Page 1

THUIS IN DE REGIO

MIDWEEKEDITIE

R O O S E N D A A L S E

O P L AG E :

7 NOVEMBER 2012 WEEK 45

Uitgeverij

EN WEST-BRABANT:

de

bode

ACTUALITEIT

KENNISMAKEN MET SPORTVERENIGINGEN

35.000

TOTA L E O P L AG E Z E E L A N D

bv

I

Postbus

22,

4880

ONROEREND GOED

AA

Zundert

AUTO’S

Volg ons via twitter: @R_daalseBode

I

Te l .

076

599

SPORT

OPHEF OVER VANGEN KATTEN IN OLIEMOLEN

8 111

KERKELIJK NIEUWS

I

480.000

www.internetbode.nl VACATURES

VRIJWILLIGERS DYNAMO ONDERSCHEIDEN

Dode en gewonde bij zwaar ongeval

Verdachte moord toerekeningsvatbaar

ROOSENDAAL - Een 19-jarige automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag bij een verkeersongeval op de Burgemeester Schneiderlaan om het leven gekomen. De jongeman was met twee passagiers in een Peugeot 306 onderweg toen hij vermoedelijk de macht over het stuur verloor in een flauwe bocht bij een stuurcorrectie. Daardoor botste de auto met de linkerflank tegen een boom. Een 17-jarige jongen op de achterbank is met mogelijk een nekfractuur naar het ziekenhuis gebracht. Een 17-jarig meisje kwam met de schrik vrij. Hulpverleners hebben nog geprobeerd de 19-jarige bestuurder te redden, maar hij overleed onderweg naar het ziekenhuis.

ROOSENDAAL - De 26-jarige D. van R. die verdacht wordt van de moord op de 16-jarige Mesrop Jegojan is door het Pieter Baan Centrum toerekeningsvatbaar verklaard. Dat meldt Omroep Brabant. De 16-jarige Mesrop werd op 16 augustus 2011 doodgeschoten op de Jan Vermeerlaan. De verdachte zegt dat hij schoot uit zelfverdediging. Volgens de 26-jarige verdachte zouden Mesrop en zijn vrienden stenen naar hem hebben gegooid. Inmiddels is bekend geworden dat in het huis van de verdachte ook een alarmpistool is aangetroffen. De inhoudelijke rechtszaak tegen de verdachte start op 7 maart 2013 voor de rechtbank in Breda.

‘Commando’s lid van foute motorclub’ ROOSENDAAL - Het ministerie van Defensie onderzoekt het lidmaatschap van twintig commando’s bij de omstreden motorclub Demons. Dat meldt de Telegraaf. De Demons vallen volgens de politie onder de zogenaamde outlaw clubs die in verband worden gebracht met criminaliteit. De Demons melden op de website dat ook hoge militairen lid zijn van de club. De president van de Demons zou een hoge kapitein zijn van het Korps Commando Troepen. De leden van het Korps dienen van onbesproken gedrag te zijn. Als die verklaring van goed gedrag wordt ingetrokken, dienen de militairen de commando’s te verlaten. Het Korps zit in Roosendaal.

Drankrijder gaat opnieuw in de fout ROOSENDAAL - Vrijdagavond controleerde de politie op de bestuurder van een witte Peugeot 107 de Voltastraat. De 42-jarige Roosendaler had alcohol gedronken. Om die reden werd hij gearresteerd. De automobilist moest mee naar het politiebureau. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 1.085 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De agenten wilden het rijbewijs van de verdachte invorderen. Dat kon echter niet, want zijn rijbewijs was sinds 1998 al ongeldig verklaard wegens eerdere alcoholdelicten. Wel volgde er een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en rijden tijdens ongeldig verklaard rijbewijs.

Waterschap zoekt nieuwe dijkgraaf ROOSENDAAL – Dijkgraaf de heer Joseph Vos van waterschap Brabantse Delta gaat in mei 2013 met pensioen. Het waterschap heeft daarom vanaf 1 november een vacature voor dijkgraaf opengesteld. De dijkgraaf is de voorzitter van het algemeen bestuur van een waterschap, vergelijkbaar met de rol van een burgemeester in een gemeente. De Roosendaler Joseph Vos vervulde die functie sinds 2004. Het waterschap heeft aangegeven dat zijn opvolger vooral een bruggenbouwer moet zijn, die de partijen dichter bij elkaar brengt. Ook moet hij of zij goed samenwerken met andere overheden en instanties. De vacature loopt nog tot 18 november.

W E E K B L A D

NISPEN - De handwerkexpositie van de KBO Nispen in dorpshuis Nisipa kon zondag op veel belangstelling rekenen. Bezoekers konden in een gezellige sfeer kennis maken met verschillende vormen van handwerk en natuurlijk onder meer nieuwe kledingstukken en kaarten kopen. De leden van de KBO maken het meeste werk thuis. Lees verder op pagina 5 van deze Bode. FOTO ROEL DE HAAN

Investering moet zich in tien jaar tijd terugverdienen

Gemeentelijke panden duurzamer ROOSENDAAL – Een aantal gemeentelijke gebouwen wordt duurzamer. De gemeente heeft een actieplan opgesteld naar aanleiding van een motie vanuit de gemeenteraad. Het plan moet ervoor zorgen dat het energieverbruik in de gemeentelijke gebouwen wordt verminderd. DOOR MONIQUE JANSEN

De meeste gebouwen staan niet in het

pen en de verbetering van regeltechniek,

Het actieplan heeft betrekking op de Centravoor de Kunsten aan de Burgerhoutsestraat en de Nieuwstraat, het gebouw van de buitendienst aan de Gewenten, het Tongerlohuys aan de Molenstraat, het fractiehuis aan de Bloemenmarkt, het raadhuis aan de markt en de sporthallen aan de Molensingel in Wouw en de Herelsestraat in Heerle.

Stadserf 1 en het gebouw aan de Dunantstraat 80 ontbreken. Theunis: “Voor deze gebouwen bekijken we binnen het renovatieproject stadskantoor of daar duurzaamheidsmaatregelen mogelijk zijn.” Het stadskantoor wacht een grote renovatie. Die opknapbeurt is nodig, omdat de gemeente eerder afzag van de bouw van een nieuw gemeentehuis in de nieuwbouwwijk Stadsoevers.

neemt de gemeente maarregelen om bijvoorbeeld de zonwering juist te hanteren, computers en verlichting tijdig uit te zetten en het afval beter te scheiden.

voorzetramen. Daarnaast M I D D E actieplan. L B UOokRhetGstadskantoor S E &aan het V Eisolatie E R enS E

Actieplan Niet al het onroerend goed van de gemeente is meegenomen in het actieplan. Wethouder Toine Theunis van Gemeentelijke Gebouwen: “We hebben structureel ongeveer 65 panden. Ook hebben we tijdelijk vastgoed, zoals het RBC-stadion en de gebouwen die we hebben gekocht voor Stadsoevers.”

Minder koolstofdioxide De duurzaamheidsmaatregelen in het actieplan moeten ervoor zorgen dat de uitstoot van koolstofdioxide in de panden wordt teruggedrongen met acht tot vijftig procent. Bij het duurzamer maken van de gebouwen denkt de gemeente aan energiezuinige verlichting, gaswarmtepom-

W E E KWO-DOB L A D

HET t h

Beleef onze Kerst 2012

VR-ZA VOORDEEL

...VOOR u

LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS... KIJK OP WWW. INTERNETBODE.NL

i

s

Amstel bier d i n krat 24 flesjes van 11.69 voor

Schouderkarbonade kilo van 5.38 voor

Kosten In totaal kosten de maatregelen 365.000 euro. Daar komt nog btw (belasting toegevoegde waarde) bovenop. Deze kosten worden over meerdere jaren afgeschreven en zullen worden gedekt door de energiebesparingen die worden behaald. De gemeente schat 45.000 euro per jaar terug te verdienen. Ook wil wethouder Theunis inzetten op een betere bezetting van de gemeentelijke gebouwen. Ook efficiënt gebruik van ruimtes draagt bij aan het besparen van geld en het beheer van minder panden.

a.s. zondag open (12.00-17.00)

warme sferen..... ijskoude prijzen!

8 t/m 11 nov.

e

7.

99

r

e20% g KORTING i o *

OP ALLES

(het gehele tuincentrum assortiment) * zie de uitzonderingen bij de ingang.

Bosschendijk 140 • 4731 RD Oudenbosch • T: 0165 502512

www.tuincentrumdebont.nl

Openingstijden: ma 11.00 - 17.30 u • di t/m do 9.30 - 17.30 u • vr 9.30 - 20.00 u • za 9.00 - 17.00 u

3.

58

Zondag Gesloten C1000 Laureijsen Lindenburg 2-4, Roosendaal

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

Man in bezit stroomstootwapen ROOSENDAAL - Een 21-jarige man uit Roosendaal is opgepakt, omdat hij in het bezit was van een stroomstootwapen. Een getuige zag de twintiger vrijdagavond op de Jan Vermeerlaan lopen. Daarbij merkte de getuige een apparaat op dat een knetterend geluid gaf en blauwe lichtflitsen toonde. Hij waarschuwde vervolgens de politie, waarbij hij het signalement van de passant doorgaf. De politie arresteerde de verdachte. Uit zijn zak kwam een zaklamp te voorschijn. De lamp had ook een knop om stroomstoten te geven. De zogenaamde paralyzer werd in beslag genomen. Deze wapens zijn in Nederland verboden gesteld in de Wet Wapens en Munitie.

Themabijeenkomst over ziekte Parkinson ROOSENDAAL - TWB, Thuiszorg met Aandacht houdt op woensdag 14 november een themabijeenkomst over Parkinson met als thema beweging. Patiënten en mantelzorgers kunnen kennis maken met activiteiten die hen ondanks hun ziekte helpen actief te blijven. Er zijn verschillende mogelijkheden voor begeleiding. Een Parkinsonverpleegkundige geeft praktische tips over leven met Parkinson. Ook is er een presentatie over een speciale wandelclub, de dagbegeleiding van TWB en de activiteiten van NSWAC. De bijeenkomst start om 19.00 uur en vindt plaats aan de Belder 2-4 in Roosendaal. Aanmelden kan via 088-5602000 of kijk op www.twb.nl.

Kerkelijke rechtbank naar Utrecht ROOSENDAAL - De kerkelijke rechtbank (‘officialaat’) van het bisdom van Breda heeft haar bevoegdheden per 1 november overgedragen aan de kerkelijke rechtbank van het aartsbisdom Utrecht. Personen die een procedure tot nietigverklaring van een huwelijk willen beginnen kunnen daarna terecht bij de kerkelijke rechtbank van het aartsbisdom. Aanleiding om de bevoegdheid van de kerkelijke rechtbank van Breda over te dragen is het dalende aantal procedures tot nietigverklaring van huwelijken die aanhangig gemaakt worden bij de kerkelijke rechtbank van het bisdom Breda. Dat aantal ligt nu op circa vijf per jaar. Enkele jaren terug was dit het dubbele.


www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws

gratis

ontwerp en deskundig advies bij u thuis

keukens

zen uken kie e k w u thuis

gratis offerte check, altijd voordeliger Wij verzorgen uw gehele keuken van sloop en verlegwerk incl. installatie van uw nieuwe keuken. tel. 076-5033971 • www.adhellemonskeukens.nl

Tandprothetische Praktijk

Touwen b.v.

ACTIE tot Kerst 2012: Géén EIGEn bIjdrAGE op nIEuwE proThEsE! www.tpptouwen.nl info@tpptouwen.nl raadhuisplein 4, 4741 AM hoeven tel. 0165 - 505510 reparaties - implantaten nieuwe protheses

Pallets

Te koop gevraagd Alle soorten ook kapot 06-51549157 Minimaal 100 stuks.

Voor een leuk sinterklaasfeest: St. Janstraat 147 – 4714 EE Sprundel – Tel: 0165-382830 Ook voor uw wintercheck of winterbanden kunt u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info

Autobedrijf C.A. oomen OCCASIONS PRIJS dit jAAr 50BJ jAAr bestAAt IN € !

Mercedes c180K 19.950 om dit te Benz vieren, en combi u een kijkje2007 te geven avantgarde airco in ons bedrijf, bent u van harte welkom op Saab 9-5– 2.0t leer nav.airco 2007 19.950 St. Janstraat 147 4714estate EE Sprundel – Tel: 0165-382830 opel Vectra V6 cdti airco 24 2004 9.950 onze open3.0Dag opeleg. zaterdag november opel zafira 1.8 16V Max airco 2004 kunt 6.950 Ook voor uw wintercheck ofcool winterbanden a.s. van 10.00 tot 16.00 uur. Graag tot dan! opel astra H 1.8 cosmo airco 2005 10.950

u bij ons terecht, bel of mail ons voor meer info opel astra opel astra H 1.6 Gtc njoy airco

2007

12.450

Ook voor uw onderhoud, APK, banden, airco-onderhoud, OCCASIONS PRIJS opel astra H147 1.6–Business airco – BJ 2008 12.950 St. Janstraat 4714 EE Sprundel Tel: 0165-382830 schades, ruitreparatie BOVAG € opel astra H 1.6 Stat.enBus. aircoproducten! 2007 IN 12.450

opel astra H 1.6 Stat. cosmoof winterbanden 2007 19.950 12.950 Mercedes Benz combi 2007 Ook voorc180K uw wintercheck kunt opel 1.6 cosmo aut.station 2007meer11.950 OCCASIONS avantgarde airco u bijastra ons H terecht, bel of mail ons voor info BJ opel astra H 1.6 njoy airco 2004 7.950 Saab Prijs 9-5 2.0t leer nav.airco 2007 19.950 incl.estate APK, afleverbeurt en Bovag-garantie opel astra H 1.4 njoy 2004 7.950 OCCASIONS BJ ecc9.950 PRIJS opel Vectra 3.0 V6 cdti eleg. airco 2004 Mercedes C180 Avangarde airco 2007 opel astra 1.7komp. Dt njoy airco Automaat2002 5.450 IN € opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 6.950 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 7.450 Mercedes CLK 230 komp Automaat Cabrio airco 1998 Mercedes Benz c180K combi 2007 10.950 19.950 opel astra H 1.8 cosmo airco 2005 opel 1.2airco 16V 2004 5.450 avantgarde Vw Golfagila 1.6 Automaat lm velgen 5 drs 2009 opel astra opel corsa 1.4 16V intouch airco 2009 Saab 9-5 2.0t estate leer nav.airco 2007 10.950 19.950 Opel Astra 1.6 Temptation 5 drs airco lm velgen 2007 opel corsa 1.3 cdti 2004 3.950 opel astra H 1.6 Gtc airco 20072004 12.450 opel Vectra 3.0 njoy V6 cdti eleg. airco 9.950 opel corsa 1.2 njoy airco 3 drs 2008 9.950 opel astra H 1.6 Business airco 2008 12.950 Opel Astra 1.6 Gtc N-Joy Airco lm velgen 2007 opel zafira 1.8 16V Max cool airco 2004 6.950 opel 1.2 Business airco 2007 8.950 opel astra Hcorsa 1.6 Bus. airco opel astra H 1.8 cosmo airco5drs2007 2005 12.450 10.950 Opel Corsa 1.2Stat. N-Joy 3 drs Airco 2008 opel corsa 1.2 Business airco 5drs 2007 8.450 opel astra opel astra H 1.6 cosmo 2007 12.950 Opel Corsa 1.2Stat. N-Joy 5 drs airco 2007 opel corsa 1.2 Business aircoairco 3drs 2007 7.950 opel astra H 1.6 Gtc njoy 2007 11.950 12.450 opel astra H 1.6 cosmo aut.station 2007 Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 Opel Zafira 1.8 Elegance airco lm velgen 31-12-2002 opel astra H 1.6 Business airco 2008 12.950 opel astra H 1.6Benz njoyc180 airco 2004 7.950 Mercedes opel astra H 1.6airco Stat. Bus. airco 1999 12.450 Opel Agila lm njoy velgen 2009 opel astra H 1.4 20042007 7.950 eleg.auto.airco opel astra H 1.6 Stat. cosmo 2007 12.950 Opel Agila lm velgen 2004 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 opel astra 1.7 Dt njoy airco 2002 5.450 opel astra H 1.6 cosmo aut.station 2007 11.950 BMW all road 1995 2.250 opel Meriva 1.4 16V airco 2005 Opel Combo 1.3 Cdti 2004 opel astra H F650 1.6 njoy airco 2004 7.450 7.950 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) 20042004 5.450 opel agila 1.2astra 16V opel H 1.4 njoy 7.950 Fiat Punto Classic Airco lm velgen 2009 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 opel astra Dt njoy airco 2002 10.950 5.450 opel corsa 1.4 16V1.7 intouch airco 2009 opel combo 1.3 cdti 2004 4.750 Fiat Punto airco 2005 opel Meriva 7.450 opel corsa 1.3 cdti 1.4 16V airco 20042005 3.950 Fiatopel Seisento Brusch 2002 agila 1.2airco 16V 3 drs 5.450 opel corsa 1.2 njoy 20082004 9.950 opel Tucson corsa 1.4 intouch 2009 10.950 Hyundai 2.0 16V Style lm velgen Airco ecc 2006 opel corsa 1.2 Business airco 5drsairco 2007 8.950 opel corsa 1.3 cdti 2004 3.950 opel corsa 1.2 Business airco Fordopel Fiesta lm velgen airco 2009 corsa 1.2 njoy airco5drs 3 drs 20072008 8.450 9.950 opel corsa 1.2 Business airco 3drs 2007 7.950 opel corsa1.6 1.25 Business airco 8.950 Toyota Corolla drs Automaat lm5drs velgen 2007 airco 2006 Skoda octavia 1.6 airco 20012007 3.950 opel 207 corsa 5drs 8.450 Peugeot 1.61.2 XS Business lm velgen airco airco ecc 2007 corsa 1.2 Business airco 3drs 7.950 Mercedesopel Benz c180 19992007 Skoda octavia 1.6 airco 2001 3.950 eleg.auto.airco Benz c180 peugeot Mercedes 205 1.4 Generation 19971999 750 Voor BMW all eleg.auto.airco road F650actuele prijzen 1995 zie: 2.250 peugeot 205 1.4 Generation 1997 750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) BMW all road F650 1995 2.250 opel combo 1.3 cDti airco/navi 2007 6.750 BEDRIJFSWAGENS (EX B.T.W.) opel combo cdti1.3 cDti airco/navi 20042007 4.750 opel 1.3 combo 6.750

www.caoomen.nl

opel combo 1.3 cdti

2004

4.750

www.sinterklaas-kruisland.nl

06 - 23 38 59 83

Maak kans op een gratis bezoek van Sint, voor een arm kind.

Dre Wit (‘t) goed reparaties witgoed producten Etten-Leur Voorrijkosten in Etten-Leur € 15.00 buiten Etten-Leur € 20.00

Tel.: 06-50905037

Winterbanden

Het adres voor tuin & dier! 50 55. 7.

NU 2 VOOR

KORTING

Royal Canin Hondenvoeding

Frontline Anti-vlooienmiddel

30.50

6 pipetten Bestrijdt vlooien, teken en luizen Diverse varianten Bijv. spot-on kat 6-pipetten

23.-

Selection Croc Inhoud 20kg Normaal 2 stuks

76.50

2+1

De meest GRATIS complete Dierafdeling van Roosendaal! Landgoed Tuinturf Boerenbond Roosendaal Openingstijden: Vijfhuizenberg 107 Ma t/m Vr: 9.00 - 20.00 4708 AJ Roosendaal Zaterdag: 9.00 - 17.00 0165 - 541750

incl. opslag en afstelling

Bevordert de groei van zuurminnende planten Met RHP-keurmerk Inhoud 40 liter Nu 3 stuks

11.85 7.90

3+1

GRATIS Vogelvoeding

Voor buitenvogels Vetvoerblok Varianten met pinda, bosvruchten, zonnebloempitten, zadeninsecten Nu 4 stuks

11.-

www.boerenbond.nl

Geldig t/m zaterdag 17 november 2012

Smoorstraat 1a, Roosendaal Tel. 0165 - 549860

gevraagd Tevens uw adres voor gebruikte auto-onderdelen.

