Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R O O S E N D A A L S E

5 JUNI 2013 WEEK 23

Uitgeverij

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

OP SAGENTOCHT DOOR DE BRABANTSE WAL

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I SPORT

LUDIEK ORKEST SCHOPPEN VIJF STOPT ERMEE

Te l .

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

WETHOUDERS ZIJN WIJZIGINGEN ROND WVS BEU

Open dag in Franciscus

Woning boven café Timing gesloten

ROOSENDAAL - Het Franciscus Ziekenhuis houdt zaterdag 8 juni tussen 10.00 en 15.30 uur een open dag met als thema ‘45 jaar Franciscus Ziekenhuis, een reis door de tijd’. Er is een uitgebreid programma samengesteld met onder meer een gezondheidsmarkt, een speurtocht voor kinderen en een aantal exposities die terug in de tijd gaan op het gebied van kraamzorg en verpleging. Ook kan er een kijkje worden genomen in de operatiekamers, op de afdeling nucleaire geneeskunde, het klinisch chemisch hematologisch centrum en het laboratorium van medische microbiologie. De open dag speelt zich af op de begane grond en op de eerste verdieping.

ROOSENDAAL - De woning boven café Timing aan de Brugstraat 70 is voor drie jaar gesloten. Bij een controle in de woning werden soft- en harddrugs gevonden. De burgemeester heeft besloten dat de woning de komende drie jaar niet mag worden verhuurd, bewoond of op andere wijze mag worden gebruikt. De burgemeester heeft de bevoegdheid panden waar drugs aanwezig zijn voor een periode van drie jaar te sluiten onder het mom van ‘One strike, you’re out’. Dat gebeurde ook al voor cafés en winkels. Het is de eerste keer dat deze regel wordt toegepast bij een woning. Café Timing werd zelf eerder al gesloten door de vondst van drugs.

Feestmiddag op Desmijndijk ROOSENDAAL - De Desmijndijk viert woensdag 12 juni tussen 13.30 en 16.30 uur feest. Voor kinderen is er van alles te doen. Op het programma staan knutselactiviteiten, workshops zang en djembé bij goed weer) en spelletjes. Het festijn is dit jaar groter dan ooit. De activiteiten vallen samen met het bezoek van het koningspaar aan Roosendaal, maar die komen niet langs. Wel mag het publiek verkleed komen of iets oranjes aandoen. De Desdia werkgroep geeft het feest vanwege het bliksembezoek van de Oranjes aan Roosendaal een oranje accent. Buurtbewoners verkopen tijdens het festijn lekkernijen. Vrijwilligers zetten zich belangeloos in.

Buitenspeeldag in Langdonk ROOSENDAAL - Het Bewonersplatform Langdonk doet mee aan de Buitenspeeldag. Die dag kunnen kinderen in Langdonk lekker buitenspelen. Op woensdag 12 juni wordt het buitenterrein rondom basisschool Het Talent aan de Luciadonk 65 net als voorgaande jaren veranderd in een kinderspeelparadijs. Op het programma staan onder meer spelletjes voor kinderen, luchttoestellen en knutselactiviteiten. Vrijwilligers staan klaar om een oogje te houden op de activiteiten tijdens de Buitenspeeldag om de kinderen ouderwets samen te laten spelen. Voor de dorstige kelen staat er limonade klaar. De Buitenspeeldag wordt gehouden tussen 13.30 en 15.30 u.

Politie: zet volgapp op je smartphone ROOSENDAAL - De politie roept bezitters van smartphones op om een zogenaamde volgapp te installeren. Wie zijn telefoon kwijtraakt aan een crimineel kan op deze manier mogelijk de locatie van het toestel na de roof traceren en op afstand een foto van de dief of heler maken. De politie kan daarna proberen de telefoon en straatrover lokaliseren. Dat kan nadat de gegevens van de app aan de politie ter beschikking zijn gesteld. De politie waarschuwt wel dat deze track-en-trace-software geen wondermiddel is. Als de dief de smartphone uitzet kan traceren niet. Meer info over het installeren van de app kan op de site www.hier-waak-ik.nl.

ROOSENDAAL - Een bomvolle Markt genoot zondag van Roosendaal Zingt. Onder een heerlijk zonnetje kreeg het aanwezige publiek een schitterende jubileumeditie, de tiende, voorgeschoteld. Een van de hoogtepunten van de middag was het optreden van Leona Philippo, winnares van The Voice of Holland 2012. Lees voor een uitgebreid verslag van Roosendaal Zingt elders in deze Bode. FOTO MIEKE SPEKMAN

Enorme bonnenregen in slechts drie maanden tijd op A58

38.463 boetes door trajectcontrole ROOSENDAAL – De trajectcontrole op de A58 tussen Bergen op Zoom en Roosendaal heeft in totaal 38.463 boetes opgeleverd in drie maanden tijd. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Het systeem is sinds 11 februari officieel in gebruik en meet de snelheid van de passerende voertuigen zeer nauwkeurig. Op het stuk snelweg van 4,8 kilometer mag maximaal 120 kilometer per uur worden gereden. DOOR MONIQUE JANSEN In de top 10 van trajectcontroles die het meeste opleveren staat de controle tussen Bergen op Zoom en Roosendaal op een vierde plaats. Bovenaan staat de A4 tussen Leiden en Den Haag waar in twee maanden tijd 311.836 boetes werden uitgedeeld. Daarna volgt de trajectcontrole op de A2 van Amsterdam naar Utrecht (252.589 prenten in vier maanden) en als derde die op A12 nabij Utrecht (98.209 boetes in vier maanden). Half miljoen meer boetes In de eerste vier maanden van dit jaar deelde de politie een miljoen bekeuringen meer uit dan een jaar eerder. Deze stijging is te verklaren door het succes van de trajectcontroles. Landelijk werden ongeveer 3,7 miljoen verkeersboetes uitgedeeld. Een miljoen bekeuringen werden ver-

WO-DOVRIJ-ZA VOORDEEL

➡ ➡

Lipton Ice Tea fles 1,5 liter

2+1 GRATIS

van € 4.80 voor

2.97

Calvé Mayonaise of Yogonaise

spreid na een snelheidsovertreding. Van de bekeuringen werden er 812.731 opgelegd na een trajectcontrole. In totaal waren er een half miljoen meer boetes dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het is niet bekend hoeveel geld het Rijk dankzij de enorme bonnenregen heeft opgehaald. Camera’s Een trajectcontrole bestaat uit verschillende camera’s die opnames maken van elke bestuurder. De computer berekent de gemiddelde snelheid van degene die passeert. Degene die te hard rijdt krijgt een boete. De pakkans ligt op honderd procent. Het systeem meet de gemiddelde snelheid van de te-hard-rijder en op basis daarvan wordt het boetebedrag bepaald. Trajectcontroles vervangen de reguliere controles niet, maar vormen een aanvulling op flitspalen, laserguns, mobiele radarapparatuur en videosurveillances.

Bekeuring Bestuurders kunnen overigens niet meerdere bekeuringen krijgen. Alleen voor de hoogste overtreding wordt een boete opgelegd. Daardoor dienen verkeersdeelnemers zich over het gehele traject aan de snelheidsbeperking te houden. Ook bij trajectcontroles gelden correctiemarges. Bestuurders krijgen een boete op de snelweg als zij acht kilometer of meer te hard rijden. Trajectcontroles werken in principe ook ’s nachts. Voordelen Trajectcontroles hebben volgens het Openbaar Ministerie het voordeel dat ze zeven dagen per week en 24 uur per dag werken. Ook worden bekeuringen volledig geautomatiseerd verwerkt. Daarnaast zorgen trajectcontroles voor een daling van de snelheid van de weggebruikers, waardoor er minder schadelijke stoffen worden uitgestoten.

PLUS Manniën Rucphen Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

Vers brood en vlaaien uit eigen bakkerij! ...VOOR HET LAATSTE

pot 650 ml

2+1 GRATIS

3.66

van € 5.49 voor C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal

ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Biebservicepunt Tolberg geopend ROOSENDAAL - Wethouder Hans Verbraak en leerlingen van basisschool De Rietgoor hebben vrijdag het servicepunt van bibliotheek VANnU in Tolbergcentrum geopend. In het punt zit de bibliotheek samen met apotheek Tolberg. Voortaan is het servicepunt alle werkdagen geopend (tijdens de openingsuren van de apotheek) van 8.0017.30 uur en op zaterdag van 11.00- 14.00 uur. Bezoekers kunnen hier zelf lenen, inleveren en verlengen door middel van de zelfservice-apparatuur. Ook is er op vaste momenten een medewerkster aanwezig om uitleg te geven over de zelfservice-apparatuur en om vragen te beantwoorden. De collectie is wel kleiner geworden.

Kipschijten op braderie Wouw WOUW - Op zondag 9 juni wordt er weer een braderie gehouden te Wouw. Daar wordt dan ook de activiteit ‘Kipschijten’ gehouden door Biljart Vereniging Ontspanning uit Wouw. Deelnemers aan deze activiteit hebben de keus om van de 400 genummerde vakken één of meerdere vakken te kopen. De hoofdprijs is 200 euro en als ‘spetterprijzen’ wordt het inschrijfgeld terugbetaald. Om 16.15 uur wordt een echte kip losgelaten in een omheinde kooi om daar zijn behoefte te doen. De ondergrond in de kooi is voorzien van 400 genummerde vakken. De vakken, welke niet zijn opgekocht door de deelnemers worden reglementair opgekocht door BV Ontspanning.

Vijf procent minder woningen gebouwd ROOSENDAAL - Vorig jaar zijn in Brabant 9.350 woningen opgeleverd. Dat is vijf procent minder dan in 2011. In 2012 zijn er in Brabant 9.350 woningen opgeleverd, 5% minder dan in 2011. Dat blijkt uit een provinciale inventarisatie van de woningbouwontwikkelingen. Met 1.550 woningen lag de sloop op een vergelijkbaar niveau als de laatste jaren. Per saldo groeide de woningvoorraad vorig jaar met 8.400 woningen. In 2013 zal de groei beduidend lager liggen. Dit jaar verwacht de provincie dat er 6.500 woningen bijkomen. Hiermee wordt het naoorlogse diepterecord uit 2003 toen de woningvoorraad met 5.700 woningen toenam gebroken.


Roosendaal Winkelcentrum Kroeven (tegenover President Kennedylaan 86) 4707 BD Roosendaal

Roosendaal Winkelcentrum Rembrandtgalerij Rembrandtgalerij 12 4703 GZ Roosendaal

roosendaal@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl

roosendaal@goudwisselkantoor.nl www.goudwisselkantoor.nl

Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur

Elke donderdag van 10.00 - 16.30 uur

Elke woensdag en donderdag!

Verzilver uw goud in ons mobiel kantoor! Locaties van onze (mobiele) kantoren bij u in de buurt

De goudprijs en zilverprijs waren nog nooit zo hoog. En dus kan het interessant zijn juist nu uw gouden sieraden, munten en zilver te verkopen. Maar dan wel aan een vertrouwd adres: het Goudwisselkantoor.

Roosendaal Winkelcentrum Kroeven tegenover President Kennedylaan 86, 4707 BD Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur

Goudwisselkantoor is eigendom van familie De Ruiter, al ruim 25 jaar een begrip in de wereld van de goudhandel. Vanzelfsprekend is Goudwisselkantoor lid van de diverse vakverenigingen. Goudwisselkantoor is geen winkel, maar koopt uitsluitend goud, zilver en munten in. Door onze jarenlange ervaring weten we waar het om gaat in de goudwereld. U krijgt dus een reële taxatie en een goede prijs. Zonder een afspraak te maken kunt u dus met uw sieraden, horloges, baren, munten, zilver bestek, zilveren schalen en verzamelingen langskomen. Wacht niet langer, profiteer van de huidige hoge goudprijs en kom bij ons langs voor een vrijblijvende taxatie. Let op: verplichte legitimatie bij binnenkomst!

Roosendaal Winkelcentrum Rembrandgalerij Rembrandgalerij 12, 4703 GZ Elke donderdag van 10.00 - 16.30 uur

Goudwisselkantoor

Breda Sophiastraat 11, 4811 EG Dinsdag t/m zaterdag 9.30 - 17.00 uur

nten in goud, zilver en mu • ruim 25 jaar ervaring e ati tax jblijvende • een deskundige en vri ien gewenst per bank ind of g alin bet te • contan taxatie de r • discrete ruimte voo goud en zilver van en egg • advies in het bel door heel Nederland • meer dan 50 locaties

Hoogerheide Sint-Lucasplein, 4631 LH Elke woensdag van 10.00 - 16.30 uur facebook.com/ goudwisselkantoor

FE ES TE LI JK B E K R OON D E V OO R D E E L W E K E N !

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

JUNI

JUNI KOOPAVOND

JUNI

5

TOT 17:30 U

6

7

Z AT E R D A G

JUNI

JUNI

JUNI

JUNI

JUNI

ARDI EXTRA KOOPAVOND

TOT 17:00 U

TOT 17:30 U

KOOPAVOND

KOOPAVOND ARDI - KOOK DEMO’S

TOT 17:00 U

WOENSDAG

DONDERDAG

VRIJDAG

Z AT E R D A G

8 12 13 14 15

40% korting! op alle Pelgrim inbouw koelkasten

ARDI - KOOK DEMO’S

... om stil van te worden! Stille afzuigkap met randafzuiging

€ 59 0

“ Wij zijn bekroond met het Keurmerk! ”

ACTIESET

Bij aankoop van 5 NEFF apparaten gratis CARE-pakket t.w.v. € 599 aktieset compleet € 5064

€ 3460

Pa artiijv voorrdeell

4 kleuren composiet-steen voor de prijs van kunststof

€p1.m5.9

Alleen keukenzaken die op alle punten een positieve waardering van consumenten krijgen, ontvangen het KEURMERK KWALITEIT KEUKENBRANCHE voor één jaar. Dit geeft consumenten zekerheid! Wij hebben ook voor dit jaar het Keurmerk ontvangen! Met hoge cijfers en daar zijn we best een beetje trots op!

Welkom in onze show room !


