Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

20 FEBRUARI 2013 WEEK 8

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

START INLOOPMIDDAGEN DE GEERHOEK

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

SAVER MAAKT ROOSENDAAL ‘CONFETTIVRIJ’

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

HANS VAN DEVENTER SUPERVRIJWILLIGER VV ROOSENDAAL

Uitstel van betaling voor BVR Groep

Oudste inwoner Roosendaal begraven

ROOSENDAAL - Door tegenvallende omzet in 2012 en stagnerende verkoop van eigen ontwikkelingsprojecten, is BVR Bouw en Ontwikkeling BV in een situatie geraakt waarin zij voorlopige surseance van betaling heeft moeten aanvragen. Inmiddels heeft de Rechtbank Zeeland-West-Brabant deze surseance voorlopig verleend. Op dit moment worden mogelijke oplossingsrichtingen onderzocht, waaronder een doorstart van de onderneming. Tot bewindvoerder is benoemd mr H.J. Alberts van Next Advocaten te Tilburg, e-mail adres bvr@ nextadvocaten.nl De directie van BVR Bouw en Ontwikkeling BV meldt verdere ontwikkelingen naar buiten te zullen brengen via de website www.bvrgroep.nl

WOUW - Afgelopen zaterdag heeft in de H. Lambertuskerk in Wouw de uitvaartdienst plaatsgevonden voor Maria Jacoba Elisabeth van Agtmaal. Zij overleed vorige week dinsdag op liefst 107-jarige leeftijd en was daarmee de oudste inwoner van de gemeente Roosendaal. Ze werd op 17 november 1905 geboren. Hoewel Van Agtmaal al op hoge leeftijd was, kwam haar overlijden toch nog onverwacht. De Wouwse verbleef de laatste jaren van haar leven in verzorgingshuis Leonardushof in deze plaats, waar ze door het personeel liefdevol werd verzorgd. Op haar 107e verjaardag kwam burgemeester Jacques Niederer nog langs om haar te feliciteren.

W E E K B L A D

Literaire avond Hella en Freek de Jonge ROOSENDAAL - De stichting Ere Wie Ere Toekomt houdt op 11 april, rondom de tentoonstelling Kinderen van de Hoop, in samenwerking met bibliotheek VANnU Roosendaal de voorstelling Spring van Hella de Jonge. Spring wordt een intieme literaire avond waarbij het nieuwe boek van Hella de Jonge centraal staat. Zij zal voorlezen uit dit autobiografische werk en door Freek worden geïnterviewd over haar drijfveren en de achtergronden. Freek zal op zijn bekende bescheiden wijze een paar liedjes zingen en hier en daar een kwinkslag plaatsen. Ook zal het echtpaar vragen van het publiek beantwoorden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij bibliotheek VANnU.

Nieuwe bijeenkomst van Fiksclub ROOSENDAAL - De Roosendaalse Fiksclub komt op zaterdag 23 februari weer bij elkaar tussen 14.00 en 16.30 in buurthuis Keijkenburg. De Fiksclub bestaat uit vrijwilligers met goed gereedschap die bezoekers gratis helpen met het repareren van kapotte spullen. Ook helpt de Fiksclub bezoekers met het besparen van energie en water. Daarom vraagt de club bezoekers om verbruikscijfers van gas, wachter en licht van 2011 op te zoeken en mee te nemen. De Fiksclub kan ook nog vrijwilligers gebruiken die handig zijn met bijvoorbeeld hout, metaal, elektronica, speelgoed en textiel. Contact via Sjaak Adriaanse: 0165546557, s.adriaanse@inter.nl.net.

Drietal opgepakt voor autodiefstal ROOSENDAAL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Mathildadonk in Roosendaal drie mannen aangehouden voor de diefstal van een auto. Het voertuig was ontvreemd aan de Gildelaan in Zevenbergen. De 66-jarige eigenaresse van de auto werd bij het uitstappen overvallen door mannen die ook met de auto waren gekomen. Zij namen de vrouw met geweld de autosleutels af en zij stalen ook haar jas en tas. Aan de hand van de omschrijving van de auto van de daders vond de politie de drie mannen. Twee Roosendalers van 19 jaar en een Tilburger van 22 jaar zijn aangehouden. De auto werd teruggevonden in Etten-Leur.

Laptop en gsm weg bij inbraak ROOSENDAAL - AKN Roosendaal hield afgelopen weekend de derde wandeltocht van de negentiende wandeltochtserie. De wandeltocht voerde door de mooiste bos- en natuurgebieden van Roosendaal en omstreken. De actieve wandelaars vertrokken bij Huis ten Halve. FOTO ROBIN LOOY

Cameratoezicht en samenscholingsverboden verlengd

‘Veiligheid inwoners waarborgen’ ROOSENDAAL - Het college van burgemeester en wethouders van Roosendaal heeft besloten om het cameratoezicht en de samenscholingsverboden in Langdonk en de Westrand te verlengen tot 1 oktober 2013. Het college doet hiermee een optimale inspanning om de veiligheid van de inwoners alhier zoveel mogelijk te M I D D E L B U R G S E & V E E R S E waarborgen. DOOR KIMBERLY NOUWS Van januari tot september 2012 waren er 132 meldingen in Langdonk. In de periode daarna, van september tot en met december 2012, waren dat er nog maar 17. In de Westrand betrof het aantal meldingen in de periode januari tot september 2012 vier en van september tot en met december 2012 twee.

samenscholingsverboden en het cameratoezicht nu verlengd tot 1 oktober 2013.” Sinds 1 november 2011 gelden er samenscholingsverboden rond winkelcentrum De Rembrandtgalerij en het Sint Lucasplein in Westrand alsmede winkelcentrum Lindenburg, de Evelindeflat en het Kletterwater in Langdonk. Cameratoezicht is er rond het winkelcentrum in Langdonk.

Borgen “Een positieve trend is ingezet sinds september 2012”, aldus burgemeester Jacques Niederer. “Het aantal meldingen van overlast evenals de feitelijke overlast zijn gedaald. Om deze trend verder te borgen, zijn de

Preventief Een samenscholingsverbod geldt al voor een groep van drie personen. Nu straks de zomerperiode weer aanbreekt, neemt doorgaans ook het aantal hangjongeren weer toe. De gemeente, het Openbaar Ministerie

W E E K B L A D

WO-DO-VR-ZA VOORDEEL

Braun Elektrische Citrus Pers van 24.99 voor

t

h

u

14.99

i

2 dozen à 10 pakjes van 6.58

s

i

n

d

...VOOR e r e g i

o

HET LAATSTE ACTUELE LOKALE

Capri Sun alle varianten

en de politie werken al geruime tijd samen om de overlast te verminderen. De gemeentelijke handhavers en politie voeren jaarlijks 400 controles uit in de wijken Langdonk en Westrand. Negen jongeren kregen een gebiedsverbod opgelegd. Dat is naar drie verboden gegaan en op dit moment heeft nog maar een jongen een gebiedsverbod. Daarnaast zijn er preventieve activiteiten door bijvoorbeeld jeugdhulporganisaties, maatschappelijk werkers en Novadic Kentron. Er geldt niet overal in de wijk een samenscholingsverbod; het voetbalveld achter het winkelcentrum Lindenburg in de Langdonk valt hier bijvoorbeeld buiten. Sporten is gezond, sportief en gezellig en dat juicht de gemeente Roosendaal alleen maar toe.

4.98

NIEUWS...

voor

Zondag geopend van 10.00 tot 18.00 uur C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal

KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

ROOSENDAAL - Zaterdag werd er ingebroken in een woning aan de Jacob Catslaan. Dat gebeurde door aan de achterkant van het huis een ruit te vernielen. Daarna werden uit het pand een laptop en een gsm weggenomen. Dit gebeurde tussen 14.00 en 23.00 uur tijdens afwezigheid van de bewoners. Bij een woning aan de Consciencelaan in Roosendaal bleef het bij een poging. Daar hoorde de bewoonster rond 22.30 uur glasgerinkel. Bleek dat in een ruitje naast de voordeur een gat zat ter hoogte van de deurklink. Deze deur was fgesloten met het nachtslot en zodoende niet te openen.Ook aan de Putseweg in Hoogerheide werd ingebroken.

Intercityverbinding gaat via Roosendaal ROOSENDAAL - Tussen Den Haag Holland Spoor en Brussel rijdt vanaf heden een directe intercityverbinding via Roosendaal. De trein rijdt nu nog twee keer per dag, maar vanaf 11 maart wordt die acht keer per dag ingezet. Het traject tussen Den Haag en Brussel duurt twee uur en een kwartier. De intercity vervangt de Fyra die op 17 januari uit de dienstregeling is genomen na aanhoudende problemen met de treinen van de Italiaanse leverancier Ansaldobreda. De tijdelijke intercity rijdt niet door naar Amsterdam. De nieuwe treinverbinding rijdt komend weekend in verband met werkzaamheden op het Belgisch spoor alleen tussen Den Haag en Antwerpen.

Popronde editie 2013 op 21 september ROOSENDAAL - De derde editie van de popronde zal plaatsvinden op zaterdag 21 september 2013. De organisatie van het evenement laat dit weten. De popronde zal dit jaar voor de derde keer in Bergen op Zoom worden gehouden. Tijdens deze avond zullen er verschillende talentvolle bandjes, waaronder 3FM serious talents, optreden in verschillende cafés en andere podia in de Bergse binnenstad. “We verwachten na de succesvolle editie van 2012 weer mooie muzikale avond neer te zetten. Dit alles in samenwerking met de bergse horeca”, aldus de organisatie. Meer informatie over de popronde is te vinden op www.popronde.nl.


GROTE WENSEN, KLEIN BUDGET? Expert begrijpt ´t!

Voordelen van het ‘Zorgeloos huren’! • Vijf jaar garantie op alle producten • Na 3 jaar omruilen voor nieuw product • Geen BKR toetsing • Gratis reparatie • Gratis bezorging en installatie

U kent ons van onze Beste Service, ons Persoonlijk Advies en dat we altijd Vertrouwd Dichtbij zijn. Om onze service nog verder uit te breiden, zijn wij een samenwerking aangegaan met Skala. Voor een laag bedrag per maand kunt u uw nieuwe wasmachine, droger of TV bij ons huren* en erop vertrouwen dat deze het altijd doet! U hoeft uw grote aankopen dus niet langer uit te stellen, totdat u het aankoopbedrag beschikbaar heeft.** In deze advertentie vindt u een selectie van ons assortiment. Kom dus snel naar onze winkel en ervaar het zelf!

B

A+

ENERGIEKLASSE

19.95

A+

ENERGIEKLASSE

ENERGIEKLASSE

29.95

54.95

4

4

3

LE 0” D

LE 2” D

p/mnd incl. volledige service

LE 7” D

p/mnd incl. volledige service

p/mnd incl. volledige service

LED-TV TXL32EM5.

LED-TV UE40ES6560.

LED-TV 47PFL6907.

• Net en slank design • Bewerk uw foto’s en video’s met leuke frames en effecten • Zeer geschikt voor het spelen van games

• Superscherp beeld dankzij 400 Hz CMR • Toegang tot allerlei apps als Facebook, Twitter en Uitzending Gemist met Samsung Smart TV • Neem uw favoriete programma’s op met optionele USB HDD

• Ambilight Spectra 2: links en rechts worden de kleuren van de beelden op de tv in een sfeervolle gloed op de muur geworpen • Met Smart TV kunt u gebruik maken van online apps • Ultradun design

Expert Roosendaal Nieuwe markt 66 C, (0165) 533987 * Op dit moment kunt u nog niet bij alle Expertwinkels uw apparaat huren. Kijk voor de deelnemende winkels op www.expert.nl/skala ** Kijk voor verdere informatie of voorwaarden op www.expert.nl/skala

Sneeuwstappers • 2 maten: 36-41 en 39-46 • Antislip zolen voor over de schoen • Voorkomt uitglijden van € 12.95

OP=OP

4.

Voor

95

Hoog-/laagbed Diverse modellen

Sta-op stoel Diverse modellen

Hoog-/laagbedden zijn in hoogte verstelbare bedden. Dit helpt bij het opstaan of juist gaan zitten. Het gte word bed kan op de juiste hoogte worden ingesteld. Bekijk ons he vanaf € assortimle en in de t winkel !

• Van kant-en-klaar tot op maat gemaakt • Verkrijgbaar in diverse kleuren en stoffen

999

Er is altijd een Welzorg Winkel bij u in de buurt. Kijk voor alle adressen op www.welzorg.nl

vanaf €

699

Bekijk ons he assortimle en in de t winkel !

Welzorg Winkel Roosendaal Kade 69, tel: 0165 - 580 011

KRUK OF ROLLATOR NODIG? BIJ ONS LEENT U DEZE 6 WEKEN LANG GRATIS! Vraag naar meer informatie in de winkel of kijk op www.welzorg.nl/lenen

Aanbiedingen gelden tot en met 31 maart of zolang de voorraad strekt. Niet geldig in combinatie met andere acties. Welzorg kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor onjuiste prijzen, druk- of zetfouten. Afbeeldingen kunnen afwijken.

Alles voor een comfortabele winter

LENEN HUREN KOPEN


actualiteit

Hans van Deventer geridderd voor 40 jaar vrijwilligerswerk

‘Vrijwilligers hebben ook onze club nodig’ ROOSENDAAL - In gesprek met Hans van Deventer betekent niet alleen praten over Voetbal-vereniging Roosendaal, maar vooral ook met één van de motoren van die vereniging. Hij is al 40 jaar vrijwilliger bij een club waar hij, zijn vrouw Corrie en hun beide zonen aan verknocht zijn geraakt. Samen hebben ze daar meer dan 550 wedstrijden in het 1e elftal gespeeld. DOOR RENÉ BRUIJNINCX Hans van Deventer heeft een heleboel passies. Hij loopt graag de halve en hele marathon, hij loopt mee met de Vierdaagse van Nijmegen en hij is helemaal verslingerd aan voetbal en ‘zijn’ voetbal-vereniging VV Roosendaal. En als je hem vraagt ‘hoe dat zo gekomen is’ dan heeft hij talloze verhalen die daar antwoord op geven. Ziekenhuis “Ik kwam in maart 1972 samen met mijn vrouw van Schiedam richting Roosendaal. Na wat omzwervingen bij andere voetbalclubs werd ik door een ongeluk wakker in het Franciscusziekenhuis. En daar keek ik uit op een prachtig sportcomplex met als kloppend hart een geweldige kantine. Via wat collega’s op het werk was het uiteindelijk trainer Wim Rommens die mij heeft gevraagd daar te komen voetballen. En wat me vooral aansprak was de insteek dat het resultaat uiteraard telde maar nooit ten koste van de gezelligheid mocht gaan”, begint Hans één van zijn vele anekdotes als hij het over VV Roosendaal heeft. Loopbaan “Het voelde vanaf het begin als een warm bad. Ik begon daar als actief speler bij het 1e elftal en werd daar ook aanvoerder van.

Ondertussen haalde ik mijn NSF-sportmassage-diploma en omdat ik moest stoppen vanwege een ernstige knieblessure werd ik gevraagd als verzorger van het 1e elftal. Mijn beide zonen kwamen daar ook voetballen en dus werd ik jeugdtrainer en –leider”, vervolgt Hans zijn voetballoopbaan in een notendop.

‘Liefste ben ik op het veld’ “Maar ik heb al dat werk kunnen doen omdat mijn vrouw Corrie óók heel enthousiast over VV Roosendaal was en is. Zij voetbalde ook actief, trainde de jeugd en was zelfs een tijdje grensrechter. En daarmee ademde het hele gezin voetbal en deed het team van Deventer met 10 broers en 1 zwager een aantal malen mee aan het Van Osta Familietoernooi”. Onderscheiding Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de vereniging kwam op een gegeven moment loco-burgemeester Steven Adriaansen de kantine binnen gewandeld. “Dan denk je wel ‘wie is de gelukkige’ maar je betrekt je daar nooit zelf bij. Het was een grote verrassing en vooral een waardering voor het vrijwilligerswerk dat ik door de jaren bij VV Roosendaal heb ge-

Hans van Deventer in zijn verenigingsjas bij de ballen waar het uiteindelijk allemaal om draait. Voor één keer thuis omdat er vanwege het weer niet gevoetbald kon worden. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

daan. En omdat ik nog steeds in allerlei commissies zit en het clubblad verzorg komen daar ongetwijfeld nog wel wat jaar-

tjes bij”. “Maar”, besluit Hans zijn verhaal, “het liefste ben ik op woensdagmiddag op het veld om daar voor al die jonge voet-

ballertjes allerlei zaken te regelen, zodat zij het net zo naar hun zin hebben als ik al die jaren”.

Bijeenkomsten voor alleenstaanden op zondagmiddag in Wouw

Start inloopmiddagen in De Geerhoek WOUW - De tijden dat dingen vanzelfsprekend waren hebben we inmiddels voor een groot deel achter ons lig- DOOR RENÉ BRUIJNINCX gen. Het traditionele zondagse bezoek van familie aan alleenstaanden is eerder uitzondering dan regel geworden. Een goede reden voor de activiteitencommissie van De Geerhoek in Wouw om dat aan te grijpen en er met een Het houden van een inloopmiddag op de eerste zondag van de maand - startend nieuw initiatief iets van te willen maken. 3 maart a.s. - is vooral op gang gekomen dankzij de signalen welke een aantal alleenstaanden zelf hebben afgegeven. Het is dan logisch dat een nieuwe activiteitencommissie zo iets als eerste op gaat pakken.

Vrijwilligers Marja Mensch-van Duyn kwam al héél regelmatig over de vloer bij de Geerhoek toe ze benaderd werd om als vrijwilligster zitting te nemen in de activiteitencommissie. “Bekende gezichten worden nu eenmaal toch het eerst benaderd,” zegt ze lachend.

‘Dit kan uitgroeien tot waardevol sociaal gebeuren’ “En het past ook wel bij deze tijd. Steeds meer zaken komen bij vrijwilligers te liggen, want ook bij het Buurtwerk Wouw is het belangrijkste onderwerp van gesprek de terugloop van subsidies geworden.” En dat probeert de nieuwe activiteitencommissie, die naast Marja ook nog bestaat uit Janny Kramer, Jan van Oers en René Schepers, op deze manier te doorbreken.

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

Marja Mensch voor de Geerhoek waar de commissie haar nieuwe activiteit houdt. FOTO RENÉ BRUIJNINCX

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

Bijdrage Omdat de nieuwe activiteitencommissie niet over financiële middelen beschikt, vraagt zij de deelnemers om een bescheiden bijdrage van 2,50 euro. “ Daar krijgen ze uiteraard dan ook nog een kopje koffie of thee voor en hebben ze er een leuk verzetje op de zondagmiddag bij.” En op die manier onderschrijft Marja het spanningsveld dat ontstaat tussen de financiële discussie en het sociale element. “Het sociale element is voor ons het belangrijkste. We willen de mensen die op zondag alleen zijn, maar wel behoefte hebben aan een gezellig praatje of een spelletje, de mogelijkheid bieden om dat in De Geerhoek te komen doen. Het is een inloopmiddag waarbij iedereen van harte welkom is. Voor elk wat wils Dat Marja wel echt in deze nieuwe activiteit gelooft blijkt uit het enthousiasme waarmee ze er mee bezig is. “ Op een aantal strategische plekken in Wouw hang ik flyers op. De mensen moeten ook weten dat ze kunnen biljarten, bridgen, kaarten of rummikub kunnen spellen, maar dat we ook luisteren naar suggesties die de bezoekers mogelijk zelf hebben. We zijn ervan overtuigd dat we in een behoefte voorzien en dat dit uit kan groeien tot een waardevol sociaal gebeuren,” besluit ze haar oprechte betoog.

Volg ons op twitter: @R_daalseBode.


x x x x x

x x x

x x x

x x

x x x x

x

x

x

x x

* Aanbiedingen max. 1 per klant • Geen verkoop aan handelaren • Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden • Aanbiedingen zijn geldig van 18.02 t/m 24.02.2013 • Zolang de voorraad strekt • Prijzen zijn excl. thuiskopievergoeding (www.thuiskopie.nl).

x

: s n a k e t s Laat

x

Laatste stuk s!

