Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R U C P H E N S E

O P L AG E :

24 OKTOBER 2012 WEEK 43

EN WEST-BRABANT:

Uitgeverij

de

bode

ACTUALITEIT

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

PRIMEUR: ELEKTRISCHE FIETSTRAINING

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

I

www.internetbode.nl

KERKELIJK NIEUWS

Volg ons via twitter: @RucphenseBode

480.000

VACATURES

DRIE LINTJES UITGEREIKT IN SPRUNDEL

Informatie van

Verbod samenscholen verder uitgebreid

De klok gaat een uurtje terug

RUCPHEN - Sinds kort geldt er een samenscholingsverbod bij het gebied Turfgreef en Turfbot en bij Sneeuwattractiepark Skidôme en de sportclubs aan de Baanvelden. Het verbod houdt in dat groepen zich niet meer gezamenlijk mogen ophouden in deze gebieden. Eerder werden al samenscholingsverboden afgegeven voor het Processiepark en het Emmausplein in Sint Willebrord, de parking achter de bibliotheek aan de Sprundelseweg en de omgeving rond de jeu-des-boulesbaan in het centrum van Rucphen. De maatregelen zijn genomen na klachten uit de buurt. In totaal telt de gemeente nu zes samenscholingsverboden. Geregeld worden die bijgesteld.

Komend weekend krijgen we een uurtje ‘extra’. In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober komt er een eind aan de Zomertijd. De klok gaat dan om 03.00 uur een uurtje terug. In de volksmond zegt men, dat komend weekend de ‘wintertijd’ ingaat. Dat klopt niet helemaal, want de ‘wintertijd is eigenlijk de gewone tijd en duurt vijf maanden. Bij overgang naar wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het ‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker wordt. In de nacht van 30 op 31 maart 2013 gaat de Zomertijd weer in.

+T1 IS

W E E K B L A D

Tiener betrapt op vernieling auto’s

Harmonie bakt weer oliebollen

ZEGGE - Harmonie Sint Cecilia start zondag met het oliebollenseizoen 2012-2013. Het bakken van oliebollen is het tweede vak van de harmonie. De vrijwilligers van Sint Cecilia starten zondag vroeg, zodat vanaf 10.00 uur alle Zegse dorpsgenoten kunnen rekenen op een persoonlijk bezoekje om van dit lekkers mee te kunnen genieten. Omdat het natuurlijk wel even duurt, voordat de harmonie heel Zegge heeft doorkruist, mogen mensen die vroeg oliebollen willen hebben ‘s ochtends al bestellen of langskomen. Bestellen kan op tel: 06-50584118, ook onder het bakken zelf. De harmonie vraagt om rekening te houden met het ingaan van de wintertijd.

*

RA

AG BER ND TO ZO OK 28

!! ehgeopend

Oral-B Handtandenborstel of tandpasta tube 75 ml

Alle varianten

3 stuks naar keuze

+AT1IS 2 GR

www.winkelhartetten-leur.nl

IN DEZE BODE:

*

den - overlij

niets

& herdenk

en -

in het leven als is zo karakteristiek

d...

praten over de doo

lijden over& herdenken ial o.a.

In deze spec

eur ce I Regiss een hospi lliger in tsen I Een n als vrijwi begraafplaa rt I Werke geraakte e uitvaa telheid een groen n. I In verge afscheid aal te regele van je eigen I wat allem uitvaart

SPRUNDEL - Dertig deelnemers uit Nederland en België deden zondag mee aan de ploegwedstrijd die in Sprundel werd gehouden door paardensportvereniging St. Isidorus. De wedstrijd aan de Klein Zundertseweg zorgde voor nostalgische plaatjes. Een strenge jury bekeek of de veldjes wel netjes omgeploegd werden. Lees verder op pagina drie van deze Bode. FOTO HÉLÈNE HEIJS

Provinciale Staten moeten nog besluit nemen

Mogelijk miljoenen voor rondweg RUCPHEN – De Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant willen 6,2 miljoen euro beschikbaar stellen voor de omleggingMvanI de wethouder DN638. D EDatLheeft B U R G SJohn E van&Hal bekend V E Egemaakt. R S EDe Provinciale Staten nemen in november een besluit of het bedrag ook daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld.

1 2R+ ATIS

DOOR MONIQUE JANSEN

der Jan Suijkerbuijk al een lobby over de omlegging van de N638 om de dorpskommen van Rucphen, Sprundel en Sint Willebrord te ontlasten. Nu doorkruist zwaar vrachtverkeer nog geregeld de centra van deze drie kernen. Ook is de uitstoot van fijnstof een groot probleem.

Wethouder John van Hal sprak onlangs in op een vergadering van de Gedeputeerde Staten. Daarbij sprak hij over verwachtingen die in het verleden zijn gewekt over de aanleg van de rondweg. In het verleden voerde wijlen wethou-

*

GPLUS Manniën Rucphen

Meevaller De zes miljoen euro is niet afkomstig uit de pot met tachtig miljoen euro die de provincie eerder beschikbaar stelde voor de aanpak van probleemgebieden. Daar zat de rondweg in Rucphen toen niet bij. vervolg zie elders in deze Bode

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

2RA+TI1S

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

Ontspannend, verfrissend of For Men

3 flacons à 250 ml naar keuze

Aanvulleh!!

Alle varianten

3 stuks naar keuze

L’Oreal Elvive, Studio Line of Elnett Shampoo, conditioner of styling 3 stuks à 75-250 ml naar keuze

Oral-B Handtandenborstel of tandpasta tube 75 ml

Alle varianten

3 stuks naar keuze

1K B L A D 2 W+ E E RATIS

+1 2 GRATIS

*

Alle combinaties mogelijk. Per combinatie * kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs. P14

www.thuisvester.nl

Win een iPad!

*

G

Poppestraat 2-A, St. Willebrord, tel. 0165-383335

*2+1 gratis: Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs *2+1 gratis: U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs verschillen.

+1 2 GRATIS

Bekijk onze vrijkomende woningen in deze krant of ga naar:

*

Ariel G Wasmiddel flacon 500-1314 ml, pak 500-1215 gram, pak 14-30 stuks of Lenor Wasverzachter flacon 750 ml Badedas Douchegel

SINT WILLEBRORD - De politie heeft zaterdagavond op aanwijzing van omstanders op de Matheus van den Eedenstraat een 15-jarige jongen uit Sint Willebrord aangehouden voor vernieling. De knul zou de achterruit van een Fiat 500 en een spiegel van een Mercedes vernield hebben. Na een melding troffen agenten ter plaatse omstanders aan die een jongen in bedwang hielden. De knul zou de vernielingen hebben gepleegd. De politie heeft daarop de jongen aangehouden. Er zijn verklaringen opgenomen van getuigen. Een van hen had gezien hoe de jongen de linkerspiegel van zijn auto afsloeg. Hij zag dat de knul een bebloede rechterhand had.

www.optiekvanmeer.nl

Ariel Wasmiddel flacon 500-1314 ml, pak 500-1215 gram, pak 14-30 stuks of Lenor Wasverzachter flacon 750 ml

Alle varianten

3 stuks naar keuze *2+1 gratis: Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs.

P15

P15

6905-12 WEEK43_14_15_210x210.indd 14-15

08-10-12 15:52

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

08-10-12 15:52

Het komt ternetbode.nl 1, www.in n, Tel. 076 599811 Lydia Langelaa Zundert, 4880 AA Dijkstra Layout Roosendaal Postbus 22, Marjanne Axender Janssen, ij de Bode, ie Britta van Uitgever Verspreiding special 5998111 Haring Redact , Tel. 076 ken is een Jolanda den & Herden ans, Zundert e van Bale, ij Vorsselm Overlijden s, Moniqu Leo Elenbaa Druk Drukker Passchier Acquisitie Leonard Fotografie Ilona Broos

COLOFOn

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

als 30% ervoor kiest!


Maandelijkse informatiepagina van

Rabobank De Zuidelijke Baronie

Over op IBAN

Rabo Rondom

Makkelijk betalen in Europa Oktober 2012

Volg ons op twitter: @RaboDZB

Europese landen en banken werken aan de invoering van één Europese betaalmarkt om het betalingsverkeer eenvoudiger en efficiënter te maken. Die markt wordt ook wel Single Euro Payments Area genoemd, ofwel SEPA. Wat betekent dit voor u? Alle rekeninghouders krijgen

De Rabobank Weekkalender

M aak ka op een ns e-read e dinerb r of on

2013

Afgelopen week is de Rabobank Weekkalender 2013 huisaan-huis bezorgd binnen de Zuidelijke Baronie. U ontvangt de kalender niet aan huis als u een nee-nee sticker op uw brievenbus heeft of in België woont (met uitzondering van Baarle-Hertog). Geen kalender ontvangen, maar wel interesse? Dan ligt er een exemplaar voor u klaar op de balie van één van onze kantoren. De Weekkalender 2013 geeft een mooi vooruitzicht op het volgend jaar. Maakt u er geen gebruik van? Dan vragen wij u graag de kalender af te geven op één van onze kantoren.

Nederland gaat u uw IBAN gebruiken om betalingen te doen. Internationaal rekeningnummer Uw rekeningnummer verandert in de aanloop naar 1 februari 2014. Want vanaf die datum wordt er in de Eurolanden alleen nog gebruik gemaakt van de Europese betaalvormen. Binnen Nederland gaat u uw IBAN (International Bank Account Number) gebruiken om betalingen te doen, bijvoorbeeld overboekingen en incasso’s. Dit nummer vindt u nu al terug op uw rekeningafschrift en via internetbankieren bij ‘rekeningdetails’. Soepele overgang voor ondernemers Voor ondernemers kan SEPA verdergaande gevolgen hebben. Ook hierbij zijn we een partner in business. Via de SEPAcheck op www.rabobank.nl/dzb bereiden we u voor op een soepele overgang. Ook kijkt u hier het online seminar terug, dat onze bank eerder organiseerde. Zo krijgt u snel en gemakkelijk inzage in de gevolgen die SEPA heeft voor uw business. Weten wat ‘Over op IBAN’ voor u betekent? Ga dan naar onze website www.rabobank.nl/dzb en kies hier voor ‘Over op IBAN’.

Is ‘The Next Entrepreneur’ uw buurman of -vrouw?

Benieuwd naar uw mening! Wij horen graag wat u van de Rabobank kalender vindt. Zo kunnen wij de kalender beter aansluiten op uw wensen en behoeften. Wilt u ons uw mening vertellen, en daarmee kansmaken op een e-reader of dinerbon? Vul dan vanaf 29 oktober t/m 18 november de online enquête in via www.rabobank.nl/dzb.

Maar liefst tien ondernemers uit onze regio hebben zich opgegeven voor The Next Entrepreneur 2012. Dit initiatief vanuit MKB Nederland en Rabobank is bedoeld om (startende) ondernemers te stimuleren hun droom, het hebben of opzetten van een eigen onderneming, waar te maken. Onze lokale bank juicht dit toe. We complimenteren de tien ondernemers voor hun ondernemersgeest en wensen hen uiteraard veel succes toe.

Voor meer informatie www.rabobank.nl/dzb.

WEEKKALENDER ActIE

hiermee te maken. Ook u. Zelfs wanneer u nooit in het buitenland komt. Want ook binnen

NOVEMBER 2012

Inmiddels heeft iedereen een stem uit kunnen brengen op zijn of haar favoriete onderneming. De genomineerden voor de halve finale zijn sinds 8 oktober bekend. Via de website www.thenextentrepreneur.nl kunt u volgen hoe de verkiezing verder verloopt en of de uiteindelijke winnaar uit onze regio komt. Daarnaast kunt u ‘TNE12’ volgen via de social media kanalen zodat u niets hoeft te missen.

Filmmarathon Speciaal voor de jeugd van 12 tot en met 18 jaar organiseert het Jongerencentrum van SKD/De Lanteern op 16 november van 19.00 tot 01.00 uur een filmmarathon. We kijken die avond twee superheldenfilms! Als je je vooraf aanmeldt, dan is de toegang gratis en krijg je bovendien een gratis bekertje popcorn en een glas frisdrank. Voorwaarden filmmarathon De filmmarathon is op 16 november 2012 van 19.00 tot 01.00 uur in SKW/De Lanteern, St. Willebrord.

Er is plaats voor 100 kinderen. Vol = vol! Aanmelden kan via www.rabobank.nl/dzb.

Rabobank. Een bank met ideeën.

Wilt u reageren of heeft u vragen: Rabobank De Zuidelijke Baronie, Postbus 11, 5110 AA Baarle-Nassau mcc@dzb.rabobank.nl t witter : @R aboDZB tel.: (013) 507 40 00


actualiteit

WMO werkgroep Rucphen had primeur van eerste elektrische fietstraining

Ouderen gaan beter voorbereid op weg SINT WILLEBRORD – Afgelopen jaar zijn in het Nederlandse verkeer 661 dodelijke fietsslachtoffers gevallen, waarvan 20% ouder dan 65 jaar was. Om het aantal ongelukken te reduceren hield de werkgroep van de WMOraad gemeente Rucphen vorige week woensdag een theoretische en praktische fietstraining voor mensen van 55 jaar en ouder. DOOR HÉLÈNE HEIJS Peter Veenbrink van SOAB adviesbureau gaf ’s ochtends in Hotel De Kwast een presentatie met allerlei praktische tips voor fietsers in het verkeer. Aan de hand van duidelijke en overzichtelijke plaatjes werden allerlei verkeerssituaties uitgelegd en besproken. De 22 deelnemers werden vooral gewezen op hun eigen risico-inschattingen en die van andere weggebruikers. Peter Veenbrink: “Een automobilist verwacht niet dat een elektrische fietser zo snel kan zijn. U wordt sneller, dus laat zien wat u van plan bent.” Tevens informeerde hij over allerlei technische zaken omtrent de elektrische fiets zoals de invloed van de bandenspanning en het profiel, informatie over accu’s, bochten maken, het rijden op nat en glad wegdek. Na het theoretische gedeelte, dat ook bijgewoond werd door burgemeester Marjolein van der Meer Mohr, gingen alle aanwezigen naar buiten om te oefenen op hun eigen of andere gereed staande elektrische fietsen. Praktijk Op de parkeerplaats van het hotel stond een behendigheidscircuit opgesteld. Iedereen fietste om de beurt onder begeleiding van een SOAB adviseur een rondje over het circuit. Na deze oefening kreeg men

een aantal praktische tips en kon men met dezelfde persoonlijke begeleider deze aanbevelingen in de praktijk brengen. Vooral het op- en afstappen, terugschakelen en het rustig en beheerst remmen werd goed geoefend. Een professioneel fietsenmaker stelde ter plekke de elektrische fietsen goed af. Diverse zadels stonden te hoog en de remmen waren op een aantal e-bikes niet goed afgesteld, omdat de gemiddelde rijwielhandelaar te weinig rekening houdt met de strammere handen van ouderen. “Het is heel leerzaam en ik heb veel bijgeleerd vooral bij het op- en afstappen en het recht houden van de fiets”, vertelde mevrouw Bressers die zelf in het bezit is van een elektrische fiets. Nadeel Een elektrische fiets heeft veel voordelen maar ook nadelen, zo benadrukten diverse aanwezigen. Jan Mangnus, stuwende kracht binnen de werkgroep van de WMOraad: “Mensen gaan steeds verder fietsen, maar genieten niet meer van het fietsen. Ze ontspannen een stuk minder, omdat ze meer rekening moeten houden met het verkeer, waardoor de sociale communicatie onderling dan weg valt.” De ochtend was een groot succes en wordt volgend jaar herhaald in een ander kerkdorp van de gemeente Rucphen.

Iedere deelnemer werd persoonlijk begeleid door een SOAB adviseur tijdens de elektrische fietstraining.

FOTO HÉLÈNE HEIJS

Alle ge ploegde sneeën moesten netjes aansluiten en geteld kunnen worden

Paarden trokken de grond netjes recht SPRUNDEL - Onder ruime belangstelling van jong en oud streden ruim 30 deelnemers uit Nederland en België om middengedeelte ploegden de tweespan- “De geploegde grond moet er gelijk en de eerste prijs bij de ploegwedstrijd georganiseerd door Paardensportvereniging St. Isidorus. De ploegwedstrijd ners en op het achterste terrein werd een netjes uitzien”, volgens beide juryleden. ploegdemonstratie gegeven door een aan- “Alle geploegde sneeën moeten netjes werd voor het dertiende jaar georganiseerd en bestond uit diverse rubrieken in enkel- en meerspan ploegen. DOOR HÉLÈNE HEIJS De familie Koevoets aan de Klein Zund-

ertseweg had een mooi terrein met goede grond beschikbaar gesteld voor de trek- en ploegwedstrijd. Het terrein was verdeeld

in 3 stukken. Het voorste gedeelte aan de weg was ingedeeld in kleinere veldjes voor de ploegers met 1 paard. Op het

tal oldtimer tractoren. De hele dag door kwamen geïnteresseerden kijken naar de diverse combinaties. Vooral de jonge kinderen keken vol belangstelling naar de grote sterke paarden die de grond bewerkten.

Diverse passanten kwamen ook even een kijkje nemen en de oudere agrariërs haalden gezamenlijk herinneringen op van vroeger. De ploegers deden hun uiterste best om hun veld zo gelijk en netjes mogelijk te bewerken, maar ze maakten ook tussendoor even tijd vrij voor een praatje met bekenden en geïnteresseerden. Ook de juryleden namen af en toe een pauzemomentje voor een praatje of gaven uitleg over het ploegwerk.

Regelmatig ploegwedstrijden In het najaar wanneer de gewassen zoals aardappelen en maïs van het veld gehaald zijn worden er in Noord-Brabant en België regelmatig ploegwedstrijden gehouden. “Voor de liefhebbers zijn er iedere paar weken ploeg- en trekwedstrijden. Twee weken geleden was er een wedstrijd in Zeeland en 3 weken geleden in Berlicum”, vertelt Karlijn Schellings, assistente bij ’t Brabants Span uit Berlicum. Het ploegen wordt niet alleen door boeren, maar ook door slagers, bakkers of schilders die in de VUT of met pensioen zijn uitgeoefend. De meesten hebben een eigen paard met ploeg, maar anderen kunnen een paard en ploeg lenen om hun hobby uit te kunnen oefenen.

Zuiver en vlak Hoewel voor een leek ieder veldje netjes was omgeploegd, zagen de juryleden Sjaan Bastiaansen uit Rijsbergen en Frans Schrauwen uit Zundert iedere oneffenheid. Zij beoordeelden het ploegwerk o.a. op de aanzet van het ploegen, het recht, zuiver en vlak omwerken van de grond.

Geslaagde dag Zowel de ploegers als toeschouwers genoten van de goed georganiseerde ploeg- en trekwedstrijd door Paardensportvereniging St. Isidorus. Het was een perfect geslaagde dag waarbij de weergoden het paardenevenement goed gezind waren.

‘Ploegen wordt niet alleen door boeren beoefend’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO HÉLÈNE HEIJS

www.internetbode.nl

Het ploegende paard haalde bij menigeen nostalgische herinneringen op.

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

aansluiten en de sneeën moet je kunnen tellen”, vertelt Frans Schrauwen. “Soms kan iemand pech hebben met de grond, maar daar houden we iets rekening mee”, aldus Sjaan Bastiaansen.

Volg ons op Twitter: @RucphenseBode.


Uitnodiging Plafondshow Kom kijken!

Plafonds • Sierlijsten • Verlichting

Vrijdag 26 oktober Zaterdag 27 oktober Zondag 28 oktober

10.00 tot 16.00 uur 10.00 tot 16.00 uur 11.00 tot 15.00 uur

Ik heb belangstelling voor uw Plameco plafonds en wens kosteloos documentatie en prijsopgave.

Telefoon: .........................................Naam: ............................................... Adres:.......................................................................................................... Postcode:.........................................Woonplaats: ...................................... Opsturen in gesloten enveloppe (postzegel niet nodig) naar PLAMECO PLAFONDS, antwoordnummer 436, 4800 VB Breda

• Schone montage in één dag. • Zonder hakken en breken. • De meubels kunnen blijven staan. • Uit één geheel op maat gemaakt. • Betaling in termijnen mogelijk. Tijdens deze speciale show kunt u zich uitvoerig laten voorlichten over de vele mogelijkheden van dit unieke en beproefde plafondsysteem. De koffie staat klaar!

BEZOEK ONZE SHOWROOM: Weidehek 125 - 4824 AT Breda 076 - 762 00 00 - www.plamecoplafonds.nl antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 13 en woensdag 14 november VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2a | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

43

bbq all-in

11.80

ing5.98 Pal worst 98 runderriblappen kg 5. 0.98 tonijnvarkensschnitzel kg 4.98 coc ktail 48 hamfricandeau kg 4. salade 48 1.19 konijnenbout kg 4.

kalkoenfilet

kg

alle soorten

150gr

100gr

runderhachee kg 5.48 erwtensoep 1ltr 3.98 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

KEUKENS, BADKAMERS, TEGELS & SAUNA’S VOOR DE BESTE PRIJS! bij JAN VAN SUNDERT

4500m2 showroom met 300 keuken en badkameropstellingen kijk voor onze folderaanbiedingen op www.janvansundert.nl

a.s.

ZONDAG GEOPEND

van 11.00 tot 17.00 uur

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur www.janvansundert.nl


actualiteit

Column

Vrijwilligers De Boskrekels in zonnetje gezet

Drie lintjes uitgereikt SPRUNDEL – Loco-burgemeester Martien de Bruijn reikte zaterdag drie koninklijke onderscheidingen uit. De gelukkige ontvangers waren Corry Rens-Van Koulil, Rinus van Koulil en Toon Foesenek. Het drietal zet zich al jaren in voor onder meer wijkvereniging de Boskrekels.

Addo Sprangers

Dönerschotel

Seks, drugs en rock-’n’-roll. Daarmee is het leven van de doorgewinterde artiest in een notendop samengevat. Ian Dury zong erover en we lezen het dagelijks in de verschillende media. Voor het geld hoef je het doorgaans niet te doen. Ik ken mensen die via muziek in hun levensonderhoud voorzien, maar van een vetpot is doorgaans geen sprake. Voor hen is het artiestenbestaan ‘a way of life’, ze volgen hun hart en hun passie. Het avontuur, de kick van het optreden, toejuichingen, lekkere wijven en veel drank, dat zijn de zaken die er toe doen en waarop de mooiste anekdotes zijn gebaseerd. In hun slipstream vertoeven gasten als ondergetekende, deel uitmakend van een vijfkoppige band die een paar keer per jaar het podium betreedt en van wie de faam zich slechts uitstrekt tot net over de stadsgrenzen. Da’s meer dan genoeg ook. Voor deze categorie kost de illusie van een spectaculair rock-’n’-rollbestaan namelijk alleen maar geld. Even indrinken voor de show, nog wat pinten tijdens het optreden zelf, rustig afpilzen met de trouwe fanschare én de avond afsluiten met een naar de band zelf vernoemde dönerschotel waarvan de ingrediënten steevast een verrassing zijn, daar is de bescheiden vergoeding ontoereikend voor. Er moet dus in de persoonlijke buidel worden getast, maar daar is op gerekend. Deze coverband gaat immers niet rijk worden met het spelen van liedjes van anderen. Maar zelfs met originele songs vlot dit niet echt vandaag de dag. Neem bijvoorbeeld Spotify, de ooit als ‘redding van de muziekindustrie’ bejubelde streamingdienst waarbij je de muziek niet koopt, maar - gratis met reclame of met een abonnement - van het internet afspeelt. De band Parks and Gardens (nooit van gehoord overigens) werd in een maand tijd slechts één keer afgespeeld via Spotify en rekende uit dat dit roemruchte wapenfeit maar liefst 0,00966947678815 dollar opleverde. Rentenieren gaat voorlopig dus nog niet lukken. Het is en blijft oneerlijk verdeeld, want de aankondiging dat het complete oeuvre van The Beatles - uitzonderingen bevestigen de regel - binnenkort opnieuw op vinyl wordt uitgebracht, zal ongetwijfeld weer tot een hype leiden. Kan ons bandje daar iets mee? Mwah, tenzij wij zelf natuurlijk ook een bescheiden hype... Anouk, mogen we met je mee naar het Songfestival? De speciale Anouk dönerschotel is voor onze rekening!

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode Rucphense Bode Redactie Monique Jansen Correspondent Hélène Heijs, Els Adams, Robin Looy Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 43

De oplossing van deze puzzel is in week 42 te vinden op www.internetbode.nl

Vlnr: Corry Rens-van Koulil, loco-burgemeester Martien de Bruijn, Rinus van Koulil en Toon Foesenek.

DOOR ONZE REDACTIE Corry Rens-van Koulil heeft zich gedurende vele jaren voor diverse verenigingen in haar woonplaats Sprundel ingezet, met name voor wijkvereniging De Boskrekels. Binnen deze organisatie vervult zij reeds vanaf 1980 de functie van penningmeester. Naast haar bestuurlijke taken, is zij ook altijd bereid de handen uit de mouwen te steken bij alle activiteiten die door de buurtvereniging worden georganiseerd. Vanuit de buurtvereniging is zij destijds ook afgevaardigd naar de carnavalsstichting De Nachtuilen. Ook binnen deze organisatie heeft zij zich op een bijzondere wijze verdienstelijk gemaakt. Als dank daarvoor is zij in 2002 tot erelid van de carnavalsvereniging benoemd. In 2009 is zij toegetreden tot de plaatselijke afdeling van de Zonnebloem en het bestuur van de Katholieke Bond voor Ouderen. Voor deze laatste vereniging deed zij overigens al jaren diverse werkzaamheden. Fanatiek bouwer Toon Foesenek heeft zich de afgelopen decennia voor meerdere organisaties verdienstelijk gemaakt.

Zo maakt hij sinds 1986 deel uit van het bestuur van wijkvereniging De Boskrekels. Hij is één van de drijvende krachten binnen deze organisatie. Naast zijn bestuursfunctie, haalt hij oud papier op, bezorgt hij de carnavalskrant en nieuwsbrieven, helpt hij mee bij het opbouwen en afbreken van tenten bij buurtfeesten en andere evenementen. Ook was hij fanatiek bouwer van de carnavalswagens van De Boskrekels, welke in de loop der jaren zowel binnen het eigen dorp als daarbuiten vele prijzen in de wacht wisten te slepen. Sedert 2000 is hij ook betrokken bij de plaatselijke carnavalsvereniging De Nachtuilen. Hoewel hij binnen deze organisatie geen bestuursfunctie vervult, is hij altijd bereid hand en spandiensten te verrichten. Van zijn kennis en kunde wordt dan ook veelvuldig en dankbaar gebruik gemaakt. Foesenek is iemand die ook de sport een warm hart toedraagt, met name de wielersport. Hij is dan ook bij de organisatie van diverse wielerevenementen in onze gemeente betrokken. Voorzittershamer Rinus van Koulil heeft naast zijn werkzaamheden als zelfstandig agrariër het

FOTO JOHAN MARQUERING

nodige vrijwilligerswerk verricht. Vanuit zijn agrarisch bedrijf is hij in 1991 toegetreden tot het plaatselijke bestuur van de ZLTO om zodoende de belangen van zijn collega-agrariërs te behartigen. Hoewel de belangen van de agrariërs soms botsen met die van natuurorganisaties, wist Van Koulil de zaak altijd van twee kanten te bekijken, hetgeen alom in hem wordt gewaardeerd. Hij is mede-oprichter van de in 2010 ontstane Agrarische Natuurwerkgroep Rucphen, welke organisatie zich tot doel stelt het duurzaam verbeteren van het platteland en het verkrijgen van een grotere biodiversiteit. Dat hij iemand is die altijd bereid is zich voor anderen in te zetten, blijkt ook uit het feit dat hij zich direct bereid verklaarde zitting te nemen in het comité dat de wijd en zijd bekend staande jaarlijkse Kerstcross organiseert in het Sprundelse buitengebied toen de KPJ aangaf dit niet langer te willen doen. Het meeste vrijwilligerswerk heeft hij echter verricht voor wijkvereniging De Boskrekels. Naast enkele jaren de functie van penningmeester te hebben vervuld, hanteert hij reeds gedurende 30 jaar de voorzittershamer binnen deze actieve wijkvereniging.

Convenant eindigt begin volgend jaar

306 hennepkwekerijen geruimd RUCPHEN – In de periode van 2009 tot half 2012 zijn er in de gemeenten Breda, Zundert, Rucphen, Etten-Leur, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau in totaal 306 hennepkwekerijen geruimd. Sinds twee en half jaar werken de gemeenten intensief samen met de politie, het Openbaar Ministerie, de woningcorporaties en energievervoerder Enexis in de strijd tegen wietplantages. DOOR MONIQUE JANSEN In totaal ruimde de politie 67.027 hennepplanten en 92.343 hennepstekken bestuursrechtelijk op. Tendens Volgens de samenwerkende partijen is het opvallend dat het aantal opgerolde kwekerijen sinds de start van de nieuwe aanpak in 2009 is gedaald. “Het is onduidelijk of dit komt doordat er feitelijk minder kwekerijen zijn of dat dit komt doordat kwekerijen zich verplaatsen en minder snel worden opgespoord”, meldt de gemeente Breda. Ontmanteling In geheel 2011 werden er in totaal 79 © www.sudokusite.eu PAGINA 5

plantages ontmanteld. Dat waren er in het eerste half jaar van 2012 nog 39. De samenwerkende partijen hebben tot nu toe 66 procent van de opruimingskosten verhaald op de verdachten. Dit leverde een totaalbedrag van 166.094 euro. De sancties voor telers zijn niet mals. De gestolen energie wordt zoveel mogelijk teruggevorderd op de daders. Huurders die in hun huis hennep kweken worden uit hun woning gezet. Deze maatregelen komen bovenop de strafrechtelijke vervolging door het Openbaar Ministerie. Standaardaanpak In de gemeente Breda ruimde de politie in 2011 en het eerste half jaar van 2012 in totaal 85 hennepkwekerijen bestuurs-

rechtelijk op. In Etten-Leur waren dat er negentien, in Zundert vier, in AlphenChaam zes, in Rucphen twee en in BaarleNassau twee. Het convenant dat in 2009 is afgesloten eindigt begin 2013. De partijen zetten dan wel in op de verdere bestrijding van wietplantages, maar zullen dat doen via een standaardaanpak. Leefklimaat Het kweken van hennep levert vaak brandgevaar en overlast op voor buurtbewoners. Ook dragen de criminele activiteiten niet bij aan een goed leefklimaat en het maatschappelijke aanzien. “Het is nodig om gezamenlijk op te treden tegen deze feiten”, besluiten de partijen.


Vierde editie van muziekfestijn Brandenpop was weer een groot succes

Geweldige muziek in De Trapkes SPRUNDEL – Tijdens de vierde editie van Brandenpop veranderde het gemeenschapshuis De Trapkes in een goed gevulde poptempel waar 4 jeugdige regionale popbands klassieke en moderne rockmuziek ten gehore brachten voor een enthousiast publiek.

Halloween Spektakel SCHIJF - In het weekend van 27 en 28 oktober vindt in Den Hoge Dries te Schijf een Halloween spektakel plaats. De Natte Kwasten vieren dan hun 25 jarig jubileum. Zaterdag, omstreeks 11.00 uur, vertelt een deskundige op het gebied van het Schijfs verleden op welke wijze de turfstekers van Schijf te maken hadden met spoken en heksen. Deze verschenen op de hei en in de bossen van Schijf. Ook zal hij trachten om Schijfse Halloween wezentjes even in Den Hoge Dries te laten verschijnen. Of het lukt is vooraf niet te voorspellen. U kunt dat allemaal zelf meemaken. Daarmee is dan de tentoonstelling van De Natte Kwasten in een Halloween sfeer ge-

opend. In de grote zaal worden tekeningen en schilderstukken tentoongesteld. Tevens worden er stukken van de nevenactiviteiten geexposeerd, zoals ceramische kunst, beelden en sieraden. Ook zanggroep Het Schijfke zal optreden. Zondagmiddag is er verder een teken/schilder wedstrijd voor de kinderen van de basisschool met als onderwerp Halloween. Aan het einde van de middag zal de prijsuitreiking plaats vinden. Het spektakel begint op zaterdag 27 oktober om 11.00 uur en loopt tot 17.00 uur. Op Zondag 28 oktober is de tentoonstelling eveneens geopend om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uu.r De toegang is gratis. Voor informatie over de Natte Kwasten is de website te raadplegen www.denattekewasten.eu

Sprundel got talent SPRUNDEL - Sprundel got talent, dat is op zaterdag 3 november in De Trapkes te zien. Kinderen en jongeren komen op het podium met muziek, zang, dans, ballet en toneel in een grote variëteit. De enorme deelname en daardoor verwachte be-

langstelling heeft jeugdraad van SKW Sprundel doen besluiten tot zowel een middag- als een avondvoorstelling. ’s Middags begint de voorstelling om 14.00 uur en ’s avonds om 19.00 uur. Op vrijdagavond 26 oktober wordt er tussen 18.00 en 20.00 uur in De Trapkes geoefend. Dan is ook de voorverkoop van kaartjes.

KORTE BERICHTEN

Tijdens het optreden van de band Jamming on Tunes genoot de volle zaal van de fantastische rockmuziek.

DOOR HÉLÈNE HEIJS Zaterdagavond speelden vier jeugdige regionale muziekbands, te weten Radiovox, Jamming on Tunes, After Rehearsal en Nduss, voornamelijk moderne en classic rock songs voor een sterk gemêleerd publiek. “Brandenpop is vooral bedoeld voor jeugd uit Sprundel en omgeving en is voor alle leeftijden”, vertelde Hans van Hulzen, organisator van Brandenpop. De zaal werd gevuld met veel jeugdige bezoekers maar ook veel ouderen waren aanwezig op deze gezellige rockavond waar een geweldige sfeer hing. “Rockmuziek geeft verbroedering“, aldus Hans. Er werden verschillende genres uit verschillende jaren ten gehore gebracht, van pop- tot rockmuziek, van recente liederen tot muziek uit de jaren ’70 en ’80. “Het niveau van de bands wordt tijdens de avond steeds hoger”, meldt Hans en dat was merkbaar aan het steeds enthousiaster wordende publiek.

of wel JOT genoemd, met bandleden uit Rijsbergen en Zundert. Deze allround coverband bracht veel bekende muziek van vroeger en nu ten gehore.

‘Niveau van bands steeds hoger’ Na de moderne en classic rock songs van After Rehearsal, met bandleden uit Sprundel en omgeving, werd de avond afgesloten door de meest ervaren rockband Nduss uit Oosterhout. Tijdens deze afsluiting werd een vette rockshow neergezet met liederen van o.a. de Simple Minds en U2. Zowel de jeugdige bezoekers alsook de 50 plussers vermaak

FOTO HÉLÈNE HEIJS

ten zich prima met alle goed gebrachte popmuziek. Geweldige sfeer Net zoals vorig jaar was de vierde editie van Brandenpop weer een groot succes. In de goed gevulde zaal met muziekliefhebbers hing een geweldige sfeer, waarbij er een mooi contact tussen de spelende bands en het publiek was. Zondag werd de zaal van Brandenpop gebruikt door de muziekschool van Geert Konings voor een uitvoering van de muziekschoolkinderen aan hun familie. “Het is de bedoeling dat volgend jaar op Brandenpop één van de kinderen van de muziekschool een optreden geeft bij de opening”, verklapte Hans van Hulzen alvast.

SCHIJF Ophalen oud papier: Zaterdag 27 oktober wordt door voetbalvereniging Schijf het oud papier weer opgehaald langs de normale route. Heeft u oud papier en ze komen niet bij u langs, dan kunt u bellen naar 343695 en wordt ook bij u het oud papier opgehaald. Graag het oud papier gebundeld en tijdig buiten zetten. De wagen vertrekt om kwart voor negen.

SCHIJF - Concoursen zijn voor de vereniging momenten om naar toe te leven, een piekmoment.

Dorpenquiz in de gemeente Rucphen

Doet u mee?

In Malawi is basisonderwijs gratis, maar daarna moeten de kinderen schoolgeld betalen. De meeste mensen in Malawi zijn

SINT WILLEBRORD Dansmiddag: Dorpshuis De Lanteern in St. Willebrord organiseert zondag 28 oktober weer een gezellige dansmiddag voor iedereen. Aanvang 13.30 uur. Oud papier: Wijkvereniging De Gagelrijzen haalt donderdag 25 oktober vanaf 18.00 uur en dinsdag 30 oktober vanaf 18.00 uur het oud papier op. Zorg ervoor dat uw papier niet wordt vergeten, wij vragen u daarom met klem om uw oud papier gebundeld te plaatsen op de plaats waar u ook uw huisvuil-kliko plaatst, zodat wij deze niet over het hoofd zien. Dit geld niet voor bewoners van de Nachtegaalstraat, hier halen wij geen oud papier op. Info: 06-53578510.

Concert Kunst na Arbeid

De jeugdbands De jonge enthousiaste band Radiovox, met bandleden uit Sprundel, Sint Willebrord en Etten-Leur, beet de spits af met hun opzwepende rockmuziek. Deze band bestaat pas 3 jaar, maar is nu al een begrip in de omgeving. Vorig jaar traden zij voor de eerste keer op tijdens Brandenpop en ook dit jaar was hun optreden weer zeer succesvol. Tijdens hun optreden stroomde de zaal goed vol met mensen van alle leeftijden. De tweede band was Jamming on Tunes,

RUCPHEN - Welk dorp gaat het slimste dorp van Rucphen worden? Dat komt u te weten op 26 januari 2013 door een spannende quiz tussen de vijf kerkdorpen. U kunt daarbij helpen van dit evenement een gezellige en amusante avond te maken en uw dorp te helpen het slimste dorp van Rucphen te worden. De quizavond wordt georganiseerd door de stichting Onderwijs voor weeskinderen in Malawi te Rucphen. De stichting nodigt hierbij deelnemers uit die als teamleider van een enthousiast team uit hun dorp willen fungeren.

MS Collecteweek: Het Nationaal MS Fonds houdt haar collecteweek van 19-24 november. Collectanten zijn hard nodig. Wilt u heel concreet helpen om mensen met MS een beter leven te geven? Collecteren is niet moeilijk. U ontvangt van de coördinator in uw woonplaats de collectebus en overlegt in welk straat wilt collecteren. Gemiddeld zet u zich 1 avond per jaar in. Wilt u zich aanmelden en/of meer weten over ons werk, bel 010-5919839 of kijk op www.nationaalmsfonds.nl. Een donatie op giro 5057 is meer dan welkom.

al heel arm en kunnen nauwelijks schoolgeld betalen voor hun kinderen maar voor weeskinderen, die vaak bij hun oma of tante wonen is schoolgeld niet te betalen. De stichting Onderwijs voor weeskinderen in Malawi is een kleine stichting hier uit Rucphen die het mogelijk maakt dat 70 weeskinderen naar de middelbare school kunnen gaan door voor hen het schoolgeld te betalen. De bedoeling is dat uit ieder dorp een team van 3 tot 5 deelnemers samen hun dorp vertegenwoordigen. De quizvragen zijn een variëteit van weetjes en algemene kennis, zoals vragen over Rucphen van vroeger en nu, sport en geschiedenis, muziek en kunst. Levende muziek zal op deze avond niet ontbreken.