ACTUALITEIT

Heuvellaanfeesten bestaan al 35 jaar

Bewoners Heuvellaan vieren straatfeest op 8 juni ROOSENDAAL - Er wordt de laatste weken in de Heuvellaan weer koortsachtig gewerkt door het organisatiecomité aan de voorbereidingen voor het jaarlijkse straatfeest. Het enthousiaste bestuur is van plan er weer een spetterend feest van te maken. Gezelligheid en saamhorigheid zijn troef in de Heuvellaan. DOOR MIEKE SPEKMAN Een straatfeest organiseren is geen sinecure. Er komt heel wat bij kijken. Er moet van alles geregeld worden; de gemeentevergunning, de hekken om de straat af te zetten, het inslaan van het barbecuevlees, de prijsjes voor de tombola, de muziek en de materialen voor de spelletjes. Het is een hele klus. Gelukkig hebben ze in de Heuvellaan al 35 jaar lang ervaring met die zaken. Het bestuur van het organisatiecomité heeft er zin in. Voorzitter en tevens secretaris Edgar Wienen vertelt: “Ons comité bestaat uit vijf mensen, Louisa, Olaf, Tommy, Ward en ik. We hebben allemaal een taak. We worden bijgestaan door Cees Dielemans, de oprichter van het straatfeest die enkele jaren geleden door de bewoners is benoemd tot burgemeester van de Heuvellaan. Hij is 19 jaar voorzitter van het organisatiecomité geweest. In 1978 is Cees gestart met een tafeltenniscompetitie in de straat. Later kwam er sjoelen bij. De dag is uitgegroeid tot een volwaardig straatfeest”. Survivalbaan Er is op 8 juni veel te doen. Buiten de ge-

bruikelijke spelen voor jong en oud is er dit jaar een survivalbaan en staat er sumoworstelen op het program. De bewoners krijgen daarbij een sumoworstelaarpak aan en gaan met elkaar in gevecht. Dit kan tot hilarische taferelen leiden. In de grote feesttent die midden in de straat komt te staan, komt een bar en zorgt straatgenoot DJ Bart Hagenaars voor de muziek. De bewoners kunnen voor 30 cent (10 voor 2,50) lootjes kopen voor de tombola, waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Edgar vertelt: “Gelukkig hebben we elk jaar sponsors die ons helpen. Van een Chinees restaurant krijgen we gratis waardebonnen voor de loterij, een orthodontist geeft altijd een geldbedrag en een groenteboer levert gratis gezonde hapjes. We krijgen ook snoep voor de kinderen en er is tevens een bijdrage uit het gemeentepotje ‘Stichting Kansen voor Kalsdonk’. We moeten onze plannen wel van tevoren en achteraf bij de gemeente verantwoorden. Als wederdienst helpen we in de wijk als dat nodig is.” Stamboom De Heuvellaan heeft veel jonge gezinnen, maar ook mensen die bijna heel hun leven

Foto: van links naar rechts Edgar, Ward, Tommy. Achtergrond Olaf. Louisa was afwezig.

al in de straat wonen. Commissielid Ward zegt: “ Cees Dielemans heeft vijf jaar geleden op het straatfeest een stamboom gepresenteerd met alle huisnummers plus mensen die er ooit gewoond hebben. Je ziet daarop meerdere generaties.

FOTO MIEKE SPEKMAN

Sommige mensen verhuizen, maar komen later weer terug in de straat wonen omdat het er zo gezellig is.” Het straatfeest wordt jaarlijks door ongeveer 90 bewoners bezocht. Iedereen komt overdag aanwaaien. Om 18.00 uur

gaat het vlees op de barbecue en gaan de fritespannen aan. Na het eten begint het avondfeest. Dit jaar met een Mystery Guest. Het belooft dus weer een verrassende dag te worden.

wilde introduceren. Er ging echter ontzettend veel tijd zitten in al het archiefonderzoek naar de oude dorpsverhalen. Het heeft dus wel even geduurd, maar samen met de VVV Brabantse Wal hebben we de tocht toch kunnen uitgeven”, vertelt hij trots. Nouwt kreeg daarbij hulp van René Hermans uit Wouw, die de historische correctheid bewaakte en zelf, als amateurhistoricus, nog verschillende verhalen wist toe te voegen. Daarnaast heeft Nouwt tientallen uren in het archief doorgebracht om alle verhalen te achterhalen.

over een boer in de grensstreek die op een nacht besluit de grenspaal te verzetten om zijn land te vergroten. “Sindsdien waart zijn geest rond in de streek en draagt hij de grenspaal altijd bij zich. Wanneer hij op een avond een dronkenlap tegenkomt en vraagt: ‘Waar kan ik ‘m laten?’, antwoordt de zatlap: ‘Waarom zet je hem niet terug waar je hem weggehaald hebt?’ De geest doet dat en vindt daarna eindelijk zijn eeuwige rust”, vertelt Nouwt.

Bijzondere autoroute brengt deelnemers met GPS naar historische locaties

Tocht bundelt sagen Brabantse Wal WOUW - Als grensstreek ingeklemd tussen Vlaanderen in het zuiden en Zeeland in het westen is de Brabantse Wal rijk aan tal van volkswijsheden en dorpsverhalen, die vaak van generatie op generatie werden doorverteld. Nog altijd halen trotse inwoners van deze streek graag de vertellingen over Prinses Paulientje of de zeemeerminnen uit de Oosterschelde naar boven om de historie van hun omgeving te vertellen. De Brabantse Wal herbergt echter nog veel meer sagen en legenden. Die zijn nu allemaal samengebracht in een spannende autotocht met GPS over de Brabantse Wal. DOOR RIA VAN MEIR Initiatiefnemer Hans Nouwt van Raaf GPS

speelde al jaren met het idee om de volksverhalen te bundelen in een Sagentocht over de Brabantse Wal. “Jaren terug heb

ik zo’n tocht eens gedaan in het westen van het land. Ik vond het zo’n bijzonder concept, dat ik dat graag in deze streek

Geesten De Brabantse Wal blijkt een rijke voedingsbodem voor tal van dorpsverhalen en legenden te zijn. In de tocht maken de deelnemers kennis met de Sinte Geertruid, de Bokkenrijders, dwaallichtjes, heksen, de Grijze Man, smokkelaars, geesten, ‘s werelds kleinste meisje Prinses Paulientje en de zeemeerminnen uit de Oosterschelde, die Steenbergen leerden met anderen te delen en na een gulle gift van Bergen op Zoom de stad eeuwig lieten bestaan.

‘Veel legenden met religieuze inslag’

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

De route gaat langs mooie plaatsen op de Brabantse Wal, waarachter vaak bijzondere sagen en legenden schuilgaan.

FOTO RAAF GPS

De tocht vertelt opvallend veel religieuze verhalen. “Er zijn veel legenden waarbij de plaatselijke kapelaan of priester aan de slag moesten om een boze geest of duivel te bezweren”, merkt Nouwt op. Een verhaal dat hem bijzonder is bijgebleven gaat

GPS Het verhaal van de grenspaal en vele andere legenden zijn ingesproken op een speciale GPS, die te huren is bij de VVV en Narvik HomeParc Bergse Zand. De GPS wijst de weg en vertelt ondertussen met een aangename stem over historische verhalen en gebeurtenissen uit de omgeving. De route start in Bergen op Zoom en gaat via Halsteren richting Steenbergen, waarna men via Wouw en Heerle voor de tweede keer in de Markiezenstad uitkomt. Vanaf daar volgt een tweede lus over de gemeente Woensdrecht, met een klein bezoekje aan België om via Wouwse Plantage terug te keren in Bergen op Zoom. “Onderweg stoppen voor een bakje koffie en lunch of een foto van de omgeving is geen probleem, want de tocht gaat daarna weer verder waar hij gebleven was”, merkt Nouwt op. “De Sagentocht is vooral gericht op volwassenen. Het is natuurlijk ook een leuk uitje met de kinderen, al zitten er soms spannende verhalen bij.” Kijk voor meer informatie op: www.sagentocht.nl.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @R_daalseBode.

PAGINA 3

WAAROM KIEZEN VOOR ROMASS? s De beste kwaliteit in de regio s Gratis professioneel advies s Persoonlijk contact s Professionele montage s Snelle service bij storingen s Onderhoud en service aan alle merken garagedeuren Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl


BoekenVoordeel

NERGENS ZO GOEDKOOP!

Verrast je met boek, hobby en cadeau

GELDIG OP DONDERDAG 6, VRIJDAG 7 EN ZATERDAG 8 JUNI 2013

GROOTSTE WIELERHELDEN

POCKETFORMAAT

4.

99

OP=OP

OP=OP

DRUMSTICKS 1KG

2.99

1KG 3KG

3.99

NORMAAL

99

OP=OP

12.99

4.

99

E 

80 . 11

99 3. ½KG UK ST EF BI RUNDER 1KG

1.

NORMAAL

BEST

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

SPEKLAPPEN HAASRIBKARBONADE KIPKARBONADE

Deze speciale uitgave is een eerbetoon aan de gevallenen tijdens D-Day en de dagen erna. Je krijgt een zeer persoonlijk verslag van de Duitse en Geallieerde soldaten zelf. Aan de hand van vaak emotionele en indringende dagboekverslagen. 100 minuten beeld

Tevens vol met belangrijke adressen, checklists en nuttige tips.

SELLER!

23

DISCOVERY CHANNEL

Met dit reisdagboek kun je je reis van begin-tot-eind documenteren en achteraf alle belevenissen nog eens rustig nalezen.

Prachtig naslagwerk van het bijzondere verhaal achter 77 onsterfelijke namen uit de geschiedenis van het wielrennen. 222 pagina’s

14.99

D-DAY GREAT CRUSADE DVD

REISDAGBOEK

ALLER TIJDEN

NORMAAL

JE VINDT ONS O.A. IN: ROOSENDAAL (DE ROSELAAR) ROSELAAR 1B & BERGEN OP ZOOM WOUWSESTRAAT 14 & BREDA GINNEKENSTRAAT 80 OF KIJK OP WWW.BOEKENVOORDEEL.NL

SNIJWORST 99 2. 150GR 1.45 IESLOOK 3.99 EI-BSALA DE 4.99 150GR 0.95

VERS GEGR SPARERIBS RUNDERKOGEL- ZEEUWSSPILD EK 1KG 3.99 BIEF ½KG 4.99 100GR 0.89

DƾůƚĹ?ͲÄ‚ĹŹĹ?Ć?Ä‚ĹŻĎŽĎąĹŠÄ‚Ä‚ĆŒĹ?ÄžĆ?ƉĞÄ?Ĺ?Ä‚ĹŻĹ?Ć?ÄžÄžĆŒÄšĹ?ĹśĚĞĆŒÄžĹśĹ˝Ç€Ä‚ĆšĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžÄšÄ‚ĹŹÄžĹśÍ˜

KĹśÇŒÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÄ?ÄžĆ?ƚĂĂŜĆľĹ?ƚ͗ 

‡ ‡ ‡ ‡ ‡ 

ZĞŜŽǀĂƚĹ?ÄžǀĂŜĚĂŏĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜĞŜÄ?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ dĹ?ĹľĹľÄžĆŒÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?ĚĂŏŏĂƉĞůůĞŜ͕Ĺ˝Ç€ÄžĆŒĆ?ƚĞŏŏĞŜ͕Ĺ?ŽŽƚÄ?ĂŏŏĞŜĞƚÄ?Í˜Íż sÄžĆŒÄ?Ĺ˝ĆľÇ Ĺ?ĹśĹ?ĞŜÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻÄ?Ĺ?ŜŜĞŜ͕ͲÄ‚ĹŻĆ?Ä?ĆľĹ?ƚĞŜĆ?ŚƾĹ?Ć?Íż Ĺ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍžÇŒĹ˝Ä‚ĹŻĆ?Ĺ?ŽƚĞŜ͕Ć?Ä?ĹšĹ˝Ĺ˝ĆŒĆ?ƚĞĞŜůŽŽĚĞŜĹ˝Ç€ÄžĆŒĹ?Ĺ?ÇŒĹ?ŜŏĞŜĹŻĹ˝Ĺ˝ÄšÇ ÄžĆŒĹŹÍż /Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžÇ ÄžĆŒĹŹÇŒÄ‚Ä‚ĹľĹšÄžÄšÄžĹśÍžÇŒĹ˝Ç ÄžĹŻĚĞĹ?Ć?ŽůĂƚĹ?ÄžǀĂŜƉĂŜŜĞŜĚĂŏĞŜÄ‚ĹŻĆ?Ä?Ĺ?ƚƾžĹ?ĹśÄžĆľÇŒÄžĚĂŏĞŜͿ

<Ĺ?ĹŠĹŹĹ˝Ć&#x2030;Ç Ç Ç Í&#x2DC;žƾůĆ&#x161;Ĺ?ͲÄ&#x161;Ä&#x201A;ĹŹÍ&#x2DC;ŜůÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;ŽĨÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśŽĨĨÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x160;

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

Bouwbedrijf Goossens al vele jaren een begrip

TE NO HU G 3 UR !

in de Regio. Wij bouwen en verbouwen,

Prachtig wonen in een voormalige kloostertuin!

* Minimaal bruto jaarinkomen 2 34.229. Minimale leeftijd 55 jaar of ouder.

Huurprijs 5 vanaf 5 68

SCHITTERENDE, UNIEK GELEGEN HOFWONINGEN BINNEN PLAN MARIA TER ENGELEN IN OUDENBOSCH.* > Compleet woonprogramma op begane grond > Ruime 2e slaapkamer op eerste verdieping > Tuin met eigen berging > Uitzicht op klooster Sint Anna > Op loopafstand van centrum en station > Oplevering begin 4e kwartaal 2013

VIA REAGEER NU ONEN.NL VOORW 65 34 92 00 WWW.KLeIK 1 er informatie 0 of bel voor m

Zie ook www.maria-ter-engelen.nl

tevens begeleiden wij uw

bouwaktiviteiten/

ontwerp van A tot Z.

G ul de nw e g 1 0 , 4 8 7 9 N L E tte n-Le ur, T e l . 0 7 6 -5 0 3 2 8 7 8 , F ax 0 7 6 -5 0 3 7 8 5 0 , k e e s. g o o sse ns@ he tne t. nl

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

LC Gevelrenovatie b.v. tel: 0165-323580 fax: 0165-322014 Argon 8a E-mail: info@lcgevelrenovatie.nl 4751 XC Oud Gastel Web: www.lcgevelrenovatie.nl

Antiekrenovatie Hans Swanenberg s6ERWIJDERENVANVERF ENLAKLAGEN s/PNIEUWKLEURENENOFLAKKEN s/OKVOORALUWOVERIGEMEUBELEN s4EVENSSTRAAL ENSPUITWERK s+EUKENRENOVATIE s3TOELENMATTENENWEBBING :EVENBERGSCHEN(OEK 4EL&AX 

WWWANTIEKRENOVATIENL

MUZIEKHUIS BOULEVARD opent de deuren Ç Ç Ç Í&#x2DC;Ĺ&#x2021;ĆľĹ?Ć&#x161;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÇ&#x152;ĆľĹ?Ä&#x161;Ç Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2DC;Ŝů /ŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ĺ˝Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹŻĹŻÄ&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?žƾÇ&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŹÄ?ĆľĆ&#x152;Ć?ĆľĆ?Ć?Ä&#x17E;Ĺś 06 - 10222726

TE HUUR â&#x2013; ETTEN-LEUR

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2 Industriegebied â&#x20AC;&#x2DC;Vosdonkâ&#x20AC;&#x2122; te Etten-Leur Flexibel huurcontract www.drvm.nl/vosdonk


ACTUALITEIT

Ludiek Orkest ‘Schoppen Vijf + Joker’ houdt het na 28 jaar voor gezien

Column

‘De gemiddelde leeftijd van de bandleden nadert de 65’ ROOSENDAAL - Het muzikale gezelschap Schoppen Vijf + Joker trad voor de eerste keer op in Rijsbergen in het café van Piet van Vessem. Deze try-out werd met opzet niet in Roosendaal gehouden omdat de leden nog niet helemaal zeker waren of het succesvol zou worden. Nu 28 jaar later is de onzekerheid bij de leden wel verdwenen, maar komt er toch een einde aan wat ooit als hobby is begonnen. De mannen van het 1e uur Ben Breepoel en Jan van den Oever blikken met plezier terug op een belangrijke periode uit hun leven.

