Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R U C P H E N S E

O P L AG E :

21 NOVEMBER 2012 WEEK 47

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

GROOT FEEST BIJ SKW RUCPHEN

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @RucphenseBode

480.000

VACATURES

ENERGIEMARKT IN TRAPKES DRUK BEZOCHT

Informatie van

Dode man bij Martinusschool

Groen licht voor tweede Cyclocross

RUCPHEN - Rucphen is zaterdag opgeschrikt door de vondst van een dode man bij de Martinusschool. Dat meldt BN De Stem. Het gaat om het lichaam van een 25-jarige man uit Rucphen. De man is waarschijnlijk geen slachtoffer van een misdrijf. Op de Martinusschool hangen camera’s. Beelden daarvan wijzen erop dat de man al een tijd op de dezelfde plek lag. Volgens het dagblad BN De Stem was de man op eerdere beelden niet alleen, maar in gezelschap van twee jongeren. Een toevallige voorbijganger heeft de 25-jarige man gevonden. Die overleed vlak daarna. Het is niet duidelijk waarom de jongeman zich ophield bij de basisschool in Rucphen.

RUCPHEN - Het bestuur van Stichting Wielerpromotion Rucphen heeft besloten dat de tweede Internationale Cyclocross Rucphen doorgaat. De tweede editie, gehouden op 19 januari 2013, zal onder de auspiciën van de UCI, op hoog niveau, nl. 1e categorie worden verreden. Het parcours komt weer in het sporthart van de gemeente Rucphen, aan de Baanvelden. Wedstrijden worden verreden in 5 categorieën met deelnemers uit binnen- en buitenland. De voorbereidingen zijn in het stadium dat er over enkele weken al gewerkt gaat worden aan de opbouw van het parcours. Zoals bij de eerste editie zal het evenement weer gratis toegankelijk zijn.

W E E K B L A D

Bingo voor Zonnebloem RUCPHEN - Aanstaande zondag, 25 november, is iedereen die van bingo houdt van harte welkom in Zaal Het Trefpunt, Raadhuisstraat 80 te Rucphen, voor de jaarlijkse bingomiddag van de Zonnebloem. Het spel begint om 13.30 u (zaal open vanaf 13.00 uur) en wordt afgesloten rond 17.00 u. Er zijn weer vele mooie prijzen te winnen! De opbrengst van deze middag komt geheel ten goede aan de plaatselijke Zonnebloemactiviteiten, waarbij ontmoeting en ontspanning centraal staan. De Zonnebloem richt zich in haar werk op mensen met beperkingen door ziekte, handicap of leeftijd. De bingo is inmiddels een heuse traditie geworden.

Leiding Peeperklips brengt musical RUCPHEN - Naast de welbekende musicals die de leden van de jeugdtoneelvereniging de Peeperklips jaarlijks weer op de planken zetten, had de leiding zin om ook weer eens op het podium te staan. Dit keer doen zij dat in een betoverend avontuur met bekende sprookjesfiguren zoals prinsen en prinsessen. Maar in dit mooie wereldje is het niet alleen pracht en praal, de kwade Gargamel heeft namelijk een boosaardig plannetje om hier verandering in te brengen. De musical is geschikt voor jong en oud, dus kom allen op zondag 25 november naar jeugdhuis de Louwen. De uitvoeringen beginnen om 14:00 uur en 15:30 uur. Voor de musical wordt entree gevraagd.

Bestemmingsplan ligt ter vaststelling bij gemeenteraad

Hospice in centrum Sint Willebrord SINT WILLEBRORD – In het centrum van Sint Willebrord komt mogelijk een hospice. Thuiszorgorganisatie Ons Thuis wil aan De Gagelrijzen 4 een kleinschalige zorgpaviljoen realiseren met negen eenheden. Het gaat om een voorziening voor mensen die terminaal ziek zijn.

M I D D E L B U R G S E

DOOR MONIQUE JANSEN

Het bestemmingsplan voor de bebouwde kom van Sint Willebrord staat de komst van een hospice nog niet toe. De huidige bestemming van de Gagelrijzen 4 is woondoeleinden. Het college wil daarom voor dit perceel een nieuw bestemmingsplan opstellen die de basis geeft om het zorgpaviljoen in Sint Willebrord te realiseren. Bestemmingsplan In 2010 besloot het college van burgemeester en wethouders al in te stemmen met het verzoek van Ons Thuis voor de verwezenlijking van een hospice in Sint Willebrord. De initiatiefnemer heeft zelf een bestemmingsplan laten opstellen

&

V E E R S E

met de daarbij horende onderzoeken. Met de gemeente was daarover een overeenkomst. Eerder dit jaar gaf het college zijn fiat voor het in procedure brengen van het zogenaamde voorontwerpbestemmingsplan. De gemeenteraad dient het bestemmingsplan voor De Gagelrijzen 4 vast te stellen. Het raadsvoorstel hiervoor staat op de agenda van de commissie Economie, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu (EROM) op 29 november. Op 13 december stemt de gemeenteraad over het voorstel. Publicatie Als de gemeenteraad het plan ongewijzigd vaststelt volgt een publicatie op de gemeentepagina’s in De Rucphense Bode en op de gemeentelijke website. Het besluit en de bijbehorende stukken

worden dan gedurende zes weken ter inzage gelegd. Belanghebbenden kunnen dan nog beroep instellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn als er geen bezwaren zijn ingediend. Regio In West-Brabant zijn er ook hospices in Roosendaal, Etten-Leur, Bergen op Zoom en Breda. De twee voorzieningen voor terminaal zieken in Roosendaal (Hospice Roosdonck) en Etten-Leur (Hospice Marianahof) openden recent de deuren. Roosdonck biedt plaats aan twaalf cliënten. In Marianahof is ruimte voor negen bewoners. Voor het verblijf in een hospice is een indicatie nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

RUCPHEN - De gemeente roept bewoners op om de nieuwe papiercontainers nog niet te gebruiken. Veel inwoners hebben de kliko al in gebruik, maar daardoor kunnen de verenigingen het oud papier niet meer inzamelen. Daarom wordt gevraagd om het oud papier nog tot 1 januari 2013 aan te bieden in dozen en kratten. Inwoners hebben de afgelopen weken nieuwe containers ontvangen voor groente, fruiten tuinafval en voor oud papier. De komende tijd wordt het oud papier opgehaald op de oude inzameldag. Wel is de gemeente blij over het enthousiasme van de bewoners om papier voortaan in de container te doen. In januari mogen ze dit echt doen.

geopend IEDERE LAATSTE ZONDAG V/D MAAND

KOOPZONDAG

www.winkelhartetten-leur.nl

W E E K B L A D

Nieuwe collectie! Poppestraat 2-A, St. Willebrord, tel. 0165-383335

www.optiekvanmeer.nl t h u i s i n

d

e

r

e

g

i

o

plus Manniën Da Drogisterij PLUS Manniën Rucphen raadhuisplein 12 rucphen

raadhuisstraat 19 rucphen

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

Vuurwerk spaaractie

spaar mee voor mooie vuurwerkpakketten bij

vuurwerkrucphen.nl

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Haal samen glasvezel naar jouw buurt en win! Ga naar hetbestevoorjebuurt.nl

R AG BE ND EM ZO OV N

RUCPHEN - Op 1 februari 2013 is het 60 jaar geleden dat ‘De Ramp’ zich over Zuidwest-Nederland voltrok. In Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant verdronken toen bijna tweeduizend mensen. Auteur Kees Slager heeft in ‘Watersnood’ op indringende manier verslag gedaan van deze zeer emotionele gebeurtenis. In het ruim vier kilo wegende boek zijn de verschrikkingen in woord en beeld vastgelegd. Slager liet vooral ‘gewone mensen’ aan het woord. Bij alle getroffen plaatsen heeft hij bijzondere achtergronden geschetst. De Bode en Kick Uitgevers bieden het boek tot 1 februari 2013 aan met een korting van 30 euro. Zie elders in deze editie.

SINT WILLEBRORD - De eerste Sintmusical die is gehouden in Sint Willebrord was een doorslaand succes. Het initiatief van de 18-jarige Christian Tak uit Sint Willebrord en de 17-jarige Mitch Kerstens uit Etten-Leur kon op een paar honderd bezoekers rekenen. De musical was erg spannend en bevatte verschillende verhaallijnen. De kinderen leefden erg mee met de Pieten. Lees elders verder in deze Bode. FOTO JOHAN MARQUERING

25

Grote lezersactie boek ‘Watersnood’

Oud papier nog niet in de kliko


Maandelijkse informatiepagina van

Rabobank De Zuidelijke Baronie

Rabo Rondom November 2012 Volg ons op twitter: @RaboDZB

M aak op eenkans e-read er t.w.v. � 139,ww

Ledenblad Dichterbij vernieuwd

Geef uw mening!

w.rabo ba

nk.nl/

dzb

Op 30 november verschijnt de nieuwste uitgave van Dichterbij. Dit keer is ons ledenblad door Rabobank Nederland in een nieuw, fris jasje gestoken. De vormgeving is moderner en het formaat is groter. Inhoudelijk is het nog steeds een goede mix van landelijke en lokale artikelen. Het blad biedt nu meer mogelijkheden voor diepgaande interviews en fotografie. Dus nog leuker om te lezen! Natuurlijk zijn we erg benieuwd naar uw mening over de vernieuwde Dichterbij. Daarom houden we een lezersonderzoek. Doet u mee? Ga vanaf 30 november naar www.rabobank.nl/dzb en maak kans op een e-reader t.w.v. ¤ 139,-. Reageren is mogelijk tot 17 december 2012.

WeekkaleNDeR actIe

deCeMBer 2012

Levende kerststaL 15 eN 16 DecembeR IN Het ceNtRum VaN cHaam In december is het weer zo ver: het centrum van chaam wordt dan opgesierd met een levende kerststal. Heeft u altijd al eens op een kerstkameel willen rijden? dan is dit uw kans! Op zaterdag 15 december tussen 15.00-18.00 uur en op zondag 16 december tussen 14.00-18.00 uur kunnen de eerste vijftig personen op vertoon van de bon uit de Weekkalender 2012 een gratis ritje maken. We wensen u alvast veel plezier.

Nu een huis kopen. Ja of nee?

In de huidige woningmarkt is iedereen op zoek naar zekerheid. een hypotheek en alles wat daarbij komt kijken, is voor de meeste mensen geen dagelijkse kost. Daarom geven wij ons antwoord op uw woonvragen. Daarmee krijgt u meer inzicht in uw persoonlijke mogelijkheden, zodat u beter kunt afwegen wat voor u een goede keuze is.

Rabobank geeft antwoord op uw woonvragen. Ga naar rabobank.nl/dzb

Rabobank. Een bank met ideeën.

rabobank de Zuidelijke Baronie

blijft lokale wielersport steunen Onlangs heeft Rabobank Nederland aangegeven zich per 31 december 2012 terug te trekken als sponsor van de professionele wielerploeg. Natuurlijk riep dit in onze lokale gemeenschap vragen op. Want wat doet Rabobank De Zuidelijke baronie met de sponsoring van lokale wielerevenementen? Directeur Particulieren Marja Blankman heeft tijdens een interview in de Rucphense Bode daar antwoord op gegeven: “Wij blijven het komende jaar de wielersport op lokaal niveau ondersteunen. De Rabobank blijft partner van de Nederlandse wielerunie KNWU en ondersteunt daarmee de amateur-

Ledenvoordeel In het weekend van 9 en 10 maart 2013 kunt u opnieuw de Rabobank ledendagen bezoeken in de efteling. beleef samen met familie of vrienden een sprookjesachtige dag vol wonderlijke vertelsels en sensationele attracties. Geniet van spetterend live-entertainment bij de Sprookjesbosbewoners, het sprookje ‘Feetje en de kluis’ of de nieuwe watershow aquanura. Vergeet ook niet het spektakel van Raveleijn bij te wonen. en natuurlijk mag u de strijd met Joris en de Draak ook niet missen. De efteling blijft verbazen! kaartjes kosten �15,- per persoon kinderen tot en met drie jaar zijn gratis. tickets zijn beschikbaar vanaf maandag 10 december via www.rabobank.nl/dzb.

sport als breedtesport. We hebben met diverse verenigingen voor 2013 nog sponsorcontracten lopen. Deze organisaties zijn dan ook ingelicht dat daar niets aan verandert. Voor de langere termijn zullen we nog met hen in gesprek gaan, zodat wij het sponsorbeleid kunnen vormgeven aan de gewijzigde omstandigheden.

Het is nu in ieder geval nog niet aan de orde om deze evenementen niet meer te ondersteunen.”

r ab

Leden o in de edagen fteling meer in www.r formatie aboba nk.nl/d zb

Wees er snel bij want op=op!

Wilt u reag eren o f heeft u vrag en: Rabobank De Zuidelijke Baronie, Postbus 11, 5110 AA Baarle-Nassau mcc@d zb.rab oban k.n l t w itte r : @R ab oDZB te l.: ( 013) 507 40 00


actualiteit

SKW Rucphen bestaat 25 jaar

Jubileum in Middeleeuwse sferen gevierd RUCPHEN – De muziek en etensluchten komen je al tegemoet wanneer je de Kerkstraat nadert. Er is een grote tent geplaatst in de straat en er wordt muziek gedraaid met Middeleeuwse klanken. SKW Rucphen bestaat vijfentwintig jaar en heeft besloten honderden jaren terug in de tijd te gaan met een mooi jubileumfeest. DOOR ROBIN LOOY In Rucphen rijdt een grote koets rond waarin voornamelijk kinderen rondgereden worden. De koets heeft haar halte aan jeugdhuis ‘De Louwen’ waar een feest plaatsvindt van het SKW. Worstjes roosteren Sociaal Kultureel Werk Rucphen bestaat vijfentwintig jaar en dat moet natuurlijk gevierd worden. Het weer is niet geweldig, maar over de opkomst mag niet geklaagd worden. Buiten zijn kinderen boven een open vuur worstjes aan het roosteren onder toeziend ook van een nar en een jonkvrouw. De vele vrijwilligers die deze dag mogelijk maken zijn allemaal gestoken in kleurrijke creaties met een Middeleeuwse uitstraling. Er is een gelegenheid om bier te proeven en er is tevens een speelweide ingericht waar kinderen diverse spellen kunnen doen. Een stukje verder kan er geschoten worden met een handboog en voelen de kleinsten zich even Robin Hood. Roofvogels Grote trekker van de dag is de roofvogelshow welke wordt georganiseerd door Val-

kerijcentrum Schijf. Binnen in de hal van jeugdhuis ‘De Louwen’ krijgen de nieuwsgierigen informatie over de vele vogels die meegenomen zijn door de Valkeniers. Ook worden er binnen demonstraties gegeven waarbij de vogels razendsnel naar hun begeleider toevliegen, centimeters over de hoofden van het publiek. Buiten staan de diverse vogels opgesteld en kan iedereen deze dieren van dichtbij bewonderen. Het is ook mogelijk om de dieren op de hand te nemen.

‘Uilen zijn superleuk’ Dit laat Desiree van der Hout zich geen tweemaal zeggen. “Ik heb een heel klein uiltje op mijn arm, maar ik durf de grotere ook te pakken hoor”, zegt Desiree. “Ik vind uilen echt superleuk en deze steenuil is heel lief.” Burgemeester Marjolein van der Meer Mohr komt ook kijken en vind de dieren ook erg fascinerend. Deze Middeleeuwse dag met onder andere optredens van de Hoornblazers, Rondinella, en het Volksdansen is een erg geslaagde jubileumviering geworden.

Worstjes bakken boven het warme vuur

FOTO ROBIN LOOY

Nog samen genieten in goede gezondheid

Echtpaar Van de Luijtgaarden deelt al 65 jaar lief en leed SINT WILLEBRORD – Het echtpaar Van de Luijtgaarden-Heeren kreeg maandag bezoek aan huis van burgemees- DOOR HÉLÈNE HEIJS ter Van der Meer Mohr. Het koppel is namelijk maar maarliefst 65 jaar getrouwd.

Sjef van de Luijtgaarden is 89 jaar geleden geboren in de Rucphensestraat en Trien Heeren zag 83 jaar geleden het levenslicht in de Dahliastraat. Hoewel ze beiden in hetzelfde dorp woonden, kwamen ze elkaar pas tegen tijdens hun werk op de Hero fabriek in Breda. 65 jaar geleden gaven Sjef en Trien elkaar het ja woord. In de afgelopen 65 jaar werden zij verblijd met 2 dochters, 1 zoon, 1 kleinzoon en 1 achterkleindochter die allen woonachtig zijn in Sint Willebrord. Trien: “Ze komen elke dag even thuis en alle kinderen helpen met alles”. Sjef en Trien zijn nog goed gezond en kunnen alles nog zelf doen.

‘We zijn hele hechte familie’ “Gelukkig nog wel”, zegt Sjef. Dankzij hun goede gezondheid en de hulp van hun kinderen kunnen ze nog zelfstandig blijven wonen. Vooral hun jongste dochter Carina helpt dagelijks haar ouders met alle karweitjes die haar ouders minder goed kunnen doen. Erg trots zijn ze op hun 8-jarige achterkleindochter. “Ze komt met sommen voor de dag die wij niet kunnen”, zegt Sjef lachend. Sjef en Trien prijzen zich erg gelukkig dat ze een hele hechte familie zijn. “Iedere zondagochtend komen ze allemaal koffie drinken”, vertelt Trien enthousiast.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO HÉLÈNE HEIJS

www.internetbode.nl

Sjef en Trien van de Luijtgaarden-Heeren geniet en samen nog volop van het leven.

Hobby’s Trien en Sjef beoefenen met veel plezier

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

nog diverse hobby’s. Trien haar grote hobby is koken en bakken. “Ik kan geen betere kok krijgen”, zegt Sjef trots. Iedere woensdagmiddag gaat ze met veel plezier naar de bingo. Ze wordt dan door een vriendin opgehaald en weer thuis gebracht. Sjef heeft als grote hobby tuinieren. “Vroeger heb ik dit ook altijd veel bij anderen gedaan”, zegt hij. Maar nu hij sneller moe wordt, houdt hij alleen zijn eigen voor- en achtertuin dagelijks bij. Die ligt er dan ook altijd perfect bij. Een andere hobby van Sjef was 10 jaar lang zijn vogels, maar vanwege gezondheidsproblemen aan de luchtwegen heeft hij ze een paar maanden geleden van de hand moeten doen. Jarenlang hebben Sjef en Trien samen veel gedanst en gefietst. Door een valpartij durft Trien niet meer te fietsen, maar Sjef fietst nog steeds. Zijn hele leven is hij overal op de fiets naar toe geweest, maar nu fietst hij niet meer langs drukke wegen maar voornamelijk op de wat rustige wegen. Felicitaties “Ook hebben we tegenslag gehad”, zegt Sjef emotioneel. In juni is hun oudste dochter overleden waar ze nog dagelijks veel verdriet van hebben. Sjef: “Veel mensen om je heen vallen weg, zowel jongere als oudere mensen”. Het ouder worden geeft vreugde en verdriet. Maandag werd het bruidspaar gefeliciteerd door burgemeester Marjolein van der Meer Mohr met hun 65-jarig huwelijk. “Er zijn er niet veel die dit meemaken” zegt Sjef lachend. Het echtpaar viert hun trouwdag in huiselijke kring.

Volg ons op Twitter: @RucphenseBode.


WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

WILT U OOK

in de du re iets mee , donkere maan r te best eden he den Twijfel bben? nie

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Roosendaalse Goudbank

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

t langer. Kijk in t doosje uw lade met oud e sierad en!

voor hé

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

Binnenkort ook een filiaal in Bergen op Zoom

Wassenaarstraat 44, 4611 BW Bergen op Zoom

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

Het moet niet gekker worden! We zijn er ondersteboven van!

Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

47

NAAR KEUZE ELBIEFSTUKSPIES 250GR VLEESASS PIES - KOG VARKENSHA N - KALKOENHAASSPIES RTE DIV. VISSOO

49 5. 1kg en pp la er nd ru re mage 1. runderbiefstuk ½kg kippenvleugels 2kg 1. kalkoenfilet 1kg 0. varkensschnitzels 1kg

HR++ glas OF Profel Kozijnen Extra isolatiepakket Rolluiken GRATIS! Zonwering

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering. INFORMEER NAAR ONZE LA AG ST E PR IJS GARANTIE OP KOZIJNEN, SERR ES EN ZONWERINGE N

rollade, stesuk of lapj

alle soorten

49 4. 99 4.

snijworst 150gr 29 bourgondische vleessalade 150gr 75 rauwe ham aan 't stuk gerookt/ongerookt 100gr 99

originele hamfricandeau kg 4.49 runderkogelbief ½kg 4.99 verse erwtensoep 1ltr 3.98

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Najaars actie: voeten en schoenen check voor €10,Goed gepast schoeisel kan veel problemen voorkomen zoals (weke) likdoorns, eelt en nagelproblemen. Laat uw voeten inspecteren en uw juiste voetmaat opmeten!

Zondag a.s. open

Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met medisch pedicure Tanne Stolwijk, telefoonnummer 06-18075182. Stolmedklinieken - Het kompas De najaars actie voeten en schoenen check voor €10 loopt tot en met december 2012.


actualiteit

Column

Energiemarkt in De Trapkes succesvol

Zuinig met energie spaart geld SPRUNDEL - Het is een drukte van belang in gemeenschapshuis ‘De Trapkes’ in Sprundel. De gemeente Rucphen sluit zich net als voorgaande jaren aan bij de campagne ‘Energie bewust, thuis besparen’ en heeft een energiemarkt ingericht. Hier komen veel nieuwsgierigen op af, die wellicht met goede ideeën terug naar huis keren.

Addo Sprangers

Surprise

U kent ‘m vast wel, het spotje dat waarschuwt tegen het fenomeen phishing. Overal - op straat, op het dak, in de tuin - lopen louche kerels rond die met een hengel lopen te vissen naar wachtwoorden, bankgegevens en credit card nummers. Voor degenen die er intuinen, wacht een onaangename verrassing. Met de afgetroggelde of gejatte gegevens immers kan het geboefte binnen no time uw rekening plunderen om er - misschien zelfs wel aan de andere kant van de aardbol - een gezellig dagje shoppen van te maken. Een vervroegd Sinterklaasfeestje houden op kosten van een ander, om het zomaar eens te noemen. Cybercrime loont dus, zo lijkt het. Het afgelopen week door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bekendgemaakte bericht dat de fraude met internetbankieren in de eerste helft van dit jaar met 14 procent is toegenomen in vergelijking met de tweede helft van vorig jaar, wijst in ieder geval in die richting. De meeste hackers beginnen voor de lol. Gewoon even kijken of een systeem te kraken is. Hoe ingewikkelder de beveiling, hoe groter de uitdaging. Ik ken iemand die op die manier als werknemer bij een of ander ministerie is beland. Alsof een headhunter je benadert omdat je wel heel erg goed bent in je vakgebied. Toegegeven: als je zelfs sites van de overheid weet te kraken, heb je wel wat in je mars. Bovendien vang je de spreekwoordelijke boeven het beste met boeven en dat is in de digitale wereld niet anders. Andere hackers houden er zo hun eigen sollicitatiewijzen op na: ze kraken een website en bieden vervolgens hun diensten aan om jouw bedrijf of organisatie daarvan in de toekomst te vrijwaren. Eigenlijk mag je dus een soort beschermgeld betalen, al worden in dit geval niet meteen je beide benen gebroken door twee breedgeschouderde vechtersbazen die een dergelijk verzoek kracht komen bijzetten. Met cybercriminelen is het net als met ‘traditionele’ boeven: je hoopt dat ze aan je huis - en in dit geval aan je computer - voorbijgaan. Wil je geheimen bewaren, mijdt dan de digitale snelweg. Afgelopen week hebben we ouderwets lootjes getrokken voor de surprises tijdens het Sinterklaasfeest: briefjes in de koektrommel en vervolgens het door jou getrokken briefje onvindbaar verstoppen. Knappe hacker die bij ons de namen weet te ontfutselen.

Het is een drukte van belang op de Energiemarkt.

DOOR ROBIN LOOY In de zaal van gemeenschapshuis ‘De Trapkes’ staat het vol met kraampjes van diverse aanbieders van duurzame energie. Voordat iedereen gaat rondkijken bij de aanbieders is het eerst de beurt aan wethouder Martien de Bruijn om het startsein te geven. Hij reikt een prijs uit aan leerlingen van basisschool ‘De Vinkenbos’ die zich in hebben gezet voor het onderwijsproject ‘Braintrigger’. De leerlingen moesten een manier bedenken om zelf energie op te wekken. Uiteindelijk gaat klas 7A er met de prijs vandoor. Met de ‘Energyjump’ hebben zij het beste idee weten neer te zetten. “We hebben eerst met een trampoline een windmolen proberen te laten draaien”, zegt leerlinge Joyce. “Met een springkussen hebben we het beter gemaakt en konden we een sensor opladen. Ik denk thuis ook aan energie en doe altijd

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode Rucphense Bode Redactie Monique Jansen Correspondent Hélène Heijs, Robin Looy Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

alle lampen uit als ik ze niet nodig heb.” De leerlingen gingen er vandoor met een proefpakket in het teken van duurzame zonne-energie. Ook de rest van de gemeenschap kon meedoen voor een prijs.

‘Met trampoline windmolen laten draaien’ Door het ophangen van een flyer voor het raam was die prijs in de wacht te slepen. De familie Van Hal ging met een verassingsdoos vol informatie en producten naar huis. Partners ‘Energie Bewust, thuis besparen’ is een gezamenlijk initiatief van zes gemeenten in samenwerking met lokale woningstichtin-

FOTO ROBIN LOOY

gen, (bewoners)organisaties, ondernemers en het onderwijs. “De campagne vindt voor de derde maal in Rucphen plaats, met deze keer thuisbasis Sprundel”, vertelt organisator Jolanda Jochems. “We hebben lokale partners gevonden die met ons een energiemarkt op wilden zetten in gemeenschapshuis ‘De Trapkes’. Zo is zijn er bedrijven aanwezig met bouwmaterialen, zonnepanelen en verwarmingsketels. Ook de ‘Woonlocatie Sprundel’ is hierbij aanwezig met een tafel, wat wij erg leuk vinden. Duurzaam en verantwoord ondernemen is belangrijk, zowel voor de natuur als voor de portemonnee. Uiteindelijk kunnen we er allemaal beter van worden, en dat kan al beginnen met het gebruik van spaarlampen. We hebben met het scholenproject ‘Braintrigger’ de kinderen in contact gebracht met duurzame energie, in de hoop dat zij iets bijleren voor een betere toekomst.”

Gewonde bij ernstig ongeval

Puzzel week 47

De oplossing van deze puzzel is in week 48 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

RUCPHEN - Een bestuurster van een auto is zondagmiddag zwaargewond geraakt toen ze met haar auto een boom raakte. Dat gebeurde op de Rucphenseweg in Rucphen. De automobiliste belandde met haar wagen in de berm. Na het ongeval werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De vrouw is naar een ziekenhuis gebracht. FOTO LARS WINDSMA PAGINA 5


Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat

Alaaf kraaien en kraaiinen

Herinneringen ophalen

Bonte Avond in de Vaart RUCPHEN - Dit jaar is er op 2 februari om 20.11 uur in gemeenschapshuis De Vaart weer de Bonte Avond. Dit jaarlijks terugkerend evenement wordt al weer voor de zesde keer georganiseerd en is voor vele kraaien en kraaiinen een van de avonden om alvast op te warmen voordat het carnavalsgepeupel echt losbarst. De opzet van deze avond is als vanouds, wij bieden iedereen een open podium om hun ding te doen. Afgelopen jaren zijn door vele groepen, duo’s en individuen fantastische optredens neergezet. Dat resulteerde in een geweldig gezellige avond voor zowel toeschouwers als artiesten. Wij als organisatie hopen dit jaar op minimaal net zo veel deelnemers en publiek als de voorgaande 5 jaar. Ook hopen we dit jaar diverse nieuwe artiesten te mogen verwelkomen. Zoals elk jaar krijgen we aan het einde van de bonte avond vele positieve reacties van toeschouwers. Zij zeggen dan toe volgende jaar zich ook op te geven. Wij als organisatie juichen dat enorm toe, maar naarmate de Bonte

Sportleiders en -leidsters van KPJ Sprundel in 1972.

SPRUNDEL - Komend weekend staat de zaal van De Trapkes vol met foto’s uit het verleden. Het toneel is dan ingericht als een gelagkamer van een oud café. Er worden nostalgische beelden vertoond en er is nog veel meer te vinden van de rijke Sprundelse historie. Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat houdt namelijk zaterdag en zondag haar jaarlijkse tentoonstelling. Bij de opening daarvan, zaterdagmiddag, wordt ook het jaarboek 2012 van deze heemkundekring gepresenteerd. Op de tentoonstelling en in het jaarboek staan dorpscafé De Drie Zwaantjes, jeugdhuis De Vissenberg, de noordgrens van het dorp en de familie Van den Broek centraal. Ook wordt tijdens de tentoonstelling met beelden getoond hoe het dorp en het leven daar, in de laatste zestig jaar veranderde. John Kerstens, die op 17 november jongstleden overleed, leverde weer een belangrijke bijdrage aan het jaarboek. De weergave van

een gesprek met Mieke Aarts-Antonissen, ‘In memoriam Jos Bastiaensen’ en Sprundels nieuws uit de jaren 1912 en 1962, zijn van zijn hand. Ad Heeren beschreef de geschiedenis van het pand St. Janstraat 46, waarin van 1743 tot 1776 recht gesproken werd. Een steen boven de deur met daarop ‘Hoort wederzijts’ herinnert nu nog aan het rechtshuis. Christel Meijer zocht uit wat er geworden is van de 35 kinderen die in 1901 in Sprundel gedoopt zijn. Haar bevindingen zijn op twaalf, van de in totaal 117 bladzijden, van het jaarboek te lezen. Wie er in de boerderij Koekoekstraat 35 vanaf 1832 allemaal gewoond hebben heeft An van Koulil-Halters vastgelegd. Leuk is ook het verhaal van Toon Roks over het wedervaren van muzikant Ries Roks. Voor de veertiende keer is in het jaarboek een episode opgenomen van ‘De pastoors van Sprundel en hun vervangers’. Het is een deel van het verhaal dat de overleden erevoorzitter Tinus van den Maagdenberg voor zijn dood over de Sprundelse pastoors

schreef. Volop variatie dus op de tentoonstelling en in het jaarboek 2012. Alle ongeveer zeshonderd leden kunnen het jaarboek tijdens de tentoonstelling afhalen en worden dan gevraagd om hun contributie voor volgend jaar te betalen. De tentoonstelling is zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Populairste woord Brabant: ‘Houdoe’ RUCPHEN - ‘Houdoe’ is het populairste Brabantse dialectwoord. Dat blijkt uit een verkiezing van het Brabant Magazine. Ruim 4.000 mensen stemden op hun favoriete Brabantse dialectwoord. ‘Houdoe’ is met afstand het favoriete woord met meer dan 1.000 stemmen. ‘Zund’ (jammer) staat met ruim 500 stemmen op de tweede plaats en Koekwaus (idioot) op de derde plaats met ruim 400 stemmen. Dat ‘Houdoe’ als favoriet uit de bus zou komen was wel te verwachten. 7 jaar geleden was ‘Houdoe’ eerder het winnende woord in een soortgelijke verkiezing van dagbladen. Een aantal prominente Brabanders hebben nog gepleit voor een alternatief.

Avond dichterbij komt denken veel artiesten in spe gebrek te hebben aan inspiratie of menen ze plankenkoorts te hebben. Neem maar van ons aan dat al de voorgaande optredende kraaien en kraaiinen daar last van hebben gehad en zij ervaren nu keer op keer de kick van het optreden voor eigen publiek. Dus, geef u op! Maar kom in ieder geval kijken naar wat uw dorpsgenoten voor leuke optredens voor u in elkaar hebben gezet. Inlichtingen en opgave bij Joke Elsten 0612693559.

De Butterflies achtvoudig Brabants Kampioen

Op zondag wonnen de Butterflies 5 Brabantse titels, op zaterdag drie.

RUCPHEN - Op 17 en 18 november vonden de Brabantse Kampioenschappen voor majorettes plaats in Waalwijk. De majorettes van de Butterflies hadden zich hiervoor met negen onderdelen geplaatst. Op zaterdag wist niet alleen het trio van Iris, Jouke en Sarah het goud te veroveren, maar ook het kwartet bestaande uit Femke, Marly, Naomi Indy en Nikki. Klap op de vuurpijl die dag was de kampioenstitel voor het B-team, bestaande uit Britt, Evy, Femke, Iris, Jaida Nina, Marly, Naomi Indy en Nikki, die vier andere teams achter zich lieten. Op zondag won het kwartet van Anke, Emmy, Nelleke

en Sanne zoals verwacht het goud. Het Ateam, bestaande uit Anke, Danielle, Jamila, Sanne en Sarah liet maar liefst zes andere teams achter zich, en eindigde ook bovenop het podium. De A-groep, pas terug uit Frankrijk waar zij zilver op het EK behaalde, wist ook hier de concurrentie achter zich te laten en mag zich wederom Brabants Kampioen noemen. Soliste Jamila Robbeson nam deel met haar accessorie en behaalde in deze categorie het goud, daarnaast liet zij in de sectie A maar liefst twintig deelnemers achter zich en werd ook hier Brabants Kampioen. De Butterflies feliciteren alle andere deelnemers van de gemeente Rucphen met de door hen behaalde resultaten.

BEDRIJVIG NIEUWS ‘We zien hier kansen om te groeien’

Bruba Sport opent filiaal in Sint Willebrord SINT WILLEBRORD – De sportartikelenzaak in de Dorpsstraat is vorige week in andere handen overgegaan. De oude naam ‘MervoSport’ staat nu nog op de pui, maar dat gaat veranderen. Corné van Vlimmeren van Bruba Sport BV is de nieuwe filiaalhouder. Hij woont in Sint Willebrord en hij is met veel plezier aan zijn nieuwe job begonnen. DOOR ROEL DE HAAN Van Vlimmeren: “We hebben de aanwezige voorraad mee overgenomen. Tot aan het einde van het jaar zijn we bezig met leegverkoop, uiteraard tegen flinke opruimkortingen. In januari 2013 geven we de zaak een stevige opknapbeurt. Zo rond de carnaval, begin februari, denken we te kunnen starten met een frisse nieuwe uitstraling”. Keus in eigen dorp Bruba Sport zit ook in Etten-Leur. “We zien groeimogelijkheden in Sint Willebrord, zeker met de collectie die we gaan bieden. Het zwaartepunt ligt voor ons bij voetbal,

tennis en fitness, maar we leveren uiteraard ook voor andere sporten. Daarnaast leveren we vrijetijdskleding. We willen de mensen op het eigen dorp voldoende keuze bieden en we hebben voor de diverse sporten alle grote merken in huis. Zo nodig bestellen we spullen op verzoek”. Om dat tegen scherpe prijzen te kunnen doen, maakt Bruba Sport gebruik van SPORT 2000. Dat is een landelijk opererende keten, die onder andere voor Bruba Sport de inkoop coördineert. Deskundig advies Behalve door het leveren van kwalitatief goede artikelen, wil Van Vlimmeren ook gaan uitblinken door het geven van deskundige adviezen. Hij wil gaan samenwerken met sportverenigingen uit Sint Willebrord en de omliggende dorpen. “We hebben bijvoorbeeld het bestaande contract met voetbalvereniging Rood-Wit overgenomen en we willen dat graag met andere clubs uitbreiden.” Hoe de officiële opening van de nieuwe zaak er uit gaat zien is op dit moment nog niet tot in detail bekend. “Maar dat gaan we wel met een speciaal tintje doen”, zegt Van Vlimmeren.

Corné van Vlimmeren in het nieuwe Bruba-filiaal.

Bruba Sport, Dorpsstraat 84, Sint Willebrord, 0165–386327, corne@bruba.nl PAGINA 6

FOTO ROEL DE HAAN


lief en leed

Familieberichten Hand in hand zijn wij gegaan tot aan de drempel. Moegestreden, maar omringd door onze liefde ben je moedig en rustig heengegaan. Heden overleed thuis in zijn vertrouwde omgeving, na een langdurige ziekte, omringd door hen die hem dierbaar waren onze lieve vader en opa

het Afscheidshuis

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

nnelies, Jack, Joke en Rosita.

d is het begin nneringen.

mensen hun laatste . Toch is het goed n bij die laatste reis. or de nabestaanden cheid reeds bij leven

emeerd of begraven moet de afscheidsverlopen ? n onzekerheid bij de ant voor hen is het eer ingrijpende geeen wilsbeschikking dswensen aan en leg

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het meeste is immers geregeld. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen wil niet uw uitvaart, maar uw afscheid regelen. De wensen van de overledene en de familie staan centraal. Thuis opbaren en verzorgen, of samen opbaren in het afscheidshuis, zelf bloemen bestellen bij de bloemist, samen de muziek uitzoeken, het eucharistieboekje maken, toespraken voorbereiden, zelf de kist dragen en eventueel helpen bij het begraven. Zo komen we samen tot een persoonlijke en unieke uitvaart.