Om te zorgen dat de weeskinderen ook in de komende jaren naar de middelbare school kunnen gaan vraagt de stichting dat ieder team door middel van sponsoring wordt aangemoedigd door vrienden, familie, dorpsgenoten, plaatselijke bedrijven en iedereen die hun dorp wil helpen om het slimste dorp te worden van Rucphen. Het evenement vindt plaats op 26 januari 2013 in gemeenschapshuis De Vaart. Als u zich wilt aanmelden als teamleider verzoeken wij u contact met ons op te nemen via 0165-342185; mieke.vandijk@creativethings.org of via het contactformulier op onze website www.malawiwijs.org. Meer informatie over de quiz en de stichting kunt u vinden op de website. Doet u mee? PAGINA 6

Elk jaar in de voorbereiding naar het onderlinge gemeentelijke concours, waar KNA zich gaat meten met de andere muziek- en majoretteverenigingen uit de gemeente Rucphen, nemen we deel aan een uitwisselingsconcert. Noem het maar een soort van première, want alle muziek die we in Rucphen gaan spelen staat op het programma. Dit jaar organiseert KNA het uitwisselingsconcert met fanfare St. Joris uit Dorst. Deze fanfare, onder leiding van Jules van de Loo, komt uit in de 2de divisie en we verwachten een leuk en gevarieerd programma. St. Joris is met recht trots op de grote

hoeveelheid jeugd die de vereniging rijk is. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst. KNA is ook heel trots op de jeugdige muzikanten, waar er vele van meespelen in het opleidingorkest KleinKunst. KleinKunst staat onder leiding van Sietske van Overveld, maar na 8 jaar heeft Sietske besloten het stokje over te geven. KleinKunst zal dus voor het laatst optreden onder leiding van Sietske tijdens dit uitwisselingsconcert. KNA staat onder leiding van Hans Aernouts. Kom 27 oktober naar ’t Wapen te Schijf, het concert begint om 19:30, geniet van KleinKunst, fanfare KNA en fanfare St. Joris. Het is gratis toegankelijk en ondanks de wegwerkzaamheden in de St. Antoniusstraat rekenen we op uw aanwezigheid om te genieten van de muziek.

Fanavond Anita in België SPRUNDEL - Op zaterdag 3 november treedt de Sprundelse Anita op in Villa Fiesta in Gierle België. Net zoals vorige keer rijdt er vanuit Sprundel een bus voor de fans die mee willen. Vertrek 19.00u aan de St. Janstraat 127 te Sprundel. Verdere opstapplaatsen in Rucphen en Schijf. Behalve Anita treden ook Yoeri L’Abée, ClifF Riley en Jaimy op. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Opgeven voor 29 oktober bij w.christianen@hetnet.nl. In november zal ook het jubileumalbum/

dvd van Anita verschijnen. De release van het album is 16 november gelijktijdig met De Polderparty. Deze vindt voor de 5e keer plaats. Nieuw dit jaar is op vrijdag de Teenageparty in samenwerking met Stuifteenage on tour voor de jeugd tussen 12 en 16 jaar. Deze avond begint om 20.00u en is om 23.30u afgelopen. Er wordt geen alcohol geschonken. Op zaterdag de Polderdance en op zondag ontvangt Anita weer diverse artiesten onder andere De Gebr. Ko. Meer info voor het programma of kaartverkoop: www.anitavanderapsodies.nl


lief en leed

Familieberichten Memoriam 29-10-2007

29-10-2012

Kelvin Martens het Afscheidshuis

Geen dag zonder gedachten aan jou, Soms tientallen malen. Geen dag zonder verdriet om wat eens was. Geen dag zonder verlangen naar jouw stem en lach Kelvin, je bent voor altijd in ons hart

EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID.

ack, Joke en Rosita.

het begin ngen.

n hun laatste is het goed e laatste reis. nabestaanden eeds bij leven

of begraven de afscheidsen ? kerheid bij de or hen is het grijpende gelsbeschikking en aan en leg

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor: Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen Telefoon: 076-5963698 Kijk op onze tarievenlijsten: www.jackmathijssen.nl

Pa en Ma Emmely en Jurgen

Weekenddiensten

je al een aantal zaken vast. Voor de nabestaanden is er ruimte om zich over te geven aan het verdriet. Het meeste is immers geregeld. Bel voor levensbedreigende situaties 112. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen wil niet uw uitvaart, maar uw afHuisarts scheid regelen. De wensen van de overledene en de Etten-Leur, familie staan cenHuisartsenpost tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners traal. opbaren en verzorgen, of en Zegge. Neem een identiteitsbewijs mee. vanThuis Rucphen, Sprundel, St. Willebrord samen opbaren in het afscheidshuis, Apotheek zelf bloemen bestellen bij de bloeDienstapotheek Etten-Leur,uitzoeken, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. mist, samen de muziek het Tandarts eucharistieboekje maken, toespraken voorbereiden, zelf kisttandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Het antwoordapparaat van dedeeigen dragen en eventueel helpen bij het Dierenarts begraven. Zo komen we samen tot voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. een Dierenartsengroep persoonlijke en unieke uitvaart.

www.uitvaartbrabant.nl Onze sfeervolle uitvaartcentra zijn huiselijk en intiem en voorzien van alle moderne faciliteiten. Graag informeren wij u over alle mogelijkheden rondom de uitvaartdiensten die bij ons, zonder tijdslimiet, gehouden kunnen worden.

Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333.

Bergen op Zoom Heiningen 115 Tel. 0164 - 233 473

g 31 maart en zondag 1 april. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

was het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitaan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 is het bedrijf een begrip geworden. Samen met Zorg het team ukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt 40dan 00,ook 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of Morfscheidshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afgen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op Surplus Zorg thuiszorg mogelijkheden. passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij. Klantenservice: een “bakske troost”.

Roosendaal Bachlaan 3 Tel. 0165 - 533 785

Verhoeven Rouwvervoer- wit rouwvervoer

0168 33 18 26 en klantenservice@surplusgroep.nl

TWB, Thuiszorg met Aandacht Direct zorg nodig? 088 - 560 2000 of www.twb.nl

Tel.: 06-53 33 84 16 Kunstgebitten tomson

reparaties & nieuwe Tulpstraat 105 4711 HG St. Willebrord Tel.: 0165 383742 Mobiel: 06 51470422

Rolluiken * Zonweringen * Kunststof Kozijnen * Montage en Reparatie *

met garantie

076-5976183

afspraak 8-22 uur (ook za & zo)

Vagevuurstraat 5 Zundert

de HEERENS VLEESHANDEL PARTICULIERE VERKOOP en PRIVÉ SLACHTINGEN

Reclames in onze winkel! EERSTE KWALITEIT VLEES TEGEN GROOTHANDELS-PRIJZEN

25 en 26 oktober GESLOTEN i.v.m. offerfeest LANGE HEI 16, SPRUNDEL, TEL. 0165-385595 (achter het IJspaleis) di. t/m do. van 8.00 tot 17.00 uur; vr. van 8.00 tot 16.00 uur maandag en zaterdag GESLoTEN

www.verhoevenrouwvervoer.nl

Mollenbestrijding Bastiaansen Tel. 076-5968279

zondag 11 november 2012

RommelmaRkt

in Sporthal ‘t trefpunt in Rijsbergen, van 10.00 tot 15.30 uur. Verzekeringen HypotHeken pensioenen Financieringen

Voordeligste HypotHeek in de regio? Bel 076-5035436 Lange Brugstraat 34, 4871 cp etten-Leur tel. 076 - 503 54 36 www.pott-assurantien.nl

Gezocht: gebruikte en oude landbouwwerktuigen, tractoren, heftrucks, aanhangers, hout en metaalbewerkingsmachines 0657-982052

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

AG BER ND TO ZO OK 28

IEDERE LAATSTE

kraamhuur € 22,-. Bel voor een kraam:

0165 529824 • www.tosca-markten.nl

ZONDAG VAN DE MAAND

www.winkelhartetten-leur.nl

G E OP END


Bank trekt zich terug als sponsor van professionele wielerploegen

Rabo blijft lokale wielersport steunen

Heikneuters activiteiten SINT WILLEBRORD - Vrijdag 2 november is het weer zover. Dan is er weer een lampionnenoptocht en een Play Back Show voor de jeugd.

RUCPHEN - De terugtrekking van de Rabobank als sponsor van de professionele wielerploegen heeft vooralsnog geen gevolgen voor de lokale wielerevenementen in de gemeente Rucphen. Dat zegt Marja Blankman, directeur particulieren van Rabobank De Zuidelijke Baronie, in een reactie op de stopzetting van de sponsoring van de profploegen. “Wij blijven het komende jaar de wielersport op lokaal niveau ondersteunen”, verzekert Blankman. Door omstandigheden zijn wij een week te

vroeg, maar ja, beter te vroeg als helemaal niet. We starten zoals vanouds vanaf de Lanteern.

Na de lampionnenoptocht, die begeleid zal worden door de harmonie, is er een Play Back Show voor de jeugd in de grote zaal, van de Lanteern. Er is een eerste, tweede en derde prijs en voor iedereen een troostprijsje, dus jongens en meiden doe je best. In de pauze wordt de jeugdraad gekozen en geïnstalleerd, ja door wie, dat is nog een verrassing.

Bleere en Smeere festival ZEGGE - Binnenkort is het weer het begin van het nieuwe carnavalsseizoen. Traditioneel begint de carnaval in Zegge met een kinderdisco, lampionnenoptocht en het Bleere en Smeere festival. Dit jaar gebeurt dit alles op 10 november. Eerst is er een viering in de kerk waarna gelijk de lampionnen optocht van start gaat. Deze word dan gevolgd door de kinderdisco waar ook de ouders gezellig mogen blijven. Om 9 uur start dan het traditionele

Ook in 2013 verbindt de Rabobank haar naam aan de Dorpenomloop.

DOOR RIA VAN MEIR In een persverklaring heeft de Rabobank vrijdagmorgen te kennen gegeven zich per 31 december 2012 terug te trekken als sponsor van de professionele wielerploegen, zowel van de heren als van de dames. Aanleiding voor dit besluit is het omvangrijke rapport van de Amerikaanse dopingautoriteit USADA, waarin zeven-

‘Wielersport als breedtesport blijven ondersteunen’ voudig Tourwinnaar Lance Armstrong wordt beschuldigd van het gebruik van doping. Ook de Rabobank wordt in het dossier genoemd. Volgens de bank spreekt het rapport boekdelen. Bert Bruggink, lid van de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland: “Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale profwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren.”

Op lokaal niveau zullen de gevolgen dan ook gering zijn, verzekert Marja Blankman van Rabobank De Zuidelijke Baronie. “De Rabobank blijft partner van de Nederlandse wielerunie KNWU en ondersteunt daarmee de amateursport als breedtesport. Met de Rabobank Dorpenomloop, de Cyclocross en wielervereniging Willebrord Wil Vooruit hebben we voor 2013 nog een sponsorcontract lopen. De organisaties hebben we ook ingelicht dat daar niets aan verandert. Voor de langere termijn zullen we nog met hen in gesprek gaan, zodat wij het sponsorbeleid kunnen vormgeven aan de gewijzigde omstandigheden. Het is nu in ieder geval nog niet aan de orde om deze evenementen niet meer te ondersteunen.”

ARCHIEFFOTO

Moed Desondanks is de terugtrekking van de Rabobank hard aangekomen in de regio. Ricardo van Dongen, die als junior reed onder de vlag van WWV en volgend jaar in de opleidingsploeg van de Rabobank rijdt, twittert: “Wat een treurige dag voor de wielersport. Al degenen die hebben gepakt, bedankt :s.” Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek, die als profrenner in dienst is van de Rabobank, houdt de moed erin. “Ik geloof in onze veelbelovende, hardwerkende en getalenteerde ploeg van renners en begeleiders. De verbindende factor is weg, maar dat betekent niet dat we als ploeg uit elkaar vallen.”

Bleere en Smeere festival in zaal Kerkzicht. Het festival waar al menig carnavalskraker op professionele wijze om zeep werd geholpen. De inschrijvingen stromen hiervoor binnen en de eerste liedjes zijn al opgenomen. Er is natuurlijk altijd nog plaats voor meer deelnemers, en die kunnen zich nog opgeven bij Marco Jacobs (Prinsco@gmail. com). Opgeven kan tot 3 november. We doen er alles aan om er voor te zorgen dat het weer een onvergetelijke start word van weer een mooi carnavalsseizoen.

Trouwbeurs: de perfecte trouwdag RUCPHEN - Na het grote succes van de vijf vorige edities wordt op zondagmiddag 28 oktober van 12.00 tot 16.00 uur in De Twee Gebroeders aan de Hoge Neerstraat 1 in Etten-Leur opnieuw de voor iedereen gratis toegankelijke “De Perfecte Trouwdag” Trouwbeurs gehouden. Deze Trouwbeurs is een aanrader voor een ieder bij het plannen van dé perfecte trouwdag! Laat je verrassen door een ruim aanbod van producten en diensten, meer dan 20 bedrijven uit de regio die gespecialiseerd zijn op het gebied van huwelijken presen-

teren zich daar om zo te laten zien dat een bruiloft ook echt een Perfecte Trouwdag kan zijn. Zo is er informatie over de trouwlocatie, trouwringen, bruidsfotografie, video, reizen, muziek, bedankjes, ballonnen, bruidsboeketten, kapsels, visagie, bruidstaarten, koetsen, trouwkaarten, trouwauto’s, bruidssuites etc. De mode voor Bruid én Bruidegom wordt gepresenteerd door Santerello, genomineerd door Disney en de vertegenwoordiger van Nederland met Disney Bruidsmode. Meer weten ? kijk dan op www.deperfectetrouwdag.nl

Herfstconcert accordeon

SPRUNDEL - Zondagmorgen 28 oktober geeft accordeonvereniging Sempre Cresendo een herfstconcert. Daaraan wordt ook meegewerkt door cursisten van de 50+ cursussen van muziekschool Amadeus. Het concert begint in De Trapkes om 10.30 uur en duurt tot 12.00 uur. De entree is voor iedereen gratis.

Lezing over historie bisdom RUCPHEN - Maandag 29 oktober geeft J. de Jong voor de Gouden Cirkel een lezing over de geschiedenis van het bisdom Breda. J.C.M. de Jong (58) is bibliothecaris van het bisdom Breda en de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk te Hoeven.

Breedtesport De Rabobank blijft als sponsor nog wel betrokken bij de amateursport, de jeugdopleiding en het veldrijden.

Hij publiceert over kerkhistorische onder-

werpen en diverse oudheidkundige tijdschriften. De Jong vertelt in zijn lezing hoe het bisdom Breda is ontstaan. Hij staat stil bij het beleid van de verschillende bisschoppen, het godsdienstig leven in die tijd en gaat in op actuele ontwikkelingen. De lezing wordt gehouden in zaal De Avenue aan de Waterstraat in Breda, aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

Heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat

Mieke Aarts-Antonissen (93) geniet van het leven SPRUNDEL - In het laatste weekeinde van november komt het jaarboek 2012 van heemkundekring Onder Baronie en Markiezaat uit. Daarin opgenomen is een vraaggesprek van John Kerstens met Mieke Aarts-Antonissen, een van de langst wonende bewoners van het St. Janshof. Mieke Antonissen is geboren op 10 oktober 1919 in Sprundel en op 25 mei 1950 getrouwd met Dingeman Aarts. Ze groeide op in een gezin met tien kinderen, zes meisjes en vier jongens. “Op de boerderij aan de Turfstraat was het hard werken om de kost te verdienen, maar we hebben geen honger geleden”, vertelt Mieke. Vader en moeder gingen vaak naar de markt in Etten. Vader om te kijken of hij vee kon kopen en moeder struinde de markt af voor kleding en fruit voor de kinderen. Op de meisjesschool kreeg Mieke onder meer les van hoofdzuster José, zuster Augustina

en de ,juffrouwen’ Nelie en Cisca van der Smissen. Naast melkvee en wat tuinbouw had de familie Antonissen, voor eigen gebruik, varkens. Jaarlijks werd twee keer een varken geslacht. Zoals in die tijd gebruikelijk moest Mieke ‘een lekkere soeppot en wat karbonades’ naar de zusters brengen. Voor de grap had de huisslager eens een ingepakte dode muis aan het pakketje toegevoegd. Nietsvermoedend had Mieke het hele pakket bij de zusters afgegeven. Omdat de zusters dachten dat Mieke het grapje met de muis uitgehaald had sloot zuster José haar een tijd op in een donker kolenhok. “Nu kan ik er om lachen, maar toen vond ik het niet zo leuk en thuis durfde ik niet te zeggen wat er gebeurd was”, aldus Mieke. In de winter ging ze met haar zussen op klompen naar school. “Als het regende kregen we van ons moeder droge sokken mee. Op school werden de natte door de

zusters rond de kachel gelegd.” In het jaarboek vertelt Mieke Antonissen ook over de rol die de kerk speelde en het leven op de boerderij in haar jeugd. : Toen wij jong waren werd er veel gezwommen in het Lokkerven bij de Pannenhoef, maar daar mochten wij van ons moeder niet naartoe, want daar kwamen alleen maar ,sletten’.” Na de lagere school ging Mieke dienen bij gezinnen. Leuke herinneringen uit die tijd, waarin ze een gulden verdiende voor drie dagen werken, zijn straks in het jaarboek te lezen. Voor de bruiloft van Mieke en Dingeman liet vader Antonissen een varken slachten. Het paar ging in de Polderstraat wonen, bij de moeder van Dingeman. Wie meer wil weten over haar wedervaren daar, en vanaf 1995 in het St. Janshof, moet het jaarboek 2012 van de heemkundekring lezen. Kijkend naar de toekomst besluit de krasse 93-jarige vrouw: “Ik leef mijn tijd op, denk niet aan doodgaan, want het leven is nog steeds mooi.” PAGINA 8

Mieke Aarts op haar balkon in het St. Janshof.


Verbouwingsopruiming Alles moet weg!

B.V.

Kortingen van 30% tot 70%

www.nouws-mechanisatie.nl • 076-5968705

Sla nu Uw slag voor de Sint

De winnaar van de voetbaltafel is de Familie Nooyens uit Etten-Leur.

-30%

De winnaar van de tegoedbon van € 500,- is Dhr. v.d. Riet uit Rijsbergen.

onze verkoop en werkplaats blijven gewoon open.

Wij danken U allen voor het bezoek aan onze Open Dagen.

Dorpsstraat 111, St. Willebrord, Tel. (0165) 38 22 62

Tel. 0622523365 / 0765971547

TOP 1 TOYS Rommers • Dorpsstraat 82 • Sint Willebrord

* centrale verwarming * gawalo installaties * vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

Caravans, campers en vouwwagens!

Contact 0186-652960 - carva@planet.nl Stalling - Verkoop - Reparatie Onderhoud - APK Keuring Boeken: Ons Koningshuis ..................................... € 0,40 Dierenboeken .......................................... € 0,40 4-delige serie Het avontuurlijke bos ........ € 3,50 Kinderboeken ......................................... € 0,10 Alle CD’s ................................................... € 0,25 Cassettebandjes ........................................ € 0,10 Alle Bloempotten en Vazen .......... HAlVe prijs Alle Fotolijstjes.............................. HAlVe prijs Alle potjes en WC-brilletjes .......... HAlVe prijs Vanaf nu zijn de schaatsen weer in de winkel!

Voor al uw installaties zoals o.a.

* mechanische ventilatie systemen * onderhoudscontracten en service

100 100 gramgram voor speciaal MAALTIjDaanBevolen VAN De Week

23525 2

goedgevulde Bruine Bonensoep of 500 gram Italiaanse 25 goedgevulde erwtensoep voor € gehaktschotel 95 per liter € 100 gram

rauwe Ham

voor

samen

Soep VANvan De Week Maaltijd de week

Aspergesoep jachtschotel 15 min. op 120 graden 500 gram

in voorverwarmde oven

1 liter

5 4 €3 69595 € 6 37525

€ €

Volg ons nu ook op Facebook: Keurslagerij Monden

keurslager keurslager

AD MoNDeN MoNDeN

ST. JANSTRAAT JANSTRAAT38 38 SPRUNDEL SPRUNDEL ST. TELEFOON 0165 0165--382 382330 330 TELEFOON

Voor bemiddeling verkoop vragen wij:

www.carva.nl

* Zie voorwaarden in de winkel

met hartig ontbijtspek en afgemaakt met verse knoflook, ca. 2 (Varkenshaasmedaillon met ontbijtspek min. permet kantzongedroogde bakken. gevuld tomaatjes)

Recreatiestalling Numansdorp OpeNt Occasion Center

Voor alle voordelen zie:

van 18:00 uur tot 21:00 uur

Haas stok sole Mioop Malse biefstuk met zontomaatjes, omwikkeld

1 kilo gebraden Gekruid kipfilet gehakt+

Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7m³ 20m³ 40m³ afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

26 oktober a.s.

SpeCIAL special

100 gram

VERHUUR AFVALCONTAINERS

EXTRA VOORDEELKOOPAVOND*

69595 6

kogelbiefstukken 33 Malse Biefstukjes voor € € met gratis kruiden met gratis bakje saus naar keuze

SpeCIAAL AANbeVoLeN vleeswarenkoopje

Net een (f)ietsje beter!

Al meer dan 75 jaar!

koopje koopje

Bij ons 24 uur per dag brood verkrijgbaar in onze broodautomaat! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

Kinderfietsen vanaf

s es j p o o k e j p k: koo e e w e we k:

VAN VRIJDAG 26-10 T/M DONDERDAG 01-11

Appel Carrés

4 stuks €

3.50

VAN VRIJDAG 26-10 T/M DONDERDAG 01-11

Zachte Puntjes

10 stuks €

2.50

IEDERE VRIJDAG BROODDAG:

Wit, Tarwe en Volkoren Brood € 1.95

Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl

Aanbiedingen alléén geldig in onze winkel!!

Terre des Hommes ,,‘t Spiegeltje”

* sanitair

Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214.

* ketel vervanging

Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

GEZOCHT: BESCHERM-ENGEL Onze pa is toe aan een mantelzorger, een buddy.

De klassiek, Engelse sfeer.

De klassiek, Engelse sfeer.

De klassiek, rELAXFAutEuILS Engelse sfeer.

ZIttEN OP MAAt

SENIOrENLEdIKANtEN

KOPPELLEdIKANtEN

Dat komt mooi uit Ulvenhout. Re veliqua mconsendit, velit lumsan utat. Odiamconulla feu faccumsandio odiating et utpat

eigentijdse met kubistische Door develinleg met belgisch alismodigna feuisl meubellijn ut lum dio odolute venim er am inslag. zzrilisis nos non do dio consequ atummodipis A.S. ZONdAg OPEN Dat Een komt mooi uit Ulvenhout. Strijbeekseweg 14 - 4851 SLuitstraling. Ulvenhout - el. 076 5612614 - Fax 076 5614810 hardsteen meubels nonulputemkrijgen iurerat. de Illumsan vel ineen hentexclusieve ing. Dat komt mooi uit Ulvenhout. vAN 11.00 tOt 17.00 uur www.ulvenhoutwooncenter.nl woensdag 5 mei open Re veliqua mconsendit, velit lumsan utat. Odiamconulla feu faccumsandio odiating et utpat Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-. Re feuisl veliquautmconsendit, velit lumsan Odiamconulla feunon faccumsandio utpat alismodigna lum dio odolute venimutat. er am zzrilisis nos vel do dio odiating consequetatummodipis alismodigna feuisl ut lum diohent odolute nonulputem iurerat. Illumsan vel in ing.venim er am zzrilisis nos non vel do dio consequ atummodipis

van 10.00 tot 17.00 uur

nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent ing.

Iemand die boodschappen voor hem doet en een enkele keer een verse maaltijd kookt. Een rijbewijs zou handig zijn, een auto is beschikbaar, maar hij mag zelf niet meer rijden. Hij is een goed opgeleide man, breed georiënteerd en belezen. Helaas wonen wij te ver bij hem vandaan en/of hebben wij zelf een druk leven. U kunt rekenen op sympathieke voorwaarden (want voor niets gaat de zon op). Ik ben zijn dochter, u kunt mij bereiken op 06-33.62.92.16 of via email: zeventigplus@gmail.com. Vriendelijk dank voor uw reactie.


Munnikenheide

Onderbouw aan de slag tijdens cultuurdagen RUCPHEN - Onlangs waren de onderbouwleerlingen van beide locaties een dag aan de slag tijdens de cultuurdagen. Het programma stond in het teken van strips in de ruimste zin van het woord.

Bij beeldend vormen werden stripfiguren uitvergroot en werden ze met verf ingekleurd.

Er was een puzzeltocht door de school om het antwoord te vinden op een heleboel stripvragen. Na afloop werden de antwoorden gecontroleerd en moest er een zin gevormd worden en dat viel niet mee. Bij Nederlands werd er naar een film gekeken van Olivier B. Bommel en daarna ging iedereen aan de slag om het draaiboek te reconstrueren. Een pittige klus, want de films van Bommel zitten toch wel moeilijk in elkaar. Een echte striptekenaar leerde de leerlingen de eerste beginselen van het tekenen van een stripfiguur. Na een introductie over verhoudingen tussen hoofd, romp en benen ging de kunstenaar nog een stapje verder om de workshopdeelnemers te leren hoe je een stripfiguur laat rennen of slenteren. Bij beeldend vormen werden stripfiguren uitvergroot en werden ze met verf ingekleurd.

Hereijgers Memorial te Zundert

Deze wedstrijd die is vernoemd naar Toon Hereijgers is ondertussen een vast begrip geworden bij vele kruisboogschutters, mede omdat iedereen evenveel kans maakt op de overwinning. Tot ons genoegen komen er ieder jaar weer meer schutters naar deze wedstrijd. De inleg van deze wedstrijd komt dan ook geheel ten goede aan het Koningin Wilhelmina Fonds ter bestrijding van kanker. Naast de schutters zijn er ook ieder jaar enkele bedrijven en toeschouwers die zonder deelname ook een bijdrage geven ter bestrijding van deze ziekte, waar we helaas allen in onze naaste omgeving mee worden geconfronteerd.

den op zaterdag 13 oktober en zondag 14 oktober bij ons Clubhuis café Stuivezand, Bredaseweg 43 te Zundert. Op zaterdag kunt u zich inschrijven vanaf 13.00 tot 17.30 uur en op zondag vanaf 09.30 tot 13.30 uur. Op zondag 14 oktober is om ongeveer 14.30 uur de prijsuitreiking. De winnaar van dit jaar krijgt dan de Toon Hereijgers wisseltrofee uitgereikt en de winnaar van 2011 krijgt dan een mooi aandenken als blijvende herinnering. Spelregels De schutters schieten allemaal naar het gemiddelde van het afgelopen kring seizoen, via een percentage wat men boven of onder zijn gemiddelde schiet wordt de uitslag berekend. Degene met de hoogste percentageverbetering is de winnaar. De wedstrijd bestaat uit 5 proefschoten en een geldige serie van 15 schoten. Men mag uiteraard meerdere serie’s schieten,

RUCPHEN - De boodschappenPlusBus is er voor alle inwoners van de gemeente Rucphen vanaf 55 jaar en ouder. U kunt met de bpb bus boodschappen doen, naar de markt en winkels gaan, of andere leuke uitstapjes beleven. Een vrijwilliger bestuurd de bus en helpt u bij het in en uitstappen. Tevens zorgt hij voor het in en uitladen van rolstoel of rollator. Ook

uw boodschappen worden voor u gedragen tot aan de voordeur. Mensen die begeleiding nodig hebben en deelnemen aan een uitstapje zorgen zelf voor een begeleider, deze hoeft geen 55 jaar te zijn, mocht dit niet lukken dan kunt u navraag doen bij de coördinatie of die iets kunnen regelen. Wilt u ons gratis maandprogramma ontvangen of meer informatie willen, dan kunt u altijd bellen naar 0620861017 of mailen via bpb@groenhuysen.nl

SV Eeuwig Schaak RUCPHEN - In het volgende partijfragment uit januari 1995 zien we Ted van Eck met zwart één van zijn vele prachtige manoeuvres maken. 26...,Pe4-c3!!! 27.Tc2-d2? (Beter was 27.Pe1) 27...,Df5-b1+!!! 28.Td2-d1,Pc3xd1 en wit geeft op. Was dit prachtig spel het gevolg van jarenlang zorgvuldig gedoseerd Jägermeistergebruik of van het schaaktalent van Ted van Eck? Specialisten houden het op het laatste. Het lijkt dan ook weinig zin te hebben om massaal aan de Jägermeister te gaan om de schaakprestaties te verbeteren...

Corso-ontwerp gezocht

Kruisboogvereniging Ons Genoegen

RUCPHEN - Kruisboogvereniging Ons Genoegen uit Zundert organiseert dit jaar voor de twaalfde keer de Toon Hereijgers Memorial verschieting.

BoodschappenPlusBus

waarvan de beste serie telt. Per serie wordt een minimale inleg gevraagd, welke dus geheel naar het kankerfonds gaat. Ook niet schutters zijn welkom en mogen meeschieten. Voor hen is er materiaal en hulp aanwezig. Op deze manier kun je kennismaken met de kruisboogsport. Een sport waarbij je je inspannend kunt ontspannen. Maar het belangrijkste doel van deze verschieting is, dat alle inleg en verdere sponsoring geheel ten goede komt aan de kankerbestrijding t.a.v. Het Koningin Wilhelminafonds. Vanaf de start van deze wedstrijd in 2001 tot heden heeft kruisboogvereniging Ons genoegen al bijna € 6000 over kunnen maken naar dit goede doel. Dus heeft u een uurtje tijd over in dit weekend schroom niet en kom langs. Graag zien wij u op onze mooie automatische banen op zaterdag 13 oktober of zondag 14 oktober . voor deze spannende wedstrijd.

Buurtschap Schijf zoekt nieuw ontwerp voor 2013 SCHIJF - Het corsojaar 2012 zit er weer op voor Buurtschap Schijf. Tijd om met een voorzichtig oog naar het volgende jaar te kijken. Na vier jaar een ontwerp te hebben gekozen bij ons vast ontwerpersduo, vinden wij het tijd om onze blik eens te verbreden. Via een open inschrijving hopen we dit jaar meerdere ontwerpen op tafel te kunnen leggen om tussen te kiezen. Vandaar dat we iedereen met een ontwerp en de ambitie om bij Buurtschap Schijf te willen ontwerpen uitnodigingen om zijn of haar ideeën bij ons weg te leggen. Jezelf bekend maken kan tot en met vrijdag 23 november via bestuur@buurtschapschijf.nl. Eind november of begin december zal uit de ingediende ontwerpen een keuze gemaakt worden. Meer informatie over de ontwerpkeuze is ook aan te vragen via bestuur@buurtschapschijf.nl.

HSV de Goudkarper

Finale 350Z cup survival in de Biesbosch

Uitslag 11e wedstrijd 1e Geert Melissen 137 cm. 2e Jan de Braber 129 cm. 3e Bert Jaspers 122 cm. 4e Ad van Sundert 109 cm. 5e Wim van Aalst 104 cm. 6e Wout Kuystermans 104 cm.

Gebroeders Klippel overleven ware veldslag

Rodeo Ruiters Rucphen

SPRUNDEL - De laatste wedstrijd in de bio mcn 350Z cup eindigde in een survivaltocht. De landelijke proeven van de dit jaar voor de eerste keer verreden Altena rally waren door de vele regen omgetoverd tot een waar modderballet. Deze proeven werden gedeeltelijk al verreden z’n 20 jaar geleden tijdens de BAC rally de voorloper van de nacht van Achtmaal.

Uitslagen 13-14 oktober Winterjumping Paarden en Pony’s manege Den Goubergh te Roosendaal: Fabienne Van De Casteel met Alicia 11e plaats. Dressuurwedstrijd Paarden: Manege De Keytenburg te Rucphen: Klasse M1 1e proef Linda Suijkerbuijk met Vedor 3e

Dit jaar wordt deze verschieting gehou-

Survival rondom de Biesbosch kreeg dit jaar een speciale betekenis. De vierwiel aangedreven auto’s hadden de grootste

moeite om op de weg te blijven. Kun je indenken wat voor een huzarenstuk dit voor de normaal al lastig te temmen achterwiel aangedreven auto’s was. Overleven was dus de boodschap vooral op de lange proef tussen Werkendam en Hank werd door de gebroeders als zeer lastig ervaren en was het moeilijk om de aansluiting te houden met de rest van deelnemers in de cup. Op de andere drie proeven kon het tempo van de concurrenten goed gevolgd worden ,terwijl diverse ander equipes hun Waterloo vonden was het dus de boodschap om te blijven rijden en de rally te finishen. Het

duo hield het hoofd koel en bracht de Nissan wederom schadevrij aan de finish. Met een 18e plaats algemeen en een vierde plaats in de Nissan cup kortom wederom een topprestatie. Door deze verdienstelijke prestatie in de rally van Altena eindigde het team op een keurige 2e plaats in het kampioenschap van de Nissan 350Z cup. Vier jaar deelnemen in de Nissan cup leidde tot driemaal een tweede plaats en eenmaal een derde plaats in het kampioenschap! Een topprestatie van dit bescheiden team uit Sprundel en Etten-Leur.

Verlies ouder, broer of zus

De werkgroep Rouwbegeleiding Westelijk Noord Brabant start dit najaar met gespreksgroepen voor mensen, die hun vader, moeder, broer of zus verloren hebben door ziekte of ongeval. Het verlies van een dierbare door overlij-

den, kan zeer ingrijpend zijn in iemands leven. Vaak is het zo, dat het een paar maanden na het overlijden moeilijk is, om met familie, vrienden en kennissen (nog) te praten over je gevoelens. In onze gespreksgroepen zijn lotgenoten dus mensen, die een soortgelijk verlies hebben meegemaakt, er voor elkaar zijn om samen verder hun verlies te verwerken. De bedoeling is om in ongeveer 8 tot 10 bijeenkomsten met lotgenoten bij elkaar te komen. De groepen worden begeleid door geschoolde vrijwilligers. De werkgroep, onderdeel van Traverse,

plaats 194 punten; 2e proef Linda Suijkerbuijk met Vedor 2e plaats 199 punten. Springen paarden: Black Horses Cup, manege Die Flardingha Ruiters te Vlaardingen: Margo Schrauwen met Santos 8e plaats.

Amivedi

Vermist 15 oktober: kater ongecastreerd cypersbruin met wit Mo-Jo 1,5 jaar Rijksweg Zuid Rucphen 788708 Amivedi meldpunt Roosendaal e/o: 088-0064651, roosendaal@amivedi.com, www.amivedi.nl

CG De Hoeksteen

Traverse start lotgenotengroep RUCPHEN - “Het is een wonde, die veel pijn doet. Soms is het alsof het beter gaat, maar dan weer is alles even donker. Je wilt er wel doorheen – een andere weg is er niet – maar het kost veel moeite. Als er maar eens iemand was die het begreep.”

7e Rien Goossens 71 cm. 8e Cees van Sundert 54 cm. 9e Anja Pepers 27 cm. De grootste vis was voor Bert Jaspers en Wim van Aalst met 36 cm. Programma De volgende wedstrijd is op 27 oktober.

biedt deze ondersteuning aan omdat wij ervan overtuigd zijn dat elkaar helpen bij het verwerken van het verlies,een luisterend oor, erkenning van het verdriet, herkenning van gevoelens en gedachten steun biedt. De deelnemers krijgen het gevoel er niet meer alleen voor te staan. Heeft u belangstelling en wilt u deelnemen aan deze gespreksgroep of wilt u informatie, dan kunt u contact opnemen met Wilma Franken, Traverse (Organisatie voor maatschappelijk welzijn), Wassenaarstraat 61, 4611 BT Bergen op Zoom. Tel: 0164-237056. PAGINA 10

Iedere zondagmorgen om 10.00 uur een dienst in De Nieuwe Nobelaer (ingang Vincent van Goghplein). Voor directe informatie of contact kunt u bellen naar 0165-383927 (secretariaat) of mail naar info@dehoeksteen.com Zondag 28 oktober spreekt Theo Fioole. Voor elke leeftijdsgroep is er een aparte kinderdienst. De tienergroep, 12-16 jaar, heeft om de twee weken een eigen Bijbelstudie. Weekactiviteiten Woensdag 24 oktober 20.00 uur Huisgroepen in Etten-Leur, Zevenbergen en Sprundel.

Zaterdag 27 oktober 19.30 uur Nieuwe Nobelaer Jeugdavond, voor meer info bel je met Steven en Loryn. Introductiecursus: We zijn alweer toe aan de najaars-introductiecursus. Voor iedereen die belangstelling heeft voor het lidmaatschap van De Hoeksteen. Doe je mee, mail naar het secretariaat. Info over de data volgt. Meer info over de Hoeksteen: Kijk op onze website: www.dehoeksteen.com. Alle preken van de voorgaande zondag te beluisteren via onze website. De Hoeksteen is aangesloten bij de VPE, zie www. VPE.nl


KOM, KOOP & WIN® zaterdag 20 oktober t/m zaterdag 17 november 2012

• Magazijninrichting • Camera- en beveiligingstechniek

Zowel nieuw als gebruikt!

Een jaar lang

GRATIS SHOPPEN

in Winkelhart Etten-Leur t.w.v. € 5.400,-!

Wij richten uw magazijn in... Palletstellingen Legbordstellingen Draagarmstellingen Grootvakstellingen Bandenstellingen Tussenvloeren en nog veel meer! Tevens camera- en beveiligingstechniek

Spellestraat 55 • 4724 SH Wouw • Tel: (0165) 30 84 58 Handelsweg 31 • 4421 SH Kapelle (Zld) • Tel: (0113) 82 03 88 E: info@easyracking.nl • www.easyracking.nl

Er zijn 3 tussentijdse trekkingen met iedere week kans op:

1 minuut gratis winkelen bij

Oktober Profel Actiemaand met

15% KORTING

J&J POLLEMANS

MET PROFEL KOZIJNEN ZIT U ER WARMPJES BIJ DE KOMENDE WINTER!

en iedere week

een scooter als je ons op facebook!

Gratis zegel bij elke € 5,aa bestedingen; n

(tot een max imum van 5 zegels per keer)

PRIJZENSPONSORS

CHIMERE – ESPRIT ETTEN-LEUR – JAMBELLE ETTEN-LEUR BEEN- EN ONDERMODE RODAS COPY & OFFICE – MS MODE ETTEN-LEUR – HEMA ETTEN-LEUR – NIMCO HOUSE OF SHOES C&A – BOEKETTERIE – JEANS CENTRE – JUWELIER MEKES – ARLECCHINO (JUNIORMODE) EXPERT ETTEN-LEUR – ISABELLE MODE – BLOKKER ETTEN-LEUR DA DROGISTERIJ EN LUXE PARFUMERIE VAN MEEUWEN – H EN I MODE – MEXX LUNCHCAFÉ ZUS & ZO – COSMO HAIRSTYLING – BRUNA VAN GILS CHIQOORIJ PATISSERIE & TRAITEUR – HANS ANDERS – BURMANN HOME STYLING GALL & GALL BURCHTPLEIN – INTERTOYS – MODE 4 HER – FLEUR 85 SCOOP ICE-CREAM – HET GEBOORTERIJK – MISS ETAM

UW VERTROUWDE SPECIALIST IN KOZIJNEN, SERRES EN ZONWERINGEN www.winkelhartetten-leur.nl

aff A3 winkelhart etten leur.indd 1

05-10-12 16:35

TE KOOP: appartement in wintersportgebied Winterberg in Duitsland. (320 km vanuit Breda). Volledig ingericht, slaapgelegenheid voor 6 personen.