Eugène de Kok

De echte wereld? Het was misschien de 537e keer dat hij was te zien op televisie, maar toch heb ik zaterdag The Matrix maar weer eens gekeken. Voor degenen die 537 keer kozen voor een ander programma: het is een sciencefictionfilm over een groep rebellen die in opstand komt tegen The Matrix, een computersimulatie waarin iedereen blijkt te leven en die is gemaakt om de mensheid onder controle te kunnen houden. De rebellen willen de machines, die het in stand moeten houden, verslaan, zodat de surrealistische werkelijkheid weer plaats maakt voor de echte wereld. Soms denk ik dat de film geen sciencefiction is en dat we met zijn allen leven in een Matrix. Eentje die niet is gemaakt om ons onder de duim te houden, maar om ons of de slappe lach te bezorgen of grote ergernis op te wekken. De oogst van dit weekend: in Volkskrant Magazine vertelt Ed Nijpels dat hij een dramatische periode doormaakt, omdat hij is verhuisd van een Friese woonboerderij naar een appartementje van ‘slechts’ 265 vierkante meter aan de Prinsengracht in Amsterdam. Hij kan niet wennen op zijn nieuwe zoldertje in de favela van de hoofdstad. Al lachrimpels of moeite u boosheid te bedwingen? Ook lees ik in een Belgisch onderzoek dat één van de Fyra-treinen 2019 gebreken vertoonde, terwijl tien afwijkingen al te veel zouden zijn. Ondertussen wachten politici in Nederland op hun onderzoek naar de hogesnelheidstrein. ‘We moeten geen overhaaste beslissingen nemen’, reageert een PvdA-politicus op het onderzoek naar de trein, die al in 2007 had moeten rijden. Zeg het maar … Verder hoor ik dat de jongens, die op zijn minst medeverantwoordelijk zijn voor de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen, waarschijnlijk lagere straffen krijgen dan de toch al milde eisen van het OM, dat de burgemeester van Maastricht volhoudt dat zijn softdrugsbeleid werkt terwijl alles aantoont dat het tegenovergestelde waar is en zie ik de premier op een fiets de militaire basis in Kunduz verkennen, waarmee hij de Taliban ongetwijfeld voor het eerst in jaren lachstuipen heeft bezorgd. Zegt u het maar. Dit kan toch niet de echte wereld zijn? Of wel?

Colofon

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

Jan van den Oever en Ben Breepoel zijn de mensen van het eerste uur. Zij waren 28 jaar lang betrokken bij hun muzikale gezelschap Schoppen Vijf + Joker. De vele plakboeken getuigen van een succesvolle muzikale hobby, maar vooral van héél veel onderlinge vriendschap. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 23 De oplossing van deze puzzel is in week 24 te vinden op www.internetbode.nl

“We hebben onszelf altijd gezien als een gezelschap dat bestaande muziek op ritmische wijze begeleidde. De meesten van ons zaten in het begin bij mannenkoor Concordia dus hadden wel een muzikale achtergrond, maar dit was dus echt iets anders”, begint Ben Breepoel als coördinator van het gezelschap zijn verhaal. “Het idee hebben we opgedaan bij de wijnfeesten in Duitsland. De eerste repetitie was bij ons thuis. Omdat wij op bestaande muziek ritmische ondersteuning boden zei medeoprichter Jan van Vessem op een gegeven moment dat we ‘tegen de muziek aanschopten’. Vanaf dat moment was de naam Schoppen Vijf + Joker geboren”. “En die joker hebben we bedacht omdat we soms met meer dan 5 mensen op het podium stonden”, voegt Jan daar nog aan toe. “We hebben door de jaren heen op heel

‘Het is mooi geweest’ Daardoor speelde het gezelschap tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, op de Draai van de Kaai, op nieuwjaarsdag in Hotel Mastbos en op tal van andere locaties. Maar daar gaat op zaterdagmiddag 8 juni dan echt een eind aan komen. Ben zegt daarover: “Het is mooi geweest. Op verzoek van een aantal van onze trouwe fans uit België geven we nu nog een officieel afscheidsconcert. Dat gaat plaatsvinden in het Kadehuis in Roosendaal. Daarna zetten we er definitief een streep onder”.

Sociaal carnaval Maar of de leden van Schoppen Vijf + Joker dat ook waar gaan maken is eigenlijk nog maar de vraag. Jan van den Oever licht een tipje van de sluier: “Door de jaren heen zijn we tijdens het carnaval altijd het vangnet van RAC geweest”, zegt Ben daarover. “Zij organiseren het sociale carnaval in de tehuizen en als er ergens te weinig muziek was, dan werden wij gevraagd om dat te komen opvullen. In feite was dat het meest dankbare onderdeel van al onze optredens. Het afgelopen jaar hebben we dat voor het eerst niet meer gedaan. En nu blijkt dat de ‘boeren van RAC’ maar ook de bewoners waar we al die jaren voor hebben opgetreden, ons heel erg hebben gemist”. En zonder dat Jan en Ben het benadrukken zou het beste wel eens kunnen gebeuren dat het muzikale gezelschap volgend jaar met carnaval zomaar ineens bij RAC zou kunnen opduiken!

‘Koerswijzigingen kosten WVS Groep veel geld’

Wethouders zijn Haags dralen zat ROOSENDAAL - De politiek in Den Haag moet eens ophouden met het steeds maar weer wijzigen van haar koers met betrekking tot het sociale werkvoorzieningenschap. Die boodschap hebben de negen wethouders die samen het algemeen bestuur van de WVS Groep in West-Brabant vormen gesteld in een brief aan de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), met een afschrift naar de Tweede Kamer. Volgens de wethouders betekent het onlangs gesloten sociaal akkoord de zoveelste verandering van bovenaf, waardoor de gemeenten veel geïnvesteerde energie en kosten in rook zien opgaan. “Wij zijn de voortdurende wijzigingen en onduidelijkheden dan ook meer dan zat”, stellen zij. DOOR RIA VAN MEIR

© www.sudokusite.eu

veel plaatsen gespeeld”, vervolgt Jan het verhaal. “Bij de wijnfeesten in Braunenberg aan de Moesel hebben we 15 jaar op het muzikale programma gestaan. En dankzij ons optreden in ‘De VARA feliciteert’ kwamen de verzoeken om op te treden uit het hele land”.

Het sociaal akkoord mag dan weliswaar de directe aanleiding zijn voor de gepeperde brief, die namens Arjan van der Weegen (Bergen op Zoom), Theo Vaes (Etten-Leur), Jan Paantjens (Halderberge), Louis Koevoets (Moerdijk), Kees Jongmans (Roosendaal), John van Hal (Rucphen), Cor van Geel (Steenbergen), Martin Groffen (Woensdrecht) en Marjon de Hoon (Zundert) is verstuurd, de frustratie richting Den Haag is op meer ontwikkelingen gestoeld. In de scherpe brief geven de negen wethouders een chronologisch overzicht van ontwikkelingen die van bovenaf zijn opgelegd en stuk voor stuk nadelig uitpakten voor de WVS Groep. Zo noemen zij de cao-aanpassingen, die voor een eenmalige extra uitgave van 475.000 euro hebben PAGINA 5

gezorgd, de Wet uniformering loonbegrip die als doel had de administratieve lasten te verminderen, maar jaarlijks een extra kostenpost van 612.500 met zich meebrengt - en de afbouw van subsidie vanuit het Rijk. En dat terwijl de WVS Groep nu al een meerjarentekort heeft van enkele miljoenen. In de brief doen de wethouders dan ook een klemmend beroep op de VNG om het ministerie van Sociale Zekerheid en Werkgelegenheid duidelijk te maken welke negatieve financiële effecten de maatregelen hebben op de bedrijfsvoering van de WVS Groep. Voornemens Het tekenen van het sociaal akkoord bleek de druppel te zijn voor de bestuurders. “De afspraken in het sociaal akkoord zetten de uitgangspunten van de nog in te voe-

ren Participatiewet weer helemaal op zijn kop. Het afgelopen anderhalf jaar zijn wij geconfronteerd met drie voornemens en evenzoveel koerswijzigingen”, merken zij op. Dat de gemeenten niet mee aan de onderhandelingstafel zitten, maar de wijzigingen steeds maar van bovenaf opgedragen krijgen, zit de wethouders behoorlijk dwars. Ook wijzen zij de VNG en Tweede Kamer erop dat zij al heel wat energie en kosten hebben verspild aan het steeds maar weer inspelen op de nieuwe visies van het kabinet. “De voortdurende wijzigingen zijn niet de manier waarop wij een verantwoord rijksbeleid kunnen invoeren. Wij zijn de koerswijzigingen dan ook meer dan zat.” De negen wethouders roepen daarom de VNG op een vuist te maken richting het kabinet.


Keep- fit ‘70 Korfbalnieuws

Verschuivingen in woningbouwmarkt

Corporaties geen struisvogel

ROOSENDAAL - Vijf teams hebben afgelopen weekend hun competitie afgesloten. Senioren 1 hebben hun laatste competitiewedstrijd niet winnend af kunnen sluiten tegen nummer 4.

ROOSENDAAL - In de toekomst moet nieuwbouw minder aandacht krijgen, maar de kwaliteit van de bestaande woningvoorraad meer centraal worden gesteld. Dit is althans de voornaamste conclusie uit het rapport ‘Visie op wonen en leven in West-Brabant en Tholen 2030’, vervaardigd in opdracht van Stadlander, Woningstichtingen Woensdrecht en Dinteloord, Woningcorporaties Bernardus Wonen en Brabantse Waard. Deze corporaties zijn actief in de geSpringfield won met 11-1, omdat Keep-Fit meenten Bergen op Zoom, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Steenbergen, Tholen, Woensdrecht en Rucphen.

’70 1 de kansen niet af maakte. Omdat concurrent Sperwers verloor van kampioen Paal centraal heeft senioren 1 de competitie als 2e afgesloten. Senioren 4 heeft helaas de wedstrijd met als inzet de 4e plaats tegen Trekvogels 5 met 8-15 verloren, waardoor ze op een 6e plaats zijn geëindigd. De junioren A1 waren al kampioen en hebben hun laatste wedstrijd als een kampioen waardig gewonnen van nummer laatst Korbatjo met 9-12. Ze hebben de competitie afgesloten met 3 punten voorsprong op nummer 2. Het midweekteam liep in Hardinksveld-Giessendam tegen een grote 21-5 nederlaag op. De midwekers gingen echter wel voldaan terug naar Roosendaal, omdat ze de ruimte kregen van tegenstander Vriendenschaar 2

om hun eigen spelletje te spelen. Ook de B1 aspiranten hebben hun laatste wedstrijd gespeeld. Helaas was Sporting Delta B3 met 7-8 net te sterk. Hierdoor zijn ze als 6e en laatste geëindigd in hun klasse. Komend weekend hebben de A2 junioren en de D2 pupillen nog een inhaalwedstrijd. De D2 moet zelfs de week daarop nogmaals een inhaalwedstrijd spelen. Zij hebben wel een erg lange competitie op deze manier. Uitslag Woensdag 29 mei Vriendenschaar (H) MW2-Keep Fit ‘70 MW1 21-5 Zaterdag 1 juni Korbatjo A1-Keep-Fit ’70 A1 9-12 Keep Fit ‘70 B1-Sporting Delta B3 7-8 Zondag 2 juni Keep Fit ‘70 4-Trekvogels 5 8-15 Keep Fit ‘70 1-Springfield 1 11-13 Programma Zaterdag 8 juni 11.45 Keep Fit ‘70 D2-Zevenbergen 11.00 Keep Fit ‘70 A2-Springfield A1

Finale Regio Competitie West Brabant WEST-BRABANT - Op dinsdag 28 mei zijn de finale wedstrijden van het seizoen 2012-2013 gespeeld. In De Wittenhorst te Halsteren waren ongeveer 70 mensen aanwezig om dit mee te maken.

Belangrijk is dat het gemeentelijk woningbouwbeleid daadwerkelijk, concreet en gemeenschappelijk regionaal wordt afgestemd.

DOOR CEES VAN DER BURG Lange tijd vormde een investering in nieuwbouw of een bestaande woning voor particulieren en woningcorporaties een verstandige belegging. Iedereen groeide op met de zekerheid dat de huizenprijzen altijd stegen en dat woningen ook altijd werden verkocht. Hier is de afgelopen tijd een abrupt en definitief einde aan gekomen. De crisis heeft de nu plotseling ontstane situatie in werkelijkheid alleen maar bespoedigd. De onvermijdelijke krimpontwikkeling (minder bevolking) is namelijk de oorzaak dat de woningmarkt in WestBrabant en Tholen zich niet zal herstellen. Zorgbehoefte Dit betekent minder woningbouw en tegelijkertijd een toename van de zorgbehoefte door de vergrijzing en het steeds ouder worden. Omdat het langer thuiswonen door de overheid wordt gestimuleerd, is het noodzakelijk de bestaande huizen hiertoe aan te passen of te vervangen. De meeste huizen uit de 50-70er jaren zijn niet geschikt voor de huidige zorg. Over het algemeen hebben de corporaties voldoende ‘know how’ in huis om de mogelijkheden tot renovatie te beoordelen. Particulier Ongeveer 70% van het woningbezit is particulier eigendom. Veel van dat particuliere bezit verkeert in prima conditie; het is of

van recente datum, of door goed onderhoud van goede technische- en woonkwaliteit en nog zeer goed te gebruiken of te verbeteren voor specifieke doelgroepen zoals starters, alleenstaanden, gezinnen en ouderen. Echter een groot deel is technisch in zeer matige staat en daarnaast zijn deze woningen vaak ook woontechnisch te klein om oud in te worden en verzorging te kunnen krijgen. Particuliere eigenaren schrijven meestal niet af op hun woning. De vraag is dan ook in hoeverre zij aanpassingen zullen doen. Gemeenten “De corporaties zijn geen struisvogels die hun kop in het zand steken”, aldus directeur-bestuurder Ton Ringersma van Stadlander. Daarom hebben de vijf corporaties hun beleidsconclusies uit de woonvisie 2030 vertaald naar de 57 wijken en kernen in het werkgebied. Maar hun inzet om die beleidsverandering door te voeren is niet

toereikend. Ook de gemeenten moeten gaan regionaliseren, doch dit hapert op vele fronten door politieke tegenstand. Niet verwonderlijk, want de gemeenten willen (dure) grond te gelde maken en dat kan alleen voor nieuwbouw.

Om de bestaande woningvoorraad op het juiste niveau te brengen hebben de corporaties vier mogelijkheden, te weten: Versterken = Verandering (verbetering) van huidige kwaliteitsniveau is gewenst, dit kan alleen met substantiële investeringen. Consolideren = behoud van huidige kwaliteitsniveau is gewenst, daarvoor is substantiële investering nodig. Conserveren = behoud van huidige kwaliteit is gewenst, hiervoor zijn geen substantiële investeringen nodig. Vrij laten = perspectief van kwaliteitsbehoud is laag en/of te weinig corporatiebezit in de kern, investeringen in deze kern worden afgebouwd

24 automatische schietbanen worden in de sportzaal opgebouwd door de leden van Geen Moed Verloren en de kring Roosendaal e.o. om het mogelijk te maken om de Jeugdschutters en de dames vanaf 10.00u te laten strijden om het Nederlands kampioenschap bij de jeugd in de klasse Aspiranten en Junioren. Kanshebbers zijn bij de Aspiranten Tom Lagerwerf van Nooit Gedacht uit Zevenbergschen-Hoek, en bij de Junioren Kevin

Sprenkels van de Toekomst uit Achtmaal. De dames schieten gelijktijdig ook om het Nederlands kampioenschap in de klasse A en B. Kanshebbers hierbij zijn Joke Gommers van de Toekomst Achtmaal, Edith de Bakker van De Eendracht uit Zundert en Trienke vd Heide van de Knipe uie Knipe en Antje Timmer van Schansschutters uit Valthe en Lian van Beers van Kruisridders uit Zevenbergschenhoek. Na de middag om 13.00u is de baan voor de verenigingskoningen welke 2 series moeten schieten van 15 schoten titelverdediger Adrie Roelands van ZMZ uit Wernhout zal het op moeten tegen de overige verenigingskoningen zoals Frans Delcroix

Blauw-Wit Basketball JongensU16 kampioen

Woningkwaliteiten De corporaties vragen de gemeenten dringend om de ambities in nieuwbouw en bestaande woningvoorraad nadrukkelijker in samenhang te bezien en te kiezen voor woningkwaliteiten, die nog onvoldoende beschikbaar zijn in bestaand bebouwd gebied. Belangrijk is dat het gemeentelijk woningbouwbeleid daadwerkelijk, concreet en gemeenschappelijk regionaal wordt afgestemd. Het volledige visie- en onderzoeksrapport ‘Visie op wonen en leven in West-Brabant en Tholen 2030’, met daarin de beleidsconclusies voor de 57 kernen, is beschikbaar op: www.visiewoningmarkt2030.nl

De Parel Fijnaart schietsport centrum ROOSENDAAL - Op zondag 9 juni is sport en evenementen centrum de Parel in Fijnaart omgebouwd tot schietsport centrum.