Telefoon 0165 - 341913 Autodemontagebedrijf Franken Heimolendreef 36a - Rucphen AUTOMONTAGEBEDRIJF

JOKO

• Sloop-loop-schade auto’s motors te koop gevraagd. • Alle gebruikte onderdelen online. • Vrijwaring bij ophalen. • Reparatie en onderhoud. Lid ARN-Stiba-RDW

Maalbergenstr. 24a Wernhout Tel. 076-5971739 / 06-54278822 info@jokozundert.nl www.jokozundert.nl

8.25

BESTEL VIA INTERNET MET MOGELIJKHEID TOT BEZORGING: MAROS.NL

45

puur mager

NAAR KEUZE ELBIEFSTUKSPIES 250GR VLEESASS PIES - KOG VARKENSHA N - KALKOENHAASSPIES DIV. VISSOORTE

BOEREN 3.99 RAUWE HAM 49 1. 99 1KG 2. SLAGERS ACHTERHAM 99 ½KG 2. 49 1. 49 GEGRILDE FRICANDEAU/SHOARMA/ROLLADE 1KG 3. DRUMSTICK d er e in 49 r a em g f o 1KG 4. 1.49 KIPFILET blank 75 H.O.H. GEHAKT 1KG 2.75 HIEL OF PLATTE RIB 1KG 2.49 VARKENSLAPPEN met 1KG 2. been

nergens goedkoper

RUNDERGEHAKT VARKENSLAPPEN RUNDERRIBLAPPEN

1KG

150GR

100GR

250GR

ROOSENDAAL | VOLTASTRAAT 9 | KIJK OP MAROS.NL

G OUD IS G €LD W W W. G O U D I S G E L D . N L

WIJ BETALEN NU MEER DAN € 43,PER GRAM FIJN GOUD*

Uw oude gouden sieraden zijn nog steeds geld waard Zelfs als deze beschadigd of kapot zijn. Wij kopen alle soorten gouden/zilveren sieraden in; art deco, kettingen, ringen, armbanden, oorbellen, gouden tanden, munten en diamanten. Wij betalen hiervoor de hoogst mogelijke dagprijs en betalen u direct contant.

WILT U OOK

in de du re iets mee , donkere maan r te best eden he den Twijfel bben? nie

* Prijs is afhankelijk van de dagkoers. * Legitimatie verplicht. * Min. leeftijd 18 jaar.

Roosendaalse Goudbank Molenstraat 9a 4701 JK Roosendaal Tel. (0165) 85 22 68 roosendaalsgoudbank@gmail.com

WOENSDAG OSSENDRECHT Hotel Dekkers Zuster M. Adolphinestraat 6 10.00 - 17.00 uur

DONDERDAG ZEVENBERGEN Golden Tulip Schansdijk 3 10.00 - 17.00 uur

Openingstijden Maandag Di. Wo. en Do. Vrijdag Zaterdag Koopzondagen

VRIJDAG ZUNDERT Hotel de Roskam Molenstraat 1 10.00 - 17.00 uur

13.00 tot 17.00 u 10.00 tot 17.00 u 10.00 tot 20.30 u 10.00 tot 17.00 u 13.00 tot 17.00 u

t langer. Kijk in t doosje uw lade met oud e sierad en!

voor hé

ZATERDAG HALSTEREN Hotel de Ram Steenbergseweg 1 10.00 - 16.00 uur

ZONDAG BREDA Hotel Mastbos Burg. Kerstenslaan 20 10.00 - 16.00 uur


actualiteit

Poepende en sproeiende katten zijn al jarenlang probleem

Woningcorporatie vangt katten in strijd tegen overlast ROOSENDAAL – Een kooi die is weggezet in het appartementencomplex de Oliemolen in Roosendaal om katten te vangen heeft voor ophef gezorgd. Woningcorporatie Aramis AlleeWonen heeft het vanghok geplaatst om erachter te komen welke kat of katten verantwoordelijk zijn voor het onderpoepen van de goten en het besproeien van deuren in het complex. DOOR MONIQUE JANSEN Bewoonster Ivy de Prenter is flink geschrokken van de vangkooi. Zelf is ze in het bezit van zes katten, waarvan er eentje naar buitengaat. Ze begrijpt dat woningcorporatie Aramis AlleeWonen iets wil doen aan de overlast die door de dieren wordt veroorzaakt, maar ze vraagt zich af of er geen andere oplossing mogelijk is dan het plaatsen van de kooi. Informeren Ook vindt ze het vreemd dat de woningcorporatie de bewoners niet heeft geïnformeerd over het gebruik van het vanghok.

Sproeien

Katten sproeien om hun territorium duidelijk te maken aan andere soortgenoten. Door uitzetten van geurmarkeringen komen de dieren elkaar niet vaak tegen. Als een kat sproeit doet hij dat met rechtopstaande staart en sproeit de urine achterwaarts. Gesproeide plas heeft een zware geur, vaak beschreven als ammonia-achtig. Meestal sproeien ongecastreerde katers.

“Er is al een kat gevangen”, vertelt De Prenter. Zij is bang dat er niet alleen zwerfdieren worden gevangen, maar ook loslopende katten van de bewoners. Daarnaast vindt ze de ijzeren kooi niet diervriendelijk en vraagt ze zich af wat er met de dieren gebeurt. Daarnaast heeft ze contact opgenomen met de Dierenbescherming. Die zouden hebben aangegeven dat alleen de Dierenbescherming bevoegd is om kattenvallen te plaatsen. Daardoor zou de woningcorporatie in overtreding zijn. Schoonmaakacties Het probleem met de overlast die wordt veroorzaakt door katten in de Oliemolen speelt al jaren. Marc van der Steen, manager wonen bij Aramis AlleeWonen laat weten dat het gebruik van de vangkooi het laatste redmiddel is. Bewoners uit het appartementencomplex klagen al jaren over de kattenpoep in de goten en het sproeien tegen deuren. “We hebben al verschillende schoonmaakacties gehouden”, vertelt Van der Steen. Daarbij is citronella gebruikt, omdat katten niet van deze geur zouden houden. Die acties konden ook niet voorkomen dat de overlast steeds terugkeerde.

De kattenval die in de Oliemolen is geplaatst.

Verantwoordelijkheid Het is bovendien onduidelijk of katten

Vangkooi De woningcorporatie heeft er bewust voor

van bewoners of zwervers verantwoordelijk zijn voor de kattenpoep- en plas. De woningcorporatie heeft met bewoners gesproken. Een deel zegt dat zwerfkatten voor de overlast zorgen en volgens anderen zijn de dieren van bewoners de boosdoeners. Door het plaatsen van de kooi wil Aramis AlleeWonen bekijken waar de katten vandaan komen. Als een dier van een bewoner is, gaat de kat terug naar

de eigenaar. In het andere geval gaat het beestje naar dierenasiel Arduin. Van der Steen: “We hopen zo de dader te vinden.” Wel geeft hij aan zich er ook van bewust van te zijn dat de gevangen kat niet per se de verantwoordelijke hoeft te zijn voor de overlast.

FOTO IVY DE PRENTER

gekozen om de bewoners vooraf niet in te informeren over de kooi. “We wilden het verrassingelement erin houden”, vertelt Van der Steen. Als het experiment met het vangen van katten niet heeft gewerkt, houdt het voor Aramis ook op. Wel staat de woningcorporatie open voor andere oplossingen. Wie een suggestie heeft, kan die aandragen bij woonconsulent Judith van den Bos op nummer 0165-558888.

Sport Introductie Lessen zijn een groot succes

Kennismaking met lokale sportverenigingen ROOSENDAAL – Er is een enorm aanbod van verschillende soorten sporten tegenwoordig ten overstaande van tientallen jaren geleden. De kinderen van nu kunnen kiezen uit zoveel sportverenigingen dat het weleens fijn zou zijn om te gaan ‘snuffelen’ bij de verschillende activiteiten. Zo kunnen de kinderen zien wat de sporten inhouden en of het wel bij ze past. DOOR ROBIN LOOY Dat ‘snuffelen’ is nu mogelijk geworden

doordat Sportservice West-Brabant speciale lessen aanbiedt. De zogenaamde Sport Introductie Lessen (SIL) zijn beschikbaar

gesteld voor de basisscholen in de wijken Tolberg, Weihoek, Westrand, Kroeven en Langdonk. “In West-Roosendaal zijn wij

vorig jaar december begonnen met het concept, en dat is nu uitgegroeid tot een volwaardig naschools sportprogramma”, vertelt initiatiefnemer Bram Siero. “Met de lokale verenigingen hebben we een sportief jaarprogramma samengesteld. Dit jaarprogramma is dusdanig divers dat we iedereen op een goede manier kennis kunnen laten maken met de vele verenigingen die in Roosendaal sport aanbieden. Onze thuisbasis is de gymzaal van basisschool ‘De Wending’.

‘Gaan voor kwaliteit’ Deze zaal hebben we iedere woensdagmiddag tot onze beschikking voor de activiteiten. We gaan ook erg vaak op bezoek bij de verenigingen om daar lessen te volgen. We willen met deze lessen sport stimuleren onder de kinderen van het primair onderwijs.. Tevens kunnen ze kennis maken met de diverse sporten en uiteindelijk uit het brede aanbod indien gewenst een keuze maken. Wellicht komen ze een sport tegen waar ze nooit eerder aan hadden gedacht, en sluiten ze zich bij de deelnemende vereniging aan.” Aanmelden Met tachtig deelnemers is het programma succesvol, en is het idee uitgebreid naar de Kroeven en Langdonk. Sporten wordt gepromoot en de kinderen maken kennis

Blijf op de hoogte van het

lokale nieuws www.internetbode.nl

www.internetbode.nl

De lessen zijn erg in trek bij de leerlingen van de verschillende basisscholen. FOTO BRAM SIERO

U kunt uw advertentie opgeven via de button “Advertentie aanleveren”

Redactie kunt u aanleveren via de button “Redactie aanleveren”

PAGINA 3

met de verschillinde bewegingsvormen. De ene keer gaat de groep zwemmen of voetballen, en de andere keer wandklimmen of honkballen. “We komen net terug van een dansles met de hele groep”, zegt Bram. “De kinderen vonden het vrijwel allemaal erg leuk, en ik denk wel dat dit één van de meest succesvolle lessen is geweest tot nu toe. De impact die de les heeft op de kinderen is erg groot. De locatie, de harde muziek en een professionele danslerares zorgen voor een positieve wending op het beeld van dansen. Daarbij hadden ouders de gelegenheid om tijdens de les van hun kind te fitnessen.” Plaatsen Bram vervolgt: “ Het aanmelden voor de activiteiten gaat veelal via de deelnemende basisscholen. De scholen zijn net als ik erg enthousiast over de lessen. Ook de ouders staan er vierkant achter en vinden het belangrijk dat hun kinderen sporten. Ze helpen vaak ook mee om de activiteiten te begeleiden of om de kinderen naar de verenigingen toe te brengen. We gaan wel voor kwaliteit en niet voor kwantiteit, dus de kans bestaat dat er een inschrijvingsstop wordt ingevoerd. De SIL in Langdonk en Kroeven hebben nog genoeg plaatsen over. Zonder de hulp van de verenigingen, ouders en basisscholen is dit project niet mogelijk.” Voor meer informatie kan contact opgenomen met Bram Siero : b.siero@brabantsport.nl

Volg ons op Twitter: @R_daalseBode.


Project L A G A R E, daar wil je wonen! Wij verkopen onze modelappartementen! IJSD!

Met € 35.000 ,kor ting!

SCHERP GEPR

Nr. 84: 145 m2 met een terras van 55 m2 Nr. 98: 152 m2 met een inpandig terras

ROOSENDAAL Brugstraat 84 € 299.500,- v.o.n. Brugstraat 98 € 312.500,- v.o.n.

Kopen zonder zorgen! Uw huidige woning nog niet verkocht? Wij betalen uw DUBBELE woonlasten!

Informatie en verkoop:

OPEN HUIS U bent van harte welkom in de MODELWONING aan de Brugstraat 84 te Roosendaal. Vrijdag Zaterdag Vrijdag Zaterdag

2 3 9 10

november a.s. tussen 15.00 – 17.00 uur november a.s. tussen 11.00 – 13.00 uur november a.s. tussen 15.00 – 17.00 uur november a.s. tussen 11.00 – 13.00 uur

TEL: 0172- 43 45 61 E-mail: nieuwbouw@koppesmakelaardij.nl

www.koppesmakelaardij.nl

Schoenmakershoek Etten-Leur

WOONEVENT

Ondernemers opgelet!!

Nu te huur: 6 prachtige bedrijfsruimtes bestaande uit hal met hoge sectionaldeur, toilet en een kantoorruimte op de verdieping. Vloeroppervlak circa 89 m². Voldoende parkeergelegenheid op eigen afsluitbaar terrein. Ideaal voor de zzp’er, startende ondernemer of de hobbyist. Penningweg 14a t/m f te etten-Leur TE HUUR VANAF SLeCHtS € 550,- PER MAAND!!

ZONDAG

11-11

11.00-15.00 u. Heijblom Makelaardij Markt 17 Etten-Leur www.heijblommakelaardij.nl

Graszoden

SINTERKLAAS OP BEZOEK!

De beste kwaliteit van West-Brabant!

Geef uw kinderen het feest van het jaar, Sinterklaas en Zwarte Piet staan al klaar.

Kijk en vergelijk

Het wordt een onvergetelijk feest, als wij langs zijn geweest.

Graszodenkwekerij Heidehoeve

www.sinterklaasopbezoek.nu / 06 – 45 21 36 03

Vervul 1a - Rijsbergen tel: 076 - 596 27 36

www.heidehoeve.com

www.scan-werk.nl

Wij digitaliseren uw dia’s en negatieven

ZATERDAG 10 NOVEMBER A.S. OPen DAg VAN 11.00 TOT 14.00 uur. U bent van harte welkom en de koffie staat klaar! Meer info? Bel met Marc Tummers Makelaardij, telefoon 06-55783935 of email info@tummersmakelaardij.nl www.tummersmakelaardij.nl

Dakwerken Keukens - Badkamers - Interieurbouw T. 06-51389997 www.mgu-montage.nl

vernieuwen reparatie pvc bitumen etcetera. Bel Zoomdak 06-18514726 www.zoomdak.nl

Professionele kwaliteit scans, tegen een zeer lage prijs!

Geen vooRRijKosten

Standaard resolutie (9 MegaPixel) - € 0.20 Hoge resolutie (25 MegaPixel) - € 0.25

Klus-it René Peeters Groeneweg 28, 4759 BB Noordhoek

Voor meer informatie: 0118-639399 / bestelling@scan-werk.nl

Tel.: 0168-403640 / Fax: 0168-403313 Mob.: 06-46193871

Zie onze vernieuwde website: www.klus-it.nl info@klus-it.nl / Lid VLOK


actualiteit

Column

Druk bezochte tentoonstelling in dorpshuis Nisipa

Handwerken wordt weer populair NISPEN - In dorpshuis Nisipa vond zondag een druk bezochte handwerkexpositie plaats. De bezoekers konden in een gezellige sfeer uiteenlopende vormen van handwerk, gemaakt door leden van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO), bewonderen. Daarnaast toonden hobbyschilder Nicky Baarendse uit Roosendaal en atelierhoudster Toos van Gastel uit Wouw kunstwerken.

Addo Sprangers

Underdog

Bekervoetbal blijft een geweldig fenomeen. Vooral als de zwakkere broeders het opnemen tegen de gedoodverfde favorieten, is het wachten op de verrassingen die komen gaan. Het is het verhaal van David en Goliath in de voetbalarena. De dood of de gladiolen. Dat soort werk. Soms redt de underdog het net niet, zoals de Haagse amateurs van HBS vorige week in Breda. Daar wisten de profs van NAC pas na strafschoppen de zich de gehele wedstrijd plus verlenging leeg knokkende amateurs van HBS te verslaan. De staande ovatie van het publiek voor de Hagenezen was verdiend, maar hun bekeravontuur was ten einde. Toch waren er links en rechts ‘kleine’ ploegen die wisten te stunten. Go Ahead Eagles bijvoorbeeld, met een mooie 0-3 overwinning bij De Graafschap. En wat te denken van FC Den Bosch uit de Jupiler League, dat in Enschede eredivisiekoploper FC Twente met 1-2 wist te kloppen. Het zijn resultaten waar nog tot in lengte van dagen over wordt nagepraat, al betrof het hier voor de Tukkers een onaangename verrassing. Van surprises in die categorie zijn we in het dagelijks leven doorgaans niet zo gecharmeerd. De in het regeerakkoord gepresenteerde maatregelen vallen daar bij veel mensen ook onder. Gaan alle plannen door, dan is het in de samenleving straks ook alles of niks. Net als in de Verenigde Staten krijgen we steeds meer te maken met de ‘haves’ en ‘have nots’. U kunt uw zorgpremie niet betalen? Tja, dan kunnen wij u ook niet helpen. Misschien kunt u terecht bij het volgende ziekenhuis, waar de gangen vol liggen met dakloze verslaafden, neergeschoten bendeleden en aidspatiënten. Uw baan en daardoor ook uw huis kwijtgeraakt? Da’s vette pech. In een tentenkamp verblijven mochten de uitgeprocedeerde asielzoekers ook niet, dus u kunt wellicht uw geluk beproeven bij een van de trailerparkjes aan de rand van de stad. Dat klinkt Amerikaans? Ja, dat is het ook wel een beetje. De nieuwe tijd, hè? Ach, je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben, zoals als bij de loting in het bekervoetbal. De verrassingen zijn de wereld nog niet uit. Net als de zich nu al opstapelende problemen voor het nieuwe kabinet. Meerdere werkvormen zijn onderdeel van de handwerkexpositie in Nispen.

Colofon

DOOR ROEL DE HAAN De Nispense afdeling van de KBO houdt een flink aantal activiteiten voor de leden. Handwerken is een populair onderdeel daarvan. Behalve uiteenlopende werkvormen met textiel, zoals borduren en breien, vormt ook het maken van kaarten deel van deze activiteit. Coördinator van het handwerken in Tonnie Brouwers. “Het meeste werk wordt thuis gedaan, al dan niet in clubjes. Iedere eerste maandag van de maand komen we hier in het dorpshuis bij elkaar. De deelnemers zijn natuurlijk vrij in de keuze van wat ze willen maken en welke techniek ze daarbij gebruiken. Door zelf tentoonstellingen te bezoeken, probeer ik wel steeds nieuwe ideeën op te doen, die ik dan bij de maandelijkse bijeenkomsten kan delen met anderen.”

Hoofdkantoor Bredaseweg 26, 4881 DE Zundert Postbus 22, 4880 AA Zundert Tel. 076 599 8111, Fax 076 599 8199 Roosendaalse Bode R_daalse Bode Redactie Monique Jansen Correspondenten Els Adams, Mieke Spekman, Robin Looy, Angèle van Tiggelen Acquisitie Eduard van Elsacker Druk Drukkerij Vorsselmans Sluittijden Advertenties maandag 14.00 uur Verenigingsnieuws en lezersfoto’s vrijdag 12.00 uur Weekendverslagen maandag 12.00 uur Aanleveren via www.internetbode.nl

W E E K B L A D

Bezorgklachten 076 599 8111 t

h

u

i

s

i

n

d

e

r

e

g

i

o

Uitgeverij de Bode b.v. behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Puzzel week 45

De oplossing van deze puzzel is in week 46 te vinden op www.internetbode.nl

Jarenlange traditie Dat er heel verschillende soorten werk uit handen van de dames komt, blijkt wel tijdens de jaarlijkse tentoonstelling van hun werk. Die wordt inmiddels al sinds

minstens veertig jaar georganiseerd. Niemand lijkt te weten hoe lang precies, ook mevrouw Van Eekelen-Balemans, met 91 jaar de oudste exposant, niet. Het is ook mogelijk werk te kopen.