Meer info www.vakantiewinterberg.be of 0032495-501961

BouwBedrijf Cyriel Heeren

Voor al uw werkzaamheden kijk voor meer info op

cyrielheeren.nl 0165-38 85 10 / 06-51 53 16 01

Wij heten u van harte welkom in onze showroom voor een ruime keuze in aluminium, kunststof en houten kozijnen, serres en tuinkamers, dakkapellen, carports, garagedeuren en zonwering.

St. Willebrord

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneerwerk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en auto’s.

ETTEN-LEUR: Industrieterrein Vosdonk • Ecustraat 1 • tel. 076 - 50 88 077

Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 9.00 - 17.00 uur WWW.COMATHERM.NL

vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

INVESTEER NU WAARDEVOL IN UW WONING. MOOIE LEEFSERRES, KOZIJNEN & DEUREN IN KUNSTSTOF & ALUMINIUM, RENOVATIE & NIEUWBOUW

BanketBakker Marcel kas

✔ 30 jaar ervaring.

presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak 6 1.50

✔ Eigen ontwerp en studiedienst.

allerlei

✔ In kunststof en aluminium.

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

✔ Alles maatwerk door eigen produktie in Kalmthout. ✔ Onze adviseurs komen vrijblijvend ter plaatse en bespreken met u het ontwerp van uw tuinkamer of leefkeuken tot in de details.

Bel voor afspraak of bestelling tel.: 0165-384532

✔ Onbeperkt qua vormgeving en ralkleuren. ✔ Wij verzorgen met gespecialiseerde vakmensen uw volledige

Jan Jochems Handel

en

renovatie of nieuwbouwproject.

TransporT

✔ 10 jaar waarborg.

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

✔ Wij vragen nooit voorschotten.

BEZOEK ONZE SHOWROOM

Verhuur:

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

SERRES - KOZIJNEN - DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Br ass c h a a t s e s t e e n w e g 2 9 2 • 2 9 2 0 K a l mt h o u t B e l g i ë • Te l 0 0 3 2 3 6 6 6 5 7 8 6 • Fa x 0 0 3 2 3 6 6 6 4 4 4 1 www. b r u vo. b e

UW VAKMAN WOONT NET OVER DE GR ENS IN KALMTHO UT!


Concert door KleinKunst, fanfare KNA en fanfare Sint Joris

Uitwisselingsconcert met Sint Joris uit Dorst SCHIJF - Concoursen zijn voor de vereniging momenten om naar toe te leven, een piekmoment. Elk jaar in de voorbereiding naar het onderlinge gemeentelijke concours, waar ons KNA zich gaat meten met de andere muziek en majorette verenigingen uit de gemeente Rucphen, nemen we deel aan een uitwisselingsconcert. Noem het maar een soort van première, want alle muziek die we in Rucphen gaan spelen staat op het programma. Zo’n eerste uitvoering is altijd spannend, gaat alles volgens verwachting, is de klank en de balans in orde? Allemaal puntjes waar indien nodig in de komende paar weken nog aan gewerkt kan worden. Dat wil overigens niet zeggen dat de muziek die we spelen niet af is bij het uitwisselingsconcert. Nee, daar is geen sprake van, maar iedereen die ergens voor traint weet dat het altijd beter kan.

Dit jaar organiseert KNA het uitwisselingsconcert met fanfare St. Joris uit Dorst. Deze fanfare, onder leiding van Jules van de Loo, komt uit in de 2de divisie en we verwachten een leuk en gevarieerd programma. St. Joris is met recht trots op de grote hoeveelheid jeugd die de vereniging rijk is. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst. KNA is ook heel trots op de jeugdige muzikanten, waar er vele van meespelen in het opleidingorkest KleinKunst. KleinKunst staat onder leiding van Sietske van Overveldt, maar na 8 jaar heeft Sietske besloten het stokje over te geven. KleinKunst zal dus voor het laatst optreden onder leiding van Sietske (snik) tijdens dit uitwisselingsconcert. Kom dus 27 oktober naar ’t Wapen te Schijf, het concert begint om 19:30, geniet van KleinKunst, fanfare KNA en fanfare St. Joris. Het is gratis toegankelijk en ondanks de wegwerkzaamheden in de St. Antoniusstraat rekenen we op uw aanwezigheid om te genieten van de muziek.

vervolg van voorpagina

Mogelijk miljoenen voor rondweg De provincie besloot eerder om geen prioriteit te geven aan de omleiding van de N638. Het college van burgemeester en wethouders is blij met de meevaller die er nu wel aan lijkt te komen. Als de Provinciale Staten akkoord gaan met het verlenen van de bijdrage voor de rondweg, kan de gemeente volgend jaar met de officiële procedure beginnen. Dan kan onder meer begonnen worden met het wijzigen van het bestemmingsplan. Dat is nodig om de weg te kunnen aanleggen.

Onderhandelen “Dan gaan we deels over agrarische grond”, vertelt wethouder Martien de Bruijn. Daarvoor moet onderhandeld worden met de grondeigenaren. De partijen moeten het dan samen eens worden. Als uiterste stok achter de deur kan de gemeente eventueel een onteigeningsprocedure starten. “Dat proberen we te voorkomen. Het heeft al impact op mensen die de grond gaan kwijtraken”, meent De Bruijn.

Fase één De omlegging van de N638 beslaat verschillende fases. In de eerste etappe wil de gemeente starten bij de Rucphenseweg en de Bernhardstraat. “Deze wegen moeten worden opgewaardeerd”, vertelt De Bruijn. De Helakkerstraat zal in verbinding worden gelegd met de Kozijnenhoek. Deze nieuwe weg komt uit bij het nieuwe Dienstverleningscentrum waarin ook de gemeente haar intrek neemt.

Kunstgebit stuk?

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Heemtuin Rucphen

Help de dieren de winter door RUCPHEN - De komende winter weinig voedsel voor zaad- en vruchtenetend wild om te overleven. Door de late en felle winter van afgelopen jaar is er nogal wat schade aan bomen en struiken ontstaan, waardoor zij dit najaar maar weinig vruchten dragen. Omdat het in januari tamelijk warm was, zijn knoppen zich gaan ontwikkelen om uit te lopen. Toen daar de harde vorst van februari op kwam, zijn veel bloemknoppen beschadigd en konden geen bloemen en vruchten vormen. Door de nachtvorsten van april hebben de vruchtbomen nog eens extra geleden, waardoor in de fruitteelt nogal wat schade is ontstaan, al verschilt het wel per soort of ras. Ook in de natuur zijn er dit najaar aanzienlijk minder vruchten dan anders. Dit heeft gevolgen voor o.a. de trekvogels, welke

voor hun vertrek foerageren voor de lange reis of onderweg naar het zuiden in ons land daartoe een tussenstop maken. Ook voor de blijvers, die een wintervoorraad aanleggen, zijn er maar weinig vruchten. Bessenstruiken zijn minder goed gevuld dan andere jaren. Eikels, beukennoten en hazelnoten zijn er weinig. Al kan het bij eikels per boom verschillen; sommige hebben een normaal aantal vruchten en andere bijna niets. Van dennenappels zijn er voldoende, zodat de eekhoorn en de specht geen honger hoeven te lijden. Wilt u de dieren helpen de winter door te komen, dan kunt u ze voeden met zaden. Maar ook door bijvoorbeeld het blad van de bomen en struiken in uw tuin te laten liggen. Hierin overwinteren o.a. kevers en wormen, die weer voor diverse vogels voedsel zijn.

Activiteitenkalenders dorpshuizen Gemeente Rucphen GEMEENSCHAPSHUIS DE LANTEERN Zaterdag 27 oktober: 20.00-24.00u Colijn dansen Zondag 28 oktober: 13.30-17.30u Regiodans; 15.00-16.30u KBO Bedevaart Maandag 29 oktober: 13.00-16.00u colijn dansen; 13.00-16.30u de spin; 13.00-16.30u skw open inloop; 13.30-15.30u koersbal competitie; 18.30-21.00u majorette; 18.30-20.00u yoga; 19.00-22.00u J.C. Hangout Dinsdag 30 oktober: 13.00-16.30u SKW Open-inloop voor senioren; 13.00-16.30u WAO Biljart-groep “De Spin”; 13.30-15.30u SKW Dansen; 13.00-14.00u SKW Ouderengym; 19.00-20.00u dames gym; 20.00-21.00u zumba; 19.00-23.30u bridgeclub de goede luiden Woensdag 31 oktober: 10.00-11.30u alleenstaanden groep met moed vooruit; 10.00-16.00u dag van de zonnebloem; 13.00-16.30u WAO Biljart groep “De Spin”; 13.00-16.30u SKW Open inloop voor senioren; 13.3015.30u kbo bingo; 18.00-19.00u majorette; 19.00-20.00u KBO Moerstraten; 20.30-23.00u Danschool v/d broek; 19.30-22.00u con grazia; 14.0016.00u Speelhonk Donderdag 1 november: 9.00-10.00u traverse; 13.00-16.30u WAO Biljart groep “De Spin”; 13.00-16.30u SKW Open inloop voor senioren; 13.00-14.15u SKW Volksdans; 19.30-21.30u sempre crescendo; 20.0022.00u Colijn dansavond; 18.30-21.00u J.C. Moviezone Vrijdag 2 november: 13.00-16.30u WAO Biljart groep “De Spin”; 13.0016.30u SKW Open inloop voor senioren; 13.30-15.30u koersbal Training; 18.00-19.00u majorette; 19.00-23.00u bridge; 19.00-23.00u Playbackshow en lampionnenoptocht. DORPSHUIS DE TRAPKES Zondag 28 oktober: 10.30u Accordeonconcert Maandag 29 oktober: 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-14.30u KBO Koor; 16.00-17.00u Overleg RMD; 16.00-17.00u NSA tek./schilderen; 18.00-20.00u Archida (sportzaal); 18.30-20.00u Clubwerk SKW; 19.30u Biljartcompetite wijken; 20.00-21.30u Badminton WB (sportzaal); 20.0022.00u Muziekvereniging DHV-VHV repetitie; 20.00-22.00u Mandala (cursuswerkgroep) Dinsdag 30 oktober: 9.30-11.00u Accordeonles; 10.00-12.00u Biljarten HertogJan bandstoten; 13.00-16.30u Ouderensoos; 16.00-17.00u NSA knutselen; 16.00-19.00u Estrella’s (sportzaal); 19.00-20.00u TRC Sportief (sportzaal); 19.00-20.00u Frans (curususwerkgroep); 19.00-21.15u Yoga (cursuswerkgroep); 19.30u Voorlichting Centrum Jeugd en gezin; 19.30u Biljartcompetite wijken; 19.30-20.30u Duits (cursuswerkgroep); 20.0022.00u Bloemschikken (cursuswerkgroep) Woensdag 31 oktober: 10.00-11.00u Slankklup; 19.30-20.30u Gym (cursuswerkgroep); 19.30-20.30u Damesgym (sportzaal); 20.00-22.00u Schminkcursus; 20.30-21.30u Badminton WdeB (sportzaal) Donderdag 1 november: 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 11.0012.00u Gym ouderenwerk; 13.00-16.30u Ouderensoos; 13.30-15.30u Handwerken; 15.45-17.15u Type-les; 15.45-19.30u Estrella (sportzaal); 16.00-17.00u NSA tek./schilderen; 18.15-19.15u Line-dance; 19.0020.00u Spaans (cursuswerkgroep); 19.30u Biljartcompetite wijken; 19.30-20.30u Trimclub Sprundel; 19.30-21.00u Mill dancers demogroep; 19.30-21.30u Bloemschikken; (cursuswerkgroep); 19.30-22.00u Sprundel Vocaal; 20.30-21.30u Badminton HU (sportzaal) Vrijdag 2 november: 9.30-11.30u Commisie van 10; 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk; 10.30-11.30u Team SKW; 13.00-16.30u Ouderensoos; 15.30-17.00u Computerclub SKW; 17.00-18.30u Estrella’s (sportzaal); 18.30-20.30u Archida (sportzaal); 19.30-21.00u Muziekinstuif (SKW)

Zaterdag 3 november: 14.00u Sprundel got talent; 19.00u Sprundel got talent. Adres: Hertogstraat 5, 4714 BZ, Sprundel, tel 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met De Trapkes, tel 382889. Mailen kan via skw-sprundel@home.nl. U kunt ook onze website bezoeken: www.skwsprundel.nl. Voor buurtpreventie neemt u contact op m et uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel@gmail.com GEMEENSCHAPSHUIS DE NIEUWENBERGH Bezoekadres: Hoefstraat 4, 4735 TA Zegge, tel 0165-541309 Maandag 29 oktober: Overdag gesloten activiteiten op afspraak; 19.0021.00u Dansschool Old Forest Promotion; 19.00-20.30u Vergadering bijeenkomst vrijwilligers Dinsdag 30 oktober: 8.30-09.30u Yoga; 10.00-11.00u KBO Linedansen; 13.30-15.30u SKW Linedansen; 13.30-16.00u Handwerkclub Vlijtige Vingers; 13.30-17.00u Biljart competitie; 19.00-21.00u SOAC computercursus; 20.00-22.00u Dweilband Nie Jakke; 20.00-21.30u Volleybal + Gym dames en heren Woensdag 31 oktober: 11.00-12.00u KBO Gym ouderen; 13.30-17.00u Biljartcompetitie; 13.30-15.30u KBO Schildercursus Aquarel; 13.3015.30u Linedansen; 17.00-21.00u Majorettevereniging Twinklestars; 18.30-20.00u Linedansen; 19.00-22.00u Open inloop; 19.00-21.00u SOAC computercursus; 20.00-21.30u Linedansen; 19.00-21.30u AB vergadering SKW Zegge Donderdag 1 november: 9.00-10.00u KBO Thai Chi; 10.00-12.00u wandelclub; 13.30-15.30u KBO Koersbal; 13.30-17.00u Biljartcompetitie; 19.00-20.30u Linedansen; 19.00-21.00u SOAC computercursus; 19.0021.00u KBO Bridge; 19.00-22.00u Schermvereniging Beau Geste Vrijdag 2 november: 13.00-17.00u open inloop; 13.00-17.00u KBO Rikken; 18.00-22.00u Tamboerkorps St. Cecilia Zaterdag 3 november: 15.30-17.00u Repetitie St. Cecilia harmonie jeugd Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of voor reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Zegge, tel. 0165541309 / 06-43026366, denieuwenbergh@home.nl GEMEENSCHAPSHUIS DE VAART Maandag 29 oktober: 13.00-17.00u skw competitie biljarten / kaarten open inloop; 13.30-14.30u kvo mensendieck; 14.30-17.30u dwarsfluitles NEO; 15.30-16.30u kleutergym HV Orion; 15.30-18.00u klarinetles NEO; 15.30-17.00u koperles NEO; 18.30-19.45u majorette The Fantasy Kids; 19.00-20.30u spreekuur bouw en houtbond FNV; 21.00-22.00u sporten heren Dinsdag 30 oktober: 13.00-16.00u skw handwerken ouderen; 13.0016.30u VVR bloemschikken; 15.30-18.15u klarinetles NEO; 16.30-20.30u majorette The Fantasy Kids; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.3022.00u volleybal Woensdag 31 oktober: 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop; 13.30-16.00u koersballen; 18.30-20.00u blokfluitles NEO; 18.0021.30u majorette The Butterflies; 19.00-21.30u leesrepetitie vlijt met volharding Donderdag 1 november: 13.30-15.30u Weigt Watchers; 15.30-17.30u drumbandles NEO; 17.30-20.00u repetitie drumband NEO; 18.45-20.00u repetitie NEO B-orkest; 19.00-21.30u Road Runners Rucphen; 20.0022.30u repetitie NEO A-orkest PAGINA 12

Vrijdag 2 november: 17.00-20.30u majorette The Butterflies; 19.3023.00u rikken wijkvereniging De Louwen Zondag 4 november: 8.30-12.00u vogelbeurs De Vogelvrienden Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of bovenstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165-341908 of per e-mail devaart@home.nl. U kunt ook de website bezoeken van Gemeenschapshuis De Vaart: www.devaartrucphen.nl GEMEENSCHAPSHUIS D’N HOGE DRIES Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Maandag 29 oktober: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.0014.00u KVO Volksdans; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 18.30-20.30u KNA minirette/majorette; 19.00-23.30u Biljartclub de Vrolijke Fotsers; 20.30-21.30u Dames gymgroep 3 Dinsdag 30 oktober: 8.30-09.30u Bloedprikken; 9.00-10.00u KVOPilates; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.00-17.00u Biljarten, competitie; 18.15-20.15u Streetdance; 18.45-19.45u SKW-Pilates groep 1; 19.55-20.55u SKW-Pilates groep 2; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub; 19.30-22.30u Biljarten; 19,45-21.45u Repetitie Schijfs Toneel; 20.15-21.15u Volleybal Schijf, dames/heren Woensdag 31 oktober: 9.15-10.15u SKW Gym ouderen; 9.00-10.15u SKW Cursus Engels; 12.30-14.30u Streetdance; 13.00-17.00u Biljarten, open inloop; 13.30-16.00u Handwerkgroep, open inloop; 19,45-21.45u Repetitie Schijfs Toneel; 18.30-19.30u Dames gymgroep 1; 19.30-20.30u Dames gymgroep 2; 20.30-21.30u Dames gymgroep 4; 19.30-21.30u Repetitie Schijfse Noten Donderdag 1 november: 8.45-11.30u Bibliotheek, uitleen jeugd; 9.3010.30u Ouderenkoor; 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.30-17.00u KBO, Bingo; 13.30-15.00u Bibliotheek, uitleen volwassenen; 18.0020.00u Fysiotherapeutische oefentherapie; 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub Vrijdag 2 november: 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang; 13.3015.30u KBO Koersbal Zaterdag 3 november: 13.00u Heemkundekring Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649. JEUGDHUIS DE LOUWEN Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064 Maandag 29 oktober: 15.30-18.15u SKW Rondinella; 19.00-20.00u SKW Engelse les- gevorderden; 19.00-20.00u SKW Pilates 1; 20.0021.00u SKW Pilates 2 Woensdag 31 oktober: 13.30-15.00u SKW Knutselclub; 19.00-20.00u SKW Franse les - gevorderden Donderdag 1 november: 9.30-10.30u SKW Gym 55+; 14.45-16.00u SKW Volksdans 55+; 18.00-20.30u Bureau BOT, vaardigheidstraining Vrijdag 2 november: 19.15-20.45u Jeugdtoneelvereniging de Peeperklips; 19.00-20.30u Scouting (Esta’s en Welpen) Zaterdag 3 november: 10.00-11.30u Scouting (Bevers); 10.00-12.00u Scouting (Gidsen); 13.00-16.00u SKW Stuif-es-in (MA); 16.00-17.30u Scouting (Verkenners) Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www. skw-rucphen.nl. U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064.


DAN U DENKT... 30% VOORDEEL EEN NIEUWE Betaalbare ACTIE badkamers met de hoge Badkamer BADKAMER IS van Erp. kwaliteit en service van Verhoeven Kom DICHTERBIJ langs in onze showroom en Joy laat u aangenaam verrassen! DAN U DENKT...

30%9,-

Betaalbare ACTIE badkamers met de hoge kwaliteit en service van Verhoeven van Erp. Kom langs in onze showroom en laat u aangenaam verrassen!

€ 1795,-

voordeel € 24

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

AKTIE WANDCLOSET

GLASWAND + STORTDOUCHE

30% VOORDEEL

bestaande uit: wandcloset Gastelseweg I 4705 AC Roosendaal I T 0165 56 83 07 toiletzitting soft96 close inbouwreservoir Gastelseweg 96(normaal) I 4705 AC Roosendaal I T 0165 56 83 07 druktoets chroom

F 0165 56 09 68 I E info@verhoevenvanerp.nl I www. verhoevenvanerp.nl

VAN € 627,36 Gastelseweg 96 I 4705 AC Roosendaal

I

T 0165 56 83 07

Tel.: 06-50905037

Reinigingsservice

JOHN

Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

AGRO werkzaamheden gevraagd Advieskantoor vraagt naar werkzaamheden van agrarische bedrijven in de regio. Werkzaamheden worden gevraagd voor ons team van fiscalisten en adviseurs. Wij bieden u advies onder andere op de volgende terreinen: - Bedrijfsontwikkeling in de landbouw voor én na 2015. - Fiscaal advies (maatwerk) voor uw agrarisch bedrijf - Begeleiding bij uitbreiding- en herfinanciering - Het melkveebedrijf na beëindiging van de melkquotering; prognose na 1 april 2015 - Herstructurering, tax planning en stamrecht BV - Geen opvolger voor uw bedrijf; hoe verder - Stoppen met het bedrijf en de financiële gevolgen - Rendement uit vermogen na bedrijfsbeëindiging - Landbouwvrijstelling veiligstellen - Akkerbouw; begeleiding bij teeltplan en rendementsverbetering - Varkenshouderij; begeleiding en rendementsverbetering Wij hanteren lage tarieven. Bij verstrekking van een opdracht of wanneer u klant wordt dan geven wij een website cadeau.

LandbouwAdvies BV

Dorpsstraat 40, 4861 AC Chaam. T: 0161-493533; F: 0161-493826; E: landbouwadvies@xs4all.nl

€ 490,€ 790,-

Gastelseweg 96 4705 AC Roosendaal T 0165 56 83 07 F 0165 56 09 68 E info@verhoevenvanerp.nl www.verhoevenvanerp.nl

Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,-

Van Oers Agro komt naar u toe Locatie:

Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

GRATIS JURIDISCH ADVIES

Partycentrum Koch

Van Oers Agro is al bijna 50 jaar de specialist als het gaat om agrarische

Molenstraat 120

accountancy en advisering. Wij kunnen u op veel gebieden ontzorgen en

4756 BH Kruisland

adviseren. De agrarische wereld vraagt om specialisten en mensen die uw taal spreken, die bereikbaar zijn op momenten dat het u uitkomt.

Ontvangst: vanaf 19.30 uur

U kunt bij Van Oers Agro onder meer terecht voor uw boekhouding,

Aanvang:

jaarrekening, salarisadministratie en belastingaangiften. Maar ook

20.00 uur

adviseren wij u graag over subsidies, bedrijfsvorm, bedrijfsoverdracht Aanmelden: U kunt zich aanmelden tot 26 oktober.

Met ingang van 20 september a.s. heeft ons kantoor geen inloopspreekuur meer in gemeenschapshuis de Lanteern in St. Willebrord.

Per e-mail via agro@vanoers.nl of via onze vernieuwde website www.vanoers-agro.nl

of investeringsplannen. Door onze jarenlange ervaring zijn we uw ideale gesprekspartner. U bent van harte welkom op onze informatieavond op 1 november a.s. U wordt dan bijgepraat over de toekomst van het agrarische bedrijf door

U bent altijd welkom op ons inloopspreekuur in Bergen op Zoom: Iedere dinsdag van 17.00 tot 19.00 uur Pasteurlaan 1, 4624 XK Bergen op Zoom (nabij het ziekenhuis)

Voor meer informatie kunt u contact

landbouwjournalist Jacques van Outryve. Deze avond kunt u kennis

opnemen met Arno Zagers, 076-5978800.

maken met onze adviseurs en kunt u bijpraten met uw collega’s.

Of maak een telefonische afspraak voor een kosteloze afspraak m.b.t. het eerste gesprek op 0164-266600

even voorstellen... NOTEER VAST IN UW AGENDA, VITAK ADVOCATEN Hallo! Wij zijn uw nieuwe visspecialist.

WANT HET WORDT KOUDER:

Op 1 december a.s. openen wij in de Bisschopsmolenstraat een visspeciaalzaak. Het assortiment bestaat

voornamelijk uit vis, schaal- en schelpdieren. In een totaal verbouwd winkelpand staat deskundig personeel voor u klaar.

Giesbers & van der Graaf (voorheen CVB&S) nodigt u van harte uit voor een bezoek aan de showroom van onze groothandel Wasco Breda, gelegen aan de Nikkelstraat 1 in Breda, voor onze jaarlijkse

Aan de achterzijde van deze folder staan aanbiedingen voor de komende 4 weken. Loop dus binnenkort eens binnen om even kennis te maken en om de lekkerste

verse vis van regio te proeven. Tot snel! Onze vis!!! Dat is pas thuis uitdevoorstellen... eten!!! even

Alvast een glimp van de rijk gevulde toonbank...

OP ZATERDAG 27 OKTOBER EN 3 NOVEMBER. ! BERCV-KETELSHOW M E d u C o E n D e g 1 n F jo r voNoA NisV, A De showroom is op deze dagen geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. OPEV Hallo! Wij zijn uw nieuwe visspecialist.

Op 1 december a.s. openen wij in de Bisschopsmolenstraat een visspeciaalzaak. Het assortiment bestaat

voornamelijk uit vis, schaal- en schelpdieren. In een totaal verbouwd winkelpand staat deskundig personeel voor u klaar.

Aan de achterzijde van deze folder staan aanbiedingen

Onder het genot van een hapje en een drankje, kunnen onze specialisten en leveranciers u deze dagen alle informatie geven betreffende het ruime assortiment cv-ketels en designradiatoren.

voor de komende 4 weken. Loop dus binnenkort eens

Wat kunt u verwachten?

binnen om even kennis te maken en om de lekkerste

Alvast een glimp van de rijk gevulde toonbank...

verse vis van de regio te proeven. Tot snel!

Pasta week: diverse soorten pasta’s voor alleen maar op teE warmen MBER! C E D 1 F A N - kaas/gerookte zalm EN VA O•PTortellini

U kunt bij ons terecht voor een totaalaanbod in de

Wij hebben op deze dagen voor u diverse EENMALIGE AANBIEDINGEN voor zowel cv-ketels als designradiatoren.

viswereld. Van verse haring tot de lekkerste gebakken vis. Van pastagerechten tot slaatjes en van Zeeuwse mosselen tot gourmetschalen.

• Ravioli spinazie garnalen • kunt Bamiukrab-garnalen Wat verwachten?

Alle producten worden in eigen keuken bereid. Ze zijn

gemaakt van de beste ingrediënten. Naast ons breed assortiment bieden wij u ook graag de beste service en begeleiding voor het bereiden van onze (gezonde) lekkernijen.

ALLES VERS UIT EIGEN KEUKEN

U kunt bij ons terecht voor een totaalaanbod in de

De Zeeuwse Bron staat garant voor smakelijke feestdagen!

deze week 500 gram (± 2 personen)

viswereld. Van verse haring tot de lekkerste gebakken vis. Van pastagerechten tot slaatjes en van Zeeuwse mosselen tot gourmetschalen.

Geldig t/m 3 november

knip de weekaanbiedingen op de achterzijde uit.

GRATIS parkeren achter de zaak.

Alle producten worden in eigen keuken bereid. Ze zijn

gemaakt van de beste ingrediënten. Naast ons breed assorti-

www.dezeeuwsebron.nl

ment bieden wij u ook graag de beste service en begeleiding voor het bereiden van onze (gezonde) lekkernijen.

Bisschopsmolenstraat 96

Etten-Leur

tel. 076 - 52 63 195

De Zeeuwse Bron staat garant voor smakelijke feestdagen! Maak nu kennis met onze overheerlijke visproducten en knip de weekaanbiedingen op de achterzijde uit.

winkel@dezeeuwsebron.nl

Bij inlevering van deze advertentie op 27 oktober of 3 november maakt u kans op een Ideal Standard Raindance douchesysteem met thermostaatkraan cool body, hoofddouche 200mm, handdouche met slang ter waarde van €590,-

Maak nu kennis met onze overheerlijke visproducten en

€ 6,50

Giesbers & van der Graaf is gespecialiseerd in montage warmtepompen, vloerverwarming, complete cv-installaties voor zowel nieuwbouw als renovatie, ketelvervanging, radiatoren, designradiatoren, en uiteraard 24-uur service.

SEVILLAWEG 52, 3047 AL ROTTERDAM TEL. 010-2982323 INFO@GIESBERS.COM WWW.GIESBERS.COM

Van Oers Agro Hofdreef 24, 4881 DR Zundert, T: (076) 597 88 00


Week 43 24 oktober 2012

Inzage en reacties Omgevingsvergunningen Inzage in het gemeentehuis tijdens openingstijden, vanaf de dag van deze publicatie. Regulier verleend: bezwaar Tegen een verleende vergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Een onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften adviseert het college in de besluitvorming rond uw bezwaar. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Wel kunt u binnen de bezwarentermijn een verzoek om een voorlopige voorziening doen. De vergunning wordt dan pas van kracht nadat op dat verzoek is beslist. Als er geen bezwaren zijn ingediend, wordt de vergunning zes weken na het verlenen ervan onherroepelijk. Uitgebreid ingetrokken: zienswijze De ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 24 oktober 2012 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte. U kunt tot 6 weken na de dag van publicatie reageren met een zienswijze. Stuur uw zienswijze per brief aan het college van burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Of maak een afspraak om een mondelinge reactie te geven, via t. (0165) 349 500. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer M.L.M. Sijmens.

COLOFON De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. De volledige tekst van onze bekendmakingen vindt u op www.rucphen.nl/bekendmakingen Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Raadhuisstraat 27, Rucphen www.rucphen.nl Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl Openingstijden ma - vr 08.30 tot 12.00 uur di 18.30 tot 19.30 uur (voor aanvragen van reisdocumenten, rijbewijzen en kleine lokethandelingen) wo 13.00 tot 16.00 uur Storingen: 0165–349649 Volg de ontwikkelingen van de gemeente en de activiteiten van het college van B&W via Twitter: @gemrucphen nieuws en contact @raadhuiskrant bekendmakingen @puurrucphen evenementen @bmrucphen burgemeester @mj_debruijn wethouder @j_vanhal wethouder

Gemeentelijk nieuws • In de hal van het gemeentehuis in Rucphen is een digitale fotopresentatie te zien over de bouw van het nieuwe dienstverleningscentrum. De digitale fotopresentatie laat van begin tot op heden zien hoever de bouw is gevorderd. De verwachting is dat vanaf woensdag 19 december 2012 alle diensten van de gemeente aangeboden kunnen worden aan inwoners vanuit de nieuwe locatie aan De Binnentuin. • Deze week ontvangt u bij de Rucphense Bode een nieuwsbrief over de AED, een Automatische Externe Defibrillator. Een AED geeft een elektrische schok af bij mensen met een hartstilstand. Hiermee kan het hartritme weer op gang worden gebracht. In de gemeente Rucphen zijn inmiddels 31 AED's in de openbare ruimte geplaatst. Hiermee is Rucphen 'heartsafe'. In de nieuwsbrief leest u waar de AED's hangen. Ook vindt u informatie over het AED-alert. • Ontwerp subsidieprogramma 2013 ter inzage vanaf 17 oktober t/m 7 november 2012. Belanghebbenden worden in de gelegenheid gesteld gedurende deze periode bij het college hun bedenkingen kenbaar te maken. Het ontwerp-subsidieprogramma ligt ter inzage op het gemeentehuis bij team beleid van de afdeling Samenleving en is te raadplegen op de website www.rucphen.nl. • Oefening Koninklijke Landmacht in de nacht van 29 t/m 30 oktober 2012 en in de nacht van 30 t/m 31 oktober 2012. • Geluidsbelastingkaarten provinciale wegen. De Europese Unie heeft een richtlijn omgevingslawaai opgesteld om geluidsituaties in Europa inzichtelijk te maken. In Nederland is deze richtlijn opgenomen in de Wet geluidhinder. Wegbeheerders zoals de provincie, moeten op basis van deze wet onderzoeken in hoeverre mensen last hebben van geluid. Hiervoor heeft de provincie Noord-Brabant twee geluidbelastingkaarten opgesteld. De kaarten kunt u digitaal raadplegen op www.brabant.nl dossier 'geur en geluidshinder'. Voor de gemeente Rucphen is de N 638 (Zundertseweg) van belang. Het Actieplan Geluid voor de periode 2013-2018 komt in het voorjaar 2013 ter inzage, zodat iedereen in de gelegenheid is om zijn mening te geven. • Regionale campagne ‘Energie Bewust: thuis besparen’. Op woensdag 14 november 2012 energiemarkt Sprundel van 18.30 tot 21.00 uur in Gemeenschapshuis De Trapkes in Sprundel. • De vastgestelde besluitenlijst van het college (d.d. 9 oktober 2012) ligt ter inzage in het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. De besluitenlijst is ook te raadplegen via www.rucphen.nl (klik bij 'Gemeente' op College van B & W). Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl Verleend, uitgebreid: beroep De aanvraag, de beschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 oktober 2012 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis in Rucphen. Heeft u eerder een zienswijze ingediend tegen de ontwerpvergunning? Dan kunt u

beroep instellen. U kunt ook beroep instellen als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen. Daarnaast kunnen adviseurs beroep instellen, als zij gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerp beschikking.

Aanvragen omgevingsvergunning (regulier)

Kap

Aanvraag

3 elzen en het herplanten van een boom Mussendonk, Rucphen

10 oktober 2012

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

Afwijken van bestemmingsplan Starten praktijkruimte aan huis

Verzonden Kromme Elleboog 3, Rucphen 11 oktober 2012

Bouw en afwijken van bestemmingsplan Legaliseren dierenverblijven Kerkstraat, Rucphen en bouwen van berging/schuilgelegenheid

12 oktober 2012

Kap ca. 2841 m2 aan bomen

Baanvelden 22, Rucphen

15 oktober 2012

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreid)

Afwijken van bestemmingsplan en bouw Plaatsen hekwerk, poort, lichtmasten en ballenvanger en de grond in gebruik nemen als trainingsveld.

Hertogstraat, Sprundel

De beschikking is ten opzichte van de ontwerp beschikking niet gewijzigd.

Afwijken van bestemmingsplan, bouw en milieu Uitbreiding melkrundveehouderij

Omgangstraat 12, Sprundel

Intrekken omgevingsvergunning (uitgebreid)

Milieu International Industrial Technology

Korte Hei 4/Struikhei 22, Sprundel

Bestemmingsplannen

Inhoud in het kort

Locatie

Fase

Omvat de actualisering, digitalisering en 'Kom Schijf' samenvoeging van alle geldende ruimtelijke plannen binnen de bebouwde kom van de kern Schijf. Daarbij gaat het met name om een algehele herziening van het verouderde bestemmingsplan 'Bebouwde kom Schijf'. Met dit nieuwe bestemmingsplan wordt dus uitsluitend beoogd om de planologische regelingen en bestemmingen in de bestaande en deels verouderde plannen 'koud over te zetten' naar een actueel en digitaal bestemmingsplan.

ontwerp

Seppe Airport heeft een plan ontwikkeld voor de realisering van een bedrijvenstrook aan de snelweg A58. Hier komen luchtvaartgebonden bedrijven. De zakelijke en recreatieve luchtvaart op Seppe worden daarmee gescheiden. Het plangebied is gelegen ten zuiden van de landingsbaan van vliegveld Seppe en wordt globaal begrensd door de Rijksweg A58 en het huidige vliegveld.

ontwerp

‘Airparc Seppe’ Bosschenhoofd

Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank in Breda, Postbus 90006, 48800 PA te Breda. De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Meer informatie over de beroepprocedure en de eventuele bijkomende kosten vindt u op onze website. Bestemmingsplannen ‘Kom Schijf’ Inzage in het gemeentehuis met ingang van 25 oktober 2012 gedurende een termijn van zes weken (t/m woensdag 5 december 2012) tijdens openingstijden aan de balie van de afdeling Ruimte, op Ruimtelijkeplannen.nl en op www.rucphen. nl/bestemmingsplannen. Ontwerp: zienswijze U kunt een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen tot 6 weken na de dag van publicatie. Stuur uw reactie als brief naar de gemeenteraad van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen. Het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk na het maken van een afspraak met de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0165-349524. ‘Airparc Seppe’ Bosschenhoofd Burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge maken bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Airparc Seppe’ voor iedereen ter inzage ligt vanaf 1 november 2012 gedurende 6 weken. De publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Halderberge, www.Halderberge.nl alsmede op de internetpagina www.ruimtelijkeplannen.nl (planidn: NL.IMRO.1655.BP6003-B001). Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag, dan kunt u terecht bij dhr. E. Wilmsen (0165 390 792) van de afdeling Ruimtelijk Beleid van de gemeente Halderberge. Alle relevante stukken ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan worden ter inzage gelegd en er wordt de gelegenheid geboden om over dit voornemen een zienswijze naar voren te brengen. U kunt uw zienswijze richten aan het college van B&W van de gemeente Halderberge, Postbus 5, 4730 AA Oudenbosch onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerp bestemmingsplan Airparc Seppe’.

Inschrijvingen kunnen beginnen voor de verkiezing

Het Beste West Brabants Carnavalslied RUCPHEN - Aankomend weekend zal het startsein gegeven worden voor het komende carnaval door middel van het liedjesfestival in de dorpen of rijk in West Brabant en zullen de winnaars bekend worden gemaakt. De winnaars kunnen nu komen strijden om ‘Het Beste West Brabants Carnavalslied 2013’ op 16 december in zalencomplex “t Tapperijke aan

de Sint Janstraat 15 te Hoeven. Geen winnaar en toch mee willen doen, geen nood want we hebben daarnaast een categorie Carnavalesk nummer. Deze middag begint om 14.00 uur en de prijsuitreiking zal zijn rond 20.00 uur. Een vakjury zal de liedjes jureren. Opgeven kan voor het winnende carnavalslied onder: inschrijving@bestelied.nl en voor het carnavalesk nummer onder: website@bestelied.nl. PAGINA 14

Deze worden door middel van stemmen via de site www.bestelied.nl uitgekozen om deel te nemen aan het beste carnavalesk nummer. Alle nummers kunnen via mp3 of cd worden aangeleverd op bovenstaande mailadressen. Wil je meedoen geef je dan snel op zodat wij de formulieren en reglement toe kunnen sturen. Voor meer info kun je terecht bij info@bestelied.nl. Succes voor iedereen komend weekend met de 11/11 viering.


het beste voor uw dier

Aanbiedingen geldig t/m 3 november 2012. Zolang de voorraad strekt.

Premium Care hondenvoeding Complete, hoogverteerbare voeding van de hoogste kwaliteit. Voor een vitale, gezonde hond. Vrij van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Verkrijgbaar in: adult small & medium, adult large breed, age7+ 39.95, light 41.95, puppy large breed 43.95, lamb & rice 45.95

15 kg vanaf 39.95 bij 2 zakken van 15 kg

gratis ligKussen 100 x 70 cm

75.00

59.95

nu 14 Kg

+ 2.5 Kg gratis! vanaf

Pro Plan Adult bonus bag

27.95

nu

49.95 Volledige, smakelijke maaltijd voor de hond, houdt het lichaamsgewicht op peil. Original (kip en rijst) 49.95 en Sensitive (zalm en rijst) 57.95

39.95

5.95 Plospan houtkorrels 15 kg

Kattenbakkorrels met een hoog absorptiegehalte en daardoor zuinig in gebruik. Biologisch afbreekbaar.

nu 15 Kg

vanaf

+ 1.5 Kg gratis!

4.95

Thor winterdeken

Waterdichte, ademende outdoordeken van Harry’s Horse. 200 grams. In verschillende maten.

Thermolaars reflectie

Met waterdichte voet en teddyfleece voering. Voorzien van klittenbandsluitingen met reflecterende strips. In verschillende maten.

