Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R U C P H E N S E

O P L AG E :

23 MEI 2012 WEEK 21

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

EXAMENSTRESS OP MUNNIKENHEIDE COLLEGE

10 . 5 0 0

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

I

Te l .

076

SPORT

Volg ons via twitter: @RucphenseBode Informatie van

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

KRUISWEG IN PARK IN ERE HERSTELD

Werkzaamheden aan viaduct Nieuwenberg

Jaarmarkt tijdens Rucphense Feesten

ZEGGE - Rijkswaterstaat voert dinsdag 29 mei van 07.00 tot vrijdag 1 juni 17.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de viaduct Nieuwenberg (A58) ter hoogte van Zegge. Het gaat om regulier onderhoud dat periodiek nodig is. Tijdens deze werkzaamheden is de Onze Lieve Vrouwestraat over het viaduct in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Rijkswaterstaat verwacht nauwelijks verkeershinder. Het verkeer zal ter plaatse worden omgeleid. Omdat onderhoudswerkzaamheden weersgevoelig zijn, kan het zo zijn dat de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en opnieuw worden ingepland. Kijk voor meer info op www.vananaarbeter.nl.

RUCPHEN - Star Promotions houdt in samenwerking met de Ondernemersvereniging Rucphen de jaarmarkt tijdens de Rucphense Feesten op zondag 17 juni. De jaarmarkt vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur. Op de jaarmarkt in het centrum van Rucphen staan ongeveer 150 kramen met onder meer kleding, modeaccessoires, sieraden, schoenen, lederwaren, drogisterijartikelen, speelgoed en boeken. De hongerige maag kan gestild worden met friet, snacks, Griekse delicatessen, Surinaamse snacks, poffertjes, churros, ijs en fruit. Natuurlijk is er ook frisdrank, koffie en thee verkrijgbaar. Voor de jeugd staan er attracties zoals een bungee jump en ponyritjes.

W E E K B L A D

Kapvergunning verdwijnt toch niet

Scouting Sprundel speelt Levend Cluedo

RUCPHEN - De kapvergunning verdwijnt niet helemaal uit de gemeente. Dat heeft de gemeenteraad besloten. Voor ongeveer drie procent van de bomen en houtwallen blijft het aanvragen van een kapvergunning noodzakelijk. “Het gaat daarbij om waardevolle bomen”, vertelt wethouder Martien de Bruijn. Het college van burgemeester en wethouders was voornemens om de kapvergunning helemaal te schrappen, maar dat zagen coalitiepartijen CDA en RVP niet zitten. De bomen die niet zonder toestemming van de gemeente geveld mogen worden hebben veel waarde voor de omgeving. Voor deze bomen zijn bepaalde criteria vastgesteld, zoals leeftijd.

SPRUNDEL - Scouting Sprundel speelt op vrijdag 1 juni het spel Levend Cluedo. Deze activiteit is voor alle kinderen van de groepen drie tot acht van de basisschool. Kinderen hoeven niet lid te zijn van de scouting om mee te doen. Om 19.00 uur begint het spel in de schuur van de Vissenberg met een spannende inleiding. De kinderen gaan op pad om een heuse moordenaar te zoeken. Er zijn meerdere verdachten. De avond wordt afgesloten met muziek en de oplossing van het spel. De avond duurt tot 21.00 uur. Kinderen kunnen zich opgeven via info@scoutingsprundel.nl of 0165350664. Vorig jaar was de gezamenlijke activiteit -een vossenjacht- heel succesvol.

Aanleg park in centrum Zegge ZEGGE – Het dorp Zegge krijgt een heus dorpspark. Een gedeelte van het park wordt aangelegd op grond van de Parochie Heilige Mariaboodschap Zegge. Daarnaast maakt de gemeente ook het bos van Zegge een stuk toegankelijker. Voor de twee projecten stelt de gemeente 30.000 euro beschikbaar en de provincie NoordBrabant 83.000 euro. DOOR MONIQUE JANSEN De projecten maken deel uit van integrale dorpsontwikkelingsplannen, ook wel bekend als IDOP. Vergroening Een tijd geleden kreeg de kern Zegge vanuit de provincie geld om het dorp een stuk leefbaarder te maken. Een deel van dat geld is gereserveerd voor het groen in het dorp. Zeggenaren gaven in de IDOP-plannen aan dat ze graag meer groen zien in en bij het dorp, bijvoorbeeldtvoor h het maken u van i een ontspannen wandelingetje.

20% KORTING

!

RUCPHEN - Bibliotheek Zundert-Rucphen presenteert een nieuwe dienst: streaming e-books. Voortaan kunnen alle bibliotheekleden online boeken lezen. Streaming e-books werkt ongeveer hetzelfde als een filmpje bekijken op YouTube of muziek luisteren via Spotify. Bibliotheekleden loggen in op de website van Public Library Online en vervolgens wordt het boek geladen in de browser. Op die manier hebben mensen het boek altijd bij de hand, zonder dat ze het hoeven mee te sjouwen of op te slaan. Het aanbod van streaming e-books is divers en bevat fictie en non-fictie. Bij de start zijn onder meer boeken van Tais Teng en Mariska Hammerstein beschikbaar.

Bos tussen Kapelstraat en spoor toegankelijker

op een artikel naar keuze* Wo 23-5 t/m Ma 28-5

Onderhoud Het Zegse dorpsbos ligt tussen de Kapelstraat en de Spoorstraat. Staatsbosbeheer heeft het bos in eigendom, maar de gemeente Rucphen voert het onderhoud uit in het gebied. “Staatsbosbeheer ondersteunt het initiatief”, vertelt wethouder Martien de Bruijn. “Het bos willen we speelser maken. Het onderhoud W E Evoeren K Bwe LwatAruimer D in.” Het park dat bij de parochie komt, ligt straks tussen basisschool Mariadonk en de pastorie en de kerk. Het is de bedoeling dat het gebiedje voor iedereen toegankelijk wordt om te wansdelen. Dei aanbesteding n dvoor ede aanpakr van het dorpsbos en de aanleg van het

dorpspark hebben inmiddels plaatsgevonden. Vernieuwing Daarnaast staat Zegge ook nog een vernieuwing van het dorpsplein te wachten. De hele Onze Lieve Vrouwestraat gaat tot aan de Bosschenhoofdseweg op de schop. Ook komen er zitjes op het plein. Eerder werden al een appartementencomplex voor senioren en een steunpunt gerealiseerd. Wel kunnen er straks in het centrum nog steeds evenementen worden gehouden, zoals het jaarlijkse evenement ZeggPop. Basisschool Mariadonk tot een e gwordti getransformeerd o zogenaamde brede school.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

PLUS Manniën Rucphen

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

!

* Zie voorwaarden op

etten-leur.lifeandgarden.nl

!

!

Streaming e-books bij bibliotheek

SINT WILLEBRORD - ‘Smaakpolitieagent’ Anton Geus had maandagavond op de Mayfair geen enkele bedenking bij de aangeboden waren. Ook hij kwam tijdens de tweede editie van de Mayfair in de Lanteern kijken en proeven. Ondernemers uit Sint Willebrord en omstreken lieten vol trots zien wat ze in huis hebben. Ruim zestig uiteenlopende warenassortimenten werden onder het genot van een hapje en een M I Lees D verder D EopLpagina B U & V E E R S E drankje aan het publiek getoond. 3. R G S E FOTO ELS ADAMS

!

TuincenTrum

etten-Leur - Tel.: 076-5034956

Wij hebben alles voor een heerlijke barbecue. Met het grootste aanbod.

Vrijwilliger gezocht voor jeu de boules ZEGGE - Woningbouwvereniging Thuisvester heeft een jeu-de-boulesbaan aangelegd bij steunpunt Mariavaart in Zegge. Binnenkort ontvangt het steunpunt de ballen en dan kan het spelen beginnen. Het steunpunt wil de activiteit vast laten terugkeren op vrijdagmiddag. Het steunpunt zoekt een vrijwilliger die hieraan mee wil werken om bij droog weer op vrijdagmiddag een lekker potje jeu de boules te spelen en tegelijkertijd een frisse neus te halen. Bent u deze vrijwilliger en heeft u hier zin in, loop dan binnen bij het steunpunt aan de Jacob van Lennepstraat 25 te Zegge om u op de geven. Dat kan van maandag tot vrijdag, van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Oranje Fonds steunt projecten RUCPHEN - Het Oranje Fonds steunt in totaal 902 initiatieven uit Brabant met in totaal 2,2 miljoen euro. Er is onder meer geld beschikbaar voor buurtbemiddelingsprojecten en dorpswerkplaatsen. Projecten die worden gesteund door het Oranje Fonds dienen een sociaal karakter te hebben. De initiatieven moeten mensen bij elkaar brengen of mensen helpen om een plek te vinden in de samenleving. Volgens Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds zijn veel mensen bereid zich in te zetten voor een ander: “Elke keer als ik een van onze projecten bezoek, word ik vrolijk van de vele mensen die zich onbaatzuchtig en gepassioneerd inzetten.”


Maandelijkse informatiepagina van

Rabobank De Zuidelijke Baronie

Ook na het avondeten uw bankzaken regelen. Dat is het idee.

Rabo Rondom Mei 2012 Volg ons op twitter: @RaboDZB

Samenwerken zit in onze natuur. Dat is het idee. Rabobank De Zuidelijke Baronie. Verrassend bereikbaar. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 08:00 - 20:00 uur en op zaterdag van 09:00 - 17:00 uur Na het avondeten nog even een creditcard aanvragen? Of een automatische incasso intrekken? Bij Rabobank De Zuidelijke Baronie kan het. Wij zijn doordeweeks bereikbaar van acht uur ‘s ochtends tot acht uur ‘s avonds en op zaterdag van negen tot vijf.

Rabobank is founder van World Expo Floriade 2012. www.rabobank.nl/floriade

Over op IBAN, Makkelijk betalen in Europa

U krijgt dan direct contact met een adviseur van onze bank. Gespecialiseerd in ondernemers of particulieren. En deze adviseurs kunnen verrassend veel voor u regelen. Zo hebt u tijd over om nog even na te tafelen.

Particulier (013) 507 40 00 Zakelijk (013) 507 44 40 www.rabobank.nl/dzb

met de Europese betaalmarkt. Vanaf 1

incasso’s. Binnen Nederland gaat u

overgang. Voor zakelijke relaties die

februari 2014 wordt er in de Eurolanden

namelijk uw IBAN (International Bank

op korte termijn de eerste stappen

alleen nog gebruik gemaakt van de

Account Number) gebruiken om

zetten, organiseren we op 20 juni een

Europese betaalvormen.

betalingen te doen. Dit nummer vindt

online seminar. De uitnodiging voor dit

u nu al terug op uw rekeningafschrift

seminar valt begin juni in de bus.

Het Nederlandse betalingsverkeer wordt steeds Europeser. Europese landen

Internationaal rekeningnummer

en via internetbankieren bij

en banken werken aan de invoering

Het gemak van betalen met de Euro

‘rekeningdetails’.

van één Europese betaalmarkt: SEPA,

in de Eurolanden wordt uitgebreid

ofwel Single Euro Payments Area. Wat

naar het girale betalingsverkeer, zoals

Soepele overgang voor ondernemers

betekent dit voor u?

overschrijvingen via internetbankieren

Voor ondernemers zijn we ook hierbij

en incasso’s. Ook gaat er iets

een partner in business. Via de

Europese betaalvormen

veranderen met binnenlandse

SEPA-check op www.rabobank.nl/dzb

Alle rekeninghouders krijgen te maken

overboekingen en automatische

bereiden we u voor op een soepele

Betaalpas niet meer standaard te gebruiken buiten Europa Met uw betaalpas van de Rabobank kunt u over de hele wereld betalen en geld

‘Over op Wilt u weten wat tekent? IBAN’ voor u be

website Ga dan naar onze .nl/dzb. www.rabobank

Tijdens Pinksteren gaan uw bankzaken door

van gekopieerde gegevens, ook wel skimming genoemd, geld opnemen. Dit komt met

Onze kantoren zijn tijdens Pinksteren, op maandag 28 mei, gesloten. Uw dagelijkse bankzaken regelt u 24 uur per dag via internet of telefoon. Wij wensen u een fijne dag!

name voor in landen buiten Europa. Omdat de meeste mensen hun betaalpas buiten

www.rabobank.nl/dzb

opnemen. Dit wereldwijde betaalgemak brengt tegenwoordig helaas ook risico’s met zich mee. Het komt de laatste tijd namelijk steeds vaker voor dat criminelen met behulp

Europa niet gebruiken en de Rabobank het risico op misbruik zo klein mogelijk wil maken, is besloten om de betaalpas voor landen buiten Europa standaard ‘uit’ te zetten. Gaat u binnenkort op reis naar een land buiten Europa en wilt u uw betaalpas daar gebruiken? U kunt uw pas eenvoudig activeren om hem vervolgens gewoon te

Gesloten en toch bereikbaar. Dat is het idee.

gebruiken. Kijk voor meer informatie op www.rabobank.nl/betaalpasinstellen.

Rabobank. Een bank met ideeën.

W i l t u r e a g e r e n o f he e f t u v r a g e n: Rabobank De Zuidelijke Baronie, Postbus 11, 5110 AA Baarle-Nassau m cc@ d z b.rab o b an k .n l t w itter : @ R ab o D ZB tel.: ( 0 1 3 ) 5 0 7 4 0 9 0


actualiteit

Willebrord bruist en heeft het allemaal in huis

Tweede editie Mayfair overtreft stoutste verwachtingen SINT WILLEBRORD – De organisatoren bundelden hun krachten in de stichting Bruisend Willebrord. Die heeft tot doel om evenementen te organiseren en te ondersteunen waarbij mogelijkheden gecreëerd worden om ondernemers en consumenten dichter bij elkaar te brengen. En wat je belooft moet je nakomen! Maar de tweede editie van de Mayfair kijken en proeven deed zoveel meer dan dat. Tot grote tevredenheid van zowel de talrijke bezoekers alsmede ook van de deelnemende ondernemers ‘toverde’ Bruisend Willebrord een geweldig familie-uitje uit de hoge hoed. DOOR ELS ADAMS Ondernemers uit Sint Willebrord en omstreken konden vol trots laten zien wat ze in huis hebben en van die mogelijkheid werd gretig gebruik gemaakt. Ruim zestig zeer uiteenlopende warenassortimenten werden onder het genot van een hapje en een drankje aan het grote publiek getoond. Elko verhuur verzorgde de gewenste aankleding van De Lanteern. Quality Limo Service parkeerde er een aantal ware blikvangers en tot ieders verrassing bleek het best betaalbaar om je eens geheel in luxe stijl te laten vervoeren. Hans van de Luijtgaarden van de gelijknamige vishandel deed Mayfair kijken en proeven ook veel eer aan. Zijn overheerlijke gratis vishapjes vonden gretig aftrek. Smaakpolitieagent Anton Geus (een zogenaamde broer van Rob) maakte deel uit van een theatergroep, hij had geen enkele bedenking bij de aangeboden waren. Bezoekersstroom Norbert Martens is voorzitter van Bruisend Willebrord en hij presenteert zich tijdens de Mayfair als een zeer gelukkig man: “Het ziet er fantastisch uit, er is voor ieder wat wils en de bezoekers stromen binnen.”

Marion de Jong van Miekado: “We hebben een starterpakket van de zogenoemde aromalamp in de aanbieding. Maar op de Mayfair kijken en proeven wordt niets verkocht en een ieder die gebruik wil maken van de primaire reinigende functie van de lamp moet zich daags na de ondernemersbeurs naar de winkel haasten.”

‘Ik kom hier zeker terug’ Dierenspeciaalzaak Zagers heeft vanaf de dag van de Mayfair de distributie van Best Choice in handen. Puur natuur, kwalitatief hoogwaardige betaalbare diervoeding. De proefzakjes vonden met gemak hun weg naar de honden en kattenbezitters. ‘Knabbelvisjes’ Vanaf medio juni behoort een A-Fish voetenspa tot de mogelijkheden bij Nagelstudio Angelique. Een aantal van de wereldberoemde garra rufa vissen, die bekend staan om hun helende werking, waren al op de Mayfair aanwezig. John van Aert is verbonden aan weekblad de Rucphense Bode. Hij bracht de familiedagen die de Bode in samenwerking met Sneeuwattrac-

Sfeervolle kramen op de Mayfair.

tiepark Skidôme tegen sterk gereduceerd tarieven organiseert onder de sportieve aandacht. Bezoekster Ankie van Geel is afkomstig uit Bergen op Zoom: “Het is bijna gênant maar ik verlaat de Mayfair met twee volgeladen tassen terwijl ik alleen

het entreegeld van 5 euro heb betaald. Wat wil een mens nog meer dan goedlachse en vrijgevige ondernemers die de bezoekers in de watjes leggen? Ik ga thuis eens op mijn gemak een kijkje nemen tussen alle tegoed- en voordeelbonnen die ik

FOTO ELS ADAMS

gekregen heb. Sint Willebrord, ik kom hier zeker terug!” www.bruisendwillebrord.nl voor wie nog eens een kijkje wil nemen bij de deelnemende ondernemers.

Kruisweg na 45 jaar in ere hersteld

Processiepark verrijkt met veertien kapelletjes SINT WILLEBRORD – De kruisweg in het Processiepark is in ere hersteld. In het park van Sint Willebrord zijn maar liefst veertien kapelletjes geplaatst. In de jaren zestig verdween de oude kruisweg door betonrot. Voorzitter Hans Gordeijns van Stichting Processiepark Sint Willebrord is blij dat de staties terug zijn. “Een processiepark zonder kruisweg is als een café zonder bier.” DOOR MONIQUE JANSEN De oude kruisweg bestond uit levensgrote beelden waarvan er nu nog twee restten. Na onderzoek bleek het echter te duur om nieuwe standbeelden neer te zetten in het processiepark. In plaats daarvan werd er voor gekozen om veertien kapelletjes te plaatsen in het park. De staties verbeelden de lijdensweg van Jezus Christus. Bouwen De staties zijn twee weken geleden neergezet in het park. Dat gebeurde een paar dagen na het verstrekken van de plaatsingsvergunning. De kapelletjes zijn gemaakt door studenten die een opleiding volgen in de bouwsector. Deze mbo’ers werken vier dagen per week en gaan een dag per week naar school. Om de realisatie van de kruisweg in het Willebrordse park nodig te maken, was er geld nodig van sponsoren. De grootste bijdrage komt van de Reconstructiecommissie de Baronie. Dit comité valt onder de provincie Noord-Brabant. De commissie gaf een bijdrage van 14.000 euro. Hiermee was bijna de helft van het geld binnen. Daarnaast

verstrekte ook de Rabobank een bedrag van 5.000 euro. Diverse andere bedrijven sprongen ook bij. Ook een particulier uit Schijf adopteerde een statie. Compleet Het was in deze economisch barre tijden nog een hele klus om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. “Dat was echt moeilijk. Er moest een volledig financieel plan liggen. Anders zouden we het geld van de Reconstructiecommissie niet krijgen”, vertelt Gordeijns. Uiteindelijk slaagden alle inspanningen van de stichting. Wel worden voor twee staties nog sponsoren gezocht. De opdracht tot het bouwen van de kapelletjes kon na het werven van voldoende sponsoren worden gegeven. “Het Processiepark is nu helemaal compleet”, vindt Gordeijns. Naast de kruisweg beschikt het park ook over een replica van de Lourdesgrot. Die beschikt over een marmeren altaartafel waar mensen kaarsjes kunnen branden. Vandalisme Het complex heeft een bijzondere betekenis voor de regio West-Brabant. Het park

Goud is Geld is een smelterij. Uw sieraden worden bij ons niet verder verhandeld!

Open: ma. 13.00-17.00u, di. en do. 10.00-17.00u., wo. gesloten, vr. 10.00-20.30u, zat. 10.00-16.00u.

Daarnaast mag er in het park tussen 21.00 en 06.00 uur niemand meer komen.

De stichting hoopt dat de staties niet ten prooi vallen aan vandalen. In het park houden vrijwilligers een extra oogje in het zeil, nadat er de afgelopen maanden graffiti was gespoten en diverse zaken waren vernield.

Op maandag 28 mei (Tweede Pinksterdag) worden de veertien staties ingezegend. Belangstellenden zijn welkom om de plechtigheid bij te wonen. Om 13.30 uur houdt voorzitter Hans Gordeijns van Stichting Processiepark Sint

e nt ta con g! te lin rec beta

GOUD IS GELD TAXATIE LOUNGE

Molenstraat 9a, 4701 JK Roosendaal 0165-852268

heeft naast de religieuze waarde ook een belangrijke cultuurhistorische waarde.

Di

GOUD IS G€LD

De staties beelden de lijdensweg van Jezus Christus uit.

W W W . G O U D I S G E L D . N L PAGINA 3

FOTO MONIQUE JANSEN

Willebrord een welkomstwoord. Pastor Norbert Schnell houdt tien minuten later een gebed bij de Mariagrot om daarna in processie naar het park te trekken om de veertien staties te zegenen. Maria van den Eijnden zingt om 15.30 uur Marialiederen. Daarna is er een gezellig samenzijn met nietalcoholische dranken.

Alimentatie: Lief en leedwe het niet leuker kunnen maken, wel makkelijker...? én vermogen delen?

Lief en leed én vermogen delen?

Letselschaderecht

Vastgoedrecht

Familierecht

Ondernemingsrecht

Nieuw.

Nieuw

.

www.ak-advocaten.eu

Arbeidsrecht

Strafrecht


VEEL KEUS, Zaterdag 26 mei in Oudenbosch VEEL VOORDEEL!

Aanbiedingen geldig t/m 2 juni 2012. Zolanggeldig de voorraad strekt. Aanbiedingen t/m 7 april 2012. Zolang de voorraad strekt.

Beautydag

10.00 - 16.00

voor de hond

Gepresenteerd door Viktor Brand van SBS6!

Wervelende hondenmodeshow met te gekke outfits! Shows om 13.00 en 15.00

• beauty-behandeling: nagels knippen, schoonmaken van ogen en oren • controle van de slanke lijn, incl. voedingsadvies • gebitscontrole • gratis behandeling met frontline (in bergen op zoom op vrijdag 1 juni) • Voedingsdeskundig van Royal canin aanwezig

op=op

2 voor

39.

1.

14.95

95

99

20 + 3 Kg gRatiS!

35.95

mEER VOOR KittEnS Op OnzE wEbSitE

Catsan pakket met kittenspeelhuis

Een tot speelhuis om te vouwen doos, gevuld met 5 liter Catsan kattenbakvulling, Whiskas temptations, Whiskas Junior maaltijdzakjes en kortingsbonnen.

Royal Canin Selection Croc

Compleet hondenvoer. Zak van 20 kilo + 3 kilo gratis.

Hill’s medium adult chicken 12 kg

Bevat alles wat de hond nodig heeft. Voor honden van 1 tot 6 jaar.

bij ons

25% korting

Eurokat’s Orange 20 liter

Kattenbakvulling die goed absorbeert en goed klontjes vormt. Met een frisse sinaasappelgeur.

17.95

vanaf

79.95

29.95

14.95

oP alle frontline!

Frontline

Frontline druppels voor in de nek, tegen vlooien, teken en luizen, en Frontline Combo (doodt ook eieren en larven). Voor hond en kat.

Happy-House Villa

Voor kat of kleine hond. Een sfeervolle aanwinst voor de woonkamer. Met kussen. Adviesprijs 89.95

oudenbosch 2500 M2 (Met dogWash!) bergen oP ZooM 1000 M 2

* t/M aug vrijdag tot 21.00 geoPend!

oudenbosch Molenstraat 131 tel 0165 31 39 40

Ma t/M ma t/m do DO VRijDag vrijdag zatERDag Zaterdag

8.30 8.30 -- 18.00 18.00 * 8.30 8.30 -- 21.00 21.00* 8.30 8.30 -- 17.00 17.00

KijK VOOR ExtRa OpEningStijDEn Op OnzE wEbSitE

Bench

Opvouwbare bench van stevige kwaliteit. Voorzien van 2 deuren. Kleur: zwart. In 5 verschillende maten.

Sectolin Vliegvrij Pro

Houdt het paard vrij van vliegen en andere hinderlijke insecten. 500 ml.

mELD U aan VOOR OnzE niEUwSbRiEf Op www.animaLwORLD.nL En bLijf Op DE hOOgtE Van OnzE actiES bERgEn Op zOOm RaVELStRaat 74 tEL 0164 23 33 49

ma t/m DO VRijDag zatERDag

8.30 - 18.00 8.30 - 20.00 8.30 - 17.00


actualiteit

Column

Vergunning voor verbouwing kan worden aangevraagd

Volgende stap in realisatie van nieuw dorpshuis in kerk gezet SPRUNDEL – De gemeente Rucphen, woningcorporatie Thuisvester, het SKW en het kerkbestuur hebben vorige week de samenwerkingsovereenkomst ondertekend om de Johannes de Doperkerk te veranderen in een nieuw gemeenschapshuis voor Sprundel. Hierdoor krijgt de kerk definitief een nieuwe bestemming en kan het beeldbepalende gebouw voor het dorp worden behouden.

Addo Sprangers

Mistig

DOOR MONIQUE JANSEN

Echt mistig? Als je de meteorologen mag geloven, is het dat tegenwoordig nog maar nauwelijks. Het aantal mistige dagen is zogezegd op één hand te tellen. Neen, dat was in de tijd van Sherlock Holmes wel anders. Legendarisch zijn de verhalen over befaamde ‘London fog’, mistbanken die je binnen luttele seconden het zicht ontnamen. Zo snel mogelijk een goed heenkomen zoeken, dat was het devies. Niet onverstandig ook, want voor je het wist belandde je in de plomp of dwaalde je uren lang verloren rond in een plotseling onherkenbare stad. Klimaatveranderingen hebben het verschijnsel echter vakkundig de nek omgedraaid, las ik laatst. Gelukkig is de mens niet voor één gat te vangen. Als iets er niet meer is, dan creëren we toch gewoon een surrogaat? Ik heb het hier natuurlijk niet over een lullige rookmachine die door allerlei kabaal makende bandjes wordt gebruikt om het podium in nevelen te hullen. Neen, als je het doet, moet je het ook meteen goed doen. In dat laatste geval kom je terecht bij de mistgenerator die in staat is om binnen no time een dikke laag mist uit te braken. Steeds meer pomphouders, juweliers en andere ondernemers gebruiken inmiddels de mistgenerator als wapen tegen overvallen, diefstal en ramkraken, zo is mij ter ore gekomen. Het schijnt dat de plotseling opduikende mist ervoor zorgt er dat overvallers halsoverkop het hazenpad kiezen en dus iets anders moeten verzinnen. Volgens Detailhandel Nederland zijn mistgeneratoren echter levensgevaarlijk en leiden ze tot onnodige slachtoffers omdat een bepaald slag criminelen in een paniekreactie weleens wild schietend een uitweg zou kunnen zoeken. Dat is wel een klein nadeel, moet ik erkennen. Bovendien werkt de mistgenerator natuurlijk niet bij zaken als geld witwassen, omkoping en fraude. Dat verklaart natuurlijk het wetsvoorstel van minister Ivo Opstelten om de gevangenisstraffen voor dit soort delicten fors zwaarder te maken, net als de boetes voor bedrijven die zich eraan schuldig maken. Lagen criminelen in de financieel-economische sector tot nu toe nog schuddebuikend van het lachen op de grond bij het horen van de gevangenisstraffen en boetes voor de diverse vergrijpen, bij aanname van het wetsvoorstel wordt dit waarschijnlijk wel anders. Als de mist straks is opgetrokken, lachen Opstelten en de zijnen nog het hardst.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Rucphense Bode

‘Inzet is om kerk te behouden’ Thuisvester neemt de gehele kerk over. De volgende stap in de realisatie van het nieuwe gemeenschapshuis in Sprundel is het aanvragen van een bouwvergunning.

Tevreden gezichten na afloop van de ondertekening.

Verder komen er in het nieuwe gemeenschapshuis kleinere ruimtes die geschikt zijn voor het geven van bijvoorbeeld cursussen en activiteiten van het SKW. In de vernieuwde kerk mogen net zoals nu in de huidige Trapkes geen feesten als bruiloften worden gegeven. Alleen sociaal-culturele activiteiten mogen worden gehouden in de multifunctionele accommodatie. Gymzaal In de tijd van de verbouwing gaat de oude gymzaal aan de Hertogstraat waarschijnlijk tijdelijk dienst doen als kerk. Die staat

FOTO GEMEENTE RUCPHEN

momenteel leeg. Als het nieuwe gemeenschapshuis gereed is, gaat de oude Trapkes tegen de vlakte. Het nieuwe dorpshuis maakt een belangrijk onderdeel uit van de centrumplannen van Sprundel. Verkoop De verkoop van de kerk is noodzakelijk. Het gebouw wordt weinig gebruikt en het onderhoud van grote kerkgebouwen vergt veel geld. Dat is niet meer op te brengen in een tijd waarin steeds minder mensen naar de kerk gaan en ook de financiën niet toenemen.

Nog maar vijf procent via centrale intake

Rucphense Bode

Voortaan elektronische aanmelding bij GGZ WNB

Redactie Monique Jansen Correspondent Robin Looy, Els Adams Acquisitie John van Aert Druk Drukkerij Vorsselmans

RUCPHEN - Het merendeel van de cliënten van GGZ WNB wordt vanaf 1 juli digitaal aangemeld. Dat scheelt niet alleen tijd, het voorkomt ook dat mensen hun verhaal diverse malen moeten herhalen. Huisartsen doen de diagnose en na een telefonische screening blijft er nog maar vijf procent over die echt op intake moet komen.

Sluittijden Advertenties dinsdag 13.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s dinsdag 11.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

DOOR VERA DE GEUS

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

De oplossing van deze puzzel is in week 22 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

Bewaren “Het is onze inzet om de kerk te behouden voor Sprundel”, meldt wethouder Jan Suijkerbuijk. “Anders zouden we de kerk moeten slopen.” De kerk is eigendom van het Bisdom Breda. De toren is echter een Rijksmonument en is in bezit van de gemeente Rucphen.

Grote zaal Het nieuwe wijkcentrum verrijst binnen de muren van de kerk. Er komt een grote ruimte voor ongeveer vijfhonderd mensen en een kleinere sacrale ruimte die dienst gaat doen als kerk. Het is voor de kerk mogelijk om uit te wijken naar de grote zaal wanneer er grotere evenementen zijn.

Colofon

Puzzel week 21

Woningcorporatie Thuisvester wordt de nieuwe eigenaar van het kerkgebouw. De gemeente is de grootste financier van het totale project om het gebedshuis te veranderen in een multifunctionele accommodatie. In het vernieuwde gebouw komt een aparte kleinere ruimte die dienst gaat doen als kerk.

Het project is beter bekend onder de naam het Voordeurproject wat inhoudt dat in principe alle aanmeldingen van patiënten digitaal worden aangeleverd bij GGZ WNB. Om dit mogelijk te maken kreeg de zorginstantie voor geestelijke gezondheidszorg met patiënten uit de hele regio van het ESF fonds een innovatiesubsidie. “Het vergt veel werk en zet zorgprocessen op zijn kop, maar het is uiteindelijk veel efficiënter”, aldus projectleider Arno van Dam. Feit is dat alle aanmeldingen van patiënten voor de GGZ per 1 juli via Zorgdomein moeten binnenkomen. De eerste belangrijke stappen zijn al genomen, want sinds 1 april doen huisartsen hun aanmeldingen al via deze website. “In de oude situatie meldde de huisarts een patiënt bij ons aan. Die kreeg dan in het intaketeam een intakegesprek. Vervolgens werd de patiënt in de vergadering besproken en aan de hand daarvan in een zorgprogramma geplaatst. Daarna kwam de cliënt op de wachtlijst en moest dan weer door een intake heen”, zegt Van Dam. “De effecten daarvan waren dat een patiënt verschillende keren zijn verhaal moest doen en lang moest wachten. Ook werden overbruggingscontacten met patiënten op de wachtlijst gedaan, waardoor gewone intakes bleven liggen en in feite het hele systeem een beetje vastliep.” Wachtlijsten GGZ WNB besloot onlangs dat dit veel efPAGINA 5

Het merendeel van de cliënten van GGZ WNB wordt vanaf 1 juli digitaal aangemeld. ARCHIEFFOTO

ficiënter en goedkoper moest kunnen. Volgens de projectleider is het dan echter wel zaak dat de zorginstelling kiest voor een flinke omslag. “De huisartsen leveren inmiddels digitaal aan. Omdat ze een aantal criteria kunnen aanvinken, diagnosticeren ze beter en kan negentig procent van de aanvragen meteen door naar een zorgprogramma”, legt hij uit. “Na een telefonische screening blijft er nog maar vijf procent over die echt op intake moet komen. Dat levert natuurlijk een enorme winst, maar je zorgproces moet je omzetten. Mensen van de zorgprogramma’s moeten leren een goede intake te doen, personeel moet an-

ders worden geschoold en het is ook een zwaar IT-vraagstuk. Ook moeten binnen de zorgprogramma’s de wachtlijsten worden aangepakt.” Efficiënt Desalniettemin zijn er volop pluspunten. “Belangrijkste voordelen van het digitaal aanmelden van patiënten zijn dat we betere informatie krijgen van de huisarts, het aantal drop-outs daalt van mensen die moeten wachten, de huisartsen en wij van de papieren af zijn en dat ook verzekeraars zien dat we efficiënter werken”, besluit Van Dam.


Examenkandidaten Munnikenheide College in spanning

Alle dagen van 10.00 tot 17.00 uur GROTE FAMILIEBEURS

Studeren, stress en zweten RUCPHEN – Doodse stilte heerst op het schoolplein van het Munnikenheide College te Rucphen. In het klaslokaal is het niet anders. Aan alles merk je dat de schoolexamens weer begonnen zijn. De leerlingen op het Munnikenheide College zijn hard aan het zweten, deze keer is het examen Duits aan de beurt.

