Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

O P L AG E :

R O O S E N D A A L S E

10 APRIL 2013 WEEK 15

Uitgeverij

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

KONINGSPAAR BEZOEKT ROOSENDAAL

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I

Te l .

SPORT

076

599

8 111

KERKELIJK NIEUWS

TWEEDE EDITIE VAN COLSENSATION

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

NATIONALE JEUGDRONDE DUURT DAG LANGER

Vluchtende jongen komt in botsing

Kalsdonk viert Koninginnedag

ROOSENDAAL - Twee personen zijn vrijdagavond gewond geraakt bij een ongeval op de Nispensestraat in Roosendaal. Agenten zagen een bromfietser rijden in de Raadhuisstraat, dit is een voetgangersgebied en gaven een stopteken. De jongen op de bromfiets negeerde het stopteken en reed hard weg. Hij kwam in aanrijding met een automobilist. De berijder van de brommer was een 15-jarige jongen die uiteraard niet in het bezit was van een bromfietsrijbewijs. Zowel de knul als de automobilist raakten lichtgewond. De jongen kreeg bekeuringen van de politie voor het rijden door voetgangersgebied en voor het rijden zonder rijbewijs.

ROOSENDAAL - Op dinsdag 30 april houdt buurtcentrum Kalsdonk een vrijmarkt en kofferbak rondom het buurthuis voor jong en oud. Ook zal er een disco worden gehouden. In het buurthuis kun je terecht voor een drankje en of een broodje. Met goed weer staat er een terras voor het buurtcentrum en zullen er demonstraties gegeven worden. Wie spulletjes wil verkopen kan zich opgeven via 06-31095634. Wijksportvereniging Kalsdonk geeft sportactiviteiten en demonstraties rondom het buurthuis. Op het Krajicek Court zijn er activiteiten voor jong en oud. Vooraf inschrijven is niet nodig. Meer info geeft Brenda Wetzel op 06-14570977.

Schoolarts houdt avondspreekuur ROOSENDAAL - Ouders kunnen met hun kinderen voortaan ook ‘s avonds terecht bij de schoolarts van de GGD West-Brabant. Het gaat om een proefperiode in Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom. Tot de zomer kunnen ouders terecht op het avondspreekuur op donderdag tot 20.00 uur in Breda. Bij de GGD in Roosendaal kunnen ouders op de maandag- en donderdagvonden terecht voor het avondspreekuur. De GGD in Bergen op Zoom gaat in mei van start op de donderdagavonden. Voor de zomer besluit de GGD West-Brabant of de avondspreekuren blijvend zijn en of ze het initiatief uitbreidt naar meer gemeenten in de regio West-Brabant.

Geld voor inrichting van Brabantse Wal ROOSENDAAL - De provincie Brabant ontvangt 23 miljoen euro vanuit het Rijk voor de inrichting van de natuurgebieden. Een deel van het geld wordt besteed aan de Brabantse Wal en Zoom-Kalmthout. Een groot deel van dit domein is beschikbaar voor inrichting van de natte ‘natuurparel’ op de flank van de stuwwal van het gebied N2000. Dit gebeurt na de aankoop van enkele hectares. Gedeputeerde Johan van den Hout (ecologie en handhaving) is tevreden met deze impuls van het Rijk. “We hebben hier met onze samenwerkingspartners hard aan gewerkt en het geeft voldoening om te constateren dat dit op deze manier wordt ondersteund.”

Scholarshippers helpen in buurt ROOSENDAAL – Zes jongeren uit de wijken Kroeven en Kalsdonk hebben een Richard Krajicek Foundation scholarship gekregen. In ruil voor het betalen van de studiekosten van deze deelnemers, verrichten zij minimaal honderd uur vrijwilligerswerk op het Krajicek Plein in hun buurt. Hiermee dragen de scholarshippers een steentje bij aan de verbetering van de leefbaarheid in hun buurt. DOOR MONIQUE JANSEN De zes Roosendaalse jongens krijgen na het verrichten van de vrijwillige uren een certificaat van de Richard Krajicek Foundation. Roosendaal telt twee ‘Richard Krajicek Playgrounds’, één in de Pootlaan in de Kroeven en één op het Heilig Hartplein nabij brede school Zwanehof in Kalsdonk. Activiteiten De scholarshippers gaan op de pleintjes allerlei activiteiten houden voor kinderen en jongeren uit de twee wijken. Daarbij krijgen de zes enthousiaste jongeren ondersteuning van combinatiefunctionarissen Hakim Bouazzati in de Kroeven en Flor van Ham in Kalsdonk. De activiteiten vinden plaats op zaterdag en zondag in Kalsdonk tussen 17.00 en 19.00 uur en op woensdag en zondag van 15.30 tot 17.30

WO-DOVRIJ-ZAT VOORDEEL

Braun elektrische

citruspers Met GRATIS 2 kilo net perssinaasappelen van 24.99 voor

Heineken Blik 6-pack

18.00

P =O OP

ROOSENDAAL - Juzt pleegzorg houdt op maandag 15 april een infoavond over het pleegouderschap. Tijdens de bijeenkomst vertelt een pleegouder over zijn of haar ervaringen. Een medewerker van pleegzorg legt uit hoe pleegouders worden voorbereid op hun taak en hoe de begeleiding eruit ziet. Bezoekers kunnen kennismaken met wat je als pleegouder kunt betekenen voor een kind dat voor korte of lange tijd door omstandigheden niet thuis kan wonen. De avond is van 20.00 tot 22.00 in Drukkerij Altrif Label aan de Gewenten 39 in Roosendaal. Aanmelden kan via 0765256460 of www.juzt.nl/pleegzorg. Hier kan ook informatie worden aangevraagd.

Richard Krajicek Foundation geeft zes jongeren studiebeurs

P =O OP

Infoavond over pleegouderschap

WOUW - De manifestatie voor het behoud van buurthuis de Geerhoek in Wouw mocht afgelopen weekend op veel belangstelling rekenen. Stichting Buurtwerk Wouw wilde met de creatieve demonstratie duidelijk maken dat het dorpshuis voor de buurt onmisbaar is en dat er niet onbeperkt kan worden bezuinigd op het buurthuiswerk. Ook de jeugd maakte duidelijk de Geerhoek belangrijk te vinden. Lees verder op pagina 5 van deze Bode. FOTO ROEL DE HAAN

3.00

van 4.96 voor

C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal

uur in de Kroeven. “De scholarshippers zullen ook betrokken zijn bij de organisatie van andere activiteiten, zoals bij Nationale Sportweek, de Straatspeeldag en wijkfeesten”, vertelt combinatiefunctionaris Hakim Bouazzati van Sportservice West-Brabant. Sportclubjes Er worden onder meer verschillende soorten sporten uitgeprobeerd op de pleintjes, zoals voetbal, tennis, tennis en hockey. Ook kunnen jongeren hun eigen sportclubje oprichten en bijvoorbeeld één tot twee keer per week trainen en in het weekend wedstrijden spelen. “Bij de Richard Krajieck Foundation hebben we ook pakketten gevraagd voor voetbal, basketbal, tennis en hockey. Daar zitten ook spelerspassen, sporttenues en sportmateriaal in”, vertelt Bouazzati.

Vrijwilligers De jongeren die in aanmerking kwamen voor de scholarship zijn allemaal 18 jaar of ouder en volgen een opleiding. Al voordat zij de beurs kregen, waren ze al actief als vrijwilliger in hun eigen buurt. Volgens Bouazzati doen de scholarshippers ook belangrijke werkervaring op die goed staat op hun cv. De twee sportpleinen in de Kroeven en in Kalsdonk worden veel gebruikt. Vooral in Kalsdonk wordt de playground veel gebruikt, omdat die groter is dan die aan de Pootlaan. “Het plein in de Kroeven wordt mogelijk nog aangepast”, vertelt Bouazzati. De activiteiten die op de pleintjes worden gehouden zijn gratis toegankelijk voor alle kinderen en jongeren uit de wijk. Inschrijven is vooraf niet nodig

PLUS Manniën Rucphen Elke zondag geopend van 10 tot 16 uur

Vers brood uit eigen bakkerij! ...VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS...

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Onderscheiding voor Kees van den Eijnden ROOSENDAAL - Kees van den Eijnden heeft maandagavond een koninklijke onderscheiding gekregen van burgemeester Jacques Niederer. Dat gebeurde in het parochiecentrum Sint Joseph. Kees van den Eijnden verricht al vele jaren vrijwilligerswerk voor de Sint Josephparochie. Van 1977 tot 1996 was hij secretaris van het kerkbestuur van Sint Joseph. Ook bekleedde hij functies als lid van de parochieraad, deelraad en de parochievergadering Emmaüsparochie. Tot op heden is hij nog lid van de werkgroep Kerkbalans en is hij voorzitter van de bedevaart Roosendaal-Kevelaar. Van den Eijnden collecteert daarnaast onder meer voor de Hartstichting en KWF.

Expositie over muziek in Roselaar ROOSENDAAL - In de winkelcentrum de Roselaar is een expositie te bezoeken over koren, korpsen, harmonieën en fanfares uit de Roosendaalse historie. Het gemeentearchief heeft een tentoonstelling ingericht over de Roosendaalse muziekgeschiedenis met als thema ‘Met de Muziek Mee’. Centraal staan onder meer de legendarische Trommelaeren van Roesendale en producer en hitzanger Jack Jersey. ‘Met de Muziek Mee’ is een voorproefje op de tentoonstelling die in de zomermaanden te bezichtigen is in het Tongerlohuys. De expositie is dagelijks vanaf 10.00 te bezoeken in de expositieruimte aan de zuidzijde van de Roselaar tegenover Halfords.

Archieven willen samenwerken ROOSENDAAL - Er komt een onderzoek naar de mogelijkheden om de archiefdiensten in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda en het Regionaal Archief West-Brabant (Moerdijk, Halderberge, Etten-Leur, Rucphen, Zundert) meer te laten samenwerken. De samenwerking is nodig om de functies van de archieven goed blijven te vervullen. Daarbij wordt ingezet op het behoud van een goed kwalitatief archiefbeheer en goede dienstverlening. Een businesscase moet echter nog uitwijzen op welke manieren er een meerwaarde en voordelen te halen zijn. Bij een positief resultaat moet de samenwerking in het jaar 2015 in werking treden.


X x x x x

x x

EN MEDIA MARKT BREDA VIERT MEE!

x

%FQSJKTWBO` JTEFQSJKTOB` SFUPVSWJB4BNTVOH

"BOCJFEJOHFONBYQFSLMBOUp(FFOWFSLPPQBBOIBOEFMBSFOp;FUGPVUFOFOQSJKTXJK[JHJOHFOWPPSCFIPVEFOp"BOCJFEJOHFO[JKOHFMEJHWBOUNp;PMBOHEFWPPSSBBETUSFLUp1SJK[FO[JKOFYDMUIVJTLPQJFWFSHPFEJOH XXXUIVJTLPQJFOM

ING W U O B R E V A N

U betaalt: Retour via Samsung:

287,50,-

Media Markt Prijs:

P5110 Galaxy TAB2 10.1 WiFi 10,1" Tablet 1Ghz Dual-Core processor, 1GB werkgeheugen met 16GB opslagcapaciteit. 10.1" WXGA (1280x800) scherm, WiFi 802.11b/g/n/, Bluetooth technology v3.0 USB 2.0 Host. Micro SD slot (ondersteuning tot 32GB). 3 Megapixel camera, VGA front webcam. Android™ 4.0 (Ice Cream Sandwich) besturingssysteem. Art. nr.: 1181776

BREDA Kruisvoort 14 Woonboulevard Breda 5FM

www.mediamarkt.nl Openingstijden maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur donderdag 10.00 - 22.00 uur

vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur zondag 12.00 - 17.00 uur

BERGEN OP ZOOM Burg. van Hasseltstraat 3 Tel. 0164 - 218600

Openingstijden maandag 10.00 - 21.00 uur dinsdag 10.00 - 21.00 uur woensdag 10.00 - 21.00 uur donderdag 10.00 - 21.00 uur

vrijdag 10.00 - 21.00 uur zaterdag 09.30 - 18.00 uur zondag 12.00 - 18.00 uur *&%&3&;0/%"(01&/


ACTUALITEIT

Koning Willem-Alex ander en koningin Máxima op visite in kader van kennismakingsbezoek aan Brabant

Koningspaar legt bezoek af aan Roosendaal ROOSENDAAL – Roosendaal ontvangt op woensdag 12 juni hoog bezoek. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen ‘s middags in het kader van de ‘blijde inkomst’ naar de stad. Het paar reist die dag naar de provincie Noord-Brabant af om kennis te maken in de rol van koning en koningin. Die dag worden ook Oisterwijk en Den Bosch bezocht. DOOR MONIQUE JANSEN De provincie en de gemeenten werken nog aan het samenstellen van het programma. Dat zal de komende maand bekend worden. Vorstelijke ontvangst Diezelfde dag brengen koning WillemAlexander en prinses Máxima een bezoek aan de provincie Limburg waar ze onder meer de Luitenant-generaal Bestkazerne (beter bekend als de luchtmachtbasis de Peel) zullen bezoeken. Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal toont zich verheugd dat het koningspaar Roosendaal bezoekt: “We zullen er alles aan doen om ze hartelijk welkom te heten. We zijn blij verheugd en gaan nu stevig aan de slag voor een vorstelijke ontvangst.” De Roosendaalse burgervader zal het Brabantse programma samen met zijn collega’s Hans Janssen van de gemeente Oisterwijk, Ton Rombouts van de gemeente Den Bosch en de Commissaris van de Koning Wim van de Donk naar buiten brengen. Prachtige uitdaging Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen de gelegenheid krijgen om het

koningspaar te zien en zelfs te ontmoeten. “Het wordt een geweldig Brabants welkom”, belooft Wim van de Donk. “Ik ben er van overtuigd dat Brabant er een fantastisch, warm en hartelijk bezoek van maakt.” Burgemeester Hans Janssen van Oisterwijk spreekt van een ‘prachtige uitdaging’ om het bezoek om een hartelijke en spontane wijze te laten verlopen.

‘We zijn blij verheugd’ Zijn Bossche collega Ton Rombouts noemt het bezoek van het koningspaar aan zijn stad: “een voorrecht en een vreugde om samen met ongetwijfeld tienduizenden Brabanders de nieuwe koning en koningin een feestelijke ontvangst in de Brabantse hoofdstad mogen bieden.” Grensontmoeting Op basis de Peel –op de grens van Brabant en Limburg- ontmoeten in totaal honderd vertegenwoordigers uit de twee provincies elkaar. Daarbij gaat het onder meer om sporters, vrijwilligers, musici, ondernemers en onderzoekers. De provincies selecteren de honderd personen die voor deze ontmoeting in aanmerking komen. Op de Peel treedt ook de Philharmonie Zuid-

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun drie dochters Catharina-Amalia, Alexia en Ariane. FOTO RVD

nederland op. Dit orkest ontstond na een fusie van het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest.

reiken. Dat bezoek was alleen toegankelijk voor leden van het Korps Commando Troepen (KCT).

Prins in Roosendaal Roosendaal ontving voor het laatst koninklijk bezoek in 2009. Prins Willem-Alexander kwam in december van dat jaar naar de Engelbrecht van Nassaukazerne om 33 nieuwe commando’s de groene baret uit te

Inhuldiging koningspaar Prins Willem-Alexander en prinses Máxima worden op 30 april ingehuldigd tot koning en koningin. Dat gebeurt in Amsterdam. Koningin Beatrix doet die dag officieel afstand van de troon. Zij houdt

samen met de nieuwe koning op het balkon van het paleis een korte toespraak. Daarna verschijnen Willem-Alexander en Máxima met hun drie dochters CatharinaAmalia, Alexia en Ariane op het balkon. De inhuldiging vindt plaats in de Nieuwe Kerk. Catharina-Amalia, de oudste dochter van Willem-Alexander krijgt die dag de titel Prinses van Oranje en is de eerst aangewezen troonsopvolger.