49.95

34.95

39.95

nu

12.95 Pluche hondenspeelgoed

Cavalor Mash & Mix bonus bag Licht verteerbare slobber. Adviesprijs 16.00

Gezellige eenden met piepgeluid. Gemaakt van stevige pluche dat heerlijk zacht aanvoelt. 40 cm 8.95 4.95 - 56 cm 11.95 6.95

Iams adult 10 kg

Voor de volwassen kat. In de varianten Adult Kip, Adult Lam en Adult Zeevis.

Ferplast Rabbit 100

Royale cavia- of konijnenkooi van 100 cm, compleet met accessoires. Voorzijde geheel te openen.

de Mooiste en grootste dierenwinKels! oudenbosch 2500 M2 (Met dogwash!), bergen op zooM 1000 M 2

Meld u aan voor onze nieuwsbrief op www.aniMalworld.nl en blijf op de hoogte van onze acties

oudenbosch Molenstraat 131 tel 0165 31 39 40

bergen op zooM ravelstraat 74 tel 0164 23 33 49

Ma t/M do vrijdag zaterdag

8.30 - 18.00 8.30 - 20.00 8.30 - 17.00

Ma t/M do vrijdag zaterdag

8.30 - 18.00 8.30 - 20.00 8.30 - 17.00


* Variabele rente *per Variabele 17 september rente per 2012. 17 september Rentewijzigingen 2012. Rentewijzigingen voorbehouden. voorbehouden.

Het kan weer! Het kan weer! Zilvervloot Sparen Zilvervloot Sparen * % 4 , 2 e l e b a i var te ren * 2,4%ele variabte ren

10% premi voor 1 e 0 jaar 1 % spa0 en prerm voor 1 ie 0 jaar sparen

Sprundel: Lodewijks-van Ginneken Assurantiegroep, St. Janstraat 12a, 0165 388026 St. Willebrord: Schijven Assurantiën, Korenbloemstraat 17b, 0165 382555 Bosschenhoofd: Rokx Assurantiën, Pastoor van Breugelstraat 134, 0165 311975 Breda: Akkermans Assurantiën, Neerloopweg 40, 076 5416153 Etten-Leur: Roels & van Ginneken, Anna van Berchemlaan 36, 076 5012230 Fijnaart: De Advieswinkel, Wilhelminastraat 6, 0168 463650 Fijnaart: Haverkamp & Partners, Korte Kerkstraat 6, 0168 463319 Halsteren: Westenburg Financiële diensten, Dorpsstraat 13, 0164 682562 Hoeven: Haverkamp & Partners, Bovenstraat 37c, 0165 507750 Oud Gastel: Sweere, Dorpsstraat 3, 0165 512851 Roosendaal: Voets Assurantiën, Vijfhuizenberg 207, 0165 521770 Wij zijn de bank bij u in deUnivé buurt.Het MetZuiden, persoonlijk producten zonder poespas. Wouw: OVM Markt advies 5, 0165 en 309100 Zevenbergen: AAZ Adviesgroep, Stationsstraat 7, 0168 331010 Zundert: Boot Assurantie Adviseurs, Prinsenstraat 25, 076 5972231

Wij zijn de bank bij u in de buurt. Met persoonlijk advies en producten zonder poespas.


- O V ER LI JD EN & H ER D EN K EN -

niets is zo karakteristiek in het leven als praten over de dood...

overlijden & herdenken In deze special Sterven in een huis vol leven Drie Joodse begraafplaatsen, driemaal anders Muziek met een persoonlijk tintje ‘Gedachten van herdenken zal altijd blijven bestaan’

COLOFON

Overlijden & Herdenken is een special van Uitgeverij De Bode, postbus 22, 4880 AA Zundert, tel. 076 599 8111. www.internetbode.nl Oplage 48.000 exemplaren Verspreidingsgebied Roosendaal en Rucphen Acquisitie Eduard van Elsacker, John van Aert Redactie Ria van Meir, Vera de Geus, Britta Janssen, Addo Sprangers, Elna Hellemons Layout Lydia Langelaan, Jan Bastiaenen Druk Drukkerij & Uitgeverij Vorsselmans, Bredaseweg 26, Zundert, tel. 076 599 8111, uwkrant@drukkerijvorsselmans.nl , www.drukkerijvorsselmans.nl Verspreiding Axender Roosendaal


- O V ER LI JD EN & H ER D EN K EN -

NU AL NADENKEN OVER UW UITVAART... Coppens Uitvaartzorg is een onderneming die een waardig en respectvol afscheid van een dierbare mogelijk maakt voor de nabestaanden. Zorg voor mensen komt op de eerste plaats. De onderneming bestaat uit twee takken die samenwerken en elkaar aanvullen. Enerzijds is er de uitvaartverzorging, uitgevoerd door een team van ervaren uitvaartbegeleiders, met aan het hoofd Kees en Jeffrey Coppens. Anderzijds is er de (na)zorg rondom het overlijden, onder de naam ‘De Einderveer’, geleid door Anja Coppens.

Voorregeling: Vaak horen wij tijdens een regeling: “Moeten wij dat nu al beslissen, kan dat niet later?” Bij leven al nadenken over het afscheid. Niet iedereen staat daar dagelijks bij stil en dat is maar goed ook. Toch wordt ons, in toenemende mate, om een voorregeling gevraagd. Steeds meer mensen willen dat hun laatste afscheid aansluit bij hun manier van leven. Uw persoonlijke wensen voor een uitvaart zelf van tevoren regelen is een mogelijkheid. Het taboe rondom een uitvaart is er gelukkig een beetje af. Ging men voorheen na een overlijden bij elkaar zitten wachten totdat de uitvaartleider kwam, nu wordt de uitvaart steeds vaker vooraf al besproken en geregeld en willen mensen het gebeuren rond hun uitvaart in eigen handen hebben. Men laat zich niet meer alles uit handen nemen. Wij als uitvaartonderneming vinden het fijn en verstandig van mensen dat we hun van tevoren goed kunnen voorlichten en alles vast mogen leggen. Maar ook als het overlijden binnen afzienbare tijd zal plaats vinden, kan het goed zijn dat veel zaken al geregeld zijn en je niet op de dag van overlijden, want dit is een emotioneel en ingrijpend gebeuren, overstelpt wordt met vragen die kort na het overlijden van belang zijn. Wij adviseren u bij de regeling van een uitvaart wat kan en mag en zorgen dat het een stijlvol en persoonlijk afscheid wordt. Hiervoor hebben wij speciaal een uitvaartcodicil samengesteld. Hierin kunt u aangeven wat uw persoonlijke wensen zijn. Bewaar het ingevulde uitvaartcodicil bijvoorbeeld bij uw verzekeringspapieren en geef dit door aan degene die later uw uitvaart regeld.

In een vrijblijvend gesprek met ons kunt u al uw vragen en wensen bespreken en kunnen wij u vertellen over de verschillende mogelijkheden en voorlichten over de daarbij behorende kosten. Dat kan in een persoonlijk gesprek bij u thuis maar eventueel ook bij ons op kantoor of in het rouwcentrum. Op een afspraak kunnen de volgende vragen aan bod komen: • Wat is belangrijk voor u (kinderen, partner, overtuiging, tijdsbesteding, religie, natuur, enzovoort)? • Wilt u begraven of gecremeerd worden. Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? • Wat kost een uitvaart? • Welke muziek wilt u laten horen? • Wilt u bloemen? • Welke kleding en sieraden wilt u dragen? • Welke kisten bestaan er? En er zijn nog vele andere punten die besproken kunnen worden. Indien gewenst kunt u uw keuzes vastleggen in een wilsbeschikking. Dit is een compleet uitgewerkt dossier met een kostenbegroting, zodat u op de hoogte bent van de kosten van de uitvaart zoals die op dat moment besproken is. Uiteraard kunnen er altijd wijzigingen worden aangebracht. Enerzijds kunt u deze dan zelf bewaren, anderzijds kunnen wij een kopie hiervan geheel gratis en voor onbepaalde tijd opnemen in ons codicilregister, dat 7 dagen per week, 24 uren per dag oproepbaar is. Zo kunnen wij zorg dragen voor die persoonlijke uitvoering die u zelf heeft gewenst. Het uitvaartcodicil is geen rechtsgeldig document, maar dient als leidraad voor het regelen van de uitvaart. Uw nabestaanden zullen er dus zorg voor moeten dragen dat de wilsbeschikking overhandigd wordt aan de uitvaartverzorger, zodat wij ervoor kunnen zorgen dat uw laatste wensen uitgevoerd zullen worden. U kunt altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek. Bel of mailt u gerust voor een afspraak of vul het formulier in op de pagina van onze website.

Bel een van onze ervaren uitvaartbegeleiders

0165-303074 / 564009 info@uitvaartcoppens.nl | www.uitvaartcoppens.nl

Sterven ineen huis vol leven Het is een wens van velen om thuis te sterven. Om uiteenlopende redenen is dat niet altijd mogelijk. Een hospice of een bijna-thuis-huis biedt dan een uitkomst. Daar kunnen terminaal zieke gasten in een huiselijke omgeving met hun eigen spullen en de juiste zorg om zich heen de laatste dagen doorbrengen. DOOR RIA VAN MEIR Het concept van een hospice bestaat in Nederland al een kwart eeuw. In Nieuwkoop werd het eerste bijna-thuis-huis geopend vanuit de gedachte om terminaal zieke mensen een alternatief te bieden voor het sterven in een ziekenhuis of verzorgingscentrum. Naast professionele verpleegkundigen draait een hospice ook op tientallen

vrijwilligers. Zij bereiden maaltijden voor de gasten, houden de tuin bij of doen bijvoorbeeld de was voor de gasten. Eigenlijk zijn het de gewone, huishoudelijke dingen die thuis ook moeten gebeuren. De wensen van de gast staan centraal bij een hospice. De gasten zijn vrij om te bepalen hoe ze de dag doorbrengen. Er zijn mensen die nog een keer willen winkelen of even buiten wandelen. Ze kunnen zelf aangeven bij de kookvrijwilligers wat en hoe laat ze die dag willen eten en ze mogen hun appartementen met spullen en foto’s van thuis inrichten. Ook is er de gelegenheid om een wandeling te maken of een spelletje te spelen, mocht de gast dan wensen. De meeste hospices hebben een centrale huiskamer, maar gasten kunnen er ook voor kiezen om in hun eigen appartement te blijven. Het gebouw staat onherkenbaar in een woonwijk, waardoor de huiselijke sfeer benadrukt wordt. Die huiselijke omgeving doet en de persoonlijke aandacht doen gasten goed. Het zal niet de

eerste keer zijn dat de patiënten opleven door de goede verzorging. Na de dood gaat de zorg vaak nog even door. In overleg met de familieleden en nabestaanden helpen de vrijwilligers vaak met het uitleiden van een overledene. Soms wordt er ook een kaars voor ze gebrand. Hoewel de dood een onvermijdelijk thema is voor wie in een hospice verblijft of werkt, drukt het naderende einde niet te zwaar op de stemming in een hospice. In plaats van de dood is het juist het leven dat de boventoon voert. Dankzij de goede zorgen hoeven de gasten zich niet continue te denken aan de laatste dagen, maar kunnen zij juist nog genieten van het leven.


- O V ER LI JD EN & H ER D EN K EN -

Titanicgraf

Drie Joodse begraafplaatsen, driemaal anders Vanaf de Putseweg ontlokken de historische poorten van de Joodse begraafplaatsen in Putte regelmatig nieuwsgierige blikken. Slechts weinigen weten echter wat er zich achter die geheimzinnige poorten bevindt. Verspreid over drie begraafplaatsen liggen naar schatting tienduizenden Nederlandse, maar vooral Belgische Joden begraven. Sommige rustplaatsen zijn zelfs meer dan honderd jaar oud, want de Joodse traditie zegt dat de doden eeuwige rust gegund moet worden. Daardoor zijn er ook veel bijzondere graven bewaard gebleven. DOOR RIA VAN MEIR

De Joodse begraafplaatsen bij Putte herbergen het enige Nederlandse Titanicgraf. Het gaat om de eeuwige rustplaats van de Antwerpse Jacob Birnbaum (24). De in het Poolse Krakau geboren Jood zou met de Titanic als diamantair op zakenreis gaan naar San Fransico. Het legendarische stoomschip zonk echter al op zijn eerste reis. De Belgische journalist Dirk Musschoot reconstrueerde het leven van Birnbaum en andere Titanicslactoffers in het boek ‘100 jaar Titanic. Het verhaal van de Belgen en de Nederlanders’.

Het is de ligging aan de grens die de Joodse begraafplaatsen bij Putte zo uitgestrekt maken. In België kan geen eeuwige grafrust worden verkregen, een voorwaarde die de Joodse gemeenschap voorschrijft. Al vanaf de negentiende eeuw brachten voornamelijk Antwerpse Joden hun overleden dierbaren de grens over om hen in Nederland de eeuwige rust te gunnen.

Zonder winst Hoewel vaak gedacht wordt dat het om één grote begraafplaats gaat, zijn er in feite drie verschillende kerkhoven. De oudste is de begraafplaats van de Frechie Stichting, gelegen tussen de Putseweg en de Noordweg. Deze stichting is vernoemd naar de heer Henri Frechie. De Antwerpse sigarenfabrikant en later herbergier was zich er maar al te goed van bewust dat sterven geld kost, waardoor de nood en smart vaak alleen maar verergeren. Op 16 maart 1884 richtte hij net over de grens in Putte de Antwerpse Israëlitische Begrafenisvereniging op. Nog altijd pretendeert de Frechie Stichting de enige organisatie te zijn die zonder winstoogmerk rituele Joodse begrafenissen verzorgd. Uiteraard is het lichaam van Frechie zelf ook begraven op ‘zijn’ kerkhof. De ondernemers stief op 11 april 1932, waarna zijn lichaam werd bijgezet in Putte.

Oost-Europa Enkele decennia later kreeg Frechies begrafenisvereniging gezelschap van de Joodse gemeenschap Machsikee Hadass. De gemeenschap werd in 1892 opgericht door Joden uit Oost-Europa die zich in Antwerpen kwamen vestigen. In 1908 volgden zij het voorbeeld van Henri Frechie en openden zij achter diens begraafplaats een eigen kerkhof. Gezien hun afkomst werden de lichamen op deze tweede begraafplaats volgens de Russische en Poolse tradities begraven.

Rijksmonumenten

Niet toegankelijk Omdat de Joodse traditie voorschrijft dat de doden eeuwige rust gegund moet worden, zijn de meeste Joodse begraafplaatsen niet toegankelijk. In Putte is alleen de begraafplaats van de Machsike Hadass beperkt opengesteld voor familieleden.

Enkele honderden meters verderop ligt het derde Joodse kerkhof. De begraafplaats van de gemeenschap Sombre Hadass is nog relatief jong. De begraafplaats heeft een ingang aan de Putseweg en strekt zich uit over honderden vierkante meters. De begraafplaats is in de jaren dertig van de vorige eeuw ontstaan, nadat de openbare begraafplaats van Antwerpen geruimd werd. De lichamen van de Joden die tussen 1828 en 1921 zijn overleden werden daarom overgebracht naar Putte. Een monument in de zuidoosthoek van de begraafplaats herinnert aan de verhuizing. Tussen de honderden graven hebben drie rustplaatsen een monumentale status gekregen. De graven van Max Halevy (1933), de familie Unterman (omstreeks 1920) en de familie Bernsohn (omstreeks 1924) zijn aangewezen als Rijksmonument, omdat zij nog bijzonder in tact zijn gebleven.


Uitvaartverzorging Brabant de uitvaartverzorging aar u alles van mag verwachten! - O V ER LI JD EN & H ER D EN K EN -

HUIS IN RIJSBERGEN.

n 31 maart en 1 april hoopt UitMathijssen Het Afscheidshuis te en Dag en Uitvaartbeurs. Het Afvestigd in het achtergedeelte van entehuis van Rijsbergen. Naast er en een opbaarkamer is er ook cheid te nemen in de aula (de ), met ongeveer 75 zitplaatsen.

Sint Bavostraat 36 EEN UNIEK LEVEN VERDIENT EEN UNIEK AFSCHEID. 4891 CJ Rijsbergen. Telefoon: 076-5963698 www.jackmathijssen.nl

UITVAART IN BESLOTEN KRING

Uitvaartverzorgers: Annelies, Jack, Joke en Rosita.

Een afscheid is het begin van herinneringen.

Steeds vaker worden uitvaarten in besloten kring gehouden.

je al aantalworden zaken vast. Voor de overledenen worden steeds ouder. Deeen families kleiner en de nabestaanden is er ruimte om zich Ook het aantal kerkelijke uitvaarten is sterk dalende. over te geven aan het verdriet. Het De keuze voor een afscheid in kleinere kring is ook vaak ingegeven meeste is immers geregeld. door het aantal belangstellenden. Uitvaartverzorging Jack Mathijssen wil Een niet uitvaart, maar afgoeduw alternatief is dan de aula in uw een Afscheidshuis of een Uitvaartcentrum. In zo’n aula kan scheid van de sfeer bijeen komen. Men kan samen luisteren men inregelen. familiekring De en in wensen een meer ongedwongen naar de lievelingsmuziek van de staan overledene, gedichten of gedachten uitspreken en terug kijken op overledene en de familie cenhet leven. Ook is het mogelijk om aan het afscheid een religieus tintje te geven. Kortom: de nabetraal. Thuis opbaren en verzorgen, of staanden nemen zelf regie in handen en vullen de inhoud van het afscheid zelf in. In besloten samen opbaren in dehet afscheidshuis, kring kan daarna de begrafenis of de (technische) crematie plaatsvinden. zelf bloemen bestellen bij de bloemist, samen muziek uitzoeken,geopend, waarin het afscheid in besloten kring kan Onlangs werd inde Rijsbergen een Afscheidshuis hetplaatsvinden. eucharistieboekje maken, toeHet Afscheidshuis is gevestigd in het voormalig Gemeentehuis. Maar ook is er een grotere uitvaart mogelijk. In de aula kunnen tot maximaal 100 zitplaatsen gerealiseerd worden. spraken voorbereiden, zelf de kist Het afscheidsbezoek kan dan plaatsvinden voorafgaand aan de korte dienst. dragen en eventueel helpen bij het Vaak zullenZo de nabestaanden kiezen voor een begraven. komen we samen totafscheid in de avonduren. In het Afscheidshuis in Rijsbergen is dat mogelijk. Een uitvaart in besloten kring is bij uitvaartverzorging Jack Mathijssen al eenmogelijk persoonlijke en unieke uitvaart. vanaf € 2.785.-

Uitvaartverzorging Uitvaartverzorging Brabant Brabant de de uitvaartverzorging uitvaartverzorging waar waar u u alles alles van van mag mag verwachten! verwachten!

verdient een uniek afscheid

Een geschilderde kist ? Kunstenares Mariette Jochems-Lambregts uit Wernhout maakt een persoonlijk afcheid mogelijk. Wat spreekt mij aan ? Welke mogelijkheden zijn er? In principe is alles mogelijk en natuurlijk spelen kleuren een belangijke rol. Samen met de nabestaanden of de kleinkinderen de kist beschilderen ? Samen bespreken waar de overledene voor stond: Bloemen, dieren, sport, hobby, strand ….. Waar was de overledene uniek in ?

Natuurlijk stellen mensen hun laatste reis het liefst uit. Toch is het goed vooraf stil te staan bij die laatste reis. Het is vooral voor de nabestaanden belangrijk het afscheid reeds bij leven te bespreken. Wil ik liever gecremeerd of begraven worden en hoe moet de afscheidsplechtigheid gaan verlopen ? Niets is erger dan onzekerheid bij de nabestaanden, want voor hen is het overlijden een zeer ingrijpende gebeurtenis. Met een wilsbeschikking geef je je afscheidswensen aan en leg

Open Dag: zaterdag 31 maart en zondag 1 april. Op 1 januari jongstleden was het vijf jaar geleden dat Jack Mathijssen begon als Uitvaartverzorger. Inmiddels is het bedrijf een begrip geworden. Samen met het team wordt gestreefd naar een stukje eigenheid en uniciteit. Dat woord “Uniek” komt dan ook steeds terug. Vandaar dat er niet gekozen is voor woorden als Uitvaartcentrum of Mortuarium, maar voor “Het Afscheidshuis”. Een plek om samen te komen, te rouwen, afscheid te nemen op een eigen wijze. Het tijdstip bepaal jezelf, want een auladienst op een avond behoort tot de mogelijkheden. En dat alles natuurlijk met een “bakske troost”. het Afscheidshuis.

Ons laagste basistarief blijft onder € 3000.- (besloten kring) Op www.jackmathijssen.nl vindt u de basistarieven.

Hoofdvestiging Bergen op Zoom Hoofdvestiging Bergen op op Zoom Hoofdvestiging Bergen Zoom Heiningen 115 Heiningen 115 Heiningen 4623 TN Bergen op115 Zoom 4623 TN Bergen op Zoom T 0164 - 23 34op 73 4623 TN Bergen T 0164 - 23 34 73 Zoom F 0164 - 23 88 78 F 0164 - 23 T 0164 2388347873 info@uitvaartbrabant.nl info@uitvaartbrabant.nl F 0164 - 23 88 78 info@uitvaartbrabant.nl Vestiging Roosendaal

Sterven ineen huis vol leven

Vestiging Roosendaal Bachlaan 3 Bachlaan 3 4702 KD Roosendaal 4702 KD Roosendaal T 0165 -Roosendaal 53 37 85 Vestiging vrijwilligers. Zij bereiden maaltijden voor de gasten, houden de tuin Het is een wens van velen omT thuis sterven. 0165 te - 53 37 85 F 0164 - 23 88 78 bij of doen bijvoorbeeld de was voor de gasten. Eigenlijk zijn het Om uiteenlopende redenen isF Bachlaan dat niet 0164 - 23altijd 88 3 78 mogelijk. Een hospice of een bijna-thuis-huis biedt dan een uitkomst. Daar kunnen terminaal zieke gasten in een huiselijke omgeving met hun eigen spullen en de juiste zorg om zich heen de laatste dagen doorbrengen.

de gewone, huishoudelijke dingen die thuis ook moeten gebeuren.

4702 KD Roosendaal De wensen van de gast staan centraal bij een hospice. De gasten www.uitvaartbrabant.nl T 0165 53 37 85 zijn vrij om te bepalen hoe ze de dag doorbrengen. Er zijn mensen www.uitvaartbrabant.nl nog een keer willen winkelen of even buiten wandelen. Ze F 0164 - 23 88 78 die kunnen zelf aangeven bij de kookvrijwilligers wat en hoe laat ze

DOOR RIA VAN MEIR

Afscheidshuis: Sint Bavostraat 18 Kantoor:

Sint Bavostraat 36 4891 CJ Rijsbergen

Telefoon:

076-5963698

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen.

eerste keer zijn dat de patiënten opleven door de goede verzorging. Na de dood gaat de zorg vaak nog even door. In overleg met de familieleden en nabestaanden helpen de vrijwilligers vaak met het die dag willen eten en ze mogen hun appartementen met spullen en foto’s van thuis inrichten. Ook isMonuta er de gelegenheid om We een zijn uitleiden van een overledene. Soms wordt er ook een kaars voor De Groen. ze gebrand. Hoewel de dood een onvermijdelijk thema is voor wie wandeling te maken of een spelletje te mocht debereikbaar gast dan 24spelen, uur per dag - 534 304. Ook wensen. De meeste hospices hebben op een0165 centrale huiskamer, maarals in een hospice verblijft of werkt, drukt het naderende einde niet bij ons verzekerdtebent. te zwaar op de stemming in een hospice. In plaats van de dood gasten kunnen er ook voor kiezen om u in niet hun eigen appartement U kunt ons bezoeken aan de is het juist het leven dat de boventoon voert. Dankzij de goede blijven. Het gebouw staat onherkenbaar in een woonwijk, waardoor Bergrand 236 te Roosendaal. zorgen hoeven de gasten zich niet continue te denken aan de de huiselijke sfeer benadrukt wordt. Die doet Kijkhuiselijke ook op omgeving www.monuta.nl. laatste dagen, maar kunnen zij juist nog genieten van het leven. en de persoonlijke aandacht doen gasten goed. Het zal niet de

www.uitvaartbrabant.nl

Het concept van een hospice bestaat in Nederland al een kwart eeuw. In Nieuwkoop werd het eerste bijna-thuis-huis geopend vanuit de gedachte om terminaal zieke mensen een alternatief te bieden voor het sterven in een ziekenhuis of verzorgingscentrum. Naast professionele verpleegkundigen draait een hospice ook op tientallen

De aula van het afscheidshuis met 100 zitplaatsen.


- O V ER LI JD EN & H ER D EN K EN -

Liedjes Nederlandse artiesten doen het goed tijdens uitvaarten

Muziek

met een

persoonlijk tintje

Wie een persoonlijk tintje aan een uitvaart wil geven, laat daarbij de favoriete muziek van de overledene ten gehore brengen. Tijdens zijn of haar leven kan deze al aangegeven hebben welke nummers er moeten worden gespeeld. In andere gevallen wordt de muziekkeuze ingevuld door nabestaanden. DOOR ADDO SPRANGERS De op Internet circulerende en op de Nederlandse markt gerichte Uitvaartmuziek Top 50 kan daarbij handvatten bieden, al blijft de keuze voor bepaalde nummers natuurlijk eerst en vooral een heel persoonlijke. Opvallend is hoe dan ook dat in de Top 10 van eerder genoemde lijst maar liefst vijf Nederlandse artiesten opgenomen: Paul de Leeuw, Stef Bos, André Rieu, Guus Meeuwis en Marco Borsato, die zich met twee noteringen in de Top 10 topscorer mag noemen. Laatstgenoemde staat met ‘Het Water’ (tweede plaats) en het in 2006 tijdens Symphonica in Rosso live opgenomen ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’ (vijfde plaats) hoog op de lijst, maar moet de nummer 1-positie overlaten aan het duo Andrea Boccelli en Sarah Brightman dat met ‘Time To Say Goodbye (Con Te Partiro)’ voorlopig het ultieme afscheidslied weet te vertolken. Paul de Leeuw doet het op de derde plaats ook niet slecht met ‘De Steen’, op de voet gevolgd door het nummer ‘Angels’ van het Engelse enfant terrible Robbie Williams. De respectievelijk zesde en zevende plaats in de Top 10 zijn voorbehouden aan de klassiekers ‘Tears in Heaven’ van Eric Clapton en ‘Imagine’ van John Lennon And The Plastic Ono Band. Ook het lied ‘Papa’ van Stef Bos weet de tand des tijds al geruime tijd te weerstaan en staat daardoor op een keurige achtste plaats. André Rieu volgt in zijn kielzog met ‘The Rose’, terwijl Guus Meeuwis de Nederlandse inbreng in de Top-10 voltooit met ‘De Weg’.

Heavy metal Van de buitenlandse artiesten steekt alleen de formatie Queen onze eigen Marco Borsato naar de kroon met eveneens twee nummers: ‘Who Wants To Live Forever’ (op nummer 15) en ‘You Take My Breath Away’ (op nummer 42). Vertrouwde nummers als ‘Het Dorp’van Wim Sonneveld (nummer 31) en ‘De Vlieger’ van André Hazes (nummer 33) lijken wat aan populariteit te hebben ingeboet, maar zijn desondanks niet van de lijst met uitvaartnummers weg te slaan. Opvallend is wel dat het wat hardere werk niet is vertegenwoordigd in de lijst. De heavy metalband Metallica staat weliswaar op de achttiende plek van de ranglijst, maar dat is dan wel weer met de mierzoete ballad ‘Nothing Else Matters’. Maar wie zijn uitvaart straks graag vergezeld ziet gaan met de klanken van AC/DC of The Exploited, zal zich van de ‘officiële’ Uitvaartmuziek Top-50 hoogstwaarschijnlijk sowieso weinig aantrekken. Het is en blijft een kwestie van persoonlijke smaak.

Herinnering aan een speciaal iemand, door ze dicht bij je te houden!

Zo maken we in samenspraak met u sieraden (eventueel van bestaande (trouw-)ringen) voorzien van as of een vingerafdruk van de overledene.

Juwelier Timmermann biedt sieraden met permanente en onuitwisbare herinneringen aan de mensen die u dierbaar waren.

Tijdens een persoonlijk gesprek horen wij graag u wensen en vertellen wij u over de vele mogelijkheden.

ROOSENDAAL Burgerhoutsestraat 14, tel. (0165) 53 35 90 www.juweliertimmermann.nl


- O V ER LI JD EN & H ER D EN K EN -

Cees Cuperus is bijna dagelijks bezig met zijn uitgebreide collectie bidprentjes

Cees Cuperus heeft verzameling van 32.000 bidprentjes

‘Gedachte van herdenken zal altijd blijven bestaan’ Een mooie manier om een overledene te herdenken is het uitbrengen van een bidprentje. Bidprentjes zijn in feite van alle tijden; de oudst bekende zijn afkomstig uit Frankrijk en dateren van de zeventiende eeuw. Via Vlaanderen is het fenomeen aan het begin van de achttiende eeuw in Nederland terechtgekomen, eerst alleen nog bij kloosterlingen en priesters maar later ook bij ‘de gegoede burgers’. DOOR ELNA HELLEMONS

Nederland telt inmiddels heel wat verzamelaars van bidprentjes die elkaar regelmatig tegenkomen op beurzen en daar hun prentjes verkopen dan wel ruilen. Iemand die er alles over kan vertellen is Cees Cuperus (66) uit Wouw. Eind jaren ’70 begon hij met het verzamelen van bidprentjes, toen hij op een beurs in Eindhoven een twintigtal bidprentjes van overleden Wouwenaren tegenkwam. Inmiddels is zijn verzameling uitgegroeid tot bijna 32.000 stuks.

Verzameling “Ik heb mijn verzameling inmiddels geschonken aan heemkundekring De Vierschaer in Wouw in de gemeente Roosendaal, zodat ik zeker weet dat hij in goede handen is als ik er niet meer voor kan zorgen. De verzameling bestaat voor het grootste gedeelte uit bidprentjes van Wouwenaren; de rest, meestal uit de omgeving, gebruik ik vooral om te ruilen of als mensen er specifiek om vragen”, vertelt Cees terwijl hij de vele mappen en laatjes laat zien waar de prentjes netjes gecatalogiseerd in zitten. “Hoe ik verder aan mijn materiaal kom? Bij De Vierschaer besteden wij bij braderieën en boekenmarkten altijd aandacht aan bidprentjes. En heel Wouw weet intussen dat ik ze verzamel, dus ik word zo ongeveer wekelijks weer van nieuwe exemplaren voorzien.”

Geschiedenis Het bijzondere van deze verzameling is echter, dat Cees vanuit sommige bidprentjes op zoek gaat naar de achterliggende geschiedenis van de betreffende overledene. Zo heeft

hij al meerdere biografieën geschreven over diverse Wouwse families en bekende en minder bekende Wouwenaren. Maar ook heeft hij vaak de families van militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in en om Wouw gesneuveld zijn van informatie betreffende hun vind- en laatste rustplaats voorzien. Geen wonder dus dat Cees, vaak in gezelschap van zijn vrouw Annelies, regelmatig de diverse archieven induikt om met de daar opgedane informatie verhalen te schrijven waardoor de geschiedenis letterlijk tot leven komt.

Ontwikkeling “Bidprentjes horen specifiek bij de Rooms Katholieke Kerk”, verzekert Cees. “De oudste die ik in mijn verzameling heb, beginnen bij het jaartal 1836. Daarop staan afbeeldingen van de heilige naar wie de overledene genoemd was, of afbeeldingen van de lijdende en stervende Christus, altijd met dik aangezette rouwranden eromheen om het zwart van de dood te benadrukken. Nog wat later stonden er vaak alleen maar wat spreuken en Bijbelteksten op het bidprentje, die de koster bij elkaar zocht. Vaak werd het bidprentje ook gebruikt als middel om aflaten te verkrijgen. Maar gaandeweg is het bidprentje steeds persoonlijker geworden en veel wereldser van opmaak en inhoud. Tegenwoordig spreekt men dan ook steeds meer van een gedachtenisprentje. Toch zit er nog steeds de gedachte van denken aan en herdenken van de overledene achter. En dat zal ondanks alle veranderingen wel altijd zo blijven, want de nabestaanden hebben daar behoefte aan.”


- O V ER LI JD EN & H ER D EN K EN -

Uitvaartverzorging Brabant-von Burg gaat vernieuwing aan ROOSENDAAL - Medio oktober wordt er een begin gemaakt aan de vernieuwing van het welbekende uitvaartcentrum aan de Bachlaan in Roosendaal. Na een grote verbouwing en kwaliteitsinhaalslag in Bergen op Zoom is nu het gebouw aan de Bachlaan aan de beurt voor een totale metamorfose. Natuurlijk zal ook de dienstverlening aangepast worden naar de kwaliteitseisen van deze tijd. Begin 2013 zal uitvaartverzorging Brabant-von Burg voorzien worden van het keurmerk, wat niet alleen staat voor kwaliteit maar ook voor transparantie naar de klant. Het gebouw aan de Bachlaan zal een interne verandering ondergaan, waarin gestreefd wordt naar een stijlvolle en huiselijke sfeer in de kleuren paars en wit. Het gebouw zal meer een huiskamer worden waar niet alleen nabestaanden afscheid kunnen nemen van hun dierbare maar ook op een prettige manier bezoek kunnen ontvangen waarbij een goede catering aangeboden kan worden. Tegenwoordig levert de uitvaartonderneming maatwerk ten aanzien van dienstverlening waarin de wens van de overledene of de nabestaanden centraal dient te staan. Uitvaartverzorging Brabant-von Burg hoopt dan ook zo snel mogelijk de inwoners van Roosendaal te verrassen met deze vernieuwing. Tijdens deze vernieuwing kunt u gewoon van onze dienstverlening gebruik maken.Wij zullen u middels weekblad De Bode en via de website op de hoogte houden van deze ontwikkelingen.

Een impressie van de opbaarkamer.

Hoe ga ik om met het verlies van jou Zo dierbaar... Zo geliefd... Zo gemist... Me laten koesteren in een sfeer van vuur- warmte- licht- kunst- beeldenteksten en muziek. Me mee laten voeren in mooie, dierbare herinneringen en gedachten, van alles wat er is en wat er geweest is .

Volg de route, die bij je past... Samen of alleen...

Zaterdag 3 november 2012 Roosendaal

Herdenkingsdienst in de aula van begraafplaats Zegestede, aanvang 16:30 uur. Vanaf 17:30 uur is een belevingsroute te ervaren op de begraafplaats. Het programma eindigt om 20:00 uur.

Wij hopen U te mogen ontmoeten en te raken, bij een van de projecten, omarmd en mogelijk gemaakt door Stichting Crematoria en Begraafplaatsen Zoom- en Zegestede. Werkgroep Allerzielen. Uitgelicht; Gedenken - Herdenken Allerzielen 2012 Meer informatie www.zoomenzegestede.nl

Tuincentrum Hoveniersbedrijf

Tuincentrum Tuincentrum Hoveniersbedrijf Hoveniersbedrijf

www.debolusberg.nl www.debolusberg.nl TT

• Diverse tuin- en kamerplanten • Potterie • Bemesting- en bestrijdingsmiddelen • Potgrond • Snijbloemen ra Sfeerartikelen ••Diverse Diverse tuintuin-en enkamerplanten kamerplanten rd B u In de week voor Allerheiligen (week 44) Tuin aanleg en onderhoud ••Potterie Potterie lussbbee oolu B B ••BemestingBemesting-en enbestrijdingsmiddelen bestrijdingsmiddelen staan ••Potgrond Potgrondwij met ••Snijbloemen Snijbloemen bij begraafplaats/ crematorium rraa ••Sfeerartikelen Sfeerartikelen rrddBBuu Zoomstede . ••Tuin Tuinaanleg aanlegen enonderhoud onderhoud ys

potchrysanten G ee G

bolusberg@hetnet.nl bolusberg@hetnet.nl

"De "De Bolusberg" Bolusberg"

yy s s

0165 0165--30 3037 3708 08

Wij verzorgen ook uw rouw- en trouwlusbe Bo arrangementen

g "" rrg

4622 4622RT RT Bergen Bergenop opZoom Zoom

"De Bolusberg"

Ge

www.debolusberg.nl Boerenweg77 T Boerenweg

Ingang: grote algemene parkeerplaats aan de Mastendreef te Bergen op Zoom.

" De

0165 - 30 37 08

bolusberg@hetnet.nl

Herdenkingsdienst in de aula van Crematorium Zoomstede, aanvang 16:30 uur. Vanaf 17:30 uur is een belevingsroute te ervaren in het urnenpark en op de begraafplaatsen aan de Mastendreef. Het programma eindigt om 20:00 uur.

" rg

4622 RT Bergen op Zoom

Zondag 4 november 2012 Bergen op Zoom

"" D Dee

Boerenweg 7

Ingang: Begraafplaats Zegestede aan de Rucphensebaan te Roosendaal.

MARGARET VERBRAAK

UITVAARTVERZORGING Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid…

Tel.: 0165 - 36 45 66 Dag en nacht bereikbaar

margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen


- O V ER LI JD EN & H ER D EN K EN -

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen

Zoom- en Zegestede

Crematorium Zoomstede Bezoekadres: Mastendreef 5 4623 RE Bergen op Zoom Tel.: 0164 - 23 88 01 Crematorium Zegestede Bezoekadres: Ionweg 12 4706 NS Roosendaal Tel.: 0165 - 54 34 30 Begraafplaats Zegestede Bezoekadres: Rucphensebaan 95 4706 PH Roosendaal

als de dood in je leven komt ... Dan Dan Dan Dan Dan

wil wil wil wil wil

je je je je je

een passend afscheid antwoord op je vragen rouwen en verdriet verwerken gevoelens kunnen delen herdenken

... dan kun je op ons rekenen!

www.zoomenzegestede.nl info@zoomenzegestede.nl

Sterven ineen huis vol leven Het is een wens van velen om thuis te sterven. Om uiteenlopende redenen is dat niet altijd mogelijk. Een hospice of een bijna-thuis-huis biedt dan een uitkomst. Daar kunnen terminaal zieke gasten in een huiselijke omgeving met hun eigen spullen en de juiste zorg om zich heen de laatste dagen doorbrengen. DOOR RIA VAN MEIR Het concept van een hospice bestaat in Nederland al een kwart eeuw. In Nieuwkoop werd het eerste bijna-thuis-huis geopend vanuit de gedachte om terminaal zieke mensen een alternatief te bieden voor het sterven in een ziekenhuis of verzorgingscentrum. Naast professionele verpleegkundigen draait een hospice ook op tientallen

Stichting Crematoria en Begraafplaatsen

Zoom- en Zegestede

vrijwilligers. Zij bereiden maaltijden voor de gasten, houden de tuin bij of doen bijvoorbeeld de was voor de gasten. Eigenlijk zijn het de gewone, huishoudelijke dingen die thuis ook moeten gebeuren. De wensen van de gast staan centraal bij een hospice. De gasten zijn vrij om te bepalen hoe ze de dag doorbrengen. Er zijn mensen die nog een keer willen winkelen of even buiten wandelen. Ze kunnen zelf aangeven bij de kookvrijwilligers wat en hoe laat ze die dag willen eten en ze mogen hun appartementen met spullen en foto’s van thuis inrichten. Ook is er de gelegenheid om een wandeling te maken of een spelletje te spelen, mocht de gast dan wensen. De meeste hospices hebben een centrale huiskamer, maar gasten kunnen er ook voor kiezen om in hun eigen appartement te blijven. Het gebouw staat onherkenbaar in een woonwijk, waardoor de huiselijke sfeer benadrukt wordt. Die huiselijke omgeving doet en de persoonlijke aandacht doen gasten goed. Het zal niet de

eerste keer zijn dat de patiĂŤnten opleven door de goede verzorging. Na de dood gaat de zorg vaak nog even door. In overleg met de familieleden en nabestaanden helpen de vrijwilligers vaak met het uitleiden van een overledene. Soms wordt er ook een kaars voor ze gebrand. Hoewel de dood een onvermijdelijk thema is voor wie in een hospice verblijft of werkt, drukt het naderende einde niet te zwaar op de stemming in een hospice. In plaats van de dood is het juist het leven dat de boventoon voert. Dankzij de goede zorgen hoeven de gasten zich niet continue te denken aan de laatste dagen, maar kunnen zij juist nog genieten van het leven.