OP=OP

Wees er snel b ij!

KOM VOOR ALLE AANBIEDINGEN NAAR UW MEDIA MARKT BREDA

Kruisvoort 14 Woonboulevard Breda Tel. 076 - 5258100

www.mediamarkt.nl Openingstijden maandag 10.00 - 22.00 uur dinsdag 10.00 - 22.00 uur woensdag 10.00 - 22.00 uur donderdag 10.00 - 22.00 uur

vrijdag 10.00 - 22.00 uur zaterdag 09.30 - 20.00 uur zondag 12.00 - 17.00 uur

BERGEN Op ZOOM

Burg. van Hasseltstraat 3 Tel. 0164 - 218600

Openingstijden maandag 10.00 - 21.00 uur dinsdag 10.00 - 21.00 uur woensdag 10.00 - 21.00 uur donderdag 10.00 - 21.00 uur

vrijdag 10.00 - 21.00 uur zaterdag 09.30 - 18.00 uurzondag 12.00 - 18.00 uur (IEDERE ZONDAG OPEN)


actualiteit

Column

Na carnaval moet er behoorlijk wat rotzooi worden opgeruimd

Saver maakt steden ‘confettivrij’ ROOSENDAAL - Saver is na de carnaval druk bezig om Roosendaal en verschillende andere gemeenten in WestBrabant weer schoon te maken. Als veel mensen nog op hun bed liggen bij te komen of zelfs nog bezig zijn met de laatste uurtjes van de carnaval, is het afvalinzamelbedrijf al druk in de weer om de straten vrij van confetti te maken.

Addo Sprangers

Kiezelsteentje In ouderwetse avonturenboeken was het altijd heel gebruikelijk: het gooien van kiezelsteentjes tegen ramen. Meestal gebeurde dat als de held in het verhaal een gevangen zittende schoonheid - veelal een betoverende prinses of een oogverblindend mooie boerendochter - verwittigde van zijn reddende komst, of wanneer hij zijn kompanen wilde waarschuwen tegen naderend onheil, zich veelal manifesterend in de vorm van brute slechterikken die vervolgens met veel wapengekletter en sluwe listen terug naar hun hok werden gestuurd. Allemaal prachtig, maar op het moment dat het meteorieten regent kun je daar allemaal weinig mee. Al helemaal niet wanneer de overheid besluit het vanuit de ruimte neersuizende gevaar maar te negeren in de veronderstelling dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen. In Rusland zijn ze daar afgelopen week weer achter gekomen. Vette pech, kun je dan denken, maar stiekem zijn we natuurlijk wel blij dat het een eindje uit de buurt is. Het gezegde dat alle zegen van boven komt, is daarmee meteen ook naar het rijk der fabelen verwezen, en dan heb ik het niet over de noodzakelijke regenbuien die nodig zijn om de akkers te kunnen bevloeien. Stel je immers eens voor dat er veel meer achter die meteorieten zit, zoals sommige wetenschappers beweren. Aliens bijvoorbeeld. Misschien lopen er wel buitenaardse wezens gewoon een beetje te fucken en smijten ze af en toe wat rotsblokken richting aarde om te laten zien wie er in de ruimte écht de baas is. ‘Aardse astronauten? Pfff, losers. Terug naar de speeltuin, jullie.’ Het ‘teken van boven ‘ na het opstappen van Paus Benedictus XVI zette dan ook menigeen aan het denken. Hij had zijn aftreden immers maar amper bekendgemaakt of de bliksem sloeg in in de koepel van de Sint Pieterbasiliek. Alsof iemand duidelijk wilde maken het met deze gang van zaken niet helemaal eens te zijn. Toeval? Dat kan, al is de kans om ergens door een meteoriet te worden getroffen misschien groter dan opnieuw een blikseminslag in hetzelfde heilige gebouw. Ik hou me maar vast aan de vertrouwde avonturenboeken. Niks meteorieten of donder en bliksem, maar gewoon een zacht tikkend kiezelsteentje tegen het raam. Waarna de ‘good guys’ het zoals altijd winnen van de ‘bad guys’.

Colofon

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Robin Looy, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 08

De oplossing van deze puzzel is in week 09 te vinden op www.internetbode.nl

De medewerkers van Saver vegen de straten goed schoon na de carnaval.

DOOR MERIJN SITSEN Erik Prinsen is de manager operations bij Saver en verantwoordelijk voor de hele uitvoering van de werkzaamheden op straat. Hij vertelt dat de carnavalsperiode voor zijn bedrijf een drukke periode is. “Met name de mensen die verantwoordelijk zijn voor het reinigen van de stad hebben het erg druk”, volgens hem. Prinsen vertelt dat het bedrijf er gelukkig niet in zijn eentje voorstaat. Er wordt goed samengewerkt met de gemeenten. In Bergen op Zoom werkt het bedrijf samen met stadsmanager Roel Huisman van de gemeente. Samen met Saver bepaalt hij hoeveel er geveegd moet worden, waar er moet worden schoongemaakt en hoeveel mensen en materiaal er nodig zijn. De gemeente zorgt zelf namelijk voor mensen met blazers. Deze blazen alles naar het midden van de weg zodat de veegmachines van Saver het vuil op kunnen vegen. “In Bergen op Zoom en Roosendaal gebruiken we drie veegmachines. In Halderberge en Woens-

drecht zijn twee machines genoeg”, legt de manager operations uit. Treintje “We maken na de optocht een treintje. We rijden bijna direct achter de optocht aan om alle rommel meteen op te ruimen”, legt Prinsen uit. Bergen op Zoom levert volgens hem het meeste werk op.

‘Geen extreme drukte’ In de gemeenten Halderberge, Woensdrecht en Roosendaal, waar het bedrijf ook actief is, is het in verhouding iets rustiger. Dit komt volgens hem simpelweg omdat de optocht in het krabbegat het meeste publiek trekt. “Hoe meer publiek er op een evenement afkomt, des te meer rotzooi”, verklaart de manager operations. Drukte Hoewel de carnaval behoorlijk wat rommel achterlaat, kun je volgens Erik Prinsen niet

FOTO SAVER

spreken van extreme drukte. “Het is wel wat drukker dan normaal en misschien ook wel iets drukker in verhouding met andere feestdagen. Je kunt echter niet zeggen dat carnaval er met kop en schouders bovenuit steekt”, aldus de medewerker van Saver. Het levert voor het personeel ook geen extra werkdruk op volgens hem. “Het is zelfs een hele leuke en gezellige periode om te werken. Nadat alles is opgeruimd gaan we bijvoorbeeld met de hele ploeg wat eten”, vertelt Prinsen. Hoeveelheid De vastenavend in Bergen op Zoom heeft het meeste rotzooi opgeleverd. Er is tijdens het opruimen zo’n 9.500 kilo aan rotzooi opgehaald. “Dit lijkt helemaal niet zoveel maar omdat het relatief licht afval is, is het in volume wel erg veel”, vertelt Prinsen. In Roosendaal en Halderberge is er 7.000 kilo aan troep opgeruimd en in Woensdrecht heeft het feest ongeveer 5.000 kilo rommel opgeleverd.

Vanaf 1 januari 2013 wordt de accijns verhoogd met 18,5 eurocent per liter

Verhoging accijns op rode diesel treft bewoners buitengebied ROOSENDAAL - De verhoging van de accijns op rode diesel treft veel huishoudens in buitengebieden behoorlijk in hun portemonnee. Deze huishoudens zijn vaak niet aangesloten op het gasnet en moeten hun huis dus op een andere manier stoken. Cor Westdorp, bewoner van de Holleweg in Bergen op Zoom, is één van de slachtoffers van het besluit. Volgens hem zijn alle bewoners in buitengebieden die in een soortgelijke situatie zitten de pineut. DOOR MERIJN SITSEN Cor Westdorp woont in een afgelegen gebied ver buiten de bebouwde kom van Bergen op Zoom. Net als zoveel andere bewoners van buitengebieden in heel WestBrabant is hij niet aangesloten op het gas. Deze mensen moeten hun huis stoken via een externe tank met diesel. In het verleden kon er gebruik worden gemaakt van zogenaamde rode diesel. Met deze diesel bedoelt men laagbelaste, halfzware olie en gasolie waarin herkenningsmiddelen zijn gemengd. In het lente akkoord is besloten om de korting op de accijns voor deze brandstof op te heffen. Dit heeft tot het gevolg dat een liter van deze diesel van de één op de andere dag een prijsstijging meemaakt van 18,5 eurocent per liter.

© www.sudokusite.eu

Doorberekenen De maatregel treft niet alleen bewoners PaGiNa 5

maar heeft ook enorm veel invloed op ondernemers die afhankelijk zijn van de brandstof. De gevolgen voor sectoren zoals de landbouw en transport zijn behoorlijk. “Ondernemers kunnen de prijs nog compenseren door deze door te berekenen aan hun klanten. Ik als simpele buitengebiedbewoner kan de enorme verhoging in kosten echter nergens op verhalen en ben dus de pineut”, legt Westdorp uit. De kosten waren volgens hem al gestegen doordat de BTW in 2012 is verhoogd naar 21 procent. Dit vindt hij echter niet zo erg omdat deze maatregel iedereen op een gelijke wijze treft. De huidige situatie vindt de bewoner van het buitengebied echter niet eerlijk. Alternatieven Cor Westdorp is absoluut niet van plan te verhuizen want hij is heel erg blij met zijn huis en woonomgeving. Hij woont er

al meer dan dertig jaar maar toen hij er ging wonen, kon hij ook niet vermoeden dat de kosten zo explosief zouden stijgen. “Ik zou ook kunnen overstappen op een LPG tank maar dit brengt ook veel kosten en richtlijnen met zich mee. Een gastank aanleggen kost veel geld, de hele installatie moet worden omgebouwd en er zijn enorm veel richtlijnen”, legt Westdorp uit. Er zit voor hem dus niet veel anders op dan flink meer te betalen om zijn huis warm te stoken. Hij hoopt dat er voor ‘simpele’ bewoners een uitzondering kan worden gemaakt voor de regelgeving en heeft daarom gevraagd in een brief aan het parlement. “Voor de scheepvaart is ook een uitzondering gemaakt”, vertelt de bewoner van het buitengebied. Hij misgunt de ondernemers in deze branche hun korting niet maar verzoek dan ook dat voor huisbrandolie ook een dergelijke uitzondering kan worden gemaakt.


‘Carnaval is een lach en een traan’

Weekenddiensten

Richard Nagtzaam lid in Orde van de Gouwe Roos

Bel voor levensbedreigende situaties 112.

ROOSENDAAL - Als Ries 1e heeft Richard Nagtzaam vanaf 2009 gedurende drie jaar invulling gegeven aan de rol Prins Carnaval van Tullepetaonestad. Tijdens het afgelopen carnaval reikte zittend Prins Ruben 1e hem daarvoor een onderscheiding van de Stichting Carnaval Roosendaal uit. Hij werd Lid in de Orde van de Gouwe Roos. In de toelichting bij de onderscheiding prees voorzitter Cor Verbogt van de Stichting de inzet van Nagtzaam voor het Roosendaalse lied en voor kinderen. Dat waren zijn speerpunten.

Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Bristol/Osaka RSD simpel door in de beker ROOSENDAAL - Bristol/Osaka RSD heeft zich zeer eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van district beker. Er was tegen Fc Oost geen enkele reden om te denken dat men niet in de koker zou zitten voor de volgende ronde. Het was meer de vraag met hoeveel doelpunten de uitslag zou gaan worden.

Richard Nagtzaam met de Gouwe Roos.

DOOR ROEL DE HAAN “Bij evenementen van de Stichting hoor je veel traditionele Roosendaalse carnavalsmuziek”, legt Nagtzaam uit. “Bij andere onderdelen van de carnavalsviering is dat minder het geval en werd steeds meer gebruik gemaakt van populaire, commerciële muziek. Ik vind dat jammer voor het gevoel van carnaval”. Nagtzaam is een deskundige. Zijn inzendingen voor het liedjesfestival hebben al vier keer gewonnen. Ook dit jaar was dat het geval. “Dat zal bij de Stichting zijn opgevallen en zal een rol hebben gespeeld toen ze mij vroegen als Prins”. Jeugd “Mijn inzet voor kinderen ligt voor de hand. De jeugd is de toekomst van het carnaval, dus moet carnaval aantrekkelijk zijn voor kinderen”. De combinatie van beide speerpunten leidde tot het succesvolle evenement ‘Brakkenzooi’, dat onder zijn impulsen tot stand kwam. Brakkenzooi is een kinderfeest waarbij onder andere het carnavalslied en het kinderlied worden ingestudeerd.

FOTO ROEL DE HAAN

Sabbatical Nagtzaam was verrast door de onderscheiding. “Ik ben nog maar kort actief in de Stichting en had dit nu niet verwacht. Toen ik aan de klus begon heb ik me voorgenomen dat minstens voor een aantal jaren te doen. Een poos geleden kreeg ik een nieuwe baan, die veel van me vraagt.

‘Jeugd is toekomst voor carnaval’ Als Prins moet je in de carnavalsperiode drie weken lang volledig beschikbaar zijn voor deelname aan activiteiten, waaronder het afleggen van zo’n 150 bezoeken. Ook in de rest van het jaar vraagt het veel tijd. De Stichting verdient het dat je dat met volledige inzet doet. Dat kon ik in combinatie met mijn nieuwe baan en mijn jonge gezin niet waarmaken”. Dus trad hij terug. Hij bleef lid van de Stichting, maar heeft het afgelopen jaar voor wat betreft de carnaval van een ‘sabbatical year’ genoten. Binnenkort gaat hij samen met de Stichting bekijken hoe zijn talenten in de toekomst het best tot z’n recht komen. “Daar hebben

we het nog niet over gehad, dus daar kan ik nu niks over zeggen”. Maar speerpunten blijven speerpunten natuurlijk….. Sterveling Hoe het was om dit jaar als ‘gewoon sterveling’ carnaval te vieren? “Ik heb weer genoten hoor. Maar er zijn zeker dingen die ik heb gemist. Bij carnaval horen een lach en een traan. Als Prins krijg je tijdens het sociale carnaval, bij bezoeken aan mensen met wie het even of langdurig niet goed gaat, nadrukkelijk met die traan te maken. En juist dat aspect heb ik als het hoogtepunt ervaren van het Prins zijn”.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Het was eigenlijk totaal geen bekerwedstrijd. Een dergelijk duel moet een bepaalde spanning met zich meebrengen. Dit was zeker niet het geval omdat de thuisploeg vele malen sterker was. Maikel Ubbink opende binnen 1 minuut spelen de score. Hierop volgden doelpunten van Jeroen de Vlaming en Gulliano Wierkx. Omdat de groep nog de wedstrijd tegen jong Oranje een dag van tevoren in de benen had, was heel even de concentratie weg.

Jeroen Hack(die Bristol graag zou willen inlijven)bezorgde Fc Oost 2 de ere treffer want meer zouden het toch niet worden! Het baltempo was zeer traag en vandaar dat het spelbeeld in fases nauwelijks aan te zien was. Het was meer een verplicht nummer dan dat je van een wedstrijd kon spreken. Dennis Geeraers ramde het leer twee keer in de touwen waardoor de wedstrijd echt helemaal gespeeld was. Toch was er nog een speldenprik van de tegenstander, maar Jeroen de Vlaming en Maikel Ubbink vergrootte al snel de voorsprong naar 6-2. In het tweede bedrijf was het spelbeeld nauwelijks anders. Door continu druk te zetten hoopte men de wedstrijd fel te houden. De tegenstander nauwelijks laten voetballen was de opdracht. Van verder bijzondere ontwikkelingen was geen sprake meer. Dennis Geeraers en Gulliano Wierikx(3x) namen de 10-3 volle winst in ontvangst.

BRIDGE KOFFERBRIDGE ROOSENDAAL Koffer 13: 1 W.van Deelen-G. Jansen van Deelen 71,82%; 2 Dames Segers-Musters 64,32%; 3 Heeren v Hooydonck-Dekker 63,64%; 4 Dhr. Mevr. Konings 61,59%; 5 Dhr.E.Rommers-Mevr. M.Kok 60,45%. Informatie Riet vd Bemd tel. 560524 Mob 06-22929352 of Mieke Coppens tel. 0165535073. KOFFERBRIDGE ROOSENDAAL Koffer 20: 1 Heeren v Hooydonck-Dekker 66,14%; 2 Dames De Ripanisel-Raaijmakers 64,55%; 3 Dames Verbiest-Meeuwis 59,77%; 3 Dhr. Mevr. v Berkel 59,77%; 4 Dames Vleerbos-Veldink 58,64%; 5 Dames Duran-Crusio 57,73% Informatie: Riet vd Bemd t. 560524, 06-22929352; Mieke Coppens 0165-535073. KOFFERBRIDGE MAATJENS Koffer 5: 1 Corrie Maatjens-Jos v. Deelen 69,44%; 2-3 Lenie Matthee-Annie Verduin 59,72%; 2-3 Lenie Roovers-Jan Brouwers 59,72%; 4 Mieke Hurkx-Els Verpaalen 52,08%; 5 Luus Gommeren-Anja v. Dijke 50,00%. Koffer 6: 1 Lenie Roovers-Jan Brouwers 61,11%; 2 Lenie Matthee-Annie Verduin 60,41%; 3 Mieke Hurkx-Els Verpaalen 59,72%; 4 Corrie de Waard-Joke v.d. Meeberg 47,22%; 5-6 Corrie Maatjens-Jos v. Deelen 45,83%; 5-6 Luus Gommeren-Anja v. Dijke 45,83%. Informatie: Corrie Maatjens, tel. 569875.

BEDRIJVIG NIEUWS

TWB start met Hospice Thuis ROOSENDAAL - TWB, Thuiszorg met Aandacht start in West-Brabant met een unieke nieuwe dienstverlening TWB, Hospice Thuis. TWB, Hospice Thuis komt tegemoet aan de wens van vele mensen in hun laatste levensfase; thuis sterven, in de eigen vertrouwde omgeving. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de bevolking het liefst thuis sterft. In werkelijkheid overlijdt 78,6% in een ziekenhuis, hospice of verpleeghuis. En slechts 26,7% overlijdt in zijn eigen vertrouwde omgeving. Met Hospice Thuis wordt het mogelijk gemaakt om ook thuis op een comfortabele en waardige manier afscheid te nemen van het leven.

Specialistisch team TWB start in West-Brabant met vijf Hospice Thuis teams. De teams richten zich uitsluitend op de zorg en begeleiding van mensen in hun laatste levensfase. TWB, Hospice Thuis is 24 uur per dag, zeven dagen per week beschikbaar voor zorg op geplande en ongeplande momenten. Naast de lichamelijke verzorging en verpleging heeft het team veel aandacht voor de psychische en sociale begeleiding van de cliënt en zijn naasten. De verpleegkundige kan in deze heftige periode veel zorgen uit handen nemen. Uniek in de regio. Zorg aan huis bij mensen in hun laatste levensfase is niet uniek. Wel uniek is dat met Hospice Thuis de zorg nu wordt

gegeven door een gespecialiseerd team verzorgenden en verpleegkundigen. De medewerkers van Hospice Thuis verzorgen en begeleiden uitsluitend mensen in hun laatste levensfase. Families ervaren het als zeer prettig dat zij in deze heftige periode zorg ontvangen van een klein team met vertrouwde gezichten die hen de weg kunnen wijzen naar relevantie organisaties en disciplines en met wie zij hun onzekerheden en angsten kunnen delen. Hospice Thuis in heel West-Brabant TWB Thuiszorg met Aandacht kiest er bewust voor om Hospice Thuis direct in heel West-Brabant aan te bieden. Professionals of geïnteresseerden die meer informatie willen over Hospice Thuis kunnen telefonisch contact opnemen via 088-560 2000.