De wedstrijden begonnen om 13.00 uur. Het blijkt toch telkens weer dat als er gespeeld moet worden in een finale de spanning bij velen duidelijk aanwezig was. Dat is dus ook te zien aan de individuele scores.

Er is dit jaar gekozen voor een andere opzet om de finale te gaan spelen. Dit jaar speelden de beide winnaars van hun poule tegen elkaar. Zowel in de A als In de A poule is Oud Gastel-2 kampioen geworden. In de B poule is De Heen-2 kampioen geworden. Proficiat voor beide teams. De organisatie zat strak in elkaar, hulde aan beide leden van Halsteren. De prijzen zullen op de feestelijke prijsuitreiking worden overhandigd die plaats vindt in De Stelle te De Heen op donderdag 13 juni. De tweede competitiehelft start in week 33.

lz van Nooit Gedacht uit Achtmaal, Christ Christianen van EMM, Toon Berg Pioniers Roermond Kevin Sprenkels van De Toekomst uit Achtmaal, Ferry van den Broek van Komst des Vredes Achtmaal, Jacco Hoekman van De Gezellige vrienden Zundert, Jan van Gils van Alpenjagers Roosendaal, Kees de Kock van Geen Moed Verloren uit Oudemolen, Lian van Beers van Kruisridders Zevenbergschen-Hoek en Antje Timmer van Schansschutters uit Valthe zijn de koninginnen welke mee mogen doen. Dus een zondag vol schietsport in de Parel in Fijnaart waar de wedstrijd vanaf de tribune gevolgd kan worden. PAGINA 6

Trotse kampioenen Blauw-Wit JongensU16

ROOSENDAAL - De basketballers van Blauw-Wit JongensU16 speelden hun laatste en ook gelijk finalewedstrijd van het seizoen tegen mede-koploper ABCBasketball op vrijdag 31 mei. Compleet en super gemotiveerd reisden de Blauw-Witters af naar Wijk en Aalburg. Vanaf de tip-off speelden ze geconcentreerd vanuit een zone-defense en bouwden gestaag de score op. Bij rust was de stand 17-32 in Roosendaals voordeel. Na rust sloop er wat onrust in de ploeg en lukte het ABC door fraaie scores terug te komen tot 31-40 en werd het zowaar nog spannend. Maar het laatste kwart wist Blauw-Wit o.l.v. coaches Willem Biesbroek en Guus Bierkens het overzicht te houden en met goed uitgespeelde aanvallen en regelmatige scores wonnen ze met een mooie eindstand 35-53 en kon het kampioensfeest gevierd worden en de verdiende beker mee naar Roosendaal. Opnieuw een mooi resultaat voor een team van Blauw-Wit Basketball, dat zaterdag 8 juni haar 40-jarig bestaan viert, met een groot sportief en feestelijk evenement in en om Sporthal In

De Roos. Veel leden en oud-leden, familie en vrienden hebben zich daarvoor al aangemeld via www.blauw-wit.com. Maar ben je of ken je een (oud)Blauw-Witter die zich nog niet heeft aangemeld, doe het dan alsnog. Basketballtalenten Komende weken tot de zomervakantie trainen de basketballers van Blauw-Wit in de nieuwe teamsamenstellingen voor het volgende seizoen. Daarbij is er ook volop gelegenheid voor nieuwe jongens én meisjes van 8 jaar en (veel) ouder om kennis te maken met de veelzijdige sport die basketball heet. Sportieve, snelle, stevige, lange en lenige spelers zijn welkom om 2 keer gratis en vrijblijvend te proberen, na aanmelding via info@blauw-wit.com Op de foto: trotse kampioenen van BlauwWit JongensU16 o.l.v. coaches Willem Biesbroek (r.) en Guus Bierkens (l.), v.l.n.r.: Jarrit Mannie, Willem Biesbroek jr., Daan van der Aa, Bobby de Meulder, Lucas Giesberts, Sebastian van Drimmelen, Jauren de Waal. Vooraan: Ferdin de Graag, Sander van Wensveen en Daan Hack. Bradley Vissenberg ontbreekt op de foto.


B L I J V EN D

VERL A AGD! 22%

goedkope r

Mini pizza van 1.99 360 g 89

1.

Pizza 335-355 g

Roomijs van 1.99 39 1 l 55

v an 1.49

1.

1.

B L IJ V E N D

VERLAAGD

Maak uw voeten klaar voor de zomer bij

FootZ Pedicurepraktijk in Roosendaal!

Ook gel- en uv lak, french pedicure Tel. 06-22191349

Stoppen ! met roken

12%

goedkope r

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

GRATIS IPAD MINI BIJ AANSCHAF VAN WERU KUNSTSTOF KOZIJNEN! *

Tijgerwit van 0.99 800 g 87

0.

Super premium Krokante kipsticks v an 2.19 ijs van 2.59 480 g 99 500 ml 49

1.

2.

Zomerklaar met MVanovaf zatecerdaarg 08-e!06-2013 Draadloze achteruitrijcamera - weerbestendige camera met groothoeklens - 6 infrarood LEDâ&#x20AC;&#x2122;s voor beter zicht in het donker - automatische activering bij achteruitrijden - voor auto, vrachtwagen, camper, caravan of aanhanger

ACTIEPERIODE 1 JUNI T/M 12 JULI *VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Vestiging Etten Leur Vosdonk 4 4879 NC Etten-Leur Tel. 076-5032800

Vestiging Yerseke Kreeft 6a 4401 NZ Yerseke Tel. 0113-574173

www.kumasol.nl

9.99 Motorolie 15W40

89.99

5l

DVD-speler met 2 schermen

1.99

Kom naar onze gratis

Beenmeetdag $!  #

OIM Orthopedie: ' verzorgt de beenmeting in slechts 10 minuten ' heeft gespecialiseerde vakmensen die de bloeddoorstroming in de bloedvaten op eenvoudige en pijnloze wijze doormeten ' kan u adviseren bij pijnlijke, vermoeide en â&#x20AC;&#x2DC;s nachts onrustige benen

Bel voor meer informatie of een afspraak OIM Orthopedie Roosendaal Jan Vermeerlaan 253a, t (0165) 536242

Zomer ruitensproeiervloeistof

99.995l

Versaanbieding! Kiwiâ&#x20AC;&#x2122;s

*

Vanaf woensdag 05-06-2013

Snoeptomaatjes

Per 500 g

43% goedkop

250 g

er

v an 1.39

0.79

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 05-06-13 t/m dinsdag 11-06-13. www.oim.nl | Volg ons ook op

51%

goedkop er

van 0.99

0.49

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

www.aldi.nl


KORT BEDRIJVIG Watercompany, gevestigd in Oudenbosch, is marktleider in de Benelux op het gebied van waterkoelers aangesloten op de waterleiding. Door onze activiteiten uit te breiden met een koffieconcept zijn we een echte totaalleverancier voor de zakelijke markt geworden (B2B). Vanuit dochteronderneming Ultraspring bedienen we de Nederlandse particuliere markt (B2C) als het gaat om waterbehandelingssystemen zoals waterontharders en reverse osmose filtersystemen.

â&#x20AC;&#x153;Service is geen afdeling meer maar een strategie. Customer Service is daarmee een belangrijk onderdeel van de dienstverlening aan onze klanten.â&#x20AC;? Door de gerealiseerde groei van onze bedrijven zijn we op zoek naar een enthousiaste

Medewerker Customer Service (voor minimaal 32 uur)

De werkzaamheden Als medewerker Customer Service ben je verantwoordelijk voor het telefonisch te woord

Interesse in deze uitdaging?

staan van onze klanten. Je houdt de afhandeling van de gestelde vragen door de hele

Stuur je sollicitatie voorzien

organisatie nauwlettend in de gaten waardoor je garant staat voor een adequate

van CV, binnen 14 dagen,

afwikkeling. Daarnaast ondersteun je de collegaâ&#x20AC;&#x2122;s van sales en andere afdelingen. Uiteraard

naar Erica Moorman via

zorg je voor een nauwkeurige verwerking van gegevens in ons SAP B1 systeem.

erica@watercompany.nl of per post:

Wij vragen voor deze functie â&#x20AC;˘ een MBO-diploma â&#x20AC;˘ minimaal twee jaar ervaring in een B2B Customer Service omgeving â&#x20AC;˘ vloeiend Nederlands in woord en geschrift â&#x20AC;˘ uitstekende communicatieve en commerciĂŤle vaardigheden â&#x20AC;˘ goede kennis van MS Office pakketten â&#x20AC;˘ beschikbaar op

Watercompany t.a.v. Erica Moorman De Gorzen 21 4731 TV Oudenbosch

woensdag en vrijdag is een pre.

Van Dorst Roosendaal B.V. verwelkomt illustere Toyota sportwagens ROOSENDAAL - Toyota dealer Van Dorst in Roosendaal is op 8 en 9 juni het kloppend hart van de Toyota Sport Heritage Tour: een ongekende stoet van legendarische Toyota sportwagens, die de komst van de nieuwe Toyota GT86 bij Van Dorst Roosendaal extra glans geeft. Het is tevens een once in a lifetime-eerbetoon aan de 55-jarige autosporthistorie van Toyota. Bezoekers van de Toyota Sport Heritage Tour staan oog in oog met illustere Toyota sportwagens als de 2000GT, de Supra en rallyuitvoeringen van de Corolla en Celica. En om deze bijzondere evaring helemaal compleet te maken, staat bij Van Dorst Roosendaal de nieuwe GT86 â&#x20AC;&#x201C; dĂŠ Toyota klassieker van de toekomst â&#x20AC;&#x201C; klaar voor een enerverende testrit. â&#x20AC;&#x2DC;Tijdens de Toyota Sport Heritage Tour spelen we twee dagen lang voor automuseumâ&#x20AC;&#x2122;, vertelt CornĂŠ van Disseldorp van Toyota dealer Van Dorst Roosendaal met een knipoog. â&#x20AC;&#x2DC;Want normaliter krijg je alleen daar de kans zulke bijzondere Toyota sportwagens tegen te komen als bij ons op zaterdag 8 en zondag 9 juni. Pronkstuk is de Toyota 2000GT, die de inspiratiebron voor de nieuwe GT86 was. De 2000GT is in zulke kleine aantallen geproduceerd, dat het echt heel speciaal is dat hij bij ons te bezichtigen is. Iedereen is dan ook van harte welkom om deze klassieke Toyota eens van dichtbij te komen bekijken, samen met de andere beroemde Toyota sportwagens.â&#x20AC;&#x2122; De Toyota Sport Heritage Tour bij Van Dorst in Roosendaal biedt bezoekers een unieke kijk op 55 jaar Toyota autosporthistorie. Een ervaring die pas compleet is na een testrit in de nieuwe GT86, de auto die het Toyota sport-DNA nieuw leven heeft ingeblazen en ook te zien is bij Van Dorst Roosendaal B.V. Meer informatie over de Toyota Sport Heritage Tour staat op www.toyota.nl/heritagetour of www.vandorst.nl. Toyota van Dorst, Vlierwerf 12, Roosendaal

Het Rijk der Duizend Dagen

Kijk voor meer informatie op www.watercompany.nl/watercompany/vacature

VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

HET INBOEDELTJE Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 â&#x20AC;&#x201C; 17 uur, di t/m za van 10 â&#x20AC;&#x201C; 17 uur.

VLIEGEN BESTRIJDING Laat uw huis behandelen en ben de gehele zomer vlliegen en muggen vrij. Tevens gehele ongedierte bestrijding Bel voor info: 076-5968279

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

ALLES VOOR UW TUIN Franse boomschors - Boschips Compost - Potgrond - Schelpen Diverse soorten grind en zand Kom eens een kijkje nemen in onze showroom en laat u informeren over al onze producten en diensten Openingstijden: ma t/m vrij zaterdag

9.00 - 19.00 uur 9.00 - 14.00 uur

:DWHUPDQVHZHJÂ&#x2021;5LMVEHUJHQ Tel. 076 - 596 82 79

WWW.BASTIAANSENLOONWERKEN.NL St. Antoniusstraat 21a, Schijf Tel. nr. 0165 - 341703 Fax nr. 0165 - 340338

Het publiek wordt in de tijdloze voorstelling meegenomen naar een wereld verstopt in ĂŠĂŠn enkele zandkorrel. Na duizend dagen van regeren zijn de dagen van de koning geteld en hij verdeelt het rijk over zijn 3 dochters. De drie volkeren leven in harmonie

naast elkaar tot de smaak van macht de oudste zus haar teveel wordt en zij uit is op de dagen van haar zusters. Duistere strijd ontvlamt tussen de 3 volkeren en het eeuwenoude koninkrijk splijt uit elkaar. Ga mee in een muzikale wereldreis langs Grondgoden, MaanmagiĂŤrs en Zonzonen en dat allemaal in die ene kleine zandkorrel. Het verhaal en de teksten zijn volledig zelfgeschreven en ook de muziek is uit eigen hand gecomponeerd. O.l.v. een zevenkoppig orkest nemen 24 enthousiaste jonge mensen een ieder mee naar... Het Rijk der Duizend Dagen.

Schaakvereniging De Pion ROOSENDAAL - Schaakvereniging De Pion, uitslag 31 mei. A-groep Koen Riemens-Erik van Elven: 1-0 Bart Peeters-Jan Schuurmans: 0.5-0.5 Arco Schumacher-Charles Kuijpers: 0.5-0.5 Tussenstand: 1. Jan Schuurmans: 21, 2. Pim Eerens: 15, 3. Cees IJzermans: 15, 4. Bart Peeters: 13, 5. Charles Kuijpers: 12. B1-groep Robin van Trijp-Laurens Quinten: 0.5-0.5 Henk Alberts-Noud Riemens: 0.5-0.5 Eric van Loon-Thijs Matthijsse: 1-0 Tussenstand: 1. Ted van Eck: 7, 2. Erik van Loon: 6.5, 3. Laurens Quinten: 6, 4. Henk Alberts: 6, 5. Robin van Trijp: 5.5.