Familiedagen Bij Sneeuwattractiepark Skidôme

7

september 10.00-22.00 u.

Vlnr: Rick van Bergen, Rico Potters en Martin Struijs.

DOOR ROBIN LOOY In de mediatheek zijn de tafels ingericht en is iedereen stil aan hun examen Duits aan het werken. Grote schotten tussen de leerlingen in zorgen ervoor dat ze niet bij elkaar af kunnen kijken, of elkaar kunnen storen. Makkie In de hoek is de eerste leerling na een kleine twintig minuten al klaar, en al spoedig volgt de volgende. “Het was een makkie”, aldus de vijftienjarige Rick van Bergen. “Nederlands vond ik een stuk moeilijker, maar dit meerkeuze examen had ik zo afgewerkt. Vanmiddag volgt wiskunde en ik verwacht dat het ook niet zo moeilijk zal zijn. Ik heb mijn stage gedaan bij Vorsselmans. Mijn vervolgopleiding heeft daar niets mee te maken, want ik ga leren in de richting ‘megatronica’, een opleiding

voor hydraulica, robots en werktuigbouwkunde.” Ook de zestienjarige Rico Potters heeft zijn examen al snel afgerond. “Dit was inderdaad niet zo’n moeilijk examen”, zegt Rico.

‘Het ging redelijk’ “Ook ik vond Nederlands een stuk pittiger. Dat was veel uitgebreider en je moest veel begrijpend lezen. Ook ik ga later de opleiding ‘megatronica’ volgen en misschien daarna nog wel een vervolgopleiding. Technologica was het grootste examen, daaraan moesten we de hele dag werken. Dat was dan ook een praktijk examen.” Dyslexie In de klas zitten ook twee leerlingen met dyslexie. “Die leerlingen mogen hun examen op de computer maken” aldus exa-

Zij kunnen het feest meemaken door zich voor 1 juni opgeven bij de bestuursleden van de KBO, o.a. bij secretaris Martha

Roks, Thornerstraat 48, en bij voorzitter Cees van Oorschot, St. Janstraat 5a. Voor de leden is het feest gratis. Niet-leden betalen bij opgave een eigen bijdrage. Op 22 juni wordt om 11.00 uur wordt begonnen met een H.Mis waarin de priester en oud-Sprundelaar Kees Jongeneelen en de Sprundelse pastor Ria van Overveld voorgaan. Uiteraard verzorgt het koor Le-

9

september 10.00-22.00 u.

FOTO’S ROBIN LOOY

mensecretaris, en leraar Nederlands Kees Lauwen. “Deze leerlingen mogen ook een half uur langer over hun examen doen, en hebben tevens de mogelijkheid dat het examen voorgelezen wordt. Vorig jaar hadden we een slagingspercentage van 98% en hopen natuurlijk dit jaar ook weer zo hoog te scoren.” Zenuwen De deur van het lokaal gaat open en daar staat Martin Struijs die het examen Duits wat lastiger vond. “Het is moeilijk te zeggen hoe ik het heb gedaan”, aldus Martin. “Ik denk wel dat het redelijk ging ondanks mijn lage gemiddelde cijfer voor het vak. Het Engels examen zal mij een stuk makkelijker afgaan. Ik heb geen zenuwen voor het examen gelukkig. Ik wil na deze opleiding graag de metaalbewerking in. Vanmiddag moet ik aan de slag met wiskunde, dus dat ga ik misschien nog even doorlezen.”

Opgeven feest 55+ Sprundel SPRUNDEL - Op vrijdag 22 juni is het feest voor alle 55-plussers uit Sprundel. Dan viert de plaatselijke KBO, in de tent van de St. Jansfeesten op het dorpsplein, haar zestigjarig bestaan. Ook niet-leden zijn daarbij welkom.

8

september 10.00-22.00 u.

vensvreugd dan de gezangen. Aansluitend is er een lunch. Het middagprogramma wordt om 13.30 uur geopend door Puur Natuur. Er zijn demonstraties van volksdans en linedance, de tonpraters Kaat van de Kaai en Tinuske van Beuken komen de lachspieren testen en Anita van De Rapsodies zal voor een stemmig slot zorgen. Traktaties maken het feest compleet.

Speciale lezers aanbieding Normaal tarief: Tarief Bode-lezer:

GlowGolf 4 t/m 12 jaar 6,50 GlowGolf v.a. 13 jaar 7,95 2 uur vrij skiën/snowboarden 4 t/m 12 jaar 27,50 2 uur vrij skiën/snowboarden v.a. 13 jaar 32,50 1,5 uur proefles + 0,5 uur vrij alle leeftijden 39,75 2 uur sleeën/snowtuben 4 t/m 12 jaar 15,00 2 uur sleeën/snowtuben v.a. 13 jaar 19,00 1 heat IceKarten (v.a. 1,40 meter) 19,50 Tokkelen en abseilen vanaf brandtrap (ca. 25mtr.) *incl. materiaal

5,50 6,95 12,50* 15,00* 15,00* 12,50 15,00 17,00 15,00

SPECIAAL MILIEDAGEN!! D TIJDENS E FA

Inschrijven? Ga snel naar www.internetbode.nl Lezersaanbieding geldig t/m 30 juni 2012. Vol = vol!

- ADVERTORIAL -

‘Klanten betitelen onze showroom als overweldigend en verrassend’

Voormalig ‘Whirlpool Outlet’ groeit uit tot SanitairTotaal OUD GASTEL - Acht jaar geleden startte Corné Nooren in een klein pand op industrieterrein Korenweide zijn eigen bedrijf in sanitaire goederen, ‘Whirlpool Outlet’ genaamd. Corné werkte keihard en verzamelde een sterk team om zich heen. Gezamenlijk zetten zij de schouders onder deze jonge onderneming die een enorme groei en ontwikkeling doormaakte. “Tijd dus voor een nieuwe, passende naam die recht doet aan dit bedrijf en dat is SanitairTotaal”, aldus eigenaar Corné Nooren. DOOR ELS ROMMERS

bedrijfsruimte”, legt Corné Nooren uit. “De showroom is bijzonder ruimtelijk ingedeeld. Je vindt hier alles op badkamer- en welnessgebied. We verkopen ligbaden, douchecabines, inloopdouches, whirlpools, stoomcabines, sauna’s, kranen, badmeubels, spiegels, toiletten, radiatoren en accessoires. Alles wordt door ons rechtstreeks uit het buitenland geïmporteerd en op kwaliteit gecontroleerd. Daar letten we scherp op, net als op onze prijzen. Onze klanten zijn dan ook vaak zeer aangenaam verrast. Bovendien is 98% van onze gehele assortiment op voorraad, wat betekent dat het vaak direct of op heel korte termijn geleverd kan worden.”

Wie binnenstapt bij SanitairTotaal wordt overweldigd door de prachtige, enorm grote showroom die kwaliteit en design uitademt. “Van 200m² zijn we inmiddels uitgegroeid tot zo’n 7000m² aan

Unieke opstelling Dat dit geen loze beloftes zijn, blijkt wel uit de grote klanttevredenheid waar SanitairTotaal op kan bogen. “We zijn geroemd om onze unieke, overzichtelijke

opstelling waarbij alle productgroepen uitgebreid worden getoond en soms zelfs zijn uit te testen. Menig klant trekt z’n schoenen uit en klimt in een badkuip om te ervaren hoe dat zit. Het enige dat ontbreekt is water!” lacht Corné, die zich als een vis in het water voelt bij de gemoedelijke sfeer in zijn bedrijf. “Hier komen bezoekers uit heel Nederland, zelfs uit Friesland en Groningen. Zij vinden hier wat ze nergens anders aantreffen. Om onze klanten nog beter te kunnen bedienen, hebben we ons assortiment uitgebeid. We verkopen onder andere de merken Mocoori, Sphinx, Villeroy & Boch, Varono, Plash en Grohe.” Webshop Deze onderneming durft dus te investeren in de toekomst en in kwaliteit. Dat is ook terug te zien in hun webwinkel op www.sanitairtotaal.nl. Wanneer men niet in de gelegenheid is de showroom

te bezoeken of als men zich eerst wil oriënteren, dan kan men hier z’n hartje ophalen. Want alle producten en aanbiedingen staan overzichtelijk en voorzien van beeldmateriaal vermeld. Sommige zelfs met 3D-filmpjes. Compleetheid,

SanitairTotaal, Zaagmolen 2b, 4751 VL Oud Gastel, 0165-308453 PAGINA 6

design, een unieke showroom, service en scherpe prijzen maken sainitairTotaal tot een ervaring. Beleef het mee en kijk voor meer informatie, openingstijden en aantrekkelijke acties op www.sanitairtotaal.nl.


lief en leed

Familieberichten Dankbetuiging De overweldigende belangstelling, de ontelbare kaarten, telefoontjes, bloemen en bezoekjes die ik mocht ontvangen na het overlijden van mijn lieve vrouw

Adrie Frijters Huijbregts

hebben mij erg goed gedaan en zullen een grote steun voor mij zijn.

www.uitvaartbrabant.nl

Het is een troostrijke gedachte dat adrie niet alleen voor mij maar ook voor u heel veel heeft betekend.

Onze sfeervolle uitvaartcentra zijn huiselijk en intiem en voorzien van alle moderne faciliteiten. Graag informeren wij u over alle mogelijkheden rondom de uitvaartdiensten die bij ons, zonder tijdslimiet, gehouden kunnen worden.

Omdat het onmogelijk is om iedereen persoonlijk te bedanken wil ik u via deze weg, mede namens de familie, heel hartelijk dank zeggen Piet Frijters

Sprundel, mei 2012 Bergen op Zoom Heiningen 115 Tel. 0164 - 233 473

Roosendaal Bachlaan 3 Tel. 0165 - 533 785

L.J. Dronkers, Huisarts

afwezig:

Verhoeven Rouwvervoer- wit rouwvervoer

4 tot 18 juni Waarneming: P. van Wouw, tel. 38 22 49

Tel.: 06-53 33 84 16

www.verhoevenrouwvervoer.nl Persoonlijke zorg bij het laatste afscheid...

Tel.: 0165-36 45 66

Weekenddiensten

Dag en nacht bereikbaar margaret@verbraak-uitvaart.nl www.verbraak-uitvaart.nl Bergsebaan 104 • 4709 AR Nispen

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Etten-Leur, tel. 076 50 40 444, Bredaseweg 171, voor inwoners van Rucphen, Sprundel, St. Willebrord en Zegge. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Etten-Leur, Bredaseweg 173, tel. 076 502 5650. Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Dierenartsengroep voor gezelschapsdieren tel. 076 501 2928/501 6915. Voor landbouwhuisdieren en paarden tel. 076 501 3645/596 1333. Dierenhospitaal Visdonk, Visdonkseweg 2a, Roosendaal, tel. 0165 583 750.

ConfErEntiECEntrum BovEndonK

Zorg aan huis vanuit uw eigen wijk of buurt? Bel 0165 - 57 40 00, 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Een sfeervolle locatie voor een passend afscheid Wij bieden u verschillende uitvaartarrangementen die met uw persoonlijke wensen aangevuld kunnen worden.

Surplus de Markenlanden thuiszorg: passende zorg en ondersteuning altijd dichtbij.Voor al uw thuiszorgvragen: 0168 331826 en ksbthuiszorg@surplusdemarkenlanden.nl

Kijk voor meer informatie op www.bovendonk.nl of neem telefonisch contact met ons op.

Thuiszorg West-Brabant Direct zorg nodig? Bel 088 - 560 2000, 7 dagen per week, 24 uur per dag

Conferentiecentrum Bovendonk, Hofstraat 8, 4741 AK Hoeven, 0165-507550

Nu, élke laatste vrijdag van de maand...

Bijscholing beroepschauffeurs! Zonder bijscholing (behoud Code 95) mag niet meer beroepsmatig gereden worden. Per vijf jaar gaat het om 4 theoriedagen en

1 praktijkdag. Prijzen v.a. 160,- incl. Afmelden bij het CCV. Wacht niet langer met reserveren en bel vandaag nog 0165 - 34 35 76

Inderdaad, u scoort ALTIJD bij Jan van Sundert. De grootste showroom in West-Brabant, de meeste keus, ongedwongen sfeer, deskundig advies en dat alles tegen de voordeligste prijs. Bij aankoop van een keuken

GRATIS GEMONTEERD &

*

Bij aankoop van een badkamer

REGENDOUCHE

CADEAU

AANGESLOTEN

*

Vloertegels 60x60cm

nu vanaf

95 €16, per m

25x33cm

nu vanaf

95 €14, per m

Wandtegels

2

2

Bij aanschaf van een keuken of badkamer, deze EK bal GRATIS!

2e PINKSTERDAG GEOPEND

van 11.00 tot 17.00 uur

Lokkerdreef 10, 4879 ND Etten-Leur. Tel 076-5048800 Openingstijden ma gesloten, di t/m do 9.30-17.30 uur, vrijdag 9.30-21.00 uur, za 9.30-17.00 uur vraag naar de voorwaarden in de showroom. www.janvansundert.nl

*

PAGINA 7


Circus Herman Renz naar Rucphen RUCPHEN – Circus Herman Renz komt naar Rucphen. Op dinsdag 5 en woensdag 6 juni staat het circus op het terrein van Sneeuwattractiepark Skidôme aan de Kozijnenhoek. Bezoekers kunnen gedurende twee dagen genieten van de show ‘Sensations’. Er zijn acts met onder meer acrobaten, wilde dieren en clowns.

LEZERSACTIE

Bezoekers kunnen twee dagen genieten van show Sensations

Gulle actie voor Bodelezers

Circus Herman Renz pakt uit RUCPHEN – Circus Herman Renz stelt maar liefst 300 luxe stalles-kaarten à 35 euro per stuk gratis ter beschikking. Er zijn 150 kaarten beschikbaar voor de voorstelling op 5 juni om 16.30 uur en voor de voorstelling van 5 juni om 20.00 uur. De luxe tent van Circus Herman Renz staat op het terrein van Skidôme aan de Kozijnenhoek. Lezers van de Rucphense Bode komen in aanmerking door een mailtje te sturen naar lezersactierenz@internetbode.nl met naam, adres en woonplaats en het aantal kaarten dat u wenst. Er worden minimaal twee en maximaal vier kaarten uitgegeven. U krijgt automatisch bericht als u in de prijzen valt.

KORTE BERICHTEN

Tom Dieck Jr. brengt een roofdierennummer met tijgers, leeuwen en ligers. FOTO GOFFE STRUIKSMA/PERSDIENST CIRCUS

DOOR MONIQUE JANSEN Tijdens ‘Sensations’ wordt het publiek getrakteerd op een waar spektakel. Duo Axt brengt een jongleernummer op een eenwieler. Het Italiaanse duo The Skating Jasters showt moeilijke trucs op rolschaatsen. Het Portugese Duo Lomei laat zien dat razendsnel verwisselen van kleding een ware circuskunst is. Acrobatiek Daarnaast zijn in het circus ook de meer traditionele acts te zien. Het Colombiaanse gezelschap van Carlos Camadi laat de kunst van het koorddansen zien. Acrobate Elizabeth Axt doet een handstandact. Susan Jasters treedt op met luchtacrobatiek. Hoog boven de piste danst ze met een rode zijden doek. Dieren Ook in Rucphen kan het publiek genieten van verschillende acts met dieren in de hoofdrol. Tom Dieck Jr. brengt een roofdie-

rennummer met vijf tijgers, twee leeuwen en twee ligers (kruisingen tijgers en een witte leeuwen). Clown Milko werkt samen met twee zwijntjes en Michael Jarz laat paardendressuur zien met vijf sneeuwwitte Arabische hengsten. De Let Andrejs Fjodorovs brengt een verrassend optreden met duiven. Fjodorovs wordt ook wel de duivenfluisteraar genoemd. In totaal reizen er meer dan 25 dieren mee met het circus. Artiesten In totaal doen 25 artiesten mee uit Nederland, de Verenigde Staten, Brazilië, Colombia, Duitsland, Engeland, Hongarije, Italië, Letland en Roemenië. Het circus heeft 85 medewerkers tijdens de tour in dienst. Er wordt gereisd met zo’n zeventig transportcombinaties. Circus Herman Renz toert van begin april tot begin januari door heel Nederland. Jaarlijks worden er zo’n 350 voorstellingen gegeven. Live orkest Het circus doet jaarlijks ongeveer veertig

plaatsen aan. “Het circus heeft zich laten beïnvloeden door theater en moderne technieken van deze tijd en die worden ook binnen de circusshows toegepast”, meldt Circus Herman Renz. Ook wordt gewerkt met een live orkest. Dat geeft volgens het circus een extra dimensie aan de voorstelling en de circussfeer. Vorig jaar vierde het circus dat officieel het Nederlands Nationaal Circus Herman Renz heet het 100-jarig bestaan. Het circus staat op dinsdag 5 en woensdag 6 juni op het terrein van Sneeuwattractiepark Skidôme aan de Kozijnenhoek. Op dinsdag 5 juni zijn er voorstellingen om 16.30 uur en om 20.00 uur. Op woensdag 6 juni is de voorstelling om 14.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de circuskassa, online via www.hermanrenz.nl en via 09095030060 tijdens kantooruren. De circuskassa is geopend op speeldagen van 11.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 20.15 uur.

Excursie naar Diksmuide en Ieper

Heemkundekring Schijf SCHIJF - De Heemkundekring biedt u een mooie en interessante excursie aan naar Diksmuide en Ieper in België. Het programma ziet er als volgt uit: 07.15 uur vertrek bij de kerk van Schijf 09.45 uur aankomst in Diksmuide bij de IJzertoren. Hier zullen we eerst een kopje koffie nuttigen. De IJzertoren is een museum van 22 verdiepingen waar men met een lift naar boven gaat en waar al afdalend de eerste wereldoorlog weergegeven wordt. Dit is voor mensen die wat moeilijk

ter been zijn ook goed te doen, ze kunnen indien nodig telkens met de lift 2 verdiepingen zakken. Aansluitend een bezoek aan de ‘Dodengang’. Dit is een origineel loopgravenstelsel waar Belgische troepen vier jaar lang stand hebben gehouden tegen de vijand. 12.45 uur vertrek naar Ieper met een tussenstop in Merkem waar we in Herberg De Kippe een drie gangen warme maaltijd zullen gebruiken. 14.30 uur aankomst in Het Hooge Crater Museum en Cemetery. Met zijn levensgrote reconstructies van oorlogstaferelen van

de eerste wereldoorlog, de uitgebreide collectie wapens, uitrustingen en foto’s is dit museum een echte aanrader. Aan de overkant van de weg ligt de begraafplaats met 6000 graven van hoofdzakelijk Britse soldaten. 16.00 uur naar Ieper stad, waar je vrij bent. Eventueel kun je hier ook nog wat eten. 18.00 uur vertrek naar Schijf. Verwachte aankomst bij de kerk in Schijf om 20.30 uur. U kunt zich opgeven tot 1 juni, maar vol=vol, secretariaat Elsa van Maren 0165-343930 elsavanmaren@kpnmail.nl of Els de Wijs 0165-547746 elsdewijs@msn.com.

Prima prestaties op eerste concours van het seizoen

Twinkle Stars op concours in Zundert ZDEGGE - Afgelopen zondag vroeg uit de veren om richting Zundert te vertrekken, met goede moed, nieuwe shows en natuurlijk veel ambities. Bo en Fahrad mochten deze wedstrijddag de spits afbijten, hun show ging erg goed en zijn door de jury met 66 punten beloond, wat ook een mooie prestatie is en goed voor een plaatsing voor de Brabantse Kampioenschappen. Renske en Meike gingen voor de eerste keer op concours. Ging erg goed en met 62 punten beloond door de jury mogen deze 2 dametjes hun show op de Brabantse kampioenschappen gaan

laten zien in november. Daarna was Amber aan de beurt, een nieuwe show, een nieuwe outfit, maar gelukkig niet zenuwachtig. Ze heeft 65 punten gescoord met haar flitsende show en zich ook geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen. Isabel en Jessica mochten aantreden met hun duo show, een leuk duo dat vandaag 65,4 punten scoorde. Ook weer goed voor plaatsing op de Brabantse. Het C team ging als trio de vloer op, de show liep prima, de jury waardeerde dit met 64 punten en geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen. Angela had vandaag de hoogste

score met 67,6 voor haar solo show, een mooie sierlijke uitvoering, Angela proficiat, ook jij bent geplaatst. Als laatste was ons smallteam B aan de beurt, met Lianda hun trainster erbij in het team zetten ze een goede prestatie weg, de show deden ze ook voor het eerst en het ziet er zeker veelbelovend uit voor de toekomst omdat er nu al een hoge score van 65,4 behaald is. Ook zij mogen naar de Brabantse Kampioenschappen. Dames allemaal erg goed gedaan, nu op naar de Brabantse Kampioenschappen in Waalwijk op 17 en 18 november! PAGINA 8

RUCPHEN Senioren-Express: Donderdag 24 mei verzorgt De Senioren-Express van 9.00-11.00 uur een radioprogramma op rucphen FM 106.4 voor en door senioren, met muziek, agenda en informatie seniorenwerk gemeente Rucphen. In deze uitzending zijn live in de studio met informatie: Diaken Jan Foenenek (bedevaart) en Hans Gordeijns (Dsg van het Park). Het laatste uur van deze uitzending wordt verzorgt door gast presentator John van Hal. Tevens is er gelegenheid voor het indienen van een felicitatie of muzikale groet, tel. 342480. Verenigingen en instellingen kunnen hun agenda en informatie betreffende seniorenwerk opgeven bij: J.Mangnus tel. 388041, j.mangnus8@kpnplanet.nl. www. radiorucphen.nl Gepromoveerd: Op 8 mei is Annelies Heijmans, afkomstig uit Rucphen, gepromoveerd aan de Universiteit te Wageningen op een onderzoek naar de effectiviteit van de hulpverlening bij rampen in de derde wereld. Zij mag nu de titel Dr.Ir. voor haar naam zetten. SCHIJF Ophalen oud papier: Zaterdag 26 mei is het weer de vierde zaterdag van de maand. Door de voetbalvereniging Schijf wordt dan weer oud papier opgehaald langs de normale route. Heeft u oud papier en ze komen niet bij u langs, dan kunt u bellen naar 343695 en wordt ook bij u het oud papier opgehaald. Graag het oud papier gebundeld en tijdig buiten zetten. De wagen vertrekt om kwart voor negen. SINT WILLEBRORD Inzamelen oud papier: Wijkvereniging de Gagelrijzen haalt weer oud papier. Wij willen met klem u er op attent maken om het oud papier te plaatsen op uw kliko inzamelplaats zodat er een snelle inzameling plaats kan vinden en er geen papier wordt vergeten omdat men deze per ongeluk achter een muurtje of auto plaatst. Voor info kunt u bellen met 06-53578510. Iedere laatste dinsdag van de maand en dat is deze maand op dinsdag 29 mei vanaf 18.00 uur. Iedere laatste donderdag van de maand en dat is deze maand op donderdag 31 mei vanaf 18.00 uur.

Nu al plaatsingen voor Brabantse Kampioenschappen

Super eerste wedstrijd van het seizoen voor Estrella’s SPRUNDEL - Afgelopen zondag was de eerste wedstrijd van dit seizoen in Zundert. Het B-team mocht hun routine laten zien. Dit team heeft twee trainingen gehad om dingen aan te passen. De show ging goed, de overgangen liepen en alles was goed getimed wat moeilijk is in de accesories categorie waar deze meiden in uit komen. In de jeugd 2 haalde dit team de beste punten met 64,8 punten. Ruime plaatsing. Hierna mocht Akyra de vloer op. Het was wennen voor Akyra omdat ze dit jaar in een hogere leeftijdsdivisie de vloer op mocht. Ze vergat soms de show en het liep allemaal nog net niet zoals het kon. Maar de jury vond haar show in de junior basis sectie A goed genoeg voor de Brabantse later dit jaar en gaf Akyra 66 punten. Ook Celina mocht vandaag eindelijk haar show laten zien. Na een blessure heeft Celina pas weer vier weken solotraining. Met een grote lach en enthousiasme liet zij haar show in de junior basis sectie A klasse zien. De jury gaf haar 65,7 punten wat plaatsing voor de BK betekent. Christy kon het solistenleventje niet missen en is begonnen met een nieuwe routine. Met moeilijke elementen is het een goede senior basis sectie A routine geworden. De jury vond haar een goede middenmoter in haar categorie en gaf haar 65,4 punten. Plaatsing BK. Lotte en Maud waren na de NK fanatiek aan hun nieuwe routine begonnen want ze wilden dit jaar weer goed showen. Hun duo in de jeugd 2 basis sectie A is 6 weken af en de laatste weken is er hard getraind op

gelijkheid. De jury zag dit en gaf de meiden 65,6 punten terwijl 62 punten al plaatsing is voor de BK. Lisanne en Susanne hebben dit jaar een pittige snelle routine in de junior basis sectie A. Met enthousiasme lieten ze hun show zien en de jury gaf hen nu al 66,1 punten. Plaatsing BK. Het D-team mocht ook vandaag. De zes meiden hadden na hun B-team-routine de smaak te pakken en zetten een net zo goede routine neer voor hun jeugd 2 sectie A. Met 65,1 punten werden ze wederom eerste en plaatste ze zich heel ruim (3 punten hoger) voor de BK. Het c-team heeft dit jaar een nieuwe routine. De meiden mogen bij deze show kwaad en duister kijken want hun thema is horror. In de jeugd 3 basis sectie A hadden ze tegenstanders en hun show liep maar ze hadden veel drops. Maar de jury gaf hen 66,2 punten wat een tweede plaats betekende en plaatsing BK. Het kwartet mocht ook hun routine laten zien. Ze hadden een zware jury deze wedstrijd en de show verliep niet heel goed. Ze kregen 64,6 punten van de jury. Als laatst mocht de groep optreden. Met twee nieuwe nummers, 1 nieuw lid en aanpassingen hier en daar waren de trainingen zo gevuld naar de NK. Met té veel drops maar een show die beter ging als op trainingen kreeg de groep 64,1 punten, plaatsing BK. De eerste voorjaarswedstrijd kon niet beter. Op één onderdeel na zijn alle onderdelen nu al geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen. Trainster Kristel is apetrots.


Voorjaarsbloeiers snoeien Prachtig, struiken die in het vroege voorjaar bloeien. Daar krijgt u echt het lentegevoel van. Maar let op: als de bloemen eruit zijn gevallen is het tijd om de struiken te snoeien. De bloemen groeien namelijk op de takken die in het jaar ervoor zijn gegroeid. Daarom is snoeien later in het jaar nadelig voor de bloei: alle takken die u later weg haalt zijn takken die bloemen kunnen vormen in het komende jaar. Dus zodra deze heesters zijn uitgebloeid: de snoeischaar pakken en snoeien! Op onze site vindt u een overzicht van struiken die u mag snoeien. Advies nodig over snoeien? Vraag het aan de tuinspecialisten van Jansen Hoveniers of kijk op www.jansenhoveniers.com

Onbezorgd genieten. Jansen Hoveniers.

695 satesaus â‚Ź595 Haas op stok proef crocante â‚Ź 225 â‚Ź150 500 gram Italiaanse â‚Ź 525 gehaktschotel Huzarensalade â‚Ź375 1 kilo Gekruid gehakt 95 gebradenâ‚Ź 6 SpeCIAL

500 gram

SPEcial (Varkenshaasmedaillon met ontbijtspek gevuld met zongedroogde tomaatjes)

100mager gramspek voor (lekkere dunne lapjes gemarineerd op spies, lekker Ordernummer MAALTIjD VAN De Week voor op de barbecue)

Datum100 gram

SPEciaal aanbEvOlEn

SpeCIAAL AANbeVoLeN

vlEESwarEnaanbiEding

bij 150 gram

SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING! SPECIALE AANBIEDING!

s Voor ieder wat wils! es je pj op oo ko k week: Bij Bakkerij van Oers! week: Cake Eierkoeken

KOOPJE 3 kogelbiefstukken voor â‚Ź met gratis kruiden Satevlees met gratis

VRIJDAG 25-05 T/M DONDERDAG 31-05

0.99

5 stuks â‚Ź

VRIJDAG 25-05 T/M DONDERDAG 31-05

Appel Enveloppen

4 stuks â‚Ź

1.99

IEDERE VRIJDAG BROODDAG!

Wit, Tarwe en Volkoren Brood nu â‚Ź 1.95

HAH 16437 16 april 2012 Bezoek ook onze website: www.bakkerijvanoers.nl

voor

Aanbiedingen allĂŠĂŠn geldig in onze winkel!!

Fricandeau Aspergesoep Soep VAN De Week

graTiS 100 gram 25 1 liter â‚Ź grillworstsalade

3

keurslager keurslager

MoNDeN AD MoNDeN

8EHQWYDQKDUWHZHONRPRPRQGHUKHWJHQRWYDQHHQKDSMHHQGUDQNMHRQ]HQLHXZH WZHHZLHOHUFROOHFWLHWHEH]LFKWLJHQ +LHUIRWRILHWV x7HVWULWPRJHOLMN x6SHFWDFXODLUHDDQELHGLQJHQRSRYHUMDULJHPRGHOOHQ x5XLPDDQERGHKDQGVILHWVHQ x5XLPDDQERGDFFHVVRLUHVHQNOHGLQJ met GRATIS van alle A-merken

bodyscan fietsmeting

$&7,( $OSLQDNLQGHUILHWVHQ´HQ´ YRRUGHFRPPXQLFDQWMHVQXYRRUERGHPSULM]HQ 23

Shoppen vanuit huis: Terrasoverkappingen ´$OSLQDPHLVMHVILHWVPHWUHPQDDIÂźQXYRRUÂź

´$OSLQDPHLVMHVILHWVPHWUHPQDDI ´$OSLQDPHLVMHVILHWVYHUVQHOOLQJHQÂźQXYRRUÂź ÂźQXYRRUÂź

´$OSLQDPHLVMHVILHWVYHUVQHOOLQJHQ ŸQXYRRUŸ www.martenstweewielers.nl/shop

waar

kwaliteit, duurzaamheid en degelijkheid

*D]HOOH%DWDYXV6SDUWD.RJD0L\DWD&XEH$OSLQD1H[W*HQHUDWLRQ. <DPDKD'HUEL5LHMX6\P7RPRV3HXJHRW$SULOOLD

6LQW0DUWLQXVVWUDDW$*5XFSKHQ7HOZZZPDUWHQVWZHHZLHOHUVQO

samen komen! Terrasoverkappingen

Meer info, kijk op onze website waar of bel 06-51145525

kwaliteit, duurzaamheid www.verandabouwsaman.nl en degelijkheid samen komen!

ALTIJD STRALEND MOOI

Meer info, kijk op onze website T 088 118 9000 Permanente make up is de E krant@huisaanhuis.nu oplossing! of bel 06-51145525 www.huisaanhuis.nu Nooit meer uitlopende make-up?

tel. 0165-383119 St. Janstraat 75 Sprundel

Permanente make up is een eenvoudige techniek dat op een natuurlijke wijze uw gelaatsuitdrukkingen en accenten weer accentueert! Er wordt gewerkt met zeer geavanceerde apparatuur waarmee micropigmenten ingebracht worden in de lederhuid. Het resultaat blijft tot 2-5 jaar!

Nieuw op de markt

â&#x20AC;&#x201C; zaterdagmorgen in Sint Willebrord -

Pascalâ&#x20AC;&#x2122;s Dierenbenodigdheden. Een gratis snack bij inlevering van deze bon! Alle merkvoeders leverbaar op bestelling tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Hairstroke & Eyeliner

St. Willebrord

werk, antiek, klassiek en modern. Ook boten, caravans en autoâ&#x20AC;&#x2122;s. Met ruim 25 jaar stoffeer ervaring. Gegarandeerd een goed resultaat. Bel voor een vrijblijvende prijsopgave: tel. 0165-383958. www.meubelstoffeerderij-koevoets.nl

Edwin Brosens Gevorderden Digitale Fotografie Masterclass Voor uitgebreide informatie: www.eb-fotocursussen.nl

Tel. 06-14127643 Meer dan een half miljoen Bodes elke week! 10-delige Medische Encyclopedie ...................... â&#x201A;Ź 4,00 Sprookjesboeken ................................................. â&#x201A;Ź 1,00 Kinderboeken ...................................................... â&#x201A;Ź 0,10 Alle drinkglazen .........................................................â&#x201A;Ź 0,10 Disney figuurtjes, Donald Duck en Mickey Mouse ....â&#x201A;Ź 0,25 Alle tennis- en badmintonrackets ...........HAlvE prijS Alle rieten en houten poppenstoeltjes ....HAlvE prijS Alle kinder- en gezelschapsspelen ..........HAlvE prijS

Terre des Hommes ,,â&#x20AC;&#x2DC;t Spiegeltjeâ&#x20AC;? Molenstraat 138, Zundert. Tel: 5961214. Openingstijden winkel (ook voor inleveren goederen): woensdag, donderdag en vrijdag van 13. tot 17.u.; zaterdag van 10. tot 16.u.

Eyeliner

Wilt u meer weten over permanente make up? Bel of mail voor een vrijblijvend intakegesprek!

Voor het vakkundig en degelijk herstofferen van al uw meubelen. O.a. Capitonneer-

Basiscursus Digitale Fotografie

Full-Lips

Wij hebben de GGD keuring van hygiĂŤne van Minister van Volksgezondheid!