TWB Thuiszorg met Aandacht, 088-560 2000. PAGINA 6


: p o n e e ll A : p p o o AllAelleenen k:enda!anvul

e ! r e e l W l u v n a a d Weeken

Geldig in week 08 (donderdag 21feb t/m zaterdag 23 februari 2013)

Geldig in week 07 (zondag 10 t/m zaterdag 16 februari 2013) Geldig in week 05 (zondag 27 januari t/m zaterdag 2 februari 2013)

ag teard zard daggzate ij vr g ag rd te za g a a d d ij ij vr vr

21133 1212+ 1 3 + 1 3 1 2 1 99 3 1 2 1 GRATIS OTE1+1 3. 2+1 GRKinderfoto-ACTIE GRATIS Per stuk 99 99 99 grAtiS Alleen op:

euze uit meer dan 25 verschillende kleine bakjes van 100 tot 200 gram s en vegetarisch. Nieuw zijn de bakjes verse groenten en aardappeltjes. n stel zelf uw favoriete mix van gourmetgerechtjes samen met PLUS Dr. Oetker à la carte! Pizza Casa di Mama Alle varianten Karvan Cévitam Limonadesiroop Alle varianten

zaterdag

à 500 gram naar keuze

ber okto2.73 ber BUS oktoPER

1.

Rundergehakt Per kilo Normaal 5.99

*

rdag op: Allezateen

8.

15 16

februari

februari

99

Abrikozenraster-

februari ofrua appelkruimelvlaai ri feb Geschikt voor 8-10 personen. Vers uit eigen oven. Rookworst Alle varianten Per stuk

Zalmfilet met huid 3Elders zakken 200-375 gram 3.99àgram Per keuze 500 naar AlleNormaal combinaties mogelijk. 11.49

3.99 PER STUK Hertog Jan of Palm Hollandse 500 GRAM Krat 24 11.49 flesjes à 30 cl

1. 5.

99 2+1

ag

0 0 0 0 0. of Tierra Buena

oktober oktobervoor kids PER t/m 6 jaar - voor slechts € 2,50 ZAK

500 GRAM 5.99

Alle varianten

NSUPER WIJ

Alleen op:

Zak 36 stuks Elders 3.79 vrijdag

maandag

J21 t/mde2leukste 4

Carbernet Sauvignon, Ch Malbec, Merlot, Rosé, Sa blanc of Shiraz Bijv. 3 flessen El Descans Carmenère

3.79

2.

P10e

8 5 8

3. Hollandse Hollandse Hollandse *

Douwe Egberts Senseo

Elders 15.21 Nu

2012

Culinaire 3 flessen beenham

Laagst e ac van Ne tieprijs derlan OP=OP d

à 75 cl na

Amerikaans, honing mosterd of naturel

Per 500 gram Normaal 5.99

kinderfoto’s

bloemkool GRAM 1.19 2.23 bloemkool Hollandse 500 3 VOOR 2.97 bloemkool 69 1 2Per Per stuk stuk 99

vrijdag

zaterdag g 3 2jda2 vri KRAT214.12

Cabernet Sauvignon, Car Chardonnay, Merlot, Sau blanc, Shiraz Rosé

rd ber te kkbto o ijdbag vrto eerrokza k o erber to to o r e b b to to ok ok 2 bekers Alle varianten

**

750àml 3Bus stuks 380-420 gram naar keuze n Elders 2.73 Allee op:

El Descanso

T ARK M

lf uw etschotel samen

Almhof Yoghurt

BEST E

KILO vr5.99 ijdag

Alleen op: *

: r n op mbe Allee dece

(28

zate engluxe vrijdag Win erda

Ola ier Viennetta k op fotopap toboevanille

x 28

cm

)

0. 11. +1 99

fo 14.12 bloemkool 99 Per stuk % 0 Doos 650 ml K 5 % 0 5 Per stuk Normaal 1.70 50GRATIS % KORTING 50% KO 202.23 Normaal 21 221.70 23 GRATIS

Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs.

Elders

Maximaal 3 kratten per klant.

Normaal

Taksi februari Vruchtensap Alle varianten

) (28 x 28 cm

februari

3 pakken à 1,5 liter woensdag donderdag vrijdag zaterdag Witte druiven naar keuze Elders Broccoli Pitloos Elders 2.97 Maximaal 3gram dozen per klant. februari bakken àfebruari 500 gram Per2 500 februari februari 1.19 vanNormaal 09.30 13.00 uur en van 14.00 18.00 uur Normaal 5.98 Nu 2.99 (op zaterdag tot 17.00 uur)

1.70

van 9.30 - 13.00 uur en van 14.00 - 18.00 uur (op zaterdag tot 17.00 uu)

RTING % KO1.70 50Normaal

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

PLUS Gommers - Roosendaal Gommers Dijkcentrum 24, T: 0165 54 22 99 PLUS Gommers - Roosendaal PLUS Abcdefgh -Roosendaal Plusstad PLUS Gommers - gebruik Roosendaal PLUS PLUS Gommers ---18.00 Roosendaal Dijkcentrum 24 Logo geoptimaliseerd voor klein PLUS Gommers Roosendaal PLUS Gommers maandag vrijdag 08.00 20.00 uur, zaterdag 08.00 uur Wilt pernu mail de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u udan aanop via www.plus.nl. e openingstijden rond de feestdagen gewijzigd zijn, zie hiervoor het Pluslaan 324,24, T: T: 012 3450165 6722 8999 Roosendaal Dijkcentrum 24, T: 54 22 41-43, 9941-43, Wilt u per kunnen mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bijGommers PLUS? Dijkcentrum 0165 54 PLUS Roosendaal Dijkcentrum T: 0165 54 22 99 99 Meld u dan nu aan via www.plus.nl. Dijkcentrum T: 0165 54 9999 24- 18.00 Dijkcentrum Dijkcentrum 41-43, T:08.00 0165 542222 22 et in uw Meld supermarkt kijk www.plus.nl. maandag- -vrijdag zaterdag 8.00 - 20.00 uur u dan nuof aan viaop www.plus.nl. maandag 08.00 - 20.00 zaterdag uur, - 18.00 uur, maandag - vrijdag 08.00 -uur, 20.00 uur, 08.00 zaterdag Dijkcentrum 41-43, T: 10.00 0165 54 22 99 maandag - vrijdag 08.00 -- 20.00 uur, zaterdag 08.0 zondag - 18.00 uur maandag - vrijdag 08.00 uur, zaterd maandag maandag - vrijdag 08.00 20.00 - 20.00 uur, uur, zaterdag zaterd zondag 10.00 - 18.00 uur

n zijn niet*Verschillende bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 50% korting op de totaalprijs.

Aanbiedingen voor wederverkopers en/ofkorting grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. ties mogelijk. Per combinatiezijn kanniet debestemd prijs verschillen. U krijgt 33,3% op de totaalprijs. Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. aties mogelijk. Perucombinaties combinatie kanop dePerprijs verschillen. krijgt 25%van korting de korting totaalprijs. Wilt per mail de hoogte deop laatste bij PLUS? *Alle mogelijk. combinatie kan deUblijven prijs verschillen. U krijgt 33,3% opaanbiedingen de totaalprijs.

zondag 10.00 18.00 uur zondag 10.00 18.00 maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - -18.00 uur, zondag zondag 10.00 - -18.00 uur uur zondag 10.00 - 18.00 uur www.kidsprofi.com, Postbus 60, 6100 AB Echt, Telefoonnr.: 0475 - 417 444

Huurwoningen Kwintijn

Nieuw in de verhuur

Open huis zaterdag 23 februari tussen 10.00 en 12.00 uur ingang bouwterrein aan de Van Effenlaan. Laat u verrassen door deze bijzondere woningen.

17 eengezinswoningen

met een woonoppervlakte van ongeveer 130m2 en bestaan uit:

Luxe nieuwbouw eengezinswoningen en patiowoningen in de wijk Kroeven. Kenmerkend is de strakke architectuur die zich doorvertaald aan de binnenkant van de woning. Ruimte en licht vormen de basis voor comfortabel en modern wonen. 17 eengezinswoningen

• Entree met toilet en trap naar 1ste verdieping • Ruime woonkamer met half open keuken met inbouwapparatuur en twee deuren naar de tuin • Achtertuin en achterom • 1ste verdieping, 3 slaapkamers en een badkamer met douche en toilet • Zolderverdieping met de mogelijkheid tot creëren extra slaap- hobbykamer • Ligging en uitzicht op een groenstrook waardoor een ruimtelijk gevoel ontstaat • Zonnepanelen • Passiefhuislabel, dus een veel lager energieverbruik dan een gemiddelde bestaande woning. • Nu en in de toekomst verzekert van lage energiekosten • Huurprijs € 1.003,-

10 patiowoningen

10 patiowoningen

• Entree • Woonkamer met half open keuken met inbouwapparatuur, tuindeur naar patio • Verbindingshal naar 2 slaapkamers badkamer, separaat toilet en bergingskast of bijkeuken • Inpandige berging bereikbaar via de achterzijde • Zonnepanelen • Warmte Terug Wininstallatie • Optimaal geisoleerd • Afhankelijk van type tuin van: 31,5 of 115,5 m2 • Gelijkvloers dus levensloopbestendig • Huurprijs € 888,-

Meer informatie: neem contact op met de verhuurmakelaars via telefoonnummer 0165 - 58 03 99 of stuur een e-mail naar verhuurmakelaars@alleewonen.nl en kijk op www.woneninkwatrijn-kwintijn.nl


Treeport en NL Greenlabel trekken samen op “Treeport maakt van West-Brabant het meest aantrekkelijke boomkwekerijgebied van Europa.” Op duurzaamheidsgebied worden er grote stappen gemaakt in dit gebied. Door projecten als ‘Schoon Water in de Boomteelt’, ‘Treeport Energiek’ en het ‘Nestkastenproject’ wordt gewerkt aan een schonere omgeving, een duurzamere bedrijfsvoering en meer biodiversiteit. Met de Treerun wordt er efficiënter vervoerd wat direct leidt tot minder transportbewegingen, minder verkeersoverlast en minder milieubelasting. Met Planty Pot worden potten van biologisch

afbreekbaar plastic ontwikkeld. Kortom allemaal maatregelen die bijdragen aan een betere wereld. Prachtig allemaal, maar hoe krijg je dit overtuigend gecommuniceerd aan andere partijen in de keten? Door het partnerschap van Treeport met NL Greenlabel worden al deze inspanningen daadwerkelijk zichtbaar gemaakt voor de buitenwereld. NL Greenlabel is in het leven geroepen om het gebruik van duurzame materialen in de buitenruimte met een meetbaar lage ecologische footprint te stimuleren. De overtuiging is dat door het zichtbaar maken van wat je op het gebied van duurzaamheid doet er een voorkeurspositie in de markt verkregen kan worden. Als instrument kan daarbij bijv. de duurzaamheidsscan ‘Groen is leven’ worden gebruikt die inmiddels bij 60 leden van Treeport uitgevoerd is. De te benaderen markt is zeer breed; van consument en de overheid tot hovenier en tuincentra. Het label legt een koppeling tussen boomkwekers en leveranciers van dode materialen. Maandagavond 4 februari was Lodewijk Hoekstra,

‘De boom in met treeport’ Rubriek bomen over bomen

bekend van het tv-programma Eigen Huis en Tuin, te gast in het eerste Treeportcafé van 2013. Lodewijk is een van de oprichters van het label. Door Treeport was hij uitgenodigd om meer te komen vertellen over de collectieve overeenkomst die Treeport en NL Greenlabel onlangs hebben gesloten. Onder belangstelling van zo’n 50 aanwezigen heeft Lodewijk uitleg gegeven over het label en zijn de Treeport-leden in de zaal uitgedaagd om mee te denken in de verdere ontwikkeling van het label. Inmiddels hebben 6 Treeport-leden zich hiervoor aangemeld. Zij gaan samen met het team van NL Greenlabel, ingenieursbureau Royal HaskoningDHV en Treeport het label verder ontwikkelen.

BEDRIJF UITGELICHT:

boomkwekerij isidoor van Hassel bV

Stachyurus bloeit nog vóór de lente Stachyurus rekent men tot de winterbloeiers maar de plant opent zijn bloemen pas echt als sneeuw en vorst alweer ver op hun retour zijn. De heester bloeit dus tijdens de overgang van winter naar voorjaar en is daarmee de opvolger van toverhazelaar en diverse Prunus- en Viburnumsoorten die écht in het hartje van de winter hun bloemen openen. Stachyurus groeit van nature in het Verre Oosten, met name in Nepal, China en Japan. Belangrijkste kenmerk van de heester is dat hij bloeit op het moment dat het nieuwe blad gaat uitlopen óf nét daarvoor. Vrijwel altijd zijn de bloemen lichtgeel, soms is er sprake van crèmewit of lichtrood. Als Nederlandse naam heeft Stachyurus staartaar. Het Griekse woord stachus betekent aar en ouro betekent staart. De naam verwijst naar de bloemen die samen een staartvormige bloeiwijze vormen. Van de staartaar zijn slechts enkele bladverliezende soorten geschikt voor het Nederlandse klimaat. S. praecox en S. chinensis zijn de bekendste. S. praecox is afkomstig uit Japan waar hij aan bosranden in struikgewas groeit en vanwaar hij in 1859 werd ingevoerd. De soort, die in de Nederlandse tuin amper 3 meter hoogte haalt, is voldoende winterhard maar bij jonge exemplaren kunnen takken en uitlopend loof tijdens een late nachtvorst wat beschadigen. In februari of maart, afhankelijk van de weersomstandigheden, verschijnen de bloemen in trossen die tot 10 cm lang zijn. Omdat men de plant meestal via zaad vermeerdert, verschilt de troslengte per plant. Ook de bloemkleur, die meestal crèmegeel is, kan iets verschillen. Uitbundiger bloeiend dan de gezaaide soort zijn de diverse gestekte cultivars. ‘Petra’ heeft heldergele en relatief grote bloemen terwijl ‘Rubrifolius’ donkerrode bloemknoppen heeft en crèmeroze bloemen. S. chinensis is een bladverliezende struik die van nature in Midden-China groeit waardoor de winterhardheid iets beter is. In 1908 bracht men de eerste exemplaren naar de Verenigde Staten. S. chinensis groeit wat lager en breder dan S. praecox en is te herkennen aan de opvallende purperen tint van de jonge twijgen. Ook bij deze Chinese soort openen de bloemen zich vanaf eind februari. In ieder geval nog voordat het nieuwe loof zich ontvouwt. De bloemtrossen zijn tot 15 cm lang en de bloemkleur is bleek geelgroen. De cultivar ‘Celina’ heeft veel langere bloemtrossen, soms tot 20 cm. Verder zijn er drie bontbladige selecties bekend. ‘Magpie’ – Engels voor ekster – heeft groene bladeren met een crèmekleurige rand. De groei is vrij zwak en de winterhardheid minder dan bij de soort. ‘Joy Forever’ is een bontbladige cultivar waarbij de bladrand van groengeel naar crèmekleurig verandert. Deze cultivar is en groeit sterker dan ‘Magpie’. ‘Goldbeater’ loopt heldergeel uit maar verkleurt later in het seizoen groengeel. Stachyurus is een makkelijk groeiende plant die het goed doet op een zonnige plaats maar ook in de halfschaduw gedijt. Vanwege zijn sterkte is het ook een prima plant voor plantsoenen waar hij als vroege voorjaarsbode een opvallende rol vervult. Tekst: Emiel van den Berg

Bedrijfstype: kwekerij en handelsbedrijf Plaats: Wernhout, gemeente Zundert Sortiment: Onze kwekerij bestaat uit drie hoofdteelten: kluitplanten (naaldhout en struiken), beveerde spillen en lichte laanbomen. Het assortiment naaldhout, beveerde spillen en laanbomen bestaat vooral uit wilde soorten. Hiernaast wordt bosplantsoen op contract gekweekt. Heeft u participaties van Treeport: ja Waar bent u trots op wat betreft uw bedrijf: Ons bedrijf heeft een breed assortiment. Hierdoor is er ook een brede klantenkring ontstaan, waaronder aanlegbedrijven, handelaren, hoveniers, tuincentra, gemeenten etc. Ik ben er trost op, dat we het voor elkaar krijgen om zo’n brede klantenkring te bedienen. Dit vergt immers veel kennis, inspanning en organisatie. Een gegeven dat naar mijn mening, vandaag de dag nog wel eens onderschat wordt.

KORTE BERICHTEN ROOSENDAAL Bingo: Zondag 24 februari bingomiddag in Wijkhuis ’t Dijksteeke, Dijkcentrum 191. De Bingo begint om 14.00u, zaal om 13.00u open. 55+ Bingo: Op vrijdagmiddag 22 februari is er weer een bingo. Aanvang 14.00u in Buurthuis Keijenburg te Roosendaal. Bingo: Donderdagavond 21 februari wordt in Het Fatimahuis een levensmiddelenbingo gedraaid, aanvang 20.00u, zaal om 19.00u open. Iedereen welkom. Bingo Ludwighove: Op vrijdag 22 februari wordt er een bingo gehouden in de recreatieruimte van Ludwighove t.b.v. het ouderenwerk. Aanvang 14.00u. Er worden 10 rondes gespeeld. Roparun: Op vrijdag 22 maart vindt het Moerdijkrunners Roparun diner plaats en het is in stijl van de route. Van de opbrengst gaat een gedeelte naar de Roparun ter ondersteuning van hun goede doel. Het wordt gehouden in het restaurant van woonzorgcentrum Elisabeth, Wouwseweg 21, 4703 BL te Roosendaal en begint om 19.00u. Schrijf je in en vermeld met hoeveel personen je komt en of je eventueel een dieet volgt: marcelvanrijswijk@planet.nl. Wandelen op de Pannenhoef: Op zondag 24 februari houdt de KNNV afd. Roosendaal een wandeling op de Pannenhoef. De vertrektijd is om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats MEC Visdonk, hoek Zundertseweg/Rozenvendreef Roosendaal. De gids voor deze wandeling is Adrie Goorden. De wandeling is voor iedereen gratis en duurt tot 12.00u. Meer informatie: www.knnv.nl/roosendaal Kringzingen: Donderdag 21 februari is er van 19.30 tot 22.00u weer Kringzingen bij The Soulcircle in Mariadal, Vincentiusstraat 7 te Roosendaal. Wereldliederen uit diverse culturen en spirituele stromingen. Informatie en aanmelden bij wilma.van.ineveld@hetnet.nl CliniClownsknuffel Toet: is vanaf nu te koop bij Marisca Lambregts in Roosendaal. Met de verkoop van deze knuffels steunt u CliniClowns bij het bieden van afleiding en plezier aan zieke en gehandicapte kinderen. Toet is verkrijgbaar in het wit, lichtgrijs en donkergrijs. Zie voor adres: www.cliniclowns.nl/knuffel Vliegbinden: Vliegvisvereniging Lure And Emerger Start met Megafish een inloop avond waar belangstellenden kunnen kijken naar een snelcursus Vliegbinden voor Vliegvisliefhebbers. De zeer bekende vliegbinder Dhr. Jan Keur zal namens Lure And Emerger uit Goes geheel gratis les komen geven. Deze avond zal de Polder-nympf worden gebonden. Vrijdag 22 februari van 17.00 tot 19.00u. Gratis toegang en geen koopverplichting. Zelf een vliegje binden is mogelijk. Eucharistieviering Wildenborch: Vrijdag 22 februari, de laatste vrijdag van de maand, is er weer een eucharistieviering in de ontmoetingsruimte van de Wildenborch. Voorganger is Claude Covemaeker en de dienst begint om 14.30 uur. Bingo Ludwighove: Vrijdag 22 februari wordt er in recreatieruimte Ludwighove een bingo gehouden. Er worden 10 rondes gespeeld, aanvang bingo 14.00 uur. PAGINA 8

Wat vindt u mooi aan het vak: De diversiteit van het vak vind ik fascinerend. De boomkwekerijsector kent een enorm assortiment met vele verschillende teeltwijzen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om van een en hetzelfde uitgangsmateriaal, verschillende eindproducten te produceren. Ik denk dan ook dat veel bedrijven er individueel sterker van zouden kunnen worden als binnen de sector meer samen gewerkt zou worden. Wat ik jammer vind is dat er mede door massa productie, veel knowhow verloren zal gaan. Wat is uw favoriete boom: Om eerlijk te zijn heb ik geen uitgesproken favoriete boom. Ik vind juist de diversiteit in soorten en variëteiten het interessante aan onze sector. In ons bedrijf bestaat het grootste gedeelte van het assortiment bomen uit wilde soorten. Ook wilde soorten hebben regelmatige een hoge sierwaarde. Zo heeft een Quercus palustris vaak een prachtige herfstkleur.