Mont Ventoux beklimmen voor KWF Kankerbestrijding

Enorm succes leidt tot tweede editie ColSensation ROOSENDAAL – Vorig jaar bracht de ColSensation ruim twee ton op voor KWF Kankerbestrijding. Na dit enorme ting die probeert door het houden van aan de ColSensation was volgens Suijkersucces heeft de organisatie besloten om ook dit jaar weer een editie te houden. Op zaterdag 14 september kunnen sportieve evenementen zoveel mogelijk buijk enorm. “De samenkomst bovenop de geld in te zamelen voor de KWF Kanker- berg was geweldig. We waren echt één fietsers, hardlopers en wandelaars de Franse berg Mont Ventoux weer bedwingen voor het goede doel. DOOR MONIQUE JANSEN Deelnemers aan de ColSensation dienen minimaal vijfhonderd euro in te zamelen voor het goede doel. Aan het sportieve evenement op de Mont Ventoux nemen

vooral mensen deel uit Roosendaal en omgeving, maar in principe mag iedereen meedoen. Vorig jaar bedwongen ongeveer 230 mensen de Mont Ventoux. Daarnaast gingen ook nog tientallen vrij-

willigers en supporters mee om de deelnemers aan te moedigen. Mont Ventoux De organisatie van de ColSensation is in handen van Team Doelbewust, een stich-

bestrijding. “We hebben de vorige editie goed geëvalueerd”, vertelt coördinator Teun Suijkerbuijk. Er is bewust voor gekozen om het evenement opnieuw op de Mont Ventoux te houden. “Het is een bekende berg die voldoende uitdaging biedt. Ook weten we nu als startende organisatie hoe we bijvoorbeeld een vergunning moeten aanvragen bij de lokale Franse overheid en zijn we bekend met accommodaties. Om onszelf werk te besparen hebben we voor de Mont Ventoux gekozen”, legt Suijkerbuijk uit. De Mont Ventoux ligt in het Franse departement Vaucluse en heeft een hoogte van 1.912 meter. Twee ton Teun Suijkerbuijk benadrukt dat de ColSensation geen concurrent is van het zeer succesvolle Alpe d’Huzes waarbij deelnemers ook de berg bedwingen en geld inzamelen voor het KWF. “Hoe meer initiatieven, hoe beter”, meent Suijkerbuijk. De organisatie hoopt het ingezamelde bedrag van twee ton uit 2012 minimaal te evenaren of er zelfs over heen te gaan. De meeste deelnemers zamelden vorig jaar veel meer geld in dan de gevraagde 500 euro. Zo werden er lokaal veel activiteiten gehouden waarvan de opbrengst naar KWF ging.

FOTO ORGANISATIE COLSENSATION

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

De groep deelnemers aan de Colsensation in 2012.

Eén club Het groepsgevoel onder de deelnemers

club”, vertelt Suijkerbuijk. Als coördinator houdt hij zich bezig met de complete organisatie. Suijkerbuijk zal de berg zelf niet bestijgen per fiets of te voet. Hij vindt het geweldig om de prestaties van de deelnemers te zien en is druk doende met organiseren. Meedoen Deelnemers kunnen zelf weten of zij de 21,8 kilometer lange klim lopend of fietsend afleggen. De Mont Ventoux kan één, twee of drie keer worden beklommen. Het is mogelijk om gezamenlijk met de bus naar Frankrijk te reizen en de overnachting door de organisatie te laten verzorgen. Reis- en verblijfskosten dienen zelf betaald worden. Inschrijven om mee te doen kan via www. colsensation.nl tot uiterlijk 20 mei. Ook vrijwilligers kunnen zich opgeven.

KWF De KWF Kankerbestrijding verricht wetenschappelijk onderzoek en geeft daarnaast voorlichting en ondersteuning aan patiënten. Tachtig procent van het budget gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek. Ook wordt er voorlichting gegeven over het ontstaan van kanker in relatie tot leefgewoonten. KWF werkt samen met verschillende patiëntenorganisaties.

Garagedeuren Leverbaar in hout - kunststof en staal. Volg ons op Twitter: @R_daalseBode.

VOORJAARSACTIE Bij aankoop van actiemodellen garagedeuren GRATIS elektrische bediening en een kleur naar keuze. Vermeld de code “lente” bij uw offerteaanvraag (voorjaarsactie is geldig t/m 30 april 2013)

Showroom open op afspraak. Struikhei 29, Sprundel 0165-387335 s www.romass.nl s contact@romass.nl PAGINA 3


Elke woensdagmiddag

KIDDIES KIDS KLUP sleeën U tuben U schaatsen Uspringen U spelen €10,- p.p. 4 t/m 12 jaar

skidome.nl ✄

WINTERBANDEN WISSEL WEKEN!!! Winterbanden omleggen / wisselen naar uw zomerbanden:

Altijd goed, altijd voordelig. VERLAAGD

en knip deze coupon uit.

Pindakaas met stukjes noot

v an 1.69

1.49

Vanilleyoghurt

Fritessaus

350 g

1l

500 ml

2.

-18 % van 0.89

0.89

Voordelig voorjaarsklaar! 99

*geldig tot 31 mei 2013

Reuze mergpijpen

-18 % v an 1.09

500 g

20 l

(ŝŶĐů͘ďĂůĂŶĐĞƌĞŶĞŶŶŝĞƵǁǀĞŶƟĞůͿ

Maak een afspraak via 06 1535 1535,

B L IJ V E N D

Boomschors

€ 10,- per wiel ✄

nu slechts

v an 1.09

0.79

0.89

Vanaf woensdag 10-04-2013

Potgrond

Violen of perkplantjes

Universele potgrond met genoeg voeding voor 8 weken.

Diverse kleuren violen, begonia’s, petunia’s e.a. Nederlandse teelt.

Selfservice Zevenbergen, Campagneweg 22F Tel. 06-15351535 www.selfservicezevenbergen.nl

KRAANVERHUUR MET/ZONDER MACHINIST TE HUUR: MINI SHOVEL TE KOOP: GEZEEFDE ZWARTE GROND Jan van Bergen V.O.F. Hulsdonkstraat 20 4882 JM Zundert Tel: 076 - 5985324 Gsm: 06 - 55918911

Blijft u nog langer zitten wachten op de ware?

24 STU KS

Kalkkorrels

Of gaat u het nou eens serieus aanpakken? Discreet, betrouwbaar en doeltreffend: Bel: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl UW RELATIE IS ONZE MISSIE

v 20 l

5 kg

2.49

2.

99

0.

99

Versaanbieding! Biologische appelen Royal Gala

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

*

Vanaf woensdag 10-04-2013

Afslanken met succes!

-50%

-48%

600 g

Broccoli 500 g

van 0.95

v an 1.99

0.

99

0.

49

* Versaanbieding geldig vanaf woensdag 10-04-13 t/m dinsdag 16-04-13.

Zet- en drukfouten zijn voorbehouden.

Lasertherapie

DE BEHANDELING WORDT VERGOED www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

CURSUS DUITS in Bergen op Zoom of incompany zakelijk / particulier Inlichtingen en/of aanmelden: www.eszet-duitsetaaltrainingen.nl

HOGE KWALITEIT - LAGE PRIJS

info@eszet-duitsetaaltrainingen.nl ☎ 0164 – 855 110 mw. K. Mauer


ACTUALITEIT

Gemeente gevoelig voor problemen door snelle ‘transitie’

Column

Manifestatie voor behoud dorpshuis Geerhoek goed bezocht

Eugène de Kok

Wat suggesties ... Mag ik nog één ding zeggen over het Marokkanendebat donderdagnacht? Ik weet niet wat u ervan vond, maar mij deed het denken aan Fitna, het Europees kampioenschap voetbal vorig jaar en het album Chinese Democracy van Guns N’ Roses uit 2008: iets waar vooraf iedereen van alles over wil en moet zeggen, maar dat, als het eenmaal zo ver is, totaal niets voorstelt. En de PVV wist dat het niets zou worden. Diep in zijn hart snapt Geert heus wel dat het doodschoppen van grensrechter Richard Nieuwenhuizen geen Marokkanenprobleem is, maar een exces van het geweld dat wekelijks op de voetbalvelden plaatsvindt. De PVV zag echter zijn kans schoon, verzon een lekker bekkende naam voor het debat, zodat iedereen er bovenop zou springen en kreeg een mediastorm als vanouds. Precies wat Geert wilde. Probleem is dat hij nu nu weer op zoek moet naar iets nieuws, omdat een tweede Marokkanendebat niet dezelfde ophef veroorzaakt. Ik ben niet de beroerdste, dus bij dezen wat suggesties. Vraag bijvoorbeeld het Bankiers-zijn-belachelijkdebat aan naar aanleiding van de totale chaos bij de ING van afgelopen week. Verzin wat leuks over meneer Hommen, die volgens het jaarverslag nog niet genoeg verdient, terwijl werkelijk alles misgaat bij zijn bank en aandacht is verzekerd. Het Rotzooiende-Raden-van-Bestuurdebat lijkt me ook mooi. Incapabele en frauderende besturen van onderwijsorganisaties zijn er immers in overvloed. Het vorige week verschenen rapport over kunstopleiding Codarts, waaruit blijkt dat de bestuursvoorzitter vooral bezig was met geld te betalen aan haar vriendjes en vriendinnetjes voor niet-verleende diensten, is een nieuw dieptepunt. Een derde, voor de hand liggende mogelijkheid is het Fyra-fiascodebat. Dat de Fyra na jaren van voorbereidingen en miljoeneninvesteringen dit jaar niet meer rijdt en misschien nooit meer is te zien op het spoor is in dit kader voldoende. Mijn laatste suggestie is het Prutsende-politicidebat. Klinkt wat vreemd, maar het lijkt me een goed onderwerp. Donderdagnacht bleek wederom dat de haantjes in Den Haag vooral uit zijn op aandacht en daadwerkelijk bestaande en miljarden kostende problemen als falende banken, onderwijsbesturen en hogesnelheidstreinen over het algemeen links laten liggen. Benieuwd wanneer we deze debatten zien, Geert.

WOUW – Dorpshuis De Geerhoek ziet zich geconfronteerd met forse bezuinigingen. In 2011 gaf de gemeente nog 192.000 euro subsidie, in 2013 loopt dat terug naar 50.000 euro. “En dat is te gortig”, vindt Peter van Steekelenburg, voorzitter van Stichting Buurtwerk Wouw. “Op die manier is het niet mogelijk het dorpshuis op een verantwoorde manier draaiende te houden.” Daarom organiseerde de stichting afgelopen zaterdag de manifestatie ‘Behoud de Geerhoek’. Behalve een flink aantal Wouwenaren waren daarbij ook wethouder Kees Jongmans en diverse raadsleden aanwezig.

Harmonie ‘Oranje’ speelt voor Behoud De Geerhoek.

DOOR ROEL DE HAAN “Voor een gemeenschap als Wouw is een dorpshuis een ‘must’ ”, licht Van Steekelenburg de achtergrond van de manifestatie toe. “We begrijpen dat de bomen niet meer tot in de hemel groeien. En ja, we kunnen snijden in onze uitgaven en dat hebben we ook al gedaan. We hebben bijvoorbeeld het mes stevig in het personeelsbestand gezet; maar je kunt het dorpshuis niet op verantwoorde manier met alleen vrijwilligers runnen. Om de veiligheid, ook sociale veiligheid, te garanderen kun je niet helemaal zonder professionals.”

Colofon Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Robin Looy, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 15 De oplossing van deze puzzel is in week 16 te vinden op www.internetbode.nl

Vier paden Om het dorpshuis toch open te houden wil het bestuur vier paden bewandelen. Van Steekelenburg: “In de eerste plaats zijn we met de gemeente in gesprek, met het verzoek het tempo van de bezuinigingen te verzachten. Ook dringen we er op aan dat er geen verdere kortingen komen. Dan

Geen gejammer Ondanks de urgentie van het probleem, mocht de manifestatie geen klaagzang worden. En dat werd het ook niet. Omlijst door muzikale bijdrages van harmonie ‘Oranje’ en van dweilorkest ‘De Blaospoepers’, vertelden meerdere gebruikers van De Geerhoek over het belang van het dorpshuis voor hun activiteiten en voor Wouw. En dat gebeurde, zonder het belang van de manifestatie uit het oog te verlie-

zen, op sommige momenten met gevoel voor humor. Tegemoetkoming Wethouder Jongmans prees het initiatief voor de manifestatie en de goede opkomst van de dorpsbewoners. “Als wijken buurthuizen worden gedragen door de gemeenschap, dan is de gemeente paraat om dat te steunen. We realiseren ons dat we van de wijk- en buurthuizen vragen om zich heel snel aan een nieuwe situatie aan te passen. Misschien wel te snel. Daarom heeft de gemeente besloten om voor de wijk- en buurthuizen in totaal tweehonderdduizend euro extra uit te trekken. Maar dat geld geven we niet zomaar weg. Het bedrag is bedoeld om de huizen tijd te geven toe te groeien naar de uiteindelijke situatie, met minder subsidie van de gemeente. Om voor een extra bijdrage in aanmerking te komen moet ieder huis met plannen komen, die aantonen dat exploitatie zonder tekorten in de toekomst mogelijk is.”

Nationale Jeugdronde duurt dag langer

Dertigste editie van Jeugdronde ROOSENDAAL – De Nationale Jeugdronde duurt dit jaar een dag langer dan gebruikelijk. Ook is er voor de deelnemertjes aan de fietsvakantie een speciale jubileumdag die eindigt in pretpark de Efteling in Kaatsheuvel. De Jeugdronde start dit jaar op maandag 1 juli en duurt tot zondag 7 juli. De Nationale Jeugdronde wordt inmiddels voor de dertigste keer verreden. DOOR MONIQUE JANSEN In totaal komen dit jaar 32 ploegen aan de start met 429 kinderen in de leeftijd van tien tot veertien jaar oud. Bijzonder is dat de organisatie geen last heeft van de economische crisis. Alle beschikbare sponsorpakketten zijn verkocht. De organisatie verwacht dat de dertigste editie van de Jeugdronde een prachteditie wordt vol sport, strijd en gezelligheid.

© www.sudokusite.eu

is het voor ons beheersbaar. Daarnaast zullen we van onze gebruikers meer zelfwerkzaamheid vragen. Dus bijvoorbeeld zelf spullen klaarzetten en weer opruimen en zelf koffie schenken. In de derde plaats willen we de bewoners van Wouw enthousiast maken voor De Geerhoek en hen oproepen een steentje bij te dragen, financieel of als vrijwilliger. En tenslotte zoeken we publiciteit om aan iedereen duidelijk te maken dat het in stand houden van een parel als De Geerhoek geen vanzelfsprekendheid is.”