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Wim Koevoets echtgenoot van Cor van den Broek

in de leeftijd van 74 jaar. Kinderen Kleinkinderen St. Willebrord, 19 november 2012 Wilhelminaplein 8. Corr.-adres: Kromveld 22 4714 GV Sprundel. Wim is thuis opgebaard. Er is gelegenheid om afscheid van hem te nemen op donderdag 22 november van 18.00 tot 20.00 uur.

www.uitvaartbrabant.nl

Wim wordt herdacht tijdens de avondwake op vrijdag 23 november om 18.30 uur in de H. Willibrorduskerk aan de Dorpsstraat te St. Willebrord.

Onze sfeervolle uitvaartcentra zijn huiselijk en intiem en voorzien van alle moderne faciliteiten. Graag informeren wij u over alle mogelijkheden rondom de uitvaartdiensten die bij ons, zonder tijdslimiet, gehouden kunnen worden.

De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op zaterdag 24 november om 10.30 uur in voornoemde kerk. Aansluitend begeleiden we Wim naar zijn laatste rustplaats bij zijn vrouw en ons moeder op de Algemene Begraafplaats aan de Kaaistraat, aldaar.

terdag 31 maart en zondag 1 april.

leden was het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitmiddels is het bedrijf een begrip geworden. Samen met het team r een stukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt dan ook aar dat er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of Mor“Het Afscheidshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afeen eigen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op tot de mogelijkheden. jk met een “bakske troost”.

Bergen op Zoom Heiningen 115 Tel. 0164 - 233 473

Roosendaal Bachlaan 3 Tel. 0165 - 533 785

Na de begrafenis vindt er een informeel samenzijn plaats in gemeenschapshuis “De Lanteern“, Dorpsstraat 119 te St. Willebrord. Op verzoek van Wim géén bloemen, maar een donatie in de aanwezige collectebussen van het Koningin Wilhelminafonds. Wilt u, indien u geen persoonlijke kennisgeving heeft ontvangen, deze aankondiging als zodanig beschouwen.

Weekenddiensten

Nadere informatie omtrent de uitvaart zijn verkrijgbaar bij Jan Reedijk Uitvaartverzorging, tel.: 076 5022887.

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rucphen, Sprundel, St. Willebrord en Zegge. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

ConfErEntiECEntrum BovEndonK

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden.

Surplus Zorg thuiszorg passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: 0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl of neem telefonisch contact met ons op.

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

de HEERENS VLEESHANDEL PARTICULIERE VERKOOP en PRIVÉ SLACHTINGEN

Reclames in onze winkel! EERSTE KWALITEIT VLEES TEGEN GROOTHANDELS-PRIJZEN LANGE HEI 16, SPRUNDEL, TEL. 0165-385595 (achter het IJspaleis) di. t/m do. van 8.00 tot 17.00 uur; vr. van 8.00 tot 16.00 uur maandag en zaterdag GESLoTEN

Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700 PAGINA 7


Programma Heemtuin Rucphen

Herfstfoto Heemtuin Rucphen. FOTO: MANS DE JONG

Maandag 26 november 10.00-12.00 uur: Wekelijks spreekuur Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. 11.30 uur: Planten nazaat Anne Frankboom. Deze dag is het eindelijk zover dat de familie Akkermans uit Sint Willebrord een zaailing van de Anne Frankpaardenkastanje een definitief plekje geeft in de Rucphense heemtuin. De familie Akkermans benaderde via de gemeente en de Natuurwerkgroep gemeente Rucphen de Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen met het verzoek of er een plekje in De heemtuin vrij was voor de Anne Frankboom. De familie Akkermans ontving de zaailing, voorzien van een echtheidscertificaat van een bekende en plantte deze in de eigen tuin in Sint Willebrord. Gezien de leeftijd van mevrouw en meneer Akkermans besloten zij begin dit jaar om op zoek te gaan naar een definitieve groeiplaats. Woensdag 28 november 20.00 uur: Vergadering Werkgroep Open Tuinen. Donderdag 29 november 08.30 uur: Voorliedenvergadering WVS.

Rucphen. Van maandag tot en met vrijdag is de tuin open van 09.00 tot 16.00 uur. Ook de maretakroute is weer klaar om te bezoeken. Nu de meeste bladeren van de bomen en struiken zijn, worden de honderden groenblijvende maretakken of vogellijmplanten weer duidelijk zichtbaar. Een groot deel van het jaar gaan de maretakken schuil achter de bladeren van hun waardplanten als wilde appel, meidoorn,

KORT BEDRIJVIG

lijsterbes, mispel en linde. De maretak is een halfparasiet die op een aantal boom en struiksoorten groeit. Vooral in Engeland is de maretak of mistletoe een symbool rond en van Kerstmis. Hij is daar vooral het symbool van de vruchtbaarheid. De Rucphense Heemtuin bezit de grootste collectie maretakken binnen een tuin of park in Nederland of Vlaanderen. Langs de route zijn informatiepanelen geplaatst die inzicht geven in het wel heel bijzondere leven van dit altijd groenblijvende en mysterieuze dwergstruikje. In de Heemtuin is de maretak het symbool van menselijke warmte en genegenheid geworden. In november is er géén zondagmiddagopenstelling. Voor groepen zijn excursies met gids mogelijk. Aanvragen (ook al voor 2013) en meer informatie uitsluitend via de website. In de ontvangstruimte van Ut Gebouwke zijn twee exposities te zien. Bodemvondsten uit Schijf en omgeving in drie vitrines in samenwerking met de Werkgroep Archeologie Schijf. Tevens zijn foto’s en krantenknipsels te zien rond het thema “Heemtuin Rucphen 30 jaar jong”. Beide exposities zijn voorlopig verlengd tot 21 januari. Website: www.heemtuinrucphen.nl E-mail-adres: heemtuin@heemtuinrucphen.nl

Rini Wagtmans opent glasvezelwinkel

Rini en Bart heffen het glas.

SINT WILLEBRORD – Afgelopen zaterdag heeft Reggefiber een glasvezelwinkel geopend in Sint Willebrord. Met ruim 60 bezoekers is de opening van de glasvezelwinkel aan de Dorpsstraat 111 druk bezocht. Rini Wagtmans heeft de glasvezelwinkel om 11.00 uur officieel geopend door het maken van een ‘las’. Dit is een technische handeling die normaal gesproken bij de plaatsing van een glasvezelmodem in een woning gebeurd. Rini Wagtmans is enthousiast over de komst van glasvezel. Alle bezoekers op deze dag konden meedoen met een Kraak-deKluis actie. Daarbij maakten zij door middel van het invoeren van een unieke code op de kluis, kans op een iPad. De gelukkige winnaars waren familie Van Schie en familie Kas, allebei afkomstig uit Sprundel. Beiden wonnen een iPad. Reggefiber, Dorpsstraat 111, Sint Willebrord, www.eindelijkglasvezel.nl/rucphen

Dreamflash SCHIJF - Afgelopen zaterdag 17 november is Dreamflash afgereisd naar Waalwijk voor de Brabantse Kampioenschappen.

Algemene informatie Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH

Infoavond drugs, speciaal GHB SPRUNDEL - Maandag 26 november is er in De Trapkes een informatieavond over drugs, in het bijzonder over GHB. Buurtpreventie Sprundel hoopt dat dan veel mensen, vooral ouders en jongeren, komen kijken en luisteren. De ontvangst is

om 19.15 uur met koffie en thee. Om half acht gaat Aydin Akkaya van Novadic Kentron vertellen over drugs, druggebruik en de gevolgen daarvan. Na zijn inleiding is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Tot slot kan men buiten, voor De Trapkes, het mobiel informatiecentrum van Novadic Kentron, The Buzz, bezoeken.

Als eerste was het de beurt aan ons duo Iris en Veerle met hun bloemkolen show. Ze hebben de show goed uitgevoerd, alleen jammer van de drops. Even later was het de beurt aan ons trio Joyce, Iris en Veerle met hun verkeersshow. Deze show verliep goed met even een vergeet-moment, maar dit werd toch goed hersteld. Ook hierbij vielen er drie drops. Ruim op tijd was er de prijsuitreiking, die in het bijzijn van twee pieten werd gehouden. Het duurde even, maar toen mochten de dames eindelijk naar voren komen. Het Duo Iris en Veerle is op de 3e plaats geeindigd en hebben de nette 68,4 punten gekregen van de jury. Proficiat dames.

Hierbij kregen ze ook een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen. Toen ze bijna terug wilden gaan zitten, mochten ze weer naar voren komen. Ditmaal voor het Trio Iris, Veerle en Joyce. Zij werden 2e met 66,4 punten. Ook hierbij kregen ze een ticket voor het NK. Gefeliciteerd. Jullie hebben het heel goed gedaan dames. Nu wordt het de komende tijd hard trainen voor de trainsters en de meiden voor de Nederlandse Kampioenschappen. Ook feliciteert Dreamflash alle andere verenigingen uit de Gemeente Rucphen met de behaalde resultaten. Op zondag 18 november hebben de majoretten en de miniretten Sinterklaas ingehaald in Schijf. Hierbij hebben ze strooigoed mogen snoepen en kregen ze ook nog een lekkere traktatie mee naar huis. Afgelopen maandag was het weer de wekelijkse training. Dus het zijn drie drukke en leuke dagen geweest.

BEDRIJVIG NIEUWS Den Scherpenberg: gecombineerde binnen- en buitenspeeltuin en kinderboerderij op één locatie voor één entreeprijs

Veel kinderplezier bij goed en slecht weer RUCPHEN – In het buitengebied van Rucphen ligt de unieke speelboerderij Den Scherpenberg, waar kinderen zich bij goed en slecht weer een hele dag kunnen vermaken in de binnenspeeltuin, buitenspeeltuin en kinderboerderij. DOOR HÉLÈNE HEIJS Vanwege een plotseling verminderde lichamelijke conditie was Marcel Sommers niet meer in staat om zijn bestaande veehouderij voort te zetten, maar moest deze verkleinen. Zijn wens was altijd al om een speelboerderij te beginnen en samen met zijn vrouw Mieke heeft hij de daad bij het woord gevoegd en is de unieke speelboerderij Den Scherpenberg gestart. Alle kinderen in de leeftijd van 1 t/m 12 jaar kunnen hier terecht voor een hele dag vermaak, onafhankelijk van het weer. “Alleen de kinderen betalen”, vertelt Marcel. “De ouders hebben gratis entree.” De entree-

prijs is zeven euro. Binnenspeeltuin Via de ruime parkeerplaats loopt men via de buitenspeelplaats naar de binnenspeelplaats met kantine. “Mensen zijn altijd positief verrast bij binnenkomst”, vertelt Marcel trots. In deze hal staat een acht en halve meter hoge klim- en klautertoren voor kinderen van drie tot dertien jaar, bestaande uit tal van kleinere speeltoestellen met diverse glijbanen waarvan één hele hoge vrije-val-glijbaan, spannende kruipbuizen, hangbruggen en klimnetten. Ook een absolute aanrader voor kinderfeestjes. Voor de kinderen tot drie jaar staat aan de andere kant van de kantine een apart speeltoestel en ballenbak waar ze ongestoord kunnen spelen zonder dat ze overlopen worden door de grotere kinderen. In de ruime verlichte kantine kunnen ouders onder genot van een kopje koffie, een drankje, soep of warme snack goed zicht houden op hun spelende kinderen.

Buitenspeelplaats en kinderboerderij Buiten staan diverse uitdagende speeltoestellen zoals een graanveld klimtoestel, een wip, diverse schommels, duikelrekken, glijbaan en zandbak. Vooral het waterspel is erg favoriet, omdat de kinderen naar harte lust kunnen spelen met zand en zelf opgepompt water. Rondom de buitenspeelplaats liggen de weitjes van de kippen, geiten, varkens, pony’s en de konijnenberg. Bij slecht weer staan de dieren in een ruime en schone stal, waar ze dan geaaid, geborsteld en geknuffeld kunnen worden. De kinderen kunnen pony rijden tussen 11 en 12 uur en van 16 tot 17 uur. Met mooi weer is het buitenterras geopend met zicht op de buitenspeelplaats en dierenweiden. Veiligheid De woorden plezier en veiligheid staan bij Den Scherpenberg hoog in het vaandel. Het gehele terrein is goed afgeschermd en de kinderen kunnen het terrein niet zomaar

De speelboerderij in Rucphen.

ongezien verlaten. Alle speeltoestellen zijn van zeer degelijk materiaal en voldoen aan alle veiligheidseisen. “Met veiligheid kan je nooit en te nimmer spotten”, aldus Marcel. Openingstijden: Woensdag, vrijdag,

Speelboerderij Den Scherpenberg, Scherpenbergsebaan 55, Rucphen, 0165-342478 PAGINA 8

zaterdag en zondag van 10.00 – 19.00 uur. Tijdens de vakanties: maandag t/m zondag van 10.00 – 19.00 uur. Voor informatie kunt u terecht op www.denscherpenberg.nl of www. facebook.com/DenScherpenberg. E-mail: info@denscherpenberg.nl


SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

Veel lekkers voor de lange avonden! Vind je bij Bakkerij van Oers!!

Voorlichtingsavond

VAN VRIJDAG 23-11 T/M DONDERDAG 29-11

Boter Broodjes

5 stuks

2.25

VAN VRIJDAG 23-11 T/M DONDERDAG 29-11

Appel Bolle

4 stuks €

Dinsdag 27 november

3.95

19.30 uur KSE

Stijn Streuvelslaan 42 Etten-Leur

IEDERE VRIJDAG BROODDAG:

Woensdag 28 november

Wit, Tarwe en Volkoren Brood € 1.95

19.30 uur Munnikenheide College Trivium 60 Etten-Leur

Donderdag 29 november

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl

Aanbiedingen alléén geldig in onze winkel!!

19.30 uur Munnikenheide College 20.30 uur KSE Bosheidestraat 1 Rucphen

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

s e j p o o s k e pj koo : k e e w : k wee

koopje keurslagerkoopje

6 6

3 kogelbiefstukken

95 4met gehaktballen gratis kruiden en voor € 4SpeCIAL Blinde Vinken voor € 50 Haas op stok

special (Varkenshaasmedaillon met ontbijtspek gevuld met zongedroogde tomaatjes)

s r u e b d r a o b w o n S iSk

225 €245 € 525 €675 € 695

italiaanse cordon 100 gramBleu voor € Runderschnitsel met olijven, MAALTIjD VAN De Week parmaham en mozarella

500 gram Italiaanse

gehaktschotel

speciaal aanBeVolen

Herfsttwinkels SpeCIAAL AANbeVoLeN

100 gram voor

Gemarineerde kipfilet met stukjes paprika, 1 kilo 500 gram courget en tomaat voor

Gekruid gehakt

salade aanBieding Soep VAN De Week

Winterspecial Zoekt u nog een leuk cadeau voor sint of kerst? Of verwen u zelf met onze producten.

ei-Baconsalade halen Aspergesoep

150 gram

100 gram Betalen1 liter €

325

Vrijdag 23 november 19.00 - 21.00 uur Zaterdag 24 november 14.00 - 17.00 uur

Volg ons nu ook op Facebook: Keurslagerij Monden

keurslager keurslager

Bij aankoop van 1-2 producten 10% korting. Bij 3 producten of meer 15% korting. Op onze topmerken: MARIA GALLAND, DERMALOGICA en IMAGE SKINCARE.

AD MoNDeN MoNDeN

ST. JANSTRAAT JANSTRAAT38 38 SPRUNDEL SPRUNDEL ST. TELEFOON 0165 0165--382 382330 330 TELEFOON

M.u.v. acties en cadeaubonnen.

Op alle POWER SLIM producten 15% korting.

De DuizenDpoot

Uiteraard wordt alles feestelijk voor u ingepakt en kunt u even rondkijken onder het genot van een hapje en een drankje.

-graven van funderingen/vijvers -leveren, leggen bestratingen -leveren plaatsen schuttingen -diverse sloopwerkzaamheden

Graag tot ziens bij Schoonheidsinstituut Marlotte.

tel. 06 53999207

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!

De Heikant 6 • Sprundel • 0165-387081 www.instituutmarlotte.nl

Aanbiedingen gelden 3 weken. Zet- en drukfouten voorbehouden

Het Beste voor een heerlijk avondje Sonnema Hooghoudt jonge jenever 1 liter

10.95

berenburg 1 liter

11.45

Talisker Dalwhinnie

Esbjærg vodka 1 liter

13.45

1 liter

11.45

JOHN

Riool of afvoer verstopt?

Parade vieux

Reinigingsservice

PiperHeidsieck

Brand Sylvester

6-pack-30cl

champagne 0.75 liter

29.95

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

6 halen 5 betalen

single malt

Tandprothetische Praktijk

0.7 liter

32.95

Touwen b.v.

The Green Wine Company Tempranillo

4.95

Geniet maar drink met mate - Alcohol onder de 16, natuurlijk niet

BS

389

BesteSlijter.nl

ACTIE tot Kerst 2012: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses


Leo Osseweijer wil alsnog marathon lopen voor KiKa

Sandy laat missie stranden RUCPHEN - Leo Osseweijer dacht zijn vijfde marathon te kunnen lopen in het Walhalla voor lopers New York. Storm Sandy had echter een ravage aangericht waardoor deze droom niet uit kon komen voor Leo en duizenden anderen.

Sombere geluiden op leuke vrijwilligersavond

Maar ook met supporters van alle deelnemers van de marathon. De dag erop kon de groep hun startbewijs ophalen en daar bleek via een sms uit Nederland dat de marathon toch niet doorging. “De teleurstelling is dan groot, maar wel heel begrijpelijk. In veel straten stonden generatoren, mensen liepen met zaklantaarns, huisraden stonden op straat en kilometers rijen voor de bezinepompen.

‘Het was niet het New York zoals je dat verwacht’

Leo Osseweijer zou de marathon van New York lopen om geld in te zamelen voor KiKa, maar zag het evenement op het laatste moment afgeblazen worden. FOTO JOAN GEERTS

DOOR JOAN GEERTS Leo Osseweijer is in 2008 begonnen met hardlopen. Allereerst met het lopen van 10 km waarna de halve marathons volgden. Daarna heeft hij zich aangesloten bij atletiekvereniging Diomedon en in 2009 was zijn eerste marathon in Rotterdam een feit. “New York blijft voor lopers het ultieme wat je kunt lopen,” aldus Leo. Veel georganiseerde reizen naar New York voor hardlopers die de marathon willen lopen zaten al vol. Eén reisorganisatie gaf aan dat KiKa nog plaatsen over had. Leo speelde al een jaar lang met de gedachte een goed doel te verbinden aan zijn sportieve prestaties. “Het kwam nu precies allemaal goed samen. Het doel spreekt mij aan en ik kon de marathon van New York lopen.”

Burgemeester Bloomberg van New York op woensdag aangaf dat de marathon door zou gaan. Aangekomen in New York bleek het geboekte hotel niet over stroom te beschikken en moest de groep uitwijken naar een hotel in Philadelphia zo’n drie uur verder rijden. Andere hotels dichterbij zaten vol met mensen die geen dak meer boven hun hoofd hadden vanwege de storm.

SMS uit Nederland Na een voorbereiding van 19 weken wachten de renners van KiKa gespannen de weerberichten af. Op dinsdag zou bepaald worden wat de schade was die Sandy had aangericht. De donderdag erna zouden ze met de 148 lopers en begeleiders naar New York vliegen. Het was dan ook een opluchting dat

Het was niet het New York zoals je dat verwacht,” geeft Leo aan. “Het is jammer dat Vrijwilligers in de bloemen: v.l.n.r. Martijn van Nijnatten, Nicojan Lazeroms, Kees van den men niet eerder heeft aangegeven dat de Broek, Carissa Eversdijk, René Lazeroms en Annelies van Leeuwen. marathon niet doorging, dan hadden al die hotels plek genoeg had om alle daklozen SPRUNDEL - Tijdens de jaarlijkse vrij- tien procent moeten stijgen. Na deze somwilligersavond van SKW Sprundel, bere mededelingen volgde een gezellige te huisvesten.” vorige week vrijdag, werd afscheid avond met een spelletjescircuit, verzorgd genomen van SKW-bestuurslid en door de commissie van de VerenigingsKiKa KiKa heeft zich als organisatie ook niet voorzitter van het Wijkenoverleg en raad. De nieuwe werkgroep Muziekinstuif zegde aangesloten bij de alternatieve loop in het de Buurtpreventie, René Lazeroms. toe op 15 november 2014, bij de volgende Central park wat een groep Nederlanders had opgezet. Leo had voor deze marathon René stopt, omdat hij deze functies niet vrijwilligersavond dus, het ontspannende een sponsorbedrag van € 36.175,70 inge- kan combineren met zijn wethouderschap, gedeelte voor haar rekening te nemen. zameld. “De sponsoren zijn geweldig en dat hij vorige week aanvaarde. Voorzitter het geld wordt goed besteed.” Om toch Adrie van Ginneken memoreerde hoe René nog te kunnen lopen ook voor de sponsoren via de KPJ, jeugdraad en Wijkenoverleg in heeft de zeven heuvelenloop de New York het stichtingsbestuur kwam en prees hem lopers uitgenodigd om in hun New York voor de wijze waarop hij zich altijd voor outfits te starten op 18 november. Daarna het gemeenschapsleven in Sprundel heeft volgt nog de marathon in Spijkenisse, aan- ingezet. Annelies van Leeuwen, Thomas gezien de training toch al in de benen zit. Bergenhenegouwen, Carissa Eversdijk, In het voorjaar Loopt Leo mee met Ropa- Martijn van Nijnatten, Sientje de Craen en run en zal volgend jaar een nieuwe poging Marianne van Hulzen werden in de bloegedaan worden om de marathon in New men gezet omdat ze vijf jaar vrijwilliger bij York te lopen. “De missie moet afgemaakt het SKW zijn. Ook waren er bloemen voor warme sferen..... Nicojan Lazeroms en Tom van de Lindeloof worden”, aldus Leo. die al tien jaar vrijwilliger zijn en Kees van den Broek die al twintig jaar vrijwilliger is. ijskoude prijzen! In de loop van het jaar kreeg SKW Sprundel er drie werkgroepen bij: de rouwbezoekgroep (samen met de parochie), de werkgroep muziekinstuif en de werkgroep promotie Sprundel. Bovendien zijn er ont/m zaterdag a.s. langs werkgroepen gevormd voor de in* richting van de komende multifunctionele accommodatie. De voorzitter zei te hopen dat die accommodatie bij aanvang van het seizoen 20142015 betrokken kan worden. “Ondertussen kunnen we gelukkig van lokalen in de school en van de parochie gebruik maken”, * zie de uitzonderingen aldus Van Ginneken. Doordat de gemeente bij de ingang. met ingang van 2013 tien procent kort op de subsidie, zullen volgens hem de contri- Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch • T: 0165 502512 www.tuincentrumdebont.nl buties en de huur- en barprijzen minimaal Open: ma 11.00-17.30 u • di t/m do 9.30-17.30 u • vr 9.30-20.00 u • za 9.00-17.00 u

Beleef onze Kerst 2012

20% KORTING OP AL JE AANKOPEN

Het eerste grote Sinterklaas MeeZingFeest succes SINT WILLEBRORD - Het eerste, u leest het goed met nadruk op eerste, is een succes geworden. Dit betekent dus dat er een vervolg aan komt. Het initiatief van Willebrorder Christian Tak (18) en Etten-Leurenaar Mitch Kerstens (17) is schot in de roos. De jongens zette deze musical op om het St.Nicolaas Comite St.Willebrord een financiële injectie te geven. In tijden dat subsidies minder worden en sponsoren weg vallen bedachten zij de musical. Een pracht van een idee is geboren aldus Bas Hermans van het Intocht Comite. Zwakke start kaartverkoop Met een zwakke start van de kaartverkoop kunnen we terug kijken op een 1e voorstelling met 140 bezoekers en een 2e met 105 bezoekers. De sfeer zat er bij de kinderen direct goed in met een Smulpiet waarvoor geen chocoladeletter veilig is, een Frits die het Sinterklaasfeest wil verpesten en cadeaus en het boek van Sint heeft gestolen. En dan is daar de Hulppiet die alles wat hij doet laat mislukken en

Grote belangstelling voor het eerste Sinterklaas MeeZingFeest. PAGINA 10

plots hevig verliefd wordt op een gewoon Hollands meisje Marit. Alles wat hij deed ging fout tot dat hij de microfoon pakte en de sterren van de hemel zong in duet met Testpiet, de polonaise in zette met de kinderen in de zaal. Kortom het was zeer de moeite waard om de musical bij te wonen. Zenuwachtige cast Voor allen die optraden was het de eerste keer op het podium, behalve de Hulppiet. Die was al meerdere malen te zien op regionale tv zenders. De grote generale repetitie zaterdagochtend ging gepaard met vallen en opstaan, echter hier was tijdens de voorstellingen niet meer van te merken. De musical vond daarbij belangeloos professionele ondersteuning door een audio en light bedrijf en een disco. Zij tezamen loodste de cast er door heen. Dvd binnenkort te koop Van de voorstellingen zijn dvd opname gemaakt die u kunt verkrijgen via: hof1@xs4all.nl Foto’s zijn gratis te downloaden op: www.renatesfotoworld.nl


50% korting

op de gehele collectie! ( m.u.v. accessoires)

Sint Willebrord Dorpsstraat 84 (0165) 386327 corne@bruba.nl Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center

gratis

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

Caravans, campers en vouwwagens!

Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 18 en woensdag 19 december

keukens

VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

n

ieze euken k uis uw k

Voor alle voordelen zie:

www.carva.nl

th

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl

Nieuw...Nieuw...Nieuw Vanaf nu in Achtmaal:

Vleesautomaten met vlees van eigen boerderij.

Geopend: alle dagen van 8.00 u tot 20.00 u Ambachtelijk vlees van de Elfra Hoeve, da’s recht van de boerderij, dat kun je wel proeven!

*Eigen Huis Sparen: *Stap over naar *Eigen Huis Sparen: onze3,00% complete betaalrekening *aankoop huis 3,00% *aangaanmet huurcontract voor huis gratis: *aankoop huis betaalpas, internetbankieren, *aankoop grond voor huis *aangaan huurcontract voor huis mobiel*aankoop bankieren en iDEAL en *aflossing hypotheek grond voor huis

Elfra Hoeve Nieuwmoerseweg 21 Achtmaal

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur

• Magazijninrichting • Camera- en beveiligingstechniek

Zowel nieuw als gebruikt!

een persoonlijk adviseur *aflossing hypotheek

(variabele rente, overige bestedingsdelen 0,5% opnamekosten)

€50.-

(variabele rente, bestedingsdelendie 0,5% opnamekosten) Ideale rekening vooroverige (groot)ouders willen sparen voor enrekening ontvang op een sparen voor hun (klein)kind Ideale voor (groot)ouders die willen

hun (klein)kind RegioBankspaarrekening

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Wij richten uw magazijn in... Palletstellingen Legbordstellingen Draagarmstellingen Grootvakstellingen Bandenstellingen Tussenvloeren en nog veel meer!

Tel.: 06-50905037

BouwBedrijf Cyriel Heeren

Voor al uw werkzaamheden kijk voor meer info op

Sint Janstraat 12a, 4714 EG Sprundel Sint Janstraat 12a, 4714 EG Sprundel 0165-388026 0165-388026 www.lvg.nl www.lvg.nl

Backstretcher cyrielheeren.nl

0165-38 85 10 / 06-51 53 16 01

Tevens camera- en beveiligingstechniek

Helpt bij rugklachten

Spellestraat 55 • 4724 SH Wouw • Tel: (0165) 30 84 58 Handelsweg 31 • 4421 SH Kapelle (Zld) • Tel: (0113) 82 03 88 E: info@easyracking.nl • www.easyracking.nl

zondag’s open tot 17.00 uur

Wendy’s Catering

De Branden 83 4714 HN Sprundel Tel. 0165 - 38 49 30 GSM: 06 - 30 20 37 99 E-mail: info@wendyscatering.nl

De Sint is weer in het land, bestel uw hapjesschalen, hors d’oeuvres en gourmet/steengrill/fondueschalen graag minimaal drie dagen voor uw heerlijk avondje. Voor Kerstmis hebben wij reeds Kerstmenu’s en Kerstbuffetten op de website staan.

Backstretcher Backstretcher Backstretcher

VAN THILLO

GANS DE DAG KRAAKVERSE BROODJES IN ESSEN

De gehele voormiddag doorlopend ovenverse broodjes. Om 12.00 uur en om 15.30 uur rechtstreeks uit de oven. Bij de meeste mensen met chronische Ook zaterdag namiddag om 15.30 uur vers uit de oven. Helpt bijrugklachten rugklachten Helpt bij Als je zeker wilt zijn van ovenverse broodjes bestel dan vooraf, rugklachten zonder dat er een direct dan liggen de kraakverse pistolekes voor u klaar. Helpt bij rugklachten Helpt bij Backstretcher Backstretcher Helpt bij rugklachten rugklachten

aanwijsbare lichamelijke oorzaak is, KLANTEN zullen de stretchers heel effectief zijn. DIE BESTELLEN VOOR DE OVEN VAN 15.30 UUR KRIJGEN Bij de meeste mensen met chronische Bij de Bij meeste mensen met chronische de meeste mensen met chronische rugklachten zonderdat daterereen een direct rugklachten zonder direct Bij de mensen met chronische rugklachten zonder dat er een direct Bijmeeste de meeste mensen met chronische aanwijsbare lichamelijke oorzaak aanwijsbare lichamelijke is,is, aanwijsbare lichamelijke oorzaak is, rugklachten zonder dat er eroorzaak een rugklachten zonder dat eendirect direct zullen de stretchers heel effectief zijn. zijn. zullen de stretchers heel effectief zijn. aanwijsbare lichamelijke oorzaak zullen de stretchers heel effectief aanwijsbare lichamelijke oorzaakis,is, zullen de stretchers heel effectief zijn. zullen de stretchers heel effectief zijn.

20 % KORTING OP PISTOLEKES Deze actie is geldig iedere ZATERDAG en ZONDAG van dit jaar 2012.

Bestellen kan per mail eric@bakkerijvanthillo.be Bel voor een gratis demo of Bel voor een gratis demo of of telefonisch +32.3.677.06.37 (1 dag van te voren bestellen) Bel voor een gratis demo of Bel voor een gratis demo of proefplaatsing 0165-870209 Bel voor een gratis demo of proefplaatsing 0165-870209 proefplaatsing 0165-870209 proefplaatsing 0165-870209 Bel proefplaatsing voor een gratis demo of 0165-870209

Kijk op www.wendyscatering.nl voor meer informatie. www.wendyscatering.nl

PATISSERIE

www.fityx.nl

proefplaatsing 0165-870209 www.fityx.nl www.fityx.nl www.fityx.nl

www.fityx.nl www.fityx.nl

Bakkerij Van Thillo • Nieuwstraat 56 • Essen • België www.bakkerijvanthillo.be


p p ha

21-2v5ember no

tot

GRATIS SLIJPEN & WAXEN* *

U betaalt €24,95 (ski) of €34,95 (snowboard) en ontvangt direct een tegoedbon t.w.v. van hetzelfde bedrag die geldig is t/m 31 december 2012.

SKI’S TOT

40% KORTING

FISCHER SKIBOOT TUNING

NOOIT MEER PIJNLIJKE VOETEN Fischer Vacuum Fit is de eerste skischoen waarbij niet alleen de binnenschoen maar ook de buitenschaal volledig op maat gemaakt wordt.

SKISCHOENEN TOT

30% KORTING

BOARDS EN BOOTS TOT

VOOR EXCLUSIEF NT A WEST-BRAB

30% KORTING SKIJACKS TOT

40% KORTING VEEMARKTSTRAAT 12 • BREDA • 076 522 70 00 • WWW.BREJAARTSPORT.NL

ATOMIC • BART’S • BOGNER • ELAN • FISCHER • HEAD • ONEILL • PEAK PERFORMANCE • SPYDER • SALOMON

K 25 OO N P 12 O ZO .0 VE N 0 to M DA t1 B G E 7. 00 R

n e g n i t Kor 40%

, 3 2 g a r d e j i b r v m e p v o n 5 2 Alléén o g a d n o z n e 4 2 g a zaterd

? G O O H OM le

l a p o BTW W T B N E E G u t l a a n!* bet e s n m o e t j s i y B s a m e n i C e m o H n e s ’ V T

Op=Op Profiteer nu!

Volledige garantie!

Etten-Leur, Winkelcentrum 25, (076) 5020672 Roosendaal, Nieuwe markt 66 c, (0165) 533987 Eigen technische dienst, met service aan huis * Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Geen BTW-adv - 264x200mm h - ZW/PMS021 - week 47

Meeneemprijzen!


L LEKKER E K K Kerst

KERST CULINAIR

2012

reserveer voor de feestdagen uw

5 jaar Uw Thuis Buiten

hOrs d’Oeuvre,

5aurant jaar Uw Thuis Buiten Huis Den Deijl

wiN

Nie

ter

uw

bar

beq

gOurmet, FONdue, steeNgrill,

aurant Huis Den Deijl

ue

bavarOis eN bOrrelhapjes

Op beide Kerstdagen kunt u weer komen genieten eenKerstdagen waar Culinair Feest bij Huis Dengenieten Deijl. Opvan beide kunt u weer komen

Kijk en bestel op: www.barbequejochems.nl

van Culinair Huis Den Deijl. Vooreen onze waar Kerstinformatie kuntFeest u kijkenbij op www.huisdendeijl.nl Voor onzeopKerstinformatie u kijken opinfo@huisdendeijl.nl www.huisdendeijl.nl of bellen 076 565 36 16kunt of mailen naar of bellen op 076 565 36 16 of mailen naar info@huisdendeijl.nl

In de middag presenteren we om 12.30u en om 13.30u een uitgebreide In de middag presenteren we om 12.30u en om 13.30u een uitgebreide Kerstbrunch àà € € 37,95 37,95 p.p. p.p. Kerstbrunch Kinderen Kinderen van van 22 t/m t/m 44 jaar jaar àà € € 14,50. 14,50. Kinderen Kinderen van van 55 t/m t/m 10 10 jaar jaar àà € € 19,95. 19,95.

Nijverheidsweg 12, OudeNbOsch

Op 1e en 2e Kerstdag vanaf 18:30 uur een luxe familiedinerbuffet Op 1e envoor 2e Kerstdag vanaf 18:30 uur t/m een10 luxe familiedinerbuffet € 39,50 p.p.en kinderen jaar € 19,95

tel. 06 - 13 31 49 62

voor € 39,50 p.p.en kinderen t/m 10 jaar € 19,95

‘s Avonds om 19.00u pakken wij flink uit. Op 1e Kerstdag met een 5-gangen ‘s Avonds omluxe 19.00u pakkenKerstdiner wij flink uit.à € 59,95 p.p. en op 2e Kerstdag een net zo luxe 4-gangen Kerstdiner à € 49,50 p.p.

Op 1e Kerstdag met een luxe 5-gangen Kerstdiner à € 59,95 p.p. Op2e beide dagen iseen er een uit 2 Kerstdiner heerlijke hoofdgerechten. en op Kerstdag netkeuzemogelijkheid zo luxe 4-gangen à € 49,50 p.p. Restaurant Huis Den Deijl • Marellenweg 8 • 4836 BH Breda Op beide dagen is er een keuzemogelijkheid uit 2 heerlijke hoofdgerechten.

Azie

Tel. 076-5653616 • www.huisdendeijl.nl

Restaurant Huis Den Deijl • Marellenweg 8 • 4836 BH Breda

Tel.www.huisdendeijl.nl 076-5653616 • www.huisdendeijl.nl 8 4836 BH Breda tel. 076-5653616

Onbeperkt Wokken & Drinken * g Vrijda

8 4836 BH Breda tel. 076-5653616 www.huisdendeijl.nl

Restaurant D’n Halder

Kerst Onbeperkt Wokken & Drinken * 1e en 2e kerstdag

Kerst is een uitgelezen kans om met de familie, vrienden of kennissen te genieten van de feestelijke dagen. Om deze belevenis zo compleet mogelijk te maken, hebben wij een speciaal kerstmenu samengesteld. Wij zijn eerste en tweede kerstdag geopend voor zowel lunch als diner. Voor de kerstlunch wordt u verwacht tussen 13:00-13:30 uur. We serveren een viergangen kerstlunch voor € 42,50 p.p. waarin u de keuze heeft tussen twee hoofdgerechten. Voor het kerstdiner verwachten wij u tussen 19:00-19:30 uur. We serveren een vijfgangen kerstmenu voor € 56,50 p.p. met de keuzes uit twee tussengerechten en twee hoofdgerechten. Voor ons is het dit jaar weer een nieuwe uitdaging om de kerstgerechten te bereiden en te serveren in een ongedwongen, gastvrije sfeer. U vindt onze kerstmenu’s op de website.

