer informatie te verkrijgen via de verenigingen en de website van de Atletiek Regio West Brabant: www.regio12. nl onder de noemer ‘Schoolatletiek’.

SV Eeuwig Schaak

Eeuwig Schaak heer en meester op Grand Prix

Van links naar rechts: Aurélien Oggier, Jack van Kalmthout en Robin van der Linden.

RUCPHEN - Afgelopen zondag was het 4e en laatste Grand Prix toernooi op het Jan Tinbergen College in Roosendaal. Bij Stap 1 werd Aurélien Oggier 1e, Jack van Kalmthout 2e en Robin van der Linden 3e. Alledrie zijn van Eeuwig Schaak. De eindstand over 4 toernooien is precies hetzelfde: ook daar is Aurélien Oggier de nummer 1, Jack van Kalmthout 2 en Robin van der Linden 3. Verder waren ook Kasper Brummer en Nienke van Oorschot actief op het 4e Grand Prix toernooi. Bij Stap 2 was Thijs Lazeroms uit Sprundel heer en meester en scoorde 8 uit 8. Thijs wordt ook eindwinnaar bij Stap 2. Zijn tweelingbroer Thom speelt mee bij Stap 3 en hoger en werd op het 4e toernooi 5e en in de totaalstand 6e. Ook een prima prestatie, want Thom doet Stap 3, terwijl verschillende anderen in die groep al met een hogere stap bezig zijn. Eindwinnaar bij Stap 3 en hoger werd Mick Dielissen van De Pion uit Roosendaal. Schaken is een sport, waarbij je weinig tot geen kans loopt op lichamelijk letsel. Toch heeft Ad Bruijns uiterlijke schade opgelopen aan een schaakpartij. Het heeft hem namelijk zijn snor gekost. Ad Bruijns speelt in de zaterdagcompetitie

in het 4e team van De Pion. Aan het begin van het seizoen heeft hij de belofte gedaan zijn imposante en karakteristieke snor af te scheren als dat team kampioen zou worden. En afgelopen zaterdag was het zover: De Pion 4 versloeg naaste concurrent Stukkenjagers 5 en werd kampioen van de 2e klasse B van de NBSB. En Ad hield woord: zijn snor ging eraf! Dat wordt dus even wennen: Ad Bruijns zonder snor. Hij heeft inmiddels al wat Pokon op zijn bovenlip gesmeerd om de snor zo snel mogelijk weer aan te laten groeien. Vorige week donderdag speelde Ad Bruijns, toen dus nog met snor, in de interne competitie van Eeuwig Schaak, waar hij samen met Jan Rijkse strijd om de titel van clubkampioen. De strijd blijft spannend, want zowel Jan Rijkse als Ad Bruijns wonnen wederom. Jan Rijkse van John van Helden, Ad Bruijns van Patrick Heijnen. Beiden deden dat met zwart; het viel overigens op dat, net als een paar weken terug, niemand met wit wist te winnen. Ook Ger van Aalst won met zwart (van Joost Asselbergs) en maar liefst 3 partijen eindigden in remise: Toon de Rooij-Matti Hurkmans, Cor Lazeroms-Cees Buurman en Louis van Mechelen-Wim Soeters. Dit stukje is ook na te lezen op: www. eeuwigschaak.nbsb.org


Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

; Polikliniek Etten-Leur ; Oudenbosch Medisch Centrum

Oncologische revalidatie

ziekenhuis in beeld

Uitgave 02 | april 2013

Franciscus Zaterdag 8 juni Open Dag

Samen werken aan kwaliteit van leven

Vanwege het negende lustrum zet het ziekenhuis op zaterdag 8 juni 2013 van 10.00 uur tot 15.30 uur de deuren open voor het grote publiek.

Tijdens en na de behandeling van kanker krijgen veel patiënten te maken met klachten als verminderde conditie en spierkracht, vermoeidheid, verminderde concentratie, onzekerheid, pijnklachten en angst. In juli 2012 is het Franciscus Ziekenhuis daarom gestart met oncologische revalidatie, wat als doel heeft de algehele conditie en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker te verbeteren. Marjon Flipsen uit Roosendaal is anderhalve maand geleden met het programma gestart en vindt dat het in belangrijke mate bijdraagt aan haar herstel.

Het thema voor deze Open Dag luidt: “45 jaar Franciscus Ziekenhuis, een reis door de tijd”. Over de precieze invulling van deze Open Dag wordt u op een later tijdstip via diverse media geïnformeerd. Het belooft in elk geval een bijzondere dag te worden, dus noteert u de datum alvast in uw agenda!

Opeens patiënt Een jaar geleden werd Marjon getroffen door borstkanker. “Ik had nog nooit wat gemankeerd en nu was ik van het ene op het andere moment patiënt”, vertelt ze. “Kort nadat de diagnose was gesteld, werd ik geopereerd en bestraald en moest ik vervolgens chemokuren ondergaan. Hierna werd ik door mijn specialist verwezen naar de oncologische revalidatie. Ik zit nu in de zesde week van het programma en het helpt me om het normale leven weer op te pakken en om van patiënt weer ‘mens’ te worden.”

VMBO-leerlingen nemen een kijkje in de praktijk Op 21 en 28 maart 2013 brachten 46 tweedejaars VMBO-leerlingen een bezoek aan het Franciscus Ziekenhuis. In een zogeheten ervaringscarrousel maakten ze in de praktijk kennis met diverse beroepen. De scholieren waren afkomstig van het Jan Tinbergen College en het Gertrudis College in Roosendaal en het Ravelijn College in Steenbergen. Op voorhand hadden zij aangegeven over welke functies in zorg, techniek of administratie zij meer zouden willen horen. Leerlingen met belangstelling voor de zorg doorliepen de zorgcarrousel. Hierin stonden de functies van operatieassistent, anesthesiemedewerker, doktersassistent en verpleegkundige centraal. De scholieren kregen niet alleen informatie over de opleiding en het beroep, maar gingen vooral ook praktisch aan de slag. Zo konden zij letterlijk ervaring opdoen in de beroepspraktijk.

Op 2 april jl. heeft de afdeling Revalidatie de Kinesis One in gebruik genomen, een fitnessapparaat voor medisch gebruik en revalidatie. De vriendenstichting van het Franciscus Ziekenhuis heeft de Kinesis One voor de afdeling kunnen aanschaffen door de opbrengst van de negende editie van De Golftrofee op woensdag 26 september 2012. Dit evenement vond plaats op initiatief van SDGH projecten, een stichting die geld inzamelt voor goede doelen.

Advies op maat Om vast te kunnen stellen of de patiënt voor oncologische revalidatie in aanmerking komt, worden eerst vragenlijsten afgenomen en diverse (lichamelijke) testen gedaan. De oncologieverpleegkundige inventariseert de vragenlijsten. De uitslag hiervan, gevolgd door gesprekken met de revalidatiearts, fysiotherapeut, ergotherapeut en maatschappelijk werk, leveren een behandeladvies op. Dit advies kan per patiënt verschillend zijn en is dan ook een ‘advies op maat’. De revalidatie vindt in groepsverband plaats, maar is afgestemd op de individuele patiënt.

Conditie- en krachttraining “Het revalidatieprogramma duurt tien weken” vertelt Debbie van Terheijden, oncologiefysiotherapeut in het Franciscus Ziekenhuis. “Tweemaal per week gaan de patiënten een uur aan de slag met conditie- en krachttraining. Veel van hen hebben door de diagnose kanker en de behandeling bewegingsangst opgelopen. Door onder begeleiding te trainen in een veilige omgeving komen ze over deze angst heen.” Themabijeenkomsten “Kanker kan grote invloed hebben op het sociale leven van de patiënt, relatie, werk en andere activiteiten”, gaat Debbie verder. “Eenmaal per week wordt de training daarom voorafgegaan door een bijeenkomst die in het teken staat van onderwerpen die leven in de groep. Tijdens deze themabijeenkomsten wordt onder andere gesproken over omgaan met de gevolgen van kanker, stressmanagement, het belang van bewegen, energiemanagement en voeding en leefstijl.” Aan een half woord genoeg Marjon heeft elf jaar niets aan sport gedaan. “Door het sporten krijg je zoveel energie! Als het revalidatieprogramma voorbij is, ga ik dan ook samen met een vriendin naar de sportschool.” Het doorlopen van het programma in groepsverband heeft een grote meerwaarde, vindt Marjon. “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en dat schept een band. Ieder heeft zijn eigen ervaring en van elk verhaal steek je iets op in praktische of in emotionele zin. Je begrijpt elkaar zonder veel woorden. Die tien weken zijn zo voorbij, maar van mij zou het nog wel een poosje door mogen gaan!”

     ; ; ;

Het boekje ‘Thuis in het Franciscus Ziekenhuis’, bestemd voor patiënten die worden opgenomen, is geactualiseerd. De digitale versie van het boekje kunt u inzien op onze website. In april, mei en juni vinden diverse inloopdagen, informatiebijeenkomsten en lotgenotencontacten plaats. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website of u kunt contact opnemen met het Patiënten Service Bureau, tel. (0165) 58 85 76. Onze patiëntenfolders zijn digitaal beschikbaar via de homepagina van onze website www.franciscusziekenhuis.nl. Klik op Direct naar: Kies een folder. Meer informatie? Kijk op www.franciscusziekenhuis.nl Volg ons ook op twitter http://twitter.com/franciscusZH

Colofon Redactie: afdeling Communicatie Franciscus Ziekenhuis, Postbus 999, 4700 AZ Roosendaal T. (0165) 58 89 84, E. communicatie@fzr.nl, www.franciscusziekenhuis.nl Fotografie: Franciscus Ziekenhuis


SPORT

SV Sprundel Uitslagen zaterdag 6 april SV Sprundel 2-Internos 3 1-1 ODIO A1-SV Sprundel A1 1-1 SC Kruisland MB1-SV Sprundel MB1 3-2 SV Sprundel B1-De Fendert B1 1-0 Beek Vooruit B3-SV Sprundel B2 5-0 SV Sprundel B3-Rijen B5 0-4 WVV’67 MC1-SV Sprundel MC1 2-2 SV Sprundel C1-VVR C1 0-2 SV Sprundel C2-DVO’60 C5 2-6 SV Sprundel D1-SJO Prinsenland D1 0-2 SV Sprundel D3-Hoeven D3 1-1 SV Sprundel E1-Cluzona E1 2-0 Unitas’30 E5-SV Sprundel E2 8-2 DVO’60 E4-SV Sprundel E3 2-7 SV Sprundel E4-SJO Prinsenland E4 2-8 SV Sprundel F1-FC Bergen F1 3-0 De Fendert F3-SV Sprundel F2 3-3 SV Sprundel F3-SC Gastel F5 2-4 SV Sprundel MP1-Unitas’30 MP1 2-12 Zondag 7 april VVR 1-SV Sprundel 1 1-2 WDS’19 3-SV Sprundel 2 0-3 SV Sprundel 3-De Schutters 3 5-1 DOSKO 9-SV Sprundel 4 5-0 SV Sprundel 5-Moerse Boys 7 1-5 Programma donderdag 11 april 19.30 SV Sprundel 3-Schijf 3 18.30 SV Sprundel 4-Nieuw Borgvliet 7 19.00 Moerse Boys 7-SV Sprundel 5 Zaterdag 13 april 15.00 Halsteren 3-SV Sprundel 2 14.30 SV Sprundel A1-Victoria’03 A1 12.30 SVC MB1-SV Sprundel MB1 14.30 SV Sprundel B1-SVC B1 11.00 VVC’68 B1-SV Sprundel B2 14.00 TSC B5-SV Sprundel B3 12.45 Chaam MC1-SV Sprundel MC1 12.45 SV Sprundel C1-Moerse Boys C1 10.15 Seolto C2-SV Sprundel C2 12.45 SV Sprundel D1-Cluzona D1 11.15 SV Sprundel D2-Victoria’03 D2 11.15 SV Sprundel D3-Virtus D4 10.00 METO E1-SV Sprundel E1 10.00 SV Sprundel E2-Klundert E3