G OUD IS G â‚ŹLD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN â‚Ź 43,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Bent u ook aan de herfstvakantie toe?

Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

Twijfel niet langer. Uw doosje met oude sieraden kan uw welverdiende vakantie zijn! Het kan zomaar in uw la liggen!

*Prijs is afhankelijk van de dagkoers.

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

ZIT JIJ STRAKS SAMEN MET JE GELIEFDE BIJ DE OPEN HAARD? Zet dan Mens & Relatie in om je levenspartner te vinden Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

ZATERDAG HALSTEREN Hotel de Ram Steenbergseweg 1 10.00 - 16.00 uur

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL

Sloten maaien. /RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ te koop: gEZEEfDE ZwARTE gROND

Jan van Bergen V.O.f. Hulsdonkstraat 20 4882 Jm Zundert tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP +XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW 

STOP NU MET ROKEN!!! �� Hoogste Hoogste slagingspercentage, slagingspercentage, 90,5% 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5%  Hoogste slagingspercentage, 90,5% �� Nieuwste Nieuwste methode methode -> -> Luxopuncture Luxopuncture Nieuwste methode -> Luxopuncture  Nieuwste methode -> Luxopuncture �� Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars!!! Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars in 2012  Zeer succesvol al in Duitsland, Frankrijk, BelgiÍ,Zwitserland  Blijvend vergoed door alle Zorgverzekeraars (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bij VBAG en RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, bij VBAG RBNG) (Zorgverlenersnummer: 90-039475, aangesloten bijenVBAG en RBNG) Word vergoeddoor doorgediplomeerde alle aangesloten verzekeringsmaatschappijen � 3behandelingen therapeuten 3 behandelingen vanvan 2020minuten 3Geen behandelingen minuten �� Geen extraontwenningsverschijnselen kilo’s en pijnloos  Geen extra kilo’s en 20 pijnloos 3 behandelingen van minutenAFVALLEN, BURN-OUT Geen extra kilo’s enMENOPAUZE, pijnloos �� Luxopuncture ook:  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT  Geen extra kilo’s en pijnloos � Luxopuncture ook: DEPRESSIES, MENOPAUZE, AFVALLEN, BURN-OUT MIGRAINE, VERMOEIDHEID DEPRESSIES, MIGRAINE, OBSTIPATIE  Luxopuncture ook: MENOPAUZE, AFVALLEN en BURN-OUT Alle cHRONIScHE kLAcHTEN DEPRESSIES, MIGRAINE, VERMOEIDHEID Bel vrijblijvend voor info. of afspraak:

076-5153143 076-5153143 (Etten-Leur)

geopend GRATIS CADEAUBON www.winkelhartetten-leur.nl

E-mail: debeen@debeen.nl • www.debeen.nl Bisschopsmolenstraat 51 • Etten-Leur • 076-503 41 50

t.w.v. e10,bij meebrengen nieuwe klant (bij besteding vanaf e 25,-)

Dorpsstraat 103 - St. Willebrord - Tel. 0165-382794

Actie geldig van 22 okt. tot 3 nov. 2012

(Etten-Leur) Behandelingen ook ’s-avonds Ook ’s-avonds en in het weekend


onroerend goed

Deze week biedt Thuisvester de volgende woningen te huur aan:

Hoeven: A. 7.05.20 ha gelegen aan de Langeweg in Hoeven; B. 3.70.75 ha gelegen aan de Kokseweg/Langeweg in Hoeven; C. 7.27.80 ha gelegen aan de Kokseweg en Goudbloemsedijk in Hoeven; D. 7.50.85 ha gelegen aan de Kokseweg/Langeweg in Hoeven; E. 2.10.20 ha gelegen aan de Oudendijk/Brede Molenweg in Hoeven; Oudenbosch: F. 7.94.25 ha gelegen aan de Bornhemweg in Oudenbosch; G. 68 are gelegen aan de Klinkstraat/Randweg in Oudenbosch;

Bruto jaarinkomen onder € 34.085,00 onder € 34.085,00 onder € 34.085,00 onder € 34.085,00

> Voor nadere informatie omtrent <passende huur> verwijzen wij u naar onze website. Reageren Om in aanmerking te kunnen komen voor een van bovenstaande woningen dient u ingeschreven te staan bij Thuisvester. Ook dient u een recent IB60 formulier aan Thuisvester te overleggen ter toetsing van uw inkomen. U kunt dit aanvragen bij de belastingsdienst via www.belastingdienst.nl of via telefoonnummer 0800 0543. U kunt tot en met maandag 29 oktober 2012 voor 17.00 u. reageren op één of meer van bovenstaande woningen via www.thuisvester.nl of kom langs in één van onze woonwinkels. Rucphensebaan 52 ■ 4714 RE Sprundel ■ Postbus 11 ■ 4714 ZG Sprundel St. Bavostraat 18 ■ 4891 CJ Rijsbergen Telefoon 0165-380200 ■ Website: www.thuisvester.nl (druk- en zetfouten voorbehouden)

Actief in wonen

De percelen zijn vrij van pacht, hebben een agrarische bestemming en zijn als zodanig in gebruik. De percelen zijn ontsloten aan een verharde weg. Koopprijs en verkoopvoorwaarden De verkoop vindt plaats via een openbare inschrijving. De percelen worden verkocht aan de hoogste bieder met het recht van gunning door de gemeente. Vanaf 24 oktober 2012 tot en met 15 november 2012 kunt u zich inschrijven voor één of meerdere percelen/clusters van percelen. Meer informatie over de wijze van inschrijven vindt u in de verkoopinformatie, die u kunt downloaden op www.halderberge.nl >Wonen & leefomgeving >verkoop landbouwgronden. Ook vindt u daar het inschrijfformulier waarmee u uw bod kunt uitbrengen. Deze informatie kan ook op verzoek aan u worden toegezonden. Voor het opvragen van de verkoopinformatie of het stellen van specifieke vragen kunt u contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer (0165) 390442 of 390779.

Appartement te koop nabij het centrum van Baarle Nassau Rector van den Broekstraat 1-6 Gelegen op een rustige en toch centrale locatie op de plaats van het voormalige klooster ‘Le Monastère’ verkoopt Thuisvester een luxe (nieuwbouw) appartement. Het appartement is gelegen op de begane grond en grenst aan de gezamenlijke binnentuin. U heeft de beschik-

Rucphen

king over een eigen parkeerplaats en een eigen berging in de afgesloten parkeerkelder.9 Burg. de Regtstraat

TE HUUR GEVRAAGD LANDBOUWGROND

Ruime twee-onder-één verdieping, zolderBijzonderheden: Helft van twee-onder-éénkap kapwoning woningmet metdrie drieslaapkamers, slaapkamers, ruime ruime tweede woonkamer met zicht op de tuin,

Wegens uitbreiding van diverse teelten, zijn wij op zoek naar geschikte percelen hiervoor. Zowel pacht als deelteelt behoren tot de mogelijkheden. Tel: 06-53779724 - info@vandersteen-bv.nl

Te huur

Vrijstaande woning Met 3 slaapkamers en garage in St. Willebrord. Tel. 0165-382284

PRAKTIJK ROOS

Halfvrijstaande woning in Sprundel; met grote garage, voor- en achtertuin, woonkamer met open keuken, 4 slaapkamers, badkamer met douche en bad Tel: 0165 - 383864

www.praktijkroos.nl

Weinig uw kantoorwerk Weinig tijd tijd of of zin Weinig tijd of zin in in uw uw kantoorwerk kantoorwerk? ? ? IkIkkan kan UU de de flexibele oplossingaanbieden. aanbieden. kanU de flexibele flexibele oplossing Ik oplossing aanbieden. Bel voor meer meer informatie: informatie: Bel of of mail mail voor Bel of mail meer informatie:

Frances van Pul Frances Vissers Vissers –– Frances Vissers – van vanPul Pul tel: (0031) 6 1365 9065 tel: (0031) (0031) 66 1365 tel: 1365 9065 9065 mail: mail: cescovi2011@gmail.com cescovi2011@gmail.com mail: cescovi2011@gmail.com Administratieve dienstverlening Administratieve dienstverlening Administratieve dienstverlening

debiteurenbeheer debiteurenbeheer debiteurenbeheer ondersteuning administraties ondersteuning financiële administraties ondersteuning financiële financiële administraties

ruimte en achtertuin houten berging en en achterom de oprit naastbalkon/terras de woning. ruime zolder en achtertuin met garage en achterom via devia oprit. Riante woonkamer met met royale raampartijen toegang tot inpandig Halfopen keuken met luxe afwerking Perc. opp.: 331 met m2 deur naar Bouwjaar: Bouwjaar:2007 2007 opp.: 171 m² Een grotePerc. slaapkamer, eveneens balkon/terras 3 Inhoud: m³ 482 Koopsom: v.o.n. Koopsom:€€187.800,223.250,v.o.n. Inhoud: mdiv. aansluitingen Ruime badkamer en423 bijkeuken met

Instapklaar, appartement verkeert in nieuwstaat. Hoe komt om u voor deze woning in aanmerking? Mogelijkheid zorgdeze af te woning nemen naar behoefte (zgn. zorgpakket). Hoe komt u voor in aanmerking?

■ U bent niet ouder dan 35 jaar. ■ U bent niet ouder dan 35 jaar.over 2012 mag maximaal € 42.000,00 bedragen. ■ Het belastbaar hoofdinkomen 2 over 2010 mag maximaal € 42.000,00 bedragen. 3 ■ belastbaar UHet bent huurder hoofdinkomen en de eerste Inhoud: maal de kopersmarkt ca. of u 350 bent m thuiswonend Oppervlakte: ca.betreedt 118 mvoor en betreedt vooren debetreedt eerste maal ■ U bent huurder voor de de kopersmarkt. eerste maal de kopersmarkt of bent Bouwjaar: 2008 Vraagprijs: €u284.500,00 k.k. ■ Dit huis is ook zonder MGE-regeling te koop, als vrije sectorwoning. thuiswonend en betreedt voor de eerste maal de kopersmarkt.

Heeft u uinteresse? Heeft interesse? interesse? voor meer informatie contact opmet met VanVan Hassel makelaars, Neem contact op Van Hassel makelaars, Neemt u voor meerinformatie informatie contact op met Hassel makelaars, Raadhuisplein 4 te Rucphen, via telefoonnummer 0165 34 8545,45, Raadhuisplein 4 te Rucphen, via telefoonnummer 0165 34 85 Molenstraat 50 te Zundert via telefoonnummer 076 59 75 900. of kijk op op www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl

Thuisvester

Thuisvester Mathildastraat 52 ■ 4901 HC Oosterhout ■ 0162 49 11 00 ■ www.thuisvester.nl Mathildastraat 52 ■ 4901 HC Oosterhout ■ 0162 49 11 00 ■ www.thuisvester.nl

Voor al uw dakwerken!!

persoonlijke begeleiding

Bij zorgen en problemen Vergoed door ziektekostenverzekeraar Huisbezoek mogelijk

T: 0165 851343 M: 06 55111487

Te huur

Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

Wonen in Kats

De gemeente Halderberge biedt percelen landbouwgrond te koop aan bij inschrijving. Het betreft de volgende percelen/clusters van percelen gelegen in Hoeven en Oudenbosch:

Adres Woonplaats Totale huur Type woning De Gagelrijzen 87a St. Willebrord € 395,26 seniorenwoning 2 - weeknummer 42 - woensdag 17 oktober 2012 Duwvaart 4 Jaargang Rucphen € 373,75 appartement Koperwiek 63 Zundert € 602,11 aanleunwoning Den Aanwas 12 Schijf € 563,00 rijtjeswoning

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

TE KOOP:

HAARDHOUT 95% eikenhout Leverbaar in big bags van ¼ kuub, ½ kuub en 1 kuub of los gestort vanaf 2 ½ kuub

www.bastiaansenloonwerken.nl Tel: 076-5968279

Christinastraat 22

Gemeente Halderberge

Woning te huur

Halderberge

TE KOOP Woningaanbod BIJ INSCHRIJVING:Rubriek van de gemeente Halderberge LANDBOUWGRONDEN


Karakteristieke geschakelde woning met berging, achtertuin en achterom. Gel. op loopafstand van winkels etc. Prinsenstraat 18

Vrijst. woning met tuinkamer, verzorgde Ruim 3-kamerInappartement metDeeigen Vrijst. woning met tuinkamer, verzorgde Ruim 3-kamer appartement Vooroorlogse vrijst. woning op ruim nieuwbouwplan Schakel gelegen Karakteristieke geschakelde woning met met eigen ! Vooroorlogse vrijst. woning op ruim MAANMDE R achtertuin en vrijst.Gel. garage ruime weg buiten parkeerplaats berging invrijst. de parachtertuin en vrijst. garage met ruime parkeerplaats en berging perceel. aanmet doorgaande recentengebouwde geschakelde won- Gel. aan doorgaande weg buiten berging, achtertuin en achterom. Gel. opin de parL N E perceel. DEE oprit gelegen in rustige straat keerkelder. Gelegen op de 3e verdieping. de bebouwde kom met vrij uitzicht. oprit gelegen in rustige straat keerkelder. Gelegen op de 3e verdieping. de bebouwde kom met vrij uitzicht. ing met garage en leuke uitstraling loopafstand van winkels etc. Lijsterstraat 16 Markt 21-d Bredaseweg 21 Zandakker 5

Zaterdag 5 juni van 11:00 tot 15:00 uur

inruil eigen woning mogelijK ERA’S OPEN HUIZEN ROUTE Kijk voor alle deelnemende woningen op www.vanhasselmakelaars.nl

3 2 2 Schakel 3 Vrijst. Ruim Vooroorlogse vrijst. Ingrond nieuwbouwplan grond m2 opp: 555inhoud: 100 m2 opp: 235inhoud: grond 414 inhoud: m3op ruimwoonopp: 300 inhoud: mgelegen grond opp:woning 297 m2met tuinkamer, woonopp: 100inhoud: mappartement grond m2 woning mDe inhoud:verzorgde 414 m3opp: 203 300 m3opp: 297 580 m3 587 m3opp: 555 m2 grond m2 3-kamer 350inhoud: m3met eigen grond Karakteristieke opp: 203 m2 geschakelde inhoud:woning 350 mmet achtertuin en vrijst. garage met ruime parkeerplaats en berging in de parperceel. Gel. aan doorgaande weg buiten recent gebouwde vrijst. geschakelde wonberging, achtertuin en achterom. Gel. op ` 269.000,k.k.vrij uitzicht. ` 329.000,k.k.uitstraling Vraagprijs ` 269.000,k.k. Vraagprijs Vraagprijs ` 329.000,k.k. Vraagprijs ` met 348.000,k.k. Vraagprijs ` 394.000,v.o.n. Vraagprijs ` oprit gelegen in rustige straat keerkelder. Gelegen op de 3e verdieping. deVraagprijs bebouwde kom ing Koopsom met garage en leuke ` 260.000,k.k. Vraagprijs ` 260.000,k.k. loopafstand van winkels etc.

grond opp: 203 m2

In nieuwbouwplan De Schakel gelegen recent gebouwde vrijst. geschakelde woning met garage en leuke uitstraling

grond opp: 297 m2

inhoud: 350 m3

inhoud: 414 m3

Vraagprijs ` 269.000,- k.k.

Vraagprijs ` 260.000,- k.k.

woonopp: 100 m2

inhoud: 300 m3

grond opp: 555 m2

Vraagprijs ` 329.000,- k.k.

grond opp: 235 m2

inhoud: 580 m3

Vraagprijs ` 348.000,- k.k.

348.000,- k.k.

grond opp: 235 m2

Zundert

Zundert

Zundert

Koopsom ` 394.000,- v.o.n.

Koopsom ` 394.000,- v.o.n.

Zundert Zundert

Zundert

inhoud: 587 m3

inhoud: 587 m3

Neem een kijkje in onderstaande woningen zonder voorafgaande Zundert afspraak

Zundert

Zundert Zundert

inhoud: 580 m3

Zundert Zundert

Zundert

Zundert

Zundert

Kijk voor meer informatie over de woningen op www.vanhasselmakelaars.nl

Voor meer informatie neem contact op met ons op tel.: 076-597 59 00

Stuivezandseweg 20

Royale helft van 2-o-1-kap woning met garage, 2 opritten, houten tuinhuis en Stuivezandseweg 20 ruime tuin op het zuiden. Royale helft van 2-o-1-kap woning met 2 grond opp: 3982mopritten, inhoud:tuinhuis 485 m3en garage, houten ruime tuin op het zuiden.

Zundert

Achtmaal

Vraagprijs ` 374.500,k.k. 2 grond opp: 398 m

Stuivezandseweg 20 Wernhoutseweg 37

De Tuintjes 13

DePastoor Tuintjesvan 13 Vessemstraat 56

Wernhoutseweg 37 52 Laarpark

Pastoor van Vessemstraat 56

van 2-o-1-kap woning met woning met Rustig op Vrijstaande loopafstandwoning van centrum Karakteristieke vrijstaande woning met met dubbele Vrijstaande woning met schuur/garage (8 Rustig op loopafstand van centrumRoyale helftKarakteristieke vrijstaande met schuur/garage (8 Ruime vrijst. semi-bungalow garage, 2 opritten, houten tuinhuis en gelegen vrijst. met gar., extra indeling en sfeervolle x 12 m). Gelegen in buitengebied op ruim gelegen vrijst. woning met gar., extra verrassende indeling en sfeervolle details. x 12 woning m). Gelegen in buitengebied opverrassende ruim inpandige garage endetails. tuinkamer. Mooi De Tuintjes 13 Wernhoutseweg 37 Pastoor van Vessemstraat 56 Laarpark 52 het zuiden. tuinkort op zonzijde. Gelegen op ruim perceel. perceel kort bij de beb. kom. bergruimte en diepe tuin op zonzijde. ruime tuin opGelegen op ruim perceel. bergruimte en diepe perceel bij de beb. kom. gelegen op ruim perceel. Rustig op loopafstand van centrum Karakteristieke vrijstaande woning met Vrijstaande woning met schuur/garage (8 Ruime vrijst. semi-bungalow met dubbele 2 opp: 2 garage 2 grond m2 opp: 1023 grond grond inhoud: m3 inhoud: 450 inhoud: m3 op ruim 480 inhoud: m3 Mooi grond inhoud: 359 m3 grondgelegen opp: 474 m2 woninginhoud: grond m2 en485 4645 grondmopp: 925inhoud: men2 tuinkamer. m3opp: 398 inhoud: 480 m3opp: 474 359 m3opp: 1023 600 m3opp: 4645 m2 vrijst. met gar.,450 extra verrassende indeling sfeervolle details. xgrond 12mm). Gelegen inmbuitengebied inpandige bergruimte en diepe tuin op zonzijde. Gelegen op ruim perceel. perceel kort bij de beb. kom. gelegen op ruim perceel.

inhoud: 485 m3

Zundert

Zundert

Achtmaal

Prijs op aanvraag

grond opp: 474 m2

Vraagprijs ` 374.500,- k.k.

VraagprijsVraagprijs ` 374.500,k.k. `2399.000,k.k.

inhoud: 450 m3

Prijs op aanvraag

grond opp: 1023 m

inhoud: 480 m3

Zundert

Achtmaal

Zundert

rijsbergen

Prijs op aanvraag ` 399.000,k.k. Vraagprijs ` 429.000,- k.k. 3VraagprijsVraagprijs ` 499.000,k.k.3 Vraagprijs ` 429.000,- k.k. 2 2 grond opp: 4645 m

Vraagprijs ` 399.000,- k.k.

grond opp: 925 m

inhoud: 359 m

Vraagprijs ` 429.000,- k.k.

inhoud: 600 m

Laarpark 52

Ruime vrijst. semi-bungalow met dubbele inpandige garage en tuinkamer. Mooi gelegen op ruim perceel.

grond opp: 925 m inhoud: 600 m rijsbergen 2

3

Vraagprijs ` 499.000,- k.k.

JUNI =

Vraagprijs ` 499.000,- k.k.

V.O.N. ! MAAND ME

R

Zundert Zundert Zundert Zundert Zundert Zundert Markt 21-d Zundert Zundert Bredaseweg Zundert Lijsterstraat 16 21 Zandakker 5 Vrijst. woning met tuinkamer, verzorgde Ruim 3-kamer appartement met eigen Vooroorlogse vrijst. woning op ruim In nieuwbouwplan De Schakel gelegen Zundert Zundert Zundert Zundert achtertuin en vrijst. garage met ruime parkeerplaats en berging in de parperceel. Gel. aan doorgaande weg buiten recent gebouwde vrijst. geschakelde wonHoekvensedreef 27 keerkelder. Gelegen op de Hoekvensedreef Kruispad Pannenhoefsebaan 44 oprit gelegen in rustige straat 3e verdieping. de 36 bebouwde kom met vrij uitzicht. ing met18 garage en leuke uitstraling

Zundert

DEE

Prinsenstraat 18

Karakteristieke geschakelde woning met Zundert berging, achtertuin en achterom. Gel. op Achtmaalseweg 187 loopafstand van winkels etc.

LNE

Uitstekend gelegen ruime woning met grond opp:Royale woning414 met op 300 ruim in opp: bosrijke In het 580 buitengebied gelegen met praktische indeling en 3 297 m2 vrijst. inhoud: woonopp: 100 m2 Landhuis grond 555 m2 grond opp: 235op m2ruim perm3vier slaapinhoud: m3perceel inhoud: m3 inhoud: 587 mBungalow grond opp: 203 m2 inhoud: 350 m3 hoogwaardig afwerkingsniveau en diepe kamers, carport, bijgebouw en royale omgeving met fraaie voor- en achtertuin ceel karakteristieke langgevelboerderij overdekt terras, prachtig gelegen in Palmbosstraat 14 Vraagprijs Vraagprijs ` 269.000,k.k. ` 329.000,Vraagprijs ` 348.000,k.k. 394.000,- v.o.n. Palmbosstraat Laarpark 9 Egelantier 14 met Vlaamse 27 Laarpark 9 achtertuin Egelantier 14 Oekelsebaan 27 Goorbaan 1c Koopsom Vraagprijs 260.000,k.k. tuin met`14 ruime garage. met prieeltje. enk.k. paardenstallen. schuur.`Oekelsebaan natuurrijke Goorbaan omgeving.1c

en rustig buiten de bebouwde Landelijk en rustig buiten de bebouwde Op royaal perceel gel. vrijst. woning met gelegenSfeervol afgewerkte In fraaie landelijke omgeving gelegen Prachtige villa met schitterende tuin, Op royaal perceel gel. vrijst. woningLandelijk met Sfeervol afgewerkte karakteristieke In fraaie landelijke omgeving Prachtigekarakteristieke villa met schitterende tuin, Palmbosstraat 14 Laarpark 9 garage, Egelantier 27 Goorbaan 1c kom op ruim perceel vrijstaand kom op ruim perceel gelegen uitstekende afwerking, dubbele garage, woning 3in boerderijstijl met en ruime garage zeer brede lange oprijlaan en dubb. gar. Landelijk3en uitstekende3 afwerking, dubbele in gelegen boerderijstijl met14 zeer luxeOekelsebaan semi-bungalow met oa. brede lange oprijlaan dubb. gar.2Landelijk enluxe semi-bungalow 2 vrijstaand 2woning 3 ruime garage 2 3 met oa. 2 grond opp: 600 m grond opp: 10000 m grond opp: 19145 m grond opp: 2000 m grond opp: 3525 m inhoud: 860 m inhoud: 625 m inhoud: 1176 m inhoud: 1000 m 520 m Landelijk en rustig buiten de bebouwde Op royaal perceel gel. vrijst. woning met Sfeervol afgewerkte karakteristieke In fraaie landelijke omgeving gelegen Prachtige villa met schitterende tuin, diverse woonhuis met diverse bijgebouwen ruim opritoprit en prachtige tuin. en royale tuin. en mooie tuin met volopgel. privacy. oprit grote garage en royale tuin. centraal gel.inhoud: Volop privacy. ruim oprit en prachtige tuin. woonhuis meten mooiebijgebouwen tuin met volop privacy. grote garage centraal Volop privacy. kom op ruim perceel gelegen vrijstaand uitstekende afwerking, dubbele garage, woning in boerderijstijl met ruime garage zeer luxe semi-bungalow met oa. brede lange oprijlaan en dubb. gar. Landelijk en 2 3 2 3 2 3 2 3 3 2 2 3opp: 11470 2 375inhoud: 3opp: 1166 2 3opp: 1030 2 1250 inhoud: 3opp: 5000 m2 grond m inhoud: m grond opp: 11470 m inhoud: 375 m grond m grond m grond grond opp: 5445 m inhoud: 610 m inhoud: m inhoud: 1000 m inhoud: 925 m3 grond opp: 1166 m grond opp: 1030 m grond opp: 5000 m grond opp: 5445 m inhoud: 610 m 1250 m inhoud: 1000 m 925 m woonhuis met diverse bijgebouwen ruim oprit en prachtige tuin. en mooie tuin met volop privacy. oprit grote garage en royale tuin. centraal gel. Volop privacy.

Vraagprijs € 495.000,- k.k.

Zundert

grond opp: 11470 m2 inhoud: Vraagprijs ` 530.000,k.k. 375 m3 Vraagprijs ` 530.000,- k.k.

Vraagprijs € 735.000,- k.k.

Vraagprijs € 895.000,- k.k.

Zundert

Zundert

Zundert

Vraagprijs € 375.000,- k.k.

2 3 2 grond opp: 1166 grond 1030 ` m2679.000,grondVraagprijs 5000 m` grond opp: 5445 inhoud: m3 1250 m inhoud: 925 m3 ` opp: 530.000,k.k. inhoud:k.k. Vraagprijs `opp: 675.000,k.k.inhoud: 1000 ` 679.000,k.k. Vraagprijs ` m675.000,k.k.610Vraagprijs Vraagprijs 795.000,k.k.m3Vraagprijs Prijsm2op aanvraag.

Vraagprijs ` 675.000,- k.k.

Vraagprijs ` 679.000,- k.k.

Vraagprijs ` 795.000,- k.k.

Zundert

Vraagprijs € 415.000,- k.k.

Vraagprijs ` 795.000,- k.k.

Sint willebrord Zundert 076 597 59 00 Molenstraat 50, Zundert Tel. Molenstraat 076wernhout 597 59 0050, Zundert Tel. Molenstraat 50, Zundert Tel. 076 597 59 00 Stuivezandseweg 20 De Tuintjes 13 4, Rucphen Wernhoutseweg 37 Pastoor van Vessemstraat 56 Tel. 0165 Laarpark Raadhuisplein Rucphen 345285 45 Raadhuisplein Tel. 0165 34 85 454, Royale helft van 2-o-1-kap woning met Rustig op loopafstand van centrum Karakteristieke vrijstaande woning met Vrijstaande woning met schuur/garage (8 Ruime vrijst. semi-bungalow met dubbele Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165 34 85 45 garage, 2 opritten, houten tuinhuis en gelegen vrijst. woning met gar., extra verrassende indeling en sfeervolle details. x 12 m). Gelegen in buitengebied op ruim inpandige garage en tuinkamer. Mooi rucphen

ruime tuin op het zuiden.

grond opp: 398 m2

bergruimte en diepe tuin op zonzijde.

grond opp: 474 m2

 Luxe ruime vrijst. villa met o.a. inpandig  zwembad, sauna, dubbele garage, atelier  en personenlift.   Zundert grond opp: 811 m2  inhoud: 1900 m3

 

Zundert

www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl

inhoud: 485 m3

Vasseurdreef Vraagprijs ` 374.500,-78 k.k.

Prijs op aanvraag.

Prijs op aanvraag.

Gelegen op ruim perceel.

grond opp: 1023 m2

inhoud: 450 m3

perceel kort bij de beb. kom.

inhoud: 480 m3

grond opp: 4645 m2

gelegen op ruim perceel.

inhoud: 359 m3

grond opp: 925 m2

inhoud: 600 m3

grote 3a 24 Vraagprijs ` 399.000,15 ` 499.000,- k.k. laarpark 3 Prijs rozenkransstraat op aanvraag k.k.HeistraatVraagprijs ` 429.000,- k.k. Prinsenhof Vraagprijs Zundert ZundertaangeVrijst. semi bungalow met slaapk. op beg.  Vrijst. bungalow met garage en tuin Vrijst. huis met 5 sl.kamers, Vrijst. bungalow met souterrain en royale Zundert grond, serre, vrijst. garage, royaal erf en rondom, praktijkruimte met een bouwde garage, diepe achtertuin inpandige garage, gelegen De aanSchakel de rand fase 2 De Schakel fase 2 op    eigen Schakel fase 2  leuke tuin. ingang en gastentoilet.  ruimDe perceel in de dorpskern. van het dorp.

Zundert

Zundert

Zundert

Zundert

 778 m3 perc.opp.: perc.opp.:   grond opp: 1677 m2 inhoud: 575 m3 grond opp: 974 m2 grond opp: 575 m2 grond opp: 998 m2 inhoud: inhoud: 600 m3 inhoud: 800 m3 perc.opp.:                  2 2  ca. 153         2 m Vraagprijs € 435.000,- k.k. 153 m  Vraagprijs € 899.000,- k.k. Vraagprijs € 430.000,- k.k. Vraagprijs €ca.449.000,k.k. Vraagprijs € 489.000,- k.k.ca. 153 m   inhoud: inhoud:    inhoud:     ca. 467 m³ ca. 467 m³            ca. 467 m³    Zoals u weet hebben we te maken met een stroperige huizenmarkt. Anderzijds heeft Van Hassel Makelaars nog heel veel kopers,  incl. garage incl. garage    incl. garage       Palmbosstraat   Oekelsebaan          een 14 Laarpark 9eigen Egelantier 27 1c           verkocht die huis kopen zodra hun huis is. 14 Van  Hassel Makelaars heeft een aantal Goorbaan verkopers bereid gevonden om het  willen

               buiten Landelijk en rustig de bebouwde

               Sfeervol afgewerkte karakteristieke    Op royaal perceel gel. vrijst. woning met In fraaie landelijke omgeving gelegen

Prachtige villa met schitterende tuin,

 woningvan   Nog 1 halfvrijstaande woning beschikbaar!  Nog 1oa. halfvrijstaande woning beschikbaar! bespreekbaar te makenuitstekende het  huis of dubbele appartement de toekomstige koper in te ruilen. Hierdoor kanen de koper verhuizen kom op ruim perceel gelegen vrijstaand Nogmet 1 halfvrijstaande woning beschikbaar! afwerking, garage, in boerderijstijl met ruime garage zeer luxe semi-bungalow brede lange oprijlaan dubb. toekomstige gar. Landelijk en   en mooie tuin met volop privacy.    bijgebouwen Deze hoekwoning met garage bestaat uit een woonlaag met hal, woonDezehoekwoning hoekwoning met garage bestaat uit woonlaag hal, woonwoonhuis met diverse ruim oprit en prachtige tuin. oprit grotemet garage enbestaat royale tuin. centraal gel. Volop privacy.  Deze garage uit eeneen woonlaag met met hal, woonmet de zekerheid dat het eigen huis verkocht is. In deze advertentie staan een aantal deelnemende huizen.      slaapkamers             kamer keuken (naar keuze) aan de kameren en keuken (naarkeuze) keuze) aan de voorachterzijde en  drie slaapkamers eneneen kamer keuken aan de5000 voorachterzijde en 1000 drie royale en een 2 of   grond opp: 11470 m2 inhoud: 375 m3  grond opp: 1166 m2 grond opp: 1030 m2 grond opp: mof grond opp: 5445 m2 inhoud: 610 m3 inhoud: 1250 m3 (naar inhoud: m3royale inhoud: 925 m3 voor- of achterzijde en drie royale slaapkamers en een    op de 1eons verdieping. De vrij indeelbare zolder biedt mogelijkheden om de woning badkamer opdede1e1everdieping. verdieping. indeelbare zolder biedt mogelijkheden ombadkamer de woning badkamer op DeDe vrijvrij indeelbare zolder biedt mogelijkheden om de woning Voor de overige deelnemende huizen kijkt u op onze website of neemt u contact op met kantoor.       Vraagprijs ` 530.000,- k.k. naar eigen inzicht uit te breiden. Een uitbouwoptie over de gehele breedte van de achtergevel Vraagprijs ` 675.000,- k.k. ` 679.000,k.k. Vraagprijs ` 795.000,k.k. Prijs op aanvraag. naareigen eigen uittetebreiden. breiden. Een uitbouwoptie over gehele breedte de achtergevel naar inzicht Een uitbouwoptie over de de gehele breedte van van de achtergevel inzichtuit   u ook Wilt deelnemen aanVraagprijs deze actie? Neem dan contact op met Van Hassel Makelaars.       behoort de bijzondere aanaan deze woningen is deis beukmaat vanbehoort 6van meter! tot de mogelijkheden. Het bijzondere aan deze woningen is de beukmaat van 6 meter! behoorttot tot demogelijkheden. mogelijkheden.Het Het bijzondere deze woningen de beukmaat 6 meter!   Deze maakt duidelijk beter indeelbaar. De mogelijkheid bestaat ook breedte Dezebestaat extra maakt de woningen duidelijk beter indeelbaar. De mogelijkheid bestaat ook Dezeextra extra breedte maaktdedewoningen woningen duidelijk beter indeelbaar. De mogelijkheid ook               breedte     

  

omom deze woning zonder garage te kopen.  deze woning zonder garage te kopen.

om deze woning zonder garage te kopen.

Molenstraat 50, Zundert 597 59 00 Tel. 076 597Koopsom: Molenstraat 50, Zundert Zundert 076 597 59 € 265.000,00 v.o.n. incl. garage. Molenstraat 50, Zundert 59 00 Molenstraat 50, Tel. 076Tel. 597076 5900 00 Woonwinkel Rucphen  Woonwinkel Rucphen Woonwinkel Rucphen Molenstraat 50,Zundert Tel. 076-5975900 Molenstraat Molenstraat 50,Zundert Tel. 076-5975900   Raadhuisplein 4, Rucphen Rucphen Tel. 0165 34 85 45   Raadhuisplein Rucphen 45 50,Zundert Tel. 076-5975900   Raadhuisplein 4, 0165 340165 85 454, Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 34 85zakenvriend 45 Tel. 0165 34 85 Raadhuisplein Tel.Tel. 0165-348545 Raadhuisplein 4, Rucphen Tel. 0165-348545 Raadhuisplein4,4,Rucphen Rucphen 0165-348545  www.vanhasselmakelaars.nl   KWF www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl www.vanhasselmakelaars.nl 

 

                                            

Koopsom: incl. garage. Koopsom:€€265.000,00 265.000,00v.o.n. v.o.n. incl. garage.           

       

www.vanhasselmakelaars.nl

  

Wij steunen een

Voeg- en gevelreiniging

Van mierlo

Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging, impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.gevelreinigingvanmierlo.nl Bel voor gratis prijsopgave voor nu en later.

Voor frisse en stralende gevels!

Nu met ex najaarsk tra orting

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

Nooit meer schilderen? Meer leefruimte? Energie besparen?

ACTIE tot Kerst 2012: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Kunststof kozijnen *

Terras overkappingen *

Dakkapellen *

Rolluiken

Nieuw...Nieuw...Nieuw Vanaf nu in Achtmaal:

Zonwering

Vleesautomaten

*

Wij hebben de antwoorden voor u!

Kom gerust eens langs in onze showroom of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Keulsveld 3 Roosendaal 0165 - 767 277 www.ploegkozijnen-roosendaal.nl

www.vanhasselmakelaars.nl d Zakenvrien

*Eigen Huis Sparen:

*Eigen Huis Sparen: Spaar-op-Maat 3,00%

3,00%

*aankoop huis vanaf € 10.000,*aangaan huurcontract voor huis *aankoop huis *aankoop grond voor huis *aangaan huurcontract voor huis *aflossing hypotheek *aankoop grond voor huis (variabele rente, overige bestedingsdelen 0,5% opnamekosten) *aflossing hypotheek

Rente 2,5%

(variabele rente, bestedingsdelendie 0,5% opnamekosten) Ideale rekening vooroverige (groot)ouders willen sparen voor hun (klein)kind voorbehouden. Ideale Rentewijzigingen rekening voor (groot)ouders die willen sparen voor

hun (klein)kind

met vlees van eigen boerderij.

Geopend: alle dagen van 8.00 u tot 20.00 u Ambachtelijk vlees van de Elfra Hoeve, da’s recht van de boerderij, dat kun je wel proeven! Elfra Hoeve Nieuwmoerseweg 21 Achtmaal

Sint Janstraat 12a, 4714 EG Sprundel Sint Janstraat 12a, 4714 EG Sprundel 0165-388026 0165-388026 www.lvg.nl www.lvg.nl


Rinie Maas over herdruk ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’

‘Boek dat lezers aangrijpt’ RUCPHEN - “Het is een boek dat lezers aangrijpt. Het laat mij geen dag los”, zegt Rinie Maas over zijn historische boek en bestseller ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’. VAN ONZE REDACTIE

‘Oorlogsdrama Vloeiweide laat mij geen dag los’ Maas: “Na bijna zeventig jaar, hoor ik, is het opnieuw een schok voor de mensen om de feiten onder ogen te zien. Buren zijn, na de overval, gaan kijken naar het kapotgeschoten huis en zijn beschroomd de schuilkelder binnengegaan. ‘Hadden ze daar hun euforie getemperd dat de geallieerden naderden en de boel afgewacht, dan hadden de Duitsers ze nooit gevonden’. Nog altijd is er de zonk te zien. Ik neem er kinderen van de scholen mee

Rinie Maas.

naar toe. Voor de Duitsers een onvindbare schuilplek. De kinderen gaan ook binnen de fundering van de kelder zitten. Dat moet je toelaten. Kinderen zijn heel betrokken.” Spannend De Zundertse burgemeester Leny Poppe de Looff noemt het boek in een van haar toespraken feitelijk en ‘bijzonder’. In die uitspraak herkennen zich velen. Zodanig dat nog bij de laatste herdenking de familie Van Brautigam zegt: “Nu zien we het eerst voor ons zoals het is geweest.” Het boek maakt recht wat krom is; heeft grote historische waarde en raakt snaren, zoals gebleken is, door de snelle verkoop van de oplage. “Je pakt het opnieuw,” hoort Maas. “Je leest het weer. Soms een enkel verhaal eruit. Dan weer helemaal.” Dat hoort hij. “Het is geen oppervlakkig boek. Het is een feitelijk en een uitstekend geschreven en spannend boek.”

