Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

3 JULI 2013 WEEK 27

EN WEST-BRABANT:

Uitgeverij

de

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bode

bv

ACTUALITEIT

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

AL RUIM 100 AANMELDINGEN VOOR TREFFEN

AA

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

LEON TROUW IS STABIELE FACTOR SCHIETSPORTCLUB

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

KINDERDAGVERBLIJF DOMINO BLIJFT OP ZELFDE LOCATIE

André Kuipers bezoekt Norbertus

Van den Beemt trekt lijst VVD

ROOSENDAAL - Astronaut André Kuipers bezoekt vrijdag 27 september tussen 19.00 en 21.00 uur het Norbertuscollege. Hij komt naar Roosendaal om te vertellen over zijn verblijf van een half jaar in ruimtecentrum ISS. Kuipers bezoekt het Norbertuscollege ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van de sterrenkundeclub op de school. Die is in 1973 opgericht door natuur- en sterrenkundedocent Walter Wamsteker. Die is geen docent meer op het Norbertus, maar de club bestaat nog steeds. Het Norbertus beschikt over een eigen sterrenwacht, een koepel met daarin een telescoop. Oud-leden zijn ook welkom tijdens de presentatie van Kuipers.

ROOSENDAAL - Jeroen van den Beemt is verkozen tot lijsttrekker van en voor de VVD Roosendaal. De leden hebben de lijsttrekker unaniem gekozen voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Na zijn verkiezing sprak Van den Beemt de leden toe: “Ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen. We gaan er wat van maken!” Van den Beemt is van mening dat de VVD na de verkiezingen de grootste wordt. In zijn speech: “ De komende maanden gaan we hard werken. Niet alleen ik. Dat doen we samen. De fractie, de steunfractie, de schrijvers, het campagneteam en het bestuur.” Van den Beemt woont in Heerle en is op dit moment fractievoorzitter.

Opbrengst Kermisloop naar Roparundoelen HEERLE - De opbrengst van de Kermisloop die op zaterdag 13 juli in Heerle wordt gehouden gaat naar de Roparun. Het geld wordt besteed aan zorg voor kankerpatiënten. De Kermisloop start in de Torenbaan. Kleed- en douchegelegenheid zijn in sportzaal Harella. Inschrijven kan tot een kwartier voor de start bij Die Drie. De jeugd tot 12 jaar start om 18.15 voor de 1-kilometerloop. Daarna is het om 19.00 uur de beurt aan de deelnemers aan de prestatieloop van 10 kilometer. Ook is er een loterij. De Kermisloop wordt gehouden door de ondernemersvereniging van Heerle, de KPJ’s van Heerle en Moerstraten en de Steenbergse Roparunstichting Door Dik en Dun.

Nieuwe voorzitter Raad van Toezicht ROOSENDAAL - De Raad van Toezicht binnen het Franciscus Ziekenhuis heeft een nieuwe samenstelling. De heer P.W.C.M. Cobelens is vanwege privéomstandigheden teruggetreden als voorzitter en lid van de Raad van Toezicht. Zijn opvolger is mevrouw M.D.B. Schutjens. G.P. Jacobs is aangesteld als vicevoorzitter. Beiden zijn al langere tijd lid van de Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht zal in deze samenstelling haar toezichthoudende taken blijven uitvoeren en het besluitvormingsproces rondom de voorgenomen fusie tussen het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg Ziekenhuis blijven steunen. De Raad van Toezicht telt vijf leden. D L S E R O O WS EEE NK BDL AA A

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

Tijdens de zomermaanden verschijnt de Roosendaalse woensdageditie niet op 10 - 17 - 24 - 31 juli en 7 augustus

W E E K B L A D

ROOSENDAAL - Klungelig bezoek in Roosendaal tijdens de maandelijkse koopzondag. Buurman & Buurman waren namelijk van de partij voor een meet en greet met de Roosendaalse jeugd. Tijdens en na het shoppen kon men ook nog naar de Oude Markt voor een partijtje minigolf. FOTO HANS VAN BERKEL

Elf personeelsleden staan op straat

Sturm Architekten failliet verklaard ROOSENDAAL – Sturm Architekten is niet meer. Het gerenommeerde Roosendaalse architectenbureau is failliet verklaard. Het bedrijf heeft zelf het bankroet aangevraagd. Elf medewerkers verliezen hun baan. Volgens Tjitse Schaap, één van de twee directeur-eigenaren was er geen andere optie mogelijk. DOOR MONIQUE JANSEN

De oorzaak voor het faillissement vanE M I D D Sturm Architekten is de aanhoudende economische crisis in de bouw. Daardoor raakte de orderportefeuille steeds minder gevuld. Ook werden er orders teruggetrokken. “We hebben na ampel beraad besloten om voor de werkmaatschappij Sturm Architekten het faillissement aan Projecten te vragen”, vertelt Tjitse Schaap. De be- Sturm Architekten was vooral actief in heermaatschappij blijft wel bestaan. West-Brabant. In Roosendaal zijn onder meer de schoolgebouwen van de WinGeen schulden gerd en de Klimroos ontworpen door het Schaap benadrukt dat het bedrijf geen architectenbureau. schulden had. “We hadden een te groot Sturm Architekten verzorgde in deze stad personeelsbestand met te weinig op- ook het design van de BMW-garage, de drachten”, vertelt Schaap. Verder gaan Glasgarage, de Renaultgarage en Sita met een kleiner architectenbureau met afvalverwerking. minder personeel was ook niet mogelijk. Ook van de hand van het bureau zijn Schaap: “We kunnen het zelf ook nog niet onder meer Brasserie Lodge Visdonk, geloven. Het is heel zuur, vooral voor het Gezondheidscentrum Kortendijk, de ge-

o

meentwerf, buurthuis de Bergspil, appartementencomplex Waterland (nog en woongebouw MatrijsEin Eaanbouw) R S E Cicero. Ook de herbestemming van de St. Jan in het centrum van Roosendaal was een ontwerp van Sturm. Eén van de laatste projecten is de bouw van de nieuwe brandweerkazerne in Bergen op Zoom. Economische crisis Architectenbureaus in Nederland hebben het door de aanhoudende economische crisis erg zwaar. De bouw is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) het hardste getroffen van alle sectoren. De bouw van nieuwbouwwoningen blijft bijvoorbeeld achter. Dat dreunt door bij architectenbureaus die hun inkomsten in 2012 met veertien procent zagen dalen. De omzet nam met bijna de helft af sinds het uitbreken van de crisis.

WO-DOVRIJ-ZA VOORDEEL

PLUS Manniën Rucphen W E E K B L A D

Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

Vers brood en vlaaien uit eigen bakkerij! t

i

personeel.” Het Roosendaalse architectenbureau bestond sinds 1908. In al die jaren L Bwerden U RveelGgebouwen S E voor &tal van V verschillende doelen ontworpen. Naast de ontwerpen nam Sturm Architekten ook uitvoeringstaken van projecten voor haar rekening en werd er geadviseerd over interieurontwerpen.

h

u

i

s

i

n

d

e

r

Fanta regular g i o of zero

e

4 flessen á 1,5 liter

4.89

van € 6.52 voor

...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Wijko Satésaus pot 500 ml hot of naturel

van € 2.72 voor

1.99

C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal

Politie: zet volgapp op je smartphone ROOSENDAAL - De politie roept bezitters van smartphones op om een zogenaamde volgapp te installeren. Wie zijn telefoon kwijtraakt aan een crimineel kan op deze manier mogelijk de locatie van het toestel na de roof traceren en op afstand een foto van de dief of heler maken. De politie kan daarna proberen de telefoon en straatrover lokaliseren. Dat kan nadat de gegevens van de app aan de politie ter beschikking zijn gesteld. De politie waarschuwt wel dat deze track-en-trace-software geen wondermiddel is. Als de dief de smartphone uitzet kan traceren niet. Meer info over het installeren van de app kan op de site www.hier-waak-ik.nl.

Latvian Voices naar Moeder Godskerk ROOSENDAAL - Het Moeder Godskoor is er in geslaagd het Lets vrouwenensemble ‘Latvian Voices’ voor een tournee naar Nederland te halen. Op zondag 15 december komt het ensemble naar Roosendaal voor een concert vanaf 14.30 uur in de Moeder Godskerk in de President Kennedylaan. Het a-capella ensemble bestaat uit 7 zangeressen/dirigenten die net als de leden van Ornament, een voltooide conservatoriumopleiding achter de rug hebben. Het is inmiddels bekend dat de koormuziek in landen zoals Letland en Estland op een voor Nederlandse begrippen, heel hoog niveau staat. De Latvian Voices hebben ook optredens buiten Europa gegeven.

OMO is werkgever met mix van talenten ROOSENDAAL - De Commissie Monitoring Talent naar de Top heeft Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) aangewezen als aansprekend voorbeeld in de categorie ‘Runner-up’. OMO doet mee met met het project Talent naar de Top waarbij de onderwijsvereniging er naar streeft om een werkgever te zijn met de juiste mix van talenten in de top van het onderwijs. Bij OMO zijn middelbare scholen uit heel Brabant aangesloten. Bestuursvoorzitter Eugène Bernard van OMO: ”Het personeel in topfuncties is idealiter een mooie afspiegeling van het totale personeelsbestand. Vereniging OMO laat daarin de laatste jaren een stijgende lijn zien.”


alle dranken goedkoper!!! Sterke drank

eSbjÆ Ær rG G VodKa a

bouquet CoGnaC 70 cl

Hele liter

zonneKlaar jeneVer Hele liter 35% alc.

7.

99

14.

99

11.

99

Valentin fleur rood, wit of rosé

round House

rueda Verdejo Camino del Sur Buitenkans! op = op

3 vOOr

10.-

bbq topperS!

4.

99

elders 6,95

3.99

elders 13,47

elders 7,89 SCotChman whiSKy Hele liter

13.49

vergelijKbare prijs 15,09

beSt bier Krat 24 x 33 cl

Blik 50 cl

Gulpener Korenwolf Witbier Blik 50 cl

elders 7,69

6.79

bierGlaS

elders 10,29

2.99

Fris en Fruitig

mineraal water

Cola 1,5 liter

SinaaSappelSap 1,5 liter

1,5 liter

elders 0,49

elders 1,49

37

elders 1,39

79

lonGdrinKGlaS In 6 trendy kleuren op = op

elders 0,69

elders 4,79

7.99

12.49

Bier en allerlei

fahnen bräu bier

Shiraz Cabernet SauViGnon Captain Cook ook Chardonnay

bourGoGne VinCent baron pinot Noir of Chardonnay

Sunny bay rum Wit of bruin Hele liter

vergelijKbare prijs 15,69

45

Chardonnay of Shiraz

NOrMaal 8,99

vergelijKbare prijs 19,99

elders 15,49

Wijnen

limonadeSiroop Karvan Cévitam Diverse smaken 75 cl

1.09

enerGy drinK Blik 25 cl

elders 0,39 elders 0,69

29

elders 1,59

75

29

elders 3,09

1.99

elders 0,39

25

waarom elders meer betalen? Geniet, maar drink met mate.

rOOsendaal Laan Van Henegouwen 17 | st. WillebrOrd Dorpsstraat 10 ★ | zundert Molenstraat 4 ★ ★ Geopend op zondag. Acties geldig t/m maandag 8 juli 2013, zolang de voorraad strekt.

WWW.dirCKiii.nl


actualiteit

Treffen is terug van weggeweest

Al ruim honderd aanmeldingen voor Roosendaals Treffen ROOSENDAAL – Het Roosendaals Treffen is terug van weggeweest. Het evenement waarbij verenigingen en andere niet-commerciële organisaties gezamenlijk de gelegenheid krijgen om zich te presenteren wordt op zondag 29 september opnieuw gehouden van 12.00 tot 18.00 uur. Al meer dan honderd deelnemers hebben zich aangemeld voor het Roosendaals Treffen. Het evenement was eerst wegbezuinigd, maar de gemeenteraad heeft dat besluit teruggedraaid. DOOR MONIQUE JANSEN De laatste editie van het Roosendaals Treffen was in 2010. Het evenement zal vanaf dit jaar weer om de twee jaar worden gehouden. “Ik ben blij dat het Treffen terug op de agenda is. Het Treffen heeft een grote verbindende waarde. Ook de verenigingen zijn blij met de instandhouding van het evenement”, meldt wethouder Hans Verbraak. Het biedt de clubs de mogelijkheid zich te presenteren aan een breed publiek. Vernieuwing Het Treffen ondergaat wel een kleine vernieuwing. Verenigingen zijn niet meer verplicht om een kraam te huren. Ze mogen

hun toegewezen ruimte ook op een andere manier invullen. Het evenement vormt op 29 september een kleurrijk lint van kraampjes en podia vanaf het Emile van Loonpark tot aan de Nieuwe Markt. De route loopt vanaf het park inclusief de parking naar de Dominéstraat, de Bloemenmarkt, de Molenstraat (van de Bloemenmarkt tot het Tongerlohuys), het Tongerloplein, de Markt tot aan de Nieuwe Markt. Ook zijn er activiteiten in onder meer Parrotia, de St. Jan en schouwburg De Kring. De gemeente wordt in de uitvoering ondersteund door een groep initiatiefrijke burgers.

Verenigingen kunnen op verschillende podia demonstraties geven. Regie De vorige edities werden gehouden door de Promotie. Deze editie houdt de gemeente wezen. Partijen die mee kunnen doen aan inmiddels opgeven Stichting Roosendaal nog de regie in handen. Wethouder Hans het Treffen zijn verenigingen, stichtingen, Verbraak: “Dit is een overgangsfase. Het politieke partijen, kerkgenootschappen, is aan initiatiefnemers om het straks op te belangenorganisaties, onderwijsinstelpakken.” De deelnemers worden ingedeeld lingen en (semi-)overheidsinstellingen. in de categorieën sport, cultuur, gezond- Commerciële partijen krijgen geen plaats Het Roosendaals treffen werd in 2010 voor de tiende keer gehouden. Het heid/zorg, wijk/dorp, groen/duurzaam- op het Treffen. evenement is een initiatief van oud-burgemeester Michel Marijnen. in 1992 heid/milieu, maatschappelijk/onderwijs werd de eerste editie gehouden. Michel Marijnen wilde verenigingen en anen veiligheid. De verenigingen en andere Aantal deelnemers dere niet-commerciële partijen de kans geven zich te presenteren aan een organisaties mogen zelf aangeven in welk Verbraak verwacht nog meer veel deelnegroot publiek. Marijnen liet zich voor het treffen inspireren door zijn oudthema zij vallen. De deelnemers aan het mers op het Treffen dan de reeds honderd woonplaats Joure in Friesland waar al een soortgelijk evenement bestond. Treffen krijgen vervolgens een plek aange- binnengekomen aanmeldingen: “De erva-

Initiatief van burgemeester Marijnen

ARCHIEFFOTO

ring leert dat er op het laatste moment nog een bulk inschrijvingen binnenkomt”, zegt de wethouder. Er geldt geen limiet aan het aantal deelnemers. Verbraak: “Er is onbeperkt ruimte in de binnenstad.” Op het evenement is ook weer ruimte voor clubs om demonstraties en optredens te geven op de daarvoor beschikbare podia. Inschrijven voor de elfde editie van het Roosendaals Treffen kan uiterlijk tot 12 juli via www.hetroosendaalstreffen.nl.

Geen sport voor cowboys

Leon Trouw is stabiele factor bij schietsportvereniging ROOSENDAAL – Een clubman in hart en nieren, één van de dragende leden van de Roosendaalse schietsportvereniging ‘Graaf Engelbrecht van Nassau’. Dat is Leon Trouw, de penningmeester van de vereniging. Lid geworden een paar jaar na de oprichting in 1986, nam hij in 1990 een bestuursfunctie op zich, die hij tot op heden bekleedt. De boerenzoon raakte op 9-jarige leeftijd betrokken bij een landbouwongeval dat hem een been kostte. “Ik wilde graag in competitieverband actief zijn, maar m’n kunstbeen beperkte me in de keuze van geschikte sporten. In de schietsport is dat niet het geval en ben ik alleen zelf verantwoordelijk voor mijn prestaties”, verklaart hij zijn keuze.

DOOR ROEL DE HAAN Dat hij de vereniging een warm hart toedraagt blijkt uit de lange lijst met functies, taken en klussen die Trouw naast het penningmeesterschap uitvoert. Hij is kantinebeheerder, draait kassadiensten, fungeert als verenigings veiligheidsfunctionaris tijdens het schieten, onderhoudt waar nodig contacten met de politie en zorgt voor opvang en begeleiding van aspirant-leden, om maar eens een incomplete opsomming te geven. “Vaak ben ik al vier keer aangesproken voordat ik tien meter het gebouw in ben.” Maar hij is vooral een stabiele factor in het bestuur en promotor van de vereniging. Daarbij staan veiligheid en een positieve uitstraling voor hem voorop. Verantwoordelijk gedrag “Niet iedereen mag een wapen in z’n bezit hebben. Als je dat recht wel hebt en ook wilt houden, brengt dat verplichtingen mee. Onze leden worden gescreend en moeten aantoonbaar aan bepaalde vaardigheidseisen voldoen.”

‘Hoef niet zo nodig op voorgrond’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO ROEL DE HAAN

www.internetbode.nl

Leon Trouw bij de 100 meter schietbaan.