JANSTRAAT38 38 SPRUNDEL SPRUNDEL ST. JANSTRAAT TELEFOON TELEFOON 0165 0165--382 382330 330

FOTOCURSUSSEN

TEST EN ERVAAR HET GEMAK

www.verandabouwsaman.nl

500 gram voor

H Elektrische Fietsen Racefietsen 3DDVGDJJHRSHQGYDQXXUWRWXXU

23

www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

koopje

Uw dealer voor alle bekende merken fietsen, scooters en bromfietsen. Sint Martinusstraat 33 - 4715 AG Rucphen - tel. 0165-343335

VERHUUR AFVALCONTAINERS Voor bouw en sloopafval-puin-groen-bedrijfsafval enz. Verhuur van 7mÂł 20mÂł 40mÂł afvalcontainers. Ook voor al uw bestratingsmaterialen, ophoogzand, grindzand, enz

Tel. 0622523365 / 0765971547

COMPUTER HULP: WiFi, netwerken, tablets, ipads, PC reparaties, back-ups maken, etc. TIP ZAKELIJK: EfficiĂŤnt PC gebruik

WWW.DOCUPROF.NL

0165-565222 Marian´s Glas Glas Galerie Galerie Marian´s Bosschendijk 211, Oudenbosch, www.glas-galerie.nl Bosschendijk 211, Oudenbosch, www.glas-galerie.nl

Wij bestaan bestaan 18 18 jaar!!! jaar!!! Wij Wie jarig jarig is is trakteert trakteert Wie Daarom geven wij Daarom geven wij

Vrijdag 25 25 mei mei Vrijdag

20 % % Korting Korting 20

Opde degehele gehelecollectie collectie Op m.u.v.Andere Andereacties actiesen enafgeprijsde afgeprijsdeartikelen artikelen m.u.v. Dinsdagt/m t/mDonderdag Donderdaggeopend geopendvan van10.00 10.00tot tot17.00 17.00uur uur Dinsdag Vrijdag10.00 10.00tot tot18.00 18.00uur uur Zaterdag Zaterdag10.00 10.00tot tot16.00 16.00uur uur Vrijdag

Your Skin, Our Care! Torenpad 16A

Etten-Leur

076-5017664

www.suchens.nl

info@suchens.nl

Stichting Processiepark ontvangt bijdrage vanuit fonds Rabobank Wereldidee!! Ter realisatie van de nieuwe Kruisweg in het Processiepark te St. Willebrord heeft de Stichting Processiepark uit het fonds Wereldidee Rabobank De Zuidelijke Baronie de maximale bijdrage ontvangen. Het gaat hier om een bedrag van â&#x201A;Ź 5.000,00. Dat het bestuur van de Stichting hiermee erg in haar nopjes is laat zich raden. Onder andere mede dankzij deze bijdrage is het gelukt om de kruisweg in het processiepark terug te krijgen. Motivatie voor de toekenning van de bijdrage vanuit het fonds Wereldidee luidt als volgt: Het Processiepark â&#x20AC;&#x201C;met daarin de nieuwe Kruisweg- maakt religieus erfgoed tot een hedendaagse plaats waar mensen elkaar ontmoeten, breed gedragen binnen St. Willebrord en ver daarbuiten. De bijzondere samenwerking tussen de inwoners van St. Willebrord, de vele vrijwilligers, gemeente en Stichting processiepark maakt het idee achter de aanpak en uitvoering van de renovatie tot een ĂŠcht Wereldidee. Dit is ook de reden dat het fonds Wereldidee van Rabobank De Zuidelijke Baronie dit graag mee mogelijk gemaakt heeft. De Stichting Processiepark St. Willebrord dankt onderstaande sponsoren welke de realisatie van de nieuwe Kruisweg in het Processiepark te St. Willebrord financieel mogelijk gemaakt hebben: Provincie Noord Brabant / Reconstructiecommissie De Baronie Rabobank De Zuidelijke Baronie / Wereldidee Kruisvereniging afdeling St. Willebrord De heer en Mevrouw van Oers â&#x20AC;&#x201C; Keijsers Schijf College Burgemeester en wethouders gemeente Rucphen Bouwbedrijf Gebr. Heeren Sprundel Altrif Label Roosendaal Schilderwerken D&J Verlaar Sprundel


sport

Jongens B-Jeugd HV Orion bijna kampioen Geslaagd miniveld toernooi RUCPHEN - Op 3 juni beginnen de JBJ 13.30 Toernooi HS met Orion, Orion Zee- die dag komen SV Orion Zeeland, De Beuk voor Onehundredandeigthy om 11:00 aan hun laatste wedstrijd land, De Beuk en Groene Ster. en Groene Ster langs. van de veldcompetitie 2011/2012. Omdat de koploper vorige week onverwachts punten liet liggen, hebben de jongens aan een gelijkspel genoeg om kampioen te worden.

Thuis tegen de nummer laatst moet de klus geklaard worden. Het kan dus bijna niet meer mis gaan, maar kom ze voor de zekerheid toch maar aanmoedigen! Gaan Dames Senioren ook promoveren? Voor de Dames Senioren probeert men nog promotie te bewerkstelligen. Op basis van de voorlopige poule-indelingen voor het komend zaalseizoen en de regels over promotie hebben ze daar recht op, dus de verwachtingen zijn positief. Afwachten dus. Uitslagen GDJ RHV-Orion 8-2 JBJ Orion-HVM 10-6 Programma Zondag 3 juni Thuis (laatste speelweekend) 10.00 MBJ Orion-Avanti 11.00 JBJ Orion-HMC (kampioenswedstrijd) 12.00 DAJ Orion-White Demons

Social media Ook Orion gaat met z’n tijd mee. De vereniging is te vinden op Facebook en Twitter. Via Twitter kan je op uiterlijk maandag al de uitslagen van het weekend ontvangen en als je op de Facebook-pagina op ‘vind in leuk’ knop klikt, krijg je automatisch een melding van alle pagina-updates. Beide pagina’s zijn openbaar, dus je hebt geen account nodig om de pagina’s te zien (maar dat is wel handig). Komende activiteiten 28 mei, Gezelligheidstoernooi: Geen Idee? komt de titel weer verdedigen (ze zijn de winnaars van de afgelopen twee edities) en ook Hockeyvereniging Mistral is weer van de partij. De allerjongsten van de vereniging hebben zelfs al 2 teams op de been weten te brengen. Geen team gevonden? Kom toch gezellig even langs en mogelijk kun je nog meedoen ook. 3 juni, Toernooi Heren Senioren: Voor het eerst in de historie organiseert Orion een Heren Senioren-toernooi op het buitenveld. Na de competitie-wedstrijden van

6 juni, Beleidsbijeenkomst: We gaan we met z’n allen weer eens om tafel zitten om het beleid van de komende jaren te bepalen. In de kantine staat een bord waar iedereen antwoord mag geven op de vraag ‘Wat is Orion?’ Iedereen die interesse heeft, is welkom om zijn/haar stem te laten horen over de toekomst van de club. 10 juni, Toernooi Gemengd D-Jeugd: Orion heeft zoveel jonge leden, dat ze zelf 2 teams samen kunnen stellen. Daarnaast sturen nog 3 andere verenigingen afvaardigingen en is de winnaar van het Schoolhandbaltoernooi uitgenodigd. Zoals het bij D-jeugd hoort: felle strijd gegarandeerd. 10 juni, Barbecue: Het D-jeugd toernooi gaat naadloos over in de jaarlijkse Barbecue. In 2011 was deze nog in september, dit jaar is deze activiteit weer terug in het gebruikelijke voorjaar. Vorig jaar het recordaantal van precies 100 eters. Benieuwd waar ze deze keer op uitkomen. 23/24 juni, Toernooi HV Heerle: Op zaterdag is het toernooi voor de D, C en B-jeugd en op zondag voor B- en A-jeugd en Senioren: de B’s mogen dus kiezen wanneer ze willen spelen. Hopelijk gaan we weer eens met de hele vereniging op stap.

SPRUNDEL - Afgelopen zondag nam Onehundredandeigthy deel aan het Henk Lakens miniveld toernooi. Ze hadden een team samengesteld uit darters die ooit weleens actief zijn geweest op de groene mat. Dat de kwaliteiten er nog wel in zitten werd al in de eerste wedstrijd duidelijk, zeker toen Marco Mol zelf de bal onderschepte en doormiddel van een geweldige stift (rekening houdend met de windcirculatie) de bal vanaf 20 meter achter de iets ver voor de goal staande keeper deponeerde. Dit resulteerde in een 1-1 uitslag waardoor het eerste punt een feit was. De tweede wedstrijd traden ze aan tegen het team VDB Bouw. Een team met een brok ervaring. Door goed keeperswerk van internationale speler Thierry van Camp bleef de schade beperkt tot 5 tegen goals. Na een spoedberaad en wat tactische verschuivingen door coach De Pudding traden ze aan voor de derde wedstrijd. Na een paar minuten bleek het spoedberaad zijn vruchten af te werpen en werd de brok dynamiet Joey van Vlimmeren de diepte ingestuurd en hij maakte deze kans koelbloedig af met buitenkantje voet. Helaas schatte de verdediging een bal een paar minuten voor tijd verkeerd in waardoor de eindstand van 1-1 op het bord kwam te staan. Het tweede punt was een feit.

De vierde wedstrijd waren de Mondenboys de tegenstander. Na een kleine vier minuten de 0 gehouden te hebben was het hek van de dam en in de laatste minuut besliste de Mondenboys de wedstrijd door de 9-0 achter reserve keeper Rob van Hoorn te schieten. De vijfde wedstrijd werd gespeeld tegen Rood-Wit. Al snel bleek duidelijk dat het vaatje bij onehundredandeigthy leeg begon te raken. Conditioneel kwamen ze te kort en door het uitvallen van Mario Brusse, Marco Mol en Eddy Sweere werd het een zware klus. Maar oa door het sterke optreden van Rob bleef het maar bij 5-0. Uiteindelijk waren ze 5e in de poule van 6 en mochten nog spelen voor de 9e en 10e plaats. Het bestuur van de SV met aanvulling waren de tegenstanders. Al vroeg in de wedstrijd maakte Christian Boeren de 1-0 na een prachtige voorzet van Marcel den Braber. Na een tactische keeperswissel van de coach gingen ze op zoek om de wedstrijd te beslissen. Martin van Ginneken, de nieuwe keeper, hield zijn doel doormiddel van katachtige reddingen lang schoon, maar kreeg uiteindelijk nog drie goals tegen. In de laatste minuten zocht Marcel weer de achterlijn op en gaf de bal voor en Christian kwam voor zijn man en maakte zijn 2e goal. Het was een leuke goed geregelde dag en ze komen zeker terug volgend jaar.

Dreamflash SCHIJF - Afgelopen zondag 20 mei hebben het duo en het trio meegedaan aan het bondsconcours, wat deze keer dichtbij was, namelijk in Zundert.

eerdag 15% t s k pinopen! Geldigvan van21 21 mei mei t/m Geldig t/m2727mei mei

keuzekorting

op één artikel uit het gehele assortiment M.u.v. Baseline-artikelen. Voor overige voorwaarden zie praxis.nl/acties. Niet i.c.m. Air Miles korting. Geldig van ma. 21 mei t/m zo. 27 mei 2012.

open van 9-17 uur Geldig van 21 mei t/m 27 mei

Geldig op 2e pinksterdag 28 mei

20% 20% keuzekorting keuzekorting

op één artikel uit het gehele assortiment M.u.v. Baseline-artikelen. Voor overige voorwaarden zie praxis.nl/acties. Niet i.c.m. Air Miles korting. Geldig van ma. 21 mei t/m zo. 27 mei 2012.

op één artikel uit het gehele assortiment M.u.v. Baseline-artikelen. Voor overige voorwaarden zie praxis.nl/acties. Niet i.c.m. Air Miles korting. Geldig op maandag 28 mei 2012.

praxis etten-leur Trivium 152, Etten-Leur

Fietsvierdaagse Sprundel SPRUNDEL - Voor het 7e jaar organiseert wijkvereniging ’t Aarmend de Fiets4daagse Sprundel. De Fiets4daagse Sprundel vindt steeds plaats direct na de Pinksterdagen. Dit jaar dus van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni. Vertrek is alle dagen vanaf 18.00 uur

vanaf de St. Janstraat 68 (cafe de 3 Zwaantjes) te Sprundel. Het is mogelijk om 15 of 25 kilometer te fietsen. Vanaf het begin van de Fiets4daagse is het aantal deelnemers elk jaar toegenomen. Het eerste jaar deden er iets meer dan 100 fietsers mee. Vorig jaar waren er 175 deelnemers. De organisatie hoopt nu het aantal deelnemers van

200 te gaan halen. Onderweg is er voor de deelnemers drinken en een versnapering. De routes zijn elke avond anders en gaan door de mooie omgeving van onze gemeente. De organisatie van de Fiets4daagse Sprundel hoopt ook dit jaar weer op mooi weer zodat veel mensen een fietstochtje kunnen maken in en om Sprundel. PAGINA 10

Als allereerste van de middag was het de beurt aan het duo Iris en Veerle. Ondanks de zenuwen verliep de show goed. Jam-

mer van de salut, waardoor ze puntjes verloren. Ze kregen de verdiende 65,6 punten. Een tijd later was het de beurt aan het trio Veerle, Joyce en Iris. Deze meiden lieten hun nieuwe show voor de eerste keer zien. Het was spannend, maar ze hebben het goed gedaan. Ze kregen hiervoor dan ook 67,2 punten. Ze kunnen terug kijken op een tevreden middag, goed gedaan dametjes.

JuupClub-nieuws RUCPHEN - FV JuupClub 87 speelde zaterdag thuis tegen ‘t Karrekot. De JuupClub scoorde weliswaar als eerste, doelpunt van Arjan Spaapen, maar zakte vervolgens wat weg. Met de beschikking over vier verdedigers en slechts twee aanvallers, was de JuupClub zoekende naar de juiste tactiek en daar profiteerde ‘t Karrekot van. De ploeg uit Oudenbosch maakte de gelijkmaker en liep daarna uit naar 1-3. Arjan Spaapen bracht met een geplaatst schot de score terug naar 2-3 en met die tussenstand gingen de ploegen de rust in. Na de pauze leek het weer even dezelfde kant op te gaan toen ‘t Karrekot wederom kon onscheppen en de 2-4 aantekende. Want daar is die ploeg natuurlijk wel goed in: De bal onderscheppen en dan meteen het doel opzoeken. Maar de JuupClub kreeg zijn zaakjes toch op orde. Via snelle uitbraken werd de score in een mum van tijd omgebogen van 2-4 naar 5-4. Frank Evers en Arjan Spaapen (2x) waren de doelpuntenmakers. Daar had ‘t Karrekot even niet van terug. De ploeg was aangeslagen en moest vervolgens lijdzaam toezien dat de JuupClub met Arie Kamp en Frank Evers als eindstation weg liep naar 7-4. De wedstrijd was daarmee gespeeld, ook al mocht ‘t Karrekot nog wel de laaste treffer maken. Uitslag 7-5. Na de stroeve wedstrijd op zaterdagavond tegen ‘t Karrekot, was al duidelijk dat verscheidene spelers met de topper van zondag tegen Plots 80 bezig waren. De Jupers begonnen met een hels tempo en speelden Plots 80 helemaal kwijt: Ruud “Verband” van Beek maakte na een paar snelle ac-

ties 0-1 en 0-2. Daarna speelde Ruud een 1-2tje met Daniël “El Torro” van Ginneken en die ronde beheerst af: 0-3. Ronnie “Barbarian” Koens gaf van achteruit een splitsende dieptepass op Ruud en die scoorde: 0-4. De koek was nog niet op want Frank “Harry Handrem” Evers maakte een 1-2tje met Misch “Kaka” Kamp en scoorde 0-5! Even daarna maakte Frank op eigen kracht en snelheid 0-6. Toen werden de teugels ietwat gevierd en Plots kon eindelijk wat terugdoen: 1-6. Daniël “El Torro” perste er nog een inspanning uit en maakte 1-7. Toen viel het stil bij de JuupClub en men dacht dat er al was, Plots 80 liet middels goed samenspel zien dat ze niet voor niets speelden en scoorden 2-7, 3-7 en 4-7. De Grobbelaar gooide onverwachts ver uit en Frank won het kopduel van Wim Nouws, die toch een stuk langer is dan “Harry”, en Frank maakte 4-8. De fut was er een beetje uit bij De JuupClub maar Ruud van Beek bleef gevaarlijk en maakte 4-9. Frank maakte nog een geweldige actie door enkele mensen te passeren van Plots en via de binnenkant van de paal te scoren: 4-10, ook nummer 11 was voor Frank die daarmee zijn goede spel bekroonde: 4-11. Plots 80 gaf zich nog niet gewonnen en maakte 5-11, 6-11 en 7-11 en bleef aansluiting houden en bleef gevaarlijk. Echter de tot dan toe goed meespelende Mischa “Kaka” Kamp gaf de genadeslag aan Plots 80 door in de laatste minuten op aangeven van Frank “Harry Handrem” Evers vanuit een corner de bal over de lijn te tikken: 7-12. Een geweldige topwedstrijd die beslsist werd door De JuupClub met dank aan Plots 80. Volgende week, 26 mei om 19.00 uur in Steenbergen tegen zv Wezenbeek.


Jolanda embregts 25 jaar in dienst bij dirk

“Ik hoop dat ik hier nog jaren mag blijven werken” Sint Willebrord – Slechts 15 lentes telde Jolanda toen ze op 18 mei 1987 aan haar eerste baantje begon. dat was in de plaatselijke supermarkt. “ik had geen idee wat ik kon verwachten, alles was nieuw voor me.” Het is allemaal goed gekomen. immers, nu een kwart eeuw later viert Jolanda haar zilveren dienstjubileum bij dirk van den broek. en wat de nu 40-jarige moeder van 2 kinderen betreft komen daar nog flink wat jaartjes bij. Zij hoeft namelijk niets anders. Ingetogen Jolanda Embregts – Aerts is geen vrouw van veel woorden, zo blijkt als ze gevraagd wordt terug te blikken op een kwart eeuw dienstverband bij supermarktbedrijf Dirk van den Broek. Kort en bondig beantwoordt ze

de vragen die op zoek gaan naar herinneringen en ervaringen. Of ze goed werd ontvangen op die eerste dag? “Heel goed, door ene André Ermen, dacht ik.” En of het was, wat ze ervan verwachtte? “Ik ben begonnen op de versafdeling. Ik moest wel erg wennen, heel veel dingen in korte tijd leren. Maar het ging verder heel goed.” Ze kwam er terecht in het verlengde van haar vakantiebaantje. Ze had het als tiener wel gezien op school. “Ik hoorde dat er personeel nodig was in vaste dienst, dus ik dacht: dan moest ik dat maar gaan doen.” Binding En ze is dus gebleven. “Zo gaat dat dan als je het naar je zin hebt. Ik heb altijd erg leuke collega’s gehad, zeker ook nu in Sint Willebrord. Dat bindt je dan toch. En wel zozeer, dat ik geen plannen heb om nog te verkassen.” Ze typeert haar werkgever als een goed lopend en druk bedrijf. Een organisatie waar het plezierig werken is. “Natuurlijk moeten mensen zelf weten wat ze willen, maar als ik zou moeten adviseren zegt ik: doen.”

Feestelijke jubilea gaan gepaard met het ophalen van herinneringen, leuke en minder prettige. “Leuke zijn die aan de personeelsfeestjes. Minder plezierig is het terug te denken aan de inbraak die we hebben gehad. En aan die keer dat de winkel een keer onder water stond.” Familiebedrijf Jolanda wordt vanwege haar zilveren dienstjubileum getrakteerd op een gepaste huldiging. “Wat mij betreft wordt het iets gezelligs met mijn gezin en een aantal collega’s.” Of dat ook in de planning zit, is nog een verrassing voor de jubilaris. Feit is wel, dat de versiering, taart en toebehoren al schijnen te zijn besteld. De Dirk van den Broek bedrijven – waartoe de supermarkten Dirk van den Broek, Bas van der Heijden en Digros behoren, alsook Dirx drogist en Dirck III slijterij – zijn principieel in de lof die trouwe medewerkers ten deel valt. “Ondanks dat we zo groot zijn, willen we het familiegevoel vasthouden”, legt Dirk van den Broek uit. “Dat lukt alleen maar door mensen lang aan je te binden. En wij hebben nu veel loyale jonge medewerkers met een geweldige carrière. We zijn wat dat betreft een echt familiebedrijf: we hebben elk jaar tientallen mensen die een kwart eeuw in dienst zijn, zoals Jolanda Embregts. Sommige werken zelfs al 40 jaar voor ons. Daar schenken we heel graag aandacht aan”.

Voorheen

van Best schoenen

Hof vd Houte 158 - ETTEN-LEUR

BERKEL & RODENRIJS - BLADEL - BRIELLE - GELDERMALSEN KRIMPEN a/d IJSSEL - ROSMALEN - STEENBERGEN - ZALTBOMMEL

... vertrouwd zaken doen

. . . vertrouwd zaken doen

Wij zijn wel gewoon bereikbaar op 1 telefoonnummer! En bij ons een hypotheekafspraak binnen een week!

kunstgebitten

Voor al uw Koen verzekeringen. Beenackers Voor advies, Vestiging Zundert gratis: controle, advies, hoogglanzen Het Laar 1, 4881kunt DS Zundert u ons bellen. info en/of offertes Afspraak; 8.00-22.00 uur ook zaterdag + zondag! Tel. 076 - 5971700, Fax 076 - 5972879 reparaties - nieuw - garantie

Telefoon 076 - 597 61 83 ook thuisservice! tomson Vagevuurstraat 5, Klein-Zundert

koen@sweere.nl

www.sweere.nl Koen Beenackers

Vestiging Zundert Het Laar 1, 4881 DS Zundert Postbus 80, 4750 AB Oud Gastel Voor slimme vroege vogels... Tel. 076- 5971700, Fax 076- 5972879 info@sweere.nl GOOD MORNING FLIGHT www.sweere.nl

VOOR DE BESTE PRIJS & KWALITEIT KWALITEIT KOOPT U BIJ ONS! DE ALUMINIUM && PVC, PVC, DE MOOISTE KOZIJNEN, DEUREN & SERRES IN ALUMINIUM RENOVATIE & NIEUWBOUW ✔Maatwerk Maatwerkalle alleserres. serres. ✔ ✔Fabricatie Fabricatievan vanramen ramen&&deuren deuren ✔ pvcen enaluminium. aluminium. ininpvc

✔Alles Allesinineigen eigenbeheer beheersinds sinds1983. 1983. ✔

Boek via internet!

www.adballon.nl

Reinigingsservice

JOHN

Riool of afvoer verstopt?

John Dictus 06 - 55933753 076 - 5985501

✔10 10jaar jaarwaarborg. waarborg. ✔ ✔ ✔Geen Geenvoorschot. voorschot. ✔ ✔Nieuwbouw Nieuwbouw--Renovaties. Renovaties. ✔ ✔Alle AlleRAL-kleuren. RAL-kleuren. ✔ ✔Volledige Volledigeafwerking. afwerking. ✔ ✔Geplaatst Geplaatstdoor doorvakmensen. vakmensen.

BEZOEK ONZE ONZE SHOWROOM BEZOEK SERRES--KOZIJNEN KOZIJNEN -- DEUREN DEUREN in in ALUMINIUM ALUMINIUM && PVC PVC SERRES

Br asschaat s es t een w eg 292 2 9 2 •• 292 2 9 20 0 K K alm a lm th 3 22 33 666 6 66 444 4 4411 B r as s c haa tsesteenweg th o ou u tt B Be elg lgië ië •• Te Tell 0 00 03 32 23 36 66 66 65 577 8866 •• Fax F ax 00003 A l l e da dag en open open van v an 10 10U U to to tt 117 7U on g va n 114 4 UU to 7 UU •• w b ru vo.be Alle gen U • • z zo nd da ag v an tott 117 ww ww. w.b r uvo.be

Heb je het gehad met de pc? Veel te traag, vol met virussen of gewoon lastige hardware? En zit je er echt heel serieus over na te denken hem te vervangen? Wacht er nog even mee en bel eerst In 9 van de 10 keren, kunnen we hem aan huis repareren en nog jaren in volle tevredenheid laten draaien. En dat voor maar €20,- pu. én maar éénmalige reiskosten van €5,- !! Zeker goedkoper dan een nieuwe pc? Toch?

Bel voor een afspraak naar: 06-41.37.44.61 bgg 06-29.06.14.03

Ook het adres voor backup en/of herstellen van data en uitleg over gebruik van de pc.


sport

Handboogschieten in Schijf

SV Eeuwig Schaak

Kind fit Nooit Volleerd groot succes

Maro Tikranian vierde op NK

Boven: Jarno en Tygo en Babette. Onder Lorenzo en Rick met hun certificaten.

SCHIJF - Het was de afgelopen weken druk bij handboogschutterij Nooit Volleerd uit Schijf. Naast de vele wedstrijden werd er weken geleden begonnen met lesgeven aan een groep jonge schutters. Zij namen deel aan Kind Fit. Een initiatief van de scholen uit de gemeente Rucphen waarbij kinderen gratis kunnen kennismaken met deelnemende verenigingen uit de gemeente.

Toen ook dit jaar de vereniging werd benaderd met de vraag ook dit jaar deel te nemen aan dit initiatief hoefde zij niet lang over deze vraag na te denken. Handboogschieten onder de aandacht brengen bij jonge kinderen is niet gemakkelijk en dit is een prima mogelijkheid. Zoals altijd werden bogen pijlen en overige materialen door de vereniging beschikbaar gesteld. Enthousiast begonnen de deelnemers aan hun eerste les. Al snel kregen ze de ba-

sisbeginselen onder de knie dit veelal tot verbazing van hun ouders. Na iedere les werd er nog even op ballonnen geschoten die al snel lekker knalde. Het enthousiasme groeide met de weken alleen maar. Na zes weken zijn alle deelnemers al bijna volwaardige schutters. De vereniging is dit jaar begonnen met meer gestructureerd les te geven. Een cursus met een bijbehorend cursusboek is door de trainers van de vereniging speciaal hiervoor ontwikkeld. Tijdens de cursus wordt er per fase een examen afgelegd waarbij telkens een certificaat kan worden behaald. Deelnemers die alle certificaten hebben behaald, mogen als volwaardig schutters worden beschouwd. En kunnen deelnemen aan bijna alle nationale en internationale wedstrijden. De deelnemers aan het Kindfit programma gingen afgelopen zondag op voor het eerste certificaat. Na een nog wat nerveus begin begonnen alle schuttertjes al snel prima te scoren. Tijdens een mondeling theorie-examen werden enkele vragen over de veiligheidsregels beantwoord waarna ze op 18 meter samen met de overige jeugd van de vereniging verder mochten trainen. Even later, toen alle punten waren geteld, mochten alle deelnemers hun certificaat in ontvangst nemen.

Twee maal winst voor Perry Frijters

Willebrord Wil Vooruit Jeugd werd toch nog 8e. Tom Welten werd 15e en Rivaldo de Pijper werd 17e. Jeffrey van Mourik stond zondag aan de start in Reuver. Hij eindigde hier in categorie 3, op een 7e plaats. De meisjes van WWV hadden zondag een meisjeswedstrijd in Dordrecht. Daar reed Evi Jongenelen in categorie 2, naar een podiumplaats met een 3e plaats. Sanne Jongenelen reed in categorie 4 naar de 7e plaats. In categorie 6 eindigde Ivy Weterings op een 9e plaats. Sharon Dommenschet werd in categorie 7 uiteindelijk 8e.

Perry Frijters op weg naar zijn 11e seizoensoverwinning.

SINT WILLEBRORD - Op hemelvaartsdag stonden de rennertjes van WWV aan de start in Schijndel. In categorie 2 pakte Roan Konings een podiumplaats, met een mooie 2e plaats. Perry Frijters, categorie 5, klopte opnieuw het gehele peleton en pakte hier weer de volle winst. Voor Ivy Weterings was er hier nog een 31e plaats. In categorie 7 reed Jesper Keller naar de 10e plaats, Xavier Ketelaars werd 17e, Tom Welten 26e en Rivaldo de Pijper 39e. Zaterdag streden de WWV rennertjes in Schoondijke. Op een korte rondje met vele bochten reed Evi Jongenelen in categorie 1, naar een 4e plaats. Emmelie de Kok eindigde net achter haar op een 5e plaats. In categorie 2 pakte Roan Konings zijn 3e seizoensoverwinning, Moreno Tak werd 5e,

Isa van Delden 13e en Lex van Delden 14e. Ook was er een podiumplaats voor Mathijs de Kok in categorie 3. Hij eindigde op een mooie 2e plaats. Voor Sanne Jongenelen was er een 4e plaats en Kevin van Bochove werd 9e. Melroy Krebbekx reed in categorie 4 naar de 13e plaats. Perry Frijters demareerde vanuit de start in categorie 5. Hij kreeg twee man mee en liet deze de laatste ronde achter. Hiermee pakte Perry al zijn 11e seizoensoverwinning. Ties van Rijsbergen werd nog 7e, Ivy Weterings 14e en Niek Struijs 17e. In categorie 6 domineerde de WWV rennertjes, maar konden het net niet afmaken. Danny Maas pakte een mooie 2e plaats en Polle van Rijsbergen werd 3e. Ryco Krebbekx werd 9e, Sharon Dommenschte 11e, Simon Demaret 12e en Max Donkersloot 14e. Jesper Keller mistte in categorie 7 net de slag en

Programma Komend weekend staan de WWV rennertjes aan de start in Wijk en Aalburg, Schaijk en in Bleiswijk.

AFWEZIG INGE van 23 t/m 25 mei i.v.m. studiereis naar VALENCIA

TOERKOOP Reisburo

SOMBRERO Fenkelstraat 1 4731 JA Oudenbosch Tel. 0165-333333 reisburo.sombrero@toerkoop.nl www.sombrero.nl

Duivensport PV DE LUCHTBODE ZEGGE Uitslag Sens, 19 mei: 1-3-10-18-19. J. v. Loon; 2-4-9-15. A. v. Dijk; 5-6-11-12-20. A. Quirijnen; 7. Com. Kuipers; 8. J. Rockx; 1316. P. Breugelmans; 14. C. Verwater; 17. P. d. Wild. PV DE REISDUIF SPRUNDEL Uitslag Sens 19 mei: 1-2. J. Regtop; 3. J. Heeren PZN; 4-6-8-916-19-20-24-25. M. Antonissen; 5-7. P. Jacobs; 10. C. v. Rijsbergen; 11. A. Lazeroms; 12-15-21. R. Kools; 13-14. Comb. v. Rijsbergen; 17. Jac Vergouwen; 18. J. Heeren; 22. J. v. Nispen; 23. G. v. Dooren. PV STEEDS SNELLER RUCPHEN Uitslag Sens 19 mei, 400 duiven: 1-3-17. Jan Antonissen; 2-6. Dre v. Dijk; 4. Antoon Houtepen; 5-9-18. Rob Roks; 7. Sjac de

Bruyn; 8. Ad Ros; 10-19. Gbr. v. Peer; 11-12-20. Jos Lauwerijsen; 13. Ton Zopfi; 14. Jan Uitdehaag; 15-16. Comb. Braat & Zn. De Wa. De lottogetallen van deze week zijn 2-3-14. Volgens ons geen winnaar. Bourges Nivo 4: Vitessehokkampioen Sjac de Bruyn. Duifkampioen Jan Antonissen. Liefhebbers die denken chipringen nodig hebben voor het chippen van jonge duiven willen die dit vrijdag met afrekenen door geven aan Ant Houtepen. DE POSTDUIF SINT WILLEBRORD Uitslag Sens 570 duiven: 1-5-6-7-9-10-15-19-20. Saman en ZN; 2. R. v.d. Broek; 3-11-12. Marijnissen Lindeloof; 4. Comb. Gijzen; 8. C. v.d. Broek; 14. J. Koevoets; 16. A. Mulders; 17. W. v. Peer; 18. W. v. Zundert. PAGINA 12

RUCPHEN - Maro Tikranian uit Bergen op Zoom is op het Nederlands Schaakkampioenschap voor meisjes tot 12 jaar als 4e geëindigd. Een prachtige prestatie! Maro speelt zowel bij De Pion als bij BSV en de jeugdspelers van Eeuwig Schaak komen haar regelmatig tegen op jeugdtoernooien. Zelfs enkele volwassenen kennen haar wellicht wel: ze deed vorig jaar mee op het Brabants kampioenschap tussen de senioren en is dit jaar present op het LBVtoernooi in Roosendaal, dat in augustus gespeeld gaat worden. Over dat toernooi later meer. Een andere goede bekende van de schaakjeugd van Eeuwig Schaak, Kimberley Oostvogels uit Roosendaal, mocht op het laatste moment ook meedoen aan het NK tot 12, maar had toen al wat anders gepland. Kimberley Oostvogels volgt nog maar twee jaar schaakles en wordt nu al uitgenodigd op een NK: dat is dus een supertalent! Zowel Kimberley als haar

tweelingzus Cora (die niets of nauwelijks onderdoet voor haar zus) doen ook mee met het LBV-toernooi in augustus. Maro, Kimberley en Cora spelen dan in dezelfde groep als o.a. Kees van Hogeloon van Eeuwig Schaak. Ook Ted van Eck doet mee met dat toernooi en hopelijk melden zich nog meer spelers van Eeuwig Schaak aan. Winnaar van het NK voor meisjes tot 12 jaar werd overigens Cheryl Looijer. Bij de algemene groep won Robby Kevlishvili. Tweede werd daar Anna-Maja Kazarian, het enige meisje tussen de jongens in die groep. Als zij meegedaan had met de meisjes was ze waarschijnlijk probleemloos 1e geworden. Bij de WK-match in Moskou is de eerste dreun uitgedeeld en nog wel door de underdog Boris Gelfand. Na de 38e zet van wit was de stelling als volgt: (zie diagram) Anand kan met zwart zijn e-pion tot dame promoveren, maar doet dat niet. Hij geeft hier meteen op. Na 38...,e2-e1D volgt namelijk mat in 2: 39.Pe5-g6+,Kh8-g8 40.Tc7g7#. De dag erop sloeg Anand echter meteen terug en won met de witte stukken, waardoor de stand weer gelijkgetrokken was. De taktiek van Gelfand in deze match is: supervoorzichtig spelen en geen enkel risico nemen en hopen dat Anand ergens een foutje maakt. Het levert helaas weinig boeiende partijen op, maar het is de enige manier waarop Gelfand kans heeft op een goed resultaat in deze tweekamp...