Keep- fit ‘70 korfbalnieuws ROOSENDAAL - Na de carnaval had de Roosendaalse korfbalvereniging Keep-Fit ’70 een succesvol weekend. Van de - wedstrijden werden er 6 gewonnen en 1 gelijk gespeeld. De F2-pupillen speelden voor de carnaval tegen de ene koploper Springfield. Zaterdag 16 februari kwam andere koploper SKV F1 op visite. Ook deze tegenstander was sterker en ging er met de overwinning (0-8) vandoor. Senioren 4 leverde een knappe prestatie door met 16-16 gelijk te spelen tegen de nummer 2 van de competitie Wion 5. Senioren 2 behaalden een zwaar bevochte en moeizame overwinning op VlaardingenRidderhof 4. Na een achterstand kwam het 2e in de tweede helft terug terwijl de tegenstander helemaal niet meer scoorde (8-7). Senioren 1 kreeg nummer laatst ELKV op visite, wat niet betekent dat de uitslag bij voorbaat vast stond. Elkv had hun enige twee punten veroverd op Keep-Fit ’70.

Deze keer echter liep de wedstrijd wel zoals je vooraf had mogen verwachten. Deze keer had het Roosendaalse team geen moeite met de tegenstander uit Etten-Leur. Uitslag Zaterdag 16 februari Keep Fit ‘70 D2-DSO (K) D216-1 Keep Fit ‘70 A2-VIOS (W) A19-7 Keep Fit ‘70 F2-SKV F10-8 Keep Fit ‘70 3-Albatros 517-8 NKV A1-Keep Fit ‘70 A18-13 VIOS (W) C1-Keep Fit ‘70 C210-1 Zondag 17 februari Keep Fit ‘70 4-WION 516-16 Keep Fit ‘70 2-Vlaardingen/Ridderho 48-7 Keep Fit ‘70 1-ELKV/FLYNTH 114-8 Programma Zaterdag 23 februari 09.15 Keep Fit ‘70 D1-ODI (S) D1 09.15 Keep Fit ‘70 F1-VIOS (W) F1 10.15 Keep Fit ‘70 C2-VIOS (W) C1 11.15 Keep Fit ‘70 C1-Juliana C1 12.15 Keep Fit ‘70 B1-Terda B1 14.00 DSO (K) 4-Keep Fit ‘70 3 Zondag 24 februari 13.45 Ten Donck 4-Keep Fit ‘70 4


advertentie-2013-02-150x175-hr.pdf 1 15-2-2013 11:28:25

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Wintermenu! 3 gangen v.a. € 9,95

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

Binnen en buiten spelen in een landelijke omgeving met boerderijdieren. C

M

Ook voor kinder- en familiefeestjes. Y

CM

MY

uitje Een gezellig ud! no voor jong e

0165 342478

CY

CMY

K

Advertentie Bode: Scherpenbergsebaan 55 Rucphen www.denscherpenberg.nl Bergen Op Zoomse Bode : zondag 17 februari Roosendaalse Bode : zondag 17 februari Woensdrechtse Bode : woensdag 20 februari

2013

E J W U O B D L E R E W

21e editie FESTIJN®

LEGOuwwerken MET LE GO bo ®

• Grote rijden • Bouwwedst

MODELBOUWSHOW.NL

23 en 24 februari 2013 | 10.00 tot 18.00 uur tickets online te bestellen www.zeelandhallen.nl

vanaf 3 t/m 12 jr € 5,00 vanaf 12 jr € 10,00

ZONDAG 24 FEBRUARI 2013

BEZICHTIGEN : 13u30 – VERKOOP : 14u00

ROMMEL- EN ANTIEKVEILING P.C., KERKSTRAAT 62, ESSEN (B) ORG.: KH DE VERENIGDE STATIEVRIENDEN INFO: +32 485 139 503

ROMMELMARKTEN MAART 3 MRT. klundeRT spoRThal de nieRvaeRT 10 MRT. oud-GasTel spoRThal T veeRhuis 17 MRT. hoeven spoRThal de paRResTee 24 MRT. hooGeRheide M.F.C. kloosTeRhoF 30 MRT. hansweeRT (bRadeRie) open 10-18u 31 MRT. zundeRT spoRThal ondeR de MasT RoMMelMaRkTen open 9:00/16:30 uuR

(Er mogen geen dieren in de hallen) inl.en reserv. 0165-302682 of www.deMaRkTen-wouw.nl

• Poorten (ook automatisch) • Industriële hekwerken • Gaashekwerken • Sierhekwerken • Balkonhekken

Rucphensebaan 58, 4714 RE Sprundel Tel. 0165 - 383817, Fax. 0165 - 388656 www.verstijlenhekwerken.nl

PERSOONLIJK CONTACT zorgt voor een persoonlijke match

EN DAT WERKT! Zoekt u een partner?

Bel dan voor vrijblijvend gesprek: 0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie


Vrijwilligers gezocht

Vrijwilligers Informatie Punt

WOUWSE PLANTAGE - Zonder voldoende vrijwilligers lukt het Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘Het Vrolijke Ruitertje’ niet.

ROOSENDAAL - Geïnteresseerd in onderwijs, kinderen en gezinnen die uw vrijwillige hulp kunnen gebruiken? Lees dan verder.

Heb je een paar uurtjes beschikbaar op de maandag- of woensdagavond en iets met paarden en met de gehandicapte medemensen, ga dan de vrijwilligersploeg versterken. Door uiteenlopende omstandigheden zitten ze op deze twee avonden erg krap en hebben dringend hulp nodig. De sfeer in de groep vrijwilligers is op beide avonden uitstekend. Ga gerust eens vrijblijvend kijken. Stichting Paardrijden Gehandicapten ‘Het Vrolijke Ruitertje’ heeft een tot doel gesteld om zoveel mogelijk gehandicapten in staat te stellen paard te rijden.

Gebleken is dat dit voor veel gehandicapten veel meer is dan een recreatieve bezigheid. De band en het contact met het paard hebben een zichtbaar positieve invloed, waardoor dit werk in velerlei opzicht erg dankbaar is. Gehandicapten kunnen echter niets zonder de hulp van veel vrijwilligers die naast het paard met berijder lopen en allerlei hand- en spandiensten verrichten. Er wordt gereden in Etten-Leur, Bergen op Zoom en Wouwse Plantage. Bij de laatste is de nood nu erg hoog. Natuurlijk kunnen ze ook op de andere plaatsen extra hulp goed gebruiken. Meer info over ‘Het Vrolijke Ruitertje’: www.hetvrolijkeruitertje.nl. Bellen of mailen naar het secretariaat kan ook; tel. 0164-244017 (b.g.g. 0165503617), e-mail info@hetvrolijkeruitertje.nl.

Oproep oud leden Harmonie Oefening Standdaarbuiten ROOSENDAAL - Harmonie “Oefening” uit Standdaarbuiten bestaat dit jaar 150 jaar. Ter gelegenheid daarvan houdt de vereniging op vrijdagavond 26 april een jubileumconcert. Onderdeel van dit jubileumconcert is het samenstellen van een orkest bestaande uit muzikanten van nu en vroeger. Om dit idee te

laten slagen, is de harmonie hard op zoek naar oud-leden die mee willen doen op 26 april. Voor een instrument kan worden gezorgd. Geef je snel op en maak het jubileumconcert samen met ons een onvergetelijke gebeurtenis. Je deelname wordt zeer op prijs gesteld. Contactinformatie: Marieke van Viegen, Oude Kerkstraat 7, 4758 BC Standdaarbuiten, 0620863315, info@harmonieoefening.nl

Kantoor Voordeel.com 1000m2 PROFESSIONELE MEUBELEN VOOR THUIS OF KANTOOR KORTING VAN STALEN DRAAIDEURKASTEN 50t/m80%

80b x 38d x 178h

Met 4 legborden

van de catalogusprijzen

NIEUW IN VERPAKKING

Let op: afhaalprijzen! (... maar wij hebben ook aflevermogelijkheden) Alle prijzen exclusief BTW.

van 125.- voor

95.-

Stichting Leergeld, intermediairs (1015) en administratief medewerker (1324) Stichting Leergeld Roosendaal is een vrijwilligersorganisatie die zich richt op ouders met kinderen van 4 tot 18 jaar, die van een inkomen rond het sociaal minimum moeten rondkomen. In steeds meer gezinnen is het financieel niet haalbaar om de kinderen mee te laten doen met schoolkamp, sportclub of muziekles. Zelfs de kosten die de school met zich meebrengt zijn voor steeds meer gezinnen niet op te brengen. De Stichting Leergeld ondersteunt deze gezinnen in de vorm van bemiddeling tussen aanvrager en hulpverlenende instantie of door hulp in de vorm van een vergoeding. Stichting Leergeld is op zoek naar intermediairs (1015) die het huidige team willen versterken. Na een gedegen inwerkperiode gaat u op huisbezoek om met de aanvrager het verzoek om ondersteuning te bespreken. Vervolgens maakt u een verslag van het bezoek. U hoeft echter geen beslissing te nemen. U bezoekt alleen adressen buiten uw eigen wijk. Bent u ervaringsdeskundige of voelt u zich betrokken bij armoedeproblematiek? Beschikt u daarnaast over goede contactuele eigenschappen, inlevingsvermogen en een praktische instelling, dan bent u degene die we zoeken! Men is ook op zoek naar vrijwilligers die op administratief gebied (1324) willen ondersteunen. U moet hierbij denken aan het registreren van de aanvragen en het bewaken van de voortgang en afhandeling. U documenteert de besluitvorming van de aanvragen, houdt het archief bij, assisteert bij het maken van periodieke rapportages en notuleert de wekelijkse vrijwilligersvergadering. Het is vanzelfsprekend van belang dat u goed kunt omgaan met privacygevoelige gegevens. Wilt u Stichting Leergeld Roosendaal helpen, neemt u dan contact op!

Humanitas, coördinator ‘Taalmaatjes binnen het basisonderwijs’ (1359) Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Ze vinden steun in een van de zeshonderd projecten, variërend van maatjescontact bij inburgering tot het doorbreken van eenzaamheid. En van opvoedingsondersteuning tot rouwverwerking. Taalmaatjes is een project wat binnen Humanitas Roosendaal sinds 2010 loopt. Hierbij wordt een vrijwilliger voor een jaar gekoppeld aan iemand die de taal onvoldoende beheerst om deel te nemen aan de maatschappij. Contactmomenten zijn wekelijks bij de deelnemer thuis. De vrijwilliger volgt een training en lesmateriaal is voorhanden. In 2013 gaat Humanitas op verschillende basisscholen aan de slag met het project ‘Taalmaatjes binnen het basisonderwijs’. Binnen dit project worden ouders die moeite hebben met de Nederlandse taal gekoppeld aan ouders die goed Nederlands spreken. De koppelingen lopen een half jaar waarin wekelijks contact plaatsvindt van ongeveer 1,5 uur. De afspraken zijn in principe bij de deelnemer thuis. De vrijwilliger krijgt een training en komt naar terugkombijeenkomsten waar ervaringen worden uitgewisseld. De coördinator (1359) is een persoon met een open en mensgerichte houding en heeft een spilfunctie binnen het project. De coördinator begeleidt een groep van vijf tot tien vrijwilligers. Hij/zij werft en selecteert vrijwilligers, koppelt de deelnemers en ondersteunt de vrijwilligers zowel individueel als in groepsverband. Voor deze functie is aandacht voor de ander een centraal kenmerk. De vrijwilliger is sterk communicatief ingesteld en kan adequaat reageren in verschillende situaties. Heeft u interesse in een van deze vacatures of wilt u het hele vacaturebestand inzien, raadpleeg dan de website: www. vipinfo.nl. U kunt ook contact opnemen met het Vrijwilligers Informatie Punt, telefoon 0165-520999. Wilt u liever langskomen tijdens de openstelling van de vacaturebank dan kan dat op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 10.30 tot 13.00 uur. Ons adres: Markt 54c, ingang Parrotia, te Roosendaal.

bureaus - kasten - stoelen - tafels

restantpartijen - showroommodellen - retourgoederen

IEDERE VRIJDAG 9-17 u. EN ZATERDAG 9-13 u. Atoomweg 1 Roosendaal - Tel. 06 27 18 58 63

BEURSACTIE

Uitsluitend verkoop à contant. Pinnen mogelijk.

Ontmoet ons op

10% KORTING OP GEOSTEEN tegen inlevering van de beursflyer, verkrijgbaar op de stand Du Bois Sierbestrating & T uintechniek Rucphenseweg 49a Zundert (t.o. A bd ij) T. 076 - 597 3201 w w w.du-bois.nl

21 t/m 24 februari Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch

stand 145

tuinaanleg sierbestrating tuinaccessoires waterpartijen veranda’s buitenkeukens

Bazary: Groente en fruit supermarkt

is gevestigd in Dijkcentrum 27 naast de aldi.

U betaalt marktprijzen voor A kwaliteit.

Wij verzorgen uw Belastingaangifte 2012 Tel. 0165-545011 bgg 06-28965431

St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830

Meer dan een Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info half miljoen Bodes Elke week! OCCASIONS BJ PRIJS

St. Janstraat 147 4714 EE Sprundel Tel: 0165-382830 St.St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830 Janstraat 147 -–4714 EE Sprundel -–Tel: 0165-382830 IN €

Mercedes Benz c180K combi of winterbanden 2007 19.950 Ook voor uw wintercheck kunt Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt avantgarde airco u voor bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info Ook uw onderhoud, banden, airco-onderhoud, u bij ons terecht, bel ofAPK, mail ons voor meer info Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco 2007 19.950 schades, ruitreparatie en BOVAG producten! OCCASIONS PRIJS opel Vectra 3.0 V6 cdti eleg. airco 2004 9.950 OCCASIONS BJBJ PRIJS OCCASIONS BJ St. Antoniusstraat 21a, Schijf ININ €€ opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 6.950 Tel. nr. 0165 - 341703 Auto’s boven de €combi 4.500 geleverd Mercedes Benz c180K combi worden 2007 19.950 Mercedes c180K 2007 19.950 opel astra H 1.8Benz cosmo airco 2005 10.950 Fax nr. 0165 - 340338 avantgarde airco avantgarde airco met afl. beurt, APK en Bovaggarantie opel astra (Naast het benzinestation Tamoil in Schijf ) Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco 2007 2007 19.950 19.950 Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco opel astra 1.6 Gtc njoy airco 20072004 12.450 Audi TTHVectra 1.8 turbo airco Imcdti velgen 2001 opel Vectra 3.0 eleg. airco 9.950 opel 3.0 V6V6 cdti eleg. airco 2004 9.950 opel astra Hzafira 1.6 Business airco 2008 opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 12.950 6.950 Koop vlees zoals vlees hoort opel 1.8 16V Max cool airco 2004 6.950 Fiat Punto Classic airco Im velgen 2009 opel astra Hastra 1.6 Stat. Bus. airco opel astra H 1.8 cosmo airco 2007 2005 12.450 10.950 opel H 1.8 cosmo airco 2005 10.950 Fiat Punto airco 2005 opel astra te zijn!!! Lekker en eerlijk... opel astra Hastra 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 opel opel astra H 1.6 Gtc njoy airco 2007 2007 11.950 12.450 opel H 1.6 Gtc njoy airco 2007 12.450 opel astra Hastra 1.6 cosmo aut.station Ford Puma 1.7 airco Im velgen 2000 opel astra H 1.6 Business airco 2004 2008 7.950 12.950 Eigengemaakte kant en klare opel astra opel H 1.6 Business airco 2008 12.950 Hastra 1.6 njoy airco opel astra H 1.6 Stat. airco 2007 12.450 12.450 Hyundai Tucson 2.0 Style ImBus. velgen airco ecc 2006 opel H 1.6 Stat. Bus. airco 2007 opel astra Hastra 1.4 njoy 2004 7.950 opel astra 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 12.950 opel astra HH 1.6 Stat. cosmo 2007 Gehaktballetjes in zoete opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 Mercedes ClK 230 komp Automaat Cabrio airco 1998 opel astra 1.6 cosmo aut.station 2007 2007 11.950 11.950 opel astra HH 1.6 cosmo aut.station opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 opel astra H 1.6 njoy airco 2004 7.950 opel astra H 1.6Tourer njoy 1.3 airco 2004 7.950 Opel Astra Sports Cdti 2011 saus € 4.95 per bakje opel agila 1.2 16V 2004 opel astra 1.4 njoy 2004 5.450 7.950 opel astra HH 1.4 njoy 2004 7.950 Opel Astra 1.6 edition airco Im velgen 2009 2010 opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 10.950 5.450 opel corsa 1.4 16V intouch airco opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 3.950 7.450 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 opel corsa 1.3 cdti 2004 Heerlijke Drumsticks voor Opel Astra 1.6 Gtc N-Joy airco Im velgen 2007 opel agila 1.2 16V 3 drs 2004 9.950 5.450 opel agila 1.2 16V 2004 5.450 opel corsa 1.2 njoy airco 2008 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 10.950 10.950 Opel Astra 1.7 Cdti Cosmo leer5drs airco Im2007 velgen 2008 opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 opel corsa 1.2 Business airco 8.950 maar € 3.95 p/kg opel corsa 1.3 cdti 2004 3.950 3.950 opel corsa cdti 2004 opel corsa 1.2 Business 5drs Opel Corsa 1.21.3 N-Joy 3 airco drsairco airco 2008 opel corsa 1.2 njoy 3 drs 2007 2008 8.450 9.950 opel corsa 1.2 njoy airco 3 drs 2008 9.950 opel corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 2007 8.950 8.950 opel corsa Business airco 5drs Corsa 1.21.2 N-Joy 5 drs airco 2007 Lekkere gegaarde Spare-ribs SkodaOpel octavia 1.61.2 airco 2001 opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 3.950 8.450 opel corsa Business airco 5drs 2007 8.450 Openingstijden: Opel Meriva 1.4 Turbo airco Im velgen 2011 opel corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 7.950 Mercedes Benz c180 1999 opel corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 dinsdag, donderdag en vrijdag 13.00-17.30 uur Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 voor € 9.95 p/kg eleg.auto.airco Skoda octavia 1.6 airco 3.950 zaterdag 8.30-12.00 uur Opel Zafira 1.8 Elegance airco Im velgen 2001 31-12-2002 Mercedes Benz c180 1999 Mercedes c180 1999 peugeot 205 1.4Benz Generation 1997 750 VW Polo 5 drs airco lm velgen 2011 eleg.auto.airco eleg.auto.airco Deze reclame is geldig BMW all road F650 1995 2.250 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 van 20 februari t/m 2 maart. BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) Voor actuele prijzen zie: 2.250 BMW road F650 1995 2.250 BMW allall road F650 1995 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) opel combo 1.3 cdti OPENINGSTIJDEN: opel combo 1.3 cDti airco/navi 2004 2007 4.750 6.750 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 dinsdag 8.30 uur tot 17.30 uur opel combo 1.3 cdti 2004 4.750 4.750 opel combo 1.3 cdti 2004 Vlees donderdag 8.30 uur tot 17.30 uur rechtstreeks vrijdag 8.30 uur tot 17.30 uur zateradg 8.30 uur tot 12.00 uur van de We eten van 12.30 uur tot 13.00 uur boerderij!!! Maandag en woensdag gesloten.

www.caoomen.nl


De mooiste ramen,

VLIEG NAAR DE MAAN

deuren & veranda’s

De eerste lentestralen..... strelend op je gezicht....