Samen met andere bestuurleden heeft Trouw zich er hard voor gemaakt dat de vereniging niet slechts het basiscertificaat, maar het veel zwaardere keurmerk van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Asso-

ciatie behaalde, de zogeheten ‘1e Kroon’. De vereniging was daarmee één van de eersten in Nederland. En zodra de criteria voor de ‘2e Kroon’ bekend zijn, dat is nu nog niet het geval, wil de vereniging ook aan die eisen voldoen. Het resultaat van die benadering van de sport is er naar: “Zo lang als we bestaan, hebben we nog nooit met wanklanken of andere incidenten te maken gehad”, zegt Trouw tevreden. Voorzieningen In 2006 kreeg de vereniging een nieuw onderkomen op sportpark Vierhoeven, met een paar goed geoutilleerde schietbanen. Ook bij de realisatie daarvan was Trouw een van de dragende krachten. Dankzij de goede naam en voorzieningen groeide de vereniging gestaag uit tot een stabiele club met zo’n driehonderd enthousiaste leden, waarvan ongeveer tien procent vrouwen en twintig jeugdleden. Waardering Trouws jarenlange inzet ging aan de andere leden van de vereniging niet onopgemerkt voorbij. Daarom hebben ze hem voorgedragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Tijdens de afgelopen ‘lintjesregen’ maakte Burgemeester Niederer bekend dat hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Trouw is vooral blij met de waardering van de leden van de vereniging, die spreekt uit het feit dat ze hem de onderscheiding waardig vinden. “Verder hoef ik niet zo nodig op de voorgrond, laat mij maar gewoon m’n werk doen.”

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal.

Volg ons op twitter: @R_daalseBode.

kiezen voor romass? • Waarom Garagedeuren

• De beste kwaliteit in de regio • Gratis professioneel advies • Persoonlijk contact GaraGedeuren Colour line StuCCo • Professionele montage in 20 verschillende kleuren • Snelle service bij storingen • nù Onderhoud en service aan 15% korting alle merken garagedeuren Alléén geldig op Colour Line Stucco. Van 20 april t/m 31 mei. Leverbaar in hout - kunststof en staal.

G

Lever

Co

n

Alléén gel

1e

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 1e en 2e Paasdag gesloten Showroom open op afspraak. www.r leverancier van: • www.romass.nl • contact@romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335

0165-387335 Showroom open op afspraak. www.romass.nl Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 E-mail: info@romass.nl PaGiNa 3

E-mail:


Roosendaal Winkelcentrum Kroeven (t.o. President Kennedylaan 86) 4707 BD Roosendaal roosendaal@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur Roosendaal Winkelcentrum Rembrandtgalerij Rembrandtgalerij 12 4703 GZ Roosendaal roosendaal@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl

Elke woensdag en donderdag!

Elke donderdag van 10.00 - 16.30 uur

Verzilver uw goud in ons mobiel kantoor! De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor. Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie.

Goudwisselkantoor nten g in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervarin ijblijvende taxatie • een deskundige en vr nk indien gewenst per ba • contante betaling of de taxatie • discrete ruimte voor n van goud en zilver • advies in het belegge door heel Nederland • meer dan 50 locaties

Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Breda

Roosendaal

Hoogerheide

Locaties van ons (mobiele) kantoor bij u in de buurt Roosendaal Winkelcentrum Kroeven tegenover President Kennedylaan 86, 4707 BD Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur Roosendaal Winkelcentrum Rembrandgalerij Rembrandgalerij 12, 4703 GZ Elke donderdag van 10.00 - 16.30 uur

www.goudwisselkantoor.nl

Breda Sophiastraat 11, 4811 EG Dinsdag t/m zaterdag 9.30 - 17.00 uur Hoogerheide Sint-Lucasplein, 4631 LH Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur

facebook.com/ goudwisselkantoor


actualiteit

Column

Druk gemeenteraad zorgt voor vijfjarig huurcontract

Domino blijft op dezelfde plek ROOSENDAAL – Eind goed, al goed. Kinderdagverblijf Domino blijft gevestigd aan de huidige locatie aan de Jan Sluijtersstraat. Domino sluit met de gemeente Roosendaal een vijfjarig huurcontract af voor het gebruik van het gebouw. Directeur Coby Jongmans is blij dat het kinderdagverblijf op dezelfde plek kan blijven. “We kunnen opgelucht verder”, meldt Jongmans.

Eugène de Kok

Waarom niet?

Als ik een lijstje maak met mijn tien favoriete persoonlijkheden staat Bernard Wientjes er niet in. Als ik het uitbreid tot een top honderd ook niet, vrees ik. De man met de wat zure blik ontbeert elk charisma en voor een gezellige avond in de kroeg moet je niet bij hem zijn. Belangrijker is dat ik me van de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW geen uitspraak herinner waarin ik me kan vinden. Tot vorige week. Alle jij-bakken van politici, ministers en bankiers ten spijt, vind ik zijn idee ‘het tafelzilver’ van de staat te verkopen, in plaats van een nieuwe ronde lastenverzwaringen, in al zijn eenvoud briljant. Waarom zouden we het niet doen? Dat is de vraag die je moet stellen. Omdat ABN Amro, SNS Reaal en de hypothekenportefeuille van de ING te weinig opleveren? Verliezen doen we er, ondanks alle beloften uit het verleden, sowieso op en vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Als we wachten tot het vertrouwen in de financiële sector is hersteld, omdat we dan pas een goede prijs krijgen, zijn de banken nog van de staat als mijn dochters met pensioen gaan. Daarnaast zeggen politici altijd dat het gezonde ondernemingen zijn, die alleen wat pech hadden met hun investeringen. En stel dat de bankiers straks verlost zijn van de staat, ze opnieuw onverantwoorde risico’s willen nemen met spaargeld en weer omvallen, hoeven wij niet bang te zijn. In zijn rol als voorzitter van de Eurogroep zei Jeroen Dijsselbloem, als minister tegen het verkopen van ‘het tafelzilver’, vorige week immers dat het de aandeelhouders in plaats van de belastingbetalers zijn die dan voor de kosten opdraaien . Waarom zouden we ze niet verkopen? Omdat het slechts een lapmiddel is en structurele hervormingen het geld zouden moeten opbrengen, zegt u? Ja, hervormen moet, maar als één ding duidelijk is, is dat je met een volgende ronde bezuinigingen echt elke Nederlander krijgt gevloerd. Als je dat kunt voorkomen door één of meer banken, geen bedrijven waarvoor veel inwoners warme gevoelens koesteren, in de etalage te zetten, moet je dat niet laten. Zes miljard haal je er heus wel mee op.

DOOR MONIQUE JANSEN

Colofon

De gemeente wilde de huurovereenkomst met Domino in eerste instantie opzeggen.

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199

Bestemming Per 1 januari 2014 zou het kinderdagverblijf weg moeten uit het pand aan de Jan Sluijtersstraat. Deze plek wilde de gemeente aanwijzen als locatie waar woningen konden worden gebouwd voor verstandelijk beperkte cliënten van Stichting Dag- en Woonvoorzieningen (SDW). Na locatieonderzoek bleek de plek waar Domino zit het meest geschikt. De voltallige gemeenteraad floot het college van burgemeester en wethouders echter terug.

Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 27

De rust is teruggekeerd in kinderdagverblijf Domino.

De oplossing van deze puzzel is in week 28 te vinden op www.internetbode.nl

Rust Het vijfjarige huurcontract betekent voor kinderdagverblijf Domino rust en stabiliteit. Onder de ouders van de kinderen die door Domino worden opgevangen was grote onrust ontstaan toen bekend werd

dat de kinderopvang op zoek moest naar een andere locatie. “Er was echt paniek. Bij ons kunnen ouders per uur kinderopvang afnemen. Wij zijn erg flexibel.

‘Er was echt paniek’ Bij ons hoeven ouders geen volle dagdelen op te nemen. Daardoor hebben we hier veel kinderen van ouders die in de zorg of onderwijs werken of die een studie volgen”, vertelt Jongmans. Het afrekenen per uur is volgens Jongmans goedkoper voor ouder én de overheid die een kinderopvangtoeslag uitkeert. Na het bekend worden van het nieuws, werd een petitie gestart tegen de huuropzegging. Raadslid Arwen van Gestel van de Vrije Liberale Partij (VLP) nam in totaal 1.712 handtekeningen in ontvangst. Ook na het overhandigen van de petitie kwamen er nog krabbels binnen. Ook hield Do-

FOTO GOSIA LUBBERS

mino een emotioneel pleidooi tijdens de beeldvormende raadsvergadering. Opvang In totaal vangt Domino 165 kinderen uit honderd gezinnen op van nul tot twaalf jaar oud. Het kinderdagverblijf herbergt drie groepen met kinderen van nul tot vier jaar en een groep buitenschoolse opvang. Daarnaast wordt aan driejarige peuters voorschoolse en vroegtijdige educatie gegeven. In de nieuwe overeenkomst is wel een huurverhoging opgenomen, maar daarin kan Jongmans zich wel vinden. “Dat is reëel. We betaalden voor twee lokalen, maar we gebruiken er vier”, vertelt Jongmans. Coby Jongmans deelt nog een compliment uit aan de gemeenteraad. Het college van burgemeester en wethouders heeft excuses aangeboden aan kinderdagverblijf Domino. De woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten zal op een andere plek komen. De gemeente kiest die locatie in samenwerking met het SDW.

Onderscheid in subsidies is verdwenen

Regels voor subsidies 2014 bekend ROOSENDAAL – De regels voor de toekenning van subsidies in 2014 zijn bekend. Het gaat om eenmalige subsidies die worden verstrekt op de gebieden kunst, cultuur en sport voor jongeren tot 18 jaar oud, kunst en cultuur voor 19 jaar en ouder en het lokale sociale beleid. Omdat er volgend jaar verkiezingen zijn, gelden deze regels niet voor 2015. Een eventueel nieuw college kan de regels dan naar eigen hand zetten. DOOR MONIQUE JANSEN Het totale budget bevat anderhalve ton minder dan vorig jaar, maar is volgens wethouder Kees Jongmans nog steeds heel ruim. De oude subsidieregeling waarin onderscheid werd gemaakt tussen budget-, waarderings- en projectsubsidies is verdwenen. Daarvoor zijn er dit jaar de eenmalige en jaarlijkse subsidies. Jeugdledensubsidie Van de oude subsidies is dit jaar alleen de jeugdledensubsidie overeind gebleven. Verenigingen met jeugdleden krijgen een subsidie van ongeveer 21 euro per persoon. Om hiervoor in aanmerking te komen dienen de kinderen die op de club zitten wel woonachtig te zijn in de gemeente Roosendaal. Om dit te bewijzen dienen

© www.sudokusite.eu PaGiNa 5

clubs adressenlijsten van de leden te overleggen. De jeugdledensubsidies zijn inmiddels gelijkgetrokken. Voorheen kregen sportclubs bijvoorbeeld meer subsidie per jeugdlid dan de scouting. Dat is nu niet meer het geval. Ook de kernentoeslag voor verenigingen uit dorpen is verdwenen. Beoordeling aanvragen Het subsidiebudget voor kunst en cultuur is beschikbaar voor activiteiten die een bijdrage leveren aan de profilering van de stad. Ook dienen de bezigheden een bijzonder karakter te hebben. De lokale Cultuurraad adviseert de gemeente over de aanvragen voor subsidie. Volgens wethouder Kees Jongmans werkt de Cultuurraad daarbij objectief. “Leden van de Cultuurraad die bij een aanvraag zijn betrokken houden zich bij de advisering afzijdig”, meent Jongmans.

De Cultuurraad krijgt voor dit werk een bedrag van drieduizend euro. Het budget kunst, cultuur en sport voor jongeren tot achttien jaar is beschikbaar voor culturele instellingen en sportclubs. Zij kunnen met dit geld activiteiten voor kinderen en jongeren houden. Sportservice West-Brabant beoordeelt de sportaanvragen. Aanvragen De precieze regels voor de verschillende subsidiebudgetten met daarin de doelstellingen, de procedurebepalingen, de subsidieplafonds en de weigeringgronden zijn terug te vinden op de gemeentelijke website www.roosendaal.nl. Organisaties kunnen van 1 juli tot 1 oktober subsidie aanvragen via voorgenoemde site. Instellingen die geen subsidie meer krijgen zullen daarover een brief krijgen.


‘Omdat we weten wat we aan elkaar hebben komt er vast ook een 27e editie’

Heel Moerstraten presenteert zich tijdens de dorpsfeesten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal voor inwoners van Roosendaal e.o. Voor avond, nacht en weekend. Bel voor een afspraak 0165 530 200. Huisartsenpost Roosendaal is gevestigd in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

KORT BEDRIJVIG

Droomreis naar Turkije gewonnen

Bij FC Moerstraten staan de spannendste onderdelen van de volksspelen: een water- en behendigheidsbaan.

FOTO RENÉ BRUIJNINCX

MOERSTRATEN - Moerstraten is een hechte gemeenschap. Dat blijkt uit de betrokkenheid van de bewoners met hun werk- en leefklimaat, maar wordt extra benadrukt tijdens de jaarlijkse dorpsfeesten. Voor de 26e keer al weer is het een feestweekeinde waar iedereen wat van zijn gading heeft kunnen vinden. Er was een speciale middag voor de ouderen, groep 6-7-8 van de basisschool vertoonde daar hun musical ‘Vermist’ en voor jong en oud waren er de volksspelen. Daarnaast kon men ook meedoen aan een fietstocht, een wandeling door natuurgebied Oudland en de muzikale strijd tijdens ‘Moerstraten’s got talent’. DOOR RENÉ BRUIJNINCX Penningmeester Jan Verbogt van de Stichting Dorpsfeesten Moerstraten is duidelijk als hij het heeft over de wijze waarop de organisatie van het feestweekeinde wordt aangepakt. “Wij gaan niet vergaderen, omdat we dat zo leuk vinden, hoor. Natuurlijk moet je afspraken maken en zorgen dat iedereen naar de kostenposten kijkt ‘als zou men het uit de eigen portemonnee moeten betalen’, maar we kennen elkaar, weten wat we aan elkaar hebben en op die gemoedelijke manier van samenwerken drijft ons hele weekeinde.” En dat die organisatie staat als een huis blijkt wel uit de overweldigende manier waarop jong en oud meedoet en meehelpt. “En als penningmeester ben ik uiteraard hartstikke trots dat we ieder jaar een donatie kunnen doen aan de parochie, de voetbalvereniging en de carnaval. Op die

manier komt het altijd weer ten goede aan de gehele gemeenschap”. Vrijwilligers Janny van Gaans, betrokken bij de organisatie van de mini-volksspelen, geniet zichtbaar van de krioelende meute kinderen die op de speelplaats van de Theresiabasisschool aan allerlei spelletjes deelneemt. “Deze kinderen zijn niet bang voor een plens regen, want nat zullen ze vanmiddag zeker en vast worden.” Ze verwijst daarbij naar de water- behendigheidsbanen die op de velden van de voetbalvereniging FC Moerstraten zijn opgesteld. “En in deze zeskamp zitten nog meer spelletjes met water, waardoor ze het niet droog gaan houden. Wat verder opvalt is dat eigenlijk alle kinderen van de basisschool meedoen en dat alle leerlingen van het voortgezet onderwijs als hulp een steentje bijdragen. Het is mooi dat de opgroeiende jeugd dus

sale sale

in ons dorp klaarstaat voor de kleinere basisschoolkinderen”, besluit een trotse Janny. Informatievoorziening Driftig in de weer met zijn camera treffen we bij alle onderdelen van de volksspelen Peter Hopmans aan. “Ik ben een aantal jaren geleden begonnen met een website voor de parochie Moerstraten. Zondag is die website alweer 9 jaar in gebruik. Wat je vroeger in de bladen van de clubs kon lezen staat nu op de site. In feite is er sprake van een samenwerkingsverband met de verenigingen. Ze kunnen hun informatie zelf uploaden en zo weet het hele dorp wat er allemaal speelt en gebeurt. Dat is voor een kleine gemeenschap als Moerstraten met 109 woningen een uitstekende informatievoorziening.” Dus de mensen die er niet bij konden zijn, kunnen wel mee nagenieten als ze de website www.hetdorpmoerstraten.nl bezoeken.

131

oudenbosch

FOTO PIETER DHAEZE

ROOSENDAAL - Stralend van geluk nam Hanneke Dujardin afgelopen vrijdag haar gewonnen prijs in ontvangst. Ze had er niet van durven dromen dat ze naar boekhandel Het Verboden Rijk in De Passage gekomen was om een reisje naar Turkije in ontvangst te mogen nemen. Ze bekende nog nooit te hebben gevlogen, maar een vliegreis stond al wel op de verlanglijst. Juist deze zomer had het er niet ingezeten omdat de spaarcenten al uitgegeven waren aan een nieuwe keuken. Onlangs beleefde ze al een spannend avontuur toen bleek dat ze in de laatste selectie zat om een nieuwe keuken te winnen. Toen greep ze nog naast de hoofdprijs, maar nu had ze meer geluk. De 2e prijs ging naar Els Basters die geheel in haar nopjes was met een pakket spannende boeken. De prijzen werden gewonnen bij boekhandel Het Verboden Rijk die een zomerprijsvraag uitgeschreven had. De hoofdprijs was beschikbaar gesteld door Portakal Toerisme. Deze reisorganisatie is gespecialiseerd in bijzondere reizen naar Turkije. De reis van Hanneke Dujardin en haar partner gaat naar Dalyan; het beschermde natuurgebied dat vorig jaar nog bekroond werd als mooiste strandbestemming van Europa. Hotel Portakal aan de Lycische kust krijgt al jaren de hoogste rapportcijfers op beoordelingssites. Het Verboden Rijk, Passage 8-14, Roosendaal

Zomerstop Singelclub ROOSENDAAL - Singelclub West-Brabant houdt voor het eerst een zomerstop voor al haar activiteiten. De reden hiervan is dat leden op vakantie gaan de komende maanden en of andere bezigheden hebben.

In augustus starten we weer met ons programma. Wil je meer informatie over onze club en of meer weten over ons jaarprogramma mail dan naar singelclub@gmail.com, of bezoek gewoon eens onze website www.singelclub.jimdo.com

KNNV Roosendaal

Excursie naar Trippelenberg ROOSENDAAL - Zondag 7 juli organiseert KNNV Roosendaal wandeling in natuurgebied de Trippelenberg.

sale molenstraat

Hanneke Dujardin en Els Basters.