HSV De Zager RUCPHEN - Afgelopen zaterdag hebben wij onze derde viswedstrijd gehouden vanuit Bergse Diepsluis met de Eendracht II. Het was een dag met goed weer. Daarentegen vielen de vangsten wat tegen. Met

15 vissers hebben wij 132 stuks gevangen. De uitslag van deze dag was als volgt: 1. M. v/d Kasteel 17 stuks; 2. R. Muys 14 stuks; 3. P. Otten 14 stuks; 4. A. v/d Broek 13 stuks; 5. C. Mies 12 stuks. Grootste platvis: A. v/d Broek 33.5 cm. Grootste rondvis: M. Broeren 25.8 cm.

AVR’90

Toon en Richard op podium bij NK 10 km baan RUCPHEN - Vorige week organiseerde AV NOP (Noordoostpolder) in Emmeloord het NK meerkamp voor senioren en A/B-junioren alsmede het NK 5 (vrouwen) en 10 (mannen) kilometer op de baan. Op Hemelvaartsdag stonden Toon Heeren en Richard van Oosterhout samen aan de start van het NK 10 km op de baan. Vorig jaar veroverde Richard nog de nationale titel op deze afstand, maar dit jaar was de concurrentie (mede door Toon, die nu ook uitkomt in dezelfde categorie) een stuk groter. Trainer René merkte vooraf al op dat het dit jaar moeilijk zou worden voor Richard om een podiumplaats te behalen. Omdat Peter Woestenberg de taak van chauffeur op zich nam, konden onze mannen ontspannen aan de wedstrijd beginnen. Natuurlijk was trainer René de Kok, die nauwkeurig de rondetijden aangaf, ook weer van de partij. De masters 45+ startten gelijktijdig met de masters 35+ en de masters 40+. De afgesproken tactiek (zolang mogelijk bij de kopgroep blijven) kon gevolgd worden: Zowel Richard als Toon klokten op de 5 km een tussentijd van 16:03. Na de 5 km viel de kopgroep in drieën en Richard ging in het derde groepje de strijd voor de derde plaats aan met Oscar de Kuijer, die bij het NK halve marathon dit jaar voor Richard de eerste werd. Oscar stortte echter na 6 km in, waardoor Richard de laatste 4 km van de wedstrijd alleen liep. Hij focuste zich daarbij op het tweede kopgroepje, zorgde ervoor dat de afstand tussen dit groepje en hem niet groter werd en finishte in een mooie tijd

van 32:36. Toon Heeren kon de laatste 500 meter nog een versnelling inzetten en werd met een tijd van 32:06 Nederlands Kampioen. Op 9 juni gaan de mannen de strijd aan op de 5 km tijdens het NK Masters op de baan bij AV Scheldesport in Terneuzen. Iets dichter bij huis namen Emmy Tuenter, Rolino Dircken, Ingrid van Asselt, Ria Bom, Sieb Bom en Jack van der Borst deel aan de wegwedstrijd van AVS’90 in Standdaarbuiten. Rolino verbeterde zich weer sterk ten opzichte van vorig jaar en liep 5,4 km in 18:43 (in 2011 5,2 km in 20:03) en legde daarmee beslag op de tweede plaats bij de jongens B-junioren. Emmy, die de afstand van 10,2 km aflegde in 48:15 (PR) werd tweede bij de prestatieloop voor de dames. Jack vd Borst, kon de 15 km lopen in nagenoeg zijn 10 km-tempo en finishte in 1:07:57 (nieuw PR?). Ingrid van Asselt (1:06:54),Sieb Bom (1:07:26) en Ria Bom (1:07:34) liepen gemiddeld 3 minuten sneller dan vorig jaar bij AVS, hetgeen voor alle 3 resulteerde in een nieuw PR op de 15 km. Zowel Ingrid als Ria legden in hun categorie beslag op de derde plaats. Ria verstevigt hiermee haar tweede positie in het tussenklassement van het circuit. De volgende wedstrijd van het circuit is de Pagnevaartloop op woensdagavond 6 juni. Maar de eerstvolgende wedstrijd is het Rondje Sprundel aanstaande zaterdag. Gekozen kan worden uit afstanden van 5 en 10 km. De jeugd kan gratis deelnemen aan een jeugdloop van 1 km. Deze start om half 4. De 5 en de 10 km starten om 4 uur. Inschrijven kan in de kantine van de voetbalvereniging Sprundel.


BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

21

bbq schotel

bbq all-in

keuze uit meer dan 500gr p.p 25 soorten vlees

runderbiefstuk varkenshaas haas-ribkarbonade speklappen kuikenbout

½kg ½kg kg kg kg

4.45 3.95 4.95 2.95 1.95

80 . 1 1

4.95

seranoham 100gr 39

1.

tonijn

cocktailsalade

100gr

bief-gourmet fondue - steengrill - bakplaat - wokpan met o.a. runderbief-kalkoenbief-varkensmedaillons-kipfilet-enz.

1.19

250 gr. p.p. vanaf

2.45

runderkogelbiefstuk ½kg 4.95 runderentrecote 100gr 1.79 ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Het is actie bij PLOEG! Kunststof kozijnen * Terrasoverkappingen * Dakkapellen * Rolluiken * Zonwering

Uw voordeel met PLOEG kozijnen: * Tot 25 jaar garantie: Zekerheid en kwaliteit. * Onderhoudsvrij: Nooit meer schilderen. * Energiebesparend: Tot wel honderden euro´s per jaar. * Geluidswerend: Merkbaar stiller. * Inbraakwerend: Politie Keurmerk Veilig Wonen. * Betrouwbaar en zeker: Relevante keurmerken. * Made in Holland: PLOEG produceert uw kozijn.

2e pinksterdag geopend e

Laat u 2 pinksterdag in onze uitgebreide showroom inspireren en profiteer van onze pinkster acties

Spaar € Sparen: 750,*Eigen Huis en3,00% krijg een *aankoop huis fietskoeltas *aangaan huurcontract voor huis

*aankoop grond voor% huis Spaar-op-Maat tot 2,65 rente *aflossing hypotheek 3% (variabeleEigen-Huis-Sparen rente, overige bestedingsdelen 0,5% opnamekosten) Groeirente tot 4,75% Ideale rekening voor (groot)ouders die willen sparen voor hun (klein)kind

*wijzigingen rente voorbehouden

U bent van harte welkom

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende afspraak? Kom dan naar onze showroom of neem contact op en laat u verrassen.

Keulsveld 3 - Roosendaal - Tel 0165 - 767 277 www.ploegkozijnen-roosendaal.nl

verbouwings uitverkoop!

10 tot 70% korting op de gehele collectie

Winkelcentrum 11 - Etten-Leur - 076-5012941

Sint Janstraat 12a, 4714 EG Sprundel 0165-388026 www.lvg.nl


Wonen in Oak Park is nu wel heel Bijzonder!

i.c.m. BijZonderPlan

vanaf € 258.600 v.o.n. Laat u volledig en vrijblijvend informeren tijdens de informatie bijeenkomst

• Meer financiële armslag • Geen concessies aan woongenot

dinsdag

• Rente voordeel tot 2,6% • Veilig en voordelig te financieren met NHG

29 mei a.s.

Tijd: 19.30 tot 22.00 uur Locatie: Modelappartement Oak Park, Tivolipark te Oudenbosch

EERST UW EIGEN HUIS VERKOPEN? Pas ook het BijZonderPlan toe op uw bestaande woning en biedt úw koper dezelfde voordelen. Basis voor een snellere verkoop!

Te huur

kantoor ruimte 2 units + spreekkamer gezamenlijk gebruik van pantry

Korte hei 45a Tel. 06-34052402 / 06-33739114

Jan Jochems Handel

en

TransporT

Te koop:

Bestratingsmaterialen en sierkeien, speciaal gebakken, 5, 7 en 10 duimers.

Dit alles direct leverbaar tegen zeer concurrerende prijzen.

Verhuur:

Voor het vernieuwen en repareren van uw dak en zinken goten! Tevens in onze shop verkoop voor ‘de doe het zelver’ Gratis Advies

F. van Duuren Leursebaan 269 - 4839 AM Breda Telefoon: 076-5339023 • Fax: 076-5339022 • Email: info@dedakshop.nl

Afvalcontainers

van 6 m3 tot 40 m3 Tel. 076 - 5976060 GSM 06 - 53937700

Voor al uw dakwerken!! Tel : 076-5019711 Gsm : 06-14794401 www.rds-dakbedekkingen.nl info@rds-dakbedekkingen.nl

* Bitumen daken * Kunststof daken * Pannen daken * Zinkwerken

Intervloer b.v. is er voor al uw

Betonvloeren

van garage tot bedrijfshal, slijtvast en onderhoudsvrij, voor particulieren en bedrijven. Bel voor informatie H. Valentijn Tel. 0165-354838 / Mob. 06 54971194

Houthandel en Mach. Timmerbedrijf

g.van Trijp Specialist in

HardHouTen: binnendeuren - buitendeuren kozijnen - ramen

Tevens uw adres voor: Schaven, zagen en frezen canadasTraaT 4 sT. willebrord TeL. 0165-543094 / MobieL: 06-53498628

Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

”Die ene druppel. Die doet er toe.” - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds gratis plaatsing

TE KOOP: UNIEKE PARK & TUINAPPARTEMENTEN EEN GROENE OASE IN HARTJE OUDENBOSCH VANAF

€ 370.600 v.o.n.

Verkoop en informatie: T. 0165-33 12 33 www.oak-park.nl


IN EUROPA DE GROOTSTE, IN UW REGIO DE BESTE op van de Primavera aten € 100,- of € 50,- retour*

LENTEKRIEBELS?

Maak een ballonvaart... bestel nu!

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

t led 46”of groter

000 Smar SamSung eS8000 / eS7

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl www.samenafslanken.nl

herbalife

Wasautomaat Primavera € 999,-

€ 899,-

afslanken en meer energie shake beker kado bel monique franssen 076-5968175 06-51670299 meer dan 15 jaar ervaring met persoonlijke begeleiding

Droogautomaat Primavera C (condensatiesysteem)

€ 899,-

€ 849,de zaak m bekend o e z’n servic

* vloerverwarmingssystemen Installatiebureau Able Pottenbakkerstraat 12 4871 EP Etten-Leur Tel.: 076-5016892 www.able-installatie.nl

Partij Flamingo Waspoeder uit faillisement. Kwaliteit is vergelijkbaar met Ariel.

10kg pak voor €13,Gratis thuisbezorgd in St.Willebrord 06-27910916

* mechanische ventilatie systemen

BanketBakker Marcel kas

* onderhoudscontracten en service

presenteert alles op gebied van banket, zoals gebak 6 1.50

* sanitair * ketel vervanging

allerlei

{

Foto taarten Kindertaarten Bruidstaarten Doop- en geboortetaarten Jubileumtaarten diverse soorten vlaaien en koeken enz. (alles gratis bezorgd)

Bel voor afspraak of bestelling tel.: 0165-384532

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

Marga van Vliet

Tel.: 0162-429915 of 06-25095552 Uw kUnstgebit verdient de zorg van de tandprotheticus. informeer vrijblijvend en maak gratis 1e afspraak!

kunstgebit reparaties aanpassen gebit prothese op implantaten klikgebit het implanteren gebeurt op eigen locatie. vergoeding door alle verzekeringen.

tandprothetisch Centrum etten-Leur

TIMMERBEDRIJF VAN DE GEVEL

PartijHandel JCH

* centrale verwarming

Voor frisse en stralende gevels!

www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl

reparaties - implantaten nieuwe protheses

Voor al uw installaties zoals o.a.

Ontdek je huis opnieuw !

Bel voor gratis prijsopgave voor nu en later.

Voorsteven 116b (1e verd.) Etten-Leur, T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl, e.nelen@tpczevenbergen.nl

Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

* Vraag naar de actievoorwaarden

www.gevelreinigingvanmierlo.nl

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

* gawalo installaties

Van mierlo

Oude voegen uithakken, hogedruk-reiniging, impregneren, zandstralen, reparatie-metselwerk, enz...

www.adballon.nl 076 – 514 53 72

Bij aankoop van een

Voeg- en gevelreiniging

(43)

“Ik had altijd last van vermoeide benen, maar sinds ik deze kousen draag geniet ik weer volop. Ik wandel en fiets en speel met mijn kinderen. Dat is me veel waard.” OIM Orthopedie: • verzorgt de declaratie bij uw zorgverzekeraar • biedt volop parkeergelegenheid • helpt u op afspraak, dus geen lange wachttijden • levert kwaliteitskousen van JOBST en JUZO, ook modieuze kousen in trendy kleuren • heeft gespecialiseerde vakmensen die uw kousen aanmeten Bel voor meer informatie of een afspraak Breda Brabantlaan 1, t (076) 7112800 Roosendaal Jan Vermeerlaan 253a, t (0165) 536242 Bergen op Zoom Boerhaaveplein 3, t (0164) 211447

www.oim.nl

Lid organisatie Nederlandse Tandprothetici reg. nr. 386

De Dakkapellenspecialist… Met meer dan 600 geplaatste dakkapellen per jaar kunnen wij u garanderen de GOEDKOOPSTE dakkapel leverancier van uw regio te zijn. En dat zullen we u bewijzen ook!

Een complete dakkapel van kunststof of hardhout, in standaardkleuren Incl. HR++ glas vanaf € 2.950,- incl. BTW Wind- en waterdicht geplaatst in 1 dag.

Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvende prijsopgave

013 - 535 03 29

www.dakkapellen-specialist.nl

FABRIEKS VERKOOP FABRIEKS VERKOOP KEUKENS KEUKENS VRIJDAG 2725 APRIL VRIJDAG MEI

van 17.00 tot 21.00 VRIJDAG 27uur APRIL van 17.00 tot 21.00 uur

KEUKENS KEUKENS Compleet vanaf: Compleet vanaf: 1.790,= 1.790,=

GRATIS APPARATUUR GRATISMONTAGE APPARATUUR & GRATIS & GRATIS MONTAGE Penningweg 35 4879 Penningweg AE Etten-Leur35 4879 AE Etten-Leur

DE KEUKENFABRIEK DE KEUKENFABRIEK


in en om de tuin

RTENS

bv

Tuinhoutspecialist

RTENS

Plantenkwekerij Marc

bv

(

!!!LAATSTE KANS!!!

10% korting

op het hele assortiment

Aktie korting geldig tot en met 2e pinksterdag

2e Pinksterdag

geopend 10.00 - 16.00 uur

Herelsestraat 206 Heerle A58 tussen R’daal en B.o.Z. Tel. 0165 301 719 info@tuinhoutspecialist.nl

Kijk voor meer informatie en Aktie’s op:

www.tuinhoutspecialist.nl

Aktie korting niet geldig op lopende bestellingen en reeds afgeprijsde artikelen

PINKSTEREN, GEZELLIG NAAR TUINCENTRUM DE BOSRAND

A.S. PINKSTERWEEKEND GROOT ASSORTIMENT BROMELIA’S OOK BIJZONDERE SOORTEN TEGEN DE SCHERPSTE PRIJZEN!

1 en 2 mei 2e Pinksterdag ënweekend orchidee

Bromelia Brigada BLADVRIESEA

OPEN

1 en 2 mei is het ‘orchideeënweekend’ bij Tuincentrum De Bosrand. Alle 4 de Perfilialen stuk zullen dit weekend in het teken vanvan 6.49 ‘orchideeën’ staan. van 10.00 tot 17.00 uur Diverse soorten

voor

2.49

HORTENSIA ANNABELLE

Per stuk

Speciale aanbieding: van 5.99 nu voorPhalaenopsis (1 tak) van € 5,99 voor €3,99

2.99

SOLANUM in hangpot

Per stuk van8.99 voor

4.99

Openingstijden

www.tcdebosrand.nl

Antwerpseweg 30a te Rijsbergen

www.tcdebosrand.nl VOOR:

Perkplanten - Geraniums Diverse Groenteplanten Potgrond

M. Raats

KS DA G E L IJ V E RS E ! IE N AARDBE

NAAR: Koekoekstraat 1, Etten-Leur tel. 076-5019063 of 06-30422083

• Ontwerp • Aanleg • Onderhoud • Sierbestrating • Boomverzorging T: 0165 - 342415 • E: info@jibro.nl

www.jibro.nl

€4.50 per zak

Dagelijks verse aardbeien.

www.plantenkwekerijmarcraats.nl

Hemelvaarttoernooi Hallo,

van 15 kg

06-24887585

te Roosendaal

Goud voor Kaylin en Arno Kapitein

Graag plaatsen in de volgende edities van de Roosendaalse en Bergse Bode (2 kolommen breed in zwart-wit): Rucphense bode woensdag 23 mei Woensdrechtse bode woensdag 23 mei Halderbergse bode woensdag 23 mei Steenbergse bode woensdag 23 mei Roosendaalse Bode Zondag 27 mei Bergse bode Zondag 27 mei

SCHIJF - Afgelopen donderdag werd in Roosendaal weer het Hemelvaarttoernooi georganiseerd. Dit jaar namen er slechts 7 schutters van handboogschutterij Nooit Volleerd uit schijf deel. Minder dan anders maar ook nu werden er enkele eerste plaatsen behaald. Het weer was prima al was het nog wat koud in de ochtend. Na het inschieten en noteren van de vizierstanden voor de diverse afstanden begonnen ongeveer 80 deelnemers uit Nederland en België aan de wedstrijd op de verste van drie afstanden. Volwassenen en junioren schieten op 50, 40 en 30 meter. Aspiranten op 25, 20 en 18 meter. Op iedere afstand worden 30 pijlen geschoten. Zowel Arno en Kaylin Kapitein gaven meteen hun visitekaartje af. Zij namen vrijwel direct de leiding om deze de gehele dag niet meer uit handen te

geven. Maar ook de andere schutters van de Schijfse vereniging scoorde prima. Zo wist Vincent Lauwen voor de eerste keer zijn moeder te kloppen. Weliswaar niet op alle afstanden maar toch iets wat ze nog wel een paar keer zal moeten aanhoren. Rowena Slappendel wist op haar eerste wedstrijd al de 4e plaats te behalen in haar klasse. Al met al een heel geslaagd toernooi voor de handboogschutters uit Schijf. De volgende schutters behaalde de volgende scores: Klasse Aspiranten compound; Kaylin Kapitein 696 punten 1e plaats. Klasse Aspiranten recurve; Rogier Lauwen 607 punten 6e plaats, Vincent Lauwen 491 punten 7e plaats. Klasse Junioren 25 meter; Rowena Slappendel 636 punten 4e plaats. Klasse Dames recurve; Conny Lauwen 525 punten 5e plaats. Klasse Heren recurve; Gavin Slappendel 612 punten 9e plaats. Klasse Heren Compound; Arno Kapitein 801 punten 1e plaats.

The Fantasy Kids

Wedstrijdseizoen van start Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

Graszoden

Rucphen

06-16380941

100% natuurlijk, voordelig, ruimte- en arbeidbesparend

Marc Raats Tel: 06-16380941 Arno Kapitein op weg naar de hoogste score in Roosendaal. marc.raats@belgacom.net Email:

Acties lopen t/m zondag 3 juni 2012 maandag 11.00 uur tot 17.45 uur dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 17.45 uur zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Dagelijks open van Ma t/m vrij 9.00u – 20.00u Zaterdag 9.00 u – 18.00 u zondag 10.00 u – 17.00 u Bergsebaan 118, Nispen

Per stuk

4.95

1.99

Ideaal stalbed voor dieren

Met vriendelijke groet,

van 8.99 voor

Tevens zal er dit weekend een KAMER ‘oHIBISCUS rchideeënspecialist aanwezig zijn, om u van diverse informatie te voorzien en vragen te beantwoorden. Op verschillende Per stuk afdelingen vindt u diverse provan 3.99 ducten voor die iets met ‘orchideeën’ te maken hebben. U bent van harte welkom.

Raats

Koopzondag 28 mei (2e pinksterdag)

Bromelia GUZMANIA COMPACT MIX

div. soorten in kleurrijke pot

(1e Pinksterdag gesloten)

* Perkplanten * Geraniums * Fuchsia’s * Surfinia’s * Hanging baskets * Kuipplanten * Vaste planten * Heesters * Potgrond * etc. etc

STRO KORRELS

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

www.internetbode.nl

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws PAGINA 16

RUCPHEN - Afgelopen zondag hebben de leden van The Fantasy Kids deelgenomen aan een wedstrijd van de Brabantse Bond in Zundert. Dit was weer de eerste wedstrijd van het seizoen. Er werden goede punten behaald, alle onderdelen hebben zich geplaatst voor de Brabantse kampioenschappen. Britt Kuijstermans komt uit in de jeugd 2 klasse. Britt toonde vandaag voor de 1e keer haar nieuwe show aan de jury. Ze liet een mooi optreden zien. Zij werd vijfde in haar categorie met 65,4 punten en plaatsing voor de Brabantse kampioenschappen. The Fantasy Kids is een nieuw duo rijker: Britt Kuijstermans en Ly-nell Gillet vormen sinds dit jaar een duo en komen uit in de jeugd 2 klasse. Zij hebben een pittige show met diverse dansstijlen. Britt en Ly-Nell werden 4e in hun klasse met 64,4 punten. Een goede score en plaatsing voor de Brabantse Kampioenschappen. Denise Heeren is ook erg fanatiek en komt sinds dit jaar uit in de jeugd 3 basis klasse. Zij liet vandaag ook haar nieuwe show zien een de jury. Ook Denise zette een prima optreden weg. Zij werd beloond met 65.6

punten en werd hiermee 5e in haar categorie. Tevens betekent dit plaatsing voor de Brabantse Kampioenschappen. De D-groep heeft ook weer hard getraind om de eerste wedstrijd van het seizoen veelbelovend te kunnen beginnen. Voor Nina was het vandaag extra spannend, want zij maakte haar debuut in de Dgroep. Nina deed het erg goed, net zoals alle andere talenten van de D-groep. De dames lieten weer een mooie Hawai-show zien. De jury was erg onder de indruk. De D-groep komt uit in de klasse jeugd 2 en behaalde 65,25 punten. Zij werden 2e in hun categorie. Ook zij zijn geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen. We kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijddag, alle onderdelen zijn al afgevaardigd voor de Brabantse Kampioenschappen. Alle leden gefeliciteerd met jullie goede resultaten. Actie Zaterdag 19 mei hebben de leden van The Fantasy Kids appelflappen en saucijzenbroodjes verkocht. De verkoop was zeer geslaagd. Leden en kopers, bedankt voor jullie bijdrage. Ook bedanken wij onze hoofdsponsor, waardoor deze actie kon plaatsvinden.


OpENINGSAANbIEDING ZOM deze weeK:

Geraniums â&#x201A;Ź0,95 p

5v oo râ&#x201A;Ź

5,

00

p. st

â&#x20AC;&#x2122;s

de aa ze l we â&#x201A;Ź 1, 40 ek

Fu c no hs rm ia

.

.st

AqULEGIA (vaste plant) Nor maal â&#x201A;Ź 1,95 p.stuk, nu

0c m

Aa Ver rd se be ien Ba m 30

bo ho e sâ&#x201A;Ź og 29 Aa ,9 5p rd .st be . do i p â&#x201A;Ź 1 ordra lan ,0 gers tje 0p s .st . La ve Ă&#x2DC; n 40 cm de â&#x201A;Ź 4 van l X ,9 7,95 XL 5 p NU

in 50 soorten doorsnede ø50cm

Ve As rs pe e rg es

Hangplanten

(m.u.v. Franse Geranium

5 voor â&#x201A;Ź 5,-

nu s

lec ht

p van i T SpAANSE MARGRIET eek! w e d A L L E S V E R S U I T E I G E N K W E K E R I J !Nor maal Aâ&#x201A;Ź L1,40 LES V E R S U I T E I G E N K W EKERIJ! p.stuk, nu 5 voor â&#x201A;Ź 5,Wij zijn goed in perkgoed!

jaarscollectie is binnen! â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

30.000 m2 kwekerij 10.000 m2 overdekte verkoopruimte Keuze uit zoâ&#x20AC;&#x2122;n 100 soorten perkplanten Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen primulaâ&#x20AC;&#x2122;s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen â&#x20AC;˘ Tevens: laan- leibomen - 2fruitbomen - coniferen - heesters palmen - olijven - groenteplanten - enz.

Wij zijn goed in perkgoed!

A.s. zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur 2e Pinksterdag OPEN 10.00 tot16.00 16.00 uur uur Voor koopzondagen zietot A.s zondag OPEN vanvan 10.00 www.plantenkwekerijdeplantage.nl Voor koopzondagen zie

jaarscollectie binnen! OpENINGSAANbIEDING is ZOMERSEIZOEN

â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘ â&#x20AC;˘

30.000 m2 kwekerij 10.000 m2 overdekte verkoopruimte Keuze uit zoâ&#x20AC;&#x2122;n 100 soorten perkplanten Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen primulaâ&#x20AC;&#x2122;s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen â&#x20AC;˘ Tevens: laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters palmen - olijven - groenteplanten - enz.

P EL N E ZKI W E RE K E www.plantenkwekerijdeplantage.nl A L L E8S0 0V EM RS M U IOT DE EI G J ! specialiteit: LetR opI onze

Let op onze specialiteit:

Wij zijn goed in perkgoed!

FRANK Hangplanten WALDER

Hangplanten

OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Kom gerust eens kijken

m2 kwekerij V E R S inU50 I Tsoorten E I G E N K W E K E Râ&#x20AC;˘â&#x20AC;˘I30.000 J ! m2 10.000 overdekte verkoopruimte Dagelijks geopend design in Dutch 50 soorten deze weeK: deze weeK: A L LGERRY E S V E R S U I T E I G E N K W E K EL R IZJI!EDagelijks â&#x20AC;˘ Keuze uit zoâ&#x20AC;&#x2122;n 100 soorten perkplanten 2 Wij zijn goed in perkgoed! 8 0 0 M M O D E P E R â&#x20AC;˘ Onze specialiteit: Hangpotten ca. 50 soorten voor de vrouw WEBER Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot doorsnede ø50cm doorsnede ø50cm verse 95 95 18.00 uur Wij zijn goed in perkgoed! â&#x20AC;˘ Vele seizoensproducten tegen scherpe prijzen zoals: violen â&#x20AC;˘ 30.000 m2 kwekerij Geraniums â&#x201A;Ź0, p. stuk Geraniums â&#x201A;Ź0, p. stuk van NU! MARCONA primulaâ&#x20AC;&#x2122;s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur â&#x20AC;˘ 10.000FRANK m2 overdekte verkoopruimte â&#x20AC;˘ 30.000 m2 kwekerij

aardbeien

MAYERLINE â&#x20AC;˘ Tevens:Geraniums) laan- leibomen - fruitbomen - coniferen - heesters â&#x20AC;˘ Keuze uit zoâ&#x20AC;&#x2122;n 100 soorten perkplanten â&#x20AC;˘ 10.000 m2 overdekte WALDER (m.u.v. verkoopruimte Franse (m.u.v. Franse Geraniums) - olijven - groenteplanten - enz. (vasteHangpotten plant) AqULEGIA plant) â&#x20AC;˘AqULEGIA Onze specialiteit: 50 soorten FRED â&#x20AC;˘ca. Keuze uit zoâ&#x20AC;&#x2122;n 100 soortenpalmen perkplanten Dutch(vaste design GERRY Let op onze specialiteit: SABATIER â&#x20AC;˘Nor Vele seizoensproducten scherpe prijzen violen - ca. 50 soorten Onze specialiteit: Hangpotten maal â&#x201A;Ź 1,95 p.stuk,tegen nuâ&#x20AC;˘5 voor â&#x201A;Ź 5,-zoals: Nor maal 1,95 p.stuk, nu 5 voor â&#x201A;Ź 5,voorâ&#x201A;Źde vrouw WEBER primulaâ&#x20AC;&#x2122;s - geraniums - bolchrysanten - pompoenen vtegen â&#x20AC;˘ Vele seizoensproducten scherpe prijzen zoals: violen n SOMMERa ip T - bolchrysanten Tip van van NU! MARCONA â&#x20AC;˘SpAANSE Tevens: laanleibomen - fruitbomen - coniferen - heesters -! primulaâ&#x20AC;&#x2122;s - geraniums - pompoenen MANN MARGRIET SpAANSE MARGRIET k e week! MAYERLINE palmen groenteplanten - enz. laanleibomen de w-efruitbomen - coniferen - heesters maal- olijven â&#x201A;Ź 1,40 -p.stuk, nuâ&#x20AC;˘5Tevens: voor â&#x201A;Ź 5,Nor maal â&#x201A;Ź 1,40 p.stuk, nu 5 voor â&#x201A;Ź 5,- de cialiteit: NorROBERTO palmen - olijven - groenteplanten - enz. FRED SARTO Let op onze specialiteit: SABATIER FREYA SOMMERĂ&#x2DC; 20 cm TONI MANN DRESS per stuk ROBERTO PASSPORT (m.u.v. Franse Geraniums) SARTO AqULEGIA (vaste plant) BETTY FREYA BARCLAY Nor maal â&#x201A;Ź 1,95 p.stuk, nu 5 voor â&#x201A;Ź 5,2 8gerust 0 0 eens M E Z I E R TONI DRESS Kom kijken M O D E PipL Kom gerust eens kijken SEDA T van PASSPORT FRANK SpAANSE MARGRIET Dagelijks geopend Dagelijks geopend ! Dagelijks Dagelijks (m.u.v. Franse Geraniums) Dagelijks Dagelijks k e MARIE MĂ&#x2030;RO e WALDER w te plant) BETTY Dutch design Nor maal 1,40 p.stuk, 518.00 voor â&#x201A;Ź 5,- deverse GERRY (m.u.v. Franse Geraniums) Maandag t/mâ&#x201A;ŹVrijdag 09.00nu tot uur Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uur verse verse verse voor de vrouw VISSER BARCLAY WEBER AqULEGIA p.stuk, nuMART 5MARCONA voor â&#x201A;Ź (vaste 5,- plant) Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur van NU! asperges asperges aardbeien aardbeien SEDA MC GREGOR MAYERLINE Nor maal â&#x201A;Ź 1,95 p.stuk, nu 5Devoor â&#x201A;Ź staat 5,- klaar koffie De koffie staat klaar Tip van FRED GRIET MARIE MĂ&#x2030;RO SABATIER ! MAC k e e Tip van w â&#x20AC;˘ NILLS â&#x20AC;˘ SANDWICHâ&#x20AC;˘ EXPRESSO â&#x20AC;˘ NĂ&#x153; BY SOMMERe d SpAANSE MARGRIET MANN VISSER p.stuk, nuMART 5 voor â&#x201A;Ź 5,week! STAFF â&#x20AC;˘ GEISHAâ&#x20AC;˘ JUFFROUW JANSEN ROBERTO SARTO NorGREGOR maal â&#x201A;Ź 1,40 p.stuk, nu 5 voor â&#x201A;Ź 5,- de MC â&#x20AC;˘ POINT VIRGUL â&#x20AC;˘ SUMMUM â&#x20AC;˘ BANDOLERA FREYA NTURE TONI DRESS MAC â&#x20AC;˘â&#x20AC;˘ 20/26 MAIS IL EST LE SOLEIL â&#x20AC;˘ NĂ&#x153; BY NILLS â&#x20AC;˘â&#x20AC;˘ SANDWICHâ&#x20AC;˘ EXPRESSO PASSPORT Met uw nieuwe partner naar de zon? CYELL BETTY â&#x20AC;˘ SPOON â&#x20AC;˘ EVA KAYAN â&#x20AC;˘ ANNA SCOTT STAFF â&#x20AC;˘ GEISHAâ&#x20AC;˘ JUFFROUW JANSEN BARCLAY Kom gerust eens kijken â&#x20AC;˘ POINT SUMMUM â&#x20AC;˘DEPT BANDOLERA I. AM â&#x20AC;˘VIRGUL COREL â&#x20AC;˘ C. SENSE HLIFE SEDA Voor diverse graafwerkzaamheden Eenâ&#x20AC;˘stralende zomer begint bij Mens & Relatie! NTURE MARIE MĂ&#x2030;RO /RRQEHGULMI.UDDQYHUKXXU*URQGZHUNHQ Dagelijks geopend â&#x20AC;˘ 20/26 â&#x20AC;˘KEY MAIS IL EST LE SOLEIL Dagelijks Dagelijks AKELA â&#x20AC;˘ COCCA staan wij voor u klaar! MART VISSER ICKEY CYELL â&#x20AC;˘ SPOON â&#x20AC;˘ EVA KAYAN â&#x20AC;˘ ANNA MC GREGOR Bel voor meer info:verse Lia van der Wel 0165-388816 Maandag t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 uurSCOTT verse MAC Jan van Bergen V.O.F. FLAIR I. AM â&#x20AC;˘â&#x20AC;˘ COREL â&#x20AC;˘ C. SENSE â&#x20AC;˘ DEPT HLIFE NILLS SANDWICHâ&#x20AC;˘ EXPRESSO â&#x20AC;˘ NĂ&#x153; BY Zaterdag â&#x20AC;˘â&#x20AC;˘STAFF 09.00 tot 17.00 uur â&#x20AC;˘ GEISHAâ&#x20AC;˘ JUFFROUW JANSEN asperges (landelijk) aardbeien â&#x20AC;˘ POINT AKELA KEY â&#x20AC;˘ COCCA Of 0800-0230595 â&#x20AC;˘ VIRGUL â&#x20AC;˘ SUMMUM â&#x20AC;˘ BANDOLERA Hulsdonkstraat 20 Kom gerust eens kijken NTURE â&#x20AC;˘ICKEY ZEKI â&#x20AC;˘ 20/26 â&#x20AC;˘ MAIS IL EST LE SOLEIL De koffie staat klaar CYELL â&#x20AC;˘ SPOON â&#x20AC;˘ EVA KAYAN â&#x20AC;˘ ANNA SCOTT Kom gerust eens kijken Dagelijks geopend 4882 JM Zundert Dagelijks FLAIR â&#x20AC;˘ I. AM â&#x20AC;˘ COREL â&#x20AC;˘ C. SENSE â&#x20AC;˘ DEPT HLIFE â&#x20AC;˘ AKELA KEY â&#x20AC;˘ COCCA geopend Dagelijks Maandag Dagelijks t/m Vrijdag 09.00 tot 18.00 Dagelijks uur Tel: 076 - 5985324 â&#x20AC;˘ICKEY ZEKI verse FLAIR

De koffie staat klaar

2 voor 17,95 NU Nu NOG MEER â&#x201A;ŹVOOR UW TUIN HET HELE JAAR DOOR!

p. stuk

NuA.s.Nog meer voor uw tuiN het hele jaar door! zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur

Voor koopzondagen zie www.plantenkwekerijdeplantage.nl g OPeN van 10.00 tot 16.00AAnbieding uur A.s. zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur or koopzondagen zie Kuitbroeken van 59,95 Voor koopzondagen zie voor â&#x201A;Ź 29,95 antenkwekerijdeplantage.nl div. kleuren www.plantenkwekerijdeplantage.nl

â&#x20AC;˘ ZEKI

M

M

NU NOG MEER VOORâ&#x201A;Ź0, UW TUIN HET HELE JAAR Geraniums p. stuk doorsnede ø50cm 95 DOOR!

