Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

13 FEBRUARI 2013 WEEK 7

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

WERKSCAN OM MENSEN UIT BIJSTAND TE HELPEN

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

8 111

KERKELIJK NIEUWS

SJIEK ALS CARNAVALESKE LEIDRAAD

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

AOPELAANDSE CARNAVALSOPTOCHT VOL VATEN

W E E K B L A D

M I D D E L B U R G S E

&

V E E R S E

ROOSENDAAL - Carnaval in Tullepetaonestad. ‘Sjiek’ was letterlijk en figuurlijk de leidraad van het grote lint deelnemers dat zich tijdens de optocht zaterdag door duizenden toeschouwers liet bewonderen. De winnaar bij de grote wagens was B.C. ‘We zen wir de leste’ met de prachtige creatie ‘Venetiaans carnaval in optima forma’. De carnavalvierders genoten er met volle teugen van. Lees het volledige artikel over het Tullepetaonse carnavalsfestijn elders in deze editie. FOTO RENÉ BRUIJNNINCX

Aanpassingen betaald parkeren ROOSENDAAL - Het betaald parkeren wordt aangepast. Betaald parkeren op straat wordt: maandag t/m donderdag van 09.00 tot 18.30 uur, vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur, en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Zondag blijft parkeren op straat gratis, behalve op koopzondagen, dan geldt betaald parkeren van 12.00 tot 17.00 uur. De Nieuwstraat en Vughtstraat worden aangepast van ‘vergunninghouders en betaald parkeren’ in ‘vergunninghouders en dagkaarten’. De straten worden zo bedoeld voor ‘lang parkeren’ en er komt meer ruimte voor bewoners. De Prinsensingel wordt van ‘betaald parkeren’ veranderd in ‘vergunninghouders en betaald parkeren’.

Welstandsnota stuk eenvoudiger ROOSENDAAL - De Welstandsnota kan worden vastgesteld. Een concept werd toegelicht tijdens een infobijeenkomst en aan de toen gemaakte opmerkingen wordt deels tegemoet gekomen. De nieuwe Welstandsnota is eenvoudiger in gebruik. Zo is het aantal pagina’s van de nota teruggebracht naar 44. De gebieden in de gemeente zijn gestroomlijnd door ze terug te brengen van 26 naar 9 gebieden. Nieuwe ontwikkelingen zijn voor zover mogelijk in de gebieden opgenomen, waarbij de beeldkwaliteitplannen die hiervoor zijn opgenomen, uitgangspunt zijn geweest. In de nota wordt onderscheid gemaakt in vier niveaus: vrij, soepel, gewoon en bijzonder.

Parkeergarage op koopzondag gratis

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

ROOSENDAAL - In overleg met Collectief Roosendaal start de gemeente een pilot. De resterende 13 collectieve koopzondagen van 2013 worden als proef alle parkeergarages (Biggelaar, Liga, Mill Hill, Nieuwe Markt en Roselaar) gratis, de hele dag. Namelijk op 24 mrt, 28 apr, 26 mei, 30 jun, 28 jul, 25 aug, 29 sep, 27 okt, 24 nov en 1, 5, 22 en 29 dec. Op straat blijft betaald parkeren op koopzondagen gelden om de woonstraten in en rond het centrum te beschermen. De pilot wordt in november geëvalueerd. De voorgestelde aanpassingen van het parkeerbeleid kost 145.000 euro. Wethouder Adriaansen wil de binnenstad zo een impuls geven.

www. internetbode.nl WO-DOVR-ZA VOORDEEL

Gemengd t h gehakt kilo 5.38 voor

Amstel bier 2 kr a 24 fl 25.38 voor

u

i

3.78

W E E K B L A D

s

i

n

d

e

r

e

g

i

...VOOR

o

HET LAATSTE ACTUELE LOKALE

15.00

C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal

NIEUWS... KIJK OP WWW.INTERNETBODE.NL

Afrit 15 Breda (A16) naar Antwerpen dicht ROOSENDAAL - Rijkswaterstaat voert in de nacht van vrijdag zaterdag onderhoud uit aan de A16. Tijdens deze werkzaamheden is afrit 15 Breda (A16) vanuit Rotterdam richting Antwerpen afgesloten voor het verkeer van vrijdag 15 februari 19.30 uur tot zaterdag 16 februari 10.30 uur. Rijkswaterstaat verwacht hierbij nauwelijks verkeershinder. Verkeer op de A16 vanuit Rotterdam richting Breda wordt als volgt omgeleid: rijd door op de A16 richting Antwerpen, neem op knooppunt Galder de A58 richting Tilburg, neem afrit 14 Ulvenhout, aan het einde van de afrit linksaf en neem de oprit naar de A58 richting Breda/ Roosendaal.


Hans

KAASHUIS ROOSENDAAL

s

c

t

Andy

r ve

s

uw t s i onbetw

pe

is l a i

Passage 18-20 Roosendaal www.kaashuishansenandy.nl

opening

Vrijdag 15 februari 9 uur is het zover. Dan openen we met trots onze nieuwe winkel in winkelcentrum “de Passage” in Roosendaal Kaashuis Roosendaal gaat verhuizen. Niet ver: hooguit 100 meter. Van de ene fraaie locatie in winkelcentrum Passage naar de andere. Maar

hun cadeaushop Casa di Mondo aan de andere zijde van het horecaplein en ze hebben meer ruimte voor verse waren gekregen!

volgens eigenaars Hans Heeren en Andy Buermans gaan ze er flink op vooruit. Ze hebben Het Kaashuis nu in hetzelfde pand ondergebracht als

vrijdag 15 februari OPENING

onderstaande aanbiedingen zijn geldig van vrijdag 15 februari t/m koopzondag 24 februari

ling vleeswaren afde

boerenkaas Wist u dat al onze boerenkazen rechtstreeks van een Brabantse kaasboerderij komen. Dat is pure kwaliteit en dat proef je.

Al onze vleeswaren worden vers voor u afgesneden maar wist u dat we ook heel veel zelf maken zoals gehaktsoorten, rosbief, frikandeau, grilworst, gehaktbroodjes, filet americain en nog veel meer. Ook in glutenvrije of zoutarme vleeswaren hebben we ruime keuze. En kwaliteit hoeft niet duur te zijn.

Gerookte boeren kempenham 100 gram

Snijworst 100 gram Leverkaas 100 gram Zwan Boterhamworst 100 gram

1.79 0.99 0.99 0.99

Tijdens de opening 15 februari t/m 24 februari

boerenkazen van jong belegen tot oud

al onze

4.98

500 gram

salades Ook hierin weer vele soorten uit eigen keuken met zorg bereid.

Krab salade 150 gram Eitje preitje salade 200 gram

1.98 1.98

noten afdeling

wijnafdeling

scent chips

Al onze noten worden vers voor u gebrand in de winkel.

Een goed en zorgvuldig gekozen assortiment wijnen uit vele landen. Kom proeven en overtuig u van de kwaliteit

Deze zijn nu uitgebreid met nog eens 36 nieuwe geuren en vele nieuwe branders.

250 gram

Studentenhaver

doosje scent-chips geurwax

2.98

al vanaf

o.a

Kad

. bl

o-a

rtik

ele

om us, le sce b nt-c unzl onard a o hip s, s u cast glasw erk van eizo le, , dek ensa ora rtik tief ele n

n

3.95


actualiteit

Nieuwe techniek moet mensen aan het werk helpen en houden

WVS zet werkscan in om mensen uit de bijstand te helpen ROOSENDAAL - De WVS-groep gaat in Roosendaal de werkscan inzetten om mensen uit de bijstand te helpen. De werkscan is een nieuwe aanpak van de sociale werkvoorziening om mensen aan het werk te krijgen en te houden. Roosendaal is de eerste gemeente in West Noord-Brabant waar de theorie zal worden toegepast om mensen vanuit de bijstand te activeren. DOOR MERIJN SITSEN De werkscan werkzoekenden bestaat uit een vragenlijst gevolgd door één of meerdere gesprekken. De grote verandering ten opzichte van huidige gespreks- en diagnosetechnieken is dat het initiatief bij de werkzoekenden komt te liggen. Op deze manier kunnen zij zelf de regie van hun eigen leven in handen houden. De arbeidsdeskundigen komen niet met een pasklare oplossing maar motiveren en adviseren de cliënten. Deze worden gestimuleerd om zelf hun conclusies te trekken en vast te stellen wat goed is voor hem of waar hij behoefte aan heeft. Het gevolg is dat mensen zelf actiepunten formuleren waardoor het effect groter is bij ‘oude’ manier waarbij pasklare adviezen werden aangeboden. Ontwikkeling De werkscan is ontwikkeld door het Arbeidsdeskundig Kennis Centrum van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen. De methode motiveert medewerkers om actief aan de slag te gaan met hun duurzame inzetbaarheid. Op deze manier zijn ze niet alleen met ‘nu’ bezig maar ook met de toekomst. De kracht van de werkscan is dat de werkzoekende zelf

de regie behoudt over zijn eigen leven. Hij gaat aan de slag met zijn eigen conclusie en niet de conclusie van een deskundige (waar hij misschien helemaal niet of slechts deels achterstaat). Praktijk De WVS-groep geeft zelf aan dat het in theorie allemaal goed klinkt maar dat er ook moet worden nagedacht over hoe de werkscan in de praktijk kan worden gebracht. “We hebben arbeidsdeskundige Inge Lise Nijhoff laten experimenteren met de werkscan”, aldus de WVS-groep. De ervaringen van de deskundige waren volgens de sociale werkvoorzieningen erg positief. De theorie is volgens het bedrijf goed toepasbaar op mensen die een afstand hebben opgelopen tot de arbeidsmarkt. “Het geeft snel inzicht in de aandachtspunten zonder de inzet van dure instrumenten. Tijdens de gesprekken zie je mensen bewust worden van het feit dat ze zelf het heft in eigen hand kunnen nemen”, vertelt Nijhoff. De WVS-groep wil door het inzetten van een nieuwe werkscan mensen aan het werk krijgen en vooral aan het werk houden. De nadruk komt in Nederland volgens de sociale werkvoorziening in West Noord-

De WVS-groep helpt mensen aan het werk en aan het werk te blijven.

Brabant te liggen op duurzame inzetbaarheid. Zij spelen daar als één van de

eersten in het land op in door een vernieuwende aanpak te gebruiken om werkzoe-

FOTO WVS

kenden succesvol en langdurig te plaatsen op de arbeidsmarkt.

Tullepetaonse Optocht: niet de kwantiteit maar de kwaliteit telt

Motto blijkt voor velerlei uitleg vatbaar

ROOSENDAAL - Dat een motto héél bepalend kan zijn voor een carnavalsseizoen bleek wel in de optocht die afgelopen zaterdag door de straten van Tullepetaonestad trok. ‘Sjiek’ was letterlijk en figuurlijk de leidraad van het grote lint deelnemers dat zich door duizenden toeschouwers liet bewonderen. DOOR RENÉ BRUIJNINCX En hoofd van de commissie optocht, Willem Vlaskamp, had het van tevoren al gezegd: “Duidelijk minder inschrijvingen, maar dat is zeker niet ten koste gegaan van de kwaliteit. Er lopen nog steeds zoveel creatieve geesten in Tullepetaonestad rond dat we met recht kunnen zeggen dat deze formule nog jaren mee kan.”

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

FOTO RENÉ BRUIJNINCX

www.internetbode.nl

Geen 50 maar 55 tinten grijs. De Rubens Vrouwkes zijn een fanclub met sjieke allure.

Variaties En wat er aan sjieks voorbijkwam was echt een variatie op het motto: het sprookje van Assepoester passeerde met ‘Paste gij de sjieke schoene’, Tullepetaone die door een ringetje te halen waren, Tullepetaone die zich uit de optocht lieten kegelen omdat ze dit jaar voor de laatste keer meeliepen, een hele sjieke Tullepetaon op zijn driewieler, de mode pliesie die op sjiek gaat, Maison Chique dat de nostalgische link naar de Roosendaalse modezaak legde, de sjieke kleren van keizer carnaval, het tweetal dat alle toeschouwers sjiek te kakke zette. Dat alles werd voorafgegaan door Oud Oogeid Ruud van Osta die op zijn bekende sjieke wijze de mensen vroeg om een financiële bijdrage, zodat Tullepetaonestad nog jaren carnaval kan blijven vieren op de wijze

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PaGiNa 3

zoals men dat nu alweer 55 jaren heeft gedaan. Gondels En ondanks het feit dat iedere deelnemer winnaar is in zijn eigen categorie heeft de jury kritisch gekeken naar al die uitingen van ‘Gao’d op sjiek?’. Bij de grote wagen won B.C. We zen wir de leste. Ze bleken het Venetiaanse Carnaval in alle elementen uitgewerkt te hebben. Met prachtige clowneske maskers, gondels, een heuse loopbrug èn natuurlijk Pavaroti voor de muzikale ondersteuning. B.C. de Molendraaiers sleepte bij de kleine wagens de eerste prijs weg. En het sjieke kegelspel van Wanuktdanou was ook goed voor de bovenste plek bij de middelgrote groepen. En dat Prins Ruben wel een heel grote fanclub heeft lieten de 55 Grijze Rubens Vrouwkes nadrukkelijk zien met hun ‘We gaon’op sjiek in 55 tienten grijs’. Zij werden eerste bij de grote groepen. Ten slotte gingen alle handen op elkaar voor B.C. De Begieners. Op 11 januari ging hun bouwkot samen mèt hun carnavalswagen in rook op. Maar ze waren er wel bij en hadden met de restanten toch een ‘nieuwe wagen’ weten te bouwen. Daarom kregen ze met recht de aanmoedigingsprijs.

Volg ons op twitter: @R_daalseBode.


Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601 ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

ElisE

DansschoEnEn Officieel dealer van Diamant dansschoenen. Uit voorraad leverbaar! 0167-522939 / 06-10807891

antiek | (streek)sieraden | design | kunst | verzamelingen | inboedels

Inbreng gevraagd, van één item tot complete inboedel, voor onze

Kunst & Antiek Veiling en VenduVeiling op dinsdag 19 maart en woensdag 20 maart VenduHuis De Jager Goes BV Ringbaan West 2b | 4461 ED Goes 06 42 11 45 42 | www.venduhuisdejager.nl

Pedicure Jeanette Ook bij U thuis 06 - 43084446

Wij verzorgen uw Belastingaangifte 2012

Cursussen ininwijkcentrum 't Dijks Cursussen wijkcentrum 't Dijksteeke Dijkcentrum 191 Dijkcentrum 191Roosendaal Roosendaal Cursussen in wijkcentrum 't Dijks

Dijkcentrum 191 Roosendaal 't Dijksteeke Cursussen in wijkcentrum vanaf dinsdagochtend 5 maart Maak kennis de iPad Dijkcentrum Roosendaal met191 vanaf 5 maart Maak kennisWerken met de vanaf dinsdagochtend dinsdagochtend 19 maart metiPad de iPad Tel. 0165-545011 Maak kennis met de iPad vanaf dinsdagochtend 5 maart bgg 06-28965431 19 maart Werken met de iPad vanaf dinsdagochtend of 0645482948 5 maart www.softracon.com/roosendaal dinsdagochtend Maak kennis met deWerken iPad vanaf dinsdagochtend 19 maart met de iPad vanaf Werken met de iPad vanaf dinsdagochtend 19 maart www.softracon.com/roosendaal of 0645482948

Stoppen ! met roken Lasertherapie

www.softracon.com/roosendaal of 0645482948

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602 www.softracon.com/roosendaal of 0645482948

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

KranKzinnig lage prijzen!