De vertrektijd is om 8.30 uur vanaf de MEC T-huis Visdonk, hoek Zundertseweg / Rozenvendreef in Roosendaal. De gids voor deze wandeling is Johan Vermunt. Trippelenberg is eigendom van Staatsbosbeheer. Het bosgebied ligt ten zuidwesten van Breda met aansluitend de meanderende Aa of Weerijs. Het maakt deel uit van het Mastbos (570 ha.) en is minstens zo interessant om te bezoeken. Het is geen groot gebied maar wel bijzonder. Er zijn 2 mooie lanen met oude eiken behorend bij het landgoed Hoeve ’t Hout. Oorspronkelijk was het een naaldhoutbos, maar nu is het

0165 31 26 76 PAGINA 6

meer een gemengd bos. In 2005 heeft het Waterschap Brabantse Delta het beekdal van de Aa of Weerijs opnieuw ingericht. Het gedeelte tussen het bos en de rivier is helemaal op de schop genomen en de rivier is weer meanderend gemaakt. Een gebied waar verschillende poelen zijn met waterminnende planten en waar een grote verscheidenheid aan vogels te zien is zoals de ijsvogel, torenvalk, buizerd, sperwer en nog vele andere. De wandeling is voor iedereen gratis en duurt tot ongeveer 12.00 uur. Wilt u meer weten over de activiteiten van de KNNV Roosendaal, raadpleeg dan de website www.knnv.nl/roosendaal daar vindt u alle informatie over de vereniging.


n a a d n e k e e W Alleen op: Alleen opp::

Coca-Cola Geldig in week alleen op zondag 24 februari 2013 Set 4 flessen à 1,5 liter of 4 flessen à 1,5 liter naar keuze terdag

Alleen o

za vrijdag g vrijdag

zaterdag

6 45 5689

donderda

4 VOOR 6.68

4.

juli

juli

juli

Douwe Egberts Senseo

Alle

op:

vrijdag

zaterdag

Alle variantenen

Zak 36 stuks

juli

Spare Ribs

Indisch of Piri Piri Vacuüm verpakt.

3.79

PER ZAK

2.

99

Nu

®

*

™16.80

10.

00

Pepsi Cola ,pepsi maandag - zaterdag 8.00 - max, 20.00 uur

Maandag Dinsdag Woensdag 08.00 - 20.00 uur Maandag Donderdag Dinsdag 08.00 - 20.00 uur Vrijdag Hollandse asperges Woensdag 08.00 - 20.00 uur Zaterdag Per 500 gram Donderdag 08.00 - 20.00 uur Zondag Spare Ribs 08.00 Vrijdag Indisch of Piri Piri - 20.00 uur Vacuüm verpakt. 08.00 - 18.00 uur Zaterdag Per 500 gram Zondag 10.00 - 18.00 uur

sisi of Aanbiedingen zijn niet bestemd voor7-up wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Kijk voor *M.u.v. wettelijkde nietdichtstbijzijnde toegestane artikelen.

1+1

PLUS supermarkt en openingstijden op www.plus.nl.

xhoogte 1,5 liter Let op: de kunnen zijn,blijven zie hiervoor het raambiljet in uw supermarkt Wilt u openingstijden per mail 4-pack op degewijzigd van de laatste aanbiedingen of kijk op www.plus.nl. Meld u dan nu aan via www.plus.nl. 3 X 4-pack voor slechts

Chardonnay Semill Petite Sirah, Rosé o Uit Australië.

0

Hollandse bloemkool 500 GRAM Per stuk 500 GRAM 49

50% 99 KORTING

2.49 ontvangt u al en zegel.Spaar dus snel

uw kaart vol. PLUS Demo Adnovate - Maarsen Pluslaan 324, T: 012 345 67 89

Bush Creek

2 flessen à 75

11.58

TALEN 2 HALEN 1 BE

bij PLUS sparen voor Walra handdoeken. Biefstuk UU kunt kunt kiezen uit zachte badhanddoeken of Per 500 gram douchelakens in de kleuren antraciet, roomwit Per 250 gram of petrol. Bij elke € 5,- en speciale actieproducten

4.99

7 dagen

oktober

per week geopend

juli

2.

juni

7 3dagen 12 1 per week geopend

Vanaf heden:

oktober

4.75 Sparen voor zachte handdoeken kan hard gaan.

7 8 juni

1 zegratgeisl

zaterdag

vrijdag

bij PLUS?

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 20.00 uur 08.00 - 18.00 uur 10.00 - 18.00 uur

2. Normaal 1.70

Logo geo

K % 0 5 99

4.99

2. 00 1. ™3 .72

MagerePlus of gelderse Gommers - Roosendaal PLUS Gommers - Roosendaal rookworst.

PLUS Gommers - Roosendaal Dijkcentrum 41-43, T: 0165 Dijkcentrum 24, T: 0165 54 22549922 99 24, T: 0165 54 22 99 Zak Dijkcentrum 275 gram

maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 10.00 - 18.00 uur zondag 16.00zondag - 19.00 uur

maandag - vrijdag 2 rookworsten voor 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00 uur,

Een overkapping met uitstraling en karakter vanaf 699,-euro Bel voor een afspraak in onze showroom of kijk op onze Website www.overkappingvanhout.nl

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

Argon 24B in Oud-Gastel. Tel. 06-30106383

(0113) 57 38 81

ACTIE-WEGENS SUCCES VERLENGD!

www.ongediertespecialist.nl

Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling.

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

Nu gratis 3 maanden extra. Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

™2 .99

™3 .56

BoekenVoordeel

Verrast je met boek, hobby en cadeau

Vers uit eigen oven

PAPIER PAKKET

4 stuks

400 GRAM Openingstijden:

Papierpakket met 400 gram hobbypapier en -karton in diverse kleuren. In diverse varianten verkrijgbaar. maandag - vrijdag Assortiment wisselt08.00 per winkel.

2.

00 NERGENS ZO GOEDKOOP!

GELDIG OP DONDERDAG 4, VRIJDAG 5 EN ZATERDAG 6 JULI 2013

Handsinaasappelen

Net 2 KGIN DE VROUW DE KOOI

in 3 sterren nd erla Vrij Ned ids Thrillerg

De eerste zaak die Mørk en zijn assistent Assad aanpakken, uur, zondag 10.00 is- de 18.00 raadselachtige verdwijning, vijf jaar geleden, van de jonge linkse politica Merete Lynggaard. Een zaak die veel aandacht van politie en media kreeg, maar nooit werd opgelost. Merete bleef spoorloos. Het eerste deel van serie Q over brigadier Carl Mørk.

1.

79

ALLES IS FAMILIE NEDERLANDSE TOPPER

De leden van de familie De Roover zijn allemaal op een knooppunt in hun leven aangekomen. Winnie wil een baby maar dit lukt niet, haar man Rutmer wil zijn gevoel achterna. Zijn broer wil geen verantwoordelijkheid en zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug.

uur

Gommers | Roosendaal | Dijkcentrum 24 | T: 0165 54 22 99 2.99

NORMAAL max. 3 per klant

OP=OP

1.-

NORMAAL

BEST

SELLER!

OP=OP

15.99

2.

99

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

JE VINDT ONS O.A. IN: ROOSENDAAL (DE ROSELAAR) ROSELAAR 1B & BERGEN OP ZOOM WOUWSESTRAAT 14 OF KIJK OP WWW.BOEKENVOORDEEL.NL

JUSSI ADLER-OLSEN

20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00

5.

Geldig t/m zat

RAT IN DE VAL

Rmb appelflap

Nu

9.99

NORMAAL max. 1 per klant

OP=OP

4.

99


DNC haalt man boven die bijna drie dagen in een scheepswrak opgesloten zat

Bergs duikbedrijf betrokken bij bijzondere reddingsactie BERGEN OP ZOOM - DCN Diving uit Bergen op Zoom was voor de kust van Nigeria betrokken bij een bijzondere reddingsactie. Het duikbedrijf, wat bezig was om een oliepijpleiding aan te leggen, werd gevraagd om hulp te bieden bij een noodsituatie met een gezonken schip. De duikers van DCN werden voornamelijk ingeschakeld om de lichamen van de bemanning van het gezonken schip te bergen. Toen ineens één van de duikers werd vastgepakt door een overlevende, keek deze wel eventjes raar op.

De crew op hun schip in Nigeria samen met Harrison Okene (voorste rij, tweede van links)

DOOR MERIJN SITSEN Het gezonken schip lag al meer dan twee dagen op de bodem van de Atlantische oceaan toen het schip van DNC aankwam op de plaats van het onheil. “We hadden eigenlijk helemaal niet gerekend op overlevenden”, vertelt Wim Vriens, mede-eigenaar van DCN. Toen duiker Jed Chamberlain net als zijn collega’s bezig was met het opsporen van de lichamen van de bemanning, werd hij ineens vastgegrepen. “Hij schrok wel even”, zegt Vriens. Chamberlain vond in een luchtbel tot zijn grote verbazing de nog levende Harrison Okene, de kok van het gezonken schip. Hij had tijdens het kapseizen een plek gevonden die niet onder water kwam te staan. “Ik zat daar in het water en complete duisternis. Ik dacht dat het water vanzelf wel zou stijgen maar dat gebeurde niet”, vertelt Okene aan persbureau Reuters.

De kok vertelt verder dat hij ongelofelijk veel honger en dorst had. Wereldnieuws De bijzondere reddingsactie van Okene is over de hele wereld in het nieuws geweest. “Jed Chamberlain werd na de actie geïnterviewd door BBC en ook de NOS heeft aandacht besteed aan de actie”, zegt Vriens. Het is volgens hem ook best bijzonder dat iemand het zolang onder water uit heeft kunnen houden.

‘Je hoort een zeeman te redden’ Dit heeft volgens de eigenaar van DCN vooral te maken met de hoeveelheid zuurstof in zo’n luchtbel. “Op een bepaald moment is de zuurstof op in zo’n luchtbel en

. FOTO DCN DIVING

dan stik je. Dat duurt normaal niet zo lang en daarom is het bijzonder dat de 29-jarige kok nog in leven was”, verklaart Vriens. Decompressie Vriens vertelt dat het naar boven brengen van iemand die zolang onder water heeft gezeten geen simpele klus is. “Als je voor een langere periode onder water zit moet je lichaam weer wennen aan de druk boven water”, legt hij desgevraagd uit. Dit gebeurt in een decompressieruimte waarbij langzaam de druk wordt afgebouwd. Okene mag van geluk spreken dat de hulp van DCN diving werd ingeschakeld. Het bedrijf, wat is gestart door de vader van Wim Vriens, heeft jaren ervaring in het werken onder water. Het bedrijf is in het verleden betrokken geweest bij projecten zoals het aanleggen van de Beneluxtunnel en de HSL-4 tunnel. Daarnaast wordt het bedrijf wereldwijd ingezet om onder water allerlei constructies in elkaar te zetten.

Turntalent David Adriaanse knokt zich terug na jaar vol blessureleed

‘Als turner altijd bont en blauw’

Feestdag van Donatus NISPEN - Jaarlijks wordt sinds 1830 in de parochiekerk H. Maria Hemelvaart de H. Donatus, medepatroon kerk, tijdens de vieringen op een speciale wijze vereerd. Officiële datum rescript van Rome is 123-1830. Kerk is in het bezit van een reliek met botfragmenten van Donatus dat dateert uit de 19e eeuw. Op 3 maart 1830 verleende de Romeinse congregatie van de Riten aan pastoor M. Luykx van Nispen toestemming om de relieken te laten vereren. Hieraan werd tevens een volle aflaat verbonden, verleend door paus Pius VIII. Deze was te verdienen vanaf het feest van Donatus op 6 juli tot en met het einde van het octaaf op 13 juli. Donatus is de beschermheer tegen onweer en het daarmee vaak gepaard gaand natuurgeweld, zoals blikseminslag, enz. Uit een verklaring van schrijver J. Klep in zijn boekje van 1897 blijkt dat gehele streken die jarenlang te lijden hadden gehad van onweer, nadat de devotie tot de H. Donatus aldaar was toegenomen, nadien van alle onheil bevrijd is gebleven. Ongetwijfeld zijn door beveiligingen en betere voorlichting de angsten voor blikseminslag bij de mensen tegen de aanstormende donkere wolken wat afgenomen, maar de dreiging van het hiermee gepaard gaand natuurgeweld blijft bestaan. Na een pittige overgedreven onweersbui zullen velen blij zijn dat er geen persoonlijke ongevallen hebben plaats gevonden en dat er geen schade is aangericht aan hun huizen en andere eigendommen. Hierbij vooral ook te denken aan de gewassen en het vee in het veld. Rond de feestdag van Donatus op 6 juli worden in Nispen speciale kerkdiensten gehouden en wordt na afloop een bezoek gebracht aan het altaar

van Donatus om even te bidden en/of een kaarsje aan te steken om dank te zeggen en om bescherming te vragen voor het komende jaar. Het rechter zijaltaar in de kerk is gewijd aan Donatus met een beeld van Donatus uit de jaren ‘20 en een glas-inloodraam met afbeelding, waar dagen de relikwie van de medepatroon wordt uitgestald. In de gebedshoek is er ruimte gecreeerd met een aantal zitplaatsen. Naast de normale offerkaarsen zijn er hier speciale devotiekaarsen met beeltenis van Donatus verkrijgbaar. Kaarsen blijven minimaal 9 dagen constant branden en mogen voor die dagen op dit altaar geplaatst worden. Daarnaast worden vele devotiekaarsen mee naar huis genomen voor eigen gebruik of als cadeautje voor familie en kennissen om die te kunnen ontsteken tijdens overtrekkende onweersbuien of voor andere intenties. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend dat Nispen gespaard blijft van natuurrampen, maar de natuur kan grillig zijn en niet te voorspellen. Regelmatig doet de media verslag van verwoestingen door regen, stormen en aardbevingen in gebieden waar dit nooit eerder voorkwam. Laat dit aanleiding zijn om de verering bij te wonen in de hoop gespaard te blijven van schadelijke rampen. Weekendvieringen zaterdag 6 en zondag 7 juli zijn in het teken van Donatus. Zaterdagavond 6 juli is de kerkdienst van 19.00 uur m.m.v. koorgroep Cadans en zal de kerk na afloop voor een bezoek aan het zijaltaar een half uur lang open blijven. Zondag 7 juli zal na de dienst van 09.30 uur, die wordt ondersteund door zangkoor St. Caecilia, kerk open blijven tot 11.00 uur om de belangstellenden persoonlijk de gelegenheid te geven Donatus te eren. Traditiegetrouw wordt door alle aanwezigen gezamenlijk in beide vieringen het ‘Avé, Avé, Donatus Avé’ gezongen.

KinderVakantieWerk 2013

De voorinschrijving via de website is weer gestart ROOSENDAAL - De voorbereidingen voor een nieuwe editie van KinderVakantieWerk in Roosendaal zijn inmiddels weer in volle gang. Het programma voor de 2 weken is bijna helemaal rond. De 2 weken zijn dit jaar van maandag 22 juli t/m vrijdag 3 augustus, met uitzondering van het weekend. Alle basisschool kinderen in de leeftijd van 5 t/m 13 jaar zijn welkom. De locatie is weer zoals voorafgaande jaren het Gertrudis College aan de Bovendonk 115 te Roosendaal. De openingstijden zijn elke dag van 9.30 tot 16.00 uur. Bij een aantal activiteiten kan dit afwijken. Kamp Ook dit jaar is weer een Kids Kamp. De locatie is weer op Scouting Baden Powell op Vierhoeven in Roosendaal, maar dit vindt alleen wel doorgang bij genoeg aanmeldingen. Het verdere programma zoals nu bekend kunt u vinden op de website www.kvwroosendaal.nl . Tevens is de E-Shop weer geopend en kan er dus vooraf ingeschreven worden op bepaalde activiteiten, dit zijn de activiteiten waar een extra bijdrage voor wordt gevraagd. Houd dus de website goed in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen. Net als andere jaren blijven we altijd op zoek naar vrijwilligers, die het leuk vinden om het de kinderen naar hun zin te maken. Ook hiervoor kun je op de website terecht.

WEST-BRABANT - Turntalent David Adriaanse heeft een moeilijke periode achter de rug. Een ernstige blessure aan allebei zijn enkels dwongen hem om te trainen zonder te springen of vloeroefeningen te doen. En dat zijn nog wel zijn favoriete onderdelen. Gelukkig kwam hij ondanks zijn trainingsachterstand wel door de proeftraining Etten-Leur, zaterdag 22 juni cus 13,98m, kogel 9,84m; Kelsey Cools, in Den Bosch en gaat hij daar, na een aantal jaren bij de Samensprong in Prinsenbeek te hebben geturnd, bij het Competitie Junioren C/D Poule 60 Wed- hoog 1,50m, ver 3,53m; Daniek Hoorn, turnsteunpunt trainen. strijd 3 Achilles, discus 21,43m; Fenna Lambregts, 1000m

Thor

DOOR JOYCE VAN ZIJL

“Ik ga echt niet stoppen hoor, echt niet!”zegt hij zeer gepassioneerd. “Ik wacht nu op de uitslagen van de scans die zijn gemaakt van mijn enkels en mijn polsen. Als ik geopereerd moet worden kan dat in de zomervakantie, dan kan ik daarna weer vol aan de bak. Er zitten allerlei kleine stukjes kraakbeen los in mijn enkels en waarschijnlijk ook in mijn polsen. Ik ben gewoon te lang doorgegaan. Als turner ben je altijd wel bont en blauw en kleinzerig moet je ook niet zijn, maar je moet ook weten wanneer je wèl moet stoppen. Dat heb ik dus het afgelopen jaar geleerd,” zegt David. Prinsenbeek “Ik ben een kleine vier jaar geleden vanuit

Ridderkerk verhuisd naar Made. Ik turnde toen al, maar nog recreatief. In Made was geen turnhal en zo ben ik in Prinsenbeek, bij De Samensprong, terecht gekomen.