Geraniums â&#x201A;Ź0,

oe Tip de rd ag

oe Tip de rd ag

oe Tip de rd ag

M

M

oe Tip de rd ag

OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Mixhangpot Spaanse Hangplanten Lavendel Vlinderstruik deze weeK: in vele soorten zondag OPeN van 10.00 ø50cm tot 16.00 uur A.s. zondag OPeN van 10.00 tot 16.00 uur per stuk â&#x201A;Ź 1,25 Margriet doorsnede ø50cmtot per stuk â&#x201A;Ź 9,95 zie 95 (bloeit OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN nten A.s. 95 Normaal â&#x201A;Ź 5,99 winter) Normaal Voor koopzondagen zie Voor de koopzondagen Geraniums â&#x201A;Ź0, p. stuk OpENINGSAANbIEDING ZOMERSEIZOEN Hangplanten NU â&#x201A;Ź 0, rten www.plantenkwekerijdeplantage.nl deze weeK: deze per stuk â&#x201A;Ź 9,95 â&#x201A;Ź 1,40 00 Ă&#x2DC; 50cmwww.plantenkwekerijdeplantage.nl 00 95 95 in 50 soorten jaarscollectie is binnen! weeK: â&#x201A;Ź10, Nu 3 voor (m.u.v. Franse geraniums) ø50cm NU â&#x201A;Ź1, Nu 2 voor â&#x201A;Ź17, Nu 10 voor â&#x201A;Ź9, 95 Hangplanten Geraniums in 50 soorten

WAT DOET U DEZE ZOMER?

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE-DQYDQ%HUJHQ92) HUUR: MINI SHOVEL

Let op! A.s. zondag 27 mei gesloten

E t t e n - L e u r

Maandag 09.00 tot 18.00 uur Zaterdag uur t/m Vrijdag asperges verse09.00 tot 17.00 De koffie staat klaar Zaterdag 09.00 tot 17.00 uur aardbeien E t t e nDe koffie - staat L klaar e u r Winkelcentrum 36-39 â&#x20AC;˘ 4873 AC Etten-Leur â&#x20AC;˘ tel. 076 - 5012260 Winkelcentrum 36-39 â&#x20AC;˘ 4873 AC Etten-Leur â&#x20AC;˘ tel. 076 - 5012260

E t t e n - L e u r

Winkelcentrum 36-39 â&#x20AC;˘ 4873 AC Etten-Leur â&#x20AC;˘ tel. 076 - 5012260

werkbladen nieuw! keramische

www.mens-en-relatie.nl

verseerkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie asperges

* eigen fabricage en toonzaal * alle stijlen en modellen op maat gemaakt * totale renovatie * klein bedrijf met grote mogelijkheden

industriepark - rijkmakerlaan 13 - 2910 essen (B) - tel. 00323-677.31.98

www.keukenskonings.be

Geef Geef uw uw keuken keuken een een tweede tweede leven leven Kijk voor meer informatie op Kijk voor meer informatie op www.meubelspuiterijroosendaal.nl www.meubelspuiterijroosendaal.nl Ook de plek voor het spuiten van al Ook de plek voor het spuiten van al uw meubilair, binnendeuren en radiatoren. uw meubilair, binnendeuren en radiatoren.

PARTICULIERE VERKOOP en PRIVĂ&#x2030; SLACHTINGEN

7(.223 6WDOPHVW&KDPSLJQRQPHVW ,QFOYHUVSUHLGHQYROJHQV*356V\VWHHP

TOTALE LEEGVERKOOP

nog slechts enkele weken!

+XOVGRQNVWUDDW=XQGHUW 

lampen 19 0 STUK S

PROFITEER VAN ONZE LAATSTE MAGAZIJN & SHOWROOMMODELLEN MET NOG EENS 30% KORTING! Op onder andere: bankstellen - slaapkamers verlichting - kasten - eetkamers - stoelen fauteuils - karpetten - boxsprings.....

EN NOG VEEL MEER! leefhoeken vanaf 499,-

We geven u graag een interieur advies, er zijn erg veel We geven u graag een interieur advies, er zijn erg veel mogelijkheden om uw oude meubels weer een frisse en mogelijkheden om uw oude meubels weer een frisse en nieuwe look te geven, maak hiervoor even een afspraak via nieuwe look te geven, maak hiervoor even een afspraak via ons contact formulier via: ons contact formulier via: www.meubelspuiterijroosendaal.nl of bel 0165-520607 www.meubelspuiterijroosendaal.nl of bel 0165-520607

de HEERENS VLEESHANDEL

Gsm: 06 - 55918911

30% op alles

e eprijsd g f a d / v pprijs! verkoo

boxsprings vanaf 799, -

EXTRA G N I T R KO

fauteuils vanaf 75,-

Reclames in onze winkel! EERSTE KWALITEIT VLEES TEGEN GROOTHANDELS-PRIJZEN

2e pinksterdag

LANGE HEI 16, SPRUNDEL, TEL. 0165-385595 (achter het IJspaleis) di. t/m do. van 8.00 tot 17.00 uur; vr. van 8.00 tot 16.00 uur maandag en zaterdag GESLoTEN

van 11-17 uur

OPEN

Woonboulevard Oostplein 5 Roosendaal tel. 0165 53 93 15

ma 13.00 - 17.30 uur di t/m do 10.00 - 17.30 uur vrij 10.00 - 21.00 uur za 10.00 - 17.00 uur


Gemeentelijk nieuws

Week 21 23 mei 2012

• G emeentehuis op maandag 28 mei a.s. gesloten in verband met Pinksteren. • Oefening Koninklijke Landmacht van 21 t/m 25 mei a.s. • Afsluiting Onze Lieve Vrouwestraat te Zegge ter hoogte van viaduct. Vanaf dinsdag 29 mei 7.00 uur tot vrijdag 1 juni 17.00 uur zal er onderhoud uitgevoerd worden waarvoor het viaduct afgesloten dient te worden voor verkeer. Het verkeer zal omgeleid worden. • Ter inzage de volgende vastgestelde verordeningen: Wijzigingsverordening brandbeveiligingsverordening (inmiddels in werking); Wijzigingsverordening bouwverordening (inmiddels in werking); De algemene plaatselijke verordening (in werking per 1 juli 2012). Tegen genoemde regelingen is geen bezwaar mogelijk. • De collegebesluiten van 8 mei 2012 liggen voor belangstellenden ter inzage in het gemeentehuis. U kunt zich hiervoor melden bij de receptie. De besluitenlijst is ook te raadplegen via het raadsinformatiesysteem op www.rucphen.nl (klik bij “Gemeente” op College van B & W). Bovenstaand nieuws is uitgebreid te raadplegen op onze website www.rucphen.nl • B elanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking.

Inzage en reacties Aanvragen omgevingsvergunning (regulier) Inzage op werkdagen van 09.00-12.00 uur en woensdagmiddag van 13.00-16.00 uur in het gemeentehuis vanaf de dag van deze publicatie. Verleende omgevingsvergunningen (regulier) Tegen een verleende omgevingsvergunning kunt u gedurende 6 weken na de verzenddatum van de vergunning bezwaar indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 9, 4715 ZG Rucphen. De datum van toezending staat op de vergunning vermeld. Het bezwaarschrift wordt ter advisering in handen gesteld van de onafhankelijke commissie voor de bezwaarschriften. Een ingediend bezwaar heeft geen schorsende werking. De vergunning is van kracht vanaf de dag van verlening. Als er gedurende de bezwaartermijn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de vergunning niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Zes weken na het verlenen van de vergunning is deze onherroepelijk, als er geen bezwaren tegen zijn ingediend. Beroep verleende omgevingsvergunning (uitgebreid) Inzage op werkdagen van 09.00-12.00 uur en woensdagmiddag van 13.00-16.00 uur in het gemeentehuis vanaf de dag van deze publicatie of op www.rucphen.nl/inzage. Tegen de beschikking kan beroep worden ingesteld door: • Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen de ontwerp beschikking. • De adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid advies uit te brengen over de ontwerp beschikking.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij gedurende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist. Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Rechtbank in Breda, Postbus 90006, 48800 PA te Breda. Het verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor meer informatie over

de procedure en de eventuele bijkomende kosten verwijzen wij u naar de gemeentelijke website. Bestemmingsplannen Inzage op werkdagen van 09.00-12.00 uur en woensdagmiddag van 13.00-16.00 uur in het gemeentehuis, op Ruimtelijkeplannen. nl en op www.rucphen.nl/bestemmingsplannen. Inspraak U kunt tot 6 weken na de dag van publicatie een inspraakreactie indienen. Stuur hiervoor een brief aan het college van burgemeester en wethouders van Rucphen, Postbus 9, 4715 ZG Rucphen.

Verleende omgevingsvergunning (regulier)

In- en uitrit

Verzonden

Aanleggen van een uitrit

Postbaan 38A, Rucphen

15 mei 2012

Evenementenvergunning Verzonden

Processie afsluiting meimaand

RK Kerkbestuur, Zegge

15 mei 2012

Verleende omgevingsvergunning (uitgebreid)

Afwijken van bestemmingsplan, bouw, milieu en in- en uitrit Bouwen van een pluimveestel

Groenstraat 3a, Sprundel

e beschikking is D t.o.v. de ontwerpbeschikking niet gewijzigd

Bestemmingsplannen

De Raadhuiskrant is een wekelijkse uitgave van de gemeente Rucphen. Postbus 9, 4715 ZG Rucphen Raadhuisstraat 27, Rucphen www.rucphen.nl Telefoon: 0165-349500 Fax: 0165-341375 E-mail: gemeente@rucphen.nl Openingstijden ma – vr 09.00 tot 12.00 uur di 18.00 tot 19.30 uur (voor aanvragen van reisdocumenten, rijbewijzen en kleine lokethandelingen) wo 13.00 en 16.00 uur Zorgloket (ook voor aanvragen Wmo) Bereikbaar gedurende de openingstijden van het gemeentehuis. Telefoon: 0165-349666 E-mail: zorgloket@rucphen.nl Centrum voor Jeugd en Gezin Rucphen (CJG) Noorderstraat 7, Sprundel Telefoon: 0165-381706 Meer info: www.cjgrucphen.nl Vergaderingen commissie welstand Driewekelijks in het gemeentehuis op maandag van 14:00 tot 17:00 uur. Voor informatie afdeling Ruimte, tel. 0165 349500. Storingen: 0165–349649

Inhoud in het kort

Locatie

Fase

actualisering, digitalisering en samenvoeging van alle geldende ruimtelijke plannen binnen de bebouwde kom (met name algehele herziening) actualisering, digitalisering en samenvoeging van alle geldende ruimtelijke plannen binnen de bebouwde kom (met name algehele herziening)

“Kom Zegge”

Voorontwerp

“Kom Schijf”

Voorontwerp

Informatiebijeenkomsten Meer weten over de voorontwerp bestemmingsplannen? Tijdens de informatiebijeenkomst krijgt u een toelichting van het stedenbouwkundige bureau en kunt u vragen stellen. Aanmelden voor deze bijeenkomsten is niet nodig: • •

COLOFON

bestemmingsplan Kom Zegge, op dinsdag 19 juni 2012 om 19.00 uur in Gemeenschapshuis De Nieuwenbergh, Hoefstraat 4 te Zegge. bestemmingsplan Kom Schijf, op woensdag 20 juni 2012 om 19.00 uur in Gemeenschapshuis De Hoge Dries, Zoeksestraat 5A te Schijf.

Meldpunt Schuldhulpverlening Rucphen (MSR): 0165-349799 Milieuklachten RMD (buiten kantooruren): 0165-559850 Meldpunt Drugsoverlast Telefoon: 0800-2255888 E-mail: drugsoverlast@rucphen.nl Schriftelijke meldingen op postbusadres t.a.v. de heer A.P. van den Berg Politie Voor een afspraak of niet spoedeisende zaken: 0900-8844 Als elke seconde telt: 112 Meer info: www.politiemwb.nl

Rondje Sprundel, Keverhutloop en Stand RunningCenter Loopcircuit

Road Runners Rucphen RUCPHEN - Zin in een leuke loop? Doe dan “Rondje Sprundel”! Alle Road Runners Rucphen leden zijn zaterdag 26 mei van harte uitgenodigd deel te nemen aan het sportieve en vooral gezellige loopevenement te Sprundel. Er kan een 5 of 10 kilometer worden gelopen, dus voor elk wat wils. Rondje Sprundel zaterdag 26 mei met een fraai parcours door het buitengebied van Sprundel met start en finish in het dorpskern van Sprundel. Let op! ben je van plan om te gaan trek dan in elk geval je herkenbare groene clubkleding aan, heb je die niet probeer dan te lenen bij een clubgenoot. Zo kunnen we je langs de kant al in de verte zien aankomen! En staat ook altijd leuk voor op de foto en promotie van onze vereniging. Stand RunningCenter LoopCirquit na 6 van de 11 wedstrijden Angelo Jongenelis en

Ronald van Dijk op eerste respectievelijk tweede plaats! Angelo en Ronald hebben niet een wedstrijd gemist en hebben zo de meeste punten verzameld, uiteindelijk tellen de beste 7 uitslagen van de 11 mee en zullen ze wel wat zakken in de uitslagen maar het plaatje ziet er erg goed uit. Ook broer Johnny doet het goed met z’n zesde klassering! De 15 van Standdaarbuiten is binnen het Circuit de 6e wedstrijd op het programma, de 15 km afstand, die meetelt voor het circuit moest gelopen worden. Angelo Jongenelis, Frans Aarts, Johnny en Ronald van Dijk hadden ingeschreven voor deze leuke wedstrijd op ‘Hemelvaartsdag’. Mooi weer wel wat wind maar toch prima weer voor snelle tijden. Angelo had een voortvarende start maar kon gelukkig tot de finish het tempo hoog houden en finishte met een nieuwe PR in 1.08.21 minuten! Ronald had Angelo steeds in het vizier gehouden en

kwam in 1.10.51 met opnieuw een PR over de streep. Broer Johnny volgde in 1.13.21 minuten. Frans Aarts liep een bijzonder goede wedstrijd met 1.10.52 minuten op de klok was hij dik tevreden.

liep de volledige drie ronden en heeft nu een tijd als richtpunt staan. Vincent liep samen met Judith van Overveld het tempo ging erg lekker, Judith wist zelfs nog een eindsprint in te zetten en verbeterde haar

”Kever Hut” trim- en wandeltocht Met een lekker zonnetje ging zondag 20 mei de groep van start aan een 2 kilometer wandelen en een 2, 4 of 6 kilometer hardlopen. Bas van de Brand heeft dit jaar weer zijn eerste tijd staan en kan op 17 juni aanstaande weer proberen de tijd aan te scherpen...De familie Braat had zin in een wandeltocht samen met de hond, Loes had ook de hond Jessy mee. Frans Aarts en Jac de Bruin liepen hun rondjes samen tot Jac de laatste 200 meter waar Jac een versnelling plaatste en Frans twee seconden achter zich liet. Claudia kreeg ondanks haar rustige start last van haar kuit en hield het bij een ronde. Elise Luijkx

De wandelaars met en zonder hond.

PAGINA 18

tijd met 20 seconden. Kijk voor het overzicht van de uitslagen op: onze site www. rrrucphen.nl Nog eenmaal keverhutloop voor de vakantie op 17 juni


M


uitgaan

 



er valt wat te vieren of te presenteren? Zalen voor 20- tot 250 pers.!

 





Specialiteit:





Kermisschotel

 





Graag tot ziens bij Jan & Lia Voermans

 



DANSEN





VOOR SINGLES & PAREN:

  

cafe - feesterij ‘t trefpunt Raadhuisstraat 80, Rucphen,Tel. 0165-341533

www.feesterijtrefpunt.nl

 

ZATERDAG 26 MEI

Harmoniezaal te Rijsbergen

Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur

BAND AMICI MET ZANGERES MIA

  

EEthuispps



 





piZZA - pAstA - spARE RiBs Kijk op onze website: www.eethuispps.nl professor van Ginnekenstraat 6 Oudenbosch, 0165-317840

Inlichtingen: 06 22 41 43 07

ALLROuNd LIVE PARty BANd

mEt GOEdE dANS muZIEk


De klassiek, Engelse sfeer. De klassiek, Engelse sfeer.

Dat komt mooi uit Ulvenhout. Re oplossing veliqua mconsendit, velit lumsan utat. Odiamconulla feu faccumsandio odiating et utpat De voor uw TV-toestel Een eigentijdse meubellijn met Door develinleg met belgisch alismodigna feuisl ut lum dio odolutekubistische er am inslag. zzrilisis nos non do dio consequ atummodipis een dressoir met tv-lift:eenvenim hardsteen krijgen de meubels exclusieve uitstraling.

Dat komt mooi uit Ulvenhout.

nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent ing. Dat komt mooi uit Ulvenhout.

Overdag netjes opgeborgen en ‘s avonds ontspannen tv kijken.

Re veliqua mconsendit, velit lumsan utat. Odiamconulla feu faccumsandio odiating et utpat Ladenkast `in000,-, Boekenkast `van 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-. Leverbaar elkevelit dressoir, modern tot klassiek! Re feuisl veliquautmconsendit, lumsan Odiamconulla feunon faccumsandio utpat alismodigna lum dio odolute venimutat. er am zzrilisis nos vel do dio odiating consequetatummodipis alismodigna feuisl ut lum diohent odolute nonulputem iurerat. Illumsan vel in ing.venim er am zzrilisis nos non vel do dio consequ atummodipis

woensdag 5 mei open

van 10.00 tot 17.00 uur 2e pinksterdag Open

nonulputem iurerat. Illumsan vel in hent ing. Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-.

Ladenkast ` 000,-, Boekenkast ` 000,-, Dressoir ` 000,-, Servieskast ` 000,-.

van 11.00 tOt 17.00 uur

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Strijbeekseweg 14 - 4851 SL Ulvenhout - Tel. 076 5612614 - Fax 076 5614810

www.Ulvenhoutwooncenter.nl Strijbeekseweg 14 - 485114SL- Ulvenhout - Tel. 076 5612614 - Fax-076 Strijbeekseweg 4851 SL Ulvenhout - Tel. 076 5612614 Fax 5614810 076 5614810

www.Ulvenhoutwooncenter.nl www.Ulvenhoutwooncenter.nl

Tel.: 06-50905037 Het goedkoopst in container verhuur 6 m3 Container voor: - bouw en sloopafval € 220,- puin € 100,Prijzen zijn incl. BTW - A-B hout € 100,Struikhei 1 - 4714 VC Sprundel - Tel: 0165-387334

”Die ene druppel. Die doet er toe.” - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds gratis plaatsing

- ADVERTORIAL -

Prijsuitreiking winnaars OpenHuisBeurs

Alles voor uw barbeque Nijverheidsweg 12, OudeNbOsch www.barbequejochems.nl

tel. 06 - 13 31 49 62 Stichting

“de Spirituele Weg” organiseert

Spirituele Pinksterbeurs

Zondag 27 mei 2012

Zaal Koch, Molenstraat 120 Kruisland Entree € 4,- incl. consumptie e

Zaal open om 11.00 uur

Elke 50 bezoeker ontvangt een waardebon voor een consult bij een medium op de beurs

De gelukkige winnaars en hun prijzen.

ETTEN-LEUR - In april heeft BouwCenter Nelemans haar deuren opengezet voor zowel de professionele- als de particuliere klant. Deze zogeheten OpenHuisBeurs was een groot succes. In twee dagen tijd kwamen er ruim 2500 bezoekers. Tijdens de OpenHuisBeurs kon gratis deelgenomen worden aan een prijsvraag. De 1e prijs was een Kia Picanto welke gesponsord was door BouwCenter Nelemans en Autobedrijf Romme uit Etten-Leur, de 2e prijs een geheel verzorgde reis voor twee personen naar een wedstrijd van het EK 2012, gesponsord door Kingspan/Unidek in Gemert en de 3e prijs twee betonnen design fauteuils en tafel voor in de tuin, gesponsord door Scheepens Beton in Eersel. Winnaars Op zaterdag 12 mei zijn de genomineerde prijswinnaars die alle nul fouten hadden op een feestelijke wijze ontvangen bij BouwCenter Nelemans en door middel van een trekking zijn de prijswinnaars bekend geworden. Uit handen van de heer Guido Nelemans nam Eddy van Keulen van Aannemersbedrijf van Keulen uit Tilburg de autosleutels van de Kia Picanto in ontvangst. Kasia van der List van Exotic Green uit Etten-Leur nam uit handen van de heer Edwin Welner van Kingspan/Unidek de geheel verzorgde reis voor twee personen naar een wedstrijd van het EK 2012 in ontvangst. De 3e prijs werd door de heer Fred Nelemans overhandigd aan Ferry Bennaars van Bouwbedrijf Haast in Roosendaal. BouwCenter Nelemans, Ecustraat 2, Etten-Leur. Telefoon: 076-597 80 00.


HET LAATSTE NIEUWS

WIN EEN IPAD 3

Op de homepage van de Rucphense Bode is het bovenste blok gereserveerd voor het laatste nieuws. Dit is het blok dat wordt gemaakt door de redacteuren van Uitgeverij de Bode. Hier vindt u hun berichten over actuele ontwikkelingen in uw buurt, updates van eerder gepubliceerde artikelen en aankondigingen

ONS OP FACEBO OK

van interviews en reportages die in de komende papieren edities in hun geheel zijn te lezen. Als u klikt op de headlines krijgt u het volledige internetbericht te zien waarbij afbeeldingen worden geplaatst, maar ook – als dit iets toevoegt – videofilmpjes, fotoalbums van Picasa en kunnen lezers via links surfen naar meer informatie over de onderwerpen.

WEBSITE WWW.INTERNETBODE.NL HELEMAAL VERNIEUWD

HOE WERKT DE SITE?

Lokaal nieuws uit Rucphen op moderne en overzichtelijke manier De website van de Rucphense Bode heeft een grondige metamorfose ondergaan. Op de vernieuwde www.internetbode.nl vindt u in één oogopslag het laatste nieuws uit uw buurt en bent u in een paar muisklikken ook op de hoogte van ontwikkelingen in de gemeenten om u heen. Net zoals de kranten is de website actueel en betrouwbaar.

Elke papieren uitgave van het weekblad heeft een eigen website met het lokale nieuws. De eerste keer dat u www.internetbode.nl bezoekt, kunt u uw voorkeur voor één van de veertien bodes kenbaar maken via een overzichtelijk kaartje. Elke volgende keer dat u de site bezoekt, belandt u dan automatisch op deze editie. De indeling van de website is strak, modern en overzichtelijk. Bovendien is hij zeer eenvoudig in het gebruik.

De site is in drie blokken verdeeld: het laatste nieuws, het verenigingsnieuws en overig nieuws. Meer uitleg daarover vindt u elders op deze pagina. Redacteuren van het weekblad verrijken de nieuwsberichten regelmatig met meerdere foto’s, videofilmpjes, fotoalbums en links naar documenten of websites waar meer informatie is te vinden over het onderwerp. Aan elke editie is een apart Twitter-account en Facebook-pagina gekoppeld, zodat u ook

via de sociale media op de hoogte kunt blijven van lokale ontwikkelingen. Kortom: het laatste lokale nieuws komt zeven dagen per week, 24 uur per dag op verschillende manieren naar u toe via www.internetbode.nl.

U kunt uw advertentie zoals vanouds opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

OVERIG NIEUWS Onder dit blok vindt u allerlei soorten nieuwsberichten van

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

andere bronnen. Dit zijn door ons gefilterde berichten van lokale en landelijke media die betrekking hebben op de Rucphense Bode, maar ook RSS-feeds van gemeenten, bedrijven en organisaties uit de regio. Bij elk bericht wordt de bron vermeld, zodat u weet waar het vandaan komt.

VERENIGINGSNIEUWS Mensen die actief zijn voor een club, vereniging of maatschappelijke organisatie hebben vast al eens kennis gemaakt met de service van de Rucphense Bode. Via de website kan iedereen gratis berichten over clubs, verenigingen en organisaties aanleveren. Deze worden vanaf nu niet alleen geplaatst in de papieren edities, maar komen meteen ook op de website terecht. U kunt ze vinden in het blok verenigingsnieuws. Als u er een foto bij aanlevert, is de kans groot dat deze ook op de site verschijnt. Iedereen die zijn of haar club of vereniging een warm hart toedraagt of de eigen organisatie eens voor het voetlicht wil brengen doet er dus goed aan www.internetbode.nl in de gaten te houden.

E-PAPERS Heeft u de papieren editie een keertje gemist, bent u een weekje ergens anders maar wilt u toch weten wat er in uw gemeente is gebeurd of bent u op zoek naar een bericht dat een paar maanden terug in de Rucphense Bode heeft gestaan? Geen zorgen, u kunt alle oude edities van het

GRAFISCH ONTWERP GEBASEERD OP GEVOEL EN VAKMANSCHAP

VOOR AL UW DRUKWERK IN ALLE DENKBARE SOORTEN EN MATEN

kranten van hoge kwaliteit advies grafisch ontwerp geheel op maat

weekblad in zijn geheel terugvinden op onze website. Daar kunt u ze via het zogenaamde Issue-systeem in hun geheel teruglezen. U kunt zoeken op een bepaald onderwerp in een bepaalde editie, maar ook de laatste editie als E-paper door-

z u n d e r t

t e l

0 7 6

5 9 9

8 1 1 1

u w k r a n t @ v o r s s e l m a n s . n l

bladeren op uw pc, laptop of tablet.

SOCIAL MEDIA

VOOR ADVERTEERDERS: Meer contacten met klanten? Meer omzet? Meer groei? Zorg dat u zichtbaar bent ‘in en op’ de Rucphense Bode. Combineer de voordelen van het adverteren in onze papieren editie en de online-editie. Vraag uw accountmanager naar de bijzondere mogelijkheden!

Banner #Art-Ik ziet er fraai uit! Erg veel response op de link : http://www.art-ik.nl

Volg ons op Twitter: @RucphenseBode. Volg ons op Facebook: Rucphense Bode


Millennium en Bl

D

E

20 12

BO

U kunt gratis meedoen via ode.nl www.internetb

"--&,-&63&/7" "--&,-&63&/

EK

3&(&/#00 3&(&/#0

le u o voetbalp

)FU3PMM&YSPMMVJL Doe mee )FU3PMM&YSPMMV VEFWSJKIFJE VEFWSJKIFJE en scoor prachtige JFEFSF3"-LMFVS JFEF JFEF JFEFSF3"-LMF LMFVSFOJOTUSVDUV prijzen! LMFVSFOJOTUSVD [POEFSNFFSQSJKT

Doe kosteloos mee aan het leukste poulespel voor het EK 2012 en scoor een prachtige prijs!!

2X

Kijkt u ook zo uit naar het Europees kampioenschap voetbal in juni? Meedoen aan de

[POEFSNFFSQS BGHFTDIVJOEFFOS op deze pagina is een aanlokkelijk prijzenpakket samengesteld. Om kans te maken op BGHFTDIVJOEFF een van die mooie prijzen moet u zo goed mogelijk de uitslagen van het EK voorspellen. PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠnPNLBTUJOH van deze Het is voor jong en oud mogelijk om het

L Voorjaarsaktie! men een Orea uitdAging? niEuwEkrijgt OOk tOE AAn EEnschermen voetbalpoule van de Bode - bekend van het vorige WK en EK - maakt de voorpret groter en de spelbeleving intenser. Meedoen kost niets! In samenwerking met de adverteerders

gevoel van een skydive, indoor te ervaren! Waardebon t.w.v. Onder begeleiding van onze goedâ&#x201A;Ź449.getrainde instructeurs kan iedereen het ultieme gevoel

Seizoenspas (sept. t/m mrt.) t.w.v. â&#x201A;Ź449.-

1X

sneeuwattractiepark skidĂ&#x201D;me

2 knikarmschermen: motor met afstandsbediening "--&,-&63

Vanaf 2

van vrijheid ervaren!

"--&,-& Millennium en Bloemendael Volg de opleiding tot rij-instructeur 3&(&/ ! n e k 3&(&/ ic k d u o k IJs t/m 3 d thuis in sneeuw

On V A O inf riL

gegarandeerd sneeuwplezier!

)FU3PMM&YS )FU3PMM& VEFWSJKIFJ p Belisol Breda, Neerloopweg 20 A VEFWSJKI voorlichtingsavond onze vrijblijvend * Bezoek geheel Win een waardewww.belisol.nl 22 JFEFSF3"- JFEF 3&(&/#00( 3&(&/#00( JFEF JFEFSF3" LMFVSFOJOT LMFVSFOJO [POEFSNF )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU Special Go Kart Day kadobon t.w.v. â&#x201A;Ź38.Skydive sessie voor 4 pers. t.w.v. â&#x201A;Ź400.- [POEFSN )FU3PMM&YSPMMVJLHFFGU BGHFTDIVJO VEFWSJKIFJE Ma BGHFTDIV VEFWSJKIFJE x. 300 PNLBTUJOH c JFEFSF3"-LMFVSFO JFEF m Max. PNLBTUJO arnesteinweg 19 JFEF JFEFSF3"-LMFVSFO 250

1 donderdag 22 april om 19:00 uur

1X

cm LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL LMFVSFOJOTUSVDUVVSMBL [POEFSNFFSQSJKTJOEF [POEFSNFFSQSJKTJOEF BGHFTDIVJOEFFOSPOEF BGHFTDIVJOEFFOSPOEF PNLBTUJOH Bij aankoop van ĂŠĂŠn van deze PNLBTUJOH

4338 PD MiDDelbUrg tel. 0118 - 617475 info@kartingzeeland.nl www.kartingzeeland.nl

1X

met

de

10%

speels

fraai

en

terrasscherm

modern

afgewerkte

uiterlijk.

druppelvormi­

extra op ro /003%8 korting TERRASSCHERMEN en/003% zonwe L De TibellyŽ­doekcollectie biedt u45&&/#&3 een l n . BLOEMENDAEL rolluikeN & biNNeN- eNop buiTeNzoNweriNg rolluiken mterras­ 45&&/# uitdAging? tOE AAn EEn niEuwE OOk lo uitgebreid kleurenpalet voorbuw l zonwering oo%HGLHQLQJ rij-instructeur tot opleiding Volg de /003%8"-5&- h www.martbrusselaarszonwering.nl scherm. enDeze uitzonderlijk grote keuze in c 5 s s 3 /003%8"-5&- ' r 5 Noordwal 14 â&#x20AC;˘ Tel: 0167-566171 â&#x20AC;˘ STeeNbergeN â&#x20AC;˘ Mob: 06-53263052 iL 45&&/#&3(&/.0# pre Ae 5 k 22 r 1 e 45&&/#&3(&/.0# 50donderdag 22 april om 19:00 uur w.v /003%8"-5&- Max. 300 c m Max. 250 c m

ge zijkappen oogt het scherm zeer compact.

Genieten van groen

H. van der Gun verkoop & reparatie

Kade 1 4731 KR Oudenbosch Tel. 0165 312502 www.hvandergun.nl

UV GETEST

e

Bloemendael

met

Dankzij

de

zijk appen De

UV GETEST

en

een

terrasscherm

d VOn

OA uiterlijk. inf

modern

afgewerkte

druppelvormi­

* Nieuwe cursus aanvang 1 mei 2010

Uw terrasscherm is standaard geschikt

voorlichtingsavond * Bezoek geheel vrijblijvend voor eenonze elektrische bediening met

oogt

het

scherm

zeer

compact.

schakelaar. Natuurlijk behoort ook

TibellyŽ­ doekcollectie

biedt

u

een

de mogelijkheden.

Deze

uitzonderlijk

grote

keuze

in

Nog

comfortabeler

en

gebruiks­

e

e rm

ki

fraai

is

uitgebreid k leurenpalet voor uw terras­

scherm.

oo v jk

speels

een draadloze afstandsbediening tot

Leren draai relaxfauteuil t.w.v. â&#x201A;Ź449.Calibra leren draai relaxfauteuil

een

w 6 /003%8"-5&- 45&&/#&3(&/.0# 7 w Slipcursus t.w.v. â&#x201A;Ź80.80.:0 5X op l45&&/#&3(&/.0# e e i b /003%8"-5&- at of /003%8"-5&- m 45&&/#&3(&/.0# r fo 45&&/#&3(&/.0# r in ge

1X

een

een

$0.'0357003*&%&3&&/ $0.'0357003*&%&3&&/

'

tijdens daluren en schoolvakanties, niet i.c.m. e van Bloemendael t.w.v. â&#x201A;Ź200.andereWaardebon acties, alg. voorw. toepassing, max. 6 is pers. per bon. Reserveren verplicht o.v.v. â&#x20AC;&#x2DC;Actie Bodeâ&#x20AC;&#x2122;.