B2-groep Ad Bruijns-Martijn Verbeek: 0.5-0.5 Tussenstand: 1. Jordy Schouten: 9, 2. Marc Naalden: 7, 3. Frank Lambregts: 6, 4. Ad Bruijns: 5, 5. Mathijs Verbeek: 4.5. Visie Cup Ton van der Werf-Ngo Hin Cheng: 0.5-0.5 Peter Huijser-Robert Meijer: 1-0 Jan van Oosterhout-Frank Lambregts: 0-1 Jacques Smits-Bas Robben: 1-0 Jan Rijkse-Patrick Peeters: 1-0 Patrick Heijnen-Tikran Tikranian: 0-1 Tussenstand: 1. Marcel Huijser: 139, 2. Ngo Hin Cheng: 126, 3. Jan Schuurmans: 121, 4. Ton van der Werf: 111, 5. RenĂŠ van den Broek: 110. Info: www.depion.nl

KORTE BERICHTEN

(Naast het benzinestation Tamoil in Schijf )

9Ę&#x2039;Ę&#x153;É&#x201E;HČ°É?Ę?QÉĄ MĘ&#x2039;ʢLÉ&#x2019;ČŠHVWDĘ&#x2039;É&#x161; É&#x2021;É?Ô˝Ę&#x2018;É&#x161;ʨĘ&#x2013;É&#x2022;É&#x201E;É°Č´Ę&#x2018;É&#x161; Ę?É&#x161;É&#x2021;É?Ç&#x2020;ĆĽ4DĘ&#x2039;É&#x161; D.w.z. komt u bij ons langs voor vlees.... Vul dan naam, adres en tel nr in, dat is het eerste begin. Want heel de maand juni.... verloten wij iedere week, een bbq voor 10 personen compleet. Wie er dan van een heerlijke bbq gaat eten, laten wijOpeningstijden: persoonlijk aan u weten. dinsdag, donderdag en vrijdag 13.00-17.30 uur In overlegzaterdag maken8.30-12.00 wij die uur dan klaar, en dan lekker smullen maar. *UČšHʤȳHÉĄÂ&#x161;ɢ9ȾȭHʣʨȲĘ&#x2018;ɝȴɰOʤȳÉ? OPENINGSTIJDEN: dinsdag 8.30 uur tot 17.30 uur donderdag 8.30 uur tot 17.30 uur vrijdag 8.30 uur tot 17.30 uur zateradg 8.30 uur tot 12.00 uur We eten van 12.30 uur tot 13.00 uur Maandag en woensdag gesloten.

ROOSENDAAL - Na de succesvolle theaterproductie Alice after Wonderland, een 2e plaats in de Cultuurprijs 2012 en met een arsenaal aan lokaal talent presenteert Stichting JONG! Theater een gloednieuwe musicalproductie.

Vlees rechtstreeks van de boerderij!!!

WOUW Accordeonmiddag: Zondag 9 juni zal er in een accordeonmiddag worden gehouden in cafĂŠ-zaal Donkenhof, Roosendaalsestraat 61. Er zijn al diverse accordeonisten ingeschreven, maar wilt men zich nog opgeven om mee te spelen dan kan dit. Het is van 13.00-17.00 uur, toegang gratis. Opgeven bij Ton van Nispen, tel. 06-53750403. Vindt men de accordeonmuziek mooi om naar te luisteren, ga dan gewoon even langs en men kan ook een dansje wagen. ROOSENDAAL Bingo: Zondag 9 juni bingo Klavertjevier in het buurthuis Keijenburg, aanvang 14:00 uur. Boswachterwandeling: Zondag 9 juni houdt Natuurmonumenten de boswachterwandeling â&#x20AC;&#x2DC;Met de hond op padâ&#x20AC;&#x2122; van 9 uur tot 11 uur op Visdonk. Twee boswachters, waarvan 1 gediplomeerd hondeninstructeur, nemen u en uw hond(en) mee voor een actieve wandeling door Visdonk. Aanmelden is verplicht bij Natuurmonumenten in Oisterwijk, 013-5231800 of via www.natuurmonumenten.nl/agenda. Bingo Fatimahuis: Op donderdagavond 6 juni wordt in Het Fatimahuis een levensmiddelenbingo georganiseerd. De aanvang is om 20.00u; zaal open 19.00u. Promotie: Donderdag 30 mei gepromoveerd aan de Universiteit van Leiden Michelle Janssens, 27 jaar, oud leerling van het Gertrudis College in Roosendaal. Na haar eindexamen gymnasium begon zij in 2003 de studie Biofarmaceutische Wetenschappen aan bovengenoemde Universiteit. Deze studie werd door haar in 2008 succesvol afgerond waarop een promotietraject volgde. Michelle heeft onderzoek gedaan naar Atopisch Eczeem met als doel te hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van nieuwe medicatie om deze aandoening te bestrijden.


Coca-Cola Set 4 flessen à 1,5 liter of 4 flessen à 1,5 liter naar keuze

4 VOOR

Bush Creek

1+1

6.68

4.

89

Chardonnay Semillon, Chardonnay, Petite Sirah, Rosé of Shiraz Cabernet Uit Australië.

2 flessen à 75 cl naar keuze

11.58 N

TALE 2 HALEN 1 BE

Nu

5.79

Geldig t/m zaterdag 15 juni.

op: leen Allee n op: Al donderdag

zaterdag

vrijdag

vrijdag

zaterdag

6 7 78 8

juni juni juni juni juni

Spare Ribs

Indisch of Piri Piri Vacuüm verpakt.

50% KORTING

500 GRAM

Hollandse asperges Per 500 gram

Per 500 gram

4.99

Nu

2.49

2.49

Geldig in week 23: zondag 2 juni t/m zaterdag 8 juni 2013

PLUS Gommers - Roosendaal Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Kijk voor de dichtstbijzijnde PLUS supermarkt en openingstijden op www.plus.nl.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Dijkcentrum 24, T: 0165 54 22 99 maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00 uur

Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

TE HUUR

Talboom Bestratingen BV SCHE AANBIE RPE DINGEN !!!!!

Wij zijn steengoed in het maken, leveren en adviseren van: (sier)bestratingen - terrassen - grondwerken - zand/grond en bestratingsmaterialen - natuursteen tuintegels - kunststof/ houten schuttingen - terrasoverkappingen - tuinontwerpen

Schildersbedrijf Kokke VOF Van der Zijpedreef 50 4715 EM Rucphen Tel. 06-22904324 Tel. 0165-342715 a.kokke2@kpnplanet.nl ŝŶĨŽΛƐĐŚŝůĚĞƌƐďĞĚƌŝũŅŽŬŬĞ͘Ŷů

APPARTEMENT (1 slaapkamer)

Centrum Roosendaal € 575,- all-in per 1-7-2013 min. 21 jaar Tel. 0165-536360 (na 12.00 uur)

Kraaihei 9 - Rucphen - tel. 06-26328788 brasserie Julianastraat 1a | 4715 AT Rucphen | T (0165) 34 09 99 E brasserie@wapenvannassau.nl W www.wapenvannassau.nl

1LHXZHKLVWRULH EƵ ŶŽŐ ŵĞĞƌ ǀĂƌŝĂƟĞ ďŝũ ŚĞƚ tĂƉĞŶ ǀĂŶ EĂƐƐĂƵ ŝŶ ZƵĐƉŚĞŶ͊ h ŚĞĞŌ ƚĞŐĞŶǁŽŽƌĚŝŐ ŽŽŬ ĚĞ ŬĞƵƐ uzelf te laten verwennen in onze brasserie. ,ĞŶŶLJ ĞŶ &ƌĂŶŬ njƵůůĞŶ Ƶ njĞĞƌ ŐĂƐƚǀƌŝũ ŽŶƚǀĂŶŐĞŶ ŝŶ ĚĞ ƐĨĞĞƌnjŽĂůƐƵǀĂŶŽŶƐĨĂŵŝůŝĞďĞĚƌŝũĨŐĞǁĞŶĚďĞŶƚ͘,ĞĞƌůŝũŬ ƚĂĨĞůĞŶ ƐƚĂĂƚ ďŝũ ŽŶƐ ŚŽŽŐ ŝŶ ŚĞƚ ǀĂĂŶĚĞů͘ h ŚĞĞŌ ĚĞ ŬĞƵƐ Ƶŝƚ ϯ ŽǀĞƌŚĞĞƌůŝũŬĞ ĂƌƌĂŶŐĞŵĞŶƚĞŶ͘ ƌĂƐƐĞƌŝĞ Wapen van Nassau is geopend van woe t/m zon.

(aan de achterzijde van het nieuwe gemeentehuis) info@talboombestratingen.nl www.talboombestratingen.nl

Openingstijden: ma t/m vr 9.00-16.00 uur, za 9.00-15.00 uur of op afspraak

TUINCENTRUM

MOERKANT

*ULOODUUDQJHPHQW YU]D]RQ € 27.95 p.phŚĞĞŌ ŽŶďĞƉĞƌŬƚĚĞŬĞƵƐƵŝƚĞĞŶĐŽŵďŝŶĂƟĞǀĂŶŐĞƌĞĐŚƚĞŶ ŵĞƚǀůĞĞƐ͕ǀŝƐĞŶŐƌŽĞŶƚĞŶ͘hďĞŐŝŶƚŵĞƚĞĞŶŚĞĞƌůŝũŬ ůƵdžĞƐŽĞƉďƵīĞƚ͕ǁĂĂƌŶĂŽŶnjĞŬŽŬƐƵǀĞƌǁĞŶŶĞŶŵĞƚ ŚĞĞƌůŝũŬĞŚŽŽĨĚŐĞƌĞĐŚƚĞŶ͘hĞŝŶĚŝŐƚŵĞƚĞĞŶŶĂŐĞƌĞĐŚƚ ŽŵƵǁǀŝŶŐĞƌƐďŝũĂĨƚĞůŝŬŬĞŶ͘ Zondag 16 juni: VADERDAG

TRAKTEER VADER!

KADOTIP: DINERBON (te besteden in eetcafé en brasserie)

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Lentemenu! 3 gangen v.a. € 9,95

+LJK7HD>ĞŬŬĞƌƚŚĞĞůĞƵƚĞŶĞŶďŝũŬůĞƚƐĞŶŵĞƚĞůŬĂĂƌĞŶ ŚĞĞƌůŝũŬŐĞŶŝĞƚĞŶǀĂŶĚŝǀĞƌƐĞůĞŬŬĞƌŶŝũĞŶ͘ +LJK7HD Do en zo v.a. 13.00 tot 16.30 uur ZĞƐĞƌǀĞƌĞŶŶŽŽĚnjĂŬĞůŝũŬ € 21.50 p.p %RXUJRQGLVFKWDIHOHQ ZRWPYU Gezellig en sfeervol uw eigen vlees of vis bereiden aan tafel. Dit alles ŽƉĞĞŶnjĞĞƌŐĞnjŽŶĚĞŵĂŶŝĞƌnjŽŶĚĞƌǀĞƩĞŶŽĨŽůŝĞ͘ /ŶĐůƵƐŝĞĨƐŽĞƉďƵīĞƚĞŶŶĂŐĞƌĞĐŚƚŶĂĂƌŬĞƵnjĞ ǁŽĞŶƐĚĂŐͬĚŽŶĚĞƌĚĂŐǁĞĞŬĂĂŶďŝĞĚŝŶŐ͗ € 22.95 p.p (n.v.t. op feestdagen)

- Gespecialiseerd in het schilderen van uw monumenƚĂůĞƉĂŶĚĞŶŵĞƚƚƌĂĚŝƟŽŶĞůĞůŝũŶŽůŝĞǀĞƌǀĞŶ͘ - Voor alle binnen- en buitenschilderwerken voor ƉĂƌƟĐƵůŝĞƌĞŶĞŶďĞĚƌŝũǀĞŶ͘ ͲĞŚĂŶŐǁĞƌŬŝŶĐů͘ŐůĂƐǁĞĞĨƐĞůďĞŚĂŶŐ͘ Ͳ<ůĞƵƌĂĚǀŝĞƐ͘ ͲĞĐŽƌĂƟĞǀĞǁĂŶĚĂĨǁĞƌŬŝŶŐ͘ ͲWůĂŶŵĂƟŐŽŶĚĞƌŚŽƵĚƐĂĚǀŝĞƐĞŶĐŽŶƚƌĂĐƚĞŶ͘ ͲŝƚĂůůĞƐŵĞƚ^;ĞƚĞƌĞ^ĐŚŝůĚĞƌŐĂƌĂŶƟĞĐĞƌƟĮĐĂĂƚͿ

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

In België nog steeds echt sterke

ONKRUID BESTRIJDINGSMIDDELEN (1 behandeling per jaar volstaat)

Moerkantsebaan 180 - 182 2910 Essen - Belgie Tel. 0032 - 3 667 50 55 Open van 9.00 - 18.00 uur Zondag 10.00 - 16.00 uur Maandag gesloten

ELKE ZONDAG OPEN


45-jarig ziekenhuis maakt een reis door de tijd

Weekenddiensten

Open Dag Franciscus Ziekenhuis zaterdag 8 juni

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

kenhuis de bezoekers mee terug in de tijd. ‘In de kraam’ is een serie van historische foto’s uit de vorige eeuw over kraamzorg en -verpleging. De expositie ‘Strak gesteven’ toont zusters in uniform uit de periode 1880-1980. Het fotomateriaal, te vinden langs de route op de begane grond, is beschikbaar gesteld door het Florence Nightingale Instituut. Op de eerste verdieping is ook ‘live’ te zien welke ontwikkelingen de verpleegkundige uniformen in de loop van de tijd hebben doorgemaakt. In de vitrinekasten in de centrale hal zijn historische medische instrumenten te bewonderen van Medisch Farmaceutisch Museum ‘De Griffioen’ in Delft.

Franciscus Ziekenhuis.

ROOSENDAAL - Voor het Franciscus Ziekenhuis Roosendaal is 2013 een jubileumjaar. In verband met het lustrum organiseert het ziekenhuis op zaterdag 8 juni een Open Dag met als thema: ‘45 jaar Franciscus Ziekenhuis, een reis door de tijd’. Van 10.00 tot 15.30 uur staan de deuren open voor iedereen die een kijkje achter de schermen van het ziekenhuis wil nemen en benieuwd is hoe het er in de dagelijkse praktijk aan toe gaat.

kunde, in het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium en in het nieuwe ultramoderne laboratorium van Medische Microbiologie. Het gevarieerde programma is interactief en biedt activiteiten voor jong en oud. Voor scholieren is de Open Dag bovendien een unieke gelegenheid om zich te oriënteren op het werken in een ziekenhuis: in de directe zorgverlening aan de patiënt, maar ook in een meer ondersteunende rol achter de schermen.