Het Bergse Veilinghuis

HetHET eersteLEVEN veilinghuis in West-Brabant MAAK BETER MET VEILEN!

WIJ? veilenZOEKEN wij? INBRENG watWAT GEVRAAGD

ALGeMeNe KUNST-, ANTieK- eN iNBOeDeLVeiLiNG 16 februari a.s. 13.30 uur

Lelyweg 12 Lelyweg 12 4612 PS Bergen op Zoom 4612Tel.: PS 0164 Bergen op11Zoom 23 00 Tel.: 0164 06 21 89 Tel: 2375 002511 www.hetbergseveilinghuis.nl Tel: 06 21 89 75 25 info@hetbergseveilinghuis.nl

LOcATie VeiLiNG: Wijcongrescentrum helpen u door de crisis!

Het· Bergse Veilinghuis veilt op 16 februari inboedelgoederen de navolgende roerende goederen uit · kunst diverse particuliere inboedels · antiekvan o.a. Zeeuwse schilders: Piet Bulthuis, • Schilderijen · goud/zilver Wilgers, M. Aerssens, H. Lammers, etc. • Bergense schilders o.a. D. Filarski, M. Wiegman, etc. · design • Uit· Bergen op Zoom: F. Weijts verzamelingen • Oosterse kunst o.a. porselein, bronzen beelden, · curiosa houten sculpturen, tapijten, achter glas schilderijen, etc. · machinerieën • Toegepaste kunst, glas van Leerdam, aardewerk · bedrijfsinventarissen (Gouda), De Kat Bergen op Zoom, Wiener Werkstatte, Villeroy en Boch, La Louviere. · successie, boedelverdeling • Sieraden o.a. Amsterdamse gouden en zilveren · ontruiming vanschool, woningen sieraden met briljant, diamant en halfedelsteen. • Kerkelijke kunst, beelden, crucifixen, cibories, HOEboeken, WERKT HET? schilderijen, etc. • Oude munten, Antieke kleinmeubelen U Nederlandse brengt uw goederen • Varia: kinderspeelgoed, poppen, koper, tin, brons, na afspraak op de kristallen kronen, decoratieve kunst en nog veel meer. inbrengdagen. Dan wordt bekeken of uw goederen KijKDAGeN U bent van harte welkom tijdens de onzeveiling. kijkdagen op: geschikt zijn voor Donderdag februari van 10.00veiling tot 16.00 uur Taxaties14voor inbreng Vrijdag 15 februari van 12:00 tot 20.00 uur zijn op afspraak. Zaterdag 16 februari van 10:00 tot 12:00 uur

OF ONS VOOR www.hetbergseveilinghuis.nl De BEL kijkdagen zijnMAIL ten kantore van Het Bergse De Stoelemat

MEER LelywegINFORMATIE! 12 te Bergen op Zoom info@hetbergseveilinghuis.nl Westersingel 40, Bergen op Zoom Veilinghuis,

inCl.

VariFOCale glazen* OOk teveel betaald? Was nOu maar naar specsavers gegaan! specsavers roosendaal Roselaar 27 (in winkelcentrum Roselaar) 0165 396 704

* Bij aankoop van elk montuur vanaf €79 krijgt u de standaard varifocale glazen gratis. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Niet in combinatie met andere aanbiedingen. © 2013 Specsavers Optical Group. All rights reserved. facebook.com/specsaversnederland. www.specsavers.nl


actualiteit

Column

Aopelaandse carnavalsoptocht vol vaten

‘Blij met jeugdige deelnemers’ NISPEN - Vergezeld door Nar Dorus en Grote Boer Mùrijn bekeek Prins Kobus II afgelopen zondag de Aopelaandse carnavalsoptocht. En ze zagen dat het goed was.

Eugène de Kok

Een kansloze poging

Soms doe je iets, terwijl je weet dat het nutteloos is. Je koopt een oudejaarslot, omdat je denkt dat je kans maakt op de hoofdprijs van honderd miljoenmiljard euro. Je pleit als CDA-backbencher Eddy van Hijum voor een cultuuromslag onder bankiers, terwijl je weet dat ze nooit meer, zoals jij wilt, ‘dienstbaar worden aan de reële economie en samenleving’. Je besluit een weekeinde vrij te maken voor ‘een spannend’ Europees kampioenschap allround schaatsen, omdat je zeker weet dat het nu niet met drie Nederlanders op het podium eindigt. Je legt als premier uit dat er na 26 uur vergaderen in Brussel een goede deal is, maar je weet dat iedereen zich alleen maar afvraagt waarom een Europese begroting in hemelsnaam 997 miljard euro groot moet zijn. Je haast je in een besneeuwd Nederland naar het NS-station, omdat je hoopt dat jouw trein op tijd vertrekt of je vraagt als minister Henk Kamp om (nog) een onderzoek naar aardbevingen in Groningen hoewel iedereen snapt dat de schokken zijn toe te schrijven aan de gasboringen. Soms doe je iets, terwijl je weet dat het nutteloos is. In die categorie valt ook mijn oproep over het onderstaande, overigens futiele onderwerp. Beste televisiemakers, willen jullie stoppen met die programma’s waarin soort van BN’ers in wedstrijdvorm dingen doen? Het zijn niet eens de programma’s, maar vooral de verklaringen waarom BN’ers deelnemen die onuitstaanbaar zijn. Daarin komen altijd ‘uitdaging’ en ‘niet voor het geld’ langs. Als ze nou eens zeggen dat ze het moeten doen, omdat zelfs in de discountsupermarkt op de hoek niemand ze meer herkent. En wees als maker ook eens eerlijk. Zeg niet dat een schansspringprogramma mooie panorama’s van het Oostenrijkse landschap oplevert, maar dat je hoopt dat er zo veel mogelijk deelnemers onderuit gaan. Ik geef toe: een nutteloze oproep. De programma’s zijn er omdat er honderdduizenden, op gapende wonden hopende mensen naar kijken. Nog een oproep dan: stop alsjeblieft met kijken! Ook kansloos. Ik weet het. Maar soms zeg je iets, terwijl je weet dat het nutteloos is, maar het er gewoon een keertje uit moet.

Wethouder Verbraak overhandigt de sleutel aan Prins Kobus II.

DOOR ROEL DE HAAN

Colofon

Wethouders Hans Verbraak en Toine Theunis waren vanuit Roosendaal afgereisd om het probleemloos verlopen spektakel te aanschouwen. Namens de burgemeester mocht Verbraak de sleutel van Aopelaand aan de prins overhandigen. “Die lillukke sleutel,” volgens Theunis. Verbraak hield het diplomatiek op ‘een simpele sleutel’. “De Volvo onder de sleutels,” corrigeerde Prins Kobus. “Weinig franje, maar hij doet het altijd.” De deelnemers hadden het motto ‘Ut zit in ’t vat’ goed in de oren geknoopt. Onder een winterse zon passeerden veel variaties op dat motto. En

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten René Bruijnincx, Roel de Haan, Mieke Spekman, Robin Looy, Angèle van Tiggelen

Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 10.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 08.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl Bezorgklachten 076 599 8111

daarbij waren de dopingschandalen van het afgelopen jaar dan weer het favoriete onderwerp. Ook de troonwisseling kwam meer dan een keer aan bod.

‘Jeugd is toekomst Nispens carnaval’ Jonge bouwers Presentator en juryvoorzitter Rogier Verhoeven was heel tevreden met het niveau van de optocht. “Prachtig dat de Nispense jeugd zo goed vertegenwoordigd was. Dat is toch de toekomst van het carnaval. En met een verrassende winnaar bij de wagens. Al was het met een klein verschil.

FOTO ROEL DE HAAN

Dat gold trouwens ook bij de groepen.” Bij de wagens won de inzending van ‘De Leutstoempers’. Verrassend omdat deze groep van jonge bouwers de langdurige hegemonie van de Bergse Baan doorbraken. Voor de jury gaf de carnavaleske invulling van het motto uiteindelijk de doorslag. Bij de grote groepen was ‘De Tostie Bent’ met een puntje verschil op de nummer twee de winnaar. Bij de kleine groepen gingen ‘De Sjokolaode Aopkes’ er met de prijs vandoor. De prijsuitreiking verliep op z’n Nispens: in een positieve sfeer, met onderling respect tussen de deelnemers. Na afloop werd het motto voor 2014 bekendgemaakt: ‘Zit muziek in’.

Tullepetaonen gaan weer ‘op stok’ W E E K B L A D

t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 07

De oplossing van deze puzzel is in week 08 te vinden op www.internetbode.nl

© www.sudokusite.eu

ROOSENDAAL - De èchte Tullepetaonen kijken met aswoensdag nog wel even terug naar het achter hen liggende carnavalsfeest. Herinneringen die ze koesteren en waardoor ze al weer zin krijgen in het komende feest. Maar voordat het zover is gaan ze eerst over tot de orde van de dag. En zoals ook bij carnaval ‘regeren is vooruitzien’ een belangrijk motief is, hebben die Tullepetaonen behoefte aan rust om na te denken over het nieuwe motto en wat ze daar het komende jaar weer van kunnen gaan maken. De sjieke pakken, jurken en verkleedsels kunnen weer de kast in bij de verzamelingen die carnavalsvierders nou eenmaal thuis hebben. De Tullepetaonen gaan op stok en ‘broeden’ alvast op het nieuwe motto, voordat ze met 11 november weer tevoorschijn komen. Esther Pannekoek van het Da Vinci College heeft die gedachte een gezicht gegeven door op een vogelkooitje symbolisch een Tullepetaon te schilderen. FOTO RENÉ BRUIJNINCX PaGiNa 5


Leerlingen JTC ontwierpen milieustraat

Prijswinnaars kerstpuzzel Uit de vele inzendingen van de kerstpuzzel zijn de volgende winnaars gekomen: P. Helmons uit Kruisland, dinerbon van proeverij Caruso te Roosendaal B. de Mooij uit Roosendaal dinerbon van De Tuin te Roosendaal J.A.A.M. Koeken uit Wernhout, dinerbon De Tijd te Rijsbergen W.H.C. Wijnen uit Etten-Leur, dinerbon De Belhamel te Etten-Leur Fam. Van Laerhoven uit Sint Willebrord, dinerbon van Lo Stivale te Etten-Leur W.J. Witteveen uit ‘s-Heer Arendskerke, dinerbon t Klok’Uus te ‘s-Heer Arendskerke J. Hoogendoorn uit Domburg dinerbon Hotel/Restaurant Green White te Oostkapelle C. van Iwaarden uit Tholen, dinerbon van restaurant Zeeland te Tholen V.d. Stap uit Oude Molen, dinerbon De 3 Musketiers te Zevenbergen M. Nefs uit Halsteren, dinerbon ‘t Spuihuis te Bergen op Zoom J.G.M. Vermeeren uit Oud Gastel, dinerbon De Sinjoor te Roosendaal L.C.W.M. Stok uit Breda, dinerbon Huis Den Deijl te Breda E. Eggels uit Breda, dinerbon Il Primo te Breda. Alle winnaars gefeliciteerd en zij krijgen hun dinerbon thuisgestuurd.

KORTE BERICHTEN

ROOSENDAAL - Onlangs presenteerden 74 eerstejaars leerlingen van het Jan Tinbergen College hun zelfgemaakte ontwerpen van een mogelijke milieustraat voor Saver. De presentaties maakten onderdeel uit van een Onderzoek & Ontwerp project van het JTeCh (voorheen Technasium), een afdeling binnen het JTC waarin leerlingen van HAVO, VWO en TVWO gericht met praktische opdrachten bezig zijn op het gebied van techniek en beta-vakken. De opdrachten van het JTeCh hebben altijd te maken met het brede vakgebied techniek: het kan gaan om computers, architectuur, koken in gewichtloosheid, milieuvriendelijk groen onderhouden, ontwerpen van een fontein, enz. De opdrachtgever is altijd een bedrijf: er wordt een reëel probleem voorgelegd waarvoor leerlingen gevraagd worden een oplossing te bedenken. In dit geval was de opdrachtgever het regionale afvalinzamelings- en reinigingsbedrijf Sa-

ver. De leerlingen werkten in dit project zogenaamd als milieu technologisch ontwerper bij Saver. De bedoeling was dat zij een nieuwe milieustraat ontwierpen en hiervan, op schaal, een maquette maakten met behulp van herbruikbare en gebruikte materialen. Dit ontwerp moest voldoen aan een uitgebreid programma van eisen, zoals de meest efficiënte rijrichting, de beste manier van plaatsing van containers en de meest gangbare afvalstromen. Daarnaast moesten de kinderen een collage maken waarop een overzicht te zien was van afvalstromen die apart gehouden moeten worden en wat er verder met deze afvalstromen gebeurt. Ook het maken van een schatting van de hoeveelheid afval dat aangeboden wordt op een milieustraat en de manier waarop inwoners geprikkeld kunnen worden om hun afval op juiste wijze te scheiden, moesten verbeeld worden. Om goed beslagen ten ijs te komen, brach-

ten de leerlingen eind november vorig jaar groepsgewijs een bezoek aan een van de drie milieustraten van Saver, op industrieterrein Borchwerf II. Hier konden zij alles onderzoeken en hun meest dringende vragen stellen aan één van de medewerkers. Daarna gingen zij op school aan de slag. Vorige week vond de daadwerkelijke beoordeling plaats van hun ontwerpen en de bijbehorende presentaties.

Break -Nederland in samenwerking met de Urban Bond

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Bristol/Osaka RSD verliest nipt van jong Oranje ROOSENDAAL - Bristol/Osaka RSD heeft nipt verloren van jong Oranje in Eindhoven. Vooral in het begin hadden de Roosendalers even moeite met het hoge tempo. Het was een ingestudeerde hoekschop die Oranje op voorsprong bracht. De talenten aan de kant van Bristol/Osaka RSD Dennis Geeraers en Gulliano Wierikx zorgde voor de voorsprong. De rust werd gehaald met een 2-2 op het elektronisch scorebord. In de tweede bedrijf was het weer de ploeg van Hans Lauwen die de voorsprong aantekende. Dit keer was het Jeroen de Vlaming die in de rebound het doel trof. Omdat er volgens de FIFA regels werd

ROOSENDAAL IVN-excursie: Zondag 17 februari houdt IVN een excursie naar Rammegors (Sint Philipsland) o.l.v. natuurgids Johan Vermunt. Het vertrek is om 9.00u vanaf parkeerplaats Poort van Visdonk (vooraan rechts Rozenvendreef). Meer informatie over het IVNRoosendaal: www.ivn.nl/roosendaal. Alzheimer Café: Maandagavond 18 februari vindt het Alzheimer Café plaats in de kapel van het Centrum voor Wonen en Zorg “De Brink”, Melis Stokelaan 5, 4707 HP Roosendaal. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30u. Het thema staat in het teken van lotgenotencontact. Meer informatie: tel. 06-83044319. Grote rommelmarkt: zondag 17 februari van 10.00u tot 14.00u. Wijkcentrum ’t Dijksteeke, Dijkcentrum 191, 4706 LB Roosendaal. Bingo: Zondag 17 februari wordt in Het Fatimahuis een bingo gedraaid, aanvang 13.45 uur, zaal open om 13.00 uur. Iedereen welkom. Rommelmarkt: Zondag 17 februari is er een rommelmarkt in wijkhuis West, St. Lucasplein 3 van 10.00-14.00 uur. Voor meer info, tel. 06-24269664. Iedereen welkom. Rikken: Donderdag 14 februari rikken in de kantine bij B.S.C., aanvang 19.30 uur.

gespeeld werden de overtredingen bijgehouden. Bij een 6e mag een vrije trap op 10 meter genomen worden, en hier was de tegenstander naar op zoek. Jong Oranje kwam hierdoor op gelijke hoogte. De Roosendalers probeerde van alles uit de kast te halen om de voorsprong te forceren. Een onoplettendheid in de verdediging leverde echter opnieuw een tegentreffer op. In de allerlaatste seconde zeilde een schot van Maikel Ubbink net naast.