‘Elke maand bij elkaar komen’ De inkomsten worden gebruikt om weer nieuwe materialen aan te schaffen. Naast ragfijn Hardanger borduurwerk, staan er deze dag ook gebreide kerststallen, fraaie poppen en klassieke gebreide sokken uitgestald. Hoe ‘gewoon’ die sokken ook mogen lijken, het maken ervan vraagt kennis en vaardigheid, die beiden uit lijken te sterven. Of toch niet? Springlevende hobby Tonnie Brouwers: “Het is waar, binnen onze afdeling van de KBO zie je wel dat juist de wat oudere leden het meest actief zijn op dit terrein en de aanwas van jonge-

FOTO ROEL DE HAAN

re deelnemers is beperkt. Handwerken kan zich in een wisselende populariteit verheugen. De belangstelling neemt toe en je ziet dat er de laatste jaren steeds nieuwe materialen beschikbaar komen.” Ook vroeger vormden kunstzinnige of decoratieve uitingen onderdeel van het handwerken. Daarnaast was er sprake van economische of praktische noodzaak voor het zelf maken van kledingstukken. Dat laatste is komen te vervallen: er zijn praktische en goedkopere alternatieven beschikbaar. Het handwerken is nu vooral een hobby, al blijft een fraaie zelfgemaakte trui natuurlijk een niet te versmaden kledingstuk. Tonnie Brouwers: “Sommige van onze leden maken wel eens wat werk op bestelling. Zelf wil ik eigenlijk alleen nog wel eens wat klein werk voor anderen doen. Mensen hebben vaak toch niet meer het geduld om een paar weken op een trui te wachten.” Uit het forse aantal bezoekers blijkt wel dat er veel belangstelling is voor handwerken. En gelukkig is op internet heel veel informatie te vinden, dus uitsterven zal deze creatieve hobby zeker niet.

‘Aangepast aan huidige, slechte economische situatie’

Gemeente verlaagt grondprijzen

ROOSENDAAL – De grondprijzen in de gemeente Roosendaal gaan in de meeste gevallen omlaag. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor in de nota grondprijsbeleid voor 2013. De slechte economische tijden zorgen ervoor dat de gemeente de prijzen heeft moeten bijstellen. DOOR MONIQUE JANSEN In verband met het voortduren van de economische crisis, heeft de gemeente de grondprijzen door een extern bureau laten onderzoek op marktconformiteit. Vrije kavels Naar aanleiding van deze studie heeft het college voorgesteld om de grondprijzen te laten dalen. Dit geldt onder meer vrije kavels. In het nieuwe grondprijsbeleid zijn de prijzen verwerkt. Zo bedraagt het tarief voor een vrije kavel in Weihoek 275 euro per vierkante meter exclusief btw tot vijfhonderd vierkante meter met een toeslag van 25 vierkante meter. Dat is nu nog 325 euro per vierkante meter. © www.sudokusite.eu PAGINA 5

Maatschappelijke doeleinden Voor maatschappelijke voorzieningen wil het college de grondprijzen per project bekijken. Afhankelijk van het doel wordt een vraagprijs bepaald. De minimumprijs voor niet-commerciële -doeleinden en zorgwoningen bedraagt 135 euro per vierkante meter vloeroppervlak. Dat is voor zorginstellingen en gebouwen met daarin eerstelijns gezondheidszorg (zoals een huisarts of een tandarts) 160 euro per vierkante meter bruto vloeroppervlak. Ook blijft het mogelijk voor mensen om een stuk plantsoengrond te kopen. Daarvoor geldt een vraagprijs van 205 euro per vierkante meter in 2013. Dat is 75 procent van de prijs van een vrije kavel. De prijzen zijn exclusief btw (belasting toegevoegde waarde).

Goed nieuws Volgens wethouder Steven Adriaansen van Ruimtelijke Ordening zijn de verlaagde grondprijzen goed nieuws voor mensen die een kavel willen kopen in van de wijken of dorpen van de gemeente. Adriaansen: “Als de gemeenteraad positief besluit over de Nota Grondprijsbeleid zijn onze grondprijzen weer marktconform en daarmee nu ook aangepast aan de huidige, slechte economische situatie.” Ruimtelijke ontwikkelingen De gemeenteraad dient de nota grondprijsbeleid nog vast te stellen. Als dat is gebeurd worden de prijzen van de kavels gepubliceerd op de website van de gemeente Roosendaal. Het grondprijsbeleid ondersteunt de ruimtelijke ontwikkelingen zoals die zijn vastgelegd in de Structuurvisie Roosendaal.


Jeugd Rugbyclub Roosendaal RCC

Cubs RCC Bekaro staan nog steeds bovenaan gehavend door blessures en kwam een speler te kort. Spontaan boden spelers van de rugbyclub uit Roosendaal zich aan om met de tegenstander te spelen. En dit is nou precies waar Rugby voor staat en om draait: sportiviteit, inzet, mooie actie, respect voor elkaar, kameraadschap, teambuilding en vooral plezier. Niet het fanatisme maar de liefde voor de sport is het waar het bij rugby omgaat. Rugbyclub Roosendaal RCC Bekaro is geen grote massale club. Hierdoor krijgt Uw kind ruim voldoende individuele aandacht en tegelijkertijd worden ze aangespoord tot hoge sportieve teamprestaties. Rugby is een ultieme teamveldsport en daarom een gezonde buitensport. Behalve Cubs hebben wij ook jeugdteams voor Turven (tot 8 jaar), Benjamins (9 en 10 jaar), Mini’s (11 en 12 jaar) Junioren (15 en 16 jaar) en Colts (17 en 18 jaar).

Cubs RCC vs Dukes II.

ROOSENDAAL - Het jeugd rugbyteam de Cub’s (13 en 14 jaar) van de Roosendaalse Commando Combinatie (RCC Bekaro) heeft weer twee overwinningen weten neer te zetten en staan in de Platepoule zuid competitie riant bovenaan. Vóór de herfststop werd er op 6 oktober een wedstrijd gespeeld tegen de Bredase Rugbyclub in Breda. Deze wedstrijd begon met een zeer veel belovende 1ste helft. Mooie actie lieten de Cub’s zien en trokken de wedstrijd naar zich toe zo leek het. Maar de 2de helft was helaas zwakker te noemen. Ondanks dit eindigde de wedstrijd in een klinkende overwinning van 31-5 voor RCC Bekaro. Afgelopen zaterdag werd er thuis gespeeld op onze locatie op sportpark Vierhoeven te-

gen Rugbyclub The Dukes 2 uit Den Bosch. Natuurlijk was iedereen benieuwd hoe het team uit de herfststop was gekomen. In de stromende regen werd deze wedstrijd gespeeld. De Cub’s wisten deze wedstrijd weer met een monsterzegen te winnen en belandde uit eindelijk in de boeken als een 37-7 overwinning. Toch waren trainers Niels van den Eeden en Yavuz Yirimbes niet echt te spreken over de inzet van hun team. Volgende week staat de laatste en beslissende wedstrijd tegen nummer twee van de Platepoule Zuid competitie, een uitwedstrijd tegen RC Tovaal uit Goes. Daar zal worden bepaald of de Cub’s van RCC Bekaro de winnaars worden van de Platepoule zuid. Desondanks was het een uiterst sportieve wedstrijd. Het team uit Den Bosch was

Interesse? Bezoek dan dinsdag- en vrijdagavond van 18:45 tot 19:45 uur onze jeugdtraining op sportpark Vierhoeven en doe de eerste 6 keer vrijblijvend mee. Of bezoek onze website: www.rugbyroosendaal.nl.

Glasschade?! Ruit stuk?! Supersnel Glasherstel

24 uu rs service

Bel gratis 0800 - 837 52 27

Waterpolo ZPV Hieronymus Met zelfs een lege reservebank maakte Hieronymus in de laatste periodes het verschil en speelde naar een verdiende overwinning met de cijfers 1-0, 1-0, 5-1, eindstand 7-2. Doelpuntenmakers waren Stijn Sandee, Kaj Noppen, JuulFloris vd Berg, Danny Thielen en Rob Hartmans. Heren 1 speelden tegen DWV een ongelukkige wedstrijd. Keeper Hoyin Cheng moest vervangen worden door Fabian Maters en Dennis Koevoets moest in de laatste periode het veld uit met te veel persoonlijke fouten. Dit kwam het spel niet ten goede en er werd verloren met de cijfers 2-4, 2-6, 3-11, eindstand 3-13. Dennis Koevoets bracht de drie treffers tot stand. Heren 3 speelden tegen SBC-2000 4. Hier-

onymus begon goed aan de wedstrijd. De heren moesten na de tweede periode toch de meerdere herkennen in SBC, die in deze periode een gaatje sloeg wat niet meer ingehaald kon worden. Dit ondanks mooie tegentreffers van Stijn vd Berg en Ricarod vd Kraan. Standen 1-2, 2-5, 4-9, eindstand 5-10. Jeugdteam D2 begonnen goed aan hun wedstrijd tegen de Stormvogel. Ze sloten de eerste periode met een voorsprong af. Die voorsprong liep gedurende de laatste periodes nog wat verder op, wat uiteindelijk weer een mooie winst opleverde met de cijfers 2-0, 5-3, 9-5, eindstand 11-7. Dames 1 speelden in Dongen tegen de Vennen. Vooral in de eerste periodes werd een gelijk opgaande strijd uitgevochten. Voor Hieronymus viel dit goed uit en leverde een verdiende winst op met de cijfers 2-3, 4-3, 5-7, 6-11. Evelien Tak, Annieck Havinga, Laura Nijpjes en Lisette Hamer-

linck waren de doelpuntenmaaksters. Dames 2 speelden na deze wedstrijd tegen de Vennen 2 en begonnen ook goed aan een spannende wedstrijd, die pas in de laatste seconde beslist werd. Hieronymus stond toen op 8-7 en had nog een overtal situatie, de bal belandde echter op de lat in plaats van in het doel, wat een onverdiende nederlaag betekende met de cijfers 2-2, 2-4, 5-6, eindstand 8-7. Melissa Verhulst en Dorien van Eekelen scoorden voor Hieronymus. Programma In de Stok te Roosendaal 18.00 Jeugd Ge1-SBC-2000 18.30 Jeugd GD!-JeugdGD2 19.00 Dames 1-Nayade 1 20.00 Dames 2-De Punderman 1 Heren 3 spelen in Bergen op Zoom tegen de Krabben 2 en Heren 1 spelen in Waalwijk tegen Aquamigos.

Dangraad uitreiking Aikido in Duitsland ROOSENDAAL - In het weekend van 27-28 oktober hebben een aantal leden van Kyorakukan de internationale seminar van Shishiya Sensei (7de dan) in Dillingen/Saar bijgewoond.

Sensei Shinshiya en Eschwin van Loon.

Bel voor levensbedreigende situaties 112. Huisarts Huisartsenpost Roosendaal, tel. 0165 530 200 in het Poortgebouw van het Franciscusziekenhuis, Boerhaavelaan 21, voor inwoners van Roosendaal, Kruisland, Nispen, Wouw en Heerle. Neem een identiteitsbewijs mee. Apotheek Dienstapotheek Roosendaal naast de huisartsenpost bij het Franciscus Ziekenhuis, Boerhaavelaan 21, tel. 0165 591 400 Tandarts Het antwoordapparaat van de eigen tandarts meldt wie de waarneming verzorgt. Dierenarts Het antwoordapparaat van de eigen dierenarts meldt wie de waarneming verzorgt.

KLEUR. NU OOK EEN VORM. PASSIE HAD AL EEN

DE NIEUWE RENAULT CLIO NU VANAF

€ 13.990,-

WWW.INDUMIJ.NL

Heren 2 stunten tegen koploper

ROOSENDAAL - Afgelopen weekend speelden Heren 2 tegen koploper Stormvogel 3 een goede wedstrijd.

Weekenddiensten

Tijdens deze seminar was tevens de officiële uitreiking van behaalde de dangraden die 9 juni jl. waren afgenomen te Ede door Shishiya Sensei. Onder de gegradueerde was Roosendaals lid Eschwin van Loon, hij heeft in Ede zijn Shodan (1ste dan) behaald en mocht zijn diploma uit handen van Shishiya Sensei ontvangen. Aikido Kyorakukan feliciteert Eschwin met zijn behaalde resultaat en hoopt dat hij zich in dezelfde leuke sfeer kan blijven ontwikkelen. Voor meer informatie over Aikido of het bijwonen van een proefles bij Stichting Aikido Kyorakukan kijk op: www.kyorakukan.com PAGINA 6

MAAK OP 9 EN 10 NOVEMBER EEN PROEFRIT IN ROOSENDAAL!

AUTO INDUMIJ

ETTEN-LEUR ROOSENDAAL (SERVICECENTER)

ECUSTRAAT 5 VLIERWERF 7

TEL. (076) 503 93 00 TEL. (0165) 52 62 52

De Tullepetaon heeft z’n ‘Sjieke’ vriendin gevonden ROOSENDAAL - Wisten jullie dat onze Tullepetaon deze zomer niet stil heeft gezeten en een Sjieke dame heeft versierd om de komende carnaval mee te pronken? Om met haar op “Sjiek Te Gaòn”, heeft hij haar opgepimpt met een rode parelketting en een kroon. Met een mooie bos rode

“Roosen” zal hij haar vragen om zijn Tullepetien te worden! Op 11-11-2012 tussen 11 en 11, zal zij haar Ja woord geven op hun bordes, ter hoogte van de Brugstraat 56A te Roosendaal. Daarna zullen zij op huwelijksreis gaan tot de 11e van de 1e 2013. Nieuwsgierig? Kom de 11de van de 11de dan dit “Sjieke” koppel daar bewonderen!

Zaterdag 10 november in GezondShop Roosendaal

Gratis Rollatorcheck ROOSENDAAL - GezondShop Roosendaal organiseert op zaterdag 10 november een gratis rollatorcheck. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunnen rollatorgebruikers aan de Belder 2-4 in Roosendaal terecht voor gebruiksadvies en een gratis rollatorkeuring. Door deze keuring te organiseren, wordt het risico op ongelukken met rollators verkleind. Tijdens de rollatorcheck worden rollators opnieuw afgesteld en gecontroleerd op gebreken. Ook kan onder begeleiding

geoefend worden met het nemen van obstakels zoals een stoeprand of een helling. Het is belangrijk dat de rollator juist afgesteld staat, remkabels niet uitsteken, remmen goed werken en handvaten vast zitten. De keuring en adviezen zijn gratis, gemaakte kosten voor reparaties, zoals het vervangen van een kabeltje of handvat, worden wel in rekening gebracht. Mochten reparaties niet meteen uitgevoerd kunnen worden, dan krijgen mensen gedurende de reparatieperiode een uitleenexemplaar van GezondShop mee.

Druk bezocht Halloween in Heerle HEERLE - Het was 31 oktober weer een fantastisch Halloween in Heerle.

Zo’n honderdvijftig kinderen trokken door spookachtig Heerle. Het was griezelig druk. Op vier plekken konden er spannende opdrachten worden uitgevoerd. Zo moesten er spinnen worden opgevangen in een vergiet of emmertje, moest er geraden worden wie er lekker gegeten had en wie er hielp bij de stoelendans. Bij de drie heksen in de Lindestraat moest geraden worden hoeveel snoepjes er in de snoeppot zaten: 160. Eline van Eekelen uit Wouw zat daar het dichtst bij met 166 en zij had ook de andere antwoorden goed. Eline heeft haar prijs blij in ontvangst genomen. Maar men kon ook

‘genieten’ van spooky muziek, griezelige snacks en echte bloedworst. Het kruisspintheater, de openlucht operatie van een hoogzwangere dorpsgenote, waarbij de meest vreemde zaken uit haar buik werden gehaald en de executies door middel van een elektrische stoel en de strop maakten dat er een bijzondere sfeer hing in het anders zo vredige Heerle. Langs deze weg wil de st. Leefbaarheidsgroep Heerle iedereen natuurlijk bedanken die op wat voor manier dan ook bijgedragen heeft. Zonder hen zou het nooit zo’n geslaagd halloweenfeest zijn geweest. Een foto-impressie van de avond vindt men op de website van de st. Leefbaarheidsgroep Heerle: www.wouwsedorpen.nl/heerle.


UITNODIGING: RENAULT-WINTERACTIE-WEEKEND BIJ AUTO INDUMIJ ROOSENDAAL

LAAT UW AUTO CHECKEN OP 10 VITALE PUNTEN

U BENT VAN HARTE WELKOM OP

1 2

VRIJDAG 9

NOVEMBER VAN 10.00 - 21.00 UUR EN ZATERDAG 10 NOVEMBER VAN 10.00 - 17.00 UUR     

3 4

EEN HAPJE EN EEN DRANKJE PROEFRIJDEN IN DE NIEUWE RENAULT CLIO PROEFRIJDEN IN DE RENAULT TWIZY WINTERCHECK VOOR SLECHTS €9,95 VOOR IEDERE BEZOEKER EEN LEUKE GIVE-AWAY

5 6 7 8

9 10

EEN WINTER ZONDER ZORGEN?

BANDE N REMME N RUITEN WISSER S VERWA RMING CARRO SSERIE UITLAAT VLOEIS TOFFEN ELEKTRISCH SYSTEEM INCL. ACCU SLOTEN EN PORTIE REN VERLIC HTING

DOE NU DE RENAULT WINTERCHECK VOOR SLECHTS

€9,95

MEER INFORMATIE OVER HET RENAULTWINTERACTIEWEEKEND VINDT U OP INDUMIJ.NL

GRATIS MY RE VOOR NAUL LEDEN T+

WWW.INDUMIJ.NL

WIE BETER DAN RENAULT KAN UW RENAULT ONDERHOUDEN RENAULT SERVICECENTER ROOSENDAAL

VLIERWERF 7, 4704 SB ROOSENDAAL, TEL. (0165) 52 62 52 Aanbiedingen zijn geldig gedurende de actieperiode van 15 oktober t/m 30 november 2012. Genoemde prijzen zijn vanaf- en adviesprijzen incl. btw op 1 januari 2012. Prijs)wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Getoonde afbeeldingen kunnen afwijken. Voor meer informatie en de voorwaarden kijk op renault.nl.

v n a a d n u e v v k n n e a a e a a d d W n n e e W Weeeekk

: p o n e e ll A : p p o o AllAelleenen k:enda!anvu

e ! r e e l W l u v n a a d Weeken

Geldig in week 45 (zondag 4 t/m zaterdag 10 november 2012)

ag teard zard daggzate ij vr g ag rd te za g a a d d ij ij vr vr

11221133 Alleen op:

• Bij elke € 10,- een spaarzegel* • 60 zegels = volle spaarkaart!

vrijdag

1+1

oktober

ag

zaterdag GfK

2012

Zuydpunt

Cabernet Shiraz of Chenin Viognier

oktober2à fl75essen cl naar keuze Elders 12.18 Nu 6.09

TALEN

2 HALEN, 1 BE

Spaanse Clementines

Kist ca. 2,3 kilo Normaal 4.99

4.99

40.-

rd ber te kkbto o ijdbag vrto eerrokza k o erber to to o r e b b to to ok ok

WIJNSUPE

12 13

Mandarijnen

t.w.v.

E

ARKT RM

SPAAR VOOR GRATIS BOODSCHAPPENPAKKET

Deze aanbieding is geldig t/m 17 november

BES T

Alleen op:

2.

99

0 0 0 0

12 13

oktober

oktober

50% KORTING

donderdag dag

SPAARZEGEL

vrij

g agzaterdag vrijdaerd

zat

november november

Normaal

Aanbiedingen zijn niet bestemd voor wederverkopers en/of grootverbruikers. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

Wilt u per mail op de hoogte blijven van de laatste aanbiedingen bij PLUS? Meld u dan nu aan via www.plus.nl.

Bijv. Rijstevlaai met slagroom

Normaal 9.99 NU

250 GRAM 4.75

Per stuk

99 % 0 K 5 % 0 5 2. 50% KO

Normaal1.70 1.70 Normaal RTING Normaal 1.70 Niet mals, geld terug.

Per 250 gram

50% KO Normaal 4.75

1.70

4.99

Per vlaai

Biefstuk

Per stuk

P

8 5 8

ember november novmber nove

* M.u.v. wettelijk niet toegestane artikelen. Inhoud van het pakket kan afwijken van de afgebeelde producten.