08.45 SV Sprundel E3-Cluzona E2 09.00 Klundert E4-SV Sprundel E4 11.30 Devo F1-SV Sprundel F1 11.00 BSC F3-SV Sprundel F2 08.45 SV Sprundel F3-Cluzona F5 10.00 SV Sprundel MP1-FC Moerstraten MP1 Zondag 14 april 14.30 SV Sprundel 1-SSW 1 12.00 RSV 4-SV Sprundel 3 10.00 SV Sprundel 4-SC Gastel 8 2e ruildag voetbalplaatjes Zaterdag 13 april is de 2e ruildag voor de fotoplaatjes op ons sportpark in de kantine. Gemeentelijk penaltybokaal Afgelopen week hebben de jeugdspelers gestreden om een plaats op de Gemeentelijke Penaltybokaal. Deze wordt dit jaar georganiseerd bij VV RSV. F-pupillen woensdag 17 april av.18.30u Ekeeper E-pupillen woensdag 17 april av.19.30u Dkeeper D-pupillen donderdag 18 april av.18.30u C-keeper C-junioren donderdag 18 april av.19.30u B-keeper Deelnemers titel beste penaltynemer: F-categorie Wessel Jaspers, Jord Pijnenburg, Luuk Mathijssen en Sem Vos; E-categorie Bas Oomen, Mike Konings, Sander Smal en Dimar Stolk; D-categorie Stan Loos, Roy Halters, Stijn Vos en Romy Kuystermans; C-categorie Jordy Martens, Angelo v.d. Kloot, Stef Pijnenburg en Jesper Roelands. Reserves zijn: Tim Jochems (F), Thijs Lazeroms (E), Didi Oomen (D) en Jesse de Weert (C). Deelnemers titel beste keeper: E-keeper Bram Janssen; D-keeper Niels Mathijsen; C-keeper Tristan Hollander; B-keeper Robert Vermunt. Naast deze individuele prijzen, is er ook

de algehele Gemeentelijke Penaltybokaal voor de vereniging die in totaal de meeste goals maakt. Vernieuwde bierspelen Op donderdag 18 april zullen, nadat alle trainingen zijn afgelopen, de bierspelen voor het eerst plaatsvinden, de opvolger van de traditionele BierKwis. Deelname is compleet gratis en niemand hoeft zichzelf vooraf op te geven. De traditie bestaat dat deze avond is georganiseerd voor de senioren en A-jeugd. De organisatie wil echter een nieuwe weg in slaan om ook de B-jeugd een kans te geven (wel 16+). Voetbalclinic SV Sprundel houdt op 15, 16, 22 en 23 april de jaarlijkse voetbalclinic voor de jeugd tot en met de C-categorie. Onder leiding van diverse trainers van jeugdelftallen en selectiespelers komen allerlei voetbaltechnische en -tactische onderdelen aan bod. Maandag 15 en dinsdag 16 april: E en Fteams plus MP1. Maandag 22 en dinsdag 23 april: D en Cteams. Aanvangstijd 18.00-20.00 uur.

Govaert K E NNIS

VA N

O PT IE K

Bisschopsmolenstraat 75 Etten-Leur T. 076 - 50 33 170 W. optiekgovaert.nl

Beetje lucht voor VV Schijf SCHIJF - Schijf heeft door de thuiszege (1-0) tegen Wernhout weer een klein gaatje geslagen met de directe concurrenten voor degradatie. Schijf loopt nu 3 punten uit op RSV en Noordhoek die beiden hun wedstrijd verloren. Emma heeft nog altijd de rode lantaarn, maar kwam door een gelijkspel wel op gelijke hoogte met Noordhoek. Onder het genot van eindelijk een lekker lente zonnetje speelde Schijf een goede wedstrijd. De ploeg speelde het matige optreden tegen RSV van een week eerder van zich af. De derby tegen Wernhout was een genot om naar te kijken. Een open, sportieve wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Schijf was het gevaarlijkst en maakte na ongeveer een half uur spelen de enige goal van de wedstrijd. Roy van Zundert punterde de bal in de zestien, en vond hiermee Ardin van Nijnatten die kon scoren. Het was een verdiende voorsprong die in de tweede helft verder had moeten worden uitgebouwd. Ardin van Nijnatten mikte een vrije schop op de lat, en zowel Bas Adriaensen als Bas Schrauwen kregen nog een goede kans om de wedstrijd

vroegtijdig op slot te gooien. Wernhout kreeg ook nog een paar goede kansen via Joost Antonissen, maar gelukkig voor Schijf werd deze middag de 0 ook weer eens gehouden. Schijf wacht nog een zwaar programma. Aanstaande zondag is de thuiswedstrijd tegen VVR, de huidige nummer 3 op de ranglijst. Uitslagen jeugd Zaterdag 6 april Schijf B1-Wernhout B1 3-1 Schijf C1-Halsteren C3 0-2 JEKA MC1-Schijf MC1 0-2 Schijf D1-Kogelvangers D1 3-0 Schijf D2-Berkdijk D1 0-3 Victoria’03 E4-Schijf E1 5-1 Roosendaal E9-Schijf E2 2-6 Schijf F1-HZ’75 F1 5-0 DSE F4-Schijf F2 4-1 Schijf M1-Alliance M3 0-10 Uitslagen senioren Zondag 7 april Schijf 1-Wernhout 1 1-0 Schijf 2-Sc Kruisland 2 4-2 Schijf 3-Sc Gastel 6 0-5 Fc Moerstraten 3-Schijf 4 3-5 Schijf 5-Papendrecht 5 1-4

OVV’67 VR1-Schijf VR1 2-0 Zundert VR2-Schijf VR2 1-4 Wernhout VR1-Schijf VR3 1-2 Programma jeugd Dinsdag 9 april DIOZ F1-Schijf F1 vt.17.45 Zaterdag 13 april MOC’17 B3-Schijf B1 vt.13.30 Cluzona C2-Schijf C1 vt.11.45 Moerse Boys MC1-Schijf MC1 vt.10.00 VVC ’68 D1-Schijf D1 vt.08.15 Schijf D2-Raamsdonk D2 av.12.00 Schijf E1-De Schutters E1 av.09.30 NSV E2-Schijf E2 vt.09.15 ST TPO/VOV F1-Schijf F1 vt.08.45 Unitas’30 F12-Schijf F2 vt.07.30 Schijf M1-RSV M1 av.10.45 Programma senioren Donderdag 11 april Sprundel 3-Schijf 3 vt.18.30 Zondag 14 april Schijf 1-VVR 1 av.14.30 Schijf 2-DSE 2 av.12.45 Schijf 3-SC Kruisland 4 av.10.30 Schijf 4-WVV’67 3 av.09.45 Moerse Boys 7-Schijf 5 vt.09.00 Nuenen VR1-Schijf VR1 vt.11.45 Achtmaal VR1-Schijf VR3 vt.10.00

RSV Programma jeugd Zaterdag 13 april RSV B1-DSE B1 av.14.30u RSV C1-Alliance C2 av.13.00u RSV MC1-SC Gastel MC1 av.13.00u RSV D1 is vrij RSV D2-Halsteren D6 av.10.00u Alliance E2-RSV E1 vt.8.30u RSV E2-DSE E3 av.11.00u Virtus E5-RSV E3 vt.8.30u SC Welberg F1-RSV F1 vt.7.45u RSV F2-DSE F4 av.9.30u

Schijf K1-RSV K1 vt.9.45u Programma senioren Zondag 14 april RSV 1-Barça 1 av.14.30u Roosendaal 3-RSV 2 av.10.00u RSV 3-Rood Wit W 3 av.10.30u RSV 4-Sprundel 3 av.12.00u ODIO 4-RSV 5 av.12.00u Alliance DA1-RSV DA1 av.11.30u Pupil van de week “Hallo, ik ben Brent Kortsmit en ik ben 7

jaar. Ik voetbal bij het F2 van RSV en ik speel meestal in de verdediging, soms ben ik keeper. Mijn papa en mama zijn Mark en Sandy Kortsmit. Ik heb een broer Jens en zusje Silke. Mijn favoriete voetbalclub is Ajax en mijn favoriete speler is Wesley Sneijder. Ik vind het leuk vind het ook leuk om buiten te spelen of te voetballen. Ik vind het leuk om Pupil van de week te mogen zijn.” En uiteraard wensen wij Brent en zijn familie een hele fijne voetbalzondag toe! PAGINA 16

JuupClub komt goed weg tegen Wezenbeek RUCPHEN - Zaterdag speelde FV JuupClub 87 de thuiswedstrijd tegen zvv Wezenbeek. De sterkte van deze ploeg varieert nogal eens, afhankelijk van de spelers die opgetrommeld zijn. Toen de eerste twee spelers in de zaal verschenen, riep Hans van Ginneken al “die twee zijn samen nog niet zo oud als ik”. Ook toen de derde Wezenbeek-speler uit de kleedkamer kwam, was captain Hans van Ginneken nog ruimschoots de bovenliggende partij. Jonge gasten dus, en dat terwijl de JuupClub bepaald niet op hun sterkst stond. Dat het bij rust 1-0 stond, was te danken aan de onzorgvuldigheid van Wezenbeek en aan het gedegen verzet van de JuupClub. Overigens kwam dat ene doelpunt voor rust op naam van Frank Evers. De tweede helft leek Arjan Spaapen de hoofdrol op te willen eisen. Hij probeerde bij de aftrap al

de Wezenbeek-keeper te verassen. Toen dat niet lukte, verplaatste hij zich in de rol van de aangever en stuurde Daniël van Ginneken op pad voor de 2-0. “El Torro” was los en werd in de tweede helft het grootste gevaar voor Wezenbeek. Maar Wezenbeek had natuurlijk ook wat in zijn mars en kwam na de 3-0 van Daniël van Ginneken terugzetten naar 3-3. De JuupClub moest nu even een stap op de plaats maken, maar stelde met een doelpunt van Frank Evers en een van Daniël van Ginneken weer orde op zaken: 5-3. De veldspelers van zvv Wezenbeek begonnen meer en meer te wennen aan de zaal en kwamen wederom terug. Het is dat keeper Ben Grobbel als een beer stond te keepen, anders had de JuupClub met lege handen gestaan. Nu kon de thuisclub met een slottreffer van Arjan Spaapen zelfs met de eer gaan strijken. Uitslag: 6-5.

VV DIOZ Programma jeugd Zaterdag 13 april 14.30 Alliance A2-DIOZ A1 14.00 DIOZ B1-UVV’40 B2 12.30 DIOZ D1-Grenswachters D1 8.45 Internos E5-DIOZ E1 09.30 DIOZ F1-HZ’75 F1 11.00 BSC MP1-DIOZ MP1 09.00 Klundert MC2-DIOZ MC1 Programma senioren

Donderdag 11 april 19.30 DIOZ 1-DEVO 1 18.30 BSC 6-DIOZ 2 18.30 BRSV 4-DIOZ 4 Zondag 14 april 14.30 DIOZ 1-PCP 1 11.30 DIOZ 2-Alliance 3 13.00 NVS 3-DIOZ 3 09.45 Victoria’03 6-DIOZ 4

Rood-Wit SINT WILLEBRORD - In een slechte wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende heeft Rood-Wit toch de punten in Hulst gelaten. Een wedstrijd die gekenmerkt werd door slordig voetbal, veel overtredingen en een slecht bespeelbaar veld. Kansen waren er enkelen voor Rood-Wit en hooguit 2 voor HVV. Al na 5 min stond een speler van Rood-Wit oog in oog met de HVV Goalie die de inzet met de hulp van vrouwe Fortuna tot een hoekschop wist te verwerken. HVV kon aanvallend ook geen vuist maken en probeerde met hard werken en stevige soms pittige duels het Rood-Wit lastig te maken. Een tweede mogelijkheid kregen de mannen van Ad Kas toen de rechtermiddenvelder vrij mee op kwam, zijn inzet mistte echter de kracht en precisie. Hiermee zijn gelijk de wapenfeiten uit de eerste helft verteld. In de tweede helft was er meer initiatief voor Rood-Wit maar verder dan een bal op lat kwam het niet. Rood-Wit maakte de fout om meer in het spel van HVV mee te gaan. Toch moest men lijdzaam toezien hoe HVV uit een van hun spaarzame kansen wist te scoren. Rood-Wit had hierna zeker het initiatief maar grote mogelijkheden kwamen er niet. Ook Zeelandia verspeelde punten en zo blijft het gewoon spannend in deze competitie. Uitslagen senioren Zondag 7 april HVV ’24 1-Rood-Wit 1 1-0 Rood-Wit 2-VVR 3 0-0 BSC 5-Rood-Wit 3 1-7 Rood-Wit 4-Halsteren 3 7-2 Noordhoek 2- Rood-Wit 5 0-3 SVC 6-Rood-Wit 7 1-2 Uitslagen jeugd Zaterdag 6 april TSC B2-Rood-Wit B1 5-0 Rood-Wit C1-Alliance C2 0-7 Rood-Wit D1-Fc Bergen D1 2-1 Kogelvangers D2-Rood-Wit D2 2-2