‘Gegroeid bij De Samensprong’

echt dat ik ooit nog eens even met hem kan praten. Voor mezelf hoop ik dat ik snel blessurevrij ben en dan hoop ik ooit de eredivisie te halen. Ik vind het jammer dat er zo weinig tv-aandacht is voor turnen, het is een prachtige sport. Maar het is geen profsport, dus ik vind mijn maatschappelijke carrière ook heel belangrijk. Ik werk nu als tandtechnicus, maar ik ben pas 18 jaar en ik wil eigenlijk nog wel gaan studeren. “

Daar kwam ik heel snel in de derde divisie en zo ben ik doorgegroeid naar de eerste divisie. En nu mag ik naar FlikFlak, in Den Bosch. Daar trainen ook Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes. Ook mijn grote voorbeeld Epke Zonderland traint er regelmatig, want het is een van de twee steunpunten van de turnbond. Ik hoop

Sportgala “Ik was echt heel verrast toen ik genomineerd bleek te zijn voor het Sportgala Breda, ik kende het ook niet. Ik woon er niet en turn er alleen maar. Ik dacht echt: ‘Wat gebeurt mij nou?’ Wel heel leuk, ik denk dat mijn Nederlands Kampioenschap op de tumblingbaan de reden is geweest. Ik vond het hartstikke mooi om mee te maken!” PAGINA 8

MJunD: Amy Hasselton, 60mh11.95s, 1000m 3:23.36s, ver 4,25m; Lotte Bakx, 60mh 13.21s, 60m 10.38s; Karlijn Naalden, 60mh 11,74s, 60m 9.06s; Demi Buiks, 60mh 11.93s, 3:32.30min; Iris Voorheijen, 60mh 12.05s, hoog 1,35m; Nienke Voorheijen, hoog 1,45m, ver 3,67m; Claudy Nouws, hoog 1,25m, ver 3,29m; Lara van der Klugt, 60m 10.00s, 1000m 4:02.30min; Sterre Kerstens, 1000m 4:21.54min, speer 9,73m; Robin van Ommeren, discus 21,86m, kogel 8,96m, speer 22,75m; Meike Lambregts, discus 12,77m, kogel 6,87m, speer 18,30m; Estafette: 4x60m, Thor team1 33.79s; Thor team2 36.55s; Ploegpntn: team1 4720 (4e plaats): team2: 4117 (6e plaats); MJunC: Cecilia Bosman, 80mh 15.38s; Mirna Wigger, 80mh 16,81s, 80m 11.98s; Roosmarijn Visschedijk, 13.61s, 1000m 3:44.49min; Emma van Arendonk, speer 32.78m, dis-

3:58.05min; Fleur Rekveld, kogel 7,25m; Estafette: 4x80m, Thor 48.79s; Ploegpntn: 4853(5e plaats); JJunD: Xander Stom, 80m 12.26s, 80mh 15.93s; Landing Jatta, 14.33s, ver 2,64m; Jesse Hendriks, 11.61s, 1000m 3:07.25min; Dani Bosman, 1000m 3:37.36min, hoog 1,25m; Rik van Baal, 80mh 15.65s, ver 3,71m; Roel van der Horst, 80mh 16.41s, hoog 1,40m; Rik van der Made, kogel 8,50m, discus 22,80m; Koen van Ommeren, kogel 6,48m, discus 9,93m, speer 15,30m; Estafette: 4x80m, Thor 45.94s; ploegptn: 5162 (3e plaats); JJunC: Ruben Brouwer, 100m 14.50s; Job Elshout, 100m 17.37s, ver 3,08m; Martin Oonincx, 100mh 25.26s, hoog 1,60m, ver 4,82m; Wessel de Nijs, 100mh 15.50s; hoog 1,55m; kogel 8,45m; Rob Rekveld, kogel 6,60m; Ruben Brouwer, discus 20,45m; ploegptn: 4096 (10e plaats).


B LI J V E N D

VERLA AGD!

zOmercOllectie

50% tot 70% Op alle Kinder-

Vloeibaar wasmiddel Color of wit. 1.5 l

v an 3.19

3.

09

korting

VERLAAGD

Bezoek ook onze webshop: www.linksenrechts.com

Gesneden kaas 30+

Krokante muesli

Belegen kaas of gatenkaas. 200 g

Appel-rozijnen of 4 notenmix. 900 g

v an 1.79

van 2.49

2.39

1.69

Voor een voordelige oude 03-da07-g! 2013 Vanaf woensdag

VOlG Ons Op FacebOOK VOOr nieuws en acties

Multi-Dak is al 25 jaar gespecialiseerd in de renovatie van pannendaken en bitumineuze daken.

Onze werkzaamheden bestaan uit:in de renovatie Multi-Dak Multi-Dak is al 25isjaar al 25gespecialiseerd jaar gespecialiseerd in de renovatie van pannendaken van pannendaken en bitumineuze en bitumineuze daken.daken. • • • • •

Renovatie van daken (zowel pannendaken en bitumineuze daken) OnzeOnze werkzaamheden werkzaamheden bestaan bestaan uit: uit: Timmerwerkzaamheden (zoals dakkapellen, overstekken, gootbakken etc.) • Renovatie • Renovatie van daken van daken (zowel(zowel pannendaken pannendaken en bitumineuze en bitumineuze daken) daken) Verbouwingen (zowel binnen,alsdakkapellen, buitenshuis) • Timmerwerkzaamheden • Timmerwerkzaamheden (zoals(zoals dakkapellen, overstekken, overstekken, gootbakken gootbakken etc.) etc.) Zink• enVerbouwingen loodwerk (zoals goten, schoorsteenlood en overig zink en loodwerk) • Verbouwingen (zowel(zowel binnen,binnen,als buitenshuis) als buitenshuis) Isolatiewerkzaamheden (zowel de isolatie van pannendaken als daken) • Zink • en Zink loodwerk en loodwerk (zoals (zoals goten,goten, schoorsteenlood schoorsteenlood en overig en overig zink en zink loodwerk) enbitumineuze loodwerk) •

Isolatiewerkzaamheden • Isolatiewerkzaamheden (zowel(zowel de isolatie de isolatie van pannendaken van pannendaken als bitumineuze als bitumineuze daken) daken)

0.99

Diverse smaken. 4x 3 stuks. 79 g

B L IJ V E N D

en Damesschoenen

Kerkstraat 10 / Oud Gastel / 0165-514248

v an 1.09

Rijstrepen

Rollator - van aluminium met flexibele zwenkwielen - inklapbaar - inclusief diverse accessoires

Bad- en douchehulpjes

89.99

Hocker/ douchekruk, badzitje of beugel.

19.99

Wandelstok In hoogte verstelbaar.

6.99

Kijk op www.multi-dak.nl voor meer informatie of vraag een offerte aan! Kijk op Kijk op www.multi-dak.nl www.multi-dak.nl voor meer voor meer informatie informatie of vraag of vraag een offerte een offerte aan! aan!

Big button telefoon - eenvoudige bediening - trilfunctie - simlockvrij

Multi-Dak - Havenkant Havenkant 6 4781 AA 6 4781 Moerdijk AA -Moerdijk 0168-416513 - T: 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - M: 06-53213154 - E-mail -: E-mail info@multi-dak.nl info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 -4781 AA Moerdijk T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : :info@multi-dak.nl

Dag- en nachtcrème 40+ 50 ml

4.99

Versaanbieding!

39.99 * Vanaf woensdag 03-07-2013

IJsbergsla

Nectarines

Per krop van min. 500 g

1 kg

47%

goedkop er

van 0.55

0.29

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 03-07-13 t/m dinsdag 09-07-13.

46%

goedkop er

v an 2.19

1.19

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


Scheidsrechter Richard Martens wil de top halen

Wedstrijdzwemmen zwem- en polovereniging Hieronymus

‘Het gaat om één ding: de juiste beslissing’

NJK zwemmen

BREDA - Pas op zijn 21ste begon hij met fluiten om in zes, zeven jaar al door te stoten naar het op een na hoogste niveau voor een voetbalscheidsrechter in Nederland. Hij fluit wedstrijden in de Jupiler League en is vierde official in de Eredivisie. Zo kan hij alvast wennen aan de omstandigheden daar. Richard is ambitieus, hij wil het hoogste niveau bereiken, maar realiseert zich ook dat dat een moeilijke weg is.

ROOSENDAAL - Kristy Nagtzaam uit Zevenbergen stond op vrijdagochtend al op het erepodium. In de 100m vlinderslag haalde ze de 2de plaats, ze verbeterde haar persoonlijke record met bijna 2 sec. De tijd van 1.07.21 was tevens een verbetering van het Brabants record dat sinds 2006 in handen was van Danielle van der Veer van PSV. Op de 50m vrij bleef Kristy met een 4de plek net buiten het erepodium. Nikita van de Ouden zwom een fantastische race op de 400m wisselslag en verbeterde daar haar tijd met 23s. Deze tijd was goed voor de 2de NJK medaille voor Hieronymus. Nikita won zilver. De andere Hieronymuszwemmers die de

eerste dag aan de start kwamen waren Nikita van den Ouden, Cedric Broere, Senna Lindenberg, Ronaldo Nagtzaam en Christan de Koning. Prestaties Roosendaalse zwemmers Cedric Broere kwam 3 keer aan de start Hij zwom op de 50m vrije slag een nieuw persoonlijk record. Op de 100m vlinderslag wist hij ook bijna een seconde van zijn pr af te krijgen. Voor de complete uitslag en meer informatie over zwemvereniging Hieronymus zie www.zpv-hieronymus.com Na de zomervakantie start een nieuwe groep jonge instromers: interesse meld je dan aan via http://www.zpv-hieronymus.com/algemeen/drie-keer-gratisproeftrainen

KORTE BERICHTEN

ROOSENDAAL Bingo: Op zondag 7 juli wordt in Het Fatimahuis een bingo georganiseerd. Aanvang 13.45 uur. Kledinginzameling: Zaterdag 6 juli kledinginzameling voor Cordaid-Mensen in Nood, van 10 tot 12 uur in de St. Josephkerk te Roosendaal. Ook spullen voor de volgende rommelmarkt, en boeken, platen en cd’s voor de boekenmarkt worden ingezameld. Nieuw: inzameling van oude mobieltjes en oude draagbare telefoons voor Cordaid-Mensen in Nood. Expositie Hélène Hill: Beeldend Kunstenaar Hélène Hill is, nadat ze enkele jaren een atelier in Roosendaal heeft gedeeld, neergestreken in Schijf, naast Galerie/atelier 1888. Haar werk is iedere maand te bezichtigen op de eerste zaterdag en zondag van de maand. Naast het werk van Hélène Hill zijn er Keramische objecten van Katja Tempelaars te zien en is er werk In Stock van diverse kunstenaars. Voor meer informatie over het atelier, kunt u contact opnemen met Hélène Hill 06-23738728, www.helenehill.com Richard Martens heeft als arbiter een flinke tas nodig…

DOOR JOYCE VAN ZIJL Tijdens het Sportgala Breda werd Richard gekozen tot Sporttalent van het Jaar 2012. Sporter? “Ja, daar zal heus wel wat discussie over zijn geweest,” lacht Richard. “Mensen realiseren zich vaak niet dat ik leef als een topsporter, de KNVB stelt hoge eisen. Zo moet ik een medisch dagboek bijhouden en elke twee weken de resultaten van mijn hartslagmeter inzenden. Een scheidsrechter loopt zo’n twaalf tot veertien kilometer per wedstrijd, waarvan één kilometer achteruit! Ook aan de mentale training wordt veel gedaan. Daarnaast is je concentratievermogen belangrijk, daar vergissen mensen zich wel eens in. Ik ben een ‘vriendelijke’ scheidsrechter, sta wat meer tussen de spelers, maar er is wel duidelijk een grens. Misschien ben ik nog iets te veel voetballer…” Top “Op 21 september 2012 heb ik mijn eerste

Jupiler League-wedstrijd gefloten, tussen Excelsior en Eindhoven. Daarnaast fluit ik bij de beloftes en ben ik vierde official in de Eredivisie. Elke dinsdag om 12.00 uur krijg je bericht waar je verwacht wordt het komende weekend.

‘ Eindbeslissing ligt altijd bij mij’ Mijn coach Jack van Hulten gaat regelmatig mee, heel belangrijk voor me. Ik bereid me zo goed mogelijk voor om tijdens de wedstrijd de juiste beslissing te kunnen nemen. Elke wedstrijd is een examen, er zijn altijd drie of vier momenten die écht belangrijk zijn. Die blijven bij. Doorstroming naar de eredivisie is niet makkelijk, elk jaar gaan er één

JLZVIJA OFN YTCOE

of twee scheidsrechters door. Ik ga mijn uiterste best doen om daar te komen.” High-tech “ Ik heb een vaste volgorde bij het inpakken van mijn tas, zodat ik niets vergeet. Naast de ‘gewone’ spullen ook wat hightech: de headset waarmee je continu in contact bent met de assistent-scheidsrechters en vierde official, de vlaggenset ( als er gevlagd wordt drukt de assistent een knop in waardoor ik via een armband een signaal krijg ), een GPS-horloge. Veel gaat digitaal, de vierde official voert langs de kant de bijzonderheden in en na de wedstrijd is het formulier meteen klaar. Ik moet na de wedstrijd alleen nog de fair play-beoordeling invullen. Onlangs heb ik op een toernooi gefloten met de nieuwe doellijntechnologie: binnen twee seconden kreeg ik via mijn horloge door of het wel of geen doelpunt was. Ik juich dat alleen maar toe, het gaat erom dat wij de juiste beslissing kunnen nemen!”

Inschrijvingen Rijzendeweg Challenge 2013 geopend

Rijzendeweg Challenge 2012 met tropische temperaturen.

ROOSENDAAL - Welke wielrenner, fietser of wieltoerist kent hem niet, de befaamde Rijzendeweg gelegen aan de Brabantse Wal in Woensdrecht. Sommige rijden hem angstvallig voorbij

maar velen draaien ter hoogte van de kerk toch even de Rijzendeweg op om de taaie klim één of meerdere keren te doen. Voor deze mensen ligt tijdens de Jaarmarkt op zondag 18 augustus wederom dé uitdaging om deel te nemen aan de 2de editie van

de Rijzendeweg Challenge. Het doel is om zoveel mogelijk keren achter elkaar de Rijzendeweg te beklimmen en daarbij geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Het parcours gaat over een totaal traject van 675 meter waarvan 265 meter beklimming. Men kan de strijd aan gaan voor (brons) 25, (zilver) 50, (goud) 100 of zelfs (platina) 150 beklimmingen! Aan het begin van de 2de editie van de RWC zal er om 8.00 tot 9.00 uur een pilot worden georganiseerd voor lopers, oftewel de Rijzendeweg Challenge ‘ Running’. De runners mogen proberen zoveel mogelijk beklimmingen te realiseren in één uur tijd. Op deze manier hoopt de organisatie een beeld te krijgen wat het inhoudt om in de toekomst ook een officiële RWC ‘Running’ te combineren. De organisatie is in handen van de Rijzendeweg Challenge in samenwerking met De Boezemvrienden uit Hoogerheide. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.rijzendewegchallenge.nl PAGINA 10

Gemengd biljart koppeltoernooi bij De Ram

Ton en Yvonne de Vos winnen koppeltoernooi

Yvonne en Ton de Vos.

ROOSENDAAL - Op 22 en 23 juni werd het jaarlijkse gemengd koppeltoernooi libre gespeeld. Er werd door 15 koppels deelgenomen, die allen 8 partijen in 2 dagen moesten afwerken. Er werd gespeeld in 3 poules van 5 koppels, op zaterdag ingedeeld op basis van het moyenne en op zondag ingedeeld op basis van de stand. Het werd een supergezellig weekend waarbij het biljarten werd gecombineerd met een goede maaltijd en een lekker drankje. Zaterdag werd om 10.15 uur gestart met de wedstrijden en om 18.00 uur kon worden vastgesteld dat het koppel Yvonne en Ton de Vos aan kop gingen, gevolgd door een 7-tal koppels die ook nog kans maakten op de overwinning. Op zondag startten we om 10.00 uur en ze gingen er weer stevig tegenaan. Yvonne en Ton waren inmiddels favoriet. In de partij tegen de nummers 2 Marion de Graaf en Ad Laros kon Ton met een serie van 7 de schade beperken omdat Ad een makkelijke bal mistte en liet liggen. Omdat beide koppels daarna alles wonnen veranderde er niets meer in de stand om de 1e en 2e plaats.

Lian van Dongen en Harrie Braat, de winnaars van 2011 stegen nog van de 6e naar de 3e plaats en de winnaars van 2012 Wilma Lazeroms en Paul van Gastel herstelden van een slechte 12e plaats op zaterdag naar een 7e plaats in de eindklassering, terwijl Rian Dam en Bert Disco zich beide dagen op de 4e plaats handhaafden. Om 18.30 uur kwam er een einde aan een zeer gezellig weekend met de prijsuitreiking, waarbij er natuurlijk voor iedereen weer een leuk prijsje was. Eindstand: 1 Yvonne de Vos-Ton de Vos 83,045; 2 Marion de Graaf-Ad Laros 82,442; 3 Lian van Dongen-Harrie Braat 77,095; 4 Rian Dam-Bert Disco 76,051; 5 Rosita Rommers-Ad Goorden 74,667; 6 Elly Schalk-Jos Verschuren 74,571; 7 Wilma Lazeroms-Paul van Gastel 72,851; 8 Lenie Aantjes-Peter de Rooij 72,167; 9 Lucia de Jong-Robin van den Bosch 70,703; 10 Jolanda Hazenbroek-Maikel Jansen 67,634; 11 Corrie Goossens-Henk Goossens 61,000; 12 Carien Schroevers-Ad de Crom 60,334; 13 Ella van Loon-Theo van Meel 59,848; 14 Marcel Kools-Jeanne Schrauwen 59,729; 15 Rietje Focke-Jan Hack 56,333


COMPLETE WONINGINRICHTING

Nu 40 bankstellen in onze showroom! 3.300m ! 2

Donderdag 11 juli in onze zaak in Etten-Leur hebben wij de gehele dag gereserveerd voor mensen met rug- en voetklachten. Een voetkundige komt naar onze zaak en maakt dan gratis een voetafdruk en demonstreert u tevens de Vibrion Veer, een Zweedse uitvinding. In tegenstelling tot de bekende harde, statische steunzool is de Vibrion Veer verend. Deze activeert de spieren en bloedsomloop en zorgt er voor dat u weer dagelijks, zonder vermoeide en pijnlijke rug en voet op natuurlijke wijze kunt lopen.Een deskundig advies en dan ook nog gratis krijgt u niet elke dag.