Halderbergselaan 1 Hoeven Tel. 0165 506135 www.dn-halder.nl

Kinderen t/m 11 jaar

€ 14.50

Volwassenen

€ 27.50

*Inclusief alle non alcoholische dranken Bier en wijnen € 1,50 per glas

Brugstraat 12

KINDERMENU:

PESCE:

CARNE:

Ravioli al Pesce Spada Ravioli met zwaardvis

Fantasia di Natale Fantasie van de chef

Ravioli Funghi Porcini Ravioli met eekhoorntjes broodsaus Crema di Pomodoro Romige tomatensoep Zuppa di Pomodoro é Minestrone Combinatie van tomaat- en Kinderspoen groentesoep op Italiaanse wijze Sagliola ó Scallopina con patate Spoen Gebakken tongfilet met patat of Kalfsoester met patat Agnello con vino Rosso é Rosmarino Lamsvlees bereid in rode wijnsaus Fantasia di Natale en rosemarijn Fantasie van de chef Fantasia di Natale Fantasie van de chef e

Koffie/Thee

Koffie/Thee

Sogliola alla Fiorentina Tongfilet op de Florentijnse wijze, spinazie, tomaten, mozzarella en Parmezaanse kaas uit de oven

€ 39,50

Linguine alla Bolognese Pasta met bolognesesaus

€ 39,50

1e tijdvak 16.30-19.30u. 2e tijdvak 19.30-22.30u.

Tel: 0165-537237

restaurant

Le u en, lek t t E ker & e gezellig genieten in hartj

r

Reserveer tijdig!!! Vol = vol! Beide Kerstdagen geopend vanaf 16.00 - 23.00 uur U heeft 3 uur gelegenheid om onbeperkt te genieten E 29,95 (tot 12 jaar E 15,50)

ILItaliaans BAMBINO Ristorante

Spoen

All you can eat & drink

gezellig genieten in hartje Et ten-L , lekker & www.azie-wok.nl ondRoosendaal eur G ez

Ge zon d

Zuppa Arragosta Kreeftensoep

ag Zaterd ag d n o Z en

__________________________________________________________

KERSTMIS 2012

KERSTMENU:

Geen tijdslimitiet

€ 15,00

1 kerstdag gesloten 2e kerstdag geopend vanaf 17:00

Molenstraat 40 - 4881 CS Zundert - 076-5973020

Prijzen incl. non alcoholische dranken (warm/koud). Voor alcohol E 1,25 extra per glas, sterke dranken/likeuren E 2,00 extra. Tel. 076 - 5041880 • Fax 076 - 5441808 Oude Bredaseweg 2a Etten-Leur www.meiswok.nl ‘s maandags gesloten

RestauRant lounge Asian Cuisine voor fijnproevers Beide Kerstdagen geopend vanaf 17.00 uur Verrassingsproeverij incl. een welkomstdrankje E 27,50 p.p.

(o.a. salades, soep, sushi, dim sum gestoomd/gefrituurd, div. soorten vis, vlees: kip, varken, rund, lam en eendenborst) Tijdens de feestdagen heerlijke Sushi voor thuis. Informeer naar de mogelijkheden. Markt 34 • 4875 CE Etten-Leur • 076-5015076 www.meidelicious.nl Eigen parkeergelegenheid


KERST CULINAIR

2012

Advent Kerstmis wordt voorafgegaan door Advent (=Nadering). Tijdens de Advent wachten de christenen op de komst van Jezus. Advent begint op de vierde zondag voor Kerstmis (het begin van het kerkelijk jaar)

R E S Ta U R a N T & B R a S S E R I E KERSTMENU

en duurt tot kerstavond. Kinderen krijgen een adventskalender met voor elke dag een ‘deurtje’ waar iets

AMUSE

lekkers achter verstopt zit. Er wordt een adventskrans met vier rode of gele kaarsen neergezet. De eerste

CARPACCIO VAN HET LIMOUSINRUND MET PESTODRESSING, PARMEZAANSE KAAS, ZONGEDROOGDE TOMAATJES EN PIJNBOOMPITTEN OF SALADE VAN ROZE GARNALEN EN GEROOKTE ZALM MET EEN HUISGEMAAKTE DILLE DRESSING OF GEFRITUURDE GEITENKAAS LOEMPIA’S GESERVEERD OP RUCOLA MET TRUFFELOLIE EN EEN OOSTERSE SAUS

kaars wordt op adventszondag aangestoken en elke zondag erna wordt er een kaars extra aangestoken.

****

Tijdens de adventsperiode worden overal kerstmarkten gehouden. Zo vertrekken er dagelijks bussen vol Nederlanders naar de beroemde Kerstmarkt in Düsseldorf. Al met al bezoeken jaarlijks tienduizenden Nederlanders de kerstmarkten in Nederland en Duitsland.

****

TOMATENSOEP VAN POMMODORRI TOMATEN OF LICHT GEBONDEN WILDSOEP MET KASTANJE CHAMPIGNONS ****

TRIO VAN VIS MET EEN ZACHTE KREEFTEN SAUS OF VARKENSHAAS MEDALLIONS OMWIKKELD MET SPEK GESERVEERD MET EEN BOSPADDENSTOELEN SAUS OF MALSE ZIJHAAS BIEFSTUK VAN HET LIMOUSINRUND WELLINGTON NIEUWE STIJL: OPEN GEWERKTE BLADERDEEG CREATIE MET BOSPADDENSTOELEN EN EEN TOEFJE KRUIDENBOTER OF HERTENBIEFSTUK MET EEN CRANBERRIE SAUS GESERVEERD MET WILDGARNITUUR OF SPINAZIE-RICOTTA QUICHE GESERVEERD MET SALADE VAN RUCOLA EN TOMAAT EN GROENTEN

4-gangen Lunch 13.00 - 16.00

KERST DESSERT

16.00 - 22.00

€ 39,50 p.p.

€ 22,95

KERSTBRUNCH 2E KERSTdag

Vr t/m Zo en feestdagen

All you can eat sushi & grill

€ 14,95 Diner

****

Inclusief 3 drankjes waarbij u kunt kiezen uit huiswijn, bier, fris, koffie en thee.

€ 24,95

€ 24,50 p.p.

Kinderen van 4 tot 12 jaar € 15,50 p.p.

Thuis bezorging kan ook via onze

Sushi & Express

de Moerse Bossen, Rucphenseweg 30 4882 KC Zundert Tel: 076-5977979

0165-532222

www.yamiyamiroosendaal.nl

Gemengde groente plateau met aubergine, tomaat, paprika en courgette €8.50 Fijn gesneden gerookte kip met een frisse mangosaus en een gemengde salade €9.50 Proeverij van zalm: zalmbonbon, zalmmousse, zalmsalade, krokant gebakken zalm, gestoomde zalm en warm gerookte zalm €11.50 Huisgemaakte romige tomatensoep met verse balletjes en een kaasstengel €5.50 Verse ossenstaartsoep naar wens geparfumeerd met een vleugje Madeira €6.50 Bordje met gebakken feta met vers fruit en fijne groentjes €8.00 2 verse garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie €8.50 Grote champignons met vleesvulling, gegratineerd met kaas €8.50

§

Gelegen in een bosrijke omgeving met wandelmogelijkheden en voldoende parkeergelegenheid voor de deur.

Kade 31, Roosendaal Tel. 0165-554422

Kerstavond vanaf 16:00 uur vrije inloop 1e kerstdag kerstmenu à la carte

§

Voor meer info en openingstijden kerstdagen zie www.demoersebossen.nl

Tijden: 16.30 - 19.30 19.30 - 22.30

Kerstavond en 1e kerstdag Chez David

§

11.30-14.30 UUR KERSTBRUNCH OP RESERVERING (Inclusief onbeperkt koffie, thee, melk en jus d’orange.)

Kinderen € 14,50 Volwassenen € 27,50* * excl. drank

§

****

All you can eat Kerst

Vier grote gamba’s overgoten met een milde knoflooksaus €21.00 Lamskroon van ‘’Nieuw Zeeland’s “ lam met een heerlijke honing tijmsaus €23.50 Gebraden tournedos met gebakken bospaddenstoelen €29.50

§

Alle hoofdgerechten worden vergezeld door een bijpassend kerstgarnituur Ons kerstdessert bestaat uit een heerlijke parade van verschillend gebak vergezeld van een lekker likeurtje naar keuze €8.50

§

Gelieve te reserveren voor woensdag 19 december met opgave van tijd, aantal personen, en keuze gerechten Kindermenu mogelijk, vraag erna bij de reservering Molenstraat 81 - Zundert tel. +31 (0)76-5994206 www.chez-david.nl

ANTWERPSEWEG 36, RIJSBERGEN Ook tijdens de aanstaande kerstdagen kunt u genieten van een door u zelf samengestelde maaltijd afkomstig van onze Wok, Tipanyaki en Specialiteiten Buffetten.

THUIS KERST VIEREN!

Hiernaast hebben wij nog andere speciale heerlijkheden voor u ingekocht, om u een onvergetelijke smakelijke kerstmaaltijd te garanderen.

Bestel tijdig uw koude schotel v.a. 2 personen voor 1e en 2e kerstdag.

Speciaal voor Kerst geselecteerd:

Wij brengen kwaliteit op tafel.

Haal snel de folder bij onderstaande zaken of kijk op: www.sprankeling.net & www.edwindewit.nl

1e en 2e KerStdag: Vanaf 16.00 uur € 26,50 p.p. - kinderen € 15,00

Voor info en/of reserveringen: Tel.: 076 - 5961789 / 06 - 19739930

BISSCHOPSMOLENSTRAAT 34 4876 AN ETTEN-LEUR TEL: 076-8893232 INFO@SPRANKELING.NET

KORTE BRUGSTRAAT 20 4871 XS ETTEN-LEUR TEL: 076-5011649 FAX: 076-5033881 INFO@EDWINDEWIT.NL


KERST CULINAIR

2012

Vrijheid 167 2320 Hoogstraten Tel 0(032) 33141364 of 0(032) 473274688 www.denengel.com

Den Engel Hoogstraten tijdens de feestdagen

Kindvriendelijk

Het kindvriendelijke karakter van Kerstmis heeft veel te maken met het feit dat in bepaalde streken Sint-Nicolaas wordt gevierd op 25 december. Door de vermenging met sprookjesachtige figuren uit sagen ontstaat de kerstman: Santa Claus in een karrenslee, voortgetrokken door rendieren. Dat is meteen ook de verklaring waarom in bepaalde Amerikaanse kerstliederen ‘Santa Claus’ wordt vernoemd. In België valt dat feest op 6 december. In Nederland komt de Sint op 5 december. De vigilie op de vooravond van Sint-Nicolaas, een liturgische viering, is hier in de volkstraditie ‘pakjesavond’ geworden.

Beide Kerstdagen geopend vanaf 11.30 uur Wij serveren op beide Kerstdagen een keuzekerstmenu en daarnaast onze kerst a la carte. Ook verzorgen wij wederom onze gekende Kerst- en eindejaarscatering: koude schotels, soepen, voor-, hoofd- en nagerechten kant en klaar voor oven/magnetron. Of ons vier gangen Kerstmenu voor bij u thuis à € 45,00 p.p. Carpaccio van ossenhaas Soep van bospaddestoelen Wildstoverij of vispannetje (met bijpassende garnituren) Kerstdessert Het menu en alle catering gerechten kant en klaar, mooi en goed verpakt en voorzien van opwarmingstijden Interesse, bestellen, reserveren of folder toegestuurd krijgen: Bel 0032

3 314 1364 of mail naar info@denengel.com

ooKing rest s sh ow c l aur a a t ant n e ori

Kong’s garden woK Dorpsstraat 248-250 | 4711 EP | St. Willebrord | Tel. 0165-388791 | Fax 0165-381393

ons restaurant is uitgebreid met een speciale afdeling voor- en nagerechten

1e en 2e kerstdag onbeperkt genieten

Wokken - Bakken - Drinken - Japanse sushi en met uitgeBreiD Warm lopenD Buffet Voorgerechten - Kerstsoep - Grote Chinese garnalen - Lamskoteletjes - Malse biefstuk - Tongfilet - Gebakken mosselen - Zalmfilet Kipfilet met verse mango - Babi Pangang - Babi pangang spek (incl. drank zoals bier, wijn, frisdranken, koffie en thee. Schepijs, vers fruit en Kerstgebak. Excl. sterke dranken zoals jenever, cognac, whiskey, likeur, e.d.)

reserveer tijdig voor de feestdagen! 1e zitting 13.00 - 15.30 28,95 p.p. Kinderen tot 12 jaar 16,95 2e zitting 16.00 - 18.30 31,95 p.p. Kinderen tot 12 jaar 18,95 3e zitting 19.00 - 22.00 31,95 p.p. Kinderen tot 12 jaar 18,95

Voor meer info: www.kongsgarden.nl

Kerstmis2010 2012 Kerstmis Restaurant ininRestaurant

DeSinjoor Sinjoor De beiDe KeRStDagengeopenD geopenD beiDe KeRStDagen Op kerstavond is ons restaurant ook geopend

Restaurant De Sinjoor

tafelreserveringen:

Kerstkeuzemenu

Bloemenmarkt 4 1e + 2e kerstdag 4701 JB Roosendaal geopend Voorgerechten Carpaccio van ossenhaas Telefoon (0165) 547425 vanaf 16.30 tot 19.30 uur Geserveerd met een mosterddressing en geraspte Old Amsterdam info@de-sinjoorroosendaal.nl of vanaf 20.00 tot 23.30 uur Cocktail van Stellendamse garnaaltjes Met een klassieke whiskysaus of Kerstpakketje van neptunes Gerookte zalm, paling en een crabsalade of ardennerham met meloen MetVoorgerechten een frisse sellerie/fruitsalade

Op kerstavond is ons restaurant ook geopend

Kerstkeuzemenu Carpaccio van ossenhaas Soepen geserveerd met een mosterddressing en geraspte Old Amsterdam Rijk gevulde vissoep of of Cocktail van Stellendamse garnaaltjes toscaanse tomatensoep met een klassiekeofwhiskysaus Heldere ossenstaartsoep met Madeira of bonbon van Zalm en Crab Hoofdgerechten geserveerd met rivierkreeftjes Matelot Veronique of Zalm-, schol-, en kabeljauwfilet met garnaaltjes, assiétein ardennaise geserveerd een heerlijke vissaus combinatie van Ardennerham en of mousse met Cumberlandsaus Stroganoff entournedos een fruitsalade Biefstuk van de haas met een klassieke saus of Soepen Varkenshaasmedaillons Champignon crèmesoep Met een bruine pepersaus o f of Hertenbiefstukjes een saus van Rode port toscaanse met tomatensoep Geserveerd met stoofpeertjes en preiselberen

of Heldere ossenstaartsoep met Madeira Kerstdessert

De meest favoriete toetjes, door de kerstman, voor U uit gezocht. ***** Hoofdgerechten

€ 42,50 p.p. € 17.50 p.p.

Zeebrugs Vispaletje Stel uw eigen vier-gangen menu samen voor zalm-, schol-, en kabeljauwfilet met garnaaltjes en mosselen, geserveerd in een heerlijke vissaus Kindermenu verkrijgbaar voor met muscatdruiven of tournedos poivre Op kerstavond is ons au restaurant ook geopend. biefstuk van de haas met een klassieke pepersaus Restaurant De Sinjoor o f tafelreserveringen: Varkenshaasmedaillons e Kerstdag geopend Bloemenmarkt 4 met een champignonroomsaus en1 bospaddestoeltjes Roosendaal vanaf 16.00 tot 19.30 uur of Hertenbiefstukjes van rode Telefoon (0165) 547425 met een saus vanaf 20.00port tot 23.30 uur geserveerd met stoofpeertjes en preiselbeeren e info@de-sinjoorroosendaal.nl 2 Kerstdag

vanaf 16.00 uur geopend Kerstdessert

www.de-sinjoorroosendaal.nl

De meest favoriete toetjes, door de kerstman voor U uitgezocht

6 39,75 p.p. Kinderkerstmenu verkrijgbaar voor 6 19,75 p.p.

Stel uw eigen vier-gangenmenu samen voor


Bijzondere verhalen opgetekend door Kees Slager en - voor het eerst - kleurenfoto’s

‘Watersnood’ is indringend verslag RUCPHEN - Het boek ‘Watersnood’ wordt in woord en beeld beschouwd als een bijzonder indringend verslag over De Ramp van 1953. Auteur Kees Slager, dé specialist op dit gebied en eerder auteur van de bestseller ‘De Ramp, een reconstructie’, beschrijft in dit 656 bladzijden dikke en ruim vier kilo wegende boek de geschiedenis van de eeuwenoude strijd tegen het water in het Deltagebied.

De Grensschutters zijn weer op schot SCHIJF - Terwijl er aan de toog het Wapen van Schijf met woorden wordt gestreden is er in de schietkelder een strijd gaande over twaalf verschietingen.

Na drie verschietingen is de tussenstand als volgt: E klasse: 1 Gert Jan van Trijp 428 punten, 2 Henk Hultermans 425 punten, 3 Jan van Overveld 418 punten. A Klasse: 1 Roy de Rijck 420 punten, 2 Johan Nouws 418 punten, 3 Johan Peeters 397 punten. B Klasse: 1 Kees van Nijnatten 403 punten, 2 Paul van Oers 398 punten, 3 Toon Naenen 391 punten. C Klasse: 1 M Gesell 392 punten, 2 D Preda 382 punten, 3 Erik van Nijnatten 379 punten. D Klasse: 1 mark Goosens 365 punten, 2 Eén van de unieke kleurenfoto’s in het boek ‘Watersnood’ van Kees Slager.

VAN ONZE REDACTIE In samenwerking met Weekblad de Bode biedt Kick Uitgevers het boek tot en met 1 februari 2013 aan met een tijdelijke korting van 30 euro. Het document wordt zonder verzendkosten thuisbezorgd. Deze actie houdt verband met het feit dat op 1 februari het 60 jaar geleden is dat ZuidwestNederland werd overvallen door het water. In het boek neemt Kees Slager de lezer mee terug naar lang vervlogen eeuwen, maar hij staat ook stil bij de huidige en toekomstige situaties op het gebied van water en veiligheid. In deze ‘stoeptegel’ over de meest emotionele gebeurtenis na de Tweede Wereldoorlog zijn de verhalen over De Ramp voorzien van vele honder-

den, vaak unieke en nooit eerder gepubliceerde foto’s.

‘Nooit eerder gepubliceerde foto’s’ Uiteraard is veruit het belangrijkste deel van dit boek gewijd aan de schokkende gebeurtenissen in 1953. Op groot formaat zijn de verwoestingen van weleer te zien. Maar er zijn ook foto’s opgenomen van de evacuaties, de hulpverlening en wederopbouw. Kleurenfoto’s Heel bijzonder is dat zes decennia na De Ramp ook kleurenfoto’s van de getroffen

gebieden beschikbaar zijn gekomen. Deze foto’s zijn onder andere gemaakt door de Amerikaanse helikopterpiloot Henry Schmaltz, die in 1953 bij de reddingsacties was betrokken. In woord en beeld worden alle in februari 1953 getroffen gebieden in Zeeland, ZuidHolland en West-Brabant belicht. Over alle plaatsen die indertijd werden getroffen, zijn door Kees Slager bijzondere verhalen opgetekend. De auteur heeft in zijn geschiedschrijving vooral geluisterd naar de verhalen van de ‘gewone mensen’ in het Rampgebied; naar de vissers en de andere werkers die - dikwijls anders dan de autoriteiten - wel meteen in actie kwamen in en kort na de rampnacht van 31 januari op 1 februari 1953.

Binnenkort is het 60 jaar geleden dat het Deltagebied van zuid-west Nederland werd getroffen door ‘De Ramp’. Een bijzonder moment, waar een bijzonder aanbod bij past. In samenwerking met DE BODE biedt KICK Uitgevers tot en met 1 februari 2013 het kolossale boek WATERSNOOD aan met een superkorting van € 30. En dan wordt dit ruim 4 kilo wegende document ook nog gratis bij u thuisbezorgd. Tot en met 1 februari wordt de prijs van € 69 naar € 39 verlaagd.

rting € 30 ko kosten erzend géén v Ik bestel ......... exemplaren van het boek WATERSNOOD. De verzendkosten zijn voor rekening van de uitgever. Hierbij machtig ik Kick uitgevers eenmalig het totaalbedrag (€ 39 per exemplaar) van mijn rekening af te schrijven. ........................................................................................................................................ ........................................................................................................................................ ............................... Woonplaats:............................................................................... ...............................

Op donderdag 22 november staat de onderlinge verschieting met de Kruisboogvereniging Achtmaal op het programma. Aanvang 19.00 uur. Als u meer wilt weten over deze luchtbukssport kom vanaf 20 december naar het Wapen van Schijf voor onze vrije Kerstverschieting. Later meer hierover.

FOTO UIT WATERSNOOD

TIJDELIJKE SUPERKORTING OP BOEK WATERSNOOD 1953!

Rekeningnr: Naam: Adres: Postcode: Tel.nr:

Tim van Nijnatten 360 punten, 3 Erik de Bruin 356 punten. Ook werd er geschoten tijdens het 350 jaar bestaan van de Gilde St. Christoffel te Wuustwezel. Vijf Schutters van onze vereniging verdiende er een speciaal ontworpen ereteken van de Gilde St. Christoffel, Henk Hultermans, Jos Vermeeren, Toon Naenen ,Jos van de Sande en Kees van Nijnatten. Iedere schutter werd er een fles wijn aangeboden ter ere het 350 jarig bestaan.

E-Mail:........................................................................................

Stuur deze bon in een ongefrankeerde envelop naar: Uitgeverij de Bode, Antwoordnummer 11006, 4880 VC Zundert PAGINA 16

Zeven geplaatste onderdelen voor het NK

Estrella’s succesvol op Brabantse Kampioenschappen

A-groep tweede van Brabant.

SPRUNDEL - Afgelopen weekend waren de Brabantse Kampioenschappen in Waalwijk. Van de Estrella’s mochten negen onderdelen zichzelf presenteren. Op zaterdag was het C-team aan de beurt. De show liep best goed. Helaas vielen hier en daar een drop maar de presentatie was helemaal top. Trainster Kristel kreeg kippenvel van hun show omdat hij vele malen beter ging dan de laatste training. Met 67,6 punten werden ze 5de van Brabant. Hierna waren Lotte en Maud aan de beurt. Nadat ze vorig jaar een NK ticket hadden gekregen hoopten ze dit jaar (stiekem) dat ze weer mochten. Maar met vier tegenstanders is dat niet makkelijk. Met 66,4 punten (hun hoogste ooit) kregen ze dit gehoopte ticket ook dit jaar mee naar huis. Het D-team was daarna aan de beurt. De meiden hadden hard getraind om de acht tegenstanders aan te kunnen. Met maar één drop en een grote gelijkheid van de show was trainster Kristel dan ook erg trots. Maar dat was niet het enige. Ze werden vierde 66,3 punten en kregen ook een NK ticket! Het B-team wat uit dezelfde meiden bestaat als het D-team was ook van de partij. Hun show met attributen in het thema liefde had de afgelopen weken wat aanpassingen gehad en ze hadden dan ook heel hard getraind. Ze werden 3de met 61,5 punten en kregen tevens hun tweede NK ticket. Op zondagochtend waren de twee junior solisten aan de beurt. Celina was zenuwachtig. Ze had al een top jaar doordat ze promotie naar een hogere klasse had gehaald. Nu hoopte ze dat ze in de top 10 kon komen. Alleen hadden zij en Akyra wel 21

tegenstanders. Val dan maar eens op. Celina haar show liep goed. Moeilijke tricks lukte en ze was dan ook erg tevreden. Akyra heeft super gepresteerd. Ze had drie drops en de spins liepen beter dan ze eerder dit jaar. Ze was eindelijk weer volledig in haar element. Bij de prijsuitreiking was het spannend of de meiden in de top 10 zouden komen. Akyra werd 9de met 66,6 punten en Celina zelfs 4de van Brabant met 68,1 punten en kreeg een NK ticket. Ook het kwartet had zichzelf geplaatst. De show liep heel goed. Het beste van het afgelopen jaar. Met drie drops en een goede gelijkheid was trainster Kristel in haar nopjes. Ze werden daarmee 1ste van Brabant met 64,1 punten en kregen hiervoor een NK ticket. Lisanne en Susanne gingen daarna de wedstrijdvloer op. De routine is pittig en de meiden hadden een moeilijke dag. Dit zou hun laatste optreden worden als duo. Lisanne moet stoppen met majorette en als hecht duo is dit dan wel slikken. De show liep daardoor niet heel goed. De meiden hadden veel drops maar presenteerden prima. Ze kregen 68,1 punten en werden 2de van Brabant met een NK ticket! Dus dat wordt nog even doortrainen. Als laatste was de grote groep aan de beurt. De meiden hadden hard getraind maar de laatste trainingen hadden trainster Kristel wel wat gemopperd over de presentatie en uitvoering. De show liep best goed. Met nieuwe overgooi elementen was de routine een heel stuk moeilijker geworden. Maar ze kregen 65,05 punten van de jury waarmee ze tweede werden en een NK ticket kregen. Hierdoor zijn van de negen onderdelen 7 onderdelen geplaatst voor de NK op 15 december.


EINDELIJK. Via onze website kunt u met de postcodecheck de verschillende glasvezelserviceproviders rustig bekijken, vergelijken en daarna uw keus maken. Ga naar www.eindelijkglasvezel.nl/rucphen.

Doe mee met glasvezel.

Sluit nu een abonnement af.


College(t)weetjes

Week 47 21 november 2012

• Op vrijdag 23 november a.s. zal wethouder De Bruijn de gerestaureerde Heimolen heropenen. • Op maandag 26 november a.s. zal burgemeester Van der Meer Mohr een interview geven op Radio Rucphen FM om 21.00 uur in het programma van Leon de Jaeger. Zij zal o.a. iets vertellen over de verhuizing van de gemeente en buurtpreventie.

Gemeentelijk nieuws • Oefeningen Koninklijke Landmacht 22 t/m 23 november 2012. • Het plan voor de herinrichting van de Jan Vermeerstraat te Rucphen ligt ter inzage vanaf woensdag 21 november 2012 gedurende vier weken. Het betreft de herinrichting van de openbare verlichting, van het openbaar groen en van het aanpassen van het straatwerk. Ook ligt in deze periode het lichtmastenplan voor de Rembrandtstraat, de Jan Vermeerstraat en de Paulus Potterstraat ter inzage. • De vastgestelde besluitenlijst van het college (d.d. 7 november 2012) ligt ter inzage in het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. De besluitenlijst is ook te raadplegen via www.rucphen.nl (klik bij 'Gemeente' op College van B & W). Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl

Portefeuilleverdeling College van burgemeester en wethouders afvalvragen bel 08003336699

Burgemeester mr. M. van der Meer Mohr: Coördinatie van collegebeleid; Openbare orde en veiligheid: brandweerzaken, politieaangelegenheden, rampenbestrijding en crisisbeheersing, integrale veiligheid; Dienstverlening; Algemene bestuurlijke en juridische aangelegenheden; Communicatiebeleid; Voorlichting en representatie; Integraal handhavingsbeleid. Wethouder M.J.A.J. Lazeroms (VVD): Dorpsontwikkeling (IDOP, Schijf en Zegge) (coördinerend); Centrumontwikkeling/ centrumplannen Rucphen, St. Willebrord en Sprundel (coördinerend); Ontwikkeling Binnentuin (coördinerend); Bouwen en wonen; Economische zaken; Toerisme en Recreatie, promotiebeleid; Verkeer en vervoer; Sport. Wethouder mr. M.J. de Bruijn (RVP): Ruimtelijke ordening; Fysieke woon- en leefomgeving: groen en wegen, afvalinzameling en –verwerking, water- en rioolbeleid; Duurzaamheid en milieu; Cultuur; Onderwijs en educatie; Beheer gemeentelijke gebouwen. Wethouder drs. J.L.J. van Hal (CDA): Financiën; Grondbedrijf; Personeel en organisatie; Facilitaire zaken en ICT; Sociale zaken; Zorg en welzijn; Volksgezondheid. Vervangingsregeling: Bij afwezigheid van de burgemeester geschiedt vervanging door wethouder Van Hal (1e loco). Achtereenvolgens zullen als vervanger optreden: wethouder De Bruijn (2e loco) en wethouder Lazeroms (3e loco).

COLOFON De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Raadhuisstraat 27, Rucphen www.rucphen.nl Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl Openingstijden ma - vr 08.30 tot 12.00 uur di 18.30 tot 19.30 uur (voor aanvragen van reisdocumenten, rijbewijzen en kleine lokethandelingen) wo 13.00 tot 16.00 uur Storingen: 0165–349649 Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van het college van B&W via Twitter: @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @r_lazeroms wethouder @mj_debruijn wethouder @j_vanhal wethouder

Diftar: Afval wat rest is afval

Aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Bouw Nieuwe bergschuur

Aanvraag Ettenseweg 60, Sprundel

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Kap

Verzonden

3 elzen en herplanten van boom

08 november 2012

Mussendonk, St. Willebrord

Inzage en reacties Verzonden

St. Nicolaas comite St. Willebrord

week 47 2012

Gedoogbeschikking

Persoonsgebonden gedoogbeschikking Voor de bewoning van het pand Aan deze beschikking is een aantal voorwaarden verbonden.

Polderstraat 20A, Sprundel

gedoogstatus is persoonsgebonden en niet overdraagbaar

Pastoor Palsstraat 4, St. Willebrord

GOWA Sportswear B.V.

Wet milieubeheer

Activiteitenbesluit Melding Activiteitenbesluit

Wat vindt u van de verhuizing van de gemeente? De gemeente Rucphen wil graag weten of de inwoners vinden of zij goed geïnformeerd zijn over de bouw en verhuizing naar het nieuwe Dienstverleningscentrum. Graag vragen wij uw mening over verschillende zaken zoals het communicatieproces en de nieuwe locatie van het dienstverleningscentrum. Kortom: wat vindt u van de verhuizing van het gemeentehuis? http://www.rucphen.nl/Def/Nieuws/2012/ Wat-vindt-u-van-de-verhuizing-van-degemeente.html

Commissievergaderingen Op 27, 28 en 29 november 2012 vergaderen de raadscommissies Maatschappelijke Aangelegenheden (MA), Algemeen Bestuur en Middelen (ABM), Economie, Ruimtelijke Ordening en Milieu (EROM) en in de raadzaal van het gemeentehuis. Hieronder vindt u de belangrijkste agendapunten van elke commissie. De agenda

Spreekrecht Tijdens de vergaderingen van de raadscommissies en de gemeenteraad heeft u spreekrecht. Dit houdt in dat u aan het begin van de vergadering uw mening kunt geven over onderwerpen die op de agenda staan. Meer informatie kunt u terugvinden op www. rucphen.nl/spreekrecht of kunt u opvragen bij de raadsgriffier Roland van Pareren, tel. 0165-349558.

08 november 2012

Evenementenvergunning

Intocht St. Nicolaas 25-11-2012

minder afval = minder kosten

met volledige stukken kunt u inzien op het gemeentehuis en per commissie downloaden via www.rucphen.nl/raadsinformatie. MA 27 november 2012 om 19.30 uur • Raadsvoorstel Werkplan Jeugd 2013. • Raadsvoorstel Aanpassing verordening Wet werk en bijstand (Wwb). • Raadsvoorstel Wijziging Gemeenschappelijke Regeling Raad van Toezicht en statuten Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant. • Reactie naar aanleiding van afsprakenlijst bestuurlijk overleg met de SKWbesturen. ABM 28 november 2012 om 19.30 uur • Raadsvoorstel Rekenkamer WestBrabant. • Raadsvoorstel Vaststellen Verordening afvalstoffenheffing Rucphen 2013. • Raadsvoorstel Vaststellen belastingverordeningen 2013. • Raadsvoorstel Vaststellen Besluit gemeentelijk kwijtscheldingsbeleid 2013. EROM 29 november 2012 om 19.30 uur • Raadsvoorstel Vaststellen bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom St. Willebrord, De Gagelrijzen 4’. • Ontwerp-liquidatieplan Regionale Milieudienst West-Brabant.

Omgevingsvergunningen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Regulier verleend: bezwaar Tegen een verleende vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De vergunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk. Gedoogbeschikking Tegen de verleende gedoogbeschikking kunnen belanghebbenden gedurende 6 weken na de publicatie van de beschikking bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. De datum van toezending staat op de beschikking vermeld. Het bezwaarschrift wordt ter advisering in handen gesteld van de onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De beschikking is van kracht daags na de datum van verzending. Als er gedurende de bezwaartermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de beschikking niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Zes weken na publicatie van de beschikking is deze onherroepelijk, als er geen bezwaren tegen zijn ingediend.


! t s e e f t r e i v.d. Poel v

40 JAAR VAN DER POEL

BIJ ELKE AANKOOP KANS OP GRATIS 40 INCH LED TV

Bij aankoop van een LIEBHERR KOELER of VRIEZER

GRATIS KOEL-

De zaak bekend om z’n service!

of VRIESPAKKET t.w.v.

€ 40,-

V.D. BEELD

I

POEL ELEKTRO GELUID

I

H U I S H O U D E L I J K E A P PA R AT E N

M o l e n s t r a a t 8 6 - 8 8 , Z u n d e r t , Te l . 0 7 6 5 9 7 3 6 0 0 , w w w. p o e l e l e k t r o. n l

k De zaa om bekend e! ic z’n ser v


Franciscus Ziekenhuis Roosendaal

• Polikliniek Etten-Leur • Oudenbosch Medisch Centrum

Belangrijke schakel bij verwerking opname op de Intensive Care

De nazorgverpleegkundige

Opgenomen worden op de afdeling Intensive Care is voor patiënten een ingrijpende gebeurtenis. De Intensive Care (IC) is immers de afdeling waar je terecht komt als er sprake is van een zeer ernstige of levensbedreigende aandoening. Veel patiënten hebben dan ook moeite om de opname op de IC te verwerken. De heer Bartelen uit Nispen kan dit beamen. Hij is begin dit jaar enkele malen opgenomen geweest op de IC van het Franciscus Ziekenhuis. “Een opname op de IC is niet niks. Het is een bedreigende situatie en dat doet iets met je ‘tussen je oren’, vertelt de heer Bartelen. “Voor het verwerken van de opname heb ik heel veel gehad aan de nazorgverpleegkundige. Zij neemt de tijd om met je te praten en heeft oog voor wat een opname op de IC met je doet. Ik heb deze persoonlijke zorg en aandacht als heel positief ervaren. Alle verpleegkundigen hebben goed voor mij gezorgd, maar door de begeleiding van de nazorgverpleegkundige heb ik de opname een plekje kunnen geven. Ik heb mijn leven weer op kunnen pakken en geniet van elke dag!” Op de IC van het Franciscus Ziekenhuis zijn drie nazorgverpleegkundigen werkzaam. Zij maken deel uit van het project nazorg wat op de IC is ingevoerd om patiënten na opname extra begeleiding te bieden.

Van links naar rechts nazorgverpleegkundigen Linsey Ackermans-Schoonen, Jessica Huybreghts en Hedda Broeren-van der Burght Werkwijze “Enkele patiëntengroepen worden altijd benaderd voor nazorg”, vertelt één van de nazorgverpleegkundigen, Linsey Schoonen. “Dit zijn de patiënten die drie dagen of langer op de IC afdeling zijn beademd en/of gedialyseerd. Ook kraamvrouwen die op de IC zijn opgenomen krijgen altijd nazorg aangeboden. Daarnaast kunnen alle andere IC patiënten die behoefte hebben aan nazorg een beroep op ons doen.”

Winnaar kwaliteitsprijs Jaarlijks wordt in het Franciscus Ziekenhuis de kwaliteitsprijs uitgereikt. Dit jaar heeft het project nazorg deze eervolle prijs in de wacht gesleept. De nazorgverpleegkundigen ontvingen de prijs, een toepasselijk kunstwerk, op maandag 12 november jl. uit handen van mevrouw J. van Vliet, lid Raad van Bestuur van het ziekenhuis en tevens voorzitter van de vakjury. Voor de kwaliteitsprijs komen projecten binnen het ziekenhuis in aanmerking die leiden tot aantoonbare verbetering van de veiligheid en kwaliteit van de zorg en dienstverlening.