Bezoek onze showroom of bel voor een GRATIS OFFERTE

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

BESTE PRIJS Bel Hoveniersbedrijf ‘De Tuùnman’ voor:

BESTE KWALITEIT

Brasschaatsesteenweg 292, 2920 Kalmthout BE, T. 0032 (0)3 666 5786, Alle dagen open van 10.00-17.00 u, zondag van 14.00-17.00 u.,

Bomen rooien Bomen snoeien Stobben frezen Hout verhakselen August Lokerse, mob. 06 - 46 40 36 47 Ko Verhage, mob. 06 - 28 74 99 85

WWW.BRUVO.BE

Maatwerk alle serre’s zowel modern als klassiek. Fabricatie van kozijnen & deuren in pvc en aluminium Alles in eigen beheer sinds 1983 10 jaar waarborg I Geen voorschot I Nieuwbouw I Renovatie Alle RAL-kleuren I Volledige afwerking I geplaatst door vakmensen

Offerte? www.detuunman.nl

BRUYNSEELS-VOCHTEN NV

VERANDA’S • RAMEN • DEUREN in ALUMINIUM & PVC

Meer dan 25 jaar ervaring!

2013

AdvocAtenkAntoor SwArt voor al uw juridische vraagstukken op het gebied van onder meer

perSonen– en fAmilierecht, jeugdrecht, ArbeidSrecht en ondernemingS- en verbinteniSSenrecht

ZIE JE HET NIET MEER ZITTEN?

KRIJG JE ER HOOFDPIJN VAN?

Vraag naar mw. Mr. L.E. Swart voor informatie of direct advies. Stationsstraat 36 - 4701 nc roosendaal - telefoon: 0165 - 556 000 website: www.advocatenkantoor-swart.nl e-mail: contact@advocatenkantoor-swart.nl

BELASTINGAANGIFTE 2012

WEGGEMANS BV

METAALBEWERKINGSBEDRIJF

in IES / t s i l a i c e Sp NSTRUCTLATING

LCO VELBEP STAA GE - EN K A D

IS HET INVULLEN MOEILIJK?

SP

WIJ HELPEN U...!

RENOVATIE BESTAANDE EN ASBESTHOUDENDE DAKEN • nieuwbouw agrarische loodsen & bedrijfspanden volledig in eigen beheer • profielplaten, dakpanplaten en potdekselprofielen uit eigen productie • geïsoleerde sandwichpanelen tbv dak & gevel • zetterij tot 8.000 mm o.a. onderhoudsvrije boeidelen • transport en kraanwerk • aluminium getrokken goten uit 1 stuk Metaalbewerkingsbedrijf Weggemans BV | Sportlaan 4 | 4695 BA Sint-Maartensdijk tel. : 0166-664105 | email : info@weggemans.info | website : www.weggemans.info

AF - VAN

€ 65 DING

IE AANB ECIALE

Doe niet langer moeilijk met het invullen van uw belastingaangifte. Wij verzorgen de complete belastingaangifte voor particulieren. Mail naar info@mediairroosendaal.nl of bel:

0165 - 523 590

ADMINISTRATIES > JAARREKENINGEN > FISCALE ADVISERING > BELASTINGAANGIFTEN V ijfhuizenber g 165 • 4708 AJ Roosendaal • www.mediairroosendaal.nl ADMINISTRATIE & BELASTINGADVIES


Thalita de Jong houdt regionale eer hoog binnen team Marianne Vos

Rabobank Liv/Giant-team kiest voor presentatie in Bergen op Zoom

Wouwse Koninginnedag WOUW - Carnaval is net voorbij en we kijken alweer uit naar een geweldig ander feest, namelijk Koninginnedag. Elk jaar houdt het Oranje Comité in Wouw weer een feestelijke week rondom deze feestdag.

ROOSENDAAL - De regio West-Brabant is een echte wielerregio. Dus was het een bijzondere kers op de taart dat het damesteam van Rabobank Liv/Giant voor het Auditorium van Rabobank Het Markiezaat koos voor de officiële presentatie voor 2013. In de week voorafgaand aan Koningin-

nedag vinden al verschillende activiteiten plaats. Zo bent u op zondag 21 april welkom op de bekende rommelmarkt in Wouw die wordt gehouden op de Markt, georganiseerd door Jan Belleter. Op vrijdagmiddag 26 april kunt u meedoen met een gezellige bingomiddag georganiseerd door de Zonnebloem. De avond voor Koninginnedag is er een waar spektakel en feestavond in de tent op de Markt in Wouw. De daverende en

succesvolle band uit onze regio “Flat-out” komt een avond vol bekende muziek ten gehore brengen. En dan de Koninginnedag zelf natuurlijk. Deze dag staat bol van activiteiten. We starten de dag met de traditionele reveille, daarna is er een ouderwetse en gezellige versierde-fietsoptocht voor alle kinderen uit Wouw. Hierna is er voor de kinderen vanaf 11.00 uur van alles te doen op de Markt. Er zijn spelletjes, er is een optreden van het bekende duo Trimba, er zal een kindervrijmarkt worden gehouden en er zijn allerlei attracties, waaronder de AcroFour Shot. Alle feestelijkheden zullen plaatsvinden op en rond de Markt in Wouw. Kijk voor verdere informatie op onze website: www. ocwouw.nl

Vermiste en Gevonden Huisdieren

Amivedi

Vermist 17 februari: Hond. teef, keeshond, is een dwergkees hond, kleur is lichtbruin, 1 oog is dicht en ander oog is open, chip staat op oude eigenaar, halsband Rood, Chip, naam Roksy, leeftijd 1 1/2 jaar, vermist in Professor Aalbersestraat in Roosendaal, meldingsnummer 809281 15 februari: Kat, poes, ongesteriliseerd, kleur is schildpad met rood, is klein, vrij grote oren, maakt een vrij hard snor geluid, naam Snoes, leeftijd 7 á 8 maanden, vermist in Vijverveld in Wouw, meldingsnummer 809170 Team Rabobank Liv/Giant koos Bergen op Zoom voor de officiële teampresentatie. In het midden wereldkampioene Marianne Vos. Derde van links staat de Ossendrechtse Thalita de Jong. FOTO: JOSÉ VAN DER WEGEN

Vogelbeurs

DOOR JOSÉ VAN DER WEGEN

HALSTEREN - Ook deze maand zal door de Vogelvrienden uit Halsteren de bekende vogelbeurs worden gehouden.

Het Rabobank Liv/Giant-team is het officiële dameswielerteam van de Rabobank. Na alle perikelen rond de dopingzaken in de wielersport trok Rabobank zich in oktober vorig jaar terug uit het profwielrennen bij de mannen. De dames bleven wel de ondersteuning houden van de bank en dus was de presentatie voor het nieuwe team ook bij een bank, bij Rabobank Het Markiezaat. In totaal bestaat het team uit 13 dames, waarbij Marianne Vos toch wel de ultieme kopvrouw is. Maar volgens Koos Moerenhout, samen met Ruud Verhagen ploegleider bij de dames, verdienen alle dames evenveel aandacht. “Rabobank Liv/ Giant staat hier als een team. Ons doel is om te presteren, talent te bundelen en krachten te benutten. Daarom willen we ook Nederlands talent opleiden. In de schaduw van de grote namen in ons team kunnen zij zich verder ontwikkelen.” Kampioene In het team van Rabobank Liv/Giant zijn diverse nationaliteiten vertegenwoordigd. Naast de Nederlandse rensters Marianne Vos, Lucinda Brand, Roxane Knetemann, Iris Slappendel, Rebecca Talen, Sabrina Stultiens, Annemiek van Vleuten, Sanne van Paassen en Thalita de Jong, zijn dat de

Belgische Liesbet de Vocht, de Française Pauline Ferrand Prevot, de Amerikaanse Megan Guarnier en de Zwitserse Jolanda Neff. Volgens Marianne Vos vormen de dames een echt team. “Mijn naam komt wel het meeste naar voren, maar we zijn een mooi team en vormen een groep met veel potentieel.

‘Mooie groep met veel potentieel’ We hebben samen het plan om succesvol te zijn. Wielersport lijkt vaak een individuele sport, maar het is gewoon een teamsport.” Voor een renster die eigenlijk bijna alles al gewonnen heeft wat er te winnen valt, lijkt het alsof er geen uitdagingen meer zijn. Niets is minder waar. De Olympische wegkampioene zal zich storten op een nieuwe uitdaging en discipline, het mountainbiken. Ook het tijdrijden zal meer aandacht gaan krijgen voor de kampioene. Regionale heldin Tijdrijden is ook iets dat op de agenda staat bij Thalita de Jong uit Ossendrecht, de regionale heldin op de fiets binnen team Rabobank Liv/Giant. De benjamin van het team, dit jaar wordt ze 20, is volgens Koos

Moerenhout een topper in het tijdrijden. En dus wordt dit jaar ook veel ingezet op het tijdrijden. “Het is alleen jammer dat er weinig tijdritten zijn. Daarom doe ik dit jaar ook mee aan meerdaagse koersen, omdat hierin vaak wel een tijdrit zit. Op die manier kan ik meer oefenen in het tijdrijden en me hier verder in ontwikkelen.” Maar dit jaar zal ook op ander vlak een leerjaar worden. “Ik ben nog relatief nieuw bij de vrouwen, dit is pas mijn tweede jaar. We zijn net terug van de koers in Qatar. Voor mij was het wel wennen om me te positioneren in een peloton van 90 vrouwen. Maar ik heb de koers met vertrouwen afgesloten, door enkele eindsprintjes in het peloton te winnen.” Een druk leven leidt ze wel. “Ik moet het wielrennen en de bijbehorende trainingskampen combineren met mijn studie en stages en mijn dagelijkse leven, maar mijn school houdt hier gelukkig wel rekening mee.” En die steun vanuit de school heeft Thalita ook wel nodig, want naast een trainingskamp op Lanzarote en een koers in Qatar staan er veel binnen- en buitenlandse wedstrijden op het programma voor Thalita, waaronder de Tour of Chongming Island in China. “De combinatie school-wielrennen is zwaar, maar het gaat. Ik hoop gewoon zover mogelijk te komen. Ik geniet er in ieder geval van.”

Deze wordt gehouden op zondag 24 februari in café-zaal Molenzicht, Halsterseweg 60. De opzet van de beurs is wat veranderd. De beursruimte is vergroot, hetgeen de mogelijkheid biedt wat gemakkelijker ook met andere vogelliefhebbers over de hobby bij te praten. Er zijn uiteraard opko-

Gevonden 9 februari: Kat, kater, kleur is rood met wit, volwassen, gevonden in Chaletberg in Roosendaal, meldingsnummer 808259 9 februari: Kat, kater, kleur is Cypers grijs, volwassen, gevonden in Kardinaal van rossemstraat in Roosendaal, meldingsnummer 808257 7 februari: Kat, kitten, kleur is Cypers bruin, gevonden in Eikenlaan in Roosendaal, meldingsnummer 808821 Amivedi meldpunt Roosendaal e/o: 0880064651, roosendaal@amivedi.com, www.amivedi.nl

pers aanwezig, zodat vogelliefhebbers hun overtollige vogels eventueel ook kunnen verkopen of ruilen. Men kan ook vogels aanschaffen en zelf overtollige vogels proberen te verkopen of te ruilen. Men hoeft daarvoor geen lid van de vereniging te zijn. Daarnaast bestaat ook in beperkte mate de mogelijkheid materialen aan te schaffen die te maken hebben met de vogelhobby. De beurs is geopend van 10.00-12.00 uur .De organisatie is in handen van de Vogelvrienden uit Halsteren.

Succes bij laatste cross voor ARWB klassement

Prijsuitreiking van A, B junioren, Masters en Senioren ROOSENDAAL - Op een prachtig parkoers in het recreatiegebied Kogelvanger in Etten-Leur werd op zondag 17 februari de laatste ARWB crossen gelopen. Alle Atletiek Verenigingen uit de Regio West-Brabant waren weer sterk vertegenwoordigd. Bij de pupillen en junioren werd er nog tot de laatste meter van het glooiend terrein gestreden om de ere-plaatsen.

De huldiging van de pupillen t/m de Cjunioren vond meteen na afloop plaats in het inmiddels zonnige bos. Achilles had voor een geweldige entourage gezorgd. Na de prijsuitreiking werden de A en B junioren, de Senioren en Masters weggeschoten voor hun kilometers over het zware parcours. De prijsuitreiking van deze categorieën vindt plaats op vrijdagavond 1 maart vanaf 19.00 uur bij AVO’83 op Sportpark Albano in Oudenbosch. Alle sporters en introducés zijn van harte welkom.

Schoolatletiek West-Brabant in volle voorbereiding ROOSENDAAL - In navolging van voorgaande jaren staan ook nu weer meer dan 100 teams van West-Brabantse basisscholen te trappelen van ongeduld om zich sportief te meten met andere scholen. Jongens en meisjes die maximaal 13 jaar oud zijn gaan zich op woensdag middag 17 april, woensdag 24 april en woensdag middag 22 mei 2013, meten op de 60 meter sprint, de lange afstand 600 meter, het balwerpen en verspringen. Ook zal er tijdens de estafette van 10 x 60 meter gestreden worden om de felbegeerde ereprijzen. De teams bestaan uit minimaal 10 en maximaal 20 personen. Scholen die wat minder leerlingen hebben kunnen ook een gemengd team afvaardigen. Uiteraard kunnen ook scholieren die jonger zijn in de teams worden opgenomen. Zoals gewoonlijk worden de wedstrijden georganiseerd door de diverse West-Brabantse atletiekverenigingen.

Op de navolgende atletiekcentra strijden scholen van diverse gemeentes, zoals: - Sportpark Rozenoord (Spado) Bergen op Zoom. (teams uit Bergen op Zoom en Halsteren). - Sportpark Albano (AVO 83) Oudenbosch. (Teams uit Oudenbosch, Oud Gastel, Hoeven, Stampersgat en Bosschenhoofd en Etten Leur). - Sportpark Seringenlaan (Diomedon) in Steenbergen. (Teams uit Steenbergen, Lepelstraat, Dinteloord, Oud en Nieuw Vossemeer, De Heen en Kruisland). - Sportpark De Knip (Groene Ster) in Zevenbergen. (Teams uit Zevenbergen, Hooge en Lage Zwaluwe, Zevenbergen, Klundert, Zevenbergschen Hoek, Noordhoek en Etten Leur.) - Sportpark Akkermolen (DJA) in Zundert. (Teams uit Zundert, Wernhout, Achtmaal, Rijsbergen en Schijf). - Sportpark Red Band (THOR) in Roosendaal heeft 2 data. Op 17 april en 22 mei strijden teams uit Roosendaal, Wouw, Sprundel, Rucphen en Etten Leur. PAGINA 12

De regionale finale vindt plaats op zaterdag 8 juni op sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom. Alle finalisten ontvangen de fel begeerde en unieke Schootatletiek West-Brabant medaille. Deze finalisten strijden met 16 jongens- en 16 meisjesteams om de felbegeerde ereprijzen. Als klapstuk wordt de spectaculaire brakkentrofee gelopen waarbij de teams worden versterkt door 1 van de leerkrachten. Op deze finaledag zal ook het Wereld Natuurfonds aanwezig zijn om de scholieren informatie te geven over de diverse jeugdgroepen zoals de Panters. De voorrondes beginnen om 13.30 uur en zijn tegen het einde van de middag afgewerkt. Bezoek aan deze leuke sportieve wedstrijden is voor iedereen gratis toegankelijk. Dus wil je je zoon/dochter, kleinzoon, kleindochter, buurmeisje, vriendje of wie dan ook aan het werk zien op de atletiekbaan om deze eens lekker aan te moedigen? Zorg dan dat je op een van deze parken aanwezig bent. Er is gelegenheid om een bakje koffie, thee of andere drankjes te nuttigen. Je zult zien…. Het is dik de moeite waard.


cursus & opleiding

WINTER AANBIEDING

Motorrijlespakket! Nu lessen en deze zomer rijden!

Bel vandaag nog: 0165 – 34 35 76 of kijk op www.peterjansen.nl

- 15 lessen - AVB+AVD examen - Theorieles - theorie examen - Theorieboekje

€1.125,-

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 13 maart, Hotel Trivium Etten-Leur Do 14 maart, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

€900,-

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl

SWINGSOLUTION II

Aanbieding geldig tot 1 april 2013 Vraag naar de voorwaarden

STREETDANCE / HIP HOP BREAKDANCE BALLROOM LATIN KIDSSWING

Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiliging

II II II II II II

SALSA II ZUMBA II BALLET II

Het succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk. Guard Academy houdt op zaterdag 2 maart een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 à 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot.

AANVANG LESSEN JAN. / FEB. 2013

Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe. Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciërge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging. Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO. Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie.

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf. EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONT Studeren kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studiefinancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

Coaching & Officemanagement

Lorentzweg 20 Energieweg 11B 4691 SR Tholen 4691 SE THOLEN Telefoon: 0166-603036 Telefoon: 0166-603036 GSM: info@roselina.nl 06-20626810 E-mail: Internet: www.roselina.nl

E-mail: roselina.langius@tiscali.nl Internet: www.roselina.nl

FOLLOW2 Autorijschool Merijn 20 rijlessen+praktijkex €799,Nu met gratIs internet theoriecursus t.w.v. 6 69,-

info: 06-42014518 www.follow2.nl

Wij helpen bij: Lotgenotencontact Voorlichting Belangenbehartiging Juridische zaken

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

Roselina

BEGIN 2013 GOED BIJ

Wilt u op een leuke manier wijzer worden?

Wilt op bedrijven een leuke manier worden? Bij ons u kunnen en particulieren terechtwijzer voor erkende opleidingen, trainingen en workshops die en leukparticulieren en leerzaam zijnterecht om te volgen Bij ons kunnen bedrijven vooro.a.: Kantooropleidingen erkende opleidingen, trainingen en workshops die leuk en Administratief medewerker start 11 maart leerzaam zijn om te volgen o.a.: Commercieel administratief medewerker start 11 maart Communicatie: Secretaresse start 5 en 6 (ook Medisch en Juridisch) Een goed met types (start 2 juni) Juridische kennisgesprek start 11 april en lastige 20 augustus Om de tafel metstart de medewerker (start 23 mei) Juridische Vaardigheden 11 april en 20 augustus Medisch start 9 april 7 mei) Als Correspondentie de telefoon gaat….(start

Omgangskunde start 9 april Medische Terminologie start 22 augustus Management: Financieel Personele Zaken in een notendop (start 19 mei) Basiskennis Boekhouden en Calculatie start 8 mei Alleen een hond heeft baas (23 mei) Praktijkdiploma Boekhouden starteen 28 augustus Even op de stoel van de werkgever (5 mei) Managementopleidingen Middle Managment start 10 april Voortgezet Management start 7 september Managementsuppport: Financieel Mangenment voor de niet-financïele manager 8 maart En zo is het afgesproken (notuleren) (startstart 7 mei) (diploma Stibex) Van factureren tot incasseren (start 9 mei en 25 juni) Overige trainingen Het mysterie van financiën (start 2 juni en 29 Social Media (workshop) start 16 maart augustus) Zakelijk Engels start 5 en 6 maart Engels voor de secretaresse (start 6 mei en 27 Plannen en organiseren met Outlook 29 maart augustus) Notuleren met de laptop 5 april, 18 mei, 28 juni

erkend opleidervoor voor LSSO, LSSO, Nemas Nemas en Wij sturen Wij Wij zijnzijn erkend opleider ende deAssociatie. Associatie. u graag informatie toe, ook is een (kosteloos) intakegesprek mogelijk. Nieuwsgierig geworden? Wij sturen u graag informatie toe. Ook kunt u een afspraak maken voor een (gratis) intakegesprek.

HAARKNIP CURSUS start: wo. zat. april

www.STYLELINE.nl 06-12158097

CURSUS HAARKNIPPEN start april in Uw regio!