Rood-Wit D3-Roosendaal D8 1-3 Rood-Wit E1-Internos E1 3-4 HZ 75 E1-Rood-Wit E2 1-4 Rood-Wit E3-Internos E8 9-1 Cluzona F1-Rood-Wit F1 3-6 Victoria 03 F3-Rood-Wit F2 1-3 Rood-Wit F3-DSE F5 3-3 Internos K2-Rood-Wit K1 0-10 BSC Mp1-Rood-Wit Mp1 12-0 Rood-Wit Mp2-Seolto Mp2 16-2 Rood-Wit Mp 3-Fc Moerstraten Mp 1 2-12 Zondag 7 april HVV ’24 E-Rood-Wit E1 6-1 Programma senioren Zaterdag 13 april Rood-Wit 2 zat.-DVO ’60 3 av.14.30u Zondag 14 april Rood-Wit 1-Cluzona 1 av.14.30u Rood-Wit 2-Virtus 2 av.12.00u RSV 3-Rood-Wit 3 vt.9.30u FC Bergen 4-Rood-Wit 4 vt.10.45u Rood-Wit-HSC ’28 2 av.10.00u Rood-Wit 7-Hoeven 6 av.10.00u Programma jeugd Zaterdag 13 april Rood-Wit B1-RWB B1 av.14.30u Victoria 03 C2-Rood-Wit C1 vt.12.30u Halsteren D2-Rood-Wit D1 vt.8.45u Rood-Wit D2 vrij Rood-Wit D3-Alliance D3 av.11.00u Rood-Wit E1-Zeelandia-Midb E1 av.11.00u Noordhoek E1-Rood-Wit E2 vt.10.00u Rood-Wit E3-Victoria 03 E7 av.11.00u Rood-Wit F1-Roosendaal F2 av.9.45u Rood-Wit F2-MOC 17 F6 av.9.45u Dosko F3-Rood-Wit F3 vt.8.00u Steenbergen K2-Rood-Wit K1 vt.9.30u Rood-Wit Mp1-DSE Mp1 av.11.00u Devo Mp 1-Rood-Wit Mp 2 vt.8.45u BSC Mp 2-Rood-Wit Mp3 vt.11.15u Kampioenschap F3 Door een 2-2 gelijkspel, afgelopen zaterdag, heeft het F3 het kampioenschap in de voorjaarsreeks in de wacht weten te slepen. Langs deze weg spelers en begeleiding van harte gefeliciteerd met deze prima prestatie!


CafĂŠ

EetcafĂŠ

Cafetaria Zaal

WEEKENDSPECIALITEIT IN ONS EETCAFĂ&#x2030;:

KIP-SPIES

Graag tot ziens bij Jan & Lia Voermans

LOOP- OF RUGPROBLEMEN

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. KŽŏÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĆľÇ Ä?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;ĹśĹ?Ć?ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ĺ˝Ć&#x2030;Ĺ&#x161;ŽŽĹ?Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ĺ?Ć&#x152;Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ç&#x152;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹśÇ&#x152;

Tel. 0622523365 / 0765971547

KPJ Rucphen / Schijf

PASTOOR DE BAKKERSTRAAT 19 ACHTMAAL - TEL. 076 - 598 53 91

organiseert op 12, 13 en 14 april het

JAARLIJKSE FEESTWEEKEND ` Op vrijdag KAMPIOENSCHAP m.m.v. DRIVE IN SHOW DOUBLE D. ` Op zaterdag optredens van de Lawineboys en Starkoo m.m.v. DRIVE IN SHOW TWICE. ` Op zondag onze jaarlijkse TREKKERTREK WEDSTRIJD met standaard maar ook sportklasse tractoren en in de tent muziek van DRIVE IN SHOW DOUBLE D en â&#x20AC;&#x2DC;s avonds na de wedstrijd een optreden van Marco

1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80% Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

1XWHUHVHUYHUHQ

/,%(//(=20(5:((. :LMULMGHQGDJHOLMNVYDQWPPHL ÂźSSLQFOXVLHIHQWUpH 'LYHUVHRSVWDSSODDWVHQELMXLQGHEXXUW 7HOLQIR#PX\VUHL]HQQO

DANS EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN VOOR SINGLES & PAREN

ZATERDAG 20 APRIL HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank

Zaal open: 19.30 uur / Start 20.30 uur

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

www.bootrijsbergen.nl

huid- en laserklinieken Â&#x2021;SROLNOLQLHNHQGHUPDWRORJLHÂ&#x2021;KXLGWKHUDSLH %HUJHQRS=RRP0LGGHOEXUJ Bij ons kunt u terecht voor veilige en effectieve anti-rimpelbehandelingen en huidverjonging: 5LPSHOĂ&#x20AC;OOLQJPHW5HVW\ODQH %RWR[EHKDQGHOLQJHQ )UDFWLRQDO/DVHUHQ&2IUDFWLRQDOODVHU HQGHQLHXZH8OWKHUDSLHWHJHQKXLGYHUVODSSLQJ Verder alle laserbehandelingen tegen overbeharing, couperose, pigmentvlekken, huidoneffenheden, kleine spatadertjes en nog veel meer...

Er weer jonger uitzien... zonder plastische chirurgie > Huid- en laserkliniek Bergen op Zoom â&#x20AC;˘ In Zorgcentrum Lievensberg Boerhaaveplein 3d â&#x20AC;˘ 4624VT Bergen op Zoom â&#x20AC;˘ 0164-263822 â&#x20AC;˘ w www.huidlaser.nl > Huid- en laserkliniek Middelburg â&#x20AC;˘ In Barcode gebouw Park Veldzigt 67 â&#x20AC;˘ 4336DR Middelburg â&#x20AC;˘ 0118-673050 â&#x20AC;˘ www.dermateam.nl

PRAKTIJK ROOS persoonlijke begeleiding

Bij zorgen en problemen Vergoed door ziektekostenverzekeraar Huisbezoek mogelijk MET GOEDE LIVE DANSMUZIEK Wij verloten die avond: 3 vrije toegangskaarten, 1 mooie balpen en de CD Beatrix Bedankt. Er zijn weer aardbeien en u krijgt op die avond informatie mee hoe U op 9 mei GRATIS op de fanavond kunt komen van orkest Jersey met zanger John de Bever. U MAG DIT ZEKER NIET MISSEN

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

www.praktijkroos.nl

BOERDERIJVLEES IN AUTOMAAT Vlees rechtstreeks van onze eigen hoeve, dat kun je wel proeven! Alle dagen open van 8 tot 20u.

Elfrahoeve Nieuwmoerseweg 21 Achtmaal, tel: 0765985398 elfrahoeve@hotmail.com

Tandprothetische Praktijk www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

Kwaliteits keukens v.a. â&#x201A;Ź 3900,Ook het adres voor uw keukenrenovatie d.m.v. nieuwe deuren, werkblad en/of apparatuur.

â&#x20AC;&#x2DC;t kan allemaal bij Ad Hellemons Keukens GRATIS OFFERTE CHECK, ALTIJD VOORDELIGER Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. TEL. 076-5033971 Č&#x160; WWW.ADHELLEMONSKEUKENS.NL

* Huurrecht * Incasso * Contracten * Jeugdrecht * Algemene Voorwaarden

GRATIS JURIDISCH ADVIES bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

Of gaat u het nou eens serieus aanpakken? Discreet, betrouwbaar en doeltreffend: Bel: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

rIPVUXPSN CPLUPSFO[XBNCFTUSJKEJOH rQSFWFOUJFQMBOOFO rGBVOBCFIFFS rXFSJOHTNBBUSFHFMFO rCFTUSJKEJOHLOBBHEJFSFOFOJOTFDUFO r CPVXLVOEJHFJOTQFDUJFT r CBMLLPQSFTUBVSBUJFT rNPMMFOCFTUSJKEJOH

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

kiezen keuken w u is u th

* Arbeidsrecht * Bestuursrecht * Strafrecht * Echtscheiding * Burenrecht * Bouwrecht

Blijft u nog langer zitten wachten op de ware?

www.mens-en-relatie.nl

KEUKENS

reparaties - implantaten nieuwe protheses

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

UW RELATIE IS ONZE MISSIE

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

ONTWERP EN DESKUNDIG ADVIES BIJ U THUIS

TOUWEN B.V.

T: 0165 851343 M: 06 55111487

Uitsluitend verkoop Ă contant. Pinnen mogelijk.

GRATIS

De beste dermatologen van Nederland (weekblad Elsevier)

THE WIGS MET ZANGERES IRIS INLICHTINGEN: 06-22414307 Entree â&#x201A;Ź 5,00 per persoon

95.-

bureaus - kasten - stoelen - tafels

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u.

MEER INFO: WWW.STUIVEZAND.NL

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Kanters.

Kantoor Voordeel.com 80b x 38d x 178h

AGENDA: VRIJDAG 12 APRIL: STUIFTEENAGE.NL > MEGA SCHUIMPARTY ZATERDAG 13 APRIL: HARD&HEAVY MET o.a THE VIPER ZATERDAG 20 APRIL: CRISIS NIGHT (25 EURO ALL IN DRINKEN + HAPJES + ENTREE)

FIETSVOUWEN

Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Op ons spreekuur iedere dinsdag van 16.00-17.30u. U kunt uiteraard ook bellen voor een afspraak. Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl


SPORT

Road Runners Rucphen

Uitslagen 10 van Halsteren en Kidney-Run

Zomercompetitie TTV Jagersrust Schijf SCHIJF - Zondag 7 april waren we voor de 1e zomercompetitiedag te gast bij de Powerrangers in Brecht België. Een negental teams hadden zich ingeschreven en onder een stralend lentezonnetje gingen zij de strijd met elkaar aan, voor de eerste keer weer buiten op het gras. Met een team wat deze keer bestond uit 7 dames en 3 heren gingen we voorspoedig van start, allereerst tegen Versieck. Deze 2 trekbeurten werden gewonnen, waarna ook Vandakker, Electrotrekkers en Powerrangers werden verslagen. Goed op dreef dus. Het team van FJ Retie 2 kwam verrassend sterk voor de dag en deze 2 trekbeurten konden we dan ook niet in winst omzetten. Mertensmannen werden deze keer wel vlot verslagen waarna we FJ Retie 1 troffen. Hier hebben we een gelijkspel uit kunnen slepen, waarna we van Berketrek-

kers weer 2 trekbeurten wonnen met als resultaat een 2e plaats waar we trots op kunnen zijn. Uitslag: 1. FJ Retie 2, 2. TTV Jagersrust, 3. FJ Retie 1, 4 Berketrekkers. De kruisfinale om de dagoverwinning koppelde ons aan FJ Retie 1. Deze 2 trekbeurten werden nu verloren, waarna we tegen Berketrekkers uit moesten komen voor de bronzen finale. Ook nu weer werden de 2 trekbeurten in winst omgezet, dus een 3e plaats in het dagklassement was een feit. De finale tussen FJ Retie 1 en FJ Retie 2 werd deze keer gewonnen door FJ Retie 2. Ons team bestond deze keer uit: Cecilia, Lotte, Jeroen, Annieta, Jolien, Lore, Jora, Gisela, Jan B en Ardy. Allemaal een dikke proficiat en bedankt voor jullie inzet! Volgende week zondag 14 april is de volgende zomercompetitiedag hier in Schijf aan de Witte Moeren 1. www.ttvjagersrust.nl

HSV de Zager RUCPHEN - De 10 van Halsteren is een loopwedstrijd over 5 en 10 km over heel veel klinkertjes, losse stoeptegels dwars door de oude dorpskern van Halsteren. Het is alweer de derde loop op rij in het RunnigCenter Loopcircuit. Aan de start van de 5 en 10 kilometer een kleine 200 deelnemers waaronder ook een aantal Road Runners Rucphen lopers. Ria van der Borst, vorig jaar begonnen in de opstap groep, liep haar eerste 10 km zonder te stoppen in een tijd van 1.03’25 minuten. Ronald van Dijk versterkte zijn positie binnen het circuit en evenaarde met 41’57 zijn PR. Zijn broer Johnny deed het ook weer erg goed hij had een lage 44 minuten op de klok. Kees vd Borst liep met 45’18 weer iets sneller dan de vorige keer. René van