Aardbeienbavaroise, appel-citroen, fruit, kersen met slagroom, rijst met slagroom of Zwitserse room

Per stuk

: : opop enen Hollandse Hollandse Al le AlleHollandse 1 Logo geoptimaliseerd voor klein gebruik bloemkool bloemkool Hollandse 9010 1 89bloemkool Hollandse Perstuk stuk Per bloemkool

EXTRA

Luxe hele vlaaien

PLUS Gommers - Roosendaal Dijkcentrum 24, T:PLUS 0165 54 Gommers 22 99 PLUS Gommers - Roosendaal PLUS - Roosendaal

PLUS Gommers - Roosendaal PLUS Gommers - Roosendaal Dijkcentrum 41-43, T: 0165 54 22 99 99 Dijkcentrum 41-43, T: 0165 54 9999 24 T: Dijkcentrum Dijkcentrum 41-43, 0165 542222 22 Dijkcentrum 41-43, T: 0165 54maandag 22 maandag 99 maandag - vrijdag 08.00 -- 20.00 uur, zaterdag 08. - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zater maandag - vrijdag 08.00 20.00 uur, uur, zaterdag zater maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - 18.00 uur

zondag 10.00 18.00 uur zondag 10.00 18.00 maandag - vrijdag 08.00 - 20.00 uur, zaterdag 08.00 - -18.00 uur, zondag zondag 10.00 - -18.00 uur uur zondag 10.00 - 18.00 uur


KORT BEDRIJVIG

15.000 vierkante meter beursvloer staat tussen 6 en 8 november weer vol

Contacta zet meer in op verdieping GOES - De eerste twee edities van Contacta onder de hoede van LMG stonden voor het communicatiebureau vooral in het teken van groei. Voor de komende aflevering, die van dinsdag tot en met donderdag plaatsvindt in de Zeelandhallen, is ingezet op verdieping. “We willen de deelnemers inspireren, niet alleen maar entertainment aanbieden”, zegt LMG-directeur Perry Kentin.

De Zeelandhallen staan dinsdag, woensdag en donderdag weer in het teken van de Contacta. ARCHIEFFOTO LEONARD PASSCHIER

DOOR EUGÈNE DE KOK Vorig jaar vond de netwerkbeurs van Zuidwest Nederland en Vlaanderen voor het eerst in de drie hallen van de Zeelandhallen in Goes plaats. Die stap betaalde zich met een recordaantal van ruim 21.000 bezoekers meteen uit. “We zijn tegen de stroom van de economie ingezwommen, hebben de laatste twee jaar grote sprongen gemaakt en veel enthousiaste reacties gekregen van deelnemers en bezoekers”, zegt Perry Kentin van LMG. Vorig jaar wist hij meteen dat het lastig zou zijn het record dit jaar te overtreffen. De voortekenen zijn echter goed. De beursvloer van ruim 15.000 vierkante meter staat met zo’n 300 deelnemers weer vol

en duizenden ondernemers en belangstellenden uit Zuidwest Nederland zullen een bezoekje brengen aan de Contacta. Net als tijdens de twee voorgaande edities is er weer een aantal prominente sprekers. Dit keer zijn dat de oud-voetballers Jan Mulder en Hans van Breukelen, schoenenontwerper Floris van Bommel en zakenvrouw van het jaar 2012 Jacqueline Zuidweg. Er is echter meer. Zo geeft de voormalig CEO van McDonalds Nederland René Savelberg een lezing over het merk McDonalds en zijn er veel seminars van experts van onder meer DRV en de Rabobank. “De presentaties van bekende Nederlanders zijn populair gebleken, maar er kunnen telkens maar 150 mensen bij aanwezig zijn.

Je moet dus zorgen dat je ook voor die andere duizenden mensen iets hebt te doen. Daar hebben we dit keer heel bewust naar gekeken. Met allerlei seminars en workshops hebben we ingezet op verdieping, niet alleen op meer entertainment.” Vele seminars en workshops staan in het teken van het Contacta-thema ‘Kansen creëren’. “Veel ondernemers hebben momenteel minder geld te besteden. Dan moet je innovatief zijn: niet denken in obstakels, maar kijken naar de mogelijkheden. Onze gasten geven daar invulling aan.” Ook de deelnemende bedrijven en organisaties zijn op het thema gewezen. “De een zal er meer mee doen dan de ander, maar zij maken uiteindelijk de beurs. Als LMG zorgen wij voor de faciliteiten en het programma waarmee we de ondernemers willen inspireren, zodat er ook op de vloer veel energie ontstaat.” De Contacta duurt van dinsdag 6 november tot en met 8 november. Meer informatie: www.contacta.nl.

ROOSENDAAL Bingo: Zondag 11 november bingo ‘Klavertjevier in het buurthuis Keijenburg, aanvang 14.00 uur. Lezing NVVH-Vrouwennetwerk: Op donderdag 8 november vindt een lezing plaats: (Ont)stress. Een onderwerp waar we veel van kunnen opsteken. De lezing wordt gegeven door een voorlichter van Communicatie & Voorlichting Psychische Gezondheid in ‘t Trefpunt, Kade 4. Aanvang 13.30u. Opgeven kan tel.386995 of via de website www.nvvh.nl/afdeling/roosendaal. Rommelmarkt: zondag 11 november in wijkhuis West van 10.00 tot 14.00u. St.Lucasplein 3, info 06-24269664. Vogeltentoonstelling: Vogelvereniging de Edelzanger houdt samen met Vogelvereniging Natuur- en Vogelvrienden op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 november een vogeltentoonstelling in Huis ten Halve, Kruisstraat 60 in Roosendaal. Behalve een bijzon-

dere tentoonstelling met 2 onderlinge kampioenschappen wordt er ook om het Open Roosendaals Kampioenschap gestreden. Vrijdag van 20.00-22.00u. (tevens bekendmaking van de kampioenen), zaterdag van 11.00-18.00u, zondag van 10.00-16.00u, toegang gratis. Rikken: Donderdag 8 november rikken in de kantine bij BSC, aanvang 19.30 uur. Bingo Ludwighove: Op vrijdag 9 november wordt er een bingo gespeeld t.b.v. het ouderenwerk. Er worden 10 rondes gespeeld. Aanvang 14.00 uur. Jeugdbiljarters gevraagd: Met een van de grootste districten van de KNBB, is de biljartsport goed vertegenwoordigd. Een sport die door veel mensen, zowel mannen als vrouwen, enthousiast wordt beoefend. Het is ook daarom belangrijk dat de jeugd daar een plaats in krijgt. Met een goede opleiding en begeleiding, moet het mogelijk zijn om zowel, jongens als meisjes, daarin te motiveren. Voor meer informatie: Peter van Dongen, tel. 06-23739430 of Marius van Nispen, tel. 06-43739794.

ROOSENDAAL - Zondag 28 oktober. was het bij de galerie van Lijst-in in de Raadhuisstraat erg druk. Leerlingen van de groepen 3 en 7 van OBS de Rietgoor sloten daar hun expositie feestelijk af. Hiermee was de Rietgoor de eerste school van Stichting Openbaar Basisonderwijs West-Brabant die op initiatief van Lijst-in had geëxposeerd met werk van leerlingen. Voor de kinderen van groep 3 was het extra spannend. Zij konden met hun deelname een prijs winnen. Deze eer kwam toe aan dolblije Levi Coppens, wiens tekening bij het thema “mijn knuffel en ik” de voorkeur kreeg boven alle andere prachtige werkjes. Van de deelnemende leerlingen van groep 7 hingen er keurig ingelijste abstracte schilderkunst-

Hedwig van Wezel, Ton Bos, Rian Verbraak en Rein Brands in het zonnetje gezet

bileumactiviteiten. Deze vrijwilligers in het zonnetje zetten hoorde daar natuurlijk bij. PAGINA 8

werkjes. Andere leerlingen uit groep 7 deden mee met foto’s. Hiervoor gebruikten zij hun kennis en kunde uit de naschoolse fotoklas van meneer Jos. Men was zo onder de indruk van de kwaliteit van de foto’s, dat er zelfs een aanmoedigingsprijs werd ingesteld. Deze werd overtuigend opgeëist door Tessa Heijligers. Beide kinderen ontvingen uit handen van wethouder Hans Verbraak hun prijs. Onze wethouder roemde het initiatief en de kwaliteit van het werk. Hij vond het daarnaast ook erg leuk om zijn taken als wethouder van zowel onderwijs als cultuur op deze manier verenigd te zien worden. Om de middag helemaal compleet te maken zorgden de medewerkers van Lijst-in nog voor een hapje en een drankje. Daarna keerde iedereen diep onder de indruk van het bekeken werk weer huiswaarts.

De Alpenjagers ROOSENDAAL - De jaarlijkse verschieting van de Willem van As memorial bij de Roosendaalse kruisboog schutters van de Alpenjagers is na een zeer spannende strijd en een nakamp met miniem verschil van 1 punt gewonnen door Jan Hagenaars.

ROOSENDAAL - Op zondag 28 oktober ontvingen vier vrijwilligers van sportvereniging Dynamo-Roosendaal een onderscheiding van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekunie (KNGU).

dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dit seizoen staat dan ook in het teken van ju-

ROOSENDAAL - Besparen staat in deze tijd bij velen hoog op de agenda. We besparen op onze vaste uitgaven, brandstof en - zeker niet de minste - het energieverbruik van onze woning. Juist dit laatste kunt u met behulp van zonnepanelen enorm verminderen. Profiteer dit jaar nog van een subsidie van 15% op de aanschaf van zonnepanelen en start direct met het behalen van een rendement van maar liefst 10% per jaar. Met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op en verlaagd u direct uw energieverbruik. Dat maakt investeren in zonne-energie de meest aantrekkelijke besparingsoplossing op dit moment. Sinds de start van de subsidie in juli, heeft Bogers Installatieburo al meer dan 400 panelen geplaatst op woningen in de regio. Zie onze referenties op de website. Mis deze kans dus niet om opgewekt de winter door te komen met uw eigen energie. En wordt u voor het einde van het jaar een zonneaanbidder met behulp van de zonnepanelen van Bogers? Dan ontvangt u het unieke ‘we love zon’ welkomstpakketje. Wilt u meer weten over zonnepanelen of bekijken of deze ook voor uw woning interessant zijn? Kijk dan eens op www.bogersbv.nl/zonnepanelen of bel voor een vrijblijvende afspraak naar 0165- 542450.

Expositie De Rietgoor

Vrijwilligers Dynamo-Roosendaal onderscheiden

Marja Verstraate, bestuurslid van district Zuid, reikte de speldjes uit aan Rian Verbraak, Hedwig van Wezel, Rein Brands en Ton Bos. De vier vrijwilligers zetten zich allemaal al meer dan 35 jaar belangeloos in voor de vereniging, als leiding, als bestuurslid, als jurylid en/of door tal van andere inspanningen. Om er uiteindelijk aan bij te dragen dat turnen en dans toegankelijk is voor Roosendaalse kinderen en volwassenen. De onderscheidingen zijn uitgereikt tijdens de jubileumviering van de vereniging die dit jaar 65 jaar turnen in Roosendaal viert. De vereniging, in 2006 ontstaan uit een fusie tussen Animo en Kracht & Gratie, wil

Een energierekening waar de zon van gaat schijnen?

0165- 542450, www.bogersbv.nl/zonnepanelen

KORTE BERICHTEN MS Collecteweek: Collectanten zijn hard nodig tijdens MS Collecteweek 19-24 november. Info: tel.: 010-5919839, www.nationaalmsfonds.nl. Een donatie op giro 5057 is meer dan welkom.

Dat kan met zonnepanelen van Bogers Installatieburo

In de wedstrijd moeten de schutters 2 serie’s schieten van 6-7-8-9-10 en krijgen hier voor 5-4-3-2 en 1 punt. Dat dit een grote opgave is blijkt uit het feit dat geen enkele schutter er in slaagde een volledige serie te schieten. Alleen Jan Hagenaars en Henk Meeuwisse behaalde met 14 van de 15 te behalen punten de hoogste serie. Na de eerste serie stond Jan Hagenaars aan de leiding met 14 punten en volgden Pieter Griffioen met 12 punten, John Schrauwen met 11 punten en Riet van As met 10 punten. In de 2e serie schoot Henk Meeuwisse 14 punten en Pieter Griffioen schoot weer 12 punten terwijl Jan Hagenaars en Jan van Gils met 10 punten volgden. De einduitslag liet zien dat Jan Hagenaars en Pieter Griffioen met 24 punten gelijk waren geëindigd en moest er dus een barrage komen van nog

een serie van 5 schoten. Tot aan het laatste schot was het spannend. Jan Hagenaars stond 1 puntje voor en moest een 9 schieten om alsnog een volle serie te schieten en Pieter Griffioen kon ook nog een volle serie schieten als hij een 8 schoot. Beiden misten deze laatste mogelijkheid en daardoor werd Jan Hagenaars met 13 punten in de nakamp winnaar en Pieter Griffioen met 12 punten zeer verdienstelijk 2e. John Schrauwen werd met een totaal van 20 punten derde en werden Henk Meeuwisse en Jan van Gils met een totaal van 19 punten gedeelde vierde. Op de 6e plaats eindigde Riet van As die met serie’s van 10 en 8 punten zeer goed presteerde. Daarna volgde Jack Heck met serie’s van 9 en 7 punten en Frans Joore die met 6 en 8 punten 8e werd. Voorlaatst werd Helmer Siegers met een totaal van 12 punten en moesten Andre van As en Yilmaz Ozcelik met 10 wedstrijdpunten de laatste plaats delen. Opmerkelijk was wel de prestatie van Yilmaz die een week eerder nog geopereerd was aan zijn hart. De schutters gaan zich nu klaar maken voor de wintercompetitie die in koppelverband geschoten gaat worden.


+

2e BRIL GRATIS of INCL. VARIFOCALE GLAZEN

Voor al uw dames-, heren- en kinderschoenen.

of INCL. ONTSPIEGELDE GLAZEN

Dorpsstraat 188 - Halsteren

of INCL. MEEKLEURENDE GLAZEN

Klokkenmakerij

Vakkundige restauratie: • antieke uurwerken • moderne uurwerken • wijzerplaten

U kunt ook de eventuele vergoeding van uw zorgverzekeraar gebruiken voor deze actie. Specsavers kan deze rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. Zo hoeft u niets voor te schieten. Bereken snel uw persoonlijke zorgpasvoordeel op: zorgverzekeraarvoordeel.specsavers.nl

€29

Bel: Lia van der Wel 0165-388816 Of 0800-0230595 (landelijk)

Wilgenstraat 81 Oudenbosch Tel. 0165 - 320948 www.klokkenmakerijdetijd.nl

TIP!

€59

ALTIjD INCLUSIEF GRATIS STANDAARD ENKELVOUDIGE GLAZEN

€109

€79

+

€139

2e BRIL GRATIS

€169

€199

OF INCL. VARIFOCALE GLAZEN OF INCL. ONTSPIEGELDE GLAZEN OF INCL. MEEKLEURENDE GLAZEN

Kom nu naar SpecSaverS en word aangenaam verraSt! Specsavers roosendaal Roselaar 27 (in winkelcentrum Roselaar) 0165 396 704

Bij aankoop van elk montuur vanaf €79. Kiest u voor een 2e bril dan kunt u uw 2e montuur kiezen uit dezelfde of lagere prijsklasse met hetzelfde type glazen. Dit geldt voor één persoon. Bij randloze monturen adviseren wij dunne glazen. Kiest u voor de varifocale glazen dan ontvangt u standaard varifocale glazen. Kiest u voor de ontspiegelde of meekleurende glazen dan ontvangt u standaard enkelvoudige glazen. Voor glasopties zoals dunne glazen gelden vaste toeslagen. Acties gelden niet in combinatie met elkaar. © 2012 Specsavers Optical Group. All rights reserved. www.specsavers.nl

€229

BEN JIJ ER AAN TOE OM JE TE BINDEN? Zet dan Mens & Relatie in om je levenspartner te vinden

www.mens-en-relatie.nl

erkend AVR / SinglesKeurmerk / Geschillencommissie

T E L T ELOU

TEG

D A A R R O O V E W r i a t NIEU i n a s k o o Nu

NU dagelijks geopend ma. t/m van vr. 9.00 tot 18.00 uur zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur Magazijnen van: Bakx Badkamers Industrieweg 3 - 5 ZUNDERT

BodemPRIJZEN


Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!

Elektronische uitwisseling van medische gegevens In de afgelopen jaren is gewerkt aan de invoering van de landelijke elektronische uitwisseling van medische gegevens via de zorginfrastructuur (voorheen het landelijk elektronisch patiëntendossier). Via dit systeem kan de zorgverlener (zoals huisarts en apotheek) die u behandelt, uw actuele medische gegevens opvragen en inzien. Per 1 januari 2012 is de verantwoordelijkheid hiervoor van het ministerie van VWS overgedragen aan de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ). Deze organisatie heeft in overleg met de belangenorganisatie van patiënten (patiëntenfederatie NPCF) afgesproken het systeem voor elektronische uitwisseling van medische gegevens zonder steun van de overheid voort te zetten.

Alleen met uw toestemming

altijd weer intrekken. Bent u in de afgelopen jaren door uw zorgverlener aangemeld bij de zorginfrastructuur? En heeft uw zorgverlener u voor 2013 nog niet om toestemming gevraagd? Dan kunnen uw gegevens vanaf 1 januari 2013 niet meer worden uitgewisseld via de zorginfrastructuur. U kunt ook na 1 januari 2013 nog toestemming geven. Uw gegevens mogen dan worden uitgewisseld vanaf het moment dat u toestemming hebt gegeven.

Meer informatie In de folder ‘Uw medische gegevens elektronisch delen? Alleen met uw toestemming!’ vindt u uitgebreide informatie. Deze folder vindt u op de website www.vzvz.nl/informatiepunt, op www.rijksoverheid.nl en in de praktijk van de deelnemende zorgverleners. Voor vragen en meer informatie kunt u ook telefonisch contact opnemen met het Informatiepunt voor Zorgcommunicatie, telefoon 070 - 317 3456.

Vanaf 1 januari 2013 worden alleen nog gegevens uitgewisseld van degenen die hiervoor toestemming hebben gegeven aan hun zorgverlener. Als uw zorgverlener is aangesloten bij het systeem dan zal hij u vragen of u ermee instemt dat uw gegevens kunnen worden uitgewisseld. U kunt uw toestemming

’BINNEN EEN WEEK GEHOLPEN’ Stolmed klinieken biedt uitstekende oogheelkundige zorg en is gespecialiseerd in staaroperaties en het behandelen van glaucoom. U staat bij ons altijd centraal en u kunt op korte termijn bij ons terecht. We hebben contracten gesloten met de zorgverzekeraars waardoor de geleverde zorg aan u wordt vergoed. Parkeren is bij ons makkelijk en gratis. Ook voor rijbewijskeuringen en ooglidcorrecties kunt u bij ons terecht. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u telefonisch contact opnemen op telefoonnummer: 0113-212228. Wij zijn u graag van dienst.

BEL VOOR EEN

CONSULT

0113-212228 VESTIGINGEN KLINIEKEN: ETTEN-LEUR Voorsteven 100-116, 076-504 09 09 RUCPHEN Van Wesemalestraat 13, 0165-34 45 86 BERGEN OP ZOOM Boerhaaveplein 1, 0164-24 69 23 GOES s’ Heer Hendrikskinderendijk 111, 0113-21 22 28. info@stolmedklinieken.nl, www.stolmedklinieken.nl

zkn

ZELFSTANDIGE KLINIEKEN NEDERLAND

KEURMERK


Laat uw ogen gratis meten! e

75

korting op topmerk multifocale glazen*

Oogzorgweken bij Frank Govaert Optiek Uw ogen zijn een kostbaar bezit. Laat ze daarom tijdens de Oogzorgweken gratis meten door uw oogmeetkundige. Bij Frank Govaert Optiek is dat inclusief een ooggezondheidscheck. Bel ons voor het maken van een afspraak. We hebben nu ook een speciale actie waarbij u e 75 korting krijgt op topmerk multifocale glazen*. Wij adviseren u graag bij uw keuze. Uiteraard meten wij als erkend oogmeetkundige uw nieuwe bril perfect aan. Hoogerheide

Wouw

Bij Frank Govaert Optiek heeft u de keuze uit verschillende topmerken zoals Ray Ban, Armani, Prada, Bvlgari, Gucci, Elle en nog vele andere merken.

Raadhuisstraat 106

Omgang 23

Tel. (0164) 61 36 92

Tel. (0165) 30 17 89

* Tegen inlevering van deze advertentie e 75 korting op topmerk multifocale glazen.

www.frankgovaertoptiek.nl

Stoppen ! met roken

POOLS BOuwBedrijf

Lasertherapie

De behandeling wordt vergoed. www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Afslanken met succes! Lasertherapie

De behanDeling worDt vergoeD www.praktijknatuurlijkbeter.nl tel. 0164-254602

Verbouw, Renovatie, Badkamers, Keukens, Schilderwerk, Stucwerk.