De Rietgoor gekwalificeerd voor NK Urban Dance 4 Kids ROOSENDAAL - Sinds kort werkt Break-Nederland samen met de Urban Bond Nederland en is onder andere basisschool de Rietgoor uitgekozen om mee te doen aan het NK Urban dance 4 kids. Dit is een landelijk project wat in samenwerking gaat met vele sponsoren zoals o.a. Nickelodeon en de Rabo Bank. Tien weken lang zullen de leerlingen van basisschool de Rietgoor klaargestoomd worden

voor de battles tijden de lokale finale’s die plaats zullen vinden in Bergen op Zoom. Als de Rietgoor deze battles winnen zullen ze doorstromen naar de landelijke finales. Ook geeft Break-Nederland binnenkort danslessen voor jong en oud bij het Centrum voor de Kunsten in Roosendaal. Onze stimulans is om ervoor te zorgen dat de leerlingen die participeren in het NK gedreven zijn door de dans en dit willen voortzetten in verdere lessen en wedstrijden.

Carnavalsplezier Wingerd

Het was een leuk om op een dergelijk niveau te kunnen spelen. Vooraf had men op een flinke nederlaag gerekend. Maar het blijkt dat Bristol/Osaka RSD over een zeer goed uitgebalanceerd team beschikt.

Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale

Van Kruiswerk naar Thuiszorg ROOSENDAAL - Op maandag 18 februari organiseert Heemkundekring De Vrijheijt van Rosendale in het kader van haar jaarlijkse lezingencyclus wederom een lezing voor haar leden. Dit keer komt Roosendaaler Jan Huige zijn verhaal houden over de ontwikkelingen van het Kruiswerk in de periode 1946 tot 1990 die uiteindelijk hebben geleid tot de oprichting van de hedendaagse grote thuiszorgorganisaties. De lezing begint om half acht in de Conferentiezaal van Heemhuis Mariadal, Vincentiusstraat 7 in Roosendaal. De heemkundekring probeert in de lezingen, die zij organiseert, ook steeds een Roosendaals aspect aan de orde te laten komen. Dat gebeurt in het tweede deel van deze lezing, waarin Jan Huige zich specifiek over de Roosendaalse situatie buigt.

Hij gaat dan ook in op de stille strijd die in de jaren vijftig binnen de lokale afdeling van het Wit Gele Kruis woedde tussen religieuze zusters en leken-verpleegkundigen. Dr. J.J.C. Huige (Roosendaal, 1946) studeerde sociologie in Tilburg. Hij werkte bij een aantal organisaties in het land op het gebied van de preventieve gezondheidszorg. Hij was ook verbonden aan het Nationaal Instituut Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. In 2004 promoveerde hij aan de Universiteit Brabant in Tilburg op een sociaal-historische biografie over de Ettense huisarts Chris Mol. Hij publiceerde over het ziekenfondswezen en doktersfondsen in het Bredase diocees en over de regionale gezondheidscommissie Roosendaal. In 2006 volgde een publicatie over West Brabantse godsvruchtige pastoors en hun kudde. Onder het gastheerschap van de heemkun-

dekring presenteerde Jan Huige in 2006 een lezing over Deken van Mierlo, een Roosendaals instituut op een damesfiets. Jan Huige is ook lid van de redactieraad van het tijdschrift De Vrijheijt van Rosendale. De deuren van het kloostergebouw gaan om 19.00 uur open. Vanaf 19.00 uur tot 19.30 uur is de ontvangst en het welkom in de ontmoetingsruimte van het Heemhuis, waarna van 19.30 uur tot 20.30 uur in de Conferentiezaal het eerste deel van de lezing bijgewoond kan worden. Van 20.30 uur tot 21.00 uur wordt een pauze gehouden met direct daarna het tweede deel van de lezing. Vanaf 21.30 uur tot 22.30 uur kan er in de ontmoetingsruimte weer worden bij- en nagepraat. Zoals gebruikelijk zijn de leden van de heemkundekring, maar ook andere belangstellenden van harte welkom. PAGINA 6

De optocht

ROOSENDAAL - Het was zover op vrijdag 8 februari: het carnavalsfeest op ODBS ‘de Wingerd’ barstte los. Ze begonnen deze ochtend met het Wiengerd Kaokelswaree. Dertien groepjes hadden zich opgegeven om tijdens het Swaree op te treden. Ze kregen leuke carnavaleske dansjes en liedjes te zien. Prinses Linke, Nar Bieke en Sjampetter Floris deelden aan iedereen die meedeed een mooi aandenken uit. Als slotact trad een bekende Roosendaalse zanger, vader van één van de leerlingen, Danny van Loon, voor iedereen op. Het was een geweldig leutige ochtend. ’s Middags hadden ze de carnavalsoptocht door

de wijk. Ook dit was zeer geslaagd, mede door het mooie weer. Maar ook het optreden van de Gertruttenband was heel speciaal. Na eerst een kwartier op het schoolplein gespeeld te hebben, ging de band bij de poort van het plein staan en werden de wagentjes met leutige muziek uitgeleid. Er waren zeer originele ‘wagens’ en acts. De jury had het er maar moeilijk mee. In het midden van de optocht reed de prinses met haar gevolg in een heuse cabrio. De Prinses, Nar en Sjampetter konden het publiek goed toe zwaaien. Tot slot deelde prinses Linke de prijzen uit, mocht Sjampetter Floris de sleutel terug geven aan meneer Leo en kon de carnavalsvakantie beginnen.


lief en leed

Weekenddiensten Bel voor levensbedreigende situaties 112.

Familieberichten

Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

Open en toegankelijk. U kunt altijd bij ons terecht voor een goed georganiseerde uitvaart die past bij uw wensen. We zijn 24 uur per dag bereikbaar op 0800 - 023 05 50. Ook als u niet bij ons verzekerd bent. Kijk op www.monuta.nl voor het uitvaartcentrum bij u in de buurt.

T O P M E R K E N

NACHt

Let op: Sneeuwschimmel

MODE

Koning Winter heeft de afgelopen periode voor veel sneeuw gezorgd. Het leverde prachtige plaatjes op. Maar let op: er zit een addertje boven het gras. Want vooral nu kan het gazon witte, wateriger vlekken krijgen: sneeuwschimmel ofwel winterfusarium! Het is een soort wit pluis dat in cirkels op het gras voorkomt. Middenin de cirkel kleurt het gras geel tot oranjebruin. Zorg voor een goede beluchting van de bodem en loop zo min mogelijk over het gazon. In ernstige gevallen dient de schimmel chemisch bestreden te worden.

COLLECTIE 2012/2013 - O.a NaNsO, lOuNgElifE, RiNgElla, cyREll

v.a.

€15,-

Advies of hulp bij de uitvoering nodig? Vraag het aan de tuinspecialisten van Jansen Hoveniers of kijk op www.jansenhoveniers.com

Onbezorgd genieten. Jansen Hoveniers. www.jansenhoveniers.com - (0165) 38 78 19

Dakwerken vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

RaadhuIssTRaaT 43 ROOsEndaaL OPEN: MaaNdag, vRijdag, zaTERdag EN KOOPzONdag

”Die ene druppel. Die doet er toe.” - Liliane Brekelmans, oprichtster Liliane Fonds

1 To boldly go wh

Star Trek Firs

ere no one’s gone

verdiepen in het

t Contact

before? Dan durf jij je vast wel te dagelijks leven va n Carla (45, ka

nker)?!

In fo rm at i eavond

zonnepanelen

Wilt u besparen op uw energierekening?

gratis plaatsing

Dat hebt u zelf in de hand. Door met zonnepanelen zelf stroom op te wekken bespaart u direct op

FEBRUARI AANBIEDING! OP ALLE SKANTRAE SKS DEUREN 20% KORTING + GRATIS DEURKRUK! VRAAG NAAR DE ACTIE VOORWAARDEN

“Bezoek onze showroom”

energiekosten. Om u hierover te informeren geeft Alfastroom in samenwerking met een lokale installateur komende weken twee informatieavonden. U bent van harte welkom.

Meldt u aan via west@alfatech.nl

Wan n e e r?

Waar?

Wanneer?

Waar?

Dinsda g 19 fe br uari 2013

Fijnaar t

D o n d er d a g 7 ma a r t 2013

Ro o s en d a a l

Inloop: 19.00 – 19.30

Prinses Mar griet s t r a at 15

In lo o p : 19.00 – 19.30

K a ls d o n ks es t r a at 89

Einde: 20.30

in de Par el

Ein d e: 20.30

In d e K a p el v a n Re g io n a a l Beh a n d elc en t r u m Wiec ken d a a l

PAGinA 7


Carnaval tovert bij deze optochtbezoeker een grote glimlach op het gezicht

Carnavalsplezier bij De Kwèèkers in Roosendaal.

Uitslagen Winnaar Aanmoedigingsprijs Nr. 31: B.C. de Begienurs Winnaar Leutprijs Nr. 18: 55 Grijze Rubens Vrouwkes Kleine groepen 1 = Nr. 4: d’Uileballekes Muziekkapellen 1 = Nr. 59: Gertrutten van Slag Band 2 = Nr. 30: Dweilband Speulenderwijs 3 = Nr. 38. Slagwerkschool Tondomtrom Grote wagens Roosendaal 1 = Nr. 48: B.C. We zen wir de leste 2 = Nr. 11: B.C. Hoevekestijn 3 = Nr. 19: C.S. de Kurketrekkers Grote wagens regio 1 = Nr. 41: HIK 2 = Nr. 23: B.C. de Papagaai 3 = Nr. 55: B.C. ‘t Zooike

Kleine wagens 1 = Nr. 53: B.C. de Molendraaiers 2 = Nr. 45: B.C. de Kwèèkers 3 = Nr. 58: B.C. Oé Ist

Carnavalsvierder in bijzonder kleurrijke creatie.

Carnaval 2013

Middelgrote groepen 1 = Nr. 22: Wanuktdanou 2 = Nr. 43: Mouw Mar Raok 3 = Nr. 12A: Waaromnie Grote groepen 1 = Nr. 18: Kwikzilver of 55 tienten grijs 2 = Nr. 36: Knettegekke supporters vd Rainbows 3 = Nr. 21: d’Onze Kleine groepen 1 = Nr. 42: Niks Wèèrt 2 = Nr. 29: Carnavalsclub De Kwebbels 3 = Nr. 32: Niegedogtee Paren & Enkelingen 1 = Nr. 39: PK 2 = Nr. 25: De Poelewoerkes 3 = Nr. 12: Wij Twee

FOTO’S ROEL DE HAAN en RENÉ BRUIJNINCX Surf voor meer foto’s naar de website www.internetbode.nl

De inbreng van de jeugd is groot in Aopelaand

De bezoekers van de optocht in Nispen worden bedankt voor jun aanwezigheid.

Ook in Nispen veel leuke wagens.

Spanning op de koude gezichten van wel heel jonge Kerstmannen.

Wanuktdanou liep voor de 22ste en laatste keer mee in de Roosendaalse optocht. Ze kegelden zichzelf eruit. PAGINA 8


: p o n e e ll A : p p o o AllAelleenen k:enda!anvul

e ! r e e l W l u v n a a d Weeken

Geldig week (zondag zaterdag februari 2013) Geldig in in week 0707 (zondag 1010 t/mt/m zaterdag 1616 februari 2013)

Geldig in week 07 (zondag 10 t/m zaterdag 16 februari 2013) Geldig in week 07 (zondag 10 t/m zaterdag 16 februari 2013) Geldig in week 05 (zondag 27 januari t/m zaterdag 2 februari 2013)

ag teard zard daggzate ij vr g ag rd te za g a a d d ij ij vr vr

lf uw etschotel samen

2 + 1 grAtiS grAtiS 99 grAtiS

euze uit meer dan 25 verschillende kleine bakjes van 100 tot 200 gram Oetker Dr.Dr. Oetker s en vegetarisch. Nieuw zijn de bakjes verse groenten en aardappeltjes. oktoPER ber Pizza Casa di Mama Pizza Casa di Mama n stel zelfAlle uwAlle favoriete mix van gourmetgerechtjes samen met PLUS Dr. Oetker varianten varianten Dr. Oetker Pizza Casa di Mama à la carte! Pizza Casa di Mama Alle varianten Alle varianten Karvan Cévitam 3Limonadesiroop stuks à 380-420 gram naar keuze 3 stuks à 380-420 gram naar keuze Alle varianten

**

ber okto2.73 BUS

1.

** *

3 stuks à 380-420 gram naar keuze 750àml 3Bus stuks 380-420 gram naar keuze : : op op en en lle lle AA Elders 2.73 Alleen op: gag:agzaterdag jda vrizat op ag gen erd erd donderd zat Alle

Alleen op:

g jdajda vrivri

11145511156616

zaterdag vrijdag KRAT 14.12

8.

15 16

99

ri rirua rua ri ri februa rua rirua febfeb rua feb ri ri feb feb rua feb februari

februari

zaterdag

februari

februari

15 16

Zalmfilet met huid Zalmfilet met huid Rookworst Alle varianten Per 500 gram Per 500 gram Zalmfilet met huid 3 Normaal zakken à 200-375 gram 11.49 Normaal 11.49 Per keuze 500 gram naar AlleNormaal combinaties mogelijk. 11.49

ag

0 0 0 0 0.

12 13

2 + 1 99 grAtiS oktober

of Tierra Buena

3.79 PERZAK ZAK 3.79 PER PER ZAK 3.79

2. 2. 2.

e P 99 k 10 99 Per stu 99

oktober

500 GRAM 5.99

NSUPER WIJ

8 5 8 0.0.

3. Hollandse Hollandse Hollandse

Douwe Egberts Douwe Egberts Senseo Senseo varianten AlleAlle varianten Douwe Egberts Senseo Zak stuks Zak 3636 stuks Alle varianten Elders3.79 3.79 Elders Zak 36 stuks Elders 3.79 vrijdag maandag

Carbernet Sauvignon, Ch Malbec, Merlot, Rosé, Sa blanc of Shiraz Bijv. 3 flessen El Descans PE Carmenère

Douwe Egberts Senseo

*

Alle varianten

Zak 36 stuks La Elders 3.79 agste actie p

Alleen op:

Elders 15.21 Nu

2012

Culinaire 3 flessen beenham

à 75 cl na

Amerikaans, honing mosterd of naturel

rijs van Ne derland OP=OP

Per 500 gram Normaal 5.99

1.19 500GRAM GRAM 1.19 500 4 21 :2bloemkool 2.23 500

bloemkool bloemkool Hollandse 500 GRAM 1.19 69 69 bloemkool 69 1 2Per Perstuk stuk 99 t/m

0. 1 + 1 5. 5. 2 + 1 5. 5.50% KO1.70 RTING

Hollandse 99 99 14.12 bloemkool 99 Per stuk % 0 Doos 650 ml K 5 % 0 5 Per stuk 2.23 Normaal Normaal1.70 1.70GRATIS 50% KO GRATIS Elders

Maximaal 3 kratten per klant.