FOTO ROEL DE HAAN

Bezoek aan Efteling De speciale jubileumdag wordt gehouden op donderdag 4 juli. Deze dag verschijnen de kinderen en hun ploegleiders bij het voormalige RBC-stadion. Van daaruit vertrekken de 429 deelnemertjes en de vrijwilligers met bussen naar Kaatsheuvel. Diepladers en vrachtwagens vervoeren de fietsen. De kinderen rijden een rit door Waalwijk en eindigen de etappe in Kaatsheuvel. Daar rijden ze pretpark de Efteling binnen. De deelnemertjes mogen zich daarna tot sluitingstijd vermaken in PAGINA 5

de Efteling en krijgen ook nog consumptiemunten mee om versnaperingen te kopen. In totaal gaan die dag maar liefst 700 mensen op pad. Programma Inmiddels heeft de organisatie ook de nieuwe website gelanceerd over de Jeugdronde. Daarnaast is de Miss Jeugdronde 2013 uitgekozen. De uitverkorene is Stefanie Antonissen uit Nispen. De organisatie heeft ook het totale programma rond voor de Jeugdronde. De fietsvakantie start maandag 1 juli met een fietsenkeuring, een voorstellingsronde door Roosendaal en een proloog op de Kade. De volgende dag fietsen de deelnemertjes naar Stampersgat voor een individuele achtervolging bij de Suiker Unie. Op woensdag 3 juli staat een verkeersdoolhof op het programma en rijden de fietsertjes naar het Belgische Nieuwmoer. Jubileumdag De volgende dag is de jubileumdag. Vrijdag

5 juli wordt er naar Ossendrecht gefietst voor een veldrit bij Onze Lieve Vrouwe ter Duinen. Een dag fietsen de kinderen door verschillende dorpen. Ook staat er dan een stepcross op het programma op sportpark Vierhoeven. Op de slotdag trotseren de deelnemers een hinderniscriterium op de Markt en wordt de jubileumeditie feestelijk afgesloten. Avondprogramma De kinderen hoeven zich niet te vervelen, want er is ook een avondprogramma met prijsuitreiking en ploegenspel met het klimspel op dinsdag 2 juli, een demonstratie van Aikido Kyorakukan op woensdag 3 juli, een zeskamp op vrijdag 5 juli en een boxwandspel op zaterdag 6 juli. De organisatie regelt voor de kinderen lunchpakketten, frisdrank, fruit en snoep. Daarnaast worden er bekers en truien uitgereikt en worden er fietsen en horloges verloot onder alle deelnemers. Kijk voor meer info op www.jeugdronde.nl.


Hella en Freek de Jonge

‘Schot gelost bij restaurant’

ROOSENDAAL - ‘Spring’ wordt een intieme literaire avond waarbij het nieuwe boek van Hella de Jonge centraal staat in Parrotia Podium/bibliotheek VANnU, Markt 54a.

ROOSENDAAL - Bij restaurant Kook. is zondagavond mogelijk geschoten. Dat zou zijn gebeurd na een ruzie bij het restaurant. Hier hadden twee personen van verschillende gezinnen een ruzie waar de politie op heeft gereageerd. De politie heeft de ruzie gesust en is vertrokken. Na een korte tijd kwam er met hoge snelheid een grijze auto het parkeerterrein op gereden. Mogelijk heeft de bestuurder hiervan heeft een schot gelost. De kogel zou door de schuifdeur van het naastgelegen Blokkerfiliaal heen zijn gegaan. De politie heeft een groot gedeelte van het parkeerterrein afgesloten en de recherche heeft onderzoek uitgevoerd. TEKST EN FOTO LARS WINDSMA

Lodge Visdonk is een toplocatie in het bos

Brasserie opent haar deuren ROOSENDAAL – Wie regelmatig langs de Rozenvendreef is gekomen, heeft gezien hoe Brasserie Lodge Visdonk langzaam maar zeker verscheen. Het moderne houten bouwwerk past prima in de bosrijke omgeving waar veel mensen genieten van de natuur. De brasserie is een aanvulling op een gezellig dagje weg.

Lodge Visdonk is druk bezocht op de open dag.

DOOR ROBIN LOOY Het is erg druk bij Lodge Visdonk tijdens de open dag, als dit een voorbode is dan ziet de toekomst er rooskleurig uit. De parkeerplaats staat al snel vol waardoor ook in de omliggende straten geparkeerd moet worden. Iedereen wil nu weleens zien wat Lodge Visdonk te bieden heeft en hoe het er aan de binnenkant uitziet.

FOTO ROBIN LOOY

Bijna een jaar lang is er gewerkt om het pand een perfecte uitstraling te geven. Eigenaar Walter Cats mag trots zijn op het resultaat waarmee hij een nieuwe weg in gaat slaan. “Het werkritme is voor mij wel anders als wat ik ben gewend”, aldus Walter. “Hier ben ik toch voornamelijk overdag aan het werk, wat bij mijn vorige gelegenheid ‘Catszand’ wel anders was. In 1998 wilde ik de oude zaak gaan verbouwen,

maar hier kreeg ik geen vergunning voor. Wel mocht ik aan de ingang van Landgoed Visdonk een nieuw restaurant bouwen.” Nu Lodge Visdonk is geopend is Catszand gesloten. Natuur De brasserie heeft een landelijke uitstraling, maar door de strakke lijnen een modern tintje gekregen. De tuin is nog niet helemaal af, maar hier zal later een mooi stukje natuur verschijnen. “We gaan geen traditionele speeltoestellen plaatsen voor de kinderen”, zegt Walter. “De kinderen gaan spelen met natuurlijke materialen waardoor ze meer betrokken worden bij het bos. Ook gaan we buiten barbecues aanbieden aan onze klanten. De mensen kunnen niet alleen heerlijk bij ons komen lunchen en dineren, maar ook bieden we plaats voor trouwerijen, feesten en vergaderingen.” Een hondenbar kan de dorstige viervoeter voorzien van water, en ook is er een oplaadpunt voor de fietsen. In de winter zal het overdekte terras een verwarming krijgen om optimaal van de buitenlucht te kunnen genieten. Tussen de genodigden worden alleen maar lachende gezichten gezien en mooie complimenten gehoord. Iedereen is het erover eens dat de brasserie een mooie aanwinst is voor Roosendaal en omgeving. De brasserie is zeven dagen per week open van 10.00 tot 23.00. Voor meer info: www.lodgevisdonk.nl

Hella zal voorlezen uit dit autobiografische werk en door haar man Freek de Jonge worden geïnterviewd over haar drijfveren en achtergronden. Freek zal op zijn bekende bescheiden wijze een paar liedjes zingen en hier en daar een kwinkslag plaatsen. Ook zal het echtpaar vragen van het publiek beantwoorden. Kaarten zijn te reserveren via www.bibliotheekvannu.nl, op = op. De avond is op donderdag 11 april ook via livestream te volgen: www.biblio-

theekvannu.nl. De Stichting ‘Ere Wie Ere Toekomt’ heeft momenteel een expositie opgesteld in Parrotia (Bibliotheek VANnU) onder de naam ‘Kinderen van de Hoop’ over een deel van de verzamelde werken van fotografe en documentairemaker Shirley Barenholz (1965, Roosendaal). In 1998 verscheen haar fotoboek ‘Kinderen van de Hoop’. In deze expositie brengt zij het verwerkingsproces in beeld van de tweede en derde generatie van de overlevenden van de oorlog. In ditzelfde kader komt Hella de Jonge (dochter van Eli Asser en Eva Croiset), wiens ouders ontkwamen aan de Holocaust, samen met haar man, Freek de Jonge, op donderdag 11 april voor een literaire avond naar het Parrotiatheater in Roosendaal. Info: www.bibliotheekvannu.nl

KORTE BERICHTEN ROOSENDAAL Bingo: Zondag 14 april bingo buurthuis Keijenburg, georganiseerd door Klavertjevier, aanvang 14.00u. Ontmoetingsmiddag senioren: Het seniorenpastoraat verzorgt op dinsdag 16 april van 13.00-16.00u. een ontmoetingsmiddag voor senioren van de wijk Kalsdonk met als thema ‘Ons eigen verhaal mag er ook zijn’. Tijdens de middag wordt de gelegenheid geboden om herinneringen op te halen en dit met elkaar te delen. Deze middag wordt gehouden in Wiekendael, Kalsdonksestraat 89 te Roosendaal. Informatie en opgave: pastor Jan Damen, 0165-534667 of jandamen@emmaus-parochie.nl Snuffelmarkt: Zondag 14 april snuffelmarkt achter het Parkeerterrein RBC-Stadion, Borchwerf 4 te Roosendaal. Van 9.00-15.30u. Liekes zingen: Op zondag 14 april, aanvang 20.00u in Eratozaal, Kade 45 in Roosendaal. Entree gratis. NVVH-Vrouwennetwerk: Op donderdag 11 april wordt er door dhr. J. van Opheusden, gewezen geschiedenisdocent aan het Dr.Mollercollege te Waalwijk een lezing gehouden over het Midden-Oosten. De lezing zal gehouden worden in ‘t Trefpunt, Kade 4 aanvang 13.45u. Heeft u interesse in onze vereniging, dan kunt u bellen naar het secretariaat: 386995 of ga naar onze website www.nvvh.nl/afdeling/roosendaal. Beurs voor tweedehands kinderkleding: Op 13 en 14 april houdt Vintage Kids een beurs voor tweedehands kinderkleding in ‘t Dijksteeke in Roosendaal. Ook monstercollecties voor kinderen zullen worden aangeboden. Inleveren van uw kindermerkkleding kan nog op 8 april tussen 19.30 en 21.00u bij ‘t Dijksteeke of je maakt hiervoor een afspraak. Rommelmarkt: Zondag 14 april rommelmarkt in wijkhuis West 10.00-14.00 uur rommelmarkt aan St. Lucasplein 3. Info: 06-24269664. Dansexpressie: Ga je eigen beweging en beleving ervaren in buurthuis Kalsdonk. Op woensdagavond 10 april van 19.30-20.30 uur een gratis try-out dansexpressie les. Rikken: Donderdag 11 april rikken in de kantine bij B.S.C., aanvang 19.30 uur. Lezing: JTC en TFR organiseren de vijfde JTC - Academische Lezing. Onderwerp: Marketing en het Brein van Pubers. Dinsdag 16 april, 15.30-17.00u, JTC, Burg. Schneiderlaan 2. Entree gratis voor alle belangstellenden. Spreker is Angela Weghorst van bureau Keesie. Aanmelden: info@jtc-roosendaal.nl. Maar ook zonder aanmelding bent u welkom. WOUW Clavecimbel en Blokfluitconcert: Het eerstvolgende concert In den Wouwdfluit is op zondag 14 april om 16.00u. Het programma van het duo Cécile Bogaerts clavecimbel en Annemiek Vogels blokfluit, bevat muziek van de twee grootmeesters uit de barok; Johann Sebastian Bach en François Couperin; een gouden combinatie. De presentatie wordt verzorgd door Carole Muizelaar. www.indenwouwdlfluit.nl

BEDRIJVIG NIEUWS Huis 12 richt zich op de zelfstandige ondernemer

‘Want ook als ZZP-er heb je behoefte aan werkruimte en feedback’ ROOSENDAAL – De formule van Huis 12 heeft zich inmiddels bewezen en wel door het evenbeeld in Oud-Gastel, Huis 11 genaamd. Als je daar een sterke regierol van Elly Scheepers van Job Search Club West Brabant aan toevoegt dan ontstaat er een bijzondere chemie waardoor Ondernemersklimaat met een hoofdletter voelbaar aanwezig is. En de logica van de benoemde huizen zit hem louter in de huisnummers van de betreffende panden. DOOR RENÉ BRUIJNINCX Wethouder Hans Verbraak opende op 11 april Huis 12 in Roosendaal. Het monumentale pand, eigendom van ZLTO afdeling Roosendaal, heeft alles in huis om de beoogde doelstellingen, welke Elly zich gesteld heeft, waar te maken. “Natuur-

lijk moet je de kans krijgen om je visie op de markt en de wijze hoe je die kunt beinvloeden uit te dragen. Het getuigt van vertrouwen in mij en mijn ideeën dat dit pand daarvoor beschikbaar wordt gesteld. Want goede ideeën verdienen nu eenmaal ook een goede behuizing”, opent Elly vol trots haar rondleiding door Huis 12. De gedachte “Heel veel ZZP-ers werken tegenwoordig vanuit een zolderkamer of verbouwde garage. Doorgaans komen de mensen uit loondienst waarbij overleg en afstemmen van ideeën tot de dagelijkse routine behoorden. Nu ze zelfstandig opereren zijn ze op zichzelf aangewezen. Ze missen een ‘sparringpartner’, een adviseur of iemand die hen kan prikkelen om eens op een andere manier naar de dingen te kijken. En daar is Huis 12 nu precies voor bestemd. Je kunt hier een werkplek huren, zodat je

ook in contact met andere ondernemers komt, je kunt bij mij advies inhuren, je kunt trainingen laten verzorgen en bovenal kun je als ondernemer deelgenoot worden van andere netwerken dan waar je zelf inzit”. Elly Scheepers is overtuigingsvol als ze de mogelijkheden opsomt die Huis 12 allemaal te bieden heeft. “Maar”, zegt ze er nadrukkelijk bij, “je moet niet alleen in jezelf geloven maar ook bereid zijn een pas op de plaats te maken, zodat je je openstelt om na te denken over wat het verschil zou kunnen maken”. Trainingen Naast een ‘op maat gemaakte’ werkplek, wordt Huis 12 vooral een bruisend centrum van overleg, studie, training en creativiteit. Elly vervolgt: “Het is voor iedere ondernemer belangrijk om deelgenoot van de markt te blijven. Stilstaan is achteruitgang en berusten in -

Elly Scheepers bij één van haar slogans die in het monumentale pand een plaatsje hebben gevonden. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX

al jaren - toegepaste werkvormen kan voor ondernemers fnuikend zijn. Want in alle drukte van datzelfde ondernemerschap vergeten mensen weleens bewust een stap terug te doen en in een

Huis 12, Wilhelminastraat 12, Roosendaal, 06-51249600, www.huis12.com PAGINA 6

‘relatieve rust’ naar buiten te kijken. Ze leren daarmee met andere ogen naar het ondernemersklimaat te kijken èn kunnen zichzelf weer veel beter in datzelfde klimaat positioneren”.


LIEF EN LEED

Familieberichten

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

KPJ Rucphen / Schijf

organiseert op 12, 13 en 14 april het

JAARLIJKSE FEESTWEEKEND ` Op vrijdag KAMPIOENSCHAP

Jansen Hoveniers online

FIETSVOUWEN

m.m.v. DRIVE IN SHOW DOUBLE D.

Genieten van een prachtig gazon deze zomer? Dat begint met een goede bemesting. Voor deze ene keer vertellen wij u daar niet op deze plek meer over, maar verwijzen we u naar www.jansenhoveniers.com. Niet voor niets, want onze site is geheel vernieuwd. En dat laten we u graag zien! Doe inspiratie op en bekijk onze veelzijdige tuinprojecten. U vindt er ook een uitgebreid bemestingsplan voor uw gazon, onze eerdere tuintips ĂŠn een handige tuinkalender. Wilt u in het vervolg onze tips zeker niet missen? Volg ons dan op Facebook of Twitter. Pak nu uw tablet, laptop of pc en bekijk: www.jansenhoveniers.com

` Op zaterdag optredens van de Lawineboys en Starkoo m.m.v. DRIVE IN SHOW TWICE. ` Op zondag onze jaarlijkse TREKKERTREK WEDSTRIJD met standaard maar ook sportklasse tractoren en in de tent muziek van DRIVE IN SHOW DOUBLE D en ‘s avonds na de wedstrijd een optreden van Marco

Kanters.

Persoonlijk advies nodig? Onze specialisten staan voor u klaar!

Ambrozijnberg 202B 4707 MR Roosendaal 0165-393209

Vakmanschap voorbij! Jansen Hoveniers.

lente g aanbiedin

www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

30 april) (geldig t/m

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

naast de kinderboerderij VOLOP PARKEERGELEGENHEID

3 personen FRIET + 3 SNACKS naar keuze â‚Ź 7.50

keuze uit: frikandel, kroket of knakworst

Bij besteding vanaf â‚Ź 10,MILKSHAKE voor â‚Ź 1,-

ERKEND MEDIATOR WORDEN? Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 17 april, Hotel Trivium Etten-Leur Do 18 april, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

IN ONS ASSORTIMENT

â‚Ź 6,

MINNEBEEKSCHOTEL OF PIKANTE KIPSCHOTEL inclusief friet en salade

Kom weer genieten op ons terras van onze verse friet, overheerlijke snacks en ruim assortiment ijs!