Zundert

BetaalBaaR en BetRouwBaaR

Voor inlichtingen kunt u vrijblijvend contact opnemen via: T: 06-53323792 E: bergengraafwerkzaamheden@hotmail.com

Meer info: www.klussenpool.nl of bel Derek, 06-30652303

Gelukkiger leven? (gratis)

MINDFULNESS kennismakings workshop www.i-a-m.nu 0165 55 47 63

INVESTEER NU WAARDEVOL IN UW WONING. MOOIE LEEFSERRES, KOZIJNEN & DEUREN IN KUNSTSTOF & ALUMINIUM, RENOVATIE & NIEUWBOUW ✔ 30 jaar ervaring.

✔ Alles maatwerk door eigen produktie in Kalmthout. ✔ Onze adviseurs komen vrijblijvend ter plaatse en bespreken met u het ontwerp van uw tuinkamer of leefkeuken tot in de details. ✔ Onbeperkt qua vormgeving en ralkleuren. ✔ Wij verzorgen met gespecialiseerde vakmensen uw volledige

✔ Wij vragen nooit voorschotten.

BEZOEK ONZE SHOWROOM SERRES - KOZIJNEN - DEUREN in ALUMINIUM & PVC

B r asschaat sest eenw eg 292 • 2 9 2 0 K a l mt h o u t B e l g i ë • Te l 0 0 3 2 3 6 6 6 5 7 8 6 • F a x 0 0 3 2 3 6 6 6 4 4 4 1 www. b r u vo. b e

zondag 11 november van 10 tot 17 uur

Bress

✔ In kunststof en aluminium.

✔ 10 jaar waarborg.

vlooien markt Info: 0161 - 456291

✔ Eigen ontwerp en studiedienst.

renovatie of nieuwbouwproject.

mega

UW VAKMAN WOONT NET OVER DE GR ENS IN KALMTHO UT!

sportcenter nieuwe Inslag 99 4817 gn

breda gelegen nabij oude casino a/d Heerbaan

Mega! Meer dan een half miljoen Bodes elke week!


sport

Cluzona en Rood Wit delen de punten WOUW - Anders dan de 0-0 uitslag doet vermoeden, was de wedstrijd tussen Cluzona en Rood Wit het aanzien meer dan waard. Ondanks het feit dat er niet gescoord werd, werd het publiek een aantrekkelijk duel voorgeschoteld met vele wederzijdse kansen. Beide teams misten enkele van hun basisspelers; bij Cluzona bleven noodgedwongen Guus Heijmans en Lars Machielse vanwege schorsingen aan de kant. De Wouwenaren beschikken gelukkig over een brede, gelijkwaardige selectie, zodat het team kwalitatief niet echt minder werd door deze schorsingen. Gedurende de eerste helft was Rood Wit iets dominanter dan de thuisploeg. Echte kansen werden er echter nauwelijks gecreëerd. Ook Cluzona kon voor rust niet echt gevaarlijk worden, zodat er in de 1e helft voor beide doelmannen niet veel werk te doen was. Na de thee echter eens te meer. Beide teams kropen nu uit hun schulp en gooiden alle

schroom van zich af. Het eerste kwartier na rust was duidelijk in het voordeel van de bezoekers uit St. Willebrord, maar ook nu bleven echte goede kansen uit. Daarna kantelde het duel; Cluzona nam het initiatief over en via Ruben Maas en Barry Perk waren er goede mogelijkheden om de score te openen. Goed keeperswerk en een beetje pech waren er oorzaak van dat er ook nu niet werd gescoord. Kortom, een zeer boeiende tweede helft die tot de laatste minuut alle kanten op kon. De uiteindelijke puntendeling was overigens een juiste uitslag; beide ploegen verdienden het niet om te verliezen. Zondag 11 november, gaat Cluzona op bezoek bij MOC’17 uit Bergen op Zoom, de nummer drie uit de ranglijst; aanvang 14.30 uur op sportpark Rozenoord. Programma jeugd Zaterdag 10 november Cluzona B1-WVV’67 B1 av.14.00u Cluzona C2-Lepelstr. Boys C1 av.14.30u Cluzona C3-MOC’17 C5 av.12.30u Cluzona MC1-Rimboe MC1 av.12.30u

OG-Wouw 3 niet te stuiten WOUW - Omdat de achtervolgers elkaar behoorlijk wat punten afsnoepen bij senioren biljartcompetitie Wouw/Nispen, wordt het gat met de koploper steeds groter. Wacht men op de 2e helft van de competitie?

OG-Wouw-1 was niet bij machte om de dadendrang van OG-Wouw-3 af te stoppen. Start onwerkelijk, omdat eerst Hans van Slingerland (22 brt.) tegen Toon Gieben en daarna Adrie Goosens (21 brt.) tegen Louis Hasselton ‘t verschil gemaakt hadden. Met goede partijen van hun companen werd 100% score voor OGW-3 bereikt. Leonardushof-1 begon sterk op bezoek bij W-Plantage-1. Corne Mies (WPL) kon bijblijven, maar Christ Govaerts moest diep buigen voor ‘n geweldig spelende Frans Deelen (13 brt.). Piet van Loenhout (WPL) haalde fors uit (19 brt.) tegen ‘n sukkelende Jan Elst, waarna Rinus Luijks ‘t karwei keurig klaarde tegen Toon van Huffel. Prima spel tussen HeMo-2 en Leonardushof-3 met gem. 20 brt. Gerrit Huijgens (HMO) had thuis goed geoefend getuige zijn 20 brt. tegen Riet Thomassen. Kunststukje werd gevolgd door ‘n prima partij van Jac Bierbooms (LEO) in 21 brt. Ook Piet Kriesels (HMO) was op dreef in 19 brt. tegen Piet van Steenpaal was het

aan Harry Schijven (HMO) om de verkregen voorsprong vast te houden. Uitstekend spelend (19 brt ) leek hem dit te gaan lukken, maar ‘n slotserie (26) van Rini Pellis was hem te machtig. Twee ruime overwinningen waren voldoende voor Nisipa-2 voor winst tegen W-Plantage-3. Start matig (40 brt.) met geen winnaar, waarna ‘t spel van Jan v.d. Berg (NIS) van ‘n ander kaliber was (23 brt.) tegen Harrie Uitdehaag. Omdat Cees Mens (NIS) zich niet overmatig hoefde in te spannen tegen Jac Elzakkers, werd het ‘n ruime eindzege. OG-Wouw-2 werd op de pijnbank gelegd, nu door HeMo-3. Leo Goossens (HMO) troefde in 22 brt. Cees van Trijp af, waarna de broertjes Van Tiggelen diep door ‘t stof moesten tegen resp. Marijn Helmons en Ad de Kok. Voorzitter Frie (23 brt.) maakte geen fout tegen Rinus Devillers en de volle buit voor HeMo was ‘n feit. Stand op ranglijst van Leonardushof-2 werd bevestigd door ‘n klinkende overwinning tegen W-Plantage-4. Mooie zege van Jan van Meel (LEO) werd tenietgedaan door ‘n geweldig spelende Jac Elst (WPL), die slechts 15 brt. gebruikte. Omdat eerst Wim Jansen (LEO) maar 24 brt. nodig had om Ben Brans van tafel te vegen en Jan Jaspers van zich deed spreken in 21 brt. werd ‘n mooie eindstand voor de gastheren. Wisselend suc-

Cluzona D1-Nieuw Borgvliet D1 av.11.15u Cluzona E1-DVO’60 E2 av.10.30u Cluzona E4-MOC’17 E10 av.10.30u Cluzona F4-Steenbergen F4 av.09.30u Cluzona F6G-Roosendaal F12 av.09.30u Steenbergen B3-Cluzona B2 av.15.00u DSE C1-Cluzona C1 av.12.15u WHS D1-Cluzona D2 av.09.30u FC Moerstraten E1G-Cluzona E2 av.11.00u Roosendaal E6-Cluzona E3 av.10.15u DOSKO F1-Cluzona F1 av.09.00u Halsteren F3-Cluzona F2 av.10.15u METO F2-Cluzona F3 av.08.45u Internos F6-Cluzona F5 av.08.45u De Fendert ME1-Cluzona ME1 av.10.30u Unitas’30 M1-Cluzona M1 av.08.30u Senioren, zondag 11 november MOC’17 1-Cluzona 1 av.14.30u SVC 2-Cluzona 2 av.10.00u Hoeven 3-Cluzona 4 av.10.45u Cluzona 5-DSE 4 av.10.15u SC Welberg 3-Cluzona 6 av.10.00u Cluzona 7-WVV’67 3 av.10.00u Cluzona VR1-Noordhoek VR1 av.10.30u

ces voor W-Plantage-2 in hun confrontatie met Nisipa-1. Guust Sneep zette WPL op de goede weg door nipt van Jef Thielen te winnen. Kees Mens (NIS) maakte daarna in 17 brt. Lee van Loenhout nog ‘n kopje kleiner. Omdat Jan Luijks (WPL) hier niet onder de indruk was (19 brt.) was ‘t aan de kopmannen. Jac Kerstens (NIS) kaapte hierbij de totale overwinning voor Nisipa weg voor de neus van Jos Voeten. Uitslag Zaterdag 3 november OG-Wouw-3-OG-Wouw-1 44,00-30,18 W.Plantage-1-Leonardushof-1 38,94-33,13 HeMo-2-Leonardushof-3 36,48-34,64 Nisipa-2-W-Plantage-3 39,45-30,95 OG-Wouw-2-HeMo-3 28,85-44,00 Leonardushof-2-W-Plantage-4 40,3133,97 W.Plantage-2-Nisipa-1 33,91-36,66 Stand: 1.OG-Wouw-3 9 359,15, 2. Leonardushof-2 9 340,23, 3. Nisipa-1 9 331,87, 4. W-Plantage-3 9 321,79, 5. Nisipa-2 9 319,1, ;6. W-Plantage-1 9 301,77, 7. HeMo-1 8 298,78, 8. HeMo-3 8 295,93, 9. OG-Wouw-1 8 295,02, 10. HeMo-2 8 294,61, 11. W-Plantage-4 8 294,04, 12. WPlantage-2 8 290,43, 13. Leonardushof-3 8 282,62, 14. OG-Wouw-2 8 279,41, 15. Leonardushof-1 8 274,01.

NSV boekt vijfde overwinning op rij NISPEN - NSV staat dankzij een soevereine 2-0 thuisoverwinning op Volharding op een verdienstelijke derde plaats. Het betekende de vijfde overwinning op rij. De wedstrijd werd op een uitstekend bespeelbaar veld gespeeld. Er scheen zelfs een aarzelend zonnetje. Trainer Ronald van Oeveren die bezig is aan zijn eerste seizoen lijkt na een aarzelende start de juiste balans gevonden te hebben. De derde plaats geeft aan het eind van het seizoen recht op directe promotie naar de vierde klasse. Met deze overwinning heeft NSV de 2e periode goed ingezet. De 1e periode is voor ODIO, wat alleen van NSV verloor. Zondag gaat NSV naar Moerstraten. De plaatselijke FC werd op 1 augustus 1973 opgericht en werkt zijn thuiswedstrijden af op Sportpark De Dreef. Dit seizoen is FC Moerstraten geen hoogvlieger in de 5e klasse B. De geelzwarten staan op een tiende plaats. Afgelopen zondag werd een afgetekende 6-0 nederlaag geleden bij lijstaanvoerder ODIO. De wedstrijd begint om 14.30 uur. NSV-2 trad aan tegen Wernhout-2. Op een koud, regenachtig en winderig B-veld werd er 75 minuten ondermaats gevoetbald door beide ploegen. Bij de 0-1 stand sloeg echter plots de vlam in de pan. NSV kwam op 1-1, maar in dezelfde minuut kwamen de

sympathieke grensbewoners uit Wernhout weer op voorsprong. In de slotminuten wisten de reserves van NSV de wedstrijd zelfs naar zich toe te trekken: 3-2. Zondag gaat NSV-2 naar BSC-4, wat voorlaatste staat in de 4e klasse 03. Om zich definitief in de middenmoot te vestigen moet ook deze wedstrijd winnend afgesloten worden. De wedstrijd tegen de Burgerhoutse Sport Club begint om 12.00 uur. Programma jeugd DVO’60 A1-NSV A1 14.30u NSV B1-MOC’17 B4 11.30u NSV C1-FC Bergen C2 11.30u Tholense Boys D2-NSV D1 09.45u NSV D2-DVO’60 D5 10.00u Roosendaal E5-NSV E1 09.00u NSV E2-Roosendaal E7 10.00u DSE F2-NSV F1G 10.15u Be Ready MA1-NSV/Cluzona MA1 14.00u Senioren FC Moerstraten 1-NSV 1 14.30u BSC 4-NSV 2 12.00u NSV 3-Nieuw Borgvliet 4 12.00u HSC’28 6-NSV 4 10.00u NSV 5-MOC’17 7 10.00u NSV 6-MOC’17 8 10.00u MOC’17 VR2-NSV VR1 12.00u Uitslagen jeugd NSV A1-Halsteren A2 4-2 Halsteren B4-NSV B1 3-4 HSC’28 C1-NSV C1 1-1 SC Welberg D1-NSV D1 0-12 NSV D2-Halsteren D6 3-1

NSV E1-DVO’60 E3 1-14 NSV F1G-Halsteren F4 1-6 NSV/Cluzona MA1-Noordhoek 0-7 Senioren NSV 1-Volharding 1 2-0 NSV 2-Wernhout 2 3-2 BSC 9-NSV 3 1-1 NSV 4-HZ’75 1 2-0 Nieuw Borgvliet 6-NSV 5 1-3 Nieuw Borgvliet 7-NSV 6 2-2 NSV VR1-DOSKO VR2 18-0 Rikken Vrijdag vindt de 2e ronde plaats in de strijd om de titel Rikkeizer van NSV 2013. In totaal wordt er 6 maal gerikt. De 3 beste uitslagen tellen mee. De eerste ronde werd gewonnen door Irene Martens. De volledige stand vindt U op de website van NSV: www.nsv-nispen.nl. Aanvang vrijdag is 19.30 uur. Locatie: de kantine van Sportpark De Wallen. Ledenvergadering Op zaterdag 17 november vindt daar ook de jaarlijkse ledenvergadering plaats. U kunt als lid van NSV vanaf 15.00 uur Uw stem laten horen. Sinterklaas Zaterdag 1 december komt Sinterklaas naar NSV. Ben je nog geen 10 jaar dan ben je van harte welkom om 14.00 uur. Als je zelf geen lid bent maar je vader of moeder wel ben je ook van harte welkom. Opgeven voor 12 november bij joostkonings27@hotmail.com PAGINA 12

Pink Ribbon tennistoernooi TVR

vlnr: Gerard, Ann, Joyce (PR), Marianne.

ROOSENDAAL - Voor de tweede keer heeft Tennisvereniging Roosendaal onder leiding van Ann en Marianne de borstkankermaand oktober onder de aandacht gebracht door het organiseren van een tennisdag en daardoor geld in te zamelen voor Pink Ribbon. Op donderdag 25 oktober hebben veel enthousiaste tennissers meegedaan. De dag werd verzorgd met koffie en gebak,

een geweldige lunch en een verloting. Aan het einde van de dag heeft er een ambassadrice van de stichting Pink Ribbon uitleg gegeven, waarvoor de organisatie staat en wat ze doet. Ann en Marianne hebben de opbrengst van deze tennisdag, totaal € 630 met een cheque overhandigd aan de ambassadrice van Pink Ribbon. Het was een geslaagde dag en volgend jaar gaan we er weer voor.

Nijmegen laat ODT kansloos ROOSENDAAL - In haar één-na-laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd ODT Klaverblad Verzekeringen volstrekt kansloos gelaten door tegenstander Tafeltennis Nijmegen. Het Roosendaalse jeugdteam kwam er niet aan te pas en wist pas bij een 0-8 achterstand de eer te redden. Tafeltennis Nijmegen liet vanaf het eerste punt blijken waarvoor ze naar Roosendaal waren gekomen: zoveel mogelijk punten halen. Voor elk punt werd gestreden met zwaar geschut. ODT was hier niet voldoende tegenop gewassen wat al bleek in de eerste wedstrijd. Sjoerd Broos speelde tegen Youri van Dooren onder zijn niveau en een goed spelende Youri maakte hier dankbaar gebruik van. Nick Broos speelde hierna tegen Jelco van Grunsven een slordige wedstrijd met teveel eigen fouten. De verliespartij van Wouter van Eekelen tegen Roel Bogie was niet geheel onverwacht gezien de klasse van Roel.

Ook het dubbelspel was niet best dit keer. Na een slechte eerste game werden de volgende 2 boven de 10 verloren. De scherpte van Nijmegen gaf hierin de doorslag. Hierna bleef het eenrichtingsverkeer, maar wel de verkeerde kan op voor ODT. Nick Broos en Wouter van Eekelen speelden beide een beslissende game in hun tweede wedstrijd, maar het kwartje viel niet ODT’s kant op. Zeker voor Nick erg zonde gezien het wedstrijdbeeld en spelniveau, wat hij ook aan de dag legde tegen Roel Bogie. Na een 0-8 achterstond liet Wouter het eerste punt van de dag noteren door winst op Youri waarna ook Sjoerd een duit in het zakje deed door Jelco te verslaan. Na deze nederlaag staat ODT op een vierde plaats in de stand. Wil het team met een tevreden gevoel het seizoen afsluiten, dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. De eerste kans hiervoor is volgende week tegen Bit.nl. Voor meer informatie over tafeltennisvereniging ODT: www.ttv-odt.nl.

Programma DVO’60 Zaterdag 10 november, senioren 15.00u Halsteren1-DVO’60 1 12.30u Kogelvangers 3-DVO’60 2 14.30u DVO’60 4-DIA 3 14.30u DVO’60 5-Th.Boys 4 14.30u Oosterhout 2-DVO’60 6 12.30u DVO’60 7-Virtus 2 Jeugd 14.30u DVO’60 A1-NSV A1 12.00u Klundert B1-DVO’60 B1 13.00u Beek Vooruit B5-DVO’60 B2 11.15u DVO’60 C1-Kapelle C1 11.00u DVO’60 C2-Roosendaal C3 14.30u DVO’60 C3-Dosko C2 10.15u DVO’60 C4-Steenbergen C4 10.15u DSE C4-DVO’60 C5

12.45u HVV’24 D1-DVO’60 D1 09.00u Halsteren D3-DVO’60 D2 08.45u DVO’60 D3-Roosendaal D4 11.30u DVO’60 D4-MOC’17 D9 10.00u NSV D2-DVO’60 D5 10.00u DVO’60 E1-Fc Bergen E1 10.30u Cluzona E1-DVO’60 E2 09.00u Halsteren E4-DVO’60 E4 10.15u Roosendaal E8-DVO’60 E5 08.45u DVO’60 E6-BSC E5 08.45u DVO’60 F1-Seolto F1 08.45u DVO’60 F2-BSC F2 10.15u Halsteren F4-DVO’60 F3 09.00u Roosendaal F9-DVO’60 F4 08.45u DVO’60 F5-Roosendaal F10 09.00u DVO’60 MC-Welberg MC

Biljarten BC De Wieken

Kampioenschap vrijdagploeg Uitslag 4e ronde biljarten: 1. P d Hollander 90 punten; 2. H Kraus 85,83 punten; 3. C Kepers 84,64 punten; 4. Jac Raats 83,87 punten; 5. C Rommers 79,99 punten; 6. Jan Goorden 71,20 punten; 7. Fr.v Geel 68,95 punten; 8. W Ossenblok 68,44 punten; 9. C Linders 65,38 punten; 10. C d Vries 62,38 punten Algemeen kampioen: 1. H Kraus 343,33 punten; 2. P d Hollander 340,78 punten; 3. K kepers 337,27 punten; 4. Jac Raats 328,30 punten; 5. C Rommers 321,29 punten; 6. Jan Goorden 312,88 punten; 7. W Ossenblok 289,33 punten; 8. C Linders 277,27 punten; 9. Fr.v Geel 264,48 punten; 10. C d Vries 251,54 punten.


- ADVE RT O R I A L -

Bij Studio Haar krijgt iedere klant alle tijd, zorg en aandacht voor een goed resultaat

Studio Haar laat je stralen RUCPHEN - Midden in het centrum van Rucphen is sinds 30 juni de nieuwe dames- en herenkapsalon Studio Haar gevestigd. In deze gezellige en stijlvol ingerichte salon wordt ieder klant verwend door haarstylistes Wilma Elsten-Klep en Michelle Bugter in een fijne, ontspannen sfeer met een vers gezet kopje koffie, een mooi tijdschrift en een goed gesprek. DOOR HÉLÈNE HEIJS In Studio Haar staat een goed gevoel en ontspanning centraal. “De mensen moeten zich hier op hun gemak voelen”, vertelt eigenaresse Wilma Elsten-Klep. In een gemoedelijke en huislijke sfeer krijgen de klanten alle tijd, zorg en aandacht. Heerlijke hoofdmassages, deskundige en meedenkende adviezen voor ieder persoon, haartype en kapsel, met ondertussen een vers gezet kopje koffie en een goed gezellig gesprek.