Zalmfilet met huid Per 500 gram Normaal 11.49

Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting op de totaalprijs.

Cabernet Sauvignon, Car Chardonnay, Merlot, Sau blanc, Shiraz Rosé

rd ber te kkbto o ijdbag vrto eerrokza k o erber to to o r e b b to to ok ok

n op mber Allee dece 11.49 500GRAM GRAM11.49 500 Hertog Jan of Palm zaterdag vrijdag 11.49 500Ola GRAM 11.49 500 GRAM Krat 24 flesjes à 30 cl Viennetta vanille

vrijdag

El Descanso

T ARK M

3 + 1 3 1 12 GRATIS 22++11 zaterdag

vrijdag

21133 1212+ 1

BEST E

Alleen op:

Alleen op: *

februari

Broccoli Broccoli Witte druiven Per 500 gram Per 500 gram Elders Broccoli Pitloos Normaal Normaal 1.19 Maximaal 31.19 dozen per klant. bakken à 500 gram Per2 500 gram Normaal 1.19 Normaal 5.98 Nu 2.99

1.70

Normaal

Aanbiedingen bestemd wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijnzijn nietniet bestemd voorvoor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

n zijn niet*Alle bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen zetfouten voorbehouden. *Alle combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting optotaalprijs. de en/of totaalprijs. combinaties mogelijk. Per combinatie kan de prijs verschillen. U krijgt 33,3% korting op de

februari

Normaal

99

Broccoli Per 500 gram Normaal 1.19

PLUS Abcdefgh - Plusstad PLUS Abcdefgh - Plusstad

Aanbiedingen zijndeniet bestemd voor wederverkopers grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen voor wederverkopers en/ofkorting grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfoutenen/of voorbehouden. ties mogelijk. Per combinatiezijn kanniet debestemd prijs verschillen. U krijgt 33,3% op totaalprijs. Aanbiedingen zijnmail niet bestemd voor wederverkopers en/ofcombinaties grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfoutenbij voorbehouden. 324, 012 345 324, T:T: 012 6767 8989PLUS Wilt u per op de hoogte blijven van de aanbiedingen *Allevan mogelijk. Per aanbiedingen combinatie kan de prijs verschillen. UPLUS? krijgt 33,3% korting opPluslaan de Pluslaan totaalprijs. Abcdefgh Wilt per mail de hoogte blijven de33,3% laatste bij PLUS? aties mogelijk. Perucombinaties combinatie kanop dePer prijs verschillen. krijgt 25% korting delaatste totaalprijs. PLUS - 345 Plusstad *Alle mogelijk. combinatie kan deUprijs verschillen. U krijgt op korting op de totaalprijs.

Abcdefgh -- Plusstad PLUS Gommers Roosendaal PLUSGommers Gommers - gebruik Roosendaal PLUS PLUS Gommers --T:Roosendaal Logo geoptimaliseerd voor klein PLUS Gommers Roosendaal PLUS Roosendaal maandag zaterdag 8.00 20.00 uur maandag zaterdag 8.00 20.00 uur Pluslaan 324, 012 345 67 89 Meld u dan nu aan via www.plus.nl. Meld u dan nu aan via www.plus.nl. Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Wiltvan u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij e openingstijden rond de feestdagen gewijzigd zijn, zie hiervoor het Pluslaan 324,24, T: PLUS? 012 3450165 6722 8999 Dijkcentrum 24, T: 54 22 41-43, 99 Wilt u per kunnen mail op de hoogte blijven de laatste aanbiedingen bijGommers PLUS? Dijkcentrum T: 0165 54 PLUS Roosendaal maandag zaterdag 8.00 - 20.00 uur22 Dijkcentrum 41-43, T: 0165 54 22 99 99 Meld u dan nu aan via www.plus.nl. Dijkcentrum T: 0165 54 9999 Meld u dan nu aan via www.plus.nl. 24 T: 0165 41-43, 54 22 22 et in uw Meld supermarkt kijk www.plus.nl. maandag - zaterdagDijkcentrum 8.00Dijkcentrum - 20.00 uur u dan nuof aan viaop www.plus.nl. maandag - vrijdag 08.0008.00 - 20.00-uur, zaterdag - 18.0008.00 uur, maandag - vrijdag 20.00 uur, 08.00 zaterdag

- 18.00 uur,

Dijkcentrum 41-43, T: 10.00 0165 54 22 99 maandag - vrijdag 08.00 -- 20.00 uur, zaterdag 08.0 zondag - 18.00 uur maandag - vrijdag 08.00 uur, zaterd maandag maandag - vrijdag 08.00 20.00 - 20.00 uur, uur, zaterdag zaterd zondag 10.00 - 18.00 uur

zondag 10.00 18.00 uur zondag 10.00 18.00 maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - -18.00 uur, zondag zondag 10.00 - -18.00 uur uur zondag 10.00 - 18.00 uur

Project LA GARE, daar wil je wonen! Wij verkopen onze modelappartementen! IJSD!

Met € 35.000 ,kor ting!

SCHERP GEPR

Nr. 84: 145 m2 met een terras van 55 m2 Nr. 106: 152 m2 met een inpandig terras

ROOSENDAAL Brugstraat 84 € 299.500,- v.o.n. Brugstraat 106 € 312.500,- v.o.n.

Kopen zonder zorgen! Uw huidige woning nog niet verkocht? Wij betalen uw DUBBELE woonlasten!

OPEN HUIS

Informatie en verkoop:

U bent van harte welkom in de MODELWONING aan de Brugstraat 84 te Roosendaal.

Vrijdag

15 februari a.s. tussen 15.00 – 17.00 uur

Zaterdag 16 februari a.s. tussen 11.00 – 13.00 uur

TEL: 0172- 43 45 61 E-mail: nieuwbouw@koppesmakelaardij.nl

www.koppesmakelaardij.nl


auto’s

✂ SHELL GASTELSEWEG

met e 5,00 korting

AUTOWASWAARDEBON: Powerwaxprogramma 1 Geldig tot 1 maart 2013 In onze Green Carwash met high-tec textielborstels. Knip deze bon uit en lever hem in bij

Shell Gastelseweg, Gastelseweg 201, R’Daal

U bent van harte welkom bij de

“Doe Het Zelf Garage” in de regio Moerdijk.

Nu € 1.000,- extra inruilwaarde en 3 jaar 0% financiering!

Bij ons huurt u al een autobrug voor slechts € 15,- p.uur incl. gereedschap, Wij monteren en balanceren uw banden voor slechts € 12,50 per wiel (incl. nieuw ventiel)

Het zijn weer Wereld Inruil Weken bij Toyota. Bij inruil van bijvoorbeeld uw Duitse, Franse, Italiaanse of Koreaanse auto ontvangt u nu € 1.000,- extra inruilwaarde! Zo heeft u al een Toyota Aygo vanaf € 7.490,-* of een Toyota Yaris vanaf € 11.430,-*. Ook geldig op de Verso-S, iQ en Urban Cruiser. Tijdens de Wereld Inruil Weken kunt u ook nog profiteren van een financiering van 0% voor 3 jaar! Vraag online uw persoonlijke offerte aan en ontvang binnen 1 werkdag een scherp aanbod van de Toyota dealer. Ga snel naar toyota.nl/wereldinruilweken.

Selfservice Zevenbergen, Campagneweg 22F Tel. 06-15351535 www.selfservicezevenbergen.nl

Brandstofverbruik (556/2011F/EC) varieert van 4,3 l/100 km (23,3 km/l) t/m 4,5 km/100 km (22,2 km/l), CO2 99-104 gr/km. * Genoemde prijs is inclusief € 1.000,- inruilpremie en BTW, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Actieperiode 01-02-2013 t/m 01-04-2013 (mits geregistreerd voor 01-07-2013). Afgebeeld: Aygo Aspiration € 10.595,-, (getoonde mistlampen als accessoire verkrijgbaar). Wijzigingen voorbehouden. Importeur: Louwman & Parqui B.V. Meer info bel gratis 0800 - 0369 of kijk op toyota.nl. Contantprijs

Aanbetaling

Totaal kredietbedrag

Jaarlijks kostenpercentage

Debetrentevoet

Looptijd in maanden

Termijnbedrag

Totaal te betalen bedrag

€ 8.490,-

€ 2.990,-

€ 5.500,-

0,0%

0,0%

36

€ 152,77

€ 5.500,-

Dit niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Toyota Financial Services • Geldig van 1 februari t/m 1 april 2013 • Voor een nieuwe Toyota iQ, Aygo, Yaris, Verso-S, Urban Cruiser • Minimum aanbetaling 30% van de consumentenprijs • Minimum kredietbedrag € 3.500,-; maximum € 17.500,-; • Onder voorbehoud van kredietacceptatie • Toetsing en registratie bij BKR te Tiel • Toyota Financial Services staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) • Wijzigingen en drukfouten voorbehouden • info@toyotafs.nl

Wilt u vandaag uW auto verkopen? Bel dan

koogJe auto’S Alle merken, types en bouwjaren Ook bussen, jeeps, sloopauto’s met of zonder gebreken

Contante betaling en RDW vrijwaring

Tel: 06-16423545

AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

24 uur per dag U BELT En WIJ KOMEn DIRECT

10 x 12

413H Roosendaalse Bode

Van Dorst

413H

HUGO

vraagt v.a. ’98

Roosendaal, Vlierwerf 12, 0165-532050, www.vandorst.nl

auto’s + bussen + jeeps contant bet. + RDW-vrijwaring!

06 van - 08.00 122tot 22.00 58 uur443

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen

Alzheimer West-Brabant zoekt belangenbehartigers ROOSENDAAL - Afdeling West-Brabant van Alzheimer Nederland zoekt vrijwilligers die zich als belangenbehartiger willen inzetten voor mensen met dementie en hun naasten.

Belangenbehartigers zijn nodig omdat dementie een steeds meer prominente plek in de samenleving inneemt. Door het inzetten van belangenbehartigers wil de Alzheimer organisatie op de hoogte blijven van lokale ontwikkelingen en voorzieningen op dit terrein. Waar nodig en mogelijk worden, op aangeven van de belangenbehartiger, initiatieven ontplooid om zorg voor mensen met dementie in stand te houden en eventueel uit te breiden of nog

beter af te stemmen op de behoeften van mensen met dementie. De belangenbehartiger is bij voorkeur iemand die bekend is met het gebied dat hij of zij vertegenwoordigt. Het werkgebied van Alzheimer Nederland, afdeling West-Brabant omvat zes gemeenten te weten: Woensdrecht, Steenbergen, Bergen op Zoom, Roosendaal, Halderberge en Rucphen. Binnen elke van deze gemeenten worden belangenbehartigers gezocht. Belangenbehartigers kunnen rekenen op ondersteuning, zowel vanuit de regionale afdeling als ook vanuit het landelijk bureau van Alzheimer Nederland. Qua tijdbesteding vergt de functie enkele uren per maand. Eventueel gemaakte kosten worden vergoed. Belangstel-

lenden kunnen contact opnemen met de voorzitter van Alzheimer West-Brabant: Ad Vos, advosroosendaal@kpnmail.nl, 0165-542969. Naast belangenbehartiging richt Alzheimer West Brabant zich ook op verstrekken van informatie en voorlichting over dementie en is zij mede organisator van vijf Alzheimer Café’s in West-Brabant. Alzheimer Café’s zijn bijeenkomsten met een informatief karakter voor mensen met dementie, hun naasten en personen die beroepsmatig of anderszins in het ziektebeeld zijn geïnteresseerd. Voor het programma van de Alzheimer Café’s kan www.alzheimer-nederland.nl/west-brabant worden geraadpleegd.

Halsteren 1 204,555 5, 13. Welberg 1 202,374 5, 14, Steenbergen 2 193,227 5, 15. Oud Gastel 1 192,388 5, 16. Halsteren 3 192,373 5, 17. Lepelstraat 2 183,609 5, 18. Oud Gastel 2 181,276 5, 19. Steenbergen 1 179,128 5, 20/ S.B.Ponderosa 2 175,512 5. B-Teams: 1. de Hofstee 1 220,075 5, 2. Stampersgat 2 217,763 5, 3. Oud Gastel 4 215,739 5, 4. Halsteren 8 215,577 5, 5. Halsteren 6 207,341 5, 6. Welberg 5 205,949 5, 7. S.B.Ponderosa 3 205,134

www. internetbode.nl

Winterbanden incl. opslag en afstelling

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

Meer dan een half miljoen Bodes Elke week!

RENEL ROLLUIKEN

Biljarten Regio Competitie ROOSENDAAL - Biljarten Regio Competitie 2012-2013, na ronde 5. Uitslag A-Teams: 1. Vossemeer 1 244,396 6, 2. Hoeven 1 229,101 5, 3. Halsteren 5 218,347 5, 4. Welberg 2 217,312 5, 5. S.B.Ponderosa 1 213,509 5, 6. Halsteren 4 210,372 5, 7. Keijenburg-1 209,032 5, 8.Lepelstraat 1 207,695 6, 9. Halsteren 2 207,591 5, 10. de Heen 1 205,045 5, 11. Welberg 3 204,600 5, 12.

voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

5, 8. Oud Gastel 3 205,080 5, 9. de Heen 2 198,148 5, 10. de Heen 3 197,575 5, 11. Steenbergen 3 197,515 5, 12. de Duiventoren 2 194,916 5, 13. de Duiventoren 1 193,432 5, 14. Halsteren 9 191,773 5, 15. Welberg 4 188,561 5, 16. Halsteren 7 188,270 5, 17. Oud Gastel 5 187,868 5, 18. Steenbergen 5 187,297 5, 19. Halsteren 10 183,267 5, 20. Steenbergen 4 182,297 5. Wedstrijdleiders: Henk Vrijhoef en Dinnus Frijtera.

DIREKT VAN FABRIKANT NAAR KLANT NU MET GRATIS MOTOR

H VANAF 270 E E INCL-METEN-MONTAGE-BTW R BEL NU VOOR GRATIS OFFERTE O A 0165-565509 06-21 50 44 94 L ROLLUIKEN - SCREENS - VERANDA


AdvocAtenkAntoor SwArt

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

07

voor al uw juridische vraagstukken op het gebied van onder meer

corned beef Wij maken gehakt van onze prijzen! 99 100gr 0.98

kipfilet blank of gemarineerd kg 3. surinaamse buikspeklappen 1kg 2.99 eisalade 150gr 1.85 99 runderbiefstuk ½kg 3. gehaktballen 4 halen 99 3 rib/haaskarbonade 1kg 3. betalen varkensfilet

lapjes/stuk/rollade hele kilo

99 4.

99 3.

spareribs hele kilo

runderkogelbief halve kilo

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

perSonen– en fAmilierecht, jeugdrecht, ArbeidSrecht en ondernemingS- en verbinteniSSenrecht Vraag naar mw. Mr. L.E. Swart voor informatie of direct advies. Stationsstraat 36 - 4701 nc roosendaal - telefoon: 0165 - 556 000 website: www.advocatenkantoor-swart.nl e-mail: contact@advocatenkantoor-swart.nl

Loop- of rugprobLemen

Start succesvol klusbedrijf! Klusopdrachten, reclame, inkoopkortingen, bedrijfsadvies aantrekkelijke voorwaarden. Betrouwbare organisatie Formule Partner BV. Kijk op:

99 4.

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

HELP

VAKMANNNEN GEzocHt

www.devakman.info of www.keurmerkbedrijf.nl

PERSOONLIJK CONTACT zorgt voor een persoonlijke match

EN DAT WERKT!