Programma Op de gezondheidsmarkt staan medewerkers met de meest uiteenlopende beroepen klaar om de bezoekers aan de Open Dag de nieuwste ontwikkelingen in de zorg en in hun eigen vakgebied te laten zien. Ook de zorgpartners uit het Poortgebouw zijn daarbij aanwezig. Op de eerste etage kan men een kijkje nemen in de Operatiekamers, op de afdeling Nucleaire Genees-

Speciaal voor kinderen Voor kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet. Zo leren zij spelenderwijs meer over het ziekenhuis. Ook kunnen zij hun arm laten gipsen of een test afleggen om een echte mini bedrijfshulpverlener te worden! Exposities Met een aantal exposities neemt het zie-

Huisarts Huisartsenpost Roosendaal voor inwoners van Roosendaal e.o. Voor avond, nacht en weekend. Bel voor een afspraak 0165 530 200. Huisartsenpost Roosendaal is gevestigd in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Dieuwke van den Berg NK

Route De activiteiten spelen zich af op de begane grond en op de eerste verdieping. Bezoekers kunnen op twee manieren aansluiten op de route: via de hoofdingang of via de ingang van de Zorgpoort (ingang 2 in het Poortgebouw). Bij binnenkomst ontvangt men een plattegrond, zodat men zelf in eigen tempo de route kan lopen. Bezoektijden Om ook de patiënten en bezoekers in de gelegenheid te stellen samen een kijkje te komen nemen bij de verschillende activiteiten wordt het middagbezoek voor de patiënten aangepast aan de openingstijden van de Open Dag, namelijk van 10.00 uur tot 15.30 uur. Dit geldt overigens niet voor de Kinderafdeling en voor de afdelingen Verloskunde en Gynaecologie, Intensive Care en Hartbewaking. Daar worden de gebruikelijke bezoektijden gehanteerd. Parkeren Alle parkeerplaatsen worden opengesteld voor de bezoekers van de Open Dag. Het parkeren is de hele dag gratis. Meer informatie over de deelnemers aan de Open Dag is te vinden op: www.franciscusziekenhuis.nl

Dieuwke en Rosella kampioen RG

ROOSENDAAL - Het NK ritmische gymnastiek C-lijn werd gehouden in Aalsmeer op zaterdag 1 juni. Uit Roosendaal deed Dieuwke van den Berg mee aan dit NK. Zij deed mee op maar liefst 3 onderdelen: Duo bal in klasse 4C en 3C en individueel. In klasse 3C werd

Dieuwke 7e samen met Naomi Bosma. In klasse 4C werd zij individueel keurig 5e van de 21 gymnasten. Samen met Rosella Hoff won zij goud, en zijn zij kampioen. Ook won zij nog goud in de strijd om de titel beste district. Samen met gymnasten van verschillende clubs uit Zuid-Holland werd het team waar Dieuwke in zat 1e.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 5 juni: gebedsavond 19.30u. Zondag 9 juni: Eredienst 10.30u. Geloof is de victorie, deel 5 echtheid. Zondagsschool en crèche aanwezig. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 9 juni 11.30u Eucharistieviering m.m.v. Gem. koor Langdonk. Voorganger: Pastor P. Swinne. Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 8 juni 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Zondag 9 juni 10.00u Eucharistieviering 1e H. Communie met samenzang. Voorgangers: Pastor J. Hoevenaars, Pastor E. Ettes Zondag 9 juni 13.00u Eucharistieviering 1e H. Communie met samenzang. Voorgangers: Pastoor F. v. Hees, Pastor E. Ettes Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zondag 9 juni 9.30u Eucharistieviering m.m.v. gem. koor St. Cecilia. Voorganger: Pastor P. Swinne. Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105 Elke 4e zondag van de maand 11.00u Woord- en Communieviering. Elke 4e dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods) Zondag 9 juni 11.30u Woord- en Communieviering m.m.v. St. Franciscuskoor. Voor-

ganger: Pastor F. Vermeulen. Elke laatste dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis Zondag 9 juni 10.30u voorganger dominee Johan Bruning m.m.v. Sursum Corda (Wernhout). De Bloemschevaert Zaterdag 8 juni geen kerkdienst. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 9 juni 10.00u voorganger Henk Jongenelen. De Eglantier Vrijdag 7 juni geen kerkdienst. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag om 15.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 9 juni 10.30u voorganger pastor Jos Broekmans m.m.v. Elly Augustijn. Wildenborch Geen kerkdienst. EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165-556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl Donderdag 6 juni Israëlavond. Met elkaar

bestuderen wat Gods plan is met Israel en het Midden Oosten en hiervoor bidden. U bent van harte welkom vanaf 20.00u. Vrijdag 7 juni: Een tijd van en voor onze jongeren. Contact, muziek, gesprekken maar ook ontdekken wat de Bijbel voor hen betekent. Alle jeugd vanaf 12 jaar is van harte welkom vanaf 19.45u. Zondag 9 juni Eredienst. Aanvang 10.00u. Spreker: Paul Pouwelse. Er is een crèche en speciale kinderdiensten voor alle kinderen t/m 12 jaar. Maandag 10 juni Om 19.30u komen we bij elkaar om te bidden voor persoonlijke noden, voor Roosendaal en omgeving en ons land. PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl EMMAÜSPAROCHIE Tiende zondag door het jaar. Thema: Leven gevende aanwezigheid. St. Josephkerk 7 juni 18.30u Eucharistieviering. Eerste Vrijdag. Feest van het H.Hart van Jezus 8 juni: 19.00u Eucharistieviering. Verkondiging: Pastor Fons van Hees. Cantors en samenzang. Organist: mw. Angèle Oerlemans 9 juni: 10.15u Eucharistieviering. Verkondiging: Pastor Fons van Hees. Gemengd koor St. Joseph. Organist: mw. Angèle Oerlemans 11 juni: 9.00u Woord-communieviering; 14.30u Rozenkransgebed. Kapel klooster Waterstraat 65 PAGINA 10

7 juni 10.00u Eucharistieviering. Eerste Vrijdag van de maand. Feest van het H.Hart van Jezus. De parochianen van de Emmaüsparochie die in de H. Hartwijk wonen zijn daarbij van harte uitgenodigd. Na de viering ontmoeting met koffie en thee. ONZE LIEVEVROUWE PAROCHIE Weekend 8/9 juni – 10e zondag door het jaar (Lc.7, 11-17) Zaterdag 17.30u woord- en communieviering Sint Janskoor Zondag 10.00u eucharistieviering Sint Alfonsuskoor Kerk open voor bezoek op zaterdag van 14.00-16.00 uur. Zie ook www.olvrouwe.nl Maandag Mariagaard Nieuwstraat vervalt Dinsdag Onze Lieve Vrouwekerk Kade 9.00u Eucharistieviering Woensdag Mariagaard vervalt; 8.30u Eucharistieviering Donderdag Onze Lieve Vrouwekerk 9.00u Eucharistieviering Vrijdag Mariagaard vervalt; 8.30u Eucharistieviering ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Zaterdag 8 juni Heerle 17.00u eucharistieviering m.m.v. het Gertrudiskoor. Voorganger pastor J. de Kort. Moerstraten 19.00u eucharistieviering m.m.v. gemengd koor. Voorganger pastor J. de Kort. Zondag 9 juni Wouwse Plantage eucharistieviering. Voorganger pastor J. de Kort. Wouw 11.00u woord- en communiedienst m.m.v. cantor en organist. Voorganger pastor J. Houben.

JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600 Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/ Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


Gemeente Roosendaal Stadskantoor, Stadserf 1, tel: 579 111 Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal www.roosendaal.nl E-mail: info@roosendaal.nl Team Burgerzaken Publieksbalies, Stadskantoor, Stadserf 1 Zonder afspraak ma di wo do vr

08.00 - 14.00 uur 08.00 - 19.30 uur 08.00 - 16.00 uur 08.00 - 19.30 uur 08.00 - 12.00 uur

Op afspraak Wilt u liever niet wachten? Maak een afspraak met Burgerzaken Afspraak maken kan via: - internet op het Digitaal loket > Afspraak maken - telefoonnummer 579 243 Informatie vergunningen, belastingen en dienstverlening 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week) Balie Informatiecentrum ma t/m do vr

579 235 09.00 - 13.00 uur 09.00 - 12.00 uur

Leerplicht Afspraak maken tussen 09.00 - 12.00 uur 579 111 leerplicht@roosendaal.nl Sociale Zaken Dunantstraat 80 Informatiebalie ma t/m vrij telefonisch spreekuur ma t/m vrij

579 666 08.30 - 12.00 uur 09.00 - 10.30 uur

Gemeentearchief Markt 35 579 500 www.gemeentearchiefroosendaal.nl Studiezaal di 13.00 - 21.00 uur wo en do 09.00 - 17.00 uur

Wekelijkse van de de Gemeente gemeente Roosendaal Roosendaal Wekelijkse informatierubriek informatierubriek van Woensdag 5 juni 2013

Koninklijk bezoek Woensdagmiddag 12 juni aanstaande bezoeken Zijne Majesteit Koning WillemAlexander en Hare Majesteit Koningin MĂĄxima onze stad. Om het bezoek van het Koninklijk paar en alle geplande festiviteiten op 12 juni goed, stijlvol en veilig te laten verlopen, willen wij u graag verzoeken rekening te houden met een aantal veiligheidsmaatregelen die de rijksoverheid heeft bepaald en vragen wij u vriendelijk om uw medewerking. We realiseren ons dat u mogelijk overlast zult ervaren en bieden daarvoor onze verontschuldigingen aan. Wij vragen u vriendelijk om uw begrip en danken u hartelijk voor uw medewerking. Woensdag 12 juni wordt een unieke dag voor Roosendaal! We wensen u een fijne en onvergetelijke dag toe.

Stadskantoor geopend en bereikbaar Het stadskantoor is open volgens de reguliere tijden van die woensdag, namelijk van 08.00 tot 16.00 uur. Het stadskantoor is echter tussen 11.00 en 16.00 uur alleen te voet of per fiets te bereiken.

Reinigingsdienst SAVER NV Stepvelden 8 597 777 www.savernv.nl E-mail: info@saver.nl Gebouw/balie ma t/m vrij 08.00 - 16.30 uur Gemeentelijk Aannemingsbedrijf (GA) Gewenten 40 579 800 Parkeer-Servicebureau Emmastraat 7, tel. 529 400, fax 543 831 4701 GD Roosendaal administratie@parkeerbeheer.nl www.parkeerbeheer.nl Gemeentelijke telefoonnummers Publiekszaken (vergunningen, belastingen en dienstverlening balie) 0800 579 5795 (gratis, 24 uur per dag 7 dagen per week) Bedrijven 579 451 Burgemeester Niederer 579 209 Centrum voor de Kunsten, afdeling Muziek 544 750 Centrum voor de Kunsten, afdeling Beeldend 551 575 Gebreken/beschadigingen gem. speelgelegenheden 579 541 Gemeentesecretaris Kleijnen 579 326 Huisvuil 597 777 Informatiecentrum 579 235 Kinderboerderij Minnebeek 558 566 Raadsgriffie 579 277 Sociale Zaken 579 666 Speeltuin Vrouwenhof 533 797 Wethouder Adriaansen 579 217 Wethouder Jongmans 579 125 Wethouder Theunis 579 208 Wethouder Verbraak 579 126 Zwembad De Stok 585 959 Informatienummers Veiligheid Politie Roosendaal, Nieuwstr 6 0900 8844 â&#x20AC;&#x2DC;s avonds / weekend Jacob Obrechtlaan 9 Bergen op Zoom Ook voor uw wijkagent 0900 8844 Brandweer 581 500 Alarmnummer 112 Calamiteiten-info-lijn 0800 020 20 10 Klachten/meldingen sMeldingen openbaar gebied 579 555 E-mail: meldingen@roosendaal.nl Meld uw telefoonnummer en/of e-mailadres voor een snelle afhandeling sOver defecte en uitgevallen openbare verlichting in een straat of wijkdeel CityTec (24u per dag bereikbaar) 0800 - 2255773 E-mail: openbareverlichting@roosendaal.nl s-ILIEUKLACHTENLIJN Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant 559 850 E-mail: milieuklachten@omwb.nl s$RUGSMELDPUNT  E-mail: drugsoverlast@roosendaal.nl Kijk op www.roosendaal.nl onder 'Digitaal loket' voor alle procedures rondom klachten, meldingen en bezwaren. Eindredactie Stadserf 1 579 017 Aan de inhoud van deze gemeentelijke rubriek kunnen geen rechten worden ontleend. Bezorgklachten Bode 076 - 599 81 11 Buiten kantooruren: bezorging@internetbode.nl (geef volledig adres, postcode, en woensdag- of zondagkrant door)

Verkeersmaatregelen Koninklijke route verkeersvrij, autovrij en fietsvrij (zie kaart: de blauwe route) s /P WOENSDAG JUNI VAN tot 17.00 uur zijn Burgemeester Prinsensingel (tussen Molenstraat en Brugstraat), Brugstraat (tussen Burgemeester Prinsensingel en Stationsplein) en Spoorstraat (tussen Stationsplein en Lyceumlaan) verkeersvrij, autovrij en fietsvrij. Er geldt dan een parkeerverbod, een wegsleepregeling en gestalde fietsen worden verwijderd. Nota bene: er mogen ook geen autoâ&#x20AC;&#x2122;s geparkeerd staan op eigen opritten in de buitenlucht. Autoâ&#x20AC;&#x2122;s in gesloten garages of op afgesloten terreinen kunnen niet worden gebruikt tussen de genoemde tijdstippen. s 6 OOR DE "LOEMENMARKT EN -OLENstraat (tussen Bloemenmarkt en Burgemeester Prinsensingel) geldt dit op woensdag 12 juni van 09.00 tot 22.00 uur. Dit geldt ook voor de parkeerplaats aan de Dominestraat; deze parkeerplaats wordt een tijdelijke fietsenstalling. s 6OOR DE -ARKT TUSSEN $OKTER "RAbersstraat en Bloemenmarkt geldt dit van dinsdag 11 juni 22.00 uur tot woensdag 12 juni 22.00 uur. Voor de Markt tussen Dokter Brabersstraat en Kade geldt dit alleen op woensdag 12 juni van 09.00 tot 17.00 uur.

s 3 INT*ANSSTRAAT s ( OFSTRAATZIJDE"RUGSTRAAT s 3 TADSERF s ( OFVELD s 3 TATIONSPLEIN s ( OGESTEDE s !NTONIUSSTEDE s 3 TATIONSSTRAAT LOOSTERSTRAAT s "RUGSTRAAT TUSSEN "URGEMEESTER s + s 5 NIESTEDE s , UDWIGHOVE Prinsensingel en Molenstraat) s 6 INCENTIUSSTRAAT s , UDWIGSTRAAT s "URGEMEESTER3CHOONHEIJTSTRAAT s 6 UGHTSTRAAT s , YCEUMLAAN s $OKTER,EMMENSSTRAAT OLENSTRAAT TUSSEN "RUGSTRAAT EN s %MILE VAN ,OONPARK PARKEERTERREIN s Het afgesloten gebied blijft vanzelfspreBurgemeester Prinsensingel) (ook gereserveerd voor voertuigen kend wel goed bereikbaar voor ambus / LIEMOLEN minder validen) lance, brandweer en politie. s 0 ANNEBOETER s (ENDRIK'ERARD$IRCKXSTRAAT Concreet geldt dit voor:

Blauw = Koninklijke route

Lichtblauw gearceerd = het gebied â&#x20AC;&#x2DC;centrum-noordâ&#x20AC;&#x2122;

Centrum-noord afgesloten voor autoverkeer (zie kaart: lichtblauw gearceerd) Op woensdag 12 juni wordt voor en tijdens het bezoek van het Koningspaar ook het gebied binnen de Brugstraat, Molenstraat, Markt, Dokter Brabersstraat, Hendrik Gerard Dirckxstraat en Stationsstraat van 11.00 tot in het uiterste geval 17.00 uur afgesloten voor autoverkeer. In principe is dan dus het gehele centrum-noord afgesloten voor autoverkeer. Dit gebied blijft wel toegankelijk voor voetgangers en fietsers. Na vertrek van het Koningspaar worden de afgesloten straten zo spoedig mogelijk weer vrijgegeven, dranghekken en wegversperringen zo spoedig mogelijk verwijderd en de straten geveegd. Geparkeerde autoâ&#x20AC;&#x2122;s kunnen er blijven staan, maar kunnen van 11.00 tot in het uiterste geval 17.00 uur het gebied Centrum-noord niet in- of uitrijden.

Stadserf 1


Programma Wekelijkse informatierubriek van de gemeente Roosendaal

Donderdagavond 6 juni: inloopavond Heeft u nog vragen / opmerkingen? Mailen kan naar communicatie@ roosendaal.nl, of u kunt bellen: 0165 – 579 555. Of kom naar de informatie inloopavond op donderdagavond 6 juni vanaf 20.00 tot 21.00 uur in de foyer van stadsschouwburg De Kring en stel uw vraag persoonlijk aan de aanwezige ambtenaren en politieagenten.