LOOP- OF RUGPROBLEMEN

1XWHUHVHUYHUHQ

95

www.mediationeducatie.nl

/,%(//(=20(5:((.

VRAAG NAAR O NZE KLANTE NKAAR T!!!

:LMULMGHQGDJHOLMNVYDQWPPHL ÂźSSLQFOXVLHIHQWUpH 'LYHUVHRSVWDSSODDWVHQELMXLQGHEXXUW 7HOLQIR#PX\VUHL]HQQO

Wie frietsalon Minnebeek niet kent is geen kwaliteit gewend!

Wintermenu! 3 gangen v.a. â‚Ź 9,95

ZEELANDHALLEN * 9-16.30 uur

Grand eetcafe De Kroon

dewitevenementen.nl / 0251-31 90 90

/Ɉ7É?ÔŻĘ…Ę™LɈ

Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl

Grupo hispanohablante

Organiseert op zondagmiddag 14 april een OPEN DAG.

Te Koop

BUXUS

TAXUS 20/40 cm

â‚Ź 0.50 per stuk

â‚Ź 0.40 per stuk

De beste kwaliteit van West-Brabant! Kijk en vergelijk

GRATIS PARKEERGELEGENHEID

3 jarig - 25/35 cm

GRASZODEN

Iedereen die van de Spaanse taal en cultuur houdt is van harte welkom.

Graszodenkwekerij Heidehoeve Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

(ULVHHQLQIRUPDWLHYHÂżOPZRUNVKRSVYRRUEHJLQQHUVLQIRUPDWLHRYHUGHFXUVXVVHQ6SDDQVHPX]LHN KDSMHVHQHHQELQJRPHWDDQWUHNNHOLMNHSULM]HQ

Zundert, 076-5973377 bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

rIPVUXPSN CPLUPSFO[XBNCFTUSJKEJOH rQSFWFOUJFQMBOOFO rGBVOBCFIFFS rXFSJOHTNBBUSFHFMFO rCFTUSJKEJOHLOBBHEJFSFOFOJOTFDUFO r CPVXLVOEJHFJOTQFDUJFT r CBMLLPQSFTUBVSBUJFT rNPMMFOCFTUSJKEJOH Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

3ODDWV $GUHV  7LMG 

%XXUWKXLV.HLMHQEXUJ .HLMHQEXUJ WH5RRVHQGDDO  7RHJDQJJUDWLV

OPEN

14 ap DAG ril 201 3

0HHULQIRUPDWLHZZZODWHUWXOLDQO 7HO ˜(É—HĘŁSʋˍɟɗHÉĄSDĘŁLͭɚ™ PAGINA 7

“Vakmanschap voor particulieren en bedrijven�

Tel: 0165-341600 www.ossenblokhovenier.nl


GARAGE Wij bieden een totaaloplossing voor centrale verwarming:

Íť Cv installatie werken. Íť Cv ketel vervanging. Íť Zonneboilersystemen. Íť Onderhoud cv ketel. Íť Onderhoud gaskachels.

TE HUUR KROEVEN Marnixlaan Info: 0165-365820

Welk Neelen om bij Service , warmteU W speciali st

Íť Onderhoud warmwater toestellen. Íť Gasdichtheid keuringen. Íť 24 uur storings dienst. Seringenstraat 3 Íť 4711 LZ Sint willebrord Íť 06-31067770 info@neelenservice.nl Íť www.neelenservice.nl

St. Janstraat 147 - 4714 EE Sprundel - Tel: 0165-382830

OCCASIONS BJ Auto’s boven de ₏ 4.500 worden geleverd PHWDà EHXUW$3.HQ%RYDJJDUDQWLH

Fiat Panda 1.2 airco

2011

Fiat Punto Evo airco 5 drs

2010

Fiat Punto Classic airco lm velgen

2009

Ford Puma 1.7 airco lm velgen

2000

Het grootste KRINGLOOP warenhuis van Breda! IN- & VERKOOP: meubels, huisraad, witgoed, kleding, inboedels, antiek, e.d. Tevens gespecialiseerd in ONTRUIMINGEN van woningen.

HET INBOEDELTJE Koele Mei 10 (Wijk Doornbos) 06-53774366 Geopend: ma van 13 – 17 uur, di t/m za van 10 – 17 uur.

HEEFT U OF IEMAND UIT UW OMGEVING BRANDWONDEN?

RTENS

bv

Tuinhoutspecialist

GRATI Bij aankoop van een S BEAR COUNTY Blokhut Impregnere

Bij aankoop van een onbehandelde blokhut van Bear County:

aanbieding geldig de hele maand april

Kijk voor nog meer SUPER aanbiedingen op

www.tuinhoutspecialist.nl

zondag 14 + 21 april

Tuinscherm Recht 21 pl. RVS geschroefd 180 x 180 cm

van 56,50

nu voor 48,- euro Vlonderplank geĂŻmpregneerd p 28x145mm 300cm = op o van 7,10 nu voor 5,80 euro p.st.

Herelsestraat 206 Heerle Tel. 0165 301 719 A58 tussen R’daal en B.o.Z. info@tuinhoutspecialist.nl

www.brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt ÂŽ

De grootste keuze elektrische fietsen

=$7(5'$*$35,/

2367$3'$* %,-6&22),(

Mercedes CLK 230 komp Automaat Cabrio airco1998 Opel Agila Edition lm velgen airco

bv

open 10.00 - 16.00 uur

n

GRA Verfs TIS puit

RTENS

2011

Opel Astra Sports Tourer 1.3 Cdti

2011

Opel Astra 1.6 Gtc N-Joy airco lm velgen

2007

Opel Corsa 1.2 16V airco lm velgen

2006

Opel Corsa 1.2 N-Joy 3 drs airco

2008

Opel Corsa 1.2 N-Joy 5 drs airco

2007

Opel Meriva 1.4 Turbo airco Im veIgen

2011

Opel Vectra 1.8 Elegance airco lm velgen

2003

Skoda Octavia 1.6 Elgance airco lm velgen

2006

Volkswagen Polo 1.2 airco

2011

Volkswagen Golf V5 Gti airco lm velgen

2002

Ook voor uw onderhoud, APK, PRIJZEN banden, airco-onderhoud, VOOR ACTUELE ZIE: schades, ruitreparatie en BOVAG producten!

.205,-'(123'(*522767( &2//(&7,((/(.75,6&+( ),(76(1,1'(5(*,2

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

WWW.CAOOMEN.NL

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Aanmelden nieuwe leden

TREK t

Open Dagen bij jarige Roeivereniging

n to Gekoze an v E-bike r 2013 a a j t e h

ROOSENDAAL - Aanstaand weekend op zaterdag en zondag 13 en 14 april gaat bij de Roosendaalse Roeivereniging (RRV) de vlag in top. De vereniging viert dit jaar haar 25-jarig bestaan. Daarom krijgen de Open Dagen dit weekend een extra feestelijk tintje. Belangstellenden worden rondgeleid over het terrein en door de botenloodsen, waar een vloot van meer dan zeventig boten op de stellingen ligt, gereed om te gaan roeien. Liefhebbers kunnen zelfs een korte proefvaart maken onder leiding van ervaren instructeurs. De Open Dagen zijn bedoeld als een vrijblijvende kennismaking met het roeien en voor het aanmelden van mensen die als proef een instructieprogramma van twee maanden willen gaan volgen. Ieder jaar organiseert de RRV in april een tweetal Open Dagen, die altijd veel bezoekers trekken. De vereniging hoopt ook dit jaar op veel toeloop. Belangstellenden kunnen zich tijdens de Open Dagen aanmelden voor deelname aan het instructieprogramma dat begint in mei met tweemaal per week instructie. Na twee maanden beslissen de deelnemers of ze verder willen gaan met roeien of stoppen. Behalve de jeugd gaan opvallend veel vijftigplussers de laatste jaren roeien. Dat is ook geen wonder, want roeien is met enige oefening door iedereen te leren en kan het gehele jaar door worden beoefend. Roeien is ook weinig blessuregevoelig en activeert bijna alle spiergroepen. Bovendien is de Roosendaalse Vliet een van de beste roeiwaters in heel Nederland met zijn beschutte oevers en weinig bochten. Niet voor niets is de vereniging in de afgelopen 25 jaar uitgegroeid tot een bloeiende club, waar Roosendaal trots op kan zijn, aldus burgemeester Jacques Niederer toen hij afgelopen 7 maart een Koninklijke Onderscheiding uitreikte aan Paul Gmelich, een van de oprichters van de RRV. Veel van de ongeveer 300 leden komen ook van buiten Roosendaal, tot in BelgiĂŤ aan toe. De poort van het roeiterrein aan de Vlietweg staat op beide dagen open van 10.00 tot 16.30 uur en is het beste te bereiken vanuit industrieterrein de Borchwerf. Iedereen is welkom. Voor catering wordt gezorgd. Voor meer informatie zie: www.roosendaalserv.com

SPECTACULAIRE AANBIEDINGEN: ECOMO LUXE

â‚Ź 1.50 0,-

NU

(incl. GRATIS ACCU t.w.v. â‚Ź 299,-)

ACCU UPGRADE

GRATIS

voor actieradius tot 120km t.w.v. â‚Ź 250,bij Qwic Trend

*DVWHOVHZHJ‡5RRVHQGDDO ‡LQIR#VFRRĂ€HQO‡ZZZVFRRĂ€HQO PAGINA 8


Geldig in week alleen op zondag 24 februari 2013

Spaar voor gratis nagellak Spaar voor gratis nagellak

Kleurrijke nail-art nagellak waarmee je jouw nagels kunt laten schitteren. Bij elke 10 euro aan boodschappen* of speciale actie-artikelen krijg jewaarmee een zegelje en met 4 zegels je spaarkaart al elke vol!10 Dus voor het weet krijgofje al één Kleurrijke nail-art nagellak jouw nagels kunt is laten schitteren. Bij euro aanjeboodschappen* speciale actie-artikelen je een nagellak. zegel en met je spaarkaart al vol! Dus voor weet krijg je al één van de vijftien vrolijkekrijg kleurtjes Kijk4 zegels snel opis www.plus.nl/originails voorjedehetcoolste voorbeelden. van de vijftien vrolijke kleurtjes nagellak. Kijk snel op www.plus.nl/originails voor de coolste voorbeelden.

AG

5.

00

rs

BU

e gv

RG

+1zegel

GRATIS

T LI M

50% KORTING

Luxe vlaaien

Aardbeien met slagroom, appel-citroen, kersen met slagroom, mango-abrikoos of rijst met slagroom Bijv. Kersenvlaai met slagroom Geschikt voor 10 personen.

9.99 Nu 4.99 Hele vlaai

Wagner Pizza Sensazione Salami, hawai, tonno, mozzarella of speciale 2 STUKS voor

leen op: Al Alleen op: donderdag

vrijdag

april

april

zaterdag

zaterdag

1112121313 vrijdag

1 + 1 GRATIS

april

il aprilr alle aanapr biedingen

Geldt voo

**

Salade Alle varianten Bijv. Scharreleisalade 2 bakjes

2.50 Nu 1.25 2 bakjes à 200 gram

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Gommers - Roosendaal PLUS Gommers PLUS - Roosendaal Dijkcentrum 24, T: 0165 54 22 9941-43, T: 0165 54 22 Dijkcentrum

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Dijkcentrum 24 T: 0165 54 22 99

maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00 uur, maandag - vrijdag 08.0008.00 - 20.00- uur, - vrijdag 20.00 uur, zondag 10.00 - 18.00maandag uur

zaterdag 08.00 uuruur zondag 10.00- 18.00 - 18.00

ORANJEWEEK JACK SUEDE SHIRT Diverse kleuren

POLO DIVERSE KLEUREN & DESSINS

VAN VOOR

VAN VOOR

79,95 59,95

VAN 269,VOOR 199,-

99,95 75,-

KOSTUUM VAN 499,VOOR 379,-

DRESS SHIRTS V-NECK PULLOVER Diverse kleuren

DIVERSE KLEUREN & DESSINS

VAN 69,95 NU 2 VOOR 100,-

Van Nu

99,95 75,-

VEST & V-NECK PULLOVER Diverse kleuren Van 79,95 Nu 2 voor 120

Van VOOR

99,95 75,-

DRESS SHIRTS DIVERSE KLEUREN

VAN VOOR

JEANS ALANA PIPE DIVERSE KLEUREN & DESSINS

VAN VOOR

VAN VOOR

89,95 65,-

119,95 89,95

109,95 79,95

SHORT Van 79,95 VOOR 59,95

COLBERT VAN VOOR

199,149,-

Volg ons via twitter: Like us via Facebook

JEANS & CHINO

KOSTUUM DIVERSE KLEUREN & DESSINS

JEANS DIVERSE KLEUREN & DESSINS

VAN VOOR

89,95 69,95

VAN 299,VOOR 249,NU 2 VOOR 399,-

COLBERT VAN VOOR

199,149,-

H E L M O N D | Ve e s t r a a t 2 7 | R O O S E N D A A L | D o k t e r B r a b e r s s t r a a t 6 | V E N R AY | G ro t e s t r a a t 7 3 | B O X M E E R | D e K l o o s t e r t u i n 4 | O S S | H e u v e l 2 2 I | B R E D A | K o r t e B r u g s t r a a t 1 0


(PARKEER) DEUKJE IN UW AUTO! KOM op Zaterdag 13 - 20 en 27 APRIL NAAR ONZE DEUKENDAG van 09:00u tot 15:00u. Klaar terwijl u erop wacht!

AKTIE

â‚Ź 35

,-

per deukje

Hogerwerf 5, Roosendaal. Tel: 06-21505538 (* ter plaatse wordt beoordeeld of het deukje in aanmerking komt. Uitsluitend contante betaling, geen mogelijkheid tot pinnen.)

Bouwbedrijf Goossens

Algemene Kennisgeving

WINTERBANDEN

al vele jaren een begrip

incl. opslag en afstelling

in de Regio. Wij bouwen en verbouwen, tevens begeleiden wij

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

Agenda

uw

van de openbare vergadering van de CliĂŤntenraad SW op maandag 15 april 2013 (aanvang 15.30 uur) in het kantoor van WVS-groep, Bosstraat 81 (4704 RL) Roosendaal.

ontwerp van A tot Z.

bouwaktiviteiten/

GEVRAAGD Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

1. Opening / berichten van verhindering / vaststelling agenda. 2. Besluitenlijst van de vergadering van de CliĂŤntenraad SW op 21 januari 2013.

G ul de nw e g 1 0 , 4 8 7 9 N L E tte n-Le ur, T e l . 0 7 6 -5 0 3 2 8 7 8 , F ax 0 7 6 -5 0 3 7 8 5 0 , k e e s. g o o sse ns@ he tne t. nl

3. Mededelingen. 4. Bestuursopdracht Arbeidsontwikkeling SW. 5. Rondvraag.

TE HUUR ETTEN-LEUR â–

Talboom Bestratingen BV

6. Sluiting.

BEDRIJFSRUIMTES Van 100 m2 tot 225 m2

Bezoek onze fr aangele aai showtu gde in!!

Industriegebied ‘Vosdonk’ te Etten-Leur Flexibel huurcontract

Postbus 1130, 4700 BC Roosendaal, Tel. 0165 596500, Fax 0165 561263

www.drvm.nl/vosdonk

Voegwerk! vakbekwame

VOEGER zoekt voegwerk

06-55887266

s Wegen succes d 1 maan d g n verle

Motorrijlespakket! Nu lessen en deze zomer rijden!