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

0165-388816 Lia van der Wel Of 0800-0230595 (landelijk)

www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl Raadhuisplein 4, 4741 AM Hoeven tel. 0165 - 505510

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

reparaties - implantaten nieuwe protheses

Zoekt u een partner?

Bel dan voor vrijblijvend gesprek: www.mens-en-relatie.nl

Elektro materiaal

Rijksoverheid

Avilek.nl RAT IN DE VAL

Waterberging Volkerak-Zoommeer, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en aangeeft op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld ingaan op de volgende punten: - Staan er naar uw mening onjuistheden in de plannen? - Zijn er grote zaken en/of belangen over het hoofd gezien? - Wordt u geraakt in uw belang? Zo ja, kunt u dat toelichten? Hoe kunt u reageren? U kunt van 15 februari tot en met 28 maart 2013 reageren. Wij ontvangen uw zienswijze bij voorkeur digitaal. Dat kan via www.centrumpp.nl/projecten/actuele_zienswijzeprocedures/. Per post kan ook: Centrum Publieksparticipatie, Waterberging Volkerak-Zoommeer, Postbus 30316, 2500 GH Den Haag. U kunt uw zienswijze tevens mondeling indienen. Hiervoor kunt u binnen de inzagetermijn een afspraak maken met het Centrum Publieksparticipatie via telefoon 070 456 96 04.

Duurzame oplossingen bij vliegen, houtworm, mollen, ratten, muizen, papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz.

(0113) 57 38 81

www.ongediertespecialist.nl

xxl

vlooien markt zondag 17 FEB.

van 10 tot 17 uur InFo: 0161 - 456291

Bress

sportcenter nieuwe Inslag 99 4817 gn

BrEda gelegen nabij oude casino a/d Meerbaan

Mega!

Kennisgeving De Minister van Infrastructuur en Milieu geeft hierbij opnieuw kennis van het ontwerp-Rijksinpassingsplan, het Milieueffectrapport, het ontwerpbesluit tot wijziging van het Peilbesluit, de ontwerpvergunning Natuurbeschermingswet, de ontwerpontheffing Flora- en faunawet en de bijbehorende documenten (alle ongewijzigd) ten behoeve van de uitvoering van het project Waterberging Volkerak-Zoommeer. Het milieueffectrapport en de ontwerpbesluiten liggen ter inzage gedurende zes weken vanaf 15 februari 2013. Eerder heeft de Minister van Infrastructuur en Milieu onder meer in de Staatscourant 2013 nr. 703 van 10 januari 2013 al kennisgegeven van deze ontwerpbesluiten en documenten die vanaf 11 januari 2013 gedurende zes weken ter inzage lagen. Verzuimd is het ontwerp-Rijksinpassingsplan langs elektronische weg op www.ruimtelijkeplannen.nl beschikbaar te stellen en het identificatienummer van het ontwerpbesluit in de kennisgeving te vermelden. Bij deze kennisgeving is het verzuim hersteld. Het project Waterberging Volkerak-Zoommeer is een van de projecten van het rijksprogramma Ruimte voor de Rivier. De waterberging zal worden ingezet ter voorkoming van ongewenst hoge waterstanden in het benedenrivierengebied, vooral op het Haringvliet en Hollandsch Diep. Hierdoor worden de omliggende gebieden beter beveiligd tegen overstromingen. De waterberging wordt alleen ingezet als de stormvloedkeringen sluiten en er tegelijkertijd sprake is van zeer hoge rivierafvoeren. In die situatie kan het rivierwater niet wegstromen naar zee en stijgt het water in het benedenrivierengebied tot een ongewenst hoog niveau. Om overstroming van de omliggende gebieden te voorkomen, bergen we het rivierwater tijdelijk in het Volkerak-Zoommeer. Als de keringen weer open gaan, kan het rivierwater weer wegstromen naar zee. De kans dat gesloten stormvloedkeringen en zeer hoge rivierafvoeren samenvallen, is klein. Volgens de huidige modelberekeningen wordt dit geschat op eens in de ca. 1400 jaar. In termen van kansberekening wil dat zeggen dat de kans op inzet van waterberging ieder jaar 1/1400ste bedraagt. Door de gevolgen van de klimaatverandering stijgt naar verwachting de zeespiegel en nemen de rivierafvoeren toe. Daardoor kan waterberging in de loop van de eeuw vaker nodig zijn. Dat zal omstreeks het jaar 2050 – volgens de huidige berekeningen – eens in de 550 jaar zijn (1/550ste keer per jaar). Wat willen we graag van u weten? U kunt reageren op het ontwerp-Rijksinpassingsplan, het Milieueffectrapport, het ontwerpbesluit tot wijziging van het Peilbesluit, de ontwerpvergunning Natuurbeschermingswet, de ontwerpontheffing Flora- en faunawet en de bijbehorende documenten. We stellen het op prijs als u uw zienswijze toelicht met argumenten

Alleen belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend, kunnen later beroep instellen tegen de besluiten, tenzij u redelijkerwijs niet kan worden verweten dat u geen zienswijze heeft ingediend. Zienswijzen die vanaf 11 januari tot 15 februari 2013 zijn ingediend, worden beschouwd als te zijn ingediend gedurende de periode van 15 februari tot en met 28 maart 2013 en hoeven daarom niet opnieuw ingediend te worden. Waar vindt u meer informatie? Uitgebreide informatie en het ontwerp-Rijksinpassingsplan en de bijbehorende documenten zijn digitaal in te zien en te downloaden op www.centrumpp.nl/ projecten/actuele_zienswijzeprocedures/. Het ontwerp-Rijksinpassingsplan is bovendien ook op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen via planidentificatienummer NL.IMRO.0000.IMip12BERGINGVZM-2001. U kunt op www.ruimtelijkeplannen.nl ook zoeken op de naam van het plan: ‘Waterberging Volkerak-Zoommeer’. Inzage rapporten De rapporten Waterberging Volkerak-Zoommeer kunt u tot en met 28 maart 2013 inzien bij: - het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het ministerie van Economische Zaken; - de Rijkswaterstaatdiensten in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant; - de provinciehuizen van de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant; - de gemeenten Bergen op Zoom, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Reimerswaal, Roosendaal, Schouwen-Duiveland, Steenbergen en Tholen; - de Waterschappen Hollandse Delta, Scheldestromen en Brabantse Delta. Voor adressen zie www.centrumpp.nl/projecten/actuele_zienswijzeprocedures/ en www.rws.nl/water/plannen_en_projecten/vaarwegen/volkerak/waterberging_ volkerakzoommeer/. Informatiebijeenkomsten Rijkswaterstaat heeft op 29 en 31 januari 2013 twee informatiebijeenkomsten over Waterberging Volkerak-Zoommeer georganiseerd. Meer informatie? Indien u vragen heeft met betrekking tot Waterberging Volkerak-Zoommeer kunt u bellen met Rijkswaterstaat 0800 8002 (gratis). Voor vragen met betrekking tot de zienswijzeprocedure kunt u terecht bij het Centrum Publieksparticipatie, telefoon 070 456 96 04.


Hemo 1 lijstaanvoerder Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Steenbergen en bijbehorend ontwerp PlanMER Bestemmingsplannen Buitengebied Steenbergen, Dinteloord en Prinsenland Burgemeester en wethouders van de gemeente Steenbergen maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan Buitengebied Steenbergen en het bijbehorende ontwerp PlanMER bestemmingsplannen Buitengebied Steenbergen, Dinteloord en Prinsenland ter inzage liggen (NL.IMRO.0851.bgBPstbgeheel-o001). De ontwerpen liggen vanaf 18 februari 2013 zes weken ter inzage: - in het gemeentehuis, Buiten de Veste 1 in Steenbergen; - op www.ruimtelijkeplannen.nl; - op www.gemeente-steenbergen.nl. Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Steenbergen Het ontwerp bestemmingsplan Buitengebied Steenbergen heeft betrekking op het buitengebied rondom de kernen De Heen, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Steenbergen en Welberg. Het is het buitengebied ten zuiden van de Steenbergsche en Roosendaalsche Vliet. Het ontwerp bestemmingsplan betreft een algehele actualisatie van bestaande bestemmingsplannen. In beginsel zijn voor alle functies (agrarische bedrijven, andere bedrijven en burgerwoningen) de bestaande bouwblokken overgenomen. Ontwikkelingsruimte wordt met name geboden door afwijkings- en wijzigingsbevoegdheden. Met het ontwerp bestemmingsplan wordt ruimte geboden aan de instandhouding en verdere ontwikkeling van de vitaliteit van het Steenbergse Buitengebied. Nota van inspraak en vooroverleg Eerder heeft het voorontwerp bestemmingsplan Buitengebied Steenbergen ter inzage gelegen. De ingekomen reacties zijn verwerkt in de Nota van beantwoording inspraaken overlegreacties bestemmingsplan Buitengebied Steenbergen. Deze nota ligt eveneens ter inzage als bijlage bij het ontwerp bestemmingsplan. Ontwerp milieueffectrapport Tevens ligt het bijbehorende ontwerp milieueffectrapport ‘PlanMER bestemmingsplannen Buitengebied Steenbergen, Dinteloord en Prinsenland’ ter inzage. De bijbehorende bijlagen (onderzoek ammoniakdepositie en de voortoets) en de eerder in procedure gebrachte bijbehorende notitie reikwijdte en detailniveau liggen eveneens ter inzage. Een PlanMER is verplicht, omdat: - er ruimte wordt geboden voor uitbreiding van de veehouderijen binnen de bestaande bouwvlakken (nog niet benutte uitbreidingsruimte), voor omschakelingsmogelijkheden en voor uitbreiding van de grondgebonden veehouderijen via wijzigingsbevoegdheden. De uitbreidingsmogelijkheden voor de veehouderijen zijn groter dan de betreffende drempelwaarden in het Besluit milieueffectrapportage; - er een passende beoordeling is opgenomen in verband met de mogelijk significante gevolgen voor een Natura 2000-gebied als bedoeld in de Natuurbeschermingswet 1998. Het doel van het planMER is het milieubelang een volwaardige plaats te geven in de besluitvorming. De resultaten van het onderzoek naar de milieueffecten zijn gebruikt als onderbouwing van het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Steenbergen. De Commissie voor de milieueffectrapportage wordt in de gelegenheid gesteld om een advies uit te brengen (verplicht advies). Zienswijzen indienen & verkrijgen van nadere informatie Iedereen kan binnen de termijn van de terinzagelegging naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze over de ontwerpen naar voren brengen. Een schriftelijke zienswijze kunt u indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 6, 4650 AA Steenbergen. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de heer mr. M. de Jong of de heer mr. H.H.C. Mailoa van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 0167. Voor het verkrijgen van nadere informatie of voor het maken van een afspraak kunt u ook contact opnemen met de bovengenoemde personen. Meer Informatie: www.gemeente-steenbergen.nl > Actueel > Bekendmakingen.

Programma RKVV Rimboe WOUWSE PLANTAGE - Programma voetbalvereniging Rimboe. Zaterdag 16 februari 14.30 TSC 1-Rimboe 1 12.00 Rimboe 2-SC Stavenisse 2 14.30 Noordhoek B1-Rimboe B1

12.30 SC Gastel MC1-Rimboe MC1 Zondag 17 februari 14.30 ZBC’97 1-Rimboe 1 12.30 Rimboe 2-METO 2 12.00 Rimboe 3-BSC 9 10.00 Rimboe VR1-Val Aan VR1

Programma DVO’60 ROOSENDAAL - Het wedstrijdprogramma van voetbalvereniging DVO’60. Zaterdag 16 februari Senioren 15.00u Halsteren 3-DVO’60 3 15.00u Bavel 3-DVO’60 4 14.30u Oudemolen 2-DVO’60 5 Jeugd 13.30u NSV A1-DVO’60 A1 13.15u Boeimeer B2-DVO’60 B1 15.00u DVO’60 B2-NSV B1 10.00u DVO’60 C2-Rood Wit C1 09.30u WHS C2-DVO’60 C3 12.30u DVO’60 C4-Dosko C2 12.30u DVO’60 C5-MOC’17 C4 11.30u Terneuzense B.D1-DVO’60 D1 08.45u DVO’60 D2-MOC’17 D3 09.15u BSC D3-DVO’60 D3

11.30u DVO’60 D4-MOC’17 D6 10.30u Dosko D3-DVO’60 D5 10.00u DVO’60 E1-Fc Bergen E1 08.45u DVO’60 E2-NVS E1 10.00u DVO’60 E3-Schijf E1G 08.45u Internos E5-DVO’60 E4 10.15u Roosendaal E8-DVO’60 E5 10.00u HSC’28 E2-DVO’60 E6 08.45u DVO’60 F1-Halsteren F1 08.45u Internos F2-DVO’60 F2 08.45u DVO’60 F3-Virtus F2 10.00u DVO’60 F4-Rood Wit F2 09.30u WVV’67 F3-DVO’60 F5 08.45u Internos F7-DVO’60 F6 12.45u Cluzona MC-DVO’60 MC Zondag 17 februari 10.30u Hontenisse VR1-DVO’60VR1 11.00u Vosmeer VR1-DVO’60 VR2

WOUW/NISPEN - HeMo is de grote winnaar in ronde 20 met 2x de maximale score bij biljartcompetitie senioren regio Wouw/Nispen, hetgeen tevens enkele verschuivingen in de ranglijst ten gevolge had. Ze gaan op deze manier een leuk slot van de competitie tegemoet. Elkaar geen pijn doen bleek het credo tussen W-Plantage-4 en 2. Het verlies van Jac Elst en Ben Brans voor WPL-4 bleek uiteindelijk groter dan de winst van Leon Bogers. De remise tussen de kopmannen was een mooi slot. De tik die Leo Goossens uitdeelde namens HeMo-3 kwam het bezoekende Leonardushof-1 niet meer te boven. Jan Elst tegen Ad de Kok en Toon van Huffel tegen Frie Wierckx (tegen familie is het altijd moeilijk) konden weliswaar lang bijblijven, maar de volle winst voor HeMo-3 werd een feit. De start van OG-Wouw-2 op bezoek bij HeMo-2 was overdonderend, doordat Cees van Trijp Rinus van Geel overklaste. De tempoverhoging van HeMo werd OGW te machtig en eerst Piet Verbeek (27brt.) en daarna Piet Kriesels en Harry Schijven (beiden 24brt.) lieten hun tegenstanders figureren en een mooie eindscore was het resultaat. W-Plantage-3 kreeg medestrijder voor de koppositie HeMo-1 op bezoek en dat zal men lang heugen. Met prachtige partijen van good-old Harrie Koen, vooral Rinus van Oorschot (19brt) en Leo Balemans (23brt) denderden zij voorbij hun resp tegenstanders. De nieuwe positie als lijstaanvoerder was een leuke bonus. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dit gezegde onderstreepte Nisipa-2 tegen bezoekend koploper OG-Wouw-3. Jan van de Berg (18brt.) tegen Pierre Pennings en Adrie van Gastel (20brt.) tegen Cees Bastiaanse

toonden aan dat de rangschikking van Nisipa-2 misplaatst is. Het verlies van de koppositie van OG-Wouw werd hierdoor een feit. Leonardushof-2 trof het niet tegen het bezoekende W-Plantage-1, doordat Corne Mies in supervorm verkeerde en slechts 15brt. gebruikte tegen Cees Roeken. Omdat Piet van Bergen (26brt.) remiseerde met Piet van Loenhout en Jan Jaspers (24brt.) Jac Elzakkers nipt klopte, bleef de schade voor Leonardushof beperkt. Niet hoogstaand, maar uiterst effectief was het treffen tussen Leonardushof-3 en Nisipa-1. Rob Schepers en Jef Thielen zorgden voor het gat dat niet meer gedicht kon worden door een prima partij van Jac Bierbooms (24brt.) waardoor de schade voor Leonardushof niet heel groot werd. Uitslag per 9 februari W-Plantage-4-W-Plantage-2 37,45-39,50 HeMo-3-Leonardushof-1 44,00-34,58 HeMo-2-OG-Wouw-2 38,40-29,04 W-Plantage-3-HeMo-1 26,50-44,00 Nisipa-2-OG-Wouw-3 42,06-32,89 Leonardushof-2-W-Plantage-1 37,23-41,62 Leonardushof-3-Nisipa-1 35,60-36,28 Stand: 1. HeMo-1 19 737,96; 2. OG-Wouw-3 19 734,53; 3. W-Plantage-3 19 715,38; 4. Leonardushof-2 19 713,20; 5. Nisipa-1 19 697,82; 6. W-Plantage-4 19 695,30; 7. HeMo-2 19 691,96; 8. HeMo-3 18 677,87; 9. Nisipa-2 19 671,18; 10. W-Plantage-1 19 669,86; 11. W-Plantage-2 18 667,16; 12. Leonardushof-1 19 658,12; 13. Leonardushof-3 18 655,05; 14. OG-Wouw-1 18 654,92; 15. OG-Wouw-2 18 627,70.