Tel: 015-3618033 www.SELFLINE.nl

www.brabantwerkt.nl Vacatures bij jou in de buurt Bijdragen aan een betere wereld

Vrijwilligerswerk Centrum voor wonen en zorg De Brink Centrum voor wonen en zorg De Brink zoekt een vrijwilliger bij het assisteren bij Jeu de Boules (1356). Op woensdagmiddag komt een groep bewoners samen voor het spel Jeu de Boules. Dit gebeurt bij mooi weer buiten en bij minder weer binnen. Deze activiteit vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Samen met een andere vrijwilliger begeleidt u het spel en bezorgt u de bewoners een gezellige middag. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Neem dan contact op! NSWAC De Nederlandse Stichting Woon- en Activiteitencentra (NSWAC) biedt cliënten met een lichamelijke handicap en/of meervoudige beperking en/of NAH (niet aangeboren hersenletsel) een zo optimaal mogelijke zorgen dienstverlening in het leven en wonen, het werken, de dagbesteding en recreatie. Daartoe biedt de stichting ondersteunende diensten in onder andere thuissituaties en exploiteert zij voorzieningen op het gebied van wonen en dagbesteding. Voor een van de cliënten zoekt het NSWAC een vrijwilliger voor de ondersteuning bij de zwemactiviteit (1354). Mevrouw is rolstoelafhankelijk (handbewogen) en heeft hulp nodig bij het aan- en uitkleden. Bij het zwemmen kan de vrijwilliger ervoor kiezen om mee te gaan in het water en de cliënte een stukje contact en gezelligheid te bieden. Voor een jongen van 10 jaar met hechtingsproblematiek zoekt het NSWAC een vrijwilliger om leuke dingen mee te doen (1357). De vrijwilliger moet bereid zijn om een band op te bouwen en daarin voorspelbaar en betrouwbaar te zijn voor het kind. Momenteel wordt

gevraagd om op zondag (ochtend of middag) beschikbaar te zijn. In de toekomst kan wisseling van dagen plaatsvinden. Nu is dat niet mogelijk in verband met zwemles en scouting. Het NSWAC zoekt een vrijwilliger om samen met een cliënte er op uit te gaan (1365) bijvoorbeeld te wandelen in de buurt of naar de kinderboerderij. Mevrouw zou ook graag naar de stad gaan (indien nodig met de deeltaxi) om wat te drinken op een terras of een bezoek te brengen aan een specifieke winkel (voor bril of gehoorapparaat). Mevrouw is doof en is soms moeilijk verstaanbaar. Zij zit in een elektrische rolstoel, die zij buitenshuis redelijk kan bedienen. Het NSWAC zoekt ook vrijwilligers voor het (lopend) halen en brengen van cliënten (1358) van hun huis naar de dagbesteding in Wouw en andersom. Daarnaast zoekt men een vrijwilliger voor huiswerkbegeleiding (1361) op diverse schoolniveaus, o.a. havo en vmbo. Het betreft het overhoren en inhoudelijk ondersteunen van een groepje van drie cliënten. Het is een doorlopende opdracht, behalve in de schoolvakanties. Informatie Heeft u interesse in een van deze vacatures of wilt u het hele vacaturebestand inzien, raadpleeg dan de website: www.vipinfo.nl. U kunt ook contact opnemen met het Vrijwilligers Informatie Punt, telefoon (0165) 52 09 99. Wilt u liever langskomen tijdens de openstelling van de vacaturebank dan kan dat op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur en op donderdag van 10.30 tot 13.00 uur. Ons adres: Markt 54c, ingang Parrotia, te Roosendaal.


Geert Verstraten bokaal groot succes ROOSENDAAL - De Geert Verstraten bokaal georganiseerd door de biljartvereniging Ludwighove is een groot succes geworden. Jacques Burremans en Riekus van Oosterhout hadden in overleg met de familie Verstraten het idee opgepakt. Geert was in de Roosendaalse gemeenschap een zeer gezien persoon. Als blijk van waardering ontving hij in 2006 de Gouden Tulpetaon. Als werknemer bij de gemeente Roosendaal als meter opnemer, gem.deurwaarder en betrokken bij het kermis gebeuren had hij een schat aan sociale contacten. De link met de biljart sport is snel gelegd, als lid van biljartverenigingen De Ram, De Kroon, Bl’Markt en Ludwighove mochten zij van Geert zijn capaciteiten gebruik maken. In deze 14 dagen dat de RBB competitie stil ligt i.v.m. carnaval is het idee ontstaan om Geert met dit toernooi te herdenken. De inschrijvingen overtroffen alle verwachtingen. In no time werden de eerste 32 spelers ingeschreven. Ook spelers uit Oudenbosch, St.Willebrord,

Oud Gastel en Bergen op Zoom waren aanwezig. In de periode van 4 t/m 15 februari werd door de wedstrijdleiders een speelschema vastgelegd. Er werd gespeeld in de spelsoort 3 banden en volgens knock out systeem. In een op iedere speeldag goed gevuld Ludwighove barste de strijd los. In de 1e speelronde werden al enige kleppers uit het toernooi geknikkerd. Ludo Albers, Jan Mol, Christ de Deugd en Jan Jacobs mochten het in 2014 opnieuw proberen. Paul Coppens, John Kuijstermans, Willy Maas, Ad van Opdorp en Simon van Noort kwamen zeer strek door de 1e speelronde. Toch mochten maar 3 spelers van hen opdraven voor de 1/2 finale op 15 februari. Paul Coppens werd in de 1/8 finale uitgeschakeld door John Kuijstermans en Ad van Opdorp moest met 1 carambole zijn meerdere herkennen in Simon van Noort. Willy Maas stuurde John v/d Zande richting St.Willebrord en Ad Backx rekende ook met 1 carambole af met John Maillie. Het schema bepaalde dat de 2 spelers van bv Ludwighove in de 1/2 finale elkaar mochten bestrijden, Willy Maas (19)

NSV en DIVO scoren niet

NISPEN - NSV kreeg zondag 17 februari DIVO op bezoek. De 2 ploegen zijn in een felle strijd verwikkeld om de derde plaats. Deze geeft immers recht op rechtstreekse promotie. Tot afgelopen zondag had DIVO 2 punten meer dan NSV. Daar is geen verandering in gekomen. In de 1e helft overheerste NSV, maar wist dat voordeel niet in doelpunten uit te drukken. De 2e helft waren beide ploegen in balans, maar er werd niet gescoord: 0-0. Door dit resultaat is NSV nog altijd niet kansloos in de strijd om rechtstreekse promotie, en doet het ook nog volop mee in de strijd om de 2e periode. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Robur op het programma. De rood-wit-blauwen uit Goes spelen deze competitie met een 10e plaats een bescheiden rol in de 5e Klasse B. NSV heeft wel iets goed te maken in Goes. De thuiswedstrijd ging immers na een 2-0 voorsprong alsnog met 2-3 verloren. Zondagmiddag heeft NSV kans zich te revancheren. Ook in de strijd om de 2e periode

zijn de 3 punten meer dan welkom. De wedstrijd op Sportpark Het Schenge Veld 3, Geldeloozepad 5, begint om 14.30 uur. NSV-2 ging op bezoek bij leider Internos-3. De aanvoerders van de ranglijst kwamen binnen de minuut al op voorsprong. Toch wist NSV-2 zich nog enigszins te herstellen van deze snelle achterstand. Toen Internos na een half uur met 10 man kwam te staan wegens herhaaldelijke aanmerkingen op de leiding, leek een sensatie in de maak. De voorwaartsen van NSV waren echter machteloos. De keeper van Internos kwam nauwelijks in gevaar. Kwartier voor tijd kwam Internos na een grandioze individuele actie op 2-0. De 3-0 was alleen van waarde voor de statistieken. Uitslag Junioren DVO’60 B2-NSV B1 2-4 BSC C3-NSV C1 1-0 DEVO E2-NSV E2 0-4 SPS F1G-NSV F1G 1-1 Senioren NSV 1-DIVO 1 0-0

mocht het opnemen tegen John Kuijstermans (25). Willy moest met 1 carambole (18-25) het onderspit delven. In de andere partij was Ad niet bestand tegen Simon (8-26). In de partij om de plaatsen 3 en 4 was Willy de sterkste met (19-17) pakte Willy de 3e en Ad werd 4e. De finale werd een regelrechte thriller bij de stand 19-11 in het voordeel van John gaf een bomvol Ludwighove geen euro cent meer voor de kansen van Simon. Maar er kwam zand in de machine van John. Simon voerde de druk op en in de 31e beurt werd de stand 21-21, bij de stand 23-25 maakte Simon in de 46e beurt zijn 26e en laatste carambole. Simon, een goede vriend van Geert Verstraten, mocht uit handen van organisator Riekus van Oosterhout de wissel bokaal in ontvangst nemen. Voor de prijsuitreiking prijsde wethouder Steven Adriaanse de organisatie en beaamde dat Geert Verstraten het verdiende om in dergelijke ambiance geëerd te worden. De ‘Geert Verstraten carnavals bokaal’ 2014 is al vastgelegd, van 24 februari t/m 7 maart zal de 2e editie verspeeld worden.

Internos 3-NSV 2 3-0 NSV 4-BSC 11 2-2 Vivoo 3-NSV 5 6-2 Roosendaal 12-NSV 6 2-2 NSV VR1-DEVO VR2 5-0 Programma Junioren NSV A1-De Fendert A1 12.00 uur Halsteren B4-NSV B1 13.15 uur Goes MB1-NSV/Cluzona MB1 12.45 uur Halsteren C5-NSV C1 11.45 uur WVV ’67 D1-NSV D1 11.00 uur NSV D2-VVC’68 D2G 10.00 uur NSV E1-WHS E1 10.00 uur Halsteren E7-NSV E2 09.00 uur SC Welberg F1-NSV F1G 10.15 uur Senioren Robur 1-NSV 1 14.30 uur RSV 2-NSV 2 13.15 uur NSV 3-MOC’17 6 13.00 uur BSC 11-NSV 4 10.00 uur NSV 5-BVV’63 6 10.00 uur NSV 6-Roosendaal 12 12.00 uur NSV VR1-Internos VR1 10.00 uur Info NSV: www.nsv-nispen.nl

Faillissementen in de Regio West-Brabant Van 2 januari tot en met 5 februari 2013 Bron: Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland

Karate-do SAN Trainer scheidsrechter op EK Turkije ROOSENDAAL - Con Voermans was afgelopen weekenden door de KBN, Karate-do bond Nederland uitgezonden om als scheidsrechter te fungeren voor de EK in Konya Turkije. Deze keer stond het EK voor -21 jaar op het programma.

zijn heel technisch echter laten ze het liggen in de doorcombineren en fysieke contact. Voor Con was het zijn meest succesvolle EK. 5 maal mocht hij in een finale aantreden, een record. 2 x als kansa, te vergelijken met de 4e grensrechter bij het voetballen en 3x als hoekscheidsrechter.

Cadetten 14/15 jaar, junioren 16/17 jaar en de -21 jaar klasse. Het toernooi is voor de Nederlanders helaas niet succesvol geweest. Geen enkele medaille werd gehaald. Het gat met de oost Europese landen wordt groter. Het verschil ligt het hem in de mentale en fysieke spanning. De west Europese landen bewegen heel goed en

Agenda tip: 8/9 maart ONK te Dordrecht; 14 april internationaal Kata toernooi te Waalwijk; 20 april 2e West Brabantse jeugd Shoto cup kampioenschappen; 22 juni: 10e open West Brabantse Karate toernooi. Wilt u inlichtingen over karate, weerbaarheid of mentale coaching: www.karatedosan.nl, 06-24222772 of kom langs.

Programma DVO’60 ROOSENDAAL - Het wedstrijdprogramma van voetbalvereniging DVO’60. Zaterdag 23 februari Senioren 14.30u Vrederust 1-DVO’60 1 12.30u Vrederust 2-DVO’60 2 13.00u DVO’60 3-Sprundel 2 15.00u DVO’60 4-Zwaluwe 4 13.00u DVO’60 5-Vrederust 4 13.00u DVO’60 6-Internos 5 14.30u DSE 5-DVO’60 7 Jeugd 16.00u Jeka A3-DVO’60 A1 12.45u Internos B2-DVO’60 B1 15.00u DVO’60 B2-MOC’17 B4 11.30u DVO’60 C1-MZC C1 10.00u DVO’60 C2-RSV C1 11.00u Moerse B.C2-DVO’60 C3 15.00u DVO’60 C4-Halsteren C4

15.00u DVO’60 C5-Meto C2 11.15u Walcheren D1-DVO’60 D1 08.45u DVO’60 D2-TPO/VOV D1 10.15u MOC’17 D9-DVO’60 D3 12.30u DVO’60 D4-Roosendaal D7 09.00u DSE D3-DVO’60 D5 10.00u DVO’60 E1-Klundert E1 08.45u DVO’60 E2-Devo E1 08.45u Sprundel E3-DVO’60 E4 09.15u BSC E3-DVO’60 E5 08.45u MOC’17 E9-DVO’60 E6 08.45u DVO’60 F1-Roosendaal F1 10.00u VVR F2-DVO’60 F2 08.45u DVO’60 F3-Unitas’30 F4 08.45u DVO’60 F4-Cluzona F2 09.00u Roosendaal F11-DVO’60 F5 10.30u SJO Prinsenland F4-DVO’60 F6 09.00u DVO’60 MC-Sc Welberg MC Zondag 24 februari 11.00u Vogelwaarde VR1-DVO’60 VR1 09.30u Dosko VR2-DVO’60 VR2

VV Rimboe WOUWSE PLANTAGE - Het wedstrijdprogramma van RKVV Rimboe voor zaterdag 23 en zondag 24 februari. Zaterdag 23 februari 14.30 Rimboe 1-Oosterhout 1 12.00 Rimboe 2-Smerdiek 3 12.00 Bruse Boys B1-Rimboe B1 09.30 Rimboe D1G-Alliance D2 11.00 BVV’63 E1G-Rimboe E1G

09.00 Rimboe F1-Noordhoek F1 10.30 Steenbergen F4-Rimboe F2 13.00 RSV MC1-Rimboe MC1 Zondag 24 februari 14.00 OMC 1-Rimboe 1 12.00 Hoeven 2-Rimboe 2 12.00 Rimboe 3-Grenswachters 3 10.30 Rimboe 4- HZ’75 1 12.00 Nieuw Borgvliet 6-Rimboe 5 10.00 Rimboe VR1-Roosendaal VR2

Waterpolo Hieronymus

T.C.R.D. B.V. - Heijningen; RCW Food & Beverage B.V. - Breda; LEVV B.V. thodn De Kompagnie - Roosendaal; HEJA Zandsteden B.V. - Breda; Brabant10 B.V. - Breda; HEJA Minervum B.V. - Breda; Van Wijngen Transport B.V. - Breda; Garage Hazeldonk B.V. - Breda; A.C.P. van Wanrooy Holding B.V. - Roosendaal; Ouweland Transport B.V. - Chaam; Beheer en Exploitatie Maatschappij Van den Ouweland Chaam B.V. - Chaam; Transportbedrijf van den Ouweland Chaam B.V. thodn Ouweland Logistiek - Chaam; Verhuurmaatschappij van den Ouweland Chaam B.V. thodn Ouweland Verhuur - Chaam; Rocotrans B.V. - Klundert; Toekomstkopen B.V. - Breda; Heja Spoorzone B.V. - Breda; Jing Long B.V., Jing Long t.h.o.d.n. FEBO - Bergen op Zoom; Schilderwerken Hebro B.V. - Roosendaal; MP Management B.V. thodn MP Promotions, Tin Project, Eggsclusive - Oudenbosch; Greenpol Uitzendburo B.V. - Etten-Leur; Result Properties B.V. - Prinsenbeek; VdHeijden Bouw Breda B.V. - Breda; Aannemersbedrijf P. Aarts en Zonen B.V. thodn Aarts Bouwmaterialenhandel - Roosendaal; De Oekelsetuin B.V. - Zundert; J.A. Kot vhodn K.A.N.S. Advertising & Sales - Halsteren; Rulex Real Estate B.V. thodn Solid Capital Investments - Roosendaal; Aska Global B.V. - Zevenbergen; Deel 2 Adviesgroep B.V. - Etten-Leur; Heliomax B.V. - Breda; B.A. Kerseboom hodn B-FIT - Roosendaal; DigiDude Media B.V. - Roosendaal; C.J. van Halteren hodn DOJA Afbouw - Etten-Leur; Vijf in Eén’ V.O.F. - Etten-Leur; M. Ciowch hodn ‘Vijf in Eén’ V.O.F. - Etten-Leur; K.R. Kakolewski hodn ‘Vijf in Eén’ V.O.F. - Etten-Leur; H.P.J. Hellmig hodn Beezon Zonweringen - Raamsdonksveer; Tango Traffic B.V. - Roosendaal; Fleks Kinderopvangorganisatie B.V. hodn; Fleks Kinderopvangorganisatie - Breda; C.W.P. Verwijmeren hodn Dierenspeciaalzaak C.W.P. Verwijmeren thodn Pets Place - Rijsbergen; X-Aequo Design B.V. - Breda; Van Hal Systeemmontage B.V. hodn Klaar binnenafbouw - Raamsdonksveer; VDB Wonen Groep B.V. - Halsteren; Evers Telecom B.V. thodn Evers Telecom, Evers e-Business, Telecomforever - Etten-Leur; M.J.F. Evers Beheer B.V. - Etten-Leur; M.J.F. Evers Holding B.V. - Etten-Leur; Vermeeren Schilders-, Stucadoors- en glaszetbedrijf - Bavel; F.J.W. Vermeeren vhodn Vermeeren Schilders-, Stucadoors- en glaszetbedrijf - Bavel; A.H.A.C. VermeerenSpoelstra vhodn Vermeeren Schilders-, Stucadoors- en glaszetbedrijf - Bavel; Advantec B.V. - Oudenbosch; Vakantie en Sport (V&S) B.V. - Zegge; Ingenieursburo H. van Haagen B.V. - Breda; Van Heteren Beheer B.V. - Breda; Staalbouw Brabant B.V. - Oosterhout; Hoogendijk Management B.V. - Oosterhout; Z.A.P.C. Mailoa vhodn Knappies - Breda; W. Abraamjan hodn Abraamjan - Breda; AZET Interactive B.V. - Zevenbergen AZET Holding B.V. - Klundert; AZET Products B.V. - Zevenbergen; P.A. de Vroed Holding B.V. - Roosendaal; VB Constructions B.V. - Etten-Leur; D.G.W. Hakkens hodn M&X Stuc - Prinsenbeek; American Fashion Bakery B.V. thodn A.F.B. - Breda; Geddes & Gillmore Europe B.V. - Breda; Brownie Stores B.V. - Breda; Baton Rouge Nederland B.V. - Breda; MBA B.V. hodn MBA - Breda; HEJA/AH PROPERTIES B.V. - Breda; HEJA VASTGOED COMBINATIES B.V. - Breda; Lardo B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Group B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Finance B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Shipping B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Far East B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn International B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Shipbuilding B.V. - Raamsdonksveer; Twente Rijn Scheepvaart B.V. - Raamsdonksveer; DNS Beheer B.V. - Halsteren; DNS Participatiemaatschappij B.V. - Halsteren; Ted de Klerk Elektrotechniek V.O.F. - Bergen op Zoom; D.H.A.C. de Klerk hodn Ted de Klerk Elektrotechniek V.O.F. - Bergen op Zoom; E. de Klerk-van Hees hodn Ted de Klerk Elektrotechniek V.O.F. - Bergen op Zoom; Vision One B.V. - Baarle-Nassau; Oosterhouts Vlechtbedrijf B.V. - Oosterhout; WeBo Techniek B.V. - Breda; Blenzo Shoes International B.V. - Breda; Jovak B.V. - Achtmaal. PAGINA 14

Heren 1 redden het niet tegen nummer 2 de Treffers ROOSENDAAL - Afgelopen zaterdag speelden Heren 1 in Rosmalen tegen de Treffers 1. Al in de eerste periode was duidelijk, dat Hieronymus niet opgewassen was tegen deze sterkere tegenstander en ging dan ook met behoorlijke cijfers onderuit. Vooral in de vierde periode, omdat er ook nog twee uitsluitingen waren en er daarna geen wissels meer voorradig waren. Standen 10-3, 14-5, 18-8, eindstand 23-8. Doelpuntenmakers waren Keswin Corporaal,