Rondleiding “Wanneer de patiënt geen intensive care meer nodig heeft, wordt hij of zij overgeplaatst naar een andere afdeling”, vervolgt Linsey. “De nazorgverpleegkundige bezoekt de patiënt hier voor een kennismakingsgesprek. Naar aanleiding van dit gesprek zullen er, indien gewenst, meerdere gesprekken plaatsvinden. Patiënten maken veel van de opname niet bewust mee. Dit kan een gevolg zijn van de ernst van de aandoening en de benodigde medicatie. Daarom bieden we de patiënt de mogelijkheid om naar de afdeling te komen voor een rondleiding. Tijdens de rondleiding geven we een zo goed mogelijk beeld van de opname en beantwoorden we de vragen die de patiënt heeft. Dat is vaak heel verhelderend. Soms is het nodig om andere disciplines in te schakelen, zoals de geestelijk verzorger, psychiatrisch verpleegkundige of maatschappelijk werker. Het is de taak van de nazorgverpleegkundige om ervoor te zorgen dat dit in gang wordt gezet.”

Kort nieuws • Kort nieuws • Kort nieuws • De belangstelling voor kinderopvang in het ziekenhuis tijdens bezoekuren is de laatste tijd • •

sterk teruggelopen. Daarom is besloten om met ingang van 10 december 2012 deze service van de Unie Van Vrijwilligers op te heffen. Op 4 december vindt in het ziekenhuis een inloopochtend plaats van de ProstaatKankerStichting en op 12 december is er een informatieavond voor aanstaande ouders. Meer informatie hierover kunt u krijgen bij het Patiënten Service Bureau, tel. (0165) 58 85 76. Onze patiëntenfolders zijn digitaal beschikbaar via de homepagina van onze website www.franciscusziekenhuis.nl. Klik op Direct naar: Kies een folder. Meer informatie? Kijk op www.franciscusziekenhuis.nl Volg ons ook op twitter http://twitter.com/franciscusZH

Colofon Redactie: afdeling Communicatie Franciscus Ziekenhuis, Postbus 999, 4700 AZ Roosendaal T. (0165) 58 89 84, E. communicatie@fzr.nl, www.franciscusziekenhuis.nl Fotografie: Franciscus Ziekenhuis

ziekenhuis in beeld

Uitgave 05 | november 2012

Franciscus

Franciscus Ziekenhuis krijgt kwaliteitskeurmerk voor stomazorg Het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal heeft een ‘vinkje’ ontvangen van de Nederlandse Stomavereniging. Met dit kwaliteitskeurmerk geeft de Nederlandse Stomavereniging aan dat de zorg rondom de stomapatiënten in het Franciscus Ziekenhuis goed georganiseerd is en voldoet aan de eisen die de vereniging voor goede stomazorg heeft opgesteld. Het ziekenhuis is zeer verheugd over deze erkenning. Basisset van 10 minimale normen voor stomazorg De Nederlandse Stomavereniging heeft een eerste basisset van 10 minimale normen voor stomazorg opgesteld. Op de website www.stomazorgwijzer.nl zijn de ziekenhuizen die voldoen aan al deze minimale normen gemarkeerd met een vinkje. Daarmee wordt aangegeven dat de zorg die deze ziekenhuizen bieden, goed georganiseerd is op de aspecten die de Nederlandse Stomavereniging belangrijk vindt. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de stomazorg voor mensen die een colo- of ileostoma hebben of krijgen en de stomazorg die geboden wordt aan mensen die een urinestoma hebben of krijgen. Goede stomazorg Het Franciscus Ziekenhuis voldoet meer dan voldoende aan de gestelde eisen van de patiëntenvereniging. De chirurgen en urologen beschikken over ruime ervaring op het gebied van darm- en blaaschirurgie en werken nauw samen met de twee stomaverpleegkundigen. Deze gespecialiseerd verpleegkundigen zijn zeer deskundig in het begeleiden en het geven van de juiste zorg aan mensen met een stoma. De stomaverpleegkundigen participeren ook in het oncologisch multidisciplinair overleg over psychosociale zorg. Maandelijks houdt de Nederlandse Stomavereniging in het Franciscus Ziekenhuis een lotgenotencontact.

Handhygiëne...heel gewoon! Een goede handhygiëne door zorgmedewerkers wordt beschouwd als de meest effectieve manier om ziekenhuisinfecties te voorkomen. Tijdens de landelijke Week van de Patiëntveiligheid, die plaatsvond van 12 tot en met 16 november jl., heeft het Franciscus Ziekenhuis dit belangrijke onderwerp daarom op ludieke wijze bij de medewerkers onder de aandacht gebracht. Want handhygiëne, dat is toch heel gewoon! Gedurende drie dagen stond tegenover de ingang van het personeelsrestaurant een stand waar medewerkers informatie kregen over handhygiëne. Daarnaast werden de medewerkers met behulp van het Rad van Veiligheid uitgedaagd om hun handhygiëne techniek te tonen. Na het reinigen van de handen met alcohol moesten de handen onder een speciale lamp gehouden worden om te zien of ze echt schoon waren. De medewerkers met de schoonste handen maakten kans op een leuke prijs. Andere activiteiten Naast de activiteiten tijdens de Week van de Patiëntveiligheid staan er in deze periode nog een aantal andere activiteiten op het programma. Nelleke ten Feld, één van de deskundigen infectiepreventie in het ziekenhuis vertelt: “In de maand november stappen we over op andere handhygiënemiddelen. De handzeep, handalcohol en handcrème worden hierbij vervangen. Deskundigen infectiepreventie Ook zal aan nagenoeg ieder Nelleke ten Feld (l) en Stefan Machielse bij de stand patiëntenbed handalcohol worden bevestigd. Zo is handalcohol in de patiëntenzorg voor iedereen nog sneller bereikbaar. Bij de ingangen van het ziekenhuis en de poliklinieken in Etten-Leur en Oudenbosch worden eveneens dispensers met handalcohol geplaatst. Bezoekers kunnen bij binnenkomst hun handen desinfecteren en zo meehelpen aan het voorkomen van infecties.” De patiënt in schone handen Collega Stefan Machielse vult aan: “Het thema ‘Handhygiëne…heel gewoon’ wordt de komende tijd op diverse manieren ingezet om met name de medewerkers in zorgfuncties te ondersteunen en te faciliteren. Zo is er digitaal lesmateriaal beschikbaar op het Franciscus Leerplein en worden er posters op afdelingen verspreid met de vijf belangrijke momenten voor het toepassen van handhygiëne. Want onze patiënten moeten er van op aan kunnen dat ze in ‘schone handen’ zijn!”


met ons mee! eest Fmet Feest ons mee! 12 op ZATERDAG 1 DECEMBER 20 Ma opening van nagelsalon Beauty is de Beauty Mania.

Op zaterdag 1 december 2012 is de opening van nagelsalon nia

T E L T ELOU

TEG

D A A R R O O V E W r i a t NIEU i n a s k o o Nu

Tussen 11.00u.–17.00u. U welkom op de Rucphenseweg 31, Tussen 11.00u - 17.00u bent U welkombent op de Rucphenseweg 31, 4882 KB Zundert. 4882 KB Zundert.

Naast een hapje en een drankje kan men op deze dag een gratis proefnagel of een Naast een hapje en een drankje kan men op deze dag een gratis mooie make-up laten aanbrengen. Maak je een afspraak op deze feestelijke dag, proefnagel of eenbehandeling mooie make-up laten aanbrengen . En maak je een dan krijg je 35% KORTING op je eerste naar keuze!

NU dagelijks geopend ma. t/m van vr. 9.00 tot 18.00 uur afspraak op deze feestelijke dag dan krijg je 35% korting op je eerste zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur behandeling naar keuze!

www.beauty-mania.nl • tel. 06-21711303 www.beauty-mania.nl / tel. 06-21711303

Magazijnen van: Bakx Badkamers Industrieweg 3 - 5 ZUNDERT

BodemPRIJZEN nu exTRA koRTing

Welkom de wereld op alleinhaarden van sfeer en warmte en kachels AAnbieding: bij alle pelletkachels

Morgen 15 april Koopzondag 500 kilo pelletkorrels gRATiS 11.00-17.00 uur

koopzondAg g ShowRoom Grootste shoWroom BE beRR gRooTSTe VEM em SeOpT 5N 230 uuR 11.00-17.00

zuid nedeRlAnd Zuid NederlaNd

Houtkachels l Pelletkachels l Liftdeur houtkachels l Design gashaarden l Open haarden l Afvoervrije gashaarden Bio haarden l Electrische kachels l Natuursteen schouwen l Snelle levering l Vakkundig geplaatst

info@schouwenpaleis.nl l www.schouwenpaleis.nl

Voor al uw installaties zoals o.a. * centrale verwarming * gawalo installaties

NOG 5 WEKEN OM EEN PARTNER TE VINDEN Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

* vloerverwarmingssystemen

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL

Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 /RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ Te koop: gEZEEfDE ZwARTE gROND 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 Jan van Bergen V.O.f. www.able-installatie.nl Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

* mechanische ventilatie systemen * onderhoudscontracten en service * sanitair * ketel vervanging

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

KEUKENS, BADKAMERS, TEGELS +XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW & SAUNA’S VOOR DE BESTE PRIJS!  bij JAN VAN SUNDERT 

3-voudig beglazin e voor de g prijs van 2! Deze actie loop 31 decembe t tot r 2012

4500m2 showroom met 300 keuken en badkameropstellingen kijk voor onze folderaanbiedingen op www.janvansundert.nl

a.s.

le or al al vo er ook a i c e En sp n, ik ben t�... ere ulle Pie g! kind “G onda tot z

ZONDAG GEOPEND

van 11.00 tot 17.00 uur

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur www.janvansundert.nl

BESPAAR HONDERDEN EURO’S MET KUNSTSTOF KOZIJNEN VAN WERU WERU.NL Vestiging Etten-Leur: Vestiging Yerseke: Vosdonk 4 Kreeft 6a 4879 NC Etten-Leur 4401 NZ Yerseke Tel: 076-5032800 Tel: 0113-574173 www.kumasol.nl


Heemkundig hoekje Zegge

Kunstgebit stuk?

Jaarboekuitreiking

Een foto van de oude Dorpstraat zoals die er voor de 2e wereldoorlog uitzag. Een van de vele foto’s die te zien zal zijn in het jaarboek.

ZEGGE - Het 25e jaarboek van Heemkundekring ‘Den Lande van Zegge’ zal op zondag 25 november gepresenteerd worden. Leden en belangstellenden zijn daarvoor van harte uitgenodigd in de grote zaal van de pastorie van Zegge, O.L.Vrouwestraat 105. De zaal is open om 13.45 uur, de uitreiking begint om 14.00 uur. Na het officiële gedeelte kan het jaarboek door onze leden tot 16.00 uur gratis worden afgehaald. Voor niet-leden is het jaarboek te koop.

Tijdens dit alles zal er een kleine tentoonstelling zijn van een gedeelte van de foto’s die in het jaarboek staan. Ook de knipselmappen, die elk jaar grote belangstelling hebben, zullen te zien zijn. Naast de welbekende kronieken 1911 en 2011 staat dit jaar in het jaarboek een mooie beschrijving van de monumentale panden van Zegge. De kerk, pastorie en kapel zijn door Mark Buijs, werkzaam bij Gemeente Breda als secretaris Welstand & Monumenten, op een zodanige manier beschreven én gefotografeerd, dat menigeen er met heel an-

dere ogen naar zal gaan kijken. Ad Schrauwen, medewerker Regionaal Archief West Brabant in Oudenbosch, neemt u mee terug naar lang vervlogen tijden en vertel o.a. hoe de gemeente in 1810 is ontstaan. Natuurlijk is niet vergeten om in ons jaarboek Christ Lazeroms te gedenken. Christ is op 19 april dit jaar overleden en voorzitter Corrie Hellemons-Verstaten beschrijft wat Christ voor onze vereniging heeft betekend. Het is dit jaar een boek geworden met veel foto’s dat niet alleen leuk is om te lezen, maar hopelijk ook veel kijkplezier zal geven. Als u ook iets bijzonders, leuks of interessants te melden hebt over dingen met betrekking tot Zegge, dan kunt u daarvoor contact op nemen met een van de redactieleden: Corrie Hellemons-Verstraten, Spoorstraat 146a, 4702 VN Roosendaal, 0165-545527, corrie.hellemons@gmail. com; Ad Koevoets, Prinses Beatrixplein 11, 4702 CZ Roosendaal, 0165-534269, ad-koevoets@hetnet.nl; Jeanne de BeerBaeke, Kapelstraat 17, 4735 AW Zegge, 0165-552986, jeannebaeke@live.nl.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Strooizout voor het goede doel RUCPHEN - Wie goed voorbereid wil zijn op de komende vorstperiode, kan nu bijzonder strooizout ophalen of bestellen. Het zout heeft geen aparte kleur of geur, maar is bijzonder omdat de opbrengst ten goede komt van verschillende goede doelen. De verkoop is een initiatief van Rotaryclub Rucphen-Zundert-Halderberge. “Jaarlijks ondersteunt onze serviceclub regionale en internationale goede doelen”, vertelt voorzitter Michel Mansveld. “De fondsen hiervoor generen we door acties op te zetten. De verkoop van het strooizout is er daar één van. Mensen die bij ons hun strooizout kopen, houden niet alleen hun eigen stoep- en straatwerk veilig, ze steunen ook het goede doel. De volledige opbrengst komen ten goede van een dansvoorstelling voor senioren uit instellingen in Nieuwe Nobelaer en een kinderziekenhuis in Malawi.” De Rotaryclub maakt het kopers van strooizout makkelijk. “Het strooizout kan tijdens werktijden worden afgehaald bij Bresam Heftrucks, Mon Plaisir 35 in Etten-Leur. Maar in de gemeenten Rucphen, Zundert en Halderberge bezorgen we het ook thuis op zaterdag 24 november, zaterdag 1 december en zaterdag 8 december.” De club verkoopt het zout in handzame emmertjes van 7,5 kg en zakken van 25 kg. Bestellen kan door het sturen van een mail naar Rotaryclub-RZH@caiway.net met vermelding van adres en telefoonnummer.

Activiteitenkalenders dorpshuizen Gemeente Rucphen JEUGDHUIS DE LOUWEN Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064 Maandag 26 november: 15.30-18.15u SKW Rondinella; 19.00-20.00u SKW Engelse les- gevorderden; 19.00-20.00u SKW Pilates 1; 20.0021.00u SKW Pilates 2 Woensdag 28 november: 13.30-15.00u SKW Knutselclub; 19.00-20.00u SKW Franse les-gevorderden. Donderdag 29 november: 09.30-10.30u SKW Gym 55+; 14.45-16.00u SKW Volksdans 55+; 17.30-19.00u Bureau BOT, vaardigheidstraining. Vrijdag 30 november: 19.15-20.45u Jeugdtoneelvereniging de Peeperklips; 19.00-20.30u Scouting (Esta’s en Welpen). Zaterdag 1 december: 10.00-11.30u Scouting (Bevers); 10.00-12.00u Scouting (Gidsen); 16.00-17.30u Scouting (Verkenners). Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www.skw-rucphen.nl. U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064.

GEMEENSCHAPSHUIS D’N HOGE DRIES Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Maandag 26 november: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.0014.00u KVO Volksdans; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 18.30-20.30u KNA minirette/majorette; 18.30u Bijeenkomst werkgroep IDOP; 19.0023.30u Biljartclub de Vrolijke Fotsers; 19.30u KVO Kaarten/Rikken; 20.3021.30u Dames gymgroep 3 Dinsdag 27 november: 08.30-09.30u Bloedprikken; 09.00-10.00u KVO – Pilates; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 18.15-20.15u Streetdance; 18.45-19.45u SKW –Pilates groep 1; 19.55-20.55u SKW- Pilates groep 2; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub; 19.30-22.30u Biljarten; 20.15-21.15u Volleybal Schijf, dames/heren Woensdag 28 november: 09.15-10.15u SKW Gym ouderen; 09.0010.15u SKW Cursus Engels; 12.30-14.30u Streetdance; 13.00-17.00u Biljarten, open inloop; 13.30-16.00u Handwerkgroep, open inloop; 18.3019.30u Dames gymgroep 1; 19.30-20.30u Dames gymgroep 2; 19.3021.30u Repetitie Schijfse Noten; 19.45-21.45u Repetitie Schijfs Toneel; 20.30-21.30u Dames gymgroep 4 Donderdag 29 november: 08.45-11.30u Bibliotheek, uitleen jeugd; 09.30-10.30u Ouderenkoor; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.0017.00u Biljarten, open inloop; 13.30-15.00u Bibliotheek, uitleen volwassenen; 18.00-20.00u Fysiotherapeutische oefentherapie; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub Vrijdag 30 november: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.3015.30u KBO Koersbal. Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649. GEMEENSCHAPSHUIS DE VAART Maandag 26 november: 13.00-17.00u skw competitie biljarten / kaarten open inloop; 13.30-14.30u kvo mensendieck; 14.30-17.30u dwarsfluitles NEO; 15.30-16.30u kleutergym HV Orion; 15.30-18.00u klarinetles NEO; 15.30-17.00u koperles NEO; 17.45-19.45u majorette The Fantasy Kids; 19.00-20.30u spreekuur bouw en houtbond FNV; 21.00-22.00u sporten heren. Dinsdag 27 november: 13.00-16.00u skw handwerken ouderen; 15.3018.15u klarinetles NEO; 16.30-20.30u majorette The Fantasy Kids; 19.0021.30u Road Runners Rucphen; 19.30-21.30u vergadering welzijnsgroep; 20.30-22.00u volleybal

Woensdag 28 november: 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop; 13.30-16.00u koersballen; 18.30-20.00u blokfluitles NEO; 18.0021.30u majorette The Butterflies; 19.00-21.30u leesrepetitie vlijt met volharding Donderdag 29 november: 09.00-17.00u Reggefiber; 13.30-15.30u Weigt Watchers; 15.30-17.30u drumbandles NEO; 17.30-20.00u repetitie drumband NEO; 18.45-20.00u repetitie NEO B-orkest; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.00-22.30u repetitie NEO A-orkest Vrijdag 30 november: 09.00-17.00u Reggefiber; 17.00-20.30u majorette The Butterflies Zaterdag 1 december: 13.30-17.00u sinterklaasviering KBO Zondag 2 december: 08.30-12.00u vogelbeurs De Vogelvrienden Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of bovenstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165-341908 of per E-mail devaart@home.nl. U kunt ook de website bezoeken van Gemeenschapshuis De Vaart: www.devaartrucphen.nl GEMEENSCHAPSHUIS DE NIEUWENBERGH Bezoekadres: Hoefstraat 4, 4735 TA Zegge, tel 0165-541309 Maandag 26 november: Overdag gesloten activiteiten op afspraak; 19.00-21.00u Dansschool Old Forest Promotion Dinsdag 27 november: 08.30-09.30u Yoga; 10.00-11.00u KBO Linedansen; 13.30-15.30u SKW Linedansen; 13.30-16.00u Handwerkclub Vlijtige Vingers; 19.00-21.00u SOAC computercursus; 20.00-21.30u Volleybal; 20.00-22.00u Nie Jakke Woensdag 28 november: 11.00-12.00u KBO Gym ouderen; 13.3015.30u KBO Schildercursus Aquarel; 13.30-15.30u Linedansen; 18.3021.30u Zwarte Pieten op bezoek bij de Majorettes; 18.30-20.00u Linedansen; 19.00-22.00u Open inloop; 19.00-21.00u SOAC computercursus; 20.00-21.30u Linedansen Donderdag 29 november: 09.00-10.00u KBO Thai Chi; 13.30-15.30u KBO Koersbal; 13.30-16.00u Themamiddag Medicijngebruik KBO; 19.0020.30u Linedansen; 19.00-21.00u SOAC computercursus; 19.00-22.30u Biljart competitie; 19.00-21.00u KBO Bridge; 19.00-22.00u Schermvereniging Beau Geste Vrijdag 30 november: 13.00-17.00u open inloop; 13.00-17.00u Sinterklaas Bingo KBO; 18.00-22.00u Tamboerkorps St. Cecilia Zaterdag 1 december: 18.30-21.00u Jeugd Disco SKW Zondag 2 december: Sinterklaas Musical av.14.00u, zaal open 13.30u. Entree = gratis. Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of voor reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Zegge, tel. 0165541309 / 06-43026366, denieuwenbergh@home.nl DORPSHUIS DE TRAPKES Zaterdag 24 november: 14.00-18.00u Tentoonstelling Heemkunde kring Zondag 25 november: 11.00-17.00u Tentoonstelling Heemkunde kring Maandag 26 november: 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-14.30u KBO Koor; 14.00-16.00u KBO Koersbal; 18.00-20.00u Archida (sportzaal); 19.30u Biljartcompetite wijken; 19.30u Kentron voorlichtingsavond; 19.30-22.00u Speulend Sprundel; 19.00-21.00u Mandala (cursuswerkgroep); 20.00-21.30u Badmintonclub WB (sportzaal); 20.00-22.00u Muziekverening DHV-VHV Repetitie Dinsdag 27 november: 09.15-10.15u Groepsgym; 09.30-11.00u Accordeonles; 10.00-12.00u Biljarten HertogJan bandstoten; 13.00-16.00u Kerkakkers; 13.00-16.30u Ouderensoos; 16.00-17.00u NSA knutselen; 16.0019.00u Estrella’s (sportzaal); 19.00-22.00u Mill dancers; 19.00-20.00u TRC Sportief (sportzaal); 19.00-20.00u Frans (cursuswerkgroep); 19.00-21.15u PAGINA 22

Yoga (cursuswerkgroep); 19.30u Biljartcompetite wijken; 19.30-20.30u Duits (cursuswerkgroep); 20.00-22.00u Gym NF (sportzaal) Woensdag 28 november: 10.00-11.00u Slankklup; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-16.00u Samen Sterk; 19.30u Darten wijkencompetitie; 19.30-20.30u Damesgym Cursuswerkgroep; 19.30-20.30u Damesgym (sportzaal); 20.30-21.30u Badminton WdeB (sportzaal) Donderdag 29 november: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 11.0012.00u Gym ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-15.30u Handwerken; 15.45-19.30u Estrella’(sportzaal); 15.45-17.00u Type-les; 16.00-17.00u NSA tek./schilderen; 18.15-19.15u Line-dance; 19.0020.00u Spaans (cursuswerkgroep); 19.30u Biljartcompetite wijken; 19.3020.30u Trimclub Sprundel; 19.30-21.00u Mill dancers demogroep; 19.3021.30u Bloemschikken (cursuswerkgroep); 19.30-22.00u Sprundel Vocaal; 19.30-22.00u Speulend Sprundel Vrijdag 30 november: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 13.0016.30u Ouderensoos; 15.30-17.00u Computerclub SKW; 17.00-18.30u Estrella’s (sportzaal); 18.30-20.30u Archida (sportzaal); 19.30-21.00u Muziekinstuif (SKW) Voorlichtingsavond drugs/GHB: Op maandagavond 26 november organiseert Buurtpreventie een informatieavond over drugs en dan met name GHB. Wat zijn de kenmerken, wat is het gevaar van het gebruik van GHB? Deze avond zal mede verzorgd worden door mensen van Novadic/ Kentron. Hun voorlichtingsbus zal deze avond dan ook voor de Trapkes te vinden zijn. Deze avond is bedoeld voor zowel ouders als jongeren. U bent vanaf 19.30u van harte welkom in de Trapkes. Adres: Hertogstraat 5, 4714 BZ, Sprundel, tel 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met De Trapkes, tel 382889. Mailen kan via skw-sprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www.skwsprundel.nl. Voor buurtpreventie neemt u contact op met uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel@gmail.com GEMEENSCHAPSHUIS DE LANTEERN Zaterdag 24 november: 20.00-24.00u Colijn Dansen Zondag 25 november: 13.45-17.00u Sinterklaas intocht Maandag 26 november: 11.00-12.00u odsi Biljart Driebanden Toernooi; 13.00-16.00u colijn dansen; 13.00-16.30u de spin; 13.00-16.30u skw open inloop; 18.30-21.00u majorette; 18.30-20.00u yoga; 19.30-21.30u ehbo; 19.00-22.00u J.C. Hangout. Dinsdag 27 november: 13.00-16.30u SKW Open-inloop voor senioren; 13.00-16.30u WAO Biljart-groep “De Spin”; 13.30-15.30u SKW Dansen; 13.00-14.00u SKW Ouderengym; 19.00-20.00u damens gym; 20.0021.00u zumba; 19.00-23.30u bridge de goede luijden Woensdag 28 november: 10.00-11.30u alleenstaanden groep met moed vooruit; 12.00-13.00u odsi Biljart Driebanden Toernooi; 13.0016.30u WAO Biljart groep “De Spin”; 13.00-16.30u SKW Open inloop voor senioren; 13.30-15.30u kbo bingo; 18.00-19.00u majorette; 19.00-20.00u KBO Moerstraten; 20.30-23.00u Danschool v/d broek; 19.30-22.00u con grazia; 20.00-22.00u ehbo; 14.00-16.00u Speelhonk Donderdag 29 november: 09.00-10.00u traverse; 13.00-16.30u WAO Biljart groep “De Spin”; 13.00-16.30u SKW Open inloop voor senioren; 13.00-14.15u SKW Volksdans; 13.30-15.30u KBO Koersbal Competitie; 19.30-21.30u sempre crescendo; 20.00-22.00u Colijn Dansen; 18.3021.00u J.C. Moviezone Vrijdag 30 november: 13.00-16.30u WAO Biljartgroep “De Spin”; 13.00-16.30u SKW Open inloop; 13.30-15.30u KBO Koersbal Training; 18.00-19.00u Majorette; 18.30-20.00u Youngbeatz for kids Groep 3-4-5; 20.15-22.00u Youngbeatz for kids Groep 6-7-8


DAN U DENKT... R

AME K D A B

EEN NIEUWEglaswand BADKAMER IS+ stortDICHTERBIJ douche DAN U DENKT...

Harde brillenkokers..........................€ 0,20 Alle puzzels .....................................€ 0,20 Knuffels...................................groot € 0,25 ................................................ klein € 0,10 Naslagwerken ..................................€ 1,00 Damespockets .................................€ 0,10 Kinderboeken ..................................€ 0,10 Glazen .............................................€ 0,10 AMERprijs Alle speelgoed .................... HAlve BADK E I T C Volop kerstkaartenA in de winkel!

5 9 6 . €3

ACTIE

695 Terre des Hommes €,,‘t 3.Spiegeltje” Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Bussen te huur DEZE ACTIEBADKAMER IS COMPLEET ZOALS

Betaalbare ACTIE badkamers met de hoge kwaliteit en service van Verhoeven van Erp. Kom langs in onze showroom en laat u aangenaam verrassen!

, 30% 9 4 €2

Betaalbare ACTIE badkamers met de hoge kwaliteit en service van Verhoeven van Erp. Kom langs in onze showroom en laat u aangenaam verrassen!

E790,

00

voordeel

v.a. € 48,-ISp/dag DEZE ACTIEBADKAMER COMPLEET ZOALS

www.QualityCarRent.nl AFGEBEELD, INCLUSIEF TEGELS.

VRAAG NAAR DE ACTIEVOORWAARDEN.

AFGEBEELD, INCLUSIEF TEGELS.

VRAAG NAAR DE ACTIEVOORWAARDEN.

076-5022267 / 06-53561726

GRATIS JURIDISCH ADVIES St. Willebrord

Gastelseweg 96

Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

I

T 0165 56 83 07

Gastelseweg 96 I 4705 AC Roosendaal wa close

,0 9 4 €

VITAK Advocaten

Tel. 0622523365 / 0765971547

, 0 9 7 €

informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak!

eweg 96 Gastels endaal C Roos 4705 A 07 56 83 T 0165 68 56 09 erp.nl F 0165 venvan rh ve oe .nl E info@ vanerp oeven h er .v www

Of maaK tELEfONISch EEN afSPRaaK: 0164-266600

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

T 0165 56 83 07

27,36 6 € N VA

(nabij Lievensberg Ziekenhuis)

VERHUUR AFVALCONTAINERS

I

soft itting ormaal) z t e il to oir (n hroom c kUnstgebit reserv oetsUw w u o inb drukt verdient de zorg van de tandprotheticus.

Iedere dinsdag 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1 Bergen op Zoom

werk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s.

4705 AC Roosendaal

: Roosendaal I T 0165 56 83 07 Gastelseweg 96 I d 4705 e uitAC aan t e s F 0165 56 09 68 bI eEstinfo@verhoevenvanerp.nl I www. verhoevenvanerp.nl lo ndc

INLOOPSPREEKUUR:

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneer-

I

kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

Nooit meer schilderen? Meer leefruimte? Energie besparen? woensdag 21 november van 13.30 tot 16.00 uur: Kom in je Pietenpak en laat je schminken

Kunststof kozijnen

zaterdag 24 21 november vanvan 13.30 uurtot tot16.00 16.00uur: uur: woensdag november 13.30 Kom in je Pietenpak en laat je smincken schminken Schoentje zetten voor de Sint zaterdag 24 november van 13.30 uur tot 16.00 uur: zondag 25 november van 13.00 tot 16.00 uur: Kom in je Pietenpak en laat je smincken Sint Nicolaas komt langs! Schoentje zetten voor de Sint “Oh kom er eens kijken wat er in je schoentje zit” zondag 25 november van 13.00 tot 16.00 uur: De Pietenband treedt op Sint Nicolaas komt langs! Wij hebben de antwoorden voor u! woensdag 28 november van 13.30 tot 15.30 uur: “Oh kom er eens kijken wat er in je schoentje zit” Kom gerust eens langs in onze showroom of neem workshop marsepein maken o.l.v. Zwarte Piet contact met ons op voor een vrijblijvend advies. De Pietenband treedt op woensdag 28 november van 13.30 tot 15.30 uur: zaterdag 121december woensdag novembervan van13.30 13.30tottot16.00 16.00uur: uur: Keulsveld 3 Roosendaal 0165 - 767 277 workshop marsepein maken o.l.v. Zwarte Piet Kom in je Pietenpak en laat je smincken schminken www.ploegkozijnen-roosendaal.nl Schoentje zetten voor de Sint zaterdag decembervan van13.30 13.30uur tottot 16.00 uur: zaterdag 241november 16.00 uur:

*

Terras overkappingen *

Dakkapellen *

Rolluiken *

Zonwering

De Pietenband treedt op

“Oh kom er eens kijken wat er in je schoentje zit” woensdag 28 november van 13.30 totDe15.30 uur: treedt op Pietenband workshop marsepein maken o.l.v. Zwarte Piet

zaterdag 1 december van 13.30 tot 16.00 uur: Kom in je Pietenpak en laat je smincken Schoentje zetten voor de Sint zondag 2 december van 13.00 tot 16.00 uur: Sint Nicolaas komt langs! “Oh kom er eens kijken wat er in je schoentje zit” De Pietenband treedt op

www.winkelhartetten-leur.nl

15% KORTING op behandeling knippen/föhnen

Zaterdag 1 december a.s. OPENING van 13.30 tot 17.00 uur U bent van harte welkom voor een hapje en een drankje.

Dorpsstraat 103 - St. Willebrord - Tel. 0165-382794

www.winkelhartetten-leur.nl

Actie geldig van 26 november tot 8 december 2012

Kom in je Pietenpak en laat je smincken zondag 2 december van 13.00 tot 16.00 uur: voor de Sint Schoentje zetten Sint Nicolaas komt langs! zondag 25 november van 13.00 tot 16.00 uur: er eens kijken wat er in je schoentje zit”zondag 2 december van 13.00 tot 16.00 uur: Sint Nicolaas “Oh komtkom langs! De Pietenband Sint Nicolaas komt langs! “Oh kom er eens kijken wat er in je schoentje zit” treedt op


The voice of Holland kijk je het beste bij Vodafone Thuis Via glasvezel haarscherp HD-TV kijken op je TV en tablet. Beleef HD-TV met wel 20 HD zenders in het basispakket. Supersnel internet zonder beperkingen en voordelig bellen allemaal in huis met Vodafone Thuis. Kijk op vodafone.nl/ervaarthuis of bel 0900-9290 (â‚Ź0,10 p.min.)


het beste voor uw dier Aquarium achterwanden

Aanbiedingen geldig t/m 1 december 2012. Zolang de voorraad strekt.

7.99

Decoratieve posters, met op voor- en achterzijde een verschillende afbeelding. Voor aquaria tot 100 liter. Afmeting 60 x 45 cm.

4.99 Drijvende aquariumfiguren

69.

95

Grappige figuren aan een bijna onzichtbaar touwtje, die met een zuignap op de bodem van het aquarium worden vastgezet. Per stuk 4.99

Superfish Home 25

Stijlvol aquarium met ingebouwde filter. Dimbare led-verlichting via makkelijk te bedienen tiptoetsen. Inhoud 25 liter. In wit of zwart. Afmeting 46,5 x 25 x 28,5 cm.

vanaf

vanaf

55.95

vanaf

24.95

39.95 9.95

nu 12 kg

+ 2 kg gratis!

Royal Canin Breed bonus bag 12+2 kg

Hoogwaardige voeding voor de hond afgestemd op de behoeften van het specifieke ras. Diverse soorten. (Actie is geldig voor de bonus bags aanwezig in de winkel.)

Bench

Opvouwbaar. Twee deuren. Zwart. 60 cm 24.95, 76 cm 32.95, 89 cm 52.95 109 cm 69.95, 121 cm 84.95

Pavo Daily Plus 15 kg

Ruwvoer voor het paard. Een mengeling van gras, luzerne en stro, die het kauwen stimuleert. Ideaal om te mengen met krachtvoer.

Krabton Trendy Dome

Mooi afgewerkte krabton van degelijk materiaal. Om nagels aan te scherpen, in te spelen en in te slapen. Met twee openingen 39.95, met drie openingen 64.95

vanaf

9.

12.95

95

2 voor

17.50 Biokat’s Fresh 20 kg

24.95 Whiskas brokjes 4 kg

Kattenbakvulling met frisse geur. Klontjesvormend, dus zuinig in het gebruik.

Voor de volwassen kat. Met rund, tonijn of kip. Vernieuwd: hogere voedingswaarde, met meer vitaminen en mineralen.

Fokker Country Basic Dog 15 kg Volledige voeding voor de volwassen hond. Aangepast vet- en eiwitgehalte helpt de kans op overgewicht verminderen.

Hondenkleding

Comfortabele, beschermende kleding voor koude en natte dagen.

leer over vuurwerkangst bij hond en kat. deelnaMe is gratis. geef u nu op! kijk op aniMalworld.nl 8 deceMber, 13.00-14.00 uur en 15.00-16.00 uur. voor iedere deelneMer een goody bag voor hond of kat!

oudenbosch Molenstraat 131 tel 0165 31 39 40

Ma t/M do vrijdag zaterdag

8.30 - 18.00 8.30 - 20.00 8.30 - 17.00

bergen op zooM ravelstraat 74 tel 0164 23 33 49

Ma t/M do vrijdag zaterdag

8.30 - 18.00 8.30 - 20.00 8.30 - 17.00


Britt wordt 3e, Britt en Ly-Nell 2e

Feest voor jong en oud

D- en B-groep Brabants kampioen

Polderparty Sprundel SPRUNDEL - De vijfde editie van Anita’s Polderparty was wederom een groot succes. Jong en oud wisten de weg naar de feesttent aan de Munnikedijk te vinden. Op vrijdag was de afrap met een teenageparty dat voor de eerste keer plaats vond. Tijdens de Stuifteenage On Tour ging de jeugd tussen de 12 en de 16 jaar uit hun dak tijdens het optreden van de Mainstreet Boy’s. Op zaterdag zat de tent vol tijdens de Polderdance.

De Kodex Dj’s wisten het publiek goed in de stemming te krijgen. Op zondag vierde Anita haar feestje tijdens de Hollandse middag. Het publiek genoot van de optredens van o.a. Gebroeders Ko, Johnny Gold, Wesley Klein, Tommy Lips, Linda Kools Randy Watzeels en vele anderen. Ook presenteerde Anita haar jubileumalbum cd/ dvd. Deze is bij Spar van Houten in Sprundel te koop. Ook een woord van dank voor buurtschap de Boskrekels . Mede dankzij hun inzet was het ook deze keer weer een geslaagde Polderparty.

GGD start gezondheidsonderzoek

Gezondheid van Brabantse volwassenen onder de loep D-groep Brabants Kampioen.