“Wij gaan zeer zorgvuldig om met het vertrouwen van de klant en ze moeten het gevoel hebben dat het een uitje is”, aldus Wilma. Wilma en Michelle hebben een zeer grote passie voor het kappersvak. “Wij zijn altijd vernieuwend. Ieder kapsel krijgt een frisse en eigentijdse uitstraling”, vertelt Michelle. “Wij zorgen ervoor dat de mensen met een zeer tevreden en vooral goed gevoel weer naar buiten gaan”, aldus Wilma. Ervaring Eigenaresse Wilma Elsten-Klep werkte 10 jaar lang in een kapsalon in Roosendaal, waarvan een aantal jaar als bedrijfsleidster. Ook gaf zij als gediplomeerd trainster wekelijks trainingen aan leerling-kapsters. Michelle Bugter werkte 8 jaar als kapster en allround visagiste in Dinteloord. Waar Wilma zeer vakkundig is op het gebied van bruidskapsels, is Michelle dat op het gebied van (bruids-)visagie. Nog regelmatig is ze werkzaam voor diverse videoclips,

fashionshows en fashionshoots. Wilma en Michelle hebben de afgelopen jaren aan diverse nationale en internationale kapperswedstrijden meegedaan, zoals aan de Coiffure Award. Beiden volgen nauwgezet de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van haar, haarstyling en make-up door het regelmatig bijwonen van shows en trainingen.

Haarproducten Studio Haar werkt alleen met de professionele haarproducten van Goldwell en KMS. Vooral de elumenkleuringen van Goldwell geven een schitterend en langdurig resultaat, van felle kleuren tot een natuurlijke glans. “Wanneer iemand eenmaal een KMS product heeft gekocht dat bij ze past, raken ze hieraan verslaafd en komen ze hiervoor terug en dan kunnen ze niet meer zonder dit product”, vertelt Wilma. Voor maandenlang zichtbaar en voelbaar gezonder en pluisvrij haar geven ze ook keratinebehandelingen van Diorá Keratherapy.

Ladies night Eind november organiseert Studio Haar samen met een aantal plaatselijke ondernemers een ladies night met een workshop haarstyling, make-up advies en een hapje en een drankje. Op Facebook zijn ze zeer actief met het plaatsen van nieuwe trends en acties. Bij 500 pagina-‘likes’

wordt er een volledige metamorfose van haar en make-up verloot onder de ‘likers’! Openingstijden: Dinsdag van 8.30 – 20.00 uur, woensdag en donderdag van 8.30 – 17.30 uur, vrijdag van 8.30 – 20.00 uur en op zaterdag van 8.00 – 14.00 uur

Studio Haar, Schijfse Vaartkant 5, Rucphen, www.studiohaar.nl, info@studiohaar.nl, tel: 0165-344989

Kleine bedragen maken grote verschillen. gratis plaatsing

Sint en Piet aan huis voor particulier en verenigingen

www.creeezy.nl 0165-533754

Winterbanden? www.korstbanden.nl

www.internetbode.nl voor het (gratis) aanleveren van al uw nieuws advertorial

GraphicAll Systems B.V. etiketteert op maat

Oud Gastels hightech bedrijf mede marktleider BREDA - Sinds kort werkt GraphicAll Systems B.V. vanuit een nieuw pand aan de Neon 23 in Oud-Gastel. Het verkoopt etiketprinters, software, toebehoren en levert zelfstandig de service op alle producten. Ze rekenen meer dan 1500 bedrijven tot hun klantenkring, variërend van ‘de bakkerij om de hoek’ tot en met de grote multinationals. DOOR HENK KETELAAR GraphicAll Systems B.V. komt voort uit Pharmalabel B.V. waar Eric Bonten en Saskia v.d. Lindeloof vroeger werkzaam waren. “Wij zijn in 1998 begonnen in een klein kamertje boven het toenmalige magazijn van Pharmalabel te Etten-Leur. Eric hield zich als techneut voornamelijk bezig met de techniek en software en ik met marketing, planning en de administratie,” vertelt Saskia en merkt daarbij op dat ze sindsdien zakelijke partners van elkaar zijn. Omdat het bedrijf steeds meer verzoeken kreeg om maatwerkoplossingen op etiketteergebied te leveren, hield Eric zich daar op een gegeven moment bijna voltijds mee bezig. Omdat deze tak van ondernemen niet tot de core business van het bedrijf behoorde, besloot de directie om samen met Eric en Saskia GraphicAll Systems B.V. op te richten. Overname Zelfs tegen de druk van de economische recessie in groeide het bedrijf GraphicAll Systems B.V. Tot voor vijf jaar geleden opereerde het onder de vleugels van het moederbedrijf Pharmalabel B.V. “We wilden zelf onze beslissingen kunnen nemen. Omdat we de afspraak hadden dat wij te zijner tijd het bedrijf konden overne-

men hebben we 2008 in goede harmonie afscheid van Pharmalabel B.V. genomen,” laat het tweetal dankbaar over deze gang van zaken horen. In dat verzelfstandigingsproces werden zij bijgestaan door Jeroen Rokx en Anja Brouwer, respectievelijk fiscalist en accountmanager bij Witlox VCS. “Jeroen en Anja hebben ons in die periode geholpen, kwamen met een risicoanalyse en slimme adviezen. Mede omdat we ook verstandig hadden geïnvesteerd, hebben we de stap naar verzelfstandiging durven zetten.” Uitbreiding Al gauw bereikte het bedrijf fysiek de grenzen van zijn mogelijkheden. Het huurpand in Etten-Leur werd te klein. Er moest een ander groter bedrijfspand komen. Omdat geen enkele bestaande bedrijfsruimte aan hun specifieke wensen voldeed, besloot het tweetal nieuwbouw te plegen. Het hypermoderne bedrijfspand waarin het nu is gehuisvest is helemaal naar de wens van Eric en Saskia gebouwd. “Het pand voldoet aan alle praktische eisen die wij tevoren stelden en het is bovendien ook nog eens mooi,” stelt het tweetal tevreden vast. Bij het tot stand brengen daarvan stond Christ van de Lindeloof, financieel adviseur bij Lorentzen en partner van Witlox VCS, hen bij. “Hij

V.l.n.r. Jeroen Rokx, Anja Brouwer, Eric Bonten, Saskia v.d. Lindeloof en Christ v.d. Lindeloof. FOTO HENK KETELAAR zorgde voor een passende financiering waaraan wij een goed gevoel overhielden,” merkt Saskia op. Eric en Saskia hebben nu acht hoog gekwalificeerde mensen in dienst en samen met deze mensen proberen zij aan alle wensen van hun klanten tegemoet te komen. Eric: “Mede dankzij de inzet en de kennis van onze mensen zijn onze klanten in staat om hun producten snel en doeltreffend te etiketteren/identificeren met minimale last voor hun productieproces en dat is de sterke kant van ons bedrijf.”

GraphicAll Systems B.V., Neon 23, Oud-Gastel, tel. (0165) 349480,

www.graphicall.com. Partner van Witlox VCS te Etten-Leur en Breda.

Accountants & Belastingadviseurs Telefoon Breda: 076-5225330 Telefoon E-L: 076-5034483 www.witloxvcs.nl info@witloxvcs.nl


id

Meer dan een half miljoen Bodes elke week!

ee park volop

e el rg

n ge

e h

5

eUro aktie

noVeMBer aanBiedinG

2 personen friet + 2 snacks

keuze uit: frikandel of kroket

iedere daG tUssen 16.00 - 17.00 UUr

2e scHoteL Van HetZeLfde Voor de HELFT VAN DE PRIJS!

keuze uit: mega-satéschotel, hamburgerschotel, shoarmaschotel, pikante kipschotel, minnebeekschotel, kipfiletschotel (incl. friet, rauwkost en sausje) LET OP: Gratis iJsJe BiJ een kinderMenU

Wie frietsalon Minnebeek niet kent is geen kwaliteit gewend. Uw adres voor verse friet! VRAAG NAAR ONZE KLANTENKAART!!!

3-voudi beglazinge voor de g prijs van 2! Deze actie loop 31 decembe t tot r 2012

BESPAAR HONDERDEN EURO’S MET KUNSTSTOF KOZIJNEN VAN WERU WERU.NL Vestiging Etten-Leur: Vestiging Yerseke: Vosdonk 4 Kreeft 6a 4879 NC Etten-Leur 4401 NZ Yerseke Tel: 076-5032800 Tel: 0113-574173 www.kumasol.nl

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

Hardhouten kozijnen: mooi en duurzaam! U gaat bouwen of verbouwen? Kies dan voor maatwerk in ècht hout, met zijn unieke uitstraling en hoge duurzaamheid. Wij verzorgen productie en plaatsing van inbraakwerend geveltimmerwerk tegen een aantrekkelijke prijs èn hoge kwaliteit met KOMO-SKH keurmerk.

Tweede Paasdag 9 april geopend van 10.00- 16.00 uur Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

Hardhouten kozijnen, ramen, deuren en hefschuifpuien

Dinsdagmiddag gesloten Langeweg 6, 4756 AK Kruisland. Tel.: (0167) 53 24 18. Fax: (0167) 53 33 36. E-mail: info@jacobstifa.nl www.jacobstifa.nl

UW WOONWENS IS ONZE SERVICE

Bestel uw meubelverzorgingsproducten rechtstreeks via

www.meubeltrend.eu Cees en Marian Ossenblok St. Janstraat 97 • Sprundel • Tel.: 0165 - 388008

Info: www.meubeltrend.eu

Dinsdagmiddag gesloten.


genieten UITGAAN

De Sinjoor De Sinjoor

mis 2010 taurant

injoor

StDagen geopenD

njoor

MaDiWoDo-Menu 3 Gangenmenu

Kerstmis 2010 in Restaurant

tafelreserveringen:

1e + 2e kerstdag geopend vanaf 16.30 tot 19.30 uur vanaf 20.00 tot 23.30 uur

E 16,50

beiDe KeRStDagen geopenD

VOORGERECHTEN

HOOFDGERECHTEN Restaurant De Sinjoor tafelreserveringen: Bloemenmarkt 4 4701 JB Roosendaal Telefoon (0165) 547425 info@de-sinjoorroosendaal.nl

1e + 2e kerstdag geopend vanaf 16.30 tot 19.30 uur vanaf 20.00 tot 23.30 uur

Garnalencocktail Jachtschotel rose garnaaltjes met klassieke op grootmoederswijze Op kerstavond is ons restaurant ook geopend whiskeysaus of NAGERECHTEN tkeuzemenu Kerstkeuzemenu Voorgerechten Voorgerechten of Varkenshaasbiefstukjes Dessert Sinjoor Gebakken mosseltjes met een rode wijnsaus of of of Café Crème met likeur Serranoham met groene pesto Wiener schnitzel of of Soepen Soepen Carpaccio van ossenworst Pasta Scampi Dit menu serveren wij of Tagliatelle met scampi’s provencaal Hoofdgerechten van maandag t/m donderdag Licht gebonden of Hoofdgerechten tomatensoep Visstoofpotje zalm en pangafilet met uitzondering van feestdagen)

25 endaal.nl

is ons restaurant ook geopend

arpaccio van ossenhaas osterddressing en geraspte Old Amsterdam of van Stellendamse garnaaltjes een klassieke whiskysaus of nbon van Zalm en Crab erveerd met rivierkreeftjes of assiéte ardennaise ennerham en mousse met Cumberlandsaus en een fruitsalade

Carpaccio van ossenhaas geserveerd met een mosterddressing en geraspte Old Amsterdam of Cocktail van Stellendamse garnaaltjes met een klassieke whiskysaus of bonbon van Zalm en Crab geserveerd met rivierkreeftjes of assiéte ardennaise combinatie van Ardennerham en mousse met Cumberlandsaus en een fruitsalade

hampignon crèmesoep of oscaanse tomatensoep of ossenstaartsoep met Madeira

jacht stoofpot…

Champignon crèmesoep of toscaanse tomatensoep of Heldere ossenstaartsoep met Madeira

Zeebrugs Vispaletje beljauwfilet met garnaaltjes en mosselen, n heerlijke vissaus met muscatdruiven of tournedos au poivre de haas met een klassieke pepersaus of Varkenshaasmedaillons ignonroomsaus en bospaddestoeltjes of tukjes met een saus van rode port met stoofpeertjes en preiselbeeren

Kerstdessert

van onze heerlijke

www.de-sinjoor.nl

Zeebrugs Vispaletje zalm-, schol-, en kabeljauwfilet met garnaaltjes en mosselen, geserveerd in een heerlijke vissaus met muscatdruiven of tournedos au poivre biefstuk van de haas met een klassieke pepersaus of Varkenshaasmedaillons met een champignonroomsaus en bospaddestoeltjes of Hertenbiefstukjes met een saus van rode port geserveerd met stoofpeertjes en preiselbeeren

Restaurant De Sinjoor, Bloemenmarkt 4, Roosendaal, Telefoon 0165-547425 Kerstdessert

oetjes, door de kerstman voor U uitgezocht

De meest favoriete toetjes, door de kerstman voor U uitgezocht

6 39,75 p.p. verkrijgbaar voor 6 19,75 p.p.

ngenmenu samen voor

6 39,75 p.p. 6 19,75 p.p.

Stel uw eigen vier-gangenmenu samen voor

Zondag 11 November Hobby-Crea-Cadeaubeurs

Kinderkerstmenu verkrijgbaar voor

Camping Laarse Heide Laarse Heistraat 10 Zundert Hobbymateriaal. Om 13.00 uur ruilen ATC’S Azza europees scrappen mini workshop. (breng foto’s mee). Kaarten div.technieken. Handgemaakte cadeau artikelen-school traktatie Slingers van NAC-bloemenmobile-waxinelichtjes. Mandela tekenen. Glaskunst. Baby born kleding. Kralen-kraaltjes-veel kleuren rijstekorrels. Materiaal voor zelf sieraden te maken.

Meer dan een half miljoen Bodes elke week! eetcafé “De Pin”

Maandag:

o.a. Zuurkool met spek en worst

Geef eens iets anders, geef een DINERBON van De Sinjoor al vanaf E 10,00.

Toegang Gratis 10.30-16.00 uur

Heeft u of iemand uit uW omgeving brandWonden?

terras - zaal

Wisselende daghappen voor € 7,50 gratis parkeren

Het ervaringscentrum dat de leden met elkaar in contact brengt en hun belangen behartigt. Wij helpen bij: · Lotgenotencontact · Voorlichting · Belangenbehartiging · Juridische zaken Postbus 264 1940 AG Beverwijk Tel: 0628 924 494 Fax: 020 - 453 55 86 info@brandwondenvereniging.nl www.brandwondenvereniging.nl

Woensdag:

Lasagna met garnituur

donderdag GeSLoten (wel op reservering geopend) Vrijdag:

. Gebakken Schol, sla en friet

Weekend:

Voor inlichtingen en reserveringen kunt u ons bellen: tel. 0165-379434

Schouwenbaan 4 Wouwse Plantage www.eetcafedepin.nl

VOOR SINGLES & PAREN:

ZATERDAG 15 OKTOBER ZATERDAG 17 november HARMONIEZAAL te RIJSBERGEN

Harmoniezaal te3 naast Rijsbergen Ingang lagestraat 1 cq rabo bank

DAGTOCHTEN BUSREIZEN DAGTOCHTEN

Ingang Lagestraat 1 cq 3 naast Rabobank Zaal open 20.00 uur start 20.30 uur Zaal open 19.30 uur Start 20.30 uur Met de allround TOP LIVE Partyband Entree € 5,00 per persoon met zangeres MIA Inlichtingen: 06 22 41 43 07 Inlichtingen: 06 22 41 43 07 www.bootrijsbergen.nl

DAGREIS LONDEN 24 nov + 1, 8, 15 en 22 dec

€ 49,00

mET GoEDE DAns muZiEk

2-DAAGSE REIS LONDEN € 109,00 8/9 + 15/16 dec en 22/23 dec

Kijk op www.bootaccountants.nl kopje dansen. Band speelt ook regelmatig in Reusel, Herpen en Valkenswaard.

SCHALKE 04 – W. BREMEN 10 nov

€ 115,00

AFMETING 70 X 70 CM.

MARGRIET WINTER FAIR 16, 21 en 22 nov

€ 32,50

Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

Heeft u iets te vieren?

Huur onze feestzaal ! En verzorg uw eigen feest. !! Uniek in de regio !!

Vervoer + entree (op 22 nov slechts € 30 p.p.)

KERSTMARKT DÜSSELDORF € 25,00 29 nov, 1, 8, 14, 15, 21 en 22 dec KERSTMARKT AKEN € 25,00 1, 8, 12, 15, 20 en 22 dec KERSTMARKT OBERHAUSEN € 25,00 1, 8, 13, 15, 19 en 22 dec GOUDA BIJ KAARSLICHT € 17,50 11 dec KERSTMARKT BRUGGE € 22,50 8, 12 en 21 dec KERST IN FLUWEELENGROT € 29,50 29 nov, 3 en 14 dec DICKENS FESTIJN DEVENTER € 25,00 15 en 16 dec SCHALKE 04 – HANNOVER96 € 99,00 19 jan Vervoer, wedstrijdticket + 3 consumpties

www.brabantexpres.nl

0 p.p.

€ 7,9

Stationsplein 5b 4702 VX Roosendaal T 0165 58 48 48 info@brasserie-aankomst.nl

…de dagen worden korter en kouder, daarom serveren wij speciaal voor u de hele maand november een krachtige jacht stoofpot en natuurlijk diverse andere gerechten van onze koks.

www.brasserie-aankomst.nl

Herfstmenu! 3 gangen menu €9,95

Grand eetcafe De Kroon Boomstraat 2 Huijbergen, tel. 0164-642974, klijspost@hetnet.nl GRATIS PARKEERGELEGENHEID

Elke 4e pers. gratis op alle dagreizen Wegens groot succes aktie verlengd t/m 12 nov.

Margriet Winterfair Zwarte Markt Oberhausen Dusseldorf Keulen Brugge Maastricht Valkenburg 2 dgn Londen l.o. 2 dgn Disney/Parijs

16 t/m 22 nov.excl. entrée 24 nov. 22 dec. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 24 nov. 8-13-15-20 dec. 8 dec. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 27 nov. 11 dec. 8 t/m 9dec & 15 t/m16dec. 27 t/m 28 december

Prijzen incl. vervoer, overnachting met ontbijt, entrée Disney

€ 16,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 25,00 € 99,50 € 116,50

Muys Reizen Rucphen Tel:0165-342351 info@muysreizen.nl

Vervoer, overtocht + stadsplattegrond

Vervoer, overtocht, hotel + ontbijt

rood ip: g Luncht appeltjes op b uze. t me ar ke ruin na wit of b

dinsdag:

Div. MenU AAnBIeDInGen

AllRounD livE PARTy BAnD

5 p.p. er nu!orst e v r e s Re ebakken bloedw, 9 , € 14

o.a. Spinazie met gekookte aardappelen en Cordon Bleu

ANSEN DVOOR ADSINGLES N &SPAREN: E N

Kijk voor meer informatie op www.brandwondenvereniging.nl

ber Novem ing aanbied

VIERING 12,5-JARIG JUBILEUM Mexicaans Texaans Eetcafé El Mundo de Carlita Hele maand november feestmaand:

MAANDAG EN DINSDAG:

WOENSDAG E

N DONDERDA

Onbeperkt tapas:

12,5 % KORTING

€ 18,50 p.p. VRIJDAG:

U huurt dan dus onze zaal, en verzorgt uw eigen muziek, hapjes en drankjes. Uiteraard kunnen wij ook uw feest verzorgen! Diverse mogelijkheden en tarieven. Van 10 tot 300 personen.

ZATERDA

G

Despera : do Corona: en

€ 2, 00 p.st.