Dankzij

-

Aktie lo

Vanaf 22 maart1 maart tot 30 april *Actievoorwaarden: geldig t/m 31-08-â&#x20AC;&#x2122;12,t/m alleen30 april De Stok 24, Roosendaal â&#x20AC;˘ T. +31(0)165 - 520547

Heggenschaar Gardena Easy Cut t.w.v. â&#x201A;Ź149.-

149.

GRAoTpt IvaSn

e ko Va

op rolluike en zonwering www.martbrusselaars

schermen krijgt men een Orea RTS motor met afstandsbediening

M M ax. ax 55 .6 0 00 cm cm

1X

"--&,-&63&/7"/%& "--&,-&63&/7"/%&

Onder begeleiding van onze goed getrainde instructeurs kan iedereen het ultieme gevoel van vrijheid ervaren!

dobon: art Day ka K o g l a ci spe rten n 12 min. ka *2 heats va n te n u ptiem *2 consum areribs of ice: satĂŠ, sp lade rv se te *pla sa en et frites halve kip m ve a cl bala *kartpas en

Het is voor jong en oud mogelijk om het gevoel van een skydive, indoor te ervaren!

4X

* Nieuwe cursus aanvang 1 mei 2010

Locatie: Verkeersschool.nl Blom .nl om omschoolbl 5 l b l Handelsweg 11 inchEtten s 3 oo keer-Leur 55 s

eers

r

3e 5

w.v

-50

1

w 5 6 k 11 015 bel: 07 .veratie6o-p5w w DE SNELSTEHandelsweg WEG NAAR JE RIJBEWIJS! f w o 7 w nform0 Etten-Leur i er me weg naar je rijbewijs. Natuurlijk! Verkeersschool Blom. De snelste r oo Gastelseweg 31 â&#x20AC;˘ Tel.: 0165 569457 Locatie: Verkeersschool Blom v ijk Verkeersschool BLOM, Handelsweg 11, 4879 AJ Etten-Leur. www.verkeersschoolblom.nl k

Handelsweg 11 in Etten-Leur

DE SNELSTE WEG NAAR JE RIJBEWIJS!

Verkeersschool BLOM, Handelsweg 11, 4879 AJ Etten-Leur. www.verkeersschoolblom.nl


sport

RSV D1 kampioen

VV Schijf naar vierde klasse Glowgolven De jongens werden in 3 groepen verdeeld om te gaan glowgolven en het was leuk. Ze waren zeer prestatie gericht en serieus met de stick en lichtgevende balletje in de weer. De ouders daarentegen gingen lekker in het zonnetje buiten zitten.

De kampioenen van RSV D1.

RUCPHEN - Na een zware najaarscompetitie en een voortreffelijke voorjaarscompetitie is het D1 van RSV kampioen geworden. Was het doelpunten saldo in het najaar 63 tegen en 35 voor in het voorjaar 76 voor en slecht 9 tegen en in geen een wedstrijd meer dan 1 doelpunt tegen. Een prima resultaat dus. Voor het D1 is een prijzenpot in gesteld waarin afhankelijk van de uitslagen een X bedrag werd ingelegd door de ouders met als insteek aan het eind van het seizoen een leuke dag te organiseren met spelers en ouders. Het werd dus in plaats van een eindejaars feestje

een Kampioensschapsfeest dus heeft de organisatie behoorlijk uit gepakt ook mede door de geweldige resultaten van de mannen was er een behoorlijk budget. Na wat wikken en wegen tussen verschillende uitjes is gekozen om iets te gaan doen in het skidome in Rucphen. Zaterdag 19 mei was het dan zover: Iedereen met uitzondering van Jari was om half twee aanwezig. Jari moest jammer genoeg afzeggen ivm buik klachten. Om twee uur zijn de mannen de skipiste op gegaan om daar een uur lang te gaan sleeën en tube. De meeste waren na 50 minuten al afgebrand slechts een enkeling bleef tot het bittere eind van de helling af glijden.

Icekarten De mannen werden in 2 groepen van 7 ingedeeld om dan de ijzige kartbaan op te gaan. Hier was de grootste uitdaging om de kart in het rechte spoor te houden het was glibberen, glijden, driften en achteruit rijden. Maar tegen het eind van de heat werden er toch goede tijden gereden. Deze activiteit werd zeer goed gevolgd door de ouwelui die het zonnetje even lieten voor wat het was en de kou trotserend naar de kinderen gingen kijken. Na 2 heats had Marty de snelste tijd gevolgd door Jordy en Davy. Na het eten hebben alle spelers nog een placemat gekregen met een foto van het elftal. Het seizoen is nog niet klaar. Er moet namelijk op 16 juni nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld worden tegen vv ’s Heer Arendskerke.

SV Sprundel Uitslagen zaterdag 19 mei BK Bifrost 1-Sprundel 3 8-5 Het 3e elftal van Sprundel heeft de interland tegen onze Zweedse vrienden met 8-5 verloren. Sponsor/vrijwilligersavond Op zaterdag 9 juni is het weer feest bij SV Sprundel. De sponsor/vrijwilligersavond staat zoals gewoonlijk aan het einde van het seizoen gepland om alle vrijwilligers en sponsoren te bedanken voor hun bijdrage. Er zal worden gezorgd voor een heerlijk buffet en de muziek zal worden verzorgd door DJ Explosion. Zoals gewoonlijk stromen de aanmeldingen binnen en voor diegene die een uitnodiging hebben ontvangen en zich nog niet hebben aangemeld, dit kan tot 3 juni bij Ronnie Gommers, Ronnie.gommers@gmail.com of 06-46035519. Beachsoccer Het is weer bijna zover. Je hoort er al heel veel mensen over praten. Het strand van Sprundel komt er weer aan. Vorige week heb ik Addy Hendrickx nog gesproken. Hij gaat weer net als bij de voorgaande edities gratis en voor niks al het zand voor het strand leveren. Meer dan 600 kuub. Onze dank is ongelooflijk groot. Want zonder zand geen strand. De bouwwerkzaamheden starten op woensdag 27 juni om 8.00 uur in de morgen en duren tot vrijdagmiddag. Dan ligt er op Playa del Neerhof een Beachsoccer Arena en heeft de Kontikibar zijn plaats weer gevonden op het strand van Sprun-

del. Hulp kunnen wij hier altijd bij gebruiken. Dus je bent van harte welkom om te helpen. Om dit alles te organiseren staat deze keer ook weer de Beachsoccercomissie als elftal klaar. De leden van deze commissie zijn Frank, Eric, Martijn, Rien, Herman, Ron, Harry, Ge, Ab, Harry en Jac, Vrijdagavond 29 juni starten de wedstrijden. De jeugd ziet er al naar uit om weer lekker in het zand de wedstrijdjes te spelen. Let maar op dit jaar de teams van de SV Sprundel in speciale Beachsoccer shirts. Er is nog een kleine mogelijkheid om deel te nemen aan dit mooiste beach event uit de regio. De organisatie heeft nog plaats voor een B-team en een Cteam. Tevens is er nog ruimte om het D- en F-toernooi uit te breiden. In dat geval is er ook nog plek voor 2 D-teams en 2 F-teams. Dus aarzel niet en schrijf snel in. Dit kan bij Harry Vergouwen: hcavergouwen@home. nl of tel.nr. 06-23838738. De winnaars van elk toernooi plaatsen zich voor het Nederlands Kampioenschap Beachsoccer in Scheveningen, dat dit jaar gehouden wordt op 31 juli en 1 augustus.

Kunstgebit stuk?

Inmiddels is ook het zaterdagavondprogramma bekend. De fantastische band De Bounties (“wegens succes beroemd”, www.bounties.nl) zullen, na het enorme succes van vorig jaar, ook dit jaar hun muzikale klanken uitstrooien over het Playa del Neerhof. Er wordt nog steeds nagepraat over het geweldige openluchtconcert van vorig jaar, dus zorg dat je erbij bent. Dan kun je er zondag over meepraten. De zondag is bestemd voor de dames en senioren. Deze toernooien zitten helemaal vol. Voor de senioren is zelfs sprake van een wachtlijst. Voor het veteranentoernooi hebben we evenwel nog wel ruimte. Dit toernooi, exclusief voor 50-plussers, zal plaatsvinden op “prime time” van de zondagmiddag. We streven naar een toernooi met minimaal 4 teams. Inschrijven kan nog steeds en wel bij Jac van Trijp (jacvantrijp@kpnmail.nl) of bij Harry Vergouwen (hcavergouwen@home.nl). Kortom er komt weer een fantastisch evenement aan voor ons mooie Sprundel. Wij nodigen u graag uit op 29 en 30 juni en 1 juli.

Klaar terwijl u wacht!

Tandprothetisch Centrum Etten-Leur Vergoeding door alle zorgverzekeraars!

Voorsteven 116b • Etten-Leur T. 076 5040794 www.tpczevenbergen.nl Ook weekend reparatie.

Roparun

Runningteam Zundert weer naar Parijs RUCPHEN - Runningteam Zundert gaat zaterdagochtend 26 mei vanuit Etten-Leur weer vertrekken naar Parijs. Het team, met deelnemers uit de Gemeenten Zundert, Etten Leur, Halderberge, Roosendaal, en Rucphen doet voor de 13de keer mee. De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De ploeg is te volgen via de site www.Roparun.nl Het Roparunteam van Runningteam Zundert bestaat uit acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1½ marathon. Daarnaast bestaat

het team uit vier fietsers die de lopers begeleiden, chauffeurs, navigators, cateraars en fysiotherapeuten en een teamcaptain. In totaal bestaat het team uit 23 personen. Naast de sportieve inspanning, is er ook een inspanning geleverd om geld op te halen voor het goede doel. Een groot aantal bedrijven en organisaties uit de regio steunt het team financieel of in natura. Ook werd met een lotenverkoop, een miniRoparun, een oliebollenverkoop en een Dartevent geld ingezameld. Veel mensen ondersteunen het goede doel door ‘Vriend van RunningTeamZundert’ te zijn. De afgelopen edities van de Roparun is al meer dan veertig miljoen euro opgehaald voor zorg aan mensen met kanker. Teamcaptain Kees Lazeroms, die zelf meerdere keren heeft meegedaan aan de

Roparun, is tevreden over de voorbereidingen: “het afgelopen half jaar is door het hele team keihard gewerkt om van deze editie een succes te maken. Iedereen heeft zijn of haar bijdrage geleverd in het benaderen van sponsors, het verkennen van de route, het genereren van publiciteit, het samenstellen en inkopen van verantwoorde maaltijden en natuurlijk ook tijdens de intensieve trainingen. Dit alles heeft een enorme teamspirit voortgebracht. Ik ga er dan ook vanuit dat we een maximale prestatie kunnen leveren en ongeschonden de finish op de Coolsingel halen.” Pinkstermaandag verwachten we rond 18.00 uur weer in Etten-Leur te arriveren, en we nodigen dus hierbij alle “vrienden” en bekenden uit om ons te ontvangen op de Zundertseweg nr. 49. PAGINA 24

SCHIJF - Eindelijk was het dan zover. De promotie van VV Schijf is een feit. De dubbel tegen Chaam werd winnend afgesloten waarna het promotiefeest kon losbarsten. Het was een prachtige zondagmiddag in Schijf waar een volgepakt sportpark genoot van de zomerse temperaturen en de sfeer rondom het veld. Schijf leefde al een beetje in een overwinningsroes omdat de eerste wedstrijd overtuigend met 0-4 was gewonnen. Dat kon bijna niet meer fout gaan, en dat bleek ook. Tegen

de sportieve opponent speelde Schijf niet zijn beste wedstrijd, maar daar maalt in Schijf niemand om. Na een aantal kansen was het Nick van Dijk die zichzelf vrij draaide binnen de zestien en met een droge knal de score mocht openen. Vlak voor het eind mocht Nick van de Sande de tweede binnenwerken en de winst zeker stellen. Tussen door had Vergouwen van Chaam de gelijkmaker gemaakt. Zo sloot Schijf het seizoen met een 2-1 winst af. De trotse moeders trakteerden hun zoons op bloemen en dat maakte het mooie familieplaatje compleet.

Dames VV Schijf verliezen bekerfinale SCHIJF - Dames 1 kon in de finale tegen zaterdagkampioen Sleeuwijk geen vuist maken. Ondanks de vele supporters kwam Schijf geen moment in de wedstrijd. Al vanaf de aftrap liet Schijf het spel aan de technisch vaardige ploeg uit Sleeuwijk. Schijf zakte ver op eigen helft terug en keek lijdzaam toe hoe de tegenstander het balletje knap rond speelde. Verder dan een aantal corners kwam Sleeuwijk ook niet en het duurde tot een half uur voordat een speelster voor het eerst gevaarlijk voor doelvrouw Evelien Hack opdook. Gelukkig kon Loes Godrie nog redding brengen. Daarna werd Sleeuwijk nog éénmaal gevaarlijk bij een kopbal uit een hoekschop, maar de bal verdween voor Schijf aan de

goede kant van de paal. Schijf probeerde met lange ballen de spitsen Mieke Godrie en Renske v.d. Sande te bereiken, maar slaagde daar nauwelijks in. Na de rust zakte Sleeuwijk iets verder in en leek Schijf meer in het spel te komen. Echter, via de snelle voorhoede werd Sleeuwijk zodoende wel gevaarlijker en na tien minuten gebeurde het onvermijdelijke. De buitenspelval werd omzeild en alleen voor Evelien faalde Sleeuwijk nu niet. Na een paar minuten werd uit een corner knap de 0-2 binnen gekopt en daarmee bleek deze finale al beslist te zijn. In de slotfase zette Schijf nog wel aan, maar toch echte kansen leidde dit niet meer. Schijf sloot haar goede seizoen dus af met een nederlaag tegen een prima tegenstander. Dames, succes in de tweede klasse.

Rood-Wit naar volgende ronde nacompetitie SINT WILLEBRORD - Het 1e elftal heeft zondag, ondanks de 2-3 nederlaag, de volgende ronde voor de nacompetitie behaald. In deze ronde zal Ria W uit Westdorpe (Zeeuws Vlaanderen) de volgende tegenstander zijn. Ria W is dit seizoen als nummer tien in de 3e klasse geëindigd en daardoor veroordeeld tot de nacompetitie. In een uit en thuiswedstrijd zullen deze beide teams gaan uitmaken wie de finale van de nacompetitie gaat behalen. Rood-Wit zal zaterdag eerst uit aantreden tegen deze tegenstander (aanvang 17.00 uur) en daarna op maandag 2e Pinksterdag thuis (aanvang 14.30 uur). We hopen deze twee wedstrijden weer op een grote supportersschare om onze jongens aan te moedigen. Uitslagen senioren Zondag 20 mei Rood-Wit 1-Biervliet 1 2-3 Uitslagen jeugd Woensdag 16 mei Rood-Wit B1-Cluzona B1 bno Programma senioren Zaterdag 26 mei RIA W 1-Rood-Wit 1 vt.14.15u Maandag 28 mei Rood-Wit 1-RIA W 1 av.14.30u Programma jeugd Maandag 28 mei Rood-Wit D1 toernooi Nieuwmoer (B) vt.11.30u

De spelers worden verzocht hun blauwe trainingstenue mee te brengen! Supportersbus naar RIA W Bij voldoende animo zal er zaterdag 26 mei een supportersbus rijden naar RIA W te Westdorpe (Zeeuws Vlaanderen), alwaar ons 1e elftal de uitwedstrijd tegen RIA W zal spelen voor de nacompetitie. Langs deze weg willen wij inventariseren of er animo is voor deze supportersbus. Deze bus is toegankelijk voor leden en vast supporters, maar ook voor de jeugd spelers, hun ouders en begeleiding. De kosten voor deze rit bedragen € 7,50 per persoon. Wanneer je interesse hebt laat dit dan voor donderdag 24 mei a.s. weten via de e-mail: info@rood-wit.nl Let op: Het rijden van de bus is nog wel onder voorbehoud, dit daar het afhankelijk is van de animo! NIET betreden van de velden Maandag 21 mei zal er gestart gaan worden met het groot onderhoud aan de velden op ons sportpark, dit met uitzondering van het hoofdveld (i.v.m. nacompetitie 1e elftal). Dit betekent dat vanaf deze datum het betreden van alle velden niet meer is toegestaan! Sluitingsbal Op zaterdag 26 mei is het sluitingsbal van het seizoen 2011-2012 in onze kantine. De aanvang van deze avond is 20.00 uur.

Sluitingsdag vv DIOZ ZEGGE - Op 26 mei wordt de jaarlijkse sluitingsdag van DIOZ georganiseerd. Het programma voor die dag ziet er als volgt uit: 15.45u DIOZ Min’s - Moeders 15.45u DIOZ F1 - Vaders 16.30u DIOZ 4/3 - Oud DIOZ 17.45u DIOZ B1&C1 - DIOZ B1&C1 19.00u DIOZ 1 - Oud DIOZ 1 De sluitingsdag zal worden afgesloten met

een feestavond. De band Impakt zal tijdens deze avond een optreden verzorgen. Hierbij is iedereen van harte welkom. Onderhoudsdag Op zaterdag 16 juni organiseerd DIOZ voor alle leden weer haar onderhoudsdag. Omdat vele handen voor licht werk kunnen zorgen zijn alle leden vanaf 9.00 uur op die dag van harte welkom.


d v er r assen vo lledig v er b az en d vo o r d elig

NJnE.nl OR A w w w.actio K ijk op

OLDE R VOOR ONZE F

POLYCARBONAAT

DAMES

INKLAPBARE

diverse kleuren spinwheels 360° draaibaar onverwoestbaar 44 liter

diverse dessins en kleuren maten S-L

zwart of wit metaal/kunststof 115 cm hoog Ø 80 cm

TWISTED BIKINI

REIS TROLLEY 71 liter

37.95

25.95

STA TAFEL E K TIP!

neon kleuren NAGEL LAK 6 stuks

0.99

4.99 18.95 Elders 29.95 39.95

LICHTGEWICHT

PERSIL VLOEIBAAR

SOLAR

diverse kleuren gemakkelijk draagbaar 189x57x26 cm ideaal als logeerbed of op het strand

Summer Breeze of Purple Rain 1,188 liter 18 wasbeurten

RVS pilaar: 70 cm rond: 36 cm

VOUW BED

EK

20.95

AUTOSPIEGEL COVER keuze uit: rood-wit-blauw of oranje met leeuw

WAS MIDDEL Sunil WASPOEDER 3.06 kg 45 wasbeurten

5.59

DAMES

2.29

STREEP SINGLET diverse kleuren katoen/elasthan maten S-XL

TUIN LAMP

Elders 2.79 3.95

INSTELBARE

1.59

VLOER VENTILATOR diverse standen hoogte 105-140 cm Ø 35 cm

S E T/2 SET/2 AUTOVLAGGEN diverse dessins 30x46 cm

0.65

AS888

0.79

FIETS COMPUTER extra groot scherm 8 functies incl. batterijen

Elders 5.95 7.95

1.79

INTEX

LUCHT BED zware velours kwaliteit 2-persoons 157x203x47 cm

2.95

BERGEN OP ZOOM • Kastanjelaan 61-65 BREDA • Tramsingel 74 CHAAM • Baarleseweg 44 DINTELOORD • Raadhuisplein 25a

2.99

trendy DAMESRIEM diverse dessins maten S-XL

OUW M E T IN G E BP ! POM

Elders 49.95 54.95

ETTEN LEUR • Markt 33 GILZE • Steenakkerplein 20 KAATSHEUVEL • Hoofdstraat 47 OOSTERHOUT • Arendshof 34

Elders 17.95 19.95

HYGIËNE

HAND ZEEP

9.95

keuze uit 4 decoratieve decors met afneembaar etiket

DE

31.95 OSSENDRECHT • De Brouwerij 16 RIEL • Dorpstraat 25a RIJSBERGEN • St. Bavostraat 22 ROOSENDAAL • Boulevard 118f

500 M L Elders 1.69 1.89

1.09

TILBURG • Trouwlaan 19-27 TILBURG • D.J. Jittastraat 8 WAALWIJK • Irenestraat 2a ZEVENBERGEN • Zuidhaven 45a

Zet- en drukfouten voorbehouden. Aanbiedingen gelden van zo. 20-05 t/m za. 26-05 in Nederlandse filialen.

REIS TROLLEY


autoâ&#x20AC;&#x2122;s

KORTING!

â&#x201A;Ź 3.000,-

Corsa 1.2 3-Deurs Edition van â&#x201A;Ź 14.995,- voor â&#x201A;Ź 11.995,-

Bergen op Zoom Roosendaal Goes Vlissingen Onderdeel van de Automotions Groep

WWW.AUTOTEAM.NL

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 11,3 - 1,2; kms/liter: 8,8 - 83,3; CO2 gr/km 265 - 27. Actie geldig zolang de voorraad strekt. Prijzen zijn excl. aďŹ&#x201A;everingskosten, metallic lak en eventuele opties.

Vandaag uw auto, jeep of bus v.a. â&#x20AC;&#x2122;96 verkopen. Bel HUGO Contant + RDW. Vrijwaring!

06 - 122 58 443 Ook â&#x20AC;&#x2122;s avonds.

Bent u als kind geopereerd aan een hartafwijking en niet meer onder controle?

AUTOBEDRIJF

SPRENKELS Buntweg 3, Achtmaal, Tel. 076-5985235

EEN GREEP UIT ONZE VOORRAAD

Chevrolet Tacuma 1.6 16v 5drs Citroen C1 1.0 5drs Citroen C3 Picasso 1.4 16v 2x 5drs Citroen DS3 1.4 3drs Citroen C4 Picasso 7 pers. LPG3 5drs Fiat 500 automaat 3drs Fiat Punto 1.4 2x 3drs Ford Fusion 1.4 16v automaat 5drs Ford Fusion 1.4 16v 5drs Hyundai I10 1.1 5drs Kia Sportage 2.0 5drs Mitsubishi Colt 1.5 Cabriolet 2drs Mitubishi Space Star 1.3 5drs Opel Agila 1.0 5drs Opel Meriva 1.6 5drs Opel Meriva 1.6 5drs Opel Tigra 1.8 Cabriolet 2drs Peugeot 308 1.6 3drs Peugeot 207 1.6 16v automaat 3drs Renault Clio 1.2 16v 3drs Renault Twingo 1.2 3drs Renault Megane Scenic 1.6 16v 5drs Renault Megane 1.6 16v Cabriolet 2drs Suzuki Alto 1.0 5drs Suzuki Wagon R+ 1.3 5drs Toyota Corolla 1.6 16v wagon 5drs Toyota Auris 1.6 16v 5drs Volkswagen Fox 3drs Volkswagen Golf automaat 3drs

2007 2009 2010 2010 2008 2009 2006 2008 2006 2010 2005 2008 2003 2006 2003 2007 2007 2009 2007 2006 2003 2006 2001 2010 2001 2003 2008 2006 2005

+/- 50 occasions op voorraad. Voor een overzicht van al onze occasions kunt u een kijkje nemen op onze website:

www.autobedrijfsprenkels.nl

Te koop gevraagd

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

â&#x20AC;˘ Sloop-loop-schade autoâ&#x20AC;&#x2122;s vink koopt alle motors te koop gevraagd. 6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO autoâ&#x20AC;&#x2122;s, bussen, +jeeps â&#x20AC;˘ Alle gebruikte onderdelen online. ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO Alle bouwjaren. â&#x20AC;˘ Vrijwaring bij ophalen. U2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG belt, wij komen direct. â&#x20AC;˘ Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Rdw vrijw. HQDLUFRUHSDUDWLHV

06-21939973 of 2&&$6,216 06-24963738

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl %- 35,-6 www.jokozundert.nl

Gezocht: volwassenen met een aangeboren hartafwijking Bent u tussen de 20 en 50 jaar? Bent u in uw jeugd behandeld voor een aangeboren hartafwijking? En bent u niet meer onder controle van de cardioloog? Dan behoort u tot de mensen naar wie cardiologen zoeken via www.8000vermisten.nl. Registreren belangrijk In Nederland hebben ongeveer 24.000 volwassenen een aangeboren hartafwijking. Hiervan staan zoâ&#x20AC;&#x2122;n 8.000 mensen niet onder controle van een cardioloog. Dit komt doordat in de jaren â&#x20AC;&#x2122;70, toen de hartchirurgie zâ&#x20AC;&#x2122;n intrede deed, een kind na een geslaagde hartoperatie niet onder controle bleef van de cardioloog. Sinds die tijd zijn de kennis en de behandelmogelijkheden enorm toegenomen. Het blijkt dat het juist verstandig is regelmatig terug te keren naar de cardioloog om vroegtijdig veranderingen op te sporen. Cardiologen

,1Âź %0:'$XW$LUFR  %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR  0HUFHGHV&&',$LUFR  0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR  0HUFHGHV$$LUFR  0HUFHGHV&'  2SHO=DILUD9&RPI$LUFR  2SHO=DILUD9(OHJ$LUFR  2SHO=DILUD9$LUFR&RPI$XW  2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  wordt evt. bij u thuis opgehaald 2SHO0HULYD0D[[&RRO$LUFR  met origineel vrijwaringsbewijs 2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen. 2SHO9HFWUD90D[[$LUFR 2SHO9HFWUD9%XVVHG$LUFR  2SHO9HFWUD9&RPIRUW$LUFR  2SHO9HFWUD'*,9$XW$LUFR  2SHO9HFWUD&GWL(OHJ$LUFR$XW  H eim olendr eef 36a - R ucphen 2SHO$VWUD+9$LUFR 2SHO$VWUD+7ZLQS1MR\$LUFR  2SHO$VWUD+96SRUW$LUFR  2SHO$VWUD6SRUW(G$LUFR  2SHO$VWUD9$XW$LUFR  2SHO$VWUD&GWL6WDW%XVVNZ  2SHO$VWUD1MR\6WDWLRQ$LUFR  2SHO$VWUD6WDWZ  2SHO$VWUD  2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO 2SHO&RUVD91MR\  6W-DQVWUDDWÂą((6SUXQGHOÂą7HO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO 2SHO&RUVD9&RPIRUW  ,QWHUQHWZZZFDRRPHQQO(PDLOLQIR#FDRRPHQQO Voor ons complete aanbod occasions 2SHO&RUVD&GWL5K\WKP zie: 2SHO&RUVD91MR\$XW  2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG 2SHO&RPER'WL&RPIVFKXLIGU 2RNKHWDGUHVYRRUMDDUOLMNVDLUFRRQGHUKRXG HQDLUFRUHSDUDWLHV HQDLUFRUHSDUDWLHV  .LD3ULGH  HQDLUFRUHSDUDWLHV %HOOLHU2SDOH3UHVWLJH1,(8: 

gevraagd

hebben daarom CONCOR opgericht. Dit is een databank om alle mensen in Nederland met een aangeboren hartafwijking te registreren. Het doel is hen optimale zorg te bieden en onderzoek te doen naar aangeboren hartafwijkingen. De Nederlandse Hartstichting steunt het project. Cardioloog Barbara Mulder nam het initiatief voor Concor. â&#x20AC;&#x153;Mensen die als kind tientallen jaren geleden een hartoperatie hebben gehad, weten vaak niet dat de hartafwijking van toen ook nu klachten kan geven. Ze hebben bijvoor-

beeld hartritmestoornissen of hartfalen, maar worden hiervoor niet of niet goed behandeld. Na een bezoek aan de cardioloog krijgen ze de juiste medicijnen of extra zorg. We weten en kunnen steeds meer. Daarom is het voor deze mensen een must om onder controle te staan van een cardioloog.â&#x20AC;?

vermist

Herkent u zich? De meest voorkomende aangeboren hartafwijkingen zijn gaatjes in het hartkamerof boezemtussenschot, vernauwde of lekkende hartkleppen en verkeerd aangesloten vaten. Maar ook aandoeningen net buiten het hart horen erbij, zoals een vernauwing van de aorta. Herkent u zich in deze informatie? Meld u dan via www.8000vermisten.nl. Verpleegkundigen van CONCOR nemen dan contact met u op. Zelf bellen kan ook: 020-5667644.

De9edYeh_i[[dfhe`[YjlWdD[Z[hbWdZi[YWhZ_ebe][decc[di[dc[j[[dWWd][Xeh[d zoektocht van cardiologen naar mensen die als kind behandeld zijn ^WhjW\m_`a_d]j[h[]_ijh[h[d$ voor een hartafwijking, wordt gesteund door: Â&#x161; >[[\jk[[dWWd][Xeh[d^WhjW\m_`a_d]5 Â&#x161; 8[djkjkii[dZ[(&[d*&`WWh5 Â&#x161; 8[djk_dkm`[k]Z][ef[h[[hZe\X[^WdZ[bZWWdZ[^WhjW\m_`a_d][ddkd_[jc[[hedZ[hYedjheb[5

C[bZkWWdefmmm$.&&&l[hc_ij[d$db;[dY^[Ya#kfaWdlWdb[l[diX[bWd]p_`d$

Nieuwe wetgeving maakt rijbewijs halen lastiger!

Telefoon 0165 - 341913

Autodemontagebedrijf Franken

Haal nu snel je motorrijbewijs!

Vanaf 2013 gelden er nieuwe regels voor het behalen van je motorrijbewijs. Kortom, bel vandaag nog 0165 - 34 35 76 of kijk op onze site www.peterjansen.nl voor meer info.

www.caoomen.nl

2&&$6,216 2&&$6,216  %- 35,-6 %- 2&&$6,216 %- 35,-6 ,1Âź ,1Âź %0:'$XW$LUFR %0:'$XW$LUFR  %0:'$XW$LUFR  %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR %0:L([HFXWLYH$XW$LUFR  0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR 0HUFHGHV&&',$LUFR  0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR 0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR 0HUFHGHV(&',&RPEL$LUFR 0HUFHGHV$$LUFR 0HUFHGHV$$LUFR  

35,-6 ,1Âź   


De OPEL LAST MINUTES

RIJD DE HELE ZOMER GRATIS. Nu 5 jaar 0% rente én Opel betaalt t/m 30 sept. a.s. uw maandtermijnen! Stap nu in een gloednieuwe Opel en profiteer van 5 jaar 0% rente op de financiering. Daarnaast betaalt Opel ook nog eens t/m 30 september je maandtermijnen, waardoor je deze hele zomer gratis rijdt. Gaat je voorkeur uit naar een extra scherpe prijs onderaan de streep? Kies dan voor onze speciale ‘Last Minute korting’ tot maar liefst € 2.500,- . Kom snel naar onze showroom voor de beste zomer in jaren!

Vriens Opel Breda Minervum 7001A, 4817 ZL Breda. Tel. 076-587 79 50 Fax. 076-571 96 44 Vriens Opel Etten-Leur Ecustraat 25, 4879 NP Etten-Leur. Tel.076-50 20 652 Fax. 076-501 85 45 Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 11,3 – 1,2; kms/liter: 8,8 – 83,3; CO2 gr/km 265 – 27.

De ‘Opel last minutes’ actie loopt op nieuwe orders met een uiterlijke kentekenregistratie van 30 juni 2012 op Opel personenauto’s m.u.v. Tour, Combi, Selection & Business Plus uitvoeringen, Agila 1.2 en Ampera. Het betreft een niet doorlopend krediet aangeboden door GMAC Nederland N.V. te Breda (KvK nr.24107861, AFM registernr. 12013025) tegen 0% rentevoet op basis van 60 maanden. Maximaal te financieren bedrag is 60% voor Zafira Tourer/ Astra GTC en 70% voor de andere modellen. Vanaf moment van kentekenregistratie worden de maandtermijnen (berekend op 60 maanden financiering) t/m 30 sept. 2012 rechtstreeks door Opel Nederland aan GMAC voldaan en in mindering gebracht op de kredietsom.Toetsing bij BKR te Tiel. Informatieblad bij GMAC klantenservice (076-5448932). Uw Opel dealer bemiddelt voor GMAC op basis van een contractuele verplichting. Deze actie is niet combineerbaar met andere aanbiedingen. Als alternatief voor de financiering is een ‘last minute korting’ van toepassing op diverse modellen en uitvoeringen die vermeld staan op www.opel.nl/lastminutes. Vraag naar de voorwaarden in onze showroom. Wijzigingen voorbehouden.