RUCPHEN - Afgelopen zaterdag hebben alle leden deelgenomen aan de Brabantse kampioenschappen in Waalwijk. Alle leden van The Fantasy kids eindigde in de top 6, een topprestatie. Er waren 3 podiumplaatsen voor The Fantasy Kids: Britt Kuijstermans werd 3e, Duo Britt en Ly-Nell 2e en de D-groep Brabants kampioen. De leden van The Fantasy kids hebben het afgelopen seizoen goede resultaten geboekt. Zaterdag presenteerde de leden zich weer op topniveau wat uitmondde in goede klasseringen. Denise Heeren uitkomende in de jeugd 3 zette een goede show weg. In een ijzersterk deelnemersveld wist zij bij de top 10 te komen. Denise werd 6e met 67,6 punten, een goede score. Britt Kuijstermans komt uit in de jeugd 2 klasse. Britt zette een prima show weg en wist vele tegenstanders achter zich te laten. Britt werd 3e met 69 punten, een hoge score. Britt Kuijstermans en Ly-Nell Gillet zette in de jeugd 2 klasse een swingde

duoshow neer. Met dit geweldige optreden werden zij 2e met 68,9 punten. Ook prima punten. Het C-team heeft zich sterk ontwikkeld dit seizoen. Na de zomerstop zijn zij voor eerst in actie gekomen en wisten zich te plaatsen voor dit kampioenschap. Dit team komt uit in de jeugd 3 klasse en werd 4e met 67,8 punten. Een mooi punten aantal. De D-groep komt uit in de jeugd 2 klasse. Ook deze dames hebben het afgelopen seizoen veel progressie geboekt en dat was zaterdag terug te zien in hun optreden. Deze groep zette een wervelende show neer en de jury was zeer erg onder de indruk. De D-groep werd Brabants Kampioen met 67,7 punten. Een uitmuntende score. Alle leden gefeliciteerd met dit geweldig resultaat. We kunnen terug kijken op een geslaagd seizoen. Wij feliciteren onze zusterverenigingen met hun behaalde resultaten op het Brabantse kampioenschap. Nederlandse kampioenschappen De D-groep is net buiten de top 4 geval-

Vogelvrienden RUCPHEN - Op de regionale vogeltentoonstelling te Rijsbergen zijn door leden van vogelvereniging De Vogelvrienden Rucphen weer mooie resultaten behaald. Eric Machielsen werd kampioen stammen met kanarie geel intensief 367 pnt, kam-

pioen enkelingen kanarie geel intensief 93 pnt, kanarie geel schimmel 92 pnt, kanarie geelivoor schimmel 91 pnt, kanarie satinet geel mozaïek type 2 93 pnt. Wiliam van Deurse werd kampioen enkelingen met Europese grote putter 93 pnt. Namens bestuur en leden van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten.

len en heeft zich helaas net niet weten te plaatsen voor het NK. Britt Kuijstermans en Ly-Nell Gillet zullen op 8 December deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Den Haag. Britt zal tweemaal in actie komen deze dag, met haar solisten routine en met haar duomaatje Ly-Nell. Wij wensen deze dames heel veel succes met de voorbereidingen!

GRATIS TAXATIE MUNTEN POSTZEGELS BANKBILJETTEN OUDE ANSICHTEN Op verzamelbeurs Zondag 25 november 10-16 uur ‘De Nieuwe Nobelaer’ A. van Berchemlaan 2 Etten-Leur Info: 030-6063944 / www.mpo.nl

Medewerkers aan Kerstparade gevraagd SPRUNDEL - Het programma van de zesde Kerstparade is samengesteld. Maar de invulling daarvan moet nog verder gestalte krijgen. Daar is medewerking voor nodig van velen, groepen en individuen. Op zaterdag 22 december wordt om 17.00 uur gestart met een viering in de St. Janskapel. Om 18.00 uur klinkt het startschot voor de Kerstmannenloop. Iedereen kan meedoen, want het parcours van één kilometer mag een deelnemer maximaal vijf keer afleggen. Deelnemers kunnen zich nu al inschrijven bij Van Meer Schoenen of via jocomeer@home.nl of keesrijpers@het-

net.nl. Het streven is dat er minimaal honderd mensen als Kerstman of Kerstvrouw tussen waxinelichtjes door de straten lopen. Hetzelfde parcours wordt gebruikt door een optocht, met kleurrijk verlichte wagens, andere voertuigen en individuen. Kinderen kunnen meedoen met een verlichte skelter of fiets of een lampion. Ieder die deel wil nemen aan de optocht kan zich opgeven via ronny.antonissen@zonnet.nl of jacvantrijp@kpnmail.nl. Alle kinderen die meedoen worden getrakteerd. De organisatie roept op om in de komende tijd glazen potjes, om straks waxinelichtjes in te doen, bij De Trapkes af te geven. De ruimte bij de kerk en De Trapkes zal door

vrijwilligers weer in kerstsfeer gebracht worden. De kraampjes met lekkernijen daar worden bemand door verenigingen. Sprundelse verenigingen zorgen die avond ook voor zang, muziek en dans op een podium. Traditioneel wordt het buitengebeuren omstreeks 21.15 uur besloten met een ‘sterretjesregen’ rond het vreugdevuur. Daarna is er een kerstparty in De Trapkes, onder leiding van Disco Real. Met name voor de aankleding binnen en buiten bij De Trapkes moet strak veel werk verzet worden. Iedereen die wil helpen wordt gevraagd om zich te melden via nicojanlazeroms@ kpnplanet.nl of jacvantrijp@kpnmail.nl.

Harmonie Sint Cecilia bakt ze weer bruin ZEGGE - De vorige actie in oktober was een geweldig succes, een reden te meer om er zondag 25 november (a.s zondag dus) weer voor te gaan. We gaan er weer een geweldig smakelijk weekend van maken. Zondagmorgen als u mogelijk nog van een welverdiende nachtrust geniet, zetten we de pannen weer op het vuur. We maken weer flink wat beslag

en zullen onze rug weer even zetten voor een tweeledig doel: voor Harmonie en Zeggenaren. Met weer veel ‘liefde’ bakken we weer onze beroemde goudbruine Oliebollen. Vanaf 10.00 uur proberen we al onze Zegse dorpsgenoten persoonlijk te bezoeken om hen van dit lekkers te kunnen laten genieten. We beginnen in de buitengebieden en daarna in de bebouwde kom. Het duurt natuurlijk even voordat we heel

de Zeg rond zijn geweest en daarom mogen mensen die vroeg willen of moeten eten, bestellen of langskomen. Bel ons, ook onder onze ‘werktijd’ op 06-50584118 (de bakploeg is altijd onder dit nummer bereiken). Geniet van ons culinair hoogstandje dan geniet onze vereniging van U. Namens Sint Cecilia alvast veel dank voor Uw steun en laten we er een mooie en vooral smakelijke dag van maken. Tot zondag. PAGINA 26

WEST-BRABANT - Half september valt bij een groot aantal volwassenen in Brabant een brief met een vragenlijst in de bus. Het gaat om een grootschalig onderzoek naar de volksgezondheid. De vragen gaan over onder meer ziekten, welbevinden, roken en lichaamsbeweging. Maar ook vragen over sociale contacten, zorg- en welzijnsvoorzieningen en veiligheid komen aan bod. De GGD voert dit onderzoek eens in de vier jaar uit in opdracht van de gemeenten. De resultaten dienen als basis voor het lokale gemeentelijk gezondheidsbeleid. Voor het onderzoek is een willekeurig aantal namen en adressen uit het bevolkingsregister geselecteerd. Deze personen van 19 jaar en ouder krijgen een schriftelijke vragenlijst thuisgestuurd met het verzoek deze in te vullen en terug te sturen. Het is ook mogelijk de vragenlijst digitaal in te vullen. In dat geval wordt elke vijftiende

deelnemer beloond met een cadeaubon ter waarde van vijftien euro. Dit bedrag kan ook worden afgestaan aan een goed doel. Basis voor gemeentelijk beleid Een goede gezondheid is voor veel mensen belangrijk. Om de gezondheidssituatie van inwoners te verbeteren en activiteiten in de gemeente goed te laten aansluiten bij de behoeften, is informatie nodig. De gegevens uit het onderzoek geven inzicht in de mening van volwassenen over hun gezondheid en de zorg- en welzijnsvoorzieningen. Deze gegevens gebruikt de gemeente vervolgens voor het lokale gezondheidsbeleid en het organiseren van activiteiten. Passen de voorzieningen bijvoorbeeld bij wat mensen nodig hebben om zo gezond mogelijk te leven? Zijn er veranderingen vergeleken met het onderzoek van vier jaar geleden? Komen er in onze regio problemen voor die groter zijn dan elders in het land? Of doen we het juist beter? De resultaten van het onderzoek worden in 2013 gepubliceerd.

KORTE BERICHTEN Opbrengst collecte: De jaarlijkse collecte van Dierenbescherming West- en MiddenBrabant in de week van Werelddierendag heeft ruim 65.000 euro opgebracht. “Een heel mooi bedrag, waarmee we ruim 4.000 euro meer hebben opgehaald dan vorig”, zo vindt de afdeling. Ze zijn de vele vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan de collecte erg dankbaar. SCHIJF Koekenverkoop De Torensjouwers: Na de opening van het carnavalsseizoen met de traditionele lampionnenoptocht in het weekend van 11 november is het weer tijd voor de jaarlijkse koekenverkoopactie van carnavalsvereniging De Torensjouwers. Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november kunt u de leden van de carnavalsvereniging bij u in Schijf aan de voordeur verwachten. We hopen dat velen deze actie van de carnavalsvereniging ook dit jaar weer zullen steunen, zodat we weer vele leuke activiteiten voor iedereen in Torensjouwerslaand kunnen organiseren. Steunfractie CDA vergadering: De Steunfractie van het CDA vergadert op zaterdagmorgen 24 november in Kir Royal te Schijf en nodigt belangstellenden van harte uit om deze vergadering bij te wonen. In deze bijeenkomst die om 9.30 uur begint worden de diverse (raads) commissievergaderingen met elkaar voorbereid. Wilt u uw mening over een bepaald onderwerp kwijt of vindt u het prettig om met elkaar van gedachten te wisselen dan bent u zaterdagmorgen van harte welkom bij het CDA in Kir Royal. Ophalen oud papier: Zaterdag 24 november wordt door voetbalvereniging Schijf weer oud papier opgehaald langs de normale route. Heeft u oud papier en ze komen niet bij u langs, dan kunt u bellen naar 343695 en wordt ook bij u het oud papier opgehaald. Graag het oud papier gebundeld en tijdig buiten zetten. De wagen vertrekt om kwart voor negen. RUCPHEN Rodeo Ruiters Rucphen: Uitslag 18 november Indoor Jumping Pony’s Oosteind, Klasse AB-B Klassiek: Sterre Martens met Cindy 5e plaats. Senioren-Express: Donderdag 22 november verzorgt de Senioren-Express van 09.00 tot 11.00 uur een radioprogramma op radiorucphen F.M. 106.4 voor en door senioren met muziek, agenda en informatie seniorenwerk gemeente Rucphen. Tevens gelegenheid indienen van felicitatie of muzikale groet, tel 342480. Verenigingen en Instellingen kunnen hun agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J.Mangnus tel. 388041, j.mangnus8@kpnplanet.nl, www.radiorucphen.nl SINT WILLEBRORD Inzamelen oud papier: Wijkvereniging De Gagelrijzen haalt weer het oud papier op. Zorg ervoor dat uw papier niet wordt vergeten, wij vragen u daarom met klem om uw oud papier gebundeld te plaatsen op de plaats waar u ook uw huisvuil-kliko plaatst, zodat wij deze niet over het hoofd zien. Dit geld niet voor bewoners van de Nachtegaalstraat, hier halen wij geen oud papier op. Dinsdag 27 november vanaf 18.00 uur en donderdag 29 november vanaf 18.00 uur. Let op: geen kliko met blauw deksel gebruiken, deze worden vanaf januari pas in gebruik genomen, kliko’s met blauw deksel worden niet door ons geledigd. Voor info kunt u bellen met 06-53578510.


Haal de toekomst in huis Nu ook in Rucphen, Sprundel en St. Willebrord KPN Glasvezel Je kunt steeds meer met KPN. Nu en in de toekomst. Via glasvezel gaat informatie met de snelheid van het licht. Daardoor zijn de mogelijkheden grenzeloos. Je kunt nu al HD tv-kijken en supersnel internetten, zelfs op meerdere computers tegelijk. In de toekomst zal de vraag naar meer bandbreedte alleen nog maar groeien. Eén ding is zeker: met KPN Glasvezel ben je er helemaal klaar voor. Schrijf je nu in en zorg dat Rucphen, Sprundel en St. Willebrord* glasvezel krijgt.

Infocenter Emmausplein St. Willebrord | kpn.com/glasvezel | 0800-0404

Rucphen

AD 10970/09-11

KPN Glasvezel

Interactieve HD TV | Supersnel internet | Bellen * Kijk voor de voorwaarden en beschikbaarheid op kpn.com/glasvezel

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

Spirituele Beurs Rucphen 8 dec. 2012 : 10.30 uur Gasterij de Posthoorn

Info www.suijkerbuijk.nu

CV-ketel storing? Bel (0165) 54 40 55 > Vervanging > Service > Onderhoud

2SE4RVICE UURS

STOP NU MET ROKEN!!! ●● Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% ●● Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture ●● Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars!!! Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, België,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen ● 3behandelingen therapeuten 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten ●● Geen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos ●● Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT  Geen extra kilo’s en pijnloos ● Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT MIGRAINE, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

www.warm in huis.nl

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! BanketBakker Marcel kas presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak 6 1.50

allerlei

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

Bel voor afspraak of bestelling tel.: 0165-384532

Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Voor al uw kleding vakkundig maken, vermaken, repareren of moderniseren.

C. CREATIE’S 06-15496207

Klokkenmakerij

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Eetcafé

Cafetaria Zaal

Voor Oud en rijst Nieuw Pilav met of friet verzorgen wij graag voor u

Vagevuurstraat 5 Zundert

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

Café

november • woensdag diverse28 schalen van 19.00-21.00 uur gratis biljartles

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

hors d’oeuvres,

divers wild en bavarois • zondagmiddag 16 december tonpraten gratis entree OokOud verzorgen wij weer uw schotels en Nieuw vieren in voor de komende feestdagen De Toekomst doorlopend buffet, graagmet tot ziens bij Jan & Lia Voermans

drank,DE vuurwerk en disco. 19 PASTOOR BAKKERSTRAAT ACHTMAAL - TEL. 076 - in 598 53 91 Kaarten verkrijgbaar ‘t café. Alle medewerkers van De Toekomst


Cathelijn van Dooren wint ranglijsttoernooi

Back Hands Tafeltennis SINT WILLEBRORD - Afgelopen zaterdag was het Cathelijn van Dooren die het grootste succes boekte voor Back Hands in Berkel en Rodenrijs. Ze won met goed en enerverend spel het C-ranglijsttoernooi. De laatste bloedstollende wedstrijden in de meerkamp moesten worden gewonnen om direct zonder onderlinge telling de eerste plaats te bemachtigen. Ze hield het hoofd koel en wist zelfs een

forse achterstand goed te maken. Een prachtige prestatie van Cathelijn wat haar waarschijnlijk snel een B-licentie op gaat leveren. Jaël Buurstede, Kayleigh Vissenberg, Lars Verschoor en Bryan Fritz behaalden de halve finales van de troostronde. Een prima resultaat op dit sterk bezette toernooi. Op zondag was het de beurt aan de Aspelers van Back Hands, zijnde Vicky Schijven en het nieuwe lid Thamara Kessel. Het was het eerste A-ranglijsttoernooi

van Vicky Schijven. Ze speelde met vlagen goed en had zelfs kansen tegen Karlijn van Lierop, de nummer 1 van Nederland. Het spel was echter nog te wisselvallig waardoor Vicky uiteindelijk op een 6de plaats eindigde.

Jubilarissen kerkkoor Zegge gehuldigd

Thamara Kessel die op dit moment geen wedstrijdritme heeft, speelde naar behoren en wist haar huidige positie op de ranglijst veilig te stellen. Een keurige prestatie van Thamara.

Rien Antonissen keizer PV De Reisduif SPRUNDEL - Zoals gebruikelijk sloot P.V. De Reisduif op feestelijke wijze haar seizoen af. Daarbij werden zondagmiddag 18 november de kampioenen en de eerste prijs winnaars van de vereniging gehuldigd. Generaal hokkampioen, keizer, in 2012

werd Rien Antonissen, voor Toon Oomen en Piet Jacobs. Tijdens de gezellige middag in De Drie Zwaantjes stonden een tachtigtal duiven te pronken. John van Nispen werd duidelijk tentoonstellingskampioen, want zowel zijn oude duivin als jonge en oude doffer werden door de jury

de mooiste in hun soort bevonden. Frans Leenaarts had de mooiste jonge duivin en eindigde in het totaal klassement als tweede. Ben Aarts eindigde in dat tentoonstellingsklassement op de derde, Jos Lazeroms op de vierde en Piet Jacobs op de vijfde plaats.

Road Runners Rucphen RUCPHEN - Al voor de 23e keer werd de 10 Mijl van Essen georganiseerd, totaal 239 sportievelingen liepen zondagmiddag door de straten van EssenHorendonk voor een 5, 10 of 16,1 kilometer. Ook Road Runners gaan wel eens letterlijk over de ‘grens’ om zo hun grenzen te verkennen. Om de knie niet al te zwaar te belasten koos Ronald van Dijk voor een korte afstand namelijk de 5 kilometer. Deze ging verrassend goed en was hij ook superblij met 21’19 goed voor een 5e (internationale) plaats. Aan de start van de 10 kilometer stonden Ronald van den Maagdenberg en Johnny van Dijk, Ronald en had zichzelf gekoppeld aan een medeloopster liep een beste wedstrijd met opnieuw een PR op 47’30 minuten, ruim 1,5 minuut sneller

dan in Etten-Leur. Johnny van Dijk loopt de laatste tijd zeer constant en liep met 45’18 minuten een tiende plaats en slechts 5 seconden langzamer als in Etten-Leur. Iedereen ging na de wedstrijd naar huis met een mooi aandenken, een tombolaprijs en een goed gevoel. Resultaten ZevenHeuvelenloop: Op een mistige zondagochtend stapte, net als vorig jaar, Christ de Bruijn in de trein richting Nijmegen voor deelname aan de 29e Zevenheuvelenloop. Met opnieuw een recordaantal lopers. Ruim 26.440 hardlopers(sters) gingen om 13.00 uur van start op de Groesbeekseweg. Onze Road Runner Christ was zoals hij altijd zegt ‘weer eens grens verleggend bezig geweest’. Zijn resultaten zijn als volgt geregistreerd doorkomst 5 km in 26’55, de 10 km ging in 54’40 en de 15 km finishen

Pastoor Frans Verheije reikt de insignes en oorkondes uit aan de jubilarissen.

in 1.22’16 minuten. Dave en Gine Shearlaw van RunningCenter liepen ook mee en zeker niet onverdienstelijk met 1.15’41 respectievelijk 1.18’38 minuten op de klok.

ZEGGE - Zondag 18 november zijn in de H. Maria Boodschap kerk te Zegge drie jubilarissen van het gemengd zangkoor gehuldigd.

Keverhut trim- en wandeltocht Uitnodiging voor zondagochtend 25 november om 11.00 uur, dan wordt er gestart nabij de parkeerplaats in het bos aan het einde van de Kerkstraat in Rucphen. Het Keverhut parcours bestaat uit een gevarieerde ronde van 2 km. Er kunnen 1, 2 of drie ronden worden afgelegd, dus voor elk wat wils. De wandelaars wandelen dezelfde ronde en zij kunnen het ook uit wandelen tot 3 ronden. Na afloop van de trim- wandeltocht drinken we samen een bekertje koffie, thee of water. Deelname is gratis. Geen zin om alleen te komen introducés zijn welkom dit is wel zo gezellig.

In de Eucharistieviering van 10.00 uur werden mevrouw Catrien Haast-Westdorp, mevrouw Jeanne Goorden-Koevoets en Marco Buys door Pastoor Frans Verheije in het zonnetje gezet. Mevrouw Catrien Haast en mevrouw

Back Hands tafeltennisnieuws SINT WILLEBRORD-Aanstaande vrijdag wordt de laatste speelronde van de najaarscompetitie voor de senioren gespeeld. De absolute kraker is de wedstrijd Back Hands 2 tegen Scaldina 1. Een onderlinge confrontatie tussen de beste teams van deze eerste klasse poule.

zaterdag bij een goed resultaat al promoveren naar de landelijke competitie. Jeugd 2 moet thuis alles uit de kast halen tegen Red Star om de koppositie in de tweede klasse junioren te behouden. Supporters zijn van harte welkom. Het zal zeker een spannend tafeltennisweekend worden.

Back Hands staat voor een lastige opgave. Er moet gewonnen worden om promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. Het zou een prestatie van formaat zijn als het Back Hands lukt in januari met twee teams in de hoofdklasse te starten. Senioren 8 gaat met 1 punt voorsprong aan de leiding en kan tegen ODT 8 het kampioenschap binnenhalen. Op zaterdag speelt de jeugd de voorlaatste competitieronde. Jeugd 1 kan aanstaande

Uitslagen senioren Taverbo 1-Back Hands 1 7-3 Back Hands 2-Arnemuiden 3 6-4 Back Hands 3-JCV 3 7-3 Middelburg 5-Back Hands 4 5-5 Back Hands 6-Middelburg 7 1-9 Tanaka 5-Back Hands 5 5-5 Vice Versa 5-Back Hands 7 5-5 Wanzl/Belcrum 12-Back Hands 8 4-6 Back Hands 9-Witac 3 3-7 Programma senioren

Vrijdag 23 november Back Hands 2-Scaldina 1 av.20.00u Wanzl/Belcrum 5-Back Hands 3 v.19.00u Back Hands 4-Markiezaat 1 av.20.00u Back Hands 5-Hotak 4 av.20.00u Smash ‘70 2-Back Hands 6 v.19.00u Tanaka 7-Back Hands 7 v.19.00u Back Hands 8-ODT 8 av.20.00u Zaterdag 24 november Herwaarden 2-Back Hands 1 v.13.30u Programma Jeugd Zaterdag 24 november Back Hands 1-Taverbo 1 av.13.30u Back Hands 2-Red Star 1 av.13.30u Tios 3-Back Hands 3 v.8.30u ODT 3-Back Hands 4 v.13.15u Back Hands 5-Reynaert 1 av.13.30u Tanaka 3-Back Hands 6 v.13.15u Reynaert 2-Back Hands 7 v.8.15u Back Hands 8-Witac 2 av.13.30u

Giel Lambregts veldtoertocht RUCPHEN - Zondag 2 december organiseert FC Brabantia haar 33e veldtoertocht. De Tocht voert de deelnemers over de Rucphense Heide maar ook over het Landgoed Schijf. Nu dit Landgoed een nieuwe eigenaar heeft, mogen wij onze tocht over hun terrein laten gaan. Bij het jachthuis is een stop voorzien om de deelnemers te laven. Alleen de deelnemers mogen over het Landgoed. Aan het einde van de tocht wacht in het restaurant van de Vijfsprong de erwtensoep

en de loterij. De start is vanaf 08.30 uur tot 10.00 uur, startplaats de Vijfsprong Kozijnenhoek te Rucphen. De route is volledig gepijld en op gevaarlijke plaatsen voorzien een bewaker om de veiligheid te bevorderen. Na afloop kunnen de fietsen worden afgespoten en is er gelegenheid tot douchen. Info: dhr. Jos van Ginneken, 0165-382046. Overweegt u na deze tocht lid te worden van een toerfietsclub meldt u bij dhr. van ginneken hij licht u graag in over deze sport.

Meike en Renske Brabants kampioen ZEGGE - Afgelopen weekend 17 en 18 november hebben verschillende leden van de majoretten vereniging de Twinklestars uit Zegge weer deelgenomen aan de Brabantse kampioenschappen in Waalwijk. Onze jongste leden Renske Meesters en Meike Gommers hebben het gepresteerd om Brabants kampioen te worden. Van har-

te gefeliciteerd dames. Het trio bestaande uit Fahrad Askarzada, Bo van Overveld en Amy Sebregts hebben de zilveren medaille behaald. Ook jullie gefeliciteerd. De overige punten die behaald zijn; Isabel en Jessica 65.1. Lyzzy 65.2. Angela 66.4. Smallteam 65. En Shannon 66.8. Dit was 0.1 punt te weinig voor het podium, maar zeker in haar categorie een hele knappe prestatie. We wensen Renske, Meike, Fahrad, Bo en Amy

veel succes toe op de Nederlandse kampioenschappen. Wanneer het je leuk lijkt om bij de majoretten te komen, of een keer wil komen kijken kun je contact opnemen met Rosemarie van Merode, 0165-343052. De jongste leden trainen om de week op maandagavond op de basisschool Mariadonk. Daarnaast wordt er door de oudere leden iedere week op woensdag avond in de Nieuwenberg getraind. PAGINA 28

Jeanne Goorden ontvingen een aanvullend insigne ter bevestiging op hun eerder ontvangen gouden eremedaille met oorkonde voor hun 50 jarig jubileum. Marco Buys ontving een bronzen eremedaille met oorkonde voor zijn 12½ jarig jubileum als organist/dirigent van het gemengd zangkoor. Voor de jubilarissen waren er ook bloemen en na de viering met hun familie en koorleden een gezellig samenzijn in de pastorie.

Butterflies acht keer Brabants kampioen

Activiteiten NEO RUCPHEN - Zondagmiddag 18 november werd Sinterklaas, onder het genot van een stralende zon, door leden van tamboers en harmonie NEO muzikaal ontvangen. Na een rondwandeling van ca. 45 minuten arriveerde de Sint bij De Vaart. De leden van onze majorettes The Butterflies konden ook dit jaar helaas niet aanwezig zijn bij de intocht, omdat zij deelnamen aan de Brabantse Kampioenswedstrijd in Waalwijk, en met succes. Zaterdag 17 november was namens The Butterflies eerst het jeugdkwartet aan de beurt. Marly, Femke, Naomi Indy en Nikki waren één van de eerste deelnemers. Ze lieten het publiek en de jury genieten van een prachtig optreden. Ze behaalden 66,5pt en werden daarmee Brabantse kampioen. Later op de ochtend was het Bteam aan de beurt. Ook zij wisten de tegenstanders te verslaan en werden eveneens met 66,5pt kampioen. Als laatste mocht het trio Iris,

Jouke en Sarah de wedstrijdvloer op. De show verliep wederom vlekkeloos en met 75,15pt behaalden zij de 3e kampioenstitel op deze zaterdag. Zondag 18 november mocht Jamila namens the Butterflies als eerste optreden. Zij deed met 2 solo-shows mee en met beide shows behaalde zij het hoogste aantal punten in haar categorie. In de sectie A behaalde ze 74,4pt en in de sectie accessories behaalde ze 78 pt. Jamila werd maar liefst 2x Brabants kampioen. Daarna volgende het A-team en het kwartet Nelleke, Sanne, Anke en Emmy. Het optreden van het team werd beloond met 70,5pt en het kwartet behaalde 73,8pt. Beiden werden Brabants kampioen. Daniëlle deed mee in de categorie junior midden sectie A. De concurrentie was groot. De jury beoordeelde haar optreden met 68,8pt. Tot slot was de A-groep aan de beurt. Met 79,65pt versloegen zij hun tegenstander. Ze pakten hiermee de 8e kampioenstitel van dit weekend voor The Butterflies. Proficiat!

Braba ntse Kampioenschappen

Podiumplaatsen voor The Starshines SINT WILLEBRORD - Afgelopen weekend namen de majorettes van The Starshines deel aan het Brabants Kampioenschap voor majorettes. Dit werd op zaterdag en zondag gehouden in sporthal de Slagen in Waalwijk. Als eerste waren de meisjes van het smallteam aan de beurt. Deze meisjes waren er helemaal klaar voor. Ze kwamen uit in de categorie Jeugd 3 basis A. Ze behaalde daarin een 6e plaats. Wat gezien hun goede optreden een beetje teleurstellend was. Maar wel heel goed gedaan meiden. Ook kwamen de meisjes van jeugd 2 basis A deze dag aan de beurt. Deze meisjes behaalde een mooie tweede plaats. Dat betekende een podiumplaats. Ook verdiende ze een ticket voor deelname aan het NK in

Oss. Goed gedaan meisjes. Zo kwam er een einde aan de eerste dag. De volgende dag was het al heel vroeg dag. De meiden van het trio moesten om 9.30 uur hun kunnen laten zien aan de jury. Dat het vroeg was was geen struikelblok. Ze hadden een geweldig optreden. Dit optreden was ook goed voor een podium plek. Ze werden 3e in hun categorie,en sleepte ook een ticket voor het NK binnen. Na deze prestaties werden de instructrices Anja Sukkel en Miranda van den Broek nog in de kleedkamer in het zonnetje gezet. Ze werden bedankt voor hun inzet voor de meiden met een mooie groepsfoto met alle majorettes erop. Ook werd er van meisjes afscheid genomen die hebben besloten te stoppen. Alle meiden van The Starshines bedankt voor jullie inzet en proficiat met de behaalde resultaten.


BijzonderAanbod: wonen in De Rozen te Hoeven komt dichterbij met BijzonderPlan!

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden op bijzonderaanbod.nl

Landelijke wonen met alle moderne gemakken en ruimte voor ontspanning in de natuur nu mogelijk vanaf € 176.000,–

2

Vrijstaand geschakelde 14 appartementen inwoningen Zundert

14 appartementen in Zundert 14 appartementen in Zundert p gestart!

4 appartementen in Zundert

11

estart!

Verkoop g

Verkoo

12

estart!

Verkoop g

estart!

Verkoop g

Twee onder-één-kap woningen

Verkoop: Tel.: 0165 - 31 93 19 www.kkm-makelaars.nl

Ontwikkeling en realisatie: www.vanagtmaal.nl

De Bakkerij De Bakkerij

www.derozenhoeven.nl estart!

14 appartementen in Zundert

Verkoop g

De Bakkerij

Dakwerken

Op het 'Poteind', tussen de Molenstraat, Poteindplein en Op het 'Poteind', tussen de Molenstraat, Poteindplein en vernieuwen reparatie Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe appartementen en 3 commerciële ruimtes gerealiseerd. pvc bitumen etcetera. appartementen en 3 commerciële ruimtes gerealiseerd. Bel Zoomdak

De Bakkerij

ENKELE TE KOOP Appartementen van ca. 78m2 tot ca. 111m2

Appartementen van ca. 78m

Op het 'Poteind', tussen de Molenstraat, Poteindplein en Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe Appartementen met lift appartementen en 3 commerciële ruimtes gerealiseerd.

2

Starters opgelet!

Elk appartement heeft de beschikking over een balkon bereikbaar 2 2

De Bakkerij

Appartementen van ca. 78m tot ca. 111m

Appartementen van ca. 78m tot ca. 111m Koopsommen vanaf € 195.000,- t/m € 279.000,- v.o.n.

31 december 2012 in verband met wijziging van de hypotheekvoorwaarden. Heeft u interesse? Elk appartement heeft de beschikking over een balkon Met eigen parkeerplaats en berging in de inpandige parkeergarage U t/m kunt€ aanzienlijk veel geld besparen Koopsommen vanaf € 195.000,279.000,v.o.n. Koopsommen vanaf 195.000,t/m € 279.000,- v.o.n. Neemt u voor meer informatie contact op met €Van Hassel makelaars, Elk appartement heeft de beschikking over een balkon Molenstraat 50 te door kopen! 076-5975900. Zundertnu viate telefoonnummer Kijk voor meer informatie op www.vanhasselmakelaars.nl Op hetvanaf 'Poteind', tussen Molenstraat, Koopsommen € 195.000,t/mde € 279.000,v.o.n.Poteindplein en Vraag naar de actievoorwaarden! 2

Elk appartement Appartementen met lift bereikbaar

06-18514726 www.zoomdak.nl

Op het 'Poteind', tussen de Molenstraat, Poteindplein en Appartementen met lift bereikbaar Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe tot ca. 111m2 en 3 commerciële appartementen gerealiseerd. Met eigen parkeerplaats en bergingruimtes in de inpandige parkeergarage

Koop nuinnog appartement voor Met eigen parkeerplaats en berging de een inpandige parkeergarage Appartementen met lift bereikbaar 2

Semi bungalows

WWW.HOBBYKAS.NL

Ondernemers opgelet!! Nu te huur: 6 prachtige bedrijfsruimtes bestaande uit hal met hoge sectionaldeur, toilet en een kantoorruimte op de verdieping. Vloeroppervlak circa 89 m². Voldoende parkeergelegenheid op eigen afsluitbaar terrein. Ideaal voor de zzp’er, startende ondernemer of de hobbyist. Penningweg 14a t/m f te etten-Leur TE HUUR VANAF SLeCHtS € 550,- PER MAAND!!

Met eigen parkeerplaats en berging in de inpandige parkeergarage heeft de beschikking over een balkon

Rutvenstraat, tegenover het Oranjeplein worden 14 luxe Heeft u interesse? appartementen en 3 commerciële ruimtes gerealiseerd.

Heeft u interesse?

Neemt u voor meer informatie contact op met Van Hassel makelaars, ft u interesse? Molenstraat 50 te Zundert via telefoonnummer 076-5975900. Appartementen van ca. 78m2 tot ca. 111m2 KijkVan voor meer informatie op www.vanhasselmakelaars.nl Neemtcontact u voor meer contact op met Hassel makelaars, mt u voor meer informatie op met Van informatie Hassel makelaars, Appartementen met lift bereikbaar enstraat 50 te Zundert via telefoonnummer Molenstraat 50 te 076-5975900. Zundert via telefoonnummer 076-5975900. voor meer informatie op www.vanhasselmakelaars.nl Met eigen parkeerplaats en berging in de inpandige parkeergarage

Kijk voor meer informatie op www.vanhasselmakelaars.nl Elk appartement heeft de beschikking over een balkon

Budget kas

€ 350,-

Alu-pro kas

v.a. € 925,-

Combi-pro kas

v.a. € 950,-

Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

Koopsommen vanaf € 195.000,- t/m € 279.000,- v.o.n.

voor al uw stukadoorswerkzaamheden

EmBrEgtS KASSEN

U verlangt kwaliteit en daarom zoekt u een professionele en betrouwbare vakman.

POOLS BOuwBedrijf

Heeft u interesse?

Neemt u voor meer informatie contact op met Van Hassel makelaars, Molenstraat 50 te Zundert via telefoonnummer 076-5975900. Kijk voor meer informatie op www.vanhasselmakelaars.nl

Wij staan garant voor: • Een duidelijke en scherpe offerte • Uitstekende service • Garantie op het afgeleverde werk

gors 70 Hoeven 0165-502506

Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk. BetaalBaaR en BetRouwBaaR Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

ZATERDAG 24 NOVEMBER A.S. OPen DAg VAN 11.00 TOT 14.00 uur. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar! Meer info? Bel met Marc Tummers Makelaardij, telefoon 06-55783935 of email info@tummersmakelaardij.nl www.tummersmakelaardij.nl

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Voor al uw dakwerken!! Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

TE KOOP IN SPRUNDEL

2 Ruime woningen

De Waterman 3, 4891 TL Rijsbergen Tel. 076 5968290, Fax 076 5968291 info@stukadoorsbedrijfvanbaal.nl www.stukadoorsbedrijfvanbaal.nl

“Vakmanschap voor particulieren en bedrijven”

Tel: 0165-341600 www.ossenblokhovenier.nl

geschikt voor Gezinswoning of Starterswoning PRIJZEN V.A. 6 130.000,- K.K. TEVENS Perceel Bouwgrond TE KOOP Met Bouwvergunning Direct te aanvaarden TEL: 06 51173219


sport

Strijdlust troef in dorpenderby

RUCPHEN - Wedstrijden tussen Eeuwig Schaak en Schaakhoeve zijn bijna altijd superspannend. Ook de wedstrijd van vorige week zal niet snel vergeten worden. Het leverde namelijk een paar zeer memorabele partijen op, waar wellicht nog jaren over zal worden nagesproken. Het werd in de wedstrijd tussen Eeuwig Schaak en Schaakhoeve (uit Hoeven) al snel duidelijk dat Eeuwig Schaak het moei-

lijk zou gaan krijgen. Patrick Heijnen, in de Avondcompetitie debuterend voor Eeuwig Schaak, verloor een stuk en leek op een nederlaag af te koersen. Jan Rijkse deed wat hij altijd doet in een wedstrijd tegen een andere club: hij speelde remise, dit keer tegen Martin Snoep. Kees van Hogeloon kreeg het al snel lastig tegen Mees Willemsen en zijn stelling verslechterde geleidelijk. Met twee pionnen achter en aan beide kanten twee lopers op het bord zag Kees maar één kans: hij ruilde zijn lopers tegen de pionnen en forceerde een eindspel met koning met twee lopers tegen een koning (zie diagramstelling). Niet iedereen kent de matvoering in die stelling, Mees echter wel en verzilverde zijn kans. De partij is reeds verfilmd en draait in de bioscoop onder de titel “MeesKees”. Joost Asselbergs speelde tegen Ruud Martin een prima partij, die lang gelijk opging, maar moest aan het eind het hoofd toch buigen.