Erkel uit Roosendaal liep vorige week 50 minuten, zijn doel was nu om hier onder te duiken dit lukt net met 49’22 een mooie PR dus. Kidney-Run met windkracht 4 Zondag 31 maart stond alweer de tweede loop in het RunningCenter LoopCircuit op het programma. Met aan de start van het hoofdnummer de 10 kilometer stonden in totaal 254 deelnemers. Waaronder natuurlijk ook een aantal Road Runners. De loop over 10 kilometer startte vanaf het Red-Band Sportpark van organiserende vereniging Thor te Roosendaal. Er kon een of twee ronden van 5 kilometer worden gelopen. Alle RRR-lopers kozen voor 10 kilometer afstand waarvan Ronald van Dijk de snelste benen had, hij liep een bijna solorace en finishte als 18e senior in 42’30

minuten, zijn broer Johnny eindigde als 34e in 45’37. Kees van der Borst kwam als 36e trimmer binnen in 45’55 minuten, bijna een minuut sneller dan in Halderberge. René van Erkel uit Roosendaal liep maar liefst 3 minuten sneller in zijn thuisstad en finishte als 74e in exact 50 minuten, Christ de Bruin volgde op 4 seconden en deed het zeker niet slecht als 75e met 50’04 min en 1 minuut sneller. De dames Linda Valentijn en Joyce van der Borst liepen hun eerste wedstrijd in het Circuit het was best zwaar over de hobbelige bolle wegen en windkracht 4 op de kop, de eerste kilometers gingen Joyce en Linda aardig gelijk op, Joyce kon met pijn en moeite het tempo er nog aardig inhouden en wist in 52’54 als 12e dame te finishen. Linda was erg blij met haar tijd 57’17 minuten goed voor een 24e plaats.

Back Hands tafeltennis RUCPHEN - Jeugd 1 verloor de thuiswedstrijd tegen Amsterdam 1 nipt met 6-4. In een spannende wedstrijd wisten Kevin Kools en Thamara Kessel tweemaal te scoren. Donny Valentijn had deze keer zijn dag niet. De Amsterdammers gingen uiteindelijk met een kleine zege terug naar huis. Voor jeugd 4 stond vrijdagavond een inhaalwedstrijd tegen Middelburg 4 op het programma. Cathelijn van Dooren (2x), Savana Ros (2x) en Vicky Schijven (2x) klopten voor de tweede keer dit seizoen het team van Middelburg. Deze keer werd het zelfs een 7-3 overwinning. Een mooie opsteker voor deze dames. Jaimy Meijer, Lars Verschoor en Kayleigh Vissenberg pakten in Willemstad een 7-3 overwinning op Witac 3. Kayleigh bleef ongeslagen, Jaimy was goed voor tweemaal winst en Lars scoorde eenmaal. Het dubbelspel bezorgde dit team het zevende punt. Jeugd 8 won met forse cijfers van het team van Hotak 5. Een 9-1 overwin-

ning voor Dylan Roks, Sam Buijs en Rick Heeren. Alleen het dubbelspel werd niet in winst omgezet. Clubkampioenschappen jeugd Aanstaande zondag 14 april wordt bij tafeltennisvereniging The Back Hands de jaarlijkse clubkampioenschappen voor jeugdspelers gehouden. De aanvang is 10.00 uur. De finales in de diverse klassen zullen in de loop van de middag plaatsvinden. Iedereen is welkom. Uitslagen senioren Wanzl/Belcrum 3-Back Hands 1, uitgesteld Smash ‘76 1-Back Hands 3 6-4 Back Hands 4-Markiezaat 1 8-2 Back Hands 5-Groene Ster 1 7-3 Middelburg 6-Back Hands 6 10-0 TCO 3-Back Hands 7 3-7 Back Hands 8-Smash ‘70 3 7-3 Jeugd Back Hands 1-Amsterdam 1 4-6 Yerseke 2-Back Hands 2 8-2 Back Hands 3-Meppers 1 2-8

Vice Versa 1-Back Hands 4 8-2 Vice Versa 2-Back Hands 5 6-4 Back Hands 6-Tios 5 4-6 Witac 3-Back Hands 7 3-7 Back Hands 8-Hotak 5 9-1 Programma Senioren, vrijdag 12 april Back Hands 1-Never Despair 3 av.20.00u Die Meede 1-Back Hands 2 v.19.00u Back Hands 3-Sar ‘72 2 av.20.00u Hotak 3-Back Hands 4 v.19.00u Breda 1-Back Hands 5 v.19.00u Back Hands 6-Smash ‘76 2 av.20.00u Vice Versa 4-Back Hands 7 v.19.00u Back Hands 8-Pinpongers 1 av.20.00u Jeugd, zaterdag 13 april Back Hands 1-Breda 1 av. 13.30u Back Hands 2-Tios 2 av.13.30u Breda 2-Back Hands 3 v.9.30u Tanaka 2-Back Hands 4 v.13.15u Irene 1-Back Hands 5 v.13.00u TCS 1-Back Hands 6 v.12.30u Back Hands 7-Wanzl/belcrum 6 av.13.30u Back Hands 8-Witac 2 av.13.30u

IVN natuurwandeling naar De Moeren RUCPHEN - IVN-Roosendaal organiseert op zondag 14 april een natuurwandeling naar De Moeren een natuurgebied in Zundert. Johan Vermunt is de gids op deze wandeling. Het vertrek is om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats Poort van Visdonk. Landgoed De Moeren is gelegen in de gemeente Zundert, midden in de natuur. Het grootste gedeelte van het Landgoed vormt een

aaneengesloten gebied ter weerszijde van de provinciale weg Zundert Rucphen. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot 1544, toen René de Chalon, heer van Breda, de grond van het landgoed uitgaf voor turfwinning. Het 250 hectare grote landgoed is sinds deze tijd nog immer in handen van dezelfde familie en kent een rijke historie. Na de turfwinning is het gebied gedeeltelijke bebost en werden geleidelijk de percelen

in cultuur gebracht. Andere gronden keerden terug tot de oorspronkelijke staat van heidegronden. Dit alles heeft het Landgoed zijn huidig aanzien gegeven. Johan Vermunt legt graag uit hoe het in deze tijd nog mogelijk is het landgoed in stand te houden door de eigenaren. Meer informatie over het IVNRoosendaal is te vinden op www.ivn.nl/ roosendaal. PAGINA 18

ST. WILLEBRORD - Zondag 7 april was de eerste viswedstrijd van het nieuwe seizoen. Het zonnetje liet zich goed zien. Alleen de

vissen wat minder. We zijn vertrokken met de boot vanuit Tholen. Uitslag: 1 M. Broeren 6 stuks; 2 R. Muijs 5 stuks; 3 Th. Saman 5 stuks; 4 A. Stroop 4 stuks; 5 J. Kessel 4 stuks. Grootste platvis: A. Stroop 34,7cm.

Jeugdafdeling Willebrord Wil Vooruit

Perry Frijters wint in cat 6 te Steenbergen

ST. WILLEBRORD - De jeugdrenners van Willebrord Wil Vooruit weer succesvol tijdens de selectiewedstrijd van het district voor het NK te Steenbergen. Door de jeugdrenners van Willebrord wil Vooruit werd in 2 categorieën gewonnen en werden er 5 podium plaatsen behaald. In cat 1 reed Axel Roks naar een verdiende 3de plaats. In cat 2 behaalde Evi Jongenelen ook een 3de plaats. In cat 3 werd Roan Konings winnaar hij klopte het gehele peloton in de sprint. In cat 6 reed Perry Frijters half koers weg met een medevluchter uit het peloton. De kopgroep werd niet meer terug gezien en Perry maakte het af in de sprint met 2. In cat 7 won Danny Maas de sprint van het peloton en behaalde een mooie 2de plaats. Het komend weekend is het in Oosterhout de 3de wedstrijd van het

district voor plaatsing voor het NK. Steenbergen (Selectiewedstrijd NK) Cat. 1: 3 Axel Roks; 7 Emmelie de Kok. Cat. 2: 3 Evi Jongenelen; 9 Lars Dierks ; 11 Rens Lakens. Cat. 3: 1 Roan Konings; 5 Moreno Tak; 7 Beau van Helmond; 15 Thomas de Leeuw; 20 Mariska de Leeuw. Cat. 4: 7 Sanne Jongenelen; 9 Niels Huijbregts; 11 Mathijs de Kok; 18 Kevin Van Bochove. Cat. 5: 5 Tristan van Hassel; 14 Gianni Pavone; 16 Melroy Krebbekx. Cat. 6: 1 Perry Frijters; 4 Ties van Rijsbergen; 10 Max van Helmond; 11 Niek Struijs; 17 Ivy Weterings. Cat. 7: 2 Danny Maas; 5 Alain Broos; 7 Ryco Krebbekx; 9 Jasper Haest; 11 Polle van Rijsbergen; 17 Simon Demaret; 23 Tom Brouwers; 24 Tom de Rooij.

Bridgedrive De Kwast was een voltreffer SINT WILLEBRORD - In de vernieuwde Lanteern was afgelopen zaterdag sprake van een full house. Maar dat is een term uit een ander kaartspel, de bridgers spreken liever over groot slem. Ofwel alles geboden en gehaald. De eerste bridgedrive van De Kwast zorgde ervoor dat alle stoeltjes en tafeltjes van de grote zaal bezet waren. De bridgers waren uit het gebied tussen Breda en Roosendaal afkomstig en vulden vijf lijnen. Van A tot en met E. De Hoevense familie Willemse had alle registers open getrokken en probeerde te voorkomen dat de drive een te nadrukkelijke stempel van de ‘broodbridgers’ zou

krijgen. Daarom waren er in elke lijn prijzen voor de nummers een, vijf en negen, werd het minst goede resultaat beloond met een bezoek aan de prijzentafel en ook degene die van alle deelnemers het dichtst de vijftig procent benaderde bleef niet met lege handen. Daarnaast zorgde Cees Willemse voor hartige tussendoortjes en een gratis verloting als slotstuk. De gewassen kaarten, de met de centrale computer verbonden tafelscore verzamelaars en de duidelijke administratieve begeleiding zorgden dat alles soepel verliep. Geen wonder dat Bridgeclub De Kwast kon melden dat volgende jaar op de eerste zaterdag van april de tweede editie.


IN EN OM DE TUIN

WW W.VA NDENBROEKBES

TR AT INGEN.NL

Jansen Hoveniers online

HOE GENIET U DEZE ZOMER? N VA KKU HOOG S

DIG A DV

T E K WA

BE S T E

IE S

LITEIT

SER V IC

Genieten van een prachtig gazon deze zomer? Dat begint met een goede bemesting. Voor deze ene keer vertellen wij u daar niet op deze plek meer over, maar verwijzen we u naar www.jansenhoveniers.com. Niet voor niets, want onze site is geheel vernieuwd. En dat laten we u graag zien! Doe inspiratie op en bekijk onze veelzijdige tuinprojecten. U vindt er ook een uitgebreid bemestingsplan voor uw gazon, onze eerdere tuintips ĂŠn een handige tuinkalender. Wilt u in het vervolg onze tips zeker niet missen? Volg ons dan op Facebook of Twitter. Pak nu uw tablet, laptop of pc en bekijk: www.jansenhoveniers.com

De basis voor uw tuin vindt u bij Van den Broek Bestratingen Bosstraat 6, 4714 SB Sprundel www.vandenbroekbestratingen.nl

E

= ENHEID E V R ED T % 0 0 1

 44 4 44 4 4

Persoonlijk advies nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Vakmanschap voorbij! Jansen Hoveniers. www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

Wij zijn vooral gespecialiseerd in tuinplanten vers uit eigen kwekerij!!! Van klein tot groot en tegen scherpe prijzen!!