FOTO ADDO SPRANGERS

Familiebezit Velen draaien er niet omheen dat het boek familiebezit is. Nog onlangs hoorde Rinie Maas dat een extra exemplaar in de kast moet. De schrijver: “Het boek eist door reacties, dag in dag uit, mijn aandacht. Niet ik schrijf de Vloeiweide. Maar het onderwerp heeft bezit genomen van mij. Piet van Kalmthout van Rostelevisie noemt me ‘de expert’ van de Vloeiweide. Hij zegt het. Niet ik. En het is waar dat we in dit boek ongelooflijk veel informatie geven. Niet in gezwollen taalgebruik. Maar feitelijk en ingetogen. Juist daardoor komt de wreedheid tot uiting die ‘eigen volk’ (de NSKK) ten opzichte van medemensen heeft bedreven. Dit schokkende inzicht leidt tot lezen. ‘Verbeter de wereld en begin bij jezelf’. Het blijft een onverwoestbaar humaan thema, dat opnieuw genoeg afnemers zal trekken voor de herdruk.”

Vogelvrienden Rucphen

De volgende leden behaalde een internationaal kampioenschap: J.Knobel met stammen kanarie wit 371 pnt., met stammen kanarie albino 367 pnt., met stammen kanarie rood mozaïek type 2 368 pnt., met enkeling kanarie geel mozaïek type 1 92 pnt. A.Aarssen met enkeling kanarie wit 93 pnt. A.J.Machielsen : met stammen kanarie geel schimmel 372 pnt. G.H.Smeets met stammen kanarie rood

geel int 368 pt en met een enkeling zwartkobalt geel schim met 92 pt. Domien Sprenkels met enkelingen bruinjaspis geel mozaïk 2 met 91 pt en met een satinet roodivoor schim met 93 pt. Daniël Schouw met een kleine grasparkiet hemelsblauw met 92 pt. En Justin Verstijlen werd jeugdkampioen kanaries met een zwart geel int met 93 pt. Op de speciaalclub tentoonstelling voor Vorm en Postuurkanaries te Veenendaal is door ons lid J.Christianen 2x een kampioenschap behaald, 1x met een Glosterr Corona bonte man en 1 x met een Glosterr Consort bonte man. Het bestuur wenst alle prijswinnaars nog van harte proficiat.

Programma Heemtuin Rucphen

Tentoonstelling

RUCPHEN - Op de grote Internationale vogeltentoonstelling te Rucphen zijn door de leden van de organiserende vereniging De Vogelvrienden Rucphen zeer mooie resultaten behaald.

RUCPHEN - Op de Internationale tentoonstelling te Rucphen zijn door onze leden de onderstaande kampioenschappen behaald. Jac. Knobel met kleurkanaries stammen wit 371 pt, en met albino 367 pt en met rood mozaïk 2 met 368 pt. en met enkeling geel mozaïk 1 met 92 pt. Jan Schrauwen met een stam isabel rood schim met 375 pt en enkeling ook isabel rood schim met 93 pt. Johan Koevoets met een stam agaatonyx wit met 371 pt en enkelingen agaattopaas geel moz 2 met 93 pt. en met een zwarteumo geel int met 91 pt en met een agaatonyx wit met 93 pt. Ries Vergouwen met een stam zwartkobalt

Het boek ‘Brabants Oorlogsdrama - Het verbeten verzet op de Vloeiweide’ is uitverkocht. Er zijn nog gegadigden zonder boek die het voor Sinterklaas en Kerstmis voor zichzelf of anderen willen afnemen via www.vloeiweide.nl De uitgever heeft besloten tot herdruk. Rinie Maas over dit succes. “De Vloeiweide leeft heel erg, het hele jaar door. De schuilkelder is een begrip op negentig passen van de woning. Sommigen vinden dat deze heropgebouwd moet worden. Er is een voorstel om tot een Janus van de Heuvelstraat te komen. Met deze zaken worden wij geconfronteerd.” Schuilkelder Die ‘wij’, dat is de auteur en zijn collega Janus Jochems. Ze signeerden samen honderden boeken. En er kleeft aan hen nóg een fenomeen waaruit de belangstelling voor het drama van de overval op de post op 4 oktober blijkt: dat zijn de voordrachten die in heel West-Brabant mudvolle zalen te zien geven.

De Gekleurde Zanger

schimmel 370 pnt., met enkeling rood intensief 93 pnt., met enkeling kanarie lizard rood intensief met cap 92 pnt. L.v.d.Brand met stammen kanarie zwart geel intensief 367 pnt. A.Jongenelen met enkeling kanarie Gloster Corona bont schimmel 93 pnt., met enkeling kanarie Crested gekuifd bont 93 pnt. Ad Sprangers met enkeling Gouldamadine Oranjekop Lichtgroen witborst man 93 pnt., met enkeling Geelsnavelspitsstaartamadine wildkleur 93 pnt. H.Kuypers met stammen Magellaansijs wildkleur 372 pnt., met enkeling Magellaansijs wildkleur 93 pnt.. N.Netten met stammen Grote Barmsijs wildkleur 372 pnt.

J.Castelijn met enkeling Huismus wildkleur pop 93 pnt. N.Monsieurs met enkeling groete Putter wildkleur 93 pnt. W.Valentijn met stammen Agapornis Fischerie groen 375 pnt., met enkeling Oogring dwergpapegaai groen 93 pnt., met enkeling Agapornis fischerie groen 93 pnt. J.A.M. de Jong met stammen Agapornis roseicollis groen 375 pnt. A.Vergouwen met enkeling Catharina parkiet ino 92 pnt. J.Bruijns met enkeling Chinese dwergkwartel wildkleur man 91 pnt.. Namens bestuur en leden van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten.

Talentenmarkt voor mensen met autisme RUCPHEN - Op vrijdagmorgen 26 oktober houdt organiseert het Autisme Info Centrum (AIC) Breda in samenwerking met MEE WestBrabant een talentenmarkt door mensen met autisme aan de Heerbaan 100 in Breda. Op de talentenmarkt kunnen mensen hun met autisme hun talent(en) op het gebied van kunst en creativiteit kunnen laten zien. De reden hiervoor is, dat het AIC in Breda 1 jaar bestaat. Op de markt is onder meer aandacht van fotografie, sieraden en striptekenen. Wethouder Bergkamp verricht om 10.00 uur de openingshandeling van de Talentenmarkt. De markt duurt tot 13.00 uur. De markt is toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Meldkamer verhuist naar andere locatie RUCPHEN - De centrale meldkamer van de brandweer, politie en ambulance van Midden- en West-Brabant zal worden ondergebracht in Bergen op Zoom of in Roosendaal. De meldkamer gaat namelijk vertrekken uit Tilburg. Dit zal op zijn vroegst gebeuren op 1 januari 2016. De meldkamer uit Middelburg zal tevens worden ondergebracht in één van deze twee steden. Hiervoor is gekozen omdat men vanuit de meldkamer snel de coördinatie aan moet kunnen sturen bij grote ongevallen. Door voor een centrale ligging te kiezen, kan deze coördinatie snel ter plaatse zijn. De keuze voor een stad is afhankelijk van locatie, kosten en bereikbaarheid.

GGD’en maken site voor reizigers RUCPHEN - De zuid-Nederlandse GGD’en hebben een website gelanceerd met daarop overzichtelijke informatie over gezondheid over de gehele wereld. Ook kunnen reizigers zien welke vaccinaties zij dienen te halen wanneer zij een ander land bezoeken. Ook vindt de internetter er informatie en tips over buitenlands eten, veilig vrijen en schoon drinkwater. Per land worden gezondheidsadviezen gegeven. Ook is er gedacht aan bijzondere reizigers, zoals kinderen, ouderen of mensen met een ziekte of aandoening. Ook kunnen mensen via de site een afspraak maken met een GGD-adviseur voor inentingen. Zie www.ggdreisvaccinaties.nl. PAGINA 28

Maandag 29 oktober 10.00-12.00u Wekelijks spreekuur Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Maandag 5 november 19.30u Bestuursvergadering Stichting Vrienden Heemtuin Rucphen. Algemene informatie Bezoekadres: Baanvelden 12, 4715 RH Rucphen, heemtuin@heemtuinrucphen.nl, www.heemtuinrucphen.nl

Heemtuin Rucphen is ook op maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00-16.00 uur. In de ontvangstruimte van Ut Gebouwke zijn twee exposities te zien. Bodemvondsten uit Schijf en omgeving in drie vitrines in samenwerking met de Werkgroep Archeologie Schijf. Tevens zijn foto’s en krantenknipsels te zien rond het thema “Heemtuin Rucphen 30 jaar jong”. Beide exposities zijn verlengd tot januari 2013.

KBO bedevaart St. Willebrord SINT WILLEBRORD - Op zondagmiddag 28 oktober vindt er een bedevaart plaats in de Mariamaand oktober. Het programma is voorbereid door onze parochie met medewerking van de KBO Sint Willebrord. Het programma begint om 13.00 uur met een rondgang door ons processiepark te Sint Willebrord. Op deze middag begint de viering om 13.45 uur met het Rozenkransgebed bij de Lourdesgrot. De viering begint bij goed weer bij onze Lourdesgrot met aansluitend een processie naar de kerk, waar de eucharistie zal worden gevierd. Bij slecht weer vinden de activiteiten allemaal plaats in onze parochiekerk van de H. Willibrordus. De celebrant in de eucharistieviering zal pastor Steven de Koning zijn, geassisteerd door pastor Lies-

beth Verkade en de diakens Jan Foesenek en Jan van Steenoven. Pastor De Koning is o.a. vice-kanselier (tweede secretaris) en priester van ons Bisdom van Breda. Hij is een studie (- jaar -) genoot van de beide diakens werkzaam in de Regio Rucphen. Na afloop kunnen alle deelnemers aan de bedevaart elkaar ontmoeten bij een (gratis) kopje koffie/thee in gemeenschapshuis De Lanteern, dat wordt aangeboden door de RK Parochie H.Willibrordus en het SKW Sint Willebrord. Iedereen is welkom om mee te vieren.

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur 076-5012941

kerkelijk PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch. nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 28 oktober begint de kerkdienst in Oudenbosch om 9.00u en in Oud Gastel om 10.30u. Ds. H.J. Inkelaar zal in deze diensten voorgaan. In beide kerken zal het Heilig Avondmaal worden gevierd. Deze week Maandag 29 okt. om 20.00u de vervolg cursus Bouwstenen in de Pastorije. Dinsdagmiddag is er Soos voor Senioren in de Pastorij van 13.30-15.30u . Dinsdag 30 okt. op zoek naar het geheim van de Woestijnvaarders, 20.00u ook in de Pastorije. Woensdag 31 okt. Creaclub “De Woestijnroos” van 09.30-12.00u in de Pastorije. Iedere woensdag van 19.00-20.00u gebedskring in de pastorie. Woensdagavond repeteert het kerkkoor in de kerk van 20.00-22.00u. Nieuwe leden van harte welkom. Donderdagochtend inloopochtend in de Pastorije van 09.30-11.30u. Donderdag van 19.00-20.00u is er ook weer Jeugdclub voor jongens en meisjes van 6-12 jaar. Tot slot: Goud en edelstenen zijn er genoeg, maar wijze woorden zijn een zeldzaamheid.

PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 28 oktober zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor gr. 1-3 en 4-6 van de basisschool. Voor de jongeren vanaf 12 jaar is er Basement. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Vacature. Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau.


JAMMER DAT JE EENMAAL

BINNEN DE BUITENKANT NIET MEER ZIET 14% BIJTELLING & GÉÉN WEGENBELASTING NIEUWE MOTOR 3,2L/100KM 5 STERREN EURONCAP MULTIMEDIA SCHERM MET NAVIGATIE

VANAF € 13.990,EXCLUSIEF KOSTEN RIJKLAAR MAKEN à € 855,-

23 WWW.INDUMIJ.NL

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK.INDUMIJ.NL + TWITTER.INDUMIJ.NL

JE HERINNERT JE ALTIJD DE EERSTE KEER. DE NIEUWE RENAULT CLIO.

AUTO INDUMIJ

RENAULT EXPERIENCE CENTER OOSTERHOUT RENAULT EXPERIENCE CENTER ETTEN-LEUR

DE BOEDINGEN 19 ECUSTRAAT 5

TEL. (0162) 43 14 50 TEL. (076) 503 93 00

ZONDAG 28 OKTOBER GEOPEND VAN 11.00-16.00 UUR

De nieuwe Renault Clio vanaf € 13.990,-. De genoemde vanafprijs is inclusief BTW en BPM. Exclusief kosten rijklaar maken, verwijderingsbijdrage en leges. Op elke nieuwe Renault geldt een fabrieksgarantie van minimaal 2 jr. en 12 jr. plaatwerkgarantie. Rentewijzigingen, drukfouten, prijs- en specificatiewijzigingen voorbehouden. Afbeeldingen kunnen afwijken van daadwerkelijk geleverde auto. Voor meer informatie: bel gratis 0800-0303, kijk op renault.nl of raadpleeg uw Renault-dealer. Min./max. verbruik getoonde modellen: 3,0-5,5 l/100 km. Resp. 33,3-18,2 km /l. CO 2 83-104 g/km.


AUTOnieUws door: Bart van den Acker

Volkswagen Golf op komst! De nieuwe Volkswagen Golf ‘7’ kan met een gerust hart worden aangeduid als één van de belangrijkste nieuwe auto’s die dit jaar verschijnen� De introductie van de nieuwe Golf bij de Nederlandse dealers staat gepland voor zaterdag 3 november� Op voorhand heeft Volkswagen de prijzen al vastgesteld� De basisversie Easyline met de 1,2 liter TSI-motor kost € 18�790� Dat is toevallig (?) exact hetzelfde bedrag als de laatst geldende basisprijs van de nu ‘oude’ Golf ‘6’� Die twee versies

Lang verwacht: Mitsubishi Mirage Hij zit er nu echt aan te komen, de Mitsubishi Mirage, al lang aangekondigd en min of meer de opvolger van de Colt� Voor ons land is het een belangrijk verschil dat die Colt uitsluitend werd gebouwd bij NedCar in Born, maar de Mirage niet� Die komt uit Thailand en het is voor zover we kunnen nagaan de eerste Thaise auto op de Europese markt� De Mirage komt in een lager marktsegment dan de Colt� Mitsubishi’s compacte vijfdeurs komt in de laagste prijsklasse en gaat de strijd aan met onder meer de Suzuki Alto/Nissan Pixo, de Toyota Aygo en z’n soortgenoten en de Volkswagen Up! en familie� De vanafprijs van de Mirage, die begin komend jaar in Nederland verschijnt, is inmiddels vastgesteld: € 8�790� De eerste indruk is dat de Mirage voor die prijs een ‘basic’ uitgevoerde auto is, maar wel met vijf deuren en gezien z’n lengte van 371 cm opvallend veel ruimte� Voor de aandrijving heeft Mitsubishi twee compleet nieuwe,

lichtgewicht driecilinder benzinemotoren ontwikkeld, met 1,0 en 1,2 liter inhoud� De 1,0 zal in ons land waarschijnlijk het belangrijkst worden� Die belooft een aangenaam laag brandstofverbruik (volgens de officiële opgave 4 liter/100 km), wat niet alleen wordt veroorzaakt door die zuinige motor, maar ook door het bijzonder lage gewicht van 845 kg en een lage luchtweerstand (Cw=0,27)� De CO2-uitstoot is vastgesteld op 92 g/km, waarmee de Mirage ook voor 2013 nog belastingvrij is, zowel voor de BPM als de Houderschapsbelasting� Er komen voor ons land vier uitvoeringen van de Mirage, waarbij de basisversie al beschikt over stuurbekrachtiging, elektrisch bediende voorste zijruiten, in hoogte verstelbaar stuur, zes airbags en in ongelijke delen neerklapbare achterbank�

Verrassend: Toyota Auris Touring Sports In het enorme aanbod nieuwe modellen die de komende maanden in de diverse showrooms verschijnen, zijn nog een paar interessante verrassingen te vinden� Dat geldt bijvoorbeeld voor de Toyota Auris Touring Sports, ofwel gewoon een stationcar� Dat is, laten we zeggen, een bijzonder stukje marketing van Toyota� Decennialang was de populaire Corolla er ook altijd wel als stationcar en die nam een interessant deel van de verkoop voor zijn rekening� Met de komst van de Auris in 2007 was dat ineens over en tevreden Corolla Wagon-kopers werden zo indirect verzocht bij een ander merk te gaan winkelen� Nu komt er een nieuwe Auris en nu komt ook die stationcar terug� De overtuiging dat dit nieuwe model een prima verkoopresultaat kan boeken is nu al te staven� Vooralsnog is deze Auris Touring Sports De Honda Civic is heel verrassend de winnaar geworden van de eerste titel ‘Wereldwijde vrouwenauto van het jaar’� De jury voor deze verkiezing bestaat uit twintig vrouwelijke juryleden uit elf landen� Nederland is in de jury vertegenwoordigd door freelance journaliste Henny Hemmes� Alle auto’s zijn beoordeeld op onder meer ‘value for money’, design, opbergruimte, rijgemak, kindvriendelijkheid en milieu-eigenschappen� De Civic won niet alleen zijn categorie ‘Economy Car’, maar kwam ook algemeen als beste uit de bus�

met de 1,8 literbenzinemotor plus elektromotor (zoals in de Prius) de enige hybride-stationcar in de middenklasse� Daarmee is het bij voorbaat ook de enige in deze klasse die voor zakelijke rijders in aanmerking komt voor slechts 14% bijtelling� Naast die hybride-aandrijflijn komt de Auris Touring Sports er ook met 1,3 en 1,6 liter benzinemotoren en met 1,4 en 2,0 liter diesels� Helaas is nog lang niet alles rond deze Auris-variant bekend, zo zijn we bijvoorbeeld wel benieuwd naar de inhoud van de bagageruimte en of die verschillend is voor de hybride ten opzichte van de andere versies� Prijzen en specificaties zijn er nog niet, de auto zelf wordt ook pas in de loop van komend jaar in ons land verwacht�

zijn in motorisering en uitrusting niet precies vergelijkbaar, maar het is een feit dat de nieuwe Golf ruimer, dynamischer, lichter, zuiniger en mooier is dan zijn voorganger� Natuurlijk is het al ruime aanbod aan uitvoeringen dat per komende maand in de showroom staat pas het begin van de hele reeks� Binnen nu en een jaar zullen in elk geval nog verschijnen een zeer zuinige BlueMotion, een plug-in-hybride, de afgebeelde GTI en een versies die op aardgas rijdt� Daarnaast komt er opnieuw een Golf variant, die zal zijn afgeleid van het nieuwe model en niet van een eerdere generatie, zoals nu het geval was� Uiteraard komen we zo snel mogelijk met een uitgebreide test op de nieuwe Golf terug�

Ford Fiesta vernieuwd Het kenmerk van een goede facelift is dat je je bij het vernieuwde model moet afvragen…� hoe was-ie ook alweer? Dat is het geval met de vernieuwde Ford Fiesta� Het compleet nieuwe front past verbazend goed bij de vormgeving van de rest van de auto, die vrijwel ongewijzigd is� Het grootste nieuws schuilt onderhuids� De intussen befaamde Ford driecilinder 1,0 liter motor verschijnt in de Fiesta in liefst vier specificaties: 47 kW/65 pk, 58 kW/80 pk, 74 kW/100 pk en 92 kW/125 pk� Daarnaast is er de 1,6 liter viercilinder benzinemotor met 77 kW/105 pk in combinatie met automatische transmissie en tot slot de 1,6 liter diesel met 70 kW/95 pk� De diesel en de driecilinders bereiken allen een CO2-uitstoot

kortnieuws Het is de hoogste tijd om de winterbanden op uw auto te (laten) monteren! Voordat straks onverwacht de winter in kan vallen, is het maar beter daarop voorbereid te zijn� Winterbanden zijn niet alleen bestemd voor sneeuw en ijs, maar zorgen ook voor een betere waterafvoer in de regen en bieden altijd meer grip als de temperatuur onder de zeven graden daalt� Hebt u al winterbanden van

vorige seizoen, kijk dan eerst even naar de profieldiepte� Een winterband geldt als versleten als er nog 4 mm op zit� Als die waarde al vrijwel is bereikt en u moet er de winter nog mee door, dan is het beter nu nieuwe te kopen� Nog nooit op winterbanden gereden? Dan is het daarvoor ook nu de tijd: er is nu nog volop keuze, er zijn net enkele belangrijke nieuwe types verschenen en in het algemeen worden winterbanden steeds beter� Eén waarschuwing: wie eenmaal op winterbanden heeft gereden, wil in dit seizoen nooit meer zonder!

van minder dan 100 g/km� Met een uitstoot van 87 g/km is de 1,6 diesel de allerzuinigste� Daarmee is een aantal uitvoeringen ook in 2013 vrij van BPM en Houderschapsbelasting en de diesel plus enkele benzineversies komen in aanmerking voor 14% bijtelling� Een bijzonderheid van deze nieuwe Fiesta is dat deze als eerste Ford-model kan worden voorzien van het MyKey-systeem� Met deze techniek in de vorm van een speciale sleutel kunnen ouders de Fiesta met een veiliger gevoel aan hun kinderen meegeven� Zo is dan de maximum snelheid beperkt en de jonge bestuurders worden gedwongen veiligheidsgordels te dragen� De vernieuwde Fiesta verschijnt later dit jaar in Nederland�

n m u Col Verwarring Rijden door Zwitserland was al vele jaren, ondanks het landschap, heel vervelend, omdat de maximumsnelheid steeds wisselt. In Duitsland zie ik dat ook steeds vaker. Op veel plaatsen is er tegenwoordig een maximumsnelheid ingesteld, meestal 120 km/u, soms ook 100 km/u en de kans is heel aanzienlijk dat daar ook echt een radarcontrole werkt (vaak aan de achterkant van matrixborden boven de weg!). Voeg daarbij de vele en vaak lange trajecten met wegwerkzaamheden en het is duidelijk dat ‘lekker doorrijden’ in Duitsland ook tot het verleden behoort. Zoals de situatie nu is, spant ons land plotseling de kroon. Ik had het hier al eerder over die snelheidsverhoging naar 130 km/u. Dat is een farce, compleet onzinnig, het brengt niks, alleen verwarring. Tegelijk met de invoering daarvan is namelijk een complete chaos op onze snelwegen ontstaan. Je moet steeds heel goed opletten wat op enig moment op een bepaald traject de geldende maximum snelheid is. Ik rij nog wel eens kris-kras door het land en kom steeds vaker onlogische situaties tegen. Zo ken ik nu ook trajecten waar tot voor kort 120 km/u mocht worden gereden, waar de maximumsnelheid niet naar 130, maar juist terug naar 100 km/u is gegaan. De logica welke snelheid op welk traject geldt is ook al lang ver te zoeken. Het sterkste voorbeeld is natuurlijk de A2. Op het stuk met 2x5 rijbanen tussen Amsterdam en Utrecht mag je maar 100 km/u, maar verderop, op dezelfde weg, tussen Utrecht en Beesd, is die weg 2x3 rijbanen en daar mag je 130 km/u. Logica? een en ander schijnt te maken te hebben met lokale bestuurders die zo’n verlaging van de maximumsnelheid op een weg die langs of door hun gemeente loopt afdwingen bij de landelijke overheid. Tjonge, wat zullen die bestuurders trots door hun dorp lopen! Het meest onverklaarbaar is de situatie bij de spitsstroken. Het belangrijkste wapen in de strijd tegen files is doorstroming van het verkeer. Die spitsstroken dienen ervoor om de capaciteit van de weg te vergroten, wanneer de verkeersdrukte daarom vraagt. Als die spitsstroken dicht zijn en er dus maar twee rijbanen in één richting beschikbaar zijn, bedraagt de maximumsnelheid daar 120 km/u. Juist als de spitsstrook open gaat, wordt de maximum snelheid verláágd naar 100 km/u, waarmee het effect van de extra doorstroming voor een deel teniet wordt gedaan. Dat is flink tegenstrijdig. Zo lang de overheid, of de wegbeheerder die kronkel niet inziet, mag je niet van de automobilist verwachten dat die het begrijpt, toch? Het valt me trouwens op dat ik sinds de invoering van die nieuwe maximumsnelheden al een tijdje vrijwel geen mobiele flitscontroles langs de snelwegen zie. Dat zal géén toeval zijn en dit mededogen siert de ambtenaren die daarvoor verantwoordelijk zijn. Is er toch nog iets goeds te melden! Bart van den Acker


auto’s

30%

Super voordeel

Bovagwaarderingscijfer 8,6

besparing

St. Janstraat Janstraat 147 147 –– 4714 4714 EE EE Sprundel Sprundel –– Tel: Tel: 0165-382830 0165-382830 St.

op uw onderhoudskosten voor alle merken auto’s*

Ja dat kan!!! bij uw

dealer In alle merken thuIs!!!!

Auto’s worden volgens fabrieksspecificaties onderhouden.

Geen probleem om de auto thuis of op het werk op te halen en terug te brengen. Behoud van fabrieksgarantie en pechhulp onderweg. 19 jaar KIA ervaring. 14 jaar CHEVROLET ervaring.

Ook voor uw onderhoud, APK,ofbanden, airco-onderhoud, Ook voor voor uw uw wintercheck wintercheck of winterbanden kunt kunt Ook winterbanden schades, producten! bij ons onsruitreparatie terecht, bel belen ofBOVAG mail ons ons voor meer meer info info uu bij terecht, of mail voor OCCASIONS BJ PRIJS IN € OCCASIONS BJ PRIJS OCCASIONS BJ PRIJS Prijs incl. APK, afleverbeurt en Bovag-garantie IN €€ IN Mercedes BenzBenz C180KC180K combi Avantgarde 2007 19.950 18.950 Mercedes Benz C180K combi airco 2007 2007 19.950 Mercedes combi Avantgarde airco Sedan Avantgarde airco Avantgarde airco Mercedes Benz C180K 2007 19.250 Saab 9-5 2.0t Estate Estate leer nav.airco nav.airco 2007 2007 19.950 Saab 2.0t leer Saab 9-5 9-5 2.0t Estate leer nav.airco 2007 19.950 19.950 Opel Vectra Vectra 3.0 3.0 V6 V6 Cdti Cdti Eleg. Eleg. airco airco 2004 2004 9.950 Opel 9.950 Opel Vectra 3.0 V6 Cdti Eleg. airco 2004 9.950 Opel Zafira Zafira 1.8 1.8 16V 16V Max Max Cool Cool airco airco 2004 2004 6.950 Opel 6.950 Opel Zafira 1.8 16V MaxCosmo Cool airco 2004 10.950 6.950 Opel Astra H 1.8 1.8 Cosmo airco 2005 10.950 Opel Astra H airco 2005 Opel Astra Opel Astra Opel Astra H 1.8 Cosmo airco 2005 8.950 Opel Astra Astra H H 1.6 1.6 GTC GTC Njoy Njoy airco airco 2007 12.450 Opel 2007 12.450 Opel Astra H 1.6 GTC Njoy airco 2007 9.950 Opel Astra H 1.6 Business airco 2008 12.950 Opel Astra H 1.6 Business airco 2008 12.950 Opel Astra H 1.6 Njoy airco 2004 7.950 Opel Astra Astra H H 1.6 1.6 Stat. Stat. Bus. Bus. Airco Airco 2007 12.450 Opel 2007 12.450 Opel Astra H 1.6 Stat.airco Cosmo 2007 12.950 Opel Meriva 1.7H Cdti Cosmo 2004 12.950 3.750 Opel Astra 1.6 Stat. Cosmo 2007 Opel Astra H 1.6 1.6 Cosmo Cosmo aut.station aut.station 2007 2007 11.950 Opel Astra H Opel Agila 1.2 16V 2004 11.950 5.450 Opel Astra Astra H H 1.6 1.6 Njoy Njoy airco airco 2004 7.950 Opel 2004 7.950 Opel Corsa 1.2 Njoy airco 3drs 2008 8.750 Opel Astra Astra H H 1.4 1.4 Njoy Njoy 2004 7.950 Opel 2004 7.950 Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 5.450 8.450 Opel Astra 1.7 DT DT Njoy Njoy airco 2002 5.450 Opel Astra 1.7 airco 2002 Opel Meriva 1.4 16V 16V airco 2005 7.450 Opel Meriva 1.4 airco 2005 Opel Corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 7.450 7.950 Opel Agila 1.2 16V 16V 2004 5.450 Opel Agila 2004 Opel Corsa 1.3 1.2 Cdti 2010 5.450 10.950 Opel Corsa Corsa 1.4 1.4 16V 16V inTouch inTouch airco airco 2009 10.950 Opel 2009 10.950 Peugeot 307 XS 1.3 airco 2003 3.950 4.950 Opel Corsa Corsa 1.3 Cdti Cdti 2004 3.950 Opel 2004 Fiat Seicento 1.11.2 2006 9.950 3.950 Opel Corsa 1.2 Njoy Njoy airco airco 33 drs drs 2008 9.950 Opel Corsa 2008 Opel Corsa 1.2 Business Business airco airco 5drs 5drs 2007 2007 8.950 Opel Corsa 1.2 Fiat Panda 1.2 airco 2007 8.950 5.950 Opel Corsa Corsa 1.2 1.2 Business Business airco airco 5drs 5drs 2007 2007 8.450 Opel 8.450 Opel Corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 Opel Corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 VERWACHT Skoda Octavia Octavia 1.6 1.6 airco airco 2001 3.950 Skoda 2001 3.950 Mercedes Benz C180 1999 Mercedes C180 1999 Ford Focus 1.6Benz Titanium 2008 11.950 Eleg.auto.airco Eleg.auto.airco Peugeot 205 205 1.4 1.4 Generation Generation 1997 750 Peugeot 1997 750 BEDRIJFSWAGENS BMW All All Road Road F650 F650 1995 2.250 BMW 1995 2.250 ex BTW incl. APK, afleverbeurt enB.T.W.) Bovag-garantie BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) BEDRIJFSWAGENS (EX Opel Combo 1.3 CDTi CDTi airco/navi airco/navi 2007 6.750 Opel Combo 1.3 2007 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 6.750 4.750 Opel Combo Combo 1.3 1.3 Cdti Cdti 2004 4.750 Opel 2004 4.750

CITROËN C1 ATTRACTION COMFORT 3-drs

v.a. € 8.790.-

• Airco • Airbags • Stuurbekrachtiging • Radio/cd

NU MET EX

TRA

KORTING V.A.

€6.990,* Excl. rijklaar maken en lak

van Hensbergen www.vanhensbergen.nl

Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Atoomweg 2 Roosendaal 0165 - 55 33 43 info@autobedrijfvandenbroek.nl www.autobedrijfvandenbroek.nl

Autodemontagebedrijf Franken

Telefoon 0165 - 341913

H eim olendr eef 36a - R ucphen

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

JOKO

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

VOOR:

3 Voor al uw reparaties

3 Airco service

3 A.P.K. keuringsstation

O.L. Vrouwestraat 182 • Zegge • Tel. (0165) 533813

Merk

Citroën Chevrolet Chevrolet Daewoo Daewoo Daihatsu Fiat Ford Ford Ford Ford Ford Mazda Mercedes MG-ZT Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi Mitsubishi Opel Opel Opel Opel Peugeot Renault Smart Subaru Toyota Toyota Toyota Toyota Volvo Volvo VW VW VW

Berlingo geel kent. Matiz Nuberia Stationwagon Matiz airco Tacuma Cuore Seicento C Max Fiesta Fusion Ka Ka airco 323 fastback 2.0 DiTD C200 CDI 2.5 V6 Carisma Automaat 1.8 Colt Spacestar Spacestar Agila Meriva Zafira Zafira 206 Megane Scenic diesel For Two Forestor Aygo Auris Carolla Yaris S40 2.0 diesel V70 D5 Automaat Golf Polo Sharan

jaar

2003 2007 2006 2001 2002 2005 2005 2009 2008 2003 2003 2010 2000 2004 2003 2000 2007 2001 2003 2001 2004 2005 2002 2004 2001 2009 2002 2008 2007 2003 2008 2007 2004 2004 2008 2004

€ € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € € €

Prijs

4.750,4.350,7.750,2.350,3.500,3.950.3.250.15.750,7.450.4.950,3.750,7.750,2.950.13.950,9.750,2.950,6.750,2.750,5.750,3.750,5.750,10.500,5.250.4.750.2.250,6.950,8.950,5.950,10.750.5.950,8.750,13.950,12.750,8.250.9.250,9.750,-

www.autobedrijf-JohnPeeters.nl

Merk

type

Kleur

bouwjaar verkoopprijs

Renault

twingo II 1.2 16v Automaat airco radio cd

blauw grijs

jan-08

7.950

Renault

twingo II 1.2 16v

zilver met.

jul-08

4.950

Renault

twingo 1.2 airco radio cd

grijs met.

nov-03

3.750

Renault

twingo 1.2 radio cd

grijs met.

mrt-01

2.250

Renault

Clio 1.6 16v 3 drs airco ecc lmv

zwart met.

mei-08

8.750

Renault

Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd lmv

zilver met.

jan-07

7.500

Renault

Clio 1.2 16v 5 drs airco radio cd

zwart met.

jul-07

7.500

Renault

Clio 1.4 16v 3 drs airco radio cd

zwart met.

aug-02

3.250

Renault

Clio 1.4 16v 3 drs

rood

feb-99

2.250

Renault

Megane III 1.6 estate airco ecc radio cd navi

zwart met.

aug-11

18.250

Renault

Megane II 1.4 16v radio cd

rood

jun-03

3.950

Renault

Megane II grand tour 1.6 16v airco ecc radio cd zilver met.

apr-04

3.250

Renault

Grand Scenic 1.6 16v airco 7 pers.

grijs met

mrt-05

6.250

Renault

Scenic III 1.6 16v airco ecc nav lmv

zwart met.

jan-11

19.950

Renault

Laguna II 1.9 dCi airco ecc radio cd lmv

zilver met.

sep-02

3.750

Renault

Laguna II 1.6 16v 5 drs airco ecc radio cd

zilver met.

apr-01

2.950

Renault

Laguna II 1.6 16v 5 drs airco radio cd

blauw met.

sep-01

2.750

Renault

Grand espace 2.0 t airco ecc pan. dak nav

zwart met.

sep-10

32.500

Renault

espace 2.0 16v t airco lmv radio cd pan dak

beige met.

aug-02

4.950

Renault

vel Satis 2.0t airco ecc radio cd lmv

d groen met.

aug-02

3.750

ford

focus 1.6I Automaat sedan airco ecc

zilver met.

nov-00

2.750

GOedKOPe INRuILeRS Met APK & dIveRSe bedRIjfSwAGeNS • • • •

Nieuwe auto’s Occasions APK-keuringen Inbouw SCM-alarm

• Reparaties

Kroonstraat 42 Tel.: 076-5011371

• • • •

Schadeherstel Leasing Inbouw Airco Inbouw Audio-app.

• Inbouw LPG

Etten-Leur Fax: 076-5011372

www.bramtangeman.nl

WINTERHARDE VIOLEN, POTCHRYSANTEN, POTGROND

M. Raats

NAAR: Koekoekstraat 1, Etten-Leur tel. 076-5019063 of 06-30422083 Te Koop aangeboden Taxus 20/40cm (bonte) Bollen E 0.50 per stuk ø 30cm en Buxus 3 jarig Pyramides ca. 25cm E 0.60 per stuk 60/80cm E 7.50

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Autobedrijf john Peeters 3 Voor alle merken nieuwe of gebruikte auto’s

Goes - Tel. 0113-227353

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

wordt evt. bij u thuis opgehaald met origineel vrijwaringsbewijs

VERVANGEN DISTRIBuTIERIEM AIRCOSERVICE - ONDERHOuD/APK DIV. OCCASIONS

FRAASSEN

AUTOMONTAGEBEDRIJF

gevraagd

Het juiste adres voor alle merken

Reg. 29-09-2012

AUTOBEDRIJF VAN

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

Belder 37 Roosendaal, 0165 550342, 0164 247066

3 Credit pomp 24 uur open

€ 1.800.-

DOOR PAKKET INKOOP

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Zundert, 076-5973377

Graszoden

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

STRO KORRELS Ideaal stalbed voor dieren 100% natuurlijk, voordelig, ruimte- en arbeidbesparend

€4.50 per zak van 15 kg

06-24887585 WWW.HOBBYKAS.NL

www.heidehoeve.com Plantenkwekerij Marc

Raats

Open: ma t/m za Bergsebaan 118, Nispen 06-16380941 9.00u – 18.00u www.plantenkwekerijmarcraats.nl

*WinterhardeViolen

*Heide planten *Bolchrysanten

Dagelijks verse Aardbeien.

*Heesters/klimplanten Goed &

*Vaste tuinplanten Goedkoop!! *Buxus Wij zijn weer *Sierfruit normaal bereikbaar!!

De DuizenDpoot

Budget kas

€ 350,-

Alu-pro kas

v.a. € 925,-

Combi-pro kas

v.a. € 950,-

Victoriaanse kas v.a. €1400,Bel voor onze folder/prijslijst

Showterrein met 36 kassen

EmBrEgtS KASSEN gors 70 Hoeven 0165-502506

-graven van funderingen/vijvers -leveren, leggen bestratingen -leveren plaatsen schuttingen -diverse sloopwerkzaamheden

tel. 06 53999207

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte!


uitgaan

Paranormaal Beurs Stichting Parawings

Op 8 Nov. gaan we varen op de Linge met aan boord stamppot. Prijs € 30,00 p.p.

van 11.00 - 17.00 uur

Op 16, 19, 20 en 21 November rijden wij naar de Margriet Winterfair. Prijs € 30,00 p.p.

ZONDAG 28 OKTOBER a.s. Locatie:

De Vaart, St. Martinusstraat 2c Rucphen Entree €4.50 p.p. Gratis lezingen/demonstraties

Tegen inlevering van deze bon 1 euro korting

Margriet Winterfair Zwarte Markt Oberhausen Dusseldorf Keulen Brugge Maastricht Valkenburg 2 dgn Londen l.o. 2 dgn Disney/Parijs

16 t/m 22 nov.excl. entrée 3 nov. 24 nov. 22 dec.

€ € € € € € € € € €

24 nov. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 8 dec. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 8t/m9dec & 15t/m16dec. 27 t/m 28 december

3 gangen diner van € 30,95

1 December rijden we naar de Kerstmarkt te Valkenburg. Prijs € 30,00 p.p. Dit is bus en entree.

Elke 4e pers. gratis op alle dagreizen

Aktie loopt tot 6 nov.