Jeugd Willebrord Wil Vooruit

Patrick Heijnen, die speelde tegen Cindy Rijckevorsel, was intussen niet bij de pakken neer gaan zitten, knokte als een bezetene terug, won pionnetje na pionnetje en aan het eind zo alsnog de partij. Hij was zonder meer de held van de dag, al was zijn winst niet genoeg om Eeuwig Schaak aan een wedstrijdpunt te helpen. Eindresultaat was 1½-2½ in het voordeel van Schaakhoeve. Dat West-Brabant langzamerhand een bijzonder sterke schaakregio wordt bleek wel op het Nederlands Kampioenschap Rapidschaak voor de jeugd (gespeeld in Eindhoven). Bij de spelers geboren in 1998 werd Alik Tikranian uit Bergen op Zoom Nederlands kampioen. Bij de spelers geboren in 1994 werd Bart von Meijenfeldt uit Breda Nederlands kampioen. In de categorie spelers onder 25 werd Stefan Colijn uit Roosendaal tweede. Alle drie zijn lid van de Roosendaalse vereniging De Pion. Nederland gaat nog van ze horen!

SINT WILLEBRORD - De renners van Willebrord Wil Vooruit hebben het afgelopen weekend goede resultaten behaald in de diversen veldritten waarin zij hebben deelgenomen. Perry Frijters behaalde in cat. 6 zijn 4de zege in het Oost Brabantse Schaijk. Hij reed samen met een medekoploper heel de wedstrijd aan de leiding en kon zijn mede vluchter in de sprint verslaan. In Tilburg op het parcours van wielervereniging Pijnenburg behaalde Perry de 3de plaats en was er een mooie 6de plaats voor Max van Helmond. Tevens werden er mooie resultaten behaald in de veldrit van de WBVC te Woensdrecht. Alle wedstrijden vonden plaats onder mooie weersomstandigheden. Het komend weekend komen de renners van Willebrord Wil Vooruit in actie te velkdritten voor de KNWU te Eerde, Dommelen

(Pietencross) en voor de WBVC-competitie de 9de veldrit in Hoogerheide. Uitslagen KNWU Schaijk Cat 3: 12 Roan Konings; 21 Beau van Helmond; 24 Moreno Tak Cat 6: 1 Perry Frijters; 16 Max van Helmond Cat 7: 22 Tom Brouwers Nieuwelingen: 12 David dekker; 26 Niek Brouwers Junioren: 13 Floris Wassenaar Tilburg Cat 3: 12 Roan Konings Cat 6: 3 Perry Frijters; 6 Max van Helmond Cat 7: 14 Tom Brouwers Woensdrecht WBVC 8 jaar: 12 Rens Lakens; 9 jaar: 2 Niels Huijbregts; 10 Moreno Tak 11 jaar: 11 Giovanny Vissenberg 12-13 jaar: 13 Sven Wouters 14-15 jaar: 11 Bram van Hees Dames: 7 Sharon Dommanschet

Karate-Do-Archida

Dames Senioren houden zicht op kampioenschap Archida naar Eindhoven RUCPHEN - Na het verlies vorige week tegen United Breda, hebben de Dames Senioren afgelopen zaterdag aangetoond nog steeds vol voor het kampioenschap te gaan. Directe concurrent Internos werd, na een spannende wedstrijd, in de laatste fase toch nog ruim verslagen met 32-23. Hierdoor staan de Dames slechts 2 punten achter nummer 1 United Breda, en hebben ze dus alles nog in eigen hand. De Heren Senioren kregen daarna Dongen op bezoek. Beide teams kwamen elkaar vorige competitie ook al tegen. Dongen werd toen 1e en Orion 2e, waardoor beide ploegen promoveerden naar de 1e klasse. Helaas was ook deze keer Dongen de bovenliggende ploeg, vooral door een zwakke start van Orion. Lang konden de heren nog enigszins aanhaken, maar aan het eind van de wedstrijd was het verzet gebroken en vergrootte Dongen het verschil: 23-35. Op zondag kwamen de GDJ als eerste in actie en deden dat niet onverdienstelijk. Orion stond tot dan toe bovenaan, samen met Heerle en Internos. Helaas wisten de jongens en meisjes net niet te winnen van Heerle: 4-6. Toch bezetten zij nu nog steeds een goede 3e plaats. Van deze wedstrijd staat een filmpje op www.hvorion.nl. De Dames A-Jeugd wisten op voorhand al dat het een eenvoudige wedstrijd zou worden tegen nummer laatst Tachos. De meiden scoorden er lustig op los: 26-5.

SPRUNDEL - Zondag 18 november ging Karate-Do-Archida naar een mini toernooi van Elhatri in Eindhoven. Het mini toernooi is bedoeld voor karateka’s tot 15 jaar die nog maar enkele wedstrijden meegedaan hebben om zo te leren hoe het in zijn werk gaat.

Ondanks het verlies, kunnen de jongens en meisjes van de GDJ nog steeds lachen.

Ook de Heren B-Jeugd hadden een makkelijke middag. Middenmoter de Beuk werd eenvoudig aan de kant gezet met 36-9, waardoor Orion nog eens lekker aan het doelsaldo kon werken en de 1e plaats nog wat steviger vast kon pakken. Misschien wel de uitzonderlijkste prestatie werd geleverd door de Gemengd C-Jeugd. Door enkele last-minute afmeldingen ging het team uiteindelijk met slechts 6 spelers (1 te weinig voor een normale veldbezetting) richting Middelburg. Toch werd overtuigend gewonnen met 11-15. Uitslagen DS Orion-Internos 32-23 HS Orion-Dongen 23-35

GDJ Orion-Heerle 4-6 DAJ Orion-Red Rag/Tachos 26-5 HBJ Orion-de Beuk 36-9 GCJ EMM-Orion 11-15 Programma Zaterdag 24 november uit HS Tremeg-Orion HBJ HMC-Orion Zondag 25 november uit DS HVM-Orion DAJ HMC-Orion GDJ EMM-Orion Chocolade-letter actie 24 en 25 november worden de chocoladeletters uitgedeeld aan alle leden. Meer info hiervoor volgt nog.

Diploma schieten in Middelbeers

Jeugd Nooit Volleerd op voor diploma’s

De jongste schutters van Nooit Volleerd met hun diploma.

SCHIJF - Afgelopen zondag schoten de jongste schutters van handboogschutterij Nooit Volleerd uit Schijf hun diploma verschieting. Voor enkele was dit de eerste wedstrijd andere hadden al meerdere malen meegedaan.

Zondagochtend om 8.30u was het al druk bij het wapen van Schijf. De jeugdschutters van Nooit Volleerd verzamelde zich voor vertrek naar Middelbeers. Daar begon om 10.00u de wedstrijd waarbij de jeugdschutters uit Zeeland, Zuid-Holland en West-Brabant hun diploma konden

verdienen. Een beetje nerveus begonnen de jongste leden van Nooit Volleerd hun wedstrijd. Er was goed geoefend voor deze wedstrijd en dat was te zien. Sjoerd Malfait, Kaylin Kapitein en Rogier en Vincent Lauwen hadden al vaker deelgenomen en dat was te zien. Voor Rick Heeren was het de eerste wedstrijd. Hij begon nog wat gespannen maar door goed schieten wist ook hij een mooi diploma te behalen. Rowena Slappendel nam voor de eerste keer deel in de klasse dames cadetten. In deze klasse wordt er meerdere afstanden geschoten. In de ochtend op 18 meter waarbij de jongste schutters op een 60 cm blazoen schieten en de cadetten op een 40 cm blazoen. Na de middag schieten de cadetten nog een wedstrijd op 25 meter op een 60 cm blazoen Alle schutters behaalde een mooi diploma en hadden vooral een hele leuke dag. Vincent Lauwen 145 punten diploma A, Sjoerd Malfait 229 punten diploma C, Rogier Lauwen 210 punten diploma C, Kaylin Kapitein 218 punten diploma C, Rick Heeren 74 punten Diploma A, Rowena Slappendel 312 punten diploma A. Allemaal van harte gefeliciteerd. PAGINA 30

Met een mooie selectie gingen we naar Eindhoven, waaronder Aglaia v.d. Water, Medusa v.d. Water, Myrthe Koeken, Max de Pijnier, Bart van Essen, Stefan v.d, Sande, Archida Huijer, Adam Chicki en Thijs Schrauwen. Hoewel het een mini toernooi was steeg de spanning op bepaalde momenten flink en bleek het toch best pittig te zijn. In de ochtend werd er begonnen met het onderdeel Kata en teamkata, voor sommige helaas geen prijs, maar Aglaia v.d. Water en Stefan v.d. Sande behaalde een 2e plaats, Archida Huijer nam een 3e plaats mee naar huis. Aglaia v.d. Water,

Myrthe Koeken en Archida Huijer deden voor de eerste keer met z’n drieën mee met teamkata en behaalde een vierde plaats, top gedaan meiden. In de middag was het tijd voor kumite, hier deden Aglaia v.d. Water, Medusa v.d. Water, Myrthe Koeken, Max de Pijnier en Thijs Schrauwen aan mee. Medusa v.d. Water heeft hiermee een 3e plaats in de wacht gesleept. Voor Max en Aglaia was het een spannende finale, tot de laatste minuut bleef het spannend en Aglaia scoorde in de laatste seconde de winnende treffer waardoor ze een 1e plaats in de pocket heeft, Max kwam met een mooie 2e plaats uit de finale. Voor iedereen die meeging, super gedaan jullie hebben allemaal een dikke pluim verdiend! Wilt u meer informatie over Karate Archida: Robin Huijer 06-43014129, info@ archida.nl.

Biljarten Sprundelse wijken SPRUNDEL - Uitslagen en programma. Op maandag 12 november was Achter de St Jan te sterk voor Boskrekels 3, dinsdag 13 november versloeg d’Hei 2 met ruime cijfers Boskrekels 1 en op donderdag 15 november slaagde Boskrekels 2 er niet in

om ‘t Brouwersnest 2 te verslaan. De komende wedstrijden: Donderdag 22 november Brouwersnest 1-De Branden, maandag 26 november De Branden-d’Hei 1, dinsdag 27 november Boskrekels 3-Boskrekels 2 en donderdag 29 november Brouwersnest 2-d’Hei 2.

Hieronymus tweede in Speedo Club Meet RUCPHEN - Op 18 november organiseerde Hieronymus namens de KNZB kring Brabant, de Brabant Speedo Club Meet in zwembad de Stok te Roosendaal.

Er waren 16 Brabantse verenigingen die ieder maximaal 18 jonge zwemmers mochten inschrijven. Deze wedstrijd was de provinciale voorronde, de winnaar mag de Brabantse eer verdedigen in de Landelijke finale in februari. Hieronymus had als thuiszwemmende vereniging 17 zwemmer ingeschreven. Dat er in Roosendaal erg goed wordt gezwommen bewezen deze zwemmers in een erg spannende strijd met SBC 2000 uit Breda en Eiffel Swimmers PSV uit Eindhoven, toch ook zeer vooraanstaande verenigingen in Brabant. Bij de tussenstanden stonden de drie team om beurten eerst maar telkens met een zeer klein verschil. Aan het einde van de wedstrijd was het Eiffel swimmers PSV die gewonnen had en met de grootste beker terug naar Eindhoven mocht. De thuisploeg Hieronymus werd 2de (voor het derde opeenvolgende jaar) en verdiende daarmee ook een mooie beker. De winnaar van vorig jaar SBC2000 zat heel dicht bij Hieronymus maar moest dit jaar genoegen

nemen met een derde plaats. Rucphense zwemmers Roals Quirijnen uit Bosschenhoofd haalde een 4de plaats op de 50m rugslag en een 7de plek op de 50m vrije slag. Op beide afstanden verbeterde hij zijn persoonlijke record. Op de rugslag zwom hij maar liefst 9s sneller dan de vorige keer. Er kwamen ook 3 estafetteteams aan de start. Op de 4 keer 50m vrije slag gemengd wonnen Abbygail van den Berg, Steijn Nieuwstad, Roos Englebert en Roald Quirijnen met een tijd van 2:34.83. Ook de 4*50m wisselslag heren werd gewonnen. Koen Iriks, Rick Bulman, Janne Englebert en Lars Kammers zette 2:37.12 op de klok. De 4*50m wisselslag dames was goed voor een 2de plek. Tessa Loos, Anne van Loon, Roos Englebert en Daniek van den Bosch zwommen hier 3:00.45. Met het team speedo clubmeet dat tweede werd en goede prestaties op de lange afstandwedstrijden in Vlissingen kan Hieronymus zich gaan voorbereiden op de Brabantse Sprint Kampioenschappen komend weekend. De club zal hier met 47 zwemmers aan de start komen. Complete uitslag en meer informatie: www.zpv-hieronymus.com


Lijbrandt, glasvezel, klaar.

Het juiste adres voor alle merken VERVANGEN DISTRIBuTIERIEM AIRCOSERVICE - ONDERHOuD/APK DIV. OCCASIONS Atoomweg 2 Roosendaal 0165 - 55 33 43 info@autobedrijfvandenbroek.nl www.autobedrijfvandenbroek.nl

Stichting “de Spirituele Weg” organiseert

Spirituele Beurs Zondag 25 november 2012 Zaal Koch, Molenstraat 120 4756 BH Kruisland

‘Voor het beste glasvezeladvies nu supersnel naar uw Lijbrandt adviseur!’

Entree € 4,- incl. consumptie Zaal open om 11.00 uur

www.stichtingdespiritueleweg.nl

Chaletpark Wouwse Plantage Prachtig Top chalet op ruime koopkavels.

ZONDAG 25 NOvember

oPen dag van 14.00 uur tot 16.00 uur

Voor informatie belt u: 06-51988579 of 0165-379349

Financiering mogelijk !

Chaletpark Wouwse Plantage Schouwenbaan 6, 4725 SV Wouwse Plantage, www.toptotaal.nl

pakket

Klaar 50

Internet 50/50 | TV | Bellen

www.lijbrandt.nl Betaalbaar en vertrouwd auto rijden

50

/mnd

Mate Computers St. Walfriedstraat 40 4711 VC St. Willebrord T&E Elektro Julianastraat 3 4715 AT Rucphen

088 555 25 40

aruc1112

42 1e jaar*

*Na 1 jaar € 4600 per maand

er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

cafe - feesterij ‘t trefpunt Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl

- ADVE RT O R I A L -

Etten-Leurse Autoservice is nu Vakgarage Etten-Leur ETTEN-LEUR - Zeer recent is de naam van de Etten-Leurse Autoservice veranderd in Vakgarage Etten-Leur. Vakgarage Etten-Leur biedt meer. Behalve een voorraad van gemiddeld dertig gebruikte auto’s, is Vakgarage Etten-Leur ook erkend voor onderhoud, reparatie en APK van (lease)auto’s en lichte bedrijfsauto’s van alle merken. Ook auto’s die onder fabrieksgarantie vallen kunnen er onderhouden worden. Vakgarage Etten-Leur: betaalbaar en vertrouwd. Vakgarage Etten-Leur wordt geleid door Bart Ossenblok. “Inderdaad. Ik ben van jongs af aan opgegroeid met auto’s in het autobedrijf van mijn vader, Jac Ossenblok”, licht hij toe. “Ik heb altijd aan auto’s gesleuteld. Na de opleiding tot ondernemer in autotechniek heb ik twee jaar

gewerkt in de Citroën en Hyundai garage van mijn vader. De overstap van EttenLeurse Autoservice naar Vakgarage EttenLeur biedt meer mogelijkheden omdat we meer bevoegdheden krijgen. Vakgarage zijn is een erkenning voor vakmanschap.” Specialist “Een vakgarage is een specialist op het gebied van APK keuringen, service en onderhoud van alle merken auto’s”, zegt Bart Ossenblok. “Wij hebben bevoegdheid, bewezen kennis en ervaring voor onderhoud en reparatie van (lease)auto’s en auto’s die onder fabrieksgarantie vallen. We verzorgen ook onderhoud en reparatie aan aircosystemen.” Vakgarage Etten-Leur profiteert van de landelijke en gezamenlijke inkoop van onderdelen en accessoires van alle bijna 200 bij deze organisatie aangesloten bedrijven.

Bart Ossenblok: “Onze klanten profiteren daar van bij de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe banden, ruitvervanging, nieuwe onderdelen en (schade)-reparaties.” Service blijft bij Vakgarage Etten-Leur nummer 1. “We verzorgen snelle reparaties en bieden thuis hulp bij startproblemen. Over leenauto’s hoeven wij niet moeilijk te doen. Uiteraard overleggen wij vooraf met onze klanten over tegenvallende kosten bij onderhoud en reparatie. De naam vakgarage en onze ervaring beloven wij waar te maken.” Bij Vakgarage EttenLeur bent u geen kentekennummer, maar een klant waar aandacht voor is. Prijsklasse Bart Ossenblok leidt de werkplaats en de verkoop van gebruikte auto’s in de prijsklasse tot 10.000 euro. “Wij hebben auto’s op voorraad met lage brandstofkosten en

Bart Ossenblok voor de gevel van de garage.

die ook nog eens voordelig zijn in de wegenbelasting. Dat soort auto’s wordt momenteel veel gevraagd. Via Vakgarage kunnen we ook de financiering en de verzekering regelen. Voor uw complete schadeafwikkeling kunt u bij ons terecht.” Vakgarage Etten-Leur werkt met BOVAG

Vakgarage Etten-Leur, Mon Plaisir 45, Etten-Leur. Telefoon: 076-504 10 44. Website: www.vakgarage-etten-leur.nl

garantie, is deelnemer aan de Nationale Auto Pas en is erkend door de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). De werkplaats en de showroom van Vakgarage Etten-Leur zijn iedere werkdag van 08.00 tot 18.00 uur open; op zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.


AUTOnieUws door: Bart van den Acker

n m u l Co

kortnieuws een haartje zuiniger worden en daardoor fiscaal interessant blijven. Dat geldt ook voor de Ford C-Max met de 1.6 TDCi-dieselmotor. De CO2–uitstoot is gedaald van 114 naar 112 g/km, waardoor de C-Max ook in 2013 in aanmerking blijft komen voor 20% bijtelling. • Veel schoolkinderen zien er tegen op: de verplichte spreekbeurt. Als jongen of meisje van auto’s houdt, is het helemaal geen probleem, dank zij het nieuwe Volkswagen Spreekbeurtpakket. Dit pakket is gratis te downloaden via www.volkswagen.nl/spreekbeurt en omvat materiaal voor een spreekbeurt van ongeveer 15 minuten, op basisschoolniveau. Er is een begrijpelijke tekst en het beeldmateriaal is direct te gebruiken in bijvoorbeeld een beamer-presentatie.

• Het lijkt wel een hobby van diverse automerken: auto’s die net

• Er is een bijzondere samenwerking aangekondigd tussen Renault en de Britse sportwagenfabrikant Caterham.. Beide hebben al een relatie in de formule 1, nu is gemeld dat ze ook samen lichte sportwagens zullen gaan bouwen. Daarmee komt er eindelijk opvolging voor het sportwagenmerk Alpine, dat formeel nog steeds eigendom is van Renault. Sterker nog: toekomstige modellen zullen worden gebouwd in de voormalige Alpine-fabriek in Dieppe in Normandië. Het eerste product kan de definitieve versie worden van het studiemodel A110-50, dat eerder al als prototype bij diverse gelegenheden is getoond.

Vaas

Opel ADAM De verwachtingen zijn hoog gespannen ronde komst van de Opel ADAM. Gezien het succes van concurrent Volkswagen Up! kan ook deze compacte Opel best eens voor flinke verkoopaantallen gaan zorgen. Naast het leuke uiterlijk is het sterke punt van de ADAM het enorm uitgebreide pakket mogelijkheden om de auto helemaal naar eigen smaak aan te kleden. Opel heeft de ADAM al getoond in een geweldig palet aan pastel- en andere

vanaf € 12.495 kleuren: iedere klant (M en vooral V?) zijn/haar eigen ADAM! De prijsstelling is nu bekend, de lijst start al bij € 12.495 voor de basisversie met de 1,2 liter motor met 51 kW/70 pk. Er komen drie rijke uitrustingsvarianten: JAM, GLAM en SLAM, elk met een heel eigen uitstraling. De compacte Opel, die bij zakelijke inzet in alle versies in aanmerking komt voor 20% bijtelling voor privégebruik, is nu al te bestellen en wordt vanaf maart 2013 uitgeleverd.

Audi A3 Sportback komt De nieuwe Audi A3 is er nu een maand of wat en nu is het doek volledig gehaald van de Sportback. Deze vijfdeurs is iets langer dan de driedeurs (wielbasis: + 3,5 cm). Dat scheelt in de instap naar de achterbank en in zowel been- als hoofdruimte achterin. De prijzen zijn vastgesteld, maar de levering start pas in februari. De prijslijst start bij € 26.900 voor de basisversie met de 1,4 TFSI-motor (90 kW/122 pk).

Prijzen nieuwe Dacia’s De nieuwe Dacia Sandero komt al lekker snel naar ons land. Na de eerste presentatie op de autotentoonstelling in Parijs, eind september, staat die begin december al in de Nederlandse Renault/Dacia-showrooms. De Sandero is als basismotorisering voorzien van de nieuwe (driecilinder) TCe 90 motor, met een vermogen van 66 kW/90 pk. Die is een heel stuk zuiniger dan de 1,2 liter die in de huidige Sandero zit. De CO2-uitstoot is vastgesteld op 120 g/km, wat overeenkomt met een officieel gemiddeld verbruik van 5,2 l/100 km. Naast de normale Sandero komt vanaf februari ook de

Méér Panda’s! Fiat heeft met onmiddellijke ingang het leveringsprogramma van de Panda uitgebreid met enkele aanvullende versies. De Panda 4x4, Trekking en CNG zijn wel ‘niche’-modellen, maar het zijn op de eerste plaats echte Panda’s. De vierwielaangedreven 4x4 is in ruw terrein een geweldenaar. Door zijn relatief lage gewicht, korte voor- en achteroverbouw en grotere bodemvrijheid is deze Panda tot onverwacht grote daden in staat. De trekkracht van de 85 pk-sterke TwinAir-motor speelt hierin natuurlijk ook een grote rol. In ruw terrein en op zeer steile hellingen is ook de kortere overbrenging van de transmissie een belangrijk hulpmiddel. Maar ja, wie heeft er in Nederland zo’n 4x4 nodig? Denk aan boswachters en andere mensen die beroepsmatig letterlijk gebaande paden verlaten en natuurlijk mensen die een hobby

Renault Mégane blijft aantrekkelijk Stepway-uitvoering, die onder meer iets hoger op de wielen staat. De normale Sandero is er in de uitvoeringen Ambiance en Lauréate. De Sandero Ambiance kost € 10.990, de Lauréate is € 1.000 duurder.

hebben waarvoor ze per auto de vrije natuur in trekken. Nee, dat zijn geen enorme aantallen, voor Nederland zien we meer in de Panda Trekking. Die ziet er precies hetzelfde uit als de stoere 4x4, maar heeft dan juist geen… vierwielaandrijving. De Panda Trekking komt al een stuk verder op ruwe ondergrond dan de meeste auto’s, maar dat is niet de doelstelling. De Trekking is juist bedoeld voor mensen die wel die ruige uitstraling willen, maar zelden de stadsjungle verlaten. Met die insteek zijn in Nederland beslist klanten te vinden. Een heel ander verhaal is de Panda CNG. Dat staat voor ‘Compressed Natural Gas’, of wel aardgas, dan wel groengas. Dat is nu ook nog een vrij bescheiden toepassing, maar vooral voor bedrijven en overheden die aantallen auto’s voor een bepaald doel inzetten, kan dit een heel goede oplossing zijn. De Panda CNG levert een fractie minder vermogen dan de benzineversie, een korte proefrit toonde aan dat je daar onder normale rijomstandigheden niks van merkt. Daarbij is aardgas natuurlijk een zeer voordelige brandstof, vooral wanneer veel kilometers worden gereden. Deze drie nieuwe Panda-varianten zijn direct leverbaar. De Fiat Panda 4x4 kost € 17.490, de Trekking € 14.690 en de CNG is er vanaf € 13.790. Er is al een Fiat Panda vanaf € 9.290.

Een beetje onverwacht is het wel, maar de Renault Mégane is momenteel de meest verkochte auto in Nederland. Daarvoor is vooral de zuinige uitvoering Energy dCi 110 Stop&Start Eco2 verantwoordelijk, met een CO2–uitstoot van 90 g/ km. Om dit succes voort te zetten, is Renault erin geslaagd die uitstoot

te verlagen naar 88 g/km, wat inhoudt dat deze versie ook in 2013 nog steeds in aanmerking komt voor 14% bijtelling voor privégebruik en zakelijke inzet. Deze motorisering en uitvoering is leverbaar als Hatchback, Coupé en Estate. De verkoop van de 88 g/km-versie start in december.

Dit is de nieuwe Subaru Forester Deze eerste foto betreft nog een exemplaar in de Japanse specificatie, maar op een paar details na is dit de nieuwe Subaru Forester. De verkoop in de thuishaven is net gestart ‘andere markten’ volgen daarna. Dat zal eerst wel de USA zijn, maar in Europa verwachten we ‘m op grond hiervan toch ergens in het komende voorjaar. Subaru belooft voor deze vierde generatie nog betere rijeigenschappen, de Forester voldoet aan nog hogere veiligheidseisen en zal ook op milieugebied beter scoren dan zijn voorganger(s). De 2,0 liter

benzineboxermotor blijft even sterk, maar zal in detail zijn aangepast. De dieselversie is in Japan niet interessant, maar zal voor de Europese makt ongetwijfeld de belangrijkste motor blijven.

Aan dit verhaal heeft u helemaal niks. Ik vind het alleen te leuk om het niet te vertellen, mij spreekt het in elk geval wel aan. Het gaat om een garagehouder, die, zoals tegenwoordig vaak voorkomt, naast zijn dealerschap ook een ‘universeel label’ voert, waar allerhande merken terecht kunnen. Zo is er een klant die al een paar keer over de vloer is geweest en altijd in dure, minder voor de hand liggende auto’s rijdt. Eerst was dat een ingevoerde Range Rover, van een type dat precies zó nooit in Nederland is geleverd, dat heb je soms met importauto’s. De klant in kwestie blijkt in de stad waar dit speelt een winkel te hebben in artikelen van porselein. Grote vazen, beeldjes voor binnen of in de tuin, beslist niet ieders smaak, maar dat is duur spul en de winkel was ook nog eens gevestigd in de duurste winkelstraat van de stad. Prima, ieder zijn handel. De klant blijkt op een dag afstand te hebben gedaan van die ‘Strange Rover’. Hij heeft in plaats daarvan een gebruikte BMW gekocht, ook al via een vaag importkanaal, maar wel weer een dure jongen, met een V8-motor en alle toeters en bellen die we kunnen verzinnen. In die toeters, of die bellen, zat wel een probleem, want een en ander werkte niet zoals dat zou moeten. Daar kun je als universele garagehouder grijze haren op kweken, zie het allemaal maar weer eens goed te krijgen, met al die moderne elektronica. Dat lukte wel, maar de rekening liep lelijk op: ruim € 1.500. Tja, dat heb je soms als je voor weinig geld in een dure auto wilt rijden. Alleen: de rekening werd niet betaald. Gek, eerder was dat nooit een probleem. Herinnering. Aanmaning. Incassobureau. De rekening werd niet betaald. Drie maanden later wordt het de garagehouder te gortig. Juist in deze tijd, waarin niemand het echt gemakkelijk heeft, juist nu flik je dat niet, zeker niet als ondernemers onder elkaar. De dealer gaat naar de porseleinwinkel. Meteen bij binnenkomst pakt hij een flinke vaas tussen zijn handpalmen. “Goedemiddag, wat kost deze vaas?”. “Die is € 175 meneer”, antwoordt de mevrouw achter de toonbank, tevens de echtgenote van de eigenaar. Daarop vertelt de dealer wie hij is, van welk bedrijf. “Er is een rekening van ons aan u al drie maanden niet betaald!”. “Wij zijn een keurige zaak, wij betalen altijd op tijd meneer!”. “Mevrouw, u moet tegen mij niet liegen!”, zegt de dealer op luide toon en doet zijn handen uit elkaar. PATS! Daar ligt de vaas in honderdduizend stukken op de tegelvloer. De dealer verlaat het pand en heeft moeite een vette glimlach te onderdrukken. Een dag later is er € 1.500 overgemaakt. De moraal: altijd eerlijk blijven, je niet groter en rijker voordoen dan je je echt kunt veroorloven en gewoon op tijd je rekeningen betalen, dat werkt aan alle kanten het prettigst. Bart van den Acker


auto’s

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Merk

type

Kleur

bouwjaar verkoopprijs

Renault twingo II 1.2 16v Automaat airco radio cd

blauw grijs

jan-08

7.950

Renault twingo II 1.2 16v airco radio cd

zwart met.

jan-10

6.250

Renault Clio 1.6 16v 3 drs airco ecc lmv

zwart met.

mei-08

8.750

Renault Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd lmv

zilver met.

jan-07

7.500

Renault Clio 1.4 16v 3 drs

grijs met.

mrt-03

3.250

Renault Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd

zwart met.

aug-02

3.250

Renault Kangoo 1.6 16v airco

blauw met.

jun-03

Renault Megane III 1.6 16v airco ecc radio cd navi.

zwart met.

jan-11

Renault Megane II 1.4 16v radio cd

rood

jun-03

3.950

Renault Grand Scenic III 7 pers. nav. Lmv.

zilver met.

feb-11

21.750

Renault Grand Scenic 1.6 16v airco 7 pers

grijs met.

mrt-05

6.250

Renault Laguna II 1.9 dCi airco ecc radio cd lmv

zilver met.

sep-02

3.750

Renault Laguna II 1.6 16v 5 drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.950

Renault Laguna II 1.6 16v 5 drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

Renault Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

32.500

Renault espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak

beige met.

aug-02

4.950

Renault vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d groen met.

aug-02

3.750

Skoda

fabia 1.2 tdI combi greenline

zilver met.

jul-10

12.500

ford

focus 1.6I Automaat sedan airco ecc

zilver met.

nov-00

2.750

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

AUTOSERVICE AUTOSERVICE AUTOSERVICE BANDENSERVICE BANDENSERVICE

BANDENSERVICE Aktie november zie desnep.nl AktieAktie november zie desnep.nl november zie desnep.nl Alle info zie

3.950

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

15.750

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt Ook voor uw wintercheckC.A. of winterbanden kunt A utobedrijf omeer omen u bij ons terecht, bel of mail ons voor info u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info bestAAt dit jAAr 50 jAAr! OCCASIONS BJ PRIJS OCCASIONS

BJ

PRIJS

IN € om dit te vieren, en u een kijkje te geven IN € Benz bent c180Kucombi 2007 19.950 inMercedes ons bedrijf, van harte welkom op Mercedes Benz c180K combi 2007 19.950 avantgarde airco onze open Dag op zaterdag 24 november avantgarde airco Maalbergenstr. 24a Wernhout Saab 9-5– 2.0t leer nav.airco 2007 19.950 St. Janstraat 147 4714estate EE Sprundel – Tel: 0165-382830 Saab 9-5 10.00 2.0t estate leer nav.airco 2007 tot 19.950 a.s. totcdti 16.00 dan! Tel. 076-5971739 / 06-54278822 opelvan Vectra 3.0 V6 eleg.uur. aircoGraag 2004 9.950 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

opel Vectra 3.0 V6 cdti eleg. airco

2004

9.950

opel zafira 1.8 16V Max cool airco airco-onderhoud, 2004 6.950 Ook voor uw onderhoud, APK, banden, Ook voor uw wintercheck of winterbanden opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 kunt 6.950 opel astra H 1.8 cosmo airco producten! 2005 10.950 schades, ruitreparatie en BOVAG opel astra Hbel 1.8 of cosmo airco 2005 info 10.950 u bij ons terecht, mail ons voor meer opel astra opel astra OCCASIONS BJ opel astra H 1.6 Gtc njoy airco 2007 12.450 opel astra H 1.6 Gtc njoy airco 2007 PRIJS 12.450 OCCASIONS BJ opel astra 1.6 Business aircogeleverd 2008 Auto’s bovenH de €–4.500 met afl.12.950 beurt, St. Janstraat 4714 worden EE Sprundel 0165-382830 opel astra H147 1.6 Business airco – Tel: 2008 12.950 € opel H 1.6 Stat. Bus. airco 2007 IN 12.450 APK enastra bovaggarantie Vandaag uw auto, bus of opel astra H 1.6 Stat. Bus. airco 2007 12.450 opel astra H 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 Mercedes Benz c180K combi 2007 19.950 Ook voor uw wintercheck kunt opel astra 1.6 Stat. cosmoof winterbanden 2007 12.950 Fiat Panda edH cool airco 2011 jeep verkopen v.a. ’98. opel H 1.6 cosmo aut.station 2007meer11.950 avantgarde airco uPunto bijastra ons terecht, bel of mail ons voor info opel astra H 1.6Airco cosmo aut.station 2007 11.950 Fiat Classic lmairco velgen 2009 opel astra H 1.6 njoy 2004 7.950 Saab 9-5 2.0t estate 2007 opel astra H 1.6leer njoynav.airco airco 2004 19.950 7.950 Fiat Punto airco 2005 opel astra H 1.4 njoy 2004 7.950 Contant + RDW. Vrijwaring! opel Vectra OCCASIONS BJ 9.950 PRIJS opel astra H 1.4 njoy 2004 7.950 3.0 V6 cdti eleg. airco 2004 opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 Fiat Seisento Brusch 2002 IN € opel 1.8 astra16V 1.7 Max Dt njoy airco 2002 5.450 06 - 122 58 443opel zafira cool airco 2004 6.950 opel Meriva 1.4 16V aircocombi 2005 7.450 Ford Fiesta lm Benz velgen airco 2009 Ook ’s avonds. Mercedes c180K 2007 19.950 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 opel astra Hagila 1.8 1.2 cosmo airco 2005 10.950 opel 16V 2004 5.450 Hyundai Tucson 2.0 ecc 2006 avantgarde opel agila 1.2airco 16VStyle lm velgen Airco 2004 5.450 opel astra opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco 2007ecc10.950 19.950 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 10.950 Mercedes C180 komp. Avangarde Automaat airco 2007 opel 1.33.0 cdti 2004 3.950 opel astra Hcorsa 1.6 Gtc njoy airco 2007 opel Vectra V6 cdti eleg. airco 2004 12.450 9.950 opel corsa 1.3 2004 3.950 Mercedes CLKBusiness 230cdti komp Automaat Cabrio airco 1998 opel corsa 1.2 njoy airco 3 drs 2008 9.950 opel astra H 1.6 airco 2008 12.950 opel zafira 1.8 16Vairco Max3cool 2004 9.950 6.950 opel corsa 1.2 njoy drs airco 2008 Mini One 1.4 airco ImBus. veIgen navi 2008 opel 1.2 Business airco 2007 8.950 opel astra Hcorsa 1.6 Stat. airco opel astra H 1.8 cosmo airco5drs 2005 12.450 10.950 opel corsa 1.2 Business airco 5drs2007 2007 8.950 opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 8.450 Opel Agila lm velgen airco 2009 opel astra opel 1.2 Business 2007 12.950 8.450 Hcorsa 1.6 Stat. cosmoairco 5drs2007 Heeft u of opel astra opel corsa 1.2 Business aircoairco 3drs 2007 7.950 Opel Agila lmcosmo velgen 2004 opel astra H 1.6 Gtc njoy 2007 11.950 12.450 opel corsa 1.2 Business airco 3drs2007 2007 7.950 opel astra H 1.6 aut.station Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 iemand uit opel astra opel astra H 1.6 1.6 Business airco 2008 7.950 12.950 Skoda octavia airco 2001 3.950 Opel Astra 1.6 Gtc N-Joy Airco lm velgen 2007 H 1.6 njoy airco 2004 Mercedes Benz c180 1999 opel astra H 1.6 Stat. Bus. airco 2007 12.450 Mercedes Benz c180 1999 Opel Astra 1.6 station airco e.e.c. Im veIgen 2007 H 1.4 njoy 2004 7.950 uW omgevingopel astra eleg.auto.airco opel astra H 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 eleg.auto.airco Opel Combo 1.3 Cdti 2004 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 opel astra cosmo aut.station 1997 2007 11.950 peugeot 205 H 1.41.6 Generation 750 brandWonden? Opel BMW all road F650 1995 2.250 Corsa 1.2 N-Joy 3 drsairco Airco 2008 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 opel astra H 1.6 njoy 2004 7.450 7.950 BMW all road F650 1995 2.250 BEDRIJFSWAGENS B.T.W.) 20042004 5.450 Opel Corsa 1.2 H N-Joy 5 drs(EX airco 2007 opel agila 1.2astra 16V opel 1.4 njoy 7.950 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 opel astra Dt njoy airco Im veIgen 2002 10.950 5.450 Opel Meriva 1.41.7 16V Cosmo airco 2006 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 opel combo 1.3 cdti 2004 4.750 opel Meriva 1.4cdti 16V airco 2005 3.950 7.450 opel combo 2004 4.750 opel corsa 1.3 cdti 2004 Opel Meriva 1.41.3 16V airco 2005 agila 16Vairco 5.450 opel corsa 1.2 njoy airco 3 drs Opelopel Meriva 1.41.2 Turbo Im veIgen 20082004 9.950 2011 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 10.950 opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 8.950 Opelopel Vivaro verlengd dub cab airco 2011 corsa 1.3 cdti 2004 3.950 opel corsa 1.2 Business airco 20072008 8.450 Opelopel Zafira 1.8 Elegance airco lm velgen 31-12-2002 corsa 1.2 njoy airco5drs 3 drs 9.950 opel corsa 1.2 Business airco 3drs 20072007 7.950 Peugeot 206 1.41.2 Airco e.c.c. 2001 opel corsa Business airco 5drs 8.950 SkodaPeugeot octavia 1.6 20012007 3.950 opel 207 corsa 1.2 5drs 8.450 1.6airco XS Business lm velgen airco airco ecc 2007 corsa 1.2 Business airco 7.950 Mercedes Benz c180 19992007 VWopel Golf 1.6 Automaat lm velgen 5 drs3drs airco 2009 3.950 Wij helpen bij: eleg.auto.airco VWSkoda Golf 1.6octavia Variant 1.6 aircoairco ecc Im veIgen pdc 2001 2010 Mercedes Benz c180 205 19971999 750 VWeleg.auto.airco Polo 1.4 5 drsGeneration airco Im veIgen 2011 Lotgenotencontactpeugeot BMW all road F650 1995 2.250 Voorlichting peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) Voor actuele prijzen1995 zie: 2.250 BMW all road F650 Belangenbehartiging opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) Juridische zaken opel combo cdti1.3 cDti airco/navi 20042007 4.750 opel 1.3 combo 6.750

Bel HUGO

Alle info zie Alle info zie

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830 St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830

gevraagd

wordt evt. bij u thuis opgehaald met origineel vrijwaringsbewijs

Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913

www.caoomen.nl 2004 4.750

opel combo 1.3 cdti

Autodemontagebedrijf Franken H eim olendr eef 36a - R ucphen

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

AutoTeam geeft tot 31 december € 3000,extra inruil bij aankoop van een nieuwe Cruze of Orlando uit onze voorraad

WWW.CRUZE AKTIE.NL Onderdeel van de Automotions Groep

WWW.ORLANDO-AKTIE.NL

Goes Pearyweg 19, Tel. 0113-237923 Roosendaal van Beethovenlaan 6, Tel. 0165-578578

www.autoteam.nl


sport

Schijf heer en meester bij Noordhoek

De kampioenen: Michael Hultermans, Marcel Gesell, Milan Szücs, Esther Vanlaerhoven, Maud van Kalmthout, David Geleijns, Iwan Goossens, Sven Gesell, Thijs Rens, Joost Peeters en Diego Romme. Trainers Bert Sulman en Falco Potters, leider Mark Goossens.