2e Paasdag a.s. Zondag geopend geopend

RTENS

van10.00 10.00 -- 16.00 16.00 uur van uur

LAVENDEL

HELLEBORIS TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S HET IS NU TIJD VOOR DE

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,-

â&#x201A;Ź 3,95 p. stuk VOORJAARSBLOEIERS: van â&#x201A;Ź 8,95 3 voor â&#x201A;Ź de 7,50 Ze kunnen tegen nachtvorst en geven voor â&#x201A;Ź 5,50

XXL KERSTROOS

10 voor â&#x201A;Ź 7,95

4 trays deze week

volle bak 10 stuks 10 stuks â&#x201A;Ź 5,Â&#x2021;9(5*((70,- 1,(7-( Âź Â&#x2021;M ADELIEFJE bakâ&#x201A;Ź102,50 stuks 5volle stuks e 2Bij Paasdag geopend aankoop van â&#x201A;Ź 10,- 2H3DDVGDJ

YRRULHGHUHNODQW HHQ voor iedere klanteen *5$7,6

LEUKE ATTENTIE /(8.($77(17,( 75$<9,2 /(1 Antwerpseweg 91 4891 CM Rijsbergen Tel. 06-22 55 82 72 Ou de tot

loc 20 atie jul i

RIJ

SB

ER

G

ZUNDERT kkeb

Ba

DE

Â&#x2021;6FKHUSVWHSULM]HQ Â&#x2021; Â&#x2021; HHWEDUHWXLQ HHWEDUHWXLQ JURHQWHQIUXLW groenten, fruit, NUXLGHQSODQWHQ kruidenplanten Â&#x2021;:HNHOLMNVVFKHUSH DDQELHGLQJHQ

Â&#x2021; Â&#x2021;6 6SHFLDOLWHLWLQ SHFLDOLWHLWLQ SHUNNXLS[[O perk, kuip xxl, KDDJSODQWHQ DOWLMG KDDJSODQWHQ DOWLMG GHJRHGNRRSVWH

GHJRHGNRRSVWH

Â&#x2021;*5$7,6NRIÂżH 2 Â&#x2021; Â&#x2021; P P2 WXLQSODQWHQSOH]LHU

WO

K

Nieuwe locatie

vanaf 15 augustus

rugs traa t

De Plantage

EN

Gelegen aan de weg Zundert-Rijsbergen (tegenover de Wok)

GRATI Bij aankoop van een S I m p regner BEAR COUNTY Blokhut e

Dagelijks geopend: Maandag t/m Vrijdag 9.00 tot 18.00 u. en Zaterdag 9.00 tot 17.00u.

GRA Verfs TIS puit

3 voor â&#x201A;Ź 7,50

Per stuk: â&#x201A;Ź 1,(keuze uit 5 kleuren)

10 voor â&#x201A;Ź 7,95

Vanaf donderdag 11 PLANTEN april VASTE dagelijks VERSE voor de border AARDBEIEN

aanbieding geldig de hele maand april

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

www.tuinhoutspecialist.nl

keuze uit 100 soorten

bv

zondag 14 + 21 april

Tuinscherm Recht 21 pl.

Bij aankoop van een onbehandelde blokhut van Bear County:

â&#x201A;Ź 3,95 p. Sylvatica stuk 100 cm* Fagus

RTENS

open 10.00 - 16.00 uur

n

BEUKEN + HAAG TUINHORTENSIAâ&#x20AC;&#x2122;S

RVS geschroefd 180 x 180 cm

van 56,50

nu voor 48,- euro Vlonderplank geĂŻmpregneerd p 28x145mm 300cm op=o van 7,10 nu voor 5,80 euro p.st.

Herelsestraat 206 Heerle Tel. 0165 301 719 A58 tussen Râ&#x20AC;&#x2122;daal en B.o.Z. info@tuinhoutspecialist.nl

BEUKENHAAG

1,50 100Per cm*stuk: Fagusâ&#x201A;ŹSylvatica stuk: â&#x201A;Ź 1,10 Per voor â&#x201A;Ź 12,50

10 stuks â&#x201A;Ź 8,95

KOOPZONDAGEN: KOOPZONDAGEN: $OOH]RQGDJHQ

WPMXQL $OOH]RQGDJHQ XXU WPMXQL

10.00-16.00 uur

DE DUIZENDPOOT

-graven van funderingen/vijvers -leveren, leggen bestratingen -leveren plaatsen schuttingen -diverse sloopwerkzaamheden

Tel. 06 53999207

Met uitzondering

Met e van 1uitzondering Paasdag en e e van1 1Pinksterdag. Pinksterdag.

5 -$$5 ,3 ((1%(*5,3 

Tuinhoutspecialist

komende vreugdeuit in 5 dekleuren) tuin! met minimaal 10 maanden bloemstelen volop (keuze

Â&#x2021;*URRWVWHDVV Â&#x2021;Volle 9,2/(1 Â&#x2021; tray WXLQSODQWHQXLWGH tray 12 stuks jVWXNV VIOLEN tuinplanten uit de UHJLR QXâ&#x201A;Ź 4,95nu Âź regio

Âź Â&#x2021;PRIMULAâ&#x20AC;&#x2122;S Â&#x2021;ÂźSVWXN 0$'(/,() Âź

bv

9(5.2236(59,&((121'(5+28' 78,1(13$5.0$&+,1(6 2PGLWWHYLHUHQHHQPDDQGODQJ

NRUWLQJ 

3URÂżWHHU YDQRQ]H voorjaarsNRUWLQJHQ

Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

GRASZODEN

De beste kwaliteit van West-Brabant! Het plaatsen is vakwerk. dat staat er voor jaren. Kwaliteit en degelijkheid, daar komt het op aan. Betonpaal in combinatie met betonplaat. Houtdelen vrij van de grond, kan niet rotten.

Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve

Evt. gratis thuisbezorging.

Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com 

Star T

rek

First C To bold ontact ly go w he Dan d urf jij re no oneâ&#x20AC;&#x2122;s gone before je va in het st wel ? dageli te verd jks le iepe (45, k ven van Car n anker)?

!

DE SCHANS, Steenbergseweg 6 HALSTEREN Telefoon 0164-686418 www.deschanstuinschermen.nl

Talboom Bestratingen BV

la

 

Ook voor rooien en verwijderen van uw oude erfafscheding!!!

Bezoek onze fr aangele aai showtu gde in!!

WWW.HOBBYKAS.NL

$NWLHORRSWYDQDSULOWRWPHLYUDDJQDDUGHYRRUZDDUGHQ 6W-DFREVVWUDDW$.*DOGHU 7HOZZZELMOJURHQWHFKQLHNQO 2SHQLQJVWLMGHQ 0D9UXXUXXU =D XXU 

Budget kas

â&#x201A;Ź 350,-

Alu-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 925,-

Combi-pro kas

v.a. â&#x201A;Ź 950,-

-

viseren van: en, leveren en ad ak m t he in d oe zand/grond en Wij zijn steeng - gr ondwerken en ss rra te n ge n tuintegels (sier)bestratin ialen - natuurstee - tuinontwerpen bestratingsmater rrasoverkappingen te en ng tti hu sc kunststof/houten

Victoriaanse kas v.a. â&#x201A;Ź1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EMBREGTS KASSEN Gors 70 Hoeven 0165-502506

Talboom Bestratingen - Kraaihei 9 - Rucphen - tel. 06-26328788 (aan de achterzijde van het nieuwe gemeentehuis)

info@talboombestratingen.nl - www.talboombestratingen.nl Openingstijden: ma t/m vr 9.00-17.00 uur, za 9.00-16.00 uur of op afspraak


AUTOâ&#x20AC;&#x2122;S

(PARKEER) DEUKJE IN UW AUTO!

AKTIE

â&#x201A;Ź 35

KOM op Zaterdag 13 - 20 en 27 APRIL NAAR ONZE DEUKENDAG van 09:00u tot 15:00u. Klaar terwijl u erop wacht!

,-

per deukje

Hogerwerf 5, Roosendaal. Tel: 06-21505538 (* ter plaatse wordt beoordeeld of het deukje in aanmerking komt. Uitsluitend contante betaling, geen mogelijkheid tot pinnen.)

Uw auto/bus verkopen?

Personen- en bedrijfswagens HET ADRES VOOR BETAALBAAR AUTORIJDEN!

0RQ3ODLVLUÂ&#x2021;(WWHQ/HXUÂ&#x2021;7HO 0HUN

7\SH

2SWLHÂśV

%RXZMDDU NP

3ULMV

Chevrolet

Kalos 1.4 3deurs

AIRCO, stuurbekr.

2005

47027

4290

Chevrolet

Matiz 0.8

AIRCO, stuurbekracht.

2003

106198

2690

Chevrolet

Matiz 0.8

AIRCO, stuurbekracht.

2006

61332

3990

Citroen

C5 1.6 16v HDI

AIRCO, elek.pakket

2006

171302

6290

Fiat

Bravo 1.2 16V

AIRCO, stuurbekr.

2000

150131

1690

Fiat

Panda

AIRCO, stuurbekr.

2008

16488

6490

Ford

Fiesta 1.3

AIRCO, elek.pakket

2009

38668

8790

Honda

Civic 1.6 5 drs

AIRCO, elek.pakket

2001

139496

3690

Hyundai

Coupe 2.0

AIRCO, elek.pakket

2002

136821

3290

Mazda

2 1.4

AIRCO, elek.pakket

2006

70518

6190

Nissan

Note 1.4

AIRCO, elek.pakket

2007

110732

7690

Nissan

Quashqai 1.6

AIRCO, elek.pakket

2008

79692

12490

Opel

Corsa 1.2 3drs

AIRCO, stuurbekr.

2006

57498

5990

2SHO

=DÂżUDY

$,5&2HOHNSDNNHW2SHO

=DÂżUDY

$,5&21$9,HOHNSDNPeugeot

306 1.6 CABRIO

LEER, elek.pakket

2001

177865

3290

Peugeot

407 1.8 16v

AIRCO, NAVI, elek.pak

2004

134071

5290

Renault

Clio 1.6 16v

uitgebouwd, alle optie

2003

85799

3890

Renault

Laguna 2.0T

AIRCO, elek.pakket

2008

116257

11990

Renault

Megane Gr. Tour

LPG/G3, AIRCO

2005

132742

4990

Renault

Scenic 4x4

AIRCO, elek.pakket

2002

112322

3890

Suzuki

Swift 1.3 3drs

AIRCO, stuurbekr.

2000

102969

2290

Suzuki

Alto AUTOMAAT

AUTOMAAT, stuurbekr.

2005

100060

3890

Suzuki

Grand Vitara 2.0

AIRCO, elek.pakket

2007

78561

12490

Volvo

S40 1.8

AIRCO, elek.pakket

dec-00

116537

3990

.LMNYRRUPHHULQIRRS :::9$.*$5$*((77(1/(851/ Verkoop, reparatie, onderhoud, APK, aircoservice, storingsdiagnose en accessoires voor alle merken.