Dennis Koevoets en Rick Hartmans. Het programma voor volgende week: In de Stok te Roosendaal: 18.00 Heren 2-De Zuidwesthoek 1 18.45 Heren 3-De Zuidwesthoek 2 D1-jeugd speelt in Vlissingen tegen de Stormvogel, D2-jeugd speelt in Tilburg tegen TRB-RES, Heren 1 spelen in Wageningen tegen de Rijn 1, E1-jeugd speelt in Dongen tegen de Vennen en Dames 1 spelen in Best tegen Argo 1. Voor meer informatie bezoek onze website www.zpv-hieronymus.com

Schaakvereniging De Pion ROOSENDAAL - Schaakvereniging De Pion, uitslag 15 februari. A-groep: René van den Broek-Erik van Elven: 0.5-0.5 Tussenstand: 1.Cees IJzermans: 6, 2. Jan Schuurmans: 4, 3. Pim Eerens: 4, 4. Ton van der Werf: 3, 5. Arco Schumacher: 3. B2 groep: Joris Kok-Jordy Schouten: 0-1 Tussenstand: 1. Marc Naalden: 2, 2. Jacques Smits: 2, 3. Jordy Schouten: 2, 4. Jan van Oosterhout: 1, 5. Mathijs Verbeek: 0.5 C-groep Theo Potjes-Patrick Heijnen: 1-0 Harry de Grood-Jan Rijkse: 0-1

Tussenstand: 1. Jan Rijkse: 3, 2. Peter Huijser: 2, 3. Theo Potjes: 2, 4. Robert Meijer: 1, 5. Ger IJzermans: 1. Visie Cup Marc Naalden-Ted van Eck: 1- 0 Kees van Hogeloon-Ton van der Werf: 0-1 Jan Schuurmans-Ad Bruijns: 1-0 Alan van Mourik-Patrick Peeters: 0-1 Henk van Weersel-Ger IJzermans: 0-1 Jan van Oosterhout- Jacques Smits: 1- 0 Tussenstand: 1. Jan Schuurmans: 121, 2. Ton van der Werf: 111, 3. Jan van Oosterhout: 108, 4. Henk Alberts: 90, 5. Frank Lambregts: 86. Info: www.depion.nl


ACTIEWEKEN BIJ ARDI EN PELMA KEUKENS Kijk snel op dbkeukens.nl

SINT ANNALAND | GOES | DBKEUKENS.NL

Zorgenco Het bureau voor huishoudelijke hulp en/of verpleegkundige zorg bij u thuis. Ieder mens heeft het liefst een lang en zorgeloos leven. Toch kan er een moment komen waarop u zelf of iemand in uw familie een steuntje in de rug nodig heeft. Bij Zorgenco staat de cliĂŤnt centraal en vinden we het belangrijk dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Onze medewerkers zijn deskundig en hebben oog voor persoonlijke aandacht.

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van ĂŠĂŠn item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 19 maart en woensdag 20 maart VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

* eigen fabricage en toonzaal * alle stijlen en modellen op maat gemaakt * totale renovatie * klein bedrijf met grote mogelijkheden al za on to eide

De verleende hulp/zorg kan lopen via een Persoons Gebonden Budget (PGB) of voor particulieren.

GOEDKOOPSTE PUINCONTAINERS! Heeft u binnen een week een goedkopere aanbieding in uw regio, dan ontvangt u het verschil terug!

Ons team is uitgebreid met een masseuse die u helpt uw lichaam en spieren te ontspannen en uw bloedsomloop te verbeteren. Voor vrijblijvende informatie staan wij u graag te woord,

Kleine bedragen maken grote verschillen.

br bezoek onze uitge

Onze helpenden, verpleegkundigen en tuin en klusjesmannen zijn ook in te huren door instellingen.

tel 06 - 55511145 / 0165 - 383043

gratis plaatsing

Zorgenco

industriepark - rijkmakerlaan 13 - 2910 essen (B) - tel. 00323-677.31.98

Bremstraat 178 4711 RP St.Willebrord

www.keukenskonings.be

bantt   Bra ie ract ropract

 Chi Bij 

 ban   Bra ie rop

 Chi Bij 

 2008 t 2008 maar  15

 

 t/m  febr. ctie 20 aarsactie Voorjaarsa maar  t/m febr. Voorj 2013 tt2010 okt. 1maar t/m 1515 t/m sept. feb. 202013 ctie: tie mera erac Nazo Wint

  

  â‚Ź â‚Ź     

  

 â‚Ź    â‚Ź  

 â‚Ź   â‚Ź 

Zundert Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

 " ! "    "  ! ! " "     "!  " " "! "  " ! "!   ! "! "  "    "  ! "! "  "  !  ! !    " ! !  "  !  !  "  !   

   #!   " ! ! !  

  #!  "  !  !   

   #!   

   #!   

  #!  

   #!   "      

   #!  "   

   #!   "     "       "  "  ! $  " "  "     ! $  "  "  !  " " ! $ $  " " ! $  "  ! $  "    $ " "   $ ! $  " " ! $  "    $ " "   $   $ " "   $  "    $ " "   $  "   " 

  " EĂŠn op de drie mensen heeft

% op de drie mensen EĂŠn heeft

%   EĂŠn op de drie mensen heeft tegenwoordig last van ĂŠĂŠn van

%   "  ! %% ! EĂŠn mensen heeft tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn van

% op de drie "  ! tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! ! bovengenoemde pijnklachten. tegenwoordig last van %% ĂŠĂŠn ! van ! "  ! bovengenoemde #  met pijnklachten.  !  bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen chiropractie #  met   ! bovengenoemde pijnklachten. Deze kunnen !  pijnloos " #   chiropractie  vaak snel en worden Deze kunnen met chiropractie !  " #   vaak snel en pijnloos worden Deze kunnen met chiropractie ! !   " verholpen. vaak snel en pijnloos worden ! ! snel  " verholpen. vaak ! en pijnloos worden verholpen. !

verholpen.

Afspraak 

 Afspraak 

 

 Voor wie wil weten wat chiropractie is wie " " is Voor wil" weten wat" chiropractie

Voor wie wil weten wat chiro-prac " " " "  en hoewie de wil meest uiteenlopende klachVoor weten wat chiro-prac en hoe de meest uiteenlopende klach tie is en hoe de meest uiteenlopende ten snel en pijnloos kunnen worden   tie issnel en hoe de meest uiteenlopende ten en pijnloos kunnen worden klachten snel en pijnloos kunnen verholpen, worden t/m vrijdag  " ! klachten snel en pijnloos kunnen t/m vrijdag verholpen, worden t/m ! vrijdag verholpen, worden " worden worden vanen 15 maart 2008 vrijblijvende rug" worden wordenrugvanen maart verholpen, 2008 vrijblijvende 115 oktober 2010 " 2013 en maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter maandag 9aangeboden t/m vrijdag 20 oktober !!  nek-scans voor 15,ter  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een  enMocht   vrijblijvende nekscans aanwaarde van rug60,-. dit tot een " !    vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde " !   vervolgafspraak leiden, dan worden geboden voor 15,ter waarde kosten !!  de hiervan ookdit zonder huisartsvan â‚Ź 60,-. Mocht tot een ver !!  de kosten hiervan zonder huisartsvan â‚Ź" 60,-. Mocht dit tot een ver ook ! verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan ! worden  "  verwijzing geheel of gedeeltelijk vervolg-afspraak leiden, dan worden #  !"# goed door uw verzekering. #  !"# de kosten hiervan ook zonder huis ! goed door uw verzekering. de kosten hiervan ook zonder huis ! De scans worden alleen gemaakt op artsverwijzing geheel of gedeeltelijk # op De scans worden alleen gemaakt artsverwijzing geheel of gedeeltelijk #  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  afspraak. vergoed door uw verzekering. !#  De scans worden alleen gemaakt op Chiropractie Brabant is gevestigd De alleen gemaakt op scans worden Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# 

 " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, Chiropractie Brabant is gevestigd ! !# " afspraak. aan de Banakkerstraat 46a, aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd Hoek Banakkerstraat/Adamastraat aan de Oude Bredaseweg 36a, $"# Brabant "% Chiropractie is gevestigd 4873 AM Etten-Leur. !" # Etten-Leur, (t.o. !% Hotel/Restaurant Het Witte Paard) ★   4873 AM Etten-Leur. Tel. 076-5023574 aan de Oude Bredaseweg 36a, !" #

!% Etten-Leur, (t.o. Hotel/Restaurant Het Paard) ★   aan de Oude BredasewegWitte36a, 076-5023574  

 chiropractie_brabant@msn.com Tel.

  Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574.     Tel. 076-5023574 Etten-Leur, tel. 076-5023574. www.chiropractie-ettenleur.nl chiropractie_brabant@msn.com

Betrouwbaar & Professioneel 6% BTW op arbeid per 1 maart 2013

Geen vooRRijKosten Klus-it RenĂŠ Peeters Groeneweg 28, 4759 BB Noordhoek Tel.: 0168-403640 / Fax: 0168-403313 Mob.: 06-46193871

Zie onze vernieuwde website: www.klus-it.nl info@klus-it.nl / Lid VLOK

Stoppen ! met roken Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

08

99 2.

bakken 79 1. ½kg ade oll u/r dea ican sfr varken kipfilet

magere runderlappen ½kg

ovenge

100gr

1.29

krabsalade

kuikenbout 2kg gehakt magere varkenslappen 1kg 0. hiel shoarma/ runder verse 99 49 49 varkenssoepvlees worst 99 1. reepjes 3. 3. 2. 1kilo

1kg

½kg

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

1kg

150gr

1.80

gebraden

100gr

99


Door: Bart van den Acker

Uitbreiding voor Mazda 6

n m u l Co

Autodiefstal

Mercedes-Benz E-klasse varianten De in april te verwachten vernieuwde Mercedes-Benz E-klasse zagen we al eerder. Naast de vierdeurs sedan volgen uiteraard andere varianten, zoals de Coupé, de Cabrio en de Combi. Daarvan zijn de foto’s nu ook vrijgegeven. Alle vernieuwingen van de sedan zien we hier ook terug, zowel stilistisch als technisch. Zo hebben alle modellen dezelfde nieuwe koplampen, met LED dimlicht, het hele front is strakker gelijnd en de overbodige ronde lijn bij de achterwielen is verdwenen. Onderhuids zien we de nieuwe assistentiesystemen, die worden samengevat onder de noemer Intelligent Drive en die werken met een stereocamera en radarsensoren. Er is een reeks nieuwe motoren beschikbaar, die allemaal al voldoen aan de emissienorm Euro 6, die komend jaar van kracht wordt. Bijzonder is de 2,0 liter vier-

cilinder benzinemotor ‘BlueDirect’ (135kW/184 pk of 155 kW/211 pk), die in beide specificaties volgens officiële metingen slechts 5,8 liter benzine op 100 km verbruikt. De E300 BlueTEC Hybrid valt op door een CO2-uitstoot van maar 107 g/ km, waarmee deze limousine zelfs in aanmerking komt voor 20% bijtelling. De prijzen van de sedan en de Combi zijn intussen ook vrijgegeven. Voor de sedan start de lijst bij € 45.900, voor de Combi bij € 50.200. De Coupé en Cabrio volgen in een iets later stadium.

De nieuwe Seat Leon Golf-alternatief De vorige, tweede, generatie van de Seat Leon heeft opvallend lang meegelopen, vanaf 2005 en ‘kan’ nog steeds. Het is niet simpel een zo geliefd model te vervangen. De nieuwe Leon is voldoende ‘nieuw’ naast de vorige, maar is toch heel herkenbaar gebleven. Precies goed. Seat is een volle dochter van Volkswagen en dus is het logisch en efficiënt dat de nieuwe Leon gebruik maakt van dezelfde technische basis (‘platform’) als de nieuwe Golf en de Audi A3, die ook een vergelijkbaar formaat hebben. Uiterlijk is de Leon wel helemaal Seat, met een heel uitgesproken vormgeving, met scherpe lijnen en een stoere ‘blik’ in het front. De keuze voor een normale deurgreep op de achterportieren valt op, omdat die bij de vorige Leon juist verborgen was aangebracht. Opmerkelijk is ook dat de nieuwe Leon korter is dan zijn voorganger, maar de wielbasis is groter. Dat komt z’n hele verschijning ook ten goede, met korte overhangen voor en achter en bovendien levert die langere wielbasis nuttige extra centimeters interieurruimte op. Het is niet verbazend dat de Leon nu even ruim is als de nieuwe Golf. Er zijn meer overeenkomsten tussen de Spaanse en Duitse bloedverwanten. Een duidelijk verlaging van het gewicht, bijvoorbeeld, in geval van de Leon is dat zo’n 90 kilo, waarvan 25 kilo

is gewonnen in de kale carrosserie. Voor de aandrijving is ook een ruime greep gedaan in de magazijnen van Volkswagen. De 1,2 liter TSI-motor is er met 63 kW/85 pk of 77 kW/105 pk, de 1,4 TSI met 90 kW/122 pk en 103 kW/140 pk. Over enkele maanden komt daar een 1,8 TSI met 132 kW/180 pk bij. Bij de diesels zien we de 1,6 TDI (77 kW/105 pk) en de 2,0 TDI met naar keuze 110 kW/150 pk en 135 kW/184 pk. De versies van 110 kW en meer krijgen een mooie onafhankelijke achterwielophanging, de lichtere versies een wat eenvoudiger constructie. Ongetwijfeld zal dat verschil op een testcircuit merkbaar zijn, maar bij een eerste rijdende kennismaking met een 1,4 TSI (90 kW) gedroeg die zich ook voorbeeldig. Logisch, dat onderstel voldoet prima onder een Golf, dus ook onder een Leon. Er is een absolute basisversie die ‘Entry’ heet, met onder meer al elektrisch bediende zijruiten, centrale vergrendeling, zeven airbags enzovoorts, maar die is er alleen met de 1,2 liter basismotor. De volgende uitvoeringen heten net als voorheen Reference en Style en de uitvoering FR is nu ‘gewoon’ de topversie, waar dat in het verleden een extra sportieve variant was. Ondanks alle vernieuwing is de basisprijs van de serie lager dan voorheen. De nieuwe Leon staat al in de showroom, de prijslijst start bij € 18.250,-.

Dat was aangekondigd, nu is-ie er, de nieuwe Mazda 6, maar dan als vierdeurs sedan. Tegelijk zijn er ook twee versies van de ‘Skyactiv’ 2,2 liter dieselmotor (110 kW/150 pk en 129 kW/175 pk). Deze nieuwe diesels zijn voorzien van een tweetrapsturbo voor een soepele reactie op het gaspedaal en een balansas, wat zorgt voor een nog rustiger en trillingsarmer ‘loop’ van de motor. De minst sterke versie komt dank zij een CO2–uitstoot van slechts 104 g/km in aanmerking voor 20% bijtelling. Beide diesels voldoen al aan de norm Euro 6, die volgend jaar van kracht wordt. De prijslijst van de nieuwe 6-varianten start bij € 28.990, alle uitvoeringen zijn direct leverbaar.

Kia Pro Cee’d als GT

Is dit de sportiefste Kia ooit? Dat kan gemakkelijk! Dit is de Pro Cee’d GT, voorzien van de 1,6 liter turbomotor, die in dit geval 150 kW/204 pk levert. Deze motorvariant komt ook leverbaar in de vijfdeurs Cee’d GT. De Pro Cee’d GT knalt in 7,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u. Standaard is deze rapperik voorzien van 18 inch lichtmetalen wielen een dubbele uitlaat en rode remklauwen. In de zomer worden deze nieuwe versies in ons land verwacht.

Renault Clio Estate Sneller dan verwacht brengt Renault de Estate-versie van de nieuwe Clio. Tegelijk met deze eerste foto zijn ook de prijzen al vrijgegeven. Die beginnen bij € 14.990,-. De benzineversies zijn daarmee € 1.500 duurder dan een identiek uitgeruste vijfdeurs hatchback, voor de diesels bedraagt het verschil € 1.000,-. De Clio Estate is nu te bestellen, de eerste leveringen worden in april verwacht.

kort nieuws De prijs van de sierlijke Opel Cascada is vastgesteld vanaf € 34.395. Er komt maar één uitvoeringsniveau, Cosmo, die zeer rijk is uitgerust met onder meer een elektrisch bediend dak. Voor aandrijving zorgt een 1,4 of 1,6 liter turbo motor, op termijn komt er ook een 1,6 liter diesel. Vanaf april staat de Cascada bij de Nederlandse dealers. In het afgelopen jaar zijn 100.000 eigenaren van occasions gevraagd naar hun bevindingen en keuzegedrag. Opvallend is de loyaliteit van Toyota-occasionrijders. Liefst 55% van hen gaf aan als volgende gebruikte auto beslist opnieuw een Toyota te kiezen. Gemiddeld lag het percentage over alle merken op 38%. De Fisker Karma, met elektrische aandrijving via een ‘range extender’ voldeed tot nu toe net niet aan de eisen om vrij van bijtelling te blijven. De grens daarvoor ligt op 50 g/km CO2 en de Karma scoorde 53 g/km. juist vanwege de bijzondere fiscale regelingen in ons land heeft Fisker een ‘Dutch Edition’ uitgebracht, die door enkele minimale ingrepen op 47 g/km komt. voor wie zakelijk een Fisker wil rijden, is dit buitengewoon belangrijk. Bijzonder is dat Fisker ook reeds afgeleverde Karma’s wil en kan ombouwen, waardoor die alsnog bijtellingvrij zijn. De Fisker Karma ‘Dutch Edition’ kost € 117.975.

Als het je overkomt, is dat een heel nare gewaarwording. Dat geldt ook als de auto niet eens echt van jezelf is, maar bijvoorbeeld een auto van de zaak. Je auto is weg! Eerst geloof je je ogen niet (heb ik ‘m echt hier neergezet?), maar de conclusie is al gauw onomstotelijk. Volgens de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit overkwam dit afgelopen jaar 11.396 mensen in Nederland, dat is ietsje minder dan in 2011. Daarbij is een opvallende stijging te noteren, als het gaat om heel jonge auto’s, zeg tot twee jaar oud, dat zijn er alleen al dik tweeduizend. Klassiekers en dergelijke ontkomen ook niet aan diefstal, want er zijn ook 1.079 auto’s ontvreemd die ouder zijn dan 20 jaar, ook dat is een stijging. Dat laatste is enigszins verklaarbaar, want dergelijke auto’s zijn relatief gemakkelijker te stelen en meestal niet voorzien van een alarmsysteem. Die oude auto’s zijn vaak alleen bedoeld voor joyriding, een ramkraak of een ander tijdelijk doel. De aantrekkelijkheid van die heel jonge auto’s is ook duidelijk. Die worden vooral gestolen voor ‘de handel’, meestal zijn ze al over de grens voordat de eigenaar zich er echt van bewust is dat de auto weg is. De opsporing van gestolen auto’s heeft helaas niet de grootste prioriteit bij de politie, maar er gebeurt echt wel het nodige. Bijna de helft (5.195) wordt terug gevonden. Of je daar als eigenaar blij mee moet zijn is vers twee. Een auto die na een criminele activiteit uitgebrand wordt gevonden, is ook, inderdaad, gevonden. Wordt de auto gewoon elders ontdekt, blijft dat toch een naar gevoel. Je weet niet waar je auto in de tussenliggende tijd is geweest, wie ermee aan de haal is geweest en wat die persoon ermee heeft uitgevreten. Cijfers zijn niet bekend, maar veel gestolen en teruggevonden auto’s worden binnen afzienbare tijd ingeruild, ook al mankeert er concreet niks aan. Dat is puur gevoelsmatig. Er was in de afgelopen weken nogal wat verwarring in de pers over welke auto’s ‘diefstalgevoelig’ zijn. Daarbij kwamen rare conclusies naar buiten, bij gebrek aan deskundigheid. Zo werd keihard gesteld dat de Honda CR-V populair is bij het boevengilde. Dat is kletskoek, want zoveel CR-V’s rijden er niet rond. Andersom wordt ook de Volkswagen Golf consequent aangewezen als erg geliefd voor diefstal. Ik zeg niet dat het niet zo is, maar dat is de wet van de grote getallen, want er rijden er vele duizenden van rond. Het verhaal dat eigenaren van diefstalgevoelige auto’s een hogere verzekeringspremie moeten gaan betalen, hoor ik ook niet voor het eerst. Dan zal eerst eens moeten worden bepaald wat dan diefstalgevoelig is, absoluut (zoals die Golf) of relatief (zoals wellicht die Honda). Moderne auto’s zijn erg lastig ‘te kraken’, daarom wordt steeds vaker ingebroken in huizen, puur vanwege de autosleutels. Betere inbraakbeveiliging in huis betekent dus ook een maatregel tegen autodiefstal. Precies een tegengestelde tip is het om de sleutels gemakkelijk grijpbaar, bijvoorbeeld op een tafeltje in de hal te leggen. Als er wordt ingebroken voor de sleutels, komen de inbrekers waarschijnlijk niet verder. En verder? Een goed alarmsysteem helpt, vooral als uiterlijk goed is te zien dat het erop zit. Aan de andere kant: auto’s worden vaak op bestelling gestolen. Als een bepaalde auto precies het doelwit is, dan gaat die bij een professionele autodief echt mee, alarm of niet. Een voertuigvolgsysteem kan helpen een gestolen auto snel terug te krijgen, maar voorkomt geen diefstal. En verder, is het gewoon een kwestie van pech hebben, helaas! Bart van den Acker


ACTIE! Drie-zijdige Gashaard Compleet geplaatst voor slechts

y 5900,-

Touwen b.v.

materiaal

www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

Trouwen in

Boerderij de Zellebergen

Cobie de Weerd

Plus 40Relatie

Gratis trouwauto Gratis bruidsuite Besloten, Gastvrij & Onvergete lijk...