SCHIJF - Schijf speelde een ijzersterke uitwedstrijd tegen het als stug bekend staande Noordhoek. Het regende kansen en de thuisploeg mocht nog blij zijn dat de teller bij 0-5 bleef steken. Vanaf het beginsignaal domineerde Schijf de wedstrijd. In de eerste helft waren er al 6 of 7 grote kansen en even leek het alsof Schijf het net niet zou kunnen vinden. Toen Nick van Dijk vlak voor rust met zijn doelpunt de druk van de ketel haalde was de ban gebroken. Schijf liep na rust uit naar een monsterzege van 0-5 via doelpunten van Nick van de Sande, Bas Schrauwen en Tom van Overveld. Tussendoor onderstreepte Noordhoek de paniek achterin door via een misverstand in de verdediging ook nog een eigen goal te maken. Schijf heeft halverwege deze competitie 15 punten bij elkaar gespeeld waarmee ruim aan de verwachting wordt voldaan. Uitslagen zaterdag 17 november Schijf B1-JEKA B4 4-0 Lepelstraatse Boys C1-Schijf C1 2-1 Kogelvangers D1-Schijf D1 0-3 Schijf D2-Rijen D5 8-1 Schijf E1-SVC E1 8-1 Unitas’30 E7-Schijf E2 8-1 HSC’28 F1-Schijf F1 0-5

Schijf F2-Kogelvangers F2 5-2 Zondag 18 november Noordhoek 1-Schijf 1 0-5 Victoria’03 2-Schijf 2 5-1 Schijf VR1-Terneuzen VR1 5-0 Schijf VR2-Beek Vooruit VR1 4-3 Schijf VR3-MOC’17 VR2 10-2 Programma jeugd Zaterdag 24 november Kogelvangers B1-Schijf B1 vt.10.45 Schijf C1-BSC C2 av.14.00 Schijf MC1-Roosendaal MC1 av.12.00 Schijf D1-Internos D3 av.12.00 DIOZ D2-Schijf D2 vt.10.15 DEVO E1-Schijf E1 vt.10.30 Schijf E2-Internos E7 av.09.30 Schijf F2-SJO Prinsenland F3 av.10.45 Steenbergen M2-Schijf M1 vt.09.30 Programma senioren Zondag 25 november NSV 2-Schijf 2 vt.10.30 Sprundel 3-Schijf 3 vt.10.45 Roosendaal 10-Schijf 4 vt.11.00 Schijf 5-Achtmaal 4 av.09.30 Wilhelmina VR1-Schijf VR1 vt.08.30 Schijf VR2-Cluzona VR1 av.13.15 Schijf VR3-DEVO VR2 av.10.00 Kampioen D2 is de eerste kampioen van dit seizoen. Er was een kleine kans dat D2 vandaag al

Rood-Wit lijdt verlies SINT WILLEBRORD - Rood-Wit heeft in Zevenbergen tegen Virtus zijn 3e positie op de ranglijst niet waar kunnen maken, men kreeg nl een kleine draai van 3 tegen 1 om de oren.

Rood-Wit kwam wel vrij snel op voorsprong toen een verkregen strafschop werd benut. Dat Virtus door een ongelukkig moment op gelijke hoogte kwam is jammer te noemen maar de 2-1 vlak voor de thee was niet echt verassend. Enkele omzettingen in de rust konden het tij echter ook niet keren, al was Rood-Wit door een schot op de lat en een goal, die werd afgekeurd wegens buitenspel, op zoek naar de gelijkmaker. In de slotfase maakt Vitus er nog 3-1 van wat de verhouding misschien wel juist weerspiegelde. Rood-Wit gaf in deze partij niet thuis en liepen zodoende achter de feiten aan. De eerste competitiehelft zit er bijna op met nog een speelhelft tegen Unitas te gaan kunnen we alvast wel terugblikken op een geslaagde eerste seizoenshelft, met voorlopig 18 punten uit 10 wedstrijden en een derde plaats, kunnen we stellen dat Rood-Wit het boven verwachting prima doet. Uitslagen senioren Zaterdag 17 november Klundert 3-Rood-Wit 2 zat 0-3 Zondag 18 november Virtus 1-Rood-Wit 1 3-1 METO 2-Rood-Wit 2 2-4 SVC 4-Rood-Wit 5 4-1 Rood-Wit 6-WDS’19 3 1-3 Sprundel 4-Rood-Wit 7 4-1

Uitslagen jeugd Zaterdag 17 november Right’Oh B1-Rood-Wit B1 4-3 Rood-Wit C1-DVO’60 C2 2-3 Rood-Wit D1-Tholense Boys D1 5-0 Internos D7-Rood-Wit D3 4-1 Tholense-Boys E1-Rood-Wit E1 1-0 Rood-Wit E2-Alliance E5 4-1 BSC E3-Rood-Wit E3 8-4 Victoria’03 F1-Rood-Wit F1 1-6 Unitas’30 F4-Rood-Wit F2 6-0 Rood-Wit F3-Baronie F7 2-6 Rood-Wit K1-Alliance K1 1-4 Rood-Wit MP 1-De Fendert MP1 1-14 Seolto MP2-Rood-Wit MP 2 2-4 Programma senioren Zaterdag 24 november Rood-Wit 2 zat is vrij Zondag 25 november Rood-Wit 1, 2 en 5 zijn vrij Rood-Wit 3-Steenbergen 3 av.11.00u Rood-Wit 4-Lepelstraatse Boys 2 av.10.00u Beek Vooruit 5-Rood-Wit 6 vt.09.00u Rood-Wit 7-ODIO 6 10.00u Programma jeugd Woensdag 21 november Rood-Wit F1-RSV F1 av.18.30u Rood-Wit F2-Internos F3 av.18.30u Wanneer deze wedstrijden niet doorgaan worden ze doorgeschoven naar zaterdag op het gebruikelijke tijdstip. Donderdag 22 november Rood-Wit E1-Roosendaal E1 av.18.30u Rood-Wit E3-RSV E3 av.18.30u Wanneer deze wedstrijden niet doorgaan worden ze doorgeschoven naar zaterdag op het gebruikelijke tijdstip.

kampioen kon worden, want dan moest DIOZ verliezen van PCP. PCP dat stijf onderaan staat, zorgde voor een verrassing door met 12-4 van DIOZ te winnen. Nu alleen nog zelf de wedstrijd winnen en Schijf D2 kon zich najaarskampioen 2012-2013 noemen. De kids waren, om te voorkomen dat ze de zenuwen niet onder bedwang konden houden, niet op de hoogte dat ze eventueel vandaag al kampioen konden worden. Ze begonnen slordig aan de wedstrijd en ondanks dat ze veel beter waren dan de tegenstander, werd er niet gescoord. Het eind van de eerste helft kwam al in zicht voordat er eindelijk gescoord werd. Ze hadden het doel gevonden, want er werden nog 3 doelpunten bijgeprikt, rust 4-0. De tweede helft was wat rommelig (de spelers waren nu wel op de hoogte dat ze kampioen konden worden, dus toch de zenuwen?), maar de spelers maakten nog 4 doelpunten in deze helft. Ze gunden de tegenstander ook nog een doelpunt, einduitslag 8-1! Kampioen! Nadat ze Bert onder de douche hadden gezet (Falco was al weer aangesloten bij zijn eigen team om zelf te voetballen, anders had hij er ook aan moeten geloven) en zelf waren gedoucht, werden ze getrakteerd op friet met een snack. Om het feest compleet te maken werden ze door leider Mark met de platte kar door Schijf gereden.

SV Sprundel Uitslagen zaterdag 17 november SV Sprundel 2-Seolto 2 4-1 Steenbergen A1-SV Sprundel A1 5-2 SV Sprundel MB1-VVC’68 MB1 1-8 Internos B2-SV Sprundel B1 0-4 SV Sprundel B2-HSC’28 B1 1-3 Unitas’30 B4-SV Sprundel B3 2-2 Baronie C2-SV Sprundel C1 2-2 SV Sprundel C2-Victoria’03 C3 2-3 Roosendaal D6-SV Sprundel D2 0-6 SV Sprundel D3-Internos D6 1-9 SV Sprundel E1-Klundert E1 1-5 Internos E5-SV Sprundel E2 3-4 BSC E4-SV Sprundel E3 0-7 SV Sprundel E4-Steenbergen E6 9-0 SV Sprundel F1-DSE F1 0-9 SV Sprundel F2-BSC F3 9-2 BSC F5-SV Sprundel F3 13-0 SV Sprundel MP1-De Fendert MP2 4-5 Zondag 18 november SV Sprundel 3-SC Welberg 3 2-3 SV Sprundel 4-Rood Wit 7 4-1 Programma woensdag 21 november 19.30 VVR MC1-SV Sprundel MC1 Zaterdag 24 november 14.30 SV Sprundel 2-VVC’68 3 14.30 SV Sprundel A1-DIOZ A1 11.15 SV Sprundel MB1-Yerseke MB1 12.45 SV Sprundel B1-DVO’60 B1 12.30 NSV B1-SV Sprundel B2 12.45 SV Sprundel B3-SC Gastel B2 09.45 SV Sprundel MC1-Cluzona MC1 14.30 De Fendert C2-SV Sprundel C2 10.00 RSV D1-SV Sprundel D1 11.15 SV Sprundel D2-SC Gastel D2 11.00 Unitas’30 D6-SV Sprundel D3 10.00 SV Sprundel E1-Seolto E1 09.30 Unitas’30 E5-SV Sprundel E2 09.00 Victoria’03 E6-SV Sprundel E3 08.45 SV Sprundel E4-Klundert E4 10.15 Victoria’03 F1-SV Sprundel F1 9.00 Virtus F4-SV Sprundel F2 08.45 SV Sprundel F3-Hoeven F4 10.00 SJO Prinsenland MP1-SV Sprundel MP1 Zondag 25 november 14.30 SAB 1-SV Sprundel 1 11.30 DIA 4-SV Sprundel 2 12.00 SV Sprundel 3-Schijf 3 10.00 SV Sprundel 4-Roosendaal 12 Thema avond Donderdag 29 november is het weer feest-

avond bij SV Sprundel. Het ideale avondje teambuilding op het eigen sportpark. Het thema van dit jaar is Oer Hollandse Avond. Samen gaan we weer zorgen voor een schitterende clubavond. Inschrijven kan vanaf deze week bij de leider van jullie team. Deze zal een opgavenlijst ontvangen deze week. Minimale leeftijd is 16 jaar. Sinterklaasviering Op zaterdag 1 december komt Sinterklaas en zijn Pieten naar het sportpark de Kerlinge. Het is vanzelfsprekend dat iedereen van onze vereniging welkom is op deze ochtend, al mogen alleen de allerkleinste leden bij de Sint komen. Start 10.00 uur, eind ongeveer 12.00 uur. 60-jarig bestaan Op 17 december bestaat SV Sprundel 60 jaar en dit willen we samen met alle leden in het weekend hieraan vooraf vieren. Het programma is als volgt. Vrijdag 14 december 18.30-20.30u K-F-E pupillen: Kinderdisco en een optreden van de clowns Poets en Pats 20.30-22.00u D pupillen: Disco Explosion 20.30-24.00u C-B Junioren: Disco Explosion Zaterdag 15 december 19.00-19.30u: Fantastische vuurwerkshow verzorgd door de 1000klapper op sportpark de Kerlinge (toegankelijk voor iedereen) 19.45-01.30u: Feestavond met Disco Explosion en een optreden van een artiest van wereldformaat. Deze avond is voor alle A-junioren en volwassen leden (met partner) van onze vereniging. Tijdens deze feestavond zal ook de nieuwe kleed accommodatie officieel worden geopend en zal het unieke fotoverzamelboek worden gepresenteerd. Dit foto-verzamelboek zal tijdens het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi uitgedeeld worden aan al onze jeugdleden, alle andere leden kunnen dit boek ook in hun bezit krijgen via het bestuur of de fotoboekcommissie. De verzamelplaatjes voor dit boek zijn vanaf 2 januari 2013 te verkrijgen in de winkels in Sprundel waar de SV Sprundel-poster hangt. Wij wensen u vast veel gezelligheid en verzamelplezier.

RSV Zaterdag 24 november Rood-Wit B1-Taxandria B1 av.12.30u Halsteren C3-Rood-Wit C1 vt.10.45u MZC’11 D1-Rood-Wit D1 vt.08.00u Rood-Wit D2-Roosendaal D6 av.10.00u Seolto D2-Rood-Wit D3 vt.09.15u Cluzona E3-Rood-Wit E2 vt.09.30u Rood-Wit E1 t/m E3, F1 t/m F3, K1, MP1 t/m MP3 sinterklaas toernooi aw.13.00u Sinterklaas Sinterklaas en zijn pieten komen op zaterdagmiddag 24 november van 14.30 tot ongeveer 16.00 uur een bezoek brengen aan Rood-Wit. De jeugdleden hebben deze middag eerst een onderling toernooi. Deze Sinterklaasmiddag is voor de (klein)kinderen van de senioren, leiders, trainers en vrijwilligers in de leeftijd van 0 tot en met 9 jaar. Iedere speler dient het blauwe trainingstenue van Rood-Wit te dragen. Neem schone sportschoenen mee voor het bezoek aan Sinterklaas (niet met voetbalschoenen in kantine). Programma: 13.0013.15u aanwezig en omkleden; 13.3015.00u Toernooi; 15.00-16.00u Sinterklaas. Willibrordusschool te gast Evenals voorgaande jaren is ook dit jaar de Willibrordusschool te gast bij onze vereniging. Afgelopen woensdag kwamen groep 3 en 4 in actie. De komende 2 woensdagen zullen groep 5 t/m 8 een gasttraining gaan volgen bij onze vereniging in de vorm van een circuittraining. Deze trainingen zullen worden verzorgd door een technisch kader vanuit de vereniging. PAGINA 34

Programma jeugd Zaterdag 24 november Lepelstraatse Boys C1-RSV C1 vt.10.30u RSV MC1-Rimboe MC1 av.13.00u RSV D1-Sprundel D1 av.10.00u RSV D2-Internos D7 av.11.30u RSV E1-Virtus E2 av.11.00u RSV E2-VVR E4 av.11.00u

Programma senioren Zondag 25 november Victoria’03 2-RSV 2 av.12.00u RSV 3-DOSKO 3 av.10.30u RSV 4-SC Welberg 3 av.12.00u FC Moerstraten 3-RSV 5 av.12.30u DEVO DA1-RSV DA1 av.13.00u

VV DIOZ Uitslagen junioren Zaterdag 17 november DIOZ A1-MOC’17 A2 3-1 BSC B4-DIOZ B1 2-2 Internos D3-DIOZ D1 6-2 PCP D1-DIOZ D2 11-4 DIOZ E1-FC Moerstraten E1G 1-10 Klundert F2-DIOZ F1 1-2 DIOZ MP1-BSC MP2 11-2 FC De Westhoek MC1-DIOZ MC1 2-4 Uitslagen senioren Zondag 18 november DIOZ 1-ZBC’97 1 8-0 BVV’63 3-DIOZ 2 0-3 Val Aan 2-DIOZ 3 5-3 DIOZ 4-SC Kruisland 4 3-2 Programma junioren Woensdag 21 november 19.00 DIOZ B1-Hoeven B1 VR Zaterdag 24 november 14.30 Sprundel A1-DIOZ A1 14.00 DIOZ B1-Internos B3 09.30 SC Kruisland D1-DIOZ D1 11.00 DIOZ D2-Schijf D2G 08.45 DVO’60 E4-DIOZ E1 08.45 Seolto F2-DIOZ F1 09.30 DIOZ MP1-SC Stavenisse MP1

12.00 DVVC MC1-DIOZ MC1 Programma senioren Donderdag 22 november 19.30 DIOZ 1-Rood Wit 2 VR Zondag 25 november 11.30 Steenbergen 4-DIOZ 3 10.00 HSC’28 4-DIOZ 4 501 Dartstoernooi Op vrijdag 23 november organiseert de activiteitencommissie van Dioz een 501 Dartstoernooi. Deelname uitsluitend voor A+B Jeugd van DIOZ. Toeschouwers zijn uiteraard welkom. Aanvang 20.00 uur. Mosselavond Op zaterdag 24 november organiseert Dioz de jaarlijkse mosselavond. Aanvang 19.00 uur in de kantine van Dioz. Eenieder die zich niet heeft opgegeven voor de mosselavond is uiteraard toch van harte welkom om de rest van de avond bij ons in de kantine door te brengen. Sinterklaas Dioz heeft bericht gekregen van Sinterklaas dat hij van plan is om langs te komen bij DIOZ op vrijdag 30 november om half 7.


Iedereen snel internet. Als internetprovider van het eerste uur vindt XS4ALL dat iedereen gebruik moet kunnen maken van een betrouwbaar en supersnel netwerk: glasvezel. Want met glasvezel kunt u optimaal gebruikmaken van de groeiende mogelijkheden van internet. Van cloudcomputing tot gamen, van 3D televisie kijken tot beeldbellen, en alles wat de toekomst nog gaat brengen. Het glasvezelnetwerk wordt niet zomaar in elke gemeente aangelegd. Dit gebeurt alleen als meer dan 30% van de huishoudens interesse heeft. Help mee deze score te halen en zorg samen voor de aanleg van glasvezel. Ga naar www.xs4all.nl/ikwilglasvezel en schrijf je in!


l er op action.n ld fo e d r o vo k K ij

BINNEN/BUITEN

SPORT & ACTION

80 lampjes

keuze uit veel verschillende figuren

GLORIA VANDERBILT

LED PLAYMOBIL EAU DE TOILETTE VERLICHTING FIGUREN 10 0 M L

LED VERLICHTING 48 lampjes geen stekker nodig!

3.49

5.49 1.89 5.49 Elders 3.49 4.95

Elders 9.95 12.95

STARCANDLE

IMPULS

MEGA

red berries, vanille of magnolia zak 25 stuks

voor draadloze bediening van lampen en apparaten 3 ontvangers 1 afstandsbediening

met o.a. pompons, wiebelogen, en chenille knutseldraden

AFSTANDS GEUR KNUTSEL THEELICHTEN BEDIENINGSET SET

GEUR KAARS 10x6 cm 5 geuren

0.89

SET/2

1.15

STICKER VELLEN keuze uit diverse uitvoeringen en licenties

2 VO O R

Elders 2.69 3.99

0.98

Elders 14.99 17.49

7.99

SPEEL KLEI 5 grote potten

1.29

2.99

FOAMING SHOWERGEL OF

DAMES/TIENER

Zen Paradise Pink, Good Health, Happy Days of Beauty Secrets 200 ml

diverse kleuren maten S-XL

BODY BUTTER

Elders 3.99 5.95

FLEECE VEST

1.49 10.99 Elders 16.95 18.95

Kijk voor winkeladressen en overige


g i d e l l o v d n e s s a r r e v g i l e d r o o v d n e v e rba z

FUN BAKING

MANDEMAKERS

voor 12 popcakes

6 stuks 180 gram

POPCAKE MAKER TE DE NIE U WS E B A K R AG !

1.12

GLITTER

sierblad of bessentak lengte 85 cm

0.68

50x250 cm

5 ROL L E N

0.95

UITZOEKEN

SPECULAAS SPEEL CAKES GOED

9.95 0.79 1.59

KERST SIERTAK

DECO KERSTMIX wit, rood of zilver

GE SC HE N K PAPIER

Elders 1.29 1.39

Elders 3.99 6.49

HOME DECO

DIERENPRINT

40x40 cm

in etui 6-delig

KUSSEN HOES UITZOE K E N

0.79

!

1.59

Elders 2.99 3.98

MANICURE SET

Elders 4.95 6.95

1.99

KERSTBALLEN

NORTH STAR

BLING BLING

diverse uitvoeringen incl. parels, kwasten en draad voor 8 kerstballen

diverse kleuren en modellen

diverse kleuren

KNUTSEL PAKKET

kerststerren KNUTSEL PAKKET voor 36 sterren

0.99

1.59

HOOFD BAND

pluche OOR WARMERS diverse kleuren

0.69

0.99

TRENDY ARMBAND

Elders 4.95 6.95

0.99

informatie op onze website ACTION.NL

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 18-11 t/m za. 24-11

POPCAKE BAKMIX 24 popcakes

SINTERKL A AS


kerkelijk

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCHPEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 06-29334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zondag 25 november 10.00u Christus Koning. Eucharistieviering. Voorganger pastor J. Munsters m.m.v. het St.Ceciliakoor. Intenties: Jac.v. Ostaijen e.v. Jeanne Broos v.w. verj.; jgt. Kees Peeters e.v. Dina v. Lisdonk; Waltherus de Rooij e.v. Marieke Goorden; o.o. GoordenKonings v.w. verj.; Jos Schijven e.v. Jo Goorden en vier overl. schoonzonen; Kees Monsieurs e.v. Koos Lauwerijssen; Nelly Konings e.v. Jan Uijtdehaag v.w. verj.; o.o. Johannes Hoendervangers en Catharina de Rooij v.w. verj.moeder. Maandag 26 november 10.00u: Repetitie van het Ouderenkoor in steunpunt ‘De Schuitvaart’. Woensdag 28 november 10.00u: Ouderenviering in steunpunt ‘De Schuitvaart’. Voorganger pastor L. Verkade m.m.v. het Ouderenkoor. Bijzondere collecte: De collecte van zondag 18 november ten bate van het onderwijsproject in Malawi heeft 361,27 euro opgebracht. Hartelijk dank voor uw gave. Overleden: Kees van Stappershoef echtgenoot van José de Win, overleden op zondag 28 oktober in de leeftijd van 84 jaar, wonende Burg.Antonissenstraat 25 te Rucphen. Zaterdag d.a.v. namen we in een waardige uitvaartviering afscheid van hem, waarna crematie in Crematorium Zegestede te Roosendaal. Ziekenactie: Voor bezoek bij ziekenhuisopnamen graag doorgeven aan Ziekenactie, t. 342331 b.g.g. 348090. Contact met onze pastor: Wanneer u, om welke reden dan ook, behoefte hebt aan pastorale ondersteuning, kunt u via het secretariaat in contact komen met pastor Jan van Steenoven. U kunt zich tot hem wenden met vragen om ondersteuning bij verlieservaringen, bij ziekte en andere acute nood. Gegevens van het secretariaat vindt u onder dit bericht. Secretariaat: Parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandag van 19.30-21.00u en op donderdag van 9.30-11.30u; tel. 341246. www.parochierucphen.nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandag 18.00u inleveren. PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 1, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.30-11.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet. nl; www.kerksprundel.nl Diensten Week 48: 24 t/m 30 november. Christus Koning. Mijn koningschap is niet van deze wereld. Zaterdag 24 november 19.00u Eucharistieviering. Voorgangers: Past J. Munsters en Past. L. Verkade. Zang: Gemengd kerkkoor. Overl. ouders Lazeroms-v. Koulil v.w. jgt. moeder; overl. ouders v.d. Lindeloof-Kors v.w. geb.dag moeder; overl. ouders Ros-Aarts en overl. familie v.w. jgt. vader en geb.dag moeder; Mien v.d. Broek v.w. huwelijksdag; overl. ouders Antonius v. Oorschot en Maria v.d. Broek v.w. jgt. moeder; Jan en Anneke v.d. Sande-Boom-

aerts v.w. geb.dag moeder; overl. ouders v. Dijk-Leenaarts v.w. geb.dag vader; jgt. moeder de Bont-de Rooij; overl. ouders v. Dijk-Gommeren; overl. ouders AlbersHeeren v.w. geb.dag vader; jgt. Dominicus Kuijstermans en zoon Riny; Johannes Bernardus Adriana Maria Kerstens namens de parochie. Extra collecte: Zaterdag 24 november is er een extra collecte die bestemd is voor de Bisschoppelijke adventsactie. Zondag 25 november: Op zondag 25 november om 10.30u zingt ons kerkkoor in Wiekendael. Koper poetsen: Op dinsdag 11 december is het vanaf 13.30u weer koperpoetsen. Sluitingsviering kerk en inwijding kapel: Op vrijdagavond 9 november hebben we onder enorme belangstelling tijdelijk afscheid genomen van onze St.Janskerk. Tijdens deze sfeervolle viering gingen het pastores-team van de regio voor waarna we in processie naar de nieuwe St.Janskapel gingen. Op zaterdagavond 17 november is de nieuwe St.Janskapel ingewijd, ook weer onder grote belangstelling: de kapel zat nagenoeg helemaal vol. Op zondagmiddag 18 november hebben heel veel parochianen en andere belangstellenden de open dag bezocht in de kapel. Onder het genot van een kopje koffie werd het vele harde werk van onze vrijwilligers geprezen. Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met Mevr. Marian Rommers t. 384046 of secretariaat t. 382214. Gebedsfolders: Achter in de kerk liggen weer de gebedsfolders voor de maand december. U kunt er meenemen, zolang de voorraad strekt. De gebedsfolders worden vanaf januari niet meer verstrekt, omdat ze niet meer geleverd kunnen worden. Bescheidenheid: Heel vaak is wat wij bescheidenheid noemen, niets anders dan het verlangen tweemaal geprezen te worden. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Zaterdag 24 november 19.00u 34e zondag door het jaar. Christus Koning / St. Cecilia. Eucharistieviering. Voorganger(s): Pastor Driessens m.m.v. het Gemengd Koor. Wek. Adriana Broos w.v. Adrianus Goorden; Jos Bommelijn e.v. Toos Schrauwen v.w. de KBO; Leentje Martens w.v. Marijn Peeters v.w. de KBO; jgt. Wilhelmina Struijs e.v. Jan Priem; jgt. Catharina v. Veltom e.v. Jacobus Hultermans; jgt. Jan v. Dijk e.v. Pietje Gijzen; int. voor de leden en overleden leden van het Gemengd Koor. Kosters/acolieten/misdienaars: Zaterdag 19.00u Ria Konings. Lectoren: Zaterdag 19.00u Betsy v.d. Sande. Overleden: Overleden is Adriana Broos w.v. Adrianus Goorden in de leeftijd van 89 jaar. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165342069 of 06-29334907. PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Zondag 25 november 10.00u Christus Koning. Woord- en communieviering. Voorganger: Pastor Liesbeth Verkade. Misintenties: Jac Bartels e.v. Helena Oomen; Catharina Bartels w.v. Gerardus Potters; jgt. Paul Tak w.v. Net Bartels; overl.

ouders Gommeren-v. Aert; Jan Verbraak e.v. Tilly Antes en Ad Mies e.v. Nanny Antes; Laurentius Mol en Maria Naalden; Adrianus Kuijstermans voor zijn geb.dag; ouders Bogers v. Nispen en dochter Ria namens de kinderen. Dinsdag 27 november 19.00u H. Eucharistieviering in de kapel. Celebrant: Rector N. Schnell. Diensten: Zondag om 10.00u H. Eucharistieviering of een Woord- en communieviering in de kerk. Dinsdag om 19.00u H. Eucharistieviering in de kapel. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Misintenties in een gesloten enveloppe in de brievenbus van de pastorie inleveren. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord. nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord. nl Donderdag 22 november 9.00u Woord en communieviering. H. Caecilia, maagd en martelares. Mariakapel. Celebrant: Diaken Jan Foesenek. Gebedsintenties: overl. pastores van onze parochie. Zaterdag 24 november 19.00u Eucharistieviering. Celebrant: Rector Norbert Schnell. Lector: Gerrie Verlaar. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Joke de Jong- Heeren en Johnny de Jong wegens verj.; Johannes Koks e.v. Adriana KoksSuijkerbuijk; Eduard v. Mieghem e.v. Joke v. Mieghem-de Rooij en ouders wegens jgt.; Marinus de Rooij en Elisabeth Martens en zoon Kees; Ad Verwijmeren e.v. Martje Heeren en overl. ouders wegens verj. en jgt.; Marinus Suijkerbuijk en Johanna de Bruijn en kinderen wegens jgt.; Johanna Roks en Andreas Robbeson wegens jgt.; Cornelius Roks en Johanna de Bruijn en kinderen. Zondag 25 november 10.00u Christus, Koning van het heelal, Hoogfeest. Eucharistieviering. Celebrant: Rector Norbert Schnell. Lector: Janny Siemons. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Wijnand Kas en Adriana de Jong wegens verj. Dopen: Zondag 25 november wordt Sven van den Berg gedoopt. We verwelkomen hem in onze geloofsgemeenschap. Overleden: Op vrijdag 16 november is op 79 jarige leeftijd overleden Francisca (Sientje) Marijnissen-de Jong. De avondwake voor Sientje is op dinsdag 20 november om 18.30 uur. De plechtige uitvaartdienst wordt gehouden op woensdag 21 november om 10.30 uur, waarna de begrafenis volgt op de gemeentelijke begraafplaats. Laatste zondag door het jaar (B): Christus, Koning van het heelal. In dit weekend lezen we als eerste lezing uit het de Profeet Daniël (Dan. 7, 13-14) en uit het evangelie van Johannes (Joh. 18, 33b-37). In beide lezingen horen we over het koningschap. Een koningschap dat eeuwigheidswaarde heeft en goddelijk is, zoals Jezus tegen Pi-

latus zegt bij zijn ondervraging. Maar het is een koningschap niet van deze wereld. Met het hoogfeest van Christus Koning sluiten we het kerkelijk jaar af. Volgende weekend begint het nieuwe kerkelijke jaar (het jaar C) met de eerste zondag in de Advent. Aanmelding Eerste Heilige Communie: Kinderen in groep 4, die niet het onderwijs volgen op de twee basisscholen in Sint Willebrord, kunnen voor de Eerste Heilige Communie worden aangemeld bij de Communiewerkgroep: Patricia van Oers, tel.: 06 30325777. Wij ontvangen uw aanmelding graag vóór eind november. De ouders van de kinderen op de beide R.-K. Basisscholen in Sint Willebrord ontvangen via de school een bericht voor aanmelding. De presentatievieringen zijn op zaterdag 2 maart voor beide scholen. De vieringen van de Eerste Heilige Communie zijn op zaterdag 20 april voor de Maria Goretti school en op zondag 21 april voor de Willibrordusschool. Aanmelding toediening H. Vormsel: Kinderen in groep 8, die op een school buiten Sint Willebrord onderwijs volgen, kunnen worden aangemeld bij het parochiesecretariaat als zij graag het H. Vormsel willen ontvangen. Wij vragen u met klem uiterlijk vóór eind december uw aanmelding voor het H. Vormsel te doen. Kinderen op de beide R.-K. Basisscholen in Sint Willebrord krijgen de informatie via deze scholen van de Werkgroep Vormsel van onze parochie. De vieringen voor de toediening van het H. Sacrament van het Vormsel zijn als volgt: Maria Goretti school zaterdag 13 april 13.30 uur; Willibrordus school zaterdag 13 april 16.00 uur. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 25 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar, is mevr. Ds. J.H. Veldhuizen uit Zundert onze voorganger, aanvang 10.00 uur. In deze dienst gedenken wij de overledenen van het afgelopen jaar en vieren wij met elkaar het Heilig Avondmaal. Dhr. Guis is de organist. Dhr. Bruinzeel is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor de Voedselbank. Agenda: De cantorij heeft op 22 november repetitie, aanvang 20.00 uur. www.pk-zundert.nl

PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 25 november zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Het is de laatste zondag van het kerkelijk jaar en in de dienst worden de namen genoemd van de gemeenteleden, die in het afgelopen kerkelijk jaar zijn overleden. Er is kindernevendienst voor de kinderen van gr. 1-3 en 4-6 van de basisschool. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Mevr. A.M van Oost-Reiber, Berlage-erf 170, 3315 JM Dordrecht, tel. 078-6314867/0634906745. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch.nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 25 november begint de kerkdienst in Oudenbosch om 9.00u en in Oud Gastel om 10.30u. In deze laatste zondag van het kerkelijk jaar zal Ds. Ch. Inkelaarde Mos voorgaan. Deze week: Iedere woensdag van 19.00-20.00u gebedskring in de pastorie. Woensdagavond repeteert het kerkkoor in de kerk van 20.00-22.00u. Donderdagochtend inloopochtend in de Pastorije van 09.30-11.30u. Donderdag van 19.00-20.00u is er ook weer Jeugdclub voor jongens en meisjes van 6-12 jaar. Maandag 26 nov. 20.00u de ‘vervolg’ cursus Bouwstenen in de Pastorije. Dinsdag 27 nov. op zoek naar het geheim van de Woestijnvaders om 20.00u in de Pastorije. Woensdag 28 nov. komt de Creaclub De Woestijnroos van 09.30-14.30u in de Pastorije bijeen. Voor de lunch wordt gezorgd. Tot slot: Uit 1 Petrus 3 vers 8: Wees allen eensgezind, leef met elkaar mee, heb elkaar lief als broeders en zusters, wees barmhartig en bereid de minste te zijn. Of wel in tienertaal: Mensen zijn soms eenzaam omdat ze muren bouwen in plaats van bruggen.