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur â‚Ź 15.00 buiten Etten-Leur â‚Ź 20.00

Tel.: 06-50905037

WINTER AANBIEDING

-

viseren van: en, leveren en ad ak m t he in d oe nd/grond en Wij zijn steeng gr ondwerken - za en ss rra te n n tuintegels (sier)bestratinge ialen - natuurstee - tuinontwerpen bestratingsmater rrasoverkappingen te en ng tti hu sc kunststof/houten

Talboom Bestratingen - Kraaihei 9 - Rucphen - tel. 06-26328788 (aan de achterzijde van het nieuwe gemeentehuis)

info@talboombestratingen.nl - www.talboombestratingen.nl Openingstijden: ma t/m vr 9.00-17.00 uur, za 9.00-16.00 uur of op afspraak

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - theorieles - theorie examen - theorieboekje

â‚Ź1.125,-

â‚Ź900,-

Aanbieding geldig tot 1 mei 2013. Vraag naar de voorwaarden.

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: ‡DQWLHNHXXUZHUNHQ ‡PRGHUQHXXUZHUNHQ ‡ZLM]HUSODWHQ :LOJHQVWUDDW2XGHQERVFK 7HO ZZZNORNNHQPDNHULMGHWLMGQO

AUTOCAD

Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis.

wegens uitbreidingen zoeken wij met spoedAvondcursus in Bergen op Zoom en Goes /ŜĨŽ͗ ϏϭϲϰͲĎŽĎŻĎŹĎŽĎŹĎľ Ĺ?ŜĨŽΛÄ?Ĺ?ƚͲÄ?LJͲÄ?Ĺ?ĆšÍ˜ĹśĹŻ

verzorgende IG en/of een verpleegkundige

een

Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043 TE HUUR

BEDRIJFS RUIMTE v.a. â‚Ź 35,- p/m2 WĹŻÄ‚ĹśƊĞůĂŏĞŜƊĞŜͲ>ÄžĆľĆŒ 076-5033686

NIEUWE SHOWROOM

ampolines Voor skelters en tr het juiste adres! Paasdijkweg 19a Poortvliet Tel. 0166 619200 of 06 200 360 68 www.sandoskelters.nl | info@sando-skelters.nl antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van ĂŠĂŠn item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling

Zorgenco Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

opopdinsdag enwoensdag woensdag242 maart dinsdag19 23maart april en april VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl


OPEN DAGEN 10 - 11 - 12 en 13 APRIL DAMES PUMP VLETJE van 29.95 voor 19.95

S AA PE NB CI IE ALE DI NG

AKO DAMES LEDER STEUNSCHOENEN van 79.95 voor 49.95 KINDERSCHOENEN VINGINO van 59.95 voor 29.95

2DE PAAR HALVE PRIJS*! *uitgezonderd sportartikelen

WW W.VA NDENBROEKBES

TR AT INGEN.NL

HOE GENIET U DEZE ZOMER?

Schoenen & Sport Willemsen Dorpsstraat 74, Nispen, 0165-364499 OPEN: wo. en do. van 13.00-18.00u., vrij. van 8.30-20.00 uur, za. van 8.30-17.00 uur.

N VA KKU HOOG S

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

Ook voor verticuteren, kalk en gazonmest

Tandprothetische Praktijk

TOUWEN B.V. www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

reparaties - implantaten nieuwe protheses

Wordt u het allemaal even te veel om uw huishouden te doen, nou ik ben

SCHOONMAAKSTER en heb nog enkele dagen over. Doe dit werk al jaren en ben zeker betrouwbaar. Heeft u hulp nodig wacht dan niet met bellen, vol is vol, tot gauw groetjes 06-47693456

DANS EN ONTMOET ELKAAR IN RIJSBERGEN VOOR SINGLES & PAREN

ZATERDAG 20 APRIL HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN

DIG A DV

T E K WA

BE S T E

IE S

LITEIT

SER V IC

EV 100% T

De basis voor uw tuin vindt u bij Van den Broek Bestratingen Bosstraat 6, 4714 SB Sprundel www.vandenbroekbestratingen.nl

E

= HEID R E DE N

  44 4  44  4 4

NU: GRATIS HOORTOESTEL BIJ SPECSAVERS! IN DE BASISDEKKING IS UW HOORTOESTEL NIET MEER GRATIS. BIJ SPECSAVERS WÉL!

Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank

Zaal open: 19.30 uur / Start 20.30 uur

THE WIGS MET ZANGERES IRIS INLICHTINGEN: 06-22414307 Entree â‚Ź 5,00 per persoon

www.bootrijsbergen.nl

MET GOEDE LIVE DANSMUZIEK Wij verloten die avond: 3 vrije toegangskaarten, 1 mooie balpen en de CD Beatrix Bedankt. Er zijn weer aardbeien en u krijgt op die avond informatie mee hoe U op 9 mei GRATIS op de fanavond kunt komen van orkest Jersey met zanger John de Bever. U MAG DIT ZEKER NIET MISSEN

GELDT ALLE R O O V N* E L L E MOD

GOUD IS Gâ‚ŹLD w w w. g o u d i s g e l d . n l WIJ BETALEN U DE HOOGST MOGELIJKE DAGPRIJS DIRECT CONTANT!

Geldt voor alle zorgverzekeraars, o.a.:

Specsavers Roosendaal Roselaar 27 (in winkelcentrum Roselaar) 0165 396 704

De Bergen op Zoomse Goudbank Wassenaarstraat 44 De Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a De Middelburgse Goudbank Varkensmarkt 4 De Bredase Goudbank Van Goorstraat 2

Specsavers betaalt uw eigen bijdrage van 25% naast de 75% vergoeding van uw zorgverzekeraar. Hierdoor kost het toestel u niets. Maximaal 1 gratis hoortoestel per klant. De actie is geldig t/m 30 juni 2013. Uw bestelling moet geplaatst zijn voor 1 juni 2013. Om in aanmerking te komen voor een gratis hoortoestel moet u aanspraak kunnen maken op de vergoeding van uw basisverzekering. Het gratis hoortoestel moet aangeschaft worden binnen de categorie waarin u ingedeeld bent door uw audicien en het Zorgverzekeraars Nederland Protocol. De volgende merken zijn geregistreerde merken van de vennootschappen van Specsavers: Specsavers, het Specsavers logo. www.specsavers.nl * Voor sommige producten kunt u doorverwezen worden naar een partner audicien van Specsavers.


SPORT

NSV haalt uit tegen NVS

Volleybal Mikro-Electro

Een nog jonge Henriette van de Koedijk

ROOSENDAAL - Dames 1 van volleybal Mikro Electro reisde af naar Budel om daar de strijd aan te binden met koploper Ledub. Het was ook meteen het begin van de afscheidstournee van Henriette van de Koedijk. Heren 1 bond thuis de strijd aan met nr. 2 Peelpush en diende met 4-0 te winnen om nog kans te maken op P/D wedstrijden. Dames 1, bezig aan een goed seizoen, wist dat koploper Ledub nog 2 sets nodig had om kampioen te worden. Hieraan wenste de dames van Mikro-Electro niet mee te werken. Met nog 3 wedstrijden te gaan willen de meiden Henriette van de Koedijk een mooi afscheid bieden. Na ruim 23 jaar neemt zij afscheid van het volleybal. Hen-

riette, teamplayer met ongekende kwaliteiten, is mede verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het volleybal in Roosendaal en Mikro-Electro in het bijzonder. Na vorig jaar geworsteld te hebben met een hernia, heeft zij dit seizoen laten zien van grote waarde te zijn voor het team en de jonge speelsters. Als aanvoerster trok zij de kar en wist zij mensen te motiveren. Zo ook zaterdag 6 april in Budel. Na een dramatische start in de 1e set, veel ketsers, begon voor Mikro-Electro in de 2e set pas echt de wedstrijd. Na verlies in de 1e liet het team zien goed te kunnen volleyballen. Met een goede servicedruk, aanval en verdediging pakte Mikro-Electro de winst in set 2en 3. Ledub werd zenuwachtig, zou hun kampioenschapfeestje verstoord worden door de meiden uit Roosendaal? Set 4 was tot het laatst spannend met uiteindelijk de broodnodige setwinst voor Ledub en het kampioenschap. Set 5 was voor Mikro-Electro die op die manier de winst mee naar Roosendaal bracht. Zaterdag neemt Henriette voor eigen publiek afscheid. Wilt men Henriette uitzwaaien, ga dan om 19.00 uur naar sporthal d’n Dijck, Platinadijk. Het team wil haar een mooi afscheid geven door Havoc met 4-0 te verslaan. Heren 1 speelde thuis tegen Peelpush, nr. 2 in de stand en vechtend voor de 2e plaats dat recht geeft op P/D wedstrijden. Mikro-Electro had nog een theoretische kans op de 2e plaats maar dan moest thuis wel met 4-0 gewonnen worden. Helaas, Peelpush was een matje te groot. Alleen in de 2e set kon Mikro aanklampen en de set binnen halen. Set 1,3 en 4 waren met overmacht voor de

gasten. Hen kan de 2e plaats nu niet meer ontgaan. Mikro-Electro kan de competitie nu rustig uitspelen en hopen dat ze de 3e plaats kunnen vasthouden. Programma Zaterdag 13 april thuis 10.30 uur MB-top-Fusion 12.30 uur MA-top: Avance, MC1-Gavoc’10 14.30 uur JC: Sliedrecht D3-Mytilus 16.30 uur H5: Forza D2-VVS’92 19.00 uur D1: Havoc 11.00 uur Olympus-MA2 11.30 uur Vorea-JA 13.00 uur Libanon-H2 15.00 uur Rowi: MB2, Sic Pugno JB-Sic Pugno D4 17.00 uur Strijen-H4 19.00 uur Fit & Fysio-H1

zaterdag en zondag (13 -14 april)

20% KORTING

op ĂŠĂŠn artikel naar keuze * zie de voorwaarden op onze website

a.s. zondag open van 10-17 uur     T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

The Rainbows

Zilveren en Bronzen medailles op EK Twirling ROOSENDAAL - Afgelopen paasweekeinde vond in sporthallen zuid in Amsterdam het EK Twirl 2013 plaats. De twirltop van Europa stond hier op de vloer om hun vaardigheid aan het publiek en de jury te laten zien. De Nederlandse equipe bestond uit 106 twirlers, waarvan 17 leden van The Rainbows, die samen goed waren voor 19 onderdelen. Donderdag avond was de ofďŹ ciĂŤle opening. Voor een overvolle sporthal kwamen alle ofďŹ cials en de deelnemers van alle landen de vloer op, waarna alle ofďŹ ciĂŤle handelingen werden verricht, hier mocht Melissa van Broekhoven van The Rainbows in het Engels de eed aeggen namens alle deelnemers. Vervolgens was er een geweldige openingsshow en was de opening een feit. Vrijdag was de eerste wedstrijddag en kwamen namens The Rainbows Evy en Leana Reijers met Rhythmic twirl en Kelly Wagtmans en Marjolein van Beeck met

2-baton in actie. Aan het einde van de dag was het voor Evy extra spannend, de top 8 van haar categorie werd bekend gemaakt, en ja hoor Evy zat in de top 8 en mag zaterdag nog een keertje de vloer op met haar rhtyhmic twirl. Zaterdag weer een aantal optredens van The Rainbows, Evy en Leana Rijers met 1-baton, Cindy de Prenter & Leana Reijers met hun duo, Evy en Leana Reijers en marjolein van Beeck met Super X strut, Evy Reijers met rhythmic twirl ook het eerste team mocht de vloer op het Twirlteam Senior. Aan het eind van de dag wederom een spannende bekenmaking van de TOP 8, welke zondag nogmaals de vloer op mogen. En wat een top uitslag alle solisten van The Rainbows in de top 8! Zondag de laatste dag van het EK, tevens voor The Rainbows een erg drukke dag. Voor The Rainbows komen deze dag op de vloer: Met 2-baton Kelly Wagtmans, Marjolein van Beeck, Kevin en Dennis Bergmans. Met Rhythmic twirl: Leana Reijers, Kevin

en Dennis Bergmans. Met 1-Baton Evy en Leana Reijers, Dennis en Kevin Bergmans. Ook kwamen het small team Dance twirl en het Twirling corps in aktie. Aan het einde van deze dag was het tijd voor de prijsuitreiking, de uitslagen voor The Rainbows: Small team Dance Zilver – Twirling corps Zilver – Small team twirl Brons – Kelly Wagtmans, 2-baton Junior Brons – Cindy de Prenter & Leana Reijers, Duo twirl Senior Brons Evy Reijers, Super X Strut Preteen 4de plaats, met Rhythmic twirl en 1-baton behaalde ze een 5de plaats – Leana Reijers, met Rhythmic twirl en Super X Strut een 5de plaats en met 1-baton een 8ste plaats – Marjolein van Beeck behaalde met 2-baton en Super X Strut een 7de plaats – Dennis Bergmans behaalde met al zijn onderdelen, 1-baton, 2-baton en Rhythmic een 6de plaats – Kevin Bergmans behaalde met al zijn onderdelen, 1-baton, 2-baton en Rhythmic een 7de plaats.

Bristol/Osaka opnieuw in de ďŹ nale KNVB beker ROOSENDAAL - Bristol Team/Osaka heeft woensdagavond 3 april weer voor een stunt gezorgd. De kampioenskandidaat uit de hoofdklasse speelde in de halve ďŹ nale van het KNVB beker toernooi tegen een goede tegenstander uit de topklasse, FM Sranang. De wedstrijd begon zoals verwacht. Een sterk drukkend FM Sranang. Met veel lopende spelers en hoge balcirculatie wisten ze de thuisploeg ink onder druk te zetten. Met de voortdurende dreiging hing de 0-1 constant in de lucht. Na 10 minuten kantelde het wedstrijd beeld. Dit leverde in de 11e minuut een feilloos uitgevoerde counter op. Vanuit achteren kwam de bal op de rechterank bij Dennis Geeraers terecht. Na een goede actie gaf hij de bal strak voor bij de tweede paal. Guilliano Wierikx schoof de bal hard binnen, 1-0. Omdat FM Sranang haar kansen bleef missen, bleef het lang 1-0. In de 22e minuut was het dan toch raak.