Elke 12e gast DINERBON CADEAU ZONDAG: et kinderen Ouders m11 jaar) (t/m ENU M R E D KIN

GRATIS

!!Ruimschoots parkeergelegenheid!! Met vriendelijke groet, Camping Zoomland. Weststraat 8 – 4623 RP Bergen op Zoom 0165 379 279 - 06 53 172 395

Eetcafé

EL MUNDO DE CARLITA Beursplein 7, Bergen op Zoom 0164 - 234760

G:


Volleybalvereniging Mikro-Electro Roosendaal ROOSENDAAL - Dames 1 speelde de topper tegen Volley Meerkerk, dames 2 kon zich revancheren in de derby tegen Zuvo en dames 4 speelde de topper tegen Forza Schouwen. Heren 1 reisde af naar Voerendaal om zich te revancheren. Dames 4 speelde dit weekend een “licht” wedstrijd in Bruinisse. Forza Schouwen had 1 punt voorsprong op de achtervolgers uit Roosendaal maar wel uit 1 wedstrijd meer. Het team van Mikro-Electro vertrok gehavend naar Bruinisse en wist niet wat hen te wachten stond. Aangemoedigd door supporters van heren 2, die net met 3-1 verloren hadden, begonnen de meiden Heleen, Terry, Nikki, Nicole, Ilse, Klaas en Loes aan de wedstrijd. Het was geen eerlijke wedstrijd! Mikro-Electro was veel te sterk maar gingen te lang mee in het spel van de tegenstander. In set 1 en 2 liepen ze gemakkelijk weg maar lieten de tegenstander weer in de wedstrijd komen. Toch werden de 1e twee sets eenvoudig gewonnen. Routinier Heleen Sulkers merkte later op: ik had nooit echt het idee dat we de sets en dus de wedstrijd zouden verliezen. Set 3 en 4 waren vervolgens een formaliteit. Ondanks het feit dat de “kuikens” de voorbereiding op deze wedstrijd niet optimaal hadden ingezet. 0-4 gewonnen, 1 punt voorsprong met nog een wedstrijd

minder. Hopelijk kunnen de meiden deze lijn doorzetten. Dames 2 dat vorige week zijn meerdere moest erkennen in VOKO kon in de derby laten zien dat dit een off day was. De meiden waren door coach Paul Mulder goed geïnstrueerd en lieten in de eerste 2 sets zien duidelijk een maatje te groot te zijn voor hun tegenstander. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong. Dan wordt het in een 3e set altijd lastig de concentratie vast te houden, ook bij Mikro-Electro. Zuvo profiteerde en haalde de 3e set binnen. Gelukkig herpakten de dames zich en haalde vrij eenvoudig de 4e set en dus de wedstrijd binnen met 3-1. Dames 1 miste tegen Volley Meerkerk middenspeelster Joyce van Oorschot. Toch had Coach Remko Kenter vertrouwen in een goede afloop. Het team boekt wekelijks vooruitgang, op trainingen wordt er goed gewerkt en dat zie je terug in de wedstrijd. De 1e drie sets was Mikro-Electro dan ook oppermachtig. Vrij eenvoudig werd Volley Meerkerk op een 3-0 achterstand gezet. Set 4 werd een lange zit! Met 30-32 wist Volley Meerkerk toch nog een puntje te pakken. De dames van Mikro-Electro houden op door deze zege aansluiting bij de top in de 2e divisie. Heren 1 trok naar Voerendaal om daar zichzelf te herpakken na het verlies van vorige week tegenkoploper Hajraa. Helaas is dit niet gelukt in de eerste 2 sets liep Mikro-

Electro continue achter de feiten aan. De tegenstander zetten met servicedruk en gevarieerd aanvalsspel druk op Mikro. De gaf al snel een 2-0 achterstand waardoor de heren in de achtervolging moesten. Set 3 en 4 waren dan weer redelijk makkelijk waardoor de stand gelijk werd. Set 5 moest de beslissing brengen. Aangemoedigd door het thuis publiek waren de gastheren Schrijen-Lippertz te sterk voor Mikro- Electro en was het 2e verlies op rij een feit. Hopelijk kunnen de heren aankomende zaterdag in d’n Dijck zich revancheren tegen Revoc. Thuiswedstrijden zaterdag 10 november 11.15u MC-Rowi 13.00u JB-Gavoc’10 MA2-Rowi 14.45u H3-Fushion JA-Sarto 16.30u D4-Gavoc’10 H2-City Bril Krimpen 19.00u H1-Revoc/VCB Uitwedstrijden 9.00u de Burgst-JC 13.00u de Burgst-H4 14.15u Voltena-MB-top 16.00u Ardito-H5 17.00u Dunamis-D2 18.00u Alfa Next-D1 Savok-D3

Blauw-Wit basketball Zaterdag 3 november Blauw-Wit MixedU12 won uit in Geertruidenberg van Agathos: 28-67. MeisjesU16 verloor thuis nipt van BCWaldric uit Woudrichem: 41-66. Zondag 4 november JongensU16 verloor thuis in D’n Dijck maar net van WBBGiants JongensU16 uit Bergen op Zoom: 36-42.

Betreft showroom- en beursmodellen & meubelstoffen. Aankopen moeten direct meegenomen worden. Betaling à contant (bij voorkeur per pin).

WWW.MONTIS.NL Karate-do SAN

Leraar scheidsrechter op Open NK Full contact

Con in actie tijdens de finale jeugd jongens 10/11 jaar.

Hoofdklasse en Overgangsklasse teams nog steeds ongeslagen

ROOSENDAAL - Afgelopen weekend kwamen alle teams van Blauw-Wit basketball in actie.

MAGAZIJNVERKOOP ZATERDAG 10 NOVEMBER 2012 11.00 – 14.00 UUR STEENSTRAAT 2 DONGEN

JongensU14 leed thuis een forse nederlaag tegen WBBGiants JongensU14-1: 32-94. Heren2 tegen Glaslijn/Barons4, opnieuw een minimaal verschil, net weer in het voordeel van de bezoekers: 68-71. Heren1 tegen BCVlissingen2, een forse overwinning voor het nog altijd ongeslagen Heren1 in de Overgangsklasse Zuid-Nederland: 101-56. En het eveneens nog ongeslagen JongensU18 won hun wedstrijd in Hoofdklasse Zuid-Nederland, uit in Maastricht van BCKimbria: 43-58. Ook (weer) basketballen bij Blauw-Wit? Meld je aan via info@blauw-wit.com.

ROOSENDAAL - Con Voermans een van de trainers van Karate-do SAN was afgelopen zaterdag verzocht, door de organisatie van het zesde open NED, Ichiban, Full Contact karate toernooi, Budokai Breda o.l.v. Larry Rombouts, om als scheidsrechter aanwezig te zijn. Dit was de vierde maal dat Con aanwezig was op hun toernooi. Dit jaar waren er meer dan 200 deelnemers uit 6 verschillende landen, waaronder ook Rusland. Het toernooi begon met de jeugd vanaf 8 jaar. De naam full contact wil niet zeggen dat het een gevaarlijke wedstrijd vorm is,

zeer zeker niet, de regels zijn zeer strikt. Met betrekking tot de jeugd kan er gesteld worden dat er 0 blessures waren! Con kreeg wederom de eer, om op de centrale mat (3e mat) als hoofdscheidsrechter de wedstrijden te mogen leiden. Samen met de Hoofdscheidsrechter van het toernooi Alain Breugelmans zorgde hij ervoor dat alle wedstrijden zeer kundig geleid werden. Door Cor t Hart werden wederom zeer professionele foto’s gemaakt, waarvoor dank! Agenda: 11 november Leuven Belgie, open kampioenschap WKF, 19 november 2e ronde interne club competitie Karate do SAN. Meer info: 06-24222772, www.karatedosan.nl

SALE

VANAF 7 NOVEMBER

BEPAAL ZELF UW

KORTING 20%

KORTING

15 %

KORTING

15 %

KORTING

10 %

BEPAAL ZEL F UW

KORTING ! Met de stickers Bepaal nu zelf uw korting u gekozen hiernaast, plakt u het door u uitgezocht percentage op een door u meteen als u krijgt korting De artikel. t. afreken aan de kassa

U ontvangt nu in onze filialen een stickerflyer met kortingsstickers. De korting krijgt u meteen als u aan de kassa afrekent. Wij hopen u natuurlijk te mogen begroeten in één van onze filialen.

KORTING

10 %

KORTING

www.kenn edyfashio n.nl

andere acties. Geldig t/m zondag afgeprijsde artikelen of met geldig in combinatie met reeds Eén sticker per artikel. Niet van Kennedy Fashion. 25 november 2012 bij alle filialen

U vindt Kennedy Fashion in: Dordrecht • Hellevoetsluis • Hoogvliet • Maassluis Roosendaal • Rotterdam (Beurstraverse) Rotterdam (Kruiskade) • Rotterdam (Alexandrium) Rijswijk • Spijkenisse • Vlaardingen Zoetermeer (Stadshart)

www.kennedyfashion.nl

I.V.M. ONZE NIEUWE HUISSTIJL

ALLE PRIJZEN

STERK VERLAAGD

10 TOT 80% KORTING OP DE GEHELE COLLECTIE

Breda, Karrestraat 17 Etten-Leur , Hof van den Houte 8 Bergen op Zoom, Zuivelstraat 16

www.bovendeertschoenen.nl


d-basics is gespecialiseerd in digitale uitwisseling van financiële informatie

Jouw toekomst in de procesindustrie

Om aan de eisen van onze klanten te voldoen is ons bedrijf ISO 9001, 14001 en GMP+ gecertificeerd. Daarnaast voldoen wij aan de hoogst geldende Nederlandse en Europese veiligheids - en milieueisen. Op dit moment nemen wij een nieuwe productie unit in gebruik, waarmee wij in de komende jaren een belangrijke omzetgroei realiseren. Momenteel zijn wij op zoek naar:

Procesoperators in 5-ploegendienst Als procesoperator ben je de spil in ons productieproces. Je bent samen met jouw collega’s in de ploeg verantwoordelijk voor de kwantitatieve en kwalitatieve productie output en bent gefocust op veilig werken. Je houdt toezicht op de buitenactiviteiten en stuurt de buitenoperators aan. Vanuit de controlekamer, bedien je een van onze moderne batchreactoren en voert de proces- en productanalyses uit. Je wordt ingeschakeld bij trainingen en opleidingen en doet actief mee aan projecten voor procesoptimalisatie en procesbeschrijving.

Jouw belangrijkste competenties: - Samenwerken en zelfvertrouwen uitstralen - Organiseren en prioriteiten stellen - Bereid zijn jezelf en de afdeling verder te ontwikkelen

ben je handig met computers en spreek je naast Nederlands ook Frans? Help ons dan bij het ondersteunen van onze internationale cliënten!

Functie eisen - Diploma MBO-niveau 3 of 4 procestechniek - Enkele jaren werkervaring, in de (chemische) procesindustrie - In het bezit van het VCA certificaat - Bekendheid met geautomatiseerde procesbesturingen - Vertrouwd zijn met MS Office Wij bieden Kolb Nederland B.V. biedt jou, naast diverse doorgroeimogelijkheden en een prima werksfeer, uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een premievrij pensioen en uitgebreide opleidingsfaciliteiten. Contact Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Wim Verschuur, HR Manager, tel. 0168 – 414300. Solliciteren? Ben je geïnteresseerd in een baan bij Kolb Nederland B.V. en wil je graag solliciteren? Stuur dan uiterlijk 19-11-2012 jouw motivatie met cv naar: Kolb Nederland B.V., afdeling HR, Postbus 123, 4790 AC Klundert. Per email: Secretariaat_NL@kolb.ch

Visgilde Oosterschelde is op zoek naar Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: TRANSPORTPLANNER (M/V) Wij zijn op zoek naar

VLIEG NAAR DE MAAN

jou!

voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten.

enthousiaste

medewerkers

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

WIJ BIEDEN BV, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: FUNCTIE-EISEN Duurzame oplossingen bij vliegen, Voor onze vestiging Farm Trans Fresh & Frozen Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: Voor onze afdeling koel/vriestransporten, standplaats Moerdijk, zijn wij op zoek naar een: houtworm, mollen, ratten, muizen, Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering papiervisjes, vogeloverlast, wespen enz. bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ voor het inplannen van transporten binnen Europa, het onderhouden van contacten met opdrachtgevers/ instelling voor het inplannen van transporten binnen Europa, onderhouden van contacten met chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. chauffeurs/vervoerders en het geautomatiseerd verwerken van opdrachten. voorhetdiverse functies REAGEREN • stressbestendig opdrachtgevers/chauffeurs/vervoerders en geautomatiseerd verwerken van opdrachten. WIJ BIEDEN WIJhet BIEDEN FUNCTIE-EISEN FUNCTIE-EISEN om ons team te versterken. Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een Een uitdagende fulltime baan in een team van jonge enthousiaste collega’s in een • kennis van automatisering • kennis van automatisering (0113) 57 38 81 Kijk voor meer informatie op bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. bedrijf met een informele werksfeer en een passende beloning. • flexibele en servicegerichte • flexibele en servicegerichte Wij bieden: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen www.ongediertespecialist.nl • Parttime medewerker • Zaterdagkrachten instelling instelling WWW.farmtrans.nl • opleiding op minimaal MBO-niveau Een uitdagende• stressbestendig fulltime baan inpz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) een teamREAGEREN van REAGEREN • stressbestendig • Vakantiekrachten Wilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: • goede contactuele eigenschappen • goede contactuele eigenschappen • ervaring in een soortgelijke of bel naar jonge enthousiaste collega’s in een bedrijfWilt u ons komen versterken, dan kunt u uw sollicitatiebrief met CV sturen naar: met Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: Farm Trans B.V., t.a.v. Irma Velthuizen, postbus 82, 4780 AB Moerdijk. E-mail: • kennis van de moderne talen • kennis van de moderne talen functie is een pré Velthuizen O RHeb Q U A LIrma I met T Yde versbranche G 0168-393030 O O D en S H A N D L I N G een informele • opleiding op minimaal MBO-niveau werksfeer en eenFpassende beloning pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) pz@farmtrans.nl. Voor telefonische informatie: 0168-393030 (Koen van den Dungen) • opleiding op minimaal MBO-niveau je affi niteit

TRANSPORTPLANNER TRANSPORTPLANNER (M/V) (M/V) TransporTplanner

Kijk voor meer informatie op onze website. Interesse? Stuur dan je CV naar sollicitaties@d-basics.com d-basics b.v. IABC 5101, 4814RN, BREDA

076-5239050 www.d-basics.com

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten Voor in- en verkoop gebruikte meubelen. J.J. de Bom de meubelvriend marijke meustraat 32, Breda 076-5141601

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

ma T/m VrIJ open Van 12-18 uur

www.brabantwerkt.nl vacatures bij jou in de buurt

GROUP

Medewerker ICT Helpdesk Franstalig

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Bedrijfsprofiel Kolb Nederland B.V., onderdeel van de Zwitserse Kolb groep, is gevestigd op industrieterrein Moerdijk. Hier produceren wij grondstoffen voor de was-, reinigingsmiddelen -, cosmetica- en voedingsmiddelenindustrie die hun weg vinden naar gerenommeerde afnemers.

DRUMSCHOOL MARCEL VAN BEERS

Bij het leren drummen kies je je eigen richting. Pop, Rock, Jazz, Latin of andere stijlen. Ook kies je er zelf voor om je te verdiepen in het lezen van noten. Het lesmateriaal bestaat uit een basis van leren drummen op gehoor, techniek, ritmes in alle stijlen, het oefenen van fills/ breaks, duetten drummen, en variëren en improviseren en meespelen op muziek. De aanvullingen worden afgestemd op de vorderingen van jou als drummer en waar je voorkeur naar uitgaat. Ik wil je graag voorbereiden op het spelen in bands, musicals, tamboerkorpsen of andere groepen waar jij je in thuisvoelt. Als er twijfels bestaan kun je een proefles volgen. Deze proefles duurt ongeveer een half uur en is bovendien gratis!Je kunt je oriënteren op drumgebied en kijken of drummen iets voor jou is. Wil jij of je kind graag een proefles, bel of mail me dan! Tel: 06-22104671 E-mail: drumschool.mvb@hetnet.nl Vr gr Marcel van Beers www.drumschoolmarcelvanbeers.nl

• ervaring in een soortgelijke • ervaring in een soortgelijke Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. www.farmtrans.nl functie is een pré functie is een pré F 516), O R4761Q RK U Zevenbergen A L I T F Y (industrieterrein O GR O Q O U D A S Moerdijk) L HI T A YNTel. DG0168 L OI O-N39 DG30 S 30,Hemail A Ninfo@farmtrans.nl, D L I N G

ben je een teamplayer? Mail naar: info@oosterschelde.visgilde.nl of stuur je CV naar onderstaand adres.

Bouwbedrijf

Mark S. Clarkelaan 17 (Havennr. 516), 4761 MarkRK S. Zevenbergen Clarkelaan 17(industrieterrein (Havennr. 516), 4761 Moerdijk) RK Zevenbergen Tel. 0168 - 39 (industrieterrein 30 30, email info@farmtrans.nl, Moerdijk) Tel. 0168 www.farmtrans.nl - 39 30 30, email info@farmtrans.nl, www.farmtrans.nl

Goossens al vele jaren

Visgilde De Nieuwe Markt Roosendaal

Slabbecoornweg 66 Postbus 49 / 4690 AA Tholen Tel.Slabbecoornweg 0031 (0)166 - 606625 40

Postbus 49 / 4690 AA Tholen E-mail jst.tholen@tip.nl

Uw kwaliteitsleverancier voor al uw vis, schaal/ en schelpdieren

een begrip in de Regio. Wij bouwen en verbouwen, tevens begeleiden wij uw bouwaktiviteiten/

want vis is feest!

Uw kwaliteitsleverancier voor al uw vis, schaal- en schelpdieren.

ontwerp van A tot Z.

VISGILDE OOSTERSCHELDE

Vishandel J.C. Schot Tholen is een groeiend bedrijf dat gespecialiseerd in het Tholen beleveren van de horeca bedrijf en Vishandel J.C.isSchot is een groeiend dat gespecialiseerd is in hetOP beleveren Lombardenstraat 2 • 4611 VZ BERGEN ZOOM van de detailhandel. Wijdetailhandel. zijn gevestigdWij op het horeca en zijnindustrieterrein ‘de Slabbecoorn’ in Tholen. Tgevestigd 0164 25 op 55industrieterrein 24 • www.oosterschelde.visgilde.nl “de Slabbecoorn” in Tholen. Vanwege onze groei zijn wij per direct op zoek naar een:

Voor onze vishandel in Tholen zijn wij zijn op zoek naar

visfileerder m/v (Fulltime)

G ul de nw e g 1 0 , 4 8 7 9 N L E tte n-Le ur, T e l . 0 7 6 -5 0 3 2 8 7 8 , F ax 0 7 6 -5 0 3 7 8 5 0 , k e e s. g o o sse ns@ he tne t. nl

Schoonmakers m/v

Wij zoeken iemand die  zelfstandig en netjes kan werken vanaf 16 jaar  verantwoordelijkheidsgevoel heeft  de Nederlandse taal beheerst voor één of meer middagen per week  liefst ervaring heeft

goed te combineren met schoolrooster

en een:

voor de weekenden m/v leerling chauffeur visfileerder m/v voor het leveren van vis aan onze klanten (Fulltime)

goed te combineren met studie Wij zoeken iemand die  netjes kan werken de Nederlandse taal beheerst Voor onze winkel in Roosendaal zijn wij per direct op geen 9 tot 5 mentaliteit heeft

zoek naar een enthousiaste

Parttime Verkoopmedewerker m/v

Wij bieden:  salariëring volgens CAO visdetailhandel  goede onderlinge sfeer Met ervaring in

de versbranche

Heeft u interesse in of vragen over bovenstaande vacature, dan kunt u contact opnemen via bovenstaand (e mail) adres t.a.v. de heer Deurloo, of bellen naar de heer Deurloo, 0 6- 48 78 75 Mettel.ervaring in39de versbranche

F! VATIE INNO epast in st’.

Toeg toekom ele e n v an d ditio ‘Huis r dan tra p water. bete rming o l e e V r a sb aa ve r w vloer ok toepa tie. O n ov a bij re

Fulltime bedrijfsleider m/v

en soortgelijke functie

Wij bieden:

• goede salariëring • goede onderlinge sfeer • mogelijk vaste uren in de toekomst Voor info of sollicitatie: stuur een mailtje naar info@vishandel-schot.nl t.a.v. de heer Ad Timmermans

De warmte van Els en Jack

Bel voor meer informatie Speedheat Zeeland: 0117-451800

www.speedheat.nl

Warmte op maat.