John Schrauwen leutkampioen Alpenjagers ROOSENDAAL - De leutverschieting bij de Alpenjagers was een spannende aangelegenheid. Liefst 4 schutters hadden de verborgen roos van 150 punten geschoten en maar liefst 3 schutters eindigden met 160 punten. Met de leutverschieting schieten de schutters op 5 kaarten met 3 gekleurde rozen waarachter verborgen punten zitten. Omdat 3 schutters gelijk eindigden gaan bij gelijke stand de steunseries tellen. John Schrauwen bleek met 9 rozen en een steunserie van 130 punten de eindwinnaar, gevolgd door Jan van Gils met 7 rozen en een steunserie van 106 punten en op de derde plaats Frans Joore met 5 rozen en een steunserie van 83 punten. De vierde plaats was voor Jack Heck die dus ook de hoogste roos van 150 punten had geraakt, hij schoot in totaal maar liefst 7 rozen. De 5e plaats was voor Helmer Siegers die evenals John Schrauwen met 9 rozen de hoogste schutters waren wat betreft rozen maar hij was onfortuinlijk in de punten, hij behaalde 145 punten. Op de 6e plaats eindigde de als Robin Hood verklede Piet Beerendonk met 5 rozen en 131 punten. Yilmaz Ozcelik eindigde verdienstelijk 7e met 5 rozen en 114 punten,

hij werd gevolgd door Jan Hagenaars met 7 rozen en 113 punten en een steunserie van 110 punten. Negende werd Anton van der Ven met 5 rozen en 113 punten, gevolgd door Andre van As die 4 rozen en een totaal van 106 punten behaalde. Op de 11e plaats kwam de fraai uitgedoste Pieter Griffioen die 5 rozen en 86 punten bij elkaar schoot en wat fraai bij zijn ludieke bordje “ken d’r geen bal van” op zijn rug paste. 12e werd Henk Meeuwisse die met 5 rozen en een serie van 73 punten een mooie prestatie had geleverd, hij werd gevolgd door Riet van As die met maar liefst 3 rozen en 66 punten ook een uitstekende prestatie leverde. De laatste plaatsen waren gereserveerd voor de nieuwkomers bij de Alpenjagers Monique Heeren en Dominque Zange die met de nieuwe categorie factory bogen het veel moeilijker hadden om de kleine rozen te raken. Ze kwamen al wel in de buurt van de rozen maar konden er geen raken, hier zal nog wat oefening aan vooraf moeten gaan. Normaal schieten ze op kaarten met grotere rozen. Het viel bij de leutverschieting vooral op dat er veel rozen werden geschoten en dat is altijd een goed teken voor het naderende seizoen, de Alpenjagers zijn er klaar voor.

NSV 1 tegen concurrent NISPEN - De laatste competitiewedstrijd van NSV-1 dateert van 2 december van vorig jaar, toen thuis van het nog ongeslagen WVV werd verloren: 1-3. Door deze nederlaag is NSV op een 4e plaats beland. Alleen de eerste 3 plaatsen geven recht op rechtstreekse promotie. De confrontatie met directe concurrent DIVO, die op de 3e plaats staat met twee punten voorspong op NSV, kon in het weekend voor carnaval niet doorgaan vanwege de winterse omstandigheden. Aanstaand weekend staat deze wedstrijd op het programma. Voor NSV geldt maar een ding: drie punten in Nispen houden. Bij verlies is directe promotie ver weg en lijkt NSV alleen nog

via de nacompetitie promotie te kunnen bewerkstelligen. Indien de weersomstandigheden het nu wel toelaten begint de wedstrijd zondag om 14.30 uur op Sportpark De Wallen. Programma jeugd NSV A1-DVO’60 A1 13.30 uur DVO’60 B2-NSV B1 15.00 uur NSV/Cluzona MB1-WHS MB1 11.15 uur BSC C3-NSV C1 12.15 uur NSV D1-Cluzona D1 10.00 uur NSV D2-Rood Wit D3 10.00 uur NSV E1-Lepelstraatse Boys E1 11.15 uur DEVO E2-NSV E2 11.30 uur SPS F1G-NSV F1G 10.00 uur Senioren NSV 1-DIVO 1 14.30 uur Internos 3-NSV 2 12.00 uur NSV 4-BSC 11 10.00 uur

Vivoo 3-NSV 5 10.00 uur Roosendaal 12-NSV 6 12.00 uur NSV VR1-DEVO VR2 10.00 uur Vrijdag 15 februari vindt de 5e ronde plaats in de strijd om de titel Rikkeizer van NSV 2013. In totaal wordt er 6 maal gerikt. De 3 beste uitslagen tellen mee. De uitslagen van de eerste 4 ronden vindt men op de website van NSV. Aanvang vrijdag is 19.30 uur in de kantine van Sportpark De Wallen. In verband met eventuele afgelastingen moet contact opgenomen worden met de leider van het elftal. Algemene afgelastingen staan op teletekst pagina 603 van de nationale omroep. NSV-1 is categorie A, de overige elftallen categorie B. Alle info over NSV: www.nsv-nispen.nl

Cluzona nieuws WOUW - Programma voetbalvereniging Cluzona. Jeugd Zaterdag 16 februari Cluzona B1-Steenbergen B2 14.15u Cluzona B2-De Fendert B2 12.45u NSV/Cluzona MB1-WHS MB1 11.15u Cluzona C2-BSC C2 14.30u Cluzona C3-SC Gastel C2 12.45u Cluzona MC1-DVO’60 MC1 12.45u Cluzona D2-Alliance D2 10.30u Cluzona E1-Alliance E2 10.30u Cluzona E4-DOSKO E4 10.30u Cluzona F2-MOC’17 F6 09.30u Cluzona F4-WHS F2G 09.30u Cluzona F5-SC Gastel F5 09.30u Steenbergen C2-Cluzona C1 12.30u PAGINA 12

NSV D1-Cluzona D1 10.00u Arnemuiden MD1-Cluzona MD1 11.00u DIOZ E1-Cluzona E2 09.30u Halsteren E4-Cluzona E3 09.00u Tholense Boys ME1-Cluzona ME1 11.00u. Roosendaal F2-Cluzona F1 09.00u Alliance F6-Cluzona F3 09.00u Grenswachters F2-Cluzona F6G 09.30u METO M1-Cluzona M1 10.00u Senioren Zondag 17 februari Cluzona 1-RBC 1 13.00u Cluzona 2-Schijf 2 12.00u Cluzona 4-SVC 3 10.30u DEVO 3-Cluzona 5 10.30u Cluzona 6-Schijf 3 10.00u N Borgvliet 5-Cluzona 7 12.00u Hoeven VR1-Cluzona VR1 10.00u


UITGAAN

Heeft u of ieManD uitschooljaar uw oMgeVing BranDwonDen? het nieuwe zijn wij ek naar: De Vereniging van Mensen met Brandwonden is het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt.

Huishoudbeurs ME CHAUFFEUR (M/V)

Inclusief vervoer en entreekaart € 31,00 p.p. Wij rijden dagelijks van 16 t/m 24 februari 2013 Naar de huishoudbeurs gaat elke 4e persoon gratis mee met de bus!

wijs B en of D voor het leerlingenvervoer Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl 3 dagen Parijs ïnteresseerd? Bel of mail ons! 30 maart t/m 1 april € 167,50 p.p. dagen Londen izen B.V.Sprundelseweg33031, Rucphen maart t/m 1 april € 149,50 p.p. Wintermenu! 3 gangen v.a. € 9,95

4 dagen Praag 42351, Fax 0165-343555 29 maart t/m 1 april € 185,00 p.p. ysreizen.nl www.muysreizen.nl Prijzen zijn inclusief vervoer, verblijf en ontbijt.

Grand eetcafe De Kroon

Voor meer informatie en boekingen kunt u contact met ons opnemen: Muys Reizen Rucphen Tel: 0165-342351, info@muysreizen.nl

Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

OP ZEEHONDEN-SAFARI IN HET NATIONAAL PARK DE OOSTERSCHELDE

ZEEHONDEN-SAFARI

SEIZOENSTART 2013 BIJ VERVAT

OP ZEEHONDEN-SAFARI IN HET NATIONAAL PARK DE OP INOOSTERSCHELDE HET NATIONAAL PARK DE OOSTERSCHELDE De is een getijde gebiedgeti waarjde bij laag water zeehonden DeOosterschelde Oosterschelde is een gebied waar bij op de zandbanken neerstrijken. De Oosterschelde is een getijde gebied waar bij laag water zeehonden laag water zeehonden op de zandbanken De Zeehonden safari tochten vanuit Zierikzee en Sint-Annaland neerstrijken. op de zandbanken neerstrijken. zijn op getijde te plannen en kunnen we de zeehonden op 50 De Zeehonden tochten vanuit Zierikzee en Sint-Annaland De Zeehonden safari tochtensafari vanuit meter afstand zien liggen.

zijn op getijde zijn te plannen Zierikzee en Sint-Annaland op en kunnen we de zeehonden op 50

Duur v.d. vaartocht vanaf 2 – 2,5 uur getijde te plannen enafstand kunnen weliggen. de zeemeter zien Prijzen vanaf € 695,-- voor heel de boot honden op 50 meter afstand zien liggen. Vaartochten t/m/ maart 15% korting op boothuur Tijdens de vaartocht kunnen zorgvaartocht dragen voorvanaf koffie en2 – 2,5 uur Duurwev.d. gebak, metvaartocht broodjes, Highvanaf Tea, Buffet en2,5 Barbecue Duursoep v.d. 2€ –695,-uur Prijzen vanaf voor heel de boot

Prijzen vanaf €Vaartochten 695,-- voort/m/ heelmaart de boot 15% korting op boothuur

Frisia partyschip is rolstoel geschikt Vaartochten t/m maart 15% kortikunnen ng op we zorg dragen voor koffie en Tijdens de vaartocht max 250 personen per schip boothuur max 200 personen aan gebak, tafel overdekt soep met broodjes, High Tea, Buffet en Barbecue 150 buiten zitplaatsen Tijdens de vaartocht kunnen we zorg dragen Vanaf voor losse voor1 april koffidienstregeling e en gebak, soepopstapmogelijkheden. met broodjes, High Tea,

Frisia partyschip is rolstoel geschikt max 250 personen per schip max personen aan tafel overdekt Frisia partyschip is 200 rolstoel geschikt • max 250 personen per schip 150 buiten • max 200 personen aanzitplaatsen tafel overdekt • 150 buiten zitplaatsen Vanaf 1 april dienstregeling voor losse opstapmogelijkheden. Vanaf 1 april dienstregeling voor losse opstapmogelijkheden.

Buffet en Barbecue

FrisiaRondvaarten Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland Tel 0166.654321 b.g.g. 06.53470330 www.frisiarondvaarten.nl

MEGA KAMPEER-EN VOORTENTENSHOW FAMILIETENT SAFARICA SANTENGA LODGE van € 339,= nu voor € 279,= DOREMA mega voortentenshow met volledig assortiment, en aktie modellen met korting van 30% tot 50%! Nu al vanaf € 332,= Koop nu vast bij Vervat alcohol blaaspijpjes voor Frankrijk € 2,95 (2 stuks verplicht) ACSI en ANWB camping gidsen 2013 nu te koop OPEN MA.T/M ZAT. 9.30-17.00

ZONDAG 17 FEBRUARI OPEN VAN 11.00-17.00

FrisiaRondvaarten Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland Tel 0166.654321 b.g.g. 06.53470330 www.frisiarondvaarten.nl

VERV = AT OPEN !

Presenteert

Zaterdag 16 februari

Od band

21.30 uur

een Roosendaalse 5-mans formatie die voornamelijk rock ‘n blues speelt

Zondag 17 februari

Stone free

16.30 uur

Voor al die mensen die bij het horen van de woorden Flower Power en Woodstock warme herinneringen krijgen

Oude Bredaseweg 4, 4872 AE Etten-Leur www.cafedeklomp.nl

D A N S E N ONTMOET ElKAAR IN RIJSBERGEN

*********** ZATERDAG 16 FEBRUARI VOOR SINGLES & PAREN: HARMONIEZAAL RIJSBERGEN (naast de Rabo)

LIVE BAND AMICI MET ZANGERES MIA Entree € 5,00 p.p.

& ZATERDAG 16 FEBRUARI VOOR PAREN & KOPPELS: KOUTERSHOF RIJSBERGEN (naast de kerk)

MET ONZE DJ CLAUDIA

VEEL RUIMTE VOOR (STIJL)DANSERS Entree € 3,00 p.p.

FrisiaRondvaarten Bronsgeestweg 16 4697 RT St-Annaland Tel 0166.654321 b.g.g. 06.53470330 www.frisiarondvaarten.nl Stadionweg 31, 3077 AP

Zalen open 19.30 uur Start 20.15 UUR

Rotterdam 010-4970832 www.vervat.nl

INLICHTINGEN : 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl kopje dansen

2013

E J W U BO D L E R WE

21e editie

KORTINGSBON Tegen inlevering van deze VOLLEDIG ingevulde bon ontvangt u aan de kassa van de Zeelandhallen

€ 1,- korting per persoon per bon

Naam:

................................................................................

Adres:

................................................................................

................................................................................

E-mail:

MET L GO

® bouwwerken • Grote LE rijden • Bouwwedst

MODELBOUWSHOW.NL 23 en 24 februari 2013 | 10.00 tot 18.00 uur tickets online te bestellen www.zeelandhallen.nl

................................................................................

Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en/of kortingen én niet inwisselbaar tegen contanten. Aangeboden door de Zeelandhallen. 264x200

FESTEIGJON®

vanaf 3 t/m 12 jr € 5,00 vanaf 12 jr € 10,00


Natuurmonumenten werkt aan een natuurlijker bos ROOSENDAAL - Natuurmonumenten gaat aan de slag met boswerkzaamheden in de Rucphense Bossen en op Landgoed Visdonk. Op plaatsen waar het voormalige, eentonige productiebos nog goed te herkennen is kappen we - soms groepsgewijs - bomen. De te kappen bomen zijn gemarkeerd. De bomen die overblijven krijgen zo de ruimte om uit te groeien tot echte reuzen in het bos. De werkzaamheden zullen voor het broedseizoen (15 maart) klaar zijn. Ruimte Door de kap van bomen ontstaat ruimte voor de ontwikkeling van een natuurlijk bos. Op de open plekken die na het vellen ach-

terblijven kiemen varens, kruiden, struiken en bomen zoals de Inlandse eik, Berk en Beuk. In de holtes van de overblijvende oude bomen huizen vogels, boommarters en vleermuizen. De ondergroei biedt allerlei diersoorten voedsel en beschutting. En omgevallen bomen en afgewaaide takken vormen een ware provisiekast voor insecteneters. Want dood hout doet leven. Uitvoering Kwetsbare plekken in het bos - met bijzondere planten en dieren - worden bij de uitvoering van de werkzaamheden gemeden. Natuurmonumenten werkt hier volgens de FSC © richtlijnen die zijn opgesteld voor een duurzaam bosbeheer. De bosmachines werken langs vaste rou-

Ontdek je talent met MEE

tes, het geoogste hout wordt langs enkele paden gestapeld en later afgevoerd. Dit hout wordt in Nederland gebruikt en beperkt zo de invoer van buitenlands hout. Na de werkzaamheden keert de rust snel weer terug in het bos en kan de natuur zich verder ontwikkelen. Dieren, planten en bezoekers kunnen hiervan blijven genieten. Heeft u vragen? Het is mogelijk dat u tijdens de werkzaamheden enige hinder ondervindt. Wij vragen hiervoor om uw begrip. We herstellen eventuele schade aan paden zodra de werkzaamheden zijn afgerond. Heeft u vragen of opmerkingen, neemt u dan gerust contact op met de boswachter van Natuurmonumenten West-Brabant: 0165-523580 of westbrabant@natuurmonumenten.nl.

Theatervoorstelling houdt sportverenigingen spiegel voor ROOSENDAAL - Met de theatervoorstelling ‘Wel winnen hè!’ krijgen vrijwilligers van sportverenigingen uit heel Nederland op een speelse manier een spiegel voorgehouden. Trainers, coaches, begeleiders, bestuursleden en scheidsrechters krijgen meer inzicht in hun eigen rol binnen hun vereniging en worden geïnspireerd om te werken aan een positieve cultuur binnen hun club. Maandag 18 februari vindt de theatervoorstelling ‘Wel winnen hè!’ plaats in schouwburg de Kring in Roosendaal. De inloop is vanaf 19.30 uur; de voorstelling duurt van 20.00 tot 21.20 uur (zonder pauze). De theatervoorstelling is gebaseerd op praktijkervaringen van verschillende Nederlandse topcoaches. In de voorstelling spelen onder andere Bas Grevelink (Comedy Train, musical Joseph) en Ewald van Kouwen (aanvoerder van de beweging Positief Coa-

ROOSENDAAL - Op zondag 3 maart organiseren MEE West-Brabant en haar Cliëntenraad een Doe MEE Dag. Het thema is ‘Ontdek je talent met MEE’. Iedereen heeft talenten en daar kun jij deze dag iets mee doen. MEE West-Brabant wil hiermee laten zien dat mensen met een beperking gewoon mee kunnen doen in de samenleving. De dag spettert van de leuke activiteiten en workshops. Ook is er een talentenjacht waar jij jouw talent kunt laten zien. De dag vindt van 13.00-17.00 uur plaats in het Jan Tinbergen College in Roosendaal. Tijdens de Doe MEE Dag zijn er diverse workshops te volgen zoals, zumba dansen, gezond koken, social media, een cursus ’Ken je kracht’ en er is een talentenjacht, waarin je jouw talent kunt laten zien. Ook geeft Tiuri een theaterworkshop waarin je leert acteren, dansen, bewegen en inzicht krijgt in hoe een voorstelling wordt gemaakt. Naast al deze workshops zijn er ook een

aantal inspirerende gasten aanwezig die iets vertellen over leven met een beperking en over hoe je hier anderen mee kunt helpen. Professioneel roeister en sportvrouw in hart en nieren Agmaja Kolman werd in 1990 volledig rolstoelafhankelijk. Dit heeft haar nooit tegengehouden in alles wat ze doet. Ze houdt enorm van uitdagingen en wil het leven met een beperking promoten. Frits van Duinhoven, docent bij de opleiding tot ervaringsdeskundige, geeft een presentatie over hoe je je eigen ervaringen kunt gebruiken om anderen te helpen. En zo zijn er nog een aantal bijzondere gasten die iets komen vertellen. Is het voor jou allemaal even te druk en wil je bijkomen van alles wat je hoort en ziet? Dat kan ook, er is een snoezelruimte waar je even kunt uitrusten zonder prikkels. Wil jij meedoen aan deze dag? Meld je dan voor 18 februari aan via de website www. meewestbrabant.nl/doemeedag. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! De dag is gratis en je mag ook nog eens iemand meenemen.

Parochie de Ark

Maaltijden tijdens Vastentijd

chen). In de voorstelling komen herkenbare situaties voor verschillende sporten aan bod; ‘Wel winnen hè!’ is dan ook voor iedere sportliefhebber interessant. Uit de try-outs is gebleken dat bezoekers aan de voorstelling een goed gevoel overhouden en gemotiveerd raken om zelf binnen hun vereniging te werken aan een cultuur van sportiviteit en respect voor de ander. Om verenigingen te inspireren deel te nemen aan het programma en zelf te werken aan het creëren van een veilig sportklimaat, is de theatervoorstelling ‘Wel winnen hè!’ opgezet. Deze voorstelling is bedoeld voor alle vrijwilligers van sportverenigingen en met name voor bestuursleden, trainers, coaches, begeleiders en scheidsrechters. Centraal in de voorstelling staat hoe je als vrijwilliger kunt bijdragen aan het creëren van een positieve verenigingscultuur, ofwel een cultuur waarin prestaties verbeteren, sportiviteit toeneemt, meer pubers lid blijven en het aantal vrijwilligers toeneemt. Kaarten zijn te bestellen via welwinnenhe.nl.

ROOSENDAAL - In februari start onze parochie de Ark weer met maaltijden tijdens de Vastentijd in de ontmoetingsruimte van het kerkgebouw Moeder Gods. Het doel van deze avonden is meervoudig. Belangrijk hierbij is het moment van elkaar ontmoeten. Ook samen aan tafel gaan is een belangrijk thema, dat ook in de Bijbel staat opgetekend. Door deel te nemen aan deze maaltijden kunt U tijd en geld uit sparen om zelf een maaltijd te bereiden. Doordat we tijd uit sparen kunnen we met onze tafelgenoten gezellig van gedachten wisselen en kunnen we oog en oor heb-

ben voor elkaar. Door deelname aan deze maaltijden spaart U geld uit. Wij vragen daarom aan u een vrijwillige bijdrage. De opbrengst hiervan komt ten goede aan een goed doel voor de derde wereldlanden. Wij nodigen iedereen van harte uit en dus niet alleen mensen uit parochie de Ark. Ook aan gezinnen met kinderen hebben wij gedacht. Voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen zijn er pannenkoeken. De avonden waarop deze maaltijden gehouden worden zijn: woensdagavond 20 februari, 27 februari, 6 maart, 13 maart en 20 maart van 17.30 tot 18.30 uur in de ontmoetingsruimte van de Moeder Godskerk - ingang Luykenlaan.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 13 februari: huisgroep 19.30u. Zondag 17 februari: eredienst 10.30u. Spreker: A. Rohoman. Zondagschool en crèche aanwezig. Dinsdag 19 februari: fundamenten v/d Bijbel. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 17 februari 11.30u Eucharistieviering met samenzang. Voorgangers: Pastor J. Hoevenaars, Frieda Timmermans. Elke 2e dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering. Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 16 februari 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Zondag 17 februari 10.00u Eucharistieviering m.m.v. Moeder Godskoor. Voorganger: Pastor P. Swinne. Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zondag 17 februari 9.30u Eucharistieviering m.m.v. Gem. koor St. Cecilia. Voorgangers: Pastor J. Hoevenaars, Frieda Timmermans. Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105 Elke 4e zondag van de maand 11.00u Woord- en Communieviering. Dinsdag 19 februari 14.00u Seniorenviering. Voorganger: pastor P. Swinne. Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods) Elke 2e zondag van de maand 14.00u Woord- en Communieviering. Elke laatste dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis Zondag 17 februari 10.30u voorganger dominee Johan Bruning m.m.v. kerkkoor “de Baai” (Etten-Leur). De Bloemschevaert Zaterdag 16 februari 18.00u voorganger pastor Jos Broekmans.

De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 17 februari 10.00u voorganger pastor Ria Verheul. De Eglantier Geen kerkdienst. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag om 14.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 17 februari 10.30u voorganger pastor Jos Broekmans m.m.v. Toine Nooijens. Wildenborch Geen kerkdienst. EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl Zondag 17 februari: Eredienst. Spreker: Paul Pouwelse. Aanvang 10.00 uur. Er is oppas voor de allerkleinsten en speciale kinderdiensten voor kinderen t/m 12 jaar. Maandag 18 februari: Gezamenlijk moment van gebed. Met elkaar bidden. U bent van harte welkom mee te komen bidden om 19.30 uur. Dinsdag 19 februari: Bijbelstudiegroep. Met een groep ontdekken wat de Bijbel ons leert voor ons leven vandaag de dag. Momenteel zijn we bezig met het bestuderen van de eerste brief aan de Corinthiërs. U bent van harte welkom van 9.30-11.15 uur. Alpha I: met elkaar ontdekken wat het betekent om Christen te zijn. Er wordt begonnen met een gezamenlijke maaltijd om 18.30 uur. Heeft u interesse: meld u dan aan bij het secretariaat. Woensdag 20 februari: Alpha II studie: voor hen die zich verder willen verdiepen in de Bijbel. Mocht u hiervoor interesse hebben, neem dan contact op met het secretariaat. Donderdag 21 februari: vrouwenavond. Een ontmoeting met vrouwen terwijl we spreken over het

thema: Beter kunnen we het niet maken! U bent welkom om 19.45 uur. PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl Zondag 17 februari 10.00u 1e zondag Veertigdagentijd Voorganger:ds. M. Den Bakker. Er is kindernevendienst. Er is een jongerendienst in het Jeugdhonk van de Kruiskerk. EMMAÜSPAROCHIE Eerste zondag veertigdagentijd. Thema: Jezus als kompas St. Josephkerk 13 februari 19.00u Aswoensdag. Woord-communieviering met het thema: Bagage voor onderweg. Begin veertigdagentijd. Verkondiging pastor Cas van Beek. Gemengd koor St. Joseph. Tijdens de viering wordt het askruisje uitgereikt. 15 februari 18.30u Eucharistieviering. 16 februari 19.00u Eucharistieviering. Overweging: mw. Jeannette Jongenelen. Samen zang. Organist: dhr. Siem van den Berg. 17 februari 10.15u Eucharistieviering. Overweging: mw. Jeannette Jongenelen. Gemengd koor St. Joseph. Organist: dhr. Siem van den Berg. 19 februari 09.00u Woord-communieviering; 14.30u Rozenkransgebed. ONZE LIEVEVROUWE PAROCHIE Weekend 16/17 februari: 1e zondag veertigdagentijd (Lc. 4, 1-13) Zaterdag 17.30u eucharistieviering Cantores Zondag 10.00u eucharistieviering Sint Janskoor. Voorganger: pastoor A. v. Hees Kerk open voor bezoek op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur. Zie ook www.olvrouwe.nl Maandag Mariagaard Nieuwstraat 8.30u Eucharistieviering Dinsdag Onze Lieve Vrouwekerk Kade 9.00u Eucharistieviering Woensdag Mariagaard 8.30u Eucharistieviering Donderdag Onze Lieve Vrouwekerk 9.00u Eucharistieviering

PAGINA 14

Vrijdag Mariagaard 8.30u Eucharistieviering ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Zaterdag 16 februari Heerle 17.00u eucharistieviering m.m.v. gemengd koor. Voorganger pastor H. Grotaers. Moerstraten 19.00u eucharistieviering m.m.v. gemengd koor. Voorganger pastor J. van Oers. Zondag 17 februari Wouwse Plantage 9.30u eucharistieviering. Voorganger pastor H. Grotaers. Wouw 11.00u eucharistieviering m.m.v. het Lambertuskoor. Voorganger pastor J. van Oers JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600 Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie: zondag 10.00u. EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


Rijles in ‘Formule1 Stijl’...

VrachtAuto...

restaurant

C

Nu nog Sneller, Beter ĂŠn Goedkoper Lessen? Bel vandaag 0165-343576 of kijk op onze site www.peterjansen.nl

,,De 7 Bergsche Hoeve� bel 0113-639760 of mail info@traas.nl

• • • • • • • •

Schansdijk 3, 4761 RH Zevenbergen, telefoonnummer: (0168) 32 41 66

6FKDQVGLMN5+=HYHQEHUJHQWHOHIRRQQXPPHU   houtworm-, boktor en zwambestrijding preventieplannen Restaurant De 7Bergsche Hoeve is een sfeervol boerderijrestaurant met een eigentijdse keuken, faunabeheer 5HVWDXUDQW³'H%HUJVFKH+RHYH´LVHHQVIHHUYROERHUGHULMUHVWDXUDQWPHWHHQ weringsmaatregelen al jaren gerenommeerd vanwege haar verse vis-, vlees- en seizoensspecialiteiten. HLJHQWLMGVHNHXNHQDOMDUHQJHUHQRPPHHUGYDQZHJHKDDUYHUVHYLVYOHHVHQ bestrijding knaagdieren en insecten Naast ons à la carte restaurant kan men bij ons terecht voor allerhande banketten, bruiloften en partijen. bouwkundige inspecties VHL]RHQVVSHFLDOLWHLWHQ1DDVWRQVJHKHHOJHUHVW\OHGHjODFDUWHUHVWDXUDQWNDQPHQELM balkkoprestauraties RQVWHUHFKWYRRUDOOHUKDQGHEDQNHWWHQEUXLORIWHQHQSDUWLMHQ mollenbestrijding Kenniscentrum Dierplagen www.kad.nl KAD - Gecertificeerd

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een

:HJHQVXLWEUHLGLQJYDQRQ]HDFWLYLWHLWHQ]LMQZLMRSNRUWHWHUPLMQRS]RHNQDDUHHQ HUYDUHQ

Gastheer / Gastvrouw (fulltime)

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! 0HGHZHUNHU%HGLHQLQJPY IXOOWLPH 

Wij zoeken een spontane, representatieve en enthousiaste persoonlijkheid met gevoel voor gastheerschap

en een flexibele instelling. Een detaillist die het verschil in servicebeleving kan maken. :LM]RHNHQHHQVSRQWDQHUHSUHVHQWDWLHYHHQHQWKRXVLDVWHSHUVRRQOLMNKHLGPHWJHYRHO YRRUJDVWKHHUVFKDSHQHHQIOH[LEHOHLQVWHOOLQJ(HQGHWDLOOLVWGLHKHWYHUVFKLOLQ VHUYLFHEHOHYLQJNDQPDNHQ Wij bieden goede arbeidsvoorwaarden en voor de juiste kandidaat zeer goede salariĂŤring.