DOLLE DwazE bOrchwErf DagEn

25 & 26 mei

mei

KREDIETSOM LOOPTIJD IN MAANDEN TOTAAL PRIJS KREDIET

MAANDLAST DEBETRENTEVOET

€ 5.000,€ 7.500,-

€ 83,34 € 125,-

60 60

€ 5.000,€ 7.500,-

0,00% 0,00%

EXTRA vEEl vooRdEEl op alle voorraadmodellen! Koop nu en rijd nog voor 1 juli 2012!

vW Polo BlueMotion per

maand al vanaf *

€129 vW Polo Easyline 3d. Rijklaar nu

actieperiode: t/m 30 juni 2012

€11.995

50% uitgestelde betaling voor 1 jaar Bedrijfswagens

De officiële Volkswagen dealer voor Roosendaal / BoZ e.o. info@autoborchwerf.nl

www.autoborchwerf.nl

OPEN op 25 mei van 09.00-20.00 uur en 26 mei van 10.00-17.00 uur Auto Borchwerf Roosendaal bv AutoStrada Roosendaal | Vlierwerf 10 Roosendaal | 0165 - 556888

Auto Borchwerf Bergen op Zoom bv Bedrijventerrein Oude molen | Steenspil 40 Halsteren | 0164 - 650230

actieperiode: t/m 31 augustus 2012

* vraag naar de voorwaarden

50/50 dEAl op de vW up!*


kerkelijk

PAROCHIES I.P.V. REGIO RUCHPEN H. Martinus Rucphen, H. Martinus Schijf, H, Joannes de Doper Sprundel, H. Willibrordus St. Willebrord, Maria Boodschap Zegge. Pastoor en teamleider: N. Schnell, diaken J. van Steenoven, diaken J. Foesenek, pastoraal werkster L. Verkade. Wij zijn te bereiken op tel. 0165-342069. In zeer dringende gevallen (ernstig zieken, melden overlijden of crisissituaties) kunt u contact opnemen met de bereikbare dienst tel. 06-29334907, in St. Willebrord op tel. 0165-382201. Voor het opgeven van misintenties, aanmelden van doop, huwelijk en andere vragen die de parochie betreffen kunt u contact opnemen met het secretariaat van de parochie. PAROCHIE H. MARTINUS RUCPHEN Zaterdag 26 mei pinksterfietstocht Zaterdag, de dag voor Pinksteren, vindt alweer de elfde sponsorfietstocht “Als een lopend vuurtje” plaats. Het doel van Lopend Vuurtje is: enerzijds geld inzamelen voor een goed doel en anderzijds elkaar ontmoeten in en bij de kerk. Het doel van de geldinzameling wordt door de plaatselijke kerken bepaald. Voor onze parochie is dat dit jaar de parochiële Charitas, omdat er plaatselijk zoveel is om financieel in bij te springen. Wij hopen van harte dat dit parochiële doel u aanspreekt, zodat de parochiële Charitas haar doel waar kan maken. Iedereen kan de fietsers sponsoren. Dat kan door afspraken met de fietser te maken of door op pinksterzaterdag geld in de sponsorbus in de kerk te storten. Kom gerust eens langs, ook al laat u uw fiets of auto thuis geparkeerd staan. Deelnemers kunnen kiezen uit korte of langere routes al naargelang uw interesse gaat. Voor automobilisten zijn er lijsten waarop de te bezoeken kerken staan. Zondag 27 mei 10.00u Hoogfeest van Pinksteren; Eucharistieviering. Voorgangers pastoor N. Schnell en pastor L. Verkade m.m.v. het St.Ceciliakoor. In deze viering is er een extra collecte ten bate van de Week voor de Nederlandse Missionaris. Intenties: Cornelis Commissaris w.v. Adriana v. Beek, v.w. verj.; jgt. o.o. Cornelis Vergouwen en Catharina v.d. Broek, ook v.w. verj.dgn.; Frans en To Kools-Konings, v.w. jgt. Frans; o.o. Petrus v. Loon en Apolonia Stoffelen, zonen Bert en Willie; jgt. Wout Bogers; o.o. Vermunt-Kerstens en kinderen, v.w. verj.dgn.; jgt. Kees Talboom e.v. Riet Kriesels, overl. ouders en familieleden. Maandag 28 mei: Tweede Pinksterdag: Geen viering. Extra collecte: Tijdens de viering van zondag a.s. zal er een schaalcollecte worden gehouden ten bate van de Week voor de Nederlandse Missionaris. Woensdag 30 mei 10.00u: Ouderenviering in Steunpunt ‘De Schuitvaart’. Voorganger pastor L. Verkade m.m.v. het Ouderenkoor. Gaan trouwen: Cees Mensen en Femke Jochems hebben het voornemen om op 1 juni een christelijk huwelijk aan te gaan. Vrijdag 1 juni: Eerste Vrijdag van de maand. In de loop van de morgen zal de H. Communie bij enkele parochianen worden thuisgebracht. Om half elf is er een gezamenlijke Communieviering in Centrum voor Wonen & Zorg De Kerkakkers. Vrijdag 1 juni 14.00u: Huwelijksviering van Cees Mensen en Femke Jochems. Voorganger pastor J. v. Steenoven, diaken. Overleden: Piet Goorden echtgenoot van Cor Schepers, overleden op donderdag 17 mei in de leeftijd van 82 jaar, wonende Raadhuisstraat 61 te Rucphen. Maandag d.a.v. namen we in een waardige uitvaartviering afscheid van hem, waarna begraving op de algemene begraafplaats alhier. Toon Talboom weduwnaar van Marie van Dijk, overleden op donderdag 17 mei in de leeftijd van 87 jaar, verblijvende in zorgcentrum Markant te Wouw. Dinsdag d.a.v. hebben we hem herdacht in een avondwake en woensdag werd afscheid van hem genomen tijdens een crematiedienst in crematorium Zegestede te Roosendaal.

Meimaand – Mariamaand: In de meimaand is onze Mariakapel achter in de kerk dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur opengesteld voor hen die een groet willen brengen aan Maria, tot haar willen bidden of een kaars willen opsteken. Ziekenactie: Voor bezoek bij ziekenhuisopnamen graag doorgeven aan Ziekenactie, t. 342331 b.g.g. 348090. Contact met onze pastor: Wanneer u, om welke reden dan ook, behoefte hebt aan pastorale ondersteuning, kunt u via het secretariaat in contact komen met pastor Jan van Steenoven. U kunt zich tot hem wenden met vragen om ondersteuning bij verlieservaringen, bij ziekte en andere acute nood. Gegevens van het secretariaat vindt u onder dit bericht. Secretariaat: Parochiesecretariaat is gevestigd in de pastorie, Raadhuisstraat 5. Geopend op maandag van 19.30-21.00u en op donderdag van 9.30-11.30u; tel. 341246. www.parochierucphen.nl; parochierucphen@hetnet.nl. Intenties uiterlijk maandag 18.00u inleveren. PAROCHIE H.JOANNES DE DOPER SPRUNDEL Parochie H.Joannes de Doper te Sprundel, Hertogstraat 1, 0165-382214. Secretariaat is geopend op maandag-vrijdagmorgen van 9.30-11.30u (dringende gevallen regiotelefoon 06-29334907); parhjdedoper@hetnet. nl; www.kerksprundel.nl Diensten Week 22: 26 mei t/m 1 juni. Pinksteren. Allen werden vervuld van de heilige Geest. Zaterdag 26 mei 19.00u Eucharistieviering. Voorganger: Past. N. Schnell. Zang: Gemengd Kerkkoor. Cor en Jo v.d. Riet-v.d. Riet; Hein Vergouwen-de Rooij v.w. geb.dag en jgt.; overl. ouders Koolen-Rommers v.w. geb.dag moeder; jgt. Martien Heeren; jgt. Toke VissenbergPertijs; Marijn en Kaatje v.d. Broek-Jaspers en overl. familie v.w. jgt. Marijn; Pauw Roks, zoon Rudie en schoondochter Marjet v.w. geb.dag Pauw; overl. ouders v. DijkGommeren; Adrie Frijters-Huijbregts; Paulina v.d. Sande-Lauwrijssen; overl. ouders Pieter en An de Hoon-Timmermans; overl. ouders Oonicx-de Jong en zoon Riny en dochter Jo v.w. geb.dag vader. Woensdag 30 mei 18.30u: Rozenkransgebed in onze Dagkapel. Voorganger: Leden Liturgische Werkgroep. Vrijdag 1 juni: Eerste vrijdag van de maand. Vanaf 9.00 uur wordt de ziekencommunie weer bij u thuisgebracht. Overleden: Op vrijdag 18 mei is overleden Maria Elisabeth Konings weduwe van Johannes Wilhelmus van den Maagdenberg in de leeftijd van 79 jaar, wonend moerwater 6 te Sprundel. Na een plechtige uitvaartdienst op donderdag 24 mei is zij begraven op ons kerkhof. Moge zij ruste in vrede. Gemengd Kerkkoor: Op zondag 27 mei zingt het Gemengd Kerkkoor om 8.00 uur in de kerk in Zegge. Ziekenbezoek: Indien men opgenomen wordt in het ziekenhuis en er prijs op stelt bezoek te ontvangen, neem dan contact op met Mevr. Marian Rommers t. 384046 of secretariaat t. 382214. Gebedsfolders: Achter in de kerk liggen weer de gebedsfolders voor de maand juni. U kunt er meenemen, zolang de voorraad strekt. Ouderen: Behandel ouderen niet zonder eerbied. Eens zullen ook wij hun leeftijd hebben bereikt. PAROCHIE H. MARTINUS SCHIJF St. Antoniusstraat 44, 4721 AN Schijf, 0165-341275, ParochieSchijf@hetnet.nl Zaterdag 26 mei 19.00u Pinksterzaterdag. Eucharistieviering. Voorganger(s): Pastor Burm en pastor Verkade m.m.v. Gemengd Koor. Wek. Dingeman v.d. Sande w.v. Jans Kuijstermans; int. Jan Struijs e.v. Nelly Goossens; jgt. Sjoke Martens w.v. Frie Braat; int. Toon de Laat e.v. Anny v. Leijsen. Op 1e Pinksterdag en 2e Pinksterdag zijn er geen diensten in onze kerk. Koster/Acolieten/Misdienaars: Zater-

dag 19.00u Ria Konings. Lectoren: Zaterdag 19.00u Irma Schrauwen. Collecte: In het Pinksterweekend wordt er een collecte gehouden voor de Week van de Nederlandse Missionarissen. Er zijn nog steeds 850 Nederlandse Missionarissen actief die zich met hoofd, hart en handen inzetten voor arme en uitgesloten mensen in de wereld. Laten we dit blijvend ondersteunen door uw bijdrage aan de collecte. Er staan hiervoor bussen achter in de kerk. Kerkhof open: elk weekend van de maand geopend voor bezoekers. Openingstijden secretariaat: Het secretariaat geopend op maandagmorgen t/m donderdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur. Gelieve de intenties voor het komende weekend op te geven voor maandag 11.30 uur. Dan kunnen de intenties nog in de Bode worden geplaatst. Het pastoresteam is bereikbaar via tel. 0165-342069. PAROCHIE HEILIGE MARIA BOODSCHAP ZEGGE O.L. Vrouwestraat 105, 4735 AA Zegge, secretariaat@mariaboodschap-zegge.nl; www.mariaboodschap-zegge.nl Donderdag 24 mei 18.45u: Rozenkransgebed in de kapel. Aansluitend viering in de kapel . Voorgangers diaken J. v. Steenoven en J. v. Hest-Bartels. Vrijdag 25 mei 18.45u: Rozenkransgebed in de kapel. Aansluitend H. Eucharistieviering. Celebrant pastoor N. Schnell. Zaterdag 26 mei: zaterdag na de 7 zondag van Pasen. 18.30u: Rozenkransgebed in de kapel. 19.00u: H. Eucharistieviering in de kerk. Celebrant pastoor J. Munsters. Koor: St Antonius Abt Terheijden. Zondag 27 mei: Hoogfeest van Pinksteren 6.00u: H. Eucharistieviering. Koor: Gemengd Zangkoor Schijf. Misintenties: overl. ouders Aartsen-Oomen; Addie Biemans e.v. Piet Raaijmakers; tot zekere intentie. 8.00u: H. Eucharistieviering. Voorgangers: pastoor N. Schnell en diaken J. v. Steenoven. Koor: Gemengd Zangkoor Sprundel. 10.00u: H. Eucharistieviering. Celebrant: pastoor A. Damen. Koor: Gemengd Zangkoor Zegge. Misintenties: overl. echtpaar Paul Tak en Net Bartels; overl. ouders Kees Jongeneelen en Marie de Herder; Adrie Doggen en Frans Hendrikx beiden e.v. Ella Jongeneelen; Jeanne v. Meer e.v. Lauran Jongeneelen; Jos Taks e.v. Annie v. Mieghem; overl. ouders v. Kalmthout-Kerstens en Eric v. Kalmthout; Eerwaarde heer pastoor Hamers; Adriana de Rijk e.v. Adrie v. Overveld; Riet Vermunt e.v. Rinus Gommeren; overl. schoonouders Vermunt-v. Zundert en hun overl. kinderen; overl. familie Heijmans-Lauwhoff; Piet v. Gastel e.v. Corry Hack; Familie Broos en familie Akkermans; Jac Bartels e.v. Annie Verbaten van de parochie; overl. ouders Johannes de Bont en Anna Herijgens en Harrie, Roos en Toos de Bont; overl. ouders Adrianus v.d. Vorst en Johanna de Vugt en Pascal en Adrie v.d. Vorst; overl. ouders Danen-Rockx; uit dankbaarheid en voor een goede uitslag. Wij vragen uw gebed voor Sandra Tjitra; Toon Verstraten e.v. Fien Huijskens; overl. ouders Huijskens-Manniën en familieleden. Maandag 28 mei: Tweede Pinksterdag 6.00u: H. Eucharistieviering. Zang: J. v.d. Kaa en W. v. Zon. Organist: M. Buijs. Misintenties: Kees Mulders e.v. Naan Tak; Cornelia Kerstens-Lauwerijssen; Gerard Kerstens e.v. Toos v. Gastgel; Ely Lamers e.v. Piet Kerstens; voor een zieke in de familie. 8.00u: H. Eucharistieviering. Voorgangers: pastoor F. Verheije en diaken J. v. Steenoven. Koor: Voluntate Rijsbergen. 10.00u: H. Eucharistieviering. Celebrant: pastoor A. Damen. Koor: Gemengd Zangkoor Zegge. Misintenties: overl. ouders Piet Lazeroms en Riet Heijnen; Thea Huijbregts e.v. Willy Koevoets en zoon Gerben; Jac Bartels e.v. Annie Verbaten; Jo Bartels e.v. Rinus v.d. Riet. Dinsdag 29 mei 13.30u: Viering van Stichting Groenhuysen in de kerk. Voorganger: PAGINA 28

eigen voorganger. 18.45u: Rozenkransgebed in de kapel. Aansluitend H. Eucharistieviering. Celebrant: pastoor A. Damen. Misintentie: Uit dankbaarheid; Voor mijn overleden vrouw; Voor genezing van een huidziekte; Uit dankbaarheid. Woensdag 30 mei 14.00u: Viering Steunpunten Gemeente Rucphen. Woord- en communieviering in de kerk. Voorganger: diaken J. v. Steenoven. Koor: Gemengd Zangkoor Zegge. 18.45u: Rozenkransgebed in de kapel. Aansluitend Woord- en communieviering. Voorganger: diaken J. v. Steenoven. Donderdag 31 mei 18.45u: Sluiting van de Mariamaand-Meimaand. Rozenkransgebed in de kerk. Aansluitend H. Eucharistieviering. Hoofdcelebrant: Mgr. J. v.d. Hende. Concelebranten: priesters uit de Regio en leden pastoraal team IPV Rucphen. Koren: Gemengd Zangkoor en Zanggroep Melody. Misintenties: Eerwaarde heer pastoor Hamers; jgt. Kees Frijters e.v. To Hermes; Jac Bartels e.v. Annie Verbaten van de parochie. Ook gedenken wij in onze gebeden: Christ Lazeroms e.v. Jo Jongeneelen; Mien Aanraad w.v. Rinus Kerstens. Collecte: Zaterdag 26 en zondag 27 mei zal er een extra collecte worden gehouden voor het onderhoud van de kerk en kapel. Gaan trouwen: Op 1 juni zal om 14.30 uur in de kapel, het kerkelijk huwelijk worden gesloten van Robbert de Pijper en Marjolein Haverkamp. Diensten: Zondag om 10.00u H. Eucharistieviering of een Woord- en communieviering in de kerk. Dinsdag om 19.00u H. Eucharistieviering in de kapel. Parochiesecretariaat: geopend op dinsdagmorgen van 9.30-12.00u. Inleveren van misintenties, informatie over dopen, huwelijk en uitvaart en andere vragen 0165534905. Boodschappen en misintenties: kunnen op dinsdagmorgen telefonisch of mondeling worden doorgegeven aan het secretariaat. Misintenties in een gesloten enveloppe in de brievenbus van de pastorie inleveren. PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Pastoor Bastiaansensingel 4b, 4711 EC St. Willebrord, info@parochiesintwillebrord. nl, 0165-382201. Teamassistente: Karin Wagener; www.parochiesintwillebrord. nl Zaterdag 26 mei 19.00u Eucharistieviering. Celebrant: Pastor Ben Kortmann,pr. Lector: Janny Siemons. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Petronella Maas e.v. Jacobus Braat wegens verj.; Nil Heeren e.v. Anneke Roovers; Wout Heeren en Dina Heeren wegens verj.; Jacoba Brouwers en Adriaan Rokx en zoon Kees wegens verj.; Martien Heeren wegens verj.; Johannes Uijtdehaag e.v. Anna Roks wegens verj.; Cornelius Roks en Johannes de Bruijn en kinderen; Ries Brouwers e.v. Marion v. Oosterhout wegens verj.; Teintje van Peer e.v. Nil Brouwers; Vader en moeder v. Oosterhout en zoon Johan. Zondag 27 mei 8.30u Mariagrot of Kerk. Eucharistieviering. Celebrant: Mgr. Harry Lommers geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Wim Roelands. Cantor: Wim Roelands. 10.00u: Kerk. Hoogfeest Pinksteren. Celebrant: Mgr. Harry Lommers geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Wim Roelands. Koor: Vox Populi. Gebedsintenties: Theodora Maria v. Erp; Cornelis Foesenek en Cornelia Taks wegens jgt. Maandag 28 mei 10.00u Eucharistieviering. Mariagrot of Kerk. Tweede Pinksterdag. Celebrant: Pastoor Norbert Schnell, pr. geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lector: Nelly Roks. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Overleden pastores van onze Parochie. Woensdag 30 mei 9.00u Eucharistieviering . Mariagrot of Kapel. Celebrant: Pastoor Norbert Schnell. Gebedsintenties: Overleden pastores van onze Parochie.

Donderdag 31 mei 19.00u Eucharistieviering met processie. Afsluiting Mariamaand. Celebrant: Pastoor Norbert Schnell geassisteerd door diaken Jan Foesenek. Lectoren: Nelly Roks en Wim Roelands. Koor: Willibrorduskoor. Gebedsintenties: Overleden pastores van onze Parochie. Dopen: Zondag 27 mei worden Milan van den Bogaert en Elise Kerstens gedoopt. Maandag 28 mei wordt Jaimy Simjouw gedoopt. Huwelijk: Vrijdag 15 juni wordt het huwelijk van Pieter Roks en Cindy Bulkmans kerkelijk ingezegend. Vrijdag 22 juni wordt het huwelijk van Henrico Albers en Virgillia Mureau kerkelijk ingezegend. Vrijdag 29 juni wordt het huwelijk van Martin Heijmans en Suzanne van der Zanden kerkelijk ingezegend. Overleden: Vrijdag 18 mei is op 45 jarige leeftijd dhr. Tiny Rommers overleden. Tijdens de avondwake op maandag 21 mei hebben we afscheid van hem genomen. Moge hij rusten in vrede. Pinksteren (jaar B): In dit weekend vieren we het Hoogfeest van Pinksteren. Met Pinksteren wordt de heilige Geest uitgestort over de apostelen, zeven weken na Pasen. Deze gebeurtenis markeert het ontstaan van de kerk. Als eerste lezing lezen we uit de Handelingen der Apostelen (Hand. 2, 1-11) en als evangelielezing lezen we uit het evangelie van Johannes (Joh. 15, 26-27; 16, 12-15). Volgens het evangelie van Johannes belooft Jezus op de avond vóór zijn lijden en dood, dat Hij hen de heilige Geest zal zenden. De Geest zal hen voor altijd verbinden met de Vader en de Zoon, en hen helpen om getuigenis af te leggen van de verrezen Jezus. Tweede Pinksterdag (jaar B): In onze kerk vieren we op maandag 28 mei Tweede Pinksterdag. Op deze dag is de eerste lezing genomen uit de Handelingen van de Apostelen (Hand. 1, 1b-6a) en als evangelielezing lezen we uit het evangelie van Johannes (Joh. 14, 15-17). In de eerste lezing horen we hoe de apostel Paulus – op reis in he binnenland van Efeze – leerlingen doopt met water en heilige Geest. In de evangelielezing kondigt Jezus de komst aan van de heilige Geest, de Helper. Gemengd koor Vox Populi: Op Eerste Pinksterdag (zondag 27 mei) ondersteunt het gemend koor Vox Populi met zang de eucharistieviering om 10.00 uur in onze kerk. Het koor staat onder leiding van Jack Buijs, dirigent/pianist. “De Stem des Volks” (Vox Populi) is in 1954 opgericht in Stampersgat. Het koor heeft een breed repertoire. Het koor zal voorafgaande aan de viering het Avé Maria zingen van de hand van Jack Buijs. In de viering horen we onder meer “I wil follow Him” en “Izy Cheruvimy” van Bortniansky. Vieringen in de Mariamaand: In de meimaand zal er op zondagmorgen in onze parochie steeds een bedevaartviering zijn. Deze eucharistieviering op zondag 27 mei begint om 8.30 uur bij onze Lourdesgrot, als het weer dat toelaat. Zegening kruiswegstaties in processiepark: Op Tweede Pinksterdag (maandag 28 mei) zullen ’s middags de nieuwe staties van de kruisweg worden gezegend in ons processiepark. Deze plechtigheid met processie begint om 13.30 uur bij de Mariagrot. Aansluitend zullen er op deze middag activiteiten zijn in het kader van het processiepark. Deze middag wordt georganiseerd door de Stichting Processiepark, de R.-K. Parochie H. Willibrordus en de KBO Afdeling Sint Willebrord. Rozenkransgebed bij de Mariagrot: Op elke werkdag om 14.00 uur wordt het rozenkransgebed gebeden bij onze Mariagrot. Afsluiting meimaand 31 mei: Op donderdag 31 mei om 19.00 uur wordt de Mariamaand afgesloten met een processie door het processiepark en eucharistieviering. De processie vertrekt vanaf onze Lourdesgrot en wordt afgesloten met de eucharistieviering bij de Lourdesgrot, als het weer dit toelaat. Vervolg zie elders in deze Bode


vacatures

AANHANGWAGENS/CARAVANS/CAMPERS

VERHUUR ZIE DESNEP.NL OLIE VERVERSEN/KOB REMMENSERVICE AUTORUITEN

AUTOSERVICE TREKHAKEN

BANDENSERVICE

UITLATEN

Wij zoeken een: Eerste of Auto-Technicus en een Echte Bandenmonteur en een Echte opruimer / weekendhulp en nog mooier een combinatie van deze 3 functie’s

BANDEN WIELEN ACCU’S AIRCO APK

-Opruimer/weekendhulp is 2 zaterdagen per maand -Autotechnicus of bandenmonteur is 38uur in 2 ploegen verdeeld over 6 dagen. Schrijf, bel of mail. (Barry@desnep.nl) Etten-Leur Mon Plaisir 91 T.076-5015853

Zundert Rucphenseweg 13A T.076-5973375

Buiten openingstijden op afspraak. 24/7 service 06-53762004 of desnep.nl Wij werken voor alle lease-maatschappijen, zomer, 4 seizoens en winterbanden.

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

SCHIEFER

SIGNAAL & SPECIAALLAMPEN B.V. GEZOCHT: SHOWROOM VERKOOPSTER Wij zijn een import- en exporthandelsonderneming in 10.000 typen verlichtingsbronnen (lampen). Onze uiteenlopende klantenkring bestaat uit afnemers wereldwijd en bevinden zich in diverse sectoren, zoals scheepvaart, ziekenhuizen, overheid, industrie, groothandels en leveranciers van armaturen (voor de consument en industrie). Hiernaast voeren wij een showroom met armaturen en ventilatoren. Voorheen werd dit verkocht in onze winkel “Lampenspeciaalzaak de Lichtbron” in Etten-Leur. Dit is nu geïntegreerd in onze groothandel. Vanuit hier zullen wij de klanten bedienen van onze samenwerkingspartner Decokay Vroomans die voor Schiefer de detailhandelskant voor zijn rekening neemt.

Functieomschrijving • • • • • •

Het beheren van de showroom Verkoop vanuit de showroom Inkopen van nieuwe armaturen Logistieke afhandeling Administratie Showroom Totaaladvies geven (eventueel bij mensen thuis)

Persoonlijke kenmerken • • • • •

Accuraat Flexibel Zelfstandig en in teamverband kunnen werken Gevoel voor design Service Gericht

Werkervaring • • •

Detailhandelservaring Administratief onderlegd MBO niveau

Solliciteren Bij belangstelling verzoeken wij je een sollicitatiebrief met CV en foto te sturen naar: Schiefer Signaal & Speciaallampen BV of info@schiefer.nl T.a.v. Mevr. K. Schiefer Pottenbakkerstraat 35 4871 EP Etten-Leur www.schiefer.nl

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


KERKELIJK NIEUWS Vervolg PAROCHIE H. WILLIBRORDUS ST. WILLEBRORD Eerste Heilige Communie: Op zaterdag 2 juni vinden er in onze kerk twee Eerste communievieringen plaats om 11.00 uur en om 13.30 uur; merendeels voor de meisjes en jongens van de Willibrordusschool. Op zondag 3 juni om 13.30 uur is de Eerste communieviering voor de meisjes en jongens van de Maria Gorettischool. 28 mei parochiesecretariaat gesloten: Op maandag 28 mei (Tweede Pinksterdag) is het parochiesecretariaat gesloten. Vriendelijk verzoeken wij u om hiermee rekening te houden met uw opgaven voor gebedsintenties en andere parochiële zaken. Bereikbaarheid: In zeer dringende pastorale gevallen is er altijd iemand van de parochie bereikbaar: 0165-382201. Op het antwoordapparaat staat het telefoonnummer dat kan worden gebeld, alléén voor zeer dringende pastorale zaken onder meer rond overlijden en uitvaart. In alle andere gevallen kan contact worden opgenomen met de parochie tijdens de openingstijden van het parochiesecretariaat. Openingstijden parochiesecretariaat: open op maandagmorgen en op donderdagmorgen tussen 9.30-12.30u. U kunt er dan ondermeer terecht voor de opgave van uw gebedsintenties, de aanmelding van dopen en huwelijken en de aanschaf van gewijde artikelen; en ook voor vragen over en informatie over andere parochiële aangelegenheden, zoals uitvaart en het parochiële kerkhof. PROTESTANTSE GEMEENTE ZUNDERT VAN GOGHKERKJE Predikant: mw. ds. J.H. Veldhuizen, Jasmijnring 26, 4881 HN Zundert, 0765797608. Eredienst: Zondag 27 mei, 1e Pinksterdag, is mevr. Ds. J.H. Veldhuizen uit Zundert, onze voorganger, aanvang 10.00 uur. Dhr.

Schaart is de organist. M.m.v. een koor uit Chaam. Dhr. de Ruiter is tijdens deze dienst gastheer. Voor de kinderen is er kindernevendienst. De collecte is bestemd voor de Zending. Agenda: Zaterdag 26 mei is er het Lopend Vuurtje voor het goede doel van Jelle Wouters: Foundation Care for All. De fietstocht start om 09.30 uur bij de kerk, de kerk is de hele dag geopend, waar u lekkere hapjes kunt kopen voor het goede doel, of kaarten en andere kleinigheden, alles voor Lopend Vuurtje. U bent van harte welkom, zie ook de website. www.pk-zundert.nl PROTESTANTSE GEMEENTE DE BAAI Protestantse Gemeente te Etten-Leur, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013794, www.protestantsettenleur.nl Volgende kerkdienst Op zondag 27 mei (Pinksteren) zal voorgaan mevrouw ds. Ellen van Sluijs. Er is kindernevendienst voor gr. 1-5 van de basisschool. Voor gr. 7-8 is er BasiX. Aanvangsuur kerkdiensten: Iedere zondag om 10.00u (tenzij anders aangegeven). Kinderoppas aanwezig (0-4 jaar). Sectie Hoeven/Sprundel en Sint Willebrord Alg.aanspreekpunt: mevr. N. Oostmeijerv.d. Guchte, Bovendonksestraat 73, 4711 EE Hoeven, t. 0165-503313. Contactpersoon in Sprundel: dhr. J. Dorst, Raadhuisplein 34, 4715 CN, Rucphen, t. 0165-386826 Contactpersoon in Sint Willebrord: mevr. J. Nijman, Noorderstraat 119, 4711 NA Sint Willebrord, t. 0165-388853 Predikant: Mevr. ds. E.J.S. van Sluijs, Lukaserf 4, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765013793 (b.g.g., alleen voor pastorale zaken, 06-47597120). Medewerker Gemeentewerk: Vacature.

Coördinatie activiteiten De Baai: Mevr. G.C. van Silfhout, Kruisberg 57, 4871 BK Etten-Leur, t. 076-5013794. Kerkelijk Bureau: Dhr. A.J. van Wel, Lukaserf 2, 4871 ZM Etten-Leur, t. 0765963400. Gezinsmutaties (geboorte, huwelijk, overlijden enz.) en verhuizingen s.v.p. doorgeven aan het Kerkelijk Bureau. PROTESTANTSE GEMEENTE OUDENBOSCH C.A. Kerkgebouw Fenkelstraat 24. Telefoon pastorie: 312453, www.pkn-oudenbosch.nl Protestantse Gemeente te Gastel & Kruisland. Kerkgebouw Dorpsstraat 13, Oud Gastel, www.pkn-gastel-kruisland.nl Zondag 27 mei begint in Oud Gastel de kerkdienst om 09.00u en in Oudenbosch om 10.30u. In de Pinksterzondag zullen twee mensen van de gemeente belijdenis afleggen van hun geloof en tevens wordt een diaken bevestigd. De diensten zullen worden geleid door ds. Ch. Inkelaar-de Mos. Deze week: Elke dinsdagmiddag om 13.30-15.30 uur is er de Soos voor Senioren. Iedere woensdag is er van 19.00-20.00 uur gebedskring in de Pastorije. In de maanden juli en augustus zijn er geen inloopochtenden op vrijdagochtend. Lopend vuurtje: Op zaterdag 26 mei organiseert de ZWO commissie weer de jaarlijkse fietstocht voor een goed doel. Dit keer voor stichting Okusubira in Uganda, die hospices opzet en onderhoudt. Er zijn routes van 35/45/65 en 120 km uitgezet. U kunt de fietsers ook sponsoren als u zelf niet mee fietst. Opgeven bij Lenie Keijzer of Nel Grunt, en Nel Kuijlen in Oud Gastel. Ook stellen we het zeer op prijs als u wat wilt bakken voor bij de koffie voor alle gasten die we verwachten. Tot slot: Een goede keuze voor de eeuwigheid maakt duizenden slechte keuzes op aarde ongedaan. De keuze is aan jou.

Activiteitenkalender week 22

Gemeenschapshuis D’n Hoge Dries Bezoekadres: Zoeksestraat 5a, 4721 AC Schijf, tel. 0165-342649 Maandag 28 mei gesloten Dinsdag 29 mei 08.30-09.30u Bloedprikken 09.00-10.00u KVO-Pilates 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang 18.15-20.15u Streetdance 19.30-21.30u Natte Kwasten, schilderclub 19.30-22.30u Biljarten Woensdag 30 mei 09.15-10.15u SKW Gym ouderen 12.30-14.30u Streetdance

13.00-17.00u Biljarten, open inloop 13.30-16.00u Handwerkgroep, open inloop 18.30-19.30u Dames gymgroep 1 19.30-20.30u Dames gymgroep 2 19.30-21.30u Repetitie Schijfse Noten 20.30-21.30u Dames gymgroep 4 Donderdag 31 mei 08.45-11.30u Bibliotheek, uitleen jeugd 09.30-10.30u Ouderenkoor 09.30-11.30u KBO Kring bijeenkomst 11.45-12.45uTussenschoolse opvang 13.00-16.00u Servicepunt RABO 13.30-17.00u Biljarten, open inloop 13.30-15.00u Bibliotheek, uitleen volwas-

senen 15.30u Kindertypecursus, Open inloop 18.00-20.00u Fysiotherapeutische oefentherapie 19.30-21.30u Natte kwasten, schilderen 20.00-21.30u SKW, vergadering kindervakantiewerk Vrijdag 1 juni 11.45-12.45u Tussenschoolse opvang 14.00-16.00u KBO Koersbal Voor meer informatie over bovenstaande activiteiten of de reservering van ruimtes kunt u terecht bij het beheer van SKW Schijf, tel. 0165-342649.

Activiteitenkalender week 22

Gemeenschapshuis De Vaart Maandag 28 mei Gesloten Dinsdag 29 mei 13.00-16.00u skw handwerken ouderen 15.30-18.00u klarinetles NEO 16.30-20.30u majorette The Fantasy Kids 19.00-21.30u Road Runners Rucphen 20.30-22.00u volleybal Woensdag 30 mei 13.00-16.30u skw biljarten / kaarten open inloop

13.30-16.00u koersballen 18.00-20.00u blokfluitles NEO 18.00-21.30u majorette The Butterflies 17.00-19.00u koperles NEO Donderdag 31 mei 15.30-17.30u drumbandles NEO 17.30-20.00u repetitie drumband NEO 18.45-20.00u repetitie NEO B-orkest 18.00-20.00u blokfluitles NEO 19.00-21.30u Road Runners Rucphen 20.00-22.30u repetitie NEO A-orkest

Vrijdag 1 juni 17.00-20.30u majorette The Butterflies Zondag 3 juni 08.30-12.00u vogelbeurs De Vogelvrienden Algemene informatie: Voor nadere informatie over het huren van ruimte of bovenstaande activiteiten kunt u contact opnemen met Leon Verpaalen tel. 0165-341908 of per E-mail devaart@home.nl. U kunt ook de website bezoeken van Gemeenschapshuis De Vaart: www.devaartrucphen.nl

Bridgeclub De Goede Luyden SINT WILLEBRORD - Het seizoen 2011-2012 zit er weer op. Tot en met de laatste speelavond was het een nekaan-nek race wie de clubkampioenen zouden worden. Uiteindelijk werden, net als vorig jaar, Nini en Guido clubkampioen met 474 punten. Tweede werden Rita en Truus met 470 punten en derde Elly en Jan met 464 pun-

ten. Jan werd tevens de slemkampioen van het jaar met 41 punten. De laatste competitieronde van zes speelavonden werd in de A-lijn gewonnen door Gerda en Huib, tweede werden Jennie en Nelly en derde Nini en Guido. Uit de B-lijn promoveren Thea en Ben, Henk en Leon en Henny en Kees. Uit de C-lijn promoveren Michel en Cor, Anneke en Hans en Marcolien en Riet. Tenslotte de D-lijn, daar

promoveren Marius en Piet, Nel en Cisca en Loes en Jur. Het nieuwe seizoen begint op 11 september. Bridgeclub De Goede Luyden speelt op dinsdagavond in De Lanteern in StWillebrord. Er is nog plaats voor nieuwe leden. Voor inlichtingen bel 0165-321493 of 0165502043. PAGINA 30

Grote belangstelling kringbedevaart RUCPHEN - Aan de bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Zegge door Kring Pannenhoef op 16 mei hebben veel KBO-leden deelgenomen.