Maak daarom even een afspraak, tel. 076-5264509

v.d. Pluijm Modeschoenen Winkelcentrum 2 - Etten-Leur

www.fussgold.nl

ÉCHT LEKKER ZITTENDE BANKEN MET HOGE RUG, BINNENVERING, 400 KLEUREN, STOF EN LEDER EN IN ALLE MATEN!

Elke week een Gratis Verrassingsreis? Doe mee met ons Bel Spel. Zomerreisjes:

11 juli

op alle meubelen

Kaagse Plassen, Groene Hart geheel verzorgd + boot .........................................69,50 Alkmaar en de Schermerpolder geheel verzorgd + boot .........................................69,50 Rien Poortvliet en eiland Tiengemeten geheel verzorgd ................................................... 69,50 Gentse Feesten Actieprijs! Vertrek terug uit Gent 20.30 uur ............................ 15,00 Het Westland, Glazen stad geheel verzorgd + boottocht ..................................69,50 Verrassingsreis naar Duitsland. geheel verzorgd ................................................... 69,50

12 juli 19 juli 20 juli 23 juli 28 juli

INRUIL MOGEL IJK!

10

jaar garantie

meubelen ● gordijnen ● vloeren ● verlichting ● kleinmeubelen ● zonwering ● woonaccessoires

Margrietstraat 15 / Rucphensestraat 62 - Sint Willebrord - Tel. 0165-382403 www.daanvandeurse.nl - Dinsdagmiddag gesloten. - Vrijdagavond koopavond.

Div. opstapplaatsen in de regio. Extra service: Klantentaxi** Nieuwsgierig geworden? Kijkt u ook eens op onze website: www.bertusbusreizen.nl of vraag ons programma aan. 18-09

5 dgn Voormalige DDR, Weimar, Erfurt, Gotha .... 299,50 Deze reis boeken in week 28 met extra korting € 25,00 Info en reserveringen: 076-5613351 Bertus Busreizen • Brabantse Reizenpartners

€ 10,- p.p. 4 t /m 12 jaar

Elke woensdagmiddag

KIDDIES KIDS KLUP sleeën • tuben • schaatsen • springen • spelen

skidome.nl

Opruiming met kortingen van

30

SCHIMMELNAGELS

Zomergemstraat 2a 4826 CW Breda 076 578 00 50

www.dermcentrum.nl

0

0

en

50 0 TING R KO 0

Heel veel legerdump, leger, slaapzak, legerkist hout, kisten, tenten, bushcraft, survival, outdoor, kruisbogen en echte vintage spullen bestel online !

0 4 KO RT ING

Laat ze nu behandelen met de PinPoint laser. Na de laserbehandeling worden de nagels geleidelijk weer normaal in de daarop volgende maanden.

0 TING R KO 0

Bestel online of kom langs

www.dumpcompany.com Katerstraat 71a

4881 AP Zundert

Als u deze advertentie uitknipt krijgt u 10% korting op één artikel naar keuze in onze winkel. Kijk voor de openingstijden op onze site.

HALSTEREN - Dorpsstraat 112 - tel. 0164-686325 STEENBERGEN - Kaaistraat 43 - tel. 0167-567440 - HOOGERHEIDE - Raadhuisstraat 47 - tel. 0164-612654 ROOSENDAAL - Biggelaar 2-3 - tel. 0165-565852 - ZEVENBERGEN - Noordhaven 96 - tel. 0168-327638 Kijk ook op www.vandevenfashionshops.nl en like ons op facebook!


Voegwerk!

TE HUUR ■ ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES

vakbekwame

Van 100 m2 tot 225 m2

voeger

Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur

zoekt voegwerk

Flexibel huurcontract

Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

Zoete kersen Rode Bessen Tuinbonen div. Groenten nieuwe Aardappelen

GevraaGd: Iemand met interesse in: • bezig zijn voor paarden • stal uitmesten en schoonmaken • één à twee dagen per week

Toon en Corrie Antens Bosschenhoofdsestraat 35 HET INBOEDELTJE 4744 RS Bosschenhoofd Omg. Wouw roosendaal 06-15612067 Koele Mei 10 Net gepensioneerd Open: (Wijk Doornbos) s.v.p. korte brief echtpaar zoekt . e 225,- Vraag * t.a.v naar de Vraag voorwaarden ma t/m vr 13.00 tot 19.00 uur * t.a.v . e 225,naar de voorwaarden 06-53774366 zat. van 10.00 tot 17.00 uur onder. nr. 332 v. dit blad. klein huisje ofV gedeelte Geopend: ma van 13 – 17 uur, bent oor een perfecte entree u bij ons aan van een woning di t/m za vanhoeven 10 – 17 uur. het juiste adres. We niemand de deur * t.a.v. e 225,- Vraag naar de Vraag voorwaarden e 225,* t.a.v. naar de voorwaarden * t.a.v. 225,naar deland voorwaarden te huure in hetVraag Brabantse e 225,* te t.a.v. Vraag naar de voorwaarden wijzen, onze fabriek is naast de deur en de Voor een perfecte entree bent u bij ons aan Liefst omgeving Roosendaal/ prijzen? Die doen de deur dicht! Voor een perfecte entree bent u bij ons aan Meer dan een half het juiste adres. We hoeven niemand de deur op Zoom het Bergen juiste adres. We hoeven niemand de deur

06-55887266

www.drvm.nl/vosdonk

Spaanse les in Roosendaal

CURSUS HAARKNIPPEN Start 3e week van januari 2013.

(14 t/m 18 januari) start september in uw regio! Verschillende niveaus,

Tel. 015-3618033 www.SELFLINE.nl ook voor echte beginners! Kosten voor 15 lessen

van 1uur SpaanSe leS in 15min. RooSendaal Boeken +(2CD's) Start 1e week(inc. van september t/m 6 september) Reguliere 220 beginners! Verschillende niveaus. groepen Ook voor €echte Kosten € 220Kleine voor 15groepen lessen. (inc. Boeken + CD’s) € 260

JE VINDT JE DRAAI BIJ HALDER ACTIE GRA TIS ACTIE GRA TIS 3-P 3-P

JE JE BIJ DEUREN JE VINDT VINDT JE DRAAI DRAAI BIJ HALDERBERGE HALDERBERGE DEUREN ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* GRATIS ACTIE GRATIS3-PUNTSSLUITING* 3-PUNTSSLUITING*

Eco Universele Stoomreiniging Moerdijk

miljoen Bodes Elke week!

te wijzen, onze fabriek is naast de deur en de te wijzen, onze fabriek is naast de deur en de prijzen? Die doen de deur dicht! prijzen? Die doen de deur dicht!

reacties: 06-12670428

0164-262516 latertulia2004@hotmail.com 0164-262516 / 06-48206241 latertulia2004@hotmail.com www.la-tertulia.nl www.la-tertulia.nl

Stoomreiniging op locatie:

25%

(fam.Maeijer) complete auto wassen Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen autobekleding exclusieve binnen- en buitendeuren.

25% 25% Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen

25%

25% 25%

Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen exclusieve binnen- en buitendeuren. exclusieve binnen- en buitendeuren.

vasttapijt en meer...

Halderberge Deuren biedt u een compleet servicepakket. Halderberge Deuren biedt u een compleet servicepakket. We adviseren, meten, maken en monteren. Al onze

We adviseren, meten, maken en monteren. Al onze UW BUREN ZULLEN buitendeuren worden afgeleverd inclusief glas en hangbuitendeuren worden afgeleverd inclusief glas en hangJALOERS ZIJN en sluitwerk en zijn voorzien van een dubbele laag UW BUREN ZULLEN en sluitwerk en zijn voorzien van een dubbele laag UW BUREN ZULLEN

JALOERS JALOERS ZIJN ZIJN

Tel.: 06-12754621 JE VINDT JE DRAAI BIJ HALDERBERGE DEUREN ACTIE GRATIS ACTIE GRATIS3-PUNTSSLUITING* 3-PUNTSSLUITING* www.ecostoomreiniging.nl JE VINDT JE DRAAI BIJ HALDERBERGE DEUREN ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* JE VINDT JE DRAAI BIJ HALDERBERGE DEUREN ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* ACTIE GRATIS 3-PUNTSSLUITING* grondlak. Bij de montage worden de normen van het grondlak. Bij de montage worden de normen van het

politiekeurmerk Veilig Wonen strikt gehanteerd. In onze showroom vindt u schitterende voorbeelden van, politiekeurmerk Veilig Wonen strikt gehanteerd. In onze showroom vindt u een zeer groot assortiment In onze showroom vindt u schitterende voorbeelden van, in onze fabriek exclusieve deuren. Met In onze showroom vindt u vervaardigde een zeer groot assortiment In onze showroom vindt u schitterende eigen voorbeelden van, exclusieve deurkrukken, knoppen, sloten, cilinders en in onze eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren. Met Dealer van o.a. Skantrae en auStria onze ruime showroom exclusieve deurkrukken, knoppen, sloten, cilinders en in onze eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren.een Met behulp uitgebreid en * t.a.v. eIn 225,naar de Vraag voorwaarden e 225,* t.a.v. naar de van voorwaarden scharnieren in onder andere messing, chroom, brons modern machinepark maken behulp Vraag van een uitgebreid en modern machinepark maken binnenDeuren en Deurbeslag van entra in onder andere messing, chroom, brons behulp van een uitgebreid en modern machinepark maken voor een scharnieren exemplaar vindt ueenalles op gebieduvan: enuniek RVS. wij voor uwij uniek exemplaar

Voor een perfecte entree bent u bij ons aan wij voor u een uniek exemplaar e 225,* het t.a.v. Vraag naar de niemand voorwaarden e 225,* t.a.v. Vraag naar de juiste adres. We hoeven devoorwaarden deur

en RVS.

Halderberge Deu We adviseren, m buitendeuren wo en sluitwerk en z grondlak. Bij de m politiekeurmerk V In onze showroo exclusieve deur scharnieren in o en RVS.

• Binnendeuren eeen * t.a.v. 225,Vraag naar dede voorwaarden e bent te Voor wijzen, onze fabriek is naast deur enaan devoorwaarden * t.a.v. 225,Vraag naar de perfecte entree u bij ons • Buitendeuren prijzen? Dieadres. doen de dicht! het juiste Wedeur hoeven niemand de deur KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN Voor een•perfecte entree u bij ons aan Hangenbent Sluitwerk KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN NAAR NAAR ONZE ONZE te wijzen, onze fabriek is naast de deur en de BINNENEN BUITENDEUREN! KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN het juiste adres. We hoeven niemand de deur

BINNEN- EN BUITENDEUREN! BINNEN- EN BUITENDEUR 25%SUPERACTIES! We adviseren, meten, maken en monteren. Al onze exclusieve binnen- en buitendeuren. 25% showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag va 25% De prijzen? Die doen de deur dicht!

te wijzen, onze fabriek is naast de deur en de Halderberge Deuren u een compleet Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag vanbiedt 9.00 tot 16.00 uur. Ookservicepakket. op afspraak! prijzen? Die doen de deur dicht! De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

buitendeuren inclusief glas en hangHalderberge Deuren | St.naar Antoinedijk SC Oudworden Gastelafgeleverd | wwww.halderbergedeuren.nl Halderberge Deuren biedt u een compleet servicepakket. Halderberge Deuren maakt geheel úw wensen15A | 4751

25%

25%

Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl enWe sluitwerk en zijn voorzien vanen een dubbele Al laag UW BUREN ZULLEN adviseren, meten, maken monteren. onze exclusieve binnenen buitendeuren. Halderberge Deuren | St. Antoinedijk grondlak. Bij de montage worden deinclusief normenglas vanen hethangJALOERS ZIJN buitendeuren worden afgeleverd Halderberge Deuren biedt u een compleet servicepakket. Halderberge Deuren maakt geheel naar úw wensen politiekeurmerk Veilig Wonen strikt gehanteerd. en sluitwerk en zijn voorzien van een dubbele laag UW BUREN ZULLEN We adviseren, meten, maken assortiment en monteren. Al onze binnenbuitendeuren. In grondlak. onze showroom vindt uworden een zeer Inexclusieve onze showroom vindten u schitterende voorbeelden van, Bij de montage degroot normen van het JALOERS ZIJN LC Gevelrenovatie b.v.

25%

tE koop pEr inschrijving

buitendeuren worden inclusief exclusieve deurkrukken, knoppen, sloten, cilinders en glas en hangin onze eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren. Met politiekeurmerk Veilig Wonen striktafgeleverd gehanteerd. Argon 8a scharnieren onder vindt andere messing, chroom, brons behulp vanshowroom een uitgebreid enschitterende modern machinepark maken eninsluitwerk en zijn voorzien vanassortiment een dubbele laag In onze showroom u een zeer groot In onze vindt u voorbeelden van, RVS. grondlak. wijinvoor een uniek exemplaar 4751 Bij de knoppen, montage sloten, wordencilinders de normen het XC Oud deurkrukken, en van onzeu eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren. Met enexclusieve scharnieren in onder andere messing, brons behulp van een uitgebreid en modern machinepark maken politiekeurmerk Veilig Wonenchroom, strikt gehanteerd. en RVS.In onze showroom vindt u een zeer groot assortiment wijonze voor ushowroom een uniek exemplaar In vindt u schitterende voorbeelden van,

UW BUREN ZULLEN JALOERS ZIJN

Gastel

15A

|

4751

SC

Oud

tel: 0165-323580 fax: 0165-322014 E-mail: info@lcgevelrenovatie.nl Web: www.lcgevelrenovatie.nl

Heeft u bouwplannen?

exclusieve deurkrukken, knoppen, sloten, cilinders en in onze eigen fabriek vervaardigde exclusieve deuren. Met KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN NAAR ONZE scharnieren in onder andere messing, chroom, brons behulp van een uitgebreid en modern machinepark maken BINNENEN BUITENDEUREN! en RVS. wij voor u een uniek exemplaar

Kaaistraat 48 - 48a, St. Willebrord

KOm EENS VRIJBLIJVEND KIJKEN NAAR ONZE In opdracht van Stichting Stadlander bieden wij BINNEN- EN BUITENDEUREN!

pervan inschrijving te koop aan: De showroom van Halderberge Deuren is open van dinsdag t/m zaterdag 9.00 tot 16.00 uur. Ook op afspraak!

Grote vrijstaande semibungalow (ca. 1200 m2)

met zowel alsuur. vrijstaande De showroom van Halderberge Deuren is open dinsdag zaterdag van 9.00 tot 16.00 Ook opgarage/berafspraak! Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A van | 4751 SCt/mOud Gastel | inpandige wwww.halderbergedeuren.nl

KOm EENS VRIJBLIJVENDging KIJKEN NAAR op fraai hoekkavel groot ca.ONZE 1325 m². De BINNEN- EN BUITENDEUREN!

dit pand luidt Wonen, met ter Halderberge Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC Oudbestemming Gastel | van wwww.halderbergedeuren.nl plaatse de aanduiding “twee-aaneen” gebouwd.