Vrijwilligersnieuws cwz de Kim SINT WILLEBRORD - Met enige regelmaat werven wij zeer succesvol via de Rucphense bode vrijwilligers. Momenteel hebben wij een ontzettend leuke en fanatieke groep vrijwilligers, waar wij blij mee zijn en echt op kunnen bouwen. Maar gezien het nieuwe proces rondom het welzijn en de persoonlijke aandacht van de bewoners kunnen wij echt nog veel hulp gebruiken. Dus via deze weg willen wij heel graag een oproep plaatsen. Wat wij zoeken zijn gemotiveerde dames en heren die bereid zijn om wat van hun vrije tijd aan onze pyschogeriatrische bewoners in het verpleeghuis te besteden. Te denken valt aan gemiddeld 2 tot 6 uur per week waarin u activiteiten PAGINA 38

onderneemt als handwerken, wandelen, tekenen of een bakje koffie drinken met onze bewoners dit alles in samenspraak met de activiteitenbegeleiding. Ook bij grotere activiteiten als de bingo en het kinderproject met de Maria Gorettischool zou uw hulp van harte welkom zijn. Hiernaast hebben wij ook een aantal bewoners met weinig mantelzorg waarvoor wij op zijn naar een geschikte buddy(maatje). Dus bent u gemotiveerd, spontaan, heeft u een warm hart en bent u in de gelegenheid om ons te helpen of wilt u informatie, dan nodigen wij u uit om contact te zoeken met de activiteitenbegeleidsters van cwz de Kim. Hellen van Opstal of Cynthia van Dorst tel. 0165-586823 of stuurt u een mailtje naar hopstal@groenhuysen.nl


oop & Service adviseur n

Internationaal verkoop medewerker (M/V): vacatures

Rabobank De Zuidelijke Baronie zoekt Verkoop & Service adviseur Rabobank De Zuidelijke Baronie Particulieren zoekt Verkoop & Service adviseur

Voor de uitbreiding van ons verkoop team zijn wij op zoek naar een commerciële binnendienst collega m een talenknobbel. Jouw taak is het benaderen van hotels wereldwijd om het merk HOTEK te promoten. N het rechtstreeks benaderen van internationale hotel(keten)s ben je ook aanspreekpunt voor onze internationale distributeurs en zeer actief in de aanwerving van nieuwe distributeurs. Wij verwachten een flexibele instelling doordat je in staat bent om te gaan met verschillen per land, zowel op het gebied van lokale markten als ook de verschillen in gebruik en gewoonten. Je bent bereid om aanwezig te zijn op internationale beurzen om het merk HOTEK te promoten.

t voor particuliere klanten. In de bankhal, maar vooral via de

ent inzetbaar voor onze kantoren in regio Baarle-Nassau, Rucphen en op zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive en luisterend

Particulieren

Wij zoeken een enthousiaste, eerlijke, persoonlijkheid met ervaring in een vergelijkbare functie waarbij wij uitgaan van de volgende eisen:

ed en snel De af. functie Je adviseert over betalen, sparen, verzekeren en lenen

Je bent het eerste aanspreekpunt voor particuliere klanten. In de bankhal, maar vooralHotek via deHospitality Group gevestigd te Oud Gastel welke Rabobankproducten bij hem passen.

is een internationaal opererend bedrijf op het

• Hospitality beheersing van de Engelse, Franse enisDuitse taal woordadministratie en geschrift Hotek gevestigd te Oud een opererend bedrijf op zoek het gegebied vanGroup hotelkamerproducten. TerGastel uitbreiding vaninternationaal onzein afdeling zijn wij op telefoon, e-mail en internet. Je bent inzetbaar voor onze kantoren in regio Baarle-Nassau, Rucphen een : niet aanwezigTer (indien dan is het overbodig solliciteren) bied vannaar hotelkamerproducten. uitbreiding van onzeteafdeling verkoop zijn wij op zoek naar een: Je hethet eerste aanspreekpunt voor particuliere In de bankhal, maarIn vooral via de Jebent bent eerste aanspreekpunt voorklanten. particuliere klanten. de bankhal, en Zundert. Ook inJedebent avonduren enonze op kantoren zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive luisterend Medewerker • en commerciële opleiding op minimaal MBO niveau 24 uur (M/V) telefoon, e-mail en internet. inzetbaar voor in regio Baarle-Nassau, Rucphen Debiteuren Defunctie functie De

Rabobank De Zuidelijke Baronie • zoekt Verkoop & enService adviseur oor. Je handelt servicevragen goed snel af. Je adviseert over betalen, sparen, verzekeren en lenen COMMERCIEEL MEDEWERKER BINNENDIENST 40 uur skracht? Ben je resultaatgericht, flexibel, kun je goed samenwerken • en stemt samen met de klant af welke Rabobankproducten bij hem passen. • verantwoordelijk voor het snel en adequaat afhandelen van offerteaanvragen en orders. Je bent Je bent aal MBOParticulieren niveau 4? Kijk dan voor meer informatie en hoe je kunt maar vooral via de telefoon, e-mail en internet. Je bent inzetbaar voor onze

kennis van de Hospitality branche is een pré, alsmede affiniteit met onze producten

en Zundert. Ook in de avonduren en op zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive en luisterend

kantoren in regio Baarle-Nassau, Rucphen en Zundert. Ook in de avonduren

Functie-omschrijving: stressbestendig en doorzettingsvermogen

oor. Je handelt servicevragen goed en snel af. Je adviseert over betalen, sparen, verzekeren en lenen

en op zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive en luisterend oor.

teamspeler met verantwoordelijkheidsgevoel

en stemt samen met de klant af welke Rabobankproducten bij hem passen.

Je handelt servicevragen goed en snel af. Je adviseert over betalen, sparen,

• Draagt zorg voor een tijdige en accurate facturatie • om ambitie groeienbent naarflexibel het niveau van een export manager(fulltime) in staat onder omuit druk tetewerken, en klantvriendelijk. Technisch inzicht is een must! Het • Lost problemen op in geval van klachten over facturatie en aanverwante zaken verzekeren en lenen en stemt samen met de klant af welke Rabobankdzb, onder ‘Werken bij onze bank’. We ontvangen jouw sollicitatie Word jij de Rabobank? Word jij de Rabobank? plegen van acquisitie en het werven van nieuwe klanten zit je in het bloed. Je hebt enkele jaren ervaring • Debiteurenbewaking, tijdig incasseren van openstaande verkoopfacturen De functie producten bij en hem passen. Heb je klantfocus overtuigingskracht? Ben je resultaatgericht, flexibel, kun je goed samenwerken • Bijhouden van ontvangen betalingen in samenwerking met het verkoopteam in een commerciële omgeving en hebt uitstekende contactuele en organisatorische eigenschappen. Heb jeeerste klantfocus en overtuigingskracht? Ben je resultaatgericht, flexibel, kun je goed samenwerken aande. Je bent aanspreekpunt voor particuliere klanten. In de bankhal, maar vooralen viahoe de je kunt • Verkoop doorzettingsvermogen en administratieve ondersteunende en is je het opleidingsniveau minimaal MBO niveau 4? Kijk dan voor meer informatie Resultaatgerichtheid, en de werkzaamheden beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en je opleidingsniveau minimaal MBO niveau 4?ontvangen Kijk danjouw voor meer informatie en hoe je kunt telefoon, en internet. Je bent inzetbaar voor onze kantoren in We regio Baarle-Nassau, Rucphen toetst aan deise-mail Regeling Screening Rabobank. solliciteren op www.rabobank.nl/dzb, onder ‘Werken bij onze bank’. sollicitatie zijn vanzelfsprekend. Ivm exportactiviteiten zijn andere talen zoals Duits, Frans en Spaans van harte Functie-eisen: en Zundert. Ook in de avonduren en op zaterdag. Klanten waarderen je kennis, drive en luisterend solliciteren op www.rabobank.nl/dzb, onder ‘Werken bij onze bank’. We ontvangen jouw sollicitatie graag uiterlijk 30 november aanstaande. welkom. Daarnaast houd je van aanpakken een fulltime(40 georganiseerd bedrijf. De mogelijkheid bestaat om deze functie in zowel uur)dynamisch als parttime in te vullen. Voor een parttime Word jij de servicevragen Rabobank?goed en snel af. Je adviseert over betalen, sparen, verzekeren en lenen oor. Je handelt Nieuwe medewerkers worden getoetst aan de Regeling Screening Rabobank. geldt dat men minimaal Engels en één van bovenstaande talen beheerst. Qua werktijden zijn wij zeer flex graag uiterlijk 30ennovember aanstaande. Heb je klantfocus overtuigingskracht? Ben je resultaatgericht, flexibel, • Beheersing vanfunctie de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift en stemt samen met de klant af welke Rabobankproducten bij hem passen. Wij bieden uitdagende met binnen goede arbeidsvoorwaarden. Denk hierbijeen bijvoorbeeld aan werken schooltijden. ze advertentie wordt niet op prijs gesteld. • Afgeronde MBO opleiding (administratieve of commerciële richting) Nieuwe medewerkers worden getoetst aan de Regeling Screening Rabobank. kun je goed samenwerken en is je opleidingsniveau minimaal MBO Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Interesse? • Enkele jaren ervaring in een vergelijkbare functie Word jij de4? Rabobank? niveau Kijk dan voor meer informatie en hoe je kunt solliciteren op •eenDoorzettingsvermogen en overtuigingskracht Wij bieden zeer uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden. Stuur je sollicitatie t.a.v. Esther Mulder voor 5 december naar esther@hotek.nlInteresse ? Stuur je sollicitatie t.a Heb je klantfocus en overtuigingskracht? Ben je resultaatgericht, flexibel, kun je goed samenwerken • naar Doortastend, communicatief, accuraat en teamplayer www.rabobank.nl/dzb, onder ‘Werken bij onze bank’. We ontvangen jouw Esther Mulder esther@hotek.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. • Je bent beschikbaar opAcquisitie dinsdag, woensdag en is je opleidingsniveau minimaal MBO niveau 4? Kijk dan voor meer informatie en hoe je kunt stellen en wijvrijdag niet op prijs. sollicitatie graag uiterlijk 30 november aanstaande.

Parttime / Fulltime ?

Acquisitie van uitzendbureaus stellen wij niet op prijs !

solliciteren op www.rabobank.nl/dzb, onder ‘Werken bij onze bank’. We ontvangen jouw sollicitatie

Nieuwe medewerkers worden getoetst aan de Regeling Screening

Wij bieden functie met voorwaarden goede arbeidsvoorwaarden. Interesseniet ? Stuur sollicitatie t.a.v. Sollicitaties die een nietuitdagende aan bovenstaande voldoen worden in jebehandeling genomen.

graag uiterlijk 30 november aanstaande.

Rabobank.

Esther Mulder voor 16 september naar esther@hotek.nl

Word jij de Rabobank?

Nieuwe medewerkers worden getoetst aan de Regeling Screening Rabobank.

Acquisitie stellen wij niet op prijs !

Word jij de Rabobank?

Hotek Hospitality Group

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.Een bank met ideeën. Rabobank.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Word jij de Rabobank?

Hotek Hospitality Group gevestigd te Oud Gastel is een internationaal opererend bedrijf op het gebied van hotelkamerproducten. I.v.m. de groei van het bedrijf zijn wij op zoek naar een :

Rabobank. Een bank met ideeën.

Word jij de Rabobank? www.rabobank.nl/werken

t +31(0)165 528 855 f +31(0)165 528 720

Internationaal verkoop medewerker (M/V):

Voor de uitbreiding van ons verkoop team zijn wij op zoek naar een commerciële binnendienst collega met een talenknobbel. Jouw taak is het benaderen van hotels wereldwijd om het merk HOTEK te promoten. Naast het rechtstreeks benaderen van internationale hotel(keten)s ben je ook aanspreekpunt voor onze internationale distributeurs en zeer actief in de aanwerving van nieuwe distributeurs. Wij verwachten een flexibele instelling doordat je in staat bent om te gaan met verschillen per land, zowel op het gebied van de lokale markten als ook de verschillen in gebruik en gewoonten. Je bent bereid om aanwezig te zijn op internationale beurzen om het merk HOTEK te promoten.

Rabobank. Een bank met ideeën.

Rabobank. Een bank met ideeën.

Head Office > Argon 47 4751 XC - Oud Gastel - Nederland

i www.hotek.nl

Wij zoeken een enthousiaste, eerlijke, persoonlijkheid met ervaring in een vergelijkbare functie waarbij wij uitgaan van de volgende eisen:

• • • • • •

www.twbselect.nl/aandeslag

beheersing van de Engelse, Franse en Duitse taal in woord en geschrift (indien niet aanwezig dan is het overbodig te solliciteren) commerciële opleiding op minimaal MBO niveau kennis van de Hospitality branche is een pré, alsmede affiniteit met onze producten stressbestendig en doorzettingsvermogen teamspeler met verantwoordelijkheidsgevoel ambitie omuit te groeien naar het niveau van een export manager(fulltime)

Parttime / Fulltime ? De mogelijkheid bestaat om deze functie zowel fulltime(40 uur) als parttime in te vullen. Voor een parttimer geldt dat men minimaal Engels en één van bovenstaande talen beheerst. Qua werktijden zijn wij zeer flexibel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan werken binnen schooltijden. Wij bieden een zeer uitdagende functie met goede arbeidsvoorwaarden. Interesse ? Stuur je sollicitatie t.a.v. Esther Mulder naar esther@hotek.nl

www.rabobank.nl/werken

Acquisitie van uitzendbureaus stellen wij niet op prijs !

www.rabobank.nl/werken

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Houthandel en Mach. Timmerbedrijf

STRO KORRELS

g.van Trijp

Ideaal stalbed voor dieren

Specialist in

HardHouTen: binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

100% natuurlijk, voordelig, ruimte- en arbeidbesparend

€4.50 per zak

Tevens uw adres voor: Schaven, zagen en frezen

van 15 kg

canadasTraaT 4 sT. willebrord TeL. 0165-543094 / MobieL: 06-53498628

06-24887585

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

Gezocht: Verzorgenden

(IG)

Wil jij graag werken in een klein, zelfstandig en profes sioneel team? Dan is een carrière bij TWB, Thuiszorg met Aandacht iets voor jou! We hebben volop mogelijkheden voor Verzorgenden (IG). Vaste uren, maar ook flexibele uren zijn mogelijk.

Meer weten en solliciteren

Ga naar www.twbselect.nl/aandeslag. Hier vind je uitgebreide informatie over de functie en de arbeidsvoorwaarden. Via de site solliciteer je direct op onze vacature! Voor vragen kun je contact opnemen met Sanne de Groen, via (0165) 56 61 36.

t inCTIES / s i l a i c e p S NSTRU PLATING

LCO VELBE STAA N GE E K DA

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop ‘t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


Geldig t/m zaterdag 9 oktober

Italiaanse maaltijden 450 gram Alle varianten Uit de koeling.

ooGSt k 1. e van de we 1.29 € Bij elke

ucten ucten prod prod actie actie deze deze bijbij ls ls rzege rzege s spaa s spaa Grati Grati

R

11

Alle varianten

EXTRA EXTRA

SPAARZEGEL SPAARZEGEL

Ardenner boterhamworst of leverkaas

SPAARZEGELS SPAARZEGELS

Per 150 gram Normaal 1.65

Per 150 gram Normaal 2.32

kilo 11.26

LogoLogo geoptimaliseerd geoptimaliseerd voor voor kleinklein gebruik gebruik ndperen

Jonagold

Normaal

150 GRAM 2.32

Ha

Per kilo Normaal

4949 3.3.

liter 1.75 liter 1.75

2 flacons 2 flacons à 1 liter à 1 liter naar keuze naar keuze Elders 4.86 Elders 4.86

el. zegel.

Heineken Heineken Pils Pils Set 6 blikken à 33 clà 33 cl Set 6 blikken of set of 12set flesjes à 25 clà 25 cl 12 flesjes

11

1.49

KILO

1.19

Paté

Alle varianten

Pak 120-140 gram Normaal 1.49

kilo 11.90

Per 100 gram Elders 1.45

Bij elke € 10,-

SPAARZEGEL SPAARZEGEL

kilo 4.87

1.

Normaal

49

Normaal

7.58 Nu 3.99

4.99

redband redband SnoepSnoep in stazak in stazak

3.58 3.58 2 VOOR 2 VOOR Sultana Sultana Yofruit, Yofruit, HartigHartig of Fruitbiscuit of Fruitbiscuit

6969 2.2.

Alle varianten Alle varianten

2 pakken 2 pakken à 178-208 à 178-208 gram gram naar keuze naar keuze Elders 3.58 Elders 3.58

3.14 3.14 2 VOOR 2 VOOR

2.2.

1919

Alle varianten Alle varianten

2 zakken 2 zakken à 200-305 à 200-305 gram gram naar keuze naar keuze Elders 3.14 Elders 3.14

1.39 Goudse kaas

11

Jong belegen Goudse kaas

11

EXTRA EXTRA

Normaal 7.09

Per kilo n op Allee Normaal 7.09: P10

SPAARZEGEL SPAARZEGEL

Paté 1.99 Alle varianten

6.

Van Dobben Van Dobben SnacksSnacks

1.

2.19 2.19 PER ZAK PER ZAK

Roerbakmber groenten november nove

99 peR 19 kilo 19 10.98

6997-12 10-11 AlleWEEK47_10_11.indd varianten kilo 3.23

Zak 400 gram

2.99 2.99

5959 2.2. 1.1. peR kilo 10.98

Vergeer Vergeer Geraspte kaas kaas Geraspte

Geit, gratin, Geit,pasta gratin,ofpasta pizzaof pizza kilo 10.60kilo 10.60

Alle varianten Alle varianten

6. 6. 99 6.

99 99 spaar voor

*M.u.v. wettelijk *M.u.v.niet wettelijk toegestane niet toegestane artikelen. artikelen. Inhoud van Inhoud het pakket van het kanpakket afwijken kanvan afwijken de afgebeelde van de afgebeelde producten.producten.

P3

Normaal

5. 8.

Zalmfilet met huid

Pils

liter 1.18

kilo 11.98

Krat 24 flesjes à 30 cl Maximaal 3 kratten per klant.500 Per

gram Elders 11.89 Normaal 11.49

spaar voor

8.

Maximaal 3 kratten per klant.

Krat 24 flesjes à 30 cl Maximaal 3 kratten per klant.

Elders 11.89

t.w.v.

4.79

VUURWERK Vis Wienerschnitzels kilo 9.96

2 VooR

2.

JongZalmfilet belegen Permet kilohuid

p ri ma

Smakelijk & Snel op tafel

Logo geoptimaliseerd voor klein gebruik

e

4.59

peR kilo 8.79

Magere peR kilo hamlappen Per kilo Normaal 8.79

Magere hamlappen Per kilo Zo gecheft Normaal 8.79

99 6. 99

Gehakt cordon bleu’s peR of rundervinken

8.79

Kipfilet Per kilo Normaal 6.79

Deze week: Oosterse kipfilet met mie nestjes

p ri ma

Kijk voor het recept op www.plus.nl/recepten

Smakelijk & Snel op tafel

20 min Kijk voor het recept op

u ze

MEGA korting Zo gecheft

P6

Deze week: Oosterse kipfilet met mie nestjes

p ri ma

Smakelijk & Snel op tafel

Smakelijk & Snel op tafel

Deze week: peR kilo Oosterse kipfilet met mie nestjes

20 min

6997-12 WEEK47_06_07.indd 6-7

Kipfilet Per kilo Normaal 6.79

20 min

6.79

Looptijd: 18 november t/m 23 december 2012

Kipfilet Per6997-12 kiloWEEK47_06_07.indd Normaal 6.79

ke

5.79

kilo 8.72

Per 400 gram Normaal 3.99

Kipfilet Per kilo Normaal 6.79

€12.95

1 +1 GRATIS

PER

!

nU 3 kiLo

5. 1.

99 99

Normaal

Mona Pudding of mousse

79

3.98

4.794.59

4.79

3.99

makreel kilo 9.96 of gerookte rundervinken MSC gecertificeerd. Per8.72400 gram kilo Pak 5 stuks Normaal 4.79 Per 400 gram Normaal 4.59

Alle varianten

Beker 450-500 ml Ovenschot Elders 1.58Alle varianten Uit de koeling kilo 4.98

Chips

Bak 500 gr Normaal 3.4

2 VOOR

2.79 992.

Alle varianten

2 zakken à 300 gram Johnnie Walker naar keuze Whisky Elders 3.34 Logo geoptimaliseerd Red label

4.

uur.

Legner Fine 30% of 100% jenever Fles 1 liter

Elders 3.34 Elders 10.36 Elders 21.44 Alleen op: maandag - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

Elders 10.36

10.36

vrijdag

Koffiepads

zaterdag

23 24 99

21.44

Alle varianten

Alleen op:

Jong belegen Logo geoptimaliseerd voor klein gebruik

Per kilo Mona Pudding Normaal 7.09 of mousse

1.58

ber november novem

BekerP10450-500 ml Elders 1.58

Alle varianten

4.

Havana6997-12 ClubWEEK47_10_11.indd 10-11

Koffiepads 3 años

Pudding liter 21.41 of mousse Normaal 6.40 Alle varianten

zaterdag

500 GRAM 11.49

Zalmfilet met huid Per 500 gram Normaal 11.49

Alle varianten

De Kuyper Likeur

vrijdag

Merry’s op1.58 GRATIS

0.99

ember november nov

Snacks

Balletjes, spie

10.36of Mexicano’s

19. 8. 99 99 SPAARACTIE 23 24 5. 0. 2 VooR 6.40

8.

99

2 zakken à 36 stuks naar keuze Normaal 6.40

Alle varianten Uit de koeling

99

Bak 198-25

Normaal 2.9

*M.u.v. wettelijk niet toeg

vuurwerk van

Witte Chocola

De Kuyper Likeur

Alle varianten

Havana Club 3 años

Zalmfi liter 13.98 let liter 21.41 met huid PLUS Gommers Fles 50 cl Fles 70 cl 2 zakken à 36 stuks Dijkcentrum 24, T:Elders 0165 54 22 99 14.02 Elders 8.84 Elders 17.58 naar keuze Per 500 gram maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag Nu 12.99 Nu 08.00 6.99 - 18.00 uur Nu 14.99 Normaal 6.40 Normaal 11.49 Wij verkopen geen slijterij-artikelen aan klanten jonger dan 18. Nog geen 20 jaar? Laat je legitimatie zien!

2 zakken à 36 stuks

EldersWilt 14.02 8.84varianten Eldersvan 17.58 u per mail opElders deAlle hoogte blijven de laatste aanbiedingen PLUS? naarbij keuze Vis Wiener-Nu 12.99 Meld u dan nu aanNuvia www.plus.nl. 6.99 Nu 14.99 Normaal 6.40 Beker 450-500 ml schnitzels

liter 18.56

Koffiepads

Alle varianten - Fles Roosendaal 70 cl

kilo 9.96

3.99

Wij verkopen geen slijterij-artikelen aan klanten jonger dan 18. Nog geen 20 jaar? Laat je legitimatie zien!

Elders 1.58 Per 400 gram Kijk op www.plus.nl/slijterij welke winkels bij u in de buurt een slijterij hebben. Normaal 4.79 De volledige adressen vindt u op www.plus.nl. PLUS = DUURZAAM AP16

ke

3. 5. €17.50 17.50

Ambachtelijk gerookte makreel MSC gecertificeerd. kilo 8.72

u ze

6997-12 WEEK47_16_01.indd 16

Per 400 gram Normaal 3.99

3.

Ambachtelijk gerookte makreel

MSC gecertificeerd. kilo 8.72

Per 400 gram

Normaal 3.99

4.

49

Voor vragen of opmerkingen staat onze Consumentenservice van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur, voor u klaar. Bel: 0800- 222 444 3 (gratis).

4.

P7

49

P7

05-11-12 16:20

€29.95

Kijk op www.plus.nl/slijterij welke winkels bij u in de buurt een slijte De volledige adressen vindt u op www.plus.nl. AP16

GEDRUKT OP 100% GERECYCLED PAPIER

05-11-12 16:20

6997-12 WEEK47_06_07.indd 6-7

4.

€ 29.50 P7

05-11-12 16:20

bij 2 volle spaarkaarten

6997-12 WEEK47_06_07.indd 6-7

bij 1 volle spaarkaart

Voor vragen of opmerkingen staat onze Consumentenservice van maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur, voor u klaar. Bel: 0800- 222 444 3

05-11-12 15:27 6997-12 WEEK47_16_01.indd 16

P6

49

Geopend: r g:P78:30 - 18:00 uu maandag t/m vrijda r uu :00 17 0 zaterdag: 8:3 g koopavond: dinsdag en vrijda r uu :00 18:00 - 20 sloten: dinsdagmiddag ge r uu :00 18 13:00 05-11-12 16:20

bij 3 volle spaarkaarten

Cdreaming: 6 maximaal gevulde vuurpijlen

The viking: Maximaal gevulde cakebox

van 59.59 voor

van 79.95 voor

€ 45.00

€59.95

Gold: Luxe sierassortiment XL

1.58

Kom naar onze N TA S T IS C H FA6.40 6.40 2 VooR 2 VooR Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. op fantastisch vuurwerk bij vuurwerkrucphen.nl UWE N IE PLUS Gommers - Roosendaal *M.u.v. wettelijk niet toegestane artikelen. Inhoud van het pakket kan afwijken van de afgebeelde producten. 49 Dijkcentrum 24,O 0165 54O 22M 99 u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? RO 3. Wilt S H T:W Meld u dan nu aan via www.plus.nl. maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00 u van 24.503.99 van 39.95 van 39.95 voor nog meer 3.99 peR kilo 6.79 voor 49 voor voor bij 349 volle voordeel of 79 spaarkaarten sfeer proeven.

Actie maxi: Gevarieerde zak siervuurwerk

bij 4 volle spaarkaarten

2 bakke naar ke

9 0. spa

49

Lay’sWEEK47_10_11.indd 10-11 6997-12

49 79 8.2.

Goudse kaas

liter 13.98

MSC gecertificeerd.

5.

6-7

kilo 9.96

Vis WienerGehakt Per 400 gram Ambachtelijk schnitzels cordon bleu’s Normaal 4.79

Ambachtelijk gerookte makreel

peR kilo 6.79 van 19.95 79 voor

P6

Vis Wienerschnitzels

Normaal

kilo 4.43

P10

Koffiepads 2 zakken à 36 stuks Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Alle varianten keuze70 cl Fles*70 cl wettelijk niet toegestane Flesartikelen. 50 cl Inhoudnaar M.u.v. vanFles het pakket kan afwijken van de afgebeelde producten. liter 18.56

Normaal 3.99

Kijk voor het recept op www.plus.nl/recepten

www.plus.nl/recepten

Zo gecheft

P6

3.9999

4.59 kilo 8.79 6.79

Gehakt Pak 5 stuks cordon bleu’s peR kilo Magere Normaal 4.59 of rundervinken hamlappen Pak 5 stuks u ze ke Per kilo Normaal 4.59 Normaal 8.79

Merry’s Witte Chocola

4.79

p ri ma

20 min

3.

1

kilo 4.87

Normaal 0.69 Elders 2.69

05-11-12 15:28

11.49 500 GRAM Alwéér honderden producten blijvend 2.69 in prijs verlaagd!

kilo 11.98

vuurwerkrucphen.nl 49 98 99 98 99 3. 3. 6. 49 79 3. 3. 6. 3. VooR 6.40 Spaar 5. samen met Plus Manniën2en DA Rucphen voor

Deze week: Oosterse kipfilet met mie nestjes

69

Italiaan

Slankie450 gram Zuurkool PlakkenAlle varian Naturel kilo 0.98varianten Uit de koe Alle Zak gram Bak 450 Pak500 140-175 gr

P11

N LANG 3 WEKE LAAG! ExtrA

Normaal 7.09 Per 500 gram Normaalen/of 11.49 40/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen zetfouten voorbehouden. Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Spaar mee voor mooie vuurwerkpakketten en maak Mona bovendien ook kans Zo gecheft

1.

19

Normaal 2.99

Legner à 300 gram Fine 30% voornaar klein gebruik of 100% jenever Openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 20.00; za. 8.00 - 18.00 uur; keuze zo 10.00-16.00 - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, Fles zaterdag Fles maandag 1 liter 1 liter 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

3.34

2.

Logo geoptimaliseerd voor klein gebruik

Per 400 gram Normaal 4.79

uz ke

Elders 11.89

49 40.-

liter 1.18

Gehakt cordon bleu’s of rundervinken Pak 5 stuks Normaal 4.59

49

•60zegels=vollespaarkaart!

Krat 24 flesjes à 30 cl

4.59

Beker 450-500 ml Elders 1.58

* Krat 24 flesjes à 30 cl

8. 4980.spaar voor spaar voor 99 99 spaar6. voor 3. 3. Kijk voor het recept op www.plus.nl/recepten

Pak 140-175 gram Elders 2.69 Goudse kaas

3.34

2 VooR

Alle varianten

Maximaal 3 kratten per klant.

liter 1.18

Amstel Pils

t.w.v.

Magere hamlappen Per kilo Normaal 8.79

Mona Pudding of mousse

liter 1.18

11.89 •60zegels=vollespaarkaart! Elders 11.89

Per kilo

peR kilo 8.79

Alle varianten

Amstel Pils

Amstel Pils

Runder riblappen Per kilo Normaal 10.98

Normaal 10.98

Klaverland net 3 kilo Jong belegen Normaal 3.99 Per kilo

3.58

79 gratis spaar voor 49 www.p www.plus.nl is grat boodschappenLay’s boodschappenPLUS Manniën - Rucphen pakket 11.89 Chips Manniën Rucphen 3.34 Slijterij 3.34 pakketSlijterij PLUS 2Uit VooR Uit onze onze Alle varianten Raadhuisplein 12 1 T: 0165-341281 + 1 Logo•Bijelke€10,-eenspaarzegel geoptimaliseerd11.89 voor klein gebruik 2 VooR 3.34 12 T: 0165-341281 Raadhuisplein PER KILO 79 2 zakken 7.09 •Bijelke€10,-eenspaarzegel* GRATIS

peR kilo 10.98

Runder riblappen Per kilo Runder riblappen Normaal 10.98

1.39

kilo 1.16

Slankie Plakken

99

11.89

6997-12 WEEK47_04_05.indd 4-5 Amstel 05-11-12 05-11-12 15:02 15:02

Runder riblappen Per kilo Normaal 10.98

Hand- 2nove mber VOOR perssinaasappelen

november

500 GRAM 11.49

P4

P3

0.

1.99

Geldig in week 47 (zondag 18 t/m zaterdag 24 november 2012)

Doos 4-18 Doosstuks 4-18 stuks Elders 2.99 Elders 2.99

Zak 150 Zak gram 150 gram Elders 2.19 Elders 2.19

Zak 500 gram

1.99

89

Stapel v

99 2.39

Remia Douwe Egberts Bak & Braad Senseo bewust

OP=OP Heerlijk romig en mildn vanop smaak. : lee 2 zakken kilo 11.90 Al à 36 rdag stuks Per 100 gram zate ag vrijd naar keuze Elders 1.45

99

kilo 1.78

1.16

N LANG 3 WEKE LAAG! ExtrA

1.39

9.90

Spruiten

Per 100 gram Elders 1.45

Alle varianten

1.Bij elke5.0.€ 10,-23 25.4 1.58

29 99 0.

23 24

P10

Normaal

2 HALEN 1 BETALEN

19

Pak 120-140 gram

zaterdag10-11 ag WEEK47_10_11.indd vrijd6997-12

10.98

Friesche Vlag Milk & Fruit

Snacks Alle smaken of Bak & Braad 2.99 iJsbergsla vloeibaar Balletjes, spiesjes 2 VOOR Balletjes, spiesjes Bij aankoop van liter 2.99 of Mexicano’s met rucola of Mexicano’s 2 zakken à 36 2stuks Alle varianten flacons kilo 4.95 Uit de koeling. een gratis à 400 ml Alle varianten 1.49Bak 198-250 gram naar keuze Sesamstraat koekblik Uit de koeling. 1.45 Zak 200 gram 100 GRAM Coeur de Lion t.w.v. € 4.95 Elders 3.58 Normaal 2.99 Bak 198-250 gram Brie 60+ Normaal 1.49

Geldig in week 47 (zondag 18 t/m zaterdag 24 november 2012)Normaal 1.49

peR kilo

99

Snacks

2.

kilo 11.90

Pak 1 liter Rib- of Per 150 gram Haaskarbonade Elders 1.16 Normaal 2.32 6.29-7.99 Per kilo

Deze aanbieding is twee weken geldig: van maandag 4 t/m zaterdag 16 oktober 2010.

Per kilo Jong belegen

EXTRA EXTRA

SPAARZEGEL SPAARZEGEL

4.

PER PAK

kilo 11.26

Bak 500 gram Normaal 3.49

+1 99 1GRatiS

4.

0.

99

Zak 425 gram Normaal

Per 150 gram Normaal 1.65

1.39

kilo 2.33

kilo 4.98

PER KILO 7.09

aardappelproducten Bistro minikrieltjes, Bourgondische golfjes, halve kriel in schil gekruid of Mexicaanse krieltjes

1.

Alle varianten Uit de koeling.

kilo 8.60

PERromig BAK Heerlijk en m

Bij elke 1.69€0.9910,-

NaturelPER BAK 3.49 of tuinkruiden Vers voor u gesneden.

Ovenschotel

Vers voor u gesneden.

Bak 500 gram Normaal 3.49 2.32 150 GRAM

Normaal 1.29 Kipfilet

150 GRAM

Coeur de Lion

0

kilo 4.98

Normaal 1.49 Schaal 1 kilo

1.65 7.09 PER KILO 29 2.49

Ardenner boterhamworst of leverkaas

net 500 gram Normaal 1.29 Brie 60+

Alle varianten Uit de koeling.

Biologisch

Sterwijn

kilo 1.58

Ovenschotel

Alle varianten winterpeen Pak 120-140 gram

K Kruidig

4. 99 .1.

tomaten rond

1.49 98 N LANG 3 WEKE LAAG! 19 ExtrA

Paté

2 flessen à 75 cl

kilo 11.26

Per 150 gra Normaal 2.32

Shoarmavlees Per kilo

spaarzegel*

Côtes du Rhône Villages Grande Réserve 9.98

3.79 Nu 2.19

2 bakken à 450 gram naar keuze

kilo 4.43

Naturel of tuinkruiden Vers voor u ges

2

kilo 8.60

Per 150 gram Normaal 1.65

Bak 450 gram

1.9919

1.

Heerlijk romig en mild van smaak.

EXTRA EXTRA

SPAARZEGEL SPAARZEGEL

3.

99

100 GRAM 1.45

Coeur de Lion Brie 60+

11

EXTRA EXTRA

le 013. ri 2013.

20% 20% KortinG KortinG

4.86 4.86 2 VOOR 2 VOOR

Alle varianten Alle varianten

1.99

Kipfilet

150 GRAM 1.65 N LANG 3 WEKE LAAG! ExtrA

Vers voor u gesneden.

Alle varianten Uit de koeling.

Bron: Consum

spaarzeg 29 1. 99 .

Ardenner boterhamworst of leverkaas

Stapel voordeel Italiaanse maaltijden 450 gram

Conférence

Ajax Ajax Allesreiniger Allesreiniger

3.

99

3.69

6.49

69

Bij PLU voordel Jumbo o

kilo 4.43 7.58 2 VOOR Normaal 7.58 Nu 3.99

kilo 1.20

Zak 2,5 kilo

10,-1.

Vers voor u gesneden.

Naturel of tuinkruiden Vers voor u gesneden.

kilo 8.60

Enn-

kilo 11.90

Gro PLU

3.79 Nu 2.19

2 bakken à 450 gram naar keuze

Handappels

Per 100 gram Elders 1.45

Kipfilet

150 GRAM 1.65

1.

Normaal

19

Heerlijk romig en mild van smaak.

Pak 120-140 gram Normaal 1.49

kilo 4.87

100 GRAM 1.45

Coeur de Lion Brie 60+

19

Paté

22

EXTRA EXTRA

Bak 450 gram

1.49

bij 5 volle spaarkaarten Platinum: Luxe sierassortiment XXL

Silver: Luxe sierassortiment L

Omsk: Professioneel flowerbed van 5 cakes

van 149.95 voor

€99.00

bij 6 volle spaarkaarten

U ontvangt bij elke € 5,- aan boodschappen een vuurwerkzegel. Een volle kaart bestaat uit 10 zegels.

Inleveradres voo r uw spaarkaarten en afhaaladres vo or uw bestellingen:

VUURWERK RUCPHEN.NL

(Hubo Neggers) Zundertseweg 5 A Rucphen 0165-341200

Plus Manniën - Rucphen

DA Drogisterij & Parfumerie RUCPHEN

Openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 20.00; za. 8.00 - 18.00 uur; zo 10.00-16.00 uur.

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 -17.30 uur, zaterdag van 9.00 -17.00 uur

Raadhuisplein 12 - RUCPHEN - Tel: 0165-341281

Raadhuisstraat 19 - 4715 CB RUCPHEN - Tel: 0165-341265

DRU_20121121  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you