Van bijna alle afdelingen in de gemeenten Zundert, Rucphen en Etten-Leur zijn ze naar Onze Lieve Vrouw van Zegge gekomen. Rondom de kerk stond het vol met fietsen en auto’s en binnen was de kerk goed bezet. Het mooie weer zal hieraan zeker hebben meegewerkt maar de laatste jaren groeit toch de belangstelling voor deze samenkomsten. De viering in de kerk werd geleid door Pastor Wim Kalb van KBO-Brabant daarbij geassisteerd door Diaken Jan van Steenhoven. Het KBO-koor Marcando van de afdeling Etten-Leur Centrum/Zuid onder leiding van

Mevrouw Carla van Gils en met orgelbegeleiding van Anja Monden heeft daaraan een heel mooie bijdrage geleverd. Kringvoorzitter Kees van Zitteren heeft hen vooraf welkom geheten samen met de vele leden die aan de viering deelnamen. Bij zijn afsluitende toespraak had hij ook een bijzonder woord van dank en waardering voor de KBO-afdeling Zegge en voorzitter Toon Oomen die met zijn mensen ieder jaar de organisatie van de bedevaart ter plaatse op zich neemt. Het Misboekje dat zij hebben samengesteld zag er ook perfect uit. Na afloop van de dienst was er gezellige samenkomst voor alle deelnemers in gemeenschapshuis De Nieuwenberg, waar voor ieder was gezorgd voor koffie of thee. Deze dag is zeker voor ieder die erbij was een bijzondere ontmoetingsdag geworden.

Activiteitenkalender week 22

Jeugdhuis de Louwen Bezoekadres: Kerkstraat 6, Rucphen, tel. 0165-342064 Maandag 28 mei Gesloten Dinsdag 29 mei 19.15-20.45u Yoga, laatste les Donderdag 31 mei 09.30-10.30u SKW Gym 55+ 14.45-16.00u SKW Volksdans 55+ Vrijdag 1 juni 19.00-20.30u Scouting (Esta’s + Welpen) 19.15-20.45u Jeugdtoneelvereniging de

Peeperklips Zaterdag 2 juni 10.00-11.30u Scouting (Bevers) 10.00-12.00u Scouting (Gidsen) 16.00-17.30u Scouting (Verkenners) Algemene informatie: Meer informatie over de activiteiten in Jeugdhuis de Louwen en van SKW Rucphen kunt u vinden op de website: www.skw-rucphen.nl. U kunt ook contact opnemen met Diana Schotting (Sociaal Cultureel Werker) tel. 0165-342064.

activi teiten week 22

Dorpshuis de Trapkes Maandag 28 mei 2e pinksterdag Gesloten Dinsdag 29 mei 09.15-10.15u Groepsgym 13.00-16.30u Ouderensoos 13.15-14.10u Volksdansen (Ouderenwerk) 14.20-15.15u Gym ouderenwerk 16.00-17.00u NSA knutselen 17.00-19.00u Estrella’s (sportzaal) 19.00-20.00u TRC Sportief (sportzaal) 19.00-21.15u Yoga (Cursuswerk) Woensdag 30 mei 10.00-12.00u Slankklup 18.00-19.15u DHV-VHV Drumles 19.30-20.30u Gym (Cursuswerk) 19.30-20.30u Damesgym (Sportzaal) 19.30u Verenigingsraad 20.30-21.30u Badminton WdeB (sportzaal) 20.30-22.00u DHV-VHV Repetitie Donderdag 31 mei 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk 13.00-16.30u Ouderensoos 13.30-15.30u Handwerken (ouderenwerk) 15.45-19.30u Estrella’s (Sportzaal) 16.00-17.00u NSA Tekenen en schilderen 18.15-19.15u Line-dance (Ouderenwerk) 19.30-22.00u Sprundel Vocaal

20.30-21.30u Badminton HU (sportzaal) Vrijdag 1 juni 10.00-12.00u Biljarten Ouderenwerk 13.00-16.30u Ouderensoos 18.30-20.30u Archida (sportzaal) 19.30-21.00u Muziekinstuif 19.30-21.00u Demogroep Mill dancers Jaarvergadering Op vrijdag 25 mei houdt het SKW haar jaarvergadering. Hierin blikken we terug op hetgeen agelopen jaar is gebeurd en kijken we vooruit naar onze plannen voor het komende jaar. Ook het rondje Sprundel komt tijdens deze vergadering aan bod. U bent allen van harte welkom op vrijdagavond 25 mei om 19.30 in de Trapkes. Adres: Hertogstraat 5, 4714 BZ, Sprundel, tel 0165-382889. Voor informatie over bovengenoemde activiteiten kunt u contact opnemen met De Trapkes, tel 382889. Mailen kan via skw-sprundel@home. nl. U kunt ook onze website bezoeken: www.skwsprundel.nl. Voor buurtpreventie neemt u contact op m et uw eigen wijkcontactpersoon of via buurtpreventiesprundel@gmail.com

Activiteitenkalender week 22

Gemeenschapshuis De Lanteern Zaterdag 26 mei Gesloten Zondag 27 mei Gesloten Maandag 28 mei Gesloten 2de pinksterdag Dinsdag 29 mei 13.00-16.30u SKW Open-inloop voor senioren 13.00-16.30u WAO Biljart-groep “De Spin” 13.30-15.30u SKW Dansen 20.15-21.15u zumba 18.30-21.00u J.C. Madnight Woensdag 30 mei 10.00-11.30u alleenstaanden groep met moed vooruit 13.00-16.30u WAO Biljart groep “De Spin” 13.00-16.30u SKW Open inloop voor senioren

13.30-15.30u kbo bingo 18.00-19.00u Majorette 19.30-22.00u Con Grazia 14.00-16.00u Speelhonk Donderdag 31 mei 09.00-10.00u Traverse 13.00-16.30u WAO Biljart groep “De Spin” 13.00-16.30u SKW Open inloop voor senioren 13.00-14.15u SKW Volksdans 17.30-19.00u Vitak Advocaten 19.30-21.30u Sempre Crescendo 20.00-22.00u Colijn Dansen 18.30-21.00u j.c. Moviezone Vrijdag 1 juni 13.00-16.30u WAO Biljart groep “De Spin” 13.00-16.30u SKW Open inloop voor senioren 18.00-19.00u Majorette


Groenhuysen, locatie De Kim, zoekt een

Luisteren is een belevenis! Vrijwilligerswerk bij Sensoor ook! Word VRIJWILLIGER bij SENSOOR Breda. Sensoor is er dag en nacht voor een gesprek. Anoniem en vertrouwelijk. Wij zoeken vrijwilligers voor aan de telefoon of chat. Voor informatie en aanmelden kijk op www.sensoor.nl/ brabant of bel 076 - 521 84 50 voor een informatiepakket.

Onbeperkt genieten van de wereldkeuken

Voor ons compleet nieuwe restaurant aan de Rucphensebaan 18 in Roosendaal – in winkelcentrum Go Stores – zijn we op zoek naar creatieve, enthousiaste en flexibele medewerk(st)ers.Wij zijn op zoek •naar Italiaans • Mediterraans Aziatisch • Frans • Zeebanket • Patisserie • Kids Buffet • En nog veel (m/v) 24 - 32 uur per week, St. Willebrord meer full- en parttimers voor de volgende functies:

Verzorgende IG Onbeperkt genieten van demanager Dewereldkeuken wereldkeuken Live cooking buffet - Restaurant Inclusief non-alcoholische dranken en luxe desserts.

Italiaans • Mediterraans • Aziatisch • Zeebanket • Kids Buffet • En11.00-17.00 nog veel uur U kunt• Frans ook reserveren: 0165• -Patisserie 566 886 • Bereikbaar tussen

die zelfstandig en op initiatiefrijke wijze belevingsgerichte

- Koks, hulpkoks meer zorg verleent aan onze cliënten. Inclusief non-alcoholische dranken en luxe desserts. -De Weekendhulpen wereldkeuken Live cooking buffet Kijk voor meer informatie op www.groenhuysen.nl U kunt ook reserveren: 0165 566 886 • Bereikbaar tussen 11.00-17.00 uur -Openingstijden: Bedieningsmedewerkers et uur ma t/m don 16.30 / 22.00 uur/ vrij - za - zo 16.00 M / 22.30 Openingstijden: ma t/m don 16.30 / 22.00 uur/ vrij - za - zo 16.00 / 22.30 uur

Bedrijfsfeesten, Meeting point, Kinderhoek, Diner bon Volop gratis parkeerplaatsen

veer reser TijDig

Prijs maandag t/m donderdag

Gezocht wegens uitbreiding werkzaamheden

OPrOeP vrachtwagenchauffeur trekker-oplegger voor avonddienst

a. van Overveld transport Zegge; tel. 0165-540724

ma t/m do Diner 2 uur Diner 3 uur vanaf 12 jaar € 24,95 € 29,95 65+CAO. € 22,95 € 27,95Diner Arbeidsvoorwaarden Meeting volgens senioren de point, horeca Bedrijfsfeesten, Kinderhoek, 3 t/m 11 jaar € 12,50 € 14,50 0 t/m 2 jaar Gratis Gratis

Voor meer informatie, bel 06 244 999 41/ 0165-566 886 Volop gratis parkeerplaatsen veer Stuur uw sollicitatiebrief reser Prijs vrijdag/zaterdag/zondag D met CV naar: mevr.tang@hotmail.com ij T ig Prijs maandag t/m donderdag vr t/m zo Diner 2 uur Diner 3 uur Of via post naar: 12 jaar € 27,95 € 32,95 Mevrouw Tang, Diner Rucphensebaan 18, PJ Roosendaal ma t/m do 2 uurvanaf Diner 34706 uur

vraagt:

Oogstmedewerkers AARDBEIENTEELT van begin Juli t/m September 2012

• Parttimers (min 20 uur/week) • Scholieren/Studenten (min 14 jaar)

Werklocatie: Rucphenseweg 48, 4882 KC ZUNDERT

3 km van Rucphen

Info / sollicitaties naar: van Aert Aardbeienkwekerij B.V.

Rucphenseweg 48, 4882 KC ZUNDERT Tel: 06-29092447 Email: aertbei@wanadoo.nl

GevraaGd

MOEDENie RD uwAinG bon voor alleWest Brabant. msm oeaadk ers De van Wereldse een leuke tthte enntie gea rec

samengebracht. Diner 2 uur Diner 3 uur vanaf 12 jaar € 29,95 € 34,95 senioren 65+ € 27,95 € 32,95 3 t/m 11 jaar € 14,50 € 18,00 0 t/m 2 jaar Gratis Gratis

Ouder worden, jezelf blijven Met vanaf 12 jaar € 24,95 MOEDERD senioren 65+ € 22,95 1 AG S t Wegens gestage groei a HELP 3 t/m 11 jaar € 12,50 € 14,50 r Trek F voo r i r allWijezoeken VAKMANNNEN Gratis nog personeel! st Con To bol ZOEKEN wij een ervaren moe 0 t/m 2 jaar Gratis dly go tact d e where r s GEzocHt Dan Rucphensebaan n n d u r f j i o o n ee 18 • Roosendaal ’s go e erma m j jewww.roosendaal-kook.nl le m u i vast w ne befon TIMMERMAN T k i r n e e ? h a e ttentie? el te v t dage Prijs vrijdag/zaterdag/zondag erdi lij senioren 65+ € 25,95 29,95 3€ t/m 11 jaar € 14,50 0€ t/m 2 jaar Gratis 27,95

€ 30,95 € 18,00 Gratis

Let op: Tijdens schoolvakanties geldt ons weekendtarief Alcoholische dranken bier/wijn: 1 kook• -munt á € 1,25 Sterke dranken: 2 kook• -munten á € 1,25

van Aert Aardbeienkwekerij B.V.

Nieuw in West Brabant. De smaak van Wereldse gerechten samengebracht.

Start je eigen allround klusbedrijf met succesvolle en betrouwbare organisatie De Vakman FP BV. 95% slagingskans! Klusopdrachten,inkoopkortingen, reclame, internet, bedrijfsadvies en aantrekkelijke voorwaarden.

ks le epen (45, k ven van Car Diner 2 uur Diner 3 uuranker la )?!

vr t/m zo vanaf 12 jaar € 27,95 033 - 456 79 20 www.devakman.info senioren 65+ € 25,95 3 t/m 11 jaar € 14,50 0 t/m 2 jaar Gratis

€ 32,95 € 30,95 € 18,00 Gratis

Let op: Tijdens schoolvakanties geldt ons weekendtarief Alcoholische dranken bier/wijn: 1 kook• -munt á € 1,25 Sterke dranken: 2 kook• -munten á € 1,25

vanaf 12 jaar senioren 65+ 3 t/m 11 jaar 0 t/m 2 jaar

nodig??

Rudy Vermeeren Timmerwerken is op zoek naar een

Diner 2 uur Diner 3 uur nt u bij € 29,95 Dan €be34,95 an eeren a m € 27,95 € 32,95 r e V y d Ru s! te adre € 14,50 het ju€is18,00 Gratis Gratis

ervaren timmerman Wat verwachten wij?

• betrokkenheid bij het bedrijf • allround inzetbaar • teamplayer

Wij zoeken nog personeel!

• gemotiveerd • het kunnen lezen van bouwtekeningen Wat bieden wij?

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks Rucphensebaan 18 • Roosendaal Wij bieden een fijne werksfeer. Wij werken volgens de bouw CAO. 35.000 kandidaten www.roosendaal-kook.nl Ben jij de timmerman die we zoeken? Reageer dan voor 10 juni a.s. en stuur je CV naar Rudy Vermeeren Timmerwerken, Pannehoefsebaan 5, 4891 ZA Rijsbergen

VAKANTIEMEDEWERKER voor in de boomkwekerij Leeftijd vanaf 15 jaar. Goed betaald, licht werk in een enthousiast team.

J. van Aken en Zn. b.v. Oudenbosch, 06-53152936

WIE DE SCHOEN PAST…

of per email info@rudyvermeeren.nl

VAKKUNDIG

** Arbeidsrecht Arbeidsrecht ** Bestuursrecht Bestuursrecht ** Strafrecht Strafrecht ** Echtscheiding Echtscheiding ** Burenrecht Burenrecht ** Bouwrecht Bouwrecht

Huurrecht * Huurrecht * Incasso Incasso Contracten * Contracten Jeugdrecht * Jeugdrecht * Algemene Algemene Voorvoorwaarden waarden

EN BETROUWBAAR

Pannenhoefsebaan 5 4891 ZA Rijsbergen T. 06 11354356 F. 076 5323438

E. info@rudyvermeeren.nl

I. www.rudyvermeeren.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES spreekuurinisde in de oneven weken Op Ons ons spreekuur oneven weken iedere opdinsdag dinsdagvan van16.00-17.30u. 16.00-17.30u. UUkunt voor een eenafspraak. afspraak. kuntuiteraard uiteraard ook ook bellen bellen voor

uit Dongen, producent van orthopedische maatschoenen is op zoek naar:

Ambachtslieden

Brugstraat 41 Roosendaal 0165-391007 www.STRAkadvocaten.nl

Zungu en zijn broertjes hebben van HomePlan een nieuw huis gekregen en vieren feest. HomePlan bouwt huizen voor aidswezen in Zuid-Afrika. Winnie viert geen feest, zij wacht nog op haar huis. Er wachten nog heel veel kinderen op een huis. Bouwt u mee? Meer weten? www.homeplan.nl

ZUNGU VIERT FEEST

SMS HOME AAN naar 5757

en steun HomePlan met 3 euro per maand

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

voor de functie’s van

Orthopedische schoenmakers en / of schoenherstellers. Ervaring op deelbewerkingen van het schoenmakersvak is een pre.

Opleidingsplaatsen

Spreekt het vakgebied u aan, beschikt u over twee rechterhanden en een goed gevoel voor kwaliteit dan is een interne opleiding mogelijk. Voor aanvullende informatie kunt u kijken op onze site www.osk-schoentechniek.nl en contact opnemen met Rob van Ieperen op telefoonnummer 0162 - 32 08 64. Uw sollicitatie kunt u richten aan: OSK Schoentechniek B.V. Steenstraat 7f 5107 NE Dongen. E-mail: info@osk-schoentechniek.nl

GRATIS JURIDISCH ADVIES INLOOPSPREEKUUR Iedere donderdag 16.30 tot 18.00 uur Gemeenschapshuis De Lanteern Dorpsstraat 119, St. Willebrord OF MAAK TELEFONISCH EEN AFSPRAAK: 0164-266600

VITAK Advocaten

10% tot

Molenstraat 42 - 4881CS Zundert - tel. 076 - 5972620 mail@juwelierschrauwen.nl - www.juwelierschrauwen.nl

verbouwingsopruiming

* 70% ng

korti

op de gehele collectie Juwelier Schrauwen gaat nu echt verbouwen. Wij zijn nu tijdelijk gevestigd op Molenstraat 36. Verder blijven we zoals u altijd van ons gewend bent bereikbaar voor u. Alleen op een ander adres! * op reparaties geen kortingen.

Zundert • 076 - 5972620 • www.juwelierschrauwen.nl


2 + 1 gRatis

2 VOOr 3.16

1.

99 +1 Iedereen 1.99 juicht mee met de EK juichbandjes EK Juichbandjes vanKoopPLUS hier € 30,- aan Extra

+1 Extra EK juichbandjE

3.16

2 VOOr

EK juichbandjE

Reus, Persil of Fleuril Wasmiddel Pak 1080-1260 gram of flacon 660-1350 ml Alle varianten naar keuze. Bijv. 3 flacons à 1118 ml Color Reus Gel Elders 16.47 Nu

Mona Pudding of mousse Alle smaken 2 bekers à 450-500 ml naar keuze Elders 3.16

+ GRAhTaIS rm

ic P=OP)** EK.v.Ju € 1.99 (O t.w

Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs.

wordt geleverd zonder EK juichbandjes. 10.99 3 stuks **DeU kuntEK Juicharm 16 EK Juichbandjes om de EK Juicharm bewaren.

EK juichbandjes Spaar ze alle 32

Spaar ze alle 32

Iedereen juicht mee met de Spaar ze alle 32 EK Juichbandjes van PLUS!

Gratis

Koop hier € 30,- aan Staatsloten maakaankans! Koop hier en € 30,Koop hier € 30,- aan Staatsloten Staatsloten en en maak maak kans! kans!

P3

Je Je maakt maakt kans kans t/m t/m 10 10 juli juli 2012! 2012!

4P

81.3 sredlE

enelK njildleG

nekams ellA

marg 052-032 à nekkaz 2 ezuek raan

artxE1+

EJdnabhciuJ KE

40.4 olik

nekams ellA

43.4 sredlE

namaM ennoB maj erutfinoc artxE

rOOV 2

ezuek raan marg 073 à nettop 2

artxE1+

43.4

99

.2

Primera Rucphen Je maakt kans t/m 10 juli 2012! Kijk voor alle actievoorwaarden op www.evennaarprimera.nl Je maakt kans t/m 10 juli 2012! Kijk voor voor alle alle actievoorwaarden actievoorwaarden op op www.evennaarprimera.nl www.evennaarprimera.nl Kijk

59

.2 94

.2

4715 CN RUCPHEN - Tel. 0165 - 34 84 85

4P

81.3 sredlE

nekams ellA

enelK njildleG

81.3 rOOV 2

43.4

99

49

89.3 sredlE

tseW nhoJ njinoT

marg 052-032 à nekkaz 2 ezuek raan

artxE1+

EJdnabhciuJ KE

43.4 sredlE

40.4 olik

nekams ellA

namaM ennoB maj erutfinoc artxE

.2

rOOV 2

ezuek raan marg 073 à nettop 2

artxE1+

EJdnabhciuJ KE

larutaN & eruP fo nekkutS

2. marg 581-021 à nekkilb 2 ezuek raan

+1 Extra EK JuichbandJE

artxE1+

4.34

3.98

John West Tonijn

Stukken of Pure & Natural

2 blikken à 120-185 gram naar keuze

Elders

3.

99

Voor Staatsloten ...even naar Primera

3.18

2 VOOr EJdnabhciuJ KE

sitarG

Gratis

2 VOOr

2.99

2 VOOr

Klene Geldlijn

neppahcsdoob naa -,51€ jib ejdnabhciuJ KE netcudorpeitca ezed jib fo

EK Juichbandje bij €15,- aan boodschappen* of bij deze actieproducten

+1 Extra EK JuichbandJE

4.34

Bonne Maman Extra confiture jam

Alle smaken

kilo 4.04

2 potten à 370 gram naar keuze

Elders

+1 Extra EK JuichbandJE

3.18

Alle smaken

Klene Geldlijn

2 zakken à 230-250 gram naar keuze

Elders

6.49

.2 94

.2

89.3

95

4P

81.3 sredlE

nekams ellA

enelK njildleG

marg 052-032 à nekkaz 2 ezuek raan

artxE1+

EJdnabhciuJ KE

43.4 sredlE

40.4 olik

nekams ellA

namaM ennoB maj erutfinoc artxE

43.4

99

.2

81.3 rOOV 2

tseW nhoJ njinoT

89.3 sredlE

larutaN & eruP fo nekkutS

marg 581-021 à nekkilb 2 ezuek raan

89.3

95

.2

94

artxE1+

rOOV 2

Rib- of Haaskarbonade 6.29-7.99 Per kilo

rOOV 2

4P

9.99

7.

81.3 sredlE

nekams ellA

enelK njildleG

Alle smaken Bij aankoop van 2 zakken à 36 stuks een gratis Sesamstraat koekblik t.w.v. € 4.95

marg 052-032 à nekkaz 2 ezuek raan

artxE1+

EJdnabhciuJ KE

43.4 sredlE

40.4 olik

nekams ellA

Douwe Egberts Senseo

99

.2

81.3 rOOV 2

5.69

94

.2

43.4

99

tseW nhoJ njinoT

89.3 sredlE

larutaN & eruP fo nekkutS

marg 581-021 à nekkilb 2 ezuek raan

rOOV 2

.2

+1 Extra EK JuichbandJE

89.3

3.98

+1 Extra EK JuichbandJE

Klaverland Jong belegen Per kilo

.slegezpook ne gnideovnegnilegiuz ,dlegeitats ,jiretjils ,kabat slaoz nelekitra enatsegeot tein kjilettew nav gnirednoztiu teM *

81.3 sredlE

nekams ellA

marg 052-032 à nekkaz 2 ezuek raan

enelK njildleG

artxE1+

EJdnabhciuJ KE

43.4 sredlE

40.4 olik

nekams ellA

namaM ennoB maj erutfinoc artxE

artxE1+

EJdnabhciuJ KE

ezuek raan marg 073 à nettop 2

rOOV 2

.2

59

Alle soorten naar keuze Bijv. 2 flessen à 1 liter Fruit & Co Multivruchten

Alwéér honderden producten blijvend in prijs verlaagd!

2e

halvE 2 flessen à 750-1000 ml PriJs* *Vraag in de winkel naar de voorwaarden. 81.3 rOOV 2

rOOV 2

.2

89.3

*Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Openingstijden: ma t/m vr 8.30 - 20.00; za. 8.00 - 18.00 uur; zo 10.00-16.00 uur.

maandag - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

maandag - vrijdag 8.30 - 20.00 uur, zaterdag 8.00 - 18.00 uur, zondag 10.00 - 16.00 uur

20%

Alleen op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 2012 ontvangt u 20% korting op alles!

korting* oP ALLES DA Drogisterij & Parfumerie *Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

RUCPHEN

*

3.98

2.59

95

2 VOOr

3.18

Raadhuisplein 12 T: 0165-341281

korting* oP ALLES

Alleen op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 2012 ontvangt u 20% korting op alles!

www.plus.nl www.plus.nl

.2

tseW nhoJ njinoT

89.3 sredlE

larutaN & eruP fo nekkutS

kan de prijs verschillen. U krijgt 25% korting op de totaalprijs.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

PLUS Manniën PLUS Manniën- Rucphen - Rucphen Raadhuisplein 12 T: 0165-341281

2.49

marg 581-021 à nekkilb 2 ezuek raan

artxE1+

EJdnabhciuJ KE

+1 Extra EK JuichbandJE

Alleen/of combinaties mogelijk. Per combinatie 40/10 Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

94

3.68 Nu 2.76

43.4

Elders

99

4.34

3.98

John West Tonijn

Stukken of Pure & Natural

2 blikken à 120-185 gram naar keuze

Elders

2 VOOr

sitarG

2.97

2.

hero Fruit & Co, super Fruit & Co of Fruitontbijt

Gratis

2 VOOr

2.99

3 VOOr

EK Juichbandje bij €15,- aan boodschappen* of bij deze actieproducten

+1 Extra EK JuichbandJE

4.34

Bonne Maman Extra confiture jam

Alle smaken

kilo 4.04

2.97

2 potten à 370 gram naar keuze

Elders

Elders

+1 Extra EK JuichbandJE

3.18

Alle smaken

Klene Geldlijn

2 zakken à 230-250 gram naar keuze

Elders

smiths Bugles, hamka’s, Wokkels, Chipito of Feestnummer 3 zakken à 100-120 gram naar keuze

neppahcsdoob naa -,51€ jib ejdnabhciuJ KE netcudorpeitca ezed jib fo

4P

*Met uitzondering van wettelijk niet toegestane artikelen zoals tabak, slijterij, statiegeld, zuigelingenvoeding en koopzegels.

P4

Alleen op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 2012 ontvangt u 20% korting op alles!

*

2.59

3.18

2 VOOr

5.99

2 VOOR

95

9.90

artxE1+

+1 Extra EK JuichbandJE

3.98

John West Tonijn

Stukken of Pure & Natural

2 blikken à 120-185 gram naar keuze

Elders

9.99

2.49

Elders

2 VOOr

OP=OP Pak 32 rollen

EJdnabhciuJ KE

4.34

2.99

Sterk en zacht

Alleen op donderdag 24, vrijdag 25 en zaterdag 26 mei 2012 ontvangt u 20% korting op alles!

*Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

korting* oP ALLES 20% korting Page EK Toiletpapier

OP=OP 2 zakken à 36 stuks naar keuze

Alleen 24, zaterd Voor Staatsloten ...even naar Primera o 20% k

korting* oP ALLES

.2

rOOV 2

ezuek raan marg 073 à nettop 2

artxE1+

EJdnabhciuJ KE

4.98

.slegezpook ne gnideovnegnilegiuz ,dlegeitats ,jiretjils ,kabat slaoz nelekitra enatsegeot tein kjilettew nav gnirednoztiu teM *

artxE1+

sitarG

2 VOOr

Gratis

+1 Extra EK JuichbandJE

4.34

Bonne Maman Extra confiture jam

Alle smaken

kilo 4.04

2 potten à 370 gram naar keuze

Elders

+1 Extra EK JuichbandJE

3.18

Alle smaken

Klene Geldlijn

2 zakken à 230-250 gram naar keuze

Elders

2 HALEN 1 BETALEN EJdnabhciuJ KE

3.98

P4

Deze aanbieding is twee weken geldig: van maandag 4 t/m zaterdag 16 oktober 2010.

EJdnabhciuJ KE

sitarG

2 VOOr

2.59

3.18

neppahcsdoob naa -,51€ jib ejdnabhciuJ KE netcudorpeitca ezed jib fo

+1 Extra EK JuichbandJE

3.98

John West Tonijn

Stukken of Pure & Natural

2 blikken à 120-185 gram naar keuze

Elders

2 VOOr

2.49

*Met uitzondering van wettelijk niet toegestane artikelen zoals tabak, slijterij, statiegeld, zuigelingenvoeding en koopzegels.

*

K Kruidig

neppahcsdoob naa -,51€ jib ejdnabhciuJ KE netcudorpeitca ezed jib fo

4.34

2.99

2 VOOr

2 flessen à 75 cl

Gratis

4.99

EK Juichbandje bij €15,- aan boodschappen* EK Juichbandje bij €15,- aan boodschappen* of bij deze actieproducten of bij deze actieproducten

+1 Extra EK JuichbandJE

4.34

Bonne Maman Extra confiture jam

Alle smaken

kilo 4.04

2 potten à 370 gram naar keuze

Elders

+1 Extra EK JuichbandJE

3.18

Alle smaken

Klene Geldlijn

2 zakken à 230-250 gram naar keuze

Elders

9.98

Sterwijn

P4

Shoarmavlees Per kilo

.slegezpook ne gnideovnegnilegiuz ,dlegeitats ,jiretjils ,kabat slaoz nelekitra enatsegeot tein kjilettew nav gnirednoztiu teM *

Côtes du Rhône Villages Grande Réserve

namaM ennoB maj erutfinoc artxE

3.98

3.18

+2Extra EK JuichbandJEs

2 VOOr

2.59

3.18

Elders

ezuek raan marg 073 à nettop 2

2.49

2 zakken à 230-250 gram naar keuze

rOOV 2

20% 20% Alle smaken

*Met uitzondering van wettelijk niet toegestane artikelen zoals tabak, slijterij, statiegeld, zuigelingenvoeding en koopzegels.

P4

20%

.slegezpook ne gnideovnegnilegiuz ,dlegeitats ,jiretjils ,kabat slaoz nelekitra enatsegeot tein kjilettew nav gnirednoztiu teM *

*

P4

Primera Rucphen Raadhuisplein 6 4715 CN RUCPHENVoor - Tel.Staatsloten 0165 - 34...even 84 naar 85 Primera

81.3 rOOV 2

tseW nhoJ njinoT

larutaN & eruP fo nekkutS

marg 581-021 à nekkilb 2 ezuek raan

2.

89.3

3.98

Kijk voor alle actievoorwaarden op www.evennaarprimera.nl Raadhuisplein 6 4715 CN RUCPHEN - Tel. 0165 - 34 84 85 Primera Rucphen Rucphen Primera Raadhuisplein Raadhuisplein66 4715 CN RUCPHEN -Voor Tel.Staatsloten 0165 - 34 84 85 ...even naar Primera

3.98

2 VOOr

rOOV 2

3.98

*Met uitzondering van wettelijk niet toegestane artikelen zoals tabak, slijterij, statiegeld, zuigelingenvoeding en koopzegels.

P2

Kijk voor alle actievoorwaarden op www.evennaarprimera.nl

95

2 VOOr

2.59

3.18

+1 Extra EK JuichbandJE

Elders

artxE1+

99

Rucphen Primera Rucphen Koop Primera hier € 30,aan Raadhuisplein Raadhuisplein 6 6 4715 -- Tel. 0165 84 4715 CN CN RUCPHEN RUCPHENen Tel. 0165 -- 34 34 84 85 85 Staatsloten maak kans! Koop € 30,aan Je maakthier kans t/m 10 juli 2012! Staatsloten en maak kans! Voor Staatsloten ...even naar Je maakt kansent/m 10 juli kans! 2012! Voor maak Staatsloten ...even naar Primera Primera Staatsloten

*

+1 Extra EK JuichbandJE

3.98

John West Tonijn

2.

Stukken of Pure & Natural

4.34

2 blikken à 120-185 gram naar keuze

2 VOOr

2.49 Elders

Elders

John West Tonijn Stukken of Pure & Natural Alle smaken Geldig t/m zaterdag 9 oktober kilo 4.04 2 blikken à 120-185 gram naar keuze 2 potten à 370 gram naar keuze Bonne Maman Extra confiture jam

Kijk voor alle actievoorwaarden op www.evennaarprimera.nl Kijk voor alle actievoorwaarden op www.evennaarprimera.nl

.slegezpook ne gnideovnegnilegiuz ,dlegeitats ,jiretjils ,kabat slaoz nelekitra enatsegeot tein kjilettew nav gnirednoztiu teM *

EJdnabhciuJ KE

sitarG

* Met uitzondering van wettelijk niet toegestane artikelen zoals tabak, slijterij, statiegeld, zuigelingenvoeding en koopzegels.

Gratis

4.34

2.99

2 VOOr

EK Juichbandje bij €15,- aan boodschappen* of bij deze actieproducten

+1 Extra EK JuichbandJE

4.34

Bonne Maman Extra confiture jam

Alle smaken

kilo 4.04

2 potten à 370 gram naar keuze

Elders

+1 Extra EK JuichbandJE

3.18

Alle smaken

Klene Geldlijn

2 zakken à 230-250 gram naar keuze

Elders

4.34

2 VOOr

+1 Extra EK JuichbandJE

neppahcsdoob naa -,51€ jib ejdnabhciuJ KE netcudorpeitca ezed jib fo

P4

+1 Extra EK JuichbandJE

89.3 sredlE

*Met uitzondering van wettelijk niet toegestane artikelen zoals tabak, slijterij, statiegeld, zuigelingenvoeding en koopzegels.

EJdnabhciuJ KE

*Met uitzondering van wettelijk niet toegestane artikelen zoals tabak, slijterij, statiegeld, zuigelingenvoeding en koopzegels.

EK Juichbandjes zijn vrolijke armbandjes die u vanaf 20 mei gratis krijgt bij € 15,aan boodschappen*. Bij aankoop van speciale actieproducten ontvangt u een EK Juichbandje bij €15,- aan boodschappen* extra EK Juichbandje. Er zijn 32 EK Juichbandjes verkrijgbaar; 16 Hollandse en of bij Spaar dezezeactieproducten 16 van alle EK-voetballanden. allemaal en juich mee voor Holland!

Raadhuisstraat 19 - 4715 CB RUCPHEN - tel: 0165-341265

*

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 -17.30 uur, zaterdag van 9.00 -17.00 uur

DRU_20120523  

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur KRUISWEG IN PARK IN ERE HERSTELD Meer dan een half miljoen Bodes elke week! ONROEREND GOED AUTO’S SPOR...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you