 Voor al uw nieuwbouw/verbouwings en

wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.! wilt u even kijken? kom naar het open huis op 27 maart a.s.!

g op! Deuren is open van dinsdag t/m Het pand is gebouwd als twee kapwoning, onderhoudswerken in en om uw woning. De showroom vano zaterdag van 9.00 tot o.e. 16.00 uur. Ook op afspraak! n Halderberge o doch is laatstelijk in gebruik geweest als één  Maatwerk en ouderwets ambachtstimmerwerk k e t geheel. Ind. o.a.: nr. 48: bgg: entree/hal met zoals lambriseringen/radiatorombouwen ! g 3 p Halderberge Oud Gastel | wwww.halderbergedeuren.nl ensuite’s etc. hardhouten trapopgang; L-vormige woonkamer nokoo Deuren | St. Antoinedijk 15A | 4751 SC open haard, schuifpui en convectorput; open keuken met inb.app.; bijkeuken; slaapkamer met aansl. zeer complete  Levering van hout en plaatmateriaal op maat emet t 3 badkamer; aanpandige garage met vliering; en voorzien van de gewenste profilering voor 1e verd: overloop met vide; 4 slpks; bergkamer; nr 48a: bgg: entree met van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur hardhouten trapopgang; woonkamer met gashaard, ronde erker, dubbele deuren naar nr 48; open keuken voorzien van openslaande tuindeuren naar deels overdekt terras en hoekkeukenen met inb.app.; achterportaal met deur naar de tuin en toilet; badkamer; 1e verd: overloop, toilet; 3 slaapkamers; vrijstaande garage (in spouw) voorzien van keukenblok met 3-, 4- en 5- kamerappartementen app., vliering. met pr achtig uitzicht op

de doe het zelver.  Tevens zijn wij gespecialiseerd in kelderbouw op maat, voor de particuliere woningbouw.  Agrarische bouw/verbouw inclusief mestkelders en voederopslagsilo’s

van 11.oo tot 15.00 uur op de leurse dijk nr. 240, schoenmakershoek etten-leur

24

24

de leurse jachthaven kijkdag 3-, 4- en 5- kamerappartementen met pr achtig uitzicht op zaterdag 6 juli van 11.30 - 13.00 uur • eigentijds en modern gebouw de leurse jachthaven naf vamogelijk Bezichtingen op afspraak zijn eveneens • uitzicht op haven .000,— 6 5 2 2 € • woonkamer vanaf ca. 33m • eigentijds en modern gebouw f een gesloten envelop, voorzien in de linker• minimaal 2 slaapkamers nauur va17.00 Inschrijfbiljetten moeten uiterlijk 22 augustus 2013 voor • uitzicht op haven 00in,— • open keuken 2 .0 6 5 2 € bovenhoek van het opschrift “ Inschrijving Kaaistraat 48 en 48a” door Van Dorresteijn Netwerk Notarissen,

Vraag vrijblijvend info/prijsopgaaf ! Maalbergenstraat 11, 4884 MT Wernhout 076-5973478, Email info@opstal.nl Website: www. opstal.nl

• woonkamer vanaf ca. 33m • oppervlakte 85m2-140m2 Veilingweg 10, CW Oudenbosch zijn ontvangen. • minimaal 2 slaapkamers • 4731 eigen overdekte inpandige parkeerplaats Voor verdere inschrijvingsvoorwaarden zie www.heijblommakelaardij.nl of bel met ons kantoor. • open keuken • oppervlakte 85m2-140m2 • eigen overdekte inpandige parkeerplaats

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks Markt 17, Etten-Leur 35.000 kandidaten 076 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl

076 504 15 00 076 504 15 00 | www.heijblommakelaardij.nl www.heijblommakelaardij.nl 27

VV Steenbergen-NAC Breda ROOSENDAAL - Op woensdag 17 juli is VV Steenbergen de trotse gastheer van eredivisionist NAC Breda. De geelzwarten zijn al volop in voorbereiding op het nieuwe seizoen. De hernieuwde selectie zal voltallig te aanschouwen zijn op het sportpark aan de Seringenlaan. De wedstrijd start om 19.30 uur, het sportpark is vanaf 18.00u toegankelijk voor publiek. De equipe van trainer Nebojsa Gudelj, 6e op de ranglijst van 2013, zal de stijgende lijn van de afgelopen maanden door willen zetten in het nieuwe seizoen, maar dit zal wel moeten gebeuren met een selectie die hoogstwaarschijnlijk flink vernieuwd wordt. Duidelijk is wel dat de Bredanaars, zij het noodgedwongen, veel jeugd door zullen laten stromen. Wel aanwezig zijn Jelle ten Rouwelaar, die

vorig seizoen zijn penalty gestopt zag worden door collega Martijn Hagens, Anthony Lurling, Mats Seuntjens en ‘Der Bomber van Breda’ Alex Schalk. De kaarten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Sportshop Heshof. Tevens zijn de kaarten te bestellen via info@sportshopheshof.nl. Er worden dan wel verzendkosten in rekening gebracht. Ook zijn er VIP-arrangementen verkrijgbaar. De VIPs mogen daarnaast dicht bij de spelers van NAC Breda komen, zij mengen zich na de wedstrijd in de kantine onder de sponsoren. U kunt deze kaarten bestellen via sponsoring@ vvsteenbergen.nl (t.a.v. Patric van Kaam), maar wees er snel bij, er is slechts een gelimiteerd aantal kaarten beschikbaar. Voorverkoopadres: sportshop Heshof, Kaaistraat 11, Steenbergen, 0167-564800, info@ sportshopheshof.nl.

realisatie

realisatie

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

bbq all-in

11.80 speklappen 3 kilo 10.00

kip karbonade 2 kg 3.50 rib haaskarbonade 1 kg 4.50 magere runderlappen 1 kg 5.50 drumsticks 1 kg

2.99

spareribs 1 kg

3.99

varkensfilet 1 kg

4.99

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

PAGINA 12

wijn cervelaat

150 gr 1.55 tonijn cocktailsalade 100 gr 1.40 uit eigen keuken zeeuws spek

100 gr 0.79

Gas


Zomers genieten op de Brabantse Wal Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, één van de drie Landschappen van Allure in Noord-Brabant. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.

Fietsen

Kinderen

Evenementen

Dé fietsregio bij uitstek; dat is de Brabantse Wal. Voor de recreatieve en sportieve fietser maar ook voor de ‘bijna nooit’ fietser zijn er volop mogelijkheden. De fietsroutes brengen u door stad en dorp, langs de steilrand van de Brabantse Wal en door uitgestrekte polders. Tijdens het fietsen passeert u de mooiste plekjes die de Brabantse Wal te bieden heeft! Met de fietsknooppuntenkaart in de kaartklem op het stuur kunt u eindeloos routes samenstellen zodat u het beste uit uw fietstrip kunt halen. En de vele toeristische afstappunten maken uw dag compleet. Kijk op vvvbrabantsewal.nl voor het aanbod van themaroutes.

Blijf je deze vakantie in eigen land? Dan heeft de Brabantse Wal heel veel leuke dingen voor je in petto. Er is van alles te doen en lekker dichtbij huis. Zwierend en zwaaiend in Klimbos de Brabantse Wal, kanoën op de Steenbergsche Vliet, op bezoek bij Pek van de Poort, griezelen met de speurtocht in Het Markiezenhof en bukken bij de Roofvogelshow. Ga je mee op avontuur? Naast deze spannende dingen kun je ook lekker naar het zwembad, de kinderboerderij, speeltuin en een potje bowlen. Op de Brabantse Wal hoef je je niet te vervelen!

Er is altijd wat te doen op de Brabantse Wal!

Getipt voor juli en augustus Zomerstadswandeling o.l.v. gids De Krabbenfoor Excursies Dintelse Gorzen Palm Parkies Brabantse Wal Wandeldag Jaarmarkt Kermis Markiezaats Fietsvierdaagse Roofvogelshow Zwaardvechtshows Jaarmarkt Kermis Koopzondag Trekker Trek Woensdrechtse Burenmarkt De 10 van Steenbergen Rembrandt Expositie

Bergen op Zoom Bergen op Zoom De Heen Bergen op Zoom Brabantse Wal Woensdrecht Steenbergen Brabantse Wal Bergen op Zoom Bergen op Zoom Woensdrecht Kruisland Bergen op Zoom Ossendrecht Woensdrecht Steenbergen Bergen op Zoom

Kijk voor data & info op www.vvvbrabantsewal.nl

Wandelen Foto: Stayokay Nederland

KORTINGSCOUPON Brabantse Wal wandelgids Een gids met 11 gemarkeerde wandelingen Tegen inlevering deze coupon ontvangt u ¤3,50 korting (normale verkoopprijs ¤9,95). Geldig bij: VVV Brabantse Wal en de agentschappen. Deze actie loopt tot en met 31 augustus 2013 en zolang de voorraad strekt.

van

¤ 9,95 voor ¤ 6,45

De Brabantse Wal is dé plek om uw wandelschoenen aan te trekken en erop uit te gaan! Met het Streekpad De Brabantse Wal en de Brabantse Wal wandelgids in de hand, maakt u kennis met “een van de mooiste en interessantste fenomenen van Nederland” aldus de jury die het Streekpad uitriep tot Wandelroute van het Jaar 2013. Lezers van de Bode ontvangen een aantrekkelijke korting op de Brabantse Wal Wandelgids, zie de kortingscoupon. De Ommetjes (gemeente Steenbergen) en de Monumenten- en Kunstenroute (gemeente Woensdrecht) laten u ook kennis maken met het unieke landschap. En vergeet niet een verrekijker mee te nemen op de ontdekkingstocht.

Voor de routes én meer informatie kunt u terecht bij: VVV Brabantse Wal Kortemeestraat 19, Bergen op Zoom 0164 277 482 VVV agentschap Woensdrecht Locatie Familyland, Groene Papegaai 19, Hoogerheide VVV agentschap Steenbergen Locatie Primera de Gilles, Kaaistraat 49, Steenbergen

WWW.VVVBRABANTSEWAL.NL Volg VVV Brabantse Wal ook via:


Zwem- en polovereniging Hieronymus

Dynamo-Roosendaal

Afscheidswedstrijd van Henk Sebregts

Knallende afsluiting van het jubileumseizoen

Henk Sebregts blij met nieuwe startblokken.

ROOSENDAAL - Tijdens de laatste wedstrijd van het zwemseizoen tevens de afscheidswedstrijd van Henk Sebregts was er ook nog een verrassing. Wethouder Toine Theunis, al in sporttenue omdat hij later die middag de 10 km ging lopen kwam in zijn dankwoord met een wel erg mooi cadeau. Hij overhandigde Henk een nieuw startblok een symbool voor

een akkoord tot het aanpassen van zwembad de Stok voor topsportevenementen. Trainer Henk Sebregts: “Er wordt in Roosendaal op hoog niveau aan zwemsport gedaan en we hebben met zwembad de Stok een heel erg mooie en goed bruikbare locatie. Om mee te blijven spelen moet je meegaan met de ontwikkelingen

en daar horen nieuwe startblokken, elektronische tijdwaarneming en een digitale display bij. We kunnen dan samen met de Stok ook weer grote evenementen (bijv. NK sprint) naar Roosendaal proberen te halen. Dit is zowel voor de vereniging als voor het zwembad belangrijk. Alle nodige aanpassingen worden in de komende maanden gerealiseerd zodat in het komende seizoen al gebruik kan worden gemaakt van de nieuwe spullen”. Henk Sebregts, die na 10 jaar Hieronymus afscheid neemt als hoofdcoach kijkt terug op een vereniging die zich in hoog tempo heeft ontwikkeld van een lokale sportclub tot een vereniging die bij de top hoort. Deze ontwikkeling is mede door de inzet en energie van Henk tot stand gekomen. Henk: “Ik ben blij dat ik het stokje kan overdragen aan een grote groep van coaches, trainers en vrijwilligers die zwemmers op dit niveau kunnen houden of kunnen begeleiden naar een nog hoger niveau”. Hij eindigde zijn laatste wedstrijd in een nat pak (hoe kan dat ook anders in een zwembad) en hij werd daarna in het zonnetje gezet. Na de zomervakantie start een nieuwe groep jonge instromers: interesse, meld je dan aan voor 3 gratis proeftrainingen via: www.zpv-hieronymus.com/algemeen/ drie-keer-gratis-proeftrainen

doe mee en

win!

1e prijs: meevliegen in een helikopter 2e prijs: meerijden in rally-auto 3e prijs: VIP-kaart voor 2 personen

Wilt u de Rally van zeer dichtbij meemaken? Beantwoord dan onderstaande vragen en maak kans op een VIP-kaart, een helikoptervlucht of maak kans om mee te rijden met een heuse rally-auto. Compleet uitgerust met raceoverall en helm rijd je mee met een auto van de rally. Zo kun je eens meemaken hoe hard het echt gaat op wedstrijdsnelheid!

ROOSENDAAL - In het seizoen 20122013 vierde gymnastiekvereniging Dynamo-Roosendaal haar 65-jarig jubileum. Op 22 juni werd dit jubileumseizoen feestelijk afgesloten met een knaller: Een grootse demodag voor alle leden en andere belangstellenden in de nieuwe sporthal ‘In de Roos’. Maanden van voorbereiding zijn aan dit heuse spektakel vooraf gegaan. Het was jaren geleden dat de vereniging zo’n grootse activiteit had georganiseerd vanwege het gebrek aan een grote sporthal in Roosendaal. Met de komst van de nieuwe sporthal ‘In de Roos’, maakte DynamoRoosendaal hier meteen gebruik van. Op het programma van 22 juni stond een middag- en een avondvoorstelling met als titel: ‘Dynamo steelt de show!’ Het doel was om met elkaar, ruim 600 leden en zo’n 40 mensen bestuur en technische leiding iets gezamenlijks te doen. Daarnaast wilden we de verschillende disciplines van de vereniging in de belangstelling zetten en zowel de leden als het publiek laten zien wat Dynamo-Roosendaal allemaal te bieden heeft. Al op vrijdagavond en in de vroege zaterdagochtend werd er door vele leiding en vrijwilligers hard gewerkt om een groot aantal turntoestellen naar In de Roos te vervoeren, zo’n 400 zitplaatsen te creëren en de sporthal een feestelijk tintje te geven. Ook de licht- en geluidtechnici waren al in de vroege ochtend aanwezig om hun decor en materialen op te stellen. Tegen 13.30 uur stroomde de sporthal vol met publiek. Familie van leden en andere belangstellenden zochten een plekje om de voorstelling goed te kunnen zien. Omdat er geen generale repetitie was geweest, was de middagshow voor iedereen reuze spannend. De show startte met een gezamenlijke opening waarbij de

verschillende disciplines van de vereniging letterlijk in de spotlight werden gezet. Daarna volgde een afwisselend programma waarbij er meestal zowel turnen als dans tegelijk op het podium te zien was. De heren turnselectie die met hun act aan de rekstok diverse ooh’s en aah’s uitlokten, dansgroepen in prachtige kostuums met diverse dansen, recreanten die lieten zien wat zij in de turnlessen leren en natuurlijk de indrukwekkende demo’s van de damesselecties turnen niet te vergeten. Het was een compleet geheel. De middagshow verliep prima. Natuurlijk waren er hier en daar wat verbeterpuntjes om de show nóg beter te laten verlopen. Die werden dan ook meteen na afloop geëvalueerd, want ’s avonds wachtte er een tweede voorstelling. Alle leden hadden enorm veel zin om zich nog een keer op het podium te begeven. Nu ze al een beetje wisten wat hen te wachten stond, ging alles wat meer vanzelf. De avondshow liep als een trein en iedereen heeft enorm genoten van het spektakel dat opnieuw (en nóg beter) werd neergezet. Het was een feestje om erbij te zijn! We kijken terug op een zeer geslaagde, feestelijke dag. Bij deze willen we iedereen bedanken die heeft meegeholpen om deze demodag tot zo’n groot succes te maken! Na onder andere de deelname aan de carnavalsoptocht, het etalagedansen en het Dynamo-festijn op de Nieuwe Markt was deze demodag de laatste in de rij van feestelijke activiteiten in het kader van het 65-jarig jubileum van DynamoRoosendaal. Het nieuwe seizoen start maandag 12 augustus. Heeft u interesse in onze vereniging? Er is altijd de mogelijkheid om twee gratis proeflessen te volgen. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website: www.dynamo-roosendaal.nl.

Jaimy van Dongen brons op derde Sparta Dordt Cup

Wat moet je doen??? Hieronder staan drie vragen die juist beantwoord moeten worden. Vraag 1: Wie was de jongste Nederlander ooit van een J-WRC wedstrijd? Vraag 2: Waar staat GTC voor? Vraag 3: Welk evenement is dit jaar nieuw? Stuur de juiste antwoorden vóór 10 juli a.s. naar actie@internetbode.nl o.v.v. prijsvraag rally. Vergeet niet je naam en telefoonnummer erbij te zetten!

Maandag 29 juli

Amusementsprogramma Jumbo Draai van de Kaai ROOSENDAAL - In 1988 trad André Hazes op in een grote feesttent op het Kadeplein tijdens de 9e Draai van de Kaai. Met zijn topper ‘Wij houden van Oranje’ stal André de harten van alle Roosendalers. Dit jaar op maandag 29 juli brengen Roxeanne en André Hazes jr. een ode aan hun vader tijdens de 34e Jumbo Draai Van de Kaai op het Kadeplein. Het amusementsprogramma van de Draai staat dit jaar in het teken van Bloed Zweet en Tranen.

Naast André en Roxeanne zal de winnaar van het TV programma Bloed Zweet en Tranen om half acht op het podium staan: de nieuwe Nederlandse volkszanger Jason Bouman. Naast Jason zal Samantha Steenwijk, de vrouwelijke revelatie, een spetterend optreden verzorgen. Ook Wesley Klein, de winnaar van Pop Stars, stond in het programma van Bloed Zweet en Tranen en opent ons programma om 15.30 uur. Om half zes zullen alle ogen gericht zijn op Willem Barth. Momenteel succesvol

Dieuwke, Jaimy, Marijke, Carolien en Yella.

met zijn duet samen met Marianne Weber. Nielson, die hoog in de hitparade staat met zijn cd ‘Hoe’, zal veel jeugdige toeschouwers naar de Kade lokken evenals de danceformatie Lasgo uit België. Vanaf half tien tot half twaalf ’s avonds sluit de Nederpop band STOOT het feestprogramma af. De totale omlijsting is in handen van Heathcliff. Kaarten zijn met € 5,00 voordeel verkrijgbaar bij de voorverkoopadressen in geheel West-Brabant en online via www.dedraai.nl PAGINA 14

ROOSENDAAL - Zaterdag 22 juni organiseerde gymnastiekvereniging Sparta uit Dordrecht een internationaal toernooi voor ritmische gymnastiek. Helaas hadden veel landen afgezegd vanwege eigen nationale kampioenschappen waardoor het een wedstrijd werd tussen Belgische en Nederlandse gymnasten. Toch was het een leuke, gezellige en sportieve wedstrijd. Van verschillende clubs uit Nederland en Belgie kwamen gymnasten in de verschillende leeftijdscategorieën in actie. Ook 5 Roosendaalse gymnasten namen deel aan dit internationale toernooi. Zij zijn lid van Sparta, maar wonen nog altijd in Roosendaal.

Dieuwke van den Berg werd bij de mini’s keurig 9e van de 15 gymnasten. In de junioren klasse 2000 werd Jaimy van Dongen derde. Carolien Botermans werd in de klasse junioren 1999 8ste. Yella Dirks wist een 6e plaats te bemachtigen in de klasse junioren 1998. Tot slot deed Marijke Botermans mee bij de senioren, zij werd 11e. Voor Marijke en haar jongere zusje Carolien was het de laatste wedstrijd uit hun RG-carrière, zij hebben na respectievelijk 8 en 7 jaar besloten te stoppen met ritmische gymnastiek. Zij kregen samen met nog vier andere gymnasten een aandenken aan hun laatste wedstrijd. De Sparta Dordt Cup werd dit jaar gewonnen door Emmy Hartog uit het Friese Leeuwarden.


genieten

Te Koop : HOOI VOORDROOGHOOI in WIKKELPAKKEN 1.10 x 1.20 x 0.90 m Oogst 2012 Prijs n.o.t.k. Tel. 0165 53 49 10 06 38 26 16 60

van een heerlijke

Duitse biefstuk… Kom bij ons kijken naar de mooiste en grootste badmode collectie. Bij inlevering van uw oude bikini of badpak ontvangt u €15 korting bij aankoop van uw nieuwe trendy badmode outfit.