Maikel Ubbink wist Forhan El Barmaki nu wel te vinden. Deze laatste schoot de bal vanuit rechts hard binnen, 2-0. Ondanks deze riante score vlak voor rust, bleef FM Sranang op zoek gaan naar de aansluiting. Deze kwam ĂŠĂŠn minuut voor rust dan toch, en verdiend. Onder druk In de rust werd er aangegeven om wat verder van het doel te spelen om onder de druk van de uitploeg te komen. Helaas lukte het FM Sranang om meteen na rust datgene te doen wat ze de eerste helft niet goed lukte, scoren. Bij de eerste de beste kans kwam men op gelijke hoogte, 2-2. De thuisploeg kon niet onder de druk uit voetballen en FM Sranang bleef haar kansen missen. Vijf minuten voor tijd kwamen de gasten dan toch, terecht, op voorsprong, 2-3. Hierna kreeg FM Sranang een geweldige kans om de wedstrijd op slot te gooien. Na het uitspelen van de keeper werd het schot van de lijn gegleden met super sliding

door Maikel Ubbink. Met nog drie minuten te gaan besloten de coach Hans Lauwen(in samenspraak met zijn assistent) om de jonge Robin Geeraers in te brengen. Tot dan toe had hij nog geen minuut gespeeld deze avond. Met de opdracht om diep in de punt te spelen werd hij als sluitstuk van een scherpe counter gevonden door Jeroen de Vlaming bij de tweede paal. Zonder te twijfelen schoot hij de bal strak binnen. Hierna hield Bristol Team/Osaka het dicht achterin en werd er niet meer gescoord. Er werden meteen strafschoppen genomen na het laatste uitsignaal. Deze bloedstollende reeks van 5 werd begonnen door Maikel Ubbink die geen fout maakte. Omdat Guilliano Wierikx, Dennis Geeraers en tot slot Erik Antens hun strafschoppen binnen schoten, en Tim kerseboom er twee stopte werd de ďŹ nale bereikt. Twee jaar geleden wist Bristol de ďŹ nale te winnen, zal dit zich herhalen. Het is echter nog nooit voorgekomen dat een team zo snel weer de ďŹ nale bereikt. Man of the match: Tim Kerseboom PAGINA 12

NISPEN - NSV liet er zondag 7 april geen gras over groeien. Er werd op sportpark De Wallen gedecideerd afgerekend met NVS. Na een 2-0 ruststand stond na 90 minuten de alleszeggende 6-0 op het scorebord. NSV was in alle opzichten de bovenliggende partij. Omdat de naaste concurrent in de strijd om rechtstreekse promotie DIVO kampioenskandidaat WVV de 1e nederlaag in het seizoen wist toe te brengen, blijft dezstrijd ongemeen spannend. Beide ploegen hebben 38 punten, maar het doelsaldo van NSV is veel beter: +34 tegen + 22. Zondag gaat NSV naar het Zeeuwse Ovezande. Daar werd op 15 april 1932 de v.v. Volharding ’32 opgericht. Dit seizoen kunnen de Blauw-witten geen potten breken in de 5e klasse B. Volharding staat op de voorlaatste plaats. In 18 wedstrijden werd 2 keer gewonnen (tegen Hansweertse Boys en FC Moerstraten) en werd 16 keer verloren. De wedstrijd in Nispen eindigde in 2-0. De wedstrijd aan de Nieuwstraat 31 in Ovezande begint om 14.30 uur. NSV-2 trad aan tegen aanstaand kampioen Internos-3. NSV-2 mocht een half uur hopen op een goed resultaat. Na de 0-1 werd het een moeilijke wedstrijd voor NSV-2. Ongelukkige maar terechte strafschop op slag van rust betekende de nekslag voor de reserves van NSV. De 0-3 in de 2e helft was alleen van statistische waarde. De doelman van Internos-3 hoefde geen moment handelend op te treden. Uitslag junioren Woensdag 3 april

NSV A1-DVO’60 A1 5-0 Zaterdag 6 april JEKA A3-NSV A1 0-2 NSV B1-Cluzona B2 0-4 NSV/Cluzona MB1-Goes MB1 4-0 NSV C1-SC Welberg C1 3-6 NSV D1-WVV’67 D1 1-2 VVC’68 D2G-NSV D2 5-0 WHS E1-NSV E1 3-7 NSV E2-Halsteren E7 4-4 NSV F1G-SC Welberg F1 0-2 Zondag 7 april NSV 1-NVS 1 6-0 NSV 2-Internos 3 0-3 NSV 3-DOSKO 6 1-0 NSV 4-BSC 10 1-3 SC Kruisland 5-NSV 5 2-0 Wernhout 5-NSV 6 2-2 NSV VR1-Roosendaal VR2 4-0 Programma Junioren NSV A1-Halsteren A2 13.30 uur MOC’17 B4-NSV B1 13.15 uur Yerseke MB1-NSV/Cluzona MB1 10.45 uur MOC’17 C5-NSV C1 13.15 uur Steenbergen D2-NSV D1 12.30 uur NSV D2-MOC’17 D7 10.00 uur SC Welberg E1-NSV E1 08.45 uur NSV E2-Schijf E2 10.00 uur NSV F1G-HSC’28 F1 09.30 uur Senioren Volharding 1-NSV 1 14.30 uur Wernhout 2-NSV 2 12.00 uur NSV 3-BSC 9 12.00 uur HZ’75 1-NSV 4 12.30 uur NSV 5-Nieuw Borgvliet 6 10.00 uur NSV 6-Nieuw Borgvliet 7 10.00 uur Internos VR1-NSV VR1 12.00 uur Info NSV: www.nsv-nispen.nl

Programma DVO’60 Zaterdag 13 april Senioren 15.00u Smerdiek 1-DVO’60 1 12.30u Smerdiek 2-DVO’60 2 14.30u Rood Wit 2-DVO’60 3 15.00u DVO’60 4-De Fendert 4 13.00u DVO’60 5-Klundert 4 14.30u Seolto 5-DVO’60 6 13.00u DVO’60 7-VOV 1 Jeugd 10.15u Zwaluwe B1-DVO’60 B1 15.00u DVO’60 B2-Bruse B. B1 11.30u DVO’60 C1-Terneuzen C1 10.00u DVO’60 C2-BSC C2 11.15u SC Welberg C1-DVO’60 C3 11.30u DVO’60 C4-Kruisland C1 11.30u DVO’60 C5-DSE C2 12.00u Terneuzen D1-DVO’60 D1 10.00u Virtus D2-DVO’60 D2 09.00u Halsteren D5-DVO’60 D4 08.45u DVO’60 D5-Meto D3

10.00u DVO’60 E1-Sc Gastel E1 08.45u DVO’60 E2-VVC’68 E1 10.15u Victoria’03 E4-DVO’60 E3 09.30u WVV’67 E3-DVO’60 E5 08.45u Meto E2-DVO’60 E6 08.45u DVO’60 F1-MOC’17 F1 09.00u Roosendaal F3-DVO’60 F2 08.45u DVO’60 F3-Victoria’03 F2 09.00u Victoria’03 F3-DVO’60 F4 10.00u DVO’60 F5-Steenbergen F4 10.00u DVO’60 F6-Klundert F4 09.00u DVO’60 MC-Zundert MC Zondag 14 april 10.00u DVO’60 VR1-Vogelwaarde VR1 10.00u DVO’60 VR2-Dosko VR2 Dinsdag 16 april 18.30u DVO’60 F2-Jeka F5 18.30u Dosko VR2-DVO’60 VR2 18.45u DVO’60 B1-Hoeven B1 Woensdag 17 april 19.00u DVO’60 D1-Arnemuiden D1

Belangrijke winst Cluzona WOUW - De 3-1 zege die het Wouwse Cluzona behaalde op Unitas’30 was om diverse redenen erg belangrijk. Door de overwinning blijft Cluzona in de race voor de 4e plek die rechtstreeks toegang zou kunnen geven tot de nacompetitie; Cluzona blijft ook meedoen in de strijd om de 3e periodetitel en daarnaast hebben de Wouwenaren zich nu zo goed als zeker veilig gespeeld voor behoud in de 3e klasse. Gedurende de 1e helft zag het er niet naar uit dat Cluzona de punten in Wouw zou kunnen houden. Al in de 4e minuut kwamen de bezoekers uit Etten-Leur op 0-1, toen een corner via de onderkant van de lat binnen gekopt werd. Op slag van rust leidde dit tot de gelijkmaker toen een voorzet van Toby Hopmans werd afgerond door Ruben Maas: 1-1. Na de pauze was Unitas’30 onherkenbaar. Cluzona dicteerde de volledige hele 2e helft en kon via Erik Koopman in de 55e minuut en Ruben Maas in de 67e minuut uitlopen naar een meer dan verdiende 3-1 voorsprong. Programma Jeugd Donderdag 11 april ST.TPO/VOV MD1-Cluzona MD1 19.00u Zaterdag 13 april Cluzona B1-Kapelle B1 14.15u

Cluzona B2-Rimboe B1 12.45u Cluzona C2-Schijf C1 12.45u Cluzona C3-Lepelstr. Boys C2 12.45u Cluzona D2-Roosendaal D4 10.30u Cluzona E1-Steenbergen E2 10.30u Cluzona E3-Unitas’30 E4 10.30u Cluzona F3-Virtus F3 09.30u Cluzona F4-Vivoo F1 09.30u Cluzona F6G-MOC’17 F15 10.30u MZC’11 C2-Cluzona C1 09.30u SC Welberg MC1-Cluzona MC1 09.45u Sprundel D1-Cluzona D1 12.45u WVV’67 MD1-Cluzona MD1 09.30u Sprundel E3-Cluzona E2 08.45u MOC’17 E11-Cluzona E4 08.45u ODIO ME1-Cluzona ME1 09.45u De Fendert F1-Cluzona F1 09.00u Halsteren F6-Cluzona F2 10.15u Sprundel F3-Cluzona F5 08.45u Dinsdag 16 april Cluzona F6G-SC Welberg F2M 18.30u Senioren Zondag 14 april Cluzona 1-Unitas’30 1 14.30u Cluzona 2-Wernhout 2 12.00u Cluzona 4 -Victoria’03 4 10.30u VVR 7-Cluzona 5 10.00u Cluzona 6-RSV 4 10.00u RSV 5-Cluzona 7 10.00u NVS VR1-Cluzona VR1 11.00u


Badkamer Inspiratie Dagen Vrij. 12 april 11.00 - 20.30 uur Zat. 13 april 10.00 - 17.00 uur

Postkantoor gesloten?

Nu maar

6% BTW op

vakkundige

installatie!

Newphonefix Gastelseweg 142 G 4705 RB Roosendaal (0165) 71 41 45

Gratis

goodiebag

478-4705RB

Uw voordelen: • Uw pakket binnen één werkdag overal in Nederland bezorgd • Naar de rest van de Europese Unie met hetzelfde gemak • Elk pakket is tot max. € 500,- verzekerd (met een eigen risico van € 50,-) • Duidelijke prijsstelling op basis van omvang • Uw pakket is het gehele traject via internet te volgen • Standaard handtekening voor ontvangst

‹ Gratis ontwerpsessies: meld u aan via onze website. ‹ Inspirerende showroom met vernieuwd assortiment badkamermeubelen.

www.gls-info.nl

‹ Diverse presentaties van

Verzending van pakketten via de Pakket Shop geschiedt uitsluitend op basis van de Algemene Pakket Shop Voorwaarden van GLS Netherlands.

duurzame energieoplossingen.

‹ Verwen uzelf bij onze beautymarkt met o.a. visagist, pedicure, masseur, kapster, sieraden en sfeerartikelen.

Ga voor het complete programma naar: www.sanidrome.nl/vandenbroek

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

vandenbroek@sanidrome.nl | Vosdonk 41, 4879 NC Etten-Leur, (076) 502 07 89

15

LEVERKAAS 99 2. 150GR 1.19

SPEKLAPPEN 1KG

RUNDER SUCADELAPPEN ½KG 2.99 RIBHAASKARBONADE 1KG 3.99 VARKENSFILET 1KG 4.99 PAARDEN KOGELBIEF ½KG

EI-BEENHAM SALADE 150GR 1.49

uit eigen keuken

ZEEUWSSPEK PAARDEN SPARE 99 99 BIEFSTUK 99 RIBS 2. 4. 3. 100GR 0.89 1KILO

1KILO

DƵůƚŝͲĂŬŝƐĂůϮϱũĂĂƌŐĞƐƉĞĐŝĂůŝƐĞĞƌĚŝŶĚĞƌĞŶŽǀĂƚŝĞǀĂŶƉĂŶŶĞŶĚĂŬĞŶĞŶďŝƚƵŵŝŶĞƵnjĞĚĂŬĞŶ͘

KŶnjĞǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶďĞƐƚĂĂŶƵŝƚ͗ 

‡ ‡ ‡ ‡ ‡ 

ZĞŶŽǀĂƚŝĞǀĂŶĚĂŬĞŶ;njŽǁĞůƉĂŶŶĞŶĚĂŬĞŶĞŶďŝƚƵŵŝŶĞƵnjĞĚĂŬĞŶͿ dŝŵŵĞƌǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶ;njŽĂůƐĚĂŬŬĂƉĞůůĞŶ͕ŽǀĞƌƐƚĞŬŬĞŶ͕ŐŽŽƚďĂŬŬĞŶĞƚĐ͘Ϳ sĞƌďŽƵǁŝŶŐĞŶ;njŽǁĞůďŝŶŶĞŶ͕ͲĂůƐďƵŝƚĞŶƐŚƵŝƐͿ ŝŶŬĞŶůŽŽĚǁĞƌŬ;njŽĂůƐŐŽƚĞŶ͕ƐĐŚŽŽƌƐƚĞĞŶůŽŽĚĞŶŽǀĞƌŝŐnjŝŶŬĞŶůŽŽĚǁĞƌŬͿ /ƐŽůĂƚŝĞǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶ;njŽǁĞůĚĞŝƐŽůĂƚŝĞǀĂŶƉĂŶŶĞŶĚĂŬĞŶĂůƐďŝƚƵŵŝŶĞƵnjĞĚĂŬĞŶͿ

<ŝũŬŽƉǁǁǁ͘ŵƵůƚŝͲĚĂŬ͘ŶůǀŽŽƌŵĞĞƌŝŶĨŽƌŵĂƚŝĞŽĨǀƌĂĂŐĞĞŶŽĨĨĞƌƚĞĂĂŶ͊

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

- Havenkant 6 4781 AA Moerdijk 0168-416513 - -M:M: 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl Multi-DakMulti-Dak - Havenkant 6 4781 AA Moerdijk - T:- T:0168-416513 06-53213154 - E-mail : info@multi-dak.nl

De mooiste ramen,

deuren & veranda’s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

ALLROUND TIMMERMAN JAREN ERVARING EN NEDERLANDS

ZOEKT KLUSSEN.... BEL 0636543918

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. DE BOM de Meubelvriend Marijke Meustraat 32, BREDA 076-5141601 MA T/M VRIJ OPEN VAN 12-18 UUR

TE KOOP: Jonge bruine en witte legkippen. Tegen de leg. Ook ééndagskuikens. Tevens Shell dieselolie, alle soorten kunstmest, veevoeders, maiszaden & graszaden.

BESTE PRIJS BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Vraag vrijblijvend informatie Henk Brummelkamp Ulicotenseweg 9 Chaam Tel. 06-53937555

ELISE

Maatwerk alle serre’s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

DANSSCHOENEN

WWW.BRUVO.BE

2I¿FLHHOGHDOHUYDQ'LDPDQW GDQVVFKRHQHQ 8LWYRRUUDDGOHYHUEDDU

BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERAND$·6‡5$0(1‡'(85(1LQ $/80,1,80 39&

Meer dan 25 jaar ervaring!

2013

0167-522939 / 06-10807891


IVN natuurwandeling naar Echtpaar Kruijssen 65 jaar getrouwd De Moeren Het duurde even, maar ging nooit weer over

ROOSENDAAL – Jacob Kruijssen (92) en Willeke de Leeuw (86) zijn getrouwd op 7 april 1948. Dat is 65 jaar gele- ROOSENDAAL - IVN-Roosendaal or- uitgaf voor turfwinning. Het 250 hectare ganiseert op zondag 14 april een na- grote landgoed is sinds deze tijd nog imden. En dat gaan ze, een weekje te laat, op zondag 14 april vieren. Moeder Mevrouw Kruijssen zorgde voor het gezin. Drie zoons hebben ze. En vijf kleinkinderen en sinds kort ook een achterkleinzoon, waar ze heel erg trots op zijn. “Toen de kinderen zo oud waren dat ze niet meer tussen de middag thuis hoefden te eten, ben ik als oproepkracht bij een banketbakkerij gaan werken”, vertelt mevrouw Kruijssen. “Daar ben ik mee gestopt toen mijn man werd afgekeurd en veel meer thuis was. Want ja, hij kan niet zonder mij, hè.” Met het klimmen van de jaren heeft ze last van artrose gekregen en nu heeft ze eigenlijk altijd pijn.

Jacob en Willeke Kruijssen 65 jaar gelukkig samen.