Voor dit Koninklijk bezoek is een feestelijk officieel programma opgesteld: 14.30 uur

Ontvangst van het Koningspaar op de Markt ter hoogte van de Dokter Brabersstraat, een wandeling over de Markt en diverse activiteiten.

14.50 uur

Vervolgens gaat het Koningspaar in een rijtuig via de Bloemenmarkt, Molenstraat, Burgemeester Prinsensingel, Brugstraat en Spoorstraat naar het plein bij de meest noordoostelijke ingang van het station.

15.05 uur

Het Koningspaar vertrekt per trein. Ook na het bezoek van het Koningspaar zullen tal van festiviteiten plaatsvinden, met name op de Markt en in de Molenstraat. Wij verwijzen u voor de meest actuele informatie naar www.roosendaal.nl/koningspaar

Vragen en antwoorden Kan ik het gebied centrum-noord wel in en uit? U kunt tussen 11.00 en 17.00 uur het gebied in ieder geval te voet of per fiets in en uit. Op strategische plaatsen zijn oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers voorzien. Binnen het gebied kunnen fietsen worden gestald, maar niet langs de Koninklijke route.

Alternatieve parkeerplaatsen? De volgende parkeerlocaties blijven bereikbaar: parkeergarages Biggelaar, Nieuwe Markt en Roselaar (betaald parkeren), Kade, Kadeplein, het gebied ten westen van de spoorlijn (wijk Westrand), de wijken Burgerhout en Kalsdonk (deels betaald / deels onbetaald parkeren).

Waar zet ik mijn fiets? De fietsenstalling op de Markt is gesloten, de stallingen Roselaar en Stationsplein blijven geopend. Er zijn extra (onbewaakte) fietsenstallingen in de Badhuisstraat, Dominestraat en op de Nieuwe Markt. Gestalde fietsen langs de Koninklijke route worden verwijderd, maar fietsen in de aangrenzende straten kunnen blijven staan.

Worden mijn parkeerkosten vergoed of wordt betaald parkeren die dag afgeschaft? Kosten voor betaald parkeren kunnen helaas niet worden vergoed. De gemeente kan het betaald parkeren die dag niet afschaffen om overlast in het betaald-parkeren gebied voor bewoners en vergunninghouders zoveel mogelijk te beperken.

Ik heb een parkeervergunning langs de Koninklijke route of binnen de centrumnoord zone, wat nu? Vergunninghouders kunnen op 12 juni hun auto met vergunning achter de voorruit van 09.00 tot 18.00 uur parkeren op plaatsen voor vergunninghouders in iedere andere willekeurige zone. Vergunninghouders kunnen ook binnen hun eigen zone centrum-noord parkeren maar kunnen hun auto dan niet gebruiken tussen 11.00 en in het uiterste geval 17.00 uur. Ik reis per bus, waar kan ik opstappen? Uitstappen? Busstation De Roselaar blijft in gebruik, busstation Stationsplein is van 11.00 tot circa 15.15 uur niet in gebruik. Bussen worden omgeleid. U kunt opstappen of uitstappen op alle haltes buiten

het afgesloten centrum-noord gebied. Ik reis per trein, blijft dat mogelijk? Het station blijft in gebruik en treinen rijden volgens de normale dienstregeling. Het station is echter van 11.00 uur tot in het uiterste geval 17.00 uur alleen te voet of per fiets te bereiken. Het busstation Stationsplein is van 11.00 tot circa 15.15 uur niet in gebruik. Geparkeerde auto’s op het Q-park terrein in de Stationsstraat kunnen blijven staan maar kunnen van 11.00 tot in het uiterste geval 17.00 uur niet worden gebruikt. De parkeerplaats in de Spoorstraat ter hoogte van de Admiraal Lonckestraat is van 11.00 tot in het uiterste geval 17.00 uur autovrij. Ik woon langs de Koninklijke route, kan ik in mijn huis op 12 juni gasten (familie/

vrienden) ontvangen om samen naar het rijtuig met het Koningspaar te kijken en zwaaien? Alle gasten zijn van harte welkom! U kunt uw gasten in uw huis ontvangen. Alle bezoekers worden geadviseerd om zoveel mogelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te komen. Fietsen of auto’s van bezoekers moeten buiten de Koninklijke route worden geparkeerd. Ik heb nog andere vragen, waar vind ik de antwoorden? Veel vragen en antwoorden en aanvullende berichtgeving vindt u op www.roosendaal.nl/koningspaar. Meer informatie vindt u ook in ‘De Roosendaalse Bode’, op Omroep Brabant radio en TV en in de BN/DeStemspecial van zaterdag 8 juni.

Stadserf 1 Jubileumeditie brengt aanwezigen in beweging

Tiende uitgave Roosendaal Zingt een daverend succes ROOSENDAAL - Zondag kreeg het publiek een schitterende jubileumeditie van Roosendaal Zingt voorgeschoteld. De Roosendaalse coverband STOOT begeleidde de koren Akkoord, Skoor, Nouveau, Muzikael en The MusiCompany. In het voorprogramma warmden verschillende dansgroepen het publiek alvast op. Klap op de vuurpijl zondagmiddag was het wervelende optreden van Leona Philippo, winnares van The Voice of Holland 2012, die met een dijk van een stem de gemoederen in beweging bracht. DOOR MIEKE SPEKMAN Presentator, Ruud van Osta schalt zondag om 15.00 uur over een bomvolle Markt: “Roosendaal Zingt is dit jaar feestelijk aangekleed en we hebben de zon besteld.” Ruud wordt op zijn wenken bediend. De zon schijnt uitbundig, de terrassen zitten vol en iedereen is in een zomerse uitgelaten stemming. Aan een tafeltje vooraan staat de familie Bergsma. Ze wonen in Roosendaal maar komen oorspronkelijk uit Friesland. Gea Bergsma zegt: “Dit is de eerste keer dat we dit meemaken want meestal zijn we met mooi weer op de camping in Nispen te vinden. Ik dacht altijd dat Roosendaal Zingt te maken had met iets kerkelijks. Maar dit is toch wel wat anders, leuk, al voel ik de dreunende dansmuziek tot in mijn maag. ”

Gezellig en zonnig In het voorprogramma, op het podium, bijten de dansers van Flashdance Factory de spits af en grapt Ruud van Osta dat zelfs Jaap Pleij niet stil kan blijven staan bij deze powerdames. Na de tweede groep de BodyBoost dansers is het de beurt aan dansvereniging Old Forest uit Oudenbosch, die met hun formatie team een knap staaltje Latijnse dansen op het podium brengt. De familie van Strien staat aan een tafel voor hun stamcafé. Ze zijn vaak in de stad als er wat te doen is. Vader Jan zegt: “Dat voorprogramma vind ik te lang. We komen voor het zingen, niet voor het dansen. Die Limburg Medley kunnen ze beter vervangen door een Roosendaalse. Verder is het hartstikke gezellig en zonnig.” Ook zoon Iwan, die zegt niet zo’n zanger te zijn, is van de partij. Hij geniet zoals zoveel toe-

schouwers van de gezelligheid en het mooie weer. Gemêleerd Dat Roosendaal Zingt voor jong en oud is blijkt uit het gemêleerde publiek. Veel kinderen, ouders, opa’s en oma’s maar ook veel jongeren die hun vrienden opzoeken op de caféterrassen. Het is één grote familie. Mimi Heijnen die niet zolang geleden een nieuwe heup gekregen heeft, zit op het plankje van haar rollator en zingt hard mee met het lied; Ik wil je, blijf bij me, ga nooit meer weg! Ze zegt lachend: “Ik ben hier met heel mijn huishouden. Mijn kleinzoon Martijn staat vooraan, die is niet weg te slaan bij de muziek. Dit is beter als thuis in de tuin zitten, daar zie je geen kip.” Tegen 17.00 uur verschijnt Leona Philippo op de bühne. PAGINA 12

De geweldige stem van Leona Philippo alsook haar enthousiasme brengen het publiek in vervoering. FOTO MIEKE SPEKMAN

Ze heeft er duidelijk zin in en roept: “Waar is dat feestje? Hier is het feestje!” Haar krachtige, geweldige stem en enthousi-

asme brengen het publiek in vervoering. Er wordt meegeklapt en gezongen en zo hoort dat ook op Roosendaal Zingt.


Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiliging

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

Het succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Guard Academy houdt op zaterdag 8 juni een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 Ă 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot.

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 19 juni, Hotel Trivium Etten-Leur Do 20 juni, WestCord Hotel Delft (naast IKEA)

DAKWERKEN vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Dre Wit (â&#x20AC;&#x2DC;t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â&#x201A;Ź 15.00 buiten Etten-Leur â&#x201A;Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

info@mediationeducatie.nl

Zaterdag 29 JUNI 2013 Zaterdag 31 Augustus 2013

www.mediationeducatie.nl

Schrijf je nu in voor de Chauffeursdag

Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie.

voor beroepschauffeurs

Haal uw code 95. Kijk op de website! -ETÂŹOAÂŹsÂŹ2EMMENÂŹENÂŹUITWIJKENÂŹsÂŹ.IEUWEÂŹVERKEERSREGELSÂŹÂŹsÂŹ$IGITALEÂŹTACHOGRAAF $EZEÂŹDAGÂŹTELTÂŹMEEÂŹVOORÂŹÂŹUURÂŹTBVÂŹCODEÂŹÂŹSlechts â&#x201A;Ź 175.- p.pÂŹ)NCLUSIEFÂŹLUNCHÂŹ !ANMELDENÂŹVIAÂŹÂŹINFO VERKEERSSCHOOLBLOMNLÂŹ4ELEFONISCHÂŹKANÂŹNATUURLIJKÂŹOOK

Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf.

www.verkeersschoolblom.nl | T (076) 501 55 35 TANDPROTHETISCHE PRAKTIJK TOUWEN

is

ELISE

Mondzorgcentrum

2IÂżFLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU

www.tpptouwen.nl www.mcztouwen.nl

tel. 0165 - 505510

0167-522939 / 06-10807891

Raadhuisplein 4, Hoeven

TOUWEN geworden

DANSSCHOENEN

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL TE KOOP: GEZEEFDE ZWARTE GROND Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciĂŤrge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging.

(EEFTUBOUWPLANNEN

EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONT Studeren kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studieďŹ nancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

¾ 6OORALUWNIEUWBOUWVERBOUWLQJVEN ONDERHOUDSWERKENINHQOMUWWONING ¾ -AATWERKENOUDERWETSAMBACHTSTIMMERWERK ZOALSLAMBRISERINGENRADIATOROMBOUWEN ENSUITESETC ¾ ,EVERINGVANHOUTENPLAATMATERIAALOPMAAT ENVOORZIENVANDEGEWENSTEPROFILERINGVOOR DEDOEHETZELVER ¾ 4EVENSZIJNWIJGESPECIALISEERDINKELDERBOUW OPMAAT VOORDEPARTICULIEREWONINGBOUW ¾ !GRARISCHEBOUWVERBOUWINCLUSIEF MESTKELDERSENVOEDEROPSLAGSILOS 6RAAGVRIJBLIJVENDINFOPRIJSOPGAAF -AALBERGENSTRAAT -47ERNHOUT  %MAILINFO OPSTALNL 7EBSITEWWWOPSTALNL

Vergeet-mij-niet Profiteer ook in de zomer van onze nuttige tuintips! De afgelopen maanden hebben wij u in deze Bode onze tuintips gegeven. Nu de vakantie voor veel mensen in zicht komt nemen we even pauze. Maar op onze Facebookpagina gaan we door met onze tuintips. Neem dus snel een kijkje. De eerste 100 mensen die onze pagina liken ontvangen bovendien een zakje met Vergeet-mij-nietjes. Zo gaat u met vrolijke bloemen de zomer in en zorgen de planten er voor dat u onze tuintips niet ver...

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) Financieel Administratief Medewerker (12 mnd) Commercieel Administratief Medewerker (12 mnd) Medewerker Projectadministratie (12 mnd) Secretaresse (12 mnd) Vroegboek BKB / BKC / PDB

â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D; â&#x153;&#x201D;

BBQ Houtskool 31cm, 4 kleuren

1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Breda: ma. 10 juni (aanvang 19.30 uur) Teteringenstraat 42 (Fabius)

Vraag nu onze brochure aan! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl

Vakmanschap voorbij! Jansen Hoveniers.

JE VINDT ONS O.A. IN: ROOSENDAAL NIEUWE MARKT 45, BREDA GINNEKENSTRAAT 137C, TILBURG HEUVELSTRAAT 105B, DORDRECHT VOORSTRAAT 306, OF KIJK OP WWW.EUROLAND.NU

Fabius is een CRKBO erkende opleider

Bezoek onze infoavond!

Scan de QR-code met uw smartphone om rechtstreeks naar onze Facebookpagina te gaan of kijk op www.jansenhoveniers.com

www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

veel voor weinig! AXE Douchegel

Prijs geldig t/m:

16 juni 2013

200ml, diverse soorten

19.95

12.

50

korting tot 15 juli

Geen speciďŹ eke vooropleiding nodig

2.PST

1001

ARTIKELEN

VOOR 1 EURO!

Breigaren PingoďŹ ne 10 kleuren

1.-

PST

Ook verkrijgbaar: 36 kleuren katoen

2.PST

Prijzen geldig tm 16 juni 2013, zolang de voorraad strekt. O.v.b. van drukfouten.

Tel: 015 â&#x20AC;&#x201C; 36 112 36

Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe.


2SHO$VWUD

2SHO0HULYD

Ä©NRUWLQJ

Ä©NRUWLQJ 2) *UDWLVDXWRPDDW WZYÄ©

2SHO&RUVD

Ä©NRUWLQJ 2SHO,QVLJQLD

Ä©NRUWLQJ

2SHO=DøUD

Ä©NRUWLQJ

VOORJAARSVOORDEEL 3URøWHHUQXYDQYHHOYRRUGHHOELM$XWR7HDP2SGHGLYHUVHYRRUUDDGPRGHOOHQYDQGH 2SHO&RUVD0HULYD$VWUD=DøUDHQ,QVLJQLDRQWYDQJWXQXWLMGHOLMNWRWĩNRUWLQJ

0((5,1)250$7,(2)95,-%/,-9(1'(2))(57(" :::$8727($01/9225-$$5

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN? De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt.

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

OOK VOOR

6W-DQVWUDDW±6SUXQGHO±7HO

ONDERHOUD

Voor ons complete aanbod occasions zie:

ALLE AUTOMERKEN

www.caoomen.nl

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

Uw auto/bus verkopen?