Ook voor leaseautoâ&#x20AC;&#x2122;s en autoâ&#x20AC;&#x2122;s met fabrieksgarantie

Audi A3 1.6i 3d Attraction ecc,el-pakket,etc BMW 320i Touring Atomaat,ecc,leder,xenon,navi BMW 320 Aut,ecc,leder Cadillac 3.2 Automaat,Elegance leder,el-pakket,etc Chevrolet Matiz 0.8 Pure,airbag,abs,etc CitroĂŤn Berlingo Multispace el-pakket, 1 jaar APK Citroen C3 1.4i 5d Image airco,audiopakket,etc Fiat Punto 1.2 ELX 5d airco,el-pakket,etc Fiat Punto 1.2 ELX 3d airco,el-pakket,etc Fiat Punto 1.2 Active 3d el-pakket,etc Ford Fiesta 1.25i-16v 3d airco,lm-velgen,etc Mercedes CLK 200 Elegance automaat,leder,airco,etc Nissan Terrano 3.Di 7pers,4x4,airco Opel Corsa 1.4i-16v Essentia 5d Airco Opel Astra 1.6i 3d GL Airco,1jaar APK Opel Astra 1.6i-16v 5d GL El-pakket Opel Astra Station 1.3CDTi 90 Essentia Ecc,Navi Opel Signum 2.2Dti-16v automaat,airco,el-pakket,etc Opel Vectra 2.2i-16v 4d Sport Edition airco.leder Peugeot 107 XR 3d airco, el-pakket Peugeot 207 SW XS 1.6i-16VTi panoramadak,ecc Peugeot 207 1.4i-16v5d VTi XR ecc,el-pakket Peugeot 307 2.0i-16v 5d XS airco,leder Peugeot 407 SW 2.0i-16v Panoramadak,ecc Peugeot 807Sr 2.0-16v Hdif 6bak,2el-schuifdeuren,etc Renault Twingo 1.2i Airco,stuurbekrachtiging Renault Clio 1.4i-16v MTV 3d el-pakket,lm-velgen,etc Renault Clio 1.6 3dautomaat,el-pakket,etc Renault Clio 1.2i-16v 5d Authentique Renault Megane Scenic 1.6i-16v 2xschuifdak,ecc,etc Renault Megane Scenic 1.6i-16v Autmaat,airco,etc Renault Megane 1.6i-16v 3d Acces Ecc,el-pakket Renault Megane 1.5Dci 110pk Coupe Ecc,bose Seat Ibiza 1.4i Stuurbekrachtiging Seat Arosa 1.4i Stuurbekrachtiging,carbonlook Volkswagen Fox 1.4 3d airco,lm-velgen,el-pakket,etc Volkswagen Golf 4motion V6 150kw 6bak,ecc,etc Volkswagen Polo 1.4i 3d Trendline Stuurbekr. Volkswagen Polo 1.4i-16v 75pk 5d airco,el-pakket Volkswagen Golf 1.6i 3d Comfortline Ecc,el-pakket Volkswagen Passat 2.0i 4d Comfortline Ecc,el-pakket Volkswagen Bora 2.0i 4d Airco,trekhaak,el-pakket Volkswagen Jetta 2.0TDi 4d Comfortline 6bak,ecc Volvo S60 2.4i 140pk ecc,el-pakket,etc Volvo S60 2.4i 140pk ecc,el-pakket,etc

2001 2001 2009 2005 2006 2000 2008 2001 2002 2003 2000 2000 2003 2004 2000 1999 2006 2003 2001 2009 2007 2008 2004 2005 2006 2002 2000 2000 2006 2001 2000 2006 2012 1999 2001 2006 2000 2000 2004 1999 2003 1999 2006 2001 2004

199.934 253.394 37.501 74.101 80.525 169.273 143.145 139.010 122.250 76.060 105.068 245.608 186.315 173.929 242.451 172.046 125.592 294.657 220.573 81.009 117.165 98.751 168.959 152.717 170.426 122.619 177.049 174.152 156.663 162.547 101.726 106.540 9.131 125.228 115.282 85.387 171.345 140.538 159.977 123.763 204.864 201.160 177.777 147.767 122.524

3.999,3.999,22.999,7.499,2.849,1.999,6.199,2.399,2.399,2.999,1.999,4.499,6.499,3.899,1.749,1.749,6.749,2.499,2.299,5.799,7.499,5.399,3.999,5.399,6.499,2.675,2.349,2.499,4.399,2.699.2.499,4.699,17.450,1.199,2.499,3.699,3.949,2.799,4.699,2.999,3.999,1.999,6.999,3.949,6.999,-

GULDENWEG 14 4879 NL ETTEN-LEUR

St. Janstraat 147 - 4714 EE Sprundel - Tel: 0165-382830

OCCASIONS BJ Autoâ&#x20AC;&#x2122;s boven de â&#x201A;Ź 4.500 worden geleverd PHWDĂ EHXUW$3.HQ%RYDJJDUDQWLH

Fiat Panda 1.2 airco

2011

Fiat Punto Evo airco 5 drs

2010

Fiat Punto Classic airco lm velgen

2009

Ford Puma 1.7 airco lm velgen

2000

Mercedes CLK 230 komp Automaat Cabrio airco1998 Opel Agila Edition lm velgen airco

2011

Opel Astra Sports Tourer 1.3 Cdti

2011

Opel Astra 1.6 Gtc N-Joy airco lm velgen

2007

Opel Corsa 1.2 16V airco lm velgen

2006

Opel Corsa 1.2 N-Joy 3 drs airco

2008

Opel Corsa 1.2 N-Joy 5 drs airco

2007

Opel Meriva 1.4 Turbo airco Im veIgen

2011

Opel Vectra 1.8 Elegance airco lm velgen

2003

Skoda Octavia 1.6 Elgance airco lm velgen

2006

Volkswagen Polo 1.2 airco

2011

Volkswagen Golf V5 Gti airco lm velgen

2002

06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

voor het (GRATIS) aanleveren van al uw nieuws

Ook voor uw onderhoud, APK, PRIJZEN banden, airco-onderhoud, VOOR ACTUELE ZIE: schades, ruitreparatie en BOVAG producten!

WWW.CAOOMEN.NL

www. internetbode.nl

Muziek met paaseieren

TEL: 076-5041068 / 06-53561726

BUSSEN TE

HUUR

v.a. â&#x201A;Ź 48,- p/dag MAART APRIL AKTIE!!! Gehele maand maart april km vrij op al onze huurbussen

Merk

Type

Kleur

BouwjaarVerkoopprijs

Renault

Twingo II airco cruisecontr. regensensor

zwart met.

jul-10

7.450

Renault

Clio III 1.5 dCi 3 drs airco radio cd

zwart met.

okt-09

10.250

Renault

Clio 1.2 16V 5 drs airco ecc radio cd

wit

jan-05

5.650

www.QualityCarRent.nl

Renault

Clio 1.4 16V airco lmv

zilver met.

aug-05

4.750

Renault

Megane III 1.4 Tce Coupe airco ecc nav lmv zwart met.

apr-10

14.950

076-5022267

Renault

Megane II 1.4 16V radio cd airco ecc

beige met.

jul-06

5.950

Renault

Megane II 1.4 16V radio cd

rood

jun-03

3.950

Renault

Scenic 1.6 16V airco

blauw met

apr-02

2.250

Renault

Grand Scenic III 1.4 Tce 7 pers. nav.

zwart met.

nov-11

19.750

Renault

Grand Scenic 1.5 DCI 7 pers.airco radio cd zilver met.

jun-05

4.500

Renault

Laguna II 1.6 16V airco ecc radio cd nav dak beige met.

mrt-07

8.500

Renault

Laguna 2.0 16V airco ecc radio cd lmv

zilver met.

jun-04

4.250

Renault

Laguna 1.8 16V airco ecc radio cd lmv

antraciet met.

feb-03

3.750

Renault

Laguna 1.6 16V airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.750

Renault

Vel Satis 2.0T automaat radio cd nav

antraciet met.

jun-05

8.750

Autodemontagebedrijf Franken

Peugeot

207 1.4 16V 5 drs airco radio cd

grijs met

feb-10

9.250

H eim olendr eef 36a - R ucphen

Peugeot

407 2.0 16V nav. Leer airco

grijs met

nov-04

4.250

Audi

TT 1.8 Turbo airco radio cd lmv

zilver met.

okt-98

4.950

GOEDKOPE INRUILERS MET APK & DIVERSE BEDRIJFSWAGENS Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

Nieuwe autoâ&#x20AC;&#x2122;s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

Â&#x2021; Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021; Â&#x2021;

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

Â&#x2021; Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

GEVRAAGD wordt evt. bij u thuis opgehaald met origineel vrijwaringsbewijs Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL PAGINA 20

De samenspeelgroep van DHV-VHV kreeg veel bijval.

SPRUNDEL - Het was genieten zondag 7 april in De Trapkes. Samen met zanggroep Sprundel Vocaal en fanfare Door Het Volk Voor Het Volk maakte een volle zaal een muzikale wereldreis. Bijzondere waardering was er ook voor het eerste openbaar optreden van de jeugdige samenspeelgroep van DHV-VHV. Elk apart en samen brachten de fanfare en de zanggroep populaire nummers uit alle werelddelen. Die werden per werelddeel op een leuke, spontane manier ingeleid door Nelleke Kools. Feestelijk was het slot met Nederlandse meezingers waarbij zowel de fanfare als het

koor en het publiek samen in actie kwamen. In onderlinge contacten tussen de leden van Sprundel Vocaal en DHV-VHV was het idee om tot een gezamenlijk â&#x20AC;&#x2DC;kofďŹ econcert met Beloken Pasenâ&#x20AC;&#x2122; te komen, spontaan ontstaan. Gezien de enthousiaste reacties van de deelnemers en bezoekers komt hier zeker een vervolg op. Het past helemaal bij de stappen die Door Het Volk Voor Het Volk momenteel zet om ter plaatse uit te groeien tot een brede muziekvereniging. Vernieuwing dus, maar ook de traditionele paaseieren, na een concert van de muziekvereniging op de zondag na Pasen, ontbraken zondag niet.


DAMES/HEREN

DELUXA DYNABASS

ORANJE

zwart of wit maten 39-42/43-46

topkwaliteit extra luxe afgewerkt

100% katoen maten S-XXL

KOP TELEFOON incl. microfoon

SPORT SOKKEN antibacterieel 3 PA A R Dunlop TENNIS BALLEN set/3

1.52

2.95

KUNSTSTOF

TUIN GIETER met sproeikop inhoud 10,5 liter

HEREN T-SHIRT diverse prints

ORANJE PRUIK diverse modellen

Elders 15.99 24.95

5.99 1.99 2.99

TECHNO BIKE PRODUCTS

TRENDY

zijreflectie maat 28x1,5/8x1,3/8

gebreid maten S-XL

BUITEN BAND met gekeurde

DAMES TOP diverse kleuren

MODE TIP! BINNEN BAND

1.99

HEGRON

HOUTEN

SUN SPRAY 200 ml

LETTER BAK diverse kleuren

factor 20

4.19

L E U K VOO R! IN DE TU IN

2.49 3.29

factor 40 aftersun spray

1.59

KINDER

REGEN LAARZEN diverse kleuren

1.99

en prints maten 23-35

dames REGEN LAARZEN maten 36-41

5.99

%(5*(123=220Â&#x2021;.DVWDQMHODDQ %5('$Â&#x2021;5DW9HUOHJKVWUDDW %5('$Â&#x2021;7UDPVLQJHO &+$$0Â&#x2021;%DDUOHVHZHJ

LETTER BAK zink, hart 40x38x8 cm

3.98

PROGARDEN

WORTEL DOEK voor het tegenhouden

2.99

van onkruid 8x1,5 meter

3.69

UV-bestendig TUIN NET maas 17x17 mm 5x3 meter

',17(/225'Â&#x2021;5DDGKXLVSOHLQD (77(1/(85Â&#x2021;0DUNW *,/=(Â&#x2021;6WHHQDNNHUSOHLQ .$$76+(89(/Â&#x2021;+RRIGVWUDDW

1.59

TOM O'LEARY

SLAAP ZAK uitstekende warmte-isolatie met waterproof buitenlaag 200x85 cm

38x29x5 cm

factor 30

5.99

Elders 9.95 12.95

Intex LUCHTBED 1-persoons

5.99 9.95

2-persoons

10.89

AQUA+ FRESH AIR

LUCHT VERFRISSER pearly jasmine of oriental flowers zonder drijfgas

400 ML

2.39

2267(5+287Â&#x2021;$UHQGVKRI 266(1'5(&+7Â&#x2021;'H%URXZHULM 5,(/Â&#x2021;'RUSVWUDDWD

Elders 1.99 2.49

5,-6%(5*(1Â&#x2021;6W%DYRVWUDDW 5226(1'$$/Â&#x2021;%RXOHYDUGI 7,/%85*Â&#x2021;7URXZODDQ

0.84 7,/%85*Â&#x2021;'--LWWDVWUDDW :$$/:,-.Â&#x2021;,UHQHVWUDDWD =(9(1%(5*(1Â&#x2021;=XLGKDYHQD

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 07-04-2013 t/m za. 13-04-2013 in Nederlandse filialen.