KORT BEDRIJVIG

Met mooie gift voor Kika

Eerste Welzijnsmarkt Brink/Moerweide succesvol op gezonde voeding zoals fruit en vruchtendrankjes of kon men een demonstratie bijwonen van een van de vele vormen van bewegen zoals tai-chi, meer bewegen voor ouderen of een kijkje nemen in de fitness ruimte. Daarnaast werden de activiteiten van het verenigingsleven gepresenteerd, zoals de moestuin, de kaartavond en de schildersclub. De zussen “Jo en Tien” gaven op een ludieke wijze bruikbare tips om valincidenten in de woning te voor komen. Door de bezoeker op weg te helpen naar een gezond(er) leven heeft de welzijnsmarkt Brink/Moerweide een positieve bijdrage kunnen leveren aan Zorgstad Roosendaal. Want wie zich gezond voelt, zal zich automatisch ook beter voelen, aldus de website van Zorgstad Roosendaal.

Hetty Reuvers en dochter Esther overhandigen cheque aan KiKa.

ROOSENDAAL - De welzijnsmarkt in de centra voor Wonen & Zorg De Brink/ Moerweide is zowel door haar eigen bewoners als door senioren uit Roosendaal naar tevredenheid bezocht. De bezoekers hebben zich uitgebreid kunnen laten informeren door deskundige medewerkers van ruim 30 organisaties op het gebied van welzijn, gezondheid en veiligheid. De markt werd geopend door wethouder Kees Jongmans, die als eerste op de fiets stapte voor het goede doel KiKa.

Tevreden bezoekers Bezoekers werden bij binnenkomst door de gastvrouwen van harte verwelkomd en wegwijs gemaakt. Aan tafels en in kramen presenteerden de bedrijven zich. De bezoeker kon zich laten adviseren van top tot teen: van gezichtvermogen tot voetcomfort en alles wat er tussen zit. Een treffende opmerking van een bezoekende bewoner was: “Ik heb mijn jaarlijkse servicebeurt weer gehad! Ik heb mijn ogen en oren laten testen en mijn rollator is weer bijgesteld.” Naast alle te verkrijgen informatie werden de gasten getrakteerd

Kika Aan de welzijnsmarkt was een sponsoractie verbonden voor het goede doel: Kika, kinderen kankervrij. Meer dan 40 werknemers, vrijwilligers en bewoners hebben gedurende de welzijnsmarkt gefietst voor Kika. De actie is in beweging gebracht door wethouder Kees Jongmans en de laatste tien minuten waren de fietsen bezet door medewerkster Hetty Reuvers en haar dochter Esther, waarvan laatstgenoemde al bijna twee jaar een strijd levert tegen leukemie. Het was dan ook een mooie afsluiting van de dag toen zij het bijeen gesponsorde bedrag van maar liefst € 1278,95 mocht overhandigen aan een van de vrijwilligers van KiKa.

Dansproject Studio Sisa ROOSENDAAL - Op 16 december heeft Studio Sisa drie dansvoorstellingen in Schouwburg de Kring. De opbrengst hiervan gaat naar een weeshuis op Bali, Indonesië. Studio Sisa vindt het een mooi gebaar dat kinderen iets voor andere kinderen doen op de wereld. Omdat niet iedereen met kerst een lekkere maaltijd voor zijn neus heeft of een mooi cadeautje krijgt. Alle leerlingen doen mee. Om te zorgen dat het geld goed terecht komt vliegt eigenaresse Malou van Rede zelf naar Bali om daar het geld te doneren, maar ook een dansproject op te zetten en te helpen met alledaagse klusjes rondom het weeshuis. Zij zal 2,5 week weg zijn tijdens kerst en oud en nieuw. En verslag uitbrengen naar alle leerlingen van Sisa. Haar belevenissen zullen in Nederland te volgen zijn via een blog. De kaartverkoop is gestart bij Schouwburg de Kring. Twee van de drie voorstellingen waren binnen vier uur uitverkocht. Dus er kan een mooie bedrag daarheen. Voor de derde voorstelling om 19.00 uur zijn nog kaarten te verkrijgen.

Pastoor zegent hubkes

De zegening van het Hubertusbrood.

ROOSENDAAL - Pastoor Van Beek van de Sint Josephkerk zegende de hubkes bij Pieter Joosen, Uw Burgerhoutse Bakker. Het is nog steeds een traditie om op 3 november gewijde hubkes te eten. Het Hubertusbrood beschermt tegen diverse kwaaltjes, zoals hondsdolheid. Pieter Joosen, Uw Burgerhoutse Bakker Roosendaal, Sint Josephsstraat 1, Roosendaal

Sinterklaasfeest bij KBO ROOSENDAAL - Op donderdag 29 november organiseert de activiteitencommissie van KBO Roosendaal een Sinterklaasmiddag in de zaal van Rottier, Vijfhuizenberg 52 te Roosendaal. Op deze middag zal er een optreden worden verzorgd door het Brabant Duo. Ook zal Sinterklaas met zijn Pieten op deze middag op bezoek komen. Het Sinterklaasfeest begint om 14.00 uur en duurt tot 16.15 uur. Adventsviering/middag in Kerstsfeer Op dinsdag 18 december wordt de jaarlijkse Adventsviering/ Middag in Kerstsfeer, gehouden in de zaal van dansschool Rottier. Op deze dag is de zaal open vanaf 10.00 uur. Om 11.00 uur is er de Eucharistieviering in het teken van de Advent. Na de lunch is er een middag in Kerstsfeer, met een optreden van het Combo Roseländer Musikanten.

Kaartverkoop Op dinsdag 13 november zijn van 10.00 tot 11.30 uur voor bovenstaande activiteiten kaarten te koop op de volgende locaties: Buurthuis Keijenburg, Zijzaaltje Mariakapel aan de voorkant van de Moeder Godskerk, (ingang via de zijkant aan de Kennedylaan) Kroeven/Langdonk, Buurthuis Dijksteeke Kortendijk, Bergspil Tolberg, Activiteitenruimte Hoge Brug, Buurthuis Kalsdonk, Activiteitenruimte West Poort, Burg. Freijterslaan Westrand. KBO-pas meebrengen a.u.b. Iedereen van harte welkom. Wie niet in de gelegenheid is om op deze dag kaarten te komen halen, kan tot dinsdag 20 november terecht bij dhr. Kees Gabriels, 0165-541565en na deze datum kan men voor beide activiteiten nog kaarten verkrijgen bij mw. Lucie Nelen, 0165563374.

KERKELIJK NIEUWS PINKSTERGEMEENTE DE WIJNRANK Azaleastraat 1, Roosendaal. Voorganger Br. Rohoman 076-5018796. Woensdag 7 november: gebedsavond 19.30u. Zondag 11 november: eredienst 10.30u. Zondagschool en crèche aanwezig. Maandag 12 november: bijbelstudie 19.30u. PAROCHIE DE ARK De Goede Herder Lindenburg 86; tel. 534372 Zondag 11 november 11.30u Eucharistieviering m.m.v. gem. koor Langdonk. Voorganger: Pastor J. Hoevenaars, Petra de Bruijn. Dinsdag 13 november 14.00u Seniorenviering. Voorganger: Pastor P. Swinne. Moeder Gods Pres. Kennedylaan 73; tel. 533786 Zaterdag 10 november 17.00u Eucharistieviering met samenzang. Voorganger: Pastor P. Swinne. Zondag 11 november 10.00u Eucharistieviering m.m.v. Dameskoor. Voorgangers: Pastor P. Swinne. Maria Hemelvaart Kerkplein 8; tel. 365394 Zondag 11 november 9.30u Eucharistieviering m.m.v. gem. koor St. Cecilia. Voorganger: Pastor J. Hoevenaars, Petra de Bruijn. Steunpunt St. Franciscus Azurietdijk 91; tel. 533105 Zondag 11 november 11.00u Bijeenkomst “Kind en Geloof”. Elke 4e zondag van de maand 11.00u Eucharistieviering Elke 3e dinsdag van de maand 14.00u Seniorenviering Tolbergse schuurkapel Damastberg 108; tel. 533786 (pastorie Moeder Gods)

Elke 2e zondag van de maand 11.30u Eucharistieviering Elke laatste dinsdag van de maand Seniorenviering. CENTRA VOOR WONEN EN ZORG EN VERPLEEGHUIZEN Franciscus Ziekenhuis Zondag 11 november 10.30u voorganger dominee Johan Bruning m.m.v. koor Future (Hoeven). De Bloemschevaert Zaterdag 10 november geen kerkdienst. De Brink-verpleeghuis Moerweide Zondag 11 november 10.00u voorganger pastor Jos Broekmans. De Eglantier Vrijdag 9 november 10.00u m.m.v. pastor Jan Bruinsma. Heermastate Elke woensdag om 11.00u voor bewoners van de woonerven 4 en 5, om 14.00u voor de bewoners van de woonerven 1, 2 en 3; voorganger pastor Jan Bruinsma. Kroevenhove Elke dinsdag om 14.00u voorganger pastor Jan Bruinsma. De Weihoek Elke donderdag 14.30u voorganger pastor Jos Broekmans. Wiekendael Zondag 28 oktober 10.30u voorganger pastor Rene Heinrichs m.m.v. Elly Augustijn. Wildenborch Geen kerkdienst. EVANGELISCHE GEMEENSCHAP ROOSENDAAL Levensschool, Benedendonk 1, Roosendaal, tel. 0165-

556083, info@egr.nl. Persoonlijke gesprekken en informatie: kantoor in de Levensschool. www.egr.nl

Wouw: 11.00u eucharistieviering m.m.v. cantor en organist. Voorganger pastor H. Grotaers.

PROTESTANTSE GEMEENTE Kruiskerk, St. Lucasplein. Elke zondag 10.00u. Voorgangers: ds. F.J. Timmers, ds. M. den Bakker. Kerkelijk werker: H. Broer. www.protestantsegemeenteroosendaal.nl Zondag 11 november 10.00u: Doopdienst. Voorganger: ds. F.J. Timmers. Muzikale medewerking: Inspire. Er is kindernevendienst.

JEHOVAH’S GETUIGEN Koninkrijkszaal van Beethovenlaan 17, tel. 554055, b.g.g. tel. 569600 Gemeente Roosendaal-Centrum: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bediening school: donderdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie zaterdag 18.00u. Gemeente Roosendaal-Tolberg: Gemeentebijbelstudie/Theocratische bedieningschool dinsdag 19.30u. Openbare lezing/Wachttorenstudie: zondag 10.00u.

EMMAÜSPAROCHIE Tweeëndertigste zondag door het jaar. Thema: Zichzelf durven geven. 10 november: Dag van de mantelzorg St. Josephkerk 9 nov. 18.30u Eucharistieviering 10 nov. 19.00u Eucharistieviering. Overweging: mw. Carla Hellemons. Cantors en samenzang. Organist: dhr. Siem v.d. Berg 11 nov. 10.15u Eucharistieviering. Feest St. Maarten. Overweging: mw. Carla Hellemons. Gemengd koor St. Joseph. Organist: dhr. Siem v.d. Berg 13 nov. 9.00u Woord - communieviering; 14.30u Rozenkransgebed ONZE LIEVE VROUW IN HET WOUD Zaterdag 10 november Heerle: 17.00u in gemeenschapshuis DE SCHALM eucharistieviering m.m.v. het Gertrudiskoor. Voorganger pastor J. v. Oers. Moerstraten: 19.00u eucharistieviering m.m.v. gemengd koor. Voorganger pastor J. v. Oers. Zondag 11 november Wouwse Plantage: 9.30u eucharistieviering m.m.v. gemengd koor. Voorganger H. Grotaers.

PAGINA 18

EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR Kerkdiensten: zondag 11.00u en 18.00u, Best Western City Hotel the Goderië, Stationsplein 5a Roosendaal , tel. 06-46030695; www.dedeurroosendaal.come2me.nl GLORY ASSEMBLY ROOSENDAAL Zondag 14.00u en vrijdag 19.00u. Kruiskerk, St. Lukasplein 1, 4703 HX Roosendaal. Info: 06-29103323; gloryassemblychurch@email.com; www.glohim.org WIJKCENTRUM DE KORENAERE Korenmarkt 7, Bergen op Zoom Centrum. Dienst: zondag 11.00u en 18.00u, woensdag 19.30u bijbelstudie. dedeur.bergenopzoom@gmail.com; http://dedeurbergenopzoom.come2me.nl/ CROWN OF LIFE CHURCH INT. ROOSENDAAL Aanbidding Dienst: Zondag 12.00u, Vrijdag 18.00u Bible Study en Zaterdag 16.00u Foundation school,Fatima Kerk Zaal bij Fatima Buurthuis, Doctor Schaepmanlaan 92, 4702 GZ Roosendaal. Informatie: crown4life1@yahoo.com, 06-81761703.


vacatures

BrabantWerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Harte Vier

Gastelseweg 51A, 4702 SZ Roosendaal Tel: 0165-554826 Fax: 0165-567379 Email: mail@hartevier.nl www.hartevier.nl

In ons team is ruimte voor

parttime hulp Voor maandagavond. Dinsdag overdag en avond. En voor zaterdagavond.

Voor onze woon-werkgemeenschap zoeken wij een enthousiaste en bevlogen:

Pedagogisch Begeleider m/v - 36 uur Voor onze woon-werkgemeenschap zoeken wij een ent Deze draagt zorg voor een verantwoord leefklimaat, zodanig dat op basis daarvan de opvoeding, begeleiding en/of behandeling optimaal tot zijn recht kan komen.

Pedagogisch Begeleider m/v -

voor meer informatie: www.titurel.nl of tel: 0164 602071

sollicitaties richten aan: Deze draagt zorg voorBesembun een verantwoord leefklimaat, zodanig dat op Titurel, t.a.v. Mevrouw Marieke Putseweg 44 - 4645 RK Putte of via info@titurel.nl de opvoeding, begeleiding en/of behandeling optimaal tot zijn rech

voor meer informatie: of tel: 0164 - 602 - opleidingen tot www.titurel.nl NMI registermediator - in-company trainingen - zakelijke en particuliere mediations

sollicitaties richten aan:

ERKEND MEDIATOR WORDEN?

Het Mediation Educatie Centrum (NMI erkend) leidt op voor het examen tot NMI registermediator. Meld u aan voor een gratis informatiebijeenkomst via onze website of bel 015 - 36 112 36.

Titurel, t.a.v. Mevrouw Marieke Besembun Volgende informatiebijeenkomsten (start 19.30 uur): Do 15 nov, WestCord Hotel Delft (naast IKEA) Putseweg 44 Do 22 nov, Hotel Trivium te Etten-Leur 4645 of via info@titurel.nl Tel: 015 – 36RK 112 36Putte info@mediationeducatie.nl www.mediationeducatie.nl

AllEs In oVErlEg.

Om vandaag te kunnen inspelen op de vraag van morgen, investeren wij voortdurend in ons bedrijf. In nieuwe machines, maar ook in goede medewerkers. Vanzelfsprekend, want alleen met gemotiveerde collega’s kan Schut Flexible Packaging werken aan kwaliteitsproducten voor haar klanten.

www.brabantwerkt.nl bereikt maandelijks 35.000 kandidaten

Schut Flexible Packaging B.V. is een bekend bedrijf op de markt van flexibele verpakkingen en opereert op de markt als zelfstandige onderneming binnen de FPH groep. Ongeveer zestig gemotiveerde mensen zijn dagelijks in teamverband bezig met het vervaardigen van hoogwaardige verpakkingen voor bekende merkfabrikanten in de voedings- en genotsmiddelen industrie. In de supermarkt komt u vaak producten tegen die voorzien zijn van een verpakking die ontwikkeld en bedrukt is bij Schut Flexible Packaging. Ter uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar de kandidaat die beschikt over een goed ontwikkeld gevoel voor kwaliteit, enthousiasme, doorzettingsvermogen, collegialiteit en verantwoordelijkheidsgevoel voor de volgende functie

Medewerker Zorgsystemen m/v 24 uur per week (Kwaliteit, Arbo, Voedselveiligheid en Milieu)

Gondrand Traffic bv zoekt ter versterking van de Logistieke afdeling te Moerdijk een fulltime medewerker;

Customer Service medewerker m/v Functieomschrijving • Het zorgdragen voor een correcte afwikkeling van de import- en exportzendingen van specifieke klant(en). • Het invoeren van zendingen in de operationele systemen. • Het up-to-date houden van de operationele systemen en de relatie(s). • Het verrichten van de benodigde correspondentie, communicatie en administratie met betrekking tot de inbound- en outbound orders van de specifieke klant(en). • Het opmaken van de benodigde transport bescheiden. • Het oplossen van onregelmatigheden met betrekking tot de orders. • Registreren van logistieke activiteiten ten behoeve van de facturatie en de interne rapportage Wat vragen wij? • Kennis van Douanezaken • Kennis van Voorraadbeheer • Kennis van Warehouseprocessen • Kennis van logistieke (administratieve) processen en -systemen Je hebt ervaring in een vergelijkbare functie als customer service medewerker. Je beheerst de Nederlandse en Engels taal in woord en geschrift. Je bent goed bekend met geautomatiseerde systemen. Je hebt een opleiding op mbo of vergelijkbaar niveau. Je bent een echte teamplayer en beschikt over een commerciële instelling. Verder ben je flexibel met betrekking tot werktijden. Voor de functie van customer service medewerker heb je enige ervaring in voorraadbeheer en douanetechnische zaken. Wat bieden wij? Een prettige werkomgeving met open bedrijfscultuur, waarin ruimte bestaat om eigen initiatieven te ontwikkelen. Ruime opleidingsmogelijkheden. Een vaste aanstelling is mogelijk (na proeftijd en een contract voor bepaalde tijd) met een passend salaris, afhankelijk van opleiding en ervaring. Solliciteren Bent u geïnteresseerd in deze functie, stuur uw brief met CV dan naar; Marco.timmermans@gondrand-logistics.nl Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Functieomschrijving De medewerker zorgsystemen is verantwoordelijk voor de volgende taken: - Onderhouden van de kwaliteitszorgsystemen ISO 9001 en BRC IoP, waaronder het schrijven van risico-analyses. - Begeleiden, opvolgen en registreren van audits, inspecties en keuringen. - Opstellen van productspecificaties en conformiteitverklaringen. - Opvragen, beheren en verwerken van verklaringen en specificaties van leveranciers. - Opvolgen van acties komende vanuit de RIE inclusief rapportage. - Schrijven van veiligheidsinstructies. - Verzamelen van gegevens ten behoeve van het uitbrengen milieujaarverslag (uitbrengen door derden). - Optimaliseren en onderhouden van het milieuzorgsysteem. Functie-eisen: Wij zijn voor deze functie op zoek naar een enthousiaste man/vrouw op minimaal MBO niveau. Je werkt efficiënt, accuraat, probleemoplossend en doorziet zaken snel. Je beschikt over relevante ervaring met kwaliteitszorgsystemen en hygiënenormen en kent de wettelijke bepalingen voor onze industrie. Engelse wettelijke bepalingen lezen en begrijpen is voor jou geen probleem, verder spreek en schrijf je uiteraard zeer goed Engels. Je hebt een hoge mate van zelfstandigheid en bent goed in staat zaken te initiëren, opvolgen, registreren en onderhouden. Schut Flexible Packaging biedt: • Een verantwoordelijke baan in een dynamische werkomgeving • Goede begeleiding op de werkvloer • Doorgroeimogelijkheden • Een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden (volgens Kartoflex CAO) • Een collegiale werksfeer Informatie en sollicitatie: Sollicitaties kun je richten aan: Schut Flexible Packaging BV, t.a.v. Claudia Gelens, afdeling P&O, Postbus 16, 4870 AA, Etten-Leur of E-mail: c.gelens@schutflexiblepackaging.nl Indien u nadere informatie wenst kunt u contact opnemen met Claudia Gelens, Telefoon: 076-5047000. De sluitingsdatum voor sollicitanten is 30 november a.s. Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.




   

 



 









   





 







 



 







 







 

 



   

 











 

















Bergen op Zoom, De Vey, Vogelaar 29 • Bergen op Zoom, Piusplein, Piusplein 20-25 • Roosendaal, Laureijsen, Lindenburg 2 • Halsteren, Diepeveen, Vogelenzang 95 

  







 

  



   

 

  

 



handel









Partij







  



  





DR_20121107  
DR_20121107