â&#x153;&#x201A; SHELL GASTELSEWEG

06-10401169 Correcte afhandeling RDW erkend

AUTOWASWAARDEBON:

GEVRAAGD

WASSEN EN DROGEN

Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

Â&#x2021;6ORRSORRSVFKDGHDXWR¶V PRWRUVWHNRRSJHYUDDJG Â&#x2021;$OOHJHEUXLNWHRQGHUGHOHQ RQOLQH Â&#x2021;9ULMZDULQJELMRSKDOHQ Â&#x2021;5HSDUDWLHHQRQGHUKRXG Lid ARN-Stiba-RDW 0DDOEHUJHQVWUD:HUQKRXW 7HO LQIR#MRNR]XQGHUWQO ZZZMRNR]XQGHUWQO

voor â&#x201A;¬ 2,95 Geldig tot 30 juni 2013 In onze Green Carwash met high-tec textielborstels. Knip deze bon uit en lever hem in bij

Shell Gastelseweg, Gastelseweg 201, Râ&#x20AC;&#x2122;Daal

â&#x153;&#x201A;

Heimolendreef 36a - Rucphen

â&#x153;&#x201A;

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken

â&#x153;&#x201A;

RQGHUGHHOYDQ$XWRPRWLRQV

*RHV  3HDU\ZHJ  5RRVHQGDDO 9DQ%HHWKRYHQODDQ  %HUJHQRS=RRP (UDVPXVODDQ  ZZZDXWRWHDPQO


:RUGMLMRQ]H QLHXZHFROOHJD" 

Wiegel Nederland is importeur en producent van technische toebehoren voor de transport en ĹľÄ&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć?Ä&#x17E;Ä?Ć&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Í&#x2DC;ŽŽĆ&#x152;ĹľĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśĹ?ĹśEÄ&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Í&#x2022;Ä&#x17E;ĹŻĹ?Ĺ?ÄŁÄ&#x17E;ŜƾĹ?Ć&#x161;Ć?ĹŻÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÇ Ĺ?ĹŠÄ&#x201A;Ä?Ć&#x;Ä&#x17E;Ĩ Ä?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĆľĆ&#x152;Ĺ˝Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;Í&#x2DC;tĹ?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆľĹ?Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;^Ć&#x161;ŽŏÇ&#x20AC;Ĺ?Ć?,ŽůÄ&#x161;Ĺ?ĹśĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;sŽŽĆ&#x152;Ĺ&#x161;ŽƾĆ&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x161;Ĺ?Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ä&#x17E; Ä?Ĺ?ŜŜÄ&#x17E;ŜͲÄ&#x17E;ĹśÄ?ĆľĹ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ŜůÄ&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ć?Ä&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x2030;Ć&#x2030;Ĺ?ĹŠÄ&#x17E;ĹśÇ Ä&#x17E;ĹŻĹŹÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ç&#x152;Ĺ?ŊŜŽĆ&#x2030;Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ?ĹśÄ&#x161;ĆľĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ć&#x152;Ĺ?ĹŠÇ&#x20AC;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÄ?ŽžĆ&#x2030;ŽŜÄ&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2DC; dÄ&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĹ?ĹśĹ?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśŽŜĆ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x201A;žŽĆ&#x2030;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x;Ĺ?Ĺ?ĹśĹ?DĹ˝Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?ĹŠĹŹÍ&#x2022;Ä&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x161;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ć&#x2030;Ä&#x17E;Ä?Ĺ?Ä&#x201A;ĹŻĹ?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ć?Ĺ?ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏŽŽĆ&#x2030;Í&#x2022; žŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÍ&#x2014;Ć&#x2030;ŽžĆ&#x2030;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2022;Ä?ŽžĆ&#x2030;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ć?Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśĹ&#x161;Ç&#x2021;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ƾůĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ç&#x152;Ç Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ĹśĆ?Ć&#x2030;Ĺ˝Ć&#x152;Ć&#x161; Ĺ?ĹśÄ&#x161;ĆľĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x17E;Í&#x2DC;

Monteur / service medewerker Ä&#x17E;ĨƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;Í&#x2014; KĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;ĹśĹ?Ä&#x17E;ĆľÇ Ä&#x17E;Ä?ŽůůÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x201A;ĹľÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹŹĆ&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻĆľĹ?Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä?Ä&#x17E;Ä&#x201A;ĨÄ&#x161;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹśĹ?Í&#x2DC;dĹ˝Ć&#x161;Ç&#x152;Ĺ?ĹŠĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹŹĆ?Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä?Ć&#x;Ç&#x20AC;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹśÄ?Ä&#x17E;Ĺ&#x161;Ĺ˝Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014; ͲDŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;ĆľÄ?ĹŹĆ?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?ĹŻÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć?ÍžÄ&#x161;Ć&#x152;Ĺ˝Ĺ?Ä&#x17E;ͲÄ&#x17E;ŜŜÄ&#x201A;ĆŠÄ&#x17E;Ä?ƾůŏĆ?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ŝ͏Ć&#x161;Ĺ˝Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć?Ć?Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;ŜͿ ͲDŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x2030;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ĺś,Ç&#x2021;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ƾůĹ?Ä&#x17E;ĹŹĆ?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;ŜŽĆ&#x2030;Ć&#x161;Ć&#x152;ĆľÄ?ĹŹĆ?Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?ĹŻÄ&#x17E;Ć&#x152;Ć? Ͳ,Ä&#x17E;Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÄ&#x17E;ĹśÇ&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;ĹśĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ç&#x20AC;Ĺ?Ä&#x17E;Ć?Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśŽŜÇ&#x152;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć?Í&#x2022;Ć&#x161;Ć&#x152;ŽƾÄ?ĹŻÄ&#x17E;Ć?Ĺ&#x161;ŽŽĆ&#x;ĹśĹ? - Revisie van pompen en compressoren Ͳ>Ĺ?Ä?Ĺ&#x161;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹŻÄ?ŽŜĆ?Ć&#x161;Ć&#x152;ĆľÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĨÄ&#x201A;Ä?Ć&#x152;Ĺ?Ä?Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśžŽŜĆ&#x161;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E; tĹ?ĹŠÇ&#x20AC;Ć&#x152;Ä&#x201A;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014; ͲĆ&#x152;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?Ä&#x17E;Ŝ͏ŽĨĹŹÄ&#x17E;ŜŜĹ?Ć?Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśĹ&#x161;Ç&#x2021;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x201A;ƾůĹ?Ä&#x17E;ĹŹĆ?Ç&#x2021;Ć?Ć&#x161;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ĺś ͲÄ&#x17E;ŜžĹ?Ä&#x161;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ?Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x17E;ÍžÄ&#x201A;ĆľĆ&#x161;ŽžŽĆ&#x;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ŽĨÇ Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;ĆľĹ?Ĺ?Ä?Ĺ˝ĆľÇ ĹŹĆľĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ÍżĆ&#x161;Ä&#x17E;Ä?Ĺ&#x161;ĹśĹ?Ć?Ä?Ĺ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x2030;ĹŻÄ&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ĺ?ĹśĹ? Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;ĆľÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;ĹśĹ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;ƾůÄ&#x161;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ŜůÄ&#x201A;Ć?Ä?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x;ÄŽÄ?Ä&#x17E;Ć&#x152;Ĺ?ĹśĹ?D/'ÍŹd/' Ͳ/ĹśĹ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x161;Ä?Ä&#x17E;Ç&#x152;Ĺ?Ć&#x161;Ç&#x20AC;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x152;Ĺ?ĹŠÄ?Ä&#x17E;Ç Ĺ?ĹŠĆ?͞ͿÍ&#x2022;Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;ĆľÄ&#x17E;Ä&#x17E;ĹŻ - Enthousiasme en een service gerichte instelling

Nu gratis 3 maanden extra.

ZATERDAG 15 JUNI HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast pinautomaat Rabobank

23 JUNI ETTEN-LEUR

BRABANTPARK ROMMELMARKT

29 JUNI RUCPHEN

PARKEERTERREIN SPORTHAL DE VIJSPRONG ROMMELMARKT

30 JUNI RIJSBERGEN

BOEDHA VRIJMARKT

INL/RESERV. 0165-302682 OF WWW.DEMARKTEN-WOUW.NL OF WWW.DEMARKTEN.COM

Zaal open 19.30 uur start 20.30 uur EDDY SMETS MET LETTY LANKA Entree â&#x201A;Ź 5,00 per persoon / Inlichtingen: 06 22 41 43 07

www.bootrijsbergen.nl ALLROUND LIVE PARTY BAND

JUNI-ACTIE! Grootste kans van slagen door persoonlijke bemiddeling.

VOOR SINGLES & PAREN:

16 JUNI HOOGERHEIDE LUCASPLEIN ROMMELMARKT

info@stoffelsbleijenberg.nl www.stoffelsbleijenberg.nl

Klokkenmakerij

D A N S EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN

BRADERIE MET LUIKSE-MARKT

+RRIGNDQWRRU9OLVVLQJHQ Postbus 230, 4380 AE Vlissingen Tel. 0118-417500

Email Website

Wiegel Transport Equipment BV - Plaza 24D - 4782 SK Moerdijk

16 JUNI OUD-GASTEL

Wij bieden een prettige werkomgeving en een salaris conform cao.

9HVWLJLQJ1RRUG%UDEDQW Tel. 076-5496500

Ä&#x17E;ĹśĆ&#x161;ĆľĹ?Ä&#x17E;ŢŜĆ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć?Ć?Ä&#x17E;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ć?Ć&#x161;ƾƾĆ&#x152;ĆľÇ Ć?ŽůůĹ?Ä?Ĺ?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;Ć&#x2030;ĹŻĆľĆ?sĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć&#x2030;Ĺ˝Ć?Ć&#x161;ŽĨÄ&#x17E;ͲDÄ&#x201A;Ĺ?ĹŻĹśÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;ŽŜÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ć?Ć&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ć&#x152;Ä&#x17E;Ć? Ć&#x161;Í&#x2DC;Ä&#x201A;Í&#x2DC;Ç&#x20AC;Í&#x2DC;Ĺ&#x161;Ć&#x152;Í&#x2DC;:Í&#x2DC;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;͞ŊÍ&#x2DC;Ä&#x201A;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Î&#x203A;Ç Ĺ?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹŻÍ&#x2DC;ŜůͿ

15 EN

Ben jij flexibel, enthousiast en wil je graag wat bijverdienen in de vakantie? Vul via onze website het online sollicitatieformulier in of neem tijdens kantooruren contact op met ons kantoor om je in te schrijven via telefoonnummer 076-5496500.

9HVWLJLQJ=HHXZV9ODDQGHUHQ Tel. 0115-614257

tĹ?ĹŠÄ?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x161;Ä&#x17E;ĹśÍ&#x2014; ͲÄ&#x17E;ĹśÇ&#x152;Ä&#x17E;ůĨĆ?Ć&#x161;Ä&#x201A;ĹśÄ&#x161;Ĺ?Ĺ?Ä&#x17E;Ä&#x201A;Ä¨Ç Ĺ?Ć?Ć?Ä&#x17E;ĹŻÄ&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;ĨƾŜÄ?Ć&#x;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ĹŹĹ˝Ć&#x152;Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä?ŽžžƾŜĹ?Ä?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;ĹŻĹ?ĹŠĹśÄ&#x17E;Ĺś ͲÄ&#x17E;ĹśžŽÄ&#x161;Ä&#x17E;Ć&#x152;ĹśÄ&#x17E;Ç Ä&#x17E;Ć&#x152;ŏŽžĹ?Ä&#x17E;Ç&#x20AC;Ĺ?ĹśĹ? ͲÄ&#x17E;ĹśĹ?Ć&#x152;Ĺ˝Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x17E;ĹśÄ&#x161;Ä&#x17E;Ĺ˝Ć&#x152;Ĺ?Ä&#x201A;ĹśĹ?Ć?Ä&#x201A;Ć&#x;Ä&#x17E;ĹľÄ&#x17E;Ć&#x161;ĹľÄ&#x201A;Ć&#x152;ĹŹĆ&#x161;Ä?ŽŜĨŽĆ&#x152;ĹľÄ&#x17E;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä?Ä&#x17E;Ĺ?Ä&#x161;Ć?Ç&#x20AC;ŽŽĆ&#x152;Ç Ä&#x201A;Ä&#x201A;Ć&#x152;Ä&#x161;Ä&#x17E;Ĺś

BRADERIE MET LUIKSE-MARKT

Wij zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde YDNDQWLHHQRSURHSNUDFKWHQ voor verschillende objecten in de omgeving van: - %HUJHQRS=RRP - 5RRVHQGDDO - (WWHQ/HXU - 0RHUGLMN De werktijden op deze objecten zijn verschillend en worden in overleg bepaald.

Ĺ˝Ä&#x17E;ĹŹÄ&#x17E;ĹśÇ Ĺ?ĹŠĆ&#x2030;Ä&#x17E;Ć&#x152;Ä&#x161;Ĺ?Ć&#x152;Ä&#x17E;Ä?Ć&#x161;Ä&#x17E;Ä&#x17E;ĹśĨƾůůĆ&#x;ĹľÄ&#x17E;Í&#x2014;

9 JUNI WOUW

Stoffels Bleijenberg is hèt Schoonmaakbedrijf in Zuidwest Nederland

MET GOEDE DANS MUZIEK

Vakkundige restauratie: Â&#x2021;DQWLHNHXXUZHUNHQ Â&#x2021;PRGHUQHXXUZHUNHQ Â&#x2021;ZLM]HUSODWHQ

Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

genieten

:LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

van echte Engelse

Fish and chipsâ&#x20AC;Ś

Juni ing aanbied

0 p.p. er nu! e v r e s Re chtip: 9 , â&#x201A;Ź 14

Lun enham rme be s a w je d u Broo sterdsa met mo

0 p.p.

â&#x201A;Ź 7,9

Stationsplein 5b 4702 VX Roosendaal T 0165 58 48 48 info@brasserie-aankomst.nl

â&#x20AC;Śspeciaal voor de liefhebbers serveren wij de hele maand juni een HFKWH(QJHOVHoVKDQGFKLSVGLVK en natuurlijk diverse andere heerlijke gerechten van onze koks.

www.brasserie-aankomst.nl


ZZZFQO

$OOH$PHUN VQDFNVDX]HQ VWDWXEHVHQ IOHVVHQ PXYYDULDQWHQ NHWFKXSHQFXUU\

VWXNVยกOLWHU

$OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

.QRUUZHUHOG JHUHFKWHQ SHUVRRQV

$OOH*DOEDQL ,WDOLDDQVHNDDV EDNMHV]DNMHVRIVWXNV $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

DOOHYDULDQWHQ SDNNHQยกJUDP $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

3LFNZLFNLFHWHD

$OPKRI YROOHNZDUN

DOOHYDULDQWHQ IOHVMHVยกPORI SDNNHQยกOLWHU $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN 23 23

DOOHYDULDQWHQ EHNHUVยกJUDP $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

0DUV6QLFNHUV7ZL[HQ %RXQW\LMVUHSHQHQ PLQL0DUVHQ6QLFNHUVLMVUHSHQ

&)ULWHV

XLWKHWYULHVYDN SDNNHQยกRIVWXNV $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN 23 23

YHUVXLWHLJHQRYHQ

DPEDFKWHOLMNHPHWVFKLO 9ODDPVHHQULEEHO XLWKHWYULHVYDN ]DNNHQยกNLOR

$OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN

8Z(LJHQ%DNNHU IULNDQGHOVDXFLM]HQ HQVKRDUPDEURRGMHV VWXNV

%LMGHNDVVDNULMJWXNRUWLQJRSGHWRWDDOSULMV

Bergen op Zoom'H9H\9RJHODDUย‡Bergen op 3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

Zoom3LXVSOHLQ3LXVSOHLQย‡RoosendaaO/DXUHLMVHQ/LQGHQEXUJย‡Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 :HHN $DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJMXQL.LMNYRRUGHVSHFLDOHRSHQLQJVWLMGHQRSZZZFQO$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ $DQELHGLQJHQ]LMQQLHWEHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQSHUNODQW23 23 'H]H]LMQXLWVOXLWHQGJHOGLJ]RODQJGHYRRUUDDGVWUHNW3ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW

.LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZFQO

6OLPEH]LJ

DR_20130605  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you