2.19 1.59

DECO DEURMAT 60x40 cm


KERKELIJK

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCHPEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165-382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 0629334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zondag 14 april 10.00u Derde zondag van Pasen. Woord- en Communieviering. Voorganger pastor J. v. Steenoven, diaken, m.m.v. het St. Ceciliakoor. Intenties: jgt. Adrianus v. Trijp en Adriana v. Trijp-v.d. Broek; Toon en Nel v. Peer-v. Oers; Cor Monsieurs w.v. Harry Konings, v.w. verj.; Nel Bogers e.v. Jos v. Dijk; jgt. Henk v. Rijen e.v. Ans Zegers; jgt. Net Uitdehaag e.v. Wim Mouws; o.o. Uitdehaag-Martens en kinderen; jgt. Toine Mol e.v. Ineke v. Oosterhout; Koos de Jong e.v. Kees Vergouwen; jgt. Riet v.d. Broek e.v. Adrie Clement; Anny Derksen w.v. Kees Adriaensen, v.w. verj.; o.o. Tak-Verholen en overl. familieleden, v.w. jgt. vader; Fons Siebers e.v. Ria Biskop; Cornelius v. Meel en Francisca Schrauwen; Jo v. Meel e.v. Piet de Kok, v.w. verj.; jgt. Kees Rokx e.v. Rina Antonissen; o.o. Antonissen-Voeten, v.w. jgt. vader. Doopviering: Door het doopsel zullen deze morgen in onze parochiegemeenschap worden opgenomen: Ruben, zoontje van Dietrich en Cindy HoutepenMaas; Floor, dochtertje van Joris en Lidia Martens-v. Unen; Finn, zoontje van Bas v. Kuijck en Danielle v. Steenhoven; Césanne, dochtertje van Ynte Arnouts en Céleste Konings. Ziekenactie: Voor bezoek bij ziekenhuisopnamen graag doorgeven aan Ziekenactie, t. 342331 b.g.g. 348090. Contact met onze pastor: Wanneer u, om welke reden dan ook, behoefte hebt aan pastorale ondersteuning, kunt u via het secretariaat in contact komen met pastor Jan van Steenoven. U kunt zich tot hem wenden met vragen om ondersteuning bij verlieservaringen, bij ziekte en andere acute nood. Gegevens van het secretariaat vindt u onder dit bericht. Secretariaat: Parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandag van 19.30-21.00u en op donderdag van 9.30-11.30u; tel. 341246. www.parochierucphen.nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandag 18.00u inleveren. PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 17, 4714 BW Sprundel, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.3011.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet.nl; www.kerksprundel.nl Diensten Week 16: 12 t/m 19 april. Derde zondag van Pasen. Vrede zij u. Vrijdag 12 april 19.00u Vormselviering. Voorgangers: Vicaris Verbeek en Diaken v. Steenoven. Zang: Sprundel Vocaal. Opa van Joris de Koning; Daphne de Bruijn nicht van Amber de Jong v.w. haar geb.dag; Jos Heeren opa van Maikel de Craen. Zaterdag 13 april 19.00u Woord en communieviering. Voorganger: Diaken Foesenek. Zang: Gemengd Kerkkoor. Jgt. Jan Braspenning; jgt. Riet de Regt-v.d. Maagdenberg; Jac Uitdewil-

Kunstgebit stuk?

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur

Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

legen v.w. geb.dag; Joke v. Trijp-Suijkerbuijk v.w. huwelijksdag; Jan Leenaarts v.w. geb.dag; Toon en Koosje v.d. BroekKoevoets v.w. geb.dag Koosje; overl. ouders Nouws-Lauwrijssen v.w. jgt. vader; jgt. Joke de Bruijn-Helmons; Adraiana Lazeroms-Bastiaansen namens de buurt; Liza Boeren-Kemps; Pieter Aarts; Corrie Oomen v.w. geb.dag en overl. ouders Konings-Koevoets en overl. ouders Oomende Visser; Leentje v.d. Berg-Vissenberg v.w. geb.dag; overl. ouders v.d. BroekKonings en dochters Betje, Koos en Cor en zoons Toon en Wout v.w. jgt. vader en Betje. Vrijdag 19 april 10.00u Steunpuntviering in het St. Janshof. Voorganger: Diaken v. Steenoven. Zang: Ouderenkoor Levensvreugd. Vastenactie: De vastenactie heeft in onze parochie het mooie bedrag van 2385 euro opgebracht. Bedankt aan iedereen voor de gave. Agenda: Dinsdag 16 april 19.00u: Ouderavond Communie met de kinderen. Weer: Slecht weer bestaat niet, alleen verschillende soorten goed weer. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Zaterdag 13 april 19.00u 3e zondag van Pasen. Vormselviering. Eucharistieviering. V oorganger(s): Vicaris Verbeek en Pastor Damen m.m.v. Zanggroep ’t Schijfke. Wek. Cor Hultermans w.v. Jan v. Kalmthout; wek. Willem v. Nijnatten e.v. Rika v. Trijp; wek. To Tak w.v. Jac v. Laerhoven; wek. Marie Gommers e.v. Driek Bommelijn; verj. Adrianus Naalden e.v. Elisabeth Pellis; jgt. To Roelands e.v. Rinus de Beer; verj. Cor en Frans Matthijssen; int. Jos en Dina Bastiaansen-Graste en Gert-Jan, opa, oma en neefje van Glenn v. Overveld; int. Joke Matthijssen e.v. Janus v. Oers de oma van Deef Goossens; verj. Sjaak v. Oers e.v. Hilda Vanvelthoven. Kosters/acolieten/misdienaars: Zaterdag 13 april 19.00u Ria Konings. Lectoren: Zaterdag 19.00u Vormelingen. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165342069 of 06-29334907. PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Zaterdag 13 april 19.00u Eucharistieviering. Vormselviering. Koor: Zanggroep Melody. Voorgangers Deken de Rooij en Diaken J. v. Steenoven. Misintentie: Uit dankbaarheid voor een geslaagde buikoperatie. Ook gedenken wij in onze gebeden: Mevrouw BrouwersRoovers w.v. M. Brouwers; C. Koppies w.v. P. Koremans. Viering zondag 14 april vervalt: Op zaterdag 13 april wordt om 19.00u in onze H. Maria Boodschapkerk in een feestelijke Eucharistieviering het Vormsel toegediend aan een aantal kinderen.

6OORSTEVENBs%TTEN ,EUR T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie. Voorgangers zijn emeritusdeken Peter de Rooy en pastor Jan v. Steenoven. De zanggroep Melody verzorgd de gezangen. Om er een bijzondere viering voor heel de gelovige Zegse gemeenschap van te maken. waarbij iedereen van harte is uitgenodigd, komt de reguliere viering op zondag 14 april van 10.00u te vervallen. Dinsdag 16 april 19.00u In de Kapel. Eucharistieviering. Voorganger: Pastoor J. Munsters. Misintenties: Christ Lazeroms; Maria Suijkerbuijk e.v. Jan v. Meel. Ook gedenken wij in onze gebeden: Mevrouw Brouwers-Roovers w.v. Marinus Brouwers; C. Koppies w.v. Petronella Koremans. Overleden: Afgelopen week is overleden de oudste inwoner van Zegge: C. Koppies weduwnaar van Petronella Koreman. Maandag 8 april was de avondwake om 19.00 uur in de kerk. Dinsdag 9 april was de uitvaartdienst om 11.00 in de kerk. Doop: Zondag 14 april worden door het doopsel in onze geloofsgemeenschap op genomen: Raf Konings zoon van Jeroen Konings en Linda Geers; Saar Bartels dochter van Marcel Bartels en AnneMieke Bosters; Noor Bartels dochter van Marcel Bartels en Anne-Mieke Bosters. Diensten: Zondag om 10.00u H. Eucharistieviering of een Woord- en communieviering in de kerk. Dinsdag om 19.00u H. Eucharistieviering in de kapel. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165-534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Misintenties in een gesloten enveloppe in de brievenbus van de pastorie inleveren. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord.nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord.nl Donderdag 11 april 9.00u Eucharistieviering. H. Stanislaus, bisschop en martelaar. Celebrant: Pater Jan Munsters. Gebedsintenties: Overleden pastores van onze parochie. Zaterdag 13 april 13.30u Vormselviering Maria Gorettischool. Eucharistieviering. Celebrant: Vicaris Wiel Wiertz geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Acoliet: Lars Koks. Koor: de Kerkzwervers uit Etten-Leur. Zaterdag 13 april 16.00u Vormselviering Willibrordusschool. Eucharistieviering. Celebrant: Vicaris Paul Verbeek geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Acoliet: Lars Koks. Koor: de Kerkzwervers uit Etten-Leur. Zaterdag 13 april 19.00u Eucharistieviering. Celebrant: Pastor Ben Kortmann pr. Lector: Ria Jochems. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Manfred Kools, zoon van Adrie en Lucia Kools. Zondag 14 april 10.00u Eucharistieviering. Derde zondag van Pasen. Celebrant: Pastor Ben Kortmann pr. geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Nelly Roks. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Leon v. Agtmaal wegens verj.; Leonardus v. Agtmaal en Cornelia Hellemons; Robert Schoonen e.v. MaryAnn Meeuwis, zoon van Dick en Adrie Buis; Johannes Gijzen e.v. Cornelia v. Dooren wegens verj. en jgt.; Adriana Kas en Piet Wijnings en dochter Dina wegens verj. PAGINA 22

Zondag 14 april 12.00u Gebedsviering. Schelpenviering. Celebrant: Rector Norbert Schnell geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Gebedsintenties: Overleden pastores van onze parochie. Doop: Zondag 14 april wordt Davy Heeren gedoopt. We verwelkomen hem in onze geloofsgemeenschap. Huwelijk: Vrijdag 19 april om 14.30u wordt het huwelijk van Samantha v.d. Linden en Jeannot Heeren kerkelijk ingezegend. De celebrant is Pastoor Frans Verheije. Derde zondag van Pasen (Jaar C): In dit weekend lezen we als eerste lezing uit de Handelingen van de Apostelen (Hand. 5, 27b-32. 40b-41) en uit het evangelie van Johannes (Joh. 21, 1-14). In de eerste lezing horen we, hoe de apostelen worden ondervraagd in de Hoge Raad en aan hen wordt verboden om in naam van Jezus te spreken. In de evangelielezing horen we hoe Jezus voor de derde keer verschijnt aan de leerlingen en Hij met hen brood en vis deelde tijdens de maaltijd. Toediening H. Vormsel: Op zaterdag 13 april ontvangen 54 kinderen uit onze parochie het H. Vormsel in onze kerk. Om 13.30 uur is de viering met voornamelijk de vormelingen van onze Maria Gorettischool met als vormheer Vicaris Wiertz. Om 16.00 uur is de viering met de vormelingen van onze Willibrordusschool met als vormheer Vicaris Verbeek. In beide vieren zal diaken Jan Foesenek assisteren. Beide vieringen zullen muzikaal worden ondersteund door het koor “De Kerkzwervers” uit Etten-Leur. Schelpenviering: Op zondag 14 april om 12.00 uur vindt in onze kerk de zogenoemde schelpenviering plaats voor onze dopelingen van het jaar 2012. De ouders/verzorgers van de dopelingen ontvangen hiervoor een uitnodiging per brief. Het is een korte viering van woord en gebed, waarna aansluitend de doopschelp mee naar huis kan worden genomen als een herdenking aan de doop. Rector Norbert Schnell en diaken Jan Foesenek zullen voorgaan in deze viering. Eerste Heilige Communie: Op 20 en 21 april doen 66 kinderen hun Eerste Heilige Communie in onze kerk. Er zijn drie vieringen. Op zaterdag 20 april om 11.00 uur en om 13.30 uur voor voornamelijk de jongens en meisjes van onze Maria Gorettischool. Op zondag is viering om 13.30 uur voor de jongens en meisjes van onze Willibrordusschool. I n alle drie vieringen is pastoor Frans Verheije de celebrant, geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Website: Kijk ook eens op onze website voor nog meer actueel nieuws: www.parochiesintwillebrord.nl. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941 www.juweliermekes.nl

PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 14 april is dhr. Ds. A.P. Vlieger uit Oosterhout onze voorganger, aanvang 10.00 uur. Dhr. Guis is de organist. Dhr. de Ruiter is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor de Eredienst. Agenda: Woensdagmiddag 10 april is er Inloopmiddag in de consistorie, vanaf 14.30 uur is iedereen welkom. De Cantorij heeft op donderdag 11 april koorrepetitie, aanvang 20.00 uur. www.pk-zundert.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 14 april zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor groep 1 tot 3 en 4-6 van de basisschool. De kinderen verlaten de kerkzaal na aankondiging van de voorganger. Van 12.15 tot 12.45 uur is er op die zondag weer een Kind-Op Schootdienst voor kinderen van 0 tot 5 jaar (plus (groot)ouders, oudere broertjes en zusjes en andere belangstellenden). Thema is deze keer Nieuw Leven. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch. nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 14 april is de kerkdienst om 9.00u in Oud Gastel en om 10.30u in Oudenbosch. De leiding berust dan bij ds. H.J. Inkelaar. In Oudenbosch er tegelijkertijd de Brugdienst voor jongeren van de middelbare schoolleeftijd. Deze week Elke woensdag om 19.00 uur gebedskring in de Pastorie en ook woensdagavond repeteert het kerkkoor in de kerk van 20.0022.00u. Woensdag 24 april van 9.30-12.00u kunt u bij de Creaclub De Woestijnroos in de Pastorije weer iets moois maken. Donderdagochtend inloopochtend in de Pastorije van 9.30-11.30u. Donderdag van 19.00-20.00u is er Jeugdclub voor jongens en meisjes van 6-12 jaar. Tot slot: Wij zijn vlug bereid iets bij te dragen met woorden, maar met ons leven?