Juli ing aanbied

0 p.p. r nu! e e v r e Res unchtip: t 9 , 4 €1

L me iabatta s a riant; c Tosti va gesmolten ka n e m ha 90 p.p.

€ 7,

Stationsplein 5b 4702 VX Roosendaal T 0165 58 48 48 info@brasserie-aankomst.nl

badmode

actie

…speciaal voor liefhebbers serveren wij de hele maand juli een Duitse biefstuk met gebakken ui en kartoffelsalade en natuurlijk diverse andere heerlijke gerechten van onze koks.

Actie geldig tot 1 maand na verschijning van deze advertentie. Minimale aankoop van € 75,- en 1 st per ingeleverde bikini/badpak. De ingeleverde badmode gaan wij schenken aan internationale instanties die er voor zorgdragen dat deze goed terecht komt.

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

DansschoEnEn

Klokkenmakerij

JOKO

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

ElisE

AUTOMONTAGEBEDRIJF • Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Tel.: 06-50905037

www.brasserie-aankomst.nl

Stoppen ! met roken

Dre Wit (‘t) goed

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

ook voor

onderhoud alle automerken

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Officieel dealer van Diamant dansschoenen. Uit voorraad leverbaar! 0167-522939 / 06-10807891

Garage Box te Huur

div Afm v.a. 65,- p.m.

willi@stiptvastgoedbeheer.nl

Boulevard Antverpia 1 0681197995

Hooghei II Zegge

sfeerimpressie

en w u o g Nu b omwonin p/m

ro ,Uw d ts € 300 h c f sle vana

3

u BeElllenn Smits5

1 jMari 3 19 15 5 06 -

bouwen naar wens in het groene hart van West-Brabant

te koop 4 riante bouwkavels Als u wilt genieten van het beste van Brabant, dan bent u in het West-Brabantse Zegge op uw plaats. De historische steden, de bijzondere cultuurhistorie, de uitgestrekte en gevarieerde natuur en de gezellige winkelcentra geven dit deel van Brabant haar aantrekkingskracht. De 4 riante bouwkavels die Ruimte voor Ruimte aanbiedt, liggen aan de westkant van Zegge. Het plangebied Hooghei II ligt prachtig in de overgang van het dorp naar het buitengebied. De kavels variëren in grootte van circa 1.458 m² tot circa 1.638 m² en in prijs van € 280.000 - € 294.000. Het plan is welstandsvrij en geeft u alle vrijheid om uw woning

exact naar uw wensen te realiseren in deze groene, nieuwe woonbuurt. Kijk voor meer informatie over de kavels op de site www.ruimtevoorruimte.com/zegge-hooghei en neem contact op met de makelaar.

Luijks Makelaardij Molenstraat 16, 4701 JS Roosendaal T 0165 - 302 855 info@luijksmakelaardij.nl Ooms Makelaars Maaskade 113-115, 3071 NJ Rotterdam T 010 - 424 88 88 rotterdam@ooms.com

www.ruimtevoorruimte.com

ruime bouwkavels in landelijk Brabant


Exposities

Succesvol turnseizoen voor c-selectie

Dynamo Roosendaal

Lambertuskerk Wouw Het is elke dag mogelijk om de Lambertuskerk in Wouw te bezichtigen. Men kan zich hiervoor aanmelden bij: Hr. Jan Walraven, Omgang 10, Wouw, 0165-301839; Mw. Marian Slock, Kolfwei 37, Wouw, 0165301886; VVV Wouw, Bergsestraat 29, 0165-301477. Kunstuitleen Artotheek 18 De Roosendaalse kunstuitleen, Artotheek 18, is geopend op donderdag van 13.30 tot 16.00 uur, op vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur; 19.00 tot 21.00 uur, en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. De kunstuitleen is gevestigd in de Biggelaar 7, Roosendaal, tel. 0165-571353. Expositie Philip de Rooij: Mysterieuze elementen, zoals oude (Latijnse) teksten, onbekende dieren, getallen, codes en wiskundige formules, die hij samen met vrouwfiguren, ogen en verworvenheden uit de huidige tijd verwerkt in zijn schilde-

rijen en tekeningen. Kortom alles wat niet voor de hand ligt heeft zijn interesse. De schilderijen van Philip zijn in binnen- en buitenland op diversen expositie’s en kunstevenementen te zien geweest. Zijn werk zal voor langere tijd te bewonderen zijn in ‘Atelier en Expositieruimte Anita Ammerlaan’ in Roosendaal en zal worden opgenomen in de vast collectie in de ruimte, naast het werk van Twentse kunstenaar Erik Loman en Anita Ammerlaan zelf. Tot en met 7 oktober. Meer informatie: www. derooij-design.com MEC-tentoonstelling: In het MEC bij het T-Huis draait de tentoonstelling Bos vol Geheime. Er is veel waardering voor deze interactieve tentoonstelling. Nu het vakantie is blijft de tentoonstelling gratis te bezoeken op alle dagen, behalve maandag. De entree is gratis. De tentoonstelling Bos vol Geheimen loopt nog tot eind juli.

Amivedi Selectie 2012-2013.

ROOSENDAAL - De c-selectie, bestaande uit 11 turnsters, wist zich dit seizoen voor maar liefst elke finale te plaatsen. 4 Regiofinales, 12 toestelfinales, 1 districtsfinale en 1 clubteamfinale wisten zij te behalen. Daarnaast gingen zij ook nog eens met 8 medailles huiswaarts. Opvallend was de inbreng van de 18- jarige Renske Fleuren uit Standdaarbuiten, uitkomend in 4e divisie senior. Vijf jaar geleden maakte ze de overstap naar het Roosendaalse Dynamo om meer uit haar turncarrière te halen. Veel pech en veel blessureleed maakte dat ze ruim 1,5 jaar uit de roulatie was. Maar Renske maakte afgelopen seizoen haar come-back en turnde beter dan ooit. Ze wist dit jaar maar liefst 3x brons en 1x goud in de wacht te slepen. In de districtsfinale turnde zichzelf naar een 14e plaats en mag ze zichzelf de beste 4de turnster op vloer van Brabant , Zeeland en Limburg

noemen. Een topseizoen voor haar dus. Ook junior turnster Nienke ten Voorden kwam dit seizoen verassend goed uit de verf. Brons op OBTK, een plaatsing voor de regiofinale en twee toestelfinales wist zij te behalen. Ze verbaasde hiermee niet alleen zichzelf, maar ook de trainers. Een bewonderenswaardige prestatie gezien het geringe aantal trainingsuren. Desalniettemin wist zij het hoofd op iedere wedstrijd koel te houden, waardoor ze dan ook een erg stabiele wedstrijdturnster is. Ook de categorie pupil 2 doet het dit seizoen erg goed. De turnsters Naomi Roovers en Fee Offerman plaatsen zich beiden voor de regiofinale. Fee plaatste zich daarnaast voor de toestelfinale balk. Naomi plaatse zich voor maar liefst 3 toestelfinales en mocht ook nog eens het brons ontvangen op de 1e plaatsingswedstrijd. Samen met b-selectie turnsters Lieke Thijssen vormden zij een team op voorronde clubteam waarmee

ze brons behaalden en zich plaatsten voor de clubteamfinale. Op de finale eindigden zij als tweede en kregen het zilver omgehangen. Verder was er nog een toestelfinale sprong voor Sam van Kommer en een toestelfinale vloer voor Thirza Outhuis en Nienke van Meer. Ondanks dat de jeugdturnsters Sophie van den Einden, Julie Castelijn en Thirza dit jaar geen eremetaal behaalden zijn zij de turnsters die dit jaar de grootste sprongen gemaakt hebben en de beste inzet hebben getoond. Voor Kristel van Gastel en Brechje Jongenelen was dit hun allereerste wedstrijdseizoen in de c-selectie. Voor hun geldt vooral: hard blijven werken en veel wedstrijdervaring opdoen, dan zullen ze er ook zeker komen. De trainers Vanessa Elgers, Brenda Wetzel, Milou Hagens en Harry van Weele kunnen tevreden terug kijken op dit seizoen. Er is hard gewerkt en er zijn mooie resultaten bereikt. Iedereen kijkt dan ook vol smart uit naar komend seizoen.

Enquêtes over spoorwegovergang

ROOSENDAAL - Onderzoeksbureau Movares houdt telefonische enquêtes over de spoorwegovergang in de Spiekestraat in Zegge. ProRail heeft, naar aanleiding van eerdere ongelukken, in samenwerking met de gemeente Rucphen opdracht gegeven te onderzoeken welke maatregelen er moeten worden getroffen om de spoorwegovergang veiliger te maken.In het onderzoek komen aan bod: het gebruik van de overweg, belangrijke herkomsten / bestemmingen in de omgeving en routekeuze. Daarnaast worden van elke maatregel de mogelijke consequenties voor de bereikbaarheid inzichtelijk gemaakt, zo meldt de gemeente Rucphen.

Karate-do SAN clubcompetitie

Groepsfoto van alle deelnemers.

ROOSENDAAL - Dinsdag 26 juni, op de laatste trainingsdag voor de grote vakantie, is de vierde ronde van de interne clubcompetitie gehouden. De beste 10 deelnemers waren deze dag: 1e Danischa van Hoof, 2e Davy van Sprundel, 3e Jill Beerendonk, 4e Kay Beerendonk, 5e Alpha Keita, 6e Jurgen v.d. Wijngaard, 7e Rafiq Morabit, 8e Mohamed

Boukhriss, 9e Roeland de Rijk, 10e Kaan Kuru, 10e Sem Methorst. De 4e ronde stond het kata onderdeel centraal, enkele leden traint nog niet lang genoeg om een hele kata te lopen, voor hun werd een andere vorm gekozen, 3 stoten en 3 trappen vanuit basis stand. Nadat Martin Michels alle 4 de resultaten opgeteld had, kwam de volgende uitslag naar voren, 1e en clubkampioen van het

seizoen 2012/2013: Kay Beerendonk, op de 2e plaatst zijn zus Jill, 3e Mohamed Boukhriss. Volgend seizoen staat er weer van alles op het programma, o.a. bostrainingen, wedstrijden zowel in als extern. De trainingen zullen starten 13 aug Rodenbachlaan, 15 aug Kersenberg te Roosendaal, 14 aug Vondellaan te Etten-Leur. Meer informatie: 06-24222772; www.karatedosan.nl PAGINA 16

Vermist 1 juni: Kat, kater, gecastreerde, kleur is Cypers grijs met wit, wit op onderkant buik, hals, etc, slank, Staart geamputeerd na aanrijding daardoor stompje van 2 cm, leeftijd 2 jaar, vermist op Desmijndijk in Roosendaal, meldingsnummer is 834758 Gevonden 21 juni: Konijn, kleur is beige, volwas-

sen, gevonden op Mgr.Hopmansstraat in Roosendaal, meldingsnummer is 834469 Contacpersoon Amivedi, post Roosendaal e.o. is William Kuijstermans, tel: 0880064651 of via roosendaal@amivedi.com. Ook kunt u rechtstreeks kijken op www. amivedi.nl. Van enkele dieren staat een foto op onze website.

BRIDGE KOFFERBRIDGE MAATJENS Koffer 7: 1 Mevr. Driesprong/Mevr.Megerman 60,42%; 2 Corrie Maatjens/Jos v. Deelen 59,89%; 3 Dhr.en Mevr. v. Ginneken 53,12%; 4 en Dhr.en Mevr. Kessel 51,56%; 5 Jan Pieter Vorsteveld/Bernadette Zijp 51,04%. Koffer 2: 1 Corrie Brands/Joke Kersten 56,94%; 2 Connie Madlener/Corrie Suijkerbuijk 56,25%; 3 Joke Fransen/Nellie Bommelijn 52,08%; 4 Mieke Hurks/Els Verpaalen 50,69%; 5 Lenie Matthee/Annie Verduin 49,30%. Informatie: Corrie Maatjens, tel. 569875.

Vrijwilligerswerk in Roosendaal ROOSENDAAL - Veel mensen zijn bereid om een ander te helpen, maar vinden het vaak lastig om passend vrijwilligerswerk te vinden. Op de online marktplaats Zorgvoorelkaar. com is een groot aanbod van diverse hulpvragen te vinden. Dit kan variëren van hulp bij de boodschappen en vervoer, begeleiden van activiteiten in een zorginstelling tot computerhulp. Museum Tongerlohuys is gevestigd in een schitterend monument in het hart van Roosendaal. Het Tongerlohuys heeft een vaste collectie, maar er zijn ook afwisselende tentoonstellingen te zien. Voor het ontvangen van de bezoekers en het verrichten van baliewerkzaamheden zoekt het museum enkele vrijwilligers. De baliewerkzaamheden bestaan onder andere uit kaartverkoop, het bijhouden van het folderrek en boekenverkoop. Daarnaast is de vrijwilliger actief als suppoost en zorgt er als zodanig voor dat de bezoekers de objecten met respect behandelen. De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen met een taalachterstand wekelijks thuis worden voorgelezen door vrijwilligers. Een vaste voorlezer leest een half jaar lang, wekelijks voor aan de kinderen en stimuleert daarmee hun taalontwikkeling én vergroot het leesplezier! Wij zijn op zoek naar coördinatoren om de deelnemers te begeleiden. Ben je enthousiast over boeken en (voor)lezen, geïnteresseerd in buurtgenoten met een andere achtergrond en vind je het leuk om een team te begeleiden? Meld je dan aan! Personenalarmering biedt ouderen een veilig en vertrouwd gevoel. Hierdoor kunnen zij zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven wonen. De Stichting dienstencentrum Ouderen zoekt vrijwilligers die de klant bezoeken en een alarmeringsapparaat plaatsen met halszender. U neemt de tijd om de klant het

systeem goed uit te leggen. Verder legt u huisbezoeken af bij bestaande klanten en controleert halfjaarlijks of de gegevens nog up-to-date zijn. Het aantal uren per week is wisselend. U kunt zelf een eigen tijdsindeling maken. Komt u graag onder de mensen, kunt u iets duidelijk uitleggen en heeft u een beetje technisch inzicht? Dan is dit misschien wel die afwisselende vrijwilligersjob waar u op zat te wachten! Vrouwenstudio Sultana is opgericht omdat er in Kalsdonk behoefte was aan een laagdrempelige plek waar vrouwen van verschillende nationaliteiten, culturen en leeftijden uit de wijk elkaar kunnen treffen. Het is een plek voor ontmoeting, informatie en persoonlijke ontwikkeling en groei. De vrouwen regelen alles zelf Zo leren ze samenwerken en initiatieven nemen. Binnen Vrouwenstudio Sultana is Nederlands de voertaal. Voor het opzetten van de creatieve lessen zoekt Sultana vrijwilligsters, die de vrouwen begeleiden met kledingmaken. Er zijn vijf naaimachines waar de vrouwen mee kunnen werken. Samen werken aan een goede wijk is heel plezierig. Je stopt er veel energie en tijd in en je krijgt er voldoening en dankbaarheid voor terug. In de wijk Kortendijk dragen vrijwilligers hun steentje bij via ’t Dijksteeke of via het Bewonersplatform. De wijk is nog op zoek naar bestuursleden, hand- en spandienstverleners, kunstenaars en activiteitenmedewerkers. Heeft u interesse in een van deze vacatures of wilt u meer vacatures in de gemeente Roosendaal bekijken, neem dan contact op met het Vrijwilligers Informatie Punt, telefoon (0165) 52 09 99. U kunt ook langskomen tijdens de openstelling van de vacaturebank op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 10.30 tot 13.00 uur. Ons adres is Markt 54c, ingang Parrotia, te Roosendaal. Facebook: Vrijwilligers Informatie Punt Roosendaal/Twitter:@VIPRoosendaal.


x x x x x

x x

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 01.07.2013 t/m 07.07.2013 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen zijn excl. thuiskopievergoeding (www.thuiskopie.nl)

x

GRATIS BEZORGING op aLLe WaSMaCHIneS, WaSdrogerS, KoeLKaSTen, VaaTWaSSerS, oVenS* *Kijk voor de voorwaarden op MediaMarkt.nl/bezorgen

Laag waterverbruik Snel programma

5 kg inhoud

IWC 5145 Waschmaschine

1400 toeren, 5 kg vulinhoud, energieklasse A+, zeer laag waterverbruik (43 liter), speciale programma's voor o.a. jeans en sportkleding, startuitstel, onbalans correctietechniek. Art. nr.: 1098511

Iedere zondag open! BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard Breda Tel. 076 - 5258100

www.mediamarkt.nl Openingstijden

maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur donderdag 10.00 - 22.00 uur

vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur zondag 12.00 - 17.00 uur

BERGEN OP ZOOM

Burg. van Hasseltstraat 3 Tel. 0164 - 218600

Openingstijden

maandag 10.00 - 21.00 uur dinsdag 10.00 - 21.00 uur woensdag 10.00 - 21.00 uur donderdag 10.00 - 21.00 uur

vrijdag 10.00 - 21.00 uur zaterdag 09.30 - 18.00 uur zondag 12.00 - 18.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)


Gors en SDW tekenen intentieverklaring voor fusie king. Beide organisaties hebben aanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Overeenkomst Donderdag 27 juni ondertekenden beide organisaties de overeenkomst met daarin de plannen hoe Gors en SDW de fusie willen voorbereiden. Dick van der Zaag, voorzitter van de Raad van Toezicht Gors, na afloop van het tekenen: “Tijdens het fusieproces is het van belang dat je de waardevolle dingen van elkaar waardeert en accepteert. Dit in het belang van de cliënt, want het gaat om die mensgerichte ondersteuning.”

Ondertekening van intentieovereenkomst.