:LMELHGHQJRHGHDUEHLGVYRRUZDDUGHQHQYRRUGHMXLVWHNDQGLGDDW]HHUJRHGHVDODULsULQ Gelieve uw schriftelijke sollicitatie inclusief Curriculum Vitae binnen 10 dagen te willen richten aan de heer G. Muns. Voor meer informatie over ons bedrijf kunt u terecht op www.7bergschehoeve.nl.

7HYHQV]LMQZLMRS]RHNQDDUHHQJRHGJHPRWLYHHUGH *HYRUGHUGH/HHUOLQJ%HGLHQLQJ PY  (QNHOH0HGHZHUNHUV%HGLHQLQJPY SDUWWLPH  Wij zijn op zoek naar een (UYDULQJLVQLHWYHUHLVW,QWHUQHVFKROLQJLVPRJHOLMN

Receptioniste / Telefoniste (6 mnd) Administratief Medewerker (9 mnd) OpleidingAdministratief Medewerker (12 mnd) Financieel en starte Commercieel (12 mnd) n in dMedewerker week 25 Administratief e f e b r u Medewerker aProjectadministratie (12 mnd) ri - 1 ma rtmnd) ! Secretaresse a (12 BKB / BKC / PDB

✔ ✔ ✔ ✔

Geen specifieke vooropleiding nodig

Werken bij CNC Grondstoffen. *HOLHYHXZVFKULIWHOLMNHVROOLFLWDWLHLQFOXVLHI&XUULFXOXP9LWDHELQQHQGDJHQWHZLOOHQ (m/v) Voor wie niet graag ULFKWHQDDQGHKHHU*0XQV9RRUPHHULQIRUPDWLHRYHURQVEHGULMINXQWXWHUHFKWRS stilstaat in zijn/ (m/k) ZZZEHUJVFKHKRHYHQO haar carrière.

Tablet Actie!

Fabius is een CRKBO erkende opleider 1 ochtend of 1 avond p/w les in meer dan 50 locaties meer dan 90% van onze cursisten beveelt onze opleidingen aan

Schrijf je nu in! 0800-4464464 (gratis) www.fabiusopleidingen.nl

Transportplanner Dyspozytor logistik

Informatie over de vacature: • Je werkt fulltime bij • Voor de Poolse werkmaatschappij onze vestiging in Moerdijk. De werktijden CNC Quality Products ben je liggen tussen 07.00 en 18.00 uur. verantwoordelijk voor het inplannen van • CNC Grondstoffen heeft een eigen cao en de meest efďŹ ciĂŤnte ritten in binnen- en kent daarnaast aantrekkelijke secundaire buitenland voor de 25 opleggers. arbeidsvoorwaarden. • Je hebt veel contact, in zowel de Poolse als de Nederlandse taal, met de Kijk op vacatures.cncgrondstoffen.nl chauffeurs en met diverse opdrachtgevers voor meer informatie over de vacature, voor het zoeken en inplannen van de functie-eisen en ons bedrijf. retourvrachten.

o.a. Breda, Oosterhout, Roosendaal, Bergen op Zoom, Middelburg, Goes

ď€ ď€‚ď€ƒď€„ď€…ď€†ď€‡ď€ˆď€‰ď€Šď€‡ď€‹ď€„ď€‚ď€Œď€?ď€?ď€?ď€?ď€?ď€‘ď€Šď€‰ď€Œď€‰ď€‚ď€’ď€?ď€? ď€ˆď€„ď€ˆď€?ď€“ď€”ď€Šď€†ď€„ď€‚ď€Œď€Šď€…ď€”ď€‰ď€•ď€–ď€Šď€…ď€—ď€Šď€?ď€˜ď€?ď€?ď€?ď€?ď€ƒď€Šď€›ď€…ď€œď€‡ď€…ď€‰ď€? ď€˘ď€†ď€†ď€˜ď€„ď€‡ď€ˆď€ ď€ ď€–ď€‰ď€?ď€‰ď€ ď€‚ď€ƒď€„  ď€ˆď€‚ď€‰ď€„   ď€‹ď€…ď€‚ď€Œď€?ď€? ď€?ď€?ď€? ď€?ď€? ď€—ď€˜ď€˜ď€†ď€„ ď€?  ď€? ď€”ď€‚ď€™ď€‰ď€ƒď€‚ď€†ď€‚ď€? ď€?ď€?ď€„ď€‹ď€Šď€“ď€‰ď€„ď€˜ď€Œď€„ď€ƒď€‚ď€„ď€”ď€Žď€Žď€‰ď€„ ď€…ď€‚ď€†ď€ˆď€‚ď€‰ď€„ď€Šď€‰ď€„ď€‚ď€‚ď€‰ď€„ď€‹ď€…ď€‚ď€Œď€‡ ď€?ď€?    ď€šď€˜ď€? ď€?ď€œď€„ď€šď€›ď€‰ď€„ď€?ď€‚ď€†ď€˜ď€‚ď€? ď€Œď€Žď€ˆď€‚ď€‰ď€„ ď€?    ď€•ď€˜ď€†ď€Œď€Žď€ƒď€Šď€‚ď€Žď€‘ď€˜ď€‰ď€? ď€˜ď€‘ď€‚ď€†ď€„ ď€?ď€?ď€‚ď€†ď€˜ď€‚ď€?ď€?ď€˜ď€?ď€?  ď€Łď€Šď€‹ď€ˆď€„ď€‡ď€˜ď€‰ ď€ˆď€„ď€”ď€„ď€‰ ď€ ď€Žď€†ď€‡ď€ˆď€‰ ď€šď€†ď€…ď€ˆď€“ď€‰  ď€Œď€Šď€“ď€ƒď€„ď€?ď€…ď€„ď€Šď€ˆď€‰ ď€?ď€ ď€“ď€Šď€„ď€‰ ď€ƒď€„ď€ƒď€„ď€Žď€„ď€‡ď€‰  ď€ˆď€„ď€‰ ď€Žď€„ď€…ď€˜ď€œď€™ď€Šď€–ď€–ď€„ď€‡ď€ˆď€„ď€‰ ď€?  ď€†ď€•ď€–ď€„ď€Šď€ˆď€Šď€‡ď€? ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ ď€ˆď€Šď€„ď€‰    ď€?ď€?ď€ ď€ˆď€‰   ď€ˆď€„ď€‰ ď€ ď€ˆď€Žď€„ď€…ď€“ď€„ď€‡ď€“ď€Šď€„ď€‰ ď€™ď€Šď€„ď€…ď€‡ď€ ď€ ď€˜ď€“ď€‰ ď€Žď€Šď€‡ď€ˆď€‰  ď€ ď€–ď€–ď€„ď€‰ ď€ƒď€„ď€ƒď€„ď€Žď€„ď€‡ď€˜ď€‰ ď€Žď€ ď€‡ď€‰ ď€ˆď€„ď€”ď€„ď€‰ ď€ ď€Žď€†ď€‡ď€ˆď€‘ď€‰ ď€? ď€˜ď€œď€™ď€…ď€Šď€‹ď€Žď€„ď€‡ď€‰ ď€Šď€˜ď€‰  ď€‡ď€†ď€ˆď€Šď€ƒď€‘ď€‰ ď€¤ď€„ď€ˆď€„ď€…ď€„ď€„ď€‡ď€‰ď€Šď€˜ď€‰ď€šď€„ď€–ď€—ď€†ď€?  ď€žď€‚ď€ƒď€„ ď€?ď€Žď€†ď€ƒď€ƒď€Šď€Œď€‚ď€„ ď€˜ď€? ď€?ď€?ď€?ď€? ď€? ď€ˆď€„ď€„ď€–ď€‰  ď€?ď€†ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ ď€?ď€„ď€‡ď€‰ď€ ď€ ď€‡ď€‰ď€ˆď€„ď€”ď€„ď€‰ď€†ď€•ď€–ď€„ď€Šď€? ď€ˆď€Šď€‡ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ ď€?  ď€?ď€? ď€?ď€ ď€ ď€–ď€‰  ď€‹ď€ ď€ ď€…ď€‰ ď€†ď€Œď€ˆď€‰   ď€…ď€„ď€ˆď€„ď€–ď€Šď€‹ď€—ď€‰ ď€ƒď€†ď€„ď€ˆď€‰ ď€—ď€Œď€‡ď€?  ď€?ď€?  ď€†ď€•ď€–ď€„ď€Šď€ˆď€Šď€‡ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ ď€˜ď€“ď€ ď€…ď€“ď€„ď€‡ď€‰  ď€ˆď€„ď€‰ ď€“ď€šď€„ď€„ď€ˆď€„ď€‰  ď€Žď€ ď€‡ď€‰ ď€?ď€ ď€ ď€…ď€“ď€‘ď€‰  ď€†ď€•ď€–ď€„ď€Šď€ˆď€Šď€‡ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ ď€šď€†ď€…ď€ˆď€„ď€‡ď€? ď€ ď€‚ď€™ď€ ď€‡ď€—ď€„ď€–ď€Šď€‹ď€—ď€‰ ď€Žď€ ď€‡ď€‰   ď€Žď€†ď€–ď€ƒď€“ď€?

ď€ ď€‚ď€ƒď€„ď€…ď€†ď€‡ď€ˆď€‰  ď€‹ď€Œď€‡ď€Šď€‰  ď€? ď€?ď€?  ď€ˆď€„ď€”ď€„ď€‰ ď€? ď€ˆď€Šď€‡ď€ƒď€„ď€‡ď€‰ ď€—ď€Œď€‡ď€‰  ď€ˆď€ ď€ ď€…ď€†ď€? ď€˜ď€‡ď€„ď€–ď€‰ ď€ ď€ ď€‡ď€‰ ď€ˆď€„ď€‰ ď€˜ď€–ď€ ď€ƒď€‰   ď€?ď€?ď€ ď€ˆď€‘ď€‰  ď€†ď€•ď€–ď€„ď€Šď€ˆď€Šď€‡ď€? ď€ƒď€„ď€‡ď€‰  ď€•ď€ ď€…ď€“ď€“ď€Šď€? ď€ˆď€Œď€˜ď€‰ ď€ƒď€†ď€„ď€ˆď€‰  ď€œď€†ď€?ď€? ď€?

 ď€ƒď€„ď€”ď€Šď€‡ď€? ď€˜ď€“ď€Œď€ˆď€Šď€„ď€‰  ď€?ď€ ď€ ď€‡ď€‘ď€‰  ď€™ď€„ď€…ď€Šď€‡ď€“ď€…ď€„ď€ˆď€„ď€…ď€˜ď€‰  ď€?ď€„ď€‡ď€˜ď€„ď€‡ď€‰ ď€ˆď€Šď€„ď€‰ ď€„ď€„ď€‡ď€‰ď€œď€ ď€…ď€…ď€Šď€? ď€&#x;ď€…ď€„ď€˜ď€šď€Šď€“ď€œď€™ď€‰  ď€?ď€ ď€—ď€„ď€‡ď€‰ ď€Šď€˜ď€‰ ď€ˆď€Šď€“ď€‰  ď€?ď€Šď€‹ď€”ď€†ď€‡ď€ˆď€„ď€…ď€„ď€‰ ď€—ď€ ď€‡ď€˜ď€ ď€‰  ď€?ď€ ď€“ď€Šď€„ď€Ąď€‰ ď€?ď€?

ď€ ď€ ď€ ď€˘ď€…ď€–ď€™ď€ ď€Žď€‹ď€ ď€…ď€˜ď€–ď€‹ď€Šď€Žď€Šď€ƒď€™ď€ ď€‰ď€…ď€‰ď€ ď€ ď€Łď€’ď€‹ď€‡ď€…ď€ƒď€Žď€‹ď€†ď€’ď€Šď€¤ď€•ď€‹ď€†ď€Ľď€‹ď€?ď€Śď€ ď€Šď€ƒď€ ď€§ď€…ď€…ď€?ď€‹ď€ƒď€Žď€ˆď€ˆď€–ď€

Als transport je passie is nodigen we je graag uit om bij ons te solliciteren! CNC Grondstoffen en CNC Quality Products zijn onderdeel van C4C Holding, een groep toonaangevende bedrijven in de paddenstoelensector. Maak kennis op www.c4cholding.com

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten ď€&#x; ď€ˆ ď€?ď€ˆ ď€†ď€‰ď€ ď€ ď€‹ ď€ƒď€ ď€‡ ď€ ď€’ ď€ˆď€ˆ  ď€? ď€ ď€?ď€?ď€ ď€

- opleidingen tot NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

ď€‚ď€ƒď€„ď€…ď€†ď€‡ď€ˆď€‰ď€Šď€‹ď€Œď€ˆď€?ď€…ď€ƒď€Žď€?ď€

ď€ ď€‚ď€ƒď€„ď€…ď€†ď€‡ď€ˆď€‰ď€Šď€ˆď€‹ď€Œď€?ď€?ď€†ď€Žď€‚ď€ˆď€?ď€†ď€ƒď€ˆď€‰ď€Šď€‘ď€’ď€“ď€ˆď€”ď€•ď€”ď€ˆď€–ď€‰ď€‘ď€“ď€“ď€ˆď€?ď€?ď€Žď€ˆď€ˆ ď€—ď€˜ď€Œď€™ď€?ď€†ď€…ď€ˆď€…ď€Œď€ˆď€šď€”ď€•ď€›ď€œď€ˆď€…ď€Œď€ˆď€šď€”ď€•ď€›ď€ˆď€‰ď€ˆď€”ď€Œď€ˆď€?ď€•ď€•ď€„ď€Œď€ƒď€…ď€†ď€†ď€žď€ˆ ď€&#x;ď€ ď€Œď€ƒď€ˆď€?ď€•ď€•ď€Žď€ˆď€†ď€žď€žď€Œď€ˆď€‡ď€Œď€Ąď€ƒď€”ď€Œď€Žď€Œď€„ď€„ď€Œď€Œď€Žď€…ď€Œď€ƒď€ˆď€ˆ

ď€—ď€ˆď€†ď€‰ď€‰ď€Šď€‡ď€‹ď€ ď€…ď€˜ď€–ď€‹ď€Šď€Žď€Šď€ƒď€™ď€?ď€ ď€šď€…ď€‹ď€Žď€ ď€‰ď€‹ď€ ď€ ď€›ď€…ď€‡ď€”ď€Šď€ƒď€‹ď€†ď€‹ď€ƒď€ ď€‡ď€‹ď€‰ď€ ď€™ď€‹ď€•ď€Šď€ƒď€œď€ ď€”ď€ˆď€ˆď€ƒď€ ď€…ď€„ď€ ď€?ď€‰ď€žď€Žď€Šď€‹ď€ ď€ ď€ ď€?ď€‹ď€‹ď€†ď€ ď€Šď€ƒď€„ď€…ď€‘ď€ ď€’ď€’ď€’ď€“ď€ƒď€”ď€•ď€“ď€ƒď€–ď€ˆ ď€ˆď€ˆď€˘ď€Œď€žď€‘ď€ˆď€“ď€Łď€’ď€¤ď€Ľď€‰ď€–ď€ˆď€Śď€“ď€ˆď€Ľď€‰ď€ˆď€§ď€†ď€‚ď€žď€‘ď€ˆď€‚ď€ƒď€‹ď€•ď€¨ď€ƒď€?ď€Šď€‘ď€ƒď€žď€ˆ

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36. Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Woe 13 maart, Hotel Trivium Etten-Leur Do 14 maart, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Tel: 015 – 36 112 36

info@mediationeducatie.nl

www.mediationeducatie.nl


 

    

 







   











 





     







  

 

  



 





 

  



 

   

 

 



  



  





 Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  





DR_20130213  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you