Op 23 November rijden wij naar Haarzuilens Waar het Kasteel in Kerstsfeer is. Naar de Christmasfair. Prijs € 45,00 p.p. Dit is bus, diner en entree.

oktober en november

16,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 25,00 99,50 116,50

Prijzen incl.vervoer,overnachting met ontbijt,entrée Disney Muys Reizen Rucphen Tel:0165-342351 info@muysreizen.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

15 December rijden wij naar Den Bosch naar Disney on Ice. Prijs € 36,50 p.p. Dit is bus en entree. 28 December maken wij een Kerststallentocht door de Kempen. Prijs € 35,00 p.p. Dit is bus en diner. Op 19 Januari 2013 rijden wij naar de Musical Soldaat van Oranje te Valkenburg zh. Prijs € 90,00 p.p. Dit is eerste rang en bus. Wilt u aan een of meerdere ritten deelnemen? Geef u dan zo spoedig mogelijk op bij:

Taxi en Touringcarbedrijf

KersTens

Tel. 0165-344241 email: info@keverreizen.nl

-21%

voor

€ 24,

50

Alleen geldig van dinsdag t/m donderdag Lange Brugstraat 13, Etten-Leur • 076-5023531 www.rumahdani.nl

Indonesisch restaurant

Dinsdag 30 oktober Spirituele avond met Gipsy Mistyka Café Feestzaal “‘t Trefpunt” Raadhuisstraat 80, 4715 CE Rucphen Zaal open: 19.00 uur - Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 10,Voor nadere inl.: 0909-5366435

er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.! Café

Eetcafé

Cafetaria Zaal

FanFare schotel

Voor Oud en Nieuw verzorgen wij graag voor u diverse schalen hors d’oeuvres, divers wild en bavarois

Graag tot ziens bij Jan & Lia Voermans

PASTOOR DE BAKKERSTRAAT 19 Oud en Nieuw vieren in ACHTMAAL - TEL. 076 - 598 53 91

Antiekrenovatie Hans Swanenberg • Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

www.antiekrenovatie.nl

POOLS BOuwBedrijf Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk. Betaalbaar en betrouwbaar. Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

1

Houthandel en Mach. Timmerbedrijf

Star T

rek

First C To bold ontac ly go w h t e r Dan d urf jij e no one’s gone b je va efo in het dageli st wel te verd re? jks lev iepen (45, k en van Car anker

)?!

la

De Toekomst met doorlopend buffet, drank, vuurwerk en disco. Kaarten verkrijgbaar in ‘t café.

D A N S E N ZATERDAG 27 OKTOBER

Alle medewerkers van De Toekomst VOOR SINGLES & PAREN: wensen u prettige feestdagen en LIVE BAND THE WIGS met zangeres IRIS een voorspoedig 2010! HARMONIEZAAL RIJSBERGEN (naast de Rabobank) entree € 5,00 p.p. PASTOOR DE BAKKERSTRAAT 19 & ACHTMAAL -

TEL.

HardHouTen: binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

Tevens uw adres voor: Schaven, zagen en frezen canadasTraaT 4 sT. willebrord TeL. 0165-543094 / MobieL: 06-53498628

Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

www.feesterijtrefpunt.nl

076 - 598 53 91

VOOR PAREN & KOPPELS: IEDERE ZATERDAG KOUTERSHOF RIJSBERGEN (naast de kerk) entree € 3,00 p.p.

Zalen open 19.30 uur Start 20.30 uur INLICHTINGEN: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl kopje dansen

Snuffelmarkt

“Nieuwe Nobelaer” Etten-leur Anna van Berchemlaan 2 Zondag 4 november 2012 van 09:00-16:30 ***Gratis Parkeren*Gratis Parkeren***

www.snuffelmarktetten-leur.nl 40 jaar ervaring willen wij graag met u delen

Dakshop ‘t Leursbaantje Alles voor uw dak ook voor lood-, koper- en zinkwerken

Ook vernieuwen wij uw dak of zinken goten. Wij zijn gevestigd aan de Leursebaan 269, 4839 AM Breda Tel. 076 - 5339023 Fax. 076 - 5339021 www.dedakshop.nl

gratis

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

g.van Trijp Specialist in

cafe - feesterij ‘t trefpunt Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

keukens

zen uken kie e k w u thuis

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl

Nieuw in Zundert!

Restaurant - Lunchroom

Chez David

U bent van harte welkom in ons sfeervolle restaurant. Lekker eten van de Nederlands/Franse keuken met een heerlijke wijnkaart. Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur. Maandag gesloten. Molenstraat 81 - Zundert tel. 076-5994206 / 076-5976258


x x x x x

x x

x x x

x x x

x x x x

x

x x

*Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 24.10.12 t/m 28.10.12 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen excl. verwijderingsbijdrage

x

x

x

x

Startuitstel Aquastop

2000 Watt vermogen HEPA filter

6 kg inhoud

VCC 8480 Stofzuiger zakloos

Vermogen 2000 Watt, hepa filter, parketborstel, in hoogte verstelbare buis, zuigkracht regeling in de handgreep, inclusief diverse accessoires, eenvoudig te reinigen. Art.nr.: 1103277

L 60460 Wasmachine

1400 toeren, 6 kg inhoud, energieklasse A++, laag waterverbruik, aquastop op de aanvoerslang, eenvoudige bediening, startuitstel, ruime programmakeuze. Art. nr.: 1164653

tot

Openingstijden

BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard 4814 RZ Breda Tel. 076 - 5258100

ediamarkt.nl w.m wwnne er u nu op de mediamail!

Abo

22uur

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur

donderdag 10.00 - 22.00 uur vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur

www.mediamarkt.nl zondag

12.00 - 17.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)

Ruim 2500 gratis parkeerplaatsen

Ook cadeaukaarten verkrijgbaar


sport

Mooie prestaties leden AVR’90 in eigen wedstrijd

Start van de 10 km.

RUCPHEN - Afgelopen zondag organiseerde AVR’90 haar jaarlijkse wedstrijd: de ‘10 van AVR’. Naast een 10 km wedstrijd waren er ook trimlopen van 5 en 10 km en jeugdlopen van 600 en 1200 meter. Het weer was iets minder dan de voorspellingen, er was behoorlijk wat wind maar de temperatuur was goed voor de lopers. Helaas namen er maar 3 jeugdleden deel. Nadia Jochems, Maureen Jochems en Lotte Verlaar startten voor de afstand van 1200 meter. Nadia (6:39) had het zwaar, Maureen (5:30) was 18 seconde sneller dan vorig jaar en Lotte (5:12) verdiende een bronzen medaille. Veel AVR-leden verbeterden hun PR op de 5 of 10 km. C-juniore Symke Huybregts

werd met 21:14 derde bij de dames 5 km. Hennie Wagemakers finishte in 23:21. Rolino Dircken behaalde met 17:09 een nieuw PR en werd 2e bij de B-junioren. Tini de Rooy is op de 5 km sterker dan op de 10 km. Hij vertrok voor een tijd van 20 minuten en finishte slechts 1 seconde boven zijn streeftijd. Ook Patrick Geerlings van de opstapgroep 2012 die al eerder een 10 km wedstrijd liep is sterker op de 5 km: 23:14 is voor hem een PR. De overwinning van de 10 km ging bij de heren naar de master 35+ Huub Maas (31:44) en bij de dames naar Marisa Hopmans (37:48). Richard van Oosterhout werd met 32:34 tweede overal en winnaar bij de Masters 45+. Bas de Graaf legde met 35:03 beslag op de derde plaats bij de masters 35+. Noud Theunis verbeterde zijn

PR met meer dan 1 minuut in 40:27. Ook Jack van der Borst behaalde met 42:53 een nieuw PR en Sieb Bom evenaarde zijn PR van 42:55. Ad vd Maagdenberg (47:13) nam voor het eerst deel aan een wedstrijd; dus automatisch een PR. Peter Woestenberg (38:12) liep zijn snelste 10km-wedstrijd van dit jaar. Ad Boeren loopt weer lekker en was tevreden met 42:01. Jack Lazeroms (44:24) heeft dit jaar weinig wedstrijden gelopen maar liep toch weer een mooie vierenveertiger en Pieter Krijnen (46:22) was 19 seconden sneller dan vorig jaar in deze thuiswedstrijd. Bij de dames verschenen er 4 AVR-vrouwen aan de start van de 10 km. 3 van hen verbeterden hun PR. Snelste AVR-dame was Ingrid van Asselt. Met 41:21 bleef zij slechts 1 seconde boven haar PR. Ria Bom verbeterde haar PR in 42:45 en werd tweede bij de Dames 45+. Emmy Tuenter verbeterde haar PR van 2 weken geleden met 5 seconde in 46:22 en Christa de Jong scherpte haar 10 km-tijd aan tot 47:21. In het eindklassement van het Runningcenter loopcircuit waren er drie tweede plaatsen voor AVR-leden: Rolino Dircken behaalde net als de nummer 1 bij de B-junioren 498 punten uit 5 wedstrijden. De nummer 1 finishte zondag echter voor Rolino zodat Rolino in het eindklassement doorschoof naar de tweede plaats. Ria Bom werd net als vorig jaar tweede bij de dames 45+. Omdat Kees Lazeroms alle wedstrijden in het circuit gelopen heeft behaalde hij 6 bonuspunten. Hierdoor moest Richard van Oosterhout in het eindklassement genoegen nemen met een tweede plaats, maar iedereen weet dat Richard met afstand de sterkste master 45+ uit de regio is.

HV Orion heeft een druk weekend voor de boeg RUCPHEN - Afgelopen weekend zijn er slechts twee wedstrijden gespeeld, waarbij Heren Senioren weer een overwinning wist te boeken. Na een krappe voorsprong bij rust, 11-8, werd er eenvoudig met 31-14 gewonnen van Artemis. Na een zeer matige eerste helft wist trainer Rinus Rondberg zijn team toch nog scherp te krijgen voor de tweede helft. Dit is de 2e overwinning op rij, waardoor de HS op een gedeelde 1e plaats staan. De Gemengd C-Jeugd wist niet te winnen van Artemis. Een spannende wedstrijd werd in het voordeel van Artemis afgesloten: 12-10. Komend weekend komen alle teams van Orion in actie. Vier teams spelen zondag

‘thuis’ in sporthal De Parrestee in Hoeven. Van 10.00 tot 14.30 zal Hoeven Orionblauw kleuren. Twee teams gaan hun geluk elders beproeven en proberen de punten mee te brengen. Uitslagen HS Orion- Artemis 31-14 GCJ Artemis- Orion 12-10 Programma zondag 28 oktober Thuis in sporthal De Parrestee: 10.00 GCJ Orion-Heerle 10.50 HBJ Orion-EMM 11.50 DAJ Orion-Elshout 13.15 DS Orion-Saturnus Uit: GDJ Olympus-Orion HS Desk-Orion

Chocoladeletteractie Zondag 4 november is de uiterste datum om de bestellingen van de Chocoladeletters in te leveren bij je trainer, je coach of bij onze voorzitter Martijn Buijs. In het weekend van 23, 24, 25 november worden de bestelde letters uitgedeeld aan de verkopers. Jaarlijkse Orion Update Tot vrijdag 10 november kan de input voor de Jaarlijkse Update ingeleverd worden. Het je nog een leuk stukje, wil je iets kwijt of ken je nog een mooi handbalverhaal? Schroom niet, en stuur deze naar orionrucphen@hotmail.com.

Back Hands Tafeltennis SINT WILLEBRORD - De inhaalwedstrijd van senioren 1 werd afgelopen zaterdag druk bezocht. In deze enerverende wedstrijd behaalden de Back Hands spelers een hoog niveau. Peter de Rooij slaagde er zelfs in een speler van Herwaarden van zijn 100% score af te helpen. Peter bleef met driemaal winst ongeslagen. Na een ruime voorsprong kon Herwaarden toch nog wat terugkomen in de wedstrijd. Uiteindelijk verscheen een 6-4 zege voor Back Hands op het wedstrijdformulier. Danny Roks won twee partijen en de blessuregevoelige Richard Verstijlen kon ook nog een partij op zijn naam schrijven. Ondanks de tegenslagen op het gebied van blessures met Wilfred Braspenning en Richard Verstijlen nadert Back Hands de koploper in deze hoofdklasse. Savana Ros en Vicky Schijven Afgelopen zaterdag won Savana Ros het C-ranglijsttoernooi in Hoorn waardoor ze waarschijnlijk al een B-licentie bemachtigde. Door deze prestatie mocht ze zondag opnieuw de verre reis maken om al direct bij de Kadetten B mee te spelen. Ze verbaasde vriend en vijand door ook hier de poulewedstrijden te overleven. Ze sneuvelde uiteindelijk in de kwartfinale. Haar B-licentie is hierdoor zekerheid geworden. Voor Vicky Schijven was het zondag ook een spannende dag. Ze had voor het eerst als A-welp een uitnodiging voor het pupillen B toernooi op zak. In deze hogere leef-

tijdscategorie liet ze zien wat ze in haar mars heeft. Pas in de halve finale moest ze haar meerdere erkennen in de 2 jaar oudere Anouk de Later van TTC Middelburg. Een prachtige prestatie van Savana en Vicky. Jordy de Bruijn en Donny Valentijn bereikten zaterdag de hoofdronde en presteerden ook naar behoren. Cas Geldtmeijer had het enorm zwaar in de poule en werd vervolgens uitgeschakeld in de troostronde. Uitslagen senioren Back Hands 1-Herwaarden 2 6-4 Witac 3-Back Hands 9 7-3 Uitslagen jeugd Red Star 1-Back Hands 2 7-3 Programma Vrijdag 26 oktober senioren Back Hands 2-Die Meede 2 av.20.00u Red Star 2-Back Hands 3 v.19.00u Wanzl/Belcrum 7-Back Hands 4 v.19.00u Back Hands 5-Wanzl/Belcrum 8 av.20.00u Tanaka 4-Back Hands 6 v.19.00u Back Hands 8-Breda 3 av.20.00u Vice Versa 6-Back Hands 9 v.19.00u Zaterdag 27 oktober senioren Budilia 1-Back Hands 1 v.11.45u Zaterdag 27 oktober jeugd Back Hands 1-Flash 2 av.13.30u Back Hands 2-Never Despair 1 av.13.30u Breda 3-Back Hands 3 v.9.45u Back Hands 4 -Smash’76 2 av.13.30u Reynaert 1-Back Hands 5 v.8.15u Tios 4-Back Hands 6 v.8.30u TCO 3-Back Hands 7 v.9.30u Back Hands 8-Smash’76 4 av.13.30u

Archida goed gepresteerd op NK cadetten en junioren RUCPHEN - Afgelopen zaterdag ging Karateschool Archida naar de Nederlandse Kampioenschappen cadetten en junioren in Dordrecht. De deelnemers waren Ricky Rockx en Brian Kas. Ricky Rockx heeft eindelijk na een lange periode het voor elkaar om met het onderdeel kata 3e te worden van Nederland in zijn categorie. De trainer Robin Huijer en begeleider Eduwin Rockx waren heel blij met deze prestatie.

Natuurlijk ook Brian Kas heeft het goed gedaan met het kata hij was 4e geworden in zijn categorie. Best goed voor Brian omdat dit de eerste keer was dat hij meedeed met de NK. Jammer genoeg was hij uitgeschakeld in de eerste voor kumite, hij kreeg teveel strafpunten voor te hard contact. Iets waar Brian nog aan moet werken voor de volgende keer. Ricky en Brian gefeliciteerd voor hun inzet en prestatie. Meer informatie over Archida: 0643014129.

Trainen op de 10 van AVR

Road Runners Rucphen

SV Eeuwig Schaak

Opnieuw nederlaag Avondteam

RUCPHEN - Eeuwig Schaak heeft de Avondcompetitiewedstrijd tegen Staunton (Etten-Leur) met 3½-½ verloren. Die cijfers geven de indruk dat het een kansloze nederlaag was, maar dat was absoluut niet het geval. Op alle borden leverden de spelers van Eeuwig Schaak prima partij, maar kregen niet echt loon naar werken.

Cor Lazeroms offerde een stuk voor 2 pionnen en aanval, maar de aanval sloeg net niet door en dus verloor Cor. De stelling van Jan Rijkse verzandde in een potremise op een moment dat John van Helden en Kees van Hogeloon nog prima kansen leken te hebben. John van Helden kwam goed uit de opening, had volop dreigingen, maar zijn tegenstander verdedigde zich uitstekend en John kwam niet verder. In het eindspel ging er een pionnetje bij John verloren en dat kostte hem de kop. De grootste kater had Kees van Hogeloon, vooral een dag na zijn partij. Hij stond de hele partij beter, probeerde op een gegeven iets te voort-varend de beslissing te forceren en toen sloeg zijn tegenstander keihard terug. De beide dames werden aangevallen, maar de Ettense dame wist met schaak te ontsnappen en in de volgende stelling gaf Kees op in de overtuiging zijn dame te

gaan verliezen (zie diagram). Thuis kwam Kees echter tot de ontdekking dat wit hier helemaal geen dame verliest! Na 35.Kf1-f2,Pg6xf4 36.Lg2-e4+ wint wit de zwarte dame terug en staat gewoon gewonnen! Ook verdere tussenschaakjes helpen zwart niet aan de winst. Achteraf gezien heeft Kees dus opgegeven in een stelling die in principe gewonnen was. Da’s stevig balen... Een dag eerder werd de 4e ronde van de 1e manche van de interne competitie gespeeld. De uitslagen hiervan waren als volgt: Cor Lazeroms-Jan Rijkse 0-1 Ad Bruijns-John van Helden 1-0 Kees van Hogeloon-Ger van Aalst 1-0 Matti Hurkmans-Patrick Heijnen 1-0 Geraldine Korver-Jan Konings 0-1 PAGINA 34

Kirsten en Vincent op de vijf kilometer

RUCPHEN - Met in totaal 273 deelnemers aan de start van de 5 en 10 kilometer liepen een aantal Road Runners Rucphen mee als ‘test’ c.q. voorbereiding voor de aanstaande ‘Herfst Marathon’ te Etten-Leur. Vincent Oomen en Kirsten Michielse testte zich op de 5 kilometer afstand, waarbij Kirsten daags tevoren ook de 10 kilometer ronde van Etten-Leur testte, gezien hun tijden 26’45 resp. 26’43 minuten zit het wel goed en gaat het zeker lukken. Aan de start van de 10 kilometer stonden de gebroeders Ronald en Johnny van Dijk samen met Angelo Jongenelis. Bij doorkomst op 7 kilometer lag Ronald nog een 30 á 40 meter voor op Angelo. Aangemoedigd door het publiek lukte het Angelo om in te lopen op zijn loopvriend Ronald waarna ze samen, elkaar opjagend, naar

de eindstreep liepen en hand in hand over de finish kwamen met als beloning een vette PR van 41’56 minuten. Broer Johnny finishte bijna 4 minuten later in 55’51 minuten ook een vette PR. De uitslagen binnen het RunningCenter loopcircuit West-Brabant zijn u nu ook definitief verdeeld met een 6e plek voor Ronald, Angelo 7e en Johnny als 8e geklasseerd. Looptrainer(ster) gezocht Wegens uitbreiding van onze vereniging bestaande uit een recreatieve A - B en C groep en tweemaal per jaar een opstapgroep ‘hardlopen voor beginners’ zoeken wij flexibel inzetbare looptrainers(ster). Diploma gewenst, Cios of afstuderend en/ of het diploma trainer loopgroepen Knau. Voor meer informatie bel 0165-343131 of zie onze site www.rrrucphen.nl


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

op Kijk dagelijks de action.nl voor

100 NIEUWSTE A R TI K E L E N BINNEN/BUITEN

DAMES/HEREN

XEROX

108 LED warm wit licht met 8 knipperfuncties hoogte 180 cm

grote keuze modellen top kwaliteit uurwerk

geschikt voor inkjet en laserprinters 500 vel A4 80 grams

POLS HORLOGE

A AD E E N S IE R R IN ! U T IN U W

KOPIEER PAPIER

GEBREID

VERLICHTE

3.98 2.69

met ceintuur diverse kleuren acryl maten S-XL

20 lamps hoogte 40 cm

Powerball regular of lemon

180 cm

15.95

DAMES VEST

11.95

Elders 15.95 17.95

Elders 6.95 8.95

Elders 3.95 4.99

FINISH ALLES IN 1

SFEER VAATWAS PYRAMIDE TABLETTEN

Elders 5.95 7.95

LED VERLICHTING

3D

zeer fraaie afwerking van RVS en matglas dimbaar warm wit licht energiezuinig

incl. enveloppen zeer luxe uitvoering met licht en geluid

3.49

STOPCONTACT KERST LAMP KAARTEN

Elders 9.95 14.95

HEREN OF

6.99

DAMES PANTOFFELS diverse modellen en kleuren maten 36-45

Elders 4.99 6.99

S E T/2 Elders 1.99 2.99

DREAM DOG

0.75

HONDEN KUSSEN 4 trendy kleuren waterproof 75x55x8 cm XL-uitvoering

2.49

7.95

8 4 TA B S

56 tabs

4.99

TRENDY

7.49

MEISJES SHIRT diverse kleuren en prints lange mouw katoen/elastan maten 92-128

1.99

Elders 4.95 5.95

HEGRON

STYLING GEL glue, extreme, graniet of maxx power dispencer 150 ml

Elders 2.29 2.49

1.35

Kijk op onze website voor meer informatie, openingstijden, onze nieuwsbrief en onze productfolder: WWW.ACTION.NL BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 21-10 t/m za. 27-10 in Nederlandse filialen.

BLOESEM BOOM XL


sport

VV DIOZ

Luchtbuksvereniging

De Grensschutters pakken uit ging uit Schijf goed meegedeeld in de prijzen de verschillende klasse.

Prijswinnaars. FOTO: TOON NAENEN

SCHIJF - Tijdens de prijsuitreiking te Kalmthout van de Kring West Brabant

waarbij ook Kalmthout en Wuustwezel behoren heeft de luchtbuksveren-

Klasse A: 2 Peter van Trijp, 4 Henk Hultermans, 5 Jeffry Faes. Klasse B: 2 Aniek Meinertzhagen, 6 Jac v.d. Sande, 9 Roy de Rijck. Klasse C: 1 Toon Naenen, 2 Lizette Kustermans. Klasse D: 1 John Kustermans, 3 Kees van Nijnatten, 4 Jos Vermeeren, 5 Marian Faes. De wedstrijd onder de koningen van deze 7 luchtbuks verenigingen werd gewonnen door Roy de Rijck, Koning van De Grensschutters uit Schijf. Ook het 6tal team werd fraai beloond met de 3de prijs. Alle winnaars proficiat! En met nieuwe moed gaan de 60tal tellende sportschutters het nieuwe seizoen in. De onderlinge competitie De Grensschutters is al begonnen op de schietbanen van het Wapen van Schijf. Interesse deze vorm van sport: zie www. degrensschutters.eu

Schijf te sterk voor SAB SCHIJF - Voorafgaand aan de wedstrijd werd door trainer Wierikx het scorebord er even bijgehaald. Bij winst kon Schijf 3 plaatsen stijgen en aanhaken bij de middenmoot, bij verlies dreigt een troosteloze elfde plaats. De opdracht was duidelijk: Winnen dus! En winnen deed de ploeg uit Schijf, met overtuiging. Geen enkel moment kregen de bezoekers uit Breda het idee dat er in Schijf iets te halen was. In de 40ste minuut kon Bas Schrauwen de 1-0 maken, maar daarvoor waren er al volop kansen geweest op een hogere ruststand. SAB kon daarentegen maar moeilijk een vuist maken en gevaar stichten. Schijf ijkte de vizieren tijdens de rust, waardoor en na de onderbreking wat zuiverder met de kansen werd omgesprongen. Schijf tilde via Ardin van Nijnatten, Bas Adriaensen en Martijn Naenen de score naar een comfortabele 4-0 voorsprong. Laat in de wedstrijd kreeg SAB nog een paar kleine kansen, maar

tot scoren kwamen de bezoekers niet. De grootste kans voor SAB was weggelegd voor Schijfspeler Jeroen Dockx die met een knalhard schot de reflexen van zijn neef testte. Ook hiermee was deze middag niets mis. De winst en het vertoonde spel geeft vertrouwen voor de komende twee wedstrijden waarin Schijf mag bewijzen een plaats in de middenmoot te verdienen. Zondag wacht koploper Wernhout (uit) waarna op 4 november wederom uit wordt gespeeld tegen VVR. Uitslagen jeugd Zaterdag 20 oktober Schijf B1-DSE B1 1-0 Schijf C1-DVO’60 C2 7-1 Schijf MC1-Klundert MC1 4-1 Uitslagen senioren Zondag 21 oktober Schijf 1-SAB 1 4-0 Schijf 2-Cluzona 2 2-3 Schijf 4-Nieuw Borgvliet 5 4-3 Schijf VR1-Nooit Gedacht VR1 2-4

Internos VR1-Schijf VR2 4-0 Steenbergen VR1-Schijf VR3 2-7 Programma jeugd Zaterdag 27 oktober Wernhout B1-Schijf B1 vt.13.15 Halsteren C3-Schijf C1 vt.10.30 Unitas’30 MC1-Schijf MC1 vt.11.45 Internos D3-Schijf D1 vt.07.45 Schijf D2-DIOZ D2 av.12.00 Schijf E1-DEVO E1 av.09.30 Internos E7-Schijf E2 vt.09.00 Schijf F1-Steenbergen F3 av.10.45 SJO Prinsenland F3-Schijf F2 vt.09.30 Schijf M1-Steenbergen M2 av.10.45 Programma senioren Zondag 28 oktober Wernhout 1-Schijf 1 av.14.30 Sc Kruisland 2-Schijf 2 vt.09.30 Sc Gastel 6-Schijf 3 vt.10.45 Schijf 4-FC Moerstraten 3 av.10.00 Schijf VR1-OVV’67 VR1 av.13.15 Schijf VR2-Hoeven VR1 av.13.15 Schijf VR3-NSV VR1 av.10.00

VV Rood-Wit Uitslagen senioren Zaterdag 20 oktober Rood-Wit 2 zat-DSE2 zat 1-3 Zondag 21 oktober Vivoo 2-Rood-Wit 4 1-1 Rood-Wit 5-Halsteren 4 7-2 Rood-Wit 6-Internos 6 3-1 Roosendaal 12-Rood-Wit 7 6-3 Uitslagen jeugd Zaterdag 20 oktober SV Reeshof B2-Rood-Wit B1 6-1 Rood-Wit C1-RSV C1 0-9 Rood-Wit D1-Goes D1 7-1 Groen-Wit D2-Rood-Wit D2 6-2 Rood-Wit D3-Groen-Wit D3 0-13 Rood-Wit E1-BSC E1 1-10 Rood-Wit E2-Internos E4 12-3 Rood-Wit F2-Unitas’30 F4 1-12 Madese-Boys F3-Rood-Wit F3 8-0 Rood-Wit K1-Steenberegn K2 4-5 Programma senioren Zaterdag 27 oktober Rood-Wit 2 zat-VVR2 zat av.14.30u Zondag 28 oktober Rood-Wit 1-HVV’24 1 av.14.30u VVR2-Rood-Wit 2 vt.10.45u Rood-Wit 3-BSC 5 av.11.00u Halsteren 3-Rood-Wit 4 vt.12.15u Rood-Wit 5 is vrij Terheijden 4-Rood-Wit 6 vt.10.15u Rood-Wit 7-SVC 6 av.10.00u Programma jeugd Woensdag 24 oktober Rood-Wit B2-VVR B3 av.19.00u

Zaterdag 27 oktober Rood-Wit B1-TSC B2 av.14.30u DVO 60 B2-Rood-Wit B2 vt.14.00u Alliance C2-Rood-Wit C1 vt.9.30u FC BergenD1-Rood-Wit D1 vt.10.45u Roosendaal D6-Rood-Wit D2 vt.10.30u Rood-Wit D3-Seolto D2 av.11.00u Internos E1-Rood-Wit E1 vt.9.00u Rood-Wit E2-Cluzona E3 av.11.00u RSV E3-Rood-Wit E3 vt.10.15u RSV F1-Rood-Wit F1 vt.8.45u Internos F3-Rood-Wit F2 vt.8.00u Rood-Wit F3-RSV F2 av.9.45u Steenbergen K1-Rood-Wit K1 vt.9.30u HSC’28 MP1-Rood-Wit MP1 vt.8.30u Rood-Wit MP2-BSC MP2 av.11.00u Algemene jaarvergadering Op vrijdag 26 oktober is de jaarlijkse Algemene Jaarvergadering. Deze zal worden gehouden in de kantine van onze vereniging om 19.30 uur. Langs deze willen wij alle leden van 18 jaar en ouder uitnodigen tot het bijwonen van deze vergadering. De notulen van de vorige algemene jaarvergadering alsmede het jaarverslag is terug te vinden op onze website www.rood-wit.nl F-spelers gezocht Als jeugdafdeling zijn we nog op zoek naar een aantal F-spelertjes om een extra team te kunnen formeren. De F-spelers zijn jongens en/of meisjes welke zijn geboren in 2004 of 2005. Heb je interesse meldt ja dan aan via onze website www.rood-wit.nl

B2 spelers Als jeugdafdeling zijn we nog op zoek naar een aantal spelers om de B2 te versterken. Dit zijn spelers welke zijn geboren in 1996 of 1997. Heb je interesse meldt ja dan aan via onze website www.rood-wit.nl Pupil van de Week Pupil van de Week bij de wedstrijd RoodWit-HVV is Marciano van Benthem. Hij is de zoon van Erik en Miriam van Benthem. Marciano’s favoriete club is PSV en natuurlijk volgt hij de wedstrijden van Rood-Wit en voetbalt daar dan graag met zijn vriendjes. Marciano speelt bij de E1 als aanvaller. Zijn hobby’s zijn voetballen. Zijn favoriete huisdier is zijn Duitse Dog Ceasar, waar hij dan ook veel thuis mee speelt en voetbalt samen. Als pupil van de week mag hij de hele middag optrekken met de selectie van het eerste elftal en van nabij alles mee beleven wat er vóór en achter de schermen zoal afspeelt. Hij kan ervaren wat er zoal komt kijken om goed voorbereid aan een wedstrijd te beginnen voor de spelers van het eerste team. Later kan hij zich dat nog eens voor de geest halen als hij zelf mogelijk de kans krijgt om uit te komen voor het eerste elftal. Marciano zal hopelijk deze middag genieten als hij met de selectie van het eerste mag optrekken en vóór de wedstrijd en tijdens de rust een balletje kan trappen met deze jongens. Wij wensen Marciano een fijne middag toe en nog veel voetbalplezier bij Rood-Wit. PAGINA 36

Uitslagen junioren Zaterdag 20 oktober Roosendaal A2-DIOZ A1 4-0 DIOZ B1-vv Wernhout B1 0 -2 Kogelvangers D1-DIOZ D1 5-1 Uitslagen senioren Zondag 21 oktober Victoria’03 4-DIOZ 2 0-4 DIOZ 3-BVV’63 7 3-3 DIOZ 4-SC Gastel 6 1-1 Programma junioren Zaterdag 27 oktober 15:00 DIOZ A1-Steenbergen A1 12:30 DIOZ D1-SC Kruisland D1 12:00 Schijf D2G-DIOZ D2 09:30 DIOZ E1-DVO’60 E4 09:30 DIOZ F1-Seolto F2 09:30 SC Stavenisse MP1-DIOZ MP1 11:00 DIOZ MC1-DVVC MC1

RSV

Programma jeugd Zaterdag 27 oktober RSV B1-Kogelvangers B1 av.14.30u RSV C1-Cluzona C2 av.13.00u RSV MC1-Bavel MC1 av.13.00u Sprundel D1-RSV D1 vt.12.00u Internos D7-RSV D2 vt.9.00u Virtus E2-RSV E1 vt.9.00u VVR E4-RSV E2 vt.8.00u RSV E3-Rood Wit W E3 av.11.0u RSV F1-Rood Wit W F1 av.9.30u Rood Wit W F3-RSV F2 vt.9.00u RSV k1-Unitas k3 av.10.30u Programma senioren Zondag 28 oktober RSV 1-SAB 1 av.14.30u SVC 2-RSV 2 av.10.00u RSV 3-Roosendaal 4 av.10.30u

Programma senioren Zondag 28 oktober 14:30 DIOZ 1-Val Aan 1 11:30 DIOZ 2-BSC 6 10:00 HSC’28 3-DIOZ 3 10:00 SC Welberg 3-DIOZ 4 Voetbal Quiz Op 26 oktober organiseerd DIOZ een voetbalquiz voor duo’s. De aanmeldingstermijn voor deelname is reeds gesloten, maar uiteraard is publiek van harte welkom. Locatie: Kantine v.v. Dioz. Aanvang 20.00 uur. Algemene ledenvergadering Op maandag 5 november vindt de jaarlijkse algemene ledenvergadering van DIOZ plaats. Hierbij zijn alle leden van harte welkom. De vergadering wordt gehouden in de kantine van DIOZ. Aanvang 20.00 uur.

RSV 4-Cluzona 6 av.12.00u Cluzona 7-RSV 5 av.10.00u BSC DA2-RSV DA1 av.10.00u Pupil van de week Hallo, ik ben Joey Levolger en ik ben 8 jaar oud. Ik heb 1 oudere zus en 1 oudere broer namelijk Wendy en Wesley. Naast voetballen houd ik van crossen op mijn fiets, buiten spelen en met ome Ad knutselen/ bouwen. Ik voetbal bij RSV in het team F1. Ik speel het liefst in de spits en scoor graag doelpunten. Dit seizoen heb ik al 1 keer gescoord. Feyenoord Rotterdam is mijn lievelingsclub en Messi is mijn lievelingsspeler. Ik hoop dat RSV gaat winnen. Namens RSV wensen wij Joey en zijn familie in ieder geval een heel prettige voetbal zondag toe.

SV Sprundel Uitslagen woensdag 17 oktober SV Sprundel MB1-Nw Borgvliet MB1 0-5 RSV MC1-SV Sprundel MC1 0-11 Zaterdag 20 oktober METO A1-SV Sprundel A1 5-0 SV Sprundel B1-Boeimeer B2 6-0 SV Sprundel B2-De Fendert B2 5-0 Virtus B3-SV Sprundel B3 3-2 SV Sprundel C1-Steenbergen C1 1-1 SV Sprundel C2-Klundert C2 0-5 SV Sprundel D3-Hoeven D3 2-1 Bavel MC1-SV Sprundel MC1 0-1 FC Bergen 2-SV Sprundel 2 1-2 Zondag 21 oktober SV Sprundel 2-Hoeven 5 2-0 Victoria’03 6-SV Sprundel 3 3-11 Nieuw Borgvliet 7-SV Sprundel 41-7 Programma zaterdag 27 oktober 14.45 Internos 3-SV Sprundel 2 14.30 SV Sprundel A1-ODIO A1 11.00 De Fendert B1-SV Sprundel B1 12.00 Rimboe B1-SV Sprundel B2 12.45 SV Sprundel B3-Victoria’03 B3 13.00 VVR C1-SV Sprundel C1 13.00 De Schutters C1-SV Sprundel C2 12.45 SV Sprundel D1-RSV D1 10.30 SC Gastel D2-SV Sprundel D2 11.15 SV Sprundel D3-Unitas’30 D6 08.45 Seolto E1-SV Sprundel E1 10.00 SV Sprundel E2-Unitas’30 E5 08.45 SV Sprundel E3-Victoria’03 E6 09.00 Klundert E4-SV Sprundel E4 10.00 SV Sprundel F1-Victoria’03 F1 08.45 SV Sprundel F2-Virtus F4 08.30 Hoeven F4-SV Sprundel F3

12.15 WHS MB1-SV Sprundel MB1 11.15 SV Sprundel MC1-Neerlandia’31 MC1 10.00 SV Sprundel MP1-Dinteloord MP1 Zondag 28 oktober 14.30 SV Sprundel 1-VVR 1 11.45 SV Sprundel 2-WDS’19 3 14.45 Internos 3-SV Sprundel 2 11.00 De Schutters 3-SV Sprundel 3 10.00 SV Sprundel 4-DOSKO 9 10.00 SV Sprundel 5-Achtmaal 4 Herfstclinic Vrijdagavond 19 oktober hebben ongeveer 80 enthousiaste kinderen deelgenomen aan de Herfstclinic 2012. Spelers in de leeftijd tussen 5 en 12 jaar hebben zich gedurende 2 uur kunnen uitleveren op 8 verschillende voetbalonderdelen, waarover 4 tegen 4 partijtjes, dribbelvaardigheden, koppen en afwerken op doel etc. Leuk om te zien was ook dat er een aantal kinderen deelnamen die nog geen lid van SV Sprundel zijn, we hopen dat zij ook besmet raken met het voetbalvirus. Getuige de vele positieve reacties van de kinderen en ouders, is deze activiteit er zeker eentje die een vervolg gaat krijgen. We willen daarom alle deelnemers en uiteraard ook alle begeleiders van harte bedanken voor de enthousiaste deelname en hopen dat iedereen het naar zijn of haar zin gehad heeft. De Jeugdcommissie van SV Sprundel kijkt in ieder geval nu alweer uit naar de volgende editie.

Biljarten Sprundelse wijken SPRUNDEL - Uitslagen en programma. Op maandag 15 oktober was ‘t Pluspunt te sterk voor Brouwersnest 2, dinsdag 16 oktober boekte Brouwersnest 1 een overwinning op Boskrekels 2 en op donderdag 18 oktober was De Branden net iets te sterk voor d’Hei 2. De komende wedstrijden: Op donderdag 25 oktober Boskrekels 1 - d’Hei 1, maandag 29 oktober Boskrekels 2 - ‘t Pluspunt, dinsdag 30 oktober ‘t Aarmend - Boskrekels 3 en donderdag 1 november d’Hei 2 - Boskrekels 1.


Transport van Overveld bv is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in groupage vervoer vanen naar Zuid-Europa. Service, klantgerichtheid en flexibiliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Wegens versterking van ons team zijn wij op zoek naar een enthousiaste collega in de functie van:

Ervaren planner Spanje (m/v) Functie beschrijving: Als planner Spanje bestaan je taken uit: - Het aannemen en inplannen van zendingen - Operationeel contact onderhouden met klanten, loods, customer service, chauffeurs en agenten - Checken van zendingdetails / documenten op uitvoerbaarheid - Het volgen van zendingen en bewaken van gemaakte klantafspraken - Zorgen voor een optimale beladingsgraad - Indelen en volgen van chauffeurs, tevens aanspreekpunt voor chauffeurs Functie eisen: - MBO werk- en denkniveau - Minimaal enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie - Goede beheersing van Nederlandse, Spaanse en Engelse taal - Klantgerichtheid - Accuratesse - Stressbestendigheid en flexibiliteit - Resultaatgerichtheid en probleemoplossend vermogen - Teamspeler - Geen â&#x20AC;&#x2DC;9 tot 5â&#x20AC;&#x2122; mentaliteit Wij bieden: - Een prettige, informele werkomgeving - Een uitdagende functie bij een internationaal logistiek bedrijf - Doorgroeimogelijkheden - Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden

Captain Cookâ&#x20AC;&#x2122;s

Grand Pub / Restaurant / Terras / Zalen GEZOCHT

MOEDERDAG AMBACHTELIJKE ZELFSTANDIG ZONDAG 13 MEI WERKEND KoK en (SoUS)CHEFKoK

Lunch of diner

Ben jij ook allergisch voor pakjes, blikjes oftewel convenience? Verras moeder met Dan hebben wij een uitdagende baan voor je! een heerlijk Wij werken met leveranciers die eenaspergemenu vers en goed product kunnen leveren. Vanwege de brede doelgroep zijn onze gerechten erg divers.

3 gangen â&#x201A;Ź 25,50

Je bent vriendelijk, zelfstandig en sociaalâ&#x201A;Ź(teamspeler), 4 gangen 28,50 organisatorisch sterk en je toont verantwoordelijkheid. Daarnaast ben je creatief en stressbestendig.

ook Ă Goede la carte mogelijk Ons teamNatuurlijk is serieus en collegiaal. arbeidsvoorwaarden. Informatie betreffende ons bedrijf vindt je op: www.cooks.nl Sollicitatie met CV richten info@cooks.nl Markt 17 4701 PAaan: Roosendaal of Captain Cookâ&#x20AC;&#x2122;s, Markt 17, 4701 PA Roosendaal

T: 0165-599669 E: reserveren@cooks.nl WWW.COOKS.NL Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus.

informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak! kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit

Voor meer informatie over Transport van Overveld bv, zie onze website:

www.transportvanoverveld.com

Uw reactie graag met cv naar: e.v.overveld@overveld.nl Of schriftelijk naar: Transport van Overveld Postbus 342 4870 AH Etten-Leur Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

26EN EN 27 27 OKTOBER OKTOBER 26 MAGAZIJN (LEEG) VERKOOP

MAGAZIJN (LEEG) VERKOOP

BOXSPRINGS, MATRASSEN EN TOPPERS TEGEN FABRIEKSPRIJZEN!!! BOXSPRINGS, MATRASSEN EN TOPPERS

TEGEN FABRIEKSPRIJZEN!!!