ROOSENDAAL - Donderdag 28 juni ondertekenden Gors en SDW een intentieovereenkomst met daarin het voornemen om per 1 januari 2015 te fuseren. Gors en SDW onderzochten de mogelijkheden voor intensieve samenwerking vooral vanwege de ingrijpende externe ontwikkelingen in de gehandicaptenzorg. Zo wordt de financiering gereduceerd en verschuift een deel van de zorginkoop naar zorgverzekeraars en gemeenten. Bij de hervorming van de langdurige zorg, zoals die onlangs door staatssecretaris Van Rijn is gepresenteerd, wordt uitgegaan van de eigen kracht en zelfregie van de zorgvragers/cliënten. Krachten bundelen “Door samen te gaan, bundelen Gors en SDW hun expertise, wordt de bedrijfsvoering efficiënter en zijn er meer innovatie-

mogelijkheden”, licht Peter Meijs, directeur/bestuurder van SDW, toe. “Ook wordt er beter aangesloten bij de vragen die er liggen vanuit de verschillende gemeenten. Samen hebben Gors en SDW vanuit de vele verspreide locaties en teams meer mogelijkheden om in West-Brabant en Zeeland bij te dragen aan een vitale samenleving.” De werkgebieden van SDW in West-Brabant en Gors in Zeeland overlappen elkaar voor een klein deel en sluiten op elkaar aan. Overeenkomsten Ook wat betreft de visie en de zorg- en dienstverlening sluiten beide organisaties goed bij elkaar aan. Zowel Gors als SDW bieden ondersteuning, begeleiding en/of behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast biedt Gors ook ondersteuning aan mensen met een lichamelijke beper-

Over Gors Gors staat voor mensgerichte ondersteuning en biedt aan huis en op diverse locaties in Zeeland zorg en ondersteuning bij wonen, werken, dagactiviteiten en vrijetijdsbestedingen aan meer dan 900 kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking. Zo kunnen zij een kwalitatief goed leven leiden dat is afgestemd op hun mogelijkheden, wensen en ambities. Meer informatie vindt u op: www.gors.nl Over SDW SDW begeleidt, ondersteunt en behandelt mensen met een verstandelijke beperking. Circa 870 betrokken en gekwalificeerde medewerkers en ruim 370 enthousiaste vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor een Goed Leven voor ongeveer 1330 cliënten. Naast ruim vijftig woon- en dagbestedingslocaties midden in de samenleving biedt SDW ook ondersteuning thuis en in het onderwijs aan cliënten en hun netwerk. Meer informatie vindt u op: www.sdw.nl

Dorpswandelingen in Wouw gaan weer van start WOUW - Dit jaar worden door de Stichting Kasteel van Wouw in samenwerking met heemkundekring De Vierschaer vier dorpswandelingen gehouden. De eerste vindt plaats op zondag 7 juli en start om 13.30 uur vanaf café-zalen Don-

kenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Samen met een gids wandelen de deelnemers door het dorp en krijgen tekst en uitleg over de historie van de gebouwen en het dorp. Met name de Markt is interessant, omdat dit het oudste deel van het dorp is met onder meer de waterpompen, de voormalige

bierbrouwerij en het oude gemeentehuis. De wandeling gaat verder door het beekdal en eindigt op de kasteelweide waar over het kasteel van Wouw wordt verteld. De volgende wandelingen zijn op zondag 25 augustus, zondag 29 september en zondag 15 december.

Bedvaart Kevelaer ROOSENDAAL - Al sinds 1719, 294 jaar geleden dus, trekt jaarlijks de processie van Breda en omgeving naar Kevelaer. Sinds de jaren ‘50 gaan er ook pelgrims uit Oost-ZeeuwsVlaanderen mee. In Kevelaer wordt Maria vereerd als de “Troosteres der Bedrukten”. De Broederschap van O. L. Vrouw van Kevelaer Breda e.o. en Oost-ZeeuwsVlaanderen organiseert deze bedevaart op dinsdag 30 en woensdag 31 juli. Twee dagen van bezinning, gebed,liturgie, processies en ook gezelligheid. Naast de kosten voor reis en organisatie moet u rekening houden met de kosten van maaltijden en

logies. Dat wordt niet centraal geregeld, maar wij helpen u in Kevelaer zo nodig wél met het vinden van een hotel. Ieder jaar wordt er in Kevelaer gecollecteerd. De opbrengst dient twee doelen: we bestrijden daarmee de onkosten van bedevaart en Broederschap en het grootste gedeelte van de opbrengst bestemmen wij voor een goed doel. Dit jaar is dat de stichting “miMakkus”, die zich inzet voor dementerende ouderen. U kunt voor inlichtingen terecht bij het secretariaat van de Broederschap: Broederschap O.L.V. van Kevelaer Breda e.o. en OostZeeuws-Vlaanderen, Eggestraat 20, 4818 BS Breda, tel. 076-5217662, e-mail: bert. hoebink@casema.nl

Goed Ontmoet

Zomerklassieker van Brabant steunt voedselbank ROOSENDAAL - Op 23 juni werd door THOR de jaarlijkse halve marathon van Roosendaal georganiseerd. Het is voor de tweede keer dat deze organisatie zich verbindt met de voedselbank als goede doel.

slag van de goederen. Denk aan brandstof, belastingen, verzekeringen, huur magazijn, energie enz. Op dit moment zijn er meer dan 600 gezinnen in Zuid-West Brabant, samen meer dan 1500 mensen die onze hulp nodig hebben”.

Ondanks het slechte weer werd het mooie bedrag van 1200 euro opgehaald voor de stichting Goed Ontmoet. “Geweldig, dat de organisatie van de Zomerklassieker van Brabant ons weer wil steunen”, zei voorzitter Wim van Overveld. “Dit geld kunnen wij goed gebruiken bijvoorbeeld voor transport en op- en over-

Stichting Goed Ontmoet ondersteunt mensen - autochtoon, allochtoon, jongeren en ouderen - die om welke reden dan ook kortere of langere tijd in financiële problemen zitten en na betaling van vaste lasten te weinig geld overhouden voor goede voeding. Goed Ontmoet ontvangt tot op heden nauwelijks structurele subsidie van de lokale, provinciale of landelijke overheid. Zij is afhankelijk van schenkingen van goederen en/of financiële middelen. Mochten er bedrijven zijn die lid willen worden van de ‘Club van 60’, dan kan dat door zich te melden bij de voorzitter Wim van Overveld (telefoon 06-23605166) of kijk op www.goedontmoet.com. Zijn er mensen die onze hulp wensen, dan is Goed Ontmoet te bereiken van dinsdag t/m vrijdag tussen 10 en 16 uur op telefoon 0164-270290; na 16 uur op nummer 06-54680902.

40 OPEN

1973 –a.s.2013 zondag Wij bestaan jaar en

Koninginnedag

NU KORTING TOT

%*

op onze tuinmeubel collectie van 10 * Korting op adviesprijzen

tot 17 uur

Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

Als het u aanspreekt een bijdrage te leveren aan een van onze activiteitengroepen neem dan contact met ons op via bovengenoemde nummers of website.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 3 juli Gebedsavond 19.30u Zondag 7 juli Eredienst 10.30u met avondmaal, spreker D.v.Wessel. Zondagschool en crèche aanwezig. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 7 juli 11.30u Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Versnel Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 6 juli 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor J. Hoevenaars, Pastor P. Versnel Zondag 7 juli 10.00u Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger: Pastor E. Ettes Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zaterdag 6 juli 19.00u Donatus, Eucharistieviering m.m.v. Koorgroep Cadans. Voorganger: Pastoor F. v. Hees Zondag 7 juli 09.30u Woord- en Communieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Versnel Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105 Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods) Zoals bekend zullen er tot nadere aankon-

diging geen vieringen gehouden worden in de Tolbergse Schuurkapel. In de maanden juli en augustus zijn er in parochie De Ark geen seniorenvieringen. CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis Zondag 7 juli 10.30u voorganger pastor Judith Stevens m.m.v. Maria van den Eijnden. De Bloemschevaert Zaterdag 6 juli 18.00u voorganger pastor Corrie Hamers. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 7 juli 10.00u voorganger pastor Ria Verheul. De Eglantier Vrijdag 5 juli geen kerkdienst. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag om 15.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 7 juli 10.30u voorganger pastor Jos Broekmans m.m.v. Franciscuskoor. Wildenborch Geen kerkdienst.

EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165-556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl Zondag 7 juli 10.00u voorganger ds. N.J. Köther-Middelhoek. Er is kindernevendienst. EMMAÜSPAROCHIE Veertiende zondag door het jaar. Thema: Met vreugde en kracht St. Josephkerk 5 juli 18.30u Eucharistieviering. Eerste vrijdag van de maand. 6 juli 19.00u Eucharistieviering. Verkondiging: em. pastor Jan van Oers. Leden Gemengd koor en Gelegenheidskoor St. Joseph. Organist: mw. Carolien in ‘t Veen 7 juli 10.15u Eucharistieviering. Verkondiging: em. pastor Jan Hoevenaars. Samenzang. Organist: mw. Carolien in ‘t Veen 9 juli 09.00u Woord-communieviering; 14.30u Rozenkransgebed Kapel klooster Waterstraat 65 5 juli 10.00u Eucharistieviering. Eerste PAGINA 18

Vrijdag van de maand. De parochianen van de Emmaüsparochie die in de H. Hartwijk wonen zijn daarbij van harte uitgenodigd. ONZE LIEVEVROUWE PAROCHIE Weekend 6/7 juli: 14e zondag door het jaar (Lc.10, 1-12 + 17-20). Extra collecte ‘Mensen in nood’. Zaterdag 6 juli 17.30u Eucharistieviering Pastoor A. van Hees Samenzang Zondag 7 juli 10.00u Eucharistievering Pastoor A. van Hees Samenzang Kerk open voor bezoek op zaterdag van 14.00-16.00u. Zie ook www.olvrouwe.nl Dinsdag Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 9.00u Eucharistieviering Donderdag Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 9.00u Eucharistieviering ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Zaterdag 6 juli Heerle 17.00u eucharistieviering. Voorganger pastor A. Damen. Moerstraten 19.00u eucharistieviering m.m.v. gemengd koor. Voorganger pastor H. Grotaers. Zondag 7 juli Wouwse Plantage 9.30u eucharistieviering. Voorganger pastor J. de kort. Wouw 11.00u eucharistieviering. Voorganger pastor A. Damen. JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600

Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/ Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


Marian’s glas galerie Bosschendijk 211 - Oudenbosch Tel: 0165-320388 www.glas-galerie.nl

VerbouwingsuitVerkoop!

40% korting

VrijdagaVond

5 juli

op de 18.00-21.00 uur gehele merken: collectie* Riverdale, PTMD, Zandbergen, Jolipa

*m.u.v. maatwerk, graveerwerk en scentchips

Ben jij die trendy Topstylist en Hairstylist I + II (m/v) die wij zoeken?

Schildersbedrijf Kokke VOF Van der Zijpedreef 50 4715 EM Rucphen Tel. 06-22904324 Tel. 0165-342715

jaar Ut Pandje en alle15medewerkers wensenjubileummenu” u al het goede en P vooral pe een fantastisch en gezond- 2013 toe. Voorgerecht -- Voorgerecht

a.kokke2@kpnplanet.nl info@schildersbedrijfkokke.nl

- Gespecialiseerd in het schilderen van uw monumentale panden met traditionele lijnolieverven. - Voor alle binnen- en buitenschilderwerken voor particulieren en bedrijven. - Behangwerk incl. glasweefselbehang. - Kleuradvies. - Decoratieve wandafwerking. - Planmatigonderhoudsadvies en contracten. - Dit alles met BS (Betere Schilder garantie certificaat)

Salade gerookte kalkoenfilet Salade kalkoenfilet Per januari zijn wijgerookte elke maandag en dinsdag Vispotje met hollandaise saus of Vispotje met hollandaise saus gesloten. Bij een reservering van 15 personen -- Hoofdgerecht Hoofdgerecht meer zijn we dinsdag geopend. -Roodbaarsfile Roodbaarsfile met met prei prei kervelsaus kervelsaus Wij serveren Varkenshaas weer een highmet teapepersaus op zondagmiddag Varkenshaas met pepersaus

Stuur dan voor 14 juli jouw reactie naar Coiffure René t.a.v. René van Keulen rcvankeulen@ziggo.nl Onze eerste kennismaking vindt plaats in week 29 en 30.

20 januari. Als U wilt komen op een andere datum - Nagerecht vanaf 15 personen. - Nagerecht Seizoendessert Seizoendessert Wij serveren diverse soorten thee met diverse soorten kleine en smakelijke zoete en hartige lekkernijen.

Nieuwsgierig geworden naar onze nieuwe look? Check ons op facebook!

De beste en snelste bijverdienste plus veel extra’s..

Koffie of thee Koffie Heel Heeldedemaand maandjuli juli2013 2013 Kerkstraat 2, te Oud Gastel. Tel. 0165 518192 €. €. -24,50 24,50 www.bistro-utpandje.nl Kerkstraat 2,2,teteOud Tel. 0165 0165- -518192 518192 Kerkstraat OudGastel. Gastel. Tel. E-mail bistro.utpandje@online.nl

Reserveren is noodzakelijk,

In juli en/of augustus een wijk lopen? Dat kan!

Nieuw brasserie Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 E brasserie@wapenvannassau.nl W www.wapenvannassau.nl

Nieuwe historie... Keuze menu maand juli + augustus *

Keuzemenu maand Rundercarpaccio of augustus Kaaskroketjes

* of Carpaccio vanmet tonijn Zomerse salade krab of ** Gevulde Soepjechampignons naar keuze met gehakt*** en oude kaas Gebakken of sliptongetjes ham metof meloen Peperbiefstuk met** Bourgondische jus of Soepje naar keuze Gegrilde kipfilet met tzatziki saus *** **** Gegrilde kipfilet 3 Soorten Sorbetijs met versfruit Meteneen chilisaus een ananas toefje slagroom of of Koffie of Theemet preisaus gebakken zalmforelfilet met likeurof €.2.00 extra € 26.95 varkensoester met Bourgondische jus **** AANBIEDING Aardbeien gedompeld in chocolade Woensdag en Donderdag Met ijs€ en slagroom 22.95 Of Volg ons nu ook op facebook Koffie of thee www.facebook.com/wapenvannassau Met likeur € 2.00 extra

Nu nog meer variatie het Wapen Nassau in u Rucphen! Vanaf juli Brasserie Wapenbijvan Nassauvan haalt voor het Zonnetje in 2012 heeft u ook de keusrelaxed uzelf tetafelen laten verwennen in of onze nieuwe brasserie. huis. Heerlijke met familie vrienden. Henny en Frank zullen u zeer gastvrij ontvangen in de sfeer zoals u van Wij zorgen voor een heerlijk avondje uit !!! ons familiebedrijf gewend bent. Heerlijk tafelen staat bij ons hoog in het vaandel. U heeft de keus uit 3 overheerlijke arrangementen.

High Tea Lekker theeleuten en bijkletsen met elkaar en heerlijk genieten van diverse lekkernijen. High Tea Do en zo v.a. 13.00 tot 16.30 uur High Tea Grill buffet Reserveren € de 21.50 p.peen Lekker theeleuten noodzakelijk U heeft onbeperkt keus uit en bijkletsen met

combinatie van gerechten met vlees,

Meld je snel aan en pak je voordeel!

*min. leeftijd: 15/18 jaar, afh.vd wijk of werk. Legitimatie verplicht

TandproTheTische

en groenten. begint met een t/mvisvr) GezelligUen sfeerheerlijk luxe soepbuffet waarna onze prakTijk Touwen vol uw eigen vlees of vis bereiden aan tafel. Dit alles Woensdag t/m zondag koks u verwennen met heerlijke is een zeeruur.gezonde 50 manier zonder vetten of olie. vanafop 13.00 tot 16.30 hoofdgerechten. U eindigt met een Mondzorgcentrum Reservering gewenst Inclusief soepbuffet en nagerecht naar nagerecht omkeuze uw vingers bij af te Touwen likken. woensdag/donderdag weekaanbieding: € 22.95 p.p geworden Bourgondisch tafelen Zaterdag en zondag 95 (n.v.t. op feestdagen) vanaf 16.00 uur elkaar en heerlijk Bourgondisch tafelen (wo genieten van diverse lekkernijen.

21.

27.

Gezellig en sfeervol uw eigen vlees of vis bereiden aan tafel. Dit alles Grillarrangement (vr-za-zon) € 27.95 p.p U heeft op een zeer gezonde manier zonder onbeperkt de keus uit een vetten of olie. Inclusief soepbuffet en combinatie van gerechten nagerecht naar keuze. met vlees, vis en groenten. U begint met een heerlijk

tel. 0165 - 505510

raadhuisplein 4, hoeven

27.

waarna95 onze koks u verwennen met heerlijke hoofdgerechten. U eindigt met een nagerecht om uw vingers bij af te likken.

Woensdag vrijdag et, luxet/m soepbuff vanaf 17.00 uur

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

Lentemenu! 3 gangen v.a. € 9,95

Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 | F (0165) 34 44 66 Wij zijn geopend woensdag t/m zondag E brasserie@wapenvannassau.nl | W www.wapenvannassau.nl

Grand eetcafe De Kroon

van 14 t/m 29 augustus is de Brasserie gesloten (restaurant is gewoon geopend)

KADOTIP: DINERBON

Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl

(te besteden in eetcafé en brasserie)

GRATIS PARKEERGELEGENHEID

1001

€ 23.50 JE VINDT ONS O.A. IN:

BREDA GINNEKENSTRAAT 137C, Aanbieding OOSTERHOUT ARENDSHOF 96

Woensdag en donderdag OF KIJK OP WWW.EUROLAND.NU € 19.95

TOT WEL

KORTING!

TIJDENS DE LEEGVERKOOP

DVD’S

VOORDEEL KNIPBON

Diverse titels, op=op!

Solarlamp

5 voor

5.-

1.50 PST

Parfum 15ml Diverse soorten

1.-

Geldig tm 14 juli 2013, zolang de voorraad strekt. ovb van drukfouten. Afbeeldingen kunnen afwijken.

PST

Geldig tm 14 juli 2013. OP=OP

70

%

veel voor weinig!

artikelen voor

39 cm

1.-

normaal 2.00 PST


  

    

 

 



 

 

 





  





  

 

 



    



 

  

  

 

  





  









   









 

 



 

Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op  Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

   





DR_20130703