DOOR ROEL DE HAAN “Kom binnen, ik ben Jacob Kruijssen en de baas hier”, klinkt het welkom. De gedachte ‘zo, die heeft het voor elkaar’ wordt door mevrouw Kruijssen snel de kop ingedrukt. “Ik heb pap toestemming gegeven dat te zeggen, maar wij weten wel beter”, glimlacht ze. “We hebben elkaar leren kennen bij het dansen”, vertelt meneer Kruijssen. “Ze kon het niet zo goed, maar mooi… daar kreeg je geen genoeg van! Om eerlijk te zijn was ik niet direct verliefd. Dat heeft een paar weken geduurd. Maar daarna is het nooit meer over gegaan”. Hij zegt het onomwonden: “Ik hou nog steeds heel veel van haar.” Arbeitseinsatz De jonge Jacob heeft in de oorlog gedwon-

FOTO ROEL DE HAAN

gen deelgenomen aan de ‘Arbeitseinsatz’, zowel in Duitsland als in Oostenrijk. Vooral puinruimen na bombardementen door de geallieerden. “Aan de ene kant vonden we het prachtig dat de Duitsers op hun mieter kregen, maar we zaten er zelf wel midden tussen.” Hij heeft daar lang nachtmerries van gehad en heeft het volgens zijn vrouw nog vaak over die tijd. Haatdragend is hij niet. “Veel Duitsers konden net zo min een kant op als wij.” Na de oorlog pakte hij z’n werk in de bouw weer op. “Ik heb alles gedaan wat er in de bouw te doen was, zolang ik maar buiten kon werken. Ze wilden dat ik tekenaar werd, maar dat was niks voor mij.” Op z’n 52-ste werd hij afgekeurd, waarna hij tot z’n vijfenzestigste als dierenpreparateur heeft gewerkt. “Dat was hobby, maar ik verdiende er ook wat mee.”

Belhamel Hoewel dus niet zonder zorgen, is het stel vitaal en samen heel gelukkig. “En dat terwijl we heel verschillend zijn”, vertelt mevrouw Kruijssen. “Mijn man houdt van een geintje, ik ben veel ernstiger. Zuinig ook, terwijl mijn man, na de armoe die hij rond de oorlog heeft gekend, het geld gemakkelijk liet rollen. Vroeger hing er een bel in kroegen, als je daar aan trok moest je een rondje geven. Dat deed’ie vaak.” “Ach”, zegt meneer Kruijssen laconiek, “het ging me niet om dat rondje: ik mocht graag aan die bel hangen.” Hobby Nadat hij was gestopt met werken heeft meneer Kruijssen in een aantal jaren tijd honderden gedichten geschreven: “zodat m’n gedachten nog een poosje doorleven als ik er niet meer ben”. En wat schreef de liefhebber van een geintje dan zoal? “Ik heb twee moeders in de hemel, twee moedertjes waar ik van hou. De een gaf mij m’n eigen leven, de ander ’t leven van mijn vrouw.”

tuurwandeling naar De Moeren een natuurgebied in Zundert. Johan Vermunt is de gids op deze wandeling. Het vertrek is om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats Poort van Visdonk. Landgoed De Moeren is gelegen in de gemeente Zundert, midden in de natuur. Het grootste gedeelte van het Landgoed vormt een aaneengesloten gebied ter weerszijde van de provinciale weg Zundert Rucphen. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot 1544, toen René de Chalon, heer van Breda, de grond van het landgoed

mer in handen van dezelfde familie en kent een rijke historie. Na de turfwinning is het gebied gedeeltelijke bebost en werden geleidelijk de percelen in cultuur gebracht. Andere gronden keerden terug tot de oorspronkelijke staat van heidegronden. Dit alles heeft het Landgoed zijn huidig aanzien gegeven. Johan Vermunt legt graag uit hoe het in deze tijd nog mogelijk is het landgoed in stand te houden door de eigenaren. Meer informatie over het IVN-Roosendaal is te vinden op www.ivn.nl/roosendaal.

Advertorial

16 APRIL: INFORMATIEAVOND OVER HERNIA EN RUGKLACHTEN Een hernia is een uitstulping op een tussenwervelschijf. De uitstulping drukt op zenuwen en veroorzaakt daardoor de pijn. Het is een veel voorkomende aandoening en veroorzaakt vooral pijn in de benen en in de rug, hoewel nek-hernia’s ŽŽŬ ǀŽŽƌ ŬŽŵĞŶ͘ ŚŝƌŽƉƌĂĐƟƐĐŚĞ behandeling kan veel hernia klachten verhelpen of de pijn verminderen. Op dinsdag 16 april a.s. wordt Ğƌ ŝŶ ŽŶnjĞ ƉƌĂŬƟũŬ ĞĞŶ ůĞnjŝŶŐ ŐĞŐĞǀĞŶ ŽǀĞƌ ŚĞƌŶŝĂ ĞŶ ĂŶĚĞƌĞ ƌƵŐŬůĂĐŚƚĞŶ͘ ĂŶďŽĚŬŽŵĞŶĚĞnjĞĂǀŽŶĚŽ͘Ă͘ĚĞŽŽƌnjĂŬĞŶĞŶƉƌĞǀĞŶƟĞǀĂŶŚĞƌŶŝĂĞŶƌƵŐͲ ŬůĂĐŚƚĞŶ͘ĞůĞnjŝŶŐŝƐŐƌĂƟƐĞŶďĞŐŝŶƚŽŵϭϵ͘ϬϬƵƵƌ͘EĂĚĞůĞnjŝŶŐ;ĚŝĞŽŶŐĞǀĞĞƌ ϭƵƵƌĚƵƵƌƚͿŝƐĞƌĚĞŵŽŐĞůŝũŬŚĞŝĚƚŽƚŚĞƚƐƚĞůůĞŶǀĂŶĂůƵǁ;ŝŶĚŝǀŝĚƵĞůĞͿǀƌĂͲ gen aan de chiropractor. tŝũ ǁŝůůĞŶ Ƶ ǀƌŝĞŶĚĞůŝũŬ ǀĞƌnjŽĞŬĞŶ͕ ŝŶĚŝĞŶ Ƶ ŝŶƚĞƌĞƐƐĞ ŚĞĞŌ͕ Ƶ ǀŽŽƌĂĨ ŝŶ ƚĞ ƐĐŚƌŝũǀĞŶ;ĚŝƚŝŶǀĞƌďĂŶĚŵĞƚŚĞƚďĞƉĞƌŬƚĞĂĂŶƚĂůƉůĂĂƚƐĞŶͿ͘ 'ĞůŝĞǀĞĚŝƚƚĞůĞĨŽŶŝƐĐŚƚĞĚŽĞŶǀŝĂŽŶƐƚĞůĞĨŽŽŶŶƵŵŵĞƌϬϭϲϱͲϱϰϲϮϮϮ͘ sŽŽƌŵĞĞƌŝŶĨŽƌŵĂƟĞǀĞƌǁŝũnjĞŶǁŝũƵŐƌĂĂŐŶĂĂƌŽŶnjĞǁĞďƐŝƚĞ ǁǁǁ͘ĐŚŝƌŽƉƌĂĐƟĞƌŽŽƐĞŶĚĂĂů͘Ŷů Wij hopen u 16 april te mogen verwelkomen!

ŚŝƌŽƉƌĂĐƟĞZŽŽƐĞŶĚĂĂů Hanne Ambrosius - Raf Peirelinck Chiropractor ƌƵŐƐƚƌĂĂƚϭϬ/ϰϳϬϭ>ZŽŽƐĞŶĚĂĂů/dĞů͗ϬϭϲϱͲϱϰϲϮϮϮ

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 10 april: Huisgroep 19.30u Zondag 14 april: Eredienst 10.30u spreker A.Rohoman. Zondagschool en crèche aanwezig. Dinsdag 16 april: fundamenten v.d. Bijbel. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 14 april 11.30u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 13 april 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Zondag 14 april 10.00u Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor. Voorgangers: Pastor J. Hoevenaars, Pastor Y. Heestermans. Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zondag 14 april 9.30u Eucharistieviering m.m.v. gem. koor St. Cecilia. Voorganger: Pastor P. Swinne. Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105 Elke 4e zondag van de maand 11.00u Woord- en Communieviering. Dinsdag 16 april 14.00u Seniorenviering. Voorganger: Pastor P. Swinne. Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods) Zondag 14 april 11.30u Woord- en Communieviering m.m.v. gem. koor St. Franciscus. Voorganger: Pastor P. Versnel. Elke laatste dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering.

CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis Zondag 14 april kerkdienst om 10.30u voorganger pastor Chantal Sluysmans m.m.v. Leo Hulshof (orgel). De Bloemschevaert Zaterdag 13 april geen kerkdienst. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 14 april kerkdienst om 10.00u voorganger pastor Jos Broekmans. De Eglantier Vrijdag 12 april kerkdienst om 10.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. Heermastate Elke woensdag om 11.00u kerkdienst voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3, voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag kerkdienst om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag kerkdienst om 15.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 14 april kerkdienst om 10.30u voorganger pastor Jan Bruinsma m.m.v. St. Gertrudiskoor (Heerle). Wildenborch Geen kerkdienst. EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165-556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl Donderdag 11 april: Geeft Paul Pouwelse een presentatie over zijn zendingswerk op de Molukse eilanden in Indonesië. De avond begint om 20.00u terwijl er om

19.45u koffie of thee geschonken wordt. Vrijdag 12 april: Een tijd van en voor onze jongeren. Contact, muziek, gesprekken maar ook ontdekken wat de Bijbel voor hen betekent. Alle jeugd vanaf 12 jaar is van harte welkom vanaf 19.45u. Zondag 14 april: Feestelijke doopdienst. Aanvang 10.00u, spreker: Nicolas Pouyet. Er is een crèche en speciale kinderdiensten voor alle kinderen t/m 12 jaar. Op Bijbelse wijze, door onderdompeling in het waterbad, zullen degenen die deze beslissing genomen hebben, gedoopt worden. Maandag 15 april: Komen we om 19.30usamen om met elkaar te bidden voor Roosendaal en omgeving. Dinsdag 16 april: Bijbelstudiegroep. Met een groep ontdekken wat de Bijbel ons leert voor ons leven vandaag de dag. We starten met een nieuw gedeelte in de Bijbel, nl. de brieven van de apostel Johannes. U bent van harte welkom van 9.30-11.15u. Woensdag 17 april: Alpha II, start 20.00u. Een studieavond aan de hand van het boek: De uitdaging van een Christelijke levensstijl. Is het Christendom waar, is het echt en ‘werkt het?’ zijn vragen die tijdens deze studie aan de orde komen. Donderdag 18 april: Vrouwenavond. De koffie staat klaar om 19.45u en de avond start om 20.00u. Dit keer een gezellige avond waarin handvaardigheid voorop staat. PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl EMMAÜSPAROCHIE Derde zondag van Pasen. Thema: Zijn PAGINA 14

aanwezigheid herkennen. Zondag: Eerste Communieviering St. Josephkerk 12 apr. 18.30u Eucharistieviering 13 apr. 19.00u Eucharistieviering. Verkondiging: Pastor Petra Versnel. Gemengd koor en Gelegenheidskoor St. Joseph. Organist: mw. Angèle Oerlemans 14 apr. 10.15u Feestelijke Eucharistieviering waarin 23 communicanten hun Eerste Communie ontvangen. Verkondiging: Pastor Cas van Beek. Projectkoor o.l.v. mw. Carolien in ’t Veen. Organist Martyn Smits 16 apr. 9.00u Woord-communieviering; 14.30u Rozenkransgebed ONZE LIEVEVROUWE PAROCHIE Weekend 13/14 april: 3e zondag van Pasen (Joh.21, 1-19) Zaterdag 17.30u woord- en communieviering Sint Janskoor Zondag 10.00u eucharistieviering/Eerste communieviering Kerk open voor bezoek op zaterdag van 14.00 tot 16.00u Zie ook www.olvrouwe.nl Maandag: Mariagaard. Nieuwstraat vervalt 8.30u Eucharistieviering Dinsdag: Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 9.00u Eucharistieviering Woensdag: Mariagaard. Nieuwstraat vervalt 8.30u Eucharistieviering Donderdag: Onze Lieve Vrouwekerk, Kade 9.00u Eucharistieviering Vrijdag: Mariagaard. Nieuwstraat vervalt 8.30u Eucharistieviering ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Zaterdag 13 april Heerle 17.00u Woord- en Communiedienst. Voorganger pastor E. Bornhijm Moerstraten 19.00u eucharistieviering. Voorganger pastor H. Grotaers. Zondag 14 april

Wouwse Plantage 9.30u eucharistieviering. Voorganger pastor J. van Oers. Wouw 11.00u eucharistieviering. Voorganger pastor J. van Oers. JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600 Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/ Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


VACATURES

Sakko CommercialŝƐĞĞŶnjĞůĨƐƚĂŶĚŝŐĞĚŝƐƚƌŝďƵƚĞƵƌǀĂŶďƌĂŶĚƐƚŽīĞŶĞŶƐŵĞĞƌŵŝĚĚĞůĞŶ͕ ŐĞǀĞƐƟŐĚŝŶĞƌŐĞŶŽƉŽŽŵĞŶǀŽƌŵƚƐĂŵĞŶŵĞƚKKd;ĞŝŐĞŶĚĞƉŽƚͿĞĞŶŽŶĚĞƌĚĞĞů ǀĂŶ^ĂŬŬŽ,ŽůĚŝŶŐ͘/ŶĚĞĂĨŐĞůŽƉĞŶũĂƌĞŶŝƐ^ĂŬŬŽƵŝƚŐĞŐƌŽĞŝĚƚŽƚĞĞŶƉƌŽŵŝŶĞŶƚĞƐƉĞůĞƌ ŝŶnjŽǁĞůĚĞĞdžƉůŽŝƚĂƟĞĞŶďĞůĞǀĞƌŝŶŐǀĂŶƚĂŶŬƐƚĂƟŽŶƐĂůƐĚĞďĞůĞǀĞƌŝŶŐǀĂŶďƌĂŶĚƐƚŽīĞŶ ĞŶƐŵĞĞƌŵŝĚĚĞůĞŶĂĂŶŐƌŽŽƚǀĞƌďƌƵŝŬĞƌƐŝŶĚĞƐĞĐƚŽƌĞŶƚƌĂŶƐƉŽƌƚ͕ŝŶĚƵƐƚƌŝĞ͕ůĂŶĚďŽƵǁ͕ ŐĂƌĂŐĞďĞĚƌŝũǀĞŶĞŶĂĂŶŶĞŵĞƌŝũ͘ĞŬƌĂĐŚƚǀĂŶ^ĂŬŬŽŽŵŵĞƌĐŝĂůŝƐŶŝĞƚĂůůĞĞŶĚĂƚŚĞƚ ŬǁĂůŝƚĞŝƚƐƉƌŽĚƵĐƚĞŶǀĂŶŽ͘Ă͘dŽƚĂů͕^Ͳ>/E͕^ŚĞůů͕DŽďŝůĞŶĂƐ&ĂĂŶŬĂŶďŝĞĚĞŶ͕ŽŶĚĞƌͲ ƐƚĞƵŶĚ ĚŽŽƌ ĚĞƐŬƵŶĚŝŐ ĞŶ ƉƌŽĨĞƐƐŝŽŶĞĞů ĂĚǀŝĞƐ͕ ŵĂĂƌ ǀŽŽƌĂů ŽŽŬ ĚĂƚ Ğƌ ĞĞŶ ĨƌŝƐƐĞ ŽƌͲ ŐĂŶŝƐĂƟĞĂĐŚƚĞƌƐƚĂĂƚŵĞƚŬŽƌƚĞůŝũŶĞŶĚŝĞŝŶĂůůĞŽƉnjŝĐŚƚĞŶŽŽŬŝŶĚĞƉƌĂŬƟũŬŇĞdžŝďĞůĞŶ ƐĞƌǀŝĐĞŐĞƌŝĐŚƚŝƐ͘ Sakko Commercial is dan ook een snelgroeiend bedrijf en daarom op zoek naar een:

TANKWAGEN CHAUFFEUR/ ALGEMEEN MEDEWERKER EXPEDITIE Taken en verantwoordelijkheden ĞĨƵŶĐƟĞŚĞĞŌĞĞŶďƌĞĞĚĞŶĂĨǁŝƐƐĞůĞŶĚƚĂŬĞŶƉĂŬŬĞƚ͘EĂĂƐƚĚĞĚŝƐƚƌŝďƵƟĞǀĂŶďƌĂŶĚͲ ƐƚŽīĞŶ ŽƉ ůŽĐĂƟĞƐ ŝŶ ƵŝĚǁĞƐƚ EĞĚĞƌůĂŶĚ ďĞŚŽƌĞŶ ƚĞǀĞŶƐ njŽǁĞů ŚĞƚ ďĞŚĞĞƌ ǀĂŶ ŚĞƚ ƐŵĞĞƌŵŝĚĚĞůĞŶŵĂŐĂnjŝũŶŽƉŚĞƚĚĞƉŽƚĞƌŐĞŶŽƉŽŽŵĂůƐĚĞĚŝƐƚƌŝďƵƟĞǀĂŶĚĞďĞƚƌĞĨͲ ĨĞŶĚĞƐŵĞĞƌŵŝĚĚĞůĞŶƚŽƚĚĞǁĞƌŬnjĂĂŵŚĞĚĞŶ͘ĂĂƌŶĂĂƐƚĂƐƐŝƐƚĞĞƌƚƵƌĞŐĞůŵĂƟŐďŝũŚĞƚ ůŽƐƐĞŶǀĂŶďŝŶŶĞŶǀĂĂƌƚƐĐŚĞƉĞŶŽƉŚĞƚĚĞƉŽƚĞŶďŝũŚĞƚďĞŚĞĞƌǀĂŶĚĞǀůŽŽƚŵŽďŝĞůĞƚĂŶŬƐ͘ Ideale kandidaat ͻ/ŶďĞnjŝƚZďĂƐŝƐнƚĂŶŬĐĞƌƟĮĐĂĂƚŽĨďĞƌĞŝĚĚŝƚŽƉŬŽƌƚĞƚĞƌŵŝũŶƚĞďĞŚĂůĞŶ ͻ/ŶďĞnjŝƚsĐĞƌƟĮĐĂĂƚŽĨďĞƌĞŝĚĚŝƚŽƉŬŽƌƚĞƚĞƌŵŝũŶƚĞďĞŚĂůĞŶ ͻ'ĞůĚŝŐƌŝũďĞǁŝũƐͲ ͻtŽŽŶĂĐŚƟŐŝŶĚĞƌĞŐŝŽĞƌŐĞŶŽƉŽŽŵͬZŽŽƐĞŶĚĂĂůĞŶŽŵŐĞǀŝŶŐ ͻĐŚƚĞƚĞĂŵǁĞƌŬĞƌ ͻ<ůĂŶƚŐĞƌŝĐŚƚĞŶŬůĂŶƚǀƌŝĞŶĚĞůŝũŬ ͻ&ůĞdžŝďĞůŝŶǁĞƌŬĞŶǁĞƌŬƟũĚĞŶ ;ϱĂϭϬŵĂĂůƉĞƌũĂĂƌŵĞĞĚƌĂĂŝĞŶĂǀŽŶĚͲĞŶǁĞĞŬĞŶĚĚŝĞŶƐƚĞŶͿ ➢,ĞĞŌĞƌŐĞĞŶƉƌŽďůĞĞŵŵĞĞĚĂƚƉůĂŶŶŝŶŐƌĞŐĞůŵĂƟŐŬĂŶǁŝũnjŝŐĞŶ Geïnteresseerd?ĂŶǀĞƌnjŽĞŬĞŶǁŝũƵƵǁƌĞĂĐƟĞŝŶĐů͘sďŝŶŶĞŶϭϰĚĂŐĞŶƚ͘Ă͘ǀ͘ ^ƚĞƉŚĂŶ DĂŶŐŶƵƐ͕ WŽƐƚďƵƐ ϭϳϮ͕ ϰϲϬϬ  ĞƌŐĞŶ ŽƉ ŽŽŵ ƚĞ ƐƚƵƌĞŶͬ ƚĞ ŵĂŝůĞŶ ŶĂĂƌ Ɛ͘ŵĂŶŐŶƵƐΛƐĂŬŬŽĐŽŵŵĞƌĐŝĂů͘Ŷů͘ sŽŽƌ ĂĂŶǀƵůůĞŶĚĞ ŝŶĨŽƌŵĂƟĞ ŬƵŶƚ Ƶ ŽŽŬ ĐŽŶƚĂĐƚ ŵĞƚ ŚĞŵŽƉŶĞŵĞŶǀŝĂϬϭϲϰͲϮϳϭϬϮϬŽĨĐŚĞĐŬŽŶnjĞǁĞďƐŝƚĞǁǁǁ͘ƐĂŬŬŽĐŽŵŵĞƌĐŝĂů͘Ŷů͘

bofrost* verovert met zijn vriesverse kwaliteitsproducten de Nederlandse markt in snel tempo. Want bofrost* bezorgt zijn lekkernijen aan huis en dat vinden steeds meer mensen praktisch. Dus zijn er ook steeds meer verkopers nodig om al die bofrost* klanten te bedienen en de bofrost* producten te promoten.

Centrum Personeelsvoorziening West-Brabant

Wil je graag je eigen klantenkring uitbouwen? Altijd weer onderweg naar tevreden klanten? Met de zekerheid van een goed betaalde, vaste baan? Je krijgt bovendien korting op eigen producten.

KLANTENWERVER (ZZP)

INVALLEERKRACHTEN Basisonderwijs

Via huis-aan-huis vertegenwoordiging stel je ons productengamma bij particulieren voor. Je werft nieuwe particuliere klanten voor het bofrost* beleveringssysteem. Wij bieden je: * Zelfstandige activiteit in hoofd- of bijberoep * Goede verdiensten * Prima opleiding en ondersteuning * Uitstekende merknaam door de hoogkwalitatieve diepvriesproducten.

Bent u die gemotiveerde, enthousiaste leerkracht die graag wil werken in het Primair Onderwijs in West-Brabant? Kijk dan eens op:

Iets voor jou? Bel Michael Van Vugt op het nummer 06 205 34 543, Weidehek 28, 4824 AS Breda, breda@bofrost.nl

www.centrumpersoneelsvoorziening.nl

Senioren aan iPad en/of tablet

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

Restaurant

ROOSENDAAL - KBO-Roosendaal organiseert voor haar leden een informatiemiddag voor het gebruik van tablet en iPad. Veel senioren hebben een tablet of iPad, zij kregen deze kado van de kinderen of kado bij een actie. Velen weten niet hoe het werkt en waar men informatie kan halen. Voor wie het wel weet, is de middag ook bedoeld om ervaringen uit te wisselen. KBO-Roosendaal vindt het belangrijk dat de senioren weten wat de mogelijkheden zijn. Tijdens deze middag wordt er nog geen cursus gegeven, maar bij voldoende vraag is dit later wellicht mogelijk. Op donderdag 25 april in Buurthuis Keijenburg van 14.00 tot 16.00 uur is de bijeenkomst. Aanmelden gewenst, dit kan tot 17 april bij het secretariaat tel. 0165-528364. Belangstellenden worden verzocht hun KBO-ledenpas mee te brengen.

bit.ly/BR-VK

VERKOPER

scan & solliciteer

De vestiging bofrost*BREDA is op zoek naar m/v:

Rucphenseweg 30 Zundert, Tel. 076-5977979 www.demoersebossen.nl is voor komend

seizoen op zoek

naar:

G )ER BEDIENIN MEDEWERK(STg voor 30-38 uur per week

ervarin Met aantoonbare

ZELFSTANDIG

38 uur per week WERKEND KOK

j op zoek naar ouder, dan zijn wi Ben je 17 jaar of diening. be en en uk ke medewerkers voor werken. lt wi in je vakantie Ook als je alleen rust contact op. Neem voor info ge sebossen.nl 9 of info@demoer Tel: 076-597797

PAGINA 15

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

www.met-bofrost.nl

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten


0$;,0$$/'(=(/)'($$1%,(',1*(13(5./$1723 23(GHWWRLOHWSDSLHUVRIW SDNNHQยกUROOHQ 3$..(17DNVLIUXLWGUDQN&*HVQHGHQRQWELMWRI NDQGLMNRHN

DOOHYDULDQWHQ SDNNHQยกOLWHU $OOHFRPELQDWLHVPRJHOLMN PXY6SODVKDOOHYDULDQWHQ SDNRI JUDP

&DPSLQDSDS DOOHYDULDQWHQ SDNJUDP

 

 

3$..(1 678.6

'DQRQHNLGV DOOHYDULDQWHQ EHNHUJUDPRI VHWRIEDNMHV PXYPL[HQ WXVVHQGRRUWMH+HURMDPRIVSUHDG

&DOYรƒSLQGDNDDV

DOOHYDULDQWHQ SRWRIJUDP

QDWXUHO SRWJUDP 

   3DWXUDLQ NQRIORRN NUXLGHQ

NXLSJUDP

FXSMHJUDP&0HHUJUDQHQEROOHQ FLDEDWWLQDRI NDPSLRHQWMHV

YHUVDIWHEDNNHQ SDNRIVWXNV&%HZXVWRI EHZXVWOLJKW

 &6WRNEURRG

&.RHOYHUVHVDSSHQ

YRRUJHVQHGHQ JHYXOGPHW URPLJHNUXLGHQERWHU XLWKHWNRHOYDNDOOHYDULDQWHQ SDNOLWHU

 )DPLO\6QDFNEURRGMHV

&DPSLQDYOD

=RQQDWXUDWKHH

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWNRHOYDN EDNMHVWXNV

DOOHYDULDQWHQ SDNOLWHU

DOOHYDULDQWHQ SDNMH]DNMHV PXYORVVHWKHH

 

YHUVYDQยถWPHV

  PHWH[WUDNURNDQWHNRUVW

 

YHUVXLWHLJHQRYHQ 678.6&.LSILOHWQDWXUHORI WXLQNUXLGHQRINDONRHQILOHW

=XLYHOKRHYHERHUsQ YODRI\RJKXUW DOOHYDULDQWHQ EDNMHRIEHNHU JUDP PXYJUDPYHUSDNNLQJHQ

 

SHUJUDP

 

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWNRHOYDN EDNMHJUDP&*UDQHQELVFXLWV RIUHSHQ &0Dร›VEROOHQ YORHUNDGHWWHQRIZLWWH EROOHQVHVDP

 

]DNVWXNV

DOOHYDULDQWHQ SDNJUDP

 

8Z(LJHQ%DNNHUEURRG EUXLQYRONRUHQRIZLW KHHO

SHUVWXN

8Z(LJHQ%DNNHU DSSHODEULNR]HQ RINHUVHQIODSSHQ

.HVEHNH]XUHQ

JURHQWHNLSSHQHQWRPDWHQ SDNNHQยกJUDP $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

DXJXUNHQDXJXUNHQSODNMHVRI $PVWHUGDPVHVPXOXLHQ SRWPO

 

'U2HWNHUNORSHQ NRRNSXGGLQJ DOOHYDULDQWHQ SDNMHVยกJUDP $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

 3$..(1

3$.-(6

&6RHSHQYRRUERUGHQ

 

&.UHQWHQRI UR]LMQHQEURRG

3$..(1

678.6

8Z(LJHQ%DNNHU PLQLWRPSRXFHQ&$PEDFKWHOLMNH YLVVDODGHV

8QR[NQDNV

&+RXGEDUHPHON

QDWXUHOPDJHURIUXQG EOLNJUDP

PDJHUHHQKDOIYROOH SDNNHQยกOLWHU $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

 

 

3$..(1

&9HUVIUXLW DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYDN SDNJUDP'HO0RQWHYUXFKWHQ FRQVHUYHQRSVLURRS

 

GLYHUVHYDULDQWHQ SHUEOLN

 

&3DQQHQNRHNHQPL[

&6RHSH[WUDJHYXOG

$YLNRUรฟVWL

PHHUJDQHQFRPSOHHWHQQDWXUHO SDNNHQยกJUDP $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

JURHQWHQNLSSHQRIWRPDWHQ EOLNPO

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYDN ]DNJUDP &0DFDURQLHQVSDJKHWWL YOXJNRNHQG SDNNHQยกJUDP $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

 DOOHYDULDQWHQ SRWJUDP

DOOHYDULDQWHQ SHUIOHV

 IOHVOLWHU

NQRIORRN ILMQHNUXLGHQ UHJXODURIOLJKWRI VMDORW ELHVORRN NXLSMHJUDP

 0DUV6QLFNHUVRI7ZL[ FDQG\EDUV

SDN]DNMHVยกJUDP

)DGRXFKHJHORIGHRGRUDQW

'UHIWKDQGDIZDVPLGGHO

DOOHYDULDQWHQ IODFRQPO UROOHUPORI EXVPO

DSSHORIRUDQJH IODFRQRIPO

 

 *5$ 0

*5$ 0

*5$ 0&0DFDURQL VSDJKHWWL &0LQQHRODsV EDPLRIQDVLJURHQWHQSDNNHW ORV EDNJUDP6SD)UXLWOLWHURI6SD&LWURQ &RFD&RODRI)DQWD DOOHYDULDQWHQ OLWHU

-DPLH2OLYHUSDVWDVDXV

 *5$ 0 

%RXUVLQFXLVLQH

&0L[YRRU PDFDURQL VSDJKHWWL

 3$&.

3$..(13277(1

&.LSFRUGRQEOHX

&9HUVHZRUVW

&5XQGHUKDPEXUJHUV

+DNJURHQWHQFRQVHUYHQ

JHNUXLGHQJHJDDUG

JHNUXLGYDUNHQVYOHHV

JHNUXLG

GLYHUVHYDULDQWHQ SRWWHQยกPO $OOHFRPELQDWLHV PRJHOLMN

8EHWDDOWYRRUHHQNLORb8EHWDDOWYRRUHHQNLORb

8EHWDDOWYRRUHHQNLORb 

'U2HWNHUELVWUREDJXHWWH

DOOHYDULDQWHQ XLWKHWYULHVYDN SDNRIVWXNV

 

Bergen op Zoom'H9H\9RJHODDUย‡Bergen op3ODDWVKLHUGHDGUHVJHJHYHQV ELMYRRUNHXULQWKHVDQVEROG

Zoom3LXVSOHLQ3LXVSOHLQย‡RoosendaaO/DXUHLMVHQ/LQGHQEXUJย‡Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 :HHN

$DQELHGLQJHQ]LMQJHOGLJYDQZRHQVGDJWPGLQVGDJDSULO$FWLHVJHOGHQXLWVOXLWHQGYRRUGHLQGHZLQNHODDQZH]LJHYDULDQWHQ $DQELHGLQJHQ]LMQQLHWEHVWHPGYRRUJURRWYHUEUXLNHUVHQRIZHGHUYHUNRSHUV9RRUDOOHSURGXFWHQLQGH]HDGYHUWHQWLHJHOGWPD[LPDDOGH]HOIGHDDQELHGLQJHQ SHUNODQW23 233ULMVZLM]LJLQJHQGUXNIRXWHQHQXLWYHUNRFKWYRRUEHKRXGHQ&%9'DWDEDQNZHJ$/$PHUVIRRUW .LMNYRRURQ]HDDQELHGLQJHQRRNRSZZZFQO

6OLPEH]LJ

DR_20130410