• Verwijderen van verf- en laklagen. • Opnieuw kleuren en/of lakken. • Ook voor al uw overige meubelen. • Tevens straal- en spuitwerk. • Keukenrenovatie. • Stoelenmatten en webbing. Zevenbergschen Hoek Tel/Fax 0168-452451

info@dezellebergen.nl • 0165-349340 AUTOMONTAGEBEDRIJF

Brengt singles samen!

JOKO

Persoonlijk, succesvol en betrouwbaar Bel: 0166-785000 voor een gratis kennismakingsgesprek!

uitlaat-service

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

www.40plusrelatie.nl

Koelemei 22 Breda ● 076 5412 955 info@schouwenpaleis.nl ● www.schouwenpaleis.nl

VOORJAARSAANBIEDING:

Antiekrenovatie Hans Swanenberg

www.antiekrenovatie.nl

Iedere laatste zondag van de maand geopend!

Oudenbosch

Avilek.nl

reparaties - implantaten nieuwe protheses

Houtkachels ● Pelletkachels ● Liftdeur houtkachels ● Open haarden Design gashaarden ● Afvoervrije gashaarden ● Natuursteen schouwen Bio haarden ● Electrische kachels ● Snelle levering ● Vakkundig geplaatst

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

Gestoffeerd 3 kamerapp.

Te Huur:

Elektro

Tandprothetische Praktijk

in wijk tolberg te roosendaal te aanvaarden per 1 maart. Huurprijs € 795,-

Voor meer info:

Klokkenmakerij

Marktplaats Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

adv.nr.646529006

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

Tel. 06-46288647

OPTIEPAKKETTEN MET 50% KORTING.

De nieuwe

MOKKA

LANG GENOEG GEWOON GEDAAN.

Meer informatie? www.mokka-aktie.nl

Maak kennis met de Opel Mokka, de nieuwe compacte SUV die niet alleen ongelofelijk veelzijdig is, maar ook uitzonderlijk stijlvol. Een auto waarmee u zich kunt onderscheiden van de massa. Zeker met onze aantrekkelijke optiepakketten. Kies nu bijvoorbeeld voor een Opel Mokka Cosmo en u krijgt het Executivepakket, met o.a. navigatie, Electronic Climate Control, achteruitrijcamera en telefoonvoorbereiding met bluetooth en stuurwielbediening met 50% korting. Kom naar onze showroom en profiteer!

onderdeel van Automotions

onderdeel van Automotions

AutoTeam Roosendaal, AutoTeam Bergen op Zoom, AutoTeam Goes, AutoTeam Vlissingen,

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km: 4,5-6,5; kms/liter: 22,2-15,4; CO2 gr/km 120-153.

Van Beethovenlaan 6, (0165) - 578578 Erasmuslaan 6-10, (0164) - 279200 Pearyweg 19, (0113) - 237923 www.autoteam.nl Bedrijfsweg 2, (0118) - 461710

Er is al een Opel Mokka vanaf € 22.645,-. Prijs inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en recyclingbijdrage. Deze actie is geldig op particuliere klantenorders vanaf 1 januari t/m 30 maart. Wijzigingen voorbehouden.


Tevens start wijkzusterspreekuur in Westrand

Start wijkzuster in Philipswijk zelf wil en kan doen, en wat zijn of haar omgeving wil en kan doen. Wijkzusters in Roosendaal Naast Judith en Geertje zijn er nog drie wijkzusters werkzaam in de gemeente Roosendaal. Annette Verburgt werkt in de wijken Kroeven en Dijken. Ena van den Berge werkt in Burgerhout en omgeving. Elke dinsdag houdt zij inloopspreekuur van 13.30 tot 14.30 uur in Buurthuis Keijenburg, Keijenburg 70. Marion Koch werkt in Wouw, Wouwse Plantage, Moerstraten en Heerle. Zij houdt elke dinsdag van 13.30 tot 14.30 uur inloopspreekuur aan de Bergsestraat 47 in Wouw. De wijkzusters zijn te bereiken via telefoonnummer 0165-546613.

Vier van de vijf wijkzusters in Roosendaal.

ROOSENDAAL - Onlangs is wijkzuster Geertje van Gaans met haar werkzaamheden gestart in Philipswijk. Bewoners kunnen bij haar terecht met vragen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Daarnaast is wijkzuster Judith Reuvers gestart met het houden van inloopspreekuren in Westrand. Iedere dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur, kunnen bewoners bij haar terecht aan het Sint Lucasplein 3. De wijkzusters bieden ondersteuning in

de breedste zin van het woord; van ondersteuning bij financiële problemen en de opvoeding tot het regelen van thuiszorg en het verstrekken van informatie over activiteiten in de buurt. De wijkzusters kennen de wijk en de lokale voorzieningen en kijken samen met de klant welke ondersteuning kan worden ingezet.

Regionale Kruisvereniging WestBrabant De wijkzuster is een initiatief van de Regionale Kruisvereniging West-Brabant. Surplus, en ook DAT, voeren dit initiatief voor de Kruisvereniging in Roosendaal uit. Surplus ontving hiervoor in 2012 het Keurmerk Cliëntgestuurde Wijkzuster. Dit keurmerk maakt duidelijk dat de cliënt daadwerkelijk de regie heeft in de zorg en ondersteuning.

Voor iedereen De wijkzuster is er voor iedereen. Voor een afspraak is geen indicatie nodig en er geldt geen eigen bijdrage. De klant heeft altijd de regie. De wijkzuster kijkt wat de klant

Nispense heemkundekring presenteert nieuwe uitgave NISPEN - Vanaf het eerste nummer in 1993 wordt in het jaarboek van heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen de kroniek van Nispen opgenomen van het voorafgaande kalenderjaar minus 100 jaar. Dat betekent dat destijds gestart werd met de kroniek van 1892.

In plaats van de niet-gepubliceerde periode als artikel op te nemen in het jaarboek, heeft de heemkundekring besloten om een extra uitgave te maken. Bovendien is het in 2013 150 jaar geleden dat in dagblad De Grondwet - een van de belangrijkste bronnen voor de kroniek - het eerste krantenartikel met betrekking tot Nispen verscheen. Het zeventig pagina’s tellende boekwerkje is samengesteld door Henk Baselier en Marius Broos. Behalve de kroniek 1863-1891 bevat het

ook een register van alle tot op heden verschenen artikelen in onze jaarboeken. En uiteraard ontbreken de illustraties niet. Deze uitgave is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van het Bewoners Platform Nispen en De MastboomBrosensstichting, waarvoor de Nispense heemkundekring deze organisaties zeer erkentelijk is. De boekpresentatie vindt plaats tijdens de jaarvergadering van onze heemkundekring op donderdag 21 februari in Dorpshuis Nisipa, Bergsebaan 8 Nispen, aanvang 20.00 uur. Leden met een volledig lidmaatschap dat recht geeft op een jaarboek, ontvangen een gratis exemplaar. Vanaf 21 februari zijn de boekjes ook verkrijgbaar via het secretariaat: info@heemkundenispen, 0165-365210.

Cluzona nieuws WOUW - Programma voetbalvereniging Cluzona. Jeugd Zaterdag 23 februari Cluzona C2-Victoria’03 C2 12.45u Cluzona MC1-Neerlandia’31 MC1 12.45u Cluzona D2-WHS D1 10.30u Cluzona E1-Sprundel E1 10.30u Cluzona E3-Alliance E4 10.30u Cluzona F3-Roosendaal F6 09.30u Cluzona F4-NVS F2 09.30u Cluzona F5-Roosendaal F12 09.30u MOC’17 B2-Cluzona B1 15.00u Roosendaal B4- Cluzona B2 15.00u Goes MB1-NSV/Cluzona MB1 12.45u METO C1-Cluzona C1 13.00u BSC C5-Cluzona C3 12.15u

Steenbergen D2-Cluzona D1 12.30u MOC’17 MD1- Cluzona MD1 08.45u Internos E5-Cluzona E2 08.45u SC Welberg E2-Cluzona E4 10.15u Unitas’30 ME1-Cluzona ME1 08.30u Rood Wit W F1-Cluzona F1 09.45u DVO’60 F4-Cluzona F2 10.00u Vivoo F2-Cluzona F6G 09.30u ODIO M1-Cluzona M1 09.30u Senioren Zondag 24 februari Zeelandia Middelb. 1-Cluzona 1 14.30u Victoria’03 2-Cluzona 2 12.00u Cluzona 4-BSC 6 10.30u BSC 8-Cluzona 5 10.00u HSC’28 4-Cluzona 6 10.00u Cluzona 7-Roosendaal 10 10.00u BSC VR3-Cluzona VR1 12.00u

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 20 februari: gebedsavond 19.30u. Zondag 24 februari: eredienst 10.30u. Spreker: A. Rohoman. Zondagschool en créche aanwezig. Maandag 25 februari: bijbelstudie 19.30u. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 24 februari 11.30u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastoor F. v. Hees. Elke 2e dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering. Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 23 februari 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastoor F. v. Hees. Zondag 24 februari 10.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zondag 24 februari 9.30u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastoor F. v. Hees. Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105 Zondag 24 februari 11.00u Woord- en Communieviering m.m.v. St. Franciscuskoor. Voorganger: Pastor F. Vermeulen. Elke 3e dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods) Elke 2e zondag van de maand 11.30u Woord- en Communieviering. Dinsdag 26 februari 14.00u Seniorenviering. Voorganger: Pastor E. Ettes. CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis Zondag 24 februari 10.30u voorganger pastor Judith Stevens m.m.v. koorgroep Regenboog (Oud-Gastel). De Bloemschevaert Zaterdag 23 februari geen kerkdienst. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 24 februari 10.00u voorganger pastor Jos Broekmans. De Eglantier

Vrijdag 22 februari 10.00u voorganger pastor Fons Burm. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag om 14.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 24 februari 10.30u voorganger pastor Wout van de Broek m.m.v. Future (Hoeven). Wildenborch Vrijdag 22 februari 14.30u voorganger pastor Claude Covemaeker. EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl Donderdag 21 februari: Vrouwenavond. Een ontmoeting met vrouwen terwijl we spreken over het thema: Beter kunnen we het niet maken! U bent welkom om 19.45 uur; dan staat de koffie klaar. Vrijdag 22 februari: Jeugd Alive: jongeren onder elkaar, met elkaar bezig zijn over wat jou interesseert, van hobby, tot vakantie, tot school, leuke maar ook serieuze onderwerpen! Aanvang 19.45 uur. Zondag 24 februari: Eredienst. Gastspreker: Eric Capelli. Aanvang 10.00 uur. Er is oppas voor de allerkleinsten en speciale kinderdiensten voor kinderen t/m 12 jaar. Maandag 25 februari: Gezamenlijk moment van gebed. Met elkaar bidden. U bent van harte welkom mee te komen bidden om 19.30 uur. Dinsdag 26 februari: Bijbelstudiegroep. Met een groep ontdekken wat de Bijbel ons leert voor ons leven vandaag de dag. Momenteel zijn we bezig met het bestuderen van de eerste brief aan de Corinthiërs. U bent van harte welkom van 9.30-11.15 uur Alpha I: Met elkaar ontdekken wat het betekent om Christen te zijn. Er wordt begonnen met een gezamenlijke maaltijd om 18.30 uur. Heeft u interesse: meld u

dan aan bij het secretariaat. Woensdag 27 februari: Een bijzondere avond met Jan Zijlstra, bekend van de tv en zijn spreken over het Evangelie, de gebeds- en genezingsdiensten. Aanvang 20.00 uur. PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl Zondag 24 februari 10.00u VierDe zondag. Voorganger: ds. F.J. Timmers. Er is kindernevendienst. EMMAÜSPAROCHIE Tweede zondag veertigdagentijd. Thema: Met een doel voor ogen? St. Josephkerk 20 feb. 13.00u Middaggebed in Mariagaard 22 feb. 18.30u Eucharistieviering 23 feb. 19.00u Woord-communieviering. Verkondiging: pastor Els Ettes. Gemengd koor St. Joseph. Organist: mw. Angèle Oerlemans 24 feb. 10.15u Eucharistieviering: Verkondiging: pastor Els Ettes. Cantors en samenzang. Organist: mw. Angèle Oerlemans 26 feb. 9.00u Woord-communieviering; 14.30u Rozenkransgebed 27 feb. 13.00u Middaggebed in Mariagaard ONZE LIEVEVROUWE PAROCHIE Weekend 23/24 februari: 2e zondag veertigdagentijd (Lc.9, 28b-36) Zaterdag 17.30u eucharistieviering Cantores Zondag 10.00u eucharistieviering/viering voor alle leeftijden Sint Janskoor. Voorganger: pastor J. v.d. Elzen. Kerk open voor bezoek op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Zie ook www.olvrouwe.nl Maandag Mariagaard Nieuwstraat 8.30u Eucharistieviering Dinsdag Onze Lieve Vrouwekerk Kade 9.00u Eucharistieviering Woensdag Mariagaard 8.30u Eucharistieviering Donderdag Onze Lieve Vrouwekerk 9.00u Eucharistieviering Vrijdag Mariagaard 8.30u Eucharistieviering

PAGINA 18

ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Zaterdag 23 februari Heerle 17.00u eucharistieviering. Voorganger pastor J. de Kort. Moerstraten 19.00u gezinsviering m.m.v. de Woudzangertjes. Voorganger pastor J. de Kort. Zondag 24 februari Wouwse Plantage 9.30u Woord- en communiedienst. Voorganger pastor J. Houben. Wouw 11.00u eucharistieviering m.m.v. cantor en organist. Voorganger pastor A. Damen. JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600 Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


Zorgt u met ons mee? Surplus is een regionale organisatie voor welzijn, zorg, kinderopvang, comfort en wonen met dochterstichtingen in West- en Midden-Brabant. Surplus vindt inspraak en medezeggenschap van cliënten zeer belangrijk. Het biedt de organisatie de mogelijkheid om in te kunnen spelen op behoeften van cliënten en het geeft input bij het bepalen van de koers die Surplus moet varen. In verband met het vertrek van de voorzitter van de centrale cliëntenraad is Surplus op zoek naar een nieuwe, onafhankelijke voorzitter.

VOORZITTER CENTRALE CLIËNTENRAAD Kijk voor meer informatie en sollicitatie op onze website www.surplusgroep.nl en klik op Vacatures, of bel met P&O, tel. 0168-331872.

gratis

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

autoschade

Bedrijfsprofiel Steur Autoschade B.V., gevestigd te Oudenbosch en opgericht in 1963, bestaat uit verschillende werkmaatschappijen op het gebied van Autoschadeherstel en Industrial Coating. Bij Steur is niets onmogelijk en worden de wensen van de klant vertaald in een perfect eindproduct. Alles conform ISO 9001:2008 kwaliteitsnorm. Wegens toenemende drukte in onze autoschade vestiging, zoeken wij per direct een:

ALLROUND PLAATWERKER / SPUITER

keukens

kiezen keuken w u is u h t

Wij zoeken met spoed: spoed:

 Ervaren heftruckchauffeurs • All-round Timmerman (kenniswerkzaam) word/excel vereist) (zelfstandig  Ervaren Bulk-Chemie • Proces-operator laad/losmedewerkers (Vapro-A)

Heb je plezier in het autoschade vak, kan je zelfstandig alle voorkomende richt,- herstel,- montage- en spuitwerkzaamheden uitvoeren en woon je in de omgeving van Halderberge, dan zouden wij jou graag aan ons autoschade team toevoegen.

Zoekt u flexibel & gecertificeerd personeel: • Heftruckchauffeur

Solliciteren: Als deze uitdaging je aanspreekt stuur dan je reactie op deze vacature per email, voorzien van je cv. aan dhr. Jack Steur. Email: info@steur.com meer informatie over ons bedrijf op www.steur.com .

Reacties ontvangen wij graag via: piet@snoeijs-detachering.nl

Wil je direct contact opnemen? Bel dan met dhr. Jack Steur 0165-315350

Zoekt u flexibel & gecertificeerd personeel:

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

wij

Betonfi guratie is een bedrijf gespecialiseerd in het aanbrengen van printbeton en voegvullingen. Onze werkzaamheden vinden plaats in Nederland en België. Door uitbreiding van

Wij vragen: • Ervaring en affiniteit met het aanbrengen van beton • Flexibele instelling • Collegialiteit • Geen 7.00 tot 16.00-mentaliteit Wij bieden de arbeidsvoorwaarden zoals omschreven in de CAO Bouwnijverheid. U kunt uw sollicitatie per e-mail sturen aan info@betonfiguratie.nl of eventueel per post zenden naar: Korte Hei 43a, 4715 RS Rucphen t.a.v. Mevr. Hello

de werkzaamheden zijn wij op zoek naar betonwerkers. Acquisitie n.a.v. deze uiting wordt niet op prijs gesteld.

brengt beton tot leven

figuratie BVBA

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! 2910 Essen Tel. +32 (0)3 - 36 91 300 E-mail: info@betonfiguratie.be

tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl

Dre Wit (‘t) goed

Pedicure Jeanette

reparaties witgoed producten Etten-Leur

Ook bij U thuis

Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

06 - 43084446

www.detacheringsburosnoeijs.nl (zeer ervaren) piet@snoeijs-detachering.nl

www.snoeijsdetachering.nl

5 betonwerkers

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken.

Tel.: 06-50905037

HUGO

vraagt v.a. ’98

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

auto’s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

! g e w n moete

KooPzondAg Iedere 1e zondag van de maand!

opheffings uitverkoo p

50%

g n i t r o kassak ctie

ele op de h

olle

ingsc t h c i l r ve

Unieke kans!!!

Alles halve prijs! m.u.v. kappen en lichtbronnen

zoals: - Massive - Philips - Lirio - Leclercq en vele andere bekende merken.

BUDGETLAMP BREDA 1000m2 met alle bekende merken Hoekpand Catharinastraat / Kennedylaan / 076 - 5140167




Partij

handel

 

 

      



 





 

 









 











 



 

  















  















  







  

      



 



    





Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DR_20130220  
DR_20130220