KORTING TOT 75% KORTING TOT 75%

bantt   Bra ie ract ropract

 Chi Bij 

 ban   Bra ie rop

 Chi Bij 

 2008 t 2008 maar  15

 

 t/m  febr. 20 febr. ctie 20 aarsactie Voorjaarsa t2010  15 t/m 2012 nov. Voorj okt. t/m 19maar okt. t/m tie 1324sept. stac ctie: Herf Nazomera

  

  â&#x201A;Ź â&#x201A;Ź     

  

 â&#x201A;Ź    â&#x201A;Ź  

 â&#x201A;Ź   â&#x201A;Ź 

 " ! "    "  ! ! " "     "!  " " "! "  " ! "!   ! "! "  "    "  ! "! "  "  !  ! !    " ! !  "  !  !  "  !   

   #!   " ! ! !  

  #!  "  !  !   

   #!   

   #!   

  #!  

   #!   "      

   #!  "   

   #!   "     "       "  "  ! $  " "  "     ! $  "  "  !  " " ! $ $  " " ! $  "  ! $  "    $ " "   $ ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ " "   $  "    $ " "   $  "   " 

  " EĂŠn op de drie mensen heeft

% op de drie mensen EĂŠn heeft

%   EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van

%   "  ! %% ! EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! ! bovengenoemde pijnklachten. tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde #  met pijnklachten.  !  bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen !  pijnloos " #   chiropractie  vaak snel en worden Deze kunnen met chiropractie !  " #   vaak snel en pijnloos worden Deze kunnen met chiropractie ! !   " verholpen. vaak snel en pijnloos worden ! ! snel  " verholpen. vaak ! en pijnloos worden verholpen. ! verholpen.

Afspraak 

 Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is wie " " is Voor wil" weten wat" chiropractie

VERSCHILLENDE MODELLEN, MATEN EN STOFFEN. OOK VEEL LOSSE NACHTKASTEN, HOCKERS, TOPPERS EN MATRASSEN!!! VERSCHILLENDE MODELLEN, MATEN EN STOFFEN. OOK VEEL LOSSE NACHTKASTEN, HOCKERS, TOPPERS EN MATRASSEN!!!

Adres: Boulevard Adres: 20 in Roosendaal ( Voorheen SaabBoulevard garage, aan deRoosendaal achterkant van de Jumbo ) 20 in ( Voorheen Saab garage, aan de achterkant van de Jumbo )

Voor wie wil weten wat chiro-prac " " " "  en hoewie de wil meest uiteenlopende klachVoor weten wat chiro-prac en hoe de meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   tie issnel en hoe de meest uiteenlopende ten en pijnloos kunnen worden klachten snel en pijnloos kunnen verholpen, worden t/m vrijdag  " ! klachten snel en pijnloos kunnen t/m vrijdag verholpen, worden t/m ! vrijdag verholpen, worden " worden worden vanen 15 maart 2008 vrijblijvende rug" worden wordenrugvanen maart verholpen, 2008 vrijblijvende 1915 oktober 2010 " november 2012 vrijblijvende rugen maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een " !    vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde " !   vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â&#x201A;Ź 60,-. Mocht tot een ver !!  de kosten hiervan zonder huisartsvan â&#x201A;Ź" 60,-. Mocht dit tot een ver ook ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan ! worden  "  verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door uw verzekering. #  !"# de kosten hiervan ook zonder huis ! goed door uw verzekering. de kosten hiervan ook zonder huis ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # op De scans worden alleen gemaakt artsverwijzing geheel of gedeeltelijk #  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  De scans worden alleen gemaakt op Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) â&#x2DC;&#x2026;   4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 aan de Oude Bredaseweg 36a, !" #

!% Etten-Leur, (t.o. Hotel/Restaurant Het Paard) â&#x2DC;&#x2026;   aan de Oude BredasewegWitte36a, 076-5023574  

 chiropractie_brabant@msn.com Tel.

  Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com


kerkelijk

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCHPEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoraal team: pastoor F. Verheije, teamleider diaken J. Foesenek, diaken J. van Steenoven, pastoraal werkster L. Verkade. Wij zijn bereikbaar op 0165-342069 (Rucphen Schijf Sprundel en Zegge) of op 0165382201 (St. Willebrord). Voor zeer dringende zaken (aanvraag ziekenzalving, melden overlijden of crisissituaties) kunt u bellen naar de bereikbare dienst: 06-29334907 of 0165-382201 voor St. Willebrord. Voor het opgeven van misintenties, het aanmelden van dopen, huwelijken en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zaterdag 27 oktober 10.30u Ontmoetingsdag in De Vaart. Voorganger pastor J. v. Steenoven, diaken. Intentie: Riet Woestenberg-Veldt, namens medewerksters en bestuur van de Ziekenaktie. Zondag 28 oktober 9.30u Rozenhoedje in de Mariakapel. 10.00u: Dertigste zondag door het jaar met aandacht voor het feest van Allerheiligen; Woord- en Communieviering. Voorganger pastor J. v. Steenoven, diaken, m.m.v. het St. Ceciliakoor. Intenties: o.o. AntonissenLuijten; Toon en Nel v. Peer-v. Oers; Jan Dictus e.v. Marie Broos; o.o. Cornelis Vergouwen en Catharina v.d. Broek; Rien Konings, v.w. verj.; o.o. Petrus v. Loon en Apolonia Stoffelen, zonen Bert en Willie; Kees Peeters e.v. Dina v. Lisdonk; Waltherus de Rooij e.v. Marieke Goorden, v.w. verj.; jgt. Kelvin Martens. Maandag 29 oktober 10.00u: Repetitie van het Ouderenkoor in steunpunt ‘De Schuitvaart’. Woensdag 31 oktober 10.00u: Ouderenviering in steunpunt ‘De Schuitvaart’. Voorganger pastor J.van Steenoven, diaken, m.m.v. het Ouderenkoor. Intenties: Kees Lambregts e.v. Tonnie Hoendervangers; Toke Roelen e.v. Jo v. Balkom. Donderdag 1 november Allerheiligen: Donderdag 1 november is het Hoogfeest van Allerheiligen. Op die dag is er om 9.00 uur een Eucharistieviering in de kerk van de H. Willibrordus te St. Willebrord. De celebrant is rector Norbert Schnell, geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Vrijdag 2 november: Eerste Vrijdag van de maand. In de loop van de morgen zal de H. Communie bij enkele parochianen worden thuisgebracht. Om 10.30 uur is er een gezamenlijke Communieviering in het Centrum voor Wonen & Zorg ‘De Kerkakkers’. Vrijdag 2 november 19.00u: Allerzielenviering. Voorganger pastor F. Burm m.m.v. het St. Ceciliakoor. Intenties: Adriana v.d. Lindeloof; o.o. Aartsen-Oomen en dochter Anja; Jos Hoendervangers e.v. Lydia v. Oosterbosch; o.o. Cornelis Mol en Anna Cornelia v. Oosterbosch; Theo Hemelaar e.v. Coby Becht; overl. familieleden Hemelaar en Becht; Piet Tak e.v. Nel Vermunt en o.o. Tak en Vermunt en familie; overl. familie Kerstens-Monsieurs. Bijzondere collecte: De collecte van zondag 21 oktober (Wereldmissiedag) ten bate van Missio heeft 140,50 euro opgebracht. Hartelijk dank voor uw gave. Allerzielenviering: Op vrijdag 2 november gedenken we in een gebedsviering in onze kerk onze dierbare overledenen. De viering begint om 19.00 uur. Speciale aandacht zal er zijn voor de gestorvenen van het afgelopen jaar (1 november 2011 - 1 november 2012). Voor ieder van hen zal een kaars worden ontstoken, na het noemen van hun naam. Ook zal er een gedachtenisprentje worden uitgereikt, waarop de overledenen van het afgelopen jaar met naam, sterfdatum en leeftijd genoemd worden. Aan het eind van de viering worden de naamkruisjes, die gebruikt zijn in de avondwake en / of uitvaartdienst, aan de familie uitgereikt. Na afloop van de viering is er voor de nabestaanden koffie of thee op de pastorie.

Ziekenactie: Voor bezoek bij ziekenhuisopnamen graag doorgeven aan Ziekenactie, t. 342331 b.g.g. 348090. Contact met onze pastor: Wanneer u, om welke reden dan ook, behoefte hebt aan pastorale ondersteuning, kunt u via het secretariaat in contact komen met pastor Jan van Steenoven. U kunt zich tot hem wenden met vragen om ondersteuning bij verlieservaringen, bij ziekte en andere acute nood. Gegevens van het secretariaat vindt u onder dit bericht. Secretariaat: Parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandag van 19.30-21.00u en op donderdag van 9.30-11.30u; tel. 341246. www.parochierucphen.nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandag 18.00u inleveren. PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 1, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.30-11.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet. nl; www.kerksprundel.nl Diensten Week 44: zaterdag 27 oktober tot en met 2 november. Zaterdag 27 oktober 19.00u Woord en Communieviering. Voorganger: Liturgische Werkgroep. Zang: Cantorgroep en orgel. Jan Nelen-Braspenning v.w. geb. dag; Cornelia Roovers-Timmermans v.w. geb.dag; Riet de Regt-v.d. Maagdenberg v.w. geb.dag; Piet en Mien v. Oers-Roks v.w. geb.dag Mien; Jan v.d. MaagdenbergHeeren v.w. geb.dag; Kees Vermunt v.w. huwelijksdag; overl. ouders Zopfi-Kees v.w. jgt. en geb.dag vader; Alphonsius Marinus Roovers v.w. geb.dag; Rinus v. Koulil v.w. geb.dag; overl. ouders v. Dijk-Gommeren; overl. ouders Martens-v.d. Maagdenberg v.w. geb.dag vader; Herman Regtop en ouders Over-de Bruijn Woensdag 31 oktober 18.30u Rozenkransgebed in de Dagkapel. Voorganger: Leden Liturgische Werkgroep Vrijdag 2 november: Eerste vrijdag van de maand. Vanaf 9.00u wordt de ziekencommunie weer bij u thuis gebracht. 18.30u: Rozenkransgebed in het St. Janshof. Voorganger: Leden Liturgische Werkgroep. Intenties zaterdag 10 november: De intenties van zaterdag 10 november worden in verband met de afscheidsviering naar vrijdag 9 november verplaatst. Mocht u de intentie naar een andere datum willen verplaatsen, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat. Rozenkransgebed: In verband met de tijdelijke sluiting van onze Parochiekerk, verhuizen wij voor het kerkelijk gebeuren van onze parochie naar de St. Janskapel verderop in de Hertogstraat op nummer 17. Iedere maand baden wij ook eenmalig en in de maanden mei en oktober iedere woensdagavond het Rozenkransgebed in de Dagkapel van onze kerk. In goed overleg is besloten om vanaf november het bidden van het Rozenkransgebed te gaan doen in de Huiskamer van het Steunpunt op het St. Janshof. Dat is ook de plaats waar we iedere 3e vrijdagmorgen van de maand ook de Steunpuntviering houden voor alle ouderen in Sprundel. Het Rozenkransgebed gaan we iedere 1e maandagavond van de maand, aanvang 18.30 uur, bidden in het Steunpunt. In de maanden mei en oktober, de echte Mariamaanden, doen we dat iedere maandagavond. De eerste keer dat we dat gaan doen wijken we echter af van wat afgesproken is en wel vanwege Allerzielen. We bidden dus in november niet op maandag 5 november, maar op vrijdag 2 november het Rozenkransgebed. Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met Mevr. Marian Rommers t. 384046 of secretariaat t. 382214. Gebedsfolders: Achter in de kerk liggen weer de gebedsfolders voor de maand november. U kunt er meenemen, zolang de

voorraad strekt. Bron: Tegen de stroom in roeien is de enige manier om de bron te komen. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Zaterdag 27 oktober 19.00u 30e zondag door het jaar. Woord en Communiedienst. Voorganger(s): Pastor Verkade m.m.v. Zanggroep ‘t Schijfke. Wek. Jos Bommelijn e.v. Toos Schrauwen; wek. Leentje Martens w.v. Marijn Peeters; jgt. Adrianus v. Trijp zn van J. v. Trijp-v. Overveld; verj. Anneke v. Overveld w.v. Janus Castelijn; jgt. Stan de Smidt e.v. Jo v. Trijp; jgt. Janus v. Opdorp e.v. Cor Hennekam; jgt. Piet Matthijssen w.v. Maria Schrauwen; jgt. Christ v. Nijnatten e.v. Maria Matthijssen; intentie Jaantje v. Laerhoven e.v. Corné Lazeroms; intentie Cees Winde e.v. Ada Burgerhof. Kosters/acolieten/misdienaars: Zaterdag 19.00u Ria Konings. Lectoren: Zaterdag 19.00u Koosje v. Overveld. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Collecte Wereldmissiemaand: De Collecte voor Wereldmissiemaand heeft € 134,opgebracht waarvoor onze hartelijke dank. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat is geopend op maandag- dinsdag- en op donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30u. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30u. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Voor het brengen van kleding voor Polen gelieve ook met de openingstijden rekening te houden. Het pastoresteam is bereikbaar via: 0165342069 of 06-29334907. PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Zondag 28 oktober 10.00u 30e zondag door het jaar. Woord- en communieviering. Voorganger: L. Verkade, past. werker. Koor: Gemengd Zangkoor. Misintenties: Wim Jongeneelen e.v. Ad Oomen; jgt. overl. ouders Goos-Jongeneelen. Dinsdag 30 oktober 19.00u H. Eucharistieviering in de kapel. Celebrant: pastoor F. Burm. Misintenties: jgt. Waltherus Mol e.v. Adriana Sijmens; jgt. Riet Roosenburg-Aalders. Vrijdag 2 november 19.00u Allerzielen. Gedachtenis van alle overleden parochianen 2011/2012. Gebedsviering. Voorganger: diaken J. v. Steenoven. Koor: Gemengd Zangkoor. Misintenties: Piet Vergouwen e.v. Net Jongeneelen; Eerwaarde heer pastoor Hamers; overl. ouders v. OersEngelen en v. Overveld-Rockx en hun zoon Johannes; overl. leden Gemengd Zangkoor; Cees Marijnissen e.v. Marie Louise v.d. Eijnden. Ook gedenken wij in onze gebeden: Toon Smits e.v. Jeanne Konings. Dopen: Zondag 28 oktober zal om 11.30u in onze kapel worden gedoopt Jinthe Schijven. Diensten: Zondag om 10.00u H. Eucharistieviering of een Woord- en communieviering in de kerk. Dinsdag om 19.00u H. Eucharistieviering in de kapel. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Misintenties in een gesloten enveloppe in de brievenbus van de pastorie inleveren. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord. nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord. nl PAGINA 38

Donderdag 25 oktober 9.00u Woord en Communieviering. Mariakapel. Celebrant: Diaken Jan Foesenek. Gebedsintenties: overl. pastores van onze parochie. Zaterdag 27 oktober 19.00u Eucharistieviering. Viering Allerzielen. Celebrant: Pater Jan Munsters geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Ria Jochems. Koor: Gemengd koor Langdonk. Gebedsintenties: Cornelis Konings en Antonetta de Rooij wegens verj.; Jan Konings e.v. Joke Jaspers wegens verj.; Tim Heeren e.v. Cor Heeren en overl. ouders Poul en Joke; Petronella Maas e.v. Jacobus Braat; Wilhelmus Koks en Johanna de Bruin en kinderen wegens verj.; Cornelis Roks en Johanna de Rijck-Roks; Toon Verlaar e.v. Gerrie Verlaar-Snoeren; Jack Verlaar en Dimphina Lambregts en zoon Sander; Josephine Hugens e.v. Adrianus Steevens; Elisabeth Monsieurs en Johannes Wagtmans en overl. familieleden; Peter v.d. Bosch e.v. Jeanne Rokx; Jan Heeren e.v. Mien Verlaar; Adrianus de Rooij en Francisca Verstijlen; Ries Brouwers e.v. Marion v. Oosterhout; Seintje Brouwers e.v. Nil Brouwers; Vader en moeder v. Oosterhout en zoon Johan; Rinie Heeren e.v. Cor Heeren-de Pijper; Johannes Koks e.v. Adriana Koks-Suijkerbuijk; Adrianus Nagtzaam en Adriana Nelen en hun dochter Maria; Piet Martens en Martien Heren en alle overl. koorleden van het Willibrorduskoor; Dré Willemse e.v. Corke Boeren; Marcel de Bruijn e.v. Eva Rehl wegens jgt.; Cornelius Roks en Johanna de Bruijn en kinderenwegens jgt.; Johanna Roks en Andreas Robbeson wegens jgt.; Jos Geudens en Simone Slegers; Johannes Uitdehaag e.v. Anna Roks; Cees de Bruijn levenspartner van Leentje v. Overveld. Zondag 28 oktober 10.00u 30e Zondag door het jaar. Eucharistieviering. Viering Allerzielen. Celebrant: Pater Jan Munsters geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Johan Reniers. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Piet Martens en Martien Heren en alle overl. koorleden van het Willibrorduskoor; Johanna Everdina Kornalijnslijper en Arnoldus David Jansen; Martinus Heeren en Johanna de Jong en zoon Marinus en kleindochters Miranda en Jolanda; Janus Sanne en Mieke de Bruijn en dochter Elly; Léon v. Agtmaal; Leonardus v. Agtmaal en Cornelia Hellemons; Jacobus Broeren e.v. Maria v. Beers en overl. kinderen; Theodora Maria v. Erp; Toon de Wildt en Dien Tak; Mart Tak en Nellie Hendriks; Vader en moeder TakCools en zoon Toon; Johannes v. Erp en Maria Broeren en zoon Jonhy; Johannes Derijck e.v. Catharina Aerts wegens verj.; Adrianus Aerts en Adriana Kools; Johannes Gijzen en Cornelia v. Dooren; Petrus v. Zundert en Maria Aerts; Mieke Jongmans e.v. Cor v.d. Sande en overl. familie Jongmans-de Bruijn en overl. familie v.d. Sande-Heeren. Zondag 28 oktober 13.45u Eucharistieviering. Bedevaartviering. Rozenkransgebed. Celebrant: pastor Steven de Koning pr. geassisteerd door diaken Jan Foesenek, diaken Jan v. Steenoven en pastor Liesbeth Verkade pw. Lector: Gerrie Verlaar. Koor: Willibrorduskoor. Dopen: Zondag 28 oktober worden Donna Simons en Alina Verlaar gedoopt. We verwelkomen hen in onze geloofsgemeenschap. Dertigste zondag door het jaar (B): In dit weekend lezen we als eerste lezing uit de Profeet Jeremia (Jer. 31, 7-9) en uit het evangelie van Marcus (Mc. 10, 46-52). In de beide lezingen van deze zondag komen blinden weer aan het Licht! Het woord “blind” verbindt dan ook beide verhalen. In de eerste lezing horen wij hoe het volk God smeekt dat Hij hen thuisbrengt vanuit die vernederende ballingschap. Dat is hun droom: Gods redding is nabij en de blinden zullen zien en de lammen staan weer op eigen benen! Het zou zo maar kunnen, dat de blinde Bartimeüs uit de evangelielezing dit oude verhaal zelf ook heeft gehoord, daar bij de poort van Jericho. Het verschil tussen beide lezingen is: In de eerste lezing is het God zelf, die het volk van de blindheid verlost, terwijl bij Marcus in de evange-

lielezing de eigen geloofskracht van Bartimeüs naar voren komt. En Jezus bevestigt dat: “Ga, uw geloof heeft u genezen”. Allerzielen 2012: In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 oktober zullen in de weekendvieringen onze dierbare doden worden herdacht. Op vrijdag 2 november ’s avonds om 19.00 uur is er de Allerzielenviering, waarin wij onze overledenen gedenken waarvan wij in het afgelopen jaar vanuit onze kerk afscheid hebben moeten nemen. De nabestaanden worden hiervoor per brief uitgenodigd. Gemengd Koor Langdonk: In de eucharistieviering op zaterdag 27 oktober zal het Gemengd Koor Langdonk de liturgie met zang ondersteunen. Het koor staat onder leiding van dirigente Wilma van Ineveld. Het koor wordt begeleid door pianist/ organist Jack Buijs. Het Gemengd Koor Langdonk is als kerkkoor verbonden met de parochiekerk van De Goede Herder in de parochie “De Ark” te Roosendaal en is opgericht in 1991. Het koor heeft een breed meerstemmige repertoire in meerdere talen. Mariamaand oktober: Elke werkdag in de maand oktober - ook wel Rozenkransmaand genoemd - wordt om 14.00 uur in onze Lourdesgrot het rozenkransgebed gebeden. Bedevaart 28 oktober: Op zondagmiddag 28 oktober vindt er een bedevaart plaats in de Mariamaand oktober. Het programma begint om 13.00 uur met een rondgang door ons processiepark te Sint Willebrord. Op deze middag begint de viering om 13.45 uur met het rozenkransgebed bij de Lourdesgrot. De viering begint bij goed weer bij onze Lourdesgrot met aansluitend een processie naar de kerk, waar de eucharistie zal worden gevierd. Bij slecht weer vinden de activiteiten allemaal plaats in onze parochiekerk van de H. Willibrordus. De celebrant in de eucharistieviering zal pastor Steven de Koning (pr.) zijn, geassisteerd door pastor Liesbeth Verkade en de diakens Jan Foesenek en Jan van Steenoven. Na afloop kunnen alle deelnemers aan de bedevaart elkaar ontmoeten in gemeenschapshuis “De Lanteern”. Allerheiligen 1 november: Het Hoogfeest van Allerheiligen zal op donderdagmorgen 1 november worden gevierd in de Willibrorduskerk. De viering begint om 9.00 uur. De celebrant is rector Norbert Schnell, geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Deze eucharistieviering op dit Hoogfeest is bestemd voor alle parochies/parochianen in de Regio Rucphen. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 28 oktober is mevr. Ds. J.H. Veldhuizen uit Zundert onze voorganger, aanvang 10.00 uur. Dhr. Schaart is de organist. Dhr. Bruinzeel is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor Hervormingsdag. Na afloop van de dienst is er koffiedrinken. Agenda: De cantorij heeft op 25 oktober repetitie, aanvang 20.00 uur. www.pk-zundert.nl


vacatures

“Treeport maakt van West-Brabant het meest aantrekkelijke boomkwekerij gebied van Europa” Treeport werkt aan een duurzame versterking van de boomkwekerijsector in West-Brabant, met bovenstaande slogan als doelstelling. Met financiële ondersteuning van de provincie Noord-Brabant en gemeenten in West-Brabant zijn diverse activiteiten en projecten opgestart en in uitvoering. Er wordt in projectgroepen gewerkt aan marketing, promotie en communicatie, scholing, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het programmabureau ondersteunt de diverse projectgroepen. Binnen het programmabureau is er een vacature voor een:

Projectleider (32 uur per week, voor bepaalde tijd) We zoeken een gedreven projectleider met een frisse en breed georiënteerde kijk op boomteelt op het gebied van marketing, promotie, scholing, innovatie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als projectleider          

Bewaak je de kosten, planning, kwaliteit, organisatie en communicatie van het projectplan / de projectplannen. Organiseer je i.s.m. de werkgroepvoorzitter het opstellen van de agenda voor de werkgroepvergaderingen. Bewaak je de uitvoering van de afgesproken acties. Ondersteun en/of vervang je de werkgroepvoorzitter waar nodig. Coach je en stuur je meewerkend personeel aan bij de uitvoering van de projecten. Ondersteun je waar nodig andere projectleiders. Presenteer je Treeport in algemene zin en de werkgroep in het bijzonder op beurzen en overige bijeenkomsten. Signaleer je belangrijke ontwikkelingen en breng je deze waar relevant in de werkgroep in of leg je deze voor aan andere projectleiders. Ben je een vraagbaak voor collega’s m.b.t. achtergronden bij projecten en activiteiten. Beschik je over een afgeronde relevante opleiding op HBO-niveau

Chocolaterie Ickx, gevestigd te Essen (België), is een succesvolle groeiende producent van unieke chocolade en confiserie, met export over de hele wereld. Ons bedrijf is sterk in zijn speciale assortimenten voor de seizoenen, unieke designs en een handmatige afwerking. De klanten zijn klein- en groothandels (importeurs & distributeurs) en grootwarenhuizen al dan niet onder private label. Binnen onze organisatie zijn 125 betrokken medewerkers dagelijks bezig om top kwaliteit te leveren aan onze klanten. Hierbij zijn flexibiliteit en klantgerichtheid belangrijke speerpunten. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd zijn wij per direct op zoek naar een:

Medewerker technische dienst m/v Samen met het team van de technische dienst ben je medeverantwoordelijk om zelfstandig voorkomende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Je bent in het bezit van een MTS-bol 4 diploma in de richting Werktuigbouw of Elektronica en hebt minimaal 5 jaar ervaring opgedaan, bij voorkeur in een voedingsbedrijf. In verband met het lopen van wachtdiensten (late dienst tot 22:00 uur en zaterdagen) is je reistijd tot het werk maximaal 30 minuten. Enthousiasme, flexibiliteit, klantgerichtheid en daadkracht zijn eigenschappen die wij waarderen. Wij bieden afwisselend werk, waarin veel ruimte is voor eigen initiatief. Is je interesse gewekt? Stuur dan je CV met motiveringsbrief naar: Chocolaterie Ickx NV t.a.v. Edwin Dekkers of edekkers@choc-ickx.be, Rijkmakerlaan 28, 2910 - Essen. Voor nadere informatie over de functie kunt u contact opnemen met Edwin Dekkers op nummer : +32 3 670 03 76

Daarnaast strekt mondelinge en schriftelijke kennis en ervaring met de Engelse en Duitse taal tot de aanbeveling. Je hebt een flexibele, klantgerichte en ondernemende instelling en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Uiteraard ben je een teamspeler. Je kent de boomkwekerijsector en kan je verplaatsen in de belangen van deze sector.

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Wij bieden afhankelijk van opleiding en ervaring een marktconform salaris en uiteraard een prettige werkomgeving met een enthousiast team van jonge medewerkers. Nadere informatie over de functie is te verkrijgen bij Gerard de Baaij (programmamanager; tel. 0653391651) of Jessica van Nijnatten (bureaumanager; tel. 076-5995000). Voor meer informatie over Treeport kun je terecht op onze website: www.treeport.eu. Ons kantoor is gevestigd in Zundert. Heb je belangstelling voor deze functie, reageer dan voor 17 november 2012 per e-mail aan gerard.de.baaij@treeporteurope.com.

Van Sundert Loodgietersbedrijf BV te Roosendaal realiseert met ca. 20 medewerkers alle voorkomende loodgieterswerkzaamheden in de service & onderhoud- en renovatie markt. Dit voor met name professionele vastgoedbeheerders als woningcorporaties, VVE-beheerders, VVE’s en aannemers. Ondanks de economische crisis groeit onze orderportefeuille structureel en zijn wij per direct op zoek naar meerdere;

Zelfstandige Loodgieters onderhoud (meerdere jaren ervaring als Loodgieter)

Hulp-monteurs/-Loodgieters (basiskennis als loodgieter/GAWALO, vmbo/lts)

Ik werk bij Groenhuysen

Wij bieden: o Een zelfstandige functie binnen een enthousiaste en groeiende onderneming; o Goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de functie; o Mogelijkheid tot opleiding en doorgroei kansen binnen de organisatie Indien uw interesse is gewekt kunt u contact opnemen met Jos van Seggelen, te bereiken tijdens kantooruren onder nummer 0165-562539 of per e-mail jos@vansundertbv.nl, of Boerkensleen 7, 4705 RL te Roosendaal.

thuis werken als (parttime)

Daar kan ik mijn opleiding volgen

CASHFLOW MANAGER www.cashflowcare.com

industrial coating

Werken als verzorgende (IG)

industrial coating

Door de uitdagingen waarmee onze organisatie de komende jaren Door de uitdagingen waarmee organisatie komende jaren direct zijn wij op zoek naar onze gemotiveerde ende bekwame wordtPer geconfronteerd, wij onze capaciteit te breiden. wordt geconfronteerd,dienen dienen wij onze capaciteit uit teuit breiden.

Bij Groenhuysen is er altijd ruimte voor goede verzorgenden. Wij zoeken voortdurend professionele, betrokken en enthousiaste collega’s. Voel jij je thuis in een omgeving waar kwalitatieve en persoonlijke zorg voorop staat? Ben jij in het bezit van een zorggerelateerd diploma en zoek je een uitdagende baan? Dan ben jij de collega die wij zoeken! We komen dan ook graag met je in contact. Want de zorg begint bij jou.

(onderhouds) monteurs

het demonteren, spuiten spuiten enen afwerken van van machines Voor Voor het deen en monteren, afwerken machines zoeken wij per gemotiveerde enen bekwame: met ervaring alsdirect automonteur of autoschademonteur/spuiter. zoeken wij per direct gemotiveerde bekwame: Wij bieden een uitdagende en afwisselende functie met (onderhouds) monteurs (onderhouds) doorgroeimogelijkheden en oog op vast monteurs dienstverband. Bent u een vakman en heeft u ervaring als automonteur,

21 naar BentStuur u een vakman en ervaring als automonteur, autoschademonteur/spuiter ofuonderhoudsmonteur, stuur dan je sollicitatie metheeft CV snel uw sollicitatie voor 14 september, voorzien van uw CV autoschademonteur/spuiter of Steur onderhoudsmonteur, stuur dan info@steur.com t.a.v. dhr Jack naarsollicitatie dhr. Jack Steur. info@steur.com snel uw voorEmail: 14 september, voorzien van uw CV voorJack verdereSteur. info over Email: ons bedrijf info@steur.com op WWW.STEUR.COM. naar Kijk dhr.

Bekijk alle vacatures en solliciteer op www.werkenbijgroenhuysen.nl

acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Kijk voor verdere info overCZ ons bedrijf op WWW.STEUR.COM. Nijverheidsweg 9 4731 OUDENBOSCH Tel. 0165-315350, Genie preferred supplier acquisitie n.a.v. deze advertentie .wordt niet op prijs gesteld Genie preferred supplier

Nijverheidsweg 9 4731 CZ OUDENBOSCH Tel. 0165-315350, .

ISO 9001:2008 KEMA CERT.NR. 2015780

ISO 9001:2008 KEMA CERT.NR. 2015780


P ri ma

oogst k e van de we

ke

2

00

zalmblokjes

Vivera Vleesvervangers

kilo 20.00

Pakje 100 gram

! ! h e l l u v n a 1 A +ATIS 1Per zak 1 00 0 0 99 2 GR 2 3. 0 0 0 0 0 00 01 01 0+ 2 4. Alle varianten

1,5 ,5kikliloo

Elders

2 2 2 0 0 2

u ze

Varkensoesters

kilo 8.00

Per 250 gram

6.49

2 voor

*

2 voor

Per pak

Per pak

Shoarmavlees Per kilo

250 gram

visfilet gemarineerd

Grieks, Toscaans of mosterd-dille MSC gecertificeerd

1 1+1 1R+ G ATIS o r u e 1 1+1

Kanzi handappels

2 bakjes van ca. 230 gram naar keuze

6905-12 WEEK43_18_19_210x210.indd 18-19

6905-12 WEEK43_18_19_210x210.indd 18-19

*

Normaal

2.98 Nu 1.49

KanziPer 1,5 kilo Normaal 3.74 handappels

Kruidnoten

1,5 kil

98

Alle varianten

Pak 150-400 gram Elders

2.89

2 potten naar keuze à720 75mlclrode rode àkool, bieten, Elders 3.48 sperziebonen of K Kruidig

bruine bonen

2 2 1 2 Alle varianten

Sterwijn

Normaal

2 pakken à 250-380 gram naar keuze

10.58 Nu 5.29

2 potten à 720 ml naar keuze

Per 1,5 kilo

Zak 500 gram 3.74

3.00

1.19Per

Normaal

k pa3.48

Elders

2 Normaal

Pakje 100 gram Normaal

2 voor

020 2 Per pak

+AT1IS 001+1 00 1 GR 00 G0R0ATIS 1+100 A1+P1er *zak Alle varianten

kilo 20.00

2.99

AlleAppelmoes, varianten2 flessen

kilo 2.00

Per zak *

250 gram Deze aanbieding is twee

weken geldig: van maandag 4 t/m zaterdag 16 oktober 2010.

* 2 HALEN 1 BETALEN

Rib- of Haaskarbonade 6.29-7.99 Per kilo

Per pak

00

Douwe Egberts Senseo

+ 1 0 0 0 0 1 e1 o r u 1 1,5 kil0o0 1 0201 0012,5 15.ki+lo100 5. GRA 0 0 11+ 1 1 00 0 0 0 0 A 0000 00 1

GRATIS*

Normaal

5.32 Nu 2.66

22

Vleesvervangers

GRATIS

Doos 250 gram

Perdix Kip nuggy’s

1.33

1,5 kilo

Elders

kilo 4.00

Doos 250 gram Elders

1.33

P6

6905-12 WEEK43_06_07_210x210.indd 6-7

*

1.11

Vivera Vleesvervangers Alle varianten

Pak 150-400 gram Elders

Yum Yum Bamisoep

2.89

kilo 5.56

2

2 voor

3 zakjes à 60 gram naar keuze Elders

1.11

Alle varianten

Per 1,5 kilo

2 potten à 720 ml naar keuze

6905-12 WEEK43_18_19_210x210.indd 18-19

8-19

3.74 Elders

3.48

Elders

Maxi rol

9.90

3.48

2 VOOR

Pak 150-400 gram Elders

Elders

12.18 Nu 6.09

1.25

Melkan Vanilleyoghurt Pak 1 liter

zalmblokjes Elderskilo 2.29 20.00

Klaverland Jong belegen Per kilo

69

08-10-12 15:44

2.66

2.89

P1

2 voor

08-10-12

Per zak

Pakje 100 gram Normaal

GRATIS*

2.99

*1+1 Gratis: Maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

Alwéér honderden producten blijvend in prijs verlaagd!

1.25

Kanzi handappels

Hak Appelmoes, rode kool, rode bieten, sperziebonen of bruine bonen

kilo 1.33

Alle varianten

Per 1,5 kilo

2 potten à 720 ml naar keuze

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

2 potten à 720 ml naar keuze

kilo 1.33

Normaal Normaal 3.74

P18

Melkan Vanilleyoghurt Pak 1 liter

P5

08-10-12 16:33

www

www.plus.nl

PLUS Manniën - Rucphen PLUS Manniën - Rucphen Raadhuisplein 12 T: 0165-341281

P7

Plenty 08-10-12Keukenpapier 15:45 Maxi rol

2 pakken à 4 rol OP=OP

Raadhuisplein 12Normaal T: 0165-341281 Elders 3.48 3.74

1+1

Hak Appelmoes, Alle varianten rode kool, rode bieten, kilo 1.33 Kanzi 6905-12 WEEK43_18_19_210x210.indd 18-19 sperziebonen of bruine bonen handappels

Per 1,5 kilo

Alle varianten

P3

40/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Hak Appelmoes, Normaal 5.32 Nu rode kool, rode bieten, 2 pakjes sperziebonen of bruine bonen

Kanzi handappels

GRATIS 00 99

Aviko Aardappelspecialiteiten

Elders

Ovengebakken casselerrib, ovengebakken kipfilet, ovengebakken ham of abdijham naar keuze Bijv. 2 pakjes à 140 gram abdijham

P18

2.89

2 pakken à 4 rollen OP=OP

Elders

Alle varianten

Puur van Smaak

6905-12 WEEK43_06_07_210x210.indd 6-7

Vivera Vleesvervangers

1 2 2 2 Elders

Plenty

Keukenpapier Elders 2.29

Zak Gerookte 450-750 gram

3 zakjes à 60 gram naar keuze

kilo 4.00

Elders 3.48 Zak Pak3.74 150-400Per gram pak450-750 gram

Normaal

Alle varianten

Alle varianten kilo 5.56

2 potten à 720 ml naar keuze

2 voor

3 voor

Yum Yum Bamisoep

Perdix Kip nuggy’s

Alle smaken Bij aankoop van 2 zakken à 36 stuks een gratis Sesamstraat koekblik Gerookte t.w.v. € 4.95

OP=OPzalmblokjes kilo 20.00 2 zakken Pakje 100 gram à 36 stuks naar keuze Normaal 2.99

Alle varianten

PerAlle 1,5 kilo varianten

GRA0T0IS*

2 pakjes

Elders

Kanzi Zak 500 gram handappels Vivera Normaal 1.19 kilo 1.33

Per pak

Puur van Smaak

Ovengebakken casselerrib, ovengebakken kipfilet, 18-19ovengebakken ham of abdijham naar keuze Bijv. 2 pakjes à 140 gram abdijham

6905-12 WEEK43_18_19_210x210.indd

kilo 2.00

*1+1 Gratis: Maximaal 5 dezelfde aanbiedingen per klant. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

P18

Aviko

Hak AardappelAppelmoes, specialiteiten rode kool, rode bieten, Alle varianten sperziebonen of bruine bonen

Kruidnoten

3 voor

P6

Gerookte zalmblokjes

Vivera Vleesvervangers

rode kool, 9.98 rode bieten, 4.99 Hak sperziebonen of bruine bonen

kilo 1.33

Iglo Per 250 gram Fishcuisine

GRATIS*

Hollandse boerenkool 2 zakken à 300 gram Normaal

kilo 8.00

kipkrokantschnitzels 2 pakken à 5 stuks

Côtes du Rhône Villages Grande Hak Appelmoes,Réserve

* S I T A GR o kilo 1.33

Varkensoesters

2.99

2.89

eel... stapels extra voord

3.00

1 00 Normaal

Normaal

Pak 150-400 gram

Elders

Openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 20.00; za. 8.00 - 18.00 uur; zo 10.00-16.00 uur. maandag - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

12.18 Nu

1R+

Deze aanbiedingen zijn geldig Zondag P19 maandag - vrijdag 8.30 -van 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur 21 t/m Zaterdag 27 oktober 2012. P19

08-10-12 15:54

08-10-12 15:54

* G S I T R2A6, G g a d j r i e r b v o t p k o o 8 2 g Alléén a d n o z n e 7 2 g a d zater

*1+1 Gratis: Maximaal 5 dezelfde aanbieding U krijgt 50% korting op de totaa

? G O O H OM

e l l a W p T o B W T B N E E G u t l a ta * e ! n b e s n m o e t s y Bij s a m e n i C e m o H n e TV’s

Op=Op Profiteer nu!

Volledige garantie!

Etten-Leur, Winkelcentrum 25, (076) 5020672 Roosendaal, Nieuwe markt 66 c, (0165) 533987 Eigen technische dienst, met service aan huis * Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Geen BTW-adv - 264x200mm h - ZW/PMS021 - week 43

Meeneemprijzen!

DRU_20121024  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you