GEZOCHT

AARDBEIEN PLUKKERS Oogsten gebeurt zowel staand als op de knieën. Voor scholieren en volwassenen.

Centrum Personeelsvoorziening West-Brabant

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Voor verdere info: MTS. Dictus-Kools Buntweg 23, Achtmaal Tel: 06-20848911

www.centrumpersoneelsvoorziening.nl

Nu lessen en deze zomer rijden!

- 15 lessen - AVB+AVD examen - theorieles - theorie examen - theorieboekje

partytenten

€1.125,-

€900,-

Aanbieding geldig tot 1 mei 2013. Vraag naar de voorwaarden.

Houthandel en Mach. Timmerbedrijf Specialist in

Rucphenseweg 30 Zundert, Tel. 076-5977979 www.demoersebossen.nl seizoen op zoek

Motorrijlespakket!

G.VAN TRIJP

Restaurant

is voor komend

WINTER AANBIEDING

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

PARTYTENT INVALLEERKRACHTEN KOPEN? Basisonderwijs www.grotekadoshop.nl/ Bent u die gemotiveerde, enthousiaste leerkracht die graag wil werken in het Primair Onderwijs in West-Brabant? Kijk dan eens op:

s Wegen s e c c su d 1 maan d g n le ver

naar:

HARDHOUTEN: binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

LENTE AANBIEDING VAN ROODEN Auto-praktijkpakket!

Tevens uw adres voor: Schaven, zagen en frezen CANADASTRAAT 4 ST. WILLEBRORD TEL. 0165-543094 / MOBIEL: 06-53498628

G )ER BEDIENIN MEDEWERK(STg voor 30-38 uur per week

ervarin Met aantoonbare

38 uur per week WERKEND KOK G DI AN ST LF ZE naar j op zoek ouder, dan zijn wi Ben je 17 jaar of diening. be en en uk ke or medewerkers vo werken. lt wi ie nt in je vaka Ook als je alleen

Nu lessen en deze zomer rijden!

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

rust contact op. Neem voor info ge en.nl o@demoerseboss inf of 9 Tel: 076-597797

076-5011668 I fax 076-5036557

Alles op het gebied van reparatie en vernieuwen van daken. Leiendaken, singeldaken, platte daken, zink, loodwerken en dakgoten.

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

- 20 praktijklessen à 60 minuten - eigen verklaring

nu voor

€999,-

Aanbieding geldig tot 1 juni 2013. Vraag naar de voorwaarden.

- praktijk examen

www.vanrooden-dakservice.nl jeroen@vanrooden-dakservice.nl

Schildersbedrijf F. Hermans b.v. Te Koop

zoekt: Ervaren schilders, ook ZZP-ers

BUXUS

TAXUS

Constructie schilders

3 jarig - 25/35 cm

20/40 cm

€ 0.50 per stuk

€ 0.40 per stuk

Hoogspanningsmasten schilders Bel 0165 55 66 30 of mail naar info@hermansschilderwerken.nl

Uw showroom aan huis! Verkoop/leggen/onderhoud

Zundert, 076-5973377 TE KOOP

ELISE

POOTAARDAPPELEN diverse soorten; ook consumptie aardappelen.

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop ‘t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

J. GRAUMANS RIJSBERGEN Breedschotsestraat 4, Rijsbergen Tel: 076 5961228

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

TE HUUR

WERKPLAATS/ SHOWROOM

Parket PVC Laminaat vloeren

Info Achter de Molen 3a 076-5013903

“Vakmanschap voor particulieren en bedrijven”

loe Eiken parketv

ren al vanaf

2

€ 34,95/m

er incl. ondervlo

Tel: 0165-341600 www.ossenblokhovenier.nl

Plantenkwekerij Marc

Raats

3ULPXOD¶V9LROHn Bestel nu Hanging Baskets!!! Vaste tuinplanten

Vele merken laminaat, planken, parket en pvc en onder$+0 .)% !(!* 3 (+!-)'!+1!- 3 $ !-,,+-/!* 3''0* %# 1%!.3$%*(.$0-!*3!$* !(!* Showroom geopend: vrijdag 9.00 - 12.00 u zaterdag 13.00 - 17.00 u * !-!/%& !* #!*+, afspraak.

Torenpad 6, 4872 XN Etten-Leur (winkelcentrum etten-leur) E info@vanhooijdonkvloeren.nl I www.vanhooijdonkvloeren.nl T 076 503 77 38 M 06 128 66 281

Uitgebreid & vernieuwd!!! Dagelijks verse aardbeien Openingstijden maandag t/m zaterdag

9.00u - 18.00u

Koopzondag (11.00u - 17.00u) 7, 14 april

Bergsebaan 118, Nispen tel. 06-16380941

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

TE HUUR

BEDRIJFS RUIMTE v.a. € 35,- p/m2 WůĂŶƩĞůĂŬĞŶƩĞŶͲ>ĞƵƌ 076-5033686 TE HUUR ■ ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk

KUNSTGEBITTEN TOMSON

DANSSCHOENEN

REPARATIES & NIEUWE

2I¿FLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

0167-522939 / 06-10807891

Vagevuurstraat 5 Zundert

BANKETBAKKER Marcel Kas

Jan Jochems

presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak 1.50

Allerlei

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

Bel voor afspraak of bestelling Tel.: 0165-384532

MET GARANTIE

076-5976183

HANDEL

EN

TRANSPORT

TE KOOP:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers. Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

VERHUUR:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

TE KOOP aangeboden

BOUWGROND 65x24m = 1600m2 Irenestraat 65, Sint Willebrord (oostkant) Tel. 0165-314339 b.g.g. 0165-853330 / 06-16409036


Gratis spaarzegel bij: +1zegel

+1zegel

GRATIS

Kleurrijke nail-art nagellak waarmee je jouw nagels kunt laten schitteren. Bij elke 10 euro aan boodschappen* of speciale actie-artikelen krijg je een zegel en met 4 zegels is je spaarkaart al vol! Dus voor je het weet krijg je

AG ED

ELK

Spaar voor gratis nagellak

e gv DUaI T I

GRATIS

L

Luxe vlaaien

Aardbeien met slagroom, appel-citroen, kersen met slagroom, mango-abrikoos of rijst met slagroom Bijv. Kersenvlaai met slagroom Geschikt voor 10 personen.

al één van de vijftien vrolijke kleurtjes nagellak. Kijk snel op www.plus.nl/originails voor de coolste voorbeelden.

9.99 Nu 4.99 Hele vlaai

Nail-art

Etui

Een flesje Originails is niet zomaar nagellak. Het is meer: het flesje heeft een kwastje én een pennetje, zodat je het lakken en tekenen met elkaar kunt combineren. Originails nagellak is op waterbasis en geheel kindvriendelijk.

+1GRATIS zegel

Etui**

Je nagellak neem je natuurlijk mee naar je vriendinnen in deze hippe etui. Met gratis 1 top-coat nagellak. Maar wacht niet te lang, want op=op.

1.99

Spa Fruit

Alle varianten

3 VOOR

2.99

3 flessen of pakken à 1,5 liter naar keuze 4.65

KIJK VOOR MEER GAVE VOORBEELDEN OP:

4.49

50% KORTING

3.99

Gehaktschnitzels

Krokant, boeren of zigeuner

Pak 5 stuks

www.plus.nl/originails

+1zegel

GRATIS

2 VOOR

Alle varianten

2 zakken of dozen à 205-270 gram naar keuze

49

*M.u.v. wettelijk toegestane artikelen. *M.u.v. wettelijk nietniet toegestane artikelen.

+1GRATIS zegel

+1GRATIS zegel

g DUaI T

LI

Luxe vlaaien

3.38

2.

Autodrop of Oldtimers

P2

+1GRATIS zegel

+1zegel

GRATIS

2 VOOR

Aardbeien met slagroom, appel-citroen, kersen met slagroom, mango-abrikoos of rijst met slagroom Bijv. Kersenvlaai met slagroom Geschikt voor 10 personen.

5.18

3.

Maltesers of M&M’s Alle varianten

2 zakken à 165-260 gram naar keuze

99

Bockworsten, cocktailworstjes, frankfurters of knakworsten 2 blikken à 400-540 gram naar keuze

2e

HALVE

PRIJS*

Verkade Nobo sprits, knappertjes, maria biscuit, nizza, frou frou of broskoekjes Alle varianten

3 pakken à 150-240 gram naar keuze 4.02

9.99 Nu 4.99 Hele vlaai

Bertolli Pastasaus

3 VOOR

2.89

Alle varianten 400-690 gram

2 stuks naar keuze 4.98

2 VOOR

3.59

*Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

**Etui exclusief nagellakjes.

Varkenshaas lang kilo 9.98 lang Varkenshaas

Optimel Drink

kilo 9.98

Per 500 gram

Per 500 gram

Alle varianten liter 1.00

Maaslander Kaas

2 pakken à 1 liter naar keuze

Alle varianten Bijv. Jong belegen stuk 500 gram

2 VOOR

25% KORTING

2.58

7.99

1.

5 95 Nu 4.46 5.95 Plakken of stukken

r

4.

99

99

PLUS Manniën - Rucphen PLUS Manniën - Rucphen Raadhuisplein 12 T: 0165-341281 Raadhuisplein 12 T: 0165-341281

Maaslander Kaas

Alle varianten Bijv. Jong belegen stuk 500 gram

Openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 20.00; za. 8.00 - 18.00 uur; zo 10.00-16.00 uur.

5 95 Nu 4.46 5.95 Plakken of stukken

maandag - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

DA geeft weer vrouw te zijn Het is fijn om

1+1 gratis

30%

KORTING OP ALLE MAKE-UP

11 +

GRATIS*

7.92

3.96

GRATIS*

11 +

Nivea Zonbescherming ELKE VARIANT, ALLE COMBINATIES. Bijv: 2x After Sun 200 ml.

18.28

1+1

Garnier Body Intensive 7 Days ELKE VARIANT, ALLE COMBINATIES. Bijv: 2x Aloë Vera 250 ml.

Lucovitaal Stevia ELKE VARIANT, ALLE COMBINATIES. Bijv: 2x Stevia Poeder. Stevia is een caloriearm zoetmiddel en maar liefst 300 keer zoeter dan suiker.

GRATIS*

9.14

13.90

6.95

*

Gehele Assortiment Make-Up

3.99

ELKE VARIANT**, ALLE COMBINATIES. Bijv: 2x Spf 30, 200 ml.

2.79

26.42

2

+

GRATIS*

1+1

DA Zonnespray

ELKE VARIANT. Bijv: DA Baked Eyeshadow.

GRATIS*

13.21

1+1

DA Tandenborstels Duo Comfort, Optimal Soft en Peuter. Bijv: 2x Optimal Soft.

2.02

1.01

GRATIS*

Wella, Head&Shoulders en New Wave ELKE VARIANT, ALLE COMBINATIES. Bijv: 3x Wella Pro Series Shampoo Repair 500 ml.

15.21

10.14

1+1 GRATIS*

L’Oréal Paris Solar Expertise Zonbescherming en Sublime Bronze Zelfbruining ELKE VARIANT, ALLE COMBINATIES. Bijv: 2x Sublime Bronze Zelfbruinende doekjes.

7.98

1+1 GRATIS*

Dove Haarverzorging ELKE VARIANT**, ALLE COMBINATIES. Bijv: 2x Shampoo Split End Rescue 250 ml.

7.78

3.89

3.99

DA Drogisterij & Parfumerie RUCPHEN Raadhuisstraat 19 - 4715 CB RUCPHEN - Tel: 0165-341265 Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 -17.30 uur, zaterdag van 9.00 -17.00 uur

DRU_20130410  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you